Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Pahi Te Whakamahi Rangatira

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    He tauira ataahua, he kaitapere kiriata hoki a Dominika, e moemoea ana kia noho hei whetu mata. A, no te taenga mai o te wahine iti ki a ia, ka hihiko tonu te wahine ki te whai i a ia, ka taka ki te rangatiratanga o te tarakona. Kua huna e Dominica nga pukenga whakahirahira, a kua tae mai te mate uruta ki te emepaea me nga whenua e tata ana, na te mea kua tata katoa nga tane kua mate. Ko tetahi o nga mema whakamutunga o te wahine kaha ake, ko te rangatira elf Oenomaus, i kaha ki te whakaroa i tona mate na te koha a Dominica. Inaianei me mahi tahi ratou ki te hura i te mea ngaro o te mate uruta kore e marama me te whakaatu i nga ope pouri.

  PAHI TE WHAKAMAHI RANGATIRA
  
  WHAKAMAHI
  He tauira ataahua, he kaitapere kiriata hoki a Dominika, e moemoea ana kia noho hei whetu mata. A, no te taenga mai o te wahine iti ki a ia, ka hihiko tonu te wahine ki te whai i a ia, ka taka ki te rangatiratanga o te tarakona. Kua huna e Dominica nga pukenga whakahirahira, a kua tae mai te mate uruta ki te emepaea me nga whenua e tata ana, na te mea kua tata katoa nga tane kua mate. Ko tetahi o nga mema whakamutunga o te wahine kaha ake, ko te rangatira elf Oenomaus, i kaha ki te whakaroa i tona mate na te koha a Dominica. Inaianei me mahi tahi ratou ki te hura i te mea ngaro o te mate uruta kore e marama me te whakaatu i nga ope pouri.
  PROLOGUE
  Na tona ataahua onge, ahurei, i whakawhiwhia e Dominika Delfinova tetahi o nga mahi matua i roto i te blockbuster "Star Empress". A he kiriata tenei he nui te putea me te oati i nga hua nui. I mua i tenei, kua wheturangitia a Dominica i roto i te maha o nga kiriata, engari i riro i nga pene anake. He tino ataahua tona ataahua, he tino kanapa ona makawe o te puna dandelion, a he iti noa nga tangata i whakapono ka taea e ia te mahi me te kore he waikano me te parani. Engari koinei te ahua. He tino kakaho honi a Dominika me te ahua pai, me nga uaua whakairo me te totoro pai.
  Ahakoa karekau te kotiro i uru ki nga mahi whawhai, ka kanikani ia ki te poi. He tere, he pai, he pai hoki te ruruku o nga nekehanga.
  Ka taea e ia, hei tauira, te whakaatu pai ia ia i roto i nga kiriata mahi. Ka rite ki te kotiro e huna ana tona ahua anahera i te toa-rewera.
  Inaianei kua wetekina e ia ona hu, ka oma harikoa i roto i te papa, ka rongo i te ngako o te tarutaru me te kirikiri o te ara me ona kapu kau. Ko ona waewae he tino pai, he mea whakapohehe, he maha nga wa i whakaahuahia ma te huu kore me te tata, i tino koa nga tane. I whakakake a Dominica mo ona waewae ataahua, a ka mau ia i te remu poto tae noa ki te hukapapa.
  I taua wa, ka puta ohorere mai he kotiro ki tona aroaro. He tamariki rawa, ka kii tetahi, tata he kotiro. He roroa a Dominica, he uaua, he huatau, a, ahakoa te maeneene me te kiri kiri o te kiri, kaore i rite te ahua o te kanohi o te kotiro kuare noa. A he rite tenei ki te kotiro kura, ahakoa he tino taonga ona kakahu, a kei a ia enei kongakonga iti e iri ana ki runga i a ia me te kanapa i te ra.
  I whakaaro ano a Dominica he tino whakapaipai enei.
  te kotiro tana waewae iti, karekau. Na ka puta nga wana herewi me nga puku ngangana me te papura ki te ara toka.
  Ka whiowhio a Dominica:
  - He aha te tinihanga! He kaitapere kiriata ranei koe, he kaihaka circus ranei?
  Ka whakahoki te kotiro ma te muhumuhu:
  - He nymph ahau! Karekau he wa ki te whakamarama, whai mai!
  Ka horahia e te kotiro ona ringa me te kore whakapono:
  - Ae, ko ... He kata pai! Ko wai to ingoa?
  Ka tangi te nymph:
  - Marquise de Cassandra. Ka nui te korero, ko nga wa katoa e noho ana i roto i to ao e hiahia ana kia nui te kaha, te kaha makutu!
  Na ka mau ia, kaore he kaha o te tamaiti, ka mau ki te ringa o Dominica, ka pehia e ia tona ringa.
  I mohio tonu te kaiwhakaari kiriata kaha me te mohio he horihori te aukati i taua hopu.
  Ko te kotiro, i te whakamahi i nga matimati o tona waewae iti, ataahua, ka huri te kohatu o te mowhiti ki te maihao tohu o tona ringa kore. A i taua wa ano, ka mahara a Dominika me te mea kua taka ia ki roto i te puna. A ko te ahua tino pai, ahurei.
  Katahi ka whakakiia nga mea katoa ki te marama kanapa, te ahua nei ka werohia nga pukoro katoa o te tinana o te kotiro kaha, hakinakina, tino ataahua.
  . UPOKO Nama 1.
  I rongo nga waewae kau o Dominika i te werawera i raro i a ia, a koinei tana kitenga tuatahi. He korikori kei mua i oku kanohi, me te mea i matapohia ahau e nga uira kaha, ano he pupuhi i roto i te kamera. A kihai i taea e te kotiro te kite i te wahi i mutu ai ia.
  Ka rangona te reo ngawari o te nymph:
  - Kaua e wehi! Inaianei ka pahemo ka kite koe i nga mea katoa.
  I wiri a Dominica me te kimo. I timata ona waewae kau kia wera ake. I raro i nga kapu o te kotiro he mea wera, penei i te onepu o te Sahara i te poutumarotanga. I pai a Dominika ki te oma huu. Ina koa kua waia ahau ki nga whakamatautau mata.
  I a ia e kotiro ana, i whakawhiwhia ia ki te takaro i tetahi apiha mohio.
  Ko te tikanga, i te wa o te pakanga, ka haere nga kotiro ki te kore hu i te raumati, na te mea me tiaki nga hu, me te mea rereke, ka haere koe mo te wa roa, he maamaa ake.
  A, i te mutunga ka arahina ia ki te whakairi ia ia, kahore he hu i roto i te hukarere. Ko tenei i roto i te ahua o Zoya Kosmodemyanskaya, ko Dominika anake te kakaho me te tino ataahua, a he mea ataahua tona. A, ka ataata ia, ka hurahia ona niho ma, me te mea he peara maori, ka tangohia katoatia e ia te tuanui mai i ona inihi.
  Na konei ka wera nga kapu, a he wera ano. He mahana i Moscow i Mei, engari kaore e taea e koe te kii he wera.
  Na konei, he rite ki tetahi wahi i Arapia i te poutumarotanga. He wera ake ki reira. I tetahi wa i kiriatahia e ia tetahi kiriata i Emirates, a me hikoi kau i runga i te onepu. Ko te tikanga, i te ata, i te mea kua whakamatao iti te onepu i te po, engari he wera tonu, ka pania ano e ratou ona waewae ki te Vaseline kia ngawari ake ai.
  Engari ka oma haere nga tamariki o te takiwa ma te huu kore, ahakoa i waenga i te hunga rawakore, ka kata, ka whakaatu i o ratou niho iti, me te kore e raru.
  Inaha, ua faaea te anaana o to "na mata, e ua ite o Dominica e tei roto oia i te tapao o te oire. He karaka me te papura nga kohatu i raro i nga waewae o te ataahua. A ko nga whare huri noa he roroa, he tino ataahua, me te mea kei te pokapū o St. I konei anake ka teitei ake nga whare, ka nui ake te hihiri, te karaehe, te whai rawa, te whakapaipai me te whai kiko.
  A he maha nga rau koura, e kore e kore e pai ki te titiro. A he maha nga kotiro ataahua i nga tiriti. Ko ratou, he huu kau, he ataahua, he hiako, he uaua nga waewae, ka timata ki te karapoti ia Dominica me tana marquise-nymph.
  Ko nga kotiro katoa, kaore he rereke, he ataahua, he taitamariki, he huu, engari he mea whakapaipai. Ko etahi ka nui ake nga whakapaipai me nga kohatu utu nui, ko etahi he iti ake. He maha nga kotiro kei te mau kakahu ma, poto noa iho.
  Koinei te ahua o nga pononga i te wa i hanga kiriata mo nga wa onamata, i kii a Dominika.
  Heoi , ehara nga kotiro katoa i te tangata. He taringa o etahi he rite ki te lynx, he ihu ekara etahi. He maha nga kotiro he iti ake, penei i te Marquise de Cassandra, he kotiro noa iho, engari ka rere atu, ka neke karekau e pa ki te papaahi me o ratou waewae iti.
  He rangatiratanga katoa o nga kotiro e kore e mataku i te papa wera, e whakakorikori ana i o ratou rekereke mawhero.
  Na ka karapotia e ratou a Dominica me te marquise ki te mowhiti, ka ataata, ka korerorero marie.
  I puta mai nga kotiro i te kakara reka o nga tinana taitamariki, uaua
  o te wahine ataahua, i konatunatua ki nga hinu kakara utu nui.
  Ko etahi ano he patu kei o ratou ringa. Ina koa, nga kopere, nga kopere huatau te hanga, nga hoari, nga patu, nga maripi me nga pere pere.
  He tino maumahara ki nga taapiri mo te kiriata o te kiriata wawata; he mea whakamiharo i kaha ki te kohi i te maha o nga kohakore, te kurupae, te ataahua hakinakina i te waahi kotahi.
  Ko te nuinga o nga kotiro i tata tahanga, ko o ratou uma anake me o ratou hope i hipoki ki nga whakapaipai i mahia ki te kohatu utu nui.
  Tata ki te tekau ma rua nga kotiro i roto i nga koti iti i tuturi, e pupuri ana i nga ipu inu konukawata me nga paepae koura o nga momo kai me nga hua.
  Ka ngunguru a Dominika i roto i te rangirua:
  - He aha to hiahia mai i ahau? - Na ka tapiritia e ia he iti ake te maia. "Mena kei a koe he taima, ka pai ahau ki te puta mai i roto i o taapiri, utu noa ahau."
  Ka whakahoki te nymph marquise me te ataata:
  - Ki to whakaaro he kiriata tenei? Kao, ko te Elf- Dragon Empire tenei !
  Ka katakata a Dominique ka peke. Ka wera oku rekereke. I ruia e ia nga pirepire o te werawera. Ana, he wera. Ka rite ki te koraha o Arapia. He mea whakamiharo te hikoi o nga ataahua ki konei karekau he hu, kare hoki o ratou kiri e peera i te ra.
  Kei hea ia? Ko te tikanga kaore i Russia ...
  I titiro a Dominica ki te rangi ka whiowhio. He kowhai te rangi, he karaka nga kapua onge, he maha nga rama i te wa kotahi ... No te mea he wera rawa. I tua atu, he tino whakapaipai te ahua o nga rama, me nga korikori me nga haona ...
  I mahara a Dominika e mate ana ia. Ka rite ki tenei, ka porangi te tangata. Ko tona kanohi ataahua ka koma, ka koma.
  I wiri ia, engari e rua nga kotiro elf he taringa te tautoko i a ia. Ka wehe nga kanohi o te wahine ataahua, ka kawea mai e nga wahine ataahua i roto i nga koti ma, purepure, ana ipu inu ki runga i nga tinana tahanga, tino ataahua me te uaua o nga kotiro. A ringihia ana e ratou te waina emerara ki roto ki nga peihana koura.
  I inu kai a Dominika. Na ka mahara ia he tino reka, he reka hoki te waina, ka rere tonu te kaha, te kaha me te kaha ki roto i ona uaua.
  A ko nga waewae o te kotiro kua kore e wera nui, he pai ake ranei, he pai te mahana, a ka pai te mahana a tawhio noa, penei i te moemoea.
  Ka oho ake a Dominique ka ruru i tana mahunga rau-rau koura, ka karanga:
  - Kia ora te hunga moe moe!
  Na ka whakatika te kotiro ia ia ano:
  - Kei te koa ahau ki te tutaki i oku tuakana, he pai ake ranei, he tuahine i roto i te hinengaro!
  Ka pakipaki nga ringa o nga kotiro. Na ka waiata ratou.
  - Kei te pirangi matou kia koa koe,
  Ko koe to matou tumanako, whakapono mai ki ahau...
  Nga huarahi ki etahi atu ao -
  I tuwhera te tatau!
  Ka tuohu a Marquise de Cassandra:
  - Ae, me awhina koe ia matou. A ka nui te utu mo tenei.
  Ua hu"ahu"a a"era o Dominica i to "na tapono puai e ua ui maere:
  - A me pehea taku awhina i a koe?
  I hiahia te kotiro nymph ki te korero, ka rangona te tangi o te tetere me te haruru o nga parirau. Ka tuturi te tini katoa o te wahine ataahua, ka piko ki te kopere.
  Ko te Marquise ano i akiaki a Dominique:
  - Tuohu hoki.
  Ka patai te kotiro wahine ma te miharo:
  - Mo te aha?
  Ka tangi te kotiro nymph:
  - Ka tutaki te Tarakona Duchess ki a koe. Ko nga tarakona te rangatira o to tatou rangatiratanga. Haere mai, i runga i te turi kotahi!
  I whakatau a Dominica kia kaua e pakaru tona whakapehapeha. Ahakoa i mataku ia kei wera i te papa wera ona turi kau, he paera ki te parahi marama. Engari kua tino kaha te kiri me te iti ake te tairongo. E marama ana ko nga tangata o konei e haere kau ana ehara i te mea na te rawakore. Engari mo nga take nui ake me whakamarama tonu.
  Katahi ka puta mai te kuini tarakona. He kararehe e toru nga mahunga, he tino kanapa te tae, ano he rererere. Nui, ano he toa pai, engari kaore rawa i te mataku, kaore ranei i te mataku mena ko ia.
  He ahua iti noa iho nga mahunga, a ko nga karauna iti engari kanapa tonu ka whiti ki runga.
  I te rere o te tarakona wahine, ka huri nga kotiro i raro i ona pakau ki te tae kiri ki te lilac, katahi ka huri ki te emerald. Kua ataahua tenei.
  Ko Dominica te ahua o te maminga. Koinei te wa tuatahi i kite ai ia i te tarakona tino pono. Ae, i roto i nga kiriata, ko te tikanga, ka hangaia e ratou nga tarakona pai ma te whakamahi i nga whakairoiro rorohiko. Engari he pono tenei tarakona, he tino ataahua, he ataahua.
  Ka ui te upoko, ko te waenganui, he tino pai tona reo:
  - Kei te tino koa ahau ki te kite i a koe, to matou manuhiri mai i te ao whenua!
  Ka ataata a Dominica ka whakahoki:
  - A ka tino koa ahau ki te kite i a koe ano!
  Ka tuohu te Tarakona Duchess ka haere tonu, ko te mahunga kei te taha matau e korero ana:
  - I powhiritia koe na te mea kei roto i o uaua e rere ana te toto o te kotahi, kaore au e mohio ko wai, ko wai e noho ana, kaore au e mohio kei hea!
  Ka mirimiri a Dominika Delfinova i tetahi o ona waewae karekau, ka werohia ki tetahi, ka kii ma te rangirua:
  - He rite, kaore au i mohio!
  Ko te upoko o te wahine tarakona kei te taha maui ka whakahoki mai i roto i te reo maia:
  - A kaore matou e mohio ki tenei. Engari ahakoa he aha, he raru nui to tatou e rite ana tatou ki te tangata toremi, ka mau ki te kakau witi!
  I takahia e Dominica tona waewae kore kau, tino whakapohehe, ka waiata:
  - Kia mau ki ahau, kakau witi, mau ki ahau,
  Ina tekau ma rima nga waahi huri noa i te awha...
  Wehea atu nga hoariri kei a nga elves,
  Kua peia ahau e Fate penei i roto i te ao!
  Ka pakipaki nga ringa o nga kotiro o nga whiu katoa, he tino ataahua, he hauhautanga hoki.
  Ka korero ano te upoko o waenganui:
  - Na, he mate kee to tatou. Ko nga mema o te wahine kaha ake, ahakoa he elves, he tangata, he trolls, he hobbits, he vampires, he gnomes me etahi atu e noho ana i roto i to tatou ao, mo nga take kaore i mohiotia ka timata te huri ki te kohatu ka pakaru i te wa kotahi. I roto i to tatou whenua, i tua atu i nga orcs me nga gnomes, he tekau ma rua nga wa iti ake nga tane i nga wahine, a inaianei kua tata ngaro! Ko te tikanga, he aitua tenei!
  Ka katakata a Dominika me te korero:
  - He tino whakamiharo tenei! Ki te kore karekau he huarahi ki waho o enei tangata puhuruhuru, kino! A ko te mea nui, ko te ahua kino o te tangata, he kopa me te mahunga pakira, he wiri, ka piri tonu ki a koe.
  I whakahe tetahi o nga elves:
  - Karekau he kopu-pota, he korukoru, he pakira! Karekau he pahau, he ngutu.
  Ua parau Dominica:
  " Hau atu â, mea moni a"e ia apiti atu i teie mau taurearea!" Kare hoki ratou e whakaae kia haere. Kua hoha ahau ki enei kaiwhaiwhai. A ko koe, me mihi ki te Atua, kaua e whai i enei tane pukuriri, werawera, kino, a ka taea e koe te okioki me te okioki.
  Haruru ana nga mahunga tarakona e toru i te wa kotahi:
  - He ao kore tane ka mate! Ina whakaritea ki nga tangata o te ao whenua, he roa rawa to tatou wa, ina koa nga tarakona. Ae, he hoha ki te kore he tane, a, kaore he pai o te ao ki te kore te wahine kaha.
  Ka tangi nga kotiro ki te whakaae. I muhumuhu tetahi:
  - He ataahua a tatou tane katoa! I mua , i nga mano tau ki muri, he makawe nga tangata o te tangata, he pakira, he kowiri, he puku, engari inaianei he taitamariki katoa, he ataahua, he kikorangi me te kakara reka, ano he elves!
  Ka kata a Dominika me te whakakinikini ... Katahi ia ka whakahoki:
  - Pai! Tera pea i roto i nga marama e rua ka timata ahau ki te ngaro i nga tane. Kaore au i te marama me pehea taku awhina i a koe?
  Ka whakahoki te upoko matau o te kuini tarakona:
  - Ki te pono, kaore matou e mohio ki tenei. Engari kei a koe nga toto o te mea hanga mai i tetahi atu ao, kei reira nga tangata katoa kaore e rua nga ira tangata, penei i a tatou i te whenua, engari e toru. A ma tenei pea ka awhina tatou ki te whakahoki mai i a tatou tane!
  I wiri a Dominica i a ia ano ka kii:
  - He mea hanga takakau toru ? Ae, ka panui ahau i te pakimaero pūtaiao, ka taea tenei!
  Ka tuohu te kotiro nymph:
  - Ae! Kihai te mate uruta i pa ki a ratou. Engari ma wai e kii ka kore e puta mai he mate ka mate te wahine ataahua? A he kino rawa atu pea! A ahakoa kaore he taangata kaha ake, mena ka whakaekehia e te kaitukino to tatou ao, karekau e whai waahi ki te whawhai atu.
  Ka tuohu te kotiro wahine wahine:
  - Pai! E aroha ana ahau ki a koe. Ma te ara, ka tae mai tenei ki te whenua?
  Ko te upoko maui o te wahine tarakona i whakapumautia:
  - Ae! Tena pea. No reira kaua e whakaaro kei te tono ratou mo tetahi awhina. He teina koe, ka mahi kiriata ano ia. Kei te pirangi koe kia huri tenei tama ki te kohatu ka pakaru ki te puehu?
  Ma te riri a Dominica i takahi i tona waewae kau ka kii me te riri:
  - He nui to mohio mo au!
  Ka whakahoki te kotiro nymph:
  - I etahi wa e pai ana matou ki te matakitaki kiriata mai i to aorangi. Ka taea te tango tika mai i te Ipurangi, kaore e hiahiatia he whakapaunga nui o te kaha makutu. Koia hoki matou i kite ai i a koe. A i rongo nga patupaiarehe teitei i to aura ahurei, ka kite ratou i to tuakana, kei a ia ano tetahi wahi o tera, kare au e mohio ko wai!
  Ka whiowhio a Dominica ka tangi:
  - E tino mohio ana ahau ko nga mea katoa e kore e taea ka taea! Heoi ano , he pai ake kia ako ahau i te waahi ngaro!
  I kii a Marquise de Cassandra:
  - Tika, koinei te mea me mahi koe. Ako, ako me te ako ano!
  Ka amuamu te kotiro akonga:
  - Hei aha atu tenei?
  I te wa tonu, ka korero nga upoko e toru o te kuini tarakona i te wa kotahi me te pai o o raatau reo pai:
  - Kaore koe e mohio ki tetahi mea mo te makutu me te makutu! A me whai matauranga nui koe hei awhina i a matou. Kia puta koe i te Imperial Dragon Academy o Dularis , ka whai mana koe i mua atu ka taea e koe te mau i te karauna o te rangatira wahine makutu. A i roto i tenei keehi ka taea e koe, kaore ranei, ka whiwhi koe i te waa iti rawa ki te whakahoki mai i nga kanohi o te wahine kaha mai i te reinga.
  Ka whiowhio a Dominic ka korero:
  - Aue, ko taku kore e pai ko te ako!
  Ae ra, he pai ki a ia te kanikani, te peke, me te mahi kiriata. I tino aroha ahau. Engari he uaua ana ako ki a ia. I whakauru ano ia ki tetahi tari utu kia taea ai e ia tana tohu paetahi me te iti o te whakapau kaha. Ae, he ngawari ake tenei huarahi.
  Kaore rawa a Dominica e uru ki te whare wananga mena karekau he huatau me te kore he maatauranga teitei. Ano, ahakoa nga pirionare e kore e marena i te kotiro kaore he tohu tohu.
  Engari ki te marena i te oligarch, he taonga nui ka taea, a, i te wa ano, he tawhito, he mate me te tino pakeke. Na ka peia atu, ka noho hei pouaru piriona ka noho mo to hiahia.
  A ka tuhi koe i nga tuhinga kiriata. I whai whakaaro ano ia. A ko ia te rangatira. Ka rite ki a Emperor Palpatine , he pai ake ranei, ka neke tona wairua pouri ki roto i te kotiro kiore ka timata ki te hanga i tetahi emepaea hou me nga raupatu.
  Ae, he rawe tena ! Heoi, karekau he kino o tana mahi rangatira, he haunga moni nui. Engari ... Inaianei kua rongonui ia . A me mahi e ia nga mea e tino arohaina ana e ia - ako!
  Ka ui a Dominica ma te reo wiri:
  - He aha mena ka whakaae ahau?
  Ko nga kotiro huri noa i te ngangau me te pouri. Ka karanga tetahi:
  - Pupuhi ia i runga i ona rekereke!
  Ka whakahoki nga Tumuaki Toru o te Tarakona Duchess:
  - Kare o matou tika mo te akiaki i a koe. Heoi, ki te tango i a koe mai i te ao whenua, he nui te utu o te hiko makutu i hiahiatia. A, hoki mai, ki te hiahia koe ki te hoki mai, utuhia te haerenga ki konei, te waina utu nui i inumia e koe, me te tikiti hoki.
  Ka tangi a Dominica:
  - Ehara i te mea tika ki te utu i ahau mo tetahi mea kaore au i pai ki te mahi! I oho ahau ki taku hiahia!
  Ka whakahoki te upoko o te tarakona wahine:
  - Ko koe to matou, pea, tetahi o o matou tupono whakamutunga! He pono, ka taea tonu e koe te whakamatautau me to tuakana, engari he tamaiti tonu ia, ahakoa he tangata, ka taea ano e ia te pakaru ki te puehu.
  I tangi riri a Dominique:
  - Kaua e pa ki taku tuakana! Ehara i te mea nana!
  Ka patai a te Tarakona Duchess:
  -Kei te pai koe ki te ako hei kuini? Whakaarohia nga waahi ka whai waahi koe. E kore koe e koroheketia, ka ora koe i etahi mano tau, ka nui ake pea mena ka whiwhi koe i nga mahi makutu tino pai ake ka noho hei atua matekore. A ka whai rangatira koutou me to koutou rangatiratanga!
  Ka kaha te manawa o Dominica ka kii ma te taparu:
  - Kia whakaaro ahau he iti.
  I whakapumautia e te kotiro marquise:
  - Ae, kia whakaaro ia mo taua mea. Me tino mohio ia ki to tatou ao. Tukua ia ki te urutau, kia hoki mai ki tona whakaaro. A ka mahia e ia te whakatau tika.
  Ko te Tarakona Duchess i tuohu me nga mahunga e toru:
  - Tukua kia haereere a tawhio noa te pa. He nui, he ataahua. Whakaaturia mai ki a ia, Cassandra, a ma koutou e nga kotiro hoatu te huarahi ki a ia. Kaua e pokanoa!
  Ka wehe te wahine ataahua. Ka tangohia e te nymph marquise tetahi mea he rite ki te pizza mai i te paepae ka hoatu ki a Dominika:
  - Tenei, kai! Ka kaha ake koe.
  I ringihia e tetahi kotiro he koti he waina, he mawhero, ki roto i te ipu koura mai i te ipu konukawata . Ka ngau a Dominika i te pizza. I puta mai he tino reka, a ka timata te kotiro ki te kai, ka nui ake te maia, ka horoia ki te waina, he tino reka me te kakara.
  I muri i tera, ka kaha ake te ahua o Dominica. Na ka waiata ia:
  Koha ma nga kaiako,
  I noho ratou ki ahau ...
  I whakaakona ahau mo te kore noa ...
  Na ka kore i kitea e te kotiro tauira he rotarota pai, a ko te mea e rarapa ana i roto i tona mahunga ataahua he ahua kino, he koretake hoki.
  Ka haere tahi raua, ka arahina tona ringa e te nymph. Ahakoa he mahunga he poto ake, he kikokore atu i te Dominika kaha me te roroa me te tino uaua.
  Ka takahi nga kotiro e rua i o raua waewae karekau ka neke i runga i te tere o nga kaera kuao.
  He tino whakapaipai nga whare huri noa . Karekau he taone nui o te whenua i tino ataahua. He puawai ano e tipu ana i konei, he nui, he kanapa me te kakara. Ko nga mea katoa o tenei taone he ataahua, he ataahua.
  A he maha nga kotiro. Tino whakapaipai kakahu , ranei, i runga i te anga ke, atu tika, me etahi kotiro horoi nga huarahi. Engari he rangatahi te katoa, he hou, he ataahua, he huu kau.
  Ka patai a Dominica ma te miharo:
  - He aha te take e kore ai e mau hu, i te iti rawa ranei he kopa?
  Ka whakahoki te Marquise de Cassandra me te ataata:
  - Koinei te makutu o tenei aorangi. Ka awhina i a tatou ki te pupuri i te taiohi tonu, ki te mahi makutu, ka taea hoki o tatou maihao ki te whawhai!
  Ka kata te kotiro kaitoi me te korero:
  - He ataahua tenei! I te nuinga o te wa, i taku iti rawa, i whakama ahau ki te hikoi huu, no te mea i whakapono ahau he tohu tenei o te tino rawakore. Engari katahi ka waia ahau ki nga kiriata. I tua atu, he mea tika kia iti ake te ahua o nga kapu i te wa e takaro ana ahau i te tuahine o Spartacus i te wa o te tamarikitanga, i nga momo rereke ranei. I pai ahau. Engari ki te haere koe i Moscow ma te kore he hu, ka pohehe koe he tangata mate hinengaro, he nui rawa te mate me te paru i runga i nga huarahi!
  Ka tuohu te kotiro nymph:
  - Ae - he maamaa! I tua atu, ko te oma me te kore hu he tino kakama, na te mea he kaha ake te kiri o te toa i nga kapu o nga putu tino utu nui, he maamaa, he ngawari, he makutu!
  I neke atu ratou. Ka taea e koe te kite i te teitei, penei i te tihi o te pourewa o Ostankino TV, nga jet o te puna wiwi. Na ka rere atu ratou, he rereke ki nga ture o te ahupūngao. A ko nga jet ano he maha nga tae. Ano te ataahua o tenei.
  He aha nga whare rangatira a tawhio noa? Ano te whakapaipai o nga mea katoa kei konei. Na te ture e whiti ana ehara i te koura anake, engari me etahi whakarewa kanapa, karaka kaore e mohiotia i runga i te whenua.
  I korero a Dominica:
  - Ko to taone he rite ki te korero pakiwaitara. A he ataahua nga kotiro, ano he pararaiha tuturu, ehara i te mea hanga noa, penei i a tatou!
  Ka kata a Cassandra ka ui:
  - He aha koe i whakaaro ai he mea hanga to pararaiha?
  I whakautu tika te kotiro kaitoi:
  - Na te mea kei a ia nga korero taupatupatu. Ko tetahi o nga karakia e kii ana, ko tetahi atu he korero kee, ko te tuatoru he rereke te korero!
  Ka tuohu te nymph marquise:
  - Ae, e mohio ana ahau! I titiro ahau ki to Ipurangi. He ngawari ake i te haere ki te whenua. He maamaa ake ka taea e nga elf ngawari, nga trolls me nga tangata te piki ki roto ka matakitaki i tetahi kiriata. Na te ataahua katoa o te ao makutu, ko tatou, karekau he hangarau matatau penei i nga tangata o te Ao. He runaruna koe ki nga mahi makutu, engari kua whakatotoka to maatau whanaketanga hangarau!
  Ka patai a Dominica ma te miharo:
  - He aha koe i whakatio ai i te hangarau?
  Ka whakahokia e te nymph tona reo:
  - Ehara i a matou. He tarakona enei. Ko te ahua nei kaore ratou e pai ki te whakaiti i to raatau mana. Ahakoa, ko te tikanga, ka whakaae ratou kia noho noa tatou, a mo etahi ara nga mea papai, engari ... Kaua e korero mo tera!
  Na ano he okiokinga. Ko te mea papai a tawhio noa, he tino nui. He tino ataahua nga mea katoa, penei nga whakapaipai, nga whakapakoko, nga whare me nga temepara.
  Ae, he tino rerekee nga temepara. Ehara i te mea i mua i te whenua i etahi ritenga. A he tino rereke te ahua, te tae me te ahua . Na o te akoranga, ataahua. Anei nga whika, me nga domes, me nga polygons, prisms me etahi atu.
  A he maha nga whare tapu kei te ahua o nga puku o nga puawai tino ataahua.
  I titiro a Dominica ki tana hoa rangatira ka ui ki a ia:
  - He rite koe ki te kotiro kura ... Engari e hia nga tau o koe?
  Ka whakahoki a Cassandra me te ataata:
  - Kei nga tangata tenei korero: ehara i te mea tikanga ki te patai ki tetahi wahine mo tona tau!
  I whakatau te kotiro kaitoi:
  - He nui pea.
  Ka tuohu te kotiro nymph:
  - Pea! Engari he roa ake to tatou oranga i nga elves, trolls, tangata, tae atu ki nga gnomes me nga vampire. No te mea kei roto i a tatou nga toto o nga atua, he whanaunga toto tatou ki a ratou. Ko te toenga he hononga autaki ake ki nga mea kore mate .
  I muhumuhu a Dominica:
  - He tama, he tamahine katoa tatou na te Atua. Te ahua.
  Ka paopao a Cassandra i ona matimati kau.
  Na ka puta mai he toka makutu i nga ringa o te nymph. Ka muhumuhu ia:
  - He uaua tarakona kei roto. He taonga tino kaha tenei, he utu nui, he onge. Engari he kaha nui ano kei roto. Whakaatuhia te paanga?
  Ka korero a Dominica:
  - I mataki ahau i tetahi raupapa e pa ana ki tetahi tama me tana toka makutu. Engari he tama hiroki kei reira , he pango nga makawe me nga karaehe. Kaore i rite ki taku tuakana - he ataahua, he uaua me nga makawe kakaho. I te ara, i takaro ano ahau i te toa me te ruānuku!
  Ka whakapumautia e Cassandra:
  - E mohio ana ahau ki to tuakana. Ae, he tino ataahua, he tama rerekee. A kaore i rite ki a koe, te toa o te ao mo te karate i waenga i nga tamariki.
  I hongi kino a Dominika:
  - Ahakoa he tama, he tangata! Engari mo nga tane, he mea noa te whawhai me te whawhai.
  Ka whakahoki te kotiro nymph:
  - Tekau ma rua nga wa iti ake o taatau tane i nga wahine mai i nga iwi matua o te rangatiratanga: nga tangata, elves, trolls, hobbits me vampires. No reira me whawhai ano te wahine ataahua. Engari, i roto i nga orcs me nga gnomes he tekau ma rua nga wa nui ake nga tane i nga wahine. No reira kua ngawari ake mo taatau i mua. Ka whawhai tonu maua ko nga orcs, a ka piki mai ratou ano he toka ki te mokemoke, inaianei karekau he tangata hei whawhai. Ahakoa nga wahine me nga orcs, kia pono, kaore i te tino nui. Engari he pai ake nga gnomes , he rite ki nga hobbits wahine. Ko nga gnome ano ka pakeke haere, ka hina, ka tipu nga pahau roa, engari tae noa ki to ratou mate ka tere, ka kakama, ahakoa te korikori, ka mau tonu o ratou niho katoa. A, ki te tukitukia he niho, ka tipu ano!
  Ka tuohu a Dominica:
  - Aue! He rite koe ki te mango. Engari i tetahi wa ka patai ahau, mehemea i hanga te tangata i runga i te ahua me te ahua o te Atua, he aha i ngoikore ai ona niho. Na ka muhumuhu te tohunga penei, ka pehia te kikokiko i te hara. Ae ra, i te wa i patotohia ai te niho o toku tuakana, ka hoki mai ano i roto i te ra kotahi. I hiahia ano ahau ki te kawe ia ia ki te taote. Na ka huri taku whakaaro, ka ako ratou i te tamaiti ano he kiore i roto i te taiwhanga!
  Ka tuohu a Cassandra.
  - He tika! He mohio koe. Engari kaore koe e pai ki te ako.
  Ka kaha te tangi a te kotiro:
  - Ae! He hoha. A kei a matou ano ... Ae , kaore au i te mohio, ka noho koe i to papapu ka mamae to tuara, ka hiahia koe ki te oma me te peke!
  I waiata te kotiro nymph:
  - Ae, e nga kotiro, kia mohio kaore nga tangata katoa e pai ki te tarai ,
  Me i taea e ahau te oma huu i roto i te tomairangi!
  Na ka kata te tokorua ataahua. I konei ka haere ake. I kite a Dominica karekau he motuka penei i era o te whenua. Engari he unicorn tino ataahua. Pērā i ērā e tā ana i te anime . A ko nga hoiho ngawari he tino ataahua. A, ka tere te waka, ka rite ki te korero pakiwaitara.
  Ka rere etahi kotiro ano he manu. Pono , he onge, i konei ka kite koe ehara i te mea he tohunga makutu katoa. Karekau he whare mo te hunga tono. Engari, he rite tonu te pa katoa ki nga whare rangatira, he whare ranei e rite ana ki nga whenua me nga puna wai me nga kari. Na te ahua nui.
  Ko te tikanga, i takaro a Dominika i tetahi keemu - kaihanga. He maha nga mea ka taea te hanga ki reira. Ina hoki, ki te hanga i tetahi taone kia rite te katoa ki te korero pakiwaitara mo te pararaiha. I konei ka rite ano te ahua.
  I korero a Dominica:
  - Na ka mea ratou e kore e taea te rangi i runga i te whenua? Koia te korero a nga karakia katoa o te Ao!
  Ka whakamarama a Cassandra:
  - Haunga te communism. Ko te karakia anake e oati ana i te rangi i runga i te whenua. A he arorau tenei. Ko wai me whakapono ki te rangi, kauaka i muri i te mate, engari i te nuinga o te wa, i muri i te mutunga o te ao, he porangi te tikanga!
  I whakaae te kotiro wahine:
  - Ae, kaore au e pai ki te ako o te mutunga o te ao! He pai ake te hanga i a koe ake te rangi, kaua ki runga i nga wheua!
  Ka tangi te nymph marquise:
  - Kaua e tohe mo te pararaiha i te rangi, engari kia ora me te hanga i to koa ake. A kia mohio.
  I korero a Dominica ma te whakaaro whakaaro:
  - E mohio ana koe, ahakoa he kotiro anake kei te taha, ka mahara koe kei te ngaro tetahi mea. Ahakoa he iti te ataahua o nga tane ahakoa i roto i nga kiriata. Ano hoki, he orotika te nuinga o nga tama tane, ka tae ki te wha tekau tau, ka ngana ki te kimi i te tangata kahore he puku me te kauae rua.
  Ka kata a Cassandra ka whakahoki:
  - He mohio koe. Kaore aku kupu. Ko te mea tika, ehara i te mea nui ... Engari ehara i te mea he mea nui te kanohi ataahua me te ahua kikokore i roto i te tane. Ko nga wahine i runga i te whenua he mea nui ke atu i nga raraunga o waho o te tane!
  Ka tuohu a Dominica:
  - Ae, ae, tika! Me te moni hoki. I te wa e kiki ana to putea, karekau e tino kitea nga weriweri, te pakira me te puku.
  I korero a Nymph:
  - Kaore o matou raruraru ki te ahua o nga tangata. Ka uru te makutu ki nga hau katoa i konei. Na ko nga tane he taitamariki, he tino ataahua nga kanohi; he mea tino kino ki te ngaro atu nga pahau me nga ngutu o te tangata. Na tenei, ko o ratou elves anake ka taea te tohu ma te ahua o o ratou taringa. Na ko tenei ... Ae , kua waia nga wahine ki tera. Engari he ahua ataahua ano te pahau. Kaore au e whakaae ki era kotiro e whakaaro ana he kino te pahau.
  Ka kata a Dominic ka whakahoki:
  - He mihi, he honore te pahau, engari he ngutu ano to te ngeru!
  I wiri a Cassandra i tana putea makutu ... Na i roto i nga ringa o te wahine ataahua , ka puta mai he keke ataahua i te ahua o te potae potae a Napoleon, me nga rohi, nga poppies me nga pata i hangaia ki te kirīmi maha-tae.
  Ka tangi te nymph marquise i tona reo ngawari:
  - Whakamātauria, he tino reka, he kore utu kaore he kāpeti!
  Ka ui a Dominica, ka whakaaro ohorere:
  -Mehemea ka utua tonu e koe he utu?
  I waiata te marquise-nymph:
  - Me utu e koe nga mea katoa, whakapono mai ki ahau,
  Na ka whakatuwherahia e matou te kuaha ki te angitu!
  . UPOKO Nama 2.
  Na ka wawao ano a Cassandra i tana toka, ka rere mai he awa marama i tona pito, ka puta mai nga tuuru e rua he mea hanga ki te karaihe, me tetahi tepu iti, huatau.
  Ka whakaaro te marquise-nymph:
  - Kia kai noho ki raro, kia rite ki nga tangata whai tikanga! Ka hiahia pea koe ki te waina?
  I korero tika a Dominica:
  - Ki te inu nui koe i te waina, ka wahangu koe. A me pupuri e ahau he upoko marama me te hou!
  Ka ruru kino a Cassandra i tona mahunga.
  - Kaua e wehi! Kaore he karamu o te waipiro i roto i ta tatou waina. Ka kawea mai he painga anake. A koinei tetahi o nga take e ora ai nga tangata o to tatou ao ki te kotahi mano tau kaore he koroheketanga. A ma te makutu kaha me te matatau ka taea e koe te roa ake.
  Ka tuohu te kotiro wahine wahine:
  - Katahi ka ringihia!
  Ka tukuna e te nymph he kurupae mai i te pito o tana toka, e komuhumuhu ana i tetahi mea ... Na ka puta mai nga kaata ki te whakarewa karaka kanapa, ka pakaru mai he mea kowhai me nga mirumiru.
  I kii a Dominica, ka tango i te iti o tana kapu:
  - He waina tino reka, kakara hoki, ka tino hou to waha ... He aha te mea i mahia?
  Ka whakahoki kaha a Cassandra:
  "Ka ako koe i te Dragon Emperor Academy, ka mohio koe!"
  Ka ui te kotiro:
  -Kei hea te emepera tarakona?
  Ka whakahoki te nymph me te aue:
  - I ngaro ano ia. Inaianei ko Empress Caroline kei tona turanga. He rite tonu te maha o nga wahine me nga tane o nga tarakona, pera i te tangata. I roto i tenei whakaaro, kei a koe nga ritenga.
  Ka korero a Dominica:
  - He aha i kore ai te Empress i tango mai i ahau?
  Ka tangi a Cassandra:
  - Ae, he whakaaro nui koe! He wahine rangatira. E tika ana, a ko Caroline nui ano ka whakaae.
  I waiata te kotiro:
  - I mihi nga tangata ki te Kuini,
  I aroha nga tama katoa o te iari!
  Engari i tino maia ahau
  I whiriwhiria e ahau he piriona!
  Ka whakahoki te nymph marquise me te ataata:
  - Ki to whakaaro he pai nga piriona ki te noho tahi me te tangata kore aroha? He aha te ngako puku, te pakira, nga kita me te kakara kino?!
  Ka tangi a Dominika:
  pahuatia te oranga o ahau me etahi atu kotiro ! Ka werohia ranei ia e ahau ki taku mane i runga i te moenga!
  Ka kata a Cassandra ka kii:
  - Ka kii ahau he katakata. Me noho koe hei tauira mo te pai.
  I korero tika te kotiro wahine wahine:
  - Ko nga toa tino pai ka hiahia te iwi ki te peke !
  Karekau te nymph i whakahoki kupu, engari na te awhina o te koko konukawata i kainga e ia te keke me te inu i te waina kakara. I whakatau ano a Dominika kia pai ki te kai mo tenei wa. I tua atu, ko te hikoi i roto i te hau hou ka whakaoho i to hiahia.
  I mahara ia ki te pupuhi. Ina koa, i te wa e takaro ana ratou i nga tamariki. Hei tauira, i te tuatahi i tino whangai nga tama me nga kotiro i mua i te pakanga. A, i te wa o te pakanga i raro i te noho, me tino kikokore ratou. Ki te mahi i tenei, i taunakihia kia nui ake te oma me te kai iti. Ko te mea tuatahi i mohiohia, na te mea he maha nga tangohanga i pikitia me nga tamariki omaoma, engari ko te tuarua he uaua ake. Ka whakaekea e nga kaiwhakaari kiriata nga toa, hoko kai ma ratou.
  Katahi ka aukatia kia noho i te po ki roto i te hotera, ka tutakina ki roto i tetahi ruma motuhake me nga tutaki, he rite tonu te ahua ki tetahi ruma nui noa.
  Kare a Dominika i hiakai, kare ratou i pirangi kia mate tona ataahua i te kai kore kai, ahakoa he ahua maroke tonu ia, karekau he kikokore, me te kanikani hoki e pupuri ana i ona uaua me ona tinana kia pai.
  Engari ko nga taangata, ko te tikanga, i mamae na te mea kua hurihia te huinga hei whare herehere mo nga tamariki. A tera ano etahi wahanga me nga mauhere. Ko etahi o nga tama tane i heu i o raua mahunga, he koretake pea.
  Ae, ehara i te mea ngawari te oranga o te kaiwhakaari kiriata.
  Hei tauira, mo te tutu o Spartacus. Ko te katoa o nga tama tane e mahi huu kau ana i roto i nga kakahu anake i roto i nga keri. Ano, neke atu i te kotahi te tango i hiahiatia. Whakamātauria te hīkoi me ngā kapu kau i runga i ngā kōhatu koi o ngā maina. I konei ka timata te toto o nga waewae kau o nga tama, ka pakaru o ratou waewae. Ae ra, i makuku ratou i te werawera, i wiri hoki i te ngenge.
  I roto i tenei kiriata, he rite te tangata matua Ko Spartacus , he tama pononga, nana nei i kii te whakaaro o te whakaohooho ki te toa angitu me te taonga nui i whakawhiwhia ki a ia.
  I takaro tuatahi a Dominica i te tuahine o Spartacus i te wa e tamariki ana, a me noho ano ia me nga tama i roto i nga kari hei whiu.
  No reira i mohio ano ia he aha nga pebble koi me te kete taumaha o te paru.
  A ka tino toia e koe ki runga, ki runga. He tino ngenge, engari ka piki ake to kaha.
  I wheturangitia a Dominica ki nga momo kiriata. I te wa ano i roto i te mahi a Jim i roto i etahi waahanga o "Treasure Island" kei tawhiti atu i te canon. I reira, ahakoa ko te mahi tunu kai ehara ko te Hiriwa kotahi te waewae , engari he wahine makawe whero, te iramutu a Morgan.
  He tino pai tenei. Ko Dominica ano te mahi he tama, na ratou ano i hiahia ki te tapahi i ona makawe. Engari i te mutunga ka whakatauhia e ratou te raru ma te awhina o te wig.
  Ae, ko tenei mahi nana, hei ki tetahi, i angitu mai i te tirohanga o te keemu. Engari ko te kiriata ake kaore i rongonui i tua atu i te canon. I puta mai he momo para reinga.
  I te nuinga o nga wa ka tutaki nga karaehe kaore e rite ki te canon me te mauahara.
  I haukotia e te marquise-nymph nga maharatanga o Dominica:
  - E mohio ana koe. Kua roa matou e noho ana i konei. Ehara i te wa ki te patu i te huarahi?!
  Ka peke te kotiro me te kii:
  - Ka taea e koe te haere mo te hikoi. He nui tonu taku kaha.
  Ka poipoia e Cassandra tana toka, ka ngaro te keke i kainga e te hawhe, me nga rihi me te waina, me etahi atu.
  I muhumuhu a Dominica:
  - Ka rite ki te korero pakiwaitara!
  Ka tangi te marquise:
  - Kao! Ehara tenei i te korero pakiwaitara, engari he mooni makutu.
  A e rua nga kanohi o te wahine ataahua i pakaru ki te huarahi. Ko te ahua o Dominica i tino harikoa ! Ka ataata nui ia. Na ka waiata ano ia:
  Ko te huarahi, ko te huarahi, he ahua hoa,
  Meera mekameka i hangaia ki te rino mata...
  A he koi rawa te hoari - te rino damask whakanui,
  Ae, ka puta he ahuatanga kino i roto i te pakanga!
  Na ka kite a Cassandra me te titiro nui, ka mutu:
  - E mohio ana koe! Ko nga whakamatautau whakauru nui ka tatari ki a koe i te whare wananga. Tena pea mo nga ruānuku tuku iho, he ahua ngawari, engari kaore koe i te mohio mo te makutu.
  Ka kata a Dominika, ka whakahē:
  - Kao! I roto i nga kiriata, kua kite ahau i nga mahi makutu i nga wa maha. A whakapono mai ki ahau, e mohio ana ahau ki tetahi mea!
  Ko te nymph marquise, ka whakaheke i tona reo, ka muhumuhu:
  - Ka hoatu e ahau taku toka makutu ki a koe! He tino kaha ia, he uaua tarakona. Whakamātauria te whakamahi, hei tauira, ki te tito ... Ae, he puawai wareware-ahau!
  I titiro whakamuri te kotiro kaitapere wahine. Huri noa, tata ki nga whare me te tiriti tonu, he moenga puawai me nga puawai kanapa, ano he kohatu utu nui. Ka tipu ano nga puku kanapa i runga i nga rakau. I tua atu, ko etahi o nga puawai he rereke nga tae me nga atarangi. Na i reira i ara korikori ke.
  Ko Dominica i peke ki a ia kaore i te iti nga pakihiwi me te whakautu tino tika:
  - He aha tatou e hiahia ai ki te wareware-ahau-kaore? He maha nga puawai rereke kei konei, he nui ake, he ataahua ake.
  Ka ataata a Cassandra:
  - A he aha to hiahia?
  I kii te kotiro wahine wahine:
  - He pai ake te kii i tetahi mea tino nui me te whai hua! - I hiritia e Dominica tona rekereke kau, na te taera tae ka paorooro ano he hukapapa pakaru. Te na ô faahou ra te vahine tahutahu e hinaaro ra e: "Ei hi"oraa, mea maitai a"e ia hamani i te hoê taimana mai te niu te rahi!" He nui ake te whaihua me te mahi.
  Ka titiro te Marquise ki a ia ma te whakapae, ka patai:
  - Kei te pirangi koe ki te haere ki te whenua? He aha ta tatou e kore e pai?
  I kii a Dominica:
  - Mo to ao ka taea e matou te kii i te mea ano i kii a Ostap Bender mo te ahua o te Caucasus - he ataahua rawa - te whakaaro o te porangi!
  Ka ataata a Cassandra me te korero:
  - Na he mohio koe, engari he mangere! Kaore koe i te nui o te ngakau nanakia ki te haere ki to whainga penei i te jet bulldozer, kaore e mutu!
  I hanga e te kotiro wahine he kanohi, ka kii:
  - Karekau he jet bulldozers. I te iti rawa i runga i te whenua!
  Ka tuohu te nymph marquise hei whakaae:
  - Kaore pea koe. Engari tera ano nga iwi e matatau ana ki te hangarau i te tangata. Heoi, he uaua ake te tae ki a ratau i te eke ki te whenua.
  Ka ngunguru a Dominique i tana patai:
  - Ae? Ka taea e ratou te rere i waenganui i nga whetu?
  Ka whakahoki a Cassandra ma te maia:
  - Ka taea e ratou! Ko te tikanga, ka taea e tatou tenei ma te awhina o te makutu.
  I waiata te kotiro wahine:
  Ko te tikanga he uaua ki te matapae
  He aha e tatari ana i tenei ao whakamiharo ...
  Ka rere matou i nga kapua -
  Te eke ki runga rererangi whetu!
  Na ka tino korero te kotiro, me te ahua whakamataku:
  - Homai ki ahau te rakau makutu! A ka mahia e ahau he taimana kia rite ki te merengi pai!
  I hiahia a Cassandra ki te korero. Engari ka rangona te haruru o nga parirau. E rere ana tetahi tarakona. Ko te nuinga, he wahine ano. I tata mau i a ia te awa o te puna, i pupuhi teitei ki te rangi mai i te waha o te griffin, he mea hipoki ki te rau koura me te rupi.
  He ataahua atu te taniwha upoko toru i te whakamataku.
  Ka tuohu te nymph marquise. He iti noa te ruru a Dominique i tona mahunga.
  Ka tau te tarakona wahine ki mua i a ratou. I rongohia he reo tino pai, marama hoki mo taua taniwha nui:
  Ko koe ranei te tangata tinihanga kua kiia ake nei ko te Karaiti?
  Ka whakahoki a Dominica me te ataata harakore:
  - Kaore au e pai ki te noho hei mesia!
  I miharo te tarakona wahine:
  - He aha hoki tera?
  Ka whakahoki tika te kotiro wahine wahine:
  - No te mea ko nga mesia te tikanga ka ripekatia!
  I ruia e te manu whai pakau ona parirau. He nui ana mea, he rite ki o te pekapeka, e toru noa nga tae: whero, kowhai me te kaariki. Me kii, he huinga ataahua.
  Ka tangi te tarakona wahine:
  - A ka taea e koe te kite mai i tera ao kei reira nga tohunga makutu kua oti te tinihanga me te tinihanga?
  Ka kata a Dominika ka whakahoki, ka whakaatu i ona niho ma, kanapa tonu:
  - Tera pea te ahua. Ahakoa, i reira etahi poropiti. Ka rite ki a Kuia Vanga. Na etahi take i tutuki ai ana matapae, hei tikanga, whakamuri.
  I kii te marquise-nymph:
  - Ahakoa nga tohunga makutu me nga tohunga makutu tino tiketike e kite ana i nga mea kei te heke mai. A ko nga Atua teitei rawa e kore e whakaatu he aha nga mea ka puta i roto i nga tau kotahi rau. A nui noa atu, i roto i te mano me te miriona!
  Ka pupuhi te tarakona wahine i te rama marama ka tangi:
  - Ae... na reira he tino matapae i runga i tenei aorangi. Ahakoa to taumahatanga hypernoosphere he tino rerekee mai i a maatau. Ahakoa, koinei pea te take i mau tonu ai koe i to taketake kaore koe i noho hei pononga ma matou!
  I kata ano a Dominica ma te koa me te kii:
  - Hei pononga mau? He katakata noa. He taitamariki tonu, he huu kore.
  Ka tuohu a Cassandra me te whakaaro:
  - Whakaatuhia te tarakona ka taea e koe te mahi. Whakamātauria, i te iti rawa me te awhina o te toka makutu, kia kotahi topata wai kia taka.
  Ko te wahine kaitapere wahine i pupuhi kino:
  - Kotahi te pata wai? Ae, ehara tenei i te tino taumaha. Tena pea he pai ake te tiki tonu i tetahi oko koura.
  I kii te Tarakona Kaute:
  - Kia mahi makutu ia e hiahia ana ia. Hoatu he rakau ki a ia kia mohio kei te maumahara ia kia kotahi pea te karakia tika.
  Ka kata a Cassandra ka tangi:
  - Ae, he ahua pai ! Titiro noa. He kaha rawa te wand makutu, a ka taea e koe te kino ki te taone, ki nga mea ora, ki a koe ano.
  Ka tangi a Dominica:
  - Ehara ahau i te poauau penei i to whakaaro!
  I kii te Tarakona Kaute:
  - Me hoatu ki a ia he mea kino ake, he iti ake te kaha. Ki te kore, ka pokaia ano ahau e ia.
  I waiata a Cassandra:
  Ki te whakaatu i roto i te makutu,
  Kei te hiahia taatau ...
  He pai ake mo koe te hanga
  Taimana nui!
  Na ka pao te kotiro nymph i ona matimati kau. Ka puta mai he mowhiti konukawata iti. Ka maka e Cassandra ki tona waewae, ka mutu te mahi makutu i te taha tonu o te kanohi o Dominica.
  Ka tangi a Marquise:
  - Ka taea e koe te tango i tenei mowhiti. Tuhia ki runga i to matimati. A ka ngana ki te hiahia nui ki tetahi mea. Ko te makutu kei roto kaore i te kaha, engari he mahi noa. Kaore e ranea mo te taimana te rahi o te kokonati, engari, hei tauira, ka nui te rahi o te pi!
  Ka mau te kotiro wahine wahine ki te mowhiti i tona ringa. Engari hei utu mo te maihao tohu, ka hoatu e ia ki runga i tona maihao waenga , ka ataata ma te katakata, ka patai:
  - He aha mena ka ngana koe penei? Ka aha ka tupu?
  Ka kata ano a Cassandra :
  - OK, tamata!
  Ka tangi a Dominica:
  - Tunua nga rekereke o te marquise ki te ahi!
  Ka mura te mura i raro i nga waewae kau o Dominica . I tino wera te kapu kau, ka hamama, ka oma. Inaa, kare te ahi i te ngoikore. Engari kaore matou i kaha ki te haere tawhiti. I takaia te kotiro ki te hiku roa o te tarakona tarakona.
  He reo pai, he reo wahine i rangona mai i te ngarara nui:
  - Aue! Katahi ano koe ka tae mai ki to tatou ao, kei te pirangi koe ki te kopa i te nimph, he whanaunga no nga Atua teitei? E mohio ana ranei koe mo tenei ka tonoa atu koe hei pononga ma te kanga keri? A ka mahi tahanga koe i reira, he mea mekameka, ka mau ki te wepu, ki te rakau, ka kai taro me te wai. A ka moe koe he mekameka, he kowhatu. A kaore koe e mohio ko te mahi uaua me te whiu. Inaianei kua marara nga pononga tane, ko te kotiro roroa me te uaua penei i a koe e kore e whara i a matou i nga maina!
  I wiri a Dominica ki enei kupu. I tetahi wa ka takaro ia ki a Cleopatra i roto i te kiriata iti-putea. No te haaputu i te moni, ua tapaohia te hoho"a peni "Cleopatra in Captivity of Augustus." Arā, ehara hoki i te canon. Kare a Cleopatra i whakamomori, ka mau.
  Kaati, i tukuna ia ki nga maina. Na ka haereere ia i reira he hawhe tahanga, kahore he hu. A ko te haere i runga i nga kohatu koi i roto i te maina karekau nga kapu he tino mamae. Kaati, mauria he kawenga. He mea tika kia mau tonu te werawera o te taurekareka, kia mau tonu tona mata, kaua e ahua ruha.
  Engari, o te akoranga, he kiriata noa, me te mea tino iti. Na ka whiua ia e ratou ki te whiu, he koretake hoki. Engari kei te mamae tonu . Ahakoa te toto, o te akoranga, he rūpahu.
  I te nuinga o te waa, he iti noa te kiriata, a, i tua atu i nga keri me nga kotiro haurua tahanga, kaore he mea i whakaatuhia. Ko te ahua o te tatauranga he kukume i nga tane e awangawanga ana mo te moepuku. Ae, me te hoki, e mohio ana te katoa ki te ingoa - Cleopatra! A ka taea tenei ki te hoko
  Ka hohonu te manawa a Dominika, he aha te ahua o nga taima ka kaukau nga whetu kiriata i etahi wa?
  Ka tangi te nymph marquise:
  - Kaua e pouri, e te honi, kei te hiahia koe. E kore matou e tuku atu koe ki tetahi.
  Ka hamama te Tarakona Kaute:
  - Kia ngana ia ki te parakatihi ano i mua i te whakamatautau. Ana, me ngana tatou ki te whakaaro i tetahi mea!
  I mirimiri a Dominica i te mowhiti ka mea:
  - Kei te pirangi au i te tiihi tiakarete!
  Ka mau te kotiro ra , ka rukea i roto i te awangawanga.
  Me te ranunga o te tio pakaru me te tiakarete ka pa ki runga. Ko te mutunga mai, i paru a Dominica mai i te mahunga ki te matimati, tae noa ki te rakuraku.
  Ka kata te wahine tarakona, ka wiriwiri nga jet o te puna, ka ru nga puawai.
  Ka korero marire te nymph marquise:
  - Kei te pai! Engari, he nui ona pukenga, he maha nga aihikirimi me te tiakarete i whakaputahia e ia me te mahi toi pera, kaore i te tino kaha!
  I mitimiti a Dominika i te tiakarete mai i ona paparinga ka tuwha i te pouri, ka tangi:
  - He kawa ia!
  Ka kata a Cassandra ka korero:
  - A he kawa te tiakarete. Kaore koe i mohio ki tenei?!
  Ka tangi te kotiro wahine:
  - Na konei, i runga i te whenua me Russia, he reka !
  Ka tuohu te Marquise:
  - E mohio ana ahau! Kei te mohio ano tatou ki te hanga tiakarete reka. Engari mo tenei wa ka noho pai koe ki nga mea kei a koe. He tika ake, kaore koe i tohu he aha te momo tiakarete e hiahia ana koe. A, i te nuinga o te waa, he pai ki te tono ice cream anake koe. Mena ka puta ki a koe, hei tauira, ki te kaukau koura, ka kaha ake te patu i to mahunga.
  I kii a Dominica:
  - Kei te kaha te ora, kei runga ake nga mea katoa!
  I kii te Tarakona Kaute:
  "Engari i te korero poauau, e kore e awhina i a ia ka uru ia ki te whare wananga tarakona, he pai ake te tuku ia ia ki te hanga taimana iti." I te nuinga o te wa, ka taea tenei mo te hunga e whai mana nui ana ki nga mahi makutu.
  Ka whakahoki a Cassandra:
  - Kao! He huarahi tino kitea tenei. Me mahi ngawari ake koe.
  Ko Dominika i whakahi mai:
  - He maku, he paru ahau, he heihei tunutunu noa. Ka taea e koe te whakatika i tenei?
  Ka tuohu te nymph marquise:
  - O te akoranga, to tatou ataahua!
  Na ka hanga e ia he waru ki tana rakau makutu. I whiti ki te rama kikorangi. Inaianei kua ma, kua pai ano te kotiro mai i te whenua, tata ka ngaro katoa nga karawarawa. Haunga tetahi ki te paparinga matau.
  Engari kaore a Domika i kite ia ia ano, kaore i aro.
  Ka whakahi te Tarakona Kaute:
  - Na, e taku aroha ... ka kite ahau kei te mohio koe ki tetahi mea? Na, he kotiro ataahua mai i te ao o nga hangarau tipu?
  Hei whakautu, ka waiata a Dominique:
  Engari he aha,
  E kore e taea te noho ma to hinengaro!
  He aha, kaore te ora e ako i tetahi mea!
  Engari he aha! Engari he aha!
  he tika, he ataahua hoki tenei waiata, na Boyarsky i mahi. Engari he katakata noa tana reo anahera.
  Ka tangi a Cassandra, ka whiti nga kanohi:
  - Kaore e taea te whakakore i te ahua o te whakakatakata. Engari he tino taumaha koe?
  I whakapouri a Dominica. I mahara ia ki tana takaro i tetahi kotiro i whiwhi i te tohu kino i te kura. A kaore he huarahi e taea ai e ia te whakaatu i tona kanohi he ahua pouri. Engari, i hiahia ahau kia whanau oku niho. Kaati, ka marama ... He nui rawa te hau o tona mahunga. Hei tauira, ko etahi o nga taangata ka whanau noa o ratou niho i roto i te mano, a ko ta ratou mahi katoa!
  Na ka hiahia a Dominica ki te takaro ... Princesses, o te akoranga.
  Katahi ka whakaaro te Tarakona Kaute:
  - Kia pai ake tana kanikani mo tatou. I kite koe i roto i nga kiriata he tino pai tana kanikani .
  He pono tera whakamutunga. Ka taea e Dominica te kanikani. I hiahia ano ratou ki te tango ia ia mo te mahi a Esmeralda. I tua atu, e ai ki te canon, te ahua nei ehara ia i te gypsy. A he aha e kore ai te kakaho kanapa e mahi i tenei mahi?
  Engari ko te urutaunga kiriata o nga karaehe, tae atu ki nga mea ke, ka puta ano etahi raru. Na reira, i kiriatahia ia ki tetahi mahi rereke, engari he kanikani ano.
  Ae, he pai ki a ia te kanikani me te mohio ki te kanikani. Heoi, tangohia ana e ia, ka ki atu:
  - Whakapuruhia te kakau!
  Ka tangi te marquise nymph:
  - He aha atu?
  I whakautu tika a Dominica:
  - Ahakoa nga gypsies i te maakete kaore e kanikani mo te kore utu. Na ka hiahia ahau ki te putea koura nui. Kaore i te marama?
  Ka hamama te Tarakona Kaute:
  - He tangata poauau ! Inaa, ko tona waahi pai kei roto i nga keri. I reira ka whakawhanake ia i te manawanui me te waia ki te ngohengohe. Mo tenei, me pakeke ia ki te whakatipu!
  Na ka oma mai tetahi kotiro ki a ratou. Ko te ahua, he tamaiti tangata kaore i neke atu i te tekau ona tau. Engari i te wa ano, e mau ana ia i nga whakapaipai utu nui, me te mea kei roto i te toa whakapaipai. Ko nga waewae kore kau, iti, he tamariki, he ahua koretake, he whakahianga hoki i roto i enei mea papai.
  Ka tirohia e te kotiro:
  - Ka taea e au te hoko mai i a koe tenei pononga. Kia pehea te nui o to hiahia mo tena!?
  Ka whakahoki a Cassandra ma te maia:
  - Kaore tenei kotiro mo te hoko! A ahakoa ehara ia i te pononga. Heoi, kare pea ia e waatea mo te wa roa.
  I muhumuhu a Dominica:
  - Auê te faaturi ia hoo te hoê tamarii rii i te mau tîtî na "na!
  Ka whakahoki maia te marquise-nymph:
  - Ehara tenei i te tamaiti, engari he hobbit wahine! He rite te ahua o nga hobbits ki nga tamariki tangata...
  I takahia e te kotiro tana waewae iti ma te riri ka tangi:
  - He barone ahau! Ko te tikanga tenei me tuohu mai to pononga ki ahau.
  Ka tangi a Dominica:
  - Kaua rawa e whakaaro ! Maku, ka tuohu ahau ki te tamaiti!
  Hei whakautu, ka kokirihia e te hobbit baroness tona ringa matau. Ka rere te uira, ka pa te kotiro wahine wahine ki ona waewae kau. Hei whakautu, ka hamama a Dominic i werohia. Na ka taka tetahi keke nui kapi ki te kirīmi ki runga ki te kotiro wahine makutu maia. I turakina ano ia i ona waewae, a ka taka te ataahua iti ki runga i te huarahi. Engari ka peke tonu ia, ka pania katoa ki te pihikete, te miraka me te whakapiri tiakarete. I ruia e te hobbit baroness tona maui, kore kau, waewae iti, i runga i nga maihao e rua e whiti ana ki nga kohatu utu nui.
  A ka rere katoa te ngaru tainiwhaniwha makutu. I whiua a Dominic e rua tekau mita ki runga. Muri iho ka hinga te kotiro ra. Waimarie, i te mea e kanikani ana ia mai i te tamarikitanga me te mahi kiriata, he maha nga wa kua taka mai ia i nga taumata rereke me te whakaari i nga mahi acrobatic.
  Na reira, ka whakarōpū a Dominika i a ia ano i te ngahuru ano he ngeru, ka tau pai. Engari ko nga waewae o te kotiro, kua werahia e te makutu whawhai, i mamae nui i te pa atu ki nga taera tae e kapi ana i te waahi. Ka tangi te kotiro.
  Na ka takaia e te wahine tarakona tona hiku roa, rite tonu ki te pine, ki te taha o te wahine makutu, ka whakahi:
  - Kati te whawhai! Ki te kore ka mauheretia korua! Mena kei te pirangi koe ki te whawhai, kei reira nga papa whakangungu motuhake kei reira nga mahi makutu me etahi atu tuera!
  Dominica tweeted:
  - Ae, he tohe tonu! Karekau he patu - ringa me nga waewae!
  Ko te Hobbit Baroness i pupuhi kino:
  - Whawhai ki te taurekareka! Ki te pono, he whakamataku tenei ki ahau ! He pai ake te tuku i a ia ki nga maina. He tino kino te whakaako makutu ki tera tangata kuare .
  I whakaae te marquise-nymph me te tino reo:
  - Kei te timata ahau ki te whakaaro pera ano. Ae, he taonga motuhake ta tenei kotiro mo te hanga aituā me te puta mai o nga pakanga.
  I whakahē te wahine wahine wahine:
  - Kaore au e haere ki tetahi i te tuatahi! Ko te toenga ... Ki nga koretake katoa, mohio ki te whawhai ki muri, ki te kore koe e kite i te angitu.
  I tukuna e te tarakona te kotiro kino, he rite te ahua ki te tamaiti, engari he tino kaha ki te tuku i te katoa o nga taika ki te rere.
  Kua pokea te hiku ki te kirīmi, te miraka, te hora tiakarete, me te pihikete. He nui te keke, he marama te hanga mai i te ngakau. He pouri ano i wahia e ratou hei utu mo te kai. Ka paopao te wahine tarakona i ona maihao me ona maihao, a ka horoia e te awa karaihe o te puna ki runga ki a ia, ka horoi i te paru.
  Ka tuohu a Cassandra.
  - Ko te noho ma te matua mo te hauora! Ota tuatahi!
  I mirimiri te Hobbit Baroness i tetahi o ona waewae iti, kiri kiri, ataahua ki tetahi. Mo etahi hēkona e rua ka mura ia ano he rama rama. Na ka ngaro katoa nga mahi kai i tino pania ki te kotiro makutu. Na ka whiti nga whakapaipai whakapaipai me te kaha hou. Ko ia, i tino rite ki te wahine rangatira i rongo a Dominika i te ngawari.
  I whai waahi ano ia ki te takaro i tetahi kotiro rangatira i tetahi o nga korero patupaiarehe. I reira ka wehe ia me nga kakahu whakapaipai me nga hu utu nui, ka noho hei pononga makutu. Mau tawhetawhe ka haere i roto i nga hu rakau. A i roto i nga papa penei he kino rawa atu i te kore he hu. I timata ano ia ki te tohe i te kaiwhakahaere he pai ake te kiriata kaore he hu. I muri i nga mea katoa, ko nga waewae o te kotiro i roto i nga tawhetawhe ka kaha ake te kaha o te rawakore me te whakarereketanga o te mana o te kuini ki te taurekareka pono.
  Engari ko te kaiwhakahaere he tino whakaaro kei a ia ano. I te mutunga, i a ia e mawhiti atu ana i te pourewa o te mate, i te mutunga ka tangohia e ia nga hu me nga rakau, katahi ka noho huu, ka tino harikoa. Inaianei, kua wera ona waewae kau, tae noa ki nga pupuhi iti ka puta, he mamae, he mea whakarihariha!
  Ko te hobbit baroness i toro atu i tana nikau iti, ngawari me te wa ano he paera, ki a ia, ka ruru i te ringa o Dominica me te kaha tamariki me te tangi:
  - Pai, rangimarie! Ko Laska toku ingoa. Kaua e whakaaro, e te tangata, he kotiro kino ahau, he orcs, goblins, Koshchei's spore, he maha nga mea i puta mai i ahau !
  Ka patai a Dominica ma te miharo:
  - E hia ou tau, e tama?
  Ka ataata a Weasel ka whakahoki:
  - I roto i nga mema o te wahine ataahua ehara i te tikanga ki te patai mo te tau! Ki taku titiro, koira te pakeke e homai ana e koe ki ahau.
  Ka kata te wahine kaitapere wahine me te korero:
  - Tekau tau koe! Kare atu!
  Ka hamama te Tarakona Kaute:
  - Ae, kua neke atu i te toru rau ia. Ko tehea, engari, kaore he mea nui. I roto i to tatou ao, he taitamariki, he ataahua nga wahine katoa. Noho ki a matou e hine, ko koe hei kuini mo matou!
  I whakautu a Dominica me tetahi kupu rongonui:
  Ki te mea te ope tapu,
  Maka atu a Rus', noho ki te pararaiha...
  Ka mea ahau: "Kahore he take mo te rangi,"
  Homai toku whenua tupu!
  . UPOKO No. 3.
  Ka pakipaki nga ringa o te Marquise me te Baroness me te karanga kotahi:
  - Mauriora! I hanga e koe tenei ake?!
  I ruia kinotia e Dominica tona mahunga koura:
  - Kao. Ehara i ahau. Ko tetahi atu, kaore au e mahara ki te kaituhi!
  Ka tangi a Cassandra:
  - Strange, he mahara pai koe!
  Ka whakahoki tika te kotiro wahine wahine:
  - He nui rawa oku whakaaro mo au ake i era atu. He pai ake kia mohio ratou ki ahau mo etahi atu. I etahi wa ka tito ahau, kaore he kino atu i a Pushkin.
  I whakaatu te wahine tarakona i ona niho kanapa me te kanapa ano he taimana i roto i tona waha whanui me te tino korero:
  - Ka taea pea e koe te waiata i tetahi mea o taau ake titonga?
  Ka kii a Dominica ma te taparu, ka mirimiri i ona waewae wera:
  - Kaore he patai! Homai noa kia kotahi moni koura. A ka mahia e ahau he waiata tino pai mo koe. A ka waiata mo te kore utu? Kare e whakaute! A ko te mea iti, kaore he hua!
  Ko te kanohi o te marquise-nymph, a ko tana rakau makutu e whiti ana i roto i tona ringa, ka whakatau ia ki te whiu i te kotiro nanakia i maia ki te whakahē i te tarakona.
  Ka whakahi te tarakona ki a ia:
  Homai he moni hiriwa ki a ia. Kia waiata mai i te ngakau.
  Ka ataata a Dominica, ko ona niho, he tino tika, he kanapa ano he tihi maunga hukapapa i te ra kanapa i te poutumarotanga. Na ka tangi ia:
  - Moni kei mua!
  Ka whiua e te wea he moni ki a ia ka tangi:
  - Tenei, hopukia!
  Ka maka e te kotiro tana waewae ki runga, ka hopu i tetahi wahi porowhita hiriwa ki ona maihao kau. Katahi ka whakawhitia e ia ki tona ringa. I titiro ahau ki te moni. He mea kore noa, he mea hou te hiriwa, kei tetahi taha he tarakona e whitu ona mahunga, kei ona waewae he hepeta me te mace. I tetahi atu taha , he kotiro ataahua me nga makawe kirikiri rawa. A he ataahua.
  Aita to Dominika i nehenehe e patoi i te faahemaraa ia tamata i te moni e ua pahono mai ma te ataata:
  - He ataahua tenei. Mea matao.
  Ka whakahi te wea:
  - Na, waiata! Kia kite tatou ka taea e koe te mahi!
  Ka tapiritia e te Dragon Countess:
  - A me waiata nui koe, me te whakatangi i te poihe roa, iti ake ranei, i te mea i utua e matou!
  Ka tuohu te kotiro wahine wahine ki te whakaae:
  - Ae, kei te mohio ahau ki tera! Kaore e taea e koe te waiata penei ...
  Na ka kore te hononga i puta ki a ia. Ana, ki te kii ko te nightingale ehara i te mea tino tika, e tika ana ranei. Engari tetahi atu mea, ehara i te mea!
  Ka takahia e te kotiro nymph tona waewae kau:
  - Kia timata tatou!
  I timata a Dominica ki te waiata ma tona reo marama me te ngawari;
  He kaitapere wahine rongonui ahau
  Kiriata, oati, waiata, poi...
  I timata ia ki te kanikani riri me te mohoao,
  Ka rite ki te ahua o Hatana!
  
