Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Pass The Princess Exam इति परीक्षायां उत्तीर्णं कुर्वन्तु

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    एकः सुन्दरः छात्रः आकांक्षिणी च चलच्चित्रनटः डोमिनिका पर्दातारकत्वस्य स्वप्नं पश्यति । अप्सरा च यदा तस्याः समीपम् आगता तदा सा स्वेच्छया तस्याः अनुसरणं कृत्वा अजगरराज्ये अन्तम् अकरोत्। डोमिनिकायां उत्कृष्टक्षमतानि गुप्ताः सन्ति, साम्राज्ये समीपस्थेषु राज्येषु च विचित्रः व्याधिः आगतः, यस्य परिणामेण प्रायः सर्वे पुरुषाः शिलाभूताः अभवन् बलिष्ठतरलिंगस्य अन्तिमप्रतिनिधिषु अन्यतमः पिशाचराजकुमारः ओएनोमाउस् डोमिनिकायाः उपहारस्य कारणेन स्वस्य मृत्युं विलम्बयितुं समर्थः अभवत् । अधुना च तेषां मिलित्वा दुर्बोधव्याधिस्य रहस्यं उद्घाटयितुं अन्धकारशक्तयः प्रकाशयितुं च कार्यं कर्तव्यम्।

  PASS THE PRINCESS EXAM इति परीक्षायां उत्तीर्णं कुर्वन्तु
  
  ANNOTATION इति
  एकः सुन्दरः छात्रः आकांक्षिणी च चलच्चित्रनटः डोमिनिका पर्दातारकत्वस्य स्वप्नं पश्यति । अप्सरा च यदा तस्याः समीपम् आगता तदा सा स्वेच्छया तस्याः अनुसरणं कृत्वा अजगरराज्ये अन्तम् अकरोत्। डोमिनिकायां उत्कृष्टक्षमतानि गुप्ताः सन्ति, साम्राज्ये समीपस्थेषु राज्येषु च विचित्रः व्याधिः आगतः, यस्य परिणामेण प्रायः सर्वे पुरुषाः शिलाभूताः अभवन् बलिष्ठतरलिंगस्य अन्तिमप्रतिनिधिषु अन्यतमः पिशाचराजकुमारः ओएनोमाउस् डोमिनिकायाः उपहारस्य कारणेन स्वस्य मृत्युं विलम्बयितुं समर्थः अभवत् । अधुना च तेषां मिलित्वा दुर्बोधव्याधिस्य रहस्यं उद्घाटयितुं अन्धकारशक्तयः प्रकाशयितुं च कार्यं कर्तव्यम्।
  प्रस्तावना
  दुर्लभेन, अद्वितीयेन सौन्दर्येन विशिष्टा डोमिनिका डेल्फिनोवा "स्टार एम्प्रेस्" इति ब्लॉकबस्टर-चलच्चित्रे एकां मुख्यां भूमिकां प्राप्तवती । तथा च एतत् विशालं बजटं युक्तं चलच्चित्रं महत् लाभं प्रतिज्ञायते च। अस्मात् पूर्वं डोमिनिका पूर्वमेव अनेकेषु चलच्चित्रेषु अभिनयं कृतवती आसीत्, परन्तु केवलं पैसा एव प्राप्तवती । तस्याः सौन्दर्यं स्तब्धं, केशाः च अतीव उज्ज्वलाः वसन्तस्य डैण्डिलियनवर्णाः आसन्, अल्पाः जनाः अपि मन्यन्ते स्म यत् सा रञ्जकं वार्निशं च विना कार्यं कर्तुं शक्नोति इति । परन्तु तथैव आसीत्। डोमिनिका आदर्शानुपातेन सह प्राकृतिकः, मधुगोरा आसीत्, अपि च शिल्पस्नायुः उत्तमः खिञ्चनः च आसीत् ।
  यद्यपि बालिका युद्धकलायां न प्रवृत्ता तथापि सा बैले-क्रीडायां नृत्यं कृतवती । तस्याः च वेगः, अनुग्रहः, उत्तमः गतिसमन्वयः च आसीत् ।
  सा यथा, एक्शन्-चलच्चित्रेषु स्वं सम्यक् दर्शयितुं शक्नोति स्म । यथा बालिकायाः दूतरूपं योद्धा-पिशाचं निगूहति।
  इदानीं सा जूताः उद्धृत्य नग्नतलैः मार्गस्य तृणशिलाखण्डेभ्यः सुखदं गुदगुदीं अनुभवन्ती उद्यानं सुखेन धावितवती तस्याः पादौ एतावन्तः सिद्धाः मोहकाः च आसन् यत् प्रायः नग्नपदाः निकटतया च छायाचित्रं गृहीतं भवति स्म, यत् विशेषतया पुरुषान् आनन्दयति स्म । डोमिनिका स्वस्य सुन्दरपदेषु गर्विता आसीत्, हिमपर्यन्तं ह्रस्वं स्कर्टं धारयति स्म ।
  तस्मिन् क्षणे सहसा तस्याः पुरतः एकः बालिका आविर्भूता । अतीव तरुणी, कश्चित् वक्तुं शक्नोति, प्रायः बालिका। डोमिनिका लम्बा, स्नायुयुक्ता, ललितवती, तस्याः मुखं निर्दोषं स्निग्धतां, मखमलत्वक् च अस्ति चेदपि, तरुणीयाः, भोले बालिकायाः मुखं इव न दृश्यते स्म इयं च विद्यालयस्य बालिका इव, यद्यपि सा अत्यन्तं समृद्धवेषं धारयति, तस्याः उपरि एतानि लघुकाचखण्डानि लम्बन्ते, सूर्ये च उज्ज्वलं स्फुरन्ति
  डोमिनिका अपि चिन्तितवती यत् सम्भवतः एते वास्तविकाः आभूषणाः सन्ति इति।
  बालिका स्वस्य लघुं नग्नं पादं मुद्रितवती । शिलामार्गे च रक्तबैंगनीकङ्कुरयुक्ताः बन्धनवृक्षाः प्रादुर्भूताः।
  डोमिनिका सीटीं वादयति स्म :
  - किं युक्तिः ! भवान् अपि चलच्चित्रनटः अस्ति वा सर्कस-प्रदर्शकः ?
  बालिका कुहूकुहू कृत्वा उत्तरं दत्तवती -
  - अहं अप्सरा अस्मि ! इतः परं व्याख्यातुं समयः नास्ति, अनुसरणं मम !
  बालिका अविश्वासेन हस्तौ प्रसारितवती।
  - अस्तु, तत्... साधु विनोदः! तव नाम्ना किं?
  अप्सरा चीत्कारं कृतवती :
  - मार्क्विस डी कैसान्द्रा। तथा च पर्याप्तं वार्तालापः, भवतः जगति भवितुं प्रत्येकं क्षणं प्रचण्डा, जादुई ऊर्जायाः आवश्यकता भवति!
  सा च दृढतया, कथमपि बालबलेन, डोमिनिकायाः हस्तं गृहीतवती, तस्याः हस्ततलं प्रबलतया निपीडयन् ।
  बलवान् निपुणः च चलच्चित्रनटः तत्क्षणमेव अवगच्छत् यत् एतादृशस्य पकडस्य प्रतिरोधः व्यर्थः अस्ति ।
  बालिका स्वस्य लघु-ललित-पादस्य नग्न-पादाङ्गुलीभिः सह, स्वस्य मुक्तहस्तस्य तर्जनीयां वलयस्य शिलां परिवर्तयति स्म । तस्मिन् एव क्षणे च डोमिनिका कूपे पतति इव अनुभूतवती। अतीव सुखदः, अद्वितीयः च भावः आसीत् ।
  तदा सर्वं चकाचौंधपूर्णेन उज्ज्वलेन प्रकाशेन पूरितम् आसीत्, यत् एकस्याः बलिष्ठस्य, क्रीडालुस्य, अद्वितीयरूपेण सुन्दरस्य बालिकायाः शरीरस्य प्रत्येकं कोष्ठकं वेधयति इव आसीत्
  . अध्याय सं० १.
  डोमिनिकायाः नग्नपादाः तस्याः अधः उष्णपृष्ठं अनुभवन्ति स्म, तदेव तस्याः प्रथमानुभूतिः आसीत् । मम नेत्रयोः पुरतः एकः झिलमिलः आसीत्, यथा अहं शक्तिशालिभिः ज्वालाभिः अन्धः अभवम्, यथा कॅमेरे विस्फोटः । बालिका च तत्क्षणं द्रष्टुं न शक्नोति स्म यत् सा कुत्र समाप्तवती।
  अप्सरस्य मृदुस्वरः श्रूयते स्म ।
  - मा भयम् ! इदानीं गमिष्यति सर्वं द्रष्टुं शक्नुथ।
  डोमिनिका विस्मितः कृत्वा निमिषं कृतवती। तस्याः नग्नपादाः अधिकं उष्णतां अनुभवितुं आरब्धाः । नग्नकन्यायाः तलवयोः अधः किमपि ज्वलति स्म, यथा मध्याह्ने सहारा-वालुका इव । डोमिनिका नग्नपदं धावनं बहु रोचते स्म । विशेषतः यदा स्क्रीनपरीक्षायाः समये अहं तस्य अभ्यस्तः अभवम्।
  यदा सा बालिका आसीत् तदा तस्याः पक्षपातपूर्णगुप्तचरस्य भूमिकां कर्तुं प्रस्ताविता आसीत् ।
  अवश्यं युद्धकाले बालिकाः ग्रीष्मकाले नग्नपदाः गच्छन्ति स्म, यतः जूतानां पालनं कर्तव्यं, विचित्रं च यत् यदा भवन्तः दीर्घकालं गच्छन्ति तदा तदपि सुकरं भवति
  अन्ते च तां हिमे नग्नपदं लम्बयितुं नीतवन्तः। इदं ज़ोया कोस्मोडेम्यन्स्काया इत्यस्याः शैल्यां, केवलं डोमिनिका गोरी अस्ति, बहु च सुन्दरी अस्ति, तस्याः प्राकृतिकं आकर्षणं च अस्ति । यदा च सः स्मितं कृत्वा प्राकृतिकमुक्तिनिर्मितानि इव श्वेतदन्तं नग्नं करोति तदा सः छतम् कपाटात् सम्पूर्णतया अपसारयति।
  अत्र च तलवः दहन्ति, कथञ्चित् उष्णं भवति । मेमासे मास्कोनगरे उष्णता आसीत्, परन्तु भवन्तः तत् उष्णं वक्तुं न शक्तवन्तः ।
  अत्र च, मध्याह्नसमये अरबदेशे कुत्रचित् इव अस्ति । तत्र अपि अधिकं उष्णम् अस्ति। एकदा सा अमीरात्-देशे एकं चलच्चित्रं गृहीतवती, तस्याः वालुकायाः उपरि नग्नपादाः गन्तुम् अभवत् । स्वाभाविकतया प्रातःकाले यदा रात्रौ वालुका किञ्चित् शीतलं जातम्, परन्तु तदपि उष्णं भवति स्म, तदा ते तस्याः पादौ वासलिनेन अपि स्नेहं कृतवन्तः यत् तत् सुलभं भवति स्म
  परन्तु स्थानीयबालाः नग्नपदाः न्यूनातिन्यूनं निर्धनानाम् मध्ये धावन्ति, लघुदन्तं दर्शयन्तः हसन्ति च, असुविधां न अनुभवन्ति।
  ननु तस्याः नेत्रयोः स्फुरणं निवृत्तं, डोमिनिका च दृष्टवती यत् सा नगरचतुष्के अस्ति । सौन्दर्यस्य पादयोः अधः शिलाखण्डाः नारङ्गवर्णाः, बैंगनीवर्णाः च आसन् । परितः च गृहाणि उच्छ्रिताः, अतीव सुन्दराः, सेण्ट् पीटर्स्बर्ग्-नगरस्य केन्द्रे इव, यत्र प्राचीनता संरक्षिता अस्ति । केवलम् अत्र भवनानि उच्छ्रिताः अपि च अधिकं जीवन्तं, रङ्गिणः, समृद्धाः, विलासपूर्णाः, विस्तृताः च सन्ति ।
  सुवर्णपत्रं च बहु अस्ति, यत् चक्षुषः प्रियं न संशयः। वीथिषु च बहवः सुन्दराः बालिकाः सन्ति। ते नग्नपदाः, ललिताः, चर्मयुक्ताः, स्नायुयुक्ताः पादाः ज्वलन्तः डोमिनिकां तस्याः आकर्षकं मार्किज-अप्सरं च परितः गन्तुं आरब्धवन्तः ।
  बालिकाः सर्वे अपवादं विना सुन्दराः, तरुणाः, नग्नपदाः, परन्तु आभूषणधारिणः आसन् । केषुचित् बहुमूल्यं शिलाभिः सह अधिकं आभूषणं भवति, केषुचित् न्यूनं भवति। अनेकाः बालिकाः केवलं श्वेताः, लघुः अङ्गारकाः एव धारयन्ति स्म ।
  प्राचीनकालस्य विषये चलच्चित्रं निर्माय दासाः प्रायः एतादृशाः एव दृश्यन्ते इति डोमिनिका अवदत् ।
  तथापि , सर्वाणि बालिकाः मानवाः न आसन्। केषाञ्चित् लिङ्क् इव कर्णाः, केषाञ्चन गरुडनासिकाः । अनेकाः बालिकाः लघुतराः आसन्, यथा मार्क्विस् डी कासान्द्रा, केवलं बालिकाः, परन्तु ते लघुपादैः पादमार्गं न स्पृशन्तः उड्डीय गच्छन्ति स्म
  उष्णपदमार्गात् न बिभेति नग्नगुलाबीपार्ष्णिं प्रदर्शयन्ति इति बालिकानां समग्रं राज्यम्।
  ते च डोमिनिकां मार्किजं च वलयेन परितः कृत्वा शान्ततया गपशपं कुर्वन्तः स्मितं कृतवन्तः।
  बालिकाः तरुणस्नायुशरीराणां अतीव सुखदगन्धं निर्गतवन्तः
  गोरालिङ्गस्य महता गन्धैः मिश्रितस्य।
  केषाञ्चन हस्तेषु शस्त्राणि अपि आसन् । विशेषतः धनुः, सुरुचिपूर्णाकारः क्रसधनुः, खड्गः, कृपाणः, खड्गः, बाणकुण्डः च ।
  काल्पनिकचलच्चित्रस्य चलच्चित्रनिर्माणार्थं अतिरिक्तानां स्मरणं अतीव जनयति स्म, एतत् अपि आश्चर्यं यत् ते एतावन्तः निर्दोषाः, वक्राः, क्रीडासुन्दरीः एकस्मिन् स्थाने सङ्गृहीतुं समर्थाः अभवन्
  अधिकांशः बालिकाः प्रायः नग्नाः आसन्, केवलं तेषां स्तनौ नितम्बौ च बहुमूल्यशिलानिर्मितैः आभूषणैः आवृताः आसन् ।
  प्रायः एकदर्जनं बालिकाः विनयशील-अङ्ग-वस्त्रधारिणः जानुभ्यां न्यस्तवन्तः, प्लैटिनम-स्फुरन्तः पेयस्य कलशाः, विविध-आहार-फल-सुवर्ण-ट्रे च धारयन्तः ।
  डोमिनिका भ्रान्त्या गुञ्जति स्म -
  - मम किं इच्छसि ? - सा च किञ्चित् अधिकं आत्मविश्वासेन योजितवती। "यदि भवतः समयः अस्ति तर्हि अहं भवतः अतिरिक्तेषु दृश्यमानः भविष्यामि, केवलं मां सम्यक् दातुम्।"
  अप्सरा मार्किजः स्मितेन उत्तरं दत्तवान् ।
  - प्रतीयमानं भवन्तः एतत् चलचित्रम् इति मन्यन्ते? न, एतत् एल्फ- ड्रैगन साम्राज्यम् अस्ति !
  डोमिनिकः खिन्नः भूत्वा कूर्दितवान्। मम पार्ष्णिः निर्दयतापूर्वकं दहति स्म। सा स्वेदस्य मणिः कम्पितवती। साधु, उष्णम् अस्ति। यथा अरबमरुभूमिः। अत्र नग्नपादाः कथं गच्छन्ति, तेषां त्वचा सूर्यात् न छिलति इति आश्चर्यम् ।
  सा कुत्र अस्ति ? स्पष्टतया रूसदेशे न...
  डोमिनिका आकाशं दृष्ट्वा वीणां कृतवान्। आकाशः पीतः आसीत्, दुर्लभाः मेघाः नारङ्गवर्णाः आसन्, एकदा एव अनेकाः प्रकाशाः आसन् ... न आश्चर्यं यत् एतावत् उष्णम् आसीत्। अपि च, प्रकाशकाः एतावत् अलङ्कृताः आकाराः सन्ति, कुञ्चिताः वा शृङ्गाः वा...
  डोमिनिका इत्यस्याः मनसि आसीत् यत् सा रोगी भवति । यथा, एवं जनाः उन्मत्ताः भवन्ति। तस्याः सुन्दरं मुखं विकृष्य विवर्णं जातम्।
  सा स्तब्धवती, परन्तु कर्णयुक्तौ पिशाचबालिकाः तां समर्थितवन्तौ । गोरा-लिङ्गस्य प्रतिनिधिः विभक्तः, श्वेत-अर्धपारदर्शक-अङ्गार-धारिणः सौन्दर्यः बालिकानां नग्न-एतावत् सुन्दर-स्नायु-शरीरेषु पेय-सहिताः तस्याः पात्राणि आनयन्ति स्म ते मरकतमद्यं सुवर्णकटोरेषु पातयन्ति स्म।
  डोमिनिका लोभेन पिबति स्म। सा च मद्यं असामान्यतया मधुरं स्वादिष्टं च अनुभवति स्म, तस्याः नाडीषु सद्यः ऊर्जा, बलं, ओजः च प्रवहति स्म।
  बालिकायाः च पूर्वमेव नग्नपादाः तावत् न दहन्ति स्म, अथवा सुखदं उष्णतां अनुभवन्ति स्म, परितः तापमानं च स्वप्नवत् आदर्शं जातम्
  डोमिनिकः उत्थाय स्वस्य सुवर्णपत्रवर्णीयं शिरः कम्पयन् उद्घोषयति स्म।
  - नमस्कार निद्रावासिनः !
  तदा बालिका शीघ्रं स्वयमेव सम्यक् कृतवती-
  - अहं मम भ्रातृभिः, अथवा भगिनीभिः सह मनसि मिलित्वा प्रसन्नः अस्मि!
  बालिकाः ताडयन्ति स्म। ते च कोरसरूपेण गायन्ति स्म।
  - वयं भवतः सुखं कामयामः,
  त्वं अस्माकं आशा असि, विश्वासं कुरुत...
  परलोकानां मार्गाः - ९.
  द्वारं उद्घाटितम् आसीत् !
  मार्क्विस् डी कासान्द्रा शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, भवता अस्माकं साहाय्यं कर्तव्यम्। अस्य च महत् फलं भविष्यति।
  डोमिनिका स्नायुस्कन्धान् संकुच्य आश्चर्येन पृष्टवती यत् -
  - अहं च भवतः कथं साहाय्यं कर्तुं शक्नोमि ?
  अप्सरा कन्या किमपि वक्तुम् इच्छति स्म, यदा तुरङ्गस्य शब्दः, पक्षस्य च शब्दः श्रूयते स्म । सर्वे असंख्याकाः गोरालिङ्गप्रतिनिधिः सद्यः जानुभ्यां न्यस्तवन्तः, आदरपूर्वकं नमनं च कृतवन्तः ।
  मार्किजः अपि डोमिनिकं धक्कायति स्म :
  - प्रणामम् अपि ।
  बालिका अभिनेत्री आश्चर्यचकितः अपृच्छत् -
  - किमर्थम् ?
  अप्सरा बालिका चीत्कारं कृतवती-
  - ड्रैगन डचेस् भवन्तं मिलति। अस्माकं साम्राज्यं अजगराः शासन्ति। आगच्छतु, एकस्मिन् जानुनि !
  डोमिनिका स्वस्य अभिमानं न भङ्गयितुं निश्चयं कृतवती । यद्यपि सा भीता आसीत् यत् उष्णः पादमार्गः तस्याः नग्नजानुं दहति, लघुकांस्यपर्यन्तं चर्मकृतम् । परन्तु त्वचा स्पष्टतया बलवती, न्यूनसंवेदनशीलः च अभवत् । अत्र जनाः नग्नपदाः गच्छन्ति न तु दारिद्र्यात् इति स्पष्टम्। परन्तु गम्भीरतरकारणानां कारणात् यत् अद्यापि स्पष्टीकरणीयम्।
  ततः स्वयं अजगरराजकुमारी प्रादुर्भूतवती। त्रिशिरा पशुः अतीव उज्ज्वलवर्णः भृङ्ग इव। विशालः, उत्तमः योद्धा इव, परन्तु सर्वथा भयङ्करः न, अथवा न भयङ्करः यदि सा अस्ति।
  शिरः तुल्यकालिकरूपेण लघु इव आसीत्, तेषु लघु किन्तु उज्ज्वलमुकुटाः स्फुरन्ति स्म ।
  यदा सा अजगरः उड्डीयत तदा तस्याः पक्षाधः बालिकाः त्वक्वर्णं बकाइनं, ततः पन्नावर्णं च परिवर्तयन्ति स्म । एतत् सुन्दरं जातम्।
  डोमिनिका मन्त्रिता इव आसीत् । एतत् प्रथमवारं आसीत् यत् सा वास्तविकरूपेण वास्तविकं अजगरं दृष्टवती । आम्, चलचित्रेषु अवश्यं ते सङ्गणकचित्रस्य उपयोगेन उत्तमाः अजगराः निर्मान्ति । परन्तु अयं अजगरः वास्तविकः, अतीव सुन्दरः, ललितः च अस्ति।
  शिरः मध्यस्थः तस्याः स्वरः अतीव सुखदः अपृच्छत्।
  - भवन्तं दृष्ट्वा अहं बहु प्रसन्नः अस्मि, पृथिवीग्रहात् अस्माकं अतिथिः!
  डोमिनिका स्मितं कृत्वा उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अहं च भवन्तं दृष्ट्वा अतीव प्रसन्नः अस्मि!
  ड्रैगन डचेस् शिरः न्यस्य अग्रे अगच्छत्, दक्षिणतः शिरः पूर्वमेव वदति स्म:
  - वयं भवन्तं आमन्त्रितवन्तः यतोहि भवतः नाडीषु एकस्यैव रक्तं प्रवहति, अहं न जानामि कस्य, कः तत्र निवसति, अहं न जानामि कुत्र!
  डोमिनिका डेल्फिनोवा स्वस्य एकं नग्नं, छेदितं पादं अन्यस्मिन् मर्दयित्वा भ्रान्त्या अवदत्।
  - इदं यथा, अहं न अवगच्छामि!
  वामे स्थितस्य अजगर-राजकुमार्याः शिरः आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवान् ।
  - एतत् च वयं स्वयमेव न अवगच्छामः। परन्तु सर्वथा अस्माकं एतादृशी भयंकरः समस्या अस्ति यत् वयं जनान् डुबन्तः इव स्मः, तृणानि गृहीत्वा!
  डोमिनिका स्वस्य नग्नं, अतीव मोहकं पादं मुद्रयित्वा गायति स्म:
  - मां धारय, तृणं, धारय, .
  यदा तूफानस्य परितः पञ्चदश बिन्दवः सन्ति...
  पिशाचानां ये शत्रून् विदारयतु,
  दैवेन मां जीवने एवं क्षिप्तम्!
  सर्वपट्टिकायाः बालिकाः ताडयन्ति स्म, एतावत् मनोहरं शीतलं च आसीत् ।
  केन्द्रीयशिरः पुनः उक्तवान् -
  - अतः, अस्माकं विचित्रः महामारी अस्ति। अस्माकं ब्रह्माण्डे निवसन्तः बलिष्ठतरलिंगस्य प्रतिनिधिः, भवेत् सः एल्फः, मानवः, ट्रोल्, हॉबिट्, पिशाचः, gnomes इत्यादयः, अज्ञातकारणात् शिलारूपेण परिणतुं, सद्यः एव क्षीणतां च आरब्धवन्तः अस्माकं देशे ओर्क्-गनोम्-इत्येतत् विहाय स्त्रीणां अपेक्षया द्वादशगुणं न्यूनाः पुरुषाः आसन्, अधुना ते प्रायः सर्वथा अन्तर्धानं कृतवन्तः! अवश्यं, एषा त्रासदी अस्ति!
  डोमिनिका खिन्नः भूत्वा व्यवहरत्।
  - एतत् एतावत् अद्भुतम् अस्ति ! अन्यथा एतेषां रोमशानां दुष्टानां पुरुषाणां निर्गमनमार्गः नास्ति! तथा च सर्वाधिकं महत्त्वपूर्णं यत्, एकः पुरुषः यथा यथा कुरूपः भवति, घटोदरः , गण्डशिरः च, कुरुकाः भवति, तथैव सः भवन्तं लसति।
  एकः पिशाचः आक्षेपं कृतवान् यत् -
  - घटोदराः, कुरुकाः, गण्डाः च पिशाचाः न सन्ति! तेषां दाढ्यः श्मश्रुः अपि नास्ति।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत्
  " अपि च एतेषां युवानां सह सम्बद्धता अधिकं महत्त्वपूर्णं भवति!" ते अपि गमनम् न अनुमन्यन्ते। एतेभ्यः प्रशंसकेभ्यः अहं बहु श्रान्तः अस्मि। त्वं च, ईश्वरस्य धन्यवादः, एते कामुकाः, स्वेदिताः, दुष्टाः पुरुषाः न सन्ति, त्वं च विश्रामं कर्तुं, आरामं कर्तुं च शक्नोषि ।
  त्रयः अपि अजगरशिराः सद्यः एव गरजन्ति स्म ।
  - पुरुषरहितः संसारः मृतः भवति ! पृथिव्याः जनानां तुलने वयं बहुकालं जीवामः विशेषतः अजगराः । आम्, पुरुषं विना नीरसं, बलवत्तरं लिङ्गं विना जगति सामञ्जस्यं नास्ति ।
  बालिकाः अनुमोदनस्य शब्दान् कृतवन्तः। एकः गुञ्जितवान् -
  - अस्माकं सर्वे पुरुषाः सुन्दराः सन्ति! एकदा , सहस्रवर्षेभ्यः पूर्वं मानवजातेः पुरुषाणां केशाः, गण्डबिन्दवः, कुरुकाः, उदराः, परन्तु अधुना ते सर्वे युवानः, सुन्दराः, वक्राः, सुखदगन्धाः च सन्ति, पिशाच इव!
  डोमिनिका हसन् निमिषं कृतवती ... ततः सा उत्तरं दत्तवती।
  - अस्तु! कदाचित् द्वे मासे अनन्तरं अहं पुरुषान् त्यक्तुम् आरभेयम्। अहं केवलं न अवगच्छामि यत् अहं भवतः कथं साहाय्यं कर्तुं शक्नोमि?
  अजगरराजकुमार्याः दक्षिणशिरः अवदत् ।
  - सत्यं वक्तुं शक्यते यत् वयं स्वयमेव एतत् न जानीमः। परन्तु भवतः समीपे अन्यस्य जगतः प्राणिनः रक्तं वर्तते, यत्र सर्वेषां निवासिनः द्वौ लिंगौ न सन्ति, यथा अस्माकं पृथिव्यां, अपितु त्रीणि लिंगानि सन्ति। तथा च कदाचित् एतेन अस्माकं पुरुषान् पुनः प्राप्तुं साहाय्यं भविष्यति!
  डोमिनिका स्वयमेव कम्पयित्वा अवलोकितवती यत् -
  - त्रिलिंगी प्राणी? आम्, अहं विज्ञानकथां पठामि, सैद्धान्तिकरूपेण एतत् सम्भवम्!
  अप्सरा बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्! व्याधिः तान् न स्पृशति स्म। परन्तु गोरालिङ्गं कटयिष्यति इति संक्रमणं न दृश्यते इति कः गारण्टीं दास्यति? अपि च तस्मात् अपि दुष्टतरं भवितुम् अर्हति! तथा च बलिष्ठतरं लिंगं विना अपि यदि आक्रमणकारी अस्माकं जगत् आक्रमयति तर्हि अस्माकं प्रतियुद्धस्य अवसरः न भविष्यति।
  बालिका अभिनेत्री शिरः उन्नमयितवान् -
  - अस्तु! अहं भवतः सहानुभूतिम् अनुभवामि। वैसे, एतत् पृथिव्यां आगन्तुं शक्नोति वा ?
  अजगर-राजकुमार्याः वामशिरः पुष्टिं कृतवान् यत् -
  - आम्! सर्वथा सम्भवति। अतः ते भवन्तं उपकारं याचन्ते इति मा मन्यताम्। भवतः अनुजः अस्ति, सः च चलच्चित्रेषु अपि अभिनयं करोति । किं त्वं इच्छसि यत् अयं बालकः शिलारूपेण परिणमय रजःरूपेण क्षीणः भवेत्?
  डोमिनिका क्रुद्धा नग्नपादं मुद्रयित्वा क्रोधेन अवदत्।
  - त्वं मम विषये बहु जानासि!
  अप्सरा बालिका प्रत्युवाच ।
  - वयं कदाचित् भवतः ग्रहात् चलचित्रं द्रष्टुं रोचयामः। अन्तर्जालतः प्रत्यक्षतया अवतरणं कर्तुं शक्यते, यस्य कृते जादुई ऊर्जायाः महत् व्ययस्य आवश्यकता नास्ति । अत एव वयं भवन्तं अपि दृष्टवन्तः। उच्चपरीः च भवतः अद्वितीयं आभामण्डलं अनुभवन्ति स्म, ते च भवतः भ्रातरं दृष्टवन्तः, तस्य अपि तस्य एकः खण्डः अस्ति, अहं न जानामि कः!
  डोमिनिका सीटीं कृत्वा कूजति स्म:
  - अहं निश्चयेन जानामि यत् यत् किमपि असम्भवं तत् सर्वं सम्भवम्! तथापि , मम कृते अनुपस्थितौ अध्ययनं श्रेयस्करं स्यात्!
  मार्क्विस् डी कासान्द्रा इत्यनेन टिप्पणीकृतम् यत् -
  - सम्यक्, एतत् भवता कर्तव्यम् अस्ति। अध्ययनं, अध्ययनं, पुनः अध्ययनं च !
  छात्रा बालिका अप्रसन्नतापूर्वकं गुञ्जितवती -
  - किमन्यत् इदम् ?
  तत्क्षणमेव अजगरराजकुमार्याः त्रयः शिरः समकालिकतया सामञ्जस्यपूर्वकं च स्वसुखदस्वरेषु उक्तवन्तः।
  - त्वं जादू-जादू-विषये किमपि न जानासि! तथा च अस्माकं साहाय्यार्थं भवतः विस्तृतं मौलिकं च ज्ञानं आवश्यकम्। एकदा भवन्तः Imperial Dragon Academy of Dularis तः स्नातकपदवीं प्राप्तवन्तः , भवतः पूर्वं अज्ञातशक्तयः भविष्यन्ति ये भवन्तं जादूगरनीराजकुमारीयाः मुकुटं धारयितुं शक्नुवन्ति। तथा च केवलम् अस्मिन् सन्दर्भे भवन्तः समर्थाः भविष्यन्ति, अथवा, भवन्तः न्यूनातिन्यूनं अल्पं अवसरं प्राप्नुवन्ति यत् भवन्तः पाताललोकात् बलिष्ठतरलिंगस्य प्रतिनिधिं प्रत्यागन्तुं शक्नुवन्ति।
  डोमिनिकः सीटीं कृत्वा टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - अहो, मम यत् न रोचते तत् अध्ययनम् !
  ननु तस्याः नृत्यं, कूर्दनं, चलच्चित्रेषु अभिनयः च बहु रोचते स्म । मम अपि अतीव प्रियम् आसीत्। परन्तु तस्याः अध्ययनं तस्याः कृते कठिनम् आसीत् । सा वेतनप्राप्तविभागे अपि नामाङ्कनं कृतवती यत् सा न्यूनप्रयत्नेन डिप्लोमा प्राप्तुं शक्नोति स्म । ननु एवं सुकरम्।
  उच्चशिक्षां विना यदि एतत् फैशनं न स्यात् तर्हि डोमिनिका अकादमीं सर्वथा न प्रविशति स्म । अपि च अरबपतिः अपि डिप्लोमा विना बालिकायाः विवाहं न करिष्यन्ति।
  परन्तु यथासम्भवं धनिकं, तत्सहकालं च वृद्धं, रोगी, पूर्णतया वृद्धं च कुलीनं विवाहयितुं। ततः मुक्तं कुरु, अरबपतिविधवा भूत्वा स्वसुखार्थं जीवतु।
  तथा च स्वयं चलचित्रपटकथां लिखत। तस्याः विचारः अपि आसीत् । सा च मुख्यभूमिकायां अस्ति। सम्राट् Palpatine इव , अथवा, तस्य अन्धकारमयः आत्मा क्लोन-कन्यारूपेण गत्वा विजयैः सह नूतनं साम्राज्यं निर्मातुम् आरब्धवान् ।
  आम्, तत् महत् ! तथापि तस्याः मुख्यभूमिका तथापि दुष्टा नासीत्, महतीं धनं इव गन्धं च आसीत् । परन्तु ... अधुना, सा हिट् अभवत् . तस्याः च यत् न्यूनतया प्रियं तत् कर्तव्यं भविष्यति - अध्ययनम्!
  डोमिनिका कम्पितस्वरं पृष्टवती -
  - यदि अहं नकारयामि तर्हि किम् ?
  परितः बालिकाः अप्रसन्नतायाः कोलाहलं कृतवन्तः। एकः उद्घोषितवान् -
  - तां पार्ष्णिभ्यां गोली मारयतु !
  ड्रैगन डचेस् इत्यस्य त्रयः प्रमुखाः उत्तरं दत्तवन्तः ।
  - भवन्तं बाध्यं कर्तुं अस्माकं नैतिकः अधिकारः नास्ति। परन्तु पृथिवीग्रहात् भवन्तं निष्कासयितुं बहु महतीं जादुशक्तिः आवश्यकी आसीत् । पुनः च, यदि भवान् पुनरागन्तुं इच्छति तर्हि अत्र यात्रायाः, भवता पिबितस्य महत् मद्यस्य, पुनरागमनस्य टिकटस्य च मूल्यं दातव्यम्।
  डोमिनिका चीत्कारं कृतवती :
  न कर्तुम् इच्छितस्य कार्यस्य शुल्कं ग्रहीतुं न न्याय्यम् ! अहं मम इच्छाविरुद्धं प्रेरितः अभवम्!
  स्त्री अजगरस्य केन्द्रशिरः प्रत्युवाच ।
  - त्वं अस्माकं, सम्भवतः, अस्माकं अन्तिमसंभावनासु अन्यतमः असि! सत्यं, त्वं भ्रात्रा सह प्रयासं कर्तुं शक्नोषि, परन्तु सः बालकः एव, तथापि पुरुषः, सः अपि रजः भवितुं शक्नोति ।
  डोमिनिकः क्रोधेन क्रन्दितवान् -
  - भ्रातरं मा स्पृशतु ! तस्य कोऽपि विषयः नास्ति!
  ड्रैगन डचेस् आक्षेपेण पृष्टवती यत् -
  -किं त्वं राजकुमारी भवितुम् अध्ययनं कर्तुं इच्छसि ? कल्पयतु भवतः के के अवसराः भविष्यन्ति। त्वं न वृद्धः भविष्यसि, त्वं कतिपयवर्षसहस्राणि जीविष्यसि, अपि च सम्भवतः अधिकं यदि त्वं अधिकं उन्नतं मायां प्राप्य अमरः देवः भवसि । प्रजा च भवतः स्वराज्यं च भविष्यति!
  डोमिनिका निःश्वसित्वा याचनापूर्वकम् अवदत्।
  - किञ्चित् चिन्तयामि।
  मार्किज बालिका पुष्टिं कृतवती यत् -
  - आम्, सः चिन्तयतु। तस्याः अस्माकं जगत् अधिकतया ज्ञातुं आवश्यकता वर्तते। सः अनुकूलतां प्राप्नुयात्, आत्मनः समीपं गच्छतु। सः च सम्यक् निर्णयं करिष्यति।
  ड्रैगन डचेस् त्रयोऽपि शिरः सकारात्मकरूपेण शिरः उन्नमयितवान् ।
  - सः नगरं परिभ्रमतु। इदं विशालं भव्यं च अस्ति। तां दर्शयतु कासान्द्रा, यूयं बालिकाः तां मार्गं ददतु। हस्तक्षेपं मा कुरुत !
  गोरा लिंगः विभक्तः अभवत् । अप्सरा मार्किजः ट्रेतः पिज्जा इव किमपि गृहीत्वा डोमिनिकायाः हस्ते दत्तवान्:
  - अत्र खादतु ! त्वं बलिष्ठः भविष्यसि।
  अङ्गारधारिणी बालिका प्लैटिनम -कलशात् सुवर्ण-प्याले पूर्वमेव गुलाबी-वर्णीयं मद्यं पातितवती . डोमिनिका सावधानीपूर्वकं पिज्जायाः एकं दंशं गृहीतवती। अत्यन्तं स्वादिष्टं जातम्, बालिका च खादितुम् आरब्धा , बहु अधिकविश्वासेन, मद्येन च प्रक्षालितवती, एतावत् मधुरं सुगन्धितं च।
  तदनन्तरं डोमिनिकायाः मनोदशा तीव्ररूपेण वर्धिता । सा च गायति स्म-
  आचार्याणां उपहारः, २.
  ते मया सह समयं यापयन्ति स्म...
  ते मां निष्फलतया पाठितवन्तः...
  तदा च छात्रा कन्या उपयुक्तं छन्दं न प्राप्नोत्, तस्याः सुन्दरशिरसि यत् ज्वलति स्म तत् अतीव अश्लीलं अनुचितं च दृश्यते स्म।
  ते मिलित्वा प्रस्थिताः, अप्सरा च तां बाहुं गृहीत्वा । यद्यपि सा बलवत्याः लम्बस्य च एतावत् स्नायुयुक्तायाः डोमिनिकायाः अपेक्षया शिरः अपेक्षया अधिकं लघुतरं कृशतरं च आसीत् ।
  उभौ बालिकाः नग्नपादयोः मुद्रणं कृत्वा युवानां गजवेगेन गतवन्तौ ।
  परितः गृहाणि अतीव विलासपूर्णानि आसन् | पृथिव्यां कोऽपि नगरः एतावत् भव्यः न अभवत् । अत्र पुष्पाणि अपि वर्धन्ते स्म, एतावन्तः विशालाः, उज्ज्वलाः, सुगन्धिताः च आसन् । अस्य नगरस्य विषये सर्वं सुन्दरं, आकर्षकं च आसीत् ।
  तथा बहु बालिकाः। अतीव विलासपूर्णवेषधारी , अथवा, तद्विपरीतम्, अधिकं विनयशीलं, तथा च केचन बालिकाः वीथिं प्रक्षालन्ति स्म। परन्तु सर्वे युवानः, नवीनाः, सुन्दराः, नग्नपदाः च सन्ति।
  डोमिनिका आश्चर्यचकितः अपृच्छत् -
  - ते किमर्थं जूतां न धारयन्ति, न्यूनातिन्यूनं फ्लिप् फ्लॉप् वा न धारयन्ति ?
  मार्क्विस् डी कासान्द्रा स्मितेन उत्तरं दत्तवान् ।
  - एषः अस्य ग्रहस्य माया अस्ति। अस्मान् शाश्वतं यौवनं निर्वाहयितुं, जादू-प्रसारणं च कर्तुं साहाय्यं करोति, अस्माकं नग्न-पादाङ्गुलीः युद्धे अपि उपयोक्तुं शक्यन्ते!
  बालिका कलाकारा हसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अद्भुतम् एतत् ! सामान्यतया यदा अहं अत्यल्पः आसम् तदा अहं नग्नपदं गन्तुं लज्जितः अभवम्, यतः एतत् अत्यन्तं दारिद्र्यस्य लक्षणम् इति मम विश्वासः आसीत् । परन्तु तदा अहं चलचित्रेषु अभ्यस्तः अभवम्। अपि च, बाल्ये स्पार्टकसस्य भगिनीं, अथवा विविधपक्षपातिनः अभिनयं कृत्वा तलवः किञ्चित् रूक्षतरं भवितुं आवश्यकम् आसीत् मम रोचते स्म। परन्तु यदि भवन्तः नग्नपदाः मास्कोनगरं परिभ्रमन्ति तर्हि भवन्तः मानसिकरोगी इति भ्रान्ताः भविष्यन्ति, तथा च वीथिषु संक्रमणं मलिनता च अत्यधिकं भवति!
  अप्सरा बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम् - तत् अवगम्यते ! प्लस्, जूताविना धावनं बहु अधिकं चपलं भवति, यतः महत्तमानां बूटानां तलवानां अपेक्षया योद्धायाः त्वचा बहु बलवती भवति, तथा च सा लोचना, लचीला, जादूना च चार्जिता च भवति!
  ते अग्रे गतवन्तः। ओस्टान्किनो टीवी-गोपुरस्य शिखरवत् फव्वारस्य जेट्-विमानाः कियत् ऊर्ध्वं गच्छन्ति इति भवन्तः द्रष्टुं शक्नुवन्ति । अतः ते भौतिकशास्त्रस्य नियमविरुद्धं उड्डीयन्ते । तथा जेट् स्वयं बहुवर्णाः सन्ति। कियत् सुन्दरमिदम्।
  परितः च के प्रासादाः सन्ति ? अत्र सर्वं कियत् विलासपूर्णम् अस्ति। तथा च विधानं न केवलं सुवर्णेन, अपितु पृथिव्यां अज्ञातेन केनचित् उज्ज्वलेन, नारङ्गवर्णेन धातुना अपि स्फुरति।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - भवतः नगरं परिकथा इव अस्ति। बालिकाः च भव्याः सन्ति, वास्तविकः स्वर्गः इव, न तु आविष्कृतः, अस्माकं इव!
  कासान्द्रा खिन्नः भूत्वा पृष्टवती यत् -
  - किमर्थं भवतः स्वर्गः निर्मितः इति मन्यसे ?
  बालिकाकलाकारः अत्यन्तं तार्किकरूपेण उत्तरं दत्तवती यत् -
  - यतो हि तस्य विग्रहविवरणानि सन्ति। एकः धर्मः एकं वदति, अन्यः अन्यत् वदति, तृतीयः च तस्य विपरीतमेव वदति!
  अप्सरा मार्किजः शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, अहं जानामि! अहं भवतः अन्तर्जालं अवलोकितवान्। पृथिव्याः यात्रायाः अपेक्षया इदं सुकरम् अस्ति। इदं एतावत् सरलं यत् सरलाः एल्फ्स्, ट्रोल्, जनाः अपि तस्मिन् आरुह्य चलचित्रं द्रष्टुं शक्नुवन्ति । जादुई जगतः सर्वैः वैभवैः सह अस्माकं दुर्भाग्येन पृथिव्याः जनानां इव उन्नताः प्रौद्योगिकीः नास्ति । भवन्तः जादूशास्त्रे शौकियाः सन्ति, परन्तु अस्माकं प्रौद्योगिकीविकासः जमे अस्ति!
  डोमिनिका आश्चर्यचकितः अपृच्छत् -
  - भवता प्रौद्योगिकी किमर्थं फ्रीज कृता ?
  अप्सरा स्वरं न्यूनीकृत्य प्रत्युवाच ।
  - न नः। एते अजगराः सन्ति। ते स्वशक्तिं क्षीणं कर्तुम् न इच्छन्ति इति भाति। यद्यपि, अवश्यं, ते अस्मान् सामान्यरूपेण जीवितुं अनुमन्यन्ते, केषाञ्चन कृते च विलासपूर्णतया अपि, परन्तु ... तस्य विषये मा वदामः!
  पुनः च विरामः अभवत्। परितः विलासिता, अवश्यं, सुपर अस्ति। सर्वं तावत् सुन्दरम्, एतादृशाः अलङ्काराः, प्रतिमाः, गृहाणि, मन्दिराणि च।
  आम्, मन्दिराणि अवश्यं बहुविधाः सन्ति । न तु यथासाधारणं पृथिव्यां केषुचित् सादृश्येषु। तथा च ते शैल्या, वर्णेन, आकारेण च सर्वथा भिन्नाः सन्ति . अवश्यं च सुन्दरम् । अत्र आकृतयः, गुम्बजाः, बहुभुजाः, प्रिज्मादयः च सन्ति ।
  अनेकेषु च मन्दिरेषु सुन्दरतमपुष्पाणां अङ्कुररूपेण गुम्बजाः सन्ति।
  डोमिनिका स्वसहभागिनं दृष्ट्वा तां पृष्टवती यत् -
  - त्वं विद्यालयस्य बालिका इव दृश्यसे ... परन्तु त्वं वास्तवतः कियत् वयः असि ?
  कासान्द्रा स्मितेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - जनानां एषा वचनम् अस्ति यत् स्त्रियाः वयसः विषये पृच्छितुं प्रथा नास्ति!
  बालिकाकलाकारः निष्कर्षं गतवती यत् -
  - सम्भवतः बहु।
  अप्सरा बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - भवेत्! परन्तु वयं एल्व्स्, ट्रोल्, जनानां, अपि च gnomes, bampires इत्येतयोः अपेक्षया अधिकं दीर्घकालं जीवामः। यतो हि अस्मासु देवानां रक्तं वर्तते, अतः वयं तेषां सह रक्तबान्धवः स्मः। शेषस्य अमरैः सह अधिकः परोक्षः सम्बन्धः अस्ति |
  डोमिनिका गुञ्जति स्म :
  - वयं सर्वे ईश्वरस्य पुत्राः कन्याः च स्मः। किञ्चित् ।
  कासान्द्रा स्वस्य नग्न पादाङ्गुलीषु क्लिक् कृतवती।
  ततः च अप्सराहस्तेषु मायादण्डः प्रादुर्भूतः । सा शान्ततया कुहूकुहू कृतवती -
  - अस्य अन्तः अजगरनाडी अस्ति । एतत् अतीव शक्तिशाली कलाकृतिः, महत्, दुर्लभं च । परन्तु तस्मिन् महत् बलम् अपि अस्ति। प्रभावं दर्शयतु ?
  डोमिनिका व्यङ्ग्यम् अकरोत् -
  - अहं जादूदण्डेन बालकस्य विषये श्रृङ्खलां दृष्टवान्। परन्तु तत्र एकः कृशः बालकः अस्ति , कृष्णकेशचक्षुषः। न मम भ्रातुः इव - सुन्दरः, स्नायुयुक्तः गोरा केशः। वैसे, अहम् अपि योद्धा, जादूगरः च द्वौ अपि क्रीडितवान्!
  कैसान्द्रा इत्यनेन पुष्टिः कृता यत् - १.
  - अहं भवतः भ्रातरं जानामि। आम्, सः अतीव सुन्दरः, असामान्यः बालकः अस्ति। तथा च भवतः विपरीतम्, बालकानां मध्ये कराटे- क्रीडायां विश्वविजेता ।
  डोमिनिका अवमाननापूर्वकं श्वासम् अयच्छत् -
  - यद्यपि सः बालकः अस्ति तथापि सः पुरुषः एव! परन्तु पुरुषाणां कृते युद्धं युद्धं च सामान्यं वस्तु अस्ति।
  अप्सरा बालिका प्रत्युवाच ।
  - साम्राज्यस्य मुख्यजनानाम् महिलानां अपेक्षया अस्माकं द्वादशगुणाः न्यूनाः पुरुषाः सन्ति : जनाः, एल्फ्स्, ट्रोल्, हॉबिट्, पिशाचः च। अतः गोरालिंगस्य अपि युद्धं कर्तव्यम् अस्ति। प्रत्युत ओर्क्-गनोम्-मध्ये द्वादशगुणाः अधिकाः पुरुषाः स्त्रियाः अपेक्षया भवन्ति । अतः अस्माकं कृते पूर्वापेक्षया कथञ्चित् सुलभतरमपि अभवत्। अहं च ओर्काः च नित्यं युद्धं कृतवन्तौ, ते च क्रम्प इव आरुह्य , अधुना युद्धं कर्तुं प्रायः कोऽपि नास्ति। यद्यपि स्त्रीणां ओर्क् च, सत्यं वक्तुं, न बहु। But the gnomes are better , ते अधिकं महिला हॉबिट् इव दृश्यन्ते। gnomes स्वयं वृद्धाः भवन्ति, धूसराः भवन्ति, दीर्घदाढ्याः वर्धन्ते, परन्तु तेषां मृत्युपर्यन्तं ते द्रुताः चपलाः च भवन्ति , कुरुकाः अपि ते सर्वे दन्ताः धारयन्ति यदि च दन्तः बहिः पातितः भवति तर्हि सः पुनः वर्धते!
  डोमिनिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - अहो! त्वं मकर इव असि। परन्तु अहं एकदा पृष्टवान् यत् यदि मनुष्यः ईश्वरस्य प्रतिरूपेण उपमायां च निर्मितः अस्ति तर्हि तस्य दन्ताः किमर्थम् एतावन्तः दुर्बलाः सन्ति। पुरोहितः च किमपि गुञ्जितवान् यथा, मांसं पापभारितम् अस्ति। वैसे भ्रातुः दन्तः निकृष्टः तदा एकदिनान्तरे एव अक्षरशः पुनः वर्धितः । अहं तं वैद्यस्य समीपम् अपि नेतुम् इच्छामि स्म । तदा च मया मनः परिवर्तितः, ते प्रयोगशालायां मूषकः इव बालकस्य अध्ययनं करिष्यन्ति!
  कैसान्द्रा शिरः उन्नमयितवान्।
  - सम्यक् अस्ति ! त्वं स्मार्टः असि। परन्तु भवतः अध्ययनं न रोचते।
  बालिका प्रबलतया शिरः उन्नमयत् -
  - आम्! नीरसम् अस्ति। And we also have ... Well , I don"t know, यदा भवन्तः स्वस्य मेजस्य समीपे उपविशन्ति तदा भवतः पृष्ठं दुःखं प्राप्नोति, तथा च भवन्तः धावितुं कूर्दितुं च इच्छन्ति!
  अप्सरा बालिका गायति स्म :
  - आम्, बालिकाः, ज्ञातव्यं यत् सर्वेषां कृते संकुचनं न रोचते ,
  काश अहं ओसस्य मध्ये नग्नपदाः धावितुं शक्नोमि!
  भव्यं च दम्पती हसति स्म। अत्र ते अधिकं गच्छन्ति। डोमिनिका अवलोकितवती यत् पृथिव्यां तादृशाः काराः नास्ति । परन्तु अतीव सुन्दराः एकशृङ्गाः सन्ति । यथा ते एनिमे मध्ये आकर्षयन्ति . सरलाः च अश्वाः केवलं मनोहराः एव भवन्ति। यदा च यानं त्वरयति तदा परिकथा इव दृश्यते।
  केचन बालिकाः पक्षिणः इव उड्डीयन्ते। True , it"s rare, अत्र भवन्तः द्रष्टुं शक्नुवन्ति यत् सर्वे जादूगराः उन्नताः न सन्ति। याचकानां कुटीराणि न सन्ति। प्रत्युत सर्वं नगरं स्थिरप्रासाद इव, अथवा फव्वार-उद्यान- युक्तानि सम्पदानि इव गृहाणि सन्ति । कियत् च महत् दृश्यते।
  मूलतः डोमिनिका एकं क्रीडां क्रीडति स्म - निर्माता । तत्र बहु किमपि निर्मातुं शक्यते। ननु च तादृशं नगरं निर्मातुं यत् समग्रं वस्तु स्वर्गविषये परिकथा इव भवति। अत्र तदेव सत्यम् अभवत् ।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - ते च वदन्ति यत् पृथिव्यां स्वर्गः सम्भवः नास्ति? इति पृथिव्याः सर्वे धर्माः वदन्ति!
  कासान्द्रा व्याख्यातवती यत् -
  - साम्यवादं विहाय। एकमात्रः धर्मः यः पृथिव्यां स्वर्गं प्रतिज्ञायते। एतच्च तार्किकम्। स्वर्गे कस्य विश्वासः आवश्यकः, न मृत्योः अनन्तरम् अपि, अपितु सामान्यतया, जगतः अन्त्यस्य अनन्तरं, यत् सामान्यतया उन्मादः एव!
  बालिका अभिनेत्री तदनुमोदितवती यत् -
  - आम्, जगतः अन्त्यस्य सिद्धान्तः मम न रोचते! स्वर्गस्य निर्माणं स्वयमेव श्रेयस्करम्, न तु अस्थिषु!
  अप्सरा मार्किजः चञ्चलः अभवत् :
  - स्वर्गे स्वर्गं प्राप्तुं न प्रयतस्व, अपितु जीवित्वा स्वस्य सुखं सृजतु। स्मार्टः च भवतु।
  डोमिनिका दार्शनिकरूपेण टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - भवन्तः जानन्ति, कथञ्चित् यदा परितः केवलं बालिकाः सन्ति तदा भवन्तः किमपि अभावं अनुभवन्ति। यद्यपि चलचित्रेषु अपि पुरुषाः दुर्लभाः एव सुन्दराः भवन्ति। अपि च अधिकांशः बालकः प्रियः भवति, चत्वारिंशत् वर्षाणि यावत् उदरं द्विहनुहीनं च पुरुषं अन्वेष्टुं प्रयतन्ते ।
  कासान्द्रा हसन् प्रत्युवाच।
  - त्वं स्मार्टः असि। मम वचनं नास्ति। अधिकं सटीकं वक्तुं शक्यते यत् न बहु ... परन्तु न केवलं सुन्दरं मुखं, सुडौलं आकृतिं च पुरुषे महत्त्वपूर्णम् अस्ति। पृथिव्यां स्त्रियः अपि पुरुषे बाह्यदत्तांशात् परं किमपि मूल्यं ददति!
  डोमिनिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - अस्तु, आम्, सम्यक् ! धनमपि च। यदा भवतः बटुकं कठिनं भवति तदा कुरुकाः, कटाक्षं, उदरं च तावत् न लक्ष्यन्ते ।
  अप्सरा टिप्पणीं कृतवती यत् :
  - पुरुषाणां रूपस्य विषये अस्माकं कोऽपि समस्या नास्ति। अत्र सर्वेषु वायुषु माया व्याप्तः अस्ति। पुरुषाः च अतिसुन्दरवदनाः युवकाः अभवन्, जनानां दाढ्यश्मश्रुः अपि अन्तर्धानं जातम् इति अपि अप्रियम् । अतः तेषां पिशाचाः केवलं कर्णस्य आकारेण एव भेदं कर्तुं शक्यन्ते । एतत् च ... अस्तु , स्त्रियः अभ्यस्ताः सन्ति। परन्तु दाढ्याः अपि किञ्चित् आकर्षणं भवति । दाढ्यं कुरूपं मन्यन्ते ताभिः कन्याभिः सह अहं न सहमतः ।
  डोमिनिकः खिन्नः भूत्वा उत्तरितवान् ।
  - दाढ्याः स्तुतिः मानः च अस्ति, परन्तु बिडालस्य अपि श्मश्रुः अस्ति!
  Cassandra waved her magic wand ... and in the hands of the beautiful woman , नेपोलियनस्य कोक्ड् टोप्याः आकारेण एकः सुन्दरः केकः आविर्भूतः, यत्र बहुवर्णीयक्रीमनिर्मितानि गुलाबानि, पोप्स्, भृङ्गाः च आसन्
  अप्सरा मार्किजः स्वस्य अत्यन्तं कोमलस्वरेण चञ्चलः अभवत् ।
  - प्रयतस्व, अतीव स्वादिष्टं, गोभीं विना निःशुल्कं च!
  डोमिनिका सहसा चिन्तयन् अपृच्छत् -
  -किं यदि भवन्तः अद्यापि मम शुल्कं गृह्णन्ति?
  मार्किज-अप्सरा गायति स्म-
  - भवता सर्वं दातव्यम्, विश्वासं कुरुत,
  अतः वयं सफलतायाः द्वारं उद्घाटयामः!
  . अध्याय सं० २ ।
  तथा च कासान्द्रा पुनः दण्डं क्षोभयति स्म, तस्य अग्रात् प्रकाशस्य धारा उड्डीयत, स्फटिकनिर्मित इव कुर्सीद्वयं, लघु, भव्यं मेजं च आविर्भूतम्।
  मार्किज-अप्सरा सुझावम् अयच्छत् यत् -
  - उपविश्य भोजनं कुर्मः, संस्कृताः जनाः इव! कदाचित् भवतः अपि किञ्चित् मद्यं रोचते?
  डोमिनिका तार्किकरूपेण अवलोकितवती यत् -
  - यदि भवन्तः बहु मद्यं पिबन्ति तर्हि भवन्तः मूकाः भवितुम् अर्हन्ति। तथा मया स्पष्टं नवीनं च शिरः स्थापनीयम्!
  कासान्द्रा नकारात्मकरूपेण शिरः कम्पितवती।
  - मा भयम् ! अस्माकं मद्ये मद्यस्य एकं ग्रामं अपि नास्ति। केवलं लाभं जनयति। अस्माकं च जगति जनाः सहस्रवर्षपर्यन्तं वृद्धावस्थां विना जीवन्ति इति कारणेषु अन्यतमम् अस्ति। तथा च दृढेन उन्नतेन च जादूना भवन्तः बहुकालं यावत् स्थातुं शक्नुवन्ति।
  बालिका अभिनेत्री शिरः उन्नमयितवान् -
  - ततः पातयन्तु !
  अप्सरा स्वस्य दण्डस्य अग्रभागात् एकं किरणं मुक्तवती, किमपि कुहूकुहू कृत्वा ... तथा च उज्ज्वलनारङ्गधातुनिर्मिताः प्यालाः प्रादुर्भूताः, येषु किमपि पीतं बुदबुदाभिः सह च सिञ्चति स्म।
  डोमिनिका स्वस्य प्याले किञ्चित् घूंटं गृहीत्वा अवलोकितवती यत् -
  - अतीव सुखदः सुगन्धितः च मद्यः, एतत् भवतः मुखं एतावत् ताजां अनुभवति ... किस्मात् च निर्मितम्?
  कैसान्द्रा कठोररूपेण उत्तरं दत्तवती यत् -
  "यदा भवन्तः ड्रैगन एम्परर् एकेडमी इत्यत्र अध्ययनं कुर्वन्ति तदा भवन्तः ज्ञास्यन्ति!"
  बालिका पृष्टवती -
  -अजगरसम्राट् स्वयं कुत्र अस्ति ?
  अप्सरा निःश्वसन् उत्तरं दत्तवती।
  - सः अपि अन्तर्धानं जातः। अधुना सम्राज्ञी कैरोलिन् तस्य स्थाने अस्ति। अजगरस्य अपि मनुष्याणां इव प्रायः समानसंख्या भवति । अस्मिन् विषये भवतः साम्यम् अस्ति।
  डोमिनिका व्यङ्ग्यम् अकरोत् -
  - सम्राज्ञी मां व्यक्तिगतरूपेण किमर्थं न स्वीकृतवती ?
  कैसान्द्रा चीत्कारं कृतवती :
  - अस्तु, भवतः अभिमानः अस्ति ! एकः डचेस् पर्याप्तः अस्ति। आवश्यकं भविष्यति, महान् कैरोलिन् स्वयमेव तत् स्वीकुर्यात्।
  बालिका गायति स्म- १.
  - जनाः राज्ञीं प्रशंसन्ति स्म,
  प्राङ्गणे सर्वे बालकाः प्रेम्णा पतिताः!
  परन्तु अहं बहु शूरः आसम्
  अहं अरबपतिं चिनोमि!
  अप्सरा मार्किजः स्मितेन उत्तरं दत्तवान् ।
  - किं भवन्तः मन्यन्ते यत् अप्रियजनेन सह कोटि-कोटि-रूप्यकाणि जीवितुं योग्याः सन्ति ? उदरस्य मेदः, कटाक्षबिन्दवः, कुरुकाः, दुर्गन्धाः च किम्?!
  डोमिनिका आक्रामकरूपेण गुर्राति स्म :
  मम अन्येषां बालिकानां च जीवनं न दूषयति ! अथवा शयने मम अङ्गेन तं गले गलिष्यामि!
  कैसान्द्रा खिन्नः भूत्वा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अहं हास्यस्य अभिनयं करिष्यामि। त्वं भद्रस्य मूर्तरूपः भवितुमर्हसि।
  बालिका अभिनेत्री तार्किकरूपेण टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - आदर्शनायकाः जनसमूहं उल्टीं कर्तुं इच्छां जनयन्ति !
  अप्सरा उत्तरं न दत्तवती, परन्तु प्लैटिनमचम्मचस्य साहाय्येन सा केकं खादित्वा सुगन्धितं मद्यं पिबति स्म । डोमिनिका अपि इदानीं कृते भोजनस्य आनन्दं ग्रहीतुं निश्चितवती । अपि च, नूतनवायुना भ्रमणेन भवतः भूखं वर्धते ।
  सा गोलीकाण्डं स्मरति स्म। विशेषतः यदा ते बालपक्षपातिनः क्रीडन्ति स्म । तत्र यथा प्रथमं युद्धात् पूर्वं बालकाः बालिकाः च अत्यन्तं सुपोषिताः आसन् । कब्जाधारितयुद्धकाले च तेषां कृशः भवितुम् अभवत् । एतत् कर्तुं अधिकं धावनं न्यूनं च खादितव्यम् इति अनुशंसितम् । प्रथमं तथापि साक्षात्कृतम्, यतः बहवः टेक्स् धावन्तैः बालकैः सह चलच्चित्रं गृहीताः, परन्तु द्वितीयः कठिनतरः अस्ति । युवानः चलच्चित्रनटः स्वस्य भोजनं क्रीत्वा स्तम्भेषु आक्रमणं कृतवन्तः ।
  ततः ते होटेले रात्रौ वसितुं निषिद्धाः, पृथक् कक्षे शलाकाभिः सह निरुद्धाः, यत् विशालं सामान्यकोष्ठकं इव दृश्यते स्म
  डोमिनिका न बुभुक्षिता, ते तस्याः सौन्दर्यं कुपोषणेन पीडितं न इच्छन्ति स्म, तथापि सा स्वाभाविकतया अत्यन्तं शुष्का, सर्वथा न स्थूलः, नृत्यं च तस्याः स्नायुः शरीरं च सुस्थितौ स्थापयति
  परन्तु वयस्काः अवश्यमेव दुःखं प्राप्नुवन् यतः सेट् बालकारागारे परिणतः। तथा च कैदीभिः सह प्रकरणाः अपि आसन्। दम्पती बालकानां शिरः अपि मुण्डितवती, यत् अनावश्यकं स्यात् ।
  आम्, चलचित्रनटस्य जीवनं सुलभं नास्ति।
  यथा स्पार्टाकसस्य विद्रोहस्य विषये । खनित्रेषु केवलं कटिवस्त्रेषु नग्नपदाः एव बालकानां समग्रसमूहः कार्यं करोति स्म । अपि च एकादशाधिकं टेकम् आवश्यकम् आसीत् । खानिकानां तीक्ष्णशिलासु नग्नतलैः सह गन्तुं प्रयतध्वम्। अत्र बालकानां नग्नपादानां रक्तस्रावः आरब्धः, तेषां पादौ स्फुटितुं आरब्धाः । ते च , खलु स्वेदेन आर्द्राः श्रान्ताः कम्पिताः च आसन्।
  अस्मिन् चलच्चित्रे मुख्यपात्रं समम् आसीत् Spartacus , एकः दासः बालकः, यः, प्रायः, विद्रोहस्य विचारं सूचितवान् यत् तस्य स्वतन्त्रतां प्राप्तवान् अत्यन्तं सफलः धनी च ग्लेडिएटरः ।
  डोमिनिका प्रथमं बाल्यकाले स्पार्टाकसस्य भगिनीरूपेण अभिनयं कृतवती, दण्डरूपेण तस्याः खनित्रेषु बालकैः सह समयः अपि व्यतीतव्यः आसीत् ।
  अतः सा अपि जानाति स्म यत् तीक्ष्णाः शिलाखण्डाः, भग्नावशेषस्य गुरुः टोकरी च किम् इति ।
  त्वं च तां वास्तवमेव उपरि उपरि कर्षसि। अतीव श्रमदायकं भवति, परन्तु भवतः सहनशक्तिं वर्धयति।
  डोमिनिका विभिन्नेषु चलच्चित्रेषु अभिनयम् अकरोत् । एकदा अपि "निधिद्वीपस्य" कस्मिन्चित् संस्करणे केबिनबालकस्य जिमस्य भूमिकायां यत् कैननतः दूरम् अस्ति। तत्र पाककर्तुः भूमिकायां अपि एकपदः Silver , अपितु रक्तकेशः महिला, मोर्गनस्य भगिनी आसीत् ।
  एतत् अवश्यं शीतलम् अस्ति। डोमिनिका स्वयं बालकस्य भूमिकायां आसीत्, यस्य कृते ते तस्याः केशान् अपि छिन्दितुम् इच्छन्ति स्म । परन्तु तदा ते अन्ततः विगस्य साहाय्येन समस्यायाः समाधानं कृतवन्तः ।
  आम्, तस्याः एषा भूमिका क्रीडायाः दृष्ट्या सफला इति वक्तुं शक्यते । परन्तु चलच्चित्रस्य एव विधानात् परं लोकप्रियता न प्राप्ता । तत् केनचित् प्रकारेण नरकीयः कचरा एव अभवत् ।
  प्रायः शास्त्रीयाः ये नियमानुसारं न सन्ति ते वैरेण सह मिलन्ति ।
  मार्किज-अप्सरा डोमिनिकायाः स्मृतयः बाधितवती यत् -
  - भवत् जानसि। वयं किञ्चित्कालं यावत् अत्र उपविष्टाः स्मः। मार्गे प्रहारस्य समयः न अस्ति वा ?!
  बालिका स्कन्धं संकुच्य अवलोकितवती यत् -
  - भवन्तः भ्रमणार्थं गन्तुं शक्नुवन्ति। अद्यापि मम बहु ऊर्जा अस्ति।
  कासन्द्रा दण्डं क्षोभयति स्म, अर्धभक्षितः केकः, मद्यादिभिः सह व्यञ्जनानि च अन्तर्धानं जातम्।
  डोमिनिका गुञ्जति स्म :
  - यथा परिकथायां !
  मार्किजः चीत्कारं कृतवान् -
  - नहि! एषा परिकथा नास्ति, अपितु माधुर्यपूर्णं वास्तविकता अस्ति।
  तथा च द्वौ गोरालिङ्गस्य प्रतिनिधिद्वयं मार्गे स्फुटितवन्तौ। डोमिनिकायाः मनोदशा पूर्णतया प्रसन्नः अभवत् ! सा विस्तृतं स्मितं कृतवती। सा च गायति स्म अपि-
  मार्गः, मार्गः, मित्रवत् दृश्यते, .
  पहलूयुक्त इस्पातेन निर्मितं श्रृङ्खलामेलम्...
  खड्गः च अतीव तीक्ष्णः - प्रशंसितः दमास्क इस्पातः,
  आम्, युद्धे गम्भीरा स्थितिः भविष्यति!
  तदा कैसान्द्रा गम्भीरदृष्ट्या अवलोकितवती, स्थगितवती।
  - भवत् जानसि! अकादमीयां गम्भीराः प्रवेशपरीक्षाः भवतः प्रतीक्षां करिष्यन्ति। कदाचित् आनुवंशिकजादूगरानाम् कृते ते सुलभाः इव भासन्ते, परन्तु भवतः मायाविषये किमपि सूचकं अपि नास्ति ।
  डोमिनिका अनुचितं हसति आक्षेपं च कृतवती यत् -
  - नहि! चलचित्रेषु मया बहुवारं जादू कार्यं दृष्टम्। तथा च विश्वासं कुरुत, अहं किमपि जानामि!
  अप्सरा मार्किजः स्वरं न्यूनीकृत्य कुहूकुहू कृतवती ।
  - अहं भवतः कृते मम जादूदण्डं दास्यामि! सा अतीव बलवती, अजगरनाडीयुक्ता अस्ति। तस्य उपयोगं कर्तुं प्रयतस्व, उदाहरणार्थं, जादू कर्तुं ... अस्तु, एकं विस्मरतु-न-पुष्पम्!
  बालिका अभिनेत्री पश्चात् अवलोकितवती। परितः गृहसमीपे वीथिकायां च बृहत्तमानि पुष्पाणि विशालानि रत्नानि इव पुष्पशय्याः सन्ति । वृक्षेषु चकाचौंधपूर्णाः अङ्कुराः अपि वर्धन्ते स्म । अपि च केषुचित् पुष्पेषु विविधवर्णच्छायानां पत्राणि अपि आसन् । विचित्रं च कर्लम् अपि आसीत्।
  डोमिनिका तां न किमपि संकीर्णस्कन्धान् संकुच्य अत्यन्तं गम्भीरतापूर्वकं उत्तरं दत्तवती।
  - अस्माकं किमर्थं केनचित् प्रकारेण विस्मरितस्य आवश्यकता अस्ति ? अत्र पूर्वमेव बहुविधाः पुष्पाणि सन्ति, बहु बृहत्तराणि, सुन्दराणि च ।
  कैसान्द्रा विडम्बनापूर्वकं स्मितं कृतवती -
  - किं च इच्छसि ?
  बालिका अभिनेत्री निर्णायकरूपेण अवदत् यत् -
  - बहु अधिकं मूल्यवान् उपयोगी च किमपि जादू करणं श्रेयस्करम्! - डोमिनिका स्वस्य नग्नपार्ष्णिं मुद्रितवती, येन वर्णयुक्ताः टाइल्-पट्टिकाः भग्न-हिमखण्डः इव क्लिष्टाः अभवन् । आकांक्षिणी जादूगरनी अपि अवदत्- "उदाहरणार्थं नारिकेलप्रमाणस्य हीरकस्य निर्माणं बहु श्रेयस्करम् !" एतत् बहु अधिकं उपयोगी व्यावहारिकं च अस्ति।
  मार्किजः तां शङ्कया पश्यन् पृष्टवान्।
  - किं त्वं पृथिवीं गन्तुम् इच्छसि ? अस्माकं किं न रोचते ?
  डोमिनिका विडम्बनापूर्वकं टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - भवतः जगतः विषये वयं तदेव वक्तुं शक्नुमः यत् ओस्ताप् बेण्डर् इत्यनेन काकेशसस्य प्रकृतेः विषये उक्तम् - it"s too beautiful - the imagination of an idiot!
  कैसान्द्रा विस्मितः सन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - त्वं च स्मार्टः असि, परन्तु आलस्यवान्! भवतः पर्याप्तं कट्टरता नास्ति यत् भवतः लक्ष्यं प्रति जेट् बुलडोजर इव गन्तुं शक्यते, विना स्थगितम्!
  बालिका अभिनेत्री मुखं कृतवती, टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - जेट् बुलडोजराः नास्ति। न्यूनातिन्यूनं पृथिव्यां !
  अप्सरा मार्किजः सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान् -
  - भवतः न स्यात्। परन्तु एतादृशाः जातिः सन्ति ये प्रौद्योगिक्याः दृष्ट्या मानवतायाः अपेक्षया अपि उन्नताः सन्ति। तथापि तेषां समीपं गन्तुं पृथिव्यां गमनात् अपि कठिनतरम् अस्ति ।
  डोमिनिकः पृष्ट्वा मुखं विक्षिप्तवती।
  - आम्? किं ते ताराणां मध्ये उड्डीयन्ते ?
  कैसान्द्रा आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - ते शक्नुवन्ति ! सिद्धान्ततः वयं मायायाः साहाय्येन एतत् कर्तुं शक्नुमः ।
  बालिका अभिनेत्री गायति स्म :
  अवश्यं पूर्वानुमानं कर्तुं कठिनम् अस्ति
  अस्मिन् अद्भुते जगति किं प्रतीक्षते...
  वयं मेघेषु उड्डीयेम - .
  ताराविमानं आरुह्य !
  बालिका च धमकीमुखं कृत्वा निर्णायकरूपेण घोषितवती।
  - मम कृते जादूदण्डं ददातु ! अहं च उत्तमतरबूजस्य परिमाणं हीरकं करिष्यामि!
  कासान्द्रा किमपि वक्तुम् इच्छति स्म । किन्तु पक्षानां खरखरः श्रूयते स्म। अन्यः अजगरः उड्डीयमानः आसीत् । अधिकतया, स्त्री अपि। सा प्रायः गृहीतवती यत् सुवर्णपत्रमाणिक्यैः आवृतं ग्रिफिन्मुखात् आकाशं प्रति उच्चैः विक्षिप्तं फव्वारस्य धारा
  त्रिशिरः राक्षसः भयङ्करात् अधिकं सुन्दरः आसीत् ।
  अप्सरा मार्किजः प्रणामम् अकरोत्। डोमिनिकः केवलं किञ्चित् शिरः कम्पितवान्।
  तेषां पुरतः स्त्री अजगरः अवतरत् । एतादृशस्य विशालस्य राक्षसस्य कृते अतीव सुखदः स्पष्टः च स्वरः श्रूयते स्म ।
  - किं त्वं पाखण्डी असि यः पूर्वमेव मसीहः इति उच्यते ?
  डोमिनिका निर्दोषस्मितेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अहं मसीहः भवितुम् न इच्छामि!
  स्त्री अजगरः आश्चर्यचकितः अभवत् :
  - तत् च किमर्थम् ?
  बालिका अभिनेत्री प्रामाणिकतया उत्तरं दत्तवती यत् -
  - यतः मसीहाः प्रायः क्रूसे स्थापिताः भवन्ति!
  पक्षिणो जीवः पक्षं कम्पितवान् । तस्याः बृहद्भिः बृहद्भिः सदृशाः केवलं त्रिवर्णाः सन्ति - रक्तः, पीतः, हरितः च । इदं सुन्दरं संयोजनम् इति वक्तुं नावश्यकता वर्तते ।
  स्त्री अजगरः चञ्चलः अभवत् -
  - तस्मात् च जगतः भवन्तः द्रष्टुं शक्नुवन्ति यत्र जादूगराः पूर्णतया घोटालाबाजाः, भ्रष्टाः च सन्ति?
  डोमिनिका हसन् उत्तरं दत्तवती, अतीव श्वेताः, लसन्तः दन्ताः दर्शयन्त्याः।
  - कदाचित् एवम् अस्ति। यद्यपि, केचन भविष्यद्वादिनाः आसन्। यथा पितामही वङ्गा। केवलं केनचित् कारणेन तस्याः भविष्यवाणयः नियमतः पूर्ववृत्तेन एव सत्याः अभवन् ।
  मार्किज-अप्सरा अवलोकितवती यत् -
  - अत्यन्तं उच्चस्तरीयाः जादूगराः, जादूगराः अपि भविष्यं अत्यन्तं अस्पष्टरूपेण पश्यन्ति। उच्चतमाः च देवाः अपि शतवर्षेभ्यः परं किं भविष्यति इति गारण्टीं न दास्यन्ति। तस्मादपि च, सहस्रे कोटिषु!
  स्त्री अजगरः लघुप्रकाशं प्रज्वलितवान्, चञ्चलः च अभवत् ।
  - आम्... येन अस्मिन् ग्रहे वास्तविकाः पूर्वानुमानकाः सन्ति। भवतः हाइपरनोस्फीयर-तनावः अपि अस्मात् सर्वथा भिन्नः अस्ति । यद्यपि, भवतु अत एव भवन्तः स्वस्य मौलिकतां धारयन्ति स्म, अस्माकं दासाः न अभवन्!
  डोमिनिका पुनः हर्षेण हसन् अवलोकितवती यत् -
  - भवतः दासः भवितुम् ? हास्यम् अपि अस्ति। सदा युवा, सदा नग्नपादः।
  कैसान्द्रा शिरः न्यस्य सुझावम् अयच्छत् -
  - ड्रैगन काउण्टेस् दर्शयतु यत् भवन्तः किं कर्तुं शक्नुवन्ति। न्यूनातिन्यूनं जादूदण्डस्य साहाय्येन न्यूनातिन्यूनम् एकं जलबिन्दुं पतितुं प्रयतस्व ।
  बालिका अभिनेत्री अवमाननापूर्वकं श्वासम् अयच्छत् -
  - एकः बिन्दुः जलस्य ? आम्, एतत् सर्वथा गम्भीरं नास्ति। कदाचित् सद्यः सुवर्णस्य एकं पिपासा प्राप्तुं श्रेयस्करम् ।
  ड्रैगन काउण्टेस् इत्यनेन सुझावः दत्तः यत् -
  - यथा इच्छति तथा मायां करोतु। तस्याः कृते दण्डं दत्त्वा पश्यन्तु यत् सा न्यूनातिन्यूनम् एकं मन्त्रं सम्यक् स्मरति।
  कैसान्द्रा खिन्नं कृत्वा चीत्कारं कृतवती।
  महान् दृश्यते ! केवलं पश्यन्तु। मायादण्डः अतिशक्तिशाली अस्ति, त्वं नगरस्य, जीवानां, आत्मनः च क्षतिं कर्तुं शक्नोषि ।
  डोमिनिका गुर्राति स्म :
  यथा भवन्तः चिन्तयन्ति तथा मूर्खः नास्मि !
  ड्रैगन काउण्टेस् इत्यनेन सुझावः दत्तः यत् -
  - तदा तस्याः कृते किमपि अधिकं अहानिकारकं न्यूनशक्तियुक्तं च ददामः। अन्यथा सा अपि मयि छिद्रं करिष्यति।
  कैसन्द्रा गायति स्म : १.
  मायां प्रकटितुं, २.
  अस्माकं प्रतिभायाः आवश्यकता अस्ति...
  भवतः कृते सृष्टिः श्रेयस्करम्
  बृहत् हीरकाः !
  अप्सरा बालिका च स्वस्य नग्न पादाङ्गुलीषु क्लिक् कृतवती। लघुरूपं प्लैटिनमवलयम् आविर्भूतम् । कासान्द्रा तत् पादेन क्षिप्तवती, ततः डोमिनिकायाः मुखस्य पार्श्वे एव माधुर्यपूर्णं वस्तु अन्तम् अभवत् ।
  मार्किजः चञ्चलः अभवत् -
  - भवन्तः एतत् वलयम् ग्रहीतुं शक्नुवन्ति। तर्जनीयां स्थापयतु। उच्चैः किमपि कामना कर्तुं च प्रयतस्व। तस्मिन् विद्यमानः जादूः प्रबलः नास्ति, परन्तु सरलतया कार्यं करोति। नारिकेलस्य परिमाणस्य हीरकस्य कृते न पर्याप्तं, परन्तु, यथा, मटरस्य परिमाणं पर्याप्तम्!
  बालिका अभिनेत्री हस्ते वलयं गृहीतवती। परन्तु तर्जनीयाः स्थाने सा मध्यमाङ्गुले स्थापयित्वा व्यङ्ग्यरूपेण स्मितं कृत्वा पृष्टवती यत् -
  - यदि भवान् एवं प्रयतते तर्हि किम् ? तदा किं भविष्यति ?
  कासान्द्रा अपि व्यङ्ग्यरूपेण विस्मितवती -
  - ठीकम्, प्रयतस्व !
  डोमिनिका चीत्कारं कृतवती :
  - मार्किजस्य पार्ष्णिः अग्निना भर्जयन्तु!
  डोमिनिकायाः नग्नपादयोः अधः ज्वाला प्रज्वलति स्म . नग्नतलः भृशं दग्धः आसीत्, सा क्रन्दित्वा धावितुं आरब्धा। ननु अग्निः दुर्बलः नास्ति। परन्तु वयं दूरं गन्तुं न शक्तवन्तः । बालिका अजगरगणस्य दीर्घपुच्छे वेष्टिता आसीत् ।
  महासरीसृपात् सुखदः स्त्रीस्वरः श्रूयते स्म ।
  - अहो! त्वं अधुना एव अस्माकं जगति आगतः, अप्सराम्, उच्चतमदेवानाम् बन्धुम् अपाङ्गं कर्तुम् इच्छसि? किं त्वं जानासि यत् एतदर्थं त्वं खनित्रे दासत्वेन प्रेषितः भविष्यसि? त्वं च तत्र सम्पूर्णतया नग्नः शृङ्खलाभिः कार्यं करिष्यसि, रोटिकां जलं च खादन् चाबुकं यष्टिं च प्राप्स्यसि। तथा च भवन्तः शृङ्खलाबद्धाः शिलासु च निद्रां कर्तुं प्रवृत्ताः भविष्यन्ति। त्वं च परिश्रमं, चाबुकं च विना किमपि न ज्ञास्यसि। विशेषतः अधुना , यदा पुरुषदासाः विकीर्णाः अभवन्, तदा भवद्विधा लम्बा स्नायुयुक्ता बालिका अस्मान् खानिषु न क्षतिं करिष्यति!
  एतानि वचनानि दृष्ट्वा डोमिनिका विस्मितः अभवत्। एकदा सा अल्पबजटस्य चलच्चित्रे क्लियोपेट्रा इत्यस्य भूमिकां कृतवती । धनस्य रक्षणार्थं चित्रस्य शीर्षकं "क्लिओपेट्रा इन कैप्टिटिव् आफ् अगस्टस्" इति । न च कैनन् इत्यर्थः । क्लियोपेट्रा आत्महत्या न कृत्वा गृहीता ।
  साधु, सा खानिषु प्रेषिता आसीत्। तत्र च सा अर्धनग्नाः नग्नपदाः च परिभ्रमति स्म । नग्नतलयुक्ते खाने च तीक्ष्णशिलासु गमनम् अत्यन्तं दुःखदम्। साधु, अपि भारं वहतु। दासस्य स्वेदस्य वास्तविकत्वस्य, तस्याः मुखस्य च वास्तविकत्वस्य आवश्यकता आसीत्, न तु क्षीणत्वस्य अभिनयस्य ।
  परन्तु, अवश्यं, एतत् केवलं चलचित्रम् एव, तस्मिन् च सुन्दरं सस्तो। ते च तां चाबुकेन ताडयन्ति स्म, यत् अपि अवास्तविकम् आसीत्। परन्तु अद्यापि दुःखं प्राप्नोति . यद्यपि रक्तं अवश्यं नकली आसीत् ।
  सामान्यतया चलचित्रं सस्तो आसीत्, अर्धनग्नकन्याभिः सह खनित्राणि विहाय व्यावहारिकरूपेण अन्यत् किमपि न दर्शितम् । गणितं यौनचिन्तान् पुरुषान् आकर्षयितुं आसीत् इति भाति । साधु, अपि च, सर्वे नाम जानन्ति - क्लियोपेट्रा! एतस्य च उपयोगेन क्रयणं कर्तुं शक्यते स्म
  डोमिनिका गभीरं निःश्वासं गृहीतवती, कदाचित् चलचित्रस्य कलाकाराः केदृशे विष्ठे स्नानं कुर्वन्ति?
  अप्सरा मार्किजः चञ्चलः अभवत् :
  - मा दुःखी भवतु मधु, अस्माकं भवतः आवश्यकता अस्ति। वयं भवन्तं कस्मैचित् समर्पयिष्यामः।
  ड्रैगन काउण्टेस् गर्जति स्म -
  - परीक्षायाः पूर्वं पुनः अभ्यासं कर्तुं प्रयतेत। साधु, किमपि जादू कर्तुं प्रयतेम!
  डोमिनिका वलयम् मर्दयित्वा अवदत्।
  - अहं चॉकलेट् आइसक्रीमम् इच्छामि!
  बालिका तत् गृहीत्वा तनावेन स्थगितवती।
  तस्मिन् च मर्दितहिमस्य चॉकलेटस्य च मिश्रणं प्लोप् भवति। फलतः डोमिनिका शिरःतः पादौ यावत् मलिनम् आसीत्, अपि च खरचितम् आसीत् ।
  अजगरगणः एतावत् प्रहसति स्म यत् फव्वारस्य जेट्-विस्फोटाः कम्पिताः, पुष्पाणि च कम्पितानि ।
  अप्सरा मार्किजः शान्ततया टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - अयं अस्तु! प्रत्युत तस्याः महतीः क्षमताः सन्ति, सा एतादृशेन कलाकृत्या एतावत् आइसक्रीम-चॉकलेट-योः पुनरुत्पादनं कृतवती, यत् सामान्यतया अतीव शक्तिशाली नास्ति!
  डोमिनिका गण्डयोः चॉकलेटं लेहयति स्म, कुण्ठितः च थूकति स्म, कूजति स्म:
  - सः कटुः अस्ति !
  कासान्द्रा हसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - चॉकलेट् च कटुः भवति। किं भवन्तः एतत् न जानन्ति स्म?!
  बालिका अभिनेत्री गर्जति स्म :
  - अत्र च पृथिव्यां रूसदेशे च मधुरम् !
  मार्किजः शिरः उन्नमयितवान् -
  - अहं जानामि! मधुरं चॉकलेट् निर्मातुं अपि वयं जानीमः। परन्तु इदानीं कृते भवतः यत् अस्ति तस्मिन् एव सन्तुष्टः भवितुम् अर्हति। अधिकतया भवता विशेषतया कीदृशं चॉकलेट् इष्टं इति न निर्दिष्टम् । सामान्यतया च भवता केवलं आइसक्रीमम् आज्ञापितं इति साधु । यदि भवतः मनसि यथा सुवर्णस्नानं भवति तर्हि भवतः शिरःशिखरं बहु अधिकं प्रहरति ।
  डोमिनिका विनोदेन अवलोकितवती यत् -
  - जीवनं पूर्णतया प्रचलति, सर्वं च शिरः उपरि अस्ति!
  ड्रैगन काउण्टेस् इत्यनेन सुझावः दत्तः यत् -
  "अनर्थस्य स्थाने, यत् तस्याः ड्रैगन-अकादमी-प्रवेशसमये साहाय्यं न करिष्यति, तस्याः वास्तविकं लघु हीरकं निर्मातुं प्रयत्नः करणीयः इति श्रेयस्करम्" इति । प्रायः येषां जादुईक्षमता उच्चः सहजस्तरः भवति तेषां कृते एतत् सम्भवति ।
  कैसान्द्रा प्रतिवदति स्म यत् -
  - नहि! एषः अतिस्पष्टः मार्गः अस्ति। भवता बहु सूक्ष्मतरं कार्यं कर्तव्यम्।
  डोमिनिका मनमौजीरूपेण श्वसितवती -
  - अहं आर्द्रः मलिनः च अस्मि, केवलं ग्रिल-कृतं कुक्कुटम्। किं भवन्तः एतत् समाधातुं शक्नुवन्ति ?
  अप्सरा मार्किजः शिरः उन्नमयितवान् -
  - अवश्यम् अस्माकं सौन्दर्यम् !
  सा च स्वस्य मायादण्डेन अष्टं कृतवती। नीलप्रकाशेन ज्वलति स्म । इदानीं च पृथिव्याः बालिका पुनः स्वच्छा व्यवस्थिता च अभवत्, प्रायः सर्वे खरचाः अपि अन्तर्धानं अभवन् । दक्षिणगण्डे एकं व्यतिरिक्तम्।
  परन्तु डोमिका आत्मानं न दृष्टवती, अपि च ध्यानं न दत्तवती ।
  ड्रैगन काउण्टेस् श्वसितवती -
  - तथा च प्रिये... पश्यामि त्वं किमपि अवगच्छसि ? अतः, वर्धमानप्रौद्योगिकीनां ग्रहस्य सुन्दरी बालिका?
  तस्य प्रतिक्रियारूपेण डोमिनिकः गायति स्म यत् -
  किन्तु किमर्थम्,
  मनसा जीवितुं न शक्यते !
  किमर्थम्, जीवनं अस्मान् किमपि न पाठयति!
  परन्तु किमर्थम् ! परन्तु किमर्थम् !
  सा च हसति स्म, यतः एतत् गीतं, बोयार्स्की इत्यनेन प्रदर्शितं , उपयुक्तं सुन्दरं च आसीत्। परन्तु तस्याः स्वर्गदूतस्वरः केवलं हास्यस्य आघातं जनयति स्म ।
  कासान्द्रा नेत्रे ज्वलन्तं श्वसति स्म:
  - भवतः हास्यभावः न निराकर्तुं शक्यते। परन्तु भवान् कदापि गम्भीरः अस्ति वा ?
  डोमिनिका भ्रूभङ्गं कृतवती। सा स्मरति स्म यत् सा कथं विद्यालये दुर्गुणं प्राप्तां बालिकां अभिनयति स्म। न च सा स्वमुखं विक्षिप्तं दृष्टिपातं दातुं शक्नोति स्म। प्रत्युत अहं दन्तौ अपि नग्नं कर्तुम् इच्छामि स्म । साधु, तत् अवगम्यते ... तस्याः शिरसि अतिशयेन वायुः अस्ति। यथा, केचन वयस्काः केवलं जनसमूहे दन्तं नग्नं करिष्यन्ति, तदेव तेषां सर्वा भूमिका !
  डोमिनिका च क्रीडितुं इच्छति स्म... राजकुमारीः अवश्यम्।
  ततः ड्रैगन काउण्टेस् इत्यनेन सुझावः दत्तः यत् -
  - सा अस्माकं कृते उत्तमं नृत्यतु। भवन्तः दृष्टवन्तः यत् चलचित्रेषु सा यथार्थतया सुन्दरं नृत्यति |
  सः अन्तिमः सत्यः अस्ति। डोमिनिका नृत्यं कर्तुं शक्नोति स्म । ते तां एस्मेर्ल्डा इत्यस्य भूमिकायाः कृते अपि नेतुम् इच्छन्ति स्म । अपि च, नियमानुसारं सा जिप्सी अपि नास्ति इति भाति । किमर्थं च चकाचौंधं जनयति गोरा एतां भूमिकां न करोति ?
  परन्तु शास्त्रीयग्रन्थानां, विदेशीयानां अपि चलच्चित्ररूपान्तरणेन अपि काश्चन समस्याः उत्पद्यन्ते । अतः सा भिन्ना भूमिकायां चलच्चित्रं गृहीतवती, परन्तु नृत्यं अपि कृतवती ।
  आम्, सा अवश्यं नृत्यं प्रेम्णा नृत्यं च जानाति स्म । तथापि सा तत् गृहीत्वा व्यवहरत् ।
  - हन्डलं सोमवर्णं कुरुत !
  मार्किज अप्सरा चीत्कारं कृतवती।
  - किम् अधिकं ?
  डोमिनिका तार्किकरूपेण उत्तरं दत्तवती यत् -
  - विपण्यां जिप्सी-जनाः अपि निःशुल्कं न नृत्यन्ति । अतः मम सुवर्णस्य एकः प्रचण्डः पुटः आवश्यकः। किं न स्पष्टम् ?
  ड्रैगन काउण्टेस् गर्जति स्म -
  - किं चीखः सखा ! वस्तुतः अस्य उत्तमं स्थानं खनित्रेषु एव अस्ति । तत्र सा युगपत् सहनशक्तिं विकसयिष्यति, आज्ञापालनस्य अभ्यस्तं च करिष्यति। एतदर्थं तस्याः पालनपोषणं कठोररूपेण करणीयम्!
  सहसा एका बालिका तेषां समीपं धावितवती। रूपेण सा दशवर्षेभ्यः अधिकं न भवति स्म मानवबालः इव आसीत् । परन्तु तस्मिन् एव काले सा बहुमूल्यं आभूषणं धारयति स्म, आभूषणभण्डारे इव । नग्नाः, लघु, बाल्यपादाः एतादृशे विलासितायां अनुचिताः, हास्यास्पदाः च दृश्यन्ते स्म ।
  बालिका परीक्षितवती यत् -
  - अहं भवतः कृते एतत् दासं क्रीतुम् अर्हति। तस्य कृते कियत् इच्छसि!?
  कैसान्द्रा आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - एषा बालिका विक्रयणार्थं नास्ति ! यदा च सा दासी न भवति। तथापि कदाचित् सा बहुकालं यावत् स्वतन्त्रा न भविष्यति।
  डोमिनिका गुञ्जति स्म :
  - यदा लघुबालकः स्वस्य कृते दासाः क्रीणाति तदा कियत् अनैतिकता भवति!
  मार्किज-अप्सरा आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - एषः बालकः न, अपितु महिला हॉबिट् अस्ति! तथा हॉबिट् मानवबाला इव दृश्यन्ते ...
  बालिका क्रुद्धतया स्वस्य लघुपादं मुद्रयित्वा चञ्चलः अभवत् ।
  - अहं बैरोनेस् अस्मि ! तव च दासः मां प्रणम्य बाध्यः इति भावः ।
  डोमिनिका आक्रामकरूपेण चीत्कारं कृतवती -
  - कदापि न ! करिष्यामि, बालं प्रणमिष्यामि!
  तस्य प्रतिक्रियारूपेण हॉबिट् बैरोनेस् तस्याः दक्षिणहस्तं झटकाम् अकरोत् । विद्युत् बहिः उड्डीय बालिकायाः अभिनेत्रीं नग्नपदेषु प्रहारं कृतवान् । तस्य प्रतिक्रियारूपेण दष्टः डोमिनिकः किमपि उद्घोषितवान् । साहसिकायाः जादूगरनीयाः उपरि च क्रीम-घनतया आवृतः विशालः केकः पतितः। सा पादयोः अपि पातिता, अल्पशोभा च पादमार्गे पतिता । परन्तु सा तत्क्षणमेव उत्तिष्ठति स्म, सर्वाणि बिस्कुट्, सघनदुग्धं, चॉकलेट् पेस्ट् च लिप्ताः । हॉबिट् बैरोनेस् स्वस्य वामं, नग्नं, लघुपादं कम्पितवान्, यस्य पादाङ्गुलिद्वये बहुमूल्यशिलावलयः प्रकाशिताः आसन् ।
  तथा च एकः सम्पूर्णः जादुई सुनामी तरङ्गः बहिः उड्डीयत। डोमिनिकः विंशतिमीटर् उपरि क्षिप्तः । तदनन्तरं बालिका पतिता । दिष्ट्या बाल्यकालात् एव नृत्यं कृत्वा चलच्चित्रेषु अभिनयं कुर्वती सा बहुवारं भिन्न-भिन्न-उच्चस्थानात् पतित्वा कलाबाजी-अभ्यासं कृतवती
  अतः डोमिनिका पतने बिडालवत् समूहीकृत्य अत्यन्तं सफलतया अवतरत् । व्यतिरिक्तं यत् युद्धमायायाः पूर्वमेव तप्ताः बालिकायाः पादाः क्षेत्रं आच्छादितवर्णीयटाइल्स् इत्यस्य सम्पर्कं प्राप्य तीव्रवेदनाम् अनुभवन्ति स्म बालिका क्रन्दितवती।
  अजगरकाउन्टेस् च स्वस्य दीर्घं, चीर-सदृशं पुच्छं जादूगरनीं बैरोनेस्-इत्यस्य परितः वेष्टयित्वा श्वसितवती।
  - युद्धं स्थगयतु ! अन्यथा भवन्तौ द्वौ अपि गृहीतौ गमिष्यथौ! यदि भवान् युद्धं कर्तुम् इच्छति तर्हि विशेषप्रशिक्षणक्षेत्राणि सन्ति यत्र जादू इत्यादीनि द्वन्द्वयुद्धानि भवन्ति!
  डोमिनिका ट्वीट् कृतवती यत् -
  - आम्, सम्यक् द्वन्द्वयुद्धम् ! केवलं शस्त्राणि विना - हस्तपादाः !
  हॉबिट् बैरोनेस् अवमाननापूर्वकं श्वासम् अयच्छत् -
  - दासेन सह युद्धं कुरुत ! सत्यं वक्तुं शक्यते यत् एतत् मम कृते भयङ्करं ! तां वास्तवतः खानिषु प्रेषयितुं श्रेयस्करम् । एतादृशं मूर्खं जादूशिक्षणं अतीव भयङ्करं भवति।
  मार्किज-अप्सरा गम्भीरस्वरं स्वीकृतवती यत् -
  - अहमपि तथैव चिन्तयितुं आरब्धवान्। आम्, अस्याः बालिकायाः आपदाः सृजति, विग्रहं जनयितुं च किञ्चित् विशेषं दानम् अस्ति ।
  बालिका अभिनेत्री आक्षेपं कृतवती यत् -
  - अहं प्रथमं कस्यचित् समीपं न गच्छामि! शेषस्य विषये तु ... प्रत्येकं असफलतायाः सह प्रतियुद्धं ज्ञातव्यं अन्यथा सफलतां न द्रक्ष्यसि।
  अजगरगणः दुष्टां बालिकां मुक्तवती, या बालिका इव आसीत्, परन्तु वास्तवतः टङ्कस्य सम्पूर्णं रेजिमेण्ट् उड्डयनं कर्तुं समर्था आसीत् ।
  पुच्छं किञ्चित् क्रीम-घन-दुग्ध-चॉकलेट-प्रसारणं, बिस्कुट्-इत्यनेन च कलङ्कितम् आसीत् । केकः विशालः आसीत्, स्पष्टतया हृदयात् निर्मितः च आसीत् । अभक्षणस्य स्थाने ते भग्नाः इति अपि दुःखम् । अजगरगणः अङ्गुलीः पङ्गुः च विच्छिद्य फव्वारस्य स्फटिकधारा मलं प्रक्षाल्य तस्याः उपरि प्रक्षालितवती ।
  कैसान्द्रा शिरः उन्नमयितवान्।
  - स्वच्छता एव स्वास्थ्यस्य कुञ्जी अस्ति! प्रथमं आदेशं कुर्वन्तु!
  हॉबिट् बैरोनेस् स्वस्य एकं लघु, चर्मकृतं, ललितं पादं अन्यस्मिन् मर्दितवती । द्वे सेकेण्ड् यावत् सा बल्ब इव प्रकाशितवती। ये च पाकशास्त्रस्य अतिरेकाः जादूगरनीं बहु लेपितवन्तः ते सर्वे अन्तर्धानं कृतवन्तः। विलासाः च आभूषणाः नवीनशक्त्या प्रकाशन्ते स्म। सा वस्तुतः राजकुमारी इव एतावत् अभवत् यत् डोमिनिका कोमलतां अनुभवति स्म ।
  एकस्मिन् परिकथायां राजकुमारी बालिकायाः भूमिकां कर्तुं अपि तस्याः अवसरः आसीत् । तत्र तस्याः विलासवस्त्रैः, बहुमूल्यैः जूताभिः च वियोगं कृत्वा डाकिन्याः सेवका भवितुम् अभवत् । चीरं धारयन्तु, काष्ठजूतासु च गच्छन्तु। तथा च एतादृशेषु प्याडेषु केवलं नग्नपदानां अपेक्षया बहु दुष्टतरम् अस्ति। सा निर्देशकं अपि अनुनयितुं आरब्धा यत् सर्वथा जूतां विना चलच्चित्रं करणीयम् इति । किन्तु बालिकायाः नग्नपादाः चीरेण दारिद्र्यस्य, राजकुमार्याः वास्तविकदासत्वस्य परिवर्तनस्य च बहु अधिकं बलं ददति स्म
  परन्तु निर्देशकस्य स्वकीयाः विचाराः स्पष्टतया आसन् । अन्ते मृत्युगोपुरात् पलायमाना सा अन्ते जूताः, स्टॉक्स् च मुक्तवती, ततः सा नग्नपदाः सच्चिदानन्दं अनुभवति स्म इदानीं तु तस्याः नग्नपादाः तप्ताः, लघुफोडाः अपि प्रादुर्भूताः, ये कष्टप्रदाः, घृणितश्च आसन्!
  हॉबिट् बैरोनेस् बाल्यबलेन डोमिनिकायाः हस्तं कम्पयन्त्याः, कूजन्त्याः च स्वस्य लघुतलं कोमलं, तत्सहकालं च चर्मकृतं च प्रसारितवती
  - ठीकम्, शान्तिः ! मम नाम लस्का । तथा च मा चिन्तयतु, मनुष्य, यत् अहं अहानिकारकः बालिका, orcs, goblins, Koshchei"s spores, ते सर्वे मम बहु बहिः प्राप्तवन्तः !
  डोमिनिका आश्चर्यचकितः अपृच्छत् -
  - भवतः वयः कियत् बालकः ?
  नेवला स्मितं कृत्वा उत्तरं दत्तवान् ।
  - गोरालिङ्गस्य प्रतिनिधिषु आयुः विषये पृच्छितुं प्रथा नास्ति! यावत् अहं पश्यामि, तावत् वयः त्वं मां ददासि।
  बालिका अभिनेत्री हसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - त्वं दशवर्षीयः असि ! न पुनः !
  ड्रैगन काउण्टेस् गर्जति स्म -
  - आम्, सा पूर्वमेव त्रिशताधिका अस्ति । यस्य तु महत्त्वं नास्ति । अस्माकं जगति सर्वाणि महिलाः तरुणाः, सुन्दराः च सन्ति । अस्माभिः सह तिष्ठ बालिका, त्वं अस्माकं राज्ञी भविष्यसि!
  डोमिनिका प्रसिद्धेन दम्पेन प्रतिक्रियाम् अददात्-
  पुण्यसेना यदि वदति, .
  रुस्' क्षिपतु, स्वर्गे निवसतु...
  अहं वक्ष्यामि- "स्वर्गस्य आवश्यकता नास्ति" इति ।
  मम स्वदेशं ददातु !
  . अध्याय सं० ३ ।
  मार्किजः बैरोनेस् च ताडयित्वा एकस्मिन् स्वरेण उद्घोषितवन्तौ -
  - ब्रावो ! किं भवता स्वयमेव एतत् निर्मितम्?!
  डोमिनिका नकारात्मकरूपेण स्वसुवर्णशिरः कम्पितवती -
  - नहि। न अहम्। अन्यः कश्चित्, लेखकं न स्मरामि!
  कैसान्द्रा मुस्कानम् अकरोत् :
  - विचित्रम्, भवतः उत्तमः स्मृतिः अस्ति!
  बालिका अभिनेत्री प्रामाणिकतया उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अहं अन्येषां अपेक्षया स्वस्य विषये अधिकं चिन्तयामि। अन्येषां विषये अपेक्षया मम विषये अधिकं ज्ञातुं तेषां कृते श्रेयस्करम् । अहमपि कदाचित् रचयामि, पुष्किन् इत्यस्मात् अपि दुष्टतरं न।
  अजगरगणः विस्तृतमुखे हीरकवत् उज्ज्वलाः स्फुरन्तः दन्ताः उद्घाट्य गम्भीरतापूर्वकम् अवदत् ।
  - कदाचित् भवन्तः स्वस्य रचनायाः किमपि गायितुं शक्नुवन्ति ?
  डोमिनिका तप्तपादं मर्दयन् याचनापूर्वकम् अवदत्।
  - कोऽपि प्रश्नः नास्ति ! केवलं न्यूनातिन्यूनम् एकं सुवर्णमुद्रां ददातु। अहं च भवतः कृते सम्पूर्णं हिट् गीतं प्रदर्शयिष्यामि। निष्फलतया च गायन्ति? अनादरः ! तथा तुच्छतया, अलाभकारी!
  मार्किज-अप्सरा भ्रूभङ्गं कृतवती, तस्याः मायादण्डः च तस्याः हस्ते धमकीरूपेण ज्वलति स्म, सा अजगरस्य विरोधं कर्तुं साहसं कृतवतीं अशिष्टां बालिकां दण्डयितुं निश्चिता आसीत्।
  अजगरगणः मेलनं कृत्वा श्वसितवती।
  - तस्याः कृते रजतस्य मुद्रां ददातु। सः हृदयात् गातु।
  डोमिनिका स्मितं कृतवती, तस्याः दन्ताः, एतावन्तः सिद्धाः, मध्याह्ने उज्ज्वलसूर्ये हिमशृङ्गाः इव स्फुरन्ति स्म। सा च चीत्कारं कृतवती-
  - अग्रे धनम् !
  वेसलः तां मुद्रां क्षिप्य कूजति स्म।
  - अत्र, तत् गृहाण !
  बालिका पादं उपरि क्षिप्य नग्नाङ्गुलीभिः रजतस्य गोलखण्डं ग्रहीतुं समर्था अभवत् । ततः सा तत् स्वस्य हस्ततलं प्रति स्थानान्तरितवती। अहं मुद्रां अवलोकितवान्। न किमपि आसीत्, रजतं सर्वथा नवीनम् आसीत्, एकस्मिन् पार्श्वे सप्तशिरः अजगरः आसीत्, तस्य पङ्गुषु तस्य दण्डः, गदा च आसीत्। अपरपक्षे च , अतीव लसत्कुञ्चितकेशयुक्ता सुन्दरी बालिका। तथा च मनोहरम् अस्ति।
  डोमिनिका मुद्रायाः प्रयोगस्य प्रलोभनं प्रतिरोधयितुं न शक्तवती, ततः स्मितेन उत्तरं च दत्तवती यत् -
  - इदं मनोहरम् अस्ति। शीतलं द्रव्यम्।
  नेवः श्वसितवान् -
  - अधुना, गायतु ! भवन्तः किं कर्तुं शक्नुवन्ति इति पश्यामः!
  ड्रैगन काउण्टेस् इत्यनेन अपि उक्तं यत् -
  - तथा च भवन्तः उच्चैः गायन्तु, न्यूनाधिकं दीर्घं च बैलेड् प्रदर्शनं कुर्वन्तु, यतः वयं भुक्तवन्तः!
  बालिका अभिनेत्री सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, अहं तत् अवगच्छामि! भवन्तः इव गातुं न शक्नुवन्ति...
  अथ च संसर्गः तस्याः मनसि न आगतः। खैर, निशाचरः इति वक्तुं सर्वथा सम्यक् वा उचितं वा नास्ति। परन्तु अन्यत् किमपि, न तु वस्तुतः तत्!
  अप्सरा बालिका स्वस्य नग्नपादं मुद्रितवती:
  - आरभ्यताम् !
  डोमिनिका स्वस्य स्पष्टेन सौम्येन च स्वरेण गायितुं आरब्धा;
  अहं प्रसिद्धा अभिनेत्री आसम्
  चलचित्रनिर्माणं, शपथग्रहणं, संगीतं, कन्दुकं...
  सा क्रोधेन वन्यतया च नृत्यं कर्तुं आरब्धा,
  शैतानस्य मूर्तरूपवत् !
  
