Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Pasi Le Su'Ega Upunisi

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    O se tamaititi aʻoga lalelei ma faʻataʻitaʻi ata tifaga, Dominika, miti o le avea ma se fetu mata. Ma ina ua sau le nymph ia te ia, sa ia mulimuli ia te ia ma le loto malie, iu ai i le malo o le tarako. Ua natia e Dominica tomai mataʻina, ma ua oʻo mai se faʻamaʻi ese i le malo ma setete tuaoi, o se taunuuga lea e toetoe lava o tama tane uma ua faʻafefe. O se tasi o sui mulimuli o le itupa malosi, o le elf prince Oenomaus, na mafai ona faatuai lona maliu faafetai i le meaalofa a Dominica. Ma o lea ua tatau ona latou galulue faʻatasi e faʻaalia le mealilo o se faʻamaʻi e le mafaamatalaina ma faʻaalia ai malosiaga pogisa.

  PASI LE SU'EGA UPUNISI
  
  FAAMATALAGA
  O se tamaititi aʻoga lalelei ma faʻataʻitaʻi ata tifaga, Dominika, miti o le avea ma se fetu mata. Ma ina ua sau le nymph ia te ia, sa ia mulimuli ia te ia ma le loto malie, iu ai i le malo o le tarako. Ua natia e Dominica tomai mataʻina, ma ua oʻo mai se faʻamaʻi ese i le malo ma setete tuaoi, o se taunuuga lea e toetoe lava o tama tane uma ua faʻafefe. O se tasi o sui mulimuli o le itupa malosi, o le elf prince Oenomaus, na mafai ona faatuai lona maliu faafetai i le meaalofa a Dominica. Ma o lea ua tatau ona latou galulue faʻatasi e faʻaalia le mealilo o se faʻamaʻi e le mafaamatalaina ma faʻaalia ai malosiaga pogisa.
  FA'ALIGA
  O le iloga i lona lalelei e le masani ai, tulaga ese, na maua ai e Dominika Delfinova se tasi o matafaioi autu i le blockbuster "Star Empress". Ma o se ata lea e tele le paketi ma folafola mai ni tupe maua tetele. A'o le'i faia lenei mea, ua uma ona fa'atūina Dominica i le tele o ata tifaga, ae na'o sene na maua. O lona lalelei sa ofoofogia, ma o lona lauulu o se lanu sili ona susulu o le tautotogo, ma e toaitiiti tagata na talitonu e mafai ona ia faia e aunoa ma ni vali ma varnish. Ae sa faapena lava. O Dominika o se lanu enaena masani, honey enaena ma se vaega lelei, faʻapea foʻi ma maso faʻatagata ma sili ona lelei.
  E ui lava e leʻi auai le teine i le martial arts, ae na ia siva i le paleti. Ma sa ia maua le saoasaoa, alofa tunoa, ma le faamaopoopoina lelei o gaioiga.
  Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona ia faʻaalia lelei o ia i ata tifaga. Pei o se teine e natia e ona foliga faa-agelu se toa-tiapolo.
  O lea ua ia aveese ona seevae ma tamoe fiafia i totonu o le paka, ma lagona le manaia o le gaogao mai le mutia ma maa o le auala i ona alofivae. O ona vae sa matua atoatoa ma faatosina e masani ona pueina ata e leai ni seevae ma vavalalata, lea na sili ona fiafia ai alii. Sa mitamita Dominica i ona vae matagofie, ma ofuina se sakete puupuu seia oo i le aisa.
  I lena taimi, na faafuaseʻi ona tu mai se teine i ona luma. Laiti tele, atonu e fai mai se tasi, toetoe lava o se teine. O Dominica e umi, muscular, aulelei, ma o ona foliga, e ui lava i le lamolemole le pona ma le pa'u velvety, e le foliga mai o foliga o se teine talavou, valea. Ma o lenei mea e pei o se teine aoga, e ui lava e fai si ana lavalava, ma o loʻo ia te ia nei tamai tioata o loʻo tautau i luga ia te ia ma feilafi mai i le la.
  Na manatu Dominica atonu o mea teuteu moni nei.
  e le teine lona tamai vae ua leai ni vae. Ma o fuga fusifusia ma fuga mūmū ma le lanu viole na aliali mai i luga o le ala papa.
  Dominica ma faaili:
  - Oka se togafiti! O oe fo'i o se tagata fai ata tifaga po'o se tagata fai si'o?
  Na tali mai le teine i se musumusu:
  - O aʻu o se nymph! E leai se taimi e toe faʻamatala ai, mulimuli mai ia te aʻu!
  Ua faaloaloa e le teine ona lima i le le talitonu:
  - Ia, o le ... malie malie! O ai lo'u igoa?
  Na tagi le nymph:
  - Marquise de Cassandra. Ma lava le tautalaga, o taimi uma o le i ai i lou lalolagi e manaʻomia ai le malosi, malosi faʻapitoa!
  Ma sa ia mausali, e aunoa ma se malosi faatamaitiiti, uu le lima o Dominica, ma oomi malosi lona alofilima.
  Na vave ona iloa e le tamaitai fai ata tifaga malosi ma le atamai e leai se aoga e tetee atu ai i sea uu.
  O le teine, i le faaaogaina o tamatamaivae o lona tamai vae lalelei, na liliu ai le maa o le mama i le tamatamailima o lona lima saoloto. Ma i le taimi lava e tasi, sa lagona e Dominika e pei ua pa'u i totonu o se vaieli. Ma o se lagona manaia tele, tulaga ese.
  Ona faatumulia ai lea o mea uma i se malamalama susulu pupula, lea na foliga mai na ati ai sela uma o le tino o se tamaitai malosi, afeleti, tulaga ese lalelei.
  . MATAUPU Nu. 1.
  Na lagona e vae leai ni vae o Dominika le vevela o lona pito i lalo, ma o lona lagona muamua lena. Sa i ai se emo i luma o o"u mata, e pei na faatauasoina a"u i emo malolosi, e pei o se pao i se meapueata. Ma sa le mafai e le teineititi ona iloa atu po o fea na iu i ai.
  Na faalogoina le leo malu o le nymph:
  - Aua e te fefe! O lenei o le a pasi ma o le a mafai ona e vaʻai i mea uma.
  Na mimi Dominica ma emo. Na amata ona lagona le vevela o ona vae leai ni mea. I lalo o alofivae faʻatamaʻitaʻi sa i ai se mea mu, e pei o le oneone o le Sahara i le aoauli. Sa fiafia Dominika e tamoe e leai ni seevae. Ae maise ina ua ou masani i taimi o suʻega mata.
  A o laʻitiiti o ia, sa ofo atu iā te ia e taalo i se tagata pule faaituʻau.
  Ioe, i le taimi o le taua, na savavali ai teine e leai ni seevae i le taumafanafana, talu ai e tatau ona tausia lelei seevae, ma e ese lava, pe a e savali mo se taimi umi, e sili atu ona faigofie.
  Ma i le faaiuga na latou taitaiina o ia e tautau o ia, e leai ni seevae i le kiona. O le faiga lea a Zoya Kosmodemyanskaya, na'o Dominika e enaena ma sili atu ona matagofie, ma e iai lona lalelei masani. Ma pe a ataata ma faʻaalia ona nifo paʻepaʻe, e pei o se penina natura, na te aveese atoa le taualuga mai ona faʻamau.
  Ma o iinei e mu ai alofivae, ma ua fai si vevela. Sa mafanafana i Moscow ia Me, ae e le mafai ona e taʻua o le vevela.
  Ma iinei, e pei o se mea i Arapi i le aoauli. E sili atu le vevela iina. Sa ia pueina se ata tifaga i Emirates, ma sa tatau ona savali e aunoa ma ni seevae i luga o le oneone. E masani lava, i le taeao, pe a maalili teisi le oneone i le po, ae o loʻo vevela lava, sa latou uuina ona vae i le Vaseline e faʻafaigofie ai.
  Ae o tamaiti i le lotoifale e taufetuli solo e leai ni seevae, a itiiti mai i tagata matitiva, ma talie, faʻaalia o latou nifo laiti, e aunoa ma le faʻalavelave.
  Ioe, na taofi le emo o ona mata, ma iloa atu e Dominica o loo i ai o ia i le sikuea o le aai. O maa i lalo o vae o le aulelei e moli ma lanu viole. Ma o fale o loʻo siomia ai e maualuluga, matagofie tele, e pei o le ogatotonu o St. Petersburg, lea na faʻasaoina ai aso anamua. Na'o iinei e maualuluga atu fale ma e sili atu le olaola, felanulanua'i, mauoa, matagofie ma lavelave.
  Ma o loʻo i ai le tele o lau auro, lea e le masalomia le fiafia i le mata. Ma e tele teine aulelei i luga o auala. O i latou, o lo'o emoemo e leai ni seevae, aulelei, enaena, muscular vae, na amata ona siosiomia Dominica ma lana marquise-nymph aulelei.
  O teine uma, e aunoa ma se faʻalavelave, aulelei, talavou, leai ni seevae, ae o loʻo ofuina teuga. O nisi e sili atu teuga ma maa taua, o isi e itiiti. O nisi o teine sa ofuina na o ofu papae, pupuu.
  O le uiga masani lea o pologa pe a latou faia ata tifaga e uiga i aso anamua, o le tala lea a Dominika.
  Peitaʻi , e lē o teine uma o ni tagata. O nisi e fai taliga e pei o le lynx, o isi e fai isu aeto. O nisi o teineiti e laiti, e pei o le Marquise de Cassandra, na o ni teine, ae na latou o ese ma feoai e aunoa ma le paʻi atu i le auala i o latou vae laiti.
  O se malo atoa o teine, e le fefefe i le auala vevela, faʻaalia o latou mulivae lanu piniki.
  Ma sa latou siomia Dominica ma le marquise i se mama, ma ataata, talatalanoa filemu.
  Na sau mai e teineiti se manogi manaia o tino talavou, musele
  o le itupa lelei, ua fefiloi ma mea manogi taugata.
  O nisi foi sa i ai auupega i o latou lima. Aemaise lava, aufana, aufana fa'alelei foliga, pelu, sabers, pelu ma ufanafana.
  Na matua faʻamanatuina mea faʻaopoopo mo le pueina o se ata tifaga; e oʻo lava i le ofo na mafai ona latou faʻaputuina le tele o le aulelei, pupuu, afeleti matagofie i le nofoaga e tasi.
  O le tele o teine e toetoe lava a le lavalavā, na o latou fatafata ma suilapalapa na ufiufi i teuteuga e faia i maa taua.
  E tusa ma le sefululua teineiti i ofu tauagafau na tootutuli, o uuina fagu inu feilafi ma fata auro o meaai ma fualaau aina eseese.
  Na musumusu Dominika ma le le mautonu:
  - O le a se mea e te mana'o ai mai ia te a'u? - Ma sa ia faaopoopo teisi atu ma le mautinoa. "Afai e iai sou taimi, ou te naunau e sau i au faʻaopoopoga, naʻo le totogi lelei o aʻu."
  Na tali mai le nymph marquise ma ataata:
  - E foliga mai e te manatu o se tifaga lenei? Leai, o le Elf- Dragon Empire !
  Na toē Dominique ma oso. Na mu o'u mulivae ma le le alofa. Sa ia lulu ese afu. Ia, e vevela. E pei lava o le toafa Arapi. E ofoofogia le savalivali a le au lalelei e leai ni seevae iinei, ma o latou paʻu e le paʻu mai le la.
  O fea o iai o ia? E manino lava e le o Rusia ...
  Na tilotilo atu Dominica i le lagi ma faaili. O le lagi e samasama, o ao e le masani ai e moli, ma sa i ai ni moli i le taimi e tasi ... E leitioa vevela tele. E le gata i lea, o moli e matua teuteu i foliga, ma pupuni poʻo seu ...
  Na lagona e Dominika ua amata ona maʻi. E pei o le ala lea e valelea ai tagata. O ona foliga aulelei na mimilo ma sesega.
  Sa tautevateva o ia, ae na lagolagoina o ia e ni teine elf e toalua e iai taliga. O sui o le itupa lalelei na vaeluaina, ma o aulelei i ofu paʻepaʻe paʻepaʻe na aumaia ana ipu vai inu i luga o tino le lavalava, matagofie ma musele o teine. Ma sa latou sasaa le uaina emerald i ipu auro.
  Sa inu tele Dominika. Ma sa ia lagonaina o le uaina e ese le suamalie ma le suamalie; malosi, malosi, ma le malosi na vave ona tafe atu i totonu o ona uaua.
  Ma o vae o le teine ua leva ona leai ni mu, pe sili atu foi, na latou lagona se mafanafana mafanafana, ma o le vevela o loʻo i ai na avea ma mea lelei, e pei o se miti.
  Na oso a'e Dominique ma lulu lona ulu lanu auro, ma alaga:
  - Talofa tagata momoe!
  Ona faasa'o vave lea e le teine o ia lava:
  - Ou te fiafia e feiloai i oʻu uso, pe sili atu, tuafafine i le mafaufau!
  Na pati lima o teine. Ma sa latou pepese i le tali:
  - Matou te moomoo ia te oe le fiafia,
  O oe o lo matou fa'amoemoe, talitonu mai ia te a'u...
  Auala i isi lalolagi -
  Na matala le faitotoa!
  Na luelue le ulu o Marquise de Cassandra:
  - Ioe, e tatau ona e fesoasoani ia i matou. Ma o le ai ai se taui tele mo lenei mea.
  Na faamimigi e Dominica ona tauau maso ma fesili atu ma le faateia:
  - Ma e mafai faapefea ona ou fesoasoani ia te oe?
  Sa fia fai atu se tala a le teine nymph, ina ua faalogoina le leo o le pu ma le leo o apaau. O sui uma e to'atele o le itupa lalelei na tootutuli i lalo i le taimi lava e tasi ma punou ifo ma le fa'aaloalo.
  Na tauanau foi e le Marquise Dominique:
  - Punu ifo foi.
  Na fesili ma le ofo le teine fai pese:
  - Mo le a?
  Na tagi le teine nymph:
  - Ua feiloai le Dragon Duchess ia te oe. E pulea e tarako lo tatou malo. Sau, i le tulivae e tasi!
  Na filifili Dominica e aua le talepeina lona faamaualuga. E ui ina sa fefe o ia ina ne'i mu le auala vevela o lona tulivae, e lanu enaena i le apamemea. Ae o le paʻu ua manino le malosi ma faʻaitiitia le maʻaleʻale. E manino lava o tagata iinei e leai ni seevae e le ona o le mativa. Ae mo nisi mafuaaga ogaoga e tatau lava ona faamanino.
  Ona sau ai lea o le tama'ita'i tarako. O se manu fe'ai e tolu ulu, e matua pupula ona lanu, e pei o se pepe. Tele, pei o se fusu lelei, ae e le fefe lava, pe leai foi se fefe pe afai o ia.
  O ulu e foliga mai e laiti, ma o pale laititi ae susulu na susulu i luga oi latou.
  Ina ua lele atu le tarako fafine, ona suia lea e teine i lalo o ona apaau o latou paʻu i le lilac, ona sosoo ai lea ma le emerald. Ua matagofie lenei mea.
  O Dominica na pei ua maofa. O le taimi muamua lea na ia vaai ai i se tarako moni i le mea moni. Ioe, i ata tifaga, ioe, latou te faia ni tarako lelei e faʻaaoga ai ata komepiuta. Ae o lenei tarako e moni, matagofie tele ma tausaafia.
  O le ulu, o le tasi o loʻo i le ogatotonu, na fesili mai, o lona leo na manaia tele:
  - Ou te matua fiafia lava e vaʻai ia te oe, la matou malo mai le paneta o le Lalolagi!
  Na ataata Dominica ma tali mai:
  - Ma ou te matua fiafia foi e vaai ia te oe!
  Na luelue le Dragon Duchess ma faaauau, o le ulu i le itu taumatau ua uma ona tautala:
  - Na matou valaʻaulia oe aua o loʻo tafe mai i ou toto le toto o le tasi, ou te le iloa poʻo ai, o loʻo nofo iina, ou te le iloa poʻo fea!
  Na milimili e Dominika Delfinova le tasi o ona vae e le lavalava, ua togi i le isi ma fai mai ma le le mautonu:
  - E pei, ou te leʻi malamalama!
  Na tali mai le ulu o le tamaʻitaʻi tarako i le itu tauagavale i se leo mautinoa:
  - Ma matou te le malamalama i lenei mea ia i matou lava. Ae po o le ā lava le tulaga, ua iā i tatou se faafitauli mataʻutia ua pei i tatou o ni tagata malemo, o loo pipiimau i vao!
  Sa faailogaina e Dominica lona vae e matua'i faaseseina ma pese:
  - Taofi aʻu, vaomago, taofi aʻu,
  Pe a sefululima itu e siomia ai le afa...
  Tatala ese fili o loʻo i ai i elves,
  Ua lafoina aʻu e le faʻalavelave faʻapenei i le olaga!
  Na patipati lima o teine uma, ma e ese le manaia ma le malu.
  Na toe tautala le ulu tutotonu:
  - O lea, ua tatou maua se faama'i uiga ese. O sui o le itupa malosi, pe o elves, tagata, trolls, hobbits, vampires, gnomes ma isi o loʻo nonofo i lo tatou atulaulau, mo mafuaaga le iloa na amata ona liliu i maa ma malepelepe i le taimi e tasi. I lo tatou atunuu, e ese mai i orcs ma gnomes, e sefululua taimi e itiiti ifo ai alii nai lo tamaitai, ma o lea ua toetoe lava a mou atu! O le mea moni, o se tulaga pagatia!
  Na talie Dominika ma fai mai:
  - E ese le matagofie! A leai e leai se auala e alu ese ai mai nei tagata fulufulua, leaga! Ae o le mea e sili ona taua, o le auleaga o se tamaloa, ma le manava ma le ulu tula, maanuminumi, o le tele foi lea o lona pipii atu ia te oe.
  Na tetee se tasi o elves:
  - E leai ni ulo-gutu, maanuminumi ma tula! E leai fo'i ni 'ava po'o ni 'ava.
  Na faapea mai Dominica:
  " E lē gata i lea, e sili atu ona taugata le auai i nei talavou!" Latou te le faatagaina foi se ala. Ua ou fiu lava i nei tagata fiafia. Ma o oe, faafetai i le Atua, aua neʻi iai nei tama tuʻinanau, afu, leaga, ma e mafai ona e malolo ma malolo.
  Na faititili uma ulu tarako e tolu i le taimi e tasi:
  - O se lalolagi e aunoa ma ni tane e faʻaumatia e oti! Pe a faatusatusa i tagata o le paneta o le Lalolagi, tatou te ola i se taimi umi lava, aemaise lava tarako. Ioe, e le manaia pe a aunoa ma ni alii, ma e leai se lotogatasi i le atulaulau e aunoa ma se itupa malosi.
  Sa pisapisao e teineiti. Na musu le tasi:
  - E aulelei uma a tatou tama tane! I aso ua mavae , i le afe ma afe o tausaga ua mavae, o alii o le fanau a tagata sa i ai o latou lauulu, pala, maanuminumi, manava, ae o lenei ua laiti uma, aulelei, pupuu ma manogi manaia, pei o elves!
  Na 'ata Dominika ma fa'amago mata ... Ona ia tali mai lea:
  - Ua lelei! Masalo i ni nai masina o le a amata ona ou misia alii. Ou te le malamalama pe mafai faapefea ona ou fesoasoani ia te oe?
  Na tali mai le ulu taumatau o le tama'ita'i tarako:
  - Ina ia faʻamaoni, matou te le iloa lenei mea ia i matou lava. Ae o loʻo ia te oe le toto o se meaola mai se isi atulaulau, lea e leʻo lua itupa e nonofo ai tagata uma, e pei o tatou i le lalolagi, ae tolu. Ma atonu o le a fesoasoani lenei mea ia i tatou e toe faʻafoʻi mai a tatou tama!
  Na lulu e Dominica o ia lava ma matauina:
  - Mea fa'afeusuaiga tolu ? Ioe, ou te faitau i tala fa'asaienisi, e mafai lava!
  Na luelue le teine o le nymph:
  - Ioe! E leʻi paʻi atu le faamaʻi iā i latou. Ae o ai na te faʻamautinoa o le a le aliali mai se faʻamaʻi e faʻaumatia ai le itupa saʻo? Ma atonu e sili atu ona leaga! Ma e tusa lava pe leai se itupa malosi, afai e osofaʻia e se tagata osofaʻi lo tatou atulaulau, ona tatou le maua lea o se avanoa e toe tau ai.
  Na luelue le ulu o le tamaitai fai pese:
  - Ua lelei! Ou te alofa ia te oe. I le ala, e mafai ona oʻo mai lenei mea i le lalolagi?
  Na faʻamaonia e le ulu agavale o le tamaʻitaʻi tarako:
  - Ioe! E mautinoa lava. Aua la e te manatu o loo latou talosagaina oe mo se fesoasoani. E iai sou uso laʻitiiti, ma e galue foʻi i ata tifaga. E te mana'o e liu ma'a lenei tama ma malepe i le efuefu?
  Na tuʻi ma le ita e Dominica lona vae ma fai atu ma le ita:
  - E tele mea e te iloa e uiga ia te aʻu!
  Na tali le teine nymph:
  - O nisi taimi matou te fiafia e matamata i ata tifaga mai lau paneta. E mafai ona sii saʻo mai le Initaneti, lea e le manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele o le malosi faʻapitoa. O le mafuaaga lena na matou vaai ai foi ia te oe. Ma sa lagona e faifeʻau maualuluga lou aura uiga ese, ma sa latou vaʻai i lou uso, e iai foʻi lana vaega o lena mea, ou te le iloa po o ai!
  Dominica ma faaili mai:
  - Ou te iloa mautinoa o mea uma e le mafai e mafai! Ae ui i lea , e sili atu mo aʻu le suʻesuʻe i le toesea!
  Na taʻua e Marquise de Cassandra:
  - Sa'o, o le mea lea e tatau ona e faia. Suesue, suʻesuʻe ma toe suʻesuʻe!
  Na tomumu le teine aoga ma le le fiafia:
  - O le a le isi mea mo lenei mea?
  I le taimi lava lena, o ulu e tolu o le Duchess o le tarako na tautala faʻatasi ma o latou leo malie:
  - E te le iloa se mea e uiga i togafiti faʻataulāitu ma faʻataulāitu! Ma e manaʻomia lou iai o se malamalama lautele ma faʻavae e fesoasoani ia i matou. A maeʻa ona e faʻauʻu mai le Imperial Dragon Academy o Dularis , o le ae maua muamua mana e le iloa e mafai ai ona e ofuina le pale o le tamaʻitaʻi faʻataulāitu. Ma e naʻo le tulaga lea e te mafaia, pe sili atu, o le ae maua se avanoa itiiti e toe faʻafoʻi ai sui o le itupa malosi mai le lalolagi.
  Na faaili e Dominic ma fai mai:
  - Oi, o le mea ou te le fiafia i ai o le suʻesuʻe!
  E moni, sa fiafia o ia e siva, osooso, ma fai ata tifaga. Sa ou fiafia lava i ai. Ae o ana suʻesuʻega sa faigatā iā te ia. Sa oo lava ina lesitala o ia i se matagaluega totogi ina ia mafai ona ia maua lona tipiloma i se taumafaiga itiiti. Ioe, e faigofie i lenei auala.
  Semanu e le ulufale Dominica i le aʻoga pe ana le masani e aunoa ma se aʻoga maualuga. E le gata i lea, e oo lava i tagata piliona e le faaipoipo i se teine e aunoa ma se tipiloma.
  Ae ia faaipoipo i se oligarch, e sili ona mauoa ma, i le taimi lava e tasi, e sili ona matua, maʻi ma matua senile. Ona aveese lea, avea ma se piliona piliona fafine ua oti lana tane ma ola mo lou lava fiafia.
  Ma tusi e oe lava tusitusiga ata tifaga. Sa i ai foi sona manatu. Ma o ia o loʻo i ai i le matafaioi taʻimua. E pei o le Emeperoa Palpatine , pe sili atu, o lona agaga pogisa na siitia atu i se teine clone ma amata ona fausia se malo fou ma manumalo.
  Ioe, manaia tele ! Ae ui i lea, o lana matafaioi taʻitaʻia e leʻi leaga, ma e manogi pei o se tupe tele. Ae ... O lenei, ua avea o ia ma se tagata lauiloa . Ma e tatau ona ia faia le mea e sili ona ia fiafia i ai - suʻesuʻe!
  Na fesili Dominica i se leo gatete:
  - Ae a pe a ou musu?
  Ua pisapisao teine i tafatafa ma le le fiafia. Na alaga le tasi:
  - Fana ia i ona mulivae!
  Na tali atu le Tolu Ulu o le Dragon Duchess:
  - E leai sa matou aia tatau e faʻamalosia oe. Ae ui i lea, ina ia mafai ona aveese oe mai le paneta o le Lalolagi, e manaʻomia le tele o le malosi faʻataulāitu taugata. Ma toe foʻi, afai e te manaʻo e toe foʻi mai, totogi le malaga iinei, le uaina taugata na e inu ai, ma le pepa toe foʻi.
  Na tagi Dominica:
  - E le talafeagai le molia o aʻu mo se mea ou te leʻi manaʻo e fai! Sa ou le fiafia i lo'u loto!
  Na tali mai le ulu tutotonu o le tarako fafine:
  - O oe o la matou, masalo, o se tasi o matou avanoa mulimuli! E moni, e mafai lava ona e taumafai ma lou uso, ae o ia o se tama, ae ui i lea, o se tamaloa, ma e mafai foi ona paʻu i le efuefu.
  Na alaga ma le ita tele Dominique:
  - Aua e te tago i loʻu tuagane! E le o sana pisinisi!
  Na fesili faauigalua le Dragon Duchess:
  -O e naunau ea e su'esu'e e avea ma purinisese? Vaai faalemafaufau pe o a ni avanoa e te maua. O le ae le matua, o le ae ola i ni nai afe tausaga, ma atonu e sili atu pe afai e te mauaina ni togafiti sili atu ma avea ma atua ola pea. Ma o le ai ai ni ou tagatanuu ma lou lava malo!
  Na manava malosi Dominica ma fai atu ma le augani:
  - Sei ou mafaufau teisi.
  Na faamaonia e le teine marquise:
  - Ioe, tuu atu ia te ia e mafaufau i ai. E tatau ona ia iloa lelei lo tatou lalolagi. Tuu atu ia te ia e fetuunai ma toe mafaufau lelei. Ma o le a ia faia le filifiliga saʻo.
  Na luelue ma le mautinoa le Dragon Duchess ma ulu uma e tolu:
  - Tuu atu ia te ia e savali faataamilo i le aai. E telē ma matagofie. Faaali atu ia te ia, Cassandra, ma outou teine tuu atu ia te ia le auala. Aua le faalavelave!
  Na valavala le itupa lelei. Na ave e le nymph marquise se mea e pei o se pizza mai le fata ma tuu atu ia Dominika:
  - O iinei, 'ai! O le a sili atu lou malosi.
  O se teine i se ofu na sasaa le uaina, ua uma ona piniki, i totonu o se ipu auro mai se ipu platinum . Sa tago ma le faaeteete Dominika i le pizza. Na iu ina matua suamalie, ma na amata ona 'ai le teine, sili atu ma le mautinoa, ma fufulu i lalo i le uaina, suamalie ma manogi.
  Ina ua maeʻa, na oso aʻe le lagona o Dominica. Ma sa ia pese:
  Meaalofa a faiaoga,
  Sa latou faʻaaluina le taimi ma aʻu ...
  Sa latou aʻoaʻoina aʻu e aunoa ma se mea...
  Ona le maua ai lea e le teine aoga se solo talafeagai, ma o le mea o loʻo emo mai i lona ulu matagofie na foliga mai e matua mataga ma le talafeagai.
  Na latou ō fa'atasi, ae ta'ita'iina e le nife lona lima. E ui lava e sili atu o ia nai lo le ulu e puupuu ma manifinifi nai lo le malosi ma le umi ma muscular Dominika.
  Sa tu'i uma e teineiti uma o la vae ma feoa'i ma le saoasaoa o sesi talavou.
  O fale sa siomia ai sa matua matagofie lava . E leai se aai i le lalolagi ua sili ona matagofie. Sa i ai fo'i fugala'au o lo'o tutupu iinei, e matua tetele lava, susulu ma manogi. O mea uma e uiga i lenei aai sa matagofie ma matagofie.
  Ma le tele o teine. La'ei matagofie , po'o, i se isi itu, sili atu tauagafau, ma nisi teine fufuluina auala. Ae o tagata uma e talavou, fou, aulelei ma leai ni seevae.
  Na fesili atu Dominica ma le faateia:
  - Aisea latou te le fai ai ni seevae, po'o ni seevae susue?
  Na tali mai le Marquise de Cassandra ma ataata:
  - O le togafiti fa'ataulāitu lenei o lenei paneta. E fesoasoani ia i tatou e faatumauina ai le talavou e faavavau, fai togafiti faataulaitu, ma o tatou tamatamaivae e mafai foi ona faaaoga i taua!
  Na ata le teine tusiata ma fai mai:
  - E manaia lenei! I se tulaga lautele, a o oʻu laʻitiiti, sa ou matamuli e savali e aunoa ma ni seevae, aua sa ou talitonu o se faailoga lea o le matua mativa. Ae na ou masani i ata tifaga. E le gata i lea, sa tatau i alofivae ona fai sina talatala pe a ou taalo i le tuafafine o Spartacus i le tamaitiiti, po o ituaiga eseese o vaega. Sa ou fiafia i ai. Ae afai e te savali solo i Moscow e aunoa ma ni seevae, o le a faaseseina oe o se tagata maʻi mafaufau, ma e tele naua siama ma palapala i luga o auala!
  Na luelue le teine o le nymph:
  - Ioe - e malamalama lelei! E le gata i lea, o le tamoe e aunoa ma ni seevae e sili atu le agile, talu ai o le paʻu o le toa e sili atu le malosi nai lo alofivae o seevae sili ona taugata, ma e faʻamalosi, fetuutuunai ma molia i togafiti faʻataulāitu!
  Sa latou agai i luma. E mafai ona e vaʻai i le maualuga, e pei o le tumutumu o le Ostankino TV olo, o vaalele o le vaipuna e tafe. O lea latou te o ese, e feteenai ma tulafono o le fisiki. Ma o vaalele lava latou e tele lanu. E ese le matagofie o lenei mea.
  O a fo'i maota o lo'o siomia ai? E ese le matagofie o mea uma iinei. Ma o le tulafono e susulu e le gata i le auro, ae faʻapea foʻi ma ni uʻamea susulu, moli moli e le o iloa i le lalolagi.
  Dominica na taʻua:
  - O lau 'a'ai e pei o se tala fa'afagogo. Ma o teine e ofoofogia, e pei o se parataiso moni, ae le o se mea fou, e pei o tatou!
  Sa ata Cassandra ma fesili atu:
  - Aiseā e te manatu ai ua faia lou parataiso?
  Na tali saʻo le teine tusiata:
  - Aua e iai ana faʻamatalaga feteʻenaʻi. E tasi le lotu e fai mai, o le isi e fai mai se isi mea, a o le lona tolu e fai mai le faafeagai tonu!
  Na luelue le ulu o le nymph marquise:
  - Ioe, ou te iloa! Na ou tilotilo i lau Initaneti. E faigofie nai lo le malaga i le lalolagi. E sili atu le faigofie e oʻo lava i elves faigofie, trolls ma tagata e mafai ona aʻe i totonu ma matamata i se tifaga. Faatasi ai ma le matagofie uma o le lalolagi faʻataulāitu, matou, o le mea e leaga ai, e le o iai ni tekinolosi faʻapitoa e pei o tagata o le lalolagi. O oe o ni tagata fa'ataulāitu, ae o lo tatou atina'eina o tekonolosi ua aisa!
  Na fesili atu Dominica ma le faateia:
  - Aisea na e fa'amalo ai tekinolosi?
  Na tali mai le nymph, ma tuu i lalo lona leo:
  - E le o tatou. O tarako ia. E foliga mai latou te le mananao e faavaivaia lo latou malosi. E ui lava, ioe, latou te faatagaina i tatou e ola masani, ma mo nisi e oʻo lava i le matagofie, ae ... Aua neʻi tatou talanoa e uiga i lena mea!
  Ma sa toe malolo foi. O le taugata o loʻo i ai, ioe, sili. E matua matagofie mea uma, o teuteuga, faatagata, fale ma malumalu.
  Ioe, o malumalu, ioe, e matua eseese lava. E le pei ona masani ai i le lalolagi i ni mea e tutusa ai. Ma e matua ese lava i latou i sitaili, valivali, ma foliga . Ma o le mea moni, matagofie. O fuainumera ia, ma domes, ma polygons, prisms ma isi.
  Ma o le tele o malumalu ei ai domes i foliga o fuga o fugalaau sili ona matagofie.
  Na tilotilo atu Dominica i lana paga ma fesili atu ia te ia:
  - E pei oe o se teine aoga ... Ae o le a le matua o oe?
  Na tali atu Cassandra ma ataata:
  - E iai le tala a tagata: e le o se aga masani le fesili i se tamaʻitaʻi e uiga i lona matua!
  Na faaiuina e le tamaitai tusiata:
  - Masalo tele.
  Na luelue le teine o le nymph:
  - Masalo! Ae tatou te ola umi atu nai lo elves, trolls, tagata, ma e oo lava nai lo gnomes ma vampires. Auā "ua "iā te i tatou le toto o atua "iā te i tatou, o i tatou o le "āiga toto ma i latou. O isi o lo'o i ai se feso'ota'iga e sili atu ona le tuusa'o ma tagata ola pea .
  Na musumusu Dominica:
  - O i tatou uma o atalii ma afafine o le Atua. O sina mea.
  Sa kiliki e Cassandra ona tamatamaivae.
  Ona aliali mai lea o se tootoo faataulaitu i lima o le nymph. Sa ia musumusu lemu:
  - E iai se vein tarako i totonu. Ose mea e sili ona mamana, taugata ma seasea. Ae o loo i ai foi le malosi tele. Faaali atu ia te oe le aafiaga?
  Na tali atu Dominica:
  - Na ou matamata i se faasologa e uiga i se tama ma se togafiti faataulaitu. Ae o loʻo i ai se tama paʻepaʻe iina , e uliuli lona lauulu ma tioata. E le pei o lo'u tuagane - aulelei, muscular ma lauulu enaena. I le ala, sa ou taalo foi i se toa ma se taulaitu!
  Na faamaonia e Cassandra:
  - Ou te iloa lou tuagane. Ioe, o ia o se tama aulelei tele, e le masani ai. Ma e le pei o oe, o le siamupini o le lalolagi i le karate i tamaiti.
  Na faasūsū ma le lē fiafia Dominika:
  - E ui lava o ia o se tama, o ia o se tamaloa! Ae mo alii, o misa ma misa o se mea masani.
  Na tali le teine nymph:
  - E sefululua taimi e itiiti ifo ai alii nai lo tamaitai mai tagata autu o le malo: tagata, elves, trolls, hobbits ma vampires. E tatau foi la ona fusu le itupa lelei. I se isi itu, i totonu o orcs ma gnomes e sefululua taimi sili atu tane nai lo fafine. O lea na atili ai ona faigofie mo i matou nai lo le taimi muamua. O a'u ma le orcs e tau pea lava pea, ma latou fe'a'ei pei o se to'a e fememea'i, o lea ua toeititi lava leai se tasi e tau. E ui lava o fafine ma orcs, e faʻamaoni, e le tele. Ae o le gnomes e sili atu , e foliga mai e pei o tamaitai hobbits. O gnomes lava latou te matutua, liu efuefu, tupu umi 'ava, ae seia oo i lo latou oti e vave ma agile, ma e ui lava i maanuminumi, latou te taofi uma o latou nifo. Ma afai e paʻu se nifo, e toe ola mai!
  Na luelue le ulu o Dominica:
  - Oka! E pei oe o malie. Ae na ou fesili i se tasi taimi, afai na faia le tagata i le faatusa ma le faatusa o le Atua, aisea la ua vaivai ai ona nifo. Ma sa muimui le faitaulaga i se mea e faapea, ua mamafa le tino i le agasala. I le ala, ina ua paʻu i fafo le nifo o loʻu tuagane, na toe tupu aʻe moni lava i totonu o le aso. Sa ou manao foi e ave o ia i le fomai. Ona suia lea o loʻu mafaufau, o le a latou suʻesuʻeina le tamaititi e pei o se isumu i totonu o le fale suʻesuʻe!
  Na luelue le ulu o Cassandra.
  - E sa'o! E te atamai. Ae e te le fiafia e suesue.
  Na luelue malosi le teine:
  - Ioe! E le manaia. Ma e iai foi matou ... Ia, ou te le iloa, a e nofo i lau kesi e tiga lou tua, ma e te manaʻo e tamoe ma oso!
  Na pese le teine nymph:
  - Ioe, teine, ia e iloa e le fiafia tagata uma e faʻafefe ,
  Maimau pe ana mafai ona ou tamoe e aunoa ma ni seevae i le sau!
  Ma sa talie le ulugalii aulelei. O i latou e agai i luma. Na matauina e Dominica e leai ni taavale e pei o latou i le lalolagi. Ae o loʻo i ai unicorns matagofie tele. E pei o latou ata i le anime . Ma o solofanua faigofie e matagofie lava. Ma a fa'atopetope le ta'avale, e foliga mai o se tala fa'afagogo.
  O nisi teine e lele e pei o ni manulele. E moni , e seasea, o iinei e mafai ona e vaʻaia e le o faʻataulāitu uma e alualu i luma. E leai ni faleoo o tagata aisi. Nai lo o lea, o le aai atoa e pei o ni maota mautū, po o ni fale e foliga mai o fanua e iai vaipuna ma togālaau. Ma e maeu le manaia o le foliga.
  O le mea moni, na taalo Dominika i se taaloga - faufale. E tele mea e mafai ona fau ai iina. Ma e moni lava, ia fausia se aai e faapea o le mea atoa e pei o se tala faafagogo e uiga i le parataiso. O iinei na taunuu ai le mea lava e tasi.
  Dominica na taʻua:
  - Ma latou fai mai o le lagi i le lalolagi e le mafai? O le tala lea a lotu uma o le Lalolagi!
  Na faamatala e Cassandra:
  - Vagana communism. Na o le pau lea o le lotu e folafola mai le lagi i le lalolagi. Ma e talafeagai lea mea. O ai e tatau ona talitonu i le lagi, e le tusa lava pe a mavae le oti, ae i se tulaga lautele, pe a uma le iʻuga o le lalolagi, lea i se tulaga lautele o le valea!
  Na ioe le tamaitai fai pese:
  - Ioe, ou te le fiafia i le aʻoaʻoga o le iʻuga o le lalolagi! E sili atu le fausia o le lagi e oe lava, ae le o ivi!
  Na tagi mai le nymph marquise:
  - Aua le taumafai mo le parataiso i le lagi, ae ia ola ma fatuina lou lava fiafia. Ma ia atamai.
  Dominica fai filosofia:
  - E te iloa, i se isi itu, pe a naʻo teineiti, e te lagona o loʻo misi. E ui lava e seasea aulelei alii e oo lava i ata tifaga. E le gata i lea, o le tele o tama e aulelei, ma e oo atu i le fasefulu tausaga, taumafai e suʻe se tamaloa e leai sona manava ma se auvae lua.
  Sa ata Cassandra ma tali mai:
  - E te atamai. E leai sau upu. E sili atu le saʻo, e le tele ... Ae e le gata o se foliga lalelei ma se foliga laititi e taua i se tane. O tamaitai e oʻo lava i le lalolagi e faʻatauaina se mea e ese mai i faʻamatalaga i fafo i se tamaloa!
  Na luelue le ulu o Dominica:
  - Ia, ioe, saʻo! Ma tupe foi. A fufusi lau atotupe, maanuminumi, pala ma le manava e le iloa.
  Na taʻua e Nymph:
  - E leai ni a matou faʻafitauli i foliga vaaia o alii. O togafiti fa'ataulāitu e so'a uma le ea iinei. Ma o tane na avea ma taulelea ma foliga aulelei tele; e oo lava i le le fiafia e oo lava i 'ava ma 'ava o tagata ua mou atu. Ona o lenei mea, o latou elves e mafai ona iloagofie i foliga o latou taliga. Ma o lenei ... Ia , ua masani tamaitai i ai. Ae o le 'ava e iai foʻi se uiga faʻapitoa. Ou te le ioe i na teine e manatu o le 'ava o se mea mataga.
  Na talie Dominic ma tali mai:
  - O le 'ava e iai le vi'iga ma le mamalu, ae o le pusi e iai fo'i lona 'ava!
  Sa talotalo e Cassandra lana togafiti faʻataulāitu ... Ma i lima o le fafine lalelei , o se keke matagofie na faʻaalia i foliga o le pulou moa a Napoleone, ma rosa, poppies ma butterflies e faia i le kulimi lanu lanu.
  Na tagitagi le nymph marquise i lona leo sili ona malu:
  - Taumafai, e manaia tele, ma e leai se totogi e aunoa ma se kapisi!
  O le fesili lea a Dominica, faafuasei ona mafaufau:
  -Ae fa'afefea pe afai e te totogia pea a'u se pili?
  Na pese le marquise-nymph:
  - E tatau ona e totogia mea uma, talitonu mai ia te aʻu,
  O lea tatou te tatalaina le faitotoa i le manuia!
  . MATAUPU Nu. 2.
  Ma sa toe talotalo atu foi e Cassandra lana tootoo, na tafe mai ai se malamalama mai lona pito, ma e lua nofoa na aliali mai e foliga mai na faia i tioata, ma se tamai laulau matagofie.
  Na fautua mai le marquise-nymph:
  - Tatou 'ai nofo i lalo, pei o tagata masani! Atonu e te mana'o fo'i i se uaina?
  Na taʻua e Dominica:
  - Afai e te inu tele le uaina, e mafai ona e gugu. Ma e tatau ona ou tausia se ulu manino ma fou!
  Na lulu le ulu o Cassandra.
  - Aua e te fefe! E leai se kalama o le ava malosi i la tatou uaina. E na o faamanuiaga e maua mai ai. Ma o se tasi lea o mafuaaga e ola ai tagata i lo tatou lalolagi i le afe tausaga e aunoa ma le matua. Ma fa'atasi ai ma togafiti fa'ataulāitu malosi ma fa'atuputeleina e mafai ona e umi atu.
  Na luelue le ulu o le tamaitai fai pese:
  - Ona sasaa lea!
  Na tatalaina e le nymph se laau mai le pito o lana tootoo, ma musumusu mai se mea ... Ma o ipu uamea moli moli na aliali mai, lea na sausau ai se mea samasama ma faʻafefe.
  Na taʻua e Dominica, ma inu sina miti mai lana ipu:
  - O se uaina e sili ona manaia ma manogi, e lagona ai le fou o lou gutu ...Ma o le a le mea e fai mai ai?
  Sa tali malosi atu Cassandra:
  "A e aʻoga i le Dragon Emperor Academy, o le a e iloa ai!"
  Na fesili le teine:
  -O fea oi ai le emeperoa tarako lava ia?
  Na tali mai le nymph ma le mapuea:
  - Na mou atu foi o ia. O lea ua i ai le Empress Caroline i lona tulaga. Dragons e tutusa le aofaʻi o fafine ma alii, pei o tagata. I lea tulaga, e iai au mea e tutusa ai.
  Na tali atu Dominica:
  - Aisea na le talia ai aʻu e le Empress?
  Na tagi Cassandra:
  - Ia, e iai sau fa'amaualuga! Ua lava le Duchess. O le a tatau ai, ma o le a talia e Caroline lava ia.
  Na pese le teine:
  - Sa faamemelo tagata i le Masiofo,
  Sa alolofa uma tama i le fanua!
  Ae sa ou lototele lava
  Na ou filifilia se tagata piliona!
  Na tali mai le nymph marquise ma ataata:
  - E te manatu e faitau piliona e aoga le nonofo faatasi ma se tagata e le alofagia? Ae faapefea le ga'o o le manava, tula'i, maanuminumi ma le manogi leaga?!
  Na tagi leotele Dominika:
  faʻaleagaina olaga o aʻu ma isi teine ! Pe ou te titinaina o ia i loʻu ivi i luga o le moega!
  Sa ata Cassandra ma matauina:
  - Ou te faafoliga o se tala malie. E tatau ona avea oe ma foliga o le lelei.
  Na faapea mai le tamaitai fai pese:
  - O toa lelei e mananaʻo ai tagata lautele e puke !
  E lei tali mai le nymph, ae o le fesoasoani a le sipuni platinum na ia 'ai ai le keke ma mitiina le uaina manogi. Na filifili foi Dominika e fiafia i meaai mo le taimi nei. E lē gata i lea, o le savali i le ea fou e faaosofia ai lou fiaʻai.
  Sa ia manatua le fana. Aemaise lava, pe a latou taaalo tamaiti partisans. O iina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi muamua na fafagaina lelei tama ma teine aʻo leʻi faia le taua. Ma i le taimi o le taua i lalo o galuega sa tatau ona latou paee. Ina ia faia lenei mea, sa fautuaina e tamoe atili ma 'ai itiiti. O le mea muamua na iloa lava, talu ai o le tele o ata na pueina i tamaiti tamoe, ae o le lona lua e sili atu ona faigata. Na osofaʻia e le au fai ata tifaga talavou faleoloa, faʻatau meaʻai mo i latou lava.
  Ona fa'asa lea ona latou nonofo i le po i le faletalimalo, ma loka i se isi potu ma fa'amaufa'ailoga, lea e foliga mai o se sela tele, masani.
  E le'i matelaina Dominika, latou te le'i mana'o e mafatia lona lalelei i le le lava o meaai, ma e masani lava o ia e matua mago, e le matua'i fuga, ma o le siva foi e tausia lelei ai maso ma lona tino.
  Ae o tama, ioe, na mafatia ona o le seti na avea ma falepuipui o tamaiti. Ma sa i ai foi ni mea na tutupu i pagota. Na oo lava ina tafi e ni tama se toalua o laua ulu, atonu e le manaomia.
  Ioe, e le faigofie le olaga o se tagata fai ata tifaga.
  Mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i le fouvalega a Spartacus. O se vaega atoa o tama sa galulue e leai ni o latou seevae i na o sulugatiti i le eliina. E le gata i lea, e sili atu ma le tasi le suʻega na manaʻomia. Taumafai e savali ma alofivae i luga o maa ma'ai o maina. O iinei na amata ai ona tafetotoi vae o tama ma ua amata ona ta"e o latou vae. Ma sa susu i latou i le afu ma tetete i le vaivai.
  I lenei ata, o le tagata autu e tutusa Spartacus , o se tama pologa, o le, i le ala, na ia fautuaina le manatu o le fouvale i le toa manuia ma le mauoa na maua lona saolotoga.
  Dominica muamua na taalo i le tuafafine o Spartacus i le tamaitiiti, ma sa tatau foi ona ia faaalu se taimi ma tama i le eliina o se faasalaga.
  O lea na ia iloa ai foʻi maa maʻai ma se ato mamafa o lapisi.
  Ma e te tosoina lava o ia i luga ma luga. E matua vaivai lava, ae e faateleina ai lou malosi.
  Dominica na fa'atūina i ata eseese. E oo lava i le matafaioi a le tama tama o Jim i se vaega o le "Treasure Island" e mamao ese mai le canon. O iina, e oo lava i le matafaioi o le kuka e le o le Silver -vae-tasi , ae o se tamaitai lanumumu-ulu, o le tuafafine o Morgan.
  O lenei, ioe, manaia. Dominica lava ia i le matafaioi o se tama, lea na latou mananao e tipi lona lauulu. Ae na iu lava ina latou foia le faafitauli i le fesoasoani a se wig.
  Ioe, o lana matafaioi lenei, atonu e fai mai se tasi, na manuia mai le vaaiga o le taaloga. Ae o le ata lava ia e leʻi maua le lauiloa i tua atu o le canon. Na foliga mai o se ituaiga o lapisi leaga.
  E masani ona fa'afeiloa'i ma le feitaga'i le fa'alumaina e le tusa ai ma le canon.
  O le marquise-nymph na faʻalavelaveina manatuaga a Dominica:
  - Ete iloa faaperetania. Ua leva ona matou nonofo iinei. E le o le taimi ea e taia ai le auala?!
  Na faamimigi tauau o le teine ma fai mai:
  - E mafai ona e alu e savali. O loʻo tele pea loʻu malosi.
  Na talotalo atu e Cassandra lana tootoo, ma ua mou atu le keke ua "afa, ma ipu uaina, ma isi.
  Na musumusu Dominica:
  - E pei lava o se tala fagogo!
  Na tagi le marquise:
  - Leai! E le o se tala fagogo, ae o se mea moni faataulaitu.
  Ma e toʻalua sui o le itupa lelei na sausau i luga o le auala. Na matua fiafia lava le lagona o Dominica ! Sa ataata tele o ia. Ma sa ia pese foi:
  O le auala, o le auala, e foliga mai o se uo,
  Meli filifili e faia i u'amea fa'ailoga...
  Ma o le pelu e matua maai lava - o le u'amea damask sila,
  Ioe, o le a iai se tulaga mataʻutia i le taua!
  Ona matauina lea e Cassandra ma se vaaiga mata'utia, ma taofi:
  - Ete iloa faaperetania! O le a fa'atali mo oe su'ega ulufale i le a'oga. Masalo mo taulaitu tuufaasolo, o le a foliga mai e faigofie, ae e leai sau faʻamatalaga e uiga i togafiti.
  Na ata le talafeagai Dominika ma tetee:
  - Leai! I ata tifaga, sa ou vaai i galuega fa'ataulāitu i le tele o taimi. Ma talitonu mai ia te au, ou te iloa se mea!
  O le nymph marquise, ma tuu i lalo lona leo, musumusu mai:
  - O le a ou avatu ia te oe la'u togafiti fa'ataulāitu! E malosi tele o ia, ma se vein tarako. Taumafai e faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaoso ai ... Ia, o se fugalaʻau galo-au-aua!
  Na toe tepa i tua le teine fai pese. I tafatafa o fale ma luga o le auala lava ia, o loʻo i ai moega fugalaau ma fugalaau sili ona susulu, e pei o maʻa lapopoa. Na tutupu aʻe foʻi fuga pupula i luga o laʻau. E lē gata i lea, o nisi fugalaau e iai foʻi lau o lanu eseese ma paolo. Ma sa i ai foi pupuni uiga ese.
  Na faamimigi o Dominica ia te ia e leʻi vaapiapi lava ona tauau ma tali saʻo:
  • Aisea tatou te manaomia ai se ituaiga o galo-au-aua? Ua leva ona i ai le tele o fugalaau eseese iinei, e sili atu ona lapopoa ma sili atu ona matagofie.
  Na ataata fa'alili Cassandra:
  - Ma o le a le mea e te manaʻo ai?
  Na taʻua ma le mautinoa e le teineititi:
  - E sili atu le faʻaogaina o se mea e sili atu ona taua ma aoga! - Na fa'ailoga e Dominica lona mulivae, ma mafua ai ona pi'i ta'i lanu pei o se aisa malepe. Na toe faaopoopo mai le tausala faataulaitu: "O se faaaʻoaʻoga, e sili atu le faia o se taimane e pei o se popo!" O lenei mea e sili atu ona aoga ma aoga.
  Na tilotilo atu le Marquise ia te ia ma le masalosalo ma fesili:
  - E te mana'o e te alu i le lalolagi? O le a le mea tatou te le fiafia i ai?
  Na taʻua e Dominica i se tulaga uiga ese:
  - E uiga i lau lalolagi e mafai ona matou fai atu le mea lava e tasi na fai mai ai Ostap Bender e uiga i le natura o le Caucasus - e matagofie tele - o mafaufauga o se vale!
  Na ataata Cassandra ma fai mai:
  - Ma e te atamai, ae paie! E le lava lou naunau e alu i lau sini e pei o se jet bulldozer, e aunoa ma se taofi!
  O le tamaitai fai pese na faia se foliga, ma matauina:
  - E leai ni jet bulldozers. Le itiiti ifo i le lalolagi!
  Na luelue le ulu o le nymph marquise ma ioe:
  - Atonu e te le maua. Ae o loʻo i ai ituaiga e sili atu ona alualu i luma tekinolosi nai lo tagata. Ae ui i lea, o le oʻo atu ia i latou e sili atu ona faigata nai lo le oʻo i le lalolagi.
  Na 'i'ata Dominique a'o ia fesili mai:
  - Ioe? E mafai ona latou felelei i le va o fetu?
  Na tali atu ma le mautinoa Cassandra:
  - Latou te mafaia! I le mataupu faavae, e mafai ona tatou faia lenei mea i le fesoasoani a togafiti.
  Na pese le teine fai pese:
  Ioe e faigata ona valoia
  O le a le mea o loo faatalitali mai i lenei lalolagi matagofie...
  O le a tatou felelei i ao -
  Ulufale i se vaalele fetu!
  Ma sa tautino atu ma le naunautai e le teine, ma faia se foliga taufaafefe:
  - Tu'u mai ia te a'u le togafiti fa'ataulāitu! Ma o le a ou faia se taimane e pei o se meleni lelei!
  Sa manao Cassandra e fai atu se tala. Ae na faalogoina le pa o apaau. Sa lele le isi tarako. E foliga mai, o se tamaitai foi. Na toetoe lava a maua e ia le vaitafe o le vaipuna, lea na fana maualuga i le lagi mai le gutu o le griffin, na ufiufi i lau auro ma penina.
  O le sau'ai ulu tolu e sili atu lona matagofie nai lo le fefe.
  Ua punou le nymph marquise. Na o le lulu teisi o le ulu o Dominique.
  Na tu le tarako fafine i o latou luma. Sa faalogoina se leo manaia ma manino mo se sau'ai tele faapea:
  - O oe ea o le tagata pepelo ua ta'ua o le Mesia?
  Na tali atu Dominica ma se ataata mama:
  - Ou te le manaʻo e avea ma se mesia!
  Na ofo le tarako fafine:
  - Ma aisea e faapena ai?
  Na tali mai ma le faamaoni le teine fai pese:
  - Aua o mesia e masani lava ona iu i le faasatauroina!
  O le manu apaau na lulu ona apaau. E lapopoa, e pei o pe'a, na'o le tolu lanu: mumu, samasama ma le lanumeamata. E leai se aoga e fai atu, o se tuufaatasiga matagofie.
  Na tagitagi le tarako fafine:
  - Ma e mafai ona e vaʻavaʻai mai i lena lalolagi o loʻo i ai tagata faʻataulāitu o ni tagata taufaaleaga ma faʻatauvalea?
  Na ata Dominika ma tali mai, ma faaali atu ona nifo sinasina ma iila:
  - Masalo o le tulaga lena. E ui lava, sa i ai nisi o perofeta. E pei o Tinamatua Vanga. Na'o nisi mafuaaga na taunuu ai ana valo'aga, e pei o se tulafono, i tua.
  Na taʻua e le marquise-nymph:
  - E o'o lava i taulāitu ma taulāitu maualuluga, latou te va'aia le lumana'i ma le le manino. Ma e oo lava i Atua maualuluga o le a le tuuina mai se faamaoniga o le mea o le a tupu i le selau tausaga. Ma e sili atu, i le afe ma le miliona!
  Na emo e le tarako fafine se moli malamalama ma tagitagi:
  - Ioe ... ina ia i ai ni tagata vavalo moni i luga o lenei paneta. E o'o fo'i i lou tete'e hypernoosphere e matua'i 'ese'ese mai i matou. E ui lava, atonu o le mea lea na e taofia ai lau faʻamuamua ma e leʻi avea oe ma a matou pologa!
  Na toe ata fiafia Dominica ma taʻua:
  - Ia avea ma au pologa? E malie foi. Fa'avavau talavou, fa'avavau leai ni seevae.
  Na luelue le ulu o Cassandra ma fautua atu:
  - Faaali atu le tarako countess mea e mafai ona e faia. Taumafai, a itiiti mai i le fesoasoani a se togafiti fa'ataulāitu, e fa'asusu a itiiti ifo ma le tasi le mataua o le vai.
  Na fa'afefe le teineititi fai pese:
  - Tasi mataua vai? Ioe, e le'o matuia lava lenei mea. Masalo e sili atu le vave maua o se paelo auro.
  Na fautua mai le Dragon Countess:
  - Tuu atu ia te ia e fai togafiti e pei ona ia manao ai. Tuuina atu ia te ia se tootoo ma vaai o ia manatua e le itiiti ifo ma le tasi le sipela sa'o.
  Sa ata Cassandra ma feei:
  - Ioe, e foliga manaia ! Vaai lava. O le togafiti faʻataulāitu e malosi tele, ma e mafai ona e faʻaleagaina le aai, tagata ola, ma oe lava.
  Na tagi mai Dominica:
  - Ou te le valea e pei ona e manatu!
  Na fautua mai le Dragon Countess:
  - Sei o tatou avatu ia te ia se mea e sili atu le leaga ma itiiti le malosi. A leai o le a ia faia foi se pu i totonu ia te au.
  Na pese Cassandra:
  E fa'aalia i togafiti fa'ataulāitu,
  Matou te manaʻomia le taleni...
  E sili atu mo oe le fatuina
  taimane tetele!
  Ma sa kiliki e le teine nymph ona tamatamaivae. Na aliali mai se mama platinum foliga laitiiti. Sa togi e Cassandra i lona vae, ma na iu lava i autafa o foliga o Dominica le mea tau togafiti faataulaitu.
  Na tagi mai le Marquise:
  - E mafai ona e ave lenei mama. Tuu i luga o lou tamatamailima faasino. Ma taumafai e moomoo i se mea leotele. E le malosi le togafiti faataulaitu, ae e faigofie lava. E le lava mo se taimane e pei o le popo, ae, mo se faʻataʻitaʻiga, ua lava le lapoa o le pi!
  Na maua e le tamaitai fai pese le mama i lona lima. Ae nai lo le tamatamailima faasino, sa ia tuu i luga o lona tamatamailima ogatotonu ma, ataata faatauemu, fesili mai:
  - Ae a pe a e taumafai fa'apenei? O le a le mea o le a tupu i lena taimi?
  Cassandra ma le taufaaleaga:
  - Ua lelei, taumafai!
  Na tagi Dominica:
  - Tu'u vae o le marquise i le afi!
  Sa sasao le afi i lalo o vae o Dominica . Na matua mu lava le alovae, na ia ee ma amata ona tamoe. E moni, e lē vaivai le afi. Ae matou te leʻi mafaia ona mamao. Sa fusi le teine i le siʻusiʻu umi o le tamaʻitaʻi tarako.
  Sa faalogoina se leo malie, fafine mai le manu fetolofi malosi:
  - Oka! Faatoa e sau i lo tatou lalolagi, ae e te manao e pipili se nymph, o se aiga o Atua silisili? Pe e te iloa o le mea lea e auina atu ai oe e fai ma pologa i le eli? Ma o le a e galue iina atoatoa le lavalava, i filifili ma maua sasa ma laau, 'ai areto ma vai. Ma e tatau foi ona e moe i filifili ma luga o maa. Ma o le a leai se mea e te iloa ae na o le galue malosi ma sasa. Aemaise lava i le taimi nei , pe a taape pologa tane, o se teine umi ma muscular pei o oe o le a le afaina i matou i le maina!
  Na fa'avauvau Dominica i nei upu. Na ia taalo ia Cleopatra i se ata tifaga maualalo. Ina ia faasaoina tupe, sa faaulutalaina le ata "Cleopatra in Captivity of Augustus." O lona uiga, e le o le canon foi. E leʻi pule Cleopatra i lona ola ma sa puʻea.
  Ia, na auina atu o ia i eli. Ma o iina sa savali faataamilo ai o ia e le lavalavā ma leai ni seevae. Ma o le savali i luga o maʻa maʻai i totonu o se maina e leai ni ona alofivae e matua tiga lava. Ia, ave foi se uta. Sa tatau ona moni le afu o le pologa, ma ia moni ona foliga, e le faafoliga ua vaivai.
  Ae, o le mea moni, ua na o se ata tifaga, ma e taugofie tele i lena mea. Ma sa latou sasa ia te ia i se sasa, lea foi e le moni. Ae e tiga lava . E ui o le toto, ioe, e pepelo.
  I se tulaga lautele, o le ata tifaga e taugofie, ma e ese mai i faʻataʻitaʻiga ma teine afa-le lavalava, toetoe lava leai se isi mea na faʻaalia. O le fa'atusatusaga e foliga mai e tosina mai ai tamaloloa popole tau feusua'iga. Ia, ma e le gata i lea, e iloa e tagata uma le igoa - Cleopatra! Ma e mafai ona faʻaaoga lenei mea e faʻatau ai
  Na mānava loloto Dominika, ma o ā ituaiga o feʻai e taʻele ai fetu i nisi taimi?
  Na tagi mai le nymph marquise:
  - Aua e te faanoanoa, pele, matou te manaʻomia oe. Matou te le tu'uina atu oe i se isi.
  Na tagi le Dragon Countess:
  - Tuu atu ia te ia e toe taumafai e faataitai aʻo leʻi faia le suʻega. Ia, se'i o tatou taumafai e fai se mea!
  Na milimili e Dominica le mama ma faapea atu:
  - Ou te manao i aisa kulimi sukalati!
  le teine ma malolo i le le mautonu.
  Ma fa'afefiloi aisa nu'i ma sukalati fa'apipi'i i luga. O se taunuuga, na palapala Dominica mai le ulu e oo i tamatamaivae, ma na oo lava ina valusia.
  O le tarako countess na 'ata malosi ma sa luluina le vaipuna ma lulu fugalaau.
  Na faapea mai ma le filemu le nymph marquise:
  - Okei lava! I se isi itu, e tele ona tomai, na ia toe gaosia le tele o aisa kulimi ma sukalati ma se mea taua, lea e masani lava e le malosi tele!
  Na mitiia e Dominika le sukalati mai ona alafau ma feanu i le le fiafia, ma tagi:
  - E oona o ia!
  Sa ata Cassandra ma faapea mai:
  - Ma o sukalati e oona. E te le'i iloaina lenei mea?!
  Na tagi le teine fai pese:
  - Ma iinei, i le lalolagi ma i Rusia, e suamalie !
  Na luelue le Marquise:
  - Ou te iloa! Matou te iloa foi le faiga o sukalati suamalie. Ae mo le taimi nei e tatau ona e faamalieina i mea ua e maua. E sili atu le saʻo, e te leʻi faʻamalamalamaina le ituaiga sukalati e te manaʻo ai. Ma i se tulaga lautele, e lelei na o le aisakulimi na e okaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻo e taʻele auro, o le a sili atu le malosi o lou ulu.
  Na taʻua ma le atamai e Dominica:
  - O le olaga o loʻo i ai i luga o le ulu, ma o mea uma o loʻo i luga o le ulu!
  Na fautua mai le Dragon Countess:
  "Nai lo le faʻavalevalea, e le fesoasoani ia te ia pe a ulufale atu i le tarako aʻoga, e sili atu le tuʻuina atu ia te ia e taumafai e fai se taimane laitiiti." E masani lava, e mafai lenei mea mo i latou o loʻo i ai se tulaga maualuga faʻapitoa o tomai faʻapitoa.
  Na tali atu Cassandra:
  - Leai! O se auala manino tele lea. E tatau ona sili atu lau amio maaleale.
  Na musumusu atu Dominika:
  - Ou te susū ma palapala, na o moa tunu. E mafai ona e faaleleia lenei mea?
  Na luelue le ulu o le nymph marquise:
  - Ioe, lo tatou lalelei!
  Ma sa ia faia se valu i lana togafiti faataulaitu. Na emo i se moli lanumoana. Ma o lea ua toe mama ma mama le teine mai le Lalolagi, ma toetoe lava a mou atu le maosi uma. Vagana ai le tasi i le alafau taumatau.
  Ae e leʻi vaʻaia e Domika ia lava, ma e leʻi gauai atu.
  Na tagi le Dragon Countess:
  - Ma o lea, laʻu pele ... Ou te vaʻai e te malamalama i se mea? O lea la, o se teine lalelei mai le paneta o tekinolosi tuputupu aʻe?
  I le tali atu, sa pese Dominique:
  Ae aisea,
  E le mafai ona ola i lou mafaufau!
  Ioe, e lē o aʻoaʻoina i tatou e le olaga se mea!
  Ae aisea! Ae aisea!
  Ma sa ata, aua o lenei pese, na faia e Boyarsky , sa talafeagai ma matagofie. Ae o lona leo faaagelu na mafua ai na o sina ata.
  Na tagisē Cassandra, o mata emo:
  - E le mafai ona faafitia oe i se uiga malie. Ae pe e te manatu mamafa?
  Na faauu Tominika. Sa ia manatua le auala na ia taalo ai i se teine e leaga lona togi i le aoga. Ma sa leai se auala e mafai ai ona ia tuuina atu i ona foliga se foliga le fiafia. Nai lo o lea, sa ou manaʻo foʻi e tā oʻu nifo. Ia, e malamalama lelei ... E tele naua le matagi i lona ulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tama o le a naʻo le faʻaalia o latou nifo i le motu o tagata, ma o la latou matafaioi atoa lena!
  Ma sa manao Dominica e taalo... Princesses, ioe.
  Ona fautua mai lea o le Dragon Countess:
  - Tuu atu ia te ia e siva lelei mo i tatou. Na e va'ai i ata e lelei tele lana siva .
  E moni lena mea mulimuli. E mafai ona siva Dominica. Na latou mananao foi e ave o ia mo le matafaioi a Esmeralda. E le gata i lea, e tusa ai ma le canon, e foliga mai e le o ia o se gypsy. Ae aisea e le faia ai e se lanu enaena pupula lenei matafaioi?
  Ae o le fetuutuunai ata tifaga o tulaga masani, ma e oo lava i fafo, e mafua ai foi nisi o faafitauli. O le mea lea, na pueina o ia i se tulaga ese, ae o siva foi.
  Ioe, o ia, ioe, sa fiafia e siva ma iloa siva. Ae ui i lea, sa ia tago i ai ma fai atu:
  - Faauu le au!
  Na tagi le marquise nymph:
  - O le a le isi mea?
  Na tali mai Dominica ma le talafeagai:
  - E oo lava i gypsies i le maketi e le sisiva fua. O lea ou te manaʻomia se taga auro mamafa. E le o manino ea?
  Na tagi le Dragon Countess:
  - Se tagata ulavale ! O le mea moni, o lona nofoaga e sili ona lelei o loʻo i totonu o le eliina. O i inā o le a ia atiina aʻe ai le onosai ma masani ai i le usiusitai. Mo lenei mea, e tatau ona tausia o ia i se auala saua!
  Na faafuasei lava ona tamoe mai se teineitiiti ia i laua. I foliga vaaia, e foliga mai o ia o se tamaitiiti e le sili atu i le sefulu tausaga. Ae i le taimi lava e tasi, sa ia ofuina ni teuga taugata, e pei o loo i totonu o se faleoloa. O vae e leai ni lavalava, laiti, faatamaitiiti e foliga le talafeagai ma faavalevalea i na mea taugata.
  Na siaki e le teine:
  - E mafai ona ou faʻatauina lenei pologa mai ia te oe. O le a le tele o lou mana'o i ai!?
  Na tali atu ma le mautinoa Cassandra:
  - E le fa'atauina lenei teine! A o ia e le o se pologa. Ae ui i lea, masalo o le a le saoloto mo se taimi umi.
  Na musumusu Dominica:
  - Pagā se amioga lē mamā pe a faatau e se tamaitiiti ni pologa mo ia lava!
  Na tali atu ma le mautinoa le marquise-nymph:
  - E le o se tamaititi lenei, ae o se tamaitai hobbit! Ma o mea fa'afiafia e pei o ni tamaiti a tagata...
  Sa tu'i e le teine lona tama'i vae ma le ita ma fa'amu'amu:
  - O aʻu o se Baroness! Ma o lona uiga o lau pologa e tatau ona ifo mai ia te au.
  Na tagi leotele Dominica:
  - E le afaina ! Ou te faia, ou te ifo i le tamaitiiti!
  I le tali atu, na se'e e le baroness hobbit lona lima taumatau. Na emo mai le uila ma taia ai le tama"ita"i fai ata tifaga i ona vae e leai ni vae. I le tali atu, na alaga atu ai le Dominic ua tui i se mea. Ma o se keke tele na ufitia i le kulimi na pau i luga o le teine faataulaitu lototele. Na oo lava ina tu'i ese o ia mai ona vae, ma pa'u ifo le lalelei laitiiti i luga o le auala. Ae sa vave lava ona oso i luga, ua pani uma i masi, susu fa'afefete ma sukalati pa'u. Na luluina e le hobbit baroness lona vae agavale, le lavalava, laitiiti, i ona tamatamaivae e lua o loo mama i maa taua.
  Ma sa lele atu i fafo se galu malosi o le galulolo. Dominic na togi i luga o le luasefulu mita. Ina ua uma, na pau i lalo le teine. O le mea e lelei ai, o le siva talu mai le laʻititi ma galue i ata tifaga, ua uma ona paʻu mai tulaga maualuga i le tele o taimi ma faia ni faʻataʻitaʻiga acrobatic.
  O le mea lea, na faʻapotopotoina e Dominika o ia lava i le tautoulu e pei o se pusi ma tulaʻi mai ma le manuia. Se"i vaganā ai o vae o le teine, ua uma ona mu i togafiti faataulaitu, na oo i le tiga tele ina ua fetaui ma ie lanu o loo ufitia ai le vaega. Na ee le teine.
  Ma sa fusi e le fafine tarako lona siʻusiʻu umi, pei o le pine i le baroness fafine faataulaitu ma uisa:
  - Taofi le fusuaga! A leai o le a taofia uma oulua! Afai e te manaʻo e fusu, o loʻo i ai nofoaga faʻapitoa aʻoaʻoga e fai ai togafiti faʻataulāitu ma isi taʻaloga!
  Dominica tweeted:
  - Ioe, o se ta'aloga tonu lava! Na'o le leai o ni auupega - lima ma vae!
  O le Hobbit Baroness na fa'afefeteina ma le le fiafia:
  - Tau ma le pologa! Ina ia fa'amaoni, o le mea lea e fefe ai ia te a'u ! E sili atu le auina atu o ia i le maina. O le a'oa'o atu o togafiti fa'ataulāitu i se vale fa'apenei e matuā mata'utia.
  Na ioe le marquise-nymph i se leo ogaoga:
  - Ua amata foi ona ou mafaufau faapena. Ioe, o lenei teine e iai se meaalofa faʻapitoa mo le fatuina o faʻalavelave ma faʻatupuina feeseeseaiga.
  Na tetee le tamaitai fai pese:
  - Ou te le alu muamua i se tasi! Ae o le vaega o totoe ... Faatasi ai ma soʻo se toilalo, ia e iloa le auala e teteʻe ai, a leai e te le iloa le manuia.
  Na tatala e le tarako countess le teine ulavavale, e foliga mai o se tamaitiiti, ae na matua mafai lava ona tuʻuina atu se vaega atoa o tane tane e sosola.
  O le si'usi'u sa pisia teisi i kulimi, susu fa'afefete, sukalati fa'asalalau, ma masi. O le keke e telē, ma manino le faia mai le fatu. E oo lava i le faanoanoa na latou talepeina nai lo le aai. Na tata'i e le tama'ita'i tarako ona tamatama'ilima ma ona vae, ma o le vaitafe tioata o le vaipuna na tafe ifo i ona luga, ma fufulu ese ai le palapala.
  Na luelue le ulu o Cassandra.
  - O le tumama o le ki i le soifua maloloina! Oka muamua!
  Na milimili e le Hobbit Baroness le tasi o ona vae laititi, enaena, ma aulelei i le isi. Mo ni nai sekone sa ia susulu e pei o se matauila. Ma o mea'ai uma na fa'afefeteina ai le teine faataulaitu na mou atu. Ma o mea teuteu matagofie na susulu i le malosi faafouina. O le mea moni, na avea o ia e pei o se purinisese na lagona e Dominika le agamalu.
  Sa ia maua foi le avanoa e taalo ai i se purinisese teine i se tasi o tala faafagogo. O iina na tatau ai ona ia faamavae ma ofu mananaia ma seevae taua ma avea ma se auauna faataulaitu. Fai ieie ma savali i seevae laupapa. Ma i totonu o ia pads e sili atu le leaga nai lo le leai o ni seevae. Sa amata foi ona ia tauanau le faatonu atonu e sili atu le pueina e aunoa ma ni seevae. A uma mea uma, o vae o le teine i ieie semanu e faamamafaina ai le mativa ma le suiga o le tulaga o se purinisese i se pologa moni.
  Ae e manino lava sa i ai i le faatonu ona lava manatu. I le faaiuga, a o sola ese mai le olo o le oti, na iu lava ina aveese seevae ma seevae, ma sa leai ni ona seevae, ma lagona le fiafia moni. Ae peitai, o lea, ua mu ona vae, ma e oo lava i ni ma"i pupuni laiti na aliali mai, o se mea e tiga ma inosia!
  O le hobbit baroness na faaloaloa atu lona tamai alofilima, agamalu ma i le taimi lava e tasi e paʻu, ia te ia, lulu lima o Dominica ma le malosi faatamaitiiti ma le tagi:
  - Lelei, filemu! O loʻu igoa o Laska. Ma aua e te manatu, alii, o aʻu o se teine le afaina, orcs, goblins, spores a Koshchei, latou te maua uma mai ia te au !
  Na fesili atu Dominica ma le faateia:
  - E fia ou tausaga, tama?
  Na ataata Uese ma tali mai:
  - I totonu o sui o le itupa lelei e le masani ona fesili e uiga i tausaga! O la'u vaai, o le matua lena e te aumai ia te au.
  Na ata le tamaitai fai pese ma fai mai:
  - Ua sefulu ou tausaga! Leai lava!
  Na tagi le Dragon Countess:
  - Ioe, ua silia ma le tolu selau. Ae ui i lea, e le afaina. I lo tatou lalolagi, o tamaitai uma e laiti ma aulelei. Nofo ia i matou teine, o le a avea oe ma o matou masiofo!
  Na tali atu Dominica i se tusi lauiloa:
  Afai e fai mai le au paia,
  Tu'u ese Rus', ola i le parataiso...
  Ou te faapea atu: "E lē manaʻomia le lagi,"
  Tu'u mai lo'u nu'u!
  . MATAUPU Nu. 3.
  Na patipati lima o le Marquise ma le Baroness ma alaga faatasi:
  - Malo! Na e faia lenei mea e oe lava?!
  Dominica lulu lona ulu auro leaga:
  - Leai. E le o a'u. O se isi, ou te le manatua le tusitala!
  Na ataata Cassandra:
  - E ese, e iai sau manatua lelei!
  Na tali mai ma le faamaoni le teine fai pese:
  - Ou te mafaufau tele ia te aʻu lava nai lo isi. E sili atu le faailoa atu ia i latou e uiga ia te aʻu nai lo aʻu e uiga i isi. Ou te fatuina foi i nisi taimi, ma e le sili atu le leaga nai lo Pushkin.
  Na fa'aalia e le tama'ita'i tarako ona nifo pupula, feilafi e pei o taimane i lona gutu lautele ma fai mai ma le toto'a:
  - Masalo e mafai ona e usuina se mea i lau lava fatuga?
  Na fai atu ma le augani Dominica, ma milimili ona vae ua mu:
  - Leai se fesili! Tau lava o le aumai ia te a'u ia le itiiti ifo ma le tasi le tupe auro. Ma o le a ou faia se pese taia atoa mo oe. Ma pepese fua? Le fa'aaloalo! Ma o le mea faatauvaa, e le aoga!
  Na faauu le mata o le marquise-nymph, ma o lana togafiti faataulaitu na emo fa'amata'u i lona lima, na ia naunau e fa'asala le teine fa'atauva'a na fa'amalosi e fa'afeagai ma le tarako.
  Ua uisa le tarako ma le filemu:
  - Tuu atu ia te ia se tupe siliva. Ia pese mai le loto.
  Na ataata Dominica, o ona nifo, matua atoatoa, feilafi e pei o tumutumu mauga aisa i le susulu o le la i le aoauli. Ma sa ia tagi:
  - Tupe i luma!
  Na togi atu e le uili ia te ia se tupe siliva ma fai atu:
  - Lenei, pu'e!
  Na togi i luga e le teine lona vae ma mafai ona pu'e se fasi mea lapotopoto siliva i ona tamatamai lima. Ona ia tuu atu lea i lona alofilima. Sa ou tilotilo i le tupe siliva. E leai se mea, o le ario e matua fou lava, i le tasi itu sa i ai le tarako ma ona ulu e fitu, ma i ona vae ua ia te ia le tootoo ma le mace. Ae i le isi itu , o se teine lalelei e matua lush lauulu lauulu. Ma e manaia.
  Sa le mafai e Dominika ona tetee atu i le faaosoosoga e faataitai le tupe ma tali mai ma se ataata:
  - E manaia lenei. Mea manaia.
  Na tagi mai le uisa:
  - Ia, pese! Sei o tatou vaai po o le a se mea e mafai ona e faia!
  Na faaopoopo e le Dragon Countess:
  - Ma e tatau ona e pepese leotele, ma faia se pese sili atu pe itiiti ifo foi, talu ai na matou totogiina!
  Na luelue le ulu o le tamaitai fai pese ma ioe:
  - Ioe, ou te malamalama i lena mea! E le mafai ona e pese pei...
  Ona le'i tupu ai lea o le mafutaga ia te ia. Ia, o le fai atu o le nightingale e le sa'o atoatoa pe talafeagai. Ae o se isi mea, e le o lena!
  Sa tu'i e le teine nymph lona vae:
  - Tatou amata!
  Na amata ona pese Dominica i lona leo manino ma le malu;
  O aʻu o se tagata fai pese lauiloa
  Ata, palauvale, musika, polo...
  Sa amata ona siva ma le ita tele ma le le fiafia,
  E pei o le tino o Satani!
  