  He kaha rawa oku waewae
  I whawhai ratou i te hopak riri...
  He kotiro tino pai matou
  Kia nukuhia te mea huna i tenei wa tonu!
  
  Engari i kitea ahau i roto i te ao, e mohio ana koe, motuhake,
  Kei hea nga tarakona e whakahaere ana ano he kingi...
  He tino hou te ota ki reira,
  Haeahia to koti!
  Me noho ahau hei taurekareka kahore he hu
  Te tiki whiu i te tuara...
  He kahurangi nga kapua i runga ake nei,
  He kino te waahi ki te whenua!
  
  I konei ka haere mai tetahi papaka pakari ki ahau,
  Na ka mau ia ki te whiu ki ona ringa ...
  I oma mai tetahi tama ma-
  He hu kau te taurekareka, he kaipahua te rangatira!
  
  Ka kata te gnome, ka pa ki ona niho ki tona waewae,
  Pērā i te kōtiro whai tuhinga, he tio...
  Na ka ngaua e te pea ki te waewae karapu -
  Ka mutu te pakira o te papaka nei!
  
  Engari i hokona ahau e ratou ki nga maina,
  Karekau he waahi i kitea i te harem...
  Na ka whiua ahau e ratou ki te whai,
  No te mea he nui te kai a te kotiro !
  
  Tenei te gnome e arahi ana i ahau i runga i te taura,
  He tino whakamiharo nga ahuatanga o te kotiro ...
  Ka tino marama te reo o te taurekareka,
  Engari i te mutunga he kore noa iho!
  
  Kua tata tahanga ahau me te kore hu
  Ka mahi ahau i roto i nga maina penei i tera kaihe...
  Mama, e kii ana ahau, e taku aroha,
  Ano te poauau i puta!
  
  He kotiro mohio ahau
  I whakareatia e au nga hautau ki toku mahunga...
  Na inaianei i roto i tetahi, whakaarohia, he remu,
  Kei roto ahau i te here mohoao!
  
  Mo te wa roa, ka mau ahau i te gnome,
  I whiwhi ahau i te whiu ki muri...
  I whiua ahau e ratou mo te pakihi, ehara mo te pakihi,
  I oati ratou ka whangai ahau i muri mai!
  
  Heoi whakakeke ana nga pononga kahore he hu,
  Kei te mahi nga korou, nga hama,
  Na inaianei, whakaarohia to huānga ,
  Ki te gnome kua pakira Kua mate ahau !
  
  Kaati, ka mate aua hunga kino,
  I mate nui matou...
  Engari, whakapono mai ki ahau, i wetekina e matou -
  I whakaatu nga kotiro i te taumata teitei!
  
  Na inaianei he ope nui ta tatou,
  Kei te whawhai ano nga tama ki a tatou...
  Ka pakaru matou i nga whakangungu rakau ano he papa,
  Ka kaput nga rangatira kino!
  
  Na ka ngaro te taurekareka o te reinga,
  Ka whakatika te tangata i ona pakihiwi...
  A ka whakamutua e matou te rangatiratanga, kua makona i te hoariri;
  He rau tau o te hari me te ahunga whakamua!
  
  Na ka mau te rongo ki te ao katoa,
  Tangata, whetu nui...
  Ka rere tatou i te rangi wheturangi, e mohio ana koe,
  Kia tutuki nga moemoea a te tangata!
  Ko te mutunga o te kotiro i runga i te reo teitei, me te kanapa o tona reo ano he pere hiriwa.
  I pakipaki nga ringa o te kotiro nymph. He maha nga elf me nga trolls me etahi taangata i whakarongo ki te waiata a Dominica. Na maka ana e ratou ana moni, te hiriwa me te parahi.
  Ka tuohu te kotiro kaitapere wahine. Na ka kohia e ia i roto i nga taera. Ka mauhia e ia etahi o nga moni ki ona ringa, ko etahi ki ona matimati. A he tirohanga ataahua.
  Ae, he mea whakapohehe ona waewae. He aha te ataahua me te whakamīharo i roto i a ia ano. Ana, kei hea etahi atu primadona e whakatauritea ana ki a ia? Ka maia ratou ki te mahi i runga i te atamira karekau? I roto ranei i te remu poto?
  I kii te Dragon Countess:
  - Ko te kaiwaiata tenei! Kao, no te whare wananga ia. Na i te whare wananga anake, i roto i te whare wananga i whiriwhiria e ia ano.
  Ka kata a Dominic ka waiata:
  Ko matou nga kotiro hei kaiwhakawa mo matou,
  A, ki te whai koe ki te whiriwhiri, a he uaua te whiriwhiri...
  Ka whiriwhiri tatou i nga kakahu rakau,
  No te mea he honore noa to tatou iwi!
  I tweeted te weasel:
  - He reo to... He anahera taumata noa!
  Ka ataata a Dominica ka whiua tetahi o nga moni ki runga ake me tona waewae kau, ka piko iho ka mau ki tona arero. Na ka timata ia ki te hamama. Na te pa ki te huware, ka wera tonu te whakarewa karaka ka wera te waha o te ataahua.
  Ka timata te kotiro ki te tuwha me te aue. Na ka kore ohorere tana hiahia ki te waiata.
  Ka ruia e te kotiro nymph tana mowhiti, ka mutu te wera o te waha o Dominica. Ka tangi te kotiro:
  - Aue! Inaianei kua mohio ahau he aha te ahua o te tarakona manawa ahi!
  Ka korero a Weasel me te ataata:
  - He pai ake te mutunga mai i te kore rawa,
  He tau nui kei mua i te kotiro!
  I kii te Dragon Countess:
  "He rereke te hanga o te waha me te korokoro i to te tangata, kaore rawa te mura e mura. No reira kaua e manukanuka ki a matou.
  Ko te hunga i huihui mai kei te ngangau, kei te tohe, kei te pakipaki i o ratou ringa:
  - Mahia tetahi atu mea, nau mai!
  Dominica tweeted:
  - Mena ka tuhi koe i nga moni, ka mahia e au!
  Hei whakautu, haruru me te whakapumautanga:
  - Ae, o te akoranga! Nau mai haere mai.
  A, i raro i nga waewae o te kotiro, he uaua, he hiako me te ataahua, i mauhia e ia ki te aroha kore e rite, ka rere nga moni koura, hiriwa, karaka, parahi me te konukawata.
  Ka harikoa a Dominika mai i tenei, ka hikaka, ka timata ki te waiata i runga i te kaha;
  Ko nga awhiowhio me nga awhiowhio ehara i te aukati ki a maatau tokorua,
  E nga Tamahine o te Motu, e pua nei ano he rakau rohi.
  Ko te tangata kahore i mohio ki te whawhai kahore i kai i te paraharaha rai;
  Ko te Atua te Kaiwhakaora a Ihu e arahi ana ia tatou ki te whawhai!
  
  Kua waia matou ki te whawhai ahakoa i roto i te awha moana,
  He rite te tangata ki te maramara i runga i te moana.
  E whakapono ana ahau ka haehaea e tatou nga taniwha o te Horde i roto i te pakanga,
  E kore e taea te turaki i to tatou honore ki te hama me te hama!
  
  Ko te hoari i wera i roto i te pa, i roto i te ahi wera rawa,
  He tino uaua nga matatahi koi!
  Kia noho maia hei hoia; me te ngakau kaha, te ngakau riri,
  Mena he mate, tu tonu, kaua e oma!
  
  Ae ra , ehara te whawhai i te hakari me te honi reka;
  Ka mutu, he roimata kei runga, ka rere te toto.
  Ka roa te tangi o te wuruhi me te pea ki te hamama nui.
  Me waiho te whiu hei utu ki te kanohi, kaua ki te tukemata!
  
  He tao ka werohia nga meera mekameka,
  He whakangungu rakau e kore e taea te kuhu e te puranga!
  Engari kaua e mataku, kaua e tukua nga rewera ki te hanga kanohi ,
  Kia kore ai e rite ki te keemu i roto i nga kupenga!
  
  Whakapono mai ki ahau, ka tae mai he otinga marama,
  Mo te katoa he utu e kore e kitea teitei ake!
  Mo te whakaaro kino, e whakapono ana ahau, ka tae mai te ngaki,
  Kaore he toa ke atu i te ara uaua!
  Na ka waiata a Dominica, a ka patipati te mano tini ki a ia me te ngakau nui. Ahakoa he wahine katoa, karekau he tane i tenei ao. Ranei, tata kore te sex kaha.
  I muri i tera, ka ruia e te tarakona tona hiku ka mea:
  - Ae, me haere ahau! Kei te mawehe atu ahau i te huarahi!
  Ka mau te nimph i te moni me tona waewae kau, ka whakaaro:
  - Kia tirohia. Ka whiua e au, ka ki mai koe - he upoko, he hiku ranei ! Whakaarohia, nau te putea, kaore, whakahokia mai he moni ki ahau!
  Ka hamama te Tarakona Kaute me te kata, ka whakahoki:
  - E mohio ana ahau ki o mahi tinihanga! Na he pai ake kia kaua e moumou to wa, to mahunga ranei!
  Ka kata a Dominika ka kii:
  - Ehara te mahunga i nga taringa, ka taea e koe te haea mai i te potae, kaore e taea e koe te tuitui ano!
  Ka tangi te wea ka waiata:
  -Ko nga taringa o runga o te mahunga he taringa!
  Nga taringa kei te tihi o te mahunga - he turoro i te hohipera hinengaro !
  Ka rere te Tarakona Kaute ki te rangi. A kaore ia i korero mo te waiata a te kotiro nymph. A ko tenei, me tohu, he tino hauhautanga.
  I timata a Dominica ki te kohi moni me ona ringa me ona waewae kau. A he tere tana mahi.
  Ka kii a Weasel, ka rakuraku i ona makawe ki te rakau makutu:
  - Ko te moni, he mea nui. Engari ko te mea nui ake ko nga makutu, nga taonga, nga tohu, nga tohu, nga amulet, me era atu. Ki te kore, e kore e taea e koe te noho i te oranga ngangau me te whai oranga !
  I whakaae a Dominica:
  - Kaore e taea e te moni te hoko hauora, whakapono mai ki ahau,
  Kaore e taea e te moni te hoko i te aroha me te honore...
  No reira kaua e taupatupatu ano he kararehe
  Kia mohio koe e kore koe e hoko i to whenua tupu mo te hua!
  Na ka papaki te kotiro, me tona kapuwao, i tetahi moni papura. Na ka huri ohorere tana waewae kau, i te kimo kanohi, hei waewae parera.
  Ka tangi a Dominique i te wehi:
  - He aha tenei!
  Ka whakahoki te nymph marquise me te ataata:
  - He whakarewa makutu motuhake tenei, ka mahi noa ina pa ana ki te kiri o te tangata he atua Olimipia tona whanau!
  Na ka karanga a Laska me te koa:
  - Aue! Kei roto i a koe tera momo toto. No reira kaore matou i pohehe.
  I muhumuhu a Dominica:
  - Engari he kino tenei! Mena ka taea e koe, tangohia to waewae. A homai ano he waewae noa.
  Ka ruru te nymph i tona mahunga:
  - Kao! Me mahi ano koe i tenei.
  Ka tangi te kotiro kua mau:
  - Me pehea e taea ai tenei?
  I whakaaro a Weasel:
  - Whakaarohia i roto i to hinengaro he aha te ahua o to waewae, pawhiria te koromatua me te maihao o to ringa matau, ka angitu koe!
  Ka mau a Dominic, ka whakauru. Na ka puta mai te panui.
  A, hei utu mo te waewae kuao, ka puta mai he waewae i roto i te hu me te reeke. A ka nui atu te horekau i te wa e paheke ana te reeti i runga i nga toka.
  Ka kata te nymph ka waiata:
  - Kaiako kore utu,
  Moumau te wa ki a koe...
  I mamae noa ahau me te kotiro,
  Ko te tohunga makutu tino mohio!
  I kino a Dominica:
  - Ehara ahau i te wahine makutu. A kei te ako tonu ahau. Engari ko te huarahi ki te matauranga ehara i te mea ngawari rawa ... Ae, ki nga kiriata!
  Ka tuohu te Weasel hei whakaae:
  - Ae, i roto i te kiriata, tera pea ka nui ake. A ko tenei, o te akoranga, ko to tatou raruraru nui.
  I timata ano te minenga ki te huihui: he ahua katakata. Ko te mea tika, he momo kotiro kei konei. Na ka mihi mo tena. I ngana te kotiro wahine wahine ki te whakaaro ano me te huri i tona waewae. Engari i tenei wa ka puta mai tetahi mea i runga i nga ara me te radar, ahakoa iti.
  I waiata a Dominica me te kore e ngaro tona tumanako:
  Ka tono ahau kia kaua e miharo
  Mena ka tupu te makutu...
  Mena ka tupu, mena ka tupu,
  Mena ka tupu te makutu!
  Ka ataata te nymph ka korero:
  - Ae, ki te haere me to reo, me whai kaha koe ki te mahi makutu!
  Katahi ka oma mai tetahi kotiro hobbit ki a ratou, ka kii, me te wiri i tana rakau makutu:
  - Kia pai ake ta tatou mahi! Kia mohio koe, he hawhe mano tau taku mahi!
  Weasel whakahē:
  - Kao! Ma ia ano e mahi!
  Dominica tweeted:
  Kua ngaro taku hinengaro, kua ngaro taku hinengaro,
  Maku ano e mahi, maku ano e mahi!
  Na ka muhumuhu ano te kotiro i tetahi mea e whakaae ana. Katahi ano tona waewae, i te ahua o te taika me te radar, i te mutunga ka hoki ano tona ahua ataahua, o mua. Na ka puta mai me te mea i mahia ki te ota.
  Ka tu a Dominica ka whakakorikori i ona maihao. Ka koa tona ahua, ka waiata:
  Ko matou nga kotiro te tino kaha o te ao,
  A, whakapono mai ki ahau, kaore koe e kite i nga ataahua ataahua ...
  Ka rukuhia o tatou hoariri ki roto i te wharepaku ,
  A ka titiro tonu ia ki te rua tekau ona tau!
  I muri i tera, ko te ataahua, ka kata ia, ka kata, ka whakaatu i ona niho nunui me te kanapa.
  Ka timata a Dominika ki te kanikani, ko ona waewae kau e hikina ana ki te rangi. Na ka waiata ia:
  He wahine makutu tino pai ahau
  Ki te takahia e au taku waewae, ka hinga...
  I pai ahau ki te peke huu
  Whakaarohia he tino pai!
  Ko tana waiata tenei - he rawe , he rawe!
  Ahakoa, i tetahi atu taha, he tino ngawari me te kore uaua. Ae, he penei te kotiro e kore koe e hoha.
  Ka kii te kotiro hobbit:
  - Tino tere te ako!
  I ruia e ia ona waewae, he mea whakapaipai ki nga rekereke ki nga poroporo he mea whakapaipai ki te kohatu utu nui, he mowhiti ki ia maihao.
  He tamariki tonu tona ahua, engari ki te titiro ki te maha o nga kohatu, otira ki runga i ona waewae o raro, he wahine makutu rangatira.
  Ka tuohu a Weasel ki te kotiro:
  - I kite ahau ia koe i tetahi wahi. Ko koe, he tupono noa, Princess Alsou ?
  Ka tuohu te wahine hobbit:
  - Ae , koinei te ahua! Engari e mohio ana koe, e Marquis, me tenei kotiro mai i te ao whenua, kaore koe e raru!
  I whakaae a Weasel:
  - Tika! Engari kaore e taea te kore. Aue, he ao tenei e kore e taea te mahi me te kore raruraru me nga mahi.
  I tere a Dominic ki te taapiri:
  -He tino hoha te ora me te kore mahi whakaihiihi. He rite ki te hupa kore pepa!
  a Princess Alsou :
  - Ae, he tika! Koia te hunga kino. I tukuna e tetahi o ratou he whiu ka mate te wahine kaha.
  I waiata a Dominica me te tangi:
  Kaore e taea e koe te noho kore wahine, he pono,
  Engari ki te kore he tangata, kahore hoki he koa...
  I puta mai tera, he kino rawa,
  Mena kaore he rangatira kaha!
  I whakaae a Weasel:
  - Pea! Engari i konei, e kii ana ratou, he hoari matarua. I tetahi taha kaore he taangata kaha ake, engari i tetahi atu ...
  Ka whakahē te wahine hobbit:
  - Kao! He kino mai i nga taha katoa. No reira kare he take ki te korero poauau. Ka hiahiatia hoki nga tane.
  Ka whakahoki a Dominica:
  - Nga tane i roto i nga kararehe. Mo nga tangata mohio, he rereke tetahi mea.
  Ka kata a Weasel ka whakahoki:
  - Ae, mo nga tane, o te akoranga. A kaore i kitea e au tetahi mea hei korero.
  He maha nga kukupa, he karaka nga huruhuru me nga ngutu koura, ka rere atu i mua ia ratou. He tino pai nga manu. He ataahua noa i tetahi ringa. Engari i tetahi atu taha , he iti ano te reka o roto.
  I whakakapi a Dominica:
  - He aha i whakakikoruatia ai nga ngutu kukupa?
  Weasel whakamārama:
  - Kaore he tangata i whakakikoruatia! Ko tenei na te mea i werohia e ratou nga rōpere ki te topaha.
  Ka amuamu te kotiro wahine:
  - He aha? Me te topaha?
  Ka tuohu te kotiro hobbit:
  - Ae, tera ano nga rōpere! He aha, kaore koe i mohio?
  Ka korero a Weasel:
  - Me pehea e mohio ai ia? Ko ia i roto i to tatou ao tata.
  Ko nga mema tokotoru o te wahine ataahua i tere ake to ratou tere. A ka whiti mai o ratou rekereke mawhero.
  Ka puta nga whare a tawhio noa , he roroa, he ahua mawhero, he papura, he emerald drills e piki ana. A he ahua tino futuristic. He rererangi ano kei te rangi. Ko te mea tino tika, he hariata i mahia ki te koura, he mea whakairo ki te taimana, he mea toia e nga hoiho e ono nga parirau, he hukarere-ma, ka tere haere.
  He iti te kopere a nga kotiro tokotoru. Engari ko te ahua, karekau he wa mo te tangata rangatira mo te ataahua, ka whai atu ano te toa toa.
  He hippodrome kei mua, he rite te ahua o te whare tapere nui. Ko te tino waahi o te reihi hoiho.
  Ka whakaaro te marquise-nymph:
  - Me titiro tatou mehemea kei a tatou akonga te koha o te maarama. No reira, ka haere matou ki nga reihi.
  Huri noa i te hippodrome he taiapa mata teitei i mahia ki te hiriwa me te karaka karaka, he mea whakapaipai ki nga peara me etahi kohatu puru me te papura, me te karaihe e maumahara ana ki te karaihe Czech . A he tino ataahua te ahua.
  A, i te tomokanga e rua nga puna i nga taha, i maka atu i nga jet maha-tae mai i nga tokorua ataahua ki te koura: - he elf e awhi ana i tetahi tama elf.
  Ae, he tino ataahua nga mea katoa. Na i te tomokanga he kaitiaki o nga kotiro. He tino ataahua, he maama, he kakahu hiriwa.
  He tino whakamiharo nga mea katoa. He maha nga kanohi o te wahine ataahua huri noa.
  I maumahara a Dominika ki te kiriata mo te motu o Gulag me te puni wahine. Ko nga wahine katoa i reira, me te mea i whiriwhiria, he taitamariki, he ataahua, he kakahu e mau ana i o ratou waewae ataahua kia tino kitea. Ana, i te mea he mahana te raumati i Siberia, ahakoa, he wera pea, he huu nga kotiro. Na te mea i tino paingia te kiriata i waenga i nga tane. Na Dominica i takaro he mema tutu Komsomol nana nei i whakahaere he tutu katoa o nga kotiro. Na ka mau nga mea ataahua ki nga patu, ka mau ki te roopu NKVD katoa i roto i te pakanga, ka taea te wikitoria.
  Ko te kiriata, o te akoranga, i puta i te hauhautanga. A ko nga toa karekau, hiako, ataahua he ahua tino ataahua.
  Ko Dominika, i te ara, i maharahia i te tuatahi ki te mahi i te mahi a te whanaunga o Fandera, nana i whakarite he ngangau mauhere, engari ka taea te whakakore i taua kiriata. Na ka waiho noa ia hei akonga pai me te mema Komsomol.
  I piko a Dominica ki te kotiro mai i te kaitiaki. Inamata, mai i raro i te whenua, ano he tarakona mai i te pouaka ngongo, ka peke atu te tarakona. He iti , he paku nui ake i te toroa, e toru nga upoko.
  Ka rere ia ki runga ki nga kotiro, ka tangi te reo:
  - Homai taku tuakana!
  Ka whakahoki te nymph marquise me te aue:
  - Kaore e taea, Belka.
  Hei whakautu, ko te kotiro tarakona, ko ona unahi e kanapa ana i roto i nga ra e toru me nga tae katoa o te aniwaniwa, me te ataahua o ona parirau e pupuhi ana nga kanohi, ka timata te haruru.
  - Kei te pirangi ahau ki tetahi teina! Kei te pirangi au i tetahi tuakana! Kei hea ia!
  Ka tangi te kotiro hobbit:
  - Ae, ko matou ano kei te pukumahi ki te whakaaro me pehea te whakahoki mai i a matou tangata ki a matou. A kahore he take ki te kia capricious.
  Ko te kotiro tarakona, he aha te mea ka taea e koe te tango mai i te kuao, ka marino, ka tangi, ka peke atu ki Dominica:
  - E mohio ana ahau ka taea e koe! Ko koe te mea whiriwhiri!
  Ka kata te kotiro i patua, ka waiata hei whakautu:
  - Ko nga mea katoa e kore e taea, whakapono mai ki ahau, ka taea,
  Engari ko te whakatata ki tenei raru he tino uaua ...
  Heoi, ki te werohia to roro i a koe e takaro ana,
  Ka taea e au hei kotiro Jedi ataahua !
  Ka koa te kotiro tarakona ka tangi ki te whakautu:
  Ehara to hinengaro i te rahi o te maihao,
  Genius, e mohio ana koe, i runga i te whenua...
  Na kei te tatari tetahi tamaiti ataahua ki ahau,
  I runga i te hoiho awhiowhio!
  Ka katakata a Dominika ka katakata:
  - He tarakona kei runga hoiho? Ko te ahua tenei!
  Ka kii a Marquise:
  - He aha, kaore koe e mohio ki te kaupapa o te kupu whakarite!?
  Ka kata te kotiro wahine ka kii:
  Ka mate tatou ki hea
  Ahakoa i te ra o te amipere...
  I te nuinga, ka noho noa tatou,
  Ae, kore utu!
  He kupu whakarite!
  Ka tukuna e te kotiro tarakona nga rama mai i tona waha, ka rite ki te mama, ka tangi:
  - He waiata ataahua tenei. Heoi , e hiahia ana ahau kia mahia e te manuhiri ataahua mai i te whenua e kore e mohiotia he mahi whakamere.
  Ka peke a Dominica ka kii:
  - E mohio ana ahau ko toku reo ka turaki i nga moni kaore i te kino atu i nga nunchucks e patupatu ana i nga paihere witi. Heoi ano, me kaha ano taku reo! A mo te aha? Kei hea te whakapau moni ki konei?
  I whakahē te marquise:
  - Tuatahi, ka putea e koe to moni ki runga i tetahi o nga hoiho i te hippodrome ka ngana ki te whakanui ake i to whakapaipai. A tuarua, ehara tenei kotiro i te tarakona wahine iti noa, engari he kuini. Ka hoatu e ia tana mowhiti ki a koe, kei roto te mana makutu nui. A mo tenei , whakapono mai ki ahau, he pai ki te whakamatau me te waiata tika!
  Na Dominica tona mahunga kanapa i runga i tona kaki kaha me te korero:
  - I tenei keehi, ka kite ahau he mea hei whakamatau! I tua atu, me pehea e taea ai e koe te whakakore i te tamaiti!
  Ka tangi te kotiro tarakona:
  - Ehara ahau i te tamariki. He kuini ahau ka taea e au tenei mahi! Ka rere ahau ki to aorangi. A ka tahuna e ahau to whakapaipai.
  I pupuhi a Dominica ki te whakawehi:
  - Na kei a matou he parepare hau mo nga tangata penei i a koe! He aha to korero mo tenei, mohoao?
  Ka muhumuhu te kotiro tarakona:
  - Ka tukuna koe ki nga keri. Ka mahi tahanga koe me te mekameka i raro i nga whiunga a nga kaitirotiro orc.
  Ka tuohu te kotiro hobbit:
  - Ae, ka taea e ia! I tua atu, he tangata koe. Me o tatou iwi... E kiia ana he taumata iti ake ratou, he maha nga take.
  Ka tangi te wea:
  - No reira pai ake koe ki te waiata! Kua huihui kee te marea ki konei, ka whiwhi moni ano tatou.
  Inaa, ka puta he haruru i roto i te mano tini o nga mema o te wahine ataahua, a ka rangona te pakipaki me te tangi:
  - Waiata, e te puawai iti, kaua e whakama!
  Ana, e te tangata, me purei puoro!
  Kei te pirangi matou ki te whakarongo ki te tangi o te manu o te pararaiha!
  Ua oto rahi o Dominica e ua haamata i te himene;
  Ko te takutai o Elfa he whanui , he pari,
  Ka pupuhi nga ngaru me te whiti kanapa...
  Ko Elfia taku kainga tupu,
  He waiata whakamiharo te tangi a te nightingale ki a tatou!
  
  I runga poti whanui, e rere ana maua ko taku aroha,
  Ka tukuna e Zlata Val ana whiri.
  Ano te pai o te noho tahi me taku i aroha ai.
  He pouri te kore e mau i te korokotai me te rakau hii ika.
  
  Kare, ehara i te wai, e haruru ana i te tuara,
  Na te natura e homai ki a tatou te piari.
  He whaea aroha tenei whenua ki ahau,
  Te atawhai o te whenua i roto i nga kakahu kingi!
  
  Ka taka ano he peara i raro i te kurupae marama
  Ka pakaru mai ano he pokai pi me te parirau hiriwa...
  Virgo, he rite koe ki te anahera he moemoea ki ahau,
  Ki te mata o te harakore - te Madonna tino parakore!
  
  He honi te kakara, he hiraka te makawe,
  I wehe nga ngutu ano he satin.
  E whakapono ana ahau kua tae mai te wa kua roa e tatari ana,
  Ka noho pono nga korero pakiwaitara!
  
  I pa o matou ngutu i te harikoa,
  Ko te reka kua kore he kupu .
  Whakapono mai ki ahau, he ataahua koe,
  Ma te rota e whakatau, maka te moni ki runga ake!
  
  Anei nga kihi i muri i tetahi,
  Te aue me te kata o to tatou hari awha.
  Ma te kerupa e tiaki te tapu o te wairua;
  Ma te tangata i whiriwhiria e maka te rarangi o nga hara ki roto i te urn.
  
  Kao, mohio, he ataahua ake i a koe i runga i te whenua,
  Ka mura te hiahia ano he ahi kanapa i roto i toku ngakau!
  Ka noho tatou ki te whenua pai,
  Kia tuwhera nga matapihi me nga kuaha ki te waahi!
  Koinei te ahua o te ataahua i waiata i tetahi waiata whakahirahira. Na ka pakipaki nga ringa o nga kotiro o nga whiu katoa ki a ia. I te wa ano ka makahia nga moni, tae atu ki nga koura. A he rawe tera .
  I ruia e te kotiro hobbit tana rakau makutu, ka timata te moni ki te hanga i tetahi puranga motuhake. Na ka tipu te pou katoa o nga moni maha-tae.
  I pakipaki ano te kotiro tarakona i ona ringa, katahi ka puta nga mura ahi mai i ona mahunga e toru. I muri i tera ka kii mai ia ki a ia:
  - Ko tenei, o te akoranga, pai, engari e kore e nui! Me waiata ano koe moku!
  Ka tu te mata o Dominica ka ui:
  - Ehara i te mea he nui rawa?
  Ka pehia e te Marquise ia:
  - Kei te pirangi koe ki te tiki mowhiti utu nui mo te waiata kotahi? Kaati, he pukumahi koe ! Kia mau te hinengaro, no te mea he mea nui te taonga.
  Ka tangi te kotiro hobbit:
  - Kei ia taonga tona ake utu. A, i te nuinga o te waa, mo tetahi taonga nui, me whakatutuki e koe nga hiahia e toru, me whakarato ranei i nga ratonga e toru. Ko nga ture enei. A ka mohio koe he aha!
  Ko te hunga whakarongo o nga momo kotiro ka pakipaki o ratou ringa me te takahi i o ratou waewae kau, me te tino uaua ki te hu:
  Haere mai, waiata ano!
  Kei te pirangi matou i nga waiata!
  Ka tino pai !
  Mahia te aroha!
  Ka pai ta matou utu ki a koe!
  Ka tuohu te Weasel ki a Dominika:
  - Ae, kaua e pakaru! Haere mai, waiata!
  Na te ataahua ataahua i wiri i tona mane kanapa, kanapa. I takahia e ia ona waewae kau, uaua, ka waiata, me te tino ngakau me te ahua;
  To tatou pono, to tatou pono
  Ko te kawe i te whakapono!
  A kaua apopo, kaua apopo,
  Na i tenei ra whakaora i te Matua!
  
  tatou i to tatou Elf ,
  I muri i nga mea katoa, ko ia te ao katoa, mohio ki te ao!
  To tatou kara whero o te motu,
  A kaore he whero kanapa!
  
  Kaua te paionia e oha ki te puku,
  Ko tana tohu te haki o te Motu!
  I whawhai matou ki te hoa riri ,
  Te whakanui i nga whakatutukitanga i roto i te whiti!
  
  Kia mohio koe kotahi tonu te whakapono i runga i te ao,
  Te whakapono ki roto aroha , elfinism tapu!
  Na ka kata nga tamariki koa,
  puta te Orcism ki roto i te rire !
  
  He tamaiti noa ia hoia,
  I runga i te tarutaru me nga awa kaore he hu...
  Inaianei he wini kei ona ringa,
  Ka whakapatihia te whakarewa ki te hama!
  
  Ka whakakoi tetahi i te pu miihini me nga miihini,
  Ana, kei te pupuhi tetahi mai i te pakihiwi!
  Rere ana te kara whero ano he kara whero,
  I whiua e matou nga hoariri kino me te kore whakakata!
  
  Ka mau maia o tatou tupuna i a Orklin ,
  Kaati, me pehea tatou? Kei te haere matou ki Mars!
  He tangata tatou, ehara i te makika i runga i te peka,
  o te hoariri ki tona kanohi!
  
  Engari e mohio ana matou ki te ngahau,
  Patua te pahu, whakatangihia te tetere!
  He tino ataahua nga kanohi o nga tamariki,
  Me nga whakatauranga o te wha me te rima!
  
  Ko te whakamatautau whawhai tino uaua -
  Ko te kore e haere i tenei ka rite ki te mate!
  Engari i roto i te mate he kara to tatou me te rama,
  E kore e taea te taka te paera parahi!
  He tino ataahua, he mohio hoki te waiata a te kotiro, a, i taua wa ano, ka kanikani, me te whakapohehe ona waewae. He pouri noa kaore he tangata tata ki te mihi ki tona ataahua. Na te kotiro kei te taumata tino nui, me te toa e whakaatu ana i tana pehanga nui me tona ahuatanga.
  E hia rau nga kotiro kua huihui mai, kei te ngangau. Ka makahia e ratou nga moni, a he tino kaha o ratou kakara o nga taitamariki, hou, tinana wahine me nga hinu kakara me nga hinu kakara. He maha nga mea hei huri i to mahunga ki konei.
  Ko etahi o nga moni he karamiki, he rua ano nga moni rakau , he pai. Engari ko nga moni pepa mo te ao whenua kaore e kitea. A he ahua rereke tenei mo Dominica. I etahi wa ka puta nga whakaaro i roto i to hinengaro mo te mohoao kei konei. Me pehea nga kaari hiko mo nga utu? Ana, he tino rawe tenei mo tenei taumata whanaketanga.
  Na ka whiua e tetahi tetahi keke haurua me te kirīmi i raro i nga waewae kau o tetahi kotiro kaiwaiata.
  I whiua e te kotiro hobbit te keke ki te uira mai i tana toka. Na ka pakaru tonu.
  Ko te ataahua iti i kii:
  - Kaua e mahi ano! Ko te moni anake!
  I waiata te wea:
  - Hanga moni! Hanga moni!
  Ka wareware ki te hoha, te mangere...
  Hanga moni! Hanga moni!
  Mena e tika ana, i te iti rawa i te ra katoa!
  I ruru te kotiro tarakona i ona parirau, ka tangi:
  - Ae, koinei te ratonga tuarua! Engari ki te tiki mowhiti toi , ka hiahia koe ki te tuatoru!
  I pupuhi a Dominica i ona paparinga ka mea ma te reo maia:
  - Ki te hiahia koe, ka koa ahau ki te waiata ano mo koe! Kia pono, he pai ki ahau te waiata.
  Ko te hunga whakarongo tata ki te kotahi mano nga wahine, nga kanohi o te wahine ataahua, i haruru, ka takahi tata katoa o ratou waewae, ataahua, kotiro:
  - Waiata ano! Waiata ano!
  Bravo, whakanuia! Bravo, whakanuia!
  Ka whakahē te kotiro tarakona, ka whakaarahia tona reo:
  - Kao! Homai he mowhiti pera mo nga waiata anake! I konei ka hiahia ia ki te mahi i tetahi mea nui ake, i te wa ano, he uaua.
  He okioki tenehe. Neke atu i te kotahi mano nga kotiro o nga momo iwi rerekee i maeke i te tumanako.
  Na ka puta mai he tama. Ko te māngai anake o te ira kaha i roto ia ratou. No te tangata ia, he tarau poto noa iho, he uaua, he parani taurekareka kei runga i tona pakihiwi, he tekau ma rua pea ona tau, a, kua maha ake i te kotahi te whiunga. Ka oma ki runga, ko ona rekereke puehu, he rekereke tamariki e rarapa ana ki te kotiro tarakona, ka hinga ki raro, ka tangi:
  - Tukua ahau kia haere noa! Whakahokia taku turanga!
  Ka tuohu te kotiro tarakona me te whakau:
  - Koia tena! Ka waatea te tama mena ka taea e koe te huri hei elf!
  Ka horahia e Dominica ona ringa:
  - Engari kaore e taea tenei!
  Ka whakaaro te marquise-nymph:
  - Ko tenei tamaiti taurekareka te rangatira karauna o tetahi emepaea nui, ko Oenomaus te ingoa. E teie nei, ua riro mai oia ei tamaiti no te taata e ei tîtî no te ape i te ma"i a te diabolo. Hangaia ano ia hei rangatira elf, katahi ka taea e tatou te hopu i te miro o te kurupae katoa!
  . UPOKO Nama 4.
  I whakapumautia e te wahine rangatira hobbit:
  - Ko to tupono tenei, Dominic. Me ta matou hoki. Ko nga tane tata kua ngaro katoa. A ko tenei, ahakoa kare i pehia, ka ngaro tona taitara me tona turanga, tae noa ki tona tinana, ka noho hei pononga tangata.
  Ka ruru te tamaiti i tana mahunga marama, koti :
  - Ka whiua ahau e ratou i nga ra katoa kia kore ahau e huri hei kohatu! Mo etahi take, ko nga taurekareka i whiua te tino atete ki te mate uruta!
  Ka horahia e Dominica ona ringa ka whakahoki:
  - Ae, kaore au e mohio me pehea te whakakore i a ia! A he tamaiti ano te rangatira?
  Ka ruru te mahunga o te taurekareka.
  - Kao, he tino pakeke ahau! Engari i te wa i timata ai te huri hei kohatu, ka whakamahia e te weasel nymph te makutu motuhake. He taitamariki ahau, ka whiua. He maha nga marama i homai e tenei ki ahau, ahakoa he mamae, engari ko te ora. Engari mohoa noa, ka mutu tenei. I tua atu, me kaha ki te patu i ahau, a, ia ra, me kawe ahau i nga kohatu taumaha, me te miro wira ranei!
  Ka tuohu te kotiro nymph:
  - Ae! Koinei anake te huarahi hei whakaroa i te paanga o te mate kohatu. He tama taurekareka tonu o te tangata i roto i nga maina kare ano kia petoria, kei te mahi. Engari koinei anake nga kanohi o te wahine kaha e toe ana. Na ka huri ano etahi o ratou hei kowhatu, ka pakaru ki te puehu.
  Ka whiowhio a Dominica:
  - He whakamataku tenei! Te kino o te ao! A kia ora ai koe hei taurekareka!
  Ko te tama, he tarau poto pango e mau ana i ona kakahu katoa, me te wiri, me nga uaua hiroki i raro i te kiri he ahua kikokore na te kore o te ngako, i waiata:
  - Ae, he rangatira ahau, he pononga anake, engari he aha,
  Kia kiia ahau e nga rangatira...
  Kia pehea te matara o ratou i ahau,
  He tama kua pakaru te mekameka waewae!
  Ka tangi te kotiro tarakona me te kimo kanohi:
  - No reira hanga ano ia hei rangatira elf, katahi ka taea e koe te tiki i tenei mowhiti makutu tarakona!
  Ka horahia e Dominica ona ringa:
  - Ae, kare koe, kaore au i te mohio ki nga mahi makutu, ka tono koe i tenei! Ko tehea, tera pea, kaore koe e mahi!
  Ka korero te nymph marquise me te aue:
  - Perhaps we can't do this either ... He aha to korero?
  Ka mea te kotiro tarakona:
  "Kua roa ia e tu ana i ona waewae." A ka kati te whare wananga tarakona. Na, me tuku tuatahi ia ki nga whakamatautau haurangi, katahi ka ngana ki te whakakore i te tamaiti rangatira.
  Ka tuohu a Dominica hei whakaae.
  - Ae, koinei te tikanga, ka taea e koe ...
  Ka mau te nymph marquise i tana maaka e iri ana ki tona kaki. Na ka pania e ia ki ona ringa ka timata te komuhumuhu, ano he makutu. Ka tangi te kotiro tarakona, ka whakaatu ona niho:
  - He whakamatautau nui tenei ki a ia ... Ka taea e ia te neke me te kore e tino kino mena ka whakamahia e ia he kupu ultra!
  I hiahia a Dominica ki te whakamarama he aha te tikanga o te ultra spell, engari i takahia e te nymph-marquise tona waewae kau, he mea whakapaipai ki nga mowhiti, ka mau te kotiro ki te awhiowhio. Mai te mea ra e ua rave te tahi taata rarahi ia "na i roto i to "na rima e ua amo ia "na.
  Ka amuamu te kotiro wahine:
  - He pekepeke!
  Na, ko ratou, me te nymph-marquise, i kitea i te tomokanga o te whare rangatira. I maumahara ki te Hermitage i St. Petersburg, engari he teitei ake, e toru tekau nga papa me te tuanui teitei. Ano hoki, he pai ake , he ataahua atu i te Winter rongonui.
  Ka horahia e Dominica ona waewae, ka mau i ona taha ki ona ringa ka karanga:
  - Aue !
  Ka whakamanahia e te nymph me te ataata:
  - Ae, he whare ataahua tenei o te Dragon Academy.
  I mua i te tomokanga, ko te puna i te ahua o te tarakona e whitu-upoko ka kanapa ki te koura me etahi whakarewa karaka kanapa e kore e mohiotia i runga i te whenua. A, mai i ia waha, ka rere mai he awa wai ki te rangi, ka kanapa ano he taimana i roto i nga hihi o nga rama whakapaipai maha.
  I korero a Dominica:
  - He mea whakamiharo te teitei o te rere o nga jet!
  Ka whakahoki te marquise-nymph:
  - Hangarau!
  He kanohi o ia upoko tarakona he kohatu utu nui, he rereke nga tae. He tino hauora , he taonga me te reka.
  Kei kona ano nga huarahi maamaa me nga puawai ataahua, ka kitea e nga momo ahua me nga momo puku. Ko nga waewae kau o nga kotiro i haere i runga i nga taera maeneene, maamaa o nga huarahi me te ataahua me te ataahua e kore e taea te korero. He rereke o ratou reanga, engari he ataahua katoa, he maha nga mea whakapaipai utu nui.
  Ko te nuinga o nga elf kei konei, engari he kotiro tangata ano hoki, he wahine trolls me nga hobbits. Ko nga kotiro whakamutunga kaore e taea te wehewehe mai i nga tangata. I te ara, he nymphs me dryads. Na te mea ka mau ratou i nga mowhiti ki nga matimati o o ratou waewae iti me te ataahua?
  Engari ka taea e nga kotiro tangata te mahi ano.
  Ko Dominika, he tauira tino roroa, he nui rawa te ahua me te pakeke ki nga tauira wahine. Na tenei i tino whakama ia.
  Ka ui te kotiro ki te nymph:
  - He rite ahau ki te whakaaturanga whare taonga i konei!
  Ka ui te marquise me te ataata:
  -Kua kite koe i te kiriata mo Harry Potter?
  Ka kata a Dominic ka whakahoki:
  - Ae, o te akoranga, i titiro ahau i te reira. A i ngana ano ratou ki te hanga ano i tenei kiriata. Na, he aha?
  Ka kii te nymph:
  - He tama me nga kotiro i reira. I konei, ka kite koe, karekau he tama, ka whakararu i te noho pai!
  I korero a Dominica:
  - He tamaiti ano a Harry Potter, a he ngawari ake ki a ia. Engari kia pakeke i waenga i nga tamariki. He kino atu i te noho mo te tau tuarua!
  I hiahia te marquise ki te korero i tetahi korero i te wa i oma mai ai tetahi kotiro karekau, engari he porotiti taimana i ona makawe, ka oma atu ki a ratou. Ka ataata ia, ka tangi:
  - Ko koe te mea whiriwhiri?
  Ka ataata a Dominica ka whakahoki:
  -Ae!
  Ka kata te kotiro, ka kii:
  - Engari kaore pea koe e mohio ki te mahi nui! Hei tauira, ka taea e koe te hanga potion kore e kitea?
  Ka whakahoki te kotiro kaitapere wahine me te tangi:
  - Kia aroha mai kahore. Me pehea te mahi?
  Ko te kotiro he poroporo taimana me nga makawe papura me te karaka-karaka ka nuku tona mahunga. Na ka tangohia e ia he pounamu i roto i tana pute kakahu. I hurihia e ahau te mono. Ka inu ia, ka... ngaro.
  I kimo a Dominica i ona kanohi sapphire i te rangirua. Na ka rongo ahau i te pupuhi marama ki toku ihu. Katahi ratou ka kumea ona makawe. I kite te matakite a Dominica i nga waewae kau o te kotiro e kore e kitea e takahi ana i runga i nga taera maha-tae me te whakaara i nga maramara puehu me te pupuhi mai i nga rakau me nga puawai. He tino pukumahi te kotiro nei, a, ka mau tona waewae kau ki te taringa o te kotiro kino.
  Ka karanga ia. Na ka taea e Dominica te kite ia ia. Ka marama te kotiro, ano he wairua, he hologram ranei. Na ka hamama ia i roto i te reo wehi:
  - Te mamae! Tukua ahau kia haere, whaea!
  Ka karanga te marquise-nymph:
  - Maamaa, ae! Kua whakaaro ahau kaore e taea e koe te mahi i tetahi mea!
  I waiata a Dominica hei whakautu:
  Ki te mate koe, ka haere mai ahau
  Ka horahia e ahau te mamae ki oku ringa...
  Ka taea e au nga mea katoa, ka taea e au nga mea katoa,
  Ehara taku ngakau i te kohatu!
  nga kotiro i whakatata atu ki a ratou. Ahakoa nga whakapaipai, i kitea he tino pakari o ratou kakahu me te ahua o te kakahu, ahakoa he mea whakapaipai. Ahakoa i etahi atu ahuatanga i puta te ahua o te rereketanga. Ko etahi kotiro he whakakai ki o ratou taringa, ko etahi kaore. Ko etahi, ina koa ko nga kotiro hobbit, i miro nga mowhiti koura me nga kohatu ki o ratou ihu.
  I mahia e ratou tenei, inaa, ki te wehe ke i nga tamariki tangata, he rite rawa. I pai hoki nga Dryads ki nga mowhiti ki o ratou ihu me o ratou taringa. He rangatiratanga ataahua o nga kotiro, mai i te whitu ki te taiohi. Heoi, i waenga i nga elves, ko te pakeketanga me te taiohi kaore i rereke te ahua, pera i nga hobbits, trolls, nymphs, me nga maroke. Engari ko Dominica te ahua o te pakeke me te kotiro tino ataahua, me te ahua o te ahua o te wahine rangatira. He tino tanned rawa pea.
  Ae, i whakamarama ano ratou i tona kiri i a ia e takaro ana i tetahi o nga wahine rangatira o te Middle Ages. I tera wa, ko te ahua o te kanohi he tohu mo te whanau iti.
  I te ara, ehara i te mea ko te kiri o tona mata anake i marama, engari i runga ano i ona waewae. He wahanga i aratakina ia ma te huu kore, he tawhetawhe hoki ki te tauera.
  He waiata ano:
  Kua tata te wa mo te whakaoranga
  Ko te kuini ka arahina ma te huu ki te papa!
  Engari he mea whakapaipai, he tawhetawhe tana mau,
  Ko te kaki o te swan he patunga a nga kaipatu!
  Ae, he tino rorirori te ahua, ahakoa, i roto i tana ake ahua, he ahua whakamataku . I muri i te whakamarama, me mahi ia i te mahi a Kuini Semiramis. A i roto i enei kiriata, karekau ia i kiriata he huu kau. Ae, he mahi whakamere. Engari ko te ahua kaore te kaiwhakahaere i pai ki a ia. He tino ataahua, he kakaho honi. Na mo te mahi a Semiramis i pai ake ratou ki tetahi wahine pakeke me nga makawe mangu. Na me noho a Dominica hei pononga. A i tohungia ano ia ki te rino wera. Na ka whawha ratou ki ahau, he mea pakeke rawa, ma te tangata.
  Ae, he waahi kei runga i te whatanga. Ko te tikanga, i hangaia te whiu ki te pahuka, a, ka whiua koe ki a koe kaore e mamae. Heoi ano, ka iri ana koe ka whiua , he kino.
  I hui tahi nga tauira kotiro. Na ka puta te kaiako dryad. He kākahu ngangana, he ahua rereke te kakahu.
  I haere ia ki Dominica ka kii:
  -He hou koe?
  Ka peke te wahine wahine:
  - Kaore au e kii penei!
  Ka ruru te mahunga o te kaiako. I roto i tona ihu he whakakai i mahia ki te karaka karaka me te kowhatu purepure. He rite hoki ia ki te kotiro rangatahi me te huu huu. I tua atu, he mowhiti kei runga i ia matimati kau. Na ko tenei he taumata tino tiketike o te makutu.
  I kii te nymph marquise:
  - He tauira mohio ia, he pukenga hoki!
  Ka maka e te kaiako dryad he kirikiri iti ki runga i te taera tae ka whakahau:
  - Hangaia he mea hou kia rere ki to ringa!
  Ka korero a Dominica:
  - Telekinesis, he aha ranei?
  Hei whakautu, ka kata nga kotiro. Ka karanga te kaiako:
  - Marara! He aha ratou i huihui ai!
  Ka puta te ngangau me te ngangau. Engari kaore nga kotiro i tautohetohe, engari ka timata ki te marara haere. Engari i te wa ano, ka titiro ki te kotiro hou.
  Ka muhumuhu te kaiako:
  - Tena, haere mai, whakahauhia te kohatu kia rere ki roto i to ringa!
  Ko Dominika, he ahua kuare , ka karanga:
  - Rere ki toku ringa!
  Kaore te kohatu i neke. Na ka tangi te kotiro me te riri:
  - Rere mai ki ahau, tere!
  Na ka taka he kirikiri, ka rite ki te meteorite, ka pa ki te rae o te kotiro. He pai te whiu, ka pupuhi tonu te putunga pai, a ko Dominika tonu i hinga pohehe.
  He maha nga kotiro karekau he taima ki te wehe atu, me era atu i huri mai, ka kata tonu. A ko tenei kata ka maumahara ki te tangi o nga rau pere hiriwa.
  Ka horahia e te nymph marquise ona ringa ka mea:
  - He kaha, he aha etahi atu! I roto i nga kupu ngawari, hiki i te kohatu kaore he makutu. Kaore e taea e nga nymph tauhou katoa, te maroke ranei te mahi penei.
  Ka whakaae te kaiako:
  - Ae, he kaha ia! Engari he kino ano. He kaha tenei ki te whakahoki mai i nga tane ki a tatou, engari ki te patu i nga wahine. He kaha mohoao tenei!
  Ka kii a Marquise:
  - He taimana tenei kotiro e hiahia ana ki te orohia!
  Ka tu a Dominika ka peke ki runga. Kua pakaru tona mahunga, kua pupuhi te rae.
  Ka karanga te kotiro:
  - A ko wai me whakamate ahau inaianei?
  Ka whakahoki riri te kaiako:
  - Ko ahau ano! Ka taea e koe te pupuhi i to roro. He mea pai kaore au i kii kia pupuhi te toka!
  Ka kata a Dominica ka whakahoki:
  - Ae, i roto i tenei take he tino Hiroshima!
  Ua ui maere te taata arata'i dryad:
  -He aha a Hiroshima?
  Ko te kotiro wahine kaitai wahine i whakaheke i ona pokohiwi, kaore i ngoikore, ka whakahoki maia:
  - Ko te taone tenei i makahia ai he poma ngota, no reira e rima tekau mano nga tangata i mate, kotahi rau mano i whara!
  Ka whiowhio te kaiako:
  - Aue! Aue poma!
  Ka tangi tetahi o nga tauira kotiro:
  - Kei te waipuke tenei whaea keke!
  Na tetahi i tapiri:
  - Hurihia nga puru ki o taringa!
  I whakahē te nymph marquise:
  - Kua tae atu ahau ki te whenua neke atu i te kotahi, a ka piki ki a raatau Ipurangi he maha nga wa, a ka mohio ahau ki a Hiroshima - he pono. A he tino whakamataku tenei, he maha noa atu nga tangata i mate ki reira ka mate i te radiation.
  Ka tangi tetahi o nga kotiro:
  - He aha te radiation?
  Ka muhumuhu a Dominika, ka whakahoki tere:
  - Ina pakaru te kapua irahiko i te karihi o te ngota ka katote, ka puta te iraruke. Ko te karihi kau o te ngota e whakangaro ana i nga hononga ipoipoi, a ko enei wehenga ka tino kino ki te tinana, ki te tangata, ki taku whakaaro, mo te elf.
  Ka tangi nga kotiro i te wehi hei whakautu. Ka tangi tetahi o nga mea iti:
  - Mama, kei te mataku ahau ki te radiation!
  Ka kata te nymph-marquise, aka Laska, ka whakahoki:
  - Kaua e wehi! E kore koe e tae mai ki konei !
  I kii a Dominica:
  - I whakaekea matou e te radiation,
  A kei hea he whakaruruhau inaianei...
  Na kei konei koe he whakahaere -
  Titiro, kei te patu ratou i toku kaki!
  Muri iho ka mau te kotiro ra ka timata ki te kanikani. Na ka timata etahi atu kotiro ki te kanikani.
  Ka paopao te kaiako i ona maihao . Ka puta he whiowhio ki tona waha. A me pehea te rere o te po. Ko etahi atu kotiro ka mau tonu, ka whakatio . I puta mai tetahi atu kaiawhina i roto i te kakahu pango me te whakahau:
  - Taahiraa i te taahiraa!
  Ko nga kotiro i tu tonu i runga i te teitei. Na ka anga ratou ka haere, ka whanganga i o ratou takahanga, ka whakamarokia o ratou kapu o o ratou waewae, ano he hoia. Na ka mahia e ratou me te mea kua mohio ratou ki te hikoi, penei i te kaitiaki o te perehitini.
  Ko te kaiako i roto i te kakahu pango, he mea whakapaipai ki te sapphire, emeralds me etahi kohatu ahua makariri kaore ano kia mohiotia i runga i te ao whenua, ka whakahau:
  - Na, waiata!
  Ko nga kotiro, ka takahi i o ratou waewae, he hiako, he iti me te ataahua, ka patai ngatahi:
  - He aha te waiata?!
  Ka whakahoki te kaiakopono i roto i nga reo makariri:
  - He aha te waiata a nga tama me i kore i pa ki te mate reinga!
  Na ka waiata nga kotiro-akonga i roto i te waiata me te nui o te korero;
  Ka whiti nga whetu i te pouri o te po,
  Me te whiti o te marama hiriwa!
  Ko te ataahua e pupuhi ana i ona kanohi ataahua,
  Kua taumau maua ki a ia mo ake tonu atu!
  
  He pouri te ra whero,
  Engari ka puta mai he ata marama!
  Na ka koa te hau, ka ngangau,
  Kua pupuhi te ra o te kaipuke!
  
  He kohatu taumaha toku wairua,
  Kei te tatari nga whakamatautau a te toa!
  A kia rere te kara ki runga ake i te mahunga,
  Kia haere tatou ki te mutunga!
  
  E kore te ngakau e tupuria e te pukohu ,
  Rere tere o te ekara!
  Ahakoa e koropupu ana te toto, me te rere rere,
  Ka rere ahau ano he pere!
  
  I piko mai nga wirou ki ahau,
  Ua huri te Atua Manahope i to "na mata!
  Ahakoa he tino koretake koe,
  ka tapiritia ano e ahau he kaha ki a koutou i te whawhaitanga.
  
  I muri i nga mea katoa, ka mahi pono koe ki te Matua,
  Ko te kikokiko ia he ngoikore, he mate te wairua!
  E kore koe e pouri, e mohio ana ahau ki te ora
  kei puta ke ahau hei haona hipi;
  
  Ka horoia e ahau nga hara o nga ra o mua,
  Kia haere atu nga mea o mua!
  Ka kite koe, kei te maoa te peara i roto i te kari,
  Ma te huahua ka whakaatu i te rererangi!
  
  Mahi ki te whenua ma to kaha katoa,
  Wareware he rangimarie kei te ao!
  Kia kore ai e tahuna nga ngahere,
  Kia ora nga tangata katoa ki a koe!
  
  I whakahoki noa ahau ki tenei:
  E Ihowa, ka keria e ahau te whenua;
  Kia kata nga tamariki i roto i te koa,
  Kia kore ai koe e hohou i to ake iwi!
  
  I muri i nga mea katoa, ko te pai kei runga i a tatou,
  Ma te katoa e whakatau - na ratou ano te whiringa!
  Na koe nga miro Kaha Rawa,
  Ka mau koe i te ao ki to ringa!
  
  Ka mau ano matou ki a koe,
  Ina hoki, e kore e kitea he tapu ake te Motu!
  I te wa e pupuhi ana, ka tino mate oku maihao,
  A kaore ano i te rua tekau!
  
  Ko te wikitoria he hua e kore e taea;
  Mo te hunga ngoikore, mataku, poauau ranei!
  Engari ka taea e nga hoia te hapai i nga tihi katoa,
  Ka mauhia e tatou tenei taumaha nui i runga i te pito!
  Muri iho ka ngaro ratou ki roto i te whare whakapaipai o te kura tarakona.
  Na ka ata titiro te kaiawhina i te pango ki a Dominica ka kite:
  - He tino ataahua koe. No te taata tia ore iho â râ. He mea whakamiharo!
  I waiata a Dominica ma te ngakau nui hei whakautu:
  Ko ahau tonu te tino
  Ko ahau tonu te tino
  Mai i te ataata ki te tohu,
  I runga ake i nga mihi katoa!
  Aue, he aha te koa
  Kia mohio koe he tino tika ahau
  Kia mohio koe he tino tika ahau
  Kia mohio koe he pai ahau!
  Ko te kaiako i roto i te kakahu pango ka titiro kaha ki te kotiro me te kii:
  - He tino ataahua tona ngakau! Aue te aroha!
  Ka whakaaro te weasel nymph:
  - Tena pea me tiihi tatou i ona rekereke ki te rakau?
  Ua tuô te orometua haapii i to "na tapono e ua pahono mai ma te papu ore:
  - Ehara i te whakaaro kino! Engari he pai ake te kawe ia ia ki te rangatira tarakona. Kia kite mena ka taea e ia te uru ki te whakamatautau whakauru!?
  Ka kii a Marquise me te ataata:
  - Nga whakamatautau whakauru? Ehara tenei i te whakaaro poauau rawa, engari ka taea te tango i te akoranga tuatahi, ka ngawari noa iho!
  I whakahē te kaiako i roto i nga reo kaha:
  - Na ka hoatu tenei tangata nui ki nga kotiro e whitu tau? Ae, ka tawai ratou ki a ia, ka kowiri i a ia. Ae, ka taea ano e ia te tango i tetahi tangata ka whakamate. Kao, ehara tenei i te huarahi pakihi! Kei te hiahia nga kotiro pakeke ki a ia, a mo tenei me whakaatu e ia te taumata teitei o te taranata!
  Ka tuohu te weasel:
  - Tangi arorau!
  I ruru a Dominica i tona mahunga, he rite te ahua ki te aihere Mei:
  - Kaua e whakararuraru i ahau ki nga kotiro iti.
  Ka tuohu te kaiako:
  "Katahi ka tango i nga whakamatautau me Lady Dragon Master." I tenei keehi, ka uru koe ki tetahi akoranga elite. Ka noho koe ki tetahi ruma motuhake, ataahua, me te hoeha hiriwa me te aporo ringihia.
  Ka patai te kotiro wahine ma te miharo:
  - Kei te pehea, me te hoeha hiriwa?
  I whakamarama te kaiawhina:
  - He rite ki a koe he pouaka whakaata i runga i te whenua. He iti ake pea nga kaupapa mo naianei. Na he aha? Kei a koe te hangarau, kei a matou te makutu. Engari i konei ka taea e koe te kite i roto i te hoeha, mena kei a koe te tino tohunga makutu, he aha te mahi.
  Ka patai a Dominica:
  -Ka kite koe i te whenua?
  Ka tuohu te kaiako ki te whakaae:
  - A ka taea te whenua ... Ki te kore, o te akoranga, he tohunga makutu tino matatau koe. Ko ahau hoki, i ngaru i te Ipurangi - he mea hanga pai na te tangata. A me kii atu ahau, tino mohio koe ki te pupuhi. Na ka puta mai he whatunga whakamere. He mea whakamiharo ko te hiko ngawari kaore he makutu ka taea tenei!
  Ka peke a Dominica ka whakahoki:
  - Ae, ka miharo ahau ano! He aha koe te mahi ai i tenei mo koe ake?
  Na ka whakahoki te nymph marquise:
  - He mea kino te ahu whakamua o te pūtaiao. Mena ka tiimata ano a tatou poma, ehara i te mea ngawari, engari ko te karihi ! Ma tenei ara, karekau he tangata e toe kia ora, a he kino atu te irirangi makutu i te irirangi noa!
  Ka whiowhio a Dominica:
  - Anei ratou ! Ka tupu.
  Ka karanga nga akonga kotiro:
  - Kaore matou e hiahia ki tetahi penei , he whaea keke ia!
  Ka whakahau te kaiako i roto i nga tangi tio:
  - Whaia ahau!
  Na ka neke ia. He hu motuhake ona waewae, ka tuwhera ona matimati ki mua, ka taea e ia te tuku makutu ki te mowhiti. He rangatahi ano te kaiawhina - kaore he korukoru kotahi, he kanohi korekore. Engari ko tana hanganga ka kitea, ehara i te ahua ngawari o nga raina o te taiohi, engari he wahine pakeke me nga ahuatanga rongonui, me te kii ano, he ahua rangatira. A he tino uaua te ahua.
  I whakaaro a Dominika he momo taitara tana. A kaore pea i te iti.
  Ka whai ia i a ia, ka peke atu te marquise-nymph i tona taha ka tangi, ka hurahia ona niho:
  - He kuini ataahua koe. Engari kua ora ke te tuwha o to rae, kei te ora tonu koe!
  I korero a Dominika me te katakata:
  Whakawhanui kaha me nga dumbbells,
  He hinengaro hauora i roto i te tinana hauora!
  Na ka haere ratou ma te puna me nga rererangi e whitu e rere ana i te kotahi rau mita ki te rangi , ka miharo ki te ataahua whakamiharo. I muri mai ko te keti, kei te tomokanga o te wahine kaikopere, me nga patu whakakikorua .
  Ka mihi ratou ki te kotiro hou me te tuohu me te taahi o o ratou waewae kore kau, kua werohia.
  I korero a Dominica:
  -E toru nga ahuatanga pai o nga kotiro. Ko tetahi, he ataahua ratou, ko te tuarua, he...
  Na ka kore te whakautu i puta ki te hinengaro. Na kei roto ratou i te whare wananga tarakona. He ahua papai kei konei, kaore e taea e koe te whakataurite ki a Peterhof. I tua atu i te koura me te konukawata, he maha tonu nga momo konganuku karekau he rite ki te aorangi o te Ao. Ano hoki, he maha nga kohatu utu nui o nga tauira tino uaua me te ataahua, he mea whakapaipai ki te whakapaipai, he ataahua, he puku puawai. He maha ano nga whakaahua rereke kei runga i nga pakitara. Ko te nuinga o nga elves me nga elves. Engari tera ano etahi atu mea hanga. Engari tata katoa nga kanohi me nga whika he rangatahi me te rongonui. He maha nga wa e tu kau ana nga taane. A he tino rite ki nga whakapakoko o Kariki me Roma o mua. He maha nga mea kei konei ... A tera ano nga puna e puta mai ana i nga kokonga, he ataahua, he reka hoki te ahua.
  Ka kitea ano nga whakaata me nga papa karaka me te koura, he mea hanga ki te taimana me te topaze. He ahua tino ataahua, he pai hoki ki te kanohi.
  I harikoa a Dominika ki te kite kua ngaro atu tana putunga kohatu. Na he ataahua ano ia, he makawe koura . Na he kotiro pera ...
  He kanapa tonu ona makawe, he tokoiti nga tangata e whakapono ana kaore ia i pania. Engari koinei tana tae taiao. He tino pai ki a ia mo te papura o tona mata.
  He kotiro toto rangatira ia, ka peke ake i ia wa, ano he makimaki.
  A ko te whare wananga ake he pai ake i te Whare o Versailles. No reira ngana ki te whakatata atu ki a ia.
  Ka mau a Dominica ka waiata:
  Ko nga whariki o nga whare rangatira he whakamatautau mo tatou,
  E kore e whakakapia te herekore!
  E kore e whakakapia te herekore!
  Na ka tikina e ona matimati he kohatu taimana mai i te papa, ka whiua ki runga ake. Ka rere atu, engari ka tukitukia e te nymph ona maihao, ka mutu te taimana ki tona nikau tuwhera.
  I korero a Dominica:
  - I mahia e koe ma te mohio!
  Ka tangi te wea:
  He kaha ake i te macaque
  He pakari ake i te kau...
  A ko te hongi he rite ki to te kuri,
  A ko te kanohi he rite ki to te ekara!
  I kii te kaiawhina i roto i nga reo kaha:
  - Inaianei ka heke tatou ki raro .
  I korero a Dominica:
  - Ranei pea he pai ake, engari ki te ara ake?
  Ka ruru tona mahunga:
  - He papa tapere i raro i te whenua kei raro. I reira ka whakaatu koe i o pukenga ki te hiahia koe ki te uru ki roto i nga rangatira!
  Ka patai te kotiro wahine wahine:
  - Ka aha mena karekau au e eke ki nga whakamatautau?
  Ka mea te kaiako:
  - Na ka waiho koe hei pononga. Kua takaro pononga koe i roto i nga kiriata ka mohio koe he aha tena?
  Ka kata a Dominica ka whakahoki:
  - I tenei ra he pononga tahanga te kotiro ,
  A apopo he atua hauhautanga noa!
  Na ka timata ia ki te ngahau me te kore he uaua.
  Na ka timata ratou ki te heke iho i nga kaupae mapere. A he rite ki te heke ki te reinga.
  I mahara a Dominica ki tana mahi makutu i nga kiriata. Ka hikina ia ki runga i te mekameka, ka herea ona ringa ki muri i a ia ki te tuanui. Na ka tino mamae. A ka whakapakeke i nga uaua. Kua kapi te tinana o te kotiro i te werawera i te mamae me te taumahatanga. Na ka tukuna te mekameka. A ka rongo ia mo te wa poto ka rere ki raro. A, he raruraru kei runga i te papa.
  Na ka hamama a Dominica i te mamae o te reinga i roto i ona hononga me ona pokohiwi. Ae, me rongo koe.
  Ko te nymph, i te kitenga o te kanohi o te kotiro e ngunguru ana , ka kii:
  - E kore koe e whai ki te waiho i te pononga. Ka noho pea koe hei tauira o te roopu teina.
  Ka katakata a Dominika, ka tuhi, ka waiata, ka tawai ki a ia ano, he kotiro pakeke, he wahine kaitapere wahine:
  Koeke tuatahi, koeke tuatahi,
  Ko tenei ra to hararei...
  He wa whakamiharo, ngahau hoki,
  Hui tuatahi ki te kura!
  I korero a Laska:
  - Ehara i te rorirori! Kaore rawa koutou i moemoea mo o matou kaha ki te mahi makutu!
  I whakautu kaha a Dominica:
  - Kua moemoea koe mo o maatau whakatutukitanga hangarau? Kotahi te poma hauwai ka kati i o makutu katoa.
  te kaiarahi i te pango :
  - Kahore he take ki te whakamanamana . Kaore tenei e tika ana!
  Ka whakahoki a Dominica:
  - Ehara tenei i te whakapehapeha, engari he korero pono. Ko te poma hauwai he kotahi rau megaton te kaha ki te whakangaro i nga oranga katoa i roto i te radius o te rau kiromita. Ka taea e koe te whakaaro he aha tenei?
  I whakapumautia e Nymph:
  - Kaore ia e teka! Ko nga tangata he tino patu patu kino. Ko te mea nui, kei reira ano nga miihini e kaha ana ki te tuku ki te whaainga.
  I ngunguru te kaiako i ona niho:
  - He pouri te mate o te tangata kaore i pa ki te whenua. Ko nga tane pukuriri penei i a koe e kore e tika kia ora!
  Kare a Dominica i tautohetohe, ka tuohu:
  - I etahi wa ka whakaaro ano ahau he pera.
  I korero a Nymph:
  - He rereke ano nga tangata. Kaua e whakaaro he kino katoa ratou. Ahakoa, ko wai te tangata he nui ake, he kino, he pai ranei, kaore e taea e koe te korero tika i te titiro tuatahi!
  I kii a Dominica me te ataata e ahua pouri ana:
  - Mena ka maataki koe i te pouaka whakaata pokapū, tera pea, he maha ake nga mea kino . Ko nga mea tino kino ranei!
  I whakapumautia e Nymph:
  - Ko te xenophobia tenei! Ka kaha ake te mauahara ki nga mea katoa kaore e rite ki a koe. Engari kaua tenei e waiho hei tauira.
  I korero a Dominica:
  - Kaati, kaua e korero mo nga mahi torangapu. Ko taku whainga ko te whakaora i nga kanohi katoa o te ira tangata kaha i runga i te ao ... Ara , i to ao. A he nui ake tenei i te aorangi!
  Ka whakautua e Weasel:
  - Ehara tenei i te aorangi, ahakoa he ao nui, engari ehara ano i te ao. He mea kei waenganui i te aorangi tino nui me te ao. Engari ka pai ahau kia kaua e uru ki nga taru...
  Ka ruia e te kaiawhina ona taringa ahua, i puta mai i raro i ona makawe, ka mea:
  - Ahakoa he aha, ehara i a matou anake, engari tera ano etahi atu whare wananga o nga tarakona me nga tarakona kore e rapu huarahi hei whakaora i nga tane, a ki te taea, whakahokia mai.
  Ka tangi a Dominica:
  - He tangata toremi ka mau ki te kakau witi! A he tino pereki ...
  Ko te nymph marquise te whakaaro:
  - Tena pea me pai ake to waiata, he roa te hekenga!
  Ka tuohu te kotiro wahine wahine:
  - Ae, e whakaae ana ahau , he pai ake i te tereina!
  Na ka tukitukia e Dominica tona mahunga, he kanapa ki te rau koura, ka waiata:
  Karekau he tau, he tiketike ranei mo te whawhai,
  e ia nga kotiro me nga tama tane!
  Ko te hunga e kore e hiahia ki te koa i roto i te wahangu,
  Ko wai e hiahia ana kia rere teitei ake!
  