  मम पादौ एतावन्तः दृढाः सन्ति
  ते क्रुद्धं होपकं प्रति युद्धं कृतवन्तः...
  वयं तादृशाः शीतलाः बालिकाः स्मः
  अस्तु, तत्क्षणमेव चोरीकृतं चालयामः!
  
  परन्तु अहं एकस्मिन् जगति, भवन्तः जानन्ति, विशेषे,
  यत्र अजगराः राजान इव शासनं कुर्वन्ति...
  तत्र क्रमः अतीव नवीनः, .
  न्यूनातिन्यूनं भवतः शर्टं विदारयतु!
  मया नग्नपाददासः भवितुम् अभवत्
  पृष्ठभागे चाबुकं प्राप्य...
  अस्माकं उपरि मेघाः नीलाः सन्ति, .
  पृथिव्यां स्थानम् अप्रियम् अस्ति!
  
  अत्र कठोरवामनः मम समीपम् आगच्छति,
  सः च हस्तेषु चाबुकं गृह्णाति...
  एकः श्वेतशिरः बालकः धावितवान् - .
  दासः नग्नपदः, स्वामी स्पष्टतया कंजूसः अस्ति!
  
  gnome हसति, पङ्गुना दन्तं स्पृशति,
  लेखयुक्ता बालिका इव पशू...
  यथा ऋक्षः गदापादेन तं दंशति - .
  एतत् वामनस्य कटाक्षस्य अन्तः भविष्यति!
  
  किन्तु ते मां खानिभ्यः विक्रीतवन्तः,
  हारेम् इत्यत्र दृश्यमानानि स्थानानि न आसन्...
  अनुसरणार्थं च प्रबलं चाबुकं दत्तवन्तः।
  यतः बालिका बहु खादति!
  
  अत्र gnome मां पाशेन नयति,
  बालिकायाः आकर्षणं सर्वथा आश्चर्यजनकम् अस्ति ...
  दासस्य स्वरः अतीव स्पष्टः अस्ति,
  परन्तु अन्ते केवलं शून्यानि एव सन्ति!
  
  अहं प्रायः नग्नः नग्नपदः च अस्मि
  अहं तत् गदवत् खानिषु कार्यं करोमि...
  अम्ब, अहं वदामि, मम प्रिय, .
  कियत् मूर्खतापूर्णं जातम्!
  
  अहं समर्था बालिका आसम्
  अहं मम शिरसि अंशान् गुणितवान्...
  अधुना च एकस्मिन्, तत् मन्तव्यं, स्कर्टः,
  अहं वन्यबन्धने अस्मि !
  
  चिरं बहुकालं यावत् अहं gnome सहितवान्,
  पृष्ठभागे एकः चाबुकः प्राप्तः...
  ते मां व्यापाराय ताडयन्ति न तु व्यापाराय,
  ते पश्चात् मां पोषयिष्यन्ति इति प्रतिज्ञां कृतवन्तः!
  
  किन्तु नग्नपदाः दासाः विद्रोहं कृतवन्तः,
  कर्मणि काकदण्डाः, मुद्गराः, २.
  अधुना च, तत् भवतः तत्त्वं मन्यताम् ,
  कटाक्षयुक्तस्य gnome कृते अहं मृतः अस्मि !
  
  साधु, ते दुष्टाः हताः,
  अस्माकं भयंकरः क्षतिः अभवत्...
  परन्तु, विश्वासं कुरु, वयं स्वयमेव मुक्ताः -
  बालिकाः शीर्षवर्गं दर्शितवन्तः !
  
  अधुना च अस्माकं महती सेना अस्ति,
  वयस्काः अपि अस्माभिः सह युद्धं कुर्वन्ति...
  वयं फलकवत् कवचान् भङ्क्ते, .
  दुष्टाः शासकाः कपुटः भविष्यन्ति!
  
  तदा च नरकस्य दासत्वं तिरोहितं भविष्यति,
  पुरुषः स्कन्धान् ऋजुं करोति...
  वयं च शत्रुभिः क्लिष्टाः प्रभुत्वस्य अन्त्यं करिष्यामः।
  सुखस्य प्रगतेः च शताब्दी भविष्यति!
  
  ततः च सम्पूर्णे जगति शान्तिः भविष्यति,
  मनुष्य, महान् तारा...
  वयं तारावायुना उड्डीयेम, भवन्तः जानन्ति,
  जनानां स्वप्नाः साकाराः भवेयुः!
  बालिका उच्चस्वरस्य समाप्तिम् अकरोत्, रजतघण्टा इव स्फुरति स्म ।
  अप्सरा बालिका ताडयति स्म। अनेके एल्फ्स्, ट्रोल् च द्वे जनाः च डोमिनिकायाः गीतं श्रुतवन्तः । ते तस्याः मुद्राः क्षिप्तवन्तः, रजतं कांस्यं च।
  बालिका अभिनेत्री प्रणामम् अकरोत्। सा च तान् टाइल्-स्थानात् उद्धृतवती। हस्तेन कानिचन मुद्राणि नग्नपादाङ्गुलिभिः च गृहीतवती । तथा च मनोहरं दृश्यम् आसीत्।
  आम्, तस्याः एतादृशाः मोहकाः, छेदिताः च पादाः सन्ति। सा च स्वयमेव कियत् सुन्दरी प्रभावशालिनी च अस्ति। साधु, तस्याः तुलने अन्ये प्राइमा डोनाः कुत्र सन्ति ? किं ते नग्नपदाः मञ्चे प्रदर्शनं कर्तुं साहसं करिष्यन्ति ? अथवा लघुस्कर्टे ?
  ड्रैगन काउण्टेस् इत्यनेन उल्लेखितम् यत् -
  - एषः एव गायकः ! न, सा अकादमीयाः अस्ति। केवलं अकादमीयां च, यस्मिन् संकाये सा स्वयमेव चिनोति।
  डोमिनिकः खिन्नः भूत्वा गायति स्म :
  वयं बालिकाः स्वकीयाः न्यायाधीशाः भविष्यामः,
  यदि च भवता चयनं कर्तव्यं भवति, तथा च विकल्पः कठिनः अस्ति...
  वयं काष्ठसूटान् चिनोमः, .
  यतः अस्माकं जनानां केवलं मानः एव अस्ति!
  नेवला ट्वीट् कृतवान् यत् -
  - भवतः स्वरः अस्ति... केवलं उच्चस्तरीयः दूतः!
  डोमिनिका स्मितं कृत्वा एकं मुद्रां नग्नपदेन उच्चतरं क्षिप्तवती, ततः नत्वा जिह्वाया सह गृहीतवती । ततः च सः क्रन्दितुं आरब्धवान्। लारसंपर्कात् नारङ्गधातुः तत्क्षणमेव तप्तः भूत्वा सौन्दर्यस्य मुखं दहति स्म ।
  बालिका थूकं कर्तुं निःश्वसितुं च आरब्धा। तस्याः च गायनस्य इच्छा सहसा वाष्पितम् अभवत्।
  अप्सरा बालिका स्वस्य वलयम् कम्पितवती, डोमिनिकायाः मुखस्य तापः सद्यः एव गतः । बालिका कूजति स्म :
  - अहो! इदानीं अहं अवगच्छामि यत् अग्नि-श्वास-अजगरः भवितुं कीदृशं भवति!
  नेवला स्मितेन टिप्पणीं कृतवान् -
  - कदापि न भवितुं अपेक्षया विलम्बः श्रेयस्करम्,
  बालिकायाः अग्रे केचन महान् वर्षाणि सन्ति!
  ड्रैगन काउण्टेस् इत्यनेन उल्लेखितम् यत् -
  "अस्माकं मुखस्य कण्ठस्य च भिन्ना रचना अस्ति, ज्वाला च सर्वथा न दहति । अतः अस्माकं चिन्ता मा कुरुत।
  परितः समागताः प्रेक्षकाः अद्यापि कोलाहलं कुर्वन्ति स्म, हस्तं ताडयन् आग्रहं कुर्वन्ति स्म च -
  - अन्यत् किमपि कुरु, भवतः स्वागतम् !
  डोमिनिका ट्वीट् कृतवती यत् -
  - यदि त्वं मुद्राः लिखसि तर्हि अहं करिष्यामि!
  प्रतिक्रियारूपेण कोलाहलः आश्वासनानि च : १.
  - निश्चितेव! स्वागतम्।
  बालिकायाः च नग्न-स्नायु-चर्म-ललित-पादयोः अधः, येषां सा अनुकरणीय-प्रसादेन अङ्गुलीकृतवती, सुवर्ण-रजत-नारङ्ग-कांस्य-प्लैटिनम-मुद्राः उड्डीयन्ते स्म
  अस्मात् डोमिनिका प्रसन्ना अभवत्, उत्साहं अनुभवति स्म, उत्साहेन गायितुं च आरब्धा;
  अस्माकं दम्पत्योः कृते तूफानाः, तूफानाः च न बाधकाः,
  पितृभूमिकन्यकाः गुलाबगुल्म इव प्रफुल्लिताः |
  युद्धं न ज्ञात्वा कोदोदलिम् न खादितम् ।
  परमेश्वरः उद्धारकः येशुः अस्मान् युद्धे नेति!
  
  वयं तूफानी समुद्रे अपि युद्धे अभ्यस्ताः स्मः,
  प्रत्येकं व्यक्तिः समुद्रस्य उपरि चिप् इव भवति।
  अहं मन्ये वयं युद्धे समूहस्य राक्षसान् विदारयिष्यामः,
  अस्माकं गौरवं खरखरेण मुद्गरेण च न पातयितुं शक्यते!
  
  खड्गं तप्तं जातम्, अत्यन्तं उष्णं नरके,
  तीक्ष्णाः कटकाः अतीव कठिनाः बेलोः भवन्ति!
  निर्भयः सैनिकः भवतु; दृढहृदयेन, .
  यदि मृत्युः अस्ति तर्हि स्थिरः तिष्ठ, मा धावतु!
  
  आम् , युद्धं, अवश्यं, मधुरमधुयुक्तं भोजं न भवति, .
  किन्तु तस्मिन् अश्रुपाताः सन्ति, रक्तं च स्थूलं प्रवहति ।
  वृकः चिरं कूजति ऋक्षः च उग्रं गर्जनम्,
  प्रतिफलरूपेण च प्रहारः नेत्रे भवतु, न तु भ्रूः!
  
  तत्र शूलं यत् शृङ्खलापत्रं वेधयितुं शक्नोति,
  तत्र कवचाः सन्ति येषु राशेः प्रवेशः न भवति!
  परन्तु मा कायरः भव, मा पिशाचाः मुखं कुर्वन्तु ,
  यथा जालेषु क्रीडा इव न भवेत्!
  
  विश्वासं कुरु, दीप्तिमत् समाधानम् आगमिष्यति,
  सर्वेषां कृते एकं पुरस्कारं वर्तते यत् उच्चतरं न लभ्यते!
  अपराधिकविचारस्य कृते प्रतिशोधः आगमिष्यति इति मम विश्वासः,
  कठिनमार्गात् परं शौर्यं नास्ति !
  अतः डोमिनिका गायति स्म, विचित्रजनसमूहः तां महता उत्साहेन ताडितवान् । सर्वा स्त्रीत्वेऽपि लोके पुरुषाः न सन्ति । अथवा, प्रायेण बलवत्तरं लिङ्गं विना।
  तदनन्तरं अजगरगणनी स्वपुच्छं कम्पयित्वा अवलोकितवती यत् -
  - अस्तु, मया गन्तव्यम् ! अहं मार्गाद् बहिः गच्छामि!
  अप्सरा नग्नपदेन मुद्रां उद्धृत्य सूचितवती यत् -
  - परीक्षयामः। क्षिपामि, त्वं च वदसि - शिरः पुच्छं वा ! अनुमानं कुरु, मुद्रा भवतः एव, न, त्वं मुद्रां प्रतिददासि!
  ड्रैगन काउण्टेस् हसन् गर्जति स्म, उत्तरं च दत्तवती यत् -
  - अहं भवतः युक्तयः जानामि ! अतः भवतः समयं शिरः वा न व्यययितुं श्रेयः!
  डोमिनिका विस्मितः भूत्वा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - शिरः कर्णः नास्ति, टोपीतः विदारयितुं शक्नोषि, पुनः सितुं न शक्नोषि!
  नेवः कूजति स्म, गायति स्म च-
  -शिरस्य उपरि स्थिताः कर्णाः कर्णाः एव सन्ति!
  शिरसि कर्णाः - मानसिकचिकित्सालये एकः रोगी !
  ड्रैगन काउण्टेस् वायुतले उड्डीयत। सा च अप्सरा बालिका किं गायति स्म इति विषये टिप्पणीं न कृतवती। एतत् च, अत्यन्तं शीतलम् इति द्रष्टव्यम्।
  डोमिनिका हस्तेन नग्नपदैः च त्वरया मुद्रासङ्ग्रहं कर्तुं आरब्धा । सा च द्रुतगत्या तत् कृतवती।
  नेवला जादूदण्डेन केशान् खरदन्ती टिप्पणीं कृतवती।
  - धनं अवश्यं महत्त्वपूर्णम् अस्ति। परन्तु तस्मात् अपि महत्त्वपूर्णाः सन्ति मन्त्राः, कलाकृतयः, ताबीजाः, पदकाः, ताबीजाः इत्यादयः । अन्यथा भवन्तः विलासपूर्णं विलासपूर्णं च जीवनं न जीवितुं शक्नुवन्ति !
  डोमिनिका सहमतिम् अददात् : १.
  - धनेन स्वास्थ्यं क्रेतुं न शक्यते, विश्वासं कुरुत,
  धनेन प्रेम सम्मानं च क्रेतुं न शक्यते...
  अतः पशुवत् कलहं मा कुरुत
  लाभाय स्वदेशं न विक्रयिष्यसि इति ज्ञातव्यम्!
  बालिका च नग्नतलेन बैंगनीमुद्रां स्तम्भयति। ततः च तस्याः नग्नपदं सहसा नेत्रनिमिषेण बकपादरूपेण परिणतम्।
  डोमिनिकः भयेन क्रन्दितवान् यत् -
  - किं नरकं एतत् !
  अप्सरा मार्किजः स्मितेन उत्तरं दत्तवान् ।
  - एषा विशेषा जादुई धातुः अस्ति, केवलं तदा एव कार्यं करोति यदा कस्यचित् त्वचायाः सम्पर्कं प्राप्नोति यस्य परिवारे ओलम्पियनदेवताः सन्ति!
  लस्का च हर्षेण उद्घोषयति स्म -
  - अहो! भवतः अन्तः तादृशं रक्तं वर्तते। अतः वयं भ्रान्ताः न आसन्।
  डोमिनिका गुञ्जति स्म :
  - परन्तु एतत् कुरूपता एव ! यदि शक्यते तर्हि पञ्जरं निष्कासयन्तु। पुनः सामान्यं पादं च ददातु।
  अप्सरा शिरः कम्पितवती -
  - नहि! भवता पूर्वमेव एतत् कर्तव्यम् ।
  फसिता बालिका चीत्कारं कृतवती-
  - एतत् कथं सम्भवति ?
  नेवला सुझावम् अयच्छत् - १.
  - मनसि कल्पयतु यत् भवतः पादः कीदृशः भवतु, दक्षिणहस्तस्य अङ्गुष्ठं तर्जनीं च क्लिक् कृत्वा सफलतां प्राप्तव्यम्!
  डोमिनिकः तत् गृहीत्वा परिचयं कृतवान् । ततः क्लिक् आगतः।
  काकपादस्य स्थाने च एकः पादः फील्ट्-बूटे, स्की-सहितः च आविर्भूतः। तथा च यदा स्की-यानं शिलाखण्डेषु कूजति स्म तदा अधिकं असहजं जातम्।
  अप्सरा विस्मितः भूत्वा गायति स्म-
  - निःशुल्क शिक्षकाः, २.
  भवता सह समयः अपव्ययितः...
  कन्यायाः सह अहं निष्फलतया दुःखं प्राप्नोमि,
  अत्यन्तं कुशलः जादूगरः !
  डोमिनिका आहतः अभवत् : १.
  - अहं जादूगरः नास्मि। अहम् अद्यापि केवलं शिक्षमाणः अस्मि। परन्तु ज्ञानस्य मार्गः कदापि अतिसुलभः न भवति ... आम् , चलचित्रेषु!
  नेवला सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, सिनेमागृहे, सम्भवतः तस्मादपि अधिकं। एषा च अवश्यम् अस्माकं महती समस्या अस्ति।
  प्रेक्षकाः पुनः परितः समागन्तुं आरब्धवन्तः : हास्यं दृश्यम् आसीत् । अधिकं सटीकं वक्तुं शक्यते यत् अत्र सर्वविधाः बालिकाः सन्ति । तदर्थं च धन्यवादः। बालिका अभिनेत्री पुनः चिन्तयित्वा स्वपादस्य परिवर्तनं कर्तुं प्रयत्नं कृतवती । परन्तु अस्मिन् समये किमपि पटलेषु रडारेण च आविर्भूतम्, यद्यपि लघु ।
  डोमिनिका आशावादं न त्यक्त्वा गायति स्म :
  अहं भवन्तं प्रार्थयामि यत् भवन्तः आश्चर्यचकिताः न भवेयुः
  यदि जादू भवति...
  यदि भवति, यदि भवति, .
  यदि जादू भवति !
  अप्सरा प्रतिस्मितं कृत्वा अवलोकितवती यत् -
  - आम्, स्वरेण सह गन्तुं भवतः जादूप्रयोगस्य क्षमता अपि भवितुम् अर्हति!
  तदा एकः हॉबिट् बालिका तेषां समीपं धावित्वा स्वस्य जादूदण्डं विवर्त्य सुझावम् अयच्छत्।
  - उत्तमं कुर्मः ! तथा च ज्ञातव्यं, मम अर्धसहस्रवर्षस्य अभ्यासः अस्ति!
  नेवला आक्षेपं कृतवान् यत् -
  - नहि! सा स्वयमेव करोतु !
  डोमिनिका ट्वीट् कृतवती यत् -
  मम मनः नष्टः, मम मनः नष्टः,
  स्वयं करिष्यामि, स्वयं करिष्यामि!
  बालिका च पुनः किमपि अनुमोदनं कुहूकुहू कृतवती। ततः च तस्याः पादः रडारयुक्तस्य टङ्करूपेण अन्ततः स्वस्य ललितपूर्वरूपं पुनः प्राप्तवान् । आदेशेन च निर्मितमिव अभवत्।
  डोमिनिका उत्थाय अङ्गुलीः चालितवती। तस्याः मनोभावः प्रसन्नः अभवत्, सा च गायति स्म ।
  वयं बालिकाः जगति बलिष्ठाः स्मः,
  तथा च, विश्वासं कुरुत, भवन्तः शीतलतरं सौन्दर्यं न प्राप्नुवन्ति...
  वयं वास्तवमेव शत्रून् शौचालये सिक्ताः करिष्यामः , .
  सः च सदा विंशतिवर्षीयः दृश्यते!
  तदनन्तरं सौन्दर्यं, सा हसिष्यति, हसिष्यति च, विशालान् लसन् च दन्तान् दर्शयन्।
  डोमिनिका नृत्यं कर्तुं आरब्धा, तस्याः नग्नपदानि वायुना उच्चैः उन्नतानि आसन् । सा च गायति स्म-
  अहं अतीव शीतला जादूगरनी अस्मि
  यदि अहं मम पादं मुद्रयामि तर्हि पतनम् भविष्यति...
  नग्नपदं कूर्दनं मम बहु रोचते स्म
  तत् वास्तविकं आदर्शं मन्यताम् !
  एतत् तस्याः गीतम् - केवलं महान् शीतलं च!
  यद्यपि अपरपक्षे अत्यन्तं सरलं अजटिलं च अस्ति । आम्, बालिका तादृशी यत् भवतः बोरं न भविष्यति ।
  हॉबिट् बालिका अवलोकितवती यत् -
  - अतीव शीघ्रं शिक्षते !
  सा च पादौ गुल्फयोः बहुमूल्यशिलाभिः आच्छादितकङ्कणैः अलङ्कृतानि, प्रत्येकं अङ्गुले च वलयेन च कम्पितवती।
  सा बालिका इव दृश्यते, परन्तु विशेषतः अधः अङ्गयोः शिलासङ्ख्यायाः आधारेण सा उच्चपदवीधारी जादूगरनी अस्ति ।
  नेवला बालिकायाः कृते शिरः उन्नमयितवान् -
  - अहं त्वां कुत्रचित् दृष्टवान्। किं त्वं, यदृच्छया, राजकुमारी अल्सोउ असि ?
  स्त्री हॉबिट् शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम् , एवम् अस्ति ! परन्तु भवन्तः जानन्ति, मार्किस्, पृथिवीग्रहस्य एतया बालिकायाः सह, भवतः किमपि कष्टं न भविष्यति!
  नेवला सहमतः अभवत् : १.
  - दक्षिणः! परन्तु अन्यथा असम्भवम् । हा, एषः तादृशः संसारः यत् समस्याभिः साहसिकैः च विना कर्तुं न शक्नोति।
  डोमिनिकः त्वरितम् अयच्छत् -
  -साहसिकं शोषणं च विना जीवनम् अतीव नीरसम् अस्ति। मरिचं विना सूपः इव अस्ति!
  राजकुमारी अपि अङ्गीकृतवती यत् -
  - आम्, तत्सत्यम् ! तदर्थं खलनायकाः भवन्ति। तेषु एकः बलवन्तं लिंगं हन्ति इति व्याधिं मुक्तवान् ।
  डोमिनिका निःश्वसन् गायति स्म -
  स्त्रियः विना त्वं जीवितुं न शक्नोषि, तत् सत्यम्,
  परन्तु पुरुषान् विना आनन्दः अपि नास्ति...
  तथैव अभवत्, अतीव दुष्टम् आसीत्,
  यदि बलवान् स्वामिना नास्ति !
  नेवला सहमतः अभवत् : १.
  - भवेत्! अत्र तु यथा वदन्ति द्विधातुः खड्गः । एकतः बलवत्तरं लिंगं नास्ति, परन्तु अपरतः...
  स्त्री हॉबिट् शीघ्रमेव आक्षेपं कृतवती यत् -
  - नहि! सर्वतः दुष्टम्। अतः बकवासं वक्तुं आवश्यकता नास्ति। पुरुषाणां अपि आवश्यकता वर्तते।
  डोमिनिका प्रतिवदति स्म यत् -
  - पशुषु पुरुषाः। बुद्धिमान् व्यक्तिनां कृते किमपि भिन्नं भवति ।
  नेवला हसन् उत्तरं दत्तवान् ।
  - आम्, पुरुषाणां कृते अवश्यम्। अहं च किमपि वक्तुं न प्राप्नोमि ।
  अनेकाः कपोताः नारङ्गपक्षिणः, सुवर्णतुण्डाः च तान् अतिक्रम्य उड्डीयन्ते स्म । पक्षिणः अतीव रोचकाः आसन् । एकतः केवलं मनोहरम्। परन्तु अन्यतरे , तेषु किञ्चित् रसस्य अभावः अपि आसीत् ।
  डोमिनिका इत्यस्य स्थाने : १.
  - कपोतानां तुण्डयोः स्वर्णीकरणं किमर्थं भवति ?
  नेवला व्याख्यातवान् यत् -
  - कोऽपि स्वर्णवर्णं न कृतवान् ! यतो हि ते पुखराजेन सह स्ट्रॉबेरीं चोदन्ति स्म ।
  बालिका अभिनेत्री गुञ्जितवती -
  - किम्? पुखराजेन सह ?
  हॉबिट् बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, एतादृशाः स्ट्रॉबेरीः सन्ति! किं, त्वं न जानासि स्म ?
  नेवला टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - सा कथं ज्ञास्यति स्म ? सा अस्माकं जगति अधुना एव अस्ति।
  गोरालिङ्गस्य त्रयः प्रतिनिधिः स्वस्य गतिं द्रुतं कृतवन्तः । तेषां च नग्नगुलाबी पार्ष्णिः ज्वलति स्म।
  गृहाणि परितः दृश्यन्ते स्म , लम्बाः, गुलाबी, बैंगनी, पन्ना-अभ्यासाः सदृशाः उपरि गच्छन्ति स्म। अत्यन्तं च भविष्यत्वादी दृश्यते स्म। आकाशे केचन विमानानि अपि आसन् । अधिकं सम्यक् वक्तुं शक्यते यत् षड्पक्षिभिः हिमशुक्लैः अश्वैः आकृष्टः सुवर्णनिर्मितः हीरकैः आकृष्टः वाहनः त्वरितम् अगच्छत् ।
  त्रयः अपि बालिकाः किञ्चित् धनुषं दत्तवन्तः। परन्तु प्रतीयते यत् आर्यस्य सौन्दर्यस्य कृते समयः नासीत्, त्रिकोणः अपि अधिकं अनुसृत्य गतः ।
  अग्रे एकः हिप्पोड्रोम आसीत्, विशालं क्रीडाङ्गणं इव आसीत् । स्पष्टतया अश्वदौडस्य स्थलम् आसीत् ।
  मार्किज-अप्सरा सुझावम् अयच्छत् यत् -
  - अस्माकं शिष्यस्य स्पष्टदर्शनस्य दानं अस्ति वा इति अस्माभिः परीक्षितव्यम्। अतः वयं दौडयोः उपस्थिताः भविष्यामः।
  , केनचित् नील-बैंगनी-शिलाभिः च आच्छादितः, तथैव चेक-काचस्य स्मरणं जनयति काचः अपि आसीत् अतीव सुन्दरं च दृश्यते स्म।
  प्रवेशद्वारे च पार्श्वेषु द्वौ फव्वारा आस्ताम्, येषु सुवर्णवर्णीयसुन्दरदम्पतीभ्यः बहुवर्णानि जेट्-विमानानि बहिः क्षिपन्ति स्म: - एकः पिशाचः यः पिशाचबालकं आलिंगयति स्म।
  आम्, सर्वं अतीव सुन्दरं दृश्यते स्म। प्रवेशद्वारे च बालिकानां रक्षकः अस्ति। अपि च अतीव सुन्दरं लघु च रजतकवचम्।
  सर्वं एतावत् अद्भुतं दृश्यते। परितः एतावन्तः गोरालिंगस्य प्रतिनिधिः सन्ति।
  डोमिनिका गुलाग्द्वीपसमूहस्य, महिलाशिबिरस्य च विषये चलच्चित्रं स्मरति स्म । तत्रत्यः सर्वाः स्त्रियः पसन्दवत् तरुणाः, सुन्दराः, भव्यपादाः सम्पूर्णतया उदघाटिताः वस्त्रधारिणः च आसन् । खैर, यतः साइबेरियादेशे ग्रीष्मकालः उष्णः अपि च, सम्भवतः, उष्णः, बालिकाः नग्नपदाः आसन् । येन पुरुषेषु चलच्चित्रम् अतीव लोकप्रियम् अभवत् । तथा च डोमिनिका विद्रोही कोम्सोमोल् सदस्यस्य भूमिकां निर्वहति स्म यः बालिकानां सम्पूर्णं विद्रोहं आयोजयति स्म । तथा च सुन्दरीः शस्त्राणि अपि गृहीत्वा, युद्धे एकं सम्पूर्णं एनकेवीडी-रेजिमेण्ट् गृहीत्वा, तत् जितुम् समर्थाः अभवन्।
  चलचित्रं अवश्यं शीतलं जातम् । तथा च नग्नपदाः, आकर्षकाः, सुन्दराः योद्धाः केवलं सुपर दृश्यन्ते स्म।
  डोमिनिका, प्रायः, मूलतः फण्डेरा-मातुलपुत्रस्य भूमिकां कर्तुं कल्पिता आसीत्, यः बन्दी-दङ्गानां आयोजनं कृतवान्, परन्तु एतादृशं चलच्चित्रं प्रतिषिद्धं भवितुम् अर्हति स्म सा च केवलं उत्कृष्टा छात्रा, कोम्सोमोल् सदस्या च कृता।
  डोमिनिका रक्षकात् बालिकां प्रणमति स्म। सहसा पृथिव्याः अधः एव स्नफपेटिकायाः जैक् इव एकः अजगरः बहिः उत्प्लुत्य । लघु , अल्बट्रोस् इत्यस्मात् किञ्चित् बृहत्तरं, त्रिशिरः ।
  सः वा बालिकानां समीपं उड्डीय गतः, तदा एकः स्वरः ध्वनितवान् ।
  - मम भ्रातरं प्रतिदाहि !
  अप्सरा मार्किजः निःश्वसन् उत्तरं दत्तवान् ।
  - एतत् असम्भवम्, बेल्का।
  तस्य प्रतिक्रियारूपेण इन्द्रधनुषस्य सर्ववर्णैः सह त्रिषु सूर्येषु स्फुरति, पक्षाः च नेत्रेषु तरङ्गितरूपेण सुन्दराः आसन्, सा अजगरकन्या गर्जितुं प्रवृत्ता
  - अहं भ्रातरं इच्छामि ! अहं भ्रातरं इच्छामि! सः कुत्र अस्ति !
  हॉबिट् बालिका कूजति स्म :
  - आम्, वयं स्वयमेव अस्माकं पुरुषाः अस्माकं समीपं कथं प्रत्यागन्तुं शक्नुमः इति चिन्तने व्यस्ताः स्मः। न च मनमौजीत्वस्य आवश्यकता वर्तते।
  अजगरकन्या, शावकात् किं ग्रहीतुं शक्नुथ, शान्तः भूत्वा डोमिनिकानगरं प्रति कूर्दन्ती चञ्चलः अभवत् ।
  - अहं जानामि यत् भवान् शक्नोति! त्वमेव चयनितः !
  हिट् बालिका विस्मितवती प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म यत् -
  - सर्वं असम्भवं, विश्वासं कुरुत, सम्भवति,
  परन्तु एतस्याः समस्यायाः समीपं गन्तुं अतीव कठिनम् अस्ति...
  तथापि क्रीडन् मस्तिष्कं तनावयति चेत् ।
  अहं सुन्दरी जेडी बालिका भवितुम् अर्हति !
  अजगरकन्या जयजयकारं कृत्वा प्रतिक्रियारूपेण चञ्चलः अभवत् ।
  अङ्गुलीप्रमाणं ते मनः न, .
  प्रतिभाशाली, भवन्तः जानन्ति, पृथिव्यां...
  एकः सुन्दरः बालकः च मां प्रतीक्षते,
  एकस्मिन् घुमावदारे अश्वे !
  डोमिनिका हास्यं अनुभवति स्म, खिन्नतां च अनुभवति स्म:
  - अश्वस्य उपरि अजगरः ? एतत् यथा दृश्यते!
  मार्किजः टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  रूपकस्य अवधारणां न जानासि !?
  बालिका अभिनेत्री हसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  वयं कुत्रापि मृताः भवितुम् अर्हति
  अम्बरस्य सूर्यास्तसमये अपि...
  सामान्यतया वयं स्वतन्त्रतया जीवामः,
  आम्, निःशुल्कम् !
  आलंकारिकरूपेण !
  अजगरकन्या मुखात् प्रकाशान् मुक्तवती, तत् प्रकाशकसदृशं, चीत्कारं च कृतवती।
  - इदं मनोहरं गीतम् अस्ति। तथापि , अहं इच्छामि यत् अज्ञातपृथिव्याः सुन्दरः अतिथिः अन्यत् किमपि रोचकं प्रदर्शनं करोतु।
  डोमिनिका स्कन्धं संकुच्य अवलोकितवती यत् -
  धान्यगुच्छान् पातयन्तः नुन्चुक् इत्यस्मात् न दुष्टतरं मुद्रां पातयति। तथापि पुनः स्वरं तनावग्रस्तं कर्तव्यम्! किमर्थं च ? अत्र धनं कुत्र व्ययितव्यम् ?
  मार्किजः आक्षेपं कृतवान् यत् -
  - प्रथमं भवन्तः हिप्पोड्रोमे एकस्मिन् अश्वे स्वधनं दावं कृत्वा स्वपूञ्जी वर्धयितुं प्रयतन्ते। द्वितीयं च, एषा बालिका न केवलं किञ्चित् स्त्री अजगरः, अपितु राजकुमारी अपि अस्ति। सा भवद्भ्यः स्वस्य वलयम् दास्यति, यस्मिन् प्रचण्डमायाशक्तिः अस्ति । And for this , विश्वासं कुरुत, सम्यक् प्रयत्नः गायनम् च योग्यम् अस्ति!
  डोमिनिका स्वस्य दृढकण्ठे उज्ज्वलं शिरः न्यस्य टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अस्मिन् सन्दर्भे अहं पश्यामि यत् किमपि प्रयासं कर्तुं शक्यते! अपि च बालं कथं निराकर्तुं शक्नोषि !
  अजगरकन्या चञ्चलः अभवत् -
  - अहं सर्वथा बालकः नास्मि। अहं राजकुमारी अस्मि अहं च एतत् कर्तुं शक्नोमि! अहं भवतः ग्रहं प्रति उड्डीयेत। अहं च तव राजधानी दहिष्यामि।
  डोमिनिका धमकीकृत्य खर्राटं कृतवती -
  - अस्माकं च भवद्भिः सदृशानां जनानां कृते वायुरक्षा अस्ति! एतत् किं वदसि क्रूर ?
  अजगरकन्या गुञ्जितवती -
  - भवन्तः खनित्रेषु प्रेषिताः भविष्यन्ति। त्वं नग्नः शृङ्खलाबद्धः च ओर्क्-अधीक्षकाणां चाबुक-प्रहारैः कार्यं करिष्यसि ।
  हॉबिट् बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, सा कर्तुं शक्नोति! अपि च, त्वं मानवः असि। अस्माकं च जनाः... ते निम्नस्तरीयाः इति मन्यन्ते, बहुभिः कारणैः।
  नेवः चीत्कारं कृतवान् -
  - अतः भवन्तः गायितुं श्रेयस्करम्! अत्र जनसमूहः पूर्वमेव समागतः अस्ति, वयम् अपि धनं अर्जयिष्यामः ।
  वस्तुतः गोरालिङ्गस्य विविधप्रतिनिधिसमूहे कोलाहलः उत्पन्नः, ताडनाः, उद्घोषाः च श्रूयन्ते स्म ।
  - गायतु, लघुपुष्प, मा लज्जा!
  साधु मनुष्य, सङ्गीतं वादयामः!
  वयं स्वर्गपक्षिणः ट्रिलं श्रोतुम् इच्छामः!
  डोमिनिका प्रचण्डं निःश्वस्य गातुं आरब्धा;
  एल्फा-नगरस्य तटः विशालः , तीव्रः, .
  तरङ्गाः काचयुक्तेन प्रकाशेन सह स्फुटन्ति...
  एल्फिया मम जन्मभूमिः अभवत्,
  निशाचरस्य ट्रिलः अस्मान् अद्भुतं गीतं गायति!
  
  विस्तृते नौके प्रिये च अहं च प्लवमानौ।
  ज़्लाटा वालः स्वस्य वेणीः अवतारितवान्।
  कथं हितकरं मम प्रियस्य च एकत्र भवितुं,
  मत्स्यदण्डेन ग्राहं न गृह्णीयात् इति दुःखम्।
  
  न, न जलं, पृष्ठभागे खरखरति, .
  प्रकृतिः एव अस्मान् शैम्पेनं ददाति।
  इयं भूमिः मम प्रियमाता इव अस्ति,
  राजवेषे पृथिव्याः उदारता !
  
  चन्द्रपुञ्जस्य अधः मुक्ता इव बिन्दवः
  रजतपक्षेण भृङ्गसमूहः इव स्फुटति...
  कन्या, त्वं मम कृते स्वप्नयुक्तः दूतः इव असि,
  निर्दोषतायाः मुखेन सह - अत्यन्तं शुद्धा मडोना!
  
  गन्धः मधुः, केशाः क्षौमाः, २.
  अधरं साटन इव विभक्तम्।
  बहुप्रतीक्षितः क्षणः आगतः इति मम विश्वासः अस्ति,
  परिकथाः वास्तविकाः भविष्यन्ति!
  
  आनन्देन स्पृष्टं अस्माकं अधरं, .
  माधुर्यं तादृशं यत् अधिकं शब्दाः न सन्ति |
  विश्वासं कुरु, त्वं अलौकिकः सौन्दर्यः, .
  लोट् निर्णयं करिष्यति, मुद्रां उच्चतरं क्षिपतु!
  
  अत्र चुम्बनानि क्रमेण, .
  अस्माकं तूफानी आनन्दस्य निःश्वासाः हास्यं च।
  आत्मानः पवित्रता करुबना रक्षिता भविष्यति,
  चयनितः पापसूचीं कलशे क्षिपेत्।
  
  न, ज्ञात्वा, पृथिव्यां भवतः अपेक्षया सुन्दरतरः अस्ति,
  रागः मम हृदये उज्ज्वलः अग्निः इव दहति!
  वयं श्रेष्ठे देशे निवसिष्यामः,
  अन्तरिक्षे खिडकयः द्वारं च उद्घाटयामः!
  एवं सौन्दर्यं भव्यं गीतं गायति स्म। तस्याः कृते च सर्वपट्टिकायाः बालिकाः हस्तं ताडयन्ति स्म। तस्मिन् एव काले च सुवर्णसहिताः मुद्राः क्षिपन्ति स्म। तत् च महत् .
  हॉबिट् बालिका स्वस्य मायावदण्डं कम्पितवती, धनं च स्वयमेव पृथक् राशौ निर्मातुम् आरब्धवान् । बहुवर्णमुद्राणां च समग्रः स्तम्भः वर्धितः।
  अजगरकन्या अपि हस्तौ ताडयति स्म, ततः शिरत्रयात् उज्ज्वलाः ज्वालाः मुक्तवती । तदनन्तरं सा मनमौजीरूपेण अवदत्-
  - एतत् अवश्यं साधु, परन्तु पर्याप्तं नास्ति! मम कृते अपि भवतः गायनस्य आवश्यकता अस्ति!
  डोमिनिका भ्रूभङ्गं कृत्वा पृष्टवती यत् -
  - किं तत् अतिशयेन न ?
  मार्क्विस् तां शुशं कृतवान्:
  - केवलं एकस्य गीतस्य कृते एतादृशं बहुमूल्यं वलयम् प्राप्तुम् इच्छति वा ? साधु, त्वं अशिष्टः असि ! अन्तःकरणं भवतु, यतः कलाकृतिः मूल्यवान् अस्ति।
  हॉबिट् बालिका चञ्चलः अभवत् -
  - प्रत्येकस्य वस्तुनः स्वकीयं मूल्यं भवति। तथा च प्रायः, बहुमूल्यं कलाकृती कृते, भवद्भिः त्रीणि इच्छाः पूर्तव्यानि, अथवा त्रीणि सेवानि दातव्यानि। एते नियमाः। त्वं च स्वयमेव अवगच्छसि किमर्थम्!
  विविधबालिकानां प्रेक्षकाः हस्तं ताडयन्ति स्म, नग्नपादं च मुद्रयन्ति स्म, अत्यल्पं च जूताभिः सह:
  आगच्छतु, किञ्चित् अधिकं गायतु!
  वयं गीतानि इच्छामः!
  शीतलं भविष्यति !
  रोमांसस्य प्रदर्शनं कुरुत !
  वयं भवन्तं सम्यक् दास्यामः!
  नेवला डोमिनिकां प्रति शिरः उन्नमयितवान् -
  - साधु, मा भग्नः ! आगच्छतु, गायतु !
  सुन्दरी च तस्याः उज्ज्वलं उज्ज्वलं अङ्गं कम्पयति स्म। सा नग्नस्नायुपादौ मुद्रयित्वा महता भावेन व्यञ्जना च गायति स्म;
  अस्माकं सत्यं, अस्माकं सत्यम्
  विश्वासं वहनं भवति!
  न च श्वः, न च श्वः,
  अद्य च पितृभूमिं रक्षतु!
  
  वयं अस्माकं पिशाचम् आदरयामः , .
  किन्तु सा समग्रं जगत् अस्ति, जगत् ज्ञातव्यम्!
  अस्माकं मातृभूमिस्य रक्तध्वजः,
  तथा च तस्मात् अधिकं उज्ज्वलं रक्तं नास्ति!
  
  अग्रगामी नमस्कारं करोति न बस्ट्, .
  तस्य चिह्नं मातृभूमिध्वजः !
  वयं प्रतिद्वन्द्वी कुशलतया युद्धं कृतवन्तः,
  श्लोके सिद्धीनां महिमाकरण !
  
  एक एव श्रद्धा ग्रहे इति विद्धि ।
  श्रद्धा _ प्रिय , पवित्र एल्फिनिज्म!
  येन सुखिनः बालकाः हसन्ति,
  Orcism अगाधं विस्फोटं प्राप्नुयात् !
  
  प्रत्येकं शूरवीरः केवलं बालकः एव आसीत्,
  तृणेषु, धारासु च नग्नपदेषु...
  परन्तु अधुना तस्य हस्ते विन्चः अस्ति,
  मुद्गरेन धातुं समतलं करोति डैशिंगली!
  
  कश्चित् यन्त्रैः यन्त्रबन्दूकं तीक्ष्णं करोति,
  साधु, कश्चन स्कन्धात् शूटिंग् करोति!
  रक्तध्वजः रक्तध्वजः इव उड्डीयते,
  दुष्टशत्रून् विना विनोदं ताडयामः !
  