  E malosi tele oʻu vae
  Na latou tau faasaga i le ita tele ...
  O i matou o ni teine lelei
  Se'i o tatou fa'agaoioi loa le mea fa'a'ole'ole!
  
  Ae na ou maua aʻu i se lalolagi, e te iloa, faʻapitoa,
  Le mea e pule ai tarako e pei o tupu...
  O le oka iina e matua fou lava,
  Ia saeia lou ofutino!
  Sa tatau ona avea aʻu ma pologa e leai ni seevae
  Maua se sasa i tua...
  O ao i o tatou luga e lanumoana,
  E le manaia le nofoaga i le lalolagi!
  
  O lea ua sau ai ia te au se tama'i taupou,
  Ma sa ia uuina se sasa i ona lima...
  O se tama pa'epa'e na tamoe mai -
  E leai ni seevae o le pologa, e foliga mai e mata'utia le matai!
  
  E ata le gnome, paʻi i ona nifo i lona vae,
  E pei o se teine ma se tala, se solofanua...
  O lea e 'ai ai e le urosa i lona vae-
  O le i'uga lea o le tula'i o le tama!
  
  Ae na latou faatau atu aʻu i ena,
  E leai ni nofoaga vaaia i totonu o le harem...
  Ma sa latou tuuina mai ia te au se sasa malosi i le tuliloaina,
  Aua e 'ai tele le teine !
  
  O iinei o loʻo taʻitaʻia aʻu e le gnome i luga o se maea,
  O le aulelei a le teine e matua ofoofogia lava ...
  E manino lava le leo o le pologa,
  Ae i le faaiuga e na o zeros!
  
  Ua toetoe a ou le lavalavā ma leai ni seevae
  Ou te galue i ena e pei o lena asini...
  Tina, ou te fai atu, la'u pele,
  Na iu ina faavalevalea!
  
  O aʻu o se teine agavaa
  Na ou faatele ni vaega ninii i lo'u ulu...
  Ma o lenei i le tasi, mafaufau i ai, o se sakete,
  Ua ou nofo pologa ai!
  
  Mo se taimi umi, umi na ou onosaia le gnome,
  Na ou maua se sasa i tua...
  Na latou sasaina aʻu ona o pisinisi ae le o pisinisi,
  Na latou folafola mai e fafagaina aʻu mulimuli ane!
  
  A o pologa e leai ni seevae na fouvale;
  O lo'o fa'agaoioi tu'u, samala,
  Ma o lenei, mafaufau i lau elemene ,
  I se gnome ua tula Ua ou oti !
  
  Ia, na fasiotia na tagata leaga,
  Sa tele ni a matou manu'a...
  Ae, talitonu mai ia te au, ua tatou faasaolotoina i tatou lava -
  Na fa'aalia e teine le vasega maualuga!
  
  Ma o lenei ua i ai se autau tele,
  O tama foi e o atu i le taua ma i tatou...
  Matou te gauia talipupuni e pei o laupapa,
  O pule leaga o le a kaput!
  
  Ona mou atu lea o le pologa a seoli,
  Ua faasa"o e le tamaloa ona tauau...
  Ma o le a tatou faʻaumatia le pule, 'ua faʻafefe i fili,
  O le ai ai se seneturi o le fiafia ma le alualu i luma!
  
  Ona i ai lea o le filemu i le lalolagi atoa,
  Tagata, fetu sili...
  O le a tatou felelei i le ea fetu, e te iloa,
  Ia taunuu miti a tagata!
  Na faaiʻu le teine i luga o se nota maualuga, ma lona leo o loʻo iila pei o logo siliva.
  Na pati lima le teine nymph. O nisi o elves ma trolls ma ni nai tagata sa faalogologo foi i le pese a Dominica. "Ona latou lafo ai lea o ana tupe: ario ma "apamemea.
  Na punou le teine fai pese. Ma sa ia pikiina i latou mai i maa. Sa ia ave nisi o tupe i ona lima, ma isi i ona tamatamaivae. Ma o se vaaiga matagofie.
  Ioe, e iai ona vae taufaaʻoleʻole ma tipi. Ma le matagofie ma le faagaeetia o ia ia te ia lava. Ia, o fea e fa'atusatusa ai isi prima donnas ia te ia? O le a latou fa'amalosi e fa'afiafia i luga o le tulaga e aunoa ma ni seevae? Pe i se sakete puupuu?
  Na taʻua e le Dragon Countess:
  - O le tagata pese lea! Leai, o ia e auai i le aʻoga. Ma na'o le a'oga, i le a'oa'oga na te filifilia.
  Sa ata Dominic ma pese:
  O i matou o teine o le a avea ma o matou lava faamasino,
  Ma afai e tatau ona e filifili, ma o le filifiliga e faigata...
  Matou te filifilia suti laupapa,
  Aua e na o le mamalu lava o tatou tagata!
  Na fai mai le tweet:
  - E iai sou leo... Na'o se agelu maualuga!
  Na ataata Dominica ma togi i luga se tasi o tupe siliva i lona vae leai se mea, ona punou lea i lalo ma pu'e i lona laulaufaiva. Ona amata lea ona ee. Mai le faʻafesoʻotaʻi ma faua, na vave ona vevela le uʻamea moli ma mu ai le gutu o le lalelei.
  Ua amata ona feanu ma oi le teine. Ma sa faafuasei ona mou atu lona manao e pese.
  Na lulu e le teine o le nymph lana mama, ma na vave ona alu ese le vevela i le gutu o Dominica. Na tagi le teine:
  - Oka! O lea ua ou malamalama pe faape'ī le avea o se tarako manava afi!
  Na fai mai Uese ma ataata:
  - E sili atu le tuai nai lo le leai,
  O le teine o loʻo i ai ni tausaga sili o loʻo i luma!
  Na taʻua e le Dragon Countess:
  "E ese le fausaga o le gutu ma le faai nai lo tagata, ma e le mu lava le afi. O lea aua le popole ia i matou.
  O le aofia na potopoto faʻatasi o loʻo pisapisao ma faʻamalosi, patipati o latou lima:
  - Fai se isi mea, e te talia!
  Dominica tweeted:
  - Afai e te tusitusi tupe, o le a ou faia!
  I le tali atu, pisa ma faamautinoaga:
  - Ioe ae a! Afio mai.
  Ma i lalo ifo o vae o le teine, muscular, tanned ma le aulelei, lea na ia tagolima i le alofa tunoa e le mafaatusalia, na felelei ai tupe auro, siliva, moli, apamemea, ma platinum.
  Na fiafia Dominika mai lenei mea, lagona le naunautai, ma amata ona pese ma le naunautai;
  O afā ma afā e le o se papupuni i le ma ulugalii,
  O afafine o le Tama, e fuga mai e pei o le rosa.
  O lē na te lē iloa taua, e le"i "ai lava o ia i le puaa o le saito;
  O le Atua le Faaola o Iesu e taitaia i tatou i le taua!
  
  Ua tatou masani i le taua e oo lava i se vasa sousou,
  O tagata uma e pei o se vasa i luga o le sami.
  Ou te talitonu o le a tatou saeia sauʻai o le Horde i le taua,
  E le mafai ona tu'itu'i lo tatou mamalu i se samala ma se samala!
  
  Na vevela le pelu i le pa, i le afi vevela tele,
  O lau fa'ama'ai o ni mea malō tele!
  Ia avea oe ma se fitafita lē fefe; ma se loto malosi, fa'afefe,
  Afai e i ai le oti, ia tutumau, aua le tamoe!
  
  Ioe , o le taua, o le mea moni, e le o se tausamiga ma le meli suamalie;
  A uma, o loʻo i ai loimata i luga, ma tafe toto.
  Ua tagi pea le luko ma le urosa ma le gogolo tele;
  Ma ia tuu atu le ta i le taui i le mata, ae le o le mata!
  
  O lo'o i ai le tao e mafai ona tuia le filifili meli,
  E i ai talipupuni e le mafai ona ati i se faaputuga!
  "Ae "aua ne"i e pala"ai, "aua ne"i fa"aalia e temoni mata ,
  Ina ia aua neʻi pei o le taaloga i upega!
  
  Talitonu mai ia te aʻu, o le a oʻo mai se fofo susulu,
  Mo tagata uma o loʻo i ai se taui e le mafai ona maua maualuga!
  Mo se mafaufauga solitulafono, ou te talitonu, o le a oʻo mai le tauimasui,
  E leai se isi malosi nai lo le ala faigata!
  O lea na pese ai Dominica, ma sa patipati atu le motu o tagata ia te ia ma le naunautai tele. E tusa lava pe o fafine uma, e leai ni tane i lenei lalolagi. Po o, toetoe lava a leai se itupa malosi.
  Ina ua uma lena, sa lulu e le tarako lona siʻusiʻu ma taʻua:
  - Ia, e tatau ona ou alu! Ua ou alu ese mai le ala!
  Na sii i luga e le nymph le tupe i lona vae leai se mea ma fautua atu:
  - Sei o tatou siaki. O le a ou togi, ae e fai mai - ulu poʻo siʻusiʻu ! E mate mai, o le tupe e a oe, e leai, e te toe aumai ia te au se tupe!
  Na tagi le Dragon Countess ma talie:
  - Ou te iloa au togafiti! O lea e sili ai le aua le faʻaumatia lou taimi poʻo lou ulu!
  Na ataata Dominika ma matauina:
  - O le ulu e le o ni taliga, e mafai ona e saeia mai le pulou, e le mafai ona e suisui i luga!
  Na tagitagi le uisa ma pese:
  -O taliga i luga o le ulu o taliga!
  taliga i luga o le ulu - o se maʻi ile falemaʻi mafaufau !
  Na lele le Dragon Countess i le ea. Ma e le'i faia foi sana faamatalaga i le pese a le teine nymph. Ma o lenei, e tatau ona maitauina, e matua manaia lava.
  Na amata faavave ona aoina e Dominica tupe i ona lima ma ona vae. Ma sa ia faia i se saoasaoa vave.
  Fai mai Uese, valu lona lauulu i se togafiti faataulaitu:
  - Tupe, ioe, e taua. Ae e sili atu le taua o sipela, mea taua, talismans, pine, amulets, ma isi. A leai, o le a le mafai ona e ola i se olaga matagofie ma le matagofie !
  Na ioe Dominica:
  - E le mafai e tupe ona faʻatau le soifua maloloina, talitonu mai ia te aʻu,
  E le mafai e tupe ona faatau le alofa ma le mamalu...
  O lea, aua le tauaimisa pei o se manu
  Ia e iloa e te le fa'atauina lou nu'u mo se tupe maua!
  Ma o le teine, ma lona alovae, e sasaina se tupe lanu viole. Ona faafuase'i lea ona liliu o lona vae e leai ni fua, i le emo o le mata, i le vae o le pato.
  Na alaga Dominique i le fefe:
  - O le a lenei mea!
  Na tali mai le nymph marquise ma ataata:
  - O se uʻamea faʻapitoa faʻapitoa lenei, e naʻo le aoga pe a faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o se tasi e iai atua Olimipeka i totonu o latou aiga!
  Ma sa alaga fiafia Laska:
  - Oka! O loo ia te oe lena ituaiga o toto i totonu ia te oe. E le'i sese la i matou.
  Na musumusu Dominica:
  - Ae o le mataga lea! Afai e te mafaia, aveese lou vae. Ma toe tuu mai ia te au se vae masani.
  Na lulu le ulu o le nymph:
  - Leai! E tatau ona e faia lenei mea e oe lava ia.
  Na tagi le teine saisai:
  - E mafai faapefea lenei mea?
  Na fautua mai Usesel:
  - Va'ai faalemafaufau i lou mafaufau pe o le a le mea e te mana'o i ai lou vae, kiliki le limamatua ma le tamatamailima o lou lima taumatau, ma e tatau ona e manuia!
  Na ave e Dominic ma faailoa atu. Ona sau ai lea o le kiliki.
  Ma nai lo le vae o le matuu, na aliali mai se vae i totonu o se seevae faaseʻe ma se faaseʻe. Ma sa atili ai ona le fiafia ina ua pa'i le faasee i luga o maa.
  Na ataata le nymph ma pese:
  - Faiaoga saoloto,
  Ma'imau taimi ma oe...
  Sa ou mafatia fua ma le teine,
  Le fai togafiti faataulaitu sili ona atamai!
  Na ita Dominica:
  - E le o a'u o se faataulaitu. Ma o lea faatoa ou aoao. Ae o le ala i le poto e le faigofie tele ... Ioe , i tifaga!
  Na luelue le ulu o Use ma ioe.
  - Ioe, i le fale tifaga, atonu e sili atu. Ma o lenei, ioe, o lo tatou faafitauli tele.
  Na amata ona toe faapotopoto le aofia: o se vaaiga malie. Ae sili atu, o loʻo i ai ituaiga uma o teine iinei. Ma faafetai mo lena mea. Na taumafai le tamaitai fai pese e toe mafaufau ma suia lona vae. Ae o le taimi lea na aliali mai ai se mea i luga o ala ma se radar, e ui lava ina laʻititi.
  Na pese Dominica e aunoa ma le aveesea o lona faamoemoe:
  Ou te fai atu ia te outou e aua le ofo
  Afai e tupu se togafiti...
  Afai e tupu, afai e tupu,
  Afai e tupu togafiti!
  Na ataata mai le nymph ma fai mai:
  - Ioe, e alu ma lou leo, e tatau foi ona e maua le tomai e faʻaoga ai togafiti faʻataulāitu!
  Ona tamoe atu lea o se teine hobbit ia i laua ma fautua atu, mimilo lana togafiti faataulaitu:
  - Tatou faia ia sili atu! Ma iloa, o loʻo ia te aʻu le afa afe tausaga o faʻataʻitaʻiga!
  Na tetee Usesel:
  - Leai! Tuu atu ia te ia e fai e ia lava!
  Dominica tweeted:
  Ua leiloa lo'u mafaufau, ua leiloa lo'u mafaufau,
  O le a ou faia lava, o le a ou faia lava!
  Ma sa toe musumusu atu le teine i se mea e faamaonia ai. Ma o lona vae, i foliga o se tane ma se radar, na iu lava ina toe maua lona foliga matagofie, muamua. Ma sa foliga mai e pei na faia i le poloaiga.
  Na tu i luga Dominica ma luelue ona tamatamailima. Sa oo ina fiafia ona lagona, ma sa ia pese:
  O matou teine e sili ona malolosi i le lalolagi,
  Ma, talitonu mai ia te aʻu, e te le mauaina ni aulelei sili atu ...
  O le a matou fa'asusuina o matou fili i le faleuila ,
  Ma o le a faavavau ona foliga luasefulu tausaga!
  A maeʻa, o le lalelei, o le a ia 'ata ma 'ata, faʻaalia ona nifo lapopoa ma susulu.
  Na amata ona siva Dominika, o ona vae e leai ni fua na sii i luga i le ea. Ma sa ia pese:
  O a'u o se fafine faataulaitu lelei tele
  Afai ou te faailogaina loʻu vae, o le a paʻu ...
  Sa ou fiafia e oso e leai ni seevae
  Manatu i se tulaga lelei moni!
  O lana pese lea - e manaia ma manaia!
  E ui lava, i le isi itu, e matua faigofie lava ma e le faʻalavelave. Ioe, o le teine e fa'apea e te le fiu.
  Na matauina e le teine hobbit:
  - E vave ona aʻoaʻoina!
  Ma sa ia luluina ona vae, lea sa teuteuina i tapuvae i taulima stud i maa taua, ma i luga o tamatamailima taitasi ma se mama.
  E foliga o ia o se tamaitiiti, ae a fua i le tele o maa, aemaise lava i ona vae pito i lalo, o ia o se fafine faataulaitu maualuga.
  Na luelue le ulu o Uisa i le teine:
  - Na ou vaai ia te oe i se mea. O oe, i se avanoa, Princess Alsou ?
  Na luelue le ulu o le fafine hobbit:
  - Ioe , e faʻapea! Ae e te iloa, Marquis, faatasi ai ma lenei teine mai le paneta o le Lalolagi, o le a leai sau faʻalavelave!
  Na ioe Uese:
  - Tauagavale! Ae e le mafai i se isi itu. Talofa e, o se lalolagi lenei e le mafai ona faia e aunoa ma ni faafitauli ma ni mea tutupu.
  Na faanatinati Dominic e faaopoopo:
  -O le olaga e aunoa ma ni mea faʻapitoa ma faʻaoga e matua le manaia. E pei o le supo e leai se pepa!
  Princess Alsou :
  - Ioe, e sa'o! O le uiga lena o tagata leaga. O se tasi o i latou na ia tatalaina se mala e fasiotia ai le itupa malosi.
  Na pese Dominica ma le mapuea:
  E le mafai ona e ola e aunoa ma ni fafine, e moni,
  Ae a aunoa ma tagata, e leai foi se olioli...
  Na iu i lena auala, e matua leaga lava,
  Afai e leai se pule malosi!
  Na ioe Uese:
  - Masalo! Ae o iinei, e pei ona latou fai mai, o se pelu mata-lua. I le tasi itu e leai se feusuaiga malosi, ae i le isi ...
  Na vave ona tetee le tamaitai hobbit:
  - Leai! Leaga mai itu uma. E leai la se mea e tau tautala ai e le aoga. E manaʻomia foʻi tane.
  Na tali mai Dominica:
  - Manu i manu. Mo tagata atamamai, e iai se mea e ese.
  Ua ata Uisa ma tali mai:
  - Ioe, mo alii, ioe. Ma sa le mafai ona ou mauaina se mea e fai atu ai.
  E tele lupe, e iai fulu moli ma gutu auro, na felelei mai ia i latou. E ese le manaia o manulele. Na'o le matagofie i le tasi itu. Ae i le isi itu , sa i ai foi le le lava o le tofo ia i latou.
  Dominica suia:
  - Aisea e fa'a auro ai gutu o lupe?
  Na faʻamatalaina e Weasel:
  - E leai se tasi na fa'aauupegaina! E mafua ona sa latou tui strawberries i le topaz.
  Na musumusu le teine fai pese:
  - O le ā? Ma le topasi?
  Na luelue le teine o le hobbit:
  - Ioe, o loʻo i ai ia strawberries! O le a, e te leʻi iloa?
  Fai mai Uese:
  - E faapefea ona ia iloa? Sa i ai o ia i lo tatou lalolagi talu ai nei.
  O sui e toatolu o le itupa lelei na faatelevaveina lo latou saoasaoa. Ma sa emo mai o latou mulivae lanu piniki.
  O fale na fa'ata'amilomilo , uumi, pei o le piniki, viole, emerald fa'ata'ita'iga e alu a'e. Ma na foliga mai e matua fa'amatagofie. Sa i ai foi ni vaalele i le lagi. E sili atu ona saʻo, o se taavale solofanua e faia i le auro ma faʻapipiʻiina i taimane, e tosoina e ni apaʻau e ono, o solofanua paʻepaʻe-paʻepaʻe, na faanatinati atu.
  Na punou teisi uma teine e toatolu. Ae e foliga mai, o le tagata mamalu e leai se taimi mo aulelei, ma o le manumalo na mulimuli atili ai.
  Sa i ai se hippodrome i luma, e foliga mai o se malae tele. Sa manino lava le nofoaga o tuuga solofanua.
  Na fautua mai le marquise-nymph:
  - E tatau ona tatou siaki pe o maua e le tatou tamaititi le meaalofa o le malamalama. O le mea lea, o le a tatou auai i tuuga.
  I tafatafa o le hippodrome sa i ai se pa umi umi na faia i le siliva ma le uʻamea moli, faʻapipiʻi i penina ma nisi maʻa lanumoana ma lanu viole, faʻapea foʻi ma tioata e faʻamanatu ai le tioata Czech . Ma sa foliga matagofie tele.
  Ma i le faitotoa sa i ai vaipuna e lua i itu, lea na lafo ese ai vaalele lanu eseese mai ulugalii aulelei auro: - o se elf o loo fusi se tama elf.
  Ioe, na foliga matagofie mea uma. Ma i le faitotoa o loo i ai se leoleo o teine. E ese foi le matagofie ma le mama, ofutau siliva.
  E foliga matagofie mea uma. E tele naua sui o le itupa lelei o loʻo siomia ai.
  Na manatua e Dominika le ata e uiga i le Atu Gulag ma le tolauapiga a tamaitai. O tamaitai uma sa i ai, e pei o le filifiliga, talavou, aulelei, ma ofuina ofu talaloa na tuua ai o latou vae matagofie tele. Ia, talu ai o le taumafanafana i Siberia e mafanafana ma e oʻo lava, masalo, vevela, o teine sa leai ni seevae. O le mea lea na matua lauiloa ai le ata i alii. Ma sa taalo Dominica o se tagata tetee Komsomol o le na faatulagaina se osofaiga atoa o teine. Ma o le au lalelei e oo lava i le puʻeina o auupega, ma ave atoa le NKVD regiment i le taua, ma mafai ai ona manumalo.
  O le ata, ioe, na foliga manaia. Ma o fitafita e leai ni seevae, aulelei, aulelei na foliga mai e sili.
  O Dominika, i le ala, na muai tatau ona faia le matafaioi a le tausoga o Fandera, o le na faʻatulagaina se faʻalavelave pagota, ae o sea ata tifaga na mafai ona faʻasaina. Ma sa na ona avea o ia o se tagata aʻoga lelei ma se sui o le Komsomol.
  Na punou Dominica i le teine mai le leoleo. Na faafuasei lava, saʻo mai lalo o le lalolagi, e pei o se taʻavale mai se pusa faʻafefe, na oso i fafo se tarako. Laiti , lapopo'a teisi nai lo le albatross, e tolu ulu.
  Na lele atu o ia i teine, ma sa tatagi le leo:
  - Toe faafoi mai lo'u uso!
  Na tali mai le nymph marquise ma le mapuea:
  - E le mafai, Belka.
  I le tali atu, o le teine tarako, o lona una ua iila i le tolu o la ma lanu uma o le nuanua, ma o ona apaʻau e matua matagofie lava na latou paʻu i mata, na amata ona gogolo.
  - Ou te manaʻo i se tuagane! Ou te manao i se tuagane! O fea o iai o ia!
  Na tali mai le teine hobbit:
  - Ioe, o tatou lava o loʻo pisi e mafaufau pe faʻapefea ona toe faʻafoʻi mai o tatou tagata ia i tatou. Ma e leai se mea e manaʻomia ai le faʻafefe.
  O le teine tarako, o le a se mea e mafai ona e ave mai se tama, faʻafilemu ma faʻafefe, oso aʻe i Dominica:
  - Ou te iloa e te mafaia! O oe o le tagata filifilia!
  Na ataata le teine lavea ma pese i le tali:
  - O mea uma e le mafai, talitonu mai ia te aʻu, e mafai,
  Ae o le agai atu i lenei faafitauli e matua faigata lava...
  Ae peita'i, afai e te fa'amalosi lou fai'ai a'o e ta'alo,
  Jedi aulelei !
  Sa fiafia le teine tarako ma tagitagi i le tali:
  O lou mafaufau e le pei o se tamatamailima,
  Genius, e te iloa, i le lalolagi...
  Ma o loʻo faʻatali mai se tama aulelei mo aʻu,
  I luga o se solofanua feʻaveaʻi!
  Na lagona e Dominika le malie ma talie:
  - O se tarako i luga o se solofanua? O le foliga lea!
  Na taʻua e le Marquise:
  - O le a, e te le iloa le manatu o le talafaatusa!?
  Na ata le tamaitai fai pese ma matauina:
  E mafai ona tatou feoti i soo se mea
  E oo lava i le goto o le amber...
  I se tulaga lautele, tatou te ola saoloto,
  Ioe, leai se totogi!
  I se gagana faafaatusa!
  Na faamatuu atu e le teine tarako moli mai lona gutu, e pei o se mama, ma tagi:
  - O se pese manaia lenei. Ae ui i lea , ou te manaʻo i le malo lalelei mai se lalolagi e le iloa e faia se isi mea manaia.
  Dominica faamimigi ma taʻua:
  - Ou te iloa o loʻu leo e tuʻituʻi i lalo tupe e le sili atu le leaga nai lo nunchucks tuʻituʻi ese fusi saito. Peitaʻi, e tatau ona ou toe faavaivai loʻu leo! Ae mo le a? O fea e fa'aalu ai tupe iinei?
  Na tetee le marquise:
  - Muamua, o le ae peti lau tupe i se tasi o solofanua i le hippodrome ma taumafai e faʻateleina lau tupe. Ma lona lua, o lenei teine e le na o se tamaʻi tarako fafine, ae o se purinisese foi. O le a ia avatu ia te oe lana mama, lea o loʻo i ai le mana faʻataulāitu tele. Ma mo lenei mea , talitonu mai ia te aʻu, e aoga le taumafai ma pese lelei!
  Na luelue e Dominica lona ulu susulu i luga o lona ua malosi ma fai mai:
  - I lenei tulaga, ou te iloa o loʻo i ai se mea e taumafai ai! E lē gata i lea, e faapefea ona e teena se tamaitiiti!
  Na tagitagi le teine tarako:
  - E le o aʻu o se tamaititi. O aʻu o se purinisese ma e mafai ona ou faia lenei mea! O le a ou lele i lou paneta. Ma o le a ou susunuina lou laumua.
  Dominica fa'afefete ma fa'amata'u:
  - Ma e iai la matou puipuiga i le ea mo tagata e pei o oe! O le a sau tala e fai i lenei mea, le manu fe'ai?
  Na musumusu le teine tarako:
  - O le a auina atu oe i le eliina. O le a e galue le lavalava ma filifili i lalo o sasa a le au ovasia orc.
  Na luelue le teine o le hobbit:
  - Ioe, e mafai ona ia faia! E lē gata i lea, o oe o le tagata. Ma o tatou tagata... Ua manatu i latou o se tulaga maualalo, mo le tele o mafuaaga.
  Na tagi le uisa:
  - O lea e sili ai ona e pese! Ua uma ona potopoto mai tagata lautele iinei, ma o le a tatou maua foi tupe.
  O le mea moni, na aliaʻe se pisa i le motu o tagata o sui eseese o le itupa lelei, ma patipati ma alaga na faalogoina:
  - Pese, tamai fugalaau, aua le maasiasi!
  Ia, alii, ta ta musika!
  Matou te fia faalogologo i le taalili o le manulele o le parataiso!
  Na mapuea malosi Dominica ma amata ona pese;
  O le matafaga i Elfa e vateatea , tifato,
  O galu e sausau ma se susulu pupula...
  Na avea Elfia ma loʻu atunuu moni,
  Ua usu mai e le po o le po i se pese matagofie!
  
  I totonu o se vaʻa lautele, o loʻo ma folau ma laʻu pele,
  Na tuu i lalo e Zlata Val ana fili.
  E matuā lelei lava mo aʻu ma laʻu pele pe a faatasi,
  Se mea fa'anoanoa le le pu'eina o le korokotaila i le fagota.
  
  Leai, e le o le vai, o lo'o fa'alili i tua,
  O le natura e aumaia ia i tatou le champagne.
  O lenei fanua ua pei o se tina pele ia te au,
  Le agalelei o le lalolagi i ofu tautupu!
  
  Maua e pei o penina i lalo o le ave o le masina
  E sausau e pei o se lagomeli ma se apaau siliva...
  Virgo, e pei oe o se agelu ma se miti ia te aʻu,
  Faatasi ai ma foliga o le mama - o le Madonna sili ona mama!
  
  O le manogi o le meli, ma le lauulu o le silika,
  Na matala laugutu e pei o satin.
  Ou te talitonu ua oo mai le taimi ua leva ona faatalitali i ai,
  O tala fagogo o le a avea ma mea moni!
  
  Ua fetagofi o matou laugutu i le fiafia,
  O le suamalie e le toe i ai ni upu .
  Talitonu mai ia te aʻu, o oe o le lalelei e le lalolagi,
  O le vili o le a filifili, togi le tupe siliva maualuga!
  
  O sogi ia ma le isi,
  Mapuea ma talie o lo tatou olioli matagi.
  O le paia o le agaga o le a faasaoina e le kerupi,
  O le tagata filifilia na te lafoina le lisi o agasala i totonu o le fagu.
  
  Leai, iloa, e sili atu le matagofie nai lo oe i le lalolagi,
  Ua mu le tu'inanau e pei o se afi pupula i lo'u loto!
  O le a tatou nonofo i le atunuu sili ona lelei,
  Tatou tatala faamalama ma faitotoa i le vanimonimo!
  O le ala lea na usuina ai e le lalelei se pese matagofie. Ma o teine o sasa uma na patipati o latou lima mo ia. Ma i le taimi lava e tasi na latou togiina tupe, e aofia ai ma auro. Ma e manaia tele .
  Na lulu e le teine hobbit lana tootoo faataulaitu, ma amata ona fausia e le tupe se faaputuga ese na o ia. Ma sa tuputupu ae se koluma atoa o tupe siliva lanu eseese.
  Na pati lima foi le teine tarako, ona faamatuu atu lea o le afi pupula mai ona ulu e tolu. Ina ua uma ona ia fai mai ma le le mautonu:
  - O lenei, ioe, lelei, ae le lava! Ou te manaʻomia foʻi oe e pese mo aʻu!
  Na faauu Tominika ma fesili:
  - E le tele na'ua?
  Na faʻafefe o ia e le Marquise:
  - E te mana'o e maua se mama taua mo na'o le pese e tasi? Ia, e te fa'avalevalea ! Ia i ai se lotofuatiaifo, aua e taua le mea taua.
  Na tagi mai le teine hobbit:
  - E tofu meataitasi ma lona tau. Ma e masani lava, mo se mea taua taua, e te manaʻomia le faʻataunuʻuina o manaʻoga e tolu, pe tuʻuina atu ni tautua se tolu. O tulafono ia. Ma o oe lava e malamalama pe aisea!
  O le aofia o teineiti eseese na patipati o latou lima ma faailogaina o latou vae, ma e seasea lava i seevae:
  Sau, pese atili!
  Matou te mananaʻo i pese!
  O le a manaia tele !
  Faia le alofa!
  Matou te totogi lelei oe!
  Na luelue le ulu o Weasel ia Dominika:
  - Ia, aua le malepe! Sau, pese!
  Ma o le lalelei lalelei na luluina lona susulu ma le pupula. Sa ia faailogaina ona vae e leai se mea, musele ma pese, ma se lagona maoae ma foliga vaaia;
  O la tatou upumoni, lo tatou upumoni
  E aofia ai le tauaveina o le faatuatua!
  Ma e le o taeao, ma e le o taeao,
  Ma o le aso nei laveai le Atunuu!
  
  Matou te faʻaaloalo i le matou Elf ,
  A uma mea uma, o ia o le lalolagi atoa, iloa le lalolagi!
  O le tatou fu'a mūmū o le Atunuu,
  Ma e leai se mumu pupula!
  
  E le fa'afeiloa'i le paionia i le pa,
  O lana fa'ailoga o le fu'a lea a le Tina!
  Na matou tau ma le fili ,
  Viia ausia i le fuaiupu!
  
  Ia iloa e na o le tasi lava le faatuatuaga i luga o le paneta,
  Faatuatua i pele , elfinism paia!
  Ona talie lea o tamaiti fiafia,
  mafai ona pa'u atu le Orcism i le to e le gata !
  
  O fitafita taitasi sa na o se tamaitiiti,
  I luga o le mutia ma vaitafe e leai ni seevae...
  Ae o lea ua ia te ia se vili i ona lima,
  E fa'amafola mafolafola u'amea i se samala!
  
  E faamaai e se tasi se fana masini ma masini,
  Ia, o loo fana mai se tasi mai le tauau!
  Ua lele le fu'a mūmū e pei o le fu'a mūmū,
  Tatou te faatoilaloina fili leaga e aunoa ma le tausua!
  
  O matou tuaa na ave ma le lototele Orklin ,
  Ia, ae faapefea i tatou? Ua matou agai atu i Mars!
  O i matou o tagata, ae le o macaques i luga o se lala,
  O le moto a le fili na taia tonu ai o ia i le mata!
  
  Ae matou te iloa foi le ala e fiafia ai,
  Ta le pa'u, ta le pu!
  Manaia foliga o tamaiti,
  Ma fa'ailoga o le fa ma le lima!
  
  Ole su'ega sili ona faigata -
  O le le faia o lenei mea e pei o le oti!
  Ae i le oti ua ia i tatou se fuʻa ma se sulu,
  E le mafai ona pa'u le pa apamemea elven!
  E ese le matagofie ma le atamai o le pese a le teine ma, i le taimi lava e tasi, sa siva, ma o ona vae sa faatosina. Ae na o se faanoanoa e leai ni tamaloloa lata ane e talisapaia lona lalelei. Ma o le teine o loʻo i ai i se tulaga mataʻutia, ma e faʻaalia e le toa lona mamafa tele ma le siʻosiʻomaga.
  Ma e faitau selau teine ua uma ona faapotopoto, ma ua latou pisapisao. Latou te lafo tupe, ma e malolosi tele lo latou manogi o tino talavou, fou, fafine ma manogi taugata ma mea manogi. E tele mea e fa'alili ai lou ulu iinei.
  O nisi o tupe siliva o sima, ma sa i ai foi se lua o tupe siliva , e sili. Ae o tupe pepa masani mo le paneta o le lalolagi e le o vaaia. Ma o se mea e le masani ai mo Dominica. O nisi taimi e temo mai ai mafaufauga i lou mafaufau e uiga i le leaga o latou iinei. Ae faapefea kata faaeletonika mo totogi? Ia, e matua manaia lava mo lenei tulaga o le atinaʻe.
  O lea na togi ai e se tasi se keke afa e 'ai ma kulimi i lalo o vae o se teine pese.
  Na ta e le teine hobbit le keke i le uila mai lana tootoo. Ma sa vave ona malepe.
  Na matauina e le lalelei laitiiti:
  - Aua e te toe faia lena mea! Na'o tupe!
  Na pese le uili:
  - Fai tupe! Su'e tupe!
  Fa'agalo le fiu, paie...
  Su'e tupe! Su'e tupe!
  Afai e manaʻomia, ia le itiiti ifo i le aso atoa!
  Na lulu e le teine tarako ona apaau ma tagitagi:
  - Ia, o le tautua lona lua lea! Ae ina ia maua se mama artifact , e te manaʻomia foʻi le lona tolu!
  Na faafefeteina e Dominica ona alafau ma fai mai i se leo mautinoa:
  - Afai e te manaʻo ai, ou te fiafia e toe pese mo oe! E fa'amaoni, ou te fiafia e pese.
  O le aofia e tusa ma le afe o tamaitai, sui o le itupa lelei, na tagiauē ma faailogaina toetoe lava o latou vae e leai ni lavalava, aulelei, teine:
  - Toe usu! Toe usu!
  Malo, faafetai! Malo, faafetai!
  Na tetee le teine tarako, ma sii i luga lona leo:
  - Leai! Tuuina atu se mama faapena mo na o pese! O iinei e tatau ona ia faia se mea e sili atu ona taua ma, i le taimi lava e tasi, faigata.
  Sa i ai se malologa faigata. E silia ma le afe teine o ituaiga eseese na malo i le fa'atalitali.
  Na faafuasei ona tu mai se tama. Na o le pau lea o le sui o le itupa malosi ia i latou. O ia o se tagata, e na o le ofu pupuu, muscular ma le faailoga pologa i luga o lona tauau, na foliga mai e tusa ma le sefululua ona tausaga ma e manino lava na sasaina e sili atu i le faatasi. Na tamo'e atu i luga, o ona mulivae pefua, faatamaitiiti ua emo atu i le teine tarako, na ia faapa'u ai i ona tulivae ma tagi:
  - Tu'u mai latou fa'asa'oloto a'u! Toe faafoi mai lo'u tulaga!
  Na luelue le tamaʻitaʻi tarako ma faʻamaonia:
  - O lena lava! O le a sa'oloto le tama pe a mafai ona e liua o ia i se elf!
  Dominica faʻasalalau ona lima:
  - Ae e le mafai!
  Na fautua mai le marquise-nymph:
  - O lenei tamaititi pologa na avea talu ai nei ma aloalii o se malo tele, e igoa ia Oenomaus. Ma o lenei, ua avea o ia ma tama o le fanau a tagata ma se pologa e aloese mai le faamaʻi a le tiapolo. Toe fai o ia ma perenise elf, ona mafai lea ona tatou maua le filo o le lavelave atoa!
  . MATAUPU Nu. 4.
  Na faʻamaonia e le tamaʻitaʻi hobbit:
  - O lou avanoa lenei, Dominic. Ma tatou foi. Toeitiiti lava mou uma atu tane. Ma o lenei, e ui lava e leʻi faʻafefeteina, na leiloa lona faʻailoga ma lona tulaga, ma e oʻo lava i lona tino, ua avea ma pologa tagata.
  Na luelue e le tama lana moli, ua tipi le ulu:
  - Latou te sasaina aʻu i aso uma ina ia ou le liu maa! Mo nisi mafuaaga, o pologa ua sasaina e sili ona tetee atu i le faamai!
  Na faaloaloa e Dominica ona lima ma tali mai:
  - Ioe, ou te le iloa pe faʻafefea ona faʻafefe o ia! Ma o le perenise o se tamaitiiti foi?
  Na lulu le ulu o le tama pologa.
  - Leai, o aʻu o se tagata matua! Ae ina ua amata ona liu maa, sa faaaoga e le weasel nymph se togafiti faapitoa. Na avea aʻu ma pologa talavou ma sasaina aʻu. O lenei mea na ou maua ai ni nai masina, e ui lava ina tiga, ae o le olaga. Ae i se taimi mulimuli ane, o le a muta ai. E le gata i lea, e tatau ona latou sasa malosi ia te aʻu, ma o aso uma e tatau ai, pe ave ni maa mamafa, pe milo se uili!
  Na luelue le teine o le nymph:
  - Ioe! Na'o le pau lea o le auala e fa'atuai ai le a'afiaga o le fa'ama'i ma'a. O lo'o i ai pea tama pologa o le fanau a tagata i totonu o maina e le'i fa'afefeteina ma o lo'o galulue. Ae na o le pau lea o sui o le itupa malosi o loʻo totoe. Ona liu ai lea o nisi o i latou ma maa ona malepe ai lea i le efuefu.
  Dominica ma faaili:
  - E leaga tele lenei mea! Malaia lautele! Ma ina ia mafai ona ola ma avea ma pologa!
  O le tama, o lo o ofuina le ofuvae pupuu uliuli e fai uma ai ona lavalava, ma ua vili, ma musele paee i lalo o le paʻu e foliga manifinifi ona o le leai o se gaʻo, na pese:
  - Ioe, o aʻu o se perenise, ma na o se pologa, ae o le a,
  Ia ta'u mai e tamalii ia te a'u...
  O le a le mamao, latou te mamao ese mai ia te au,
  O se tama ua gau le filifili vae!
  Na tagitagi le teine tarako ma le fa'aivi:
  - O lea ia toe fai o ia ma perenise elf, ona mafai lea ona e mauaina lenei mama taua o togafiti faataulaitu!
  Dominica faʻasalalau ona lima:
  - Ia, e te malaia, e leai soʻu malamalamaga masani i togafiti faʻataulāitu, ma e te manaʻo i lenei mea! O le a, masalo, e te le faia lava!
  Na fai mai le nymph marquise ma le mapuea:
  - Masalo e le mafai foi ona tatou faia lenei mea ... O le a sau tala?
  Fai mai le teine tarako:
  "Ua leva ona tu i luga o ona vae." Ma o le a tapuni lata mai le aoga tarako. O lea la, ia muamua ona pasi suʻega onana, ona taumafai lea e faʻafefe le tama perenise.
  Na luelue le ulu o Dominica i le ioe.
  - Ia, o le auala lenei, i le mataupu faavae, e mafai ona e ...
  Na sii i luga e le nymph marquise lana talisman o tautau i lona ua. Ma sa ia oloina i ona alofilima ma amata ona mumu se mea, e pei o se sipela. Na tagitagi le teine tarako, ma faaali mai ona nifo:
  - O se su'ega ogaoga lea mo ia ... E mafai ona ia gaoioi e aunoa ma le tele o mea leaga pe a ia fa'aogaina se sipela tele!
  Na mana'o Dominica e fia maua se fa'amalamalamaga i le uiga o le ultra spell, ae na fa'ailoga e le nymph-marquise lona vae, teuteu i mama, ma na maua ai le teine i se asiosio. E pei o se tagata tinoese na tago atu ia te ia i lona lima ma sii mai.
  Na musumusu le teine fai pese:
  - Oka se oso!
  Ma o lea na latou maua ai faatasi ma le nymph-marquise i latou lava i le faitotoa o le maota. Sa faamanatu ai le Hermitage i St. Petersburg, na o le maualuga, tolusefulu fogafale ma le faʻalo maualuga. E le gata i lea, e sili atu le lush ma le matagofie nai lo le Winter lauiloa.
  Na faaloaloa e Dominica ona vae, tuu i luga ona itu i ona moto ma alaga:
  - Oka !
  Na fa'amaonia mai e le nymph ma le ataata:
  - Ioe, o se fale matagofie lenei o le Dragon Academy.
  I luma o le faitotoa, o se vaipuna e foliga mai o se tarako e fitu ona ulu i le auro ma nisi uamea moli moli e le o iloa i luga o le fogaeleele. Ma mai gutu taitasi e tafe mai ai se vaitafe i le lagi, e feilafi e pei o taimane i ave o le tele o moli teuteu.
  Dominica na taʻua:
  - E manaia le maualuga o le lele o vaalele!
  Na tali mai le marquise-nymph ma le laconic:
  - Technomagic!
  Ua tofu ulu tarako taitasi ma mata e fai i maa taua, ma lanu eseese. Na foliga mai e matua maloloina , tamaoaiga ma tofo.
  O loʻo i ai foʻi ala vaʻaia ma fugalaau matagofie, e iloga i ituaiga eseese ma ituaiga o pu. O vae e leai ni vae o teineiti sa savavali i luga o le lamolemole, mafolafola mamanu mamanu o auala ma le matagofie ma le alofa tunoa e le mafaamatalaina. E eseese o latou tausaga, ae sa aulelei uma lava, e toatele na ofuina ni teuga taugata.
  Sa i ai le tele o elves iinei, ae sa i ai foi teine tagata, tamaitai trolls ma hobbits. O teine mulimuli e le mafai ona fa'ailoga tagata. E pei, i le ala, o nimphs ma dryads. Pe ona latou te fai mama i tamatamaivae o latou vae laiti ma le matagofie?
  Ae e mafai foʻi e teineiti ona faia faapea.
  O Dominika, o se tamaititi aoga umi, e foliga lapoʻa tele ma matua pe a faʻatusatusa i tamaʻitaʻi aʻoga. Ma o lenei mea na matua maasiasi ai o ia.
  Na fesili le teine i le nymph:
  - Ua pei a'u o se falemata'aga e fa'aalia iinei!
  Na fesili le marquise ma ataata:
  -Na e va'ai i le ata e uiga ia Harry Potter?
  Na talie Dominic ma tali mai:
  - Ioe, ioe, na ou matamata i ai. Ma sa latou taumafai foi e toe faia se toe faia o lenei ata tifaga. Ia, o le a la?
  Na faapea mai le nymph:
  - Sa i ai tama ma teine iina. Ma o iinei, e pei ona e vaʻai, e leai ni tama, ma o lenei mea e faʻalavelave ai le fealofani!
  Dominica na taʻua:
  - O Harry Potter o se tamaititi foi, ma sa sili atu ona faigofie mo ia. Ae ia avea ma tagata matua i tamaiti. E sili atu le leaga nai lo le nofo i le lua tausaga!
  Sa manao le marquise e fai atu se tala ina ua tamoe atu ia i latou se teine e leai ni seevae, ae o loo i ai se pusa taimane i lona lauulu. Sa ataata malie o ia ma fai mai:
  - O oe o le tagata filifilia?
  Na ataata Dominica ma tali mai:
  -Ioe!
  Na ata le teine ma fai mai:
  - Ae atonu e te le iloa pe faʻafefea ona fai le tele! Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se vailaʻau e le vaaia?
  Na tali mai le teine fai pese ma le mapuea:
  - Ae paga lea e leai. E faapefea ona aoga?
  Na luelue mai le ulu o le teine e iai le pulu taimane ma le lanu viole ma le lanu moli. Ma sa ia aumaia se fagu mai le taga o lona ofu. Sa ou kiina le palaka. Sa ia inu ma... mou ese atu.
  Na emo e Dominica ona mata safaira i le le mautonu. Ona ou faalogoina lea o se tui mama i lo'u isu. Ona latou tosoina lea o lona lauulu. O le vaai mamao a Dominica na vaaia ai vae o le teine e le o vaaia o laa i luga o maa felanulanua"i ma sii a"e ai ni tamai fasipefu ma fuga mai laau ma fugalaau. Na se'e ma le atamai le teine, ma uu le taliga o le teine ulavavale ma lona vae.
  Sa ia ee. Ma sa mafai ona vaai Dominica ia te ia. Na manino le teine, e pei o se aitu po o se hologram. Ma sa ia alaga i se leo fefe:
  - Manu'a! Tuu a'u ou te alu, uso e!
  Na alaga le marquise-nymph:
  - O le poto, ioe! Ua uma ona ou manatu e le mafai ona e faia se mea!
  Na pese Dominica i le tali:
  Afai e te ma'i, ou te sau
  O le a ou faʻasalalauina le tiga i oʻu lima ...
  E mafai ona ou faia mea uma, e mafai ona ou faia mea uma,
  O lo'u fatu e le o se maa!
  Na talie teine na o atu ia i latou. E ui lava i teuteuga, na manino lava o latou laei e fai si saʻo ma o se toniga, e ui lava ina matagofie, sitaili. E ui lava i isi itu sa i ai se lagona o le eseesega. O nisi teine e iai ni tautaliga i o latou taliga, a o isi e leai. Ma o nisi, aemaise lava teine hobbit, na faʻapipiʻi mama auro ma maʻa i o latou isu.
  Sa latou faia lenei mea, aemaise lava, ina ia faaeseese ai i latou mai fanau a tagata, o ē e tutusa lelei. E fiafia foi Dryads i mama i o latou isu ma taliga. O se malo matagofie o teine, mai le fitu i le talavou. Ae ui i lea, i totonu o elves, matua ma talavou e toetoe lava a leai se eseesega i foliga vaaia, e pei lava i totonu o hobbits, trolls, nymphs, ma dryads. Ae o Dominica e foliga mai o se tagata matua ma se teine lalelei tele, ma foliga faʻaalia o se purinisese moni. Masalo ua pa'u tele.
  Ioe, na latou faʻamalamalamaina lona paʻu ina ua ia taʻalo se tasi o tamaʻitaʻi mamalu o le Vaitau Tutotonu. I aso la, o foliga enaena sa manatu o se faailoga o le maualalo o le fanau mai.
  I le ala, e le gata na faʻamalamalamaina le paʻu o ona foliga, ae faʻapea foʻi ma ona vae. Sa i ai se mea na tupu ina ua ta'ita'iina o ia e aunoa ma ni seevae ma ie masaesae i le fatamanu.
  Sa i ai foi se pese:
  Ua lata mai le taimi mo le togiola
  Ua taʻitaʻiina atu le masiofo e aunoa ma ni seevae i le fatamanu!
  Nai lo o teuga, o lo'o ofuina ieie,
  O le ua o le swane ua afaina i le au fasioti tagata!
  Ioe, na foliga mai e matua malie lava ma e oo lava, i lana lava auala, i se auala mataʻutia . Ina ua uma le malamalama, sa tatau ona ia galue i le matafaioi a Queen Semiramis. Ma i nei ata, sa toetoe lava a le pu'eina o ia e aunoa ma ni seevae. Ioe, o se matafaioi manaia. Ae e foliga mai e le fiafia le faatonu ia te ia. Aulelei tele ma enaena meli. Ma mo le matafaioi a Semiramis latou te fiafia i se tamaitai matua ma lauulu uliuli. Ma sa tatau ona avea Dominica ma pologa. Ma sa faailogaina foi o ia i se uamea vevela. Ma sa latou tautagotago mai ia te au, e matua faigata lava, e tagata.
  Ioe, ma sa i ai se vaaiga i luga o le fata. Ioe, o le sasa na faia i le puaa, ma a latou sasaina oe e le afaina. Ae o le mea lava e tasi, a e tautau ma sasa , e le manaia.
  Sa faapupuu faatasi teine tamaiti aoga. Ona sau ai lea o le faiaoga dryad. Sa ofu o ia i se ofu mūmū ma se sitaili ese.
  Sa ia savali atu i Dominica ma fai mai:
  -E te fou?
  Na faamimigi mai le tamaitai fai pese:
  - Ou te le fai atu lena mea!
  Sa lulu le ulu o le faiaoga. I lona isu sa i ai se mama na faia i le u'amea moli ma se ma'a sasa. E foliga mai foi o se teine talavou ma e leai ni seevae. E lē gata i lea, e iai se mama i tamatamaʻivae taʻitasi. Ma o lea ua leva ona maualuga le maualuga o faiga faataulaitu.
  Na taʻua e le nymph marquise:
  - O ia o se tamaititi aoga, ma e iai lana taleni!
  Na togi e le faiaoga dryad se tamai maa i luga o le maa lanu ma faatonu:
  - Fai se mea fou ina ia lele i lou alofilima!
  Na tali atu Dominica:
  - Telekinesis, po'o le a?
  I le tali atu, sa talie teine. Na alaga le faiaoga:
  - Taape! Aiseā ua tumutumu faatasi ai!
  Sa i ai se leo le fiafia ma le pisapisao. Ae e lei finau teine, ae na amata ona taape lemu. Ae i le taimi lava e tasi, e tilotilo atu i le teine fou.
  Na musumusu le faiaoga:
  - Ia, sau, fa'atonu le ma'a e lele i lou alofilima!
  Dominika, lagona e pei o se vale atoatoa , alaga:
  - lele i lo'u alofilima!
  E lei minoi le maa. Ona alaga lea o le teine ma le ita:
  - Vave ia te aʻu, vave!
  Ona pau ai lea o se maa ma, e pei o se meteorite, taia le teine i le muaulu. Na lelei le ta, na vave ona fula mai se ma'i lelei, ma na pa'u lava Dominika ua le iloa.
  O nisi o teine e leai se taimi e o ese ai, ma isi na faliu, na talie i le taimi lava e tasi. Ma o lenei talie na faamanatu mai ai le tatagi o logo siliva e selau.
  Na faaloaloa e le nymph marquise ona lima ma matauina:
  - E iai tomai, ma o a isi mea! I ni upu faigofie, sii i luga se maa e aunoa ma ni sipela. E o'o lava i nymph po'o le dryad fou uma e mafai ona faia lenei mea.
  Na ioe le faiaoga:
  - Ioe, e mafai! Ae matautia foi. O lenei mea e matua mafai lava e le gata ina toe faʻafoʻi mai tamaloloa ia i matou, ae faʻaumatia foʻi fafine. O le mana fe'ai lea!
  Na taʻua e le Marquise:
  - O lenei teine o se taimane e manaʻomia le faʻamalama!
  Na tu i luga Dominika ma oso i luga. Ua ta"e lona ulu ma ua fula i lona muaulu.
  Na ee le teine:
  - Ma o ai e tatau ona ou fasiotia nei?
  Na tali atu ma le ita tele le faiaoga:
  - O a'u lava! E mafai lava ona e feula mai lou fai'ai. Ose mea lelei ou te lei fai atu ia te oe e feula le maa!
  Na ata Dominica ma tali atu:
  - Ioe, i lenei tulaga o le ai ai se Hiroshima moni!
  Na fesili le faiaoga dryad ma le faateia:
  -O le a le Hiroshima?
  Na faamimigi tauau o le tamaitai fai pese, e lei vaivai, ma tali atu ma le mautinoa:
  - O le aai lea na pa'u ai se pomu atomika, o se taunuuga lea na maliliu ai le limasefulu afe tagata ma le selau afe na manunua!
  Na faaili le faiaoga:
  - Oka! Oka pomu!
  O se tasi o teine aoga na tagi:
  - O lo'o lolovaia le uso o le tina!
  Ma ua faaopoopo mai le isi:
  - Liliu violets i ou taliga!
  Na tetee le nymph marquise:
  - Sa ou alu i le lalolagi e sili atu ma le tasi, ma aʻe i luga o la latou Initaneti i le tele o taimi, ma ou te iloa Hiroshima - e moni. Ma e mataʻutia lenei mea, ma e sili atu le tele o tagata na maliliu iina ma maliliu mai le radiation.
  Na tagi se tasi o teine:
  - O le a le radiation?
  Na tomumu Dominika, ma tali vave atu:
  - Pe a malepe se ao fa'aeletonika mai le nucleus o se atomu ma fa'a'onisa, e tupu fa'avevela. O le nucleus e leai se mea e tasi o se atoma e faʻaumatia sootaga vavalalata, ma o nei motusia e mafua ai le leaga tele o le tino, o se tagata ma, ou te manatu, o se elf.
  Na fe'ei teine i le fefefe i le tali atu. Na tagi mai se tasi o tama'i laiti:
  - Tina, ou te fefe i le vevela!
  Na ata le nymph-marquise, aka Laska, ma tali mai:
  - Aua e te fefe! Na te le aumaia oe iinei !
  Na taʻua ma le atamai e Dominica:
  - Na osofaia i matou e le radiation,
  Ma o fea e maua ai se malutaga i le taimi nei...
  Ma o lea e iai sau fa'alapotopotoga-
  Vaai, ua latou tu'i lo'u ua!
  Ona ave lea e le teine ma amata ona sisiva. Ma sa amata ona sisiva isi teine.
  Na pati e le faiaoga ona tamatamailima . Na aliali mai se faaili i lona gutu. Ma pe faapefea ona tafe le trill nightingale. Na ave e isi teine i le taimi lava lea ma malolo ai . O le isi faufautua na sau i se ofu uliuli saʻo ma tuuina atu le poloaiga:
  - Laasaga ma lea laasaga!
  Na vave lava ona laina le maualuluga o teine. Ma sa amata ona latou savavali, fuaina o latou laasaga ma faaloaloa o latou alofivae, e pei o ni fitafita. Ma sa latou faia e pei o le savaliga masani ia i latou, e pei o le leoleo peresitene.
  O le faiaoga i se ofu uliuli, teuteu i safaira, emeralds ma nisi o maa malulu e le o iloa lava i luga o le paneta o le Lalolagi, na poloaiina:
  - Ia, pese!
  O teine, e tuʻi i lalo o latou vae, enaena, laiti ma aulelei, fesili faʻatasi:
  - O le a le mea e pese ai?!
  Na tali mai le faufautua i leo malulu:
  - E uiga i mea o le a pepese ai tama pe ana le taia i latou i se faʻamaʻi leaga!
  Ma sa pepese teine-tamaiti aoga i le tali ma le lagona maoae;
  Ua emoemo fetu i le pogisa o le po,
  Ma le susulu o le masina siliva!
  O le lalelei e fa'afefe ona mata aulelei,
  Ua ma faamau ia te ia e faavavau!
  
  Ua pogisa le goto mumu,
  Ae o le a oso mai se taeao pupula!
  Ma sa amata le matagi fiafia, pisapisao,
  Ua fula le la o le vaa!
  
  O lo'u agaga o se maa mamafa,
  O loʻo faʻatali suʻega a le tagata fusu!
  Ma ia tuu le fuʻa e lele i luga aʻe o le ulu,
  Tatou o atu i le ala atoa e oo i le iuga!
  
  E le tumu le fatu i le limu ,
  Le lele vave a le aeto!
  E ui lava ina puna le toto, faatasi ai ma se lele malosi,
  Ou te lele e pei o se aū!
  
  Ua ifo mai ia te au le willows,
  Na liliu atu le Atua Silisiliese!
  E ui lava o oe e matua le faʻamaonia,
  "Ou te fa"aopoopoina le malosi "iā te oe i le tau"a;
  
  A uma mea uma, e te tautua ma le faamaoni i le Atunuu,
  Ae ua vaivai le tino, ua maʻi le agaga!
  E te le salamō, ou te iloa le olaga
  Aua neʻi avea aʻu ma seu mamoe poʻa!
  
  Ou te fufulueseina agasala o aso ua mavae,
  Ia alu ese le mea na tupu i aso ua mavae!
  Va'ai oe, o pears ua matua i totonu o le togalaau,
  O le ata tusi o le a faʻamatalaina ai le vaalele!
  
  Auauna i le Atunuu ma lou malosi atoa,
  Ia galo o loo i ai le filemu i le lalolagi!
  "ina "ia "aua ne"i fa"amūina le vao,
  Talosia ia ola lelei tagata uma ma oe!
  
  Na ou tali atu i lenei mea:
  Le Alii e, ou te eliina le eleele!
  Ina ia talie tamaiti i le fiafia,
  Ina ia aua neʻi e toe faʻaleleia ou lava tagata!
  
  A uma mea uma, e faalagolago le lelei ia i tatou,
  E filifili tagata uma - o le filifiliga a latou lava!
  Ma mai ia te oe le manoa Silisiliese,
  E te uuina le atulaulau i lou moto!
  
  Matou te pipii atu foi ia te oe,
  E le gata i lea, e le mafai ona maua le Tinamatua e sili atu ona paia!
  A o fanaina, na matua pala lava o'u tamatamailima,
  Ma e leʻi oʻo i le luasefulu o matou tausaga!
  
  O le manumalo o se fua e le mafai ona maua;
  Mo i latou e vaivai, palaai, pe valea!
  Ae e mafai e fitafita ona taulimaina tumutumu uma,
  O le a tatou aveina lenei mamafa tele i luga o le pute!
  Mulimuli ane na latou mou atu i totonu o le maota matagofie o le aoga tarako.
  sa tilotilo lelei le faiaoga i le uliuli ia Dominica ma matauina:
  - Ete lalalelei tele. Aemaise lava mo tagata lē lelei atoatoa. E ofoofogia!
  Na pese ma le naunautai Dominica i le tali atu:
  O a'u lava o le atoatoa
  O a'u lava o le atoatoa
  Mai se ataata i se taga,
  E sili atu i viiga uma!
  Oi, oka se fiafia
  Ia e iloa ou te atoatoa
  Ia e iloa ou te atoatoa
  Ia e iloa o aʻu e lelei!
  Na tilotilo atu le faiaoga i se ofu uliuli i le teine ma matauina:
  - E ofoofogia lona tauagafau! Oka se pele!
  Na fautua mai le weasel nymph:
  - Atonu e tatau ona tatou togiina ona mulivae i laau?
  Na faamimigi tauau o le faiaoga ma tali atu ma le le mautinoa:
  - Le manatu leaga! Ae sili atu le ave o ia i le matai tarako. Se'i vaai pe mafai ona pasi le su'ega ulufale!?
  Na taʻua e le Marquise ma ataata:
  - Su'ega ulufale? E le o se manatu valea lea, ae e mafai ona faʻaaogaina i le vasega muamua, lea o le a faigofie ai!
  Na tetee le faiaoga i le leo malosi:
  - Ma tuu lenei alii lapoa ma teine e fitu tausaga le matutua? Ioe, latou te taufaalili ia te ia ma pipii ia te ia. Ioe, ma o ia lava e mafai ona ave se tasi ma fasioti i latou. Leai, e le'o se faiga fa'apisinisi lea! O teine matutua e manaʻomia o ia, ma mo lenei mea e tatau ona ia faʻaalia se tulaga maualuga o taleni!
  Na luelue le ulu o Weasel:
  - Fa'alogo lelei!
  Na lulu le ulu o Dominica, lea e pei o se dandelion o Me:
  - Aua e te faalavelave mai ia te au i teineiti laiti.
  Na luelue le ulu o le faiaoga:
  "Ona fai lea o suega ma Lady Dragon Master." I lenei tulaga, o le a faʻatagaina oe i se vasega maualuga. O le ae nofo i se potu ese'ese, manaia, ma se ipu siliva ma se apu sasaa.
  Na fesili ma le ofo le teine fai pese:
  - E fa'afefea, ma se ipu siliva?
  Na faamatala e le faiaoga:
  - E pei e iai sau televise i le lalolagi. Na'o le taimi nei atonu e itiiti ni polokalame. E a la e a la? E iai lau tekinolosi, e iai a matou togafiti fa'ataulāitu. Ae o iinei e mafai ona e vaʻavaʻai i se saucer, afai e iai sau tomai faʻapitoa, o le a le mea o loʻo tupu.
  Na fesili faauigalua Dominica:
  -E mafai ona e va'ai i le Lalolagi?
  Na luelue le ulu o le faiaoga ma ioe:
  - Ma e mafai ona avea le Lalolagi ... Vagana, ioe, o oe o se fai togafiti faataulaitu. O aʻu foʻi, sa ou suʻesuʻeina le Initaneti - o se mea fou a tagata. Ma e tatau ona ou fai atu, e te iloa lelei le fana. Ma na latou o mai ma se fesoʻotaʻiga manaia. E oʻo lava i le ofo o le eletise faigofie e aunoa ma se togafiti faʻataulāitu e mafaia lenei mea!
  Na faamimigi faamimigi Dominica ma tali atu:
  - Ioe, e faateʻia aʻu lava ia! Aisea e te le faia ai lenei mea mo oe lava ia?
  Ona tali mai lea o le nymph marquise:
  - O le alualu i luma faasaienisi o se mea matautia. Afai e toe amata ona pa a tatou pomu, ae le o ni mea faigofie, ae o mea faaniukilia ! I lenei auala, e leai se tasi e toe ola, ma e sili atu le leaga o faʻavevela faʻapitoa nai lo faʻamalama masani!
  Dominica ma faaili:
  - O i latou nei ! E tupu.
  Na alalaga teine tamaiti aoga:
  - Matou te le manaʻomia se tagata faapena , o ia o se uso o le aiga leaga!
  Na faatonuina e le faiaoga i leo malulu:
  - Mulimuli mai!
  Ma sa ia siitia. Sa i ai ona seevae faapitoa i ona vae e tatala ai ona tamatamaivae i luma ma faatagaina ai o ia e fai sipela i mama. O le faufautua lava ia e foliga talavou foi - e leai se maanuminumi, o se foliga e le pona. Ae o lona fausaga e vaʻaia, e le o laina vaivai o loʻo faʻaalia o se talavou, ae o se fafine matua ma foliga masani ma, e mafai foi e se tasi ona fai mai, foliga faʻapitoa. Ma o le foliga e matua faigata lava.
  Na manatu Dominika e i ai sona igoa. Ma atonu e le itiiti.
  Sa ia mulimuli atu ia te ia, ma sa oso a"e le marquise-nymph i ona autafa ma feaei, ma faaali mai ona nifo:
  - O oe o se masiofo matagofie. Ae ua uma ona malolo le patu i lou muaulu, ua e toe malosi vave!
  Na taʻua e Dominika ma ata:
  Malosi fa'alautele ma dumbbells,
  Se mafaufau maloloina i se tino maloloina!
  O lea na latou ui atu ai i se vaipuna ma vaalele e fitu na pa aʻe i le selau mita i le ea , ma maofa i le matagofie matagofie. Ona sosoo ai lea ma le faitotoʻa, i le faitotoʻa o le tagata fanafana fanafana fafine, ma le ofutau auro .
  Sa latou faafeiloaia le teine fou i le luelue o latou ulu ma le tu'i o latou vae e leai ni a latou vae.
  Dominica na taʻua:
  -E tolu uiga lelei o teine. O le tasi, e matagofie i latou, ma le lona lua, latou te...
  Ona le"i oo mai lea o le tali i lou mafaufau. Ma o i latou nei o loʻo i totonu o le fale aʻoga tarako. O loʻo i ai se mea taugata iinei, e le mafai ona e faʻatusatusaina ma Peterhof. I le faaopoopo atu i le auro ma le platinum, o loʻo i ai pea le tele o metala eseese e leai ni analogues i luga o le paneta o le lalolagi. E le gata i lea, o le tele o maʻa taua o mamanu sili ona lavelave ma matagofie, faʻapipiʻiina i mea teuteu, faʻalelei, fuga fugalaʻau iridescent. E tele foi ata eseese i luga o puipui. Ole tele o elves ma elves. Ae e iai isi meafaiola. Ae toetoe lava o foliga uma ma foliga e laiti ma iloga. O alii talavou e masani ona tutu faanoi. Ma e talitutusa lava i latou ma faatagata o Eleni anamua ma Roma. E tele mea iinei ... Ma o loʻo i ai foʻi vaipuna e sau mai tulimanu, e foliga matagofie ma tofo.
  O faʻata faʻatasi ma faʻavaa moli ma auro, faʻapipiʻiina i taimane ma topazes, e iloa foi. O ia lava e foliga manaia ma e manaia foi i le vaai.
  Na fiafia Dominika i le matauina o lona patu maa ua toetoe lava a mou atu. Ma ua toe aulelei ma ulu-auro . Ma o se teine faapena...
  O lona lauulu e matua susulu ma e toaitiiti tagata e talitonu e le o valiina o ia. Ae o lona lanu masani lea. Ma e fetaui lelei ma ia i le lanu apamemea o ona foliga talavou.
  O ia o se teine toto tamalii, ma e oso i luga mai lea taimi i lea taimi e pei o se manuki.
  Ma o le aʻoga lava ia e sili atu le malulu nai lo le Maota o Versailles. O lea ia taumafai e faalatalata atu iā te ia.
  Na ave e Dominica ma pese:
  Ua faaosoosoina i tatou i pusa o maota;
  E le mafai lava ona suia le saolotoga!
  E le mafai lava ona suia le saolotoga!
  Ma sa sii i luga e ona tamatamaivae e leai se mea e tasi se maa taimane mai le fola ma togi i luga. Ua lele ane, ae na ta'i e le nymph ona tamatamailima, ma i'u ai le taimane i lona alofilima matala.
  Dominica na taʻua:
  - Na e faia ma le poto!
  Na tagi mai le uisa:
  E sili atu le agile nai lo le macaque
  E sili atu le malosi nai lo le povi...
  Ma o le lagona o le manogi e pei o se taifau,
  Ma o le mata e pei o le aeto!
  Na taʻua e le faufautua i leo malosi:
  - O lenei o le a tatou o i lalo .
  Na fai mai Dominica:
  - Pe atonu e sili atu, i se isi itu, e tulaʻi?
  Sa lulu lona ulu:
  - O lo'o iai se malae ta'alo i lalo ifo. O iina o le ae faʻaalia ai ou tomai pe a e manaʻo e te alu i le elite!
  Na fesili atu ma le fefe le teine fai pese:
  - Ae fa'afefea pe a ou le pasi su'ega?
  Na fai atu ma le malosi le faiaoga:
  - Ona avea ai lea o oe ma pologa. Na e taalo pologa i ata tifaga ma e te iloa o le a?
  Na ata Dominica ma tali atu:
  - O aso nei o le teine o se pologa le lavalava,
  Ma o taeao ua na o se atua fafine malulu!
  Ma o ia, o le mea moni, na amata ona fiafia ma aunoa ma ni faigata.
  Ma o lea na amata ai ona latou o ifo i lalo i faasitepu maamora. Ma sa pei o se alu ifo i seoli.
  Na manatua e Dominica le auala na ia taalo ai i se faataulaitu i tifaga. Sa sii i luga o ia i luga o se filifili, ma saisai ona lima i ona tua i le taualuga. Ma sa matua tiga lava. Ma e fa'amaua ai veins. Ua lilofia le tino enaena o le teine i le afu ona o le tiga ma le atuatuvale. Ona tatala lea o le filifili. Ma sa ia lagona le mapusaga mo sina taimi ma faanatinati atu i lalo. Ma o loʻo i ai le vevesi iina i luga o le fola.
  Ma ua alaga Dominica ona o le tiga seoli i ona sooga ma tauau. Ioe, e tatau ona e lagonaina.
  O le nymph, i le vaai atu o foliga o le teine o lo o faamemelo , na ia matauina:
  - E le tatau ona avea oe ma pologa. E mafai ona avea oe ma se tamaititi aoga i le vaega laiti.
  Na talie Dominika ma matauina, pese, tauemu ia te ia lava, o se teine matua, ma se tamaitai fai pese i lena mea:
  Tulaga muamua, vasega muamua,
  Ole aso nei o lou aso malolo...
  Ose taimi matagofie ma malie,
  Uluai feiloaiga ma le aoga!
  Na taʻua e Laska:
  - E le malie! E leʻi moemiti outou tagata i o matou tomai i togafiti faataulaitu!
  Na tali atu ma le malosi Dominica:
  - Pe na e moemiti i a tatou mea tau tekonolosi? E tasi le pomu hydrogen o le a tapunia uma au togafiti.
  e le faufautua i le uliuli :
  - E leai se mea e tatau ai ona gugutu . E le talafeagai lea mea!
  Na tali mai Dominica:
  - E le o se mitamitaga, ae o se faʻamatalaga o mea moni. O se pomu hydrogen ma le malosi o le selau megatons e mafai ona faʻaumatia ola uma i totonu o le radius o le selau kilomita. E mafai ona e vaai faalemafaufau pe o le a lenei mea?
  Na faamaonia e Nymph:
  - E le pepelo o ia! E i ai moni lava a tagata ia auupega matautia faataumaoi. Ma o le mea e sili ona taua, o loʻo i ai foʻi ni fana e mafai ona tuʻuina atu i le faʻamoemoe.
  Na muimui le faiaoga i ona nifo:
  - O se faʻanoanoa ona o le faʻamaʻi i luga o tagata e leʻi afaina ai le lalolagi. E le tatau ona ola ni tama fa'amalosi e pei o oe!
  E lei finau Dominica, luelue atu:
  - O nisi taimi ou te manatu foi e faapea.
  Na taʻua e Nymph:
  - E ese foʻi tagata. Aua e te manatu e leaga uma i latou. E ui lava, po o fea tagata e sili atu ona toʻatele, leaga pe lelei, e le mafai ona e iloa saʻo i le tepa muamua!
  Na matauina e Dominica ma se ataata e foliga faanoanoa tele:
  - Afai e te matamata i le televise tutotonu, o lona uiga, atonu e tele atu mea leaga . Po o ni mea leaga tele foi!
  Na faamaonia e Nymph:
  - O le xenophobia lea! Pe a faateteleina le inoino i mea uma e le pei o oe. Ae e le tatau ona avea lea ma faataitaiga.
  Dominica na taʻua:
  - Lelei, aua ne'i o tatou talanoa e uiga i polokiki. O laʻu sini o le laveaʻiina o sui uma o le itupa malosi i luga o le paneta ... O lona uiga, i lau atulaulau. Ma e sili atu lenei mea nai lo se paneta!
  Na tali atu ma le faaaloalo le Uese:
  - E le o se paneta, e oo lava i se paneta tele, ae e le o se atulaulau foi. O se mea i le va o se paneta tele lava ma le atulaulau. Ae e sili ai ona ou le alu i le vao...
  Sa lulu e le faiaoga ona taliga uiga, lea na sau mai lalo o lona lauulu, ma fai mai:
  - I soo se tulaga, e le gata ia i tatou, ae o loʻo i ai isi aʻoga o tarako ma e le o ni tarako o loʻo sailia ni auala e laveaʻi ai tama, ma afai e mafai, toe faʻafoʻi mai.
  Na tagi Dominica:
  - O se tagata malemo o lo'o pipiimau i vaomago! Ma o se piliki moni lava ...
  Na fautua mai le nymph marquise:
  - Masalo e tatau ona e pese lelei, o le alu ifo e fai si umi!
  Na luelue le ulu o le tamaitai fai pese:
  - Ioe, ou te ioe , e sili atu le malulu nai lo le alatele!
  Ma sa luelue le ulu o Dominica, lea na feilafi i lau auro, ma pese:
  E leai se matua po o se maualuga i le taua,
  Na te faia tutusa teine ma tama!
  O i latou e le mananao i le fiafia i le filemu,
  O ai e fia lele maualuga atu!
  
