Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Qormaata Princess Darbaa

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Barattuun bareedduu fi taphattuu fiilmii hawwii guddaa qabdu Doominikaan urjii iskiriinii ta'uu abjootti. Niimfiin gara ishee yeroo dhuftu immoo fedhii isheetiin ishee duukaa buute, mootummaa jawwee keessatti dhumte. Doominikaan dandeettii adda ta"e dhoksiteetti, dha"ichi ajaa"ibaa impaayera kanaa fi mootummoota ollaa sanatti dhufee, sababa kanaan dhiironni hundi jechuun ni danda"ama dhagaa ta"aniiru. Bakka bu'oota dhumaa saala cimaa ta'e keessaa tokko, mootii elf Oenomaus, galata kennaa Doominikaatiin du'a isaa tursiisuu danda'eera. Amma immoo iccitii dha"icha hubatamuu hin dandeenye saaxiluudhaan humnoota dukkanaa saaxiluuf waliin hojjechuu qabu.

  QORMAATA PRINCESS DARBAA
  
  ANNOTATION
  Barattuun bareedduu fi taphattuu fiilmii hawwii guddaa qabdu Doominikaan urjii iskiriinii ta'uu abjootti. Niimfiin gara ishee yeroo dhuftu immoo fedhii isheetiin ishee duukaa buute, mootummaa jawwee keessatti dhumte. Doominikaan dandeettii adda ta"e dhoksiteetti, dha"ichi ajaa"ibaa impaayera kanaa fi mootummoota ollaa sanatti dhufee, sababa kanaan dhiironni hundi jechuun ni danda"ama dhagaa ta"aniiru. Bakka bu'oota dhumaa saala cimaa ta'e keessaa tokko, mootii elf Oenomaus, galata kennaa Doominikaatiin du'a isaa tursiisuu danda'eera. Amma immoo iccitii dha"icha hubatamuu hin dandeenye saaxiluudhaan humnoota dukkanaa saaxiluuf waliin hojjechuu qabu.
  SEENSA
  Bareedina ishee baay"ee hin argamnee fi adda ta"een kan adda taate Doominikaa Deelfinoovaan fiilmii guddaa "Star Empress" jedhamu keessatti gahee ijoo keessaa tokko argatteetti. Kunis fiilmii baajata guddaa qabuu fi bu'aa guddaa waadaa seenudha. Kana dura Doominikaan fiilmii hedduu keessatti hirmaattee turte, garuu saantima qofa argatte. Bareedinni ishee kan nama ajaa'ibu yoo ta'u, rifeensi ishee halluu dandelion birraa baayyee ifaa kan qabu yoo ta'u, namoonni muraasni daayii fi vaarnish malee hojjechuu akka dandeessu amanan. Garuu akkas ture. Doominikaan uumamaa, damma bifti ishee diimaa ta'ee fi pirooppoorshinii gaarii kan qabdu, akkasumas maashaalee bocamanii fi diriirsuu gaarii kan qabdu turte.
  Intalti kun maarshaal aartii irratti bobba'uu baattus, baaleetii irratti shubbisti turte. Akkasumas saffisa, ayyaanaa fi qindoomina sochii gaarii qabdi turte.
  Fakkeenyaaf, fiilmiiwwan gochaan hojjetaman keessatti akka gaariitti of agarsiisuu dandeessi. Akka intala bifti ergamaa ishee waraana-seexanaa dhoksite.
  Amma kophee ishee ofirraa baaftee gammachuudhaan paarkii keessa fiigdee, margaa fi dhagaa cilee karaa sanaa irraa kan ka"e, qoochoo ishee qullaa ta"een, qoochoo gammachiisaa ta"e itti dhaga"ame. Miilli ishee baayʼee mudaa kan hin qabnee fi kan nama hawwatu waan taʼeef, yeroo baayʼee miila qullaa fi dhiyeenyaan suuraan kan kaafamu siʼa taʼu, kunis keessumaa dhiirota gammachiisa ture. Doominikaan miila ishee bareedaa ta'een ni boonte, hanga qorritti siree gabaabaa uffatte.
  Yeroo sanatti intalli tokko akka tasaa fuula ishee duratti mul'atte. Baayyee dargaggeettii, namni tokko intala jechuun ni danda'ama jechuu danda'a. Doominikaan dheeraa, maashaa, miidhagaa kan qabdu siʼa taʼu, fuullishee sirriifi gogaan isaa kan mudaa hin qabne taʼus, fuula intala dargaggeettii fi naive hin fakkaatu ture. Kunis akka intala mana barumsaati, uffata baay"ee badhaadhaa uffatte ta"us, fiigicha xixiqqoo kana ishee irratti fannifamanii fi aduu keessatti ifaan ibsan qabdi.
  Doominikaan tarii kun faaya dhugaa ta'uu danda'a jettee illee yaadde.
  miila ishee xiqqaa qullaa ta'e chaappaa goote. Daandii dhagaa sana irrattis biqiltuun marga hidhu kan biqiltuu diimaa fi diimaa qabu ni mulʼate.
  Doominikaan akkas jettee fiigichaan jette:
  - Akkam mala! Akkasumas taphattuu fiilmii moo taphattuu sirkaa?
  Intalti kun xuxxuqeedhaan akkas jettee deebisteef:
  - Ani nymph dha! Kana booda yeroon itti ibsu hin jiru, na hordofaa!
  Intalti kufriidhaan harka ishee diriirsite:
  - Tole, sun... Qoosaa gaarii! Maqaan kee eenyu?
  Niimfiin sun akkas jettee qooste:
  - Maarkis de Kaasaandraa. Akkasumas haasa'a gahaa, yeroon addunyaa kee keessa jiraachuu hunduu humna guddaa, falfalaa barbaada!
  Isheen immoo jabeessitee, humna daa"imummaa tasumaa malee, harka Doominikaa qabdee, humnaan harka ishee micciirte.
  Taattuu fiilmii cimtuu fi ogummaa qabdu kun qabannaa akkasii mormuun faayidaa akka hin qabne battaluma sanatti hubatte.
  Intalti quba miila qullaa miila ishee xiqqaa fi miidhagaa ta'etti fayyadamtee dhagaa ringii quba agarsiisaa harka ishee bilisaa irratti garagalchite. Yeroo wal fakkaatutti Doominikaan akka waan boolla bishaanii keessa kufteetti itti dhagaʼame. Miira baayʼee nama gammachiisu, adda taʼes ture.
  Achiis wanti hundi ifa ifaa nama dinqisiisuun guutame, kunis seelii qaama intala cimtuu, atileetiksii, bareedduu adda taʼe tokkoo hunda waan bocu fakkaata ture.
  . BOQONNAA Lakk.1.
  Miilli qullaa Doominikaa lafa hoʼaan ishee jala jiru kan itti dhagaʼame siʼa taʼu, kunis yaada jalqabaa ishee ture. Ija koo duratti akka waan balaqqeessa humna guddaa qabuun jaamfameetti, akka balaqqeessa kaameraa keessa jiruutti, lilmoo tokkotu natti dhaga"ame. Intalti sunis battaluma sanatti eessatti akka xumurte arguu hin dandeenye.
  Sagaleen lallaafaan niimfaa dhaga'ame:
  - Hin sodaatin! Amma ni darba waan hunda arguu ni dandeessa.
  Doominikaan ija ishee qoostee ija ishee jaamsite. Miilli ishee qullaa ta'e caalaatti ho'uu jalqabe. Kophee qullaa fi shamarranii jalatti wanti akka cirracha Sahaaraa sa"aatii walakkaa gubaa ture. Doominikaan miila qullaa fiiguu ni jaallatti turte. Keessattuu yeroon qorannoo iskiriinii baradhe.
  Yeroo shamarree turtetti, qondaala basaasaa paartii akka taphattu isheef dhihaate.
  Dhugaadha, yeroo waraanaa shamarran ganna miila qullaa deeman, kophee kunuunfamuu waan qabuuf, kan nama ajaa"ibu ammoo yeroo dheeraaf yeroo deemtu daran salphaadha.
  Dhuma irrattis miila qullaa qorra keessa akka fannistu ishee geggeessan. Kun akkaataa Zoya Kosmodemyanskaya, Dominika qofatu blonde fi baayyee bareedduudha, akkasumas isheen charm uumamaa qabdi. Akkasumas kolfee ilkaan isaa adii akka waan luqqisii uumamaa irraa hojjetameetti yeroo qulleessu, foddaa guutummaatti hinjii isaa irraa buqqisa.
  Kunoo immoo qoonqoo ni guba, akkaataa kamiinuu ho"a. Ji"a Caamsaa keessa Moskootti ho"aa ture, garuu ho"aa jechuu hin dandeessu.
  Kunoo immoo, akka bakka Arabaa sa"aatii walakkaa ta"a. Achitti daran ho'aadha. Yeroo tokko Emireet keessatti fiilmii kan waraabde siʼa taʼu, miila qullaa cirracha irra deemuu qabdi turte. Uumamaan ganama halkan cirrachi xiqqoo qabbanaa'ee osoo jiruu, garuu ammallee ho'aa ta'ee, akka salphatuuf miila ishee Vaazliiniin illee dibaniiru.
  Garuu ijoolleen naannoo sanaa yoo xiqqaate hiyyeeyyii gidduutti miila qullaa fiigaa, ilkaan isaanii xixiqqoo agarsiisaa, osoo miira namaa hin tolle hin mudatin kolfu.
  Dhugumayyuu, ija ishee keessaa lilmoo dhaabbatee, Doominiikaan addabaabayii magaalattii keessa akka jirtu argite. Dhagaan cilee miila bareedina kanaa jala jiru burtukaanaa fi diimaa ture. Manneen naannoo sana jiranis dheeraa, baay"ee bareedduu, akka waan giddugala Seent Piiteersbarg, bakka durii itti eegameetti. Asirratti qofa gamoonni dheeraa fi daran socho"aa, halluu, badhaadhaa, qananiin kan guutamee fi bal"aa dha.
  Akkasumas baalli warqee baay'ee kan jiru yoo ta'u, kunis ija namaa kan gammachiisu ta'uun isaa hin shakkisiisu. Shamarran babbareedoo hedduunis daandii irra jiru. Isaan, miila qullaa, miidhagaa, kan diimaa, miila maashaa qabu kan balaqqeessa"an, Doominiikaa fi ishee marquise-nymph ishee miidhagaa ta"e marsuu jalqaban.
  Shamarran hundinuu, ala, bareedduu, dargaggoota, miila qullaa, garuu faaya uffatan turan. Gariin faaya dhagaa gati jabeessa qabu baay'ee qaba, kaan immoo xiqqaa qaba. Shamarran hedduun uffata adii fi gabaabaa qofa uffataniiru.
  Yeroo baayyee garboonni yeroo fiilmii waa'ee bara durii hojjetan akkas fakkaatu jechuun Doominikaan hubatteetti.
  Haa ta'u malee , shamarran hundi nama hin turre. Gariin gurra akka lilmoo, kaan hidhii adurree qaba. Shamarran hedduun xixiqqoo turan, akkuma Maarkiiz de Kaasaandraa, shamarran qofa, garuu miila isaanii xixiqqoodhaan daandii konkolaataa osoo hin tuqin ka'anii socho'an.
  Mootummaa guutuu shamarran kanneen daandii ho'aa hin sodaatin, jilba isaanii qullaa fi bifa pilaastikii qabu agarsiisan.
  Isaanis Doominiikaa fi maarkisicha ringiin marsanii, kolfan, callisanii haasa'aa turan.
  Shamarran kun urgaa baayyee namatti tolu qaama dargaggootaa fi maashaa qabu ni maddisiisu turan
  kan saala qulqulluu, urgooftuu qaaliin makame.
  Gariin immoo meeshaa waraanaa harkatti qabatanii turan. Keessattuu, xiyya, boca bareedaa kan qabu, billaa, sabre, daggers fi quivers of arrows.
  Fiilmii faantaasii fiilmii hojjechuuf dabalata baay"ee yaadachiisa ture;bareedina mudaa hin qabne, qaxxaamuraa, atileetiksii hedduu bakka tokkotti walitti qabuu danda"uun isaanii illee nama ajaa"iba.
  Shamarran irra caalaan isaanii qullaa jechuun ni danda'ama, harmaa fi jilba isaanii qofa faaya dhagaa gati jabeessa irraa hojjetameen kan uwwifame ture.
  Shamarran gara kudhan ta"an kanneen uffata xiqqaa uffatan, qamadii dhugaatii pilaatiinimii calaqqisu fi saanii warqee nyaataa fi fuduraalee adda addaa qabatanii jilbeenfatanii turan.
  Doominikaan burjaaja"ee akkas jettee gunguman:
  - Maal narraa barbaadda? - Isheenis xiqqoo ofitti amanamummaadhaan itti dabalte. "Yeroo yoo qabaatte, dabalata kee keessatti mul"achuuf fedhii qaba, kaffaltii gaarii qofa naaf kaffali."
  Nimfiin markiis kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Mul'ataan kun fiilmii sitti fakkaata? Lakki, kun Impaayera Elf- Dragon ti !
  Doominiik qoostee utaale. Hidhiin koo gara laafina tokko malee gubate. Isheenis bifa dafqa irraa raaste. Tole, ho'aa dha. Akkuma gammoojjii Arabaa. Bareedoonni asitti miila qullaa akkamitti akka deeman, gogaan isaaniis aduu irraa akka hin gogne nama ajaa"iba.
  Eessa jirti? Raashiyaa keessatti akka hin taane ifaadha...
  Doominikaan samii ilaaltee fiigichaan rukutte. Samiin keelloo, duumessi baay'ee hin argamne burtukaana, ibsaa hedduu yeroo tokkotti ... Akkasitti ho'uun isaa nama hin ajaa'ibu. Kana malees, ibsitoonni boca isaanii akkasitti faayame, qaxxaamuraa ykn gaanfa...
  Doominikaan dhukkubsachaa akka jirtu itti dhagaʼame. Akka, namoonni akkasitti maraatu. Fuulli ishee bareedaan qaxxaamuree fi diimaa ta'e.
  Isheen ni raafamte, garuu shamarran elf lama gurra qaban ishee deeggaran. Bakka bu"oonni saala qulqulluu addaan ba"an, bareedduuwwan uffata adii fi ifa ta"e uffatan immoo qaama qullaa, akkas bareedaa fi maashaa shamarran sanaa irratti dhugaatii waliin meeshaa ishee fidaniiru. Wayinii emeraaldii immoo saanii warqee keessatti naqan.
  Doominikaan araadaan dhugde. Wayiniin sun immoo haala hin baratamneen miʼaawaa fi miʼaawaa akka taʼe itti dhagaʼame, humni, humni fi humni battaluma sanatti ujummoo dhiigaa ishee keessaa yaaʼe.
  Miilli intalattii duraanuu qullaa ta"e immoo hamma kana hin gubanne, ykn caalaatti yoo dubbanne, ho"i namatti tolu itti dhaga"ame, ho"i naannoo sanas akka abjuutti gaarii ta"e.
  Doominiik ol jettee mataa ishee halluu baala warqee qabu raase, iyyite:
  - Akkam jirtu warra hirribaa!
  Achiis intalli sun daftee of sirreessite:
  - Obboleeyyan koo, ykn irra caalaa obboleettiiwwan koo sammuudhaan wal arguun koo na gammachiisa!
  Shamarran harka rukutan. Isaanis faarfannaadhaan faarfatan:
  - Gammachuu isiniif hawwina,
  Ati abdii keenya, na amanaa...
  Daandiiwwan gara addunyaalee birootti geessu - .
  Balballi baname!
  Maarkis de Kaasaandraa mataa isaa rukutee akkas jetteetti:
  - Eeyyee nu gargaaruu qabda. Kanaafis badhaasni guddaan ni jiraata.
  Doominikaan garba maashaa ishee ol qabdee ajaa'ibsiifatte:
  - Akkamittan si gargaaruu danda'a?
  Intalti nymph waan tokko jechuu barbaadde, yeroo sagalee xurumbaa fi sagalee baallee dhaga"amu. Bakka bu"oonni saala qulqulluu baay"ee ta"an hundi al tokkotti jilbeenfatanii kabajaan jilbeenfatan.
  Maarkisnis Doominiik akkas jedhee rukute:
  - Atis jilbeenfadhu.
  Taattuu shamarreen kun ajaa'ibsiifattee akkas jettee gaafatte:
  - Maaliif?
  Intalti nymph sun akkas jettee qooste:
  - Duchess Draagoon si qunnamti. Draagoon impaayera keenya bulchu. Kottaa, jilba tokkoon!
  Doominikaan of tuulummaa ishee akka hin cabsine murteessite. Daandiin ho'aan jilba ishee qullaa, kan bifa diimaa ta'ee fi sibiila diimaa salphaa ta'e akka gubu sodaattus. Garuu gogaan akka jabaatee fi miira hin qabne ta'uun isaa ifaadha. Namoonni as jiran sababa hiyyummaaf osoo hin taane miila qullaa akka deeman ifaadha. Garuu sababoota ciccimoo ammallee qulqullaa'uu qabaniif.
  Sana booda duchess dragon ofii ishee mul'atte. Bineensa mataa sadii qabu, halluu baay"ee ifaa, akka qilxuu. Guddaa, akka qabsaa'aa gaarii, garuu tasumaa hin sodaachifne, ykn yoo ishee ta'e hin sodaachifne.
  Mataan sun xinnoo kan fakkaatu siʼa taʼu, gonfoon xixiqqoo garuu ifaa taʼan isaan irratti ni ibsu turan.
  Jawween dubaraa sun yeroo balali'u shamarran baallee ishee jala jiran halluu gogaa isaanii gara lilac, achiis gara emerald jijjiiran. Kun bareedaa ta'eera.
  Doominikaan akka waan nama ajaa'ibsiifamteetti. Kun yeroo jalqabaatiif jawwee dhugaa dhugaa keessatti argite. Eeyyee, fiilmii keessatti, giraafiksii kompiitaraa fayyadamuun jawwee gaarii akka hojjetan beekamaadha. Garuu jawween kun dhugaa, baayyee bareedaa fi miidhagaa dha.
  Mataan, inni gidduu jiru, sagalee ishee baay"ee namatti tola jedhee gaafate:
  - Keessummaa keenya pilaaneetii lafaa irraa si arguu kootti baay'een gammada!
  Doominikaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Anillee si arguu kootti baay"een gammada!
  Duchess Draagoon mataa ishee rukutee itti fufte, mataan mirgaa reefuu dubbachaa ture:
  - Ujummoo dhiigaa kee keessa dhiigni isa tokkoo waan dhangala"uuf si afeerre, eenyu, eenyu akka achi jiraatu, eessa akka jiru hin beeku!
  Doominikaa Deelfinoovaan miila ishee qullaa fi ciccitaa tokko isa kaan irratti dhidhiittee burjaaja'ee akkas jette:
  - Akka, naaf hin galle!
  Mataan duchess jawwee bitaa sagalee ofitti amanamummaadhaan deebiseef:
  - Kanas ofuma keenyaa hin hubannu. Garuu haala kamiinuu rakkoo hamaa akkasii waan qabnuuf akka nama bishaaniin liqimfamuu, qoree qabannee jirra!
  Doominikaan miila ishee qullaa fi baayʼee nama hawwatu chaappeessee akkas jettee sirbite:
  - Na qabadhu, qoree, na qabadhu, .
  Yeroo naannoo obomboleettii kanaa qabxiiwwan kudha shan...
  Diina elfoonni qaban addaan cicciruu, .
  Hireen jireenya keessatti akkanatti na darbatte!
  Shamarran sarara hundumaa harka isaanii walitti rukutan, baay'ee jaalalaa fi qabbanaa'aa ture.
  Itti gaafatamaan giddu galeessaa ammas dubbate:
  - Kanaaf, dha'icha ajaa'ibaa qabna. Bakka bu'oonni saala cimaa, elves, namaa, trolls, hobbits, vampires, gnomes fi kanneen biroo universe keenya keessa jiraatan haa ta'u, sababa hin beekamneen gara dhagaatti jijjiiramuu fi al tokkotti caccabuu jalqaban. Biyya keenya keessatti orcs fi gnomes irraa kan hafe dhiironni dubartoota caalaa dachaa kudha lama xiqqaa turan, amma guutummaatti jechuun ni danda'ama badaniiru! Kun gadda guddaa akka taʼe beekamaadha!
  Doominikaan qoostee akkas jettee itti dubbatte:
  - Kun baay'ee nama ajaa'iba! Ta'uu baannaan dhiirota rifeensa, jibbisiisoo kana keessaa karaan itti bahan hin jiru! Hunda caalaa immoo dhiirri tokko hamma fokkisaa ta'e, garaa qodaa fi mataa bal'aa qabu, qinxirii, hamma sitti maxxanu.
  Elfota keessaa tokko morme:
  - Elfoon garaa qodaa, kurruufi rifeensa mataa qaban hin jiran! Qeensaa fi mudhii illee hin qaban.
  Doominiikaan akkas jettee yaada kenniteetti:
  " Kana malees, dargaggoota kana wajjin hirmaachuun qaala"aa dha!" Isaanis darbuu hin hayyaman. Deeggartoota kana baay'een dadhabe. Atis, Waaqayyoof haa galatu dhiirota fedhii saalqunnamtii, dafqa, jibbisiisoo kana hin qabdu, boqottee boqochuu dandeessa.
  Mataan jawwee sadan al tokkotti ni qilleensa'an:
  - Addunyaan dhiira hin qabne du'uuf murtaa'eera! Namoota pilaaneetii lafaa wajjin wal bira qabamee yoo ilaalamu yeroo baayyee dheeraa jiraanna, keessattuu jawwee. Eeyyee, dhiirota malee nama nuffisiisa, saala cimaa ta"e malees uumama cufa keessatti walsimsiisni hin jiru.
  Shamarran sagalee raggaasifamuu dhageessisan. Tokko akkas jedhee gungumaa ture:
  - Dhiironni keenya hundi bareedduudha! Yeroo tokko , waggoota kumaatamaan dura, dhiironni sanyii namaa rifeensa, tuqaa bald, wrinkles, garaa qaban, amma garuu hundi isaanii dargaggoota, bareedduu, curvy fi urgaa namatti tolu, akka elves!
  Doominikaan kolfitee ija ishee rukutte ... Sana booda akkas jettee deebisteef:
  - TOLE! Tarii ji'a lama lama booda dhiirota dhabuu jalqaba. Akkamitti akkan si gargaaruu danda"u qofa naaf hin galle?
  Mataan mirgaa duchess dragon akkas jettee deebisteef:
  - Dhugaa dubbachuuf kana ofuma keenyaan hin beeknu. Garuu dhiiga uumama yuunivarsiitii biraa irraa dhufe qabda, jiraattonni hundinuu saala lama osoo hin taane, akkuma nuti Lafa irratti qabnu, sadii malee. Tarii kunis dhiirota keenya akka deebifnu nu gargaara ta'a!
  Doominikaan of raastee akkas jettee hubatte:
  - Uumama saala sadii? Eeyyee, asoosama saayinsii dubbiseera, kun ti'ooriidhaan ni danda'ama!
  Intalti nymph mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee! Dhukkubni sun isaan hin tuqne. Garuu infekshiniin saala haqa qabeessa sana gadi muruun akka hin mul"anne eenyutu wabii kenna? Kana caalaas hammaataa taʼuu dandaʼa! Akkasumas saala cimaa ta'e malees, yoo weerartuu tokko uumama keenya weerare, sana booda carraa ofirraa ittisuu hin argannu.
  Taattuu shamarree kun mataa ishee rukutte:
  - TOLE! Si mararfadha. By the way, kun gara Lafa dhufuu danda'aa?
  Mataan bitaa duchess dragon akkas jechuun mirkaneesse:
  - Eeyyee! Baay'ee ta'uu danda'a. Kanaaf gaarummaa si gaafatan hin fakkaatin. Obboleessa quxisuu qabda, fiilmii keessattis ni taphata. Gurbaan kun gara dhagaatti jijjiiramee biyyootti akka caccabu barbaaddaa?
  Doominikaan aariidhaan miila qullaa ishee chaappaa aariidhaan akkas jette:
  - Waa'ee koo waan baay'ee beekta!
  Intalti nymph akkas jettee deebisteef:
  - Yeroo tokko tokko fiilmii pilaaneetii keessan irraa ilaaluu ni jaallanna. Kallattiin interneetii irraa buufachuun kan danda'amu yoo ta'u, kunis baasii guddaa anniisaa falfalaa hin barbaadu. Kanaafi nutis si argine. Faariin ol"aanaan immoo aura addaa kee itti dhaga"ame, obboleessa kees argan, innillee kutaa sanaa qaba, eenyu akka ta"e hin beeku!
  Doominikaan akkas jettee 'whistled' fi cooed:
  - Wanti hin danda'amne hundi akka danda'amu mirkanaa'ee beeka! Haa ta'u malee , bakka hin jirretti osoon baradhee naaf wayya!
  Marquise de Cassandra akkas jechuun hubachiiseera:
  - Sirriitti, wanti ati gochuu qabdu kana. Qo'adhu, qo'adhu irra deebi'ii baradhu!
  Intalti barattuun sun gammachuu malee akkas jettee gungumaa turte:
  - Kun maaliif kan biraa?
  Achumaan mataan duchess sadan sagalee isaanii isa gammachiisaa taʼeen walsimsiisaa fi walsimsiisuun dubbatan:
  - Waa"ee falfalaa fi falfalaa homaa hin beektu! Akkasumas nu gargaaruuf beekumsa bal'aa fi bu'uuraa qabaachuu qabda. Erga Imperial Dragon Academy of Dularis irraa eebbifamtee booda humnoota kanaan dura hin beekamne kan gonfoo giiftii falfalaa uffachuuf si dandeessisan ni qabaatta. Akkasumas haala kana qofa keessatti kan dandeessu, ykn irra caalaa yoo xiqqaate bakka bu"oota saala cimaa ta"e addunyaa jalaa irraa deebisuuf carraa xiqqaa argatta.
  Doominiik afuufee yaada kenne:
  - Yaa wanti natti hin tolle barachuudha!
  Dhugumayyuu, shubbisuu, utaaluu fi fiilmii keessatti taphachuu ni jaallatti turte. Baay'een illee jaalladhe. Garuu barnoonni ishee isheef ulfaataa ture. Carraaqqii xiqqaadhaan dippiloomaa ishee akka argattuuf kutaa kaffaltii qabuttillee galmaaʼe. Dhugumatti karaa kanaan salphaadha.
  Doominikaan osoo barnoota olaanaa malee faashinii hin taane tasumaa akkaadaamii kana hin seentu turte. Kana malees, bilxiginnaan illee shamarree dippiloomaa hin qabne hin fuudhu.
  Garuu oligarkii, hamma danda"ametti sooressaa fi, yeroo wal fakkaatutti, filatamaa dulloome, dhukkubsataa fi guutummaatti dulloome fuudhuuf. Sana booda ofirraa baasi, dubartii abbaan manaa irraa du'e biliyeenara ta'ii gammachuu mataa keetiif jiraadhu.
  Akkasumas ofuma keetii iskiriiptii fiilmii barreessi. Yaada illee qabdi turte. Isheen immoo gahee adda duree keessa jirti. Akkuma Emperor Palpatine , ykn irra caalaa, hafuurri isaa dukkanaa'aan gara intala klooniitti ce'ee impaayera haaraa mo'icha waliin uumuu jalqabe.
  Eeyyee, sun waan guddaadha ! Haa ta'u malee, gaheen isheen dursaa qabdu waanuma fedheyyuu hamaa hin turre, akkasumas maallaqa guddaa urgaa'a ture. Garuu ... Amma, isheen nama rukuttaa taatee jirti . Waan xiqqaa jaallattus - qo'achuu - hojjechuu qabdi!
  Doominikaan sagalee raafamaatiin akkas jettee gaafatte:
  - Yoon dide hoo?
  Shamarran naannoo sana jiran gammachuu dhabuudhaan sagalee dhageessisan. Tokko akkas jedhee iyye:
  - Kofoo ishee irratti dhukaasaa!
  Mataan Sadan Duchess Draagoon akkas jedhanii deebisaniif:
  - Dirqisiisuuf mirga naamusaa hin qabnu. Haa ta'u malee pilaaneetii lafaa irraa si baasuuf anniisaa falfalaa qaaliin baay'ee barbaachisa ture. Akkasumas deebi'aa, yoo deebi'uu barbaadde, imala asitti, wayinii qaaliin dhugde, fi tikkeettii deebi'uu kaffali.
  Doominikaan akkas jettee qooste:
  Waan hojjechuu hin barbaanneef kaffaltii narraa kaffaluun haqa miti ! Fedhii koo malee socho'e!
  Mataan giddu galeessaa jawwee dubaraa akkas jedhee deebiseef:
  - Ati carraa keenya isa dhumaa keessaa tokko ta'uu dandeessa! Dhugaadha, amma iyyuu obboleessa kee wajjin yaaluun ni dandaʼama, garuu inni amma iyyuu gurbaa dha, kanas taʼe sana , dhiira, innillee biyyee taʼee caccabuu dandaʼa.
  Doominiik aariidhaan iyye:
  - Obboleessa koo hin tuqin! Dhimma isaa miti!
  Duchess Draagoon akkas jettee gaafatte:
  -Giiftii ta'uuf barachuuf fedhii qabdaa? Carraa akkamii akka argattu mee yaadi. Hin dulloomtu, waggoota kuma hedduu jiraatta, tarii immoo kana caalaa yoo falfala kana caalaa guddate argatte waaqa hin duune taate. Atis bitamtootaa fi mootummaa mataa keetii ni qabaatta!
  Doominikaan hafuura baafattee kadhannaadhaan akkas jette:
  - Mee xiqqoo yaadu.
  Intalti marquise kun akkas jechuun mirkaneessiteetti:
  - Eeyyee haa yaadu. Addunyaa keenya caalaatti beekuu qabdi. Haa madaqee gara sammuu isaatti haa deebi'u. Murtoo sirrii taʼes ni murteessa.
  Duchess Draagoon mataa sadan isaaniitiin raggaasiftee mataa ishee rukutte:
  - Magaalaa keessa haa naanna'u. Guddaa fi bareedaadha. Kaasaandraa ishee agarsiisi, isin shamarran immoo karaa isheef kenni. Gidduu hin seeninaa!
  Saala haqa qabeessa ta'e addaan ba'e. Niimfii maarkiiz waan piizaa fakkaatu saanii keessaa fudhatee Doominikaaf kenne:
  - Kunoo, nyaadhaa! Ni jabaatta.
  Intalti uffata uffata uffatte tokko wayinii, reefuu bifa pilaastikii taʼe, xoofoo warqee qamadii pilaatiinimii keessaa dhangalaase . Doominikaan of eeggannoodhaan piizaa sana keessaa xiqqoo fudhatte. Garmalee mi"aawaa ta"ee argame, intalli sun nyaachuu jalqabde , baay"ee ofitti amanamummaadhaan, wayinii, akkas mi"aawaa fi urgooftuu ta"een gadi dhiqxe.
  Sana booda miirrii Doominikaa akka malee ol ka'e. Isheenis akkas jettee sirbite:
  Kennaa barsiisotaa, .
  Yeroo na waliin dabarsan...
  Homaa na barsiisan...
  Achiis intalli barattuu sun faaruu mijaawaa hin arganne, wanti mataa ishee bareedaa keessatti balaqqeessa"aa ture baay"ee xuraa"aa fi kan hin malle fakkaata ture.
  Waliin qajeelan, niimfiin immoo harka ishee qabdee geggeessite. Isheen Dominikaa cimaa fi dheeraa fi akkas maashaa qabdu caalaa mataa tokkoo ol gabaabaa fi qallachuu ta'us.
  Shamarran lamaan miila qullaa isaanii chaappessuun saffisa dargaggoota gaazexaatiin socho'an.
  Manneen naannoo sana jiran baayyee qananiin guutaman turan . Magaalaan Lafa kanarra akkas ajaa'ibsiifattee hin beektu. Daraaraan asitti biqilus ture, akkas guddaa, ifaa fi urgooftuu. Waa'een magaalaa kanaa wanti hundi bareedaa fi nama hawwatu ture.
  Shamarran baay'ee immoo. Very luxuriously dressed , ykn, faallaa kanaatiin, caalaatti gad of qabuudhaan, shamarran tokko tokkos daandii dhiqatu. Garuu namni hundi dargaggeessa, haaraa, bareedaa fi miila qullaa dha.
  Doominikaan ajaa'ibsiifattee akkas jettee gaafatte:
  - Maaliif kophee, ykn yoo xiqqaate flip flops hin uffatan?
  Maarkiiz de Kaasaandraan kolfaa akkas jedhee deebiseef:
  - Kun sihiina pilaaneetii kanaati. Dargaggummaa bara baraa akka eegnu nu gargaara, falfala darbachuu, qubni miila keenya qullaa lola keessattis itti fayyadamuu ni dandeenya!
  Artistiin shamarree kun kolfitee yaada kennite:
  - Kun jaalala! Walumaagalatti yeroon baay"ee xiqqaa ture miila qullaa deemuun na qaana"a ture, sababiin isaas kun mallattoo hiyyummaa garmalee akka ta"e waanan amaneef. Garuu sana booda fiilmii baradhe. Kana malees, yeroon ijoollummaa kootti obboleettii Ispaartaakus, ykn gosa adda addaa paartii taphadhu, qoochoo xiqqoo qalla"uun barbaachisaa ture. Natti toleera. Garuu yoo miila qullaa Moskoo keessa deemtan nama sammuun dhukkubsate jettanii dogoggortan, infekshinii fi xurii daandii irratti garmalee baay'ateera!
  Intalti nymph mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee - sun waan hubatamuudha! Dabalataan, kophee malee fiiguun baay'ee saffisaa dha, sababiin isaas gogaan waraanaa tokkoo jilba boottii qaaliin baay'ee cimaa waan ta'eef, akkasumas elastikii, kan jijjiiramuu fi falfalaan kan chaarjii ta'e dha!
  Itti fufan. Akkuma spire masaraa TV Ostankino, jeettiiwwan burqaa sanaa hammam ol akka fiigan arguu dandeessu. Kanaaf ni ka'u, faallaa seera fiiziksii. Jeetonni mataan isaaniis halluu hedduu qabu. Kun akkam bareedaadha.
  Akkasumas masaraawwan mootummaa akkamii naannoo sana jiru? Wanti hundinuu akkam qananiidha asitti. Akkasumas seerri kun warqee qofaan osoo hin taane, sibiilota ifaa fi burtukaanaa Lafa irratti hin beekamne tokko tokkoon ni ibsa.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Magaalaan keessan akka oduu durii ti. Shamarran immoo dinqisiisaa dha, akka jannata dhugaa malee kan kalaqame miti, akka keenyaa!
  Kaasaandraan qoostee akkas jettee gaafatte:
  - Jannata kee maaliif tolfamte jettee yaadda?
  Artistiin shamarree kun deebii baay'ee loojikii ta'een kennite:
  - Ibsa wal faallessu waan qabuuf. Amantiin tokko waan tokko, kaan waan biraa, sadaffaan immoo faallaa kanaa dubbata!
  Niimfiin markiis mataa isaa rukutte:
  - Eeyyee, nan beeka! Intarneetii keessan ilaaleen ture. Gara Lafaatti imaluu caalaa salphaadha. Baay"ee salphaa waan ta"eef elfoonni, trolls fi namoonni salphaan illee itti ol ba"anii fiilmii ilaaluu danda"u. Ulfina addunyaa falfalaa hundumaa wajjin, nuti, kan nama dhibu, teknooloojiiwwan sadarkaa olaanaa qaban akka namoota Lafaa hin qabnu. Isin amaataroota falfalaadha, garuu guddinni teeknooloojii keenyaa qabbanaa'eera!
  Doominikaan ajaa'ibsiifattee akkas jettee gaafatte:
  - Maaliif teknooloojii freeze goote?
  Niimfiin sagalee ishee gadi qabdee akkas jettee deebisteef:
  - Nu miti. Isaan kun jawweedha. Aangoo isaanii xiqqeessuu akka hin barbaanne fakkaata. Haa ta"u malee, beekamaadha, akka idileetti akka jiraannu nu hayyamu, tokko tokkoof immoo qananiin illee, garuu ... Waa"ee sanaa hin dubbannu!
  Ammas boqonnaan ni uumame. Qananii naannoo jiru, beekamaadha, super dha. Wanti hundinuu akkas bareedaadha, faaya akkasii, siidaan, manaa fi mana qulqullummaa.
  Eeyyee, manneen qulqullummaa, baayʼee garaa garaa akka taʼan beekamaadha. Walfakkeenya murtaa'een akka barame Lafa irratti miti. Akkasumas akkaataa, halluu fi boca isaaniitiin guutummaatti adda adda . Akkasumas beekamaadha, bareedaa. Kunoo fakkiiwwan, fi goleewwan, fi poligoonni, piriizimoonni fi kkf.
  Akkasumas manneen qulqullummaa hedduun bifa biqiltuu daraaraa baayʼee bareedaa taʼeen golee qabu.
  Doominikaan hiriyyaa ishee ilaaltee akkas jettee ishee gaafatte:
  - Intala mana barumsaa fakkaatta ... Garuu dhuguma umriin kee meeqa?
  Kaasaandraan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Namoonni jecha kana qabu: giiftii tokko waa"ee umurii ishee gaafachuun aadaa miti!
  Artistiin shamarree kun akkas jechuun xumurte:
  - Baay'ee ta'uu hin oolu.
  Intalti nymph mataa ishee rukutte:
  - Tarii! Garuu elves, trolls, namoota, fi illee gnomes fi vampires caalaa jiraanna. Dhiiga waaqolii nu keessa waan qabnuuf isaan waliin fira dhiigaati. Kanneen hafan immoo namoota hin duune wajjin walitti dhufeenya al-kallatti qabu .
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Hundi keenya ilmaan fi ijoollee durbaa Waaqayyooti. Hamma tokko.
  Kaasaandraan quba miila ishee qullaa cuqaaste.
  Achiis uleen falfalaa harka nymph"s keessatti mul"ate. Isheenis callistee akkas jettee xuxxuqxe:
  - Keessa isaa ujummoo jawwee qaba. Kun meeshaa baayyee humna guddaa qabu, qaala'aa fi baay'ee hin argamneedha. Garuu humni guddaanis keessa jira. Dhiibbaa sitti agarsiisuu?
  Doominiikaan akkas jetteetti:
  - Waa'ee gurbaa ulee falfalaa qabu tokkoo walduraa duubaan ilaaleen ture. Garuu mucaan gogaa tokko achi jira , rifeensa dukkanaa'aa fi koobilii qabu. Akka obboleessa koo miti - bareedaa, maashaa rifeensa diimaa qabu. Karaa biraatiin, anillee waraanaa fi falfalaa taphadheera!
  Cassandra akkas jechuun mirkaneessiteetti:
  - Obboleessa kee nan beeka. Eeyyee, gurbaa baayʼee bareedaa fi kan hin baratamne dha. Akkasumas akka kee shaampiyoonaa addunyaa kaaraatee ijoollee biratti.
  Doominikaan tuffiidhaan akkas jettee qooste:
  - Gurbaa ta'us dhiira! Dhiirotaaf garuu wal loluu fi wal loluun waanuma barame dha.
  Intalti nymph akkas jettee deebisteef:
  - Dhiironni dubartoota ummatoota gurguddoo impaayera kanaa irraa dachaa kudha lama xiqqaa qabna: namoota, elves, trolls, hobbits fi vampires. Kanaafuu saalqunnamtiin haqa qabeessas wal loluu qaba. Faallaa kanaatiin orkii fi gnomes biratti dhiironni dubartoota caalaa dachaa kudha lamatu jiru. Kanaaf illee haala kamiinuu kan duraa caalaa nuuf salphaa ta'e. Aniifi orkoonni yeroo hunda wal lola turre, isaanis akka saree gara cramp ta'uuf ol ba'an , amma namni waliin wal lolu hin jiru jechuun ni danda'ama. Dubartootaa fi orcs ta'us, dhugaa dubbachuuf, baay'ee miti. But the gnomes are better , isaan caalaatti hobbits dubartoota fakkaatu. Gnomoonni mataan isaanii dullooman, halluu diimaa ta"u, qeensa dheeraa guddifatu, garuu hanga du"a isaaniitti saffisaa fi dafee kan ta"an yoo ta"u , qinxirii ta"us ilkaan isaanii hunda ni qabatu. Ilkaan tokko yoo rukutame immoo deebi'ee guddata!
  Doominikaan mataa ishee rukutte:
  - Ajaa'iba! Ati akka shaarkii ti. Garuu yeroo tokko akkas jedheen gaafadhe, namni bifa Waaqayyootiin yoo uumame, ilkaan isaa maaliif akkas laafa. Lubichis waan akkas jedhee gunguman, foon cubbuun ba"aa dha. Karaa biraatiin, ilkaan obboleessa kootii yeroo rukutamu, guyyaa tokko keessatti jecha jechaatti deebi"ee guddate. Gara doktoraattillee isa geessuu barbaadeen ture . Achiis yaada koo jijjiire, akka hantuuta laaboraatoorii keessatti mucaa ni qoratu!
  Kaasaandraan mataa ishee rukutte.
  - Sirriidha! Ati qaroodha. Garuu barachuu hin jaallattu.
  Intalti jabeessitee mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee! Nuffisiisaa dha. Akkasumas qabna ... Tole, hin beeku, yeroo deeskii kee irra teesse dugda kee si dhukkubsa, fiigdee utaaluu barbaadda!
  Intalti nymph akkas jettee sirbite:
  - Eeyyee shamarran, namni hundi cram akka hin jaalanne beekaa , .
  Miila qullaa bokkaa keessa osoon fiiguu natti tola!
  Hiriyoonni gaa'elaa babbareedoo ta'anis kolfan. Kunoo kana caalaa deemu. Doominikaan konkolaattonni akka warra lafarra jiran akka hin jirre hubatte. Garuu yuuniikoornoonni baayyee babbareedoo ta'an jiru. Akkuma warra anime keessatti kaasanii . Fardeen salphaan immoo jaalala qofa. Gaariin yeroo ariifatu immoo oduu durii fakkaata.
  Shamarran tokko tokko akka simbirrootti balali'u. True , it"s rare, asitti falfaltoonni hundi akka hin guddanne arguu dandeessu. Godoo kadhataa hin jiru. Faallaa kanaatiin magaalattiin guutuun akka masaraawwan jajjaboo, ykn manneen burqaawwanii fi iddoowwan biqiltuu qaban fakkaatanii dha . Akkasumas akkam guddaa fakkaata.
  Bu'uuraan Doominikaan tapha taphatte - ijaarsaa. Achitti wanti ijaaramuu danda'u baay'eedha. Dhugumatti immoo magaalaa akka wanti hundinuu akka oduu durii waa"ee jannataa ta"etti ijaaruuf. Asittis kanumatu dhugoome.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Lafa irrattis samiin hin danda'amu jedhu? Amantiin Lafaa hundi akkana jedhu!
  Kaasaandraan akkas jechuun ibsiteetti:
  - Komunismii malee. Amantii tokkicha Lafa irratti samii waadaa seenu. Kun immoo loojikii dha. Du'a boodas osoo hin taane walumaa galatti, dhuma addunyaa booda, walumaa galatti maraatummaa ta'e, samiitti amanuun eenyutu barbaachisa!
  Taattuu shamarree kun walii galte:
  - Eeyyee, barumsi dhuma biyya lafaa hin jaalladhu! Lafee irratti osoo hin taane ofumaa samii ijaaruu wayya!
  Niimfiin markiis akkas jettee qooqa:
  - Jannata samiitti hin dhama'in, kanaa mannaa jiraadhu gammachuu ofii uumi. Akkasumas qaroo ta'i.
  Doominikaan falaasamadhaan yaada kenniteetti:
  - Beektaa, akkaataa kamiinuu, yeroo shamarran qofti naannoo sana jiran, wanti tokko akka si jalaa bade sitti dhagahama. Dhiironni fiilmii keessattillee yeroo muraasa bareedduu ta'us. Akkasumas, ijoolleen dhiiraa irra caalaan isaanii mimmiidhagoo waan ta"aniif, umurii afurtamaatti dhiira garaa fi qoma dachaa hin qabne argachuuf yaalu.
  Kaasaandraan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Ati qaroodha. Jecha hin qabu. Caalaatti sirriitti yoo dubbanne baay'ee miti ... Garuu dhiira keessatti fuula bareedaa fi qaama qalla'aa qofa miti. Dubartoonni Lafarra jiran illee dhiira keessatti daataa alaa malee waan biraatiif iddoo guddaa kennu!
  Doominikaan mataa ishee rukutte:
  - Tole, eeyyee, sirriitti! Akkasumas maallaqa. Yeroo boorsaan keessan dhiphatu, qinxirii, rifeensa mataa fi garaan akkasitti hin mul'atu.
  Niimfiin akkas jetteetti:
  - Bifa dhiiraa irratti rakkoo hin qabnu. Sihrii qilleensa as jiru hunda keessa seena. Dhiironni immoo dargaggoota fuula baay"ee bareedaa qaban ta"an;qeensaa fi mudhii namootaa illee baduun isaa illee namatti hin tolu. Sababa kanaan elfoonni isaanii boca gurra isaanii qofaan adda baafamuu danda'u. Kunis ... Tole , dubartoonni ni barataniiru. Garuu qeensanis hawwata murtaa'e qaba. Shamarran qeensa akka fokkisummaatti ilaalan sana waliin walii hin galu.
  Doominiik qoosuudhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Qeensi faaruu fi kabaja qaba, sareen garuu mudhiis qabdi!
  Cassandra waved her magic wand ... Harka dubartii bareedduu sanaa keessattis , keekii bareedaan boca kophee Napoleon"s cocked, kan ruuzii, poppies fi butterflies kan kiriimii halluu hedduu irraa hojjetame waliin mul"ate.
  Niimfiin maarkis sagalee ishee isa hunda caalaa lallaafaa ta'een ni qooste:
  - Yaali, baay"ee mi"aawaa dha, kaabaajii malees bilisa!
  Doominikaan akka tasaa akkas jettee yaaddee gaafatte:
  -Ammallee kaffaltii yoo naaf kaffaltan hoo?
  Marquise-nymph akkas jettee sirbite:
  - Waan hundumaa kaffaluu qabda, na amanaa, .
  Kanaaf balbala milkaa'inaaf bana!
  . BOQONNAA Lakk.2.
  Kaasaandraan immoo ammas ulee ishee raasaa, dhangala"aan ifa fiixee isaa keessaa balali"ee ba"ee, teessoo lama kan kiristaala irraa hojjetame fakkaatu, fi minjaalli xiqqaa fi bareedaa ta"e tokko mul"ate.
  Marquise-nymph yaada kenne:
  - Mee teenyee haa nyaannu, akka namoota aadaa! Tarii wayinii tokko tokkos ni barbaadda ta'a?
  Doominikaan akkas jechuun loojikiidhaan akkas jetteetti:
  - Wayinii baay'ee yoo dhugde doofa ta'uu dandeessa. Mataa qulqulluu fi haaraa qabaachuus qaba!
  Kaasaandraan mataa ishee haala hamaa ta'een raaste.
  - Hin sodaatin! Wayinii keenya keessa alkooliin giraama tokkollee hin jiru. Faayidaa qofa fida. Akkasumas namoonni addunyaa keenya keessa jiran osoo hin dulloomin hanga waggaa kuma tokkoo jiraatan keessaa isa tokko. Akkasumas falfala cimaa fi sadarkaa olaanaa qabuun yeroo dheeraa turuu dandeessa.
  Taattuu shamarree kun mataa ishee rukutte:
  - Ergasii dhangalaasaa!
  Niimfiin fiixee ulee ishee irraa biimii tokko gadi lakkiftee, waan tokko xuxxuqxee ... Akkasumas gooboonni sibiilota burtukaana ifaa irraa hojjetaman mul'atan, isaan keessaa wanti keelloo fi bubbee qabu tokko dhangala'e.
  Doominikaan, xoofoo ishee keessaa xiqqoo xuuxuudhaan akkas jettee hubatte:
  - Wayinii baayyee namatti tolu fi urgooftuu, afaan kee akka malee akka haaraatti sitti dhagahama ... Maal irraas hojjetama?
  Kaasaandraan akkas jettee deebisteef akkas jettee gara jabeessa.
  "Akkaadaamii Dragon Emperor keessatti yeroo barattu ni argatta!"
  Intalti kun akkas jettee gaafatte:
  -Mootiin jawwee ofii isaatii eessa jira?
  Niimfiin sun hafuura baafachaa akkas jettee deebisteef:
  - Innis ni bade. Amma Empress Caroline bakka isaa jirti. Draagoon akkuma namaa tilmaamaan lakkoofsa dubartootaa fi dhiirota walqixa qabu. Gama kanaan walfakkeenya qabda.
  Doominiikaan akkas jetteetti:
  - Empress maaliif dhuunfaan na hin simanne?
  Kaasaandraan akkas jettee qooste:
  - Tole, of tuulummaa qabda! Duchess tokko gahaadha. Barbaachisaa ta'a, Kaarooliin guddittii ofii isheetiis ni fudhatti.
  Intalti kun akkas jettee sirbite:
  - Namoonni Mootittiin dinqisiifatan,
  Ijoolleen dhiiraa mooraa keessa jiran hundi jaalalaan qabaman!
  Garuu baay'ee ija jabaadheen ture
  Bilxiginnaa filadhe!
  Nimfiin markiis kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Nama hin jaallatamne waliin jiraachuun biliyoonaan lakkaa'amu gatii qaba jettanii yaaddu? Copha garaa, tuqaa bald, qinxirii fi urgooftuu hamaa hoo?!
  Doominikaan akkas jettee gara jabinaan gunguman:
  Jireenya koo fi shamarran biroo akka hin balleessinees summii itti nan godha ! Yookaan siree irratti rifeensa kootiin isa ciniina!
  Kaasaandraan qoostee akkas jettee hubatte:
  - Qoosaa fakkeessa. Qaama gaarii ta'uu qabda.
  Taattuu shamarree kun loojikiidhaan akkas jetteetti:
  - Gootonni yaadame ummanni akka fincaa'u godhu !
  Niimfiin deebii hin kennine, garuu gargaarsa spoon pilaatiinimiitiin keekii nyaattee wayinii urgooftuu sana xuuxxe. Doominikaan ammaaf nyaata sanatti gammaduuf murteessite. Kana malees, qilleensa qulqulluu keessa deemuun fedhii nyaataa kee ni jabeessa.
  Dhukaasa sana yaadatte. Keessattuu yeroo isaan ijoollee paartii taphatan. Fakkeenyaaf, achitti jalqaba irratti ijoolleen dhiiraa fi ijoollee durbaa waraana dura nyaata gaarii argataniiru. Yeroo waraana dhuunfatame sanatti immoo qallachuu qabu turan. Kana gochuuf ammoo baay"ee fiiguu fi xiqqaa nyaachuun gorfame. Inni jalqabaa haala kamiinuu dhugoome, sababiin isaas fudhatamni hedduun ijoollee fiigaa jiran waliin waan waraabameef, inni lammaffaan garuu caalaatti rakkisaadha. Dargaggoonni taphattoonni fiilmii nyaata ofii isaaniif bitatanii manneen daldalaa kana haleelan.
  Sana booda hoteela keessa akka hin dabarre dhorkamaniiru, kutaa addaa mana dhugaatii qabu keessatti cufamanii, kutaan kun kutaa guddaa, kan waliigalaa fakkaatu.
  Doominikaan hin beelofne, bareedinni ishee hanqina nyaataatiin akka rakkatu hin barbaadan, akkasumas uumamaan baay"ee goggogaa dha, tasumaa furdaa miti, shubbiisnis maashaalee fi qaama ishee haala gaarii irra akka turu taasisa.
  Garuu jarreen sun, beekamaadha, seet gara mana hidhaa daa'immanii waan jijjiirameef rakkatan. Akkasumas kutaaleen hidhamtoota waliin raawwatamanis ni turan. Ijoolleen dhiiraa tokko lama mataa isaanii illee kan haaddatan siʼa taʼu, kunis kan hin barbaachifne taʼuu dandaʼa.
  Eeyyee jireenyi taphattuu fiilmii salphaa miti.
  Fakkeenyaaf, waa"ee fincila Ispaartaakos. Ijoolleen dhiiraa guutuun miila qullaa huccuu mudhii qofa uffachuun bakka dhagaa itti baafatan keessatti hojjetu turan. Akkasumas, fudhannaa tokkoo ol barbaachisa ture. Dhagaa qara albuudaa irratti jilba qullaa qabattee deemuu yaali. Asitti miilli qullaa ijoollee dhiiraa dhiiguu jalqabee miilli isaaniis caccabuu jalqabe. Isaanis , dhugumatti, dafqaan jiidhanii dadhabbiin raafamaniiru.
  Fiilmii kana keessatti namni ijoo ta'e walqixa ture Spartacus , garba, kan, karaa biraatiin, yaada fincilaa yaada fincilaa gara gladiator baay'ee milkaa'aa fi sooressaa bilisummaa isaa argateef yaada dhiheesse.
  Doominikaan jalqaba ijoollummaa isheetti obboleettii Ispaartaakos kan taphatte siʼa taʼu, akka adabbiittis ijoollee dhiiraa wajjin yeroo dhagaa baʼu keessatti dabarsuu qabdi turte.
  Kanaaf, dhagaa cilee qara qabuu fi caccabaa ulfaataa taʼe maal akka taʼes beekti turte.
  Dhuguma immoo oliif ol ishee harkifta. Baayyee nama dadhabsiisa, garuu dandeettii kee ni dabala.
  Doominikaan fiilmii adda addaa irratti hirmaatteetti. Yeroo tokko illee gahee cabin boy Jim version tokko tokko keessatti "Treasure Island" kan canon irraa fagaate. Achitti, gahee nyaata bilcheessu keessattillee miila tokkoo Silver , garuu dubartii rifeensa diimaa, intala obboleessa Morgan ture.
  Kun, beekamaadha, qabbanaa'aa dha. Doominikaan mataan ishee gahee gurbaa taphachaa turte, kanaafis rifeensa ishee murachuu illee barbaadan. Garuu sana booda dhumarratti gargaarsa wiigiitiin rakkinicha furaniiru.
  Eeyyee, gaheen ishee kun, namni tokko ija taphichaatiin milkaa"eera jechuu danda"a. Garuu fiilmiin kun mataan isaa kan seeraan ala jaalala hin arganne. Kosii si'oolii gosa tokkoo ta'ee argame.
  Yeroo baayyee kilaasikii akka qajeelfama seeraatti hin taane diinummaan isaan qunnamu.
  Marquise-nymph yaadannoo Doominikaa addaan kute:
  - Ati beekta. Yeroo muraasaaf as taa'aa turre. Yeroon karaa rukutuu mitii?!
  Intalti kun harka ishee ol qabdee akkas jettee hubatte:
  - Deemsa deemuun ni danda'ama. Ammas humna guddaa qaba.
  Kaasaandraan ulee ishee raaste, keekii walakkaa nyaatame, fi saanii wayinii fi kkf waliin bade.
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Akkuma oduu durii keessatti!
  Maarkiin sun akkas jedhee qoonqa.
  - Lakki! Kun oduu durii osoo hin taane, dhugaa falfalaa ti.
  Bakka bu'oonni saala haqa qabeessa lamas karaa irratti bishaan dhangala'an. Miirri Doominikaa guutummaatti gammachuu ta'e ! Isheenis bal'inaan kolfite. Akkasumas akkas jettee sirbite:
  Daandiin, karaan, hiriyyaa fakkaata, .
  Chain mail sibiilaa faceted irraa hojjetame...
  Akkasumas billaa baay'ee qara dha - sibiilli damaaskii of jaju, .
  Eeyyee, lola kana keessatti haalli hamaan ni jiraata!
  Achiis Kaasaandraan ilaalcha cimaadhaan hubattee, dhaabbattee:
  - Ati beekta! Qormaanni seensaa cimaan akkaadaamii keessatti isin eega. Tarii ogeeyyii dhalootaan dhufaniif, salphaa fakkaachuu danda"u, garuu waa"ee falfalaa illee akeekkachiisa hin qabdu.
  Doominikaan kolfa hin malle kolfitee mormite:
  - Lakki! Fiilmii keessatti yeroo baay'ee falfala hojjechuu argeera. Na amanaa immoo waan tokkon beeka!
  Nimfiin markiis sagalee ishee gadi qabdee akkas jettee xuxxuqxe:
  - Ulee falfalaa koo siif kenna! Baayyee cimtuudha, ujummoo jawwee qabdi. Fakkeenyaaf, falfala gochuuf itti fayyadamuu yaalaa ... Tole, daraaraa na hin daganne!
  Taattuu shamarreen kun of duuba ilaalte. Naannoo hundumaa, naannoo manneenii fi daandii mataa isaa irratti, siree daraaraa daraaraa ifaa qabu, akka dhagaa gati jabeessa gurguddaatu jira. Muka irrattis biqiltuuwwan ija namaa hawwatan ni biqilan. Kana malees, daraaraan tokko tokkos baala halluu fi golgaa adda addaa qabu turan. Akkasumas, qaxxaamurri ajaa'ibaa illee ni ture.
  Doominikaan garba ishee tasumaa dhiphoo hin taane ol qabdee akka malee cimsitee deebii kennite:
  - Maaliif gosa tokko na dagachuu nu barbaachisa? Duraanis daraaraan adda addaa baay"een asitti argamu, baay"ee guddaa fi bareedaa ta"e.
  Kaasaandraan akka nama ajaa'ibutti kolfite:
  - Ati immoo maal barbaadda?
  Taattuu shamarree kun murteessaan akkas jetteetti:
  - Waan baay"ee gatii guddaa qabuu fi faayidaa qabu ofitti fakkeessuun gaariidha! - Doominikaan kofoo ishee qullaa ta'e irratti chaappessuun, tileen halluu qaban akka icicle cabsutti akka 'clinc' goote. Fakkeessituu hawwii qabdu kun itti dabaluudhaan akkas jetteetti: "Fakkeenyaaf, daayimandii hamma qamadii tokkoo uumuun baayʼee gaarii taʼa!" Kun baay"ee faayidaa kan qabuu fi qabatamaadha.
  Maarkis shakkiidhaan ishee ilaalee akkas jedhee gaafate:
  - Gara Lafaa deemuu barbaaddaa? Maaltu nutti hin tolle?
  Doominikaan haala nama ajaa"ibuun akkas jetteetti:
  waan Ostap Bender waa"ee uumama Kaakaas jedhe sana jechuu dandeenya - baay"ee bareedaadha - yaada gowwaa!
  Kaasaandraan qoostee yaada kennite:
  - Ati immoo qaroodha, garuu dadhaboodha! Akka jeet buldozeritti, osoo hin dhaabatin, gara galma keetii deemuuf finxaaleyyii gahaa hin qabdu!
  Taattuu shamarree kun fuula hojjettee, akkas jechuun hubatte:
  - Buldoozarri jeettii hin jiru. Yoo xiqqaate Lafa irratti!
  Niimfiin maarkiisiin waliigaltee kanaaf mataa isaa rukute:
  - Hin qabdu ta'a. Garuu sanyiiwwan teeknooloojiidhaan dhala namaa caalaa guddatan jiru. Haa ta'u malee isaan bira gahuun lafa ga'uu caalaa rakkisaadha.
  Doominiik yeroo gaafattu fuula ishee rurrukutte:
  - Eeyyee? Urjiilee gidduutti balaliʼuu dandaʼuu?
  Kaasaandraan ofitti amanamummaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Ni danda'u! Akka seeraatti gargaarsa falfalaatiin kana gochuu dandeenya.
  Taattuu shamarree kun akkas jettee sirbite:
  Dhugaadha tilmaamuun rakkisaadha
  Addunyaa ajaa'ibaa kana keessatti maaltu eega...
  Duumessa keessa balali'ina - .
  Xiyyaara urjii yaabbachuu!
  Intalti sunis fuula sodaachisaa ta'een murteessaa ta'ee labsite:
  - Ulee falfalaa naaf kenni! Akkasumas daayimandii hamma harbuu gaarii tokkoo nan hojjedha!
  Kaasaandraan waan tokko jechuu barbaadde. Garuu sagaleen baallee dhaga'ame. Jawween biraa balali'aa ture. Baay'ee kan hin oolle, akkasumas dubartii. Sulula burqaa afaan griifii irraa ol ka"ee gara samiitti dhukaasu, baala warqee fi ruubiitiin uwwifame qabachuuf jette.
  Bineensi mataa sadii qabu sun sodaachisaa caalaa bareedaa ture.
  Niimfiin markiis jilbeenfate. Doominiik xiqqoo mataa ishee raaste.
  Jawween dubartii sun fuuldura isaanii buute. Sagaleen baay'ee namatti tolu fi ifa ta'e bineensa guddaa akkasii kanaaf dhaga'ame:
  - Fakkeessituu duraanuu masihii jedhamaa jiruudha?
  Doominikaan kolfa qulqulluudhaan akkas jettee deebisteef:
  - Ani dhuguma masihii ta"uu hin barbaadu!
  Jawween dubartii sun ajaa'ibsiifatte:
  - Maaliif immoo akkas ta'a?
  Taattuu shamarree kun dhugaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Masiihiin yeroo baay'ee fannifamuu waan ta'eef!
  Uumamni baallee qabu sun baallee isaa raase. Kanneen gurguddoo, kan battee wajjin wal fakkaatu, halluu sadii qofa qabdi: diimaa, keelloo fi magariisa. Walnyaatinsa bareedaa ta"uu isaa dubbachuun hin barbaachisu.
  Jawween dubaraa sun akkas jettee qooste:
  - Addunyaa falfaltoonni guutummaatti gowwoomsaa fi gowwoomsaa ta'an sana irraas ni argitaa?
  Doominikaan kolfaa ilkaan ishee baayyee adii fi calaqqisu agarsiiftee deebisteef:
  - Tarii akkas ta'uu danda'a. Haa ta'u malee, raajonni tokko tokko turan. Akkuma Adaadaa Vaangaa. Sababa tokko tokkoof qofa tilmaamni ishee dhugoome, akka seeraatti, duubatti deebi"ee.
  Marquise-nymph akkas jechuun hubateera:
  - Falfaltoonni fi falfaltoonni sadarkaa baayyee ol'aanaa ta'anillee egeree garmalee haala hin beekamneen ilaalu. Waaqoliin ol aanaan illee waan waggaa dhibba booda ta"uuf wabii hin kennan. Kana caalaas kuma tokkoo fi miliyoona tokko keessatti!
  Jawween dubaraa sun ibsaa salphaa ibsitee akkas jettee iyyite:
  - Eeyyee... akka pilaaneetii kana irratti tilmaamtoonni dhugaa jiraataniif. Dhiphinni hypernoosphere kee illee kan keenya irraa guutummaatti adda. Haa ta"u malee, tarii kanaafidha ati jalqaba kee qabattee garboota keenya hin taane!
  Doominikaan ammas gammachuudhaan kolfitee akkas jettee hubatte:
  - Garba kee ta'uuf? Innillee nama kofalchiisa. Bara baraan dargaggeessa, bara baraan miila qullaa.
  Kaasaandraan mataa ishee rukutee yaada kennite:
  - Waan gochuu dandeessu dragon countess agarsiisi. Yoo xiqqaate gargaarsa ulee falfalaatiin yoo xiqqaate bishaan tokko akka kufu gochuuf yaali.
  Taattuu shamarree kun tuffiidhaan akkas jettee qoonqa:
  - Copha bishaanii tokko? Eeyyee, kun tasumaa hamaa miti. Tarii hatattamaan barmeela warqee tokko argachuun gaarii ta"a.
  Kaawuntiin Draagoon yaada kennite:
  - Akka fedhetti falfala haa godhu. Ulee isheef kenni yoo xiqqaate qubee tokko sirritti akka yaadattu ilaali.
  Kaasaandraan qoosaa fi qooste:
  guddaa fakkaata ! Ilaa qofa. Uleen falfalaa garmalee humna guddaa waan qabuuf magaalattii, lubbu qabeeyyii fi ofii kee irratti miidhaa geessisuu dandeessa.
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Ani akka ati yaaddutti gowwaa miti!
  Kaawuntiin Draagoon yaada kennite:
  - Yeroo sana waan miidhaa hin qabnee fi humna xiqqaa qabu isheef haa kenninu. Yoo kana hin taane isheen illee boolla natti tolti.
  Kaasaandraan akkas jettee sirbite:
  Sihriidhaan mul"achuuf, .
  Dandeettii nu barbaachisa...
  Uumuun siif wayya
  Daayimandii gurguddaa!
  Intalti nymphis quba miila ishee qullaa cuqaaste. Gingilchaan pilaatiinimii xiqqaa fakkaatu tokko mul'ate. Kaasaandraan miila isheetiin kan darbatte yoo ta"u, meeshaan falfalaa sun fuula Doominikaa cinatti xumurame.
  Maarkiisichi akkas jedhee qoonqa.
  - Gingilchaa kana fudhachuu dandeessa. Quba agarsiisaa kee irratti kaa'i. Sagalee ol kaastee waan tokko hawwuuf yaali. Sihrii isa keessa jiru cimaa miti, garuu salphaatti hojjeta. Daayimandii hamma qamadii tokkoo gahaa miti, garuu, fakkeenyaaf, guddinni baaqelaa gahaadha!
  Taattuu shamarree kun ring harka ishee keessaa qabde. Garuu quba agarsiisaa osoo hin taane quba gidduu ishee irra kaa'attee , kolfaa qoosaadhaan, akkas jettee gaafatte:
  - Yoo akkasitti yaalte hoo? Sana booda maaltu ta'a?
  Kaasaandraan akkasumas qoosaadhaan qooste:
  - Tole, yaali!
  Doominikaan akkas jettee qooste:
  - Kofoo marquise ibiddaan bilcheessu!
  Abiddichi miila qullaa Doominikaa jalatti boba'e . Kopheen qullaa ta'e akka malee gubattee iyyitee fiiguu eegalte. Dhuguma ibiddi laafaa miti. Garuu fagoo gahuu hin dandeenye . Intalti kun funyaan dheeraa koontees jawwee sanaa irratti marfamtee turte.
  Sagaleen gammachiisaa fi dubartii fakkaatu tokko reptiilii jabaa sana irraa dhaga'ame:
  - Ajaa'iba! Ati reefuu gara addunyaa keenyaatti dhuftee, nymph, fira Waaqolii ol"aanoo ta"e naafa gochuu barbaaddaa? Kanaaf akka garbaatti gara bakka dhagaa itti baafamutti akka ergamtu beektaa? Guutummaatti qullaa, sansalataan hidhamtee achitti hojjettee buddeenaa fi bishaan nyaattee qaccee fi ulee argatta. Akkasumas sansalataan hidhamtee dhagaa irratti rafuu qabda. Hojii cimaa fi qaccee malees homaa hin beektu. Keessumattuu amma , yeroo garboonni dhiiraa faffaca"an, shamarreen dheertuu fi maashaa akka keetii albuuda keessatti nu hin miidhan!
  Doominikaan jechoota kanaan qooste. Yeroo tokko fiilmii baajata xiqqaadhaan hojjetame keessatti Kiliyoopaatraa taphatteetti. Maallaqa qusachuuf, fakkiin kun mata duree "Kiliyoopaatraa Booji"amuu Awugusxoos" jedhu qaba ture. Kana jechuunis, seera qabeessa miti. Kiliyoopaatraan of hin ajjeesne booji'amte.
  Tole, gara albuudaatti ergamte. Achittis walakkaa qullaa fi miila qullaa naanna'aa turte. Akkasumas albuuda qola qullaa qabu keessatti dhagaa qara qabu irra deemuun baayʼee nama dhukkubsa. Tole, fe'umsaas baadhadhu. Dafqi garbittii dhugaa ta"uun, fuulli ishee immoo dhugaa ta"uun barbaachisaa ture malee akka waan dadhabe fakkeessuun hin barbaachisu ture.
  Garuu, beekamaadha, fiilmii qofa, fi kan baayyee gatii salphaa ta'e sana irratti. Isaanis qacceedhaan ishee reeban, kunis dhugaa hin turre. Garuu ammallee nama dhukkubsa . Dhiigni sun, beekamaadha, sobaa ta'us.
  Walumaagalatti fiilmiin kun gatii salphaa kan qabu yoo ta'u, shamarran walakkaa qullaa ta'an waliin dhagaa ba'uu irraa kan hafe qabatamaan wanti biraa hin agarsiifamne. Shallaggiin kun dhiirota saalqunnamtiidhaaf yaaddoo qaban hawwachuuf kan ture fakkaata. Tole, akkasumas, maqaa kana namni hundi ni beeka - Kiliyoopaatraa! Kunis bitachuuf itti fayyadamuu ni danda"ama ture
  Doominikaan hafuura dheeraa kan fudhatte siʼa taʼu, urjiileen fiilmii yeroo tokko tokko mancaʼaa akkamii keessa dhiqatu?
  Niimfiin markiis akkas jettee qooqa:
  - Hin gaddiin yaa jaalallee si barbaanna. Nama kamiif iyyuu dabarsinee isin hin kenninu.
  Kaawuntiin Draagoon sun akkas jettee boo'de:
  - Qormaata dura irra deebi'ee shaakaluuf haa yaalu. Tole, mee waan tokko falmuu haa yaalluu!
  Doominikaan ring sana xuuxee akkas jette:
  - Ayskiriimii chokoleetii barbaada!
  Intalti fudhattee dhiphina keessaa qabbanaa'e.
  Akkasumas makaan bubbee caccabee fi chokoleetii itti plops. Kanarraa kan ka"e Doominikaan mataa irraa hanga miilaatti xuraa"aa turte, illee ni barruu turte.
  Koonteesiin jawwee baay'ee kolfitee jeetiin burqaa sanaa ni raafame daraaraan ni raafame.
  Niimfii maarkis tasgabbiidhaan akkas jedhee yaada kennite:
  - Rakkoo hin qabu! Faallaa kanaatiin dandeettii guddaa qabdi, meeshaa akkasiitiin ayiskiriimii fi chokoleetii baay'ee baay'isteetti, kunis akka waliigalaatti humna guddaa hin qabu!
  Doominikaan chokoleetii qoochoo ishee irraa arraabdee mufannaa irraa kan ka'e tuftee, iyyitee:
  - Inni hadhaa'aa dha!
  Kaasaandraan kolfaa akkas jettee yaada kennite:
  - Chokolaatanis hadhaa'aadha. Kana hin beektuu?!
  Taattuun shamarree kun akkas jettee boosse:
  - Asitti immoo, Lafa irrattis ta"e Raashiyaa keessatti, mi"aawaa dha !
  Maarkis mataa isaa rukutee:
  - Beeka! Akkasumas akkaataa chokoleetii mi'aawaa itti tolchan ni beekna. Ammaaf garuu waan qabduun quufuu qabda. Caalaatti sirriitti yoo dubbanne, gosa chokoleetii addatti akka barbaaddu hin ibsine. Walumaagalatti immoo, ayiskiriimii qofa ajajuun kee gaariidha. Fakkeenyaaf, warqee dhiqachuun yoo sitti dhufe, gubbaa mataa keetii baayʼee cimsitee rukuta turte.
  Doominikaan akka qoosaadhaan akkas jetteetti:
  - Jireenyi sochii guddaa keessa jira, wanti hundi mataa irra jira!
  Kaawuntiin Draagoon yaada kennite:
  "Waanuma hin taane, kan yeroo akkaadaamii jawwee seentu ishee hin gargaarre mannaa, daayimandii dhuguma xiqqaa ta"e uumuuf akka yaaltu gochuun gaariidha." Yeroo baayyee, kun warra dandeettii falfalaa dhalootaan sadarkaa olaanaa qabaniif ni danda'ama.
  Cassandra akkas jettee deebisteef:
  - Lakki! Kun daandii garmalee ifa ta"edha. Kana caalaa haala dhokataa ta'een socho'uu qabda.
  Doominikaan akka kaappitaalaatti akkas jettee qooste:
  - Ani jiidhaa fi xuraa'aa dha, qamadii nyaatame qofa. Kana sirreessuu dandeessaa?
  Niimfiin markiis mataa isaa rukutte:
  - Dhugaadha, bareedina keenya!
  Ulee falfalaa isheetiinis saddeet hojjette. Ifa halluu diimaa qabuun ni balaqqeessa'e. Ammas intalli Lafaa irraa dhufte ammas qulqulluu fi sirrii taatee, barruuleen hundi jechuun ni danda'ama ni bade. Tokko qoonqa mirgaa irratti malee.
  Doomikaan garuu of hin argine, xiyyeeffannaas hin kennine.
  Kaawuntiin Draagoon kun akkas jettee 'hiss' jette:
  - Kanaaf jaalallee koo... Waan tokko akka hubattu nan arga? Kanaafuu, intala bareedduu pilaaneetii teeknooloojiiwwan guddachaa jiran irraa?
  Deebii kanaaf Doominiik akkas jedhee sirbe:
  Garuu maaliif, .
  Sammuu keetiin jiraachuun hin danda'amu!
  Maaliif, jireenyi homaa nu hin barsiiftu!
  Garuu maaliif! Garuu maaliif!
  Isheen immoo kolfite, sababiin isaas sirbi kun, kan Boyarsky tiin raawwatame , sirrii fi bareedaa ture. Sagaleen ergamaa ishee garuu kolfa qofa uume.
  Kaasaandraan ija ishee balaqqeessa"ee akkas jettee qooste:
  - Miira qoosaa dhorkamuu hin dandeessu. Garuu cimtee beektaa?
  Doominikaan fuula ishee rurrukutte. Intala mana barumsaatti qabxii badaa argatte akkamitti akka taphatte yaadatte. Akkasumas karaan isheen fuula ishee ilaalcha mufannaa itti kennitu hin turre. Faallaa kanaatiin ilkaan koo qullaa baasuu illee nan barbaade. Tole, sun waan hubatamuudha ... Qilleensi mataa ishee keessaa garmalee qabdi. Fakkeenyaaf, gurbaa tokko tokko namoota walitti qabaman keessaa ilkaan isaanii qullaa qofa ni mul"atu , gaheen isaanii guutuun kanuma!
  Doominikaan immoo taphachuu barbaadde... Giiftii duree, beekamaadha.
  Sana booda Kaawuntiin Draagoon yaada kennite:
  - Caalaatti nuuf haa shubbistu. Fiilmii keessatti akka gaariitti akka shubbistu argiteetta .
  Inni dhumaa sun dhugaadha. Doominikaan shubbisuu dandeessi turte. Gahee Esmeralda jedhamuuf illee ishee fudhachuu barbaadan. Kana malees, akka qajeelfama seeraatti, isheen jipsii illee waan hin taane fakkaata. Akkasumas maaliif bifti ishee diimaa ija namaa hawwatu tokko gahee kana hin taphatu?
  Garuu fiilmiin kitaabota kalaasikii, fi kanneen biyya alaa illee ta"an irraa madaqfamuun isaas rakkoolee murtaa"an ni uuma. Kanaaf gahee adda ta'een fiilmii irratti waraabamte, garuu shubbisaas.
  Eeyyee, isheen, shubbisuu akka jaallattu fi shubbisa akka beektu beekamaadha. Kanas ta'e sana, fudhattee akkas jettee dubbatte:
  - Qabduu warqee godhadhu!
  Niimfiin markiis akkas jettee qooste:
  - Kana caalaa maal?
  Doominikaan akkas jettee deebii loojikii kennite:
  - Jipsiin gabaa irra jirullee bilisaan hin shubbisan. Kanaaf boorsaa warqee ulfaataa na barbaachisa. Ifa mitii?
  Kaawuntiin Draagoon sun akkas jettee boo'de:
  - Akkam nama cheeky ! Dhugaa dubbachuuf, bakki isaa inni gaariin bakka dhagaa itti baqatan dha. Achittis yeroo wal fakkaatutti obsa horatti, ajajamuu ni baratti. Kanaafis haala gara jabeessa ta'een guddifamuu qabdi!
  Akka tasaa intalli tokko fiigdee itti dhiyaatte. Bifaan mucaa namaa waggaa kudhanii hin caalle fakkaatte. Garuu yeroo wal fakkaatutti faaya gatii guddaa qabu uffatte, akka waan mana faayaatti. Miilli qullaa, xiqqaan, kan daa"immanii, qananiin akkasii keessatti kan hin malle fi kan nama kofalchiisu fakkaata ture.
  Intalti kun akkas jettee sakatta'e:
  - Garba kana sirraa bitachuu nan danda'a. Hammam itti barbaadda!?
  Kaasaandraan ofitti amanamummaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Intalti kun gurgurtaaf miti! Osoo isheen garbittii hin taane. Haa ta'u malee, tarii yeroo dheeraaf bilisa hin ta'u ta'a.
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Daa'imni xiqqaan ofiif garboota yeroo bitu akkam safuu badaadha!
  Marquise-nymph ofitti amanamummaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Kun daa'ima osoo hin taane, hobbituu dubartiiti! Hobbitoonni immoo ijoollee namaa fakkaatu ...
  Intalti aariidhaan miila ishee xiqqoo chaappaa gootee akkas jettee qooste:
  - Ani Baaroodha! Kana jechuunis garbichi kee naaf sagaduuf dirqama qaba jechuudha.
  Doominikaan akka malee jettee qooste:
  - Gonkumaa hin dhibu ! Ani nan sagada, mucaaf nan sagada!
  Deebii kanaaf, baroness hobbit harka mirgaa ishee jigsite. Balaqqeessaan balali'ee bahee intala taattuu kana miila qullaa rukute. Deebii kanaaf Doominiik inni ciniiname sun waan tokko iyye. Keekiin guddaan furdaa kiriimiidhaan haguugame tokkos intala falfalaa ija jabina qabdu sana irratti kufe. Miila ishee irraa illee rukutamtee, bareedinni xiqqoo sun daandii konkolaataa irratti kufte. Garuu battaluma sanatti utaaltee ol baate, hundi isaanii biskutii, aannan dhangala'aa fi paastaa chokoleetiitiin dibamaniiru. Barooness hobbit miila ishee bitaa, qullaa, xiqqaa, kan quba miila ishee lama irratti dhagaa gati jabeessan kan ibsu raase.
  Dambaliin sunaamii ajaa'ibaa guutuun balali'ee ba'e. Doominiik meetira digdama ol darbatame. Sana booda intalli kufte. Akka carraa ta'ee ijoollummaa ishee irraa kaasee shubbisaa fi fiilmii irratti taphachaa kan turte yoo ta'u, yeroo hedduu olka'iinsa adda addaa irraa kuftee acrobatic stunts hojjettee turte.
  Kanaaf, Doominikaan ji'a kufaatii keessatti akka sareetti garee of galchitee milkaa'inaan lafa buute. Miilli intalattii, duraanuu falfala lolaatiin gubate, yeroo tilmaama halluu qabu kan naannoo sana uwwisu waliin wal qunnamu dhukkubbiin cimaan akka isa mudate malee. Intalti iyyitte.
  Koonteesni jawwee sunis funyaan ishee dheeraa fi paayinii fakkaatu barooness falfalaa sanatti marsitee 'hiss':
  - Lola dhaabaa! Ta'uu baannaan lamaan keessan hidhamtu! Yoo loluu barbaaddan bakki leenjii addaa falfalaa fi duel biroo itti gaggeeffamu jira!
  Doominikaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  - Eeyyee, sirriitti duel! Meeshaa waraanaa malee qofa - harkaa fi miila!
  Baaroonis Hoobiit tuffiidhaan akkas jettee qoonqa:
  - Garbicha waliin qabsaa'aa! Dhugaa dubbachuuf kun na sodaachisa ! Dhugumatti gara albuudaatti ishee erguun gaarii ta'a . Gowwaa akkasii falfala barsiisuun balaa guddaa qaba.
  Marquise-nymph sagalee cimaa tokkoon walii galte:
  - Anillee akkasuma yaaduu jalqabeera. Eeyyee intalli kun balaa uumuu fi waldhabdee uumuuf kennaa addaa tokko tokko qabdi.
  Taattuu shamarree kun mormteetti:
  - Dursee nama biraa hin deemu! Kan hafe yoo ta'e ... Kufaatii hundumaa wajjin akkamitti akka ofirraa ittisuu beeki, yoo kana hin taane milkaa'ina hin argitu.
  Koonteesiin jawwee intala naasituu daa'ima fakkaattu, garuu dhuguma raayyaa taankii guutuu balali'uuf dandeettii qabdu sana gadhiiste.
  Funyaan isaa xiqqoo kiriimii, aannan dhangala'aa, chokoleetii facaafamee fi biskutiitiin faalamee ture. Keekichi guddaa ture, akkasumas ifatti onnee irraa hojjetame. Nyaachuu dhiisanii cabsuun isaanii illee nama gaddisiisa. Koontistiin jawwee qubaa fi jilba ishee ciccirtee, yaa"aan kiristaala burqaa sanaa ishee irratti dhiqatee xurii sana dhiqe.
  Kaasaandraan mataa ishee rukutte.
  - Qulqullinni furtuu fayyaati! Dursa ajajaa!
  Baaroonis Hoobiit miila ishee xixiqqoo, kan diimaa fi miidhagaa ta"e tokko isa kaan irratti xuuxxe. Sekondii lama lamaaf akka ampuulii ibsaa ibsite. Akkasumas, garmalee nyaata qopheessuu kan intala falfalaa sana baay'ee dibate hundi ni bade. Faayaawwan qananiin guutaman immoo humna haaromfameen ifu turan. Isheen, dhugaa dubbachuuf, baayʼee giiftii duree fakkaattee waan turteef, Doominikaan gara laafinni itti dhagaʼame.
  Oduu durii keessaa tokko keessattis intala giiftii taphachuuf carraa argatteetti. Achitti uffata qananii fi kophee gati jabeessa irraa addaan baatee hojjetaa falfalaa taʼuu qabdi turte. Cirracha uffachuun kophee mukaa uffachuun deemu. Akkasumas paadiiwwan akkasii keessatti miila qullaa qofa caalaa baayyee hamaadha. Tasuma kophee malee fiilmii hojjechuun gaarii ta'uu mala jettee daayireektara amansiisuu illee jalqabde. Hundaafuu, miilli qullaa intalli kun citaa uffatte hiyyummaa fi jijjiirama sadarkaa giiftii duree gara garba dhugaatti dhufu baay"ee cimsee cimsa ture.
  Garuu daayirektarichi yaada mataa isaa akka qabu ifaadha. Dhumarratti masaraa du'aa jalaa miliqxee osoo jirtuu dhumarratti kophee fi istookii ofirraa baaste, achiis miila qullaa taatee gammachuu dhugaa itti dhaga'ame. Amma garuu miilli ishee qullaa taʼe gubatee, bishaan xixiqqoo illee ni mulʼateera, kunis kan nama dhukkubsu fi kan nama jibbisiisu ture!
  Barooness hobbit harka ishee xiqqaa, kan lallaafaa fi yeroo wal fakkaatutti tanned, gara isheetti diriirsitee, humna daa"immanii fi chirping harka Doominikaa raasaa:
  - Tole nagaa! Maqaan koo Laskaa jedhama. Akkasumas yaa dhiiroo, akkan intala miidhaa hin qabne, orcs, goblins, Koshchei"s spores, hundi isaanii waan baay"ee na keessaa argatan jettee hin yaadin !
  Doominikaan ajaa'ibsiifattee akkas jettee gaafatte:
  - Umriin kee meeqa mucaa?
  Weasel kolfee akkas jedhee deebiseef:
  - Bakka bu'oota saala haqa qabeessa biratti waa'ee umurii gaafachuun aadaa miti! Hanga ani ilaalutti umriin akkas naaf kennita.
  Taattuu shamarree kun kolfitee yaada kennite:
  - Umriin kee waggaa kudhan! Kana booda hin jiru!
  Kaawuntiin Draagoon sun akkas jettee boo'de:
  - Eeyyee, isheen duruu dhibba sadii ol taateetti. Kan garuu dhimma hin qabne. Addunyaa keenya keessatti dubartoonni hundi dargaggeessaa fi bareedduudha. Nu waliin turi intala, ati mootittii keenya taati!
  Doominikaan deebii lamaa beekamaa tokkoon akkas jettee kennite:
  Waraanni qulqulluun yoo jedhe, .
  Rus' gataa, jannata keessa jiraadhu...
  Ani akkas nan jedha: "Samiin hin barbaachisu" .
  Biyya koo naaf kenni!
  . BOQONNAA Lakk.3.
  Marquise fi Baroness harka isaanii rukutanii sagalee tokkoon iyyan:
  - Biraavoo! Kana ofuma keetii tolchitee?!
  Doominikaan mataa ishee warqee ta'e haala hamaadhaan raaste:
  - Lakki. Ana miti. Nama biraa, barreessaa hin yaadadhu!
  Kaasaandraan fuula ishee qoostee:
  - Ajaa'iba, yaadannoo gaarii qabda!
  Taattuu shamarree kun dhugaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Waa'ee namoota biroo caalaa waa'ee ofii koo baay'een yaada. Waa"ee namoota biroo caalaa waa"ee koo akka beekan gochuu wayya . Akkasumas yeroo tokko tokko qindeessa, Pushkin caalaas hin hammaatu.
  Koonteesni jawwee ilkaan ishee ifaa fi ibsaa akka daayimandii afaan ishee bal'aa keessaa baaftee cimsitee akkas jette:
  - Tarii waan ofii keetii qindeessite sirbuu dandeessaa?
  Doominikaan miila ishee gubate xuuxuudhaan kadhannaadhaan akkas jette:
  - Gaaffii hin qabu! Yoo xiqqaate saantima warqee tokko qofa naaf kenni. Akkasumas sirba guutuu beekamaa ta"e isiniif dhiheessa. Homaa malees sirbuu? Kabaja hin qabne! Akkasumas akka salphaatti, bu'aa hin qabne!
  Marquise-nymph fuula ishee rurrukutte, uleen falfalaa ishee harka ishee keessatti akka sodaachisaa ta'een balaqqeessa'e, intala of tuultuu kan jawwee sana mormuuf ija jabaatte adabuuf murteessite.
  Koonteesni jawwee sun araaraadhaan hisse:
  - Saantima meetii isheef kenni. Garaa irraa haa sirbu.
  Doominiikaan kolfite, ilkaan ishee, akka malee mudaa hin qabne, akka fiixee gaara qorraa aduu cimaa sa"aatii walakkaa keessa ibsu. Isheenis akkas jettee qooste:
  - Maallaqa fuulduraa!
  Weessichi saantima tokko isheef darbatee cooed:
  - Kunoo, qabadhu!
  Intalti miila ishee ol darbattee quba qullaa isheetiin meetii geengoo tokko qabachuu dandeesse. Sana booda gara harka isheetti dabarsite. Anis saantima sana ilaale. Homaa hin turre, meetiin guutummaatti haaraa ture, gama tokkoon jawween mataa torba qabu, jilba isaa keessattis ulee fi qodaa qaba ture. And on the other hand , intala bareedduu rifeensa qaxxaamuraa baayyee lalisaa qabdu. Jaalala qabeessas.
  Doominikaan qorumsa saantima sana yaaluun ishee mudate ofirraa ittisuu waan hin dandeenyeef kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Kun jaalala. Waan qabbanaawaa.
  Weasel sun akkas jedhee hisse:
  - Amma, sirbi! Mee maal gochuu akka dandeessan haa ilaallu!
  Kaawuntiin Draagoon itti dabaluudhaan akkas jetteetti:
  - Akkasumas sagalee kee ol kaastee sirbuu qabda, akkasumas baalaadii dheeraa xiqqaa fi guddaan raawwachuu qabda, erga kaffaltii kaffallee!
  Taattuu shamarree kun walii galteef mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee, akkas naaf gala! Akka...
  Sana booda waldaan sun sammuu isheetti hin dhufne. Tole, nightingale jechuun guutummaatti sirrii ykn sirrii miti. Garuu waan biraa, dhuguma akkas miti!
  Intalti nymph miila qullaa ishee chaappessite:
  - Mee haa jalqabnu!
  Doominikaan sagalee ishee ifaafi lallaafaa taʼeen sirbuu jalqabde;
  Ani taphattuu beekamaa ture
  Fiilmii hojjechuu, dhaadachuu, muuziqaa, kubbaa...
  Aarii fi akka malee shubbisuu eegalte, .
  Akkuma qaama seexanaa!
  