  अस्माकं पूर्वजाः साहसेन ओर्क्लिन् , .
  साधु, अस्माकं किम् ? वयं मंगलग्रहस्य मार्गे स्मः!
  वयं जनाः, न तु शाखायां मकाकाः,
  प्रतिद्वन्द्वस्य मुष्टिः तस्य नेत्रे एव प्रहरति!
  
  परन्तु वयं विनोदं कर्तुं अपि जानीमः,
  ढोलं ताडयतु, तुरही वादयतु!
  अतीव प्रियं बालमुखं, .
  चतुर्णां पञ्चानां च रेटिंग्!
  
  अत्यन्तं कठिनं युद्धपरीक्षा - .
  एतत् न गमनम् मृत्योः इव भवति!
  मृत्योः तु अस्माकं मशालयुक्तः ध्वजः अस्ति,
  एल्विन् ताम्रजालं पतितुं न शक्नोति!
  बालिका एतावत् सुन्दरं कुशलं च गायति स्म, तत्सह नृत्यं च करोति स्म, तस्याः पादौ च एतावत् मोहकम् आसीत् । तस्याः सौन्दर्यस्य मूल्याङ्कनार्थं परितः पुरुषाः नासन् इति केवलं दुःखम् । तथा च बालिकायाः प्रचण्डस्तरस्य अस्ति, योद्धा च स्वस्य प्रचण्डं दबावं परिवेशं च दर्शयति।
  कतिपयानि च बालिकाः शतानि पूर्वमेव समागताः, ते च कोलाहलं कुर्वन्ति। ते धनं क्षिपन्ति, तेषां तरुण-नवीन-स्त्री-शरीर-महत्त्वपूर्ण-गन्ध-गन्ध-गन्धाः अतीव प्रबलाः सन्ति । अत्र भवतः शिरः भ्रमितुं बहु किमपि अस्ति।
  केचन मुद्राः सिरेमिकाः आसन्, द्वे अपि काष्ठमुद्राः आसन् , यत् महत् आसीत् । परन्तु पृथिव्याः कृते सामान्यं कागदधनं कथञ्चित् न दृश्यते । एतत् च डोमिनिकायाः कृते कथञ्चित् असामान्यम् अस्ति। कदाचित् भवतः मनसि विचाराः ज्वलन्ति यत् ते अत्र कथं क्रूराः सन्ति। भुक्तिं कर्तुं इलेक्ट्रॉनिककार्डस्य विषये किम् ? खैर, अस्य विकासस्य स्तरस्य कृते एतत् सर्वथा विलक्षणम् अस्ति।
  अतः कश्चन बालिकागायिकायाः नग्नपादयोः अधः क्रीमयुक्तं अर्धभक्षितं केकं क्षिप्तवान् ।
  हॉबिट् बालिका स्वस्य दण्डात् विद्युत्प्रहारेन केकं प्रहृतवती। तत्क्षणमेव च पतितम्।
  लघुसौन्दर्यं लक्षितवती यत् -
  - पुनः तत् मा कुरु ! केवलं धनम् !
  नेवः गायति स्म -
  - धनं अर्जयतु ! धनं अर्जयतु !
  बोरं, आलस्यं च विस्मरन्...
  धनं अर्जयतु ! धनं अर्जयतु !
  आवश्यके सति न्यूनातिन्यूनं सम्पूर्णं दिवसं!
  अजगरकन्या पक्षौ कम्पयित्वा चञ्चलः अभवत् ।
  - अस्तु, एषा द्वितीया सेवा अस्ति! But to get an artifact ring , तृतीयस्य अपि आवश्यकता अस्ति!
  डोमिनिका गण्डौ प्रफुल्ल्य आत्मविश्वासेन अवदत्।
  - यदि इच्छसि तर्हि अहं पुनः भवतः कृते गायितुं प्रसन्नः भविष्यामि! सत्यं वक्तुं शक्यते यत् मम गायनम् अतीव रोचते।
  गोरालिंगस्य प्रतिनिधिनां प्रायः सहस्राणां महिलानां प्रेक्षकाः प्रायः सम्पूर्णतया तेषां नग्नं, ललितं, बालिकावत् पादं गर्जन्ति स्म, मुद्रयन्ति स्म च:
  - पुनः गायतु ! पुनः गायतु !
  ब्रावो, एन्कोर ! ब्रावो, एन्कोर !
  अजगरकन्या स्वरं उत्थाप्य आक्षेपं कृतवती ।
  - नहि! केवलं गीतानां कृते एवम् एतादृशं वलयम् अयच्छतु! अत्र तस्याः किमपि बहुमूल्यं, तत्सहकालं कठिनं च कर्तव्यम् ।
  तत्र तनावपूर्णः विरामः अभवत् । सहस्राधिकाः भिन्नजातीयाः बालिकाः प्रत्याशायाः जमेन जमन्ति स्म ।
  सहसा एकः बालकः प्रादुर्भूतः। तेषु बलवत्तरस्य लिङ्गस्य एकमात्रः प्रतिनिधिः। सः मानवजातेः आसीत्, केवलं ह्रस्ववस्त्रं धारयति स्म, स्नायुयुक्तः, स्कन्धे दासब्राण्डं च धारयति स्म, सः प्रायः द्वादशवर्षीयः दृश्यते स्म, स्पष्टतया एकवारादधिकं ताडितः आसीत् धावन्, तस्य धूलिपूर्णाः, बाल्यवत् पार्ष्णिः अजगरकन्यायाः प्रति ज्वलन्तः, सः जानुभ्यां पतित्वा विलपत्।
  - ते मां मुक्तं कुर्वन्तु ! मम स्थानं पुनः ददातु!
  अजगरकन्या शिरः न्यस्य पुष्टिं कृतवती यत् -
  - तत् एव ! बालकः स्वतन्त्रः भविष्यति यदि त्वं तं पिशाचरूपेण परिणतुं शक्नोषि!
  डोमिनिका हस्तौ प्रसारितवती :
  - परन्तु एतत् असम्भवम् !
  मार्किज-अप्सरा सुझावम् अयच्छत् यत् -
  - अयं दासबालकः अद्यैव एकस्य विशालस्य साम्राज्यस्य युवराजः आसीत्, यस्य नाम ओएनोमाउस् आसीत् । अधुना च, सः मानवजातेः बालकः, पिशाचस्य व्याधिं परिहरितुं दासः च अभवत्। पुनः तं पिशाचराजकुमारं कुरुत, ततः कदाचित् वयं समग्रस्य उलझनस्य सूत्रं ग्रहीतुं शक्नुमः!
  . अध्याय सं० ४.
  हॉबिट् राजकुमारी पुष्टिं कृतवती यत् -
  - एषः भवतः अवसरः अस्ति डोमिनिक। अस्माकमपि च। पुरुषाः प्रायः सर्वे अन्तर्धानं कृतवन्तः । अयं च यद्यपि न त्रस्तः तथापि स्वस्य उपाधिं पदं च, शरीरमपि नष्टवान्, मानवदासः भूत्वा।
  बालकः स्वस्य लघु, सस्ययुक्तं शिरः शीर्षं न्यस्य:
  - ते मां प्रतिदिनं ताडयन्ति यत् अहं शिलारूपेण न परिणमति! केनचित् कारणेन ये दासाः ताडिताः भवन्ति ते एव महामारीयाः प्रतिरोधकतमाः भवन्ति!
  डोमिनिका हस्तौ प्रसार्य उत्तरं दत्तवती यत् -
  - आम्, तस्य कथं विमोहः करणीयः इति मम कल्पना नास्ति! राजपुत्रः अपि बालः आसीत् इति च?
  दासः बालकः शिरः कम्पितवान्।
  - न, अहं तु अत्यन्तं प्रौढः आसम्! परन्तु यदा तत् शिलारूपेण परिणतुं आरब्धम् तदा वेसल अप्सरा विशेषमायां प्रयुक्तवती । अहं युवा दासः भूत्वा प्रहारितः अभवम्। एतेन मम कतिपयानि मासानि प्राप्तानि, यद्यपि दुःखदं, परन्तु जीवनम् । परन्तु शीघ्रं वा पश्चात् वा एतत् समाप्तं भविष्यति। अपि च, तेषां मां प्रबलतया ताडयितुं भवति, प्रतिदिनं मया वा, गुरुशिलाः वा वहितव्याः, चक्रं वा भ्रमितव्यम्!
  अप्सरा बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्! एतेन एव कथञ्चित् पाषाणव्याधिप्रभावविलम्बः भवति । अद्यापि खानिषु मानवजातेः दासबालकाः सन्ति ये अद्यापि न शिलाकृताः कार्यं कुर्वन्ति च । परन्तु एते एव बलिष्ठलिङ्गस्य प्रतिनिधिः अवशिष्टाः सन्ति। ततः च केचन अपि शिलारूपेण परिणमन्ति ततः रजःरूपेण क्षीणाः भवन्ति।
  डोमिनिका सीटीं वादयति स्म :
  - एतत् घोरम् अस्ति ! सार्वभौमिक प्रलय ! जीवितस्य च दासत्वस्य च क्रमेण!
  सः बालकः सर्वाणि वस्त्राणि निर्मितं कृष्णं ह्रस्वकच्छपं धारयन् तारयुक्तः च मेदः अभावात् कृशाः इव त्वक् अधः कृशस्नायुभिः सह गायति स्म
  - आम्, अहं राजकुमारः, केवलं दासः च, किन्तु किम्,
  आर्यजनाः मां तत् आह्वयन्तु...
  कियत् दूरं दूरं मम, .
  भग्नपादशृङ्खलायुक्तः बालकः !
  अजगरकन्या निमिषं कृत्वा चञ्चलः अभवत् -
  - अतः पुनः तं पिशाचराजकुमारं कुरुत, ततः भवन्तः अजगरजादूस्य एतत् बहुमूल्यं वलयम् प्राप्तुं शक्नुवन्ति!
  डोमिनिका हस्तौ प्रसारितवती :
  - अस्तु, भवन्तः धिक्, मम जादूविषये मूलभूतबोधः नास्ति, भवन्तः च एतत् आग्रहयन्ति! यत्, सम्भवतः, भवन्तः स्वयमेव न करिष्यन्ति!
  अप्सरा मार्किजः निःश्वसन् टिप्पणीं कृतवान् -
  - कदाचित् वयम् अपि एतत् कर्तुं न शक्नुमः ... किं वदसि ?
  अजगरकन्या अवदत्-
  "सा चिरकालात् पादयोः अस्ति" इति । तथा च ड्रैगन अकादमी शीघ्रमेव बन्दं भविष्यति। अतः, प्रथमं मादकपरीक्षासु उत्तीर्णः भवतु , ततः बालकराजकुमारं विमोचयितुं प्रयतस्व।
  डोमिनिका सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान्।
  - अस्तु, एतत् कथं, सिद्धान्ततः, भवन्तः...
  अप्सरा मार्क्विस् तस्याः कण्ठे लम्बमानं ताबीजम् उद्धृतवती। सा च तत् अञ्जलिभिः मर्दयित्वा किमपि गुञ्जितुं आरब्धा, मन्त्रवत्। अजगरकन्या दन्तं दर्शयन्त्याः कूजति स्म ।
  - तस्याः कृते एषा गम्भीरपरीक्षा अस्ति ... यदि सा अल्ट्रा स्पेल् इत्यस्य उपयोगं करोति तर्हि सा बहु क्षतिं विना चलितुं शक्नोति वा!
  डोमिनिका अल्ट्रा स्पेल् इत्यस्य अर्थः किम् इति स्पष्टीकरणं प्राप्तुम् इच्छति स्म , परन्तु अप्सरा-मार्किस् तस्याः नग्नपादं, वलयैः अलङ्कृतं, मुद्रितवान्, बालिका च चक्रवाते गृहीता यथा कश्चित् दिग्गजः तां हस्ते गृहीत्वा वहति स्म ।
  बालिका अभिनेत्री गुञ्जितवती -
  - किं उच्छ्वासः !
  तथा च ते अप्सरा-मार्किसे सह प्रासादस्य प्रवेशद्वारे एव अभवन् । सेण्ट् पीटर्स्बर्ग्-नगरस्य आश्रमस्य स्मरणं जनयति स्म, केवलं तत् उच्चतरम् आसीत्, त्रिंशत्-तलम् उच्च-छत-युक्तम् आसीत् । तथा च, प्रसिद्धस्य शिशिरस्य अपेक्षया अधिकं लसत् सुन्दरं च।
  डोमिनिका पादौ प्रसार्य मुष्टिभिः पार्श्वयोः आश्रित्य उद्घोषयति स्म ।
  - वाह !
  अप्सरा स्मितेन पुष्टिं कृतवती यत् -
  - आम्, एतत् ड्रैगन एकेडमी इत्यस्य सुन्दरं भवनम् अस्ति।
  प्रवेशद्वारस्य पुरतः सप्तशिरः अजगररूपेण एकः फव्वारा सुवर्णेन, पृथिव्यां अज्ञातेन केनचित् उज्ज्वलनारङ्गधातुना च स्फुरति स्म प्रत्येकं मुखात् च जलधारा आकाशं प्रति प्रवहति स्म, अनेके अलङ्कृतप्रकाशानां किरणैः हीरकवत् स्फुरति स्म।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - आश्चर्यं यत् जेट्-विमानाः कियत् उच्चैः उड्डीयन्ते!
  मार्किज-अप्सरा लाकोनिकरूपेण उत्तरं दत्तवती यत् -
  - टेक्नोमैजिक !
  प्रत्येकं अजगरशिरः बहुमूल्यशिलानिर्मितानि, भिन्नवर्णयुक्तानि च नेत्राणि आसन् । अत्यन्तं स्वस्थं , समृद्धं रसयुक्तं च दृष्टम् ।
  भव्यपुष्पैः सुव्यवस्थिताः गल्ल्याः अपि सन्ति, ये विविधाकारैः, विविधैः अङ्कुरैः च विशिष्टाः सन्ति । बालिकानां नग्नपादाः मार्गस्य स्निग्ध-उज्ज्वल-प्रतिम-युक्तेषु टाइल्-मध्ये अवर्णनीय-लालित्य-प्रसादेन गच्छन्ति स्म ते भिन्नयुगस्य आसन्, परन्तु सर्वे सुन्दराः आसन्, बहवः बहुमूल्यं आभूषणं धारयन्ति स्म।
  अत्र अधिकतया पिशाचाः आसन्, परन्तु मानवबालिकाः, महिलाः ट्रोल्, हॉबिट् च आसन् । अन्तिमाः बालिकाः मनुष्येभ्यः भेदं कर्तुं न शक्यन्ते । यथा, प्रायः, अप्सराः, ड्र्याडाः च सन्ति। किं तेषां लघु-ललित-पादयोः नग्न-पादाङ्गुलीषु वलय-धारणात्?
  परन्तु मानवकन्याः अपि एतत् कर्तुं शक्नुवन्ति।
  डोमिनिका नामिका तुल्यम् लम्बा छात्रा महिलाछात्राणां तुलने अतिविशालः परिपक्वा च दृश्यते स्म । एतेन च तां बहु लज्जिता अभवत्।
  बालिका अप्सराम् अपृच्छत् -
  - अहम् अत्र संग्रहालयस्य प्रदर्शनी इव दृश्यते!
  मार्किजः स्मितं कृत्वा पृष्टवान् -
  -किं भवन्तः हैरी पोटरस्य विषये चलच्चित्रं दृष्टवन्तः?
  डोमिनिकः खिन्नः भूत्वा उत्तरितवान् ।
  - आम् अवश्यं अहं तत् अवलोकितवान्। तथा च ते अस्य चलच्चित्रस्य पुनर्निर्माणमपि कर्तुं प्रयतन्ते स्म। साधु, तर्हि किम् ?
  अप्सरा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - तत्र बालकाः बालिकाः च आसन्। अत्र च यथा पश्यन्ति बालकाः न सन्ति, एतेन च सामञ्जस्यं बाधितं भवति!
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - हैरी पोटरः अपि बालकः आसीत्, तस्य कृते तत् सुकरम् आसीत् । परन्तु बालकानां मध्ये प्रौढः भवितुम्। द्वितीयवर्षं स्थातुं अपेक्षया इदं दुष्टतरम्!
  मार्किजः किमपि वक्तुम् इच्छति स्म यदा एकः नग्नपदः बालिका, परन्तु केशेषु हीरक-ब्रोच-युक्ता, तेषां समीपं धावितवती । सा अतीव मधुरं स्मितं कृत्वा कूजति स्म।
  - त्वं चयनितः असि वा ?
  डोमिनिका स्मितं कृत्वा उत्तरं दत्तवती यत् -
  -आम्!
  बालिका हसन् अवलोकितवती यत् -
  - परन्तु भवन्तः सम्भवतः बहु कर्तुं न जानन्ति! यथा - अदृश्यता औषधं कर्तुं शक्नुथ वा ?
  बालिका अभिनेत्री निःश्वसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  - दुर्भाग्यवशं न। कथं कार्यं करोति ?
  हीरक-ब्रोच-युक्ता बालिका बैंगनी-नारङ्ग-बिन्दु-युक्ता बालिका शिरः न्यस्य । सा च स्वस्य वेषस्य जेबतः एकं पुटं बहिः निष्कासितवती। अहं प्लगं परिवर्तयामि। सा एकं घूंटं गृहीत्वा... अन्तर्धानं कृतवती।
  डोमिनिका भ्रान्त्या नीलमणिनेत्राणि निमिषति स्म । तदा च मया नासिकायां लघुचिमटः अनुभूतः। ततः तस्याः केशान् आकर्षितवन्तः। डोमिनिकायाः तीक्ष्णदृष्टौ अदृश्यायाः बालिकायाः नग्नपादाः बहुवर्णीयं टाइल्-पदं पदानि स्थापयन्ति, वृक्षाणां पुष्पाणां च रजः-फुल्लानां लघु-लघु-बिन्दवः उत्थापयन्ति स्म सा बालिका अतीव निपुणतया झटका कृत्वा नग्नपदेन तरुणीं दुष्टं कर्णेन गृहीतवती ।
  सा क्रन्दितवती। डोमिनिका च तां द्रष्टुं समर्था अभवत्। बालिका पारदर्शी अभवत्, यथा भूतः होलोग्रामः वा । स च भीतस्वरेण क्रन्दितवान्।
  - परिक्षतः! अहं गच्छतु काकी !
  मार्किज-अप्सरा उद्घोषयति स्म -
  - चतुरायेन, आम् ! मया पूर्वमेव चिन्तितम् यत् त्वं किमपि कर्तुं न शक्नोषि!
  डोमिनिका प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म यत् -
  यदि त्वं रोगी भवसि तर्हि अहम् आगमिष्यामि
  अहं हस्तेन वेदनां प्रसारयिष्यामि...
  अहं सर्वं कर्तुं शक्नोमि, अहं सर्वं कर्तुं शक्नोमि,
  मम हृदयं न पाषाणम् !
  तेषां समीपं गताः बालिकाः हसन्ति स्म। अलङ्कारानाम् अभावेऽपि तेषां वेषः अत्यन्तं कठोरः, एकरूपः, यद्यपि विलासपूर्णः शैल्याः च इति स्पष्टम् आसीत् । यद्यपि अन्येषु विषयेषु नानात्वस्य भावः आसीत् । केषाञ्चन बालिकानां कर्णेषु कुण्डलानि आसन्, केषुचित् न । केचन च विशेषतः हॉबिट् बालिकाः नासिकायां शिलायुक्तानि सुवर्णवलयानि सूत्रयन्ति स्म।
  ते एतत् विशेषतः मानवसन्ततिभ्यः भिन्नतां प्राप्तुं कृतवन्तः, ये अतिसदृशाः आसन् । द्र्याड्-जनाः अपि नासिका-कर्णयोः वलयः बहु रोचन्ते स्म । सप्ततः किशोरीपर्यन्तं बालिकानां सुन्दरं राज्यम्। परन्तु पिशाचानां मध्ये प्रौढत्वं किशोरावस्था च व्यावहारिकरूपेण रूपेण भिन्नं नास्ति, यथा हॉबिट्, ट्रोल्, अप्सरा, ड्रायड् इत्यादीनां मध्ये । परन्तु डोमिनिका प्रौढा अतीव सुन्दरी बालिका इव दृश्यते, वास्तविकराजकुमार्याः व्यञ्जकमुखं च । कदाचित् अत्यधिकं चर्मकृतम्।
  आम्, मध्ययुगस्य एकस्याः आर्यमहिलायाः भूमिकायां तस्याः त्वचा अपि लघुकृतवन्तः । तदा चर्मकृतं मुखं न्यूनजन्मस्य लक्षणं मन्यते स्म ।
  वैसे न केवलं तस्याः मुखस्य त्वचा लघुः अभवत्, अपितु तस्याः पादौ अपि लघुः अभवत् । एकः प्रकरणः आसीत् यदा सा नग्नपदाः, चीरेण च मचायाः समीपं नीतवती ।
  गीतमपि आसीत्- १.
  मोक्षस्य समयः प्रायः अत्रैव अस्ति
  राज्ञी नग्नपदं मचां प्रति नेयते!
  आभूषणस्य स्थाने सा चीराणि धारयति,
  हंसस्य कण्ठः जल्लादानां शिकारः अस्ति!
  आम्, अत्यन्तं हास्यं दृश्यते स्म अपि च, स्वकीयेन प्रकारेण, कथञ्चित् विस्मयकारी . लघुकरणानन्तरं तया राज्ञी सेमिरामिसस्य भूमिकायां अभिनयः करणीयः आसीत् । एतेषु च चलच्चित्रेषु सा व्यावहारिकरूपेण नग्नपदेन चलच्चित्रं न गृहीतवती । आम्, रोचकं भूमिका आसीत् । परन्तु प्रत्यक्षतया निर्देशकस्य तां न रोचते स्म । अति सुन्दरं मधु गोरा च। सेमिरामिसस्य च भूमिकायाः कृते ते कृष्णकेशायाः वृद्धां स्त्रियं प्राधान्यं दत्तवन्तः। डोमिनिका च दासः भवितुम् अभवत् । सा च उष्णलोहेन अपि ब्राण्ड् कृता आसीत्। ते च मां स्पृशन्ति स्म, अत्यन्तं रूक्षतया, पुरुषैः।
  आम्, अपि च रैक् मध्ये एकः दृश्यः आसीत् । अवश्यं चाबुकं फेननिर्मितम् आसीत्, यदा ते भवन्तं तेन प्रहारं कुर्वन्ति तदा तत् न क्षतिं करोति । परन्तु सर्वं समानं, यदा त्वं लम्बमानः, प्रहारः च भवसि , तदा अप्रियं भवति।
  बालिकाछात्राः एकत्र समाहिताः अभवन्। अथ द्र्याद् आचार्यः प्रादुर्भूतः। सा रक्तवेषं भिन्नशैलीं च धारयति स्म ।
  सा डोमिनिकानगरं गत्वा कूजति स्म:
  -भवन्तः नूतनाः सन्ति वा ?
  बालनट्यः स्कन्धं संकुचितवान् -
  - अहं तत् न वदामि!
  आचार्यः तस्याः शिरः कम्पितवान्। तस्याः नासिकायां नारङ्गधातुनिर्मितं पट्टिकाशिलायुक्तं च । सा अपि किशोरी इव दृश्यते, नग्नपादा च अस्ति । अपि च, प्रत्येकस्मिन् नग्न-अङ्गुले वलयम् अस्ति । एतत् च पूर्वमेव तुल्यम् उच्चस्तरीयं जादूटोणम् अस्ति।
  अप्सरा मार्किजः अवलोकितवान् यत् -
  - सा समर्था छात्रा अस्ति, तस्याः प्रतिभा अपि अस्ति!
  शुष्कशिक्षकः वर्णयुक्ते टाइल् उपरि लघुशिलाखण्डं क्षिप्त्वा आदेशं दत्तवान् यत् -
  - नूतनं कुरुत यथा भवतः हस्ततलयोः उड्डीयते!
  डोमिनिका व्यङ्ग्यम् अकरोत् -
  - दूरगतिः, किम् वा ?
  तस्य प्रतिक्रियारूपेण बालिकाः हसन्ति स्म । आचार्यः उद्घोषितवान् -
  - विकीर्ण ! किमर्थं ते एकत्र सङ्कीर्णाः सन्ति!
  असन्तुष्टः कुरुकुरुः, कोलाहलः च अभवत् । किन्तु बालिकाः विवादं न कृतवन्तः, अपितु शनैः शनैः विकीर्णाः भवितुम् आरब्धवन्तः । परन्तु तस्मिन् एव काले नूतनकन्यायाः प्रति पश्यन्।
  आचार्यः गुञ्जितवान् -
  - अस्तु, आगच्छतु, पाषाणं भवतः हस्ततलस्य अन्तः उड्डीयेतुं आदेशयन्तु!
  पूर्णमूर्खमिव भावयन् , उद्घोषयति स्म:
  - मम हस्ततलं प्रति उड्डीयताम् !
  शिला न चलति स्म। तदा सा बालिका क्रोधेन क्रन्दितवती -
  - मम समीपं उड्डीयत, शीघ्रम् !
  ततः च एकः शिलाखण्डः पतितः उल्कापिण्डवत् बालिकायाः ललाटे आहतवान्। प्रहारः उत्तमः आसीत्, सद्यः एकः शिष्टः पिण्डः प्रफुल्लितः, डोमिनिका स्वयमेव मूर्च्छितः अभवत् ।
  अनेकाः बालिकाः येषां गन्तुं समयः नासीत्, ताः च ये परिवर्तिताः, ते सद्यः एव हसन्तः विस्फोटिताः । अयं च हास्यः शतशः रजतघण्टानां ध्वनिं स्मरणं करोति स्म।
  अप्सरा मार्किजः बाहून् प्रसारयित्वा अवलोकितवती यत् -
  - सामर्थ्यानि सन्ति, अन्ये च के! सरलशब्देषु मन्त्ररहितं शिलाखण्डं उत्थापयन्तु। प्रत्येकं नवीन अप्सरा वा ड्रायड् वा अपि एतत् कर्तुं न शक्नोति।
  आचार्यः तदनुमोदितवान्- १.
  - आम्, सा समर्था अस्ति ! परन्तु भयङ्करम् अपि। अयं न केवलं पुरुषान् अस्माकं समीपं प्रत्यागन्तुं, अपितु स्त्रीणां वधं कर्तुं अपि समर्थः अस्ति । एषा वन्यशक्तिः !
  मार्किजः टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - एषा बालिका पालिशस्य आवश्यकतां विद्यमानं हीरकं अस्ति!
  डोमिनिका उत्थाय पादयोः उत्प्लुत्य उत्प्लुत्य । तस्याः शिरः स्फुटति स्म, ललाटे च शोफः आसीत् ।
  बालिका आक्रोशितवती यत् -
  - इदानीं च कस्य वधः कर्तव्यः ?
  आचार्यः क्रोधेन उत्तरं दत्तवान् ।
  - माम्! भवन्तः अतीव सम्यक् मस्तिष्कं बहिः फूत्कर्तुं शक्नुवन्ति स्म। साधु मया भवन्तं शिला विस्फोटयितुं न उक्तम्!
  डोमिनिका हसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  - आम्, अस्मिन् सन्दर्भे वास्तविकः हिरोशिमा स्यात्!
  शुष्कमार्गदर्शकः आश्चर्यचकितः पृष्टवान् -
  -हिरोशिमा इति किम् ?
  बालिका अभिनेत्री अदुर्बलानि स्कन्धान् संकुच्य आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - एतत् नगरं यस्मिन् परमाणुबम्बः पातितः, यस्य परिणामेण पञ्चाशत् सहस्राणि जनाः मृताः, एकलक्षाः च घातिताः!
  आचार्यः सीटीं कृतवान् -
  - अहो! वाह बम्ब !
  बालिकाछात्रेषु एकः चीत्कारं कृतवान् -
  - एषा मातुलः प्लावति !
  अपरः च अजोडत्-
  - वायलेट् भवतः कर्णेषु परिणमयति!
  अप्सरा मार्किजः आक्षेपं कृतवान् यत् -
  - अहं एकवारादधिकं पृथिव्यां गतः, तेषां अन्तर्जालं च बहुवारं आरोहितवान्, हिरोशिमानगरं च जानामि - सत्यम्। एतत् च घोरं, तत्र अधिकाः जनाः मृताः, विकिरणात् मृताः च।
  एकः बालिका चीत्कारं कृतवती यत् -
  - विकिरणं किम् ?
  डोमिनिका त्वरया उत्तरं दत्त्वा गुञ्जितवती।
  - यदा परमाणुनाभिकात् इलेक्ट्रॉनमेघः विच्छिद्य आयनीकृतः भवति तदा विकिरणं भवति । परमाणुस्य नग्ननाभिकं अन्तरआणविकबन्धनानि नाशयति, एते भङ्गाः मनुष्यस्य, पिशाचस्य च शरीरस्य महतीं क्षतिं जनयन्ति
  बालिकाः प्रतिक्रियारूपेण भयेन चीत्कारं कृतवन्तः। लघुतरेषु एकः चञ्चलः अभवत् ।
  - अम्ब, अहं विकिरणात् भीतः अस्मि!
  अप्सरा-मार्किजः उर्फ लस्का हसन् उत्तरं दत्तवान् ।
  - मा भयम् ! सा त्वां अत्र न प्राप्स्यति !
  डोमिनिका विनोदेन अवलोकितवती यत् -
  - वयं विकिरणेन आक्रमणं कृतवन्तः,
  तथा च इदानीं कुत्र आश्रयः प्राप्नुयात्...
  अत्र च भवतः संस्था अस्ति - .
  पश्यतु, ते मां कण्ठे प्रहरन्ति!
  तदनन्तरं बालिका तत् गृहीत्वा नृत्यं कर्तुं प्रवृत्ता । अन्याः च बालिकाः नृत्यं कर्तुं आरब्धवन्तः।
  आचार्या तस्याः अङ्गुलीः खण्डितवती | तस्याः मुखस्य मध्ये एकः वीटी आविर्भूतः । तथा च कथं रात्रौ त्रिलः प्रवहति। अन्याः बालिकाः तत्क्षणमेव गृहीत्वा स्थगितवन्तः | अन्यः गुरुः कठोरकृष्णवेषेण आविर्भूतः सन् आज्ञां दत्तवान् ।
  - पदे पदे !
  बालिकाः तत्क्षणमेव ऊर्ध्वतायां पङ्क्तिं कृतवन्तः। ते च सोपानं परिमाणं कृत्वा नग्नपादतलं प्रसारयन् सैनिकाः इव गन्तुं प्रवृत्ताः। ते च राष्ट्रपतिरक्षकवत् मार्चिंग् तेषां परिचितमिव कृतवन्तः।
  नीलमणिभिः, पृथिव्यां अद्यापि अज्ञातैः केभिः शीतवर्णैः शिलाभिः अलङ्कृतः कृष्णवेषधारी आचार्यः आज्ञां दत्तवान् ।
  - अधुना, गायतु !
  बालिकाः स्वस्य नग्नं, चर्मकृतं, लघु, ललितं च पादौ मुद्रयन्तः एकस्मिन् स्वरेण पृष्टवन्तः।
  - किं गानीयम् ?!
  मार्गदर्शकः शीतलस्वरैः उत्तरं दत्तवान् यत् -
  - बालकाः किं गायन्ति स्म यदि ते नरकीयव्याधिना न आहताः स्यात् इति विषये!
  बालिकाः-छात्राः च कोरस-रूपेण महता व्यञ्जनेन च गायन्ति स्म;
  रात्रौ तमसि तारकाः स्फुरन्ति ,
  रजतचन्द्रस्य च कान्तिः !
  सुन्दरी तस्याः प्रियनेत्रे भ्रूभङ्गं करोति,
  वयं तया सह सदा नियोजिताः स्मः!
  
  किरमिजी सूर्यास्तः विषादपूर्णः आसीत्,
  परन्तु एकः उज्ज्वलः प्रदोषः उद्भवति!
  वायुः च प्रसन्नः, कोलाहलः, .
  पोतस्य पालः प्रफुल्लितः अस्ति!
  
  मम आत्मा गुरुः शिला, .
  योद्धायाः परीक्षाः प्रतीक्षन्ते!
  शिरसा उपरि ध्वजं च उड्डीयताम्,
  अन्त्यपर्यन्तं गच्छामः!
  
  हृदयं न शंकरेण अतिवृद्धं भविष्यति , .
  गरुडस्य द्रुतं उड्डयनम् !
  रक्तं क्वथति चेदपि, द्रुतगतिना उड्डयनेन सह,
  अहं बाणवत् उड्डयनं करिष्यामि!
  
  विलोः मां प्रणम्य, .
  सर्वशक्तिमान् ईश्वरः स्वस्य दृष्टिम् अवर्तयत्!
  सर्वथा अनाडम्बनशीलोऽपि .
  अहं भवतः कृते युद्धे बलं योजयिष्यामि!
  
  किन्तु भवन्तः प्रामाणिकतया पितृभूमिं सेवन्ते,
  किन्तु मांसं दुर्बलम्, आत्मा रोगी अस्ति!
  त्वं पश्चातापं न करिष्यसि, अहं जीवनं जानामि
  मेषशृङ्गं मा परिणमयतु!
  
  अहं गतदिनानां पापं प्रक्षालिष्यामि,
  पूर्वं यत् घटितं तत् गच्छतु!
  पश्यसि, उद्याने नाशपाती पक्वाः सन्ति,
  रेखाचित्रं विमानस्य रूपरेखां करिष्यति!
  
  पितृभूमिं सर्वशक्त्या सेवस्व,
  जगति शान्तिः अस्ति इति विस्मरतु!
  यथा वनेषु अग्निः न प्रज्वालयेत्,
  सर्वे भवद्भिः सह सुष्ठु जीवन्तु!
  
  अस्य कृते अहं केवलं उत्तरं दत्तवान् यत् -
  भगवन्, अहं पृथिवीं खनिष्यामि!
  येन बालकाः सुखेन हसन्ति,
  यथा भवता स्वजनस्य सामञ्जस्यं न करणीयम्!
  
  किन्तु हितं अस्माकं उपरि निर्भरं भवति,
  सर्वे निर्णयं कुर्वन्ति - विकल्पः स्वस्य एव!
  भवद्भ्यः च सर्वशक्तिमान् सूत्राणि,
  त्वं विश्वं मुष्टौ धारयसि !
  
  वयं त्वामपि धारयिष्यामः,
  किन्तु मातृभूमिः पवित्रतरं न लभ्यते!
  शूटिंग् कुर्वन् मम अङ्गुलयोः अतीव जडता अभवत्,
  वयं च अद्यापि विंशतिः अपि न स्मः!
  
  विजयः अप्राप्यम् फलम् अस्ति;
  ये दुर्बलाः, कायराः, मूर्खाः वा सन्ति!
  परन्तु सैनिकाः सर्वाणि शिखराणि सम्भालितुं शक्नुवन्ति,
  नाभिस्य उपरि एतत् अतिभारं गृह्णीमः !
  तदनन्तरं ते अजगर-अकादमीयाः विलासपूर्णे प्रासादे अन्तर्धानं कृतवन्तः ।
  कृष्णवस्त्रधारी च मार्गदर्शकः डोमिनिकादेशं सम्यक् अवलोक्य अवलोकितवान् यत् -
  - त्वं बहु सुन्दरः असि। विशेषतः अपूर्णमानवजातेः कृते। अद्भुतम् अस्ति!
  तस्य प्रतिक्रियारूपेण डोमिनिका उत्साहेन गायति स्म यत् -
  अहं सिद्धिः एव अस्मि
  अहं सिद्धिः एव अस्मि
  स्मितात् इशारपर्यन्तं, २.
  सर्वेभ्यः अपि स्तुतिः !
  अहो किं आनन्दः
  अहं सिद्धः इति ज्ञातव्यम्
  अहं सिद्धः इति ज्ञातव्यम्
  अहं आदर्शः इति ज्ञातव्यम् !
  कृष्णवेषधारी आचार्यः बालिकां प्रति कठोररूपेण पश्यन् अवलोकितवान् यत् -
  - तस्याः आश्चर्यजनकः विनयः अस्ति! किं प्रियम् !
  नेवला अप्सरा सुझावम् अयच्छत् यत् -
  - कदाचित् अस्माभिः तस्याः पार्ष्णिः यष्टिभिः गुदगुदी कर्तव्या ?
  आचार्या स्कन्धौ संकुच्य न अतिविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - न दुष्टविचारः ! परन्तु तां अजगरस्वामिनः समीपं नेतुम् श्रेयः । पश्यामः यत् सा प्रवेशपरीक्षां उत्तीर्णं कर्तुं शक्नोति वा!?
  मार्किजः स्मितेन टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - प्रवेशपरीक्षा ? एषः मूकतमः विचारः नास्ति, परन्तु प्रथमे एव पाठ्यक्रमे एतत् स्वीकर्तुं शक्यते, यत्र तुच्छतया सरलं भविष्यति!
  आचार्यः कठोरस्वरैः आक्षेपं कृतवान् -
  सप्तवर्षीयैः बालिकैः सह एतत् बृहत् वयस्कं स्थापयतु ? आम्, ते तां चिडयिष्यन्ति, चिमटयिष्यन्ति च। आम्, सा च स्वयमेव कञ्चित् गृहीत्वा मारयितुं शक्नोति। न, एषः व्यापारिकः उपायः सर्वथा नास्ति! वृद्धानां बालिकानां तस्याः आवश्यकता वर्तते, तदर्थं सा उच्चस्तरीयप्रतिभां दर्शयितुं अर्हति!
  नेवला शिरः उन्नमयितवान् -
  - तार्किकं ध्वन्यते !
  डोमिनिका मे-मासस्य डैण्डिलियन इव शिरः कम्पितवती ।
  - लघु बालिकाभिः मां मा बाधतु।
  आचार्यः शिरः उन्नमयितवान् -
  "ततः लेडी ड्रैगन मास्टर इत्यनेन सह परीक्षां गृहाण।" एवं सति भवन्तः अभिजातपाठ्यक्रमे प्रवेशं प्राप्नुयुः। भवन्तः पृथक्, सुन्दरे कक्षे अपि निवसन्ति, यत्र रजतस्य तश्तरी, पातयन् सेबं च भवति ।
  बालिका अभिनेत्री आश्चर्यचकितः अपृच्छत् -
  - कथं भवति, रजतस्य तश्तरी सह ?
  मार्गदर्शकः व्याख्यातवान् यत् -
  - इदं यथा भवतः पृथिव्यां दूरदर्शनम् अस्ति। केवलं इदानीं कृते कार्यक्रमाः न्यूनाः भवेयुः। अतः किम् ? भवतः प्रौद्योगिकी अस्ति, अस्माकं जादू अस्ति। परन्तु अत्र भवन्तः तश्तरीद्वारा द्रष्टुं शक्नुवन्ति, यदि भवतः वास्तविकं जादुई कौशलं अस्ति तर्हि किं प्रचलति।
  डोमिनिका आक्षेपेण पृष्टवती यत् -
  -किं त्वं पृथिवीं द्रष्टुं शक्नोषि ?
  आचार्यः सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान् -
  - पृथिवी च भवितुम् अर्हति ... यदि अवश्यं भवान् अतीव उन्नतः जादूगरः अस्ति। अहमपि अन्तर्जालं भ्रमितवान् - एकः शीतलः मानवीयः आविष्कारः। मया च वक्तव्यं यत् भवन्तः वास्तवतः शूटिंग् कर्तुं जानन्ति। ते च एकं रोचकं जालम् आगतवन्तः। आश्चर्यं यत् किमपि जादू विना सरलं विद्युत् एतत् कर्तुं समर्था अस्ति!
  डोमिनिका स्कन्धं संकुच्य उत्तरं दत्तवती यत् -
  - आम्, एतत् मां स्वयं आश्चर्यचकितं करोति! किमर्थं त्वं स्वस्य कृते एतत् न करोषि ?
  तदा अप्सरा मार्किजः उत्तरं दत्तवान् ।
  - वैज्ञानिकप्रगतिः खतरनाका वस्तु अस्ति। यदि अस्माकं बम्बाः पुनः विस्फोटं कर्तुं आरभन्ते, सरलाः न, अपितु परमाणुः ! एवं कोऽपि जीवितः न अवशिष्यते, जादुई विकिरणं च सामान्यविकिरणात् दुष्टतरं भवति!
  डोमिनिका सीटीं वादयति स्म :
  - अत्र ते ! भवति ।
  बालिकाछात्राः उद्घोषयन्ति स्म -
  तादृशस्य कस्यचित् आवश्यकता नास्ति , सा दुष्टा मातुलः अस्ति!
  हिमाच्छादितस्वरेषु मार्गदर्शकः आदेशं दत्तवान् यत् -
  - मम अनुसरणं कुरुत !
  सा च चलितवती। तस्याः पादयोः विशेषाः पादुकाः आसन् ये पुरतः पादाङ्गुलीः उद्घाटिताः भवन्ति स्म, वलयैः मन्त्रं कर्तुं शक्नुवन्ति स्म । गुरुः अपि युवा दृश्यते - न तु एकं कुरुकं, निर्दोषं मुखम्। परन्तु तस्याः संरचना दृश्यते, न तु किशोरस्य मृदु उदयमानरेखाः, अपितु शास्त्रीयविशेषताभिः, अभिजातविशेषताभिः अपि वक्तुं शक्यते तथा च रूपम् एतावत् कठिनम् अस्ति।
  डोमिनिका मन्यते स्म यत् तस्याः किमपि प्रकारस्य उपाधिः अस्ति । तथा च सम्भवतः न लघु।
  सा तां अनुसृत्य मार्किज-अप्सरा तस्याः पार्श्वे उत्प्लुत्य दन्तं विमोचयन् कूजति स्म ।
  - त्वं तादृशी भव्यराज्ञी असि। परन्तु तव ललाटस्य उल्टः पूर्वमेव स्वस्थः अभवत्, त्वं शीघ्रं स्वस्थः असि!
  डोमिनिका विहसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  बलविस्तारकः डम्बलः च, २.
  स्वस्थ शरीरे स्वस्थ मन !
  अतः ते एकस्य फव्वारस्य सप्तविमानानां च समीपं गत्वा सुशतमीटर् वायुतले विस्फोटयन् , अद्भुतं सौन्दर्यं दृष्ट्वा विस्मयम्। तदनन्तरं द्वारं, स्त्रीधनुषीप्रवेशे, सुवर्णकवचं च ।
  ते नूतनां बालिकां शिरः न्यस्य, नग्नपादस्य मुद्रणेन च अभिनन्दितवन्तः ।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  -बालिकानां त्रयः सद्गुणाः सन्ति। एकं, ते सुन्दराः इति, द्वितीयं च, यत् ते...
  तदा च उत्तरं मनसि न आगतं । अत्र च ते ड्रैगन-अकादमी-भवनस्य अन्तः सन्ति। अत्र एतादृशः विलासः अस्ति, भवन्तः तस्य तुलना पीटरहोफ् इत्यनेन सह अपि कर्तुं न शक्नुवन्ति । सुवर्णस्य प्लैटिनमस्य च अतिरिक्तं अद्यापि बहुधा भिन्नाः धातुः सन्ति येषां उपमा पृथिवीग्रहे नास्ति । तथा च, अत्यन्तं जटिलतमानां सुन्दराणां च प्रतिमानां असंख्याकाः बहुमूल्याः शिलाः, अलङ्कारैः रेखिताः, सुन्दराः, इंद्रधनुषी पुष्पाङ्कुराः। भित्तिषु अपि अनेकानि भिन्नानि चित्राणि सन्ति । प्रायः पिशाचः पिशाचः च । अन्ये तु प्राणिनः सन्ति। परन्तु प्रायः सर्वे मुखाः आकृतयः च युवानः प्रमुखाः च सन्ति । युवकाः प्रायः नग्नवक्षःस्थलं स्थापयन्ति । ते च प्राचीनग्रीस-रोम-देशयोः प्रतिमाभिः सह अतीव सदृशाः सन्ति । अत्र बहु वस्तूनि सन्ति ... तथा च कोणेभ्यः फव्वारा अपि निर्गच्छन्ति, ये अपि सुन्दराः, रसयुक्ताः च दृश्यन्ते।
  नारङ्ग-सुवर्ण-चतुष्कोणयुक्ताः, हीरक-पुखराज-चतुष्कोणयुक्ताः दर्पणाः अपि दृश्यन्ते । यत् स्वयमेव सुन्दरं शिष्टं दृश्यते तथा च नेत्रयोः प्रियं भवति।
  डोमिनिका तस्याः शिलाखण्डः व्यावहारिकरूपेण अन्तर्धानं जातः इति दृष्ट्वा प्रसन्ना अभवत् । सा च पुनः सुन्दरी सुवर्णकेशिका च अस्ति . तथा तादृशी बालिका...
  तस्याः केशाः एतावन्तः उज्ज्वलाः सन्ति यत् अल्पाः एव जनाः मन्यन्ते यत् सा न रञ्जिता अस्ति । परन्तु एषः एव तस्याः स्वाभाविकः वर्णः । तस्याः तरुणमुखस्य कांस्यस्य तनस्य विरुद्धं च तस्याः अतीव अनुकूलम् अस्ति।
  आर्यशोणितकन्या, काले काले वानरवत् प्लवति ।
  अकादमी च स्वयं वर्साय-महलात् शीतलतरम् अस्ति । अतः तस्याः समीपं गन्तुं प्रयतध्वम्।
  डोमिनिका तत् गृहीत्वा गायति स्म :
  प्रासादानां कक्ष्याः अस्माकं कृते प्रलोभनं कुर्वन्ति,
  स्वतन्त्रतायाः स्थाने कदापि न भविष्यति!
  स्वतन्त्रतायाः स्थाने कदापि न भविष्यति!
  तस्याः नग्नाः पादाङ्गुलीः च तलतः हीरकशिलाखण्डं उद्धृत्य उच्चतरं क्षिप्तवन्तः। उड्डीयत, परन्तु अप्सरा अङ्गुलीः च्छिन्दति स्म, हीरकं च तस्याः मुक्ततलले अन्तम् अभवत् ।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - त्वया चतुराईपूर्वकं कृतम् !
  नेवः चञ्चलः अभवत् :
  मककस्य अपेक्षया अधिकं चपलम्
  बैलस्य अपेक्षया कठोरतरम्...
  घ्राणेन्द्रियं च श्वसदृशम् ।
  नेत्रं च गरुडस्य इव अस्ति!
  मार्गदर्शकः कठोरस्वरैः अवलोकितवान् यत् -
  - अधुना वयं अधः गमिष्यामः .
  डोमिनिका हकलाहटम् अकरोत् :
  - अथवा भवतु, प्रत्युत्थानं श्रेयस्करम् ?
  सा शिरः कम्पितवती -
  - अधः भूमिगतं क्रीडाङ्गणं अस्ति । तत्र भवन्तः स्वकौशलं दर्शयिष्यन्ति यदि भवन्तः अभिजातवर्गे प्रवेशं कर्तुम् इच्छन्ति!
  बालिका अभिनेत्री भीरुतया पृष्टवती यत् -
  - परीक्षां न उत्तीर्णं चेत् किम् ?
  आचार्यः कठोररूपेण अवदत्-
  - ततः च त्वं दासः भविष्यसि। भवन्तः चलचित्रेषु दासत्वेन अभिनयं कृतवन्तः भवन्तः जानन्ति यत् एतत् किम् अस्ति?
  डोमिनिका हसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अद्य बालिका नग्नदासी अस्ति,
  श्वः च केवलं शीतलदेवी एव!
  सा च वस्तुतः विनोदं कर्तुं आरब्धा, कष्टं विना च।
  तथा च ते संगमरवरस्य सोपानानि अधः गन्तुं आरब्धवन्तः। नरकं च अवरोहः इव आसीत्।
  डोमिनिका स्मरति स्म यत् सा कथं चलचित्रेषु डाकिन्याः भूमिकां निर्वहति स्म । सा शृङ्खलायां उत्थापिता, पृष्ठतः छतौ बद्धौ हस्तौ । तथा च तत् यथार्थतया दुःखितम्। नाडीं च कठिनं करोति। बालिकायाः चर्मकृतं स्नायुयुक्तं शरीरं वेदना-तनाव-स्वेदेन आच्छादितम् अस्ति । ततः च शृङ्खला मुक्ता भवति। सा च क्षणं यावत् उपशमम् अनुभवति, अधः त्वरितम् आगच्छति। तत्रैव च तलस्य उपरि तनावः अस्ति।
  डोमिनिका च सन्धिस्कन्धयोः नरकवेदनायाः कारणात् क्रन्दति। आम्, भवता तत् अनुभूय आवश्यकम्।
  अप्सरा बालिकायाः मुखं विस्मययुक्तं दृष्ट्वा अवलोकितवती ।
  - भवता दासः भवितुम् आवश्यकं नास्ति। भवान् कनिष्ठसमूहे छात्रः भवितुम् अर्हति।
  डोमिनिका खिन्नं कृत्वा टिप्पणीं कृतवती, गायन्ती, आत्मनः उपहासं कृत्वा, प्रौढा बालिका, अभिनेत्री च तस्मिन् समये:
  प्रथमश्रेणी, प्रथमश्रेणी, २.
  अद्य भवतः अवकाशः अस्ति...
  अद्भुतः मजेदारः च समयः अस्ति,
  विद्यालयेन सह प्रथमः समागमः!
  लस्का अवलोकितवान् यत् -
  - न हास्यम् ! यूयं जनाः अस्माकं जादूशास्त्रे सामर्थ्यं कदापि स्वप्नं न दृष्टवन्तः!
  डोमिनिका आक्रामकरूपेण प्रतिक्रियाम् अददात् -
  - अस्माकं प्रौद्योगिकी-उपार्जनानां विषये भवान् कदापि स्वप्नं दृष्टवान् वा ? एकः हाइड्रोजनबम्बः भवतः सर्वाणि जादूनि निरुद्धं करिष्यति।
  कृष्णवर्णीयः मार्गदर्शकः अवलोकितवान् यत् -
  - डींगं मारयितुं आवश्यकता नास्ति . एतत् न उचितम् !
  डोमिनिका प्रतिवदति स्म यत् -
  - एतत् न डींगं मारयति, अपितु तथ्यस्य कथनम् अस्ति। शतमेगाटनशक्तियुक्तः हाइड्रोजनबम्बः शतकिलोमीटर् त्रिज्यायाः अन्तः सर्वजीवनस्य नाशं कर्तुं समर्थः भवति । एतत् किम् इति भवन्तः कल्पयितुं शक्नुवन्ति वा ?
  अप्सरा पुष्टिं कृतवती यत् : १.
  - सा मृषा न वदति ! जनानां वस्तुतः एतादृशानि विलक्षणरूपेण विनाशकारीणि शस्त्राणि सन्ति । तथा च सर्वाधिकं महत्त्वपूर्णं यत् लक्ष्यं प्रति प्रदातुं समर्थाः क्षेपणास्त्राः अपि सन्ति।
  सा आचार्या दन्तैः गुञ्जितवती यत् -
  - मनुष्येषु व्याधिः पृथिव्यां न प्रभावितः इति दुःखदम् । भवतः सदृशाः आक्रामकाः पुरुषाः जीवितुं न अर्हन्ति!
  डोमिनिका न तर्कयति स्म, शिरः न्यस्य -
  - कदाचित् अहम् अपि तथैव मन्ये।
  अप्सरा टिप्पणीं कृतवती यत् :
  - जनाः अपि भिन्नाः सन्ति। ते सर्वे दुष्टाः इति मा मन्यताम्। यद्यपि, के जनाः अधिकाः सन्ति, दुष्टाः वा उत्तमाः वा, प्रथमदृष्ट्या एव भवन्तः सम्यक् वक्तुं न शक्नुवन्ति!
  डोमिनिका अतीव दुःखदं दृश्यमानं स्मितं कृत्वा अवलोकितवती यत् -
  - यदि भवान् केन्द्रीयदूरदर्शनं पश्यति, तर्हि, सम्भवतः, अधिकाः दुष्टाः सन्ति . अथवा अतीव दुष्टाः अपि!
  अप्सरा पुष्टिं कृतवती यत् : १.
  - एतत् विदेशीयभयम् अस्ति ! यदा भवद् असदृशं सर्वं प्रति द्वेषः तीव्रः भवति। किन्तु एतत् उदाहरणरूपेण न ग्रहीतव्यम्।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - ठीकम्, राजनीतिविषये न वदामः। मम लक्ष्यं ग्रहे बलवत्तरस्य लिंगस्य सर्वेषां प्रतिनिधिनां उद्धारः ... अर्थात् भवतः विश्वे। एतत् च ग्रहात् अधिकम् अस्ति!
  नेवला विनयेन उत्तरितवान् यत् -
  - एषः ग्रहः नास्ति, बृहत् अपि, परन्तु एषः अपि सम्यक् विश्वम् नास्ति । अतीव विशालस्य ग्रहस्य जगतः च मध्ये किमपि अस्ति । परन्तु अहं तृणेषु न प्रविष्टुं वरम्...
  गुरुः तस्याः केशानां अधः निर्गतं लक्षणीयं कर्णं कम्पयित्वा अवदत्।
  - सर्वथा न केवलं अस्माकं, अपितु अन्ये अजगर-अ-अजगर-अकादमीः सन्ति ये पुरुषान् उद्धारयितुं, सम्भवति चेत् तान् प्रत्यागन्तुं च उपायान् अन्विषन्ति।
  डोमिनिका चीत्कारं कृतवती :
  - मग्नः पुरुषः तृणानि गृह्णाति! तथा च तत् वस्तुतः इष्टका...
  अप्सरा मार्किज इत्यनेन सूचितं यत् -
  - कदाचित् भवता श्रेष्ठतया गायितव्यम्, अवरोहः तु अत्यन्तं दीर्घः अस्ति!
  बालिका अभिनेत्री शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, अहं सहमतः , मेट्रोयाने अपेक्षया अपि शीतलतरम् अस्ति!
  डोमिनिका च सुवर्णपत्रेण स्फुरद् शिरः न्यस्य गायति स्म ।
  युद्धे न वयः, ऊर्ध्वता वा, .
  सा बालिकानां बालकानां च समं करोति!
  ये मौने आनन्दं न इच्छन्ति, .
  कः अतः अपि उच्चतरं उड्डीयेत इति इच्छति!
  
  वयं चॉप्, शूटिंग्, स्लैश च कुर्मः,
  अस्माकं कृते विश्वासः अस्ति - मातृभूमिसेवा!
  अवश्यं खड्गरूपेण सेवितुं श्रेयः,
  युद्धं निर्णायकरूपेण जितुम्!
  
  अस्माकं भार्याणां कृते अन्यत् किं महत्त्वपूर्णम् अस्ति ?
  अवश्यं न केवलं शयने एव गृह्यताम्!
  त्वं गरुडपतिः, न करुणः शृगालः,
  अस्माकं गृहाणि न दह्यन्ते इति प्रयतन्ते!
  
  इदं घोरं युद्धम्, आगच्छन्तं पश्यामः,
  समूहः नौकायानं करोति, जनसमूहः गणयितुं न शक्यते!
  किन्तु लोहाराः दृढं कवचं कृतवन्तः,
  गर्जनं दुष्टं च आह्वानं अस्मान् न भयभीतं करिष्यति!
  
  वयं च एकत्र सङ्घटितवन्तः, सेना,
  शूलाः प्रबलानां हस्तेषु दृढतया धारिताः सन्ति!
  शत्रुः न्यूनातिन्यूनं विनाशे नायकः भवतु,
  श्मशानानि प्रतीक्षन्ते, न तु नाभिस्थाने पदकानि!
  
  वयं संघातं कृतवन्तः , परन्तु बालिकाः दुर्गन्धं कुर्वन्ति,
  हस्तेषु खड्गाः विद्युत् इव स्फुरन्ति!
  एतादृशाः बलवन्तः बालिकाः, कठोररूपेण, .
  ताराणामपि ईर्ष्याय जेडी !
  
  , राजानः किं चिन्तयन्ति स्म ?
  परन्तु अधुना "ऋक्षाः" धावन्ति!
  वयं पवित्राः रुसस्य योद्धवः', २.
  कोऽपि योद्धा, बालिका, वयस्कः वा!
  
  वयं तान् निष्कासयामः, न च बन्दिनः गृह्णामः,
  स्वतन्त्राः जनाः दुःखिताः दासाः न जनयेयुः!
  वयं शग्ना काकेन सह व्यवहारं कृतवन्तः,
  पितृभूमिहितं निजहितात् अधिकं भवति!
  आम्, गीतं न दुर्बलं, योद्धायाः स्वरः च अद्भुतः अस्ति ।
  अवरोहणं सम्पन्नम्, अधुना भिन्नजातीयानां त्रीणि बालिकाः: एकः पिशाचमार्गदर्शकः, एकः मार्किस् अप्सरा, एकः मानवीयः ड्रॉप्-इन् च, एकस्य विशालस्य भूमिगतस्य क्रीडाङ्गणस्य क्षेत्रे स्वं प्राप्तवन्तः, न तु लुज्निकी इत्यस्मात् आकारेण न्यूनाः, अपि च सम्भवतः श्रेष्ठाः अपि।
  तस्य बहुविधयन्त्राणि, उच्चानि छतानि, लक्षशः प्रेक्षकाणां कृते स्थितानि च आसन्, मखमलमौक्तिकसुवर्णैः कशीकृतानि कुर्सीनि वा हीरकादिशिलाभिः महतीनां अतिथिभ्यः अपि
  तस्मिन् एव काले , तत् प्रायः शून्यम् आसीत् । सत्यं, केन्द्रे स्वयं ग्राण्ड् मास्टरः, अकादमीयाः प्रमुखः च ड्रैगन डचेस् डी मोण्ट्सेराट् आसीत् ।
  इन्द्रधनुषस्य सर्ववर्णचित्रितां सप्तशिरां सुशोभनम् । तथा च एतावत् सुन्दरं दृश्यते, केवलं आश्चर्यजनकं, विशेषतः यदि भवन्तः तत् वास्तविकरूपेण पश्यन्ति न तु चलचित्रे।
  डोमिनिका स्थानात् बहिः गायति स्म :
  उच्चाकाशं दूरं दूरं, २.
  शूराणां विषये गीतं शृणुत अकमाले ...
  सः दुष्टः अजगरः, सः पृथिवीं मुक्तवान्,
  अयं च शूरवीरः आकाशस्य प्रकाशं त्यक्तवान्!
  गीतानि पुनः गायन्ति...
  अत्र ड्रैगन डचेस् डी मोण्ट्सेराट् इत्यनेन जेरिको-नगरस्य तुरही इव धमकीकृतेन स्वरेण व्यत्ययः कृतः ।
  - त्वं , पश्यामि, अतीव अनादरपूर्णा बालिका, यस्याः जिह्वा भवतः मानवकण्ठे दीर्घपाशरूपेण सहजतया कुञ्चितुं शक्नोति स्म ।
  डोमिनिका निर्दोषस्मितेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - भवतः आक्षेपं कर्तुं मम अभिप्रायः नासीत्। केवलं मम गायनम् अतीव रोचते। अकमलः च केवलं परिकथाबालकः, बालचलच्चित्रस्य चलच्चित्रपात्रः एव । अत्यधिकं गम्भीरतापूर्वकं मा गृह्यताम्!
  सप्तशिरः स्त्री अजगरः, प्रायः एकं उत्तमं द्विआसनीयं आक्रमणविमानं, हसति स्म, लक्षयति च, तस्याः सप्त अपि शिरः एकस्मिन् समये वदन्ति, यथा ते एकं समग्रं निर्मान्ति, भिन्नमस्तिष्कानाम् अभावे अपि:
  - त्वं च विनोदी शूरः च, तत्सह, साधनशीलः च असि। किं भवन्तः न्यूनातिन्यूनं मायां किमपि कर्तुं शक्नुवन्ति ?
  डोमिनिका प्रतिक्रियारूपेण एकं हास्यगीतं गायति स्म :
  आचार्याणां उपहारः, २.
  ते मया सह समयं यापयन्ति स्म...
  स मया सह व्यर्थं दुःखं प्राप्नोत् - .
  अत्यन्तं कुशलः जादूगरः !
  
  बुद्धिमान् आचार्याः
  अहं अनवधानेन श्रुतवान्...
  सर्वं यत् मम कृते न पृष्टम्
  अहं कथञ्चित् कृतवान्!
  . अध्याय सं० ५ ।
  दासबालकः पूर्वराजकुमारः ओएनोमौस् च पुनः गुरुचक्रं परिवर्तयितुं नियुक्तः । एकादश द्वादशवर्षीयः बालकः श्रान्ततां अतिक्रम्य तीक्ष्णशिलासु नग्नपादान् आश्रित्य धान्यं पिष्टवान् आसीत् । द्वौ पिशाचबालिकौ बालकस्य नग्नस्नायुपृष्ठे प्रायः समानान्तरेण प्रहारं कृतवन्तौ । कथञ्चित्, एतत् दास-अस्तित्वं पाषाण-परिवर्तनात् विरामं दत्तवान् । किन्तु दासबालकाः न विश्रामं दातव्याः, तेषां कठोरतापूर्वकं, अत्यन्तं बलात् च प्रहारः करणीयः ।
  तथा च यावत् दासबालकः सम्पूर्णतया श्रान्तः निद्रां न गच्छति। तदनन्तरं च तं पुनः उत्थापयन्ति, पोषयन्ति येन सः क्षुधायाः कारणेन न मृतः, कार्यस्य सामर्थ्यं च भवति। ते च पुनः सदुपयोगं कुर्वन्ति।
  एतेन जीवनं प्राप्यते, परन्तु अतीव दुःखदं एव । यथा, जीवने नरकवत्, व्यतिरिक्तं यत् शरीरं युवा स्वस्थं च विचाराः शिरसि सन्ति चैतन्यं च स्पष्टम्। परन्तु एतेन अधिकं अपमानजनकं दुःखदं च भवति । किञ्चित् दुःखं श्रान्ततां च दूरं कर्तुं पूर्वराजकुमारः अधुना दासः च ओएनोमाउस् स्वस्य कल्पनां प्रयुक्तवान्;
  युद्धाजगेषु समुद्रीडाकूनां दलं शिकारं अन्वेष्य मेघान् भ्रमति । एकः सुन्दरः, स्नायुयुक्तः युवा पिशाचः ओएनोमौस् स्मार्टसूटेन, जूताः ये स्कारलेट् वार्निशेन स्फुरन्ति, हीरकस्पर्स् च सह स्वस्य त्रिशिरः राक्षसं नियन्त्रयति। शेषं च दलं आश्चर्यजनकबालिकाः सन्ति। स्नायुयुक्ताः, चर्मयुक्ताः, नग्नपदाः, तेषां सर्वाणि वस्त्राणि वक्षःस्थलेषु, नितम्बेषु च बहुमूल्यशिलाहाराः सन्ति । सर्वे च अवश्यं केवलं उज्ज्वलकेशाः फैशन मॉडल् एव सन्ति। किञ्चित् लघुतराः एकशिरः एव अजगराः आरुहन्ति स्म ।
  खैर, अवश्यं, सः पुरुषः, बलिष्ठतरः लिंगः, तस्य दलं च गोरालिङ्गस्य प्रतिनिधिभिः निर्मितम् अस्ति । तस्य च अन्येषां पुरुषाणां आवश्यकता नास्ति।
  अतः केवलं पुरुषकप्तानस्य एव जूताः सन्ति, तस्य मनोहराः अधीनस्थाः युद्धे स्वस्य नग्न-ललित-पादैः कार्याणि कर्तुं शक्नुवन्ति यत् परिकथायां वक्तुं न शक्यते, लेखनीया वा वर्णयितुं वा न शक्यन्ते! सुन्दरीः घातकबलेन विस्फोटकं क्षिप्तुं, खड्गं, बूमरेङ्गं, विषसूचीं वा क्षिप्तुं समर्थाः सन्ति ।
  ओएनोमसः कुमारः राजकुमारः आनन्देन आनन्देन च गायति स्म ।
  धनिकः अवश्यं हसिष्यति,
  भवतः मालम्, भवतः पूर्णं उदरं कम्पयतु!
  अस्माकं च भाग्यं दुःखेन मृत्यवे,
  मृत्युः सर्वान् पश्यति, वृद्धा कटुकेन सह!
  
  वयं च तृणेषु धावितुम् इच्छामः,
  अन्ततः वयम् अद्यापि, मूलतः, केवलं बालकाः एव स्मः!
  परन्तु बालकः द्विगुणं दासत्वं अनुभविष्यति,
  ग्रहे कस्मिन् अपि कारागारे स्वतन्त्रता नास्ति !
  
  अस्माभिः युद्धं कर्तव्यम्, एतत् दैवम्,
  भ्रातरं मारयितव्यं चेत् सहचरं मारयतु!
  सर्वशक्तिमान् प्रार्थनेन न प्रयोजनम्,
  दासाः कस्य पापस्य प्रतिकारं वहन्ति?
  
  रङ्गमण्डपे रक्तं, कालकोष्ठे मलम्,
  मूषकाः मम नग्नपदानि दष्टवन्तः!
  लोभी राजपुत्रः वृषपादेन विडम्बयति,
  सः स्वयमेव प्रेषितः भवेत्!
  
  जीवितुं भवता वधः कर्तव्यः, .
  आत्मायां मर्त्यशरीरे च दुःखं प्राप्नोषि!
  दारिद्र्यशवेषु आर्यजनाः भोजयन्ति,
  दुर्गन्धः मृतः, केवलं चॉकस्य आघातः एव अवशिष्टः!
  
  किन्तु सर्वे समानाः इच्छाभावः भग्नः न भवितुम् अर्हति,
  बालकस्य विचारेषु पितृभूमिः जीवति!
  एकः सेना दुरुपयोगेन सह शाश्वतं एल्व्स्-जनानाम् आगमिष्यति,
  वयं धनिकान् तेषां कर्मणाम् अधः क्षिपामः !
  
  तदा धनपुटं कम्पितं भविष्यति , .
   पितृभूमितः रसाः कः निपीडितवान्!
  विजयाय अस्माकं उज्ज्वलं मनः आवश्यकम्,
  यदि च त्वं कायरः असि तर्हि देवाः अपि अशक्ताः सन्ति!
  
  अत्र खड्गस्य झूलनं, शिरः उड्डीयत,
  जल्लादः सहसा शिकारः अभवत्!
  कथं पिशाचः सहसा कड़ाहीतः पलायितः,
  अतः बृहत् हृदयात् क्रोधः निष्कासितः भवति!
  