  Matou te tipi, fana ma tipi,
  Mo i tatou e iai le fa'atuatua - tautua i le Tina!
  Ioe, e sili ona lelei le avea o se pelu,
  Ina ia manumalo i le taua ma le mautinoa!
  
  O le ā se isi mea e sili atu ona tāua mo a tatou avā?
  Ioe, ave e le gata i luga o le moega!
  O oe o le tane aeto, e le o se tama'i manulele fa'anoanoa,
  Taumafai e taofi o tatou fale mai le mu!
  
  O se taua mata'utia lenei, ua tatou va'aia o le a o'o mai,
  Ua folau le motu o tagata, e le mafai ona faitaulia le to'atele!
  Ae na faia e le au fai uʻamea se talipupuni malosi,
  O le gogolo ma le leo leaga o le a le fefefe ai i tatou!
  
  Ma sa matou faapotopoto faatasi, lekeona,
  O tao e taofi mau i lima o ē malolosi!
  Ia avea ma fili a itiiti mai o se siamupini i le faatafunaga,
  O loo faatalitali mai tuugamau, ae le o pine i le pute!
  
  Na matou feto'ai , ae e manogi teine,
  O pelu i lima e feilafi e pei o le uila!
  O teine malolosi, foliga faigata,
  I le matau'a e oo lava i fetu Jedi !
  
  manatu i ai orcs, o meaola , ma tupu ?
  Ae o lea ua taufetuli "urosa"!
  O i matou o fitafita paia o Rusia,
  So'o se fusu, teine, po'o tama!
  
  Matou te tulia i latou ma lē ave faapagota,
  E lē tatau i tagata saʻoloto ona faia ni pologa lē fiafia!
  Sa matou feagai ma le matuu lavelave,
  O mea e fiafia i ai le atunuu e sili atu nai lo mea tumaoti!
  Ioe, e le vaivai le pese ma e matagofie le leo o le toa.
  Ua maeʻa le alu ifo, ma o lea ua tolu teineiti o ituaiga eseese: o se elf mentor, o se marquise nymph ma se tagata pa'ū, na maua i latou i luga o le teritori o se malae taʻalo tele i lalo o le eleele, e le itiiti ifo i le tele o Luzhniki, ma atonu e sili atu.
  Sa i ai le tele o ituaiga uma o masini, e maualuga le taualuga ma tu mo le faitau selau o afe o tagata matamata, ma nofoa e suʻia i veveti, penina, auro, poʻo mo malo sili ona taugata i taimane ma isi maʻa.
  I le taimi lava e tasi , na toetoe lava a gaogao. E moni, i le ogatotonu sa i ai le Matai Sili lava ia ma le ulu o le aʻoga, le Dragon Duchess de Montserrat.
  O se fafine lalelei tele e fitu ona ulu, ua valiina i lanu uma o le nuanua. Ma e foliga matagofie tele, e matua ofoofogia lava, aemaise lava pe a e vaʻaia i le mea moni ae le o se tifaga.
  Dominica pese ese mai le tulaga:
  Lagi maualuga, mamao mamao,
  Faalogo i le pese e uiga i le toa Akmale ...
  O ia o le tarako leaga, na ia laveaʻiina le lalolagi,
  Ma na tuua e lenei alii le malamalama o le lagi!
  Ua toe usuina pese...
  O iinei na faasalavei ai le Dragon Duchess de Montserrat i se leo taufaafefe, e pei o pu a Ieriko:
  - O oe , ou te vaʻai, o se teine faʻatauvaʻa, ma se laulaufaiva e faigofie ona faʻapipiʻi i se matasele umi i lou ua tagata.
  Na tali atu Dominica ma se ataata mama:
  - Ou te le'i manatu e faatiga ia te oe. E na'o lo'u fiafia tele e pese. Ma o Akmal ua na o se tama fai fagogo, o se ata tifaga mai se ata tifaga a tamaiti. Aua le manatu mamafa i ai!
  Tarako fafine ulu e fitu, e tusa ma le lapo'a o se vaalele osofaʻi lua nofoa lelei , talie ma matauina, ma o latou ulu uma e fitu o loʻo tautala i le taimi e tasi, e peiseai na latou fausia se tasi atoa, e ui lava o latou faiʻai eseese:
  - Ma o oe e atamai ma lototele, ma i le taimi lava e tasi, atamai. E mafai ona e faia se mea fa'ataulāitu?
  Na usuina e Dominica se pese malie e tali atu ai:
  Meaalofa a faiaoga,
  Sa latou faʻaaluina le taimi ma aʻu ...
  Na tigaina o ia faatasi ma aʻu mo se mea-
  Le fai togafiti faataulaitu sili ona atamai!
  
  Faiaoga atamamai
  Sa ou faalogo ma le le mafaufau...
  O mea uma e leʻi fesili mai ia te aʻu
  Na ou faia i se auala!
  . MATAUPU Nu. 5.
  Na toe tofia le tama pologa ma le perenise muamua o Oenomaus e vili le uili mamafa. O se tamaitiiti, e tusa ma le sefulutasi pe sefululua ona tausaga, ua tele lona vaivai ma tuu ona vae i luga o maa ma'ai, sa olo saito. E lua teine elf na tu'i, pe tusa o le taimi tutusa, i luga o le papatua o le tama, musele. I se isi itu, o lenei olaga pologa na maua ai se faʻamalologa mai le liu maʻa. Ae o tama pologa talavou e le tatau ona faatagaina e malolo ma e tatau ona sasaina ma le malosi.
  Ma fa'apea lava se'ia o'o ina moe le tama pologa, ua matua vaivai lava. Ma ina ua mavae lena, latou toe faatuina o ia, fafagaina o ia ina ia le oti i le fiaai ma maua le malosi e galue ai. Ma latou toe fusi.
  O lenei mea e maua ai le ola, ae na o se mea e sili ona tiga. E pei, pei o seoli i le taimi o le olaga, vagana ai o le tino e talavou ma maloloina ma o mafaufauga o loʻo i totonu o le ulu ma manino le malamalama. Ae ua atili ai ona faalumaina ma tiga. Ina ia aveese teisi lona mafaufau i le tiga ma le vaivai, na faaaoga ai e le alii sa avea muamua ma alii ma pologa o Oenomaus lona mafaufau;
  O le au faomea i luga o le taua o tarako o loʻo sasaina ao e suʻe ni meaʻai. O se taule'ale'a aulelei, musele o Oenomaus i se suti atamai, o seevae e fe'ilafi i varnish mūmū, ma fa'amasani taimane e pulea lana sau'ai ulu tolu. Ma o le vaega o totoe o le 'au e aofia ai teine ofoofogia. O latou musele, enaena, e leai ni seevae, ma o latou ofu uma o asoa o maa taua i o latou fatafata ma sulugatiti. Ma o tagata uma, ioe, ua na o ni faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma lauulu susulu. Sa latou sii i luga tarako e laiti teisi ma e na o le tasi le ulu.
  Ia, o le mea moni, o ia o se tamaloa, o le itupa malosi, ma o lana 'au e faia aʻe i sui o le itupa saʻo. Ma na te le manaomia isi alii.
  O lea e na o le alii kapeteni e i ai seevae, ma o ana aulelei fiafia e mafai ona faia mea i o latou vae faʻalelei i taua e le mafai ona taʻua i se tala fagogo pe faʻamatalaina i se peni! E mafai e aulelei ona togi mea papa ma le malosi matautia, ma togi se pelu, boomerang, po o se nila oona.
  O Oenomaus, le alii talavou, na pese ma le fiafia ma le fiafia:
  O le tagata mauoa, ioe, e ata,
  Lulu lau mamon, lou manava tumu!
  Ma o lo tatou taunuuga o le oti ma le tiga,
  O lo'o va'aia e le oti tagata uma, o se lo'omatua ma lana sapelu!
  
  Ma matou te fia tamomoe i luga o le mutia,
  A uma mea uma, o i tatou lava, o le mea moni, na o tamaiti!
  Ae o le tama o le a faaluaina le lagona o le pologa,
  E leai se saolotoga i soo se falepuipui i luga o le paneta!
  
  E tatau ona tatou tau, o le taunuuga lea,
  Fasia se uo pe afai e tatau ona e fasiotia se uso!
  E leai se aoga o le tatalo i le Silisiliese,
  Ona o agasala a ai ua faasalaina ai pologa?
  
  E i ai le toto i le malae ma palapala i le falepuipui,
  Na utia e isumu o'u vae!
  Ua taufaalili le perenise matape'ape'a i lona vae povi,
  E tatau ona tulia o ia lava!
  
  Ina ia ola, e tatau ona e fasioti,
  E te mafatia uma i le agaga ma le tino faaletino!
  Ua taumamafa alii i tino oti o le mativa,
  Na mate le manogi, na pau lava le mea na totoe o le sasa o le penisina!
  
  Ae o mea uma lava, e le mafai ona motusia le agaga o le loto,
  O loʻo ola le Tamamatua i mafaufauga o le tama!
  O le a sau se autau i Elves e faavavau ma le sauaina,
  O le a tatou lafoina i lalo tagata mauʻoa ona o a latou galuega !
  
  Ona tetete ai lea o le taga tupe ,
   O ai na oomiina le sua mai le Atunuu!
  Ina ia manumalo, tatou te manaʻomia se mafaufau malamalama,
  Ma afai o oe o se tagata palaai, e oo lava i Atua e leai se malosi!
  
  O le sasau lea o le pelu, ua lele le ulu,
  Na faafuaseʻi lava ona liu tagata fasioti tagata!
  Na faafuaseʻi ona sola ese le tiapolo mai le ulo,
  O lea la, ua tuliesea le ita mai se loto tele!
  
  E le tatau ona mafaufau, o elves o le malamalama e vaivai,
  E le'i ifo o tatou tagata i se tasi!
  le tagata fou mai seoli ,
  Ma matou agalelei lava e inu lauti mai le sosi!
  O se pese matagofie, ma o lana vaega o tarako e ofoofogia. O lea na faapepepepe i le lima taumatau, o se teine elf ma lauulu mūmū ʻapamemea e feleleaʻi i le matagi e pei o se fuʻa proletaria na alaga:
  - Ua oʻo i le taimi e faʻamalosi ai, oi aloalii o tagata faomea i le ea!
  Na luelue le ulu o Enomai ma ataata:
  - E mautinoa lava! O le mea lea na tatou fananau mai ai!
  Na pepese teine i le tali, i le lotogatasi, fiti ma taaalo ma o latou tino malolosi, na vaneina mai maso ua atiae:
  Matou te matitiva, matou te matitiva faomea,
  Matou te matua faanoanoa lava...
  Matou te tuʻuina fagu i le lagi mo taʻavale,
  Ae ona latou te leʻi totōina le ola mama i totonu ia i tatou!
  Ma sa pepese le au tau ma le fiafia sili atu ma le fiafia, ma o latou leo e pei o ni u'u tino atoa:
  E le mana'omia e tagata faomea le saienisi
  Ma e manino lava pe aisea...
  E iai o matou vae ma lima,
  Ae matou te le manaʻomia o matou ulu!
  I le taimi nei, o se teine e iai lona lauulu samasama-violē na faaili ma le leotele:
  - Manuia i luma! O lo'o i ai se kalone 'ea atoa i le ulutala taumatau!
  Na pepese teine i le tali:
  Eh ma , i luga o le vasa, eh ma , tarako i siaki,
  Eh ma , va'ai i le tamaoaiga mata'ina...
  Matou te le popole i tulafono, matou te fausia se poloaiga fou,
  O le oti vaivai ma faavalevalea i lalo o pelu!
  Na faatonuina e Prince Oenomaus:
  - Ia, teine, afai tatou te faʻamoemoe e faoa, ona tatou faomea lea!
  Ona faanatinati atu lea o se lafu tarako atoa e osofaʻi. Sa latou faanatinati atu i le latou sini.
  O le galleon o se vaa tele ma le matagofie. E ui i le mamafa o le mamafa ma uta i oloa eseese, faafetai i togafiti faataulaitu, sa opeopea malie i le siosiomaga. Ma sa agi e le matagi le la o lenei kalone.
  Na matauina e Enomai o la o le vaa e matua pupula ma matagofie mamanu. Ma o lenei, tatou fai atu, e manaia tele . Ae maise lava ina ua oso a"e le la.
  Mai le galleon na latou matauina ai se lafu o tagata faomea o loo pulea tarako aoaoina. Ma sa amata ona vevesi le au e uiga i ai. I totonu fo'i, o le to'atele o teine lalelei i 'ofu ma tama pologa. Sa na'o latou i totonu o o'ele'ele aau, na'o ni nai pologa talavou sa i ai taulima auro ma siliva e feilafi i o latou tapuvae ma tapulima.
  Sa sili atu ona teuteu matagofie teine tau. Ae e leai foi ni seevae, e pei o tama e sefululua i le sefulufa tausaga, musele, aulelei, ae o loʻo i ai faʻailoga pologa i luga o latou fatafata ma tauau.
  E na'o le tasi le teine toa sa i ai seevae aulelei i ona vae. E foliga mai o ia e sili ona taua iinei ma le kapeteni. O se lanu enaena matagofie ma lauulu e foliga mai na sausauina i le pauta auro.
  Ma se foliga aulelei. Ma ua ufitia le tino i le ofutau ua lafo i le platinum, safaira, emeralds, topazes, rubies, agate ma taimane. E le gata i lea, o maʻa taua o loʻo faʻatulagaina i se teuteuga matagofie o lanu sili ona matagofie. E iai rosa, tulip, fugala'au, galo-a'u-nots, mimosas, peonies ma le tele o isi.
  I luga o lona ofutau matagofie, o fugalaau uma e eseese, ma e leai se tasi e toe faia.
  Na lagona e le perenise faomea o Oenomaus le osooso o lagona susulu i totonu ia te ia lava ma fai mai:
  - Ia, e mafai moni lava ona pipili ma faʻaumatia lea lalelei! E le mafai ona ou tauaveina se agasala faapena i lo'u agaga.
  Na taʻua e le paaga mumu lauulu mumu:
  - Ae o le mafuaaga lena oi matou o tagata faomea! Aua foi...e le mafai ona faomea e aunoa ma se agasala.
  Na fai mai le isi ma ataata:
  Ioe, e faigata ona fasiotia moni e pele,
  A uma mea uma, o se elf , talitonu mai ia te aʻu, na fanau mai mo le fiafia ...
  Ae afai o oe o se tagata faomea, o le lau o le tina,
  A aunoa ma le toto, timu ma le tau leaga e faavavau!
  Na taʻua foi e le ulu mumu:
  - O teine lalelei nei ma tama, ioe, ae le o latou ituaiga o elves, ae mai le tuuga o tagata! Va'ai, le tagata sili , i foliga o latou taliga.
  Na faateia Oenomaus:
  - E matua aulelei ma talavou tagata?
  Na luelue le ulu o le fitafita afi:
  - O lena lava! Faatasi ai ma le fesoasoani a togafiti faataulaitu na latou maua ai le talavou e faavavau. Ma o lea ua pipii nei tama i le amataga o le talavou.
  O le a avea nei i latou ma talavou i taimi uma ma usiusitai.
  Na pese le alii talavou:
  O elves uma, tagata i luga o le paneta,
  E tatau ona avea pea ma uo...
  E tatau ona talie tamaiti i taimi uma.
  Ma ola i se lalolagi filemu!
  E tatau ona talie tamaiti
  E tatau ona talie tamaiti
  E tatau ona talie tamaiti -
  Ma ola i se lalolagi filemu!
  Na fautua mai le elf blonde:
  - E iai se filifiliga! O le fusu sili mai la latou itu ma le sili pe sili mai la tatou itu o le a tau. Pe a manumalo, latou te tufa mai iā i tatou le vete, ma pe a faiaʻina, o le toa e faiaʻina e . pe o se pologa po o se tino oti!
  Na taʻua e Oenomaus:
  - E talafeagai lenei mea! Ua ou sauni e tau!
  O teine i tarako na siosiomia le galleon. E sili atu lo latou saoasaoa; o se vaa tele e le mafai ona sola ese mai le lafu vavave.
  Ae o le kalone e iai fana. Ma sa amata ona latou faatonutonuina i latou, ma sa amata ona asu ia vavae.
  Fai mai Oenomaus i se leo faititili:
  - Ou te faia se ta'aloga! E tusa ai ma tu ma aga a tagata faomea i le ea. Tasi le fusu mai lou itu, ma le tasi mai le matou. E te avatu le afa o lau uta i lē e manumalo. Ma i le tulaga o le faiaina , fai le mea e te manaʻo ai ma le na faiaina. Matou te le faalavelave ia te oe.
  Na tali atu le teine kapeteni i le ofutau taua ma fugalaau:
  - Matagofie! Matou te talia lenei lu'i! O le a ou tau! Ma e te filifilia soʻo se tasi e te manaʻo ai!
  Na taʻua ma le mautinoa e Elf Prince Oenomaus:
  - Ua na o aʻu le sui o le itupa malosi i totonu o oe. E tatau la ona ou tau!
  Na fai atu ma le malosi le fesoasoani lauulu mumu:
  - E le sili atu aʻu o se tagata fusu! Ou te fia tau!
  Ma sa ia luluina lona vae e leai ni seevae, aulelei, matua gaioi, lea e feaveai, e pei o le tino o se gata.
  Na tetee le toa talavou:
  - O i matou o kapeteni, matou te tau!
  Na luelue le teine i lona ofutau taua ma fai mai ma le ataata:
  - Marquise de Diana, i lau tautua!
  Na tali atu ma le mautinoa le ali"i elf:
  - Perenise Oenomaus! Sauni mo le taua!
  Ma o le matua atamai lava na oso ai le toa talavou i luga o le fogavaa ma sei lana pelu umi ma manifinifi.
  Na toso foi e Lady de Diana lana lau ma fesili ma ataata:
  - Aisea na fa'afuase'i ai ona avea le perenise ma tagata faomea fa'atoto?
  Na tali atu Oenomaus i lenei mea ma le mautinoa:
  - O se tala umi. Ae e le o aʻu o se tagata faomea faomea, ae o se tamalii! Ma e faia ai se eseesega.
  Na tali mai le marquise ma ataata:
  - Ou te le fasiotia oe, o le a avea oe ma aʻu pologa ma pagota. Ou te faia oe e etoeto i o'u alofivae i lou laulaufaiva ma ou fiafia ai!
  Na ata Oenomaus ma tali mai:
  Ou te le fasiotia foi oe ! Ma e manaia foi le togiina o ia vae i lou laulaufaiva. Ae e ui lava o oe o se toa mataʻutia, e te le faʻatali mo loʻu toilalo!
  tele Diana , ma ona nifo lapopoa, ma tali mai:
  - Se'i tatou va'ai! E le gata ia te au, ae o isi foi teine o le a tietie faatagataotaua oe. Ma o le a matou faatiga ia te oe ma sasa oe ia oti. Se'i tatou va'ai pe fa'apefea ona e 'ata'ata i lenei tulaga!
  Na pese le perenise faomea i le tali:
  Aua le fiu, aua le fiu, aua le fiu
  I le taua ma le sau'ai miti taufaafefe, aua le matamuli...
  Ataata, ataata, ataata -
  Ia iloa o mea uma e foliga lelei ma lelei !
  Na luelue le Marquise ma se foliga fiafia tele:
  - O oe o se alii talavou fiafia! E te faia se tagata ula tele. Atonu o le a ou tuuina atu foi oe i le masiofo. Ma o le a manaia!
  Na tali atu ma le ita Oenomaus:
  - Lava le talatalanoa fa'avalevalea. Tatou tau!
  Na oso ese le teine i lona ofutau mai le fola o le maa ma osofaʻia lana paaga. Na feiloai Oenomaus ia te ia, taofi le sasa, ma na tali atu foi, toetoe lava a tipi ese le taliga o le aulelei. Sa ia oso i tua ma matauina ma se ataata panther:
  - Ma e te le leaga. Na ou manatu o oe o se perenise e pei o aʻu o se nun!
  Ae peitai, o le teine, e le o se elf, e i ai se taliga tagata. Ae o Oenomaus o se elf. O tagata ma elves e iai a latou fanau masani - afa-fanau . Ae e masani ona taʻua i latou o tamaʻitaʻi . Ma latou te le fiafia tele ia i latou uma e lua.
  Na toe osofa'i fo'i le teine marquise. Sa ia faia ni tuufaatasiga lavelave ma pelu. Ma ua fememea'i lona lau, oso, ma toe milo, e pei o apaau o se olo i se afa. Ma sa ia osofaia.
  O le perenise, e le o se mafuaaga e suli i se malo tele, na ia faia se ta malosi i lona fatafata. Ma sa ia tuia le ofutau. Na oo lava ina samasa le toto. Ma sa manino lava o le teineititi na manua.
  Sa ia laa i tua ma fai mai:
  - Tama sau'ai mata'utia!
  Na tali atu Edmond ma se ataata faamaulalo:
  "Atonu o aʻu o se sauʻai, ae ou te mamao mai se tama!"
  Sa ata Diana ma toe osofai. E ui ina tafe mai le toto mumu mai ia te ia. Ma sa ia salalau atu i luga o le fogavaa.
  Na matauina e le masiofo lauulu mumu:
  - Semanu ou te tipi ese lona ulu i le taimi lava lena! Ou te le tosoina ia paipa.
  Na tagi le Kapeteni Marquise:
  - Ma e mafai ona ou tuʻuina atu ia te oe se avanoa faapena!
  Na tali atu Oenomaus e ala i le ta i lalo o le lima o le toa i lana pelu ma tipi ai lona ivi. Na ia faapau i lalo le auupega mai lona lima taumatau, ae vave ona tago i luga i lona lima agavale. Ma 'ata'ata'ata'i 'ai, e pei o ia o le tama'ita'i o le tulaga i lenei fa'aaliga.
  Na matauina e le alii talavou:
  - O oe o se teine lototele! Ae ua e lavea. E sili atu le fiu!
  Sa alaga atu Diana:
  - O le a tatou feoti, ae tatou te le fiu!
  Na tagitagi le fitafita faomea lauulu mumu:
  E tatau ona e faʻaaloalo ia i matou, matataʻu ia i matou,
  E le gata le fa"aleagaina o tama"ita"i faomea...
  O elves o le malamalama e masani ona iloa le auala e tau ai,
  Ma ua valea le paneta ia i tatou!
  Ma talie i tali, matua iridescent ma tatagi. O mea uma na foliga manaia ma fa'alogona.
  Ma na toe osofa'i fo'i Tiana. Sa ia galue i lona lima tauagavale e le sili atu le leaga nai lo lona lima taumatau. Ma sa fai si matagofie, o ni gaioiga matagofie. E le gata i lea, na aveese e le kapeteni-marquise ona seevae, ma o ona vae laiti ma le aulelei na leai se mea. Ma o lenei mea ua faaopoopo i lona atamai.
  Na taʻua e Oenomaus:
  - Ma o le leai ni seevae e fetaui ma oe, pele lalelei!
  Na tagi Diana:
  - E te sogi atu i o'u mulivae!
  O le fusuaga sa matua malosi lava. Na osofa'i e le Marquise ma le ita tele ma fa'amalo lana auupega e pei o se ili a se tama'ita'i. Ma o lenei mea na foliga mai e matua matagofie lava. Ona valu lea e le pito o Oenomaus i luga o le alafau lamolemole, leai ni lauulu, ma le rosa o le elf.
  Na matauina e le alii talavou:
  - E te lelei!
  Na luelue le ulu o Diana:
  - Ioe, ou te lelei! Ma toe fai le suigi ma mimilo.
  Na alaga le tagata faomea lauulu mumu:
  - Taia o ia! Fasia o ia!
  Na tali atu Oenomaus ma ataata:
  - Ae faapefea le poloaiga a le Silisiliese - aua le fasioti tagata?
  teine fuimu :
  - O le mea moni - aua le faia le fasioti tagata leaga!
  Na musumusu le perenise faomea:
  - O lea, e mafai ona faia se fasioti tagata lelei?
  Na fa"amaonia mai e le teine laulu mumu:
  - E le mafai, ae e manaʻomia!
  O le taimi lea, na toe taumafai ai le kapeteni teine na manu"a e osofa"i, ma sa matua lelei lava lana gaioiga. Ona valu lea o Oenomaia i lona lima ma lona tauau.
  Na tagi Diana:
  - O le ae lagona le leaga! Ou te fasiotia oe, tama'i maile!
  Na pese Oenomaus i le tali atu, ma taofia osofaiga;
  Ua tatou iloa le mamalu ola pea i taua,
  Ile iloa le fefe, tipi ma le lototele!
  Tau ina ia fesoasoani mai le pelu ia i tatou i mea silisili,
  Fa'ato'ilalo le fili - e leai se isi mea e taua!
  
  Matou te folau i luga o le sami, e aunoa ma se masalosalo,
  O se faomea ma se afa, o se afa e le o se pa!
  O le a tumau pea le manatua i loto o augatupulaga,
  Ua faatoilaloina le fili - o le taui atoa lena!
  
  O le matagofie o le a avatu ai ia te oe le alofa ma le naunautai,
  Ma o taeao o loʻo faʻatali le faʻasalaga i le fata!
  O le faʻafesoʻotaʻi o lou olaga ma se filibuster e matautia,
  E togi e Fortune le dice i se auala faafuaseʻi!
  Ma i le upu mulimuli, na sasa e le perenise faomea le lima o le teine marquise i lana pelu, ma pa'u ai le auupega mai lona lima sesega.
  Na ataata Tiana ma oso, ma taulai atu lona mulivae i le auvae o Oenomai. Ma sa savali faasamasamanoa le teine. Na sii o ia e le alii talavou ona togi lea i lalo. Na pa'u Diana i luga o le fogavaa ma sa te'i. Na matua taumafai lava e oso i luga, ae o le pito o le tamatamaivae o le seevae na taia ai lona auvae, ma na te"a atoa ai le teine mai le ta malosi.
  Na sii i luga lima o Oenomaus ma alaga:
  - Manumalo!
  Na oo atu se gogolo i le auvaa o teine ma tama e leai ni seevae. Ona tootutuli ai lea ma le tetee i lalo le au tau ma a latou tama pologa .
  Na taʻua e le fitafita lauulu mumu:
  - I se isi itu na foliga mai e matua faigofie lava! Sa ou manatu o le a sili atu ona faigata.
  Na musumusu Oenomaus:
  - Na mafaufau le pipi ma iu ai i le supo!
  Na ata le teine ma fai mai ma le ata:
  Aua le manatu maualalo i elves
  O le a oʻo mai le taimi, o le ae malamalama mo oe lava ...
  Ua latou faaili e pei o pulufana i lou malumalu,
  Ma o le teine e tamoe i le taua e leai ni seevae !
  Na fautua mai le ulu mumu:
  - Tatou sasaina tama pologa i o latou mulivae i laau. Ou te manatu latou te fiafia i ai!
  Oenomaus na fa'amago mata ma fai mai:
  - E te manatu latou te fiafia i ai? E ui lava o alofilima talatala o tama atonu e le matua maaleale i le tiga mai se laau.
  Na matauina e le tagata faomea lauulu mumu:
  - O le mea autu tatou te fiafia i ai! O tagata faomea e pei oi tatou e matua manaia le sauaina o tama aulelei!
  O se teine lalelei i se ofu poto ma teuga i ona tapulima ma tapuvae na faʻalogo:
  - Ua ou sauni, o le fesoasoani a le marquise, e faʻaauau le taua! Ma avatu le isi afa o vete!
  Na tagi le tagata faomea afi:
  - O ia o a'u! O le a ou tau ma ia! E manino lenei mea.
  Na luelue le ulu o Enomai ma ioe.
  - Fa'atatau! E le na o aʻu e ave naʻo aʻu. E tusa lava pe o aʻu e sili ona taua mo oe.
  Na tetee le toa lauulu mumu:
  - E leai se ali'i sili i tagata tutusa. Ma ou te fautua atu e tau e aunoa ma ni auupega.
  Na taʻua e le toa i se ofu:
  - A aunoa ma ni auupega? E te le fefe, elf?
  Na tali atu ma le maumauaʻi le tagata faomea afi:
  - Aua e te alu i le vaomatua e te fefe ai i luko!
  O le teine i le ofu, o lenei lanu enaena meli matagofie, na fesili i se leo malu:
  - Ia pese le taulealea aulelei mo i tatou. Ou te manatu o se mea pese, ma o le a lagolagoina aʻu e isi teine.
  O aulelei i itu uma e lua na fe'ei faatasi:
  - Afio mai! Matou te mananaʻo i au pese i le pito i luga o matou mama!
  Na pese Oenomaus ma ataata:
  Ou te manatua le taimi nei, o foliga susulu susulu,
  O le vaaiga na tuia ai loʻu fatu e pei o se pelu!
  Na ou mu i vaitafe o le matagi aasa,
  Na e nofo filemu i le tali atu!
  
  O lou siufofoga, e matuā matagofie ma mamā,
  Ou te talitonu i le afu e le gata o au milimili!
  Ou te le manaʻomia se olaga ita e aunoa ma oe,
  Ma o lenei o le a faʻamalamalamaina aʻu e se ave e faʻavavau!
  
  O oe o le atua fafine o le alofa e le gata,
  O se vasa e tumu i le malamalama ofoofogia!
  Motu le fusi aisa, tausua,
  Ou te le vaai i le vaveao e aunoa ma oe!
  
  Ua pupula ou fofoga e pei o le la i lugā,
  E leai ni ata matagofie i le atulaulau!
  O le lagona o le tuinanau e ufitia e pei o se afa,
  O le i ai faatasi ma oe e faavavau o le fiafia lea!
  
  O le tiga i lo'u agaga ua agi pei o se afa,
  Ma o le afi i totonu o loʻu fatafata o loʻo mumu ma le le alofa!
  Ou te alofa ia te oe, e te foliga mitamita i le taui,
  O le aisa i totonu o fasipepa e nutimomoia ai lou loto!
  
  I le va o moli i le vasa fetū e le gata,
  O oe ma a'u na lele i le lagi e pei o aeto!
  Ma ou laugutu, feilafi i penina,
  se tala agamalu ma le naunautai!
  Ma o le patipati ua na o le fetina'iina o aulelei i le fiafia. Ae i le taimi lena na alaga ai se tasi o teine:
  - E lua va'a tau o lo'o sau iinei!
  Na taʻua e Oenomaus ma se ataata faanoanoa:
  - Ia, o le mea tonu lea na e mana'o ai? Na e manaʻomia se fusuaga manaia? O lea o le ae mauaina!
  ma le ita le ulu mumu :
  - Na latou valaauina i latou! Tagata folau ma fitafita. Ma o lea e te le sola ese ai na o le sasa i ou mulivae!
  Na taʻua e le teine sa tilotilo i le mata:
  - O loʻo i ai ni orcs i luga o vaʻa. Ma o lona uiga o se tofotofoga ogaoga o loʻo faʻatali mai ia i tatou.
  Na taʻua e Oenomaus:
  - Ae e mafai ona tatou fasiotia o tatou fili e aunoa ma se faaleagaina o tatou lotofuatiaifo. A e pa'i atu i fitafita aulelei, e maligi moni lava lou fatu!
  Na faapea mai le teine lanumeamata:
  - O a tatou tarako e vave atu nai lo frigates. Atonu e iai se taimi tatou te ō ese ai!
  Na fai mai ma le maumauaʻi le perenise faomea:
  - I totonu o la tatou lolomifefiloi e leai se upu e pei o le sola ese!
  Ma sa pepese teine faomea ma le ita tele, ua sauni mo se taua o le ola po o le oti;
  Ua tatou ola i se lalolagi ua tumu i le tete'a, faanoanoa...
  O le a le mea e tatau ona fai e se fitafita pe a tuua na o ia ?
  O le Atua, sa'o, na filifili ma le sauā mo i tatou -
  Ua faaefuefu e lenei alii ona malumalu!
  
  E matua sauā le atulaulau i le alofa,
  Na maligi loimata o le valavala i se fa'ata...
  Na mou atu le alofa e aunoa ma se faailoga, e pei o se miti,
  Ma sa avea le olaga e pei o se maa e aunoa ma se malū!
  
  Ua malulu i le toafa, ma ua mu le aisa i le vevela.
  E maeu le ufitia o lo'u loto i se filifili elea!
  Ma o le timu o le teteʻa e pei o ni vaega ninii i luga o le taualuga -
  Ua leai ni taga, ua na o le kopa o totoe!
  
  Ae o le faʻatuatua i le malosi o le tau e faʻaosofia ai,
  Ua e iloa, ua faia e le Atua e ona le malosi uma lava se tautoga maumauaʻi!
  Ma o le a pei o lau i le mafanafana o Me mo i tatou,
  A tatou totogo, tatou te feiloai i le vaveao!
  
  E te mana'o e fa'afiafia atili le paneta?
  Ina ia pepese mamalu ai i tatou taitoatasi e pei o se po?
  Ona avea lea o le meli sili ona suamalie o se seleselega mai le laau linden -
  I le agaga o tagata tino ese, ia tatou faʻaumatia pepelo !
  
  E le tatau ona faaseseina le Atua, talitonu mai ia te au,
  Na te silafia lelei po o ai o i tatou e palaai ma le vale !
  Tuuina atu le uiga o le Alii i le taulaga,
  E leitioa faapea mai, Ou te taui atu ia te outou tagata!
  
  na maua i matou i luga o le initaneti ,
  E leai se tasi na te iloa le mea e gata ai le fasioti tagata.
  O loo tautau Iuta i luga o se laau pala-
  Ma mo i latou na talitonu - o se pale laurel!
  
  Soo se tagata lava e mafai ona sili atu
  O la tatou filifiliga e magafagafa - o le tauivi mo Keriso.
  Ae o nisi taimi o loʻo i ai le tafe toto,
  O le mea sili e i ai se folafolaga - o le a ou alu vave!
  
  Le lalolagi e, le tele o sauaga ua ia te oe,
  E pei e le mafai ona tatou ola filemu !
  Ua tagi le ava i le pusa maliu o le fitafita.
  Ma'eu le manifinifi o le filo ma'ale'ale o le olaga!
  
  O le faamasaaina o le toto e le o so tatou valaauga -
  Ou te manaʻo e alofa, e tuʻuina atu le Tamaʻitaʻi Parataiso!
  Aisea ua avea ai lenei faasalaga mo i tatou uma?
  Tali: avatu uma lou tamaoaiga i e matitiva!
  
  E lē mafai ona faatau le faaolataga i tupe,
  Auā e leai se tau o auro mo le Atua!
  Ma i le lotu e te ifo i le Aso Sa,
  Ia fai apaau e pei o aeto!
  
  Ma o le a oo mai le taimi - o le a oo mai le Malo o le Atua,
  O le a fa'aumatia le pogisa leaga ma le fe'ai!
  O le a fano le agaga, nofo pologa malaia,
  Ma o le a avea le atunuu i le Tele o le Fiafia!
  Ina ua uma se pese musuia, na ave e teine-faomea i tarako ma o atu i afa tetele frigates, lea sa tumu i orcs - manogi ma fulufulu urosa.
  E to'aitiiti teine nai lo manu leaga, ae sili atu lo latou va'ai ma to'a.
  Ona o atu ai lea o teine sa i luga o le vaa faatauoloa i le taua i le itu o le au faomea. Ma sa faataalise foi tama pologa e talatala auupega. O se lotogatasi ootia lea o tagata ma elves faasaga io latou fili talafaasolopito e faavavau - o orcs.
  Na auai foi Oenomaus i le taua. Na sasau e le taulealea pelu e lua i le taimi e tasi, ma tamo'e le olo, ma tipi ese ai ulu o au orc. Na ia tau ma le ita tele o se leona.
  Ma i ona tafatafa o le ulu mumu . Na lavea le mulivae o le teine i le auvae o le orc ma gau ai lona auvae. Ona pa'u ai lea o le orc, ma taia ai o ia e ona seu i lona manava. Ma o se taua faigata.
  Oenomaus e fusu ma le lototoa. O iinei na te uuina ai se pepe i ana pelu, e pei o se ili, ma tipi ese ulu e taʻavale e pei o kapisi.
  Na pese le aloalii talavou ma le naunautai, ma faaalia le ofoofogia o le lototoa:
  Afai e malosi lau moto-
  O lona uiga o le a avea oe ma tagata muamua i le olaga!
  Ma o le uo e le o se tagata mativa,
  E iai lona fatu auro ma neura o le sila!
  
  Ae o le mea e sili ona taua, talitonu i ai, o se mafaufau malosi,
  Aua e sili atu le malulu o le elf fighter nai lo se manu .
  Afai e te faanoanoa i le olaga,
  Ona alofagia lea o oe e se ata fiafia!
  
  Fa'aopoopo otometi, iloa, malosi e lima,
  Auā e tumu i le poto, Iloa-Auala!
  Ae taumafai e tuuina atu le mana i lima o se vale ,
  Ona e maua ai lea na o le tiga o se taui!
  
  Sa i ai se taimi na latou o ai e tulimanu ma se laau,
  O le aufana, o le aū o aū e faasaga i le pa'u mafiafia...
  Ae na latou faia chervonets i mea e alu i ai pene,
  Ma e matua faigofie lava ona oso i le galaxy!
  
  E ui ina lelei aʻoaʻoga -
  Ae manaia foi le lototele...
  Ma e tutusa ma se bayonet, o le a avea ma se utu,
  Ma matou te tautuaina le Tina o Tama ma le faamaoni.
  
  Ae o sauaga leaga o se satauro mamafa,
  Ua tumu lo tatou malae i le toto...
  Aiseā na toetū mai ai le Atua Silisili Ese ina ua mavae puapuaga?
  Ina ia mafai ona faamalosia le faapotopotoina faamiliteli o fitafita!
  
  Ua maligi loimata o le teine-ua pa'u lana uo pele,
  Ua tatalo le tina ma le oi, ma ee i le pito i luga o ona mama...
  O lo'o malulu i fafo o fa'amalama, ma ua pe le magalafu,
  O se taule'ale'a aulelei lenei ua tanumia i lalo o le eleele!
  
  Oi, leaga leaga, o se taunuuga leaga,
  Virgin Mary , o fea oi ai lou natura lelei?
  Na mana'o le tamaloa e fa'aipoipo vave,
  Ma o lea ua agi e le matagi le pefu i lalo o paina!
  
  O le a oʻo mai le olaga fiafia - o le a lelei,
  O le pai apu o le a avea ma fatu poppy meli...
  Ua liu efuefu ma efuefu le fili sau'ai,
  Tuu le laki moni e sopoia le faitotoa!
  
  Ua faia mea uma i luga o Elf, ma o le togi o loʻo i luga o Fars,
  Tatou aoina se pale e tumu i fetu i se moto!
  Ma talofa tama, na'o le vasega maualuga,
  Ma sa lafoina se agaga leaga i le afi !
  
  Ua masani le fana masini - ua sasaa pulu i totonu o se vaitafe,
  Ma ua vaivai le fili, o le mea na ia manao ai o le zero!
  Afai e te manumalo, e te mauoa,
  O ai lava na amataina le afi o le a iu i le mativa!
  O le pese lea ma le fusuaga tele, ma le sasau o pelu ma'ai ma mataalia. Ma o sasa e mulimuli i luga o ulu, e pei o luga o le asphalt. Ma e tele orcs ua uma ona fasiotia. Ma pologa tama i le taua. E leai se tasi oi latou e foliga mai e sili atu i le sefulufa, ae o latou uma e maso. O tino paee o tama pologa ua maaa ona o le galue malosi. Ma o mulivae talatala ma le pa'u e taia ai auvae o au orc, ma gau ai o latou auvae.
  Ua toe malamalama le teine kapeteni. Ona nofo lea o ia i lalo. O ona lima uma e lua na manu'a tigaina - na tipiina ivi. Ia, e le o se mea e oti ai; faatasi ai ma le fesoasoani a togafiti faataulaitu ma togafiti faataulaitu, e mafai ona toe faʻaleleia le faʻaleagaina. Ae o le a alu a itiiti ifo ma le lua itula. I le taimi nei, e le mafai ona ia fusu.
  Ma e leai se tasi e fesoasoani - o teine uma ma tama o loʻo i le taua, ma latou tau ma le ita tele. Ose fusuaga sauā lea.
  Na gaioi Tiana, o le mea e lelei ai sa leai ni ona vae ma e fai si le atoatoa. Ma o tamatamailima femoumouai pei o se manuki, na amata ai ona sue e le teine kapeteni le pusa fesoasoani muamua. O loʻo i ai se vailaʻau e faʻamalolo ai manuʻa, ma manuʻa ogaoga, ma se pulu pasama lautele. E le gata i lea, aisea e le auai ai i le taua pe a uma ona afifiina vae ma uʻu i latou i le pulu pasama ma vai?
  I le leai o ni vae e mafai ona e togiina mea malolosi ma oona. Ma o le a matua malu ma faataumaoi.
  Diana ma le mautinoa. Ma o ona vae e matua'i fa'alavalava ma fe'avea'i. Sa ia ofuina seevae ma le musu, ae na o le faamamafaina o lona tulaga. I se lalolagi o loʻo i ai le tele o moli ma le taumafanafana e faʻavavau, e le manaʻomia ni seevae ina ia le lagona e ou vae le malulu, ae mo le matagofie, ma ia faʻamamafaina e le o oe o se pologa poʻo se pologa. Ma e talafeagai lenei mea...
  O iinei o se tasi o tama, e leai foi ni seevae, na ia togiina se nila maai i le isu o le orc. Ma o ia, ina ua uma ona maua se vaega o mea oona, ua malulu ma vave oti.
  Na pese le tama pologa ma le fiafia, ma sa auai isi tama pologa, o i latou o tagata ma pepese pei o tagata:
  O lenei, afai e iai faafitauli i le atulaulau,
  E le tupu i soo se tau ...
  E te le toe mana'o i se suiga
  E le iloa e le tamaloa le mea e manaʻo ai!
  
  Ma o loʻo i ai Chernobog ma le mana malosi,
  O le Silisiliese e iai le mana lautele ...
  Na te avatu i le tagata i lona muaulu,
  Ina ia aua neʻi avea le fanau a tagata ma matuā feʻai!
  
  Ioe, na faia o ia e le Tupulaga Silisiliese,
  Ina ia maua e tagata se mafuaaga e atiaʻe ai ...
  Ina ia manaʻo le tagata i mea uma i le taimi e tasi,
  Ma sa aoao tagata e tau malosi!
  
  E pei ona faatoilaloina e le toa le leaga,
  O lena Rod na faia mo le manuia o le tagata...
  Ma sa ia sasaa atu le lelei mo agaga ma tino,
  E le'i tuai ona a'oa'o e tau!
  
  O le ā le finagalo o le Atua Silisili Ese?
  Ina ia latou le faʻamalosi e aumai le Elf i ona tulivae ...
  Ina ia le pule le iʻuga leaga,
  Ina ia tuputupu aʻe le faitau selau o augatupulaga!
  
  Ioe, o Chernobog o se faʻamalosi mo tagata,
  Ina ia leai se paie, leai se faaletonu...
  Talosia ia avea oe ma se orkshista malepelepe ,
  Savali faataamilo i Orklin i se faiga faauo!
  
  Aua la e te leiloa pe a faigata,
  Afai e oo mai faafitauli i le Atunuu...
  Rod o le a faia ma le matagofie ma faigofie,
  Na'o le fa'agaoioi o tagata!
  
  Ma o Chernobog o lou tuagane matua,
  E ui ina saua o ia , ae e alofa ia te oe e le gata...
  E te maua le togi sili
  O afea e te auauna ai i le Elf e faavavau!
  O le au orcs na mafatia i le tele o mea na leiloa, na tipiina i lalo e teine ma tama. Ma e oo lava ia Diana, ma ona lima ua afifi, na ulu atu i le taua. Ma o latou tamatamaivae e leai ni a latou sausau na sasaa ai ua o orcs ma tipi ai o latou alatoto. Ma ituaiga uma o fa'a'i ma mea. Ma na foliga mai e matua faagaeetia lava.
  Ona togi ai lea e le vae leai o Diana se pi ma oomi loimata-mutia. Ma o le taimi lava lena na lafo ai i luga le sefulu o au orcs, na taitaia e le taʻitaʻiʻau, ma felelei i luga o le itu o le frigate. Ose fa'atafunaga tele ma le oti o urosa enaena ma mataga.
  Fai mai Oenomaus ma ataata:
  - O i tatou o le toto e tasi: oe ma aʻu! Tauagavale?
  Na tali atu Diana ma se ataata faauo:
  - Pe a tatou lotogatasi, tatou te le faatoilaloina! O le tagata ma le elf o le malosi, ma e foliga faʻamaualuga!
  Na faateleina e teineiti lo latou mamafa. O orcs na ola, faʻaaogaina parachute mataʻutia, na amata ona oso i lalo, faʻaseʻe mai frigates apaʻau. O nisi o parachute, ona o le mamafa o lo latou mamafa, ua masaesae, ma ua paʻuʻu i lalo e pei o maa, ae e le pei o maʻa, na latou feei ma fetuu i eleelea tele!
  Diana tweeted:
  E le faigofie le avea ma se tamaitai lelei,
  E le faalagolago le agalelei i le maualuga!
  Na ave e Oenomaus le isi olo ma ana pelu ma'ai ma uumi, ma tipi ese ai le ulu o le kapeteni urosa tele. Sa ia taamilo i luga o le fogavaa e pei o se paelo, ma sausau toto. Ma sa pese le alii talavou:
  Ua toe tafe mai le toto e pei o se vaitafe,
  E fai lava si faigata o lau paga...
  Ae aua e te fefe ia Satani,
  Ma toe faafoi le sau'ai i le pogisa!
  . MATAUPU Nu. 6.
  O le tama'ita'i tarako e fitu ulu ma, i le taimi lava e tasi, o le Matai Sili o le Academy of Magic, na musumusu ma fesili:
  - E mafai ona e tu i luga i le maualuga o se tagata matua ma tautau i luga o le ea mo se minute?
  Na ata Dominica ma tali atu:
  Ou te mafaia, ae e mafai ona ou faia i se tulaga ese
  Tamomoe e leai ni seevae i le sau...
  E oso le teine e pei o se rane-
  O lona uiga o se mea e ese mai i isi tagata uma!
  Ua matala le gutu o le tamaʻitaʻi fafine tarako, ma ua sasao mai ai le afi. Na ui atu le afi ma mu ai le teine lalelei ma le tiga tele i ona alofivae, lanu piniki, ma se pi'o matagofie o le mulivae.
  Ma sa ee Dominic, ae vave ona uu mau lona auvae. Ma sa tiga tele lona fatafata. Na lavea lelei, e oo lava i le ma'i na vave ona fula. E peiseaʻī na sauāina o ia e tagata suʻesuʻe anamua.
  Na tagi le teine:
  Lancelota ma King Arthur mo oe !
  Na tagi le Dragon Duchess:
  O ai se isi lenei e te fa'amata'u mai ai ia te a'u?
  Na tali mai le nymph marquise:
  - O toa ia mai talatuu a tagata. E matua saogalemu lava mo oe, Lou Alofa Tunoa!
  Ua tagi le tarako fafine:
  - Ua lelei! O lea ua i ai sau galuega faatino, faamalolo ou vae mu. E aoga tele lenei mea i le faʻataʻitaʻiga, ma o le a sili atu ma le faʻatasi i le olaga.
  Dominica, ataata malosi, pese:
  - Ma le tasi, ma le lua, ma le tolu, ma le lima!
  Ou te le fiu e toe fai...
  Fai mai le mea lava e tasi
  Ua lava lena e palapala ai vai mo oe!
  Na taʻua e Grand Master Dragon:
  - Ma o ia o se teine ulavavale. Atonu e le gata ina falai ona mulivae, ae gau foi ona tamatamai vae?
  Na faapea mai le nymph marquise:
  - E tatau ona tatou onosaʻi, oh Duchess. Atonu o lenei teine ua na o le pau lea o lo tatou avanoa e laveai ai le itupa malosi. Ma toe aumai alii!
  Ua tagi le tarako fafine:
  - E faavalevalea lea! E tago se tagata malemo i se vaomago, ae e tago atu i le mulivae o se teine . Na te lei faaalia ni tomai faapitoa.
  Na tetee le nymph marquise:
  "Na mafai ona ia sii i luga se maa i lana poloaiga e aunoa ma se togafiti faataulaitu po o se togafiti, ma e taua tele lena mea!"
  Na ata le Duchess o Montserrat ma tali mai:
  - Ioe, sa ia ta'uta'ua na lavea lona muaulu. E moni, o lea ua leai se mea. Ma e le masani lea mo tagata.
  Ua fa'amaonia e Use:
  - Ua vave ona iloa o ia e faapitoa ma filifilia! Ma e manaʻomia ai se auala faʻapitoa, faʻamaoni ma faʻapitoa.
  Na luelue le Dragon Duchess ma ulu e fitu i le taimi e tasi:
  - Ioe, o se auala faʻamaoni ma faʻapitoa ... Atonu e tatau ona ou faʻafefeina ona mulivae i loʻu laulaufaiva, o se faʻailoga o le faʻaaloalo tele!
  Na fa'ai'i Dominica ma tali atu ma le mautinoa:
  - Leai, sili atu aua le faʻaaogaina lou laulaufaiva! - Ma sa ia faaopoopo mai, faʻafuaseʻi ona faʻamalieina ona foliga. - E ui lava o le laulaufaiva e le masalomia o le vaega sili ona malosi o le tino. E mafai ona ia faagaioia le faitau miliona o ʻautau!
  Na fautua mai le nymph marquise:
  - Tuu atu ia te ia se galuega faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu atu ia te ia e sau le pusi ia te ia ma gugu, ona toe foʻi lea!
  O iinei, o le tamaʻitaʻi taʻavale lemu muamua i se ofu lanu viole, ma se faʻailoga faʻataulāitu i ona lima, na tetee:
  - Leai! Matou te le faatagaina o ia e sauaina le pusi. E sili le tau ma a'u i tootoo fa'ataulāitu. Ole a avea lea ma su'ega ogaoga ma se su'ega aoga!
  Ma sa ia faailogaina le mulivae o ona seevae, ua tumu i safaira ma le lanu viole ma le lilac taimane.
  Na toe tali atu le Dragon Duchess:
  "E faigata tele mo se tamaitai fou ona fusu ma le matai o le Dragon Academy." Sa faigata ona tau ma oe, e oo lava i lenei Laska sili ona poto masani ma masani!
  Na ata le tamaitai troll ma matauina:
  - Aemaise lava! A maeʻa lenei, e oʻo lava ia Koschey le Immortal o le a le fefe ia te ia!
  Ona fai mai lea o Dominika:
  - O le a, o ia te oe Koschey le Immortal?
  Na luelue le Dragon Duchess:
  - Ioe, o loʻo i ai, peitaʻi, e mamao o ia mai nuʻu mamao i le malo mamao. Ae o loʻo i ai lenei togafiti leaga leaga !
  Na taʻua e le teine na lavea ma ataata:
  - Pe atonu na ia fa'atupuina se fa'ama'i? Ia fasiotia tane uma ma pu'e au fafine!
  Na toe tali atu le Dragon Duchess:
  - Faigata! E faasefulu taimi e sili atu ai fafine nai lo alii. Ma i totonu o orcs ma goblins o loʻo faia ai le autau a Koshchei le Immortal, i se isi itu, e sefulu taimi e sili atu ai tane nai lo fafine, ma e sili atu le tele ma le malosi. Aiseā o le a ia faaumatia ai ana lava tagatānuu ma ana ʻautau!
  Dominica na taʻua:
  - Ae o le faʻamaʻi e le afaina ai Koshchei lava ia?
  Na luelue le ulu o le tamaitai troll:
  - Ioe, e leai se togafiti faataulaitu se tasi e galue ia te ia. E le aveina ni auupega. E oo lava i lau pomu hydrogen e le mafai ona faaleagaina. E faapena le uiga moni!
  Na matauina e le teine lavea:
  - Ae masalo o loʻo i ai le oti i lana fuamoa, i le pito o se nila!
  Na tali mai le Dragon Duchess i se leo faititili:
  - E le faigofie tele! Afai e faigofie tele ona maua le maliu o Koshchei, semanu e le ola o ia i se taimi ua leva. Ma o lea, ua tele naua seneturi ua leva ...
  Na tali atu le nymph marquise mo ia:
  - O oe o loʻo feosofi pea i luga o laʻau, ae ua uma ona i ai lona lava mana ma nofo i luga o le nofoalii. Mafaufau pe o le a le ituaiga o mea lea!
  Na ave e Dominica ma pese:
  O manuki e fai foliga
  Ma latou nonofo i luga o se lala...
  Fa'avalea pea
  Sa i ai o tatou tuaa!
  Na fai mai le tamaitai troll:
  - Koshchei, ioe, e masalomia foi. Ma ina ua amata le faamaʻi, o ia, ioe, o le tagata muamua na masalomia. O lenei, i se auala, o le ulu o le itu o le leaga. E pei o le tarako tane e selau ulu , o le sili o tarako, o le emeperoa o emeperoa ma le leaga. Ae o lenei sau'ai foi na liu ma pala. Ae o Koschey o le a sili atu ona leaga! E le gata i lea, sa latou masalomia foi le tupu o Jinn, Iblis... O Jinn o ni agaga, ma e le mafai ona latou petrifie.
  Ae na lalafi ai keni. Ma sa pei ua mou atu!
  Na pese Dominica i le tali:
  Na faʻafefe mai le kene, leai, talitonu mai ia te aʻu, o teine e malosi,
  Ma ua mou atu...
  Ona tetee lea o le tarako i le matagofie ,
  Taufetuli, faamolemole!
  Na taʻua e le Marquise de Lasca:
  - O loʻo i ai uma sini lelei ma leaga. Latou te malolosi, ae o latou gafatia e gata. Ae i le talitonuga, afai e fesili se tasi o alii po o tamaitai i le emeperoa o le sani o Iblis e faaumatia le ituaiga alii, ma mafai ona maua se mama o le pule aoao na te tuuina atu le mana i luga o lenei malosiaga sili i lo tatou atulaulau, ona mafai lea ona ia faia lenei mea!
  Na luelue le ulu o Dominica:
  - O se mea lea! E tatau ona tatou maua le Mama o le Pule Silisili Ese. Ona matou faaleleia lea o mea uma.
  Na ata le tarako fafine, ma o lona leo e pei o le faititili. Ona ia tali mai lea:
  - O le Mama Tasi e faigata tele ona maua. Talu ai e tuʻuina atu le mana i luga o se teritori faʻatusatusa i le aniva atoa. E le gata i lea, afai i lau atulaulau ua toetoe lava a gaogao le aniva ona o le seasea faatulagaina o fetu, o lona uiga o se teritori o loʻo nofoia e le faitau miliona o tagata atamamai ma le tele o malo. Ma e foliga mai, e leʻi mauaina lava o ia e se tasi, talu ai e leai se emeperoa o lo tatou vateatea!
  Sa ata Dominika ma fesili atu:
  - E iai sou Atua?
  Na tali mai le Marquise-nymph:
  - Pe i ai se Atua Silisiliese faapena, o se Foafoa i Atulaulau uma, pe leai foi o Ia, e leai se tasi na te iloa e oo mai i aso nei. E oo lava ia Koschey le Immortal. Ae o loo i ai atua e maualalo le tulaga. Ae o ia mea e le aoga tele, ma e sili atu le aloese. I se tulaga lautele, o le upu Atua e tele ona uiga. E tutusa la le malosi o keni maualuluga ma atua.
  Na faapea mai le tamaitai troll:
  - E iai foʻi a tatou tapuaʻiga, ae e lē aogā. E pei o oe, i le ala. I le taimi nei, ina ua i ai se coronavirus , sa matua leai lava ni falesa, ma o tatalo na fesoasoani i se tasi, po o mea manogi na puipuia ai i latou mai siama. Aiseā e tou te taufaavalea ai, ma manatu faapea o le tootuli ma punou e mafai ona outou aioi atu mo se taui!
  Na tali atu ma le malosi Dominica:
  - Ae ou te le talitonu i le Atua po o atua! Ma ou te le popole i lena mea. Ae ou te leʻi talitonu muamua i elves, ma manatu i latou o se tala fagogo ma se mea fou a tagata. - Na po e le teine lona alovae i luga o le papa maa ma faaauau. - Ma o lenei ua ou iloa o loʻo i ai elves, tarako, trolls, nymphs, aisea la e le talitonu ai i le Atua ma agelu? E le gata i lea, e faitau piliona tagata e talitonu i le Silisiliese, ma toetoe lava a na o tamaiti laiti, ae le oi latou uma, e talitonu moni i tarako ma elves.
  Na ata Marquise Laska:
  - Ou te iloa! O lenei teine, a o laʻititi, na matamata i se ata e uiga ia Dunno ma, o le mea moni, na amata ona suʻe se togafiti faʻataulāitu i le fanua. Ma sa ia siaki lala laau uma. Ma sa talie isi tamaiti ia te ia. O le mea moni, e oʻo lava i le laiti o le toʻatele o tagata e malamalama o togafiti faʻataulāitu o tala fagogo!
  Dominica na taʻua:
  - Ae i totonu o lau lalolagi o loʻo i ai ni togafiti faʻataulāitu!
  Na luelue le ulu o le tamaitai troll:
  - Ioe e iai! Ma ina ia e ola, e tatau ona e aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaogaina !
  Ua tagi le tarako fafine:
  - Taimi nei! Tuu atu ia te ia se togafiti faataulaitu, o le a tatou vaai po o le a le mea e mafai e lenei teine, e matua maai ma lototoa!
  Na pese Dominica:
  Ou te fai atu ia te outou e aua le ofo
  Afai e tupu togafiti!
  Afai e tupu, pe a tupu togafiti!
  Na taʻua e Laska:
  - Ia, e le manaia o ia? O se fafine faataulaitu!
  Na uu e le tama'ita'i troll lana tootoo fa'ataulaitu i lona lima taumatau ma talotalo atu. Ma sa taia e le uila Dominica. Ae na mafai e le tamaitai fai pese ona oso ese i le taimi mulimuli, ma na misi le ta. O le maamora i ou tua na liusuavai ma amata ona ulaula.
  Na alaga le Dragon Duchess:
  - Fa'aeteete, Cobra! E te fa'aleagaina le ufiufi atoa!
  Na ata Uisa ma fai mai:
  - Ole auala fa'ataulāitu lea!
  Na pese le tamaitai troll Cobra i le tali:
  - Tina leaga, o laʻu auala e faigofie,
  Ou te le fiafia e tosoina le siusiu o le pusi!
  Na tagi Dominica i le tali:
  O loʻo i ai se miti taufaafefe i aʻu tamaiti aʻoga,
  Tasi le oso - tasi le lavea!
  Na faalavelave le Dragon Duchess:
  -Vaai, ua uma ona pa'u! I tagata, e le vave alu ese mea leaga. Oka se teine !
  Na faamaonia e le nymph marquise:
  - O lena lava! Ou te le'i sese i ai. E seasea ona toe faafo'isia le malosi, e oo lava i faataulaitu, ma e le'i togafitia i togafiti faataulaitu.
  Na fa'aivi Dominika ma tu fa'aalia i ona lima. Ma o ona vae e leai ni vae ua emo mai i luga o le ea e pei o lau peleni. Ma sa ave e le teine ma pese ma le naunautai, i lona leo siliva:
  Na matou fa'afefeteina o matou loto i taua,
  Uso e, sa latou tau mo le Atunuu.
  E pei o le elfinism mai se mea mamao,
  Ua ulufale atu se fitafita Elf i Orklin!
  
  O o tatou tuaa na faia pelu,
  Ona alu loa lea o fana...
  O laau birch e tatala o latou lala,
  E tao pai e teine!
  
  E manuia le Elf i soo se taua ,
  E iloa e ia ona ave mea ma lona mafaufau.
  O nisi taimi e mu ai seoli mama.
  Ae o le a tatou faatoilaloina le fili !
  
  Elf puipuia le lalolagi,
  E maua ai le malutaga i ē e leai ni seevae ma lē lavalavā.
  Na uma le taua ia Me,
  O se fa'ato'ilalo mata'utia o lo'o fa'atali mo Orkmacht!
  
  Ma ina ua uma ona fausia ma lulu,
  O lo'o fuga mai fanua ma o lo'o fa'aputu le rai.
  O outou o toa, teine, tama matutua,
  Sa i ai le aisa ma le kiona i totonu o alavai!
  
  Mai lo tatou Atunuu lototoa,
  Fai se aufana loloto.
  O fu'a o le elfinism e lele,
  Ma o fu'a a le Fuhrer e mo le soloia!
  
  E mavae atu seneturi i lalo o tatou Fetu,
  Emepaea ose aniva afe.
  E le'i tuai ona fanau mai
  Ma tanu le fili i le vateatea!
  