  Ka tapatapahia, ka kopere, ka rītaha,
  Mo tatou he whakapono - he mahi ki te Motu!
  Ae ra, he pai ake te mahi hei hoari,
  Kia kaha te wikitoria i te pakanga!
  
  He aha atu te mea nui ake mo a tatou wahine?
  O te akoranga, tango i te reira e kore anake i runga i te moenga!
  He tane ekara koe, ehara i te pihoihoi aroha,
  Kia kaha ki te pupuri i o tatou whare kei wera!
  
  He pakanga kaha tenei, ka kite tatou kei te haere mai,
  E rere ana te mano tini, e kore e taea te tatau te tini!
  Engari i mahia e nga parakimete he whakangungu rakau kaha.
  E kore te haruru me nga tangi kino e mataku i a tatou!
  
  Na ka huihui tahi matou, e te riiona,
  Ka mau nga tao ki te ringa o te hunga kaha!
  Ko te hoariri he toa i roto i te whakangaromanga,
  Ko nga urupa e tatari ana, kaua nga mētara i te pito!
  
  tukinga matou , engari ka piro nga kotiro,
  Ko nga hoari i roto i nga ringaringa ka kanapa ano he uira!
  Ko nga kotiro kaha, he ahua uaua,
  Ki te hae o nga whetu Jedi !
  
  whakaaro o nga orcs, o nga mea hanga , o nga kingi ?
  Inaianei kei te rere nga "bea"!
  Ko matou nga toa tapu o Rus',
  He toa, he kotiro, he tane ranei!
  
  Ka peia atu ratou e matou, kare he herehere,
  Kaua te hunga herekore e whakaputa pononga pouri!
  I mahi matou ki te kuao puhuruhuru,
  He teitei ake nga paanga o te whenua tupuna i nga mea motuhake!
  Ae, ehara i te mea ngoikore te waiata, he rawe te reo o te toa.
  Kua oti te hekenga, a inaianei e toru nga kotiro o nga momo rereke: he kaiawhina elf, he marquise nymph me te whakaheke tangata, i kitea i roto i te rohe o te whare tapere nui i raro i te whenua, kaore i iti iho te rahi ki a Luzhniki, me te pai ake pea.
  He maha nga momo taputapu katoa, he tuanui teitei me te tu mo nga rau mano o nga kaimakitaki, me nga tuuru he mea whakairo ki te weriweri, ki te peara, ki te koura, ahakoa mo nga manuhiri utu nui me nga taimana me etahi atu kohatu.
  I te wa ano , kua tata kore kau. He pono, kei waenganui ko te Kaiwhakaako Nui me te upoko o te whare wananga, te Tarakona Duchess de Montserrat.
  He wahine tino ataahua, e whitu nga mahunga, he mea peita ki nga tae katoa o te aniwaniwa. A he tino ataahua te ahua, he mea whakamiharo noa, inaa ka kite koe i roto i te mooni kaore i te kiriata.
  I waiata a Dominica i waho o te waahi:
  Rangi teitei, tawhiti tawhiti,
  Whakarongo ki te waiata mo te toa Akmale ...
  He tarakona kino ia, nana i whakaora te whenua,
  Na tenei kaiawhina i mahue te marama o te rangi!
  Ka waiatatia ano nga waiata...
  I konei ka haukotia te Tarakona Duchess de Montserrat me te reo whakawehi, penei i nga tetere o Heriko:
  - Ko koe , ka kite ahau, he kotiro tino nanakia, he arero ka ngawari ki te kopiko ki roto i te korou roa ki to kaki tangata.
  Ka whakahoki a Dominica me te ataata harakore:
  - Kihai ahau i whakaaro ki te whakapataritari ia koe. He tino rawe ki te waiata. A ko Akmal he tama patupaiarehe, he tangata kiriata no te kiriata tamariki. Kaua e whakaaro nui!
  E whitu nga upoko wahine tarakona, he rite ki te rahi he waka rererangi pai e rua nga nohoanga, ka kata, ka kite, me nga mahunga e whitu e korero ana i te wa kotahi, me te mea i hanga kotahi te katoa, ahakoa o ratou roro rereke:
  - A he maamaa koe, he maia hoki, i te wa ano, he mohio. Ka taea e koe te mahi makutu?
  I waiata a Dominica i tetahi waiata puoro hei whakautu:
  Koha ma nga kaiako,
  I noho ratou ki ahau ...
  I mamae tahi ia me ahau mo te kore noa -
  Ko te tohunga makutu tino mohio!
  
  Kaiako mohio
  I whakarongo kore ahau...
  Ko nga mea katoa kaore i pataia mai ki ahau
  I mahia e ahau te ahua!
  . UPOKO No. 5.
  Ko te tamaiti pononga me te rangatira o mua a Oenomaus i whakawhiwhia ano ki te huri i te wira taumaha. Tetahi tamaiti, tekau ma tahi, tekau ma rua ranei ona tau, e ngenge ana, e takoto kau ana ona waewae ki runga i nga kohatu koi, e huri witi ana. E rua nga kotiro elf i patu i te tuara o te tama, he rite tonu te roa. He aha, na tenei noho taurekareka i whakaora mai i te huri hei kohatu. Engari kia kaua e tukua nga taitama pononga kia okioki, me patu kia kaha, kia kaha.
  A pera tonu a tae noa ki te tamaiti taurekareka, kua tino ngenge, ka moe. E i muri iho, ua faatia faahou ratou ia "na, e faaamu ia "na ia ore oia ia pohe i te poia e ia noaa ia "na te puai no te rave i te ohipa. Na ka mau ano ratou.
  He ora tenei, engari he tino mamae. Ka rite ki te reinga i te wa e ora ana, engari ko te tinana he rangatahi me te hauora me nga whakaaro kei roto i te mahunga ka marama te mahara. Engari na tenei ka nui ake te whakama me te mamae. Hei whakakore i te mamae me te ngenge, ka whakamahia e te rangatira o mua me te tamaiti pononga inaianei a Oenomaus i ona whakaaro;
  Ko te ope o nga kaitiora i runga i nga tarakona whawhai e tirotiro ana i nga kapua ki te rapu kai. Ko Oenomaus rangatahi ataahua, uaua, he hūtu atamai, he putu e kanapa ana ki te varnish ngangana, me nga taira taimana e whakahaere ana i tana taniwha upoko toru. A ko te toenga o te kapa he kotiro whakamiharo. He uaua, he hiako, he huu, he tahei kohatu utu nui ki o ratou uma me o ratou hope. A ko nga tangata katoa, ko te tikanga, he tauira ahua noa me nga makawe kanapa. Ka eke ratou ki nga tarakona he iti ake , he kotahi noa te upoko.
  Ae ra, he tangata ia, te ira tangata kaha ake, a ko tana roopu he kanohi mo te wahine ataahua. A kaore ia e hiahia ki etahi atu tane.
  Na ko te kapene tane anake he hu, ka taea e ana hoa rangatira te mahi i nga mahi ma o ratou waewae kau, ataahua ki te whawhai e kore e taea te korero i roto i te pakiwaitara me te whakaahua ma te pene! Ka taea e nga ataahua te whiu pahū me te kaha whakamate, me te whiu i te hoari, te boomerang, te ngira paihana ranei.
  Ko Oenomaus, te taitama rangatira, i waiata i runga i te koa me te koa.
  Ka kata te tangata taonga,
  Ruperupea to mamona, to puku ki tonu!
  A ko to tatou mate ko te mate mamae,
  Ko te mate kei te tiaki i nga tangata katoa, he kuia mau he wero!
  
  Na ka hiahia matou ki te rere i runga i te tarutaru,
  I muri i nga mea katoa, he tamariki tonu tatou!
  Engari ka ruarua te ahua o te tamaiti hei taurekareka,
  Kaore he herekore i roto i tetahi whare herehere i runga i te ao!
  
  Me whawhai tatou, ko te mate tenei,
  Patua he hoa ki te patu koe i tetahi teina!
  Kare he tikanga o te inoi ki te Kaha Rawa,
  No wai nga hara ka utua e nga pononga?
  
  He toto kei roto i te arena me te paru kei roto i te whare herehere,
  Ka ngaua e nga kiore oku waewae kau!
  Ka tawai te rangatira apo ki tana waewae puru,
  Ko ia ano me tuku atu!
  
  Kia ora, me patu koe,
  Ka mamae koe i roto i te wairua me te tinana mate!
  Ka kai nga rangatira i nga tupapaku o te rawakore,
  Ka mate te piro, ko te toenga he whiu tioka!
  
  Heoi ano, ko te wairua o te hiahia e kore e taea te wawahi,
  Kei te ora a Papa i roto i nga whakaaro o te tama!
  Ka haere mai tetahi ope ki nga Elves mau tonu me te tukino,
  Ka turakina e matou te hunga whai rawa mo a ratou mahi !
  
  Katahi ka wiri te putea moni ,
   Na wai i komi nga wai i waho o te Motu!
  Ki te wikitoria, me whai whakaaro marama,
  A ki te mea he mataku koe, ahakoa ko nga Atua karekau he kaha!
  
  Tenei te piu o te hoari, ka rere te upoko,
  Ka huri ohorere te kaipatu hei patunga!
  Na te rewera i mawhiti ohorere mai i te kohua,
  No reira ka peia te riri mai i te ngakau nui!
  
  Kaua e whakaaro, he ngoikore nga elves o te marama ,
  Kare ano to tatou iwi i tuohu ki raro ki tetahi!
  te tauhou mai i te reinga ,
  A ka pai matou ki te inu ti i te hoeha!
  He waiata ataahua, he rawe tana roopu tarakona. Na, i runga i te ringa matau, ka karanga tetahi kotiro elf me nga makawe whero-whero e rere ana i te hau ano he kara proletarian:
  - Kua tae ki te wa ki te whakaaro nui, e rangatira o nga kaitiora rangi!
  Ka tuohu a Enomai me te ataata:
  - Tino! Koinei te mea i whanau ai tatou!
  Ko nga kotiro i waiata i roto i te waiata, i te kotahitanga, i te pupuhi me te takaro me o ratou tinana kaha, he mea whakairo mai i nga uaua kua whakawhanakehia:
  He rawakore matou, he kaitiora rawakore,
  Kei te tino pouri matou...
  Ka maka e matou he oko ki te rangi mo nga waka,
  No te mea râ aita ratou i faatupu i te morare i roto ia tatou!
  Na ka waiata nga toa me te harikoa me te harikoa, a ko o ratou reo he rite ki te tangi po.
  Karekau e hiahiatia ana e nga kaitiora te matauranga
  A ka marama te take...
  He waewae me o tatou ringa,
  Engari kaore e hiahiatia o tatou mahunga!
  I tenei wa, ka whiowhio te kotiro me nga makawe kowhai-puru:
  - Kai mua! He kawa hau katoa kei te taha matau!
  Ka waiata nga kotiro:
  Ē ma , i runga i te moana, e ma , nga tarakona kei te tirotiro,
  Ē ma , tirohia nga taonga whakamiharo ...
  Kaore matou e aro ki nga ture, kei te hanga tikanga hou matou,
  Ki te mate ngoikore me te poauau i raro i te hoari!
  Ka whakahau a Prince Oenomaus:
  - Ae, e hine, ki te tahae tatou, ka tahae tatou!
  Na ka oma te kahui tarakona katoa ki te whakaeke. I omaoma atu ki ta ratou whainga.
  He kaipuke nui, ataahua hoki te galleon. Ahakoa te taumaha me te utaina o nga momo taonga, na te mahi makutu, ka rere marie i te hau. Na te hau i pupuhi nga ra o tenei kariona.
  I kii a Enomai he tino kanapa me te ataahua nga tauira o nga ra o te waka. A ko tenei, me kii, he tino pai . Ina koa i te putanga mai o te ra.
  Mai i te galleon ka kite ratou i te kahui kaitiora e whakahaere ana i nga tarakona whakangungua. Na ka timata te kapa ki te ngangau mo taua mea. I roto ano hoki, ko te nuinga he kotiro ataahua i roto i nga koti me nga tama taurekareka. I roto noa ratou i nga kauhoe kauhoe, tokorua noa nga taurekareka he poroporo koura me te hiriwa e kanapa ana ki o ratou rekereke me o ratou ringaringa.
  He nui ake te whakapaipai o nga kotiro toa. Engari he hu kau ano, penei i nga tama tekau ma rua ki te tekau ma wha nga tau, he uaua, he ataahua, engari he parani taurekareka kei o ratou uma me o ratou pakihiwi.
  Kotahi anake te kotiro toa he putu huatau ki ona waewae. Te ahua nei ko ia te mea tino nui i konei me te kapene. He kakaho ataahua me nga makawe i tauhiuhia ki te paura koura.
  A, he ataahua tona kanohi. Na ka hipokina te tinana ki te patu i maka ki te konukawata, sapphi, emeralds, topazes, rupi, agate me taimana. I tua atu, ko nga kohatu utu nui kua whakaritea i roto i te whakapaipai whakamiharo o nga tae tino ataahua. He rohi, he tulip, he kanga, he wareware-ahau, he mimosa, he peonies me etahi atu.
  I runga i ona kakahu whakapaipai, he rereke nga puawai katoa, a kaore tetahi e tukurua.
  Ko te rangatira kaipahua a Oenomaus i rongo i te kaha o te ngakau marama i roto i a ia ano ka kii:
  - Ae, ka taea ranei te kopa me te patu i taua ataahua! E kore e taea e ahau te mau i taua hara ki runga ki toku wairua.
  Ka kii te hoa wahine makawe whero:
  - Engari koinei te take he kaitiora matou! I muri i nga mea katoa ... e kore e taea te kaiti i te kore hara.
  Ko tetahi atu korero me te ataata:
  Ae, he uaua ki te patu i nga hoa aroha,
  I muri i nga mea katoa, he elf , whakapono mai ki ahau, i whanau mo te hari ...
  Engari ki te mea he kaitiora koe, ko te mata te whaea,
  Karekau he toto, he ua, he rangi kino tonu!
  I kii ano te mahunga whero:
  - He kotiro ataahua, he tama tane hoki enei, engari ehara i te mea he momo elves ratou, engari no te iwi tangata! Titiro, e te rahi , ki te ahua o o ratou taringa.
  I miharo a Oenomaus:
  - He tino ataahua nga tangata me te taiohi?
  Ka tuohu te toa ahi:
  - Koia tena! Ma te awhina o te makutu i whiwhi ratou i te taiohi tonu. Na inaianei kei te mau enei tama i roto i o ratau tau taiohi.
  Ka noho taitamariki tonu ratou inaianei, ka ngohengohe.
  I waiata te rangatira taitamariki:
  Nga elves katoa, nga tangata o te ao,
  Me noho hoa tonu...
  Me kata tonu nga tamariki.
  A ora i roto i te ao rangimarie!
  Me kata nga tamariki
  Me kata nga tamariki
  Me kata nga tamariki -
  A ora i roto i te ao rangimarie!
  I kii te elf kakaho:
  - He kōwhiringa! Ko te toa toa mai i to ratau taha me te pai rawa atu ranei o to tatou taha ka whawhai. Mena ka wikitoria, ka tohatohahia e ratou nga taonga ki a tatou, a ki te hinga, ka riro te toa ka ngaro . he taurekareka, he tupapaku ranei !
  I korero a Oenomaus:
  - He arorau tenei! Kua reri ahau ki te whawhai!
  Ko nga kotiro o runga tarakona i karapotia te kaera. He tere ake, kare e taea e te kaipuke nui te mawhiti i te kahui kaikawe.
  Engari he pu to te galleon. Na ka anga ratou ki te tohutohu i a ratou, a ka timata te paoa o nga muka.
  Ka mea a Oenomaus me te reo haruru:
  - Ka tohe ahau ki te whawhai! E ai ki nga tikanga o nga kaitiora hau. Kotahi te toa mai i to taha, kotahi mai i a matou. Ka hoatu e koe te haurua o to utanga ki te toa. A, ki te hinga , mahia nga mea e hiahia ana koe me te kare. E kore matou e whakararuraru ia koe.
  Ka whakahoki te rangatira kotiro i roto i nga kakahu whakapaipai me nga puawai:
  - Rawe! Ka whakaae matou ki tenei wero! Ka whawhai ahau! A ka tohua e koe ko wai e hiahia ana koe!
  I kii a Elf Prince Oenomaus:
  - Ko ahau anake te māngai o te wahine kaha i roto i a koutou. Na me whawhai ahau!
  Ka kii te kaiawhina makawe whero:
  - Ehara ahau i te mea he tangata whawhai! Kei te pirangi ahau ki te whawhai!
  Na ka ruia e ia tana huu huu, huatau, tino hikaka, he mokowhiti, he rite ki te tinana o te neke.
  Ka whakahe te toa taitamariki:
  - He rangatira matou, ka whawhai matou!
  Ko te kotiro i roto i te pukupuku utu nui ka tuohu me te ataata:
  - Marquise de Diana, i to mahi!
  Ka whakahoki maia te tamaiti elf:
  - Prince Oenomaus! Kua rite mo te whawhai!
  Na ka tino mohio te toa taitamariki i peke atu ki runga i te rahoraho ka toia tana hoari roa, angiangi.
  I kumea ano e Lady de Diana tana mata me te patai me te ataata:
  - He aha i ohorere ai te rangatira hei kaitiora toto?
  Ka whakahoki a Oenomaus i tenei korero:
  - He korero roa. Engari ehara ahau i te kaitiora toto, engari he tangata rangatira! A he rereke tera.
  Ka whakahoki te marquise me te ataata:
  - E kore ahau e whakamate ia koe, ka waiho koe hei pononga maku, hei herehere. Ka meinga ano koe e ahau kia mitimiti i nga kapu o oku waewae ki tou arero, a ka koa ahau.
  Ka kata a Oenomaus ka whakahoki:
  E kore ahau e patu i a koe ! He pai ano hoki ki te tarai i nga waewae pera me to arero. Engari ahakoa he toa nui koe, e kore koe e tatari mo taku hinganga!
  ataata a Diana , me ona niho nunui, ka whakahoki:
  - Kia kite tatou! Ehara i te mea ko ahau anake, engari ko etahi atu kotiro ka eke herehere i a koe. A ka whakamamaetia koe, ka whiua koe kia mate. Kia kite tatou me pehea to ataata i tenei keehi!
  Ka waiata te rangatira kaipahua hei whakautu:
  Kaua e tuku, kaua e tuku, kaua e tuku
  I te pakanga me te taniwha moemoea, kaua e mataku...
  Ataata, ataata, ataata -
  Kia mohio koe he pai nga mea katoa me te pai !
  Ka tuohu te Marquise me te ahua tino koa:
  - He taitamariki koa koe! Ka mahi koe i te tino whakahi. Tera pea ka hoatu koe e ahau ki te kuini. A ka ngahau!
  Ka whakahoki riri a Oenomaus:
  - Kati te korero mangere. Kia whawhai tatou!
  Ka peke atu te kotiro mau patu i te papa o te pākahiko, ka whakaeke i tana hoa. I tutaki a Oenomaus ki a ia, ka aukati i nga whiu, ka whakahoki ano, ka tata tapahia te taringa o te ataahua. Ka peke atu ia ki muri ka kii me te ataata panther:
  - A kaore koe i te kino. I whakaaro ahau he rangatira koe penei i ahau he kuia!
  Ko te kotiro ra, ehara i te elf, he taringa tangata tona. Engari he elf a Oenomaus. He tamariki noa nga tangata me nga elf - he haurua . Engari i te nuinga o te wa ka kiia ratou he poaka . A kaore e tino pai ki a raua tokorua.
  Ka whakaeke ano te kotiro marquise. I mahia e ia nga huinga uaua me nga hoari. Ka whiti tona mata, ka mokowhiti, ka whati ano, ano he pakau o te mira i te awha. Na ka whakaekea e ia.
  Ko te rangatira, ehara nei i te mea he uri ki tetahi emepaea nui, ka whiua e ia tana uma. Na werohia ana e ia te patu. I marara te toto. A ka kitea i taotu te kotiro.
  Ka hoki ia ki muri, ka whakahi:
  - Tama taniwha kino!
  Ka whakahoki a Edmond me te ataata whakahihi:
  " He taniwha pea ahau, engari kei tawhiti ahau i te tama!"
  Ka kata a Diana ka whakaeke ano. Ahakoa he toto ngangana kei te heke mai i a ia. Na ka horahia e ia puta noa i te rahoraho.
  Ka kii te kuini makawe whero:
  - Kua tapahia e ahau tona mahunga tonu! E kore ahau e toia nga pukoro.
  Ka tangi te Kapene Marquise:
  - A ka taea e au te hoatu ki a koe he waahi penei!
  I whakautu a Oenomaus ma te patu i te toa ki raro i te ringa ki tana hoari me te tapahi i tona uaua. Ka tukuna e ia te patu i tona ringa matau, engari ka mau tonu ki tona maui. A ka kata kaikiko, me te mea ko ia te rangatira o te ahuatanga o tenei whakataetae.
  Ua tapao te taata apî ra:
  - He kotiro maia koe! Engari ka whara koe. Pai ake te tuku!
  Ka karanga a Diana:
  - Ka mate tatou, engari e kore tatou e tuku!
  Ka tangi te toa kaitiora makawe whero:
  Me whakaute koe ki a matou, me wehi ki a matou,
  Ko nga mahi a nga wahine kaitiora he mutunga kore...
  nga elves o te marama ki te whawhai,
  A kei te porangi te ao ki a tatou!
  A ko te kata hei whakautu, na te mea karekau me te tangi. He tino hauhautanga nga mea katoa me te ngakau.
  Na ka whakaeke ano a Diana. Ko tana mahi ko tona ringa maui kaore i kino atu i to tona matau. A he tino ataahua, he ahua ataahua nga nekehanga. I tua atu, ka tangohia e te kapene marquise ona putu, ka noho tahanga ona waewae iti, ataahua. Na tenei i tapiri atu ki tona mohio.
  I korero a Oenomaus:
  - A ka pai te huu ki a koe, e te ataahua!
  Ka tangi a Diana:
  - Ka kihi koe i oku rekereke kau!
  He tino pukuriri te whawhai. I whakaekea e te Marquise i runga i te riri mohoao me te parani i tana patu ano he mea powhiriwhiri na te wahine. Na ka puta tenei he tino ataahua. Na ka rakurakuhia e te matamata a Oenomaus ki te paparinga maeneene, huruhuru kore, roera o te elf.
  Ua tapao te taata apî ra:
  - Kei te pai koe!
  Ka tuohu a Diana:
  - Ae, he pai ahau! A ano te piu me te whiri.
  Ka karanga te kaitiora makawe whero:
  - Patua ia! Patua ia!
  Ka whakahoki a Oenomaus me te ataata:
  - Me pehea te whakahau a te Kaha Rawa - kaua e patu?
  kotiro ahi :
  - Mooni - kaua e kohuru kino!
  Ka muhumuhu te rangatira kaipahua:
  - Na, ka taea te kohuru pai?
  I whakapumautia e te kotiro makawe whero:
  - Kaore e taea, engari me tika!
  I taua wā, ka ngana anō te kāpene kōtiro i taotū ki te kōkiri, ā, tino pai tana mahi. A ka rakurakutia e ia a Oenomaia i te ringa me te pakihiwi.
  Ka tangi a Diana:
  - Ka kino koe! Ka patua koe e ahau, e te kuri!
  I waiata a Oenomaus hei whakautu, hei aukati i nga whakaeke;
  E mohio ana tatou ki te kororia matekore i roto i nga pakanga,
  Ma te mohio kore wehi, tapatapahia rawatia!
  Ma te hoari e awhina i a tatou ki nga whakatutukitanga nui,
  Patupatua te hoariri - kaore he mea nui!
  
  Ka rere matou i runga i te moana, me te kore e mohio,
  He kaitiora me te awha, he awhiowhio ehara i te mea hei arai!
  Ka mau te mahara ki roto i nga ngakau o nga whakatupuranga,
  Kua hinga te hoariri - koinei te utu katoa!
  
  Ko te ataahua ka hoatu ki a koe te aroha nui,
  A hei apopo ka tatari te kaikokoti ki te scaffold!
  Ko te hono atu i to oranga me te tangata piripono he kino,
  Ka makahia e Fortune nga mataono i roto i te ahua ohorere!
  A, i te mutunga o te korero, ka werohia e te rangatira kaipahua te ringa o te kotiro wahine rangatira ki tana hoari, ka taka te patu i tona ringa koma.
  Ka kata a Diana ka peke, ka anga tana rekereke ki te kauae o Oenomai. Na ka haere noa te kotiro ra. Ka hapainga ake e te taitama, ka maka ki raro. I tuki a Diana ki runga i te rahoraho ka ohooho. I tino ngana ia ki te peke ake, engari i pa te pito o te matimati o te huu ki tona kauae, ka hemo te kotiro i te whiunga kaha.
  Ka ara ake nga ringa o Oenomaus ka karanga:
  - Te wikitoria!
  He haruru i roto i nga hoia o nga kotiro me nga tama karekau. Na ka tuturi nga toa me a ratou tama pononga ki raro.
  Ka kii te toa makawe whero:
  - Te ahua ka puta he tino ngawari! I whakaaro ahau ka uaua ake.
  I muhumuhu a Oenomaus:
  - Ka whakaaro te korukoru ka mutu ki te hupa!
  Ka kata te kotiro, ka kii me te kata:
  Kaua e whakaaro kino ki nga elves
  Ka tae mai te wa, ka marama koe ki a koe ano...
  Ka whiowhio ratou ano he matā ki tou temepara,
  Na ka oma te kotiro ki te whawhai he huu kau !
  I kii te mahunga whero:
  - Kia whiua nga tama taurekareka i runga i o ratou rekereke ki te rakau. Ki taku whakaaro ka pai ratou!
  Ka whakakini a Oenomaus ka korero:
  - Ki to whakaaro ka pai ki a raatau? Ahakoa ko nga kapu taratara o nga tama tane kaore pea i te tino aro ki te mamae o te rakau.
  I kii te kaitiora makawe whero:
  - Ko te mea nui he pai ki a matou! Ko nga kaipahua penei i a tatou he tino pai ki te whakamamae i nga tama ataahua!
  Ko tetahi kotiro ataahua i roto i te koti atamai me nga whakapaipai i runga i ona ringa me ona ponawaewae ka tangi:
  - Kua rite ahau, hei kaiawhina mo te marquise, ki te haere tonu i te whawhai! A homai te hawhe o nga taonga parakete!
  Ka tangi te kaitiora ahi:
  - Noku ia! Ka whawhai ahau ki a ia! He maamaa tenei.
  Ka tuohu a Enomai hei whakaae.
  - Tikanga! Ehara i te mea maku anake e tango. Ahakoa ko ahau te mea nui ki a koe.
  Ka whakahe te toa makawe whero:
  - Karekau he rangatira i roto i nga rite. A ka whakaaro ahau ki te whawhai me te kore patu.
  Ka kii te toa i roto i te koti:
  - Kaore he patu? Kaore koe e mataku, elf?
  Ka whakautu te kaipahua ahi:
  - Kaua e haere ki te ngahere ki te wehi i nga wuruhi!
  Ko te kotiro i roto i te koti, tenei kakaho honi ahuareka, i ui ma te reo ngawari:
  - Ma te taitamariki ataahua e waiata mo tatou. Ki taku whakaaro he kupu waiata, me etahi atu kotiro ka tautoko i ahau.
  Ko nga ataahua o nga taha e rua i tangi tahi:
  - Nau mai! Kei te pirangi matou i o waiata ki runga ake o o matou puku!
  I waiata a Oenomaus me te ataata:
  Kei te maumahara ahau inaianei, te kanohi kanapa,
  Ko te ahua i werohia toku ngakau ano he hoari!
  I tahuna ahau ki nga awa o te hau ahi,
  I noho wahangu noa koe ki te whakautu!
  
  To reo, ano te ataahua me te ma,
  E whakapono ana ahau ki te wairere mutunga kore o ou maru!
  Kaore au e hiahia ki te ora kino ki te kore koe,
  Na inaianei ka whakamarama ahau i tetahi hihi mure ore!
  
  Ko koe te atua o te aroha mutunga kore,
  He moana ki tonu i te marama whakamiharo!
  Whatiia nga herenga tio, whakakatakata,
  E kore ahau e kite i te ata me te kore koe!
  
  Ka whiti tou mata ano ko te ra o runga,
  Kaore he ahua ataahua i te ao!
  Ko te ahua o te weriweri e hipoki ana ano he awhiowhio,
  Ko te noho ki a koe ake ake ko te harikoa!
  
  Ko te mamae o toku wairua e ngau ana ano he tupuhi,
  A ko te ahi i roto i toku uma e ka ana kore aroha!
  E aroha ana ahau ki a koe, ka titiro whakahihi koe,
  Ko te huka ka pakaru to ngakau!
  
  I waenganui i nga rama o te moana whetu kore mutunga,
  Ko koe me ahau i rere i te rangi ano he ekara!
  Ko ou ngutu, kanapa tonu ki te rupi,
  tetahi mea ngawari me te ngakau nui!
  A ko te pakipaki ko nga mea ataahua ka koowaowao noa i te harikoa. Engari i taua wa ka karanga tetahi o nga kotiro:
  - E rua nga waka riri kei te haere mai ki konei!
  I kii a Oenomaus me te tangi pouri:
  - Ae, koinei tonu to hiahia? I hiahia koe ki te whawhai whakamere? Na ka whiwhi koe!
  te wahine whero :
  - I karangatia e ratou! Nga waka tere me nga hoia. Na inaianei e kore koe e mawhiti me te pupuhi noa i ou rekereke!
  Ko te kotiro e titiro ana i roto i te karu i kii:
  - He orcs kei runga i nga kaipuke. A ko te tikanga he whakamatautau nui kei te tatari mai ki a tatou.
  I korero tika a Oenomaus:
  - Engari ka taea e tatou te patu i o tatou hoariri me te kore he kino ki o tatou hinengaro. Ka pa atu koe ki nga toa ataahua, ka toto to ngakau!
  Ka kii te kotiro makawe kakariki:
  - He tere ake a tatou tarakona i nga frigates. Ka whai wa pea tatou ki te wehe atu!
  Ka kii te rangatira kaipahua:
  - I roto i ta maatau papakupu kaore he kupu mawhiti!
  Na ka waiata riri nga kotiro kaipahua, kua rite mo te whawhai ora-mate ranei;
  Kei te noho tatou i roto i te ao ki tonu i te wehewehe, te pouri...
  Me aha te hoia ina mokemoke ia ?
  Ko nga Atua, he tika, he kino te whakatau mo tatou -
  Ko tenei tangata e whakahina ana ona temepara!
  
  He tino nanakia te ao ki te aroha,
  I rere nga roimata o te wehenga i roto i te riima...
  Kua ngaro te aroha, he moemoea,
  Na ka rite te ora ki te kohatu ngawari!
  
  He mīti i te koraha, ka wera te hukapapa i te wera,
  Taukiri e te mekameka waikura i roto i toku ngakau!
  A ko te ua o te wehenga he rite ki nga hautanga i runga i te tuanui -
  He pukoro kau, he parahi anake te toe!
  
  Engari ko te whakapono ki te mahi a te toa ka akiaki,
  Ko te Atua Kaha Rawa, e mohio ana koe, kua oati i te kupu taurangi!
  A ka rite ki nga rau i te marama o Mei mo tatou,
  Ka pihi tatou, ka tutaki tatou ki te ata!
  
  Kei te pirangi koe kia harikoa te aorangi?
  Kia waiata whakakororiatia tatou katoa ano he po
  Na ka riro te honi tino reka hei kotinga i te rakau linden -
  I roto i te wairua o nga tangata nunui, kia whakamutua nga korero teka !
  
  Kahore he take ki te whakapohehe i te Atua, whakapono mai ki ahau,
  Ka kite tonu ia ko wai o tatou te tangata mataku, he poauau !
  Hoatu te tikanga o te Ariki ki te patunga tapu,
  Kare e miharo e kii ana, Ka utua e ahau e te iwi!
  
  i mau ki runga ipurangi ,
  Kaore he tangata e mohio kei hea te mutunga o nga kohuru.
  Ko Hura e iri ana i runga i te aporo pirau -
  Na mo te hunga i whakapono - he karauna laurel!
  
  Ka taea e tetahi tangata te pai ake
  Ko ta tatou whiriwhiri he mohio - ko te tohe mo te Karaiti.
  Engari i etahi wa ka rere ke te toto,
  I te iti rawa he kupu whakaari - ka tae wawe ahau!
  
  E te ao, te nui o te tutu kei a koe,
  Ka rite ki te kore e taea e tatou te noho marie !
  Ka tangi te wahine ki te kawhena o te hoia,
  Ano te kikokore o te miro ngoikore o te ao!
  
  Ko te whakaheke toto ehara i ta tatou karanga -
  E hiahia ana ahau ki te aroha, ki te hoatu i te Pararaiha Matua!
  He aha tenei whiu mo tatou katoa?
  Whakautu: hoatu o taonga katoa ki te hunga rawakore!
  
  E kore e taea te hoko whakaoranga mo te moni,
  No te mea kahore he utu mo te koura mo te Atua!
  A i roto i te whare karakia ka tuohu koe i te Rātapu,
  Kia whai parirau ano he ekara!
  
  A ka tae mai te wa - ka tae mai te rangatiratanga o te Atua,
  Ka mutu te pouri kino me te kaiwhai!
  Ka mate te wairua, te taurekareka,
  Na ka riro te whenua i roto i te Nui o te Hari!
  Whai muri i taua waiata whakahihiko, ka mau nga kotiro-kaitiaki o nga tarakona, ka haere ki te awhiowhio i nga waka nui, ki tonu i nga orcs - nga pea hongi me te puhuruhuru.
  He iti ake nga kotiro i nga kararehe kino, engari he nui ake te kaikawe me te mohio.
  Na ka uru ano nga kotiro i runga i te kaipuke hokohoko ki te whawhai i te taha o nga kaitiora. Na ka oma nga tama taurekareka ki te wetewete i nga patu. He tino whakakotahitanga tenei o nga tangata me nga elf ki o ratou hoariri o mua - nga orcs.
  I uru ano a Oenomaus ki te whawhai. Ka werohia e te taitama nga hoari e rua i te wa kotahi, ka oma i te mira, ka tapahia nga mahunga o nga orc. I whawhai ia me te riri o te raiona.
  I tona taha ko te mahunga whero . Ka pa te rekereke o te kotiro ki te orc ki te kauae ka whati tona kauae. Na ka hinga te orc ki raro, ka pa ana haona ki te puku. A he whawhai tino uaua.
  Ka whawhai maia a Oenomaus. I konei ka mau ia i te pūrerehua me ana hoari, ano he mea powhiriwhiri, ka tapahia nga mahunga e huri haere ana ano he kāpeti.
  I waiata te rangatira taitamariki me te ngakau nui, e whakaatu ana i nga mea whakamiharo o te toa:
  Mena he kaha to ringa -
  Ko te tikanga ko koe te tuatahi o te ao!
  Na ko te hoa ehara i te tangata rawakore,
  He ngakau koura tona, he uaua rino!
  
  Engari ko te mea nui, whakaponohia, he hinengaro kaha,
  Na te mea he pai ake te toa elf i te kararehe .
  Mena he pouri koe i roto i te ora,
  Na te kata koa ka aroha koe!
  
  Te taapiri aunoa, mohio, kaha ki te pupuhi,
  No te mea ki tonu i te matauranga, Kia mohio!
  Engari me hoatu te mana ki nga ringa o te wairangi ,
  Na ka whiwhi koe i te mamae hei utu!
  
  I tetahi wa i haere ratou ki te hopu me te karapu,
  He kopere, he pere pere ki te kiri matotoru...
  Engari i mahia e ratou he chervonets ki te wahi i haere ai nga pene,
  A he tino ngawari ki te peke ki te tupuni!
  
  Ahakoa he pai te matauranga -
  Engari he mea whakamere hoki te maia...
  A ka rite ki te bayonet, ka waiho hei whao,
  A ka mahi pono matou ki te Whaea Matua.
  
  Engari ko te tutu kino he ripeka taimaha,
  Ki tonu to tatou papa whawhai i te toto...
  No te aha te Atua Manahope i tia faahou mai ai i muri a"e i te mauiui?
  Kia kaha ake ai te huihuinga hoia o nga hoia!
  
  E heke ana nga roimata o te kotiro - kua hinga tana hoa aroha,
  Ka inoi te whaea me te aue, e hamama ana i te pito o ona puha...
  He makariri i waho o nga matapihi, kua puta te ahi ki waho,
  Anei tetahi taitama ataahua i tanumia ki raro i te whenua!
  
  Aue te kino kino, he mate kino,
  E Maria , kei hea tou ahua pai?
  I hiahia te tangata kia tere ake tana taumau,
  Inaianei kei te pupuhi te hau i te puehu i raro i nga paina!
  
  Ka hari te ora - ka pai,
  Ka noho te poroi aporo hei kakano poppy honi...
  Ka huri te hoariri taniwha ki te puehu me te paura,
  Kia whiti te waimarie pono i te paepae!
  
  Ka mahia nga mea katoa i runga i te Elf, a ko te maka ki Fars,
  Kia kohi tatou i te tupare ki tonu i nga whetu ki te ringaringa!
  Kia ora e tama, he karaehe runga noa iho,
  Na ka makahia he wairua kino ki te ahi !
  
  Kua taunga kee te pu miihini - kei te rere nga matā ki roto i te awa,
  A kua ngenge te hoariri, ko tana hiahia ko te kore!
  Ki te toa koe, ka whai rawa koe,
  Ko te tangata i timata i te ahi ka noho rawakore!
  He waiata tenei, he whawhai nui, me nga piu o nga hoari tino koi me te hihiko. A ka whai nga whiunga ki runga i nga mahunga, me te mea i runga i te uku. A he maha nga orc kua mate. Me nga tama pononga i te whawhai. Karekau he pakeke ake i te tekau ma wha te ahua, engari he uaua katoa. Ko nga tinana hiroki o nga tama taurekareka e whakapakeketia ana e te pukumahi. A ko nga rekereke taratara, karekau e pa ana ki nga kauae o nga orc, ka whati nga kauae.
  Kua tau te kapene kotiro. Na ka noho ia. I whara nui ona ringa e rua - kua tapahia nga uaua. Ana, ehara tenei i te mea mate; ma te awhina o nga makutu me nga rongoa makutu, ka taea te whakahoki mai i te kino. Engari he iti rawa nga haora e rua. I tenei wa, kaore e taea e ia te whawhai.
  A karekau he tangata hei awhina - kei te whawhai nga kotiro me nga tama tane, ka whawhai ratou me te riri kino. He whawhai nanakia tenei.
  Ka neke a Diana, he waimarie i noho tahanga ona waewae, he ahua mau tonu. Na me nga maihao kakama penei i te makimaki, ka timata te kapene kotiro ki te rapu i te kete awhina tuatahi. He potion hei whakaora i nga patunga, me nga mea tino kino, me te pama o te ao. I tua atu, he aha e kore ai e uru ki te pakanga i muri i te takai i nga peka me te whakahinuhinu ki te pama me te potion?
  Ma nga waewae kau ka taea e koe te maka i nga taonga tino kaha me te paihana. A he tino hauhautanga me te kino.
  a Diana . A ko ona waewae he kau noa, he ngawari. Ka mau ia i nga putu me te kore e pai, hei whakanui i tona mana. I roto i te ao he maha nga rama me te raumati mure ore, kaore e hiahiatia nga hu kia kore ai o waewae e makariri, engari mo te ataahua, me te whakanui i te mea ehara koe i te pononga, i te taurekareka ranei. A he arorau tenei...
  I konei ka whiua e tetahi o nga tama, he huu kore, he ngira koi ki te ihu o te orc. Na, i te mea ka riro i a ia tetahi wahi o te paihana, na matoke kau ana ia, mate tonu atu.
  Hikaka tonu te waiata a te taurekareka, ka uru mai ano nga tama taurekareka, he tangata, he waiata ano he tangata:
  Inaianei, mena he raru kei te ao,
  E kore e puta i tetahi utu ...
  Kaore koe e hiahia ki te whakarereke
  Kaore te tangata e mohio ki tana e hiahia ana!
  
  Na kei reira a Chernobog me te kaha kaha,
  Ko te Nui te mana o te ao ...
  Ka hoatu e ia ki te tangata i te rae tonu,
  Kia kore ai te iwi tangata e tino mohoao!
  
  Ae, na te iwi Kaha Rawa ia i hanga,
  Kia whai take te tangata ki te whakawhanake...
  Na ka hiahia te tangata ki nga mea katoa i te wa kotahi,
  Na ka ako nga tangata ki te whawhai kaha!
  
  Ka rite ki te toa te wikitoria i te kino,
  Ko taua Rod i hanga hei painga mo te tangata...
  I ringihia ano e ia te pai mo nga wairua me nga tinana,
  Kare i roa te wa ki te ako ki te whawhai!
  
  He aha te hiahia o te Atua Kaha Rawa?
  Kia kore ai ratou e maia ki te kawe i te Elf ki ona turi...
  Kia kore ai te mate kino e rangatira,
  Kia rau nga whakatipuranga ka whanake!
  
  Ae, he whakatenatena a Chernobog mo nga tangata,
  Kia kore ai he mangere, kia kore ai e rewa...
  Kia noho koe hei orkshista pakaru ki roto ki nga wahi pakaru,
  Hīkoi a tawhio noa Orklin i roto i te hanganga hoa!
  
  No reira kaua e ngaro mena he uaua,
  Mena ka pa mai nga raruraru ki te Motu...
  Ka mahia e Rod ma te ataahua me te ngawari,
  Kia neke noa te tangata!
  
  A ko Chernobog noa to tuakana,
  Ahakoa he kaha ia , ka aroha ia ki a koe mo te mutunga...
  Ka patua e koe te kaute nui rawa atu
  Ka mahi koe ki te Elf ake ake!
  He nui te mate o nga orcs, ka tapahia e nga kotiro me nga tama tane. A tae noa ki a Diana, he mea takai ona ringa, ka uru ki te whawhai. A ko o ratou matimati ka maka he heu ka pa ki nga kaki o nga orc, ka tapahia o ratou uaua. Me nga momo korokoro me nga mea katoa. A he tino whakamiharo te ahua.
  Na ka whiua e te waewae kau o Diana he pi me nga otaota roimata. Na ka tahi ka rua tekau ma rua nga orc, ka arahina e te tianara, ka maka ki runga, ka rere ki te taha o te waka. He tino mate kino tenei me te mate o nga pea parauri me te kino.
  Ka mea a Oenomaus me te ataata:
  - He toto kotahi taua: ko koe me ahau! Tika?
  Ka whakahoki a Diana ma te ataata hoa:
  - I te wa e whakakotahi ana tatou, kaore e taea te wikitoria! He mana te tangata me te elf, he tino whakahihi te tangi!
  Ko nga kotiro i whakanui ake i to raatau kaha. Ko nga orcs e ora ana, ka whakamahi i nga parachute parachute, ka timata ki te peke ki raro, ka rere mai i nga waka rererangi. Ko etahi o nga parachute, na te taumaha o te taumaha, ka haehae, me nga pea nunui ka taka ki raro ano he kowhatu, engari kaore i rite ki nga kowhatu kowhatu, ka hamama me te kanga paru rawa!
  Ka tweet a Diana:
  Ehara i te mea ngawari te wahine pai,
  Ko te atawhai kaore e whakawhirinaki ki te teitei!
  I mauria e Oenomaus tetahi atu mira me ana hoari koi me te roa, a tapahia ana e ia te upoko o tetahi rangatira pea nui. Ka huri ia ki runga i te rahoraho ano he oko, ka marara toto. Na ka waiata te rangatira taitamariki:
  Ka rere ano te toto ano he awa,
  He tino uaua to hoa whawhai...
  Engari kaua e wehi ki a Hatana,
  A whakahokia te taniwha ki te pouri!
  . UPOKO No. 6.
  Ko te kuini tarakona e whitu nga upoko, a, i taua wa ano, ko te Kaiwhakaako Nui o te Academy of Magic, ka whakahi, ka ui:
  - Ka taea e koe te piki ake ki te teitei o te tangata pakeke ka whakairi ki runga i te rangi mo te meneti iti rawa?
  Ka kata a Dominica ka whakahoki:
  Ka taea e au, engari ka taea e au te mahi rereke
  Rere huu i roto i te tomairangi...
  Ka peke te kotiro ano he poroka -
  Ko te tikanga tenei he mea rereke i era atu katoa!
  Na hamama ana te waha o te kuini tarakona, a ka mura te ahi i roto. Ka haere te mura ki roto, ka wera te kotiro ataahua i runga i te noho kau, te mawhero, te kapu o ona waewae me te pihi ataahua o te rekereke.
  Na ka hamama a Dominic, engari ka mau tonu tana kauae. Na ka oho tona uma. He pai te patu, ka pupuhi tonu nga opupu. Mai te huru ra e na te mau tia hi"opoa tahito i hamani ino ia "na.
  Ka tangi te kotiro:
  a Lancelot me Kingi Arthur mo koe !
  Ka hamama te Tarakona Duchess:
  Ko wai atu tenei e maia ana koe ki te whakawehi i ahau?
  Ka whakahoki te nymph marquise:
  - He toa enei no nga korero a te tangata. He tino haumaru mo koe, e to aroha!
  Ka hamama te tarakona wahine:
  - Pai! Inaianei kei a koe he mahi mahi, rongoa o waewae kua wera. He tino whai hua tenei i roto i nga mahi, a ka nui ake i te wa kotahi i roto i te ao.
  Dominica, ataata kaha, waiata:
  - A kotahi, me te rua, me te toru, me te rima!
  E kore ahau e ngenge ki te whakahoki ano ...
  Ko te korero ano
  Kati tena hei paru i nga wai mo koe!
  I kii a Grand Master Dragon:
  - A ko ia he kotiro paparinga. Ehara pea i te parai noa i ona rekereke, engari ka whati ano i ona matimati?
  Ka korero te nymph marquise:
  - Me manawanui tatou, e te kuini. Akene ko tenei kotiro anake to maatau waahi ki te whakaora i te taangata kaha. A whakahokia mai nga tangata!
  Ka hamama te tarakona wahine:
  - He poauau tenei! Ka mau te tangata toremi i te kakau witi, ka mau koe i te rekereke o te kotiro tangata . Kaore ia i whakaatu i nga pukenga motuhake.
  I whakahē te nymph marquise:
  "I kaha ia ki te hiki i te kohatu me tana ota kaore he makutu, he makutu ranei, he nui te utu!"
  Ka kata te Duchess o Montserrat ka whakahoki:
  - Ae, he rongonui i whara tona rae. Pono, inaianei kaore he tohu. A ehara tenei i te ahua o te tangata.
  Weasel whakaū:
  - Ka kitea tonu he mea motuhake ia, he mea whiriwhiri! A ka hiahiatia he huarahi motuhake, pono me te mohio.
  Ka tuohu te Tarakona Duchess me nga mahunga e whitu i te wa kotahi:
  - Ae, he huarahi pono, motuhake hoki... Tena pea me mitimiti ahau i ona rekereke ki toku arero, hei tohu whakaute!
  I wiri a Dominica ka whakautu maia:
  - Kao, me kaua e whakamahi i to arero! - Na ka tapiritia ano e ia, i te ohorere ka pai ake tona mata. - Ahakoa ko te arero te wahi tino kaha o te tinana. Ka taea e ia te neke i nga miriona o nga ope!
  Ko te nymph marquise te whakaaro:
  - Hoatu ki a ia he mahi ngawari. Hei tauira, tukua te ngeru kia haere mai ki a ia ka tangi, ka hoki ki muri!
  I konei, ka whakahē te wahine tarure o mua i roto i te kakahu papura, me te rakau makutu i ona ringa:
  - Kao! E kore matou e tuku kia tukino ia i te punua. He pai ake te whawhai ki a au ki te mahi makutu. He whakamatautau tino nui tenei me te whakamatautau whai hua!
  I hiritia e ia te rekereke o ona hu, he mea whakairo ki te hapira, ki te papura, ki te tiamana.
  Ka whakahoki te Dragon Duchess:
  "He uaua rawa mo te kotiro tauhou ki te whawhai me te rangatira o te Dragon Academy." He uaua ki te whawhai ki a koe, ahakoa tenei Laska tino mohio me te mohio!
  Ka kata te wahine troll me te kii:
  - Ina koa! I muri i tenei, ko Koschey te Immortal e kore e wehi ki a ia!
  Katahi ka korero a Dominika:
  - He aha, kei a koe a Koschey the Immortal?
  Ka tuohu te Tarakona Duchess:
  - Ko te tikanga, tera ano, kei tawhiti atu ia i nga whenua tawhiti i te rangatiratanga tawhiti. Engari tera ano tenei tinihanga paru kino !
  Ka kii te kotiro i patua me te ataata:
  - Ranei pea i meinga e ia he mate uruta? Hei patu i nga tane katoa ka hopu i o uha!
  Ka whakahoki te Dragon Duchess:
  - Whakauaua! He tekau nga wa nui ake a matou wahine i nga tane. Na i roto i nga orcs me nga goblins e hanga ana i te ope o Koshchei the Immortal, engari he tekau nga wa nui atu nga tane i nga wahine, a he nui ake, he kaha ake. He aha ia ka whakangaro ai i ana tangata me tana ope!
  I korero a Dominica:
  - Engari kaore te mate uruta e pa ki a Koshchei ano?
  Ka tuohu te wahine troll:
  - Ae, kaore he mahi makutu whawhai kotahi ki a ia. Karekau e mau patu. Ahakoa to poma hauwai kaore e taea te whakangaro. Koia te tino kaupapa!
  I kii te kotiro kua hinga:
  - Engari he mate pea kei roto i tana hua manu, kei te pito o te ngira!
  Ka whakahoki te Tarakona Duchess ma te reo haruru:
  - Ehara i te mea ngawari! Mena he mea ngawari ki te kimi i te mate o Koshchei, kaore ia i ora i mua. Na, he maha nga rautau kua pahemo ka...
  Ka whakahoki te nymph marquise mona:
  - I peke tonu koutou e te iwi i runga i nga rakau, engari kei a ia ano tona mana ake ka noho ki runga i te torona. Whakaarohia he aha te momo hinonga!
  Ka mau a Dominica ka waiata:
  hanga kanohi nga makimaki
  Na ka noho ratou i runga i te peka...
  Haehae tonu
  I reira o tatou tupuna!
  Ka kii te wahine troll:
  - Ko Koshchei, ko te tikanga, kei te whakapae ano hoki. A, i te wa i timata ai te mate uruta, ko ia tonu te tangata tuatahi i whakapaehia. Ko tenei, i tetahi ara, te upoko o te tuaka o te kino. Ka rite ki te tarakona tane rau-upoko , te nui o nga tarakona, te emepera o nga emepera me te mea kino. Engari ko tenei taniwha ano i pehia, ka pakaru. Engari ko Koschey te iti rawa ka mate! I tua atu, i whakapae ano ratou ko te kingi o nga Jinn, a Iblis... He wairua Jinn, a e kore e taea e ratou te whakapouri.
  Engari i huna nga ira. A me te mea kua ngaro ratou!
  I waiata a Dominica hei whakautu:
  Ka pupuhi te genie, kaore, whakapono mai ki ahau, he kaha nga kotiro ,
  Na ka ngaro ...
  Na ka whakahē te tarakona ki te ataahua ,
  Rere koa!
  Ko te Marquise de Lasca te korero:
  - He ira pai me te kino. He pakari ratou, engari he iti noa o ratou kaha. Engari i runga i te whakaaro, ki te tono tetahi o nga tane, wahine ranei ki te emepara jinn a Iblis ki te whakangaro i te iwi tane, a ka taea e ia te kimi i tetahi mowhiti o te mana katoa e kaha ai tenei kaha nui o to tatou ao, katahi ka taea e ia tenei!
  Ka tuohu a Dominica:
  - He mea kē tenei! Me rapu tatou i te Mowhiti o te Kaha Rawa. Na ka whakatika tatou i nga mea katoa.
  Ka kata te tarakona wahine, ka rite tona reo ki te whatitiri. Na ka whakahoki ia:
  - Ko te Mowhiti Kotahi he tino uaua ki te kimi. I te mea ka whakawhiwhia e ia te mana ki runga i tetahi rohe e rite ana ki te tupuni katoa. I tua atu, ki te mea kei roto i to ao ka tata kore kau te tupuni na te ahua onge o nga whetu, na konei he rohe e nohoia ana e nga mano tini o nga tangata mohio me nga rangatiratanga maha. A te ahua nei, kare ano tetahi i kite i a ia, i te mea kare ano he emepera o to tatou ao pakiwaitara!
  Ka katakata a Dominika ka patai:
  - He Atua koe?
  Ka whakahoki te Marquise-nymph:
  - Mehemea tera te Atua Runga Rawa, he Kaihanga i roto i nga Ao katoa, karekau ranei ia, karekau he tangata e tino mohio ki tenei ra. Ara Koschey te Mate. Engari tera ano etahi atua iti . Engari he mea iti noa iho, he pai ake te noho mawehe atu. I te nuinga, he maha nga tikanga o te kupu Atua. No reira he rite tonu te kaha o nga ira teitei ki nga atua.
  Ka kii te wahine troll:
  - He karakia ano ta matou, engari he iti noa te painga. Ka rite ki a koe, i te ara. Inaianei, i te wa he coronavirus , he tino kau nga whare karakia, ka awhina nga karakia i tetahi, ka tiakina ranei e te parakihe mai i nga huaketo. He aha koutou i pohehe rawa ai, e whakaaro ana ma te tuturi me te tuohu ka taea e koe te tono mea hei utu!
  I whakautu kaha a Dominica:
  - Engari kaore au e whakapono ki te Atua, ki nga atua ranei! A kaore au e aro ki tera. Engari kaore au i whakapono ki nga elves i mua, ka whakaarohia he korero pakiwaitara me te hanga tangata. - I papaki te kotiro i tana kapu o te papa kohatu ka haere tonu. - Na inaianei ka kite ahau he elves, tarakona, trolls, nymphs, na he aha e kore e whakapono ki te Atua me nga anahera? I tua atu, he maha nga piriona o nga tangata e whakapono ana ki te Kaha Rawa, me nga tamariki iti anake, kaore ko ratou katoa, e tino whakapono ana ki nga tarakona me nga elf.
  Ka kata a Marquise Laska:
  - E mohio ana ahau! Ko tenei kotiro, i a ia e iti ana, i matakitaki i tetahi pakiwaituhi e pa ana ki a Dunno, me te mea, i timata ia ki te rapu rakau makutu i roto i te iari. Na ka tirohia e ia nga peka katoa. Na ka kata etahi atu tamariki ki a ia. Inaa, ahakoa no te tamarikitanga ka mohio te nuinga he korero patupaiarehe te rakau makutu!
  I korero a Dominica:
  - Engari kei roto i to ao he toka makutu!
  Ka tuohu te wahine troll:
  - Ko te akoranga kei reira! A kia ora ai koe, me ako koe me pehea te whakamahi !
  Ka hamama te tarakona wahine:
  - Inaianei tonu! Homai he toka makutu ki a ia, ka kite tatou he aha te kaha o tenei kotiro, tino koi, he arero maia!
  I waiata a Dominica:
  Ka tono ahau kia kaua e miharo
  Mena ka tupu te makutu!
  Mena ka tupu, mena ka tupu te makutu!
  I korero a Laska:
  - Ae, ehara ia i te ataahua? He wahine makutu!
  Ka mau te wahine troll i tana toka makutu ki tona ringa matau, ka poipoia. Na ka pa te uira ki Dominica. Engari ko te kotiro-kaiwhakaari i kaha ki te peke atu i te wa whakamutunga, a ka ngaro te whiu. Ka rewa te taera mapere i muri i ahau, ka timata te paowa.
  Ka karanga te Dragon Duchess:
  - Kia tupato, Cobra! Ka pakaru koe i te paninga katoa!
  Ka kata a Weasel ka kii:
  - Ko te tikanga toka makutu tenei!
  Ko te wahine troll Cobra i waiata hei whakautu:
  - Whaea kino, he ngawari taku tikanga,
  Kare au e pai ki te toia te hiku o te ngeru!
  Ka tangi a Dominica hei whakautu:
  He moemoea i roto i aku akonga,
  Kotahi te peke - kotahi te pa!
  I haukotia e te Dragon Duchess:
  -Nana, kua ngaro kee ona opupu! I roto i te tangata, kare e tere haere te kino. He aha te kotiro !
  I whakapumautia e te nymph marquise:
  - Koia tena! Kaore au i he. He onge te whakaoranga o te kaha, ahakoa mo nga wahine makutu, a kihai i mahia ki te makutu.
  Ka whakakini a Dominika, ka tu ki runga i ona ringa. Ko ona waewae kau e whiti ana i runga i te rangi ano he mata kokiri. Na ka mau te kotiro ra, ka waiata ma te ngakau nui, i tona reo hiriwa:
  I whakaitihia e matou o matou hiahia i roto i nga pakanga,
  E te tuakana, i whawhai ratou mo te Motu.
  He rite ki te elfinism mai i tawhiti,
  Kua uru tetahi hoia Elf ki Orklin!
  
  I hanga hoari e o tatou tupuna,
  Na ka haere nga pu ki te mahi...
  Ka whakatuwhera nga rakau birch i o ratou manga,
  Kei te tunu keke nga kotiro!
  
  He angitu te Elf i nga whawhai katoa ,
  E mohio ana ia ki te kawe i nga mea me tona hinengaro.
  I etahi wa ka wera te reinga parakore.
  Engari ka hinga tatou i te hoariri !
  
  Ka tiakina e Elf te whenua,
  He whakaruruhau mo te hunga kahore he hu, he kakahu tahanga.
  I mutu ta matou whawhai i Mei,
  He hinga riri e tatari ana ki a Orkmacht!
  
  A i muri i te hanganga me te rui,
  Kei te puāwai nga mara, kei roto te rai.
  He toa koutou, he kotiro, he koroua,
  He makariri me te hukarere i roto i nga rua!
  
  No to tatou whenua toa,
  Tangohia he kopere hohonu.
  Ka rere nga kara o te elfinism,
  Ko nga kara a te Fuhrer mo te whakakore!
  
  Ka haere nga rau tau ki raro i a tatou nga whetu,
  Ko te Empire he pokai tupuni.
  Kare ano i tomuri kia whanau mai
  A tanumia te hoariri ki te waahi!
  