  न चिन्तनस्य आवश्यकता, प्रकाशस्य पिशाचाः दुर्बलाः सन्ति,
  अस्माकं जनाः कस्मैचित् न नमस्कृतवन्तः!
  नरकात् नव आगन्तुं प्रतीक्षन्ते , .
  तथा च वयं तश्तरीतः चायं पिबितुं दयालुः स्मः !
  सुन्दरं गीतं, तस्य अजगरदलं च भव्यम् अस्ति। अतः दक्षिणहस्ते भ्रमन्ती सर्वहाराध्वजवत् वायुना विस्फुरन्ती ताम्र-रक्तकेशाः पिशाच-कन्या उद्घोषयति स्म ।
  - गम्भीरता प्राप्तुं समयः अस्ति, अहो वायु-डाकूनां राजकुमारः !
  एनोमैः स्मितं कृत्वा शिरः उन्नमयितवान् -
  - निश्चयेन! एतदर्थं वयं जातः!
  बालिकाः कोरस-रूपेण, एकस्वर-रूपेण, उच्छ्रयन्तः, विकसित-स्नायुभ्यः शिल्पित-बल-शरीरेण सह क्रीडन्तः च गायन्ति स्म :
  वयं दरिद्राः, वयं दरिद्राः समुद्रीडाकू, .
  वयं बहु अतीव दुःखिताः स्मः...
  वयं कारवेलानां कृते आकाशे जाराः स्थापयामः,
  परन्तु यतः ते अस्मासु नैतिकताम् न प्रवर्तयन्ति स्म!
  योद्धवः च अधिकतया आनन्देन, उत्साहेन च गायन्ति स्म, तेषां स्वराः च पूर्णशरीरस्य निशाचरस्य त्रिल् इव आसन्।
  समुद्रीडाकूनां विज्ञानस्य आवश्यकता नास्ति
  तथा च स्पष्टं यत् किमर्थम्...
  अस्माकं पादौ बाहू च अस्ति, .
  परन्तु अस्माकं शिरस्य आवश्यकता नास्ति!
  अस्मिन् क्षणे पीत-बैंगनीकेशाः बालिका क्रन्दितरूपेण वीणां कृतवती ।
  - अग्रे शिकारं कुरुत ! दक्षिणशीर्षे एकः सम्पूर्णः वायुगैलियनः अस्ति!
  बालिकाः कोरस-रूपेण गायन्ति स्म- १.
  एहः मा , समुद्रस्य उपरि, एह मा , नियन्त्रणे अजगराः, .
  एहः ma , अद्भुतं धनं पश्यन्तु...
  वयं नियमानाम् चिन्तां न कुर्मः, वयं नूतनं क्रमं निर्मामः,
  खड्गानां अधः दुर्बलः मूर्खः च मृतः!
  राजकुमारः ओएनोमाउस् आदेशं दत्तवान् यत् -
  - साधु बालिकाः, यदि अस्माकं नियतिः लुण्ठनं भवति तर्हि वयं लुण्ठनं करिष्यामः!
  ततः च एकः समग्रः अजगरसमूहः आक्रमणं कर्तुं त्वरितवान्। ते स्वलक्ष्यं प्रति त्वरितम् अगच्छन् ।
  गलेओन् विशालं सुन्दरं च जहाजम् आसीत् । गुरुभारस्य, विविधवस्तूनाम् भारितस्य च अभावे अपि मायाकारणात् वायुमण्डले सुचारुतया प्लवति स्म । वायुः च अस्य गलेनस्य पालान् प्रवहति स्म।
  एनोमाइ इत्यनेन अवलोकितं यत् पोतस्य पालाः अतीव उज्ज्वलाः सुन्दराः च प्रतिमानाः सन्ति । एतत् च, अस्तु, अतीव शीतलम् अस्ति . विशेषतः यदा उदयमानः सूर्यः प्रादुर्भूतः।
  गलेओनतः ते प्रशिक्षितानां अजगरानाम् नियन्त्रणं कुर्वन्तं समुद्रीडाकूसमूहं दृष्टवन्तः । दलं च तस्य विषये कोलाहलं कर्तुं आरब्धवान्। तस्मिन् अपि बहुसंख्यकाः अङ्गधारिणः सुन्दराः बालिकाः, दासबालकाः च सन्ति । ते केवलं तरणकन्दुकेषु एव आसन्, केवलं दम्पती युवा दासयोः गुल्फयोः कटिबन्धयोः च सुवर्णरजतकङ्कणानि स्फुरन्ति स्म
  योद्धा बालिकाः अधिकं विलासपूर्णतया अलङ्कृताः आसन्। परन्तु नग्नपादाः अपि, द्वादशचतुर्दशवर्षीयाः बालकाः इव, स्नायुयुक्ताः, सुन्दराः, परन्तु वक्षःस्थलस्कन्धयोः दासब्राण्डाः।
  केवलम् एकस्याः योद्धा बालिकायाः पादयोः भव्यजूताः आसन् । प्रतीयते सा अत्र सर्वाधिकं महत्त्वपूर्णा अस्ति तथा च कप्तानः। एतादृशी सुन्दरी गोरी केशाः सुवर्णचूर्णसिक्त इव केशाः।
  तस्याः च किं प्रियं मुखम् अस्ति। शरीरं च प्लैटिनम-नीलम-पखद-पुखराज-माणिक्य-अगट-हीरक-निक्षिप्तैः कवचैः आवृतं भवति। अपि च, रत्नाः सुन्दरतमवर्णानां अद्भुते अलङ्कारेण व्यवस्थिताः सन्ति । गुलाबं, ट्युलिप्, कुक्कुटपुष्पं, विस्मृति, मिमोसा, मोगरा इत्यादयः बहवः सन्ति ।
  तस्याः विलासकवचे सर्वाणि पुष्पाणि भिन्नानि, न च एकं पुनः पुनः ।
  समुद्रीडाकूराजकुमारः ओएनोमाउस् स्वस्य अन्तः उज्ज्वलभावनानां उदकं अनुभवन् कूजति स्म:
  - साधु, किं वास्तवमेव एतादृशं सौन्दर्यं अपाङ्गं कृत्वा मारयितुं शक्यते! मम आत्मानं तादृशं पापं न सहितुं शक्नोमि।
  उग्रः रक्तकेशः सहभागी टिप्पणीं कृतवान् ।
  - परन्तु अतः एव वयं समुद्री-डाकुः स्मः! किन्तु...पापं विना समुद्री-डाकूकरणं कर्तुं न शक्यते।
  अन्यः स्मितेन टिप्पणीं कृतवान् -
  आम्, प्रियजनानाम् वधः यथार्थतया कठिनः,
  अन्ततः, एकः पिशाचः , विश्वासं कुरुत, सुखाय जातः...
  परन्तु यदि त्वं समुद्रीडाकू असि तर्हि कटिः माता,
  रक्तवृष्टिं शाश्वतं दुर्गन्धं च विना!
  रक्तकेशः अपि अवलोकितवान् यत् -
  - एतानि सुन्दराणि बालिकाः बालकाः च अवश्यं, परन्तु ते अस्माकं पिशाचजातेः न, अपितु जनानां जातितः! पश्य महा , तेषां कर्णाकारम् ।
  ओएनोमै आश्चर्यचकितः अभवत् : १.
  - जनाः एतावन्तः सुन्दराः युवानः च सन्ति वा ?
  अग्नियोद्धा शिरः उन्नमयितवान् -
  - तत् एव ! मायायाः साहाय्येन तेषां शाश्वतं यौवनं प्राप्तम् । अधुना च एते बालकाः किशोरावस्थायाः आरम्भे एव अटन्ति।
  ते इदानीं सर्वदा युवानः वश्याः च भविष्यन्ति।
  युवराजकुमारः गायति स्म- १.
  सर्वे पिशाचाः, ग्रहे जनाः, .
  सदैव मित्राणि भवेयुः...
  बालकाः सर्वदा हसन्तु।
  तथा शान्तजगति जीवन्तु!
  बालकाः हसन्तु
  बालकाः हसन्तु
  बालकाः हसन्तु - .
  तथा शान्तजगति जीवन्तु!
  गोरा पिशाचः सुझावम् अयच्छत् -
  - विकल्पः अस्ति ! तेषां पक्षतः श्रेष्ठः योद्धा अस्माकं पक्षतः श्रेष्ठः श्रेष्ठः वा युद्धं करिष्यति। विजये ते अस्माभिः सह लूटं विभजन्ति, पराजये च हारितः योद्धा भवति . दासः वा शवः वा!
  ओएनोमसः अवलोकितवान् यत् -
  - एतत् तार्किकम् अस्ति ! अहं युद्धाय सज्जः अस्मि!
  अजगर-उपरि बालिकाः गॅलियनं परितः आसन् । ते द्रुततराः सन्ति, विशालः पोतः केवलं चपलसमूहात् पलायितुं न शक्तवान् ।
  परन्तु तस्य गैलोनस्य बन्दुकाः आसन् । ते च तान् निर्देशयितुं आरब्धवन्तः, विटाः अपि धूमपानं कर्तुं आरब्धवन्तः।
  ओएनोमौसः वज्रस्वरं अवदत्।
  - अहं द्वन्द्वयुद्धं प्रस्तावयामि ! वायु-डाकूनां प्रथानुसारम् । एकः योद्धा भवतः पार्श्वे, एकः अस्माकं पक्षतः। भवन्तः स्वस्य मालस्य अर्धं भागं विजेतारं दास्यन्ति। And in case of defeat , हारितेन सह यत् इच्छसि तत् कुरुत । वयं भवन्तं न बाधिष्यामः।
  बहुमूल्यकवचधारिणी बालिका कप्तानः प्रत्युवाच।
  - महान्! वयम् एतत् आव्हानं स्वीकुर्मः! अहं युद्धं करिष्यामि ! तथा च भवन्तः यस्य इच्छन्ति तस्य नामाङ्कनं कुर्वन्ति!
  एल्फ प्रिंस ओएनोमस् निर्णायकरूपेण अवदत् यत् -
  - भवतः मध्ये बलिष्ठतरस्य लिङ्गस्य एकमात्रः प्रतिनिधिः अहमेव अस्मि। अतः मया युद्धं कर्तव्यम्!
  रक्तकेशः सहायकः आक्रामकरूपेण अवदत्।
  - अहं न दुष्टतरः योद्धा! अहं युद्धं कर्तुम् इच्छामि!
  सा च स्वस्य नग्नपादं, सुरुचिपूर्णं, अतीव चपलं पादं, यत् चलं, कोबराशरीरं इव कम्पयति स्म।
  युवा योद्धा आक्षेपं कृतवान् -
  - वयं कप्तानाः स्मः, युद्धं करिष्यामः!
  बहुमूल्यकवचधारिणी बालिका शीर्षं न्यस्य स्मितं कृत्वा अवदत्।
  - मार्क्विस डी डायना, भवतः सेवायां!
  युवा पिशाचः आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवान् यत् -
  - राजकुमार ओएनोमाउस ! युद्धाय सज्जाः !
  अतीव निपुणतया च सः युवा योद्धा तलम् उपरि प्लवन् स्वस्य दीर्घं कृशं खड्गं आकर्षितवान्।
  लेडी डी डायना अपि स्वस्य कटिं आकृष्य स्मितेन पृष्टवती यत् -
  - राजपुत्रः सहसा रक्तपिपासुः समुद्री-डाकू किमर्थं जातः ?
  ओएनोमौस् इत्यनेन एतस्य निर्णायकरूपेण उत्तरं दत्तम् यत् -
  - दीर्घकथा अस्ति। परन्तु अहं रक्तपिपासुः समुद्रीडाकू नास्मि, अपितु आर्यः! तच्च भेदं करोति।
  मार्किजः स्मितेन उत्तरं दत्तवान् -
  - अहं त्वां न हनिष्यामि, त्वं मम व्यक्तिगतः दासः, बन्दी च भविष्यसि। अहं त्वां जिह्वाया मम पादस्य नग्नतलं लेहयिष्यामि, तेन मम प्रीतिं दास्यामि!
  ओएनोमौसः हसन् प्रत्युवाच ।
  - अहम् अपि त्वां न हनिष्यामि ! तथा च जिह्वाया तादृशपादं गुदगुदीं कर्तुं अपि रमणीयं भवति । परन्तु त्वं गम्भीरः योद्धा अपि मम पराजयं न प्रतीक्षिष्यसि!
  डायना विस्तृततरं स्मितं कृतवती , विशालदन्तैः, उत्तरं च दत्तवती।
  - पश्यामः ! न केवलं अहं, अपितु अन्याः बालिकाः अपि त्वां बद्धं आरुह्य आरुह्यन्ते। वयं च त्वां पीडयिष्यामः, ताडयिष्यामः च। अस्मिन् सन्दर्भे भवन्तः कथं स्मितं कुर्वन्ति इति पश्यामः!
  समुद्रीडाकूराजकुमारः प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म यत् -
  मा त्यज, मा त्यज, मा त्यज
  दुःस्वप्नराक्षसेन सह युद्धे मा भीरुः भव...
  स्मितं, स्मितं, स्मितं - .
  सर्वं महान् दृश्यते इति ज्ञातव्यं कुशलं च !
  मार्क्विस् अतीव प्रसन्नदृष्ट्या शिरः उन्नमयितवान्।
  - त्वं प्रसन्नः युवकः असि ! त्वं महान् विनोदी करिष्यसि। कदाचित् अहं त्वां राज्ञीम् अपि दास्यामि। तथा च मजा भविष्यति!
  ओएनोमौसः क्रुद्धः उत्तरं दत्तवान् ।
  - पर्याप्तं निष्क्रियं गपशपम्। युद्धं कुर्मः !
  कवचधारी बालिका बैटरीतलात् उत्प्लुत्य स्वसमकक्षं आक्रमितवती । ओएनोमौसः तां मिलित्वा प्रहारं निवारितवान्, अपि च प्रतिवदति स्म, सुन्दरस्य कर्णं प्रायः छिनत्ति स्म । सा पृष्ठतः उत्प्लुत्य पैन्थर-स्मितेन अवलोकितवती यत् -
  - त्वं च न दुष्टः । अहं त्वां मम भिक्षुणी इव राजकुमारः इति चिन्तितवान्!
  बालिका तु न पिशाचः, तस्याः मानवकर्णः अस्ति। परन्तु ओएनोमौस् एकः पिशाचः अस्ति। जनानां , पिशाचानां च सामान्याः बालकाः सन्ति - अर्धजातयः | परन्तु ते प्रायः हरामी इति उच्यन्ते | तेषां च द्वयोः अपि वस्तुतः न रोचते ।
  मार्क्विस् बालिका पुनः आक्रमणं कृतवती। सा खड्गैः जटिलसंयोजनानि कृतवती । तस्याः कटिः च स्फुरति स्म, लङ्घयति स्म, पुनः भ्रमति स्म, चक्रवाते चक्कीपक्षः इव। सा च आक्रमितवती।
  महता साम्राज्यस्य उत्तराधिकारी अकारणः न आसीत् राजकुमारः तस्याः वक्षःस्थले प्रबलं प्रहारं कृतवान् । स च कवचं विदारितवान्। रक्तं अपि सिञ्चितम्। बालिका च क्षतिग्रस्ता इति स्पष्टम् आसीत्।
  सा पश्चात् गत्वा श्वसितवती।
  - खतरनाक राक्षस बालक !
  एडमण्ड् विनयशीलं स्मितं कृत्वा उत्तरितवान् यत् -
  "अहं राक्षसः भवेयम्, परन्तु बालकात् दूरम् अस्मि!"
  डायना हसन् पुनः आक्रमणं कृतवती। यद्यपि तस्याः रक्तं रक्तं स्रवति स्म। सा च डेकं पारं प्रसृता।
  रक्तकेशराज्ञी अवलोकितवती यत् -
  - अहं तस्याः शिरः तत्क्षणमेव छिन्नामि स्म! अहं बैगपाइप्स् न आकर्षयामि स्म।
  मार्क्विस्-कप्तानः श्वसितवान् -
  - अहं च भवन्तं तादृशं अवसरं दातुं शक्नोमि!
  ओएनोमस् प्रतिक्रियाम् अददात् यत् योद्धायाः हस्तस्य अधः खड्गेन प्रहारं कृत्वा तस्याः कण्डरां छित्त्वा । सा दक्षिणहस्तात् शस्त्रं पातितवती, परन्तु सद्यः वामे उद्धृतवती । सा च मांसाहारी विस्मितवती, अस्मिन् द्वन्द्वस्य परिस्थितेः स्वामिनी इव।
  युवकः अवलोकितवान् यत् -
  - त्वं साहसी बालिका असि ! परन्तु तदा भवतः क्षतिः भवति। त्यक्तुं श्रेयस्करम्!
  डायना उद्घोषयति स्म -
  - वयं म्रियमाणाः भविष्यामः, परन्तु वयं न त्यक्ष्यामः!
  रक्तकेशः समुद्री-डाकू-योद्धा चञ्चलः अभवत् ।
  त्वया अस्मान् आदरणीयम्, भयं कुरु,
  महिला समुद्रीडाकूनां कारनामाः अनन्ताः सन्ति...
  प्रकाशस्य पिशाचाः सर्वदा युद्धं जानन्ति स्म,
  अस्माकं विषये च ग्रहः उन्मत्तः अस्ति!
  प्रतिक्रियारूपेण च हास्यं, एतावत् इंद्रधनुषी च ध्वनितम्। सर्वं एतावत् शीतलं भावेन च दृश्यते स्म।
  डायना च पुनः आक्रमणं कृतवती। सा वामहस्तेन दक्षिणेन अपेक्षया न दुष्टतरं कार्यं कृतवती । तथा च अत्यन्तं सुन्दरम् आसीत्, एतादृशाः ललिताः गतिः। तदतिरिक्तं मार्किज-कप्तानः तस्याः बूटान् उद्धृत्य तस्याः लघु, ललितपादाः नग्नाः अभवन् । एतेन च तस्याः निपुणता वर्धिता ।
  ओएनोमसः अवलोकितवान् यत् -
  - नग्नपदं च भवतः अनुकूलं प्रियसौन्दर्यम्!
  डायना श्वसितवती -
  - त्वं मम नग्नपार्ष्णिं चुम्बयिष्यसि!
  युद्धम् अतीव आक्रामकम् आसीत् । मार्क्विस् वन्यक्रोधेन आक्रमणं कृत्वा स्वशस्त्रं स्त्रियाः व्यजनमिव प्रसारितवती । एतत् च अत्यन्तं सुन्दरं जातम्। ततः च अग्रभागः पिशाचस्य स्निग्धस्य केशहीनस्य गुलाबीगण्डस्य पार्श्वे ओएनोमाउस्-इत्येतत् खरदति स्म ।
  युवकः अवलोकितवान् यत् -
  - त्वं उत्तमः असि !
  डायना शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, अहं शीतलः अस्मि! पुनः च स्विंग्, विवर्तनं च।
  रक्तकेशः समुद्री-डाकू आक्रोशितवान् -
  - तां प्रहरतु ! तां मारयतु !
  ओएनोमौस् स्मितेन उत्तरं दत्तवान् ।
  - किं विभुस्य आज्ञा - मा हन्ति ?
  अग्निकन्या प्रत्युवाच ।
  - अक्षरशः - दुष्टहत्यां मा कुरुत !
  समुद्रीडाकूराजकुमारः गुञ्जितवान् -
  - अतः, सत्हत्या कर्तुं शक्यते ?
  रक्तकेशिका बालिका पुष्टिं कृतवती यत् -
  - सम्भवमपि न, परन्तु आवश्यकम्!
  तावत् क्षतिग्रस्ता बालिका कप्तानः पुनः आक्रमणं कर्तुं प्रयत्नं कृतवती, अतीव सुन्दरं च कार्यं कृतवती । सा च ओएनोमियां बाहुस्कन्धयोः खरदति स्म।
  डायना गर्जति स्म :
  - भवतः दुःखं भविष्यति! अहं त्वां हन्ति कुक्कुर!
  ओएनोमौस् प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म, आक्रमणानि निवारयन्;
  अमरं वैभवं वयं जानीमः युद्धेषु,
  भयं न ज्ञात्वा, वीरतया कटयतु!
  खड्गः अस्मान् महतीषु उपलब्धिषु साहाय्यं करोतु,
  शत्रुं पराजयतु - अन्यत् किमपि महत्त्वं नास्ति!
  
  वयं समुद्रे प्लवामः, अज्ञाना संशयम्,
  समुद्री-डाकुः तूफानः च, तूफानः कोऽपि बाधकः नास्ति!
  स्मृतिः जननानां हृदयेषु तिष्ठति,
  शत्रुः पराजितः - तत् सर्वं फलम् !
  
  सौन्दर्यं भवन्तं प्रेम्णा रागेण दास्यति,
  श्वः च जल्लादः मचायाः प्रतीक्षां करोति!
  फिलिबस्टरेन सह स्वजीवनस्य संयोजनं भयङ्करं भवति,
  भाग्यं विचित्ररूपेण पासान् क्षिपति!
  अन्तिमवचने च समुद्री-डाकू-राजकुमारः खड्गेन मार्क्विस्-कन्यायाः हस्तं च्छिन्नवान्, तस्याः विवर्णहस्तात् शस्त्रं च पतितम्।
  डायना स्मितं कृत्वा प्लवति स्म, ओएनोमै इत्यस्य हनुमत्पादं प्रति स्वस्य नग्नपार्ष्णिं लक्ष्यं कृतवती । बालिका च लापरवाहीपूर्वकं परिभ्रमति स्म। युवकः तां उद्धृत्य ततः अधः क्षिप्तवान् । डायना डेक् उपरि पतित्वा स्तब्धा अभवत् । सा वास्तवमेव उपरि कूर्दितुं प्रयत्नं कृतवती, परन्तु बूटस्य अङ्गुष्ठस्य अग्रभागः तस्याः हनुमत्पादं आहतवान्, ततः बालिका प्रबलप्रहारात् सर्वथा मूर्च्छिता अभवत्
  ओएनोमौस् हस्तौ उत्थाप्य उद्घोषितवान् ।
  - विजयः !
  बालिकानां नग्नपदानां बालकानां च दलस्य मध्ये एकः गर्जनः अगच्छत् । योद्धाश्च दासबालकैः सह आज्ञापूर्वकं जानुभ्यां न्यस्तवन्तः।
  रक्तकेशः योद्धा अवलोकितवान् यत् -
  - कथञ्चित् अतीव सुलभं जातम्! मया चिन्तितम् यत् एतत् अधिकं कठिनं भविष्यति।
  ओएनोमौसः गुञ्जितवान् -
  - टर्की चिन्तयित्वा सूपे एव समाप्तवती!
  बालिका हसन् विहसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  पिशाचानां विषये अधः मा चिन्तयन्तु
  समयः आगमिष्यति, भवन्तः स्वयमेव अवगमिष्यन्ति...
  ते भवतः मन्दिरे गोलिका इव वीणां कुर्वन्ति,
  बालिका च सर्वथा नग्नपदाः युद्धे धावति !
  रक्तकेशः सुझावम् अयच्छत् -
  - दासबालकानाम् नग्नपार्ष्णिषु यष्टिभिः ताडयामः। अहं मन्ये ते तत् प्रेम्णा पश्यन्ति!
  ओएनोमौस् निमिषं कृत्वा टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - किं भवन्तः मन्यन्ते यत् तेभ्यः रोचते ? यद्यपि बालकानां रूक्षतलाः सम्भवतः यष्ट्याः वेदनायाः प्रति तावत् संवेदनशीलाः न भवन्ति।
  रक्तकेशः समुद्री-डाकुः अवलोकितवान् यत् -
  - मुख्यं वस्तु अस्ति यत् अस्माकं रोचते! अस्माकं सदृशानां लुटेराणां कृते सुन्दरबालकानाम् अत्याचारः अतीव सुखदः भवति!
  स्मार्ट-अङ्गर-वस्त्रेण, कटि-गुल्फयोः च आभूषणं च धारयन्ती एकः सुन्दरी बालिका कूजति स्म:
  - अहं सज्जः अस्मि, मार्किजस्य सहायकत्वेन, युद्धं निरन्तरं कर्तुं! अपरं च लूटं वितरन्तु!
  अग्नि-डाकू गुर्गुरितवान् -
  - सा मम अस्ति ! अहं तया सह युद्धं करिष्यामि! इति स्पष्टम् ।
  एनोमाइ सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान् -
  - तार्किक ! न तु मम एकः एव हर्तुं सर्वं । यद्यपि अहं भवतः कृते महत्त्वपूर्णः अस्मि।
  रक्तकेशः योद्धा आक्षेपं कृतवान् ।
  - समानां मध्ये मुख्याः न सन्ति। अहं च शस्त्रं विना युद्धं कर्तुं प्रस्तावयामि।
  अङ्गारकधारी योद्धा टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - शस्त्रं विना ? किं त्वं न बिभेषि, पिशाच ?
  अग्नि-डाकू निर्णायकरूपेण उत्तरं दत्तवान् यत् -
  - वृकभयात् वनं मा गच्छ !
  अङ्गारधारिणी बालिका, एषा मनोहरः मधुगोरी, मृदुस्वरेण पृष्टवती-
  - अस्माकं कृते आकर्षकः युवकः गातु। अहं मन्ये किमपि गीतात्मकं, अन्याः बालिकाः च मां समर्थयिष्यन्ति।
  उभयतः सौन्दर्यः एकस्मिन् स्वरेण कूजन्ति स्म ।
  - स्वागतम्! वयं भवतः गीतानि अस्माकं फुफ्फुसस्य शीर्षे इच्छामः!
  ओएनोमौस् स्मितेन गायति स्म :
  स्मरामि कथं इदानीं दीप्तिमत्मुखं,
  दृष्टिः मम हृदयं खड्गवत् विदारयति स्म!
  अहं दग्धः प्रज्वलितवायुधारासु,
  त्वं केवलं प्रतिक्रियारूपेण मौनम् अभवः!
  
  तव स्वरः कथं सुन्दरः शुद्धः च ।
  भवतः लाडानाम् अनन्तं जलप्रपातं मम विश्वासः अस्ति!
  त्वां विना मम द्वेषपूर्णजीवनस्य आवश्यकता नास्ति ,
  अधुना च एकः शाश्वतः किरणः मां प्रकाशयिष्यति!
  
  असीमप्रेमस्य देवी त्वं, .
  अद्भुतप्रकाशेन परिपूर्णः समुद्रः!
  हिमशृङ्खलां भङ्गयतु, विनोदेन, .
  अहं त्वां विना प्रदोषं न पश्यामि!
  
  उपरि सूर्य इव तव मुखं प्रकाशते,
  ब्रह्माण्डे अधिकानि सुन्दराणि आकृतयः न सन्ति!
  रागस्य भावः चक्रवात इव आच्छादयति,
  भवता सह सदा भवितुं सुखम् अस्ति!
  
  मम आत्मायां वेदना तूफान इव प्रचण्डा अस्ति,
  वक्षसि च अग्निः निर्दयेन दहति!
  अहं त्वां प्रेम करोमि, त्वं प्रतिदानं गर्वेण पश्यसि,
  हिमः खण्डेषु भवतः हृदयं भङ्क्ते!
  
  असीमे तारासागरे ज्योतिषां मध्ये ।
  त्वं च अहं च गरुड इव आकाशे उड्डीयताम्!
  अधरं च तव माणिक्यैः स्फुरद्भिः ।
  किमपि कोमलतया भावुकतया च अवदन् !
  ताली च तादृशी यत् सौन्दर्यः केवलं आनन्देन गलाघोषं कुर्वन्ति। परन्तु तस्मिन् क्षणे एका बालिका उद्घोषयति स्म यत् -
  - अत्र द्वौ युद्धफ्रीगेटौ आगच्छन्ति!
  ओएनोमाउस् दुःखदं विस्मयेन टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - अस्तु, किम् एतत् एव भवता इष्टम् ? किं भवतः रोचकस्य युद्धस्य आवश्यकता आसीत् ? अतः भवन्तः तत् प्राप्नुयुः!
  रक्तकेशः क्रुद्धः टिप्पणीं कृतवान् -
  - ते तान् आहूतवन्तः! सैनिकैः सह क्रूजर-यानानि। इदानीं च त्वं नग्नपार्ष्णिषु केवलं प्रहारैः न मुक्तः भविष्यसि!
  दूरबीनद्वारा पश्यन्ती बालिका अवलोकितवती यत् -
  - जहाजेषु ओर्काः सन्ति। अस्य च अर्थः अस्ति यत् गम्भीरपरीक्षा अस्मान् प्रतीक्षते।
  ओएनोमाउस् तार्किकरूपेण टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - परन्तु वयं अस्माकं अन्तःकरणस्य किमपि क्षतिं विना शत्रून् मारयितुं शक्नुमः। यदा भवन्तः सुन्दरान् योद्धान् स्पृशन्ति तदा भवतः हृदयं अक्षरशः रक्तस्रावं करोति!
  हरितकेशाः बालिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अस्माकं अजगराः फ्रीगेट् इत्यस्मात् द्रुततराः सन्ति। अस्माकं गन्तुं समयः भवेत्!
  समुद्रीडाकूराजकुमारः निर्णायकरूपेण अवदत्-
  - अस्माकं शब्दकोशे पलायन इति शब्दः नास्ति !
  प्राण-मरण-युद्धाय सज्जाः क्रोधेन गायन्ति स्म ;
  वयं विरहेन, दुःखेन च परिपूर्णे जगति जीवामः...
  एकान्तस्थः सैनिकः किं कर्तव्यः ?
  देवाः, सम्यक्, क्रूरतया अस्माकं कृते निर्णयं कृतवन्तः -
  अयं वयस्कः स्वस्य मन्दिरं धूसरं करोति!
  
  ब्रह्माण्डं प्रेम्णा एतावत् क्रूरं, .
  विरहस्य अश्रुपातः झरने प्रवहति स्म...
  करुणा अलेशं स्वप्नवत् अन्तर्धानं जातम्।
  जीवनं च मृदुतां विना शिला इव अभवत्!
  
  मरुभूमिषु हिमपातः, हिमः च तापेन दह्यते,
  कथं जङ्गमयुक्ता श्रृङ्खला मम हृदयं आच्छादयति!
  विरहवृष्टिः च छज्जे अंशवत् ताडयति - .
  जेबः शून्याः सन्ति, केवलं ताम्रं अवशिष्टम् अस्ति!
  
  परन्तु योद्धायाः पराक्रमे विश्वासः प्रेरयति,
  सर्वशक्तिमान् ईश्वरः, भवन्तः जानन्ति, दृढं प्रतिज्ञां कृतवान्!
  अस्माकं कृते च उष्णमेमासे पत्रवत् भविष्यति,
  यदा वयं अङ्कुरयामः तदा वयं प्रदोषं मिलामः!
  
  किं त्वं ग्रहं सुखी कर्तुम् इच्छसि ?
  यथा अस्माकं प्रत्येकं निशाचर इव गौरवपूर्वकं गायति?
  अथ मधुरतमं मधुं लिण्डेनवृक्षात् फलानां फलानि बभूव - .
  दिग्गजानां आत्मायां असत्यस्य अन्त्यं कुर्मः !
  
  ईश्वरस्य वञ्चनस्य आवश्यकता नास्ति, विश्वासं कुरुत,
  सः सम्यक् पश्यति यत् अस्माकं कस्य माध्यमेन कायरः बूरः च अस्ति !
  यज्ञाय भगवतः अर्थं देहि, २.
  न आश्चर्यं यत् वदति, अहं भवद्भ्यः जनान् प्रतिदास्यामि!
  
  अस्मान् अन्तर्जालद्वारा गृहीतवती , .
  वधाः कुत्र समाप्ताः भवन्ति इति कोऽपि न जानाति।
  यहूदाः सड़्ग-अस्पेन्-उपरि लम्बते - .
  ये च विश्वासं कृतवन्तः तेषां कृते - एकः लॉरेल् मुकुटः!
  
  कोऽपि व्यक्तिः श्रेष्ठः भवितुम् अर्हति
  अस्माकं विकल्पः चेतनः अस्ति - ख्रीष्टस्य कृते प्रयत्नः।
  किन्तु कदाचित् रक्तस्य पोखराः सन्ति,
  न्यूनातिन्यूनं प्रतिज्ञा अस्ति - अहं शीघ्रमेव आगमिष्यामि!
  
  अहो जगत्, कियत् हिंसा भवतः, .
  यथा वयं शान्तिपूर्वकं जीवितुं न शक्नुमः !
  सैनिकस्य चिताम् उपरि पत्नी विलापं कृतवती,
  जीवनस्य भंगुरसूत्रं कियत् कृशम् अस्ति!
  
  रक्तपातनं न अस्माकं आह्वानम् - .
  अहं प्रेम कर्तुम् इच्छामि, पितृभूमिं स्वर्गं दातुम् इच्छामि!
  अस्माकं सर्वेषां कृते एषः दण्डः किमर्थम् ?
  उत्तरम् : सर्वं धनं निर्धनेभ्यः ददातु !
  
  धनेन मोक्षं क्रेतुं न शक्यते,
  यतः ईश्वरस्य कृते सुवर्णस्य मूल्यं नास्ति!
  चर्चमध्ये च त्वं रविवासरे प्रणामं करोषि,
  गरुड इव पक्षयुक्तः भवितुम् !
  
  समयश्च आगमिष्यति - ईश्वरस्य राज्यं आगमिष्यति,
  दुष्टः शिकारी च अन्धकारः समाप्तः भविष्यति!
  आध्यात्मिकः नश्यति, शापितः दासता,
  तथा देशः सुखस्य महत्त्वे भविष्यति!
  एतादृशस्य प्रेरणादायकस्य गीतस्य अनन्तरं अजगर-उपरि स्थिताः बालिकाः- समुद्री-डाकुः बृहत्-फ्रीगेट्-वाहनानि गृहीत्वा आक्रमणं कर्तुं गतवन्तः, ये ओर्क्-इत्यनेन पूर्णाः आसन् - दुर्गन्धिताः रोमशाः च ऋक्षाः
  दुष्टजीवानां अपेक्षया बालिकाः न्यूनाः आसन्, परन्तु ते बहु चपलाः निपुणाः च आसन् ।
  ततः च वाणिज्यपोते ये बालिकाः आसन् ते अपि समुद्रीडाकूपक्षे युद्धं प्रविष्टवन्तः। तथा च दासबालकाः शस्त्राणि विच्छेदयितुं त्वरितवन्तः। एषः जनानां, पिशाचानां च एतादृशः मार्मिकः एकता अस्ति यत् तेषां शाश्वत-ऐतिहासिकशत्रुणां - ओर्क्-समूहानां विरुद्धं।
  ओएनोमौस् अपि युद्धे सम्मिलितः । युवकः एकदा एव खड्गद्वयं क्षोभयति स्म, चक्कीं धावन्, ओर्क्-शिरः छिनत्ति स्म । सः सिंहस्य क्रोधेन युद्धं कृतवान् ।
  तस्य पार्श्वे च रक्तकेशः अस्ति . बालिकायाः नग्नपार्ष्णिः ओर्कस्य हनुमत्प्रहारं कृत्वा तस्य हनुमत्पादं भग्नवती। ततः च ओर्कः पतितः, तस्य शृङ्गाः तस्य उदरं आहतवन्तः। कठिनयुद्धं च आसीत् ।
  ओएनोमौसः वीरतया युद्धं करोति। अत्र खड्गैः व्यजनवत् भृङ्गं धारयति, गोभी इव आवर्तमानशिरः च छिनत्ति ।
  कुमारः राजपुत्रः वीरतायाः आश्चर्यं दर्शयन् उत्साहेन गायति स्म ।
  यदि तव मुष्टिः बलवती अस्ति - .
  जीवने प्रथमः भविष्यसि इति भावः!
  तदा च सहचरः दरिद्रः नास्ति,
  तस्य हृदयं सुवर्णं, इस्पातस्य तंत्रिकाः च सन्ति!
  
  परन्तु महत्त्वपूर्णं यत् विश्वासं कुरुत, एतत् दृढं मनः अस्ति,
  पशुतः शीतलतरः भवति |
  यदि त्वं जीवने विषादपूर्णः असि,
  तदा प्रसन्नहसः भवन्तं प्रियं करिष्यति!
  
  स्वचालित पूरक, जान, मुष्टि को बल, .
  ज्ञानपूर्णत्वात्, ज्ञान-कथं!
  मूर्खस्य हस्ते दातुं प्रयतस्व ,
  तदा फलरूपेण केवलं दुःखं प्राप्स्यसि!
  
  एकः समयः आसीत् यदा ते गदया सह मृगयाम् अगच्छन्ति स्म,
  धनुः, स्थूलत्वक् विरुद्धं बाणकुण्डः...
  परन्तु ते चेर्वोनेट् कृतवन्तः यत्र पेनीः गच्छन्ति स्म,
  आकाशगङ्गायाः अन्तः कूर्दनं च अतीव सुलभम्!
  
  यद्यपि शिक्षा उत्तमम् - .
  परन्तु साहसं ग्रहीतुं अपि रोचकम् अस्ति...
  संगीनसमं च छेदनं भविष्यति,
  तथा च वयं पितृभूमिमातुः अतीव प्रामाणिकतया सेवां कुर्मः।
  
  दुष्टहिंसा तु गुरुः क्रसः,
  अस्माकं युद्धक्षेत्रं रक्तेन परिपूर्णम् अस्ति...
  सर्वशक्तिमान् ईश्वरः कस्मात् दुःखं प्राप्य पुनः उत्थितः?
  यथा सैनिकानाम् सैन्यसमागमः सुदृढः भवितुम् अर्हति!
  
  कन्यायाः अश्रुपातः पतति - तस्याः प्रियसखी पतिता, .
  माता फुफ्फुसस्य शिखरं क्रन्दन्ती निःश्वसन् प्रार्थयति...
  खिडकीभ्यः बहिः हिमपातः अस्ति, अग्निकुण्डः च निष्क्रान्तः,
  अत्र भूमिगतरूपेण दफनः एकः सुन्दरः युवकः अस्ति!
  
  अहो क्रूरं दैवं किं दुष्टं दैवम् ।
  कुमारी मरियम , भवतः सद्भावः कुत्र अस्ति ?
  सः पुरुषः शीघ्रं सङ्गतिं कर्तुम् इच्छति स्म,
  अधुना च वायुः चीनानां अधः रजः प्रवहति!
  
  जीवनं सुखी आगमिष्यति - भद्रं भविष्यति,
  सेबपाई मधु खसखसस्य बीजं भविष्यति...
  राक्षसः प्रतिद्वन्द्वी रजः चूर्णं च भवति,
  सत्यं भाग्यं दहलीजं लङ्घयन्तु!
  
  सर्वं एल्फ् इत्यत्र क्रियते, क्षेपणं च फार्स् इत्यत्र भवति,
  तारापूर्णां मालां मुष्टिरूपेण सङ्गृहीमः!
  तथा नमस्कारः, केवलं शीर्षवर्गस्य,
  च भूतः अग्नौ क्षिप्तः !
  
  मशीनगनः पूर्वमेव परिचितः अभवत् - गोलिकाः धारायां प्रवहन्ति,
  शत्रुः च क्षीणः आसीत्, यत् इच्छति स्म तत् शून्यम् आसीत्!
  यदि त्वं विजयं प्राप्स्यसि तर्हि त्वं धनिकः भविष्यसि,
  यः अग्निम् आरब्धवान् सः दारिद्र्ये एव अन्ते गमिष्यति!
  एतत् गीतं महत् युद्धं च, अतीव तीक्ष्णचपलखड्गस्य झूलनेन सह। शिरसि च प्रहाराः डामर इव अनुवर्तन्ते। तथा च बहुशः ओर्काः पूर्वमेव मारिताः सन्ति। दासबालकश्च युद्धे। तेषु कश्चन अपि चतुर्दशाधिकः न दृश्यते, परन्तु ते सर्वे स्नायुयुक्ताः सन्ति । दासबालकानाम् कृशशरीराणि परिश्रमेण कठिनानि भवन्ति। रूक्षाः च कलुषाः पार्ष्णयः निरन्तरं ओर्कानाम् हनुमत्पादं प्रहरन्ति, तेषां हनुमत्पादं भङ्गयन्ति।
  बालिका कप्तानः तस्याः होशं प्राप्तवान्। सा च उपविष्टा। तस्याः बाहूद्वयं गम्भीररूपेण क्षतिग्रस्तम् आसीत् - कण्डराः छिन्नाः आसन् । साधु, एतत् न घातकं, माया-डायन-औषधानां साहाय्येन क्षतिः पुनः प्राप्तुं शक्यते । परन्तु एतदर्थं न्यूनातिन्यूनं द्वे घण्टे यावत् समयः स्यात्। तावत्पर्यन्तं सा युद्धं कर्तुं न शक्नोति।
  न च कोऽपि साहाय्यं कर्तुं शक्नोति - सर्वाणि बालिकाः बालकाः च युद्धे सन्ति, ते च वन्यक्रोधेन युद्धं कुर्वन्ति। एषः एतादृशः क्रूरः युद्धः अस्ति।
  डायना चलति स्म, दिष्ट्या तस्याः पादौ नग्नाः, तुल्यकालिकरूपेण अक्षुण्णाः च आसन् । वानरवत् चपलैः अङ्गुलीभिः च बालिका कप्तानः प्रथमचिकित्सासामग्रीम् अन्वेष्टुं आरब्धा । तत्र व्रणचिकित्सकं औषधं, अत्यन्तं तीव्रं च, सार्वत्रिकं च मलम्। तदतिरिक्तं अङ्गं वेष्टयित्वा बाम-औषध-स्नेहयित्वा किमर्थं युद्धे न सम्मिलितं भवति ?
  नग्नपादैः अतीव शक्तिशालिनः विषाणि च वस्तूनि क्षिप्तुं शक्नुथ । तच्च एतावत् शीतलं विनाशकारी च स्यात्।
  डायना आत्मविश्वासेन कार्यं कृतवती। तस्याः च पादौ एतावन्तः नग्नाः चपलाः च सन्ति। सा अनिच्छया बूटं धारयति स्म, केवलं स्वस्य स्थितिं बोधयितुं । यस्मिन् जगति अनेकाः प्रकाशकाः, शाश्वतग्रीष्मकालः च सन्ति, तस्मिन् जगति जूतानां आवश्यकता नास्ति येन भवतः पादौ शीतं न अनुभवन्ति, अपितु सौन्दर्यार्थं, भवतः न दासः न दासः इति च बोधयितुं एतत् च तार्किकम् अस्ति...
  अत्र एकः बालकः अपि नग्नपदः, तीक्ष्णसूचीं ओर्कस्य नासिकायां क्षिप्तवान् । स च विषभागं प्राप्य ज्वलन् क्षणात् मृतः।
  दासबालकः उत्साहेन गायति स्म, अन्ये दासबालकाः अपि तस्मिन् सम्मिलिताः, ते मानवाः आसन्, मनुष्याः इव गायन्ति स्म:
  अधुना विश्वे समस्याः सन्ति चेत् ।
  किमपि मूल्येन न भवति...
  भवन्तः इतः परं परिवर्तनं न इच्छन्ति
  पुरुषः किं इच्छति इति न जानाति!
  
  तत्र च महाशक्त्या चेर्नोबोग् अस्ति,
  महान् इत्यस्य सार्वत्रिकशक्तिः अस्ति ...
  ललाटे एव पुरुषाय ददाति,
  येन मानवजातिः सम्पूर्णतया वन्यः न भवेत्!
  
  आम्, सर्वशक्तिमान् जातिः तं सृष्टवान्,
  यथा जनानां विकासस्य कारणं भवति...
  यथा मनुष्यः सद्यः सर्वं इच्छति,
  जनाः च कठिनं युद्धं कर्तुं शिक्षन्ति स्म!
  
  यथा योद्धा दुष्टं जयति, .
  सः दण्डः मनुष्यस्य हिताय निर्मितवान्...
  प्राणानां च शरीराणां च सद्भावं प्रक्षिपत्।
  युद्धं शिक्षितुं कदापि विलम्बः न भवति!
  
  सर्वशक्तिमान् ईश्वरः किं इच्छति ?
  यथा ते एल्फं जानुभ्यां आनेतुं न साहसं कुर्वन्ति...
  अतः दुष्टं दैवं न शासति, .
  येन शतशः पीढयः विकसिताः भवन्ति!
  
  आम्, चेर्नोबोग् जनानां कृते प्रोत्साहनम् अस्ति,
  यथा न आलस्यं, न स्थगितम्...
  त्वं ओर्क्षिस्ता भवतु भग्नाः भग्नाः , २.
  मैत्रीपूर्णरूपेण ओर्क्लिन्-नगरस्य परितः गच्छन्तु!
  
  अतः कठिनं चेत् नष्टं मा भवतु,
  यदि पितृभूमिः क्लेशाः भवन्ति...
  दण्डः सुन्दरं सुलभतया च करिष्यति,
  केवलं जनान् चालयितुं!
  
  चेर्नोबोग् च भवतः अग्रजः एव अस्ति,
  यद्यपि सः कठोरः अस्ति , तथापि सः भवन्तं अनन्तं प्रेम करोति...
  त्वं महत्तमं स्कोरं मारयिष्यसि
  यदा त्वं सदा एल्फस्य सेवां करिष्यसि!
  ओर्क्-समूहस्य महती हानिः अभवत्, ते बालिकानां बालकानां च कटिताः अभवन् । तथा च डायना अपि हस्तवेष्टिता युद्धं प्रविष्टवती। तेषां नग्नाः पादाङ्गुल्याः च क्षुरपट्टिकाः क्षिपन्ति स्म ये ओर्क्-जनानाम् कण्ठेषु प्रहारं कुर्वन्ति स्म, तेषां धमनयः च छिनन्ति स्म। सर्वविधं च कण्ठं द्रव्यं च। अत्यन्तं च प्रभावशालीं दृश्यते स्म।
  ततः च डायनायाः नग्नपादः निपीडितैः अश्रुतृणैः सह मटरं क्षिप्तवान् । सद्यः च सेनापतिना नेतृत्वे एकदर्जनं ओर्क् उपरि क्षिप्ताः, फ्रीगेटस्य पार्श्वे उड्डीयन्ते च। एषः खलु प्रचण्डः विनाशः, श्यामकुरूपऋक्षाणां च मृत्युः।
  ओएनोमौसः स्मितं कृत्वा अवदत्।
  - वयं एकस्यैव रक्तस्य स्मः : त्वं च अहं च ! दक्षिणः?
  डायना मित्रवतः स्मितेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - यदा वयं एकीकृताः भवेम तदा वयं दुर्जेयाः भवेम ! मनुष्यः पिशाचः च शक्तिः, अतीव गर्वितः च ध्वन्यते!
  बालिकाः स्वस्य दबावं वर्धयन्ति स्म । जीविताः ओर्क्-पक्षिणः कच्चेषु पैराशूट्-प्रयोगेन पक्षिणां फ्रीगेट्-विमानात् स्खलन्तः अधः कूर्दितुं आरब्धवन्तः । केचन पैराशूट्, तेषां गुरुभारस्य कारणात्, विदारितवन्तः, बृहत् ऋक्षाः च शिला इव पतितवन्तः, परन्तु कूपशिला इव ते अतीव मलिनाः क्रन्दन्ति , शापं च दत्तवन्तः!
  डायना ट्वीट् कृतवती यत् -
  सत्स्त्री भवितुं न सुकरम्,
  दयालुता ऊर्ध्वतायाः उपरि न निर्भरं भवति!
  ओएनोमौस् स्वस्य तीक्ष्णैः दीर्घैः खड्गैः अन्यं चक्कीं कृत्वा विशालस्य ऋक्षकप्तानस्य शिरः छिनत्ति स्म । सा रक्तं सिञ्चन्ती पिपासा इव डेकं पारं कृतवती । कुमारः च राजपुत्रः गायति स्म-
  पुनः रक्तं नदी इव प्रवहति स्म,
  भवतः प्रतिद्वन्द्वी अत्यन्तं कठोरः अस्ति...
  परन्तु शैतानस्य भयं मा कुरुत,
  राक्षसं च अन्धकारं प्रति प्रत्यागच्छतु!
  . अध्याय सं 6.
  सप्तशिरः अजगर-राजकुमारी, तस्मिन् एव काले जादू-अकादमीयाः भव्य-गुरुः च, श्वसनं कृत्वा पृष्टवान् ।
  - किं त्वं प्रौढपुरुषस्य ऊर्ध्वतां गत्वा न्यूनातिन्यूनं एकं निमेषं यावत् वायुना लम्बितुं शक्नोषि ?
  डोमिनिका हसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  अहं शक्नोमि, परन्तु अहं भिन्नरूपेण कर्तुं शक्नोमि
  ओसस्य माध्यमेन नग्नपदाः धावन्तु...
  बालिका मण्डूक इव कूर्दति - .
  अस्य अर्थः सर्वेभ्यः भिन्नं किमपि!
  अजगरराजकुमार्याः मुखं उद्घाटितम्, तस्मात् अग्निः प्रज्वलितः । ज्वाला गत्वा तां सुन्दरीं बालिकां नग्नगुलाबी पादतलयोः पार्ष्णिवक्रस्य ललितवक्रतायाः सह अतीव कष्टेन दहति स्म
  डोमिनिकः च क्रन्दितवान्, परन्तु तत्क्षणमेव तस्याः हनुमत्पादं दृढतया संगृहीतवान्। तस्याः वक्षःस्थलं च बहु भारं जातम्। सम्यक् प्रहारं कृतवान्, फोडाः अपि तत्क्षणमेव प्रफुल्लितवन्तः। प्राचीनजिज्ञासकाः तां पीडितवन्तः इव आसीत् ।
  बालिका गुर्गुरति स्म -
  भवतः कृते अद्यापि लान्सेलोट् , किङ्ग् आर्थर् च सन्ति !
  ड्रैगन डचेस् गर्जति स्म -
  कः अन्यः एषः यत् त्वं मां तर्जयितुं साहसं करोषि ?
  अप्सरा मार्किजः प्रत्युवाच - .
  - एते मानवलोककथातः नायकाः सन्ति। ते भवतः कृते सर्वथा सुरक्षिताः सन्ति, भवतः कृपा!
  स्त्री अजगरः गर्जति स्म :
  - अस्तु! इदानीं भवतः व्यावहारिकं कार्यं अस्ति, भवतः दग्धपादं चिकित्सां कुरुत। एतत् व्यवहारे अतीव उपयोगी भवति, जीवने एकवारादधिकं च उपयोगाय आगमिष्यति।
  डोमिनिका बलात् स्मितं कृत्वा गायति स्म यत् -
  - एकं च, द्वे च, त्रीणि च, पञ्च च!
  अहं पुनः पुनः वक्तुं न क्लान्तः भविष्यामि...
  तदेव वदन्
  तत् भवतः कृते जलं पङ्कं कर्तुं पर्याप्तम्!
  ग्राण्ड मास्टर ड्रैगन इत्यनेन टिप्पणी कृता यत् -
  - सा च चीत्कारिका बालिका अस्ति। कदाचित् न केवलं पार्ष्णिं भर्जयति, अपितु पादाङ्गुली अपि भञ्जयति?
  अप्सरा मार्किजः टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - अस्माकं धैर्यं धारयितुं आवश्यकम्, अहो डचेस्। कदाचित् एषा बालिका अस्माकं एकमात्रं अवसरं वर्तते यत् बलिष्ठतरं लिंगं तारयितुं शक्नुमः। पुरुषान् च पुनः आनयतु!
  स्त्री अजगरः गर्जति स्म :
  - एतत् मूर्खता अस्ति ! मग्नः पुरुषः तृणं गृह्णाति, त्वं च मानवकन्यायाः नग्नपार्ष्णिं गृह्णासि . सा विशेषक्षमता न दर्शितवती ।
  अप्सरा मार्किजः आक्षेपं कृतवान् यत् -
  स्वक्रमेण शिलाम् उत्थापयितुं समर्था आसीत्, मायां वा मन्त्रं वा विना, तस्य च बहु मूल्यम्!"
  माण्टसेराट्-नगरस्य डचेस् हसन् अवदत् ।
  - आम्, सा प्रसिद्धतया ललाटं क्षतिं कृतवती। सत्यम्, इदानीं लेशः नास्ति। एतत् च जनानां कृते विशिष्टं नास्ति।
  नेवला पुष्टिं कृतवान् यत् : १.
  - तत्क्षणमेव स्पष्टं भवति यत् सा विशेषा, चयनिता च अस्ति! तस्य च विशेषः, निष्कपटः, सूक्ष्मः च उपायः आवश्यकः।
  ड्रैगन डचेस् एकदा एव सप्तशिरः कृत्वा शिरः न्यस्य अवदत्-
  - आम्, निष्कपटः विशेषः च उपायः... कदाचित् मया तस्याः पार्ष्णिः जिह्वाया लेहनीया, महता सम्मानस्य चिह्नरूपेण!
  डोमिनिका विस्मितः भूत्वा आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - न, जिह्वा न प्रयोक्तुं श्रेयः! - सा च अप्रत्याशितरूपेण तस्याः मुखं बहु मधुरं कृत्वा अपि अवदत्। - यद्यपि जिह्वा निःसंदेहं शरीरस्य बलिष्ठतमः भागः अस्ति। सः कोटिकोटिसेनाः चालयितुं समर्थः अस्ति!
  अप्सरा मार्किज इत्यनेन सूचितं यत् -
  - तस्याः कृते सरलं कार्यं ददातु। यथा, सा बिडालं स्वस्य समीपं आगत्य कूजतु, ततः पुनः गच्छतु!
  अत्र पूर्वं मौनम् बैंगनीवेषधारिणी, हस्ते जादुदण्डं धारयन्त्याः महिला ट्रोलः आक्षेपं कृतवती यत् -
  - नहि! वयं तां बिल्लीपुत्रं पीडयितुं न ददामः। मायादण्डैः सह युद्धं कर्तुं श्रेयः। एषा वास्तवमेव गम्भीरपरीक्षा भविष्यति, प्रभावी च परीक्षा भविष्यति!
  सा च नीलमणि-बैंगनी-बकाइन-हीरक-आच्छादित-पादुकानां पार्ष्णिं मुद्रितवती।
  ड्रैगन डचेस् प्रतिवदति स्म यत् -
  "नवीनकन्यायाः कृते ड्रैगन-अकादमी-स्वामिना सह युद्धं कर्तुं अतीव कठिनम् अस्ति।" भवता सह युद्धं कर्तुं कठिनम् आसीत्, अयं अपि अत्यन्तं अनुभवी अनुभवी च लस्का!
  महिला ट्रोल् हसन् अवलोकितवती यत् -
  - विशेषतः! तदनन्तरं कोस्चेय अमरः अपि तस्याः भयं न करिष्यति!
  तदा डोमिनिका व्यदधात् -
  - किम्, भवतः कोस्चेय अमरः अस्ति वा ?
  ड्रैगन डचेस् शिरः उन्नमयितवान् -
  - अवश्यं अस्ति तथापि दूरे राज्ये दूरभूमिभ्यः दूरम् अस्ति। परन्तु अस्ति एषा नीचः मलिनः युक्तिः !
  हिट् बालिका स्मितेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अथवा सः व्याधिं जनयति स्म ? सर्वान् पुरुषान् हत्वा भवतः स्त्रीणां ग्रहणं कर्तुं!
  ड्रैगन डचेस् प्रतिवदति स्म यत् -
  - नैव! अस्माकं पुरुषाणाम् अपेक्षया दशगुणाः अधिकाः महिलाः सन्ति । कोश्चेई अमरस्य सेनायाः निर्माणं कुर्वन्तः ओर्क्-गोब्लिन् च तेषु प्रत्युत स्त्रीणां अपेक्षया दशगुणाः पुरुषाः सन्ति, ते च बहु बृहत्तराः बलिष्ठाः च सन्ति। स्वप्रजां सैन्यं च किमर्थं नाशयेत् !
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - परन्तु महामारी कोशचेइं स्वयं न प्रभावितं करोति ?
  महिला ट्रोल् शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, तस्य उपरि एकः अपि युद्धजादूः कार्यं न करोति। न किमपि शस्त्रं गृह्णाति। भवतः जलवायुबम्बः अपि तस्य नाशं कर्तुं न शक्नोति। तादृशं तत्त्वं !
  हिट् बालिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - परन्तु तस्य अण्डे सम्भवतः मृत्युः अस्ति, सुईयाः अग्रभागे!
  ड्रैगन डचेस् गरजितस्वरेण उत्तरं दत्तवती यत् -
  - तावत् सरलं नास्ति ! यदि कोशचेई इत्यस्य मृत्युः एतावत् सुलभः स्यात् तर्हि सः बहुकालपूर्वं न जीवितवान् स्यात् । तथा च, एतावता शताब्दपुराणम् अस्ति यत्...
  अप्सरा मार्किजः तस्याः कृते उत्तरं दत्तवान् ।
  - यूयं जनाः अद्यापि वृक्षेषु कूर्दन्ति स्म, परन्तु तस्य स्वकीया शक्तिः पूर्वमेव आसीत्, सिंहासने उपविष्टः च आसीत् । चिन्तयतु एतत् कीदृशं सत्ता अस्ति !
  डोमिनिका तत् गृहीत्वा गायति स्म :
  वानराः मुखं कुर्वन्ति
  ते च शाखायां उपविशन्ति...
  अद्यापि तुच्छम्
  तत्र अस्माकं पूर्वजाः आसन्!
  महिला ट्रोल् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - कोश्चेइ, अवश्यं, अपि शङ्कितः अस्ति। यदा च महामारी आरब्धा तदा सः अवश्यमेव प्रथमः शङ्कितः आसीत् । एतत् एकप्रकारेण दुष्टस्य अक्षस्य शिरः । यथा शतशिरः पुरुष अजगरः अजगरस्य महान् सम्राट् सम्राट् दुष्टः च। परन्तु अयं राक्षसः अपि शिलामयः भूत्वा क्षुण्णः अभवत् । परन्तु कोस्चे न्यूनातिन्यूनं एकं शापं दास्यति स्म! अपि च, तेषां जिन्नराजः इब्लिस् अपि शङ्का आसीत्... जिन्नाः आत्मानः सन्ति, ते च शिलाखण्डं कर्तुं न शक्नुवन्ति।
  परन्तु जिन्नाः कथञ्चित् निगूढाः अभवन् । तथा च ते अन्तर्धानं कृतवन्तः इव आसीत्!
  डोमिनिका प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म यत् -
  जिन्नः व्यदधात्, न, विश्वासं कुरुत, बालिकानां बलं भवति,
  तथा अन्तर्धानं जातः...
  अथ च अजगरः सौन्दर्यं प्रति आक्षेपं कृतवान् , .
  धावतु, कृपया !
  मार्क्विस् डी लास्का इत्यनेन टिप्पणी कृता यत् -
  - शुभाशुभौ जिन्नौ स्तः। ते बलवन्तः सन्ति, परन्तु तेषां सामर्थ्यं सीमितम् अस्ति। परन्तु सैद्धान्तिकरूपेण यदि कश्चन पुरुषः महिला वा जिन्नसम्राट् इब्लिस् इत्यस्मै पुरुषजातिं नाशयितुं पृच्छति, अस्माकं ब्रह्माण्डे अस्य महत्तमस्य बलस्य उपरि शक्तिं दास्यति इति सर्वशक्तिमयस्य एकं वलयम् अन्वेष्टुं समर्थः भवति तर्हि सः एतत् कारणं भवितुम् अर्हति!
  डोमिनिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - एतत् पूर्वमेव किमपि अस्ति ! अस्माभिः सर्वशक्तिमयस्य वलयः अन्वेष्टव्यः। ततः च सर्वं समाधास्यामः।
  हसति नारी अजगरः तस्याः स्वरः वज्र इव आसीत् । ततः च सा उत्तरं दत्तवती।
  - एकवलयः अतीव कठिनः अस्ति। यतः सम्पूर्णा आकाशगङ्गायाः तुल्यक्षेत्रे शक्तिं ददाति । अपि च यदि भवतः ब्रह्माण्डे तारकाणां दुर्लभव्यवस्थायाः कारणात् आकाशगङ्गा प्रायः शून्या भवति तर्हि अत्र कोटिकोटिबुद्धिजीवानां बहूनां राज्यानां च निवसतः प्रदेशः अस्ति । तथा च प्रतीयते यत्, अद्यापि कोऽपि तं न प्राप्नोत्, यतः अस्माकं परिकथा-ब्रह्माण्डस्य सम्राट् नासीत्!
  डोमिनिका खिन्नः भूत्वा पृष्टवती यत् -
  - भवतः ईश्वरः अस्ति वा ?
  मार्किज-अप्सरा उत्तरं दत्तवती यत् -
  - एतादृशः परमेश्वरः, सर्वब्रह्माण्डेषु प्रजापतिः अस्ति वा , सः नास्ति वा, तत् वस्तुतः कोऽपि अद्यापि न जानाति। कोस्चेय अमरः अपि । परन्तु निम्नपदवीयाः देवाः सन्ति । किन्तु ते तादृशाः यत् तेषां अल्पप्रयोगः, दूरं स्थातुं वरम्। सामान्यतया ईश्वरशब्दस्य बहु अर्थाः सन्ति । अतः उच्चतमाः जिन्नाः देवानां बलेन सर्वथा समानाः भवन्ति।
  महिला ट्रोल् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अस्माकं धर्माः अपि सन्ति, परन्तु तेषां अल्पप्रयोगः भवति। यथा भवतः, वैसे। इदानीं यदा कोरोना-विषाणुः आसीत् , तदा चर्च-मन्दिराः वास्तवमेव शून्याः आसन्, प्रार्थनाः च कस्यचित् साहाय्यं कृतवन्तः, अथवा धूपः तान् विषाणुभ्यः रक्षति स्म । किमर्थं यूयं जनाः एतावन्तः गुलगुलाः सन्ति, जानुभ्यां प्रणामं कृत्वा प्रतिफलरूपेण किमपि याचयितुम् अर्हन्ति इति चिन्तयन्ति!
  डोमिनिका आक्रामकरूपेण प्रतिक्रियाम् अददात् -
  - परन्तु अहं ईश्वरं देवतां वा सर्वथा न विश्वसामि! तस्य च मम चिन्ता नास्ति। परन्तु अहं पूर्वं पिशाचेषु विश्वासं न कृतवान्, तान् परिकथां मानवस्य आविष्कारं च मन्ये । - बालिका पाषाणपट्टिकायां स्वस्य नग्नतलं प्रहारं कृत्वा अग्रे अगच्छत्। - अधुना च अहं पश्यामि यत् एल्व्स्, ड्रैगन्स्, ट्रोल्, अप्सराः सन्ति, अतः ईश्वरं स्वर्गदूताः च किमर्थं न विश्वसन्ति? अपि च, अनेके कोटिजनाः सर्वशक्तिमान् विश्वसन्ति, प्रायः केवलं लघुबालाः, न तु सर्वे, अजगर-पिशाचयोः गम्भीरतापूर्वकं विश्वासं कुर्वन्ति
  मार्क्विस् लस्का हसति स्म :
  - अहं जानामि! एषा बालिका यदा अल्पा आसीत् तदा दुन्नो विषये एकं कार्टुन् पश्यन् वस्तुतः प्राङ्गणे जादुदण्डं अन्वेष्टुं आरब्धा । सा च प्रत्येकं विटपं परीक्षितवती। अन्ये च बालकाः तां दृष्ट्वा हसन्ति स्म। वस्तुतः अल्पवयसि अपि अधिकांशजना: अवगच्छन्ति यत् जादूदण्डाः परिकथा एव सन्ति!
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - परन्तु भवतः जगति जादूदण्डाः सन्ति!
  महिला ट्रोल् शिरः उन्नमयितवान् -
  - अवश्यं अस्ति ! तथा च जीवितुं भवद्भिः तेषां उपयोगः कथं करणीयः इति ज्ञातव्यं भविष्यति !
  स्त्री अजगरः गर्जति स्म :
  - वर्तमाने! तस्याः कृते जादूदण्डं ददातु, वयं पश्यामः यत् एषा बालिका अतीव तीक्ष्णा साहसिकजिह्वा किं कर्तुं समर्था अस्ति!
  डोमिनिका गायति स्म : १.
  अहं भवन्तं प्रार्थयामि यत् भवन्तः आश्चर्यचकिताः न भवेयुः
  यदि जादू भवति !
  यदि भवति, यदि जादू भवति!
  लस्का अवलोकितवान् यत् -
  - साधु, सा किं न रमणीया ? एतादृशी जादूगरनी !
  स्त्री ट्रोल् स्वस्य जादूदण्डं अधिकं दृढतया दक्षिणहस्ते गृहीत्वा क्षोभयति स्म। विद्युत् च डोमिनिकादेशं प्रहारितवान्। परन्तु बालिका-अभिनेत्री अन्तिमे क्षणे कूर्दितुं समर्था अभवत्, प्रहारः च चूकितवान् । मम पृष्ठतः संगमरवरस्य टाइल् द्रवितः भूत्वा धूमपानं कर्तुं आरब्धवान् ।
  ड्रैगन डचेस् उद्घोषयति स्म यत् -
  - सावधानः भव कोबरा ! भवन्तः सम्पूर्णं लेपनं क्षतिं करिष्यन्ति!
  नेवला हसन् टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - एषा जादुदण्डविधिः !
  महिला ट्रोल् कोबरा प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म यत् -
  - दुष्टा माता, मम विधिः सरलः,
  बिडालस्य पुच्छं आकर्षयितुं मम न रोचते!
  डोमिनिका प्रतिक्रियारूपेण गुर्राति स्म -
  मम शिष्येषु दुःस्वप्नः अस्ति,
  एकः कूर्दनः - एकः प्रहारः !
  ड्रैगन डचेस् व्यत्यस्तम् अकरोत् -
  -पश्यतु, तस्याः फोडाः पूर्वमेव गता:! जनासु क्षतिः तावत् शीघ्रं न गच्छति । किं बालिका !
  अप्सरा मार्किज इत्यनेन पुष्टिः कृता यत् -
  - तत् एव ! अहं तस्मिन् विषये भ्रष्टः नासीत्। पुनर्जन्मः बलेन दुर्लभः, जादूगरानाम् अपि, तस्य च मायायाः उपचारः नासीत् ।
  डोमिनिका निमिषं कृत्वा प्रदर्शनात्मकरूपेण हस्तेषु स्थितवती। तस्याः च नग्नपादाः प्रोपेलर-पट्टिका इव वायुना ज्वलन्ति स्म। बालिका च तत् गृहीत्वा उत्साहेन रजतस्वरेण गायति स्म।
  वयं युद्धेषु इच्छां संयमितवन्तः,
  भ्राता, ते पितृभूमिं कृते युद्धं कृतवन्तः।
  दूरतः एल्फिनिज्म इव दृश्यते स्म,
  एकः एल्फ-सैनिकः ऑर्क्लिन्-नगरे प्रविष्टः अस्ति!
  
  अस्माकं पूर्वजाः खड्गं कृतवन्तः,
  ततः च बन्दूकाः क्रियायां गतवन्तः...
  बर्चवृक्षाः शाखाः उद्घाटयन्ति, २.
  बालिकाः पाई सेकयन्ति!
  
  कस्मिन् अपि युद्धे सफलः भवति , .
  सा मनसा वस्तूनि ग्रहीतुं जानाति।
  कदाचित् शुद्धं नरकं दहति।
  परन्तु वयं प्रतिद्वन्द्विनं पराजयिष्यामः !
  
  पिशाचः पृथिवीं रक्षति, २.
  नग्नपदानां नग्नानाम् आश्रयं ददाति।
  वयं मे-मासे, १९८६ तमे वर्षे युद्धं समाप्तवन्तः ।
  ओर्क्माच्ट् इत्यस्य क्रुद्धपराजयः प्रतीक्षते स्म!
  
  निर्माणं वपनं च कृत्वा ।
  क्षेत्राणि प्रफुल्लितानि, राई च स्तम्भेषु सन्ति।
  यूयं वीराः बालिकाः पितामहाः .
  खातयोः हिमपातः, हिमपातः च आसीत्!
  
  अस्माकं वीरपितृभूमितः,
  गभीरं धनुषं गृहाण ।
  एल्फिनिज्मस्य ध्वजाः उड्डीयन्ते,
  तथा च फुहररस्य बैनराणि स्क्रैपिंगार्थं सन्ति!
  
  अस्माकं अधः शताब्दाः गमिष्यन्ति तारा,
  साम्राज्यं आकाशगङ्गासमूहः अस्ति ।
  जन्म प्राप्तुं कदापि विलम्बः न भवति
  शत्रुं च अन्तरिक्षे दफनयतु!
  