  Ae ou te talitonu o le a filemu le mafaufau,
  Ma o le tagata e pei o se tina i tagata uma,
  O iinei o loo olaola ai le aiga anamua,
  Susuga o le Mamalu - Alofa Tunoa!
  Ma e ese le matagofie o le pese a le teine, o ia o se tagata pese matagofie i le lalolagi. Po'o fa'alelalolagi - lea e sili atu le malie.
  Na tagi le Dragon Duchess:
  - Matagofie! Pe atonu na o le ave ma fai ...
  Na tagi le tama'ita'i troll Cobra:
  - Ua o'o i le taimi e fai ai se fusuaga ma togafiti fa'ataulāitu! Ma e aunoa ma ni fao tutumu! O le a tatou tau ma le fili e oo i le iuga!
  Na tagi le nymph marquise:
  - Aua e te faavalevalea! Oka se fili o ia ia te oe. Atonu o lo tatou avanoa mulimuli lea e laveai ai ma toe faafoi le itupa malosi!
  Na musumusu Dominica ma le ita:
  - Tuʻu mai ia te aʻu se togafiti faʻataulāitu ma o le a ou tuʻituʻi le paluga mai laʻu paaga. O aʻu o Harry Potter i se sakete, ae le o se Dunno!
  Na musumusu le Dragon Duchess:
  - O le a le ituaiga kegi lea?
  Na faʻamatalaina e Weasel:
  - Tagata mai tala fagogo tagata ma tala fa'asolopito O Harry Potter o se tama na a'oga i se a'oga fa'ataulāitu, ae o Dunno ose ata komi .
  Na ataata Cobra ma lulu lana tootoo. Na lele mai se pulsar ma lavea i le mea o loo tu ai le tamaitai fai ata tifaga. Ma o ia, o Dominika, na oso i tua ma le atamai, ma emo ona mulivae piniki, lea na toetoe a leai se pefu. Ma sa ave e le afi lona vae ma mitimiti mama.
  Na alaga le teine:
  - Oi , oe faapi'opi'o !
  Ma sa ia talotalo atu lona lima. Ma fa'afuase'i loa ona oso atu i lona alofilima ma le malosi tele le fa'ataulaitu o lo'o uuina e le nymph i ona lima.
  Ma sa uu mau o ia e Dominic, e pei o se manuki sogasogā. Ina ua uma lena, sa ia fanaina se pulsar e tali atu ai.
  E le'i musumusu mai e le teine fa'ata'ita'i so'o se togafiti, e le'i coo, na o le talotalo atu lava o se mea fa'ataulāitu. Ma ua lele atu le pulumu aasa agai i le Cobra. Na te leʻi faʻamoemoeina lenei mea ma sa paʻu i lalo. O ona seevae, o se sitaili afa-seevae e ufiufi ai na o le mulivae, na tetete agai i luga. Ma e manino lava o le tamaitai troll na matua manuʻa. Ma sa ia tagi faaumiumi. Ma sa amata ona ia toe fana mai lana togafiti faataulaitu.
  Ma sa taape pulupulu peiseaī ua toulu ifo uato'a mai le lagi. Sa i ai moni lava se felafoa'iga o ta.
  E sili atu le sa'o, e tasi le tu'i malosi ma le fa'asologa o tu'i fa'ase'e na misia le sini.
  Na taia foi e le pulsar le duchess tarako. Sa ia tali atu e ala i le tago i ai ma fegaoai i le afi mai lona gutu. Ma o lona malamalama e le afaina, na oo lava ina maua le marquise nymph.
  Sa ia luluina foi lana togafiti faataulaitu ma tagi leotele:
  - Ua lava tamaiti! Ua uma ona e laasia tapulaa uma.
  Ae e leʻi mafaufau uma teine uma e toʻafilemu. O Dominika, na lagona le malosi o temoni i totonu ia te ia lava, na ta i lana togafiti faataulaitu ma togi le pulsar ma le isi. Ma o ana polo na lavea ai vae o le tama'ita'i o le troll master ma susunu ai ona seevae.
  Sa ia alaga ma le ita:
  - moa tagata!
  Na tetee le nymph marquise:
  - Leai! E foliga mai o se tama'i hawk, po'o se kite!
  lavea Dominica , ma o le taimi lea o le galu o le galulolo o lana afi vevela na matua taia e pei o se laau na faia i le afi.
  Ma o le tamaʻitaʻi troll Cobra o le a tagi ma faʻasaʻo togafiti faʻataulāitu e aunoa ma ni tapulaʻa. Ae o le taimi lava e togi ai o ia i luga e le koluma afi, e matua mu ai lona ofu ma taia ai lona fatafata.
  Ua tau le manava a le tamaitai troll. Ma sa ave atili e Dominica ma faaopoopo se pulsar fasioti tagata i le ulu. Ma sa pei o se samala na taia lo'u fai'ai.
  Na tagi le asu ma iu ai ina pe. O ona vae ua leai ni mea sa mu ma mapusa. O le teine e i ai le isu aquiline na mu ma sasa.
  Na alaga fiafia le Dragon Duchess:
  - Oka! Na sili atu lou fa'amoemoega uma! O le mea moni, ou te leʻi manatu e mafai ona e faia se mea faapena - tuʻituʻi ese le Cobra lava ia!
  Na luelue le ulu o le nymph marquise:
  - O ia o lo tatou faamoemoe autu ma toetoe lava na o ia! Ma e mafai ona ta'uamiotonuina o ia. Vaai i le mea o fai e lenei lalelei vali !
  O le mea moni, na ave e Dominika ma lulu lona vae matagofie, ma o le "oti" ua faʻapipiʻiina morocco na faʻafuaseʻi ona tafe ma tamoʻe solo. E pei lava ua ola moni ma feaveai. Ma ia tatou oso i luga ma faatafai.
  Na talie le Dragon Duchess, lulu ona ulu e fitu ma fai mai:
  - Oka! E faapefea ona ia faia?
  Na faamimigi faamimigi mai Dominica ma faasee:
  E fa'amaoni, ou te le iloa
  Ua fefiloi mea uma i le vevela o le aoauli...
  Toeitiiti lava a ou le faitau i sipela.
  Ou te le taalo lava i le agaga matagi!
  Ae, ou te misia oe i taimi uma, Sir,
  Ave le teine ma oe!
  Na tagi mai le tamaʻitaʻi tarako:
  - Na talia Dominica! Ma i le vaaiga o lana taleni faapitoa, sa ia lesitala i le matagaluega maualuga o le Dragon Academy. Le mea e le gata o le a ia le totogia mo ana aʻoga, ae, i se isi itu, o le a totogi se sikolasipi faʻateleina!
  Na oso maualuga Dominica, taamilo solo ma pese:
  E leai se sili atu Dominica
  O ia o le lanu o le lalolagi...
  Ua oso a'e le la i luga o le paneta,
  Ma o mea uma o loʻo i ai zeros!
  Na fesili le nymph marquise ma se ataata malie:
  - O le a se mea ou te maua mo lenei mea?
  Sa i ai se taofi... Na fai mai le tala a Dominica :
  - E tatau ona e suʻeina se tama aulelei!
  Na ata le Dragon Duchess ma tali mai:
  - Ae ui i lea , o le tamaititi fou na manino le niniva ona o le faamaualuga malosi! O le mea lea, ou te tuʻuina atu se salamo - e taʻu ai le selau o aphorisms apaau. Ma fai loa!
  Na luelue le ulu o Dominica ma ataata:
  - Fa'amolemole! E le o se mea fua na ou galue ai i ata tifaga, ma o loʻo i ai soʻu manatuaga lelei!
  Na musumusu le Dragon Duchess:
  - Sau vave! E iai foʻi laʻu tapulaa i le taimi!
  Na manava tele Dominika ma tusitusi i le saoasaoa o fana fana:
  E leai se tasi e manaʻomia taliga o se asini mate, ae o le faʻalogo o se alope ola o se meaalofa mo i latou e le manaʻomia ni asini e ausia a latou sini!
  O le taimi lava e te tuʻu ai seevae i lou mafaufau, o le a tumau pea oe e leai ni seevae e faʻavavau!
  O le taua o le ea mo mama, ae na o le fefiloi ma le kasa binary!
  Afai e le manao le fili e fiu ma e le iloa pe faapefea ona faiaina, o le a tatou faamalosia o ia e aveese ona ofu ma aoao ia te ia pe faapefea ona manumalo!
  O tagata leaga e fiafia i togafiti faʻataulāitu, o tagata lelei e le o ni tagata e fiafia i togafiti paʻepaʻe!
  O le fasioti i le taua e faigata i le faagasologa, e inosia i le vaaiga, ae maeu le maoae i le iuga! O lona uiga o taua e aumaia ai le soifua maloloina i le agaga, faamaaaina le tino, ma le faamamaina o le atotupe!
  O nisi taimi o taua e matua faatumulia ai atotupe, ma e tusa ai ma le atoaga o le toto masaa, ma le gaogao o le loto leaga!
  O aitalafu i le Atunuu e tauia i le tuuto le manatu faapito!
  O taua e tofotofoina ai le popoto, e fa'amalosi ai le malosi, e fa'afiafia ai vale ! -
  O le avea ma se mea e talie ai e le malie, o le tagi o isi e le manaia!
  O le pule lelei , e pei o le meli suamalie, e muamua ona etoeto, ona feanu lea i fafo !
  Ma o le pule leaga, e pei o laena, o le a muamua ona faamafolafola ona soli ai lea!
  Ioe, e mālūlū le auro, ae e faigofie ona faaaogā e fai ai se talipupuni e lē mafai ona sao!
  O le tulaga lelei e sili atu i taimi uma - e o'o lava i le sami o karite karite e le fa'alavelave i se to'i!
  E tumu le leaga i le malosi pe a vaivai le lelei i le fefe!
  E lelei se tala malie, e lelei le sipuni mo le 'aiga o le afiafi, ma fesoasoani i le mana'omia!
  E mafai ona e laki pe tasi pe faalua - e aunoa ma se tomai, e mou atu le laki!
  So'o se tasi e le o Leo Tolstoy o se tala fa'asolopito!
  E le tatau ona e fanau mai Tolstoy e avea oe ma se tagata suʻesuʻe mo tusitusiga!
  Sei o tatou inu ina ia maua ni ava sili atu nai lo mafuaaga e tete ai i se teteaga!
  Ua faaumatia e le tuinanau le toatele o alii nai lo le agaalofa o tamaitai!
  Mata sa'o, lima fa'ase'e, o le fili e le o se misi - myopic!
  O filosofia e le fa'aumiina ai le ola, ae e fa'ateteleina, fa'alatala'i ai vaega!
  E manumalo le taʻitaʻiʻau ma le tomai, o se tagata fasi manu i numera, o se atamai i le faatufugaga, o se tagata faafoliga ma le taufaasese!
  O lea la, tatou inu ina ia le mate le faamoemoe, ae na o i latou e le ola e tusa ai ma le oti e feoti!
  O le faamoemoe e oti mulimuli ... Ma o le muamua o i latou e le tauamiotonuina!
  I le taua, o le mafaufau o se manatu faʻapitoa, e pei o sukalati; ae e te leʻi maua se taimi e te faamemelo ai i pa, ua uma ona i totonu o lou gutu; ae e te leʻi lava le taimi e foloina ai, latou te sau i fafo!
  O le manuia o nisi taimi e manogi leaga, ausia e pei o se tino oti, ae le mafai ona manogi le fiafia!
  O loo iai le Atua i luga o mea uma lava, ma o loo iai foʻi le Tiapolo i ona auiliiliga!
  O le sasa e le manaia e oo lava i se masochist!
  O le mea e le o silafia e le Atua ua na o se fesili e le mafai ona ia taliina!
  E sili atu le manuki nai lo le tagata ona e na o se manu moni lava!
  O le lauga e le tau atu i le lelei e pei o se ala e tau atu i le to'i!
  O le fausiaina o soʻo se aʻoaʻoga i luga o tusitusiga o le Talalelei e tutusa lava ma le suʻesuʻeina o le quantum mechanics mai tala fagogo a Uso Grimm!
  E faigata ona avea ma Atua, ae o le tumau pea o se tiapolo e matua le mafai lava!
  E faaluaina e le mafaufau le malosi e tusa lava pe faaluaina le numera o fili!
  O le olaga o se maliega atoatoa, e le o tagata, ae o le natura!
  O le muaulu e foliga logo , o lona uiga e malu le syllable!
  mo tagata valea , o tulafono o le natura e le faʻatonuina mo tagata atamamai!
  E avatu le gagana i le au popoto e nana ai manatu i mea faavalevalea ma le leai o se uiga!
  O lē e vaʻai i mea malie i le faʻanoanoa o le a matua tauaso mai le fiafia tele!
  - Faanatinati e aunoa ma le faanatinati - faanatinati e aunoa ma le faanatinati! Maua se A mai le lesona e ala i le foia o se gaioiga lavelave!
  E le faʻamasinoina tagata manumalo ... E ui lava, o nisi taimi e faʻamasinoina i latou!
  - O le valea o tagata o se uo a atua e tetee i tagata!
  O se tagata i totonu o le falesa o se tagata, ae o se puaa e oo lava i totonu o se maota e le maualuga atu i se puaa!
  E lua mea e le iʻu: o le atulaulau ma le atamai o le tagata, peitaʻi, o le muamua e faʻatatau, ma le lona lua e faʻamaoni!
  O le a le mea e le fiafia Rusia i le avetaʻavale vave, ma le lele vave !
  - E le mananao tagata uma e alu i seoli, ae na o ni nai tagata e mafai ona tofo i le manao mo le avanoa a le tiapolo!
  Ae a aunoa ma le faasūsūina ma loimata, e le mafai ona e seleseleina le seleselega o le olioli, ma a aunoa ma le faasūsū, ona le tupu ai lea o laurels o le manuia!
  O loo i ai le Atua i mea uma, po o luga o le fogaeleele, ma o loo i ai le Tiapolo i le leai o ni mea, po o le loloto o le mativa faaletino!
  Po'o ai lava e fa'aalu le taimi e fa'aeteete ai o le a fa'asaoina le fa'avavau i lona falelauasiga!
  O le filemu o le auro, o le upu o le ario, ae o le tele o mea e sasaa mai i le gutu o se fafine e oo lava i taimane e faʻafefe!
  O le filemu o le auro ma o le teuina umi o vaitafe matagofie o le a le elea!
  Ma e leiloa le tau o auro pe a tanuina filemu i le eleele!
  O nisi taimi, e ala i le nofo filemu, o le ae faatumuina lau atotupe i auro sili atu nai lo le aisi leotele mo se tufa!
  O le taua e le manaia, e mafai ona masani, ae se'i vagana le fana muamua!
  O le taimi filemu e masani lava ona fai soo, ma e na o se taua e masani lava ona taʻitoʻatasi!
  I le taua, e pei o le chess, e le mafai ona e faʻasese, ae o le eseesega o loʻo i ai i taimi uma o le mamafa!
  O taua o se faʻalavelave faʻavavau e oʻo lava i le taimi muamua!
  I le fusuaga, e fai feauauai, ae i taua, e feauauai!
  O le taua e pei o suʻega, naʻo le leai o ni tulafono ma i le taimi moni!
  I taua e leai se taimi e faavavau, pe a nofotupu le filemu, e leai se fiafia!
  O le mea e sili ona manaia i taua o mea uma e ogaoga i taimi uma, ma e naʻo le faʻaalia o le faʻasalaga!
  E mafai ona e fiu faafoliga, ae, talofa e , e mafai ona e fiu moni lava!
  O le galue malosi o toleniga e tauia i le faigofie o le taua! O lē e lē paie o le a avea ma toa!
  E le'i tuai ona a'oa'o, se'i vagana ua e oti!
  E oo lava i se tagata ua oti e iai le avanoa e tauimasui ai, seʻi vaganā o ia o se tagata e lē talitonu i le Atua!
  O le avea ma se tagata e le talitonu i le Atua o lona uiga o le taofia o le ola pea!
  Latou te mafaufau i o latou ulu, ae latou te gaoioi ma o latou manava!
  E lē ola le leaga i loto, a o manava!
  O le loto e manatu faapito mai lea taimi i lea taimi, ae o le manava e masani lava!
  O le manava o le vaega sili ona mataʻutia o le tino, ae o le mea lea e faʻaosofia ai i tatou e galulue!
  A leai se loto e leai se tagata, a leai se manava e leai se matape"ape"a o se tagata!
  Latou te faʻamafanafanaina le fatu ma faʻamafanafana le manava!
  Ou te le popole pe fia le tau o se taavale, o le mea autu o le mamalu o le Motherland e leai se tau!
  Afai o loo soifua Iesu i le loto, o lona uiga o loo nofo Satani i le manava!
  O le manava gaogao e fa'amalosia oe e fa'atumu lau atotupe!
  O se ulu gaogao e sasaa ai lau atotupe!
  O le manava tele e le o se faailoga o se tagata lelei, ae e faʻaalia ai le malosi itiiti!
  O se manava gaogao e faatumuina ai le agaga i le tiga!
  O le manava sili ona mamafa o le manava lea e sau mai le ulu e aunoa ma se faiʻai!
  O se fafine e fafagaina i ona vae e pei o se luko, na o seevae maualuga!
  I le lumanaʻi, e toʻatele e folafola atu mauga auro, ae o le fiafia o loʻo lata mai lava!
  O le olaga e le pei o kata, e tatau ona e tuʻuina atu au mea uma mo le manuia !
  O se sini e pei o se faailoilo, e te taumafai i ai, ae a e ausia, e te iloa ua na o le faateteleina o faafitauli!
  O le sikaleti o le fasioti tagata sili ona aoga , aemaise lava i le tagata faʻatau! O le sikaleti e pei o se fana lemu, ae e mataʻutia e oo lava i lima o se tagata amateur!
  O le sikaleti o le fana e sili ona faʻatuatuaina, e fasiotia i taimi uma!
  E oona le tofo o le sikaleti, ae e sili atu lona tosina mai nai lo lole!
  O le sikaleti e pei o se teine leaga , ae o le faamavae atu e sili atu ona tiga!
  O se sikaleti, e le pei o se pulufana, a togi, e faaumiumi ai le ola!
  I le taua, o le auala sili ona puupuu i le sini o se faiga lapotopoto, ma o le upumoni mama o se taufaasese leaga!
  O se fa'ata'amilosaga ta'amilosaga o le auala sili lea e fa'apu'upu'u ai le ala i lau sini!
  O le ola e mumu, ae e alu ese ma le toto mumu!
  I taua, o le olaga e leiloa lona taua, ae maua le uiga!
  O le taua , e pei o se alii faaipoipo, e faigofie ona faalataina, ae e le faatagaina ai e tumau!
  O taua o se fafine tu'inanau e 'aina tino o tane!
  O vaitausaga uma e aafia i taua, e pei o le alofa, ae e le o se tafaoga fiafia !
  O taua, e pei o se faʻaaloalo, e taugata ma fesuisuiaʻi, ae e tuua ai pea se manatuaga lototoa!
  O taua e lē pei o se miti; e lē mafai ona e faia e aunoa ma ni faalogona malolosi!
  O le lalolagi e manaia ma malolo, taua e manaia ma fiafia!
  O le taua, o le toto ma le afu lea, e faʻafefeteina ai fatu e fanau mai ai le lototele!
  E tusa lava po o le a le manaia o le faagasologa o taua, e mananao tagata uma i le iuga!
  O le taua e le o se tusi, e le mafai ona e tapunia, e le mafai ona natia i lalo o lou aluga, e mafai foi ona e palapala!
  O le taua o se lotu: e manaʻomia ai le lotovaivai, amio pulea, le usitaʻi e aunoa ma se masalosalo, ae o ona atua e faaletino i taimi uma!
  I taua, e pei o se kasino, e maualuga le lamatiaga, ae o le manumalo e puupuu!
  O le fitafita e oti, o le mamalu ua galo, o ipu ua vaivai, ma na o mafuaaga e amata ai se fasiotiga fou e le mafai ona aveesea!
  Matou te "ino"ino i le fasioti tagata se"i vaganā o ia o se fitafita i luma; matou te "ino"ino i le gaoi pe afai o ia o se faomea i le malae, e fa"aluaina!
  Le fitafita e, o le fitafita lenei o lona ofutau e lototele ma mamalu! General Baron, o lona pale o le faautauta ma le atamai!
  E fa'amaualuga le fitafita, e fa'atauva'a fo'i le tagata lava ia!
  O le tagata muamua i le osofaʻiga atonu e oti, ae o le mea mulimuli o le a le manatua!
  E sili le muamua i le tufaina o mea leaga nai lo le osofaʻi!
  O taua, e pei o se fafine, e na o tane e tuu i lalo e aunoa ma le gau!
  O se fafine, e lē pei o se taua, e lē faanatinati e fasiotia se tamāloa!
  O taua, e lē pei o fafine, e lē faamalieina lava i le aofaʻi o tane ua tofia!
  O le taua o le fafine sili ona le faamalieina, e le lava tane mo ia, ma na te le teenaina se fafine!
  E le fiafia tamaitai e misa, ae o le manao e fasioti se alii e le sili atu le leaga nai lo le pulufana!
  E oo lava i sina pulu itiiti e mafai ona fasiotia ai se tamaloa, o se fafine e tele lona loto e mafai ona faafiafiaina ai o ia!
  O le loto tele e masani ona taʻitaʻiina atu ai i sina manatu faapito!
  O le taua e leai ni foliga o se fafine, ae e sili atu le toto o tane nai lo se ava!
  E lē aumaia e taua le olioli, ae e faamalieina ai lagona sauā!
  Olioli i taua, o tino oti o fili ua na o le tau lava!
  O le taua o le suatiaina lea o le fanua: e fafaga i tino oti, e faasūsūina i le toto, ae e aliaʻe mai ma le manumalo!
  O le manumalo e faafaileleina i tino oti ma le toto , ae e fua mai i le mamalu!
  O taua e pei o se fugala'au e 'ai e tagata, susulu, 'ai tino ma manogi leaga!
  O taua o le tina o le alualu i luma ma le tina fai o le paie!
  Ma i le taua, e lē tāua le ola o se fitafita, ma e oo lava i taʻitaʻiʻau e oo lava ina maumau!
  Afai e te manaʻo i le filemu, faʻatupu le fefe; afai e te manaʻo i taua, faʻatupu le ata!
  O le ata e le o se agasala pe afai e le o oe o se tagata ula i mataupu tau militeri!
  O taua e pei o se circus, na o le manumalo e toe talie!
  I taua, e pei o le circus, naʻo le fasioti tagata mataʻutia!
  O le lotogatasi i lalo o se pulega faigata e sili atu nai lo le vevesi ma le faʻavalevalea i lalo o se pulega vaivai!
  O le oti o se tauaofiaga, o le faalumaina e matua'i atoatoa !
  E tusa lava po o le a le maoae o le tupu, e alu lava o ia i le tuugamau, e pei lava o le tuli manu!
  E pepelo lava se faipule, na o ia e oti moni!
  E moni le tino ola pea, ae o le oti e faafoliga!
  E mafai e tupu ona faia mea uma, ae e leai se tasi, e leai se tupu e mafai ona sola ese mai le tuugamau i le lalolagi!
  E mananaʻo tagata uma e ola matagofie, ae e toʻaitiiti e oti ma le mamalu!
  O le oti e folafola mai ai faafitauli, sei vagana ua feilafi mai ave o mea e ausia!
  O le olaga e aunoa ma faafiafiaga o le alofa e aunoa ma ni mea e fiafia i ai!
  E lelei pe a iai le alofa, e sili ona leaga pe a maligi le toto!
  O feusuaiga e pei o se sulu, ae o le toe faatumu e sili atu le tau!
  E mafai ona e ola e aunoa ma se feusuaiga, ae e le mafai ona e toe fanauina!
  O le vevela o le alofa, o le malosi foi lea o le tafe toto!
  E mananaʻo tagata i le alofa, e mananaʻo manu i feusuaʻiga, ma e mananaʻo tagata atamamai i faʻaaliga!
  E oo lava i puaa e mate, e fiafia i ai aesthetes!
  E manaʻomia foʻi e feusuaʻiga le faʻalelei, o le tele o le lelei!
  E leai se tapula'a i le alofa, i upu feusua'i ua lava!
  E sili atu le faigofie i lalo o le afi pe a iai se mumu i lou loto!
  E sili le mu i le afi nai lo le avea ma agaga o Kaino!
  O le taua o le faʻafeusuaiga faʻavae: o le tele o le oi ma le feei, ae o le a le tele se toto mai le afe taupou!
  O feusuaiga e pei o taua, ae e le umi ma masani!
  O le misa e pei o le faia o le alofa, ae e le faamalosia le tagi!
  E lelei feusuaiga, ioe, ae o le tale toto e leaga!
  E faigatā taua, ae e sili atu le mamafa o le faalumaina nai lo o so o se avega faafitafita!
  Afai e te manaʻo e ola, aʻoaʻo e tau, afai e te manaʻo e ola, aʻoaʻo e manumalo!
  I taua, e lelei mea uma, sei vagana ai le moa!
  E mafai e tagata uma ona tau, ae na o le tagata agavaa e mafai ona manumalo!
  O taua e le o se nofoaga e mafaufau ai, e tumu i le valea tele!
  E sili le tau nai lo le fefaʻatauaʻiga o Tama!
  O taua e le o se lole, ae e faatumulia ai oe i le olioli pe a e foloina!
  E le uma le taua, ua na o le gogolo o le fana e mou atu!
  Atonu e pa'u le fana, e pa le paelo, ae e le mafai lava ona muta le taua!
  I taua, o le mea e sili ona manaia o le le mautonu, o le taua mo le mea moni!
  Aisea na pa'u ai tau i lalo o Stalin ona o le fasiotia o fili o tagata!
  E sili le tatalaina o ou ofu mo tupe nai lo le ofuina fua!
  E sili atu le manaia o le leai o ni seevae nai lo le fa'atusa o le i ai o seevae!
  O taua e pei o se circus, ae nai lo le talie o loʻo i ai loimata, ma o le malae e pei o se paneta!
  Ou te manao i le filemu, e iu mai o se taua, ou te manao i taua, e iu ina avea ma se pule!
  O taua, i se tulaga, o se tina, e fanauina ai se usoga moni!
  E leaga le taua, ae fanau mai ai ni uo lelei!
  E lelei lima uumi pe afai e le pupuu le mafaufau!
  E manumalo le malosi, ae na'o le mafaufau fa'atino e fa'ailoa meaalofa o le manumalo!
  O le malosi ma le atamai, e pei o le tane ma le ava, e fanauina ai le manumalo na o taitoalua!
  O se tagata, e le pei o se pyramid, e leai se lagolago i le tumau!
  O le pyramid e fa tulimanu, ae o le mafolafola e maua ai le mautu!
  O se oti lelei e sili atu nai lo se olaga leaga !
  E lelei le avea ma Atua i le vao, ae leaga le avea ma se tiapolo i le sone!
  Ua goto le la i le afa aso, ae o loo tumau pea le mamalu mo seneturi!
  E puupuu le ta'uta'ua, se'i vagana isi mea uma!
  Ola e faavavau, aoao e faavavau, ae aua le toe aoao!
  O le mamalu e mafai ona matua pupula, susulu atu nai lo le auro, ae sili atu ona mou atu i le taimi!
  O le mamalu e pei o le la, ae e le goto i le po!
  E lē faigofie le taʻutaʻua, e tusa lava pe faia ni taumafaiga, ae o le paie e faigofie ona taʻitaʻia ai le faalumaina!
  O le taʻutaʻua e pei o le afi, e manaia i le vaai, ae ina ia maua, e tatau ona e susunuina se tasi!
  E lelei le i ai i le mamalu, e leaga le siosiomia e lago e pipii i le ta"uta"ua!
  . MATAUPU Nu. 7.
  Ina ua fafagu, ua toe saisai le tama perenise o Oenomaus i filifili i le uili. A'o le'i faia lea mea, sa fa'atagaina o ia e taele o ia i se vai malulu ma fufulu ona nifo. Ona fai lea o se malu taeao.
  Ma faʻaauau pea ona gaoioi i le gaioiga faifaipea ma le tino o se tamaititi, ina ia le faʻalavelaveina oe e le faʻamaʻi maʻa. E faapena le faigata o le taunuuga o le tagata august ma suli i le malo tele eleven.
  Pau lava le auala e ola ai o le avea ma pologa talavou ma galue malosi. E maua ai se puipuiga le tumau mai le petrification. E iai nisi avanoa iinei e fa'aumi ai lou ola, ae e fai lava si le to'a ma le tiga.
  Ae ui i lea, o le tama, e vili le uili, e faʻaaogaina lona mafaufau loloto e faʻatofu ai o ia lava i se lalolagi faʻataʻitaʻi ma faʻamalamalamaina lona ola le fiafia i le nofo pologa-faʻamalosi.
  E lele se tama tama i luga o se tama'i tarako e tolu ona ulu. E manaʻo o ia e suʻe i se atunuʻu e le o iloa, e leʻi iloa poʻo le a, ae o le a le mea e mafai ona ia toe faʻafoʻi mai i le itupa malosi ma taofi le faʻaumatia ma le faʻafefe o tagata.
  O le tarako foi o se tamaitiiti, ma o le tama e le o tele ni tausaga, ma na o lona ofu pupuu ma se ato faafafa ma se auupega o le taua, ma se aufana, lua pelu ma se pea pelu i lona fusi.
  Oenomaus lele i luga o lana solofanua. Ma i ona tafatafa o loʻo nofo le teine o Margarita i luga o se tamaʻi tarako. O loo ofuina na o se ofu talaloa, enaena, ma i ona tamatamaivae e leai ni mama o ni mama faataulaitu. E fai o ia ma sui o le taua se lavea mai le lalolagi o tagata.
  E le faigofie le teine. I luga o le lalolagi, o ia o se tagata faʻapitoa ma le atamai i le taimi o le Taua Tele Patriotic. Ma ina ua mavae lona maliu, sa ia siitia atu i le lalolagi o togafiti faataulaitu. Ma sa i ai o ia i totonu mo le sili atu i le ivasefulutolu tausaga. Na faauu o ia mai le Dragon Academy ma faʻatautaia togafiti faataulaitu malosi. Ae e foliga tutusa o ia ma le taimi na tautau ai o ia e Siamani. Mo nisi mafuaaga e le o tuputupu ae, ma e le fiafia ai Margarita. O le a le umi e mafai ai ona avea oe ma se tamaitiiti e faavavau?
  E moni, fai mai Oenomaus o ia lava o se perenise elf matua, ae na avea o se tama pologa. E le gata i lea, o le mea lena e le fiafia ai o ia. E ui lava e leai, o le avea ma se tamaititi e le leaga tele, ae a o oe foi o se pologa ...
  Ae o lea ua i ai o ia i se isi lalolagi, na te le viliina se uili pologa, ae o loo lele i luga o se tarako. Ma sa i ai faatasi ma ia le teine faaituau o Margarita, o le na taitaia e aunoa ma ni seevae i le kiona i lona faasalaga. Ma i luma o lena sa latou faatiga mai foi ia te au. Sa latou sasaina lona tua i le uaea u'amea ma tao vae o le tama'ita'i tama'ita'i i luga o se afi.
  E ufitia i ma'i ma'i, ma pe a e laa i luga o le kiona malulu, e toetoe lava a manaia, pe a mou atu le mageso tiga i ou vae mu. Ma i luga o le ua o le paionia sa i ai se faʻailoga - "O aʻu o se vaega." Pe a tautau, e tau le tiga, e na o le inoino i le vaai atu i foliga fiafia o le au Krauts ma leoleo. Ia, fefe, ae faapefea pe a faatalitali mai seoli ia te ia, e pei o se paeonia ma se tagata e le talitonu i le Atua? O fea latou te falai ai e le gata i ou mulivae, ae o lou tino atoa, e faavavau.
  Ae ui i lea, aisea ua ia talitonu ai i na mea valea? E ui lava, o se mea e faanoanoa ai le oti ma alu i le galo, ona o le ola itiiti.
  Ae ina ua mau le nonoa i lona ua maaleale, na ala ai le teine i se tarako. Ma sa i ona tafatafa se nymph e pei o se agelu. Ma sa manatu Margarita o loo i ai pea le lagi. O se parataiso faapitoa mo toa paionia ma tagata e le talitonu i le Atua.
  Ae o le mea moni, i le lalolagi faʻataulāitu o loʻo i ai le lelei ma le leaga, ma ona faʻafitauli. Sa vave ona faamaloloina o ia i ona manu'a ma mu i le faaaogaina o togafiti faataulaitu. Ma sa ulufale atu le teine i le Dragon Academy, i le vasega aupito itiiti. Ae o ia o se talenia, agavaʻa ma o se tagata aʻoaʻo vave.
  Ma sa ia a'oa'oina tomai fa'ataulāitu malolosi. O le mea lea, e ui lava i lona foliga faʻatamaitiiti, na ia alu ma Prince Oenomaus i se misiona faʻapitoa - e suʻe se mea e fesoasoani e faʻasaoina ai le itupa malosi. A uma mea uma, o se lalolagi e aunoa ma ni tagata e leai se lotogatasi ma le fiafia. Ma o le itupa lelei e le fiafia ma le toʻa i totonu.
  O Margarita, a o lele, na faapea mai:
  - O nisi taimi ou te mafaufau ai, o le a toe foi mai alii, ona a lea? O ai e mana'omia se teineitiiti? Ou te moomoo maimau pe ana mafai ona ou matua ma avea ma se tagata matua!
  Na tali atu Oenomaus i se leo mautinoa:
  - Afai e mafai e togafiti faʻataulāitu ona toe faʻafoʻisia le ola i tagata, ona mafai lea ona avea oe ma tagata matua. Aua nei galo o elves ma nymphs ma dryads e le matutua, ma o la latou meatotino masani lea. Ae o fafine, e leai. E mana'omia ni togafiti fa'ataulāitu malosi e taofia ai i latou mai le liu i ni tama'ita'i matutua auleaga, leaga ma fa'apa'u. Ma o le avea ma se tina matua mataga e sili atu le leaga nai lo le avea ma se teine aulelei. E le ta"ua ai ma"i o le soifua matua e osofa"i ai tagata. E leai sau togafiti faʻataulāitu i le lalolagi, ma atonu na e vaʻaia e oe lava le mataʻutia ma le inosia o le matua, aemaise lava mo tamaitai.
  Na lulu le ulu o Margarita:
  - Leai, ou te le manaʻo e avea ma se tina matua! E sili atu le avea ma pologa talavou nai lo le masiofo matua!
  Na ata le tama perenise ma faapea mai:
  - O le a e fa'avavau talavou, e fa'avavau e leai ni seevae!
  Na ata le teine ma fai mai:
  - O aʻu o se teine aʻai aʻo leʻi faia le taua. I Leningrad, o se mea mataga le savali e leai ni seevae, ma o le tau iina sa le mafanafana tele. O le mea lea, i totonu o le nuu sa ou matamuli i le solipalaina . Naʻo le taimi o le galuega, ina ua masaesae seevae o tamaiti ma faigata tele ona maua ni seevae laʻititi, na ou aʻoaʻo ai e fai se mea faapena. Ma e te iloa, i aso muamua e tiga ma malulu, aemaise lava pe afai e te le minoi, ae e te masani i ai ma e manaia. E le gata i lea, i Iukureini e matua mafanafana ma agamalu le taumafanafana.
  Na luelue le tama perenise:
  - Ioe! Ou te malamalama. Ae vaai po o ai o lele!
  O le mea moni , na fa'aali mai i o latou luma se tama'ita'i o lo'o i totonu o se stupa auro. Leai, e le o Baba Yaga, ae o se lalelei enaena mataʻina, e ui ina tele naua teuga. Ma feilafi ma nifo penina. Ma nai lo se salu, o lo'o ia te ia se fa'aonaponei fa'aonaponei eletise mama mama. Ioe, ose tala malie.
  Sa ia sogi atu i tamaiti ma pese:
  E tumu i chanterelles, squirrels,
  Ou te fa'asaoina sina siamu...
  A uma, tama ma teine
  A uma mea uma, tama ma teine...
  Ou te matua fiafia lava!
  Na luelue le ulu o Margarita i le tali ma taʻua:
  - Ioe, o le fa'aonaponei. O se stupa tuai i se auala fou!
  E foliga mai na lagona e le lanu enaena ma le masini faamama i lenei mea, ma liliu i tua, ma tagi leotele i le le fiafia:
  - O fea na e maua ai le manatu o le stupa ua tuai? Ioe, o oe lava, afai e te nofo i luga o lou lalolagi, semanu ua avea ma se tina matua! Ma e matua mataga , pe a le o totonu o se pusa maliu!
  Na ioe Margarita ma mapuea:
  - Ioe, e sa'o! Masalo o ivi o le a opeopea i le tuugamau, a le o lea o le a matua mataga o ia ma inosia ai le vaai.
  Na taʻua e Oenomaus:
  - O tagata o meaola ua le maua e le Atua. Ua latou le maua mea e maua e elves - talavou e faavavau! Ma o le itupa malosi e tatau foi ona sele o latou 'ava. Fai mai tama e matua tiga ma le manaia!
  Na ave e le lanu enaena ma le masini faamama ma lulu. Ma sa felelei mai ni pulu lanu eseese i tamaiti sa nonofo i luga o tarako laiti.
  I le tali atu, na feula a'i tama mai a latou tarako, ma na toe lele mai i tua, i le tali na luluina ai e le blonde lana tootoo. Ma sa amata ona taamilo mea uma.
  Na amata ona taamilo ia pulu i se siva lapotopoto, e pei ua faamanualia. Ma sa maoae .
  Na matauina e le teine:
  - E le o oe o Baba Yaga - o se vae ponaivi,
  Ma o se lanu enaena malulu o le afa o le fiafia!
  Na fai mai ma le ita tele le toa ma le masini faamama:
  E valea tamaiti e pei o le poloka o taavale
  O lo'o tosoina oe i le upega...
  Ou te utaina oe i totonu o le ulo,
  Ou te tutuina se afi mo oe!
  Ma i le tali atu o loo i ai se ata fiafia ma le fiafia. O le tama'ita'i moni lava lea - e manaia tele.
  Na vili e tamaiti a latou tarako ma feosofi atu i Baba Yaga. Na ave e le teine se maata mai lana ato faafafa ma tagi:
  - E te mana'o e maua?
  Na ata le lanu enaena ma ta le fafine faataulaitu paionia i lana pulsar. Sa ia 'alo i lana tarako. Ma i le tali atu o le a ia faia foi le faailoga o le satauro i se maata, ma pe faapefea ona ia kiki oe .
  Ma o se upega afi afi na lavelavea ai le talavou Baba Yaga. O lea na ia iloa ai ua saisai o ia i totonu.
  Na taʻua e le tama o Oenomai:
  - Ia, taʻutino atu, o ai o tamaiti na e faoa?
  Na luelue mai le ulu o le teine faaituau:
  - Tauagavale! Matou te iloa e iai sau isu e pei o ni fana!
  Na tagi blonde Yaga, vilivili:
  - Ioe, o le a ou aveina oe ma ...
  E aunoa ma se tautalaga, na lulu le lalelei ma taumafai e talepe le upega. Ae na sopoia e le toa paionia le maata ma fana ia Yagina ma le malosi o togafiti faataulaitu ma faailoga. Na amata ona tetete ma tiga le lanu enaena. Ma sa pese le teine:
  Sa musuia i matou i taimi faigata,
  O le faia o le mana'o ia sili atu le malosi nai lo le sila...
  Na laveaʻiina le lalolagi mai le mala -
  La'u uo Stalin!
  
  I le tele o ata na ou fuaina,
  I se atulaulau e le gata...
  Na e tatalaina le ala saʻo mo i matou,
  Masalo e faailoa mai ai!
  
  Sa ou faaaogaina se te'i
  Fa'ataulāitu mai Solcenism...
  O le fa'asologa lenei:
  O le a pa'ū le amo o le fascism!
  Na taʻua e le tama elf:
  - E foliga mai o ia o se tagata lelei, Stalin! Ae o ia, masalo, pei o tagata uma i luga o le fogaeleele, ua matua foi.
  Na fana foi le teine ia Baba Yaga i le suiga talavou ma faʻafefe:
  Lenin e nofo i loʻu loto,
  Ina ia tatou le iloa le faanoanoa...
  Na tatalaina le faitotoa i le vanimonimo -
  Na feilafi mai fetu i o matou luga!
  Na aioi atu Blonde Yaga:
  - Ua lava! Tuu aʻu ou te alu, fai mai, ou te faia soo se mea!
  Margarita tweeted:
  - Faʻasaʻoloto tamaiti na puʻeina! Atonu o le a matou faamagaloina oe. E to'afia i latou na e su'eina i totonu o lau masini masini?
  Na musumusu le blonde:
  - O le a ou tuʻuina oe i fafo! Aua le lafo le togafiti faataulaitu ia te au!
  Na faliu le teine. O le upega afi ma le tama'ita'i fa'alelei na moe. Ma sa ia taamilo solo . Na lapatai mai Margarita:
  - Tuu tamaiti uma e o, e aunoa ma le taufaasese!
  Na faamautinoa atu ma le faamaoni e le enaena:
  - Ou te tuuina atu la'u upu!
  Ma ki ai le masini faamama. Na amata ona oso ese mai ai ata lafoia o tamaiti. Translucent, pei o aitu. Ae na talotalo atu e Margarita lana togafiti faataulaitu, ma o nei ata na liua i tama ma teine. E faatoluina le tele o mea mulimuli. Ae o mea uma lava , sa fiafia Oenomai:
  - I lenei lalolagi o loʻo i ai se feusuaiga malosi. Ma toetoe lava a feoti uma a tatou tama!
  Na fai mai Margarita ma se ataata susulu:
  - E leʻi taunuu! Ma faafetai atua!
  O se tasi o tama, e leai ni seevae, ae i se ofu matagofie, e ui ina masaesae, na lele atu i Oenomaia ma faailoa atu o ia:
  - Viscount de Lafer! Oka, e matua inosia lava le i ai i totonu o se masini faamama. Ma na toso ese foi e lenei u'a o'u seevae e fai i pa'u tarako moni.
  Na tomumu Margarita ma le ataata:
  - Sau, toe faafoi mea na gaoia i le Viscount !
  Na hamu Blonde Yaga:
  - Ou te le mafai!
  "Ua "ave fo"i e Oenomaus lana tootoo fa"ataulāitu ma lūlū, ma tagi leotele:
  - Ma aisea e faapena ai?
  Na tagi le fafine faataulaitu aulelei :
  - Na ou faatauina atu! Sa iloga lava i latou. Na totogi e se tasi perenise le afa taga auro mo i latou!
  Na faapea mai Margarita:
  - Ia, paʻepaʻe ... Mo lenei mea o le a matou aveesea ou seevae mai ia te oe. E faia foi mai le paʻu tarako, ma e oʻo lava i le paʻu o le taika.
  Na taʻua e Blonde Yaga:
  - O le a lapopoa tele mo le tama. Ma o se mea e maasiasi ai mo se taulaitu o lo'u tulaga e foliga mai e leai ni seevae.
  Sa ata Margarita ma tali mai:
  "E le o aʻu foi o se taulaitu vaivai, ae ou te leai ni seevae i taimi uma, e oo lava i lalolagi malulu." Ma o oe o se tama'ita'i. Ma o le a ou fetuunai le lapoa o le tama!
  Na tagi mai Prince Oenomaus:
  - Ma tauto i se tautoga e te le faoa tamaiti. A leai o le a matou aveina oe i le faamasinoga a Atua.
  O le taulealea o Baba Yaga na tauemu:
  - Ou te le faia se mea leaga ia i latou. Ua na o le malosi o tamaiti e mafai ai ona ou tumau talavou ma aulelei e faavavau. Ma o lea, ua latou ola.
  Na tagi leotele Margarita:
  - O le ae mauaina se isi auala e toe faʻafouina ai. O le mea moni, ua oʻo i le taimi e aʻoaʻo ai oe i se lesona.
  Ma sa muimui le teine i se sipela. Ma le auala na ia faamatuu mai ai le malosi o le pulsar mai ona tamatamaivae ma le pito o lana togafiti faataulaitu.
  Ma latou taia le enaena. Na fa'afuase'i ona ma'umau ma fa'aitiitia lona tele. O lea la i o latou luma, nai lo o se teine umi, sa i ai se teine fefe e le sili atu i le sefulu tausaga le matua, ma i'u puaa ma leai ni vae. Sa ia musumusu mai:
  - Leai se mea e mana'omia! O le a ou lelei! Aua e te sasaina a'u!
  Sa i ai ni seevae o Margarita i ona lima. Sa ia talotalo atu lona alofilima, ma opeopea atu ai i le tama e leai ni seevae o Viscount, lea, faatasi ai ma isi tamaiti ua faasaoloto, sa savavali e peiseai e leai se mamafa i luga o le ea.
  O se tama mai se aiga tamalii sa tuu i ona seevae ma pese:
  E tele mea matautia o loo siomia ai le tama,
  O nisi taimi e susulu le lalolagi e pei o se maa malulu...
  Ae ui i lea, na tu i luga le ma tama mai le sofa,
  Ona o ia o se tagata tau tamalii, talitonu mai ia te au!
  Na to'a le teine o Yaga ma fa'apea:
  - E te le sasaina a'u?
  Na fai atu ma le malosi Margarita:
  - Afai e te le ita tele, aisea la e sasa ai oe?
  Na tagitagi le teine enaena, ma na tafe ifo se loimata i lona alafau piniki:
  "O aʻu o se tamaitiiti i le taimi nei, ma o le a lē faaaloalogia aʻu e isi faataulāitu!"
  Na taʻua e se tasi o teine faʻamalolo:
  - O i matou foi o tamaiti, ma matou te le fetagisi i ai!
  Sa talie tama ma teine.
  Na taʻua e Margarita:
  - E tatau ona e fia'ai! Masalo e mafai ona tatou o i lalo ma 'ai se mea iina?
  Ua pisa tamaiti. Na tilotilo ifo le Viscount ma fai mai:
  - I lalo ifo o matou o loʻo i ai le maota o le sauai, ma e le sili atu o ia nai lo Baba Yaga. O lea...
  Na alaga Oenomaus:
  - Ma o le sauai foi ei ai fanau i le tafeaga. E tatau ona tatou fesoasoani ia i latou.
  Na ataata Margarita ma fautua atu i le teine o Yaga:
  - Atonu e mafai ona tatou ave faatasi tamaiti ma laveai i latou mai le sauai? Fai se galuega lelei, ma o le a talia oe e te aʻoga i le aʻoga fairy. O i inā o le a e aʻoaʻo ai e fai galuega lelei!
  Na pese le teine faataulaitu:
  O ai e fesoasoani i tagata
  E maimau lona taimi...
  galuega lelei-
  E le mafai ona ta'uta'ua oe!
  Na tetee Margarita:
  E ma'ale'ale le laula'au o le fuga,
  Afai ua leva ona saeia...
  E ui ina sauā le lalolagi,
  Ou te fia faia mea lelei!
  
  Fai mea lelei i tagata
  Fai galuega lelei...
  Ma o le a latou fuga e pei o fugalaau,
  Fugalaau lanumoana i le malamalama!
  Na taʻua e le tama perenise i se leo sili atu ona ogaoga:
  - Ma e te taumafai e fai le lelei ma tau le leaga, ma ou te talitonu o le a e fiafia i ai!
  O le teine o Yaga na uu ona moto ma fai mai:
  - Ia, o le a ou taumafai. Ae o le mea lava e tasi, e leai se auala e toe foi atu ai i taulaitu leaga - latou te talie ma pine oe ! O le a ou toe a'oa'oina e pei o se faile lelei!
  Na ataata Margarita ma pese:
  O i latou uma ua i ai le atamai i le lalolagi,
  E tatau ona avea pea ma uo...
  Ina ia aua nei tupu e pei o se fale fana-
  E le'i avea le taaloga atamai!
  Na tagi mai le tama perenise:
  - Ia, tatou o ifo i le sauai!
  O se vaega o tamaiti, toetoe lava a leai ni seevae ma masaesae, paee ma sesega, ae malolosi ma fiafia, na feosofi ese mai le lagi.
  O Margarita ma Oenomai na o ifo i luga o tarako, ma Yaga, lea na avea ma teine, i luga o le sima. Ma sa tumau pea le masini faamama ia te ia, e ui lava e foliga tele tele mo lima o tamaiti.
  O le 'au lea na alu ifo i lalo. E leai se mea i le maota tele o le sauai ma olo ma ulupoo tetele o lo'o pipii mai i fafo . Ae o le faitotoa e pulea e auivi, faatasi ai ma se vaega atoa o orcs.
  Ua tulaueleele tamaiti. Sa latou sauni e tau. O le teine Yaga na oomi le ki o le masini faamama ma sabers, pelu, tao, pelu ma e oo lava i ni nai fana masini na pauu ese mai ai. I le vaaia o foliga le mautonu o tamaiti, sa ia faamatala mai ai:
  - Na ou uuina i la'u masini faamama. E sili atu nai lo se salu. Ma se tuufaatasiga atoa o auupega i totonu.
  Na luluina e Margarita lana tootoo fa'ataulāitu ma ona vae e leai ni vae, ae sa teuteuina i mama fa'ataulāitu, ma fa'apea atu:
  - O lenei o le a ou faia se sipela o le a tuuina atu i lau auupega se mana faapitoa, faavavega.
  Ona fai mai lea o le teine faataulaitu:
  - Abra , kabra , codabra ! - Ma tafe mai vaitafe o le malosi mai lana togafiti faataulaitu ma mama faataulaitu. Ma o le auupega na tuuina atu e Baba Yaga i tamaiti na amata ona susulu.
  O Oenomai, i le avea ai o se tagata fusu e sili atu le poto masani, na ia pikiina se fana pu'upu'u mama e sasaina ai nila manifinifi. Ua etoeto e le tama ona laugutu suamalie ma pese:
  - Lelei e tatau ona i ai se fana masini,
  Ta e pei o le uamea ita...
  O lena toto e leʻi tafe pei o se afu,
  Ma sa pule le parataiso i le atulaulau!
  Na alalaga faatasi tamaiti, ma sisi a latou fana:
  E faitogafiti ma sauā le fasioti tagata;
  Ua faatutu tagata i luga o le pa...
  Ae ou te talitonu, lo tatou totogo afa,
  Ae ou te talitonu, o le vaitafe o le la-
  Aveese le pogisa o le falepuipui falepuipui!
  Ma o lea o se vaega o tamaiti, ua faaauupegaina i se auupega faʻataulāitu, faanatinati atu e osofaʻi. O tama'i mulivae o tama ma le to'atele o teine na emo mai. Latou te leʻi fefefe i sauʻai, e ui lava o loʻo faʻalatalata atu ia i latou se vaega atoa o fulufulu fulufulu, manogi , ma inosia .
  O Oenomai, lele i luga o le tarako, na ia fa'aolaina le fili mai se fana masini. Na tui ni nila laiti i tino fulufulu o le orcs, ona tupu ai lea o se vavega: na liua i latou sukalati lapopoa ma falaoa meli.
  Sa kiki foi e Margarita le fili, ma faaaoga ona tamatamaivae ma mama faataulaitu. Ma o lea o le orcs ma pelu, na o mai i lalo o osofaiga, vave liliu i totonu ituaiga uma o mea suamalie, e aofia ai lole e ufiufi i sukalati ma le susu o manulele i totonu. E manaia moni lenei mea. Ma keke sisi, ma donuts ma fatu poppy ma kinamoni.
  Ma o le tootoo faʻataulāitu a le teine faʻapitoa e talotalo ma fatuina mea ofoofogia.
  Ma o lea na ulu atu ai tamaiti i le taua ma le orcs. Muamua, Viscount. O ona ofu, ina ua uma ona tuu e le tama ona seevae, ua fou, e pei o se mea fou. Ma sa ia tau e le gata i se pelu i lona lima taumatau, ae sa ia umia foi se pelu i lona itu tauagavale.
  Ma mai le paʻi o le lau, na tupu ai suiga ofoofogia. I le taimi nei, nai lo le orc, ua aliali mai se pai mata'ina ma vine. Ma mai le sasa o le pelu na aliali mai ai se keke sukalati sisi. Ma isi tama i le taua.
  O se tasi teine, e foliga mai e sau mai se atunuu e sili atu ona atiaʻe, na malolo ona vae i luga o le mutia ma tusitusi mai se fana masini. O le a le mea e mafua ai suiga eseese o tala faʻatusa. Ma mai le orc na sau ai se sosisi lapo'a, fa'atumu, ona sosoo ai lea ma se pipi ma le kaleve. Ma o a isi meaʻai suamalie e leʻi faʻaalia.
  Ma o keke popo manogi na alia'e mai le pa'i o lau. Ma manaia aisakulimi foi.
  Na amata ona pese le teine o Margarita i le fiafia o le taua;
  O i matou o paionia, o fanau a komunisi,
  O ai e fia siitia le atunuu...
  O le a tali malosi Hitila mo lona ita,
  O le a tatou tuʻimomomoina, talitonu mai ia te aʻu, Satani!
  
  Na matou tautō i luma o le Atua,
  Ma na tuuina atu e Lenin lona loto i le autalavou ...
  Oi, aua le faamasinoina le au paionia ma le saua,
  Na foaʻi atu e Lē e ona le malosi uma lava le malosi iā i latou!
  
  Na matou o atu i luma e leai ni seevae,
  Sa latou fia tau, faasao lo latou atunuu...
  O tama ma teine e iai sapelu e mo i tatou,
  Ma o lo tatou faamaoni o se ofutau malosi!
  
  Na oso taua i tafatafa o Moscow,
  Ua mu tane, ua liusuavai le asphalt...
  O le a tatou vaʻai i faiga faʻa-Komunisi, ou te talitonu, ua matou foaʻi atu,
  Ma e mafai ona e faʻaumatia se fascist i se pelu lautele!
  
  Aua e te talitonu ia te aʻu, tagata, e le pule aoao Hitila,
  E ui o loʻo ola pea le manatu o le Fuhrer ...
  Ma sa matou taia malosi le au fascist,
  Tatou o i la tatou malaga maoae!
  
  Matou te le fefefe i fili o Rusia,
  Matou te alolofa i lo matou atunuu USSR...
  E le o oe o se taulemu ma le agaga o se tagata ulavale,
  Seʻi o tatou faia se faaaʻoaʻoga mo le malo o le Atua!
  
  E le iloa e Hitila, o le a matua sasaina o ia,
  E ui lava ina sasao le malosi o seoli i totonu ia te ia...
  Ma o le parasitic Krauts o loʻo sau,
  O le a faatumuina le filemu i le afi!
  
  O le maoae o tagata Rusia o le manumalo i le taaalo,
  E ui lava o loʻo i ai se aofaiga tele o galuega i tua atu o lenei ...
  O le a oo mai le manumalo, ou te talitonu, i le lauusiusi o Me,
  Ma o le Fuhrer o le a atoatoa le kaput!
  
  O lo tatou fa'atuatuaga lea, o le malosi o le fa'a-Komunisi,
  Ia manuia le USSR e faavavau ...
  O le a matou tuʻimomomoina, e te iloa, le amo o fascism,
  O le auala lea ua avea ai Rusia ma 'autau!
  
  I Stalingrad na sasaina le Fritz,
  Na latou iloaina la matou moto malosi...
  Ma sa matou tuuina atu meaalofa manaia,
  Ma sa latou tuuina atu i le alii pule se nikeli!
  
  Lo'u atunuu, Rusia matagofie,
  I totonu, i le Arctic, e fuga mai laau apu ...
  Svarog ma Stalin o, e te iloa, o le Mesia,
  Ua sosola le au Nasi mai le au tau a Rusia!
  
  E ese le matagofie o le atulaulau,
  Pe a susulu atu le komunisi ia te ia...
  Ma o tofotofoga o le a mo le faʻamalamalamaina,
  Vaalele na'o luga ae le o se lua i lalo!
  
  Na matou aveina Winter ma se tagi mumu vao,
  Na latou gauia le ivi o le White Guard...
  Ua sasaina fili o Rusia o le komunisi,
  O lo'o iai pea a tatou ipu mo le 'aiga o le aoauli!
  
  Sa matou uumau lelei Stalin,
  Teine e leai ni seevae i soo se aisa...
  Ua avea oe, talitonu mai ia te au, o se tagata malosi,
  Ma ua tuputupu ae le paionia e avea ma se taulealea!
  
  Leai, o le a le malepe lava Rusia,
  Lenin ola pea o loʻo faʻaalia le auala...
  Matou te le fefefe i afi pupula,
  Ma e le mafai e tagata Rusia ona liliuese mai faiga faa-Komunisi!
  
  
  I le suafa o lo matou Tina o Rusia,
  Tatou tuufaatasia loto i le pale e tasi...
  Hurray, na alalaga leotele teine,
  O le a taunuu se miti sili!
  
  Ioe, o lo tatou faatuatua ia faatasi pea ma o tatou tamā,
  Ma afai e mafai ona e sili atu i ou tuaa...
  O le a fa'avavau tatou faia ma le lototetele,
  E ui ina foliga mai e le sili atu i le luasefulu!
  
  Talitonu mai, tatou te alolofa i lo tatou Tinamatua,
  Matou te mananao i le fiafia e faavavau...
  Lusifelo, talitonu mai ia te au, o le a le faaumatia i tatou,
  O le a oʻo mai le taumafanafana - o le a mou atu le malulu!
  
  O mea uma o le a fuga mai ma le matagofie tele i Rusia,
  E pei ua mou atu le faalavelave mai le lalolagi...
  O le vaitau, ou te talitonu, o le a oʻo mai le komunisi,
  E faavavau le tamaoaiga ma le olioli!
  
  O le a toe faatutūina e le faasaienisi ē na maliliu i taua,
  O le a maua e tagata le talavou e faavavau...
  Ma o le tagata e pei o le Silisiliese,
  O le a mou atu le tagata leaga, ou te iloa, i le faavavau!
  
  I se faapuupuuga, e susulu le fiafia mo tagata uma i le atulaulau,
  O tagata uma o le lalolagi e pei o se aiga e tasi...
  Ua talie tamaiti ma taaalo i le lagi,
  E te alofa ia te aʻu i se pese!
  O lea na pese ai o ia, ma liliu ai e tamaiti le orcs i se mea e le masani ai le suamalie ma le fiafia i auupega faʻataulāitu. Ae e tusa lava pe faʻamatuʻu mai e le teine faʻataulāitu le malosi mai le masini mama, tioata ma iʻa, ipu ma swans ma se paʻu suamalie na amata ona aliali mai , lea na liliu ai le au le alofa. Ma sa matua matagofie lava.
  O iinei o le taʻitaʻi o le goblin orc, na oʻo mai i lalo o le sasa o togafiti faʻataulāitu, na liua i se keke manogi manogi, ufiufi i rosa, kulimi kulimi ma fualaau suamalie.
  Ma o le tele o mea suamalie eseese na fananau mai ai auupega faʻataulāitu i lima o tamaiti mama.
  Ae na ulu atu foʻi auivi i le taua ina ua uma le orcs. Tele ma taufaafefe. Sa latou gaoioi e pei o ni fafie. Na osofa'ia i latou e tamaiti i pelu ma sasa ma togi ai pelu. Ma o Oenomai mai le tarako ma le teine o lo'o savali fa'afana fana-masini ua pa i auivi.
  Sa faaaoga foi e Margarita togafiti faataulaitu ma faaali atu ona nifo penina. Ma sa ia faia vavega mausali. Ma o ana togafiti faataulaitu na liua auivi i ipu uaina auro e tumu i aisakulimi felanulanuai ma keke teuteu matagofie.
  Ma mai le sasaina o pelu a tama, e aofia ai le Viscount de Lafer, na tulaʻi mai ituaiga uma o mea suamalie ma faʻaiʻu. Ma o lea manogi na salalau solo i le maota. Na o se vavega o vavega.
  Mai se tasi o auivi tele na alia'e mai ai se mauga atoa o keke. Ma o nei keke e feʻilafi i lanu uma o le nuanua mai kulimi eseese.
  Ioe, sa i ai ni mea suamalie, sili ona manaia iinei. O nisi auivi uliuli taufaamata'u na avea ma loli e tetele.
  Ma sa le mafai e tamaiti fiaaai ona teena le taumafaina o meaai suamalie. Sa ili e Margarita le gong ma alaga:
  O manava o tatou fili sili ia,
  Latou te lafoina i matou, talitonu mai ia te aʻu, i amioga leaga ...
  A vaai se tama i pai,
  Ua tuleia o ia e gaoi manava!
  
  O lea la pepe aua le faanatinati
  E oo mai le taimi, ma o le a outou aai pea...
  Ma aua le agasala i luma o le Atua, pele e,
  A leai o le ae liua i ni afi!
  Na faamatala atu e Oenomaus i tamaiti:
  - Se'ia o'o ina fa'ato'ilalo le sau'ai 'ai, 'ai mea'ai e mata'utia. E tatau ona tuu i lalo le tagata leaga tele!
  Na faalogoina se tu'a leotele, ma i le taimi muamua na aliali mai ai se ata lafoia tele, na ufitia ai le afa o le fanua, ua tumu i ituaiga uma o keke ma ipu. Ona sosoo ai lea ma le sau'ai tinoese lava ia. E i ai le gutu o se tafola sperm ma ona vae matiuu. Ma e matua maualuga lava e maualuga atu nai lo le fale tele ua leva ona i ai olo ma auivi.
  Na fe'ei tamaiti i le fefefe, ma na vave lava ona tupu tele le faomea.
  Fai mai Margarita ma ataata:
  - Aua e te fefe! E matua tele lava o ia pe a e fefe ia te ia!
  Na alaga ma le ita tele Oenomaus:
  Atonu e le o oe o se tagata palaai, ae o oe o se vale, ma ua matou vaai i vaaiga!
  Na tagitagi le teine faataulaitu Yaga:
  - Pele, pele ogre,
  E te mana'o i suamalie suamalie...
  Po'o le fa'amaneta o se ta,
  E te toe maua fua!
  Na alaga Margarita:
  - Tamaiti, alalaga faʻatasi: matou te le fefefe ia te oe! Ia, tatou potopoto.
  Ae sa faigata i tama ona faapotopoto i latou lava i luma o sea ituaiga o manu . Ua amata ona sola le teine, o ona mulivae laiti lapotopoto. O Viscount de Lafer sili atu le lototetele ma ni nai tama na amata ona taofia i latou. Na manino lava le sesega o tama i le fefe. Ona pese lea o Margarita, e avatu le lototele, o se pese tau mai le taua;
  O matou o teine mai le atunuu o le USSR,
  O le sulu lea mo le lalolagi atoa...
  Seʻi tatou faʻaalia, ua e iloa, se faʻataʻitaʻiga o le sili,
  O galuega totoa ia ua lagiina!
  
  teine i lalo o le fu'a mumu ,
  Ma latou feosofi atu e aunoa ma ni seevae i le aisa...
  O afafine ma atalii e tau mo Rus',
  O nisi taimi e avatu ai e le tamaitai faaipoipo se rosa i le alii!
  
  O le ai ai se fuʻa mumu i luga o le atulaulau,
  Ia susulu malosi, e pei o se sulu...
  A uma mea uma, e te iloa, toa, o loʻo i ai le tatou suigi,
  Ma o la tatou fu'a e feilafi e pei o le mumu!
  
  Aua e te talitonu i ai, o le a le pasi le fascist malaia,
  Ma o le agaga Rusia o le a le mou atu lava ...
  O manumalo o le a tatalaina se tala e le gata,
  Sei o tatou faatalofa ma faatalofa atu i soo se tasi!
  
  O Rusia o se atunuu matagofie,
  Na e tuuina atu le komunisi i tagata...
  Fa'avavau na foa'iina mai ma le agalelei e le Atua ,
  Mo le Atunuu, mo le fiafia ma le saolotoga!
  
  O le a le mafai e le fili ona faatoilaloina le Fatherland,
  Ma e tusa lava po o le a le saua ma le taufaaleaga sa ia...
  O la matou urosa Rusia e le mafai ona faatoilaloina,
  E matua mamalu lava le fitafita Rusia i lona manumalo!
  
  Le atunuu Soviet matagofie,
  O teine o lo'o i totonu e mitamita ona latou te aulelei...
  Na foa"iina mai o ia "iā te i tatou e fa"avavau;
  Ma ia fa'amaoni tatou sui o le Komsomol!
  
  O loʻo matou tau i le pito i tua o Moscow,
  Aisaisa, kiona, ma teine e leai ni seevae...
  O le a tatou le tuuina atu lo tatou Atunuu ia Satani,
  e oo lava i a tatou sapelu e fana sa'o!
  
  O le ita tele la o teine e fia tau.
  Ma faʻatasi ai ma le mulivae le lavalavā latou te togiina se pusa paʻu ...
  O se fascist, e foliga lelei lava,
  O le mea moni, na o Kaino leaga lava!
  
  E le mafai e fili ona faatoilaloina teine,
  Na latou fananau mai i lalo o se fetu faapena...
  O la tatou sau'ai le mafaato'ilaloina o le urosa,
  O ai na faia le Tina o lona faletua!
  
  O matou teine Rusia e lelei,
  Matou te le fefefe i sauaga ma le aisa...
  Ma o le a tatou teena, talitonu mai ia te aʻu, le osofaʻiga a le au leaga,
  O le a valea le fili mai le fua!
  
  Na mafai ona latou tuleia le fili mai Moscow,
  E ui ina tumu o ia i le mana tele...
  O matou teine e mitamita ia i matou lava,
  O ē tetee o le a mou atu uma i o latou tuugamau!
  
  Aua e te talitonu i ai, e le mafai e fili ona faatoilaloina Rus ',
  Talu ai o fitafita uma e sau mai napekini...
  E foliga mai ua liua le tuli manu i se taaloga,
  Ma ua na o se tamaitiiti lava le fili !
  
  Ae o le agaga Rusia, sili, talitonu i le agaga,
  E te iloa, o loʻo i ai mana o loʻo natia i totonu ...
  O le a matuā nutimomoia le fili,
  A uma mea uma, o Knights e le mafai ona faatoilaloina i le taua!
  
  Tu'u ese ou masalosaloga , teine ,
  O matou e sili ona totoa, e te iloa, i le lalolagi...
  Ia tatou lafo le ʻau a Satani i le afi,
  Tatou fa'asusu uma fili ile faleuila!
  
  O le a muta le taua paia
  O le a oo mai le filemu ma le taeao i luga o le paneta...
  E faavavau o ia ma le la, e te iloa, tuuina atu,
  Talosia ia mu e faavavau le taumafanafana!
  
  Ma communism e faavavau i le mamalu,
  Ma o Lenin ma Stalin sili o loʻo faʻatasi ma i tatou ...
  I totonu o le fale tifaga toto na'o le taimi nei o fascism,
  Ma o lo tatou loto, talitonu mai ia te au, e sili atu le malosi nai lo le sila!
  
  O loʻu Rusia e pule mo seneturi,
  Ma tuuina atu le fiafia i le atulaulau uma...
  E te manaʻomia le malosi o se moto uʻamea,
  Ma le lototele, ae i se auala talafeagai!
  I le taimi muamua, na pese ai na o Margarita, ae o le pese a Enomai, le teine o Yaga, Viscount de Lafer ma isi tamaiti. Ma o se aufaipese malosi, leo atoatoa, lea na lulu ai mea uma. Ma sa amata ona faaitiitia le lapo'a tele ma le tino tinoese. Ua le toe foliga malu ma taufaafefe. Ona laiti ai lea o seu, ma ua laiti matiuu. Oka...
  Na pese le teine o Yaga ma ata:
  Manuia, manuia, e mafai ona e mitamita ia te ia -
  E le fefefe le to'afitu i le tasi!
  Na alalaga faatasi tamaiti, ma tuʻivae o latou vae:
  Matou te le fefefe ia te oe,
  O le a solia oe i lalo o vae o se tamaitiiti...
  E ui lava ina tatou le matutua toa,
  Sa matou i lalo o Baba Yaga !
  O tamaiti ia, e matua aulelei i le agaga ma foliga. Ma latou tau e pei o ni tagata tinoese. E ui lava i le taimi nei e tatau ona faʻaumatia le sauai 'ai tagata i le amio. Ma sa amata ona sisiva tamaiti.
  Ma na ave e le teine o Yaga le masini faamama ma faasino i le faomea, ma amata ona muimui se mea.
  Na mitiia e se tasi o tama se loli lapoa e foliga o se moa , lea na liua i se auivi, ma na ai e le teineititi le aisa kulimi.
  Na faamataʻu e tamaiti le sauai:
  - O le a tupu foi ia te oe!
  Ma sa ia tetete moni lava. Ua atili ai ona solomuli. Ma o tioata auro ma aisa kulimi i lanu uma o le nuanua na amata ona susulu atili ma sili atu ona matagofie.
  Na toe pese foi ma le ita tele le toa paionia o Margarita, o se pese lotonuu mai le taua, ma sa pepese le isi vaega o tamaiti:
  Na ou auai i le Komsomol ao ou taalo,
  Teine o se miti matagofie...
  Na ou manatu o le lalolagi o Me e faavavau,
  O aso uma lava o le fanau mai o le tautotogo!
  
  Ae mo nisi mafuaaga e leʻi manuia,
  I se isi itu, e le mafai ona ou alofa ...
  Ia, taʻu mai, tama, i loʻu alofa mutimutivale,
  O le olaga o se foe malosi tele!
  
  Na faafuasei lava ona faititili le taua,
  Ma o se afā o le oti na faanatinati mai ...
  Ma o laʻu teine ua i ai se tino malosi,
  E mafai ona e tuʻuina oe i lalo o osofaʻiga i le taimi e tasi!
  
  Talitonu mai, ou te le fia fiu,
  Tau mo le Atunuu e oo i le iuga...
  Matou te aveina grenades i totonu o se ato faafafa malosi,
  Na suia e Stalin lona tama i loto!
  
  Toa sili o Rusia.
  E mafai ona tatou puipuia le filemu ma le nofo lelei...
  Ua faasūsūina e fetu o le lagi le veleveta,
  Ma na liliu le tuli manu i se taaloga!
  
  O aʻu, o se teine e leai ni seevae, e tau
  E tumu i faaosoosoga ma le alofa...
  O le ai ai, ou te iloa, se nofoaga i lenei parataiso,
  E le mafai ona e fausia le fiafia i luga o le toto!
  
  O toa sili o le Atunuu,
  O le a matou tau malosi latalata i Moscow...
  Ona sosoo ai lea ma le miti i lalo o le communism,
  Faasaga i le lalolagi ma Satani!
  
  Tagata Rusia totoa,
  Ia latou tau ma le faamaoni e oo i le iuga...
  fana i se fana masini,
  Afai e te manaʻomia se pale auro!
  
  E le mafai e se pulufana ona taofia i tatou
  Ua toetu Iesu le Atua silisili...
  Ua uma aso o le tarako feʻai,
  Na atili ai ona susulu mai le lagi!
  
  Ou te alofa ia te oe, Lada pele,
  Le Atua maualuga Svarog o le a i le mamalu...
  E tatau ona tatou tau mo Rusia,
  Le Atua Pa'epa'e sili o lo'o fa'atasi ma i tatou!
  
  Aua le aumaia Rusia i o latou tulivae,
  O tatou tino, talitonu mai ia te aʻu, e le mafai ona taofia ...
  Stalin ma Lenin sili o loʻo faʻatasi ma i tatou,
  E tatau foi ona e pasi lenei su'ega!
  
  Ua i o tatou loto foi le tiga o le Atunuu,
  Matou te talitonu i lona silisiliese...
  Matou te tatalaina vave le faitotoa i le vateatea,
  O le a avea ma se olaga matagofie tele!
  
  O i matou o teine aulelei e leai ni seevae ,
  Matou te taufetuli tele i le kiona...
  Matou te le manaʻomia lenei vodka oona,
  Ua faaloaloa e le kerupi ona apaau!
  
  O i matou o teine o le a tutu mo le Atunuu,
  Ma o le a tatou tali atu i le leaga Krauts, leai,
  O le a faaumatia Kaino Seoli,
  Ma talofa ia Keriso le Faaola!
  
  O le ai ai se vaitau - e le mafai ona sili atu,
  E toe tutū mai e faavavau ē ua oti...
  O le a avea le atulaulau ma parataiso moni,
  O le a taunuu miti a tagata uma!
  Na lagona e Margarita sina faanoanoa - ua sili atu ma le selau tausaga le matua, ma o ia o se teine. Ma atonu o le a tumau pea o ia o se tamaitiiti.
  Ae o le isi vaega o tamaiti na olioli ma fiafia i lenei pese.
  Ma o le sau'ai tino mata'utia na atili la'ititi lona tino, ma e foliga mai o se goblin fefe nai lo se sau'ai.
  O fasi aisa kulimi ma keke na felelei atu ia te ia. Sa talie tamaiti ma pipii atu o latou laulaufaiva. Na foliga malie tele lenei mea. Ma sa faaauau pea ona fai foliga o alii fiafia.
  O le teine o Yaga na tuʻi ona laugutu ma faʻafefe:
  E tatau ona talie tamaiti
  E tatau ona talie tamaiti -
  Ma'eu le ola o toa!
  Ma'eu le ola o toa!
  Ma sa fa'asino atu e Baba Yaga le masini fa'amama i isi orcs ma goblins o lo'o oso i fafo mai le maota. Ma sa amata ona tafana ia i laua e Enomai ma le teine i fana masini. Ma sa latou faia tele . Ma sa toe i ai foi tioata ma aisa kulimi susulu, taai vine, keke kulimi, fasi sana, lole cotton ma isi . Na manogi lelei mea uma ma foliga matua manaia.
  Ona talie ai lea o tamaiti toa ma faaali mai o latou nifo maamaai, papae, e pei o nifo o tamai luko.
  E maeu le ofoofogia ma le tulaga ese o lenei faatinoga.
  Ma na taia e Margarita ia orcs ma skeletons i uila, ma faaauau ai lo latou suiga matagofie.
  Ina ua uma lena, sa toe usu e le tamaitai paionia se pese lotonuu ma le mamalu, ma sa sii e isi tamaiti i le tali lana pese fiafia ma le fiafia:
  E le faatoilaloina i tatou e Satani
  Lo'u atunuu, le sili ona matagofie i le lalolagi,
  Ua ta"uta"ua le atunu"u matagofie...
  O le a fiafia tagata matutua ma tamaiti i totonu!
  
  Ia fuga mai lili o le vanu i totonu,
  Ma o kerupi e ta se viiga lelei...
  O le Fuhrer o le a kaput,
  O Rusia e le mafai ona faatoilaloina i taua!
  
  O sui o le Komsomol e taufetuli e leai ni seevae,
  Latou te soli i luga o le kiona ma o latou mulivae ...
  Hitila e foliga manaia lava
  O le a ou taia oe i se tane!
  
  E mafai ona tatou faatoilaloina le au Nazis?
  E pei lava o taimi uma, matou te leai ni seevae, teine ...
  O lo tatou fitafita sili ona mata'utia o le urosa,
  O le a ia fasiotia tagata uma i se fana masini!
  
  Leai, o matou teine ua matua lelei lava,
  Matou te saeia moni lava fili uma...
  O tatou matiuu, nifo, moto...
  O le a tatou fausia se nofoaga i se parataiso matagofie!
  
  Ou te talitonu o le a iai ni faiga faa-Komunisi,
  Le atunuu o fautuaga, talitonu mai ia te aʻu, o loʻo fuga i totonu...
  Ma o le a mou atu le Nazism faanoanoa,
  Ou te talitonu o le a faamamaluina au galuega!
  
  O le a fuga mai le itulagi, ou te talitonu,
  Mai le manumalo ua tatou toe foi i le manumalo...
  Na faatoilaloina e Nikolai Iapani,
  O le samurai o le a tali mo le leaga!
  
  O le a tatou le faatagaina i tatou lava e faasilisilia,
  Tatou tu'imomomoina o tatou fili i le ta e tasi...
  Ia liliu le tuli manu i se taaloga,
  E le o se mea fua na matou tuʻimomomoina le Wehrmacht!
  
  
  Talitonu mai, e le faigofie mo i tatou ona fiu,
  E masani ona iloa e tagata Rusia le auala e tau ai ...
  fa'ama'ai a matou bayonenet i u'amea,
  O le Fuhrer o le a avea ma ata o se clown!
  
  E fa'apenei lo'u nu'u,
  O le accordion a Rusia e taʻalo i totonu ...
  O malo uma o se aiga faauo,
  Ua manumalo Apelu, ae lē o Kaino!
  