  Miilli koo akkas cimaadha
  Isaanis hopak aarii guddaa qabu ofirraa ittisan...
  Nuti shamarran akkasii qabbanaa'oodha
  Mee isa dhoksaa sana achumaan haa sochoonu!
  
  Garuu addunyaa, beekta, addaa, .
  Bakka jawween akka moototaatti bulchan...
  Tartiiba achi jiru baayyee haaraa dha, .
  Yoo xiqqaate shamizii kee cicciri!
  Miila qullaa garba taʼuun narra ture
  Dugda irratti qaccee argachuu...
  Duumessi nu gubbaa jiru halluu diimaa, .
  Bakki sun Lafa irratti namatti hin tolu!
  
  Asitti 'stern dwarf' tokko natti dhufa, .
  Innis qaccee harka isaatiin qabata...
  Mucaan mataa adii tokko fiige - .
  Garbichi miila qullaa, abbaan qabeenyaa quuqama ta'uun isaa ifaadha!
  
  Gnome kolfa, ilkaan isaa jilba isaatiin tuqa, .
  Akkuma intala barruu qabdu , farda...
  Akka risaa miila kilabiitiin isa ciniinuuf - .
  Kun xumura rifeensa mataa 'dwarf' ta'a!
  
  Isaan garuu albuudaatti na gurguran, .
  Harem keessatti bakki mul'atu hin turre...
  Isaanis ari'uudhaan qaccee cimaa natti kennan, .
  Sababni isaas intalli baay'ee waan nyaattuuf!
  
  Kunoo gnome funyoo irra na geggeessaa jira, .
  Charms intala kanaa guutummaatti ajaa'iba ...
  Sagaleen garbichaa baay'ee ifaadha, .
  Garuu dhumarratti zeeroo qofatu jira!
  
  Qullaa fi miila qullaa ta'eera jechuun ni danda'ama
  Ani akka harree sanaa albuuda keessa hojjedha...
  Harmee, ani jedha jaalallee koo, .
  Akkam gowwummaa ta'e!
  
  Intala dandeettii qabdu ture
  Mataa koo keessatti firaakshinii baay'iseen...
  Amma immoo tokko keessatti, ilaalaa, siree, .
  Garbummaa bosona keessa jira!
  
  Yeroo dheeraa, dheeraaf gnome obseen ture, .
  Dugda koo irratti qaccee argadhe...
  Daldalaaf malee daldalaaf na reeban, .
  Booda na nyaachisuuf waadaa galan!
  
  Garboonni miila qullaa garuu fincilan, .
  Crowbars gochaan, hammers, .
  Ammas, elementii kee itti ilaali , .
  Gnome rifeensa mataa qabuuf Du'eera !
  
  Tole, warri hamoon sun ajjeefamaniiru, .
  Miidhaa hamaa nurra gahe...
  Garuu, na amanaa, of bilisoomne - .
  Shamarran sadarkaa olaanaa agarsiisan !
  
  Amma immoo waraana guddaa qabna, .
  Jarreen kunis nu waliin lola seena...
  Gaachana akka gabatee cabsina, .
  Bulchitoonni hamoon ni kaput!
  
  Sana boodas gabrummaan si"ool ni bada, .
  Namichi garba isaa qajeelchee...
  Gooftummaattis, diinotaan quufee, .
  Jaarraa gammachuu fi guddinni ni jiraata!
  
  Sana boodas guutummaa addunyaatti nagaan ni jiraata, .
  Dhiiroo, urjii guddaa...
  Qilleensa urjii keessa balali'ina beekta, .
  Abjuun namootaa haa dhugoomu!
  Intalti sagalee ol aanaadhaan xumurte, sagalee ishee akka bilbila meetii calaqqisuun.
  Intalti nymph harka ishee rukutte. Elves fi trolls hedduu fi namoonni tokko lamas sirba Dominica dhaggeeffataniiru. Isaanis saantima ishee meetii fi sibiila diimaa darbatan.
  Intala taattuun kun jilbeenfatte. Isheenis tiilee irraa isaan kaafte. Saantima sana keessaa muraasa harka isheetiin, kaan immoo quba miila qullaa isheetiin fudhatte. Mul'ata jaalalaa ture.
  Eeyyee, miila akkasii nama sossobaa fi cilee qabdi. Akkasumas ofii ishee keessatti akkam bareedduu fi dinqisiisaa ta'uu isheeti. Tole, prima donnas biroo ishee wajjin wal bira qabamee yoo ilaalamu eessa jiru? Miila qullaa waltajjii irratti sirba dhiyeessuuf ija jabaatanii? Moo siree gabaabaa uffachuun?
  Kaawuntiin Draagoon akkas jetteetti:
  - Kun weellisaa dha! Lakki, isheen kan akkaadaamii keessaati. Akkasumas akkaadaamii qofa keessatti, faakiultii isheen ofii ishee filattu keessatti.
  Doominiik qoosuudhaan akkas jedhee sirbe:
  Nuti shamarran abbaa murtii mataa keenyaa taana, .
  Akkasumas yoo filachuu qabda ta'e, filannoonis rakkisaa ta'e...
  Suuta mukaa filanna, .
  Ummanni keenya kabaja qofa waan qabuuf!
  Weasel kun tiwiitara isaa irratti akkas jechuun barreesse:
  - Sagalee qabda... Ergamaa sadarkaa olaanaa qofa!
  Doominikaan kolfitee saantima tokko miila qullaatiin ol darbattee, achiis jilbeenfattee arraba isheetiin qabde. Achiis iyyuu jalqabe. Sibiilli burtukaanaa sun haxxiffannaa waliin wal qunnamuu irraa kan ka"e battaluma sanatti ho"ee afaan bareedduu sanaa gube.
  Intalti tuftee boo'uu jalqabde. Fedhiin isheen sirbuuf qabdus akka tasaa danfe.
  Intalti nymph sun ring ishee raase, ho"i afaan Doominikaa keessa ture battaluma sanatti ni bade. Intalti cooed:
  - Ajaa'iba! Amma jawwee ibidda hafuura baafatu ta'uun maal akka fakkaatu hubadheera!
  Weasel kolfaa yaada kenne:
  - Yoomiyyuu caalaa yeroon booda ta'uu wayya, .
  Intalti kun waggoota gurguddaa tokko tokko fuuldura ishee jira!
  Kaawuntiin Draagoon akkas jetteetti:
  ''Nuti caasaa afaanii fi qoonqoo namaa irraa adda ta'e qabna, abiddichi tasuma hin gubatu. Kanaaf waa'ee keenya hin yaadda'inaa.
  Dhaggeeffattoonni naannoo sanatti walitti qabaman ammallee sagalee dhageessisaa fi gaafachaa turan, harka isaanii rukutaa turan:
  - Waan biraa hojjedhu, baga nagaan dhufte!
  Doominikaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  - Yoo saantima barreessite, ani nan hojjedha!
  Deebii kanaaf, sagalee fi mirkaneessi:
  - Eeyyee kaa! Baga nagaan dhufte.
  Miila intala qullaa, maashaa, diimaa fi miidhagaa, kan isheen ayyaana fakkeessaa hin qabneen quba itti qabde jalatti immoo saantima warqee, meetii, burtukaana, sibiila diimaa fi pilaatiinimii balali"e.
  Doominikaan kana irraa kan kaʼe gammadde, xiiqiin itti dhagaʼamee, xiiqiidhaan sirbuu jalqabde;
  Obomboleettii fi obomboleettiin hiriyoonni gaaʼelaa keenyaaf gufuu hin taʼan, .
  Intaloota Biyya Abbaa, kan akka bosona ruuzii daraaran.
  Kan waraana hin beekne daabboo midhaanii hin nyaatin, .
  Waaqayyo fayyisaa Yesuus gara lolaatti nu geessa!
  
  Galaana obomboleettii keessattillee wal loluu baranneerra, .
  Namni hundinuu akka chippii galaana keessa jiruuti.
  Lola keessatti bineensota Horde sana ciccirna jedheen amana, .
  Kabajni keenya qaccee fi qacceedhaan rukutamuu hin danda'u!
  
  Billaan sun foorjii keessatti, ibidda baay"ee ho"aa ta"e keessatti, .
  Cirrachi qarame bellows baayyee jabaa dha!
  Loltuu sodaa hin qabne ta'i; garaa cimaa fi aarii qabuun, .
  Duuti yoo jiraate, egaa dhaabbadhu, hin fiigin!
  
  Eeyyee , waraanni, beekamaadha, ayyaana damma mi"aawaa ta"e miti, .
  Hundaafuu imimmaan irra jira, dhiigni immoo furdaa dhangala'a.
  Waraabessi yeroo dheeraaf iyye risaan immoo sagalee hamaadhaan, .
  Deebisee rukuttaanis ija keessa haa ta'u malee ija keessa haa ta'u!
  
  Eeboon sansalata bocuu danda'u jira, .
  Gaachana tuullaan seenuu hin dandeenyetu jira!
  sheyxaanni fuula hin tolchiin , .
  Akka tapha kiyyoo keessa jiru akka hin taaneef!
  
  Na amanaa furmaanni ifa ta'e ni dhufa, .
  Nama hundaaf badhaasni ol ta'ee argamuu hin dandeenyetu jira!
  Yaada yakkaa tokkoof haaloo bahuun ni dhufa jedheen amana, .
  Daandii ulfaataa malee gootummaa biraa hin jiru!
  Kanaaf Doominikaan sirbitee, namoonni garaa garaa taʼan quuqama guddaadhaan harka ishee rukutan. Hundi isaanii dubartii ta'anis addunyaa kanarra dhiironni hin jiran. Yookaan, saala cimaa ta'e malee jechuun ni danda'ama.
  Sana booda, koontistiin jawwee sun funyaan ishee raastee akkas jettee hubatte:
  - Tole, deemuun qaba! Karaa irraa ba'aa jira!
  Niimfiin miila qullaa saantima sana kaaftee yaada kennite:
  - Mee haa ilaallu. Nan darbadha, ati immoo - mataa moo funyaan ! Tilmaama, saantima kan kee ti, lakki ati saantima tokko naaf deebifta!
  Kaawuntiin Draagoon kolfaa boo'ee akkas jettee deebisteef:
  - Tooftaa kee nan beeka! Kanaaf yeroo kees ta"e mataa kee qisaasuu dhiisuu wayya!
  Doominikaan qoostee akkas jettee hubatte:
  - Mataan gurra miti, kophee irraa cicciruu dandeessa, deebitee itti tolchuu hin dandeessu!
  Weessichi ni qoochoo fi sirbe:
  -Gurri mataa gubbaa jiru gurra!
  Gurra mataa gubbaa - dhukkubsataa hospitaala sammuu !
  Kaawuntiin Draagoon qilleensa keessa balali'e. Akkasumas waan intalli nymph sirbitu irratti yaada hin kennine. Kunis, hubatamuu qaba, garmalee qabbanaa"aa dha.
  Doominikaan harkaa fi miila qullaa ariitiidhaan saantima walitti qabuu jalqabde. Isheenis saffisa guddaadhaan raawwatte.
  Weasel rifeensa ishee ulee falfalaatiin xuuxuudhaan yaada kennite:
  - Maallaqni, beekamaadha, barbaachisaa dha. Garuu kana caalaa barbaachisoo ta"an spells, artifacts, talismans, medallions, amulets fi kkf dha. Ta"uu baannaan jireenya qananii fi qananiin jiraachuu hin dandeessu !
  Doominikaan akkas jettee walii galte:
  - Maallaqni fayyaa bitachuu hin danda"u, na amanaa, .
  Maallaqni jaalalaa fi kabaja bitachuu hin danda'u...
  Kanaaf akka bineensaatti hin falminaa
  Bu'aadhaaf biyya kee akka hin gurgurre beeki!
  Intalti immoo, kofoo ishee qullaa ta'een, saantima diimaa tokko rukutti. Achiis miilli ishee qullaa taʼe akka tasaa, ija jaamsuudhaan, gara miila hantuutaatti jijjiirame.
  Doominiik sodaa irraa kan ka"e iyye:
  - Maal ta'e kun!
  Nimfiin markiis kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Kun sibiilli ajaa'ibaa addaa yoo ta'u, kan hojjetu gogaa nama maatii isaanii keessatti waaqolii Olompikii qabuu wajjin yeroo wal qunnamu qofa!
  Laaskaan immoo gammachuudhaan iyye:
  - Ajaa'iba! Dhiiga akkasii of keessaa qabda. Kanaaf hin dogoggorre.
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Kun garuu fokkisummaadha! Yoo dandeesse, jilba kee baasi. Ammas miila idilee naaf kenni.
  Niimfiin mataa ishee raaste:
  - Lakki! Kana duraan dursitee ofuma keetii gochuu qabda.
  Intalti kiyyootti galte sun akkas jettee qooste:
  - Kun akkamitti danda"ama?
  Weasel yaada kenneera:
  - Miilli kee maal akka fakkaatu sammuu kee keessatti yaadi, quba guddaa fi quba xiqqaa harka kee mirgaa cuqaasi, milkaa'uu qabda!
  Doominiik fudhatee beeksise. Sana booda cuqaasuun dhufe.
  Akkasumas miila kormaa bakka bu'ee miilli tokko bootii feltii fi iskii waliin mul'ate. Akkasumas, yeroo iskii dhagaa cilee irratti 'clatter' godhu caalaatti mijataa hin taane.
  Niimfiin qoostee sirbite:
  - Barsiisota bilisaa, .
  Yeroo si waliin qisaaseesse...
  Intala sana waliin homaa rakkadhe, .
  Falfalaa hunda caalaa ogummaa qabu!
  Doominikaan ni mufatte:
  - Ani falfalaa miti. Ammas barachuu qofaan jira. Garuu karaan beekumsaa gonkumaa salphaa miti ... Eeyyee , gara fiilmii!
  Weasel waliigalteedhaaf mataa isaa rukute:
  - Eeyyee, sinimaa keessatti, tarii kana caalaas ta'uu danda'a. Kunis rakkoo guddaa keenya ta"uun isaa beekamaadha.
  Daawwattoonni ammas naannoo sanatti walitti qabamuu jalqaban: mul'ata nama kofalchiisu ture. Caalaatti yoo dubbanne, shamarran gosa hunda asitti argamu. Kanaafis galatoomaa. Taattuu shamarree kun irra deebitee yaaduu fi miila ishee jijjiiruuf yaalte. Garuu yeroo kana xiqqaa ta'us, daandii fi raadaraan wanti tokko mul'ate.
  Doominikaan abdii ishee osoo hin dhabin sirbite:
  Akka isin hin ajaa'ibsiifne nan gaafadha
  Yoo falfalaan ta'e...
  Yoo ta'e, yoo ta'e, .
  Yoo falfalaan ta'e!
  Niimfiin deebitee kolfitee akkas jettee hubatte:
  - Eeyyee, sagalee kee wajjin deemuuf dandeettii falfala fayyadamuus qabaachuu qabda!
  Achiis intalli hobbit tokko fiigdee gara isaaniitti dhuftee ulee falfalaa ishee naanna'aa yaada kennite:
  - Kana caalaa haa hojjennu! Beeki immoo shaakala waggaa kumaa walakkaa qaba!
  Weasel akkas jechuun morme:
  - Lakki! Ofii haa gootu!
  Doominikaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  Sammuu dhabe, sammuu dhabe, .
  Ofii koo nan hojjedha, ofumaan hojjedha!
  Intalti ammas waan raggaasisu tokko xuxxuqxe. Achiis miilli ishee bifa taankii raadara qabuun dhuma irratti boca isaa isa bareedaa fi duraan ture deebisee argate. Akka waan ajajaan hojjetameettis ta'ee argame.
  Doominikaan kaatee quba ishee sochoofte. Miirri ishee gammachiisaa ta'ee, akkas jettee sirbite:
  Nuti shamarran addunyaa kanarra jabaadha,
  Akkasumas, na amanaa, bareedina qabbanaawaa kana caalu hin argattu...
  mana fincaanii keessatti jiisina , .
  Bara baraan immoo nama waggaa digdama fakkaata!
  Sana booda, bareedinni, kolfaa fi kolfi, ilkaan ishee guddaa fi calaqqisu agarsiisti.
  Doominikaan miilli ishee qullaa qilleensa keessaa ol kaaftee shubbisuu jalqabde. Isheenis akkas jettee sirbite:
  Ani falfalaa baayyee qabbanaa'aa dha
  Yoon miila koo chaappaa, kufaatiin ni jiraata...
  Miila qullaa utaaluu nan jaalladha ture
  Akka yaada dhugaatti ilaalaa!
  Kun sirba isheeti - guddaa fi qabbanaa'aa qofa!
  Gama biraatiin garmalee salphaa fi walxaxaa kan hin taane ta"us. Eeyyee intalli akka ati hin nuffineef.
  Intalti hobbit jedhamtu kun akkas jetteetti:
  - Baayyee dafee barata!
  Miila ishee isa jilba ishee irratti mi'a harkaa dhagaa gati jabeessa ta'een faayame, quba tokkoon tokkoon ishee irratti immoo ringiin faayame raase.
  Isheen daa'ima fakkaatti, garuu baay'ina dhagaa, keessumaa qaama ishee gadii irratti yoo ilaalle, falfalaa sadarkaa olaanaa qabdudha.
  Weesel intalatti mataa isaa rukutee:
  - Bakka tokkotti si argeera. Ati, akka carraa kamiinuu, Giiftii Alsou ?
  Hoobiin dubartii mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee , akkas ta"a! Garuu beekta Maarkis, intala pilaaneetii lafaa kana waliin, rakkina tokkollee hin qabaattu!
  Weasel walii galeera:
  - Sirrii! Garuu kanaan ala hin danda"amu. Wayyoo, kun addunyaa akkasii kan rakkoo fi adventures malee hojjechuu hin dandeenyedha.
  Doominiik ariitiin itti dabaluudhaan:
  -Jireenyi adventures fi exploits hin qabne garmalee nuffisiisaa dha. Akka soorata burtukaana hin qabneetti!
  Giiftiin Alsou akkas jechuun walii galte:
  - Eeyyee, sirriidha! Jalloonni kanumaaf. Isaan keessaa tokko dha'icha saala cimaa ajjeesu gadi lakkise.
  Doominikaan hafuura baafachaa sirbite:
  Dubartoota malee jiraachuu hin dandeessu, dhugaadha, .
  Garuu dhiira malee gammachuunis hin jiru...
  Akkasitti ta'e, baay'ee hamaa ture, .
  Abbaan qabeenyaa cimaan yoo hin jiraanne!
  Weasel walii galeera:
  - Tarii! Kunoo garuu akkuma jedhan billaa qara lama qaba. Gama tokkoon saalqunnamtiin cimaan hin jiru, gama biraatiin garuu...
  Hoobiin dubartii daftee mormte:
  - Lakki! Gama hundaan hamaa. Kanaaf waanuma hin taane dubbachuun hin barbaachisu. Dhiironnis ni barbaachisu.
  Doominikaan akkas jettee deebisteef:
  - Dhiira bineensota keessatti. Namoota dhuunfaa sammuu qabaniif wanti tokko adda.
  Weasel kolfee akkas jedhee deebiseef:
  - Eeyyee dhiirotaaf beekamaadha. Waan jedhus argachuu hin dandeenye.
  Gugeewwan hedduun, rifeensa burtukaanaa fi funyaan warqee qabu, isaan bira darbanii balaliʼan. Simbirroonni baay'ee nama hawwatan. Salphaatti gama tokkoon jaalala qabeessa. Garuu gama biraatiin , hanqinni dhandhamaa tokko tokkos isaan keessa ture.
  Doominikaan bakka buuse:
  - Maaliif funyaan qoolloo warqee godhachuu?
  Weasel akkas jechuun ibseera:
  - Namni warqee itti godhate hin jiru! Kunis kan ta'eef istiroberii toopaazii waliin waan ciccitaniif.
  Taattuu shamarree kun akkas jettee gungumaa turte:
  - Maal? Topaazii wajjin?
  Intalti hobbit mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee, istiroberiin akkasii ni jira! Maal, hin beektu turte?
  Weasel yaada kenneera:
  - Akkamitti beekti turte? Yeroo dhiyoo asitti addunyaa keenya keessa jirti.
  Bakka bu'oonni saala haqa qabeessa sadan saffisa isaanii saffisiisan. Hidhiin isaanii qullaa fi bifa pilaastikii qabus ni balaqqeessa"e.
  Manneen naannootti mul'atan , dheeraa, kan bifa pilaastikii, diimaa, emerald drills ol deeman fakkaatu. Akkasumas garmalee gara fuulduraa kan ilaallatu fakkaata ture. Xiyyaaronni tokko tokko illee samii keessa turan. Caalaatti sirriitti yoo dubbanne, gaariin warqee irraa hojjetamee fi daayimandiidhaan marfame, fardeen baallee qaban jaʼa kan akka qorraa adii taʼaniin harkifame tokko fiigaa darbe.
  Shamarran sadanuu xiqqoo bowwaa kennaniiru. Garuu akka fakkaatutti, namni kabajamaan sun bareedinaaf yeroo waan hin qabneef, sadan tokkummaanis kana caalaa hordofe.
  Fuuldura isaa hippodrome tokkotu ture, istaadiyeemii guddaa fakkaata ture. Bakka dorgommii fardaa akka ture ifaadha.
  Marquise-nymph yaada kenne:
  - Barataan keenya kennaa ifa arguu qabaachuu fi dhiisuu isaa sakatta'uu qabna. Kanaaf fiigicha irratti ni argamna.
  Naannoo hippodrome sanaa dallaa dheeraan meeshaa sibiilaa meetii fi burtukaana irraa hojjetame, luqqisii fi dhagaa halluu diimaa fi diimaa tokko tokkoon kan marfame, akkasumas geejjibni geejjibaa Cheek yaadachiisu ture . Baayyee bareedaas fakkaata ture.
  Akkasumas seensa irratti burqaawwan lama cinaachaan kan turan yoo ta'u, isaanis jeettiiwwan halluu adda addaa qaban hiriyoottan gaa'elaa babbareedoo warqee irraa tolfaman irraa darbatu: - elf gurbaa elf hammatee ture.
  Eeyyee, wanti hundi baayyee bareedaa fakkaata ture. Seensa irrattis waardiyyaan shamarranii jira. Akkasumas baayyee bareedaa fi ifaan, hidhannoo meetii.
  Wanti hundinuu akkas ajaa'iba fakkaata. Bakka bu'oonni saala haqa qabeessa naannoo sanatti baay'eedha.
  Doominikaan fiilmii waa'ee Gulag Archipelago fi kaampii dubartootaa yaadatte. Dubartoonni achi jiran hundinuu, akka waan filannoodhaan, dargaggoota, bareedduu fi uffata miila isaanii isa dinqisiisaa guutummaatti saaxilamee dhiisu uffataniiru. Hayyee, ganni Saayibeeriyaa hoʼaa fi tarii illee hoʼaa waan taʼeef, shamarran miila qullaa turan. Kunis fiilmiin kun dhiirota biratti baayyee jaallatamaadha. Akkasumas Doominikaan miseensa fincilaa Komsomol kan fincila shamarran guutuu qindeesse taphatte. Akkasumas bareedduuwwan meeshaa waraanaa illee qabatanii, lola irratti raayyaa NKVD guutuu fudhatanii, injifachuu danda'aniiru.
  Fiilmiin sun, beekamaadha, qabbanaa'aa ta'ee argame. Akkasumas loltoonni miila qullaa, kan nama hawwatan, babbareedoo ta'an salphaatti super fakkaatu turan.
  Doominikaan, karaa biraatiin, jalqaba irratti gahee ilma obboleessa Fanderaa kan jeequmsa hidhamtootaa qindeesse taphachuu qabdi turte, garuu fiilmiin akkasii dhorkamuu danda"a ture. Akkasumas salphaatti barattuu gaarii fi miseensa Komsomol taasifte.
  Doominikaan waardiyyaa irraa intala sanaaf jilbeenfatte. Akka tasaa, sirriitti Lafa jalaa, akka jack saanduqa snuff keessaa bahee, jawween tokko utaalee ba'e. Xiqqaa , albatross caalaa xiqqoo guddaa, mataa sadii kan qabu.
  Inni ykn isheen gara shamarran sanaatti balali'ee, sagalee tokkotu dhaga'ame:
  - Obboleessa koo naaf deebisi!
  Maarkiin niimfii sun hafuura baafachaa deebiseef:
  - Kun hin danda'amu Beelkaa.
  Deebii kanaaf intalli jawwee, kan halluu bokkaa hundaan aduu sadan keessatti miizaanni ishee calaqqisu, baalleewwan ishee baay"ee bareedduu ta"anii fi ija keessatti rifachiisan, boo"uu jalqabde.
  - Obboleessa barbaada! Obboleessa barbaada! Eessa jira!
  Intalti hobbit cooed:
  - Eeyyee, nuti mataan keenya akkamitti dhiirota keenya nutti deebifna jennee yaaduun busy jirra. Akkasumas kaappitaalaa ta'uun hin barbaachisu.
  Intalti jawwee sun, ilmoo tokko irraa maal fudhachuu dandeessa, tasgabbaa'ee, gara Doominiikaatti utaaltee, qooqa:
  - Akka dandeessu nan beeka! Ati filatamaadha!
  Intalti rukutamte sun qoostee deebii kennitee sirbite:
  - Wanti hin danda'amne hundi, na amanaa, ni danda'ama, .
  Garuu rakkoo kanaaf dhiyaachuun baayyee rakkisaadha...
  Haa ta'u malee, yeroo taphattu sammuu kee yoo dhiphifte, .
  Jedi bareedduu ta'uu nan danda'a !
  Intalti jawwee sun gammachuudhaan deebii kennuudhaan akkas jettee qooste:
  Sammuun kee hamma quba tokkoo miti, .
  Geenii, beekta, Lafa irratti...
  Mucaan bareedaan tokkos na eegaa jira, .
  Farda marfame irratti!
  Doominikaan qoosaa fi qoosaa itti dhagaʼame:
  - Jawwee farda irra jiru? Kana fakkaata!
  Maarkis akkas jechuun yaada kennaniiru:
  fakkeenyaa hin beektu !?
  Taattuu shamarree kun kolfaa akkas jettee hubatte:
  Bakka fedhetti du'uu dandeenya
  Yeroo aduun lixxu amber...
  Walumaagalatti bilisaan jiraanna, .
  Eeyyee, bilisa!
  Fakkeenyaaf yoo ilaalle!
  Intalti jawwee afaan ishee keessaa ibsaa gadi lakkiftee, ibsaa fakkaata, akkasumas ni siqxe:
  - Kun sirba jaalalaa dha. Haa ta'u malee , keessummaan bareedduu Lafa hin beekamne irraa dhufe waan hawwataa biraa akka raawwatu nan barbaada.
  Doominikaan harka ishee ol qabdee akkas jettee hubatte:
  nunchucks qamadii midhaanii rukutuu caalaa hamaa hin taane akka kuffisu nan beeka . Haa ta'u malee, ammas sagalee koo dhiphisuun qaba! Maaliif immoo? Maallaqa asitti eessatti baasuu dandeenya?
  Maarkiin kun akkas jechuun morme:
  - Tokkoffaa, maallaqa kee fardeen hippodrome irratti argaman keessaa tokko irratti bet gootee kaappitaala kee guddisuuf yaalta. Lammaffaa immoo intalli kun jawwee dubaraa xiqqoo qofa osoo hin taane, giiftii durees dha. Isheen ring ishee humna falfalaa guddaa of keessaa qabu siif kenniti. Kanaaf immoo , na amanaa, yaaluun sirritti sirbuun gatii qaba!
  Doominikaan mataa ishee ifaa morma ishee cimaa irratti mataa ishee rukutee akkas jettee yaada kennite:
  - Haala kana keessatti, wanti yaalu akka jiru nan arga! Kana malees, akkamitti mucaa didda!
  Intalti jawwee sun akkas jettee qooste:
  - Ani tasuma daa'ima miti. Ani giiftii duree waanan ta'eef kana gochuu nan danda'a! Gara pilaaneetii keetiin balali'a. Handhuura keessanis nan guba.
  Doominikaan akka sodaachisaa ta'een qoonqa:
  - Namoota akka keessaniif immoo ittisa qilleensaa qabna! Maal jetta kana savage?
  Intalti jawwee sun akkas jettee gungumaa:
  - Gara warshaalee dhagaa ba'anitti ni ergamtu. Qullaa fi sansalataan rukuttaa qaccee ilaaltoota orkii jalatti ni hojjetta.
  Intalti hobbit mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee ni dandeessi! Kana malees ati nama. Ummanni keenyas... Akka sadarkaa gadi aanaatti lakkaa'ama, sababoota hedduudhaaf.
  Weasel sun akkas jedhee siqse:
  - Kanaaf sirbitu wayya! Ummanni asitti walitti qabamee jira, nutis maallaqa ni arganna.
  Dhugaa dubbachuuf, tuuta bakka bu"oota adda addaa saala haqa qabeessa ta"an keessaa sagaleen ka"ee, harka rukutuu fi waamichi ni dhaga"ama ture:
  - Sirbi daraaraa xiqqoo, hin qaana"iin!
  Tole dhiiroo muuziqaa haa taphachiifnu!
  Trill simbirroo jannataa dhaggeeffachuu barbaanna!
  Doominiikaan hafuura baafattee sirbuu jalqabde;
  Qarqarri galaanaa Elfa irratti argamu bal'aa , cirracha, .
  Dambaliin sun ibsaa glazed ta'een ni dhangala'a...
  Elfiyaan biyya dhaloota koo taate, .
  Trill nightingale sirba ajaa'ibaa nuuf sirba!
  
  Doonii bal"aa tokkoon, aniifi jaalallee koo doonii oofaa jirra, .
  Zlata Val jilba ishee gadi dhiifte.
  Anaafi jaalallee koo waliin ta'uun akkam gaariidha, .
  Ulee qurxummii qabuun sangoota qabachuu dhiisuun nama gaddisiisa.
  
  Lakki, bishaan miti, rustling astern, .
  Shaampaayin kan nuuf kennu uumamadha.
  Lafti kun anaaf akka haadha jaallatamaa, .
  Arjummaa lafaa uffata mootii uffatte!
  
  Akka luulutti ji'a jalatti ni bu'a
  Akka tuuta beeyladaa baallee meetii qabuutti dhangala'a...
  Durboo ati anaaf akka ergamaa abjuu qabduu ti, .
  Fuula qulqullummaa wajjin - Maadoonaa hunda caalaa qulqulluu!
  
  Urgaan isaa damma, rifeensi isaas silkii, .
  Funyaan akka satiin addaan ba'e.
  Yeroon yeroo dheeraaf eegamaa ture ga'eera jedheen amana,
  Oduu durii dhugaa ta'a!
  
  Funyaan keenya gammachuu guddaadhaan tuqe, .
  Mi'aan isaas akkas waan ta'eef kana booda jechoonni hin jiran .
  Na amani ati bareedina lafa irraa hin taane, .
  Lootiin ni murteessa, saantima sana ol darbadhu!
  
  Kunoo dhungannaa wal duraa duubaan, .
  Afuufuu fi kolfa gammachuu keenya obomboleettii.
  Qulqullummaan lubbuu kiruubiin ni eegama, .
  Inni filatame tarree cubbuu gara urjiitti ni darbata.
  
  Lakki beeki, Lafa kanarra si caalaa bareedduutu jira, .
  Xiiqiin akka ibidda ifaa onnee koo keessatti guba!
  Biyya hundarra gaarii keessa jiraanna, .
  Mee foddaa fi balbala gara hawaatti haa banu!
  Akkasitti bareedinni sirba ajaa'ibaa sirbite. Shamarran sarara hundumaas harka isaanii isheef rukutan. Yeroo wal fakkaatutti immoo saantima warqee dabalatee darbatan. Sunis waan guddaadha .
  Intalti hobbit sun ulee falfalaa ishee raastee, maallaqni sun ofuma isaatiin tuullaa addaa uumuu jalqabe. Utubaa guutuun saantima halluu adda addaa qabus ni guddate.
  Intalti jawwee sunis harka ishee rukutte, achiis mataa ishee sadan keessaa abidda ifaa gadi lakkifte. Sana booda akka kaappitaalaatti akkas jette:
  - Kun, beekamaadha, gaarii dha, garuu gahaa miti! Atillee akka naaf sirbitu na barbaachisa!
  Doominikaan fuula ishee rurrukutee akkas jettee gaafatte:
  - Kun baay'ee mitii?
  Maarkis ishee shush godhe:
  - Sirba tokko qofaan ringii gatii guddaa qabu akkasii argachuu barbaaddaa? Tole, ati impudent dha ! Qalbii qabaadhu, sababiin isaas meeshaan sun gatii guddaa qaba.
  Intalti hobbit jedhamtu sun akkas jettee qooqa.
  - Meeshaan tokkoon tokkoon gatii mataa isaa qaba. Yeroo baay"ee immoo, meeshaa gatii guddaa qabuuf, hawwii sadii guutuu qabda, ykn tajaajila sadii kennuu qabda. Isaan kun seera. Atis ofii keetii maaliif akka ta'e hubatta!
  Daawwattoonni shamarran adda addaa harka rukutanii miila qullaa isaanii kan chaappaa turan yoo ta'u, baay'ee yeroo muraasaaf kopheedhaan:
  Kottaa, dabalataan faarfadhaa!
  Sirboota barbaanna!
  Baayyee qabbanaa'aa ta'a !
  Jaalala sana raawwadhu!
  Akka gaariitti siif kaffalna!
  Weasel mataa isaa Dominikaatti rukute:
  - Tole, hin cabsin! Kottaa sirbi!
  Bareedinni bareedduun sun immoo rifeensa ishee ifaafi ifa taʼe raase. Miila qullaa fi maashaa qabdu chaappaa gootee sirbite, miiraa fi ibsa guddaadhaan;
  keenya , dhugaa keenya
  Amantii baachuu of keessaa qaba!
  Borus miti, borus miti, .
  Har'as Biyya Abbaa baraara!
  
  keenya ni kabajna , .
  Hundaafuu isheen addunyaa guutuudha, addunyaa beeki!
  Alaabaa keenya diimaa Haadha, .
  Diimaan kana caalu immoo hin jiru!
  
  Qajeelchituu nagaa dhaamsa malee bust, .
  Mallattoon isaa alaabaa Haadha!
  Ogummaadhaan mormituu lolle , .
  Bu'aa ba'ii caqasa keessatti ulfina kennuu!
  
  Pilaaneetii kanarra amantiin tokko qofa akka jiru beeki, .
  Amantii in jaalallee , qulqulluu elfinism!
  Akka ijoolleen gammadoo kolfanitti, .
  Orcism gara boollaatti dho'uuf !
  
  Tokkoon tokkoon fardaa daa'ima qofa ture, .
  Margaa fi sulula irratti miila qullaa...
  Amma garuu harka isaa keessaa winch qaba, .
  Dashingly sibiilaa hammeriin diriirsa!
  
  Namni tokko qawwee maashinii maashiniidhaan qara, .
  Tole, namni garba irraa dhukaasaa jira!
  Alaabaan diimaan akka alaabaa diimaa balali'a, .
  Diina hamaa osoo hin qoosin rukunna !
  
  Abbootiin keenya ija jabinaan Orkliin fudhatan , .
  Tole, nuti hoo? Gara Maarsiitti karaa irra jirra!
  Nuti namoota malee macaaks damee irra jiran miti, .
  Fiixeen mormituu sirriitti ija keessa isa rukuta!
  
  Garuu akkamitti akka bashannannus ni beekna, .
  Shubbisaa dha'aa, xurumbaa taphadhaa!
  Fuula ijoollee baayyee namatti tolu, .
  Akkasumas sadarkaa afur fi shan!
  
  Qormaata lolaa baay'ee ulfaataa ta'e - .
  Kana keessa darbuu dhiisuun akka du'uuti!
  Du'a keessatti garuu alaabaa ibsaa qabu qabna, .
  Foorjiin sibiila diimaa elven kufuu hin danda'u!
  Intalti kun akka malee bareedduu fi ogummaadhaan sirbitee, yeroo wal fakkaatutti shubbistee, miilli ishee akka malee nama sossoba ture. Dhiironni bareedina ishee dinqisiifatan naannoo sana jiraachuu dhabuun isaanii qofa nama gaddisiisa. Intalti immoo sadarkaa guddaa irratti qabdi, waraanaan immoo dhiibbaa guddaa fi ambience ishee agarsiisa.
  Shamarran dhibba hedduunis walitti qabamaniiru, sagalee dhageessisaa jiru. Maallaqa darbatu, akkasumas urgaa baayyee cimaa qaama dargaggoota, haaraa, dubartootaa fi urgooftuu fi urgooftuu qaaliidha. Mataan kee asitti akka naanna'u waan baay'eetu jira.
  saantima mukaa tokko lama illee ni turan , kunis baayʼee guddaa ture. Garuu maallaqni waraqaa barame pilaaneetii lafaa haala kamiinuu hin mul'atu. Kun immoo haala kamiinuu Doominiikaaf waan hin baratamnedha. Yeroo tokko tokko yaadonni hammam akka isaan asitti bineensa ta'an sammuu kee keessaa balaqqeessa'a. Kaardii elektirooniksii kaffaltiidhaaf oolu hoo? Hayyee, kun sadarkaa guddinaa kanaaf guutummaatti waan ajaa'ibaati.
  Kanaaf namni tokko keekii walakkaa nyaatame kan kiriimii qabu miila qullaa weellistuun intala tokkoo jalatti darbate.
  Intalti hobbit sun ulee ishee irraa balaqqeessaan keekii sana rukutte. Battaluma sanattis ni kufe.
  Bareedinni xiqqoo kun akkas jetteetti:
  - Ammas akkas hin godhin! Maallaqa qofa!
  Weesel akkas jedhee sirbe:
  - Maallaqa argadhu! Maallaqa argadhu!
  Waa'ee nuffisiisaa, dadhabbii dagachuu...
  Maallaqa argadhu! Maallaqa argadhu!
  Yoo barbaachisaa ta'e yoo xiqqaate guyyaa guutuu!
  Intalti jawwee sun baallee ishee raastee akkas jettee qooste:
  - Tole, kun tajaajila lammaffaati! But to get an artifact ring , kan sadaffaas si barbaachisa!
  Doominikaan morma ishee afuuftee sagalee ofitti amanamummaadhaan akkas jette:
  - Yoo barbaadde ammas siif sirbuun gammada! Dhugaa dubbachuuf sirbuu nan jaalladha.
  Dhaggeeffattoonni dubartoota gara kuma tokkoo, bakka bu"oota saala qulqulluu, guutummaatti jechuun ni danda"ama miila isaanii qullaa, miidhagaa, shamarranii ta"e, boo"anii fi chaappaa godhan:
  - Ammas sirbi! Ammas faarfadhaa!
  Bravo, encore! Bravo, encore!
  Intalti jawwee sun sagalee ishee ol kaastee mormite:
  - Lakki! Sirboota qofaaf ring akkasii kenni! Asitti waan gatii guddaa qabuu fi yeroo wal fakkaatutti rakkisaa taʼe hojjechuu qabdi.
  Boqonnaan dhiphina guddaa qabutu ture. Shamarran sanyii adda addaa kuma tokkoo ol ta'an eeguudhaan qabbanaa'aniiru.
  Akka tasaa gurbaan tokko mul'ate. Isaan keessaa bakka bu'aa saala cimaa ta'e qofa. Inni sanyii namaa ture, uffata gabaabaa qofa uffatee, maashaa kan qabuu fi garba isaa irratti maqaa garbaa kan qabu, gara waggaa kudha lamaa kan fakkaatu yoo ta'u, yeroo tokkoo ol akka reebame ifaadha. Ol fiigaa, kofoo isaa dafqaan guutamee fi daa"imummaa gara intala jawwee sanaatti balaqqeessa"ee, jilbeenfatee jilbeenfatee iyye:
  - Na bilisoomsan! Ejjennoo koo naaf deebisi!
  Intalti jawwee mataa ishee rukutee mirkaneessite:
  - Kana qofa! Mucaan sun gara elfitti jijjiiruu yoo dandeesse bilisa ta'a!
  Doominikaan harka ishee diriirsite:
  - Kun garuu hin danda'amu!
  Marquise-nymph yaada kenne:
  - Mucaan garbaa kun dhiheenya kana mootii gonfoo impaayera guddaa tokkoo ture, maqaan isaa Oenomaus jedhamu. Amma immoo, dha'icha seexanaa irraa fagaachuuf gurbaa sanyii namaa fi garba ta'e. Ammas mootii elf isa godhi, sana booda tarii firii tangle guutuu qabachuu dandeenya!
  . BOQONNAA Lakk.4.
  Giiftiin hobbit akkas jechuun mirkaneessiteetti:
  - Kun carraa keeti Doominiik. Kan keenyas. Dhiironni hundi jechuun ni danda"ama ni badan. Inni kun immoo dhagaa ta"uu baatus, maqaa fi ejjennoo isaa, qaama isaa illee dhabee garba namaa ta"e.
  Mucaan mataa isaa isa salphaa fi murame mataa isaa rukute:
  - Akkan gara dhagaatti hin jijjiiramneef guyyaa guyyaan na reebu! Sababa tokko tokkoon weerara kana kan dandamatu garboota reebamaniidha!
  Doominikaan harka ishee diriirsitee akkas jettee deebisteef:
  - Eeyyee akkamitti akka isa disenchant godhu yaada hin qabu! Akkasumas mootichis daa'ima akka ture?
  Mucaan garbichi mataa isaa raase.
  - Lakki, ani nama guddaa ture! Garuu yeroo gara dhagaatti jijjiiramuu jalqabu, nymph weasel falfala addaa fayyadamte. Dargaggeessa garba ta'een reebame. Kun ji'oota hedduu naaf kenne, dhukkubsataa ta'us, garuu jireenya. Garuu yeroo gabaabaa keessatti kun ni xumurama. Kana malees, cimsanii na reebuu qabu, guyyaa hundumaas, ykn dhagaa ulfaataa baadhachuu, ykn girgiddaa naanneffachuu qaba!
  Intalti nymph mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee! Bu"aa dha"icha dhagaa kanaa haala kamiinuu harkifachuuf karaan jiru kana qofa. Ammallee garboota sanyii namaa albuuda keessa jiran kan ammallee dhagaa hin taanee fi hojjechaa jiru. Garuu bakka bu'oonni saala cimaa ta'an kanneen hafan isaan qofa. Sana booda gariin isaaniis gara dhagaatti jijjiiramanii ergasii gara biyyeetti caccabu.
  Doominikaan akkas jettee fiigichaan jette:
  - Kun suukaneessaadha! Balaa addunyaa maraa! Jiraachuu fi garba ta'uufis!
  Mucaan kun, uffata gabaabaa gurraacha gurraacha uffata isaa hunda tolche, fi wayaa kan qabu, maashaalee gogaa jalaa qalla"oo sababa hanqina coomaatiin qalla"oo fakkaatu uffatee, akkas jedhee sirbe:
  - Eeyyee, ani mootii, fi garba qofa, garuu maal, .
  Warri kabajamoonni akkas naan haa jedhan...
  Hammam fagoo, narraa fagaatanii jiru, .
  Mucaa sansalata miila isaa cabe!
  Intalti jawwee sun ija jaamsuudhaan akkas jettee qooqa:
  - Kanaafuu ammas mootii elf isa godhi, sana booda ringii gatii guddaa qabu kana kan falfala jawwee argachuu dandeessa!
  Doominikaan harka ishee diriirsite:
  - Tole, ati abaarsa, ani hubannoo bu"uuraa falfalaa hin qabu, ati immoo kana gaafatta! Kan, tarii, ati ofii keetii hin goone!
  Niimfiin maarkiisiin hafuura baafachaa yaada kenne:
  - Tarii nutis kana gochuu hin dandeenyu ... Maal jetta?
  Intalti jawwee akkas jette:
  "Yeroo dheeraaf miila ishee irra turte." Akkasumas akkaadaamiin jawwee yeroo dhiyootti ni cufama. Kanaafuu, jalqaba qormaata machaa'aa haa darbu , achiis gurbaa mootii sana abdii kutachiisuuf haa yaalu.
  Doominikaan walii galteef mataa ishee rukutte.
  - Tole, akkasitti, akka qajeelfamaatti,...
  Niimfii maarkiisiin talisman ishee morma ishee irratti fannifame kaafte. Isheenis harka isheetiin xuuxxee waan tokko gungumaa jalqabde, akka falfalaatti. Intalti jawwee sun ilkaan ishee agarsiiftee qooqa:
  - Kun qormaata cimaa isheef ... Ultra spell yoo fayyadamte miidhaa guddaa malee socho'uu dandeessi!
  ultra spell jechuun maal jechuu akka ta'e ibsa argachuu barbaadde , garuu nymph-marquise miila qullaa ishee, ringiin faayame, chaappeessee, intalli sunis bubbee keessaa qabamte. Akka waan gingilchaan tokko harka isaa qabatee ishee baattee deeme.
  Taattuu shamarree kun akkas jettee gungumaa turte:
  - Utaalcha akkamii!
  Akkasitti isaanis, nymph-marquise waliin, seensa masaraa sanaa irratti of argatan . Innis Hermitage kan Seent Piiteersbarg keessa jiru kan yaadachiisu ture, inni qofti olka"aa, daree soddoma kan qabuu fi foddaa olka"aa kan qabu ture. Akkasumas, Winter beekamaa caalaa lalisaa fi bareedaa.
  Doominikaan miila ishee diriirsitee, cinaacha ishee harka isheetiin ol qabdee akkas jettee iyyite:
  - Wow !
  Niimfiin kolfaa mirkaneessite:
  - Eeyyee, kun gamoo bareedaa Akkaadaamii Draagoon ti.
  Fuuldura seensa sanaa burqaa bifa jawwee mataa torbaa qabuun warqee fi sibiilli burtukaana ifaa lafa irratti hin beekamne tokko tokkoon ibsaa ture. Tokkoon tokkoon afaanii irraas bishaan gara samiitti fiige, akka diyaamandii balaqqeessa ibsaa faayame hedduu keessatti ibsu.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Jeetonni hangam ol akka balali"an nama ajaa"iba!
  Marquise-nymph akkas jettee deebistee laconically:
  - Teeknooloojii!
  Tokkoon tokkoon mataa jawwee ija dhagaa gati jabeessa irraa hojjetame, fi halluu adda addaa qaba ture. It looked extremely healthy , badhaadhaa fi mi'aawaa.
  Akkasumas, daandii sirrii taʼee fi daraaraawwan dinqisiisoo taʼan kan bocaafi gosa biqiltuu adda addaatiin adda baafaman jiru. Miilli qullaa shamarran sanaa bareedinaa fi ayyaana ibsamuu hin dandeenyeen, tiilee sirri fi fakkii ifaa taʼe daandii sanaa irra deemaa ture. Umurii adda addaa kan qaban yoo ta'u, hundi isaanii garuu bareedduu turan, baay'een isaanii faaya gatii guddaa qabu uffatu turan.
  Asitti irra caalaan isaanii elfoonni turan, garuu shamarran namaa, trolls dubartootaa fi hobbits turan. Shamarran dhumaa kan namaa irraa adda baasuun hin danda'amu. Akkuma, karaa biraatiin, nymphs fi dryads ta'an. Miila isaanii isa xixiqqaa fi miidhagaa taʼe irratti quba qullaa irratti ringii waan uffataniifi?
  Garuu shamarran namaas kana gochuu danda'u.
  Barattuun dheeraan Doominikaan barattoota dubartootaa wajjin wal bira qabamee yoo ilaalamu garmalee guddaa fi bilchaataa fakkaatte. Kunis baay'ee ishee qaanesse.
  Intalti nimfii sanaan akkas jettee gaafatte:
  - Asitti agarsiisa muuziyeemii fakkaata!
  Marquise kolfaa gaafate:
  -Fiilmii waa'ee Haarii Pootar ibsu argitaniittuu?
  Doominiik qoosuudhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Eeyyee, beekamaadha, ani ilaaleen ture. Fiilmii kanas irra deebi'anii hojjechuuf illee yaalan. Tole, kanaaf maal?
  Niimfiin yaada kennite:
  - Ijoollee dhiiraa fi shamarran achi turan. Kunoo immoo akkuma argitan ijoolleen dhiiraa hin jiran, kunis waldanda'uu ni jeeqa!
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Haarii Pootar daa'ima tures, isaaf salphaa ture. Garuu ijoollee biratti nama guddaa ta'uuf. Waggaa lammaffaa turuu caalaa hamaadha!
  Marquise waan tokko jechuu barbaadde yeroo intalli miila qullaa, garuu rifeensa ishee keessaa brooch daayimandii qabattee gara isaaniitti fiigde. Baayyee mi'aawaa kolfitee cooed:
  - Ati kan filatame?
  Doominikaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  -Eeyyee!
  Intalti kolfaa akkas jettee hubatte:
  - Garuu waan baay"ee hojjechuu hin beektu ta"a! Fakkeenyaaf, qoricha ijaan hin mulʼanne hojjechuu dandeessaa?
  Taattuu shamarree kun hafuura baafachaa akkas jettee deebisteef:
  - Kan nama dhibu lakki. Akkamitti hojjeta?
  Intalti birooshii daayimandii fi rifeensa diimaa fi burtukaanaa qabdu mataa ishee rukutte. Kiisa uffata ishee keessaas qaruuraa tokko baafte. Anis pilaagii garagalche. Isheenis xuuxxee... bade.
  Doominikaan burjaaja'uudhaan ija ishee saafiraa jaamsite. Achiis hidhii koo irratti salphaatti akkan ciniiname natti dhagaʼame. Sana booda rifeensa ishee harkisan. Mul"anni cimaan Doominiikaa miilli qullaa intala ijaan hin mul"anne kanaa, tilmaama halluu adda addaa qabu irra tarkaanfachuu fi mukaa fi daraaraa irraa dafqaa fi dhangala"aa xixiqqoo kaasuu arge. Intalti baay'ee ogummaadhaan raafamtee miila qullaa isheetiin intala dargaggeettii naasituu sana gurra ishee qabde.
  jettee iyyitte. Doominikaan immoo ishee arguu dandeesse. Intalti akka hafuura ykn hologiraamii iftoomina taate. Innis sagalee sodaataatiin iyye:
  - Miidhuu! Mee naaf haa deemu akkoo!
  Marquise-nymph akkas jettee iyye:
  - Ogummaadhaan, eeyyee! Duraanis homaa gochuu hin dandeessu jedheen yaade!
  Doominikaan deebii kanaaf akkas jettee sirbite:
  Yoo dhukkubsatte nan dhufa
  Dhukkubbii harka kootiin nan facaasa...
  Waan hundumaa gochuu nan danda'a, waan hundumaa hojjechuu nan danda'a, .
  Garaan koo dhagaa miti!
  Shamarran itti dhiyaatan kolfan. Faayaan kun jiraatus, uffannaan isaanii baayʼee cimaa fi akkaataa walfakkaatu, kan qananiin guutame taʼus, akka taʼe ifa ture. Gama biraatiin miira adda addaa kan ture ta"us. Shamarran tokko tokko gurra isaanii keessaa gurraa kan qaban yoo ta'u, kaan immoo hin qaban. Gariin immoo, keessumaa shamarran hobbit, ringii warqee dhagaa qabu hidhii isaaniitti hidhu turan.
  Keessattuu ijoollee namaa garmalee wal fakkaatu irraa adda of baasuuf kana godhan. Dryads hidhii fi gurra isaanii keessatti rings ni jaallatu turan. Mootummaa bareedduu shamarranii, torba irraa kaasee hanga dargaggummaatti. Haa ta'u malee, elfota biratti, ga'eessummaan fi dargaggummaan qabatamaan bifaan adda miti, akkuma hobbits, trolls, nymphs, fi dryads biratti. Garuu Doominikaan nama guddaa fi intala baayyee bareedduu fakkaatti, fuula ibsituu giiftii dhugaa qabdi. Tarii garmalee tanned ta'uu danda'a.
  Eeyyee, yeroo isheen dubartoota kabajamoo bara giddu galeessaa keessaa tokko taphattullee gogaa ishee salphisan. Yeroo sanatti fuulli diimaan akka mallattoo dhaloota gadi aanaatti ilaalama ture.
  Karaa biraatiin gogaan fuula ishee qofa osoo hin taane, miila ishee irrattis ni salphate. Kutaan yeroo miila qullaa fi citaa uffatte gara iskaafooldiitti geggeeffamte tokko ture.
  Sirbi tokko illee ture:
  Yeroon furuu ga"eera jechuun ni danda"ama
  Mootittiin miila qullaa gara iskaafooldiitti geggeeffamti!
  Bakka faaya, citaa uffatteetti, .
  Mormi sangaa miidhamaa warra ajjeechaati!
  Eeyyee, garmalee kan nama kofalchiisu fi illee, karaa mataa isaatiin, haala kamiinuu kan nama rifachiisu fakkaata ture . Erga salphattee booda gahee mootittii Semiramis taphachuu qabdi turte. Fiilmii kana keessattis qabatamaan miila qullaa hin waraabamne. Eeyyee, gahee hawwataa ture. Garuu daayirektarri sun ishee hin jaallanne fakkaata. Garmalee bareedaa fi damma blonde. Akkasumas gahee Semiramis dubartii umuriin ishee guddaa rifeensa gurraacha qabdu filatan. Doominikaan immoo garba taʼuu qabdi turte. Akkasumas sibiilli ho'aan illee maqaa ishee irratti barreeffame. Isaanis na qaqqabatan, baay'ee gara jabinaan, dhiirotaan.
  Eeyyee, akkasumas raakii irratti mul'anni tokko ture. Dhugaadha, qacceen sun foomii irraa kan hojjetame yoo ta"u, yeroo ittiin si dha"an hin dhukkubsu. Garuu hunduu wal fakkaataadha, yeroo fannifamtee reebamtu , namatti hin tolu.
  Barattoonni shamarranii walitti qabaman. Sana booda barsiisaan dryad ni mul'ate. Uffata diimaa fi akkaataa adda ta'e uffatte.
  Gara Doominiikaatti ol baatee cooed:
  -Ati haaraadhaa?
  Taattuu daa'imaa kun harka ishee ol qabdee akkas jetteetti:
  - Ani akkas hin jedhu!
  Barsiisaan mataa raase. Hidhii ishee keessa sibiilli burtukaanaa irraa hojjetamee fi dhagaa sarara qabu tokkotu ture. Akkasumas intala umrii kurnanii keessa jirtu fakkaattee miila qullaa dha. Kana malees, qubni miila qullaa tokkoon tokkoon isaa irratti girgiddaan jira. Kunis duruu falfala sadarkaa olaanaa ta'edha.
  Niimfiin marquise akkas jechuun hubateera:
  - Barataa dandeettii qabdudha, dandeettiis qabdi!
  Barsiisaan dryad sun dhagaa xiqqaa tokko tile halluu qabu sana irratti darbatee akkas jedhee ajaje:
  - Haaraa akka inni harka kee keessa balali'u tolchi!
  Doominiikaan akkas jetteetti:
  - Telekinesis, moo maal?
  Deebii kanaaf shamarran ni kolfan. Barsiisaan iyye:
  - Faca'aa! Maaliif walitti qabaman!
  Gungumaa fi sagaleen quufa hin qabnetu dhaga'ame. Garuu shamarran wal hin falman, suuta suutaan faffaca'uu jalqaban. Garuu yeroo wal fakkaatutti gara intala haaraa sanaa ilaaluu.
  Barsiisaan sun akkas jedhee gungumaa:
  - Tole, kottu dhagaan sun akka harka kee keessa balali'u ajaja!
  gowwaa guutuutti itti dhagaʼamee , akkas jettee iyyite:
  - Balali'i harka koo keessa!
  Dhagaan sun hin sochoone. Achiis intalli sun aariidhaan iyyitte:
  - Balali'i gara kootti, dafii!
  Achiis dhagaa cilee tokkotu kufee akkuma meetirooyitii intalattii morma ishee rukute. Rukuttaan sun gaarii ture, battaluma sanatti citaan gaariin dhiita"ee, Doominikaan ofiishee of wallaaltee kufte.
  Shamarran hedduun yeroo itti hin baane, warri kaan immoo garagalanii, al tokkotti kolfaa dhoohan. Kolfi kun immoo bilbila meetii dhibbaan lakkaa'aman bilbilamuu yaadachiisa ture.
  Niimfii maarkis harka ishee diriirsitee akkas jettee hubatte:
  - Dandeettiiwwan ni jiru, kanneen biroos maaltu jira! Jecha salphaadhaan dhagaa tokko spells malee ol kaasi. Nymph ykn dryad novice hundi illee kana gochuu hin danda'u.
  Barsiisaan tole jedheen:
  - Eeyyee dandeettii qabdi! Garuu balaas qaba. Inni kun dhiirota nutti deebisuu qofa osoo hin taane, dubartoota ajjeesuuf dandeettii guddaa qaba. Kun humna bosonaati!
  Maarkis akkas jechuun yaada kennaniiru:
  - Intalti kun diyaamandii polishing barbaadduudha!
  Doominikaan kaatee dhaabbattee utaaltee miila ishee irra kaate. Mataan ishee caccabaa waan tureef morma ishee irratti dhiita'ee ture.
  Intalti iyyitte:
  - Amma immoo eenyuun ajjeesuu qaba?
  Barsiisaan aariidhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Ofuma kiyya! Sammuu kee akka gaariitti afuufuu dandeessa turte. Waan gaarii dha ani dhagaa dhoosi siin hin jenne!
  Doominikaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Eeyyee, haala kana keessatti Hirooshimaan dhugaa ni jiraata ture!
  Gorsaan dryad sun ajaa'ibsiifatee akkas jedhee gaafate:
  -Hirooshimaan maali?
  Taattuu shamarree kun garba ishee kan dadhabaa hin taane ol qabdee ofitti amanamummaadhaan deebii kennite:
  - Magaalaan kun magaalaa boombiin atoomikaa irratti darbatame, sababa kanaan namoonni kuma shantama du'anii kuma dhibba tokko madaa'aniidha!
  Barsiisaan sun akkas jedhee afuufe.
  - Ajaa'iba! Wow boombii!
  Barattoota shamarranii keessaa tokko akkas jettee qooste:
  - Adaadaan kun lola'aa jirti!
  Kan biraa immoo itti dabaluudhaan:
  - Vaayilaayitii gara gurra keessanitti jijjiira!
  Niimfiin markiis akkas jechuun morme:
  - Yeroo tokkoo ol lafa dhaqeera, yeroo baay"ee immoo interneetii isaanii ol ba"eera, Hirooshimaas nan beeka - dhugaadha. Kunis waan suukaneessaadha, kana caalaas namoonni achitti du'anii raadiyaashiniin du'aniiru.
  Shamarran keessaa tokko akkas jettee qooste:
  - Raadiyeeshiniin maali?
  Doominikaan ariitiin deebistee gungumaa:
  - Duumessi elektiroonii niwukilasii atoomii irraa yeroo addaan citee ayoonizeeshinii ta"u raadiyaashiniin ni uuma. Niwukilaasiin qullaa atoomii hidhata molakiyuulaa gidduu jiru kan balleessu yoo ta"u, cabbiin kun qaama namaa irrattis ta"e, akkan yaadutti, kan elf irratti miidhaa guddaa geessisa.
  Shamarran deebii kanaaf sodaa irraa kan ka'e ni qoosan. Kanneen xixiqqoo keessaa tokko akkas jedhee chirr'e:
  - Harmee, raadiyaashiniin sodaadheera!
  Niimfiin-marquise, aka Laska, kolfee akkas jettee deebisteef:
  - Hin sodaatin! As hin geessu !
  Doominikaan akka qoosaadhaan akkas jetteetti:
  - Raadiyaashiniin nu haleelame, .
  Akkasumas amma eessatti gaaddisa argachuu dandeenya...
  Kunoo immoo dhaabbata qabda - .
  Ilaa morma na rukutaa jiru!
  Sana booda intalli fudhattee shubbisuu eegalte. Shamarran kaanis shubbisuu jalqaban.
  Barsiistuun quba ishee ciccitte . Afaan ishee keessaa fiigichi tokkotu mul'ate. Akkasumas akkamitti nightingale trill akka yaa'u. Shamarran kaanis al tokkotti fudhatanii qorraan qabbanaa'an . Gorsaan biraa uffata gurraacha cimaa uffatee mul'atee ajaja akkas jedhu kenne:
  - Tarkaanfii tarkaanfiin!
  Shamarran battaluma sanatti olka'iinsaan hiriiran. Isaanis akka loltootaatti tarkaanfii isaanii safaruudhaan, miila isaanii isa qullaa diriirsuun hiriiruu jalqaban. Akkasumas akka waan hiriira bahuun isaanitti barameetti, akkuma waardiyyaa pirezidaantichaatti raawwatan.
  Barsiisaan uffata gurraacha uffatee, saafiraa, emerald fi dhagaa halluu qabbanaawaa hanga ammaatti pilaaneetii lafaa irratti hin beekamne tokko tokkoon faayame akkas jedhee ajaje:
  - Amma, sirbi!
  Shamarran miila isaanii qullaa, gogaa, xixiqqoo fi miidhagaa ta"e chaappaan, sagalee tokkoon akkas jedhanii gaafatan:
  - Maal sirbuu?!
  Gorsaan sagalee qabbanaa"een akkas jedhee deebiseef:
  - Waa'ee ijoolleen dhiiraa osoo dha'icha si'oolii hin rukutamin waa'ee maal sirbu!
  Shamarran-barattoonnis waldaa faarfannaa fi ibsa guddaadhaan sirban;
  Urjiileen dukkana halkanii keessatti ni ibsu, .
  Akkasumas ifa ji'a meetii!
  Bareedinni ija ishee miidhagaa sana fuula ishee rurrukutti, .
  Bara baraan isheef kaadhimamneerra!
  
  Dhiha aduu diimaan dukkanaa'aa ture, .
  Garuu barii ifaan ni ba'a!
  Qilleensi immoo gammachuu, sagalee guddaa, .
  Doonii doonichaa dhiita'eera!
  
  Lubbuun koo dhagaa ulfaataa dha, .
  Qormaanni qabsaa'aa eega!
  Alaabaan mataa ol haa balali'u, .
  Hanga dhumaatti haa deemnu!
  
  Garaan hin biqiltu , .
  Balalii ariifataa sangoota!
  Dhiigni boba"us, balali"uu dashing, .
  Akka xiyyaatti balali'a!
  
  Wiiroowwan naaf sagadan, .
  Waaqni Hundumaa Danda'u ija isaa garagalche!
  Guutumaan guututti nama hin fakkeessuu ta'us, .
  Lola keessatti humna isiniif dabala!
  
  Hundaafuu ati dhugaadhaan Biyya Abbaa tajaajilta, .
  Garuu foon dadhabaadha, hafuurri dhukkubsateera!
  Hin gaabbitu jireenya nan beeka
  Gara gaanfa korbeessa hoolaatti akkan hin jijjiiramne!
  
  Cubbuu bara darbanii nan dhiqa, .
  Wanti kanaan dura ta'e haa deemu!
  Argitee, peerii maasii keessatti bilchaachaa jira, .
  Skeekichi xiyyaaricha ni ibsa!
  
  Humna keessan hundaan Biyya Abbaa tajaajilaa, .
  Addunyaa kanarra nageenyi akka jiru dagadhu!
  Bosona akka ibidda hin qabsiifneef, .
  Hunduu akka gaariitti isin waliin haa jiraatu!
  
  Kanaaf salphaatti akkas jedheen deebiseef:
  Gooftaa ani lafa nan qota!
  Akka ijoolleen gammachuudhaan kolfaniif, .
  Ummata ofii akka hin araarsineef!
  
  Hundaafuu gaariin nurratti hundaa'a, .
  Hunduu murteessa - filannoo kan mataa isaati!
  Si biraa immoo fixeewwan Hundumaa Danda'u, .
  Ati uumama cufaa harka kee keessaa qabda!
  
  Nutis isin qabannee, .
  Hundaafuu Biyyi Haadha kana caalaa qulqullaa'ee argamuu hin danda'u!
  Osoo dhukaasu quba koo baay'ee natti ulfaate, .
  Ammas digdama illee hin taane!
  
  Injifannoon firii hin argamneedha;
  Warra dadhaboo, abshaala, ykn gowwaa ta'aniif!
  Garuu loltoonni fiixee hunda dandamachuu danda'u, .
  naafa irratti fudhanna !
  Sana booda masaraa qananiin guutame akaadaamii jawwee keessa badan.
  Gorsaan gurraacha uffate sun immoo Doominiikaa sirriitti ilaalee akkas jedhee hubate:
  - Baay'ee bareedduudha. Keessumaa sanyii ilmaan namootaa mudaa hin qabneef. Ajaa'iba!
  Doominikaan deebii kanaaf quuqamaan sirbite:
  Ani mataan isaa mudaa kan hin qabnedha
  Ani mataan isaa mudaa kan hin qabnedha
  Kolfaa irraa gara sochii qaamaa, .
  Hundaa ol galata!
  Yaa gammachuu akkamii
  Ani mudaa kan hin qabne ta'uu koo beeki
  Ani mudaa kan hin qabne ta'uu koo beeki
  Ani ideal ta'uu koo beeki!
  Barsiisaan uffata gurraacha uffate sun intalattii cimsee ilaalee akkas jedhee hubatte:
  - Safuu ajaa'ibaa qabdi! Akkam jaalalleedha!
  Niimfiin weasel yaada akkas jettee kennite:
  - Tarii uleedhaan jilba ishee 'tickle' gochuu qabna ta'a?
  Barsiistuun kun garba ishee ol qabdee ofitti amanamummaa guddaa osoo hin taane akkas jettee deebisteef:
  - Yaada hamaa miti! Garuu gara gooftaa jawwee geessuun gaariidha. Mee qormaata seensaa darbuu dandeessi laata haa ilaallu!?
  Maarkis kolfaa akkas jedhee hubate:
  - Qormaata seensaa? Kun yaada hunda caalaa doofaadha, garuu koorsii isa jalqabaa keessatti fudhatamuu danda'a, bakka salphaatti salphaa ta'a!
  Barsiisaan sagalee cimaadhaan morme:
  Gurbaa guddaa kanas ijoollee durbaa waggaa torbaa waliin kaa'aa? Eeyyee ni qoosaa, ni ciniinu. Eeyyee, ofii isheetiis nama fudhattee ajjeesuu dandeessi. Lakki, kun tasumaa mala daldalaa miti! Shamarran umuriin isaanii guddaa ta'e ishee barbaachisa, kanaafis dandeettii sadarkaa olaanaa agarsiisuu qabdi!
  Weasel mataa isaa rukutee:
  - Loojikii fakkaata!
  Doominikaan mataa ishee kan dandelion Caamsaa fakkaatu raaste:
  - Shamarran xixiqqoodhaan na hin rakkisin.
  Barsiisaan mataa isaa rukutee:
  "Ergasii qormaata Leedii Draagoon Maastar waliin fudhadhu." Haala kana keessatti koorsii elite (elite course) keessatti galmaa'a. Kutaa addaa, bareedaa, saanii meetii fi abaaboo dhangala'u keessa illee ni jiraatta.
  Taattuu shamarreen kun ajaa'ibsiifattee akkas jettee gaafatte:
  - Akkam ta'a, saanii meetii wajjin?
  Gorsaan kun akkas jechuun ibseera:
  - Akka waan televijiinii Lafa irratti qabduuti. Ammaaf sagantaaleen xiqqaa ta'uu danda'u qofa. Kanaafuu maal? Ati teknooloojii qabda, nuti falfala qabna. Garuu asitti karaa saucer arguu dandeessa, yoo ogummaa falfalaa dhugaa qabaatte, maaltu akka deemaa jiru.
  Doominikaan akkas jettee gaafatte:
  -Lafa arguu dandeessaa?
  Barsiisaan tole jedhee mataa isaa rukutee:
  - Lafti immoo ta'uu dandeessi ... Yoo, beekamaadha, ati falfalaa baay'ee guddate taate malee. Anillee, interneetii daawwadheera - kalaqa namaa qabbanaawaa. Akkasumas akkan jechuu qabu, dhuguma dhukaasa ni beekta. Isaanis networkii hawwataa ta'e tokko qabatanii dhufan. Elektirikiin salphaan falfala tokko malee kanaaf dandeettii qabaachuun isaa illee nama ajaa"iba!
  Doominikaan harka ishee ol qabdee akkas jettee deebisteef:
  - Eeyyee, kun ofii kootii na ajaa'ibsiisa! Maaliif kana ofumaaf hin gootu?
  Achiis nymph marquise akkas jettee deebisteef:
  - Guddinni saayinsii waan balaa qabuudha. Boombiin keenya deebi'ee dho'uu yoo jalqabe, kan salphaa osoo hin taane, kan niwukilaraa ! Haala kanaan namni lubbuun hin hafu, raadiyaashiniin falfalaa immoo raadiyaashiniin idilee caalaa hamaadha!
  Doominikaan akkas jettee fiigichaan jette:
  - Kunoo isaan ! Ni ta'a.
  Barattoonni shamarraniis akkas jedhanii iyyan:
  Nama akkasii nu hin barbaachisu , akkoo hamtuudha!
  Gorsaan sagalee qorraatiin ajaje:
  - Na hordofaa!
  Isheenis socho'e. Miila ishee irratti saandaloota addaa kan quba miila ishee fuulduraan banaa taasisuu fi ringiin falfala akka raawwattu ishee dandeessisu qabdi turte. Gorsituun mataan ishees dargaggeettii fakkaata - qinxirii tokkollee miti, fuula mudaa hin qabne. Garuu caasaan ishee kan mul'atu sararoota lallaafaa mul'atan kan dargaggeessa umrii kurnanii keessa jiruu osoo hin taane, dubartii ga'eessota amala kalaasikii fi, namni tokko illee jechuu danda'a, amala aristokraasii qabdu. Ilaalchi isaas akkas cimaadha.
  Doominikaan mata duree gosa tokko qabdi jettee yaadde. Tarii immoo xiqqaa miti.
  Isheen ishee duukaa buute, marquise-nymph ishee cinaa utaaltee ilkaan ishee baaftee chirried:
  - Ati mootittii ajaa'ibaa akkasii ti. Garuu bubbiin morma kee duraan fayyeera, daftee fayyaa jirta!
  Doominikaan qoosaadhaan akkas jettee hubatte:
  Cimina babal"isaa fi dumbbells, .
  Sammuu fayyaa qaama fayyaa keessatti!
  qilleensa keessa meetira dhibba gaarii dhoosan bira darban , bareedina ajaa'ibaa sana dinqisiifachaa turan. Itti aansee karra, seensa dubartii xiyyaa darbattuu fi hidhannoo warqee irraa tolfame .
  Intala haaraa sana mataa isaanii rukutanii fi miila isaanii qullaa fi ciccitame chaappaadhaan nagaa gaafatan.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  -Shamarran amaloota gaarii sadii qabu. Tokko, bareedduu ta"uu isaanii, inni lammaffaan immoo, isaan...
  Sana booda deebiin isaa sammuutti hin dhufne. Kunoo immoo gamoo akaadaamii jawwee keessa jiru. Asitti qananiin akkasii jira, Peterhof wajjin wal bira qabuu illee hin dandeessu. Warqee fi pilaatiinimii malees ammallee sibiilonni adda addaa pilaaneetii lafaa irratti analoogii hin qabne baay'eedha. Akkasumas, dhagaa gati jabeessa hedduu kan fakkiiwwan baay"ee walxaxaa fi bareedaa ta"an, faayaan sararaman, daraaraa miidhagaa, iridescent. Dallaa irrattis suuraawwan adda addaa hedduutu jiru. Irra caalaa elfootaa fi elfota. Garuu uumamtoonni biroos jiru. Garuu fuulli fi fakkiin hundi jechuun ni danda"ama dargaggootaa fi beekamaadha. Dargaggoonni yeroo baayʼee garaa qullaa of mulʼisu. Akkasumas siidaa Giriikii fi Roomaa durii wajjin baay"ee wal fakkaatu. Asitti wanti baay'eedha ... Akkasumas burqaawwan naannoo golee irraa ba'an jiru, kunis bareedaa fi mi'aawaa fakkaata.
  Daawwitiiwwan furmaata burtukaanaa fi warqee qaban, kan daayimandii fi tooppaaziin furmaata godhamanis ni mul"atu. Kan mataan isaa baay'ee kabajamaa fakkaatuu fi ijattis kan nama gammachiisudha.
  Doominikaan dhagaa isheen isheen rukutame qabatamaan akka bade hubachuun ishee gammadde. Ammas bareedduu fi rifeensa warqee qabdi . Intala akkasii immoo...
  Rifeensi ishii baayʼee waan ifaa taʼeef, namoonni muraasni akka isheen hin halluu itti godhan amanan. Garuu kun halluu uumamaa isheeti. Akkasumas fuula ishee dargaggeessaa kan nadhii diimaa ta'e irratti baay'ee isheef mijata.
  Intala dhiiga kabajamtuu, akka saree yeroo yerootti ol utaalti.
  Akkasumas akkaadaamichi mataan isaa Masaraa Versailles caalaa qabbanaa'aa dha. Kanaaf isheetti dhihaachuuf yaalaa.
  Doominikaan fudhattee sirbite:
  Kuusaaleen masaraawwan mootummaa nutti qoru, .
  Bilisummaan yoomiyyuu bakka hin bu'u!
  Bilisummaan yoomiyyuu bakka hin bu'u!
  Qubni ishee qullaa ta'es dhagaa diyaamandii lafa irraa fuudhee ol darbatte. Balali'ee darbe, garuu niimfiin quba ishee cabsitee, daayimandiinis harka ishee banaa ta'een xumurame.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Ati ogummaadhaan raawwatte!
  Weesel sun akkas jettee qooqa:
  Macaque caalaa agile
  Re'ee caalaa jabaa...
  Miirri urgaa'uus akka saree ti, .
  Ijji immoo akka kan adurree ti!
  Gorsaan kun sagalee cimaadhaan akkas jedheera:
  - Amma gadi buuna .
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Moo tarii faallaa kanaatiin ka"uun gaarii ta"uu danda"a?
  Mataa ishee raastee:
  - Asii gadiitti istaadiyeemii lafa jalaa jira. Achitti yoo elite keessa seenuu barbaadde dandeettii kee ni agarsiifta!
  Taattuun shamarree kun sodaa guddaadhaan akkas jettee gaafatte:
  - Qormaata yoon hin darbine hoo?
  Barsiisaan sun cimsee akkas jedhe:
  - Sana booda immoo garba taata. Fiilmii keessatti garboota taphattee maal akka ta'e beektaa?
  Doominikaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Har'a intalli garbicha qullaa, .
  Boru immoo waaqayyittii qabbanaa'aa qofa!
  Isheen immoo, dhugaa dubbachuuf, bashannanaa fi rakkina tokko malee jalqabde.
  Kanaaf tarkaanfii marbilii irraa gadi bu'uu jalqaban. Innis akka si"oolitti gad bu"uu ture.
  Doominikaan fiilmii keessatti akkamitti falfalaa akka taphattu yaadatte. Harka ishee duubaan foddaa irratti hidhamtee sansalata irratti ol kaafamte. Dhuguma immoo nama dhukkubse. Ujummoolee dhiigaa immoo ni jabeessa. Qaamni intalattii gogaa fi maashaa qabu dhukkubbii fi dhiphina irraa kan ka'e dafqaan haguugamee jira. Sana booda sansalatni sun ni gadhiifama. Yeroo muraasaaf immoo boqonnaan itti dhagaʼamee fiigdee gadi buute. Akkasumas achuma lafa irratti waldhibdeen jira.
  Doominikaan immoo dhukkubbii si'oolii lafee fi garba ishee irraan kan ka'e iyyiti. Eeyyee, sitti dhagaʼamuu qaba.
  Niimfiin, fuulli intalattii akka qoonqa jiru argitee , akkas jettee hubatte:
  - Garba ta'uun si hin barbaachisu. Garee xiqqaa keessatti barattuu ta"uu dandeessa.
  Doominikaan qoosaa fi hubatte, sirbichaa, ofitti qoosuudhaan, intala guddatte tokkoo fi taphattuu yeroo sanatti:
  Kutaa tokkoffaa, kutaa tokkoffaa, .
  Har'a ayyaana keessan...
  Yeroon kun yeroo ajaa'ibaa fi bashannansiisaa dha,
  Walgahii jalqabaa mana barumsaa waliin!
  Laaskaan akkas jechuun hubachiiseera:
  - Qoosaa miti! Isin namoonni dandeettii keenya falfala keessatti abjoottanii hin beektan!
  Doominikaan deebii cimaa kenniteetti:
  - Bu'aa ba'ii teeknooloojii keenya abjoottanii beektuu? Boombiin haayidiroojiinii tokko falfala kee hunda ni cufa.
  Gorsaan gurraacha uffatee akkas jechuun hubachiiseera:
  - Of jajuun hin barbaachisu . Kun sirrii miti!
  Doominikaan akkas jettee deebisteef:
  - Kun of jajuu osoo hin taane, ibsa dhugaati. Boombiin haayidiroojiinii humna meegatoon dhibba tokkoo qabu, raadiyaasii kiiloo meetira dhibba tokkoo keessatti lubbu qabeeyyii hunda balleessuu danda'a. Kun maal akka taʼe tilmaamuun ni dandaʼamaa?
  Nymph mirkaneesse:
  - Isheen hin sobdu! Namoonni dhugumatti meeshaa waraanaa akkasii kan nama balleessu haala ajaa'ibaa ta'een qabu. Akkasumas hunda caalaa misaa'eloonni bakka itti akeekametti geessuu danda'anis jiru.
  Barsiisaan sun ilkaan ishee keessaa gungumaa:
  - Dhukkubni dhiirota irratti mudate Lafa irratti dhiibbaa uumuu dhabuun isaa nama gaddisiisa. Dhiironni aggaammii qaban akka keetii jiraachuun isaanii hin malu!
  Doominikaan mataa ishee rukutee hin falmine:
  - Yeroo tokko tokkos akkas ta'ee natti fakkaata.
  Niimfiin akkas jetteetti:
  - Namoonnis adda. Hundi isaanii hamaa akka ta'an hin yaadin. Haa ta"u malee, namoonni kamtu baay"ee, hamaas ta"e gaarii, ija jalqabaatiin sirriitti adda baasuu hin dandeessu!
  Doominikaan kolfa baayʼee gaddisiisaa fakkaatuun akkas jettee hubatte:
  - Yoo televijiinii giddugaleessaa ilaaltan, egaa, tarii, kanneen hamaa ta'an baay'eedha . Yookaan kanneen baay'ee hamaa ta'anillee!
  Nymph mirkaneesse:
  - Kun jibba biyyoota alaa ti! Waan akka kee hin taane hundaatti jibbi yeroo cimu. Garuu kun akka fakkeenyaatti fudhatamuu hin qabu.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Tole waa'ee siyaasaa hin dubbannu. Kaayyoon koo bakka bu'oota saala cimaa pilaaneetii kanarra jiru hunda baraaruudha ... Jechuunis, uumama kee keessatti. Kun immoo pilaaneetii caalaa !
  Weasel safuudhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Kun pilaaneetii miti, guddaa illee, garuu guutummaatti yuunivarsiitiis miti. Innis waan pilaaneetii baayyee guddaa fi uumama cufa gidduu jiruudha. Garuu marga keessa seenuu dhiisuu naaf wayya...
  Gorsituunis gurra amala ishee kan rifeensa ishee jalaa ba"e raastee akkas jette:
  - Haala kamiinuu nu qofa osoo hin taane, akkaadaamiiwwan biroo kan jawwee fi jawwee hin taane kanneen karaa itti dhiirota baraaran barbaadan jiru, yoo danda'ames deebisuu.
  Doominikaan akkas jettee qooste:
  - Namni bishaaniin liqimfamu qorqorroo qaba! Dhuguma immoo sibiila...
  Niimfiin marquise yaada kenne:
  - Tarii kana caalaa sirbuu qabda ta'a, gad bu'iinsi baay'ee dheeraadha!
  Taattuu shamarree kun mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee, walii gala , meetroo lafa jalaa caalaa illee qabbanaa"aa dha!
  Doominikaan immoo mataa ishee baala warqeetiin ibsu mataa ishee rukutee sirbite:
  Waraana keessatti umrii fi dheerinni hin jiru, .
  Shamarranii fi dhiira wal qixxeessiti!
  Warra callisee gammachuu hin barbaanne, .
  Eenyutu kana caalaa ol balali'uu barbaada!
  