  परन्तु मनः शान्तं भविष्यति इति मम विश्वासः अस्ति,
  जनः च सर्वेषां मातृसदृशः,
  अत्र प्राचीनं कुटुम्बं समृद्धं भवति, .
  महिमा की दीप्ति - अनुग्रह !
  बालिका च अतीव सुन्दरं गायति, सा एतादृशी अद्भुता विश्वस्तरीयगायिका अस्ति। अर्धलौकिकं वा - यत् हास्यतरम् अपि।
  ड्रैगन डचेस् गर्जति स्म -
  -उत्कृष्ट! अथवा भवतु केवलं गृहीत्वा कृत्वा...
  महिला ट्रोल् कोबरा क्रन्दति स्म:
  - जादूदण्डैः सह युद्धं कर्तुं समयः अस्ति! तथा च विना कस्यापि मन्दनखस्य! वयं शत्रून् अन्त्यपर्यन्तं युद्धं करिष्यामः!
  अप्सरा मार्किजः चीत्कारं कृतवान् -
  - मूर्खता मा भवतु ! सा भवतः कीदृशी शत्रुः अस्ति। एषः अस्माकं अन्तिमः अवसरः भवेत् यत् वयं बलिष्ठतरं लिंगं रक्षितुं प्रत्यागन्तुं च शक्नुमः!
  डोमिनिका क्रोधेन गुञ्जितवती -
  - मम कृते जादूदण्डं ददातु अहं मम प्रतिद्वन्द्वीतः मिश्रणं पातयिष्यामि। अहं स्कर्टधारी हैरी पोटरः अस्मि, न तु कश्चन दुन्नो!
  ड्रैगन डचेस् गुञ्जितवती यत् -
  - एषः कीदृशः गङ्गः ?
  नेवला व्याख्यातवान् यत् -
  - मानवीय-परी-कथानां पात्राणि तथा... लोककथा हैरी पोटरः एकः बालकः अस्ति यः जादू-अकादमीयां अध्ययनं कृतवान्, डन्नो च एकः हास्य- कार्टुन् अस्ति .
  कोबरा विस्मितः भूत्वा स्वस्य दण्डं कम्पितवती। एकः पल्सरः बहिः उड्डीय यत्र बालिका चलच्चित्र अभिनेत्री स्थिता आसीत् तत्र प्रहारं कृतवान् । सा च डोमिनिका अतीव निपुणतया पश्चात् उत्प्लुत्य, स्वस्य गुलाबीपार्ष्णिं ज्वलति स्म, यत् व्यावहारिकरूपेण रजःरहितम् आसीत्। ज्वालाः च तस्याः तलवः गृहीत्वा लघुतया लेहयन्ति स्म।
  बालिका उद्घोषयति स्म -
  - अहो , त्वं विकृत !
  सा च हस्तं क्षोभितवती। सहसा च अप्सरा यत् मायावदण्डं हस्तेषु धारयति स्म तत् घोरबलेन तस्याः हस्ततलं प्रति त्वरितम्।
  डोमिनिकः च तां दृढतया गृहीतवान्, चपलः वानरः इव। तदनन्तरं सा प्रतिक्रियारूपेण पल्सरं प्रहारितवती ।
  बालिका अभिनेत्री किमपि मन्त्रं न कुहूकुहूम् अकरोत्, न कूजति स्म, सा केवलं माधुर्यपूर्णं वस्तु क्षोभयति स्म। अग्निमयः च कोबरा प्रति उड्डीयत। सा एतत् न अपेक्षितवती, सा च पातिता अभवत् । तस्याः पार्ष्णिमात्रं आच्छादयन्ती अर्धजूताशैली ऊर्ध्वं कम्पितवती । तथा च स्पष्टम् आसीत् यत् महिला ट्रोल् गम्भीररूपेण आहता अस्ति। सा च दीर्घकालं यावत् विलपत्। सा च स्वस्य मायादण्डात् प्रतिप्रहारं कर्तुं आरब्धा।
  पल्सराश्च विकीर्णाः अश्मपाताः इव आकाशात्। तत्र वस्तुतः प्रहारस्य आदानप्रदानं जातम्।
  अधिकं सटीकं वक्तुं शक्यते यत् एकः कठिनः प्रहारः, तिर्यक् प्रहारस्य श्रृङ्खला च लक्ष्यं त्यक्तवान् ।
  पल्सरः अजगर-राजकुमारीम् अपि आहतवान् । तत् गृहीत्वा मुखात् वह्निना क्रन्दन्ती प्रतिवदति स्म । तस्याः च प्रकाशः अहानिकारकः नासीत्, मार्किज अप्सराम् अपि गृहीतवान्।
  सा अपि मायादण्डं कम्पयित्वा गर्जति स्म ।
  - पर्याप्ताः बालकाः ! भवता सत्यमेव सर्वाणि सीमानि अतिक्रान्तानि।
  परन्तु उभौ बालिकाः शान्ततायाः विषये अपि न चिन्तितवन्तौ । डोमिनिका स्वस्य अन्तः आसुरीशक्तिं अनुभवन्ती स्वस्य मायादण्डेन प्रहृत्य एकस्य पश्चात् अन्यस्य पल्सरं क्षिप्तवती । तस्याः च कन्दुकाः स्त्रियाः ट्रोल्-मास्टरस्य पादौ प्रहारं कृत्वा तस्याः चप्पलं दग्धवन्तः।
  सा क्रोधेन क्रन्दितवती -
  - मानवकुक्कुटः !
  अप्सरा मार्किजः आक्षेपं कृतवान् यत् -
  - नहि! इदं अधिकतया महिलाश्येनः, अथवा न्यूनातिन्यूनं पतङ्गः!
  Dominica hit again , अस्मिन् समये च तस्याः उन्मत्तस्य अग्निस्य सुनामी तरङ्गः वास्तवतः ज्वालानिर्मितं गदा इव प्रहारं कृतवान् ।
  तथा च महिला ट्रोल् कोबरा गर्जति, प्रतिबन्धं विना जादू मुक्तं च करिष्यति। परन्तु अग्निस्तम्भः तां उत्क्षिप्य एव तस्याः वेषं अक्षरशः दहति, वक्षःस्थलं च प्रहरति ।
  स्त्री ट्रोल् इत्यस्य निःश्वासः गृहीतः। डोमिनिका च तत् अधिकं नीत्वा शिरसि एकं घातकं पल्सरं योजितवती। तथा च मम मस्तिष्के स्लेजहैमरः आहतः इव आसीत् ।
  कोबरा गर्जन् अन्ते मूर्च्छितः अभवत् । तस्याः नग्नपादाः दग्धाः, फोडाः च आसन् । अक्विलिननासिका बालिका गायिता ताडिता च।
  ड्रैगन डचेस् हर्षेण उद्घोषयति स्म -
  - अहो! भवन्तः सर्वान् अपेक्षाः अतिक्रान्तवन्तः! प्रामाणिकतया अहं न चिन्तितवान् यत् भवान् एतादृशं कार्यं कर्तुं शक्नोति - कोबरा एव बहिः पातयतु!
  अप्सरा मार्किजः शिरः उन्नमयितवान् -
  - सा अस्माकं मुख्या प्रायः एकमात्रं च आशा अस्ति! सः च सम्यक् न्याय्यः भवेत्। पश्यतु एषा चित्रितसौन्दर्यं किं करोति!
  ननु डोमिनिका तत् गृहीत्वा स्वस्य नग्नं ललितं पादं कम्पयति स्म, मोरक्को-आच्छादितः "बकः" सहसा विलपन् परितः द्रुतं च गतः । इव सः यथार्थतया जीवितः, चलः च अभवत् । तथा च वास्तवमेव उपरि कूर्दामः, इश्कबाजं च कुर्मः।
  ड्रैगन डचेस् सप्तशिरः कम्पयन् हसति स्म , टिप्पणीं च कृतवती यत् -
  - अहो! सा कथं करोति ?
  डोमिनिका स्कन्धं संकुच्य चञ्चलं कृतवती।
  सत्यं वक्तुं अहं न जानामि
  मध्याह्नतापे सर्वं मिश्रितम्...
  अहं प्रायः कदापि मन्त्राः न पठामि।
  अहं वायुभावेन सह सर्वथा न क्रीडामि!
  अपि तु भवन्तं सर्वदा स्मरामि महोदय,
  बालिकां स्वेन सह नेतु !
  अजगरराजकुमारी गर्जति स्म :
  - डोमिनिका स्वीकृतवती ! तथा च स्वस्य विशेषप्रतिभां दृष्ट्वा सः ड्रैगन-अकादमीयाः अभिजातविभागे नामाङ्कनं करोति । यत्र न केवलं तस्याः अध्ययनस्य मूल्यं न दातव्यं, अपितु, तद्विपरीतम्, वर्धिता छात्रवृत्तिः अपि दातव्या भविष्यति!
  डोमिनिका उच्चतरं कूर्दति स्म, परितः भ्रमति स्म, गायति स्म च-
  उत्तमः डोमिनिका नास्ति
  सा पृथिव्याः वर्णः अस्ति...
  सूर्यः ग्रहस्य उपरि उदयति, २.
  परितः च शून्यानि सन्ति!
  अप्सरा मार्किजः मधुरस्मितेन पृष्टवान् -
  - एतदर्थं किं प्राप्स्यामि ?
  तत्र विरामः अभवत्... डोमिनिका व्यदधात् :
  - भवतः सुन्दरः बालकः अन्वेष्टव्यः!
  ड्रैगन डचेस् हसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  - तथापि , नूतनः छात्रः प्रबलगर्वात् स्पष्टतया चक्करः आसीत्! अतः अहं तपस्यां आरोपयामि - शतपक्षीयं आक्षेपं उच्चारयितुं। तत्क्षणमेव च कुरुत !
  डोमिनिका स्मितं कृत्वा शिरः उन्नमयितवान् -
  - कृपया! न तु व्यर्थं यत् अहं चलच्चित्रेषु अभिनयं कृतवान्, मम स्मृतिः च उत्तमः अस्ति!
  ड्रैगन डचेस् गुञ्जितवती यत् -
  - शीघ्रम् आगच्छतु ! मम अपि समयस्य सीमा अस्ति!
  डोमिनिका गभीरं निःश्वासं गृहीत्वा मशीनगनवेगेन स्क्रिब्ल् कृतवती यत् -
  मृतस्य गदस्य कर्णस्य आवश्यकता कस्यचित् न भवति, परन्तु जीवितस्य शृगालस्य श्रवणं तेषां कृते दानम् अस्ति येषां लक्ष्यं प्राप्तुं गदस्य आवश्यकता नास्ति!
  एकदा भवन्तः मनसि जूताः स्थापयन्ति तदा भवन्तः सदा नग्नपदाः एव तिष्ठन्ति!
  युद्धं फुफ्फुसानां कृते वायुः अस्ति, परन्तु केवलं द्विचक्रीयवायुना सह मिश्रितम्!
  यदि शत्रुः त्यक्तुम् न इच्छति, हानिम् अपि न जानाति तर्हि वयं तं वस्त्राणि उद्धृत्य विजयं शिक्षयिष्यामः!
  दुष्टाः जनाः कृष्णजादूं प्रेम्णा पश्यन्ति, उत्तमाः अमानवाः श्वेतजादूं प्रेम्णा पश्यन्ति!
  युद्धे वधः प्रक्रियायां कठिनः, प्रतीतेः घृणितः, परन्तु अन्ते कियत् महत् ! अस्य अर्थः अस्ति यत् युद्धेन आत्मायाः स्वास्थ्यं भवति, शरीरस्य कठोरता, बटुकस्य शुद्धिः च भवति!
  कदाचित् युद्धं बटुकानि महतीं पूरयति, तथा च प्रत्यक्षानुपातेन रक्तपातस्य पूर्णतायाः, भ्रष्टहृदयस्य शून्यतायाः च!
  पितृभूमिं प्रति ऋणं निःस्वार्थभक्त्या पुरस्कृतं भवति !
  युद्धं स्मार्टं परीक्षते, बलवन्तः कठोरं करोति, मूर्खान् मनोरञ्जयति ! - ९.
  हास्यपात्रत्वं मजा न भवति, अन्येषां रोदनं नीरसं न भवति!
  सुशासकः , मधुरमधुवत्, प्रथमं लेह्यते, ततः थूकयिष्यति !
  दुष्टः च शासकः कृमिवत् प्रथमं समतलः भविष्यति ततः पदाति!
  आम्, सुवर्णं मृदु भवति, परन्तु तस्य उपयोगेन अभेद्यं कवचं निर्मातुं शक्यते!
  गुणः सर्वदा परिमाणं अतिक्रमयति - मोतीयवस्य दलियायाः समुद्रः अपि परशुस्य कृते कोऽपि बाधकः नास्ति!
  दुष्टं बलपूर्णं भवति यदा भया भयेन दुर्बलं भवति!
  विनोदः उत्तमः, रात्रिभोजार्थं चम्मचः उत्तमः, आवश्यकतायां च सहायता!
  एकवारं द्वौ वा भाग्यं प्राप्तुं शक्यते - कौशलं विना भाग्यं अन्तर्धानं भवति!
  यः कोऽपि लियो टाल्स्टॉयः नास्ति सः साहित्यिकः आवारा अस्ति!
  साहित्यस्य चूषकः भवितुम् भवतः जन्म टालस्टॉयः इति न आवश्यकम्!
  तलाकस्य लज्जा भवितुं कारणात् अधिकानि भार्यानि भवितुं पिबामः!
  कामना स्त्रियाः करुणापेक्षया अधिकाः पुरुषाः नाशिताः!
  सटीकं नेत्रं, तिर्यक् हस्ताः, शत्रुः न चूकः - दूरदर्शी!
  दर्शनं आयुः दीर्घं न करोति, परन्तु तत् अलङ्कृतं करोति, खण्डान् प्रसारयति!
  सेनापतिः कौशलेन विजयते, कसाईः संख्याभिः, प्रतिभाः कलाना, आडम्बरी च छलेन!
  अतः पिबामः येन आशा न म्रियते, ये च तस्याः अनुरूपं न जीवन्ति ते एव म्रियन्ते!
  आशा अन्तिमे म्रियते ... प्रथमाः च ये तस्याः न्याय्यं न कुर्वन्ति!
  युद्धे तर्कः सापेक्षिकः अवधारणा अस्ति, चॉकलेट इव, भवतः शलाकानां प्रशंसायाः समयः अपि न प्राप्यते, ते भवतः मुखस्य अन्तः एव सन्ति, भवतः तान् निगलितुं समयः प्राप्तुं पूर्वं ते पार्श्वतः बहिः आगच्छन्ति!
  सफलता कदाचित् दुर्गन्धं प्राप्नोति, उपलब्धिः शवस्य गन्धं प्राप्नोति, परन्तु सुखं दुर्गन्धं कर्तुं न शक्नोति!
  ईश्वरः प्रत्येकस्य वस्तुनः उपरि अस्ति, तस्य विवरणेषु च शैतानः अस्ति!
  ताडितः भवितुं मसोचिस्टस्य अपि अप्रियं भवति!
  यत् ईश्वरः न जानाति तत् केवलं एकः प्रश्नः यस्य उत्तरं दातुं सः न शक्तवान्!
  वानरः मानवात् श्रेष्ठः यत् सः केवलं अक्षरशः पशुः एव भवितुम् अर्हति!
  यः प्रवचनः भद्रं न गच्छति सः परशुं प्रति गच्छति मार्गः इव भवति!
  सुसमाचारस्य ग्रन्थेषु कस्यापि सिद्धान्तस्य निर्माणं ग्रिम-भ्रातॄणां परिकथानां क्वाण्टम्-यान्त्रिकस्य अध्ययनं समानम् अस्ति!
  ईश्वरः भवितुं कठिनं भवति, परन्तु पिशाचः भवितुं सर्वथा असह्यम् अस्ति!
  मनः चतुर्गुणं बलं करोति शत्रुसंख्या द्विगुणा अपि !
  जीवनं पूर्णतया सम्झौता अस्ति, न तु जनानां सह, अपितु प्रकृत्या सह!
  ललाटं घण्टाकारं भवति , यस्य अर्थः अक्षरः शीतलः अस्ति !
  मूर्खाणां कृते नियमाः न लिख्यन्ते , प्रतिभानां कृते प्रकृतेः नियमाः न विहिताः!
  मूर्खाणां निरर्थकानां च विषये विचारान् गोपयितुं स्मार्टेभ्यः भाषा दीयते !
  यः दुःखे हास्यं पश्यति सः गम्भीरहर्षात् दुःखदरूपेण अन्धः गमिष्यति!
  - शीघ्रं विना त्वरितम् - शीघ्रं विना त्वरितम् ! जटिलक्रियायाः समाधानं कृत्वा पाठात् ए प्राप्तव्यम्!
  विजेतानां न्यायः न भवति ... यद्यपि, कदाचित् तेषां न्यायः भवति!
  - मानवमूर्खता जनानां प्रति वैरिणः देवानां मित्रं भवति!
  कोष्ठे पुरुषः पुरुषः, परन्तु प्रासादे अपि शूकरः वराहात् अधिकं न उत्तिष्ठति!
  अनन्तौ द्वे वस्तूनि सन्ति- ब्रह्माण्डं मानवस्य चातुर्यं च तथापि प्रथमं सापेक्षं द्वितीयं निरपेक्षम् !
  किं रूसी द्रुतवाहनं न रोचते, तथा च शापितम् द्रुतं उड्डयनम्!
  - सर्वे नरकं गन्तुं न इच्छन्ति, परन्तु कतिपये एव पिशाचस्य अवसरस्य इच्छां आस्वादयितुं शक्नुवन्ति!
  परन्तु अश्रुभिः सिञ्चनं विना आनन्दस्य फलानि लब्धुं न शक्नुथ, सिञ्चनं विना तदा सफलतायाः पुरस्कारः न वर्धते!
  ईश्वरः सर्वेषु वस्तुषु, तस्य उपरि वा अस्ति, पिशाचः च वस्तूनाम् अभावे, अथवा भौतिक-अभावस्य गहने अस्ति!
  यः सावधानः भवितुं समयं गृह्णाति सः तस्य अन्त्येष्टौ अनन्तकालं रक्षति!
  मौनं सुवर्णं, वचनं रजतं, किन्तु स्त्रियाः मुखात् एतावत् प्रवहति यत् हीरकाः अपि जडाः भवन्ति!
  मौनं सुवर्णं च वाग्मिधाराणां दीर्घसञ्चयः जंगं न करिष्यति!
  सुवर्णं च मौनेन भूमौ निहितं चेत् तस्य मूल्यं नष्टं भवति!
  उच्चैः हस्तपत्रं याचयितुम् अपेक्षया अधिकं सुवर्णं स्वस्य बटुकं पूरयिष्यन्ति !
  युद्धं कदापि नीरसं न भवति, नित्यं भवितुम् अर्हति, परन्तु प्रथमशूटपर्यन्तं एव!
  शान्तिकालः पुनरावर्तनीयः भवति, केवलं युद्धं च सर्वदा व्यक्तिगतं भवति!
  युद्धे शतरंजस्य इव भवन्तः भ्रमं कर्तुं न शक्नुवन्ति, परन्तु अन्तरं नित्यसमयदबावे एव अस्ति!
  प्रथमचरणात् पूर्वमपि युद्धं शाश्वतं कालक्लेशः अस्ति!
  शतरंजक्रीडायां क्रमेण चालाः क्रियन्ते, परन्तु युद्धे क्रमेण भवन्ति!
  युद्धं शतरंजवत् अस्ति, केवलं नियमं विना वास्तविकसमये च!
  युद्धे शाश्वतकालस्य अभावः भवति, यदा शान्तिः शासनं करोति तदा विनोदस्य अभावः भवति!
  युद्धे सर्वाधिकं रोचकं वस्तु अस्ति यत् सर्वं सर्वदा गम्भीरं भवति, केवलं समर्पणं च विनोदार्थं भवति !
  भवन्तः नाटकीयरूपेण त्यक्तुं शक्नुवन्ति, परन्तु, हा , भवन्तः केवलं वास्तविकरूपेण एव त्यक्तुं शक्नुवन्ति!
  प्रशिक्षणस्य परिश्रमः युद्धस्य सुगमतायाः सह फलं ददाति! यो न आलस्यं स नायकः भविष्यति!
  ज्ञातुं कदापि विलम्बः न भवति, यावत् भवन्तः मृताः न भवन्ति!
  मृतस्य अपि प्रतिशोधस्य अवसरः भवति, यावत् सः नास्तिकः न भवति!
  नास्तिकत्वस्य अर्थः अमरत्वं विरमति!
  शिरसा चिन्तयन्ति, परन्तु उदरेन कार्यं कुर्वन्ति!
  दुष्टं न हृदयेषु, अपितु उदरेषु जीवति!
  हृदयं केवलं काले काले स्वार्थी भवति, परन्तु उदरं सर्वदा!
  उदरः शरीरस्य सर्वाधिकं भयंकरः भागः अस्ति, परन्तु तदेव अस्मान् कार्यं कर्तुं प्रेरयति!
  हृदयं विना न पुरुषः, उदरं विना मानवलोभः नास्ति!
  ते हृदयं सान्त्वयन्ति, उदरं च शान्तयन्ति!
  कारस्य कियत् मूल्यं भवति इति मम चिन्ता नास्ति, मुख्यं वस्तु अस्ति यत् मातृभूमिस्य प्रतिष्ठायाः मूल्यं नास्ति!
  यदि येशुः हृदये निवसति तर्हि शैतानः उदरं निवसति!
  रिक्तं उदरं भवन्तं बटुकं पूरयितुं प्रोत्साहयति!
  रिक्तं शिरः भवतः बटुकं रिक्तं करोति!
  विशालं उदरं महान् व्यक्तिस्य लक्षणं न भवति, परन्तु अल्पं इच्छाशक्तिं सूचयति एव!
  शून्यं उदरं कटुतायाः आत्मानं पूरयति!
  गुरुतमं उदरं यस्य शून्यता मस्तिष्कहीनस्य शिरःतः आगच्छति!
  स्त्री वृक इव पादैः पोषिता, केवलं उच्चपार्ष्णिषु!
  भविष्ये बहवः सुवर्णपर्वतानां प्रतिज्ञां कुर्वन्ति, परन्तु सुखम् अद्यापि कोणे एव अस्ति!
  सफलतायै भवता सर्वदा सर्वं दातव्यम् !
  लक्ष्यं दीपवत् भवति, भवन्तः तदर्थं प्रयतन्ते, परन्तु यदा भवन्तः तत् प्राप्नुवन्ति तदा भवन्तः पश्यन्ति यत् समस्याः केवलं वर्धिताः एव!
  सिगरेट् सर्वाधिकं प्रभावी हत्यारा अस्ति , विशेषतः ग्राहकस्य विरुद्धं! सिगरेट् मौनबन्दूक इव भवति, परन्तु शौकियायाः हस्ते अपि घातकः भवति!
  सिगरेट् सर्वाधिकं विश्वसनीयः स्नाइपरः अस्ति, सः सर्वदा मारयति!
  सिगरेटस्य स्वादः कटुः भवति, परन्तु मिष्टान्नात् अधिकं आकर्षयति!
  सिगरेट् दुष्टकन्यायाः इव भवति , परन्तु तया सह वियोगः बहु अधिकं दुःखदः भवति!
  सिगरेट् ग्रेनेड् इव न क्षिप्तः सति आयुः दीर्घं करोति!
  युद्धे लक्ष्यस्य लघुतमः मार्गः गोलचक्रस्य युक्तिः, शुद्धसत्यं च नीचवञ्चना!
  गोलचक्रे युक्तिः भवतः लक्ष्यस्य मार्गं लघु कर्तुं निश्चिततमः उपायः अस्ति!
  जीवनं रक्तं भवति, परन्तु रक्तरक्तेन सह गच्छति!
  युद्धे जीवनस्य मूल्यं नष्टं भवति, परन्तु अर्थं प्राप्नोति !
  युद्ध , वर इव, विश्वासघातस्य प्रवणः भवति, परन्तु तस्य विलम्बं न करोति!
  युद्धं पुरुषशरीरं भक्षयन्ती कामिनी!
  सर्वे युगाः युद्धस्य अधीनाः सन्ति, प्रेम इव, परन्तु इदं न सुखदं लीला !
  युद्धं दरबारी इव महत् परिवर्तनशीलं च भवति, परन्तु सर्वदा वीरस्मृतिं त्यजति!
  युद्धं न स्वप्नवत्, त्वं प्रबलभावनान् विना कर्तुं न शक्नोषि!
  जगत् नीरसं आरामदायकं च अस्ति, युद्धं रोचकं रोमाञ्चकं च अस्ति!
  युद्धं, एषः रक्तस्वेदः, साहसं जनयन्तः अंकुराः निषेचयति!
  युद्धस्य प्रक्रिया कियत् अपि रोचकं भवतु, सर्वे अन्तम् इच्छन्ति!
  युद्धं पुस्तकं नास्ति, भवन्तः तत् स्तम्भयितुं न शक्नुवन्ति, भवन्तः तत् तकियायाः अधः गोपयितुं न शक्नुवन्ति, भवन्तः केवलं तत् अपि मलिनं कर्तुं शक्नुवन्ति!
  युद्धं धर्मः अस्ति : तस्य कृते कट्टरता, अनुशासनं, अप्रश्नात्मकं आज्ञापालनं च आवश्यकं भवति, परन्तु तस्य देवाः सर्वदा मर्त्यः एव भवन्ति!
  युद्धे कैसिनो इव जोखिमः अधिकः भवति, परन्तु विजयः अल्पायुषः एव भवति!
  सैनिकः नश्वरः, वैभवः विस्मृतः, ट्राफीः क्षीणाः भवन्ति, केवलं नूतननरसंहारस्य आरम्भस्य कारणानि एव अविनाशी भवन्ति !
  वयं घातकं अवहेलयामः यावत् सः अग्रभागे सैनिकः न भवति, वयं चोरं अवहेलयामः यदि सः युद्धक्षेत्रे लुटेरः अस्ति, द्विगुणम्!
  सैनिक, एषः शूरवीरः यस्य कवचस्य साहसं, गौरवं च अस्ति! जनरल बैरन, यस्य मुकुटः विवेकः बुद्धिः च अस्ति!
  सैनिकः गर्वितः ध्वनितुं शक्नोति, निजीः अपमानजनकः ध्वन्यते!
  आक्रमणे प्रथमः म्रियते, परन्तु अन्तिमः स्मृतौ न तिष्ठति!
  आक्रमणं कर्तुं न अपितु लूटस्य साझेदारीयां प्रथमः भवितुं श्रेयस्करम्!
  युद्धं स्त्रियाः इव केवलं पुरुषान् अभङ्गं शयनं करोति!
  युद्धवत् स्त्री पुरुषं वधं कर्तुं न त्वरितम्!
  युद्धं स्त्रियाः विपरीतम् कदापि नियुक्तानां पुरुषाणां संख्यायाः सन्तुष्टं न भवति!
  युद्धं सर्वाधिकं अतृप्तं स्त्री, पुरुषाः कदापि तस्याः कृते पर्याप्ताः न भवन्ति, सा च स्त्रियं न निराकरोति!
  स्त्रियः युद्धं कर्तुं न रोचन्ते, परन्तु पुरुषस्य वधस्य आग्रहः गोलीयाः अपेक्षया बहु दुष्टः नास्ति!
  लघुगोलिका अपि पुरुषं मारयितुं शक्नोति, विशालहृदयायाः महिला तं सुखी कर्तुं शक्नोति!
  विशालं हृदयं प्रायः अल्पं स्वार्थं जनयति!
  युद्धे स्त्रियाः मुखं न भवति, परन्तु तत् पत्न्याः अपेक्षया पुरुषान् अधिकं रक्तस्रावयति!
  युद्धेन आनन्दः न भवति, परन्तु आक्रामकवृत्तिः तृप्तः भवति!
  युद्धे आनन्दः, शत्रुशवः केवलं मूल्ये एव सन्ति!
  युद्धं क्षेत्रस्य कर्षणं भवति : शवैः निषेचितं भवति, रक्तेन सिञ्चितं भवति, परन्तु विजये उद्भवति!
  विजयः शवशोणितयोः पोषणं भवति , परन्तु वैभवेन फलं ददाति!
  युद्धं मनुष्यभक्षकपुष्पवत्, उज्ज्वलं, मांसाहारी दुर्गन्धयुक्तं च!
  युद्धं प्रगतेः जननी आलस्यस्य च सौतेयमाता !
  युद्धे च सैनिकस्य जीवनस्य मूल्यं नास्ति, सेनापतयः अपि हानिः अपि भवन्ति!
  यदि शान्तिं इच्छसि भयं प्रवर्तय, यदि युद्धं इच्छसि तर्हि हास्यं प्रवर्तय!
  सैन्यकार्येषु हास्यं न भवति चेत् हास्यं पापं न भवति!
  युद्धं सर्कस इव भवति, केवलं विजयी एव अन्तिमं हास्यं करोति!
  युद्धे सर्कस इव केवलं चोरीकृतः गम्भीरः घातकः एव!
  कठोरशासनस्य अधीनं एकता मृदुशासनस्य अधीनं अराजकतायाः, श्लथतायाः च अपेक्षया श्रेष्ठा भवति!
  मृत्युः रूढिः, अपमानः निरपेक्षः !
  नृपः कियत् अपि महान् भवेत् तथापि सः श्मशानं गमिष्यति, यथा मृगयाकारः!
  राजनेता सर्वदा मृषा वदति, केवलं सः एव वास्तविकरूपेण म्रियते!
  अमरत्वं वास्तविकं, परन्तु मृत्युः माया!
  राजानः सर्वं कर्तुं शक्नुवन्ति, परन्तु न एकः, एकः राजा चितातः पृथिव्यां पलायितुं शक्नोति!
  सर्वे सुन्दरं जीवितुं इच्छन्ति, परन्तु कतिपये एव गौरवेण म्रियन्ते!
  मृत्युः क्लेशं प्रतिज्ञायते, यावत् सा सिद्धिकिरणैः न स्फुरति!
  मनोरञ्जनं विना जीवनं शौकं विना प्रेम एव!
  प्रेम यदा भवति तदा साधु, रक्तपातः भवति चेत् दुष्टतरम्!
  सेक्सः मशाल इव भवति, परन्तु पुनः भरणस्य अधिकं मूल्यं भवति!
  भवन्तः यौनसम्बन्धं विना जीवितुं शक्नुवन्ति, परन्तु प्रजननं कर्तुं न शक्नुवन्ति!
  प्रेम यथा यथा उष्णं भवति तथा रक्तं बलवत् प्रवहति!
  जनाः प्रेम इच्छन्ति, पशवः यौनसम्बन्धं इच्छन्ति, प्रतिभाशालिनः च प्रकाशनं इच्छन्ति!
  शूकराः अपि संभोगं कुर्वन्ति, सौन्दर्यशास्त्रज्ञाः तत् प्रेम्णा पश्यन्ति!
  यौनसम्बन्धे अपि संयमस्य आवश्यकता भवति, यावत् अधिकं तावत् उत्तमम्!
  प्रेम्णि सीमाः नास्ति, यौनसम्बन्धे शब्दाः पर्याप्ताः!
  अग्निना अधः सुकरं भवति यदि भवतः हृदये ज्वाला अस्ति!
  कैनस्य आत्मा भवितुं अपेक्षया ज्वालायां दहनं श्रेयस्करम्!
  युद्धं समूहमैथुनम् : बहु विलापः, क्रन्दनं च, परन्तु सहस्रकन्यानां अपि तावत् रक्तं न भविष्यति!
  सेक्सः युद्धवत् अस्ति, परन्तु न तावत् दीर्घः दिनचर्या च!
  युद्धं प्रेम्णः इव भवति, परन्तु विलापः न चोदितः!
  सेक्सः अवश्यं साधु, परन्तु रक्तस्य कासः दुष्टः अस्ति!
  युद्धं कठिनं भवति, परन्तु अपमानस्य भारः कस्यापि सैन्यभारस्य अपेक्षया अधिकं भवति!
  यदि जीवितुं इच्छसि तर्हि युद्धं कर्तुं शिक्षतु, यदि जीवितुं इच्छसि तर्हि विजयं शिक्षतु!
  युद्धे सर्वे साधनानि उत्तमाः सन्ति, केवलं कुक्कुटीकरणं विहाय!
  सर्वे युद्धं कर्तुं शक्नुवन्ति, परन्तु योग्याः एव विजयं प्राप्तुं शक्नुवन्ति!
  युद्धं न चिन्तनस्थानं, महत् उन्मादपूर्णम् अस्ति!
  पितृभूमिव्यापारात् युद्धं श्रेयस्करम्!
  युद्धं मिष्टान्नं न भवति, परन्तु तत् निगलने भवन्तं आनन्देन पूरयति!
  युद्धं कदापि न समाप्तं भवति, केवलं तोपप्रहारस्य गर्जनं शान्तं भवति!
  तोपप्रहारः शान्तः भवेत्, पिपासा विस्फोटितुं शक्नोति, परन्तु युद्धं कदापि न स्थगयिष्यति!
  युद्धे सर्वाधिकं रोचकं वस्तु अप्रत्याशितता, वास्तविकयुद्धम्!
  स्टालिनस्य अधीनं मूल्यानि किमर्थं न्यूनानि यतः जनानां शत्रवः मारिताः आसन्!
  धनार्थं वस्त्रं विमोचनं श्रेयस्करम्, न तु निरर्थकं जूता!
  आलंकारिकरूपेण जूताः धारयितुं अपेक्षया नग्नपदाः भवितुं अक्षरशः सुन्दरं भवति!
  युद्धं सर्कस इव भवति, केवलं हास्यस्य स्थाने अश्रुपातः भवति, रङ्गमञ्चः च ग्रहस्य परिमाणं भवति!
  अहं शान्तिं इच्छामि, युद्धं भवति, युद्धं इच्छामि, शरणम् एव निष्पद्यते!
  युद्धं, किञ्चित्पर्यन्तं, माता अस्ति, वास्तविकं भ्रातृत्वं जनयति!
  युद्धं दुष्टं, परन्तु सत्सहचराः जनयति!
  दीर्घबाहू भद्राणि यदि मनः शॉर्ट-सर्किट् न भवति!
  बलं विजयते, केवलं व्यावहारिकं मनः एव विजयस्य उपहारं पुरस्कृत्य!
  बलं बुद्धिः च पतिपत्नी इव युग्मेषु एव विजयं जनयति!
  पिरामिडस्य विपरीतम् एकस्य व्यक्तिस्य सहनशक्तिः असपाटः आश्रयः भवति!
  पिरामिडस्य चत्वारः कोणाः सन्ति, परन्तु समतलपृष्ठं तस्य स्थिरतां ददाति!
  बकवासजीवनात् उत्तमं मृत्युः श्रेष्ठः !
  वन्यजीवेषु ईश्वरः भवितुं साधु, परन्तु क्षेत्रे पिशाचः भवितुं दुष्टम्!
  अर्धदिने सूर्यः अस्तं गच्छति, परन्तु वैभवः शताब्दशः तिष्ठति!
  यशः अल्पायुषः, अन्यत् सर्वं विहाय!
  सदा जीवतु, सदा शिक्षयतु, परन्तु पुनः मा शिक्षयतु!
  महिमा अतीव उज्ज्वलः भवितुम् अर्हति, सुवर्णात् अपि उज्ज्वलः भवितुम् अर्हति, परन्तु कालान्तरे अधिकं क्षीणः भवति!
  महिमा सूर्यवत्, किन्तु रात्रौ अस्तं न गच्छति!
  प्रसिद्धः भवितुं न सुकरं, प्रयत्नेन अपि, परन्तु आलस्यः सहजतया अपमानं जनयति!
  यशः अग्निः इव, नेत्रे प्रियः, परन्तु तत् प्राप्तुं भवता कस्यचित् दहनं करणीयम्!
  वैभवे भवितुं साधु , यशः लसन्तैः मक्षिकाभिः परितः भवितुं दुष्टम्!
  . अध्याय सं० ७ ।
  जागरणानन्तरं बालकराजकुमारः ओएनोमौस् पुनः चक्रं शृङ्खलाबद्धः भवति । अतः पूर्वं शीतलधारायां प्रक्षालितुं दन्तधावनं च कर्तुं अनुमतिः आसीत् । ततः च विनयशीलं प्रातःभोजनं कुर्वन्तु।
  नित्यं च गतिं बालशरीरं च गच्छसि यथा त्वं पाषाणव्याधिना न बद्धः भवसि । एतादृशं कठिनं भाग्यं गौरवस्य, महान् एल्विन् साम्राज्यस्य उत्तराधिकारी च।
  जीवितुं एकमात्रं मार्गं भवति यत् युवा दासः भूत्वा परिश्रमः करणीयः । एतेन शिलाकरणात् अस्थायी रक्षणं भवति । अत्र भवतः अस्तित्वं दीर्घं कर्तुं केचन अवसराः सन्ति , परन्तु तत् सर्वथा असहजं दुःखदं च अस्ति ।
  परन्तु बालकः चक्रं भ्रमन् स्वस्य समृद्धकल्पनायाः उपयोगेन काल्पनिकजगति निमग्नः भूत्वा स्वेच्छा-अनिवार्य-बन्दौ स्वस्य निरनन्द-अस्तित्वं प्रकाशयति
  एकः केबिनबालकः लघुत्रिशिरः अजगरस्य उपरि उड्डीयते। सः अज्ञातदेशे अन्वेष्टुम् इच्छति, अद्यापि किं न जानाति, परन्तु सः किं पुनः बलिष्ठतरं लिंगं प्रति आनेतुं शक्नोति, पुरुषाणां विलुप्ततां, शिलाकरणं च निवारयितुं शक्नोति।
  अजगरः अपि बालकः एव अस्ति, बालकः अपि बहुवर्षीयः नास्ति, सः केवलं ह्रस्ववस्त्रं, युद्धशस्त्रागारयुक्तं पृष्ठपुटं च धारयति, मेखलायां च धनुः, खड्गद्वयं, खड्गयुगलं च धारयति
  ओएनोमौस् स्वस्य अश्वेन उड्डीयते। तस्याः पार्श्वे च बालिका मार्गारीटा लघु अजगरस्य उपरि उपविशति। सा केवलं अङ्गुष्ठं धारयति, चर्मकृता, तस्याः नग्नपादाङ्गुलीषु च मायायुक्ताः वलयः सन्ति । सा युद्धस्य प्रतिनिधित्वं करोति मानवजगत् एकः प्रहारः ।
  बालिका सरलं नास्ति। पृथिव्यां सा महादेशभक्तियुद्धकाले पक्षपाती, गुप्तचर-अधिकारी च आसीत् । मृत्योः अनन्तरं च सा माया-माया-लोके गता। सः च त्रयनवतिवर्षाधिकं तस्मिन् अस्ति। सा ड्रैगन-अकादमीतः स्नातकपदवीं प्राप्तवती, शक्तिशालिनः जादू-टोने च निपुणतां प्राप्तवती । परन्तु सा यथा जर्मन-जनाः तां लम्बितवन्तः तदा एव दृश्यते । केनचित् कारणेन इदं न वर्धते, एतेन मार्गारीटा दुःखिता भवति । कियत्कालं यावत् त्वं शाश्वतः बालकः भवितुम् अर्हसि ?
  सत्यं, ओएनोमौस् वदति यत् सः स्वयं प्रौढः पिशाचराजकुमारः आसीत्, परन्तु दासबालकः अभवत् । अपि च, अत एव सः तस्मिन् विषये दुःखितः अस्ति । यद्यपि न, बालत्वं तावत् दुष्टं न, परन्तु यदा त्वमपि दासः असि...
  परन्तु इदानीं सः पूर्वमेव अन्यस्मिन् लोके अस्ति, सः दासचक्रं न भ्रमति, अपितु अजगरस्य उपरि उड्डीयते। तस्य च सह पक्षपातपूर्णा बालिका मार्गारीटा आसीत्, या हिमस्य माध्यमेन नग्नपादाः स्वस्य वधार्थं नीतवती। ततः पूर्वं च मां अपि पीडयन्ति स्म। कण्टकतारेन पृष्ठं छित्त्वा अग्नौ नायिकायाः तलवः भृष्टवन्तः ।
  ते फोडैः आवृताः, शीतहिमस्य पदानि पदाभिमुखीकृत्य तप्तपादयोः कष्टप्रदकण्डूः शाम्यति इति कारणेन प्रायः सुखदं भवति अग्रगामिनः कण्ठे च पट्टिका आसीत् - "अहं पक्षपाती अस्मि ।" यदा ते लम्बन्ते तदा कदापि न दुःखं भवति, केवलं क्राउट्-पुलिस-दलस्य प्रसन्नमुखं द्रष्टुं घृणितम् । साधु भयम्, किं यदि नरकं तां प्रतीक्षते, अग्रगामी, प्रखरः नास्तिकः इव? यत्र ते न केवलं तव पार्ष्णिं, अपितु तव सर्वं शरीरं, सदा भर्जयिष्यन्ति।
  यद्यपि, सा किमर्थम् एतादृशेषु बकवासेषु विश्वासं करोति ? यद्यपि, एतावत् अल्पं जीवित्वा मृत्य विस्मृतिं गन्तुं दुःखदम् ।
  परन्तु यदा तस्याः सुकुमारकण्ठस्य पाशः कठिनः अभवत् तदा सा बालिका अजगरस्य उपरि जागरिता । तस्याः पार्श्वे च एकः अप्सरा दूत इव सुन्दरः आसीत्। मार्गरीटा च स्वर्गः अद्यापि अस्ति इति चिन्तितवती । अग्रणीनायकानां नास्तिकानां च कृते एतादृशः विशेषः स्वर्गः।
  किन्तु वस्तुतः मायाजगति शुभाशुभं, तस्य समस्याः च सन्ति। सा शीघ्रं मायाप्रयोगेन स्वस्य कटनदाहयोः चिकित्सिता अभवत् । बालिका च ड्रैगन-अकादमीं प्रविष्टवती, कनिष्ठतम-वर्गे। परन्तु सा प्रतिभाशालिनी, समर्था, शीघ्रशिक्षिका च आसीत् ।
  सा च प्रबलमायाकौशलं निपुणतां प्राप्तवती। अतः बाल्यरूपस्य अभावेऽपि सा राजकुमारेन ओएनोमाउस् इत्यनेन सह विशेषमिशनं गता - किमपि अन्वेष्टुं यत् बलिष्ठतरस्य लिंगस्य उद्धाराय साहाय्यं करिष्यति । किन्तु पुरुषरहितः संसारः सामञ्जस्यहीनः, रुचिहीनः च भवति । गोरा च लिंगं तस्मिन् बोरं असहजं च भवति।
  मार्गरीटा उड्डयनकाले टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - कदाचित् अहं चिन्तयामि, पुरुषाः पुनः आगमिष्यन्ति, ततः किम् ? कस्य बालिकायाः आवश्यकता अस्ति ? अहं कथं वृद्धः भूत्वा प्रौढः भवितुम् इच्छामि!
  ओएनोमौस् आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवान् यत् -
  - यदि जादू मनुष्याणां जीवनं पुनः आनेतुं शक्नोति तर्हि तया भवन्तं प्रौढं कर्तुं शक्यते । मा विस्मरन्तु यत् पिशाचाः अप्सराः शुष्काः च न वृद्धाः भवन्ति, एषः च तेषां स्वाभाविकः गुणः । परन्तु मानवस्त्री, न। तेषां कुरूपाः, दुष्टाः, कुब्जाः च वृद्धाः न भवन्ति इति दृढं जादू आवश्यकम् । कुरूपा वृद्धा च भवितुं सुन्दरकन्या भवितुं बहु दुष्टतरम्। जनान् आक्रमयन्तः जरारोगाः किं न। भवतः पृथिव्यां गम्भीरः माया नास्ति, विशेषतः स्त्रियाः कृते जरा कियत् घृणितम्, घृणितम् च इति भवता स्वयमेव दृष्टम् ।
  मार्गरीटा नकारात्मकरूपेण शिरः कम्पितवती -
  - न, अहं वृद्धा भवितुम् न इच्छामि! वृद्धराज्ञ्याः अपेक्षया युवा दासत्वं श्रेयस्करम्!
  बालकराजकुमारः विहसन् अवलोकितवान्।
  - त्वं सदा युवा भविष्यसि, सदा नग्नपदः!
  बालिका हसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अहं युद्धात् पूर्वं नगरकन्या आसीत्। लेनिनग्राड्-नगरे नग्नपदं गमनम् कथञ्चित् अशोभनीयम् आसीत्, तत्रत्यं जलवायुः अपि अतीव उष्णः नासीत् । अतः ग्रामे अहं कथञ्चित् पदातित्वेन लज्जितः अभवम् . कब्जाकाले एव यदा बालपादुकाः विदीर्णाः आसन्, लघुपरिमाणानां जूतानां प्राप्तिः अतीव कठिना आसीत्, तदा एव अहं एतादृशं किमपि कर्तुं शिक्षितवान् तथा च भवन्तः जानन्ति, प्रथमदिनेषु दुःखदं शीतं च भवति, विशेषतः यदि भवन्तः न चलन्ति, परन्तु तदा भवन्तः तस्य अभ्यस्ताः भवन्ति, सुखदमपि भवति अपि च युक्रेनदेशे ग्रीष्मकालः अतीव उष्णः सौम्यः च भवति ।
  बालकः राजकुमारः शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्! अहम् अवगच्छामि। परन्तु पश्यन्तु कः उड्डीयते!
  ननु , तेषां पुरतः काञ्चन स्तूपधारिणी महिला आविर्भूता । न, न बाबा यागः, अपितु एकः अद्भुतः गोरा सौन्दर्यः, यद्यपि अत्यधिकमेकअपेन सह। मुक्तादन्तैः च स्फुरति। तथा च झाडूयाः स्थाने तस्याः कृते पूर्णतया आधुनिकः विद्युत्-वैक्यूम-क्लीनरः अस्ति । आम्, एषा मनोरञ्जककथा अस्ति।
  सा बालकान् चुम्बनं फूत्कृत्य गायति स्म ।
  पूर्णं चन्टेरेल्, गिलहरी, .
  अहं किञ्चित् जामं रक्षिष्यामि...
  किन्तु बालकाः बालिकाः च
  किन्तु बालकाः बालिकाः च...
  अहं तत् यथार्थतया, वास्तवम्, यथार्थतया प्रेम करोमि!
  मार्गरीटा प्रतिक्रियारूपेण शिरः न्यस्य टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - आम्, एषा आधुनिकता। एकः पुरातनः स्तूपः नूतनरीत्या !
  वैक्यूम क्लीनर्युक्ता गोरी इदं श्रुत्वा परिवृत्ता कुण्ठितः गर्जति स्म ।
  - स्तूपः पुरातनः इति भवतः कुतः विचारः प्राप्तः ? आम्, त्वं स्वयमेव, यदि त्वं स्वस्य पृथिव्यां तिष्ठसि, तर्हि पूर्वमेव वृद्धा स्यात्! अतीव कुरूपं च , यदि न चितायां!
  मार्गरीटा निःश्वसन् तदनुमोदितवती -
  - आम्, तत्सत्यम् ! सम्भवतः अस्थयः चितायां प्लवन्ति स्म, अथवा सा एतावता कुरूपा भवति स्म यत् द्रष्टुं घृणितम् आसीत् ।
  ओएनोमौस् टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - जनाः ईश्वरविहीनाः प्राणिनः सन्ति। ते वंचिताः भवन्ति यत् पिशाचानां अस्ति - शाश्वतयौवनम्! तथा च बलवत्तरस्य लिंगस्य अपि दाढ्यं मुण्डनं कर्तव्यं भवति। बालकाः वदन्ति यत् अतीव दुःखदं अप्रियं च अस्ति!
  वैक्यूम क्लीनरयुक्ता गोरा तत् गृहीत्वा कम्पितवान्। बहुवर्णाः च बुदबुदाः युवानां अजगरानाम् उपरि उपविष्टानां बालकानां प्रति उड्डीयन्ते स्म।
  प्रतिक्रियारूपेण वयस्काः स्वस्य अजगरात् उड्डीयन्ते स्म, बुदबुदाः च प्रति उड्डीयन्ते स्म, प्रतिक्रियारूपेण गोरी स्वदण्डं कम्पितवती। सर्वं च भ्रमितुं आरब्धम्।
  बुदबुदाः वृत्तनृत्ये व्रणवत् भ्रमितुं आरब्धवन्तः । महत् च आसीत् .
  बालिका अवलोकितवती यत् -
  - त्वं न बाबा यागः - अस्थिपादः, .
  तथा च शीतलः गोरा सुखस्य अर्धः भवति!
  वैक्यूम क्लीनरयुक्तः योद्धा क्रोधेन टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  बालकाः यातायातस्य जामवत् मूर्खाः भवन्ति
  त्वं जाले आकृष्यसि...
  अहं त्वां कड़ाहीयां भारयिष्यामि, .
  अहं भवतः कृते अग्निम् प्रज्वालयिष्यामि!
  प्रतिक्रियारूपेण च तादृशः प्रसन्नः आनन्दितः च हास्यः भवति। एषा सत्यमेव स्त्री - महता शीतलेन सह।
  बालकाः अजगरानाम् उपरि भ्रमन्तः बाबायागस्य समीपं उत्प्लुत्य। बालिका स्वस्य पृष्ठपुटतः एकं गुलेलं गृहीत्वा कूजति स्म:
  - किं भवन्तः तत् प्राप्तुम् इच्छन्ति ?
  गोरी हसन् अग्रणीजादूगरं स्वस्य नाडीना प्रहारं कृतवती। सा स्वस्य अजगरस्य उपरि चकमाम् अकरोत्। प्रतिक्रियारूपेण च सः गोफलेन क्रसस्य चिह्नमपि करिष्यति, कथं च भवन्तं पादं पातयिष्यति इति .
  अग्निजालं च कुमारं बाबायागं उलझत। अतः सा तस्मिन् बद्धा अभवत् ।
  ओएनोमै बालकः अवलोकितवान् यत् -
  - अस्तु, स्वीकुरुत, भवता कस्य बालकस्य अपहरणं कृतम् ?
  पक्षपातपूर्णा बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - दक्षिणः! वयं जानीमः यत् भवतः तोपसदृशः थूथनः अस्ति!
  गोरा यागः गुर्राति स्म, भ्रमति स्म:
  - आम्, अहं भवन्तं तदर्थं नेष्यामि तथा च...
  अभाष्य सा शोभा कम्पिता जालं भङ्गयितुं प्रयत्नं कृतवती । परन्तु अग्रगामी नायिका गुल्फं लङ्घ्य यागिना इत्यस्य उपरि जादू-शङ्कु-शक्त्या विदारितवती । कथं गोरी कम्पितुं, विवर्तयितुं च आरब्धा। बालिका च गायति स्म-
  वयं कठिनसमये प्रेरिताः अभवम,
  इस्पातात् इच्छां बलवत्तरं कृत्वा...
  व्याधितः जगत्मुक्तवान् - .
  प्रिय सहकर्मी स्टालिन !
  
  अनेकेषु बिम्बेषु मया परिमितेषु,
  अनन्त ब्रह्माण्डे...
  त्वया अस्माकं कृते सम्यक् मार्गः उद्घाटितः,
  सम्भवतः तस्य सूचकम् !
  
  अहं आघातं प्रयुक्तवान्
  सोल्सेनिज्मतः जादू...
  अत्र समयसूची अस्ति :
  यत् फासिज्मस्य युगं पतति!
  पिशाचबालकः अवलोकितवान् यत् -
  - प्रत्यक्षतया सः एकः शीतलः वयस्कः आसीत्, स्टालिन! परन्तु सः अपि सम्भवतः पृथिव्यां सर्वेषां जनानां इव वृद्धः आसीत् ।
  बालिका अपि युवा परिवर्तने बाबा यागस्य उपरि गोलीं कृत्वा चञ्चलं कृतवती यत् -
  लेनिन् मम हृदये निवसति, .
  यथा वयं दुःखं न जानीमः...
  अन्तरिक्षस्य द्वारं उद्घाटितम् - .
  अस्माकं उपरि ताराणि स्फुरन्ति स्म!
  गोरा यागः याचितवान् :
  - पर्याप्तम्! गच्छामि, आग्रहं करोमि, अहं किमपि करिष्यामि!
  मार्गरीटा ट्वीट् कृतवती यत् -
  - गृहीतान् बालकान् मुक्तं कुरुत ! तदा कदाचित् वयं भवन्तं क्षमिष्यामः। तेषु कति भवन्तः स्वस्य वैक्यूम क्लीनरे चूषितवन्तः?
  गोरा गुञ्जितवान् -
  - अहं भवन्तं बहिः विमोचयिष्यामि! केवलं मयि क्रसस्य जादू मा क्षिपतु!
  बालिका परिवृत्ता। फैशनयुक्तायाः महोदयायाः सह अग्निजालः सुप्तवान्। सा च परितः भ्रमति स्म . मार्गरीटा चेतवति स्म यत् -
  - सर्वे बालकाः गच्छन्तु, वञ्चना विना!
  गोरी गम्भीरतापूर्वकं आश्वासनं दत्तवती यत् -
  - अहं मम वचनं ददामि !
  तथा वैक्यूम क्लीनरं चालू कृतवान्। तस्मात् बालकानां विवर्णच्छायाः प्लवितुं आरब्धाः । अर्धपारदर्शकः, भूत इव। परन्तु मार्गरीटा स्वस्य मायादण्डं क्षोभयति स्म, एताः छायाः बालकबालिकाः परिणताः । उत्तराणां त्रिगुणाधिकाः आसन् । परन्तु सर्वे समानाः , ओएनोमै प्रसन्नः आसीत्:
  - अस्मिन् जगति न्यूनातिन्यूनं बलिष्ठतरं लिंगं भवति। अस्माकं च प्रायः सर्वे पुरुषाः मृताः!
  मार्गरीटा उज्ज्वलस्मितेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - न आगतं ! देवताभ्यां च धन्यवादः !
  बालकानां एकः, नग्नपदः, परन्तु विलासपूर्णे, यद्यपि विदीर्णे, कैमिसोले, ओएनोमिया-नगरं प्रति उड्डीय स्वस्य परिचयं दत्तवान्:
  - विस्कॉन्ट डी लाफर ! वाह, वैक्यूम क्लीनरस्य अन्तः भवितुं कियत् घृणितम्। एषा च कुत्सिता मम वास्तविक-अजगरचर्मनिर्मितानि बूटानि अपि उद्धृतवती।
  मार्गारीटा विस्मितः सन् गुञ्जितवती -
  - आगच्छतु, यत् अपहृतं तत् विस्काउण्टं प्रति प्रत्यागच्छतु !
  गोरा यागः गुनगुनाति स्म:
  - अहं न शक्नोमि !
  ओएनोमौस् अपि स्वस्य मायादण्डं बहिः निष्कास्य तत् कम्पयन् गर्जति स्म ।
  - तत् च किमर्थम् ?
  सुन्दरी डायनः गुर्गुरति स्म :
  - अहं तान् विक्रीतवान् ! ते अतीव प्रतिष्ठिताः आसन्। एकः राजपुत्रः तेषां कृते अर्धं सुवर्णस्य बोरं दत्तवान्!
  मार्गरीटा गुञ्जितवती -
  - अस्तु, श्वेतम् ... एतदर्थं वयं भवतः बूट्स् भवतः कृते गृह्णीमः। अजगरचर्मात् अपि च व्याघ्रचर्मात् अपि ।
  गोरा यागः टिप्पणीं कृतवान् -
  - ते बालकस्य कृते अतिबृहत् भविष्यन्ति। मम श्रेणीयाः डाकिन्याः च नग्नपादाः दृश्यन्ते इति लज्जाजनकं स्यात्।
  मार्गरीटा हसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  "अहमपि न दुर्बलः डाकिनी, किन्तु शीतललोकेषु अपि सर्वदा नग्नपदः अस्मि ।" त्वं च तादृशी स्त्रियाः। अहं च बालकस्य आकारं समायोजयिष्यामि!
  राजकुमारः ओएनोमाउस् गर्जति स्म :
  - बालकान् न अपहरिष्यसि इति शपथं च कुरुत। अन्यथा वयं भवन्तं देवानां दरबारं नेष्यामः।
  युवा बाबा यागः हकलाहटम् अकरोत्-
  - अहं तान् किमपि दुष्कृतं न करोमि। बालानाम् ऊर्जा एव मां सदा युवां सुन्दरं च तिष्ठति । तथा च, ते जीवन्ति।
  मार्गरीटा भृशं गुर्राति स्म :
  - कायाकल्पस्य अन्यः उपायः भवन्तः प्राप्नुवन्ति। वस्तुतः भवन्तं पाठं पाठयितुं समयः अस्ति।
  बालिका च एकं मन्त्रं गुञ्जितवती। कथं च सा नग्नपादाङ्गुलीभ्यः, मायादण्डस्य अग्रात् च नाडीशक्तिधारान् मुक्तवती।
  ते च गोराम् आहतवन्तः। सहसा संकुचितं परिमाणं च न्यूनीकृतम् । इदानीं तेषां पुरतः लम्बकन्यायाः स्थाने दशवर्षेभ्यः अवयस्का भयभीता बालिका शूकरपुच्छा, नग्नपादा च आसीत् सा कुहूकुहू कृतवती-
  - आवश्यकता नास्ति ! अहं भद्रः भविष्यामि! मा मां प्रहारं कुरु !
  मार्गरीटायाः हस्तेषु बूटाः आसन् । सा तालुकं क्षोभयति स्म, ते च नग्नपदं बालकं विस्काउण्ट् प्रति प्लवन्ति स्म, यः अन्यैः मुक्तबालैः सह वायुना भारहीनः इव गच्छति स्म
  आर्यकुटुम्बस्य बालकः बूटं धारयित्वा गायति स्म ।
  बालकस्य परितः बहवः संकटाः सन्ति,
  कदाचित् जगत् शीतशिला इव स्फुरति...
  तथापि अस्माकं बालकः सोफातः उत्थितः,
  यतः सः उदात्तः योद्धा अस्ति, विश्वासं कुरुत!
  यागकन्या शान्तं भूत्वा गुञ्जितवती ।
  - किं त्वं मां न प्रहारयिष्यसि ?
  मार्गरीटा कठोरतापूर्वकम् अवदत् -
  - यदि त्वं आक्रोशं न करोषि तर्हि किमर्थं त्वं ताडितः भवेत् ।
  गोरी बालिका कूजति स्म, तस्याः गुलाबीगण्डे अश्रुपातः अभवत् ।
  "अहम् इदानीं बालः, अन्ये डाकिन्याः मां न आदरं करिष्यन्ति!"
  मुक्तानां बालिकानां मध्ये एका उक्तवती यत् -
  - वयम् अपि बालकाः स्मः, तस्य विषये वयं न रोदामः!
  बालकाः बालिकाः च हसन्ति स्म।
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - भवन्तः अवश्यमेव क्षुधार्ताः सन्ति! कदाचित् वयं अधः गत्वा तत्र किमपि खादितुम् अर्हति?
  बालकाः कोलाहलं कृतवन्तः। विस्काउण्ट् अधः दृष्ट्वा टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - अस्माकं अधः विशालकायः दुर्गः अस्ति, सः बाबायागात् श्रेष्ठः नास्ति । अतः...
  ओएनोमसः उद्घोषितवान् -
  - विशालकाय च बन्धने अपि बालकाः सन्ति। अस्माभिः तेषां साहाय्यं कर्तव्यम्।
  मार्गरीटा स्मितं कृत्वा बालिकां यागं सूचितवती यत् -
  - कदाचित् वयं बालकान् एकत्र गृहीत्वा दिग्गजात् उद्धारयितुं शक्नुमः? सत्कर्म कुरु, परी-अकादमी-अध्ययनार्थं स्वीकृतः भविष्यसि । तत्र भवन्तः सत्कर्म कर्तुं शिक्षिष्यन्ति!
  डाकिन्याः बालिका गायति स्म :
  कः जनानां साहाय्यं करोति
  सः स्वसमयं व्यययति...
  सत्कर्म - ९.
  त्वं प्रसिद्धः भवितुम् न शक्नोषि !
  मार्गरीटा आक्षेपं कृतवती यत् -
  पुष्पपत्रं भंगुरं भवति, २.
  यदि बहुकालपूर्वं विदारितम् आसीत्...
  यद्यपि परितः जगत् क्रूरम् अस्ति तथापि
  अहं भद्रं कर्तुम् इच्छामि!
  
  जनानां हितं कुरुत
  सत्कर्म कुरु...
  ते च पुष्पाणि इव प्रफुल्लिष्यन्ति,
  प्रकाशे नीलपुष्पाणि !
  बालकराजकुमारः गम्भीरतरस्वरस्य टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  सद्भावं कर्तुं दुष्टं च युद्धं कर्तुं प्रयतन्ते , मम विश्वासः अस्ति यत् भवन्तः तत् रोचन्ते!
  बालिका यागः मुष्टिभ्यां संगृह्य अवदत्।
  - अस्तु, अहं प्रयासं करिष्यामि। सर्वं तथैव, दुष्टानां डाकिन्याः पुनरागमनस्य कोऽपि उपायः नास्ति - ते भवन्तं हसन्ति, चिमटयिष्यन्ति च ! अहं उत्तमं परीरूपेण पुनः प्रशिक्षणं करिष्यामि!
  मार्गरीटा स्मितं कृत्वा गायति स्म यत् -
  यस्य लोके बुद्धिः सर्वस्य, .
  सदैव मित्राणि भवेयुः...
  यथा शूटिंग्-गैलरी इव न भवति -
  बुद्धिमान् क्रीडा न बभूव!
  बालकः राजकुमारः चञ्चलः अभवत् ।
  - अस्तु, विशालकाय अधः गच्छामः !
  प्रायः नग्नपादाः, चीरयुक्ताः, कृशाः, विवर्णाः, परन्तु ऊर्जावानाः, उत्साहिताः च बालकानां समूहः आकाशात् बहिः त्वरितवान् ।
  मार्गरीटा ओएनोमै च अजगरानाम् उपरि अवतरितौ, बालिका अभवत् यागः उलूखलस्य उपरि। वैक्यूम क्लीनरं च तया सह एव स्थितवान् यद्यपि बालहस्तानां कृते अतिविशालः इव आसीत् ।
  एतत् दलं यत् भूमौ अवतरत्। विशालस्य विशालस्य दुर्गस्य किमपि नास्ति येषु गोपुराणि सन्ति येषु विशालाः कपालाः बहिः निष्क्रान्ताः सन्ति . परन्तु प्रवेशद्वारं कङ्कालैः नियन्त्रितम् अस्ति, तदतिरिक्तं सम्पूर्णं ओर्क्-समूहः अपि ।
  बालकाः अवतरन्ति। ते युद्धाय सज्जाः आसन्। यागकन्या वैक्यूम क्लीनरस्य बटनं निपीड्य तस्मात् कण्डराः, खड्गाः, शूलाः, खड्गाः, द्वे मशीनगनाः अपि पतितवन्तः बालकानां भ्रान्तं दृष्टिः दृष्ट्वा सा व्याख्यातवती यत् -
  - अहं मम वैक्यूम क्लीनर् इत्यनेन गृहीतवान्। झाडू इत्यस्मात् बहु श्रेष्ठम् अस्ति। तस्मिन् च समग्रः शस्त्रसङ्ग्रहः।
  मार्गरीटा स्वस्य जादूदण्डं नग्नपादं च कम्पयित्वा, परन्तु जादूवलयैः अलङ्कृतं, कूजति स्म च:
  - इदानीं अहं एकं मन्त्रं प्रक्षेपयिष्यामि यत् भवतः शस्त्राय विशेषं, चमत्कारिकं शक्तिं दास्यति।
  सा च जादूगरनी उवाच।
  - अबरा , कबरा , कोडबरा ! - तस्याः जादूदण्डात्, जादूवलयात् च ऊर्जायाः धाराः उड्डीयन्ते स्म। बाबायागः च यत् शस्त्रं बालकेभ्यः दत्तवान् तत् दीप्तं प्रारभत।
  ओएनोमै अधिकानुभवी योद्धा इति नाम्ना कृशसुईः प्रहारं कुर्वन्तं लघु लघु मशीनगनम् उद्धृतवान् । बालकः रसयुक्तं अधरं लेह्य गायति स्म ।
  - भद्रं मशीनगनेन सह भवेत्,
  क्रुद्ध इस्पात इव प्रहारः...
  तत् रक्तं जलप्रपातवत् न प्रवहति स्म,
  ब्रह्माण्डे च स्वर्गः राज्यं कृतवान्!
  बालकाः बन्दुकं उत्थाप्य एकस्मिन् स्वरेण उद्घोषयन्ति स्म ।
  जल्लादः धूर्तः क्रूरः च,
  जनाः भित्तिं प्रति स्थापिताः सन्ति...
  परन्तु अहं मन्ये, अस्माकं तूफानी अङ्कुरः,
  परन्तु मम विश्वासः अस्ति, सौरधारा - .
  कारागारस्य कालकोठरीयाः अन्धकारं दूरं कुरुत!
  तथा च बालसमूहः मायावत् शस्त्रागारयुक्तः आक्रमणं कर्तुं त्वरितवान्। बालकानां, तस्मादपि बालिकानां च लघु नग्नपार्ष्णिः ज्वलति स्म । ते राक्षसेभ्यः न बिभ्यन्ति स्म, यद्यपि रोमयुक्तस्य, दुर्गन्धितस्य , घृणितस्य ओर्क्- समूहस्य सम्पूर्णः रेजिमेण्ट् तेषां समीपं गच्छति स्म ।
  ओएनोमैः अजगरस्य उपरि उड्डीयमानः मशीनगनेन शत्रुः उपरि अग्निप्रहारं कृतवान् । लघुसुईभिः ओर्क्-जनानाम् रोमशरीराणि विदारितानि, ततः चमत्कारः अभवत् यत् ते बृहत्-चॉकलेट-पट्टिकासु, मधु-बन्-मध्ये च परिणताः ।
  मार्गरीटा अपि शत्रुं पादं पातयति स्म , तेषु नग्नपादाङ्गुलीः, जादूवलयः च उपयुज्य । तथा च खड्गयुक्ताः ओर्काः, ये आक्रमणे आगताः, ते सद्यः परिणताः सर्वाणि स्वादिष्टानि वस्तूनि, चॉकलेट्-आच्छादितानि मिष्टान्नं, अन्तः पक्षि-दुग्धं च । एतत् सत्यमेव स्वादिष्टम् अस्ति। पनीरकेकानि च, पोपबीजैः दालचीनीभिः सह डोनट् च।
  पक्षपातपूर्णकन्यायाः च जादूदण्डः तरङ्गयति, अद्भुतानि वस्तूनि सृजति च।
  तथा च बालकाः ओर्कैः सह युद्धं प्रविष्टवन्तः। सर्वप्रथमं विस्काउण्ट् । बालकस्य बूटं धारयित्वा तस्य वस्त्राणि नूतनानि इव अभवन् । स च न केवलं दक्षिणहस्ते खड्गं कृत्वा युद्धं कृतवान्, अपितु वामे खड्गमपि धारयति स्म।
  कट्याः च स्पर्शात् च अद्भुताः परिवर्तनाः अभवन्। अधुना ओर्कस्य स्थाने किशमिशयुक्तः प्रभावशालिनः आकारः पाई आविर्भूतः । खड्गस्य च प्रहारात् चॉकलेटचीजकेकः प्रादुर्भूतः। अन्ये च वयस्काः युद्धे।
  एकः बालिका अधिकविकसितदेशस्य इव भासते, सा तृणेषु नग्नपदानि आश्रित्य मशीनगनात् लेखनं कृतवती । नानाविधं परिकथाविकारं किं जनयति। तथा च ओर्कतः बहिः एकः विशालः, पूरितः सॉसेजः, ततः ग्रेवीयुक्तः टर्की च आगतः। अन्ये च के के स्वादिष्टाः उपचाराः न प्रादुर्भूताः ।
  कटकस्पर्शात् उत्पन्नाः च सुगन्धिताः नारिकेले कपाः। तथा महान् आइसक्रीम अपि।
  पक्षपातपूर्णा बालिका मार्गारीटा युद्धस्य आनन्दे गायितुं आरब्धा;
  वयं अग्रगामिनः, साम्यवादस्य बालकाः,
  के देशं पालयितुम् इच्छन्ति...
  हिटलरः स्वस्य क्रोधस्य कृते भृशं उत्तरं दास्यति,
  वयं मर्दयिष्यामः, विश्वासं कुरुत शैतान!
  
  वयं ईश्वरस्य समक्षं शपथं कृतवन्तः,
  तथा लेनिन् स्वस्य हृदयं युवानां कृते दत्तवान् ...
  अहो, अग्रगामिनः कठोररूपेण मा न्याययतु,
  सर्वशक्तिमान् तेभ्यः अधिकं बलं दत्तवान्!
  
  वयं अग्रे नग्नपदाः गतवन्तः,
  ते युद्धं कर्तुम् इच्छन्ति स्म, स्वदेशं रक्षन्ति स्म...
  बालकाः बालिकाः च कूर्चाधारिणः अस्माकं कृते,
  अस्माकं च निष्ठा दृढं कवचम् अस्ति!
  
  मास्कोनगरस्य समीपे युद्धानि प्रचलन्ति स्म,
  टङ्कयः दहन्ति स्म, डामरः द्रवति स्म...
  साम्यवादं द्रक्ष्यामः इति मम विश्वासः अस्ति, वयं दत्तवन्तः,
  तथा च भवन्तः व्यापकखड्गेन फासिस्टं बहिः आनेतुं शक्नुवन्ति!
  
  मा विश्वासं कुरुत जनाः, हिटलरः सर्वशक्तिमान् नास्ति,
  यद्यपि फुहररस्य विचारः अद्यापि जीवति...
  वयं च फासिस्ट्-जनानाम् उपरि प्रहारं कृतवन्तः,
  अस्माकं महान् यात्रां गच्छामः!
  
  रुसस्य शत्रुभ्यः न भयं करिष्यामः',
  वयं अस्माकं मूलदेशं सोवियतसङ्घं प्रेम्णामः...
  न त्वं विदूषकात्मना शूरवीरः,
  ईश्वरस्य राज्यस्य कृते उदाहरणं स्थापयामः!
  
  हिटलरः न जानाति, सः दुष्टतया ताडितः भविष्यति,
  तस्य अन्तः नरकस्य शक्तिः प्रचण्डा अस्ति चेदपि...
  परजीवी च क्राउट् आगच्छन्ति, .
  यत् शान्तिं अग्निना पूरयिष्यति!
  
  रूसीनां महत्त्वं क्रीडनेन विजयः,
  यद्यपि अस्य पृष्ठतः प्रचण्डं कार्यम् अस्ति...
  विजयः आगमिष्यति इति मम विश्वासः, लसत् मे, 1999।
  तथा फुहररः पूर्णतया कपुटः भविष्यति!
  
  एषा अस्माकं श्रद्धा साम्यवादस्य शक्तिः,
  सोवियतसङ्घः सदा समृद्धः भवतु ...
  वयं मर्दयिष्यामः, भवन्तः जानन्ति, फासिज्मस्य युगं,
  एवं रूसदेशः सेना अभवत्!
  
  स्तालिन्ग्राड्-नगरे फ्रिट्ज्-जनाः ताडिताः,
  ते अस्माकं दृढमुष्टिं ज्ञातवन्तः...
  वयं च शीतलानि उपहाराः प्रदत्तवन्तः,
  तानाशाहं च निकेलं दत्तवन्तः!
  
  मम देशः सुन्दरः रूसः, २.
  तस्मिन् आर्कटिकदेशे सेबवृक्षाः पुष्पन्ति...
  स्वारोगः स्तालिन् च, भवन्तः जानन्ति, मसीहः,
  नाजी-दलस्य जनाः रूसी-योद्धानां कृते पलायिताः सन्ति!
  
  तत् कथं सुन्दरं जगत्, .
  यदा साम्यवादः तस्य उपरि प्रकाशते...
  परीक्षाः च संस्कारार्थं भविष्यन्ति,
  केवलं उपरि उड्डीयताम् न तु द्वितीयं अधः!
  
  वयं वन्यरक्तेन क्रन्दनेन शिशिरं गृहीतवन्तः,
  ते श्वेतरक्षकस्य मेरुदण्डं भग्नवन्तः...
  साम्यवादस्य रूसस्य शत्रवः ताडिताः भवन्ति,
  अस्माकं मध्याह्नभोजनाय अद्यापि ट्राफीः सन्ति!
  
  वयं स्टालिनम् अतीव दृढतया धारयामः,
  कस्मिन् अपि पाले नग्नपदाः बालिकाः...
  त्वं जातः, विश्वासं कुरु, बलवान् व्यक्तिः,
  अग्रगामी च शूरवीरः भवितुं वर्धितः अस्ति!
  
  न, रूसदेशः कदापि न भङ्गयिष्यति,
  अमरः लेनिन् मार्गं दर्शयति ...
  वयं चञ्चलज्वालाभ्यः न बिभेमः,
  तथा च रूसीजनाः साम्यवादात् निवर्तयितुं न शक्नुवन्ति!
  
  
  अस्माकं रूसमातुः नाम्ना,
  हृदयं संयोजयामः एकस्मिन् माला...
  हुर्रे इति बालिकाः उच्चैः उद्घोषयन्ति स्म,
  महान् स्वप्नः साकारः भविष्यति!
  
  आम्, अस्माकं विश्वासः अस्ति यत् अस्माकं पितृभिः सह सर्वदा भवितव्यम्,
  यदि च भवन्तः स्वपितृभ्यः अतिक्रमितुं शक्नुवन्ति...
  वयं सदा वीरतया सुकृताः भविष्यामः,
  यद्यपि सः विंशतिभ्यः अधिकः न दृश्यते!
  
  विश्वासं कुरुत, वयं स्वमातृभूमिं प्रेम्णामः,
  वयं सदा सुखं इच्छामः...
  लुसिफर, विश्वासं कुरुत, अस्मान् न नाशयिष्यति,
  ग्रीष्मकालः आगमिष्यति - शीतः अन्तर्धानं भविष्यति!
  
  रूसदेशे सर्वं अतीव भव्यतया प्रफुल्लितं भविष्यति,
  इदं यथा जगतः क्लेशः अन्तर्धानं जातः...
  साम्यवादस्य युगः आगमिष्यति इति मम विश्वासः,
  धनं आनन्दं च सदा भविष्यति!
  
  विज्ञानं युद्धेषु हतान् पुनरुत्थापयिष्यति,
  जनानां यौवनं सदा...
  मनुष्यश्च सर्वशक्तिमान् सदृशः, .
  खलनायकः अन्तर्धानं भविष्यति, अहं जानामि, अनन्तकालं यावत्!
  
  संक्षेपेण विश्वे सर्वेषां कृते सुखं प्रकाशते ,
  जगतः सर्वे जनाः एकपरिवारवत्...
  बालकाः स्वर्गे हसन्ति क्रीडन्ति च,
  त्वं मां गीतेन प्रेम करिष्यसि!
  अतः सा गायति स्म, बालकाः च माधुर्यशस्त्रैः ओर्क्-जनानाम् असामान्यं स्वादिष्टं, रुचिकरं च किमपि परिणमयन्ति स्म । परन्तु यदा डायनकन्या वैक्यूम क्लीनरतः ऊर्जां मुक्तवती तदा अपि मत्स्यैः सह चश्माः, पार्श्वव्यञ्जनानि, स्वादिष्टपर्पटयुक्ताः हंसाः च प्रादुर्भवितुं आरब्धाः , यस्मिन् निर्दयाः ओर्क्-जनाः परिणताः। अतीव सुन्दरं च आसीत्।
  अत्र पिशाचः orc सेनापतिः सद्मायायाः आघातेन आगत्य गुलाबैः, क्रीम-कुक्कुटपुष्पैः, मिष्टान्न-फलैः च आवृतं लसत्सुगन्धितं केकं परिणतम्
  एतावन्तः च भिन्नाः स्वादिष्टाः पदार्थाः निर्दोषबालानां हस्तेषु माधुर्यशस्त्राणि जनयन्ति स्म।
  परन्तु कङ्कालाः अपि ओर्क्-जनानाम् अनन्तरं युद्धे प्रविष्टाः । विशालः भयङ्करः च। काष्ठ इव चलन्ति स्म । खड्गैः खड्गैः बालकैः खड्गैः च क्षिपन् । तथा अजगरात् ओएनोमाई पदाति बालिका च कङ्कालयोः उपरि मशीनगनस्य विस्फोटं कृतवन्तः।
  मार्गरीटा अपि मायां प्रयुक्ता, मौक्तिकदन्तं च दर्शितवती । सा च ठोसचमत्कारं कृतवती। तस्याः च माया कङ्कालं रङ्गिणी-आइसक्रीम-समृद्ध-अलंकृत-केक-पूर्णेषु सुवर्ण-मद्य-काचेषु परिणमयितवान् ।
  विस्काउण्ट् डी लाफेर् इत्यनेन सह बालकानां खड्गप्रहारात् च सर्वविधाः स्वादिष्टाः, रुचिकराः च वस्तूनि उत्पन्नानि। तथा च तादृशः गन्धः सम्पूर्णे दुर्गस्य मध्ये प्रसृतः। केवलं चमत्कारस्य चमत्कारः।
  एकस्मात् विशालकङ्कालात् पिष्टानां सम्पूर्णः पर्वतः उद्भूतः । एते च केकाः विविधक्रीमेभ्यः इन्द्रधनुषस्य सर्वैः वर्णैः स्फुरन्ति स्म।
  आम्, अत्र एतादृशाः स्वादिष्टाः, अतीव रुचिकराः वस्तूनि आसन् । केचन धमकीकृताः कृष्णाः कङ्कालाः प्रचण्डाकाराः लॉलीपॉपाः अभवन् ।
  क्षुधार्ताः बालकाः च स्वादिष्टानां उपचाराणां प्रयोगं प्रतिरोधयितुं न शक्तवन्तः । मार्गरीटा गोङ्गं फूत्कृत्य उद्घोषयति स्म यत् -
  उदराः अस्माकं मुख्याः शत्रवः, .
  ते अस्मान् क्षिपन्ति, विश्वासं कुरुत , दुष्टकर्मसु...
  यदा बालकः पाईः पश्यति तदा .
  सः नीचतया उदरं हर्तुं धक्कायमानः अस्ति!
  
  अतः शिशुः त्वरितम् मा कुरुत
  समयः आगमिष्यति, त्वं च अद्यापि खादिष्यसि...
  ईश्वरस्य च पुरतः पापं मा कुरु प्रिये ।
  अन्यथा भवन्तः अग्निकुण्डेषु परिणमन्ति!
  ओएनोमौस् बालकान् व्याख्यातवान् यत् -
  - यावत् नरभक्षी दिग्गजः पराजितः न भवति तावत् भोजनं खादनं भयङ्करं भवति। मुख्यखलनायकं अवश्यमेव अधः स्थापयितव्यम्!
  उच्चैः स्तम्भः श्रुतः, प्रथमं क्षेत्रस्य अर्धभागं आच्छादयन् सर्वविधपिष्टकपात्रैः पूरितः विशालः छाया आविर्भूतः ततः च स्वयं शृङ्गो दैत्यः। शुक्रतिमिङ्गलस्य मुखं नखपादं च आसीत् । तथा च एतावत् ऊर्ध्वं यत् पूर्वमेव विशालस्य दुर्गस्य अपेक्षया गोपुरैः कङ्कालैः च उच्छ्रितम् अस्ति ।
  बालकाः भयेन क्रन्दन्ति स्म, नरभक्षी गुण्डः सद्यः एव परिमाणं वर्धमानः ।
  मार्गरीटा स्मितं कृत्वा अवदत् -
  - भयं मा कुरु ! सः तदा एव बृहत् भवति यदा भवन्तः तस्मात् भीताः भवन्ति!
  ओएनोमसः क्रोधेन उद्घोषितवान् -
  त्वं कायरः न भवसि, परन्तु त्वं मूर्खः असि, वयं च दृश्यानि दृष्टवन्तः!
  डायनकन्या यागः चञ्चलः अभवत् -
  - प्रिय, प्रिय राक्षस, २.
  किं भवन्तः स्वादिष्टानि मिष्टान्नानि इच्छन्ति...
  अथवा प्रहारस्य माया, २.
  पुनः निःशुल्कं प्राप्स्यसि!
  मार्गरीटा आक्रोशितवती यत् -
  - बालकाः, एकस्मिन् स्वरेण उद्घोषयन्तु- वयं भवद्भ्यः न बिभेमः! साधु, मिलित्वा गच्छामः।
  बिडालस्य पुरतः वयस्कानाम् आत्मनः सङ्ग्रहणं कठिनम् आसीत् | बालिका पलायितुं आरब्धा, तस्याः लघु गोलपार्ष्णिः। अधिकं साहसी विस्काउण्ट् डी लाफेर्, द्वे बालके च तान् निरोधयितुं आरब्धवन्तः । स्पष्टम् आसीत् यत् वयस्काः भयेन विवर्णाः आसन्। ततः च मार्गारीटा साहसं दातुं युद्धस्य युद्धगीतं गायति स्म;
  वयं सोवियतसङ्घस्य देशस्य बालिकाः स्मः,
  या समग्रस्य जगतः कृते मशालः अस्ति...
  दर्शयामः, भवन्तः जानन्ति, महत्त्वस्य उदाहरणं,
  अत्र वीरकर्म गातानि !
  
  रक्तध्वजस्य अधः बालिकाः जाताः , .
  नग्नपदाः च हिमस्य माध्यमेन त्वरितम्...
  कन्याः पुत्राः च रुसस्य कृते युद्धं कुर्वन्ति',
  कदाचित् वधूः वयस्काय गुलाबं ददाति!
  
  ब्रह्माण्डस्य उपरि रक्तध्वजः भविष्यति,
  एतावत् उज्ज्वलं प्रकाशयतु, मशालज्वाला इव...
  किन्तु भवन्तः जानन्ति वीरः अस्माकं स्विंग् अस्ति,
  अस्माकं च बैनरं रक्तवत् स्फुरति!
  
  मा विश्वासं कुरु, शापितः फासिस्टः न उत्तीर्णः भविष्यति,
  तथा च रूसी भावना कदापि क्षीणः न भविष्यति...
  विजयाः अनन्तं खातं उद्घाटयिष्यन्ति,
  कस्मैचित् नमस्कारं नमस्कारं च कुर्मः!
  
  रूसदेशः अद्भुतः देशः अस्ति,
  भवता साम्यवादः जनानां कृते दत्तः...
  सदा ईश्वरेण उदारतया दत्तं , .
  मातृभूमिकृते, सुखाय स्वातन्त्र्याय च !
  
  शत्रुः पितृभूमिं पराजयितुं न शक्ष्यति,
  तथा च सः कियत् अपि क्रूरः कपटपूर्णः च आसीत्...
  अस्माकं दुर्जेयः रूसी ऋक्षः, .
  रूसीसैनिकः स्वस्य विजयाय एतावत् गौरवपूर्णः अस्ति!
  
  सुन्दरः सोवियतदेशः, २.
  तस्मिन् बालिकाः गर्विताः सन्ति यत् ते सुन्दराः सन्ति...
  सा अस्मान् जन्मना दत्ता सदा, .
  तथा च वयं कोम्सोमोल् सदस्याः निष्पक्षाः भवामः!
  
  वयं मास्को-नगरस्य बहिः युद्धं कुर्मः,
  मेघगर्जनं, हिमपातः, बालिकाः च नग्नपदाः...
  वयं शैताने स्वपितृभूमिं न त्यक्ष्यामः,
  अस्माकं कटुकाः अपि सम्यक् शूटिंग् कुर्वन्ति!
  
  अतः क्रोधेन बालिकाः युद्धाय उत्सुकाः भवन्ति,
  नग्नपार्ष्णिभिः च विस्फोट-पुटं क्षिपन्ति ...
  एकः फासिस्टः, सः केवलं शीतलः दृश्यते,
  वस्तुतः केवलं दुष्टः कैनः!
  
  शत्रवः बालिकाः पराजयितुं न शक्नुवन्ति, .
  ते तादृशस्य तारकस्य अधः जाताः...
  अस्माकं दुर्जेयः राक्षसः ऋक्षः,
  मातृभूमिं केन स्वपत्नी कृता !
  
  वयं रूसीबालिकाः उत्तमाः स्मः,
  वयं यातनाभ्यः, हिमेभ्यः च न बिभेमः...
  वयं च दुष्टसमूहस्य आक्रमणं विश्वासं कुर्याम।
  शत्रुः मात्रातः उन्मत्तः भविष्यति !
  
  ते शत्रुं मास्कोतः दूरं धकेलितुं समर्थाः अभवन्,
  यद्यपि सः प्रचण्डशक्त्या परिपूर्णः अस्ति...
  वयं बालिकाः आत्मनः विषये एतावत् गर्विताः स्मः,
  प्रतिद्वन्द्विनः सर्वे स्वसमाधौ अन्तर्धानं भविष्यन्ति!
  
  मा विश्वासं कुरु, शत्रवः रुसः पराजयितुं न शक्नुवन्ति,
  यतः प्रत्येकं शूरवीरः लंगोटात् आगच्छति...
  लुब्धकः क्रीडारूपेण परिणतः इति भाति,
  प्रतिद्वन्द्वी च अद्यापि केवलं बालकः एव अस्ति!
  
  परन्तु रूसी आत्मा, महान्, आत्मानं विश्वासयतु,
  भवन्तः जानन्ति, तस्मिन् गुप्तशक्तयः सन्ति ...
  शत्रुः सम्पूर्णतया मर्दितः भविष्यति, .
  किन्तु शूरवीराः युद्धे अजेयाः भवन्ति!
  
  भवतः संशयं परित्यजन्तु , बालिकाः , .
  वयं शूराः स्मः, भवन्तः जानन्ति, जगति...
  शैतानस्य समूहान् नरकं क्षिपामः,
  प्रतिद्वन्द्विनः शौचालये सिञ्चामः !
  
  पवित्रं युद्धं समाप्तं भविष्यति
  ग्रहस्य उपरि शान्तिः प्रातःकाले च आगमिष्यति...
  सा सदा सूर्येण सह, त्वं जानासि, दत्ता,
  ग्रीष्मकालः सदा प्रज्वलतु!
  