  E le o toe mamao ona i ai lea o le USSR i le mamalu,
  E ui lava ina sauā ma faaʻoleʻole lo tatou fili...
  O le a matou faia se faʻataʻitaʻiga mo le lototele,
  O le agaga Rusia o le a viia i taua!
  I le fasifuaitau mulimuli, na ave e le teine paionia ma faamatuu atu uila mai lana tootoo faataulaitu, ma pulsars mai ona tamatamai vae ma mama faataulaitu ma maa. Na i'u ina latou ufiufiina le sauai ua fa'aitiiti e pei o se sisi. Na ufitia atoa lena mea i le susulu aasa. Ona toe emo lea. Orcs ma skeletons ua iu lava ina liua i ituaiga uma o meaʻai matagofie. E manaia tele ma falai, mai ituaiga o ham, i'a ma kusi, i keke, keke, karamel ma ipu aisa kulimi.
  Sa olioli tamaiti ma feosofi i luga ma lalo. Sa latou foliga fiafia ma fiafia.
  O iinei, i le nofoaga o le sauai mata'utia ma le malosi, na mou atu le malamalama. Na fa'aali mai se tama tino pa'epa'e, la'ei le laulu pupuu, pe a ma le fitu tausaga. O se tamaitiiti le afaina ma le suamalie nai lo se sau'ai mata'utia. Sa emo ona mata ma tagi:
  - Aua e te lavea a'u!
  Na alaga Margarita:
  - Aua e te fefe! Matou te le tago atu ia te oe. O lea ua mafai ona e amataina lou olaga mai le amataga ma alu i le aoga!
  O le tama ma le sa avea muamua ma tagata 'ai tagata na faitio:
  O le a le ituaiga olaga aoga lea?
  le su'ega i aso uma ...
  Fa'aopoopo, vaevaega,
  laulau fa'atele!
  O le maota o le sauai 'ai tagata na suia i luma tonu o tatou mata. Nai lo o ulupulu, o fuga o le matagofie matagofie na fuga mai i luga o fale. Ma o domes lava ia ua feilafi i le auro. Ma o mea uma na matua matagofie, feilafi, pupula, puipui o le maota sa ufitia i fugalaau. Ma nai lo le toto, na amata ona tafe mai vaipuna i vaitafe taimane, ma ua mou atu ao, ma susulu mai ai la e fa i le taimi e tasi.
  Ma sa amata ona taufetuli ese tamaiti ua faasaoloto mai le maota ma talie fiafia. E pae'e, masaesae, e leai ni seevae, e ui i lea sa latou fiafia.
  Na fe'ai tama ma teine i mea'ai suamalie, ma o paelo o cocktails ma sua na sau sa'o mai lalo o le mutia.
  Na lele atu le teine o Yaga i le sau'ai sa i ai muamua i luga o se sima ma tuu atu i le tama aisakulimi. Na ia foloina ma oso i se ataata:
  - Manaia!
  Ma sa ia faaopoopo mai ma le fefe:
  - Fa'amagalo mai, tamaiti! Ua ou ma ona ua ou ai oe. E ese le inosia o lenei mea!
  Ua to'atele tamaiti ua taufetuli i fafo. E aofia ai ma i latou na "ai muamua e le "ai. O le tama le afaina na te'i ona mata ma pese;
  Ia, e le o se vavega, e le o se tala fagogo,
  Ua avea mea uma, talitonu mai, matagofie!
  Leai, e sili le faia o mea lelei mo i tatou-
  Ma o le a mou atu le leaga i le leai o se taimi!
  Ioe , o se manumalo. E moni, o se tasi o tama, e sili ona musele tino ma ofu pupuu, na tilotilo i luga o le ata ma tagi:
  - O fea na alu i ai lo'u maualuga totoa?
  Na fesili Oenomaus:
  - Ma o ai oe?
  Na tali mai le tama e matua manino ona maso:
  - Nikitich.
  Ona faapogisaina lea o ona foliga faatamaitiiti, ma muimui;
  - O aʻu o se toa sili, ma o lea ua naʻo aʻu o se tama e leai ni seevae i ofu pupuu, o ai e manaʻomia aʻu faapena?
  Na fa'apea mai le 'ai tagata muamua:
  - Tatou o faatasi i le aoga!
  Na tagi a Dobrynya i le ita, ma a'a lona vae fa'atamaiti ma le malosi na mavaevae ai le ma'a:
  - Ia, i seoli ma le aʻoga! Sa ou manatu ua ou vaivai !
  Na tali atu Margarita ma le mapuea:
  - Ou te malamalama i ai!
  Na tagi le tama Dobrynya:
  - O le a le mea e te malamalama ai! O lea la o le a tuua aʻu e loʻu toʻalua! O ai e manaʻomia aʻu se tamaititi faʻafefe !
  Na tali atu Oenomaus ma ataata:
  - O le mea e sili ona taua i le olaga o le agaga. E le afaina le tele!
  Na tetee Dobrynya:
  - Leai! E te le iloa lo'u toalua. O le taimi lava na ia faagaioi malosi ai lona mulivae na ia pa'u ai i fafo le nifo o le faomea o le po! E fa'amaoni o ia, ma aiseā na te mana'omia ai se tama e leai sona mu ! - Ona toe ta ai lea e le tama i lona vae e leai ni seevae, faatamaitiiti, ae malosi, e pei o se samala, o lea na nuti ai le maa i ni fasiga laiti. Ma sa ee le toa talavou. - Ia vave ona fai a'u ma tagata matua!
  Na tali atu Oenomaus ma le mapuea:
  - Ae paga lea, e le mafai ona tatou faia lenei mea, saʻo?
  Na tali atu Margarita:
  - I le taimi nei, matou te le mafaia, ae afai e te alu e malaga faʻatasi ma i matou mo se faʻamoemoe sili, ona matou maua lea o se mea!
  Na fesili atu le tama o Dobrynya ma le taufaamatau:
  - O le a lau sini?
  Na tali atu ma le mautinoa Oenomaus:
  - Ia faʻasaoina le itupa malosi i luga o le atulaulau mai le oti. O loo iai se faamaʻi i lo tatou vateatea, ma e mafai foʻi ona oo atu iā te oe!
  Na luelue le ulu o Margarita ma ioe:
  - Ioe, Dobrynya, auai mai ia i matou. O lo'o i ai pea lou malosi fa'atotoa, ma o le a aoga tele oe ia i matou!
  O le tama titan, e ui lava ina foliga mai e le matua pe sili atu o ia ia Oenomai, o se tama e tusa ma le sefululua tausaga le matua , ae sa tele lona malosi faaletino. O lea na ia oomiina ai le tamai maa i ona tamatamailima e leai se mea ma tago i ai ma nutililii, ina ua uma ona ia fai mai ma ataata:
  - Ma o loʻo ou manuia pea! Ua lelei, ou te alu ma oe. O le a taufaafefe le toe foi atu i loʻu toalua seia ou matua !
  O Margarita, faatasi ai ma se ataata e pei o se faego, na tali mai:
  - O se filifiliga atamai tele!
  Ma sa ia kiliki ona tamatamai vae. O le lona tolu o pepe tarako aulelei na aliali mai.
  Na faamatala e le teine:
  - E le tatau ona e savali pei o se tagata aisi ma se ato!
  . MATAUPU Nu. 8.
  Na matua vaivai lava Dominika i le taimi o le suiga ma pasi suʻega. O le mea lea, na taele ai ana teine aulelei i se taele auro ma taele. Ona latou tuu lea o ia i totonu o se moega malu, mafanafana i se potu ese'ese, matagofie mo tamaiti aʻoga maualuluga ma tamaʻitaʻi aʻoga. Na pa'u Dominica i se miti uiga ese, o lona moomooga mulimuli o le faatasi lea ma Prince Oenomaus , lea na ia lagonaina ai le alofa tele ma le tigaalofa.
  Ma o le taimi lava na opoina ai o ia e le atua Morpheus, o ia
  Na faafuaseʻi ona lagona e Dominica ua agi le matagi i ona foliga, ma sa nofo o ia i luga o se tua maseesee, maseʻe. Ma o ao e feʻilafi solo.
  Ona faliu lea o le teine ma iloa atu ai se tama aulelei, musele, na vave ona ia iloaina. Ioe, o Prince Oenomaus, na avea ma pologa talavou. A o lea ua ti'eti'e o ia i se tama'i tarako e tolu ona ulu. O loo lele se teine i lona itu taumatau. O ia foi e ese le lalelei ma suamalie, ma lona lauulu auro-mumu mumu. E foliga mai e le matua ia Oenomaus. Ma o le itu tauagavale o se tama. Fa'apea fo'i laulu lalelei , aulelei ma sili ona maso, ma foliga fa'aalia. O ia ituaiga o tamaiti e iai ato faafafa ma auupega. Ma o le teine foi e iai mama i ona tamatamaivae ma lima foi.
  Na lagona e le tarako le mamafa o le mamafa ma amata ona faʻafefe soo ona apaʻau ina ia aua neʻi paʻu.
  Na lulu e le teine o Margarita lana togafiti faataulaitu ma tagi leotele:
  - O ai oe? O fea na sau ai?
  Ae ui i lea, na iloa e Oenomaus Dominica ma fai mai i se leo mautinoa:
  - Ole mea filifilia lea mai le paneta ole lalolagi. E tatau ona ia faasaoina le itupa malosi i lo tatou atulaulau, e tusa ai ma le valoaga.
  Na ataata le teine o Margarita:
  - Mai le paneta o le lalolagi? Na e oo i le Taua Tele Patriotic War?
  Dominica faʻamaonia ma le mautinoa:
  - Ioe, sa i ai!
  Na fesili faauigalua le tamaitai toa paionia:
  - Ma o anafea na mavae ai?
  O le teine na lavea, e le itiiti ifo ma le mautinoa, na tali mai:
  - Mai le luasefululua o Iuni fasefulutasi i le iva o Me fasefululima, lelei, ioe, na tatou manumalo!
  Na tali atu Margarita ma ataata:
  - Ou te iloa na matou manumalo! A leai semanu matou te le talanoa atu ia te oe. O lona uiga o tatou o tagata o le atunuu, na ona taape i taimi. E ese le manaia o le feiloai atu i se tasi mai lou paneta, ae sili atu mai lou atunuu!
  Na tali atu Dominica ma se mapuea:
  - Ina ua maeʻa le Taua Tele Patriotic, e leʻi fanau mai loʻu tamamatua. Ose tala umi lenei mo tatou!
  Na fai mai foi Margarita ma le mapuea:
  - Ma ou te leʻi ola e vaʻai i lona maeʻa. Na tautau au ia Ianuari '44. Ae sa ou talitonu i lo tatou manumalo. Ua uma ona faasaolotoina Kiev, ma faititili Stalingrad ma le Kursk Bulge. Se mea e faanoanoa ai le oti pe a na o le sefululua , e aunoa ma le auai i le Komsomol.
  Na faateia Dominica:
  - Afai ua leva ona e maliu, aisea la ua avea ai pea ma teine?
  Na faamimigi tauau o Margarita:
  - Ou te le iloa lena mea. Toeitiiti atoa le selau tausaga talu ona ou maliu, ma o loo tumau pea aʻu o se tamaitiiti. Ae o loʻo iai foʻi se faʻaopoopoga: Ou te le o matua, ma e leai se mea e tasi e tumu i oʻu nifo!
  Na talie Dominic ma matauina:
  - Ioe, o le matua e matua leaga lava, na o le inosia!
  Ma sa amata ona pese le tamaitai fai ata tifaga lalelei;
  Ua matua faanoanoa lava tagata,
  Masalo e mafaufau tagata uma ia te ia!
  Na maligi loimata i lenei sami,
  O le fefe o se tagata e mu i le afi!
  
  E fetolofi tausaga ma lea tausaga i se karavan,
  E olo e Tinamatua le henna i ona alafau!
  Ma o se mea na tupu i le tino paʻepaʻe o le teine,
  Ou te le malamalama po o fea e sau ai maanuminumi!
  
  Aisea e susulu ai le pale o le natura?
  O le na faia masini e tatau ona mamae faʻafuaseʻi!
  O lē na faʻaaogaina le malosi o le matagi i le faʻataʻavalevale,
  E le mafai ona ia onosaia le leaga o le matua!
  
  O se lalelei e avea ma se mea fa'afefe
  Ma o le toa ua mamae i luma o tatou mata!
  So'o se tau leaga i le taimi nei,
  Ma i le po e mafatia ai aʻu i le fefe vale!
  
  Ae ou te le talitonu e leai se faaolataga,
  E mafai e se tagata ona finau ma le Atua!
  Ina ia avea se aiga faauo e faavavau,
  Ina ia faigofie ma tifato le alu a'e o le auala!
  
  E le toe i ai ni maanuminumi o tina matutua,
  Se'i tatou solomuli le soifua matua i le maasiasi!
  Ma le tagata, le atalii malosi o le alualu i luma,
  Na te tilotilo atu i le tumutumu o le olaga ma mata pupula!
  
  Ma o le ai ai le matagofie e le gata
  O le a tafe mai aso e pei o se vaitafe tafe!
  O le a aliali mai le agalelei o tagata
  A uma mea uma, o le a mama ma mamalu le loto!
  
  Talitonu, o le a oo mai le fiafia fou,
  A o faagasolo tausaga, o le a faateleina le atamai!
  A uma mea uma, o le aisa e le nofo i totonu o se tino talavou,
  Pei o se tama aʻoga e naunau e suʻesuʻe mo le toʻalima!
  
  Ua maualuga le fa'ailoga, sau ia, su'e i ai,
  E te toe su'e le su'ega a itiiti ifo ma le faaselau taimi!
  Ma e mafai ona e 'ai keke o le Eseta ma le meli,
  Ia, avea nei ma se teine matua!
  E maeu le matagofie o le pese a Dominika, o se primadona moni. Ma o ana pese sa tino atoatoa ma felanulanua'i, e pei o le gogolo o le po.
  Na luelue le ulu o Enomai ma ioe.
  - E le mafai ona e finau i lenei mea !
  Na taʻua e Boy Dobrynya:
  - E leaga le matua. Ae na ou maua ni apu faafouina mo aʻu ma loʻu toʻalua. Afai e te 'ai sina mea itiiti, o le ae le matua ma e te le liua i se tamaitiiti. Ona 'ai lea e se tasi faataulaitu valea ia lava i luga o ia apu. O ia o se tina matua, ae na iu i luga o le ipu. O lea e tatau ai ona e iloa le faautauta i mea uma, ma ia manatua o vaitausaga uma e gauai atu i le alofa.
  Na faafuaseʻi ona taʻua e Enomai:
  - O loʻo manava malosi laʻu tarako! E faigata ia te ia ona ave ni tagata se toʻalua, aemaise lava talu ai o Dominica e le o se tamaititi, ae o se teine lapopoa ma muscular. Na te manaʻomia se pepa fou!
  Fai mai ma le mautinoa Margarita, kiliki ona tamatamaivae:
  - O le ai ai se pepa fa'asalalau!
  O se tama'i tarako tolu-ulu na muamua faaali mai i le ea. Ae na auina atu e le teine faaituau se ave o le malosi ia te ia, ma o lenei tarako na amata ona tupu.
  Na faateia Dominica:
  - O se togafiti fa'ataulāitu i le gaioiga. O lo'u taimi muamua lea ua va'ai ai tarako o fa'atupuina.
  Na tali atu Margarita ma ataata:
  - O tarako e le o ni tagata, e sili atu ona faigofie ona tausia!
  Ua tupu a'e le manu fe'ai i se lapo'a teisi atu nai lo isi tarako e tolu. Ma o le isi pu o tamatamailima, o le taimi lenei o lima, ma na maua ai e Dominika o ia lava i se nofoa nofoa lelei!
  Na luelue le ulu o le teine paionia:
  - Ua e va'ai i le faigofie tele! O lea ua iai lau lava tarako. Olioli i lenei mea!
  Na fai mai le teine lavea ma ata:
  - O lenei, ioe, e sili , ae o le a le uiga o le aʻe i le puipui ma le fiafia?
  Sa ata Margarita ma tali mai:
  - E te leʻi moemiti i lau lava tarako?
  Na tomumu ma le faamaoni Dominica:
  - Sa ou moemiti i laʻu lava helikopa. Ae sa leai sona taimi e maua ai se tupe mo ia. E leai la se mea e sili ona fiafia ai!
  Na taʻua e Enomai ma ataata:
  - Ae na ou moemiti i se tarako patino.
  Na faamaonia e Dobrynya:
  - E manaia le tarako patino! Peitaʻi, e mafai foʻi ona lele i luga laʻu solofanua totoa pe a ou faaaogāina togafiti. Ae mo faʻailoga faʻapitoa, e manaʻomia ona totogi faʻataulāitu i auro. Ma ua saoloto le tarako.
  Na faaopoopo e Margarita:
  - E lelei foi le tarako aua e mafai ona fafaga i vai na o ia. Ia, faaopoopo i ai sina vao itiiti, ma o le a lelei. O le a Ia manavaina le afi.
  Na fesili Dominica, fia iloa:
  - Na e tau moni lava ma Siamani?
  Na tali atu ma le faamaoni Margarita:
  - Ou te leʻi tau lava. Sa ou galue atili i le atamai ma fesootaiga. Sa ou savali i nuu ma va o vaomatua. Ia, so'o se tasi e iai se taga a le tagata aisi ma e leai ni seevae mai le taumalulu i le taumalulu e masalomia. E moni, na ia totōina ni mea pāpā i le Nazis i ni nai taimi. Ia, na ona fana lava ina ua latou ave aʻu. Sa ia toe fana seia oo i le pulu mulimuli. Sa pueina o ia. Ia, na latou faatiga mai ia te aʻu, e ui i le faanatinati, ma sa latou faanatinati e tautau aʻu, talu ai o le Red Army na agai atu i lena itu. Ana leai semanu latou te faatiga ia te ia mo se taimi umi.
  I se tasi taimi na ou faamoemoe ai isi leoleo e toʻalua ma tuu atu i le ʻaufaipese. Ia, o le a ou le faia ni mea, ae o le mea moni e tele naua mea tutupu.
  Na fesili atu Dominica ma ataata:
  - Na i ai sau fa'atonuga?
  Na tali atu Margarita ma le mapuea:
  - Leai! Na'o le pine "Mo le Lototele", na manatu a'u e la'ititi tele e maua ai so'o se mea matuia. Ia, ou te le iloa pe na faʻamanuiaina i latou i le oti ma pe faʻafefea ...
  Na taʻua e Oenomaus:
  - I le sefululua tausaga le matua, e le o se mea leaga mo se teineititi le maua o se faailoga militeli! Ta'u mai, o a mai oe?
  Na luelue le ulu o le teine paionia:
  - Ia, ioe, taʻu mai ia te aʻu, ua fausia komunisi ma ua uma taua?
  Na mapuea Dominica ma tali atu ma le mautinoa:
  - Leai! Sa sili atu ona leaga i tulaga o taua. Ae ou te le fia talanoa i ai. Ae ua atili ai ona leaga tagata.
  Na fautua mai le tama o Dobrynya:
  - Sei o tatou talanoa lelei atu e uiga i faiga faʻataulāitu. A leai o le a amata nei ona e talanoa e uiga i tane...
  Na faauu Margarita:
  - O le a se mea e te iloa e uiga i tane?
  Na tali mai Dobrynya:
  - Sa ou i ai i se lalolagi sili atu ona atinaʻe, ma sa i ai nei monsters uʻamea. Latou te fana leotele ma e matua matautia lava. E inosia le manatuaina o i latou.
  Ua ata le teine faaituau ma faapea mai:
  - Na ou sasaa le oneone i totonu o le tane kesi o le tane Tiger. Ma sa taofi o ia. Sa faapea lava. Ma sa ia faʻaaogaina se awl e tui ai uili o taavale a le Nazis. O aʻu o se teineitiiti, ma sa faigofie atu ia te aʻu ona faia lenei mea.
  Na talie Dominic ma matauina:
  - Malo lava! O oe o se toa paionia. E tatau ona matou faia ni ata tifaga e uiga ia te oe ma tusi tusi e uiga ia te oe.
  Na luelue le ulu o Margarita:
  - Ou te iloa, o loʻo i ai nisi - "Red Devils", mo se faʻataʻitaʻiga. I se tulaga lautele, e le gata ina ou le talitonu i le Atua, ae o nisi taimi sa ou faia ai mea ua ou maasiasi ai nei!
  Na fai atu Enomai ma ataata:
  - E tupu. O nisi taimi e le lelei le amio a atua. Ae po o le a lava le tulaga, ua avea nei oe ma se tagata faataulaitu talenia, ma e tatau ona e...
  Na te le'i uma. O se lafu manuki lele ua aliali mai i o latou luma. Sa mamao lava i latou, ae o le vaai mamao a le tama elf ma le teine faataulaitu na iloa atu ai o nei apaʻau primates o loʻo tosoina le itiiti ifo ma le sefululua tamaiti i le upega. O tama ma teine fa"anoanoa uma ua fememea"i ma mafatia tele i le felelei, pe a lafo i luga, ma tipi ai tino o tamaiti i mata uamea o le upega.
  Na iloa foi e Dominica lenei mea ma alaga:
  - E tatau ona tatou faasaoloto tama!
  Na luelue le ulu o Dobrynya ma se'i lana pelu ma le alaga:
  - O le a tatou o atu ma le lototele i le taua,
  Mo Holy Rus '-
  Tatou te tau ma le pelu,
  Ou te le fa'atau atu!
  Na taʻua e Dominica, faʻaalia ona nifo:
  - O le mea moni, e manaia tele le fesoasoani i tamaiti. Ae pe lava ea lo tatou malosi? Sa ou faitau i se tala faafagogo e uiga i manuki lele, ma e foliga mai e malolosi tele!
  Na luelue le ulu o Margarita ma usu:
  O fitafita o le pogisa e matuā malolosi lava,
  E pulea e le leaga le lalolagi e aunoa ma le iloaina o le numera...
  Ae ia te outou, atalii o Satani-
  Aua le talepeina le mana o Keriso!
  Fai mai Dobrynya:
  - E eseese a matou fili. Ma o le mea moni latou te malolosi, e pei o se tulafono, e leʻi taofia ai i matou!
  Ma o le quartet ma tarako na faanatinati atu i manuki felelei. E na'o le toasefulu ma le to'a sefulutolu oi latou. Ma pe tusa o le numera tutusa o tamaiti faatagataotauaina. Ma o le upu moni faigata lea o le taua.
  Na faanatinati atu Margarita ma, agai atu i manuki felelei, ma alalaga:
  - Tuu tamaiti e o, oe sauʻai!
  Na tagi le ta'ita'i o manuki:
  - Alu ese, teine, a leai o le a matou faʻaofuina foi oe.
  Na tali atu ma le lototele Margarita:
  - Leai! E te tuʻuina i latou e ō, a leai e te tau ma i matou!
  Ua uiō manuki, ua fa'aali o latou nifo fa'aivi.
  - E leai lava!
  E toafa i latou na totoe e uu le upega ma tamaiti, ae o le isi vaega na faanatinati atu i le vaega toʻaitiiti o le au laveai talavou.
  Na lulu lima o Dominica ma sa aliali mai se saber i lona lima.
  Na fesili Margarita:
  - E te iloa fai pa?
  Na tali atu Dominica ma le mautinoa:
  - E iai se manatu! Sa galue o ia i ata tifaga.
  Na tali mai le teine fa'a'au'au:
  - O le a aoga lenei mea ia te oe.
  Na pese le teine fai pese:
  Ua oo i le taimi e sasau ai lau pelu,
  Ua oo i le taimi e faanatinati ai...
  Ua oo i le taimi mo oe e talotalo ai lau pelu-
  Ae faapefea pe afai e aoga!
  Tusi i lalo i lau api -
  I luga o itulau uma!
  Ua oo i le taimi e sasau ai lau pelu,
  Ua oo i le taimi e sasau ai lau pelu,
  Ua oo i le taimi e sasau ai lau pelu!
  Ona talie lea o le toafa. Ma sa taumafai manuki lele e osofai. Sa feoa'i e pei o manu felelei e osofa'i manu iti.
  Na tu"i e Margarita le ta"ita"i o manuki lele i se tootoo fa"ataulāitu ma mama fa"ataulāitu i ona vae e leai ni mea. Ma sa matua lavea.
  Na te"i le ta"ita"i, ma na vave ona liua lona ulu i se keke niu manaia tele. Ma ua fememea'i vae o le manuki lele. O isi manuki lele na faaili i le fefe.
  O se tasi o i latou na faanatinati atu i le toafa, ae na ta e le tama o Dobrynya lona muaulu i lona mulivae, ma o le manuki, ina ua maua se ta malosi, na liliu i luga.
  Sa sasau e Dominica lana pelu ma tipi le pu a le manuki lele, ona pese lea:
  Ua matou i ai i le togavao i le laueleele o manuki vao,
  Tatou te tau ma apaau i le lagi...
  Su'e e 'ai fa'i pula -
  Faatautau soo se tasi e gaoia tamaiti mai se laau!
  Na ta foi e Oenomaus le manuki, i le taimi lea i luga o le apaau, ma uisa:
  O aʻu o se tauleʻaleʻa o le malamalama, i luga o ou tulivae sauas,
  O le a ou tafiesea fili o le Tamamatua mai luga o le lalolagi!
  Ma sa ia faia se faatusa e valu i pelu. Ina ua mae'a, na 'alo ese le tama mai le manu'a manu'a. Ma ina ua oso le tarako i le afi, sa ee le manuki tauaso. I le taimi lava e tasi sa i ai se manogi o le mu.
  Na aga'i atu le au fusu e toafa. Na taumafai manuki e tetee atu. Na taia i latou e tarako i ni fe'au afi e matua'i mu ai apaau o primates. Ma sa manogi falai.
  Na ave e le teine o Margarita ma faamatuu atu vaitafe o togafiti faataulaitu. Ma o le manuki na sosoo ai sa i ai se donut sukalati nai lo le ulu.
  Na uu e Dobrynya le tasi manuki i le apaau i ona tamatamaivae ma togi i le isi manulele. Ona sosoo ai lea ma se fetoaiga ma aloiafi.
  Na pese le Titan Boy:
  -E te iloa, o loʻo ia te aʻu le malosi susulu,
  O le faauo atu ia te ia e pei lava o le taaalo ma se korokotaila!
  Ona tipi lea e le teine a Dominic le apaau o le manuki i lana pelu. Sa ia faasilisilia ma faamatuu atu se punavai o le toto lanu viole. Ina ua uma, na ia lavea i lana paga.
  Na kiki e Dominica se tasi o manu apaau i le auvae i lona mulivae e leai se mea ma tagi:
  Ia, lelei, na moe le manu i le pefu sau,
  Ua lelei, na latou kiki a'u i le auvae...
  Lelei, na latou tosoina a'u i luga o se fata -
  Fai atu faafetai mo lou ola !
  tatu'i e le teine le ulu o le isi manuki i le pelu. Ina ua uma lena, na amata ona sosola ese meaola. I le taimi lava e tasi, e toafa primates apaau na taumafai e ave faatagataotauaina, tamaiti ua saisaitia i se upega.
  Na fana e Margarita se laau fa'ataulāitu ia i latou, na liua atoa le manuki i se pai kinamoni ma le aisa.
  O le isi vaega na sosola ma ee, ma tatala le upega. Ma sa amata ona paʻuʻū tamaiti saisaitia.
  Na alaga Margarita:
  - Taofi le upega, sau i luga, malosi.
  Ma sa ia oso ifo i luga o le tarako. O isi fitafita e to'atolu na taufetuli atu ia te ia.
  Na pese le tama Dobrynya:
  Oi, tamaitiiti, tamaitiiti, o fea e te lele ai?
  Oi, tamaitiiti, tamaitiiti, o fea e te faanatinati ai...
  Ua tumu i manuki fulufulua, ou te iloa,
  Ua latou pu'eina oe mai atunuu eseese!
  Ona si'i lea e le tama-toa le upega i ona tamatamaivae. Ae, o le avea ma se tama i ofu pupuu e iai ona itu lelei. O se mea mataga mo se tagata matua le savali e aunoa ma ni seevae, ae mo se tama e masani lava, ma e mafai ona ia faʻaogaina ona vae malolosi i le gaioiga.
  Na fa'agesegese le to'afa o le upega pa'u ma amata ona alu ifo malie.
  Na taʻua e Dominica ma ataata:
  - Ou te le manaʻo ia te oe se sea a tamaiti matuaoti,
  Ou te le manaʻo ia te oe i aso faigata ...
  Ia avea le paneta ma parataiso susulu,
  Ia puipuia e le Alii paia le fanau!
  O tama na valuvalusia ma masaesae, toetoe lava a leai ni seevae, sei vagana ai se teineititi e toʻatasi i se laʻei aulelei ma, masalo, o laʻei matagofie ma seevae e suʻe i emeralds ma rubies.
  Na tagi le teine:
  - Faʻaeteete, o le au laveai o loʻu tama, le Duke, ma ua uma ona ou tauaveina le igoa o Baroness!
  Na tali atu Dominica ma se ata:
  E mafai e tupu ona fai soo se mea
  E mafai e tupu ona fai soo se mea...
  Ae masani ona gau
  O nisi taimi latou te nonofo!
  Faaipoipo mo le alofa
  Faaipoipo mo le alofa...
  Vaivai mo oe, soo se tasi
  E lē o oe le Atua, le tupu!
  Soo se tasi e vaivai mo oe -
  E lē o oe le Atua, le tupu!
  Na tu'u ma le faaeteete e le 'au tamaiti. Ma sa ia tatalaina le upega. Tamaiti - tama ma teine - na lagona le saolotoga. Ma sa emo o latou mulivae lapotopoto ina ua latou taumafai e taufetuli.
  Ae na taofia i latou e Margarita i se alaga taufaafefe:
  -O fea e te alu i ai? Ae faapefea ona fai atu faafetai?
  Na taofi tamaiti. Na luelue le teine o Baroness:
  - E saʻo, na e laveaʻiina aʻu mai le tafeaga. Tu"u atu a"u i lo"u tamā, "ona fa"atali mai ai lea o le taui maualuga "iā te "outou. Ae tuu atu i isi e o atu i ai i latou lava - o ni tagata aisi ma e leai ni seevae.
  Na tetee se tama mai i pagota:
  - O lo'u tama o le faitau! Ma ou te leai ni seevae ona na pu'eina a'u i le taimi o se toleniga!
  Na fesili atu Margarita: "Aiseā na latou puʻea ai oe?"
  Na faamimigi tauau o le tama Viscount; e leai sona tino, musele, enaena, enaena, ae na o ona foliga faaalia, e ui lava o se tamaitiiti, na faalataina lana ituaiga.
  Na tali atu le teine baroness:
  -Sa latou mananao e ave i matou i Skelenton . O se fa'ataulāitu malosi lea e va'ai mamao ma Koshchei le Immortal!
  Sa po e Margarita ona laugutu ma faapea atu:
  - Skelenton , o se taulaitu leaga ma le matai o elemene, o loʻo i ai se taika uliuli. Masalo o le a fesoasoani lea e laveai ai le itupa malosi.
  Na taʻua e le tama perenise o Oenomaus:
  - E le gata i lea, e tatau ona faʻasaʻoloto isi tamaiti faʻatagataotauaina o loʻo taofia faʻatagataotauaina e le tagata faataulaitu. A leai o le ai ai se afaina tele i le atulaulau.
  Na fesili Dominica, e le o le mautinoa tele:
  - Pe le fa'alavelaveina ea i tatou mai le sini autu?
  Na tetee Margarita:
  - Lesi itu! Afai e te aoina uma mea taua e sefululua, e mafai ona e mauaina le mana o le Atua Silisiliese. Ma o lenei mea o le a mafai ai ona faʻasaoina e le gata o le itupa malosi, ae ia fatuina le tele o isi mea lelei.
  Na alaga le tama o Dobrynya:
  - E ofoofogia lenei mea! Ona mafai lea ona tatou faia se mea e leʻi moemiti i ai isi toa!
  Na pese Dominika ma le fiafia:
  O lo tatou lalolagi e lē alofa, sauā, taufaaʻoleʻole,
  O le toto o tagata e tafe e pei o se vaitafe afa...
  Ae o le tamaloa e atamai, lauiloa i lona alualu i luma -
  Faʻatoʻilalo faʻalavelave aʻo taʻalo!
  
  Le mafaitaulia taufaamata'u taufaafefe
  O le i'uga e sauā, fa'anoanoa ma malie...
  Na ma maligi loimata uiga ese i le masalosalo -
  Vaai i le lagi ma le le fiafia !
  
  Ma ia tatau ona sasaa
  I se taua ita tele, toto tagata...
  Motusi le filo o le ola i se pelu, se aū,
  Tatou te le faalataina le alofa e faavavau!
  Na luelue e Margarita lona ulu auro:
  - E lelei lou usuina o Dominic, ma o upu faʻapitoa e paʻi atu i le agaga! Ae e le lava lea...
  Na pese le teine fai pese:
  Sa matua mama lava
  Na ou faasaoina le Atunuu...
  Sa ou laki lava-
  E le lava lea!
  Naʻo, naʻo, naʻo -
  E le lava lea!
  Na tu'i malosi e le tama Viscount lona vae e leai se mea na matua'i lele ifo ai le sau mai le mutia moli ma fa'alogo:
  - Taofi le pese! Tatou o i Skelentom ma o le a tatou saeia o ia!
  Na fai mai Margarita ma le mapuea:
  - E umi tele le savali. E manaʻomia lou lele i luga o tarako, pe faʻafeiloaʻi e faʻaaoga ai se pine!
  Na fesili atu Oenomaus ma ataata:
  - E iai sau pine? O lea, ave i matou!
  Na tali mai ma le mapuea le teine faaituau:
  - E manaʻomia le toe faʻaleleia ina ia mafai ai ona felauaiga le 'au atoa. Tatou aai mo le taimi nei. Atonu o loo fia aai tamaiti.
  Na luelue le ulu o le teine baroness, o ona tautaliga taimane na tagitagi:
  - Ioe, o le mea tonu lava lea e tatau ona fai. O lo'o iai se afi i lo'u manava!
  Na taʻua e le tama viscount:
  - O le manava tumu e tutuli i le taua!
  O le isi vaega o tamaiti, o le tele o teine, na fe'ei faatasi:
  Matou te fia aai
  Tatala lautele faitotoa
  A leai o le a tatou 'ai le kuka...
  O le a fai se meaai a le au kuka,
  Ma tatou inu i leoleo tiute,
  O le a tatou fa'aumatia le potu 'ai atoa
  Ma o le a ta talepe ipu!
  Sa lulu e Margarita lana tootoo faataulaitu. Ma sa aliali mai se laulau ma ni ipu ma se keke i luga.
  Na pese le teine ma le fiafia:
  Ua aoina e tamaiti mo oe,
  E le o matou o ni mea leaga -
  Ma mea matagofie,
  E le na'o le puaa ma le millet!
  Na luelue le ulu o Dominica ma fai mai:
  - Ae fufulu muamua ou lima!
  Sa faanatinati atu tamaiti i le vaitafe. Na o le teine pa"aona na tu pea. Na tagi le teine fai pese:
  - E te manaʻomia se valaaulia faʻapitoa?
  Na musumusu le baroness talavou:
  - Ma ua ou fiu e susū oʻu lima ma ou vae i le au pelepeia!
  Na tali malosi atu Dominica:
  - Ona ou le faatagaina lea oe i le laulau!
  Fai mai le teine mamalu:
  - O oe, teine e leai ni seevae , o le a e faasino mai a'u? Ioe, ou te poloaʻi atu ia sasaina oe.
  Na tu i luga Dominika ma uu ona moto:
  - Ma o ai e te faʻatonuina?
  Na tepa i tua le Baroness. O Dominica e umi ma musele, ma na o le ie na ufiufi ai ona fatafata ma ogavae. Ma sa manino lava o polo o maso o loʻo taʻavale i lalo o le paʻu paʻu, ma o loʻo i ai paʻu o le abs i luga o le manava. E mafai ona lavea oe e se teine toa.
  Ae ui i lea, na fai mai Margarita i se leo faʻalelei:
  - Ia uma ona fufulu o tatou lima. Ma afai o oe, Dominica, o se tagata matua, e tatau ona e faia se faʻataʻitaʻiga mo i matou. O lea ia tatou fufulu faatasi uma.
  Ma sa ia agai atu i le vaitafe. Ma faatasi ma ia le teine Baroness ma Dominica. O le vai na faamafanafanaina e le la e fa, malu ma mafanafana, o le fufuluina o se fiafiaga. E oo lava ina aau tamaiti i le vaitafe. Ma sa amata ona latou sausau vai i luga o le tasi ma le isi.
  Na fefiloi solo foi Dominika e pei o se teineitiiti ma pese:
  Suavai, vai, vai malulu,
  E le o se mafuaaga na masaa ai mai le pakete!
  Ma sa i ai se natura matagofie na siomia ai. O fugalaau matagofie o foliga eseese na tutupu i luga o laau lauolaola. Ma o petals o nei fugalaau e eseese lanu ma lanu. Se'i vaai faalemafaufau i pu'e fe'ilafi i lanu uma o le nuanua ma feilafi i ave o la e fa.
  O se lalelei moni lava lenei. Ma o pepepepe e pei o albatrosses e felelei, ma o latou apaau e fealuai solo, e pei o le sausau o galu o le sami. Ma e tupu se gaioiga matagofie.
  Na pese Dominica:
  O apaau o lena pepe
  Sa matua lelei lava i latou...
  Ua leiloa e le tama lona filemu,
  Ma sa ia fai mai mai le loto...
  O le viscount talavou, o loʻo faʻafefeteina, fai mai:
  - Ioe, e matagofie mea uma ...
  O le mea moni, o le tele o laʻau e pei o siʻusiʻu mataʻina o peacocks. Ma i luga aʻe o latou, i le faaopoopo atu i butterflies, o le platinum dragonflies foi na siitia o latou apaau. Ma i totonu o le vaomatua sa faalogoina le taalili o manulele matagofie. E matua ofoofogia lava ma matagofie i o latou leo ua na ona e ofo ai.
  Dominica tweeted:
  e faalogo o pepese le manulele uliuli?
  O nightingales ma orioles e taufetuli...
  Ma o nisi taimi o asini, asini e tagi faapea,
  teine e leai ni seevae!
  Ioe, ioe, e foliga malie tele lenei mea.
  Ina ua uma ona taele, ona agai atu lea o tamaiti i le laulau. Ma sa avea o latou loto tetele, ma sa latou pepese i le olioli;
  Na tuuina mai e le fai faiva lelei ia i matou
  Tele meataalo, o ituaiga eseese...
  Na matou fananau mai i se malosi tele,
  Pei o manulele ma manu!
  
  E taaalo tamaiti i le malamalama o le ataata,
  Ua oo mai le olioli tele i le lalolagi...
  E mafai ona tatou o'o iina i le taumafaiga muamua -
  E oo lava i le amo na vale, le asini!
  
  Matou te faanatinati atu e aunoa ma ni seevae i le sau,
  E tele naua manatu matagofie i le lalolagi...
  Ua maligi loimata o tamaiti,
  Talitonu mai ia te au, o le a sili atu le fiafia o lou agaga!
  
  Ua osofaia i tatou e le Koshchei leaga,
  O lo'o faanatinati atu Baba Yaga i totonu o le sima...
  Latou te sasaina ma le sauā se teine e leai ni seevae i se sasa,
  Ma ua lofia le vaitafe i auvai!
  
  Ae o le a tatou le faʻafefe, tama ma teine,
  O le a tatou tau e pei o se titan...
  Ma o le a matua manino lo tatou leo,
  E pei o se paionia, pa'u!
  
  Ia, o orcs e le o se faʻalavelave ia i tatou,
  E le fa'afefe oe e se troll ita...
  O le ai ai se taui tele mo le lototele,
  Afai e le zero le tamaititi i le sauaina!
  
  O le a le gata Gorynych mo tama totoa,
  E leai se fa'alavelave mo i matou, matou te naunau e tau le leaga...
  Matou te avatu ia te ia le tele o patupatu,
  Ma matou loka sa'o o ia i totonu o le falesaito!
  
  Afai e fana mai se au leaga mai se fana,
  Ona tatou tali atu lea ia te ia i se tupe ...
  Taofi le ulaina o au tama ,
  Tatou faato'ilaloina Satani e tasi!
  
  I le taua toto, paia ma saʻo,
  O teine totoa, taufetuli tama...
  O le a tatou pulea le mana paia,
  Se'i ta pu'e le tarako leaga!
  
  E leai se matafaga e sili atu le fiafia mo a tatou pele,
  Tatou pu'e se vaituloto atoa o i'a...
  Mo le manuia o Elfia sili, matagofie,
  O le a faʻamaonia e le tama o ia e sili ona lelei!
  
  Tatou faia le lalolagi ina ia matagofie
  O lea e tupu ai fugalaau mai le parataiso i totonu...
  E ui lava o nisi taimi tatou te fusu ai ma le matautia,
  A uma mea uma, o miti o le a taunuu i le malamalama!
  
  E leai, e lē taitai ona tatou i lalo o fili,
  Fai mai teine, tama alu i luma...
  O le a tatou soli i lalo o o tatou vae le ʻautau lē faamaoni,
  O le a matou tuʻuina atu se pili mo le manumalo!
  
  Talitonu mai ia te au, o le ai ai le taumafanafana e faavavau i le lalolagi,
  E le mavae atu lava lo tatou olaga faatamaitiiti...
  E moni lava le lagiina o galuega a fitafita,
  Ma alu i se tauiviga manumalo!
  
  Ia, pe a tatou faatoilaloina uma Orks,
  O le a faaiuina le taua i se manumalo mamalu...
  O le a matagofie i loʻu agaga mama,
  Tatou te sii i luga le pelu, le talita malosi!
  Sa usuina e tamaiti se pese ulavale ma saofafai i lalo i le laulau. Sa amata ona latou fiafia e aai i pato falai, tao tao, ma i'a faatasi ma mea'ai.
  Na auai Dominica ia i latou. Sa ia tipiina se fasi fasi i se naifi ma faapea mai:
  - Manuia tele!
  Na luelue le ulu o Margarita:
  - Ia, fa'afefea ona ou fai togafiti fa'ataulāitu? Ioe, e le mafai ona ese mai le mea moni!
  Na taʻua e le teine Baroness:
  - Ioe , lelei aano o manu, ae fa'afefea le i'a?
  Ma sa ou taumafai i se vaega. Ioe, sa matagofie mea'ai. Na aai tamaiti ma matauina ma le fiafia:
  - O le a le ituaiga ipu, o le a le ituaiga ipu,
  Maimau pe ana mafai ona ou aveina mea uma ma aʻu...
  O le mea e faanoanoa ai ona e le masani le laulau-
  Ua na ona fafagaina i latou mo le fasia!
  se tasi o teine aisi e leai ni seevae :
  - E mafai ona ou maua ni lole sukalati?
  Sa ata Margarita ma talotalo atu lana tootoo. O le tautau i luga o se laʻau e pei o le siʻusiʻu o le peacock, na faanatinati atu ai le cones i luga o le laulau ma liua i ni paʻu matagofie, manu ma iʻa, ufiufi i sukalati ma faʻatumu matagofie.
  Na fe'ei fiafia tamaiti:
  - E ese le manaia o lenei , ma e le gata i lea, matou te mananaʻo i aisa kulimi!
  O le taimi lea, na feosofi mai ai i fafo ni iole tetele ma fulufulu mumu mai lalo o le mutia moli ma taumafai e osofaia tamaiti. Na latou fe'ei i le fefe, o iole taitasi e pei o se luko lelei le lapo'a. Na taia i latou e Margarita i le uila mai lana tui faʻataulāitu ma mama faʻataulāitu o ona vae leai ni mea. Ma sa faʻaaoga foʻi e Dominica lana togafiti faʻataulāitu e faʻasaʻo ai se pulsar.
  Na aliali mai ipu tioata uaina auro ma le aisa kulimi mafiafia ua tu'u i foliga o fugalaau ofoofogia. E le gata i lea, faatasi ai ma strawberries, mati, strawberries vao ma isi vine matagofie.
  Na muimui Dominika ma matauina, ma faasino i le ipu uaina sili ona tele, lea na foliga mai e le gata o auro, ae o loʻo faʻapipiʻiina i taimane. Ma o le aisakulimi i totonu na foliga mai o se teuteuga ofoofogia, na faataatia i lanu uma o le nuanua. Ma le matagofie na foliga mai.
  Na taʻua e Margarita:
  -E iai sau fa'ailoga fa'ataulāitu na faia mai le fatu o se tarako - e seasea lava. O fea na e maua mai ai?
  Na tali mai Dominica ma le faamaoni:
  - I le taua! Ma e moni ma lototele lenei mea!
  Na pese ma le fiafia Oenomaus:
  Oi talofa i lē e tau,
  Faatasi ai ma se teine aulelei i le taua...
  Afai e ita le fili-
  O le a ou fasiotia le tamaʻitaʻi! O le a ou fasiotia le tamaʻitaʻi!
  Na tagi le tama Dobrynya:
  - O le a oe, teine , aisea ua e pepese ai faapena? E tatau ona tatou pepese: ma se tama malosi i le taua! E sili atu le saʻo, e oʻo lava i se tagata malosi i le taua. Ua na o i matou o tama i foliga vaaia, ae ua tele tausaga o matou o ni alii!
  Na ata Oenomaus ma matauina:
  E tumau pea i tatou o fanau e faavavau,
  E na o tausaga e suia!
  Na ata Dominika ma fai mai:
  - O iinei o le a tatou maua ai se lalolagi faʻafagogo ma suiga.
  Ina ua uma lena, sa amata ona ia 'ai i lana aisa kulimi fa'afoliga. Sa manaia lava le tofo. O le tulaga matagofie lea na i'u ai. Ma o le suamalie ma le malu o le aisa kulimi na salalau solo i luga o le laulaufaiva o le teine.
  O le tama o Dobrynya, ina ua uma le iʻa ma aano o manu, sa faʻaaloalo foi ma le fiafia i le aisakulimi. O se mea moni lenei, manaia .
  Na taumafai tamaiti e 'ai i se auala e foliga malamalama ae le o le slurt. Ioe, o le aisa kulimi manu'ai o se mea matagofie.
  Na matauina e Dominica ma se ataata susulu:
  E maeu le lelei o le faia o togafiti faataulaitu,
  Ma liliu le iole leaga i aisa kulimi...
  Matou te maua le lima mautu -
  Faia o se mea e le tatau ona faia!
  Ma toe talie a tamaiti. Ma se tagi malie...
  Sa i ai se pisapisao i le lagi. I se mea mai le pito sa lele ai se tarako tele. Mai se mea mamao e foliga laitiiti ma e le fefe, e ui lava i ona ulu e fitu. Ma o se ituaiga o sauʻai i se auala le afaina.
  Sa talie tamaiti ma amata ona taufaimoemo le tasi i le isi. E manaia tele lenei mea. Ma latou patipati alofilima.
  O loʻo i ai se tatagi.
  Dominika ma togi le boomerang i ona tamatamaivae. Na lele o ia ma tipi ese le patu, ma i le taimi o le tautoulu na taia ai e le lalelei i le malosi mai se togafiti faataulaitu. O se keke tele na aliali mai i foliga o le pulou moa a Napoleone, faʻapipiʻi i poppies, rosa ma fugalaʻau sana.
  Ua uma ona fafagaina tamaiti ma faafeiloaia le meaalofa ma le agaga fiafia.
  Fai mai le tama o Viscount:
  - E lelei tele keke, ae e tatau lava ona e mataʻituina le faʻalelei ...
  Sa ata Dominika ma matauina, ma usu:
  Se kuka mo lo'u aso fanau,
  Sa ou tusia le faamalo i le keke...
  Ma o le tusitusiga e lanu mai le kulimi -
  Ua oo i le taimi e alu ai i le aai o San Remo!
  Ina ua uma, na ave e le teine ma toe faʻalauiloa le boomerang. Ma sa ia lele i luga, oso, ma milo. Ona toe maua lea o ia e le teine i lona vae ma pese:
  Aua le vaai maualalo i le keke
  E oo mai le taimi e te oti ai foi ...
  O le areto sinasina e faaili e pei o se pulufana i le malumalu,
  Faatasi ai ma le taumafataga o le ae matua faʻafefe oe lava!
  Na foloina ma le faigata e le teine baroness se fasi keke ma se pulou moa, mitimiti ona laugutu ma matauina:
  - Manaia! Ae ua le toe fetaui.
  Na taʻua e le tama viscount:
  - E le umi se taimi e ga'o ai.
  Na pese Dominica ma ataata ma tausua:
  Mo le sipuni a tina, mo le sipuni a tama,
  Ma mo tinamatua se ipu ...
  Ma luga o le itu o le moega!
  O le mea moni, na mamafa tamaiti ina ua uma ona 'ai ma pauu i luga o le mutia vaivai, moli, ma sogisogi i o latou isu. O le mea e laki ai e leai ni namu fe'ai po'o ni iniseti iinei. O i latou na felelei e tetele ma e leʻi utia, ma e toetoe lava leai ni faʻafitauli ia i latou.
  O le fesili lea a Dominica ia Margarita, o le teine paeonia foʻi na ʻava ma faavave ona pupuni lona gutu i lona alofilima:
  -E te moe pe?
  Na tali mai le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi faʻapitoa:
  Ae a, e le mafai ona moe le teine i le sauaina ma le popole?
  O se mea o lo'o feoa'i solo le fa'aipoipo i se auala vao...
  E fealua'i solo o ia i le mutia o le mili ma e le iloa se mea;
  Ma malaia o tala malie ma tala!
  O le tama toa o Dobrynya ua uma ona sogisogi i lona isu.
  Ioe, e tele mea na tutupu i tamaiti.
  Na pese malie Dominika:
  Matou te momoe e aunoa ma se faigata,
  E moni, ioe...
  Ae o le a le faigata,
  Tatou feala mulimuli ane!
  . O LE MATAUPU Nu. 9.
  Na ala mai Dominica ma sau i fafo mai se miti faataulaitu na ave ai o ia i se lalolagi tutusa. Ina ua uma lena, na fufulu e le teineititi o ia lava ma taʻele e faʻaaoga ai se masini auro. Sa ou fufulu ou nifo ma ou alu e fai le taeao.
  O iina na fetaui ai ma isi teine ma teine mai le vasega maualuga. Sa latou faatalofa ma foliga faaaloalo. Sa i ai foi elves, trolls tamaitai, tamaitai hobbits e foliga pei o teine, nymphs, dryads, teine tagata, e ui lava e toaitiiti i latou. Na potopoto se kamupani matagofie.
  O teineiti sa i ai i laei matagofie ma teuteuga, ae leai ni seevae, ina ia sili atu ona faigofie le faʻaogaina o latou vae i le taimi o le faʻataulaitu. Ma i le vasega maualuga, o le aʻoaʻoga sa fai si ese - sa latou faʻalogo i lauga na tuʻuina atu e se lulu i se faiga faʻavavevave, ma faia ni galuega eseese. Na talitonuina ua uma ona iloa e le teine le faavae.
  Dominica na maeʻa le tele o galuega iinei. Sa ia fanaina mai se laau faataulaitu ma faia ni suiga. Ona ia musumusu atu lea o togafiti. Sa faitau atu ia te ia ni tuufaatasiga lavelave o upu, ma toe fai atu e Dominika.
  I le avea ai ma se tagata fai ata tifaga, o le teine sa i ai se manatuaga uiga ese, talu ai i luga o le seti e manaʻomia ona ia faʻaalia le tele o talanoaga.
  Ma sa ou manatua lelei mea uma. Ae o fugalaau uma ia; o le mea autu, ioe, o le sailiga mo mea faʻapitoa ina ia faʻasaoina ai le itupa malosi.
  Ma o lea na nofo ai Dominika i le tulaga lotus, faʻapipiʻi ona vae malolosi, musele ma faʻasaʻo lona tua. Ma sa ia toe oso i totonu o se atulaulau tutusa, lea na sailia ai e le latou au se auala e laveai ai le itupa malosi.
  Ma i le taimi tonu. Aua o iina na fetolofi mai ai le auvale ma le faomea. O nei tagata leaga e toʻalua ua uma ona faʻasalalau se upega faʻataulāitu e ufiufi ai le 'au e leai ni seevae o loʻo momoe.
  Sa moe foi Margarita, ma sa ia miti...
  Na maua e le teine le galuega o le feulaina o le alalaupapa. O lea na alu atu ai o ia e aunoa ma ni seevae, i se ofu vavae masaesae ma se ato fa'atauva'a, e su'esu'e. Ua oo i le tautoulu ma ua le lelei tele le tau. Sa i ai le aisa i le po, ma sa ufitia le mutia i le aisa, lea na tuu ai i luga o vae o le teineitiiti ni tulagavae laiti, matagofie. Sa matua susu ma malulu, ma timuga fefiloi ma le kiona.
  O tama'ivae tama'i vae o le tagata e leai ni seevae na liua i le lanumoana mai le malulu ma le susu. Ae sa ia savali atu i luma ma le lototele, e oo lava i le saosaoa.
  Ma o le taimi lava lea na ia pese ai;
  O le timu na faataapeapeina ai fetu i le lagi,
  Ua latou saunia se pou faamaai mo faiga fascism!
  O tane taika ua na'o lapisi - ose maketi flea palapala ,
  O le Wehrmacht o loʻo faʻatali se toʻilalo ita!
  O le Wehrmacht o loʻo faʻatali se toʻilalo ita!
  
  O le matou uo o Stalin, o le taitai, o le malosi o le faitau miliona,
  O lo'o ia te ia se moto maamora, o se fana masini i lona lima!
  E mafai ona tatou faatoʻilaloina le ʻautau mai Sotoma,
  O lo tatou malosi o se monolith, manuia i le lalolagi!
  O lo tatou malosi o se monolith, manuia i le lalolagi!
  
  e sili atu ona taua a le matou pati ,
  Fa'afefea ona fa'aolaina tagata, le manuia o le Atunu'u!
  Na maua e Goebbels, i seoli ma le valea,
  Ma o le ai ai le manumalo, talitonu mai ia te au, e ui lava i temoni uma!
  Ma o le ai ai le manumalo, talitonu mai ia te au, e ui lava i temoni uma!
  
  O le aulelei Rusia, e te iloa, e lauiloa mo lona malosi,
  E iai lana fili lanu enaena mamafa!
  Ma i taua ma fascists o le a avea le autalavou ma lauiloa,
  O le a ola mai le Atunuu Malamalama, tulaʻi mai!
  O le a ola mai le Atunuu Malamalama, tulaʻi mai!
  
  Aua ne'i tuu atu Hitila e tui lona isu i tagata Rusia,
  Ua manatu le alii mūmū o ia o se Atua malu!
  Matou te savavali i luga o se auala Berlin,
  E leai, o lē e mamā lona loto e lē avea o ia ma pologa!
  E leai, o lē e mamā lona loto e lē avea o ia ma pologa!
  
  O la matou fu'a e mumu, o le lanu o le toto ita,
  Ua susulu le la i luga o le Reichstag!
  E leai se isi meaalofa foa'i mo a tatou fanau pele,
  Afai e lototele le loto ma nutimomoia le fefe!
  Afai e lototele le loto ma nutimomoia le fefe!
  O lea na tamoe atu ai i luga Margarita, ua utia ona mulivae e le malulu, i le alalaupapa. O lo'o iai uaea fa'ato'a fa'ata'amilo ma o lo'o iai fo'i olo fana.
  O tagata Siamani e inu masina ma ulaula afi. Sa tamoe atu Margarita ia i laua. O le teineititi mativa, enaena enaena e le fa'afefe i le au Krauts. E le gata i lea, i le malulu ma le malulu, e toetoe lava a leai se tasi, sei vagana ai tagata aisi mulimuli, e mafai ona alu e leai ni seevae.
  Ma sa amata ona usu e le teine ia i latou se pese le afaina ma le fiafia:
  O au o se tama matuaoti mativa
  Ou te tamoe e leai ni seevae i le kiona i le malulu...
  Ae manino lelei le leo o le teine,
  O le a ia tuliesea le aisa e peiseaʻī ua faia faamalosi!
  
  Na ave e le taua loʻu tina ma se pomu,
  O Tama, ioe, sa valaauina i luma...
  O le uso lauulu lauulu ua aisa mai le malulu,
  O le tuafafine matua o loo i luga o le fatamanu!
  
  Ou te fia 'ai, ou te 'aina se fasi falaoa,
  Ma o o'u tamai vae ua mumu mai le aisa...
  O a'u le mea na 'ai ai le taifau tramp
  E ui ina aulelei ma aulelei le teine!
  
  E mafai ona ou taʻu atu i tagata uma ma le lototele ma le lototele,
  O lena, ioe, e malaia taua...
  E le afaina po o le a le mea tatou te tau ai,
  O le sauai o Satani e tuuaʻia mo lenei mea!
  
  Oi, ua tiga vae o le teine,
  Ma latou tiga tele i lenei malulu...
  Maimau pe ana vave ona vaveao i le mafanafana o Me,
  Talosia ia lele le fale susulu!
  
  Matou te mananaʻo ia sili atu le matagofie o lo matou atunuʻu,
  Ae o le fiaai, malulu, afā ma afa...
  O fea e te alu i ai, Rusia leaga?
  Ose taunuuga faigata!
  
  O aʻu o se teine, na o se tamaititi,
  Na mafai ona ou iloa le tele o mea...
  Sa ou galue toeitiiti lava a oo i le moega pepe,
  Na o le fa pe lima na ou suʻesuʻe ai!
  
  Aisea na oo mai ai lenei faanoanoa ia te au?
  Le i'uga leaga o loto momomo...
  Talitonu mai ia te aʻu, ua paʻu lena leaga,
  O le a le mea e foliga mai o sina mea itiiti ma o le iuga lena!
  
  Ae e leʻi gau le teine i lalo o le amo,
  Sa mafai ona sauni ma savali...
  O ia o se tamaitiiti, e mamao mai le matua,
  Ma e fiafia o ia e soli e leai ni seevae!
  
  O tulagavae o se teineitiiti e matagofie,
  Na tusia e Raphael ia i latou ...
  Ma ou te talitonu o le a fiafia le tamaititi,
  O le a silasila mai le Alii i lana fanau, talitonu mai ia te au!
  
  O le mea lena ou te usuina ai le pese
  Ia viia ai le Atua le Alii o Keriso...
  Ou te talitonu o le a avea le paneta ma parataiso
  Ma o le a ou feiloai i loʻu tama, talitonu mai ia te aʻu!
  
  Ona oo mai ai lea o le taimi latou te toe tutū mai ai,
  O ai na maliu, o ai na oti ma o ai na maʻi...
  Ma o le ai ai le fiafia i le matua ma le tamaitiiti,
  Auā na finagalo i ai Iesu!
  
  Ioe, ou te tootuli i luma o le Atua,
  O le a ou faataunuuina lenei salamo i le fiafia o le malamalama...
  I le igoa o tupulaga uma i le lumanai,
  O sau'ai solitulafono o le a faatoilaloina!
  
  Ona i ai lea o le teine i le fiafia e faavavau,
  Ma tagata uma o le Tina o le Lalolagi...
  O le a mou atu le tau leaga,
  O le a le nutimomoia o tatou tagata!
  
  Sa ia kolosi o ia lava, ma tootuli ifo i ona tulivae,
  Kisi i le koluse siliva...
  E foliga mai e itiiti mea na ia faia mo le Atua
  Na afio ifo Iesu mai le lagi mo i tatou!
  
  E lē o toe umi ona tatou faatasi lea ma le Silisiliese,
  I lona aao matagofie ma le alofa...
  Ia lele maualuga atu o tatou manatu
  Ma o le malosi o loʻo taoto i se moto faʻatamaitiiti, malosi!
  
  Ma o lenei ua ou faitau i le tatalo,
  Na ia faapea mai, Loʻu Atua e, faamagalo mai aʻu...
  O lenei ua tatou i luga o le tulaga faʻatasi ma ia,
  Ma o a'u ma Keriso, talitonu mai ia te a'u, o loo o atu i la tatou ala!
  
  Ma o le a tatou o faatasi ma Ia i le lagi,
  Ma o le a toulu timuga auro iina...
  O le a faaalia e le Alii lona agalelei,
  Ma o le a auina sa'o atu ai le fili i le gatete!
  
  Mulimuli ane, e iai le fiafia i le lalolagi,
  Sa matou faatalitali mo le afio mai o Keriso...
  Tatou te felelei e pei o ni agelu i se tausamiga i le ea,
  O le alofa o le Alii e susulu ma mama!
  Ina ua uma se pese faapena, na lagona e le au Nazis lagona ma tuu atu le teineitiiti le manuia i totonu e mafanafana ma avatu ia te ia lauti vevela. Na fuafua Margarita e totō lemu se mea pāpā e pei o se falaoa i totonu o lana ato i lalo o le nofoa afi, ae e leʻi maua se taimi - na ia ala.
  O le po o le faomea ma le goblin sa matua vavalalata. O le goblin sa i ai se patupatu ae le o se isu, o se foliga leaga ma nifo uumi. E fai lava si umi o ia, e tusa ma le tolu mita. Leitioa na ia toso le upega. Ma o Nightingale o se tagata lapo'a, mūmū sesega ma alafau hamster, fa'alia nifo i luma ma i se toniga matagofie ma pine. Ia, fa'atasi ai ma se misa, e masani a Prussians.
  I le vaai atu e lei manuia le osofaiga faafuase"i, na tuu ai loa e le Nightingale le Faomea ona tamatamailima e lua i lona gutu ma taumafai e faaili.
  Na tuu atu e Dominika ia te ia se kiki faataamilo i lona mulivae. Ma ua tagi le faomea i le tiga. Ma sa ia sasaa atu foi le toto.
  Sa sasau e le au ula lana laau. Na oso i luga le tama toa o Dobrynya ma tago atu i le ulu o le goblin, ma pau i lona tua ma togi o ia i luga o ia lava. Na pa'u le goblin i luga o se la'au e pei o se cactus ma fugalaau ma tagitagi tutuli. Ma o lona gogolo e pei o le asini vao.
  Na ataata Margarita. Na taumafai Nightingale e toe faaili ina ua ta e Dominika le auvae i lona tulivae. Ma sa ia tagi.
  Na pese le tama toa o Dobrynya:
  Na fesili mai le goblin ia i matou,
  Oe camo e te sau ?
  Ulu atu i le taulaga-
  E iai a tatou mea e fai!
  Na toe taumafai le au leaga e osofaʻi ma le kalapu. O le tama toa na aloese mai le ta ma toe togi le tamaloa tele i luga o ia lava, aua e le maua e Dobrynya le malosi o se tamaititi. Ma e foliga mai ua sologa lelei mea uma.
  Ua toe faaloaloa mai le aumea. Ma sa ia tulai lemu. Na ala i luga tamaiti ma amata ona togi auro i le tiapolo taufusi. "Ua latou ta "iā te ia ma fa"alogo ai. Ma gaioi.
  Sa lulu e Margarita lana tootoo faataulaitu. Ma sa amata ona liu kesi i keke, ma sa latou faʻafefeteina le goblin i kulimi, ma mafua ai ona faʻafefe e pei o se loach i totonu o se falai.
  Ma na sii aʻe e Dobrynya Nikitich le Nightingale le Faomea i ona lima faaloaloa ma togi o ia i luga o se laau paina mamafa ma ni siliva siliva. Mai le ta, o le Nightingale o le a paʻu ma lulu, faʻamalosia o ia e tuʻu le aitu, pe sili atu, sasaa le toto.
  Na pese le tama Dobrynya:
  - Nightingale le Faomea, o oe o se tagata leaga,
  Ma tu'i malosi atu ou foliga ...
  Ua e oti nei, oe ulavale ,
  Fasia fo'i oe, le tagata fa'aili!
  Ona ia tago atu lea ma ta i lona moto i le malosi na te mafaia i luga o le ulu. O le Nightingale the Robber e tatagi i ona taliga. Ma sa tusi e Dominica lana tootoo faasino i le goblin, ma le auala na ia faia ai se sipela faigata mo le suiga. Ma o le a avea o se malosi matautia lea o loo i ai cascades o le malosi.
  Ona sosoo ai lea ma ... Sa i ai se alii umi e tolu mita fulufulua, ae o lea ua i ai i lona tulaga ua i ai se laulau ua tumu i ituaiga uma o meaʻai sili ona lelei ma suamalie matagofie. Ma o na manogi na sosolo mai lenei umukuka ofoofogia.
  Dominica tweeted:
  - O suiga ia ma vavega o vavega,
  Ua tatou vaai i le parataiso i mea uma faalelagi...
  O lea lalelei susulu i soo se mea ,
  Tau ina ia toe tu mai le Alii Silisiliese!
  O le mea moni, i luga o le laulau o loʻo taoto ai fata auro ma moli, fata uʻamea matagofie ma keke, ma kulimi o le tele o lanu eseese ma lanu, faʻapea foʻi ma isi meaʻai matagofie, ma manogi manogi, e sili ona suamalie .
  Ma e ese le matagofie o donuts, sa sasaa i le pauta matagofie. E leai se toe faaopoopo pe toesea iinei. Ma tioata e sausau i cocktails mai sua eseese, ma faʻatumu matagofie na faʻateʻia i manogi ma mamanu suamalie ma le tioata. Ma o a ituaiga o pu sa i ai?
  Na ataata Margarita i le le mautonu ma alaga ma le ofo:
  -Na e liliu le tiapolo! Ia, aua lava ! E tatau ona mafai ona e faia se mea faapena!
  Dominica, le mautonu, fesili:
  - E faigata?
  Na tali atu le teine faaituau:
  - Ioe, toetoe a le mafai! Ma sa mafai ona e faia se mea faapena.
  I le taimi lea, na toe taumafai ai le tau faomea e toe faaili. Ma sa ia faafefeteina ona alafau lautele, pei o le hamster. Ae o le tama-toa, o le taimi lava na te aveina ai, o le a molia i lana tama, ae o le oti, e pei o se samala, moto. Ma o le whistler, i le ala, tu'itu'i sili atu ma le tasi, e foliga mai o se tu'itu'i, lafo nifo auro.
  Ma sa ia lele faau i lalo. Sa punou i lalo ma faaloaloa mai e peiseai ua tu'i i fafo. Ae na ia oso i luga, toe tuu ona tamatamailima i lona gutu ma feula. Ae nai lo o se faaili, na pau lava le mea na sau o se uigi faanoanoa . Ma e matua malie lava. Sa talie tamaiti. Na tagi le Nightingale le Faomea:
  "O le a ou foloina oe i se taimi vave, o le a ou foloina oe, o le a ou foloina oe, o le a ou le alofa!"
  I le tali atu, na kiki e Dobrynya, lenei tama toa, le auvae o le Nightingale i lona mulivae. Ona toe felelei ai lea o nifo. Na togi i fafo ona lima, ma faalagolago i tua le alii faomea.
  Na tagi mai Dobrynya:
  Ma o ai o le a tatou maua i le taua, ma o ai o le a tatou maua i le taua,
  Matou te le tausua i lena mea, matou te fasiotia se gadfly!
  Matou te fasiotia oe e pei o se gadfly!
  Na fa'asino atu e Dominica lana togafiti fa'ataulāitu i le Nightingale le Faomea. Na taʻua e Margarita:
  - E te manaʻo e suia foʻi o ia?
  Na luelue le ulu o le tamaitai fai pese:
  - Ia i ai se mea sili ona aoga!
  Na usuina e le teine fa"aituau:
  Sa saisaitia le tama i se faasologa u'amea,
  Ma na ou 'ai na o le tasi le mea maloloina...
  Ona o le mamafa o le uta, na tupu faafuasei ai se osofaiga,
  Ma na iʻu ina avea ma atamai i luga o le initaneti o le mana tele!
  Ona milo lea o Dominica, ma faia ai se ata lavelave e valu i lana togafiti faataulaitu.
  Ma o lenei, i le tulaga o le Robber Nightingale, o se mauga atoa o suamalie, dragees ma vaega o aisakulimi na aliali mai.
  Sa faalogoina se talie fiafia, ma amata ona feosofi mai tamaiti mai le mutia. E aulelei, ae manifinifi, masaesae, ma masani e leai ni seevae. Ma ma le matape'ape'a tele na latou oso ai i luga o le mea'ai, lea na liliu i ai le Robber Nightingale ma le Swamp Goblin. Na faaili e Margarita ona tamatamailima ma alaga:
  - Taofi, tama ma teine! Ou te malamalama ia te oe, ua e fia'ai ina ua maua e nei tagata leaga, ae fufulu muamua ou lima.
  Ma le auala o le a ia tatalaina ai le uila mai se togafiti faataulaitu. Sa tatau ona taufetuli tama i le alia, o latou mulivae lanumoana e emo. O le mea moni, e le mafaufau le 'ai mea'ai ma lima palapala.
  Na fesili Dominica:
  - O a nei mea, pagota ma pagota a le Nightingale ma le Goblin?
  e Margarita lona ulu pupula:
  - Ioe sa'o! Sa matou faasaolotoina i latou. Ae sili atu ona saʻo, o oe na faʻasaʻolotoina aʻu. Ma e manaia tele lenei mea .
  E silia ma le selau tamaiti, tama ma teine. E pei ona masani ai, e faatoluina le tele o sui o le itupa lelei nai lo le itupa malosi.
  Na fesili atu Dominica ma le faateia:
  - O iinei latou te foliga uma e le sili atu i le sefululua tausaga. Ae a, e leʻi fasiotia e nei tagata faomea tagata matutua?
  Na faamatala e Margarita:
  - Leai, ioe, latou te fasiotia foi tagata matutua. E na'o le sa'olotoga e maua ai e tagata matutua tino o tamaiti. E pei ona i ai, mo se faʻataʻitaʻiga, ma Dobrynya Nikitich. Ma faatasi ma au foi, sa ou foliga mai o se teine.
  Na matauina e le tamaitai fai pese:
  - O le olaga faatamaitiiti e faavavau, e pei o se tala faafagogo, e sili ! Ma e mafai foi ona e fai atu - manaia!
  Na tagitagi a Margarita, fa'aali ona nifo:
  - Ioe, o lalolagi matagofie ia e manaia tele mea uma . Ae e tele mea matautia iinei. Aemaise lava, o loʻo i ai tagata e sili atu le matautia nai lo le goblin ma le Nightingale the Robber.
  Na fesili atu Dominica i se musumusu:
  - O ai, mo se faʻataʻitaʻiga?
  Sa fai atu lemu le teine faaituau:
  - Toeaina Shapoklyak!
  Na tweet e le tamaitai fai pese:
  Manuia, manuia, o lo'omatua le ta'ita'i!
  O le faauo atu ia te ia e pei lava o le taaalo ma se korokotaila!
  Ona tago ai lea o le teine ma togi i ai le pusa i ona tamatamaivae. Na lavea i se lago. Na pa le iniseti, ma taape i confetti.
  Na taʻua e Margarita, lulu lona ulu i lauulu auro:
  - E le lelei le fasioti tagata ola!
  Dominica na taʻua:
  - Ae ua na o se iniseti!
  Na pese Margarita i le tali atu:
  - E te feanu lou faua i le matagi,
  Aua le tu'imomomoina se bug po o se loi...
  Aua e te gauia se lala i le vaomatua -
  O ola uma i le lalolagi o se aiga e tasi!
  Na tagitagi le teine fai pese, fa'aali ona nifo:
  - O aʻu, o oe, o ia, o ia - faʻatasi le atunuu atoa,
  Fa'atasi o se aiga faauo!
  I le upu tatou, e selau afe I!
  Sa taele tamaiti i le vaitafe. Ma o lenei ua latou taufetuli atu i meaai, fiafia ma susulu.
  Sa musumusu faatasi e Dominica ma Margarita se sipela, ma sa faasolo ina umi le laulau. O lea ua lava le avanoa mo tagata uma e nonofo ai i lalo.
  O tamaiti, ma gaioi o latou vae, sa nonofo i lalo ma pepese i le tali i o latou leo manino:
  Ua salalau le ie laulau e pei o le kiona
  Ma o mea lelei na tuʻuina ...
  O le a manuia uma tamaiti,
  Ma tunu mai Cheburashka!
  Mulimuli ane, ona latou aai ai lea. E toatele naua tamaiti aulelei iinei, tusa lava pe latou te vaivai i le fia aai ma le le tagolima.
  Dominica ma Margarita, talu ai sa fafagaina lelei i laʻua, e aunoa ma le mafaufau faalua, na amata ona sisiva. Ma se'i o tatou tu'ia ou vae e leai ni fua, togi, ma pa'u.
  Na pepese teine ma o latou leo susulu;
  Na ou fanau i se atunuu vateatea
  Le mea e fufusu uma ai teine...
  E le mafai e Satani ona faatoilaloina le Atunuu,
  I le mamalu o lo tatou tina o Rusia!
  
  O le a mafai ona tatou puipuia le paia o Rusia,
  Ma e tusa lava po o le a le sauā ma le taufaaʻoleʻole o le fili...
  O le a tatou sasaina malosi o tatou fili,
  Ma o le agaga Rusia ma le pelu o le a faamamaluina!
  
  Rusia, o loʻu atunuu lenei,
  Le paia ma le lagi faalelalolagi...
  O malo uma o le aiga e tasi,
  Ma o le teine e faavavau lava!
  
  O le a tatou puipuia lo tatou Tina i taua,
  E leai se avanoa e tasi mo le fili leaga ...
  I luga a"e o tatou o lo"o i ai se kerupi "apa"au auro.
  Tatou avatu se meaalofa i se fitafita Rusia!
  
  I Rusia e lelei mea uma, lelei,
  Ma o lo tatou loto o le a sili atu le malosi nai lo le sila...
  E malosi le foe a le tama i ona lima,
  Ma o le uo Stalin e pule iina!
  
  E alolofa tagata i lo"u Tinamatua,
  O le a tatou faia atili matagofie e faavavau...
  O le a le gaoia le Fatherland mo se ruble,
  Ma o le Atua Svarog o le Mesia sili !
  
  Ia viia lo'u Tinamatua,
  le fili i le taua ...
  Lada Tina o le Atua e pele ia te au,
  Tuu atu i fili o Rusia latou te o mai!
  
  Afai e tatau ai, e mafai ona tatou faamasaaina le toto o le fili,
  E le mafai ona tootuli Rusia i ona tulivae...
  E le pine ae liua le tuli manu i se taaloga,
  Ma o le taitai sili, Lenin, o le a faatasi ma i tatou!
  
  O le a tatou manumalo i le lautele o le vateatea,
  O le a tatou avatu le fiafia, olioli i le atulaulau uma...
  E maualuga atu Moscow nai lo Roma lava ia,
  Faatasi ai ma lona malosi e le masuia i le taua!
  
  A oo mai le taua i lo tatou laueleele susulu,
  O le a matou faʻaalia i le Fuhrer o matou uiga mamana ...
  O le a maua e le Rusia se totogi tele,
  E maualuluga atu i tatou i le lā ma sili atu ona lalelei nai lo o laʻau!
  
  Talitonu mai ia te aʻu, o Rus' o le a le faʻaumatia,
  O le a le aumaia i tatou e le Horde i o tatou tulivae ...
  Tau mo lou Tina ma aua le fefe,
  E le iloa e le Rusia le vaivai ma le paie!
  
  E toe tula"i mai lo tatou atunu"u pele,
  O le a fa'aalia i le atulaulau uma lona malosi...
  Ma o le a faaumatia Satani
  O le fili o le Tama o le a paʻu i totonu o le tuugamau!
  O le ala lena o le feosofi o teineiti ma o latou vae e leai ni o latou vae ma taamilo e pei o temoni, na amata ona gogolo ma feosofi faalua.
  O teine lalelei ma fa'a'ai'au ia iinei . Ma pe faapefea ona latou feei, oso i luga.
  Ia, lelei, e aai tamaiti ma pepese foi i a latou lava mea. Ma latou faia i se auala sili ona lelei. O a latou pese ia. Ma latou taamilo solo e pei o se pito i luga.
  Teine vasega maualuga.
  Ae na aliali mai se pepe tele tele i le lagi, e pei o se tarako moni. Ma o ona apaau e matua tetele lava ua feilafi e pei o le auro ua tumu i maa tāua. Ma sa foliga ofoofogia ma matagofie. E moni lava, o le tala sa'o lava, o pepe e matua tetele lava, e pei o tainasoa.
  Na taʻua e Dominica ma ataata:
  - E te le vaʻai i ni vavega iinei. Ofoofogia!
  Sa ata Margarita ma tali mai:
  - Ioe, o arthropods ia e ofo ai. Ae e le o se mea e sili ona ofo ai. E tele isi mea manaia tele.
  Na pese Dominica:
  Ae le o se tusi po o se falemataaga,
  Latou te le suia a tatou uo!
  Ma o le teine mai le togafiti faʻataulāitu o le a faʻasaʻolotoina se laʻau. Ma sa aliali mai ni ipu tioata fou. Ma sa osofaia i latou e tamaiti.
  O le mea lena na matua'i lelei ai mea uma . Ma na o se ituaiga musika e taina i loʻu ulu.
  Ma e faapefea ona le pepese Dominic ma Margarita;
  Ua osofa'i e aulelei e aunoa ma ni seevae,
  O lo'o taufetuli, teine aulelei...
  Afai e te manaʻo e ta le Fritz i lou moto,
  Pe latou te sasaina o ia i se fana masini!
  
  E le mafai e teine ona masalosalo
  O le a latou tanumia le au Nazis ua maliliu ...
  Ma o le a latou tulia malosi o ia mai ona vae,
  Ma i se mea e uio ai luko ma le tino!
  