  Cirrannee, dhukaasnee fi cirracha, .
  Nuuf amantiin jira - tajaajilli Biyya Haadha!
  Dhugaadha, akka billaa tajaajiluu wayya, .
  Lola murteessaan injifachuuf!
  
  Haadhotii manaa keenyaaf wanti caalaatti barbaachisaa taʼe maali?
  Dhugaadha, siree qofa irratti osoo hin taane fudhadhu!
  Ati abbaa warraa adurree malee, saroota gara laafessa miti, .
  Manni keenya akka hin gubanneef carraaqaa!
  
  Kun lola cimaadha, dhufuu isaa ni argina, .
  Hordeen doonii oofaa jira, masses lakkaa'amuu hin danda'u!
  Garuu warri sibiilaa gaachana cimaa tolchan, .
  Boo'ichi fi iyyi hamaan nu hin sodaachisu!
  
  Nutis walitti hiriirre, legion, .
  Eeboon harka jajjaboo keessatti jabeessanii qabamaniiru!
  Diina yoo xiqqaate shaampiyoonaa badiisaa ta'i, .
  Awwaalli eegaa malee meedaaliyaa naafa irratti miti!
  
  Walitti buune , garuu shamarran ni urgooftuu, .
  Billaan harka keessa jiru akka balaqqeessaa ni ibsa!
  Shamarran ciccimoo akkasii, ilaalcha cimaa, .
  Urjiilee illee akka hinaafan Jeedii !
  
  , mootonni maal yaadan ?
  Amma garuu "risaawwan" fiigaa jiru!
  Nuti loltoota qulqulluu Rus', .
  Qabsaa'aa, shamarree, gurbaa kamiyyuu!
  
  Isaan ariinee hidhamtoota hin fudhannu, .
  Namoonni bilisa ta'an garboota gammachuu hin qabne oomishuu hin qaban!
  Nuti shaggy crow wajjin wal qabne, .
  Dantaan biyya abbaa kan dhuunfaa caalaa ol'aanaadha!
  Eeyyee, sirbi sun laafaa miti sagalee waraanaas ajaa"iba.
  Gad bu'iinsi xumurame, amma shamarran sadii gosa adda addaa: gorsaa elf, nymph marquise fi drop-in namaa, naannoo istaadiyeemii lafa jalaa guddaa tokko keessatti of argan, guddinaan Luzhniki gadi hin taane, tarii illee caalu.
  Meeshaalee gosa hundumaa baay"ee kan qabu, foddaa olka"aa fi daawwattoota kuma dhibbaan lakkaa"amaniif kan dhaabbatu, akkasumas teessoo velveeti, luqqisii, warqee ykn keessummoota baay"ee qaalii ta"aniif illee daayimandii fi dhagaa birootiin kan hojjetame qaba ture.
  At the same time , duwwaa ta'uutti dhihaate. Dhugaadha, giddu galeessa sana keessa Gooftaan Guddaa ofiishee fi itti gaafatamaan akkaadaamii, Draagoon Duchess de Montserrat turan.
  Dubartii baayyee bareedduu mataa torba qabdu, halluu bokkaa hundaan kan dibamte. Akkasumas baayyee bareedaa fakkaata, salphaatti ajaa'iba, keessumaa yoo fiilmii keessatti osoo hin taane dhugaadhaan argite.
  Doominikaan bakka hin jirre sirbite:
  Samii olka"aa, fageenya fagoo, .
  Sirba waa'ee jajjaboo jedhu dhaggeeffadhaa Akmalee ...
  Inni jawwee hamaa dha, lafa oolche, .
  Naayitiin kun immoo ifa samii dhiisee deeme!
  Sirboonni ammas sirbamu...
  Asitti Draagoon Duchess de Montserrat sagalee sodaachisaa ta'een, akka xurumbaa Yerikootti addaan kute:
  - Ati , nan arga, intala baayyee of tuultuu dha, arraba salphaatti gara loop dheeraa morma namaa kee irratti marfamuu danda'u.
  Doominikaan kolfa qulqulluudhaan akkas jettee deebisteef:
  - Si mufachiisuu hin barbaanne. Sirba baay'ee akkan jaalladhu qofa. Akmaal immoo gurbaa oduu durii qofa, nama fiilmii fiilmii daa'immanii keessaa baheedha. Garmalee akka waan guddaatti hin fudhatinaa!
  Jawwee dubaraa mataa torbaa, gara guddina xiyyaarri haleellaa teessoo lamaa gaarii , kolfitee hubatte, mataan ishee torban isaanii yeroo tokkotti dubbachaa, akka waan guutummaa tokko uumuutti, sammuu isaanii adda addaa ta"us:
  - Ati immoo nama qoosaa fi jabaadha, yeroo wal fakkaatutti immoo, qabeenya qabda. Yoo xiqqaate falfalaan waan tokko hojjechuu dandeessaa?
  Doominikaan deebii kennuudhaaf sirba qoosaa sirbite:
  Kennaa barsiisotaa, .
  Yeroo na waliin dabarsan...
  Waanuma malee na waliin rakkate - .
  Falfalaa hunda caalaa ogummaa qabu!
  
  Barsiisota ogeeyyii
  Xiyyeeffannoo malee dhaggeeffadhe...
  Waan na hin gaafatamin hunda
  Akkamitti hojjedheera!
  . BOQONNAA Lakk.5.
  Mucaan garbaa fi mootiin duraanii Oenomaus ammas girgiddaa ulfaataa sana akka garagalchu ramadame. Mucaan tokko, gara waggaa kudha tokkoo ykn kudha lamaa, dadhabbiin mo"ee miila qullaa dhagaa qara qabu irratti boqochiisee, midhaan ciccitaa ture. Shamarran elf lama, tilmaamaan gidduu walqixa ta"een, dugda qullaa fi maashaa gurbaa sanaa irratti rukutan. Haala kamiinuu, jiraachuun garbummaa kun gara dhagaatti jijjiiramuu irraa boqonnaa nuuf kenne. Garuu ijoolleen garboota ijoolleen dhiiraa akka boqotan hayyamamuu waan hin qabneef ciminaa fi humnaan rukutamuu qabu.
  Akkasumas hamma mucaan garbichi guutummaatti dadhabee hirriba rafutti. Sana boodas deebi"anii guddifatu, akka inni beelaan hin duune fi humna hojii akka qabaatuuf nyaachisu. Ammas harness godhu.
  Kun jireenya kenna, garuu baay'ee nama dhukkubsu qofa. Akka, akka si'ool yeroo jireenyaa, qaamni dargaggeessaa fi fayyaa ta'ee yaadni mataa keessa jiraachuu fi dammaqiinsi ifa ta'uu malee. Kun garuu daran akka salphisu fi nama dhukkubsu taasisa. Sammuu isaa dhukkubbii fi dadhabbiin xiqqoo irraa kaasuuf, mootiin duraanii fi amma garba ta"e Oenomaus yaada isaa fayyadame;
  Gareen saamtota galaanaa jawwee waraanaa irra taa'an duumessa keessaa sakatta'anii adamsa barbaadu. Dargaggeessi elf bareedaa fi maashaa qabu Oenomaus suutii ismaartii uffatee, boottii vaarnish diimaatiin ibsu, fi ispoortii daayimandii qabu, bineensa mataa sadii qabu to'ata. Gareen hafes shamarran ajaa'ibsiisoo of keessaa qaba. Maashaa kan qaban, gogaa kan qaban, miila qullaa kan ta"an yoo ta"u, uffannaan isaanii hundinuu garaa fi jilba isaanii irratti dhagaa gati jabeessa kan ta"e dha. Namni hundinuus, beekamaadha, moodeelota faashinii rifeensa ifaa qaban qofa. Jawwee xiqqoo xiqqoo fi mataa tokko qofa qaban yaabbatu turan.
  Tole, beekamaadha, inni dhiira, saala cimaa, gareen isaas bakka bu'oota saala haqa qabeessa ta'aniin kan ijaaramedha. Dhiira biraas isa hin barbaachisu.
  Kanaafuu, kophee kan qabu kaappiteenii dhiiraa qofa, namoonni isa jala jiran gammachiisaa taʼan immoo lola irratti miila isaanii isa qullaa fi miidhagaa taʼeen wantoota oduu durii keessatti dubbatamuu ykn qalamaan ibsamuu hin dandeenye hojjechuu dandaʼu! Miidhagoonni kun humna nama ajjeesuun dhoo"aa darbachuu, akkasumas dagger, boomerang ykn summii qabu darbachuu danda"u.
  Oenomaus, dargaggeessi mootii, gammachuu fi gammachuudhaan faarfate:
  Sooressi, beekamaadha, ni kolfa, .
  Mammaaksa kee, garaa kee guutuu raasaa!
  Hireen keenya immoo dhukkubbii waliin du'uudha, .
  Duuti nama hunda eegaa jirti, jaartii citaa qabdu!
  
  Marga irrattis fiiguu barbaanna, .
  Hundaafuu, nuti ammallee, bu'uuraan, ijoollee qofa!
  Gurbaan garuu garbummaa dachaa itti dhagahama, .
  Mana hidhaa pilaaneetii kanarra jiru kamiyyuu keessatti bilisummaan hin jiru!
  
  Qabsaa'uu qabna, kun hireedha, .
  Obboleessa ajjeesuun yoo sirra jiraate jaala ajjeesi!
  Rabbii olta"aa kadhachuun bu"aa hin qabu, .
  Garboonni cubbuu eenyuutiif haaloo ba'u?
  
  Dirree keessatti dhiigni fi xurii mana hidhaa keessa jira, .
  Hantuutni miila qullaa koo ciniiname!
  Mootiin araada qabu miila re'ee isaatiin qoosa, .
  Ofii isaatii ergamuu qaba!
  
  Jiraachuudhaaf ajjeesuu qabda, .
  Lubbuu keessattis ta'e qaama du'aatiin rakkatta!
  Warri gurguddoon reeffa hiyyummaa irratti ayyaaneffatu, .
  Urgaa'aan sun du'e, kan hafe stroke sooftii qofa!
  
  Garuu hunduu wal fakkaataadhaan, hafuurri fedhii caccabuu hin danda'u, .
  Biyyi Abbaa yaada mucaa keessa jiraattee jirti!
  Waraanni tokko gara Elves bara baraatti miidhaadhaan ni dhufa, .
  hojii isaaniif gadi darbanna !
  
  Sana booda boorsaan maallaqaa ni raafama , .
   Kan Biyya Abbaa keessaa dhangala'aa micciiree!
  Injifachuuf sammuu qaroo nu barbaachisa, .
  Abshaala yoo taate immoo Waaqni illee humna hin qaban!
  
  Kunoo billaa lulluuqqate, mataan balali'ee ba'e, .
  Namichi ajjeechaa akka tasaa gara miidhamaa ta'etti jijjiirame!
  Akkamitti seexanni akka tasaa qodaa keessaa miliqe, .
  Kanaaf aariin garaa guddaa keessaa ari'ama!
  
  Yaaduun hin barbaachisu, elfoonni ifa dadhaboodha, .
  Ummanni keenya eenyuufuu hin jilbeenfanne!
  nama haaraa si'ool irraa dhufu ni eega , .
  Akkasumas shaayii saanii keessaa dhuguuf gaarummaa qabna !
  Sirba bareedaa, gareen isaa kan jawwee ajaa'iba. Akkasitti harka mirgaatiin uwwiftee , intalli elf rifeensa diimaa sibiila diimaa qabu kan akka alaabaa proletarian qilleensa keessaa balali'u akkas jettee iyyite:
  - Yeroon itti cimsinu amma, oo mootii saamtota galaanaa!
  Enomayi kolfaa mataa isaa rukute:
  - Shakkii malee! Kanaaf dhalanne!
  Shamarran kunniin, maashaalee guddatan irraa kan bocaman, qaama isaanii isa cimaa ta"een, utaalanii fi taphachuun, walfakkeessanii, sagalee tokkoon sirban:
  Nuti hiyyeessa, nuti hiyyeessa saamtota galaanaa, .
  Baayyee baayyee gaddineerra...
  Karaaleedhaaf samii keessa qamadii kaa'anna, .
  Garuu safuu waan nu keessa hin horanneef!
  Warri loltoonnis gammachuu fi gammachuu kana caaluun sirban, sagalee isaaniis akka 'nightingale trills' qaama guutuu ta'e;
  Piraayitoonni saayinsii hin barbaachisan
  Maaliif akka ta'es ifaadha...
  Miilaa fi harka qabna, .
  Garuu mataan keenya nu hin barbaachisu!
  Yeroo kanatti intalli rifeensa keelloo-vaayoleetii qabdu tokko akkas jettee iyyite:
  - Fuulduratti adamsi! Mataa mirgaa irratti galoon qilleensaa guutuutu jira!
  Shamarran kunniin sirba faarfannaatiin sirban:
  Eh ma , galaana irra, eh ma , jawwee cheekiin, .
  Eh ma , qabeenya ajaa'ibaa sana ilaalaa...
  Seeraaf dhimma hin qabnu, sirna haaraa ijaaraa jirra, .
  Laafaa fi gowwaa billaa jalatti du'uuf!
  Prinsi Oenomaus akkas jedhee ajaje:
  - Tole shamarran, yoo saamuuf hiree nuuf ta'e, sana booda ni saamna!
  Achiis tuuta jawwee guutuun haleeluuf fiigan. Gara galma isaaniitti fiigan.
  Gaaloon doonii guddaa fi bareedduu turte. Ulfaatinni isaa ulfaataa fi meeshaalee adda addaatiin kan fe'ame ta'us, galata falfalaatiin qilleensa keessa haala gaariin yaa'aa ture. Qilleensi kunis doonii gaaloon kanaa ni bubbise.
  Enoomaay, dooniin doonii sanaa fakkii baay"ee ifaafi bareedaa akka qabu hubateera. Kun immoo, haa jennu, baay"ee qabbanaa"aa dha . Keessattuu yeroo aduun baatee mul'atte.
  Galmee sana irraa tuuta saamtota galaanaa jawwee leenji'an to'atan hubatan. Gareen sunis waa'ee kanaa jeequmsa uumuu jalqabe. Isa keessattis harki caalaan isaanii shamarran babbareedoo uffata uffataniifi ijoollee dhiiraa garboota ta"aniidha. Isaan uffata dambalii qofa keessa turan, garboota dargaggoota tokko lama qofatu mi'a harkaa warqee fi meetii jilba isaanii fi harka isaanii irratti ibsaa ture.
  Shamarran waraanaa caalaatti faayamanii turan. Garuu akkasumas miila qullaa, akkuma ijoollee dhiiraa waggaa kudha lamaa hanga kudha afur, maashaa, bareedduu, garuu garaa fi garba isaanii irratti maqaa garbaa kan qaban.
  Intalti waraanaa tokko qofti miila ishee irratti boottii bareedaa qaba ture. Mul'ataan isheen asitti isheen hunda caalaa barbaachisaa ta'ee fi kaappiteeniidha. Rifeensa bifaan diimaa bareedduu akkasii kan daakuu warqee facaafame fakkaatu.
  Fuula akkam namatti tolus qabdi. Qaamni isaas hidhannoo pilaatiinimii, saafiraa, emeraaldii, tooppaazii, ruubii, ageetii fi daayimandiitiin gatameen haguugamee jira. Kana malees, dhagaawwan gati jabeeyyii faaya dinqisiisaa halluu baayʼee bareedaa taʼeen kan qindaaʼani dha. Roozaa, tuuliippii, daraaraa boqqolloo, kan hin daganne, mimoosaa, piyoonii fi kanneen biroo hedduutu jiru.
  Hidhannoo ishee qananiin guutame irratti daraaraan hundi adda kan taʼe siʼa taʼu, tokko illee irra deddeebiʼamee hin mulʼatu.
  Mootiin saamtota galaanaa Oenomaus of keessaa miira ifa ta'e itti dhaga'amee cooed:
  - Tole, dhuguma bareedina akkasii naafa gochuu fi ajjeesuun ni danda'amaa! Cubbuu akkasii lubbuu koo irratti baachuu hin danda'u.
  Hiriyaan rifeensa diimaa abiddaa qabu sun yaada kenneera:
  - Garuu kanaafidha nuti saamtota galaanaa! Hundaafuu...cubbuu malee pirate gochuun hin danda'amu.
  Kan biraan immoo kolfaa yaada kenneera:
  Eeyyee, namoota jaallattan dhugaadhaan ajjeesuun rakkisaadha, .
  Hundaafuu, elf , na amanaa, gammachuudhaaf dhalate...
  Garuu yoo piraayitii taate billaa haadha, .
  Dhiiga, rooba fi haala qilleensaa hamaa bara baraa malee!
  Rifeensi diimaan kun akkasumas akkas jechuun hubateera:
  - Kun shamarranii fi ijoollee dhiiraa babbareedoo ta'uun isaanii beekamaadha, garuu sanyii keenya elfoota osoo hin taane, sanyii namootaa irraa kan dhufanidha! Ilaa yaa guddaa , boca gurra isaanii.
  Oenomaus akkas jedhee ajaa'ibsiifate:
  - Namoonni akkas bareedduu fi dargaggoota?
  Waraanni ibiddaa mataa isaa rukutee:
  - Kana qofa! Gargaarsa falfalaatiin dargaggummaa bara baraa argatan. Ammas ijoolleen dhiiraa kun jalqaba umrii dargaggummaa isaaniitti qabamaniiru.
  Amma yeroo hundumaa dargaggootaa fi bitamtoota ta"u.
  Dargaggeessi mootichi akkas jedhee sirbe:
  Elfoon hundi, namoota pilaaneetii kanarra jiran, .
  Yeroo hunda hiriyyaa ta'uu qaba...
  Ijoolleen yeroo hunda kolfuu qabu.
  Addunyaa nagaa keessas jiraadhu!
  Ijoolleen kolfuu qabu
  Ijoolleen kolfuu qabu
  Ijoolleen kolfuu qabu - .
  Addunyaa nagaa keessas jiraadhu!
  Elfiin bifaan diimaa ta'e sun yaada kenne:
  - Filannoon jira! Qabsaa'aan gama isaaniirraa gaariin ykn gama keenyarraa gaariin ni falma. Yoo injifatan boojuu nu waliin qooddatu, yoo mo"ame immoo loltuu mo"ame . yookaan garba yookaan reeffa!
  Oenomaus akkas jedheera:
  - Kun loojikiidha! Lolaaf qophiidha!
  Shamarran jawwee irra taa'an galleon marsan. Isaan kana caalaa saffisaa dha;dooni guddaan tokko tuuta dafee sochoʼaa taʼe jalaa miliquu hin dandeenye.
  Garuu galleon qawwee qaba ture. Isaanis isaan qajeelchuu jalqaban, fixoonni sun illee aarsuu jalqaban.
  Oenomaus sagalee qilleensaatiin akkas jedhe:
  - Duel akka ta'u yaada dhiheessa! Akka aadaa saamtota qilleensaa. Qabsaa'aan tokko gama keessanii, tokko immoo gama keenyarraa. Fe'umsa kee keessaa walakkaa nama mo'ateef kennita. And in case of defeat , kan mo'ame waliin waan barbaadde hojjedhu . Si hin dhibnu.
  Intalti Kaapteeniin hidhannoo gatii guddaa qabu daraaraa uffatte akkas jettee deebisteef:
  - Guddaa! Qormaata kana ni fudhanna! nan qabsaa'a! Ati immoo nama barbaadde kaadhimta!
  Elf Prince Oenomaus murteessaa ta'ee akkas jedheera:
  - Isin keessaa bakka bu'aa saala cimaa ta'e ana qofa. Kanaaf qabsaa'uun qaba!
  Gargaaraan rifeensa diimaa qabu sun aggaammiidhaan akkas jedhe:
  - Ani qabsaa"aa kana caalaa hin hammaatu! Qabsaa'uu barbaada!
  Miila ishee miila qullaa, bareedaa, baay'ee socho'aa, kan socho'u, akka qaama kobraattis raase.
  Dargaggeessi loltuu kun akkas jechuun morme:
  - Nuti Kaapteeniidha, ni qabsoofna!
  Intalti hidhannoo qaalii uffatte sun mataa ishee rukutte kolfaa akkas jette:
  - Marquise de Diana, tajaajila keessan irratti!
  Elf dargaggeessi sun ofitti amanamummaadhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Prinsi Oenomaus! Lolaaf qophaa'aa!
  Akkasumas baay"ee ogummaadhaan dargaggeessi loltuu sun utaalee doonii irra deemee billaa isaa dheeraa fi haphii baasee.
  Giiftiin de Diyaanaas billaa ishee harkiftee kolfaa akkas jettee gaafatte:
  - Mootiin kun maaliif akka tasaa saamtota galaanaa dhiiga dheebote ta'e?
  Oenomaus kanaaf deebii murteessaa kenne:
  - Seenaa dheeraa dha. Garuu ani nama saamtota galaanaa dhiiga dheebote osoo hin taane, nama kabajamaa dha! Sunis jijjiirama fida.
  Maarkis kolfaa akkas jedhee deebiseef:
  - Ani si hin ajjeesu, ati garba dhuunfaa koo fi hidhamaa taata. Arraba keetiin miila koo qullaa akka arraabdu si godha kanaanis gammachuu naaf kenna!
  Oenomaus kolfee akkas jedhee deebiseef:
  - Anillee si hin ajjeesu! Miila akkasii arrabaan qoosuunis namatti tola. Garuu loltuu cimaa ta"us mo"amuu koo hin eegdu!
  Diyaanaa bal"inaan kolfite , ilkaan ishee gurguddaadhaan, akkas jettee deebisteef:
  - Mee haa ilaallu! Ana qofa osoo hin taane shamarran biroos booji'amtee si yaabbatu. Nutis isin darara, isin reebnee isin du'a. Mee haala kana keessatti akkamitti akka kolfitu haa ilaallu!
  Mootiin saamtota galaanaa deebii kenneen akkas jedhee sirbe:
  Abdii hin kutin, abdii hin kutin, abdii hin kutin
  Lola bineensa abjuu halkanii wajjin godhamu keessatti, hin sodaatinaa...
  Kolfaa, kolfaa, kolfaa - .
  Wanti hundinuu guddaa akka fakkaatu beeki tole !
  Maarkis ilaalcha baay'ee gammadeen mataa isaa rukute:
  - Ati dargaggeessa gammachuudha! Silaa qoosaa guddaa hojjetta turte. Tarii mootittii illee siif kenna ta'a. Bashannansiisaas ta'a!
  Oenomaus aariidhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Haasaa hojii malee gahaa ta'e. Haa falmannu!
  Intalti hidhannoo uffatte kun lafa baatirii irraa utaaltee gita ishee irratti duulte. Oenomaus ishee qunnamee, rukuttaa sana dhorke, deebii illee kenne, gurra bareedduu sanaa kutuu jechuun ni danda"ama. Isheenis utaaltee duubatti deebitee kolfa pantheriin hubatte:
  - Ati immoo hamaa miti. Akka ani nun ta'etti ati mootii natti fakkaate!
  Intalti garuu elf miti, gurra namaa qabdi. Garuu Oenomaus elf dha. Namoonni fi elfoonni ijoollee waloo qabu - walakkaa sanyii . Garuu yeroo baayyee bastards jedhamu . Lamaan isaaniis baay"ee hin jaallatan.
  Intalti markiis ammas itti duulte. Walnyaatinsa walxaxaa billaadhaan raawwatteetti. Cirrachi ishee immoo akka baallee warshaa obomboleettii keessa jiruutti ni lilmoo, utaalee, ammas ni naanna"e. Isheenis itti duulte.
  Sababa malee dhaaltuu impaayera guddaa kan hin turre mootiin kun garaa ishee irratti rukuttaa cimaa rukute. Hidhannoo sanas boce. Dhiigni illee facaase. Intalti sunis madaa'uu ishee ifa ture.
  Isheenis duubatti deebitee akkas jettee 'hiss' jette:
  - Mucaa bineensa balaafamaa!
  Edmond kolfa gad of qabuun akkas jedhee deebiseef:
  "Ani bineensa ta"uu danda"a, garuu gurbaa irraa fagaadheera!"
  Diyaanaa kolfaa ammas itti duulte. Dhiigni diimaan ishee keessaa dhangala'aa ture ta'us. Isheenis deekii sana keessa babal'atte.
  Mootittiin rifeensa diimaa qabdu kun akkas jetteetti:
  - Silaa achumaan mataa ishee irraa kuta ture! Silaa boorsaa hin harkisu ture.
  Maarkis-Kaapteenichi akkas jedhee 'hissed' jedhe:
  - Carraa akkasii siif kennuu nan danda'a!
  Oenomaus deebii kenneen billaa isaatiin harka jala loltuu sana rukutee tendon ishee kute. Meeshaa waraanaa harka mirgaa ishee irraa kufte, garuu battaluma sanatti bitaa isheetiin kaafte . Isheenis akka waan gooftaa haala waldhabdee kanaa ta'etti foon nyaattee qooste.
  Dargaggeessi kun akkas jechuun hubachiiseera:
  - Ati intala ija jabduudha! Garuu sana booda ni miidhamta. Abdii kennuu wayya!
  Diyaanaa akkas jettee iyyite:
  - Ni duuna malee abdii hin kutannu!
  Waraanni saamtota galaanaa rifeensa diimaa qabu sun akkas jedhee qoonqa.
  Nu kabajuu qabda, nu sodaachuu qabda, .
  Faayidaan dubartoota saamtota galaanaa dhuma hin qabu...
  Elfoon ifaa yeroo hundumaa akkamitti akka lolan beeku, .
  Pilaaneetiinis nu maraattee jirti!
  Akkasumas kolfa deebii, akkas iridescent fi ringing. Wanti hundinuu akka malee qabbanaa'aa fi miiraan kan guutame fakkaata ture.
  Diyaanaanis ammas itti duulte. Harka bitaa isheetiin socho'uu ishee mirga ishee caalaa hin hammaanne. Akkasumas baay'ee bareedaa ture, sochiiwwan akkasii mimmiidhagoo. Kana malees, kaappiteeniin maarkiis kophee ishee irraa kan baafte siʼa taʼu, miilli ishee xinnoo fi miidhagaa taʼe qullaa taʼe. Kunis ogummaa ishee irratti dabale.
  Oenomaus akkas jedheera:
  - Miila qullaa immoo siif mijata, bareedina jaallatamtuu!
  Diyaanaa akkas jettee qooste:
  - Kofoo koo qullaa ni dhungatta!
  Lolli kun baayyee cimaa ture. Maarkis aarii guddaadhaan haleelee meeshaa waraanaa ishee akka waan deeggaraa giiftii tokkootti ol kaafte. Kunis garmalee bareedaa ta'ee argame. Achiis fiixeen isaa Oenomaus qoonqa elf"s isa sirriitti, rifeensa hin qabne, roozii ta"e irratti cirrate.
  Dargaggeessi kun akkas jechuun hubachiiseera:
  - Ati gaarii dha!
  Diyaanaa mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee, ani qabbanaa'aa dha! Ammas swing fi twist.
  Piraayitiin rifeensa diimaa qabu sun akkas jedhee iyye:
  - Ishee rukuti! Ishee ajjeesaa!
  Oenomaus kolfaa akkas jedhee deebiseef:
  - Abboommii Rabbii olta'aa hoo - hin ajjeesinaa?
  Intalti ibiddaa akkas jettee deebisteef:
  - Jecha jechaatti - ajjeechaa hamaa hin raawwatinaa!
  Mootiin saamtota galaanaa sun akkas jedhee gungumaa ture:
  - Kanaafuu, ajjeechaa gaarii raawwachuun ni danda"amaa?
  Intalti rifeensa diimaa qabdu kun akkas jechuun mirkaneessiteetti:
  - Hin danda"amullee hin danda"amu, garuu barbaachisaadha!
  Gidduu kana kaapteeniin intala madaa'e ammas haleeluu yaaltee, baayyee gaarii ta'ee socho'e. Isheenis Oenomaia harkaa fi garba isaa irratti qaqqabde.
  Diyaanaa akkas jettee boosse:
  - Miira hamaan sitti dhagahama! Si ajjeesa, saree!
  Oenomaus deebii kennuudhaan sirbe, haleellaa sana dhorke;
  Lola keessatti ulfina hin duune ni beekna, .
  Sodaa tokkollee osoo hin beekin, ija jabinaan muraa!
  Bu'aa ba'ii gurguddaa keessatti billaa nu haa gargaaru,
  Diina injifadhu - wanti biraa dhimma hin qabu!
  
  Galaana irra dooniin deemna, shakkii tokko malee, .
  Piraayitii fi obomboleettii, obomboleettiin gufuu hin ta'u!
  Yaadannoon onnee dhalootaa keessa ni hafa, .
  Diinni injifata - badhaasni guutuun kanuma!
  
  Bareedinni jaalala quuqama siif kenna, .
  Boru immoo ajjeechaan scaffold eega!
  Jireenya kee filibuster waliin walqabsiisuun balaa qaba, .
  Fortune karaa whimsical ta'een daayisii darbata!
  Jecha dhumaa irrattis, mootiin saamtota galaanaa sun billaa isaatiin harka intala marquise sanaa rukutee, meeshaan waraanaa harka ishee isa diimaa irraa kufe.
  Diyaanaa kolfaa utaaltee, kofoo ishee qullaa ta"e qoma Oenomai irratti kaayyeffatte. Intalti sunis akka tasaa naanna'aa turte. Dargaggeessi ishii ol kaasee ergasii gadi darbate. Diyaanaa deekii irratti kuftee ajaa'ibsiifamte. Dhuguma ol utaaluuf yaalte, garuu fiixeen qubni miila boottii sanaa qoma ishee rukutee, intalli sun rukuttaa cimaa sanaan guutummaatti of wallaalte.
  Oenomaus harka isaa ol kaasee akkas jedhee iyye:
  - Injifannoo!
  Garee shamarranii fi ijoollee dhiiraa miila qullaa keessa jiran keessaa sagaleen guddaan tokko darbe. Waraannis ijoollee garboota isaanii wajjin mormii malee jilbeenfatan.
  Loltuun rifeensa diimaa qabu kun akkas jedhee hubateera:
  - Haala kamiinuu baayyee salphaa ta'ee argame! Caalaatti ulfaataa ta'a jedheen yaade.
  Oenomaus akkas jedhee gungumaa:
  - Turkiin yaadee soorata keessatti dhume!
  Intalti kolfitee qoosaadhaan hubatte:
  Elfota irratti gadi hin yaadinaa
  Yeroon ni dhufa, ofuma keessanii ni hubatta...
  Mana qulqullummaa kee irratti akka rasaasaa ni afuufu, .
  Intalti immoo guutummaatti miila qullaa gara lolaatti fiigdi !
  Rifeensi diimaan sun akkas jedhee yaada kenne:
  - Ijoollee garbaa kofoo qullaa isaanii uleedhaan haa rukunnu. Ni jaallatu jedheen yaada!
  Oenomaus ija isaa rukutee yaada kenne:
  - Ni jaallatu jettanii yaaddaa? Kopheen ijoollee dhiiraa qalla'aan dhukkubbii ulee irraa dhufuuf akkasitti miira kan hin qabne ta'us.
  Piraayitiin rifeensa diimaa qabu kun akkas jechuun hubateera:
  - Wanti guddaan nuti jaallachuu keenya! Saamtonni akka keenyaa ijoollee dhiiraa babbareedoo hiraarsuun baay'ee namatti tola!
  Intalti bareedduu uffata ismaartii fi faaya harkaa fi jilba ishee irratti uffatte tokko cooed:
  - Akka gargaaraa maarkisatti, lola itti fufuuf qophiidha! Boojuu walakkaa isa kaanis geessi!
  Piraayitiin ibiddaa sun akkas jedhee gurraacha'e:
  - Isheen kan kooti! Ishee waliin nan falma! Kun ifaadha.
  Enomayi waliigaltee isaaf mataa isaa rukute:
  - Loojikii qaba! Kophaa koo fudhachuun koo hunda miti. Ani siif isa hunda caalaa barbaachisaa ta'us.
  Waraanni rifeensa diimaa qabu sun akkas jedhee morme:
  - Wal qixa keessaa angafni hin jiru. Meeshaa waraanaa malee qabsaa'uufis yaada dhiheessa.
  Waraanni uffata uffate sun akkas jedhee hubachiiseera:
  - Meeshaa waraanaa malee? Hin sodaattu elf?
  Piraayitiin ibiddaa kun murteessaan akkas jedhee deebiseef:
  - Waraabessa sodaatuuf bosona hin seeninaa!
  Intalti uffata uffatte, damma bifti ishee diimaa gammachiisaa taate kun, sagalee lallaafaadhaan akkas jettee gaafatte:
  - Dargaggeessi hawwataan nuuf haa sirbu. Waan walaloo (lyrical) natti fakkaata, shamarran biroos na deeggaru.
  Miidhagoonni gama lachuu sagalee tokkoon ni qoosan:
  - Baga nagaan dhufte! Sirboota keessan somba keenya gubbaatti barbaanna!
  Oenomaus kolfaa sirbe:
  Akkamitti amma, fuula ifaan ifaa, .
  Ilaalchi sun akka daaraa onnee koo boce!
  Sulula qilleensa ibiddaa keessatti gubadhe, .
  Deebii kennitee calliste qofa!
  
  Sagaleen kee akkam bareedaa fi qulqulluu dha, .
  Bishaan dhuma hin qabne kan haxxiffannaa keessanii nan amana!
  jibbamaa si malee na hin barbaachisu , .
  Amma immoo raayyaan bara baraa na ibsa!
  
  Ati waaqayyittii jaalala daangaa hin qabne, .
  Galaana ifa ajaa'ibaatiin guutame!
  Hidhaa bubbee cabsi, qoosaadhaan, .
  Si malee barii hin argu!
  
  Fuulli kee akka aduu gubbaatti ibsa, .
  Kana caalaa fakkiiwwan babbareedoo uumama cufa keessa hin jiran!
  Miirri quuqama akka obomboleettii haguuga, .
  Bara baraan si waliin ta'uun gammachuudha!
  
  Dhukkubbiin lubbuu koo keessa jiru akka obomboleettii boba'aa jira, .
  Ibiddi garaa koo keessa jirus gara laafina tokko malee guba!
  Si jaalladha, deebisee boonsaan ilaalta, .
  Ice into shards garaa kee cabsa!
  
  Ifa galaana urjii daangaa hin qabne keessa jiru gidduutti, .
  Anii fi ati akka adurree samii irratti ol kaane!
  Funyaan kee immoo, ruubii ibsu, .
  quuqamadhaan waan tokko dubbatan !
  Harka rukutuunis akkas waan ta"eef, bareedduuwwan gammachuudhaan salphaatti ni cufamu. Yeroo sanatti garuu shamarran keessaa tokko akkas jettee iyyite:
  - Frigates lolaa lama as dhufaa jiru!
  Oenomaus kolfa gaddisiisaa ta'een akkas jedhee hubate:
  - Tole, kun sirriitti waan ati barbaaddee? Lola hawwataa ta'e si barbaachisee? Kanaaf ni argatta!
  Rifeensi diimaan sun aariidhaan yaada kenne:
  - Isaan waaman! Kiruuzaroota loltoota waliin. Amma immoo rukuttaa qofaan jilba qullaa kee irratti hin baatu!
  Intalti baaynokulaariitiin ilaalaa turte sun akkas jetteetti:
  - Doonii irratti orkoonni jiru. Kunis qormaanni cimaan nu eeggata jechuudha.
  Oenomaus loojikiidhaan akkas jedheera:
  - Garuu qalbii keenya irratti miidhaa tokko malee diina keenya ajjeesuu dandeenya. Loltoota babbareedoo yeroo tuqxu onneen kee jecha jechaatti dhiiga!
  Intalti rifeensa magariisa qabdu kun akkas jettee yaada kennite:
  - Jawween keenya frigate caalaa saffisaa dha. Yeroo deemnu qabaachuu dandeenya!
  Mootiin saamtota galaanaa murteessaadhaan akkas jedhe:
  - Galmee jechootaa keenya keessatti jechi miliquu jedhamu hin jiru!
  Shamarran saamtota galaanaa sunis lola duʼaa fi duʼaadhaaf qophaaʼanii aariidhaan sirban;
  Addunyaa addaan bahuu, gadda...
  Loltuun yeroo kophaa ta'u maal gochuu qaba ?
  Waaqoliin, sirritti, gara jabummaadhaan nuuf murteessan - .
  Gurbaan kun mana qulqullummaa isaa halluu diimaa taasisaa jira!
  
  Yuunivarsiitiin jaalalaaf akkas gara jabeessa, .
  Imimmaan addaan ba'uu dhangala'aa dhangala'e...
  Gara laafinni aarsaa malee, akka abjuu, .
  Jireenyi immoo akka dhagaa lallaafaa hin qabne ta'e!
  
  Gammoojjii keessatti qorraan qabbanaa'aa jira, bubbeen immoo ho'aan gubachaa jira, .
  Sansalatni dafqaan guutame akkam garaa koo marsee jira!
  Roobni addaan ba'uu immoo akka firaakshinii foddaa irratti dha'a - .
  Kiishoonni duwwaa ta'aniiru, sibiila diimaa qofatu hafe!
  
  Garuu amantiin gocha qabsaa"aa tokkootti nama kakaasa, .
  Waaqni hundumaa danda'u, beekta, waadaa cimaa galeera!
  Akkasumas nuuf akka baala Caamsaa ho'aa ta'a, .
  Gaafa biqillee barii waliin wal argina!
  
  Pilaaneetii kana caalaatti gammachiisuu barbaaddaa?
  Tokkoon tokkoon keenya akka halkanii ulfinaan akka sirbinu?
  Sana booda damma mi'aawaa ta'e muka liinden irraa midhaan ta'e - .
  Lubbuu gingilchaa keessatti, sobaaf xumura haa goonu !
  
  Waaqayyoon gowwoomsuun hin barbaachisu na amanaa, .
  boor akka ta'e sirriitti arga !
  Hiika Gooftaa aarsaaf kenni, .
  Nama siif deebisa jechuun nama hin ajaa'ibu!
  
  toora interneetii irratti nu qabe , .
  Ajjeechaan kun eessatti akka xumuramu eenyullee hin beeku.
  Yihudaan aspen manca'e irratti fannifame - .
  Warra amananiifis - gonfoo loorii!
  
  Namni kamiyyuu fooyya'uu danda'a
  Filannoon keenya dammaqaa dha - Kiristoosiif carraaquu.
  Garuu yeroo tokko tokko boolla dhiigaa ni jira, .
  Yoo xiqqaate waadaan jira - yeroo dhiyootti nan dhufa!
  
  Yaa addunyaa jeequmsa hangamii qabda, .
  nagaan jiraachuu dadhabnetti !
  Haati manaa saanduqa du'aa loltuu sanaa irratti boosse, .
  Fiixeen jireenyaa dadhabaan akkam haphiidha!
  
  Dhiiga dhangalaasuun waamicha keenya miti - .
  Jaalala, Biyya Abbaa jannata kennuu barbaada!
  Adabbiin kun hundi keenyaaf maaliif ta'a?
  Deebii: qabeenya kee hunda hiyyeessaaf kenni!
  
  Maallaqaan fayyina bitachuun hin danda'amu, .
  Waaqaaf gatiin warqee waan hin jirreef!
  Waldaa keessattis Wiixata ni sagatta, .
  Akka adurree baallee ta'uuf!
  
  Yeroon isaas ni dhufa - Mootummaan Waaqayyoo ni dhufa, .
  Dukkanni hamaa fi saamtuu ni dhumata!
  Kan hafuuraa ni bada, garbummaa abaaramaa, .
  Biyyinis Guddina Gammachuu keessa ni taati!
  urgooftuu fi rifeensa qabaniin guutaman fudhatanii fi weeraruuf deeman .
  Shamarran uumamtoota jibbisiisoo caalaa muraasa taʼus, baayʼee sochoʼanii fi ogummaa kan qaban turan.
  Sana booda shamarran doonii daldalaa sanarra turanis gama saamtota galaanaatiin lola sanatti seenan. Akkasumas ijoolleen garboota meeshaa waraanaa sana diiguuf ariifatan. Kun tokkummaa namootaa fi elfota akkasii kan nama tuqudha, diinota isaanii seenaa bara baraa - orcs irratti.
  Oenomaus lola sanatti makame. Dargaggeessi kun yeroo tokkotti billaa lama jigsee, warshaa sana fiige, mataa orkootaa kute. Aarii leencaatiin qabsaa'e.
  Isa cinaa immoo rifeensa diimaatu jira . Kofoo intalattii qullaa ta'e orkii sana qoma isaa rukutee jilba isaa cabse. Achiis orkiin gadi bu'ee, gaanfi isaas garaa isaa rukute . Lola cimaa taʼes ture.
  Oenomaus gootummaan lola. Asitti akka fanjii billaa isaatiin qilxuu qabatee mataa akka kaabaajii gulufu ni mura.
  Dargaggeessi mootichi dinqii gootummaa agarsiisee xiiqiidhaan sirbe:
  Yoo fiigichi kee cimaa ta'e - .
  Kana jechuun jireenya keessatti nama jalqabaa taata jechuudha!
  Sana booda jaalalli hiyyeessa miti, .
  Onnee warqee fi narvii sibiilaa qaba!
  
  Garuu caalaatti, amanaa, sammuu cimaadha, .
  Sababni isaas loltuu elf bineensa caalaa qabbanaa'aa waan ta'eef .
  Jireenya keessatti yoo dukkanaa'e, .
  Sana booda kolfi gammachiisaa akka jaallattu si taasisa!
  
  Dabalata ofumaan, beeku, humna gara fist, .
  Beekumsaan kan guutame waan ta'eef, Beek-Akkamitti!
  Garuu aangoo harka gowwaa kennuu yaali , .
  Sana booda akka badhaasaatti dhukkubbii qofa argatta!
  
  Yeroon kilabii qabatanii adamsuuf deeman tokko ture, .
  Xiyyaa, xiyyaa gogaa furdaa irratti...
  Garuu bakka saantima itti deemu chervonets hojjetan, .
  Akkasumas galaaksii keessa utaaluun baay"ee salphaadha!
  
  Barnoonni gaarii ta'us - .
  Garuu ija jabina qabaachuunis nama hawwata...
  Baayooneeti wajjin walqixas, chisel ta'a, .
  Haadha Biyya Abbaa immoo baayyee amanamummaadhaan tajaajilla.
  
  Garuu jeequmsi hamaan fannoo ulfaataadha, .
  Dirreen waraanaa keenya dhiigaan guutameera...
  Waaqni Hundumaa Dandaʼu, rakkina erga isa mudatee booda maaliif deebiʼee kaʼe?
  Walgahiin waraanaa loltootaa akka cimuu danda'uuf!
  
  Imimmaan durbaa bu'aa jira - hiriyaan ishee jaallatamtuu kufteetti, .
  Haati kun somba ishee gubbaatti iyyitee boo'ichaan kadhatti...
  Foddaan alatti qorra, iddoon ibiddaas dhaameera, .
  Kunoo dargaggeessi bareedaan lafa jala awwaalame!
  
  Yaa hiree gara jabeessa, hiree hamaa akkamii, .
  Durbee Maariyaam , amalli kee gaariin eessa jira?
  Namichi dafee kaadhimamuu barbaade, .
  Amma immoo qilleensi paayinii jalatti dafqa afuufaa jira!
  
  Jireenyi gammachuudhaan ni dhufa - gaarii ta'a, .
  Paayiin abaaboo sanyii abaaboo damma ta'a...
  Mormituu bineensichi gara biyyee fi budaa jijjiirama, .
  Carraan dhugaa ulaa haa qaxxaamuru!
  
  Wanti hundi Elf irratti hojjetame, darbachuun immoo Fars irratti, .
  Mee faaya urjiidhaan guutame gara fiigichaatti haa walitti qabnee!
  Akkasumas akkam jirtu ijoollee, top class qofa,
  immoo ibiddatti darbatame !
  
  Qawween maashinii kanaan dura barameera - rasaasni sulula keessatti dhangala'aa jira, .
  Diinnis dhama'ee, wanti inni barbaade zeeroo ta'e!
  Yoo injifatte duroomta, .
  Kan ibidda qabsiise hiyyummaa keessatti dhumata!
  Kun sirbaafi lola guddaadha, billaa baay'ee qara fi socho'aa ta'e kan lulluuqqatuudha. Rukuttaan immoo akka waan asfaaltii irratti ta'etti mataa irratti hordofa. Orks baay'een immoo reefuu ajjeefamaniiru. Ijoollee dhiiraa garboota lola keessattis. Isaan keessaa tokkollee umuriin isaanii kudha afur ol hin fakkaatu, garuu hundi isaanii maashaa qabu. Qaamni qalla'aan ijoollee garboota hojii cimaadhaan jabaata. Akkasumas, kofoo qalla"aa fi calloused ta"e sun itti fufiinsaan qoma orcs rukutee, jilba isaanii cabsu.
  Kaapteeniin shamarree sun ofitti deebite. Isheenis teesse. Harki ishee lamaan akka malee miidhameera - tendons ciccitaniiru. Hayyee, kun lubbuu namaa kan galaafatu miti;gargaarsa falfalaa fi qoricha falfalaatiin miidhaan sun deebi'uu danda'a. Garuu kun yoo xiqqaate sa'aatii lama lama fudhata. Gidduu kana qabsaa'uu hin dandeessu.
  Namni gargaaru immoo hin jiru - shamarranii fi ijoolleen dhiiraa hundi lola keessa jiru, aarii bosonaatiin wal lolu. Kun lola gara jabeessa akkasii ti.
  Diyaanaa sochoote, akka carraa ta'ee miilli ishee qullaa fi haalaan hin tuqamne ture. Akkasumas quba akka saree dafee socho"aa ta"een, intala kaapteeniin meeshaa gargaarsa jalqabaa barbaaduu jalqabde. Dawaan madaa fayyisu, fi kan baayyee cimaa ta'e, fi qoricha addunyaa maraa (universal balm) jira. Kana malees, erga qaama namaa marsinee fi baalmii fi dhugaatii itti dibanii booda maaliif lola sanatti hin makamnu?
  humna qabaniifi summii qaban darbachuu dandeessa . Sunis akkas qabbanaa'aa fi diigaa ta'a.
  Diyaanaa ofitti amanamummaadhaan tarkaanfii fudhatte. Miilli ishee immoo akkas qullaa fi saffisaa dha. Haala ishee cimsuuf qofa, fedhii malee boottii uffatte. Addunyaa ibsaa fi ganna bara baraa hedduu qabu keessatti, kophee akka miilli kee qorri itti hin dhaga"amneef osoo hin taane, bareedinaaf, akkasumas garba yookaan garba akka hin taane cimsuuf hin barbaachisu. Kun immoo loojikiidha...
  Asitti ijoollee dhiiraa keessaa tokko, innillee miila qullaa, hidhii orkii sanatti cirracha qara qabu darbate. Innis qooda summii erga fudhatee booda, qorraan qabbanaa"ee battaluma sanatti du"e.
  Mucaan garbichi quuqamaan sirbe, garboonni kaanis itti makaman, isaan nama ta'anii akka namaatti sirban:
  Amma, yoo rakkoon uumama cufa keessa jiraate, .
  Gatii kamiinuu hin ta"u...
  Kana booda jijjiirama hin barbaaddu
  Namichi waan barbaadu hin beeku!
  
  Chernobog humna guddaa qabus jira, .
  Inni Guddaan humna addunyaa maraa qaba ...
  Nama tokkoof sirriitti morma irratti kenna, .
  Sanyii namaa guutummaatti akka bosona hin taaneef!
  
  Eeyyee, Sanyii Hundumaa Danda'u Isa uume, .
  Namoonni sababa itti guddatan akka qabaataniif...
  Namni tokko waan hunda al tokkotti akka barbaadu, .
  Namoonnis cimanii qabsaa'uu baratan!
  
  Akkuma loltuun hamaa injifatu, .
  Ulee faayidaa namaaf uume sun...
  Lubbuu fi qaamaaf immoo gaarummaa dhangalaase, .
  Qabsaa'uu barachuun gonkumaa yeroon hin darbu!
  
  Waaqayyo inni hundumaa danda"u maal barbaada?
  Akka isaan Elf jilbeenfachiisuuf ija hin jabaanneef...
  Hireen hamaan akka hin bulchineef, .
  Dhaloonni dhibbaan lakkaa'aman akka guddatan!
  
  Eeyyee, Chernobog namootaaf kaka'umsa, .
  Akka dadhabbiin, dhaabbachuun hin jirreef...
  Orkshista haa taatu cabsanii gara ciccitaa, .
  Orklin keessa naanna'aa formation michoomaa!
  
  Kanaaf yoo ulfaate hin badiin, .
  Yoo rakkoon Biyya Abbaa mudate...
  Rod bareedduu fi salphaatti ni hojjeta, .
  Namoonni akka socho'an gochuuf qofa!
  
  Chernobog immoo obboleessa kee isa angafaa qofa, .
  Cimaa ta'us , dhuma hin qabne si jaallata...
  Qabxii guddaa ni rukuta
  Yeroo bara baraan Elf tajaajiltu!
  Orcs kasaaraa guddaa mudate, shamarranii fi ijoollee dhiiraatiin muramaniiru. Diyaanaa illee harka ishee maraattee lola sanatti seente. Akkasumas qubni miila isaanii qullaa ta'e cirracha cirrachaa morma orkoota rukutee ujummoolee dhiigaa isaanii kutu darbate. Akkasumas qoonqoo fi waan akkasii gosa hundumaa. Akkasumas garmalee nama dinqisiisa fakkaata ture.
  Achiis miilli qullaa Diyaanaa marga imimmaan dhiibame waliin baaqelaa tokko darbate. Achumaanis orkoonni kudhan ta"an, kan jeneraalichaan durfaman, ol darbatamanii cinaacha frigeetii sanaa irra balali"an. Kun dhuguma badiisa guddaa fi du'a risaa bunni fi fokkisaa ti.
  Oenomaus kolfaa akkas jedhe:
  - Dhiiga tokko taane: aniifi ati! Sirrii?
  Diyaanaa kolfa michoomaatiin akkas jettee deebisteef:
  - Gaafa tokko taanee hin mo'amne! Namni fi elf humna dha, baay'ee kan nama boonsu dhaga'ama!
  Shamarran dhiibbaa isaanii dabalan. Orkoonni lubbuun hafan, parachutes jal'aa fayyadamuun, frigates baallee qaban irraa gliding gadi utaaluu jalqaban. Paaraachutoonni tokko tokko, ulfaatina isaanii irraa kan ka"e, ciccituu, fi risaawwan gurguddoon akka dhagaa gadi bu"an, garuu akka dhagaa cilee sanaa adda ta"ee iyyuu fi abaaruun baay"ee xuraa"aa turan!
  Diyaanaa tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  Dubartii gaarii ta'uun salphaa miti, .
  Gaarummaan dheerina irratti hin hundaa'u!
  Oenomaus billaa qara fi dheeraa isaatiin warshaa biraa baatee, mataa ajajaa risaa guddaa tokkoo kute. Dhiiga facaasaa akka barmeelaatti deekii sanarra garagalte. Dargaggeessi mootichi immoo akkas jedhee sirbe:
  Dhiigni ammas akka lagaa dhangala'e, .
  Morkataan kee baayyee cimaadha...
  Garuu Seexana hin sodaatin, .
  Bineensichas gara dukkanaatti deebisaa!
  . BOQONNAA Lakk.6.
  Duchess dragon mataa torbaa fi, yeroo wal fakkaatutti, Grand Master of the Academy of Magic, hissed fi gaafate:
  - Hamma nama guddaa ol kaatee yoo xiqqaate daqiiqaa tokkoof qilleensa keessa fannifamuu dandeessaa?
  Doominikaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  nan danda'a, garuu haala adda ta'een hojjechuu nan danda'a
  Miila qullaa bokkaa keessa fiigi...
  Intalti akka saree utaalti - .
  Kana jechuun nama hunda caalaa waan adda ta'e jechuudha!
  Afaan duchess jawwee banamee ibiddi keessaa boba'e. Abiddi sun keessa darbee intala bareedduu sana baay"ee dhukkubsataa ta"een miila ishee qullaa, bifa pilaastikii, kan qaxxaamuraa kofoo ishee miidhagaa ta"een gube.
  Doominiik immoo iyye, garuu battaluma sanatti jilba ishee jabeessee qabe. Garaan ishees akka malee ulfaate. Akka gaariitti rukute, bishaan dhangala'aan illee battaluma sanatti dhiita'e. Akka waan inquisitors durii ishee dararanitti ture.
  Intalti sun akkas jettee gungumte:
  Laanseelootii fi Mootiin Artar siif jira !
  Duchess Draagoon akkas jettee boo'de:
  Eenyu biraa kan ati na doorsisuuf ija jabaattu kun?
  Niimfiin markiis akkas jettee deebisteef:
  - Isaan kun gootota afoola dhala namaa irraa. Isaan siif guutummaatti nageenya qabu, Ayyaana Kee!
  Jawween dubaraa sun akkas jettee boo'e:
  - TOLE! Amma hojii qabatamaa qabda, miila kee gubate fayyisi. Kun qabatamaan baay"ee kan fayyadu yoo ta"u, jireenya keessatti yeroo tokkoo ol ni fayyada.
  Doominikaan humnaan kolfaa akkas jettee sirbite:
  - Tokko, lama, sadii, shan immoo!
  Irra deebi"ee dubbachuu hin dadhabu...
  Kanuma jechuu
  Sun bishaan dhoqqee siif ga'a!
  Grand Master Dragon akkas jedheera:
  - Isheen immoo intala cheeky dha. Tarii kofoo ishee bilcheessuu qofa osoo hin taane, quba miila ishee cabsuu danda'a?
  Niimfii maarkis akkas jechuun yaada kenneera:
  - Obsa qabaachuu qabna yaa duchess. Tarii intalli kun carraa keenya tokkicha saala cimaa ta'e baraaruuf ta'uu danda'a. Dhiirota sanas deebisaa!
  Jawween dubaraa sun akkas jettee boo'e:
  - Kun gowwummaadha! Namni bishaan keessa lixe tokko qoree qaba, ati immoo kofoo qullaa intala namaa qabdi . Dandeettii addaa tokkollee hin agarsiifne.
  Niimfiin markiis akkas jechuun morme:
  "Ajaja isheetiin falfalaa fi falfala tokko malee dhagaa kaasuu dandeesseetti , kunis gatii guddaa qaba!"
  Duchess of Montserrat kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Eeyyee, morma ishee miidhuu ishee beekamaadha. Dhugaadha amma hordoffiin hin jiru. Kunis namootaaf kan barame miti.
  Weasel akkas jechuun mirkaneesse:
  - Addaa fi filatamtuu ta"uun ishee battalumatti ifa ta"a! Akkasumas mala addaa, garaa qulqulluu fi haxxummaa barbaada.
  Duchess Draagoon yeroo tokkotti mataa torba qabattee mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee, mala garaa qulqulluu fi addaa... Tarii arraba kootiin kofoo ishee arraabuu qaba, akka mallattoo kabaja guddaatti!
  Doominikaan ija ishee qoostee ofitti amanamummaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Lakki arraba kee fayyadamuu dhiisuu wayya! - Itti dabaluudhaanis, osoo hin eegin fuula ishee baay'ee mi'aawaa goote. - Arrabni qaama qaama cimaa ta"uun isaa shakkii tokko malee. Waraana miliyoonaan lakkaa'amu sochoosuuf dandeettii qaba!
  Niimfiin marquise yaada kenne:
  - Hojii salphaa isheef kenni. Fakkeenyaaf, sareen sun gara isheetti ol baatee akka qoosu haa gootu, achiis akka deebitu!
  Asitti, dubartiin duraan callistee turte, uffata diimaa uffatte, ulee falfalaa harkatti qabattee, mormte:
  - Lakki! Isheen kitten akka dararu hin hayyamnu. Ulee falfalaatiin na loluu wayya. Kun qormaata dhuguma cimaa fi qormaata bu'a qabeessa ta'a!
  Akkasumas, kofoo saandaloota ishee, kan saafiraa fi diyaamandii diimaa fi liilaak itti facaafame irratti chaappaa goote.
  Duchess Draagoon akkas jettee deebisteef:
  "Intalti haaraan tokko gooftaa Akkaadaamii Draagoon waliin wal loluun baay"ee rakkisaadha." Laskaa muuxannoo guddaa fi muuxannoo guddaa qabdu kana illee si wajjin wal loluun rakkisaa ture!
  Troll dubartiin kun kolfitee akkas jettee hubatte:
  - Keessumaa! Kana booda Koschey the Immortal illee ishee hin sodaatu!
  Achiis Doominikaan akkas jettee itti dubbatte:
  - Maal, Koschey the Immortal qabdaa?
  Duchess Draagoon mataa ishee rukutte:
  - Dhugaadha, garuu mootummaa fagoo keessa lafa fagoo irraa fagaatee jira. Garuu mala xuraa'aan fokkisaan kun jira !
  Intalti rukutamte sun kolfaa akkas jettee hubatte:
  - Moo tarii dha'icha fide ta'a? Dhiira hunda ajjeesee dubara kee booji'uuf!
  Duchess Draagoon akkas jettee deebisteef:
  - Akka hintaanetti! Dhiira caalaa dubartoota dachaa kudhan qabna . Akkasumas orkii fi goblin waraana Koshchei the Immortal ijaaran keessaa, faallaa kanaatiin, dhiironni dubartoota caalaa dachaa kudhaniin baay"atu, isaanis baay"ee guddaa fi cimaa dha. Maaliif bitamtuu fi waraana ofii balleessa!
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Garuu dha'ichi Koshchei ofii isaatii hin tuqu?
  Troll dubartiin kun mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee, falfala lolaa tokkollee isa irratti hin hojjetu. Meeshaa waraanaa tokkollee hin fudhatu. Boombiin haayidiroojiinii keessan illee balleessuu hin danda'u. Hundeen isaa akkas!
  Intalti rukutamte kun akkas jetteetti:
  - Garuu hanqaaquu isaa keessatti, fiixee cirrachaa irratti du'a qabaachuu hin oolu!
  Duchess Draagoon sagalee qilleensaa ta'een akkas jettee deebisteef:
  - Akkas salphaa miti! Osoo du"a Koshchei argachuun akkas salphaa ta"ee, silaa yeroo dheeraa dura lubbuun hin jiru ture. Kanaaf, jaarraa hedduu kan ture waan ta'eef...
  Nimfii maarkis isheef deebii kennite:
  - Isin namoonni ammallee muka keessa utaalchaa turtan, garuu inni duraanuu humna mataa isaa qabaatee teessoo irra taa'e. Kun qaama akkamii akka ta'e yaadi!
  Doominikaan fudhattee sirbite:
  Sareen fuula tolcha
  Damee tokko irras taa'u...
  Ammas frivolous dha
  Abbootiin keenya achi turan!
  Troll dubartiin kun yaada kenniteetti:
  - Koshchei, beekamaadha, akkasumas shakkama. Yeroo dha"ichi kun jalqabus, inni jalqaba shakkame akka ta"e beekamaadha. Kun, karaa tokkoon, mataa siiqqee badii ti. Akkuma jawwee dhiiraa mataa dhibbaa , jawwee guddaa, mootii moototaa fi isa hamaa. Garuu bineensi kun illee dhagaa ta'ee caccabee. Garuu Koschey yoo xiqqaate waan tokko ni kenna ture! Kana malees, mootii jinnii Ibliis... Jinni afuura ta"uu, dhagaa ta"uu hin danda"anis shakkan.
  Garuu jiiniiwwan sun haala kamiinuu dhokatan. Akka waan badaniis itti fakkaate!
  Doominikaan deebii kanaaf akkas jettee sirbite:
  Jiiniin sun lakki na amanaa shamarran humna qabu, .
  Akkasumas bade...
  Achiis jawween sun bareedina sana morme , .
  Mee fiigi!
  Marquise de Lasca akkas jechuun yaada kennaniiru:
  - Jinni gaariis ta'e hamaan ni jiru. Isaan ciccimoodha, garuu dandeettiin isaanii daangeffamaadha. Garuu ti'ooriidhaan, dhiira ykn dubara keessaa tokko mootii jinnii Ibliis sanyii dhiiraa akka balleessu yoo gaafate, fi humna guddaa uumama keenya keessa jiru kana irratti aangoo kennu ringii humna hundumaa argachuu yoo danda'e, kana fiduu danda'a!
  Doominikaan mataa ishee rukutte:
  - Kun duruu waan tokko! Ring of Omnipotence argachuu qabna. Sana booda immoo waan hunda ni sirreessina.
  Jawween dubartii sun kolfitee, sagaleen ishee akka qilleensaa taʼe. Achiis akkas jettee deebisteef:
  - One Ring argachuun baayyee rakkisaadha. Naannoo guutummaa galaaksii wajjin wal madaalu irratti aangoo waan kennuuf. Kana malees, yuunivarsiitii keessan keessatti sababa qindaa"ina urjiilee baay"ee hin argamneen galaaksiin duwwaa ta"uutti kan dhihaate yoo ta"e, asitti naannoo uumamtoonni sammuu qaban tiriliyoonaan lakkaa"amaniifi mootummoonni hedduun keessa jiraatanidha. Akkasumas, akka fakkaatutti, mootiin uumama oduu durii keenyaa waan hin jirreef, hanga ammaatti namni isa argate hin jiru!
  Doominikaan qoostee akkas jettee gaafatte:
  - Waaqa qabdaa?
  Marquise-nymph akkas jettee deebisteef:
  - Waaqni Ol"aanaa akkasii, Uumaan Yuunivarsiitii hunda keessa jiraachuu fi dhiisuu isaa, jiraachuu fi dhiisuu isaa, dhuguma hanga ammaatti namni beeku hin jiru. Koschey isa Hin Duune illee. Garuu waaqoliin sadarkaa gadi aanaa qaban jiru . Garuu akka isaan faayidaa xiqqoo qabaniif waan ta"aniif irraa fagaachuun gaariidha. Walumaagalatti jechi Waaqayyo jedhu hiika baay"ee qaba. Kanaafuu, jiiniiwwan ol"aanoo ta"an humna isaaniitiin waaqolii wajjin baay"ee walqixa.
  Troll dubartiin kun yaada kenniteetti:
  - Amantiis qabna, garuu faayidaa xiqqaa qabu. Akkuma kan keessanii, karaa biraatiin. Amma, yeroo koronaavaayirasiin ture , manneen amantaa dhuguma duwwaa turan, kadhannaan nama gargaare, ykn ixaanni vaayirasii irraa isaan eega. Isin namoonni maaliif akkas gullible, jilbeenfattee jilbeenfachuudhaan deebisee waan tokko kadhachuu dandeessa jettanii yaaddan!
  Doominikaan deebii cimaa kenniteetti:
  - Garuu Waaqayyottis ta"e waaqatti tasumaa hin amanu! Ani immoo sanaaf dhimma hin qabu. Garuu kanaan dura elfota hin amanu ture, akka oduu durii fi kalaqa namaattis ilaala ture. - Intalti kun kofoo ishee qullaa dhagaa irratti rukuttee itti fufte. - Ammas elfoonni, jawween, trolls, nymphs akka jiran nan arga, kanaaf maaliif Waaqayyoo fi ergamootatti hin amannu? Kana malees, namoonni biliyoonaan lakkaa"aman hedduun isa hundumaa danda"utti kan amanan yoo ta"u, ijoolleen xixiqqoo qofa jechuun ni danda"ama, hundi isaaniis miti, jawwee fi elfotti cimsanii amanu.
  Maarkis Laaskaan akkas jettee kolfite:
  - Beeka! Intalti kun yeroo xiqqoo turtetti waa'ee Dunno kaartuunii ilaaltee dhugaa dubbachuuf mooraa keessaa ulee falfalaa barbaaduu jalqabde. Damee hundas ilaalte. Ijoolleen kaanis isheetti kolfan. Dhugaa dubbachuuf, umrii xiqqaattillee namoonni baayʼeen uleen falfalaa oduu durii akka taʼe ni hubatu!
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Addunyaa kee keessatti garuu uleen falfalaa ni jira!
  Troll dubartiin kun mataa ishee rukutte:
  - Dhugaadha ni jira! Akkasumas lubbuun jiraachuuf akkaataa itti fayyadama isaanii barachuu qabda !
  Jawween dubaraa sun akkas jettee boo'e:
  - Yeroo ammaatti! Ulee falfalaa isheef kenni, intalli baayyee qara fi arraba ija jabina qabdu kun maal akka dandeessu ilaalla!
  Doominikaan akkas jettee sirbite:
  Akka isin hin ajaa'ibsiifne nan gaafadha
  Yoo falfalaan ta'e!
  Yoo ta'e, yoo falfalaan ta'e!
  Laaskaan akkas jechuun hubachiiseera:
  - Tole, isheen jaallatamtuu mitii? Falfalaa akkasii!
  Troll dubartiin sun ulee falfalaa ishee harka mirgaa ishee caalaatti jabeessitee fudhattee raaste. Balaqqeessaanis Doominikaan rukute. Garuu intalli-taattuu kun yeroo dhumaatti utaaltee bahuu dandeesse, rukuttaa sanas darbe. Taayilli marbiliin na duubaan jiru baalamee tamboo xuuxuu jalqabe.
  Duchess Draagoon akkas jettee iyyite:
  - Of eeggadhu Koobraa! Guutummaa coating sanaa ni miidhaa!
  Weasel kolfee akkas jechuun hubateera:
  - Kun mala ulee falfalaati!
  Dubartiin troll Cobra jedhamtu deebii kennitee sirbite:
  - Haadha hamaa, malli koo salphaadha, .
  Funyaan saree harkisuu hin jaalladhu!
  Doominikaan deebii kennitee akkas jettee gungumte:
  Abjuun halkanii barattoota koo keessa jira, .
  Utaalcha tokko - rukuttaa tokko!
  Duchess Draagoon akkas jettee addaan kute:
  -Ilaa, dhangala'aan ishee duruu badeera! Namoota keessatti miidhaa akkasitti dafee hin badu. Intala akkamii !
  Niimfiin markiis akkas jechuun mirkaneesse:
  - Kana qofa! Ani waa'ee kanaa hin dogoggorre. Haaromsi humnaan baay"ee xiqqaadha, falfaltootaaf illee, falfalaan hin yaalamne.
  Doominikaan ija ishee rukutee agarsiisaaf harka ishee irra dhaabbattee. Miilli ishee qullaa ta'es akka cirracha piroopileeraa qilleensa keessa balaqqeessa'e. Intalti immoo fudhattee quuqamadhaan, sagalee meetii isheetiin sirbite:
  Lola irratti fedha keenya ni salphifne, .
  Obboleessa Biyya Abbaaf falman.
  Fagoo irraa elfinism fakkaata ture, .
  Loltuun Elf tokko Orklin seeneera!
  
  Abbootiin keenya billaa bocanii, .
  Sana booda qawween sun hojiitti seene...
  Mukkeen birrii damee isaanii bananii, .
  Shamarran paayii daabboo tolchaa jiru!
  
  lola kamiyyuu keessatti milkaa'a , .
  Sammuu isheetiin waan tokko akka fudhattu beekti.
  Yeroo tokko tokko si'ool qulqulluun ni guba.
  Garuu diina injifanna !
  
  Elf Lafa ni eega, .
  Warra miila qullaa fi qullaa jiraniif gaaddisa kenna.
  Lola kana Caamsaa, 2019 keessa xumurre.
  Kufaatiin aarii guddaan Orkmacht eegaa ture!
  
  Erga ijaaramee fi facaafame boodas, .
  Maasii daraaraa kan jiru yoo ta'u, raayiin tuullaa ta'ee jira.
  Isin goota, shamarran, akaakayyuu, .
  Boolla sana keessatti qorri fi qorri ni ture!
  
  Biyya Abbaa keenya goota irraa, .
  Bowwaa gadi fagoo fudhadhu.
  Baanaroota elfinizimii balali'u, .
  Akkasumas baanaroota Fuhrer kan scrapping ta'aniif!
  
  Jaarraan nu jalaa darba Urjiilee, .
  Impaayerri tuuta galaaksii ti.
  Dhalachuuf gonkumaa yeroon hin darbu
  Diinas hawaa keessatti awwaala!
  