  Engari e whakapono ana ahau ka tau te ngakau,
  A he whaea te tangata ki nga tangata katoa,
  I konei e ora ana te whanau tawhito,
  Te Hiringa o te Kororia - Te aroha noa!
  A he tino ataahua te waiata a te kotiro, he tino kaiwaiata o te ao. He ahua-ao ranei - he mea whakakatakata.
  Ka hamama te Tarakona Duchess:
  -Mīharo! Ranei pea tangohia noa ka mahia ...
  Ka tangi te tarau wahine a Cobra:
  - Kua tae ki te wa ki te whawhai ki nga toka makutu! A kahore he whao puhuki! Ka whawhai tatou ki te hoariri ki te mutunga!
  Ka tangi te nymph marquise:
  - Kaua e poauau! He hoariri ia ki a koe. Koinei pea to maatau waahi whakamutunga ki te whakaora me te whakahoki i te taangata kaha!
  I amuamu a Dominica me te riri:
  - Homai he rakau makutu maku ka paopao te ranunga i taku hoa riri. Ko Harry Potter ahau i roto i te remu, ehara i a Dunno!
  Ka muhumuhu te Dragon Duchess:
  - He aha te ahua o tenei roopu?
  Weasel whakamārama:
  - Ngā pūāhua mai i ngā pakiwaitara tangata me te pakiwaitara He tama a Harry Potter i ako i te whare wananga makutu, a ko Dunno he pakiwaituhi pakiwaitara .
  Ka kata a Cobra, ka ruia e ia tana rakau. Ka rere mai he pulsar ka pa ki te wahi e tu ana te kotiro wahine kaitapere kiriata. A ko ia, ko Dominika, i peke whakamuri ma te tino mohio, me te whakakorikori i ona rekereke mawhero, kua kore he puehu. Na ka mau te mura ki tona kapu, ka mitimiti noa.
  Ka karanga te kotiro:
  - Aue , te whanoke !
  Na ka tawhiritia e ia tona ringa. Na, ohorere ana ka rere te toka makutu e mau ana te nimph i ona ringa ki roto i tona ringa me te kaha kino.
  Na ka mau a Dominic ki a ia, ano he makimaki kakama. I muri i tera, ka pupuhihia e ia he pulsar hei whakautu.
  Kaore te kotiro wahine i komuhumuhu i nga karakia, kaore i koo, ka poipoi noa ia i tetahi mahi makutu. Na ka rere atu te pupuhi ahi ki te Cobra. Kare ia i mahara ki tenei, ka turakina ki raro. Ko ona hu, he ahua hawhe-hu e hipoki ana i te rekereke anake, ka wiriwiri whakarunga. A i kitea i tino whara te wahine troll. Na ka roa tana tangi. Na ka timata ia ki te pupuhi mai i tana mahi makutu.
  Na ka marara nga pupuhi me te mea he whatu e taka mai ana i te rangi. He pono he whakawhitinga o nga whiu.
  Ko te mea tino tika, kotahi te whiu kaha me te maha o nga whiunga i ngaro i te whainga.
  I pa ano te pulsar ki te tarakona duchess. Ka whakahoki ia ma te tango me te ngongo ki te ahi mai i tona waha. A ko tana rama ehara i te kino, i mau i te marquise nymph.
  I ruia ano e ia tana rakau makutu ka hamama:
  - Kati tamariki! He pono kua whiti koe i nga rohe katoa.
  Engari kaore nga kotiro e rua i whakaaro ki te ata noho. Ko Dominika, i rongo i te mana rewera i roto i a ia ano, ka patu ki tana rakau makutu, ka whiua tetahi pulsar ki muri i tetahi. A ka pa ana poi ki nga waewae o te rangatira troll wahine, ka wera ona hu.
  Ka karanga ia me te riri:
  - He heihei tangata!
  I whakahē te nymph marquise:
  - Kao! Ko te mea pea he wahine hawk, he manu aute ranei!
  I patu ano a Dominica , a i tenei wa ka tino pa te ngaru o te ngaru o tana ahi muramura ano he karapu i mahia ki te mura.
  A ko te wahine troll Cobra ka haruru ka tuku makutu kaore he here. Engari ka tukuna ia e te pou ahi, ka wera tona kakahu ka pa ki te uma.
  Ka mau te manawa o te wahine troll. Na Dominica i kawe atu, ka taapirihia he pulsar whakamate ki te mahunga. A he rite ki te patu patu i taku roro.
  Ka haruru te cobra, ka hemo. Kua wera ona waewae kau, kua momo. Ko te kotiro ihu aquiline i waiatatia, ka whiua.
  Ka karanga koa te Tarakona Duchess:
  - Aue! I nui ake koe i nga tumanako katoa! He pono, kaore au i whakaaro ka taea e koe te mahi penei - patoto te Cobra ake!
  Ka tuohu te nymph marquise:
  - Ko ia to tatou tumanako matua me te tata anake! A ka tika pea ia. Tirohia te mahi a tenei ataahua peita !
  Inaa, ka mau a Dominika, ka ruia e ia tona waewae karekau, he ataahua, a ko te "koati" kua oti te whakakakahu ki te morocco, ka pupuhi ohorere, ka oma haere. Mai te huru ra e ua ora mau oia e te hahaere. A kia tino peke ake, ka omaoma.
  Ka kata te Tarakona Duchess, ka ruru i ona mahunga e whitu, ka mea:
  - Aue! Me pehea tana mahi?
  Ka peke a Dominica ka tangi:
  Kia pono, kaore au i te mohio
  Ka konatunatua nga mea katoa i te wera o te poutumarotanga...
  Kore rawa ahau i panui i nga karakia.
  Kaore rawa ahau e takaro ki te wairua hau!
  Engari, e mihi tonu ana ahau ki a koe, e te rangatira,
  Tangohia te kotiro ki a koe!
  Ka hamama te kuini tarakona:
  - I whakaae a Dominica! A i runga i te tirohanga o tona taranata motuhake, ka whakauru ia ki te tari rangatira o te Dragon Academy. Ko te waahi kaore ia e utu mo ana akoranga, engari, engari, ka utua he karahipi nui ake!
  Ka peke teitei a Dominica, ka huri haere, ka waiata:
  Kaore he Dominica pai ake
  Ko ia te tae o te Ao...
  Ka whiti te ra ki runga i te ao,
  A huri noa he kore!
  Ka patai te nymph marquise me te ataata reka:
  - He aha ka whiwhi ahau mo tenei?
  He okiokinga... Ka korero a Dominica :
  - Me kimi e koe he tama ataahua!
  Ka kata te Tarakona Duchess ka whakahoki:
  - Heoi , i tino porangi te tauira hou na te kaha whakahihi! Na reira, ka tukuna e ahau he ripeneta - ki te whakahua i nga aphorisms parirau kotahi rau. A rave i te reira tonu!
  Ka tuohu a Dominica me te ataata:
  - Tena koa! Ehara i te mea noa i mahi ahau i roto i nga kiriata, a he tino pai taku mahara!
  Ka muhumuhu te Dragon Duchess:
  - Kia tere mai! He waahi ano taku mo te wa!
  Ka hoha a Dominika ka tuhi i te tere pu miihini:
  Kaore he tangata e hiahia ana ki nga taringa o te kaihe kua mate, engari ko te rongo o te pokiha ora he koha mo te hunga kaore e hiahia kaihe ki te whakatutuki i o raatau whainga!
  Kia mau koe i nga hu ki runga i to hinengaro, ka noho huu koe mo ake tonu atu!
  Ko te pakanga he hau mo nga ngongo, engari i konatunatua ki te hau rua!
  Mena kaore te hoariri e pai ki te tuku me te kore e mohio ki te ngaro, ka kaha taatau ki te tango i ona kakahu ka ako ia ia ki te wikitoria!
  Ko te hunga kino e pai ana ki te makutu pango, te hunga pai ehara i te tangata e aroha ana ki te makutu ma!
  Ko te patu i roto i te pakanga he uaua i roto i te mahi, he mea whakarihariha ki te tirohanga, engari ano te nui o te mutunga! Ko te tikanga ko te whawhai ka mau te hauora ki te wairua, te whakapakeke o te tinana, me te horoi i te putea!
  tino whakakiia e te pakanga nga putea, me te rite tonu ki te ki tonu o te toto whakaheke, me te kore o te ngakau kino!
  Ko te nama ki te whenua ka utua e te ngakau nui!
  Ko te pakanga he whakamatautau i te hunga mohio, he whakapakeke i te hunga kaha, he whakangahau i te hunga kuare ! -
  Ko te mahi katakata ehara i te mea ngahau, ko te tangi i etahi atu ehara i te hoha!
  Ko te rangatira pai , ano he honi reka, ka mitimiti i te tuatahi, ka tuha ki waho !
  Na ko te rangatira kino, ano he taru kawa, i te tuatahi ka papatahia , ka takatakahia.
  Ae, he ngawari te koura, engari he ngawari te whakamahi hei hanga i te whakangungu rakau e kore e taea te uru!
  Ko te kounga ka nui ake i te rahinga - ahakoa te moana o te pareti parei peara, ehara i te mea whakararu i te toki!
  Ki tonu te kino i te kaha ina ngoikore te pai i te wehi!
  He pai te katakata, he pai te koko mo te tina, me te awhina i te hiahia!
  Ka taea e koe te waimarie kotahi, e rua ranei - kaore he pukenga, ka ngaro te waimarie!
  Ko te tangata ehara i a Leo Tolstoy, he tangata takahi tuhi!
  Ehara i te mea me whanau mai koe ko Tolstoy hei momi mo nga tuhinga!
  Kia inu tatou ki te whai wahine maha atu i nga take e whakama ai i te whakarere!
  He maha atu nga tane i whakangaro i te hiahia i to te aroha o nga wahine!
  Ko te kanohi tika, ko nga ringa topa, kaore te hoariri i te ngaro - myopic!
  E kore e roa te ora o te whakaaro, engari ka whakapaipai, ka totoro nga kongakonga!
  Ka toa te kaihautu ma te mohio, te kai patu me te maha, te tohunga toi, te tangata tinihanga me te tinihanga!
  No reira, kia inu tatou kei mate te tumanako, ko te hunga anake e kore e tutuki ki a ia ka mate!
  Ko te tumanako ka mate whakamutunga ... A ko te tuatahi ko te hunga kaore i te tika!
  I roto i te pakanga, ko te arorau he aria whanaunga, penei i te tiakarete; i mua i to wa ki te whakamihi i nga tutaki, kei roto i to waha; i mua i to wa ki te horomia, ka puta ki waho!
  I etahi wa ka piro te angitu, ka hongi te whakatutukitanga ki te tinana, engari kare te hari e piro!
  Tei nia te Atua i te mau mea atoa, e tei roto te Diabolo i to "na mau faataaraa!
  Ko te whiu he mea kino ahakoa mo te masoki!
  Ko te mea kaore i mohiotia e te Atua he patai noa kaore e taea e ia te whakautu!
  He pai ake te makimaki i te tangata i te mea he kararehe anake!
  Ko te kauhau e kore e puta ki te pai ka rite ki te huarahi e ahu atu ana ki te toki!
  Ko te hanga i nga whakaakoranga i runga i nga tuhinga o te Rongopai he rite tonu ki te ako i nga miihini quantum mai i nga korero pakiwaitara a nga Brothers Grimm!
  He uaua ki te waiho hei Atua, engari ko te noho rewera he tino kore e taea!
  Ka whawhati te hinengaro i te kaha ahakoa ka ruarua te maha o nga hoariri!
  Ko te ora he taupatupatu katoa, kaua ki te tangata, engari ki te taiao!
  He pere te ahua o te rae , he hauhautanga te kupu!
  mo te hunga kuare , ko nga ture o te taiao kaore i tuhia mo te hunga mohio!
  Ka hoatu te reo ki te hunga mohio ki te huna whakaaro mo nga mea poauau me nga mea kore tikanga!
  Ko te tangata e kite ana i te katakata i roto i te pouri, ka matapohia i te hari nui!
  - Kia tere kaua e tere - kia tere kaua! Tikina he A mai i te akoranga ma te whakaoti i tetahi mahi uaua!
  Ko nga toa e kore e whakawakia ... Ahakoa, i etahi wa ka whakawakia!
  - Ko te poauau o te tangata he hoa whawhai ki nga atua!
  He tangata te tangata i roto i te whare witi, engari ko te poaka i roto i te whare rangatira e kore e eke ki runga ake i te poaka!
  E rua nga mea mutunga kore: ko te ao me te mohiotanga o te tangata, heoi, he whanaunga te tuatahi, he tino tuturu te tuarua!
  He aha a Ruhia e kore e pai ki te taraiwa tere, me te rere tere !
  - Kaore nga tangata katoa e hiahia ki te haere ki te reinga, engari he torutoru noa ka taea te reka i te hiahia mo te waahi a te rewera!
  Engari ki te kore e whakamakuku me nga roimata, kaore e taea e koe te kokoti i te kotinga o te hari, me te kore he whakamakuku, katahi ka kore e tipu nga hua o te angitu!
  Tei roto te Atua i te mau mea atoa, aore ra i nia i to "na mata, e tei roto te Diabolo i te ereraa i te mau mea, aore ra i roto i te hohonuraa o te ereraa i te pae materia!
  Ko te tangata e whai wa ki te tupato ka ora tonu ia mo tona nehunga!
  He koura te wahangu, he hiriwa te kupu, engari he nui te mea e maringi mai ana i te mangai o te wahine, tae noa ki nga taimana ka puhoi!
  He koura te wahangu, karekau te waikura o te rokiroki roa o nga rerenga korero!
  A ka ngaro te uara o te koura ki te huna pukutia ki te whenua!
  I etahi wa, ma te noho wahangu, ka whakakiia e koe to putea ki te koura nui atu i te tono nui mo te toha!
  Ko te pakanga kaore i te hoha, ka taea te mahi, engari tae noa ki te pupuhi tuatahi!
  Ko te wa o te rangimārie he mahi tukurua, a ko te pakanga anake ko te takitahi!
  I roto i te pakanga, pera i te chess, e kore e taea e koe te pohehe, engari ko te rereketanga kei roto i te pehanga wa tonu!
  Ko te pakanga he raruraru mo te wa tonu i mua i te nekehanga tuatahi!
  I roto i te chess, ka huri haere nga nekehanga, engari i te pakanga, ka huri haere!
  He rite te whawhai ki te chess, karekau he ture me te waa tonu!
  I roto i te pakanga he kore rawa te wa, ka mau te rongo, he iti te ngahau!
  Ko te mea tino pai i roto i te pakanga ko nga mea katoa he kino tonu, a ko te whakaatu anake ko te whakaheke!
  Ka taea e koe te tuku tinihanga, engari, aue , ka taea e koe te tuku mo te tino!
  Ko te kaha o te whakangungu ka whai hua ki te ngawari o te whawhai! Ko te tangata e kore e mangere ka waiho hei toa!
  Kare i roa te roa ki te ako, mena kua mate koe!
  Ahakoa he tangata mate ka whai waahi ki te utu, mena he whakaponokore ia!
  Te riroraa ei taata tiaturi ore i te Atua te auraa e faaea i te riro ei taata tahuti ore!
  Ka whakaaro ma o ratou mahunga, engari ka mahi ma o ratou puku!
  E kore te kino e noho i roto i te ngakau, engari i roto i te kopu!
  Ko te ngakau he kaiwhaiwhai anake i ia wa, engari ko te kopu tonu!
  Ko te kopu te wahi tino kino o te tinana, engari ko te mea e akiaki ana i a tatou ki te mahi!
  Ki te kore te ngakau karekau he tangata, ki te kore he puku karekau he apo tangata!
  Ka whakamarie i te ngakau, ka whakamama i te puku!
  Kare au e aro ki te utu o te motoka, ko te mea nui ko te mana o te Motu te kore utu!
  Ki te ora a Ihu i roto i te ngakau, ka ora Hatana i roto i te kopu!
  Ko te puku kau ka akiaki koe ki te whakaki i to putea!
  He mahunga kau ka putu i to putea!
  Ko te kopu nui ehara i te tohu o te tangata nui, engari he tohu iti te kaha!
  Ko te puku kau ka whakakiia te wairua ki te kawa!
  Ko te kopu tino taumaha ko te mea ka puta mai te korenga mai i te mahunga kaore he roro!
  Ka whangaihia te wahine e ona waewae ano he wuruhi, he rekereke teitei anake!
  I nga wa kei te heke mai, he maha nga korero mo nga maunga koura, engari kei te tata tonu te koa!
  Ko te ora kaore i rite ki nga kaari, me hoatu e koe nga mea katoa mo te angitu !
  Ko te whainga ka rite ki te ramarama, ka tohe koe, engari ka tae koe, ka kite koe kua piki noa nga raru!
  kaipatu tino whai hua , ina koa ki te kaihoko! Ko te hikareti he rite ki te raiwhara wahangu, engari he mea whakamate ahakoa kei te ringa o te tangata runaruna!
  Ko te hikareti te kaipupuhi tino pono, ka mate tonu!
  He kawa te reka o te hikareti, engari kare atu i te monamona!
  Ko te hikareti he rite ki te kotiro kino , engari ko te wehe atu he mamae rawa atu!
  Ko te hikareti, kare i rite ki te pohu, ka whiua, ka roa te ora!
  I roto i te pakanga, ko te huarahi poto rawa atu ki te whainga ko te mahi a tawhio noa, a ko te pono parakore he tinihanga kino!
  Ko te mahi a tawhio noa te huarahi tino tika ki te whakapoto i te huarahi ki to whainga!
  He whero te ora, engari ka puta he toto whero!
  I roto i te pakanga, ka ngaro te oranga, engari ka whai tikanga!
  Ko te pakanga , he rite ki te tane tane, he ngawari ki te tinihanga, engari kaore e tuku kia roa!
  Ko te whawhai he wahine poauau e kai ana i nga tinana tangata!
  Ko nga reanga katoa ka pa ki te pakanga, penei i te aroha, engari ehara i te mea he whakangahau pai !
  Ko te pakanga, ano he kooti, he utu nui, he rereke, engari ka waiho tonu he maharatanga toa!
  Ko te pakanga ehara i te moemoea; kaore e taea e koe te mahi me te kore e kaha te ngakau!
  He hoha te ao, he whakangawari, he whakahihiri, he whakahihiri hoki te pakanga!
  Ko te pakanga, ko tenei toto me te werawera, he wairakau nga wana e whanau mai ai te maia!
  Ahakoa te pai o te mahi whawhai, e hiahia ana te katoa ki te mutunga!
  Ko te pakanga ehara i te pukapuka, kaore e taea e koe te kati, kaore e taea e koe te huna i raro i to urunga, ka paru noa koe!
  Ko te pakanga he karakia: e hiahia ana ki te ngakau nanakia, ki te ako, ki te ngohengohe, engari ko ona atua he mate tonu!
  I roto i te pakanga, pera i roto i te casino, he nui te raru, engari he wa poto te wikitoria!
  He tangata mate te hoia, kua warewarehia te kororia, kua memeha nga tohu, a ko nga take ki te timata i te kohuru hou kaore e taea te tango!
  E whakahawea ana matou ki te kaikohuru, ki te kore ia he hoia kei mua, ka whakahawea ki te tahae ki te mea he tangata kaipahua i te papa pakanga, ka rua!
  E te hoia, he hoia tenei he maia, he honore tona patu! Ko Tianara Baron, ko tona karauna he tupato me te mohio!
  Ka tangi whakahīhī te hoia, ka tangi whakahāwea te tangata takitahi!
  Ko te mea tuatahi o te whakaeke ka mate, engari ko te whakamutunga ka kore e mau ki te mahara!
  He pai ake te noho tuatahi ki te tohatoha i nga taonga i te whakaeke!
  Ko te pakanga, ano he wahine, ka takoto noa i nga tane kaore e pakaru!
  Ko te wahine, kare i rite ki te whawhai, kare e tere ki te whakamate i te tangata!
  Ko te pakanga, kaore i rite ki nga wahine, kare rawa e makona ki te maha o nga tane kua whakaritea!
  Ko te pakanga te wahine tino kore e ngata, e kore e ranea nga tane mo ia, a e kore ia e whakakahore ki te wahine!
  Kare nga wahine e pai ki te whawhai, engari ko te hiahia ki te patu i te tangata ehara i te mea kino atu i te matā!
  Ahakoa te matā iti ka mate te tangata, ma te wahine ngakau nui ka koa!
  Ko te ngakau nui ka arahi ki te iti o te hiahia!
  Karekau he kanohi o te wahine i te pakanga, engari he pai ake te toto o nga tane i te wahine!
  Kare te pakanga e kawe mai i te koa, engari ka makona nga parapara pukuriri!
  Ko te koa i roto i te pakanga, ko nga tupapaku o nga hoariri he utu noa!
  Ko te whawhai he parau i te mara: he wairakau ki te tupapaku, whakamakuku ki te toto, engari ka puta mai i runga i te wikitoria!
  Ko te wikitoria ka poipoia i runga i nga tupapaku me nga toto , engari ka whai hua me te kororia!
  He rite te pakanga ki te puawai kai tangata, kanapa, kaikiko me te haunga kino!
  Ko te pakanga te whaea o te ahunga whakamua me te whaea o te mangere!
  A, i roto i te pakanga, karekau he utu mo te oranga o te hoia, he mate noa nga tianara!
  Ki te hiahia koe ki te rangimarie, whakatoia te wehi; ki te hiahia koe ki te whawhai, whakatoia te kata!
  Ehara te kata i te hara mena ehara koe i te katakata i roto i nga mahi hoia!
  He rite te pakanga ki te circus, ko te toa anake te kata whakamutunga!
  I roto i te pakanga, pera i roto i te circus, ko te kaikohuru kino anake!
  Ko te kotahitanga i raro i te mana pakeke he pai ke atu i te hepohepo me te mangere i raro i te ngawari!
  Ko te mate he huihuinga, he tino whakama !
  Ahakoa te nui o te kingi, ka haere ia ki te urupa, ka rite ki te tangata whaiwhai!
  Ka teka tonu te kaitōrangapū, ka mate tonu ia!
  E mea mau te pohe-ore-raa, area te pohe ra, e mea haavare ïa!
  Ka taea e nga kingi nga mea katoa, engari karekau kia kotahi, karekau he kingi e mawhiti mai i te urupa ki te whenua!
  Kei te pirangi nga tangata katoa ki te noho ataahua, engari he iti noa te hunga ka mate ma te honore!
  Ka oati te mate ki te raruraru, ki te kore e whiti ki nga hihi o te whakatutukitanga!
  Ko te oranga me te kore whakangahau he aroha me te kore o nga arearea!
  He pai ki te mea he aroha, he kino ki te whakaheke toto!
  He rite te wahine ki te rama, engari he nui ake te utu mo te whakakii!
  Ka taea e koe te noho kaore he taangata, engari kaore e taea e koe te whakaputa uri!
  Ka wera te aroha, ka kaha te rere o te toto!
  Kei te pirangi te tangata ki te aroha, e hiahia ana nga kararehe ki te taatai, e hiahia ana nga tohunga mohio ki nga whakakitenga!
  Ahakoa te hoa poaka, he pai ki a ratou!
  Me whakaōrite hoki te sex, te pai ake!
  Karekau he rohe i roto i te aroha, i roto i nga kupu takoto he ranea!
  He ngawari ake i raro i te ahi mena he mura kei roto i to ngakau!
  He pai ke te tahu i te mura i te riro hei wairua o Kaina!
  Ko te pakanga he taangata roopu: he nui te aue me te hamama, engari kaore e nui te toto mai i te mano wahine!
  He rite te taatai ki te pakanga, engari kaore i te roa me te mahi tonu!
  He rite te whawhai ki te aroha, engari kaore i te akiakihia te aue!
  He pai te taangata, engari he kino te maremare toto!
  He uaua te whawhai, engari he taumaha ake te whakaiti i nga taumahatanga o nga hoia!
  Ki te hiahia koe ki te ora, ako ki te whawhai, ki te hiahia koe ki te ora, ako ki te wikitoria!
  I te pakanga, he pai nga huarahi katoa, haunga te heihei!
  Ka taea e te katoa te whawhai, engari ko te hunga tika anake ka wikitoria!
  Ehara te pakanga i te waahi whakaaro, ki tonu i te porangi nui!
  He pai ake te whawhai i te hokohoko i te Matua!
  Ehara te whawhai i te monamona, engari ka whakakiia koe ki te hari ina horomia e koe!
  E kore e mutu te whawhai, ko te haruru anake o te pu ka marere!
  Ka memeha te pu, ka pakaru te oko, engari e kore e mutu te whawhai!
  I roto i te pakanga, ko te mea tino pai ko te kore ohorere, ko te whawhai mo te tino!
  He aha i heke iho ai nga utu i raro i a Stalin na te mea i mate nga hoariri o te iwi!
  He pai ake te wetekina mo te moni i te hu mo te kore utu!
  He pai ake te noho huu kore i te ahua o te mau hu!
  He rite te pakanga ki te circus, engari ko te katakata he roimata, ko te arena te rahi o te aorangi!
  Kei te pirangi au i te rangimarie, ka puta he pakanga, ko taku hiahia he pakanga, ka puta ko te tukunga!
  Ko te pakanga, i etahi waahanga, he whaea, ka whanau he tuakana teina!
  He kino te whawhai, engari ka whanau he hoa pai!
  He pai nga ringa roa ki te kore te hinengaro e poto-poapoa!
  Ka toa te kaha, a ko te hinengaro mahi anake ka whakawhiwhia nga taonga o te wikitoria!
  Ko te kaha me te mohio, penei i te tane me te wahine, ka whanau te wikitoria i te takirua anake!
  Ko te tangata, kaore i rite ki te tara, he tautoko kore-papa ki te manawanui!
  E wha nga kokonga o te koeko, engari ma te papa papatahi ka pumau!
  He pai ake te mate pai atu i te ora pouri !
  He pai te noho hei Atua i roto i te mohoao, engari he kino te noho rewera i roto i te rohe!
  Ka to te ra i te haurua o te ra, engari ka mau tonu te kororia mo nga rautau!
  He wa poto te rongonui, haunga nga mea katoa!
  Kia ora tonu, ako ake ake, engari kaua e ako ano!
  Ko te kororia he tino kanapa, he kanapa atu i te koura, engari ka memeha haere i te wa!
  He rite te kororia ki te ra, engari e kore e to te po!
  Ehara i te mea ngawari ki te rongonui, ahakoa te kaha, engari ko te mangere he ngawari ki te whakama!
  Ko te rongo he rite ki te ahi, he pai ki te kanohi, engari ki te whiwhi, me tahu koe i tetahi!
  He pai te noho i roto i te kororia, he kino te karapotia e nga namu e piri ana ki te rongonui!
  . UPOKO No. 7.
  Ka oho ake, ka herea ano te tama rangatira a Oenomaus ki te wira. I mua i tenei, ka tukuna ia ki te horoi ia ia ki roto i te awa matao me te parai i ona niho. Na ka kai parakuihi iti.
  A haere tonu ki te neke haere tonu me te tinana o te tamaiti, kia kore ai koe e herea e te mate kohatu. Koia te mate o te tangata aukuhi me te uri o te emepaea nui o te emepaea.
  Ko te huarahi anake e ora ai ko te noho taurekareka me te whakapau kaha. He whakamarumaru mo te wa poto mai i te petrification. He waahi kei konei hei whakaroa i to oranga, engari he tino pouri, he mamae hoki.
  Heoi, ko te tamaiti e huri ana i te wira, e whakamahi ana i ona whakaaro nui ki te ruku ia ia ki roto i te ao pohewa me te whakamarama i tona noho hari kore i roto i te mauhere herenga.
  Ka rere tetahi tama kaaina i runga i te tarakona iti, e toru nga upoko. Kei te pirangi ia ki te kimi i tetahi whenua e kore e mohiotia, kaore ano kia mohio he aha, engari ko nga mea ka taea e ia te whakahoki mai ki te taangata kaha me te aukati i te mate me te petrification o nga tane.
  He tamariki tonu ano te tarakona, kaore i maha nga tau o te tamaiti , he tarau poto anake me te peke tuara me te mau patu whawhai, me te kopere, e rua nga hoari me te rua o nga hoari kei tona whitiki.
  Ka rere a Oenomaus i runga i tana hoiho. Na i tona taha e noho ana te kotiro Margarita i runga i te tarakona iti. He koti noa tana kakahu, he hiako, a kei ona matimati he mowhiti makutu. Ko ia te tohu mo te whawhai he patu mai i te ao tangata.
  Ehara i te mea ngawari te kotiro. I runga i te whenua, he apiha whai mana me te mohio ia i te Pakanga Patriotic Nui. A, i muri i tona matenga, ka nuku ia ki te ao makutu, makutu. Neke atu i te iwa tekau ma toru nga tau e noho ana ia ki roto. I puta ia i te Dragon Academy me te mohio ki nga mahi makutu kaha. Engari he rite tonu te ahua ki tona ahua i te wa i whakairihia ai ia e nga Tiamana. Mo etahi take kaore i te tipu, ka raru a Margarita. Kia pehea te roa e taea ai e koe te tamaiti mure ore?
  He pono, e kii ana a Oenomaus ko ia ano he rangatira elf pakeke, engari kua noho hei tama taurekareka. Ano hoki, na reira i pouri ai ia mo taua mea. Ahakoa kao, ehara i te mea he kino te noho tamariki, engari i te mea he taurekareka hoki koe...
  Inaianei kua noho ia ki tetahi atu ao, kaore ia e huri i te wira taurekareka, engari e rere ana ia i runga i te tarakona. I a ia ano te kotiro a Margarita, i arahina ma te huu i roto i te hukarere ki te whakamate ia ia. A i mua i tera i tukinotia ano ahau e ratou. Ka werohia e ratou tona tuara ki te waea tarai, ka tunua nga kapu o te wahine toa ki runga i te ahi.
  Kua kapi ratou i te opupu, a, ka takahia e koe te hukarere makariri, ka tata te ahuareka, i te mea ka memeha te mamae mamae o ou waewae kua wera. Na i runga i te kaki o te paionia he tohu - "He tangata whai mana ahau." Ka iri, kare e mamae, he mea whakarihariha noa te titiro ki nga kanohi harikoa o nga Kraut me nga pirihimana. Ae, wehi, me pehea te reinga e tatari ana ki a ia, ano he paionia me te tangata whakaponokore? I reira ka parai ratou ehara i to rekereke anake, engari to tinana katoa, mo ake tonu atu.
  Ahakoa, he aha ia i whakapono ai ki nga mahi poauau? Ahakoa, he pouri te mate me te warewaretanga, he iti nei te noho.
  Engari i te kaha o te here o tona kaki ngawari, ka oho te kotiro i runga i te tarakona. Na i tona taha ko te nymph rite te ataahua me te anahera. Na ka whakaaro a Margarita kei te noho tonu te rangi. He pararaiha motuhake mo nga toa pionie me te hunga whakaponokore.
  Engari i roto i te ao makutu he pai me te kino, me ona raruraru. Ka tere te ora o ona motu me ona weranga ma te mahi makutu. Na ka uru te kotiro ki te Dragon Academy, i roto i te akomanga iti rawa. Engari he pukenga ia, he pakari, he tere ki te ako.
  Na ka mau ia i nga pukenga makutu kaha. No reira, ahakoa tona ahua tamariki, i haere tahi raua ko Prince Oenomaus ki tetahi kaupapa motuhake - ki te kimi i tetahi mea hei whakaora i te wahine kaha. Inaha, te hoê ao aita e taata, e ere ïa i te au maite e te anaanatae. A ko te wahine ataahua he hoha, he hoha ki roto.
  I a Margarita e rere ana, ka kii:
  - I etahi wa ka whakaaro ahau, ka hoki mai nga tane, ka aha? Ko wai e hiahia ana ki te kotiro iti? Ko taku hiahia kia tipu ahau, kia pakeke!
  Ka whakahoki a Oenomaus ma te reo maia:
  - Mena ka taea e te makutu te whakahoki mai i te ora ki nga tangata, katahi ka taea e koe te pakeke. Kaua e wareware ko nga elves me nga nymphs me nga dryads e kore e tawhito, a koinei to ratou taonga taiao. Engari nga wahine tangata, kaore. Me kaha te makutu kia kore ai ratou e huri hei kuia kino, kino me te kuia. A ko te kuia kino he kino rawa atu i te kotiro ataahua. Karekau he korero mo nga mate o te koroheketanga e pa ana ki te tangata. Karekau he makutu nui i runga i te whenua, kua kite pea koe i te kino me te whakarihariha o te koroheketanga, otira mo nga wahine.
  Ka ruru kino a Margarita i tona mahunga:
  - Kaore, kaore au e pai kia noho hei kuia! He pai ake te noho pononga i te kuini tawhito!
  Ka kata te tamaiti rangatira ka kii:
  - Ka noho taitamariki tonu koe, karekau he hu!
  Ka kata te kotiro, ka korero:
  - He kotiro taone ahau i mua i te pakanga. I Leningrad, he ahua kino te haere kore he hu, a kaore i tino mahana te rangi. Na reira, i roto i te kainga i whakama ahau ki te takahi . I te wa o te mahi, i te wa i haea ai nga hu o nga tamariki me te tino uaua ki te tiki hu iti, ka ako ahau ki te mahi penei. A, e mohio ana koe, i nga ra tuatahi he mamae me te makariri, ina koa kaore koe e neke, engari ka waia koe, ka tino pai. Ano, i roto i Ukraine he tino mahana me te ngawari te raumati.
  Ka tuohu te tamaiti rangatira:
  - Ae! Kei te mohio ahau. Engari titiro ko wai e rere ana!
  Ae ra , ka puta mai tetahi wahine i roto i te stupa koura i mua i a ratou. Kao, ehara ko Baba Yaga, engari he ataahua tino kakaho, ahakoa he nui rawa te ahua. Me te kanapa me nga niho peara. A hei utu mo te hunipa, he kaihoroi horoi hiko hou tonu tana. Ae, he korero whakangahau tenei.
  Ka whakatangihia e ia he kihi ki nga tamariki ka waiata:
  Ki tonu i te chanterelles, te squirrels,
  Ka tiakina e ahau he tami...
  I muri i nga mea katoa, tama me nga kotiro
  I muri i nga mea katoa, tama me nga kotiro ...
  Tino, tino, tino aroha ahau!
  Ka tuohu a Margarita hei whakautu me te kii:
  - Ae, ko te ao hou tenei. He stupa tawhito i roto i te huarahi hou!
  I rongo te kakaho me te kai horoi korehau i tenei, a, ka tahuri, ka hamama i te pouri:
  - No hea te whakaaro he tawhito te stupa? Ae, ko koe ano, mena ka noho koe ki runga i to Papa whenua, kua kuia ke! A tino kino rawa , ki te kore i roto i te kawhena!
  Ka whakaae a Margarita me te tangi:
  - Ae, he tika! Tena pea kua maanu nga koiwi ki roto i te urupa, kua kino rawa atu te ahua o te ahua, he mea whakarihariha ki te titiro atu.
  I korero a Oenomaus:
  - Ko nga tangata he mea hanga karekau i te Atua. Kua ngaro ratou i nga mea a nga elf - he taiohi tonu! A ko te wahine kaha ake me heu o ratou pahau. E ai ki nga tama he tino mamae, he kino!
  Ka mau te kakaho me te kai horoi korehau, ka ruia. A ka rere nga mirumiru maha ki nga tamariki e noho ana i runga i nga tarakona kuao.
  Hei whakautu, ka pupuhi nga taane mai i a ratou tarakona, ka rere whakamuri nga mirumiru, hei whakautu ka ruia e te kakaho tana rakau. Na ka timata nga mea katoa ki te hurihuri.
  I timata nga mirumiru ki te huri i roto i te kanikani porotaka, me te mea kua pakaru. A he rawe .
  Ka kii te kotiro:
  - Ehara koe i te Baba Yaga - he waewae wheua,
  A ko te kakaho hauhautanga ko te haurua o te hari!
  Ko te toa me te kai horoi korehau i kii me te riri:
  He poauau nga tamariki penei i nga waka waka
  Kei te kumea koe ki te kupenga...
  Ka utaina koe e ahau ki roto i te kohua,
  Ka tahuna e ahau he ahi mou!
  A i roto i te whakautu he kata harikoa me te koa. He wahine pono tenei - he tino hauhautanga.
  Ka huri nga tamariki ki a ratou tarakona, ka peke ki runga ki a Baba Yaga. Ka mau te kotiro ki te kotaha mai i tana peke tuara ka tangi:
  - Kei te pirangi koe ki te whiwhi?
  Ka kata te kakaho, ka patu i te wahine makutu pionie ki tana pulsar. I karo ia i tana tarakona. A hei whakautu ka mahia ano e ia te tohu o te ripeka ki te kotaha, me pehea tana whana i a koe .
  Na he tukutuku muramura i mau te rangatahi a Baba Yaga. No reira ka kite ia kua herea ia ki roto.
  Ka kii te tama a Oenomai:
  - Ae, whakaae mai, ko wai o nga tamariki i kahakihia e koe?
  Ka tuohu te kotiro wehewehe:
  - Tika! E mohio ana matou he ihu rite to te pu!
  Ka tangi a Blonde Yaga, ka huri:
  - Ae, ka mau ahau ki a koe mo tena ...
  Ma te kore korero, ka wiri te ataahua , ka ngana ki te wawahi i te kupenga. Engari ko te wahine toa paionia i whakawhiti i te kotaha me te pupuhi ki a Yagina me te kaha o te makutu me nga tohu. Me pehea te tiimata o te kakaho ki te wiri me te wiri. Na ka waiata te kotiro:
  I whakahihiri matou i nga wa uaua,
  Kua kaha ake te hiahia i te rino...
  I whakaorangia te ao mai i te whiu -
  E hoa Stalin!
  
  I roto i nga whakaahua maha i ine ahau,
  I roto i te ao mutunga kore...
  Nau i whakatuwhera te huarahi tika mo matou,
  Ka tohu pea!
  
  I whakamahia e ahau he ru
  He makutu mai i te Solcenism...
  Anei te raarangi:
  Ka hinga te ioka o te fascism!
  Ka kii te tama elf:
  - Te ahua nei he tangata pai ia, Stalin! Engari ko ia pea, pera i nga taangata katoa o te whenua, kua koroheketia ano.
  I pupuhi ano te kotiro ki a Baba Yaga i roto i te whakarereketanga taitamariki me te tangi:
  Kei te noho a Lenin i roto i toku ngakau,
  Kia kore ai tatou e mohio ki te pouri...
  I whakatuwherahia te kuaha ki te waahi -
  Ka whiti nga whetu ki runga ake i a matou!
  Ka inoi a Blonde Yaga:
  - Kati! Tukua ahau, tono mai, ka mahia e au nga mea katoa!
  I kii a Margarita ki te tweet:
  - Tukuna nga tamariki kua mau! Na tera pea ka murua e matou a koe. E hia o ratou kua ngotea e koe ki roto i to horoi horoi?
  Ka muhumuhu te kakaho:
  - Ka tukuna koe e ahau ki waho! Kaua rawa e maka te makutu o te ripeka ki runga i ahau!
  Ka huri te kotiro. I moe te tukutuku muramura me te wahine huatau. Na ka huri haere ia . I whakatupato a Margarita:
  - Tukua nga tamariki katoa kia haere, kaore he tinihanga!
  Ka tino whakapumau te kakaho:
  - Ka hoatu e ahau taku kupu!
  Na ka whakakāhia te kai horoi korehau. Ko nga atarangi koma o nga tamariki ka timata te peke mai i reira. Puatarangi, ano he kehua. Engari ka wawau a Margarita i tana toka makutu, ka huri enei atarangi hei tama me nga kotiro. E toru nga wa nui ake o nga mea o muri. Heoi ano , i koa a Oenomai:
  - I roto i tenei ao i te iti rawa i reira ko te sex kaha. A tata katoa o matou tangata kua mate!
  Ka korero a Margarita me te ataata kanapa:
  - Kaore i tae mai! Ka mihi ki nga atua!
  Ko tetahi o nga tama, he huu kau, engari i roto i te kakahu whakapaipai, ahakoa kua haehaea, kua rere ki runga ki Oenomaia, ka whakaatu i a ia:
  - Viscount de Lafer! Aue, he mea whakarihariha te noho ki roto i te horoi horoi. Na tenei uwha i unuhia aku hu i hanga ki te hiako tarakona pono.
  Ka muhumuhu a Margarita me te kata:
  - Haere mai, whakahokia nga mea i tahaetia ki te Viscount !
  Ka tangi a Blonde Yaga:
  - Kaore e taea e au!
  Ka mau ano a Oenomaus i tana rakau makutu, ka ruru, ka hamama:
  - He aha hoki tera?
  Ka tangi te makutu ataahua :
  - I hokona e ahau! He tino rangatira ratou. Kotahi te rangatira i utu i te hawhe peke koura mo ratou!
  Ka muhumuhu a Margarita:
  - Ae, ma ... Mo tenei ka tangohia e matou o putu i a koe. He mea hanga mai i te kiri tarakona, tae noa ki te kiri taika.
  Ka kii a Blonde Yaga:
  - Ka nui rawa mo te tama. A he mea whakama te ahua o te wahine makutu o toku rangatira kia noho hu.
  Ka kata a Margarita ka whakahoki:
  "Ehara hoki ahau i te makutu ngoikore, engari he huu kau ahau i nga wa katoa, ahakoa i nga ao makariri." A he wahine koe. A ka whakatika ahau i te rahi o te tama!
  Ka hamama a Prince Oenomaus:
  - A oati i te oati e kore koe e kahaki tamariki. Ki te kore ka haria koe ki te marae o nga Atua.
  I kii a Baba Yaga taitamariki:
  - Kaore au e mahi kino ki a ratou. Ko te kaha o nga tamariki ka taea e au te noho rangatahi me te ataahua mo ake tonu atu. Na, kei te ora ratou.
  Ka tangi a Margarita:
  - Ka kitea e koe tetahi atu huarahi ki te whakahou. Inaa, kua tae ki te wa ki te ako i a koe.
  Na ka komuhumuhu te kotiro ra. Me pehea tana whakaputanga o te kaha o te puhoi mai i ona maihao kau, me te pito o tana rakau makutu.
  Na ka patua e ratou te kakaho. Kua memenge, kua iti haere te rahi. Inaianei kei mua i a ratou, hei utu mo te kotiro roroa, ko tetahi kotiro mataku kahore i neke atu i te tekau tau te pakeke, he hiku poaka me nga waewae kau. Ka muhumuhu ia:
  - Kahore he take! Ka pai ahau! Kaua e whiua ahau!
  He hu a Margarita i ona ringa. Ka tawhiritia e ia tona nikau, ka maanu atu raua ki te tamaiti karekau o Viscount, i haere tahi me era atu tamariki kua wetekina, me te mea he kore taumaha i te rangi.
  Ua oomo te hoê tamaroa no te utuafare teitei i to "na tiaa e ua himene:
  He maha nga mate mo te tamaiti,
  I etahi wa ka whiti te ao ano he kohatu makariri...
  Heoi, ka whakatika ake ta maua tama i te sofa,
  Na te mea he toa rangatira ia, whakapono mai ki ahau!
  Ka marie te kotiro o Yaga ka muhumuhu:
  - E kore koe e whiu i ahau?
  Ka kii kaha a Margarita:
  - Ki te kore koe e mahi kino, he aha koe ka whiua?
  Ka tangi te kotiro kakaho, ka rere te roimata ki tona paparinga mawhero:
  "E tamarii au i teie nei, e eita te tahi atu mau tahutahu e faatura mai ia "u!"
  I kii tetahi o nga kotiro kua tukuna:
  - He tamariki ano matou, kaore matou e tangi mo taua mea!
  Ka kata nga tama me nga kotiro.
  I kii a Margarita:
  - Me hiakai koe! Ka taea pea e tatou te heke ki raro ki te kai i tetahi mea ki reira?
  Ka haruru nga tamariki. I titiro iho te Viscount ka kii:
  - Kei raro i a maatau te whare rangatira o te Rapa, a kaore ia i pai ake i a Baba Yaga. Na...
  Ka karanga a Oenomaus:
  - Na te Rapa ano he tamariki i roto i te whakarau. Me awhina tatou ia ratou.
  Ka ataata a Margarita ka korero ki te kotiro a Yaga:
  - Ka taea pea e tatou te tango i nga tamariki me te whakaora ia ratou i te Rapa? Mahia he mahi pai, ka whakaaetia koe ki te ako i te whare wananga patupaiarehe. I reira ka ako koe ki te mahi i nga mahi pai!
  Ka waiata te kotiro makutu:
  Ko wai ka awhina i te tangata
  Kei te moumou ia i tana taima...
  Nga mahi pai -
  Kaore e taea e koe te rongonui!
  I whakahē a Margarita:
  He pakarukaru te puapua o te puawai,
  Mena i haea i mua noa atu...
  Ahakoa he nanakia te ao huri noa,
  E hiahia ana ahau ki te mahi pai!
  
  Mahi pai ki te tangata
  Mahia nga mahi pai...
  A ka pua ratou ano he puawai,
  Puawai puru i te marama!
  I kii te tamaiti rangatira i roto i te reo tino nui:
  - A ka ngana koe ki te mahi pai me te whawhai ki te kino, a ka whakapono ahau ka pai koe!
  Ko te kotiro ra a Yaga i mau i ona ringa ka mea:
  - Ae, ka whakamatau ahau. Heoi ano, kaore he huarahi ki te hoki ki nga makutu kino - ka kata ratou, ka kowiri i a koe ! Ka whakangungu ano ahau hei patupaiarehe pai!
  Ka ataata a Margarita ka waiata:
  Ko nga tangata katoa e whai matauranga ana ki te ao,
  Me noho hoa tonu...
  Kia kore ai e rite ki te taiwhanga pupuhi -
  Ko te keemu mohio kaore i riro!
  Ka tangi te tamaiti rangatira:
  - Tena, me haere ki raro ki te Rapa!
  Ko te tini o nga tamariki, tata karekau he hu, he tawhetawhe, he kikokore, he koma, engari he hikaka, he hikaka, ka oma mai i te rangi.
  Ka heke a Margarita raua ko Oenomai i runga i nga tarakona, a ko Yaga, he kotiro, i runga i te kumete. Na ka noho tonu te kaihoroi horoi ki a ia, ahakoa he ahua nui rawa mo nga ringaringa o nga tamariki.
  Koinei te kapa i heke ki te whenua. Karekau he mea ki te whare rangatira nui o te Rapa me nga pourewa me nga angaanga nunui e piri ana ki waho . Engari ko te tomokanga e whakahaerea ana e nga koiwi, me te roopu katoa o nga orc.
  Kua tau nga tamariki. Kua rite ratou ki te whawhai. I pehia e te kotiro Yaga te paatene o te kaihoroi me nga sabers, nga hoari, nga tao, nga maripi tae noa ki nga pu miihini e rua ka taka ki waho. I tana kitenga i te ahua rangirua o nga tamariki, ka whakamarama ia:
  - I kapohia e ahau me taku horoi horoi. He pai ake i te puruma. Me te kohinga katoa o nga patu kei roto.
  I ruia e Margarita tana toka makutu me ona waewae kau, engari he mea whakapaipai ki nga mowhiti makutu, ka tangi:
  - Inaianei ka tukuna e ahau he makutu ka hoatu he mana motuhake mo to patu.
  Na ka mea te kotiro makutu:
  - Abra , kabra , codabra ! - A ka rere mai nga awa o te kaha mai i tana toka makutu me nga mowhiti makutu. Na ka timata te patu i hoatu e Baba Yaga ki nga tamariki.
  Ko Oenomai, i te mea he tangata tino mohio ki te whawhai, i tikina e ia he pu mihini poto, maramara e pupuhi ana nga ngira angiangi. I mitimiti te tamaiti i ona ngutu reka ka waiata:
  - Me pai ki te pu miihini,
  Patua ano he rino riri...
  Ko taua toto kaore i rere ano he wairere,
  Na ka kingi te paradaiso i te ao!
  Ka karanga tahi nga tamariki, ka hapai ake i a ratou pu:
  He mohio, he nanakia te kaipatu,
  Kua whakatuuria te iwi ki te pakitara...
  Engari e whakapono ana ahau, to tatou tupuhi tupuhi,
  Engari e whakapono ana ahau, ko te awa o te ra -
  Peia te pouri o te whare herehere!
  Na ka oma mai tetahi roopu tamariki, mau pu ki te patu makutu, ki te whakaeke. Ko nga rekereke iti o nga tama tane me te maha atu o nga kotiro ka uira. Kare ratou i mataku ki nga taniwha, ahakoa ko te roopu katoa o nga orc puhuruhuru, hongi , whakarihariha e haere mai ana ki a ratou .
  Ko Oenomai, e rere ana i runga i te tarakona, ka pupuhi i te hoariri mai i te pu miihini. I werohia e nga ngira iti nga tinana puhuruhuru o nga orcs, katahi ka puta he merekara: ka huri hei poro tiakarete nui me nga paina honi.
  I whana ano a Margarita i te hoariri, ma te whakamahi i ona matimati me ona mowhiti makutu ki runga. Na ko nga orcs me nga hoari, i whakaekea, ka huri tonu ki roto nga momo mea reka katoa , tae atu ki nga monamona kua kapi ki te tiakarete me te miraka manu o roto. He tino reka tenei . Me nga keke tiihi, me nga kakano me nga kakano poppy me te hinamona.
  Na te ngaru makutu a te kotiro kaihaka ka hanga i nga mea whakamiharo.
  Na ka uru nga tamariki ki te whawhai ki nga orcs. Tuatahi, ko Viscount. Ko ona kakahu, i muri i te kakahu o te tamaiti i ona putu, ka hou, ano he mea hou. A i whawhai ia ehara i te mea ko te hoari anake i tona ringa matau, engari i mau ano he hoari ki tona maui.
  Na mai i te pa o te mata, ka puta nga huringa whakamiharo. Inaianei, hei utu mo te orc, ka puta he porowhita tino nui me nga karepe. Na te whiunga a te hoari ka puta mai he keke tiihi tiakarete. Me etahi atu taangata i te pakanga.
  Ko tetahi kotiro, ko te ahua nei no te whenua tupu ake, ka okioki ona waewae kau ki runga i te tarutaru me te tuhi mai i te pu miihini. He aha te mea ka puta mai nga momo panoni pakiwaitara. Na ka puta mai i roto i te orc he hotiti nui, purua, katahi ano he korukoru me te waiu. A ko etahi atu kai reka kaore i puta.
  Me nga keke kokonati kakara i puta mai i te pa o te matatahi. Me te aihikirimi nui hoki.
  I timata te kotiro a Margarita ki te waiata i roto i te harikoa whawhai;
  He paionia matou, he tamariki no te communism,
  Ko wai e hiahia ana ki te whakaara i te whenua...
  Ka whakahoki a Hitler mo tana riri,
  Ka pakaru tatou, whakapono ki ahau, e Hatana!
  
  I oati matou ki te aroaro o te Atua,
  Na ka hoatu e Lenin tona ngakau ki nga taitamariki ...
  Aue, kaua e whakahe i nga paionia,
  Na te Kaha Rawa i homai he kaha ki a ratou!
  
  I haere matou ki mua i nga tama karekau,
  I hiahia ratou ki te whawhai, ki te tiaki i to ratou whenua tupu...
  Ma tatou nga tama tane me nga kotiro whai maripi,
  A ko to tatou pono he patu kaha!
  
  Ka pakaru nga whawhai tata ki Moscow,
  I wera nga taika, kua rewa te uku...
  Ka kite tatou i te communism, e whakapono ana ahau, kua hoatu e matou,
  A ka taea e koe te tango i tetahi fascist me te hoari whanui!
  
  Kaua e whakapono ki ahau, e te iwi, ehara a Hitler i te mana katoa,
  Ahakoa kei te noho tonu te whakaaro a te Fuhrer ...
  Na ka whiua e matou nga fascists,
  Haere tatou i to tatou haerenga nui!
  
  E kore matou e wehi i nga hoariri o Ruhia,
  E aroha ana matou ki to tatou USSR taketake...
  Ehara koe i te hoia me te wairua o te hangareka,
  Kia waiho tatou hei tauira mo te rangatiratanga o te Atua!
  
  Kaore a Hitler e mohio, ka whiua ia,
  Ahakoa te kaha o te reinga kei roto i a ia...
  Na kei te haere mai nga Krauts parasitic,
  Ka whakakiia te rongo ki te ahi!
  
  Ko te nui o Ruhia ko te wikitoria ma te takaro,
  Ahakoa he nui nga mahi kei muri i tenei...
  Ka tae mai te wikitoria, e whakapono ana ahau, i te marama o Mei,
  A ka tino kaput te Fuhrer!
  
  Ko to tatou whakapono tenei, ko te mana o te communism,
  Kia ora te USSR ake ake ...
  Ka pakaru matou, e mohio ana koe, te ioka o te fascism,
  Koinei te ahua o Russia kua noho hei ope!
  
  I Stalingrad ka whiua a Fritz,
  I mohio ratou ki to maatau ringa kaha...
  Na ka hoatu e matou he taonga pai,
  Na ka hoatu e ratou he nickel ki te rangatira rangatira!
  
  Taku whenua, Russia ataahua,
  I roto, i te Arctic, ka pua nga rakau aporo...
  Ko Svarog raua ko Stalin, e mohio ana koe, ko te Karaiti,
  Ko nga Nazis kei te oma atu i nga toa a Ruhia!
  
  Koia te ataahua o te ao,
  Ka whiti te communism ki runga ake i a ia...
  A ko nga whakamatautau ka waiho hei whakapakari,
  Rererangi ki runga anake, kaua e heke tuarua!
  
  I mau matou i te takurua me te tangi whero mohoao,
  Na ratou i whati te tuara o te White Guard...
  Ka whiua nga hoariri o Ruhia o te communism,
  Kei a matou tonu nga taonga mo te tina!
  
  Ka mau tonu matou ki a Stalin,
  Ko nga kotiro kahore he hu i roto i te hukapapa...
  Kua riro koe, whakapono mai ki ahau, he tangata kaha,
  A ko te paionia kua tipu hei hoia!
  
  Kaore, e kore a Russia e pakaru,
  Ka whakaatu a Lenin i te huarahi ...
  Kaore matou e wehi i te mura kanapa,
  A kaore e taea e nga Ruhia te tahuri ke atu i te communism!
  
  
  I runga i te ingoa o to tatou whaea a Russia,
  Kia whakakotahi tatou i nga ngakau kia kotahi te kara...
  Hurray, ka hamama nga kotiro,
  He moemoea nui ka tutuki!
  
  Ae, ko to tatou whakapono kia noho tonu ki o tatou matua,
  Mena ka taea e koe te nui ake i o tupuna...
  Ka mahi pai tonu tatou,
  Ahakoa tana titiro kaua e neke ake i te rua tekau!
  
  Whakapono mai ki ahau, ka aroha tatou ki to tatou whenua tupu,
  Kei te pirangi matou i te koa mo ake tonu atu...
  Lucifero, whakapono mai ki ahau, e kore e whakangaro ia tatou,
  Ka tae mai te raumati - ka ngaro te makariri!
  
  Ko nga mea katoa ka tino ataahua i Russia,
  Ko te ahua kua ngaro te raruraru i te ao...
  Ko te wa, e whakapono ana ahau, ka tae mai te communism,
  Ka mau tonu te taonga me te koa!
  
  Ka whakaarahia e te Putaiao te hunga i mate i nga pakanga,
  Ka whai rangatahi tonu te tangata...
  He rite ano te tangata ki te Kaha Rawa,
  Ka ngaro te tangata kino, e mohio ana ahau, ki te mutunga!
  
  Hei poto, ka whiti te hari mo nga tangata katoa o te ao,
  Ko nga tangata katoa o te ao he rite ki te whanau kotahi...
  Ka kata, ka takaro nga tamariki i te rangi,
  Ka aroha koe ki ahau me te waiata!
  Na ka waiata ia, ka huri nga tamariki i nga orcs ki tetahi mea tino reka me te hiakai ki nga patu makutu. Engari ahakoa ka tukuna e te kotiro makutu te kaha mai i te miihini horoi, ka tiimata te puta mai o nga karaehe me nga ika, nga riu taha me nga karaehe me te kirinuku reka , ka huri nga orcs aroha noa. A he tino ataahua.
  I konei ko te rangatira orc o goblin, kua tae mai ki raro i te whiunga o te makutu pai, ka huri hei keke kakara reka, kapi ki te rohi, kirīmi putiputi me nga hua monamona.
  Na he maha nga momo mea reka i whanau mai nga patu makutu i nga ringa o nga tamariki harakore.
  Engari i uru ano nga koiwi ki te whawhai i muri i nga orcs. Nui me te whakamataku. He rakau te neke haere. Ka whakaekea ratou e nga tamariki ki te hoari me te patu, ka whiua te hoari. A ko Oenomai mai i te tarakona me te kotiro e haere ana i te puhipuhi i te pu mihini ka pakaru ki nga koiwi.
  I mahi makutu ano a Margarita me te whakaatu i ona niho peara. Na ka mahi ia i nga merekara raima. Na tana mahi makutu ka huri nga anga ki nga karaihe waina koura ki tonu i te aihikirimi karakara me nga keke whakapaipai whakapaipai.
  A, mai i nga whiunga o nga hoari a nga tama, tae atu ki te Viscount de Lafer, i ara ake nga momo mea reka me nga mea hikaka. Na ka horapa taua kakara puta noa i te whare rangatira. He merekara noa.
  Mai i tetahi o nga anga nui ka puta mai he maunga keke katoa. Na enei keke i kanapa ki nga tae katoa o te aniwaniwa mai i nga momo kirīmi.
  Ae, i konei nga mea reka, tino hiakai. Ko etahi kōiwi pango whakamataku ka huri hei rare tino rahi.
  A kaore i taea e nga tamariki hiakai te aukati i te whakamatau i nga kai reka. Ka whakatangihia e Margarita te gong ka karanga:
  Ko nga puku o tatou tino hoariri,
  Ka maka tatou, whakapono mai ki ahau, ki nga mahi kino...
  Ka kite te tama i te pie,
  Kei te panaia ia ki te tahae puku!
  
  No reira peepi kaua e tere
  Ka tae mai te wa, ka kai tonu koe...
  A kaua e hara ki te aroaro o te Atua, e taku e,
  Ki te kore ka huri koe hei rama ahi!
  I whakamarama a Oenomaus ki nga tamariki:
  - Kia hinga ra ano te kai tangata, he kino te kai kai. Me tuku te tangata kino nui!
  Ka rangona he taahi nui, i te tuatahi ka puta mai he atarangi nui, kapi ana i te haurua o te mara, ki tonu i nga momo keke me nga rihi katoa. Na ko te roroa haona ano. He tohorā parāoa tōna waha me ōna waewae. He teitei rawa atu i te whare rangatira nui me nga pourewa me nga koiwi.
  Ka tangi nga tamariki i te wehi, ka tupu tonu te rahi o te kaipahua kai tangata.
  Ka mea a Margarita me te ataata:
  - Kaua e wehi! He nui ia ina mataku koe ki a ia!
  Ka karanga a Oenomaus me te riri:
  Kaore pea koe i te mataku, engari he kuare koe, kua kite matou i nga tirohanga!
  Ka tangi te kotiro makutu a Yaga:
  - E te ogre aroha,
  Kei te hiahia koe ki te reka reka...
  Ko te makutu ranei o te whiu,
  Ka whiwhi koe mo te kore utu ano!
  Ka karanga a Margarita:
  - E tama ma, hamama tahi: kahore matou e wehi ki a koutou! Kaati, kia hui tahi tatou.
  Engari he uaua ki nga taane ki te whakaemi i a ratou ano ki mua i te ahua o te mataku . Ka timata te kotiro ki te oma, ko ona rekereke iti porotaka. Ko Viscount de Lafer tino maia me nga tama tokorua i timata ki te pupuri i a raua. I kitea he koma nga taane i te wehi. Na ka waiata a Margarita, ki te tuku maia, he waiata whawhai mai i te pakanga;
  He kotiro matou no te whenua o te USSR,
  He rama mo te ao katoa...
  Ma tatou e whakaatu, e mohio ana koe, he tauira o te nui,
  Anei nga mahi toa i waiatatia!
  
  nga kotiro i raro i te haki whero ,
  A ka rere kau ratou i roto i te hukapapa...
  Ka whawhai nga tamahine me nga tama mo Rus',
  I etahi wa ka hoatu e te wahine marena hou he rohi ki te tane!
  
  Ka puta he haki whero ki runga i te ao,
  Tiaho mai ra, ano he rama-apura...
  I muri i nga mea katoa, e mohio ana koe, he toa, he piu ta tatou,
  Ka kanapa to tatou kara ano he whero!
  
  Kaua e whakaponohia, e kore e pahemo te fascist,
  e kore te wairua Ruhia e memeha ...
  Ka whakatuwherahia e nga wikitoria he kaute mutunga kore,
  Kia ora, kia ora ki tetahi!
  
  He whenua whakamiharo a Russia,
  I hoatu e koe te communism ki nga iwi...
  I homai atawhai e te Atua mo ake tonu atu ,
  Mo te motu, mo te harikoa me te herekore!
  
  E kore e taea e te hoariri te hinga i te Matua,
  A ahakoa te nanakia me te hianga o ia...
  Ko ta matou pea Russian korekore,
  He tino kororia te hoia Ruhia mo tana wikitoria!
  
  Whenua Soviet ataahua,
  Kei te whakahīhī ngā kōtiro o roto, he ātaahua...
  I whanau mai ia mo tatou ake ake,
  A kia tika tatou mema Komsomol!
  
  Kei te whawhai matou ki waho o Moscow,
  Ko te parakaihi, ko te hukarere, ko nga kotiro he huu kau...
  E kore tatou e tuku i to tatou whenua ki a Hatana,
  ahakoa ko ta tatou maripi e pupuhi tika ana!
  
  Na kei te riri nga kotiro ki te whawhai,
  A ma te rekereke tahanga ka maka e ratou he kete pahū ...
  He fascist, he ahua pai ia,
  Ko te mea pono, ko Kaina kino noa!
  
  Kaore e taea e nga hoariri te hinga nga kotiro,
  I whanau ratou i raro i taua whetu...
  Ko ta tatou taniwha e kore e hinga ko te pea,
  Na wai i hanga te Whanau hei wahine mana!
  
  He pai matou kotiro Russian,
  Kaore matou e wehi i te whakamamae me te hukapapa...
  A ka turakina e matou, whakapono mai ki ahau, te whakaekenga a te ope kino,
  Ka porangi te hoariri i te horopeta!
  
  I taea e ratou te turaki i te hoariri i a Moscou,
  Ahakoa ki tonu ia i te mana nui ...
  Ko matou nga kotiro e tino whakahihi ana ki a matou ano,
  Ka ngaro katoa nga hoariri ki o ratou urupa!
  
  Kaua e whakaponohia, kaore e taea e nga hoariri te hinga a Rus ',
  I te mea ka puta mai nga hoia katoa mai i nga repera...
  Te ahua kua huri te kaiwhaiwhai ki te kemu,
  Na he tamaiti noa te hoariri !
  
  Engari ko te wairua Ruhia, nui, whakapono ki te wairua,
  E mohio ana koe, he mana huna kei roto ...
  Ka maru rawa te hoariri,
  I muri i nga mea katoa, karekau e taea te wikitoria i te whawhai!
  
  Peia atu o koutou feaa , e kotiro ,
  Ko matou te tino maia, e mohio ana koe, i te ao...
  Kia maka e tatou nga mano a Hatana ki roto ki te ahi ahi,
  Kia rukuhia nga hoa riri katoa ki te wharepaku!
  
  Ka mutu te whawhai tapu
  Ka tau mai te rangimarie me te ata ki runga i te ao...
  Ko ia mo ake tonu atu ki te ra, e mohio ana koe, homai,
  Kia mura te raumati mo ake tonu atu!
  
  Me te communism mau tonu i roto i te kororia,
  A ko Lenin me te Stalin nui kei a tatou...
  I roto i te kiriata toto inaianei ko te fascism,
  A ko ta matou hiahia, whakapono mai ki ahau, he kaha ake i te rino!
  
  Ko taku Russia e whakahaere ana mo nga rautau,
  Na ka hoatu te hari ki te ao katoa...
  Kei te hiahia koe ki te kaha o te ringaringa maitai,
  Me te maia, engari i roto i te huarahi whaitake!
  I te tuatahi, ko Margarita anake te waiata, engari ko Enomai, ko te kotiro a Yaga, ko Viscount de Lafer me etahi atu tamariki i waiata. A ko tenei he roopu waiata kaha, tino reo, i wiri ai nga mea katoa. Na ka timata te nui, tino Rapa ki te iti haere te rahi. Kare ano ia i tino hauhautanga me te whakatuma. Na kua iti haere nga haona, kua iti haere nga maikuku. Aue...
  I waiata te kotiro a Yaga me te kata:
  Ka pai, ka pai, ka taea e koe te whakapehapeha mo ia -
  Karekau te tokowhitu e mataku i te kotahi!
  Ka karanga tahi nga tamariki, ka takahi i o ratou waewae:
  Kaore matou e wehi ki a koe,
  Ka takatakahia koe ki raro i te waewae o te tamaiti...
  Ahakoa kare ano tatou i te pakeke hei toa,
  Ko matou i raro i a Baba Yaga !
  He tamariki enei, he tino ataahua te wairua me te kanohi. Na ka whawhai ratou ano he tangata roroa. Ahakoa i tenei wa, me mutu te tangata kai tangata. Na ka timata nga tamariki ki te kanikani.
  Na ka mau te kotiro a Yaga ki te kaihoroi horoi ka tohu ki te kaipahua, ka timata ki te ngunguru i tetahi mea.
  I mitimiti tetahi o nga tama i te rare nui te ahua o te mookao , ka huri hei anga, ka ngau te kotiro i te aihikirimi.
  Ka whakawehi nga tamariki i te tangata nunui:
  - Ka pa ano ki a koe!
  Na ka wiriwiri ia. Ka iti haere ia. Na ko nga karaehe koura me te aihikirimi i roto i nga tae katoa o te aniwaniwa ka tiimata te kanapa me te tino ataahua.
  Ua himene faahou te hero pionie o Margarita ma te riri, te hoê himene here ai"a no te tama"i, e ua himene te toea o te mau tamarii:
  I uru ahau ki te Komsomol i te wa e takaro ana,
  Te kotiro o te moemoea ataahua ...
  I whakaaro ahau ka noho tonu te ao o Mei,
  Ia ra ko te whanautanga o te puna!
  
  Engari mo etahi take kaore i pai,
  Ko tetahi mea, kaore e taea e au te hinga i te aroha ...
  Tena, korero mai ki ahau, e tama, i runga i taku aroha,
  He hoe tino kaha te ora!
  
  Inamata kua haruru te whawhai,
  Na ka rere te awha o te mate...
  He tinana kaha aku kotiro,
  Ka taea e koe te whakaeke i a koe i te wa kotahi!
  
  Whakapono mai ki ahau, kaore au e pai ki te tuku,
  Whawhai mo te motu ki te mutunga...
  Ka mau matou i nga pohu ki roto i te peke peke kaha,
  I whakakapi a Stalin i tana papa i roto i nga ngakau!
  
  Nga toa nui o Russia.
  Ka taea e tatou te tiaki i te rangimarie me te tikanga...
  I whakamakuku nga whetu o te rangi i te weriwe,
  Na ka huri te kaiwhaiwhai ki te kemu!
  
  Ko ahau, he kotiro karekau, ka whawhai
  Ki tonu i te whakamatautau me te aroha...
  E mohio ana ahau, ka tu he waahi ki tenei pararaiha,
  Kaore e taea e koe te hanga koa i runga i te toto!
  
  Nga toa nunui o te motu,
  Ka kaha te whawhai tata ki Moscow...
  Na ko te moemoea i raro i te communism,
  Ki te reinga me Hatana!
  
  E nga tangata toa Russian,
  Ko ta ratou whawhai pono ki te mutunga...
  te pupuhi ratou me te pu miihini,
  Mena ka hiahia koe ki te karauna koura!
  
  Kare e taea e te matā te aukati i a tatou
  Kua ara a Ihu te Atua nui...
  Kua mutu nga ra o te tarakona nanakia,
  Ka marama ake i te rangi!
  
  E aroha ana ahau ki a koe, e Lada,
  Ko te Atua teitei a Svarog ka i roto i te kororia ...
  Me whawhai tatou mo Russia,
  Ko te Atua White pai kei a tatou!
  
  Kaua e kawea nga Ruhia ki o ratou turi,
  Ko o tatou kikokiko, whakapono mai ki ahau, e kore e taea te aukati...
  Ko Stalin me Lenin nui kei a tatou,
  Me puta ano koe i tenei whakamatautau!
  
  Kei roto hoki i o tatou ngakau te mamae o te motu,
  E whakapono ana matou ki tona nui...
  Ka whakatuwherahia e matou te kuaha ki te waahi,
  He oranga tino reka!
  
  He kotiro ataahua kore huu matou ,
  Ka tere ta matou oma i roto i te hukarere...
  Kaore matou e hiahia ki tenei vodka kawa,
  Ka roha nga parirau o te kerupa;
  
  Ka tu matou kotiro mo te Motu,
  A ka whakahoki matou i nga Krauts kino, kaore,
  Ka whakangaromia a Kaina reinga,
  Kia ora ki a te Karaiti te Kaiwhakaora!
  
  Ka puta he waa - kaore e pai ake,
  Ka ara ake te hunga mate...
  E riro te ao ei paradaiso mau,
  Ka tutuki te moemoea o te katoa!
  He iti te pouri o Margarita - kua neke atu i te kotahi rau ona tau, he kotiro tonu ia. A tera pea ka noho tonu ia hei tamaiti.
  Engari i koa te toenga o nga tamariki, i harikoa ki tenei waiata.
  Na ka iti ake te roa o te tangata nunui kai tangata, ka rite ki te koroke mataku i te taniwha.
  Rere atu ana etahi wahi aihikirimi me te keke ki a ia. Ka kata nga tamariki, ka toro atu o ratou arero. He tino pukuhohe tenei ahua. Na ka hanga kanohi tonu nga tangata koa.
  Ko te kotiro a Yaga i pakia ona ngutu ka tangi:
  Me kata nga tamariki
  Me kata nga tamariki -
  Me pehea te ora o nga toa!
  Me pehea te ora o nga toa!
  Na ka tohuhia e Baba Yaga te kaihoroi horoi ki etahi atu orc me nga goblins e peke ana i waho o te whare rangatira. Na ka timata a Enomai raua ko te kotiro ki te pupuhi pu miihini ki a raua. A he nui ta ratou mahi . A, ano he mohiti me te aihikirimi kanapa, te karepe karepe, te keke kirīmi, te tawerewere witi, te miro monamona me etahi atu . He kakara pai nga mea katoa, he tino reka te ahua.
  Na ka kata nga tamariki toa, ka whakaatu i o ratou niho koi, ma, ano he niho wuruhi.
  He aha te ahua whakamiharo me te ahurei o tenei mahi.
  Na ka whiua e Margarita nga orcs me nga anga ki te uira, me te haere tonu i o raatau huringa whakamiharo.
  I muri a"e, ua himene faahou te tamahine pionie i te hoê himene here ai"a e te faahiahia, e te toea o te mau tamarii i roto i te himene, ua rave mai i ta"na himene mahanahana e te oaoa:
  E kore a Hatana e hinga i a tatou,
  Taku whenua, te tino ataahua o te ao,
  He rongonui te whenua ataahua...
  Ka harikoa nga pakeke me nga tamariki ki roto!
  
  Kia tipu nga rengarenga o te awaawa i reira;
  A ko nga kerupima he waiata pai...
  Ka kaput te Fuhrer,
  Ko nga Ruhia e kore e taea te wikitoria i nga pakanga!
  
  Ko nga mema Komsomol e rere kau ana,
  Ka takahia e ratou te hukarere me o ratou rekereke kau...
  Hitler he ahua pai koe
  Ka oma ahau ki a koe me te taika!
  
  Ka taea e tatou te hinga i nga Nazis?
  Ka rite ki nga wa katoa, he huu matou, kotiro...
  Ko to tatou hoia tino whakamataku ko te pea,
  Ka patua e ia nga tangata katoa me te pu miihini!
  
  Kao, kua tino pai matou kotiro ,
  Ka wehea e matou nga hoariri katoa...
  To tatou maikuku, niho, matimati...
  E patu tatou i te hoê vahi i roto i te hoê paradaiso faahiahia mau!
  
  Te ti'aturi nei au ka puta mai te communism,
  Ko te whenua tohutohu, whakapono mai, kei te puāwai ki roto...
  A ka ngaro te Nazism pouri,
  E whakapono ana ahau ka whakakororiatia au mahi!
  
  Ka puāwai te rohe, e whakapono ana ahau,
  Mai i te wikitoria ka hoki ano tatou ki te wikitoria...
  I hinga a Nikolai i nga Hapanihi,
  Ka whakautu te samurai mo te kino!
  
  E kore matou e tuku kia piko,
  Kia tukitukia o tatou hoariri ki te patu kotahi...
  Kia huri te kaiwhaiwhai ki te kemu,
  Ehara i te mea mo te kore i pakaru matou i te Wehrmacht!
  
  
  Whakapono mai ki ahau, ehara i te mea ngawari ki a tatou te tuku,
  Kua mohio tonu nga Ruhia ki te whawhai ...
  I whakakoi matou i a matou kohao ki te rino,
  Ko te Fuhrer ka waiho hei ahua o te hangareka!
  
  Ko te ahua tenei o toku kainga tupu,
  Ko te akoriona a Ruhia e takaro ana i roto ...
  He whanau hoa nga iwi katoa,
  Ko Abela te wikitoria, ehara ko Kaina!
  
  Kaore e roa ka tu te USSR i te kororia,
  Ahakoa he nanakia, he tinihanga to tatou hoariri...
  Ka waiho e matou he tauira mo te maia,
  Ka whakanuia te wairua o Ruhia i roto i nga pakanga!
  I te kupu whakamutunga, ka mau te kotiro paionia me te tuku i te uira mai i tana rakau makutu, me nga pupuhi mai i ona maihao kau me nga mowhiti makutu me nga kohatu. I te mutunga ka hipokina e ratou te roroa kua heke ano he ngata. I taupokina katoatia tera e te mura ahi. Katahi ka whiti ano. Kua huri nga Orcs me nga anga ki nga momo kai reka katoa. He tino reka me te parai, mai i nga momo hama, ika purua me te kuihi, tae atu ki nga keke, parai, karamere me nga karaihe aihikirimi.
  Ka harikoa nga tamariki, ka peke ki runga, ki raro. He tino harikoa ratou, he koa hoki.
  I konei, i te waahi o te roroa kai tangata kaha me te uaua, ka marara te marama. Ka puta mai he tama kikokore, ataahua te huruhuru, he tarau poto, e whitu pea ona tau. He tamaiti kino, he tamaiti reka hei utu mo te taniwha whakamataku. I kimo ona kanohi ka tangi:
  - Kaua e patua ahau!
  Ka karanga a Margarita:
  - Kaua e wehi! E kore matou e pa ki a koe. Inaianei ka taea e koe te timata i to oranga mai i te wahanga ka haere ki te kura!
  Ka tangi te tamaiti me te kai tangata o mua:
  He aha te ahua o te ao kura?
  te whakamatautau ia ra ...
  Te taapiri, te wehewehe,
  Ripanga whakarea!
  I hurihia te whare rangatira o te Rapa kai tangata i mua tonu i o tatou kanohi. Engari i nga angaanga, ka tipu nga puawai ataahua ki runga i nga whare. He koura ano hoki nga pou. Na ka tino ataahua nga mea katoa, kanapa, kanapa, kapi tonu nga pakitara o te whare rangatira ki nga puawai. A hei utu mo te toto, ka timata nga puna ki te rere ki nga awa taimana, ka marere nga kapua, ka whiti nga ra e wha i te wa kotahi.
  Na ka timata nga tamariki kua tukuna ki waho o te whare rangatira me te kata koa. He kupapaku, he tawhetawhe, he huu, he harikoa.
  I pupuhi nga tama me nga kotiro ki runga i nga kai reka, ka puta mai nga oko o te cocktails me te wai i raro tonu i te tarutaru.
  I rere atu te kotiro ra a Yaga ki runga i te kumete i runga i te kumete, ka hoatu te aihikirimi ki te tama. Ka horomia e ia, ka ataata:
  - Te reka!
  Na ka tapiritia e ia me te wehi:
  - whakarerea noatia ahau, tamariki! Kei te whakama ahau i kai ahau i a koe. He tino whakarihariha tenei!
  He maha ake nga tamariki i oma ki waho. Tae atu ki era i kainga i mua e te kai tangata. Ka paopao te tamaiti kino i ona kanohi, ka waiata ano;
  Kaati, ehara i te mea he merekara, ehara i te korero pakiwaitara,
  Kua rite nga mea katoa, whakapono mai ki ahau, whakamiharo!
  Kao, he pai ake te mahi pai mo tatou -
  A ka ngaro te kino ki te kore e mutu!
  Ae , he wikitoria. He pono, ko tetahi o nga tama, he tino uaua tona tinana me te tarau poto, ka titiro ki te mata whakaata, ka tangi:
  - I haere taku teitei toa ki hea?
  Ka patai a Oenomaus:
  - A ko wai koe?
  Ka whakahoki te tamaiti me ona uaua tino mohio:
  - Nikitich.
  Na ka pouri tona mata tamaiti, ka ngunguru ia:
  tama huu noa ahau i roto i nga tarau poto, ko wai te hiahia penei?
  Ka puta te korero a te kai tangata o mua:
  - Me haere tahi tatou ki te kura!
  Ka ngunguru a Dobrynya i te riri, ka whana tona waewae korekore kia pakaru te kohatu:
  - Ae, ki te reinga me te kura! I whakaaro ahau kua ruha ahau !
  Ka whakahoki a Margarita me te tangi:
  - Kei te mohio ahau!
  Ka hamama te tamaiti a Dobrynya:
  - He aha to mohio! Inaianei ka whakarerea ahau e taku wahine! Ko wai e hiahia ana ki a au he tamaiti puhoi !
  Ka whakahoki a Oenomaus me te ataata:
  - Ko te mea tino nui o te ao ko te wairua. Kaore he mea nui te rahi!
  I whakahē a Dobrynya:
  - Kao! Kaore koe e mohio ki taku wahine. I te wa i nekehia ai e ia tana rekereke ka paopao i te niho whiowhio o te kaipahua po! He tino pukumahi ia, he aha te take i hiahia ai ia ki te tamaiti ngutukore ! Na ka papaki ano te tamaiti ki tona waewae, he tamariki, engari he kaha tona waewae, ano he hama, a ka pakaru te kowhatu ki nga kongakonga ririki. Na ka hamama te toa taitamariki. - Kia pakeke ahau!
  Ka whakahoki a Oenomaus me te aue:
  - Kia aroha mai, e kore e taea e tatou tenei, tika?
  Ka whakahoki a Margarita:
  - I tenei wa, kaore e taea e matou, engari ki te haere tahi koe me matou mo tetahi kaupapa nui, tera pea ka puta mai he mea!
  Ka ui te tamaiti a Dobrynya ma te riri:
  - He aha to whainga?
  Ka whakahoki maia a Oenomaus:
  - Hei whakaora i te ira kaha i runga i te tauine ao mai i te mate. He mate uruta kei roto i to tatou ao, ka tae atu ano ki a koe!
  Ka tuohu a Margarita ki te whakaae:
  - Ae, Dobrynya, uru mai ki a matou. Kei a koe tonu to mana toa, ka tino whai hua koe ki a matou!
  Ko te tama titan, ahakoa te ahua kaore ia i pakeke ake, i teitei ake ranei i a Oenomai, he tama tata ki te tekau ma rua ona tau , engari he tino kaha tona tinana. Na ka kohia e ia te kirikiri ki ona maihao kau, ka mau, ka kuru, katahi ka korero me te ataata:
  - A kei te pai tonu ahau! Ka pai, ka haere ahau i a koe. He whakamataku te hoki ki taku wahine kia pakeke ra ano ahau !
  Ka whakahoki a Margarita, me te ataata mai i te patupaiarehe:
  - He whakatau tino mohio!
  Na ka pakia e ia ona matimati kau. Ka puta mai te tuatoru o te tamaiti tarakona ataahua.
  Ka whakamarama te kotiro:
  - Kaua e haere pera me te tangata tono me te putea!
  . UPOKO No. 8.
  I tino ngenge a Dominika i te wa o te whakawhiti me te whai i nga whakamatautau. Na reira, ka horoia ana kotiro ataahua ki te kaukau koura me te kaukau. Katahi ka whakatakotoria ia ki roto i tetahi moenga maenee, mahana i roto i tetahi ruma whakapaipai mo nga tauira rangatira me nga tauira wahine. I hinga a Dominica ki tetahi moemoea rereke, ko tana hiahia whakamutunga ko te noho tahi me Prince Oenomaus , he nui te aroha me te aroha ki a ia.
  A, no te wa i awhihia ia e te atua Morpheus, ko ia
  I rongo ohorere a Dominica e pupuhi ana te hau ki runga i tona mata, e noho ana ia i runga i te tuara pahekeheke, he kirikiri. A ko nga kapua e whiti ana.
  Na ka tahuri te kotiro ra, ka kite i tetahi tamaiti ataahua, uaua, i mohio tonu ia. Ae, ko Prince Oenomaus, i noho hei taurekareka. Na inaianei kei te eke ia i runga i te tarakona iti, e toru nga upoko. E rere ana tetahi kotiro ki tona taha matau. He tino ataahua, he reka hoki, he koura- whero makawe. He pakeke ake ia i a Oenomaus. A kei te taha maui he tama. He makawe ataahua ano hoki , he ataahua, he tino uaua, he kanohi whakaatu. He roopu tamariki penei me nga peketua me nga patu. He mowhiti ano te kotiro ki ona matimati me ona ringa.
  I rongo te tarakona i te taumahatanga ake, ka tiimata ki te pupuhi i ona parirau kia kore ai e hinga.
  Ka ruia e te kotiro a Margarita tana rakau makutu ka hamama:
  - Ko wai koe? No hea mai?
  Heoi, i mohio a Oenomaus ki a Dominica ka kii ma te maia:
  - He mea whiriwhiri tenei mai i te ao whenua. Me whakaora e ia te wahine kaha ake o to tatou ao, e ai ki nga poropititanga.
  Ka ataata te kotiro a Margarita:
  - Mai i te ao whenua? I wheako koe i te Pakanga Patriotic Nui?
  I whakapumautia e Dominica:
  - Ae, ko reira!
  Ua ui maite te vahine pionie:
  A nohea te paahitanga?
  Ko te kotiro i patua, kaore i iti te maia, ka whakahoki:
  - Mai i te rua tekau ma rua o Hune wha tekau ma tahi ki te iwa o Mei wha tekau ma rima, kaati, kare, i toa tatou!
  Ka whakahoki a Margarita me te ataata:
  - E mohio ana ahau i toa matou! Ki te kore e kore matou e korero ki a koe. Ko te tikanga he tangata whenua tatou, kua marara noa i te wa. Ano te pai ki te tutaki i tetahi tangata no to ao whenua, me te mea nui atu i to whenua!
  Ka whakahoki a Dominica me te tangi:
  - I te mutunga o te Pakanga Patriotic Nui, kaore ano taku koroua i whanau. He korero roa tenei mo tatou!
  I korero ano a Margarita me te tangi:
  - A kihai ahau i ora ki te kite i tona otinga. I taronahia ahau i te marama o Hanuere '44. Engari i whakapono ahau ki to tatou wikitoria. Kua tukuna kētia a Kiev, a ka haruru a Stalingrad me te Kursk Bulge. Aue te pouri ki te mate ka tekau ma rua noa koe , kaore e uru ki te Komsomol.
  I miharo a Dominica:
  - Mena kua mate koe i mua, he aha te mea he kotiro tonu?
  Ka peke a Margarita:
  - Kaore au e mohio ki tena. Tata ki te kotahi rau tau kua pahemo mai i taku matenga, ka noho tonu ahau hei tamaiti. Engari tera ano tetahi atu: Kaore au i te koroheketanga, kaore ano he whakakii i oku niho!
  Ka kata a Dominic ka kii:
  - Ae, he tino kino te koroheketanga, he mea whakarihariha noa!
  Na ka timata te kaiwaiata kiriata ataahua ki te waiata;
  He nui te pouri o te tangata,
  Ka whakaaro pea te katoa mo ia!
  I heke nga roimata ki runga i tenei moana,
  Ka wera te wehi o te tangata i te ahi!
  