  Rusia, o se upu lenei mo fitafita,
  A, talitonu mai ia te aʻu, e le o se mea e sili atu le malulu ...
  E ui lava o nisi taimi e le mautonu le tulaga,
  Le mea e manumalo ai Kaino uliuli leaga!
  
  Aua e te talitonu i ai, e le sosola tagata Komsomol,
  Ma afai latou te taufetuli, ona na o le osofaʻi ...
  Ma o le a fasiotia uma Nazis i le taimi e tasi,
  Ma o le Fuhrer o le a siitia i le poloka tipi!
  
  Rusia, o loʻu atunuu lenei,
  E susulu o ia, faigofie lava...
  Po'o ai lava e pala'ai e le taulia e oo lava i se ruble,
  Ma, e te iloa, e mataʻutia le finau ma se tagata tau!
  
  Ae ia e iloa o le a tatou faatoilaloina le au fascist,
  E le nofotupu le leaga i le nofoalii...
  I luga a"e o i tatou o lo"o i ai le kerupi "apa"au auro,
  Ma le Atua Svarog ma le silisiliese i le pale!
  
  Po o ai lava e palaai, talitonu mai ia te au, o le pologa vaivai,
  O lona taunuuga e tasi - o le onosaia o tauemuga...
  O le asō o oe o se inisinia, taeao o oe o se fomeni,
  Ma o oe lava e mafai ona sasaina tua o isi tagata!
  
  E malosi teine, na o se mauga mu,
  O nisi taimi na te soloia malosi ai mauga...
  O lo'o tau le taua ma se afā leaga,
  Ma o le oti e faaumatia ai le fanau a tagata!
  
  Ou te taʻu atu ia te oe ma le faamaoni, Knights,
  Matou te malolosi pe a matou autasi tagata Rusia...
  Manaomia se meaai mama e alu ma lau tui ma naifi,
  O i tatou o ni tagata e le mafai ona faatoilaloina i taua!
  
  O le a lo tatou faatuatua i le Alii o Keriso,
  E ui ina matou fa'aaloalo foi ia Lada...
  O le uo Stalin e pei o lo tatou tama,
  Ma o le a iai se nofoaga parataiso faa-Komunisi!
  
  O lē na oti muamua o le a toetū mai
  Ma o le a sili atu ona tatou aulelei ma atamamai...
  Ma o le tagata, ioe, e matua mitamita lava,
  E ui o nisi taimi e tautala faavalevalea!
  
  I le alofa, o lo tatou Atunu'u e pei o se fetu,
  Talitonu mai ia te aʻu, e le mafai lava ona paʻu ...
  O le a taunuu se miti tele
  O le a iai le filemu ma le fiafia i le atulaulau uma!
  
  Ou te alofa ia Maria, ou te faamamaluina Lada ma le paia,
  Svarog e matagofie ma Perun e lelei...
  Ou te alofa ia Iesu ma Stalin,
  O foliga paia o ata e pele ia te au!
  
  O afea o le a iai se parataiso moni?
  Talitonu mai ia te au, o le a taunuu uma ou faamoemoega i ai...
  Tuuina atu lou loto i lou Tinamatua,
  O le a lelei mea uma, sili atu le malosi nai lo le taimi muamua!
  Ina ua uma, na iu lava ina aai tamaiti faasaoloto. Ona faia lea oi latou i se vaega. E silia ma le selau tama ma teine.
  Ma sa latou o atu i se savaliga. Na taʻua e Dobrynya ma se ataata malie:
  - O le a latou tau, ou te mautinoa!
  Ma na oso le tama toa i luga o le tarako.
  Na taʻua e Oenomaus:
  - O le a fa'agesegese tele le fa'agasologa fa'apea. E sili atu le saoasaoa matou te gaoioi i tarako. Ma o iinei e tatau foi ona e iloa le taimi e taofi ai.
  Sa fausia tamaiti. E na'o le tasi le baroness sa fa'alelei ma e o'o lava i ofu mananaia. O isi na foliga mai o tagata aisi, ragamuffins talavou . Peitaʻi, e sili atu ona atamai le gaoioi e aunoa ma ni seevae.
  Dominica na taʻua:
  - Afai e savali le teine baroness, o ona seevae taua o le a malepelepe ma malepelepe. Masalo e tatau ona e leai ni seevae e pei o isi tagata uma?
  Na tali mai le Baroness:
  - E le mafai ona e faʻatali! E sili atu le auina atu o aʻu i loʻu tama, le Duke, na te avatu ia te oe se taui ma e le afaina ai oe!
  Na luelue le ulu o Margarita ia Dominica:
  -E ia te oe se mana faʻalenatura faʻapitoa. O lea la, se'i o tatou ave faatasi ma lafo atu ni moliaga susulu, ma lafo le teine i le maota o lona tama!
  Fai mai le tamaitai fai pese:
  - Ae faapefea le taui?
  Na ata Margarita ma fai mai:
  - Ia, latou te avatu ia te oe se ato auro, o lea e matua tele naʻu? E le gata i lea, e mafai ona ou faʻaogaina auro mai laau masani ma cones, ma e mafai foi e oe!
  Dominica ma faaili:
  - Oka! O lea e mafai ai ona tatou faʻatau mo i tatou lava se malo!
  Na tetee le teine faaituau:
  - E fa'asa! O auro fa'amaneta e fa'asa ona fa'asalalauina, a leai o le a sili atu nai lo le u'amea. E te malamalama, o le tau o le tupe siliva!
  Dominica na taʻua:
  - E pei o le inisinia Garin's hyperboloid?
  Na luelue le ulu o Margarita:
  - O se mea faapena. Sa ou faitau i lenei tusi a o ou laitiiti. Ioe, ona pa'u ai lea o le tulaga auro, ma sa taufaafefe .
  Na taʻua e Enomai ma ataata:
  - Ae ui i lea, atonu e siitia se baroness? Ina ia aua neʻi matuā ʻinoʻino o ia!
  Na luelue le ulu o Dobrynya ma ataata:
  - Ioe, matou te faia lenei mea i le taimi e tasi,
  Tatou avatu ia te ia se mea manaia!
  Na toe tuʻi e le Baroness lona mulivae i luga o le mutia ma tagi:
  - Ave aʻu i loʻu tama! Pe ou te faia outou uma lava ia fasiotia!
  Sa talie faatasi tamaiti.
  Na faafuasei lava, o se gnome i se pulou na aliali mai i lalo o le mutia. Sa manino lava o ia e matua laitiiti lava, e leai sana 'ava. Ae o lo'o i ai se tootoo fa'ataulāitu.
  Sa faapea mai se leo itiiti:
  - Ona ou faalogoina lea o le leo o se teine capricious. Atonu ua oo i le taimi e aoaoina ai o ia?
  Na tagi le Baroness:
  - Fa'ata'ita'i, fa'asusu !
  Ma sa ia taumafai e aveese le gnome i lona vae seevae. Sa ia luluina lana laau faataulaitu. Ua mou atu le teine ma le tama ulavale mai tagata anamua.
  Dominica alaga:
  - Oka!
  Na luelue le ulu o Margarita:
  - O se tama fa'atauva'a lea. O se ituaiga fa'apitoa o gnome ua fa'ameaalofaina i togafiti fa'ataulāitu. O lea la ua ia ave le teine faufau e tausia. Ma e foliga mai e tatau i le baroness ona aʻoaʻoina le aganuu, faʻaaloalo ma galue ma le faʻamaoni.
  Na fai atu Enomai ma ataata:
  - Ma sa ou manao e sasa ia te ia! Ma o lea, ua alu ese le avega mai ou tauau.
  Na fautua mai Dobrynya:
  -E te alu i Skeleton? Atonu la ua oo i le taimi e oso ai i le auala.
  Na taʻua e Margarita:
  - E latalata teisi atu i ai le maota o le fafine faataulaitu leaga Bastinda, o loʻo i ai se isi mea taua mai le sefululua - o se isumu samasama. O le mea lea sa tatau ona tatou pu'eina.
  E le gata i lea, o loʻo i ai se matou 'autau toʻaitiiti, e silia ma le selau tagata. Faatasi ai ma i latou o le toa Phoenix Falcon. O ia foi o se tama, ae e malosi tele.
  Na taʻua e Dobrynya:
  - Ou te iloa Phoenix. Na faapefea ona pueina o ia?
  Na tali atu le teine faaituau:
  - I le togafiti, pei o oe. Ae o lea ua iai la tatou ʻautau, ma o le a tatou osofaʻia le maota o Bastinda!
  Na taalo Dominika i lona manava i lona manava. Ona tago lea o ia ma tu'i le nati o lo'o taoto i luga o le mutia i ona tamatamaivae. Na ia togiina lana fatu, tago i lona gutu, lamu i ona nifo malolosi ma tagi.
  - Alu mo se osofaiga? Ia, ou te fiafia i lenei manatu. Ae ui i lea, o le igoa Bastinda e faamanatu mai ai ia te au se tala faafagogo a tamaiti. E le o le tagata ea lena e le fufuluina o ia?
  Na lulu le ulu o Margarita:
  - Ou te iloa foi lenei tala fagogo. Leai, o se faataulaitu e ese teisi. E iai lana autau atoa o iole. Ia, faʻapea foʻi ma tagata faʻatau oloa. Artefa CT ma se isumu e maua ai le malosi tele i luga o rodents, o lea...
  Na faatonuina e le teine faaituau:
  - Tamaiti! Aveese ni nila mai laau siliva lata ane, o le a le pine ae e vaʻaia i latou pe a tatou ulu atu i le togavao. O lenei mea e mafai ona faia ai se auupega lelei.
  Na tali mai tama:
  - Matou te faia mea uma, lo matou faʻaola!
  Ma sa savavali le au. E ui ina faatolu ona sili atu teine nai lo tama, ae sa latou iloa foi le savali. Ma sa latou tosoina i luga tamatamaivae o latou vae. I le taimi lava e tasi, sa taina musika.
  Na agai le vaega i le savaliga. O iinei, ina ua uma ona 'ai, o nisi o tama na u'u malosi, ae na amata ona sasa e teineiti pa'u fale e fai i lau peacock , ma ua atili ai le fiafia.
  Sa solia tamaiti i le faatulagaga. Na manatu Dominica e pei o le ata tifaga e uiga ia Maleki-Kibalkisa . Sa i ai foi tama sa savavali e leai ni seevae. Ae mo nisi mafuaaga sa leai ni teine i le ata tifaga Soviet. Ma e ese lava lenei mea, talu ai i lalo o le pulega Ulaula latou te tausisi pea i le tutusa o itupa.
  Ma e tele naua teine iinei, ma e pei i latou o ni tagata na fananau mai i luga o le savaliga - o se vaega o tagata, o se vaega mai le aiga elf, e pei ona vaaia mai o latou taliga lynx. Ia, o se ituaiga matriarchy.
  Sa savavali tamaiti, ma i le taimi lava e tasi, na amata ona latou pepese, e pei e leai se mea:
  Elfia o lo tatou atunuu poto,
  I lalo o le pulega a le Tupu o le Mesia...
  Na foa"iina mai e le Atua "iā te i tatou e fa"avavau,
  Ina ia fiafia atili ai o tatou olaga!
  
  Ia mamalu Oenomau lelei ,
  O ai na faatoilaloina fili o le Tama...
  E te tau mo ia ma lototele,
  Ma o le a le pine ae amata ona tatou ola i lalo ole Solcenism !
  
  E taufetuli teine e leai ni seevae
  Latou te fia tau ma le fili...
  Ma o lenei Orkler e le manaia tele,
  Nai lo o lea, ua na o ia o se ata o se clown!
  
  Malo tele e le gata
  O le a le finagalo, e te iloa, o augatupulaga...
  E ui lava ina taupulepule auauna a Satani,
  Ae o le a faatasi ma i tatou le atamai afi!
  
  Ou te talitonu e le mafai ona taofiofia lo tatou mamafa,
  Ioe, o le a tatou faaumatia o tatou fili i le eleele...
  E te tusi i lalo i lau api, tama,
  E ese le matagofie o le ola o tagata i lalo o le Oenomaus !
  
  O le a tatou faia le Atunuu ia sili atu ona matagofie nai lo se isi lava,
  O le a oo mai le lagi i lenei olaga...
  Tatou fa'amanatuina lo tatou manuia fe'ai
  Ma e le o toe umi ae tatou ola i lalo o le elfinism!
  
  Leai, talitonu mai ia te aʻu, o matou o Orkishists e le mafai ona motusia,
  E ui ina malosi le fili ma e matuā poto lava...
  Ae o le a matou pasi suʻega ma se A,
  Ia lelei i lalo ole Oenomaus !
  
  Le mamalu mamalu o le Tsar, talitonu mai ia te aʻu,
  Faatasi ai ma lou pale e tumu i taimane...
  Ma, ua e iloa, o le a tuʻimomomoina le manu feʻai,
  O le a soloiesea foʻi le mala, talitonu mai iā te aʻu, le lepela!
  
  Leai, mo Elfia e te manaʻomia foʻi Elfrog ,
  Uo, aua le faalataina o outou Atua...
  Sili ma le mamalu le Aiga silisili ese,
  Aua le faaalia ou vaivaiga!
  
  O Lada matagofie o le fale o atua,
  Talitonu mai, na ia fanauina le alofa...
  Aua le faamaimauina tagata na o upu le aoga,
  Ua tatalaina le silisili ese e le gata!
  
  E le mafai ona e taofia le aū a Elfrog ,
  O le a ia tuia soo se fili ...
  Aua le mana'o i mea valea,
  O le talita a le fitafita eleven o le a ufiufi!
  
  Elfia, e aunoa ma se masalosalo le mana,
  E mafai ona ia fesiitai mauga...
  E ui lava ina mafatia tele le tino i nisi taimi,
  E mafai ona tatou teena faʻalavelave uma!
  
  O le a le pine ae tulaʻi mai se lalolagi mamalu o elves ,
  Le mea e soli ai le atulaulau...
  E faaloaloa e le kerupi o le Atua ona apaau,
  Ma o le ai ai se mea, talitonu mai ia te au, o le Foafoaga...
  
  Le Atua fafine Lada e mamalu, talitonu mai ia te aʻu,
  Sa ia tuuina atu le alofa i lana fanau tama uma...
  Ma o lenei o le a avea o ia ma se fitafita malosi,
  Ma tatou taia malosi le fili i le isu!
  
  O oe o Fiev , pei o le laumua mo elves ,
  O le tina o, talitonu mai ia te au, o aai mamalu o Drussian...
  Tatou ta i le fili ,
  O i matou o ni fitafita, talitonu mai ia te aʻu, matou te le palaai!
  
  Mo lo'u nuu paia,
  O le a tatou tau malosi...
  E le faoa e Elf se ruble,
  A uma mea uma, o le malamalama elves e masani ona iloa le auala e tau ai!
  
  E iai teine aulelei, talitonu mai,
  O lo'o latou faataalise tele i le malulu...
  O le Fuhrer, o se manu feʻai, o le a saeia,
  O le a tatou tuputupu ae se aulelei, e te iloa, rosa!
  
  Leai, matou te lē onosaʻi lava i le ita,
  Se'i o tatou si'i a'e le Elf susulu la...
  O le a taunuu se miti tele
  I lalo o lenei lagi e lanumoana susulu!
  
  Elfrog ma toe faatutū ē ua oti,
  Ae e tatau ona tatou toe faʻaolaina mo le ola malulu ...
  O le a tatou manumalo i le lautele o le atulaulau,
  O Keriso e tino ola pea, a o Iuta o loo i seoli!
  
  Auauna ma le faamaoni ia Oenomai,
  Ma faamolemole aua le fouvale i tupu...
  Ia i le mamalu o atalii o elves ,
  Elfia, e le o se mea lea i luga o le faafanua!
  
  E le o toe umi ae tatou manumalo i le atulaulau,
  Ia iai le pule i le ola ma le oti...
  So o se tasi e ola e avea ma kerupi,
  O lena tagata e pei o le Atua, talitonu i ai!
  . MATAUPU Nu. 10.
  Na toe foʻi Dominica i lona potuaoga aʻoga, faʻaiʻu lana vasega i le tulaga lotus. O lea la ua toe amata ona ia a'oa'oina ituaiga sipela eseese, o ituaiga ma ituaiga eseese. Ma sa ia faia lenei mea ma le naunautai tele.
  Ina ua uma lena, sa ou alu i le taumafataga o le afiafi. I ona tafatafa o le teine o Fiesta. Na latou 'ai fa'atasi i le sosi ma fufulu i lalo i le fa'afefiloi o le susu ma le sua tamato. Ina ua uma lena, na avea mea uma ma mea tetele.
  Ina ua uma le taumafataga o le afiafi, na puipui e Dominica Fiesta i le faaaogaina o tootoo faataulaitu. Ma sa ia togiina se keke tele ma kulimi i luga o ia , ma saluina o ia mai le ulu e oo i tamatamaivae.
  Sa ia ioeina lona toilalo ma tuuina atu ia te ia se mama mai ona vae taitasi. Ma o lea ua faaauupegaina Dominica e sili atu le malosi ma sili atu ona matautia .
  Ina ua uma, ona taele uma lea o teineiti ma o i o la potu.
  I totonu o le potu, sa nofo i lalo Dominica i luga o le moega, gaugau ona vae i foliga o se lotus, ma toe siitia lona natura faaletino ma faaleagaga i se isi tulaga o le lalolagi mafaufau.
  O lea ua latou feosofi i luga o tarako, ma o loo savavali i lalo ifo o i latou se vaega o tamaiti.
  Sa taitaia e ni tama se toalua: o le Viscount ma le toa Phoenix Falcon. O tama aulelei uma ia e matua iloga maso, ma na o ofu pupuu. Malosi, tatou fai atu, alii. Ma latou savavali, ma maua atu le pou.
  E taumafai tamaiti e gaoioi vave, ma o lea taimi ma lea taimi e amata ai ona latou taufetuli. Ma e foliga mai o se autau a agelu e pupula, aulelei ulu. Ma e le'i fa'aa'upegaina pea i latou, se'i vaganā ai la'au fai fale.
  Ae na latou ulu atu i le togavao . E tele luko na feosofi, ae na togi e Phoenix se keu mamafa ia i latou i lona vae e leai ni vae, ma na gauia ai le ulupoo o le manu feʻai.
  Na pau o ia, ma na amata ona sosola ese isi luko. Ma sa amata ona tuueseese e tamaiti ia cone ma lala.
  Na taʻua e Margarita:
  "Ou te manatua se taimi na faia ai e se vaega atoa o tamaiti faaituau se taua ogaoga. Ma sa sola le autau a Siamani. Ona taufetuli atu lea o tamaiti ia te i latou ma sasa ia i latou i maatā .
  Na ioe Dominica:
  - Slingshot, o le malosi lea!
  O le mea moni, na amata ona fausia e le au fitafita tamaiti ni maata. Ma fai se mea e pei o aufana.
  Na ave e Margarita ma matauina ma ataata:
  - O a tatou auupega o le a sili ona atoatoa pe a tuliesea i togafiti.
  Na tagitagi Dominika, fa'aali ona nifo:
  - Ae maise pe a ou faʻaopoopoina!
  Ina ua uma ona faaauupegaina e tamaiti i latou lava, sa sii i luga e le au faataulaitu malolosi uma a latou tootoo.
  Na tali mai Margarita:
  - Matou te faʻatasi faʻatasi!
  Na faamaonia e Dominica:
  - E sa'o!
  Na aoina e teineiti uma le malosi o a laʻau faʻataulāitu ma faʻalauiloa i lo la malosi tele. Ona ave lea e le au lalelei ma faasalalau atu tafega o le malosi mai o latou tamatamaivae tuufua i le vaega o tamaiti. Ona tupu ai lea o se vavega, ma le faitau afe o photoblitzes , po o, e pei o se supernova laiti, na pa i le afi.
  Na amata ona faitau e Margarita ma Dominica sipela ma pese:
  O i matou o teine, ulufale i le pantheon,
  Na latou tautō e faamaoni i le Atunuu...
  O lea o loʻo faʻatali ai se toʻilalo mataʻutia i le au Orkishists,
  Ia, fa'afefea e ola le Elves i lalo o le la !
  
  o Nymphin o loʻo faʻatasi ma i matou , pei o le uamea,
  Faia i le apamemea, lea e sili atu le malosi nai lo soo se sila...
  Sa ou moemiti i le liliuina o lalolagi i lalo,
  E pei ona tuuina mai e le tagata atamai tele Gralin!
  
  O le a tatou fa'amalieina le Atunu'u,
  Ma o le a tatou siitia le Atunuu i luga aʻe o fetu...
  Talosia ia manuia le teine elf ,
  matua leai ni o tatou vae laiti !
  
  Na osofaʻia e Orkshist loʻu atunuu,
  Samurai trolls o loʻo sau mai sasaʻe...
  Ou te alofa ia Solcesus ma Gralin ,
  Ma , ou te talitonu, o le a tatou saeia le fili !
  
  o Elfrog o loʻo i ai ma i tatou ,
  Lea Solcenism , tausua, o le a fausia...
  Le malosi i mea uma i le atulaulau o le Aiga mamalu,
  O le a faaopoopo ai le malamalama ma le naunau ia i tatou!
  
  Ou te talitonu tatou te le fiu lava,
  E le mafai ona tootuli le Atunuu...
  O Comrade Gralin o se fetu pupula,
  Ma o lo matou faiaoga o le poto poto Drenin !
  
  O le a tatou faia lo tatou atunuu,
  E sili atu le matagofie ma le susulu i luga o le paneta...
  Ma e te iloa, o le ai ai se fana fasioti tagata,
  Tuu atu i tagata matutua ma tamaiti e fiafia!
  
  Mu Elfrog , aua e te mu i lou loto,
  O oe o le pule o pelu uma a Elf...
  O le a vave ona tatou fausia, ou te talitonu, se parataiso malosi,
  Solcesus , misiona paia!
  
  Aua le fa'atuatuaina le kegi a Orkler , uo,
  O le a ia manumalo faigofie ma taufaamatau ...
  O i matou uma o se aiga e tasi -
  Ma talitonu mai ia te au, e le o tuai ona e alofa i lou Tina!
  
  E puipuia i tatou uma e le Alii Silisiliese,
  O le a sisiina se fu'a e fitu lanu i luga o le eleele...
  Ma o le a liua le manu leaga i se taaloga,
  E mafai foʻi ona tatou fesagaʻia ma Satani!
  
  Ou te alofa i le Tama Matua,
  I le atulaulau uma e leai se toe matagofie o oe,
  Matou te le faʻatau atu Elfia mo se ruble,
  Tatou fausia le filemu ma le fiafia i le atulaulau!
  
  I le suafa o lo tatou Tinamatua, o se miti,
  O le a tulaʻi mai le Elf sili ...
  O isi mea uma ua na o le valea
  Ma o le a faatasi ma i tatou se Mesia fou!
  
  Oi Lada, lo'u malosi uma,
  O le ae tuʻuina atu le alofa ma le filemu i le malamalama elves ...
  Ou te liliu atu ia te oe, aioi atu ia te oe,
  Ma afai e tatau ai, taia i le uila!
  
  Ælfria , lo matou Fafine o le Lagi,
  Tuuina atu Solcesus i le atulaulau ...
  Ona o outou ua toetu mai le Atua silisili,
  E le'i matua leiloa e tagata lo latou tofo!
  
  Faamolemole ia matau, o elves e faapena,
  O atua Elven e faʻaaloalogia tele ...
  O i matou o atalii sili o le Atunuu,
  Ma o afafine e manumalo i taimi uma i le lalolagi!
  
  Uo, e tatau ona tatou tatalo i le Tinamatua,
  Perun, Yarilo ma Elfrog malosi ...
  O le a avea i maʻua o ni tane malolosi,
  Ma o le a tatou feulaina e oo lava i ao i le lagi!
  
  O lea ua toe tuliesea le fili mai Elfskva ,
  Ua e faatiga tele i le au siosiomaga ...
  Matou te faamaoni ia Solcesus ma Gralin ,
  Ma o le a tele tane tane ma fana!
  
  Leai, o le a le mafai e le fili ona taofia le elves,
  Talu ai o tatou fitafita e pule aoao...
  Na pasi su'ega, na'o le lima,
  Ina ia matuā malolosi uma tama!
  
  o Soltsegrad o le a mamalu ,
  Ma o le a tatou puipuia o ia mai le osofaʻiga ...
  O le a oʻo mai le faʻaogaina manumalo o fitafita,
  E ui lava ina tafe le toto i se vaitafe e le mafai ona taofiofia!
  
  Teine e leai ni seevae i le malulu,
  Latou te taufetuli, emo o latou mulivae...
  Ma o le a latou taia le Orks i a latou moto,
  O Kaino lē faafesootaʻi o le a faamafolafola!
  
  O le a lelei mea uma, e iloa e tagata,
  O le a tatou mauaina faaputuga fetu i le vanimonimo...
  A uma mea uma, o se agasala le masalosalo i le toa,
  Ma o le ai ai se tagata i luga o le nofoalii o le Atua!
  
  E lē o toe umi ona tatou toe faatutūina lea o ē ua maliliu i le faasaienisi,
  E mafai ona tatou laiti ma sili atu ona aulelei...
  I luga a"e o i tatou o lo"o i ai le kerupi "apa"au auro,
  I lo'u tina lalelei Elf!
  O lea na pepese ai teine, ma o le autau atoa o tamaiti na maua i latou i le ofutau pupula ma auupega malolosi, e oo lava i le malulu.
  Ina ua maeʻa, na maeʻa le toe faʻaauupegaina o tama ma teine. Ma sa latou sauni mo se fusuaga matuia.
  Dominica ma Margarita na faʻaalia ave o le mana na taʻitaʻia ai suiga tetele. Ma o lea ua sauni le autau a tamaiti.
  Ona alu ai lea o ia i se savaliga tau.
  Na taʻua e Dobrynya ma se foliga fiafia tele:
  - O le a tatou toe manumalo! Ma o lo tatou ute lea.
  Na tolotolo i luma se laumei e pei o se tane taika Siamani lelei. Sa ia te ia se atigi taimane, pe sili atu, feilafi e pei ua ufitia i maa taua. Ose manu aulelei tele.
  Na taʻua ma le atamai e Margarita:
  - Faatasi ai ma se atigi faapena, o le laumei lava ia e lamatia ai le avea ma se tagata manua i se tulimanu mataʻutia!
  Na luelue le ulu o Dominica ma pese:
  E lelei fasipepa
  Faʻasaga i se fana masini, talofa , leai se mea!
  Ae o lana pese na foliga mai e le talafeagai tele, ma le talafeagai.
  Sa savavali solo tamaiti toa i le laumei. Sa manao se tasi o tama e fana ia te ia, ae na tuu e le fitafita teine lona lima i luga o le tauau o le tama ma feei:
  - Leai se mea e mana'omia!
  Na faapea mai le isi teine:
  - O le mea lena e mo le 'au!
  O tamaiti fusu moni ia e naunau e fusu.
  Na taʻua e Dominika ma ata:
  Ma i le itu tauagavale o lo tatou autau, ma i le itu taumatau o lo tatou autau,
  E lelei le tu'i o a'u i le inu tele !
  Sa matua lelei lava lagona o le au tau . Ma e foliga mai ua latou sauni e alu i se malaga umi lava. Ma o le a le mou atu lava o latou lagona.
  Na fai mai Margarita ma ataata:
  - Ioe, e tatau ona ou fai atu o loo tatou laki pea.
  Na fesili atu Dominica ma ataata:
  - Se laki?
  Na tali atu ma le mautinoa le teine faaituʻau:
  - O le mea moni o le Taua Tele Patriotic e itiiti ifo ma le fa tausaga. O le mea moni, semanu e umi atu ona tetee atu Siamani ia latou laina puipui malolosi!
  Na luelue le ulu o le tamaitai fai pese:
  - Ou te ioe i lenei mea. E iai fo'i nisi tala e uiga i lenei autu. Ae i soo se tulaga, e mafai ona tatou faia se vavega. A o Siamani, ina ua latou iloa ua uma le taua, latou te le mananao e tetee atu. Ma sa faapea ona latou gaoioi i la latou lava ala masani!
  Na taʻua e Margarita:
  - Le tasi lea ta'avale e le manuia tele - o le Tiger, mamafa tele, ma e le lelei le puipuia o so'oga i le va o le turret ma le tino. O lenei tane, e tatau ona e taʻutino atu, e leʻo lelei tele. O le mamafa tele ma le tuai, e o'o lava i le ofutau e le o tu i luga o le mafa'ailoga talafeagai. Ma o le tu'u ese o le fa'asalalauga mai le afi o se mea sese tele.
  Na luelue le ulu o Dominica i le ioe.
  - E le mafai ona e finau i lenei mea ! Ioe o se mea sese! Ae i le isi itu, e na o tagata oti e le faia ni mea sese, ma pe afai latou te mai i se isi olaga. Ma ou te manatu o ia lava. Ae mo oe!
  Na luelue le ulu o Margarita ma ioe:
  - Ioe, e mautinoa lava e iai se olaga mulimuli ane! Ma sa ou talitonu patino i lenei mea. Ma afai i lenei atulaulau ua faamoemoe ou te fano, ona i ai lea i se isi, o le a faaauau pea se mea!
  Na luelue le ulu o le tamaitai fai pese:
  - Pei o se taaloga komepiuta e le gata ma se numera le mafaitaulia o tulaga eseese!
  Na faamaonia mai e le teine faaituau:
  - Ia, ioe! O se mea faapena, ma o lenei, e tatau ona ou fai atu, e manaia tele ! Ma o iinei e mafai ona e olioli sili atu ma le tasi pe faalua.
  Na pese le tama toa o Dobrynya:
  - Ua oo i le taimi, ua oo i le taimi, ia tatou olioli,
  I loʻu olaga ...
  I le matagofie ma le ipu, le laki laki.
  Tofa, tofa, lulu, fulu i pulou,
  O le a tatou musumusu atu i le taunuuga e sili atu ma le faatasi!
  O le a tatou musumusu atu i le taunuuga e sili atu ma le faatasi!
  Ou te saeia le fili! Ou te saeia le fili! Ou te saeia le fili!
  Ma sa faalogoina le talie a tamaiti. Sa faaali mai se tainasoa tele i luma o le vaegaau toalaiti . E moni, e leʻi mataʻutia tele o ia, ae e telē. Ma o lona tino e tele, ae o lona ulu, i se isi itu, e laʻititi, faʻatasi ai ma se siʻusiʻu umi. Ma o le pito i luga o loʻo i ai foʻi faʻauʻu lima.
  Dominica alaga:
  - O se manu fe'ai- e sili !
  Na luelue le ulu o Margarita ma ioe:
  - Manu tetele ! Ae aua e te popole. Afai tatou te le tago i ai, o le a le pai mai ia i tatou!
  Ma sa faatonuina e le teine faaituau:
  - Toa talavou - aua le fana ma aua le pisa!
  Na filemu tamaiti. Ma sa latou taumafai e savavali ma o latou vae e aunoa ma le pisa.
  Dominica na taʻua:
  - Ae a pe a logonoa le tainasoa?
  Sa ataata Margarita ma manao e fai atu se tala. Na faafuaseʻi ona taalili ma taʻei o lālā ua gau. Na aliali mai se manu e pei o se fale fogafale fitu, ma lona gutu tele, e pei o se tafola sperm whale. O le mea moni lava o se saua tele . Ma o nifo e tusa ma le lima mita le umi.
  O le tainasoa, o le na tu i luga ma tilotilo atu ma le fia iloa i le vaega o tamaiti, na ia vaaia se sauʻai mataʻutia ma faanatinati atu e sosola. Ma e pei lava, o le mea moni, na faaosofia o ia. E sili atu ona taugata le tau ma se sauai e pei o lenei tyrannosaurus saber-toothed.
  Na sii aʻe e Dominica ma Margarita a laʻau faʻataulāitu. Na muamua fana e le teine faaituau. Ma mai le pito o lana laau, o le a lele ese se pulsar fasioti tagata. Ma o le a ia taia le gutu o le sau'ai. Ma o le a matua mu lava o ia. Ae i le tali atu sa i ai se gogolo sili atu ona mata'utia ma tutuli.
  Na ave e Dominica ma i le tali atu , na ia taia ma lona malosi atoa, galue ma le malosi, e pei o le tuʻiina o se faaputuga fasioti tagata ma, tagi:
  Dinosaurs, masalo o oe iinei, ae le o Aferika,
  Atonu e te lamuina vaomago mo le taeao,
  Dinosaurs,...
  Ma sa auina atu e le teine lana vaega o togafiti faataulaitu i le sauai. Ona latou tago lea i ona nifo nifo, ma ina ua lavea i latou, na liua i latou i ni fuga lanu piniki matagofie.
  Na pese Dominica:
  Sa ou manao e fai se uamea
  Na faafuaseʻi ona aliali mai le elefane...
  O apaau e pei o se pi-
  Fugalaau nai lo taliga!
  Na oso le ata o Margarita ma toe taia o ia i se pulsar faataumaoi ma faataumaoi. Ae na amata ona sasaa e le autau a tamaiti le sau'ai i aū. Ma sa amata ona puna lona ofutau una .
  Na ave e Dominika ma faamatuu atu faamaneta mai ona vae uma e lua ma lana tootoo. Ma sa aoga lelei iinei.
  E peisea'i na ave e se mea fa'ataulāitu ma molia o ia lava i le malosi tele o le fa'atama'ia.
  Na ave e Margarita ma tagitagi, fa'a'ivi i ona mata safaira:
  - Oka!
  O le Tyrannosaurus na paʻu i lalo, ma i lona tulaga na faʻaalia ai se laulau lapoa ma lautele, e tumu i meaʻai. Ma o iinei ua matua matagofie ma e leʻi tupu muamua, tulaga ese. Ma o na mea'ai matagofie.
  Na pese Dominica:
  Na foliga mai e manaia
  Ma o le manogi e sili atu le suamalie nai lo le meli ...
  Tatou te le manumalo mai le sasa,
  Ma o le a olaola lo tatou natura!
  Na faamaonia e Margarita ma ataata, ma faaali mai ona nifo:
  - Ioe, o le a lauolaola! Ma e manaia tele!
  Ina ua uma lena, sa faaopoopo mai e le teine faaituau:
  - Ma e te iloa le faia o togafiti. O lenei , e tatau ona ou fai atu, e ofoofogia! Su'e se lapo'a tele e fai ma mea'ai suamalie . E le o ni orc po'o ni goblins - e faigofie ia i latou!
  Na luelue le ulu o Dominica ma pese:
  - O mea uma e le mafai e mafai, ou te iloa mautinoa,
  Ma a'oa'o e fai togafiti fa'ataulāitu, e aunoa ma se avanoa!
  Ma kiliki lou vae i luga o le uamea malosi,
  Ma sasaina le sau'ai i se ma'ai!
  Sa ata Margarita ma matauina ma se ataata na ia feilafi i penina:
  - Ioe, e te pese ma le ootia e te le maua ai se masei! Super!
  Na ioe Dominica:
  - O aʻu o se tagata sili - o se tau e sili atu le malulu nai lo le lalolagi!
  Ma le auala o le a ia aveina ma taamilo i ona mata e matua safaira ma pei o fetu.
  O le laulau o lo"o i ai mea"ai na talotalo atu ai le tama"ita"i fitafita, ma o nisi o i latou na amata ona aga"i atu i ai ma ave ni donut ma keke, fufui i le sukalati ma ituaiga kulimi eseese. Ae sili atu, tago i aisakulimi. E matua maoae lava lenei.
  Sa ili e Margarita lana pu ma tagi leotele:
  - E te le manaʻomia le ' ai tele ,
  E leai se manaʻoga mo oe uma e faanatinati atu i le bourgeoisie ...
  Ma tusi mo oe lava se api,
  O le a o'o mai pea le fe'avea'i!
  Na taʻua e Dominica ma se ataata malie:
  - Ioe, na matua'i lelei lava!
  Ma sa ia fa'aivi i ona mata lanumoana lanu samasama.
  Na taʻua e Margarita:
  - O aano o le Dinosaurs e le manaia tele, ma e sili atu foi mo meaola manu. Ae ia 'ai le solofanua...
  Na tagi mai Dobrynya:
  - Ou te le faʻatagaina oe e 'ai le solofanua!
  Ma sa pese le tama-toa:
  Sivka-burka, kaurka faavaloaga,
  Tu mai i o'u luma
  E pei o se lau i luma o le mutia!
  Sivka-burka, kaurka faavaloaga,
  E matua mana'omia tele
  Feiloai atu!
  Na ave e Oenomaus ma oso ese mai le tarako. Sa ia matua manao lava e faataitai poo le a le ituaiga meaai na liliu i ai le tainasoa. E foliga mai, o se mea manaia. Ona ave lea e le tama-perenise le keke ma sukalati ma lafo i lona gutu.
  Ma sa amata ona ia lamu malosi, sa kulimi ma suamalie. E manaia tele.
  Na fetagisi faatasi tamaiti:
  - Ia, se'i ou taumafai! Aua ne'i avea ma uso e leaga!
  Sa ataata le sala a Margarita:
  - O lo'u igoa o Auntie? E malie!
  Ma sa alaga le teine faaituau:
  - O le a ou avatu ia te oe le sefulu minute e te 'ai ai! E mafai ona e 'ai, ae fa'atatau!
  Na fesili atu Dominica ma ataata:
  -Na tatau ona e fia'ai i le taimi o le taua?
  Na luelue e Margarita lona ulu auro, o le lanu o se dandelion tautotogo:
  - Ioe, fa'afefea! Ma sa matua vaivai lava!
  Na amata ona pese le teine i lona leo manino e faʻamamafa ai le faʻalavelave o le tulaga.
  A o pese, na oo lava ina oso ese le teine mai le tarako. Ma sa amata ona siva i luga o le mutia moli ma ona vae e leai ni ona vae.
  Ma o lona leo sa matua lanu ma susulu:
  O matou o sui o le Komsomol, teine miti,
  E uiga i le lumanai o tagata o lenei atunuu matagofie...
  A tatou faamaoni i le Lalolagi ma le paneta,
  Ma ua tatou manumalo i lenei taua matautia!
  
  So'o se pisinisi lava e finau ai,
  O se afi e mu malosi i totonu o se fatu talavou...
  Teine, ua na'o le matagofie
  Tatou tatala le faitotoa i le lautele o le vanimonimo!
  
  So'o se tagata o se tagata tinoese
  Saienisi, ou te iloa, o le a avatu ia te ia le mana...
  Talitonu mai ia te au, e tutusa lava la tatou valaau,
  Ona pule ai lea o Apelu, ma ua faatagataotauaina Kaino!
  
  Ou te manao i se seleselega tele e matua,
  Mo le paneta ia olaola...
  Ina ia oo mai se parataiso matagofie, matagofie,
  Ma sa sili atu le malosi o faigauo nai lo le uʻamea!
  
  O le a tatou manumalo i le vateatea,
  O teine e taufetuli e leai ni seevae i vaipuna...
  I luga a"e o i tatou o lo"o i ai le kerupi "apa"au auro,
  E le fa'afefeina i tatou e le afā ma le malulu!
  
  Talitonu mai ia te au, e le mafai e o tatou fili ona faatoilaloina i tatou,
  O neura u'amea ma le mumū i le fatu...
  Ma le malosi o le agaga, e pei o oe o se urosa,
  O le a tatou sisiina le fu'a, ou te iloa!
  
  O ai e alofa i teine sili ona susulu ,
  E lalelei o ia i le agaga ma foliga...
  Saunia se fana masini malosi,
  E ui ina matautia lou fili!
  
  Ou te iloa e mautinoa lava tatou te manumalo,
  Tatou te fa'atasia e fa'avavau ma lo tatou Tina...
  A uma mea uma, o loʻo i ai se lalolagi fetū atoa i o tatou luma,
  Ia avea le tagata ma se tagata malosi!
  
  Le malamalama o le Atunuu e aunoa ma ona tuaoi mamalu -
  Ruby fetu afi afi i luga.
  Na ufitia e Rusia o ia lava i le mamalu e le mafai ona oti -
  O le toa malosi, le ali'i ta'avale, e sasa!
  
  Rowan ruby i lau emerald -
  E feilafi le safaira i le fanua , fugala'au sana...
  Ou te auina atu oʻu manatu ia te oe, Rusia -
  E lele le aeto ulu lua ma pese!
  
  I totonu o le sau o penina o ni taimane pei o le kiona,
  E lelei mea uma i le Tina tele!
  E ga'o le lalolagi, e iai aula e pei o fulu.
  Ua tafiesea le kiona e le matagi fou!
  
  I se tasi itulagi o Rusia o loʻo i ai aisa, faʻamaufaʻailoga,
  IN uo , o kamela o auro ia o le toafa.
  E mafanafana iinei pe a taalili le kiona,
  Auā tatou te tausia le Atua i o tatou loto!
  
  E tutupu a'e meleni, meleni ma fa'i.
  Ma i se mea i le taumafanafana o loʻo e tamoʻe i luga o sikola...
  Ia, o fea e te maua ai na atunuu i le lalolagi?
  Le mea e malolosi tele ai tagata i a latou moto!
  
  I Rusia, ua fa'aeaina le galuega o lima,
  I totonu, o le tagata o le Foafoa o lona lava taunuuga!
  E mafai ona tatou tau lelei ,
  Ina ia le oo mai se lolo o faalavelave ia Rusia!
  
  E aulelei a tatou fafine, e iloa uma e tagata
  Ma e leai ni tagata malolosi atu ma le lototetele!
  Fatherland, o oe o le tino o le parataiso -
  O le Atua e tasi o le Matai o le Aiga!
  
  O ata Orthodox o le a faʻamaonia,
  O le tauiviga e faia e se fitafita...
  O le a tatou o mai i le fale ma le tele o vete,
  E aunoa ma le misia o se sasa, na fasia e tagata fanafana o latou fili!
  
  Tatou avatu le filemu ma le fiafia i le atulaulau uma,
  Ma o le a tatou toe faatutūina ē ua oti faatasi ma le Atua!
  Mo le mamalu o lo tatou Motherland le pala -
  E mautinoa lava tatou te manumalo, ou te iloa!
  Na pikiina foi e Dominika ana pese. Ma sa latou sisiva faatasi uma, ma o latou vae le lavalava, enaena, malolosi sa gaioi ma sisiva.
  Ona ili lea e Margarita le pu:
  - Pepe moli! O le mea lena, ua uma le taimi o taumafataga.
  Na alu ese ma le musuā tamaiti fitafita mai le laulau. O le mea moni, e mafai faapefea ona e le ' aina ? Pe a i ai moni lava le tele o ituaiga eseese o kulimi. Ma e matua manaia lava. Ma o le manogi o nei aisa kulimi, keke, keke, pretzels, ma isi mea suamalie ma manaia e matua manaia ma matagofie.
  Na tali mai Dominica :
  - Aua le soona 'ai ! Fa'ata'ita'i le fa'atauva'a!
  Margarita tweeted:
  - Ia iloa tagata uma o le tagata e le o se puaa! Ma e tatau ona e 'ai ma le poto.
  O le tama toa o Dobrynya, o ia na faatoa 'ai le sefulu ma le lua keke ma faʻafefeteina o ia lava i le kulimi lanu-lanu, na musumusu:
  - O nei mea uma e ofoofogia! Ae e tatau ona e iloa le taimi e taofi ai. E lelei le ai, ae leaga le soona ʻai.
  Na ioe le tama perenise o Oenomaus:
  - O lou fili autu o lou manava. Ae a latou fai mai - tuʻu lau 'aiga o le afiafi i le fili, e le o lona uiga o le faʻaaogaina moni!
  Na fai mai Dobrynya ma ataata:
  - Ae a maeʻa se aso faigata, poʻo taua, poʻo aʻoaʻoga, e tatau ona e 'ai lelei! A leai o le a leai se mana.
  Na luelue le ulu o Dominica ma ataata ma faapea atu:
  - Ou te manaʻo lava e faʻamuta le polotini i le susu mo le 'aiga o le afiafi ma inu ai. E faamalieina, ma i le po e tupu aʻe maso ma e le mu. Ia, sisi cottage ma iʻa mo le 'aiga o le afiafi e matua maloloina. E manaʻomia e le tino o tagata taʻalo polotini.
  Na fausia le au tau a tamaiti. Ma sa latou toe amata ona savavali atu i le maota o le faataulaitu leaga Bastinda. Sa faaauau pea ona lauolaola le laufanua faataamilo. Ae ui i lea , o le agai i luma o le vaega laiti, talavou , faʻaalia o latou mulivae e le lavalava, pefu, o le sili atu foi lea o le mago o le natura i luma tonu o tatou mata.
  Sa latou latalata atu i le malo o iole, ma o nei tagata e sili ona leaga.
  Ina ia faʻafiafiaina i latou lava, na amata ona pepese tamaiti-taua ma amata ona tuʻia o latou vae ma le malosi:
  Elfia fuga pei o se vao i lalo o tupu,
  E le gata ma sili atu ona matagofie nai lo le atulaulau...
  Manumalo na tatalaina se tala e le gata,
  O le a toetutu lo tatou faatuatua i Rodnovery !
  
  O le silisiliese o le Atunuu, talitonu i ai, e
  Talosia ia siitia maualuga lona loto pele...
  O lea e taoto ai le fiafia o le atulaulau
  Ia maua Elfia ma se taualuga malosi!
  
  Matau o lo tatou Elf lele i luma,
  Ma tipi ai galu i lona fatafata...
  Ae tatau, o le a tatou o mai i le isi itu,
  Ma o le ai ai isi, talitonu mai ia te au, faamasino!
  
  O le a maua e lo tatou Tinamatua se lalolagi tele,
  O lo'o mumu ma le malamalama susulu...
  Ma sili atu i mea uma Elfrog o le tupua o le agaga,
  Lea e liua ai le taumalulu i le taumafanafana!
  
  Ioe, ou te iloa, e faigata ia i tatou tama,
  Ae e te auauna ma le faamaoni ia Oenomai ...
  Ua lavea le vaa, ua gau le foe,
  Ma i se mea e feai ai se taifau feai!
  
  Leai, matou te le tuʻuina atu Elf i le fili ,
  O a tatou pelu e sasa, talitonu mai ia te aʻu, sili atu ...
  O le a tatou tutu ma toe manumalo
  Ma aua le tautala faavalevalea, temoni!
  
  O lea ua tatou potopoto faatasi mo le solo,
  E leai se isi atunuu paia matagofie i le atulaulau...
  Talitonu mai ia te au, o le a tatou auina atu faatasi o tatou fili i seoli,
  Ma o le a tatou fausia se parataiso i tatou lava, e te iloa, e oo lava!
  
  E leai se tasi e mafai ona taofia i tatou
  O i matou o fitafita sili o Elves...
  O lea mana, o se autau e le mafai ona faatoilaloina,
  Ma ia tatou faia le paneta atoa ia fiafia atili!
  
  Tatou faaali atu i tatou lava i le lalolagi i le matagofie,
  Tatou sisiina le fu'a e fitu lanu i luga o le paneta...
  Ma o le a tatou fiafia, talitonu mai ia te au, i soo se mea,
  A uma mea uma, o galuega totoa ua usuina!
  
  Faamolemole ia matau o le filemu o le elf e sili ona taugata i soo se mea,
  Ma o le a faʻalauteleina pea ...
  Ma o le a fiafia tagata i le lalolagi,
  Aua e leai se maasiasi mo le Atunuu!
  
  mai le Solcesus sili ,
  O le a leai se pogisa i lo tatou atulaulau...
  Ma afai e le palaai le tagata ma le elf,
  O lona taunuuga o le oso aʻe o le la ma le foafoaga!
  O se pese lea e ootia ai le agaga! O se pese malie ma le ofoofogia.
  E ui lava ina sili atu le leaga o le laufanua - o laʻau tafu , mutia tipi, o mea uma e nutimomoia ma ufiufi i vae o isumu.
  Na taʻua e Margarita:
  - Ioe, aua e te faʻamoemoeina se lelei mai nei isumu! Ma o lo'o siomia ai o lo'o i ai zeros.
  Faatasi ai ma se ataata e matua susulu ma fou, na fai mai ai Dominica, ma faaali mai ona nifo:
  - O lenei, ioe, sa tatau ona faʻamoemoeina! Ua avea mea uma ma mea faavalevalea . Ae o le a se mea e mafai ona e ave mai se isumu - sei vagana ai fetilaisa mai feces!
  Ma na talie uma teine. Ina ua mae'a ona fa'atuputeleina e le 'au atoa a tamaiti le la'a e leai ni seevae. Na feosofi atu i luma ni tama toa e toalua ma sasau a la pelu e pei o se matagi.
  Ma o le iole muamua, e pei o se bulldog lelei, na tipiina e tama totoa i itu uma e lua. O se taua ogaoga lea na faia.
  Sa faateleina le saoasaoa a tamaiti ma amata moni lava ona taufetuli. Ona sau ai lea o se vaega tele o iole i luma. O le ulumatua o i latou e pei o se povi lelei. O le tamaitai fai pese o Dominika na tietie i le taua i luga o se tarako. Ma sa sauni o ia e fusu, ae o lana ta muamua mai le tootoo faataulaitu na lavea ai le iole matua.
  Ma sa susulu ma liliu i se li'o tele o sisi filifilia ma ni pu. Ma o se manogi manaia na sau mai ia te ia na mafua ai ona faʻalavelave iole mai le osofaʻiga i le autau a tamaiti ma osofaʻia lo latou taʻitaʻi muamua, lea na matua faʻafefeteina i le manogi o le suamalie sili ona matagofie mo isumu.
  Na foliga mai o se mea e ofo ai.
  Na taʻua e Margarita:
  - O loʻo faʻatupulaia ou tomai i itula uma! Ma o lenei, e tatau ona ou fai atu, e matua manaia lava !
  Na luelue e Dominica lona ulu auro:
  - E tele mea e mafai ona ou faia! Ma o la'u fa'atuatuaga sili lea! Ma afai ou te amata, ona leai lea o se mea e taofia ai au.
  Ona tago atu lea o le teine ma ta ai le isi vaega i le uila. Ma sa faia foi suiga faaopoopo.
  E tele sefulu iole na avea ma ninileni lapopo'a ma talatala na foliga mai e manaia tele.
  Na pepese tamaiti toa i le tali:
  Meleni, meleni, falaoa saito,
  Ose fanua agalelei, manuia...
  Ma nofo i luga o le nofoalii i Elfiburg -
  Tama Tupu Oenomai!
  Ona tau ai lea o tama-taua ma iole, ma se'i ta tipi i lalo e aunoa ma se faalavelave. Ona sasau malosi lea e le au fitafita a latou pelu . Ma sa amata ona fana mai teine mai aufana . O nisi o i latou o ni elves, ma sa latou atamamai tele i fana. O se fusuaga moni lava lea.
  Ma e tele isi 'au iole e o atu i le taua. Latou te tafe e pei o se vaitafe loloto.
  Dominica na taʻua:
  - A tatou talanoa e uiga i se mea leaga ma leaga, o loʻo i ai se lagona e leai se tapulaa!
  Sa pese Margarita ma ataata, ae peitai , sa faanoanoa:
  O fitafita o le pogisa e malolosi moni lava,
  E pulea e le leaga le lalolagi e aunoa ma le iloaina o le numera...
  Ae o outou o atalii o Satani,
  Aua le talepeina le mana o Keriso!
  Dobrynya, oso mai le tarako, na amata ona tipi i lalo isumu. Na ia faia lenei mea i pelu e lua i le taimi e tasi, ma ona o le saoasaoa o gaioiga a le tama, na foliga mai ai o loʻo galue se masini kofe. O iinei na amata ai le faʻaumatia.
  Na auai foi Oenomaus i le taua. Na uu e le tama le isi isumu i ona tamatamaivae ma togi atu i le isi, ma gau ai ivi. Ona ia pese lea:
  - O loʻu malosi tele e sili,
  Ma ou te le tuuina atu lava i oʻu fili ...
  Mai le ta o le moto o le tama,
  O le a lele le iole leaga i le maasiasi!
  O le mea moni, ua faaalia e le tama perenise o ia lava o se tagata tau malosi i le taua.
  E malosi foi Dobrynya, muscular, e ui lava na ia faʻaaogaina vae tama ma, e le faʻagaloina pelu . Ma sa amata ona ia faaalia se tulaga mataʻina o sauaga. Oka se faigata ma le toto sa i ai uma.
  O le tama na iu i le malosi tele ma le tau, e pei o isi fitafita o le au tau talavou.
  Ma o le mulivae o le tama ua tuia sa'o ai le ulupo'o o isumu.
  O le fasioti tagata lea ma, i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se ataata i laugutu o le tama .
  Dominica faʻaaoga lona mana faʻataulāitu mo isi suiga. Ma e matua toaga lava o ia.
  le toa ma taamilo solo. Ma o lea ua toe lele atu se tafega o le malosi mai lana tootoo faataulaitu. Ma lavea le orc.
  O se urosa enaena enaena e vave ona liua i se masimelo sukalati. O le a le maoae o lenei mea ?
  Na fesili atu Margarita ma ataata:
  -E mafai ona e faia le halva?
  Na luelue e Dominica lona ulu auro:
  - Ioe ou te mafaia! Ma o le a matagofie!
  Ma sa faamatuu atu e le teine ni moliaga faataulaitu uma mai ona lima ma ona tamatamaivae. Na taia e le afi le vaega a orcs. Ma o se vaitafe atoa o le meli na tafe ... O le meli e samasama-lanu moli ma sausau e pei o se faase'e.
  Na tali atu Margarita ma le ata:
  - E te iloa, e le o le mea tonu lea e te manaʻomia!
  Na luelue le ulu o Dominica i le ioe.
  - E moni, e le o le halva, ae e manaia foi!
  Na taʻua e le teine faʻapitoa:
  - O Halva o se mea seasea i luma o le taua. Ae na latou aai i le meli e oo lava i le taimi o le galuega.
  toe kiki , i le taimi lea i iole, ma pese:
  O le meaalofa sili, ioe, o le meli,
  O le tama, ioe, o le a malamalama i lenei ...
  E oʻo lava i sina mea itiiti - se sipuniti,
  O lea ua lelei, lelei, tu'u ai se ulo atoa!
  foi Margarita , muamua i se togafiti faataulaitu, ona sosoo ai lea ma ona tamatamaivae, ma faaauau pea:
  Ae pele, o se mea uiga ese lea,
  O mea uma e iai pe leai foi ...
  Ae pele, ou te le malamalama po o le a le mea lilo,
  Afai e iai, ona alu loa lea!
  Ae afai e te ʻai, ona lē toe iai lea o ni faafitauli!
  Na ave e Dominica ma taamilo solo i luga o le tarako. O lana ataata na matua leaga lava, ma i le taimi lava e tasi, fiafia. Na lagona e le teine le malosi tele i totonu ia te ia lava. Ona sau ai lea o se galu mai lana togafiti faataulaitu. Ma i le taimi lava e tasi le lua afe iole na liua i ni tipi suamalie i sosi. Ma toe tasi le galu o le tootoo fa'ataulāitu, ona liu ai lea o isumu ma ipu i'a.
  E lē gata i lea, sa matagofie a latou meaʻai, faatasi ai ma faʻi, pineapples, ma isi fua suamalie. Ma o mea uma e matua ofoofogia le tofo ma le matagofie.
  Na pese Dominica:
  O mea'ai pito e matagofie
  O teine e aulelei...
  Ma e fa a susulu mai,
  Tu'i le orc i le isu!
  Na taʻua ma le atamai e Margarita:
  - O se kuka lelei e faia ni tipi mai orcs ma isumu, ma meaʻai i lena mea!
  Na ave e le tama o Dobrynya ma togi se maa mamafa i le muaulu o le goblin. Sa ia tuia lona ulupoo ma pese:
  - Afai o oe o se tagata valea ,
  Ou te kiki oe...
  Ia, e fa'afefea pe a fai o oe o se tagata fa'atauva'a,
  Ona saunia lea o se fuafuaga malosi!
  . MATAUPU Nu. 11.
  Na suia e le uso o Dominika Dolfinova lona igoa. Ma o lenei na ia taʻua o ia lava e sili ona manaia - Caligula. A le o le faʻaaloalo i le emeperoa taʻutaʻua, poʻo le faʻataʻitaʻiina o le igoa o se tasi o asini i le ata e uiga ia Dunno.
  Ma o lea na filifili ai le tama fusu o Caligula Dolphins e tatau ona alu e suʻe lona tuafafine. Ae o fea e suʻe ai lona tagata ua misi?
  Ma sa liliu atu le tama i se tasi tusi lauiloa i togafiti faataulaitu. O le mea moni, na te leʻi faʻatuatuaina ituaiga uma o mafaufau ma faʻataulāitu.
  Ae aisea e te le taumafai ai e alu i le va o oe lava. E le gata i lea, o lona tama e le o se tagata, ma e mafai ona ia te ia ona lava tomai faʻapitoa, ma o se tulaga tulaga ese.
  Na ave e le tama o Caligula ia Dolphins ma nofo i lalo i luga o le sofa i le tulaga lotus. Ma taumafai e taulai. O le tagata fai ata tifaga na sopoia ona vae ma faʻasaʻo lona tua. Ma o lea na oso ai le tama i se mea valea ma felanulanuaʻi, taumafai e suʻe Dominica.
  E faigata ona faamatalaina le matagofie o le tala faatino. Pe a, aemaise lava, elves, orcs, goblins tau ... O se faʻaaliga toniga ma le tele o teineiti o atunuu uma ma tulaga eseese o le le lavalava. O le vaaiga e matagofie ma manaia i lona tulaga muamua, aemaise lava pe a sasaa e teineiti o latou vae e leai ni vae i luga o le oneone vevela poʻo luga o le kiona.
  Latou te osofa'i e ala i le ta i pelu ma tao i ofutau o ituaiga tane eseese. Ma o sau'ai u'amea e tali atu i vaalele o afi mumu vevela. O le vevela o le afi e maualalo ma o teineiti, o loʻo feei, ua naʻo sina mu, ma ee faʻanoanoa loto. Ma ua atili ai ona leotetele le au orcs, ma ua pa'i o latou muaulu , pa, pa - confetti felanulanua'i ua malepelepe ona o ta.
  Ma o va'alele teuteu fa'atopetope mai luga, ma tu'u ai pale o nofoaafi mananaia ma ta'aloga eseese o le matagofie.
  O le mea sili ona valea, ma e mafai foi ona feula le taualuga mai ona faʻamau, o le lalolagi faʻanoanoa e fefiloi ma tagata moni, tala faʻasolopito, e ui lava mai aso ua mavae.
  Stalin, i lenei taimi, faʻafuaseʻi, lafoaʻi mea faalilolilo le talafeagai, fai mai:
  - Ua ausia e le Luftwaffe le maualuga maualuga i vaalele. E tusa lava pe leai
  Afai e te faitauina disco , o le TA-700 pomu, e mafai ona ave i luga i le limasefulu tone o pomu, na faia se lagona ogaoga.
  Na fai mai Hitila:
  - Ae o le " Super Monster " ma se fana 3200-mm caliber, lua selau tone o roketi, o se galuega e le mafaatusalia o faatufugaga faamiliteli.
  Ona faia lea e Stalin se toast:
  - O lea ia tatou inu i le mea moni e manaʻomia e le gutu soʻo se faatufugaga sei vagana ai faʻataʻitaʻiga a le militeri!
  O le taʻitaʻi sili o taimi uma ma tagata na tofoina ma le fiafia le uaina na faʻamaufaʻailogaina aʻo leʻi soifua mai Iesu Keriso, ma o le lalolagi Fuhrer na inu sua mai fua e ivasefulu sefulu. Na tilotilo uma le au faipule i le auala o se roketi lele agai i luga ma manino le vavaeina o le lagi i luga o le mata. Faʻafefea ona faʻalogo i le leo fiafia o se teine Rusia:
  - Na manuia le ulufale atu i le taamilosaga.
  Ma patipati faititili mai tulaga uma - ua mae'a! Ua iu lava ina i ai le tagata i le vanimonimo, ma na faia e sui o ituaiga sili ona maoae i le lalolagi - o Rusia ma Siamani.
  O le lagi atoa mai le tafailagi i le tafailagi na valiina i le emo o le afe o mea faapapa o lanu uma o le nuanua ma le faitau miliona o lanu, ae foliga mai, o se napalm ofoofogia na sosolo i luga o le vaitusi o le po. I le taimi lava e tasi , na liua tagata taʻitoʻatasi supernova e avea ma faʻamatalaga manino - faʻaupuga. E pei o: "Tinanuu ma Avanoa", "I luma i Fetu", "Uni o Tagata o le Lalolagi"!
  E moni lava o se ituaiga o vale. E pei lava o se faatinoga maoae-cosmic ma le manaia na tulai mai. O se isi ituaiga o tala faasolopito, lea e leai se taua i le va o le Third Reich ma le USSR, ma na foliga mai e manaia tele . Ae o lenei e le foliga lelei tele, pe a faʻafefe.
  E tatau ona ia maua lona tuafafine matua. Ma o le galuega autu lea a le tama, ua uma ona faʻaalia i se faasologa o ata tifaga, ma e sili ona aulelei ma muscular, faʻatasi ai ma le toomaga maso e pei o le tile.
  Ma o le igoa fou o Caligula sa tatau ona tosina mai ai le tele o manatu.
  Sa faaauau pea ona manatunatu loloto le tama. Ma sa faafuasei ona ou vaai i se teine, aulelei pei o se agelu, ma lona lauulu faaumiumi le lanu o le lau auro. Sa ia faaloaloa atu lona lima i le tama ma faapea atu ma le ataata:
  - E tele a matou misiona taua e faʻamaeʻaina ma oe!
  Na fesili le tama o Caligula ma ataata:
  - Ona mafai lea ona ou mauaina loʻu tuafafine, o le na mou atu i se mea e le iloa?
  Sa lulu e le teine lona lauulu auro ma tali atu ma le mautinoa:
  - Ioe, e mafai. Ae o loʻo faʻataunuʻuina nei e lou tuafafine se Mesia faigata - e laveaʻi sui uma o le itupa malosi, o loʻo tautau i luga o le taufaamatau o le faʻaumatiaga. Ma e matua faigata lava.
  Na fesili Caligula Dolphins:
  - O ai lou igoa, ma o ai oe?
  Na tali mai le teine ma se ataata malie:
  - O aʻu o Margarita Korshunova, o se teine faaituʻau na tautau e le Nazis, ma ua toe faʻatūina nei i se lalolagi fou. Ma o loʻu taunuuga lenei, e auauna atu i le lelei ma laveai tagata.
  Na luelue le tama fai pese:
  - Ou te malamalama tele ia te oe. O lea, o tatou i ai mo ni misiona malie? E pei o ata tifaga, ae mo le mea moni?
  Na luelue le ulu o Margarita:
  - Ioe, e pei e moni! Ae o loo ia i tatou ia avanoa e le tatau ona tatou fefefe ai.
  Caligula o le Dolphins ma le paionia partisan Margarita e leʻi maua se taimi e talanoaina ma talia le mataʻina mataʻina, ma ulu atu moni i le lalolagi fou, ma i se tulaga o le taua!
  Na taʻua e Margarita:
  - Ua i ai nei a matou 'autau atoa. Ma ua e malamalama i le tiutetauave ua ia te oe ma au!
  Na tali atu Caligula ma le mautinoa:
  - Ioe ou te malamalama! Ma ou te faamoemoe e avea ma se taitai agavaa.
  Ona mimilo lea e le tama lana pelu ma'ai.
  Sa vave ona fai se matou meaai mama ma faanatinati atu e fausia ni 'au. Sa tatau ona latou o atu i Italia i se taimi vave ma susunu ai fulufulu o le pule faapope.
  Na o ese le autau mai Viena i le pao o talipalau ma le taina o pu tetele. E lei maua lava se taimi e agai atu ai le au fitafita ma ua taufetuli solo le au solofanua. O le tele o tagata tietie solofanua mai atunuu eseese na ulu atu i le Tsarist Rusia Malo. O lea na mafai ai ona soli le auvae mauga i le fiasefulu afe o atigivae. O Cossacks mata'utia ma 'au ti'eti'e solofanua māmā a Tatar o lo'o feosofi atu i luma. Ona soso'o ai lea ma le fa'agaoioiga o vaega 'olo'o teuteu matagofie a le malo Polani. Ia, o alii aulelei na foliga mai na latou faapotopoto mo se solo tautupu. E le gata i lea, e mananao tagata uma e sili atu le isi i le matagofie o latou laei, mai le pulou i le fusi. E iai fo'i fitafita Teutonic i ofutau. O le ofutau ua fa'aiila i se 'iila, fa'apipi'i pe siliva. O loʻo iai foʻi tagata Suetena ma se toniga faʻapitoa, ma Finns. Mauga Janissaries ma Spagi, solofanua Arapi.
  Ma le tele o fu'a ma fu'a o tagata mai le ekueta i le Vasa Arctic. E fia fo'i ipu ... O malosiaga fa'ato'ilalo ia.
  Ma o iinei o mai ai Austrians , ma faatasi ma i latou Siamani. Sa matou ofo atu mo le sopo. E le gata i lea, o le manatu o le faoa o Italia o se faaosoosoga sili. O le natura e limafoai iina ma e tele tupe! E pei o isi mea lelei e mafai ona aoina i suo.
  Na pese Caligula le Tomboy:
  E malosi la tatou autau
  Na te puipuia le lalolagi...
  Ae faapefea pe a iai se taua,
  E le o lo tatou itu!
  Ma sa tu'i e le tama lona vae e leai ni vae i le vai. O le mea moni, sa na o lona ofu pupuu, talu ai sa vave ona gaoioi o ia i se tulaga o le taua o le tau na o ona ofu e faalavelave ai ma masae.
  Na fesili Margarita i lana uo ma le tagata faʻaumatia:
  - Pe atonu o le ae pese moni? E le gata i lea, o oe tonu lava!
  Na luelue le tama o le tagata taalo ma se ataata e pei o se tamai luko:
  - O le a sou manatu, e le mafai?
  sa amata ona pepese Caligula of the Dolphins ;
  Oi, lenei lalolagi, ua e matua faanoanoa,
  Na o se sami o loimata - o se vasa...
  O fea le ala astral o le aoauli o le agaga,
  O le uiō o ē ua oti na moemiti e oo atu i Etena!
  
  O lo'o i ai le aisa o fatu, pa'u aisa,
  Ma le vevela vevela o tuinanau lotoleaga.
  E maeu le lotovaivai, e oo lava i le talavou i le tino,
  Ua taʻalo le pō faanoanoa i le faavauvau!
  
  E pei o le mucus o se laau, le agaga o le masani,
  Ma le pala o le tuugamau ona o popolega.
  Ae tatou te mafaia pe a tatou lotogatasi
  Aveese tagata mai le pala!
  
  Aveese le leaga o le atulaulau,
  Aveese fetuu o se faailoga mata'utia ..
  E lē mafai ona tatou onosaia le puapuaga,
  Ia avea le Tiapolo ma efuefu!
  
  O le paneta o le a vave ona lafo ese ana filifili,
  Ae ui i lea, o le a le alu ese mai le taamilosaga.
  I Ia tatou faia ma le faamaoni le tasi i le isi
  Ona tulaʻi mai lea o tagata!
  
  E mafai ona e tulaʻi e aunoa ma le fefe,
  Aua le tuleia isi tagata...
  "Ia "aua ne"i "au"au le tama"ita"i ma le ga"o.
  Ina ia le matua lo tatou tina!
  
  O le a tatou inu sina mea itiiti mo lena mea,
  O le uaina e sili atu lona suamalie nai lo le meli a pi!
  Ia i ai faafitauli i le mea moni ,
  Ae e leʻi oʻo mai le itula o le faamasinoga!
  