  साम्यवादं च शाश्वतं वैभवेन ,
  तथा च लेनिन् महान् स्टालिनः च अस्माभिः सह सन्ति...
  रक्तरंजितचलच्चित्रे अधुना एव फासिज्मः,
  अस्माकं च इच्छा, विश्वासं कुरुत, इस्पातात् अपि प्रबलतरम् अस्ति!
  
  मम रूसदेशः शताब्दशः शासनं करोति,
  तथा समग्रं जगत् सुखं दत्तवान्...
  भवतः इस्पातमुष्टिबलस्य आवश्यकता अस्ति,
  साहसिकं च, परन्तु युक्तिपूर्वकं!
  प्रथमं मार्गारीटा एव गायति स्म, परन्तु ततः एनोमाइ, बालिका यागा, विस्काउण्ट् डी लाफेर् इत्यादयः बालकाः गीतं स्वीकृतवन्तः । एषः च पूर्वमेव एकः प्रबलः, पूर्णस्वरस्य गायनसमूहः आसीत्, यस्मात् सर्वं कम्पितम् आसीत्। विशालः च वास्तविकः विशालः परिमाणं न्यूनीकर्तुं आरब्धवान्। सः पुनः एतावत् शीतलः, धमकीकृतः च न दृश्यते स्म । शृङ्गाणि च लघुतराणि नखानि च लघुतराः अभवन्। अहो...
  बालिका यागः हसन् गायति स्म-
  साधु, साधु, भवन्तः तस्य गर्वं कर्तुं शक्नुवन्ति -
  सप्त एकस्मात् न बिभ्यन्ति !
  बालकाः नग्नपादं स्तम्भयन् एकस्मिन् स्वरेण उद्घोषयन्ति स्म ।
  वयं त्वां राक्षसे न बिभ्यामहे, .
  बालस्य पादस्य अधः त्वं पदातिः भविष्यसि...
  वयं योद्धवः वयसि न स्मः अपि ।
  बाबायागस्य अधीनाः आसन् !
  एते बालकाः, आत्मानं मुखयोः च एतावन्तः सुन्दराः। ते च दिग्गजाः इव युध्यन्ति। यद्यपि इदानीं नरभक्षी दिग्गजः नैतिकरूपेण समाप्तः भवेत्। बालकाः च नृत्यं कर्तुं आरब्धवन्तः।
  बालिका च यागः वैक्यूम क्लीनरं गृहीत्वा गुण्डं प्रति दर्शयित्वा किमपि गुञ्जितुं आरब्धा।
  एकः बालकः कुक्कुटस्य आकारस्य विशालं लॉलीपॉप् लेहयति स्म , यत् कङ्कालरूपेण परिणतम्, बालिका च आइसक्रीमस्य दंशं गृहीतवती
  बालकाः दिग्गजं तर्जयन्ति स्म-
  - भवतः अपि भविष्यति !
  सः च अक्षरशः कम्पितवान्। सः अधिकं संकुचितः अभवत् । इन्द्रधनुषस्य सर्ववर्णेषु आइसक्रीमयुक्ताः च सुवर्णचक्षुः अधिकं उज्ज्वलतरं सुन्दरतरं च स्फुरितुं आरब्धवान्।
  अग्रणीनायिका मार्गारिटा पुनः क्रोधेन युद्धस्य देशभक्तिगीतं गायति स्म, शेषाः बालकाः कोरसं कृतवन्तः यत् -
  अहं क्रीडन् कोम्सोमोल्-सङ्घं सम्मिलितवान्,
  सुन्दरस्य स्वप्नस्य बालिका...
  मया चिन्तितम् आसीत् यत् जगत् शाश्वतं भविष्यति मे, 2019।
  प्रतिदिनं वसन्तस्य जन्म भवति!
  
  परन्तु केनचित् कारणेन तत् न सम्पन्नम्,
  कथञ्चित्, अहं प्रेम्णि पतितुं न शक्नोमि ...
  साधु, वदन्तु, मम दयायाः कारणात्,
  जीवनं अतीव बलवन्तं पलावम् अस्ति!
  
  सहसा युद्धं सहसा गर्जितम्,
  तथा मृत्युस्य तूफानः त्वरितवान्...
  मम बालिकानां च दृढं शरीरं वर्तते,
  भवन्तः एकदा एव स्वयमेव आक्रमणे स्थापयितुं शक्नुवन्ति!
  
  विश्वासं कुरु, अहं त्यक्तुम् न इच्छामि,
  पितृभूमिं कृते अन्त्यपर्यन्तं युद्धं कुर्वन्तु...
  वयं दृढे पृष्ठपुटे ग्रेनेड् वहामः,
  हृदयेषु पितुः स्थाने स्टालिनः स्थापितः!
  
  रूसस्य महान् योद्धा।
  वयं शान्तिं व्यवस्थां च रक्षितुं शक्नुमः...
  आकाशतारकाः मखमलं सिञ्चन्ति स्म,
  तथा लुब्धकः क्रीडारूपेण परिणतः!
  
  अहं नग्नपदकन्या युद्धं करोमि
  प्रलोभनेन प्रेम्णा च परिपूर्णम् ...
  भविष्यति, अहं जानामि, अस्मिन् स्वर्गे,
  रक्ते सुखस्य निर्माणं कर्तुं न शक्नोषि!
  
  पितृभूमिस्य महान् योद्धा, २.
  वयं मास्कोनगरस्य समीपे दृढतया युद्धं करिष्यामः...
  ततः च साम्यवादस्य अधीनं स्वप्नः,
  शैतानेन सह पाताललोकस्य विरुद्धम्!
  
  वीर रूसी वयस्काः, २.
  यत् ते अन्त्यपर्यन्तं प्रामाणिकतया युद्धं कुर्वन्ति...
  मशीनगनेन शूटिंग् कुर्वन्ति ,
  यदि भवतः सुवर्णस्य मुकुटस्य आवश्यकता अस्ति!
  
  गोली अपि अस्मान् निवारयितुं न शक्नोति
  येशुः महान् परमेश्वरः पुनरुत्थितः अभवत्...
  व्याधस्य अजगरस्य दिवसाः समाप्ताः,
  आकाशात् अपि अधिकं उज्ज्वलं जातम्!
  
  अहं त्वां प्रिये लाडा, .
  सर्वोच्चः देवः स्वरोगः वैभवे भविष्यति ...
  अस्माभिः रूसस्य कृते युद्धं कर्तव्यम्,
  सर्वोत्तमः श्वेतः ईश्वरः अस्माभिः सह अस्ति!
  
  रूसीनां जानुभ्यां मा आनयतु,
  अस्माकं मांसं, विश्वासं कुरुत, नियन्त्रितुं न शक्यते...
  स्टालिनः महान् लेनिनः च अस्माभिः सह सन्ति,
  भवद्भिः अपि एषा परीक्षा उत्तीर्णा भवितुमर्हति!
  
  पितृभूमिवेदना अपि अस्माकं हृदये अस्ति,
  तस्याः महत्त्वं वयं विश्वसामः...
  वयं शीघ्रं अन्तरिक्षस्य द्वारं उद्घाटयामः,
  अतीव मधुरं जीवनं भविष्यति!
  
  वयं नग्नपदाः सुन्दराः बालिकाः , .
  वयं हिमवाहनानां माध्यमेन एतावत् वेगेन धावामः...
  अस्माकं एतस्य कटु-वोड्कस्य आवश्यकता नास्ति,
  करुबः पक्षं प्रसारयति!
  
  वयं बालिकाः पितृभूमिं कृते उत्तिष्ठामः,
  वयं च दुष्टानां क्राउट्-उत्तरं करिष्यामः, न,
  नरकीयः कैनः नष्टः भविष्यति,
  तथा च उद्धारकर्ता ख्रीष्टस्य नमस्कारः!
  
  युगः भविष्यति - तस्मात् उत्तमः न भवितुम् अर्हति स्म,
  मृताः सदा उत्तिष्ठन्ति...
  विश्वं वास्तविकं स्वर्गं भविष्यति,
  सर्वेषां स्वप्नः साकारः भविष्यति!
  मार्गरीटा किञ्चित् दुःखिता अभवत् - सा पूर्वमेव शतवर्षाधिका अस्ति, अद्यापि सा बालिका अस्ति। कदाचित् च सः सदा बालकः एव तिष्ठति।
  परन्तु शेषाः बालकाः अनेन गीतेन हर्षिताः, आनन्दिताः च अभवन् ।
  भयंकरः च नरभक्षी विशालकायः कदम्बेन अपि लघुतरः अभवत्, राक्षसापेक्षया भयभीतः पिशाचः इव अधिकं दृश्यते स्म।
  तस्य उपरि आइसक्रीमस्य, केकस्य च खण्डाः उड्डीयन्ते स्म । बालकाः हसन्तः जिह्वाम् अपि बहिः कृतवन्तः। एतत् अतीव हास्यं दृश्यते स्म । प्रसन्नाः च वयस्काः मुखं कुर्वन्ति स्म।
  बालिका यागः अधरं प्रहृत्य चञ्चलः अभवत् ।
  बालकाः हसन्तु
  बालकाः हसन्तु - .
  नायकाः च कथं जीवन्ति!
  नायकाः च कथं जीवन्ति!
  तथा बाबा यागा वैक्यूम क्लीनरं अन्येषां ओर्क्-गोब्लिन्-जनानाम् उपरि दर्शितवान् ये दुर्गात् बहिः कूर्दन्ति स्म। एनोमाइ च बालिका च तान् मशीनगनेन गोलिकाप्रहारं कर्तुं आरब्धवन्तौ। ते च महत् कृतवन्तः . पुनः च उज्ज्वल-आइसक्रीम, किशमिश-रोल, क्रीम-केक, मक्का-पट्टिका, कपास-मिष्टान्नं इत्यादीनि चक्षुषः आसन् . सर्वं एतावत् सुगन्धितं, अत्यन्तं रुचिकरं च दृश्यते स्म ।
  योद्धा बालकाः च हसन्ति स्म, वृकशावक इव तीक्ष्णं श्वेतदन्तं दर्शयन्ति स्म।
  कियत् आश्चर्यजनकं अद्वितीयं च एतत् कार्यं दृश्यते स्म।
  मार्गरीटा च ओर्क्-कङ्कालयोः विद्युत्- प्रहारं कृतवती , तेषां अद्भुतं परिवर्तनं निरन्तरं कृतवती।
  तदनन्तरं पुनः अग्रणी बालिका देशभक्तिपूर्णं उदात्तं च गीतं गायति स्म, शेषाः कोरस-क्रीडकाः बालकाः तस्याः चंचलं प्रसन्नं च गीतं उद्धृतवन्तः ।
  शैतानः अस्मान् न पराजयिष्यति,
  मम स्वदेशः, जगतः सुन्दरतमः,
  सुन्दरः देशः प्रसिद्धः अस्ति...
  तस्मिन् प्रौढाः बालकाः च सुखिनः भविष्यन्ति!
  
  तस्मिन् कुमुदानि भव्यतया प्रफुल्लन्तु,
  तथा करुबाः शिष्टं स्तोत्रं वादयन्ति...
  फुहररः कपुटः भविष्यति, .
  रूसीजनाः युद्धेषु अजेयाः भवन्ति!
  
  कोम्सोमोल् सदस्याः नग्नपदाः धावन्ति, २.
  ते नग्नपार्ष्णिभिः हिमं पादं पातयन्ति...
  हिटलर त्वं केवलं शीतलं दृश्यसे
  अहं भवन्तं टङ्केन सह धाविष्यामि!
  
  किं वयं नाजी-दलस्य पराजयं कर्तुं शक्नुमः ?
  यथासर्वदा वयं नग्नपदाः, बालिकाः...
  अस्माकं भयंकरः शूरवीरः ऋक्षः अस्ति,
  सः मशीनगनेन सर्वान् मारयिष्यति!
  
  न, वयं बालिकाः पूर्वमेव अतीव शीतलाः स्मः,
  वयं अक्षरशः सर्वान् शत्रून् विदारयामः...
  अस्माकं नखाः, दन्ताः, मुष्टयः...
  वयं अद्भुते स्वर्गे स्थानं निर्मास्यामः!
  
  मम विश्वासः अस्ति यत् शीतलं साम्यवादः भविष्यति,
  उपदेशदेशः, विश्वासं कुरुत, तस्मिन् प्रफुल्लितः अस्ति...
  दुःखदः च नाजीवादः अन्तर्धानं भविष्यति,
  भवतः कर्मणां महिमा भविष्यति इति मम विश्वासः अस्ति!
  
  प्रदेशः वन्यरूपेण पुष्पितः भविष्यति इति मम विश्वासः अस्ति,
  विजयात् वयं पुनः विजयं प्रति अस्मः...
  निकोलाई जापानीयान् पराजितवान्,
  सामुराई नीचतायाः उत्तरं दास्यति!
  
  वयं स्वस्य तिर्यक्त्वं न अनुमन्यते,
  एकेन प्रहारेन शत्रून् मर्दयामः...
  लुब्धकः क्रीडारूपेण परिणमतु,
  न तु व्यर्थं यत् वयं वेर्माक्ट्-यानं मर्दितवन्तः!
  
  
  विश्वासं कुरु, अस्माकं त्यक्तुं न सुकरम्,
  रूसीजनाः सर्वदा एव युद्धं कर्तुं जानन्ति स्म...
  इस्पातेन अस्माकं संगीनानि तीक्ष्णं कृतवन्तः ,
  फुहररः विदूषकस्य प्रतिबिम्बं भविष्यति!
  
  इति मम स्वदेशः, .
  तस्मिन् रूसी अकॉर्डियनः वादयति...
  सर्वाणि राष्ट्राणि मित्रवतः कुटुम्बं, .
  हाबिलः विजयं प्राप्नोति, न तु कैनः!
  
  शीघ्रमेव सोवियतसङ्घः वैभवं प्राप्स्यति ,
  अस्माकं शत्रुः क्रूरः विश्वासघातकः च अस्ति चेदपि...
  वयं शौर्यस्य उदाहरणं स्थापयिष्यामः,
  युद्धेषु रूसी भावना महिमाम् प्राप्स्यति!
  अन्तिमे वाक्ये अग्रणी बालिका स्वस्य जादूदण्डात् विद्युत्, मायावलयशिलाभिः सह नग्नपादाङ्गुलीभ्यः च स्पन्दनानि गृहीत्वा मुक्तवती। ते अन्ते तं विशालकायं घोंघा इव संकुचितं आच्छादितवन्तः । सः एकः सम्पूर्णतया अग्निप्रकाशेन आवृतः आसीत् । ततः पुनः ज्वलति स्म। अन्ततः ओर्क्-कङ्कालाः सर्वविध-अद्भुत-विष्टिषु परिणताः । एतावत् स्वादिष्टं तप्तं च, विभिन्नप्रकारस्य हैम्, पूरितमत्स्यं, बकं च, केक, पेस्ट्री, कारमेल, आइसक्रीम-काचः च यावत्।
  बालकाः हर्षिताः भूत्वा ऊर्ध्वं अधः च प्लवन्ति स्म। ते अतीव प्रसन्नाः, आनन्दिताः च दृश्यन्ते स्म।
  अत्र घोरस्य कठोरस्य च नरभक्षकस्य स्थाने प्रकाशः विसर्जितः । एकः कृशः गोरो केशः ह्रस्ववस्त्रधारी बालकः प्रायः सप्तवर्षीयः आविर्भूतः । एतादृशं अहानिकारकं मधुरं च बालं घोरस्य राक्षसस्य स्थाने। सः नेत्रे निमिष्य विलपत्-
  - मा मां प्रहरतु !
  मार्गरीटा उद्घोषयति स्म -
  - मा भयम् ! वयं भवन्तं न स्पृशामः। इदानीं भवन्तः स्वजीवनं आद्यतः आरभ्य विद्यालयं गन्तुं शक्नुवन्ति!
  बालकः पूर्वनरभक्षी च विलपन्तौ।
  एतत् कीदृशं विद्यालयजीवनम् ?
  प्रतिदिनं परीक्षा कुत्र अस्ति ...
  परियोगः, विभागः, २.
  गुणनसारणी !
  अस्माकं दृष्टेः पुरतः एव नरभक्षकस्य दुर्गः परिणतः आसीत् । कपालस्य स्थाने गुम्बजेषु अद्भुतसौन्दर्यस्य पुष्पाणि प्रफुल्लितानि आसन् । गुम्बजाः च स्वयं सुवर्णेन स्फुरन्ति स्म। सर्वं च एतावत् भव्यं, स्फुरद्, चकाचौंधं जनयति स्म, दुर्गस्य भित्तिः पुष्पैः आवृता आसीत्। रक्तस्य स्थाने च फव्वारा हीरकधाराभिः प्रवाहितुं आरब्धाः, मेघाः च विसर्जिताः, चत्वारः सूर्याः च सद्यः प्रकाशन्ते स्म।
  मुक्ताः च बालकाः आनन्देन हास्येन दुर्गात् बहिः धावितुं आरब्धवन्तः। कृशाः, चीर्णाः, नग्नपदाः, तथापि ते सुखिनः आसन्।
  बालकाः बालिकाः च स्वादिष्टान् उपचारान् आक्रमयन्ति स्म, तृणाधः एव काकटेल्-रसस्य च पिपासाः आविर्भूताः ।
  बालिका यागः पूर्वनरभक्षकस्य समीपं उलूखलेन उपरि उड्डीय बालकाय आइसक्रीमम् अयच्छत् । सः तत् निगलितवान्, स्मितं च भग्नवान्:
  - स्वादिष्ट!
  सः च भयभीतः अवदत्-
  - क्षमस्व बालकाः ! अहं लज्जितः अस्मि यत् अहं त्वां खादितवान्। कियत् घृणितम् एतत् !
  अधिकाधिकाः बालकाः समाप्ताः अभवन् । नरभक्षकेन पूर्वं खादितान् अपि च । अहानिकारकः बालकः नेत्रेषु बल्लेबाजीं कृत्वा गायति स्म अपि;
  साधु, किं न चमत्कारः, किं न परिकथा,
  सर्वं एवम् अभवत्, विश्वासं कुरुत, अद्भुतम्!
  न, अस्माकं कृते हितं कर्तुं श्रेयः - .
  अशुभं च कालातीततायां अन्तर्धानं भविष्यति!
  आम् , विजयः आसीत् । सत्यं, बालकानां एकः अतीव स्नायुयुक्तः कूपः, ह्रस्ववस्त्रधारी च, प्रतिबिम्बितपृष्ठं दृष्ट्वा विलपत् ।
  - मम वीर-उच्चता कुत्र गता ?
  ओएनोमाउस् पृष्टवान् -
  - त्वं च कः ?
  अतीव परिभाषितस्नायुः बालकः अवदत् ।
  - निकिचिच् ।
  तस्य बालवक्त्रं कृष्णं जातम्, सः गुञ्जितवान्।
  - अहं महान् नायकः आसम्, अधुना अहं केवलं नग्नपादः बालकः अस्मि , कस्य मम तादृशः आवश्यकता अस्ति ।
  पूर्वः नरभक्षकः व्यदधात् -
  - मिलित्वा विद्यालयं गच्छामः !
  डोब्रिन्यः क्रोधेन गर्जति स्म, स्वस्य नग्नबालकपादं एतावत् प्रबलतया पादं पातयति स्म यत् शिला विभजति स्म:
  - अस्तु, विद्यालयेन सह नरकं प्रति! अहं श्रमं कृतवान् इति चिन्तितवान् !
  मार्गरीटा निःश्वसन् उत्तरं दत्तवती -
  - अहं अवगच्छामि !
  बालकः डोब्रिन्यः गर्जति स्म -
  - किं अवगच्छसि ! इदानीं मम भार्या मां त्यक्ष्यति! एतादृशस्य स्निग्धस्य बालकस्य मम आवश्यकता कस्य अस्ति !
  ओएनोमौस् स्मितेन उत्तरं दत्तवान् ।
  - जीवने सर्वाधिकं महत्त्वपूर्णं वस्तु आत्मा अस्ति। आकारस्य महत्त्वं नास्ति!
  डोब्रिन्यः आक्षेपं कृतवान् यत् -
  - नहि! त्वं मम भार्यां न जानासि। एकदा सा पार्ष्णिं एतावत् प्रबलतया चालितवती यत् सा निशाचरस्य लुटेरस्य वीणां दन्तं पातितवती! सा कठोरः अस्ति, किमर्थं च तस्याः श्मश्रुहीनस्य बालकस्य आवश्यकता अस्ति ! - बालकः च पुनः स्वस्य नग्नपदेन बाल्येन किन्तु दृढेन पादेन स्लेजमुद्गरवत् प्रहारं कृतवान् यत् कूपः लघुखण्डेषु विदारितः। युवा नायकः च आक्रोशितवान्। - शीघ्रमेव मां प्रौढं कुरु !
  ओएनोमौस् निःश्वसन् उत्तरं दत्तवान् ।
  - दुर्भाग्येन वयम् एतत् कर्तुं न शक्नुमः, किम् ?
  मार्गरीटा उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अधुना, वयं वास्तवतः न शक्नुमः, परन्तु यदि भवान् अस्माभिः सह महत् प्रयोजनार्थं यात्रां कर्तुं गच्छति तर्हि वयं किमपि कल्पयामः!
  बालकः डोब्रिन्यः धमकीकृत्य पृष्टवान् -
  - भवतः लक्ष्यं किम् ?
  ओएनोमाउस् आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवान् यत् -
  - ब्रह्माण्डपरिमाणे बलिष्ठतरं लिंगं मृत्युतः उद्धारयितुं। अस्माकं ब्रह्माण्डे एकः महामारी अस्ति, सा भवन्तं अपि प्राप्तुं शक्नोति!
  मार्गरीटा सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवती -
  - आम्, डोब्रिन्या, अस्माभिः सह सम्मिलितः भवतु। भवतः वीरबलम् अद्यापि अस्ति, भवतः अस्माकं कृते अतीव उपयोगी भविष्यति!
  टाइटन् बालकः, यद्यपि रूपेण सः Oenomai इत्यस्मात् वृद्धः वा लम्बतरः वा नासीत्, प्रायः द्वादशवर्षीयः बालकः , परन्तु तस्य प्रचण्डं शारीरिकबलम् आसीत् अतः सः नग्नाङ्गुलीभिः शिलाखण्डं निपीड्य अक्षरशः गृहीत्वा मर्दितवान्, तदनन्तरं सः स्मितेन टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - अहम् अद्यापि कुशलः अस्मि! ठीकम्, अहं भवता सह गमिष्यामि। यावत् अहं न वृद्धः भविष्यामि तावत् मम भार्यायाः समीपं प्रत्यागन्तुं भयङ्करं भविष्यति !
  मार्गरीटा परी इव स्मितेन उत्तरं दत्तवती ।
  - अतीव बुद्धिमान् निर्णयः !
  सा च स्वस्य नग्न पादाङ्गुलीषु क्लिक् कृतवती। तृतीयः आराध्यः अजगरः शिशुः आविर्भूतः ।
  बालिका व्याख्यातवती यत् -
  - भवता पुटं गृहीत्वा याचक इव न गन्तव्यम् !
  . अध्याय सं० ८ ।
  संक्रमणकाले डोमिनिका परीक्षासु उत्तीर्णा च अतीव श्रान्ता आसीत् । अतः तस्याः सुन्दराः कन्याः स्वर्णस्नाने, वर्षायां च प्रक्षालिताः आसन् । ततः च तां अभिजातछात्राणां महिलाछात्राणां च कृते पृथक् विलासपूर्णे कक्षे मृदु, उष्णशयने स्थापयन्ति। डोमिनिका विचित्रस्वप्ने पतिता, तस्याः अन्तिमा इच्छा आसीत् यत् राजकुमारः Oenomaus , यस्य कृते सा महतीं सहानुभूतिम्, सहानुभूतिञ्च अनुभवति स्म ।
  यथा च सा मॉर्फियसदेवेन आलिंगिता, तथैव सा
  डोमिनिका सहसा तस्याः मुखस्य उपरि वायुः प्रवहति इति अनुभवति स्म, सा च स्खलितस्य, स्खलितस्य पृष्ठस्य उपरि उपविष्टा आसीत् । मेघाः च परितः ज्वलन्ति।
  बालिका च व्यावृत्ता एकं सुन्दरं, स्नायुयुक्तं बालकं दृष्टवती, यस्य सा तत्क्षणमेव परिचितवती। आम्, राजकुमारः ओएनोमौस् एव युवा दासः अभवत् । अधुना च सः लघुत्रिशिरः अजगरस्य उपरि आरुह्य अस्ति। तस्य दक्षिणदिशि एकः बालिका उड्डीयते। अतीव सुन्दरी च मधुरा च सुवर्ण- रक्तकेशाः । सा ओएनोमाउस् इत्यस्मात् वृद्धा न दृश्यते। वामभागे च बालकः अस्ति। अपि च गोरा , सुन्दरः अतीव स्नायुयुक्तः, व्यञ्जकमुखः। एतादृशः बालकसमूहः पृष्ठपुटैः शस्त्रैः च सह। तथा बालिकायाः अपि पादाङ्गुलीषु हस्तेषु च वलयः सन्ति।
  अजगरः अतिरिक्तं भारं अनुभवन् अधिकवारं पक्षं फडयितुं आरब्धवान् यत् सः न पतति ।
  बालिका मार्गारीटा स्वस्य जादूदण्डं कम्पयित्वा गर्जति स्म:
  - त्वं कः असि? कुतः आगतं ?
  ओएनोमाउस् तु डोमिनिकां ज्ञात्वा आत्मविश्वासेन उक्तवान् ।
  - एषः पृथिवीग्रहात् चयनितः अस्ति। अस्माकं ब्रह्माण्डे बलिष्ठतरं लिंगं सा अवश्यं रक्षितुम् अर्हति इति भविष्यवाणीनुसारम्।
  बालिका मार्गारीटा विस्मितवती -
  - पृथिवीग्रहात् ? किं भवता महान् देशभक्तियुद्धस्य अनुभवः कृतः ?
  डोमिनिका आत्मविश्वासेन पुष्टिं कृतवती यत् -
  - आम्, आसीत् !
  अग्रणीनायिका आक्षेपेण पृष्टवती यत् -
  - कदा च अतीतम् ?
  हिट् बालिका, न न्यूना आत्मविश्वासेन, उत्तरं दत्तवती यत् -
  - एकचत्वारिंशत् जूनमासस्य द्वाविंशतिदिनात् पञ्चचत्वारिंशत् मेमासस्य नवमदिनपर्यन्तं, अस्तु, अवश्यं, वयं विजयं प्राप्तवन्तः!
  मार्गरीटा स्मितेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अहं जानामि यत् वयं विजयं प्राप्तवन्तः! अन्यथा वयं भवता सह न सम्भाषणं कुर्मः स्म। अतः तस्य अर्थः अस्ति यत् वयं देशवासिनः स्मः, केवलं कालान्तरेण विकीर्णाः। भवतः गृहग्रहस्य, ततोऽपि भवतः देशस्य कस्यचित् मिलनं कियत् सुन्दरम्!
  डोमिनिका निःश्वस्य उत्तरं दत्तवती -
  - यदा महादेशभक्तियुद्धस्य समाप्तिः अभवत् तदा मम पितामहः अद्यापि न जातः आसीत् । अस्माकं कृते एषा दीर्घकथा अस्ति!
  मार्गरीटा अपि निःश्वसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अहं च तस्य समाप्तिं द्रष्टुं न जीवितवान् । अहं जनवरी '४४ तमे वर्षे लटकितः आसम्। परन्तु अहं अस्माकं विजये विश्वासं कृतवान्। कीवः पूर्वमेव मुक्तः आसीत्, स्तालिन्ग्राड्, कुर्स्क् बल्गे च गर्जन्ति स्म । किं दुःखदं यदा त्वं केवलं द्वादशवर्षीयः असि तदा मृतः , कोम्सोमोल्-सङ्घस्य सदस्यतां विना।
  डोमिनिका आश्चर्यचकिता अभवत् :
  - यदि त्वं एतावत्कालपूर्वं मृतः, तर्हि अद्यापि किमर्थं बालिका अस्ति ?
  मार्गरीटा स्कन्धं संकुचितवान् :
  - अहं तत् न जानामि। प्रायः शतं वर्षाणि मम मृत्युतः, अहं बालः एव तिष्ठामि । परन्तु एकः प्लस् अपि अस्ति यत् अहं सर्वथा वृद्धः नास्मि, मम दन्तयोः एकं अपि पूरणं नास्ति!
  डोमिनिकः खिन्नः भूत्वा टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - आम्, जरा अतीव दुष्टा, केवलं घृणितम्!
  सुन्दरी च चलच्चित्रनटिका गायितुं आरब्धा;
  मानवता महतीं दुःखं प्राप्नोति, .
  सम्भवतः सर्वे तस्य विषये चिन्तयन्ति!
  अस्य समुद्रस्य उपरि अश्रुपातः अभवत्,
  मनुष्यस्य भयं अग्निना दहति !
  
  वर्षाणि कारवाने वर्षे वर्षे क्रन्दन्ति,
  पितामही गण्डयोः मेहन्दीम् मर्दयति!
  कन्यायाः च सुकुमारस्य किञ्चित् अभवत् ।
  कुरुकाः कुतः आगच्छन्ति इति अहं न अवगच्छामि!
  
  प्रकृतेः मुकुटं किमर्थं उज्ज्वलम् ?
  यन्त्राणां निर्माता सहसा शुष्कं भवितुमर्हति!
  यः शकटं प्रति वायुशक्तिं युक्तवान् ।
  वृद्धेः दुष्टतां सहितुं न शक्नोति!
  
  एकः सौन्दर्यः विचित्रः भवति
  नायकः च अस्माकं दृष्टेः पुरतः शुष्कः भवति!
  इदानीं यत्किमपि दुष्टं मौसमं,
  रात्रौ च अहं वन्यभयेन पीडितः अस्मि!
  
  किन्तु मोक्षः नास्ति इति मम विश्वासः नास्ति,
  व्यक्तिः ईश्वरेण सह विवादं कर्तुं शक्नोति!
  येन मित्रवतः कुटुम्बं शाश्वतं भवेत्,
  यथा मार्गः सहजतया तीव्रतया च ऊर्ध्वं गच्छति!
  
  वृद्धानां स्त्रियाः पुनः कुरुकाः न भविष्यन्ति,
  लज्जया जरा निवृत्तिं कुर्मः !
  मनुष्यश्च प्रगतेः शक्तिशालिनः पुत्रः .
  सः उज्ज्वलनेत्रैः जीवनस्य पराकाष्ठां पश्यति!
  
  अनन्तं च सौन्दर्यं भविष्यति
  पूर्णप्रवाहनदी इव दिवसाः प्रवहन्ति!
  मानवीयदया प्रकटिता भविष्यति
  किन्तु हृदयं शुद्धं उदात्तं च भविष्यति!
  
  विश्वासं कुरु, नूतनं सुखं आगमिष्यति,
  वर्षेषु प्रज्ञा वर्धते!
  किन्तु तरुणशरीरे हिमः न निवसति,
  पञ्चपर्यन्तं पठितुं उत्सुकः विद्यालयस्य बालकः इव!
  
  चिह्नं उच्चतरम् अस्ति, आगच्छतु, तत् अन्वेष्टुम्,
  भवन्तः न्यूनातिन्यूनं शतवारं पुनः परीक्षां दास्यन्ति!
  तथा च भवन्तः मधुना सह ईस्टर-केकं खादितुम् अर्हन्ति,
  साधु, इदानीं वृद्धा बालिका भवतु!
  कियत् सुन्दरं डोमिनिका गायति स्म, एकः वास्तविकः प्राइमा डोना। तस्याः गीतानि च पूर्णशरीराणि इन्द्रमांसानि च आसन्, निशाचरस्य ट्रिल् इव।
  एनोमाइ सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान् -
  विवादं कर्तुं न शक्नोषि !
  बालकः डोब्रिन्या टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - जरा दुष्टा भवति। परन्तु मया स्वस्य भार्यायाः च कृते कायाकल्पकं सेबं प्राप्तम् | किञ्चित् खादसि चेत् वृद्धः न भविष्यति, बालः अपि न भविष्यति । तदा च एकः मूर्खः डाकिनी तादृशान् सेबान् खादति स्म । सा वृद्धा आसीत्, परन्तु सा कुम्भस्य उपरि एव अन्तम् अभवत् । अतः भवद्भिः सर्वेषु संयमं ज्ञातव्यं, सर्वे युगाः प्रेमवशीकृताः इति स्मर्यताम् ।
  एनोमाइ सहसा अवलोकितवान् यत् -
  - मम अजगरः श्वसति ! तस्य कृते द्वौ जनान् वहितुं कठिनं भवति, विशेषतः यतः डोमिनिका बालिका नास्ति, अपितु अतीव विशाला स्नायुयुक्ता च बालिका अस्ति । तस्याः नूतनं उड्डयनकर्ता आवश्यकम् अस्ति!
  मार्गरीटा स्वस्य नग्न पादाङ्गुलीषु क्लिक् कृत्वा आत्मविश्वासेन अवदत्।
  - उड्डयनकर्ता भविष्यति !
  प्रथमं वायुना एकः लघुः त्रिशिरः अजगरः आविर्भूतः । परन्तु पक्षपाती बालिका तस्मिन् ऊर्जाकिरणं प्रेषितवती, अयं अजगरः वर्धयितुं आरब्धवान् ।
  डोमिनिका आश्चर्यचकिता अभवत् :
  - एतत् कर्मणि माया। अजगरानाम् उत्थापनं प्रथमवारं मया दृष्टम्।
  मार्गरीटा स्मितेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अजगराः जनाः न सन्ति, तेषां पालनम् सुकरम् अस्ति!
  अन्यत्रिभ्यः अजगरेभ्यः किञ्चित् बृहत्तरं परिमाणं यावत् सः पशुः वर्धितः । अङ्गुलीनां च अन्यः स्नैपः, अस्मिन् समये हस्तयोः, डोमिनिका च आरामदायके काठीयां स्वं ज्ञातवती!
  अग्रणी बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - भवन्तः पश्यन्ति यत् एतत् कियत् सरलम् अस्ति! इदानीं भवतः स्वकीयः अजगरः अस्ति। अस्मिन् आनन्दयन्तु !
  हिट् बालिका विहसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - एतत् अवश्यं महत् , परन्तु आनन्देन भित्तिम् आरोहणस्य किं प्रयोजनम् ?
  मार्गरीटा हसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  - किं त्वं स्वस्य अजगरस्य स्वप्नं न दृष्टवान् ?
  डोमिनिका प्रामाणिकतया गुञ्जितवती यत् -
  - मया स्वस्य हेलिकॉप्टरस्य स्वप्नं दृष्टम्। परन्तु तस्याः कृते धनं अर्जयितुं समयः नासीत् । अतः विशेषतया सुखी भवितुम् किमपि नास्ति!
  एनोमैः स्मितेन टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - परन्तु अहं व्यक्तिगतं अजगरं स्वप्नं दृष्टवान्।
  डोब्रिन्या इत्यनेन पुष्टिः कृता यत् - १.
  - व्यक्तिगत अजगरः शीतलः अस्ति! तथापि मम वीरः अश्वः अपि उपरि उड्डीयतुं शक्नोति स्म यदि अहं मायां प्रयुञ्जामि। परन्तु विशेषमन्त्राणां कृते जादूगरानाम् वेतनं सुवर्णेन दातव्यम् । अजगरः च मुक्तः अस्ति।
  मार्गरीटा इत्यनेन अपि उक्तं यत् -
  - अजगरः अपि उत्तमः यतः सः केवलं जलं खादितुम् अर्हति। साधु, तस्मिन् किञ्चित् तृणं योजयित्वा महत् भविष्यति। सः अग्निम् आश्वासयिष्यति।
  डोमिनिका जिज्ञासुः अपृच्छत् -
  - किं भवता वास्तवमेव जर्मनी-देशस्य युद्धं कृतम् ?
  मार्गरीटा प्रामाणिकतया उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अहं वस्तुतः युद्धं न कृतवान् । अहं बुद्धि-सञ्चार-क्षेत्रे अधिकं कार्यं कृतवान् । अहं ग्रामेषु वनान्तरेषु च गतः। खैर, शिशिरात् शिशिरपर्यन्तं भिक्षुपुटं नग्नपदं च यस्य कस्यचित् शङ्का भविष्यति। सत्यं, सा द्वे द्वे वारं नाजी-सैनिकानाम् उपरि विस्फोटकं रोपितवती । साधु, सा केवलं तदा एव गोली मारितवती यदा ते मां नीतवन्तः। सा अन्तिमगोलीपर्यन्तं प्रतिप्रहारं कृतवती। सा गृहीता अभवत् । साधु, ते मां त्वरितम् अपि पीडयन्ति स्म, ते मां लम्बयितुं त्वरयन्ति स्म, यतः तदा एव रक्तसेना तस्याः दिशि अग्रे गच्छति स्म अन्यथा ते तं दीर्घकालं यावत् पीडयितुं शक्नुवन्ति स्म।
  एकदा अहं द्वौ अपि पुलिसौ निद्रां कृत्वा पक्षपातिनां हस्ते समर्पितवान्। साधु, अहं न कल्पयिष्यामि, परन्तु अवश्यं साहसिककार्यक्रमाः बहु आसन् ।
  डोमिनिका स्मितेन पृष्टवती -
  - भवतः किमपि आदेशः आसीत् वा ?
  मार्गरीटा निःश्वसन् उत्तरं दत्तवती -
  - नहि! केवलं "For Courage" इति पदकं, अहं किमपि गम्भीरं पुरस्कृतं कर्तुं अतिलघुः इति मन्यते स्म । खैर, अहं न जानामि यत् ते मृत्योः अनन्तरं पुरस्कृताः आसन् वा कथं च...
  ओएनोमौस् टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - द्वादशवर्षीयायाः बालिकायाः सैन्यपुरस्कारः पूर्वमेव दुष्टः नास्ति! कथयतु, कथं भवता सह?
  अग्रणी बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - अस्तु, आम्, कथयतु, साम्यवादः निर्मितः अस्ति, युद्धानि च समाप्ताः?
  डोमिनिका निःश्वस्य आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - नहि! युद्धानां दृष्ट्या अपि दुर्गतिः अभवत् । परन्तु अहं तस्य विषये वक्तुं न इच्छामि। परन्तु जनाः ततोऽपि दुष्टाः अभवन् ।
  बालकः डोब्रिन्यः सुझावम् अयच्छत् -
  - जादुई पराक्रमस्य विषये वक्तुं श्रेयस्करम्। अन्यथा भवन्तः इदानीं टङ्कस्य विषये वक्तुं आरभन्ते...
  मार्गरीटा भ्रूभङ्गं कृतवती :
  - टङ्कस्य विषये किं जानासि ?
  डोब्रिन्यः प्रत्युवाच - .
  - अहं अधिकविकसितजगति आसम्, तत्र च एते धातुराक्षसाः आसन्। ते उच्चैः शूटिंग् कुर्वन्ति, अतीव भयानकाः च भवन्ति । तान् स्मर्तुं घृणितम् अस्ति ।
  पक्षपातपूर्णा बालिका विस्मितः सन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अहं व्याघ्रटङ्कस्य गैसटङ्क्यां वालुकां पातितवान्। सः च स्थगितवान्। एवम् आसीत् । सा च नाजी-वाहनानां चक्राणि विदारयितुं कूपस्य उपयोगं कृतवती । अहं बालिका अस्मि, मम कृते एतत् कर्तुं सुकरम् आसीत्।
  डोमिनिकः खिन्नः भूत्वा टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - सद् कृत! त्वं अग्रणी नायिका असि। अस्माभिः भवतः विषये चलच्चित्रं निर्मातव्यं, भवतः विषये पुस्तकानि लिखितव्यानि च।
  मार्गरीटा शिरः उन्नमयितवान् -
  - अहं जानामि, केचन सन्ति - "लालपिशाचाः", उदाहरणार्थम्। सामान्यतया अहं न केवलं ईश्वरं न विश्वसितवान्, अपितु कदाचित् एतादृशानि कार्याणि कृतवान् यत् इदानीं लज्जितः अस्मि!
  एनोमैः स्मितं कृत्वा टिप्पणीं कृतवान् -
  - भवति। कदाचित् देवाः बहु सुष्ठु व्यवहारं न कुर्वन्ति। परन्तु सर्वथा त्वम् अधुना अतीव प्रतिभाशाली जादूगरनी असि, भवद्भिः...
  सः न समाप्तवान्। तेषां पुरतः उड्डयनकपिसमूहः प्रादुर्भूतः । ते दूरं आसन्, परन्तु पिशाचबालकस्य, जादूगरनीयाः च तीक्ष्णदृष्टिः दृष्टवती यत् एते पक्षिणः प्राइमेट् न्यूनातिन्यूनं एकदर्जनं बालकान् जाले कर्षन्ति स्म अभाग्याः बालकाः बालिकाः च उड्डयनकाले, उपरि क्षिप्तौ, श्वासप्रश्वासयोः कृते, महतीं दुःखं च प्राप्नुवन्ति, बालानां शरीराणि च जालस्य इस्पातजालैः छिन्नानि भवन्ति।
  डोमिनिका अपि एतत् दृष्ट्वा उद्घोषयति स्म यत् -
  - अस्माकं वयस्कानाम् मुक्तिः आवश्यकी अस्ति!
  डोब्रिन्यः शिरः न्यस्य क्रन्दनेन खड्गं आकर्षितवान् ।
  - वयं साहसेन युद्धं गमिष्यामः,
  पवित्र रुसस्य कृते' - .
  वयं खड्गेन सह युद्धं कुर्मः, .
  अहं न विक्रयामि!
  डोमिनिका दन्तं नग्नं कृत्वा अवलोकितवती यत् -
  - बालकानां साहाय्यं कर्तुं अवश्यमेव अतीव रोचकम् अस्ति। परन्तु अस्माकं पर्याप्तं बलं अस्ति वा ? अहं उड्डयनकपिनां विषये परिकथां पठितवान्, ते च अतीव बलवन्तः इव दृश्यन्ते!
  मार्गरीटा सहमतिपूर्वकं शिरः न्यस्य गायति स्म यत् -
  अन्धकारस्य योद्धा ध्रुवं बलवन्तः, .
  संख्यां न ज्ञात्वा दुष्टं जगत् शासति...
  परन्तु भवद्भ्यः शैतानपुत्रेभ्यः - .
  ख्रीष्टस्य सामर्थ्यं मा भङ्गयतु!
  डोब्रिन्यः टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - अस्माकं भिन्नाः प्रतिद्वन्द्विनः आसन्। ते च बलवन्तः इति तथ्यं नियमतः अस्मान् न निवारितवान्!
  अजगरसहितचतुष्टयं च उड्डयनकपिनां पश्चात् त्वरितम्। तेषां केवलं शापितदर्जनं आसीत् - तेषां त्रयोदश। प्रायः समानसंख्या च बद्धबालानां। एतत् च युद्धस्य कठोरं सत्यम्।
  मार्गरीटा अग्रे त्वरितवती, उड्डयनवानराणां समीपं गत्वा च आक्रोशितवती यत् -
  - बालकाः गच्छन्तु, यूयं राक्षसाः!
  वानरनायकः श्वसितवान् ।
  - गच्छ बालिका, अन्यथा वयं त्वामपि व्याप्तं करिष्यामः।
  मार्गरीटा वीरतया उत्तरं दत्तवती यत् -
  - नहि! त्वं तान् विसृजसि, अन्यथा त्वं अस्माभिः सह युद्धं कर्तुं प्रवृत्तः भविष्यसि!
  वानराः दन्तदन्तं विमोचयन् कूजन्ति स्म ।
  - कदापि न!
  तेषु चत्वारः बालकैः सह जालं धारयितुं अवशिष्टाः, शेषाः युवानां उद्धारकाणां लघुसमूहं प्रति त्वरितम् अगच्छन् ।
  डोमिनिका मुष्टिभ्यां कम्पितवती तस्याः हस्ते एकः कृपाणः आविर्भूतः ।
  मार्गरीटा पृष्टवती - -
  - भवन्तः वेष्टनं कर्तुं जानन्ति वा ?
  डोमिनिका आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - एकः अवधारणा अस्ति ! सा चलच्चित्रेषु अभिनयं कृतवती ।
  पक्षपातपूर्णा बालिका कूजति स्म :
  - एतत् भवतः उपयोगी भविष्यति।
  बालिका अभिनेत्री गायति स्म :
  भवतः खड्गस्य डुलनस्य समयः अस्ति,
  शीघ्रं कर्तुं समयः अस्ति...
  भवतः खड्गं क्षोभयितुं समयः अस्ति -
  किं यदि तत् कार्ये आगच्छति!
  स्वस्य पुस्तिकायां लिखतु - .
  प्रत्येकं पृष्ठे !
  भवतः खड्गस्य डुलनस्य समयः अस्ति,
  भवतः खड्गस्य डुलनस्य समयः अस्ति,
  भवतः खड्गं डुलयितुं समयः अस्ति!
  तदनन्तरं चत्वारः हसन्ति स्म। उड्डीयमानाः च वानराः आक्रमणं कर्तुं प्रयतन्ते स्म। ते पतङ्गाः इव शृगालान् आक्रमयन्ति स्म।
  मार्गरीटा उड्डयनकपिनां नेतारं मायादण्डेन, नग्नपादयोः जादूवलयेन च प्रहारं कृतवती । अतीव प्रहारं च कृतवान्।
  नेता आघातं प्राप्तवान्, तस्य शिरः तत्क्षणमेव अतीव स्वादिष्टं नारिकेलं पिष्टकं जातम् । उड्डयनकपिस्य च पङ्गवः हिस्टेरिकरूपेण संकुचन्ति स्म । अन्ये उड्डीयमानाः वानराः भयेन वीणाम् अकुर्वन् ।
  तेषु एकः चतुर्णां प्रति त्वरितम् अगच्छत्, परन्तु बालकः डोब्रिन्यः तस्याः ललाटं नग्नपार्ष्णिभिः प्रहारं कृतवान्, येन सः वानरः प्रबलं प्रहारं प्राप्य विपर्यस्तः अभवत्
  डोमिनिका खड्गं क्षोभयित्वा उड्डयनस्य वानरस्य शृङ्गं छित्त्वा तदनन्तरं गायति स्म यत् -
  वयं वन्यकपिभूमौ वने स्मः,
  वयं आकाशे पक्षिभिः सह युद्धं कुर्मः...
  मृगया भक्षयितुं पक्वं कदलीफलम् - .
  यः बालकान् वृक्षात् हरति सः लम्बयतु!
  ओएनोमौस् अपि वानरं प्रहारं कृतवान् , अस्मिन् समये पक्षे, श्वसितवान् च।
  अहं प्रकाशस्य शूरवीरः, तव जानुभ्यां क्रूराः,
  अहं पृथिव्याः मुखात् पितृभूमिशत्रून् अपहरिष्यामि!
  स च खड्गैः अष्टमाकृतिं कृतवान्। तदनन्तरं बालकः क्षतिग्रस्तं प्राइमेट् निपुणतया चकमात् । यदा च अजगरः ज्वलितः अभवत् तदा सः अन्धः वानरः क्रन्दितवान्। तस्मिन् एव काले दाहस्य गन्धः आसीत् ।
  चत्वारः योद्धाः आक्रमणं कृतवन्तः । वानराः प्रतिप्रहारं कर्तुं प्रयतन्ते स्म । अजगराः तान् अग्निविक्षेपैः प्रहारं कुर्वन्ति येन अक्षरशः प्राइमेट्-पक्षिणः अग्निः प्रज्वलिताः । तस्य च तप्तस्य गन्धः आसीत्।
  बालिका मार्गारीटा जादूधाराः गृहीत्वा मुक्तवती। अग्रिमस्य च वानरस्य शिरः स्थाने चॉकलेट् डोनट् आसीत्।
  डोब्रिन्यः एकं वानरं नग्नपादाङ्गुलिभिः पक्षतः गृहीत्वा अन्यं पक्षिणं प्रति क्षिप्तवान् । ततः च स्फुलिङ्गैः सह टकरावः अभवत्।
  टाइटन् बालकः गायति स्म यत् -
  -भवन्तः जानन्ति, मम दीप्तिमत् बलम् अस्ति,
  तया सह मित्रता ग्राहेन सह क्रीडनम् इव अस्ति!
  ततः च डोमिनिकस्य बालिका खड्गेन वानरस्य पक्षं छित्त्वा । तिर्यक् कृत्वा बैंगनीरक्तस्य फव्वारा मुक्तवती। तदनन्तरं सा स्वसहभागिना सह आघातं कृतवती ।
  डोमिनिका एकस्य पक्षयुक्तस्य प्राणिनः हनुमत्पादेन नग्नपार्ष्ण्या पादं पातयित्वा कूजति स्म ।
  साधु, ठीकम्, सः प्राणी आरायां निद्रां गतः,
  ठीकम्, ते मां हनुमत्पादं पातितवन्तः...
  ठीकम्, ते मां स्ट्रेचर-उपरि कर्षन्ति स्म - .
  जीवितस्य धन्यवादं वदतु !
  बालिका च अन्यस्य वानरस्य शिरसि खड्गेन प्रहारं कृतवती । तदनन्तरं प्राणिनः पलायितुं प्रवृत्ताः । तस्मिन् एव काले चत्वारः पक्षिणः प्राइमेट्-पक्षिणः बद्धान् हर्तुं प्रयतन्ते स्म, जाले संलग्नाः बालकाः ।
  मार्गरीटा तेषु जादूपुञ्जं प्रहारितवती, वानरः सम्पूर्णतया फ्रॉस्टिंग् सहितं दालचीनीपाईरूपेण परिणतः।
  शेषाः जालं मुक्त्वा क्रन्दन्तः पलायिताः। बद्धाः च बालकाः पतितुं आरब्धवन्तः।
  मार्गरीटा उद्घोषयति स्म -
  - जालं धारयतु, आगच्छतु, बलवत्तरम्।
  सा च अजगरस्य उपरि अवतरितवती। अन्ये त्रयः योद्धवः तस्याः पश्चात् त्वरितम् आगतवन्तः ।
  बालकः डोब्रिन्यः गायति स्म :
  अहो बाल्यम् बाल्यम् कुत्र उड्डीयसे ?
  अहो बाल्यकालः बाल्यकालः कुत्र त्वरितम्...
  रोमयुक्तैः वानरैः पूर्णं जानामि, .
  ते भवन्तं भिन्नदेशेभ्यः गृह्णन्ति!
  बालकनायकः च नग्नपादाङ्गुलिभिः जालम् उद्धृतवान्। अद्यापि शॉर्ट्स् धारयन् वयस्कः भवितुं लाभाः सन्ति। प्रौढस्य कृते बूटं विना गमनम् अशोभनं भवति, बालकस्य कृते तु स्वाभाविकं भवति, सः स्वस्य दृढपदानि कर्मणि उपयोक्तुं शक्नोति ।
  चत्वारः अपि पतन्तं जालं मन्दं कृत्वा स्निग्धतया अवतरितुं प्रवृत्ताः ।
  डोमिनिका स्मितेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अनाथभागं न कामये, .
  अहं भवतः कठिनदिनानां कामना न करोमि...
  ग्रहः उज्ज्वलः स्वर्गः भवतु,
  पुण्येश्वरः बालकान् रक्षतु !
  वयस्काः खरचिताः, चीर्णाः च आसन्, प्रायः सर्वे नग्नपदाः, एकां बालिकां विहाय, सुन्दरं, सम्भवतः, विलासपूर्णं च वेषं, पन्ना-माणिक्य-कशीकृतं च जूतां च धारयति स्म
  बालिका चञ्चलः अभवत् -
  - सावधानाः भवन्तु, उद्धारदलः मम पिता ड्यूकः अस्ति, अहं च पूर्वमेव बैरोनेस् इति उपाधिं धारयामि!
  डोमिनिका विहसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  राजानः किमपि कर्तुं शक्नुवन्ति
  राजानः किमपि कर्तुं शक्नुवन्ति...
  परन्तु प्रायः भग्नाः
  कदाचित् उपविशन्ति !
  प्रेम्णः कृते विवाहं कुरुत
  प्रेम्णा विवाहं कुरुत...
  भवतः कृते दुर्बलः, कस्यचित्
  त्वं न देवः राजा !
  कश्चित् भवतः कृते दुर्बलः - .
  त्वं न देवः राजा !
  दलं सावधानीपूर्वकं बालकान् अवतरत्। सा च जालं विमोचितवती। बालकाः - बालकाः बालिकाः च - स्वतन्त्रतां अनुभवन्ति स्म । तेषां च गोलपार्ष्णिः धावितुं प्रयतमाने ज्वलति स्म।
  परन्तु मार्गारीटा तान् धमकीकृत्य उद्घोषेण निवारितवती यत् -
  -यूयं कुत्र गच्छथ ? धन्यवादः इति कथं ?
  बालकाः निवृत्ताः। बैरोनेस् बालिका शिरः न्यस्य अवदत् -
  - तत्सत्यम्, त्वया मां बन्धनात् तारितम्। मां पितुः समीपं प्रयच्छ, महत् फलं ते प्रतीक्षते । शेषाः च स्वयमेव तत्र गच्छन्तु - ते याचकाः नग्नपदाः च सन्ति।
  बन्दीनां मध्ये एकः बालकः आक्षेपं कृतवान् ।
  - मम पिता गणना अस्ति ! अहं च नग्नपदः अस्मि यतोहि अहं प्रशिक्षणधावनस्य समये गृहीतः आसम्!
  मार्गरीटा अपृच्छत् - "किमर्थं ते भवन्तं गृहीतवन्तः?"
  विस्काउण्ट् बालकः स्कन्धान् संकुचितवान्, तस्य नग्नं, स्नायुयुक्तं कूपं, चर्मयुक्तं, तारयुक्तं, केवलं तस्य व्यञ्जकं यद्यपि बाल्यरूपं मुखं तस्य जातिं द्रोहयति स्म
  बैरोनेस् बालिका उत्तरं दत्तवती यत् -
  स्केलेण्टन् -नगरं नेतुम् इच्छन्ति स्म | एषः एकः शक्तिशाली जादूगरः अस्ति यः कोशचेई अमरस्य दूरतः सम्बन्धी अस्ति!
  मार्गरीटा अधरं स्तम्भयित्वा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - Skelenton , एकः दुष्टः जादूगरः तत्त्वानां च स्वामी, कृष्णव्याघ्रस्य कलाकृतिः अस्ति । कदाचित् एतेन बलिष्ठतरस्य लिंगस्य उद्धाराय साहाय्यं भविष्यति।
  बालकराजकुमारः ओएनोमौस् अवलोकितवान् यत् -
  - तदतिरिक्तं दुःस्वप्नजादूगरेन बद्धानां अन्येषां बद्धबालानां मुक्तिः आवश्यकी भवति। अन्यथा जगतः महत् हानिः भविष्यति ।
  डोमिनिका अतीव आत्मविश्वासेन न पृष्टवती -
  - एतेन अस्मान् मुख्यलक्ष्यात् विचलितं न भविष्यति वा ?
  मार्गरीटा आक्षेपं कृतवती यत् -
  - तद्विपरीतम् ! यदि भवन्तः द्वादश कलाकृतीनां संग्रहणं कुर्वन्ति तर्हि भवन्तः सर्वशक्तिमान् ईश्वरस्य शक्तिं प्राप्तुं शक्नुवन्ति । अनेन च न केवलं बलवत्तरस्य लिंगस्य उद्धारः सम्भवः भविष्यति, अपितु अन्ये बहवः सद्वस्तूनि सृज्यन्ते।
  बालकः डोब्रिन्यः उद्घोषितवान् -
  - एतत् आश्चर्यजनकम् अस्ति! तदा वयं किमपि कर्तुं शक्नुमः यत् अन्ये नायकाः कदापि स्वप्नं न दृष्टवन्तः!
  डोमिनिका हर्षेण गायति स्म यत् -
  अस्माकं जगत् निर्दयः क्रूरः द्रोहः .
  जनानां रक्तं तूफानीधारा इव प्रवहति...
  परन्तु सः पुरुषः स्मार्टः, प्रगतेः कृते प्रसिद्धः -
  क्रीडन् विघ्नान् अतिक्रान्तं कुरुत!
  
  असंख्य दुःस्वप्नधमकी
  भाग्यं क्रूरं, दुःखदं, विनोदपूर्णं च भवति...
  वयं संशयेन विचित्रं अश्रुपातं कृतवन्तः - .
  अलौकिकविषादेन आकाशं पश्यतु !
  
  पातनं च आवश्यकं भवतु
  क्रुद्धयुद्धे मानवस्य रक्तं...
  खड्गेन, बाणेन, जीवनसूत्रं भङ्गयतु, .
  वयं प्रेम्णः सदा न द्रोहं करिष्यामः!
  मार्गरीटा स्वस्य सुवर्णशिरः न्यस्य अवदत्-
  - त्वं डोमिनिकं सम्यक् गासि, बुद्धिमान् वचनं च आत्मानं स्पृशति! परन्तु एतत् पर्याप्तं नास्ति...
  बालिका अभिनेत्री गायति स्म :
  अतीव लघु अभवत्
  अहं पितृभूमिं रक्षितवान्...
  अहं वास्तवं भाग्यशाली आसम् - .
  केवलं एतत् एव पर्याप्तं नास्ति!
  केवलम्, केवलम्, केवलम् - .
  एतत् पर्याप्तं नास्ति !
  विस्काउण्ट् बालकः स्वस्य नग्नपादं एतावत् कठिनतया मुद्रितवान् यत् ओसबिन्दवः नारङ्गतृणात् उड्डीय गर्जति स्म:
  - गायनम् त्यजतु ! स्केलेन्टोम् गच्छामः तं खण्डखण्डं करिष्यामः!
  मार्गरीटा निःश्वसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - गमनाय अतीव दीर्घम् अस्ति। भवन्तः अजगरानाम् उपरि उड्डीयन्ते, अथवा पदकस्य उपयोगेन परिवहनं कुर्वन्ति!
  ओएनोमौस् स्मितेन पृष्टवान् -
  - भवतः पदकं अस्ति वा ? अतः अस्मान् उपरि वहन्तु!
  पक्षपाती बालिका निःश्वसन् उत्तरं दत्तवती -
  - सम्पूर्णस्य दलस्य परिवहनार्थं तस्य पुनः चार्जीकरणस्य आवश्यकता वर्तते। इदानीं कृते खादामः। बालकाः सम्भवतः क्षुधार्ताः सन्ति।
  बैरोनेस् बालिका शिरः न्यस्य, तस्याः हीरककुण्डलानि ज्वलन्ति स्म:
  - आम्, एतत् एव कर्तव्यम्। मम उदरे अग्निः अस्ति!
  बालकः विस्कॉन्टः अवलोकितवान् यत् -
  - पूर्णोदरः युद्धे बधिरः भवति !
  शेषाः बालकाः, प्रायः बालिकाः, एकस्मिन् स्वरेण क्रन्दन्ति स्म ।
  वयं खादितुम् इच्छामः
  द्वाराणि विस्तृततराणि उद्घाटयन्तु
  अन्यथा वयं पाककं खादिष्यामः...
  पाककर्तृणां जलपानं भविष्यति, .
  कर्तव्याधिकारिभ्यः च पिबामः,
  वयं सम्पूर्णं भोजनालयं नाशयिष्यामः
  वयं च पात्राणि भङ्गयिष्यामः!
  मार्गरीटा स्वस्य जादूदण्डं कम्पितवती। एकः मेजः च आविर्भूतः यत्र अनेकाः व्यञ्जनानि, तस्मिन् केकः च आसीत्।
  बालिका हर्षेण गायति स्म-
  बालाः भवतः कृते सङ्गृहीताः, .
  वयं सर्वथा स्क्रैप्स् न स्मः - .
  तथा शीतलानि उपचाराणि, .
  न केवलं बाजरा सह दलिया!
  डोमिनिका शिरः न्यस्य टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - परन्तु प्रथमं हस्तौ प्रक्षाल्यताम् !
  बालकाः प्रवाहं प्रति त्वरितम् अगच्छन्। केवलं बैरोनेस् बालिका एव स्थिता आसीत् । बालिका अभिनेत्री गर्जति स्म :
  - भवतः विशेषनिमन्त्रणस्य आवश्यकता अस्ति वा ?
  युवती बैरोनेस् गुञ्जितवती यत् -
  - अहं च प्लेबियनैः सह हस्तपादौ आर्द्रं कृत्वा श्रान्तः अस्मि!
  डोमिनिका कठोररूपेण उत्तरं दत्तवती यत् -
  - तर्हि अहं भवन्तं मेजं न अनुमन्यते!
  गणमान्य बालिका अवदत्-
  - किं त्वं मां दर्शयिष्यसि नग्नपदकन्या ? आम्, अहं भवन्तं ताडनस्य आदेशं दास्यामि।
  डोमिनिका उत्थाय मुष्टिभ्यां संगृहीतवती।
  - कस्य च आदेशं दास्यसि ?
  बैरोनेस् पश्चात् अवलोकितवती। डोमिनिका लम्बा स्नायुयुक्ता च आसीत्, तस्याः स्तनौ ऊरुयोः एव पटः आच्छादयति स्म । तथा च स्पष्टम् आसीत् यत् चर्मकृतत्वक् अधः स्नायुगोलाः आवर्तन्ते स्म, उदरस्य उपरि च अब्जस्य टाइल्स् आसन्। एतादृशी वीरकन्या भवन्तं प्रहारं कर्तुं शक्नोति।
  तथापि मार्गारीटा मेलमिलापस्वरेण अवदत् यत् -
  - सर्वे पूर्वमेव हस्तौ प्रक्षालयामः। यदि च भवान् डोमिनिका प्रौढः अस्ति तर्हि अस्माकं कृते उदाहरणं स्थापयितव्यम्। अतः सर्वे मिलित्वा प्रक्षालयामः।
  सा च धारां प्रति प्रस्थिता। तया सह च बैरोनेस् बालिका डोमिनिका च अस्ति। चतुर्भिः सूर्यैः तप्तं जलं सौम्यम् उष्णं च अतः प्रक्षालनं आनन्ददायकम् आसीत् । बालाः अपि धारायां तरन्ति स्म । ते च परस्परं जलं सिञ्चितुं आरब्धवन्तः।
  डोमिनिका अपि बालिका इव परितः स्फुटति स्म, गायति स्म च -
  जलं जलं शीतं जलं .
  लोटातः प्रक्षिप्तं न अकारणम्!
  परितः च एतादृशी अद्भुता प्रकृतिः आसीत्। विलासपूर्णानि पुष्पाणि विविधाकाराणि लसत्वृक्षेषु वर्धन्ते स्म । एतेषां च पुष्पदलानां वर्णाः छायाः च भिन्नाः भवन्ति। इन्द्रधनुषस्य सर्ववर्णैः स्फुरन्तः चतुर्सूर्यकिरणैः स्फुरन्तः अङ्कुराः कल्पयतु ।
  एतत् खलु अद्भुतं सौन्दर्यम् अस्ति। अल्बट्रोसप्रमाणाः भृङ्गाः च उड्डीयन्ते, तेषां पक्षेषु समुद्रतरङ्गस्य स्फुरणवत् चलचित्रं भवति। अद्भुतं च गतिः भवति।
  डोमिनिका गायति स्म : १.
  तस्य भृङ्गस्य पक्षाः
  ते एतावन्तः उत्तमाः आसन्...
  बालकः शान्तिं नष्टवान्, .
  सः च हृदयात् अवदत्...
  युवकः विस्कॉन्टः स्फुटन् टिप्पणीं कृतवान् ।
  - आम्, सर्वतः सुन्दरम् अस्ति...
  वस्तुतः बहवः वृक्षाः मयूरस्य रत्नपुच्छाः इव दृश्यन्ते स्म । तेषां उपरि च भृङ्गानाम् अतिरिक्तं प्लैटिनम-अजगराः अपि स्वपक्षं चालयन्ति स्म । वने च भव्यपक्षिणां त्रिलः श्रूयते स्म। ते स्वरैः एतावन्तः आश्चर्यजनकाः अद्भुताः च सन्ति यत् भवन्तः केवलं विस्मिताः भवन्ति।
  डोमिनिका ट्वीट् कृतवती यत् -
  कृष्णपक्षिणां गायनं श्रुतवान् वा ?
  नाइटिङ्गल्स्, ओरिओल्स् च डैशिंग्...
  कदाचित् च खराः, खराः एवम् ब्रीदन्ति,
  बालिकाः नग्नपदाः धावन्ति!
  आम्, खलु एतत् अतीव हास्यं दृश्यते स्म।
  स्नानं कृत्वा बालकाः मेजं प्रति प्रस्थिताः । तेषां मनोभावः च प्रमुखः अभवत्, ते च हर्षेण गायन्ति स्म;
  साधु परी अस्मान् दत्तवती
  बहु क्रीडनकं, विभिन्नप्रकारस्य...
  वयं महता बलेन जातः, .
  पक्षिणः पशवः इव !
  
  बालाः स्मितप्रकाशे क्रीडन्ति, २.
  जगति महती आनन्दः आगता...
  प्रथमे प्रयासे वयं तत्र गन्तुं शक्नुमः - .
  उन्मत्तं गतः युगे अपि गदः!
  
  वयं नग्नपादाः ओसबिन्दवेषु त्वरयामः,
  जगति एतावन्तः अद्भुताः विचाराः सन्ति...
  बालाः मुक्ताश्रुपातं कुर्वन्ति, २.
  विश्वासं कुरु, भवतः आत्मा अधिकं प्रसन्नः भविष्यति!
  
  दुष्टाः कोशचेई अस्मान् आक्रमयन्ति, .
  बाबा यागः उलूखलेन त्वरितम् अस्ति...
  नग्नपदां बालिकां चाबुकेन दुष्टतया प्रहारं कुर्वन्ति,
  नदी च तटं प्लावयति!
  
  परन्तु वयं बालकाः बालिकाः च न भ्रमिष्यामः।
  वयं टाइटन् इव युद्धं करिष्यामः...
  अस्माकं च स्वरः एतावत् स्पष्टः भविष्यति,
  अग्रणी बगल इव, ढोल!
  
  साधु, ओर्काः अस्माकं कृते बाधकाः न सन्ति,
  उन्मत्तः ट्रोल् भवन्तं न भयभीतं करिष्यति...
  शौर्यस्य महत् फलं भविष्यति,
  यदि बालकः दुर्व्यवहारे शून्यः नास्ति!
  
  शूरबालकानाम् गोरिण्यचः सर्पः किम्, २.
  अस्माकं कृते कोऽपि बाधकः नास्ति, वयं दुष्टस्य विरुद्धं युद्धं कर्तुं उत्सुकाः स्मः...
  वयं तस्मै उल्टानां समूहं दद्मः, .
  वयं च तं सीधा कोष्ठे ताडयामः!
  
  यदि दुष्टः पिशाचः तोपात् अग्निना प्रज्वलति तर्हि
  ततः वयं तस्य उत्तरं बकशॉट्...
  भवतः थूकं लेपनं त्यजतु , .
  एकवारं शैतानं पराजयामः!
  
  रक्तरंजितं युद्धाय पवित्रं सम्यक् च ।
  वीरतया बालिकाः, बालकाः धावन्ति...
  वयं पवित्रशक्तिं शासिष्यामः,
  दुष्टं अजगरं कपुटं कुर्मः!
  
  अस्माकं प्रियतटाः सुखतराः न सन्ति,
  मत्स्यानां सम्पूर्णं तडागं गृह्णामः...
  महान्, आकर्षक एल्फिया इत्यस्य कृते,
  बालकः अतीव शीतलः इति सिद्धं करिष्यति!
  
  एतावत् सुन्दरं जगत् कुर्मः
  यथा तस्मिन् स्वर्गात् पुष्पाणि वर्धन्ते...
  कदाचित् भयंकरं युद्धं कुर्मः अपि ।
  किन्तु स्वप्नाः प्रकाशे एव साकाराः भविष्यन्ति!
  
  न, वयं कदापि शत्रुणाम् अधीनाः न भविष्यामः,
  बालिकाः, बालकाः अग्रे गच्छन्ति इति वदामः...
  वयं अविश्वासी सेनाम् अस्माकं पादयोः अधः पदाति,
  वयं विजेतायाः चालानपत्रं निर्गच्छामः!
  
  विश्वासं कुरु, लोके शाश्वतः ग्रीष्मकालः भविष्यति,
  अस्माकं बाल्यकालः कदापि न गमिष्यति...
  शूरवीराणां कृत्यं सत्यं गीयते,
  तथा विजयी अभियानं गच्छतु!
  