  Nga tau ngokingoki i ia tau i roto i te waka,
  Ka mirimiri a Kuia i te henna ki ona paparinga!
  Na tetahi mea i pa ki te ahua hiroki o te kotiro,
  Kare au i te marama no hea nga weriweri!
  
  He aha i marama ai te karauna o te taiao?
  Ko te kaihanga miihini me maroke ohorere!
  Ko te tangata nana te kaha o te hau ki te kaata,
  Kaore e taea e ia te pa ki te kino o te koroheketanga!
  
  Ko te ataahua ka waiho hei ahua ke
  Na kei te memenge te toa i mua i o tatou kanohi!
  He rangi kino inaianei,
  A i te po ka mamae ahau i te wehi mohoao!
  
  Engari kaore ahau e whakapono karekau he whakaoranga,
  Ka taea e te tangata te tautohetohe ki te Atua!
  Kia noho tonu ai te whanau pai,
  Kia pai ai te piki o te huarahi ki runga, kia titaha!
  
  Ko nga kuia kua kore e korikori,
  Kia whakama te koroheketanga i runga i te whakama!
  Na te tangata, te tama kaha a te ahunga whakamua,
  Ka titiro ia ki te tihi o te oranga me nga kanohi kanapa!
  
  A he ataahua mutungakore
  Ka rere nga ra ano he awa!
  Ka puta te atawhai tangata
  Inaha, ka ma, ka rangatira te ngakau!
  
  Whakapono, ka tae mai te ahuareka hou,
  I roto i nga tau, ka piki ake te whakaaro nui!
  I muri i nga mea katoa, kaore te huka e tau ki roto i te tinana taitamariki,
  Ka rite ki te tamaiti kura e hikaka ana ki te ako mo te rima!
  
  Kei runga ake te tohu, haere mai, kimihia,
  Ka hoki ano koe i te whakamatautau mo te kotahi rau nga wa!
  A ka taea e koe te kai keke Aranga me te honi,
  Inaianei kua noho hei kotiro tawhito!
  Ano te ataahua o te waiata a Dominika, he tino primadona. A ko ana waiata he tino tinana, he kirikiri, he rite ki te tangi o te po.
  Ka tuohu a Enomai hei whakaae.
  - Kaore e taea e koe te tautohetohe ki tenei !
  I korero a Boy Dobrynya:
  - He kino te koroheketanga. Engari i whiwhi au i nga aporo whakaora mo maua ko taku wahine. Mena ka kai koe i te iti o enei mea, kaore koe e koroheketia, kaore koe e huri hei tamaiti. Katahi tetahi makutu poauau e kai ana i a ia ano ki nga aporo pera. He kuia ia, engari ka mutu i runga i te poti. No reira me mohio koe ki te ngawari i roto i nga mea katoa, me te mahara ko nga reanga katoa ka ngohengohe ki te aroha.
  I korero ohorere a Enomai:
  - Kei te kaha te manawa o taku tarakona! He uaua ki a ia te kawe i nga taangata e rua, ina koa ehara a Dominica i te tamaiti, engari he kotiro tino nui me te uaua. Kei te hiahia ia ki tetahi panui hou!
  Ma te maia i kii a Margarita, ka paopao ona matimati:
  - Ka puta he panui!
  I puta tuatahi mai tetahi tarakona iti e toru nga upoko ki te rangi. Engari ka tukuna e te kotiro piripono he hihi o te kaha ki a ia, a ka timata te tarakona ki te tipu.
  I miharo a Dominica:
  - He mahi makutu tenei. Koinei taku wa tuatahi ka kite i nga tarakona e whakaarahia ana.
  Ka whakahoki a Margarita me te ataata:
  - Ehara nga tarakona i te tangata, he ngawari ake te whakaara i a raatau!
  Ka nui ake te rahi o te kararehe ki nga tarakona e toru. A ko tetahi atu mahanga o nga maihao, i tenei wa o nga ringaringa, ka kitea e Dominika i roto i te noho pai!
  Ua tuô te tamahine pionie:
  - Ka kite koe i te ngawari! Inaianei kei a koe to tarakona. Kia hari ki tenei!
  Ka korero te kotiro i whiua me te kata:
  - Ko tenei, he pai , engari he aha te take o te piki ki te pakitara me te koa?
  Ka kata a Margarita ka whakahoki:
  - Kaore koe i moemoea mo to tarakona?
  I muhumuhu pono a Dominica:
  - I moemoea ahau mo taku ake helicopter. Engari kaore ia i whai wa ki te whiwhi moni mo ia. Na kaore he mea hei tino koa!
  Ua tapao o Enomai ma te ataata:
  - Engari i moemoea ahau mo tetahi tarakona whaiaro.
  I whakapumautia e Dobrynya:
  - He pai te tarakona whaiaro! Heoi, ka rere ano taku hoiho toa ki te mahi makutu. Engari mo nga karakia motuhake, me utu nga tohunga makutu ki te koura. A ko te tarakona he utu.
  Ka tapiritia e Margarita:
  - He pai hoki te tarakona na te mea ka taea e ia te whangai i te wai anake. Kaati, tapirihia he taru iti ki runga, ka pai. Ka manawa ahi ia.
  Ka ui a Dominica, me te miharo:
  - I tino whawhai koe ki nga Tiamana?
  Ka whakahoki pono a Margarita:
  - Kaore au i tino whawhai. He nui ake taku mahi i roto i te matauranga me te whakawhitiwhiti korero. I hikoi ahau i roto i nga kainga me waenga ngahere. Kaati, ko te tangata he putea a te tangata tono me te kore hu mai i te takurua ki te takurua ka whakapae. He pono, i whakatohia e ia nga pupuhi ki runga i nga Nazis i nga wa e rua. Ae, ka pupuhi noa ia i te wa i mau ai ratou i ahau. Ka pupuhi ia tae noa ki te matā whakamutunga. I mau ia. Kaati, i tukino ratou i ahau, ahakoa i tere, a i oma ratou ki te whakairi i ahau, i te mea ko te Ope Whero kei te anga whakamua ki tera huarahi. Me kore kua taea e ratou te whakamamae ia ia kia roa ake.
  I tetahi wa ka whakamoehia e ahau etahi atu pirihimana e rua, ka tukuna atu ki nga kaikorero. Ae, e kore ahau e hanga i nga mea, engari he maha nga haerenga.
  Ka ui a Dominica me te ataata:
  - He ota kei a koe?
  Ka whakahoki a Margarita me te tangi:
  - Kao! Ko te mētara anake "Mo te Maia", i whakaarohia he iti rawa ahau ki te whakawhiwhia ki tetahi mea nui. Ana, kaore au i te mohio mena i whakawhiwhia ratou i muri mai me pehea ...
  I korero a Oenomaus:
  - I te tekau ma rua nga tau, kaore i te kino mo te kotiro ki te whiwhi tohu hoia! Korero mai ki ahau, kei te pehea koe?
  Ua tuô te tamahine pionie:
  - Ae, ae, korero mai ki ahau, kua oti te hanga communism ka mutu nga pakanga?
  Ka tangi a Dominica ka whakahoki mai ma te maia:
  - Kao! I tino kino rawa atu mo nga pakanga. Engari kaore au e pai ki te korero mo tena. Engari kua kino rawa atu te tangata.
  I kii te tamaiti a Dobrynya:
  - Kia pai ake te korero mo nga mahi makutu. Ki te kore ka timata koe ki te korero mo nga taika...
  Ka whakapouri a Margarita:
  - He aha to mohio mo nga taika?
  Ka whakahoki a Dobrynya:
  - I roto ahau i te ao tino whanake ake, kei reira ano enei taniwha whakarewa. Ka pupuhi nui, ka tino kino. He mea whakarihariha ki te mahara ki a raatau.
  Ka ataata te kotiro kaihaka, ka mea:
  - I ringihia e ahau te onepu ki roto i te taika hau o te tank Tiger. Na ka mutu ia. I pena. Na ka whakamahia e ia he oka ki te wero i nga wira o nga motuka Nazis. He kotiro iti ahau, a he ngawari ake taku mahi i tenei.
  Ka kata a Dominic ka kii:
  - Ka pai! He wahine toa paionia koe. Me hanga kiriata mo koe me te tuhi pukapuka mo koe.
  Ka tangi a Margarita:
  - E mohio ana ahau, tera ano etahi - "Red Devils", hei tauira. I te nuinga o te waa, kaore au i whakapono noa ki te Atua, engari i etahi wa ka mahi au i nga mea e whakama ana ahau inaianei!
  Ka korero a Enomai me te ataata:
  - Ka tupu. I etahi wa kare nga atua i te tino pai. Engari ahakoa he aha, he wahine makutu tino mohio koe inaianei, me...
  Kaore ia i oti. He kahui makimaki e rere ana i mua i a ratou. I tawhiti atu ratou, engari na te tino tirohanga a te tama elf raua ko te kotiro makutu i kite atu e toia ana e enei primate whai pakau te neke atu i te tekau ma rua nga tamariki ki te kupenga. Ko nga tama tane me nga kotiro pouri e oma ana, e tino mamae ana i te rere, ka maka ki runga, ka motuhia nga tinana o nga tamariki e nga mahanga rino o te kupenga.
  I kite ano a Dominica i tenei ka karanga:
  - Me wetekina e tatou nga tama!
  Ka tuohu a Dobrynya ka unuhia tana hoari me te tangi:
  - Ka maia tatou ka haere ki te whawhai,
  Mo Ruhi Tapu -
  Ka whawhai tatou me te hoari,
  Kaore au e hoko!
  I kii a Dominica, e whakaatu ana i ona niho:
  - Ko te tikanga, he tino pai ki te awhina i nga tamariki. Engari he nui to tatou kaha? I panui ahau i tetahi korero pakiwaitara mo nga makimaki rere, me te ahua he tino kaha!
  Ka tuohu a Margarita me te waiata:
  He pono he kaha nga toa o te pouri,
  Ko te kino te whakahaere i te ao me te kore e mohio ki te maha...
  Ki a koutou ia, e nga tama a Hatana,
  Kaua e pakaru te mana o te Karaiti!
  I korero a Dobrynya:
  - He rereke nga hoa whawhai. Na te mea he kaha ratou, hei tikanga, kaore i aukati i a maatau!
  Na ko te whaa me nga tarakona i tere i muri i nga makimaki rere. He tekau ma toru o ratou - tekau ma toru o ratou. He rite tonu te tokomaha o nga tamariki kua mauheretia. A koinei te pono kino o te pakanga.
  Ka tere atu a Margarita, ka whakatata atu ki nga makimaki rere, ka karanga:
  - Tukua nga tamariki kia haere, e nga taniwha!
  Ka whakahi te rangatira o nga makimaki:
  - Haere atu e hine, ki te kore ka takaihia koe e matou.
  Ka whakahoki maia a Margarita:
  - Kao! Ka tukuna e koe kia haere, kei whawhai koe ki a matou!
  Ka aue nga makimaki, e hura ana o ratou niho tio:
  - Kaua rawa!
  Tokowha o ratou i noho ki te pupuri i te kupenga me nga tamariki, ko te toenga i oma ki te roopu iti o nga kaiwhakaora.
  I ruia e Dominica ona ringa, ka puta mai he saber i tona ringa.
  Ka ui a Margarita:
  - E mohio ana koe ki te taiapa?
  Ka whakahoki a Dominica ma te maia:
  - He ariā! I mahi ia i roto i nga kiriata.
  Ka kii te kotiro rangatira:
  - Ka whai hua tenei ki a koe.
  I waiata te kotiro wahine:
  Kua tae ki te wa ki te piu i to hoari,
  Kua tae ki te wa kia tere...
  Kua tae ki te wa ki te wiri i to hoari -
  He aha mehemea ka whai hua!
  Tuhia ki to pukamahi -
  I ia wharangi!
  Kua tae ki te wa ki te piu i to hoari,
  Kua tae ki te wa ki te piu i to hoari,
  Kua tae ki te wa ki te piu i to hoari!
  Muri iho ka kata te tokowha. A ka ngana nga makimaki rere ki te whakaeke. Ko ta ratou neke ano he manu aute e whakaeke ana i nga pihoihoi.
  I whiua e Margarita te rangatira o nga makimaki rere ki te rakau makutu me nga mowhiti makutu i ona waewae kau. Na ka tino kaha te patu.
  I ohorere te rangatira, ka huri tonu tona mahunga hei keke kokonati tino reka. A ko nga waewae o te makimaki e rere ana i te hihiko. Ko etahi atu makimaki rere e whiowhio ana i te wehi.
  Ko tetahi o ratou i oma atu ki te tokowha, engari ka pa te rae o te tama a Dobrynya ki tona rekereke kau, na te makimaki, ka kaha te whiu, ka huri.
  Ka huri a Dominica i tana hoari ka tapahia te haona o te makimaki rere, ka waiata:
  Kei roto matou i te ngahere i te whenua o nga makimaki mohoao,
  Ka whawhai tatou ki nga pakau i te rangi...
  Te hopu ki te kai panana maoa -
  Whakairihia te tangata tahae tamariki i te rakau!
  I patua ano e Oenomaus te makimaki, i tenei wa i runga i te parirau, ka whakahi:
  He hoia ahau no te marama, i runga i ou turi he mohoao,
  Ka tahia atu e ahau nga hoariri o te Matua i te mata o te whenua!
  Na ka hanga e ia he ahua tokowaru me nga hoari. I muri i tera, ka karohia e te tamaiti te primate i taotu. A, ka pakaru te tarakona ki te mura, ka hamama te makimaki matapo. I taua wa ano he kakara o te wera.
  Ko nga kaiwhawhai tokowha i haere ki te whakaeke. I ngana nga makimaki ki te whakaeke. Na nga tarakona ratou i patu ki te ahi e tahuna ana nga parirau o nga primate ki te ahi. Na ka hongi parai.
  Ka mau te kotiro a Margarita me te tuku i nga awa makutu. A, ko te makimaki i muri mai he donat tiakarete hei utu mo te upoko.
  Ka mau a Dobrynya i tetahi makimaki i te taha o te parirau me ona maihao kau, ka whiua ki tetahi atu manu. Na ka tu he tukinga ki nga korakora.
  I waiata te Titan Boy:
  - E mohio ana koe, kei ahau te kaha kanapa,
  Ko te hoa ki a ia he rite ki te takaro ki te tarakona!
  Na ka tapahia e te kotiro a Dominic te parirau o te makimaki ki tana hoari. Ka titaha ia, ka puta he puna toto papura. I muri i tera, ka pakaru ia ki tana hoa.
  I whana e Dominica tetahi o nga mea pakau i roto i te kauae me tona rekereke kau, ka tangi:
  Ana, pai, i moe te mea hanga i roto i te otaota,
  Kaati, i whana ahau ki te kauae...
  Kaati, i toia ahau e ratou ki runga i te totoro -
  Me mihi ki a koe mo to oranga !
  Na ka whiua e te kotiro tetahi atu makimaki ki te mahunga ki te hoari. I muri i tera, ka timata nga mea hanga ki te oma atu. I taua wa ano, tokowha nga pakau pakau i ngana ki te tango i nga whakarau, nga tamariki kua mau ki te kupenga.
  Ka pupuhihia e Margarita tetahi kurupae makutu ki a ratou, ka huri katoa te makimaki ki te poroi hinamona me te hukapapa.
  Ko te toenga ka oma ma te hamama, ka tuku i te kupenga. Na ka timata nga tamariki herehere ki te hinga.
  Ka karanga a Margarita:
  - Kia mau ki te kupenga, haere mai, kia kaha.
  Na ka rere ia ki runga ki te tarakona. Tokotoru atu nga kaiwhawhai i rere ki muri i a ia.
  I waiata te tama a Dobrynya:
  Aue, tamarikitanga, tamarikitanga, kei hea koe e rere ana?
  Aue, tamarikitanga, tamarikitanga, kei hea koe e tere ana...
  Ki tonu i nga makimaki huruhuru, e mohio ana ahau,
  Kei te hopu ratou i a koe mai i nga whenua rereke!
  Na ka mau te tama-toa i te kupenga ki ona matimati. Heoi ano, ko te tane i roto i nga tarau poto he painga. He mea kino mo te pakeke te hikoi kore he putu, engari mo te tama he mea maori, ka taea e ia ona waewae kaha ki te mahi.
  Ka whakaroa te tokowha i te kupenga taka, ka timata te heke marie.
  Ka korero a Dominica me te ataata:
  - Kaore au e pai ki a koe he wahi pani,
  Kaore au e pai ki a koe i nga ra uaua ...
  Kia riro te ao hei pararaiha marama,
  Ma te Ariki tapu e tiaki nga tamariki!
  I rakurakuhia, i haehaea nga taane, tata katoa he huu kau, haunga te kotiro kotahi i roto i te huatau, me te mea pea, he kakahu whakapaipai me nga hu i whakairohia ki te emeralds me te rupi.
  Ka tangi te kotiro:
  - Kia tupato, ko te roopu whakaora ko toku matua, ko te Tiuka, kua mau ahau i te taitara o Baroness!
  Ka whakahoki a Dominica me te katakata:
  Ka taea e nga kingi nga mea katoa
  Ka taea e nga kingi nga mea katoa ...
  Engari he maha nga wa ka pakaru
  I etahi wa ka noho!
  Marena mo te aroha
  Marena mo te aroha...
  He ngoikore mo koe, ko wai
  Ehara koe i te Atua, e te kingi!
  He ngoikore tetahi mo koe -
  Ehara koe i te Atua, e te kingi!
  I ata tau te kapa i nga tamariki. Na ka wetekina e ia te tukutuku. Ko nga tamariki - tama me nga kotiro - i rongo i te herekore. A ka whiti o ratou rekereke porotaka i a ratou e ngana ana ki te oma.
  Engari i aukati a Margarita i a raua ma te hamama:
  -E haere ana korua ki hea? Me pehea te mihi ki a koe?
  Ka mutu nga tamariki. Ka tuohu te kotiro barone:
  - He tika, nau ahau i whakaora i te whakarau. Hoatu ahau ki toku papa, a he nui te utu kei tou aroaro. A ma te toenga e haere ki reira - he tangata tono, he hu kau.
  I whakahe tetahi tamaiti i roto i nga mauhere:
  - Ko toku matua te tatau! A he huu kau ahau na te mea i mau ahau i te oma whakangungu!
  Ua ani o Margarita: "No te aha ratou i haru ai ia oe?"
  Ko te tamaiti Viscount i nuku i ona pakihiwi; he kiri kau, he uaua te tinana, he hiako, he wiri, a ko tana ahua ahua noa, ahakoa he tamariki, i tinihangatia tana momo.
  Ka whakahoki te kotiro barone:
  -I hiahia ratou ki te kawe i a matou ki Skelenton . He ruānuku kaha tenei e hono tawhiti atu ana ki a Koshchei the Immortal!
  Ka pakia e Margarita ona ngutu ka korero:
  - Ko Skelenton , he ruānuku kino me te rangatira o nga huānga, he tiger pango toi. Ka awhina pea tenei ki te whakaora i te taangata kaha.
  I kii te tama tama a Oenomaus:
  - I tua atu, he mea tika ki te wewete i etahi atu tamariki mauhere e mau hereheretia ana e te tohunga makutu moemoea. Ki te kore ka nui te kino o te ao.
  Ka patai a Dominica, kaore i tino maia:
  - E kore tenei e whakararuraru ia tatou i te kaupapa matua?
  I whakahē a Margarita:
  - Tauira! Mena ka kohia e koe nga taonga tekau ma rua katoa, ka taea e koe te whiwhi i te mana o te Atua Kaha Rawa. Na tenei ka taea ki te whakaora ehara i te mea ko te wahine kaha ake, engari ki te hanga i etahi atu mea pai.
  Ka karanga te tamaiti a Dobrynya:
  - He mea whakamiharo tenei! Na ka taea e tatou te mahi i tetahi mea kaore ano etahi atu toa i moemoea!
  I waiata koa a Dominika:
  Ko to tatou ao he kore aroha, he nanakia, he tinihanga,
  Ka rere te toto o te tangata ano he awa tupuhi...
  Engari he mohio te tangata, he rongonui mo tona ahunga whakamua -
  Whakatauhia nga raruraru i te wa e takaro ana!
  
  He maha nga whakatuma moemoea
  He nanakia, he pouri, he katakata te aitua...
  I heke to matou roimata kee i te pohehe -
  Titiro ki te rangi me te pouri koretake !
  
  A kia tika ki te whakaheke
  I roto i te riri riri, toto tangata...
  Whatiia te aho o te ora ki te hoari, ki te pere,
  E kore tatou e tuku aroha mo ake tonu atu!
  Ka ruru a Margarita i tona mahunga koura:
  - He pai to waiata Dominic, a ko nga kupu whai whakaaro ka pa ki te wairua! Engari kaore e ranea tenei...
  I waiata te kotiro wahine:
  Ka tino marama
  I ora ahau i te Matua...
  I tino waimarie ahau -
  Ko tenei anake kaore e ranea!
  Anake, anake, anake -
  He iti noa tenei!
  I takahia e te tamaiti Viscount tona waewae kau kia kaha rawa atu ai te haupapa i rere atu i te tarutaru karaka ka tangi:
  - Kati te waiata! Me haere ki Skelentom ka haehaea ia!
  Ka korero a Margarita me te tangi:
  - He roa rawa te hikoi. Me rere koe i runga tarakona, me kawe ranei ma te metaraona!
  Ka patai a Oenomaus me te ataata:
  - He mētara tāu? No reira kawea matou!
  Ka whakahoki te kotiro wehewehe me te tangi:
  - Me whakakii ano kia kawe te roopu katoa. Kia kai tatou i tenei wa. Kei te hiakai pea nga tamariki.
  Ka tuohu te kotiro baroness i tona mahunga, ka tangi ana whakakai taimana:
  - Ae, koinei tonu te mea me mahi. He ahi kei roto i taku puku!
  I kii te tama a Viscount:
  - He turi te puku ki te whawhai!
  Ko nga toenga o nga tamariki, ko te nuinga o nga kotiro, i tangi tahi:
  E hiahia ana matou ki te kai
  Whakatuwheratia nga kuaha kia whanui ake
  Ki te kore ka kai tatou i te tunu...
  He paramanawa nga kai tunu kai,
  A kia inu tatou ki nga apiha mahi,
  Ka whakangaromia e matou te ruma kai katoa
  A ka wawahia e matou nga rihi!
  I ruru a Margarita i tana rakau makutu. Na ka puta mai he tepu, he maha nga rihi me tetahi keke i runga.
  I waiata te kotiro me te koa:
  Kua kohia e nga tamariki mo koe,
  Kare rawa matou he para-
  Me nga kai pai,
  Ehara i te pāreti me te rai anake!
  Ka tuohu a Dominica ka kii:
  - Engari me horoi o ringaringa i te tuatahi!
  Ka tere nga tamariki ki te awa. Ko te kotiro barone anake i tu tonu. Ka tangi te kotiro wahine:
  - Kei te hiahia koe ki tetahi powhiri motuhake?
  Ka muhumuhu te kotiro barone:
  - A kua hoha ahau ki te whakamakuku i oku ringa me oku waewae ki te hunga plebeians!
  Ka whakahoki kaha a Dominica:
  - Na ka kore ahau e tuku ia koe ki te tepu!
  Ka kii te kotiro rangatira:
  - Ka whakaatu mai koe ki ahau, e te kotiro karekau ? Ae ra, maku koe e mea kia whiua.
  Ka tu a Dominika ka kapo i ona ringa:
  - A ko wai ka whakahau koe?
  I titiro whakamuri te Baroness. He roroa, he uaua a Dominica, a ko te papanga anake i hipoki i ona uma me ona huha. A ka kitea ko nga poroi uaua e huri haere ana i raro i te kiri taratara, a he taera o te puku kei runga i te puku. Ka taea e taua kotiro toa te patu i a koe.
  Heoi, i kii a Margarita i roto i te reo whakamarie:
  - Me horoi katoa o tatou ringa. A, mena he pakeke koe, Dominica, me waiho he tauira mo matou. No reira me horoi tahi tatou katoa.
  Na ka ahu atu ia ki te awa. Na kei a ia te kotiro Baroness me Dominica. I whakamahana te wai e nga ra e wha, he ngawari, he mahana, no reira he pai te horoi. I kauhoe ano nga tamariki ki te awa. Na ka timata ratou ki te tauhiuhi ki tetahi ki tetahi.
  Ko Dominika ano he kotiro iti, ka waiata:
  Wai, wai, wai matao,
  Ehara i te mea he take i maringi mai i te peere!
  Na he ahua tino whakamiharo a tawhio noa. I tipu nga puawai whakapaipai o nga momo ahua ki runga i nga rakau puihi. A ko nga puawai o enei puawai he rereke nga tae me nga atarangi. Whakaarohia nga puku e kanapa ana me nga tae katoa o te aniwaniwa me te kanapa i roto i nga hihi o nga ra e wha.
  He tino ataahua tenei. Ka rere nga pepeke te rahi o te toroa, he ahua neke o ratou parirau, he rite ki te pakaruhanga o te ngaru moana. Na ka puta he nekehanga whakamiharo.
  I waiata a Dominica:
  Ko nga pakau o tera pepeke
  I tino pai ratou...
  Kua ngaro te rongo o te tama,
  Na ka mea ia mai i te ngakau ...
  Ko te viscount taitamariki, ka pupuhi, ka kii:
  - Ae, he ataahua a tawhio noa ...
  Inaa, he maha nga rakau i rite ki nga hiku whakapaipai o te pikake. A, i runga ake i a raatau, i tua atu i nga rerehua, ka nekehia ano e nga tarakona konukawata o ratou parirau. A i roto i te ngahere ka rangona te tangi o nga manu whakahirahira. He tino whakamiharo, he mea whakamiharo hoki o raatau reo, ka miharo noa koe.
  Dominica tweeted:
  rongo koe i nga manu mangu e waiata ana?
  Ko nga potiki me nga oriole kei te kaha...
  I etahi wa ka tangi nga kaihe, nga kaihe penei,
  Kei te oma huu nga kotiro!
  Ae, he tino rorirori tenei ahua.
  Ka mutu te kaukau, ka haere nga tamariki ki te tepu. A ka nui to ratou ahua, ka waiata ratou i runga i te koa;
  Na te patupaiarehe pai i homai
  He maha nga taakaro, he momo rereke...
  I whanau tatou i te kaha nui,
  Ka rite ki nga manu me nga kararehe!
  
  Ka takaro nga tamariki i te marama o te ataata,
  Kua tae mai te koa nui ki te ao...
  Ka tae tatou ki reira i te piro tuatahi -
  Ahakoa i roto i te ioka i haurangi, te kaihe!
  
  Ka oma matou ma te huu kore i roto i nga topata tomairangi,
  He maha nga whakaaro whakamiharo o te ao...
  Ka maturuturu nga roimata peara o nga tamariki,
  Whakapono mai ki ahau, ka hari ake to wairua!
  
  Ko te kino Koshchei kei te whakaeke ia matou,
  Kei te tere a Baba Yaga ki te moata...
  Ka whiua e ratou tetahi kotiro karekau ki te whiu,
  Na ka waipuke te awa i nga pareparenga!
  
  Engari e kore matou e oma, e tama me nga kotiro,
  Ka whawhai tatou ano he titan...
  A ka tino marama to tatou reo,
  Pērā i te pūoro pionia, pahū!
  
  Ae, ehara nga orcs i te aukati i a tatou,
  E kore koe e mataku i te taratara porangi...
  Ka nui te utu mo te toa,
  Mena karekau te tamaiti i te tukino!
  
  He aha te nakahi Gorynych mo nga tama toa,
  Karekau he arai mo tatou, e hikaka ana tatou ki te whawhai ki te kino...
  Ka hoatu e matou ki a ia he puranga o te pupuhi,
  Na ka tutakina e matou ki roto i te whare witi!
  
  Mena ka pupuhi mai te koroni kino i te pu,
  Na ka whakahoki tatou ki a ia me te peera...
  Kati te pani i o ngongo e tama ,
  Kia hinga tatou ia Hatana kotahi!
  
  Ki te whawhai toto, tapu, tika,
  E hine maia, e oma tama...
  Ka rangatira tatou i te mana tapu,
  Kia kaput te tarakona kino!
  
  Kaore he takutai pai ake mo o tatou hoa aroha,
  Kia hopukina he harotoroto ika katoa...
  Mo te whakaaro nui ki a Elfia tino ataahua,
  Ka tohu te tama he tino pai ia!
  
  Kia tino ataahua te ao
  Kia tupu ai nga puawai o te pararaiha ki roto...
  Ahakoa te whawhai kino i etahi wa,
  I muri i nga mea katoa, ka tutuki nga moemoea i roto i te marama!
  
  Kare, kare rawa tatou e noho ki raro i te hoariri,
  Me kii e nga kotiro, e tama haere i mua...
  Ka takahia e tatou te ope whakaponokore ki raro i o tatou waewae,
  Ka tukuna e matou he nama mo te toa!
  
  Whakapono mai ki ahau, ka mau tonu te raumati i te ao,
  E kore e pahemo to tatou tamarikitanga...
  Ka tino waiatatia nga mahi a nga hoia,
  A haere i runga i te pakanga wikitoria!
  
  Ana, ka hinga tatou i nga Orks katoa,
  Ka mutu te whawhai me te wikitoria whakahirahira...
  He mea whakamiharo i roto i toku wairua ma,
  Ka whakaarahia e matou te hoari, te whakangungu rakau kaha!
  Ka waiata nga tamariki i te waiata nanakia , ka noho ki te tepu. I timata ratou ki te reka ki te kai parera parai, tunua, ika me nga rihi taha.
  I uru atu a Dominica ki a ratou. I tapahia e ia tetahi poro ki te maripi ka kii:
  - Tino pai te mīti!
  Ka tangi a Margarita:
  - Ae, me pehea taku mahi makutu? Whakaae, kaore e taea te rereke mai i te mea pono!
  I kii te kotiro Baroness:
  - Ae , tino pai te kai, engari me pehea te ika?
  Na ka whakamatau ahau i tetahi waahanga. Inaha, he mea whakamiharo te kai. Ka kai nga tamariki, ka kite i te harikoa:
  - He aha te momo rihi, he aha te momo rihi,
  Ko taku hiahia ka taea e au te kawe i nga mea katoa me ahau ...
  He pouri te ahua o te teepu kaore i te penei tonu -
  Ka whangai noa ratou mo te patu!
  tetahi o nga kotiro kare he hu , ka tono mea:
  - Ka taea e au etahi monamona tiakarete?
  Ka kata a Margarita me te wawao i tana rakau. I runga i te rakau e rite ana ki te hiku o te pikake, ka oma tonu nga koeko ki te teepu, ka huri hei kaho ataahua, ahua kararehe me te ahua ika, kua kapi ki te tiakarete me te whakakiia whakamiharo.
  Ka tangi nga tamariki:
  - Ano te rawe o tenei , me te hiahia hoki ki te aihikirimi!
  I taua wa, he maha nga kiore nunui me te huruhuru ngangana i peke mai i raro i te tarutaru karaka ka ngana ki te patu i nga tamariki. Ka tangi ratou i te wehi, he rite te rahi o ia kiore ki te wuruhi pai. I patu a Margarita i a ratou ki te uira mai i tana toka makutu me nga mowhiti makutu o ona waewae kau. I whakamahia ano e Dominica tana toka makutu ki te tuku i te pulsar.
  I puta mai nga karaehe waina koura me te aihikirimi puhoi me te ahua o nga puawai whakamiharo. Ano, ki te rōpere, piki, rōpere mohoao me ētahi atu hua nehenehe.
  I muhumuhu a Dominika me te tohu, me te tohu ki te karaihe waina nui rawa atu, i puta mai ehara i te koura anake, engari he taimana. A ko te aihikirimi i roto i te ahua o te whakapaipai whakamiharo, i whakatakotoria ki nga tae katoa o te aniwaniwa. Na te ataahua o te ahua.
  I kii a Margarita:
  -Kei a koe he rakau makutu i hangaia mai i te uaua ngakau o te tarakona - he onge tenei. I whiwhi koe i hea?
  Ka whakahoki pono a Dominica:
  - I te whawhai! A he pono tenei me te maia!
  I waiata a Oenomaus me te koa:
  Aue te mate mo te tangata e whawhai ana,
  Me te kotiro ataahua i te whawhai...
  Mena kei te riri te hoariri -
  Ka patua e ahau te poriro! Ka patua e ahau te poriro!
  Ka tangi te tamaiti a Dobrynya:
  - He aha koe, e hine , he aha koe i waiata pera ai? Me waiata tatou: me te tama kaha ki te whawhai! He tika ake, ahakoa he tangata kaha ki te whawhai. He tama tane noa matou ki te ahua, engari mo nga tau kua noho taane!
  Ka kata a Oenomaus ka kii:
  He tamariki tonu tatou mo ake tonu atu,
  Ka huri noa nga tau!
  Ka kata a Dominika ka korero:
  - I konei ka whai ao pakiwaitara me te panonitanga.
  I muri i tera, ka timata ia ki te kai i tana aihikirimi. He rawe noa te reka. Koinei te tino ataahua i puta mai. Na ka horapa te reka me te ngawari o te aihikirimi puta noa i te arero o te kotiro.
  Ko te tamaiti a Dobrynya, i muri i te ika me te kai, ka mihi ano ki te kirikiri. He tino mea tenei, reka .
  I ngana nga tamariki ki te kai i runga i te ahua mohio, kia kaua e piro. Ae, he mea whakamiharo te aihikirimi kiore kiore.
  I kii a Dominica me te ataata kanapa:
  Ano te pai o te mahi makutu,
  Ka huri te kiore kino hei aihikirimi...
  Ka whiwhi matou i te toka rima -
  Ma te mahi i tetahi mea kaore rawa e tika kia mahia!
  A ko nga katakata a nga tamariki hei whakautu. A he tiiri makona...
  He haruru i te rangi. I tetahi wahi mai i te taha e rere ana tetahi tarakona nui. Mai i tawhiti he ahua iti, kaore i te mataku, ahakoa ona mahunga e whitu. A ko te ahua o te taniwha i runga i te ahua kino.
  Ka kata nga tamariki, ka timata ki te whakakini ki a ratou ano. He tino ngahau tenei. A ka pakipaki i te nikau.
  Ko te mea he tangi.
  a Dominika ka whiua te boomerang me ona matimati kau. Ka rere atu ia, ka tapahia te puku, a, i te ngahuru ka pa te ataahua ki te kaha mai i te rakau makutu. I puta mai he keke nui i te ahua o te potae potae a Napoléon, he mea kapi ki nga poppies, rōhi me te putiputi kānga.
  Kua kai pai nga tamariki me te oha ki te koha me te ngakau hihiko.
  Ka kii te tama a Viscount:
  -He tino pai nga keke, engari me mau tonu koe ki te whakaōrite...
  Ka kata a Dominika, ka waiata:
  He tunu kai mo taku ra whanau,
  I tuhi mihi au mo te keke...
  Na ko te tuhi i tae mai i te kirīmi -
  Kua tae ki te wa ki te haere ki te taone nui o San Remo!
  I muri i tera, ka mau te kotiro, ka whakarewa ano i te boomerang. Na ka rere ia, ka rere, ka whati. Na ka mau ano te kotiro ki a ia me ona waewae kau, ka waiata:
  Kaua e titiro iho ki te keke
  Ka tae mai te wa ka mate ano koe ...
  Ka whiowhio te taro kanekane ano he matā i te temepara,
  Ma te kai ka tino wiri koe i a koe ano!
  I horomia e te kotiro baroness tetahi wahi keke me te potae potae, ka mitimiti i ona ngutu me te kii:
  - Te reka! Engari kaore e pai ana.
  I kii te tama a Viscount:
  - Kare e roa ka ngako.
  I waiata a Dominica me te ataata me te katakata:
  Mo te koko a mama , mo te koko a papa,
  Na mo te kuia he punetēpu ...
  Me te taha o te moenga!
  Ko nga tamariki, ka tino taumaha i muri i te kai, ka taka ki runga i te tarutaru ngawari, karaka, ka hongi ki o ratou ihu. Waimarie karekau he namu konihi, he pepeke ranei i konei. Ko nga mea i rere he nui, kaore i ngau, karekau he raruraru ki a ratou.
  Ua ani Dominica ia Margarita, ua uâ atoa te tamahine pionie e ua tapo"i oioi i to "na vaha i to "na rima:
  -Ka moe koe ranei?
  Ka whakahoki te wahine toa rangatira:
  He aha, kaore e taea e te kotiro te moe i roto i te tukino me te manukanuka?
  Kei te kopikopiko te wahine taumau i te huarahi ngahere...
  Ka kopikopiko ia i roto i te tarutaru miniti, kahore hoki e mohio ki tetahi mea,
  Me nga whakakatakata me nga mahi whakaari!
  Ko te tama toa a Dobrynya kua hongi ki tona ihu.
  Ae, he maha nga haerenga a nga tamariki.
  I waiata whakakata a Dominika:
  Ka moe tatou kaore he uaua,
  He pono, ae...
  Heoi ano, he aha te uaua,
  Ka oho tatou i muri mai!
  . UPOKO No. 9.
  I oho ake a Dominica ka puta mai i te moemoea makutu i kawe ia ia ki te ao whakarara. I muri i tera, ka horoi te kotiro i a ia ano ka horoi ma te whakamahi i tetahi taputapu koura. I parai ahau i oku niho ka haere ki te parakuihi.
  I reira ka tutaki ia e etahi atu kotiro me nga kotiro o te akomanga rangatira. Ka ruru a ringa me te ahua ohaoha. I reira ano he elves, he trolls wahine, he wahine hobbits he rite ki te kotiro, nymphs, dryads, kotiro tangata, ahakoa he tokoiti o ratou. He kamupene ataahua i huihui.
  Ko nga kotiro he kakahu whakapaipai me nga whakapaipai, engari he huu, kia pai ake ai te whakamahi i o ratou waewae i te wa o te makutu. A, i roto i te akomanga rangatira, he ahua rereke te matauranga - i whakarongo ratou ki nga kauhau i tukuna e te ruru ki te ahi tere, me te mahi i nga momo mahi. I whakaponohia kua mohio te kotiro ki nga kaupapa.
  He maha nga mahi a Dominica i oti i konei. I pupuhi ia mai i te rakau makutu me te whakarereke. Na ka muhumuhu ia i nga karakia. He maha nga huinga kupu uaua i panuitia ki a ia, a ka whakahoki ano a Dominika.
  I te mea he kaitapere kiriata, he maharatanga whakamiharo te kotiro, na te mea i te waahi ka hiahia ia ki te whakahua i nga korero maha.
  Na ka mahara ahau ki nga mea katoa. Engari he puawai katoa enei; ko te mea nui, ko te rapu taonga toi hei whakaora i te wahine kaha.
  Na ka noho a Dominika ki raro i te turanga lotus, ka hono atu ki ona waewae pakari, uaua me te whakatika i tona tuara. Na ka kuhu ano ia ki roto i te ao whakarara, i reira to ratou kapa e rapu huarahi hei whakaora i te wahine kaha.
  A i te wa tika. Na te mea i reira te koroke me te pohewa kaipahua e ngokingoki ana i runga i nga matimati. Ko enei tangata kino e rua kua horahia he kupenga makutu hei uhi i te tira huu e moe ana.
  Ka moe ano a Margarita, ka moe...
  I riro i te kotiro te mahi ki te pupuhi i te piriti. No reira i haere kau ana ia, i roto i te kakahu miro haehae me te putea rawakore, mo te tirotiro. Kei te ngahuru, kaore i te tino pai te rangi. He huka i te po, ka kapi te tarutaru i te haupapa, ka waiho nga waewae kau o te kotiro i nga tapuwae iti, ataahua. He tino makuku me te makariri, he ua konatunatua ki te hukarere.
  Ko nga matimati iti o te kaipara huu karekau he puru i te makariri me te makuku. Engari ma te maia i haere whakamua, me te tere haere.
  I taua wa ano ka waiata ia;
  Na te ua i marara nga maramara whetu puta noa i te rangi,
  Kua whakaritea e ratou he pou whakakoi mo te fascism!
  He para noa nga taika Tiger - he maakete puruhi paru ,
  Ko te Wehrmacht e tatari ana ki te hinga riri!
  Ko te Wehrmacht e tatari ana ki te hinga riri!
  
  Ko to tatou hoa a Stalin, te rangatira, te kaha o nga miriona,
  He pupuhi kirikiri, he pu mihini kei tona ringa!
  Ka taea e tatou te patu i te ope o Horoma,
  Ko to tatou kaha he monolith, waimarie i runga i te whenua!
  Ko to tatou kaha he monolith, waimarie i runga i te whenua!
  
  atu i ta tatou roopu ,
  Me pehea te whakaora i te iwi, te pai o te Motu!
  Ko Goebbels te mau, ki te reinga me te kore korero,
  A ka wikitoria, whakapono mai ki ahau, ahakoa nga rewera katoa!
  A ka wikitoria, whakapono mai ki ahau, ahakoa nga rewera katoa!
  
  Ko te ataahua o Ruhia, e mohio ana koe, he rongonui mo tona kaha,
  He whiri parauri taumaha tana!
  A i roto i nga whawhai ki nga fascist ka rongonui te taiohi,
  Ka ora mai te Whenua Marama, maranga ake!
  Ka ora mai te Whenua Marama, maranga ake!
  
  Kaua e tukua e Hitler tona ihu ki roto ki nga Ruhia,
  Ka whakaaro te tangata mustachio he Atua hauhautanga ia!
  Ka hikoi matou ma te huarahi o Berlin,
  Kare, ko te tangata ma te wairua e kore e waiho hei pononga.
  Kare, ko te tangata ma te wairua e kore e waiho hei pononga.
  
  He whero ta matou kara, he toto riri,
  Kua whiti kee te ra ki te Reichstag!
  Kore he koha nui mo a tatou tamariki aroha,
  Ki te maia te ngakau ka maru te wehi!
  Ki te maia te ngakau ka maru te wehi!
  Na ka oma ake a Margarita, ka ngau te makariri i ona rekereke, ki te piriti. He waea taratara huri noa, he pourewa pu miihini.
  Ka inu nga Tiamana i te moonshine me te auahi ahi. Ka oma atu a Margarita ki a ratou. Ko te kotiro iti, kakaho, karekau te ahua whakamataku ki nga Krauts. I tua atu, i roto i te makuku me te makariri, karekau he tangata, engari ko nga tangata tono whakamutunga, ka maia ki te haere kau kau.
  Na ka timata te kotiro ki te waiata ki a ratou i te waiata kino me te koa:
  He pani iti ahau
  Ka oma huu ahau i te hukarere i te makariri...
  Engari he tino marama te reo o te kotiro,
  Ka peia e ia te huka me te mea ma te kaha!
  
  Na te pakanga i mau toku whaea me te poma,
  Ko Papa, ko te tikanga, i karangahia ki mua...
  Ko te teina makawe mingimingi kua tio i te makariri,
  Ko te tuakana kei runga i te scaffold!
  
  I te hiakai, ka ngau ahau i te kirikiri taro,
  A kua whero oku waewae iti i te haupapa...
  Ko ahau te wahi i kai ai te kuri takakau
  Ahakoa he ataahua, he ataahua te kotiro!
  
  Ka taea e au te korero ki nga tangata katoa ma te maia me te maia,
  Ko te tikanga, ka mate te whawhai...
  Kare he aha ta tatou e whawhai nei,
  Ko te taniwha a Hatana te he mo tenei!
  
  Aue, kei te mamae nga waewae o te kotiro,
  A ka tino mamae ratou i tenei makariri...
  Ko taku hiahia kia wawe te ata o te marama o Mei,
  Kia rere te whatu kanapa!
  
  Kei te pirangi matou kia ataahua atu to matou whenua tupu,
  Engari te matekai, te makariri, te awhiowhio me te awhiowhio...
  E haere ana koe ki hea, e Ruhia kino?
  He mate uaua tera!
  
  He kotiro ahau, he tamaiti noa,
  I kaha ahau ki te wheako he maha ...
  I mahi ahau mai i te kohungahunga,
  E wha, e rima noa iho taku ako!
  
  He aha i puta mai ai tenei pouri ki ahau?
  Ko te mate kino o nga ngakau maru...
  Whakapono mai ki ahau, kua hinga taua kino,
  He aha te ahua he iti noa iho ka mutu tena!
  
  Engari ko te kotiro i raro i te ioka kihai i whati,
  I kaha ia ki te whakarite me te hikoi...
  He tamaiti ia, tawhiti atu i te tawhito,
  A he pai ki a ia te taahi kau kau!
  
  He ataahua nga tapuwae o te kotiro iti,
  Na Raphael i tuhi ki runga i a raatau ...
  A ka whakapono ahau ka koa te iti,
  Ka kite te Ariki i ana tamariki, whakapono mai ki ahau!
  
  Koia ahau i waiata ai i te waiata
  Hei whakakororia i te Atua, i te Ariki, i a Karaiti...
  Te ti'aturi nei au e riro te palaneta ei paradaiso
  A ka tutaki ahau ki toku papa, whakapono mai ki ahau!
  
  Katahi ka haere mai te wa, ka ara ano ratou,
  Ko wai i mate, ko wai i mate, ko wai i mate...
  A ka hari te koroheketanga me te tamarikitanga,
  No te mea ua hinaaro Iesu i te reira!
  
  Ae, ka tuturi ahau ki te aroaro o te Atua,
  Ka tutuki e ahau tenei waiata i roto i te hari o te marama...
  I runga i te ingoa o nga whakatupuranga katoa e heke mai nei,
  Ka hinga nga taniwha taihara!
  
  Na ka noho te kotiro ki te hari tonu,
  Me nga iwi katoa o Whaea Whenua...
  Ka memeha te rangi kino,
  E kore to tatou iwi e pakaru!
  
  Ka whiti ia, ka tuku i ona turi,
  I kihi i te ripeka hiriwa...
  He iti tana mahi mo te Atua, ko te ahua
  I heke iho a Ihu i te rangi mo tatou!
  
  Ka tata katoa tatou ki te Kaha Rawa,
  I tona ringa ataahua, aroha...
  Kia rere teitei ake o tatou whakaaro
  A ko te kaha kei te tamaiti, te ringa kaha!
  
  Na inaianei ka panui ahau i te inoi,
  Ka mea ia, E toku Atua, murua ahau...
  Inaianei kei runga tatou i te turanga me ia,
  A ko ahau ko te Karaiti, whakapono ki ahau, kei te haere!
  
  A ka haere tahi tatou me ia ki te rangi,
  A ka heke te ua koura ki reira...
  Ka whakakitea mai e Ihowa tona atawhai,
  A ka wiri tonu te hoariri !
  
  Ka mutu, he harikoa kei te ao,
  Kua tatari tatou mo te putanga mai o te Karaiti...
  Ka rere matou ano he anahera ki te hakari i runga i te rangi,
  He marama, he parakore te aroha o te Ariki!
  I muri i te waiata pera, ka mau te ngakau o nga Nazis, ka tukua te kotiro pouri ki roto ki te whakamahana, ka hoatu he ti wera ki a ia. I whakaaro a Margarita ki te whakato marie i tetahi pahū kua hunahia hei keke taro i roto i tana peke i raro i te reriwe, engari kaore he wa - ka oho ake ia.
  He tino tata te kaipahua, te kaipahua me te tarakona. Ko te ihu he puku, he ahua kino te kanohi me nga niho roa. He tino roa hoki ia, e toru mita pea. Ehara i te mea miharo i toia e ia te kupenga. A ko Nightingale he tangata momona, puwhero, he paparinga hamster, e puta ana nga niho o mua, he kakahu whakapaipai me nga mētara. Kaati, me te ngutu, te ahua o nga Prussians.
  I te kitenga karekau i puta te whakaeke ohorere, ka kuhua e te Nightingale the Robber nga maihao e rua ki tona waha ka ngana ki te whiowhio.
  I hoatu e Dominika he whana a tawhio noa ki a ia me tana rekereke kau. Na ka hamama te kaipahua i te mamae. I tuwhaina ano e ia he toto.
  Ka piuhia e te koroua tana karapu. Ka peke atu te tama toa a Dobrynya, ka mau ki nga makawe o te goblin, ka hinga ki runga ki tona tuara, ka whiua ki runga i a ia. I tukitukia te tipua ki runga i te tipu ano he cactus me nga puawai ka aue turi. A ko tona hamama rite tonu ki to te kaihe mohoao.
  Ka kata a Margarita. I ngana ano a Nightingale ki te whiowhio i te wa i pa ai a Dominika ki te kauae ki tana turi. Na ka whewhe ia.
  I waiata te tama toa a Dobrynya:
  Ka ui mai te koroke ki a matou,
  Kamo koe kei te haere mai koe ?
  Haere ki te taone -
  Kei a matou nga mahi!
  I ngana ano te koroke ki te whakaeke me te karapu. Ko te tama toa i karo i te whiu, ka whiua ano te tangata nui ki runga ia ia, no te mea kaore a Dobrynya i te kaha o te tamaiti. Na kei te pai nga mea katoa.
  Ka toro atu ano te koroke. Na ka piki haere ia. Ka oho ake nga tamariki ka timata ki te maka i nga koeko koura ki te rewera repo. Na ka patua ia e ratou, a hamama ana. A korikori.
  I ruru a Margarita i tana rakau makutu. Na ka timata nga koeke ki te huri hei keke, a pania ana e ratou te koroke ki te kirīmi, na reira ka wiri ia ano he taro i roto i te parai parai.
  Na ka hikina e Dobrynya Nikitich te Nightingale the Robber ki ona ringa totoro, ka whiua ki runga ki tetahi rakau paina taumaha me nga koeko hiriwa. Mai i te whiunga, ka tukinga te Nightingale, ka wiriwiri, ka akiaki i a ia ki te tuku i te wairua, katahi ka tuha toto.
  I waiata te tama a Dobrynya:
  - Nightingale the Robber, he tangata kino koe,
  A ka kaha ake te patu i to mata ...
  Kua mate koe inaianei, e te tangata kino ,
  Patua ano koe e te whiowhio!
  Katahi ka tangohia e ia, ka whiua ki te mahunga o tana mahunga. Ko te Nightingale the Robber he tangi ki ona taringa. Na ka tohu a Dominica i tana toka tohu ki te koroua, me tana mahi makutu uaua mo te hurihanga. A ka waiho hei kaha whakamate kei roto nga hiko o te kaha.
  Na ka ... He tangata puhuruhuru e toru mita te roa, a inaianei kei tona waahi he teepu e utaina ana ki nga momo kai tino pai me nga reka reka. Na ka rere mai enei kakara mai i tenei kihini whakamiharo.
  Dominica tweeted:
  - Ko enei huringa me nga merekara o nga merekara,
  Ka kite tatou i te pararaiha noa i nga mea katoa o te rangi...
  kanapa i nga wahi katoa ,
  Kia ara ake ano te Ariki Kaha Rawa!
  Inaa, kei runga i te teepu e takoto ana he koura me te karaka, he mea whakamiharo, he kanapa nga paepae whakarewa me nga keke, me nga kirīmi o te maha o nga tae me nga atarangi rereke, me etahi atu kai tino ataahua, me nga pupuhi kakara, nga mea tino reka katoa .
  A, ano te rawe o nga toka, i ruia ki te paura whakamiharo. Karekau he taapiri me te tango i konei. A ko nga mohiti i tauhiuhia ki nga cocktails mai i nga momo momo wai, me nga whakakii whakamiharo i miharo ki nga kakara me nga hoahoa reka me te kanapa. He aha te ahua o nga puku i reira.
  Ka ataata a Margarita i roto i te rangirua, ka karanga ma te miharo:
  -Nau i huri te rewera! Ana, kaua rawa e whakaaro ! Me kaha koe ki te mahi penei!
  Ka patai a Dominica ma te pohehe:
  - He uaua?
  Ka whakahoki te kotiro rangatira:
  - Ae, tata e taea! A i taea e koe te mahi penei.
  I taua wa, ka ngana ano te po kaipahua ki te whiowhio. Na ka wherahia e ia ona paparinga whanui rite hamster. Engari ko te tama-toa, ka mau tonu, ka whiua e ia ki tana tamaiti, engari he whakamate, ano he hama, he ringa. A ko te kaiwhiowhio, i te ara, ka patoto neke atu i te kotahi, he rite te ahua o te niho koura kua tukitukia.
  Na ka rere ia ki raro. Ka piko iho, ka totoro me te mea kua turakina ki waho. Engari ka peke ake, ka kuhu ano i ona maihao ki tona waha ka pupuhi. Engari hei utu mo te whio, ko nga mea katoa i puta ko te tangi whakapouri. A he tino katakata. Ka kata nga tamariki. Ka tangi a te Nightingale the Robber:
  "Ka horomia koe e ahau i roto i te wa poto, ka horomia koe e ahau, ka horomia koe e ahau, e kore ahau e tohu!"
  Hei whakautu, ka whana e Dobrynya, tenei tama toa, te kauae o te Nightingale me tana rekereke kore. Na ka rere ano nga niho. Ka maka atu ona ringa ki waho, ka okioki te rangatira tahae ki muri.
  Ka hamama a Dobrynya:
  Ko wai e kitea e tatou i te whawhaitanga, ko wai e kitea e tatou i te whawhaitanga,
  E kore matou e kata ki tera, ka patua e matou he namu!
  Ka patua koe e matou ano he namu!
  I tohu a Dominica i tana rakau makutu ki te Nightingale the Robber kua hinga. I kii a Margarita:
  - Kei te hiahia koe ki te huri i a ia ano?
  Ka tuohu te kotiro wahine wahine:
  - Me waiho he mea whai hua!
  I waiata te kotiro wehewehe:
  I herea te tamaiti e te raupapa rino,
  A kotahi anake taku kai hauora...
  Na te taumaha o te kawenga, ka puta ohorere mai he whakaeke,
  Na ka puta ko te mohio ipurangi o te mana nui!
  Na ka huri a Dominica, ka hanga i te ahua tino ataahua ki te waru me tana rakau makutu.
  Na inaianei, hei whakakapi mo te Robber Nightingale, ka puta mai he maunga reka katoa, nga dragees me etahi wahi o te aihikirimi.
  I rongohia he kata harikoa, ka timata nga tamariki ki te peke mai i te tarutaru. He orotika, engari he kikokore, he tawhetawhe, he huu kore. A, na runga i te apo, ka tukitukia e ratou te kai, ka huri te Roopu Roopu raua ko te Swamp Goblin. Ka whiowhio a Margarita ki ona maihao ka karanga:
  - Kati, e tama me nga kotiro! E mohio ana ahau ki a koe, kei te hiakai koe i muri i to hopukina e enei tangata kino, engari me horoi o ringaringa i mua.
  A me pehea e tukuna ai e ia te uira mai i te rakau makutu. Me oma nga tama ki te awa, he rekereke kahurangi o ratou rekereke. Inaa, he kino te kai i te kai ma nga ringa paru.
  Ka patai a Dominica:
  - He aha enei, mauhere me nga mauhere o te Nightingale me te Taniwha?
  a Margarita i tona mahunga marama:
  - Ae tika! I wetekina e matou. Ko te mea tika, nau ahau i whakaora. A he tino hauhautanga tenei .
  Neke atu i te kotahi rau nga tamariki, nga tama me nga kotiro. Ka rite ki o mua, e toru nga wa e nui ake ana nga kanohi o te wahine ataahua i te wahine kaha ake.
  Ka patai a Dominica ma te miharo:
  - I konei ka titiro ratou katoa kaore e neke ake i te tekau ma rua tau. He aha, kaore enei kaipahua i patu i nga pakeke?
  Ka whakamarama a Margarita:
  - Kao, o te akoranga, ka patua ano e ratou nga pakeke. I muri noa i te whakaoranga ka whiwhi nga pakeke i nga tinana o nga tamariki. I te mea, hei tauira, me Dobrynya Nikitich. A ki ahau ano, he kotiro tonu ahau.
  I kii te kotiro wahine:
  - Te tamarikitanga mure ore, penei i te korero pakiwaitara, he rawe ! A ka taea e koe te kii - he pai!
  Ka tangi a Margarita, ka hamama ona niho:
  - Ae, he ao whakamiharo enei e tino pai ana nga mea katoa . Engari he maha nga raru kei konei. Ina koa, tera ano etahi tangata he kino rawa atu i te koroke me te Nightingale the Robber.
  Ka ui a Dominica ma te muhumuhu:
  - Ko wai, hei tauira?
  Ua parau mamû noa te tamahine amahamaha:
  - Wahine tawhito a Shapoklyak!
  I kii te kotiro wahine wahine:
  Ka pai, ka pai, ko kuia te rangatira!
  Ko te hoa ki a ia he rite ki te takaro ki te tarakona!
  Na ka mau te kotiro ki taua mea, a maka ana e ia te koeo ki ona matimati. I pa ki te namu. Ka pahū te ngarara, ka marara ki te confetti.
  Ka kii a Margarita, ka ruru tona mahunga me nga korikori koura:
  - Ehara i te pai ki te patu i nga mea ora!
  I korero a Dominica:
  - Engari he ngarara noa!
  Ka waiata a Margarita hei whakautu:
  - Ka tuwha koe i to huware ki te hau,
  Kaua e pakaru i te pepeke, i te popokorua ranei...
  Kaua rawa e whatiia he manga i te ngahere -
  Ko nga oranga katoa o te whenua he whanau kotahi!
  Ka tangi te wahine kaitapere wahine, ka hamama ona niho:
  - Ko au, ko koe, ko ia, ko ia - me te motu katoa,
  Tahi he whanau hoa!
  I roto i te kupu tatou, kotahi rau mano ahau!
  Ka horoi nga tamariki i a ratou ano ki te awa. Na inaianei ka oma ratou ki te kai, harikoa , kanapa tonu.
  I muhumuhu tahi a Dominica raua ko Margarita i te karakia, ka roa ake te tepu. Inaianei kua nui te waahi mo te katoa ki te noho.
  Ko nga tamariki, ka wiri o ratou waewae kau, ka noho ki raro, ka waiata i roto i o ratou reo marama:
  Ka horahia te tauera ano he hukarere
  Na ka whakatakotoria nga taonga pai ...
  Ka angitu nga tamariki katoa,
  Na ka tunua mai i Cheburashka!
  Muri iho ka timata te kai. He maha nga tamariki ataahua kei konei, ahakoa kua hemo i te hiakai me te kore.
  Ko Dominica raua ko Margarita, i te mea kua kai pai raua, me te kore whakaaro, ka timata ki te kanikani. A ka takahia e koe o waewae karekau, he tio, he hiako.
  Ka waiata nga kotiro me o ratou reo kanapa;
  I whanau ahau i te whenua atea
  Kei te tino whawhai nga kotiro katoa...
  E kore e taea e Hatana te hinga i te Matua,
  Ki te kororia o to tatou whaea Russia!
  
  Ka taea e tatou te tiaki i a Rus tapu,
  A ahakoa pehea te nanakia me te hianga o te hoariri...
  Ka kaha te patu i o tatou hoa whawhai,
  Na ka whakakororiatia te wairua Ruhia me te hoari!
  
  Ko Russia, ko toku whenua tenei,
  Tapu me te ao ao...
  He hapu kotahi nga iwi katoa,
  A he tamariki tonu te kotiro!
  
  Ka tiakina e tatou to tatou whenua i roto i nga pakanga,
  Kaore he waahi mo te hoariri kino ...
  Kei runga ake i a matou he kerupa kerupa koura.
  Me hoatu he koha ki tetahi hoia Ruhia!
  
  I Russia he pai nga mea katoa, he pai,
  A ko ta tatou hiahia ka kaha ake i te rino...
  He hoe kaha kei ona ringa te tamaiti,
  A ko te hoa a Stalin te rangatira i reira!
  
  Ka aroha nga tangata ki toku whenua tupu,
  Ka tino ataahua ake ake ake...
  E kore e tahaetia te whenua mo te rupi,
  Na ko te Atua Svarog te mesia nui !
  
  Kia whakakororiatia taku Whanau,
  te hoariri i te pakanga ...
  Ko Lada Whaea o te Atua te aroha ki ahau,
  Kia puta mai nga hoariri o Ruhia!
  
  Ki te tika, ka taea e tatou te whakaheke toto o te hoariri,
  Kaore e taea e Russia te tuku ki raro ...
  Ka huri te kaiwhaiwhai ki te keemu,
  A ko te rangatira nui, a Lenin, ka noho ki a tatou!
  
  Ka wikitoria e tatou te whanuitanga o te waahi,
  Ka hoatu e matou te hari, te koa ki te ao katoa...
  He teitei ake a Moscow i a Roma ake,
  Me tona kaha kore huri noa i te pakanga!
  
  Ka tae mai te pakanga ki to tatou whenua marama,
  Ka whakaatu tatou ki te Fuhrer i to tatou ahua kaha...
  Ka whiwhi utu nui te Ruhia,
  He teitei ake tatou i te ra, he ataahua atu i nga rakau!
  
  Whakapono mai ki ahau, e kore a Rus e ngaro,
  E kore te Horde e tuku ia tatou ki raro ...
  Whawhai mo to Moutere, kaua e mataku,
  Kaore te Russian e mohio ki te ngoikore me te mangere!
  
  Ka ara ano to tatou whenua aroha,
  Ma te ao katoa e whakaatu tona kaha...
  E e haamouhia Satani
  Ka hinga te hoariri o Papatuanuku ki te urupa!
  Koia nga kotiro, te pekepeke me o ratou waewae kau, me te hurihuri ano he rewera, ka timata te haruru me te peke i roto i nga peke takirua.
  Koinei nga kotiro ataahua me te pukuriri i konei . Me pehea ta ratou tangi, pekepeke.
  Kaati, ka pai, ka kai nga tamariki me te waiata ano i a raatau ake. A ka mahia e ratou ma te tino pai. Ko a ratou waiata enei. Na ka huri haere ratou ano he tihi hurihuri.
  Ko nga kotiro rangatira.
  Engari ka puta mai he pūrerehua tino nui ki te rangi, ano he tarakona mau. Na, ko ona parirau, he nunui rawa, he kanapa ano ki te koura, he mea whakakikorua ki nga kohatu utu nui. Na he tino whakamiharo, he ataahua hoki te ahua. Ko enei, he pono te korero, he pererere he nui rawa, pera i nga mokoweri.
  Ka korero a Dominica me te ataata:
  - Kaore koe e kite i nga merekara i konei. Mīharo!
  Ka kata a Margarita ka whakahoki:
  - Ae, he angawaho enei e miharo ana. Engari ehara tenei i te mea tino miharo. He maha atu nga mea tino pai.
  I waiata a Dominica:
  Engari kaore he pukapuka, he whare taonga ranei,
  E kore ratou e whakakapi i o tatou hoa!
  A ka tukuna e te kotiro mai i te wand makutu he kurupae. Na ka puta mai nga mohiti cocktail hou. Na ka whakaekea ratou e nga tamariki.
  Koira te pai o nga mea katoa i puta . A ko etahi momo puoro e takaro ana i roto i toku mahunga.
  A me pehea e kore ai a Dominic raua ko Margarita e waiata;
  Ka whakaekehia e nga ataahua kaore he hu,
  Kei te oma ratou, he kotiro pai...
  Mena ka hiahia koe ki te patu i te Fritz ki to ringa,
  Ka werohia ranei ia ki te pu mihini!
  
  Kaore e taea e nga kotiro te ruarua
  Ka tanumia e ratou nga Nazi kua mate ...
  A ka tukia ia e ratou i runga i ona waewae,
  A ka aue te wuruhi i tetahi wahi!
  
  Ruhia, he kupu tenei mo nga hoia,
  Ina, whakapono mai ki ahau, kaore e pai ake ...
  Ahakoa i etahi wa he pouri te ahuatanga,
  Kei te wikitoria a Kaina pango kino!
  
  Kaua e whakaponohia, kaore nga mema o Komsomol e oma,
  A ki te oma ratou, katahi ka whakaekea...
  Na ka patua nga Nazis katoa i te wa kotahi,
  A ka hiki te Fuhrer ki te tapatapahi!
  
  Ko Russia, ko toku whenua tenei,
  He kanapa ia, he ataahua noa ...
  Ko te tangata e mataku ana kare he utu ahakoa he rupi,
  A, e mohio ana koe, he kino te tautohetohe ki te toa!
  
  Engari kia mohio ka hinga tatou i nga fascist,
  E kore te kino e kingi i runga i te torona...
  I runga i a matou ko te kerupa koura-parirau.
  Na te Atua Svarog ki te nui i roto i te karauna!
  
  Ko te tangata e mataku ana, whakapono mai ki ahau, he pononga ngoikore ia,
  Ko tana mutunga he kotahi - kia mau ki nga tawai...
  I tenei ra he miihini koe, apopo he rangatira koe,
  A ka taea e koe te patu i nga tuara o etahi atu!
  
  He kaha nga kotiro, he puia noa,
  I etahi wa ka kaha tana turaki i nga maunga...
  Kei te riri te whawhai me te awhiowhio kino,
  A ko te mate ka mate te tangata!
  