  Ona tatou fausia lea o se parataiso faalelagi,
  O le a fiafia tamaiti uma e faavavau.
  Tatou te felelei e pei o se aū i le lele faalelagi,
  Ua taunuu se miti pupula!
  Na maeʻa le pese ma, faatasi ai ma lea, na siitia atu le ulugalii mai le laufanua o Italia Alps i ...
  Ua pa le atigi, ma le tele o fana faaonaponei na tafana. O Port Arthur lea, le aai lauiloa. O lona pa'ū lea na faʻailogaina ai le paʻu o le malo o Romanov ma le Autocracy atoa. Ana tu lenei olo, semanū e leai se suiga tele faapea. O le tele lava latou te faia sina pisapisao ma tuu i lalo a latou samala ma selesaito. Ae o le faatoilaloina iinei na taitai atu ai i le faasologa o mea na tutupu na mafua ai le Fouvalega Tele ia Oketopa.
  E lelei pe leaga lea mea? E taugata le mea na tupu. E faitau miliona tagata na afaina ma tagata malaga, ae mulimuli ane, o le atunuu na matua faatelevaveina lona atinae.
  E tusa lava pe i se tau maualuga tele, o le faitau aofaʻi o Rusia na faʻaititia e le selau miliona tagata.
  E pei ona latou fai mai, o le tafe toto na faʻamalolo ai le maʻi.
  Ae o lea ua i ai se avanoa, ina ua toe maua Port Arthur, e toe foi i tua talafaasolopito ma mulimuli i se laina tulaga ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Romanovs e faʻatumauina le mana, ma e oʻo lava i le autocratic version. O le mea moni, o tala fatu faasaienisi, ae manaia. O lea la, o le mea moni, o le a le mea o loʻo faʻatali i Rusia pe a faʻasaoina le lomiga o le tsarism? Stagnation, pe vice versa, manumalo?? O le a sili atu le aoga o le faiga o pulega fa'aletupu a'ia'i nai lo faiga faatemokalasi i Sisifo? O le mea moni, o sootaga i le va o le luasefulu-tasi seneturi o Rusia ma Sisifo ua matua faʻaleagaina. Ina ua mae'a, na avea ma masani le su'eina o auala e sui ai le palemene i Sisifo. Na aliali mai le manatu: pulea le faatemokalasi. O le taimi tonu lea e fai ai faiga-palota saoloto, ae o le mea moni o latou taunuuga ua muai fuafuaina. Ae o lenei faiga malo e le mautu, ma o le pati o loʻo i le pule, ina ia mafai ai ona tumau lona tulaga, ua uma ona faʻaitiitia le faatemokalasi e ala i tulafono. Ona aga"i atu ai lea o mea uma i le pule malosi, ua leai se sui o le itu agai i totonu o le palemene.
  Ona amata ai lea o le faiga o le taofiofia ma le mataʻutia, pe, i se isi itu, o se fouvalega, pe mai luga, e pei o lalo o Gorbachev, poʻo lalo ifo, lea na tupu sili atu ma le tasi.
  I Rusia i le taimi o le Autocracy, e faigofie mea uma. E i ai i le tupu le pule atoatoa: e faaoo, e faamagalo, e faatonu. O lo'o ia te ia le pule fa'a-fa'amasinoga, fa'atonu ma le tulafono. E iai le Fono a le Setete o tagata e tofia e le tupu, e na o ia e fautuaina o ia, ma e iai foʻi taʻitaʻi e faia le finagalo o le tupu.
  Na faʻatapulaʻaina e le State Duma le pule faʻapitoa o le absolutism, faʻateʻaina le emeperoa o le aia tatau e fai ai tulafono, ma, i se vaega, o le puleaina o le paketi. Ae o le mea pito sili ona taua, o le Duma lea na avea ma nofoaga e tupu ai ma gata mo taupulepulega eseese. O lona leaga lea!
  Po o le ā lava le tulaga, e oo lava i le teine faaituʻau sa lē tetee i le fesoasoani i le tupu. Na fesili Margarita ia Caligula le taufaaleaga:
  - O lea e manino le filifiliga, tatou osofaʻi!
  Na tali atu le tama Terminator:
  - E leai se isi filifiliga! Ioe tatou osofa'i!
  Ma sa amata le vevesi motusia. I le faatelevaveina ma le fesoasoani a le malosi faʻataulāitu i le ono selau kilomita i le itula, o tama kerupi, toetoe lava a le gauai atu i le pa o atigi fana ma fana fana, na oso i totonu o le fili. O le mea e lelei ai, sa le manuia foi le tau, timuga ma le pogisa. Kuropatkin e leʻi auina atu tagata i le osofaʻiga. Ma sa ia faia le sauniuniga o fana. E feteenai ma talitonuga taatele , e le o se vale le alii aoao ma le sa avea muamua ma minisita o le puipuiga. Na taumafai Kuropatkin e tausia fitafita ma tau faʻasaienisi. O le mea lea na fa'anoanoa ai o ia. O le le mautonu, faʻagesegese, o le manaʻo e taia ma le mautinoa, gaioiga e tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga - na le maua ai le manuia o le taua ma le toa Iapani. O le mea lea, e leʻi manaʻomia le faʻamoemoe o osofaʻiga mataʻutia a Suvorov e puʻeina Port Arthur i luga o le gaioiga. Oi talofa, na manumalo Kuropatkin ona ina ua mavae le maliu o le tino o Nogi, o le Iapani, e aunoa foi ma le suia o le faatulagaga , na aʻe i luma, osofaʻi ulu. Ma o se taunuuga, na latou tuʻituʻi ese a latou tulaga ma taʻavale i tua.
  Ae o lea ua maua uma e Kuropatkin atigi ma ana lava atigi.
  O lona uiga e mafai ona e faʻatautaia fana fana e oʻo lava mo ni nai aso, faʻatatau pe a malepe Iapani. Ma o lenei mea e ui lava i le mea moni na tuuina atu e le Emeperoa Nicholas se poloaiga faʻapitoa e vave osofaʻia le olo ma faʻauʻu le taua, lea na faʻaleagaina mo le faleteuoloa.
  O iinei, ioe, o Kuropatkin o loʻo i le va o se papa ma se nofoaga faigata. Ae o Port Arthur o se olo malosi, ma o lea ua nofoia Iapani - taumafai, ave!
  Ae o Margarita ma Caligula o le Dolphins, o tipi i pelu ma togi o la tamatamaivae i vae o le la fanau, ae pei o ni laumei feʻaveaʻi, na feoai i luga o le 'au, ma faʻaumatia ai i latou mai fitafita. Muamua lava, e tatau ona e iloa le maualuga maualuga ona mafai ai lea ona tatala le auala mo le au osofaʻi.
  A o tipiina samurai, sa fai mai ma le poto Margarita:
  - E masani lava ona latou tau mo le manuia o le alualu i luma, ae o matou, e foliga mai, o loʻo tau mo le manuia o le toe faʻaleleia!
  Na ataata le tama o Caligula:
  - O lona uiga o le toe maua o lenei 'olo o le a faʻamalosia ai le tulaga o le Autocracy?
  Ma sa ia faia se faasologa atoa o metotia ma pelu. O le ala lea na ave ai ana pelu.
  vae o le tama na faia tuʻi na gau ai ulu, ua, ma ivi.
  O Margarita, o le mitiina o le toto mai ona laugutu na salalau solo mai ana sasa vave i ona lima ma ona vae, na faamaonia ai:
  - E tusa lava pe faapena! A uma mea uma, e manino lava o se tupu e manumalo i taua e lauiloa. A itiiti mai mo sina taimi. Ona galo ai lea o le manumalo, ma o le tagata masani, po o tagata lautele, ua tosina atu i se masani masani o galuega. - O le teine fa'atauva'a ma le kiki e tasi , na tu'itu'i i lalo le ono Iapani i le taimi e tasi, ma le to'alua na tu'ia e la latou lava bayonet mai se malosi malosi, na ia fa'aopoopo mai ai. - Masalo ua na o se fa'amalologa le tumau!
  "Ua toe fa"atūina fo"i e ia lona mulivae, "ua fa"ato"ilaloina "au e to"alima o le nu"u o le oso a"e o le lā, e aofia ai ma ali"i e to"atolu.
  O se tama e leai ni seevae i ofu pupuu, o tipi le Iapani e pei o kapisi, na fai mai ai Caligula:
  - A maeʻa le manumalo, o le a amata vave le tuputupu aʻe o le tamaoaiga i Rusia. O lona uiga o le a sili atu le ola o tagata, ma o le a faʻaitiitia lagona fouvale.
  Na kiki e le toa talavou le fana i se auala na felelei ai i lalo le sefulu o fitafita samurai . Faaopoopo tama Terminator. - E masani ona vevesi tagata ona o le fia'ai!
  O Margarita, o le feanu i fafo o se ponaivi mai se ulupoo motusia mai lona gutu, o le feanu na taia ai ni fitafita Iapani se toatolu, na o se vaega na ioe:
  - O le mea moni e le moni lenei mea! Ioe, o feteʻenaʻiga ma vevesi e masani lava ona faʻaosofia e se tulaga faʻaletonu le tamaoaiga, ae ... A uma mea uma, e leʻi faia e le au Decembrists ona o lo latou lava mativa.
  O le tama toa o Caligula, na ia faia se gaioiga o le pepe ma tipi ese le sefululua ulu Iapani, ona malie ai lea:
  - E sa'o, e le ona o le mativa! - Na tipi i lalo e le toa talavou se lima atoa o fana ma faaopoopo. - E le aoga i taimi uma le mafaufau ma lou manava!
  Na faʻasaʻo e Margarita, faʻaauau pea ona tipi faʻamalosi, ina ia faʻataʻapeʻapeina vae o Iapani:
  - E sili atu le saʻo, mafaufau ma lou manava e le aoga!
  O Caligula le tamaʻitaʻi iinei na ioe, tipi le samurai ma togi o latou ulu pulou i itu eseese, ma ma le naunautai tele:
  - E selau pasene sa'o oe! E leai se mea e tetee ai!
  O se toa ma se paionia moni, ma e le gata i lea, o le tamaʻitaʻi sili ona toʻafilemu, na ia mauaina lenei faʻailoga mo lana tautua i se tasi o lalolagi faʻataulāitu, na tagi:
  - Ma o le a tatou aveesea le gaʻo mai ia i tatou lava! Ia fa'apea - banzai !
  E aunoa ma le alofa pe taofi, Caligula, tipi i pelu ma gau Iapani i ona vae , na pese:
  E le o se mea fua na auina atu aʻu i Rus',
  Aumai ia te oe le alofa tunoa!
  I se faapuupuuga! I se faapuupuuga!
  I se faapuupuuga - ia filemu!
  Ma ina ua uma ia upu na tafe atili ai le toto ma le malosi. Ioe, o se faanoanoaga mo Iapani. O le atunuu e galue malosi ma mataʻina, ae ua paʻu i lalo o le maaolo ma ua tuʻu nei. O le a le mea o le a tupu - falaoamata poʻo falaoamata, o se fesili o fesili!
  O le teine fa'atauva'a e leai ni seevae o Margarita, na ia tu'uina atu le tele o ta i le lona lua ma le fa'ato'a a'ea'e, fa'ata'ape'ape tino oti, i luga o le isi bastion, na fa'ailoa mai, ma fa'agaoioi lona vae i le isi samurai i le auvae, ma fa'atasi ai ma se fa'amatalaga fa'ate'ia talafeagai:
  -O le taua o se mea faʻavae, faia ma mafaufauga maualuluga!
  O Caligula, o le tama na gaoioi e sili atu le saoasaoa nai lo lana uo teine ma o lona tino le lavalava ma maso, na fufuluina e le timu toto ma fasi ponaivi, faaauau pea:
  - O taua e vaivai ai le tino, ae faʻamalosia le agaga!
  Na faia e Margarita se fa'ata'amilosaga o sologa, tipi i le Iapani, ma usuina se fuaitau mai se pese mata'utia o le fitusefulu o le seneturi lona luasefulu:
  - Fiafia, alofa tunoa ma palasitika! General , faʻamalosi, faʻamalosi malosi, alu ese mai le moega ma fai taʻaloga!
  O Caligula Dolphins, faatasi ai ma se ta mai lona vae muscular i le gaʻo, na faamalosia ai le kolone Iapani e lele i luga o le ea ma vave ona tuʻituʻi i lalo ni fana masini se lua o tutu i luga o le olo. O manumanu fa'ainisinia e feanu i le ta'ita'i, e ala i le inertia, pa'u'u, taia a latou lava , moaina i lalo le tulaga. Na punou le tama Terminator:
  - Fa'amalie atu, va'ai mata , ae sa ou mana'o e muamua! Ma e le gata na ou manao i ai, ae o le a ou faia foi!
  O Margarita, na tuʻituʻi i lalo se isi olo ma fana masini na faia i Amerika ma lona vae e leai ni vae aʻo oso, fai mai saʻo:
  - E le leaga le muamua, ia mautinoa, ae e le tatau ona latou kuka polo mai tua!
  O le tama-actor o Caligula, o loʻo togiina se mea faʻapipiʻi ma ona tamatamai lima, o le shimosa maualuga na paʻu, faʻasalalau le samurai, fai mai:
  - O le na te fa'avela polo i le po ma le ao o le a le fa'atagaina o ia e 'ai ola!
  Na 'ata Margarita ma oso ma tu'i lona vae e leai se mea e tasi i totonu o le u'amea o le olo fana. E toe fo'i i tua le u'amea uamea, ae felelei fa'aalu i lalo le au leoleo Iapani, fa'afefeteina o latou vae. O le mea moni, e foliga mai o ni iniseti.
  Na saunoa foi Margarita iinei:
  - E mafai e se tramp ona tuʻuina se "seevae" ma se mulivae!
  O Caligula le tagata faomea, na ia tuʻituʻi foi se fana i se oso ma mafua ai ona lele ese tagata uma, fai mai:
  - "Boots" 'aua ne'i tu'u seevae i se tasi e leai sona fai'ai e fa'aiila seevae!
  Na tali atu Margarita e ala i le toe liliu ma tipi i lalo se vaega atoa o Iapani. O le teine Terminator na susulu foi iinei:
  - O le mea e ese ai, o loʻo i ai le tele o tagata faʻamaoni i le pito i luga, ae e toʻaitiiti i latou e mafai ona faia e aunoa ma le faʻaʻoleʻole faʻaʻoleʻole i la latou faʻatupulaia o galuega!
  Na milo Caligula e pei o se manuʻa i luga, tuʻituʻi i lalo ma tipi i lalo Iapani, ma mautinoa lelei:
  - E ta'alo sa'o le faipule i le tele o taimi e alu ifo ai se tagata eli i totonu o se maina i lona ofu pa'epa'e, ma e tutusa lava le fa'amoemoega: ia maua mai ni fesoasoani e fufulu ai se igoa ta'uleleia!
  Na tali atu Margarita i lenei mea, lulu le toto mai lona lauulu:
  -O se faipule, o ia o se pepelo i le olaga ma o se pepelo i galuega, ae o le oti e saʻo e oo lava i lenei tagata leaga!
  Na taia e le tama Terminator se fana Iapani, gauia ponaivi o fitafita e luasefululua o le Emepaea o le La oso, ma tali atu:
  - O le oti e faʻamaoni i le mea e sau i taimi uma, ae e filifili le taimi e asiasi ai!
  O Port Arthur o se aai tele, ma e tele ona laina puipui. O lea, o le mea e leaga ai ma le manuia, o le au fusu e lava le taimi e tau ai.
  O le tama tama o Caligula, na tipiina le au tau i pelu, e oʻo lava i le togiina o se pi o le faʻaumatiaga i lona vae leai, saeia le samurai, pese:
  - Faʻafefea ou te leʻi taumafai, faʻafefea ona ou le taumafai! E le afaina pe i ai se tasi e tau!
  O Margarita, na vavae ese le isi vaega o fitafita na feoti i lalo o le sasa a se teine faaituau na emo e pei o le uila, na faapea mai:
  - Ma i se tulaga, tatou te talosaga atu mo se taua. A uma, taʻutino atu, Caligula, na e manaʻo e te alu i Port Arthur?
  Na fai mai ma le faamaoni le tamaʻitaʻi taʻavale:
  - E masani lava! O lo'u mana'oga sili lea.
  O Margarita, le teine faaituau, na toe tipi ese le Iapani e pei o se tafi, talie:
  - Ia, ioe! Faʻasaoina Rusia mai le faʻatoʻilaloina sili ona leaga i le afe tausaga atoa o le talafaasolopito o taua a lo tatou atunuu!
  Na tipi i lalo e Boy Caligula le luasefululua Iapani i ni nai swings, faʻasaʻo lana paga:
  - O le toilalo sili ona leaga, masalo, o le taimi muamua o le taua ma Chechnya.
  Na luelue le ulu o Margarita e malie i lenei mea, e oo lava i le faatelevaveina o le tipiina:
  - E le masalomia! E vaivai tele le fili na tatou faiaina! Sa tele naua lena Chechnya, ma e oo lava i le afa o i latou na tau mo i matou.
  Caligula le tomboy ata, taumafai e alu i luma o lana paaga i le faagasologa o le faaumatiaina:
  - Ma'eu le 'ava o Moska i se elefane!
  Margarita lenei mea, ma toe lulu ese le ponaivi ma toto toto mai lona lauulu le lanu o le kiona ma se faʻataʻapeʻapeina o auro, ma faʻaauau pea ona faʻaumatia Iapani lototoa e leʻi manaʻo e faʻavaivai, ma le malosi faʻateleina, i lima ma vae:
  - A le fia tau le autau ma tagata, ona tupu ai lea o ia vavega. Ma i le taua muamua a Chechen, ma le taua a Rusia-Iapani.
  Caligula o le Dolphins ua faamalosia, aʻo faʻaumatia le samurai, ia malilie:
  - E sa'o oe! O tagata o Rusia, o le mea e leaga ai, e le mananao e tau ma Iapani. - Ma o le tauleʻaleʻa talavou, na tuʻua se kamupani samurai atoa ma o latou ulu ua tipi, faʻaopoopo:
  - Ae i lo tatou tagata ua aliali mai se mea faavavega, lea o le a mafai ai ona tatou manumalo i le taua le lauiloa. E oo lava i se faatusa i se taua e aunoa ma se tupu i le ulu, e fesoasoani kerupi!
  O Margarita, o le feanu i le toto mai ona laugutu ma togiina ni nila oona i ona alofivae, ma tatui le Iapani i le oti, fai mai:
  - Ae o se faʻalavelave lona tolu i la matou vaega e manaʻomia!
  O Caligula le tama, na ia tuua le isi laina o tino oti ua tipiina i ni vaega, e aunoa ma le masalosalo i ai, ae na fesili:
  -E te mautinoa e uiga i lenei mea?
  O le toa talavou, na faʻamaeʻaina le faʻaumatiaina o Iapani i Port Arthur, faʻamaonia ma le mapuea:
  - I le sami, e malosi tele Togo . Ae paga lea, o le a le ituaiga taʻitaʻi, poʻo le sili atu le taʻitaʻi o le galu Rozhdestvensky, ua lauiloa tele. Masalo e sili atu le lelei o tamaiti i fuafuaga faʻatauvaa!
  O Caligula, o le na te sasaina le samurai e aunoa ma le alofa, ua faamalosia e malilie faatasi ma le manino :
  - O le mea moni, faatasi ai ma se tagata e pei o Rozhdestvensky, e oʻo lava i le mauaina o ni vaʻavaʻa faʻaopoopo e fitu na fausia i Atenitina, ma le toe faʻaleleia o vaʻa muamua a le Pasefika na siitia mai le pito i lalo, e le mafai e se tasi ona faʻamoemoe i le manumalo. Ae maise pe afai e te manatua o le lima sefulu tasi o vaʻa Rusia na tau i Tsushima, ma e naʻo le tasi le faʻaumatia Iapani na goto!
  O Margarita, i le fiafia, na gau ai le paelo o le fana, ma faatasi ai ma le isi sasau o le pelu a Iapani e toafa, ma le nila maai o le tolu, faaopoopo atu:
  - Ma e taua foi le mafai ona faʻalavelaveina le au a le au taʻitaʻi totoʻa aʻo leʻi taunuu i le pito i lalo e le Togo faʻatauvaʻa ma faʻatau . I lenei tulaga, o le tulaga o le va'a Rozhdestvensky e matua faigata lava.
  O Caligula le tama'ita'i, e oso a'e ona vae e pei o se manuki, o le isi atigi na fasiotia ai Iapani e pei o se maina, na fai mai:
  E pei o se Suetena latalata i Poltava,
  Rozhdestvensky na oo i se faalavelave...
  E foliga lototele
  O le mea moni, o le faafeagai!
  O le teine fa'aituau, o lo'o fa'aauau pea ona talepeina le fili i le fa'aluaina o le malosi, ma tu'u ai se vaega tele o tino oti, fa'atatau ma fa'atatau, na ta'ua:
  - Afai e te le faʻatoʻilaloina Iapani i le sami, ona tau ai lea o le samurai faʻamaʻaʻa mo se taimi umi, ma o le faleteuoloa o le pale Rusia ua leai se mea, ma o tagata o loʻo i luga. E tatau ona tatou vave faamutaina le taua i se manumalo mataʻina. A leai, o le ai ai se suiga ma le tulaʻi mai o se palemene e le manaʻomia ma e oʻo lava i le afaina mo Rusia!
  O Caligula, o le tama fai pese, na tulilima le taʻitaʻiʻau Iapani ma faʻaoso o ia e lele i luga o le maualuga, ma i le taimi lava e tasi na tuʻituʻi ai i lalo ni tamaʻi matapulepule se toʻatolu ma le le manuia i le taumafai e faʻapipiʻi se pomu muamua. Fai mai le tama Terminator:
  - Afai e lava le taimi, o fea o le a latou o i ai?
  O Margarita, o le tipiina o Iapani i ni mavaevae ma se gaogao toto, na matauina ma se faʻalavelave mataʻutia:
  - O lo'o iai se fa'afitauli iinei. O lea ua tatou fealuai faapenei mai lea olo i lea olo. Ae faapefea le sami?
  Na ata Tomboy Caligula ma faamatuu atu se aloiafi mai ona mata na lavea ai le nofoaga o fana. Sa i ai se pa na lafo ai se autau atoa o fitafita Iapani i le ea.
  Na alaga le tama fai pese i luga o le gogolo:
  - E leai se mea fa'apitoa! Faatasi ai ma a matou faʻamaumauga, matou te aau lelei, matou te le malelemo i pelu. O le a ia aau mai le vaatau i le vaatau, faʻamama le fata!
  O Margarita, o ana pelu, e pei o se sele maai, na tipi ese ai le tele o fitafita, totoa, ae leai se mafaufau, na ataata i le tali atu ma nifo sili atu ona susulu:
  - E mautinoa lava o oe o se tagata tele o mafaufauga!
  Caligula o le Dolphins, sasaina Iapani e pei o se taaloga komepiuta, tali faamaoni:
  - Afai tatou te ave le saoasaoa o le mafaufau, o le mea moni, tatou te le tutusa !
  Na ioe le teine Terminator i lenei mea, ma ina ia faatalitonuina, sa ia savali atu i se autau atoa o samurai.
  Ma sa ia tuua i tua se auala toto ma faailoga o vae o le teine, ua togi.
  I le taimi lava lea na ia taʻua ai:
  - Ma le saoasaoa o tino, lea e sili atu ona taua!
  Faʻatasi, ma faʻanatinati i sea saoasaoa, e tatau ona e mafai ona faʻatumauina le paleni ma aua le paʻu. Caligula le hooligan sili atu pe itiiti foi manuia. I se tulaga lautele, tautala faʻaupuga, o se autocracy e aunoa ma se faʻavae e le tatau ona i ai i Rusia e faʻavavau. O le fa'ata'ita'iga a atunu'u papalagi ma a latou palemene e so'ona pipisi. E le gata i lea, o le mea moni o le oligarchs e mananao e faʻaaoga lo latou malosi e le gata i le tamaoaiga, ae faʻapea foʻi i faiga faʻapolokiki. Mo le taimi nei ua sili atu pe itiiti foi le latou faauo ma le au pulega, ma o se manumalo i le Vasa Pasefika ma le faʻalauteleina mulimuli ane i Saina o le a faʻamalosia ai lenei faigauo mo se taimi umi. I le ala, o le taua a Rusia-Iapani e taua tele foi mai se vaaiga umi. O le fausiaina o Rusia Samasama ma le aofia ai e le gata Manchuria, ae faapea foi isi itulagi Saina, e mafai ona taitai atu ai i le vaega mulimuli o le Malo Selesitila. O lona uiga e le mafai ona ola le malo tele o Saina i le seneturi lona luasefulu ma le tasi, lea e fai mai o ia o se Malosi tele ma le lalolagi atoa, o se setete.
  Ma e foliga mai, e aunoa ma le Oketopa Revolution, o le a le tupu le pa'ū o le pulega colonial lalolagi. O le a sili atu le faautauta ma le saogalemu o le lalolagi nai lo le seneturi lona luasefulutasi, pe a sili atu ma le lua selau setete i luga o se paneta laitiiti. Nai lo lena, o le a tulaʻi mai le tele o malo, atonu e oʻo lava i le Rusia o le a sili ona malosi, pe sili atu foi le lautele.
  E le faigata tele ona va'ai po'o le a le mea o le a tupu pe a manumalo ia Iapani. E foliga mai , Siamani, lea o le a avea ai le au Rusia ma pulega sili, o le a le lamatia le folafolaina o taua i Rusia. Ae masalo o le a ia manao i se taua i le tasi itu, taia Peleseuma ma Farani.
  Ae ui i lea, o Tsar Nicholas e mafai ona ia osofaia , e pei ona tupu i le talafaasolopito moni, i tua. Ia, o le mea sili ina ia le mafai ona malosi tele le au faʻamalosi Siamani.
  Ona toe fai ai lea o le Taua Muamua a le Lalolagi. Rusia atonu e iai ni vaega a Saina ma se va'a malosi a le Pasefika i luma, lea o le a sili atu, ae ... I le tala faasolopito moni, na tau Iapani i le itu o le Entente, i le mea lava e tasi, e mafai ona fa'aalia e le Land of the Rising Sun. o se manao e taui ma sui. Ona tatou maua ai lea o le pito i luma lona lua i sasae. Ma e le sili tele lenei mea .
  E le gata i lea, e le mafai e se tasi ona faʻamoemoeina se faʻamalosia tele o le autau a Rusia, faʻatusatusa i le Tala Faasolopito Moni. E ui lava, o le mea moni, e mafai ona amata vave le toe faʻaleleia o le tamaoaiga, ae le o le 1909, ae i le 1906, ma e sili atu le maualuga. A uma mea uma, o le manumalo o Rusia e mafai ona faʻamalosia ai le faʻatuatua o tagata mai fafo ma totonu o le atunuʻu i totonu o le pulega pule, ma o le a sili atu le tele o tupe faavae nai lo le mea moni.
  O le mea lea o le a faateleina ai tupe mo le vaegaau. Se'i vagana, o le mea moni, o le malo o le tsarist ua liliu atu e matua talitonu ia te ia lava. Pe a, aemaise lava, e foliga mai o le a tatou faatoilaloina tagata uma ma taʻavale i latou i le asphalt. I le mataupu faavae, o le taunuuga o le Taua Muamua a le Lalolagi, i lenei tulaga, e le o manino. Ma atonu la, ina ia mafai ona foia lelei mea uma, e tatau ona tatou faauilavea i le taimi lona fa.
  E ui lava o le avanoa o le a leai se Taua Muamua a le Lalolagi e le o aofia ai i le mataupu faavae. I lenei tulaga ... Ua leva ona faigata ona fai atu pe o le a le mea o le a tupu atili ai isi mea. O le ā le umi o le a pule ai Tsar Nicholas II, ma o ai o le a suitulaga iā te ia? Tsarevich Alexei e masalosalo, atonu e le ola o ia i le matua. Uso Mikhail ma lana fanau? O lenei ma isi filifiliga e mafai.
  O le a le umi e mafai ona ola ai Nicholas II? E leai ni tagata umi i totonu o Romanovs, ae, i se tulaga lautele, o se tsar e inu sina mea itiiti ma e le ulaula e mafai ona ola umi. Ma e ui lava na taʻua o ia i le agamalu ma le agalelei o le loto, ae e le o ia o se tagata faasaoloto. E foliga mai la o le a le tuuina atu e le emeperoa se faavae e aunoa ma le soona faamalosia. Ae ui i lea, o ala o le Alii e le mafaamatalaina. E mafai ona tupu mea uma i le auala e leʻi faʻamoemoeina. Ma ua liua le luko i se tamai mamoe, ma le tamai mamoe i se luko!
  Ma o lea la, ua avea i latou ma ni tamaiti aulelei ma aulelei i fafo - o se tama ma se teine, e fai si laiti o latou tausaga, e fa'amama le 'olo ma lea 'olo ma lea 'au. O iinei, mo se faʻataʻitaʻiga, o le mauga autu ma le igoa faigofie Vysoka. Mai iinei e mafai ona e vaʻaia ai le uafu atoa ma vaʻa Rusia o le au muamua a le Pasefika o loʻo toe faʻaleleia, faʻapea foʻi ma isi sikuea ma auala i le taulaga.
  O Margarita, o le tipiina ma le toʻa i lalo o le tele o Iapani ma tafetotoi, faʻatonu:
  - Ia, tatou te fa'amamāina fo'i?
  O le tama fusu o Caligula, na ia fa'auma le samurai mulimuli i ana pelu, na tali fa'atauemu:
  - Ioe, o le a tatou faʻamama ma toe faʻamama!
  Ma na faanatinati atu le ulugalii i le maualuga i le saoasaoa o se vaalele tau. E tatau ona tatou faanatinati. I le masina o Mati, o po e le umi, ma i le ao, e tusa lava pe o latou saoasaoa, e foliga mai o le a le mafai ona aloese atoatoa mai le tele o fana, o lona uiga, fana ma, sili ona taua, fana fana. .
  E lelei e leai ni masini otometi. Ma i se isi itu e toafilemu. O le oso aʻe o le la e leʻo faanatinati e aveese le pogisa mai le timu ma le puao susu e tumu ai mea uma.
  E malulu i le taeao, ma o le aisa pa'u o lo'o fa'asusu i lalo o vae vaivai o tama Terminator, e tusa lava pe latou te manana'o, e le fa'aofuina o latou seevae - e masae. Ma o latou vae foi o ni auupega e le sili atu ona leaga nai lo lima sili ona mataalia. O le pa'u o le aisa e pipii, ae e le afaina lava i le lele atu i luga ma faʻaauau le faʻaleagaina iina, e aofia ai le tautua a fana e sefulutasi inisi.
  O le a le aoga o ia ogalaau? Ae e le mafai ona e taia taula e pei oi latou i fana tetele, ae e matua faigofie lava ona fufulu ese leoleo. O Margarita, ina ua lafoina le sefululua Iapani i le to e tasi ma le tasi laulau, sa latou uio tele a o latou pauu, fai mai:
  - O lea la o le faʻaaliga o loʻo faia i se auala malulu ...
  Na ata le tama faaiʻu o Caligula, ma togi atu le sefulu ma le sefulu o fitafita Iapani totoa i le to e le gata ma fai mai ma le fiafia:
  - Ua o'o lava ina le fiafia...
  Na talotalo atu e Margarita, ma togi atu lona ulu ua motu i se ala i lana paga:
  - E lelei. E sili atu le aoga. Pe e te manaʻo i se taʻaloga ma taulāitu?
  malosi sili ua ia te ia , na ia lamuina fatu uʻamea pei o se gata ma tali:
  - Ou te le teena , ae i le seneturi lona luasefulu e itiiti lava le avanoa e tautevateva ai ia i latou !
  Margarita, tipi i lalo le isi sefulu Iapani mo aano o manufasi, talie:
  - Ae vaai, ninja!
  O le mea moni, e luasefululua tagata tau ufimata i ofu uliuli na faanatinati atu e osofaia le toa. Ma ua faaauupegaina i latou i pelu, e lua i lima taitasi. Mo tagata, e lelei le gaoioi ninjas. E mafai e se tasi ona lagona le tulaga ese o sauniuniga ma aʻoaʻoga leaga mai le amataga. Ae o le mea moni, o le ā e mafai ona tetee atu i kerupi? O le eseesega i le saoasaoa i le va o tagata ola pea, o tamaiti e pamu i luga i le fesoasoani a togafiti faataulaitu, ma tagata e tele naua. Ma ninjas, e ui lava o ni tagata tau aʻoaʻoina lelei, ae o tagata lava ia.
  Na tipi i lalo e Margarita le toalua o i latou i le taimi e tasi i se matagi saosaoa, ma o lea na molia ai le lona tolu i lona vae e le lavalava, teine, aulelei, ae mataʻutia i totonu o lona vae na ia lele atu ai i luga o le limasefulu mita i luga ma saeia le pou fuʻa mai le olo. Na tau e Margarita ma fetu na lafo atu ia te ia ma, faaauau pea ona gaoioi, tipi i lalo isi tolu, ma fasiotia le lona fa e ala i le togiina o pelu e tolu i ona tamatamai vae. Na sola ese le ninja mai le lua, ae o le lona tolu, na lele i luga o se ala malepelepe, na taunuu tonu i le fatu.
  O le tama"i tama"i Caligula na ulufale fo"i i le fusuaga. Na ia tipiina le ninja lanu violē i le afa ma faʻaalia se osofaʻiga sili atu ona vave na tuʻituʻi ese ai ulu o alii ufimata na taumafai e osofaʻia ana paga.
  E lei fiu alii uli e le vaaia, ae sa telegese le saoasaoa pe a faatusatusa i le tama ma le teine kerupi na osofaia i latou. Sa latou le maua lava se avanoa.
  O Margarita, i le gaioiga le mafaaseseina a se aitu saosaoa, na pese foi:
  - O le a vave ona e faagaloina aʻu, e te alu i Seoli e pei o timuga susu! O isi agelu e auauna mai ia i matou, ma o le ae alu i totonu o le pusa maliu ma Dracula!
  le ninja , tipiina, sausau le toto e pei o seleni matua i lalo o le tipi. Ma latou te leʻi taofia le osofaʻiga. Ae ... Na pauu uma le toa luasefulutolu o le taua. Ina ua maeʻa, na sui le ulugaliʻi matagofie i le faʻamutaina o tagata faigaluega na ola i fana ...
  Ua amata ona mou atu le puao, ma ua amata ona susulu malosi le La. Ma sa see atu le au totoa i se isi laina o le puipuiga. E leʻi amataina le osofaʻiga, ma sa tatau ona matou tau. Ae ui i lea, e leʻi lagona e le au fusu le vaivai tele, ae na o le fia 'ai. Ia, na amata ona matou toe aai i aano o solofanua mata. Ia, e leai ni tagata, pe a uma.
  O le tama tama Terminator o Caligula, na togiina se nila i lona vae e leai ni vae, ma tatui ai le tele o Iapani i ai, na tautala mai:
  - O le pologa sili ona faigata o le avea ma pologa o le manava - o le matai e le alofa, e tusa lava po o le a le gaogao poʻo le tumu!
  Na ioeina e Margarita lenei mea, ma faaauau pea ona tipi i lalo le samurai o loo fetolofi pea, e pei o se akerise le mafaitaulia, o loo sosolo i galu. I totonu o Iapani sa i ai ni tama laiti, pe tusa ma le sefuluono pe sefulufitu tausaga le matutua, ma e matua le fiafia lava le fasioti ia i latou. E foliga mai o le pulega o le Land of the Rising Sun ua faʻaumatia uma a latou faʻaagaga mo taua. Ae o Kuropatkin, o le na feanu i ai tagata uma ma feanu i ai, na tausia pea fitafita, ma e itiiti ifo nai lo Iapani. Ma mo lenei mea e tatau ona tuuina atu ia te ia le viiga. Ma faasolosolo malie ona tau sili atu le au Iapani, ma o le au fou fou na aoaoina lelei na taunuu mai le vaega Europa o Rusia. E aofia ai le au leoleo.
  Na manatu le teine faaituau o se mea faapena na tupu i le Taua Lona Lua a le Lalolagi. O le au Siamani mata'utia na alualu i luma ma ausia le manuia seia oo ina matua'i atoa, pe toetoe lava atoa, tu'itu'i i fafo a latou vaega maualuluga. Ina ua mavae lena, sa le mafai ona latou taofiofia le Red Army.
  E moni, e tatau ona fai mai o le aufaigaluega a le Red Army na tuʻituʻi foi. Ma o lenei, ioe, na iu lava ina avea ma faafitauli.
  Na faanatinati atu Margarita i le taua ma upu:
  - O le a le tuʻuina atu oe e le Atua, o le a le 'aina oe e le puaa, ma o le a puʻeina tarako leaga!
  . MATAUPU Nu. 12.
  Na toe foi Dominica i le Dragon Academy mo sina taimi. Sa vave ona ia aoaoina le tele o sipela, ma ni upu lavelave.
  Ona taaalo ai lea o ni teine se toatolu: o se elf, o se hobbit ma se tamaitai troll, i le togiina o maa faataulaitu maualuga.
  Na sasaina i latou e Dominica. Ma o ma'a lava ia e susulu malosi ma feilafi, e pei o mataua o le sau i ave o moli e fa.
  Ina ua maeʻa, na tuʻuina atu e le teine faʻataulaitu ia mama e lua ma maʻa mai vae taʻitasi, ina ia mafai ai e le toa ona faʻamalosia ana togafiti mo se sini sili: faʻasaoina o le itupa malosi.
  O le taimi nei e toetoe lava o tamatamaivae uma o vae o le tamaitai fai pese, sei vagana ai le tamailima, sa i ai mama faʻataulāitu. Ma sa sili atu lona malosi i togafiti faataulaitu nai lo le taimi muamua. O le mea moni, o se teine e mafai ona faʻaumatia se aai ma fausia se maota.
  Ma o lea na vave ai ona ia aoaoina le selau o isi togafiti, ma nai lo le malolo, sa ia nofo i lalo i luga o le fala fulufulu. Sa ia pa'u atu i le tulaga lotus, ma toetoe lava a vave ona maua lona mafaufau ma lona agaga, ma lona tino faalua, na maua ai i latou lava i se atulaulau tutusa, faatasi ai ma se au tau, e ui lava e laiti i fafo.
  O se autau a tamaiti, na taʻitaʻia e se quartet o fitafita, na faʻaauau pea ona tau ma le tele o iole i le atunuu o le fafine faataulaitu leaga Bastinda.
  O vaega muamua o rodents na fasiotia pe oo i ni suiga.
  Ona aliali mai lea o fanua sa galulue ai tamaiti pologa leaga. Sa vaavaaia i latou e leoleo iole lapopoa e pei o ni puaa lelei. Sa latou uuina sasa i o latou vae ma sasaina tama ma teine e afa le lavalava.
  Sa ita Dominica:
  - Pagā le leaga pe a mafatia tamaiti!
  Ma i lona ita na ia fana ai ni uila uila i le taimi e tasi i isumu, ma liliu atu ai i ni tina tetele e ufiufi sukalati.
  Na fa'ate'i le tamaititi pologa, ma fa'atopetope atu i se mea'ai suamalie ma manogi. Ma ia tatou saeia ni vaega.
  Na toe talotalo e Dominica lana tootoo faataulaitu, ma toe faia suiga, liliu iole leaga i ni ipu suamalie, ma tagi:
  Tamaiti e, o fetu ia i le lagi,
  O fuga o lo'o tutupu i vao...
  O le a iai le olioli i le paneta,
  O le a fuga mai miti matagofie!
  O Margarita, o lē sa auai foʻi i suiga, na taʻua ma le talafeagai:
  - E tele lou mafanafana i totonu ma le agalelei!
  Na faafuasei lava, e pei o se jack-in-the-box, na aliali mai se iole lapoa e pei o le tainasoa. Sa tatala lona gutu ma ee i se mea e tutuli ai.
  O teine uma e toʻalua o fafine faataulaitu, pe faʻapefea ona latou faʻasaʻolotoina uila ma pulsars ia te ia, ma mai togafiti faʻataulāitu, ma mama i luga o latou vae. Ma o le feso'ota'iga o le malosi na lavea ai se sau'ai tele, e luasefululima mita le maualuga. Sa pa"u i lalo, ma faliu vave loa e vaai i le tele o ipu eseese, mauoa ma eseese i luga o le laulau umi. Ma o iinei, faatasi ai ma isi mea, sa i ai ipu uaina auro ma le tele o ituaiga asikulimi.
  Na amata ona tuu le galuega a tamaiti pologa i le nofoaga atoa ma osofaʻia iole inosia, ma tipi i latou i selesaito, suʻe, ma isi mea tau faatoaga .
  Ma sa matua tele le ita ia i latou. Na amata foʻi ona pepese ma le fiafia tama fouvale;
  Po o ai lava o i le pogisa o le nofo pologa, tago i le pelu i ou lima,
  Ma 'aua ne'i talia le maasiasi...
  E lē fausia e lou fili se faavae i luga o le toto,
  E te tuuina atu se faasalaga lē fiafia iā te ia!
  
  Ua sasa le tama i le sasa leaga,
  O lo'o fa'atigaina o ia e se fa'asala i se iole leaga...
  Ae o le tagata faʻasauā leaga o le a liua i se tino oti,
  Aua e te toe faalogoina se tagi o teine!
  
  "Aua ne"i fai oe ma pologa, "ua fa"amaualaloina i le efuefu;
  Sii vave lou ulu...
  Ma o le ai ai le elfinism i le mamao,
  Ou te fiafia ia Solntsus ma Spartak!
  
  Ia i ai se lalolagi susulu i le atulaulau,
  Le fiafia e tumau e faavavau mo tagata...
  Ma o le a faia e tamaiti se tausamiga fiafia iina,
  O lena malo e le o le toto, o moto!
  
  O le ai ai, matou te talitonu, parataiso i le atulaulau uma,
  O le a tatou iloa le avanoa ...
  E uiga i lenei, tama toa, lototele,
  Ina ia leai se miti taufaafefe ma le maasiasi leaga iinei!
  
  Ioe, o pologa i matou, o loʻo ōi i filifili i le sauāina;
  Ma o se sasa mu e sasaina i tatou i ivi...
  Ae ou te talitonu o le a tatou fasiotia uma orc-iole,
  Auā o le taʻitaʻi o le au fouvale e ese le manaia!
  
  I lenei itula ua fouvale uma ai tama,
  O teine foi ma i latou mo le mea lava e tasi ...
  Ma ou te talitonu o le a latou tuuina atu solcenism,
  O le a tatou lafoai ese le amo inosia!
  
  Ona e iloa ai lea, o le a ilia le pu o le manumalo,
  Ma o le a tupu olaola fanau i le mamalu...
  O suiga o loo faatalitali mai ia i tatou i le fiafia,
  Su'ega, pasi mea uma ma togi lelei!
  
  O le a tatou ausia se vavega faapena, ou te talitonu,
  O le a iai se parataiso moni o le malamalama...
  A itiiti ifo i se mea o se faataulaitu o se Iuta leaga,
  O le a le mea na tulia ai tama i totonu o le falesaito!
  
  E leai se nofoaga mo i matou o pologa i le lalolagi,
  E mafai ona tatou tuliesea temoni mai le mavaevae...
  I le suafa o le parataiso, e paia i le Alii,
  Mo tagata fiafia saoloto uma!
  
  Ia i ai le filemu i le lalolagi atoa,
  Ia i ai le fiafia ma le susulu o le la ...
  Matou te fana i fili e pei o se fale fana,
  Ia na o luga ae le o se lua i lalo!
  
  Ioe, talitonu mai ia te au, e le mago lo tatou malosi,
  O le a avea o ia ma ala o le lagi i le atulaulau...
  alalaga leotele foʻi le ʻautau a ē fouvale ,
  E malemo ai iole feitagai!
  
  E faapena le fiafia, fiafia,
  O le mutia e ola e pei o rosa i itu uma...
  O le matou au tama
  O le vaaiga e mautinoa lava o se aeto mauga!
  
  E mautinoa le manumalo,
  Tatou fausia, ou te talitonu, faamaoni o tatou o Etena...
  Le fiafia uma, fiafia i luga o soʻo se paneta,
  Ma e le o oe o se ua mumu , ae o se alii faaaloalogia!
  E moni lava, o le vii lea a pologa fafagu o loʻo tuʻimomomoina iole ma orcs.
  I le taimi nei, o Dominica ma Margarita i luga o tarako, i luma atu o le autau, lele i luga i le maota.
  O fafine faataulaitu e lua, e saosaoa ma feilafi i ni mea fa'ataulāitu ma mama ma fa'amau i o la vae. O lo'o latou faia ai suiga mata'ina. Ma e leai se mea e leaga ai le mea moni o lea ua taumafai isi isumu apaau e sili atu ona mataʻutia e osofaʻia i latou.
  E le o se tala malie le va'alele a rodent. Ae na taia i latou e teine i o latou mana faataulaitu ma fai togafiti. Ma nai lo monsters, ua aliali mai lole cotton. E suamalie ma manogi.
  E le gata i lea, o nisi o manuki apaau ua liu strawberries. Lea ua matua matua ma feilafi i penina ma topaz.
  Ma o nisi manuki e i ai apaau ua avea ma paluni.
  Oenomai ma Dobrynya na ulu atu foi i le taua i tarako. Na amata ona latou tipi i lalo a latou aumea i pelu, lea e fai si faigofie ma tuusao. Ia, ma tarako lava latou, pe a latou ave ma mumū i le afi. Ma o le a latou susunuina apaau e aunoa ma se faanoanoa po o se masalosalo.
  Na taʻua e Oenomaus, tipi i lalo le fili:
  - O lenei, e te vaʻai, o le a matua malie ma manaia!
  Na taʻua e Dobrynya ma ataata:
  - Ioe, e le mafai ona tuʻuina i upu!
  Ma sa lafo e le tama toa se nila ma'ai ma le mata'utia i le fili. Na lavea tonu i le mata o le isumu, ma fetoai ai ma le isi imu. O i"ina na amata ai le vevesi.
  Na pese Oenomaus:
  E manaia tele iole
  E mafai fo'i ona latou 'aina se oak...
  E faigata ona iloa lou fai'ai,
  Ma o faʻalavelave e pei o se filo!
  Na ioe Dobrynya i lenei mea:
  - Ioe, e 'ai e isumu so'o se mea leaga!
  Na fa'amago mata o Margaret. Sa ia manatua le ala na pueina ai le tama faaituau o Andreika. Ma sa lokaina o ia i se potu i lalo malulu e tumu i isumu. Ma sa utia e tootoo vae o le tama, ua pe ona o le malulu. Na tau e Andreika i isumu i le po atoa ma e leʻi moe. Ma i le taeao na ave ai o ia mo le fesiligia, ma sa latou sausauina le masima i luga o manuʻa i vae o le tama A. Sa matua tiga lava, ma sa amata ona ee Andreika . Ma sa latou sasa foi ia te ia i uaea u'amea.
  Ae na leiloa le tamaititi i le tiga na teʻi, ae na te leʻi faia se tala.
  Sa mafai e Margarita ona faatulaga le solaaga a Andreika. Ma o lana galuega lea. Na mafai e le tama ona manumalo i le tiga ma tuua ai vae pipili ma utia. Ma mo lena, faafetai ia te ia.
  Na sasa e le teine fa'aitu'au i isumu ma pese ma le fiafia tele:
  O la'u fana e pei o se uso matua
  E sa'o lelei le fana, sa'o...
  A uma mea uma, o loʻo i ai i le teine se fana masini i lona manava,
  E ui o nisi taimi o le olaga e pei o se pa!
  
  O aʻu o se teine e leai se malosi
  Luko ma taika i se suega e tasi...
  Ae o le upu e le o se manu iti,
  Pe a ma faatasi ma laʻu pele, ou te talitonu, faatasi!
  
  Ua uma ona ou ave le pasi,
  Na osofaia e Iran mauga...
  Na ia faatoilaloina le tele o atunuu eseese,
  Leai, e le mafai ona ou nofo filemu i tafatafa o le sofa!
  
  Atonu e te le malamalama i lenei mea,
  O le a le uiga o le tau ma tagata faufau...
  Tusi i lalo i lau api,
  Ma a'oa'o e fusu lelei, alii!
  
  E leai se Tinana o aʻu, talitonu mai ia te aʻu, lototele,
  E feilafi mai o ia e pei o se penina pupula...
  E ui lava o loʻo i ai le faitau miliona o temoni lala,
  O le a tatou ausia lava se nofoaga i le lagi!
  
  Ia puipuia au e le Alii
  sili , le Silisiliese...
  O le teine e malosi lona tino,
  Na te tu'itu'i i lalo le cherry i se volley sa'o!
  
  E leai se tasi e mafai ona faatoilaloina au
  O aʻu o le teine o lona igoa o lekeona!
  Ua ifo foʻi le urosa i oʻu vae,
  Ma o le a vave ona avatu e le maple ia oe auro!
  
  Aisa, tamo'e e leai ni seevae i le kiona,
  Snowdrifts, e te iloa, aua le fa'afefe se teine...
  O le a ou avatu i loʻu fili se 'oti lauulu,
  Latou te iloa aʻu e pei o se manu feʻai!
  
  Na ou fanau i le amataga o le tautotogo,
  E matua mumu, e pei o se fu'a...
  O le uiga e matua greyhound , groovy,
  Ma o se afi vevela ua mu i loʻu loto!
  
  Ioe, e le mafai ona e mauaina se teine sili atu ona lalelei,
  O le a ia tuuina atu i tagata uma le alofa tele ...
  le'i foliga luasefulu,
  Ae na ia lavea malosi lava!
  
  
  O le mea lea, ifo i le teine,
  Ma sogi atu i ona vae e leai ni vae...
  O le a faataalise i luga le fitafita e pei o se aū,
  O le a le faigata ia i tatou ona foia le faafitauli!
  O le teine faaituau na pese ma le agaga. Ua suia uma iole lele. O nisi i lole cotton, o isi i popcorn, o nisi i le oatmeal, po o le fasimoli mata. Ma o nisi o tama totoa na taia ma feoti, pe na susunuina e tarako i le afi. E moni lava o muffins ma kuka o fasi fasi manu lelei.
  Na ave e Dobrynya ma sasaa le nila i ona tamatamaivae, ma tuia ai le moa apaau, ma faapipii i le puipui maa. Ma na foliga mai e matua manaia ma malulu.
  Na fa'afuase'i ona susulu le mogamoga ma fa'aalia ai se asoa taimane mata'ina i lona tulaga.
  Na pese Dobrynya:
  Ma ina ua ou vaai i le barbel,
  Ioe, ua , ua!
  taufetuli tama mo a latou tupe,
  Aua le moe!
  Na tali atu le tama o Enomai:
  - Oka! O le a le lelei na oo mai. O se maa taua lenei.
  Na tagi Dobrynya ma tagi:
  - E mafai ona tatou faia uma, alii, ua leva ona tatou lulu, o fea?
  Na tagitagi Dominica i le tali atu, ma na liua foi le sefulu lua moa apaau na felelea'i mai le olo mata'utia o le maota i faaputuga fetu atoa o maa taua. Ma fa'afefea ona fe'ilafi ma fe'ilafi matagofie, e pei o ni aisa i luga o fa'amalamalamaga e fa'aauina atu ai le la.
  Na taʻua e Margarita ma le ata:
  - Ou te talitonu e manumalo le lelei i le leaga!
  Na taʻua e Enomai ma ataata:
  - O le lelei ma le leaga o ni manatu fa'atatau. O le iole lenei, o lo'o ola fo'i, ma ta tipi!
  Fai mai Dobrynya:
  - Ma laau? O fuala"au "aina ma fuala"au "aina e tasi o lo"o ola fo"i, ma e "aina fo"i, ma o se mea e faanoanoa ai!
  Dominica tweeted:
  - O le auala lena e tupu ai, o le auala lena e tupu ai,
  le tasi le isi i le taimi e tasi!
  O le teine-fa'ata'ita'i ma le gogolo na tago atu i ai ma fa'amama fa'amaneta mai ona vae e leai ni ona vae. Ma o le olo ma le ulupoo iole na liua. Na fa'apipi'iina, ma o se rosa ua fe'ilafi i ni penina i luga.
  Na matauina ma le poto e Margarita, faʻaalia ona nifo ma faʻasalalau atu ave o le fasioti tagata ma le faʻaleagaina mai ona tamatamaivae. Ma sa galue le togafiti faataulaitu. Ma saisai fasioti tagata ma faataumaoi, lea na vave ona liua i le fatufatuga ma le manuia.
  sasaa atu foi i fafo o le maota o Orcs ma goblins . Ma sa latou feʻaʻei i se ʻau moni lava . O nisi o urosa vaivai sa ofuina le ofutau u'amea. O ofutau fe'ilafi ia, ma tao ma to'i.
  Na taʻua ma le malosi e Dominica, faʻaalia ona nifo:
  - O lenei o se fa'alavelave fa'afefe ua uma ona a'e i totonu . Ia, e tatau ona tatou faafetaia'ia i latou i se mea matautia?
  Na taʻua e Margarita ma se ataata leaga:
  - Ioe, ioe e mafai ona tatou faia lenei mea!
  Ma sa ave e teine faataulaitu ma lafoa latou pulsars faamaneta i orcs ma goblins.
  Na taʻua e Boy Dobrynya:
  - E le leaga lenei mea, ae e tatau ona tatou tuʻuina atu i tamaʻitaʻi tau le avanoa e tau ai.
  Ma, ioe, e faitau afe tamaiti fouvale na taufetuli atu i le maota mai itu eseese. O le toatele o i latou, aemaise lava tama, sa fai filifili. O nisi o tama sa galulue, fausia maafaamanatu ma faatagata i le taulaitu Bastinda . O nisi o faatagata e oo atu i le selau mita le maualuga, ae na o le maota tele na tutu i luga aʻe o latou.
  O tama malolosi e to'alua, e ui lava e le o ni tama tetele, o le Viscount ma Phoenix, na tau muamua atu i le isi, ma tu'u i lalo tootoo.
  Na amata foʻi ona tafana mai aufana a orcs. Ae na matuā lavea i latou e faataulāitu. Afai e fai si faigofie le tapeina o isumu, e ui ina lapopo'a ma lapopo'a, na afaina ai lo latou feoai. Ona avea ai lea o le au orcs ma fitafita malolosi, ma o goblins o ni tagata tino ese.
  Na taʻua e Phoenix:
  - Na ou tau ma Kartaus . O lea na sili atu ai ona mataalia ana au tau!
  Na pese le viscount fighter:
  Ou te fiafia tele i taua
  O fusu e pei o se moa...
  Ma i le taua o le lima i le lima,
  O lo'o ou tau mo sau'ai se lua!
  Na taʻua e Phoenix ma ataata:
  - Ioe, e fa'amaoni, e sili lenei mea ! Ae ua tatou masani i le fasiotia o sauʻai i le afe ma afe.
  Ma o lea na fasiotia ai e tama toa le goblin. Ma o le isi vaega o sauʻai ua uma ona suia i se vaega ituaiga eseese o meaai ma suamalie. Ae na gaosia e se tasi o aisa kulimi i totonu o se ipu uaina na vaneina mai le emerald.
  Ma i luga o loʻo i ai faʻaputuga o aisakulimi lanu eseese, fasi sukalati, lole suamalie, strawberries, pistachios ma isi mea, e sili ona manaia.
  O le a alalaga tamaiti toa ma le fiafia. Ioe, na matua'i foliga mai e matua'i suamalie ma fa'afiafia mata.
  O le teine faataulaitu Margarita, ina ua ia tatalaina se isi galu o le faatafunaga ma le faʻaumatia, na ia faia se taʻavale malosi i le mataupu o le suia o le leaga i se mea manaia , ma tuʻuina atu:
  - I nisi o auala, e sili atu togafiti faʻataulāitu nai lo le faʻagasologa masani, saʻo?
  Na ioe Dominica:
  - Ioe, e aunoa ma se masalosalo, o loʻo matou fatuina se mea matagofie ma suamalie. Ae aiseā ua i ai le faitau afe o pologa i inei, ma o tamaiti uma lava, ma e leai ni tagata matutua e iloa atu?
  Na tali atu Margarita ma ataata:
  - Le a'afiaga o togafiti fa'apitonu'u. E fai lava si malosi. Ma o le mea moni, e foliga mai e na o tamaiti laiti i lenei lalolagi. Ae aua e te popole, o le ea i le lotoifale e le mafai ona avea oe ma se teineitiiti.
  Na fesili atu Dominica ma le faateia:
  - Ae aisea?
  Na tali atu le teine faaituau:
  - Ma e uiga i le ulu o kapisi!
  Na amata ona vaivai le osofaʻiga a tagata leaga ma goblins. O nisi o i latou na fasiotia e tamaʻitaʻi fitafita, ma o le toʻatele na liua ona o togafiti faʻataulāitu malosi a se ulugalii lalelei. O se togafiti fa'ataulāitu moni lava, e fa'atosina ai le tootoo na maua e Dunno.
  Na taʻua e Dominica, ma ataata malie:
  Ua oo mai le taimi o le faamasinoga,
  Na matou lavea le orc i le mata ...
  I le tali, na avea o ia e pei o se pai,
  Ma sa ia talosaga mo se nifo!
  Ma e moni lava, i O ituaiga uma o mea'ai suamalie e liua i orcs ma goblins.
  Ma e fiafia tamaiti fitafita i lenei mea. Ma o iole e faʻaumatia e aunoa ma se faʻafitauli. Ae mai a latou ta, na amata ona toe aliali mai ni ipu suamalie. Ma isi mea suamalie ma ofoofogia.
  Ma o isumu e vave ona liua i se mea aoga ma mafai ona 'aina.
  Na alaga le teine faaituau o Margarita:
  - Masalo o le a tatou o atu nei i le maota lava ia!?
  Fai mai le tamaitai fai pese:
  "Ma e ono faatali mai se lafitaga mo i tatou iina." Ae ui i lea, ua matou sauni mo lenei mea!
  Na ataata Margarita ma tali mai:
  - O aʻu o se paionia, o lona uiga ua ou sauni i taimi uma!
  O lea la ua malepe le tama pologa i totonu o le maota. Na tu'ia e o latou vae le maamora uliuli. I totonu sa latou tau ma orcs, goblins, ma isumu. Ma sa latou tatuʻiina i latou i lalo e pei o ni tagata tipi nai lo pelu. O iina na amata ai le tipi.
  O tama na tau ma pelu aemaise lava le sauā. Ma sa fiafia teine e fana i aufana. O le mea e lelei ai, na mafai e Margarita ona liua selesaito ma suʻega i aufana moni. Ma latou fana atoa aū, ma tutui ai iole.
  Na taʻua ma le atamai e Dominica:
  - O aū maʻai o se ala fasioti tagata, ia malulu, laʻu fanau.
  Na faafuasei lava ona lele ese le faataulaitu Bastinda lava ia mai le olo. E foliga mai o se fafine pe tusa ma le tolusefululima tausaga, ma taamilo solo pei o se pito i luga. O lona lauulu e uliuli, mimigi, ma o ia lava na te uuina ni togafiti faataulaitu se lua i ona lima totinilima.
  O le faataulaitu sa lele i luga o se uila afi, ma i luga o ona vae sa i ai ni seevae ma ni fao.
  Na ave e Bastinda ma tagi leotele:
  - Ou te faʻaaloalo i le malosi
  Ma ou te faatiga i e vaivai...
  O a'u o se tagata leaga tele
  Ae faapefea oe, e leai ni seevae?
  Dominica tweeted i le tali:
  E faigofie laʻu tulafono
  Ou te faatoilaloina i latou o e amioleaga...
  Po o ai lava e vaivai, ou te fesoasoani atu,
  E le mafai ona ou faia i se isi lava auala!
  Na ave e Bastinda mai togafiti faataulaitu, e pei na ia taia Dominica i pulsars. O lea na ia faaili mai ai. Ma na vave ona liliu le pulsars i keke ma paʻu i luga o le teine-faʻataʻitaʻi, ma faʻafefeteina o ia.
  I le tali atu, o Dominica, i le ita tele, na ia faamatuu atu ai se pao tele mai lana tootoo ma ona tamatamaivae.
  Na lele atu, ae na mafai ona sola Bastinda ma lavea i se tafega i totonu o le maota. Na toetoe lava a susulu vave ma amata ona liua. Ma i le tulaga o le maota mataʻutia, na tulaʻi mai ai se maota sili ona matagofie - atoa ma vave.
  Sa tilotilo atu Bastinda ia te ia, emo ona mata ma sola ese. E sili atu le sa'o, lele ese. Ma sa tumau pea se si'usi'u afi i ona tua.
  Sa faanatinati atu Dominica ma Margarita ia te ia. O fafine faataulaitu uma e lua na manino le tuai i tua i le saoasaoa.
  Ae, o se uila afi lele e sili atu le saoasaoa nai lo tarako.
  Na amata ona fana e teine faataulaitu Bastinda . Ae i lea taimi ma lea taimi na ia aloese ai pe faia se puipuiga. E le gata i lea, o le uila afi na vave ona faateleina le mamao, ma ave ese ai o ia mai le fana ma togafiti.
  Dominica na taʻua:
  - Na leiloa lona atunu'u, tagata ma le malosi. O lea, matou te le manaʻomia tele i le taimi nei!
  Na taʻua e Margarita:
  "Afai na te gaoia ma aveese le mea tau iole samasama, o lona uiga o le a leai se aoga o lo tatou manumalo!"
  O le tamaitai fai pese, na tipiina tamatamaivae o ona vae pa'u, ma le mautinoa, na tautino mai:
  - Ae e faitau afe tamaiti na maua le saolotoga! E taua foi lenei mea!
  Na ioe le teine fa'aituau:
  - Tauagavale! Leitioa sa matou galulue.
  O le mea moni, na iu lava ina liua iole ma fasiotia, e pei o orcs ma goblins. O lea na maua ai se manumalo tele.
  E faitau afe tamaiti - tama ma teine - na potopoto i le sikuea ma pepese, ma tuʻivae o latou vae:
  -Mamalu i toa! Viiga i ē faasaoloto! I lalo i le nofo pologa!
  O le manumalo sili lea i le atunuu o isumu. Ma e tele naua mea ofoofogia ma ea iinei.
  Na tautala muamua Margarita. O ia, e siva , e ave ma usu, ma o lana pese o le pese a se teine faaituau:
  O i matou, fanau o le mativa ma le alofa o le taumafanafana,
  Fanau mai i se faleoo i le timu...
  Ia usuina le miti a le teine,
  O afea tatou te toe o ai i se taua vevela!
  
  Na ou iu i Elxxik i se faalavelave faafuasei,
  Ma lo'u Tinamatua, Holy Rus '...
  Faatasi ai ma loʻu taunuuga, matua tulaga ese,
  Ou te tau mo le fiafia ma le alofa o le atunuu!
  
  Ma e leai se isi tina matagofie o Rusia,
  O oe mo ia e tau , ma aua le fefe...
  Ma e leai se atunuu sili atu ona fiafia i le atulaulau,
  O oe o le sulu o le malamalama o le atulaulau, Rus'!
  
  Ou te ui atu i le afi ma le vai mo outou,
  Ua masani le au paionia e manumalo...
  O le a tatou fiafia pea i tagata,
  Auā e lē gata mai le malosi o le ʻautau!
  
  Tatou o atu i le osofaiga mo le Tinamatua,
  I lalo o le alaga a le malosi ma le ita tele ...
  O le a maua e Hitila lana taui e oo i le iuga,
  O le a matou tuliesea le au Nazis mai le fanua!
  
  Ua tumu lo'u Atunuu i toa,
  Ma o Stalin o se tagata tino ese ...
  Sa savavali le au paionia i le faatulagaga,
  Le Aiga Silisiliese, lo matou Alii e, e toatasi!
  
  I le igoa o le malamalama ma le ola lelei,
  O le a tatou tau ma le lototetele, fanau...
  A uma mea uma, o se tupulaga o le a ola i lalo o le komunisi,
  Talitonu mai ia te au, e le mafai ona aveesea le faamoemoe mai ia i tatou!
  
  Matou te alolofa i lo matou Tinamatua, tama,
  Matou te fia siitia oe i luga a'e o ao...
  O le a maua e le Fascism se taui malosi,
  Mai paionia, aeto totoa!
  
  O le a tatou ausia, ou te talitonu, e le o toe umi ae tatou manumalo,
  E ui lava o le fascism e taufaasese ma sauā...
  O le a mitamita tama matutua ia i tatou,
  Ma o Svarog o le a taʻitaʻia oe i le taua!
  
  Mo le mamalu o lo tatou atunuu totoa,
  O le Alii Silisiliese lava na afio a"e i le satauro...
  Matou te le salamo io matou olaga mo Rusia,
  Ia faalogoina se leo tele mai le lagi!
  
  Tau mo le mamalu o lo tatou Atunuu,
  O fitafita faamaoni e alolofa ia te ia...
  O outou o tama luko, e le o se hares palaai,
  E oo foʻi i fitafita e matuā mimita!
  
  E mafai ona tatou maua le masina mai le vault,
  Pu'e se pike, se i'a tele...
  Na tulai Lenin sili mo le saolotoga,
  O le a tatou aumaia le fale i le ola!
  
  I le Igoa o le Aiga, fausia pyramid,
  Ma o vaa o le a saeia le mea o le lagi...
  Ma o Hitila , ma le ula, fasioti le au tau ,
  Na maliu ma toetu mai le Silisiliese mo i tatou!
  
  E pele oe, Lada ulavale,
  O le Atua Pa'epa'e sili na fanau mai e oe...
  Ma e tatau ona matou tau ma le lototele mo oe,
  Tau ina ia fesoasoani mai le Silisiliese ia e ola e faavavau!
  
  Alofa, viia le Atua Iesu,
  O ia o se alii Rusia, faatasi ma i tatou e faavavau...
  Ua oo i le taimi e su'i ai ma le poto le teuga,
  Tau ina ia faatumuina tausaga i le olioli e faavavau!
  
  Le silisiliese o loʻu Rusia paia,
  E mafai ona faatoilaloina fili ...
  E ui lava ina fetagisi fafine i le fefefe.
  E mafai ona tatou talepeina le tarako!
  
  Mo le mamalu o le Motherland paia, talitonu mai ia te aʻu,
  I le Suafa o le Atua Rusia o Keriso...
  O le a vave ona tatou fausia ni falesa tetele,
  Sei o tatou savavali atu i le iuga!
  
  Alofa, talitonu mai ia te au, e le iloa upu le aoga,
  E le toe i ai se le fiafia e le tatau ona vaaia i totonu...
  Ia fano Kaino i le lalolagi,
  Ma o le a toe pese Apelu i lana pese!
  
  O lea ua tatou taamilo solo i Perelini ma se pu,
  O le pu e pei o se logo...
  E sili ona avea oe ma se toa tauagafau,
  Ia feula le ulu o le au Nazi i se to'i!
  
  O le a toetutu mai le aiga, talitonu mai ia te aʻu, o ē ua maliliu ua lata mai,
  E foa'i atu e le Atua Pa'epa'e ia te oe alofa ta'itasi
  Ma sa matou filifili manino lava,
  Oka se faavavau o suiga pupula!
  siva ai le teine paionia, tu"i vae, ma le fiafia ma le naunautai . Ma o isi tamaiti, sa avea muamua ma pologa, sa pepese ma sisiva, taumafai e tutu i luga, pe sili atu, oso maualuga.
  tama malosi , na ia ave se maa ma togi i luga. Na lele i luga ma pa, ma taape pei o ni mea faapapa i le faitau afe o vaega lanu eseese.
  Na alaga le tama viscount:
  - E matua manaia tele lenei mea!
  taia ai e Margarita i le uila, ma mafua ai ona taape i le tele o vaega lanu lanu ma feilafi:
  - Leai! O se mea moni lea. Ma e leai se mea e sili atu nai lo lenei mea moni!
  O le tama toa o Phoenix ma le ita tele, ma tuʻituʻi ona vae e leai ni vae ina ia amata ona ulaula le mutia, ma alaga:
  - O le tatou locomotive lele i luma - e tu i totonu o le commune!
  E leai se isi a tatou auala - o se fana malosi!
  Ma o le teine foi i o latou tafatafa, o le a na ona oso i luga ma lalo.
  Sa lelei o latou lagona, ma sa faatumulia le olioli.
  Na filifili foi Dominica e faʻaalia teisi lona atamai.
  Ma se'i o tatou tusia uma au talavai lelei, fa'atino lelei;
  E mafai ona saʻoloto le pologa, e poto le vale , e mauʻoa foʻi le tagata mativa, ae afai e iai lou loto maaa o se asini, o le a avea pea oe ma asini!
  E le mativa le tagata e leai sana tupe, a o le tagata ua tumu lona ulu i le efuefu!
  Aua e te fia avea ma tupu pe afai e leai sou fai'ai!
  E oo lava i le Shah o le a valea pei o se asini!
  O le tupu, o le mea moni, o se leona, ae e leai se poto e pei o alope, ma ua paʻu leona!
  Aua e te tagi, ae ia e filemu pe afai e te leʻi i ai i le nofoaga o le leona, ma e leʻi tuuina atu e le alope lona suti!
  O se faipule e pei o le alope i le fagogo a Krylov, ae aua le avea ma se matuu e pei o se tagata palota!
  Afai e pei oe o se tagutugutu, ona latou aveese lea o saito mai ia te oe seia oo i a'a!
  Ina ia aua neʻi fusifusia le atunuu i se amo, e tatau ona malosi, pei o se povi!
  E mana"omia le va"alele e fa"alele ai le atunu"u!
  Ua sauni le faipule e folafola le masina, ae le o le alu i lalo o le alavai!
  O lē e le'i inuina lona soifua maloloina e talavou e fa'avavau!
  O finauga a Oak o loʻo galue i luga o le tagutugutu!
  O le a loto malie se faipule e ave'ese le solo ia te oe pe afai o oe o se tagutugutu!
  Ae tasi lava le avanoa o le tagata nai lo manuki: o nisi taimi o ia o se alope moni!
  O le faipule e iai le manaʻo o se leona, o le atamai o le alope, ae o ana auala e matua faʻatauvaʻa!
  Afai o se faipule o se alope tele, ona avea lea o ia ma puaa atoatoa!
  O se faipule e iai le togafiti a le alope ma le uu a le luko o le a faia le kebab mai tagata palota!
  Ma o le laki e manaʻomia ai taumafaiga, naʻo le galue malosi o se solofanua e mafai ai ona e togi ese le kola o le gauaʻi!
  Talitonu i le manuia pe afai e te manumalo i tagata uma!
  E mafai e se faipule ona faaseseina e oo lava i se alope, ae e le mafai ona ia faaseseina le taimi e faavavau!
  E masani ona lele se tagata palota e pei o se lagomeli i le tautala malie a se faipule, ae e masani lava ona ū o ia lava!
  E folo e se faipule tagata palota e pei o se python e folo lapiti, faatosina lago e pei o vodka ma Velcro suamalie!
  E le mafai e se luko ona ola e aunoa ma aano o manu, ma e le mafai e se faipule ona ola e aunoa ma le taufaasese!
  O le solofanua e sili ona saosaoa o le a usitaʻi i lē e atamai tele!
  E faigofie mo se faipule ona liliu ese o ia lava i fafo nai lo le folafola atu o se mea e mafai ona fai!
  Mo so'o se tasi e te palota i ai, o le a e fa'amamaluina le fa'ai'uga i se minute o le filemu!
  Ia avea ma se tama'i fox poto pe afai e te le mana'o e avea oe ma asini ua ta'i!
  Aua le fa'atuatuaina faipule, mo tagata palota, ua na'o le tosoina o tupe meataalo mai le oak!
  vale atoatoa na te liua se pene i se pene mamafa!
  E leai ni aiga i faiga faapolotiki, ae o le a iai i latou e fia faasoa atu mea ua ia te outou o ni uso!
  E tele mea leaga i le olaga, ae o le mea e sili ona leaga pe a oʻo i le iuga o le olaga!
  Afai e te manaʻo e faʻalatalata atu i le Atua, tutuʻi le manuki i lou agaga i le satauro!
  O le tagata na afua mai, pe a le o se manuki, o lona uiga, i soo se tulaga, ua le toe avea ma manuki!
  Afai e iai sou mafaufau o se manuki, ona folo lea e le alope e pei o se boa fe'ai!
  E leai se mea e le i'u vagana ai le taimi e faia ai e le au faipule le mea na latou folafola atu!
  Afai e te pa'u tele , e te tagi e pei o se maile ua sasa!
  Aua e te faʻatuatuaina se tasi e tautala leotele, ma e mafai ona mu oe i le afi mumu!
  E oo lava i le Atua e le mafai ona finauina se tamaitai ma tausia se manuki i le tulaga o le aganuu a tagata!
  A aunoa ma le alofa e leai se ataata, se'i vagana o le 'ata fa'atauva'a a se faipule!
  Ona ua umi tele ona i ai i ao, o le faipule e leai sona apaau e lele i lalo o le alavai!
  O se tama'i agaga e iai i taimi uma le fa'anaunauta'iga o se tagata tele!
  O se tama'i agaga e tele lona fa'amaualuga!
  O se faipule o se gaoi na te tusia tulafono mo ia lava ma manatu o le atunuu o se teritori sone!
  E fitu Aso Faraile i le vaiaso a le faipule, ae a tatau ona faataunuuina le folafolaga , e oo mai le Aso Toonai Iutaia!
  E lelei le lotogatasi, pau lava le mea e le fetaui ma se faipule!
  O se faipule o se meaola lea e manaʻo e fai se mamoe mai ia te oe e faʻaaoga ai auala faʻafefe!
  O faiga fa'a'ole'ole a le aufaipolokiki e fa'aliliu ai le au palota i se 'ai!
  I lalo o se pule puaa, e le gaʻo le olaga!
  O le faia o se peresitene puaa e ga'o tele!
  Afai e te manaʻo e avea ma peresitene, faʻaaoga ou avanoa!
  O se pule e manatu i tagata palota o ni mamoe o se puaa masani!
  Le Atua e, e le gata o le pule aoao, ae o le naunau foi e alu i le satauro mo le lelei o lou tuaoi!
  O se pule e nofo i luga o le nofoalii mo se taimi umi e mafua ai ona paʻu le setete!
  O le taʻitaʻi talavou e pei o se solofanua fou, o le toeaina e pei o se solofanua fafine ua gaui ona atigivae!
  I le auala e ausia ai le maualuga o le Atua, o Satani lava ia o se faipule!
  O se faipule o le Atua i le mea e tasi, i le faia o ni alofaga pe aisea na matua le taulau ai ana folafolaga o le filifiliga!
  O le faipule, e pei o le pia, e na o le malulu ma luga o le laulau!
  E suamalie le faipule i ana lauga, ae o le tofo oona mai ia mea e le pei o se pia!
  Pau lava le taimi e sau ai le upu moni mai le gutu o se faipule o le taimi lea e faauiga sese ai o ia!
  O se faipule, ina ia avea ma se Atua itiiti, e faasatauroina le tagata palota i le atoatoa !
  E oo lava i le malosi o se urosa o le a le faasaoina oe pe afai o lou mafaufau o se nofoa!
  O le alope o se manu e na te aveese paʻu e tolu mai le leona!
  E malosi le faipule pe a vaivai lona mafaufau!
  O le mea lena e sau ai se faipule ma le meli ina ia aua nei feanu le tagata palota!
  O le tagata e iai le pefu i lona ulu o le a taia malosi i se laau!
  O le oak o le tupu o laau, o le ulu o le oak e liua soo se tagutugutu e fai ma mataupu!
  E tete'e le oak i le pala, e tumu le ulu o le oak i le pefu!
  Afai o oe o se tagutugutu, o lona uiga o loʻo i ai sau faʻailoga i lou ulu !
  O le le iloa e taufaafefe, ae o le iloa o nisi taimi e te fefe ai!
  O le poto e faatupuina ai le mautinoa e tusa lava pe faigata, valea , le mautonu e tusa lava pe faigofie!
  O le tagata palaai e le o se tasi e fefe, ae o se tagata paie e atiina ae le lototele!
  O le fefe o le vaivai, o le lototele o le malosi lea, ae ia faaeteete i le valea i totonu ia te oe lava !
  So'o se tasi e fa'atagaina o ia lava e ta'ita'iina e le isu e ono leiloa i totonu o pine e tolu!
  O le valea e le gata e te savali ai i li'o, ma lou atamai ua faaleaogaina!
  E le afaina pe a le mago le susu i ou laugutu, e sili atu le leaga pe afai o loʻo i ai le le mautonu i lou loto!
  O le areto mate o meaalofa, ma le masima oona o le salamo!
  O le meli mai laugutu o se faipule e tosina ai i latou e leʻi mago susu o latou laugutu!
  O le faipule e le o se gaoi i le tulafono, o ia o se gaoi e fai tulafono!
  E folafola e le faipule se olaga suamalie, sasaa le meli mai ona laugutu, ae o ona vae e pipii, pei o se lago!
  Ose faipule poto o lo'o tu'u i totonu o le atotupe a le tagata palota!
  Aisea ua auro ai le filemu aua ua totogi!
  O le a le mea sili i le lalolagi? O se mauga o folafolaga na faia e se faipule!
  Ua mana"o le faipule i tupe ma le pule, ua sauni e saeia soo se tasi!
  O se faipule, muamua lava, o se alope, e le o taimi uma e susulu foliga, ae o taimi uma e talotalo lona siʻu!
  Ua fiafia le faipule e faatumu lau atotupe i na o folafolaga le aoga!
  E na o le tasi lava le mea e faamaoni ai se faipule pe a ia fai mai - o tatou, talu ai e le o toe iai sona lava tagata!
  O le a le mea e sili atu nai lo atoms i le atulaulau? O foliga ma matapulepule o faipule!
  O le a le mea e sili ona naunau e fai e le faipule o le pikiina lea o taga a tagata palota!
  E fitu Aso Faraile i le vaiaso a se faipule, ae o le faalogologo i tagata palota o lona aso malolo lea!
  O ai na muamua mai? O faipule, aua na latou faia le vevesi!
  Aua e te talitonu i le malulu o le au polokiki moa, latou te pepese i taimi uma mai le leo o se isi tagata, o se alope!
  Afai e sasaa atu e se faipule ana upu e pei o se po, o lona uiga na faia e le alope lana phonogram!
  E foliga mai o se kanesa o le a faaili i luga o le mauga nai lo se faipule o le a faataunuuina lana folafolaga e aunoa ma le mata!
  O se faipule e talitutusa ma se faitu'i po, ae e masani ona ia saeia tagata i le ao!
  E faapefea ona tutusa se faipule ma se taifau? A gau tele, e mautinoa lava e fa'aleaogaina ma e iai sona pule!
  O i latou e palota i ai ma o latou loto e masani lava ona iu i totonu o ate o tagata palota!
  O se faipule e pei o vodka, o le a lagona e le tagata palota i lona ate ua mu!
  O se faipule e liliu ese lou faiʻai, pei o vodka, ae le pei o ia e tumu i auga!
  E fiafia le faipule e fai le puao ma le sini manino o le mauoa!
  E tele folafolaga a se faipule, ae e sili atu foi alofaga pe a le tausia!
  O se faipule o se alope, ae sili atu ona lanu efuefu!
  E aveese e le faipule le seleina o le oak ma tu'i i lalo acorn e pei o se puaa!
  Afai e tautala le faipule e pei o se ili, e mautinoa lava o le a ia faia se pou o se tagata palota!
  E fiafia le faipule e talanoa e uiga i le Atua ona o ia lava o Satani!
  O se faipule e poto e pei o le tiapolo, ae o se agelu i le tufatufaina atu o folafolaga !
  E fiafia le faipule e kolosi o ia lava, ae o ona lima e aapa atu i lana atotupe!
  E ala i le tu'uina atu o lau palota i se faipule atamai, e te lamatia ai le tale toto!
  E masani lava ona filifili tagata i le va o pusi i le tui, luko i ofu mamoe, ma le alope ma sisi pala!
  Afai ua faataunuuina e se faipule lana folafolaga, vaai i luga o le mauga e vaai pe o loo faaili mai se kanesa!
  E sili atu le faigofie ona tautau se kolobok nai lo le faʻamalosia o se faipule e faʻataunuʻu lana folafolaga !
  E na o le tasi lava le mea e tumau ai le faipule - o le sailia lea o faamanuiaga mo lana lava taga!
  E sui e se faipule ana paaga e pei o totigilima, ae o le mea lea e atili ai ona eleelea ona lima!
  O le faipule o se manu e faia ai se tia mai se tagata palota!
  Fa'apolokiki, a le o se luko i ofu mamoe, o se mamoe po'a masani!
  O se faipule e le o se alope o se mamoe po'o se aila!
  E mafai e se faipule ona folafola atu mauga, ae a maeʻa ona e faʻaumatia na o mea leaga!
  Aua e te faanatinati e palota mo le moa, o le a ia tuʻiina oe e oti!
  Le alii pule, o le alope lenei i luga o le nofoalii leona o loo si'omia e mamoe po'a!
  Afai e te le manaʻo e avea oe ma aila, ia avea oe ma se tamaʻi fox!
  O le tagata e le faitauina fua le u'amea e manumalo i le palota!
  E mafai ona e palota ma lou loto, ae o le manumalo e manumalo i lou faiʻai!
  