  Garuu sammuun nagaa ta'a jedheen amana, .
  Namni immoo nama hundaaf akka haadha, .
  Asitti maatiin durii dagaagaa jira, .
  Ifa Ulfina - Ayyaana!
  Intalti immoo baayyee bareedduu sirbiti, weellistuun sadarkaa addunyaa ajaa'ibaa akkasii ti. Yookaan ammoo quasi-worldly - kunis daran nama kofalchiisa.
  Duchess Draagoon akkas jettee boo'de:
  -Kan baratameen ala! Yookaan immoo fudhattee hojjechuu qofa ta'a...
  Dubartiin troll Cobra jedhamtu akkas jettee croaked:
  - Yeroon ulee falfalaatiin wal lolan amma! Mismaara jal'aa tokko malees! Diina hanga dhumaatti ni lolla!
  Niimfiin markiis akkas jettee iyye:
  - Gowwaa hin ta'inaa! Diina akkamii siif ta'a. Kun carraa keenya isa dhumaa ta'uu danda'a, saalqunnamtii cimaa ta'e oolchuu fi deebisuuf!
  Doominikaan aariidhaan gungumaa:
  - Ulee falfalaa naaf kenni ani makaa sana morkataa koo irraa nan rukuta. Ani Haarii Pootar siree uffadheedha, Dunno tokko tokko miti!
  Duchess Draagoon akkas jettee gungumaa:
  - Baandaan kun akkamii?
  Weasel akkas jechuun ibseera:
  - Taatotni oduu durii dhala namaa fi afoolaa Harry Potter gurbaa akkaadaamii falfalaa keessatti barate yoo ta'u, Dunno ammoo kaartuunii qoosaati .
  Koobraan qoostee ulee ishee raase. Puulsar balali'ee bahee bakka taphattuun fiilmii shamarree kun dhaabbattee jirtu rukute . Isheen, Doominikaan immoo, baayʼee ogummaadhaan duubatti utaaltee, jilba ishee bifa pilaastikii qabu, kan qabatamaan dafqa irraa bilisa taʼe, balaqqeessite. Abiddichis kophee ishee fudhatee salphaatti arraabe.
  Intalti akkas jettee iyyitte:
  - Yaa yaa jallaa !
  Isheenis harka ishee raaste. Akka tasaa immoo uleen falfalaa niimfiin harka isheetiin qabattee turte humna suukaneessaadhaan harka ishee keessa fiigde.
  Doominiik immoo akka saree socho'aa ta'etti jabeessee ishee qabe. Sana booda deebii kennitee pulsar dhukaaste.
  Taattuu shamarree kun spells tokkollee hin xuxxuqne, hin coo, isheen salphaatti artifact falfalaa tokko raaste. Akkasumas, dhangala'aan ibiddaa sun gara Koobraatti balali'e. Kana hin eegin kuffifte. Saandaalli ishee, akkaataa kophee walakkaa kan kofoo qofa uwwisu, gara oliitti raafame. Akkasumas trol dubartiin kun akka malee akka miidhamte ifa ture. Isheenis yeroo dheeraaf boosse. Isheenis ulee falfalaa ishee irraa dhukaasa deebisuu jalqabde.
  Puulsaroonnis akka waan dhagaa bokkaa samii irraa bu"aa jiruutti faffaca"an. Dhuguma wal jijjiirraan rukuttaa ture.
  Caalaatti sirriitti yoo dubbanne, rukuttaa cimaa tokkoo fi rukuttaa qaxxaamuraa walitti aansuun galma sana darbeera.
  Pulsar kunis duchess dragon rukute. Isheenis deebii kennitee fudhattee afaan ishee keessaa ibiddaan qoonqa. Ifni ishee immoo miidhaa kan hin qabne hin turre, nymph marquise illee qaba ture.
  Akkasumas ulee falfalaa ishee raastee iyyitte:
  - Ijoolleen gahaa! Dhuguma kanaan dura daangaa hunda qaxxaamurteetta.
  Garuu shamarran lamaan tasgabbaa'uuf illee hin yaadne. Doominikaan humna jinniiwwanii of keessaa itti dhaga"amee, ulee falfalaa isheetiin rukutee pulsar tokko tokkoon darbatte . Kubbaan ishee immoo miila dubartii troll master rukutee saandaloota ishee gube.
  Isheenis aariidhaan iyyitte:
  - Chicken namaa!
  Niimfiin markiis akkas jechuun morme:
  - Lakki! Inni baay'ee kan hin oolle lady hawk, ykn yoo xiqqaate kite!
  Dominica hit again , yeroo kanas dalga sunaamii ibidda ishee ariifachiisaa dhuguma akka kilabii abidda irraa hojjetamee rukute.
  Akkasumas dubartiin troll Cobra jedhamtu ni boo'a, daangaa malee falfala ni gadhiiti. Garuu akkuma utubaa ibiddaa ol ishee darbateen jecha jechaatti uffata ishee gubee garaa ishee qaxxaamuree rukuta.
  Hafuura troll dubartii sanaa qabate. Doominikaan immoo kana caalaa fudhattee mataa irratti pulsar ajjeesaa itti dabalte. Akkasumas akka waan 'sledgehammer' sammuu koo rukutee ture.
  Koobraan sun boo'ee dhumarratti of wallaale. Miilli ishee qullaa ta'e gubatee fi dhangala'aa ture. Intalti hidhii aquiline qabdu sirbame reebamte.
  Duchess Draagoon gammachuudhaan akkas jettee iyyite:
  - Ajaa'iba! Waan eegame hunda caalteetta! Ifatti yoo dubbanne, waan akkasii hojjechuu dandeessa jedhee hin yaadne - Koobraa ofii isaatii rukutuu!
  Niimfiin markiis mataa isaa rukutte:
  - Isheen abdii keenya isa guddaa fi tokkicha jechuun ni danda'ama! Akkasumas qajeelaa ta"uu danda"a. Mee ilaalaa bareedinni diimame kun maal hojjechaa jira!
  Dhugumayyuu, Doominikaan fudhattee miila ishee qullaa fi miidhagaa ta"e raase, "re"een" morookootiin uwwifame sun akka tasaa boo"ee fiigichaan naanna"e. Akka waan dhuguma lubbuun jiruu fi socho'aa ta'ee ture. Dhuguma immoo ol utaalnee haa wal-qunnamtii saalaa raawwannu.
  Duchess Draagoon mataa torba raasaa kolfaan dhooftee yaada kennite :
  - Ajaa'iba! Akkamitti hojjetti?
  Doominikaan harka ishee ol qabdee akkas jettee qooste:
  Dhugaa dubbachuuf hin beeku
  Ho'a walakkaa guyyaa keessatti wanti hundi wal makame...
  Ani qubee dubbisee hin beeku jechuun ni danda'ama.
  Ani tasuma hafuura qilleensaatiin hin taphadhu!
  Kanaa mannaa yeroo hunda si dhaba Yaa Gooftaa .
  Intala of biraa fudhadhu!
  Duchess dragon akkas jettee boo'de:
  - Doominikaan fudhatama argatte! Akkasumas dandeettii addaa isaa ilaalcha keessa galchuun kutaa elite Akkaadaamii Draagoon keessatti galmaa'a. Bakka barnoota isheef kaffaltii kaffaluu hin qabne qofa osoo hin taane, faallaa kanaatiin, scholarship dabalataa itti kaffalamti!
  Doominikaan ol utaaltee, naannoo ishee naanna'ee sirbite:
  Doominikaan kana caalu hin jirtu
  Isheen halluu Lafaati...
  Aduun pilaaneetii kanarra baatee, .
  Naannoo hundumaas zeerootu jira!
  Nimfii maarkis kolfa mi'aawaa ta'een gaafate:
  - Kanaaf maal argadha?
  Boqonnaan tokko ture... Doominikaan akkas jettee :
  - Mucaa bareedaa argachuu qabda!
  Duchess Draagoon kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Haa ta'u malee , barataan haaraan kun of tuulummaa cimaa irraa kan ka'e garaan isaa akka mar'atu ifaadha! Kanaaf, gaabbii nan fe'a - aphorisms baallee dhibba qabu sagaleessuuf. Hatattamaan immoo raawwadhaa!
  Doominikaan kolfaa mataa ishee rukutte:
  - Maaloo! Fiilmii keessatti akkan taphadhe homaa miti, yaadannoo gaariis qaba!
  Duchess Draagoon akkas jettee gungumaa:
  - Dafii koottu! Yeroo irrattis daangaa qaba!
  Doominikaan hafuura dheeraa baafattee saffisa qawwee maashiniitiin barreessite:
  Gurri harree du'e eenyullee hin barbaachisu, garuu saree lubbuun jirtu dhaga'uun warra kaayyoo isaanii galmaan ga'uuf harree hin barbaachifneef kennaadha!
  Erga kophee sammuu kee irra kaa'attee bara baraan miila qullaa taatee hafta!
  Waraanni sombaaf qilleensa, garuu gaazii baayinarii qofa waliin makame!
  Yoo diinni abdii kutachuu hin barbaanne fi akkamitti akka mo"amuu hin beekne dirqiin uffata isaa ofirraa baasnee akkamitti akka injifatu barsiifna!
  Namoonni hamoon falfala gurraacha ni jaallatu, namoonni gaariin nama hin taane falfala adii ni jaallatu!
  Waraana keessatti ajjeesuun adeemsa keessa rakkisaadha, hubannoo keessatti jibbisiisaadha, garuu dhuma irratti akkam guddaadha ! Kana jechuun waraanni fayyaa lubbuu fida, qaamaaf jabaatee, boorsaa qulqulleessa!
  Yeroo tokko tokko waraanni boorsaa baay"ee guuta, akkasumas guutummaa dhiiga dhangala"e, fi duwwummaa garaa manca"ee wajjin kallattiin walmadaala!
  Liqiin Biyya Abbaa irraa of kennuu of kennuudhaan badhaafama!
  Waraanni nama qaroo qorata, jabaa jabeessa, gowwaa ni bohaarsa ! -
  Kolfaa ta'uun nama hin gammachiisu, nama boochisuun nama hin nuffisiisu!
  Bulchaan gaariin , akka damma mi'aawaa, jalqaba ni arraabama, achiis ni tufa !
  Bulchaan hamaan immoo akkuma raammoo jalqaba ni diriirfama , achiis ni dhiitama!
  Eeyyee, warqeen lallaafaadha, garuu salphaatti gaachana seenuu hin dandeenye bocuuf itti fayyadamuu ni dandaʼama!
  Qulqullinni yeroo hunda baay'ina caala - galaanni daabboo barbaree luqqisii illee qodaadhaaf gufuu hin ta'u!
  Hamtuun humnaan kan guutamtu yoo gaariin sodaadhaan laaffisu!
  Qoosaan gaarii dha, spoon irbaataaf gaarii dha, gargaarsi namoota rakkatan!
  Yeroo tokko lama carraa argachuu dandeessa - ogummaa malee carraan ni bada!
  Namni Leo Tolstoy hin taane kamiyyuu ogbarruu daddarba!
  Ogbarruu xuuxaa ta'uuf Tolstoy dhalachuu hin qabdu!
  Sababa wal hiikuu irratti diimachuu caalaa haadha manaa baay'ee qabaachuutti haa dhugnu!
  Kajeellaan gara laafina dubartootaa caalaa dhiirota balleesseera!
  Ija sirrii, harka qaxxaamuraa, diinni hin darbu - myopic!
  Falaasamni umurii dheeressu osoo hin taane, faayamee, ciccitaa diriirsa!
  Ajajaan ogummaadhaan, foon qalan lakkoofsaan, ogeessi aartiin, fakkeessaan gowwoomsaan injifata!
  Kanaaf abdiin akka hin duune, kan itti hin jiraanne qofatu du'a haa dhugnu!
  Abdiin dhumaa du'a ... Kan duraa immoo warra hin qajeelchinedha!
  Waraana keessatti loojiki yaada walqabataa ti, akkuma chokoleetii;osoo yeroo ati barruulee dinqisiifachuuf illee hin argatin dura, isaan duraanuu afaan kee keessa jiru;osoo yeroo ati liqimsuu hin argatin, gara cinaatti ba'u!
  Milkaa'inni yeroo tokko tokko ni urgoofti, galma ga'iinsi akka reeffa urgaa'a, gammachuun garuu urgooftuu hin danda'u!
  Waaqayyo waan hundumaa fuula irra jira, Diyaabiloos immoo bal'ina isaa keessa jira!
  Reebamuun nama masochist illee namatti hin tolu!
  Wanti Waaqayyo hin beekne gaaffii deebisuu hin dandeenye qofa!
  Sareen nama caala jecha jechaatti bineensa ta'uu qofa waan danda'uuf!
  Lallabni gara gaariitti hin geessine akka daandii gara qodaa geessuuti!
  Barreeffamoota Wangeelaa irratti barumsa kamiyyuu ijaaruun, oduu durii Obboloota Griim irraa makaaniksii kuwantum qorachuu wajjin tokko!
  Waaqayyo ta'uun rakkisaadha, garuu seexanaa ta'anii hafuun guutummaatti kan hin danda'amnedha!
  Sammuun lakkoofsi diinaa dachaa yoo ta'ellee humna dachaa afur guddisa!
  Jireenyi araarama guutuudha, namoota waliin osoo hin taane, uumama waliin!
  Mormi boca belbelaa qaba , kana jechuun qubeen qabbanaa'aa dha!
  gowwaaf hin barreeffamne , seerri uumaa ogeeyyiif hin ajajamu!
  waan gowwaa fi hiika hin qabne irratti yaada dhoksuuf qaroodhaaf kennama !
  Gadda keessa kan nama kofalchiisu arge gammachuu hamaa irraa kan ka'e akka nama gaddisiisuun ni jaama!
  - Ariifadhu malee ariifadhu - ariifadhu malee ariifadhu! Gocha walxaxaa furuun barnoota irraa qabxii A argadhu!
  Injifattoonni hin murtoofne ... Haa ta'u malee, yeroo tokko tokko ni murtaa'u!
  - Gowwummaan namaa michuu waaqa diinummaa namootaati!
  Namni mana kuusaa keessa jiru namadha malee allaattii masaraa keessallee bofa caalaa ol hin ka'u!
  Wantoonni daangaa hin qabne lama jiru: uumama cufaa fi ogummaan namaa, haa ta"u malee, inni jalqabaa fira, inni lammaffaan immoo guutuudha!
  Waan Raashiyaa saffisaan konkolaachisuu hin jaallanne, balali"uu saffisaa damn !
  - Namni hundinuu gara si"oolitti deemuu hin barbaadu, garuu fedhii carraa sheyxaanaa dhandhamuu kan danda"u muraasa qofa!
  Garuu imimmaan osoo hin obaasin, midhaan gammachuu argachuu hin dandeessu, jallisii malees, sana booda laurels milkaa'ina hin guddatu!
  Waaqayyo waan hundumaa keessa jira, yookaan fuula isaa irratti, Diyaabiloos immoo wantoota hin jirre keessa, yookaan gadi fageenya hanqina qabeenya keessa jira!
  Namni yeroo fudhatee of eeggatu awwaalcha isaa irratti bara baraa ni oolcha!
  Callisuun warqee, jechi meetii, garuu afaan dubartii keessaa waan baay"ee dhangala"ee daayimandii illee ni dukkanaa"a!
  Callisuun warqee waan ta'eef kuusaan yeroo dheeraa sululawwan dubbii gaarii hin dafqu!
  Warqeen immoo yoo callisee lafa keessatti awwaalame gatii dhaba!
  harkaa kadhachuu caalaa boorsaa kee warqee baayʼeedhaan guutta !
  Waraanni gonkumaa nuffisiisaa miti, waanuma barame ta'uu danda'a, garuu hanga dhukaasa jalqabaa qofa!
  Yeroon nagaa irra deddeebi'amuu kan barbaadu yoo ta'u, yeroo hunda lola qofatu dhuunfaadha!
  Waraana keessatti akkuma cheezii dogoggoraan hojjechuu hin dandeessu, garuu garaagarummaan jiru dhiibbaa yeroo dhaabbataa ta'e keessa jira!
  Waraanni tarkaanfii jalqabaa durallee rakkoo yeroo bara baraati!
  Cheezii keessatti sochiin dabareedhaan kan raawwatamu yoo ta'u, waraana keessatti garuu dabareedhaan kan raawwatamudha!
  Waraanni akka cheezii, seera malee fi yeroo qabatamaa keessatti qofa!
  Waraana keessatti yeroo bara baraan hanqata, gaafa nagaan bulchu hanqinni bashannana!
  Lola keessatti wanti baay'ee nama hawwatu yeroo hunda wanti hundinuu hamaa ta'uu isaati, harka kennachuu qofti immoo bashannanaaf !
  Fakkeessitee harka kennuu dandeessa, garuu, wayyoo , dhugaadhaan qofa harka kennachuu dandeessa!
  Hojiin cimaan leenjii salphaa lolaa wajjin bu'aa argamsiisa! Kan hin dadhabne goota ta'a!
  Barachuuf gonkumaa yeroon hin darbu, yoo duute malee!
  Namni du'e illee carraa haaloo ba'uu qaba, yoo nama Waaqayyoon hin amanne ta'e malee!
  Nama Waaqayyoon hin amanne ta'uun nama hin duune ta'uu dhiisuu jechuudha!
  Mataa isaaniitiin yaadu, garuu garaa isaaniitiin socho'u!
  Hamtuun garaa keessa osoo hin taane, garaa keessa jiraata!
  Garaan yeroo yerootti qofa ofittoodha, garaan garuu yeroo hunda!
  Garaan kutaa qaamaa hunda caalaa suukaneessaa ta'us, hojii hojjechuuf kan nu kakaasu isadha!
  Garaa malee namni hin jiru, garaa malee araadni namaa hin jiru!
  Garaa jajjabeessuun garaa namaa tasgabbeessuu!
  Konkolaataan hangam akka baasu na hin dhibu, wanti guddaan kabajni Biyya Haadha gatii hin qabu!
  Yesus garaa keessa yoo jiraate, Seexanni garaa keessa jiraata!
  Garaan duwwaan boorsaa keessan akka guuttan isin jajjabeessa!
  Mataan duwwaan boorsaa kee duwwaa godha!
  Garaan guddaan mallattoo nama guddaa miti, garuu humna fedhii xiqqoo agarsiisa!
  Garaan duwwaan lubbuu hadhaadhaan guuta!
  Garaan ulfaataa ta'e isa duwwummaan isaa mataa sammuu hin qabne irraa dhufudha!
  Dubartiin akka lukkuu miila isheetiin nyaachifti, kophee olka'aa qofa!
  Gara fuulduraatti namoonni baay'een gaarreen warqee akka argatan waadaa seenu, garuu gammachuun ammallee dhiyoodha!
  Jireenyi akka kaardii miti, milkaa'inaaf yeroo hunda hunda kee kennuu qabda !
  Galmi tokko akka ibsaa ti, carraaqqii goota malee yeroo bira geessan rakkoon akka dabale qofa argita!
  Sigaaraan ajjeesaa bu'a qabeessa , keessattuu maamila irratti! Sigaaraan akka qawwee callisaa ta'us, harka nama amaatarootaattillee nama ajjeesa!
  Sigaaraan isnaayipara hunda caalaa amanamaa dha, yeroo hunda nama ajjeesa!
  Sigaaraan sun dhamdhamni isaa hadhaa'aa ta'us, karameellaa caalaa nama hawwata!
  Sigaaraa akka intala hamtuu ti , garuu addaan bahuun baay'ee nama dhukkubsa!
  Sigaaraan, boombii boombii irraa adda ta'ee, yeroo darbatamu umurii dheeressa!
  Waraana keessatti karaan gabaabaan gara galmaatti geessu sochii naanna'aa yoo ta'u, dhugaan qulqulluun immoo gowwoomsaa fokkisaadha!
  Daandii galma keetii gabaabsuuf karaa mirkanaa'aa ta'eedha, sochiin naannoo naanna'aa (roundabout maneuver)!
  Jireenyi diimaadha, garuu dhiiga diimaatiin ba'a!
  Waraana keessatti jireenyi gatii dhaba, garuu hiika horata !
  Waraanni , akkuma misirroo, gantummaaf saaxilama, garuu akka turu hin hayyamu!
  Waraanni dubartii kajeeltuu qaama dhiiraa nyaattudha!
  Umuriin hundi waraanaaf saaxilama, akkuma jaalalaa, garuu bashannana namatti tolu miti !
  Waraanni akkuma mana murtii qaala'aa fi jijjiiramaa ta'us yeroo hunda yaadannoo gootummaa dhiisa!
  Lolli akka abjuu miti;miira cimaa malee hojjechuu hin dandeessu!
  Addunyaan nuffisiisaa fi boqonnaa namaaf kenniti, waraanni hawwataa fi gammachiisaa dha!
  Waraanni, dhiigaa fi dafqi kun, biqiltuu hamilee dhalchu xaa'a!
  Adeemsi waraanaa hammam hawwataa ta'us, namni hundi xumura barbaada!
  Waraanni kitaaba miti, cuftee cufuu hin dandeessu, barcuma kee jala dhoksuu hin dandeessu, illee xureessuu qofa dandeessa!
  Waraanni amantiidha: finxaaleyyii, naamusa, ajajamuu gaaffii hin qabne barbaada, waaqoliin isaa garuu yeroo hundumaa kan du'aniidha!
  Waraana keessatti akkuma kaasinoo balaan jiru guddaa taʼus, injifannoon argamu yeroo gabaabaadhaaf!
  Loltuun nama du'a, ulfinni ni dagatama, waancaan ni dhumu, sababni ajjeechaa haaraa jalqabuuf qofti kan hin baafamne!
  Ajjeesaa loltuu fuulduratti yoo ta'e malee ni tuffanna;hattuu dirree waraanaa irratti saamtuu yoo ta'e ni tuffanna, dachaa!
  Loltuu, kun farda hidhannoon isaa hamilee fi kabaja qabuudha! Jeneraal Baaroon, kan gonfoo isaa of eeggannoo fi sammuu ta'e!
  Loltuun boonsaa, kan dhuunfaa xiqqeessuu dhaga'ama!
  Inni jalqabaa haleellaa sana keessatti du'uu danda'a, inni dhumaa garuu yaadannoo keessa hin hafu!
  Haleeluu irra boojuu qooddachuu irratti tokkoffaa ta'uu wayya!
  Waraanni akkuma dubartii osoo hin cabsin dhiira qofa lafa kaa'a!
  Dubartiin, akka waraanaatti, dhiira ajjeesuuf hin ariifattu!
  Waraanni akka dubartootaatti baay'ina dhiirota ramadaman gonkumaa hin quufu!
  Waraanni dubartii hunda caalaa hin quufnedha, dhiironni gonkumaa isheef hin ga"an, dubartiis hin diddu!
  Dubartoonni wal loluu hin jaallatan, garuu fedhiin dhiira ajjeesuu rasaasa caalaa baay'ee hin hammaatu!
  Rasaasni xiqqaan illee dhiira ajjeesuu danda'a, dubartiin garaa guddaa qabdu gammachiisuu dandeessi!
  Garaan guddaan yeroo baayyee dantaa ofii xiqqootti nama geessa!
  Waraanni fuula dubartii hin qabu, garuu haadha manaa caalaa dhiira dhiigsa!
  Waraanni gammachuu hin fidu, garuu instincts aggressive ni quubsa!
  Lola keessatti gammachuu, reeffa diinaa gatii qofa!
  Waraanni maasii qotuuti: reeffaan xaa"oo, dhiigaan bishaan obaafame, garuu injifannoodhaan ba"a!
  Injifannoon reeffaa fi dhiiga irratti guddifama , garuu ulfinaan firii godha!
  Waraanni akka daraaraa nama nyaatu, ifaa, foon nyaatuu fi urgooftuu hamaa qaba!
  Waraanni haadha guddinaa fi haadha warraa dadhabinaati!
  Waraana keessattis lubbuun loltuu gatii hin qabu, jeneraalonnis kasaaraa illee ta'u!
  Nagaa yoo barbaadde sodaa horadhu;yoo waraana barbaadde kolfa horadhu!
  Dhimma waraanaa keessatti kolfaa yoo hin taane kolfi cubbuu miti!
  Waraanni akka sirkaati, kan injifate qofatu kolfa isa dhumaa qaba!
  Waraana keessatti akkuma sirkaa keessatti nama dhoksaa, ajjeesaa cimaa qofa!
  lallaafaa jalatti qallachuu irra wayya !
  Duuti walgahii dha, salphinni guutuudha !
  Mootiin hammam guddaa haa ta'u, akkuma nama adamsituu sanaa gara awwaalaatti ni deema!
  Namni siyaasaa yeroo hunda soba, dhugaa qofa du'a!
  Du'uu dhabuun dhugaadha, duuti garuu fakkeessaadha!
  Mootonni waan hundumaa gochuu danda'u, garuu tokko miti, mootiin tokko illee awwaala keessaa gara lafaatti miliquu hin danda'u!
  Namni hundi bareedduu jiraachuu barbaada, garuu muraasni qofatu kabajaan du'a!
  Duuti rakkina waadaa seena, yoo balaqqeessa galma ga'iinsaatiin ibse malee!
  Jireenyi bashannana malee jaalala bohaartii malee!
  Gaafa jaalalli jiru gaariidha, yeroo dhiigni dhangala'u caalaa hammaata!
  Walqunnamtiin saalaa akka ibsaa ti, garuu deebi'ee guutuun gatii guddaa qaba!
  Walqunnamtii saalaa malee jiraachuu dandeessa, garuu wal hormaachuu hin dandeessu!
  Jaalalli hamma ho'u dhiigni ni jabaata!
  Namoonni jaalala barbaadu, bineensonni saalqunnamtii barbaadu, ogeeyyiin immoo mul'ata barbaadu!
  Allaattiin illee wal-hormaata, aesthetes ni jaallatu!
  Walqunnamtiin saalaas madaalawaa barbaada, hamma baay'ee gaarii ta'a!
  Jaalala keessatti daangaa hin qabu, walqunnamtii saalaa keessatti jechi gahaadha!
  Ibidda jalatti yoo onnee kee keessa abiddi jiraate salphata!
  Lubbuu Qaayin ta'uu irra ibiddaan gubachuu wayya!
  Waraanni saalqunnamtii gareeti: boo"uu fi iyyaa baay"ee, garuu durboota kuma tokko irraa illee dhiigni hamma sanaa hin jiraatu!
  Walqunnamtiin saalaa akka waraanaa ti, garuu akka dheeraa fi idilee miti!
  Wal loluun akka jaalala raawwachuuti, boo'uun garuu hin jajjabeeffamu!
  Walqunnamtiin saalaa gaarii akka ta'e beekamaadha, garuu dhiiga qufa'uun hamaadha!
  Waraanni cimaadha, garuu salphinni ba'aa waraanaa kamiyyuu caalaa ulfaataadha!
  Jiraachuu yoo barbaadde qabsaa'uu baradhu, lubbuun jiraachuu yoo barbaadde injifachuu baradhu!
  chickening out malee , karaan hundi gaarii dha !
  Hunduu qabsaa'uu danda'a, garuu kan injifatu kan malu qofa!
  Waraanni bakka itti yaaduu miti, maraatummaa guddaadhaan kan guutamedha!
  Biyya Abbaa daldaluu irra qabsaa'uu wayya!
  Waraanni karameellaa miti, garuu gaafa liqimsitu gammachuun si guuta!
  Lolli gonkumaa hin dhumtu, sagalee dhukaasaa qofatu hir'ata!
  Dhukaasni dhukaasa gadi bu'uu danda'a, barmeelli dho'uu danda'a, garuu lola gonkumaa hin dhaabbatu!
  Waraana keessatti wanti baay'ee nama hawwatu tilmaamuun kan hin danda'amne, lola dhugaa ta'uu isaati!
  Diinonni ummataa waan ajjeefamaniif Istaaliin jalatti gatiin maaliif gadi bu'e!
  Homaa malee kophee hidhachuurra qarshiif uffata hiikkachuu wayya!
  Fakkeenyaaf kophee uffachuu caalaa miila qullaa ta'uun jecha jechaatti namatti tola!
  Waraanni akka sirkaati, kolfa qofa bakka imimmaan ni jira, dirreenis hamma pilaaneetii tokkoo ti!
  Nagaa barbaada, waraana ta'ee argama, waraana barbaada, harka kennachuu ta'ee argama!
  Waraanni, hamma tokko haadha, obbolummaa dhugaa dhalcha!
  Lolli hamaadha, garuu jaallan gaarii dhalcha!
  Harki dheeraan gaariidha yoo sammuun hin gabaabsineef!
  Humni injifata, sammuu qabatamaa qofatu kennaa injifannoo badhaasa!
  Humna fi sammuun akkuma abbaa manaa fi haadha manaa lama lama qofa injifannoo dhalcha!
  Namni tokko piraamidii irraa adda ta'ee obsa keessatti deeggarsa diriiraa hin taane qaba!
  Piraamidichi golee afur qaba, garuu diriiraan tasgabbii isaaf kenna!
  crappy caalaa du'a gaariin wayya !
  Bosona keessatti Waaqayyo ta"uun gaariidha, zoonii keessatti garuu seexanaa ta"uun hamaadha!
  Aduun walakkaa guyyaa keessatti ni lixxu, ulfinni garuu jaarraa hedduudhaaf ni jiraata!
  Beekkamtiin yeroo gabaabaa, waan hundumaa malee!
  Bara baraan jiraadhu, bara baraan baradhu, garuu irra deebitee hin baratin!
  Ulfinni baay'ee ifa ta'uu danda'a, warqee caalaa ifa ta'uu danda'a, garuu yeroon darbaa deemuun caalaatti ni bada!
  Ulfinni akka aduuti malee halkan hin lixxu!
  Beekamaa ta'uun salphaa miti, carraaqqiidhaan illee, garuu dadhabbiin salphaatti salphinatti nama geessa!
  Beekkamtiin akka ibiddaa, ija namaa gammachiisa, garuu argachuuf nama gubuu qabda!
  keessa ta"uun gaariidha , risaa beekkamtiitti maxxananiin marfamuun hamaadha!
  . BOQONNAA Lakk.7.
  Erga dammaqee booda, mucaan mootii Oenomaus ammas sansalataan konkolaataa sanatti hidhamee jira. Kana dura sulula qabbanaawaa keessatti of dhiqatee ilkaan isaa akka buruushiin dhiqatu hayyamameef. Sana booda ciree xiqqaa nyaadhaa.
  Akkasumas sochii dhaabbataa fi qaama daa"imaatiin socho"uu itti fufaa, akka ati dha"icha dhagaatiin hin hidhamneef. Hireen rakkisaan nama august fi dhaaltuu impaayera elven guddaa akkasii ti.
  Karaan lubbuun jiraachuu danda"u dargaggeessa garba ta"anii cimanii hojjechuu qofa. Kunis yeroodhaaf eegumsa dhagaa ta"uu irraa ni kenna. Jireenya kee dheeressuuf carraan tokko tokko asitti jira , garuu baay'ee mijataa kan hin taanee fi kan nama dhukkubsudha.
  Haa ta"u malee, mucaan, girgiddaa naanna"ee, yaada isaa badhaadhaa fayyadamee addunyaa yaadame keessatti of cuuphamee jireenya gammachuu hin qabne booji"amuu fedhii isaatiin dirqama ta"e keessatti ibsa.
  Mucaan kaabinii tokko jawwee xiqqaa mataa sadii qabu tokko irratti balali'a. Biyya hin beekamne keessatti argachuu barbaada, ammallee maal akka ta'e osoo hin beekin, garuu maal akka gara saala cimaa ta'etti deebisee fidee dhabamsiisuu fi dhagaa ta'uu dhiirotaa dhaabuu danda'a.
  Jawween sunis ammallee daa'ima yoo ta'u, mucichis umuriin isaa waggaa baay'ee miti, akkasumas uffata gabaabaa fi boorsaa dugda kan meeshaa waraanaa qabu, akkasumas xiyya, billaa lamaa fi dagger lama mi'a isaa keessaa uffatee jira.
  Oenomaus farda isaa irra balali'a. Ishee cinaattis intalli Maargariita jedhamtu jawwee xiqqoo tokko irra taa'aa jirti. Isheen uffata qofa uffatte, tanned, fi quba miila qullaa ishee irratti ringiin falfalaan hojjetame jira. Lola bakka buuti addunyaa dhala namaa irraa rukuttaa .
  Intalti salphaa miti. Lafa irratti yeroo Waraana Sabboonummaa Guddaa sanatti qondaala paartii fi basaasaa turte. Erga du'ee boodas gara addunyaa falfalaa fi falfalaatti ce'e. Waggaa sagaltamii sadii ol immoo keessa jira. Akkaadaamii Draagoon irraa eebbifamtee falfala humna guddaa qabutti of beekte. Garuu akkuma yeroo Jarmanoonni ishee fannisan fakkaatti. Sababaa tokkoof guddachaa hin jiru, kunis Maargaariitaa ni mufachiisa. Hamma yoomiitti mucaa bara baraa ta'uu dandeessa?
  Dhugaadha, Oenomaus ofii isaatii mootii elf ga'eessota ta'uu isaa, garuu garba ta'uu isaa dubbata. Akkasumas, kanaafidha waa"ee kanaa kan mufate. Lakki ta'us, daa'ima ta'uun hangas hamaa miti, garuu yeroo atiis garba taate...
  Amma garuu reefuu addunyaa biraa keessa jira, girgiddaa garbaa naannessuu osoo hin taane, jawwee irratti balali'aa jira. Isa waliinis intalli paartii Maargaariitaa jedhamtu, isheen miila qullaa qorra keessaa hanga ajjeefamtutti geggeeffamte turte. Sana duras na dararaa turan. Dugda ishee sibiilli ejersaa cicciranii, qola gootittii dargaggeettii kanaa ibidda irratti bilcheessan.
  Isaanis bishaan dhangala"aatiin kan haguugaman si"a ta"u, yeroo qorra qorraa sana irra tarkaanfattu, miila kee isa gubate keessatti dhukkubbii cimaan waan hir"atuuf, namatti tola jechuun ni danda"ama. Morma qajeelchaa sanaa irrattis taappeellaan - "Ani nama paartii ta"e dha." Yeroo fannifaman, nama hin dhukkubsu, fuula gammachuu warra Krauts fi poolisoota ilaaluun jibbisiisoo qofa . Tole, sodaa, akka qajeelchaa fi nama Waaqayyoon hin amanne cimaatti yoo si"ool ishee eege hoo? Bakka isaan kofoo kee qofa osoo hin taane, qaama kee guutuu, bara baraan itti bilcheessan.
  Haa ta'u malee, maaliif waanuma hin taane akkasiitti amanti? Haa ta"u malee, du"anii dagatamuutti galuun nama gaddisiisa, waan xiqqoo jiraadhee.
  Garuu yeroo funyoon morma ishee micciiramaa irra jiru cimee intalli sun jawwee tokko irratti dammaqxe. Ishee cinaattis niimfiin akka ergamaa bareedduu turte. Maargaritaan immoo samiin amma iyyuu akka jiru itti fakkaate. Jannata addaa akkasii gootota qajeelchitootaa fi namoota Waaqayyoon hin amanne.
  Garuu dhugaa dubbachuuf addunyaa falfalaa keessatti gaarii fi hamaan, fi rakkoon isaa ni jira. Daftee ciccitaa fi gubaa ishee irraa falfala fayyadamuun fayyite. Intalti immoo akkaadaamii Draagoon, kutaa isa quxisuu keessatti seente. Garuu dandeettii, dandeettii fi daftee barattuu turte.
  Akkasumas ogummaa falfalaa cimaa qabdi turte. Kanaaf, bifti ishee daa'imummaa ta'us, ergama addaa - waan saala cimaa ta'e baraaruuf gargaaru argachuuf Prinsi Oenomaus waliin deemte . Hundaafuu addunyaan dhiira hin qabne waldanda"uu fi fedhii kan hin qabnedha. Akkasumas saalqunnamtiin haqa qabeessa ta'e nuffisiisaa fi mijataa miti.
  Maargaariitaan osoo balali'aa jirtuu akkas jetteetti:
  - Yeroo tokko tokko akkan yaadutti, dhiironni ni deebi'u, sana booda maal? Intala xiqqoo eenyutu barbaachisa? Guddadhee nama guddaa taʼee baayʼeen hawwa!
  Oenomaus sagalee ofitti amanamummaa qabuun akkas jedhee deebiseef:
  - Sihrii dhiirotaaf jireenya deebisuu yoo danda"e, nama guddaa si gochuun ni danda"ama. Elfo fi nymphs fi dryads akka hin dulloomne qofa hin dagatinaa, kunis qabeenya uumamaa isaaniiti. Garuu dubartoonni namaa, lakki. Gara jaarsolii fokkisaa, jibbisiisoo fi hunchbacked ta'anitti akka hin jijjiiramneef falfala cimaa barbaachisa. Akkasumas jaartii fokkisaa ta'uun intala bareedduu ta'uu caalaa baay'ee hamaadha. Dhukkuboota dullumaa nama duulan utuu hin jedhiin. Lafa irratti falfala hamaa hin qabdu, dullumni hammam akka jibbisiisu fi jibbisiisoo akka ta"e ofuma keetiin argitee ta"a, keessumaa dubartootaaf.
  Maargaariitaan mataa ishee haala hamaadhaan raaste:
  - Lakkii jaartii ta"uu hin barbaadu! Mootittii dulloomtuu caalaa garba dargaggeettii ta'uu wayya!
  Mucaan mootichi qoosee akkas jedhee hubate:
  - Bara baraan dargaggeessa, bara baraan miila qullaa taata!
  Intalti kolfaa akkas jettee yaada kennite:
  - Waraana dura intala magaalaa ture. Leningrad keessatti miila qullaa deemuun haala kamiinuu safuu kan hin qabne siʼa taʼu, qilleensi achi jirus baayʼee hoʼaa hin turre. Kanaaf, ganda sana keessatti haala kamiinuu dhidhiita'uu kootti nan qaana'e . Yeroo dhuunfatame, yeroo saandaloonni ijoollee cicciramee fi kophee xiqqaa argachuun baay"ee rakkisaa ta"etti qofa waan akkanaa hojjechuu baradhe. Akkasumas beekta, guyyoota jalqabaa dhukkubsataa fi qorra, keessattuu yoo hin sochoone, garuu sana booda ni baratta, illee namatti tola. Kana malees, Yukireen keessatti ganni baayʼee hoʼaa fi lallaafaadha.
  Mucaan mootichi mataa isaa rukutee:
  - Eeyyee! Nan hubadha. Garuu eenyutu balali'aa jira ilaalaa!
  Dhugumatti , giiftiin tokko stupa warqee uffatte tokko fuuldura isaaniitti mul'atte. Lakki, Baba Yaga miti, garuu bareedina diimaa ajaa'ibaa, meeshaa miidhaginaa baay'ee ta'us. Ilkaan luqqisiitiinis ni ibsa. Akkasumas bakka fixaa, vaakiyuumii elektirikii guutummaatti ammayyaa ta'e qabdi. Eeyyee, kun seenaa nama bashannansiisudha.
  Ijoolleef dhungannaa afuuftee akkas jettee sirbite:
  Chanterelles, squirrels, .
  Jaam tokko tokko nan qusadha...
  Hundaafuu ijoollee dhiiraa fi ijoollee durbaa
  Hundaafuu ijoolleen dhiiraa fi ijoollee durbaa...
  Dhuguma, dhuguma, baay'een jaalladha!
  Maargaritaan deebii kennuudhaaf mataa ishee rukutee akkas jettee hubatte:
  - Eeyyee, kun ammayyummaadha. Stupa durii karaa haaraa ta'een!
  Biloondiin vaakiyuumii qulqulleessituu qabdu sun kana waan dhagaʼeef fakkaata, garagaltee mufannaa irraa kan kaʼe booʼe:
  - Yaadni stupaan dulloomeera jedhu eessaa argatte? Eeyyee, ati ofii keetii osoo Lafa kee irra turtee, duruu jaartii taata turte! And very ugly , yoo saanduqa du'aa keessa hin taane!
  Maargaariitaan hafuura baafachuudhaan tole jette:
  - Eeyyee, sirriidha! Tarii lafeen sun awwaala keessa ni yaa'a ture, ykn baay'ee fokkisaa taatee ilaaluun nama jibbisiisu ta'a.
  Oenomaus yaada kenneera:
  - Namoonni uumamtoota Waaqayyoon mulqaniidha. Waan elfoonni qaban irraa mulqamu - dargaggummaa bara baraa! Akkasumas saalqunnamtiin cimaan qeensa isaanii haaddachuu qaba. Ijoolleen dhiiraa baayyee nama dhukkubsa, namatti hin tolus jedhu!
  Biloondiin vaakiyuumii qulqulleessituu qabdu sun fudhatee raase. Bubbee halluu hedduu qabus gara ijoollee jawwee dargaggoota irra taa'anitti balali'e.
  Deebii kanaaf, jarreen sun jawwee isaanii irraa afuufan, bubbeenis duubatti balali'e, deebii kanaaf bifti ishee diimaa ta'e sun ulee ishee raase. Wanti hundis naanna'uu jalqabe.
  Bubbee akka waan madaa"ee jiruutti shubbisa geengoo ta"een naanna"uu jalqabe. Innis guddaa ture .
  Intalti kun akkas jetteetti:
  - Ati Baba Yaga miti - miila lafee, .
  Biloondiin qabbanaa'aan immoo walakkaa gammachuuti!
  Loltuun vaakiyuumii sana qabu sun aariidhaan akkas jedhee yaada kenne:
  Ijoolleen akka cufamuu tiraafikaa gowwaa dha
  Gara kiyyootti harkifamaa jirta...
  Qaruuraa keessa si fe'a, .
  Ibidda siif qabsiisa!
  Deebii kanaaf immoo kolfi gammachuu fi gammachuu akkasiitu jira. Kun dhuguma dubartiidha - qabbanaa'aa guddaa wajjin.
  Ijoolleen kun jawwee isaanii irratti naanna'anii gara Baba Yagaatti ol utaalan. Intalti kun boorsaa dugda ishee keessaa slingshot fudhattee cooed:
  - Fudhachuu barbaaddaa?
  Biloondiin kolfitee falfalaa qajeelchaa sana pulsar isheetiin rukutte. Isheenis jawwee ishee irraa of qusatte. Deebii isaaf immoo mallattoo fannoos qacceedhaan ni hojjeta, akkasumas akkamitti akka si rukutu .
  Akkasumas toora ibiddaa dargaggeessa Baba Yaga sana wal-xaxee ture. Kanaaf itti hidhamtee of argatte.
  Mucaan Oenomai jedhamu akkas jedhee hubateera:
  - Tole, amanuu ijoollee keessaa isa kam butte?
  Intalti paartii qabdu sun mataa ishee rukutte:
  - Sirrii! Funyaan qawwee fakkaatu akka qabdu ni beekna!
  Yaagaan bifaan diimaa taate, naanna'aa, gurraacha'ee:
  - Eeyyee, si fudhadhee...
  Osoo hin dubbatin bareedinni raafamee kiyyoo cabsuuf yaalte. Garuu gootittii qajeelchituu kun slingshot qaxxaamurtee humna falfalaa fi raajii Yagina irratti dhukaase. Akkamitti bifaan diimaan sun raafamuu fi jigsuu jalqabde. Intalti sunis akkas jettee sirbite:
  Yeroo rakkisaa keessatti kaka"umsa arganne, .
  Fedhiin sibiilaa caalaa akka jabaatu erga godhee booda...
  Addunyaa dha'icha jalaa baase - .
  Kabajamaa Jaalle Istaaliin!
  
  Fakkiiwwan hedduu ani safare keessatti , .
  Yuunivarsiitii dhuma hin qabne keessatti...
  Karaa sirrii nuuf bantee, .
  Tarii agarsiisaa ta'uu danda'a!
  
  Shookii fayyadameen ture
  Sihrii Solcenism irraa...
  Sagantaan isaa kunooti:
  Harqoon faashismii akka kufu!
  Mucaan elf akkas jedhee hubate:
  - Mul'ataan inni gurbaa qabbanaawaa ture, Istaaliin! Garuu inni, tarii, akkuma namoota lafarra jiran hundaatti, dulloomaa ture.
  Intalti kun fooyya'iinsa dargaggeessaa kana keessattis Baba Yaga irratti dhukaasuun akkas jettee chirped:
  Leeniin onnee koo keessa jiraata, .
  Akka gadda hin beekneef...
  Balballi hawaa baname - .
  Urjiileen nu gubbaa ni ibsan!
  Yaagaan bifti ishee diimaa ta'e akkas jettee kadhatte:
  - Gahaa! Na gadhiisaa, gaafadhu, waanuma fedhe nan godha!
  Maargaritaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  - Ijoollee booji'aman hiikaa! Sana booda tarii dhiifama siif goona. Isaan keessaa meeqa gara vaakiyuumii qulqulleessituu keessanitti xuuxxe?
  Biloondiin sun akkas jettee gungumaa:
  - Si gadhiisa! Sihrii fannoo natti hin darbatin qofa!
  Intalti garagalte. Toora abiddaa kan maadam faashinii qabdu waliin rafe. Isheenis naannoo ishee naanna'e . Maargaariitaan akkas jettee akeekkachiifteetti:
  - Ijoolleen hundi haa deeman, gowwoomsaa malee!
  Biloondiin kun kabajaan akkas jettee mirkaneesse:
  - Jecha koo nan kenna!
  Akkasumas vaakiyuumii qulqulleessituu qabsiise. Gaaddidduun ijoollee xixiqqoo keessaa utaaluu jalqaban. Translucent, akka hafuuraa. Maargaariitaan garuu ulee falfalaa ishee raaste, gaaddidduuwwan kun gara ijoollee dhiiraa fi ijoollee durbaatti jijjiiraman. Kanneen boodaa dachaa sadii caalaa turan. But all the same , Oenomai gammade:
  - Addunyaa kana irratti yoo xiqqaate walqunnamtiin saalaa cimaan ni jira. Namoonni keenyas hundi jechuun ni danda'ama du'aniiru!
  Maargaariitaan kolfa ifaa taʼeen yaada kennite:
  - Hin geenye! Waaqoliifis galatoomaa!
  Ijoollee dhiiraa keessaa tokko, miila qullaa, garuu uffata qananiin guutame, kan ciccirame ta'us, kaamisoolii uffatee, gara Oenomaia balali'ee of beeksise:
  - Viscount de Lafer! Wow, vaakiyuumii qulqulleessituu keessa ta'uun akkam nama jibbisiisa. Bitch kun akkasumas boottii koo gogaa jawwee dhugaa irraa hojjetame irraa harkifte.
  Maargaritaan kolfaa akkas jettee gungumaa:
  Kottu waan hatame gara Viscountitti deebisi !
  Yaagaan bifaan diimaa taate akkas jedhee gungume:
  - Hin danda'u!
  Oenomaus akkasumas ulee falfalaa isaa baasee, raasee, boo'e:
  - Maaliif immoo akkas ta'a?
  Falfalaan bareedduu sun gurgled :
  - Isaan gurgureera! Baayyee kabajamoo turan. Mootiin tokko walakkaa kiisha warqee isaaniif kaffale!
  Maargaritaan akkas jettee gungumaa:
  - Tole, adii ... Kanaafis boottii kee sirraa fudhanna. Akkasumas gogaa jawwee irraa, fi gogaa saree irraa illee kan hojjetamanidha.
  Blonde Yaga akkas jechuun yaada kenniteetti:
  - Gurbaa sanaaf baay'ee guddaa ta'u. Akkasumas falfalaan sadarkaa koo jiru miila qullaa mul'achuun qaanii ta'a.
  Maargaritaan kolfitee akkas jettee deebisteef:
  "Anis falfalaa dadhabaa miti, garuu yeroo hunda miila qullaa ta"a, addunyaa qorraa keessattillee." Ati immoo giiftii akkasii ti. Ani immoo guddina gurbaa sanaa nan sirreessa!
  Prinsi Oenomaus akkas jedhee boo'e:
  - Ijoollee hin buttanis kakadhaa. Ta'uu baannaan mana murtii Waaqolii isin geenya.
  Dargaggeessi Baaba Yaagaan akkas jedhee gungumaa:
  - Waan hamaa isaan hin hojjedhu. Bara baraan dargaggeessaa fi bareedaa ta"ee akkan turu kan na dandeessisu humna ijoollee qofa. Kanaaf, lubbuun jiru.
  Maargaariitaan akkas jettee cimsitee gungumte:
  - Karaa biraa itti haaromsitu ni argatta. Sirumayyuu yeroon barumsa si barsiisu amma.
  Intalti sunis falfala tokko gunguman. Akkasumas akkamitti quba miila qullaa ishee irraa fi fiixee ulee falfalaa ishee irraa anniisaa pulsar dhangala'aa akka gadhiiftu.
  Isaanis blonde sana rukutan. Akka tasaa ni siqxee guddinni isaas hir"ate. Amma fuuldura isaaniitti intala dheeraa osoo hin taane intala sodaattee umuriin ishee waggaa kudhanii hin caalle, kan jilba allaattii fi miila qullaa qabdu tokkotu turte. Isheenis akkas jettee xuxxuqxe:
  - Hin barbaachisu! Ani gaarii ta'a! Na hin dha'inaa!
  Maargaritaan boottii harka ishee keessaa qabdi turte. Isheenis harka ishee raasaa, isaanis gara mucaa miila qullaa Viscount isa ijoollee bilisa ba"an kaan waliin akka waan ulfaatina hin qabneetti qilleensa keessa deemaa tureetti yaa"an.
  Mucaan maatii kabajamaa keessaa tokko boottii isaa uffatee akkas jedhee sirbe:
  Naannoo gurbaa kanaa balaa hedduutu jira, .
  Yeroo tokko tokko addunyaan akka dhagaa qorraatti shimmers...
  Haa ta'u malee, mucaan keenya soofaa irraa ka'ee, .
  Qabsaa'aa kabajamaa waan ta'eef na amanaa!
  Intalti Yagaa tasgabbooftee gungumaa:
  - Na dha"uuf hin deemtuu?
  Maargaritaan cimsitee akkas jette:
  - Yoo aarii guddaa hin hojjenne ta"e, maaliif reebamuu qabda?
  Intalti bifaan diimaa taate sun ni qoonqa, imimmaan tokkos qoonqa ishee isa bifa pilaastikii qabu keessaa yaaʼe:
  "Amma mucaa dha, falfaltoonni biroos na hin kabaju!"
  Shamarran gadhiifaman keessaa tokko akkas jetteetti:
  - Nutis ijoolleedha, waa"ee kanaas hin boonnu!
  Ijoolleen dhiiraa fi shamarran ni kolfan.
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Beela'uu qabda! Tarii gadi buune achitti waa nyaachuu dandeenya ta'a?
  Ijoolleen sagalee dhageessisan. Viscount gadi ilaalee akkas jedhee yaada kenne:
  - Nu jalatti masaraan gigantichaa kan jiru yoo ta"u, inni Baba Yaga caalaa hin caalu. Kanaaf...
  Oenomaus akkas jedhee iyye:
  - Girrisaan immoo ijoollee booji'amaniis qaba. Isaan gargaaruu qabna.
  Maargaritaan kolfitee intala Yaagaaf yaada kennite:
  - Tarii ijoollee walitti qabnee gingilchaa jalaa oolchuu dandeenya ta'a? Hojii gaarii hojjedhu, akkaadaamii faayirii keessatti barachuuf fudhatama argatta. Achitti hojii gaarii hojjechuu ni baratta!
  Intalti falfalaa akkas jettee sirbite:
  Kan nama gargaaru
  Yeroo isaa qisaasessaa jira...
  Hojii gaarii - .
  Beekamaa ta'uu hin dandeessu!
  Maargaritaan mormteetti:
  Daraaraan daraaraa dadhaboo dha, .
  Osoo yeroo dheeraa dura cicciramee...
  Addunyaan naannoo sana jiru gara jabeessa taʼus, .
  Gaarii hojjechuu nan barbaada!
  
  Namootaaf waan gaarii hojjedhu
  Hojii gaarii hojjedhu...
  Akka daraaraattis ni daraaru, .
  Daraaraa bifa diimaa qabu ifa keessa!
  Mucaan mootiin sun sagalee cimaa taʼeen akkas jedhee hubate:
  waan gaarii hojjechuu fi hamaa qabsaa'uuf yaalta , akka sitti tolus nan amana!
  Intalti Yaagaan harka ishee walitti qabdee akkas jette:
  - Tole, nan yaala. Hundinuu wal fakkaata, karaan falfalaa hamaatti deebi'u hin jiru - kolfaa si ciniinu ! Akka faarii gaariitti irra deebi'ee nan leenji'a!
  Maargaritaan kolfaa akkas jettee sirbite:
  Addunyaa kana irratti sammuu kan qabu hundi, .
  Yeroo hunda hiriyyaa ta'uu qaba...
  Akka galma dhukaasaa keessatti akka hin taaneef - .
  Tapha sammuu hin taane!
  Mucaan mootiin sun akkas jedhee qoonqa.
  - Tole, mee gara gingilchaa gadi haa bunu!
  Tuutni ijoollee, guutummaatti jechuun ni danda"ama miila qullaa fi ciccitaa, haphii fi diimaa, garuu humnaa fi gammachuu guddaa qaban, samii keessaa fiigaa ba"an.
  Margarita fi Oenomai dragons irratti, Yaga intala taate ammoo mortar irratti gadi bu'an. Vaakuum qulqulleessituunis harka daa"immaniif baay"ee guddaa fakkaatus ishee bira hafe.
  Kuni garee lafa bu'edha. Masaraan guddaa gigantichaa kan masaraawwan mataa gurguddaa keessaa baʼan qabu wanti tokkollee hin jiru . Garuu seensa lafeen to'atama, dabalataan garee orcs guutuu.
  Ijoolleen lafa bu'aniiru. Lolaaf qophii turan. Intalti Yagaa kun buttooni vaakiyuumii qulqulleessituu dhiibdee saber, billaa, eeboo, dagger fi qawween maashinii tokko lama illee keessaa kufe. Ilaalcha burjaaja'aa ijoollee kanaa argitee akkas jettee ibsite:
  - Vacuum cleaner kootiin qabe. Fiixee caalaa baayyee gaariidha. Akkasumas walitti qabama meeshaa waraanaa guutuu of keessaa qaba.
  Maargaariitaan ulee falfalaa ishee fi miila qullaa ishee raastee, garuu ringii falfalaatiin faayamte, fi cooed:
  - Amma ani falfala meeshaa waraanaa keetiif humna addaa, dinqisiisaa kennu nan darbadha.
  Intalti falfalaa sunis akkana jette:
  - Abraa , kabra , codabra ! - Akkasumas ulee falfalaa fi ringii falfalaa ishee keessaa yaa'oonni anniisaa balali'an. Meeshaan waraanaa Baba Yaga ijoolleef kenne immoo ifuu jalqabe.
  Oenomai, akka loltuu muuxannoo guddaa qabuutti, qawwee maashinii gabaabaa fi salphaa taʼee fi cirracha haphii dhukaasu fudhate. Mucaan funyaan isaa dhangala'aa arraabee akkas jedhee sirbe:
  - Gaariin qawwee maashinii waliin ta'uu qaba, .
  Akka sibiilaa aarii guddaa qabuutti rukuttaa...
  Dhiigni sun akka bishaan kuufamaa hin yaa"in, .
  Jannatanis uumama cufa keessatti moote!
  Ijoolleen qawwee isaanii ol kaasanii sagalee tokkoon iyyan:
  Namni ajjeese haxxee fi gara jabeessa, .
  Ummanni dallaa irratti kaa'amee jira...
  Garuu nan amana, biqila keenya obomboleettii, .
  Garuu nan amana, yaa'a aduu - .
  Dukkana mana hidhaa balleessaa!
  Kanaaf gareen ijoollee tokko, meeshaa waraanaa falfalaa hidhatee, haleeluuf ariifate. Kofoo xixiqqoo qullaa ijoollee dhiiraa fi shamarran kana caalaa baay"ee ta"an ni balaqqeessa"an. Isaan bineensota hamaa hin sodaanne, haa ta'u malee raayyaan guutuun orcs furry, smelly , jibbisiisoo isaanitti dhiyaachaa ture .
  Oenomai, jawwee irratti balali'ee, qawwee maashinii irraa dhukaasa diina irratti bane. Qaama rifeensa qabu orkotaa kan bocame, achiis dinqiin tokko uumame: gara chokoleetii gurguddaa fi bunni dammaatti jijjiiraman.
  Maargaariitanis quba miila qullaa fi ringii falfalaa ishee irratti fayyadamtee diina rukutte . Akkasitti orkoonni billaa qaban, kanneen haleellaa jala dhufan, battaluma sanatti gara wantoota mi"aawaa gosa hundumaa , karameellaa chokoleetiidhaan haguugamee fi keessa isaa aannan simbirroo qabu dabalatee. Kun dhuguma mi'aawaa dha. Akkasumas cheesecakes, fi donuts sanyii abaaboo fi cinnamon waliin.
  Akkasumas uleen falfalaa intala paartii sanaa dalgaa fi wantoota ajaa"ibaa uuma.
  Kanaaf ijoolleen orks waliin lola seenan. Duraan dursee Viscount. Uffanni isaa, erga mucaan sun boottii isaa uffatee booda, akka waan haaraa ta"etti haaraa ta"e. Innis harka mirgaa isaatiin billaa qofa osoo hin taane, bitaa isaatiin billaa qabatee lolaa ture.
  Akkasumas tuqa billaa irraa kaasee jijjiiramni ajaa'ibaa ni raawwatame. Amma, bakka orkii, paayiin guddina dinqisiisaa taʼee fi zabiibii qabu tokko mulʼate. Akkasumas rukuttaa billaa irraas cheesecake chocolate cheesecake tokko mul'ate. Jarreen biroos lola keessa jiran.
  Shamarreen tokko biyya guddatte irraa kan dhufte fakkaata, miila qullaa marga irratti boqochiiftee qawwee maashinii irraa barreessite. Jijjiirama oduu durii gosa adda addaa maaltu uuma. Orkii keessaas soseejjiin guddaan guutame, achiis turkii saawuzii qabu tokkotu ba"e. Akkasumas nyaata mi"aawaa biroo maaltu hin mul"anne.
  Akkasumas cupcakes coconut urgooftuu kan tuqa blades irraa ka'e. Akkasumas ayiskiriimii guddaa illee.
  Intalti paartii kan taate Maargariitaan gammachuu lolaatiin sirbuu jalqabde;
  Nuti qajeelchitoota, ijoollee komunizimii, .
  Kan biyya guddisuu barbaadu...
  Hitler aarii isaaf deebii cimaa ni kenna, .
  Ni caccabsina, na amanaa seexana!
  
  Waaqayyo duratti kakannee, .
  Leeniin immoo onnee isaa dargaggoota ...
  Yaa, qajeelchitootaaf akka malee hin murteessiin, .
  Rabbiin hundumaa danda'u humna dabalataa isaaniif kenne!
  
  Miila qullaa fuulduraa deemne jarreen, .
  Qabsaa'uu barbaadan, biyya isaanii kunuunsuun...
  Ijoolleen dhiiraas shamarran qamadii qaban nuuf, .
  Amanamummaan keenyas hidhannoo cimaadha!
  
  Lolli naannoo Moskootti geggeeffame, .
  Taankiin gubachaa ture, asfaaltiin baala'aa ture...
  Koominizimii ni argina, nan amana, kennine, .
  Faashistii tokkos billaa bal'aatiin baasuu dandeessa!
  
  Na hin amaninaa ummanni Hitler waan hundumaa kan danda'u miti, .
  Yaadni Fuhrer"s kan jiraatu ta"us...
  Faashistoota immoo cimsinee rukunnee, .
  keenya guddaa irra haa deemnu !
  
  Diina Rus' hin sodaannu, .
  Dhaloota keenya USSR ni jaallanna...
  Ati lubbuu nama qoosaa qabu farda miti, .
  Mootummaa Waaqayyoof fakkeenya haa taanu!
  
  Hitler hin beeku, akka malee ni reebama, .
  Humni si'ool keessa isaatti boba'aa jiraatus...
  Akkasumas Krauts parasitic dhufaa jiru, .
  Kan nagaa ibiddaan guutu!
  
  Guddinni Raashiyaa taphachuun injifachuudha, .
  Kana duuba hojiin guddaan jiraatus...
  Injifannoon ni dhufa jedheen amana, Caamsaa lalisaa, 2019.
  Fuhrer immoo guutummaatti kaput ta'a!
  
  Kun amantii keenya, humna komunizimii, .
  USSR bara baraan haa badhaadhu ...
  Ni caccabsina, beekta, harqoota faashismii, .
  Raashiyaan akkasitti waraana taate!
  
  Stalingrad keessatti maatiin Fritz reebamanii, .
  Fiixee keenya cimaa ta'e addaan baasan...
  Kennaawwan qabbanaawaas kennine, .
  Abbaa irree sanaaf immoo niqilee kennan!
  
  Biyya koo, bareedduu Raashiyaa, .
  Isa keessatti, Arktiik keessatti, mukkeen abaaboo daraara...
  Svarog fi Stalin, beekta, Masiihii, .
  Nafxanyoonni qabsaa'ota Raashiyaa jalaa baqachaa jiru!
  
  Yuunivarsiitiin akkas bareedaadha, .
  Yeroo komunismiin isa gubbaa ibsu...
  Qormaatni immoo ijaaruuf ta'a, .
  Ol qofa balali'i malee sekondii tokko gadi hin balali'i!
  
  diimaa bosona ta'een Winter fudhanne , .
  Lafee dugdaa Eegdota Adii cabsanii...
  Diinonni Raashiyaa komunizimii ni reebamu, .
  Ammas waancaa laaqanaaf qabna!
  
  Istaaliin baay'ee cimsinee qabannee turre, .
  Shamarran miila qullaa qorra kamiyyuu keessatti...
  Nama jabaa taate, na amanaa, .
  Qajeelchituunis guddachuun farda taʼeera!
  
  Lakki Raashiyaan yoomiyyuu hin cabdu, .
  Hin duune Leeniin karaa agarsiisa ...
  Abidda calaqqisu hin sodaannu, .
  Raashiyaan immoo komunismii irraa garagaluu hin danda'an!
  
  
  Maqaa Haadha keenya Raashiyaatiin,
  Onnee walitti makuun faaya tokko haa goonu...
  Hurraa, shamarran sagalee guddaadhaan, .
  Abjuun guddaan ni dhugooma!
  
  Eeyyee, amantiin keenya yeroo hundumaa abbootii keenya waliin ta"uudha, .
  Yoo abbootii kee caaluu dandeesse immoo...
  Bara baraan gootummaan gaarii hojjenna, .
  Digdamii hin caalle fakkaachuu baatus!
  
  Na amanaa, Biyya Haadha keenya ni jaallanna, .
  Gammachuu bara baraan barbaanna...
  Luusifer, na amanaa, nu hin balleessu, .
  Ganni ni dhufa - qorri ni bada!
  
  Raashiyaa keessatti wanti hundi baayyee ajaa'ibsiisaa ta'ee ni daraara, .
  Akka waan rakkoon addunyaa irraa badeetti...
  Bara komunizimii ni dhufa jedheen amana, .
  Qabeenyi fi gammachuun bara baraan ni jiraata!
  
  Saayinsiin warra lola irratti ajjeefaman du'aa kaasa, .
  Namoonni bara baraan dargaggummaa ni qabaatu...
  Namni immoo akka Rabbii hundumaa danda'u, .
  Jallichi ni bada, nan beeka, bara baraatti!
  
  Gabaabumatti gammachuun nama uumama cufa keessa jiru hundaaf ni ibsa, .
  Ummanni addunyaa hundi akka maatii tokkoo...
  Ijoolleen samii irratti kolfuu fi taphachuu, .
  Sirba tokkoon na jaallatta!
  Kanaaf sirbite, ijoolleen immoo meeshaa falfalaatiin orkota gara waan hin baratamnetti mi"aawaa fi nyaata namaa hawwatutti jijjiiran. Garuu yeroo intalli falfalaa anniisaa vaakiyuumii qulqulleessituu irraa gadhiiftullee, koochoowwan qurxummii, nyaata cinaa fi sangaan qoorqoorroo mi'aawaa qabu mul'achuu jalqaban , garasitti orcs gara laafina hin qabne garagale. Baayyee bareedaas ture.
  Asitti ajajaan orc goblin, rukuttaa falfala gaarii jala waan dhufeef, gara keekii urgooftuu lalisaa, ruuzii, daraaraa boqqolloo kiriimii fi fuduraalee karameellaatiin uwwifameetti jijjiirame.
  Wantoonni mi"aawaa adda addaa hedduunis harka ijoollee qulqulluu keessatti meeshaa falfalaa dhalche.
  Garuu lafeenis orkoota booda lola sanatti seenan. Guddaa fi sodaachisaa. Akka mukaatti socho'an. Ijoolleen kun billaa fi sabreedhaan itti duulanii dagger darbatan. Akkasumas Oenomai jawwee irraa fi intalli miilaan deemtu qawwee maashinii dhoohe lafee irratti dhukaase.
  Maargaariitanis falfala fayyadamtee ilkaan ishee luqqisii fakkaatu agarsiifte. Dinqiiwwan qabatamaas hojjettee jirti. Akkasumas falfalaan ishee lafee gara koochoo wayinii warqee ayiskiriimii halluu adda addaa qabuu fi keekii baay"ee faayame guutameetti jijjiire.
  Akkasumas rukuttaa billaa gurbaa, Viscount de Lafer dabalatee, wantootni mi"aawaa fi nyaata nama hawwatan gosa hunduu ni ka"an. Urgaa akkasiis guutummaa masaraa sanaa keessatti babal"ate. Dinqii dinqii qofa.
  Lafee gurguddaa sana keessaa gaara guutuun keekii tokko bahe. Keekoonni kun immoo halluuwwan bokkaa kiriimii adda addaa irraa dhufan hundaan ni ibsu turan.
  Eeyyee, wantoota akkasii mi"aawaa, baay"ee fedhii namaa hawwatan asitti turan. Lafeen gurraacha sodaachisaa taʼe tokko tokko loolii guddaa guddaa taʼe.
  Ijoolleen beela"an immoo nyaata mi"aawaa sana yaaluun ofirraa ittisuu hin dandeenye. Maargaritaan gong afuuftee iyyite:
  Garaan diina keenya isa guddaadha, .
  Isaan, na amanaa, gocha hamaa keessa nu darbatu ...
  Gurbaan tokko yeroo paayii argu, .
  Garaa hatuuf fokkisaa dhiibamaa jira!
  
  Kanaaf daa'ima hin ariifatin
  Yeroon ni dhufa, ammas ni nyaatta...
  Yaa jaallatamaas Waaqayyo duratti cubbuu hin godhin, .
  Yoo kana hin taane gara firebrands tti jijjiiramtu!
  Oenomaus ijoollee kanaaf akkas jedhee ibseera:
  - Hanga gingilchaan nama nyaataa sun injifamutti nyaata nyaachuun balaa qaba. Jal'aan inni guddaan lafa kaa'amuu qaba!
  Sagaleen guddaan dhaga"amee, jalqaba irratti gaaddidduun guddaan tokko mul"ate, walakkaa dirree sanaa kan uwwise, keekii fi mi"a gosa hundaan kan guutame. Achiis gingilchaan gaanfa qabu sun ofii isaatii. Afaan qurxummii isparmii fi miila cirracha qabu qaba ture. Akkasumas baay"ee dheeraa waan ta"eef masaraa duraanuu guddaa masaraawwanii fi lafee qabu caalaa dheeraa dha.
  Ijoolleen sodaadhaan kan iyyan yoo ta'u, goonsaan nama nyaatu sun battaluma sanatti guddinaan guddate.
  Maargaritaan kolfaa akkas jette:
  - Hin sodaatinaa! Inni guddaa kan ta'u gaafa sodaattu qofa!
  Oenomaus aariidhaan akkas jedhee iyye:
  Ati gurbaa abshaala ta'uu dhiisuu dandeessa, garuu gowwaadha, mul'atas argineerra!
  Intalti falfalaa Yaga jedhamtu akkas jettee qoosti:
  - Kabajamaa, jaalallee ogre, .
  Mi'aawaa mi'aawaa barbaadduu...
  Yookaan falfala rukuttaa, .
  Ammas bilisaan ni argattu!
  Maargaritaan akkas jettee iyyitte:
  - Ijoollee, sagalee tokkoon iyyi: nuti isin hin sodaannu! Tole walitti haa dhufnu.
  sun sodaachisaa akkasii fuulduratti of walitti qabuun rakkisaa ture . Intalti, jilba ishee xixiqqoo geengoo ta'e, baqachuu eegalte. Viscount de Lafer inni caalaatti ija jabeessa taʼee fi ijoolleen dhiiraa tokko lama isaan duubatti deebisuu jalqaban. Jarreen sun sodaa irraa kan ka'e akka pale ta'an ifa ture. Achiis Maargaritaan, hamilee kennuudhaaf, sirba lolaa waraana irraa sirbite;
  Nuti shamarran biyya USSR, .
  Kan addunyaa guutuuf torch ta'e...
  Mee agarsiifnu, beekta, fakkeenya guddummaa, .
  Hojiin gootummaa sirbame kunooti!
  
  Shamarran alaabaa diimaa jalatti dhalatan , .
  Miila qullaa immoo qorra keessa fiigu...
  Ijoollee durbaa fi ilmaan dhiiraa Rus', .
  Yeroo tokko tokko misirroon gurbaa sanaaf ruuzii kenniti!
  
  Alaabaan diimaan uumama cufa irratti ni jiraata, .
  Akkasitti ifaa, akka abidda ibsaa...
  Hundaafuu beekta goota, swing qabna, .
  Banner keenyas akka diimaa ni calaqqisa!
  
  Hin amaninaa, faashistiin abaaramaa hin darbu, .
  Hafuurri Raashiyaa immoo yoomiyyuu hin badu...
  Injifannoon akkaawuntii dhuma hin qabne ni bana, .
  Nama kamiifuu nagaa fi nagaa haa jennu!
  
  Raashiyaan biyya ajaa'ibaati, .
  Komunismii ummatootaaf kennite...
  Bara baraan Waaqayyoon arjummaadhaan kan kenname , .
  Biyya Haadhaf, gammachuu fi bilisummaaf!
  
  Diinni Biyya Abbaa injifachuu hin danda'u, .
  Akkasumas hammam gara jabeessa fi haxxummaa qabaatus...
  Risaa keenya kan Raashiyaa hin mo'amne, .
  Loltuun Raashiyaa kun injifannoo isaaf baay'ee ulfina qaba!
  
  Biyya Sooviyeet bareedduu, .
  Shamarran isa keessa jiran bareedduu ta'uu isaaniitti ni boona...
  Dhalootaan bara baraan nuuf kenname, .
  Nuti miseensonni Komsomol immoo haqa haa taanu!
  
  Nuti qarqara magaalaa Moskootti qabsaa'aa jirra, .
  Blizzard, snowdrifts, fi shamarran miila qullaa...
  Biyya Abbaa keenya Seexanaaf hin kenninu,
  cirrachi keenyallee sirritti dhukaasa!
  
  Kanaaf aariidhaan shamarran wal loluuf fedhii guddaa qabu, .
  Akkasumas kofoo qullaa sanaan dho'iinsa -paakeejii darbatu ...
  Faashistii, qabbanaa'aa qofa fakkaata, .
  Dhugaa dubbachuuf, Qaayin hamaa qofa!
  
  Diinonni shamarran injifachuu hin danda'an, .
  Urjii akkasii jalatti dhalatan...
  Bineensi keenya inni hin mo'amne risaa dha, .
  Eenyutu Biyya Haadha haadha manaa godhate!
  
  Nuti shamarran Raashiyaa gaarii dha, .
  Dararaa fi qorra hin sodaannu...
  Nutis weerara tuuta hamaa ni ofirraa deebifna, na amanaa, .
  Diinni doosicha irraa ni maraata !
  
  Diina Moskoo irraa dhiibuu danda'aniiru, .
  Humna guddaadhaan kan guutame ta'us...
  Nuti shamarran akka malee of boonna, .
  Mormitoonni hundinuu awwaala isaanii keessa ni badu!
  
  Hin amaninaa, diinni Rus" injifachuu hin danda"u,
  Naayitiin hundi daappii irraa waan dhufuuf...
  Adamsichi gara taphaatti jijjiiramee jira fakkaata, .
  Mormituunis ammallee daa'ima qofa!
  
  Garuu hafuurri Raashiyaa, guddaa, hafuura amanaa, .
  Beektaa humnoonni dhokataan keessa jiru ...
  Diinni guutummaatti ni caccabsa, .
  Hundaafuu, naayitoonni lola irratti hin mo'aman!
  
  Shakkii keessan cinaatti gataa shamarran , .
  Nuti jajjaboodha, beekta, addunyaa kanarraa...
  Tuuta Seexanaa gara ibiddaatti haa darbannu, .
  Mormitoota hunda mana fincaanii keessatti haa jiisnu !
  
  Waraanni qulqulluun ni xumurama
  Nagaan fi ganama pilaaneetii kana irratti ni dhufa...
  Isheen bara baraan aduu wajjin jirti, beekta, kenname, .
  Ganni bara baraan haa boba'u!
  
  Akkasumas komunismii ulfina bara baraa, .
  Leeniin fi Istaaliin guddichi immoo nu waliin jiru...
  Sinimaa dhiigaan guutame keessatti amma qofa faashismiin, .
  Fedhiin keenyas, na amanaa, sibiilaa caalaa cimaadha!
  
  Raashiyaan koo jaarraa hedduuf bulchiti, .
  Akkasumas guutummaa uumama cufaatiif gammachuu kenne...
  Jabina fiigicha sibiilaa si barbaachisa, .
  Akkasumas ija jabina, garuu karaa madaalawaa ta'een!
  Jalqaba irratti Maargaariitaan qofti sirbite, garuu booda Enomayi, intalli Yaaga, Viscount de Lafer fi ijoolleen biroo sirba kana fudhatan. Kun immoo duraanuu waldaa faarfannaa cimaa, sagalee guutuu qabu, kan wanti hundi irraa raafame ture. Akkasumas, gingilchaan guddaan dhugaa taʼe sun guddinni isaa hirʼachuu jalqabe. Kana booda akkas qabbanaa'aa fi sodaachisaa hin fakkaatu ture. Gaanfiin isaas xiqqeessee, cirrachi isaas xiqqaachaa dhufe. Ajaa'iba...
  Intalti Yaga kolfaa sirbite:
  Tole, gaarii, itti boonuu dandeessu -
  Torban tokko hin sodaatan!
  Ijoolleen miila qullaa isaanii rukutuudhaan sagalee tokkoon iyyan:
  Si hin sodaannu ogre, .
  Miila daa'imaa jalatti ni dhiitamta...
  Umuriin keenya waraana gahaa ta'uu baannus, .
  Yaga jala turre !
  Isaan kun ijoolleedha, lubbuunis ta"e fuulaan akkas bareedduudha. Akka gurguddaattis wal lolu. Amma garuu giganti nama nyaataa safuudhaan xumuramuu qaba. Ijoolleenis shubbisuu jalqaban.
  Intalti Yaga jedhamtus vaakiyuumii sana fudhattee gara goonfoo sanatti akeektee, waan tokko gungumaa jalqabde.
  Ijoollee dhiiraa keessaa tokko lollipop guddaa bifa cockerel , kan gara lafeetti jijjiirame arraabe, intalli sunis ayiskiriimii tokko fudhatte.
  Ijoolleen kun gurguddaa kana doorsisan:
  - Sirrattis ni mudata!
  Innis jecha jechaatti ni raafame. Innis daran xiqqaate. Akkasumas, koochoowwan warqee kan ayiskiriimii halluu bokkaa hunda qabu caalaatti ifaafi bareedduu taʼe ibsuu jalqabe.
  Gootittiin qajeelchituu Maargaariitaan ammas aariidhaan kan sirbite sirba jaalala biyyaa waraana sana keessaa baʼe siʼa taʼu, ijoolleen hafan immoo:
  Osoon taphadhu Komsomol tti makame, .
  Intala abjuu bareedaa...
  Addunyaan bara baraa Caamsaa, 2019 ta'a jedheen yaade.
  Guyyaan hundinuu dhaloota birraati!
  
  Garuu sababa tokkoon hin milkoofne, .
  Haala kamiinuu, jaalalaan qabamuu hin danda"u ...
  Tole natti himaa yaa jarana araara kootiin, .
  Jireenyi oar baayyee cimaadha!
  
  Akka tasaa waraanni akka tasaa ni qilleensa"e, .
  Obomboleettiin du'aa immoo ariifate...
  Shamarran koos qaama cimaa qabu, .
  Yeroo tokkotti haleellaa jala of galchuu dandeessa!
  
  Na amanaa abdii kutachuu hin barbaadu, .
  Biyya Abbaaf hanga dhumaatti qabsaa'aa...
  Boombii dugda cimaa keessa boombii baannee deemna, .
  Istaaliin onnee keessatti abbaa isaa bakka buuse!
  
  Loltoota gurguddoo Raashiyaa.
  Nagaa fi sirna eeguu dandeenya...
  Urjiileen samii velveeti bishaan obaase, .
  Adamsaan immoo gara taphaatti jijjiirame!
  
  Ani intala miila qullaa nan lola
  Qorumsaa fi jaalalaan kan guutame ...
  Jannata kana keessa bakki akka jiraatu nan beeka, .
  Dhiiga irratti gammachuu ijaaruu hin dandeessu!
  
  Loltoota gurguddoo Biyya Abbaa, .
  Naannoo Moskootti cimsinee ni qabsoofna...
  Achiis abjuun komunizimii jalatti, .
  Seexana waliin lafa jalaa irratti!
  
  Jajjaboo Raashiyaa, .
  Hanga dhumaatti amanamummaadhaan akka lolan...
  Qawwee maashiniitiin dhukaasaa jiru, .
  Yoo gonfoo warqee si barbaachise!
  
  Rasaasni illee nu dhaabuu hin danda'u
  Yesus Waaqayyo guddaan du'aa ka'eera...
  Barri jawwee saamtuu darbeera, .
  Samii irraa daran ifa ta'e!
  
  Si jaalladha, kabajamtuu Laada, .
  Waaqayyo inni ol aanaan Svarog ulfina keessatti ni ta'a ...
  Raashiyaaf falmuu qabna, .
  Waaqayyo Adii hundarra gaariin nu waliin jira!
  
  Raashiyaa hin jilbeenfatinaa, .
  Foon keenya na amanaa, to'atamuun hin danda'amu...
  Istaalinii fi Leeniin guddichi nu waliin jiru, .
  Qormaata kanallee darbuu qabda!
  
  Dhukkubbiin Biyya Abbaas garaa keenya keessa jira, .
  Guddina ishee ni amanna...
  Dafnee balbala hawaa bana, .
  Jireenya baayyee mi'aawaa ta'a!
  
  Miila qullaa shamarran bareedduudha , .
  Akkasitti saffisaan fiigna qorra keessaa...
  Vodka hadhaawaa kun nu hin barbaachisu, .
  Kiruubichi baallee isaa diriirsa!
  
  Nuti shamarran Biyya Abbaaf ni dhaabbanna, .
  Krauts hamaa immoo ni deebisna, lakki, .
  Qaayin Si'oolii ni bada, .
  Akkasumas akkam jirtu Kiristoos Fayyisaa!
  
  Bara ni jiraata - kana caalu ta"uu hin danda"u, .
  Warri du'an bara baraan ni ka'u...
  Yuunivarsiitiin jannata dhugaa taʼa, .
  Abjuun nama hundaa ni dhugooma!
  Maargaariitaan xiqqoo gaddi itti dhaga'ame - reefuu umriin ishee waggaa dhibbaa ol ta'eera, ammallee intaladha. Tarii immoo bara baraan daa'ima ta'ee hafa ta'a.
  Ijoolleen hafan garuu sirba kanaan gammadanii gammadaniiru.
  Akkasumas, guddichi nama nyaataa sodaachisaan sun dheerinni isaa daran xiqqaate, akkasumas bineensa hamaa caalaa goblin sodaate fakkaata.
  Ayskiriimii fi keekii ciccitoonni itti balali'an. Ijoolleen kolfaa arraba isaanii baafatan. Kun baayyee nama kofalchiisa fakkaata ture. Jarreen gammachuu qabanis fuula tolchuu itti fufan.
  Intalti Yaga funyaan ishee rukutee akkas jettee qooste:
  Ijoolleen kolfuu qabu
  Ijoolleen kolfuu qabu - .
  Gootonni immoo akkam jiraatu!
  Gootonni immoo akkam jiraatu!
  Akkasumas Baba Yaga vaakiyuumii qulqulleessituu sana orcs fi goblins biroo kanneen masaraa keessaa utaalanii ba'anitti akeeke. Enomayii fi intalli sunis qawwee maashiniitiin itti dhukaasuu jalqaban. Isaanis waan guddaa hojjetan . Ammas koochoowwan ayiskiriimii ifaa, roola zabiibii, keekii kiriimii, firii boqqolloo, karameellaa suufii fi kkf qaban turan . Wanti hundinuu baay'ee gaarii kan urgaa'ee fi garmalee nyaata kan nama hawwatu fakkaata ture.
  Ijoolleen waraanaas kolfaa ilkaan isaanii qara fi adii, akka ilmoo lukkuu agarsiisan.
  Gochi kun akkam ajaa'ibaa fi adda fakkaata ture.
  Maargaritaan immoo orkii fi lafee balaqqeessaan rukutte , jijjiirama ajaa'ibaa isaanii itti fufte.
  Sana booda, intalli qajeelchituu ammas sirba jaalala biyyaa fi ol aanaa kan sirbite siʼa taʼu, ijoolleen hafan sirba ishee kan nama gammachiisu fi gammachiisaa taʼe fudhatan:
  Seexanni nu hin injifatu
  Biyya koo, addunyaa kanarraa hunda caalaa bareedduu, .
  Biyya bareedduun beekamti...
  Ga'eessonni fi daa'imman itti gammadu!
  
  Liloonni gammoojjii akka dinqisiifatanii itti haa daraaru, .
  Kiruubelonni immoo faarfannaa gaarii taphatu...
  Fuhrer ni kaput, .
  Raashiyaan lola irratti hin mo'amne!
  
  Miseensonni Komsomol miila qullaa fiigu, .
  Kofoo qullaa isaaniitiin qorra dhidhiitu...
  Hitler ati qabbanaa'aa qofa fakkaatta
  Taankii qabadheen si fiiga!
  
  Nafxanyaa injifachuu dandeenyaa?
  Akkuma yeroo hundumaa miila qullaa jirra shamarran...
  Naayitiin keenya inni baay'ee sodaachisaa ta'e risaa dha, .
  Nama hunda qawwee maashiniitiin ni ajjeesa!
  
  Lakki nuti shamarran duruu baayyee qabbanaa'aa jirra, .
  Kakuu jecha jechaatti diina hunda addaan ciccirna...
  Cirrachi keenya, ilkaan keenya, fiigicha keenya...
  Jannata dinqisiisaa keessatti iddoo ni ijaarra!
  
  Koominizimii qabbanaa'aan ni jiraata jedheen amana, .
  Biyyi gorsaa, na amanaa, keessatti daraaraa jirti...
  Naazizimiin gaddisiisaa ta'es ni bada, .
  Hojiin kee akka ulfina argatu nan amana!
  
  Naannichi akka malee ni daraara jedheen amana, .
  Injifannoo irraa gara injifannootti deebi'aa jirra...
  Nikolai Jaappaanota injifate, .
  Samuraayiin hammeenyaaf deebii ni kenna!
  
  Akka garagalfamnu of hin hayyamnu, .
  Diina keenya rukuttaa tokkoon haa caccabsinu...
  Adamsaan gara taphaatti haa jijjiiramu, .
  Wehrmacht kan caccabne homaa miti!
  
  
  Na amanaa abdii kutuun nuuf salphaa miti, .
  Lammiileen Raashiyaa yeroo hunda akkamitti akka lolan beeku...
  sibiilaan qaranne , .
  Fuhrer fakkii qoosaa ta'a!
  
  Biyyi koo akkana, .
  Akkoordiyoon Raashiyaa isa keessatti taphata...
  Saboonni hundi maatii michuu, .
  Abeel injifata malee Qaayin miti!
  