  साधु, यदा वयं सर्वान् ओर्कान् पराजयामः तदा
  युद्धस्य समाप्तिः गौरवपूर्णविजयेन भविष्यति...
  मम शुद्धात्मने अद्भुतं भविष्यति,
  वयं खड्गं, दृढं कवचम् उत्थापयामः!
  बालकाः दुष्टगीतं गायित्वा मेजस्य समीपे उपविष्टाः। ते तप्तबकान्, भृष्टान्, पार्श्वभोजनैः सह मत्स्यान् च खादितुम् आरब्धवन्तः ।
  डोमिनिका तेषु सम्मिलितवती । सा छूरेण एकं खण्डं छित्त्वा अवलोकितवती यत् -
  - उत्तमं मांसम् !
  मार्गरीटा शिरः उन्नमयितवान् -
  - साधु, अहं कथं जादू करोमि ? सहमतः, यथार्थतः अभेद्यम् अस्ति!
  बैरोनेस् बालिका अवलोकितवती यत् -
  - आम् , उत्तमं मांसं, परन्तु मत्स्यस्य किम् ?
  अहं च एकं खण्डं प्रयतितवान्। ननु भोजनं अद्भुतम् आसीत् । बालकाः खादितवन्तः, आनन्देन च अवलोकितवन्तः।
  - कीदृशानि व्यञ्जनानि, कीदृशानि व्यञ्जनानि, .
  अहं सर्वं स्वेन सह नेतुम् इच्छामि...
  प्रायः मेजः एवं न भवति इति दुःखम् -
  ते केवलं वधार्थं पोषिताः भवन्ति!
  एकः नग्नपदः , याचिका बालिकाः अपृच्छत्-
  - मया केचन चॉकलेट् मिष्टान्नानि भवितुम् अर्हन्ति वा ?
  मार्गरीटा हसित्वा दण्डं क्षोभितवती। मयूरपुच्छवत् विशाले वृक्षे लम्बमानाः शङ्कुः तत्क्षणमेव मेजस्य समीपं त्वरितम् आगत्य सुन्दरेषु, पशुमत्स्याकारेषु , चॉकलेट्-आच्छादितेषु, अद्भुतपूरणेन च परिणताः अभवन्
  बालकाः सन्तोषेण चञ्चलं कृतवन्तः-
  - कियत् महत् एतत् , अपि च, वयं आइसक्रीमम् इच्छामः!
  तस्मिन् क्षणे नारङ्गतृणानां अधः कतिपये बृहत्मूषकाः रक्तरोमयुक्ताः बहिः उत्प्लुत्य बालकान् आक्रमयितुं प्रयतन्ते स्म । ते भयेन क्रन्दन्ति स्म, प्रत्येकं मूषकं सुवृकप्रमाणम्। मार्गरीटा तान् स्वस्य मायादण्डात्, नग्नपादस्य मायावलयेन च तान् आहतवती । तथा च डोमिनिका अपि स्वस्य जादूदण्डस्य उपयोगेन एकं पल्सरं मुक्तवती।
  अद्भुतपुष्पाकारं स्थापितैः समृद्धैः लसत्-आइसक्रीमैः सह सुवर्णमद्यस्य गिलासाः प्रादुर्भूताः । अपि च स्ट्रॉबेरी-पिप्पली-वन्य-स्ट्रॉबेरी-आदिभिः भव्यैः जामुनैः सह ।
  डोमिनिका गुञ्जति स्म, बृहत्तमं मद्यकाचं दर्शयन् च टिप्पणीं कृतवती, यत् न केवलं सुवर्णं, अपितु हीरकैः युक्तं च अभवत् । तस्मिन् च आइसक्रीमः इन्द्रधनुषस्य सर्वेषु वर्णैः विन्यस्तः अद्भुतः अलङ्कारः इव आसीत्। कियत् सुन्दरं च दृश्यते स्म।
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  -भवतः अजगरस्य हृदयनाडीतः निर्मितः जादूदण्डः अस्ति - एतत् अतीव दुर्लभम् अस्ति। कुतः प्राप्तः ?
  डोमिनिका प्रामाणिकतया उत्तरं दत्तवती यत् -
  - युद्धे ! एतत् च सत्यं शूरं च !
  ओएनोमौसः आनन्देन गायति स्म :
  धिक् यः युध्यते, .
  युद्धे सुन्दरी कन्या सह...
  यदि शत्रुः क्रुद्धः भवति - .
  अहं ' हरामीं मारयिष्यामि ! अहं ' हरामीं मारयिष्यामि !
  बालकः डोब्रिन्यः गुर्गुरितवान् -
  - किं त्वं बालिका , किमर्थं एवं गायसि ? अस्माभिः अवश्यं गायितव्यम्: युद्धे बलवत् बालकेन सह! अधिकं सम्यक् वक्तुं शक्यते यत् युद्धे शक्तिशालिना सह अपि। वयं केवलं बालकाः एव स्मः, परन्तु वर्षाणां यावत् वयं पुरुषाः एव स्मः!
  ओएनोमाउस् हसन् अवलोकितवान् च -
  वयं सदा बालकाः तिष्ठामः,
  केवलं वर्षाणि परिवर्तन्ते!
  डोमिनिका हसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अत्र अस्माकं परिकथालोकः परिवर्तनं च भविष्यति।
  तदनन्तरं सा स्वस्य जादूकृतं आइसक्रीमं खादितुम् आरब्धा । तस्य स्वादः केवलं महान् आसीत्। एतत् कियत् भव्यं जातम् । मधुरः सौम्यः च आइसक्रीमस्य रसः बालिकायाः जिह्वायां प्रसृतः ।
  बालकः डोब्रिन्यः मत्स्यमांसयोः अनन्तरं अपि हर्षेण आइसक्रीमस्य श्रद्धांजलिम् अयच्छत् । एतत् वस्तुतः वस्तु अस्ति, yummy .
  बालकाः सभ्यरूपेण भोजनं कर्तुं प्रयतन्ते स्म , न तु क्षुब्धं कर्तुं। आम्, मांसाहारी मूषक-आइसक्रीमम् अद्भुतम् अस्ति।
  डोमिनिका दीप्तिमत् स्मितेन टिप्पणीकृतवती यत् -
  कथं साधु मायां पातयितुं शक्नुवन्,
  तथा दुष्टमूषकं आइसक्रीमरूपेण परिणमयतु...
  वयं ठोसपञ्चकं प्राप्नुमः -
  किमपि करणं यत् सर्वथा न कर्तव्यम्!
  पुनः च प्रतिक्रियारूपेण बालानाम् खिन्नः। तथा एकः सन्तुष्टः चीत्कारः...
  आकाशे कोलाहलः अभवत् । कुत्रचित् धारात् एकः विशालः अजगरः उड्डीयमानः आसीत् । दूरतः सः लघु इव न भयङ्करः सप्तशिरः अपि । तथा च अहानिकारकरूपेण एकप्रकारस्य राक्षसः आसीत्।
  बालकाः हसन्तः परस्परं निमिषं कर्तुं प्रवृत्ताः । एतत् वस्तुतः मजेयम् अस्ति। तालं च ताडयन्ति।
  रङ्गः अस्ति इति।
  डोमिनिका तत् गृहीत्वा नग्नपादाङ्गुलिभिः बूमरेङ्गं क्षिप्तवती। सः उड्डीय बम्पं छिनत्ति स्म, पतने च सौन्दर्यं मायादण्डात् ऊर्जया प्रहारं कृतवती । नेपोलियनस्य कोक्ड् टोप्याः आकारेण एकः विशालः केकः आविर्भूतः, यः पोपी-गुलाब-कुक्कुटपुष्पैः युक्तः आसीत् ।
  बालकाः पूर्वमेव सुपोषिताः मध्यमोत्साहेन उपहारं अभिनन्दितवन्तः ।
  बालकः विस्कॉन्टः अवदत्।
  -केकाः अतीव उत्तमाः सन्ति, परन्तु भवन्तः तदपि संयमस्य अवलोकनं कुर्वन्तु...
  डोमिनिका खिन्नं कृत्वा टिप्पणीं कृतवती, गायन्ती:
  मम जन्मदिनस्य पाककर्त्ता ,
  केकस्य अभिनन्दनम् लिखितवान्...
  क्रीमतः वर्णितः च शिलालेखः - .
  सैन् रेमो-नगरं गन्तुं समयः अस्ति!
  तदनन्तरं बालिका तत् गृहीत्वा पुनः बूमरेङ्गं प्रक्षेपितवती । सः च उड्डीय, फुफ्फुसं कृत्वा, भ्रमितवान् च। सा बालिका पुनः तं नग्नपदेन गृहीत्वा गायति स्म।
  केकं अधः मा पश्यतु
  समयः आगमिष्यति यदा त्वमपि म्रियसे ...
  अदरकं मन्दिरे गोलिका इव वीणां करोति,
  आहारेन सह भवन्तः वास्तवमेव स्वयमेव पेचम् करिष्यन्ति!
  बैरोनेस् बालिका कष्टेन कोक्ड् टोप्या सह केकस्य एकं खण्डं निगलितवती, अधरं लेह्य अवलोकितवती च।
  - स्वादिष्ठम्! परन्तु इतः परं न उपयुज्यते ।
  बालकः विस्कॉन्टः अवलोकितवान् यत् -
  - मेदः भवितुं बहुकालं न स्यात्।
  डोमिनिका स्मितेन विनोदेन च गायति स्म यत् -
  मम्मीयाः चम्मचस्य कृते , पितुः चम्मचस्य कृते,
  पितामह्याः कृते च स्रुचः ...
  शय्यायाः पार्श्वे च !
  बालकाः खलु खादित्वा गुरु भूत्वा नासिकाभिः शुष्कयन् मृदुनारङ्गतृणेषु पतितवन्तः। दिष्ट्या अत्र शिकारी मशकाः कीटाः वा नासीत् । ये उड्डीयन्ते स्म ते बृहत् न दंशन्ति स्म, तेषु व्यावहारिकरूपेण समस्या नासीत् ।
  डोमिनिका मार्गारीटाम् अपृच्छत्, अग्रणी बालिका अपि जृम्भमाणा शीघ्रं तालुकेन मुखं आच्छादितवती:
  -किं त्वं निद्रां गच्छसि वा?
  पक्षपाती नायिका उत्तरं दत्तवती यत् -
  किं, बालिका दुर्व्यवहारे चिन्तायां च निद्रां कर्तुं न शक्नोति ?
  कुत्रचित् सगाई वनमार्गेण भ्रमति...
  पुदीनातृणं भ्रमति न किमपि जानाति,
  तथा शापितम् दैवं हास्यं नाटकं च!
  वीरः बालकः डोब्रिन्यः पूर्वमेव नासिकाद्वारा शुष्कयति स्म ।
  आम्, बालकानां बहवः साहसिककार्यक्रमाः अभवन् ।
  डोमिनिका विनोदेन गायति स्म यत् -
  वयं अकष्टेन निद्रां गच्छामः, २.
  सत्यम्, आम्...
  परन्तु तदा केन कष्टेन .
  वयं पश्चात् जागृयामः!
  . अध्याय सं० ९.
  डोमिनिका जागृत्य एकस्मात् माधुर्यपूर्णस्वप्नात् बहिः आगता यत् तां समानान्तरं जगत् प्रति नीतवान् । तदनन्तरं बालिका प्रक्षाल्य सुवर्णयन्त्रेण स्नानं कृतवती । अहं दन्तधावनं कृत्वा प्रातःभोजार्थं अगच्छम्।
  तत्र सा अन्यैः बालिकाभिः, अभिजातवर्गस्य बालिकैः च मिलिता । हस्तौ कृत्वा शिष्टाः दृश्यन्ते स्म। तत्र एल्फ्स्, महिला ट्रोल्, महिला हॉबिट् अपि आसन् ये बालिकाः, अप्सरा, ड्रायड्, मानवबालिकाः इव दृश्यन्ते स्म, यद्यपि तेषु अल्पाः आसन् एकः सुन्दरः सङ्घः समागतः।
  बालिकाः सुरुचिपूर्णवेषधारिणः आभूषणं च धारयन्ति स्म, परन्तु नग्नपदाः आसन्, येन डायनकाले तेषां पादप्रयोगः अधिकं सुलभः स्यात् । अभिजातवर्गे च शिक्षा किञ्चित् भिन्ना आसीत् - ते द्रुत-अग्नि-प्रकारेण उलूकस्य व्याख्यानानि शृण्वन्ति स्म, विविधानि कार्याणि च कुर्वन्ति स्म बालिका पूर्वमेव मूलभूतं जानाति इति विश्वासः आसीत् ।
  अत्र डोमिनिका अनेकानि कार्याणि सम्पन्नवती । सा मायादण्डात् विस्फोटं कृत्वा परिवर्तनं कृतवती । ततः च सा मन्त्राः कुहूकुहू कृतवती। तस्याः कृते अनेकाः जटिलाः शब्दसंयोजनाः पठिताः, डोमिनिका च तान् पुनः पुनः अवदत् ।
  चलचित्र अभिनेत्री इति कारणतः बालिकायाः अद्भुतस्मृतिः आसीत् यतः सेट् मध्ये तस्याः बहु संवादानाम् उच्चारणस्य आवश्यकता आसीत् ।
  अहं च सर्वं सम्यक् स्मरामि स्म। परन्तु एते सर्वे पुष्पाणि सन्ति, मुख्यं वस्तु अवश्यं बलवन्तं लिंगं तारयितुं कलाकृतीनां अन्वेषणम् एव।
  तथा च डोमिनिका कमलस्थाने उपविष्टवती, स्वस्य दृढं, स्नायुयुक्तं पादं संयोजयित्वा पृष्ठं ऋजुं कृतवती। पुनः च सा समानान्तरे ब्रह्माण्डे निमग्नवती, यत्र तेषां दलं बलिष्ठतरस्य लिंगस्य उद्धारस्य उपायं अन्विष्यति स्म ।
  तथा च समये एव। यतः तत्रैव पिशाचः, लुटेरा निशाचरः च अङ्गुष्ठाग्रभागे उपरि सरति स्म । एतौ खलनायकौ पूर्वमेव सुप्तं नग्नपददलं आच्छादयितुं जादुजालं प्रसारितवन्तौ।
  मार्गरीटा अपि सुप्तवती, सा च स्वप्नं दृष्टवती...
  बालिका सेतुविस्फोटनस्य कार्यं प्राप्तवती । अतः सा नग्नपदाः, विदीर्णकर्पासवेषेण, याचकपुटेन च, अन्वेषणार्थं गता। शरदः अस्ति, मौसमः अपि बहु उत्तमः नास्ति। रात्रौ हिमपातः, तृणानि च हिमैः आच्छादितानि, यस्मिन् बालिकायाः नग्नपादाः लघु, ललितपदचिह्नानि त्यक्तवन्तः । अतीव आर्द्रं शीतं च वर्षा हिममिश्रितम् ।
  नग्नपादपक्षीयस्य लघुपादाङ्गुलीः शीतेन आर्द्रतायाः च कारणात् नीलवर्णाः अभवन् । परन्तु सा साहसेन अग्रे गता, वेगं अपि उद्धृत्य ।
  तस्मिन् एव काले च सा गायति स्म;
  वर्षा नक्षत्रखण्डान् विकीर्णं व्योमम् ।
  ते फासिज्मस्य कृते तीक्ष्णं दावं सज्जीकृतवन्तः!
  व्याघ्र टङ्कयः केवलं कचरा एव सन्ति - मलिनः पिस्सूविपणः , .
  वेर्माक्ट्-दलः क्रुद्धपराजयस्य प्रतीक्षां करोति!
  वेर्माक्ट्-दलः क्रुद्धपराजयस्य प्रतीक्षां करोति!
  
  अस्माकं सहचरः स्टालिनः, नेता, कोटि-कोटि-जनानाम् बलम् अस्ति,
  तस्य हस्ते ग्रेनाइट् मुष्टिः, मशीनगनं च अस्ति!
  सदोमतः सैन्यं वयं पराजयितुं शक्नुमः।
  अस्माकं बलं एकलम् अस्ति, सौभाग्येन पृथिव्यां!
  अस्माकं बलं एकलम् अस्ति, सौभाग्येन पृथिव्यां!
  
  महत्त्वपूर्णं किमपि कार्यं नास्ति ,
  कथं जनान् उद्धारयितव्यं, मातृभूमिहितम् !
  गोबेल्सः व्याप्तः, नरकं यावत् बकवासेन,
  विजयः च भविष्यति, विश्वासं कुरु, सर्वेषां पिशाचानां अभावे अपि!
  विजयः च भविष्यति, विश्वासं कुरु, सर्वेषां पिशाचानां अभावे अपि!
  
  रूसी सौन्दर्यं भवन्तः जानन्ति, तस्याः सामर्थ्येन प्रसिद्धा अस्ति,
  तस्याः गुरुः भूरेण वेणी अस्ति!
  फासिस्टैः सह युद्धेषु च युवा प्रसिद्धः भविष्यति,
  प्रकाशदेशः जीवनं प्राप्स्यति, उत्तिष्ठन्!
  प्रकाशदेशः जीवनं प्राप्स्यति, उत्तिष्ठन्!
  
  रूसीजनानाम् अन्तः नासिकां मा चोदतु,
  श्मश्रुधारी सः शीतलः ईश्वरः इति मन्यते!
  वयं बर्लिन-नगरस्य एकया वीथिं गमिष्यामः,
  न, शुद्धात्मनः दासः न भविष्यति!
  न, शुद्धात्मनः दासः न भविष्यति!
  
  अस्माकं ध्वजः रक्तः, क्रुद्धरक्तवर्णः,
  रेइचस्टैग्-नद्याः उपरि सूर्यः पूर्वमेव प्रकाशते!
  अस्माकं प्रियसन्ततिभ्यः अधिकं उदारं दानं नास्ति,
  यदि हृदयं शूरं भयं च मर्दितम् !
  यदि हृदयं शूरं भयं च मर्दितम् !
  अतः मार्गरीटा नग्नपार्ष्णिं दंशयन् शीतः सेतुपर्यन्तं धावितवती। परितः कण्टकतारः अस्ति, मशीनगनगोपुराणि च सन्ति ।
  जर्मनीदेशिनः चन्द्रप्रकाशं पिबन्ति, अग्नयः धूमयन्ति च । मार्गरीटा तेषां समीपं धावितवती। दरिद्रा गोरी बालिका क्राउट्-जनानाम् कृते भयङ्करः न दृश्यते । अपि च, एतादृशे आर्द्रतायां शीते च अन्तिमभिक्षुकान् विहाय कदापि कोऽपि नग्नपदं गन्तुं न साहसं करोति स्म ।
  बालिका च तान् अहानिकारकं प्रसन्नं गीतं गायितुं आरब्धा।
  अहं दरिद्रः लघु अनाथः अस्मि
  अहं शीते हिमस्य माध्यमेन नग्नपदः धावामि...
  परन्तु बालिकायाः स्वरः अतीव स्पष्टः अस्ति,
  सा बलात् इव हिमं बहिः निष्कासयिष्यति!
  
  युद्धं मम मातरं बम्बेन नीतवान्,
  पिता अवश्यं अग्रे आहूतः आसीत्...
  कुञ्चितकेशः भ्राता शीतेन जमेन,
  अग्रजः मचायाम् अस्ति!
  
  क्षुधार्तो अहं रोटिकायाः क्रस्टं दृशामि, .
  मम च लघुपादाः हिमात् रक्ताः सन्ति...
  अहं यत्र आवारा श्वः भोजनं कृतवान्
  यद्यपि बालिका प्रियं सुन्दरं च अस्ति!
  
  अहं सर्वेभ्यः साहसेन साहसेन च वक्तुं शक्नोमि,
  तत् अवश्यं युद्धं शापितम्...
  वयं किं युद्धं कुर्मः इति महत्त्वं नास्ति,
  अस्य दोषी राक्षसः शैतानः अस्ति!
  
  अहो कन्यायाः पादौ दुःखं प्राप्नोति, .
  तथा च ते अस्मिन् शीते बहु पीडयन्ति...
  अहं कामये यत् शीघ्रमेव उष्णमे मासे प्रदोषः स्यात्,
  तेजस्वी बाज उड्डीयते !
  
  वयं स्वदेशं अधिकं सुन्दरं कर्तुम् इच्छामः,
  परन्तु क्षुधा, शीत, मेघगर्जनानि, मेघगर्जनानि च...
  कुत्र गच्छसि, दुर्भाग्यपूर्णः रूसः ?
  एतादृशं कठिनं दैवम् !
  
  अहं बालिका, केवलं बालकः, .
  अहं बहु अनुभवितुं समर्थः अभवम्...
  अहं प्रायः पालनात् कार्यं कृतवान्,
  अहं केवलं चतुः पञ्च वा यावत् अधीतवान्!
  
  किमर्थम् एषः शोकः मम समीपम् आगतः ?
  भग्नहृदयानां क्रूरं भाग्यं...
  विश्वासं कुरु, एतादृशं दुष्टं पतितम्,
  किं किञ्चित् इव दृश्यते तत् च अन्तः!
  
  किन्तु युगस्य अधः स्थिता बालिका न भग्नवती,
  सा सज्जतां प्राप्तुं समर्था अभवत्, चलति च...
  सा बालिका, दूरं वृद्धा, .
  सा च नग्नपदानि पादं पातुं आनन्दं लभते!
  
  बालिकायाः पदचिह्नानि ललितानि सन्ति,
  राफेलः तेषु रेखाचित्रं कृतवान् ...
  अल्पः च सुखी भविष्यति इति मम विश्वासः,
  प्रभुः स्वसन्ततिं द्रक्ष्यति, विश्वासं कुरुत!
  
  अत एव अहं गीतं गायामि
  परमेश्वरस्य प्रभुमसीहस्य महिमायै...
  ग्रहः स्वर्गः भविष्यति इति मम विश्वासः अस्ति
  अहं च मम पितरं मिलिष्यामि, विश्वासं कुरुत!
  
  ततः कालः आगमिष्यति पुनरुत्थाय च,
  कः मृतः, कः मृतः, कः रोगी च...
  जरा बाल्ये च सुखं भविष्यति,
  यतः येशुः तत् इच्छति स्म!
  
  आम्, अहं ईश्वरस्य पुरतः जानुभ्यां न्यस्तः भविष्यामि,
  अहं प्रकाशस्य सुखे एतत् स्तोत्रं पूर्णं करिष्यामि...
  सर्वेषां भविष्यत्पुस्तकानां नामधेयेन, २.
  अपराधिनः राक्षसाः पराजिताः भविष्यन्ति!
  
  तदा कन्या शाश्वतसुखं भविष्यति,
  तथा पृथिवीमातुः सर्वे जनाः...
  सर्वथा दुर्गन्धः विसर्जितः भविष्यति,
  अस्माकं जनाः न भग्नाः भविष्यन्ति!
  
  सा आत्मानं लङ्घितवती, जानुभ्यां अवतरति स्म,
  रजतक्रसं चुम्बितवान्...
  सा ईश्वरस्य कृते अल्पं कृतवती इति भाति
  येशुः अस्माकं कृते स्वर्गात् अवतरत्!
  
  अचिरेण वयं सर्वे विभुना सह भविष्यामः,
  तस्य सुन्दरे, प्रेम्णः हस्ते...
  अस्माकं विचाराः उच्चतरं उड्डीयताम्
  बलं च बाल्ये, बलवत् मुष्टिषु निहितम् अस्ति!
  
  इदानीं च प्रार्थनां पठामि,
  सा अवदत्, मम देव, मां क्षमस्व...
  इदानीं वयं तस्य सह पादपीठे स्मः,
  तथा च ख्रीष्टः अहं च, विश्वासं कुरुत, अस्माकं मार्गे स्मः!
  
  वयं च तेन सह बाहुयुग्मं स्वर्गं गमिष्यामः,
  तत्र च सुवर्णवृष्टिः पतति...
  भगवान् स्वस्य उदारं चरित्रं दर्शयिष्यति,
  तथा च प्रतिद्वन्द्विनं सीधा वेपने प्रेषयिष्यति!
  
  अन्ते लोके सुखं भवति,
  वयं ख्रीष्टस्य प्रादुर्भावं प्रतीक्षामहे...
  वयं वायुतले भोजार्थं स्वर्गदूता इव उड्डीयेम,
  भगवतः प्रेम उज्ज्वलं शुद्धं च!
  एतादृशं गीतं कृत्वा नाजी-दलस्य जनाः भावुकाः भूत्वा अभाग्याः बालिकायाः उष्णतां प्राप्तुं प्रविश्य उष्णचायं दत्तवन्तः । मार्गारीटा रेलमार्गस्य अधः स्वस्य पुटके रोटिकायाः वेषं कृत्वा विस्फोटकं शान्ततया रोपयितुं योजनां कृतवती, परन्तु तस्याः समयः नासीत् - सा जागरिता ।
  निशाचरः लुटेरः पिशाचः च अतीव समीपस्थौ आस्ताम्। पिशाचस्य नासिकास्थाने उल्टः, किञ्चित् दुष्टं मुखं, दीर्घदन्ताः च आसन् । सः अपि अत्यन्तं लम्बः अस्ति, प्रायः त्रयः मीटर् । न आश्चर्यं यत् सः जालं कर्षति स्म। तथा च नाइटिङ्गल् एकः स्थूलः, रक्तवर्णीयः, हैम्स्टरगण्डः, बहिः अग्रदन्ताः, पदकैः सह विलासपूर्णवर्दीधारी च आसीत् । खैर, प्लस् एकः श्मश्रुः, प्रशियानां विशिष्टः।
  आश्चर्यजनकः आक्रमणः न अभवत् इति दृष्ट्वा नाइटिङ्गल् दरोबरः मुखे अङ्गुलीद्वयं स्थापयित्वा सीटीं वादयितुं प्रयत्नं कृतवान् ।
  डोमिनिका तस्मै नग्नपार्ष्ण्या गोलगृहपदकं दत्तवती । लुटेरः च दुःखेन गर्जति। सः च रक्तम् अपि उत्क्षिप्तवान्।
  पिशाचः स्वस्य गदां डुलति स्म। नायकः बालकः डोब्रिन्यः उत्प्लुत्य पिशाचस्य केशान् गृहीत्वा तस्य पृष्ठे पतित्वा स्वस्य उपरि क्षिप्तवान्। पिशाचः पुष्पयुक्तं कैक्टस इव वनस्पतिं आकृष्य कर्णमूर्च्छितं कूजति स्म । तस्य च गर्जनं वन्यगर्दभवत् आसीत्।
  मार्गरीटा विस्मितवती। नाइटिङ्गल् पुनः सीटीं वादयितुं प्रयत्नं कृतवान् यदा डोमिनिका तस्य हनुमत्पादं जानुना आहतवती । सः च श्वसितवान्।
  वीरः बालकः डोब्रिन्यः गायति स्म :
  पिशाचः अस्मान् पृष्टवान्,
  त्वं कामो आगच्छसि वा ?
  नगरं प्रति प्रस्थितः - .
  अस्माकं कार्याणि सन्ति!
  पिशाचः पुनः गदया आक्रमणं कर्तुं प्रयत्नं कृतवान् । नायकः बालकः प्रहारं चकमाय पुनः बृहत्पुरुषं स्वस्य उपरि क्षिप्तवान्, यतः डोब्रिन्यायाः बालस्य बलं नास्ति। सर्वं च सम्यक् भवति इव।
  पिशाचः पुनः प्रसारितवान्। सः च मन्दतरम् उत्थितः। बालकाः जागृत्य दलदलपिशाचस्य उपरि सुवर्णशङ्कुः क्षिप्तुं आरब्धवन्तः । ते तं प्रहृत्य गर्जन्ति स्म। तथा संकुचनम्।
  मार्गरीटा स्वस्य जादूदण्डं कम्पितवती। शङ्कुः च केकरूपेण परिणतुं आरब्धवन्तः, ते च अक्षरशः पिशाचं क्रीम-लेपं कृतवन्तः, येन सः कड़ाहीयां लोच इव संकुचितः अभवत्
  तथा च डोब्रिन्या निकिचिच् नाइटिङ्गल् द रोबर इत्यस्य प्रसारितबाहुषु उत्थाप्य रजतशङ्कुभिः सह गुरुपाइनवृक्षे क्षिप्तवान्। प्रहारात् नाइटिङ्गलः क्रन्दति, कम्पयिष्यति च, भूतं त्यक्तुं वा रक्तं उत्क्षिप्तुं वा बाध्यं करिष्यति ।
  बालकः डोब्रिन्यः गायति स्म :
  - नाइटिङ्गल् द रोबर, त्वं खलनायकः असि,
  तथा भवतः मुखं अधिकं प्रहारं कृतवान्...
  त्वं इदानीं मृतः असि, त्वं दुष्टः , .
  त्वामपि मारय, सीटीवादक!
  ततः च तत् गृहीत्वा मुष्टिना यथाशक्ति शिरसि प्रहरति। नाइटिङ्गल् द रोबर इत्यस्य कर्णयोः ध्वनिः अस्ति । डोमिनिका च स्वस्य सूचकाङ्कदण्डं पिशाचं प्रति दर्शितवती, तथा च कथं सा परिवर्तनार्थं जटिलं मन्त्रं कृतवती। तथा च तत् घातकं बलं करिष्यति यस्मिन् ऊर्जायाः झरनाः सन्ति।
  ततः च ... एकः उच्छ्रितः त्रिमीटर् रोमयुक्तः वयस्कः आसीत्, अधुना तस्य स्थाने सर्वविधैः अतीव समृद्धैः आहारैः, अद्भुतैः मिष्टान्नैः च भारितम् एकं मेजम् आसीत्। अस्मात् अद्भुतात् पाकशालातः च एतादृशाः गन्धाः प्रवहन्ति स्म।
  डोमिनिका ट्वीट् कृतवती यत् -
  - एते विकाराः चमत्काराः चमत्काराः,
  वयं सर्वेषु स्वर्गीयेषु केवलं स्वर्गं पश्यामः...
  सर्वत्र एतादृशं दीप्तिमत् सौन्दर्यम् , .
  पुनरुत्थाय भगवान् सर्वशक्तिमान् !
  वस्तुतः मेजस्य उपरि सुवर्णनारङ्गवर्णीयः, अद्भुताः, स्फुरन्तः धातुत्रे केकैः सह, दशकशः भिन्नवर्णच्छायानां क्रीमैः सह, अन्ये च अत्यन्तं अद्भुताः आहाराः, सुगन्धिताः अतिप्रवाहाः च आसन्, ये सर्वे अत्यन्तं स्वादिष्टाः आसन्
  अद्भुतचूर्णैः च विकीर्णाः डोनट्-आदयः कियत् भव्याः आसन्। अत्र न पुनः योजनं ह्राणं वा भवति। तथा च चश्माः विविधरसानाम् काकटेल्-सहितं सिञ्चन्ति स्म, अद्भुतपूरणैः सह यत् गन्धैः, ग्लेज्-सहितं मधुर-डिजाइनैः च आघातं करोति स्म कीदृशाः च अङ्कुराः आसन् ?
  मार्गरीटा भ्रान्त्या स्मितं कृत्वा आश्चर्येन उद्घोषयति स्म यत् -
  -त्वया पिशाचः परिवर्तितः! साधु, कदापि न ! भवता एतादृशं किमपि कर्तुं शक्यते इति भवितुमर्हति!
  डोमिनिका भ्रान्ता अपृच्छत् -
  - कठिनम् अस्ति वा ?
  पक्षपाती बालिका उत्तरं दत्तवती यत् -
  - आम्, प्रायः असम्भवम् ! त्वं च एतादृशं किमपि कर्तुं समर्थः अभवः।
  एतस्मिन् समये लुटेरः निशाचरः पुनः सीटीं वादयितुं प्रयत्नं कृतवान् । सः च विस्तृतं हम्स्टर-सदृशं गण्डं प्रफुल्लितवान्। किन्तु बालक-नायकः तत् गृहीत्वा एव तस्य बाल्यवत्, परन्तु घातकेन, स्लेज-मुद्गरवत्, मुष्ट्या आरोपयिष्यति। वीटीवादकः च, प्रायः, एकवारादधिकं बहिः पातयति, निकृष्टः, निक्षिप्तः सुवर्णदन्तः इव दृश्यते।
  सः च उल्टावस्थायां उड्डीयत। सः प्लोप् कृत्वा निकृष्टः इव प्रसारितवान्। परन्तु तदा सः उत्प्लुत्य पुनः मुखस्य अन्तः अङ्गुलीः स्थापयित्वा फूत्कृतवान्। परन्तु सीटीयाः स्थाने केवलं कृपणः श्वसनः एव बहिः आगतः । अतीव हास्यं च। बालकाः हसन्ति स्म। नाइटिङ्गल् द रोबरः क्रकचम् अकरोत्।
  "क्षणमात्रेण त्वां ग्रसिष्यामि, ग्रसिष्यामि, त्वां ग्रसिष्यामि, न मे दया भविष्यति!"
  तस्य प्रतिक्रियारूपेण डोब्रिन्यः अयं वीरः बालकः स्वस्य नग्नपार्ष्ण्या नाइटिङ्गलस्य हनुमत्पादं पादं कृतवान् । दन्ताः च पुनः उड्डीयन्ते स्म। बाहून् बहिः क्षिपन् मुख्यः लुटेरः पृष्ठतः अवलम्बितवान् ।
  डोब्रिन्या गर्जति स्म :
  युद्धे च कम् लभिष्यामः, युद्धे च कम् प्राप्नुमः।
  तेन सह वयं विनोदं न करिष्यामः, गड्फ्लाईं मारयिष्यामः!
  वयं त्वां गडमक्षिका इव मारयिष्यामः!
  डोमिनिका पराजितस्य नाइटिङ्गल् द रोबर इत्यस्य उपरि स्वस्य जादूदण्डं दर्शितवती । मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - त्वमपि तस्य परिवर्तनं कर्तुम् इच्छसि वा ?
  बालिका अभिनेत्री शिरः उन्नमयितवान् -
  - न्यूनातिन्यूनम् किमपि उपयोगी भवतु!
  पक्षपातपूर्णा बालिका गायति स्म- १.
  बालकः लोहकार्यक्रमेण शृङ्खलाबद्धः आसीत्,
  तथा च अहं केवलम् एकं स्वस्थं वस्तु खादितवान्...
  गुरुभारस्य कारणात् सहसा आक्रमणं जातम्,
  तथा च विशालशक्तियुक्तः साइबरप्रतिभा इति निष्पन्नम्!
  ततः च डोमिनिका भ्रमति स्म, स्वस्य जादूदण्डेन जटिलं आकृतिं अष्टकं कृत्वा।
  अधुना च Robber Nightingale इत्यस्य स्थाने मिष्टान्नस्य, dragees इत्यस्य, आइसक्रीमस्य च भागानां सम्पूर्णः पर्वतः प्रादुर्भूतः ।
  प्रसन्नहसः श्रुतः, बालकाः तृणात् बहिः प्लवितुं आरब्धवन्तः । ते प्रियाः, परन्तु कृशाः, चीरयुक्ताः, परम्परागतरूपेण नग्नपदाः च आसन् । महता लोभेन च ते तस्य उपचारस्य उपरि आक्रमणं कृतवन्तः, यस्मिन् लुटेरः नाइटिङ्गल्, दलदलस्य च पिशाचः च परिणतः। मार्गरीटा अङ्गुलीभिः वीटीं कृत्वा उद्घोषयति स्म यत् -
  - स्थगयन्तु, वयस्काः बालिकाः च! अहं त्वां अवगच्छामि, त्वं एतैः खलनायकैः गृहीतः भूत्वा क्षुधार्तः असि, परन्तु प्रथमं हस्तं प्रक्षाल्यताम् ।
  कथं च सः मायादण्डात् विद्युत् मुक्तं करिष्यति। बालकानां नीलपार्ष्णिः ज्वलन्तः धारां प्रति धावितव्यम् आसीत् । वस्तुतः मलिनहस्तैः भोजनं खादनं असभ्यम् ।
  डोमिनिका पृष्टवती यत् -
  - एते के सन्ति, नाइटिङ्गलस्य, गोब्लिनस्य च बन्दिनः, बद्धाः च?
  मार्गरीटा स्वस्य उज्ज्वलं शिरः न्यस्य अवदत् -
  - आम् सम्यक् ! वयं तान् मुक्तवन्तः। अधिकं सम्यक् वक्तुं शक्यते यत् त्वमेव मां मुक्तवान् । एतत् च अतीव शीतलम् अस्ति .
  शताधिकाः बालकाः बालिकाः च आसन् । यथासाधारणं बलवत्तरलिङ्गस्य अपेक्षया गोरालिङ्गस्य त्रिगुणाः अधिकाः प्रतिनिधिः भवति ।
  डोमिनिका आश्चर्यचकितः अपृच्छत् -
  - अत्र ते सर्वे द्वादशवर्षेभ्यः अधिकं न दृश्यन्ते। किम्, एते लुटेराः प्रौढान् न हन्ति स्म ?
  मार्गरीटा व्याख्यातवती यत् -
  - न, अवश्यं, ते प्रौढान् अपि मारयन्ति। मुक्तेः अनन्तरमेव प्रौढाः बालशरीरं प्राप्नुवन्ति । यथा आसीत्, उदाहरणार्थं, डोब्रिन्या निकिटिच् इत्यनेन सह। मया सह अपि अहम् अद्यापि बालिका इव दृश्यते स्म।
  बालिका अभिनेत्री अवलोकितवती यत् -
  - शाश्वतं बाल्यकालः परिकथावत् महत् ! तथा च भवान् वक्तुं अपि शक्नोति - शीतलम्!
  मार्गरीटा दन्तं नग्नं कृत्वा चञ्चलवती।
  - आम्, एते अद्भुताः लोकाः सन्ति येषु सर्वं अतीव शीतलम् अस्ति . परन्तु अत्र बहु संकटाः सन्ति। विशेषतः एतादृशाः जनाः सन्ति ये पिशाचस्य, नाइटिङ्गेलस्य लुटेरस्य च अपेक्षया बहु अधिकं भयङ्कराः सन्ति ।
  डोमिनिका कुहूकुहू कृत्वा पृष्टवती -
  - कः, उदाहरणार्थम्?
  पक्षपाती बालिका चुपचापम् अवदत्-
  - वृद्धा शपोक्ल्याक !
  बालिका अभिनेत्री ट्वीट् कृतवती यत् -
  साधु, साधु, पितामही एव सरगना!
  तया सह मित्रता ग्राहेन सह क्रीडनम् इव अस्ति!
  बालिका च तत् गृहीत्वा नग्नपादाङ्गुलिभिः शङ्कुं क्षिप्तवती। एकं ड्रैगनफ्लाईं आहतवान् । कीटः विस्फोटितवान्, कन्फेट्टीरूपेण प्रकीर्णः अभवत् ।
  मार्गारीटा सुवर्णकुञ्चितैः शिरः कम्पयन्ती अवलोकितवती यत् -
  - जीवानां वधः न हितकरः !
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - परन्तु केवलं कीटः एव !
  मार्गरीटा प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म यत् -
  - त्वं वाते लारं थूकयसि,
  कीटं पिपीलिका वा न मर्दयेत्...
  वने शाखामपि मा भङ्गय - .
  पृथिव्यां सर्वं जीवनं एकं कुटुम्बम् अस्ति!
  बालिका अभिनेत्री दन्तं नग्नं कृत्वा चञ्चलवती।
  - अहं, त्वं, सः, सा - मिलित्वा समग्रं देशं,
  एकत्र मित्रवतः परिवारः !
  शब्दे वयं, शतं सहस्रम् अहम्!
  बालाः धारायां प्रक्षालितवन्तः। इदानीं च ते आनन्दं लसन्तः च भोजनं प्रति धावितवन्तः ।
  डोमिनिका मार्गारिटा च एकत्र एकं मन्त्रं कुहूकुहू कृतवन्तौ, ततः मेजः दीर्घतरः अभवत् । इदानीं सर्वेषां उपविष्टुं पर्याप्तं स्थानं आसीत् ।
  बालकाः नग्नपादान् संकुच्य उपविश्य स्पष्टस्वरैः कोरसरूपेण गायन्ति स्म ।
  मेजपटः हिमवत् प्रसरति
  तथा च गुडीजः स्थापिताः आसन्...
  बालकाः सर्वे सफलाः भविष्यन्ति,
  तथा चेबुराश्कातः रोस्ट्!
  तदनन्तरं ते खादितुम् आरब्धवन्तः । अत्र एतावन्तः सुन्दराः बालकाः सन्ति, क्षुधावर्जितैः अपि क्षीणाः ।
  डोमिनिका मार्गारिटा च सुपोषितौ इति कारणतः द्विवारं न चिन्तयित्वा नृत्यं कर्तुं आरब्धवन्तौ । तथा च भवतः नग्नं, छेदितं, चर्मकृतं च पादं पादं पातयामः।
  बालिकाः स्वस्य दीप्तिमत्स्वरैः गायन्ति स्म;
  अहं अन्तरिक्षदेशे जातः
  यत्र सर्वाणि बालिकाः अतीव युद्धं कुर्वन्ति...
  शैतानः पितृभूमिं पराजयितुं न शक्नोति,
  अस्माकं मातुः रूसस्य महिमा कृते!
  
  वयं पवित्रस्य रुसस्य रक्षणं कर्तुं शक्नुमः',
  तथा च शत्रुः कियत् अपि क्रूरः कपटपूर्णः च भवतु...
  वयं प्रतिद्वन्द्वीन् कठिनतया ताडयिष्यामः,
  तथा खड्गयुक्तस्य रूसीभावनायाः महिमा भविष्यति!
  
  रूस, एषा मम मातृभूमिः,
  पवित्रं ब्रह्माण्डात्मकं च पार्थिव...
  सर्वाणि राष्ट्राणि एकं कुलम्, .
  बालिका च सदा तरुणी अस्ति!
  
  वयं युद्धेषु स्वमातृभूमिं रक्षिष्यामः,
  न दुष्टस्य प्रतिद्वन्द्वस्य कृते एकः अपि अवसरः ...
  अस्माकं उपरि सुवर्णपक्षः करुबः अस्ति।
  एकं रूसीसैनिकं उपहारं दद्मः!
  
  रूसदेशे सर्वं सुष्ठु, उत्तमम्,
  अस्माकं इच्छा च इस्पातात् अधिकं प्रबलं भविष्यति...
  बालकस्य हस्ते दृढः पलवः अस्ति,
  तत्र च सहचरः स्टालिनः शासनं करोति!
  
  मम मातृभूमिं जनाः प्रेम्णा पश्यन्ति,
  वयं तत् अधिकं सुन्दरं करिष्यामः सदा...
  पितृभूमिः रूबलस्य कृते न अपहृता भविष्यति,
  तथा च ईश्वरः स्वरोगः महान् मसीहः अस्ति!
  
  मम मातृभूमिः महिमा भवतु,
  प्रतिद्वन्द्विनं युद्धे नाशयिष्यामः ...
  लडा देवमाता मम प्रियः, .
  रूसस्य शत्रवः स्वस्य comeuppance प्राप्नुवन्तु!
  
  आवश्यके सति वयं शत्रुस्य रक्तं पातुं शक्नुमः,
  रूसं जानुभ्यां आनेतुं न शक्यते...
  लुब्धकः शीघ्रमेव क्रीडारूपेण परिणमति,
  महान् नेता च लेनिन् अस्माभिः सह भविष्यति!
  
  अन्तरिक्षविपुलतां जयेम, २.
  वयं समग्रं जगत् सुखं, आनन्दं दास्यामः...
  मास्को-नगरं रोम-नगरात् अपि उच्चतरम् अस्ति,
  युद्धे अपरिवर्तनीयशक्त्या सह!
  
  यदा युद्धम् अस्माकं उज्ज्वलभूमिम् आगच्छति,
  वयं फुहररं अस्माकं शक्तिशाली चरित्रं दर्शयिष्यामः...
  रूसी उदारशुल्कं प्राप्स्यति,
  वयं सूर्यात् उच्चतराः वृक्षाणाम् अपि सुन्दराः स्मः!
  
  विश्वासं कुरु, रुस्' न भग्नावशेषः भविष्यति,
  समूहः अस्मान् जानुभ्यां न आनयिष्यति...
  मातृभूमिं प्रति युद्धं कुरु मा भयम्,
  रूसी दुर्बलतां आलस्यं च न जानाति!
  
  अस्माकं प्रियः देशः पुनः उत्तिष्ठति,
  सम्पूर्णं ब्रह्माण्डं स्वस्य बलं दर्शयिष्यति...
  शैतानः च नष्टः भविष्यति
  पितृभूमिस्य शत्रुः चितायां पतति!
  तथैव बालिकाः नग्नपदैः कूर्दन्तः, पिशाचवत् भ्रमन्तः च द्विगुणं कूर्दनं कर्तुं आरब्धवन्तः ।
  एताः अत्र सुन्दराः आक्रामकाः च बालिकाः सन्ति | कथं च क्रन्दन्ति, उपरि कूर्दन्तः।
  साधु, ठीकम्, बालकाः खादन्ति अपि च स्वस्य किमपि गायन्ति। ते च अतीव सकारात्मकरूपेण कुर्वन्ति। एतानि तेषां गीतानि सन्ति। ते च भ्रमन्तः शिखरवत् परितः भ्रमन्ति।
  शीर्ष श्रेणी बालिकाः।
  परन्तु तदा आकाशे एकः अतीव विशालः भृङ्गः प्रादुर्भूतः, यथा वास्तविकः अजगरः । तस्याः पक्षाः च एतावन्तः विशालाः आसन् यत् ते बहुमूल्यशिलाभिः आच्छादितसुवर्णवत् स्फुरन्ति स्म। तथा च एतावत् आश्चर्यजनकं सुन्दरं च दृश्यते स्म। एते खलु, प्रत्यक्षतया, भृङ्गाः आसन् ये एतावन्तः विशालाः आसन्, डायनासोर इव।
  डोमिनिका स्मितेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - त्वम् अत्र चमत्कारं न द्रक्ष्यसि । अत्युत्तमम्!
  मार्गरीटा हसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  - आम्, एते खलु आर्थ्रोपोडाः सन्ति ये विस्मययन्ति। परन्तु एतत् सर्वाधिकं आश्चर्यं न भवति। अन्ये बहवः अतीव शीतलवस्तूनि सन्ति।
  डोमिनिका गायति स्म : १.
  परन्तु न पुस्तकं न च संग्रहालयः,
  ते अस्माकं मित्राणां स्थाने न स्थास्यन्ति!
  मायादण्डात् च बालिका एकं मयूखं मुञ्चति। तथा नूतनाः काकटेल्-चक्षुषः प्रादुर्भूताः। बालकाः च तान् आक्रमितवन्तः।
  तथैव महत् सर्वं जातम् . मम शिरसि च केवलं किमपि प्रकारस्य सङ्गीतं वादयति।
  कथं च डोमिनिकः मार्गारिटा च न गायति;
  सुन्दराणि नग्नपदानि आक्रमणं कुर्वन्ति, .
  ते धावन्ति, एतादृशाः सुन्दराः बालिकाः...
  यदि भवतः मुष्टिना फ्रिट्ज् इत्यस्य प्रहारस्य आवश्यकता अस्ति तर्हि
  अथवा मशीनगनेन तं कटयिष्यन्ति !
  
  बालिकाः संशयं कर्तुं न शक्नुवन्ति
  ते नाजी-दलस्य मृतान् दफनयिष्यन्ति...
  च तं पादयोः कठिनतया पादं पातयिष्यन्ति ।
  कुत्रचित् च वृकाः मांसाहारिणः कूजन्ति!
  
  रूस, एषः सैनिकानाम् एकः शब्दः अस्ति,
  यदा, विश्वासं कुरुत, तदा शीतलतरं न भवति...
  यद्यपि कदाचित् स्थितिः निराशाजनकः भवति तथापि
  यत्र दुष्टः कृष्णः कैनः विजयं प्राप्नोति!
  
  मा विश्वासं कुरुत, कोम्सोमोल् सदस्याः न पलायन्ते,
  यदि च धावन्ति तर्हि केवलं आक्रमणं कर्तुं...
  सर्वे च नाजीः सद्यः एव मारिताः भविष्यन्ति,
  तथा फुहररः चॉपिंग ब्लॉक् यावत् उन्नतः भविष्यति!
  
  रूस, एषा मम मातृभूमिः,
  सा दीप्तिमती, केवलं सुन्दरी...
  यः कारः अस्ति सः रूबलस्य अपि मूल्यं नास्ति,
  तथा च, भवन्तः जानन्ति, योद्धेन सह विवादः भयङ्करः भवति!
  
  परन्तु ज्ञातव्यं यत् वयं फासिस्टान् पराजयिष्यामः,
  सिंहासने दुष्टं न राज्यं करिष्यति...
  अस्माकं उपरि सुवर्णपक्षः करुबः अस्ति,
  मुकुटे च महात्मना सह देवः स्वरोगः !
  
  यः कारः, विश्वासं कुरुत, सः दुर्बलः दासः,
  तस्य दैवम् एकम् - अपमानं सहितुं...
  अद्य त्वं यान्त्रिकः असि, श्वः त्वं फोरमैन् असि,
  त्वं च स्वयमेव अन्येषां पृष्ठं ताडयितुं शक्नोषि!
  
  बालिकानां बलं भवति, केवलं ज्वालामुखी,
  कदाचित् सा शक्तिशालिना पर्वतानाम् ध्वंसनं करोति...
  युद्धं दुष्टेन तूफानेन प्रचण्डं भवति,
  तथा मृत्युः स्पष्टतया मानवजातिं कटयति!
  
  अहं भवद्भ्यः प्रामाणिकतया वक्ष्यामि, शूरवीराः,
  वयं तदा बलिष्ठाः स्मः यदा वयं रूसीजनाः एकीकृताः भवेम...
  भवतः हंसकं छूरेण च सह गन्तुं जलपानस्य आवश्यकता अस्ति,
  वयं युद्धेषु अजेयाः शूरवीराः स्मः!
  
  अस्माकं किं विश्वासः, प्रभुमसीहे,
  यद्यपि वयं लाडा...
  सहचरः स्टालिनः अस्माकं पितुः इव अस्ति,
  तथा स्वर्ग साम्यवादस्य स्थानं भविष्यति!
  
  यः एकदा मृतः आसीत् सः पुनरुत्थापितः भविष्यति
  तथा वयं अधिकं सुन्दराः बुद्धिमन्तः च भविष्यामः...
  पुरुषः च अवश्यं अतीव गर्वितः अस्ति,
  यद्यपि कदाचित् सः बकवासं वदति!
  
  प्रेम्णा अस्माकं पितृभूमिः तारा इव अस्ति,
  विश्वासं कुरुत, कदापि बहिः न गमिष्यति...
  महान् स्वप्नः साकारः भविष्यति
  सम्पूर्णे विश्वे शान्तिः सुखं च भविष्यति!
  
  अहं मारिया इत्यस्याः प्रेम करोमि, अहं लाडा इत्यस्य पवित्रतया सम्मानं करोमि,
  स्वारोगः सुन्दरः पेरुन् च महान्...
  अहं येशुं स्टालिनं च प्रेम करोमि ,
  प्रतिमानां पवित्रमुखानि मम प्रियाः सन्ति!
  
  कदा वास्तविकः स्वर्गः भविष्यति ?
  विश्वासं कुरुत, भवतः सर्वाणि आशाः तस्मिन् एव साकाराः भविष्यन्ति...
  स्वमातृभूमिं हृदयं ददातु, .
  सर्वं सुष्ठु भविष्यति, पूर्वापेक्षया बलवत्तरम्!
  तदनन्तरं अन्ते मुक्ताः बालकाः खादितवन्तः । ततः ते विरक्तिरूपेण निर्मिताः । शताधिकाः बालकाः बालिकाः च।
  ते च यात्रां कर्तुं प्रस्थिताः। डोब्रिन्या मधुरस्मितेन टिप्पणीकृतवती यत् -
  - ते युद्धं करिष्यन्ति इति मम विश्वासः अस्ति!
  वीरबालकश्च अजगरस्य उपरि कूर्दितवान्।
  ओएनोमसः अवलोकितवान् यत् -
  - एतादृशः विरक्तिः अतिमन्दं गमिष्यति। वयं अजगरानाम् उपरि बहु शीघ्रं गच्छामः। अत्र च भवता कदा निवर्तनीयम् इति अपि ज्ञातव्यम्।
  बालकाः निर्मिताः आसन्। एकः एव बैरोनेस् शिष्टतया विलासपूर्णतया अपि वेषं धारयति स्म । शेषाः भिक्षुकाः इव दृश्यन्ते स्म, युवानः रागमफिन् . तथापि नग्नपदं गन्तुं बहु अधिकं निपुणता भवति ।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - यदि बैरोनेस् बालिका गच्छति तर्हि तस्याः बहुमूल्याः जूताः ध्वस्ताः भूत्वा पतन्ति। कदाचित् भवन्तः अन्येषां इव नग्नपदाः भवेयुः?
  बैरोनेस् उत्तरं दत्तवती यत् -
  - त्वं प्रतीक्षां कर्तुं न शक्नोषि ! श्रेयस्करं मां मम पितुः ड्यूकस्य समीपं प्रेषयतु, सः भवतः पुरस्कारं दास्यति, भवतः क्षतिं न करिष्यति!
  मार्गरीटा डोमिनिकां प्रति शिरः न्यस्य अवदत् -
  -भवतः एतादृशी जादुई प्राकृतिकशक्तिः अस्ति। अतः आगच्छतु, तत् एकत्र गृहीत्वा दीप्तिमान् आरोपं प्रेषयामः, बालिकां च पितुः दुर्गं क्षिपामः!
  बालिका अभिनेत्री टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - फलस्य किम् ?
  मार्गरीटा हसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अस्तु, ते भवन्तं सुवर्णस्य पर्सं दास्यन्ति, अतः किं तत् वस्तुतः बहु अस्ति ? अपि च, अहं साधारणवृक्षेभ्यः शङ्कुभ्यः च सुवर्णं जादू कर्तुं शक्नोमि, भवन्तः अपि तथैव कर्तुं शक्नुवन्ति!
  डोमिनिका सीटीं वादयति स्म :
  - अहो! अतः वयं स्वयमेव ड्यूकडम् क्रेतुं शक्नुमः!
  पक्षपातपूर्णा बालिका आक्षेपं कृतवती यत् -
  - निषिद्धम् अस्ति ! मायासुवर्णस्य प्रचलनं निषिद्धम् अन्यथा लोहात् अधिकं स्यात् । भवन्तः अवगच्छन्ति, बहुमूल्यं मुद्रायाः महङ्गानि!
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अभियंता गारिन् इत्यस्य हाइपरबोलोइड् इत्यत्र इव एतत् अस्ति वा ?
  मार्गरीटा शिरः उन्नमयितवान् -
  - तत्सदृशं किञ्चित् । अहं अल्पे सति एतत् पुस्तकं पठितवान्। आम्, तदा सुवर्णमानकः पतितः, भयङ्करः च आसीत् .
  एनोमैः स्मितेन टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - परन्तु तदपि, कदाचित् एकं बैरोनेस् उत्थापयतु? यथा सा एतावता घृणितम् न भवेत्!
  डोब्रिन्यः स्मितं कृत्वा शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, वयं सद्यः एव एतत् करिष्यामः,
  तस्याः कृते किमपि शीतलं दद्मः!
  बैरोनेस् पुनः तृणेषु पार्ष्णिं मुद्रयित्वा गर्जति स्म ।
  - मां पितुः समीपं नयतु ! अथवा अहं भवन्तं सर्वान् वधं करिष्यामि!
  बालकाः एकस्मिन् स्वरेण हसन्ति स्म।
  सहसा तृणस्य अधः टोपीधारी एकः gnome आविर्भूतः । सः स्पष्टतया अद्यापि अतीव युवा आसीत्, दाढ्यं विना आसीत् । परन्तु हस्ते जादूदण्डं कृत्वा।
  एकः लघुः स्वरः अवदत्।
  - तदा अहं मनमौजी बालिकायाः स्वरं शृणोमि। कदाचित् तस्याः शिक्षणस्य समयः अस्ति?
  बैरोनेस् गर्जति स्म -
  - केवलं प्रयतस्व, चूषकः !
  सा च जूतापादेन gnome चालयितुं प्रयत्नं कृतवती। सः स्वस्य जादूदण्डं कम्पितवान्। प्राचीनजनेभ्यः मनमौजी कन्या बालकः च अन्तर्धानं जातः।
  डोमिनिका उद्घोषयति स्म -
  - अहो!
  मार्गरीटा शिरः उन्नमयितवान् -
  - एषः वामनः बालकः अस्ति। मायादानयुक्तः विशेषः प्रकारः gnome । इदानीं सः तां मनमौजीं बालिकां पालनार्थं नीतवान्। तथा च बैरोनेस् इत्यस्याः संस्कृतिः, शिष्टतां च शिक्षितव्यं भविष्यति, अन्तःकरणेन कार्यं च कर्तव्यं भविष्यति इति भाति।
  एनोमैः स्मितं कृत्वा टिप्पणीं कृतवान् -
  - अहं च तां प्रहारं कर्तुम् इच्छामि स्म! तथा च, भारः भवतः स्कन्धात् बहिः अस्ति।
  डोब्रिन्या इत्यनेन सुझावः दत्तः यत् -
  -किं त्वं स्केलेटन गच्छसि ? अतः भवतु मार्गे प्रहारस्य समयः।
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - किञ्चित् समीपे दुष्टजादूगरस्य बस्टिण्डायाः दुर्गः अस्ति, यस्याः द्वादशसु अन्यत् कलाकृतिः अस्ति - पीतः मूषकः । एतत् अस्माभिः गृहीतव्यम् आसीत् ।
  अपि च, अस्माकं पूर्वमेव लघुसेना अस्ति, शताधिकाः वयस्काः। तेषु नायकः फीनिक्स फाल्कनः अस्ति । सः अपि बालकः अस्ति, परन्तु महता बलेन।
  डोब्रिन्यः अवलोकितवान् यत् -
  - अहं फीनिक्सं जानामि। कथं सः गृहीतः ?
  पक्षपाती बालिका उत्तरं दत्तवती यत् -
  - धूर्ततया, भवतः इव। परन्तु अधुना अस्माकं सेना अस्ति, वयं बस्टिण्डायाः प्रासादं आक्रमणं करिष्यामः!
  डोमिनिका उदरस्य उपरि स्वस्य उदरं क्रीडति स्म । ततः सा तत् गृहीत्वा तृणेषु शयितं अङ्गुष्ठं नग्नपादाङ्गुलिभिः मर्दितवती । सा तस्य गुटिकां क्षिप्त्वा मुखं गृहीत्वा दृढदन्तैः चर्वयित्वा कूजति स्म।
  - आक्रमणार्थं गच्छतु ? साधु, मम एषः विचारः रोचते। यद्यपि, बस्टिण्डा इति नाम बालपरिकथायाः स्मरणं करोति। किं न सा कदापि न प्रक्षालति ?
  मार्गरीटा शिरः कम्पितवती -
  - अहम् अपि एतां परिकथां जानामि। न, एषा किञ्चित् भिन्ना डाकिनी अस्ति। तस्याः सम्पूर्णं मूषकसेना अस्ति। खैर, अपि च भाडेकर्त्ताः orcs। मूषकेन सह आर्टेफा सीटी कृन्तकानां उपरि विशालशक्तिं ददाति, अतः...
  पक्षपातपूर्णा बालिका आदेशं दत्तवती यत् -
  - बालकाः! समीपस्थेभ्यः रजतस्प्रूसेभ्यः सुईः विच्छिन्दन्तु, भवन्तः तान् शीघ्रमेव द्रक्ष्यन्ति यदा वयं वने प्रविशामः। एतेन शिष्टं शस्त्रं कर्तुं शक्यते ।
  वयस्काः उत्तरं दत्तवन्तः।
  - वयं सर्वं करिष्यामः, अस्माकं त्राता!
  तथा दलं मार्गं कृतवान्। यद्यपि बालकाणाम् अपेक्षया त्रिगुणाधिकाः बालिकाः आसन् तथापि ते अपि मार्गं गन्तुं जानन्ति स्म । ते च पादयोः पादाङ्गुलीः उपरि आकर्षितवन्तः। तस्मिन् एव काले सङ्गीतं वाद्यते स्म ।
  विरक्तिः मार्गयात्रायां प्रचलति स्म । अत्र भोजनानन्तरं केचन वयस्काः बहु जृम्भन्ते स्म, परन्तु बालिकाः मयूरपत्रनिर्मितानि गृहनिर्मितानि ढोलकानि ताडयितुं आरब्धवन्तः , मनोभावः च अधिकं प्रसन्नः अभवत्
  बालकाः गठने पदाति स्म। डोमिनिका चिन्तितवती यत् एतत् मल्चिश्-किबाल्चिश् विषये चलच्चित्रे इव अस्ति । नग्नपादाः गच्छन्तः वयस्काः अपि आसन्। परन्तु केनचित् कारणेन सोवियत-चलच्चित्रे बालिकाः नासन् । एतत् च विचित्रम् अपि यतः रक्तशासने ते निरन्तरं लिङ्गसमतायाः आग्रहं कुर्वन्ति स्म ।
  अत्र च एतावन्तः बालिकाः सन्ति, ते च मार्गे प्राकृतिकजन्मनि योद्धा इव सन्ति - अंशतः जनाः, अंशतः पिशाचकुटुम्बस्य, यथा तेषां लिङ्क्स्-कर्णात् दृश्यते। साधु, एकप्रकारस्य मातृसत्ता।
  बालकाः गच्छन्ति स्म, तत्सह, ते एतत् विना इव गायितुं आरब्धवन्तः।
  एल्फिया अस्माकं बुद्धिमान् देशः,
  मसीहराजस्य शासनकाले...
  अस्मान् ईश्वरेण सदा दत्तम्,
  अस्माकं जीवनं सुखदं कर्तुं!
  
  सत् ओएनोमौस् महिमायां भवतु ,
  पितृभूमिशत्रून् यः पराजितवान्...
  त्वं तस्याः कृते युध्यसि, साहसं च करोषि,
  सोल्सेनिज्मस्य अधीनं जीवितुं आरभेमः !
  
  नग्नपदाः बालिकाः धावन्ति
  ते शत्रुणा सह युद्धं कर्तुम् इच्छन्ति...
  अयं च ओर्क्लरः तावत् शीतलः नास्ति,
  अपितु सः केवलं विदूषकस्य प्रतिबिम्बः एव!
  
  महान् अनन्तदेशः
  यस्मिन् इच्छा, भवन्तः जानन्ति, पीढीनां...
  शैतानस्य सेवकाः षड्यन्त्रं कुर्वन्ति चेदपि।
  परन्तु उग्रप्रतिभा अस्माभिः सह भविष्यति!
  
  अस्माकं दबावः नियन्त्रितुं न शक्यते इति मम विश्वासः,
  अवश्यं वयं शत्रून् भूमौ ध्वस्तं करिष्यामः...
  त्वं तत् स्वपुस्तिकायां लिखसि बालक,
  ओएनोमाउस् इत्यस्य अधीनं जनानां जीवनं कियत् अद्भुतम् अस्ति !
  
  वयं पितृभूमिं अन्येभ्यः अपेक्षया अधिकं सुन्दरं करिष्यामः,
  अस्मिन् जन्मे स्वर्गः आगमिष्यति...
  अस्माकं वन्यसफलतायाः उत्सवं कुर्मः
  तथा च शीघ्रमेव वयं एल्फिनिज्मस्य अधीनं जीविष्यामः!
  
  न, विश्वासं कुरुत, वयं ऑर्किशिस्ट्-धर्मस्य जनाः भग्नाः भवितुम् न शक्नुमः,
  यद्यपि शत्रुः बलवान् अतीव धूर्तः च अस्ति...
  परन्तु वयं परीक्षायां ए, ९.
  ओएनोमौसस्य अधीनं भद्रं भवतु !
  
  ज़ारस्य गौरवपूर्णं महत्त्वं, विश्वासं कुरुत,
  हीरकपूर्णमुकुटेन सह...
  तथा च, भवन्तः जानन्ति, उग्रः पशुः मर्दितः भविष्यति,
  प्लेगः अपि निवृत्तः भविष्यति, विश्वासं कुष्ठः!
  
  न, एल्फिया कृते भवतः अपि Elfrog , .
  मित्राणि, स्वदेवतानां द्रोहं मा कुरुत...
  महात्मानं च विभुं कुलम्, .
  स्वस्य दुर्बलतां मा दर्शयतु!
  
  सुन्दरी लडा देवानां गढ़ा, .
  विश्वासं कुरुत, सा प्रेमं जनयति स्म...
  अनावश्यकवचनानि एव जनान् अपव्यययन्तु,
  असीममहात्म्यं उद्घाटितवान्!
  
  एल्फ्रॉगस्य बाणं निरोधयितुं न शक्नोषि , .
  प्रतिद्वन्द्विनं वेधयिष्यति ...
  केवलं मूर्खवस्तूनि मा कामयतु,
  एल्विन् सैनिकस्य कवचं आच्छादयिष्यति!
  
  एल्फिया, एषा निःसंदेहं शक्तिः,
  सा पर्वतान् चालयितुं शक्नोति...
  यद्यपि कदाचित् मांसस्य महतीं दुःखं भवति ।
  वयं सर्वाणि विघ्नानि निराकर्तुं शक्नुमः!
  
  पिशाचानां गौरवपूर्णः संसारः शीघ्रमेव उत्पद्यते , .
  यत् ब्रह्माण्डं पदाति...
  ईश्वरस्य करुबः स्वपक्षं प्रसारयिष्यति,
  तत्र च एकं वस्तु भविष्यति, विश्वासं कुरुत, सृष्टेः...
  
  देवी लडा गौरवशाली, विश्वासं कुरुत,
  सा सर्वेभ्यः पुत्रेभ्यः प्रेम्णा दत्तवती...
  इदानीं च सः बलवान् शूरवीरः भविष्यति,
  प्रतिद्वन्द्विनः थूथने कठिनं प्रहारं कुर्मः !
  
  त्वं फिएवः , पिशाचानां राजधानी इव , .
  विश्वासं कुरुत, गौरवपूर्णद्रुसीनगरानां माता...
  प्रतिद्वन्द्वी प्रहारं कुर्मः , .
  वयं शूरवीराः स्मः, विश्वासं कुरुत, वयं कायराः न स्मः!
  
  मम पवित्रं स्वदेशाय, .
  वयं बहु कठिनं युद्धं करिष्यामः...
  पिशाचः एकं रूबलं न लुण्ठितः भविष्यति,
  किन्तु प्रकाशपिशाचाः सर्वदा युद्धं कर्तुं जानन्ति स्म!
  
  तत्र सुन्दराः बालिकाः सन्ति, विश्वासं कुरुत,
  यत् ते शीते अतीव द्रुतगत्या त्वरितम्...
  फुहररः वन्यपशुः विदीर्णः भविष्यति,
  वयं सुन्दरं, भवन्तः जानन्ति, गुलाबं वर्धयिष्यामः!
  
  न, वयं कदापि क्रोधं न सहेम ,
  सूर्यप्रकाशितं पिशाचम् उत्थापयामः ...
  महान् स्वप्नः साकारः भविष्यति
  अस्य अधः आकाशः दीप्तिमत् नीलः अस्ति!
  
  मण्डूकः आगत्य मृतान् उत्थापयिष्यति,
  परन्तु अस्माकं जीवनाय पुनः सजीवीकरणं आवश्यकं शीतलम्...
  विश्वस्य विशालतां जयेम,
  ख्रीष्टः अमरः अस्ति, यहूदा च नरके अस्ति!
  
  ओएनोमैं निष्ठया सेवां कुरुत, .
  तथा च कृपया राजानां विरुद्धं विद्रोहं मा कुरुत...
  महिमा सन्तु पिशाचसुताः ,
  एल्फिया, एतत् नक्शे स्थानं नास्ति!
  
  वयं शीघ्रमेव जगत् जियेम,
  जीवनमरणयोः उपरि शक्तिः भवतु...
  यः कश्चित् जीवितः करुबः भविष्यति,
  सः मनुष्यः ईश्वरस्य सदृशः अस्ति, विश्वासं कुरुत!
  . अध्याय सं० १० ।
  डोमिनिका कमलस्थाने एव स्वस्य सत्रस्य समाप्तिम् अकरोत् स्वस्य अकादमीकक्षां प्रति प्रत्यागतवती । इदानीं सा पुनः नानाविधं मन्त्रं, नानारूपप्रकारं च अध्ययनं कर्तुं प्रवृत्ता । सा च महता इच्छया एतत् कृतवती।
  तदनन्तरं अहं रात्रिभोजार्थं अगच्छम्। तस्याः पार्श्वे बालिका फिएस्टा आसीत् । ते मिलित्वा चटनीयां स्क्विड् खादित्वा क्षीरटमाटररसमिश्रेण प्रक्षालितवन्तः । तदनन्तरं सर्वं प्रमुखं जातम् ।
  रात्रिभोजनानन्तरं डोमिनिका जादूदण्डानां उपयोगेन फिएस्टा इत्यनेन सह वेष्टनं कृतवती । सा च तस्याः उपरि क्रीमयुक्तं महत् केकं क्षिप्तवती , शिरःतः पादौ यावत् तां लेपयन्।
  सा पराजयं स्वीकृत्य प्रत्येकं नग्नपादात् वलयम् अददात् । अधुना च डोमिनिकादेशः अधिकं बलिष्ठः घातकः च सशस्त्रः अस्ति |
  तदनन्तरं बालिकाद्वयं स्नानं कृत्वा स्वकक्षं गतवन्तौ ।
  कक्षे डोमिनिका शय्यायाम् उपविश्य कमलस्य आकारेण पादौ संयोजयित्वा पुनः स्वस्य शारीरिकं आध्यात्मिकं च सारं मानसिकजगत्स्य अन्यतमं स्तरं प्रति स्थापयति स्म
  इदानीं ते अजगरानाम् उपरि उड्डीयन्ते, तेषां अधः बालसमूहः गच्छति ।
  बालकद्वयस्य नेतृत्वे विस्काउण्ट्, नायकः फीनिक्स फाल्कनः च । उभौ बालकौ सुन्दरौ बालकौ अतीव प्रमुखस्नायुयुक्तौ, केवलं ह्रस्ववस्त्रे च । बलवन्तः, वदामः, बन्धुजनाः। ते च स्तम्भं अतिक्रम्य गच्छन्ति।
  बालकाः यथाशीघ्रं गन्तुं प्रयतन्ते, तदा तदा धावितुं आरभन्ते । तथा च उज्ज्वलं, प्रियं शिरसा स्वर्गदूतानां सेना इव दृश्यते। ते च अद्यापि निःशस्त्राः सन्ति, गृहनिर्मितं दण्डं विहाय।
  परन्तु तदा ते चीरवृक्षं प्रविष्टवन्तः । अनेकाः वृकाः गर्जन्ति स्म, परन्तु फीनिक्सः नग्नपदेन तान् उपरि गुरुशङ्कुम् अक्षिप्तवान्, तत् च अक्षरशः शिकारी कपालं भग्नवान् ।
  सः पतितः, अन्ये वृकाः पलायितुं प्रवृत्ताः । बालकाः च शङ्कुविटपान् क्रमयितुम् आरब्धवन्तः।
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  "अहं स्मरामि यत् एकदा पक्षपातपूर्णबालानां समग्रः समूहः गम्भीरं युद्धं कृतवान् । जर्मन-दलः च पलायितः । बालकाः च तेषां पश्चात् धावित्वा तान् गोफनैः प्रहारं कृतवन्तः |
  डोमिनिका सहमतिम् अददात् : १.
  - गुलेलः, एतत् घातकं बलम् अस्ति !
  बालयोद्धाः वस्तुतः गोफनानां निर्माणं कर्तुं आरब्धवन्तः । धनुष इव किमपि च कुरु।
  मार्गरीटा तत् गृहीत्वा स्मितेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अस्माकं शस्त्रं यदि जादूना सह निष्कासितं भवति तर्हि सर्वाधिकं सिद्धं भविष्यति।
  डोमिनिका दन्तं नग्नं कृत्वा चञ्चलवती।
  - विशेषतः यदि अहं तत् योजयामि!
  बालकानां शस्त्रं कृत्वा बलवन्तौ जादूगरौ दण्डान् उद्धृतवन्तौ ।
  मार्गरीटा कूजति स्म : १.
  - वयं एकस्मिन् स्वरेण जादू कुर्मः !
  डोमिनिका पुष्टिं कृतवती यत् :
  - यथातथम्!
  उभौ बालिकाः स्वस्य जादूदण्डस्य ऊर्जां सङ्गृह्य स्वस्य प्रचण्डशक्त्या प्रक्षेपितवन्तौ । ततः च सुन्दरीः बालसमूहस्य माध्यमेन स्वस्य नग्नपादाङ्गुलीभ्यः ऊर्जाधाराः गृहीत्वा प्रक्षेपितवन्तः। ततः च चमत्कारः अभवत्, सहस्राणि च फोटोब्लिट्ज्स् , अथवा, लघुसुपरनोवा इव, ज्वालाः अभवन् ।
  मार्गारीटा डोमिनिका च मन्त्रं पठितुं जपं च आरब्धवन्तौ ।
  वयं बालिकाः, पन्थेन प्रविशन्तः,
  ते पितृभूमिं प्रति निष्ठावान् भवितुम् शपथं कृतवन्तः...
  यथा आर्किशिस्ट्-जनानाम् एकः क्रुद्धः पराजयः प्रतीक्षते,
  साधु, कथं एल्व्स् सूर्यप्रकाशस्य अधः निवसन्ति !
  
  निम्फिन् अस्माभिः सह अस्ति , धातु इव, .
  कांस्यनिर्मितं, यत् कस्यापि इस्पातस्य अपेक्षया अधिकं बलवत्तरं भवति...
  लोकान् उल्टावस्थां कृत्वा स्वप्नं दृष्टवान्,
  यथा महान् प्रतिभाशाली ग्रालिन् वसीयतं कृतवान्!
  
  वयं पितृभूमिं शीतलतरं करिष्यामः,
  तथा वयं पितृभूमिं ताराणाम् उपरि उत्थापयिष्यामः...
  पिशाचकन्याभिः सह सफलता भवतु ,
  यद्यपि अस्माकं लघुपादाः सर्वथा नग्नाः सन्ति !
  
  ओर्क्शिस्ट् मम स्वदेशम् आक्रमितवान्,
  पूर्वतः समुराई ट्रोल् आगच्छन्ति...
  अहं सोल्सेसस् ग्रालिन् च प्रेम करोमि , .
  तथा , मम विश्वासः अस्ति, वयं प्रतिद्वन्द्विनं विदारयिष्यामः !
  
  एल्फ्रॉगः अस्माभिः सह अस्ति ,
  यस्य सोल्सेनिज्म , मजाकेन, निर्माणं करिष्यति...
  विश्वे सर्वेभ्यः बलिष्ठतमं वैभवशाली कुटुम्बम्,
  अस्माकं कृते चेतनां इच्छां च योजयिष्यति!
  
  अहं मन्ये वयं कदापि न त्यक्ष्यामः,
  पितृभूमिं जानुभ्यां आनेतुं न शक्यते...
  सहचरः ग्रालिन् एकः उज्ज्वलः तारा अस्ति,
  अस्माकं च गुरुः बुद्धिमान् प्रतिभाशाली ड्रेनिन् अस्ति !
  
  वयं स्वपितृभूमिं करिष्यामः,
  ग्रहे अधिकं सुन्दरं दीप्तिमत् च...
  भवन्तः च जानन्ति, तत्र घातकबन्दूकः भविष्यति,
  प्रौढाः बालकाः च मज्जन्तु!
  
  Burn Elfrog , हृदये मा दह, .
  त्वं सर्वेषां एल्फ खड्गानां संरक्षकः असि...
  शीघ्रमेव वयं दृढं स्वर्गं निर्मास्यामः इति मम विश्वासः,
  सोल्सेससः आगमिष्यति, पवित्रं मिशनम्!
  
  Orkler gang इत्यत्र विश्वासं मा कुरुत , मित्राणि, .
  सा सहजतया धमकीकृत्य च विजयं प्राप्स्यति इति...
  वयं सर्वे एकपरिवारः - .
  तथा च विश्वासं कुरुत, भवतः मातृभूमिं प्रेम्णा कर्तुं बहु विलम्बः नास्ति!
  
  सर्वान् रक्षति सर्वशक्तिमान्, .
  भूमौ सप्तवर्णीयं ध्वजं उत्थापयिष्यति...
  दुष्टः च शिकारी क्रीडारूपेण परिणमति,
  वयम् अपि शैतानस्य सामना कर्तुं शक्नुमः!
  
  अहं महान् पितृभूमिं प्रेम करोमि,
  समग्रे जगति न त्वम् अधिकं सुन्दरं विद्यते,
  वयं एल्फिया-नगरं रूबल-रूप्यकेन न विक्रीणीमः,
  विश्वे शान्तिं सुखं च निर्मामः !
  
  अस्माकं मातृभूमिनाम्ना स्वप्नः,
  महान् पिशाचः उत्तिष्ठति...
  अन्यत् सर्वं केवलं आडम्बरम् एव
  तथा च एकः नूतनः मसीहः अस्माभिः सह भविष्यति!
  
  अहो लडा मम विभुः .
  प्रकाशपिशाचेभ्यः प्रेमं शान्तिं च दास्यसि ...
  अहं त्वां प्रति याचमानोऽस्मि, .
  आवश्यके च विद्युत्प्रहारं कुर्वन्तु!
  
  Ælfria , अस्माकं स्वर्गस्य भगवती,
  सोल्सेससः दत्तवान् ...
  भवतः कृते महान् ईश्वरः उत्थितः।
  जनानां रसः वस्तुतः न त्यक्तः!
  
  कृपया ज्ञातव्यं, पिशाचाः एतादृशाः सन्ति,
  एल्वेन् देवाः अत्यन्तं सम्मानिताः सन्ति...
  वयं मातृभूमिस्य महान् पुत्राः,
  कन्याः च सर्वदा जगत् जित्वा!
  
  मित्राणि, अस्माभिः मातृभूमिं प्रार्थनीयम्,
  पेरुन्, यारिलो, एल्फ्रॉग् च पराक्रमी ...
  अतीव बलवन्तः पतिः भविष्यामः, .
  वयं च आकाशे मेघान् अपि उड्डीयेम!
  
  एल्फ्स्क्वातः पुनः निष्कासितः अस्ति , .
  भवन्तः पर्यावरणविदः बहु आहतवन्तः...
  वयं सोल्सेसस् ग्रालिन् च प्रति निष्ठावान् स्मः , .
  तथा च बन्दुकयुक्ताः टङ्काः प्रचुराः भविष्यन्ति!
  
  न, शत्रुः पिशाचान् निवारयितुं न शक्ष्यति,
  यतः अस्माकं योद्धा सर्वशक्तिमान्...
  परीक्षां उत्तीर्णं कृत्वा केवलं पञ्च, .
  यथा प्रत्येकं बालकः अतीव बलवान् स्यात्!
  