  Ka pono taku korero ki a koe, e nga rangatira,
  Ka kaha tatou i te wa e whakakotahi ana a Ruhia...
  Me kai paramanawa me to marau me to maripi,
  He hoia e kore e taea te wikitoria i roto i nga pakanga!
  
  He aha to tatou whakapono, ki te Ariki, ki a te Karaiti,
  Ahakoa e whakaute ana matou ki a Lada...
  Ko te hoa a Stalin he rite ki to tatou matua,
  E te vai ra te hoê vahi paradaiso communism!
  
  Ko te tangata i mate i mua ka whakaarahia
  A ka nui ake to tatou ataahua me te mohio ...
  A ko te tangata, he tino whakakake,
  Ahakoa i etahi wa ka korero poauau ia!
  
  I roto i te aroha, he whetu to tatou whenua,
  Whakapono mai ki ahau, e kore e puta...
  Ka tutuki te moemoea nui
  E vai te hau e te oaoa na te ao atoa nei!
  
  E aroha ana ahau ki a Maria, ka whakahonoretia e ahau a Lada,
  He ataahua a Svarog, he rawe a Perun...
  E aroha ana ahau ki a Ihu raua ko Stalin,
  Ko nga kanohi tapu o nga tohu he mea aroha ki ahau!
  
  Afea te paradaiso mau?
  Whakapono mai ki ahau, ka tutuki katoa o tumanako i roto...
  Tukua atu to ngakau ki to Whanau,
  Ka pai nga mea katoa, kaha ake i mua!
  Ka mutu, ka mutu, ka kai nga tamariki kua wetekina. Kātahi ka hangaia hei wehenga. Neke atu i te kotahi rau nga tama me nga kotiro.
  Na ka haere ratou ki te hikoi. I kii a Dobrynya me te ataata reka:
  - Ka whawhai ratou, e mohio ana ahau!
  Na ka peke te tama toa ki runga i te tarakona.
  I korero a Oenomaus:
  - Ka puhoi te neke o taua wehenga. He tere ake taatau ki runga tarakona. A i konei me mohio ano koe ki te wa ka mutu.
  I hangaia nga tamariki. Kotahi noa te wahine Baroness i kakahu ataahua, tae noa ki nga kakahu whakapaipai. Ko te toenga he rite ki te hunga tono, he ragamuffins taitamariki . Heoi, he tino mohio ki te neke huu.
  I korero a Dominica:
  - Mena ka hikoi te kotiro baroness, ka pakaru ona hu utu nui ka pakaru. Tera pea me noho huu koe pera i era atu?
  Ka whakahoki te Baroness:
  - Kaore e taea e koe te tatari! He pai ake te tuku i ahau ki toku papa, ki te Tiuka, mana e homai he utu ki a koe, e kore koe e tukino!
  Ka tuohu a Margarita ki Dominica:
  -Kei a koe te mana maori makutu. Na, haere mai, katahi tatou ka tuku i nga utu maramara, ka maka te kotiro ki te whare rangatira o tona papa!
  I korero te kotiro wahine:
  - Me pehea te utu?
  Ka kata a Margarita ka korero:
  - Ae, ka hoatu he putea koura ki a koe, na he tino nui tera? I tua atu, ka taea e au te hanga koura mai i nga rakau me nga koeko, a ka taea e koe!
  Ka whiowhio a Dominica:
  - Aue! Na ka taea e tatou te hoko i te rangatira rangatira!
  Ka whakahē te kotiro wehe:
  - Kua rāhuitia! Karekau te koura makutu kia tukuna ki te tohanga, ki te kore ka nui ake i te rino. E mohio ana koe, te pikinga o te moni utu nui!
  I korero a Dominica:
  - He rite tenei ki te miihini a Garin's hyperboloid?
  Ka tangi a Margarita:
  - He mea penei. I panui ahau i tenei pukapuka i ahau e iti ana. Ae, ka hinga te paerewa koura, he mataku .
  Ua tapao o Enomai ma te ataata:
  - Engari tonu, ka whakaarahia pea he baroness? Kia kore ai ia e tino whakarihariha!
  Ka tuohu a Dobrynya me te ataata:
  - Ae, ka mahia e matou i te wa kotahi,
  Me hoatu he mea pai ki a ia!
  Ka takahia ano e te Baroness tona rekereke ki runga i te tarutaru ka hamama:
  - Kawea ahau ki toku papa! ka mate ranei koutou katoa!
  Ka kata tahi nga tamariki.
  Inamata, ka puta mai he gnome i roto i te potae i raro i te tarutaru. He tino tamariki tonu ia, kahore he pahau. Engari me te rakau makutu i te ringa.
  Ka mea tetahi reo iti:
  - Na ka rongo ahau i te reo o te kotiro capricious. Kua tae pea ki te wa ki te ako i a ia?
  Ka hamama te Baroness:
  - Me whakamatau noa, e te uwha !
  Na ka ngana ia ki te neke i te gnome me tona waewae hu. I ruia e ia tana rakau makutu. Ka ngaro te kotiro me te tama o mua.
  Ka karanga a Dominica:
  - Aue!
  Ka tangi a Margarita:
  - He tama papaka tenei. He momo gnome motuhake kua whakawhiwhia ki te makutu. Inaianei kua tangohia e ia te kotiro whakahirahira kia whakaarahia. A, ko te ahua o te baroness me ako te tikanga, te whakaute me te mahi ma te ngakau.
  Ka korero a Enomai me te ataata:
  - Na ka hiahia ahau ki te whiu ia ia! Na, ko te pikaunga kei runga i o koutou pokohiwi.
  I kii a Dobrynya:
  -Kei te haere koe ki Skeleton? No reira pea kua tae ki te wa ki te patu i te huarahi.
  I kii a Margarita:
  - He tata tata atu ki reira te whare rangatira o te wahine makutu kino a Bastinda, nana nei tetahi atu taonga i roto i te tekau ma rua - he kiore kowhai. Koinei te mea me hopu e tatou.
  I tua atu, he ope iti kei a matou, neke atu i te kotahi rau nga taangata. I roto ia ratou ko te toa Phoenix Falcon. He tama ano ia, engari he nui tona kaha.
  I korero a Dobrynya:
  - E mohio ana ahau ki a Phoenix. Me pehea i mau ai ia?
  Ka whakahoki te kotiro rangatira:
  - Ma te mohio, pera me koe. Inaianei he ope ta matou, a ka whakaekea e matou te whare rangatira o Bastinda!
  I takaro a Dominika me tana puku i runga i tona puku. Na ka mau ia ki te nati e takoto ana i runga i te tarutaru ki ona matimati. Ka whiua e ia tana kakano, ka mau ki roto i tona mangai, ka ngaua ki ona niho kaha, ka tangi:
  - Haere mo te huaki? Ana, he pai ki ahau tenei whakaaro. Ahakoa, ko te ingoa Bastinda ka maumahara ahau ki te pakiwaitara a nga tamariki. E ere anei tera te taata e ore roa e horoi ia "na iho?
  Ka ruru a Margarita i tona mahunga:
  - Kei te mohio ano ahau ki tenei korero pakiwaitara. Kao, he makutu paku ke tenei. He ope kiore katoa tana. Ae, me nga orcs hoia hoki. Ko Artefa CT me te kiore he mana nui ki runga i nga kiore, no reira...
  Ka whakahau te kotiro wehe:
  - Tamariki! Tuhia nga ngira mai i nga tipu hiriwa e tata ana, ka kitea e koe ka uru atu tatou ki te ngahere. Ka taea e tenei te hanga he patu tika.
  Ka whakahoki nga tama:
  - Ka mahia e matou nga mea katoa, to matou kaiwhakaora!
  Na ka hikoi te kapa. Ahakoa e toru whakareatanga ake nga kotiro i nga tama tane, he mohio ano ratou ki te hikoi. Na ka hutia ake nga matimati o o ratou waewae. I taua wa ano, i whakatangihia te puoro.
  I neke te wehenga i te hikoi. I konei, i muri i te kai, ka oho kaha etahi o nga taane, engari ka timata nga kotiro ki te patupatu i nga pahū o te kainga i mahia mai i nga rau peariki , katahi ka harikoa te wairua.
  Ka takatakahia nga tamariki. I whakaaro a Dominica he rite ki te kiriata mo Malchish-Kibalchish . He tangata ano e hikoi huu kau ana. Engari mo etahi take kaore he kotiro i te kiriata Soviet. A he mea rereke tenei, na te mea i raro i te mana Whero ka tohe tonu ratou ki te taurite o nga tane.
  A he maha nga kotiro kei konei, a he rite ratou ki nga toa i whanau mai i te whenua i runga i te hikoi - he tangata etahi, no te whanau elf tetahi wahi, ka kitea mai i o ratou taringa lynx. Ana, he momo matriarchy.
  Ka hikoi nga tamariki, a i taua wa ano, ka timata te waiata, me te mea kahore tenei:
  Ko Elfia to tatou whenua mohio,
  I raro a"e i te faatereraa a te Arii Mesia...
  I homai e te Atua ki a tatou ake ake,
  Kia harikoa ake to tatou oranga!
  
  Kia whai kororia nga Oenomau pai ,
  Na wai i hinga nga hoariri o te Motu...
  Ka whawhai koe mo ia ka maia,
  A ka timata tatou ki te noho i raro i te Solcenism !
  
  Ka oma nga kotiro karekau
  Kei te pirangi ratou ki te whawhai ki te hoariri...
  A ko tenei Orkler ehara i te mea tino pai,
  Engari, he ahua noa ia o te haukara!
  
  He whenua nui mutunga kore
  Ko te hiahia, e mohio ana koe, o nga whakatipuranga...
  Ahakoa kei te whakatakoto whakaaro nga pononga a Hatana,
  Engari ka noho tonu te tohunga mohio ki a tatou!
  
  E whakapono ana ahau e kore e taea to tatou pehanga,
  Ko te tikanga, ka turakina e tatou o tatou hoariri ki te whenua...
  Tuhia e koe ki to pukamahi, e tama,
  Aue te pai o te noho o te tangata i raro i a Oenomaus !
  
  Ka tino ataahua rawa atu tatou i te whenua tupu i etahi atu,
  Ka tae mai te rangi i tenei ao...
  Kia whakanui tatou i to tatou angitu mohoao
  A ka roa ka noho tatou i raro i te elfinism!
  
  Kaore, whakapono mai ki ahau, kaore e taea te pakaru tatou Orkishists,
  Ahakoa he kaha, he tino mohio te hoariri...
  Engari ka paahitia e matou nga whakamatautau me te A,
  Kia pai i raro i a Oenomaus !
  
  Ko te kororia nui o te Tsar, whakapono mai ki ahau,
  Me to karauna ki tonu i nga taimana...
  Na, e mohio ana koe, ka pakaru te kararehe nanakia,
  Ka hoki hoki te whiu, whakapono mai ki ahau, e te repera!
  
  Kao, mo Elfia me hiahia ano koe ki a Elfrog ,
  E hoa ma, kaua e tinihanga ki o koutou atua...
  He nui, he korōria te whānau kaha rawa,
  Kaua e whakaatu i o ngoikoretanga!
  
  Ko Lada Ataahua te hanga o nga atua,
  Whakapono mai ki ahau, nana i whanau te aroha...
  Kaua e moumou tangata ki nga kupu koretake noa,
  I whakatuwherahia te nui mutunga kore!
  
  Kaore e taea e koe te pupuri i te pere a Elfrog ,
  Ka werohia e ia tetahi hoariri ...
  Kaua rawa e hiahia mo nga mea poauau,
  Ka taupokina te whakangungu rakau o te hoia ewa!
  
  Elfia, he mana kore tenei,
  Ka taea e ia te neke maunga...
  Ahakoa i etahi wa ka tino mamae te kikokiko,
  Ka taea e tatou te whakakore i nga raruraru katoa!
  
  Ka ara ake he ao ataahua o nga elf ,
  E takahi ana i te ao...
  Ka roha nga parirau o te kerupa a te Atua;
  A tera ano tetahi mea, whakapono mai ki ahau, mo te Hanganga...
  
  He kororia a Lada, whakapono mai ki ahau,
  I hoatu e ia te aroha ki ana tama katoa...
  Na inaianei ka kaha ia,
  A kia kaha te patu i te hoariri ki te ihu!
  
  Fiev koe , ano he whakapaipai mo nga elves ,
  Ko te whaea o, whakapono mai ki ahau, nga taone nui o Drussian ...
  Kia patua e tatou te hoariri ,
  He knights matou, whakapono mai ki ahau, ehara matou i te mataku!
  
  Mo taku kainga tapu,
  Ka tino whawhai tatou...
  E kore te Elf e tahaetia he ruble,
  I muri i nga mea katoa, i mohio tonu nga elves marama ki te whawhai!
  
  He kotiro ataahua, whakapono mai ki ahau,
  Ka tere ratou i roto i te makariri...
  Ko te Fuhrer, he kararehe mohoao, ka haehaea,
  Ka tipu tatou i te ataahua, e mohio ana koe, rohi!
  
  Kare, kare rawa tatou e mau ki te riri,
  Kia ara ake te Elf kua whiti te ra...
  Ka tutuki te moemoea nui
  I raro i tenei rangi he kikorangi te kikorangi!
  
  Ka haere mai a Elfrog ki te whakaara i nga tupapaku,
  Engari me whakaora ano tatou mo te oranga pai...
  Ka wikitoria e tatou te whanuitanga o te ao,
  Ko te Karaiti he matekore, ko Hura kei roto i te reinga!
  
  Mahi pono ki a Oenomai,
  Tena koa kaua e tutu ki nga kingi...
  Kia whai kororia nga tama a nga elf ,
  Elfia, ehara tenei i te waahi i runga i te mapi!
  
  Kare e roa ka wikitoria e tatou te ao,
  Kia whai mana te ora me te mate...
  Ko nga tangata ora katoa ka waiho hei kerupa,
  He rite taua tangata ki te Atua, whakaponohia!
  . UPOKO No. 10.
  I hoki mai a Dominica ki tana akomanga o te whare wananga, ka mutu tana tuunga i te turanga lotus. Inaianei kua timata ano ia ki te ako i nga momo makutu, o nga ahua me nga momo. Na he nui tana mahi i tenei.
  I muri i tera, ka haere ahau ki te kai. I tona taha ko te kotiro Fiesta. Ka kai tahi ratou i te wheke i roto i te ranu, ka horoia ki te ranunga miraka me te wai tōmato. I muri i tera, ka nui nga mea katoa.
  Whai muri i te kai, ka taiapa a Dominica ki a Fiesta ma te whakamahi i nga rakau makutu. Na ka makahia e ia tetahi keke nui me te kirīmi ki runga ki a ia , pania ana mai i te mahunga a tae noa ki ona waewae.
  I whakaae ia ki te hinga, ka hoatu he mowhiti ki a ia mai i ona waewae kau. Inaianei kua kaha ake te patu a Dominica me te whakamate .
  Ka mutu, ka kaukau nga kotiro tokorua, ka haere ki o raua ruuma.
  I roto i te ruma, ka noho a Dominica ki runga i te moenga, ka takai ona waewae kia rite ki te ahua o te lotus, ka neke ano tona wairua tinana me te wairua ki tetahi atu taumata o te ao hinengaro.
  Inaianei kei te eke ratou ki runga tarakona, kei te hikoi te ope tamariki i raro i a ratou.
  Ka arahina e nga tama tokorua: te Viscount me te toa Phoenix Falcon. He tama ataahua nga tama tane e rua , he tino kitea nga uaua, he tarau poto noa iho. Kia kaha, me kii e tama. Ka haere ratou, ka mau i te pou.
  Ka ngana nga tamariki ki te neke tere, katahi ka timata te oma. A ko te ahua o te ope anahera he kanapa nga upoko orotika. A, kare tonu ratou e mau patu, haunga nga patu i hangaia e te kainga.
  Engari katahi ka tomo ki roto i te ngahere paina. He maha nga wuruhi i ngunguru, engari ka whiua e Phoenix he koeko taumaha ki a ratou me tona waewae kau, ka pakaru te angaanga o te kaipara.
  Ka hinga ia, ka rere era atu wuruhi. Na ka timata nga tamariki ki te wehewehe i nga koeko me nga manga.
  I kii a Margarita:
  "Kei te maumahara ahau i te wa i whakahaerehia e te roopu katoa o nga tamariki wehewehe i tetahi pakanga nui. Na ka rere te hokowhitu Tiamana. Na ka oma nga tamariki ki te whai ia raua, a patua ana raua ki te kotaha .
  I whakaae a Dominica:
  - Slingshot, he kaha whakamate tenei!
  Ko nga tamariki toa, i timata ki te hanga pitaha. A hanga he mea rite kopere.
  Ka mau a Margarita, ka tuhi ma te ataata:
  - Ko ta tatou patu ka tino tika mena ka peia atu ma te makutu.
  Ka tangi a Dominika, ka hamama ona niho:
  - Ina koa ka taapirihia e au!
  I muri i te mau patu a nga tamariki i a ratou ano, ka mau nga makutu kaha e rua i a ratou toka.
  Ka korero a Margarita:
  - Ka whakaaro tahi tatou!
  I whakapumautia e Dominica:
  - Tika!
  I kohia e nga kotiro e rua te kaha o a raua toka makutu ka whakarewahia me to raua mana nui. Na ka mau te hunga ataahua ki te whakaputa i nga rerenga kaha mai i o ratou matimati ki roto i te roopu tamariki. Na ka puta he merekara, a, he mano tini o nga photoblitzes , he rite ki te supernova iti, ka pakaru ki te mura.
  I timata a Margarita raua ko Dominica ki te korero karakia me te waiata:
  He kotiro matou, ka uru ki roto i te pantheon,
  I oati ratou kia piri pono ki te Motu...
  Na he mate riri e tatari ana ki nga Orkishists,
  Ae, me pehea te noho o nga Elves i raro i te ra !
  
  kei a tatou a Nymphin , ano he whakarewa,
  He mea hanga ki te parahi, he kaha ake i nga rino katoa...
  I moemoea ahau ki te huri i nga ao ki raro,
  I tukuna e te tohunga nui a Gralin!
  
  Ma tatou e whakamahana a Papatuanuku,
  A ka hikina e matou te Whenua Matua ki runga ake i nga whetu...
  Kia angitu nga kotiro elf ,
  Ahakoa kua noho kau o tatou waewae iti !
  
  I whakaekea e Orkshist toku whenua tupu,
  Kei te haere mai nga tira Samurai i te rawhiti...
  ahau ki a Solcesus raua ko Gralin ,
  A , e whakapono ana ahau, ka haehaea e tatou te hoariri !
  
  kei a tatou te Atua rongonui a Elfrog ,
  Ko te Solcenism , he katakata, ka hanga...
  Ko te tino kaha o te ao ko te Whanau kororia,
  Ka taapiri ake te mohio me te hiahia ki a tatou!
  
  Te ti'aturi nei au e kore tatou e whakarere,
  E kore e taea te tuku ki raro i te whenua Matua...
  He whetu marama a hoa Gralin,
  A ko ta matou kaiako te tohunga mohio Drenin !
  
  Ka hanga tatou i to tatou whenua tupuna,
  He ataahua ake, he kanapa i runga i te ao...
  A ka mohio koe, ka puta he pu whakamate,
  Kia ngahau nga pakeke me nga tamariki!
  
  Tahu a Elfrog , kaua e wera i roto i to ngakau,
  Ko koe te kaitiaki o nga hoari Elf katoa...
  Ka hanga wawe tatou, e whakapono ana ahau, he pararaiha kaha,
  Ka haere mai a Solcesus , te misioni tapu!
  
  Kaua e whakawhirinaki ki te roopu Orkler , e hoa ma,
  Ko ia ka wikitoria ngawari me te whakamataku ...
  He whanau kotahi tatou -
  A whakapono mai ki ahau, kaore i te mutunga ki te aroha ki to Whanau Whenua!
  
  Ma te Ariki Kaha Rawa tatou katoa e tiaki,
  Ka whakaarahia he haki e whitu tae ki runga i te whenua...
  A ka huri te kaipahua kino hei kemu,
  E nehenehe atoa tatou e faaruru ia Satani!
  
  Aroha ana ahau ki te whenua nui,
  I te ao katoa kahore he ataahua atu i a koe,
  E kore matou e hoko Elfia mo te rupi,
  Kia hanga te rangimarie me te hari i roto i te ao!
  
  I runga i te ingoa o to tatou whenua, he moemoea,
  Ka ara ake te Elf nui...
  He horihori noa nga mea katoa
  A ka noho mai he mesia hou ki a tatou!
  
  E Lada, e toku Kaha Rawa,
  Ka hoatu e koe te aroha me te rangimarie ki nga elves marama ...
  Ka huri atu ahau ki a koe, ka inoi ki a koe,
  A, ki te tika, patua ki te uira!
  
  Ælfria , to tatou Wahine o te Rangi,
  I hoatu a Solcesus ki te Ao ...
  Mo koutou i ara mai ai te Atua nui,
  Kaore i tino ngaro te reka o te tangata!
  
  Kia mahara, he penei nga elves ,
  Ka tino whakanuia nga atua Elven...
  He tama nui matou na te motu,
  Na nga tamahine i nga wa katoa ka wikitoria te ao!
  
  E hoa ma, me inoi tatou ki te Motu,
  Perun, Yarilo me Elfrog kaha ...
  Ka tino kaha taatau tane,
  A ka pehia atu e tatou nga kapua o te rangi!
  
  Inaianei kua peia atu te hoariri i Elfskva ,
  He nui te mamae o te hunga taiao ...
  He pono matou ki a Solcesus me Gralin ,
  A ka nui nga taika me nga pu!
  
  Kaore, kaore e taea e te hoariri te aukati i nga elves,
  I te mea he mana katoa o tatou toa...
  Ka eke ki nga whakamatautau, rima noa,
  Kia tino kaha ia tama!
  
  ka whai kororia a Soltsegrad ,
  A ka tiakina e matou ia i te whakaekenga ...
  Ka tae mai te whakangao toa o nga hoia,
  Ahakoa ka rere te toto i roto i te awa kore e taea te whakahaere!
  
  Ko nga kotiro kahore he hu i te makariri,
  Ka oma, ka rarapa o ratou rekereke...
  A ka whiua e ratou nga Orks ki o ratou ringa,
  Ka whakaparahako a Kaina kino!
  
  Ka pai nga mea katoa, e mohio ana te iwi,
  Ka kitea e tatou nga kahui whetū i te waahi ...
  I muri i nga mea katoa, he hara te pohehe i te maia,
  A ka noho he tangata ki runga ki te torona o te Atua!
  
  Kare e roa ka whakaarahia e tatou te hunga mate ki te matauranga,
  Ka taea e tatou te taiohi me te ataahua ake ...
  I runga i a matou ko te kerupa koura-parirau.
  Ki taku whaea Elf ataahua!
  Na ka waiata nga kotiro, ka kitea te ope katoa o nga tamariki i roto i nga patu kanapa me nga patu kaha, ahakoa makariri.
  I muri i tera, ka oti te mahi patu a nga tama me nga kotiro. A kua rite ratou mo te whawhai nui.
  I tukuna e Dominica raua ko Margarita nga hihi o te kaha i puta ai nga huringa nui. Na kua rite te ope a nga tamariki.
  Na ka haere ia ki te whawhai.
  I kii a Dobrynya me te ahua tino koa:
  - Ka wikitoria ano tatou! Na ko to tatou tino kaupapa tenei.
  He honu te rahi o te taika tiika Tiamana pai i ngoki ki mua. He anga taimana tana, he kanapa tonu me te mea kua hipokina ki nga kohatu utu nui. He kararehe tino ataahua.
  I kii a Margarita:
  - Ma te anga penei, ka tupono te honu ake i te kaipahua o te kaiwhai whaiwhai!
  Ka tuohu a Dominica ka waiata:
  He pai nga maramara
  Ki te pu miihini, aue , kaore he mea!
  Engari ko tana waiata karekau i tino tika, karekau i te waahi.
  I hikoi haere nga tamariki toa i te honu. Ua hinaaro te hoê o te mau tamaroa e pupuhi ia "na, tera râ, ua tuu te faehau tamahine i to "na rima i nia i te tapono o te tamaroa e ua tairi:
  - Kahore he take!
  Ko tetahi atu kotiro i korero:
  - Koira te mahi a te kapa!
  He tamariki tino whawhai enei e hikaka ana ki te whawhai.
  I korero a Dominika me te katakata:
  Kei te taha maui to matou ope, kei te taha matau to matou ope.
  He pai ki te whiu i ahau ki te mata me te inu nui rawa atu !
  He tino pai te ahua o nga toa . A ko te ahua kei te reri ratou ki te eke ki tetahi haerenga tino roa. E kore rawa e memeha o ratou ahua.
  Ka korero a Margarita me te ataata:
  - Ae, me kii ahau kei te waimarie tonu tatou.
  Ka ui a Dominica me te ataata:
  - Kia pehea te waimarie?
  Ma te maia ka whakahoki te kotiro wehewehe:
  - Ko te meka i iti iho i te wha tau te Pakanga Patriotic Nui. I roto i te meka, ka taea e nga Tiamana te tu atu mo te wa roa i runga i o raatau rarangi arai kaha!
  Ka tuohu te kotiro wahine wahine:
  - E whakaae ana ahau ki tenei. He korero rereke ano mo tenei kaupapa. Engari ahakoa he aha, ka taea e tatou te hanga semeio. Ko nga Tiamana, kua mohio kua ngaro ke te whawhai, kaore rawa ratou i pai ki te tu atu. Na ka mahi ratou i runga i ta ratou ake tikanga!
  I kii a Margarita:
  - Anei tetahi waka kaore i tino angitu - ko te Tiger tenei, he taumaha rawa, me te hononga kino i waenga i te taumarumaru me te takere. Ko tenei tank, me whakaae koe, ehara i te mea tino pai. He taumaha rawa me te tawhito, ahakoa ko te patu karekau e tu ki nga tahatika tika. A ko te wehe i te tuku mai i te miihini he he nui.
  Ka tuohu a Dominica hei whakaae.
  - Kaore e taea e koe te tautohetohe ki tenei ! Ko te tikanga he he! Engari i tetahi atu taha, ko te hunga mate anake e kore e he, me te mea no tetahi atu oranga. A ki taku whakaaro ko ia tena. I te iti rawa mo koe!
  Ka tuohu a Margarita ki te whakaae:
  - Ae, he tino ora kei muri! A i tino mohio ahau ki tenei. A, ki te mea ka mate ahau i tenei ao, katahi ka haere tonu tetahi mea!
  Ka tuohu te kotiro wahine wahine:
  - Ka rite ki te keemu rorohiko mutunga kore me te maha o nga taumata rereke!
  I whakapumautia e te kotiro wehewehe:
  - Ae, ae! Ko tetahi mea penei, me tenei, me kii ahau, he tino pai ! Na i konei ka taea e koe te hari nui atu i te kotahi, e rua ranei.
  I waiata te tama toa a Dobrynya:
  - Kua tae te wa, kua tae ki te wa, kia koa tatou,
  I roto i toku oranga...
  Ki te ataahua me te kapu, te mata waimarie.
  Kia ora, e wiriwiri ana, nga huruhuru o nga potae,
  Ka muhumuhu tatou ki te aitua neke atu i te kotahi!
  Ka muhumuhu tatou ki te aitua neke atu i te kotahi!
  Ka haehaea e ahau te hoariri! Ka haehaea e ahau te hoariri! Ka haehaea e ahau te hoariri!
  Na ka rangona te katakata a nga tamariki. I puta mai he mokoweri nui ki mua i te ope iti . He pono, kaore ia i te ahua whakamataku, engari he nui ia. A he nui tona tinana, engari ko tona mahunga, engari he iti, me te hiku roa. A kei runga ano he tara kuku.
  Ka karanga a Dominica:
  - He kararehe tenei - rawe !
  Ka tuohu a Margarita ki te whakaae:
  - Kararehe nui ! Engari kaua e manukanuka. Ki te kore tatou e pa, e kore e pa ki a tatou!
  Na ka whakahau te kotiro wehewehe:
  - Nga toa rangatahi - kaua e pupuhi, kaua e ngangau!
  Ka noho puku nga tamariki. E ua tamata ratou i te haere ma to ratou avae ma te ore e maniania.
  I korero a Dominica:
  - Ka pehea mena he turi te mokoweri?
  Ka ataata a Margarita me te hiahia ki te korero i tetahi mea. Inamata kua haruru me te pakaru o nga manga pakaru. Ka puta mai he kararehe e rite ana ki te whare e whitu nga papa, he waha nui, he rite ki te tohorā parāoa roa. He tino poauau nui tenei . A e rima mita te roa o nga niho.
  Ko te mokoweri, i tu tonu me te titiro miharo ki te roopu tamariki, ka kite i tetahi taniwha whakamataku, ka oma ki te oma atu. E mai te mea ra e, ua turaihia oia. He nui ake te utu ki te whawhai i tetahi tangata nunui penei i tenei tyrannosaurus whai niho saber.
  I whakaarahia e Dominica raua ko Margarita a raua toka makutu. Ko te kotiro wehe i pupuhi tuatahi. A, mai i te pito o tana rakau, ka rere atu he pupuhi kohuru. A ka patua e ia te waha o te taniwha. A ka tino wera ia. Engari i roto i te whakautu ka puta te haruru kino rawa atu me te turi.
  Ka mau a Dominica me te whakautu , ka whiua e ia me tona kaha katoa, me te kaha o tana mahi, me te mea e patupatu ana i te puranga kohuru, me te tangi:
  Dinosaurs, tera pea kei konei koe, kaore i Awherika,
  Ka ngaungau pea koe hei parakuihi,
  Dinosaurs,...
  Na ka tukuna e te kotiro tana wahi makutu ki te Rapa. Na ka mau ki ona niho niho, ka pa, ka huri hei puku ataahua, mawhero.
  I waiata a Dominica:
  I hiahia ahau ki te hanga rino
  Ka puta ohorere mai te arewhana...
  He rite nga parirau ki te pi -
  Puawai hei utu mo nga taringa!
  Ka kata a Margarita, ka whiua ano e ia ki te pupuhi kino me te patu. Engari ka timata te ope a nga tamariki ki te pupuhi pere ki te taniwha. Na ka timata tana patu-unahi ki te pupuhi .
  Ka mau a Dominika i te makutu mai i ona waewae kau me tana rakau. A i pai te mahi i konei.
  He rite ki te mea kua tangohia e tetahi mea makutu, ka whiua ki a ia ano he mana whakamate.
  Ka mau a Margarita ka tangi, ka whakakini me ona kanohi hapaira:
  - Aue!
  Ka hinga te Tyrannosaurus, ka puta mai he teepu nui, whanui, ki tonu i te kai. Na konei kua tino ataahua, kaore ano i rite, he ahurei. Me nga kai reka kanapa.
  I waiata a Dominica:
  He reka tenei
  He reka ake te kakara i te honi...
  E kore tatou e wikitoria mai i te timatanga,
  A ka tipu to tatou ahua!
  Ka whakapumau a Margarita me te ataata, me te whakaatu i ona niho:
  - Ae, ka puāwai! A he rawe tera!
  I muri i tera, ka tapiritia e te kotiro wehewehe:
  - Na ka mohio koe ki te maka makutu. Ko tenei , me kii ahau, he mea whakamiharo! Hurihia te rahi hei kai reka . Ehara enei i te orcs, he goblins ranei - he maamaa ake ki a raatau!
  Ka tuohu a Dominica ka waiata:
  - Ko nga mea katoa e kore e taea, ka tino mohio ahau,
  A ako ki te mahi makutu, i te ngaro noa!
  A whana to waewae ki te rino tino kaha,
  Me rītaha te taniwha ki te whakakoi koi!
  Ka kata a Margarita, ka kite me te ataata e ana ana ia ki nga peara:
  - Ae, ka waiata pai koe kia kore e kitea he he! Tino!
  I whakaae a Dominica:
  - He tino rangatira ahau - he toa hauhau ake i te ao!
  A me pehea e mau ai, e whakakorikori ai ona kanohi, he hapaira, he whetu.
  Ko te teepu me nga kai ka powhiri ki nga tamariki toa, ka timata etahi o ratou ki te whakatata atu ki te tango i nga kaata me nga keke, ka toua ki te tiakarete me nga momo kirīmi. He pai ake, hopuhia he aihikirimi. He tino rawe tenei.
  Ka whakatangihia e Margarita tana pu, ka hamama:
  - Kaore koe e hiahia ki te kai nui rawa ,
  Kaore he take mo koutou katoa ki te tere ki roto i te bourgeoisie...
  A ka tuhi koe i tetahi pukamahi,
  Ka whai hua tonu te nekeneke!
  I kii a Dominica me te ataata reka:
  - Ae, he tino pai!
  Na ka whakakinihia e ia ona kanohi kahurangi.
  I kii a Margarita:
  - Ko te kai o nga Dinosaurs ehara i te tino reka, he iti rawa atu mo nga kararehe kaikiko. Engari ki te kai i te hoiho...
  Ka hamama a Dobrynya:
  - E kore ahau e tuku kia kai koe i te hoiho!
  Na ka waiata te tama-toa:
  Sivka-burka, kaurka poropiti,
  Tu ki toku aroaro
  Ano he rau i mua i te tarutaru!
  Sivka-burka, kaurka poropiti,
  Tino, tino tika
  Tutaki koe!
  Ka mau a Oenomaus ka peke atu i te tarakona. I tino hiahia ia ki te whakamatau he aha te momo kai i huri ai te mokoweri. Ko te nuinga pea, he mea whakahihiri. Na ka mau te tamaiti-rangatira ki te keke me te tiakarete ka maka ki roto ki tona waha.
  Na ka timata ia ki te ngaungau kaha, he kirikiri me te reka. He tino reka.
  Ka tangi tahi nga tamariki:
  - Ae, me whakamatau ahau! Kaua e kino whaea!
  Ka ataata a Margarita:
  - Ko Whaea toku ingoa? He rorirori!
  Na ka karanga te kotiro wehewehe:
  - Ka hoatu e ahau kia tekau meneti hei kai! Ka taea e koe te kai, engari i roto i te whakaōrite!
  Ka ui a Dominica me te ataata:
  -I mate koe i te hiakai i te wa o te pakanga?
  Ka ruru a Margarita i tona mahunga koura, te tae o te aihere puna:
  - Ae, pehea! A he tino ngenge!
  I timata te kotiro ki te waiata i runga i tona reo marama ki te whakanui i te aitua o te ahuatanga.
  I a ia e waiata ana, ka peke atu te kotiro mai i te tarakona. Na ka timata ia ki te kanikani i runga i te tarutaru karaka me ona waewae kau.
  Na ko tona reo he tino maramara me te kanapa:
  He mema Komsomol matou, he kotiro moemoea,
  Mo te heke mai o nga tangata o tenei whenua ataahua...
  Ina pono tatou ki te whenua me te aorangi,
  Na ka wikitoria tenei pakanga kino!
  
  Ka tautohetia tetahi pakihi,
  Ka mura te ahi i roto i te ngakau rangatahi...
  E hine, he ataahua noa tenei
  Kia tuwhera te kuaha ki te whanuitanga o te waahi!
  
  Ko te tangata he tangata tino nui
  Ko te Putaiao, e mohio ana ahau, ka hoatu te mana ki a ia...
  Whakapono mai ki ahau, he rite tonu ta tatou karanga,
  Na ko Apera te rangatira, a ko Kaina kei te whakarau!
  
  Kei te pirangi ahau kia maoa nga hua nui,
  Kia puāwai te aorangi...
  Kia tae mai he pararaiha ataahua, ataahua,
  A he kaha ake te whakahoahoa i te whakarewa!
  
  Ka raupatuhia e tatou o waho,
  Ko nga kotiro e oma huu kau ana i roto i nga puddle...
  I runga i a matou ko te kerupa koura-parirau.
  E kore e wehingia tatou e te awhiowhio me te makariri!
  
  Whakapono mai ki ahau, e kore e taea e o tatou hoariri te hinga i a tatou,
  Nga uaua rino me te mura o te ngakau...
  Me te kaha o te wairua, ano he pea koe,
  Ka hikina te kara, e mohio ana ahau!
  
  Ko wai e aroha ana ki nga kotiro tino kanapa ,
  He ataahua ia i roto i te wairua me te ahua ...
  Whakapaia he pu miihini kaha,
  Ahakoa he kino to hoa riri!
  
  E mohio ana ahau ka tino wikitoria tatou,
  Ka noho tahi tatou ki to tatou whenua tupu ake ake...
  Ina hoki, he ao wheturangi katoa kei mua i a tatou,
  Kia kaha te tangata ki te hanga!
  
  Ko te maramatanga o te motu kore ona rohe rangatira -
  Ruby whetu ahi i runga.
  I hipokina a Rus ki te kororia matekore -
  Ko te toa toa, ko te kaikiriata, ka patupatu!
  
  Rowan ruby i roto i nga rau emerald -
  Ka whiti te sapphire i te mara , te kanga...
  Ka tukuna atu e ahau aku whakaaro ki a koe, Russia -
  He ekara upoko rua e rere ana me nga waiata!
  
  I roto i te topatatanga o nga peara he taimana hukarere,
  He pai nga mea katoa i te Motu nui!
  He momona te whenua, he uaua ano he huruhuru,
  Kua kahakina atu te hukarere e te hau hou!
  
  I tetahi rohe o Russia he hukapapa, kekeno,
  IN E hoa , ko nga kamera te koura o te koraha.
  He mahana i konei ka haruru te hukarere,
  No te mea kei te pupuri tatou i te Atua i roto i o tatou ngakau!
  
  Ka tipu nga merengi, merengi me te panana,
  A i tetahi waahi i te raumati kei te whakataetae koe i runga i nga reeti...
  Ana, kei hea koe e kitea ai nga whenua penei i te ao?
  Kei hea te kaha o nga iwi ki o ratou ringa!
  
  I Russia, ka whakanuia te mahi a te ringa,
  I roto, ko te tangata te Kaihanga o tona ake mutunga!
  Ka taea e tatou te whawhai pai ,
  Kia kore ai te waipuke o te raruraru e tae mai ki a Rus'!
  
  He ataahua a tatou wahine, e mohio ana te katoa
  A kahore he tangata kaha ake me te maia!
  E te whenua, ko koe te ahua o te pararaiha -
  Kotahi te Atua Rangatira te Rangatira o te Whanau!
  
  Ka whakaaetia nga tohu Orthodox,
  Ko te pakanga i tukuna e te hoia...
  Ka hoki mai ki te kainga me nga taonga maha,
  Ma te kore e ngaro, ka patua e nga kaikopere o ratou hoariri!
  
  Kia hoatu te rangimarie me te hari ki te ao katoa,
  A ka whakaarahia e tatou te hunga mate ma te Atua!
  Mo te kororia o to tatou whenua kore pirau -
  Ka tino wikitoria tatou, e mohio ana ahau!
  I tikina ano e Dominika ana waiata. Na ka kanikani tahi ratou, a ko o ratou waewae tahanga, he hiako, he kaha e oho ana, e kanikani ana.
  Katahi ka whakatangihia e Margarita te pu:
  - Ka mutu nga rama! Koia, kua mutu te wa kai.
  Ka wehe nga tamariki toa i te tepu. Ko te tikanga, me pehea e kore ai koe e kai ? Ina he maha nga momo momo kirīmi. A he tino reka. A ko nga haunga o enei aihikirimi, keke, keke, pretzel, me etahi atu mea reka me te hiahia he tino whakahihiri, he ataahua hoki.
  Ka tangi a Dominica :
  - Kaua e kai nui ! Parakatia te whakaōrite!
  I kii a Margarita ki te tweet:
  - Kia mohio ki nga tangata katoa ehara te tangata i te poaka! A me tino mohio koe ki te kai.
  Ko te tama toa a Dobrynya, nana nei i kai kotahi tekau ma rua nga keke ka pania ki te kirīmi maha-tae, ka muhumuhu:
  - He mea whakamiharo katoa tenei! Engari me mohio koe ki te wa ka mutu. He pai te kai, engari he kino te kai nui.
  Ka whakaae te tamaiti rangatira a Oenomaus:
  - Ko to hoa riri nui ko to puku. Engari ki te kii - hoatu to tina ki te hoariri, ehara tenei i te kii mooni!
  Ka korero a Dobrynya me te ataata:
  - Engari i muri i te ra uaua, i nga pakanga, i nga whakangungu ranei, me kai pai koe! Ki te kore ka kore he mana.
  Ka tuohu a Dominica me te ataata ka mea:
  - Ko ahau ake te pai ki te whakakore i te pūmua ki te miraka mo te tina me te inu. He pai, a, i te po ka tipu nga uaua me te kore e wera. Ana, he tino hauora te tiihi me te ika mo te tina. Kei te hiahia te tinana o nga kaitakaro ki nga pūmua.
  Ko nga toa tamariki i hangaia he aha. Na ka timata ano ratou ki te haere ki te pa o te wahine makutu kino a Bastinda. Ko te whenua huri noa i te puhoi tonu. Heoi ano , i te kaha haere o te ope iti, rangatahi , e whakaatu ana i ona rekereke koretake, puehu, kua maroke te ahua i mua tonu i o tatou kanohi.
  E tata ana ratou ki te rangatiratanga o te kiore, he tino kino enei rangatira.
  Hei whakahari i a ratou ano, ka timata nga tamariki-toa ki te waiata, ka timata ki te takahi i o ratou waewae kia kaha ake:
  Ka pua a Elfia ano he ngahere i raro i nga kingi,
  He mutunga kore, he ataahua atu i te ao...
  I whakatuwherahia e te wikitoria he kaute mutunga kore,
  Ka whakaarahia to tatou whakapono ki Rodnovery !
  
  Ko te nui o te Matua, whakaponohia
  Kia piki ake tona ngakau aroha...
  Kia noho ai te harikoa o te ao
  Ki te whai Elfia ki te tuanui kaha!
  
  Kia mahara kei te rere whakamua to tatou Elf,
  A ka tapahia nga ngaru ki tona uma...
  Engari me haere tatou ki tetahi atu huarahi,
  A tera ano etahi, whakapono mai ki ahau, e nga kaiwhakawa!
  
  Ka whai ao nui to tatou whenua,
  ana ki te marama kanapa...
  I runga ake i nga mea katoa ko Elfrog te whakapakoko o te wairua,
  Ka huri te takurua ki te raumati!
  
  Ae, e mohio ana ahau, he uaua ma tatou e tama,
  Engari e mahi pono ana koe ki a Oenomai ...
  Ka tuki te poti, ka whati te hoe,
  A, i tetahi waahi ka hoha te kurī nanakia!
  
  Kaore, kaore matou e tuku Elf ki te hoariri ,
  Ko a tatou hoari he mata, whakapono mai, koi ake...
  Ka tu tatou ka wikitoria ano
  A kaua e korero tito noa, e nga rewera!
  
  Kei te huihui tatou mo te parade,
  Kaore he whenua tapu ataahua atu i te ao...
  Whakapono mai ki ahau, ka tukuna tahitia e tatou o tatou hoariri ki te reinga,
  A ma matou ano e hanga he pararaiha, e mohio ana koe, ara!
  
  Kaore e taea e tetahi te aukati i a tatou
  Ko matou nga rangatira nui o nga Elves...
  Ko taua mana, he ope e kore e taea te hinga,
  A kia harikoa te ao katoa!
  
  Kia whakaatu tatou ia tatou ki te ao i roto i te ataahua,
  Kia hiki te haki e whitu tae ki runga i te ao...
  A ka koa tatou, whakapono mai ki ahau, i nga waahi katoa,
  Ka mutu, ka waiatahia nga mahi toa!
  
  Kia mahara ko te rangimarie elf he utu nui ki nga waahi katoa,
  A ka nui haere tonu ...
  A ka koa nga tangata i runga i te whenua,
  No te mea kahore he whakama mo te Matua!
  
  Solcesus nui ,
  Kare he pouri i to tatou ao...
  A ki te kore te tangata me te elf i te mataku,
  Ko tona mutunga ko te putanga mai o te ra me te hanganga!
  He waiata tenei e pa ana ki te wairua! He waiata rawe me te ataahua.
  Ahakoa kua kino rawa atu te whenua huri noa - he rakau kua pakaru , he tarutaru tapatapahi, kua kurua nga mea katoa, kua kapi i nga tohu o nga waewae kiore.
  I kii a Margarita:
  - Ae, kaua e tumanako he pai mai i enei kiore! A huri noa i reira he kore.
  Ma te ataata kanapa me te hou, ka korero a Dominica, ma te whakaatu i ona niho:
  - Ko tenei, ko te tikanga, me tumanako! Ko nga mea katoa kua kore noa iho . Engari he aha te mea ka taea e koe te tango mai i te kiore - haunga te tongi mai i te tai!
  Na ka kata nga kotiro tokorua. Muri iho ka whakanuia e te roopu tamariki katoa o ratou hikoi huu kau. Tokorua nga tama toa i rere ki mua ka piu i a raua hoari ano he mira hau.
  Na ka tapatapahia te kiore tuatahi, te rahi o te bulldog pai, e nga tama toa o nga taha e rua. He pakanga nui tenei.
  Ka piki ake te tere o nga tamariki, ka timata te oma. Katahi ka puta mai he ope kiore nui ki mua. Ko te mea pakeke o ratou he rite te rahi o te puru pai. I eke te kotiro wahine wahine a Dominika ki te whawhai i runga tarakona. A kua rite ia ki te whawhai, engari ko tana whiunga tuatahi mai i te rakau makutu ka pa ki te kiore pakeke.
  Na ka tahuna, ka huri hei porowhita nui o te tiihi kua tohua me nga kohao. A ka puta mai he kakara reka i a ia, ka marara atu nga kiore i te whakaekenga o te hokowhitu a nga tamariki, ka whakaekea to ratou kaihautu o mua, i tino hikaka ki te kakara o te tino reka o te kiore.
  I puta mai he ohorere tenei.
  I kii a Margarita:
  - Kei te tipu haere o kaha ia haora! A ko tenei, me kii ahau, he tino pai !
  I ruru a Dominica i tona mahunga koura:
  - Ka taea e au te mahi nui! A ko taku tino whakapono tenei! A, ki te timata ahau, katahi kare he mea hei aukati i ahau.
  Na ka mau te kotiro ra, ka whiua tetahi atu kapa ki te uira makutu. Na etahi atu huringa i puta.
  He maha nga tatini kiore ka rahi, he merengi purepure, he tino reka te ahua.
  Ka waiata nga tamariki toa:
  Merengi, merengi, parei witi,
  He whenua atawhai, he whenua whai rawa...
  Ka noho ki runga i te torona i Elfiburg -
  Matua Kingi Oenomai!
  Na ka whawhai nga tama-toa ki nga kiore, ka tapatapahia rawatia kia kaua e mutu. A ko nga toa e piu kaha ana i a ratou hoari . Na ka timata nga kotiro ki te kopere mai i nga kopere. He elf etahi o ratou, he tino mohio ki te pupuhi. He tino whawhai tenei .
  A he maha atu nga roopu kiore ka haere ki te whawhai. E rere ana ano he awa hohonu.
  I korero a Dominica:
  - Ina korero tatou mo tetahi mea kino me te kino, he whakaaro kaore he rohe!
  I waiata a Margarita me te ataata, heoi , he pouri:
  He tino kaha nga toa o te pouri,
  Ko te kino te whakahaere i te ao me te kore e mohio ki te maha...
  Ko koutou ia nga tama a Hatana,
  Kaua e pakaru te mana o te Karaiti!
  Ko Dobrynya, ka peke mai i te tarakona, ka timata ki te tapahi i nga kiore. I mahia e ia tenei me nga hoari e rua i te wa kotahi, a, na te tere o te korikori a te tama, me te mea kei te mahi te miihini kawhe. I konei ka timata te whakamomori.
  I uru ano a Oenomaus ki te whawhai. Ka mau te tamaiti ki te hiku o te kiore me ona matimati, ka whiua ki tetahi, ka whati nga wheua. Na ka waiata ia:
  - He nui toku kaha nui,
  A e kore ahau e tuku ki oku hoariri...
  Na te pupuhi o te ringa o te tama,
  Ka rere te kiore kino ki te whakama!
  Ae, ko te tamaiti rangatira e whakaatu ana he tino toa ki te whawhai.
  He kaha hoki a Dobrynya, he uaua, ahakoa i whakamahia e ia nga waewae tamaiti, a, kaore e wareware ki nga hoari . Na ka timata ia ki te whakaatu i te taumata whakahirahira o te tukino. He pehea te uaua me te toto.
  Ko te tamaiti he tino pukuriri me te whawhai, pera me era atu toa o te ope taua.
  A ko te rekereke kau o te tama ka werohia nga angaanga o nga kiore.
  He kaipatu tenei, a, i te wa ano, he ataata kei nga ngutu o te tama .
  Ka whakamahia e Dominica tana mana makutu mo nga huringa e whai ake nei. A he tino kaha ia.
  Ka peke te toa ka huri haere. Na inaianei ka rere ano te rere o te kaha mai i tana toka makutu. Na ka pa ki te orc.
  Ko te pea kirikiri, parauri ka huri tonu hei marshmallow tiakarete. He pehea te nui o tenei ?
  Ka ui a Margarita me te ataata:
  -Ka taea e koe te hanga halva?
  I ruru a Dominica i tona mahunga koura:
  - Ko te akoranga ka taea e au! A ka tino whakamiharo!
  Na ka tukuna e te kotiro nga mahi makutu mai i ona ringa me ona matimati. I pa te mura ki te ope orcs. A ka rere katoa te awa o te honi... He kowhai-karaka te honi, ka pakaru mai ano he ngaru.
  Ka whakahoki a Margarita me te katakata:
  - E mohio ana koe, ehara tenei i te mea e hiahia ana koe!
  Ka tuohu a Dominica hei whakaae.
  - He pono, ehara i te haurua, engari he tino reka ano!
  I kii te kotiro rangatira:
  - He onge noa a Halva i mua i te pakanga. Engari i kai ratou i te honi ahakoa i te wa o te mahi.
  ka whana ano , i tenei wa ki nga kiore, ka waiata:
  Ko te mea homai pai, he honi,
  Ko te tamaiti, o te akoranga, ka mohio tenei...
  Ahakoa he iti - he tīpune,
  Kua pai kee tenei, kaati, waiho noa he kohua katoa!
  ano a Margarita , i te tuatahi me te rakau makutu, katahi me ona maihao kau, ka haere tonu:
  Engari e te honi, he mea rereke tenei,
  Ko nga mea katoa kei te noho, kaore ranei ...
  Engari e te honi, kaore au i te mohio he aha te mea ngaro,
  Mena kei te noho, katahi ka ngaro tonu!
  Engari ki te kai koe, kare he raruraru!
  Ka mau a Dominica ka huri ki runga i te tarakona. Ko tana ataata ka tino kino, i te wa ano, ka koa. I rongo te kotiro i te kaha nui i roto i a ia ano. Na ka puta mai he ngaru mai i tana toka makutu. Na i te wa kotahi ka huri nga kiore e rua mano kiore hei tapatapahi reka ki te ranu. A kotahi ano nga ngaru o te makutu, ka huri nga kiore hei rīhi ika.
  I tua atu, he mea whakapaipai ta ratou rihi taha, he panana, he pineapi, me etahi atu hua tino reka. Na ko nga mea katoa he tino whakamiharo te reka me te whakamiharo.
  I waiata a Dominica:
  He mea whakamiharo nga rihi taha
  He rawe nga kotiro...
  E wha nga rama e whiti ana,
  Tuhia te orc ki te ihu!
  I kii a Margarita:
  - Ko te kai tunu kai pai ka mahi i nga tapatapahi mai i nga orcs me nga kiore, me nga mea hei kai!
  Na te tama a Dobrynya i mau ki te rae o te goblin. I werohia e ia tona angaanga ka waiata:
  tino poauau koe ,
  Ka whana koe e ahau...
  Ana, ka pehea te mea he rangatira koe,
  Katahi ka reri he mahere kaha!
  . UPOKO Nama 11.
  I hurihia e te teina o Dominika Dolfinova tona ingoa. Na inaianei ka kiia e ia he tino hauhautanga - Caligula. Hei whakanui ranei i te emepera rongonui, he peehi ranei i te ingoa o tetahi o nga kaihe i roto i te pakiwaituhi mo Dunno.
  Na inaianei ka whakatau te tama whawhai a Caligula Dolphins me haere ia ki te rapu i tana tuahine. Engari kei hea te rapu i tana tangata ngaro?
  Na ka tahuri te tamaiti ki tetahi pukapuka rongonui mo te makutu. Ko te tikanga, kaore ia i whakawhirinaki ki nga momo hinengaro me nga tohunga makutu.
  Engari he aha e kore ai e ngana ki te haere ki roto i a koe ano. I tua atu, ehara tona papa i te tangata, a tera pea kei a ia ano nga mana makutu, me te taumata tino whakamiharo.
  Ka mau te tamaiti a Caligula i nga Aihe, ka noho ki runga i te sofa i te turanga lotus. Na ka ngana ki te aro. Ko te kaiwhakaari kiriata taitamariki i whakawhiti i ona waewae me te whakatika i tona tuara. Na ka uru te tamaiti ki tetahi mea tino porangi me te kara, e ngana ana ki te rapu Dominica.
  He uaua ki te whakaahua i te ataahua o nga mahi whakaari. I te wa i whawhai ai nga elves, orcs, goblins... He whakaaturanga kakahu me te maha o nga kotiro o nga iwi katoa me nga ahuatanga rereke o te noho tahanga. He ataahua, he whakamīharo te tirohanga ki tona taketake, ina koa ka pakaru nga kotiro i o ratou waewae kau i runga i te one wera, i runga ranei i te hukarere.
  Ka whakaekea e ratou ma te patu ki te hoari me te tao ki nga patu o nga momo taika. A ka whakautu nga taniwha whakarewa ki nga jet o nga mura ahi wera. He iti te mahana o te mura, ko nga kotiro, e hamama ana, he iti noa te wera, ka hamama te ngakau mamae. Ka kaha ake te haruru o nga orcs, ka paopao o ratou rae , paopao, paopao - he maha nga tae o te confetti ka pakaru mai i nga pupuhi.
  Na ka rere mai nga waka rererangi whakapaipai mai i runga, ka mahue nga karaehe o nga tereina rerehua me nga momo momo ataahua.
  Ko te mea tino porangi, a ka taea e tenei te pupuhi i te tuanui o ona inihi, ko te ao pohewa kua konatunatua ki nga ahuatanga o mua, ahakoa mai i nga wa o mua.
  Ko Stalin, i tenei wa, ohorere, ka whakarere i te mea huna, ka kii:
  - Kua eke te Luftwaffe ki nga taumata teitei rawa atu o te waka rererangi. Ahakoa kaore
  Mena ka tatauhia e koe nga discos , ko te TA-700 poma, he kaha ki te kawe ki te rima tekau taranata o nga poma, he tino whakaaro.
  I korero a Hitler:
  - Engari ko te " Super Monster " me te pu caliber 3200-mm, e rua rau taranata o nga utu roketi, he mahi toi hoia.
  Ka tono a Stalin i te toast:
  - Na kia inu tatou ki te meka e hiahia ana te waha ki nga toi engari ko nga toi hoia!
  Ko te rangatira nui o nga wa katoa me nga iwi i pai ki te reka o te waina i hiri i mua i te whanautanga o Ihu Karaiti, a ko te ao Fuhrer i inu wai mai i nga hua e iwa tekau ma tahi. I titiro nga kaitakawaenga e rua ki te ahua o te ara o te takirirangi e rere whakarunga ana te tapahi i te rangi i runga i te kaupane. Me pehea te rongo i te reo koa o te kotiro Russian:
  - I angitu te urunga ki te orbit.
  Me te pakipaki haruru mai i nga turanga katoa - kua oti! I te mutunga ka tae te tangata ki te waahi, a na nga rangatira o nga iwi nui rawa atu o te whenua i mahi - nga Ruhia me nga Tiamana.
  I pania te rangi katoa mai i te horizon ki te horizon ki nga uira o nga mano tini o nga mura ahi o nga tae katoa o te aniwaniwa me nga miriona o nga atarangi, i te ahua, he napalm whakamiharo i horahia puta noa i te mangumangu o te waahi o te po. I taua wa ano , ka huri nga supernova e mura ana ki nga tuhituhinga marama - he pepeha. Pēnei i: "Motherland and Space", "Forward to the Stars", "Union of the People of the Earth"!
  He tino porangi tenei. Ko te ahua i ara ake he mahi tino-nui me te whakahirahira. Ko etahi momo hitori rereke, kaore he pakanga i waenga i te Tuatoru Reich me te USSR, a ka puta mai he tino hauhautanga . Engari inaianei kaore tenei i te ahua pai, ki te ngawari.
  Me kimi e ia tana tuakana. A ko te tino mahi tenei a te tama, kua wheturangitia i roto i te raupapa o nga kiriata, he tino ataahua, he uaua hoki, he rite ki te taera te awhina o te uaua.
  A ko te ingoa hou ko Caligula me kaha te aro.
  Ka haere tonu te whakaaro a te tama. Na kitea rawatia ake e ahau tetahi kotiro, he ataahua ano he anahera, me te makawe makawe, te kara o te rau koura. Ka toro atu tona ringa ki te tamaiti ka mea me te ataata:
  - He maha nga misioni nui hei whakaoti me koe!
  Ka ui te tamaiti a Caligula me te ataata:
  - Na ka kitea e au taku tuahine, kua ngaro ki tetahi waahi kaore i mohiotia?
  Ka ruru te kotiro i ona makawe koura ka whakahoki maia:
  - Ae, ka taea. Engari kei te whakatutukihia e to tuahine he mesia uaua - ki te whakaora i nga mema katoa o te wahine kaha ake, kei runga nei te riri o te whakangaromanga. Na he tino uaua.
  Ka patai a Caligula Dolphins:
  - Ko wai tou ingoa, ko wai koe?
  Ka whakahoki te kotiro me te ataata reka:
  - Ko Margarita Korshunova ahau, he kotiro i tarewahia e nga Nazis, a inaianei kua ara ake ki te ao hou. A ko taku mutunga tenei, ki te mahi i te pai me te whakaora tangata.
  Ka tangi te kaiwhakaari tama:
  - Ka tino marama ahau ki a koe. Na, kei roto tatou mo etahi misioni ngahau? He rite ki nga kiriata, engari mo te tino?
  Ka tangi a Margarita:
  - Ae, me te mea mo te tino! Engari kei a tatou nga waahi penei kia kaua e mataku.
  Ko Caligula of the Dolphins me te pioneer partisan Margarita kaore i whai wa ki te korerorero me te whakaae ki te tirohanga whakamiharo, ka uru ki te ao hou, me te ahua o te whawhai!
  I kii a Margarita:
  - He ope katoa ta matou inaianei. A ka mohio koe he aha te kawenga kei a koe me ahau!
  Ka whakahoki maia a Caligula:
  - Ko te akoranga e mohio ana ahau! A ko taku tumanako ka puta hei rangatira rangatira.
  Na ka wiriwiri e te tamaiti tana hoari koi.
  Ka tere matou ki te kai paramanawa, ka omaoma ki te hanga hoia. Me tere tonu te haere ki Itari ka tahuna nga huruhuru o te papacy ki te ahi.
  Ko te ope taua i haere atu i Vienna ki te patupatu o nga pahū me te whakatangi o nga tetere nunui. Kare ano i whai taima te ope hoia ki te whakatata atu, e kopikopiko ana nga kaieke hoiho. He maha nga kaieke hoiho mai i nga whenua rereke i uru ki te Tsarist Russian Empire. Na tenei i taea ai te takahi i nga rekereke ki te tekau mano o nga maikuku. Ka rere whakamua nga Cossacks me nga kaieke hoiho Tatar marama. I muri mai ka nekehia nga roopu o nga rangatira o Poroni. Kaati, ko te ahua o nga rangatira huatau i whakaemihia mo te parade kingi. I tua atu, e hiahia ana te katoa ki te whakanui i tetahi atu i roto i te ataahua o o raatau kakahu, mai i te potae ki te whitiki. He hoia Teutonic ano i roto i nga patu. Ka orohia te patu ki te kanapa, ki te koura, ki te hiriwa ranei. Kei reira hoki nga Swedes me te kakahu motuhake, me nga Finns. Ko nga Janissaries me nga Spagi kua eke, nga kaieke hoiho Arapi.
  Me te maha o nga kara me nga pou kara o nga iwi mai i te equator ki te moana Arctic. A e hia nga tohu ... Ko nga mana raupatu enei.
  Na ka haere mai nga Austrians , me nga Tiamana. I tūao mātou mō te hīkoi. Ano, ko te whakaaro ki te pahua i Itari he whakamatautau nui. He atawhai a Nature ki reira, he nui te moni! He rite ki etahi atu mea pai ka taea te kohi ma te koko.
  I waiata a Caligula the Tomboy:
  He kaha to tatou ope
  Ka tiakina e ia te ao...
  Ae, me pehea he pakanga,
  Kaore i te taha ki a maatau!
  Na ka takahia e te tamaiti tona waewae kau ki roto i te wai. Ko te tikanga, he tarau poto noa ia, i te mea e tere haere ana ia i roto i te ahua o te ahua o te whawhai, ka pakaru noa ona kakahu ka pakaru.
  Ka ui a Margarita ki tana hoa me tana hoa whakamate:
  - Ka waiata pea koe? I tua atu, nau tonu!
  Ka tuohu te tamaiti kaiwhakaari me te ataata e rite ana ki te kuao wuruhi:
  - He aha to whakaaro, kaore e taea e au?
  ka timata te waiata a Caligula of the Dolphins ;
  Aue, tenei ao, ka pouri koe,
  He moana roimata - he moana...
  Kei hea te ara astral o te wairua,
  Ko te aue mate i moemoea kia tae ki Erene!
  
  Kei roto te huka o te ngakau, te kirinuku tio,
  Me te wera wera o nga hiahia hae.
  Ano te whakaarokore, he tamariki nei hoki te kikokiko!
  Ka takaro te po pouri ki te tangi!
  
  Pērā i te hūpē o te kutu rākau, te wairua o ngā mahi,
  Me te pirau o te urupa i te awangawanga.
  E nehenehe râ tatou mai te peu e e tahoê tatou
  Whakaorangia te iwi i te repo!
  
  Whakamutua te kino o te ao,
  Ko te whakakore i nga kanga he tohu whakamataku ..
  Kaore e taea e tatou te mau i te mamae o te mamae,
  Kia huri te rewera ki te puehu!
  
  Ka hohoro te maka o te ao i ona mekameka,
  Heoi, e kore e waiho i te orbit.
  KI Kia pono ta tatou mahi tetahi ki tetahi
  Katahi ka ara te iwi!
  
  Ka taea e koe te whakatika me te kore wehi,
  Kaua e akiaki i etahi atu tangata...
  Kia kore ai te poriro e kauhoe me te ngako,
  Kia kore ai to tatou whaea e koroheketia!
  
  Ka inu iti tatou mo tera,
  He waina reka atu i te honi a te pi!
  Kia mau tonu nga raruraru ,
  Otira kahore ano kia tae mai te haora o te tatauranga!
  