  Yeroo dhiyootti USSR ulfina argatti , .
  Diinni keenya gara jabeessa fi gantuu ta'us...
  Gootummaaf fakkeenya ni taana, .
  Hafuurri Raashiyaa lola irratti ni ulfina!
  Gaalee isa dhumaa irratti, intalli qajeelchituu sun balaqqeessa ulee falfalaa ishee irraa, fi pulsars quba miila ishee qullaa irraa ringii fi dhagaa falfalaa qabu fudhattee gadhiiste. Dhumarratti gurguddaa akka ilbiisota xiqqaate sana haguugan. Inni sun guutummaatti ifa ibiddaa sanaan haguugamee ture. Sana booda ammas ni balaqqeessa'e. Orkii fi lafeen dhumarratti gara nyaata mi'aawaa ajaa'ibaa gosa hundaatti jijjiiramaniiru. Kanaaf mi'aawaa fi fooliin isaa jijjiirame, gosa ham adda addaa, qurxummii fi geese guutame irraa kaasee hanga keekii, paastaa, karameellaa fi ayiskiriimii koochootti.
  Ijoolleen gammadanii oliif gadi utaalan. Baayyee gammadanii fi gammadoo fakkaatanii turan.
  Asitti bakka nama nama nyaatu isa sodaachisaa fi cimaa taʼe sanaatti ifni sun ni bade. Mucaan qalla'aa rifeensa diimaa qabu tokko uffata gabaabaa uffatee, gara waggaa torbaa ta'e tokko mul'ate. Mucaa akkasii miidhaa hin qabnee fi mi'aawaa ta'e osoo hin taane bineensa sodaachisaa. Ija isaa jaamsee iyye:
  - Na hin rukutin!
  Maargaritaan akkas jettee iyyitte:
  - Hin sodaatin! Si hin tuqnu. Amma jireenya kee jalqabarraa eegaltee mana barumsaa galuu dandeessa!
  Mucaa fi nama nama nyaatu duraanii kun akkas jedhanii gunguman:
  Jireenyi mana barumsaa kun akkamii?
  Qormaanni guyyaa guyyaan eessa jira ...
  Dabalata, qoqqoodinsa, .
  Gabatee baay'isuu!
  Masaraan nama guddaa nama nyaatu kanaa ija keenya duratti jijjiirame. Mataa utuu hin taʼin, daraaraan bareedina ajaaʼibsiisaa taʼe, golee irratti daraare. Goleewwan ofii isaaniis warqeen ni ibsu turan. Wanti hundinuu immoo akka malee dinqisiisaa, ibsaa, kan nama hawwatu ta"e, dallaan masaraa sanaa daraaraadhaan uwwifame. Akkasumas dhiiga utuu hin taane burqaawwan sululawwan diyaamandii wajjin yaa"uu jalqaban, duumessis ni faca"ee, aduun afur al tokkotti ifu.
  Ijoolleen bilisa bahan immoo kolfa gammachuutiin masaraa keessaa fiiguu jalqaban. Qaama dhabanii, ciccitaa, miila qullaa, kanas ta"e sana gammadoo turan.
  Ijoolleen dhiiraa fi shamarran nyaata mi"aawaa sana irratti kan dha"an si"a ta"u, barmeelonni kokteelii fi juice marga jalaa mul"atan .
  Intalti Yaga jedhamtu kun mortar irratti balali'ee gara nama duraan nama nama nyaatu sanaatti ol baatee gurbaa sanaaf ayiskiriimii kennite. Innis liqimsee kolfa cabsee:
  - Mi'aawaa!
  Innis sodaadhaan itti dabaluudhaan:
  - Dhiifama naaf godhaa ijoollee! Si nyaadheen qaana'a. Kun akkam jibbisiisaadha!
  Ijoolleen baay'achaa dhufan. Kanneen duraan nama nama nyaatu nyaate dabalatee . Mucaan miidhaa hin qabne sun ija isaa rukutee sirbe illee;
  Tole, dinqii mitii, oduu durii mitii, .
  Wanti hundinuu akkas ta'eera, na amanaa, ajaa'iba!
  Lakkii waan gaarii nuuf hojjechuu wayya - .
  Hammeenyi immoo gara yeroo hin qabnetti ni bada!
  Eeyyee , injifannoo ture. Dhugaadha, ijoollee dhiiraa keessaa tokko, qaama baay"ee maashaa qabuu fi uffata gabaabaa uffatee, fuula calaqqisu ilaalee iyye:
  - Dheerinni gootummaa koo eessa dhaqe?
  Oenomaus akkas jedhee gaafate:
  - Ati immoo eenyu?
  Mucaan maashaalee baay'ee ibsaman qabu akkas jedhee deebiseef:
  - Nikitich.
  Fuulli daa'imaa isaa dukkanaa'ee, gungumaa;
  - Goota guddaa ture, amma immoo mucaa miila qullaa uffata gabaabaa uffate qofa, kan akkasitti na barbaada.
  Namni nama nyaatu duraanii kun akkas jedhee dubbate:
  - Waliin mana barumsaa haa deemnu!
  Dobrynya aariidhaan boo'ee, miila isaa isa qullaa gurbaa ta'e akka malee rukutee dhagaan sun gargar ba'e:
  - Tole, mana barumsaa wajjin gara si'oolitti! Ani waanan dadhabe natti fakkaate !
  Maargaritaan hafuura baafachaa akkas jettee deebisteef:
  - Naaf gala!
  Mucaan Dobrynya akkas jedhee boo'e:
  - Maal hubatte! Amma haati manaa koo na dhiifti! Mucaa akkanaa sniveling eenyutu na barbaachisa !
  Oenomaus kolfaa akkas jedhee deebiseef:
  - Jireenya keessatti wanti guddaan lubbuudha. Guddinni dhimma hin qabu!
  Dobrynya akkas jechuun mormaniiru:
  - Lakki! Ati haadha manaa koo hin beektu. Yeroo tokko kofoo ishee baay"ee waan sochoofteef ilkaan saamtuu halkanii sanaa rukutte! Isheen cimtuudha, gurbaa rifeensa hin qabne maaliif ishee barbaachisa ! - Mucaan sunis ammas miila qullaa, kan daa"immanii, garuu cimaan, akka qaccee rukutee, dhagaan cilee sun ciccitaa xixiqqoo ta"ee akka caccabu godhe. Goonni dargaggeessi sunis iyye. - Yeroo dhiyootti nama guddaa na taasisi!
  Oenomaus hafuura baafachaa akkas jedhee deebiseef:
  - Kan nama dhibu kana gochuu hin dandeenyu mitiiree?
  Maargaritaan akkas jettee deebisteef:
  - Ammaaf dhugaadha, hin dandeenyu, garuu kaayyoo guddaa tokkoof nu waliin imala yoo deemte, tarii waan tokko baasna!
  Mucaan Dobrynya sodaachisaa ta'ee akkas jedhee gaafate:
  - Kaayyoon keessan maali?
  Oenomaus ofitti amanamummaadhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Saala cimaa madaallii yuunivarsiitii irratti du'a irraa oolchuuf. Yuunivarsiitii keenya keessa dha'ichi jira, isinis bira ga'uu danda'a!
  Maargaritaan walii galteef mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee Dobrynya, nu waliin ta'aa. Ammas humna gootummaa kee qabda, baay'ee nu fayyadta!
  Mucaan titan, bifaan Oenomai caalaa umuriin isaa ykn dheeraa ta'uu baatus, gurbaa gara waggaa kudha lamaa , garuu humna qaamaa guddaa qaba ture. Kanaaf quba qullaa isaatiin dhagaa cilee sana micciiree jecha jechaatti fudhatee caccabsee, sana booda kolfaa yaada kenne:
  - Ammas tole! Tole si waliin deema. Hanga guddadhutti gara haadha manaa kootti deebi'uun na sodaachisa !
  Maargaritaan kolfa akka sheekkoo fakkaatuun akkas jettee deebisteef:
  - Murtee baayyee ogummaa qabu!
  Quba miila ishee qullaa ta'es cuqaaste. Daa'imni jawwee sadaffaan jaallatamaa ta'e tokko mul'ate.
  Intalti kun akkas jettee ibsiteetti:
  - Akka kadhataa boorsaa qabattee deemuu hin qabdu!
  . BOQONNAA Lakk.8.
  Doominikaan yeroo ce'umsaa fi qormaata darbuu baayyee dadhabdeetti. Kanaaf, shamarran ishee babbareedoo taʼan mana dhiqannaa fi shawaariin warqee taʼeen dhiqamaniiru. Achiis siree lallaafaa fi ho'aa kutaa addaa fi qananiin barattoota filatamoo fi barattoota dubartootaaf qophaa'e keessa ishee kaa'an. Doominikaan abjuu ajaa'ibaa keessa kufte, hawwiin ishee inni dhumaa Prinsi Oenomaus , kan isheen mararfannaa fi mararfannaa guddaa itti dhaga'ame waliin ta'uu ture .
  Akkuma waaqa Morpheus jedhamuun hammatamteen isheen
  Doominikaan akka tasaa qilleensi fuula ishee keessa akka bubbisu itti dhagaʼamee, dugda ishee lilmoo fi citaa taʼe irra teesse. Duumessi immoo naannoo sanatti ni balaqqeessa.
  Intalti immoo garagaltee gurbaa bareedaa fi maashaa qabu tokko argite, battaluma sanatti adda baate. Eeyyee, dargaggeessa garba taʼe, Prinsi Oenomaus ture. Amma immoo jawwee xiqqaa mataa sadii qabu yaabbatee jira. Intalti tokko gara mirga isaa balali'aa jirti. Akkasumas baayyee bareedduu fi mi"ooftuu, rifeensa warqee- diimaa qabdi. Isheen Oenomaus caalaa umuriin ishee hin caalu. Gama bitaatiin immoo gurbaa tokkotu jira. Akkasumas rifeensa diimaa , bareedaa fi baay'ee maashaa kan qabu, fuula ibsituu kan qabu. Gareen ijoollee akkasii boorsaa dugdaafi meeshaa waraanaa qaban. Intalti kunis quba miilaa fi harka ishee irrattis ringii qabdi.
  Jawween sun ulfaatina dabalataa itti dhagaʼamee akka hin kufneef baallee isaa yeroo baayʼee raasuu jalqabe.
  Intalti Maargaariitaan ulee falfalaa ishee raastee akkas jettee boosse:
  - Ati eenyu? Eessaa dhufe?
  Oenomaus garuu Doominiikaa beekee sagalee ofitti amanamummaadhaan akkas jedhe:
  - Kun pilaaneetii lafaa irraa kan filatamedha. Saala cimaa uumama keenya keessatti argamu baraaruu qabdi jedha raajii.
  Intalti Maargaariitaan sun akkas jettee qooste:
  - Pilaaneetii Lafaa irraa? Waraana Sabboonummaa Guddaa isin mudattee?
  Doominikaan ofitti amanamummaadhaan mirkaneessiteetti:
  - Eeyyee, ture!
  Gootittiin qajeelchituu kun akkas jettee akkas jettee gaafatte.
  - Yoom immoo darbe?
  Intalti rukutamte, ofitti amanamummaa gadi hin taane, akkas jettee deebisteef:
  - June digdamii lammaffaa irraa eegalee hanga Caamsaa sagal afurtamii shanitti, tole, beekamaadha, injifanneerra!
  Maargaritaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Akka injifanne nan beeka! Ta'uu baannaan isin waliin hin dubbannu turre. Kanaafuu nuti lammii biyya keenyaa, yeroon faffaca'uu qofa jechuudha. Nama pilaaneetii dhaloota keetii, kana caalaas biyya kee irraa dhufe waliin wal arguun akkam nama gammachiisa!
  Doominikaan hafuura baafachaa akkas jettee deebisteef:
  - Yeroo Waraanni Sabboonummaa Guddaan xumuramu akaakayyuun koo ammallee hin dhalanne. Kun nuuf seenaa dheeraadha!
  Maargaariitanis hafuura baafachaa yaada kenniteetti:
  - Xumura isaas arguuf hin jiraanne. Guraandhala '44 keessa fannifame. Garuu injifannoo keenyatti amane. Kiyeev duraanuu bilisa baatee waan turteef, Istaaliingraadii fi Kursk Bulge ni dhageessisan. Umuriin kudha lama qofa , osoo Komsomol hin makamiin du'uun akkam nama gaddisiisa.
  Doominikaan ni ajaa'ibsiifatte:
  - Yoo yeroo dheeraa dura duute, ammas maaliif intala?
  Maargaariitaan harka ishee ol qabdee:
  - Ani akkas hin beeku. Erga du'ee waggaa dhibbatti siqu darbeera, anis daa'ima ta'ee hafeera. Garuu wanti dabalataas jira: tasuma hin dulloomu, ilkaan koos guutinsa tokkollee hin qabu!
  Doominiik qoosuudhaan akkas jedhee hubate:
  - Eeyyee, dullumni baay'ee hamaadha, salphaatti jibbisiisaadha!
  Taattuu fiilmii bareedduun kun immoo sirbuu eegalte;
  Dhalli namaa gadda guddaa keessa jira,
  Tarii namni hundi waa'ee isaa yaada!
  Galaana kana irratti imimmaan dhangala'e, .
  Sodaan namaa ibiddaan guba!
  
  Waggoonni waggaa waggaadhaan karavaana keessatti sardaman, .
  Adaadaan henna morma ishee irratti dhiqatti!
  Qaamni intalattii qalla"aa ta"es wanti tokko ta"e , .
  Qaruuraa eessaa akka dhufu naaf hin galle!
  
  Gonfoon uumamaa maaliif ifa?
  Uumaan maashinii akka tasaa goguu qaba!
  Kan humna qilleensaa gaariitti fayyadame, .
  Hammeenya dulloomuu dandamachuu hin danda"u !
  
  Bareedinni tokko nama ' freak' ta'a
  Gootni immoo ija keenya duratti gogaa jira!
  Haalli qilleensaa fokkisaa kamiyyuu amma, .
  Halkan immoo sodaa bosonaatiin na dhiphisa!
  
  Garuu fayyinni akka hin jirre hin amanu, .
  Namni Waaqayyoo wajjin falmuu danda'a!
  Maatiin michuu ta"e bara baraa akka ta"uuf, .
  Daandiin salphaatti fi cirrachaan akka ol ba'uuf!
  
  Dubartoonni dullooman kana booda qinxirii hin qabaatan, .
  Dulluma qaanii duubatti deebi'u haa goonu!
  Namni immoo ilma humna guddaa guddinaa, .
  Ija ifaan fiixee jireenyaa ilaala!
  
  Bareedinni dhuma hin qabnes ni jiraata
  Guyyoonni akka laga guutuu yaa'utti ni yaa'a!
  Gaarummaan namaa ni mul'ata
  Hundaafuu qalbiin qulqulluu fi kabajamaa ta'a!
  
  Amani, gammachuun haaraan ni dhufa, .
  Waggoota darbaa deemuun ogummaan ni dabala!
  Hundaafuu, bubbeen qaama dargaggeessa keessa hin qubatu, .
  Akka mucaa mana barumsaa waggaa shan barachuuf hawwii guddaa qabuutti!
  
  Mallattoon ol'aanaadha, kottaa, barbaadi, .
  Yoo xiqqaate yeroo dhibba qormaata irra deebitee fudhatta!
  Akkasumas keekii Faasikaa damma waliin nyaachuu dandeessu , .
  Tole amma intala dulloomtuu ta'i!
  Dominikaan akkam bareedduu sirbite, prima donna dhugaa. Sirboonni ishees qaama guutuu fi iridescent, akka trill nightingale turan.
  Enomayi waliigaltee isaaf mataa isaa rukute:
  falmuu hin dandeessu !
  Mucaan Dobrynya akkas jechuun yaada kenneera:
  - Dullumni hamaadha. Garuu ofii kootii fi haadha manaa kootiif abaaboo dargaggummaa argadhe . Xiqqoo yoo nyaatte hin dulloomtu, gara daa"imaattis hin jijjiiramtu. Achiis falfalaan gowwaan tokko abaaboo akkasii ofitti gorge . Dubartii dulloomtuu turte, garuu dhumarratti qodaa irratti dhufte. Kanaafuu waan hundumaa keessatti madaallii beekuu qabda, akkasumas umriin hundi jaalalaaf akka bitamu yaadadhu.
  Enomayi akka tasaa akkas jedhee hubate:
  - Jawween koo hafuura baafachaa jira! Keessattuu Doominikaan daa"ima osoo hin taane, intala baay"ee guddaa fi maashaa qabdu waan taateef nama lama baatuun itti ulfaata. Balaliisaa haaraa ishee barbaachisa!
  Maargaritaan quba miila ishee qullaa cuqaasaa ofitti amanamummaadhaan akkas jette:
  - Balali'aan ni jiraata!
  Jawween xiqqaan mataa sadii qabu tokko jalqaba qilleensa keessa mul'ate. Garuu intalli paartii qabdu sun raayyaa humna itti ergitee, jawween kun guddachuu jalqabe.
  Doominikaan ni ajaa'ibsiifatte:
  - Kun gochaan falfala. Jawween yeroo kaafaman yeroon argu kun yeroo jalqabaati.
  Maargaritaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Jawween nama miti, guddisuun salphaadha!
  Bineensichi guddina jawwee sadan kaan caalaa xiqqoo guddate. Akkasumas quba kan biraa, yeroo kana harka, fi Doominikaan kooraa mijataa keessa of argatte!
  Intalti qajeelchituu kun mataa ishee rukutte:
  - Hammam salphaa akka ta'e argita! Amma ati jawwee mataa keetii qabda. Kanatti gammadaa!
  Intalti rukutamte kun qoosaadhaan yaada kennite:
  - Kun, beekamaadha, guddaa dha , garuu gammachuudhaan dallaa ol ba"uun bu"aa maalii qaba?
  Maargaritaan kolfitee akkas jettee deebisteef:
  - Jawwee mataa keetii hin abjoonnee?
  Doominikaan dhugaadhaan akkas jettee gungumaa turte:
  - Helikooptara mataa kootii abjoodhe. Garuu yeroo maallaqa isaaf argattu hin qabdu turte. Kanaaf wanti addatti nama gammachiisu hin jiru!
  Enomayi kolfaa akkas jedhee hubate:
  - Garuu jawwee dhuunfaa abjoodhe.
  Dobrynya akkas jechuun mirkaneessaniiru:
  - Jawween dhuunfaa qabbanaa'aa dha! Haa ta'u malee, fardi gootichi koos yoo ani falfala fayyadame ol balali'uu danda'a. Garuu falfala addaatiif falfaltoonni warqeen kaffalamuu qabu. Jawween immoo bilisa ta'eera.
  Margarita itti dabaluudhaan:
  - Jawween bishaan qofa soorachuu waan danda'uufis gaarii dha. Tole, marga xiqqoo itti dabali, baay'ee gaarii ta'a. Ibidda ni hafuura baafata.
  Doominikaan fedhii guddaadhaan akkas jettee gaafatte:
  - Dhuguma Jarmanota loltee?
  Maargaritaan dhugaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Dhuguma hin lolle. Caalaatti hojii basaasaa fi qunnamtii irrattin hojjedhe. Gandoota keessa fi bosona gidduutti nan deema ture. Tole, namni boorsaa kadhataa fi miila qullaa qabu yeroo qorraa hanga qorraatti ni shakka. Dhugaadha, yeroo lama lama Naazii irratti dhoo'aa dhaabdeetti. Tole, yeroo isaan na fudhatan qofa dhukaaste. Hanga rasaasa dhumaatti deebiftee dhukaaste. Isheenis booji'amte. Tole, ariitiin ta"us na dararan, Waraanni Diimaan yeroo sanatti kallattii sanaan waan tarkaanfachaa jiruuf na fannisuuf ariifatan. Ta'uu baannaan yeroo dheeraa isa dararuu danda'u turan.
  Yeroo tokko poolisoota lama dabalataan hirriba godhee warra paartiif dabarsee kenne. Tole, waantota hin tolchu, garuu beekamaadha adventures baay"ee ture.
  Doominikaan kolfaa akkas jettee gaafatte:
  - Ajaja qabdaa turtee?
  Maargaritaan hafuura baafachaa akkas jettee deebisteef:
  - Lakki! Meedaaliyaa "For Courage" qofa, waan hamaa badhaafamuuf akkan xiqqaatti ilaalama ture. Tole, du"a booda badhaafamuu isaanii fi akkamitti...
  Oenomaus yaada kenneera:
  - Umurii waggaa kudha lamaatti intalli tokko badhaasa waraanaa qabaachuun ishee duruu hamaa miti! Natti himi, akkam ta'e sitti?
  Intalti qajeelchituu kun mataa ishee rukutte:
  - Tole, eeyyee, natti himaa, komunizimiin ijaaramee waraanni dhumeera?
  Doominikaan hafuura baafachaa ofitti amanamummaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Lakki! Gama waraanaatiin daran hammaate. Garuu waa'ee isaa dubbachuu hin barbaadu. Namoonni garuu daran hammaataniiru.
  Mucaan Dobrynya jedhamu akkas jedhee yaada kenne:
  - Mee waa'ee hojiiwwan falfalaa haa dubbannu wayya. Yoo kana hin taane amma waa'ee taankii dubbachuu ni jalqabda...
  Maargaariitaan fuula ishee rurrukutte:
  - Waa'ee taankii maal beektu?
  Dobrynya akkas jettee deebisteef:
  - Addunyaa guddatte keessa ture, bineensota sibiilaa kanas ni turan. Sagalee guddaa kan dhukaasanii fi balaa guddaa kan qabanidha. Isaan yaadachuun jibbisiisaadha.
  Intalti paartii qabdu sun qoostee yaada kennite:
  - Taankii gaazii taankii Tigree keessa cirracha naqeen ture. Innis ni dhaabbate. Akkas ture. Akkasumas , qodaa konkolaataa Naazii bocuuf itti fayyadamte . Ani intala xiqqoo waanan ta'eef kana gochuun naaf salphate.
  Doominiik qoosuudhaan akkas jedhee hubate:
  - Gaarii goote! Ati gootittii qajeelchituuti. Waa'ee kee fiilmii hojjechuu fi waa'ee kee kitaaba barreessuu qabna.
  Maargaritaan mataa ishee rukutte:
  - Ani beeka, tokko tokkotu jira - "Seexana Diimaa", fakkeenyaaf. Walumaagalatti Waaqayyotti amanuu dhiisuu qofa osoo hin taane, yeroo tokko tokko wantoota amma itti qaana"an nan hojjedha ture!
  Enomayi kolfaa yaada kenne:
  - Ta'a. Yeroo tokko tokko waaqoliin amala gaarii hin qaban. Garuu haala kamiinuu yoo ta'e, amma falfalaa dandeettii guddaa qabduudha, akkasumas...
  Hin xumurre. Tuutni saree balali'u tokko fuuldura isaaniitti mul'ate. Isaan fagoo turan, garuu mul'anni cimaan gurbaa elf fi intala falfalaa sanaa, priimeetonni baallee qaban kun yoo xiqqaate ijoollee kudhan ta'an kiyyoo keessaa harkisaa akka jiran arge. Ijoolleen dhiiraas ta"e ijoollee durbaa carraa hin qabne balali"uu irratti, yeroo ol gataman, ukkaamfamuu fi rakkina guddaa keessa galu, reeffi daa"immaniis sibiilaa toora sanaatiin ni murama.
  Doominiikaas kana argitee akkas jettee iyyite:
  - Jara bilisa baasuu qabna!
  Dobrynya mataa isaa rukutee iyyichaan billaa isaa baasee:
  - Ija jabinaan gara lolaatti ni seenna, .
  Qulqulluu Rus' - .
  Billaan lola, .
  Ani hin gurguru!
  Doominiikaan ilkaan ishee ifatti baaftee akkas jettee hubatte:
  - Ijoollee gargaaruun baay'ee hawwataa akka ta'e beekamaadha. Garuu humna gahaa qabnaa? Oduu durii waa'ee saree balali'anii dubbise , baay'ee ciccimoo natti fakkaatu!
  Maargaritaan walii galteef mataa ishee rukutee akkas jettee sirbite:
  Loltoonni dukkanaa jajjaboo ta"uun isaanii hin oolu, .
  Hammeenyi osoo lakkoofsa hin beekin addunyaa bulcha...
  Isin garuu ilmaan seexanaa - .
  Humna Kiristoos hin cabsin!
  Dobrynya akkas jechuun yaada kennaniiru:
  - Mormitoota adda addaa qabna turre. Jabaa ta'uun isaaniis, akka seeraatti, nu hin dhaabne!
  Kuwaarteetiin jawwee qabanis sareewwan balali'an duukaa fiigaa turan. Isaan keessaa kudhan tokko qofa turan - isaan keessaa kudha sadii. Akkasumas ijoolleen booji"aman gara lakkoofsa wal fakkaatu. Kunis dhugaa hamaa lola sanaati.
  Maargaariitaan gara fuulduraatti fiigdee, sareewwan balali'anitti dhiyaattee iyyitte:
  - Ijoolleen haa deeman yaa bineensota hamaa!
  Hogganaan saree sanaa akkas jedhee hisse:
  - Deemi intala, yoo kana hin taane sillee ni cufna.
  Maargaritaan gootummaan akkas jettee deebisteef:
  - Lakki! Isaan gadhiisi, yookaan nu loluu qabda!
  Saroonni ilkaan isaanii kan qoonqoo qabu mul'isanii iyyan:
  - Gonkumaa!
  Isaan keessaa afur ijoollee waliin kiyyoo qabachuuf kan hafan yoo ta'u, warri hafan ammoo gara garee xiqqaa dargaggoota baraartootaatti fiigan.
  Doominikaan harka ishee raaste saber harka ishee keessaa mul'ate.
  Maargaritaan akkas jettee gaafatte:
  - Akkaataa dallaa itti godhan beektaa?
  Doominikaan ofitti amanamummaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Yaad-rimeen tokko jira! Fiilmii irratti taphattee jirti.
  Intalti paartii qabdu sun akkas jettee cooed:
  - Kun siif fayyada.
  Taattuu shamarree kun akkas jettee sirbite:
  Yeroon ati billaa kee itti lulluuqu, .
  Yeroon itti ariifannu amma...
  Yeroon ati billaa kee itti raastu ga'eera -
  Yoo faayidaarra oole hoo!
  Dabtara kee keessatti barreessi - .
  Fuula hunda irratti!
  Yeroon ati billaa kee itti lulluuqu, .
  Yeroon ati billaa kee itti lulluuqu, .
  Yeroon ati billaa kee itti lulluuqtu amma!
  Sana booda afran isaanii kolfan. Saroonni balali'an immoo haleeluu yaalan. Akka qilxuu saroota haleelutti socho'an.
  Maargaariitaan hogganaa saree balali'aa sanaa ulee falfalaa fi miila qullaa ishee irratti ringii falfalaatiin rukutte . Baayyee cimaas rukute. Hogganaan
  sun rifachuu waan argateef, mataan isaa battaluma sanatti gara keekii qamadii baay"ee mi"aawaa ta"etti jijjiirame. Akkasumas, jilbi saree balali"aa jiruus akka histerically ni rifate. Saroonni balali'an kaanis sodaa irraa kan ka'e 'whist' godhan.
  Isaan keessaa tokko gara afranitti fiige, mucaan Dobrynya garuu kofoo qullaa isaatiin morma ishee rukutee, sareen sun rukuttaa cimaa erga argatee booda garagale.
  Doominikaan billaa ishee lulluuqxee gaanfa saree balali'u sanaa murattee, sana booda akkas jettee sirbite:
  Biyya saree bosonaa keessa bosona keessa jirra, .
  Warra baallee qaban samii keessa jiran waliin wal lolla ...
  Gobble up gochuuf adamsuu banaanaa bilchaate - .
  Kan ijoollee muka irraa hate fannisi!
  Oenomaus akkasumas saree sana rukutee , yeroo kana baallee irratti, fi hisse:
  Ani farda ifaati, jilba kee irratti bineensota, .
  Diina Biyya Abbaa lafa irraan haxaa'a!
  Innis billaadhaan fakkii saddeet tolche. Sana booda mucichi ogummaadhaan priimeetii madaaʼe sana irraa fagaate. Jawween sun yeroo abidda dhoohu immoo sareen jaamte sun iyye. Yeroo wal fakkaatutti urgaa gubaatu dhaga'ame.
  Qabsaa'onni afran haleellaa itti fufan. Saroonni ofirraa ittisuuf yaalan. Jawween kun jeettii ibiddaa jecha jechaatti baallee priimeetotaa ibidda qabsiiseen isaan rukutu . Akkasumas urgaa fried ture.
  Intalti Margarita fudhattee yaa'a falfalaa gadhiiste. Sareen itti aanu immoo mataa osoo hin taane doonaatii chokoleetii qaba ture.
  Dobrynya quba qullaa isaatiin saree tokko baallee irraa qabee simbirroo isa kaanii irratti darbate. Achiis walitti bu'iinsi isparkii waliin uumame.
  Mucaan Titan Boy akkas jedhee sirbe:
  -Beekta, humna ifa ta'e qaba, .
  Ishee wajjin hiriyyaa ta'uun akka saree wajjin taphachuuti!
  Achiis intalli Doominiik billaa isheetiin baallee saree sanaa cirte. Isheenis garagaltee burqaa dhiiga diimaa gadhiiste. Sana booda hiriyaa ishee waliin kufte.
  Doominiikaan uumamtoota baallee qaban keessaa tokko kofoo qullaa isheetiin jilba isaa rukutee akkas jettee qooqa:
  Tole, tole, uumamni sun cirracha keessa rafe, .
  Tole, jilba kootti na rukutan...
  Tole, siree irra na harkisan - .
  Lubbuun jiraachuu keessaniif galatoomaa jedhi !
  Intalti immoo saree biraa mataa isaa irratti billaadhaan rukutte . Sana booda uumamtoonni baqachuu jalqaban. Yeroo wal fakkaatutti, priimeetonni baallee qaban afur ijoolleen kiyyoo keessatti qabamanii boojiʼaman fudhachuuf yaalan.
  Maargaritaan balaqqeessa falfalaa isaanitti dhukaaste, sareen guutummaatti gara ciniinsuu paayii frosting wajjin jijjiirame.
  Kanneen hafan ammoo kiyyoo gadhiisanii iyyaa baqatan. Ijoolleen booji"aman immoo kufaatii jalqaban.
  Maargaritaan akkas jettee iyyitte:
  - Kiyyoo qabadhu, kottu, jabaadhu.
  Isheenis jawwee sana irratti gadi buute. Qabsaa'onni biroo sadii ishee duukaa fiigan.
  Mucaan Dobrynya akkas jedhee sirbe:
  Yaa ijoollummaa, ijoollummaa, eessatti balali'aa jirta?
  Yaa ijoollummaa, ijoollummaa, eessa jirta ariifatte...
  Saree rifeensa qabuun kan guutame, nan beeka, .
  Biyyoota adda addaa irraa isin qabaa jiru!
  Gurbaan-gootichis quba miila qullaa isaatiin kiyyoo sana kaase. Ammas gurbaa uffata gabaabaa uffate ta'uun faayidaa qaba. Namni guddaan boottii malee deemuun safuu kan hin qabne yoo ta"u, gurbaadhaaf garuu uumamaan waan ta"eef, miila isaa jabaa gochaan fayyadamuu danda"a.
  Arfan isaaniiyyuu kiyyoo kufaa jiru sana saffisa isaanii hir"isanii haala gaariin gadi bu"uu jalqaban.
  Doominikaan kolfaa akkas jettee hubatte:
  - Qooda yatiima siif hin hawwu, .
  Guyyoota ciccimoo siif hin hawwu...
  Pilaaneetiin jannata ifaa haa taatu, .
  Gooftaan qulqulluun ijoollee haa eegu!
  Jarreen kun, intala tokko uffata bareedaa fi tarii, qananiin guutamee fi kophee emerald fi ruubiitiin hojjetame uffatte malee, hundi isaanii miila qullaa jechuun ni danda"ama, kan barruu fi ciccitaa turan.
  Intalti immoo akkas jettee qooqa.
  - Of eeggadhaa gareen baraarsaa abbaa koo Duukaa yoo ta'u, ani reefuu maqaa Baarooness jedhu qabadheera!
  Doominikaan akkas jettee deebisteef.
  Mootonni waanuma fedhe gochuu danda"u
  Mootonni waanuma fedhe gochuu danda'u...
  Garuu yeroo baayyee ni cabe
  Yeroo tokko tokko taa'u!
  Jaalalaaf fuudha
  Jaalalaaf fuudhuu...
  Siif dadhabaa, nama kamiifuu
  Ati Waaqayyo miti mootii!
  Namni kamiyyuu siif dadhabaadha - .
  Ati Waaqayyo miti mootii!
  Gareen kun of eeggannoodhaan ijoollee lafa buuse. Isheenis toora sana hiikte. Ijoolleen - ijoollee dhiiraa fi shamarran - bilisummaan itti dhaga'ame. Hidhiin isaanii geengoo immoo yeroo fiiguuf yaalan ni balaqqeessa"e.
  Maargaariitaan garuu iyyi sodaachisaa ta'een isaan dhaabde:
  -Isin eessa deemtu? Galatoomaa jechuun akkam?
  Ijoolleen ni dhaabbatan. Intalti baroness mataa ishee rukutte:
  - Sirriidha, ati booji'amuu irraa na oolchite. Abbaa kootti na kenni, mindaan guddaan si eeggata. Kanneen hafan immoo ofii isaanii achi haa gahan - isaan kadhattootaa fi miila qullaa dha.
  Hidhamtoota keessaa mucaan tokko akkas jechuun morme:
  - Abbaan koo lakkaa'aadha! Akkasumas yeroo fiigicha shaakalaatti waanan qabameef miila qullaa ta'eera!
  Maargaariitaan akkas jettee gaafatte: "Maaliif si boojiʼan?"
  Mucaan Viscount garba isaa ol qabate;qaamni isaa qullaa, maashaa kan qabu, kan diimaa, kan wayaa qabu, fuula isaa kan ibsu, kan daa"imummaa ta"us, qofti sanyii isaa gantu qaba ture.
  Intalti baroness akkas jettee deebisteef:
  Skelenton nu geessuu barbaadan . Kun wizard humna guddaa qabuu fi Koshchei the Immortal wajjin fagootti firooma qabuudha!
  Maargaritaan funyaan ishee rukutte akkas jettee yaada kennite:
  - Skelenton , falfala hamaa fi gooftaa elementoota, meeshaa saree gurraacha qaba. Tarii kun saala cimaa ta'e baraaruuf gargaara.
  Mucaan mootiin Oenomaus akkas jedhee hubachiiseera:
  - Kana malees, ijoollee booji"amtoota biroo kanneen falfala abjuu halkanii booji"amanii jiran bilisa baasuun barbaachisaadha. Yoo kana hin taane miidhaa guddaan uumama cufa irratti ni ga"a .
  Doominikaan garmalee ofitti amanamummaa utuu hin qabaatin akkas jettee gaafatte:
  - Kun galma guddaa irraa yaada keenya hin buqqisuu?
  Maargaritaan mormteetti:
  - Faallaa kanaatiin! Meeshaalee kudha lamaan hunda yoo walitti qabde humna Waaqayyoo isa hundumaa danda"u argachuu dandeessa. Kunis saala cimaa qofa osoo hin taane, wantoota gaarii biroo hedduu uumuun akka danda'amu taasisa.
  Mucaan Dobrynya akkas jedhee iyye:
  - Kun ajaa'iba! Sana booda waan gootonni biroo abjootanii hin beekne hojjechuu ni dandeenya!
  Doominikaan gammachuudhaan sirbite:
  Addunyaan keenya gara laafina hin qabne, gara jabeessa, gantuu, .
  Dhiigni namootaa akka sulula obomboleettii dhangala'a...
  Garuu namichi qaroodha, guddina isaatiin beekamaadha - .
  Osoo taphattu gufuulee irra aanuu!
  
  Dorsiisa abjuu halkanii lakkoofsa hin qabne
  Hireen gara jabeessa, gaddisiisaa fi nama kofalchiisa...
  Shakkiin imimmaan ajaa'ibaa dhangalaasne - .
  samii ilaalaa !
  
  Dhangala'uun immoo haa barbaachisu
  Lola aarii guddaa qabu keessatti dhiigni namaa...
  Fiixee jireenyaa billaa, xiyyaa, .
  Bara baraan jaalala hin ganne!
  Maargaariitaan mataa ishee warqee ta'e mataa ishee rukutte:
  - Doominiik akka gaariitti sirbita, jechoonni miiraan guutaman lubbuu tuqa! Garuu kun gahaa miti...
  Taattuu shamarree kun akkas jettee sirbite:
  Baayyee salphaa ta'e
  Biyya Abbaa oolcheera...
  Dhuguma carraa argadheera - .
  Kun qofti gahaa miti!
  Qofa, qofa, qofa - .
  Kun gahaa miti!
  Mucaan Viscount miila qullaa isaa akka malee jabeessee waan chaappesseef, cophni bokkaa marga burtukaanaa irraa balali'ee gurraacha'e:
  - Sirba dhiisaa! Mee gara Skelentom deemnee isa ciccirna!
  Maargaritaan hafuura baafachaa yaada kennite:
  - Miillaan deemuun baay'ee dheeraa dha. Yookaan jawwee irratti balali'uu qabda, yookaan immoo meedaaliyaa fayyadamuun geejjibamuu qabda!
  Oenomaus kolfaa akkas jedhee gaafate:
  - Meedaaliyaa qabdaa? Kanaaf nu baata!
  Intalti paartii sun hafuura baafachaa deebisteef:
  - Garee guutuu geejjibuuf chaarjii gochuu qaba. Ammaaf haa nyaannu. Ijoolleen beela'uu hin oolan.
  Intalti baroness mataa ishee rukutte, gurraa ishee daayimandii jingled:
  - Eeyyee, wanti godhamuu qabu sirriitti kana. Garaa koo keessa ibiddi jira!
  Mucaan viscount akkas jechuun hubateera:
  - Garaan guutuun lola keessatti gurri isaa hin dhageenye!
  Ijoolleen hafan, irra caalaan isaanii shamarran, sagalee tokkoon iyyan:
  Nyaachuu barbaanna
  Balbaloota bal"inaan banaa
  Ta"uu baannaan nama nyaata bilcheessu nyaanna...
  Nyaata bilcheessitoonni nyaata salphaa ni nyaatu, .
  Akkasumas qondaaltota dirqamaa jiraniif haa dhugnu,
  Kutaa nyaataa guutuu ni balleessina
  Dishii immoo ni cabsina!
  Maargaritaan ulee falfalaa ishee raase. Minjaalli tokkos mi'a nyaataa hedduu fi keekii irra kaa'amee mul'ate.
  Intalti gammachuudhaan sirbite:
  Ijoolleen isiniif walitti qabanii jiru, .
  Nuti tasumaa citaa miti - .
  Akkasumas nyaata qabbanaawaa, .
  Daabboo midhaanii wajjin qofa miti!
  Doominikaan mataa ishee rukutee akkas jettee hubatte:
  - Garuu dursa harka dhiqadhaa!
  Ijoolleen gara sululaatti fiigan. Intala baroness qofatu dhaabbattee hafe. Taattuun shamarree kun akkas jettee boosse:
  - Waamichi addaa si barbaachisa?
  Dargaggeettiin baroness sun akkas jettee gungumaa turte:
  - Akkasumas harkaa fi miila koo warra plebeians wajjin jiidhuu dadhabeera!
  Doominikaan akkas jettee deebisteef cimsitee akkas jettee deebiste.
  - Sana booda minjaala siif hin hayyamu!
  Intalti kabajamtuun kun akkas jette:
  Intala miila qullaa natti agarsiisuuf jirtaa ? Eeyyee akka reebamtu si ajaja.
  Doominikaan kaatee harka ishee walitti qabde:
  - Eenyu immoo ajajta?
  Baaroon duubatti deebitee ilaalte. Doominikaan dheeraa fi maashaa kan qabdu siʼa taʼu, huccuun sun harmaafi qomashee qofa kan haguugu ture. Akkasumas kubbaan maashaalee gogaa diimaa jalatti akka gulufu, garaacha irrattis tiles abs akka jiru ifa ture. Intalti gooti akkasii si rukutuu dandeessi.
  Haa ta'u malee, Maargaritaan sagalee araaraatiin akkas jetteetti:
  - Hundi keenya duruu harka keenya haa dhiqannu. Ati Doominikaan nama guddaa yoo taate immoo fakkeenya nuuf ta'uu qabda. Kanaaf hundi keenya waliin haa dhiqannu.
  Isheenis gara sulula sanaatti qajeelte. Ishee waliin immoo intala Baarooness fi Doominikaan jira. Bishaan sun aduu afran, lallaafaa fi ho"aa waan ta"eef dhiqachuun nama gammachiisa ture. Ijoolleen sulula keessallee dambali'aniiru. Isaanis bishaan wal irratti facaasuu jalqaban.
  Doominikaan akka intala xiqqootti naannoo isheetti bishaan facaaftee akkas jettee sirbite:
  Bishaan, bishaan, bishaan qabbanaawaa, .
  Baaldicha keessaa kan dhangala'e sababa malee miti!
  Naannoo sanatti uumamni ajaa'ibaa akkasiis ni ture. Daraaraan qananiin bifa adda addaa qabu muka lalisaa irratti biqila ture. Akkasumas daraaraawwan kanaa halluu fi golgaa adda addaa qabu. Mee biqiltuuwwan halluu bokkaa hundaan ibsaa fi balaqqeessa aduu afuriin calaqqisan yaadi.
  Kun dhuguma bareedina ajaa'ibaati. Akkasumas, qilxuuwwan hamma albaatroos taʼan ni balaliʼu, baalleewwan isaaniis akka dalga galaanaa dhangalaʼuutti akkaataa sochoʼu qabu. Sochiin ajaa'ibaas ni uuma.
  Doominikaan akkas jettee sirbite:
  Baalleen qilxuu sanaa
  Isaan akka malee gaarii turan...
  Mucaan nagaa dhabe, .
  Innis garaadhaa jedhe...
  Dargaggeessi viscount, bishaan dhangala'aa, yaada kenne:
  - Eeyyee, naannoo hundumaa bareedaadha...
  Dhugaa dubbachuuf, mukkeen hedduun isaanii funyaan qamadii faayaan guutame fakkaatu turan. Isaan gubbaattis, qilxuu malees, qamalee pilaatiiniyeemii baallee isaanii sochoosu turan. Bosona keessattis simbirroonni dinqisiisoo taʼan ni dhagaʼama ture. Sagalee isaaniitiin baay'ee ajaa'ibsiisaa fi ajaa'iba waan ta'aniif salphaatti ajaa'ibsiifatta.
  Doominikaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  Gurraachonni yeroo sirban dhageessaniittu ?
  Nightingales fi orioles dashing...
  Yeroo tokko tokko immoo harreen, harreen akkasitti ni boo'u, .
  Shamarran miila qullaa fiigaa jiru!
  Eeyyee, dhugumatti, kun baay'ee nama kofalchiisa fakkaata ture.
  Erga dhiqatanii booda ijoolleen gara minjaalaatti qajeelan. Miirri isaaniis guddaa ta"ee, gammachuudhaan sirban;
  Faariin gaariin nuuf kennite
  Meeshaalee taphaa baay'ee, gosa adda addaa...
  Humna guddaatu dhalanne, .
  Akka simbirrootaa fi bineensaa!
  
  Ijoolleen ifa kolfaa taphachuu, .
  Gammachuun guddaan addunyaa kana...
  Yaaliin jalqabaa achi gahuu dandeenya - .
  Harree maraatte keessallee harreen!
  
  Miila qullaa copha bokkaa keessaa fiigaa, .
  Yaadonni ajaa'ibsiisoo addunyaa kanarra jiran baay'eedha...
  Ijoolleen imimmaan luqqisii, .
  Na amani lubbuun kee caalaatti ni gammaddi!
  
  Koshchei hamaan nutti duulaa jiru, .
  Baba Yaga mortar keessatti fiigaa jira...
  Intala miila qullaa jirtu qacceedhaan hammeenyaan reebu, .
  Lagni kunis qarqara galaanaa lolaasa!
  
  Garuu hin rifannu ijoollee dhiiraa fi ijoollee durbaa, .
  Akka titan ni qabsoofna...
  Sagaleen keenyas akkas ifa ta'a, .
  Akka bugle qajeelchaa, shubbisaa!
  
  Tole, orkoonni gufuu nuuf hin ta'an, .
  Mad troll si hin sodaachisu...
  Gootummaaf badhaasni guddaan ni jiraata, .
  Yoo daa'imni miidhaa zeeroo hin taane!
  
  Ijoollee dhiiraa jajjaboodhaaf bofti Gorynych maali, .
  Gufuun nuuf hin jiru, hammeenya loluuf hawwii guddaa qabna...
  Tuuta bu'aa itti kenninaaf, .
  Kallattiin immoo mana kuusaa sanatti cufna!
  
  Gooblin hamaan tokko qawwee irraa yoo dhukaase, .
  Sana booda buckshot jechuun deebii isaaf kennina...
  Funyaan keessan dibachuu dhiisaa jarana , .
  Seexana al tokko haa injifannu!
  
  Gara lola dhiigaan guutame, qulqulluu fi sirrii, .
  Gootummaan shamarran, ijoolleen dhiiraa fiiga...
  Humna qulqulluu ni bulchina, .
  Jawwee hamaa haa kaputnu!
  
  Jaalatamtoota keenyaf qarqara galaanaa kana caalu hin jiru, .
  Mee bishaan kuufamaa qurxummii guutuu haa qabannu...
  Elfiyaa guddittii fi miidhagaa ta'eef jecha, .
  Gurbaan baayyee qabbanaa'aa ta'uu isaa ni mirkaneessa!
  
  Addunyaa kana akkas haa bareedduu
  Akka daraaraan jannataa keessaa biqilu...
  Yeroo tokko tokko balaadhaaf qabsaaʼuu keenya illee, .
  Hundaafuu abjuun ifaan ni dhugooma!
  
  Lakkii yoomiyyuu diina jala hin jirru, .
  Shamarran, ijoolleen dhiiraa fuulduratti haa jennu...
  Waraana kaafiraa miila keenya jala dhidhiinna, .
  Nama mo'ateef invoice ni kennina!
  
  Na amanaa addunyaa kana irratti ganni bara baraa ni jiraata, .
  Ijoollummaan keenya yoomiyyuu hin darbu...
  Faayidaan warra fardaa dhuguma sirbama, .
  Duula injifannoo irrattis deemaa!
  
  Tole, yeroo Orks hunda injifannu, .
  Lolli kun injifannoo ulfina qabeessaan xumurama...
  Lubbuu koo qulqulluu keessatti ajaa'iba ta'a, .
  Gaachana jabaa, billaa ol kaafna!
  Ijoolleen sirba hamaa sirbanii minjaala irra taa'an. Hantuuta fooliin isaa jijjiirame, nyaata bilcheefame, fi qurxummii nyaata cinaa wajjin nyaachuutti gammaduu jalqaban.
  Doominikaan isaanitti makamte. Isheenis cirrachaan cirracha tokko murtee akkas jettee hubatte:
  - Foon baayyee gaarii!
  Maargaritaan mataa ishee rukutte:
  - Tole, akkamittan falfala hojjechuu danda'a? Walii galaa, waan dhugaa irraa adda baafamuu hin danda"u!
  Intalti Baaroonis akkas jechuun hubatteetti:
  - Eeyyee , foon gaarii, garuu qurxummiin hoo?
  Ani immoo kutaa tokko yaaleera. Dhugumayyuu nyaanni sun baayʼee nama ajaaʼibsiisa ture. Ijoolleen nyaatanii gammachuudhaan hubataniiru:
  - Nyaata akkamii, nyaata akkamii, .
  Waan hunda of biraa fudhadhee osoon jiruu natti tola...
  Yeroo baay"ee minjaalli akkas ta"uu dhabuun isaa nama gaddisiisa - .
  Qalmaaf qofa nyaatamu!
  miila qullaa , kadhatan keessaa tokko akkas jettee gaafatte:
  - Karameellaa chokoleetii tokko tokko qabaachuu nan danda'aa?
  Maargaritaan kolfitee ulee ishee raaste. Muka hamma funyaan piikookii guddaa ta"e irratti fannifamanii, kooniin sun battaluma sanatti gara minjaalaatti fiiguun gara barruulee babbareedoo, boca bineensotaa fi qurxummii qaban, chokoleetiidhaan haguugamee fi guutinsa ajaa"ibaa ta"etti jijjiiraman .
  Ijoolleen gammachuudhaan akkas jedhanii qoosan:
  - Kun akkam guddaa dha , akkasumas, ayiskiriimii barbaanna!
  Yeroo sanatti hantuutni gurguddaan rifeensa diimaa qaban hedduun marga burtukaanaa jalaa utaalanii baʼanii ijoollee sana haleeluuf yaalan. Sodaadhaan iyyan, tokkoon tokkoon hantuuta hamma lukkuu gaarii tokkoo. Maargaritaan ulee falfalaa ishee fi ringii falfalaa miila qullaa ishee irraa balaqqeessa isaan rukutte. Akkasumas Doominikaan ulee falfalaa ishee fayyadamtee pulsar gadhiistee turte.
  Koochoowwan wayinii warqee ayiskiriimii badhaadhaa fi lalisaa boca daraaraa dinqisiisaa taʼeen kaaʼamee wajjin mulʼate. Kana malees, istiroberii, harbuu, istiroberii bosonaafi firii ajaa'ibaa biroo wajjin.
  Doominikaan gungumaa fi hubattee, gara koochoo wayinii isa guddaa, kan warqee qofa osoo hin taane, daayimandiin kan guutame ta'ee argame. Ayskiriimiin isa keessa jirus faaya ajaa'ibaa fakkaata, halluu bokkaa hundaan kan diriire ture. Akkam bareedaas fakkaata ture.
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  -Ulee falfalaa ujummoo onnee jawwee irraa hojjetame qabda - kun baayyee xiqqaadha. Eessaa argatte?
  Doominikaan dhugaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Lola keessatti! Kun immoo dhugaa fi jajjabeessa!
  Oenomaus gammachuudhaan faarfate:
  Kan lolu wayyoo, .
  Intala bareedduu lola irratti...
  Diinni yoo aarse - .
  Ani 'n ajjeesa jabaa! Ani 'n ajjeesa jabaa!
  Mucaan Dobrynya sun akkas jedhee gurraacha'e:
  - Maal jirta intala , maaliif akkas sirbita? Sirbuu qabna: gurbaa cimaa lola irratti! Caalaatti sirriitti yoo dubbanne, nama humna guddaa qabu lola irratti illee. Bifaan ijoollee dhiiraa qofa, garuu waggootaaf dhiira taanee jirra!
  Oenomaus kolfee akkas jedhee hubate:
  Bara baraan ijoollee taanee hafna, .
  Jijjiirama baroota qofa!
  Doominikaan kolfaa akkas jettee yaada kennite:
  - Asirratti addunyaa sheekkoo fi jijjiirama ni qabaanna.
  Sana booda ayiskiriimii ishee falfalaa nyaachuu jalqabde . Mi'aan isaa guddaa qofa ture. Hammam ajaa'iba ta'ee argame kana. Mi"aan mi"aawaa fi lallaafaan ayiskiriimii immoo arraba intalattii irratti babal"ate.
  Mucaan Dobrynya, qurxummii fi foon booda, akkasumas gammachuudhaan ayiskiriimii kanaaf kabaja kenne. Kun dhuguma waan tokkodha, yummy .
  Ijoolleen haala qaroomina fakkaatuun nyaachuuf yaalan , akka hin slurp. Eeyyee, ayiskiriimii hantuutaa foon nyaatu waan ajaa'ibaati.
  Doominikaan kolfa ifa taʼeen akkas jettee hubatte:
  Sihrii darbachuu danda'uun akkam gaarii dha, .
  Hantuuta hamaa sanas gara ayiskiriimii jijjiiri...
  Shan jabaa arganna -
  Waan tasuma hojjetamuu hin qabne hojjechuu!
  Ammas deebii kanaaf ijoolleen qoosaa. Akkasumas quufa quuqama...
  Samii keessaa sagalee guddaatu dhaga'ame. Bakka tokkotti qarqara irraa jawween guddaan tokko balali'aa ture. Fagoo irraa yoo ilaalle mataa torba qabaatus xiqqaa fi sodaachisaa hin taane fakkaata ture. Akkasumas karaa miidhaa hin qabneen akka bineensa hamaa ture.
  Ijoolleen kolfanii ija wal ilaaluu jalqaban. Kun dhuguma nama gammachiisa. Akkasumas harka harkaa harka rukutu.
  Bilbilli akka jiru.
  Doominikaan fudhattee quba miila qullaa isheetiin boomerang sana darbatte. Innis balali'ee bu'aa ba'ii sana kute, yeroo kufaatiis bareedinni sun humna ulee falfalaatiin rukute . Keekiin guddaan bifa kophee Naapooliyoon kan kokkee qabu, kan abaaboo, ruuzii fi daraaraa boqqollootiin kan guutame mul'ate.
  Ijoolleen duraanuu nyaata gaarii nyaatanii kennaa sana quuqama giddu galeessaan simatan.
  Mucaan viscount akkas jedhe:
  -Keekiin baayyee gaarii dha, garuu ammallee madaalawaa ta'uu eeguu qabda...
  Doominikaan qoostee akkas jettee sirbite hubatte:
  kootiif nyaata bilcheessuu , .
  Baga keekii kanaan geessan jedheen barreesse...
  Akkasumas barreeffamni halluu kiriimii irraa - .
  Yeroon gara magaalaa San Remo deemuun ga'eera!
  Sana booda intalli sun fudhattee ammas boomerang sana furguggifte. Innis balali'ee, sombaa fi naanna'e. Intalti immoo miila qullaa isheetiin deebitee isa qabdee sirbite:
  Keekii gadi hin ilaalin
  Yeroon atillee itti duutu ni dhufa ...
  Daabboon jinjibilaa akka rasaasa mana qulqullummaatti ni xuuxa, .
  Nyaata sanaan dhuguma of screw goota!
  Intalti baroness kophee kokkee qabu tokko rakkinaan liqimsitee, funyaan ishee arraabdee akkas jettee hubatte:
  - Mi'aawaa! Garuu kana booda hin siqu.
  Mucaan viscount akkas jechuun hubateera:
  - Furdachuuf yeroo hin fudhatu.
  Doominikaan kolfaa fi qoosaadhaan sirbite:
  Spoon mommy'f , spoon daddy'f, .
  Adaadaadhaaf immoo ladle ...
  Akkasumas cinaacha siree irratti!
  Ijoolleen, dhugumatti, erga nyaatanii booda ulfaatanii marga lallaafaa fi burtukaanaa irratti kufanii, hidhii isaaniitiin urgaa"aa turan. Akka carraa ta'ee hoomaa awwaannisaa ykn ilbiisonni nama nyaatan asitti hin turre. Kanneen balali"an gurguddoo fi kan hin ciniinne yoo ta"u, qabatamaan rakkoon isaan mudate hin turre.
  Doominiikaan Maargaariitaa gaafatte, intalli qajeelchituu sunis qoonqaan daftee afaan ishee harka isheetiin haguugde:
  -Rifuuf deemta moo?
  Gootittiin paartii akkas jettee deebisteef:
  Maal, intalli miidhaa fi yaaddoo keessa rafuu hin dandeessu?
  Bakka tokkotti kaadhimamaan karaa bosona tokko irra naanna'aa jira...
  Marga mint keessa naanna'ee homaa hin beeku, .
  Akkasumas qoosaa fi tapha hiree abaaramaa!
  Mucaan gootichi Dobrynya jedhamu reefuu hidhii isaa keessaa urgaa'aa ture.
  Eeyyee, ijoolleen kun adeemsa hedduu dabarsaniiru.
  Doominikaan qoosaadhaan sirbite:
  Rakkoo malee rafna, .
  Dhugaadha, eeyyee...
  Garuu sana booda, rakkina akkamiitiin, .
  Booda dammaqna!
  . BOQONNAA Lakk.9.
  Doominiikaan dammaqxee abjuu falfalaa gara addunyaa walfakkaatutti ishee geessu keessaa baate. Sana booda intalli kun meeshaa warqee fayyadamuun of dhiqattee bishaan waraabde. Ilkaan koo buruushiin dhiqadhee ciree nyaachuuf deeme.
  Achittis shamarran fi shamarran biroo kutaa elite irraa dhufaniin ishee qunnaman. Harka wal fuudhanii safuu qaban fakkaatu. Akkasumas elfoonni, trolls dubartootaa, hobbits dubartootaa shamarran, nymphs, dryads, shamarran namaa fakkaatanii turan, isaan keessaa muraasa ta'us. Dhaabbanni bareedaan tokko walitti qabame.
  Shamarran kun uffata bareedaa fi faaya uffachuun, garuu miila qullaa waan turaniif, yeroo falfalaa miila isaaniitti fayyadamuun caalaatti mijataa ta'a. Kutaa elite keessattis barnoonni hamma tokko adda ture - barumsa oowwiin kennamu haala ibidda saffisaatiin dhaggeeffatu, hojiiwwan gosa adda addaas raawwatu turan. Intalti kun duraanuu bu'uuraa akka beektu amanama ture.
  Doominikaan hojiiwwan hedduu asitti xumurteetti. Ulee falfalaa irraa dhukaasuun jijjiirama fide. Achiis isheen immoo 'spells' jettee xuxxuqxe. Jechoonni walnyaatinsa walxaxaa taʼan hedduun isheef kan dubbifaman siʼa taʼu, Doominikaan irra deddeebitee dubbatteetti.
  Taattuu fiilmii waan taateef intalli kun yaadannoo ajaa'ibaa qabdi turte, sababiin isaas seet irratti marii baay'ee sagaleessuu waan qabduuf.
  Waan hundumaas haala gaariin yaadadhe. Garuu kun hundi daraaraadha;wanti guddaan, beekamaadha, saala cimaa ta'e baraaruuf jecha meeshaalee barbaacha.
  Kanaaf Doominikaan bakka loozii taa'ee, miila ishee cimaa fi maashaa qabu walitti makuun dugda ishee qajeelchite. Ammas gara yuunivarsiitii walfakkaatutti lixxe, gareen isaanii karaa saala cimaa ta'e baraaruuf barbaadaa ture.
  Yeroo isaa eeggatees. Sababni isaas achitti goblin fi saamtuu nightingale sun miila isaanii irratti ol ba'aa turan. Jalloonni lamaan kun garee miila qullaa rafaa jiru kana uwwisuuf toora falfalaa facaasanii jiru.
  Maargaritanis raftee, abjuudhaan...
  Intalti hojii riqicha dhoosuu argatte. Kanaaf miila qullaa, uffata suufii ciccitaa fi boorsaa kadhannaa qabattee, sakatta'iinsaaf deemte. Yeroon isaa birraa waan ta'eef qilleensi baay'ee gaarii miti. Halkan qorri kan ture si"a ta"u, margi qorraan kan uwwifame si"a ta"u, miilli qullaa intalattii ashaaraa miila xixiqqoo fi miidhagaa ta"e irratti dhiisee ture. Baayyee jiidhaa fi qorraa, roobni qorra waliin makame ture.
  Qubni miila xixiqqoo paartii miila qullaa sanaa qorraa fi jiidha irraa kan ka"e bifa diimaa ta"e. Garuu ija jabinaan gara fuulduraatti deemte, saffisa illee ol kaafte.
  Yeroo wal fakkaatutti immoo sirbite;
  Roobni sun ciccitaa urjii samii irratti facaase, .
  Faashismiidhaaf qodaa qarame qopheessaniiru!
  Taankiin Tigree balfa qofa - gabaa qamalee xuraa'aa , .
  Wehrmacht kufaatii aarii guddaa eegaa jira!
  Wehrmacht kufaatii aarii guddaa eegaa jira!
  
  Jaalle keenya Istaaliin, hogganaan, humna miliyoonaa, .
  Fiigicha giraanaayitii, qawwee maashinii harka isaa keessaa qaba!
  Waraana Sodoom irraa dhufe injifachuu ni dandeenya, .
  Humni keenya monolith dha, akka carraa ta'ee Lafa irratti!
  Humni keenya monolith dha, akka carraa ta'ee Lafa irratti!
  
  Dhaabni keenya kana caalaa waan hojjetu hin qabu,
  Akkamitti ummata baraara, gaarummaa Biyya Haadha!
  Goebbels possessed, gara si'oolitti waan hin taane, .
  Injifannoonis ni jiraata, na amanaa, seexanoonni hundi osoo jiranii!
  Injifannoonis ni jiraata, na amanaa, seexanoonni hundi osoo jiranii!
  
  Bareedinni Raashiyaa, beekta, humna isheetiin beekamti, .
  Isheen jilba bunni ulfaataa qabdi!
  Lola faashistoota waliin godhamu keessattis qeerroon ni beekama, .
  Biyyi Ifa ni jiraatti, ka'ee!
  Biyyi Ifa ni jiraatti, ka'ee!
  
  hidhii isaa Raashiyaa keessa hin rukunne, .
  Gurbaan mudhii qabu sun Waaqa qabbanaawaa itti fakkaata!
  Daandii Barliin tokkoon hiriira, .
  Lakkii lubbuun qulqulluu ta'e garba hin ta'u!
  Lakkii lubbuun qulqulluu ta'e garba hin ta'u!
  
  Alaabaan keenya diimaa, halluu dhiiga aarii, .
  Aduun reefuu Reichstag irratti ibsaa jirti!
  Ijoollee keenya jaallatamoof kennaan arjummaa kana caalu hin jiru, .
  Garaan jabaate sodaan yoo caccabde!
  Garaan jabaate sodaan yoo caccabde!
  Kanaaf Maargaariitaan qorri jilba qullaa ishee ciniintee gara riqichaatti ol fiigde. Naannoo hundatti sibiilli ejersaa kan jiru yoo ta'u, masaraawwan qawwee maashinii ni jiru.
  Jarmanoonni ji'a dhuganii ibidda ni xuuxu. Maargaariitaan fiigdee gara isaaniitti dhiyaatte. Intalti xiqqoo hiyyeettii fi bifti ishee diimaa taate kun warra Krauts sodaachisaa hin fakkaatu. Kana malees, jiidhinaafi qorra akkasii keessatti, kadhattoota dhumaa malee namni miila qullaa deemuuf ija jabaate hin jiru.
  Intalti sunis sirba miidhaa hin qabnee fi gammachiisaa isaaniif sirbuu jalqabde:
  Ani yatiima xiqqoo hiyyeessa
  Miila qullaa qorra keessa fiiga...
  Garuu sagaleen intalattii baay'ee ifaadha, .
  Akka waan humnaan qorra sana ni ari'atti!
  
  Waraanni harmee koo boombii qabate, .
  Abbaan, beekamaadha, gara fuulduraatti waamame...
  Obboleessi rifeensa qaxxaamuraa qorra irraa kan ka"e qorraan qabbanaa"ee jira, .
  Obboleettiin hangafti iskaafooldii irra jirti!
  
  Beela'ee, qoorqoorroo daabboo tokko nan ciniinna, .
  Miilli koo xixiqqoonis qorra irraa kan ka'e diimaa ta'eera...
  Bakka sareen daddarbaan nyaate jira
  Intalti bareedduu fi bareedduu ta'us!
  
  Ija jabinaafi ija jabinaan nama hundaatti himuu nan danda"a, .
  Akka, beekamaadha, waraanni haa abaaramaa...
  Waan qabsaa'uuf homaa hin qabu, .
  Kanaaf kan komatamu Seexana bineensi!
  
  Yaa miilli intalaa rakkachaa jira, .
  Akkasumas qorra kana keessatti baayyee dhukkubsatu...
  Caamsaa ho'aa, 2019 keessa osoo yeroo dhiyootti bari'ee natti tola.
  Falcon ifaa ta'e haa balali'u!
  
  Biyya keenya caalaatti miidhagsuu barbaanna, .
  Garuu beela, qorri, bokkaa cimaa fi bokkaa cimaa...
  Raashiyaa carraa hin qabne eessa deemta?
  Hiree ulfaataa akkasii!
  
  Ani intala, daa'ima qofa, .
  Waan baay'ee mudachuu danda'eera...
  Ani cradle irraa jechuun ni danda'ama hojjedhe, .
  Afur shan qofan baradhe!
  
  Gaddi kun maaliif natti dhufe?
  Hiree gara jabeessa onnee cabee...
  Na amanaa hammeenyi akkasii kufeera, .
  Wanti xiqqoo qofa fakkaatu sun xumura!
  
  Intalti harqoota jala jirtu garuu hin cabne, .
  Qophaa'uu dandeessee deemaa jirti...
  Isheen daa'ima, dulloomuu irraa fagaattee, .
  Miila qullaa lafa rukutuunis ni gammachiisa!
  
  Miilli intala xiqqoo sanaa miidhagaa dha, .
  Raafaa'eel fakkii isaan irratti hojjete ...
  Xiqqoonis akka gammadu nan amana, .
  Gooftaan ijoollee isaa ni arga, na amanaa!
  
  Kanaafidha sirba kana sirba
  Ulfina Waaqayyoo Gooftaa Kiristoosiif...
  Pilaaneetiin kun jannata akka taatu nan amana
  Abbaa koos nan qunnama, na amanaa!
  
  Ergasii yeroon ni ga'a deebi'anii ni ka'u, .
  Eenyutu du'e, eenyutu du'ee eenyutu dhukkubsate...
  Dullumaa fi ijoollummaa keessattis gammachuun ni jiraata, .
  Yesus waan barbaadeef!
  
  Eeyyee, Waaqayyo duratti nan jilbeenfadha, .
  Faarfannaa kana gammachuu ifaan nan raawwata...
  Maqaa dhaloota dhufu hundaan, .
  Bineensi yakkamtoonni ni mo'amu!
  
  Sana booda intalli gammachuu bara baraa keessa ni argatti, .
  Ummatoonni Haadha Lafaa hundis...
  Haalli qilleensaa hamaan guutummaatti ni bada, .
  Ummanni keenya hin caccabu!
  
  Of qaxxaamurtee, jilbeenfattee, .
  Fannoo meetii dhungate...
  Waaqayyoof waan xiqqoo hojjettee jirti fakkaata
  Yesuus nuuf jedhee samii irraa bu'e!
  
  Yeroo dhiyootti hundi keenya Rabbii olta"aa wajjin taana, .
  Harka isaa bareedaa fi jaalala qabeessa ta'een...
  Yaadni keenya ol haa balali'u
  Jabinni immoo harka ijoollummaa fi cimaa keessa jira!
  
  Amma immoo kadhannaa dubbiseera, .
  Isheenis Waaqa koo dhiifama naaf godhi jette...
  Amma isa waliin pedestal irra jirra, .
  Aniifi Kiristoos immoo, na amanaa, karaa irra jirra!
  
  Innis harka wal qabannee gara samiitti ni deemna, .
  Roobni warqee immoo achitti ni rooba...
  Gooftaan amala arjummaa isaa ni agarsiisa, .
  Diina sanas kallattiin gara raafamaatti ni erga!
  
  Dhumarratti, addunyaa kanarra gammachuutu jira, .
  Mul'achuu Kiristoos eegnee jirra...
  Akka ergamootaatti gara ayyaana qilleensarra balali'a, .
  Jaalalli Gooftaa ifaafi qulqulluudha!
  Sirba akkasii booda Nafxanyaan miira keessa seenuun intala carraa hin qabne sana akka ho'iftu galchanii shaayii ho'aa isheef kennan. Maargaariitaan callistee dhoo'aa daabboo fakkeessee boorsaa ishee baabura jalatti dhaabuuf karoorfatte, garuu yeroo hin qabdu turte - dammaqxe.
  Nightingale saamtuu fi goblin baayyee walitti dhihoo turan. Goblin hidhii osoo hin taane bump, fuula baayyee fokkisaa fi ilkaan dheeraa qaba ture. Akkasumas dheerina baayyee qaba, gara meetira sadii. Kiyyoo sana harkisuu isaa nama hin ajaa'ibu. Akkasumas Naayitingel nama furdaa, diimaa, qoochoo hamster, ilkaan fuulduraa bahee fi uffata qananiin meedaaliyaa qabu uffate ture. Tole, dabalataan mudhii, kan warra Prussians.
  Haleellaan tasaa sun akka hin milkoofne argee, Naayitiin Saamtichi quba lama afaan isaa keessa galchee fiigichaan dhageessisuuf yaale.
  Doominikaan kofoo qullaa isheetiin rukuttaa geengoo itti kennite . Saamtuunis dhukkubbii irraa boo'a. Dhiiga illee tufe.
  Goblin kilabii isaa jigse. Mucaan gootichi Dobrynya utaalee ol jedhee goblin rifeensa isaa qabee dugda isaa irratti kufee ofirratti darbate. Goblin biqiltuu akka kaaktus daraaraa qabu tokkotti kufee gurra namaa duuchudhaan iyye. Boo'ichi isaas akka harree bosonaa ture.
  Maargaritaan qooste. Naayitiingaal ammas yeroo Doominiikaan jilba isheetiin qoma isaa rukutte fiigichaan dhageessisuuf yaalte. Innis ni hafuura baafate.
  Mucaan gootichi Dobrynya akkas jedhee sirbe:
  Goobni nu gaafate, .
  Ati camo dhufaa jirtuu ?
  Gara magaalatti qajeele - .
  Waan hojjannu qabna!
  Goobbiin ammas kilabicha waliin haleeluu yaale. Mucaan gootichi rukuttaa sana irraa of qusatee ammas nama guddaa sana ofirratti darbate, sababiin isaas Dobrynya humna daa'imaa hin qabdu. Wanti hundi immoo waan gaarii ta'e fakkaata.
  Gooblin ammas diriire. Innis caalaatti suuta jedhee ka'e. Ijoolleen dammaqanii seexanaa margaa sanatti koonii warqee darbachuu jalqaban. Isaan rukutanii akka inni boo'u godhan. Akkasumas twitch.
  Maargaritaan ulee falfalaa ishee raase. Kooniinis gara keekii jijjiiramuu kan jalqaban siʼa taʼu, jecha jechaatti goblin sana kiriimiidhaan dibanii akka loach qaruuraa keessa jiruutti akka rifatu godhan.
  Akkasumas Dobrynya Nikitich Nightingale the Robber harka isaa diriirfame keessa ol kaasee muka paayinii ulfaataa koonii meetii qabu irratti darbate. Rukutaa irraa kan ka"e, Naayitiingiin ni kufee ni raafama, kunis hafuura sana akka dhiisu ykn caalaatti yoo dubbanne dhiiga tufuuf isa dirqisiisa.
  Mucaan Dobrynya akkas jedhee sirbe:
  - Nightingale the Robber, ati jallaa dha, .
  Fuula kee immoo caalaatti si rukute ...
  Amma duutetta yaa jal'aa , .
  Sillee ajjeesi yaa fincaa'aa!
  Sana booda fudhatee hamma danda'etti harka isaatiin mataa irratti rukuta. Nightingale the Robber gurra isaa keessaa sagalee dhageessisaa qaba. Doominikaan immoo ulee indeeksii ishee gara goblin sanaatti akeekte, akkasumas akkaataa isheen jijjiiramaaf falfala walxaxaa itti darbatte. Akkasumas humna ajjeesaa kan anniisaa dhangala"aa keessa jiru ni taasisa.
  Achiis ... Gurbaan rifeensa meetira sadii dheeratu tokkotu ture, amma bakka isaa minjaalli nyaata baay'ee badhaadhaa fi mi'eessituu ajaa'ibaa gosa hundaan fe'ame tokkotu ture. Urgaawwan akkasii immoo kutaa nyaataa ajaaʼibsiisaa kana keessaa ni dhangalaʼu turan.
  Doominikaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  - Isaan kun jijjiirama fi dinqii dinqii, .
  Waan samii hundumaa keessatti salphaatti jannata argina...
  ifaa akkasii bakka hundatti , .
  Gooftaan hundumaa danda'u deebi'ee haa ka'u!
  Dhugaa dubbachuuf, minjaala sana irratti saanii sibiilaa dinqisiisaa, calaqqisu keekii wajjin, kiriimii halluu fi golgaa adda addaa kudhan kudhan, akkasumas nyaata baayʼee dinqisiisaa taʼe kan biroo, fi urgooftuu dhangalaʼaa, hundi isaanii baayʼee miʼaawaa taʼan kan ciisan turan.
  Akkasumas doonaatiin sun akkam nama dinqisiisu, budaa ajaa'ibaatiin facaafame. Kana booda asitti ida"uu fi hir"isuun hin jiru. Akkasumas koochoowwan kokteelii dhangala'aa adda addaa irraa dhufaniin kan facaafaman, guutinsa ajaa'ibaa kan urgooftuu fi dizaayinoota mi'aawaa glaze waliin rifachiisan. Akkasumas biqiltuuwwan akkamii turan?
  Maargaariitaan burjaaja"uudhaan kolfitee ajaa"ibsiifattee iyyitte:
  -Ati sheyxaana garagalchite! Tole, nevermind ! Waan akkanaa hojjechuu danda'uu qabda!
  Doominikaan wallaaltee akkas jettee gaafatte:
  - Ni ulfaataa?
  Intalti paartii qabdu sun akkas jettee deebisteef:
  - Eeyyee, hin danda'amu jechuun ni danda'ama! Atis waan akkanaa hojjechuu dandeesse.
  Gidduu kana saamtuu halkanii ammas fiigichaan dhageessisuuf yaale. Innis qoonqa isaa bal"aa fi hamster fakkaatu afuufte. Garuu gurbaa-gootichi akkuma fudhateen, harka isaa isa ijoollummaa, garuu kan nama ajjeesu, akka sledgehammer, itti himata. Fiixeen immoo, karaa biraatiin, yeroo tokkoo ol rukuta, ilkaan warqee rukutamee ba'e fakkaata.
  Innis garagalee balali'e. Innis gadi jedhee akka waan rukutamee baheetti diriire. Garuu sana booda utaalee, ammas quba isaa afaan keessa galchee afuufe. Garuu fiigicha utuu hin taane, wanti ba'e qoochoo nama gaddisiisu qofa ture . Baayyee nama kofalchiisa. Ijoolleen kolfan. Naayitiin Saamtichi akkas jedhee iyye:
  "Battalatti si liqimsa, si liqimsa, si liqimsa, hin mararfadhu!"
  Deebii kanaaf Dobrynya, mucaan gootichi kun, kofoo qullaa isaatiin qoma Naayitingaalii rukute. Ilkaan immoo ammas balali'e. Harka isaa gadi darbatee saamtuu guddaan sun duubatti hirkate.
  Dobrynya akkas jettee boo'e:
  Lola irratti eenyuun arganna, lola keessatti eenyuun arganna, .
  Sana hin qoosnu, gadfillaa ni ajjeefna!
  Akka gadda si ajjeefna!
  Doominikaan ulee falfalaa ishee Naayitiingee Saamtuu mo'amte sanatti akeekte. Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Atis isa jijjiiruu barbaaddaa?
  Taattuu shamarree kun mataa ishee rukutte:
  - Yoo xiqqaate wanti faayidaa qabu haa jiraatu!
  Intalti paartii qabdu kun akkas jettee sirbite:
  Mucaan kun sagantaa sibiilaatiin hidhamee ture, .
  Ani immoo waan fayya qabeessa tokko qofa nyaadhe...
  Sababa fe"umsa ulfaataa ta"een haleellaan akka tasaa uumame, .
  Akkasumas ogeessa saayibarii humna guddaa qabu ta'ee argame!
  Achiis Doominikaan naanna'ee, ulee falfalaa isheetiin fakkii walxaxaa saddeet hojjette.
  Ammas bakka Robber Nightingale gaarri guutuun mi'aawaa, dragees fi qooda ayiskiriimii mul'ate.
  Kolfi gammachiisaa dhaga"amee ijoolleen marga keessaa utaaluu jalqaban. Isaan mimmiidhagoo, garuu qalla, citaa fi akka aadaa isaaniitti miila qullaa turan. Araada guddaadhaan immoo nyaata sana irratti rukutan, isa Saamtuu Naayitiingii fi Gooblin Margaa gara sanatti garagalan. Maargaritaan quba isheetiin xuxxuqxee iyyite:
  - Dhaabbadhaa gurbaa fi shamarran! Siin hubadha, jalloota kanaan erga booji'amtee booda beeloftee jirta malee dursa harka dhiqadhu.
  Akkasumas akkamitti ulee falfalaa irraa balaqqeessa akka gadhiisu. Ijoolleen dhiiraa gara sulula sanaatti fiiguu qabu turan, jilbi isaanii bifa diimaa qabu balaqqeessa"aa ture. Dhugaa dubbachuuf harka xuraa'een nyaata nyaachuun gara jabina.
  Doominikaan akkas jettee gaafatte:
  - Hidhamtoonni fi booji'amtoonni Naayitii fi Gooblan kun maali?
  Maargaariitaan mataa ishee ifaa ta'e mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee sirriitti! Isaan bilisa baasne. Caalaatti yoo dubbanne, kan na bilisoomse sidha. Kun immoo baayyee namatti tola .
  Ijoolleen dhiiraa fi ijoollee durbaa dhibbaa ol turan. Akkuma barame bakka bu"oonni saala haqa qabeessaa saala cimaa ta"e caalaa dachaa sadii baay"eedha.
  Doominikaan ajaa'ibsiifattee akkas jettee gaafatte:
  - Asitti hundi isaanii umuriin isaanii waggaa kudha lama hin caalle fakkaatu. Maal, saamtonni kun nama guddaa hin ajjeesne?
  Maargaariitaan akkas jechuun ibsiteetti:
  - Lakki, beekamaadha, nama guddaallee ni ajjeesu. Ga"eessonni qaama daa"immanii kan argatan erga bilisa ba"anii booda qofa. Akkuma ture, fakkeenyaaf, Dobrynya Nikitich waliin. Ana waliinis ammallee intala fakkaadheera.
  Taattuu shamarree kun akkas jetteetti:
  - Ijoollummaan bara baraa, akkuma oduu durii keessatti, guddaadha ! Akkasumas jechuu illee dandeessa - qabbanaa"aa!
  Maargaariitaan ilkaan ishee baaftee qooqa:
  - Eeyyee, kunniin addunyaawwan ajaa'ibsiisoo wanti hundi baay'ee qabbanaa'eedha . Garuu asitti balaan baay'eedha. Keessattuu namoonni goblin fi Nightingale the Robber caalaa balaa guddaa qaban jiru.
  Doominikaan hasaasaan akkas jettee gaafatte:
  - Eenyu, fakkeenyaaf?
  Intalti paartii sun callistee akkas jette:
  - Dubartii dulloomtuu Shapoklyak!
  Taattuu shamarree kun tiwiitara ishee irratti akkas jetteetti:
  Tole, gaarii hojjettee, adaadaan hoggantuun garee kanaati!
  Ishee wajjin hiriyyaa ta'uun akka saree wajjin taphachuuti!
  Intalti immoo fudhattee quba miila qullaa isheetiin koonii sana darbatte. Innis 'dragonfly' rukute. Ilbiisonni kun dhoohee, gara konfeettii ta'ee faca'e.
  Maargaariitaan mataa ishee rifeensa warqee fakkaatuun raasaa akkas jettee hubatte:
  - Lubbu qabeeyyii ajjeesuun gaarii miti!
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Garuu ilbiisota qofa!
  Maargaariitaan deebii kennitee akkas jettee sirbite:
  - Haxxiffannaa kee qilleensa keessa tufta, .
  Bug ykn hantuuta hin caccabsin...
  Bosona keessa damee illee hin cabsin - .
  Jireenyi Lafa kanarra jiru hundi maatii tokko!
  Taattuu shamarreen kun ilkaan ishee qullaa ishee qoostee:
  - Ani, ati, inni, isheen - waliin biyya guutuu, .
  Waliin maatii michuu!
  Jecha nuti, kuma dhibba I!
  Ijoolleen sulula keessatti of dhiqatan. Amma immoo gammachuu fi calaqqisaa gara nyaataa sanaatti fiigan .
  Doominikaa fi Maargaariitaan spell tokko waliin hasaasanii, minjaalli sun dheerate. Amma bakki namni hundi taa'u gahaa ture.
  Ijoolleen miila qullaa isaanii raafamanii taa'anii sagalee isaanii isa ifa ta'een faarfannaadhaan sirban:
  Huccuun minjaalaa akka qorraatti babal"ata
  Wantoonni gaariin immoo kaa'aman...
  Ijoolleen hundi ni milkaa'u, .
  Akkasumas Cheburashka irraa bilcheefame!
  Sana booda nyaachuu jalqaban. Ijoolleen babbareedoo asitti baay'eedha, yoo beelaafi hanqinaan dadhabanillee.
  Doominikaa fi Maargaariitaan, nyaata gaarii waan nyaataniif, siʼa lama utuu hin yaadin, shubbisuu jalqaban. Mee miila kee qullaa, kan cilee fi diimaa ta'es haa dhidhiitnu.
  Shamarran sagalee isaanii isa ifa ta"een sirban;
  Biyya hawaa keessatti dhaladhe
  Bakka shamarran hundi baayyee wal lolan...
  Seexanni Biyya Abbaa injifachuu hin danda'u, .
  Ulfina haadha keenya Raashiyaatiif!
  
  Qulqulluu Rus' ittisuu ni dandeenya, .
  Akkasumas diinni hammam gara jabeessa fi haxxummaa qabaatus...
  Morkattoota keenya cimsinee ni moona, .
  Hafuurri Raashiyaa billaa qabus ni ulfina!
  
  Raashiyaa, kun Biyya Haadha kooti, .
  Qulqulluu fi koosmiidhaan kan lafaa...
  Saboonni hundi maatii tokko, .
  Intalti immoo bara baraan dargaggeettiidha!
  
  Lola keessatti Biyya Haadha keenya ni ittisna, .
  Carraan tokkollee mormituu hamaa sanaaf ...
  Nu gubbaa kiruubiin baallee warqee qabu tokkotu jira.
  Mee loltuu Raashiyaa tokkoof kennaa haa kenninu!
  
  Raashiyaa keessatti wanti hundi gaarii dha, gaarii dha, .
  Fedhiin keenyas sibiilaa caalaa cimaa ta'a...
  Mucaan harka isaa keessaa qodaa cimaa qaba, .
  Jaalle Istaaliin immoo achitti bulcha!
  
  Namoonni Biyya Haadha koo ni jaallatu, .
  Bara baraan caalaatti ni bareechifna...
  Biyyi Abbaa Ruubiliin hin hatamu, .
  Waaqayyo Svarog immoo masihii guddaadha !
  
  Biyyi Haadha koo haa ulfina, .
  Lola keessatti diina ni balleessina ...
  Ladaa Haati Waaqayyoo natti jaallatamaadha, .
  Diinonni Raashiyaa comeuppance isaanii haa argatan!
  
  Barbaachisaa taanaan dhiiga diinaa dhangalaasuu dandeenya, .
  Raashiyaan jilbeenfachiisuu hin dandeessu...
  Adamsaan yeroo dhiyootti gara taphaatti jijjiirama, .
  Hogganaan guddaan Leeniin immoo nu waliin ta'a!
  
  Bal'ina hawaa ni mo'anna, .
  Guutummaa uumama cufaatiif gammachuu, gammachuu ni kennina...
  Moskoo ofii ishee Roomaa caalaa ol aanaadha, .
  Humna isaa lola keessatti hin jijjiiramne waliin!
  
  Yeroo waraanni gara lafa keenya ifaa dhufu, .
  Amala keenya humna guddaa qabu Fuhrer ni agarsiifna...
  Raashiyaan kun kaffaltii arjummaa ni argatti, .
  Nuti aduu caalaa ol kaane muka caalaas bareedduu!
  
  Na amanaa, Rus' hin diigamu, .
  Hordeen jilbeenfannee nu hin fidu...
  Biyya Haadha keetiif qabsaa"ii hin sodaatin, .
  Raashiyaan dadhabbii fi dadhabina hin beektu!
  
  Biyyi keenya jaallatamtuu deebitee ni kaata, .
  Guutummaa uumama cufaa humna isaa ni agarsiisa...
  Seexanni immoo ni bada
  Diinni Biyya Abbaa awwaalatti ni kufa!
  Akkasitti shamarran miila qullaa isaaniitiin utaalanii akka seexanaa naanna'aa turan, dachaa lama somersaults keessatti boo'uu fi utaaluu jalqaban.
  Shamarran babbareedoo fi gara jabeeyyii as jiran kunniin . Akkasumas akkamitti akka iyyan, ol utaalan.
  Tole tole ijoolleen nyaatu akkasumas waan mataa isaanii sirbu. Akkasumas karaa baayyee gaarii ta'een raawwatu. Kunneen sirboota isaaniiti. Akka gubbaa naanna'uuttis naanna'u.
  Shamarran sadarkaa olaanaa.
  Garuu sana booda qilxuun baayyee guddaan tokko akka jawwee dhugaatti samii irratti mul'ate. Baaloonni ishee immoo baayʼee guddaa waan taʼaniif, akka warqee dhagaa gati jabeessa taʼeen kan calaqqisu turan. Akkasumas baay'ee ajaa'ibaa fi bareedaa fakkaata ture. Kun dhuguma, ifatti yoo dubbanne, qilxuuwwan baayʼee guddaa taʼan, akka daayinoosarootaa turan.
  Doominikaan kolfaa akkas jettee hubatte:
  - Asitti dinqii tokkollee hin argitu. Dinqisiisaa!
  Maargaritaan kolfitee akkas jettee deebisteef:
  - Eeyyee, kun dhuguma arthropods kan nama ajaa'ibsiisaniidha. Garuu kun waan hunda caalaa nama ajaa'ibu miti. Wantoonni baay'ee qabbanaa'oo ta'an biroo baay'eedha.
  Doominikaan akkas jettee sirbite:
  Garuu kitaabas ta'e muuziyeemii, .
  Hiriyoota keenya bakka hin bu'an!
  Intalti ulee falfalaa irraa immoo biimii ni gadhiisti. Akkasumas koochoowwan kokteelii haaraan mul'atan. Ijoolleenis isaan irratti haleelan.
  akkasitti guddaa ta'e . Muuziqaan gosa tokko qofti immoo mataa koo keessatti taphata.
  Akkasumas akkamitti Doominiik fi Maargaariitaan hin sirban;
  Bareedduu miila qullaa haleelu, .
  Isaan fiigaa jiru, shamarran akkasii mimmiidhagoo...
  Yoo Fritz harka keetiin rukutuu si barbaachise, .
  Yookaan immoo qawwee maashiniitiin isa cicciru !
  