  O se faipule o se alope e fiafia i sisi lanu meamata, e pei o le lanu o le tala, mai ia i latou e faitau mai le crows!
  O le ava e le o se mittens, o le taimi lava e te suia ai totigilima, o le a mautinoa lava e avea oe ma se paʻu mai mea faʻafefe!
  E sili atu mea e maua e tama atamai nai lo toeaina masani o faatonuga!
  I le talavou o loʻo i ai le afi i le loto, o le iloa i le ulu, ma o le taunuuga o le manumalo!
  O le ala i le manuia e le o taimi uma e saʻo, ae e le faʻatagaina se tua e punou i le gauaʻi!
  Ua punou le faipule e sii i luga lona isu!
  E ifo le faipule ona punou lea i le tagata palota!
  Ua sauni le faipule e eli lona isu i le eleele ina ia tanu ai lona tiute i tagata palota!
  O mea uma e le mafaia e mafai i lo tatou lalolagi, ma talitonu mai ia te aʻu, o le ola e matua faigata lava, e pei o se fale fana!
  O se asini ma se taga auro e sili atu ona mafai ona soli i totonu o se pa olo nai lo se mammoth ma se mamoe uamea!
  O se faipule e iai lona gutu auro e liua tagata palota i asini ma taga auro o taulaga!
  O ai le manu feai e sili ona malosi? O le mea moni, o se asini e tumu i se taga auro! E fiafia le fox i le lanu samasama o le taufaaleaga ma tupe auro o taulaga!
  E masani ona talotalo e le aufaipolotiki fuʻa mumu ona o le lanu samasama o tupe siliva latou te aumaia mai taga a tagata palota e aunoa ma le maasiasi!
  Na maligi loimata o tina o a latou fanau tama i le fasiga toto!
  Po o ai lava na te folafola atu mauga auro e le aoga i se pene apamemea malepe!
  . MATAUPU Nu. 13.
  Caligula Delfinov ei ai lana lava misiona. E tatau ona e su'e lou uso matua i so'o se tau. Ma o oe lava ia, i le taimi nei, na aveina atu i se lalolagi tutusa, lea na e fatuina ai lau lava tulaga ese ma, i le taimi lava e tasi, o ni misiona sili ona manaia ma tulaga ese.
  Na pa'i atu Margarita ma Caligula i o la mulivae lapotopoto lapotopoto ma feei:
  - Si'u ma le si'usi'u,
  Mata mo le mata!
  E le o Barbos -
  Fantomas !
  O le taimi nei ua taape tama i itu eseese ina ia vave ona faamaeaina le oloina o tulaga e aofia ai le agai atu i Port Arthur, le autau a le Land of the Rising Sun. O tamaiti Terminator na feoai e pei o sale eletise i le mutia vaivai, ma faʻaumatia ma le le alofa Iapani.
  Sa le mautonu lava Kuropatkin i le poloaiga e amata le osofaʻiga, e ui lava i luga o le Mauga Maualuga na faʻapipiʻi ai e le ulugalii taua le Tricolor tricolor , na na o le valiina e le au tamaʻi tamaʻi pepa pepa lapoa, ma o lea ua iloa lelei i le aso. Ae o le sa avea muamua ma minisita o le puipuiga sa tumau pea le faalotolotolua. E ui lava , i le taimi lava e tasi, o Kuropatkin e le o se tagata palaai. I le taimi o le taua o le 1877-1878 na ia faaalia ai le lototele maoae.
  Ioe, ma ia faʻaleleia le olaga o fitafita masani, i le avea ai ma Minisita o le Puipuiga na ia faia le tele, ma e leʻi maua i le gaoi. E ui lava e leʻi faʻateleina le taua o le autau i lalo o ia. Ae na te leʻi maua le naunautaiga a Suvorov, poʻo le faʻatauvaʻa. Aleksandr Suvorov tau malosi tele, faapaleni pea i luga o le auvae o le faatoilaloina atoatoa. Ae ui i lea, o le malamalama na tuʻuina mai e le natura ma le laki ofoofogia na mafai ai ona vaʻai i laasaga o le taui a le fili, o lana tali ma manumalo i manumalo. O le sitaili lea a Tal, o le na faia ni osigataulaga le saʻo, e lamatia ai le toilalo, ae i le tele o tulaga na manumalo ... Ae o tagata taaalo sili i le lalolagi na vaʻaia e Tal.
  O le tagata muamua na tuuina atu ia te ia se olo aano o manu ma faatoilaloina o Mikhail Botvinnik. O lenei siamupini na iloa lelei le polokalame ma le faailogaina o vaega vaivai o le fili.
  Ma ua faanenefu le fetu o le tagata atamai o Tal.
  Masalo, Suvorov, pe ana ola umi ma pe ana tau ma Napoleon, semanu e sasa. Ae o le autau a Turkish, lea na tau ai Alexander Vasilievich, sa matua i tua mai itu uma, ma e leʻi tofia taʻitaʻi e tusa ai ma o latou uiga taʻitaʻi.
  Ma i le taimi o le taua ma Farani, o vaitaele foe e laiti tele se faʻatonuga ma se faʻatauvaʻa tele o le autau a le urosa Rusia.
  O Kuropatkin, i le isi itu, sa masani ona fefe e osofaʻi, e manaʻo e nofo i luga o le puipuiga. O le fa'atatauina e manino lava o le a tu'imomomoina e le fili o ia lava e fa'asagatau atu i le masalosalo. O se ta'ita'i faapena na faia'ina ai le taua.
  Ma o le teine o Margarita ma Caligula Dolphins na oʻo mai i lalo o le afi ... Na faʻaolaina i latou , ae ui i lea, i le saoasaoa, ina ua osofaʻia e fitafita ola pea i totonu o vaʻa ma ua uma ona olo uma tagata i totonu, toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina le paʻu ma , ioe, o le malosi e toe faʻaleleia toetoe lava. vave.
  O Dolfinov Jr. , na tipi i lalo le isi taitai Iapani, na tagi leotele se fuaitau mai le "Highlander," a o togiina ni nila oona i ona vae ma sasaa le toto:
  - E tatau ona na o le tasi e totoe!
  Ma o ana pelu, e pei o le uila, o loʻo faʻatinoina se fasioti tagata, tulaga ese. E sili atu le saʻo, o le selau o auala olo ma tipi i lalo fili i se minute o ni autau se lua.
  Na pau le samurai mai ta, ma o vae leai ni vae o le tama faʻaumatia na tuʻua i tua o se mamanu atoa o le osooso ma le taamilomilo.
  O le teineitiiti lalelei o Margarita, a o faʻamama se isi olo sima faʻamalosi, na faʻafefeina le pulufana, ma mafua ai ona felelei le faitau afe o fana malolosi i luga o le ea. I le mulimuli atu i lana uo, na toe faia e le tama tusiata o Caligula se gaioiga faapena.
  O Margarita, o le togiina o se pulufana ma lona vae tamaʻitaʻi i se mamao mamao, faʻamaonia:
  - O lo'o e manuia, tama !
  O le toa le mafaatoʻilaloina, na ia lafoina foi le meaalofa fasioti tagata o le faʻaumatia ma le saoasaoa tele, tipi i lalo le samurai, tali mai:
  - E sili atu le aʻoaʻo nai lo le toe aʻoaʻoina!
  O pa malolosi o le bastions e le'i fa'ailoaina i le vaega a le autau a Rusia. Na lipotia e Lieutenant General Zeleny ia Adjutant General Kuropatkin:
  - Lau Afioga. E tusa ai ma a matou faʻamatalaga, o le taua o loʻo vevesi i le maota o le fili mo se taimi umi, ma e oʻo lava, e mautinoa lava, o le tele o bastions ua pa!
  Na tali lemu Kuropatkin:
  - To'afilemu, na'o le to'a!
  Ia, e pei lava o Carleson, o lona taualuga na lelea mai ona faʻamau. E ui o le tulaga e naʻo le manaʻomia o ni faiga faʻapitoa. Fai mai General Zeleny ma Kondratenko:
  - E tatau ona tatou taia vave!
  Na tilotilo atu Kuropatkin i ana matatioata i alii aoao uma e lua. Green e laʻititi lava, ae foliga e laʻititi nai lo ona tausaga, vave, faʻamalosi. Kondratenko o le uso o le toa o Port Arthur, mai le tupulaga talavou o taitai agavaa. O le mea moni, o na falcon e naunau e tau. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻatonuga faʻapitoa mai le Emeperoa ma le Tupu o Rus uma, Nicholas II, e vave faʻafefe le aai olo. Ma e le o se faiʻai e le mafai e le faleteuoloa a le tupu ona tatalia le avega o se taua faigata mo se taimi umi.
  Ae peitai, afai e te le iloa le ala, aua e te alu i totonu o le vai! E tatau ona tatou iloa po o le a le mea ma le mea o loʻo osofaʻia.
  Na fesili Kuropatkin ia Kondratenko:
  - O fea iunite Iapani na faia le fana?
  Na taʻua manino e le lautele:
  - Ua lipotia mai e le au suʻesuʻe na faaali mai agelu - o se alii talavou lalelei ma se teine ma lauulu auro, o loʻo gaoioi ma le saoasaoa tele, ma pe a tipi i lalo e le mafai ona vaʻaia.
  Na kolosi faatolu e Kuropatkin o ia lava i se saoasaoa tele ma tomumu:
  - O lea e foliga mai o nei o toe agelu?
  O le alii o Zeleny na faailoga lona mulivae i luga o le fola:
  - Ioe sa'o! E selau faalelagi!
  Na faaili mai foi Kuropatkin:
  - Oka! E le tuulafoaiina e le Alii Rusia!
  Na fai mai Kondratenko ma le aʻoaʻoina:
  - E tatau ona tatou osofaia vave le fili, Field Marshal! Pe o i tatou lava o le a o atu i le osofaiga!
  Na fai mai ma le vaivai Kuropatkin:
  - Leai, alii. Ou te tuuina atu faatonuga. Talu ai ua filifili le Atua e fesoasoani mai ia i tatou, o se agasala la le tuu o fitafita i se mea e olo ai aano o manu!
  Na taʻua e Kondratenko:
  - E oo lava ia Isaraelu, na poloaiina e le Atua Silisiliese ia tau foi tagata Iutaia, ma ia aua neʻi maua mea uma e aunoa ma se taua.
  O le pule o le malae mai le taufusi, o se taʻiala o togafiti faʻatali-ma-vaai, na tali mai i lenei mea:
  - Ae na fai mai le Aposetolo o Paulo o le auauna atu i le Atua e le manaomia ai lima o tagata!
  Ua uma ona oso aʻe le General Zeleny:
  - O le a la le mea e te fa'alava ai pea lau Afioga, ae maise pe a pa le atigi i tafatafa ane!
  Ua amata ona ita Kuropatkin:
  - Ae ona o mea uma e tutupu e tusa ai ma le finagalo o le Atua. Ia tatou fai muamua le sauniga tatalo. Afai e te fa'amaualuga, e pu'e fa'apagota uma oulua!
  I le aotelega, o le manatu o le faia o se sauniga tatalo na foliga manaia. Tuu atu i kerupi e fai le rap mo tagata uma.
  O Caligula le tama'ita'i ma le teine fa'aituau o Margarita ua fai si vaivai, ma o le tele o galuega ua mae'a. O le a la le mea e le fa'afou ai i le sami, ma fa'amama mae'ae'a le 'au a Togo . A uma mea uma, e mafai foi ona ia tatalaina afi, e aofia ai mai fana e sefululua inisi. Ma o le caliber lenei o le 306 millimeters, lea e mafai ona mafua ai le gau tele i le au osofaʻi.
  E moni, o le Iapani, i lenei tulaga, e tatau ona fana e toetoe lava a tauaso, i luga o le tuasivi. Ma o le a mafai ona latou taia i le afi tuusao pe a oo atu le taua i totonu o le aai.
  O le sini autu o vaatau e fa ma fana e sefululua inisi i luga o le vaa.
  O le teine fa'aituau, na tipi i lalo le Iapani i ana pelu fasioti tagata ma lulu ese le meataalo ponaivi mau, na fautua mai:
  - Masalo e mafai ona tatou faʻaogaina teisi o tatou avanoa? T. e sili atu i le taua o fana i luga o le squadron a Rozhdestvensky, e tusa ma le 1.8 i le 1. O le auala lea o le a tatou tutusa ai le paleni o malosiaga.
  Caligula o Dolphins, tipi i lalo le samurai mulimuli, fesili i le toa Margarita:
  - Tatou amata i le fu'a?
  O le teine faaituau , o le togiina o se atigi i ona tamatamaivae ma saeia le tele o isi Iapani, ma totoe na o ni mea saeia, na tetee:
  - Latou te le amata i le sili ona suamalie! O le mea e lelei ai, e leai se mea e manaʻomia e suʻe ai se squadron. Tatou kiliki i le lua armadillos muamua.
  Na ata Caligula le tama'ita'i, togi se pulufana i lona mulivae, tusi lana pelu toto i le vaa o Nutili , ma alaga fiafia:
  - Ma o le tasi lenei o aʻu!
  O Margarita, ina ua toe sasaina le Iapani, na fautua atu i lana paaga:
  - Ae ta taooto i le vai mo le afa itula e toe malosi ai.
  Ioe, o le malologa e le afaina. Ae e le'i faamaimauina e Caligula Dolphins se taimi i le malologa puupuu. Aemaise lava, sa mafai ona matou mafaufau i se mea manaia.
  Na potopoto le au taupulepulega i le fogafale i lalo. O se moli eletise i lalo o le taualuga e lafo ai ata lafoia. O le ulu tula lauiloa o Lenin e susulu faanenefu, i tafatafa o le Koba shaggy , e sili ona lauiloa i le lalolagi o Stalin, ona avea ai lea ma se fitafita o le sami i se togiga mama, ae o le Lieutenant Schmit e le lauiloa, ma lana ava, Bukharin.
  E le lava Trotsky mo le fonotaga atoa, ae mo le taimi nei o loʻo feeseeseaʻi ma Lenin. Ma o lea, o le au Bolsheviks sili ona taʻutaʻua na faʻapotopotoina, sauni e faʻatautaia se fouvalega, poʻo se osofaʻiga, poʻo le a lava, naʻo le mauaina o le pule.
  Na muamua alu Lenin i le fola:
  - E matua taua tele , uo, le taofia o le manumalo o le Autocracy i lana taua le saʻo a le malo ma Iapani i soo se tau. O le mafuaaga o le fouvalega e manaomia ai lenei mea!
  Ua sasa le matamuli i le tali.
  Bukharin, patipati ona alofilima ma lulu le 'ava uliuli na teuteuina ai ona foliga talavou, na faʻamaonia mai:
  - Ioe, e le tatau ona tatou tuʻuina atu i le autocracy sina avanoa. Atonu o le manogi lea e pei o le taufaaleaga, ae o le a ou fai atu, o Mikado o le sili sili lea ma le au sili o le Bolsheviks ma le lalolagi communism!
  Koba Iosefa:
  - Fai mai lelei! E ui lava e le manogi lenei mea e pei o le taufaaleaga, ae ua leva ona faʻalata!
  Lenin, o le na alu i le igoa o Karpov, na fai mai ma le ataata:
  - Mo le manuia o le suiga o le lalolagi, o nisi taimi e tatau ona e faia ni osigataulaga. E aofia ai le ositaulagaina o se vaega o lou lotofuatiaifo ma lou lava agaga. - Ulyanov tatala, tatala le ulu, se fagu pia Siamani. Mo le atamai, e tatau ona e faafou lou faai. Sa ia inu sina miti ma faaauau. - E te manatu o aʻu lava ou te fiafia e moomoo i le leaga ma le faatoilaloina i loʻu lava atunuu. Ae ui i lea, o le a ou tautala saʻo, e naʻo le faʻalavelave e mafai pe a faʻavaivaia le pulega a le Autocracy. Ma o le a se mea e mafai ona faʻavaivaia ai le Autocracy nai lo le faatoilaloina i taua?
  o Koba i le ioe.
  - Leai se mea ... O nisi taimi o le sini maualuga e manaʻomia ai osigataulaga, ma osigataulaga tele!
  Na faaauau e Lenin lana filosofia:
  - O lea, o le a tatou le talanoaina le amio mama ma filosofia o le le talitonu i le Atua. E le o le mea autu lea. E manino lava o le galuega o loo tatou faia o le a taitai atu ai i le faasaolotoina o tagata faigaluega ma pologa o atunuu uma ma le lalolagi atoa. Ma o le mea moni o mea uma na leiloa o lo tatou setete ma isi tagata o le a tauia faaselau. - Ulyanov taofi ma faaopoopo i se leo ese. - Ma o a ni laasaga mautu e mafai ona tatou faia e faʻatoʻilaloina ai le Autocracy lea e inosia e tagata ma i tatou?
  O iinei na saunoa ai Lieutenant Schmid i se leo manifinifi:
  - Ou te manatu, mo le amataga, ia feulaina le Trans-Siberian Railway i le tele o nofoaga i le taimi e tasi. O lenei mea o le a i ai se aafiaga matautia i le sapalai o fitafita tsarist i Manchuria.
  Koba e pei o se alope:
  - Bravo , o loʻo alualu i luma le tama! Ma sa ou mafaufau e uiga i le faoa o le tele o faletupe ina ia faʻaleagaina ai le tulaga auro o le ruble a le Tsar.
  Na luluina malosi e Ulyanov lona tamatamailima faasino i le "Georgia matagofie":
  - Aua e te ulavale! O se talosaga manaia tele . E mafai ona e faʻaleagaina Kuropatkina.
  Na faaauau e Schmid:
  - I se tulaga lautele, o laʻu fuafuaga e aofia ai le faʻatupuina o se osofaʻiga i luga o vaʻa uma o le Black Sea Fleet. Ona alu atu lea o le autau i le itu o tagata faigaluega, ma o le Autocracy o le a paʻu i le taimi e tasi!
  Sa ataata Koba :
  - Ioe, o le a faaili le kanesa i luga o le mauga!
  - Koba , taofi! - Na tagi a Lenin ma faaopoopo. - E moni lava, e tatau ona saunia ma faia se osofaʻiga i le Sami Uliuli. Ma pe a sosola le Kuropatkin ua sasaina mai Port Arthur , o le fouvalega i le autau atoa o le a moni!
  Ua le toe ita Schmid:
  - Ioe, o le a tatou faia i le agaga!
  Na ave e Bukharin le fola:
  - O le matou paaga sili ona toʻatele i luga o le lalolagi o le au faifaatoʻaga; pe a latou tulaʻi mai, o le a mafai ona latou faʻamauina le malosi uma o le Autocracy. E tatau ona auina atu o tatou tagata faatupu vevesi i nuu, e talosagaina le aufaifaatoaga e le gata ina tuuina atu fanua, ae faapea foi ma fanua, o mea uma a tagata e ona fanua!
  Na faauilavea e Koba :
  - E aofia ai a latou ava ma afafine!
  Na ata Bukharin:
  - Ma o lenei foi! E faigofie e pei o Emelyan Pugachev - o le a tipi ese le ulu, o le a tautau le pa, ma o a latou oloa o le a ave mo oe lava ma vaevaeina tutusa! O avā fo"i ma afafine o ē e ona fanua o a "outou pologa!
  Na faamaonia e Ulyanov lenei valaau:
  - Tauagavale! Matou te tautau uma i latou! O'o atu i le Pole i Matu!
  Koba :
  - Matou te manaʻomia le faʻaaogaina malosi o le faomea elemene i le tele e mafai ai. Aemaise lava , o le au fouvale sili ona malosi ma sili ona manuia e tulaʻi mai tagata solitulafono. Mo se faʻataʻitaʻiga, e leʻo Kotovsky se toa? Toa! Ma o Tama Makhno e le sili atu ona leaga!
  Na luelue malosi Bukharin:
  - O lena lava! O le a tatou tuʻimomomoina i latou uma i le solitulafono !
  Na sasa e Ulyanov lana moto i luga o le laulau:
  - Mata'u, mata'utia ma toe fa'afou fa'afefe!
  Sa le mafai ona matauina le isi talanoaga a le "fa ofoofogia". Ina ua ala mai, sa tatau ona agai i le tulaga aoga o le faatinoina o se fuafuaga manumalo. Aemaise, fa'amama va'a mai 'au.
  Na aau vave Caligula i lana sini, ma Margarita i lana sini. O tama, faʻaaoga o latou tamatamailima ma tamatamaivae, na vave ona aʻe i luga o latou vaʻa manua.
  Ua le toe lagonaina e Caligula le tama'ita'i taofi taofi, ona ua amata ona ia tipiina tagata uma i se laina. E le faigata ona alu i luga o se vaa, o se vasega o vaatau. Vagana, ioe, e sili atu oe nai lo tagata. O lea, tamo'e ma tipi. Ma faatasi ai ma se saoasaoa uiga ese, e leai se tasi e maua le avanoa e tetee atu ai ia te oe.
  Ia, faʻatasi ma tamatamailima a lau fanau, ae sili atu le vave nai lo vae o le cheetah, togi ni nila oona. Ma o le a matua faateia ai foi le Iapani.
  O le au tau a le Land of the Rising Sun ua toe taoto i lalo , ma o le fuafuaga a le paga o le terminator e faigofie. Alu i le vaega o pulufana, ona faapa ai lea o pulu i se auala e ufiufi ai foi pusa. A maeʻa, o le a leai se filifiliga a le vaʻa faʻaleagaina ae alu i lalo.
  O Caligula o le Dolphins, na tipiina ma tutuiina i fao i lana pelu, na malepe i le sapalai o pulufana. Ia, o le a le pulu ta'ito'atasi mo ia, lea e fana i lalo e le tama i luga o le lele, pe toe togi i tua i le fili. E sili atu le lelei pe afai, ma lou vae e leai ni vae, e vave ona e tuʻimomomoina se luutaga o cartridges i le fili ma le faʻafefe ma le mataʻutia, mataʻutia ma le malosi malosi.
  O lea na poloka ai le ala o le samurai i le malo tautupu o Nicholas II.
  E le faigata fo"i le tu"u atu o pulufana i totonu o le pa"u ina ia feula ai le pito i lalo o le va"a, fa"atasi ai ma lona malosi fa"aletino.
  O le foga uamea, fa'avela i le la o Mati, e fa'afefeteina fa'alava fa'alava o le tama fa'ato'a. Ma o atigi pa'u tetele tetele ua tumu i le shimosa e toso i lalo tauau. E te oso i lalo, e le amana'ia le faasitepu taamilo, ma o lea ua e i ai i le nofoaga sa'o. O lea la o le a nutililiia le vaeluaga ma o le a pa le faufu, ma faia ai ni pu e oo lava i lenei mea tele o le a le ola.
  O lenei mea manaia o le armadillo Iapani. O le vaa e vateatea ma lautele, ma le mafiafia tele o le ofutau e ufiufi ai fogafale. Ma o paelo umi ma mafiafia, e mafai ona taia ni nai sefulu kilomita, pe sili atu ... E moni, e leʻi fausia e Iapani, ae na faia e Peretania. Ae o le vaʻa tautupu e toetoe lava o lana lava gaosiga, lea e iai ona lelei ma faʻaletonu. O lea na faia ai e Peretania se vaatau - o se masini mamalu. E faanoanoa, ae e tatau ona tatou auina atu o ia i lalo ...
  Sa i ai se pa, ma na taia ai e le uamea o le fogavaa vae o le tama, musele, ma togi maualuga ai o ia i luga o le fogaeleele. Ina ua uma, na oso le tama i totonu o le vai ma aau malosi, ma taumafai e alu ese mai le asiosio. Ua magoto ifo sea ituaiga tele.
  Ma na vaeluaina le vaatau a Margarita: galue mama ma faʻatasi. Ua o'o nei i le taimi e goto ai le au va'ava'a e lua o lo'o totoe.
  Tuu atu ia Togo , o le na mafua ai le tele o faafitauli mo le au Rusia, e alu foi i lalo. O le a avea lea ma lesona mo i latou uma e o mai i le laueleele o lou Tina ma auupega i o latou lima.
  Caligula of the Dolphins e salu malosi le vai o le sami i ona lima ma vae ma faaili:
  - O le a faatoilaloina oe e Iapani! E le o se ta'aloga valea lea !
  E pei lava o le taimi mulimuli, toetoe lava a aunoa ma le pa'i i le u'amea ma le ofutau e te lele ai i luga o le fogavaa. O iina e amata ai ona e tipi lemu samurai i se kapisi. Masalo, e oʻo lava i se apogaleveleve o loʻo pipii i totonu o le resin e faʻaselau taimi e sili atu le gaʻo nai lo nei iniseti mai le Land of the Rising Sun. O lea e te faanatinati atu ai ma tipi ese lima, vae, ulu ... Ma latou te faʻamautu. I le mea sili, o se tasi oi latou e mafai ona fai mai:
  - Banzai!
  E 'ata Tomboy Caligula ma lima matua lona isu ia i latou:
  - Banzai, aua e te fefe!
  Ma i ona tamatamaivae e leai se mea na te togiina ai pusa, ma tuia ai muaulu, gutu, ma faai o le samurai.
  Sosoo ai, toe fai le tuufaatasiga muamua. Ae ui i lea, mo se suiga, na vave ona tulimataʻi e le Caligula mataʻina le fana e sefululua inisi ua uma ona utaina ma faʻapupulaina se osofaʻiga i le vaʻavaʻa lata ane. O le lavea na aliali mai e saʻo, ma o se osofaʻiga malosi a Iapani na mafua ai se afi tele i luga o le fata.
  Na matauina e le toa talavou e moni lava, pe a ulu atu se oloa o pisinisi i le Nuu o le La oso aʻe, e tele le afi ma le asu e alu atu i fafo. O le mea moni, e faafaigofie ai le fana . Mafaufau o le samurai sa tau ma Rusia mo se taimi umi, o la latou 'au tau e moni lava e sili atu lona maualuga.
  E moni, o le a le tele e mafai ona ausia e Iapani pe a leiloa uma a latou vaa tetele?
  le fu'a a Togo le alu ese. Ae o le mea moni e le o se fofo aoga . Ua pa le va"a tele, ae lua sekone mulimuli ane, ua pa fo"i le va"a o lo"o la"u ai Caligula of the Dolphins. Na iu ina ia kikiina se tagata ofisa o le Malo o Iapani i lona mulivae. Ma toe tulia i fafo fitafita totoa uma e le galu te'i...
  O se teine taua, ua feula ese le ulu o se kapeteni o le tulaga muamua, ua alaga i le pito i luga o ona mama:
  - Ta'aloga hockey i le sami: Rusia ma Iapani - sikoa fa i le leai!
  Ioe, o lea ua leai se vaatau e tasi o loo tautua ai Iapani. E moni, o lo'o iai pea le tele o va'a va'ava'a e valu. Ma o loʻo i ai se filifiliga: e malemo i latou pe leai foi e malemo i latou?
  O Caligula, ina ua sasaina le malie o loʻo faanatinati atu ia te ia i lana pelu, na filifili ma le talafeagai:
  - Tu'i a'o vevela le uamea! O lona uiga, tatou te malemo i latou!
  Margarita, i le tipiina o se isi manu feʻai, na ioe i lenei faaiuga:
  - Aisea e faama'imau ai le taimi i mea faatauvaa? Atonu e leai se isi taimi mo i tatou!
  O Caligula le tamaʻitaʻi, togi le pusa pusa ma lona vae, saʻo i totonu o le mata o le malie, faʻamaonia saʻo:
  - Ou te manatu o le a! E alofa le Atua i le tolutasi!
  Ae sa aau lava. E mafai ona latou toe foʻi i le 'olo i le po. O le a le maua i latou i so'o se mea. Ma afai e ave e Kuropatkin le olo malosi e aunoa ma lo latou auai, ona sili atu lea ona lelei. Ioe, e le mafai ona latou faia na o mea uma. E manaia foi mea o le a fai mai e tupuga mai i lenei taua uiga ese ma Iapani? O le a latou manatu i ai o se galuega mamalu, po o, i se isi itu, o le a latou taʻutaʻua e pei ona manumalo i na o malosiaga faalelagi!
  Ae na faigofie lava ona maua e Caligula le isi tagata na lavea - o le vaʻavaʻa. I fafo, e fai si ese mai armadillos. Aemaise lava, e itiiti ifo le ofutau, ma nai lo le sefululua-inisi fana e sefulu-inisi, ae o le faatinoga e sili atu. Ae o vaa foi ia o le vasega laina. Ona i ai lea o vaʻavaʻa feololo ma mama.
  O le toa talavou iinei na sui teisi ana togafiti ma tipi i lalo le auvaa samurai ma tuituiina nisi i pusa na ia togiina i ona vae faatamaitiiti . Ona ia ave lea ma faapa le pulufana ina ia tanumia e le va'a o le taua lona isu i totonu o le vai ma alu ai i le pito i lalo e le'i vave lava, ae faasolosolo malie ona liliu.
  Masalo na manaʻo le tama tama o Caligula e laveaʻi se vaega o le auvaa mai le oti i lenei auala. Ioe, o fea e mafai ona ia tuʻuina ai le tele o mea pāpā ... Margarita, ina ua uma ona fasiotia se toʻatele o tagata folau samurai, faʻapipiʻi lana vaʻa i luga o le vaa.
  Na mitamita ma le mitamita le teine i lona manuia, ma lana paaga foi:
  - Sikoa: ono - leai!
  O Caligula le tamaʻitaʻi, i le ita ma le fiafia, mai le manuia tele, na pese:
  - Ma o le samurai na lele i le eleele, i lalo o le mamafa o le sila ma le afi!
  Tagata fou na afaina i le sami ... Ioe , e foliga mai o Iapani na alu i lenei tauvaga na fananau mai i lalo o se fetu le manuia. Ma e oo lava i le valu miliona atua i la latou tapuaiga Shinto e le fesoasoani ia i latou.
  I le tama'ita'i Caligula, o se va'a va'ava'a e foliga mai o se fasi pepa malo e mana'omia ona goto. Na ia filifili foʻi e faʻataʻitaʻi se togafiti e teisi ese, o lona uiga, e ala i le ulu i totonu o le taofi ma tipi le pito i lalo i pelu. A uma mea uma, o loʻo ia te ia se uʻamea faʻataulāitu na puʻeina mai ninjas ma faʻataulāitu. O lona uiga e tatau ona fai se taotoga.
  Ma o lea ... E foliga mai ua pa le uʻamea laina ... E tatau ona lolovaia ni vaega se tolu e faʻamautinoa ai. Fai mai le tama Terminator ma le ataata:
  - O lea ua tatou i ai i luga o lena vaa...
  Ina ia goto se vaa folau taua ma sasa o se pelu, e tatau lava ona e maua le malosi sili atu ma le ofoofogia o mafaufauga.
  E fiafia Margarita i se auala sili atu ona faigofie, ma finau o le toe fai o le tina o le aoaoina. Ma afai o lea, o lona uiga o le a lolovaia le fili i le pa.
  Ua sii i luga le limamatua o le atua fafine toa ma le teine faaituau ma faapea atu:
  - Ua ta le valu!
  O le tama o Caligula, e aunoa ma se sauniga, tipiina i lalo le tele o samurai, ma togiina ni pusa mataʻutia i ona vae, ma alaga:
  - Ae o lenei mea e manaia tele!
  E toafa isi tagata na totoe ... E tatau ona malelemo i latou i se auala ina ia le avea lea ma mea masani. Sau i luga ma se mea faapitoa, tulaga ese. Ma o tama, e aunoa ma le faia o se upu, fai e pei ona taua i lalo. O lona uiga, latou te puʻeina foeuli faʻatonutonu ... O le mea e lelei ai, o vaʻa ua uma ona saoasaoa, o lona uiga e le faigata tele ona taulimaina. Ma o lea, e te uuina foeuli faʻatonutonu ma alu i le ram ... Battlecruisers, o vaʻa fou, ae o loʻo i ai le tele o vaʻa tuai i le vaʻa Iapani e leai se avanoa e sola ese ai mai se mamoe poʻa saʻo.
  Ae faapefea pe a fetoai vaa, e oo lava i uamea, i se saoasaoa tele i le sami?
  Ona tupu ai lea o le mea lenei: o se gogolo mata'utia, o le oloina o ofutau, o ie uamea o ipu uma e lua ua pa. O le faitau sefulu ma le selau o seila, ma foliga lanu samasama, ua feosofi i luga o le fata ua malepelepe, o latou mata vaapiapi ua oso mai i fafo mai o latou muaulu, ma tafe mai le toto mai o latou gutu ma nifo ua tu'ia.
  Ma o le au Iapani na pauu i luga o le sami, pauu i totonu o vaitafe puaa e 'aina i latou i le taimi e tasi. Ma ua amata ona goto vave vaa, toso le tele o ola i le loloto.
  O Margarita, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaumatia le auvaa e aunoa ma se alofa poʻo se sauniga, na taʻu atu ma le ataata:
  "E lelei foi le le ave e Iapani o fafine ma tamaiti i luga o le vaa."
  O Caligula, i le vavaeina o le malie na aʻe i luga ia te ia, na ioe vave i lenei mea:
  - Ioe, o le tapuaʻiga a le Amazons e leʻi mauaa i totonu o le samurai. E moni, e foliga mai e iai a latou ninja fafine!
  O le tamaʻitaʻi-taua-atua fafine ma, i le taimi lava e tasi, na faʻaputuina e le teine faʻapitoa:
  - E sefululua zero i lo matou fiafia ... Ae o loʻo totoe pea le lua aso mulimuli. O le a le mea e fai ia i latou?
  O Caligula le tamaʻi tamaʻi na tipiina se isi malie i ni fasi vaega ma na ona fautua mai:
  - Tatou ave i latou i le taulaga Dalniy. O lea ua i lalo o le pulega a Rusia, ma e lua ni vaa folau mataʻina, faʻaonaponei o le a faʻaleleia atili ai a tatou vaʻa!
  O Margarita, na tuʻimomomoina manu feʻai o le sami i pelu, na ioe vave i lenei mea:
  - Ioe, ma o le fofo sili lea!
  E ui ina taʻuleleia Iapani o ni tagata fusu e lē maluelue, ae o le aafiaga tau amio o ta ita tele a agelu sili e toʻalua na sili atu nai lo o matou faamoemoega sili ona leaga. O le mea moni, afai e te le tau ma tagata, ae o meaola e tutusa ma atua sili ona moni, ma atonu e oʻo lava i le faʻaleagaina, e oʻo lava i le au tau o le Land of the Rising Sun atonu e leai se lototele.
  O le mea lea, ina ua mavae Margarita i luga o le tasi vaa folau, ma Caligula i le isi, tipi ese leoleo sili ona maelega, ma kiki nisi oi latou, o isi seila ma enisinia na manatu e sili ona gauai atu i nei tagata sili . Ma sa agai atu uma le au vaʻavaʻa i le taulaga o Dalniy, lea na tuʻuina atu e Iapani, ina ua maeʻa lo latou toilalo talu ai nei, e aunoa ma se taua i le autau a Rusia.
  Na manatu Caligula Dolfinov, i le uma, o le pule o le malosi malosi o le pule. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le Taua a Khalkhin Gol, e toʻafia Iapani na puʻea e le 'autau malosi a Soviet? E tusa ai ma faamaumauga a Soviet, 476 tagata, e tusa ai ma isi faʻatusatusaga mulimuli ane, e tusa ma le 200, ma o se taunuuga o fefaʻatauaʻiga, naʻo le 88 na toe foʻi atu i Iapani, o lona uiga, e toaitiiti na toe foʻi i lo latou atunuu.
  O lona uiga, o le samurai na faʻaalia le mausali. O le leiloa, e tusa ai ma faamaumauga a le Soviet, e tusa ma le luasefulu afe tagata na fasiotia.
  Mo se faʻatusatusaga, o le Soviet Army na toetoe lava a maliliu le toʻatele o tagata na maliliu ( e le o faitaulia i latou na maliliu i le tafeaga) i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi o ni pagota.
  Ma o lenei mea e ui lava i le mea moni e faapea o le NKVD na feagai ma le sauā ma aiga oi latou na toe faafoi.
  E le soona soona fai la le maufetuuna'i o fitafita Iapani. I le taimi o le Taua a Rusia-Iapani, na toesea ai le au Iapani e faaselau ona toalaiti fitafita o ni pagota o taua nai lo tagata Rusia!
  Ae ui i lea, o se vaega ona o le mea moni e le'i manumalo le autau a Rusia i se taua tele e tasi. Ma a leai se manumalo e leai ni pagota.
  Ae ui i lea, e tupu o le autau o loʻo agaʻi atu e toʻatele foʻi fitafita na puʻeina.
  le tama toa o Caligula ia Margarita e ala i se savali masani:
  - Atonu o le a tatou sisiina le fuʻa paʻepaʻe pe a uma, a leai o le a latou malemo i tatou?
  Na tetee Margarita:
  "O se faalumaina le folau i lalo o se fuʻa paʻepaʻe." E sili atu le tuʻuina atu o le tolu lanu Rusia i luga o lou ulu!
  Na lafo e le toa talavou le nila i le vae o le tama-terminator e leai ni seevae, ma le galeo, ma ina ua tuia le isi samurai i le muaulu, na ia fai mai:
  - Ma i loʻu manatu, Andreevsky ma se satauro o le a sili atu ona manuia!
  Faatasi ai ma le sikoa sefulufa i le zero, ua maeʻa le vaʻa ma Iapani ma o lea e le gata e mafai ona e aveina vaʻa puʻeina ia te oe lava, ae e te pese foi. Na usuina e Caligula o le Dolphins lana pese manumalo i le pito i luga o ona mama:
  O vasa tetele, vasa -
  Na matou suaina i latou i lalo o le fuʻa tolu lanu!
  Ua faatoilaloina e fitafita mauga maualuluga,
  Na tagi le aeto i le manumalo!
  
  O fitafita Rusia na iloa e le paneta,
  Tatou te taia fili i pelu ma bayonet!
  Na mafai ona matou lafo ese le amo o fascism mai le afa o le lalolagi,
  Na uma la matou savaliga ma le manumalo i Perelini!
  
  Na taunuu mai le au Nazis i tane fa'apapa,
  Ua latou taufaamataʻu e faʻaumatia fanua uma a Rusia!
  Ae latou te sasaina malosi tagata leaga ,
  Ina ia mafai ona ola fiafia a tatou fanau e aunoa ma se amo!
  
  O i tatou o fanau a le Tama, lea e maualuga atu nai lo isi tagata uma i le lalolagi,
  Sa matou fananau mai, lomi le kalisi i o matou vae e leai ni o matou vae!
  Na fautua mai le Silisiliese mo i matou, na auina mai i matou i le taua ,
  Ma na aumaia e le Atua ia Me e fuga mai i le olioli!
  
  E leai se vaega o se tagata tau ma se loto maualuga ,
  O le a le mea e maua ai se miti ma le toe fanauina!
  Tatala le faitotoa mamalu i le tino ola pea,
  Ae afai o loʻo e nofonofo ma faʻafefe, ia filemu !
  
  E i ai luko ma mamoe, ae o outou o leoleo mamoe o le atulaulau,
  Ma o lau vaega e momoli atu ai le poloaiga i fanau!
  Ina ia ave le mataupu i le iuga o le foafoaga,
  Ina ia le pe le afi e faavavau i lou loto o le alofa!
  
  O ai na te iloa le mea o le a taofia ai e le pulufana a le fili se fitafita,
  Ae ui i lea, i le taua, e sili atu le oti nai lo faamaʻi pala!
  Ma afai e te oti, ona tuʻimomomoina lea e lau uo le fili ,
  Na te le taliaina, ona o teine e leai ni seevae o loʻo tulia i le tafeaga!
  
  Oi, le taunuuga Rusia, taua ma le afi ina ua mavae taua,
  Mo i latou e fia o i tafaoga, e leai se nofoaga mo i latou, e te iloa, i le parataiso!
  O iinei na ulu atu ai le Sam seoli i se taupulepulega leaga ma Satani,
  Fa'amata'u: - O le a 'ou tu'uina i lalo le atoma ma talepe le uato'a!
  
  Ae o le ai ai foi puipuiga mai fana,
  Ma e le mafai e se pomu faaniukilia ona faʻaumatia Moscow ...
  E mafai ona tatou faʻaogaina tane e maua ai le parasite,
  Ma o pese le fiafia e uiga i le pa'u e te faanoanoa ai!
  
  Fa'atau atu mo se pene, ae le o se sea Rusia,
  A uma mea uma, o i tatou taitoatasi o se toa maoae!
  Aua e te talitonu ua uma ona tuuina i tatou e le Atua i le matafaioi,
  O le mea moni, e te filifili i le manaia o le uiō!
  
  Sa i ai toilalo, sa i ai toilalo,
  Na tupu e pei o hares ua solomuli mai luko leaga!
  Ae afai e amata le taua, o le a tatou toe i ai iina,
  Fa'ato'ilalo le 'au saua a sau'ai i se pao fa'aleagaga!
  
  Talitonu mai ia te au, tatou te le o taaalo mo le taua,
  E leai se isi o tatou valaauga nai lo le avea ma uo lelei!
  O i tatou o tagata uso, ae lē o Apelu ma Kaino,
  Mo i matou, o le manulele o se pese, ae le o se taʻaloga gaʻo!
  . EPILOGUE
  Ina ua uma ona emo e Dominica lona atamai, sa feei tamaiti ma patipati o latou lima mo se taimi umi. Ioe, e manaia tele , e mafai ona e fai atu na ia manuia - sausau aphorisms ma hamu ia te ia lava.
  Ina ua maeʻa, na faasilasila e Margarita ma Dominica se taumafataga mo le lalolagi atoa, ina ia i ai le fiafia ma le fiafia i le agaga.
  Sa talotalo atu a latou tootoo faataulaitu, ma sa aliali mai ai laulau mananaia, e tumu i meaʻai . O mea uma iinei sa matagofie ma matua mauoa.
  O na mea'ai matagofie ma le tele o keke, pies custard, donuts, pretzels, muffins ma keke teuteu matagofie. E le mafai ona fai i se tala faʻasolopito, pe faʻamatalaina i se peni.
  Ma o mea uma e matua manaia ma manogi e matua tulaga ese lava i lona atamai ma le matagofie.
  Margarita tweeted:
  O mea sili uma, sili mo tamaiti,
  I luga o la tatou paneta fiafia...
  Ia soifua le la ma le matagi,
  Mafaufau i fairies e nafa ma mea uma!
  Ma sa amata ona siva. Ma sa mulimuli atu Dominica ia te ia, ma le tele o isi teine faatasi ma i latou. Sa lelei tele .
  Na taʻua ma le talafeagai e Margarita:
  - O le a lelei mea uma, o le a lelei mea uma pe a tatou le faʻalavelave !
  Ona ave lea e le teine faaituau ma faamatuu atu se isi mea faapapa mai lana laau faataulaitu. Ma sa pei o se punavai o taimane o loo tafe i se vaitafe matagi tele.
  Dominica na taʻua:
  - Lalelei, lalelei.
  E oso mai e pei o se vaipuna mai se tafola!
  Mulimuli ane ua oo i le taimi mo faafiafiaga. O nisi o tama tetele, e tusa ma le sefulufa tausaga le matutua ma sili ona maso, sa tuu totigilima vaivai i o latou lima ma amata ona misa le tasi i le isi.
  Sa latou ta i o latou lima ma vae, a o ataata ma talie.
  Na taʻua e Dobrynya ma le ataata:
  - A uma mea uma, o loʻo i ai a latou meafaigaluega faʻatoʻaga!
  Na luelue le ulu o Prince Oenomaus:
  - E le o aʻoaʻoina i latou i martial arts !
  Na tagi le tama Dobrynya, oso i totonu o le mama faʻafuaseʻi:
  - Tuu a'u ou te alu!
  Ma sa feto'ai ni tama talavou muscular se to'alua. Na talie tama ma osofaʻia Dobrynya. Sa i ai le talepeina ma le talotaloina o lima ma vae.
  Dobrynya faʻataʻapeʻapeina ma tulei ese i latou. Ona ia tago atu lea i le isu o se tasi o tama i ona tamatamaivae . Sa ia uiō i le tiga tele. Ma o le tama toa, e aunoa ma se sauniga, na togi o ia ma faamalosia o ia e liliu.
  Na talie tamaiti o loo siomia ai ma patipati o latou lima. Ma na tulei faatasi e Dobrynya ni tama se toafa i le taimi e tasi ma afifi lelei i latou i se ie laulau.
  Ina ua uma lena, sa matua tutuli le talie. E pei lava o le patipati a tamaiti. Ioe, sa foliga manaia tele .
  Na fai mai ma le poto Dobrynya:
  - O lē na fa'amalosi 'ai!
  Na ulufale foi Dominika i le mama. Sa ia faia foi martial arts. E le gata i lea, o le galue i ata tifaga e le o se tala malie. Na ia faʻaalia o ia o se Supergirl ma tau ma se tagata leaga . Ona tu'i lea e teineiti uma le tasi i le isi mo le sefulu lua. Ma e manaia tele . E oo lava i o latou manu"a sa moni lava.
  O lea la o se talavou malosi, musele pe tusa ma le sefulufa i ogalaau aau na sau ma Dominica. Ma sa ia taumafai e osofaia le teine. Na tali atu Dominica i se ta sa'o mai lona mulivae i le plexus sola, ma pa'u ai le tama ma amata ona tiga.
  Dominica tweeted:
  - E le o oe o se tama , e le o oe o se tama,
  Le moni...
  E le o oe o se tama , e le o oe o se tama -
  Pusa pala!
  ta ai le papatua o Dominica i lona malosi atoa . Na ee le teine ma kiki i tua. Na ia "alo ma faanatinati atu ia Dominika ma taumafai e tau ma ia. O le talavou sa malosi ma fa'ama'a'a ona o le galue malosi i se nofoaga faufale. Ma sa tatau ia Dominika ona taumafai malosi uma ina ia aua nei pau. Ae na ia se"e i fafo ona togi ai lea o le tama malosi i ona luga. Na pa'ū o ia, ma paʻu i totonu o se ipu sa i ai le tote. Ma sa matua palapala le tama.
  Ma o le isi vaega o tamaiti sa talie vale ma fai foliga. O lenei mea na foliga sili .
  Na oso i luga le tama, ae na maua se kiki malosi
  tamaitai fai ata tifaga i le auvae, na lavea o ia i lona alofilima i le gaioiga o loʻo sau, ma paʻu ai le tama musele.
  Sa pese malosi Dominic:
  O loʻo faʻatali ma le faʻalavelave mo se tagata manua i totonu o le maina,
  Fa'asino atu se radar i le lagi...
  Tasi le mea sese - o se oso fa'afuase'i,
  Ma o se ta e le maalofia!
  E moni, o se teine karate lea. Ona faliu lea o ia ma kiki le isu o le isi tama i lona mulivae. Na pa'ū o ia ma faamatuu mai le puna o le toto mai lana sogisogi . Ae sa vave lava ona oso i luga. Ma toe foi i le taua. Ma na toso e Dominika o ia, ma faamalosia o ia e pau. O se tamaitai moni lava lea.
  Na luelue le ulu o Dobrynya ma le ioeina:
  - Tuu ai pea i luga! Ia, o oe o se teine lelei !
  O le isi tama malosi lea na lele ese mai le ta a Dominica.
  O iina na amata ai le fa'ailoga. Na togi atu e le teine se isi talavou i ona luga ma faaseā:
  Teine mai sosaiete maualuluga,
  Ou te matua manao lava e sasa le alii!
  Ina ua uma, na toe tulei faatasi e le teine tama, ma maua ai i latou i manuʻa ma tuʻia. Ma sa foliga matua malie ma malie.
  tama i lalo :
  - O oe o la matou teine ! E ese le vevela ma le faʻafefe!
  Na luelue le ulu o Dominica ma tagitagi:
  O le teine fusu e vevela le toto,
  Ua osofaʻia i tatou e le ʻau tauaso!
  Sa ia musumusu atu i sipela, ma sa sasaa ifo se timu moni o kulimi, susu susu ma le meli i luga o tama mai luga.
  Ma toe talie fiafia a tamaiti. O mea uma o loʻo taʻavale ma tupu faʻafefe ma faʻamalosi. Ma e iai taimi malie i lenei osofa'iga.
  O le tama perenise o Oenomaus, ioe, o loʻo i ai foi i le taʻaloga. E mafai faapefea e se tasi ona pulea e aunoa ma lena? Ma o le taule'ale'a e matua'i fa'ato'a togi i luga o ia lava se tama e foliga matua ma lapoa. Ma toe alaga fiafia. Ioe, o se fusuaga moni lava lea e mana'omia.
  Na talotalo atu e Enomai lona lima, ma pau ai le tama i luga o se faaputuga keke kulimi. Ma sa latou pa ma faataapeapeina matua malie ma le fiafia. Ma sa faapena foi le manogi o le umukuka faamaneta.
  Na taʻua e Dobrynya ma le mapuea:
  - O se mea e maasiasi ai le faʻaumatia o na meaʻai!
  Na talie Dominic ma tali mai:
  - E le afaina! O le a ou faia nisi togafiti!
  Na pese le tama Phoenix:
  I se mea i le vaomatua o loʻo i ai tagata faataulaitu,
  Na latou suiina se kaftan mo Satani...
  O maa na togiina solo,
  Lo matou atunuu ofoofogia!
  Ina ua mavae lena, sa ia avea ma uo ma Dobrynya. O tama totoa e toalua na amata muamua ona talotalo a la moto, ma taumafai e tatu'i e le tasi le isi i foliga . Sa la utaina faasamasamanoa i ni nai taimi, ma sa aliali mai ai ni manu'a. Ona ave lea e tama fusu ma fe'ai o latou muaulu. O lea na amata ai ona felelei aloiafi mai o'u mata.
  Sa tulei e le tasi le isi, fa'asaga ulu ona amata loa lea ona fusu. Ma sa matua maaa le fusuaga. Na tau fa'atupu le taupulepulega a tama fa'atauva'a, tu'imomomo le tasi ma le isi ma fetaomi.
  Ona toe amata lea ona latou toe sasau ulu, lea e foliga mai e sili atu le valea nai lo le malulu ma le taufaamatau. Ma o lenei mea na faia i se auala na aumaia ai tamaiti-tagata matamata i le talie tutuli.
  Na tago atu Dominica i le fulu i ona lima ma amata ona tineia mulivae o tama. Na amata ona talie Dobrynya ma Phoenix, e matua manaia lava ma malulu e le mafai ona taofi le ata.
  Na taʻua e Margarita ma se ataata primadona:
  - Ioe, o oe o se teine lelei. Na'o se matai fa'afiafia. O le a se isi mea e mafai ona e faia?
  Na tagi mai Dominica:
  - Ioe, i se tulaga lautele, e mafai ona ou faia atoatoa mea uma. Ma o le ae vaai i lenei mea e sili atu ma le tasi!
  Dobrynya ma Phoenix na valavala. Ua afu i latou ma ua fe'ilafi mai o latou tino ua vaneina e pei ua sausauina i le suauu olive.
  Na fai mai Margarita ma le mapuea:
  - Ua tatou manumalo, ae tatou te le latalata atu i le sini o le faasaoina o le itupa malosi. O le isumu samasama a le tatou fili o Bastinda, na mou atu e leai se tasi na te iloa po o fea. Ma sa ma sasaa pi. Ia, e leʻi faʻatauvaʻa, ae e aunoa ma se taunuuga na matou faʻamoemoe i ai!
  Na pese Dominica i le tali:
  E le faigofie le olaga
  E le sa'o foi ala...
  Ua tuai ona oo mai mea uma
  Ua vave tele!
  Na faasolosolo malie lava, o lagona o tamaiti saʻoloto ua sili atu ona toʻa. Ma o misa, e oo lava i mea malie, na mou atu, ma na faaitiitia le leotele o musika.
  Ona faafuasei lea ona faalogoina o se leo. Sa tatagi le pu logo.
  Sa vave ona feosofi i fafo o tama ma teine mai o latou nofoa ma faamumu i pelu ma tao. Sa latou sauni mo se fusuaga.
  Na faaali mai tarako i le lagi. E tolu ulu, fitu ulu, ma ulu sefululua . Ma sa i ai fai lava si tele o latou, ma lapopoa lapopoa reptiles. E masani lava, o le tele o ulu, o le tele foi lea o le tele. Ma sa i ai ia i latou le taulaitu masani o Bastinda, o le na foliga mai e laʻititi i tua o tarako.
  Na faaili e Dominic ma taʻua:
  - Oka! E foliga mai e le'i uma!
  Na pese Margarita i le tali atu:
  Ou te paʻu ma loʻu fatafata, uu le taʻitaʻi,
  Ua tumu le lalolagi i lua, e pei o le pate...
  Ae ou te iloa e le o le mutaaga lenei -
  O le iuga ua na o le amataga!
  E tusa ma le lima sefulu afe o fanau a le toa - o se autau atoa, e le sili atu i le lua selau tarako. O le mea lea, e le'i sosola ai le au tau talavou. Sa latou sauni e tau ma tuuina atu o latou ola faapelepele, ma atonu foi na manumalo!
  O itu uma e lua e finau ma mautu.
  le tarako aupito tele e sefululua ulu :
  - Aua e te fefe! O le a tatou le misa ma tamaiti! Matou te mo le filemu ma le amiotonu!
  Na alaga Dominica:
  - Aisea la na e sau ai iinei?
  O iinei na tagi ai Bastinda, ma ataata faʻamalosi:
  - Ou te iloa o lau sini autu o le mauaina lea o le Yellow Rat artifact, ae le o le faasaolotoina o tamaiti pologa!
  Na tetee Margarita:
  - E le fa'alavelave! Po o le a lava le tulaga, sa ma le mananao e tuua le ma fanau ma e le mafai lava!
  Na faapea mai uma ulu e sefululua o le tarako i le taimi e tasi:
  "Matou te talisapaia lou tamalii!" Ae ua valaaulia oe e Bastinda e te taalo i se taaloga. Afai e te manumalo, o le a ia avatu ia te oe le iole samasama, afai na te manumalo, ona avea ai lea o lau toafa ma pologa e faavavau.
  Na luelue le ulu o le fafine faataulaitu Bastinda:
  - Ioe! O lena lava! Ia, tamaiti, ua tele naua le vevesi ia i latou. O le a sili atu ona aoga lou fa i le nofo pologa!
  Na taʻua e Dominica ma ataata:
  - E mafai ona tatou taaalo i se taaloga. Tau lava o le tuʻuina atu, i le tulaga o le leiloa, o le taulaitu Bastinda e le gata ina tuʻuina mai ia i matou lana mea faʻatau Yellow Rat, ae avea foi ma a matou pologa.
  Na fa"amaonia mai e Margarita, ma tu"imomomo lona vae:
  - O lena lava! O le mea tonu lea tatou te manaʻomia! E talafeagai pe afai e lamatia foi e Bastinda lona saolotoga!
  le Ulu e Toasefululua :
  - Ia fa'apea! Le fa'ailoga ma le sa'olotoga o le fa'ataulaitu, e tete'e atu i le sa'olotoga o tagata taua e to'afa - sa'o!
  Na luelue le ulu o le fafine faataulaitu Bastinda ma lona lauulu uliuli:
  - Ua lelei, ia fa'apea! Ou te manumalo lava i lenei taaloga. Ma e oo lava i le malamalama i togafiti faataulaitu o le a le fesoasoani ia i latou!
  e sefululua ulu :
  - E te folafola atu o le a e faataunuuina au folafolaga i le tulaga o le toilalo?
  Na alalaga faatasi uma e toalima:
  - Matou te avatu!
  Na ave e le fafine faataulaitu Bastinda se laupapa ma sikuea mai lana ato faafafa ma faapea atu:
  - Ona tatou amata lea!
  Ma sa ia tatalaina le laupapa; sa vave ona aliali mai i luga o ata. E fai si fa'amanatuga o si'a masani, na'o sikuea e le lua, ae tolu lanu: pa'epa'e, uliuli ma le efuefu. Ma e tele a matou fuainumera. O loʻo i ai se tagata ula, tagata fanafana fanafana ma se tagata ofisa, o se taʻitaʻiʻau, o se taʻitaʻiʻau, o se palista, o se kariota ma se isi mea.
  Na musumusu Dominica:
  - Ioe, ou te le iloa pe faapefea ona latou savavali! E le fetaui lenei mea!
  Na tali atu le fafine faataulaitu Bastinda ma ataata:
  - Ua uma ona e tuʻuina atu lau afioga ma e leai se mea e solomuli ai. O le musu e taalo e tutusa lava ma le faatoilaloina!
  Na luelue le ulu o Margarita:
  - Ou te iloa lenei taaloga! Ma e maeu foi le savali i ai o fuainumera! O lea tatou taaalo!
  Na luelue le ulu o le fafine faataulaitu Bastinda:
  - Ia! O le tagata autu iinei o le tupu ma o le a matou taaalo seia oʻo i le siaki!
  Na patipati lima o tamaiti fitafita. Na luluina e Margarita lana togafiti faataulaitu, ma o se ata o se laupapa tele ma ni ituaiga sela se tolu na aliali mai i o latou luma. Ma ua mafai nei e le faitau afe o tagata pologa muamua ona vaai ia te ia i le taimi e tasi.
  Na taʻua e Margarita:
  - Aʻo leʻi oʻo i le taua, na ou manumalo i se taʻaloga e faasaga ia Botvinnik lava ia, e ui lava e le o le tagata, ae i se taʻaloga tutusa. Ae i le valu tausaga, o le sasaina o le USSR siamupini e manaia!
  Na musumusu le fafine faataulaitu Bastinda:
  - O se taaloga e matua ese lava! E le'i latalata atu le sisi ia te ia!
  Na luelue mai le ulu o le teine faaituau:
  - Ou te iloa! E sili atu le lavelave ma e tele atu vaega, ae e mafai ona ou taina! Aua la e te manatu o le a faigofie mo oe!
  Na luelue le taulāitu e uliuli lona lauulu:
  - E mumu a'u fasi pepa - e amata muamua!
  Ma sa ia faagaioi i luma le maata . Na tali atu Margarita i le faagaioi o le tagata fanafana fanafana. Na amata se taaloga fiafia faapena. E selau fa'atusa i itu ta'itasi, ma le to'atolu, se'i vagana ai tupu. E iai se tasi oi latou, ma e fa'ai'u le ta'aloga i le mate. Ia, e matagofie ma talafeagai lenei mea.
  Sa taalo Bastinda ma ataata. Na sosoo ai ma suiga muamua. Ona fai lea o aga a tagata ulavavale vave. Na taʻua e Dominica o le tagata ula e gaoioi e pei o se masiofo i taʻaloga masani, ae oso e pei o se tau.
  Ioe, e manaia. O le leoleo e foliga o se epikopo, ae sasa e pei o se tupu. Ma o le taʻitaʻiʻau e gaoioi e pei o se rook, ae taia pei o se fitafita. E fealua'i le ta'ita'i pule e pei o se masiofo, ae na'o le lavea e pei o se pa. O le mea moni, o tagata sili ona mamana o viziers sili, latou te gaoioi e pei o se masiofo ma pei o se fitafita, ma taia foi. E i ai, ioe, masiofo, ma e pei lava o i latou masani. O tagata fanafana e feoai e pei o ni pa, ae latou te fana fa'ata'ali'o tolu sikuea i luma, ae na'o le lua. E foliga mai e sili ona vaivai le au fitafita, ae e mafai, pe a oʻo i le laina mulimuli, ona liliu i soʻo se vaega vagana ai le tupu.
  E savali le kariota e pei o se solofanua, ae taia pei o se elefane. Ioe, e manaia pe faʻafefea ona tupu. E iai foʻi le ballista - e gaoioi e pei o se pa, ae taia pei o se masiofo. Rooks, Knights ma Epikopo, e pei o masani masani. Ae o loʻo i ai foi se unicorn. E savali o ia e pei o se tupu, ae sasa e pei o se masiofo. Ma se unicorn tautupu. E savali o ia e pei o se elefane, ae sasa e pei o se vizier tele, o lona uiga, e pei o se masiofo ma se tau. Ioe, e le o se ta'aloga ula lenei. Ma e tolu fuainumera taitasi. Ma taumafai i se mea e aunoa ma le ee. Ma o lenei, e foliga mai ua uma ona maua e Bastinda le tele o teritori ma maua ai se avanoa faaletino.
  E manino lava, e sili atu lona poto nai lo Margarita.
  Dominica ma le mautinoa, poʻo se faʻalavelave, tweeted:
  - Savali le solofanua! Solofanua!
  Na talotalo atu Margarita ia te ia:
  - Aua le fa'alavelave! O le a le mea e tatau ona fai, ou te faia!
  Ma o le teine fa'aituau na fa'agaoioia lona tino. Sa faaauau pea ona osofaia e Bastinda. O le taua sa matua lotomaaa ma le alofa.
  Margarita, ina ia toe maua sina toʻa itiiti ma le toʻa ma maua ai musumusuga i le taaloga, na amata ona pese;
  E fa'afefete i luga, fa'ae'e a'ega tifato,
  O le galu, o noataga o le aisa na faaleagaina ai le vasa!
  Ua tipiina le la'au, ua tumu ao i le pulu,
  Ma o se matagi fou na nutimomoia ai le puao!
  
  'Ou te fa'atasi ma oe i luga o le papa i le gataifale,
  O le afā o le sami e faalialiavale lou taliga!
  Na fusi e le tagata fusu lona ua i se lima agamalu,
  Ua toetu mai le Alii paia i lo'u agaga!
  
  O tumutumu o mauga o le kiona ua fa'a auro,
  Ma pepe penina i luga o le fatafata!
  I le mamao, sa feoai vaa i lalo o le folauga,
  E le mafai ona e fiu i lau miti ma moe!
  
  Sa ou faasino atu ia te oe, pele e,
  O ou mata susulu mai loimata!
  Aua foi, a aunoa ma oe, e oo lava i le lalolagi e le lava mo au,
  O afā ma faititili ua taalili i le loto!
  
  Matou te tofo faatasi ma oe i le mamalu tele,
  Ma oona ua ati i le fiasili!
  Se"i lau pelu i le igoa o lenā mana,
  e auauna atu !
  Sa atoatoa le pese a Margarita ma, na fiafia, na ia faia se osofaiga malosi. E leʻi faatuai e le teine faaituau le ositaulaga, ma i se taimi o le paleni faaletino o malosiaga na foliga mai o se mala mo ia. Ae o nai tactical sili atu ona malosi ma...
  Fai mai Margarita ma se ataata mama:
  - Checkmate, Mrs. Bastinda!
  Sa emo femoumou o ia ma tilotilo solo, ma tilotilo i autafa i le tarako sili ona telē, e sefululua ulu . O le lapo'a o se va'alele va'alele tele , o le lautele o apa'au ta'itasi e lua selau mita lelei - o se sau'ai. Masalo e oʻo lava i togafiti faʻapitoa a le tamaitai filifilia Dominica e le mafai ona manumalo i se tagata tele.
  Na tagi leotele le taʻitaʻi tarako tele ma ulu e sefululua i le taimi e tasi:
  -Ua e faiaina ia Bastind. O lea ia tuʻuina atu au manumalo i le Yellow Rat - o se mea taua, ma alu i le pologa i ou matai fou!
  Na mapuea Bastinda ma aumai se mea mai lana ato faafafa. E le'i mafaufauina, e na'o le tele o le popo, ae na susulu mai i se moli samasama susulu.
  Sa tuu atu e le faataulaitu ma faapea mai:
  - O ia o oe. E pei o mea uma a aʻu, ua avea nei ma oe!
  Na ave e Margarita le meafaitino i ona lima ona nana lea i totonu o lana ato faafafa. Ma sa ia matauina:
  - E lelei lenei! Ia, o le a se mea e tatau ona e faia ma a'u Bastinda?
  I fafo, na tali mai ai se tamaitai uliuli lalelei ma lalelei:
  - E tele mea e mafai ona ou faia. Ua silia nei ma le afe tausaga loʻu matua. Ae fa'apefea pe a mafai ona ou a'oa'oina oe i togafiti fa'ataulāitu e le iloa. Ia, ma avea foi ma pule o le malo. E tele lo"u poto masani i lea tulaga, ae le na"o le puleaina o fanau.
  Sa faamimigi faamimigi Margarita ma matauina:
  "Ou te manatu atonu o le a ou faamatuu atu ia te oe e alu, ina ua uma ona ou faia se tautoga e fai na o galuega lelei."
  Na musumusu Dominica:
  - Ae faapefea pe a pepelo? E iai a matou tagata, e te iloa. E oo lava i le Koran e fai mai e mafai ona solia tautoga i nisi tulaga.
  Ma sa pese le tamaitai fai pese:
  Talitonu mai ia te aʻu, o le a mago au auauna i latou lava,
  O le a faalataina oe, o le a faalataina oe...
  Ma i latou e palauvale i le alofa e pei o lenei,
  Vaai, latou te fasiotia oe!
  Na tetee Margarita:
  "O le masani a o tatou taulāitu ona tausia uma a latou upu ma a latou tautoga." O le avea ma se tagata e solia le tautoga o lona uiga o le aumaia o le malaia e faavavau ma le inoino mai tagata uma. O lea o le a tausia e Bastinda lana tautoga pe musu foi e faia. O lea la ua iai sana filifiliga i le va o le nofo pologa ma le lafoaia o amioga leaga e faavavau!
  Taulaitu ma lauulu uliuli fa'amimigi:
  - E i ai se mea e mafaufau i ai iinei. Aua le faia se mea leaga, e matua faigata foi lenei mea, ma e le o taimi uma e manaia ai!
  Sa ita Dominica:
  - Aisea ua e filifili ai mo i matou, Margot? Ou te manatu, e sili ona avea o ia ma a tatou pologa. O se auauna faʻataulāitu ma le matua o le a aoga tele i totonu o le aiga. E le tatau ona avea o ia ma au pologa, ae o la matou pologa masani!
  Na faamaonia e le tama toa o Dobrynya:
  - Ioe, e sa'o! O i matou uma e toafa na lamatia lo matou saolotoga. Ma e te manaʻo e faʻatonu naʻo ia.
  Na manatu le tama perenise o Oenomaus:
  "Ou te manatu foi e sili pe a tuu o ia e alu, ma fai se tautoga e fai na o galuega lelei." Aisea, a o aoina mai isi mea taua e sefulutasi, toso faatasi ma oe se pologa? Ua na o se avega!
  Fai mai Dobrynya ma Dominica i le lotogatasi:
  - Leai, o ia o la tatou pologa! Ma o le a tatou le tuua o ia e alu!
  Na faapea mai le taitai tarako:
  - E iai sau vaeluaga: lua i le lua! Ou te fautua atu e togi se tupe siliva. Afai o ulu, matou te faia e pei ona manaʻo ai Margarita, afai o siʻusiʻu , matou te faia e pei ona manaʻo ai Dominica!
  Na alalaga faatasi tamaiti toa:
  - Tauagavale! Tauagavale! Tauagavale! O le a filifili le tele!
  Na tomumu ma le ita Dominica:
  -O ai na te togiina le tupe?
  Na faititili le tarako:
  - O a'u!
  Ona togi lea e lona si'usi'u se li'o siliva na lele i le ea ma pa'u i luga o le auala papa. Na lavea le tupe ma ... Na tau i lona pito...
  Na ata le tarako tele ma tali mai:
  - Afai o lea, ona ou ave lea o Bastinda e fai ma aʻu teine. Ma o lo'o tu'ua oe ma lana meafaitino, le isumu samasama, e fai ma ipu. E pei lava ona e manaʻo ai, i le ala!
  Na musumusu Dominica:
  - Ma se uila afi. Ou te mana'o i se pepa fa'apenei.
  Na tagi le tarako tele:
  - Usu se pese! Ma o matou tarako o le a talisapaia. Afai e te fiafia i ai, o le uila lele lele o le a avea ma oe. Ae afai e leai, ona ... o le a avea foi oe ma a matou pologa!
  Sa ita Dominica:
  - O lea e mafai ona e fai atu e te le fiafia i se tasi o aʻu pese!
  Na faailoa mai e le tarako ulu:
  - E le gata o le a tatou faʻamasinoina, ae faʻapea foi tagata lautele, e aofia ai tamaiti ma pologa muamua!
  Na luelue le ulu o Dominica ma le mapuea.
  - Ona ou ioe lea!
  Ma sa amata ona pese le teine ma le lagona ma le lagona;
   "Ua "ofu e lotoleaga ai tupu uma,
  Uilaula, auro, laulaau i penina!
  E pei o le lele o le afiafi,
  Ma o le leo o matagi o totoga ia o kerupi!
  
  O le filemu sili ona matagofie e vateatea i le tautoulu,
  La'au, faufale o falesa paia!
  So'o se lala e togitogia,
  Penina matāua ma maa tautele!
  
  Sa ufitia le vai i le siliva manifinifi,
  E feilafi mai i lalo o atigivae o le solofanua!
  E agalelei le tasi i le isi,
  Ia e ola fiafia i lalo o le lagi manino!
  
  I le la susulu, ma loʻu ofu talatala,
  Birches ma poplars siva le waltz o le alofa!
  Ua tatou faanoanoa i aso ua goto i le to e le gata,
  Taofi fa'amanatuga o fonotaga ma a'u!
  
  O le a oʻo mai le taumalulu, o talavou i totonu e faʻavavau,
  E le o lauulu sinasina, taimane i lauulu!
  Matou te faʻapotopotoina a matou uo uma mo le aso malolo,
  Ma se'i o tatou fa'aalia le miti i ni fuaiupu mata'utia!
  O patipati matagi ma le alaga o le "Bravo! Encore!", e faitau sefulu afe fa'ai na lolovaia le sikuea atoa. O se itula mamalu lenei, o se itula o le manumalo mo Dominica, o le na mauaina lana taleni o se prima donna!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"