  I reira tatou e patu ai i te hoê paradaiso i te ra"i,
  Ka koa nga tamariki katoa mo ake tonu atu.
  Ka rere tatou ano he pere ki te rere o te rangi,
  He moemoea marama kua tutuki!
  I mutu te waiata, a, me te mea, ka neke te tokorua whawhai mai i te whenua o nga maunga o Itari ki ...
  E pahū ana nga matā, he nui noa atu nga pu hou e pupuhi ana. Anei a Port Arthur, te taone rongonui. Ko tana hinganga i tohu te heke o te whare rangatira o Romanov me te katoa o te Autocracy. Mehemea i tu tenei pa, kua kore he hurihanga nui pera. Ko te nuinga ka haruru iti ka takoto a ratou hama me a ratou toronaihi. Engari na te hinganga i konei i arai atu ai ki te rarangi o nga kaupapa i puta ai te Huringa Nui o Oketopa.
  He pai, he kino ranei tenei? He utu nui te huihuinga. E hia miriona nga patunga me nga manene, engari i muri mai, ka tino tere te tipu o te whenua.
  Ahakoa he utu nui rawa atu, ka heke te taupori o Ruhia ma te kotahi rau miriona nga tangata.
  E ai ki a ratou, na te whakaheke toto i ora ai te turoro.
  Inaianei kua whai waahi, kua riro ano i a Port Arthur, ki te huri whakamuri i nga hitori me te whai i tetahi rarangi ahurei. I te wa, hei tauira, ka mau tonu te mana o nga Romanovs, tae noa ki te putanga autocratic. Ko tenei, o te akoranga, pakimaero pūtaiao, engari ngā. Na, he aha te mea e tatari ana ki a Russia mena ka tiakina te putanga o te tsarism ?? Ko te ngoikore, ko te wikitoria ranei?? Ka whai hua ake te punaha o te rangatiratanga tino rangatira i nga manapori o te Tai Hauauru? Inaa, kua tino kino te whanaungatanga i waenga i te rautau rua tekau ma tahi a Ruhia me te Tai Hauauru. Whai muri i tera, kua ahua huatau te rapu huarahi rereke atu i te whare paremata o te Tai Hauauru. I puta te ariā: manapori whakahaere. Koinei te wa ka puta nga pooti kore utu, engari ko te mea pono kua whakatauhia o raatau hua i mua. Engari ko tenei ahua o te kawanatanga kei te kore e u, a ko te roopu e whai mana ana, kia mau tonu ai tona turanga, kei te whakaiti kee i te manapori ma te ture. Na ka haere nga mea katoa ki te mana whakahaere, kua ngaro kee te hunga whakahee i roto i te whare paremata.
  Na ka whakarewahia te tikanga o te pehi me te wehi, katahi ano ka puta he hurihanga, mai i runga ake, penei i raro i a Gorbachev, mai i raro ranei, i tupu ake i te kotahi.
  I Russia i te wa o te Autocracy, he ngawari ake nga mea katoa. He mana tino to te kingi: ki te mahi, ki te muru, ki te whakahau. Kei a ia te mana whakawā, mana whakahaere me te mana ture. He Kaunihera Kawanatanga mo nga tangata i whakaritea e te kingi, ko ia anake hei tohutohu i a ia, a tera ano etahi apiha hei whakatutuki i te hiahia o te kingi.
  Ko te State Duma i whakawhäitihia te rangatiratanga o te absolutism, te whakakore i te mana o te emepera ki te hanga ture, a, i tetahi waahanga, te whakahaere i te tahua. Engari ko te mea nui, ko te Duma i noho hei whenua whakatipu me te nakahi mo nga momo whakaaro. Ko tona kino tenei!
  Ahakoa he aha te take, ahakoa ko te kotiro rangatira kaore i whakahe ki te awhina i te kingi. Ka ui a Margarita ki a Caligula te tangata whakaweti:
  - Na ka marama te whiringa, ka whakaekea!
  Ka whakahoki te tama Terminator:
  - Kaore he whiringa kee! Ko te tikanga ka whakaekea e matou!
  Na ka timata nga raruraru tapahi. I te tere o nga mahi makutu i te ono rau kiromita ia haora, ko nga tama kerupa, tata kore e aro ki nga pahūtanga o nga matā me nga pu miihini, ka pakaru ki roto i nga rarangi o te hoariri. Waimarie, he kino ano te rangi, he ua me te pouri. Kaore ano a Kuropatkin i tuku i nga tangata ki te whakaeke. Na ka whakahaerea e ia te whakarite mo te patu. He rereke ki nga whakapono rongonui , ehara te tianara me te minita parepare o mua i te kuware. I ngana a Kuropatkin ki te tiaki i nga hoia me te whawhai i te taha pūtaiao. Koinei te mea i tuku iho ia. Ko te pohehe, te puhoi, te hiahia ki te patu mo te tino, te mahi i runga i te tauira - i kore te angitu o te whawhai ki nga Hapanihi toa. Na reira, kaore he hiahia ki te tumanako i nga whakaeke maia a Suvorov ki te hopu i a Port Arthur i runga i te neke. Aue, i toa a Kuropatkin na te mea i muri i te matenga o te tinana o Nogi, ko nga Hapani, kaore ano i whakarereketia te hanganga , ka piki ki mua, ka whakaeke i te upoko. A, ko te mutunga, ka turaki i o raatau rarangi ka huri whakamuri.
  Inaianei kua hopukina e Kuropatkin nga anga me ana ake.
  Ko te tikanga ka taea e koe te whakahaere matā matā ahakoa mo nga ra maha, me te tatau mena ka pakaru nga Hapani. Na tenei ahakoa te mea i tukuna e Emperor Nicholas tetahi ota kia pakaru tonu te pa kaha me te whakamutu i te pakanga, he mea kino mo te whare taonga.
  I konei, ko Kuropatkin kei waenganui i te toka me te waahi pakeke. Engari he pa kaha a Port Arthur, inaianei kua noho nga Hapani ki roto - whakamatauria, tangohia!
  Engari ko Margarita raua ko Caligula o nga Dolphins, ka tapatapahi ki te hoari me te maka i o raua matimati ki nga waewae o a raua tamariki, engari he ngawari ano he mata hii, ka neke haere i runga i nga paanui, ka whakakore i nga hoia. Tuatahi, me mohio koe ki nga teitei teitei katahi ka taea te whakatuwhera i te huarahi mo nga hoia whakaeke.
  I a ia e tapatapahia ana te samurai, ka kii a Margarita:
  - I te nuinga o te wa ka whawhai ratou mo te ahunga whakamua, engari ko matou, ka puta, kei te whawhai mo te whakaaro o te hokinga!
  Ka ataata te tama a Caligula:
  - Ko te tikanga ma te hopu ano i tenei pa kaha ka whakakaha te turanga o te Autocracy?
  Na ka mahia e ia he raupapa katoa o nga tikanga me nga hoari. He penei te mau o ana hoari.
  Na nga waewae kau o te tamaiti i patu ka whati nga mahunga, nga kaki, me nga wheua.
  Ko Margarita, te mitimiti i te toto o ona ngutu i marara nui mai i ana whiu tere ki ona ringa me ona waewae, ka whakapumautia:
  - I te iti rawa pera ano! Inaha, e marama ana ko te rangatira rangatira ka toa i nga pakanga ka rongonui. I te iti rawa mo tetahi wa. Katahi ka warewarehia te wikitoria, ka kumea te tangata noa, te tangata noa ranei, ki roto i nga mahi noa. - Ko te kotiro kaiwhaiwhai kotahi te whana , i turakina e ono nga Hapanihi i te wa kotahi, a tokorua i werohia e to ratou ake bayonet i te pana kaha, ka tapiritia e ia. - Tena pea he wa poto noa tenei!
  Na ka nekehia ano e ia tona rekereke, a hinga ana nga toa tokorima o te whenua o te whitinga o te ra, tokotoru nga rangatira.
  He tama karekau he tarau poto, e tapatapahia ana nga Hapanihi ano he kāpeti, i kii tika a Caligula:
  - I muri i te wikitoria, ka timata te tipu ohaoha tere i Russia. Ko te tikanga ka pai ake te noho o te tangata, ka heke nga whakaaro hurihuri.
  I whana e te toa rangatahi te pu i te ahua kotahi tekau ma rua nga hoia samurai i rere kopikopiko ki raro . I tapirihia e te tama Terminator. - I te nuinga o te wa ka ngangau te tangata na te hiakai!
  Ko Margarita, ka tuwha i tetahi wheua mai i te angaanga kua motuhia mai i tona mangai, te tuha i pa ki nga hoia Hapani e toru, ko tetahi wahi anake i whakaae:
  - Inaa ehara tenei i te pono! Ae, ko nga hurihanga me nga ngangau i te nuinga o te wa ka whakaohohia e te ahua kino o te ohanga, engari ... I muri i nga mea katoa, kaore nga Decembrist i haere ki te mahi na to ratou ake rawakore.
  Ko te tama toa a Caligula, na tana mahi i te mahi pepeke me te tapahi i nga mahunga Hapanihi tekau ma rua, katahi ka whakaae:
  - He tika, ehara na te rawakore! - Ka tapahia e te toa rangatahi he kutanga katoa o nga kaikopere, ka tapiritia. - Ehara i te mea pai ki te whakaaro ki to puku!
  Ka whakatika a Margarita, ka haere tonu ki te tapatapahia rawatia, kia marara nga peka o nga Hapanihi:
  - He tika ake, ko te whakaaro me to puku kaore e whai hua!
  I whakaae a Caligula te tomboy i konei, ka tapatapahia te samurai ka maka o ratou mahunga potae ki nga huarahi rereke, me te tino hikaka:
  - Ko koe kotahi rau ōrau tika! Kaore he mea hei whakahe!
  He toa, he tino paionia hoki, me te mea ano, ko te kuini tino marie, kua riro i a ia tenei taitara mo ana mahi i roto i tetahi o nga ao makutu, ka tangi:
  - A ka tangohia e matou te ngako i a matou! Tena ra - banzai !
  Ma te kore aroha, ka mutu, ka waiata a Caligula, ka tapatapahia ki te hoari, ka whati i a Hapani ki ona waewae :
  Ehara i te mea mokemoke taku tononga ki Ruhi',
  Kawea mai te aroha noa!
  Hei poto! Hei poto!
  Hei poto - noho puku!
  A i muri i enei kupu ka kaha haere te rere o te toto. Ae ra, he pouri mo nga Hapanihi. He tangata pukumahi, he mea whakamīharo te iwi, engari kua taka ki raro i te kohatu mira, a, kei te huri haere. Ka aha noa - paraoa, paraoa ranei, he patai patai!
  Ko te kotiro karekau he huu a Margarita, e tuku ana i te maha o nga whiunga i roto i te tuarua me te piki tere, ka whakamararatia nga tupapaku kua marara, ki runga i te paepae i muri mai, ka kii, ka neke tona waewae ki te samurai e whai ake nei i roto i te kauae, me te aphorism tino miharo:
  -Ko te pakanga he mea tino noa, i mahia me nga whakaaro teitei!
  Ko Caligula, te tama kaitapere i neke tere atu i tana hoa wahine, a, na te ua i horoi i te toto me nga kongakonga wheua, ka haere tonu:
  - Ka pau te tinana i te pakanga, engari ka akiaki te wairua!
  I hanga e Margarita he riipene o nga whiti, he tapahi i nga reo Hapanihi, ka waiatahia he rerenga korero mai i tetahi waiata rongonui o nga tau whitu tekau o te rautau rua tekau:
  - Te harikoa, te aroha me te kirihou! Whānui , whakakaha, kaha whakatenatena, puta mai i te moenga me te mahi hakinakina!
  Ko Caligula Dolphins, na te whiunga mai i tona waewae uaua ki te papa, ka akiaki te koroni Hapani ki te rere i te rangi, ka turaki tonu i nga pu miihini e rua e tu ana i runga i te pourewa. Ko nga taniwha miihini e tuwha ana i te mata, ma te inertia, ka hinga, ka patu i a raatau ake , ka tapahi i nga rarangi. Ka tuohu te tama Terminator:
  - Aroha mai, he kanohi kuiti , engari i pirangi ahau ki te tuatahi! A ehara i te mea ko taku hiahia anake, engari ka mahia e au!
  Ko Margarita, e turaki ana i tetahi atu pourewa me nga pu miihini i hangaia i Amerika me tona waewae kau i te pekepeke, i kii tika:
  - Ehara i te mea kino ki te tuatahi, me tino mohio, engari kaua e tunua nga poi i muri!
  Ko te tama-kaiwhakaari a Caligula, e maka ana i te kaupapa me ona maihao kau, ka pahū te shimosa teitei, ka marara te samurai, ka kii:
  - Ko te tangata e kohua ana i nga poi i te po, i te ao, e kore e tukua kia kainga oratia!
  Ka katakata a Margarita, ka peke, ka tukitukia tona waewae kau ki te whakarewa o te pourewa pu miihini. Ka hoki whakamuri te kowiri tira, ka rere kopikopiko nga apiha Hapani, ka rewa o ratou waewae. Ina koa, he ahua ngarara te ahua.
  I korero ano a Margarita i konei:
  - Ka taea e te takawaenga te whakakakahu i te "boot" me te rekereke!
  Ko Caligula te hooligan, e patuki ana i te pu i roto i te peke ka rere te katoa, ka kii:
  - Ko nga "Boots" kaua e tuku hu ki runga i te tangata karekau he roro ki te whakakoi hu!
  I whakahoki a Margarita ma te huri ano me te tapahi i te katoa o te paratunu Hapanihi. I whiti ano te kotiro Terminator i konei:
  - He mea whakamiharo, he maha nga tangata pono kei runga, engari he iti noa i roto i a raatau ka taea te mahi me te kore tinihanga i roto i o raatau mahi!
  Ka huri a Caligula ano he patunga ki runga, ka turakina ki raro ka tapahia nga Hapanihi, me te kii tika:
  - Ka takaro tika te kaitōrangapū i te wā e heke ana te kaikeri ki roto i te maina me te koti ma, he rite tonu te kaupapa: ki te tango putea hei horoi i te ingoa kua pokea!
  Ka whakahoki a Margarita ki tenei, ka wiri te toto i ona makawe:
  -He kaitōrangapū, he tangata teka i roto i te ora, he tangata tinihanga i roto i nga mahi, engari he tika te mate ahakoa ki tenei nauhea!
  I tukitukia e te tama a Terminator te pu Hapani, ka whati nga wheua o nga hoia e rua tekau ma rua o te Emepaea o te Rising Sun, ka whakahoki:
  - He pono te mate i roto i te mea ka tae mai i nga wa katoa, engari ko te whiriwhiri i te wa o tana haerenga!
  He taone nui a Port Arthur, a he maha ona raina parepare. No reira, he waimarie me te waimarie, he nui te wa o te hunga whawhai ki te whawhai.
  Ko te tama toa a Caligula, ka tapatapahia nga toa ki te hoari, me te maka i te pea o te whakangaromanga me tona waewae kau, ka haehae i te samurai, ka waiata:
  - Me pehea taku kore i whakamatau, me pehea taku kore i tohe! Kaore he aha mena i reira tetahi ki te whawhai!
  Ko Margarita, i tapahia tetahi atu uri o nga hoia e mate ana i raro i nga whiunga a tetahi kotiro whaiwhainga e uira ana ano he uira, ka kii:
  - A ki etahi waahanga, ko tatou ano kei te tono mo te whawhai. Kaati, whakaae mai, Caligula, i pirangi koe ki te haere ki Port Arthur?
  I kii pono te kaitoi taitamariki:
  - Tika! Ko taku tino hiahia tenei.
  Ko Margarita, te kotiro kaihaka, ka tapahi ano i nga Hapanihi ano he mata heu, ka kata:
  - Ae, ae! Whakaorangia a Russia mai i te hinganga tino kino i roto i te hitori o te mano tau o nga pakanga o to tatou whenua!
  I tapahia e Boy Caligula e rua tekau ma rua nga Hapanihi me nga piu e rua, ka whakatika i tana hoa:
  - Ko te hinganga tino kino, pea, i te wa o te pakanga tuatahi me Chechnya.
  Ka tuohu a Margarita ki te whakaae ki tenei, ara te tere o te mahi tapatapahi:
  - Kare e kore! He ngoikore rawa te hoariri i hinga ai tatou! He nui noa atu tera Chechnya, tae noa ki te hawhe o ratou i whawhai mo matou.
  Ka kata a Caligula te tomboy, e ngana ana ki te haere i mua i tana hoa i roto i te tukanga o te whakangaro:
  - Ano te tangi a Moska ki te arewhana!
  a Margarita i korero mo tenei, ka wiri ano i nga wheua me nga kongakonga toto mai i ona makawe te tae o te hukarere me te marara koura, e haere tonu ana ki te whakangaro i nga Hapanihi maia e kore e pai ki te tuku, me te kaha ake, me nga ringa me nga waewae:
  - Ki te kore te ope me te iwi e pirangi ki te whawhai, katahi ka puta nga tohu penei. A i roto i te pakanga tuatahi o Chechen, me te whawhai a Ruhia-Hapanihi.
  Ka akiakihia a Caligula of the Dolphins, i te wa e whakangaro ana i te samurai, ki te whakaae:
  - He tika koe! Ko nga tangata o Ruhia, kaore e pai ki te whawhai ki nga Hapanihi. - Na ko te toa toa, ka waiho he kamupene samurai katoa kua tapahia o ratou mahunga, ka tapiritia:
  - Engari i roto i to maatau tangata kua puta mai he mea whakamiharo, ka taea e tatou te wikitoria i te pakanga kore. He tohu ano i roto i te pakanga kaore he kingi i roto i te upoko, ka awhina nga kerupima!
  Ua parau o Margarita, te tuharaa i te toto i roto i to "na vaha e te taoraraa i te mau nira taero e to "na opu, ma te patia i te mau Tapone e pohe roa "tu ai, ua parau oia e:
  - Heoi ano he wawaotanga tuatoru i a maatau e tika ana!
  Ko Caligula te tamaiti, i waiho i tetahi rarangi o nga tupapaku kua tapahia ki nga kongakonga, me te kore e tino ruarua, heoi ka patai:
  -Kei te tino mohio koe mo tenei?
  Ko te toa taitamariki, i whakaoti i te whakakorenga o nga Hapanihi i Port Arthur, i whakapumautia me te aue:
  - I te moana, he kaha rawa a Togo . A he aha te ahua o te kaihautu, ko te tino rangatira o te moana Rozhdestvensky, e tino mohiotia ana. He pai ake pea nga tamariki ki nga rautaki moana!
  Ko Caligula, nana i tarai te samurai me te kore aroha, ka kaha ki te whakaae ki nga mea e kitea ana :
  - Ae ra, me te tangata penei i a Rozhdestvensky, ahakoa kua riro i a ia etahi atu kaipuke whawhai whawhai e whitu i hangaia ki Argentina, me te whakatika i nga kaipuke o te roopu tuatahi o te Moana-nui-a-Kiwa i whakaarahia mai i raro, kaore e taea e tetahi te tatau ki te wikitoria. Ina koa ki te mahara koe e rima tekau ma tahi nga kaipuke a Ruhia i whawhai ki Tsushima, a kotahi anake te kaipatu Hapanihi i totohu!
  Ko Margarita, i runga i te harikoa, ka wahia e ia te oko o te pu, me te piu ano o te hoari a nga Hapanihi tokowha, me te ngira koi o te toru atu, ka tapiri ano:
  - He mea nui ano hoki tera pea ka haukotia te ope toa a te Admiral i mua i te taenga mai ki te turanga e te Togo tino uaua me te kaikiko . I tenei ahuatanga, he tino uaua te waahi o te waka Rozhdestvensky.
  Ko Caligula te tomboy, e rere ana me ona waewae rite ki te makimaki, tetahi atu anga nana i patu nga Hapanihi ano he maina whenua, ka kii:
  Ka rite ki te Swede tata ki Poltava,
  I raru a Rozhdestvensky...
  He ahua maia
  Ko te mea pono, he rereke!
  Ko te kotiro wehewehe, e haere tonu ana ki te tarai i te hoariri me te kaha o te kaha, me te waiho i te tini o nga tupapaku, i runga i te arorau me te tatauranga, i kii:
  - Ki te kore koe e hinga i a Hapani i te moana, katahi ka whawhai te samurai pakeke mo te wa roa, kua kore noa iho te taonga o te karauna o Ruhia, kei te taha o te iwi. Me tere te whakamutu i te pakanga me te wikitoria nui. Ki te kore, ka puta he hurihanga me te putanga mai o te whare paremata e kore e tika, e kino ana hoki mo Russia!
  Ko Caligula, te kaiwhakaari-tamaiti, i tukoi i te tianara Hapanihi kia rere ki runga teitei, a i taua wa ka turakina e toru nga taane whakakikorua i te kore angitu e ngana ana ki te tuku i tetahi kaiwhakarewa poma tuatahi. Ka kii te tama a Terminator:
  - Mena ka nui te wa, ka haere ki hea?
  Ko Margarita, ka tapatapahia nga Hapanihi ki nga maramara me te whakaheke toto, i tohuhia me te whakaohooho:
  - He raruraru kei konei. Inaianei kei te neke penei tatou mai i tetahi pa ki tetahi pa. Me pehea te moana?
  Ka katakata a Tomboy Caligula, ka tukuna he korakora mai i ona kanohi ka pa ki te putunga pu. He pahūtanga i whiua katoatia te hokowhitu hoia Hapanihi ki te rangi.
  Ka karanga te kaiwhakaari mo te haruru:
  - Karekau he mea motuhake! Ma o tatou raraunga, kauhoe pai tatou, e kore tatou e toremi ki te hoari. Ka kauhoe ia mai i te kaipuke whawhai ki te kaipuke whawhai, ka horoi i nga papa!
  Ko Margarita, ko ana hoari, he rite ki te heu koi, i tapahi i nga hoia maha, maia, engari kua mate koretake, ka ataata ki te whakautu me nga niho koi ake.
  - He tino whakaaro nui koe!
  Ko Caligula of the Dolphins, i patu i nga Hapanihi me te mea he kemu rorohiko, ka whakahoki pono:
  - Ki te tango tatou i te tere o te whakaaro, karekau he rite ki a tatou !
  I whakaae te kotiro Terminator ki tenei, a, kia mohio, i hikoi ia i roto i te katoa o te ope samurai.
  Na ka waiho e ia he huarahi whakaheke toto me nga tohu o nga waewae korekore o te kotiro.
  I te wa ano ka kii ia:
  - Me te tere o nga tinana, he mea nui ake!
  Ka noho tahi, me te tere tere, me kaha koe ki te pupuri i te pauna kia kaua e taka. Ka angitu a Caligula te hooligan. I te nuinga o te waa, ko te korero i runga i te whakaaro, ko te mana motuhake kaore he kaupapa ture e kore e noho ki Russia mo ake tonu atu. Ko te tauira o nga whenua o te Tai Hauauru me o ratou whare paremata he tino mate. Kaore i te whakahua i te meka e hiahia ana nga oligarchs ki te whakamahi i to raatau mana ehara i te mea anake i roto i te ohanga, engari i roto i te kaupapa torangapu. I tenei wa, he pai ake, he iti ake ranei to ratou hoa ki te mana motuhake, a ko te wikitoria i te Moana-nui-a-Kiwa me te toronga o muri mai ki Haina ka whakakaha ake i tenei whakahoahoa mo te wa roa. Ma te ara, he mea tino nui ano te whawhai a Ruhia-Hapani mai i te tirohanga roa. Ko te hanganga o Yellow Russia me te whakauru o Manchuria anake, engari ano hoki etahi atu rohe o Haina, ka arahi ki te wehenga whakamutunga o te Tiretiera Empire. Ko te tikanga tenei karekau e kaha te noho a te Hainamana nui i te rautau rua tekau ma tahi, e kii ana he Mana Nui me te mana rangatira o te ao.
  A ko te nuinga pea, me te kore o Oketopa Revolution, kaore e puta te paheketanga o te punaha koroni o te ao. Ka nui ake te whakaaro me te haumaru o te ao i te rautau rua tekau ma tahi, ina neke atu i te rua rau nga kawanatanga kei runga i te ao iti. Engari, he maha nga emepaea ka ara ake, tera pea ko te Ruhia te kaha rawa atu, ko te mea nui rawa atu ranei.
  Ehara i te mea uaua ki te kite i nga mea ka puta ki te wikitoria ki a Hapani. Ko te mea pea , ko Tiamana, ka noho hei mana nui te ope o Ruhia, kare e raru ki te whakapuaki i te whawhai ki a Ruhia. Engari tera pea ka hiahia ia ki te whawhai i tetahi taha, ka pa ki Belgium me Parani.
  Heoi ano, ko Tsar Nicholas te ahua ka taea e ia te whakaeke , pera i nga korero o mua, ki muri. Ae, i te iti rawa kia kore e kaha rawa atu nga Tiamana riri.
  Katahi ano te Pakanga Tuatahi o te Ao. Kei a Ruhia pea nga wehewehenga Hainamana me tetahi kaipuke nui o te Moana-nui-a-Kiwa kei mua, katahi ano he taapiri, engari ... I roto i nga hitori pono, i whawhai a Hapani ki te taha o te Entente, i te mea ano, ka whakaatu pea te Whenua o te Ra Rising he hiahia ki te utu. Na ka whiwhi tatou i te mua tuarua ki te rawhiti. A ehara tenei i te mea tino pai .
  I tua atu, kaore e taea e tetahi te tumanako ki te kaha nui o te ope a Ruhia, i whakaritea ki te Real History. Ahakoa, ko te tikanga, ka timata te tere o te oranga ohanga, ehara i te tau 1909, engari i te tau 1906, ka piki ake. I muri i nga mea katoa, ka taea e te wikitoria o Russia te whakapakari i te whakapono o nga kaipupuri moni o waho me te whare i roto i te mana whakahaere, a ka nui ake te urunga o te whakapaipai i te mea pono.
  Ma tenei ka piki ake nga putea mo te ope taua. Ki te kore, o te akoranga, tahuri te kāwanatanga tsarist ki te tino maia-whaiaro. Ina koa, te ahua ka hinga tatou i nga tangata katoa ka hurihia ki roto i te parapara. Ko te tikanga, ko te putanga o te Pakanga Tuatahi o te Ao, i tenei keehi, kaore i te tino kitea. A, tera pea, kia pai ai te whakatau i nga mea katoa, me wawao tatou mo te wa tuawha.
  Ahakoa ko te tupono ka kore he Pakanga Tuatahi o te Ao kaore i te whakakorehia i roto i te kaupapa. I tenei keehi ... He uaua kee ki te korero me pehea e tupu ai etahi atu kaupapa. Kia pehea te roa o te rangatira o Tsar Nicholas II, a ko wai hei whakakapi? Kei te ruarua a Tsarevich Alexei; kaore pea ia e ora ki te pakeke. Teina Mikhail me ana tamariki? Ka taea tenei me etahi atu whiringa.
  Kia pehea te roa e ora ai a Nicholas II? I roto i nga Romanovs kaore he roa o nga ate, engari, i te nuinga o te waa, ko te tsar he iti te inu me te kore e paowa ka taea te noho mo te wa roa. A ahakoa i kiia ia he ngakau mahaki me te ngakau ngawari, ehara ia i te tangata atawhai. No reira kare pea e tukuna e te emepera he kaupapa ture me te kore e tino pehia. Heoi, ko nga huarahi o te Ariki e kore e kitea. Ka taea e nga mea katoa te puta mai i te mea iti rawa i whakaarohia. Na ka huri te wuruhi hei reme, me te reme hei wuruhi!
  Inaianei he tamariki ataahua raua ko waho - he tama me te kotiro, he ahua ngawari noa iho te tau, e whakakoe ana i tetahi pa i muri mai i tera pa, i tera pa i muri mai. Anei, hei tauira, ko te maunga matua me te ingoa ngawari ko Vysoka. Mai i konei ka kite koe i te whanga katoa me nga kaipuke a Ruhia o te ope tuatahi o te Moana-nui-a-Kiwa e whakatikahia ana, me etahi atu tapawha me nga huarahi ki te taone nui.
  Ka whakahau a Margarita, ka tapatapahia te tini me te toto o Hapanihi:
  - Ae, me horoi ano tatou?
  Ko te tama toa a Caligula, i te whakaoti i te samurai whakamutunga me ana hoari, ka whakahoki whakahi:
  - Ko te tikanga, ka horoi tatou ka horoi ano!
  Na ka oma te tokorua ki te teitei i runga i te tere o te waka rererangi whawhai. Me tere tatou. I te marama o Poutū-te-rangi, kare i tino roa nga po, a, i te awatea, ahakoa te tere o te tere, kaore pea e taea te karo i nga tukinga mai i nga tini pu, ara, raiwhara me te mea nui, nga pu miihini. .
  He pai kaore he miihini aunoa. Na te ahua marino. Ko te whitinga o te ra kaore i te kaika ki te whakakore i te pouri i te ua me te kohu miraka e kapi katoa ana.
  He hukapapa i te ata, ka ngunguru te kirikiri hukapapa i raro i nga waewae karekau o nga taane Terminator, ahakoa ka pirangi ratou, kare e kakahu i o ratou hu - ka haehae. A ko o ratou waewae he patu kaore i te kino atu i nga ringaringa tino kakama. Ko te kirinuku o te hukapapa, engari karekau rawa e pokanoa ki te rere ki runga me te haere tonu o te whakangaromanga ki reira, tae atu ki te mahi o nga pu tekau ma tahi inihi.
  He aha te painga o nga katua pera? Engari kaore e taea e koe te patu i nga whaainga penei i a raatau me nga pu nunui, engari he tino ngawari ki te horoi i nga kaitiaki. Ko Margarita, ka maka atu i te tekau tatini Hapanihi ki roto i te torere me tetahi tepu hurihuri, ka aue nui ratou i to ratou hinganga, ka mea:
  - Na kei te haere tonu te whakaaturanga ...
  Ka katakata te tama whakamutu a Caligula, ka maka i te tekau ma rua nga toa Hapanihi maia ki roto i te hohonu, ka kii me te harikoa:
  - Kei te hoha ano ...
  Na Margarita i powhiri atu, ka whiua tona mahunga kua pakaru ki te pewa ki tana hoa:
  - Kei te pai. He pai ake. Kei te pirangi ranei koe ki te whawhai ki nga tohunga makutu?
  te mana nui kei a ia inaianei , ka ngaungau i nga pini rino ano he nakahi ka whakahoki:
  - Kaore au e whakaae , engari i te rautau rua tekau he iti noa te tupono ka tutuki ratou !
  Ko Margarita, ka tapatapahia tetahi atu tatini Hapanihi mo te kai haehae, ka kata:
  - Engari titiro, ninja!
  Ae ra, e rua tekau ma rua nga kaiwhawhai kanohi kanohi i oma ki te whakaeke i te toa. He mau hoari hoki ratou, e rua ki ia ringa, ki ia ringa. Mo te tangata, he pai te neke o nga ninja. Ka rongo te tangata i te tino whakaritenga me te whakangungu mohoao mai i te tamarikitanga. Engari i te mea pono, he aha te mea ka taea te whakahē ki nga kerupima? Ko te rereketanga o te tere i waenga i nga mea matekore, ka pupuhi nga tamariki ki te awhina o te makutu, a he nui rawa te tangata. A ko nga ninjas, ahakoa nga toa kua tino whakangungua, he tangata tonu.
  Ka tapahia e Margarita te tokorua o ratou i te wa kotahi ki te mira tere, ka whiua te tuatoru ki tana waewae kau, kotiro, huatau, engari he mate whakamate i roto i te riu, neke atu i te rima tekau mita te rere ki runga ka haea te pou haki mai i te pourewa. I whawhai a Margarita i nga whetu i whiua ki a ia, a, ka haere tonu, ka tapahia e toru ano, ka mate te tuawha ma te whiu i nga hoari e toru ki ona maihao. I wehe te ninja i te rua, engari ko te tuatoru, e rere ana i runga i te ara pakaru, ka tau ki roto tonu i te ngakau.
  I uru ano te tomboyish Caligula ki te whawhai. I tapahia e ia te ninja papura-papura kia haurua, ka tukuna he whakaeke tere atu ka turaki i nga mahunga o nga tangata whai kanohi e ngana ana ki te whakaeke i ana takirua.
  Ko nga tangata pango e kore e kitea, kaore i tuku, engari he puhoi rawa to ratou tere ki te whakataurite ki te tamaiti me te kotiro kerupa i whakaeke ia ratou. Karekau rawa i whai waahi.
  Ko Margarita, i roto i te nekehanga ohorere o te wairua tere, i waiata ano:
  - Ka wareware koe ki ahau, ka haere koe ki te reinga ano he ua makuku! Ko etahi atu anahera e mahi ana ki a matou, ka haere koe ki roto i te kawhena me Dracula!
  te ninja , ka tapatapahia, ka pakaru te toto ano he merengi maoa i raro i te mamara. A kihai i mutu te whakaeke. Engari ... E rua tekau ma toru nga toa nui i hinga i te pakanga. I muri i tera, ka huri te tokorua ataahua ki te whakamutu i nga pononga e ora ana i nga pu...
  Kua timata te kohu ki te marere, kua kaha ake te whiti o te Ra. Na ka neke nga toa toa ki tetahi atu rarangi whakamarumaru. Kare ano te huaki i timata, me whawhai maua. Heoi, kaore ano nga kaiwhawhai i tino ngenge, engari ko te hiahia noa ki te kai. Kaati, ka timata ano matou ki te kai i te kikokiko hoiho mata. Ana, karekau he tangata.
  Ko te tama whakamutunga a Caligula, e maka ana i te ngira me tona waewae kau, ka werohia etahi Hapanihi ki a ia, ka korero:
  - Ko te taurekareka tino uaua ko te noho hei taurekareka o te puku - he kore aroha te rangatira, ahakoa te kau, te ki tonu ranei!
  I whakaae a Margarita ki tenei, ka tapatapahia tonutia nga samurai e ngokingoki tonu ana, ano he mawhitiwhiti maha, e kuhu ana i te ngaru. I roto i nga Hapanihi he tino tamariki rawa, tekau ma ono, tekau ma whitu ranei nga tau, a he tino kino ki te patu ia ratou. Te ahua nei kua murua katoatia e nga mana whakahaere o te Whenua o te Ra Rising a ratou rahui katoa mo te whawhai. Engari ko Kuropatkin, i tuwhaina, i tuwhaina e nga tangata katoa, i tiaki tonu i nga hoia, a he iti rawa te mate i nga Hapanihi. Na mo tenei me hoatu ki a ia te mihi. Na ka pai ake te whawhai a nga roopu Hapanihi, ka tae mai nga hoia hou, kua tino whakangungua mai i te wahanga Pakeha o Ruhia. Tae atu ki nga hoia kaitiaki.
  Ko te whakaaro o te kotiro kaiwhaiwhai he mea pera ano i te Pakanga Tuarua o te Ao. Ko nga Tiamana tino kaha i ahu whakamua, ka eke ki te angitu tae noa ki te paheketanga o o raatau roopu rangatira, tata tonu ranei, te patoto. I muri i tera, kaore i taea e ratou te pupuri i te Ope Whero.
  He pono, me kii ko nga roopu kaimahi o te Ope Whero i paopaohia. Na ko tenei, ka puta he raru.
  I tere a Margarita ki te whawhai me nga kupu:
  - E kore koe e tukua e te Atua, e kore te poaka e kai i a koe, a ka mau nga tarakona kino!
  . UPOKO Nama 12.
  I hoki mai a Dominica ki te Dragon Academy mo te wa poto. Ka ako ano ia i etahi tatini karakia, me etahi kupu uaua.
  Ka toru nga kotiro: he elf, he hobbit me tetahi wahine troll, i takaro ki a ia ki te maka kohatu makutu ki runga ake.
  I whiua e Dominica. Na, ko nga kohatu, kanapa tonu, kanapa tonu, ano he pata tomairangi i roto i nga hihi o nga whakamarama e wha.
  I muri i tera, ka hoatu e nga kotiro makutu ki a ia nga mowhiti e rua me nga kohatu mai i ia waewae, kia kaha ai te toa ki te whakapakari i ana karakia mo te kaupapa nui: te whakaora i te wahine kaha.
  Inaianei tata katoa nga matimati o nga waewae kau o te kotiro kaitapere wahine, haunga te maihao iti, he mowhiti makutu. Na ka kaha ake tana mahi makutu i to mua. Ko te tikanga, he kotiro tenei e kaha ana ki te whakangaro i tetahi taone me te hanga whare rangatira.
  Na ka tere tonu tana ako i nga mahi makutu kotahi rau, kaore i okioki, ka noho ki runga i te whariki huruhuru. Ka kuhu ia ki roto i te tuunga lotus, ka tata tonu tona mauri hinengaro me tona wairua, me tona tinana rua, ka kitea i roto i te ao whakarara, me te roopu whawhai, ahakoa he tamariki o waho.
  Ko te ope o nga tamariki, i arahina e te roopu o nga toa, i haere tonu ki te whawhai ki nga mano tini o nga kiore i te whenua o te wahine makutu kino a Bastinda.
  Ko nga roopu tuatahi o nga kiore kaikiko i mate, i kite ranei i nga huringa.
  Katahi ka puta nga mara i te wahi e mahi ana nga pononga tamaiti pouri. I matakihia e nga kaitirotiro kiore nui te rahi o nga poaka pai. Ka mau he wepu ki o ratou waewae, ka whiua nga tama me nga kotiro haurua tahanga.
  I riri a Dominica:
  - Aue te kino ina mamae nga tamariki!
  A i runga i tona riri ka pupuhihia e ia etahi uira i te wa kotahi ki nga kiore, ka huri hei kuia nui, kapi tiakarete.
  Ka tangi nga pononga tamaiti i te ohorere, katahi ka oma ki te kai reka me te kakara kakara. A ka haea e tatou etahi wahi.
  I tawhiritia ano e Dominica tana rakau makutu, ka huri ano, ka huri i nga kiore kino ki nga kai reka, ka tangi:
  Tamariki, ko nga whetu enei o te rangi,
  Kei te tipu nga putiputi ki nga wiwi...
  Ka hari i runga i te ao,
  Ka puāwai nga moemoea ataahua!
  Ko Margarita, i uru ano ki nga huringa, i kii tika:
  - He nui te mahana o roto me te atawhai!
  Inamata, ano he jack-in-the-box, ka puta mai he kiore nui rite ki te mokoweri. Ka puaki tona waha, ka hamama tetahi mea turi.
  He wahine makutu nga kotiro e rua, me pehea e tuku ai i te uira me te pupuhi ki a ia, mai i nga mahi makutu, me nga mowhiti i o raua waewae kau. Na te awa hono o te kaha i pa ki tetahi taniwha nui, e rua tekau ma rima mita te roa. Ka hinga ia, ka huri tonu ki te kite i te tini o nga momo kai, whai taonga, momo momo kai kei runga i te tepu roa. Na konei, i roto i era atu mea, he karaihe waina koura me te tini o nga momo aihikirimi.
  I timata nga tamariki pononga ki te whakamutu i te mahi huri noa i te paenga me te patu i nga kiore e kinongia ana, ka tapatapahia ki te toronaihi, kiore me etahi atu mea ahuwhenua .
  A he nui te riri i roto ia ratou. Ua haamata atoa te mau tamaroa orure hau i te himene ma te anaanatae;
  Ko te tangata i roto i te pouri o te taurekareka, mauria atu te hoari i roto i ou ringa,
  A kaua e aro ki te whakama whakama ...
  E kore tou hoariri e hanga he turanga ki runga ki te toto,
  Ka tukuna e koe he whiunga kino ki runga ki a ia!
  
  Ka whiua te tamaiti e te whiu kino,
  Kei te whakamamaetia ia e tetahi kaipatu ki te kiore kino...
  Engari ko te kaitukino kino ka huri hei tupapaku,
  Kaua e rongo i etahi kotiro e tangi ana!
  
  Kaua e waiho hei pononga, ka whakaititia ki te puehu.
  Kia tere te whakaara i to mahunga...
  A ka puta te elfinism i tawhiti,
  Aroha ana ahau ki a Solntsus me Spartak!
  
  Kia whai ao marama ki te ao,
  Ko tehea te hari ka mau tonu mo nga tangata ...
  A ka koa nga tamariki ki reira,
  Ko taua rangatiratanga ehara i te toto, i te ringaringa!
  
  Te ti'aturi nei matou, e vai te paradaiso i roto i te ao taatoa nei,
  Ka rangatira tatou i te waahi ...
  Mo tenei, tama toa, maia,
  Kia kore ai he moemoea me te whakama kino i konei!
  
  Ae ra, he pononga matou, e aue ana i te mekameka i te tukinotanga;
  Na te wepu ka wera i a matou i roto i nga rara...
  Engari e whakapono ana ahau ka patua katoatia nga kiore orc,
  No te mea he tino pai te rangatira o te hunga tutu!
  
  I tenei haora ka tutu katoa nga tama,
  Ko nga kotiro kei a ratou ano mo te mea ano ...
  A ka whakapono ahau ka hoatu e ratou te solcenism,
  Ka maka atu e matou te ioka kino!
  
  Na, ka mohio koe, ka tangi te haona o te wikitoria,
  A ka tupu nga tamariki i roto i te kororia ...
  Ko nga huringa e tatari ana ki a tatou i roto i te koa,
  Whakamātautau, haere i nga mea katoa me nga tohu tino pai!
  
  Ka whakatutukihia e tatou tetahi merekara, e whakapono ana ahau,
  Ka puta he tino pararaiha marama...
  I te iti rawa i tetahi waahi he makutu he Hura kino,
  He aha te mea i peia ai nga tama ki roto i te whare witi!
  
  Kore he wahi mo matou nga pononga i te reinga,
  Ka taea e tatou te peia nga rewera i roto i nga kapiti ...
  I runga i te ingoa o te pararaiha, he tapu na te Ariki,
  Mo nga tangata koa kore utu!
  
  Kia mau te rongo puta noa i te ao o raro,
  Kia hari me te ra tapu ...
  Ka pupuhi matou ki nga hoariri penei i roto i te taiwhanga pupuhi,
  Na ko runga anake, kaua he tuarua ki raro!
  
  Ae, whakapono mai ki ahau, e kore to tatou kaha e maroke,
  Ko ia te huarahi o te rangi ki te ao...
  Ka nui te hamama o te ope a te hunga tutu ;
  Hei toremi i nga kiore riri!
  
  Koinei te koa, te koa,
  Ka tipu te tarutaru ano he rohi huri noa...
  To matou kapa tama
  He tino ekara te ahua o te maunga!
  
  Ka tuturu te wikitoria,
  Kia hanga tatou, e whakapono ana ahau, he pono ko Erene tatou...
  Te harikoa katoa, te koa i runga i tetahi aorangi,
  A ehara koe i te kaki whero , engari he rangatira rangatira!
  Ko tenei, ko te waiata a nga taurekareka oho ake nei e kuru ana i nga kiore me nga orc.
  I tenei wa, ko Dominica me Margarita i runga i nga tarakona, i mua i te ope, ka rere ki runga ki te whare rangatira.
  Tokorua nga wahine makutu, he tere me te kanapa me nga toka makutu me nga mowhiti me nga maara ki o raua waewae kau. Ma ratou e kawe nga huringa whakamiharo. A kare he he o te mea inaianei kei te ngana etahi atu kiore pakau kino atu ki te whakaeke i a ratou.
  Ko te rererangi kiore ehara i te katakata. Engari ka whiua e nga kotiro ki o ratau mana makutu me te tuku makutu. A hei utu mo nga taniwha, ka puta mai he miro monamona. Na te reka me te kakara.
  I tua atu, ka huri etahi o nga makimaki whai parirau hei rōpere. He tino maoa me te kanapa ki te rupi me te topaha.
  A ko etahi makimaki whai parirau ka huri hei poihau.
  I uru ano a Oenomai me Dobrynya ki te whawhai ki nga tarakona. I timata ratou ki te tapahi i o ratou hoa ki te hoari, he ahua ngawari, he ngawari. Ae ra, me nga tarakona ano, ina tangohia e ratou, a ka wera i te ahi. A ka wera i a ratou nga kerupima, kahore he ripeneta, he ngakau ruarua.
  I kii a Oenomaus, ka tapahia te hoariri:
  - Ko tenei, ka kite koe, ka tino katakata me te hauhautanga!
  I kii a Dobrynya me te ataata:
  - Ae, e kore e taea te korero tenei!
  Na ka tukuna e te tama toa he ngira tino koi, whakamate hoki ki te hoariri. Ka pa ki te kanohi o te kiore, ka tuki ki tetahi atu kiore. I konei ka timata te raruraru.
  I waiata a Oenomaus:
  He tino hauhautanga nga kiore
  Ka taea e ratou te ngau i te oki...
  He uaua to roro ki te kite,
  A he rite nga miro ki te miro!
  I whakaae a Dobrynya ki tenei:
  - Ae, ka ngauhia e te kiore nga momo mea kino katoa!
  Ka whakakini a Margarita. I mahara ia ki te hopukanga o te tamaiti a Andreika. Na ka mau ia ki roto i te ruuma makariri e ki ana i te kiore. Na ka ngaua e nga kiore nga waewae kau o te tama, kua ngenge i te makariri. I whawhai a Andreika ki nga kiore i te po katoa , kare i moe. A i te ata ka haria ia mo te uiui, katahi ka tauhiuhia e ratou te tote ki nga patunga o nga waewae o te tamaiti A. He tino mamae, a ka timata a Andreika ki te hamama . Na ka whiua ia e ratou ki te waea tarai.
  Engari ka ngaro te mohio o te tamaiti i te mamae o te mamae, engari kaore i korero.
  I taea e Margarita te whakarite i te rerenga o Andreika. A ko tana mahi tenei. I kaha te tamaiti ki te hinga i te mamae ka waiho i runga i nga waewae kopa, ngaua. A mo tena, mihi ki a ia.
  I whiua e te kotiro kiore nga kiore me te waiata me te ngakau nui:
  He tuakana taku pu
  He tino tika, he tika...
  Ka mutu, he pu mihini kei roto i te kopu o te kotiro,
  Ahakoa i etahi wa ka rite te ora ki te whare herehere!
  
  He kotiro ahau kaore i kaha ake
  Te wuruhi me te tigress i te whakamatautau kotahi...
  Engari ehara te kupu i te pihoihoi,
  Ka noho ahau ki taku hoa aroha, ka whakapono ahau, tahi!
  
  Kua tangohia e au ko tehea paanui,
  I whakaekea e Iran nga maunga...
  He maha nga whenua i rauna e ia,
  Kao, kare e taea e au te noho marie i te taha o te sofa!
  
  Kaore pea koe e mohio ki tenei,
  He aha te tikanga o te whawhai ki te hunga nanakia...
  Tuhia ki to pukamahi,
  A ako ki te whawhai tika, e tama!
  
  Karekau he whenua noku, whakapono mai ki ahau, e te toa,
  Ka kanapa ia ano he rupi...
  Ahakoa he miriona nga peka rewera,
  Ka eke tonu tatou ki tetahi waahi ki te rangi!
  
  Ma Ihowa ahau e tiaki
  nui , te Kaha Rawa...
  He kikokiko kaha te kotiro ,
  Ka turakina e ia te here me te puia tika!
  
  Kaore he tangata e kaha ki te hinga i ahau
  Ko ahau te kotiro ko Legiona tona ingoa!
  Ka piko ano te pea ki oku waewae,
  A ka roa ka hoatu koura ki a koe nga maple!
  
  Te hukapapa, e rere kau ana i roto i te hukarere,
  Ko nga hukarere, e mohio ana koe, kaua e wehi i te kotiro ...
  Ka hoatu e ahau taku hoa riri ki te tapahi makawe,
  E mohio ana ratou he rite ahau ki te kirehe mohoao!
  
  I whanau ahau i te timatanga o te puna,
  He whero, ano he kara...
  Ko te ahua he tino kerekere , he maru,
  Na ka mura te mura ahi i roto i toku ngakau!
  
  Ae, kaore i kitea e koe he kotiro tino ataahua,
  Ka hoatu e ia te aroha ki nga tangata katoa...
  Kaore ano ia e ahua rua tekau,
  Engari he tino kaha tana patu !
  
  
  No reira, piko ki te kotiro,
  Ka kihi i ona waewae kau...
  Ka oma te hoia ki runga ano he pere,
  E kore e uaua ki a maatau te whakaoti rapanga!
  He tino wairua te waiata a te kotiro kaihaka. Kua huri katoa nga kiore rere. Ko etahi i roto i te miro monamona, etahi i roto i te popcorn, etahi i roto i te oatmeal, i te mirumiru hopi ranei. A ko etahi o nga tama toa i werohia kia mate, ka tahuna ranei e nga tarakona ki te ahi. He mawhene me te tunu mo nga tapatapahi kai pai.
  Ka mau a Dobrynya i te ngira ki ona matimati, ka werohia te kaokao pakau, ka titi ki te pakitara kohatu. Na ka puta mai he tino hauhautanga me te hauhautanga.
  Ka whiti ohorere te kaokao, ka puta mai he tahei taimana whakamīharo ki tona turanga.
  I waiata a Dobrynya:
  A, no taku kitenga i te paera,
  Aue, aue !
  Ka oma nga tama mo a ratou moni,
  Kaua e whakamoe!
  Ka whakahoki te tamaiti a Enomai:
  - Aue! Kia pehea te pai i puta. He kohatu tenei.
  Ka ngunguru a Dobrynya ka hamama:
  - Ka taea e tatou katoa, e koro, kua roa tatou e rui ana, kei hea?
  Ka tangi a Dominica ki te whakautu, ka huri ano hoki i te tekau ma rua nga kaokao pakau i rere mai i te pourewa kino o te whare rangatira ki roto i nga kahui whetu whakapaipai katoa. Me pehea te kanapa me te kanapa whakamiharo, ano he hukapapa i runga i nga rama e wha e tuku ana i nga kurupae ra.
  Ka kii a Margarita me te katakata:
  - E whakapono ana ahau ka wikitoria te pai i te kino!
  Ua tapao o Enomai ma te ataata:
  - Ko te pai me te kino he ariā whanaunga. Tenei te kiore, kei te ora ano, ka tapatapahia e matou!
  I korero a Dobrynya:
  - Me nga tipu? Kei te ora ano nga huawhenua me nga hua, ka kainga ano hoki, ka pouri!
  Dominica tweeted:
  - Ko te pehea te tupu, ko te pehea te tupu,
  tetahi i tetahi i te wa kotahi!
  Ka mau te wahine kaitapere wahine me te haruru, ka tukuna he makutu mai i ona waewae kau. Na ka huri te pourewa me te angaanga kiore. Ka whakakikoruatia, ka kanapa he rohi ki nga rupi ki runga.
  I kite a Margarita i ona niho me te tuku i nga hihi kohuru me te whakangaro mai i ona waewae kau. Na ka mahi te makutu. Na ka whiua kohuru me te whakamate, i huri tonu ki te auaha me te puāwai.
  Ko nga Orcs me nga goblins i ringihia ano ki waho o te whare rangatira . Na ka piki ratou i roto i te tino mano tini . Ko etahi o nga pea puhuruhuru he mau patu maitai. He pukupuku tino kanapa enei, he tao, he toki.
  I kii a Dominica ma te kaha, me te whakaatu i ona niho:
  ope whakamataku tenei kua piki ake . Kaati, ka tutaki tatou ki a ratou me tetahi mea whakamate?
  Ka kii a Margarita me te ataata kino:
  - Ae, o te akoranga ka taea e tatou te mahi i tenei!
  Na ka mau nga kotiro makutu me te whakarewa i a ratou pupuhi makutu ki nga orcs me nga goblins.
  I korero a Boy Dobrynya:
  - Ehara tenei i te kino, engari me whai waahi nga toa tamariki ki te whawhai.
  Ae, he manomano nga tamariki tutu i oma mai ki te whare rangatira mai i nga huarahi rereke. Ko te nuinga o ratou, otira ko nga tama tane, e mau mekameka ana. Ko etahi o nga taangata i mahi, i hanga tohu tohu me nga whakairo ki te makutu Bastinda . Ko etahi o nga whakapakoko i tipu ake ki te kotahi rau mita te teitei, ko te whare rangatira anake i teitei ake.
  Ko te tokorua tino pakari, ahakoa ehara i te mea nui rawa atu, ko te Viscount me Phoenix, i whawhai i mua i era atu, ka hinga nga kiore.
  Ko nga orcs, ka timata ano te kopere mai i nga kopere. Engari ka tino whiua e nga wahine makutu. Mena he ngawari noa te patu i nga kiore, ahakoa he ngako me te rahi, ka pa tenei ki te neke haere. Na ka kaha ake nga orcs ki te whawhai, a he tangata nunui nga goblins.
  I korero a Phoenix:
  - I whawhai ahau ki a Kartaus . No reira i kaha ake ona toa!
  I waiata te viscount fighter:
  Ka tino aroha ahau ki te whawhai
  Ko te whawhai ano he tikaokao...
  A i roto i te whawhai-a-ringa,
  E whawhai ana ahau mo nga taniwha e rua!
  Ka korero a Phoenix me te ataata:
  - Ae, kia pono, he rawe tenei ! Engari kua waia matou ki te patu taniwha e te mano.
  Na ka patua e nga tama toa te koroke. A ko te toenga o nga taniwha kua oti kee ki tetahi waahanga nga momo kai me nga momo reka. Engari ko tetahi o nga goblin i whakaputa i taua aihikirimi i roto i te karaihe waina i whakairohia mai i te emerald.
  A kei runga he puranga o te aihikirimi maha-tae, mongamonga tiakarete, hua monamona, rōpere, pistachios me etahi atu, tino reka.
  Ka hamama nga tamariki toa i te harikoa. Ae, he tino reka me te whakapouri i nga kanohi.
  Ko te wahine makutu wahine a Margarita, i tukuna e ia tetahi atu ngaru o te whakangaromanga me te whakangaro, i hanga e ia he karaehe kaha mo te huri i te mea kino ki te kai reka , ka whakaputa:
  - I etahi ahuatanga, he pai ake te makutu i te mahinga maori, tika?
  I whakaae a Dominica:
  - Ae, kaore he feaa, kei te hangaia e matou tetahi mea ataahua me te reka. Engari he aha te mano o nga taurekareka i konei, he tamariki katoa, kaore he pakeke e kitea?
  Ka whakahoki a Margarita me te ataata:
  - Te awe o te makutu o te rohe. He tino kaha. Ina hoki, ka kitea he kohungahunga anake kei tenei ao. Engari kaua e manukanuka, ko te hau o te rohe anake e kore e huri koe hei kotiro iti.
  Ka patai a Dominica ma te miharo:
  - Na te aha?
  Ka whakahoki te kotiro rangatira:
  - Na mo te upoko o te kāpeti!
  Ko te whakaekenga a nga orcs kino me nga goblins i timata ki te ngoikore. Ko etahi o ratou i patua e nga toa tamariki, a ko te nuinga i whakarereketia e te makutu kaha o te tokorua ataahua. He tino makutu tenei, e huna ana i te rakau a Dunno.
  Ka kii a Dominica, me te ataata reka:
  Kua tae mai te wa o te tatauranga,
  I patua e matou te orc ki te kanohi...
  Hei whakautu, ka rite ia ki te porowhita,
  Na ka tono ia mo tetahi niho!
  Ae ra, i roto Ko nga momo kai reka katoa ka huri hei orcs me nga goblins.
  A ka koa nga tamariki toa ki tenei. A ka whakakorea nga kiore kaore he raruraru. Engari na o ratou whiunga, ka timata ano te puta mai o nga kai reka. Me etahi atu mea reka me nga mea whakamiharo.
  A ka tere te huri i nga kiore hei mea whai hua me te kaha ki te kai.
  Ka karanga te kotiro a Margarita:
  - Tena pea inaianei ka haere tatou ki roto i te whare rangatira!?
  I korero te kotiro wahine:
  "A he pehipehi tera e tatari mai ki a tatou ki reira." Heoi, kua reri matou mo tenei!
  Ka ataata a Margarita ka whakahoki:
  - He paionia ahau, ko te tikanga kei te reri tonu ahau!
  Inaianei kua pakaru nga pononga tamaiti ki roto i te whare rangatira. Ka takahia o ratou waewae kau ki te mapere pango. I roto ka whawhai ki nga orcs, goblins, me nga kiore. Na ka tapahia e ratou ki raro, me te mea he kai tapahi ratou i te hoari. I konei ka timata te tapahi.
  I kaha whawhai nga tama ki te hoari. Na nga kotiro i pai ki te kopere ki te kopere. Waimarie, ka taea e Margarita te huri i nga toronaihi me nga hoe hei kopere pono. Ka kopere katoa nga pere, ka werohia nga kiore.
  I kii a Dominica:
  - Nga pere koi o te ara patu, kia marie, e aku tamariki.
  I rere ohorere te wahine makutu a Bastinda i te pourewa. He rite te ahua ki te wahine e toru tekau ma rima pea te pakeke, a ka huri haere ano he tihi. He mangu ona makawe, he mimimori, a ko ia ano e mau ana e rua nga toka makutu i ona ringa mau.
  E rere ana te wahine makutu i runga motopaika, i runga i ona waewae he putu me te pupuhi.
  Ka mau a Bastinda ka hamama:
  - E whakaute ana ahau ki te hunga kaha
  Na ka tukino ahau i te hunga ngoikore ...
  He kino nui ahau
  Ka pehea koe, he huu kau?
  Dominica tweeted hei whakautu:
  He ngawari taku ture
  Ka hinga ahau i te hunga kino...
  Ko te tangata ngoikore, maku e awhina,
  Kaore e taea e au te mahi i tetahi atu huarahi!
  I tangohia e Bastinda mai i nga toka makutu, me te mea e patu ana ia i a Dominica me nga pulsars. Na ka whiowhio ia hei whakautu. Na ka huri tonu nga pulsars ki nga keke ka hinga ki runga ki te kotiro-kaiwhakaari, ka tino pania ia.
  Hei whakautu, ka tukuna e Dominica, i roto i te riri, he pupuhi nui mai i tana toka me ona waewae kau.
  I rere atu, engari i taea e Bastinda te oma, ka whiua e te rerenga i roto i te whare rangatira. Tata tonu ka marama ka timata te huri. Na i te waahi o te whare rangatira, ka ara ake he whare tino ataahua - i nga wa katoa.
  Ka titiro a Bastinda ki a ia, ka kimo ona kanohi, ka oma atu. Ko te mea tika, rere atu. A ko tetahi hiku ahi e noho ana i muri i a ia.
  I tere a Dominica raua ko Margarita ki te whai ia ia. Ko nga wahine makutu e rua i tino takamuri ki muri i te tere.
  Heoi ano, he tere ake te motopaika rere i nga tarakona.
  I timata nga kotiro makutu ki te pupuhi ki a Bastinda . Engari i ia wa, i ia wa, ka karohia e ia, ka whakatakoto korero ranei. I tua atu, ka tere haere te motopaika i te tawhiti, ka mau i a ia ki waho o te waahi pupuhi ma te makutu.
  I korero a Dominica:
  - Kua ngaro tona whenua, nga kaupapa me te mana. Na, kaore matou e tino hiahia inaianei!
  I kii a Margarita:
  "Ki te tahae ia, ka tangohia te taonga kiore kowhai, ka kore e whai hua to tatou wikitoria!"
  Ko te kotiro kaitapere wahine, ka werohia nga maihao o ona waewae kore, he kiri kiri, ka kii maia:
  - Engari nga mano o nga tamariki i whiwhi herekore! He mea utu ano tenei!
  Ka whakaae te kotiro wehe:
  - Tika! Ehara i te mea miharo i mahi matou.
  Inaa, ka huri te kiore, ka mate, pera ano me nga orcs me nga goblins. No reira he wikitoria nui i riro.
  He maha nga mano o nga tamariki - nga tama me nga kotiro - i huihui ki te tapawha ka waiata, ka takahi i o ratou waewae:
  -Kororia ki nga toa! Kororia ki nga kaiwhakaora! Ki raro i te taurekareka!
  Koinei te wikitoria nui rawa atu i te whenua kiore. A he maha nga mea whakamiharo me te hau o konei.
  I korero tuatahi a Margarita. Ko ia, e kanikani ana , ka tango, ka waiata, ko tana waiata ko te waiata a tetahi kotiro wehe:
  Ko matou, ko nga tamariki o te rawakore, me te aroha o te raumati,
  I whanau i roto i te whare i te ua...
  Kia waiatatia te moemoea o te kotiro,
  Ahea tatou ka haere ano ki te pakanga wera!
  
  I mutu ahau ki Elxxik i te aitua,
  Me toku whenua tupuna, a Ruhia Tapu...
  Ki taku aitua, tino whakamiharo,
  Ka whawhai ahau mo te harikoa me te aroha o te motu!
  
  A kaore he whenua ataahua o Ruhia,
  Ko koe mo whawhaitia , kaua e mataku...
  A kahore he whenua harikoa i te ao,
  Ko koe te rama marama o te ao, Rus'!
  
  Ka haere ahau i roto i te ahi, i te wai mo koutou,
  Kua waia nga pionia ki te wikitoria...
  Ka pai tonu tatou ki te iwi,
  No te mea he mutunga kore te kaha o te ope!
  
  Me haere tatou ki te whakaeke mo te Motu,
  I raro i te tangi o te kaha, te riri riri...
  Ka whiwhi a Hitler i tana utu ki te mutunga,
  Ka peia e matou nga Nazis i waho o te iari!
  
  Ki tonu toku Papa i nga toa,
  A ko Stalin he tangata tino nui ...
  Ka hikoi nga paionia ki te hanga,
  Te Whanau Kaha Rawa, to matou Ariki, e te kotahi!
  
  I runga i te ingoa o te marama me te oranga pai,
  Ka whawhai maia, tamariki...
  I muri i nga mea katoa, ka noho tetahi whakatipuranga i raro i te communism,
  Whakapono mai ki ahau, e kore e taea te tango atu i a tatou te tumanako!
  
  Ka aroha tatou ki to tatou whenua, e tama,
  Kei te pirangi matou ki te whakaara i a koe ki runga ake i nga kapua...
  Ka whiwhi te Fascism i te utu nui,
  Mai te mau pionie, te mau aeto itoito!
  
  Ka tutuki tatou, e whakapono ana ahau, kare e roa ka toa tatou,
  Ahakoa he hianga me te nanakia te fascism...
  Ka whakahīhī mai ngā tupuna ki a tātou,
  Na Svarog koe e arahi ki te whawhai!
  
  Mo te kororia o to tatou whenua toa,
  Ko te Ariki Kaha Rawa ano i kake ki runga ki te ripeka...
  E kore matou e pouri mo o matou oranga mo Russia,
  Kia rangona he reo nui i te rangi!
  
  Whawhai mo te kororia o to tatou whenua,
  Ko nga toa pono e aroha ana ki a ia...
  He kuao wuruhi koe, ehara i te hare mataku,
  Ahakoa ko nga kaitoi he tino whakahīhī!
  
  Ka taea e tatou te tiki mai i te marama mai i te whare taonga,
  Hopukia he pike, he ika nui...
  Ka whakatika a Lenin nui mo te herekore,
  Ka ora ake te whare!
  
  I runga i te Ingoa o te Whanau, hanga koeko,
  Me nga kaipuke ka pakaru te kikorangi o te rangi...
  A ko Hitler , he katakata, patua nga toa ,
  I mate te Kaha Rawa, kua ara ake mo tatou!
  
  He aroha koe, e Lada kino,
  I whanau mai te Atua ma nui i a koe...
  A me whawhai maia mo koe,
  Ma te Kaha Rawa koe e awhina kia ora tonu koe!
  
  Aroha, whakanuia te Atua a Ihu,
  He tangata Ruhia ia, me tatou ake ake...
  Kua tae ki te wa ki te whakairo i te whakapaipai ma te mohio,
  Kia ki tonu nga tau i te hari mo ake tonu atu!
  
  Ko te nui o taku Rusia tapu,
  He kaha ki te hinga i nga hoariri ...
  Ahakoa ka tangi nga wahine i te wehi,
  Ka taea e tatou te wawahi i te tarakona!
  
  Mo te kororia o te Motu tapu, whakapono mai ki ahau,
  I runga i te Ingoa o te Atua Ruhia a te Karaiti...
  Ka hanga e matou nga whare karakia nunui,
  Kia hikoi tatou ki te mutunga!
  
  E te aroha, whakapono mai ki ahau, e kore e mohio ki nga kupu koretake,
  Kare he hoha kore e kitea ki roto...
  Kia mate a Kaina i te reinga,
  A ka waiata ano a Apera i tana waiata!
  
  I konei ka takahia e matou a Berlin me te pupuhi,
  He pere te tangi o te tetere...
  He pai ake koe he toa tino ngawari,
  Whakapaingia te upoko o nga Nazis ki te toki!
  
  Ka ora ake te whanau, whakapono mai ki ahau, te hunga mate e tata ana,
  Ma te Atua ma e hoatu te aroha ki a koe
  Na ka tino marama ta matou whakatau,
  He aha te mutunga o nga huringa kanapa!
  i te ori, ma te taahi i to "na mau avae, ma te oaoa e ma te anaanatae . A ko etahi atu tamariki, he pononga o mua, i waiata me te kanikani, e ngana ana ki te ara ake, ka peke ake ranei.
  tamaiti kaha a Dobrynya, ka mau ki tetahi kohatu ka whiua ki runga ake. Ka rere ki runga, ka pahū, ka marara ano he mura ahi ki roto i nga mano tini o nga kongakonga tae.
  Ka tangi te tamaiti viscount:
  - He tino rawe tenei!
  taia e Margarita ki te uira, ka marara ki roto ki nga kongakonga maha-tae me te kanapa.
  - Kao! He tino pono tenei. A kahore he mea teitei ake i tenei mooni!
  Ko te tama toa a Phoenix i te riri, ka takahi i ona waewae kau kia timata ai te paowa o te tarutaru, ka karanga:
  - Ka rere whakamua to tatou waka - ka tu ki te taone!
  Karekau he huarahi ke atu - he pu kaha!
  A ko te kotiro i te taha o ratou, ka peke noa iho.
  He pai to ratou ahua, he harikoa kei roto.
  I whakatau ano a Dominica ki te whakaatu iti i tana mohio.
  A ka tuhi i nga awa katoa o o kupu kupu pai, kua mahia paitia;
  Ka noho rangatira te pononga, ka whai whakaaro te wairangi , ka whai taonga te rawakore, engari ki te pakeke koe o te kaihe, he kaihe tonu koe!
  E hara i te rawakore te tangata kahore ana moni, engari ko te mahunga e ki ana i te otaota!
  Kaua e wawata ki te noho hei kingi mena karekau he roro!
  Ahakoa ko te Shah ka porangi ano he kaihe!
  Ko te kingi, he raiona, engari ehara i te mea he rite ki te pokiha, a kua hiako nga raiona!
  Kaua e ngunguru, engari me noho wahangu ki te mea kare ano koe i te waahi o te raiona, a kare ano te pokiha i hoatu i tana hutu!
  te kaitōrangapū ki te pokiha i roto i te pakiwaitara a Krylov, engari kaua e waiho hei kaipōti!
  Mena ka rite koe ki te tumu, ka tangohia nga heu i a koe ki nga putake!
  Kia kore ai te whenua e mau ki te ioka, me kaha, ano he puru!
  Ko te rererangi te hiahia kia rere te whenua!
  Kua rite te kaitōrangapū ki te oati i te marama, kia kaua e heke ki raro i te awa!
  Ko te tangata kahore i inu i tona hauora, he taitamariki tonu ia!
  Ko nga tohenga oki kei te mahi i runga i te tumu!
  Ka pai te kaitōrangapū ki te tango i te heu i a koe mena he tumu koe!
  Engari kotahi te painga o te tangata ki runga i nga makimaki: i etahi wa he tino pokiha ia!
  He raiona te wawata o te kaitōrangapū, he hianga o te pokiha, engari he tino swimmed ana tikanga!
  Mena he pokiha rawa te kaitōrangapū, ka tino poaka!
  Ko te kaitōrangapū me te pokiha o te pokiha me te wuruhi ka hanga kebab i nga kaipōti!
  Me kaha te waimarie, ma te kaha o te hoiho ka taea e koe te maka atu i te kara o te tukunga!
  Whakapono ki te angitu ki te tohe koe i te katoa!
  Ka taea e te kaitōrangapū te tinihanga ahakoa te pokiha, engari e kore e taea e ia te whakapohehe i te waa ake ake!
  He rite tonu te rere o te kaipooti ano he pi ki te whaikorero honi a te kaitōrangapū, engari he maha nga wa ka werohia ia!
  Ka horomia e te kaitōrangapū ngā kaipōti pērā i te python e horomia ana i ngā rāpeti, e kukume ana i ngā namu pērā i te vodka me te Velcro reka!
  E kore e taea e te wuruhi te noho me te kore kai, e kore e taea e te kaitōrangapū te ora me te kore tinihanga!
  Ko te hoiho tere ka whakarongo ki te tangata mohio!
  He ngawari ake mo te kaitōrangapū te huri i a ia ano ki waho i te oati i tetahi mea ka taea!
  Mo wai ka pooti koe, ka whakanuia e koe te hua me te wahangu kotahi meneti!
  Kia iti rawa te pokiha mohio ki te kore koe e pirangi ki te noho hei kaihe hackneyed!
  Kaua e whakawhirinaki ki nga kaitōrangapū, mo nga kaipōti he kirikiri noa ratou i nga kongakonga oki!
  Ko te tangata ehara i te tino poauau ka huri i te pene hei pene taumaha!
  Karekau he whanaunga i roto i nga mahi torangapu, engari tera ano etahi e hiahia ana ki te whakapuaki i nga mea kei a koe hei tuakana!
  He maha nga mea kino i roto i te ao, engari ko te mea kino ka mutu te ora!
  Ki te hiahia koe ki te whakatata atu ki te Atua, titi te makimaki i roto i to wairua ki te ripeka!
  I takea mai te tangata, mena ehara i te makimaki, na, ahakoa he aha, ka mutu te noho makimaki!
  Mēnā he makimaki tō hinengaro, ka horomia koe e te pokiha ano he kaiwhangai boa!
  Kaore he mea mutungakore engari ko te wa e tika ana mo nga kaitōrangapū ki te whakatutuki i ta ratou oati!
  Mena he nui to kiri , ka ngenge koe ano he kurī i whiua!
  Kaua e whakawhirinaki ki te tangata e korero nui ana, ka wera koe i te ahi whero!
  Ahakoa e kore e taea e te Atua te tohe i te wahine me te whakaara i te makimaki ki te taumata o te ahurea tangata!
  Ki te kore te aroha karekau he menemene, ki te kore ko te ngingi a te kaitōrangapū!
  Kua roa rawa e noho ana i roto i nga kapua, ka rere te kaitōrangapū kore parirau ki raro i te awa!
  Kei te wairua iti nga wawata o te tangata nunui!
  Ko te wairua iti he whakahihi nui!
  Ko te kaitōrangapū he tahae ka tuhi ture mo ia ake, ka whakaaro ko te whenua he rohe rohe!
  Ko te kaitōrangapū e whitu Paraire i te wiki, engari ka tika ki te whakatutuki i te kupu whakaari , ka tae mai te Hatarei Hurai!
  He pai te kotahitanga, i te mea karekau e whakahoa ki te kaitōrangapū!
  Ko te kaitōrangapū he mea hanga e hiahia ana ki te hanga hipi mai i a koe ma te whakamahi tikanga swinish!
  Ko nga tikanga poaka a nga kaitōrangapū e huri ana i nga kaipōti ki te tihorea!
  I raro i te rangatira poaka, e kore e momona te ora!
  He momona rawa te hanga perehitini poaka!
  Mena kei te pirangi koe ki te noho hei perehitini, hopukia to tupono!
  Ko te rangatira e kii ana he hipi te kaipooti he poaka!
  E te Atua, ehara tenei i te mana katoa, engari ko te hiahia ki te haere ki te ripeka mo to hoa!
  Ko te rangatira e noho ana i runga i te torona mo te wa roa ka heke te kawanatanga!
  Ko te rangatira taitamariki ano he hoiho hou;
  I roto i te huarahi ki te whakatutuki i nga teitei o te Atua, ko Hatana ano he kaitōrangapū!
  Ko te kaitōrangapū te Atua i roto i te mea kotahi anake, i roto i te hanga otoheraa he aha ana kupu taurangi pōtitanga tino rewera i taka!
  Ko te kaitōrangapū, he rite ki te pia, he makariri noa, kei runga i te tepu!
  He reka te kaitōrangapū ki ana whaikōrero, engari ko te reka o te kawa i muri mai, ehara rawa i te pia!
  Ko te wa anake ka puta mai te pono mai i te waha o te kaitōrangapū ko te wa e pohehe ana ia i a ia ano!
  Ko te kaitōrangapū, kia noho hei atua iti rawa, ka ripekatia te kaipōti ki te katoa !
  Ahakoa te kaha o te pea e kore koe e ora mena he rahoraho to hinengaro!
  He kararehe pera te pokiha ka tangohia e ia nga hiako e toru o te raiona!
  He kaha rawa te kaitōrangapū ina ngoikore ana te whakaaro o tana kaipōti!
  Koia te take i puta mai ai te kaitōrangapū me te honi kia kore rawa te kaipōti e tuwha!
  Ko te tangata he puehu kani tona mahunga ka whiua ki te whiu!
  Ko te oki te kingi o nga rakau, ka huri te upoko oki i tetahi tumu hei kaupapa!
  He ātete te oki ki te pirau, kua ki tonu te upoko oki i te puehu!
  Mena he tumu koe, katahi ka mau he pou ki runga i to mahunga !
  ana , engari i etahi wa ka mataku noa koe!
  Ko te matauranga ka hanga maia ahakoa he uaua, he kuare , he rangirua ahakoa he ngawari!
  Ehara te tangata mataku i te tangata e mataku ana, engari ko te tangata mangere ki te ngaki i te maia!
  Ko te wehi he ngoikore, he maia te kaha, engari kia tupato ki te moron i roto i a koe !
  Ko te tangata ka tuku ia ia kia arahina e te ihu ka tupono ka ngaro i roto i nga paina e toru!
  Ko te wairangi mutungakore ka haere koe i roto i nga porowhita, ka whakakorehia to mohio!
  Kare he aha mena karekau te miraka o ou ngutu i maroke, he kino ke atu ki te mea kei roto i o ngakau te koretake!
  He taro mate o te atawhai, he tote kawa o te ripeneta!
  Ko te honi mai i nga ngutu o te kaitōrangapū e kukume ana i nga ngutu kaore i maroke te miraka!
  Ehara te kaitōrangapū i te tahae i roto i te ture, he tahae te hanga ture!
  Ka oati te kaitōrangapū i te oranga reka, ka ringihia he honi mai i ona ngutu, engari ka piri ana waewae, ano he namu!
  He kaitōrangapū whaikōrero e kuhu ana ki roto i te putea a te kaipōti!
  He aha te wahangu koura no te mea kua utua!
  He aha te mea nui rawa atu i te ao? He maunga oati na te kaitōrangapū!
  Kei te hiahia te kaitōrangapū ki te moni me te mana, kua rite ia ki te haehae i te tangata!
  Ko te kaitōrangapū, ko te tuatahi, he pokiha, ehara i te mea kanapa tonu te ahua, engari e wiri tonu ana tona hiku!
  Kei te harikoa te kaitōrangapū ki te whakaki i to putea ki nga oati kau!
  Kotahi noa te korero a te kaitōrangapū i tana korero - ko tatou, i te mea kua kore ia e whai ake!
  He aha te mea nui ake i nga ngota o te ao? Nga kanohi me nga kanohi o nga kaitōrangapū!
  He aha te mahi a te kaitōrangapū e tino hiahia ana ki te kohi i nga pukoro o nga kaipōti!
  E whitu nga Paraire a te kaitōrangapū i ia wiki, engari ko te whakarongo ki nga kaipōti ko tana rā whakatā!
  Ko wai i tae tuatahi mai? Kaitōrangapū, no te mea i hanga hepohepo!
  Kaua e whakapono ki te hauhautanga o nga kaitōrangapū tikaokao, ka waiata tonu ratou i te reo o tetahi atu, he pokiha!
  Mēnā ka tukuna e te kaitōrangapū āna kupu pēnei i te pōpō, ko te tikanga na te pokiha i hanga tana phonogram!
  Ko te mea pea ka whiowhio te mate pukupuku i runga i te maunga i te mahi a te kaitōrangapū i tana oati me te kore e whakama!
  He rite te kaitōrangapū ki te patupaiarehe pō, ko te tikanga ka murua e ia nga kaihoko i te awatea!
  He pehea te rite o te kaitōrangapū ki te kurī? Ka pakaru ana te rota, he tino whakararata ia , he rangatira ano tana!
  Ko te hunga e pooti ana ma o ratou ngakau he maha nga wa ka mutu ki roto i nga ate o nga kaipōti!
  He rite te kaitōrangapū ki te vodka, ka rongo te kaipōti me tana ate kua wera!
  Ka huri te kaitōrangapū i to roro, penei i te vodka, engari kaore i rite ki a ia kua ki tonu i te para!
  He pai te kaitōrangapū ki te hanga kohu me te whainga kia whai rawa!
  He maha nga oati a te kaitōrangapū, engari he nui noa atu nga oati ki te kore e puritia!
  He pokiha te kaitōrangapū, engari he maha tonu te tae hina!
  Ka tangohia e te kaitōrangapū ngā heu o ngā rākau oki, ka tukitukia e ia ngā acorn ano he poaka!
  Mena he kaikorero te kai-torangapu penei i te kani, katahi ka tino hangai e ia he tumu o te kaipooti!
  Mea au roa na te taata politita e paraparau no nia i te Atua no te mea o Satani iho â oia!
  Ko te kaitōrangapū he rite te mohio ki te rewera, engari he anahera ki te tohatoha kupu whakaari !
  He pai te kaitōrangapū ki te whakawhiti i a ia ano, engari ka toro tonu ona ringa ki tana putea!
  Ma te tuku pooti ki tetahi kaitōrangapū matatau, ka mate koe ka maremare toto!
  I te nuinga o te wa ka whiriwhiri nga tangata i waenga i nga ngeru i roto i te poke, i nga wuruhi i roto i nga kakahu hipi, me te pokiha me te tiihi pirau!
  Mena kua tutuki i te kaitōrangapū tana oati, tirohia te maunga ki te kite mena kei te whiowhio te mate pukupuku!
  He ngawari ake te whakairi i te kolobok i te kii i tetahi kaitōrangapū ki te whakatutuki i tana oati !
  Ko te kaitōrangapū e rite tonu ana ki tetahi mea - ko te rapu painga mo tana ake pute!
  Ka huri te kaitōrangapū i ana hoa mahi penei i nga karapu, na tenei ka paru rawa ona ringa!
  Ko te kaitōrangapū he kararehe e hanga ana he tia i te kaipōti!
  Kaitōrangapū, mena ehara i te wuruhi i roto i nga kakahu hipi, he hipi toa!
  Ko te kaitōrangapū ehara i te pokiha he hipi toa, he tia!
  Ka taea e te kaitōrangapū te oati i nga maunga, engari i muri i tera ka whakakorehia e koe nga pakaru!
  Kaua e tere ki te pooti mo te tikaokao, ka mate koe!
  E te rangatira, he pokiha tenei kei runga i te torona raiona e karapotia ana e nga hipi toa!
  Ki te kore koe e pirangi ki te huri hei tia, kia iti rawa koe he pokiha!
  Ko te tangata e kore e tatau kare he mea noa ka toa i te pooti!
  Ka taea e koe te pooti ma to ngakau, engari ko te toa ka toa ma o roro!
  