  Shamarran shakkuu hin danda'an
  Nafxanyaa du'ee ni awwaalu...
  Miila isaa irraas jabeessanii isa rukutu , .
  Bakka tokkotti immoo lukkuu foon nyaatee iyyu!
  
  Raashiyaa, kun jecha loltootaaf, .
  Yeroo, na amanaa, hin qabbanaa"u...
  Yeroo tokko tokko haalli jiru dukkanaa"aa ta"us, .
  Bakka Qaayin gurraacha hamaan injifate!
  
  Hin amaninaa, miseensonni Komsomol hin baqatan,
  Yoo fiigan immoo, sana booda haleellaa qofaaf...
  Nafxanyoonni hundis al tokkotti ni ajjeefamu, .
  Fuhrer immoo gara chopping block tti ni ol kaafama!
  
  Raashiyaa, kun Biyya Haadha kooti, .
  Isheen ifa qabdi, salphaatti bareedduudha...
  Kan abshaala ta'e ruubii tokkollee hin gatii, .
  Akkasumas, beekta, loltuu waliin falmuun balaa qaba!
  
  Garuu faashistoota akka injifannu beeki, .
  Hammeenyi teessoo irratti hin moo'u...
  Gubba keenya kiruubiin baallee warqee qabu tokko jira, .
  Akkasumas Waaqayyo Svarog guddinaan gonfoo keessa!
  
  Namni abshaala ta'e, na amanaa, garbicha dadhabaa dha, .
  Hireen isaa tokko - arrabsoo dandamachuu...
  Har'a makaanikii, boru foormaan, .
  Atis ofii keetii dugda namoota biroo rukutuu dandeessa!
  
  Shamarran humna qabu, salphaatti volkaanoo, .
  Yeroo tokko tokko humnaan gaarreen diigdi...
  Waraanni kun obomboleettii hamaa tokkoon boba'aa jira, .
  Duuti immoo ifatti sanyii namaa gadi mura!
  
  Dhugaa dubbachuuf isinitti hima, farda, .
  Nuti lammiileen Raashiyaa yeroo tokko taane cimna...
  Foorkii fi cirracha kee wajjin deemuuf nyaata salphaa barbaachisa, .
  Nuti farda lola keessatti hin mo'amnedha!
  
  Amantiin keenya maali, Gooftaa Kiristoositti, .
  Nutis Lada kabajnus...
  Jaal Istaaliin akka abbaa keenyaati, .
  Bakki komunizimii jannataa immoo ni jiraata!
  
  Kan yeroo tokko du'e du'aa ka'a
  Akkasumas caalaatti bareedduu fi ogummaa ni taana...
  Namichis, beekamaadha, baay"ee akka boonu, .
  Yeroo tokko tokko waan hin taane haasa'us!
  
  Jaalala keessatti Biyyi Abbaa keenya akka urjii, .
  Na amanaa yoomiyyuu hin bahu...
  Abjuun guddaan ni dhugooma
  Guutummaa uumama cufaa keessatti nagaa fi gammachuun ni jiraata!
  
  Maariyaa nan jaalladha, Laada qulqulluudhaan nan kabaja, .
  Svarog bareedaadha Peruun immoo guddaadha...
  Istaaliin nan jaalladha , .
  Fuulli qulqulluun fakkiiwwanii natti jaallatama!
  
  Jannata dhugaa yoom jiraata?
  Na amanaa abdiin keessan hundinuu isa keessatti dhugooma...
  Laphee kee Biyya Haadha keetiif kenni, .
  Wanti hundi gaarii ta'a, kan duraanii caalaa ni jabaata!
  Sana booda dhumarratti ijoolleen bilisa bahan nyaatan. Sana booda gara kutaa (detachment)tti ijaaraman. Ijoollee dhiiraa fi ijoollee durbaa dhibbaa ol.
  Isaanis hiriira irratti ka'an. Dobrynya kolfa mi"aawaa ta"een akkas jettee hubatte:
  - Ni falmu, mirkanaa'aa dha!
  Mucaan gootichaas jawwee sana irratti utaale.
  Oenomaus akkas jedheera:
  - Detachment akkasii garmalee suuta jedhee socho'a. Jawwee irratti baayyee saffisaan sochoona. Kunoo immoo yoom akka dhaabdullee beekuu qabda.
  Ijoolleen ijaaramaniiru. Barooness tokko qofatu uffata kabajamaa fi illee qananiin uffatte. Kanneen hafan kadhattoota, dargaggoota ragamuffins fakkaatu turan . Haa taʼu malee, miila qullaa sochoʼuun baayʼee caalaatti ogummaa qaba.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Intalti baroness yoo deemte, kophee ishee qaaliin diigamee ni kufa. Tarii akkuma nama hundaa miila qullaa ta'uu qabda ta'a?
  Baaroon akkas jettee deebisteef:
  - Eeguu hin dandeessu! Abbaa koo Duukaa na ergitu wayya, badhaasa siif kenna malee si hin miidhu!
  Maargaariitaan mataa ishee Doominiikaatti rukutte:
  -Ati humna uumamaa si'oolii akkasii qabda. Kanaafuu kottaa walitti fudhannee himannaa ifa ta'e erginee, intala sanas masaraa abbaa ishee keessa haa darbannu!
  Taattuu shamarree kun yaada kenniteetti:
  - Badhaasni hoo?
  Maargaritaan kolfitee yaada kennite:
  - Tole, boorsaa warqee siif kennu, kanaaf dhuguma baay"eedhaa? Kana malees, mukaa fi koonii idilee irraa warqee falmuu nan dandaʼa, isinis akkasuma!
  Doominikaan akkas jettee fiigichaan jette:
  - Ajaa'iba! Kanaaf ofii keenyaaf dukedom bitachuu dandeenya!
  Intalti paartii kana mormte:
  - Haraama dha! Warqeen falfalaa akka hin sochoone dhorkaadha, yoo kana hin taane sibiilli caalaa ni jiraata ture. Hubatte, qaala'iinsa saantima qaalii!
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Kun akka haayperbolooyidii injinar Gaariin keessatti mul"ataa?
  Maargaritaan mataa ishee rukutte:
  - Waan akkasii. Kitaaba kana yeroon xiqqaa ture dubbise. Eeyyee, sana booda istaandardiin warqee sun ni kufe, akkasumas sodaachisaa ture .
  Enomayi kolfaa akkas jedhee hubate:
  - Garuu ammas, tarii baroness kaasuu? Akka isheen akkas hin jibbisiisneef!
  Dobrynya kolfaa mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee kana al tokkotti ni raawwanna, .
  Waan qabbanaa'aa isheef haa kenninu!
  Baaroon ammas marga irratti kofoo ishee chaappestee boo'e:
  - Gara abbaa kootti na geessi! Yookaan hundi keessan akka ajjeefaman nan godha!
  Ijoolleen sagalee tokkoon kolfan.
  Akka tasaa, gnome kophee uffatee marga jalaa mul'ate. Ammallee baayyee xiqqaa, qeensa kan hin qabne ta"uun isaa ifaadha. Garuu ulee falfalaa harkatti qabatanii.
  Sagaleen xiqqaan tokko akkas jedhe:
  - Sana booda sagalee intala kaappitaalaa tokkoo nan dhaga'a. Tarii yeroon ishee barsiisuu ga'eera ta'a?
  Baaroonis akkas jettee boo'de:
  - Yaali qofa, xuuxaa !
  Isheenis miila kophee isheetiin gnome sana sochoosuuf yaalte. Innis ulee falfalaa isaa raase. Intalti fi gurbaan kaappitaala ummata durii keessaa bade.
  Doominikaan akkas jettee iyyite:
  - Ajaa'iba!
  Maargaritaan mataa ishee rukutte:
  - Kun gurbaa xiqqaadha. Gosa addaa gnome kennaa falfalaa qabu. Amma intala kaappitaalaa sana guddifachuuf fudhate. Akkasumas baroness aadaa, safuu barachuu fi qalbiidhaan hojjechuu akka qabdu fakkaata.
  Enomayi kolfaa yaada kenne:
  - Anis ishee reebuu barbaade! Kanaaf, ba"aan sun garba kee irraa bu"eera.
  Dobrynya akkas jechuun yaada kennite:
  -Gara Skeleton deemtaa? Kanaaf tarii yeroon karaa rukutu ga'uu danda'a.
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Xiqqoo dhihootti masaraan falfalaa hamaa Bastinda, kan kudha lama keessaa meeshaa biraa qabdu - hantuuta keelloo. Kana silaa booji'uu qabna ture.
  Kana malees, amma dura waraana xiqqaa, jarreen dhibbaa ol qabna. Isaan keessaa goota Phoenix Falcon jedhamudha. Innis gurbaa dha, garuu humna guddaa qaba.
  Dobrynya akkas jechuun hubachiiseera:
  - Fiiniksiin beeka. Akkamitti qofa booji'ame?
  Intalti paartii qabdu sun akkas jettee deebisteef:
  - Haxxummaadhaan, akkuma kee. Amma garuu waraana qabna, masaraa Bastinda"s ni weerarna!
  Doominikaan garaa ishee irratti abs ishee taphatte. Sana booda fudhattee quba miila qullaa isheetiin muuzaa marga irra ciisu tokko caccabde. Isheenis qamadii isaa jigsitee, afaan ishee keessatti qabdee, ilkaan ishee jabaadhaan daaktee coode:
  - Haleellaadhaaf deemuu? Tole yaadni kun natti tola. Haa ta'u malee, maqaan Bastinda jedhu oduu durii ijoollee na yaadachiisa. Kan gonkumaa of hin dhiqanne sun mitii?
  Maargaritaan mataa ishee raastee:
  - Oduu durii kanas nan beeka. Lakki kun falfala xiqqoo adda ta'edha. Waraana hantuutaa guutuu qabdi. Tole, akkasumas orcs kiraa sassaabdota. Artefa CT hantuuta waliin hantuuta irratti humna guddaa kenna, kanaaf...
  Intalti paartii qabdu kun akkas jettee ajajte:
  - Ijoollee! Silver spruces dhiyoo jiru irraa cirracha cabsi, yeroo dhiyootti yeroo bosona seennu ni argitu. Kun meeshaa waraanaa gaarii ta"e hojjechuu danda"a.
  Jarris akkas jedhanii deebisaniif:
  - Waan hundumaa ni hojjenna fayyisaa keenya!
  Gareen sunis hiriira ba'e. Shamarran ijoollee dhiiraa caalaa dachaa sadii ta'us, hiriira bahuus ni beeku turan. Quba miila isaaniis ol harkisan. Kanuma waliin muuziqaan taphachaa ture.
  Kutaan kun hiriira kana irratti socho'e. Asitti, erga nyaatanii booda, gurbaan tokko tokko akka malee qoonqa, shamarran garuu shubbisa manaa baala qamadii irraa hojjetame dha'uu jalqaban , miirriinis caalaatti gammade.
  Ijoolleen formation keessatti tarkaanfatan. Doominiikaan akka fiilmii waa'ee Malkish-Kibalchish . Jarreen miila qullaa hiriira ba'anis ture. Garuu sababa tokkoon fiilmii Sooviyeet keessatti shamarran hin turre. Kunis waan ajaa'ibaati, sirna Diimaa jalatti yeroo hunda walqixxummaa saala irratti cichanii waan turaniif.
  Akkasumas shamarran baay'een asitti argamu, isaanis akka loltoota uumamaan dhalatan hiriira irratti - gartokkoon namoota, gartokkoon maatii elf irraa, akkuma gurra isaanii liinksii irraa mul'atu. Tole, gosa matriarchy tokko.
  Ijoolleen hiriira bahan, yeroo wal fakkaatutti, akka waan kana malee sirbuu jalqaban:
  Elfiyaan biyya keenya ogeettiidha, .
  Bulchiinsa Mootii Masiihichaa jalatti...
  Bara baraan Waaqayyoon nuuf kenname, .
  Jireenya keenya gammachiisuuf!
  
  Oenomaus gaariin ulfina haa ta'u , .
  Diina Biyya Abbaa kan injifate ...
  Isheedhaaf falmtee ija jabaatta, .
  Solcenism jalatti jiraachuu ni jalqabna !
  
  Shamarran miila qullaa fiigu
  Diina loluu barbaadu...
  Orkler kun immoo akkas qabbanaa'aa miti, .
  Kanaa mannaa, inni fakkii nama qoosaa qofa!
  
  Biyya guddittii dhuma hin qabne
  Kan fedhiin, beekta, dhalootaa...
  Tajaajiltoonni Seexanaa shira xaxanii iyyuu, .
  Garuu geeniin abiddaa nu waliin ta'a!
  
  Dhiibbaan keenya to'achuun akka hin danda'amne nan amana,
  Diina keenya lafatti ni diigna...
  Dabtara kee keessatti barreessita, mucaa xiqqaa, .
  Oenomaus jala jiraachuun akkam nama ajaa'iba !
  
  Biyya Abbaa nama hunda caalaa ni bareedina, .
  Jireenya kana keessatti samiin ni dhufa...
  Milkaa'ina bosona keenyaa haa kabajnu
  Yeroo dhiyootti immoo elfinizimii jala jiraanna!
  
  Lakki na amanaa nuti Orkishoonni caccabuu hin dandeenyu, .
  Diinni cimaa fi baayyee haxxee ta'us...
  Garuu qormaata A, 1000n darbina.
  Oenomaus jalatti gaarii haa ta'u !
  
  Guddina ulfina qabeessa Tsar, na amanaa, .
  Gonfoo kee daayimandii guutuu ta'een...
  Akkasumas, beekta, bineensi hamaan sun ni caccabsa, .
  Dha'ichis ni duubatti deebi'a, na amanaa, dhukkuba nadaayii!
  
  Lakki, Elfiyaaf Elfrog , .
  Hiriyyoota, Waaqolii keessan hin gantinaa...
  Maatiin hundumaa danda'u guddaa fi ulfina qabeessa, .
  Dadhabina kee hin agarsiisin!
  
  Ladaan bareedduu foorjii waaqoliiti, .
  Na amanaa jaalala deesse...
  Jecha hin barbaachifne qofa nama hin qisaasessin,
  Guddina daangaa hin qabne baneera!
  
  Xiyya Elfrog ofirraa ittisuu hin dandeessu , .
  Mormituu kamiyyuu ni bocti ...
  Waan gowwummaa qofa hin hawwin, .
  Gaachanni loltuu elven ni haguuga!
  
  Elfia, kun shakkii tokko malee humna, .
  Gaara sochoosuu dandeessi...
  Yeroo tokko tokko foon baayʼee kan dhiphatu taʼus, .
  Gufuu hunda diduu dandeenya!
  
  elfoota yeroo dhiyootti ni ka'a , .
  Kan uumama cufaa dhiitu...
  Kiruubiin Waaqayyoo baallee isaa ni diriirsa, .
  Wanti, na amanaa, kan Uumamaas ni jiraata...
  
  Waaqni Ladaan ulfina qabdi, na amanaa, .
  Ilmaan ishee hundaaf jaalala kennite...
  Amma immoo farda cimaa ta'a, .
  Diina immoo funyaan jabeessinee haa rukunnu!
  
  Ati Fiev dha , akka handhuura elfootaaf , .
  Haati, na amanaa, magaalota ulfina qabeessa Diruushiyaa...
  Diina irratti haa rukunnu , .
  Nuti farda, na amanaa, abshaala miti!
  
  Biyya qulqulluu kootiif, .
  Baayyee cimnee qabsoofna...
  Elf Ruubiliin tokko hin saamamu, .
  Hundaafuu, elfoonni ifaa yeroo hunda akkamitti akka lolan beeku turan!
  
  Shamarran babbareedoon jiru na amanaa, .
  Akka isaan qorra keessatti baay'ee dashingly fiigan...
  Fuhrer, bineensi bosonaa, ni ciccirama, .
  Roozaa bareedaa, beekta, ni guddifna!
  
  Lakki, yoomiyyuu aarii hin obsinu , .
  Mee Elf aduudhaan ibsame ol haa kaafnu ...
  Abjuun guddaan ni dhugooma
  Samiin kana jalatti halluu diimaa ifaa ta'ee jira!
  
  Elfroog dhufee warra du'an ni kaasa, .
  Garuu jireenyaaf deebisee jiraachisuu qabna cool...
  Bal"ina uumama cufaa ni mo"anna, .
  Kiristoos hin du'u, Yihudaan immoo si'ool keessa jira!
  
  Oenomai amanamummaadhaan tajaajili, .
  Maaloo immoo mootota irratti hin fincinaa...
  Ilmaan elfootaa ulfina haa ta'u , .
  Elfiyaa, kun bakka kaartaa irratti argamu miti!
  
  Yeroo dhiyootti uumama cufaa injifna, .
  Jireenyaa fi du'a irratti humni haa jiraatu...
  Namni jiraatu kamiyyuu kiruubii in ta'a, .
  Namni sun akka Waaqayyooti, amanaa!
  . BOQONNAA Lakk.10.
  Doominikaan gara daree akaadaamii ishee deebitee, walgahii ishee bakka looziitiin xumurte. Ammas ammas gosa qubee adda addaa, bifaafi gosa adda addaa qorachuu jalqabde. Kanas fedhii guddaadhaan raawwatte.
  Sana booda, gara irbaata deeme. Ishee cinaa intala Fiestaa jedhamtu turte. Iskuwiidii soogidda keessatti waliin nyaatanii aannaniifi dhangala'aa timaatima walitti makameen gadi dhiqatan. Sana booda wanti hundinuu guddaa ta'e.
  Irbaata booda, Doominikaan ulee falfalaa fayyadamuun Fiestaa waliin dallaa ijaarte. Isheenis keekii guddaa kiriimii qabu tokko itti darbatte , mataa irraa hanga miilaatti ishee dibatte.
  Mo'amuu ishee amantee tokkoon tokkoon miila qullaa ishee irraa ring isheef kennite. Amma immoo Doominikaan daran cimaa fi ajjeesaa hidhatee jirti .
  Sana booda shamarran lamaan shawaariin gara kutaa isaaniitti seenan.
  Kutaa sana keessatti Doominikaan siree irra teessee miila ishee boca loozii dachaastee, ammas hundee qaamaa fi hafuuraa ishee sadarkaa addunyaa sammuu biraatti ceesifte.
  Amma isaan jawwee irratti balali'aa jiru, gareen ijoollee tokkos isaan jalatti hiriira jira.
  Ijoollee dhiiraa lamaatiin kan hoogganamu: Viscount fi goota Phoenix Falcon. Ijoolleen dhiiraa lamaan ijoollee dhiiraa bareedduu maashaaleen baayyee mul'atan, fi uffata gabaabaa qofa uffatanidha. Jabaa haa jennu yaa jarana. Isaanis utubaa sana bira darbanii hiriiru.
  Ijoolleen hamma dandaʼametti saffisaan sochoʼuuf kan yaalan siʼa taʼu, yeroo yerootti fiiguu jalqabu. Akkasumas waraana ergamootaa mataa ifaa fi miidhagaa ta'e fakkaata. Ammas ulee mana keessatti hojjetaman malee meeshaa waraanaa hin qaban.
  Garuu sana booda bosona paayinii sanaa seenan . Lukkeewwan hedduun ni gurraacha"an, Fiiniks garuu miila qullaa isaatiin koonii ulfaataa itti darbatee, jecha jechaatti mataa bineensa adamsituu sanaa cabse.
  Innis kufee, lukkoonni kaanis baqachuu jalqaban. Ijoolleen immoo koonii fi damee adda baasuu jalqaban.
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  "Yeroo tokko gareen ijoolleen paartii ta"an guutuun lola hamaa akka geggeessan nan yaadadha. Kutaan waraanaa Jarmaniis baqate. Ijoolleen immoo isaan duukaa fiiganii dhukaasa isaan rukutan .
  Doominikaan akkas jettee walii galte:
  - Slingshot, kun humna ajjeesaa dha!
  Ijoolleen loltoonni, dhugaa dubbachuuf, slingshots ijaaruu jalqaban. Waan akka bowwaas hojjedhu.
  Maargaritaan fudhattee kolfaa akkas jettee hubatte:
  - Meeshaan waraanaa keenya yoo falfalaan ari'ame hunda caalaa mudaa hin qabne ta'a.
  Doominikaan ilkaan ishee baaftee qooqa:
  - Keessattuu yoo itti dabale!
  Ijoolleen erga hidhatanii booda falfaltoonni ciccimoon lamaan ulee isaanii kaasanii turan.
  Maargaariitaan akkas jettee kolfite:
  - Sagalee tokkoon falfala!
  Doominikaan akka mirkaneessiteetti:
  - Sirriidhumatti!
  Shamarran lamaan anniisaa ulee falfalaa isaanii walitti qabuun humna guddaa isaaniitiin furguggisan. Achiis bareedduuwwan sun quba miila isaanii qullaa irraa anniisaa fudhatanii karaa garee ijoolleetiin furguggisan. Achiis dinqiin tokko ni taʼee, footoblitzes , ykn akkuma supernova xinnoo taʼe kumaatamaan lakkaaʼaman abiddaan gubatan.
  Maargaariitaa fi Doominikaan qubee dubbisuu fi faarfannaa jalqaban:
  Nuti shamarran, pantheon seena, .
  Biyya Abbaaf amanamoo ta'uuf kakatanii...
  Akka mo"amuun aarii guddaa qabu Orkishistota eeggatuuf, .
  Tole, akkam ta'a Elves aduu jala jiraatu !
  
  Nymphin nu waliin jira , akka sibiilaa, .
  Nadhii irraa kan hojjetame yoo ta'u, sibiilli kamiyyuu caalaa cimaadha...
  Addunyaalee garagalchuu abjoodhe, .
  Akkuma ogeessi guddaan Gralin dhaala godhe!
  
  Biyya Abbaa qabbaneessina, .
  Biyya Abbaas urjiilee ol kaafna...
  elf-girls waliin milkaa'inni haa jiraatu , .
  Miilli keenya xixiqqoo guutummaatti qullaa ta'us !
  
  Orkshist biyya koo haleele, .
  Samurai trolls baha irraa dhufaa jiru...
  Solcesus fi Gralin baay'een jaalladha , .
  Akkasumas , nan amana, mormituu ni ciccinna !
  
  Elfroog nu waliin jira , .
  Kan Solcenism , qoosaadhaan, ijaara...
  keessatti hunda caalaa cimaan Maatii ulfina qabeessa, .
  Dammaqaa fi fedhii nuuf dabalata!
  
  Yoomiyyuu abdii hin kutannu jedheen amana, .
  Biyyi Abbaa jilbeenfachiisuu hin danda'u...
  Jaal Gralin urjii ifaa, .
  Barsiisaan keenyas ogeessa geenii Drenin !
  
  Biyya Abbaa keenya ni goona, .
  Pilaaneetii kana irratti caalaatti bareedaa fi ifa...
  Akkasumas beekta, qawween nama ajjeesu ni jiraata, .
  Ga'eessonni fi daa'imman haa bashannanan!
  
  Gubuu Elfrog , garaa kee keessatti hin gubatin, .
  Ati patron billaa Elf hundaati...
  Yeroo dhiyootti jannata cimaa ni ijaarra jedheen amana, .
  Solcesus ni dhufa, ergama qulqulluu!
  
  Orkler hin amaninaa , hiriyyoota, .
  Salphaatti fi sodaachisaa ta'een akka injifattu...
  Hundi keenya maatii tokko - .
  Akkasumas na amanaa, Biyya Haadha kee jaallachuun yeroon isaa hin darbu!
  
  Gooftaan hundumaa danda'u hunda keenya ni eega, .
  Alaabaa halluu torbaa qabu lafa irratti ni kaasa...
  Bineensi hamaan immoo gara taphaatti ni jijjiirama, .
  Nuyis Seexana dandamachuu dandeenya!
  
  Biyya Abbaa Guddaa nan jaalladha, .
  Guutummaa uumama cufaa keessatti kana caalaa ati bareedduu hin jirtu, .
  Elfiyaa Ruubiliin hin gurgurru, .
  Nagaa fi gammachuu uumama cufa keessatti haa ijaarru!
  
  Maqaa Haadha keenyaan, abjuu, .
  Elf guddaan ni ka'a...
  Wanti biraa hundinuu waa malee qofa
  Masiihiin haaraanis nu waliin ta'a!
  
  Yaa Laadaa koo isa hundumaa danda'u, .
  Elfota ifaaf jaalalaa fi nagaa ni kennitu ...
  Si kadhadheen gara keetti nan deebi'a, .
  Yoo barbaachisaa ta'e immoo balaqqeessaan rukutaa!
  
  Ælfria , Giiftii keenya Waaqaa, .
  Solcesus Yuunivarsiitiif kenne ...
  Waaqni guddaan siif jedhee ka'eera, .
  Namoonni dhuguma mi'aa isaanii hin dhabne!
  
  Hubadhaa, elfoonni akkana,
  Waaqoliin Elven kabaja guddaa qabu...
  Nuti ilmaan Haadha guddoo, .
  Shamarran immoo yeroo hunda addunyaa kana injifatu!
  
  Hiriyyoota Haadha Biyya kadhachuu qabna, .
  Perun, Yarilo fi Elfrog jedhaman humna guddaa qabu ...
  Abbaa warraa baayyee cimaa taana, .
  Duumessa samii keessa jirullee ni afuufna!
  
  Amma diinni duraanuu Elfskva irraa duubatti ari'amee jira , .
  Namoota naannoo baay'ee miidhan ...
  Solcesus fi Gralin , .
  Taankii qawwee qabanis baay'ee ta'a!
  
  Lakki diinni elfota to'achuu hin danda'u, .
  Loltoonni keenya waan hundumaa kan danda'an waan ta'aniif...
  Qormaata darbuu, shan qofa, .
  Akka gurbaan hundi baayyee cimaa ta'uuf!
  
  Soltsegrad ulfina qaba , .
  Haleellaa irraas isa eegna...
  Hiriirri injifannoo fardeen ni dhufa, .
  Dhiigni yaa'a to'annaa hin qabneen yaa'us!
  
  Shamarran miila qullaa qorra keessa, .
  Fiiguun, kofoo isaanii ni balaqqeessa'a...
  Isaanis Orks harka isaaniitiin ni rukutu, .
  Qaayin kan hawaasummaa hin qabne ni diriirfama!
  
  Wanti hundi tole ta'a namoonni ni beeku, .
  Urjiilee hawaa keessatti ni arganna...
  Hundaafuu, gootummaa shakkuun cubbuu dha, .
  Teessoo Waaqayyoo irra namni tokkos ni jiraata!
  
  Yeroo dhiyootti namoota du'an saayinsiidhaan du'aa kaafna, .
  Dargaggummaa fi bareedduu ta'uu dandeenya...
  Gubba keenya kiruubiin baallee warqee qabu tokko jira, .
  Haadha koo Elf bareedduuf!
  Kanaaf shamarran sirban, waraanni ijoollee guutuun hidhannoo ibsu fi meeshaa waraanaa cimaa, illee taʼe qorraa qabatanii of argan.
  Sana booda ijoollee dhiiraa fi ijoollee durbaa irra deebiin hidhachiisuun xumurame. Lola cimaadhaafis qophaa'aniiru.
  Doominikaa fi Maargaariitaan balaqqeessa humnaa jijjiirama guddaa fide gadi lakkisan. Ammas waraanni ijoollee qophaa'e.
  Kanaafis hiriira lolaa irratti kaate.
  Dobrynya ilaalcha baay'ee gammadeen akkas jechuun hubatte:
  - Ammas injifachuuf jirra! Kun immoo hundee keenya.
  Turtle hamma taankii Tiger Jarmanii gaarii ta'e tokko fuuldura isaa sardame. Isheen qola daayimandii ykn caalaatti yoo dubbanne, akka waan dhagaa gati jabeessa taʼeen haguugamteetti kan ibsu qabdi turte. Bineensa baayyee namatti tolu.
  Maargaritaan akkas jettee qoosaadhaan akkas jetteetti:
  - Qola akkasii qabaachuun, turtii ofii isaatii miidhamtuu adamsituu hawwii guddaa qabuu ta'uuf balaa qaba!
  Doominikaan mataa ishee rukutee akkas jettee sirbite:
  Shards gaarii dha
  Qawwee maashinii irratti, wayyoo , homaa hin jiru!
  Garuu sirbi ishee baayyee sababa qabeessa akka hin taane, fi bakka isaa kan hin jirre ta'ee argame.
  Ijoolleen waraanaa turtii sana keessa naanna'aa turan. Ijoollee dhiiraa keessaa tokko dhukaasa ishee irratti dhukaasuu barbaade, loltuun intala sun garuu harka ishee garba gurbaa sanaa irra kaa"attee akkas jettee qooste:
  - Hin barbaachisu!
  Intalti biraa tokkos yaada kenniteetti:
  - Gareen kun kanumaaf!
  Isaan kun dhuguma ijoollee qabsaa'anii qabsaa'uuf fedhii guddaa qabanidha.
  Doominikaan qoosaadhaan akkas jettee hubatte:
  Bitaan immoo waraana keenya, mirga immoo waraana keenya, .
  fuula koo rukutuun gaariidha !
  Waraanni miira baayyee gaarii keessa turan . Akkasumas imala baayyee dheeraa ta'e irratti bobba'uuf qophii waan ta'an fakkaata. Miirri isaaniis dhuguma hin badu.
  Maargaariitaan kolfaa akkas jettee yaada kennite:
  - Eeyyee ammallee carraa qabna jechuun qaba.
  Doominikaan kolfaa akkas jettee gaafatte:
  - Akkam carraa?
  Intalti paartii qabdu sun ofitti amanamummaadhaan akkas jettee deebisteef:
  - Waraanni Sabboonummaa Guddaan waggaa afur hin guunne turuu isaa. Dhugaa jiru yoo ilaalle, Jarmanoonni sarara ittisaa isaanii isa cimaa taʼe irratti yeroo dheeraadhaaf mormuu dandaʼu turan!
  Taattuu shamarree kun mataa ishee rukutte:
  - Kana irratti walii gala. Mata duree kana irratti seenaa filannoo tokko tokko illee ni jiru. Garuu haala kamiinuu dinqii uumuuf dandeettii qabna. Jarmanoonni yoo ta"e, waraanni sun duraanuu akka mo"ame waan hubataniif, tasumaa mormuu hin barbaanne. Akkasitti immoo karaa pragmatic mataa isaaniitiin socho'an!
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Kunoo konkolaataan baayyee hin milkoofne tokko jira - kun Tiger dha, garmalee ulfaataa, fi walitti hidhamiinsa eegumsa gaarii hin qabne turret fi hull gidduutti. Taankiin kun, addatti gaarii akka hin taane amanuu qabdu. Garmalee ulfaataa fi yeroon isaa kan darbe, hidhannoon illee qarqara rational irratti hin argamu. Akkasumas transmission motora irraa adda ta'ee kaa'uun dogoggora guddaadha.
  Doominikaan walii galteef mataa ishee rukutte.
  falmuu hin dandeessu ! Dogoggora ta'uun isaa beekamaadha! Garuu gama biraatiin kan hin dogoggorre kan du"e qofa, yoo jireenya biraa irraa ta"e qofa. Isheen immoo akkas taate natti fakkaata. Yoo xiqqaate isiniif!
  Maargaritaan walii galteef mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee, jireenyi boodaa jiraachuun isaa hin oolu! Anis akka dhuunfaatti kana amaneera. Yuunivarsiitii kana keessattis akkan baduuf hiree yoo ta'e, kan biraa keessattis wanti tokko itti fufa!
  Taattuu shamarree kun mataa ishee rukutte:
  - Akka tapha kompiitaraa dhuma hin qabne sadarkaa adda addaa lakkoofsa hin qabne!
  Intalti paartii kun akkas jechuun mirkaneessiteetti:
  - Tole, eeyyee! Wanti akkasii, kunis, jechuun qaba, baayyee namatti tola ! Kunoo immoo al tokkoo fi lamaa ol gammaduu dandeessa.
  Mucaan goota Dobrynya akkas jedhee sirbe:
  - Yeroon ga'eera, yeroon ga'eera, haa gammadnu,
  Bara jireenya koo keessatti...
  Bareedinaa fi xoofootti, cirracha carraa.
  Bye, bye, swaying, rifeensa kophee irratti, .
  Yeroo tokkoo ol hireetti hasaasna!
  Yeroo tokkoo ol hireetti hasaasna!
  Diina addaan ciccira! Diina addaan ciccira! Diina addaan ciccira!
  Kolfi ijoollee sanaa kan sagalee guddaa qabus ni dhaga"ame. Waraana xiqqaa sana fuulduratti daayinoosarri guddaan tokko mul'ate . Dhugaadha, garmalee nama sodaachisaa hin fakkaatu ture, garuu guddaa ture. Qaamni isaas guddaadha, garuu mataan isaa faallaa kanaatiin xiqqaadha, dabalataan funyaan dheeraa qaba. Gubbaa isaas fincaan jilba (knuckle fins) ni jira.
  Doominikaan akkas jettee iyyite:
  - Kun bineensa - guddaadha !
  Maargaritaan walii galteef mataa ishee rukutte:
  - Bineensa ulfaataa ! Garuu hin yaadda'inaa. Yoo hin tuqne nu hin tuqu!
  Intalti paartiis akkas jettee ajajte:
  - Dargaggoonni waraanaa - hin dhukaasinaa sagalee hin dhageessisaa!
  Ijoolleen callisan. Utuu sagalee hin dhageessisin miila qullaa deemuuf yaalan.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Yoo daayinoosarri gurri isaa hin dhageenye hoo?
  Maargaritaan kolfitee waan tokko jechuu barbaadde. Akka tasaa sagalee guddaa fi caccabni dameewwan caccaban ni dhaga"ame. Bineensi hamma gamoo abbaa darbii torbaa, afaan guddaa qabu, akka qurxummii isparmii dheeraa taʼetti mulʼate. Kun dhuguma bineensa guddaadha . Akkasumas, qoochoowwan isaanii gara meetira shanii dheeratu.
  Daayinoosaariin bakka tokkotti dhaabbatee garee ijoollee sana hawwii guddaan ilaale, bineensa hamaa tokko argee baqachuuf ariite. Akkasumas, dhugaa dubbachuuf, akka waan isa kakaafameetti ture. Giddugaleessa akka saber-toothed tyrannosaurus kanaa loluun qaala'aa dha.
  Doominikaa fi Maargaariitaan ulee falfalaa isaanii ol kaasaniiru. Intalti paartii dursitee dhukaaste. Fiixee ulee ishee irraas pulsar ajjeesaa balali'ee ba'a. Afaan bineensichaas ni rukuta . Innis baay'ee ni gubata. Garuu deebii kanaaf sagalee daran suukaneessaa fi gurra namaa duuchu dhaga'ame.
  Doominikaan fudhatee deebii kennuudhaan , humna ishee hundaan rukutte , humnaan socho'aa, akka waan tuullaa ajjeechaa rukutuu fi, chirping:
  Daayinoosaroota, tarii as jirta, Afrikaa keessa miti, .
  Tarii cireedhaaf marga daaku ta'a, .
  Daayinoosaroota,...
  Intalti sunis qooda falfalaa ishee gara gurguddaa sanaatti ergite. Ilkaan qoochoo isaas fudhatanii, yeroo rukutaman gara biqiltuu bareedaa fi bifa pilaastikii qabutti jijjiiraman.
  Doominikaan akkas jettee sirbite:
  Sibiilli hojjechuu barbaade
  Elephant akka tasaa mul'ate...
  Baala akka beeyladaa - .
  Gurra dhiisee daraaraa!
  Maargaritaan kolfaa dhoottee, ammas, pulsar diigumsaa fi diigumsaa ishee rukutti turte. Garuu waraanni ijoollee bineensicha xiyyaan roobsuu jalqabe. Hidhannoon isaa isa safartuunis bubbu'uu jalqabe .
  Doominikaan miila qullaa fi ulee ishee lamaan irraa falfala fudhattee gadhiiste. Asittis akka gaariitti hojjeteera.
  Akka waan wanti falfalaa tokko fudhatee humna diigumsaa guddaa ofitti himateetti ture.
  Maargaariitaan fudhattee ija ishee saafiraatiin ija ishee jaamsitee qooqa:
  - Ajaa'iba!
  Taayiraanoosaarsi ni kufe, bakka isaa minjaalli guddaan fi bal"aan, furdaa nyaataan fe"ame tokko mul"ate. Kunoo immoo duraanuu akkas qananii fi kanaan dura hin argamne, adda ture. Akkasumas nyaata mi'aawaa nama hawwatu akkasii.
  Doominikaan akkas jettee sirbite:
  Kun mi'aawaa ta'ee argame
  Urgaa isaas damma caalaa baayyee mi'aawaadha...
  Jalqabarraa hin injifannu, .
  Uumamni keenyas ni dagaaga!
  Maargaariitaan kolfaa ilkaan ishee baaftee mirkaneessite:
  - Eeyyee ni dagaaga! Sunis waan guddaadha!
  Sana booda intalli paartii kun itti dabaluudhaan:
  - Akkasumas falfala itti darbachuu ni beekta. Kun , jechuun qaba, ajaa'iba! Saayizii guddaa akkasii gara nyaata mi'aawaa ta'etti jijjiiri . Kunniin orcs ykn goblins miti - isaan waliin salphaadha!
  Doominikaan mataa ishee rukutee akkas jettee sirbite:
  - Wanti hin danda'amne hundi ni danda'ama, mirkanaa'ee beeka, .
  Akkasumas falfala darbachuu baradhu, bakka hin jirretti!
  immoo sibiilaa baayʼee cimaa taʼe irratti rukutaa , .
  Akkasumas monster sana sharp sharpener jedhamutti cirradhu !
  Maargaariitaan qoostee kolfaa akka isheen luqqisiidhaan ibsitu hubatte:
  - Eeyyee, badii akka hin arganneef akka malee nama tuqxee sirbita! Caalmaa kan qabu!
  Doominikaan akkas jettee walii galte:
  - Ani super guddaa dha - qabsaa'aa addunyaa caalaa qabbanaa'aa dha!
  Akkasumas akkamitti ija isaatiin akka isaan akkas saafiraa fi akka urjii ta'an fudhatee garagalcha.
  Minjaalli nyaata qabu sun ijoollee loltoota sanatti kan akeeke yoo ta"u, isaan keessaa tokko tokko itti dhiyaatanii doonaatii fi keekii, chokoleetii fi kiriimii gosa adda addaa keessatti cuuphaman fudhachuu jalqaban. Kan caalu ammoo ayiskiriimii tokko tokko qabadhu. Kun guutummaatti superb dha.
  Maargaariitaan gaanfa ishee afuuftee akkas jettee boosse:
  nyaachuun isin hin barbaachisu , .
  Hundi keessan gara burjaajjiitti ariifachuun hin barbaachisu...
  Akkasumas dabtara ofiif barreessi, .
  Sochiin ammallee ni fayyada!
  Doominikaan kolfa mi"aawaa ta"een akkas jettee hubatte:
  - Eeyyee, dhuguma guddaa ta'ee argame!
  Ija ishee bifa boqqolloo bifa diimaa qabuun immoo ija ishee jaamsite.
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Foon daayinoosarootaa baay"ee mi"aawaa miti, uumamtoota foon nyaataniif immoo kana caalaa xiqqaadha. Garuu farda nyaachuuf...
  Dobrynya akkas jettee boo'e:
  - Farda akka nyaattu siif hin hayyamu!
  Gurbaan-gootichi immoo akkas jedhee sirbe:
  Sivka-burka, kaurka raajii, .
  Fuuldura koo dhaabbadhu
  Akka baala marga duraa!
  Sivka-burka, kaurka raajii, .
  Baayyee baayyee barbaachisaadha
  Wal argina!
  Oenomaus fudhatee jawwee irraa utaale. Daayinoosarri sun gara nyaata akkamii akka jijjiire yaaluun baayʼee barbaade . Baay"ee waan nama hawwatu ta"uu hin oolu. Mucaan-mootiinis keekii chokoleetii qabu fudhatee afaan isaa keessa darbate.
  Innis jabeessee daakuun jalqabe, kiriimii fi mi'aawaa ture. Baayyee mi'aawaa dha.
  Ijoolleen sagalee tokkoon iyyan:
  - Tole, mee haa yaalu! Akkoo hamaa hin ta'inaa!
  Maargaritaan qulqullummaadhaan kolfite:
  - Maqaan koo Aantee jedhama? Waan nama kofalchiisudha!
  Intalti paartii sunis akkas jettee iyyitte:
  - Nyaata daqiiqaa kudhan siif kenna! Nyaachuu dandeessa, garuu madaalawaadhaan!
  Doominikaan kolfaa akkas jettee gaafatte:
  -Yeroo waraanaa beela'uun sirra turee?
  Maargaritaan mataa ishee warqee, halluu dandelion birraa qabu mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee akkamitti! Garmalee nama dadhabsiisa ture!
  Intalti kun balaa haalli sun mudate cimsuuf sagalee ishee ifa ta'een sirbuu eegalte.
  Osoo sirbitu intalli sun jawwee irraa illee utaalte. Isheenis miila qullaa marga burtukaanaa irratti shubbisuu jalqabde.
  Sagaleen ishee immoo akkasitti kan calaqqisu fi ifa ture:
  Nuti miseensota Komsomol, shamarran abjuu, .
  Waa'ee egeree ummata biyya bareedduu kanaa...
  Yeroo Lafaa fi pilaaneetiif amanamnu, .
  Lola balaa kanas ni injifanna!
  
  Daldalli kamiyyuu yeroo sanatti falmama, .
  Ibiddi onnee dargaggeessa tokko keessatti humnaan guba...
  Shamarran, kun bareedaa qofa
  Balbala bal'ina hawaa haa bannu!
  
  Namni dhiira ta'e gingilchaadha
  Saayinsiin, humna akka isaaf kennu nan beeka...
  Na amanaa waamichi keenya yeroo hunda tokko, .
  Kanaaf Abeel akka bulchu, Qaayin immoo booji'amee jira!
  
  Midhaan baay'ee akka bilchaatu nan barbaada, .
  Pilaaneetiin kun akka dagaagu...
  Jannata bareedduu fi dinqisiisaa akka dhufuuf, .
  Hiriyyummaan immoo sibiilaa caalaa cimaa ture!
  
  Hawaa alaa ni mo'anna, .
  Shamarran miila qullaa boolla bishaanii keessa fiigu...
  Gubba keenya kiruubiin baallee warqee qabu tokko jira, .
  Bokkaa cimaa fi qorri nu hin sodaachisu!
  
  Na amanaa diinni keenya nu injifachuu hin danda'u, .
  Narviin sibiilaa fi abidda onnee keessa jiru...
  Humna hafuuraas, akkuma ati risaa, .
  Alaabaa ol kaafna, nan beeka!
  
  Shamarran baay'ee ifa ta'an eenyutu jaallata , .
  Lubbuu fi fakkiin bareedaadha...
  Qawwee maashinii cimaa qopheessi, .
  Mormituu kee balaa qabaatus!
  
  Dhuguma akka injifannu nan beeka,
  Bara baraan Biyya Haadha keenya waliin tokko taana...
  Hundaafuu addunyaan urjii guutuu nu dura jira, .
  Namni uumama cimaa haa ta'u!
  
  Ifa Biyya Abbaa daangaa ulfina qabeessa hin qabne - .
  Urjiileen Ruubii ibidda mataa gubbaa.
  Rus' ulfina hin duune of haguugee - .
  Gootni jabaa, drayman, ni dha'a!
  
  Rowan ruby baala emerald keessatti - .
  Saafirri dirree keessatti ibsa , daraaraa boqqolloo...
  Yaada koo siif erga Raashiyaa - .
  Adurree mataa lama qabdu sirba waliin balali'a!
  
  Copha bokkaa keessatti luqqisii daayimandii qorraa, .
  Biyya Haadha guddittii keessatti wanti hundi gaariidha!
  Lafti furdaa dha, ujummoo akka rifeensaatti qabdi, .
  Qilleensi haaraan sun qilleensi haxaaʼameera!
  
  Naannoo Raashiyaa tokko keessatti ice, seals, .
  KEESSA fira , gaalli warqee gammoojjiiti.
  Asitti yeroo obomboleettiin qorraa boo'u ho'aadha, .
  Waaqayyoon garaa keenya keessa waan eegnuuf!
  
  Harbuu, boqqolloo fi banaanaa ni biqilu, .
  Akkasumas bakka tokkotti ganna iskeetii irratti fiigaa jirta...
  Tole, biyyoota akkasii addunyaa kanarraa eessaa argachuu dandeessa?
  Bakka ummatoonni akkasitti fiigichaan jabaatanii!
  
  Raashiyaa keessatti, feat hidhannoo ol kaafameera, .
  Isa keessatti namni Uumaa hiree ofii ti!
  Qabsaa'uu dandeenya just fine , .
  Lolaan rakkinaa akka Rus' hin dhufneef!
  
  Dubartoonni keenya bareedduudha, namni hundi ni beeka
  Dhiironni kana caalaa jajjaboo hamilee qabanis hin jiran!
  Biyya abbaa, ati qaama jannataa - .
  Waaqni olaantummaa qabu tokko Gooftaa Maatiiti!
  
  Mallattoolee Ortodoksii ni raggaasifamu,
  Duula loltuun tokko ka'u...
  Boojuu arjummaa qabannee gara manaatti dhufna, .
  Xiyyaan utuu hin darbiin diina isaanii rukutu!
  
  Nagaa fi gammachuu guutummaa uumama hundaaf haa kenninu,
  Waaqayyoo wajjin taanee warra du'an ni kaafna!
  Ulfina Haadha keenya kan hin mancaaneef - .
  keenya hin oolu , nan beeka!
  Doominikaan sirboota ishees ni fudhatte. Hundaa isaa waliin shubbisan, miilli isaanii qullaa, diimaa fi cimaan sochii fi shubbisaa ture.
  Achiis Maargaariitaan gaanfa sana afuufte:
  - Ifa dhaamsa! Kana qofa, yeroon nyaataa dhumeera.
  Ijoolleen waraanaa fedhii malee minjaala irraa bahan. Dhugaa dubbachuuf akkamitti akka hin gobbu ? Yeroo jecha jechaatti gosoota kiriimii adda addaa kudhan hedduu ta'an. Akkasumas garmalee mi'aawaa dha. Akkasumas urgaan ayiskiriimii, paastarii, keekii, preetzelii fi wantoota mi"aawaa fi nyaata nama hawwatan kan biroo baay"ee nama gammachiisu fi nama hawwata.
  Doominikaan akkas jettee boo'e :
  Garmalee hin nyaatin ! Jiddu galeessa ta'uu shaakali!
  Maargaritaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  - Namni allaattii akka hin taane nama hunda beeku! Akkasumas baay'ee ogummaadhaan nyaachuu qabda.
  Mucaan gootichi Dobrynya, inni ofii isaatii reefuu keekii kudhan nyaatee kiriimii halluu adda addaatiin of dibate, akkas jedhee gungumaa ture:
  - Kun hundi ajaa'iba! Garuu yoom akka dhaabdu beekuu qabda. Nyaata nyaachuun gaariidha, garmalee nyaachuun garuu hamaadha.
  Mucaan mootiin Oenomaus akkas jedhee walii gale:
  - Diinni kee inni guddaan garaa keeti. Garuu yeroo jedhan - irbaata kee diinaaf kenni, kun jecha jechaatti fudhachuu jechuu miti!
  Dobrynya kolfaa yaada kennite:
  - Garuu guyyaa cimaa, ykn lola, ykn leenjii booda, nyaata gaarii nyaachuu qabda! Ta'uu baannaan humni hin jiraatu.
  Doominikaan kolfaa mataa ishee rukutee akkas jette:
  - Ani akka dhuunfaatti irbaataaf pirootiinii sana aannan keessatti bulbulamee dhuguu filadha. Quubsaa dha, halkan immoo maashaaleen ni guddatu malee hin gubatan. Hayyee, irbaatadhaaf qurxummii waliin cottage cheese baayyee fayya qabeessa. Qaamni atileetotaa pirootiinii barbaada.
  Warri ijoollee haala kamiinuu ijaaramaniiru. Ammas gara masaraa falfalaa hamaa Bastindaatti hiriiruu jalqaban. Lafti naannoo sana jiru lalisaa taʼuu itti fufe. Haa ta"u malee , waraanni xiqqaan, dargaggeessa , jilba isaa qullaa fi dafqaan guutame agarsiisu, hamma deeme, uumamni ija keenya duratti goge.
  Mootummaa hantuutaatti dhiyaachaa kan turan yoo ta"u, isaan kun abbootii qabeenyaa baay"ee diigumsa qabanidha.
  Ofii isaanii gammachiisuuf ijoolleen-waraana sirbuu jalqabanii humnaan miila isaanii dhiibuu jalqaban:
  Elfiyaan akka bosona mootota jalatti daraarti, .
  Dhuma kan hin qabnee fi uumama cufaa caalaa bareedaadha...
  Injifannoon akkaawuntii daangaa hin qabne bane, .
  Amantiin keenya Rodnovery keessatti ni ka'a !
  
  Guddinni Biyya Abbaa, amanaa, ni
  Garaan ishee jaallatamaan ol haa ol ka'u...
  Akka gammachuun uumama cufaa keessa jiraatu
  Elfiyaa foddaa cimaa qabdu qabaachuuf!
  
  Hubadhaa Elf keenya gara fuulduraatti akka balali'u, .
  Garaa isaatiinis dalga mura...
  Garuu dirqama, faallaa kanaa dhufna, .
  Kaanis ni jiraatu na amanaa abbootii murtii!
  
  Biyyi Haadha keenya addunyaa guddaa ni qabaatti, .
  Kan ifa ifaa ta'een boba'u...
  Hunda caalaa immoo Elfrog waaqa tolfamaa lubbuu ti, .
  Kan qorra gara gannaatti jijjiiru!
  
  Eeyyee, nan beeka, nutti ulfaata jarreen, .
  Oenomai amanamummaadhaan tajaajilta ...
  Bidiruun rukutame, qoonqoon cabe, .
  Bakka tokkottis sareen hamaan tokko sodaachisaa ta'ee boo'a!
  
  Lakki, Elf mormitti hin kenninu , .
  Billaan keenya cirracha qaba, na amanaa, qara...
  Ammas dhaabbannee injifna
  Waanuma hin taane immoo hin dubbatinaa jinniiwwan!
  
  Kunoo agarsiisaaf walitti dhufna,
  Biyyi qulqulluun kana caalaa bareedduu uumama cufa keessa hin jirtu...
  Na amanaa diinota keenya waliin gara si'oolitti ergina, .
  Ofii keenyas jannata ijaarra, beekta, illee!
  
  Namni nu dhowwuu hin danda'u
  Nuti fardeen gurguddoo Elves ti...
  Humna akkasii, waraana hin mo"amne, .
  Akkasumas pilaaneetii guutuu haa gammachiifnu!
  
  Bareedinaan addunyaatti of haa agarsiifnu,
  Mee alaabaa halluu torbaa pilaaneetii kana irratti haa kaasnu...
  Nutis ni gammadna, na amanaa, bakka hundumaatti, .
  Hundaafuu hojiin gootummaatu sirbama!
  
  Hubadhaa nagaan elf bakka hundatti gatii olaanaadhaan akka argamu,
  Akkasumas itti fufiinsaan ni babal'ata...
  Namoonnis Lafa irratti ni gammadu, .
  Sababni isaas Biyya Abbaatiif salphinni hin jiru!
  
  Solcesus guddichi dhufu , .
  Yuunivarsiitii keenya keessatti dukkanni hin jiraatu...
  Namni fi elf abshaala yoo hin taane immoo, .
  Hireen isaa aduun baatee uumama!
  Kun sirba lubbuu namaa tuqudha! Sirba nama gammachiisu fi dinqisiisaa.
  Lafti naannoo sana jiru baayyee hammaate ta'us - mukkeen rutted , marga ciccirame, wanti hundi caccabee fi aarsaa jilba hantuutaatiin haguugamee jira.
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Eeyyee, hantuuta kana irraa waan gaarii hin eeginaa! Naannoo hundumaas zeerootu jira.
  Kolfa akkas ifaafi haaraa taʼeen, Doominiikaan ilkaanshee ifa gootee yaada kennite:
  - Kun, beekamaadha, waan eegamu ture! Wanti hundi garmalee hiika hin qabne ta'eera . Garuu hantuuta irraa maal fudhachuu dandeessa - xaa'oo manca'aa irraa argamu malee!
  Shamarran lamaan immoo kolfaa dhoohan. Sana booda gareen daa'immanii guutuun tarkaanfii miila qullaa isaanii dabale. Ijoolleen dhiiraa waraanaa lama gara fuulduraatti fiiguun akka qilleensaa billaa isaanii jigsan.
  Kanaaf hantuutni jalqabaa, hamma bulldog gaarii, ijoollee dhiiraa gootota gama lachuutiin ciccirame. Kun lola hamaa ture.
  Ijoolleen saffisa isaanii daran dabalanii jecha jechaatti fiiguu jalqaban. Achiis gareen hantuutaa guddaan fuuldura isaaniitti mul"ate. Isaan keessaa inni angafaa hamma re'ee gaarii ture. Taattuu shamarree Doominikaa jedhamtu kun jawwee yaabbattee gara lolaatti seente. Isheen immoo loluuf qophooftee turte, garuu rukuttaa isheen jalqabaa ulee falfalaa sanaan rukutte hantuuta isa guddaa sana rukute.
  Innis ibsee gara geengoo guddaa daabboo filatamaa boolla qabuutti jijjiirame. Urgaa nyaataa akkasii kan nama hawwatus isa keessaa waan maddeef, hantuutni haleellaa kutaa ijoollee irratti raawwatame irraa yaadni isaanii waan hihhirameef, hogganaa isaanii duraanii isa urgooftuu nyaata miʼaawaa hantuutaaf miʼaawaa taʼeen baayʼee nama hawwatu taʼe irratti duulaniiru.
  Kun waan nama ajaa'ibu ta'ee argame.
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Dandeettiin kee sa'aatii hunda guddachaa jira! Kunis, jechuun qaba, garmalee qabbanaa'aa dha !
  Doominikaan mataa ishee warqee ta'e mataa ishee rukutte:
  - Waan baay'ee hojjechuu nan danda'a! Kun immoo credo koo guddaadha! Yoon jalqabe immoo, sana booda wanti na dhorku hin jiru.
  Intalti immoo fudhattee squad biraa balaqqeessa falfalaatiin rukutte . Jijjiiramni dabalataas ni raawwatame.
  Hantuutni kudhan hedduun harbuu gurguddaa sarara qabu kan baayʼee nama hawwatu fakkaatu taʼan.
  Ijoolleen waraanaa faarfannaadhaan sirban:
  Boqqolloo, harbuu, qamadii qamadii, .
  Lafa arjaa, badhaate...
  Elfiburg keessattis teessoo irra taa'a - .
  Abbaa Mootii Oenomai!
  Kanaaf ijoolleen-waraana dhumarratti hantuuta waliin wal lolan, osoo addaan hin kutin haa cicciru. Warri loltoonnis billaa isaanii humnaan ni lulluuqu . Shamarran sunis bowwaa irraa dhukaasu jalqaban . Gariin isaanii elfota yoo ta'an, dhukaasa irrattis ogummaa guddaa qabu turan. Kun dhuguma lola dhugaa ture.
  Akkasumas gareewwan hantuutaa hedduun gara waraanaatti seenu. Akka laga gadi fagootti yaa'u.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Waan hamaa fi hamaa yommuu haasofnu, miirrii daangaa akka hin qabne nutti dhagahama!
  Maargaariitaan kolfaa sirbite, kunis garuu , kan nama gaddisiisu ture:
  Loltoonni dukkanaa dhuguma ciccimoodha, .
  Hammeenyi osoo lakkoofsa hin beekin addunyaa bulcha...
  Isin garuu ilmaan Seexanaati, .
  Humna Kiristoos hin cabsin!
  Dobrynya, jawwee irraa utaaltee, hantuuta sana cicciruu jalqabde. Kanas al tokkotti billaa lamaatiin kan godhe yoo ta"u, sochii ariifataa gurbaa sanaa irraa kan ka"e akka waan buna micciiruun hojjetu fakkaata ture. Bakki balleessuun itti jalqabe kana.
  Oenomaus lola sanatti makame. Mucaan kun hantuuta tokko quba miila isaatiin funyaan isaa qabee isa kaan irratti darbatee lafee cabse. Sana booda akkas jedhee sirbe:
  - Humni koo guddaan guddaadha, .
  Ani immoo yoomiyyuu diinota kootti harka hin kennu...
  Rukutaa fiigicha gurbaa irraa, .
  Hantuutni hamaan salphinaaf balali'a!
  Dhugumatti, mucaan mootichi lola keessatti qabsaa'aa baay'ee cimaa ta'uu isaa of agarsiisa.
  Dobrynya akkasumas humna guddaa qaba, maashaa qaba, miila gurbaa fayyadamus, waa'ee billaa dagachuu dhiisuu . Akkasumas sadarkaa miidhaa adda ta'e agarsiisuu jalqabe. Hundi isaa akkam cimaa fi dhiigaan guutame ture.
  Mucaan kun akkuma qabsaa"onni waraana dargaggootaa kanneen biroo baay"ee gara jabeessaa fi loltuu ta"ee argame.
  Akkasumas, kofoo gurbaa qullaa ta"e mataa hantuutaa sanaa sirriitti boca.
  Kun ajjeesaa yoo ta"u, yeroo wal fakkaatutti, funyaan gurbaa sanaa irratti kolfi ni jira .
  Doominikaan jijjiirama itti aanuuf humna falfalaa ishee fayyadamti. Akkasumas garmalee socho'aa dha.
  Loltuun ol utaalee naannoo isaa naanna'a. Ammas ammas ulee falfalaa ishee irraa anniisaa dhangala'aa balali'a. Fi orc rukuta.
  Risaa shaggy, brown bear battaluma sanatti gara chocolate marshmallow jijjiirama. Kun hangam guddaadha ?
  Maargaritaan kolfaa akkas jettee gaafatte:
  -Halva hojjechuu dandeessaa?
  Doominikaan mataa ishee warqee ta'e mataa ishee rukutte:
  - Dhugaadha nan danda'a! Ajaa'iba ta'a!
  Intalti sunis harka ishee irraas ta'e quba miila ishee qullaa irraa himannaa falfalaa gadhiiste. Abiddi garee orcs rukute. Lagni damma guutuun immoo yaa'e... Dammaan sun keelloo-burtukaana ta'ee akka dambalii bishaanii dhangala'e.
  Maargaritaan akkas jettee deebisteef:
  - Beektaa, kun guutummaatti waan si barbaachisu miti!
  Doominikaan walii galteef mataa ishee rukutte.
  - Dhugaadha, guutummaatti halva miti, garuu baay'ee mi'aawaas!
  Intalti paartii qabdu kun akkas jetteetti:
  - Halvaan waraana dura waan baay'ee hin argamne ture. Garuu yeroo dhuunfatanittillee damma nyaatan.
  ammas rukutte , yeroo kana hantuuta irratti, fi sirbite:
  Kennaan hundarra gaariin damma, .
  Mucaan, dhugaadha, kana ni hubata...
  Xiqqoo illee - kanastaa shaayii tokko, .
  Kun duruu gaarii dha, tole, qodaa guutuu dhiisii!
  Maargaariitanis jalqaba ulee falfalaatiin, achiis quba miila ishee qullaa taʼeen rukutte, itti fuftee:
  Garuu shamarree, kun waan baay'ee ajaa'ibaati, .
  Wanti hundi yookaan jira yookaan hin jiru...
  Garuu jaalallee koo, iccitiin maal akka ta"e qofa naaf hin galle, .
  Yoo jiraate battalumatti badeera jechuudha!
  Yoo nyaattan garuu kana booda rakkoon hin jiraatu!
  Doominikaan fudhatee jawwee sana irratti naanna'e. Kolfi ishee akka malee hamaa, yeroo wal fakkaatutti immoo gammachuu ta'e. Intalti humni guddaan of keessaa itti dhaga'ame. Achiis dalga tokko ulee falfalaa ishee keessaa ba'e. Yeroo tokkotti hantuutni kuma lama lama taʼan immoo soogidda keessaa gara chops miʼaawaa taʼetti jijjiiraman. Akkasumas dalga tokko dabalataan ulee falfalaa, hantuutni gara saanii qurxummiitti jijjiiraman.
  Kana malees, nyaanni isaan cinaa nyaatan qananiin kan guutame siʼa taʼu, banaanaa, aanaanii fi fuduraalee baayʼee miʼaawaa taʼan kan biroo qaba ture. Wanti hundinuu immoo akkas ajaa'ibaan mi'aawaa fi ajaa'ibaa dha.
  Doominikaan akkas jettee sirbite:
  Nyaanni cinaa nyaatan ajaa'iba
  Shamarran kun nama hawwata...
  Ifa afur immoo ni ifu, .
  Orkii funyaan keessaa rukudhu!
  Maargaritaan akkas jettee qoosaadhaan akkas jetteetti:
  - Nyaata bilcheessuun gaariin orkii fi hantuuta irraa chops hojjeta, kan nyaatamuu danda'anis yeroo sanatti!
  Mucaan Dobrynya fudhatee dhagaa cilee ulfaataa morma goblin sanaatti darbate. Mataa isaa sirriitti bocuun akkas jedhee sirbe:
  freak taate , .
  Ani si rukuta...
  Tole, yoo blockhead taate hoo, .
  Sana booda karoorri sochii qabu qophaa'eera!
  . BOQONNAA Lakk.11.
  Obboleessi Doominikaa Doolfinovaa maqaa isaa jijjiire. Amma immoo baayyee qabbanaa'aa jedhee of waame - Caligula. Yookaan kabaja mootii maqaa balleessituu kanaaf, yookaan maqaa harree kaartuunii waa'ee Dunno keessatti mul'ate keessaa tokkoo fakkeessuudhaan.
  Ammas mucaan wal lolu Caligula Dolphins obboleettii isaa barbaaduuf deemuun akka isa barbaachisu murteesse. Garuu nama ishee bade eessatti barbaadda?
  Mucaan sunis gara kitaaba beekamaa falfalaa irratti xiyyeeffate tokkotti garagale. Inni, namoota saayikii fi falfaltoota gosa hunda akka hin amanne beekamaadha.
  Garuu maaliif ofii keetii gara trance seenuuf hin yaaltu. Kana malees, abbaan isaa nama miti, dandeettii falfalaa mataa isaa qabaachuu danda"a, sadarkaa guutummaatti adda ta"e qabaachuu danda"a.
  Mucaan Kaaligulaan Doolfiinii fudhatee bakka loozii ta'een soofaa irra taa'e. Xiyyeeffachuufis yaale. Taphataan fiilmii dargaggeessi kun miila isaa qaxxaamuree dugda isaa qajeelche. Kanaaf mucichi waan guutummaatti maraataa fi halluu adda addaa qabu keessa lixee, Doominiikaa argachuuf yaale .
  Guddinni agarsiisa tiyaatira kanaa ibsuun rakkisaadha. Yeroo, keessumaa, elves, orcs, goblins wal lolan... Agarsiisa uffata shamarran hedduu saba hundumaa fi qullaa sadarkaa adda addaa qaban. Daawwannaan kun jalqaba isaatiin bareedaa fi dinqisiisaa dha, keessumaa shamarran miila qullaa isaanii cirracha hoʼaa irratti ykn qorra irratti yeroo facaasan.
  Hidhannoo taankii bifa adda addaa irratti billaa fi eeboodhaan rukutuun haleelu. Akkasumas, bineensonni sibiilaa jeettiiwwan abidda hoʼaa darbataniin deebii kennu. Ho'i abiddaa gadi aanaa waan ta'eef shamarran, iyyaa, xiqqoo qofa gubatanii, iyyi garaa namaa cabsu. Orkoonnis daran sagalee guddaadhaan ni boo'u, mormi isaaniis bang , bang, bang - konfeetiin halluu hedduu qabu rukuttaa irraa kan ka'e ni caccaba.
  Akkasumas, biplanoonni faayaman gubbaadhaa fiiguun, faaya baabura faashinii bareedina adda addaa qabu dhiisanii deemu.
  Wanti maraataa ta"e, kunis fooqii hinjii isaa irraa illee afuufuu danda"a, addunyaan faantaasii namoota dhugaa, seenaa ta"aniin kan makame ta"uu isaati, kan darbe fagoo irraa ta"us.
  Istaaliin, yeroo kanatti, osoo hin eegin, iccitii hin barbaachifne dhiisee, yaada kenneera:
  - Luftwaffeen aviyeeshiniin sadarkaa olaanaa irra gaheera. Yoo hin taanellee
  If you count discos , boombii TA-700, boombii hanga toonii shantamaa baachuu danda'u, yaada hamaa uumeera.
  Hitler akkas jedhee qoosee dubbate:
  - Garuu " Super Monster " qawwee kaalibarii 3200-mm, chaarjii rookkeettii toonii dhibba lama qabu, ammallee hojii aartii waraanaa kan hin caalchifnedha.
  Sana booda Istaaliin toostii tokko yaada dhiheesse:
  afaan aartii waraanaa malee aartii kamiyyuu akka barbaadutti haa dhugnu !
  Hogganaan guddaan yeroo hundumaa fi ummatoota hundumaa wayinii Yesus Kiristoos osoo hin dhalatin dura cufame gammachuudhaan mi"eeffate, addunyaan Fuhrer immoo firii sagaltamii kudhan irraa dhangala"aa dhuge. Abbaan irree lamaan akkamitti hordoffiin rookkeettii gara oliitti balali'u monitorii irratti ifatti samii akka murame ilaalan. Sagalee gammachiisaa intala Raashiyaa akkamitti dhageessu:
  - Orbiiti seenuun milkaa'eera.
  Akkasumas harka rukutuu cimaa dhaabbatoota hunda irraa - raawwatameera! Namni dhumarratti hawaa keessa jira, kunis bakka bu'oota sanyiiwwan gurguddoo lafarra jiran - Raashiyaa fi Jarmaniin raawwatame.
  Samiin guutuun samii irraa hanga samiitti jiru, balaqqeessa ibiddaa kumaatamaan lakkaa"aman kan halluu bokkaa hundumaa fi golgaa miliyoonaan lakkaa"amaniin kan dibame yoo ta"u, yeroo sanatti, napaalmiin ajaa"ibaa inkii iddoo halkanii sanaa irratti babal"ate fakkaata ture. At the same time , dhuunfaa boba'aa supernovae gara barreeffamoota ifa ta'etti jijjiirame - dhaadannoo. Akka: "Biyya Haadha fi Hawaa", "Gara Urjiilee Fuulduratti", "Tokkummaa Ummatoota Lafaa"!
  Kun dhuguma maraatummaa gosa tokkoo ti. Akka waan ga'umsi super-cosmic fi fantastic ka'eetti ture . Seenaa filannoo gosa tokko tokko, bakka waraanni Third Reich fi USSR gidduutti hin turre, fi baay'ee qabbanaa'aa ta'ee argame . Amma garuu kun baay"ee gaarii hin fakkaatu, salphaatti yoo dubbanne.
  Obboleettii isaa hangafaa argachuu qaba. Kunis hojii ijoo gurbaa kanaati, inni duraanuu fiilmiiwwan walduraa duubaan hojjetaman irratti hirmaatee ture, akkasumas baay'ee bareedaa fi maashaa kan qabu, maashaalee tile fakkaatu kan boqote ture.
  Akkasumas maqaan haaraan Caligula jedhu xiyyeeffannoo guddaa hawwachuu qaba ture.
  Mucaan sun xiinxala isaa itti fufe. Akka tasaas intala akka ergamaa bareedduu, rifeensa qaxxaamuraa halluu baala warqee qabdu tokkon arge. Isheenis harka ishee gurbaa sanatti diriirsitee kolfaa akkas jette:
  - Ergamoota barbaachisoo ta'an hedduu isin waliin xumuruu qabna!
  Mucaan Kaaligulaan kolfaa akkas jedhee gaafate:
  - Sana booda obboleettii koo bakka hin beekamnetti bade argachuu nan danda'a?
  Intalti rifeensa warqee ishee raastee ofitti amanamummaadhaan deebisteef:
  - Eeyyee ni danda'ama. Garuu obboleettiin kee amma masihii rakkisaa ta'e raawwachaa jirti - bakka bu'oota saala cimaa, kan balaan badiisa irra fannifame hunda oolchuuf. Akkas ulfaataadha.
  Caligula Dolphins akkas jechuun gaafate:
  - Maqaan kee maali, ati immoo eenyu?
  Intalti kolfa mi'aawaa ta'een deebisteef:
  - Ani Margarita Korshunova, intala paartii Naaziin fanniftee, amma addunyaa haaraa keessatti du'aa kaate. Kunis hiree kooti, gaarummaa tajaajiluu fi namoota baraaruudha.
  Taphataan mucaa kun mataa isaa rukutee:
  - Baay'een si hubadha. Kanaafuu, ergama bashannansiisaa tokko tokkoof keessa jirraa? Akka fiilmii keessatti mul'atutti, garuu dhugaadhaaf?
  Maargaritaan mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee, akka waan dhugaatti! Garuu carraa akkasii qabna waan ta"eef sodaachuu hin qabnu.
  Caligula of the Dolphins fi qajeelchituu paartii Margarita yeroo hin arganne mari'achuu fi fudhachuuf daawwannaa fabulous, fi dhuguma addunyaa haaraa seenan, fi haala lolaa trance keessatti!
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Amma waraana guutuu qabna. Aniifi atiis itti gaafatamummaa akkamii akka qabnu ni hubatta!
  Kaaligulaan ofitti amanamummaadhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Dhugaadha naaf gala! Akkasumas ajajaa malu ta'ee akkan ba'u abdiin qaba.
  Mucaan sunis billaa qara qabu naanna'e.
  Dafnee nyaata salphaa nyaannee loltoota ijaaruuf ariifanne. Silaa dafanii Xaaliyaanii deemanii rifeensa phaaphaasii ibidda qabsiisuu qabu turan.
  Waraanni kun dha"annaa shubbisaa fi xurumbaa gurguddaa taphachuun Viyeenaa irraa ka"e. Waraanni miillaa ammallee yeroo itti dhiyaachuu waan hin qabneef waraanni fardaa fiigaa naanna"aa ture. Fardeen hedduun biyyoota adda addaa irraa gara Impaayera Raashiyaa Tsarist seenan. Kunis miila tulluu qoochoowwan kuma kudhaniin lakkaaʼaman dhiibuu akka dandaʼamu godheera . Koosaakii fi loltoonni fardaa Taataar salphaan gara fuulduraatti fiigu. Itti aansee sochii badhaadhina faayame detachments of the Polish gentry. Hayyee, jaarsoliin bareedoon sun akka waan agarsiisa mootiidhaaf walitti qabaman fakkaatu turan. Kana malees, namni hundinuu kophee irraa kaasee hanga harnessitti ulfina uffata isaatiin isa kaan caalu barbaada. Akkasumas, fardeen Teutonic kan hidhannoo uffatan jiru. Hidhannoon kun akka ifu, warqee ykn meetii ta"etti kan polished ta"a. Akkasumas lammiileen Siwiidin uffata addaa qaban, fi lammiileen Finfinnee jiru. Fardeen Janissaries fi Spagi, waraana fardaa Arabaa.
  Akkasumas alaabaa fi utubaa alaabaa ummatoota ikuwaatorii irraa kaasee hanga Galaana Arktiik hedduu. Waancaa meeqa immoo ... Isaan kun humnoota mo'amaniidha.
  Kunoo immoo warri Oostiriyaa , isaan waliin immoo Jarmanoonni dhufan. Hike kanaaf tola ooltummaadhaan hirmaanne. Akkasumas yaadni Xaaliyaanii saamuuf jedhu qormaata guddaadha. Uumamni achitti arjaa waan ta'eef qarshiin baay'eedha! Akkuma wantoota gaarii biroo shoofoodhaan walitti qabamuu danda'an.
  Caligula the Tomboy akkas jedhee sirbe:
  Waraanni keenya cimaadha
  Addunyaa ni eegdi...
  Tole, yoo waraanni jiraate hoo, .
  Gama keenyaan hin jiru!
  Mucaan sunis miila isaa qullaa bishaan kuufamaa sana keessa chaappaa godhe. Dhugaadha, haala lolaa keessatti dafee socho"aa waan tureef, uffata isaa karaa keessa seenee ciccituu qofa waan ta"eef, uffata gabaabaa qofa uffatee ture.
  Maargaariitaan hiriyyaa ishee fi nama ishee balleessu waliin akkas jettee gaafatte:
  - Moo tarii dhuguma sirbita ta"a? Kana malees, sirriitti kan kee ti!
  Taphataan mucaa kun kolfa akka ilmoo lukkuu fakkaatuun mataa isaa rukute:
  - Maal jettu, hin danda"u?
  Kaaligulaan kan Doolfiin immoo sirbuu jalqabe;
  Yaa addunyaa kana akka malee gadda, .
  Galaana imimmaan qofa - galaana...
  Daandiin astraal walakkaa guyyaa lubbuu eessa jira, .
  Boo'ichi du'e sun gara Eden ga'uuf abjoote!
  
  Innis bubbee onnee, qoorqoorroo qorraa, .
  Akkasumas ho'a gubaa fedhii inaaffaa.
  Akkam gara laafina kan hin qabne, kan fooniin illee dargaggeessa ta'e, .
  Halkan gaddisiisaa gadda keessatti taphata!
  
  Akkuma dafqa qamalee mukaa, hafuura hojii idilee, .
  Yaaddoo irraa qabriis manca"uu.
  Garuu yoo tokko taane ni dandeenya
  Ummata boolla keessaa baasaa!
  
  Hammeenya uumama cufaa balleessi, .
  Abaarsa haquun mallattoo hamaadha .. .
  Hidhaa gidiraa baachuu hin dandeenyu, .
  Diyaabiloos gara biyyootti haa jijjiiramu!
  
  Pilaaneetiin kun daftee sansalata ishee irraa ni darbatti, .
  Haa ta'u malee orbiitii keessaa hin bahu.
  GARA Amanamummaan wal haa ilaallu
  Sana booda ummanni ni ka'a!
  
  Sodaa malee ka'uu dandeessa, .
  Namoota biroo hin dhiibin...
  Akka saamtuun cooma waliin hin dabsineef, .
  Haati keenya akka hin dulloomneef!
  
  Sanaaf xiqqoo dhugna, .
  Wayinii damma beeyladaa caalaa mi'aawaa ta'e!
  Dhugaa keessatti rakkoon haa jiraatu , .
  Garuu sa'aatiin herregaa hin geenye!
  
  Sana booda jannata samii ni ijaarra, .
  Ijoolleen hundi bara baraan ni gammadu.
  Akka xiyyaa balali'uu gara samii balali'uutti, .
  Abjuun ifaa dhugoome!
  Sirbi kun xumuramee, isa waliin, hiriyoonni gaa'elaa wal lolan kun teessuma gaarreen Alps Xaaliyaanii irraa gara ...
  Sheeloonni dhooʼaa kan turan siʼa taʼu, qawween ammayyaa baayʼee caalu dhukaasaa ture. Kunoo magaalaan seeraan beekamtu Poort Artar jedhamti. Kufaatii sirna mootummaa Romanov fi akka waliigalaatti Autocracy guutuu kan agarsiise kufaatii isaati. Osoo masaraan kun dhaabbatee warraaqsi bal"aan akkasii hin ta"u ture. Yoo baay"ate sagalee xiqqoo dhageessisanii haamtuu fi sillaasee isaanii lafa kaa"u turan. Garuu kufaatii asitti argame sanatu taateewwan walduraa duubaan Warraaqsa Waxabajjii Guddaa fide.
  Kun gaarii moo hamaa? Sagantaan kun qaala'aa dha. Miidhaa fi godaantota miliyoonaan lakkaa'aman, boodarra garuu, biyyattiin guddina ishee haalaan saffisiiste.
  Baasiin baayyee guddaa yoo ta'ellee baay'inni ummata Raashiyaa namoota miliyoona dhibbaan hir'ate.
  Akkuma jedhan dhiiga dhangalaasuun dhukkubsataa fayyise.
  Amma garuu carraan jira, Poort Artar deebisee qabachuudhaan, seenaa duubatti deebisuu fi sarara addaa hordofuu. Yeroo, fakkeenyaaf, Romanovs aangoo qabatanii, fi illee autocratic version keessatti. Kun, beekamaadha, asoosama saayinsii, garuu nama hawwata. Kanaafuu, dhuguma, yoo version tsarism kunuunfame maaltu Raashiyaa eega?? Dhaabbii, moo faallaa kanaatiin injifannoo?? Sirni mootummaa guutuu (absolute monarchy) dimokiraasii warra dhihaa caalaa bu"a qabeessa ta"aa?Inni lammaffaan duraanuu faashinii ta"eera. Dhugumatti hariiroon jaarraa digdamii tokkoffaa Raashiyaa fi biyyoota dhihaa gidduu jiru haalaan hammaateera. Sana booda karaalee paarlaamaa warra dhihaa irraa filannoo ta"an barbaaduun faashinii ta"e. Yaad-rimeen mul"ate: dimokiraasii bulfame. Kunis yeroo sirnaan filannoo bilisaa ta"e, dhugaa jiru keessatti garuu bu"aan isaanii dursee murtaa"eedha. Garuu bifa mootummaa kun tasgabbaa"aa waan hin taaneef, dhaabni aangoo irra jiru, ejjennoo isaa eeguuf jecha, reefuu seera baasuun dimokiraasii hir"isaa jira. Sana booda wanti hundi gara abbaa irrummaatti deema, mormitoonni duruu paarlaamaa keessatti bakka bu'ummaa dhabu.
  Sana booda mala ukkaamsaa fi shororkeessummaa ni jalqabama, yookaan, faallaa kanaatiin, warraaqsi ni uuma, yookaan gubbaa irraa, akkuma Gorbaachov jalatti, yookaan gadi irraa, kunis yeroo tokkoo ol kan ta"e.
  Raashiyaa keessatti bara Autocracy keessatti wanti hundi salphaadha. Mootichi aangoo guutuu qaba: ajjeesuu, dhiifama gochuu, ajajuu. Aangoo abbaa seerummaa, raawwachiisummaa fi seera baasuu olaanaa qaba. Manni Maree Naannoo namoota mootichaan muude, kan isa gorsan qofa, qondaaltonni fedhii mootichaa raawwatanis jiru.
  Dumaan Mootummaa sirna mootummaa absoluutiizimii daangeessee, mooticha mirga seera baasuu dhorke, gartokkoon isaas baajata to"ate. Garuu hunda caalaa kan shira adda addaatiif lafa hormaataa fi bofa ta'e Dumaa ture . Kun negaatiivii isaati!
  Haala kamiinuu intalli paartii tokko illee mooticha gargaaruu hin mormtu turte. Maargaariitaan Kaaligulaa nama nama doorsisu sanaan akkas jettee gaafatte:
  - Kanaaf filannoon ifaadha, haa duulnu!
  Mucaan Terminator akkas jedhee deebiseef:
  - Filannoon biraa hin jiru! Dhugaadha nuti duulna!
  Jeequmsi muraas ni jalqabe. Gargaarsa dandeettii falfalaatiin sa"aatii tokkotti kiiloo meetira dhibba jahaatiin saffisa isaanii erga ol kaasanii booda, ijoolleen dhiiraa kiruubii, dho"iinsa qolaafi dhukaasa qawwee maashinii xiyyeeffannoo kennuu dhiisuudhaan jechuun ni danda"ama, tarree diinaatti dhoo"an. Akka carraa ta'ee haalli qilleensaas carraa hin qabne, rooba fi dukkana ture. Kuropatkin hanga ammaatti namoota haleellaa kana irratti hin ergine. Qophii meeshaa waraanaa ni raawwate. Faallaa yaada ummataatiin , jeneraal fi ministirri ittisaa duraanii gowwaa hin turre. Kuropatkin loltoota kunuunsuu fi karaa saayinsaawaa ta'een loluuf yaale. Kanatu isa gadi dhiise. Murtoo dhabuu, suuta jechuu, fedhii rukutuu mirkanaa'aa, tarkaanfii akka unkaatti - milkaa'ina lola Jaappaanota jajjaboo waliin godhame dhorke. Kanaaf, haleellaan ija jabinaan Suvorov"n raawwate sochii irratti Poort Artar qabata jedhanii eeguun hin barbaachisu ture. Wayyoo, Kuropatkin injifate qofa sababiin isaas erga Nogi"s corps du"ee booda, Jaappaanonni, akkasumas utuu hin jijjiirin formation , fuulduratti ol ba"anii, mataa mataatti haleelan. Kanarraa kan ka"es tarree isaanii kuffisanii duubatti deebi"an.
  Amma garuu Kuropatkin qola qabateera, kan isaas qabateera.
  Kana jechuun guyyoota hedduudhaaf illee dhukaasa meeshaa waraanaa gaggeessuu dandeessa, yoo Jaappaanonni caccaban maal akka ta'e shallaguu dandeessa. Kunis Emperor Nicholas ajaja categorical kennuudhaan battalumatti masaraa sana weeraruun waraana, kan kaznaadhaaf badiisa ta"e xumuruu isaa osoo jiruu.
  Asitti Kuropatkin dhagaa fi bakka jabaa gidduu akka jiru beekamaadha. Garuu Poort Artar masaraa humna guddaa qabudha, amma Jaappaanonni keessa erga qubatanii booda - yaalaa, fudhadhaa!
  Garuu Maargaariitaa fi Kaaligulaan kan Doolfiin, billaadhaan cicciranii fi quba miila isaanii qullaa miila ijoollee isaaniitiin darbatan, garuu akka cirracha piroopileeraa dafee, loltoota irraa qulqulleessan, masaraawwan sana keessa socho"an. Duraan dursee olka"iinsa olaantummaa qabu beekuu qabda sana booda loltoota haleellaa raawwataniif karaa banuun ni danda"ama.
  Maargaariitaan samuraayi utuu cicciruu, qoosaadhaan akkas jetteetti:
  - Yeroo baayyee guddinaaf jecha falmatu, nuti garuu, akka ta'etti, duubatti deebi'uuf jecha waan qabsaa'nu fakkaata!
  Caligula mucaan sun akkas jedhee qoonqa:
  - Giddugala kana deebisee qabachuun ejjennoo Abbaa Irree ni cimsa jechuu keetii?
  Akkasumas tooftaalee guutuu walduraa duubaan billaadhaan raawwate. Akkasitti billaa isaa baatame.
  Miilli qullaa mucaa kanaas rukuttaa mataa, qoonqoo fi lafee cabsu raawwata ture.
  Maargaritaan dhiiga funyaan ishee keessaa harkaa fi miila isheetiin rukuttaa saffisaa ishee irraa baay'ee faca'e arraabdee akkas jettee mirkaneessite:
  - Yoo xiqqaate akkasittillee! Hundaafuu mootiin waraana injifate jaalatama akka ta'u ifaadha. Yoo xiqqaate yeroo muraasaaf. Sana booda injifannoon sun dagatamee, namni giddu galeessaa ykn namoonni idilee gara hojii banal ta"etti harkifama. - Intalti paartii rukuttaa tokkoon , Jaappaanota ja'a yeroo tokkotti kuffiftee, lama ammoo dhiibbaa cimaa irraan baay'ee ofii isaaniitiin bocaman, jetteetti. - Tarii kun yeroodhaaf tursiisa qofa ta"uu danda"a!
  Ammas kofoo qullaa ishee sochooftee, qondaala sadii dabalatee loltoota biyya aduu baatee shan injifatte.
  Mucaan miila qullaa uffata gaggabaaboo uffatee, Jaappaanota akka kaabaajii cicciru, Kaaligulaan loojikiidhaan yaada kenneera:
  - Injifannoo booda guddinni dinagdee saffisaa Raashiyaa keessatti ni jalqaba. Kana jechuun namoonni haala gaariin ni jiraatu, miirrii warraaqsaas ni gadi bu"a.
  Dargaggeessi loltuu kun loltoonni saamuraa kudhan ta'an garagalchanii balali'uun qawwee sana rukute . Mucaan Terminator itti dabaluudhaan. - Yeroo baayyee namoonni sababa beelaan jeequmsa kaasu!
  Maargaritaan, lafee mataa ishee irraa cite irraa tuftee, tuffichi loltoota Jaappaan sadii rukutee, gartokkoon qofa walii galte:
  - Dhugumatti kun dhugaa miti! Eeyyee warraaqsaa fi jeequmsi yeroo baayyee haala dinagdee hammaataa dhufeen kan kaka'u yoo ta'u, garuu ... Hundaafuu , warri Decembrists sababa hiyyummaa ofii isaaniitiin tarkaanfii hin fudhanne.
  Mucaan waraanaa Kaaligulaan, sochii qilxuu raawwatee mataa Jaappaan kudhan kudhan erga kutee booda, sana booda walii gale:
  - Sirriidha malee hiyyummaaf miti! - Dargaggeessi waraanaa kun qawwee harka guutuu kutee itti dabale. - Yeroo hunda garaachaan yaaduun faayidaa hin qabu!
  Maargaariitaan gara jabummaadhaan cicciruu itti fuftee sirreessite, akka qaamni Jaappaanotaatti faca"e:
  - Caalaatti yoo dubbanne garaachaan yaaduun gonkumaa faayidaa hin qabu!
  Caligula the tomboy as toleed, samurai cicciree mataa isaanii kophee qabu kallattii adda addaatti darbatee, fedhii guddaadhaan:
  - Dhibba dhibba tokko sirrii dha! Wanti mormu hin jiru!
  Loltuu fi qajeelchaa dhugaa paartii, kana malees, giiftittiin hunda caalaa tasgabbooftuu, tajaajila ishee addunyaa falfalaa keessaa tokko keessatti argatteef maqaa kana waan argatteef, gungumaa:
  - Cooma of keessaas ni buqqifna! Kanaaf haa ta'u - banzai !
  Utuu gara laafinaafi hin dhaabbatin, Caligula, billaadhaan cicciree fi miila isaatiin Jaappaan cabsee , illee sirbe:
  Gara Rus'tti ergamuun koo akkasumaan hin turre, .
  Ayyaana isiniif fidaa!
  Gabaabumatti! Gabaabumatti!
  Gabaabumatti - callisaa!
  Jechoota akkasii boodas dhiigni daran jabaatee dhangala'e. Dhugaadha, Jaappaanotaaf waan nama gaddisiisudha. Sabni cimaa fi dinqisiifamaa ta'us dhagaa daakuun jala kufee amma dhaabbatee micciiramaa jira. Maaltu ta'a qofa - daakuu moo daakuu, gaaffii gaaffii!
  Intalti miila qullaa paartii Maargariitaan, sekondii tokko keessatti rukuttaa kudhan kudhan geessisuu fi ariitiidhaan ol baatee, reeffa kurmaate facaasuun, gara masaraa itti aanutti, miila ishee gara samurai itti aanu kan jilba keessa jiruutti sochoositee, fi aphorism nama ajaa'ibuun sirrii ta'een labsite:
  -Waraanni waan bu'uuraa, yaada ol'aanaadhaan raawwatamedha!
  Taphataan gurbaa jaalallee isaa caalaa xiqqoo illee saffisaan socho'ee fi qaama qullaa isaa irraa tiles maashaalee qabu irraa roobni dhiigaa fi ciccitaa lafee dhiqe Caligula itti fufe:
  - Waraanni qaama dhama'a, garuu hafuura jajjabeessa!
  Margarita cascade of somersaults uumtee, Jaappaanota keessaa kutee, sirba beekamaa jaarraa digdamaffaa keessaa torbaatamaa keessaa gaalee tokko sirbite:
  - Gammachuu, ayyaanaa fi pilaastikii! Waliigala , cimsaa, ciminaan jajjabeessaa, siree irraa ka'ii jiminaastikii hojjedhu!
  Caligula Dolphins, rukuttaa miila maashaa isaa irraa gara jilbaatti, koloneel Jaappaan qilleensa keessa akka balali'u dirqisiisee, battaluma sanatti qawwee maashinii lama masaraa sanarra dhaabbatan kuffiseera. Makaanikaal monsters tufuu dursaa, inershiyaadhaan, kufanii, kan isaanii rukutan , tarree gadi muruu. Mucaan Terminator sun akkas jedhee jilbeenfate:
  - Dhiifama, ija dhiphoo , garuu dursee ta'uu barbaade! Akkasumas barbaade qofa osoo hin taane, nan barbaada!
  Margarita, osoo utaaltuu miila qullaa qawwee maashinii USA keessatti hojjetameen masaraa biraa kuffiftee, loojikiidhaan yaada kennite:
  - Dura ta"uun hamaa miti, mirkaneeffachuuf, garuu kubbaa duubaan bilcheessuu hin qaban!
  Mucaa-taphataan Caligula, quba qullaa isaatiin pirojektiilii darbatee, shimosaan dhoo'aa guddaa qabu dhoohee, samurai facaase, akkas jedhe:
  - Kan halkanii guyyaa kubbaa bobaasu lubbuun akka nyaatamu hin hayyamu!
  Maargaariitaan qoostee utaaltee miila qullaa sibiilaa masaraa qawwee maashinii keessa rukutte. Sibiilli hin goggogne sun duubatti kan burqu siʼa taʼu, qondaaltonni Jaappaan immoo garagalanii balaliʼu, qaamni isaanii kan bootii qabu ni raafama. Dhugumayyuu, ilbiisota fakkaatu turan.
  Maargaritaan asittillee dubbatteetti:
  - Namni karaa irra deemu tokko "boot" kan kofoo qabullee uffachuu danda"a!
  Caligula the hooligan, akkasumas utaalchaan qawwee rukutee namni hundi akka balali'u taasise, yaada kenneera:
  - "Boots" nama sammuu kophee polish hin qabne kophee hin kaa"u!
  Maargaariitaan deebii kennitee ammas garagaltee kutaa Jaappaanota guutuu kute. Intalti Terminator asittillee ibsite:
  - Kan nama ajaa'ibu, namoonni amanamoo ta'an baay'eedha, garuu guddina hojii isaanii keessatti haxxummaa gowwoomsaa malee hojjechuu kan danda'an muraasa!
  Caligula akka madaa gubbaatti naanna'ee, Jaappaanota kuffisee kuffisee, sababa qabeessa ta'een mirkaneesse:
  - Namni siyaasaa tokko akkuma namni albuuda baasu kootii adii uffatee gara albuudaatti gadi bu'etti haqaan taphata, kaka'umsi isaas tokko: maqaa xuraa'e dhiquuf deeggarsa baasuu!
  Maargaritaan kanaaf deebii kennitee, rifeensa ishee keessaa dhiiga raasaa turte:
  -Nama siyaasaa, jireenya keessatti sobduu fi hojiin fakkeessaadha, garuu duuti rogeessa kana waliin illee haqa!
  Mucaan Terminator qawwee Jaappaan cabsee lafee loltoota Impaayera Biiftuu Ba"aa kudhan lamaa cabsee deebii kenne:
  - Duuti yeroo hunda dhufuu isaatiin amanamaadha, garuu yeroo daawwannaa ishee filachuu keessatti fedhii ofiitiin!
  Poort Artar magaalaa guddaa yoo taatu, sarara ittisaa hedduu qabdi. Kanaaf, waan nama dhibu fi akka carraa ta"ee qabsaa"onni yeroo gahaa qabsaa"an qaba.
  Mucaa qabsaa"aan Caligula, billaadhaan qabsaa"ota cicciree, miila qullaa isaatiin illee baaqelaa balleessaa darbatee, samurai sana cicciree, akkas jedhee sirbe:
  - Akkamitti hin yaalne, akkam hin carraaqne! Namni qabsaa"uuf achi ture ta"ee homaa hin qabu!
  Maargaariitaan, loltoota kan biraa rukuttaa intala paartii akka balaqqeessaa balaqqeessan jalatti du'aa turan irraa kutee, yaada kennite:
  - Hamma tokko immoo nuti mataan keenya lola gaafachaa jirra. Hundaafuu, amanee fudhadhu, Kaaligulaa, gara Poort Artar deemuu barbaaddee?
  Dargaggeessi terminator sun dhugaadhaan akkas jedhe:
  - Uumamaan! Fedhiin koo isa hunda caalaa quuqama qabu kana ture.
  Margarita, intalli paartii, ammas akka cirracha cirrachaa Jaappaanota kutee, qooste:
  - Tole, eeyyee! Seenaa waraana biyya keenyaa waggaa kumaa guutuu keessatti kufaatii hamaa irraa Raashiyaa baraara!
  Gurbaan Caligula Jaappaanota kudhan lama lama lama lamatti kute, hiriyyaa isaa sirreesse:
  - Kufaatiin baay'ee weeraraa, tarii, yeroo waraana jalqabaa Cheecheniyaa waliin godhame ture.
  Maargaritaan kana irratti walii galtee mataa ishee rukutte, adeemsa cicciruu illee saffisiiste:
  - Shakkii tokko malee! Morkataan nuti mo'amne garmalee dadhabaadha! Cheecheniyaa sana baay'ee ture, walakkaan isaanii illee nuuf qabsaa'aniiru.
  Caligula the tomboy chuckled, adeemsa dhabamsiisuu keessatti hiriyyaa isaa dursuuf yaaluun:
  - Akkamitti Moskaan saree tokkotti boo'a!
  Maargaariitaan kana irratti hubannoodhaan yaada kennitee, ammas lafee fi citaa dhiigaa rifeensa ishee irraa halluu qorraa warqee faca"een raasaa, Jaappaanota jajjaboo harka kennachuu hin barbaanne, cimina dabalaa dhufeen, harkaa fi miilaan dhabamsiisuu itti fufte:
  - Gaafa waraanni fi ummanni wal loluu hin barbaanne, sana booda dinqiin akkanaa ni uuma. Akkasumas waraana Cheechen isa jalqabaa keessatti, akkasumas waraana Raashiyaa fi Jaappaan keessatti .
  Caligula of the Dolphins, osoo samurai dhabamsiisuu, walii galuudhaaf dirqame:
  - Dhugaa dubbatte! Ummanni Raashiyaa, kan nama dhibu, Jaappaanota loluu hin barbaadu. - Dargaggeessi qabsaa'aan kunis, dhaabbata samuraayi guutuu mataa isaanii muramee dhiisee, itti dabaluudhaan:
  - Garuu nama keenya keessatti wanti dinqii tokko mul'ateera, kunis waraana hin jaallatamne kana injifachuuf nu dandeessisa. Lola mootiin mataa isaa keessa hin jirre keessatti kiruubelonni akka gargaaran illee fakkeenyadha!
  Maargaariitaan funyaan ishee irraa dhiiga tuftee fi qola qullaa isheetiin cirracha summii qabu darbattee, Jaappaanota bocuun hanga du'anitti akkas jettee yaada kennite:
  - Ammas gidduu seenuun sadaffaan gama keenyaan barbaachisaadha!
  Kaaligulaan mucaan sun, addatti osoo hin shakkiin, tarree reeffa ciccitaa kan biraa dhiisee waan tureef, kanas ta"e sana akkas jedhee gaafate:
  -Waa'ee kanaa mirkaneeffatteettaa?
  Dargaggeessi loltuu kun, dhabamsiisuu Jaappaanota Poort Artar keessatti xumuree, hafuura baafachuudhaan mirkaneesse:
  - Galaana irratti Togoon garmalee cimaadha. Akkasumas ajajaa akkamii, ykn sirriitti yoo dubbanne ajajaa humna galaanaa Rozhdestvensky, kan nama dhibu hunda caalaa beekamaadha. Ijoolleen tooftaa galaanaa irratti daran gaarii ta'uu hin oolan!
  Caligula, kan gara laafina malee samurai cirratu, waan ifa ta'e irratti walii galuuf dirqame :
  - Dhugaadha, nama akka Rozhdestvensky, dooniiwwan waraanaa dabalataa torba Arjentiinaa keessatti ijaaraman argachuu illee, fi dooniiwwan iskuwaadroonii Paasifikii jalqabaa jalaa ol kaafaman suphuu isaatiin illee, namni tokko injifannoo irratti lakkaa'uu hin danda'u. Keessumaa dooniiwwan Raashiyaa shantamii tokko Tsushimaatti lolanii, dooniin Jaappaan balleessituu tokko qofti akka liqimfamte yoo yaadattan!
  Maargaariitaan, gammachuudhaan, barmeela qawwee sanaa cabsitee, billaa Jaappaanota afur kan biraatiin, akkasumas cirracha qara qabu kan sadii dabalataatiin, itti dabaluudhaan:
  - Akkasumas, iskuwaadroonii admiral jajjaboo kanaa osoo buufata hin ga"iin dura Togo kan hin argamnee fi foon nyaattuun akka gaariitti addaan kutuu danda"uun isaa waan guddaadha . Gama kanaan ejjennoo doonii Rozhdestvensky garmalee rakkisaadha.
  Caligula the tomboy, miila isaa akka saree dafee, qola biraa akka boombii lafaa Jaappaanota ajjeese, furguggisee, qoose:
  Akka nama lammii Siwiidin naannoo Poltavaatti, .
  Rozhdestvensky rakkoo keessa seene...
  Jajjaboo fakkaata
  Dhugaa dubbachuuf faallaa kanaati!
  Intalti paartii, humna dachaa ta"een diina cicciruu itti fuftee, reeffa baay"ee dhiistee, loojikii fi shallaggiidhaan, akkas jetteetti:
  - Jaappaan galaana irratti yoo hin injifanne, samuraayiin mata jabeessa ta"e yeroo dheeraaf ni lola, kaaznaa gonfoo Raashiyaa duruu duwwaa ta"ee, ummanni immoo qarqara irra jira. Lola kana injifannoo sagalee guddaa qabuun dafnee xumuruu qabna. Yoo kana hin taane warraaqsi fi paarlaamaa Raashiyaadhaaf hin barbaachifnee fi illee miidhaa geessisuu danda'u ni uuma!
  Caligula, actor-boy, jeneraala Jaappaan kana jilba isaa rukutee gara olka'iinsaatti akka balali'u taasise, yeroo walfakkaatutti gurbaa haguuggii fuulaa uffatan sadii kanneen boombii jalqabaa bobbaasuuf yaalan kuffisee hin milkoofne. Mucaan Terminator akkas jedhe:
  - Yeroon gahaan yoo jiraate eessa deemu?
  Maargaariitaan, Jaappaanota ciccitaa fi jeequmsa dhiigaa ta"etti cicciruudhaan, sodaa mul"atuun hubatte:
  - Asitti rakkoon jira. Amma akkasitti fort irraa gara fort tti socho'aa jirra. Galaanni hoo?
  Tomboy Caligula qoosaa ija isaa keessaa ibsaa gadhiisee bakka rasaasaa rukute. Dhohinsi loltoota Jaappaan guutuu qilleensa keessa darbate uumame.
  Taphataan mucaa kun sagalee boo'icha sana irratti iyye:
  - Waan addaa hin jiru! Daataa keenyaan akka gaariitti dabballee, billaadhaan hin liqimfamnu. Doonii waraanaa irraa gara doonii waraanaatti ni dabsee, deekii qulqulleessa!
  Maargaariitaan, billaan ishee akka cirracha qara qabuu loltoota hedduu, jajjaboo, garuu miira malee du"aa jiran kan kute, ilkaan qara qabu daran ifaa ta"een deebii kennuudhaaf kolfite:
  - Ati yaada guddaa ta'uun kee hin oolu!
  Caligula of the Dolphins, akka waan tapha kompiitaraa ta'etti Jaappaanota irratti cirrachuudhaan, amanamummaadhaan deebii kenne:
  - Saffisa yaaduu yoo fudhanne, dhugaa dubbachuuf, kan wal gitu hin qabnu !
  Intalti Terminator kana irratti walii galte, amansiisuuf kutaa waraanaa samurai guutuu keessa deemte.
  Akkasumas daandii dhiigaan guutame kan aarsaa miila intalattii qullaa fi ciccitaa qabu dhiistee deemte.
  Kanuma waliin akkas jetteetti:
  - Akkasumas saffisa qaamolee, kunis baayyee caalaa barbaachisaa dha!
  Waliin, fi saffisa akkasiitiin ariifachuun, madaallii eeguu fi kufaatii dhiisuu dandeessu. Caligula the hooligan xiqqaa fi guddaan milkaa'a. Walumaagalatti, ti"ooriidhaan yoo ilaalle, sirni abbaa irree heera mootummaa hin qabne bara baraan Raashiyaa keessatti jiraachuu hin qabu. Fakkeenyi biyyoota dhihaa paarlaamaa isaanii waliin garmalee daddarba. Oligarchoonni aangoo isaanii dinagdee qofaan osoo hin taane, gama siyaasaatiinis fayyadamuu akka barbaadan dubbachuu dhiisii. Ammaaf xiqqaa fi guddaan sirna abbaa irree waliin michummaa kan qaban yoo ta"u, injifannoon galaana Paasifikii keessatti argachuu malu fi sana booda gara Chaayinaatti babal"achuun hiriyummaa kana yeroo dheeraaf ni cimsa. By the way, waraanni Raashiyaa fi Jaappaan ilaalcha yeroo dheeraatiinis baayyee barbaachisaa dha. Uumamuun Raashiyaa Keelloo fi Manchuria qofa osoo hin taane, naannoowwan Chaayinaa biroos hammachuun, qoqqoodinsa dhumaa Impaayera Samii fiduu danda'a. Kana jechuun jaarraa digdamii tokkoffaa keessa jaarraa digdamii tokkoffaa keessa kan ture jaarraa digdamii tokkoffaa keessa kan ture, humna guddaa fi olaantummaa addunyaa ta"uu isaa kan himtu, akka mootummaatti jiraachuu hin danda"u.
  Akkasumas baay"ee kan hin oolle, Warraaqsa Waxabajjii malee kufaatiin sirna koloneeffataa addunyaa hin uumamu. Addunyaan jaarraa digdamii tokkoffaa, yeroo pilaaneetii xiqqoo tokko irratti mootummoonni dhibba lamaa ol jiran caalaa sammuu fi nageenya qabdi. Kanaa mannaa, impaayeroonni hedduun ni ka"u, tarii kan Raashiyaa illee humna guddaa qabu, ykn yoo xiqqaate bal"aa ta"a.
  Jaappaan yoo injifate maaltu akka ta'u dursanii tilmaamuun hangas rakkisaa miti. Most likely , Jarman, kan waraanni Raashiyaa aangoo guddaa ta'uuf, Raashiyaa irratti waraana labsuuf balaadhaaf hin saaxilamtu. Garuu tarii lola gama tokkoon, Beeljiyeem fi Faransaay rukutuu barbaada.
  Haa ta'u malee, Tsar Nicholas is such that he may well attack , akkuma seenaa dhugaa keessatti ta'e, gara duubaatti. Hayyee, yoo xiqqaate akka Jarmanoonni gara jabeeyyii ta"an garmalee hin jabaanneef.
  Sana booda ammas Waraana Addunyaa Tokkoffaa. Raashiyaan qoqqoodinsa Chaayinaa fi Doonii Paasifikii humna guddaa qabu fuuldura qabaachuu dandeessi, kunis dabalata ta'a, garuu ... Seenaa dhugaa keessatti Jaappaan gama Entente lolte, filannoo walfakkaatuun, Lafti Aduu Ba'aa agarsiisuu dandeessi fedhii haaloo ba"uu. Sana booda immoo bahaan fuula lammaffaa ni arganna. Kun immoo baayyee guddaa miti .
  Kana malees, namni tokko humna waraana Raashiyaa guddaa ta"e eeguu hin danda"u, Seenaa Dhugaa wajjin wal bira qabamee yoo ilaalamu. Haa ta"u malee, dinagdeen saffisaan dandamachuun bara 1909 osoo hin taane bara 1906 dura jalqabamuu kan danda"u yoo ta"u, kana caalaas cirracha ta"uu danda"a. Hundaafuu, injifannoon Raashiyaa amantii invastaroota biyya alaa fi biyya keessaa sirna biyya bulchaa jiru irratti qaban cimsuu kan danda"u yoo ta"u, dhangala"aan kaappitaalaa dhugaa jiru caalaa guddaa ta"a.
  Kunis dabaree isaatiin maallaqa waraanaaf oolu ni dabala. Mootummaan tsaris garmalee ofitti amanamummaa kan qabu yoo ta"e malee, beekamaadha. Yeroo addatti nama hunda injifannee asfaaltiitti gulufna fakkaata. Akka seeraatti, bu"aan Waraana Addunyaa Tokkoffaa, haala kana keessatti, tasumaa ifa miti. Tarii sana boodas, wanti hundi akka gaariitti akka furamuuf, yeroo afraffaaf gidduu seenuun nurra jiraata.
  Waraanni Addunyaa Tokkoffaa tasumaa hin jiraanne ta"uu danda"uun isaa seeraan ala ta"uu baatus. Haala kana keessatti ... Taateewwan dabalataa akkamitti akka guddatan dubbachuun duruu rakkisaadha. Tsar Niqolaas 2ffaan hanga yoomitti bulcha, eenyutu isa bakka buʼa? Tsarevich Alexei shakkii keessa jira;hanga ga'eessotaatti jiraachuu dhiisuu danda'a. Obboleessi keenya Mikaa'eliifi ijoolleesaa? Filannoon kanaas ta"e kan biroon ni danda"ama.
  Niqolaas 2ffaan hanga yoomiitti jiraachuu dandaʼa? Warra Roomaanoov gidduutti namoonni umurii dheeraa jiraatan hin turre, walumaa galatti garuu, tsaar xiqqoo dhuguu fi tamboo hin xuuxne yeroo dheeraa jiraachuu dandaʼa ture. Akkasumas lallaafaafi gara laafummaadhaan kan galateeffamu taʼus, nama bilisa taʼe hin turre. Kanaaf mootichi dhiibbaa garmalee malee heera mootummaa kennuun isaa hin oolu. Haa ta'u malee karaan Gooftaa kan hin qoratamnedha. Wanti hundinuu karaa xiqqaa eegameen ta"uu danda"a. Waraabessi immoo gara hoolaatti, hoolaan immoo gara lukkuutti jijjiirama!
  Ammas alaan ijoollee akkasii babbareedoo fi mimmiidhagoo ta'aniiru - gurbaa fi intala, umuriin isaanii baay'ee xiqqaa ta'e, golee golee booda goolii fi masaraa goolii booda qulqulleessu. Fakkeenyaaf, asitti gaarri guddaan maqaa salphaa Vysoka jedhu qaba. Asirraa buufata doonii guutuu dooniiwwan Raashiyaa kan iskuwaadroonii Paasifik isa jalqabaa suphamaa jiran, akkasumas addabaabayii biroo fi gara magaalattiitti dhiyaatan arguu dandeessu.
  Maargaariitaan, ofitti amanamummaadhaan Jaappaanota hedduu fi dhiiguu, akkas jettee ajajti:
  - Tole, nutis ni qulqulleessina?
  Mucaa loltuu Caligula, billaa isaatiin samurai isa dhumaa xumuree, qoosaadhaan deebiseef:
  - Dhugaadha, qulqulleessinee irra deebiin ni qulqulleessina!
  Hiriyoonni gaaʼelaa kun immoo saffisa xiyyaara waraanaatiin gara olkaʼiinsaatti fiigan. Ariifachuu qabna. Ji'a Sadaasaa keessa halkan hangas dheeraa miti, guyyaa saffisa isaaniitiin illee, rukuttaa musket hedduu, jechuunis qawwee fi hunda caalaa qawwee maashinii irraa guutummaatti of qusachuun hin danda'amu .
  Maashiniin otomaatikiin hojjetamu jiraachuu dhabuun isaa gaariidha. Akkasumas haala kamiinuu tasgabbaa'aa. Aduun baatee dukkana rooba fi awwaara aannani waan hunda guutu irraa balleessuuf hin ariifattu.
  Ganama qorri waan ta"eef, qoorqoorroon bubbee miila calloused gurbaa Terminator jalatti ni crunches, isaanis yoo barbaadan illee kophee isaanii hin kaa"an - ni ciccitu. Miilli isaaniis meeshaa waraanaa harka baay"ee socho"aa ta"e caalaa hin hammaannedha. Qoorqoorroon bubbee ni cirracha, garuu tajaajila qawwee inchii kudha tokkoo dabalatee gara gubbaatti ol balali'uu fi badiisa achitti itti fufuu irratti tasumaa gidduu hin seenu.
  Faayidaan jirma akkasii maali? Garuu qawwee gurguddaan target akka isaanii rukutuu hin dandeessu, garuu eegdota qulqulleessuun baay"ee salphaadha. Maargaritaan, lammiilee Jaappaan kudhan taʼan, meeshaa garagalchuu tokkoon gara boollaatti erga darbattee booda, yeroo kufan haala suukaneessaa taʼeen iyyan , akkas jetteetti:
  - Kanaafuu walmorkiin kun haala qabbanaawaa ta'een deemaa jira ...
  Mucaan terminator Caligula qoosaa, loltoota jajjaboo Jaappaan kudhan gara boollaatti darbatee gammachuudhaan yaada kenne:
  - Nuffisiisaa illee ta"aa jira...
  Maargaariitaan mataa ishee murame hiriyyaa ishee irratti arkiidhaan darbatte:
  - Homaa miti. Kana caalaa bu'a qabeessa. Moo falfaltoota waliin waldhabdee gochuu barbaaddaa?
  humnoota ol"aanoo akkamii amma qaba, baaqelaa sibiilaa akka bofaatti daakuun deebii kenne:
  - Hin didu , garuu jaarraa digdamaffaa keessa carraan isaan gufachuu xiqqaadha !
  Maargaariitaan, foon ciccitaadhaaf Jaappaanota kudhan kan biroo ciccirtee, qooste:
  - Garuu ilaalaa, ninja!
  Dhugumatti qabsaa"onni haguuggii fuulaa uffatan kudhan lama uffata gurraacha uffatan waraana kana haleeluuf ariifatan. Isaanis billaa hidhatanii jiru, harka tokkoon tokkoon isaanii lama. Namaaf, ninjas akka gaariitti socho'u turan. Namni tokko qophii addaa fi leenjii gara jabeessa ijoollummaa isaa irraa kaasee itti dhaga"amuu danda"a ture. Dhugaa jiru yoo ilaalle garuu, kiruubelota maaltu mormuu danda"a? Garaagarummaan saffisa namoota hin duune, ijoollee gargaarsa falfalaatiin paampii ta'anii fi namoota gidduu jiru garmalee guddaadha. Akkasumas ninjas qabsaa'ota leenjii gaarii qabaatanis ammallee namoota.
  Maargaariitaan isaan keessaa lama al tokkotti qilleensa ariifataa ta"een murtee, isa sadaffaa immoo miila ishee qullaa, shamarranii, bareedaa, garuu nama ajjeesu kan jilba ishee keessa jiruun akkasitti waan himatteef, inni meetira shantamaa ol ol balali"ee utubaa alaabaa masaraa irraa ciccite. Maargaariitaan urjiilee ishee irratti darbataman ofirraa loltee sochii itti fuftee sadii dabalataa murtee, isa afraffaas quba miila isheetiin dagger sadii darbachuudhaan ajjeeste. Ninjaan lama irraa fagaate, garuu inni sadaffaan, daandii cabee balali'ee, sirriitti onnee keessa bu'e.
  Caligula tomboyish jedhamullee waldhabdee kana seene. Innis ninja rimmii diimaa qabu walakkaatti kutee haleellaa daran saffisaa ta'e kan mataa namoota haguuggii fuulaa uffatan kanneen lamaan isaa haleeluuf yaalan irraa rukute.
  Namoonni gurraachonni ijaan hin mul"anne abdii hin kutanne, garuu gurbaa fi intala kiruubii isaan haleeluun wal bira qabamee yoo ilaalamu saffisa isaaniitiin garmalee suuta jedhanii turan. Tasumaa carraa hin arganne.
  Maargaritaan, sochii hafuura ariifataa kan hin danda"amne keessatti, akkas jettee illee sirbite:
  - Yeroo dhiyootti na irraanfatta, akka rooba jiidha qabuutti gara Si'ool ni deemta ! Ergamoonni biroo nu tajaajilu, ati immoo Diraakulaa wajjin saanduqa du'aa keessa ni seenta!
  Ninjaan kufe, ciccitee, akka harbuu bilchaateetti dhiiga dhangalaase, cleaver jalatti. Isaanis haleeluu hin dhiisne. Garuu ... Qabsaa'onni gurguddoon digdamii sadan hundi lola irratti kufan. Sana booda hiriyoonni gaa'elaa dinqisiisoo ta'an kun tajaajiltoota lubbuun hafan qawwee irratti xumuruutti ce'an...
  Awwaannisni sun duraanuu baduu kan jalqabe siʼa taʼu, Aduun caalaatti ifuu jalqabde. Waraanni jajjaboon immoo gara sarara ittisaa biraatti ce'an. Haleellaan sun ammallee waan hin jalqabneef ofuma keenyaan qabsaaʼuu qabna turre. Haa ta'u malee qabsaa'onni ammallee dadhabbiin cimaan itti hin dhaga'amne, garuu nyaata nyaachuu qofa barbaadan. Tole, ammas foon fardaa qalamaa nyaachuu jalqabne. Tole, namoonni hin jiran, hundumaafuu.
  Mucaan Terminaator Caligula, miila qullaa isaatiin cirracha darbatee, Jaappaanota hedduu ittiin bocaa, akkas jedhee dubbate:
  - Gabrummaan cimaan garba garaa ta'uudha - gooftaan gara laafina hin qabu, duwwummaas ta'e guutamuu osoo hin ilaalin!
  dalga keessaa dhangala"aa jiran, kanneen ammallee sardaman cicciruu itti fufte . Jaappaanota keessaa gurbaa baayyee xixiqqoo, gara waggaa kudha jahaa ykn kudha torbaa kan turan yoo ta'u, isaan ajjeesuun baay'ee namatti hin tolu ture. Mul'ataan aanga'oonni Biyya Aduu Ba'aa kuufama waraanaaf qaban hunda ciranii jiru. Garuu Kuropatkin, kan namni hundi itti tufee fi tufe, ammallee loltoota kunuunsee, Jaappaanota caalaas baayyee xiqqaadha. Kanaafis galatni isaaf kennamuu qaba. Suuta suutaan immoo kutaaleen Jaappaan haala gaariin wal lolan, humnoonni haaraan leenjii gaarii qaban kutaa Awurooppaa Raashiyaa irraa dhufan. Rejimentii waardiyyaa dabalatee.
  Intalti paartii qabdu kun Waraana Addunyaa Lammaffaa keessattis wanti wal fakkaatu akka taʼe itti fakkaate. Jarmanoonni sodaachisoo ta"an hanga kutaaleen isaanii elite guutummaatti, ykn guutummaatti jechuun ni danda"ama, kuffifamanitti tarkaanfatanii milkaa"ina argatan. Sana booda Waraana Diimaa ofirraa ittisuu dadhaban.
  Dhugaadha, kutaaleen hojjettootaa Waraana Diimaas ni kuffifamaniiru jechuun dirqama. Kunis, dhugumatti, rakkoo ta"ee argame.
  Maargaariitaan jechoota:
  - Waaqayyo isin hin dhiisu, allaattiin isin hin nyaatu, jawween hamaanis hidhaman!
  . BOQONNAA Lakk.12.
  Doominikaan yeroo muraasaaf qofa gara Akkaadaamii Draagonitti deebite. Ammas daftee qubeewwan kudhan hedduu, fi jechoota walxaxaa tokko tokko baratte.
  Sana booda shamarran sadii: elf, hobbit fi troll dubartii, dhagaa falfalaa ol darbachuu keessatti ishee waliin taphatan.
  Doominikaan isaan rukutte. Dhagoonni sun mataan isaanii akka copha bokkaa balaqqeessa ibsaa afran keessaa baayʼee ifaa fi calaqqisu turan.
  Sana booda, shamarran falfaltoonni kun, loltoonni sun galma guddaa tokkoof jecha, saalqunnamtii cimaa ta'e baraaruuf jecha, falfala ishee cimsuu akka danda'uuf, miila tokkoon tokkoon isaanii irraa dhagaa qaban lama isheef kennite.
  Amma quba miila qullaa intala taattuu kanaa hundi jechuun ni danda"ama, quba xiqqoo irraa kan hafe, ringii falfalaa qaba ture. Akkasumas falfalaan humna ishee duraanii caalaa daran cimaa ta'e. Kun dhugaa dubbachuuf intala magaalaa diiguu fi masaraa mootummaa ijaaruu dandeessudha.
  Kanaaf daftee falfala dhibba dabalataa barattee, boqochuu mannaa, rug foon irra taa'e. Isheen bakka loozii keessa lixxee, battaluma sanatti jechuun ni danda"ama hundee sammuu fi lubbuun ishee, fi qaamni ishee dachaa ta"e, garee lolaa wajjin, alaa dargaggeessa ta"us, uumama walfakkaatu keessatti of argatan.
  Waraanni daa"immanii, qabsaa"ota afuriin durfamu, biyya falfalaa hamaa Baastiindaa keessatti hantuuta hedduu loluu itti fufe.
  Gareen hantuuta foon nyaatan jalqabaa ajjeefamaniiru ykn jijjiirama mudataniiru.
  Sana booda maasii bakka garboonni ijoollee carraa hin qabne itti hojjetan mul"ate. Ilaaltota hantuutaa gurguddaa hamma allaattii gaarii taʼaniin isaan ilaalamaa turan. Qaccee jilba isaaniitti qabatanii ijoollee dhiiraa fi ijoollee durbaa walakkaa qullaa reebaa turan.
  Doominikaan baayʼee aarte:
  - Ijoolleen yeroo rakkatan akkam hamaadha!
  Aariidhaanis al tokkotti balaqqeessaa hedduu hantuuta sanatti dhukaaste, isaanis gara adaadaa gurguddaa fi chokoleetii uwwifamanitti jijjiiraman.
  Garboonni daa"imman sun ajaa"ibsiifatanii iyyan, achiis gara nyaata akkasii nama hawwatuu fi urgooftuu urgaa"utti fiigan. Mee ciccitaa irraa haa cicciru.
  Doominikaan ammas ulee falfalaa ishee raaste, ammas jijjiirama gootee, hantuuta fokkisoo gara nyaata mi"aawaa ta"etti jijjiirtee, cooing:
  Ijoollee, kun urjii samii keessaa, .
  Daraaraan marga keessatti biqilaa jira...
  Pilaaneetii kana irratti gammachuun ni jiraata, .
  Abjuun bareedaan ni daraara!
  Jijjiirama keessattis hirmaattee kan turte Maargaariitaan, haala loojikiidhaan akkas jetteetti:
  - Ho'ina keessoo fi gaarummaa guddaa qabda!
  Akka tasaa akkuma jack-in-the-box hantuutni guddaan daayinoosaroota fakkaatu tokko mul'ate. Afaan bantee waan gurra namaa duuchu iyyite.
  Shamarran lamaan falfaltoota, akkamitti balaqqeessaa fi pulsars ishee irratti gadhiisu, fi ulee falfalaa irraa, fi ring miila qullaa isaanii irraa. Akkasumas yaa"aan anniisaa walitti hidhame sun bineensa guddaa, dheerinni isaa meetira digdamii shan ta"e tokko rukute. Innis ni kufe, achumaan garagalee nyaata adda addaa, badhaadhaa fi garaa garaa hedduu minjaala dheeraa sanarra jiran arge. Asitti immoo wantoota biroo keessaa, koochoowwan wayinii warqee kan ayiskiriimii adda addaa qaban turan.
  meeshaalee qonnaa birootiin cicciruu jalqaban .
  Aariin baay'eenis isaan keessa ture. Ijoolleen dhiiraa finciltootaa quuqamadhaan sirbuu illee jalqaban;
  Namni dukkana gabrummaa keessa jiru , billaa harka keetti qabadhu, .
  Salphina salphifame immoo hin obsinaa...
  Diinni kee dhiiga irratti bu'uura hin ijaaru, .
  Murtii gammachuu hin qabne itti dabarsitu!
  
  Mucaan qaccee hamaadhaan rukutama, .
  Namni ajjeese tokko hantuuta hamaa tokkoon isa dararaa jira...
  Garuu hamaan dararamaan gara reeffatti in jijjiirama, .
  Kana booda shamarran boo'an hin dhaga'inaa!
  
  Gabra hin ta'iin, biyyee keessatti salphattee, .
  Dafii mataa kee ol kaasi...
  Fagootti immoo elfinism ni jiraata, .
  fi Spartak baay'een jaalladha !
  
  Addunyaa ifaan uumama cufa keessa haa jiraatu, .
  Kan gammachuun bara baraan namootaaf turu...
  Ijoolleenis achitti ayyaana gammachuu ni qabaatu, .
  Mootummaan sun kan dhiigaa, kan fixee miti!
  
  Guutummaa uumama cufaa keessatti jannata ni jiraata jennee amanna, .
  Iddoo sana ni master goona...
  Waa'ee kanaa, gurbaa waraanaa, ija jabina, .
  Akka abjuu halkanii fi salphinni hamaan asitti hin jirreef!
  
  Eeyyee, nuti garboota, cunqursaa jalatti hidhamnee boo"aa jirra, .
  Qacceen gubaa jirus lafee cinaachaa nu reeba...
  Garuu orc-rats hunda ni ajjeesna jedheen amana, .
  Sababni isaas hogganaan finciltootaa baayyee qabbanaa'aa waan ta'eef!
  
  Sa'aatii kanatti ijoolleen dhiiraa hundinuu fincilan, .
  Shamarran illee waanuma kanaaf isaan waliin jiru ...
  Akkasumas solcenism ni kennu jedheen amana, .
  Harqoota jibbamaa ofirraa gata!
  
  Sana booda, beekta, gaanfi injifannoo ni dhageessisa, .
  Ijoolleen immoo ulfinaan ni dagaagu ...
  Jijjiiramni gammachuudhaan nu eega, .
  Qormaata, waan hunda qabxii mudaa hin qabneen darbuu!
  
  Dinqii akkasii galmaan ni geenya jedheen amana,
  Jannata ifa dhugaa akka jiraatu...
  Yoo xiqqaate bakka tokkotti falfalaan Yihudaa fokkisaa dha, .
  Maaltu ijoollee dhiiraa gara mana kuusaatti oofu!
  
  Nuti garboota lafa jalaa bakki hin jiru, .
  Seexanoota caccabaa keessaa ari'uu dandeenya...
  Maqaa jannata Gooftaaf qulqulleettiin, .
  Namoota gammachuu bilisaa hundaaf!
  
  Addunyaa sublunary guutuu keessatti nagaan haa jiraatu, .
  ifa aduu qulqulluun haa jiraatu ...
  Diina irratti akka galma dhukaasaa keessatti dhukaasna, .
  Kanaaf ol qofa malee sekondii gadi miti!
  
  Eeyyee na amanaa humni keenya hin gogu, .
  Daandii samii gara uumama cufaa ta'a...
  Waraanni finciltootaas sagalee guddaadhaan ni boo'a , .
  Hantuuta diinummaa liqimsuuf!
  
  Akkasitti gammachuu, gammachuu, .
  Margi naannoo hundatti akka ruuzii biqila...
  Garee ijoollee dhiiraa keenya
  Ilaalchi isaa kan adurree gaaraa ta'uun isaa hin oolu!
  
  Injifannoon mirkanaa'aa ta'a,
  Mee haa ijaarru, nan amana, dhugaa dubbachuuf nuti Eden...
  Gammachuu, gammachuu pilaaneetii kamiyyuu irratti, .
  nama redneck miti , garuu kabajamaa obbo!
  Kun, dhugumatti, faaruu garboota dammaqanii kanneen hantuutaa fi orkii caccabsan ti.
  Gidduu kana Doominiikaa fi Maargaariitaan jawwee irra taa'anii waraana dursanii gara masaraa sanaatti ol balali'u.
  Falfaltoota lama, saffisaa fi kan ibsan ulee falfalaa fi ringii miila qullaa isaanii irratti talisman qaban. Kan jijjiirama ajaa'ibaa ittiin raawwatan. Ammas hantuutni baallee qaban kanneen biroo, balaa guddaa qaban isaan haleeluuf yaaluun isaanii wanti badii hin qabu.
  Aviyeeshiniin hantuutaa qoosaa miti. Garuu shamarran humna falfalaa isaaniitiin isaan rukutanii falfala raawwatu. Akkasumas bakka bineensota hamaa ta'an, karameellaan suufii ni mul'ata. Kanaaf mi'aawaa fi urgooftuu.
  Kana malees, sareewwan baallee qaban tokko tokko gara istiroberiitti jijjiiramu. Kan akkasitti bilchaatee fi ruubii fi tooppaaziin shimmers.
  Saroonni baallee qaban tokko tokkos baaloon ta'an.
  Oenomai fi Dobrynya akkasumas lola jawwee irratti seenan. Isaanis gita isaanii billaadhaan muruu jalqaban, kunis salphaa fi qajeelaa dha. Tole, akkasumas jawween ofii isaanii, yeroo fudhatanii ibiddaan boba'an. Warra baallee qabanis gaabbii fi shakkii tokko malee ni gubu.
  Oenomaus diina muruun akkas jedhee hubachiiseera:
  - Kun, argitee, baay'ee nama kofalchiisaa fi qabbanaa'aa ta'a!
  Dobrynya kolfaa akkas jettee hubatte:
  - Eeyyee, kun jechaan ibsuun hin danda'amu!
  Mucaan gootichaas diina irratti cirracha baayyee qara fi nama ajjeesu dhukaase. Hantuuta sana sirriitti ija keessa rukutee, hantuuta biraa wajjin walitti bu'e. Jeequmsi kun kan jalqabe kana.
  Oenomaus akkas jedhee sirbe:
  Hantuutni baayyee qabbanaa'aa dha
  Ook illee ciniinuu danda'u...
  Sammuun kee arguun rakkisaadha, .
  Convolutions immoo akka funyoo ti!
  Dobrynya kana irratti walii galte:
  - Eeyyee, hantuutni waan fokkisaa gosa hunda ni ciniinti!
  Maargaritaan ija ishee rukutte. Mucaan paartii Andireekaa akkamitti akka booji'ame yaadatte. Akkasumas mana gadi aanaa qabbanaawaa hantuutaan guutame keessatti cufamee ture. Hantuutni kunis qorra irraa kan ka"e kan dadhabe miila qullaa gurbaa sanaa ciniiname. Andireekaan halkan guutuu hantuuta waliin wal loltee hin rafne. Ganama immoo gaaffii fi deebiidhaaf geeffame, jalqaba madaa miila gurbaa A irratti soogidda facaasan. Baayʼee kan nama dhukkubsu siʼa taʼu, Andireekaan iyyuu jalqabe . Akkasumas sibiilli ejersaa isa rukutan.
  Garuu mucaan paartii ta'e sun rifachuu dhukkubbii irraa kan ka'e of wallaale, garuu homaa hin dubbanne.
  Maargaritaan miliquu Andireekaa qopheessuu dandeesseetti. Kunis feat ishee ture. Mucaan sun dhukkubbii sana moʼee miila naafa taʼee fi ciniiname irra deemuu dandaʼeera. Kanaafis kudos isaaf.
  Intalti paartii kun hantuuta reebdee xiiqii guddaan sirbite:
  Qawween koo akka obboleessa angafaa ti
  Baayyee sirritti, sirritti dhukaasa...
  Hundaafuu intalli tokko garaacha ishee keessa qawwee maashinii qabdi, .
  Yeroo tokko tokko jireenyi akka godoo ta'us!
  
  Ani intala kana caalaa hin cimnedha
  Waraabessaa fi saree qormaata tokko keessatti...
  Dubbiin garuu saree miti, .
  Yeroon jaalallee koo wajjin ta'u, nan amana, waliin!
  
  Duraanis dabarsoo kam fudhadheera, .
  Iraan gaarreen weerarte...
  Biyyoota adda addaa hedduu injifatte, .
  Lakkii nagaan soofaa bira taa"uu hin danda"u!
  
  Kana siif hin galle ta'a, .
  Namoota finxaaleyyii wajjin wal loluu jechuun maal jechuudha...
  Dabtara kee keessatti barreessi, .
  Akkasumas haala gaariin qabsaa'uu baradhu gurbaa!
  
  Biyya Haadha koo hin jirtu, na amanaa, jabaa, .
  Akka ruubii ifaa ta'etti ni ibsa...
  Dameen seexanaa miliyoonaan lakkaa'amu jiraatus, .
  Ammas samii irratti bakka ni arganna!
  
  Gooftaan na haa tiksu
  guddaan , Hundumaa Danda'u...
  Intalti foon humna qabu qabdi , .
  Cheerii sana volley sirrii ta'een kuffifti!
  
  Namni na injifachuu hin danda'u
  Ani intala maqaan ishee legion jedhamtudha!
  Risaanis miila kootti ni jilbeenfata, .
  Meeppiloonnis yeroo dhiyootti warqee siif kennu!
  
  Qorqorroo, miila qullaa qorra keessa fiiguu , .
  Snowdrifts, beekta, intala hin sodaachisin...
  Mormituu kootiif rifeensa dashing nan kenna, .
  Akka greyhound na beeku!
  
  Ani kanan dhaladhe jalqaba birraa, .
  Akkas diimaa, akka waan banner...
  Amalli isaa baayyee greyhound , groovy, .
  Abiddi ho'aan immoo garaa koo keessatti guba!
  
  Eeyyee, intala kana caalaa bareedduu argachuu hin dandeenye, .
  Nama hundaaf jaalala baay'ee ni kenniti...
  Digdama illee hin fakkaattu, .
  Garuu baayyee cimsitee illee rukutti !
  
  
  Kanaaf intalatti jilbeenfadhu, .
  Miila qullaa ishee immoo dhungadhu...
  Naayitiin akka xiyyaatti gara oliitti ni fiiga, .
  Rakkoo furuun nutti hin ulfaatu!
  Intalti paartii baay'ee lubbuudhaan sirbite. Hantuutni balali'an hundi jijjiiramaniiru. Gariin isaanii suufii, gariin popcorn, gariin oatmeal ykn soap bubbles keessatti. Ijoolleen dhiiraa gootota tokko tokkos akka salphaatti hacked ta'anii du'an, ykn jawween ibiddaan isaan guban. Kun dhuguma maafinii fi roasts of mice, foon chops turan.
  Dobrynyaan quba miila isaatiin cirracha fudhatee furguggise, innis qamalee baallee qabu sana bocuun dallaa dhagaa sanatti maxxanse. Akkasumas akkas qabbanaa'aa fi qabbanaa'aa ta'ee argame .
  Kokkeen sun akka tasaa ibsee bakka isaa mudhii daayimandii dinqisiisaa taʼe tokkotu mulʼate.
  Dobrynya akkas jettee sirbite:
  Barbeel sanas yeroon argu, .
  Ay, ay , ay!
  Ijoolleen dhiiraa qarshii isaaniif fiigicha kennan, .
  Hin rafne!
  Mucaan Enoomaay akkas jedhee deebiseef:
  - Ajaa'iba! Akkam gaarii ta'ee argame. Kun dhagaa gati jabeessa.
  Dobrynyaan gungumaa fi boo'e:
  - Hundaa ni dandeenya yaa jaalalleewwan, yeroo dheeraaf facaasaa turre, eessatti?
  Doominikaan deebii kanaaf ni qooste, akkasumas qamalee baallee qaban kudhan ta"an kanneen masaraa hamaa masaraa sanaa keessaa balali"an gara urjiilee faaya guutuutti jijjiirte. Akkasumas akkamitti akka inni akka icicles ibsaa afran irratti ifa aduu erguun haala ajaa'ibaa ta'een akka ifu fi calaqqisu.
  Maargaritaan qoosaadhaan akkas jettee hubatte:
  - Gaariin hamaa akka injifatu nan amana!
  Enomayi kolfaa akkas jedhee hubate:
  - Gaarii fi hamaan yaad-rimee fira (relative concepts) dha. Kunoo hantuutni jira, lubbuun isaas ni ciccira!
  Dobrynya akkas jechuun yaada kennaniiru:
  - Biqiltootas? Kuduraa fi fuduraaleen sun lubbuun jiru, akkasumas ni nyaatamu, nama gaddisiisa!
  Doominikaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  - Akkasitti ta'a, akkasitti ta'a, .
  Tokkoon tokkoon isaanii al tokkotti isa kaan nyaatu !
  Intalti-taattuu boo'icha qabdu sun fudhattee miila qullaa ishee irraa falfala gadhiiste. Masaraan mataa hantuutaa qabus ni jijjiirame. Warqee kan taʼe siʼa taʼu, gubbaan isaa ruubii tokkotu ruubii ni calaqqisa.
  Maargaariitaan ilkaan ishee qullaa fi quba miila qullaa ishee irraa balaqqeessa ajjeechaa fi diigumsaa dhangala"aa erguun qoosaadhaan hubatte. Sihrii sunis ni hojjete. Fi dha'ame ajjeesaa fi diigumsa kan ta"e yoo ta"u, battaluma sanatti gara kalaqaa fi dagaaginaatti jijjiirame.
  Orcs fi goblins ammas masaraa keessaa dhangala'an . Isaanis tuuta dhugaa ta'anii ol ba'an . Risaaleen shaggy tokko tokko hidhannoo sibiilaa uffataniiru. Isaan kun immoo hidhannoo baay"ee calaqqisan, eeboo fi qodaa kan qabani dha.
  Doominikaan ilkaan ishee ifatti baaftee aggaammiidhaan akkas jettee hubatte:
  - Amma kun creepy horde duraanuu ol ba'aa jiruudha . Tole, waan nama ajjeesu tokkoon isaan qunnamnaa?
  Maargaritaan kolfa hamaa taʼeen akkas jettee hubatte:
  - Eeyyee, kana gochuu akka dandeenyu beekamaadha!
  Shamarran falfalaa immoo fudhatanii pulsars isaanii falfalaa orcs fi goblins irratti furguggisan.
  Mucaan Dobrynya akkas jechuun hubachiiseera:
  - Kun hamaa miti, garuu ijoollee waraanaaf carraa lola kennuu qabna .
  Akkasumas, dhugumatti, ijoolleen finciltootaa kumaatamaan lakkaa"aman kallattii adda addaa irraa gara masaraa sanaatti ol fiigan. Hedduun isaanii keessattuu ijoolleen dhiiraa sansalata hidhatanii turan. Jarreen tokko tokko hojjetan, siidaa fi siidaa falfalaa Bastinda jedhamu dhaabu . Siidaaleen tokko tokko olka"iinsa meetira dhibbaa kan guddatan yoo ta"u, isaan gubbaa kan ol ka"u masaraa guddaa qofa ture.
  Ijoolleen dhiiraa ciccimoon lamaan, gurguddoo ta'uu baatus, Viscount fi Phoenix, warra hafan dursanii wal lolan, hantuuta lafa kaa'an.
  Orkoonnis dabaree isaaniitiin bowwaa irraa dhukaasuun jalqaban. Garuu falfaltoonni akka malee isaan rukutan. Hantuuta furdaa fi guddaa ta"anillee ajjeesuun salphaa yoo ta"e, kun sochii isaanii irratti dhiibbaa qaba ture. Sana booda orks qabsaa'ota ciccimoo ta'u, goblins immoo salphaatti gurguddaa dha.
  Phoenix akkas jechuun hubachiiseera:
  Kartaus waliin wal lole . Kanaaf qabsaa'onni isaa caalaatti agile!
  Qabsaa'aan viscount akkas jedhee sirbe:
  Waraana baay'een jaalladha
  Akka kormaatti wal loluu...
  Lola harka walqabachuu keessattis, .
  Ani bineensa lamaaf qabsaa'aa jira!
  Fiiniks kolfaa akkas jechuun hubatte:
  - Eeyyee dhugaa dubbachuuf kun guddaadha ! Garuu bineensota kumaatamaan ajjeesuu baranneerra.
  Akkasitti immoo gurbaan gootota gobbuu ajjeesan. Bineensonni hafan immoo gartokkoon gara nyaataa fi mi"eessituu gosa adda addaa . Garuu goblin keessaa tokko ayiskiriimii akkasii kan oomishes koochoo wayinii emerald irraa bocame keessatti.
  Gubbaa isaas tuullaa ayiskiriimii halluu adda addaa qabu, ciccitaa chokoleetii, fuduraalee karameellaa, istiroberii, pistaachiyoo fi kkf, baay"ee nama hawwata.
  Ijoolleen waraanaa gammachuudhaan ni iyyu. Eeyyee, dhuguma garmalee mi'aawaa ta'ee ija namaa hawwata ta'ee argame.
  Shamarreen falfalaa Maargariitaan, dalga badiisaa fi balleessuu kan biraa erga gadhiistee booda, dhimma fokkisaa gara nyaata nama hawwatutti jijjiiruu irratti carte blanche aggaammii goote , fi baase:
  - Karaa tokko tokkoon falfala adeemsa uumamaa caalaa gaarii dha mitiiree?
  Doominikaan akkas jettee walii galte:
  - Eeyyee, shakkii tokko malee waan bareedaa fi mi'aawaa ta'e uumuutti jirra. Garuu maaliif asitti garboonni kumaatamaan lakkaa"aman, hundi isaanii ijoollee ta"anii, ga"eessonni ijaan hin mul"atan?
  Maargaritaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Dhiibbaa falfala naannoo. Baayyee cimaadha. Dhugumattis addunyaa kana irratti daa'imman xixiqqoo qofa akka jiran ni mul'ata. Garuu hin yaadda"inaa qilleensi naannoo sanaa qofti gara intala xiqqootti si hin jijjiiru.
  Doominikaan ajaa'ibsiifattee akkas jettee gaafatte:
  - Maaliif immoo?
  Intalti paartii qabdu sun akkas jettee deebisteef:
  - Waa'ee mataa kaabaa immoo!
  Weerarri orkii fi goblin hamaa laafuu jalqabe. Gariin isaanii loltoota ijoolleetiin kan ajjeefaman siʼa taʼu, irra caalaan isaanii falfala cimaa hiriyoonni gaaʼelaa babbareedoo taʼaniin jijjiiramaniiru. Kun dhuguma sihiina, ulee Dunno qabu dukkaneessee jira.
  Doominikaan mi"aawaa ta"ee qoonqa akkas jettee hubatte:
  Yeroon herregaa ga'eera, .
  ija keessa rukunnee ...
  Deebii kanaaf akka paayii ta"e, .
  Innis ilkaan gaafate!
  Dhugumattis, keessatti Gosti nyaata mi'aawaa hunduu gara orcs fi goblins tti jijjiirama.
  Warri ijoolleen immoo kanaan gammadu. Hantuutni immoo rakkoo tokko malee ni dhabamsiifamu . Garuu rukuttaa isaanii irraa nyaata mi"aawaa ta"e deebi"ee mul"achuu jalqabe. Wantoota mi'aawaa fi nama hin amansiifne biroos.
  Akkasumas hantuutni dafanii gara waan faayidaa qabuu fi nyaatamuu danda"utti jijjiiramu.
  Intalti paartii Maargaariitaa jedhamtu akkas jettee iyyitte:
  - Tarii amma masaraa ofii isaa keessa seenna ta"a!?
  Taattuu shamarree kun yaada kenniteetti:
  "Achitti duuluun nu eeguu danda"a." Haa ta'u malee kanaaf qophiidha!
  Maargaritaan qoostee akkas jettee deebisteef:
  - Ani qajeelchaa dha, kana jechuun yeroo hunda qophaa"aa dha!
  Amma garboonni daa'imman masaraa cabsanii seenaniiru. Miilli isaanii qullaa marbilii gurraacha sana dhidhiite. Keessatti orcs, goblins fi hantuuta waliin wal lolan. Akka waan billaa dhiisanii muraa qabaniitti isaan cicciran. Bakka kana irraa ciccituun eegale.
  Ijoolleen dhiiraa kun keessattuu billaadhaan wal lolan. Shamarran immoo bowwaan dhukaasuun filatan. Akka carraa taʼee, Maargaariitaan, sibiilaafi qodaa gara bowwaa dhugaatti jijjiiruu dandeessi turte. Xiyyaa guutuus dhukaasanii, hantuuta bocu.
  Doominikaan akka qoosaadhaan akkas jetteetti:
  - Xiyya qara daandii ajjeesaa, qabbanaa'aa ijoollee koo.
  Akka tasaa falfalaan Baastiindaa ofiishee balalitee masaraa sana keessaa baate. Dubartii gara waggaa soddomii shan fakkaatte, akka gubbaattis naanna'aa turte. Rifeensi ishee gurraacha, qaxxaamuraa, ofii isheetii harka guwaantii isheetiin ulee falfalaa lama qabattee jirti.
  Falfalaan kun mootar saayikiliin balali'aa kan turte yoo ta'u, miila ishee irrattis boottii ispoortii qabu ture.
  Baastiindaan fudhatee akkas jettee boo'e:
  - Jabaa nan kabaja
  Warra dadhaboo immoo nan mufachiisa...
  Ani badii guddaadha
  Ati immoo miila qullaa hoo?
  Doominikaan deebii kennuuf tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  Seerri koo salphaadha
  Warra hamaa ta'an nan injifadha...
  Kan dadhabe nan gargaara, .
  Karaa biraatiin gochuu hin danda'u!
  Doominiikaa pulsariin rukuttuutti ulee falfalaa irraa fudhatte . Kanaaf deebii kennite. Akkasumas pulsars battaluma sanatti gara keekii jijjiiramee intala-taattuu sana irratti kufanii, sirriitti ishee dibatan.
  Deebii kanaaf Doominiikaan aarii guddaadhaan ulee ishee irraa fi quba miila ishee qullaa taʼe irraa pulsar guddaa tokko gadhiiste.
  Balali'ee darbe, garuu Bastindaan miliquu waan danda'eef masaraa sana keessatti dhangala'aan rukutame. Battala sanatti jechuun ni danda"ama ibsee jijjiiramuu jalqabe. Bakka masaraa hamaa sanaas masaraan baay'ee qananiin guutame tokko ka'e - guutummaatti fi battalumatti.
  Baastiindaan ija ishee ilaaltee ija ishee jaamsitee baqatte. Caalaatti sirriitti yoo dubbanne, balali'aa. Funyaan ibiddaa tokkos ishee duubaan hafe.
  Doominikaa fi Maargaariitaan ishee duukaa fiiganiiru. Falfaltoonni lamaan saffisaan duubatti akka hafan ifaadha.
  Taʼus, mootar saayikiliin balaliʼu jawwee caalaa baayʼee saffisa.
  Bastinda irratti dhukaasu jalqaban . Garuu yeroo yerootti ofirraa miliqxee ykn ittisa kaa'a turte. Kana malees, mootar saayikiliin sun baayʼee dafee fageenya isaa dabaluudhaan, sihriidhaan bakka dhukaasaa keessaa isa baaseera.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Biyya, bittaa fi aangoo dhabde. Kanaafuu, amma dhuguma nu hin barbaachisu!
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  "Meeshaalee hantuuta keelloo sana hattee yoo fudhatte, injifannoon keenya gatii hin qabu!"
  Taattuu shamarree kun, quba miila ishee qullaa fi diimaa ta'e cabsitee, ofitti amanamummaadhaan labsite:
  - Garuu ijoolleen kumaatamaan lakkaa'aman bilisummaa argataniiru! Kun immoo waan tokko gatii qaba!
  Intalti paartii kana irratti walii galte:
  - Sirrii! Hojjechuun keenya nama hin ajaa'ibu.
  Dhugumatti, hantuutni dhumarratti jijjiiramanii ajjeefaman, akkuma orkii fi goblin. Haala kanaan injifannoon guddaan injifatame.
  Daa'imman kumaatamaan lakkaa'aman - ijoollee dhiiraa fi ijoollee durbaa - addabaabayii sanatti walitti qabamanii miila qullaa isaanii dha'aa turan:
  -Ulfinni goototaaf haa ta'u! Ulfinni warra bilisoomsitootaaf haa ta'u! Gabrummaa waliin gadi!
  Kun injifannoo guddaa biyya hantuutaa ture. Wanti ajaa'ibaa fi qilleensa qabeessa ta'e baay'eenis asitti jira.
  Maargaritaan dursitee dubbatte. Isheen, shubbisaa , fudhattee sirbiti turte, sirbi ishee immoo sirba intala paartii tokko ture:
  Nuti ijoollee hiyyummaa fi harcaa gannaa, .
  Roobaa keessa godoo keessatti dhalate ...
  Abjuun intala haa faarfamu, .
  Ammas yoom lola ho'aa keessa seenna!
  
  Akka tasaa Elfxik keessattin xumure , .
  Akkasumas Biyya Haadha koo, Qulqulluu Rus'...
  Hiree koo, guutummaatti kan adda ta"e, .
  Gammachuu fi jaalala biyyaaf nan falma!
  
  Akkasumas Biyyi Haadha Raashiyaa kana caalaa bareedduu hin jirtu, .
  Atiif jirtaa falmadhu , hin sodaatin...
  Biyyi kana caalaa gammachuu qabdus uumama cufa keessa hin jirtu, .
  Ati ibsaa ifa uumama cufaati, Rus'!
  
  Ani siif ibiddaa fi bishaan keessa nan darba, .
  Qajeelchitoonni kun mo'achuu barataniiru...
  Yoomiyyuu ummata gammachiifna, .
  Sababni isaas humni waraanaa daangaa waan hin qabneef!
  
  Haadha biyyaaf haleellaa irratti haa deemnu, .
  Iyya hurraa humna guddaa qabuu fi aarii guddaa qabu jalatti...
  Hitler kaffaltii isaa hanga dhumaatti ni argata,
  Nafxanyaa mooraa keessaa ariina!
  
  Biyyi Abbaa koo goototaan guutamtee jirti, .
  Akkasumas Istaaliin nama guddaa guddaadha...
  Qajeelchitoonni ijaaramuun hiriira bahu, .
  Maatii Hundumaa Danda'aa Gooftaa keenya Yaa tokkicha!
  
  Maqaa ifaafi jireenya gaarii, .
  Gootummaan ni qabsoofna ijoollee...
  Hundaafuu dhaloonni tokko komunizimii jala jiraata, .
  Na amanaa abdiin nurraa fudhatamuu hin danda'u!
  
  Biyya Haadha keenya ni jaallanna yaa jarana, .
  Duumessa olitti isin ol kaasuu barbaanna...
  Faashizimi adaba cimaa ni argata, .
  Qajeelchitoota, sangoota jajjaboo irraa!
  
  Ni galmaan ni geenya, jedheen amana, yeroo dhiyootti ni injifanna,
  Faashizimiin haxxummaa fi gara jabeessa ta'us...
  Akaakayyuun nu boona, .
  Svarog immoo gara lolaatti si geggeessa!
  
  Ulfina Biyya Abbaa keenya gootaaf, .
  Gooftaan hundumaa danda'u ofii isaatii gara fannootti ol ba'e...
  Raashiyaadhaaf lubbuu keenya hin gaabbinu,
  Sagaleen guddaan samii irraa haa dhaga'amu!
  
  Ulfina Biyya Haadha keenyaaf qabsaa'aa, .
  Qabsaa'onni amanamoo ishee jaallatu...
  Isin ilmoo lukkuu malee harree abshaala miti, .
  Naayitiin illee baay'ee boona!
  
  Ji'a mana kuusaa irraa argachuu dandeenyeerra, .
  Piikii, qurxummii guddaa tokko qabadhu...
  Leeniin guddichi bilisummaaf ka'e, .
  Gamoo sana jireenyatti ni fidna!
  
  Maqaa Maatiitiin, piraamidoota ijaaraa, .
  Doonii immoo mana kuusaa samii cicciranii...
  Hitler immoo , qoosaadhaan qabsaa'ota ajjeesaa , .
  Rabbiin hundumaa danda'u du'ee nuuf ka'e!
  
  Ati jaalatamtuu, mishaa Laada, .
  Waaqni Adii guddaan siin dhalate...
  Nutis gootummaan siif falmuu qabna, .
  Bara baraan akka jiraattu Rabbiin hunda danda'u si haa gargaaru!
  
  Jaalala, kabaja Waaqayyoo Yesusiin, .
  Inni gurbaa Raashiyaa ti, bara baraan nu waliin...
  Yeroon faaya ogummaadhaan itti tolchan amma,
  Barri bara baraan gammachuudhaan haa guutamu!
  
  Guddinni Raashiyaa koo qulqulleettii, .
  Mormitoota injifachuu kan danda'u ...
  Dubartoonni sodaadhaan yoo iyyan iyyuu, .
  Jawwee cabsuu dandeenya!
  
  Ulfina Biyya Haadha qulqulluutiif na amanaa, .
  Maqaa Waaqa Raashiyaa Kiristoos...
  Yeroo dhiyootti waldoota gurguddaa ni ijaarra,
  Mee hanga dhumaatti karaa keenya haa deemnu!
  
  Jaalala, na amanaa, jechoota hin barbaachifne hin beeku, .
  Kana booda nuffisiin hin barbaachifne keessatti mul'atu hin jiru...
  Qaayin lafa jalaa keessatti haa badu, .
  Abeel immoo ammas sirba isaa ni faarfata!
  
  Kunoo nuti bugle tokkoon naannoo Berlin stomping gochaa jirra, .
  Xurumbaa akka bilbilaa dhaga'ama...
  Loltuu baay'ee gad of deebisu ta'uu siif wayya, .
  Mataa Nafxanyaa qodaadhaan afuufaa!
  
  Maatiin du'aa ni kaasa, na amanaa, warra du'an yeroo dhiyootti, .
  Waaqayyo adii tokkoon tokkoon jaalala isiniif kenna
  Nutis baay'ee ifatti murteessine, .
  Jijjiirama ifaa bara baraan maal ta'a!
  shubbiftee, miila qullaa ishee chaappaa, gammachuu fi xiiqiidhaan . Ijoolleen kaanis, garboota duraanii, ol ka"uuf ykn irra caalaa ol utaaluuf yaaluun sirbaa fi shubbisaa turan.
  Dobrynya, mucaa cimaa ta'uu isaatiin , dhagaa tokko fudhatee ol darbate. Ol balali"ee dhoohee akka ibiddaatti faca"ee ciccitaa halluu adda addaa qabu kumaatamaan lakkaa"ame.
  Mucaan viscount sun akkas jedhee iyye:
  - Kun dhuguma waan ajaa'ibaati!
  Dobrynya dhagaa sana ammas darbachuudhaan kana mormtee, Maargaritaan immoo balaqqeessaan rukutte , akka inni caccabaa halluu adda addaa fi caccabaa ija namaa hawwatu baayʼee taʼetti akka facaʼu goote:
  - Lakki! Kun dhugaa akkasii ti. Dhugaa kana caalaa wanti ol"aanaa ta"es hin jiru!
  Mucaan gootichi Fiiniks aariidhaan miila qullaa isaa akka margi xuuxuu jalqabutti dhidhiitee iyye:
  - Lokomootiin keenya gara fuulduraatti balali'a - komunii keessatti dhaabbata!
  Karaa biraa hin qabnu - qawwee cimaa!
  Intalti isaan cinaa jirtus, oliif gadi qofa utaalti.
  Miirri isaanii gaarii kan ture siʼa taʼu, gammachuunis baayʼee kan itti fufe ture.
  Doominiikaas xiqqoo ogummaa ishee agarsiisuuf murteessite.
  Akkasumas, afoorizimii kee isa gaarii, kan akka gaariitti shaakalame, yaa"a guutuu haa barreessinu;
  Garbichi bilisoomuu danda'a, gowwaan qaroo ta'uu danda'a, hiyyeessi sooressa ta'uu danda'a, garuu mata jabina harree yoo qabaatte yoomiyyuu harree taata!
  Hiyyeessi kan qarshii hin qabne osoo hin taane, kan mataan isaa citaa guuteedha!
  Yoo sammuu hin qabne mootii ta'uuf hin hawwin!
  Shaahnillee akka harree maraataa ta'a!
  Mootichi leenca akka ta'e beekamaadha, garuu qabeenya akka saree hin qabne miti, leenconni immoo gogaan ni baafama!
  Hin gunguman, garuu yoo ammallee bakka leencaa hin jirre, sareenis suutii isaa hin kennine calli!
  Namni siyaasaa akka saree oduu durii Krylov"s keessa jiruuti, garuu akka filattuutti korma hin ta"inaa!
  Yoo akka citaa taate, sana booda haada sana hanga hundee isaatti si irraa buqqisu!
  Biyyi waanjootti akka hin hidhamneef, akka re'ee jabaa ta'uu qabdi!
  Biyyattiin balali'uuf Aviyeeshiniin barbaachisa!
  Namni siyaasaa kun ji'a waadaa galuuf qophiidha, boolla bishaanii gadi bu'uu dhiisuu qofa!
  Fayyaa isaa hin dhugne bara baraan dargaggeessa!
  Falmiin oak stump irratti socho'aa jira!
  Namni siyaasaa tokko yoo ati stump taate fedhiidhaan shavings si irraa fudhata!
  Garuu namni saree caalaa faayidaa tokko qaba: yeroo tokko tokko yoo xiqqaate xiqqoo saree dhugaa ta'a!
  Namni siyaasaa hawwii leencaa, haxxummaa saree qaba, garuu malli isaa guutummaatti swinish dha!
  Namni siyaasaa tokko garmalee saree yoo ta'e, sana booda allaattii guutuu ta'a!
  Namni siyaasaa haxxummaa saree fi qabee lukkuu qabu filattota keessaa kebab ni tolcha!
  Carraan immoo carraaqqii barbaada, hojii cimaa fardaa qofaan koolaarri bitamuu irraa darbachuu dandeessa!
  Nama hunda yoo caalte milkaa'inaatti amani!
  Namni siyaasaa saree illee caalu danda'a, garuu bara baraan yeroo gowwoomsuu hin danda'u!
  Filataan tokko yeroo baay"ee akka beeyladaatti balali"ee haasaa nama siyaasaa damma ta"e tokkotti ni balali"a, yeroo baay"ee garuu ofii isaatii ni ciccirama!
  Namni siyaasaa akka paayitoon kanniisa liqimsutti filattota liqimsa, risaa akka vodkaa fi Veelcro mi'aawaa hawwa!
  Waraabessi foon malee jiraachuu hin danda'u, namni siyaasaas gowwoomsaa malee jiraachuu hin danda'u!
  Fardi saffisaan nama akka gaariitti beekuuf ni ajajama!
  Namni siyaasaa waan hojjatamuu danda'u waadaa galuurra of garagalchuutu salphata!
  Nama filatteef, bu'aa isaa daqiiqaa tokkoof callistee kabajta!
  Yoo xiqqaate saree xiqqoo qabeenya qabdu ta"i yoo harree hackneyed ta"uu hin barbaanne!
  Namoota siyaasaa hin amanatinaa, filattotaaf waraqaa cirrachaa muka ook irraa ciccitaa balleessuu qofa!
  gowwaa guutuu hin taane saantima tokko gara saantima ulfaataatti jijjiira!
  qabdan qooddachuu barbaadan ni jiraatu !
  Jireenya keessatti wanti fokkisaan baay'eedha, garuu wanti hamaan yeroo jireenyi xumura irra ga'udha!
  Waaqayyootti dhihaachuu yoo barbaadde saree lubbuu kee keessa jiru fannootti mismaaraan dha'i!
  Namni ka'e, yoo saree irraa hin taane, egaa, haala kamiinuu, saree ta'uu dhiise!
  Yoo sammuu saree qabaatte, sareen akka boa constrictor nama saamtuutti si liqimti!
  Namoonni siyaasaa waan waadaa galan yeroo itti fudhatan malee wanti daangaa hin qabne hin jiru!
  Yoo baay'ee boo'e , akka saree reebamtee ni iyyita!
  Nama sagalee guddaa dubbatu hin amaninaa, ibiddi diimaan si gubuu danda'a!
  Waaqayyo illee dubartii tokko caalee saree sadarkaa aadaa namaatti ol kaasuu hin danda'u!
  Jaalala malee kolfi hin jiru, yoo qooqa saamtuu nama siyaasaa ta'e malee!
  Yeroo dheeraaf duumessa keessa waan tureef, namni siyaasaa baallee hin qabne kun balali'ee boolla bishaanii gadi bu'a!
  Lubbuun xiqqoo yeroo hunda hawwii nama guddaa qabdi!
  Lubbuun xiqqoo of tuulummaa guddaa qabdi!
  Namni siyaasaa hattuu ofiif seera barreessee biyya akka naannoo zooniitti ilaaludha!
  waadaa raawwachuun barbaachisaa ta'etti , Dilbata Yihudootaa ni dhufa!
  Tokkummaan gaariidha, hanga nama siyaasaa waliin wal-hormaataa hin taaneetti!
  Namni siyaasaa uumama akkasii mala swinish fayyadamuun hoolaa si keessaa hojjechuu barbaadudha!
  Malli swinish namoota siyaasaa filattota gara chop jijjiiru!
  Bulchaa allaattii jalatti jireenyi gonkumaa hin furdaa!
  Pirezidaantii allaattii gochuun garmalee furdaadha!
  Pirezidaantii ta'uu yoo barbaadde carraa kee fayyadami!
  Bulchaan filattota akka hoolaatti ilaalu allaattii idileedha!
  Waaqayyo, kun waan hundumaa danda"uu qofa osoo hin taane, nama ollaa keetiif jecha gara fannootti deemuuf fedhii qabaachuudha!
  Bulchaan yeroo dheeraaf teessoo irra taa'u mootummaan akka sagdu godha!
  Hogganaan dargaggeessi akka farda haaraa, dulloomaan akka saree jilba cabee ti!
  Karaa olka'iinsa Waaqummaa irra ga'uuf, Seexanni mataan isaa nama siyaasaati!
  Namni siyaasaa waan tokko qofaan Waaqa ta'a, waadaan filannoo isaa maaliif akka seexanaa fashalaa'e sababa baasuu keessatti!
  Namni siyaasaa akkuma biiraa qorra gaarii fi minjaala irra qofa!
  Namni siyaasaa haasaa isaatiin mi'aawaa dha, garuu dhamdhamni boodaa hadhaa'aan isaan irraa dhufu tasuma akka biiraa miti!
  Yeroon dhugaan afaan nama siyaasaa keessaa bahu gaafa inni dogoggoraan of hiiku qofa!
  Namni siyaasaa, yoo xiqqaate xiqqoo Waaqummaa ta'uuf jecha, nama filataa guutummaatti fannisa !
  Sammuun kee deekii yoo ta'e humni risaa illee si hin oolchu!
  Sareen bineensa akkasii waan ta'eef leenca irraa gogaa sadii ni baafti!
  Namni siyaasaa tokko kan jabaatu gaafa filataan isaa sammuun isaa dadhabeedha!
  Kanaafidha namni siyaasaa tokko akka filataan tasuma akka hin tufneef damma qabatee ba"a!
  Kan mataa isaa keessaa dafqa cirrachaa qabu uleedhaan akka malee rukutama!
  Ookiin mootii mukaati, mataan ook gungumaa kamiyyuu gara bitamtichaatti jijjiira!
  Ookiin manca'uu danda'a, mataan ook dafqaan guutameera!
  mataa kee irratti ulee qabda !
  Wanti hin beekamne nama sodaachisa, wanti beekamu garuu yeroo tokko tokko salphaatti si sodaachisa!
  Beekumsi yeroo rakkisaa ta'us ofitti amanamummaa uuma, wallaalummaan , yeroo salphaa ta'ettillee burjaajii uuma!
  Abshaala jechuun nama sodaatu osoo hin taane, nama hamilee horachuuf dadhabeedha!
  Sodaan dadhabina, hamileen humna, garuu moron of keessa jiru irraa of eeggadhu !
  Namni hidhiin akka hoogganamu of hayyame kamiyyuu, paayinii sadan gidduutti baduuf balaa qaba!
  Gowwummaan dhuma hin qabne geengoo keessa akka deemtu si taasisa, ogummaan kee akka hin hojjenne!
  Aannan funyaan keessan irra jiru yoo hin gogne homaa hin qabu, yoo garaa keessan keessa gara laafinni jiraate caalaa hammaataadha!
  Buddeena sadaqaa hadhaa'aa, soogidda hadhaa'aa gaabbii!
  Damma funyaan nama siyaasaa keessaa bahu warra funyaan isaanii aannan hin gogsin hawwata!
  Namni siyaasaa hattuu seeraa miti, hattuu seera baasudha!
  Namni siyaasaa jireenya mi'aawaa waadaa seena, funyaan isaa irraa damma dhangalaasa, garuu jilbi isaa maxxaneera, akka balali'aa!
  Namni siyaasaa dubbii gaarii qabu tokko boorsaa filataa keessaa leeching jira!
  Callisuun maaliif warqee ta'e waan kaffalameef!
  Wanti guddaan addunyaa kanarra jiru maali? Gaara waadaa nama siyaasaa tokkoon gale!
  Namni siyaasaa maallaqaa fi aangoo barbaada, nama fedhe cicciruuf qophiidha!
  Namni siyaasaa, hunda dura, saree, yeroo hunda bifaan ifaa osoo hin taane, yeroo hunda funyaan isaa raasaa!
  Namni siyaasaa waadaa duwwaa qofaan boorsaa keessan guutuutti gammada!
  Namni siyaasaa tokko yeroo jedhu waan tokko qofaaf amanamaa ta"a - nuti, kana booda ofii isaa waan hin qabneef!
  Yuunivarsiitii keessa atoomota caalaa maaltu jira? Fuulaa fi haguuggii namoota siyaasaa!
  Namni siyaasaa tokko wanti fedhii guddaan hojjetu kiisha filattotaa baasuudha!
  Namni siyaasaa tokko torbanitti Jimaata torba qaba, garuu filattota dhaggeeffachuun yeroo hunda guyyaa boqonnaa isaati!
  Eenyutu dursee dhufe? Namoota siyaasaa, jeequmsa waan uumaniif!
  Namoota siyaasaa rooster qabbanaa"uu hin amaninaa, yeroo hunda sagalee nama biraa, saree irraa sirbu!
  Namni siyaasaa tokko akka halkanii dubbii isaa yoo dhangalaase, foongiraamii isaa sareen tolche jechuudha!
  Namni siyaasaa tokko osoo hin diimatin waadaa gale raawwachuu caalaa kaansariin gaara irratti afuufuun isaa hin oolu!
  Namni siyaasaa tokko sheekkoo halkanii wajjin wal fakkaata, yeroo baayyee guyyaa maamiltoota irraa ciccira qofa!
  Namni siyaasaa akkamitti saree wajjin wal fakkaata? Yeroo baay'ee cabsu, inni dammaqee fi abbaa qabeenyaa qabaachuun isaa hin oolu!
  Warri qalbii isaaniitiin filatan yeroo baayyee kalee filattotaa keessa dhumu!
  Namni siyaasaa akka vodkaa, filataan kalee isaatiin akka gubate itti dhagahama!
  Namni siyaasaa tokko sammuu kee baafti, akka vodkaa, akka ishee qofatti xurii guutuudha!
  Namni siyaasaa kun kaayyoo iftoomina qabuun duroomuuf awwaara uumuu ni jaallata!
  Namni siyaasaa waadaa hedduu qaba, garuu yoo hin eegamne kana caalaa sababa!
  Namni siyaasaa sareedha, garuu yeroo baay'ee halluu halluu diimaa qaba!
  Namni siyaasaa kun muka ook irraa shavings buqqisee akka allaattii acorns kuffisa!
  Namni siyaasaa tokko akka sawatti haasa'aa yoo ta'e, filataa keessaa stump gochuun isaa hin oolu!
  Namni siyaasaa ofii isaatii seexana waan ta'eef waa'ee Waaqayyoo dubbachuu ni jaallata!
  Namni siyaasaa akka seexanaa haxxeedha, garuu waadaa raabsuu keessatti ergamaa !
  Namni siyaasaa of qaxxaamuruu ni jaallata, garuu harki isaa yeroo hunda boorsaa isaa bira ga'a!
  Sagalee kee nama siyaasaa dubbii beeku tokkoof kennuudhaan dhiiga qufa'uuf saaxilamta!
  Yeroo baayyee namoonni saree poke uffatee, lukkuu uffata hoolaa uffatee fi saree daabboo manca'e qabu keessaa filatu!
  Namni siyaasaa tokko waadaa gale yoo raawwate, gaara ilaalaa kaansariin irratti afuufaa jiraachuu isaa ilaalaa!
  Nama siyaasaa dirqisiisuun waadaa isaa akka raawwatu gochuurra kolobok fannisuutu salphata !
  Namni siyaasaa kun waan tokko qofa irratti walsima - kiisha ofii isaatiif faayidaa barbaada!
  Namni siyaasaa hiriyyoota isaa akka guwaantii jijjiira, kana qofatu harka isaa daran xuraa'a!
  Namni siyaasaa bineensa filataa keessaa saree tolchudha!
  Nama siyaasaa, yoo lukkuu uffata hoolaa uffate hin taane, korbeessa hoolaa idilee!
  Namni siyaasaa saree hin taane korbeessa ykn sareedha!
  Namni siyaasaa gaara waadaa galuu danda'a, sana booda garuu caccabaa qofa qulqulleessi!
  Kormaaf sagalee kennuuf hin ariifatin, inni du"ee si ciccita!
  Abbaa irree, kun saree teessoo leencaa korbeeyyiin marfamtedha!
  Yoo saree ta"uu hin barbaanne yoo xiqqaate ofii keetii saree xiqqoo ta"i!
  Kan waa malee korma hin lakkaa"in filannoo injifata!
  Onnee keetiin filachuu dandeessa, garuu kan injifate sammuu keetiin injifata!
  