  Ko te kaitōrangapū he pokiha e pai ana ki te tiihi kākāriki, penei i te tae o te taara, mai i te hunga e tatau ana i te korou!
  Ko te wahine ehara i te mittens, ka huri kee koe i nga karapu, ka tino huri koe ki te scumbag mai i nga mahi whakaihiihi!
  He maha ake nga kitenga a nga tama mohio i nga kaumatua o nga tohutohu!
  I te taitamarikitanga he ahi kei roto i te ngakau, he kitenga kei roto i te mahunga, ko te hua ko te wikitoria!
  Ko te huarahi ki te angitu ehara i te mea tika i nga wa katoa, engari kaore e aro ki te piko o muri ki te tuku!
  Ka piko te kaitōrangapū ki te hiki ake i tōna ihu!
  Ka tuohu te kaitōrangapū ka piko ki te kaipōti!
  Kua reri te kaitōrangapū ki te keri i tōna ihu ki te whenua kia nehua ai tana kawenga ki ngā kaipōti!
  Ko nga mea katoa e kore e taea i roto i to tatou ao, me whakapono ki ahau, he tino uaua te noho, me te mea kei roto i te taiwhanga pupuhi!
  Ko te kaihe me te putea koura he pai ke te pakaru i te taiepa o te kaha i to te mammota me te hipi toa!
  Ko te kaitōrangapū me te waha koura ka huri i nga kaipōti hei kaihe me nga putea koura o te tuku!
  Ko wai te kararehe kaha? Ko te tikanga, he kaihe e utaina ana he putea koura! E pai ana te pokiha ki te tae kowhai o te tinihanga me nga moni koura o nga whakahere!
  Ko nga kaitōrangapū he maha nga wa e poipoia ana nga haki whero mo te kowhai o nga moni ka tangohia e ratou i nga pukoro o nga kaipōti kaore he whakama!
  Te mau oreroraa parau a te mau taata politita riaria, ua tahe te mau roimata oto o te mau metua vahine o ta ratou mau tamaroa i pohe i roto i te taparahiraa toto!
  Ko te tangata e oati ana i nga maunga koura, e kore e utu i te pene parahi pakaru!
  . UPOKO Nama 13.
  Kei a Caligula Delfinov tana ake kaupapa. Me kimi koe i to tuakana ahakoa te utu. Na ko koe ano, i tenei wa, i haria ki te ao whakarara, i hangaia e koe taau ake ahurei, i te wa ano, he miihana tino pai me te ahurei.
  Ka pa atu a Margarita raua ko Caligula ki o raua rekereke porotaka, ka haruru:
  -Tai ma te hiku,
  He kanohi mo te kanohi!
  Ehara i a Barbos -
  Fantomas !
  Inaianei kua marara nga taane ki nga huarahi rereke kia tere te whakaoti i te hurihanga o nga rarangi e kapi ana i nga huarahi ki Port Arthur, te ope taua o te Whenua o te Ra Rising. Ko nga tamariki a Terminator i neke ano he maripi hiko i roto i nga tarutaru ngawari, me te whakakore i nga Hapanihi.
  Kei te ruarua tonu a Kuropatkin me te ota ki te timata i te whakaeke, ahakoa i runga i te Maunga Teitei i whakauruhia e te tokorua whawhai te Tricolor tricolor , ka peitahia e nga toa tamariki he kaata nui, a kua tino kitea i te awatea. Engari kei te rangirua tonu te minita parepare o mua. Ahakoa , i te wa ano, ehara a Kuropatkin i te mataku. I te pakanga o 1877-1878 i tino maia ia.
  Ae, hei whakapai ake i te oranga o nga hoia noa, i te mea ko te Minita mo te Paruru he nui tana mahi, kaore i mau i te tahae. Ahakoa ko te kaha whawhai o te ope taua kaore i tino piki ake i raro i a ia. Engari kaore ia i whai whakaaro nui a Suvorov, ahakoa he haerenga. He tino maia te whawhai a Alexander Suvorov, me te whakataurite tonu i te pareparenga o te hinga. Heoi, na te mohiotanga i homai e te taiao me te waimarie whakamiharo i taea ai te matapae i nga mahi utu a te hoariri, i tana tauhohenga me te wikitoria i nga wikitoria. Ko te ahua tenei o Tal, nana i mahi he patunga tapu, ka tupono ki te hinga, engari i te nuinga o te waa ka wikitoria ... Engari ko nga kaitakaro whaitui pai rawa atu o te ao i kite i a Tal.
  Ko te tangata tuatahi i hoatu ki a ia he miihini kai me te hinga ko Mikhail Botvinnik. I mohio tenei toa ki te whakatakoto kaupapa me te tohu i nga ngoikoretanga o te hoariri.
  Na ka pouri te whetu o te tohunga mohio a Tal.
  Tena pea, ko Suvorov, mena kua roa ake tana ora, me te mea kua whawhai ia ki a Napoleon, kua whiua. Engari ko te ope Turkish, i whawhai ai a Alexander Vasilyevich, he tino whakamuri mai i nga tirohanga katoa, kaore ano nga rangatira i tohua kia rite ki o raatau ahuatanga rangatira.
  A i te wa o te pakanga ki te Wīwī, he tamariki rawa nga puna hoe i te whakahau me te tino whakahawea ki te ope o te pea o Ruhia.
  Ko Kuropatkin, i tetahi atu taha, he wehi ki te whakaeke, he pai ki te noho ki runga i te parepare. Ma te tatau ka marama ka pakaru te hoariri i a ia ano ki nga whakapae. Na te taua rangatira i hinga ai te whawhai.
  Na ko te kotiro Margarita raua ko Caligula Dolphins i haere mai i raro i te ahi... I ora ratou , Heoi, na te tere, i te wa i pakaru mai ai nga toa kore mate ki roto i nga turanga, kua huri kee i nga tangata katoa o roto, tata tonu te kiri, me te tikanga, te kaha ki te whakaora tata. inamata.
  Ko Dolfinov Jr. , te tapahi i tetahi atu Tianara Hapani, ka hamama i tetahi kupu mai i te "Highlander," i te wa e whiua ana e ia nga ngira paitini ki ona waewae kau me te tuha toto:
  - Kia kotahi anake e toe ana!
  Na ana hoari, ano he uira, e kawe ana i te mira kohuru, ahurei. He tika ake, kotahi rau nga tikanga huri ma te tapahi i nga hoariri i roto i te meneti o nga hokowhitu tokorua.
  I hinga te samurai mai i nga whiunga, a ko nga waewae kau o te tama whakamutu i mahue i muri i te ahua katoa o te pekepeke me te hikoi.
  Ko te kotiro ataahua o Margarita, i a ia e whakawātea ana i tetahi atu pa raima whakakaha, ka pupuhihia e ia nga pu, ka rere nga mano o nga pu kaha ki te rangi. I muri i tana hoa, ka mahi ano te tamaiti kaitoi a Caligula i tetahi mahi pera.
  Ko Margarita, e maka ana i te pohu me tona waewae kore, he kotiro i tawhiti, i whakaae:
  - Kei te pai koe, e tama !
  Ko te toa e kore e taea te wikitoria, ka tukuna ano e ia te taonga kohuru o te whakangaro me te tere tere, ka tapahia te samurai, ka whakahoki:
  - He pai ake te ako i te ako ano!
  Ko nga pupuhi kaha o nga pa kaha kaore i kitea i roto i nga rarangi o te ope o Ruhia. I korero a Lieutenant General Zeleny ki a Adjutant General Kuropatkin:
  - E te rangatira. E ai ki o maatau korero, kua roa te whawhai i roto i te whare rangatira o te hoariri, a, he pono, he maha nga parepare kua pahū!
  Ka whakahoki puhoi a Kuropatkin:
  - Kia marino, marino noa!
  Kaati, pera i a Carleson, kua puhia tona tuanui i ona inihi. Ahakoa ko te ahuatanga e tika ana kia kaha te mahi. Ka tohe a Tianara Zeleny raua ko Kondratenko:
  - Me patu tonu tatou!
  I titiro a Kuropatkin i roto i ana karaihe ki nga tianara e rua. He rangatahi tonu a Green, engari he iti ake te ahua i ona tau, he tere, he hikaka. Ko Kondratenko te teina o te toa o Port Arthur, no te reanga teina o nga rangatira rangatira. Ko te tikanga, he tino hikaka enei momo ruru ki te whawhai. I tua atu, he ota a te Emepara me te Rangatiratanga o Ruhia katoa, a Nicholas II, kia pakaru tonu te taone nui. A kaore he whakaaro e kore e taea e te whare taonga o te kingi te tu i te taumahatanga o taua pakanga uaua mo te wa roa.
  Heoi, ki te kore koe e mohio ki te whiti, kaua e haere ki roto i te wai! Me mohio tatou he aha te mea me te wahi e whakaeke ana.
  Ka ui a Kuropatkin ki a Kondratenko:
  - Ko wai nga roopu Hapanihi i pupuhi?
  I korero marama te tianara:
  - E kii ana nga kaitirotiro kua puta mai nga anahera - he taitama ataahua me te kotiro he makawe koura, he tere whakamiharo te neke, ka tapahia ki raro kaore e kitea.
  E toru nga wa i whiti ai a Kuropatkin i a ia ano i runga i te tere tere me te muhumuhu:
  - Na ka puta he anahera ano enei?
  I taia e Tianara Zeleny tona rekereke ki te papa:
  - Ae tika! Rangi rau!
  I whiowhio ano a Kuropatkin:
  - Aue! E kore te Ariki e whakarere i a Ruhia!
  Ka korero a Kondratenko:
  - Me whakaeke tonu tatou i te hoariri, Field Marshal! Ko tatou tonu ka haere ki te whakaeke!
  Ka mea marie a Kuropatkin:
  - Kao, rangatira. Ka hoatu e ahau nga whakahau. I te mea kua whakatau te Atua ki te awhina i a tatou, he hara te tuku hoia ki roto i te miihini kai!
  Ko te korero a Kondratenko:
  - Ahakoa i roto i a Iharaira, ka tono te Atua Kaha Rawa kia whawhai ano nga Hurai, kia kaua e riro i nga mea katoa mo te kore noa, me te kore whawhai.
  Ko te rangatira o te mara mai i te repo, he tohunga rautaki mo te tatari me te kite, i whakautu ki tenei:
  - Engari i kii te Apotoro a Paora ko te mahi ki te Atua kaore e hiahiatia nga ringa tangata!
  Kua puta ake a Tianara Zeleny:
  - He aha ra koe, e te Kawana, ka whiti tonu i a koe, ina koa ka pahū te anga tata!
  Kua timata a Kuropatkin ki te riri:
  - Engari no te mea ka tupu nga mea katoa i runga i te hiahia o te Atua. No reira me mahi he karakia i te tuatahi. Mēnā he tūkino kōrua, ka mauheretia kōrua!
  I te katoa, he ahua pai te whakaaro ki te whakahaere karakia. Ma nga kerupima e tango te rap mo te katoa.
  Ko Caligula te tomboy me te kotiro wehewehe a Margarita kua ngenge noa, kua oti te nuinga o nga mahi. No reira he aha koe e kore ai e hou ki roto i te moana, me te tino kirikiri i te ope o Togo . I muri i nga mea katoa, ka taea ano e ia te whakatuwhera i te ahi, tae atu ki nga pu tekau ma rua inihi. A, he 306 mitamano te rahi o tenei, he nui te mate o nga hoia whakaeke.
  He pono, ko nga Hapanihi, i tenei keehi, me pupuhi tata ki runga i te hiwi. A ka taea e ratou te patu ki te ahi tika ka neke te pakanga ki nga rohe o te taone nui.
  Ko te kaupapa matua ko nga kaipuke whawhai e wha me nga pu tekau ma rua inihi kei runga.
  Ko te kotiro rangatira, i tapahi i nga Hapanihi me ana hoari kohuru me te ruru i nga maramara wheua mau, ka whakaaro:
  - Tera pea ka taea e tatou te whakaputa i o tatou tupono iti? He pai ake a T. i roto i te whawhai pu ki runga ake i te ope taua a Rozhdestvensky, tata ki te 1.8 ki te 1. Ma tenei ka whakatauritea te toenga o te ope.
  Ko Caligula o nga Dolphins, ka tapahia te samurai whakamutunga, ka ui ki te toa a Margarita:
  - Me timata tatou ki te tohu rangatira?
  Ko te kotiro kaiwhaiwhai , ka maka i te anga me ona matimati kau, ka haehae i etahi atu tatini Hapanihi, ka waiho he mahanga pakaru, ka whakahē:
  - Kaore ratou e timata me te tino reka! Waimarie, karekau he take ki te rapu i te hoia. Me paato i nga armadillos tuatahi e rua.
  Ka katakata a Caligula te tomboy, ka maka he pohu ki tona rekereke kau, ka werohia tana hoari toto ki te kaipuke Nutili , me te karanga koa:
  - Naku tenei!
  I patua ano e Margarita nga Hapanihi, ka kii ki tana hoa:
  - Engari me takoto ki roto i te wai mo te hawhe haora kia ora ai.
  Inaa, kare te okiokinga e mamae. Engari kaore a Caligula Dolphins i moumou i te waa i te wa poto. Ina koa, i taea e maatau te whakaaro ki tetahi mea whakamere.
  I huihui nga kaikorero ki te papa o raro. Ko te rama hiko i raro i te tuanui e tuku ana i nga atarangi kino. Ko te upoko pakira rongonui o Lenin e whiti pouri ana, i te taha o te Koba puhuruhuru , e mohiotia ana e te ao ko Stalin, katahi he apiha manuao i roto i te kakahu pai, ko te Rūtene Schmit iti-mohiotia, he pahau ataahua a Bukharin.
  Kare e ranea a Trotsky mo te hui katoa, engari mo tenei wa kei te tautohetohe raua ko Lenin. Na, ko nga Bolsheviks tino whai mana i huihui, kua rite ki te whakatu i te hurihanga, ki te tukituki ranei, ahakoa he aha, kia whai mana.
  I mau a Lenin i te papa tuatahi:
  - He mea tino nui , e hoa ma, ki te aukati i te wikitoria o te Autocracy i roto i tana whawhai imperialist ki a Hapani ahakoa te utu. Ko te take o te hurihanga e kii ana i tenei!
  Ka paopao a Maama hei whakautu.
  Ko Bukharin, e pakipaki ana i ona ringa me te wiri i te pahau pango e whakapaipai ana i tona kanohi taitamariki, ka whakapumautia:
  - Ae, kaua e hoatu he waahi iti ki te mana motuhake. Ka hongi pea tenei ki te tinihanga, engari ka kii ahau, ko Mikado te tino hoa rangatira o nga Bolsheviks me te communism o te ao!
  a Koba Joseph ma te riri:
  - Ka pai te korero! Ahakoa ehara tenei i te hongi he tinihanga, he tinihanga ano!
  Ko Lenin, i haere ma te ingoa ingoa Karpov, i kii me te kata:
  - Mo te whakaaro o te hurihanga o te ao, i etahi wa me mahi patunga tapu koe. Tae atu ki te patunga tapu o to hinengaro me to wairua ake. - Ka wetekina e Ulyanov, ka wetekina te upoko, he pounamu pia Tiamana. Mo te whaikorero, me whakamau to korokoro. Ka mau ia ki te rua momi ka haere tonu. - Ki to whakaaro kei te pai ahau ki te hiahia ki te kino me te hinga ki toku whenua. Heoi, ka korero pono ahau, ka taea te hurihanga mena ka tino ngoikore te mana o te Autocracy. A he aha te mea ka ngoikore te Autocracy nui atu i te hinga i te pakanga?
  a Koba hei whakaae:
  - Karekau... I etahi wa ko te whainga teitei ka hiahia patunga tapu, me nga patunga nui!
  I haere tonu a Lenin i tana whakaaro:
  - Na, e kore matou e matapaki i te morare me te rapunga whakaaro o te whakaponokore. Ehara tenei i te mea nui. E marama ana ko te mahi e mahia nei e matou ka arahi ki te whakaoranga o nga kaimahi me nga pononga o nga whenua katoa me te ao katoa. A ko te mea ko nga mate katoa o to tatou whenua me etahi atu iwi ka utua kia kotahi rau nga utu. - I okioki a Ulyanov me te taapiri i tetahi reo rereke. - A he aha nga huarahi ka taea e tatou ki te hinga i te Autocracy e kinongia ana e te iwi me tatou?
  I konei ka korero a Lieutenant Schmid me te reo angiangi:
  - Ki taku whakaaro, mo te timatanga, ki te pupuhi i te Rerewei Trans-Siberian i nga waahi maha i te wa kotahi. Ka pa he mate kino tenei ki te tuku i nga hoia tsarist i Manchuria.
  a Koba ano he pokiha:
  - Bravo , kei te ahu whakamua te tama! Na ka whakaaro ahau ki te pahua i etahi peeke hei whakaiti i te paerewa koura o te ruble a Tsar.
  I wiri a Ulyanov i tana maihao tohu ki te "Georgia whakamiharo":
  - Kaua e kino! He tono tino pai . Ka taea e koe te pahua i a Kuropatkina.
  Ka haere tonu a Schmid:
  - I te nuinga o te waa, ko taku mahere ko te whakaara i te whakaohooho ki runga i nga kaipuke katoa o te Tatu Moana Pango. Na ka haere te ope ki te taha o te hunga mahi, ka hinga tonu te Autocracy!
  Ka katakata a Koba :
  - Ae, ka whiowhio te mate pukupuku ki runga i te maunga!
  - Koba , kati! - Ka oho a Lenin me te tapiri. - He pono, he mea tika ki te whakarite me te kawe i te whakaohooho i te Moana Pango. A, ka rere te Kuropatkin i whiua mai i Port Arthur , ka tino tuturu te tutu puta noa i te ope!
  I ngaro a Schmid i tana riri:
  - Ae, ka mahia e matou ma te wairua!
  Ka mau a Bukharin ki te papa:
  - Ko to tatou hoa nui rawa atu i runga i te whenua ko nga kaiahuwhenua; ka whakatika ake, ka taea e ratou te here i nga ope katoa o te Autocracy. Me tuku atu o tatou kaitakawaenga ki nga kainga, me te tono kia hoatu ki nga kaiahuwhenua ehara i te whenua anake, engari ano nga whenua, nga mea katoa mo nga tangata whai whenua!
  haukotia e Koba :
  - Tae atu ki a raua wahine me a raua tamahine!
  Ka kata a Bukharin:
  - Me tenei hoki! He mea ngawari pera i a Emelyan Pugachev - ka tapatapahia te mahunga, ka whakairihia te pae, ka tangohia o raatau taonga maau ka wehewehea kia rite! Ko nga wahine me nga tamahine a nga rangatira o te whenua hei pononga ma koutou!
  I whakaaetia e Ulyanov tenei piiraa:
  - Tika! Ka whakairihia e tatou katoa! Te huarahi katoa ki Te Taitokerau!
  a Koba :
  - Me kaha te whakamahi i te huānga kaipahua i nga mea e taea ana. Ina koa , ka puta mai nga kaiwhaiwhai tino kaha me te angitu mai i te hunga kino. Hei tauira, ehara a Kotovsky i te toa? Hero! A ko Matua Makhno ehara i te kino!
  Ma te kaha te tuohu a Bukharin:
  - Koia tena! Ka tukitukia ratou katoa e matou ki te kino !
  I pupuhi a Ulyanov i tana ringa ki runga i te tepu:
  - Te wehi, te wehi me te whakamataku hurihuri ano!
  Kaore i taea te mataki i nga korero o nga "whakaahua wha". Ka oho ake, me neke ki te taumata mahi ki te whakatinana i te rautaki toa. Otirā, whakawāteahia ngā kaipuke whawhai mai i ngā kapa.
  Ka kauhoe a Caligula ki tana whainga, ko Margarita ki tana whainga. Ko nga tama, ka whakamahi i o ratou maihao me o ratou matimati, ka eke tonu ki runga i o ratou kaipuke patunga.
  Kare a Caligula te tomboy i rongo i nga pere, i te mea ka timata ia ki te tapatapahi i nga tangata katoa i te rarangi. Ehara i te mea uaua te eke ki runga kaipuke, ko te tikanga he karaehe kaipuke whawhai. Mehemea, ko te tikanga, he nui ake koe i te tangata. Na, oma ka tapahia. Na me te tere tipua, kaore he tangata e whai waahi ki te aukati i a koe.
  Ae, ma nga maihao kau o au tamariki, engari he tere ake i nga waewae o nga waewae o te cheetah, whiua nga ngira paitini. Na tenei ka tino ohorere nga Hapanihi.
  ano nga kaiwhawhai o te Whenua o te Ra Rising ki raro , a he ngawari te mahere o te tokorua o nga kaiwhakaoti. Haere ki te waahi kariri, katahi ka paopao i te mariri kia kapi hoki nga kohua. Whai muri i tera, kare he whiringa mo te kaipuke kua pakaru engari ko te haere ki raro.
  Ko Caligula of the Dolphins, te tapahi me te whao ki tana hoari, ka pakaru ki roto ki te tuku matā. Kaati, he aha nga matā takitahi ma ia, ma te tamaiti e pupuhi ki raro i runga i te rere, ka whiua atu ranei ki te hoariri. He pai rawa mena, ma to waewae kau, ka pakaru tonu koe i te ringaringa o nga kaata ki te hoariri me te riri me te whakamate, te whakamate me te kaha kore.
  Na te ara o te samurai ki te kingitanga kingi o Nicholas II i aukatia.
  Kare hoki he uaua ki te whakawhiti i nga pu ki roto i te pupuri kia pupuhihia te raro o te kaipuke whawhai, me tona kaha tinana.
  Ko te rahoraho rino, kua whakamahana i te ra o Maehe, ka whakakorikori i nga kapu rapa o te tama whakamutu. A ko nga anga pahū-nui e ki ana i te shimosa ka toia ki raro nga pakihiwi. Ka peke koe ki raro, kaore koe e aro ki te arawhata torino, inaianei kei te waahi tika koe. Inaianei ka tukitukia nga wehewehenga ka pahū nga kohua, ka puta he kohao ka kore tenei mea nui e ora.
  Ko tenei mea whakamiharo ko te armadillo Japanese. He whanui, he whanui te kaipuke, he nui te matotoru o te patu e hipoki ana i nga papa. A ko te roa me te matotoru o te pu, e kaha ana ki te patu i te rua tekau kiromita, neke atu ranei ... He pono, ehara i te mea na te Hapani i hanga, engari na te Ingarangi. Engari ko nga waka a te kingi he mea hanga katoa, he pai me nga huakore. Na ka hanga e te Ingarangi he kaipuke whawhai - he mihini rangatira. He pouri, engari me tuku atu ia ki raro...
  Ka pa te pahū, ka pa te whakarewa o te papa pakaru ki nga waewae kau o te tama, te uaua, ka whiua ia ki runga ake i te mata. Whai muri i tera, ka kuhu te tama ki roto i te wai, ka kaha ki te kauhoe, ka ngana ki te matara atu i te awhiowhio. Kei te totohu taua koroua.
  Na ka wehe te kaipuke whawhai a Margarita: ma te mahi me te tukutahi. Inaianei kua tae ki te wa ki te totohu i nga morehu e rua nga kaieke whawhai whawhai.
  Tukua a Togo , nana nei i nui te raruraru mo te waka a Ruhia, kia haere ano ki raro. Ka waiho tenei hei akoranga mo te hunga katoa e haere mai ana ki te whenua o to Moutere me nga patu i o ratou ringa.
  Ko Caligula of the Dolphins he kaha ki te tarai i te wai moana ki ona ringa me ona waewae me te whio:
  - Ka hinga koe i nga Hapanihi! Ehara tenei i te keemu haurangi !
  Pērā i te wā whakamutunga, tata karekau koe e pa ki te whakarewa me te patu ka rere koe ki runga i te rahoraho. I reira ka timata koe ki te tapatapahia te samurai puhoi ki te kāpeti. Akene, ko te pungawerewere kua mau ki roto i te kapia he rau whakareatanga ake i enei ngarara mai i te Whenua o te Rising Sun. Na ka tere koe ki roto ka tapahia nga ringa, nga waewae, nga upoko ... Na ka tau noa. I te mea pai, ka taea e tetahi o ratou te kii:
  - Banzai!
  Ka kata a Tomboy Caligula me te koromatua i tona ihu ki a ratou:
  - Banzai, kaua e maia!
  Ma ona matimati kau ka maka e ia nga kaata, ka werohia nga rae, waha, me nga korokoro o te samurai.
  Muri iho, tuaruatia te huinga o mua. Heoi, mo te whakarereketanga, ka tere te whai a Caligula ataahua i te pu tekau ma rua inihi kua utaina, ka pupuhi atu ki te waka rererangi tata. I puta te tika o te patu, a, na te nui o te pahū a Hapanihi, i puta te ahi nui ki runga i te papa.
  I kite te toa rangatahi, inaa, ka kuhu mai tetahi hua o te ahumahi o te Whenua o te Ra Rising ra, ka puta te nui o te ahi me te auahi. Ko te tikanga, ka ngawari ake te pupuhi . Ki te whakaaro kua roa te samurai e whawhai ana ki a Ruhia, he tino mana to ratou hoia whawhai.
  Pono, e hia nga mea ka taea e nga Hapanihi mena ka ngaro katoa o raatau kaipuke nunui?
  te tino rangatira o Togo e tohu ana i te wehenga atu. Engari ehara tenei i te otinga whaihua . Ka pahū te waka whawhai nui, ka rua hēkona i muri mai ka pahū anō te kaipuke e mau ana i a Caligula of the Dolphins. I te mutunga ka whana e ia tetahi apiha o te Emepaea o Hapani ki tona rekereke. Na ka peia ano nga toa toa e rua i te ngaru ohorere...
  Ko tetahi kotiro whawhai, kua pupuhi i te upoko o te rangatira o te rarangi tuatahi, ka hamama i runga o ona ngutu:
  - Tukinga haupoi moana: Russia ki Hapani - piro wha ki te kore!
  Inaha, i teie nei, aita ta Tapone e vai ra hoê noa ""e pahi tama"i i roto i te taviniraa. Pono, kei te waru tonu nga waka rererangi o te karaehe whawhai. A he whiringa ano: ki te toremi i a raatau, kaua ranei e totohu?
  Ko Caligula, na tana tapahi i te mango e rere ana ki a ia me tana hoari, ka whakatau tika:
  - Patua i te wa e wera ana te rino! Arā, ka toremi tātou!
  Ko Margarita, ka tapahia tetahi atu kaikino moana, ka whakaae ki tenei whakatau:
  - He aha te moumou taima mo nga mea iti? Kaore pea he wa e whai ake nei mo tatou!
  Ko Caligula te tomboy, ka maka i te pouaka kaata ki tona waewae, ki roto tonu i te kanohi o te mango, ka whakahe tonu:
  - Ki taku whakaaro ka pai! E aroha ana te Atua ki te tokotoru!
  Engari i kauhoe tonu ia. Ka taea e ratou te hoki ki te pa kaha i te po. Kaore tenei e kawe ki hea. A, ki te tangohia e Kuropatkin te pa kaha me te kore e whai waahi, katahi ka pai ake. Ae, kaore e taea e raatau nga mea katoa. He mea whakamere he aha nga korero a nga uri mo tenei pakanga ke ki a Hapani? Ka whakaarohia e ratou he mahi whakakororia, he rereke ranei, ka porangihia e ratou i te mea kua riro noa i nga mana tipua!
  Engari ka mau i a Caligula tana patunga i muri mai - ko te kaieke whawhai. I waho, he ahua rereke ratou ki nga armadillos. Ina koa, he iti ake te patu, a hei utu mo nga pu tekau ma rua-inihi he tekau-inihi, engari he pai ake te mahi. Engari he oko ano enei o te karaehe raina. Na kei reira nga waka tere tere me te maamaa.
  He iti nei te whakarereke o te toa toa i konei, ka tapahia nga heramana samurai me te whao i etahi ki nga kaata ka whiua e ia me ona waewae iti . Na, ka mauhia e ia, ka whakaparahako i nga pu kia kuhu te ihu o te waka riri ki roto i te wai, katahi ka haere ki raro kaore i te wa tonu, engari ka huri haere.
  Akene i hiahia te kaiwhakaari a Caligula ki te whakaora i tetahi waahanga o nga kaihopu mai i te mate. Ae ra, kei hea e taea ai e ia te whakanoho i te tini o nga pahū... Ko Margarita, kua mate i te tini o nga heramana samurai, ka titaha tana waka tere ki runga.
  I whakanuia e te kotiro tana angitu, me tana hoa hoki:
  - Tohu: ono - kore!
  Ko Caligula te tomboy, i roto i te riri me te koa, na te angitu nui, i waiata:
  - Na ka rere te samurai ki te whenua, i raro i te pehanga o te rino me te ahi!
  Nga patunga moana hou ... Ae , te ahua nei i whanau mai nga Hapani i haere mai i tenei pakanga i raro i tetahi whetu ohorere. E tae noa "tu e vau mirioni atua i roto i ta ratou haapaoraa Shinto, aita ratou i tauturu ia ratou.
  Ki te tomboyish Caligula, he rite te ahua o te kaitarai whawhai ki te pepa kaata me totohu. I whakatau ano ia ki te whakamatau i tetahi tikanga rereke, ara, ma te kuhu ki roto i te pupuri me te tapahi i te raro ki reira ki te hoari. I muri i nga mea katoa, he whakarewa makutu tana i hopukina mai i nga ninjas me nga tohunga makutu. Ko te tikanga me mahi he mahi.
  Na ... Ko te ahua kei te pakaru te rino raina... Me waipuke e toru nga wahanga kia mohio ai. Ka kii te tama a Terminator me te kata:
  - Tenei matou kei runga i taua kaipuke...
  Ki te totohu i te kaipahua whawhai me nga whiunga o te hoari, me tino kaha koe ki te tangata me te whakaaro whakamiharo.
  He pai ake a Margarita ki te huarahi ngawari ake, me te kii ko te tukurua te whaea o te ako. A, ki te pera, ka waipuke te hoariri i te pahūtanga.
  Ka ara ake te koromatua o te atua toa me te kotiro rangatira ka mea:
  - Kua tae ki te waru karaka!
  Ko te tama a Caligula, kaore he huihuinga, ka tapahia te maha o nga samurai, ka whiua nga kaata whakamate ki ona waewae, ka karanga:
  ahuareka noa tenei !
  E wha ano nga patunga e toe ana... Me toremi kia kore ai e noho noa. Haere mai he mea motuhake, ahurei. A ko nga taangata, kaore he korero, ka penei te mahi. Ara, ka mau ratou i nga urungi whakahaere ... Waimarie, kua tere tonu nga kaipuke, ko te tikanga kaore he uaua ki te whakatutuki i a raatau. Na, ka mau koe i nga urungi whakahaere ka haere ki te hipi toa... Battlecruisers, he hou nga kaipuke, engari he maha nga kaipuke tawhito kei roto i nga waka a Hapani kaore he tupono ki te mawhiti mai i te hipi toa.
  Ka aha mena ka tuki nga kaipuke, tae noa ki nga mea whakarewa, i te tere tere ki te moana?
  Katahi ka puta: he haruru whakamataku, ko te huri o nga patu, ka pakaru nga papa rino o nga oko e rua. Tekau me te rau o nga heramana, he kowhai nga kanohi kowhai, ka oma ki runga i nga papa kua pakaru, ka pupuhi o ratou kanohi whaiti i o ratou rae, ka rere nga rere toto mai i o ratou mangai me nga niho paheke.
  A ka taka nga kaiwhawhai Hapanihi ki te moana, ka taka ki roto i nga awa pahuka ka pau tonu i a ratou. Na ka timata nga kaipuke ki te totohu tere, ka toia te tini o nga oranga ki te rire.
  Ko Margarita, e haere tonu ana ki te whakangaro i nga heramana kaore he aroha, he huihuinga ranei, ka mea me te ataata:
  "He pai ano kia kaua nga Hapanihi e kawe wahine me nga tamariki ki runga."
  Ko Caligula, ka wehewehe i te mango i eke ki runga ki a ia, ka whakaae tonu ki tenei:
  - Ae, ko te karakia o nga Amazons kaore i pakiaka i waenga i nga samurai. He pono, he ninja wahine a ratou!
  Ko te kotiro toa-atua me, i te wa ano, ko te kotiro wehewehe:
  - Tekau ma rua kore ki a matou ... Engari e rua tonu nga rengarenga whakamutunga e toe ana. Me aha ki a raatau?
  Caligula te tomboy tetahi atu mango ki roto ki nga mongamonga me te whakaaro noa:
  - Me kawe ratou ki te tauranga Dalniy. Kei raro i te mana whakahaere a Ruhia inaianei, a e rua nga waka rererangi ataahua, hou o te ao ka tino whakanui i o tatou waka!
  Ko Margarita, i patu i nga kaipara o te moana ki te hoari, ka whakaae tonu ki tenei:
  - Ae, a koinei te otinga pai!
  Ahakoa he rongonui nga Hapanihi mo te hunga whawhai kore, ko te huanga morare o nga whiu riri a nga anahera nui e rua i nui atu i o maatau tumanako. Ae, ki te kore koe e whawhai ki te tangata, engari ki nga mea hanga e rite ana ki nga atua tino pono, ka mutu pea ka mate, katahi ka kore te maia o nga kaiwhaiwhai o te Whenua o te Ra Rising.
  No reira, i muri i a Margarita i runga i tetahi kaipuke, a Caligula i tetahi atu, ka tapahia nga apiha tino kaha, ka whana etahi o ratou, ka whakaaro etahi o nga heramana me nga miihini he pai ake te tuku ki enei rangatira . Na ka haere nga kaihoe whawhai e rua ki te tauranga o Dalniy, i tukuna e nga Hapani, i muri i to ratou hinganga tata nei, kaore he whawhai ki te ope taua a Ruhia.
  I whakaaro a Caligula Dolfinov, i muri i nga mea katoa, ko te mana o te kaha patu te mana. Ei hi"oraa, i te tau o te tama"i i Khalkhin Gol, ehia taata Tapone i haruhia e te nuu Soviet riaria? E ai ki nga korero a te Soviet, 476 nga tangata, e ai ki etahi atu tatauranga i muri mai, mo te 200, a, na te whakawhitiwhiti korero, 88 anake i whakahokia ki nga Hapanihi, ara, he iti noa te hunga i hoki mai ki to raatau whenua.
  Arā, i whakaatu te samurai i te pakari. Ka ngaro, e ai ki nga korero a Soviet, tata ki te rua tekau mano nga tangata i mate.
  Hei whakataurite, tata ki te maha o nga tangata i mate ( kaore i te tatau i te hunga i mate i te whakarau) i te Pakanga Tuarua o te Ao hei mauhere.
  Na tenei ahakoa te mahi nanakia a te NKVD ki nga whanau o te hunga i tuku.
  No reira kare te kaha o nga hoia Hapanihi e whakanuia. I te wa o te Pakanga a Russo-Hapanihi, kotahi rau nga wa iti ake o nga hoia i hinga i nga Hapani i a ratou i mauhere i te pakanga i to Ruhia!
  Engari, heoi, na te mea karekau te ope a Ruhia i toa i te whawhai nui kotahi. A ki te kahore he wikitoria karekau he mauhere.
  he maha nga hoia kua mau i te ope haere whakamua .
  te tama toa a Caligula ki a Margarita na roto i te hikoi korero tuatahi:
  - Tera pea ka hikina te haki ma, ki te kore ka toremi tatou?
  I whakahē a Margarita:
  "He whakama te rere i raro i te haki ma." He pai ake te hoatu i te toru-tae Russian i runga i to mahunga!
  Ka tukuna e te toa taitamariki te ngira ki roto i te waewae karekau o te tama-whakaoti, ka werohia te samurai i muri mai i te rae, ka kii ia:
  - A ki taku whakaaro, ka angitu ake a Andreevsky me te ripeka!
  Ma te whiwhinga tekau ma wha ki te kore, kua oti nga pou o te moana me Hapani, inaianei kaore e taea e koe anake te kawe i nga kaipuke kua mau ki a koe, engari ka waiata ano. I waiatatia e Caligula of the Dolphins tana waiata wikitoria i te tihi o ona ngutu:
  Nga whanuitanga o nga moana, nga moana -
  I parautia e matou i raro i te haki toru tae!
  I hinga nga hoia i nga maunga teitei,
  Ka hamama nga ekara i te wikitoria!
  
  Ko nga toa o Ruhia i mohiotia e te ao,
  I patua e matou nga hoariri ki te hoari me te bayoneti!
  I taea e matou te maka atu i te ioka o te fascism mai i te haurua o te ao,
  I mutu ta matou hikoi me te wikitoria i Berlin!
  
  I tae mai nga Nazis i runga i nga taika humpbacked,
  Kei te whakawehi ratou ki te whakangaro i nga mara katoa o Ruhia!
  Engari ka whiua e ratou te hunga kua whiua ,
  Kia ora pai a tatou tamariki me te kore ioka!
  
  He tamariki tatou no te Matua, teitei ake i nga tangata katoa o te ao,
  I whanau mai matou, ka pokepoke i te calico me o matou waewae kau!
  matou i inoi, nana matou i unga ki te whawhai ;
  Na ka kawea mai e te Atua a Mei kia pua i runga i te koa!
  
  Kore he wahi o te toa me te ngakau teitei ake ,
  He aha te moemoea me te whanau ano!
  Whakatuwheratia te tatau kororia ki te matekore,
  Engari ki te noho koe ki te pehipehi, noho puku !
  
  He wuruhi, he hipi, engari ko koutou nga hepara o te ao.
  Na ko to wahanga ki te kawe i te ota ki nga uri!
  Hei kawe i te take ki te mutunga o te hanganga,
  Kia kore ai e mate te ahi mau tonu o to ngakau aroha!
  
  Ko wai ka mohio kei hea te matā a te hoariri ka aukati i te hoia,
  Engari, i roto i te pakanga, he pai ake te mate i nga mate pirau!
  A ki te mate koe, ka maru tou hoa i te hoa whawhai ,
  E kore ia e aro, no te mea kei te peia nga kotiro kore hu ki te whakarau!
  
  Aue, te mate a Ruhia, te pakanga me te ahi i muri i te pakanga,
  Mo te hunga e hiahia ana ki te haere ki te hararei, kaore he waahi mo ratou, e mohio ana koe, i roto i te pararaiha!
  I konei ka uru a Sam te reinga ki te whakaaro ki a Hatana,
  Whakawehi: - Maku e tuku iho te ngota ka pakaru te whatu!
  
  Engari tera ano he whakamarumaru ki nga pere,
  A kaore e taea e te poma karihi te whakangaro i a Moscow ...
  Ka taea e tatou te whakamahi i nga taika ki te tiki i te parapara,
  A ko nga waiata hoha mo te hunga kua hinga ka pouri koe!
  
  Hokona mo te pene, ehara i te wahanga Ruhia,
  Inaha, he toa nui tena o tatou katoa!
  Kaua e whakapono kua oti tatou te whakanoho e te Atua ki runga i te mahi,
  Inaa, ka whakatau koe he aha te hauhautanga o te aue!
  
  He rahua, he hinga,
  He rite ki nga hare e hoki ana i nga wuruhi whakamataku!
  Engari ki te timata te pakanga, ka noho ano tatou ki reira,
  Patupatua te ope nanakia o taniwha i roto i te manawataki reinga!
  
  Whakapono mai ki ahau, ehara tatou i te takaro mo te whawhai,
  Kaore he piiraa ke atu i a tatou ko te hoa pai!
  He tuakana matou, ehara i a Apera raua ko Kaina,
  Ki a matou, he waiata te manu, ehara i te keemu momona!
  . EPILOGUE
  I muri i te whakamaramatanga o Dominica i tona mohio, ka hamama nga tamariki me te pakipaki i o ratou ringa mo te wa roa. Ae, he rawe , ka taea e koe te kii kua angitu ia - te tauhiuhi i nga kupu aporo me te hummingi ki a ia ano.
  I muri i tera, ka whakapuaki a Margarita raua ko Dominica i tetahi hakari mo te ao katoa, kia pai ai te ngahau me te koa i roto i te wairua.
  Ka tawhiritia e ratou a ratou toka makutu, ka puta mai nga tepu whakapaipai, ki tonu i te kai . Ko nga mea katoa i konei he mea whakapaipai, he tino taonga.
  Ko enei momo kai whakamiharo me te maha o nga keke, nga pies custard, nga kaata, nga pretzels, nga mawhene me nga keke whakapaipai nui. Kaore e taea te korero i roto i te korero pakiwaitara, me te whakaahua ranei me te pene.
  A ko nga mea katoa he tino reka me te kakara, he mea ahurei i roto i tona ahua me tona ataahua.
  I kii a Margarita ki te tweet:
  Nga mea pai katoa, nga mea pai mo nga tamariki,
  I runga i to tatou ao harikoa...
  Kia ora te ra me te hau,
  Whakaarohia nga patupaiarehe mo nga mea katoa!
  Na ka timata ia ki te kanikani. Na ka whai a Dominica ia ia, me etahi atu kotiro ki a ratou. I haere nui .
  I kii tika a Margarita:
  - Ka pai nga mea katoa, ka pai nga mea katoa ki te kore tatou e raru !
  Na ka mau te kotiro kaiwhaiwhai, ka tukuna ano he ahi mai i tana rakau makutu. A ko te ahua o te puna taimana e rere ana i roto i te awa riri nui.
  I korero a Dominica:
  - Ataahua, ataahua.
  Ka pupuhi mai ano he puna o te tohorā!
  Muri iho ko te wa mo te whakangahau. Ko etahi o nga tama nui rawa atu, tekau ma wha pea te pakeke me te tino uaua, ka mau nga karapu ngawari ki o ratou ringa, ka timata ki te whawhai tetahi ki tetahi.
  I patu ratou ki o ratou ringa me o ratou waewae kau, i te ataata me te kata.
  I kii a Dobrynya me te ataata:
  - I muri i nga mea katoa, kei a raatau nga taputapu paamu roopu!
  Ka tuohu a Prince Oenomaus:
  - Karekau ratou i whakangungua ki nga mahi whawhai !
  Ko te tamaiti a Dobrynya i pupuhi, ka peke ki roto i te mowhiti ohorere:
  - Tukua ahau kia haere!
  A tokorua nga taiohi uaua e whawhai ana i tuki tetahi ki tetahi. Ka kata nga tama, ka whakaekea a Dobrynya. He wetewete me te wiri o nga ringa me nga waewae.
  Ka marara a Dobrynya ka panaia ki tahaki. Katahi ka mau ia ki te ihu o tetahi o nga tama me ona matimati kau . I aue ia i te mamae mohoao. Na ka whiua ano e te toa toa, kaore he huihuinga, ka peia ia kia huri.
  Ka kata nga tamariki huri noa, ka pakipaki i o ratou ringa. Na ka panaia e Dobrynya nga tama tokowha i te wa kotahi ka takai marie ki te kakahu tepu.
  I muri iho, ka tino turi te kata. Pērā i te pakipaki a ngā tamariki. Ae, he tino pai te ahua .
  I korero a Dobrynya:
  - Ko te tangata i maia i kai!
  I uru ano a Dominika ki te mowhiti. I mahi hoki ia i nga mahi whawhai. I muri i nga mea katoa, ko te mahi kiriata ehara i te kata. I whakaatu ia i a ia ano he Supergirl me te whawhai ki te tangata nanakia . Ko nga kotiro e rua ka patuki tetahi ki tetahi mo te tekau ma rua nga tango. A he rawe tera . Ahakoa o ratou maru he pono.
  Inaianei he rangatahi pakari me te uaua o te tekau ma wha pea e mau ana i nga kauhoe kauhoe ki a Dominica. Na ka ngana ia ki te patu i te kotiro. I whakautu a Dominica me te pupuhi tika mai i tana rekereke ki te plexus solar, ka hinga te tamaiti ka timata te wiri.
  Dominica tweeted:
  - Ehara koe i te tama , ehara koe i te tama,
  Ehara i te pono...
  Ehara koe i te tama , ehara koe i te tama -
  Pouaka pirau!
  ka whiua te tuara uaua o Dominica me tona kaha katoa . Ka tangi te kotiro, ka whana ki muri. Ka karo ia, ka rere ki a Dominika ka ngana ki te whawhai ki a ia. He kaha, he pakeke hoki te taiohi nei na te kaha o te mahi i runga i te waahi hanga. A me whakapau kaha a Dominika ki te kore e hinga. Engari ka paheke ia ki waho, ka whiua te tamaiti kaha ki runga ki a ia. Ka hinga, ka taka ki roto i te rihi me te sturgeon. Na ka tino paru te tamaiti.
  Ko era atu o nga tamariki i kata katakata, ka hanga kanohi. I tino pai tenei ahua .
  Ka peke atu te tama, engari he kaha te whana
  Ko nga kotiro kaitapere wahine i te kauae, ka patua ia ki tona hiwi i te nekehanga e haere mai ana, ka hinga te tama uaua.
  I waiata kaha a Dominic:
  Kei te tatari maminga ia mo tetahi patunga i roto i te maina,
  Te tohu radar ki te rangi...
  Kotahi te he - he rere ohorere,
  A ka kore e taea te whiu!
  He kotiro karate tenei. Na ka tahuri ia ka whana i te ihu o tetahi atu tama ki tona rekereke kau. Ka hinga ia, ka puta he puna toto i tana hongi . Engari ka peke tonu ia. A ki te whawhai ano. Na ka turakina ia e Dominika, ka tohe ia kia hinga. He tino wahine tenei.
  Ka tuohu a Dobrynya ma te whakaae:
  - Kia mau tonu! Ana, he kotiro pai koe !
  Tenei ano tetahi tamaiti kaha i rere atu i te whiu a Dominica.
  I konei i timata ai te whawhai. Ka maka e te kotiro tetahi atu taiohi ki runga ki a ia ka tangi:
  Ko nga kotiro o te hapori teitei,
  Ka tino hiahia ahau ki te patu i te tangata!
  I muri i tera, ka panaia ano e te kotiro nga tama tane, ka maru, ka mate. A he ahua tino rorirori, he rorirori hoki.
  i nga tama ki raro :
  - Ko koe ta matou kotiro ! Tino wera me te whawhai!
  Ka tuohu a Dominica ka tangi:
  He toto wera te kotiro toa,
  Ko te ope matapo kei te whakaeke i a tatou!
  I muhumuhu ia i nga karakia, a ka ringihia he ua kirīmi, miraka me te honi ki runga i nga tama o runga.
  A ko te kata koa o nga tamariki. Ko nga mea katoa kei te huri haere, kei te mahi tino hauhautanga me te pukuriri. A he wa katakata i roto i tenei riri.
  Ko te tama rangatira a Oenomaus kei roto ano i te keemu. Me pehea e taea ai e tetahi te whakahaere me te kore? A ko te toa taitamariki he tino pukumahi ki te maka ki runga i a ia he tamaiti he pakeke ake, he nui ake. A ano nga mihi hikaka. Ae, he tino whawhai tenei e hiahiatia ana.
  Ka tawhiritia e Enomai tona ringa, ka taka te tamaiti ki runga ki te puranga keke kapi. Na ka pakaru ratou, ka marara kia tino katakata me te hiahia. A ko nga kakara o te kihini makutu.
  I kii a Dobrynya me te aue:
  - He mea whakama ki te moumou i aua kai!
  Ka kata a Dominic ka whakahoki:
  - He pai tena! Ka mahi makutu ano ahau!
  I waiata te tama Phoenix:
  I tetahi wahi o te ngahere he tohunga makutu,
  Ka tuia e ratou he kaata mo Hatana...
  I whiua nga toka a tawhio noa,
  To tatou whenua whakamiharo!
  I muri i tera, ka hoa ia ki a Dobrynya. I timata nga tama toa tokorua ki te powhiri i o raua ringa, e ngana ana ki te patu i a raua kanohi . E rua nga wa ka utaina e ratou, ka puta nga maru. Katahi ka mau nga tama-whawhai ka tukia o ratou rae. Na ka timata te rere o nga korakora i oku kanohi.
  Ka turaki tetahi i tetahi, ka paopao nga mahunga , katahi ka timata ki te whawhai. Na ka tino pakeke te whawhai. Ko nga tama o te hoia nei ka tukituki, ka kuru tetahi ki tetahi, ka komi tetahi ki tetahi.
  Na ka timata ano ratou ki te kokiri i nga mahunga, he ahua poauau ake i te hauhautanga me te whakamataku. Na tenei i mahi i runga i te ahua o te kata a nga tamariki-maataki.
  Ka mau a Dominica i te huruhuru i ona ringa ka timata ki te tarai i nga rekereke o nga tama tane. I timata a Dobrynya raua ko Phoenix ki te kata, he tino pukuriri me te hauhautanga e kore koe e mutu te kata.
  Ka kii a Margarita me te ataata tuatahi:
  - Ae, he kotiro pai koe. He tohunga whakangahau noa. He aha atu ka taea e koe?
  Ka tangi a Dominica:
  - Ae, i te nuinga o te waa, ka taea e au nga mea katoa. A ka kite koe i tenei neke atu i te kotahi!
  I wehe a Dobrynya me Phoenix. E werawera ana ratou, e kanapa ana o ratou tinana whakairo me te mea kua pania ki te hinu oriwa.
  Ka korero a Margarita me te tangi:
  - Kei a matou te wikitoria, engari kaore matou e tata ki te whainga ki te whakaora i te taangata kaha. Ko te kiore kowhai na to tatou hoariri a Bastinda, i ngaro atu ki te kore e mohio ki hea. Na ka ringihia e matou nga pini. Ae, ehara i te mea mokemoke, engari kare ano he hua i tumanakohia e matou!
  I waiata a Dominica hei whakautu:
  Ehara i te mea ngawari te ora
  A ko nga huarahi e kore e tika...
  Ka tae mai nga mea katoa i te wa roa
  Kua ngaro katoa!
  Ka tau haere te wairua o nga tamariki kua wetekina. A ko nga whawhai, ahakoa nga mea whakakata, ka mate, ka iti haere te tangi o te waiata.
  Katahi ka rangona he haruru. Ka tangi te haona whakaoho.
  Ka peke tonu nga tama me nga kotiro mai i o ratou nohoanga, me te parai ki te hoari me te tao. Kua reri ratou mo te whawhai.
  Ka puta nga tarakona ki te rangi. E toru nga upoko, e whitu nga upoko, tekau ma rua nga upoko . A he maha o ratou, me nga ngarara nunui. Ko te tikanga, ka nui ake nga upoko, ka nui ake te rahi. I roto ia ratou ko te makutu mohio a Bastinda, he ahua iti ki te papamuri o nga tarakona.
  Ka whiowhio a Dominic ka kii:
  - Aue! Te ahua kaore ano kia mutu!
  Ka waiata a Margarita hei whakautu:
  Ka hinga ahau me toku uma, ka mau te mata,
  Ki tonu te whenua i te rua, ano he kirikiri...
  Engari e mohio ana ahau ehara tenei i te mutunga -
  Ko te mutunga ko te timatanga noa!
  Tata ki te rima tekau mano nga tamariki toa - he ope katoa tenei, kaore i neke ake i te rua rau nga tarakona. No reira, karekau nga toa rangatahi i oma atu. I rite ratou ki te whawhai me te tuku aroha nui ki a ratau, a ka wikitoria pea!
  Ko nga taha e rua he whawhai, he whakatau.
  te tarakona tekau ma rua nga upoko :
  - Kaua e wehi! E kore matou e whawhai ki nga tamariki! Ko tatou mo te rangimarie me te tika!
  Ka karanga a Dominica:
  - Na he aha koe i haere mai ai ki konei?
  I konei ka umere a Bastinda, me te kata kaha:
  - E mohio ana ahau ko to whainga matua ko te tango i te taonga toi Kiore Kowhai, kaua ko te tuku i nga pononga tamaiti!
  I whakahē a Margarita:
  - E kore e pokanoa! Ahakoa he aha, kaore matou i pai ki te whakarere i a maatau tamariki , a ka kore rawa e waiho!
  Ka mea katoa nga upoko tekau ma rua o te tarakona:
  "Ka mihi matou ki to rangatira!" Engari ka tono a Bastinda kia takaro koe i tetahi keemu. Ki te toa koe, ka hoatu e ia te kiore kowhai ki a koe, ki te eke ia, ka noho hei taurekareka o tokowha mo ake tonu atu.
  Ka tuohu te wahine makutu a Bastinda:
  - Ae! Koia tena! Kaati, e nga tamariki, he nui rawa atu te ngangau ki a ratou. Ka nui ake te whai hua o to tokowha ki te mahi taurekareka!
  Ka korero a Dominica me te ataata:
  - Ka taea e tatou te takaro i tetahi keemu. Me tuku noa, mena ka ngaro, ka tukuna mai e te makutu Bastinda tana taonga Kowhai Kiore, engari ka noho hei pononga ma tatou.
  Ka whakapumautia e Margarita, ka takahi i tana waewae kau:
  - Koia tena! Koinei tonu te mea e hiahiatia ana e matou! He mea tika mena ka raru ano a Bastinda i tona herekoretanga!
  te Mahunga tekau ma rua :
  - Kia pena! Ko te mahi toi me te herekore o te makutu, ki te herekoretanga o nga tangata whakahirahira tokowha - tika!
  Ko te wahine makutu a Bastinda i tuohu tona mahunga me nga makawe mangu:
  - Pai, kia pena! Ka wikitoria tonu ahau i tenei keemu. A ko te mohio ki nga mahi makutu e kore e awhina ia ratou!
  te tarakona tekau ma rua :
  - Ka oati koe ka tutuki i a koe au oati ina hinga?
  Ka karanga kotahi te tokorima:
  - Ka hoatu e matou!
  I tangohia e te wahine makutu a Bastinda he papa me nga tapawha mai i tana peke tuara ka mea:
  - Na kia timata tatou!
  Na ka wherahia e ia te papa, ka kitea he ahua ki runga. He ahua maumahara ki te chess tawhito, ko nga tapawha anake ehara i te rua, engari e toru nga tae: ma, pango me te hina. A he maha atu nga whika. He kaikopere, he kaikopere me te apiha, he tianara, he rangatira, he poitara, he hariata me tetahi atu mea.
  I muhumuhu a Dominica:
  - Ae, kaore au i te mohio ki ta raatau hikoi! He kore tika tenei!
  Ka whakahoki te wahine makutu a Bastinda me te ataata:
  - Kua tukuna e koe to kupu, kaore he waahi hei hokinga atu. Ko te kore e takaro he rite tonu ki te hinga!
  Ka tangi a Margarita:
  - E mohio ana ahau ki tenei keemu! Me pehea hoki te haere o nga whika i roto! No reira kia takaro tatou!
  Ka tuohu te wahine makutu a Bastinda:
  - Na! Ko te ahua matua i konei ko te kingi ka takaro tatou tae noa ki te checkmate!
  Ka pakipaki nga ringa o nga tamariki toa. I ruia e Margarita tana toka makutu, ka puta he ahua o te papa nui e toru nga momo ruma i mua i a ratou. Na inaianei ka kite nga mano o nga pononga o mua ki a ia i te wa kotahi.
  I kii a Margarita:
  - I mua i te pakanga, i toa ahau i te keemu chess ki a Botvinnik ake, ahakoa ehara i te tangata, engari i roto i te keemu tukutahi. Engari i te waru o nga tau, he pai te patu i te toa o te USSR!
  I muhumuhu te wahine makutu a Bastinda:
  - He keemu tino rerekee tenei! Kare a Chess i tata ki a ia!
  Ka tuohu te kotiro wehewehe:
  - E mohio ana ahau! He uaua ake, he maha atu nga waahanga, engari ka taea e au te takaro! No reira kaua koe e whakaaro he mea ngawari ki a koe!
  Ka tuohu te wahine makutu makawe mangu:
  - He whero aku pihi - ka timata i te tuatahi!
  Na ka nekehia e ia te piu piu ki mua . Ka whakahoki a Margarita ma te neke i te kaikopere. I timata taua keemu ngahau. Kotahi rau nga tangata i tetahi taha, i tetahi taha, e toru, haunga nga kingi. Ko tetahi o ratou, ka mutu te keemu ki te hoa. Ana, he ataahua, he arorau hoki tenei.
  Ka takaro a Bastinda me te kata. Ko nga whakawhitinga tuatahi i whai. Na ko nga mahi a te hunga pukuriri tere. I kii a Dominica he rite te kuini i te neke o te tangata whakahiato i roto i nga whaitui tuku iho, engari he rite ki te hoia.
  Ae, he mea whakamere. He rite te ahua o te apiha ki te episekopo, engari he rite ki te kingi te patu. Na ka neke te tianara ano he rook, engari he rite ki te hoia. He rite te kuini te neke o te rangatira, engari ka patu ano he rooka. Ko te tikanga, ko nga whika tino kaha ko nga viziers nui, he rite ki te kuini, me te rite ki te hoia, me te patu ano. Ko te tikanga, he kuini, he rite tonu ki te chess noa. Ko nga kaikopere he rite ki te pawns, engari ka kopere hauroki kia toru nga tapawha ki mua, ka kotaha kia rua anake. Te ahua nei ko nga hoia haere noa te hunga ngoikore, engari ka taea e ratou, ina tae ki te rarangi whakamutunga, ka huri ki tetahi wahi engari ko te kingi anake.
  Ko te hariata e haere ana ano he hoiho; Ae, he mea whakamere me pehea te puta. He ballista ano - he rite te nuku o te rooka, engari he rite ki te kuini. Rooks, knights me nga episekopo, pera i te chess noa. Engari tera ano he unicorn. He rite tana haere ki te kingi, engari he rite tana patu ki te kuini. Me te unicorn kingi. Ko tana hikoi ano he arewhana, engari he rite tana patu ki te vizier nui, ara, ano he kuini me te hoia. Ae, ehara tenei i te keemu katakata. A e toru nga whika mo ia tangata. A tamata i tetahi mea me te kore e ngenge. Na inaianei, te ahua nei kua mau kee a Bastinda i etahi atu rohe me te whai painga ki nga taonga.
  He maamaa, he tino mohio ia i a Margarita.
  Ko Dominica ma te maia, he mea whakahi ranei, i tweeted:
  - Haere i te hoiho! Hoiho!
  Ka pehia e Margarita:
  - Kaua e pokanoa! Ko te aha me mahi, ka mahia e au!
  Na te kotiro kaikiri i tino nekehia tona ahua. Ka whakaeke tonu a Bastinda. Ko te whawhai he tino pakeke, he kore aroha.
  Ko Margarita, kia hoki mai ai te maia me te marie me te whakaputa i te whakahihiri i roto i te keemu, ka timata ki te waiata;
  Ka pahuka ki runga, ka piki ake nga pari titaha,
  Na te ngaru, na nga here o te hukapapa i pakaru te moana!
  Ka tapahia te kurupae, ka whakakiia nga kapua ki te mata,
  Na te hau hou i pakaru te kohu!
  
  Kei a koe ahau i runga i te pari takutai,
  Ko te awha o te moana e whakakorikori ana i to taringa!
  I awhi te kaiwhawhai i tona kaki me te ringa ngawari,
  Kua ara te Ariki tapu i roto i toku wairua!
  
  Kua whakakikoruatia nga tihi o nga maunga hukarere,
  Me nga peara i runga i te uma!
  I tawhiti, ka haere nga kaipuke i raro i te ra.
  Kaore e taea e koe te whakarere i to moemoea me te moe!
  
  I tohu ahau ki a koe, e te hoa aroha,
  Ko ou kanohi kanapa i te roimata!
  I muri i nga mea katoa, ki te kore koe, ahakoa te ao e kore e ranea ki ahau,
  E haruru ana te awha me te whatitiri i roto i te ngakau!
  
  Ka reka matou ki a koe i te nui o te kororia,
  Na ka uru te paihana ki te wawata!
  Unuhia to hoari ki te ingoa o taua mana,
  ki te mahi !
  He tino pai te waiata a Margarita, a, i te harikoa, ka whakarewahia e ia he whakaeke kaha. Kaore te kotiro i whakaroa ki te patunga tapu, a, i etahi wa ko te toenga o nga kaha o te kaha he kino ki a ia. Engari koinei etahi o nga patu tactical kaha ake me ...
  Ka mea a Margarita me te ataata harakore:
  - Te hoa rangatira, Mrs Bastinda!
  Ka kimo noa ia, ka titiro huri noa, ka titiro taha ki te tarakona nui rawa atu, tekau ma rua ona upoko . He rite te rahi o te waka rererangi o te karaehe nui , he pai te roa o ia parirau e rua rau mita - he taniwha tenei. Mahalo ko te makutu whakamiharo o te kotiro-kaiwhakaari Dominica i whiriwhiria kaore i taea te wikitoria i taua tangata nunui.
  Ka hamama te rangatira tarakona nui me nga mahunga tekau ma rua i te wa kotahi:
  -I ngaro koe ki a Bastind. No reira hoatu o toa ki te Kiore Kowhai - he taonga nui, ka noho hei taurekareka ki o rangatira hou!
  Ka aue a Bastinda ka tangohia he taonga mai i tana peke tuara. Ohorere, he rahi noa iho te rahi o te niu, engari he kanapa ki te rama kanapa, kowhai.
  Ka mau te wahine makutu ki waho ka kii:
  - Nau ia. Ka rite ki nga mea katoa naku, nau inaianei!
  Ka mau a Margarita ki roto i ona ringa, ka huna ki roto i tana peke. Na ka mea ia:
  - He pai tenei! Ae, me aha koe me ahau, Bastinda?
  I waho, ka whakahoki tetahi wahine pango me te ataahua:
  - He maha nga mea ka taea e au. Kua neke atu i te kotahi mano tau oku tau. He aha mena ka taea e au te ako i nga tikanga makutu e kore e mohiotia. Ae ra, ko koe ano hoki hei kaiwhakahaere mo te rangatiratanga. He nui oku wheako ki tenei, ehara i te whakahaere tamariki anake.
  Ka peke a Margarita ka kii:
  "Ki taku whakaaro ka tukuna koe e ahau, i te tuatahi ka oati ki te mahi i nga mahi pai."
  I muhumuhu a Dominica:
  - He aha mehemea kei te teka ia? He tangata ta matou, e mohio ana koe. Ahakoa te Koran e kii ana ka taea te takahi i nga oati i etahi wa.
  Na ka waiata te kotiro wahine:
  Whakapono mai ki ahau, ka maroke au pononga,
  Ka tukuna koe, ka tukuna koe ...
  A ko te hunga e oati ana i te aroha penei,
  Titiro noa, ka patua koe e ratou!
  I whakahē a Margarita:
  "Ko te tikanga mo o tatou tohunga makutu te pupuri i a ratou kupu me a ratou oati." No te riroraa ei taata ofati te auraa o te faahaparaa mure ore e te vahavahahia e te taata atoa. No reira ka pupuri a Bastinda i tana oati, ka kore ranei e whakaae. No reira kei a ia te whiriwhiri i waenga i te mahi pononga me te whakarere i nga mahi kino mo ake tonu atu!
  Wick with makawe pango i huwha :
  - He mea hei whakaaro mo konei. Kaua rawa e mahi i te kino, he tino uaua ano hoki tenei, a ehara i te mea ahuareka!
  I riri a Dominica:
  - He aha koe i whakatau ai mo matou, e Margot? Ki taku whakaaro, he pai ake kia noho ia hei taurekareka ma tatou. Ko te pononga makutu me te pakeke ka tino whai hua i roto i te whare. Kaua ia e waiho hei pononga maau, engari ma tatou noa!
  I whakapumautia e te tama toa a Dobrynya:
  - Ae, he tika! Ko matou tokowha i whakararu i to matou herekoretanga. A ka hiahia koe ki te whakahau ia ia anake.
  Ko te tamaiti rangatira a Oenomaus i whakaaro:
  "Ki taku whakaaro he pai ake te tuku i a ia, me te oati ki te mahi i nga mahi pai." He aha, i a koe e kohikohi ana i etahi atu taonga toi tekau ma tahi, ka toia he taurekareka ki a koe? He taumaha noa ia!
  I korero tahi a Dobrynya raua ko Dominica:
  - Kahore, ko ia to tatou pononga! A e kore matou e tuku ia ia!
  Ka korero te rangatira tarakona:
  - He wehenga koe: tokorua ki te rua! Ko taku whakaaro me maka he moni. Mena he upoko, ka mahi matou i ta Margarita e hiahia ana, ki te mea he hiku , ka mahia e matou ta Dominica e hiahia ana!
  Ka karanga tahi nga tamariki toa:
  - Tika! Tika! Tika! Ma te rota e whakatau!
  I amuamu a Dominica ma te riri:
  -Ma wai e maka te moni?
  Ka haruru te tarakona:
  - ahau!
  Na ka whiua e tana hiku he porowhita hiriwa e rere ana i te rangi ka taka ki runga i te papa kohatu. Ka pa te moni, ka ... Ka tau ki tona tapa...
  Ka kata te tarakona nui ka whakahoki:
  - Ki te pera, ka tango ahau i a Bastinda hei pononga wahine. Ka waiho koe me tana taonga, te kiore kowhai, hei taonga. Ka rite ki taau i hiahia ai, i te ara!
  I muhumuhu a Dominica:
  - Me te motopaika. Kei te pirangi au ki tetahi panui penei.
  Ka tangi te tarakona nui:
  - Waiatahia he waiata! A ka mihi matou ki nga tarakona. Ki te pai ki a koe, maau te motopaika rere makutu. A ki te kore, ka ... ka waiho koe hei pononga ma matou!
  I riri a Dominica:
  - Na ka taea e koe te kii kaore koe e pai ki tetahi o aku waiata!
  I kii te tarakona upoko:
  - Ehara i te mea ka whakawakia e matou, engari ko te iwi katoa, tae atu ki nga tamariki me nga pononga o mua!
  Ka tuohu a Dominica me te aue.
  - Na ka whakaae ahau!
  Na ka timata te kotiro ki te waiata ma te ngakau me te ahua;
   He kakahu hei hae mo nga kingi katoa,
  He whero, he koura, he rau rupi!
  Ka rite ki te rererererere o te ahiahi,
  Ko te haruru o te hau ko nga okana o nga kerupima!
  
  Ko te rangimarie tino ataahua he watea i te ngahuru,
  Nga rakau, nga whare karakia tapu!
  Ko nga manga me nga whakairo whakairo,
  He peara torere me nga kohatu utu nui!
  
  I hipokina te puke ki te hiriwa kikokore,
  Ka korakora mai i raro i nga maikuku o te hoiho!
  He atawhai koutou tetahi ki tetahi,
  Kia ora koutou i raro i te rangi marama!
  
  I roto i te ra kanapa, me taku kakahu kua wetekina,
  Birches me poplars kanikani te waltz o te aroha!
  E pouri ana matou mo nga ra kua totohu ki te toreretanga,
  Kia mau ki ahau nga maharatanga o nga hui!
  
  Ka tae mai te hotoke, ka mau tonu te taitamarikitanga i roto,
  Ehara i te makawe hina, he taimana kei te makawe!
  Ka huihuia o tatou hoa katoa mo te hararei,
  A kia whakaatu tatou i te moemoea i roto i nga irarangi maamaa!
  Te pakipaki me te hamama o "Bravo! Encore!", tekau mano nga korokoro i waipuke te tapawha katoa. He haora whakakororia tenei, he haora wikitoria mo Dominica, nana i kite i tana taranata hei piripono!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"