  Namni siyaasaa saree warra korma lakkaa'an irraa akka halluu doolaaraa, daabboo magariisaa filattudha!
  Haati manaa mitten miti, akkuma guwaantii jijjiirtee, sultry adventures irraa gara scumbag jijjiiruun kee hin oolu!
  jaarsolii qajeelfama giddu galeessa ta'an caalaa argannoo baay'ee ni argatu !
  Dargaggummaa keessatti ibiddi garaa keessa, argannoon mataa keessa, bu'aan isaas injifannoodha!
  Daandiin milkaa'ina yeroo hunda qajeelaa miti, garuu bitamuu keessatti dugda qaxxaamuree hin obsu!
  Namni siyaasaa hidhii isaa ol kaasuuf jilbeenfata!
  Namni siyaasaa sun booda filataa irratti jilbeenfachuuf jilbeenfata!
  Namni siyaasaa kun itti gaafatamummaa filattotaaf qabu awwaaluuf jecha hidhii isaa lafa qotuuf qophiidha!
  Addunyaa keenya keessatti wanti hin danda'amne hundi ni danda'ama, na amanaa, jiraachuun baay'ee rakkisaadha, akka waan galma dhukaasaa keessa jiruutti!
  Harreen boorsaa warqee qabdu mammaaksa korbeessa sibiilaa qabu caalaa dallaa masaraa cabsuu danda'a !
  Namni siyaasaa afaan warqee qabu filattota gara harreetti jijjiirra boorsaa warqee aarsaa qabate!
  Bineensi cimaan eenyu? Dhugaadha, harreen boorsaa warqee fe'amte! Sareen halluu keelloo gantummaa fi saantima warqee aarsaa ni jaallatti!
  Namoonni siyaasaa yeroo baayyee halluu keelloo saantima kiisha filattotaa keessaa fudhatan osoo hin diimatin alaabaa diimaa mirmirsu!
  Haasaan namoota siyaasaa mi'aawaa ta'an haadholii ilmaan isaanii qalma dhiigaan guutame kanaan dhuman imimmaan hadhaa'aa dhangalaase!
  Namni gaara warqee waadaa gale saantima sibiila diimaa cabe tokkollee hin gatii!
  . BOQONNAA Lakk.13.
  Caligula Delfinov ergama mataa isaa qaba. Obboleettii kee hangafaa gatii kamiinuu argachuu qabda. Atis ofii keetii, yeroo kana, gara addunyaa walfakkaatutti geejjibamte, bakka ati ergama addaa fi, yeroo walfakkaatutti, baay"ee qabbanaawaa fi adda ta"e mataa keetii uumte.
  Maargaariitaa fi Kaaligulaan jilba isaanii isa qullaa fi geengoo taʼe tuqanii akkas jedhanii booʼan:
  -Funyaan funyaan, .
  Ija ijaaf!
  Barboos miti - .
  Faantoomas !
  Amma jarreen kun saffisaan cirracha tarreewwan gara Port Arthur, waraana Biyya Aduu Baateetti dhiyaatan uwwisan xumuruuf jecha kallattii adda addaatiin faffaca'an. Ijoolleen Terminator akka cirracha elektirikii marga lallaafaa keessa socho'uun gara laafina tokko malee Jaappaanota dhabamsiisan.
  Kuropatkin ammallee ajaja haleellaa jalqabuuf kennameen duubatti jedhe, gaara olka'aa irratti hiriyoonni gaa'elaa wal lolan Tricolor tricolor kan kaa'an ta'us , loltoonni ijoollee salphaatti kaartoonii gurguddaa dibu, amma immoo guyyaa ifatti mul'ata. Garuu ministirri ittisaa duraanii ammallee duubatti deebi'aa turan. Haa ta'u malee , yeroo wal fakkaatutti, Kuropatkin abshaala hin turre. Yeroo waraana bara 1877-1878tti ija jabina adda ta'e agarsiiseera.
  Eeyyee, akkasumas jireenya loltoota idilee fooyyessuuf, akka Ministira Ittisaa waan baay'ee hojjete, hannaan hin qabamne. Bu"a qabeessummaan lolaa isa jalatti baay"ee dabaluu baatus. Garuu kutannoo Suvorov, ykn illee adventurism hin qabu ture. Aleeksaandar Suvoroov baayyee ija jabinaan qabsaa'ee, yeroo hunda qarqara guutummaatti mo'amuutti madaala ture. Haa ta"u malee, hubannoon uumamni kenne fi carraan ajaa"ibaa tarkaanfii haaloo ba"uu diinaa, deebii inni kennu tilmaamuun injifannoo injifachuu akka danda"amu taasiseera. Kun akkaataa Tal, kan wareegama sirrii hin taane kaffale, mo'amuuf balaadhaaf saaxilame, garuu yeroo baay'ee injifate ... Garuu taphattoonni cheezii addunyaa kanaa ciccimoon karaa Tal argan.
  Kan jalqaba foon itti naqee fi mo'amuu isaaf kenne Mikhail Botvinik ture. Shaampiyooniin kun akkamitti saganteessuu fi qabxii dadhabaa diinaa mallatteessuu ni beeka ture.
  Urjiin ogeessa Taal immoo ni dukkanaa'e.
  Tarii Suvorov osoo umurii dheeraa jiraatee fi akka tasaatti Naapooliyoon waliin wal lolee silaa reebama ture. Garuu waraanni Turkii, kan Aleeksaandar Vaasilyevich waliin qabsaa"e, ilaalcha hundaan garmalee duubatti hafee waan tureef, ajajoonni akka amala hoggansa isaaniitti hin muudaman.
  Akkasumas yeroo waraana Faransaayi waliin godhametti, pooloonni doonii oofan ajaja garmalee xiqqaa fi waraana risaa Raashiyaa garmalee xiqqeessuu qabu turan.
  Kuropatkin ammoo akka waliigalaatti haleeluu sodaata, ittisa irra taa'uu filate. Shallaggiin diinni mooraa irratti akka of caccabsu ifaadha. Ajajaa akkasii waliin ture kan waraanni sun mo'ame.
  And the girl Margarita and Caligula Dolphins came under fire... They were saved , haa ta'u malee, saffisaan, yeroo loltoonni hin duune dhoo'anii gara bastions fi reefuu nama hundumaa keessaa ciranii turan, almost impenetrable skin and , of course, the ability to recover almost battalumatti.
  Dolfinov Jr. , jeneraala Jaappaan kan biraa kutee, gaalee "Highlander" irraa dhufe tokko boo"e, miila qullaa isaatiin cirracha summii qabu darbatee dhiiga tufee utuu jiruu:
  - Tokko qofatu hafuu qaba!
  Billaan isaas akka balaqqeessaatti, daakuun nama ajjeesu fi adda taʼe ni raawwata. Caalaatti sirriitti yoo dubbanne, tooftaalee dhibbaa ciranii daqiiqaa tokko keessatti diina ciruu waliin kutaa lama lamaa.
  Samuraayiin rukuttaa irraa kan ka"e kufe, miilli qullaa gurbaa terminator sanaas akkaataa utaaluu fi marsaa guutuu ta"e dhiisee deeme.
  Intalti bareedduu paartii Maargariitaan, osoo golee konkiriitii cimaa kan biraa qulqulleessituu, rasaasa dhoosuun qawween humna guddaa qaban kumaatamaan lakkaa'aman qilleensa keessa akka balali'an taasiseera. Hiriyaa isaa hordofee, mucaan artistiin Kaaligulaa sochii walfakkaatu irra deebi'ee hojjete.
  Maargaariitaan, miila qullaa fi shamarranii isheetiin boombii harkaa fageenya dheeraa darbachuu isheetiin, akkas jettee raggaasifte:
  - Waan guddaa hojjechaa jirta gurbaa !
  Loltuun hin mo"amne sun, akkasumas kennaa ajjeechaa balleessuu saffisa guddaadhaan darbatee, samuraa kutee, akkas jedhee deebiseef:
  - Irra deebi"anii barachuurra barachuu wayya!
  Dhohinsi cimaan masaraawwan sanaa tarree waraana Raashiyaa keessatti osoo hin hubatamin hin hafne. Letenaal Jeneraal Zeleny Adjutant General Kuropatkinitti gabaasa akka kenneetti:
  - Kabajamoo keessan. Akka ragaan keenyaatti, lolli kun yeroo dheeraaf masaraa diinaa keessatti geggeeffamaa kan ture yoo ta'u, illee, mirkanaa'aa dha, masaraawwan hedduun dhoo'aniiru!
  Kuropatkin suuta jedhee deebiseef:
  - Tasgabbaa'aa, tasgabbaa'aa qofa!
  Tole, Kaarlesan qofa, kan foddaan isaa hinjii isaa irraa ciccirame. Haalli jiru tarkaanfii cimaa qofa kan barbaadu ta'us. Jeneraal Zeleny fi Kondratenko akkas jechuun cichanii dubbatu:
  - Hatattamaan lagachuu qabna!
  Kuropatkin koochoo isaatiin jeneraalota lamaan ilaale. Green ammallee dargaggeessa, garuu waggoota isaa caalaa xiqqaa fakkaata, saffisaa, saffisaa. Kondratenko obboleessa goota Port Arthur yoo ta'u, akkasumas dhaloota dargaggoo hoggantoota dandeettii qaban irraa. Falkoonni akkasii lolaaf fedhii guddaa akka qaban beekamaadha. Kana malees, ajajni gosa Emperor fi Sovereign of All Rus', Nicholas II, battalumatti magaalaa citadel akka weeraruuf kenname jira. Akkasumas kaaznaa mootii ba"aa waraana ulfaataa akkasii yeroo dheeraaf dandamachuu akka hin dandeenye waan sammuu namaa hadoochudha.
  Haa ta"u malee, yoo ford hin beekne bishaan keessa hin seenin! Maaltu maal akka ta"ee fi eessatti eenyu akka haleelu adda baasuu qabna.
  Kuropatkin Kondratenkoon akkas jedhee gaafate:
  - Yuunitiiwwan Jaappaan kamtu dhukaasa kana raawwate?
  Jeneraalichi ifatti akkas jedheera:
  - Iskaawutoonni akka gabaasanitti ergamoonni mul'ataniiru - dargaggeessa bareedduu fi intala rifeensa warqee qabdu, kan saffisa hin amanneen socho'an, yeroo muraman immoo mul'achuu hin danda'an.
  Kuropatkin saffisa ajaa'ibaatiin yeroo sadii of qaxxaamuree akkas jedhee gungumaa ture:
  - Kanaafuu kunniin ammas ergamoota ta'uun isaanii ni mul'ata?
  Jeneraal Zeleny kofoo isaa lafa irratti chaappaa godhe:
  - Eeyyee sirriitti! Dhibba samii!
  Kuropatkin illee akkas jedhee fiigichaan dubbate:
  - Ajaa'iba! Gooftaan Raashiyaa hin dhiisu!
  Kondratenko akkas jedhee barsiisaa ta'een dubbate:
  - Hatattamaan diina irratti duuluu qabna Field Marshal! Yookaan nuti ofii keenyaa haleellaa irratti ni deemna!
  Kuropatkin akkas jedhe languidly:
  - Lakki yaa jaalalleewwan. Ajaja nan kenna. Waaqayyo nu gargaaruuf erga murteessee, loltoota foon itti daaku keessa galchuun cubbuudha!
  Kondratenko loojikiidhaan akkas jedheera:
  - Israa"el keessattillee Waaqayyo inni hundumaa danda"u Yihudoonnis akka lolan, waan hundumaa homaa fi lola malee akka hin arganne gaafate.
  Fiildii maarshaalli margaa irraa dhufe, tarsiimoo tooftaa eegaa ilaaluu, kanaaf deebii kenne:
  - Ergamaan Phaawuloos garuu Waaqayyoon tajaajiluun harka namaa akka hin barbaachifne dubbateera!
  Duraanis Jeneraal Zeleny akkas jedhee ka'e:
  - Egaa maaliif Kabajamoo, keessumaa yeroo qola naannootti dhoo'aa jirutti yeroo hunda of qaxxaamursita!
  Kuropatkin reefuu aarii jalqabee ture:
  - Garuu wanti hundinuu akka fedha Waaqayyootti waan ta'uuf. Kanaaf dursa tajaajila kadhannaa haa hojjennu. Yoo insolent taate lamaan keessan ni hidhamtu!
  Walumaagalatti yaadni tajaajila kadhannaa gaggeessuu hawwataa fakkaata ture. Kiruubelonni nama hundumaaf raap haa fudhatan.
  Caligula the tomboy fi intalli partisan Margarita reefuu xiqqoo dadhabaniiru, hojiin irra caalaan isaas xumuramee jira. Kanaafuu maaliif galaana keessatti hin haaromsin, akkasumas Togo "s squadron sirriitti cirracha hin godhin. Hundaafuu, qawwee inchii kudha lamaa irraa dabalatee dhukaasa banuu dandeessi. Kunis kaalibarii miliimeetira 306 yoo ta'u, kunis loltoota haleellaa raawwatan irratti kasaaraa guddaa fiduu danda'a.
  Dhugaadha, Jaappaanonni, haala kana keessatti, ija jaamsanii jechuun ni danda"ama, rigaa sana qaxxaamuranii dhukaasuu qabu. Akkasumas dhukaasa kallattiin rukutuu kan danda"an yeroo lola gara daangaa magaalattiitti ce"u qofa.
  Xiyyeeffannaan guddaan doonii waraanaa afur qawwee inchii kudha lamaa of keessaa qabudha.
  Intalti paartii jaallattu kun, billaa ishee ajjeechaatiin Jaappaanota murtee, lafee ciccitaa maxxane sana raasaa, yaada kennite:
  - Tarii carraa keenya xiqqoo walqixa gochuu dandeenya ta'a? T. lola qawwee irratti iskuwaadroonii Rozhdestvensky caalaa olaantummaa qaba , tilmaamaan 1.8 hanga 1. Haala kanaan madaallii humnaa xiqqoo walqixxeessina.
  Caligula of the Dolphins, samurai isa dhumaa muraa, loltuu Margarita gaafate:
  - Alaabaa irraa jalqabnaa?
  Intalti paartii , quba miila qullaa isheetiin qola darbattee Jaappaanota kudhan dabalataa ciccirtee, ciccitaa qofa dhiistee, mormte:
  - Waan hunda caalaa mi"aawaa ta"een hin jalqaban! Akka carraa ta'ee iskuwaadroonii barbaaduun hin barbaachisu. Mee armadilloo lamaan jalqabaa keessaa cuqaasaa.
  Caligula the tomboy ni qoose, kofoo isaa qullaa ta'een boombii darbate, billaa isaa dhiigaan guutame doonii Nutilitti akeeke , gammachuudhaan iyye:
  - Inni kun immoo kan kooti!
  Maargaariitaan ammas Jaappaanota du"aaf erga ciccirtee booda, hiriyyaa isheetiif yaada kennite:
  - Garuu fayyuuf walakkaa sa'aatii bishaan keessa haa ciifnu.
  Dhugumatti boqonnaan nama hin miidhu. Garuu Caligula Dolphins yeroo gabaabaaf yeroo muraasaaf hin qisaasne. Keessattuu, waan nama hawwatu tokko ilaaluu dandeenyeerra.
  Warri shira xaxan mana gadi aanaa keessatti walitti qabaman. Ifa elektirikii foddaa jala jiru gaaddidduu hamaa darbata. Mataan Leenin bald beekamaan sun xiqqoo ifu, shaggy Koba , kan addunyaan caalaatti Stalin jedhamuun beekamu, yeroo sanatti qondaala humna galaanaa uffata sirrii uffate, fi Letenant Schmit kan baayyee hin beekamne, kan qeensa dandy qabu, Bukharin cinatti.
  Trotsky walgahii guutuuf gahaa miti, ammaaf garuu inniifi Lenin waldhabdee keessa jiru. Kanaaf, Bolsheviks dhiibbaa guddaa qaban walitti qabaman, warraaqsa, ykn fonqolcha mootummaa, waanuma fedhe, aangoo argachuuf qofa gaggeessuuf qophaa"an.
  Leeniin dursee dubbii kana fudhate:
  - It is extremely important , jaalleewwan, injifannoo Autocracy lola imperiyaalistii haqa malee Jaappaan waliin taasise irratti gatii kamiinuu ittisuun. Kaayyoon warraaqsaa kana gaafata!
  Sodaachisaan deebii kennuudhaan rukuta.
  Bukhaariin, harka isaa rukutee fi qeensa gurraacha fuula isaa isa ammallee dargaggeessa ta"e faaye raasaa, mirkaneesse:
  - Eeyyee, abbaa irreedhaaf carraa xiqqoollee kennuu hin qabnu. Kun gantummaa urgaa'uu danda'a, garuu ani akkan jedhutti, Mikado michuu hunda caalu fi ijoo Bolsheviks fi komunizimii addunyaati!
  Koobaa Yooseef aariidhaan gungumaa:
  - Tole jette! Kun gantummaa urgaa'uu baatus, duruu gantummaa mataa isaati!
  Leeniin, kan sana booda maqaa fakkeessaa Karpov jedhuun deeme, kolfaa yaada kenne:
  - Warraaqsa addunyaatiif jecha yeroo tokko tokko wareegama kaffaluu qabda. Gara qalbii keetii fi lubbuu ofii aarsaa gochuu dabalatee. - Ulyanov korkii hiikee, mataa isaa hiikee, qaruuraa biiraa Jarmanii. Dubbii gaarii argachuuf qoonqoo kee haaromsuu qabda. Innis tokko lama xuuxee itti fufe. - Ani mataan koo biyya kootiif badii fi mo'amuu hawwuun na gammachiisa jettanii yaaddu. Haa ta"u malee ifatti nan dubbadha, warraaqsi kan danda"amu yoo sirni Abbaa Irree akka malee laaffise qofa. Akkasumas waraana keessatti mo"amuu caalaa maaltu Autocracy dadhabsiisuu danda"a?
  Koobaan walii galteef mataa isaa rukutee:
  - Homaa... Yeroo tokko tokko galmi olaanaan wareegama, fi wareegama guddaa gaafata!
  Leeniin falaasama isaa itti fufe:
  - Kanaafuu, safuu fi falaasama Waaqayyoon hin amanne irratti hin mari'annu. Kun wanti ijoo miti. Hojiin nuti fudhachaa jirru kun hojjettootaa fi garboota biyyoota hundaafi addunyaa guutuu bilisa baasuuf kan geessu ta"uun isaa ifaadha. Akkasumas kasaaraan mootummaa keenyaa fi ummatoota biroo hunduu dachaa dhibbaan beenyaa akka kaffalamuuf. - Ulyanov xiqqoo dhaabatee sagalee adda ta'een itti dabale. - Akkasumas Sirna Abbaa Irree ummataa fi nu jibbamaa jiru injifachuuf tarkaanfii qabatamaa akkamii fudhachuu dandeenya?
  Asitti Letenaant Shimiid sagalee haphiidhaan dubbate:
  - Jalqabaaf, daandii baaburaa Trans-Siberian Railway bakka hedduutti yeroo tokkotti dhoosuuf jedheen yaada. Kun dhiyeessii loltoota tsarist Manchuria keessatti argaman irratti dhiibbaa hamaa qabaata.
  Koobaan akka sareetti qoonqa:
  - Bravo , mucaan guddina agarsiisaa jira! Akkasumas, istaandaardii warqee Ruubilii Tsar"s salphisuuf jecha baankota hedduu saamuuf yaadeen ture.
  Ulyanov quba agarsiisaa isaa "lammii Joorjiyaa ajaa"ibaa" sanatti cimsee raase:
  - Nafxanyaa hin ta'iin! Yaada baayyee hawwataa ta'e. Kuropatkina baay'ee balleessuu dandeessa.
  Schmid itti fufee akkas jedhe:
  - Walumaagalatti karoorri koo dooniiwwan Doonii Galaana Gurraacha hunda irratti fincila kaasuu of keessaa qaba. Sana booda waraanni gara ummata hojjetaa cinaa deema, Autocracy al tokkotti ni kufa!
  Koobaan akka nama ajaa'ibutti qoose:
  - Eeyyee, kaansariin gaara irratti ni xuuxa!
  - Koobaa , dhaabi! - Leeniin boo'ee itti dabale. - Dhugumatti, Galaana Gurraacha keessatti fincila qopheessuu fi gaggeessuun barbaachisaa dha. Akkasumas yeroo Kuropatkin reebamee Port Arthur irraa baqate , fincilli waraana guutuu keessatti ka'e dhugaa ta'a!
  Schmid aarii isaa dhabe:
  - Eeyyee hafuuraan ni raawwanna!
  Bukhaariin dubbii kana fudhate:
  - Michuu keenya baay'inaan Lafa kanarra jiru qonnaan bultoota;yeroo ka'an humnoota Abbaa Irree hunda hidhuu ni danda'u. Qonnaan bultootaaf lafa qofa osoo hin taane, istaadiyeemii, waan abbootii lafaa ta"e hunda akka kennamu gaafachuudhaan, jeequmsa qabsiistota keenya gara gandaatti erguu qabna!
  Kobaan haala nama ajaa'ibuun addaan kute:
  - Haadha warraa fi ijoollee durbaa isaanii dabalatee!
  Bukhaariin akkas jedhee qoose:
  - Kunis! Akkuma Emelyan Pugachev salphaadha - mataan ni murama, barni ni fannifama, meeshaaleen isaaniis ofii keessaniif fudhatamee qixa qoodama! Haati manaa fi ijoollee durbaa abbootii lafaa immoo garboota keessan!
  Ulyanov waamicha kana raggaasiseera:
  - Sirrii! Hundaa isaanii fannifna! Karaa hundumaa hanga Pool Kaabaatti!
  Kobaan yaada kenneera:
  - Hanga danda'ametti elementii saamtuu dammaqinaan fayyadamuu qabna. Keessattuu , warraaqsitoonni ciccimoon fi milkaa"an yakkamtoota keessaa bahu. Fakkeenyaaf Kotovsky goota mitii? Goota! Abbaan Makhnoo immoo kana caalaa hin hammaatu!
  Bukhaariin mataa isaa jabeessee akkas jedhee dubbate:
  - Kana qofa! Hundaa isaanii yakkaan ni caccabsina !
  Ulyanov harka isaa minjaala irratti rukute:
  - Shororkeessummaa, shororkeessummaa fi ammas shororkeessummaa warraaqsaa!
  Haasaa dabalataa "afran ajaa"ibsiisoo" ta"an ilaaluun hin danda"amne. Erga dammaqee booda tooftaa mo"ataa hojiirra oolchuuf sadarkaa qabatamaatti ce"uun barbaachisaa ture. Keessattuu dooniiwwan waraanaa gareewwan irraa qulqulleessuu.
  Kaaligulaan dafee gara galma isaatti, Maargaariitaan immoo gara galma isheetti dambali'e. Jarreen kun qubaa fi quba miila isaanii fayyadamuun battaluma sanatti doonii miidhamtoota isaanii irra ol ba'an.
  Caligula the tomboy kana booda furguggiin itti hin dhaga'amne, sababiin isaas inni nama hunda walitti aansuun ciruu jalqabe. Doonii yaabbachuun rakkisaa miti, bu"uuraan gita doonii waraanaa. Yoo, beekamaadha, nama caalaa taate malee . Kanaaf, fiigii muraa. Saffisa uumamaa ol ta'e akkasiitiinis namni carraa si mormuu hin qabu.
  Tole, quba qullaa ijoollee keessaniitiin, garuu saffisaan jilba miila cheetah caalaa, cirracha summii qabu darbadhaa. Kunis Jaappaanota guutummaatti ni rifachiisa.
  Qabsaa'onni Biyya Biiftuu Baatee ammas muramee ciisaa jiru , karoorri lamaan terminators salphaadha. Gara kutaa rasaasaa geessu, achiis rasaasa sana haala boba"oonnis haguugamuun dhoosuu. Sana booda dooniin miidhamte gara gadiitti deemuu malee filannoo biraa hin qabdu.
  Caligula of the Dolphins, billaa isaatiin muraa fi mismaaraan dha'aa, gara dhiyeessii rasaasaatti cabsee seene. Tole, rasaasni dhuunfaa isaaf maal fa"a, kan mucaan sun balali"ee gadi dhukaasu, ykn illee diina irratti duubatti darbatu. Keessattuu miila qullaa keetiin, battaluma sanatti humna ariifachiisaa fi ajjeesaa, nama ajjeesuu fi hin danda"amneen kaartuujjii muraasa diinaatti yoo cabsite gaarii dha.
  Akkasitti karaan samuraa gara impaayera mootii Niqolaas 2ffaatti geessu cufame.
  Akkasumas rasaasa gara bakka qabanitti dabarsuunis akka jala doonii waraanaa dhoo'u gochuun rakkisaa miti, akkasumas humna qaama isaatiin.
  Deekiin sibiilaa, aduu Sadaasaa keessatti ho'ifame, gammachiisaa ta'een qoochoo elastikii qullaa gurbaa terminator sanaa ni tickles. Akkasumas qola dhoo"aa guddaa qabu kan shimoosaan guutame garba gadi harkisu. Sadarkaa ispiraalii tuffattee gadi utaalta, amma bakka sirrii ta'etti jirta. Amma qoqqoodinsi ni caccaba, boba"aan ni dhoo"a, boolla akkasii waan uumuuf wanti guddaan kun illee hin hafu.
  Wanti nama hawwatu kun armadillo Jaappaan ti. Dooniin kun balʼaa fi balʼaa kan qabdu siʼa taʼu, furdina guddaa meeshaa waraanaa kan qabu siʼa taʼu, kunis deekii isaa kan uwwisu dha. Akkasumas barmeela qawwee dheeraa fi furdaa, kiiloo meetira kudhan lama lama rukutuu danda'u, ykn kana caalaa ... Dhugaadha, Jaappaanotaan osoo hin taane, Ingilizootatu ijaarame. Garuu dooniin mootii guutummaatti jechuun ni danda'ama oomisha mataa isaa yoo ta'u, kunis bu'aa fi miidhaa qaba. Kanaaf Ingilizoonnis doonii waraanaa - maashinii kabajamaa tolchan. Nama gaddisiisa, garuu gara gadiitti erguu qabna...
  Dhohinsi ni uumame, sibiilli deekii cabbii sanaa miila qullaa fi maashaa gurbaa sanaa rukutee, ol ol isa darbate. Sana booda mucaan sun bishaan keessa lixee humnaan dambaliʼee, bubbee sana irraa fagaachuuf yaale. Koloosiin akkasii liqimfamaa jira.
  Akkasumas dooniin waraanaa Margarita"s addaan baate: qulqullina kan hojjettee fi walsimsiisaa ta"e. Amma yeroon itti dooniiwwan waraanaa hidhannoo qaban lamaan lubbuun hafan liqimsuu ga"eera.
  Togo , kan doonii Raashiyaa irratti rakkoo guddaa fide, illee gara gadiitti haa deemu. Kunis warra meeshaa waraanaa harkatti qabatanii gara dachee Haadha keessanii dhufan hundaaf barumsa ta'a.
  Caligula of the Dolphins harkaa fi miila isaatiin bishaan galaanaa jabinaan rake fi whistles:
  - Jaappaanotaan ni mo'amta! Kun tapha maraatummaa miti !
  Akkuma yeroo darbe sibiilaa fi hidhannoo osoo hin tuqin jechuun ni danda'ama gara deekii ol balali'a. Achitti samurai suuta jedhu akkasii kaabaajiitti ciruu jalqabda. Tarii, saroonni reezinii keessatti maxxane illee ilbiisota Biyya Aduu Baatee irraa dhufan kana caalaa dachaa dhibbaan sochoʼa. Kanaaf ariitiin keessa darbitee harka, miila, mataa ... Isaanis akkasumaan qubatu. Yoo gaarii ta"e, isaan keessaa tokko akkas jechuu danda"a:
  - Baanzaayi!
  Tomboy Caligula qoosaa fi hidhii isaa isaanitti rukutee:
  - Banzai, hin jabaatin!
  Quba miila qullaa isaatiinis morma, afaanii fi qoonqoo samuraa boca, kaartuujjii darbata.
  Itti aansuudhaan, walnyaatinsa duraa irra deebi'i. Haa ta'u malee, jijjiiramaaf, Caligula ajaa'ibaa dafee qawwee inchii kudha lamaa duraan fe'amee ture kaayyeffatee, chaarjii gara battle cruiser dhiyoo jirutti dhukaase. Rukuttaan kun sirrii ta'ee kan argame yoo ta'u, chaarjiin Jaappaan dhoo'aa guddaa qabu ibidda guddaa deekii irratti kaase.
  Dargaggeessi loltuu kun dhugumatti, oomishni industirii Biyya Aduu Baatee keessa jiru tokko yeroo seenu ibiddaa fi aarri baay"een akka bahu hubateera. Kunis, beekamaadha, dhukaasa salphisa . Saamuraayiin yeroo dheeraaf Raashiyaa waliin waraana keessa akka turan yoo ilaalle, dhugumatti gareen lolaa isaanii olaantummaa qulqullinaa qaba.
  Dhugaadha, Jaappaanonni dooniiwwan gurguddoo isaanii hunda yoo dhaban hangam galmaan gaʼuu dandaʼu?
  Dooniin alaabaa Togo 's yeroon booda akka deemtu agarsiisa. Garuu kun dhuguma furmaata faayidaa qabu miti . Dooniin waraanaa guddaan kun dhoo'ee sekondii lama booda dooniin Caligula of the Dolphins fe'attus dhoo'a. Dhumarratti qondaala Impaayera Jaappaan tokko kofoo isaatiin rukute. Ammas loltoonni jajjaboon lamaan isaaniiyyuu dalga rifachiisaa kanaan darbataman...
  Shamarreen loltuu paartii, mataa kaappiteenii sadarkaa tokkoffaa irraa afuuftee, gubbaa somba ishee irratti iyyiti:
  - Tapha hokkii galaanaa: Raashiyaa fi Jaappaan - afur gara zeerootti galchaniiru!
  Dhugumatti amma Jaappaan doonii waraanaa tokkollee tajaajila hin qabdu. Dhugaadha, amma iyyuu kruuzaroota sadarkaa waraanaa hanga saddeet taʼan jiru. Filannoon jirus jira: isaan liqimsuu moo liqimsuu dhiisuu?
  Kaaligulaan, shaarkii billaa isaatiin gara isaatti fiigaa jiru erga cicciree booda, loojikiidhaan murteesse:
  - Osoo sibiilli ho'aa jiruu rukuttaa! Jechuun isaan liqimsina!
  Maargaritaan bineensa galaanaa kan biraa waan murtee booda murtoo kana irratti walii galte:
  - Maaliif wantoota xixiqqoo irratti yeroo qisaasessuu? Yeroon itti aanu nuuf jiraachuu dhiisuu mala!
  Caligula the tomboy, miila isaatiin keesii kaartuujjii, sirriitti ija shaarkii keessa darbatee, loojikiidhaan morme:
  - Ni ta'a jedheen yaada! Waaqayyo sadan tokkummaa ni jaallata!
  Garuu akkanumatti dambali'e. Halkan gara masaraa citadel deebi'uu danda'u. Kun eessayyuu isaan hin geessu. Akkasumas Kuropatkin hirmaannaa isaanii malee cimina sana yoo fudhate, sana booda baay'ee gaariidha. Dhugumatti kophaa isaanii waan hunda hojjechuu hin danda"an. Sanyiiwwan waa"ee waraana ajaa"ibaa Jaappaan waliin taasisan kana maal jedhu illee nama hawwata? Gocha ulfina qabeessa taʼetti ni ilaalu, ykn faallaa kanaatiin humnoota uumamaa ol taʼan qofaan akka moʼanitti ni booʼu !
  Garuu Caligula salphaatti miidhamaa isaa itti aanu - battle cruiser - bira darbe. Alaan ammoo hamma tokko armadillos irraa adda. Keessattuu hidhannoon xiqqoo xiqqaadha, bakka qawwee inchii kudha lamaa kan inchii kudhan ni jira, garuu gahumsi isaa baayyee fooyya'aadha. Garuu isaanis ujummoolee gita sararaawaa ti. Sana booda ammoo kruuzaroota giddu galeessaa fi salphaa ta'an jiru.
  Dargaggeessi loltuu asitti tooftaa isaa xiqqoo jijjiiree dooniiwwan saamuraa kutee kaartirijii miila isaa qullaa gurbaa ta'een darbateen tokko tokko mismaaraan dha'e . Sana booda, rasaasa sana fudhatee dhoosee akka battle cruiser hidhii isaa bishaan keessa awwaaltee akkasitti battalumatti osoo hin taane, suuta suutaan garagaltee gara jalaatti deemte.
  Tarii taphataan mucaa Kaaligulaa yoo xiqqaate garee hojjettootaa gartokkee haala kanaan du'a irraa baraaruu barbaade ta'a. Dhugumatti, dhoo'aa baay'ee eessatti kaa'uu danda'a... Maargaariitaan, dooniiwwan samuraayi baay'ee ajjeestee, kruuzarii ishee doonii irra garagalchite.
  Intalti kun milkaa'ina ishee boonsaan kabajju, hiriyaan ishees:
  - Qabxii: ja'a - zeeroo!
  Caligula the tomboy, aarii fi gammachuudhaan, milkaa'ina guddaa irraa, akkas jedhee sirbe:
  - Samuraanis gara lafaatti balali'e, dhiibbaa sibiilaa fi ibiddaa jalatti!
  Miidhamtoota galaanaa haaraa ... Eeyyee , Jaappaanonni duula kana irratti ka'an urjii carraa hin qabne jalatti waan dhalatan fakkaata. Akkasumas waaqoliin miliyoona saddeet amantii Shiintoo isaanii keessa jiran illee isaan hin gargaaran.
  Nama tomboyish Caligula jedhamutti, battle cruiser akka kaartoonii liqimfamuu qabu fakkaata. Tooftaa xiqqoo adda ta"e illee yaaluuf murteesse, innis qabannaa keessa seenee achitti jala billaadhaan muruudhaan. Hundaafuu, sibiilli falfalaa ninjas fi falfaltoota irraa qabame qaba . Kana jechuun opereshiniin tokko raawwatamuu qaba.
  Kanaaf ... Sibiilli sararaan dhoo'aa jiraachuun isaa ni mul'ata... Sana mirkaneessuuf kutaa sadii lolaasuun barbaachisaadha. Mucaan Terminator sun qoonqaan akkas jedha:
  - Kunoo doonii sanarra jirra...
  Battle cruiser rukuttaa billaatiin liqimsuuf, dhuguma humna namaa ol ta'ee fi yaada addaa qabaachuu qabda.
  Maargaariitaan mala baay"ee salphaa ta"e filatti, irra deddeebi"uun haadha barumsaa akka ta"e falmiti. Yoo akkas ta'e immoo diinni dhohinsa sanaan lola'a.
  Waaqni waraanaa fi intalli paartii quba ishee ol kaaftee akkas jetti:
  - Sa"aatiin saddeet ta"eera!
  Mucaan Kaaligulaa, sirna malee, samuraa hedduu mura, fi miila isaatiin kaartuujjii ajjeesaa darbatee, akkas jedhee iyye:
  - Garuu kun salphaatti nama gammachiisa!
  Miidhamtoonni afur dabalataan hafaniiru... Kun akka garmalee idilee hin taaneef haala kamiinuu bishaaniin liqimfamuu qabu. Waan addaa, adda ta'e tokko qabadhaa. Jarreen immoo, jecha tokkollee osoo hin dubbatin akka armaan gadiitti socho'u. Innis, isaanis to'annoo rudders ... Akka carraa ta'ee dooniiwwan duruu saffisa guutuu irra jiru, kana jechuunis isaan dandamachuun hangas rakkisaa miti. Kanaaf, dooniiwwan to'annoo qabdee gara ram... Battlecruisers, dooniiwwan haaraa dha, garuu dooniiwwan dullooman hedduun doonii Jaappaan keessa jiran kanneen carraa korma sarara qajeelaa irraa miliquu hin qabne.
  Doonii, akkasumas kanneen sibiilarraa hojjetaman illee galaana keessatti saffisa guddaadhaan yoo walitti bu"an hoo?
  Sana booda wanti armaan gadii ni ta"a: sagalee suukaneessaa, hidhannoo ciruu, sibiilli dooniiwwan lamaan dhoo"u. Dooniin dooniiwwan kudhaniin lakkaaʼamaniifi dhibbaan lakkaaʼaman, fuula keelloo jallatee, deekii cabee sanarra fiigu, iji isaanii dhiphoon morma isaanii keessaa baʼee, ilkaan rukutameen dhiigni afaan isaanii keessaa balaliʼa.
  Loltoonni Jaappaan immoo galaana keessa kufu, sulula foo'aa yeroo tokkotti isaan nyaatu keessatti kufu. Dooniinis dafanii lixuu kan jalqaban yoo ta"u, lubbuu namoota hedduu gara gadi fageenyaatti harkisu.
  Maargaritaan, gara laafina ykn sirna malee dooniiwwan sana balleessuu itti fuftee, kolfaa akkas jette:
  "Jaappaanonni dubartootaa fi daa"imman doonii keessa galchuu dhiisuun isaaniis gaariidha."
  Kaaligulaan, shaarkii isa irra ba"e sana addaan kutee, salphaatti kana irratti walii gale:
  - Eeyyee, waaqeffannaan Amaazoon samuraa gidduutti hidda hin fageenye. Dhugaadha, isaan ninjas dubartootaa waan qaban fakkaatu!
  Dargaggeettiin waaqa waraanaa-waaqayyittii fi, yeroo wal fakkaatutti, intalli paartii tokko akkas jettee gabaabsite:
  - Zeeroo kudha lama nu fayyadu ... Garuu ammallee daylilies dhumaa lamatu hafe. Maal isaan gochuu qabna?
  Caligula the tomboy shark biraa ciccitee salphaatti yaada kenne:
  - Gara buufata doonii Dalniy haa geenyu. Amma toʼannaa Raashiyaa jala kan jiru siʼa taʼu, dooniiwwan dinqisiisoo fi ammayyaa taʼan lama doonii keenya baayʼee ni guddisu!
  Maargaritaan, bineensota galaana keessa jiran billaadhaan caccabsitee, salphaatti kana irratti walii galte:
  - Eeyyee, kunis furmaata hundarra gaariidha!
  Jaappaanonni qabsaa'ota hin jilbeenfanne ta'uudhaan maqaa gaarii qabaatanis, bu'aan naamusaa rukuttaa aarii guddaa ergamoota ol'aanaa lamaan nuti eegnee caalaa ture. Dhugumatti, namoota wajjin osoo hin taane, uumamtoota waaqolii baay"ee dhugaa ta"an waliin wal fakkaatuun, tarii immoo demiurges illee yoo lolu qabda ta"e, qabsaa"onni Biyya Aduu Ba"aa illee hamilee dhabuu danda"u.
  namoota olʼaanoo kanaaf bitamuun gaarii taʼa jedhanii fudhatan . Akkasumas dooniiwwan waraanaa lamaan gara buufata doonii Dalniy, kan Jaappaanonni erga dhiheenya kana mo"amanii booda, waraana Raashiyaa waliin osoo hin lolin harka kennaniif qajeelan.
  Caligula Dolfinov, hundumaafuu, aangoo humna rukutuu aangoo akka ta"e yaade. Fakkeenyaaf, yeroo Lola Khalkhin Gol, Jaappaanota meeqatu waraana Sooviyeet sodaachisaa taʼeen boojiʼame? Akka ragaan Sooviyeet ibsutti namoonni 476, akka shallaggii boodarra godhame kan birootti, gara 200, fi bu'aa wal jijjiirraa irraa kan ka'e, 88 qofatu gara Jaappaanotaatti deebi'e, jechuunis, kanaaf muraasni gara biyya isaaniitti deebi'e.
  Kana jechuun, samuraayiin jabina agarsiise. Erga dhabanii booda, akka ragaan Sooviyeet agarsiisutti, namoonni gara kuma digdamaa ajjeefaman.
  Wal bira qabamee yoo ilaalamu, waraanni Sooviyeet yeroo Waraana Addunyaa Lammaffaa keessatti namoota ajjeefaman ( warra booji"amanii du"an osoo hin lakkaa"in) hamma hidhamtootaa dhabe.
  Kunis NKVDn maatii warra harka kennatan gara jabummaadhaan raawwachuu isaa osoo jiruu.
  Kanaafuu dandamachuu loltoota Jaappaan garmalee hin guddatu. Yeroo Waraana Raashiyaa fi Jaappaanitti, Jaappaanonni loltoota Raashiyaa caalaa akka booji'amtoota waraanaatti dhaban dachaa dhibbaan xiqqaadha!
  Garuu, haa ta"u malee, kun gartokkoon waraanni Raashiyaa lola guddaa tokkollee injifachuu dhabuu isaati. Injifannoo malees hidhamtoonni hin jiran.
  Haa ta'u malee akka ta'etti waraanni tarkaanfachaa jirus loltoota hedduu booji'aman qaba.
  Mucaan waraanaa Kaaligulaan karaa walkie-talkie jalqabaatiin Maargariitaan akkas jedhe:
  - Tarii hundumaafuu alaabaa adii ol kaafna ta"a, yoo kana hin taane nu liqimsu?
  Maargaritaan mormteetti:
  "Alaabaa adii jalatti doonii oofuun salphina." Raashiyaa halluu sadii qabu mataa kee irratti kennuu wayya !
  Dargaggeessi loltuu sun, miila qullaa fi dafee socho'aa gurbaa-terminator sanaatti cirracha darbatee, samurai itti aanu morma isaa erga bocee booda, yaada kenne:
  - Akka yaada kiyyaattis Andreevsky fannoo waliin caalaatti milkaa'a!
  dooniiwwan qabaman ofitti fudhachuu qofa osoo hin taane, sirbuu dandeessa . Caligula of the Dolphins sirba injifannoo isaa gubbaa somba isaa irratti sirbe:
  Bal'ina guddaa galaana, galaana - .
  Alaabaa halluu sadii jalatti qonnee!
  Loltoonni kun gaarreen ol kaʼoo taʼan, .
  Adurree injifannoon boo'e!
  
  Loltoonni Raashiyaa pilaaneetiin beekamtii argatan, .
  Diina billaa fi baayooneetiin rukunna!
  Harqoota faashismii walakkaa addunyaa irraa darbachuu dandeenye, .
  Hiriira keenya injifannoodhaan Barliin keessatti xumurre!
  
  humpbacked ta'een dhufan , .
  Dirree Raashiyaa hunda balleessuuf sodaachisaa jiru!
  Garuu isaan damned freaks jabeessee dha'u , .
  Ijoolleen keenya harqoota malee gammachuudhaan akka jiraataniif!
  
  Nuti ijoollee Biyya Abbaa, kan addunyaa kanarra nama hunda caalu, .
  Miila qullaa keenyaan kaalikoo daakuun dhalanne!
  nuuf kadhate, gara lolaatti nu erge , .
  Waaqayyo immoo gammachuudhaan Caamsaa akka daraaruuf fide!
  
  Qabsaa'aa fi onnee olka'aa qooda hin qabu , .
  Abjuu fi deebi'ee dhalachuu maaltu kenna!
  Balbala ulfina qabeessa gara hin duunetti banaa, .
  Garuu yoo duukaa taa'aa jirtan ta'e callisaa !
  
  Waraabessaa fi hoolaan jiru, isin garuu tiksee uumama cufaa, .
  Tartiiba sanyii biraan gahuunis qooda keessan!
  Dubbicha gara dhuma uumamaatti geessuuf, .
  Akka ibiddi bara baraa onnee jaalalaa kee keessa jiru akka hin dhaamneef!
  
  Rasaasni diinaa loltuu eessa akka dhaabu eenyutu beeka,
  Garuu ammas lola keessatti dhukkuba manca'aa caalaa du'a wayya !
  Yoo duute immoo hiriyaan kee mormituu ni caccabsa , .
  Inni hin obsu, sababni isaas shamarran miila qullaa booji"amaa jiru!
  
  Yaa hiree Raashiyaa, waraanaa fi ibidda waraana booda, .
  Warra boqonnaa deemuu barbaadaniif bakki isaanii hin jiru, beekta, jannata keessatti!
  Asitti Saam si'oolii seexana waliin shira seene, .
  Sodaachisa: - Atoomii gadi buuse, cabbii nan cabsa!
  
  Garuu eegumsi misaa'ela irraas ni jiraata,
  Boombiin niwukilaraa immoo Moskoo balleessuu hin danda'u...
  Taankii fayyadamuun paraasitii kana argachuu dandeenya, .
  Sirboonni nuffisiisaa waa'ee warra kufaniis si gaddisiisu!
  
  Qooda Raashiyaa osoo hin taane saantima tokkoon gurguraa, .
  Hundaafuu tokkoon tokkoon keenya loltuu guddaadha!
  Waaqayyo dursee gahee nu kaa'eera jettanii hin amaninaa,
  Dhugaa dubbachuuf, iyyi sun hammam qabbanaa'aa akka ta'e ati murteessita!
  
  Kufaatiin ture, mo'amuutu ture, .
  Akka saree lukkuu suukaneessaa irraa duubatti deebi'uutti ta'e!
  Garuu yoo waraanni eegale deebi'ee achi jirra, .
  Waraana gara jabeessa bineensotaa sirba si'ooliitiin caccabsi!
  
  Na amanaa nuti waraanaaf jennee hin taphannu, .
  Hiriyyaa gaarii ta'uu malee waamicha biraa hin qabnu!
  Nuti namoota obbolaa malee Abeelii fi Qaayin miti, .
  Nuuf simbirroon sirba malee tapha furdaa miti!
  . EPILOGUE (EPILOGUE) jedhu
  Doominikaan erga ogummaa ishee ibsitee booda ijoolleen yeroo dheeraaf iyyan harka rukutan. Yes, it"s great , milkoofte jechuu dandeessa - aphorisms facaasuun ofitti humming.
  Sana booda, Maargaariitaa fi Doominikaan addunyaa guutuuf ayyaana akka qopheessan labsan, akka lubbuu keessatti bashannanaa fi gammachuun akka jiraatuuf.
  Uleewwan falfalaa isaanii raasaa turan, minjaalotni qananiin guutaman, nyaata furdaa taʼan ni mulʼatan . Wanti asitti argamu hundi qananiin kan guutamee fi baayyee badhaadhaa ture.
  Nyaata ajaa'ibaa akkasii fi keekii baay'ee, custard pies, donuts, pretzels, muffins fi keekii baay'ee faayame. Oduu durii keessatti jechuun hin danda"amu, qalamaan ibsuunis hin danda"amu.
  Wanti hundinuu immoo baayʼee kan nama hawwatuu fi urgooftuu waan taʼeef, jecha jechaatti ulfinaafi bareedina isaatiin adda taʼa.
  Maargaritaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  Hundaa gaarii, ijoolleef gaarii, .
  Pilaaneetii keenya gammachuu qabdu irratti...
  Aduu fi qilleensi nuuf jiraadhu, .
  Mee faariiwwan waan hundaaf itti gaafatamummaa qaban ilaalaa!
  Isheenis shubbisuu eegalte. Doominikaan immoo ishee duukaa buute, shamarran biroo hedduunis isaan waliin turan. Guddaa deeme .
  Maargaariitaan haala loojikii taʼeen akkas jetteetti:
  - Waan hunduu gaarii ta"a, wanti hundi gaarii ta"a yoo nuti hin jeeqamne !
  Intalti paartii sunis ulee falfalaa ishee irraa ibidda biraa fudhattee gadhiiste. Innis akka burqaa diyaamandii sulula baayʼee obomboleettii keessa yaaʼu ture.
  Doominikaan akkas jetteetti:
  - Bareedina, bareedina.
  Akka burqaa qurxummii galaanaa irraa dhufeetti dhukaasa ba'a!
  Sana booda yeroon bashannanaa ture. Ijoolleen dhiiraa gurguddoon hedduun, gara waggaa kudha afuriifi baayyee maashaa qaban, harka isaaniitti guwaantii lallaafaa kaa"anii wal loluu jalqaban.
  Harkaa fi miila qullaadhaan rukutan, osoo kolfaa fi kolfaa.
  Dobrynyaan kolfaa akkas jettee hubatte:
  - Hundaafuu meeshaa qonnaa waloo qabu!
  Prinsi Oenomaus mataa isaa rukutee:
  - Maarshaal aartii irratti hin leenji'an !
  Mucaan Dobrynya jedhamus, gara ring yeroof qophaa'etti utaalee:
  - Na gadhiisi!
  Akkasumas dargaggoonni maashaalee wal lolan lama walitti bu'an. Ijoolleen dhiiraa kolfaa dhoo'anii Dobrynya irratti duulaniiru. Diigamuu fi harkaa fi miila raasuun ni ture.
  Dobrynya ogummaadhaan faffacaatee gara cinaatti isaan dhiibe. Sana booda quba miila qullaa isaatiin gurbaa tokko hidhii isaa qabee . Dhukkubbii bosonaatiin iyye. Gurbaan gootichaas ammas sirna tokko malee darbatee dirqiin garagalche.
  Ijoolleen naannoo sana jiran kolfaa harka rukutan. Dobrynyaan immoo ijoollee dhiiraa afur yeroo tokkotti walitti dhiibee ogummaadhaan huccuu minjaalaatiin marte.
  Sana booda kolfi sun guutummaatti gurra namaa duuchuu ta"e. Akkuma harka rukutuu ijoollee. Dhugumayyuu, baayʼee qabbanaaʼaa fakkaata ture .
  Dobrynya akkas jechuun qoosaadhaan akkas jetteetti:
  - Kan ija jabaate nyaate!
  Doominikaanis gara ringitti seente. Maarshaal aartiis hojjettee jirti. Hundaafuu fiilmii keessatti taphachuun qoosaa miti. Akka Supergirl of agarsiiftee supervillain tokko waliin wal lolte . Shamarran lamaan sana booda fudhannaa kudhan tokkoof wal rukutan. Sunis waan guddaadha . Madaan isaanii illee dhugaa ture.
  Amma dargaggeessi cimaa fi maashaa qabu tokko umuriin isaa waggaa kudha afur taʼee fi uffata dambalii uffatee Doominiikaatti dhufe. Innis intala sanatti duuluuf yaale. Doominiikaan rukuttaa sirrii kofoo ishee qullaa irraa gara pilaaksii aduutti deebistee, mucichis kufee jilbeenfachuu jalqabe.
  Doominikaan tiwiitara ishee irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  -Ati gurbaa miti , ati gurbaa miti, .
  Dhugaa miti...
  Ati gurbaa miti , ati gurbaa miti - .
  Sanduuqa manca'aa!
  humna isaa hundaan Doominiikaa dugda maashaa qabu rukute . Intalti iyyitee isa deebiftee rukutte. Innis ofirraa miliqee Doominikaa irratti fiiguun ishee loluuf yaale. Dargaggeessi umrii kurnanii keessa jiru kun cimaa fi hojii cimaa iddoo ijaarsaa irratti hojjetameen kan jabaate ture. Doominikaan immoo akka hin kufneef humna ishee hunda dhiphisuu qabdi turte. Garuu isheen siqxee baatee ergasii gurbaa cimaa sana ishee irra darbatte. Kufe, saanii sturgeon qabu tokkotti kufe. Mucaan sunis baay'ee xuraa'e.
  Ijoolleen hafan immoo akka malee kolfanii fuula tolfatan. Kun dhuguma waan guddaa fakkaata ture .
  Mucaan sun utaalee ol ka'e, garuu rukuttaa cimaa argate
  keessatti shin isaatiin rukutamee , mucaan maashaa qabu sun kufe.
  Doominiik ciminaan sirbe:
  Albuuda keessatti nama miidhame tokko haxxummaadhaan eegaa jira, .
  Raadara gara samiitti akeekuun...
  Dogoggora tokko - akka tasaa balali'uu, .
  Rukutamuun immoo waan hin oolledha!
  Kun, dhugumatti, intala kaaraateeti. Kanaaf garagaltee kofoo qullaa isheetiin gurbaa biraa hidhii isaa rukutte . Kufee burqaa dhiigaa urgaa isaa keessaa gadi lakkise . Garuu battaluma sanatti utaalee ol ka'e. Ammas gara lolaatti. Doominikaan immoo isa gufachiistee akka kufu isa dirqisiiste. Kun dhuguma dubartiidha.
  Dobrynya mataa ishee raggaasiftee akkas jettee dubbatte:
  - Jabaadhuu itti fufi! Tole, ati intala qabbanaa'aa dha !
  Kunoo mucaan cimaan biraa rukuttaa Doominikaa irraa balali"ee fagaate.
  Walmorkiin kun kan jalqabe kana. Intalti kun dargaggeessa umrii kurnanii keessa jiru kan biraa ishee irra darbattee akkas jettee qooste:
  Shamarran hawaasa olaanaa irraa, .
  Gurbaa sana reebuu baay'een barbaada!
  Sana booda intalli ammas ijoollee dhiiraa walitti dhiibdee, madaa fi bubbee isaaniif kennite. Akkasumas garmalee qoosaa fi qoosaa fakkaata ture.
  ijoollee dhiiraa kuffisee :
  - Ati intala keenya ! Baayyee ho'aa fi lolaa!
  Doominikaan mataa ishee rukutee akkas jettee qooste:
  Qabsaa'aan intala dhiiga ho'aa qabdi, .
  Tuutni jaamaa nutti duulaa jira!
  Isheen 'spells' xuxxuqxe, roobni dhugaa kiriimii, aannan dhangala'aa fi damma gubbaadhaa ijoollee dhiiraa irratti dhangala'e.
  Ammas kolfa gammachuu ijoollee. Wanti hundinuu akkas qabbanaa'aa fi aggaammiidhaan naanna'aa fi ta'aa jira . Weerara kana keessattis yeroowwan nama kofalchiisan ni jiru.
  Mucaa mootiin Oenomaus, beekamaadha, tapha kana keessas jira. Akkamitti namni tokko isa malee bulchuu danda'a? Dargaggeessi loltuu sunis baay"ee ogummaadhaan gurbaa umuriin isaa guddaa fi guddaa fakkaatu ofitti darbata. Ammas waamicha quuqama qabu. Eeyyee, kun dhuguma lola barbaachisudha.
  Enomayi harka isaa raasee, mucichis tuullaa keekii kiriimiidhaan haguugame irratti kufe. Isaanis akkasitti qoosaa fi gammachuudhaan dho'anii faca'an. Urgaawwan kushiinaa falfalaa sanaas akkasii turan.
  Dobrynyaan hafuura baafachaa akkas jettee hubatte:
  - Nyaata akkasii qisaasessuun salphina!
  Doominiik qoosuudhaan akkas jedhee deebiseef:
  - Sun OK dha! Sihrii dabalataa nan hojjedha!
  Mucaan Phoenix akkas jedhee sirbe:
  Bakka tokkotti bosona keessa falfaltoonni jiru, .
  Seexanaaf caftan tolchu...
  Dhagaa guddaa naannootti darbatame, .
  Biyya keenya fabulous!
  Sana booda Dobrynya waliin hiriyyaa ta'e. Ijoolleen dhiiraa gootonni lamaan jalqaba harka isaanii raasuu jalqaban, fuula wal rukutuuf yaaluun . Yeroo lama lama akka tasaa fe'anii, madaan ni mul'ate. Sana booda gurbaa-loltoonni fudhatanii morma isaanii rukutan. Kanaaf, isparkii ija koo keessaa balali'uu jalqabe.
  Wal dhiibanii, mataa buttanii ergasii wal loluu jalqaban. Lolli sun immoo baayyee mata jabeessa ture. Ijoolleen dhiiraa naayitii wal caccabsuu fi wal dhidhiitaa turan.
  Sana booda ammas mataa wal rukutuu jalqaban, kunis qabbanaa'aa fi sodaachisaa caalaa gowwummaa fakkaata. Kunis haala ijoollee-daawwattoota kolfa gurra namaa duuchu keessa galcheen socho"e.
  Doominiikaan rifeensa sana harkatti qabdee, jilba qullaa ijoollee dhiiraa sanaatti qoosuu jalqabde. Dobrynya fi Phoenix kolfuu jalqaban, dhuguma baay"ee ticklish fi cool waan ta"eef kolfuu dhiisuu hin dandeessu.
  Maargaritaan kolfa prima donna jettee hubatte:
  - Eeyyee, ati intala qabbanaa'aa dha. Bashannansiisaa ogummaa qofa. Kan biraa maal gochuu dandeessa?
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Eeyyee, walumaa galatti, waan hundumaa guutummaatti gochuu nan danda'a. Kanas yeroo tokkoo ol ni argitu!
  Dobrynya fi Phoenix addaan ba'an. Dafqaan kan dhangala"an yoo ta"u, qaamni isaanii bocame akka waan zayita ejersaa itti roobfameetti calaqqisa ture.
  Maargaritaan hafuura baafachaa yaada kennite:
  - Injifannoo qabna, garuu galma saala cimaa baraaruuf itti hin dhihaannu. Hantuutni keelloo kan diina keenya Bastindaa yoo ta'u, eessatti kan bade eenyullee hin beeku. Baqalaa sanas dhangalaasne. Tole, akkasumaan miti, garuu ammas bu'aa nuti irratti lakkaa'aa turre malee!
  Doominikaan deebii kanaaf akkas jettee sirbite:
  Jireenyi salphaa miti
  Karaaleen immoo qajeelaa hin geessan...
  Wanti hundi yeroon booda dhufa
  Hundi isaa dafee badeera!
  Suuta suutaan miirrii ijoollee bilisa bahanii tasgabbaa'aa dhufe. Waldhabdeen sun, kan qoosaa taʼellee, ni duʼe, muuziqaan immoo sagalee isaa hirʼate.
  Achiis akka tasaa sagaleen dhaga'ame. Gaanfi alarmii ni dhaga"ame.
  Ijoolleen dhiiraa fi shamarran battaluma sanatti teessoo isaanii irraa utaalanii billaa fi eeboodhaan rifeensa mataa isaanii dhangala"an. Lolaaf qophaa'anii turan.
  Jawween samii irratti mul'ate. Isaan mataa sadii, mataa torbaa fi mataa kudha lama qabu turan . Isaanis baay'ee, fi reptiles guddina guddaa qaban turan. Uumamaan mataan baay"achuu isaatiin guddinni isaa guddaa ta"a. Isaan keessaas falfalaan beekamaan Baastiindaa jedhamtu, isheen duubbee jawwee sanaa wajjin wal bira qabamee yoo ilaalamu xinnoo fakkaattu turte.
  Doominiik afuufee akkas jedhee hubate:
  - Ajaa'iba! Ammallee waan hin xumuramne fakkaata!
  Maargaariitaan deebii kennitee akkas jettee sirbite:
  Garaa kootiin kufa, liidii qabadhee, .
  Lafti boollaan guutamtee jirti, akka bast...
  Garuu kun ammallee xumura akka hin taane nan beeka - .
  Xumurri jalqaba qofa!
  Ijoolleen loltootaa gara kuma shantamaa turan - kun waraana guutuudha, jawween dhibba lamaa hin caalle turan. Kanaaf dargaggoonni waraanaa hin baqanne. Lolaaf lubbuu isaanii gatii guddaa kennuuf, tarii injifachuuf illee qophaa'oo turan!
  Gama lachuu lolaa fi kutataa dha.
  guddaan mataa kudha lama qabu sun ni qilleensa"e:
  - Hin sodaatinaa! Ijoollee waliin hin qabsoofnu! Nagaa fi haqaaf jirra!
  Doominikaan akkas jettee iyyitte:
  - Kanaafuu maaliif as dhufte?
  Asitti Baastiindaan boo'ee, aggaammiidhaan qoonqa:
  - Kaayyoon kee inni guddaan meeshaa Hantuuta Keelloo argachuu malee garboota daa'imaa bilisa baasuu akka hin turre nan beeka!
  Maargaritaan mormteetti:
  - Gidduu hin seenu! Haala kamiinuu yoo ta"e, ijoollee keenya dhiisuu hin barbaanne gonkumaas hin dhiifnu!
  Mataan jawwee kudha lamaan al tokkotti:
  "Ulfina kee ni dinqisiifanna!" Garuu Bastindaan tapha akka taphattu si afeera. Yoo injifatte hantuuta keelloo siif kenna, yoo injifate afran kee bara baraan garboota ishee ta'u.
  Falfalaan Baastiindaan mataa ishee rukutte:
  - Eeyyee! Kana qofa! Tole ijoollee, isaan waliin jeequmsi baay'eedha. Arfan keessan garbummaa keessatti baayyee ni fayyada!
  Doominikaan kolfaa akkas jettee hubatte:
  - Tapha taphachuu dandeenya. Haa ta'u qofa, yoo kasaaraa ta'e, falfalaan Bastinda artifact ishee Yellow Rat nuuf kennuu qofa osoo hin taane, garba keenyas haa taatu.
  Maargaariitaan miila qullaa ishee chaappaan mirkaneessite:
  - Kana qofa! Kun sirriitti waan nu barbaachisudha! Bastindaanis bilisummaa ishee balaaf saaxiluu taanaan haqa ta'a!
  Inni Mataa Kudha Lamaan akkana jedhe:
  - Akkas haa ta'u! Artifaaktii fi bilisummaa falfalaa, bilisummaa namoota dhuunfaa gurguddoo afur irratti - haqa qabeessa!
  Falfalaan Baastiindaan rifeensa gurraachaan mataa ishee rukutte:
  - Tole, akkas haa ta'u! Yeroo hunda tapha kana waanuma fedheyyuu injifadha. Beekumsi falfalaa illee isaan hin gargaaru!
  Jawween mataa kudha lama qabu sun ni boo'e:
  - Yoo mo'amte waadaa galte akka raawwattu waadaa galtuu?
  Shanan isaanii iyyuu sagalee tokkoon iyyan:
  - Ni kennina!
  Falfalaan Baastiindaan boorsaa dugda ishee keessaa gabatee iskuweerota qabu fudhattee akkas jetteetti:
  - Ergasii haa jalqabnu!
  Isheenis gabatee sana hiiktee;battaluma sanatti fakkiiwwan irratti mul'atan. Innis hamma tokko cheezii aadaa kan yaadachiisu ture, iskuweerota qofatu lama osoo hin taane, halluu sadii: adii, gurraachaafi halluu diimaa ture. Akkasumas lakkoofsa baay'ee caalu qabna turre . Qoosaa, xiyyaa fi qondaala, jeneraal, maarshaal, ballista, gaarii fi waan biraatu jira.
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Eeyyee, akkamitti akka deeman illee hin beeku! Kun haqa dhabeessa!
  Falfalaan Baastiindaan kolfaa akkas jettee deebisteef:
  - Duraan dubbii kee kennitee jirta bakki itti duubatti deebitu hin jiru. Taphachuu diduun mo'amuu wajjin wal qixa!
  Maargaritaan mataa ishee rukutte:
  - Tapha kana nan beeka! Akkasumas akkamitti lakkoofsi isaas keessa deema! Kanaaf haa taphannu!
  Falfalaan Baastiindaan mataa ishee rukutte:
  - Tole egaa! Asitti namni guddaan mootii waan ta'eef hanga checkmate ni taphanna!
  Warri ijoolleen harka rukutan. Maargaariitaan ulee falfalaa ishee raase, fakkiin gabatee guddaa gosa seelii sadii qabu fuuldura isaaniitti mulʼate. Amma immoo garboonni duraanii kumaatamaan lakkaaʼaman al tokkotti ishee arguu dandaʼaniiru.
  Maargaariitaan akkas jetteetti:
  - Waraana dura tapha cheezii Botvinik ofii isaa waliin taphate qaamaan osoo hin taane tapha yeroo tokkotti taasifameen injifadheera. Garuu waggaa saddeetitti shaampiyoonaa USSR moo'achuun qabbanaa'aa dha!
  Falfalaan Baastiindaan akkas jettee gungumaa turte:
  - Kun tapha guutummaatti adda ta'edha! Cheess isheettillee hin dhihaanne!
  Intalti paartii qabdu sun mataa ishee rukutte:
  - Beeka! Caalaatti walxaxaa fi ciccitoonni baay'eedha, garuu taphachuu nan danda'a! Kanaaf siif salphaa ta'a jettee hin yaadin!
  Falfalaan rifeensa gurraacha qabdu sun mataa ishee rukutte:
  - Buqqeeleen koo diimaa - dursanii jalqabu!
  Isheenis slinger sana gara fuulduraatti sochoofte . Maargaariitaan deebii kennitee, nama xiyyaa darbu sana sochoosuudhaan. Tapha boqonnaa akkasii jalqabe. Gama tokkoon tokkoon isaanii fakkiiwwan dhibba, sadan isaaniis, mootota malee. Isaan keessaa tokkotu jira, taphichis mate waliin xumurama. Tole, kun bareedaa fi loojikii dha.
  Baastiindaan taphattee qoonqa. Waljijjiirraan jalqabaa itti aanee dhufe. Sana booda sochii qoosaa saffisaa. Doominikaan akka hubatteetti, qoosaa cheezii aadaa keessatti akka mootittii socho'a, garuu akka farda rukuta.
  Eeyyee, nama hawwata. Qondaalli sun luba fakkaata, garuu akka mootii rukuta. Jeneraalli immoo akka rook socho'a, garuu akka knight rukuta. Marshal akka mootittii socho'a, garuu akka rook qofa rukuta. Dhugaadha, namoonni humna guddaa qaban grand viziers dha, akka mootittii fi akka knight socho'u, akkasumas rukutu. Mootittiin akka jiran beekamaadha, isaanis akkuma cheezii idilee ta'u. Xiyyaa kan darban akka pawns socho'u, garuu daayaagoonaaliin iskuweer sadii fuulduratti dhukaasu, slingers immoo lama qofa. Loltoonni miillaa idilee kanneen dadhaboo ta"an fakkaata, garuu sarara dhumaa irra ga"anii mooticha malee gara kutaa kamiyyuutti jijjiiramuu danda"u.
  Gaariin akka fardaa deemti, garuu akka saree rukuta. Eeyyee, akkamitti akka ta"u nama hawwata. Ballistanis jira - akka rook socho'a, garuu akka mootittii rukuta. Rooks, knights fi bishops, akkuma cheezii idilee. Garuu yuunikoorniin tokkos jira. Akka mootii deema, garuu akka mootittii rukuta. Akkasumas yuunikoornii mootii. Akka saree deema, garuu akka grand vizier, jechuunis akka mootittii fi knight rukuta. Eeyyee, kun tapha qoosaa miti. Akkasumas tokkoon tokkoon isaanii lakkoofsa sadii qabu. Akkasumas osoo hin qoosin waan tokko yaali. Ammas, Bastindaan naannoo dabalataa qabattee faayidaa qaamaa waan argatte fakkaata .
  Ifatti, isheen Maargaariitaa caalaa muuxannoo baay"ee qabdi.
  Doominikaan ofitti amanamummaadhaan, ykn caalaatti nama ajaa'ibuun, tiwiitara irratti akkas jechuun barreessiteetti:
  - Farda deemaa! Farda!
  Maargaariitaan harka ishee mirkaneessitee akkas jettee deemte:
  - Gidduu hin seenin! Waan hojjetamuu qabu, nan godha!
  Intalti paartiis murteessaa ta'ee fiigicha ishee sochoofte. Bastindaan haleellaa itti fufte. Lolli kun baayyee mata jabeessa fi gara laafina kan hin qabne ture.
  Maargaritaan, ofitti amanamummaa fi tasgabbii xiqqoo deebiftee tapha kana keessatti kaka"umsa maddisiisuuf jecha, sirbuu jalqabde;
  Innis gara oliitti foomee, qarqara cirrachaa ol kaasa, .
  Dambalichi, hidhannoon bubbee galaana balleesse!
  Biimni ni murame, duumessi liidiin guutame, .
  Qilleensi haaraan tokkos awwaara sana caccabse!
  
  Ani si waliin cirracha qarqara galaanaa irratti, .
  Dhiita'aan galaanaa gurra sitti quuqama!
  Qabsaa'aan harka lallaafaadhaan morma ishee hammatte, .
  Gooftaan qulqulluun lubbuu koo keessatti ka'eera!
  
  Fiixeen gaarreen qorraa warqee irraa tolfame, .
  Garaa irrattis qilxuu luqqisii!
  Fagootti dooniiwwan doonii jala naannaʼaa turan, .
  Abjuu kee dhiistee hirriba dhabuu hin dandeessu!
  
  Yaa jaalallee koo sitti akeekaa ture .
  Ija kee imimmaan irraa ibsu!
  Hundaafuu si malee addunyaan illee naaf hin ga'u, .
  Obomboleettii fi obomboleettiin onnee keessatti boo'aa jira!
  
  Si waliin taanee ulfina hedduu dhandhamna,
  Summiin immoo hawwii guddaa keessa seena!
  Maqaa humna sanaatiin billaa kee baasi, .
  tajaajiluutti gammada !
  Maargaariitaan haala gaariin sirbitee gammachuudhaan haleellaa murteessaa raawwatte. Intalti paartii ta"e sun wareegama kaffaluu irraa duubatti hin jenne, yeroo tokko tokko madaalliin humnaa meeshaa balaa isheef ta"e fakkaata ture. Garuu kunoo rukuttaa tooftaa ciccimoo muraasa dabalataa fi...
  Maargaritaan kolfa qulqulluudhaan akkas jette:
  - Cheekmate, Aadde Bastindaa!
  Ija ishee akka malee jaamsitee naannoo ishee ilaaltee, gara cinaatti ija jawwee guddaa mataa kudha lama qabu sana ilaalte. It was the size of a grand-class airliner , span tokkoon tokkoon baallee meetira dhibba lama gaarii ture - kun monster dha. Tarii falfala ajaa'ibaa shamarree fi taphattuu filatamte Doominiikaa illee nama guddaa akkasii mo'uu hin dandeenye ta'a.
  Hogganaan jawwee guddaan sun yeroo tokkotti mataa kudha lama qabate boo'e:
  -Bastind'n mo'amte. Kanaafuu injifannoo kee Hantuuta Keelloo - meeshaa gatii guddaa qabuuf kenni, gooftota kee haaraadhaafis garbummaatti seeni!
  Baastiindaan hafuura baafachaa boorsaa dugda ishee keessaa meeshaa tokko baafte. Akka hin eegamnetti hamma qamadii qofa taʼus, ifa keelloo ifaa taʼeen ni ibse.
  Falfalaan sun diriirsee akkas jettee hubatte:
  - Inni kan keeti. Akkuma waan koo hundumaa amma kan kee ta"eera!
  Maargaritaan meeshaa kana harkatti galfattee achiis boorsaa dugda ishee keessa dhoksite. Akkasumas akkas jettee hubatte:
  - Kun gaariidha! Tole, aniifi ati maal gochuu qabna Baastiindaa?
  Alaan dubartii gurraattii ammallee baayyee dargaggeettii fi hawwattuu taate tokko akkas jettee deebisteef:
  - Waan baay'ee hojjechuu nan danda'a. Duraanis umuriin koo waggaa kumaa ol ta'eera. Akkasumas tooftaalee falfalaa hin beekamne si barsiisuu yoo danda'e hoo. Tole, akkasumas hogganaa mootummaa ta'i. Kana irratti muuxannoo guddaa qaba, ijoollee bulchuu qofa miti.
  Maargaritaan harka ishee ol qabdee akkas jettee hubatte:
  "Dura hojii gaarii qofa hojjechuuf kakadhee si gadhiisa ta"a jedheen yaada."
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Yoo sobde hoo? Namoota qabna beekta. Qur"aanni illee yeroo tokko tokko kakaan cabsuu akka danda"u dubbata.
  Akkasumas intala taattuun kun akkas jettee sirbite:
  Na amani, gabroota kee ni gogsu, .
  Ni gant, ni gant...
  Warri jaalalaan akkanatti kakatan immoo, .
  Ilaa qofa si ajjeesu!
  Maargaritaan mormteetti:
  "Fakkeessitoonni keenya dubbii isaaniis ta"e kakaa isaanii eeguun aadaa dha." Nama kakaa ta"uu jechuun nama hundumaa irraa abaarsa fi tuffii bara baraa fiduu jechuudha. Kanaafuu Baastiindaan kakaa ishee ni eegdi ykn kakachuu ni diddi. Kanaaf gabrummaa fi hojii badaa bara baraan dhiisuu jidduu filannoo qabdi!
  Witch waliin rifeensa gurraacha harka isaa ol qabate:
  - Asirratti wanti itti yaaduu qabnu jira. Gonkumaa hamaa hin hojjetinaa, kunis baay'ee ulfaataadha, yeroo hundumaas kan namatti tolu miti!
  Doominikaan baayʼee aarte:
  - Maaliif nuuf murteessaa jirta Maargoo? Ani akkan yaadutti, isheen garbittii keenya ta"uu wayya. Hojjetaan falfalaa fi umrii hin qabne mana keessatti faayidaa guddaa qabaata. Isheen garbicha kee ta'uu hin qabdu, kan waloo keenya ta'uu qabdi!
  Mucaan gootichi Dobrynya mirkaneesse:
  - Eeyyee, sirriidha! Arfan keenyayyuu bilisummaa keenya balaadhaaf saaxilamne. Ati immoo kophaa ishee ajajuu barbaadda.
  Mucaan mootiin Oenomaus yaada kenne:
  "Akkasumas hojii gaarii qofa hojjechuuf kakachuun ishee gadhiisuun gaarii natti fakkaata." Maaliif, meeshaalee kudha tokko dabalataan osoo walitti qabduu, garba tokko si waliin harkifta? Isheen ba'aa qofa!
  Dobrynya fi Dominica sagalee tokkoon akkas jedhan:
  - Lakki isheen garbittii keenya! Ishees hin gadhiifnu!
  Hogganaan jawwee kun yaada kenneera:
  - Qoqqoodinsa qabda: lama lama irratti! Saantima tokko darbachuu yaada kooti. Yoo mataa ta"e, akka Maargarita barbaadde ni hojjenna, yoo funyaan ta"e , akka Doominikaan barbaadde ni hojjenna!
  Ijoolleen waraanaa sagalee tokkoon iyyan:
  - Sirrii! Sirrii! Sirrii! Lootiin ni murteessa!
  Doominikaan aariidhaan gungumaa:
  -Eenyutu saantima sana darbata?
  Jawween sun akkas jedhee sagalee dhageessise:
  - AN!
  Achiis funyaan isaa geengoo meetii qilleensa keessa balali"ee daandii dhagaa irratti kufe darbate. Saantima rukutee ... Qarqara isaa irratti bu'e...
  Jawween guddaan sun kolfee akkas jedhee deebiseef:
  - Yoo akkas ta'e, sana booda Baastiindaa akka hojjettuu manaa kootti fudhadha. Ati immoo meeshaa ishee, hantuuta keelloo, akka waancaa tokkootti hafta. Akkuma barbaadde, karaa biraatiin!
  Doominikaan akkas jettee gungumaa:
  - Akkasumas mootar saayikilii. Balaliisaa akkanaa barbaada.
  Jawween guddaan sun akkas jedhee qoonqa.
  - Sirba tokko faarfadhu! Nuti jawweenis ni dinqisiifanna. Yoo sitti tole mootar saayikiliin balali'u ajaa'ibaa sun kan kee ta'a. Yoo hin taane immoo ... Atillee garba keenya taata!
  Doominikaan baayʼee aarte:
  - Kanaaf sirba koo tokkollee hin jaallattu jechuu dandeessa!
  Jawween mataa akkas jedhee beeksise:
  - Nuti qofa osoo hin taane, daa'immanii fi garboota duraanii dabalatee ummatas ni murteessina!
  Doominikaan mataa ishee rukutte hafuura baafachaa.
  - Sana booda walii gala!
  Intalti immoo miiraa fi ibsaan sirbuu jalqabde;
   Inaaffaa mootota hundumaa ta'uuf uffatanii, .
  Diimaa, warqee, baala ruubii keessatti!
  Akkuma qilxuun galgalaa ol balali'u, .
  Sagaleen bubbee immoo qaama kiruubelii ti!
  
  Nagaan hunda caalaa qananiin guutame yeroo birraa bal"aadha, .
  Mukkeen, golee waldoota qulqulluu!
  Damee kamiyyuu kan boca cilee qabu, .
  Luuzii fi dhagaa gatii hin qabne cobduu!
  
  Boollaan sun meetii haphiidhaan kan uwwifame ture, .
  Ibiddi qoochoo fardaa jalaa ni calaqqisa!
  Gaarummaadhaan wal ilaalta, .
  Samii qulqulluu jala gammachuudhaan haa jiraattu!
  
  Aduu ifaa keessa, uffata koo laaffisee, .
  Birchee fi poplars waltz jaalalaa shubbisu!
  Guyyoota boolla keessa lixan ni gaddina, .
  Yaadannoo walga'ii na waliin qabadhu!
  
  Qilleensi ni dhufa, dargaggummaan keessa isaa bara baraa, .
  Rifeensa halluu diimaa miti, rifeensa keessa diyaamandii!
  Ayyaanaaf hiriyoota keenya hunda walitti qabnee,
  Abjuu sanas keeyyata dash'een haa ibsinu!
  Harka rukutuu fi iyyi obomboleettii "Bravo! Encore!", qoonqoo kuma kudhaniin lakkaa"aman guutummaa addabaabayii sanaa lola"e. Kun sa'aatii ulfina qabeessa ta'a, sa'aatii injifannoo Doominiikaaf, isheen dandeettii ishee akka priima donnaatti argatte!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"