  सोल्ट्सेग्राड् गौरवशाली भविष्यति ,
  तथा वयं तं आक्रमणात् रक्षिष्यामः...
  शूराणां विजयी संरेखणं आगमिष्यति,
  अनियंत्रितधारायां रक्तं प्रवहति चेदपि!
  
  शीते नग्नपदाः बालिकाः, २.
  ते धावन्ति, तेषां पार्ष्णिः ज्वलति...
  ते च मुष्टिभिः ओर्क्-जनानाम् आघातं करिष्यन्ति,
  असमाजी कैनः समतलः भविष्यति!
  
  सर्वं कुशलं भविष्यति, जनाः जानन्ति,
  अन्तरिक्षे वयं नक्षत्राणां आविष्कारं करिष्यामः...
  किन्तु शौर्यं शङ्कयितुं पापम्,
  तथा च ईश्वरस्य सिंहासने एकः पुरुषः भविष्यति!
  
  अचिरेण विज्ञानेन मृतान् पुनरुत्थापयिष्यामः,
  वयं कनिष्ठाः सुन्दराः च भवितुम् अर्हति...
  अस्माकं उपरि सुवर्णपक्षः करुबः अस्ति,
  मम सुन्दरी एल्फ मातुः कृते!
  अतः बालिकाः गायन्ति स्म, बालसेना च समग्रा दीप्तकवचैः, दृढैः, शीतलैः अपि शस्त्रैः सह च आत्मानं प्राप्यते स्म ।
  तदनन्तरं बालकबालिकानां पुनर्शस्त्रीकरणं सम्पन्नम् । ते च गम्भीरयुद्धाय सज्जाः आसन्।
  डोमिनिका, मार्गारिटा च शक्तिकिरणं उत्सर्जितवन्तौ येन बृहत् परिवर्तनं जातम् । इदानीं च बालसेना सज्जा आसीत्।
  तथा च सा युद्धयात्रायाः कृते प्रस्थिता।
  डोब्रिन्यः अतीव प्रसन्नदृष्ट्या टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - वयं पुनः विजयं प्राप्नुमः ! इदमेव च अस्माकं सारम्।
  उत्तमस्य जर्मन व्याघ्रस्य टङ्कस्य परिमाणं कच्छपः अग्रे सरति स्म । तस्याः हीरकशंखः आसीत्, अथवा बहुमूल्यशिलाभिः आवृतवत् स्फुरति स्म । अतीव प्रियः पशुः।
  मार्गरीटा विनोदपूर्वकं टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - एतादृशेन शंखेन कच्छपः एव महत्त्वाकांक्षिणः लुब्धकस्य शिकारः भवितुम् जोखिमं प्राप्नोति!
  डोमिनिका शिरः न्यस्य गायति स्म -
  शार्ड्स् उत्तमाः सन्ति
  मशीनगनस्य विरुद्धम्, हा , किमपि नास्ति!
  परन्तु तस्याः गीतं अतीव युक्तं नासीत्, स्थानात् बहिः च अभवत् ।
  योद्धा बालकाः कच्छपं परितः गच्छन्ति स्म। एकः बालकः तां विदारयितुम् इच्छति स्म, परन्तु बालिका सैनिकः बालकस्य स्कन्धे हस्तं स्थापयित्वा कूजति स्म ।
  - आवश्यकता नास्ति !
  अन्यः बालिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - तदर्थं दलं वर्तते!
  एते सत्यं युद्धं कुर्वन्तः बालकाः सन्ति ये युद्धाय उत्सुकाः सन्ति।
  डोमिनिका विहसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  वामे च अस्माकं सेना, दक्षिणे च अस्माकं सेना,
  मुखं मुष्टिप्रहारं कर्तुं साधु !
  योद्धानां मनोभावः अतीव उत्तमः आसीत् | तथा च ते अतीव दीर्घयात्रायाः आरम्भं कर्तुं सज्जाः इव दृश्यन्ते। तेषां च मनोभावः वास्तवतः न क्षीणः भविष्यति।
  मार्गरीटा स्मितं कृत्वा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - आम्, मया अवश्यं वक्तव्यं यत् वयम् अद्यापि भाग्यवन्तः स्मः।
  डोमिनिका स्मितेन पृष्टवती -
  - कियत् भाग्यशाली ?
  पक्षपातपूर्णा बालिका आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - महान् देशभक्तियुद्धं चतुर्वर्षेभ्यः न्यूनं यावत् अभवत् इति तथ्यम्। यथार्थतः जर्मनीदेशिनः स्वस्य शक्तिशालिनः रक्षात्मकरेखासु बहुकालं प्रतिरोधं कर्तुं शक्नुवन्ति स्म!
  बालिका अभिनेत्री शिरः उन्नमयितवान् -
  - अहम् एतत् सहमतः अस्मि। अस्मिन् विषये काश्चन वैकल्पिककथाः अपि सन्ति । परन्तु सर्वथा वयं चमत्कारस्य निर्माणं कर्तुं समर्थाः स्मः। जर्मनी-देशस्य तु युद्धं पूर्वमेव नष्टम् इति ज्ञात्वा ते किमपि प्रतिरोधं कर्तुम् न इच्छन्ति स्म । एवं च ते स्वस्य व्यावहारिकरीत्या कार्यं कृतवन्तः!
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अत्र एकं न बहु सफलं वाहनम् अस्ति - एतत् व्याघ्रः, अतिभारवान्, गोपुरस्य पतङ्गस्य च मध्ये दुर्बलतया रक्षितः सन्धिः च अस्ति। एषा टङ्की, भवद्भिः स्वीकारणीयं यत्, विशेषतया उत्तमः नास्ति । अतिभारयुक्तं जीर्णं च कवचम् अपि तर्कसंगतसानुषु न स्थितम् । तथा च इञ्जिनात् पृथक् संचरणं स्थापयितुं महती त्रुटिः।
  डोमिनिका सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान्।
  विवादं कर्तुं न शक्नोषि ! अवश्यं त्रुटिः एव! परन्तु अपरपक्षे केवलं मृताः एव त्रुटिं न कुर्वन्ति, केवलं यदि ते अन्यजीवनस्य सन्ति। अहं च मन्ये यत् सा अस्ति। न्यूनातिन्यूनं भवतः कृते!
  मार्गरीटा सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवती -
  - आम्, परलोकः अवश्यमेव अस्ति ! अहं च व्यक्तिगतरूपेण एतस्य विषये निश्चिन्तः आसम्। यदि च अस्मिन् जगति मम विनाशः नियतः अस्ति तर्हि अन्यस्मिन् किमपि निरन्तरं भविष्यति!
  बालिका अभिनेत्री शिरः उन्नमयितवान् -
  - यथा असंख्यसङ्ख्यायां भिन्नस्तरस्य अनन्तसङ्गणकक्रीडा!
  पक्षपातपूर्णा बालिका पुष्टिं कृतवती यत् -
  - अस्तु, आम् ! तत्सदृशं किमपि, एतत् च, अवश्यं वक्तव्यं, अतीव शीतलम् ! अत्र च भवन्तः एकवारादधिकं द्विवारं वा आनन्दयितुं शक्नुवन्ति।
  नायकः बालकः डोब्रिन्यः गायति स्म :
  - कालः अस्ति, समयः अस्ति, आनन्दं कुर्मः,
  मम जीवने...
  सौन्दर्याय चषकाय च, भाग्यस्य कट्याः।
  बाय, बाय, डुलति, शिरस्त्राणेषु पंखाः, २.
  वयं एकवारादधिकं दैवं प्रति कुहूकुहू करिष्यामः!
  वयं एकवारादधिकं दैवं प्रति कुहूकुहू करिष्यामः!
  अहं शत्रुं विदारयिष्यामि! अहं शत्रुं विदारयिष्यामि! अहं शत्रुं विदारयिष्यामि!
  बालकानां च ध्वनितहासः श्रूयते स्म। लघुसेनायाः पुरतः एकः विशालः डायनासोरः आविर्भूतः | सत्यं सः अतीव धमकीकृतः न दृष्टः, परन्तु सः विशालः आसीत् । तस्य च शरीरं विशालं, परन्तु तस्य शिरः, विपरीतम्, लघु, प्लस् दीर्घपुच्छम्। उपरि च अङ्गुष्ठपक्षिणः अपि सन्ति।
  डोमिनिका उद्घोषयति स्म -
  - एषः पशुः - महान् !
  मार्गरीटा सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवती -
  - प्रचण्डः पशुः ! परन्तु चिन्ता मा कुरुत। यदि वयं तत् न स्पृशामः तर्हि अस्मान् न स्पृशति!
  पक्षपाती बालिका च आज्ञापयत्-
  - युवानः योद्धाः - न शूटिंग् कुर्वन्ति, कोलाहलं च न कुर्वन्ति!
  बालकाः शान्ताः अभवन् । ते च नग्नपदैः कोलाहलं विना गन्तुं प्रयतन्ते स्म।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - यदि डायनासोरः बधिरः अस्ति तर्हि किम् ?
  मार्गरीटा स्मितं कृत्वा किमपि वक्तुम् इच्छति स्म। सहसा गर्जनं भग्नशाखानां च स्फुरणम् । सप्तमहलभवनप्रमाणः पशुः विशालवक्त्रः दीर्घः शुक्राणुतिमिङ्गलः इव आविर्भूतः । एषः खलु महत् पशुः अस्ति। दन्ताः च प्रायः पञ्चमीटर् दीर्घाः भवन्ति ।
  निश्चलः स्थित्वा बालसमूहं कौतुकेन पश्यन् डायनासोरः एकं घोरं राक्षसं दृष्ट्वा पलायनं कर्तुं त्वरितवान् । इव च वस्तुतः सः प्रेरितः आसीत्। अस्य कृपाणदन्तयुक्तस्य टायरानोसॉरसस्य इव विशालकायस्य विरुद्धं युद्धं कर्तुं महत्तरम् अस्ति।
  डोमिनिका मार्गारिटा च स्वजादूदण्डान् उत्थापितवन्तौ । पक्षपातपूर्णा बालिका प्रथमं गोलीकाण्डं कृतवती। तस्याः यष्ट्याः अग्रात् च एकः घातकः पल्सरः बहिः उड्डीयेत। सः च राक्षसस्य मुखं प्रहरति । सः च सुन्दरं तप्तः भविष्यति। परन्तु तस्य प्रतिक्रियारूपेण ततोऽपि घोरः कर्णमूर्च्छितः गर्जनः अभवत् ।
  Dominica took it and in response , सा सर्वशक्त्या तत् प्रहारं कृतवती , शक्तिना अभिनयं कृतवती, यथा घातकराशिं प्रहारयति तथा च, चञ्चल:
  डायनासोराः, भवन्तः अत्र सन्ति, न तु आफ्रिकादेशे,
  कदाचित् त्वं प्रातःभोजार्थं तृणं चर्वसि,
  डायनासोर,...
  बालिका च स्वस्य मायायाः भागं विशालकाय प्रेषितवती। ते च तस्य दन्तदन्तं गृहीतवन्तः, यदा ते आहताः आसन्, तदा ते सुन्दराः, गुलाबीः अङ्कुराः अभवन्।
  डोमिनिका गायति स्म : १.
  अहं लोहं कर्तुम् इच्छामि स्म
  गजः सहसा आविर्भूतः...
  मक्षिका इव पक्षाः - .
  कर्णस्य स्थाने पुष्पाणि !
  मार्गरीटा हसन्त्याः स्फुटितवती, पुनः सा तां विनाशकारीं विनाशकारीं च नाडीं प्रहरति स्म । किन्तु बालसेना राक्षसं बाणवृष्टिं कर्तुं प्रवृत्ता । तस्य च तराजू-कवचः बुदबुदातुं आरब्धवान् .
  डोमिनिका स्वस्य नग्नपादयोः दण्डयोः च मायां गृहीत्वा मुक्तवती । अत्र च सम्यक् कार्यं कृतवान्।
  इव किमपि मायावत् तत् गृहीत्वा महतीं विनाशकारीं शक्तिं आक्रमितवान् ।
  मार्गरीटा तत् गृहीत्वा नीलमणिनेत्रैः निमिषं कृत्वा चञ्चलवती।
  - अहो!
  टायरानोसॉरसः पतितः, तस्य स्थाने अन्नैः स्थूलभारयुक्तं विशालं विस्तृतं मेजं प्रादुर्भूतम् । अत्र च पूर्वमेव एतावत् विलासपूर्णं अपूर्वं च, अद्वितीयम् आसीत्। तथा च तादृशाः चकाचौंधपूर्णाः स्वादिष्टाः।
  डोमिनिका गायति स्म : १.
  एतत् स्वादिष्टं जातम्
  तथा च गन्धः मधुना अपेक्षया बहु मधुरः भवति...
  वयं आद्यतः विजयं न प्राप्नुमः,
  अस्माकं च स्वभावः प्रफुल्लितः भविष्यति!
  मार्गरीटा दन्तं नग्नं कृत्वा स्मितेन पुष्टिं कृतवती यत् -
  - आम्, तत् प्रफुल्लितं भविष्यति ! तत् च महान्!
  तदनन्तरं पक्षपातपूर्णा बालिका अपि अवदत् यत् -
  - त्वं च जादूं कर्तुं जानासि। इदं , मया अवश्यं वक्तव्यं, आश्चर्यजनकम् अस्ति! एतादृशं विशालं आकारं स्वादिष्टं व्यञ्जनं कृत्वा परिणमयन्तु . एते ओर्क् वा गोब्लिन् वा न सन्ति - तेषां सह इदं सुकरम्!
  डोमिनिका शिरः न्यस्य गायति स्म -
  - असम्भवं सर्वं सम्भवति, अहं निश्चयेन जानामि,
  तथा जादू कर्तुं शिक्षन्तु, सर्वथा अनुपस्थितौ!
  अत्यन्तं दृढं इस्पातं च पादं पादं पातयतु ,
  तथा तीक्ष्णेन तीक्ष्णकर्तृणा राक्षसं कटयन्तु !
  मार्गरीटा खिन्नः भूत्वा स्मितेन अवलोकितवती यत् सा मौक्तिकैः स्फुरति।
  - आम्, त्वं एतावत् स्पर्शप्रदं गायति यत् त्वं दोषं न प्राप्स्यसि! महा!
  डोमिनिका सहमतिम् अददात् : १.
  - अहं महान् सुपर - विश्वात् शीतलतरः योद्धा अस्मि!
  कथं च नेत्रेण गृहीत्वा आवर्तयिष्यति यत् ते एतावन्तः नीलमणि तारा इव सन्ति।
  भोजनयुक्ता मेजः बालयोद्धान् संकेतं दत्तवान्, तेषु केचन तस्य समीपं गत्वा चॉकलेट्-विविध-क्रीम-मध्ये निमज्जितानि डोनट्-केकं च ग्रहीतुं आरब्धवन्तः ततः श्रेष्ठं, किञ्चित् आइसक्रीमं गृह्यताम्। एतत् सर्वथा उत्तमम् अस्ति।
  मार्गरीटा शृङ्गं वादयित्वा गर्जति स्म ।
  - युष्माकं बहु खादनस्य आवश्यकता नास्ति , .
  भवतां सर्वेषां बुर्जुआवर्गे त्वरितरूपेण प्रवेशस्य आवश्यकता नास्ति...
  स्वयमेव च एकं पुस्तिकापत्रं लिखत,
  गतिशीलता अद्यापि कार्ये आगमिष्यति!
  डोमिनिका मधुरस्मितेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - आम्, तत् वस्तुतः महान् अभवत्!
  सा च कुक्कुटपुष्पनीलनेत्रैः निमिषं कृतवती।
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - डायनासोरस्य मांसं बहु स्वादिष्टं नास्ति, मांसाहारीजीवानां कृते अपि न्यूनम् । परन्तु अश्वं खादितुम्...
  डोब्रिन्या गर्जति स्म :
  - अहं भवन्तं अश्वं खादितुम् न ददामि!
  बालक-नायकः च गायति स्म-
  सिवक-बुर्का, भविष्यद्वाणी कौरका, २.
  मम पुरतः तिष्ठतु
  तृणस्य पुरतः पत्रमिव !
  सिवक-बुर्का, भविष्यद्वाणी कौरका, २.
  अतीव अतीव आवश्यकम्
  भवन्तं मिलतु !
  ओएनोमौस् तत् गृहीत्वा अजगरात् उत्प्लुत्य। सः तत्त्वतः डायनासोरः कीदृशं भोजनं कृतवान् इति प्रयतितुं इच्छति स्म । अधिकतया, किमपि आकर्षकं वस्तु अस्ति। बालकराजकुमारः च चॉकलेटसहितं केकं गृहीत्वा मुखं क्षिप्तवान्।
  सः च प्रबलतया चर्वितुं आरब्धवान्, तत् मलाईयुक्तं मधुरं च आसीत्। एतावत् स्वादिष्टम् अस्ति।
  बालकाः एकस्मिन् स्वरेण विलपन्ति स्म -
  - अस्तु, अहं प्रयासं करोमि ! दुष्टा माकी मा भूत् !
  मार्गरीटा निर्दोषतया स्मितं कृतवती -
  - मम नाम आन्टी अस्ति ? हास्यं भवति !
  पक्षपाती बालिका च आक्रोशितवती।
  - अहं भवन्तं दशनिमेषान् भोजनार्थं दास्यामि! भवन्तः खादितुम् अर्हन्ति, परन्तु मितव्ययेन!
  डोमिनिका स्मितेन पृष्टवती -
  -युद्धकाले भवता क्षुधार्तं गन्तव्यम् आसीत् वा ?
  मार्गरीटा वसन्तस्य डैण्डिलियनवर्णस्य स्वर्णशिरः शीर्षं न्यस्य अवदत् ।
  - आम्, कथं ! तथा च अत्यन्तं श्रमदायकम् आसीत्!
  बालिका स्थितिदुःखदं बोधयितुं स्वस्पष्टस्वरेण गायितुं आरब्धा ।
  गायन्ती बालिका अजगरात् अपि उत्प्लुत्य । सा च नग्नपदैः नारङ्गतृणेषु नृत्यं कर्तुं आरब्धा।
  तस्याः स्वरः च एतावत् इंद्रधनुषी, दीप्तिमत् च आसीत्।
  वयं कोम्सोमोल् सदस्याः, स्वप्नबालिकाः,
  अस्य सुन्दरस्य देशस्य जनानां भविष्यस्य विषये...
  यदा वयं पृथिव्यां ग्रहे च निष्ठावान् भवेम ।
  तथा च वयम् अस्मिन् खतरनाके युद्धे विजयं प्राप्नुमः!
  
  यः कोऽपि व्यापारः तर्क्यते तदा,
  युवा हृदये अग्निः प्रचण्डतया दहति...
  बालिकाः, एतत् केवलं सुन्दरम् अस्ति
  अन्तरिक्षस्य विशालतायाः द्वारं उद्घाटयामः!
  
  यः कश्चित् पुरुषः सः विशालः अस्ति
  विज्ञानं, अहं जानामि, तस्मै शक्तिं दास्यति...
  विश्वासं कुरु, अस्माकं आह्वानं सर्वदा समानं भवति,
  येन हाबिलः शासनं करोति, कैनः च बन्धने अस्ति!
  
  अहं इच्छामि यत् प्रचुरं फलानां पक्वं भवतु,
  ग्रहस्य प्रफुल्लिततायै...
  यथा सुन्दरं अद्भुतं स्वर्गम् आगच्छेत्,
  तथा च मैत्री धातुतः अधिकं प्रबलम् आसीत्!
  
  वयं बाह्यान्तरं जिगीषेम, २.
  बालिकाः पोखरेषु नग्नपदाः धावन्ति...
  अस्माकं उपरि सुवर्णपक्षः करुबः अस्ति,
  मेघगर्जनं शीतं च अस्मान् न भयभीतं करिष्यति!
  
  विश्वासं कुरु, अस्माकं शत्रवः अस्मान् पराजयितुं न शक्नुवन्ति,
  इस्पातस्य तंत्रिकाः हृदये च ज्वाला...
  आत्माबलं च, यथा त्वं ऋक्षः,
  वयं ध्वजं उत्थापयिष्यामः, अहं जानामि!
  
  कः अत्यन्तं दीप्तिमान् बालिकान् प्रेम करोति, .
  सः आत्मायां प्रतिबिम्बे च सुन्दरः अस्ति...
  एकं महान् मशीनगनं सज्जीकरोतु, .
  यद्यपि भवतः प्रतिद्वन्द्वी खतरनाकः अस्ति!
  
  अहं जानामि वयं अवश्यमेव विजयं प्राप्नुमः,
  वयं सदा स्वमातृभूमिना सह एकीकृताः भविष्यामः...
  किन्तु अस्माकं पुरतः समग्रं तारायुक्तं जगत् अस्ति,
  मनुष्यः बलवान् प्राणी भवतु!
  
  भव्यसीमारहितं पितृभूमिप्रकाशः - .
  माणिकतारकाः अग्निः उपरि।
  रुस्' अमरवैभवेन आवृतः - .
  पराक्रमी नायकः, ड्रायमैन्, ताडयति!
  
  पन्नापत्रेषु रोवन माणिक्यम् - .
  क्षेत्रे नीलमणि स्फुरति , मक्कापुष्प...
  अहं भवतः कृते मम विचारान् प्रेषयामि, रूस - .
  द्विशिरः गरुडः गीतैः सह उड्डयनं करोति!
  
  ओसबिन्दवेषु मौक्तिकानि हिमपुटहीराणि, २.
  महान् मातृभूमिः सर्वं उत्तमम् अस्ति!
  मेदः स्थूलः, पंखसदृशाः नाडीः,
  हिमपाताः नवीनवायुना अपहृताः सन्ति!
  
  रूसदेशस्य एकस्मिन् प्रदेशे हिमः, मुद्राः,
  इत्यस्मिन् मित्र , उष्ट्राः मरुभूमिः सुवर्णः।
  अत्र उष्णं भवति यदा हिमवृष्टयः गर्जन्ति,
  यतः वयं ईश्वरं हृदये एव स्थापयामः!
  
  तरबूजं खरबूजं कदलीफलं च वर्धते, .
  तथा च ग्रीष्मकाले कुत्रचित् भवन्तः स्केट्स्-क्रीडायां दौडं कुर्वन्ति...
  साधु, विश्वे एतादृशाः देशाः कुत्र लभ्यन्ते ?
  यत्र जनाः मुष्टिषु एतावन्तः बलवन्तः भवन्ति!
  
  रूसदेशे शस्त्रस्य पराक्रमः उन्नतः अस्ति,
  तस्मिन् मनुष्यः स्वस्य दैवस्य प्रजापतिः अस्ति!
  वयं सम्यक् युद्धं कर्तुं शक्नुमः , .
  यथा रुसस्य कृते क्लेशस्य जलप्लावनम् न आगच्छति'!
  
  अस्माकं स्त्रियः सुन्दराः सन्ति, सर्वे जानन्ति
  साहसयुक्ताः च बलवन्तः पुरुषाः न सन्ति!
  पितृभूमि, त्वं स्वर्गस्य मूर्तरूपः असि - .
  एकः सार्वभौमः ईश्वरः परिवारस्य स्वामी अस्ति!
  
  रूढिवादीनां चिह्नानां अनुमोदनं भविष्यति,
  एकः सैनिकः यत् अभियानं प्रस्थापयति...
  वयं उदारं लूटं गृहीत्वा गृहम् आगमिष्यामः,
  धनुर्धराः एकं ताडनं अपि न त्यक्त्वा शत्रून् प्रहरन्ति!
  
  शान्तिं सुखं च समस्तं विश्वं ददामः,
  ईश्वरेण च मिलित्वा वयं मृतान् पुनरुत्थापयिष्यामः!
  अस्माकं अविनाशी मातृभूमिस्य महिमा कृते - .
  वयं अवश्यमेव विजयं प्राप्नुमः, अहं जानामि!
  डोमिनिका अपि स्वगीतानि उद्धृतवती । ते च सर्वं मिलित्वा नृत्यन्ति स्म, तेषां नग्नाः, चर्मकृताः, दृढाः पादाः च गतिशीलाः नृत्यन्ति स्म।
  तदा मार्गरीटा शृङ्गं वादयति स्म :
  - प्रकाशः निष्क्रान्तः ! तत् एव, भोजनसमयः समाप्तः।
  योद्धा बालकाः अनिच्छया मेजं त्यक्तवन्तः। वस्तुतः कथं न भक्षयसि ? यदा अक्षरशः दशकशः भिन्नप्रकारस्य क्रीमस्य भवन्ति। अत्यन्तं च स्वादिष्टम् अस्ति। एतेषां च आइसक्रीम-पेस्ट्री-केक-प्रेट्जेल्-इत्यादीनां स्वादिष्टानां रुचिकर-वस्तूनाञ्च गन्धाः एतावन्तः रोमाञ्चकारीः आकर्षकाः च सन्ति।
  डोमिनिका कूजति स्म : १.
  अतिभोजनं मा कुरुत ! संयमस्य अभ्यासं कुरुत !
  मार्गरीटा ट्वीट् कृतवती यत् -
  - सर्वेषां ज्ञातव्यं यत् व्यक्तिः शूकरः नास्ति! तथा च भवता अतीव बुद्धिपूर्वकं भोजनं कर्तव्यम्।
  स्वयं एकदर्जनं केकं खादित्वा बहुवर्णीयक्रीमयुक्तः वीरः बालकः डोब्रिन्यः गुञ्जितवान् ।
  - एतत् सर्वं आश्चर्यजनकम् अस्ति! परन्तु भवता ज्ञातव्यं यत् कदा स्थगितव्यम्। भोजनं साधु, परन्तु अतिभोजनं दुष्टम्।
  बालकराजकुमारः ओएनोमौस् तदनुमोदितवान् -
  - भवतः मुख्यः शत्रुः भवतः उदरः अस्ति। परन्तु यदा वदन्ति - भवतः रात्रिभोजनं शत्रुं ददातु, तदा अस्य अर्थः अक्षरशः ग्रहीतुं न भवति!
  डोब्रिन्या स्मितं कृत्वा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - परन्तु कठिनदिनस्य अनन्तरं, युद्धानां वा, प्रशिक्षणस्य वा अनन्तरं भवता सम्यक् भोजनं कर्तव्यम्! अन्यथा बलं न भविष्यति।
  डोमिनिका स्मितेन शिरः न्यस्य अवदत्।
  - अहं व्यक्तिगतरूपेण रात्रिभोजार्थं दुग्धे प्रोटीनम् विलीनं कृत्वा पिबितुं रोचये। तृप्तिकरं रात्रौ स्नायुः वर्धन्ते न दहन्ति । खैर, रात्रिभोजार्थं मत्स्यसहितं कुटीरपनीरं अतीव आरोग्यकरं भवति। क्रीडकानां शरीरे प्रोटीनस्य आवश्यकता भवति ।
  बालयोद्धाः कथञ्चित् निर्मिताः आसन्। ते च पुनः दुष्टजादूगरस्य बस्टिन्दायाः दुर्गं प्रति गन्तुं प्रवृत्ताः। परितः परिदृश्यं निरन्तरं लसत् आसीत् । तथापि , यथा यथा लघु, युवा सेना, स्वस्य नग्नं, धूलिपूर्णं पार्ष्णिं प्रदर्शयन्, गच्छति स्म, तावत् अधिकं प्रकृतिः अस्माकं दृष्टेः पुरतः एव शुष्कताम् अवाप्तवती।
  ते मूषकराज्यं समीपं गच्छन्ति स्म, एते च सुविध्वंसकाः स्वामिनः ।
  आत्मनः उत्साहवर्धनार्थं बालयोद्धाः गायितुं आरब्धवन्तः, अधिकतया पादं पादं पातुं प्रवृत्ताः च ।
  एल्फिया राजानां अधः गुल्म इव पुष्पते,
  अनन्तं जगतः अपेक्षया सुन्दरतरं च अस्ति...
  विजयः असीमं खातं उद्घाटितवान्,
  अस्माकं विश्वासः रोड्नोवेरी इत्यत्र पुनरुत्थापितः भविष्यति !
  
  पितृभूमिस्य महत्त्वं, विश्वासं कुरुत, अस्ति
  तस्याः प्रियं हृदयं उच्चतरं भवतु...
  यथा विश्वस्य सुखं निहितम्
  एल्फिया दृढछतयुक्ता भवितुं!
  
  अवलोकयतु यत् अस्माकं पिशाचः अग्रे उड्डीयते,
  वक्षःस्थलेन च तरङ्गाः छिनत्ति...
  परन्तु अस्माभिः अवश्यं, वयं विपरीतम् आगमिष्यामः,
  अन्ये च भविष्यन्ति, विश्वासं कुरुत, न्यायाधीशाः!
  
  अस्माकं मातृभूमिः महान् जगत् भविष्यति,
  यत् उज्ज्वलप्रकाशेन ज्वलति...
  सर्वेभ्यः अपि उपरि एल्फ्रॉग् आत्मायाः मूर्तिः अस्ति,
  यत् शिशिरं ग्रीष्मकालं परिणमयति!
  
  आम्, अहं जानामि, अस्माकं कृते कठिनम् अस्ति,
  परन्तु त्वं ओएनोमाई निष्ठया सेवां करोषि ...
  नौका आहतः, पलंगः भग्नः, .
  कुत्रचित् च उग्रः श्वः धमकीकृत्य कूजति!
  
  न, वयं प्रतिद्वन्द्वी Elf न दास्यामः ,
  अस्माकं खड्गाः कट्याः सन्ति, विश्वासं कुरुत, तीक्ष्णतराः...
  वयं पुनः स्थित्वा विजयं प्राप्नुमः
  न च बकवासं वदन्तु राक्षसाः!
  
  अत्र वयं परेडार्थं मिलित्वा स्मः,
  विश्वे अतः परं सुन्दरं पवित्रं देशं नास्ति...
  विश्वासं कुरु, वयं शत्रून् एकत्र नरकं प्रेषयिष्यामः,
  वयं च स्वयमेव स्वर्गं निर्मास्यामः, भवन्तः जानन्ति, अपि!
  
  अस्मान् कोऽपि निवारयितुं न शक्नोति
  वयं पिशाचानां महान् शूरवीराः स्मः...
  तादृशी शक्तिः, अजेयः सेना, .
  तथा च समग्रं ग्रहं अधिकं सुखी कुर्मः!
  
  सौन्दर्ये जगति दर्शयामः,
  सप्तवर्णीयं ध्वजं ग्रहस्य उपरि उत्थापयामः...
  वयं च सुखिनः भविष्यामः, विश्वासं कुरुत, सर्वत्र,
  किन्तु वीरकर्म गायन्ति !
  
  कृपया ज्ञातव्यं यत् पिशाचशान्तिः सर्वत्र प्रीमियमेन भवति,
  तथा च निरन्तरं विस्तारं करिष्यति...
  जनाः च पृथिव्यां सुखिनः भविष्यन्ति,
  यतः पितृभूमिः लज्जा नास्ति !
  
  यदा महान् सोल्सेसः आगच्छति , .
  अस्माकं जगति अन्धकारः न भविष्यति...
  यदि च मनुष्यः पिशाचः च कायरौ न स्तः।
  तस्य दैवं सूर्योदयः सृष्टिः च !
  एतत् गीतं आत्मानं स्पृशति! मनोहरं भव्यं च गीतम्।
  यद्यपि परितः परिदृश्यं बहु दुर्गतिम् अभवत् - रूट् वृक्षाः, कटिततृणानि, सर्वं मर्दितं मूषकपङ्गुलेशैः आवृतं च अस्ति।
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - आम्, एतेभ्यः मूषकेभ्यः किमपि हितं मा अपेक्ष्यताम्! परितः च शून्यानि सन्ति।
  एतावत् दीप्तिमत् नवीनं च स्मितं कृत्वा डोमिनिका दन्तं नग्नं कृत्वा टिप्पणीं कृतवती।
  - एतत् अवश्यं अपेक्षितम् आसीत् ! सर्वं अतिशयेन व्यर्थं जातम् | परन्तु मूषकात् किं ग्रहीतुं शक्नुथ - मलात् उर्वरकं विहाय!
  उभौ च बालिकाः हसन्तौ स्फुटितवन्तौ। तदनन्तरं समग्रं बालदलं नग्नपादपदं वर्धयति स्म । द्वौ योद्धौ बालकौ पुरतः द्रुतं गत्वा खड्गान् वायुचक्रे इव क्षोभयन्तौ ।
  तथा च प्रथमः मूषकः, सुवृषभस्य परिमाणः, उभयतः वीरबालकैः च्छिन्नः अभवत्। एतत् गम्भीरं युद्धं प्रचलति स्म ।
  बालकाः स्वगतिम् अधिकं वर्धयित्वा अक्षरशः धावितुं आरब्धवन्तः। ततः च पुरतः मूषिकाणां महती दलं प्रादुर्भूतम्। तेषु ज्येष्ठः सुवृषभप्रमाणः आसीत् । बालिका अभिनेत्री डोमिनिका अजगरस्य उपरि युद्धं कृतवती । सा च युद्धाय सज्जा आसीत्, परन्तु जादूदण्डात् तस्याः प्रथमः प्रहारः वृद्धं मूषकं आहतवान्।
  प्रकाशितं च छिद्रयुक्तस्य चयनितपनीरस्य विशालं मण्डलं जातम्। तस्मात् च एतादृशः रुचिकरः गन्धः निर्गतः यत् मूषकाः बालदलस्य आक्रमणात् विचलिताः भूत्वा मूषकाणां कृते अत्यन्तं सुन्दरस्य सुगन्धेन एतावत् रुचिकरं जातं स्वपूर्वनेतारं आक्रमितवन्तः।
  एतत् आश्चर्यं जातम् ।
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - भवतः क्षमताः प्रतिघण्टां वर्धन्ते ! एतत् च, मया अवश्यं वक्तव्यं, अत्यन्तं शीतलम् अस्ति !
  डोमिनिका स्वर्णशिरः न्यस्य अवदत्-
  - अहं बहु कर्तुं शक्नोमि! एषः च मम महान् विश्वासः! यदि च अहं आरभेयम् तर्हि किमपि मां न निवारयिष्यति।
  बालिका च तत् गृहीत्वा अन्यं दलं जादुविद्युत्प्रहारं कृतवती । अतिरिक्तविकाराः च अभवन्।
  कतिपये दर्जनमूषकाः विशालाः पट्टिकायुक्ताः तरबूजाः अभवन् ये अतीव रुचिकराः दृश्यन्ते स्म ।
  योद्धा बालकाः कोरस-रूपेण गायन्ति स्म-
  खरबूजः, तरबूजः, गोधूमस्य बन्सः, २.
  उदारः, समृद्धः भूमिः...
  एल्फिबर्ग्- नगरे च सिंहासने उपविशति - .
  पिता राजा ओएनोमै !
  तथा च बालयोद्धाः अन्ते मूषकैः सह युद्धं कृतवन्तः, तान् अविच्छिन्नतया च्छेदयामः । योद्धाः च ऊर्जया खड्गान् डुलन्ति | बालिकाः च धनुभ्यः विस्फोटं कर्तुं आरब्धवन्तः। केचन पिशाचाः आसन्, ते च शूटिंग्-क्षेत्रे अतीव कुशलाः आसन् । एषः वस्तुतः वास्तविकः युद्धः आसीत् ।
  अपि च कतिपये अधिकाः मूषकदलाः युद्धे गच्छन्ति। गभीरा नदी इव प्रवहन्ति।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - यदा वयं किमपि दुष्टं दुष्टं च वदामः तदा एतादृशी भावना भवति यत् तस्य सीमा नास्ति !
  मार्गरीटा स्मितेन गायति स्म, यत् तथापि दुःखदम् आसीत् :
  अन्धकारस्य योद्धाः सत्यं बलवन्तः,
  संख्यां न ज्ञात्वा दुष्टं जगत् शासति...
  किन्तु यूयं शैतानस्य पुत्राः।
  ख्रीष्टस्य सामर्थ्यं मा भङ्गयतु!
  डोब्रिन्यः अजगरात् प्लवमानः मूषकान् च्छिन्दितुं आरब्धवान् । सः खड्गद्वयेन सद्यः एव अकरोत्, बालकस्य द्रुतगतिना काफीपिष्टकमिव कार्यं करोति इव आसीत् । अत्रैव संहारः आरब्धः ।
  ओएनोमौस् अपि युद्धे सम्मिलितः । एकं मूषकं पादाङ्गुलिभिः पुच्छेन गृहीत्वा अपरस्य उपरि क्षिपत्, अस्थिभङ्गः । ततः सः गायति स्म-
  - मम महत् बलं महत्,
  अहं च कदापि शत्रून् समर्पणं न करिष्यामि...
  बालकस्य मुष्टिप्रहारात्, २.
  दुष्टमूषकः लज्जया उड्डीयते!
  ननु बालकराजकुमारः युद्धे अतीव कठिनः योद्धा इति दर्शयति ।
  डोब्रिन्यः अपि शक्तिशाली, मांसलः, यद्यपि सः बालकपदानां प्रयोगं कृतवान् तथा च, खड्गानां विषये न विस्मरन् . सः च दुरुपयोगस्य उत्कृष्टस्तरं दर्शयितुं आरब्धवान्। कियत् कठिनं रक्तरंजितं च सर्वं आसीत्।
  बालकः अतीव आक्रामकः युद्धशीलः च अभवत्, यथा अन्ये युवासेनायाः योद्धाः ।
  बालकस्य च नग्नपार्ष्णिः मूषकाणां कपालं सम्यक् विदारयति ।
  एषः घातकः, तत्सह, बालकस्य अधरे स्मितं च अस्ति .
  डोमिनिका अग्रिमपरिवर्तनानां कृते स्वस्य माधुर्यशक्तिं प्रयुङ्क्ते । सः च अत्यन्तं सक्रियः अस्ति।
  योद्धा उत्प्लुत्य परितः भ्रमति। अधुना च पुनः तस्याः मायादण्डात् ऊर्जाधारा उड्डीयते। तथा orc इत्यस्य प्रहारं करोति।
  एकः क्षीणः, भूरेण ऋक्षः सद्यः चॉकलेट-मार्शमलो-रूपेण परिणमति । कियत् महत् एतत् ?
  मार्गरीटा स्मितेन पृष्टवती -
  -हल्वं कर्तुं शक्नोषि वा ?
  डोमिनिका स्वर्णशिरः न्यस्य अवदत्-
  - अवश्यं अहं शक्नोमि! अद्भुतं च भविष्यति!
  बालिका च हस्तात् नग्नपादाङ्गुलीभ्यां च माधुर्यप्रहारं मुक्तवती। ज्वालाः ओर्क्-समूहं आहतवन्तः । मधुनदी च समग्रा प्रवहति स्म... मधु पीत-नारङ्गवर्णीयः आसीत्, लहर इव स्फुटति स्म।
  मार्गरीटा विहसन् उत्तरं दत्तवती यत् -
  - भवन्तः जानन्ति, एतत् भवतः आवश्यकता सर्वथा नास्ति!
  डोमिनिका सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान्।
  - सत्यम्, न तु सर्वथा हल्वा, अपितु सर्वथा मधुरम् अपि!
  पक्षपातपूर्णा बालिका अवलोकितवती यत् -
  - युद्धात् पूर्वं हल्वा दुर्लभम् आसीत् । परन्तु ते कब्जाकाले अपि मधु खादितवन्तः।
  पुनः पादं पातयति स्म , अस्मिन् समये मूषकान् प्रति, गायति स्म च:
  उत्तमं दानं अवश्यं मधु, .
  बालकः अवश्यमेव एतत् अवगमिष्यति...
  किञ्चित् अपि - चम्मचम्, .
  एतत् पूर्वमेव उत्तमम्, अस्तु, किं पुनः सम्पूर्णं घटम्!
  मार्गरीटा अपि प्रथमं जादूदण्डेन , ततः नग्नपादाङ्गुलिभिः च पादं पातयति स्म, अग्रे:
  परन्तु मधु, एतत् अतीव विचित्रं वस्तु अस्ति,
  सर्वं वस्तु अस्ति वा नास्ति वा...
  परन्तु मधु, अहं केवलं न अवगच्छामि यत् रहस्यं किम् अस्ति,
  यदि विद्यते तर्हि तत्क्षणमेव गता!
  परन्तु यदि भवन्तः तत् खादन्ति तर्हि पुनः क्लेशाः न भविष्यन्ति!
  डोमिनिका तत् गृहीत्वा अजगरस्य उपरि परिभ्रमति स्म। तस्याः स्मितं एतावत् दुष्टं, तत्सहकालं च आनन्ददायकं च अभवत् । बालिका स्वस्य अन्तः प्रचण्डं बलं अनुभवति स्म । ततः च तस्याः जादूदण्डात् तरङ्गः बहिः आगतः। सद्यः च द्वे सहस्रे मूषकाः चटनीयां स्वादिष्टानि चॉप्स् भवन्ति स्म। एकः अपि च मायादण्डस्य तरङ्गः, मूषकाः च मत्स्यपात्रेषु परिणताः।
  अपि च तेषां पार्श्वभोजनं विलासपूर्णं आसीत्, कदलीफलं, अनानासं, अन्ये च अतीव स्वादिष्टानि फलानि आसन् । सर्वं च एतावत् आश्चर्यजनकं स्वादिष्टं अद्भुतं च अस्ति।
  डोमिनिका गायति स्म : १.
  पार्श्वव्यञ्जनानि अद्भुतानि सन्ति
  बालिकाः आकर्षकाः सन्ति...
  चत्वारः च ज्योतिकाः प्रकाशन्ते, .
  थूथने ओर्कस्य मुष्टिप्रहारं कुरुत!
  मार्गरीटा विनोदपूर्वकं टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - एकः उत्तमः पाककर्त्ता ओर्क्-मूषकाणां चॉप्स-निर्माणं करोति, तस्मिन् एव खाद्यानि च!
  बालकः डोब्रिन्यः गृहीत्वा पिशाचस्य ललाटे एकं गुरुं शिलाखण्डं क्षिप्तवान् । सः स्वस्य कपालं सम्यक् विद्ध्य गायति स्म ।
  -यदि त्वं तादृशः विचित्रः असि , .
  अहं भवन्तं पादं पातयिष्यामि...
  साधु, किं यदि भवान् ब्लॉकहेड् अस्ति,
  तदा सक्रिययोजना सज्जा भवति!
  . अध्याय सं 11.
  डोमिनिका डोल्फिनोवा इत्यस्याः भ्राता तस्य नाम परिवर्तयति स्म । इदानीं च सः स्वयमेव अतीव शीतलम् इति आह्वयत् - कैलिगुला। कुख्यातसम्राटस्य सम्मानार्थं वा, अथवा दुन्नो विषये कार्टुन् मध्ये एकस्य गदस्य नाम अनुकरणं कृत्वा वा।
  अधुना च युद्धकर्त्ता बालकः कैलिगुला डॉल्फिन्स् इत्यनेन निश्चयः कृतः यत् तस्य भगिनीं अन्वेष्टुं गन्तव्यम् इति। परन्तु तस्याः लापता व्यक्तिं कुत्र अन्वेष्टव्यम् ?
  बालकः च जादूविषये एकं प्रसिद्धं पुस्तकं प्रति गतवान्। सः अवश्यं सर्वविधमनोवैज्ञानिकानां, जादूगरानाञ्च विश्वासं न करोति स्म ।
  परन्तु किमर्थं न स्वयमेव समाधिं गन्तुं प्रयतन्ते। अपि च, तस्य पिता मानवः नास्ति, तस्य स्वकीयाः मायाक्षमता अपि भवितुम् अर्हन्ति, सर्वथा असाधारणस्तरस्य च ।
  बालकः कैलिगुला डॉल्फिनं गृहीत्वा पद्मस्थाने सोफे उपविष्टवान्। एकाग्रतां च कर्तुं प्रयतितवान्। युवा चलचित्रनटः स्वपदानि लङ्घ्य पृष्ठं ऋजुं कृतवान् । तथा च बालकः किमपि सर्वथा उन्मत्तं रङ्गिणं च निमग्नः अभवत्, डोमिनिकां अन्वेष्टुं प्रयतमानोऽभवत् ।
  नाट्यप्रदर्शनस्य भव्यतायाः वर्णनं दुष्करम् । यदा विशेषतः एल्फ्स्, ओर्क्, पिशाचाः युद्धं कृतवन्तः... सर्वेषां राष्ट्रियतायाः विविधानां च नग्नतायाः अनेकानाम् बालिकानां सह वेषभूषाप्रदर्शनम्। विशेषतः यदा बालिकाः उष्णवालुकायां वा हिमपातस्य उपरि वा नग्नपदानि सिञ्चन्ति तदा एषः दृश्यः मौलिकतायां सुन्दरः प्रभावशाली च भवति
  नानारूपकवचेषु खड्गशूलैः प्रहारैः आक्रमयन्ति । धातुराक्षसाः च उष्णज्वालाक्षेपकविस्फोटैः प्रतिक्रियां ददति। ज्वालायां तापमानं न्यूनं भवति, बालिकाः क्रन्दन्तः किञ्चित् एव दग्धाः भवन्ति, हृदयविदारणं च क्रन्दन्ति। तथा च ओर्काः अधिकं उच्चैः गर्जन्ति, तेषां ललाटाः च बङ्ग् , बङ्ग्, बङ्ग् - बहुवर्णाः कन्फेट्टी प्रहारात् क्षीणाः भवन्ति।
  अलङ्कृताः च द्विविमानाः उपरितः द्रुतं गच्छन्ति, विविधसौन्दर्यस्य झरनाभिः सह आडम्बरपूर्णरेलयानानां मालाः त्यक्त्वा।
  उन्मत्ततमं वस्तु, एतत् च तस्य कपाटात् छतम् अपि फूत्कर्तुं शक्नोति, यत् काल्पनिकजगत् वास्तविकैः, ऐतिहासिकैः व्यक्तिभिः मिश्रितम् अस्ति, यद्यपि दूरकालात्।
  अस्मिन् अवसरे स्टालिनः अप्रत्याशितरूपेण अनावश्यकगोपनीयतां परित्यज्य टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - लुफ्तवाफे विमानयानस्य उन्नततमं ऊर्ध्वतां प्राप्तवान् अस्ति । न चेदपि
  If you count discos , पञ्चाशत् टनपर्यन्तं बम्बं वहितुं समर्थः TA-700 बम्बविमानः गम्भीरं प्रभावं कृतवान् ।
  हिटलरः विनोदेन अवदत् यत् -
  - परन्तु ३२००-मि.मी.-कैलिबर-बन्दूकेन सह " सुपर मॉन्स्टर् ", द्विशत-टन-रॉकेट-चार्ज-युक्तं, अद्यापि सैन्यकलानां अतुलनीयं कार्यम् अस्ति ।
  ततः स्टालिनः टोस्ट्-प्रस्तावम् अकरोत् -
  - अतः एतत् तथ्यं यावत् पिबामः यत् मुखस्य कृते सैन्यकलां विहाय अन्यत् किमपि कला आवश्यकी भवति!
  सर्वकालिकस्य जनानां च महान् नेता येशुमसीहस्य जन्मपूर्वं मुद्रितस्य मद्यस्य आनन्देन आस्वादं कृतवान्, जगत् फुहररः च दशनवतिफलानां रसं पिबति स्म। उभौ तानाशाहौ अवलोकितवन्तौ यत् कथं ऊर्ध्वं उड्डीयमानस्य रॉकेटस्य मार्गः मॉनिटरे आकाशं स्पष्टतया छिनत्ति। रूसी बालिकायाः प्रसन्नस्वरं कथं श्रोतव्यम् : १.
  - कक्षायां प्रवेशः सफलः अभवत् ।
  सर्वेभ्यः स्थाणेभ्यः च गरजन्तः तालीवादनानि - कृतम्! मनुष्यः अन्ततः अन्तरिक्षे अस्ति, एतत् च पृथिव्यां महान् जाति-प्रतिनिधिभिः - रूसी-जर्मनी-देशयोः - कृतम् ।
  क्षितिजतः क्षितिजपर्यन्तं समग्रं आकाशं इन्द्रधनुषस्य सर्वेषां वर्णानाम् आतिशबाजीनां सहस्राणां, कोटिच्छायानां च किरणैः चित्रितम् आसीत्, यदा रात्रौ अन्तरिक्षस्य मसिमध्ये एकः अद्भुतः नापलः प्रसृतः इव आसीत् At the same time , व्यक्तिगत ज्वलन्तः सुपरनोवा स्पष्टशिलालेखेषु परिणताः - नाराः। यथा: "मातृभूमिः अन्तरिक्षं च", "तारकाणां कृते अग्रे", "पृथिव्याः जनानां संघः"!
  एतत् खलु केनचित् प्रकारेण उन्मादः अस्ति। इव अति-ब्रह्माण्डीयं विलक्षणं च प्रदर्शनं उत्पन्नम् आसीत् । केनचित् प्रकारेण वैकल्पिकः इतिहासः, यत्र तृतीय-राईख-सोवियतसङ्घयोः मध्ये युद्धं नासीत्, अतीव शीतलं च अभवत् . परन्तु इदानीं एतत् बहु उत्तमं न दृश्यते, मृदुतया वक्तुं शक्यते ।
  सः स्वस्य अग्रजं अवश्यं अन्वेष्टुम् अर्हति। एतत् च बालकस्य मुख्यं कार्यं, यः पूर्वमेव चलच्चित्रमालायां अभिनयं कृतवान्, अतीव सुन्दरः, स्नायुयुक्तः च आसीत्, टाइल्-सदृशस्नायु-उपशमनेन सह।
  तथा च नूतनं नाम कैलिगुला बहु ध्यानं आकर्षितुं अर्हति स्म।
  बालकः ध्यानं निरन्तरं कृतवान् । सहसा च मया एकां बालिकां दृष्टा, दूतरूपेण सुन्दरी, सुवर्णपत्रवर्णा कुञ्चितकेशाः। सा बालकं प्रति हस्तं प्रसारयित्वा स्मितेन अवदत्।
  - अस्माकं भवद्भिः सह सम्पूर्णं कर्तुं महत्त्वपूर्णाः मिशनाः सन्ति!
  बालकः कैलिगुला स्मितं कृत्वा पृष्टवान् -
  - तदा च मम भगिनीं अन्वेष्टुं शक्नोमि, या कुत्रचित् अज्ञातायां अन्तर्धानं कृतवती?
  बालिका स्वर्णकेशान् कम्पयित्वा आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवती ।
  - आम्, सम्भवति। परन्तु भवतः भगिनी इदानीं कठिनं मसीहं पूर्णं कुर्वती अस्ति - बलवत्तरस्य लिंगस्य सर्वेषां प्रतिनिधिनां उद्धाराय, येषां उपरि विनाशस्य धमकी लम्बते। एतावत् कठिनं च।
  कैलिगुला डॉल्फिन्स् इत्यनेन पृष्टं यत् -
  - किं तव नाम, कः च ?
  बालिका मधुरस्मितेन उत्तरं दत्तवती -
  - अहं मार्गारिटा कोर्शुनोवा, नाजी-दलेन लम्बिता, अधुना नूतने जगति पुनरुत्थिता, पक्षपातपूर्णा बालिका। एतत् च मम दैवं, सद्भावं सेवितुं जनान् तारयितुं च।
  बालकः अभिनेता शिरः उन्नमयितवान् -
  - अहं भवन्तं बहु अवगच्छामि। अतः, किं वयं केषाञ्चन मजेदारमिशनानाम् कृते प्रवृत्ताः स्मः? चलचित्रेषु इव प्रकारः, परन्तु वास्तविकरूपेण?
  मार्गरीटा शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्, यथार्थवत् ! परन्तु अस्माकं तादृशाः अवसराः सन्ति यत् अस्माभिः भयं न कर्तव्यम् ।
  डॉल्फिनस्य कैलिगुला तथा अग्रणीपक्षपाती मार्गारिटा इत्यस्याः अद्भुतस्य तमाशायाः चर्चां स्वीकुर्वितुं च समयः नासीत्, तथा च वास्तवतः नूतनजगति प्रविष्टाः, युद्धसमाधिस्य च अवस्थायां!
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अस्माकं इदानीं सम्पूर्णं सेना अस्ति। तथा च भवन्तः अवगच्छन्ति यत् भवतः मम च किं दायित्वम् अस्ति!
  कैलिगुला आत्मविश्वासेन उत्तरं दत्तवान् यत् -
  - अवश्यं अहं अवगच्छामि! अहं च योग्यः सेनापतिः भवितुम् आशासे।
  बालकः च स्वस्य तीक्ष्णं खड्गं भ्रमितवान्।
  वयं शीघ्रं जलपानं कृत्वा सैन्यनिर्माणार्थं त्वरितम् अगच्छाम । तेषां शीघ्रमेव इटलीदेशं गत्वा पोपस्य पंखाः अग्निना प्रज्वलितव्याः आसन् ।
  वियनातः सेना ढोलस्य ताडनेन, बृहत् तुरहीवादनेन च प्रस्थिता । पदातिसेनायाः अद्यापि समीपं गन्तुं समयः नासीत्, अश्वसेना च परितः त्वरितम् आसीत् । विभिन्नदेशेभ्यः बहवः अश्ववाहकाः ये ज़ार-रूसी-साम्राज्ये प्रविष्टाः । अनेन दशसहस्रैः खुरैः पादाभ्यां पदातिः सम्भवः । द्रुतगतिना कोसाक्-सैनिकाः लघु-तातार-अश्वसेना च अग्रे त्वरन्ति । तदनन्तरं पोलिश-भद्रजनानाम् समृद्धतया अलङ्कृताः टुकडयः। खैर, भव्य सज्जनाः राजपरेडार्थं समागताः इव दृश्यन्ते स्म । अपि च, शिरस्त्राणात् आरभ्य हार्नेस् यावत् वेषस्य वैभवे सर्वे परं अतिक्रान्तुम् इच्छन्ति । कवचधारिणः ट्यूटोनिक-शूरवीराः अपि सन्ति । कवचं कान्तिं यावत् पालिशितं भवति, सुवर्णं वा रजतं वा। विशेषवर्दीधारिणः स्वीडिशदेशिनः अपि सन्ति, फिन्देशिनः च सन्ति । घुड़सवाराः जनिस्सारीः स्पैगी च अरब-अश्वसेना ।
  तथा च विषुववृत्तात् आर्कटिकमहासागरपर्यन्तं जनानां बहवः ध्वजाः ध्वजस्तम्भाः च। कति च ट्राफी ... एतानि जितशक्तयः।
  अत्र च आस्ट्रियादेशिनः आगच्छन्ति , तेषां सह जर्मनीदेशिनः च। वयं पदयात्रायाः कृते स्वेच्छया कार्यं कृतवन्तः। अपि च इटलीदेशस्य लुण्ठनस्य विचारः महत् प्रलोभनम् अस्ति । प्रकृतिः तत्र उदारः अस्ति, धनं च बहु अस्ति! यथा अन्ये सद्वस्तूनि फाल्तुभिः संग्रहीतुं शक्यन्ते।
  कैलिगुला द टॉम्बोयः गायति स्म :
  अस्माकं सेना बलवती अस्ति
  सा जगतः रक्षणं करोति...
  साधु, किं यदि युद्धं भवति,
  अस्माकं पक्षे नास्ति!
  बालकः च पोखरे स्वस्य नग्नपादं मुद्रितवान्। अवश्यं सः केवलं ह्रस्ववस्त्रं धारयति स्म, यतः सः युद्धसमाधिस्थितौ एतावत् शीघ्रं गच्छति स्म यत् तस्य वस्त्राणि केवलं मार्गे एव बाधां प्राप्य विदारयन्ति स्म
  मार्गरीटा स्वसखीं सहकर्मिणं च पृष्टवती यत् -
  - अथवा त्वं वस्तुतः गास्यसि ? अपि च, भवतः एव अस्ति!
  बालकः अभिनेता वृकशावकवत् स्मितं कृत्वा शिरः उन्नमयितवान् ।
  - किं मन्यसे, अहं न शक्नोमि ?
  डॉल्फिनस्य च कैलिगुला गायितुं आरब्धवान्;
  अहो, अयं लोकः, त्वं दुःखितः असि, .
  केवलं अश्रुसमुद्रः - एकः समुद्रः...
  आत्मानः मध्याह्नसूक्ष्ममार्गः कुतः, २.
  मृतः कूजनः अदननगरं प्राप्तुं स्वप्नं दृष्टवान्!
  
  अस्मिन् हृदयहिमानि, जमेन क्रस्ट्, .
  ईर्ष्यानुरागाणां च ज्वलन्ततापः।
  कथं निर्दयः, यः मांसेन अपि युवानः,
  दुःखी निशाचरः शोके क्रीडति!
  
  काष्ठस्य श्लेष्मा इव, दिनचर्यायाः आत्मा,
  चिन्ताभ्यां च चिताक्षयः।
  परन्तु वयं एकीकृताः भवेम तर्हि शक्नुमः
  जनान् दलदलात् बहिः आनयन्तु!
  
  विश्वस्य नीचतां निवारयतु, २.
  शापं मेटयतु घोरं लक्षणम् .. .
  वयं दुःखस्य लज्जां सहितुं न शक्नुमः,
  पिशाचः धूलिरूपेण परिणमतु!
  
  ग्रहः शीघ्रं शृङ्खलां क्षिपेत्,
  तथापि कक्षां न त्यक्ष्यति ।
  इत्यस्मै परस्परं प्रामाणिकतया व्यवहारं कुर्मः
  तदा प्रजाः उत्तिष्ठन्ति!
  
  त्वं निर्भयेन उत्तिष्ठितुं शक्नोषि, २.
  अन्येषां जनानां कृते न धक्कायन्तु...
  यथा मेदः सह न तरति, .
  येन अस्माकं माता वृद्धा न भवति!
  
  तदर्थं वयं किञ्चित् पिबामः,
  भृङ्गमधुभ्यः मधुरतरं मद्यं!
  यथार्थतः क्लेशाः सन्तु , .
  परन्तु गणनायाः समयः न आगतः!
  
  ततः स्वर्गं स्वर्गं निर्मास्यामः,
  सर्वे बालकाः सदा आनन्दं प्राप्नुयुः।
  वयं बाणवत् स्वर्गपलायनं गच्छामः,
  एकः उज्ज्वलः स्वप्नः साकारः अभवत् !
  गीतस्य समाप्तिः अभवत्, तया सह युद्धं कुर्वन्तौ दम्पती इटालियन-आल्प्स्-पर्वतस्य परिदृश्यात् ...
  गोलाकाराः विस्फोटयन्ति स्म, बहु अधिकाः आधुनिकाः बन्दूकाः अपि प्रहारं कुर्वन्ति स्म । अत्र पोर्ट् आर्थर् इति पौराणिकं नगरम् अस्ति । तस्य पतने एव रोमानोव-वंशस्य, समग्ररूपेण सम्पूर्णस्य निरङ्कुशस्य च पतनम् अभवत् । यदि अयं दुर्गः स्थितः स्यात् तर्हि एतादृशी बृहत् क्रान्तिः न स्यात् । अधिकतया ते किञ्चित् कोलाहलं कृत्वा मुद्गरं, हस्तकं च निक्षिपन्ति स्म । परन्तु अत्रत्याः पराजयेन एव घटनाशृङ्खला उत्पन्ना यया महती अक्टोबरक्रान्तिः अभवत् ।
  किम् एतत् शुभम् अथवा अशुभम् ? आयोजनं महत् भवति। कोटिकोटिः पीडिताः प्रवासिनः च, परन्तु पश्चात्, देशस्य विकासः महत्त्वपूर्णतया त्वरितवान् ।
  अतीव महता व्ययेन अपि रूसदेशस्य जनसंख्या एकलक्षजनसंख्या न्यूनीभूता ।
  यथा वदन्ति, रक्तपातेन रोगी चिकित्सा अभवत्।
  परन्तु अधुना पोर्ट् आर्थर् पुनः गृहीत्वा इतिहासं पृष्ठतः कृत्वा अद्वितीयरेखायाः अनुसरणं कर्तुं अवसरः अस्ति । यदा उदाहरणार्थं रोमानोव-जनाः सत्तां धारयन्ति, निरङ्कुशसंस्करणे अपि । एतत् अवश्यं विज्ञानकथा, परन्तु रोचकम्। अतः, वास्तवतः, यदि जारवादस्य संस्करणं सुरक्षितं भवति तर्हि रूसस्य किं प्रतीक्षते?? स्थगितम्, अथवा तद्विपरीतम्, विजयः?? किं निरपेक्षराजतन्त्रव्यवस्था पाश्चात्यप्रजातन्त्रेभ्यः अधिका प्रभावी भविष्यति?उत्तरं पूर्वमेव फैशनं जातम्। ननु एकविंशतिशताब्द्याः रूस-पश्चिमयोः सम्बन्धाः महतीं क्षीणाः अभवन् । तदनन्तरं पाश्चात्यसंसदवादस्य विकल्पान् अन्वेष्टुं फैशनं जातम् । अवधारणा प्रादुर्भूतवती यत् प्रबन्धितं लोकतन्त्रम्। एतत् तदा भवति यदा औपचारिकरूपेण स्वतन्त्रनिर्वाचनं भवति, परन्तु वास्तविकतायाम् तेषां परिणामाः पूर्वमेव निर्धारिताः भवन्ति । परन्तु एतत् शासनरूपं अस्थिरं वर्तते, सत्ताधारी दलं च स्वस्थानं निर्वाहयितुम् पूर्वमेव विधानद्वारा लोकतन्त्रस्य न्यूनीकरणं कुर्वन् अस्ति । ततः च सर्वं तानाशाही प्रति गच्छति, विपक्षः पूर्वमेव संसदे प्रतिनिधित्वं नष्टं करोति।
  ततः च दमनस्य आतङ्कस्य च तन्त्रं प्रक्षेप्यते, अथवा तद्विपरीतम् उपरि क्रान्तिः भवति, यथा गोर्बाचेवस्य समये, अधः वा, या अपि एकवारादधिकं घटिता।
  निरङ्कुशतायाः समये रूसदेशे सर्वं सरलतरम् अस्ति । राज्ञः निरपेक्षशक्तिः अस्ति- निष्पादनं, क्षमा, आज्ञां च कर्तुं। तस्य न्यायिककार्यकारी, विधायिका च सर्वोच्चाः अधिकाराः सन्ति । तत्र राजपुत्रेण नियुक्तानां राज्यपरिषदः, ये केवलं तस्मै उपदेशं ददति, राज्ञः इच्छां निर्वहन्तः अधिकारिणः अपि सन्ति ।
  राज्य-डुमा-राज्येन निरपेक्षतायाः राजतन्त्रं सीमितं कृत्वा सम्राटस्य कानूननिर्माणस्य अधिकारः अपाकृतः, अंशतः च बजटस्य नियन्त्रणं कृतम् । परन्तु सर्वाधिकं महत्त्वपूर्णं यत् डुमा एव विभिन्नानां षड्यंत्राणां प्रजननभूमिः, सर्पः च अभवत् । एतत् तस्य नकारात्मकम् !
  सर्वथा पक्षपाती बालिका अपि राज्ञः साहाय्यस्य विरुद्धा नासीत् । मार्गारीटा कैलिगुला इत्यनेन उत्पीडकं पृष्टवती यत् -
  - अतः विकल्पः स्पष्टः अस्ति, आक्रमणं कुर्मः!
  टर्मिनेटर बालकः उत्तरितवान् -
  - अन्यः विकल्पः नास्ति ! अवश्यं वयं आक्रमणं कुर्मः!
  कटन अराजकता च आरब्धा। षड्शतकिलोमीटर् प्रतिघण्टां माधुर्यक्षमतासाहाय्येन वेगं कृत्वा करुबबालकाः गोलाकारविस्फोटेषु मशीनगनशूलेषु च प्रायः ध्यानं न दत्त्वा शत्रुपङ्क्तौ विस्फोटं कृतवन्तः दिष्ट्या मौसमः अपि दुर्भाग्यपूर्णः आसीत्, वर्षा, अन्धकारः च आसीत् । कुरोपात्किन् अद्यापि आक्रमणे जनान् न प्रेषितवान्। सः च तोपसज्जीकरणं कृतवान्। जनप्रत्ययस्य विपरीतम् अयं सेनापतिः पूर्वरक्षामन्त्री च मूर्खः नासीत् । कुरोपात्किन् सैनिकानाम् पालनं कर्तुं वैज्ञानिकरूपेण युद्धं कर्तुं च प्रयत्नं कृतवान् । एतत् एव तं निराशं कृतवान् । अनिर्णयः, मन्दता, निश्चितरूपेण प्रहारस्य इच्छा, एकस्य टेम्पलेट्-अनुसारं कार्यं - वीर-जापानीभिः सह युद्धस्य सफलतां वंचितम्। अतः सुवोरोवस्य साहसिकप्रहारैः पोर्ट् आर्थर्-नगरं गमनसमये गृहीतुं अपेक्षितुं आवश्यकता नासीत् । अहो, कुरोपात्किन् केवलं तस्मात् कारणात् विजयी अभवत् यत् नोगी-दलस्य मृत्योः अनन्तरं जापानीजनाः अपि गठनं परिवर्तनं विना अग्रे आरुह्य शिरसा आक्रमणं कृतवन्तः । फलतः च ते स्वपङ्क्तिं पातयित्वा पृष्ठतः लुठितवन्तः।
  परन्तु अधुना कुरोपात्किन् गोलानि अपि च स्वस्य अपि गृहीतवान् अस्ति ।
  अस्य अर्थः अस्ति यत् भवन्तः कतिपयान् दिनानि अपि तोपगोलाबादं कर्तुं शक्नुवन्ति, यदि जापानीजनाः भग्नाः भवन्ति तर्हि किम् इति गणयन्ति । एतत् च सम्राट् निकोलस् इत्यनेन तत्क्षणमेव दुर्गस्य आक्रमणं कृत्वा कोषस्य कृते विनाशकारी युद्धस्य समाप्तिः कर्तुं श्रेणीबद्धः आदेशः दत्तः तदपि ।
  अत्र अवश्यं कुरोपात्किन् शिलायाः कठिनस्थानस्य च मध्ये अस्ति । परन्तु पोर्ट् आर्थर् एकः शक्तिशाली दुर्गः अस्ति, अधुना यदा जापानीजनाः तस्मिन् निवसन्ति - तत् प्रयतस्व, गृहाण!
  किन्तु डॉल्फिनस्य मार्गारीटा, कैलिगुला च खड्गैः च्छिन्दन्तः, बालकपादैः नग्नपादाङ्गुलीः क्षिपन्तौ, परन्तु प्रोपेलर-पट्टिका इव चपलौ, दुर्गैः सह गच्छतः, सैनिकैः तान् विमृश्य प्रथमं भवद्भिः प्रबल-उच्चताः ज्ञातव्याः ततः आक्रमणकारी-सैनिकानाम् मार्गं उद्घाटयितुं शक्यते ।
  सामुराई-इत्यस्य कटनं कुर्वन्ती मार्गारीटा विनोदेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - प्रायः ते प्रगतेः कृते युद्धं कुर्वन्ति, परन्तु वयं, एतत् निष्पद्यते, प्रतिगमनार्थं युद्धं कुर्वन्तः इव दृश्यन्ते!
  कैलिगुला बालकः विस्मितः अभवत् :
  - अस्य दुर्गस्य पुनः ग्रहणेन निरङ्कुशतायाः स्थितिः सुदृढा भविष्यति इति भवतः अभिप्रायः अस्ति वा ?
  सः च खड्गैः सह सम्पूर्णं युक्तीनां श्रृङ्खलां कृतवान्। एवं तस्य खड्गाः वहन्ति स्म ।
  बालकस्य च नग्नपादाः शिरःकण्ठान् अस्थिभङ्गं च प्रहारं कुर्वन्ति स्म ।
  मार्गारीटा हस्तपादयोः द्रुतप्रहारात् प्रचुरं विकीर्णं अधरात् रक्तं लेहयन्त्याः पुष्टिं कृतवती यत् -
  - न्यूनातिन्यूनम् एवम् अपि ! किन्तु युद्धेषु विजयी राजपुत्रः लोकप्रियः भवति इति स्पष्टम् । न्यूनातिन्यूनं किञ्चित्कालं यावत्। ततः विजयः विस्मृतः भवति, सामान्यजनः वा सामान्यजनाः वा साधारणकार्यदिनचर्यायां आकृष्टाः भवन्ति । - The partisan girl with one kick , एकदा एव षट् जापानीयान् पातयित्वा, द्वौ च प्रबलेन धक्कायाः स्वस्य संगीनेन विद्धौ, सा अजोडत्। - कदाचित् एतत् केवलं अस्थायी विरामः एव!
  पुनः च सा स्वस्य नग्नपार्ष्णिं चालितवती, उदयमानस्य सूर्यस्य भूमिस्य पञ्च योद्धान्, त्रयः अधिकारिणः अपि पराजय्य।
  शॉर्ट्स्धारी नग्नपदः बालकः, गोभी इव जापानीजनानाम् कटनं कुर्वन्, कैलिगुला तार्किकरूपेण टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - विजयस्य अनन्तरं रूसदेशे द्रुतगतिना आर्थिकवृद्धिः आरभ्यते। जनाः उत्तमं जीविष्यन्ति, क्रान्तिकारीभावनाः अपि क्षीणाः भविष्यन्ति इति तात्पर्यम् ।
  सः युवा योद्धा तोपं तादृशं पादं पातितवान् यत् एकदर्जनं सामुराईसैनिकाः उल्टावस्थायां उड्डीयन्ते स्म | टर्मिनेटर बालकः अपि अवदत्। - प्रायः जनाः क्षुधायाः कारणेन दङ्गान् कुर्वन्ति!
  मार्गारीटा, स्वमुखात् विच्छिन्नकपालात् अस्थिम् उत्थापयन्ती, थूकः त्रयः जापानीसैनिकाः प्रहारं कृत्वा, केवलं आंशिकरूपेण एव सहमतः आसीत्:
  - वस्तुतः एतत् सत्यं नास्ति ! आम्, क्रान्तिः, दङ्गाः च प्रायः क्षीणतया आर्थिकस्थित्या प्रेरिताः भवन्ति, परन्तु ... अन्ततः डिसेम्बर्-जनाः स्वस्य दारिद्र्यस्य कारणेन कार्यं कर्तुं न गतवन्तः।
  योद्धा बालकः कैलिगुला भृङ्गस्य चालनं कृत्वा एकदर्जनं जापानीशिरः छित्त्वा ततः सहमतः अभवत् यत् -
  - तत्सत्यम्, न तु दारिद्र्यस्य कारणात्! - युवा योद्धा सम्पूर्णं मुष्टिभ्यां गनरान् छित्त्वा योजितवान्। - उदरेन चिन्तनं सर्वदा उपयोगी न भवति !
  मार्गरीटा क्रूररूपेण कटनं निरन्तरं कृतवती, येन जापानीजनानाम् अङ्गाः विकीर्णाः अभवन्:
  - अधिकं सटीकं वक्तुं शक्यते यत् उदरेन सह चिन्तनं कदापि उपयोगी न भवति!
  अत्रत्यः टोम्बोयः कैलिगुला सामुराई-पक्षिणः छित्त्वा तेषां शिरस्त्राणं शिरः भिन्नदिशि क्षिपन् अतीव उत्सुकतापूर्वकं च सहमतः अभवत् ।
  - त्वं शतप्रतिशतं सम्यक् वदसि! तत्र किमपि आक्षेपं नास्ति !
  एकः योद्धा वास्तविकः अग्रगामी पक्षपाती च, अपि च, अत्यन्तं शान्तराजकुमारी, एकस्मिन् जादुई लोके स्वस्य सेवायाः कृते एतत् उपाधिं प्राप्य, गुर्गुरति स्म:
  - वयं च स्वस्य मेदः अपसारयिष्यामः! तथा भवतु - बन्जै !
  जापानीभाषां भङ्गयन् , अपि गायति स्म:
  न वृथा रुसः प्रेषितः,
  अनुग्रहं आनयतु !
  संक्षेपेण ! संक्षेपेण !
  संक्षेपेण - मौनम् !
  तादृशवाक्यानन्तरं च रक्तं अधिकं प्रचण्डतया प्रवहति स्म। अवश्यं जापानीयानां कृते दुःखदम्। राष्ट्रं कर्मठं प्रशंसनीयं च अस्ति, परन्तु तत् चक्कीशिलायाः अधः पतित्वा अधुना स्थगितम् अस्ति । केवलं किं भविष्यति - पिष्टं वा पिष्टं वा, प्रश्नानां प्रश्नः!
  नग्नपदाः पक्षपाती बालिका मार्गारिटा, एकस्मिन् सेकेण्डे दशकशः प्रहारं कृत्वा, द्रुतगत्या आरोहणं, कुञ्चितशवः विकीर्णं, अग्रिमे दुर्गं प्रति, हनुमत्पादस्य अग्रिमसमुराई-इत्यस्य समीपं पादं स्थापयित्वा, आश्चर्यजनकरूपेण उपयुक्तेन आफॉरिज्मेन च घोषितवती
  -युद्धं आधारभूतं वस्तु, उदात्तविचारैः प्रतिबद्धम्!
  सखीयाः अपेक्षया किञ्चित् अपि द्रुततरं गच्छति स्म, मांसपेशीनां टाइल्-युक्तस्य नग्न-धड़ात् वर्षा रक्तं अस्थि-खण्डान् च प्रक्षालति स्म, सः बालक-नटः कैलिगुला अग्रे अवदत्
  - युद्धं शरीरं क्षीणं करोति, परन्तु आत्मानं प्रोत्साहयति!
  मार्गारीटा जापानीजनानाम् अन्तर्गतं छित्त्वा कूर्दनानां झरना निर्मितवती, विंशतिशतकस्य सप्तदशकस्य हिट् गीतस्य एकं वाक्यं च गायितवती:
  - प्रसन्नता, अनुग्रहः, प्लास्टिसिटी च ! सामान्यम् , सुदृढीकरणं, प्रबलतया प्रोत्साहनं, शयनाद् उत्थाय जिम्नास्टिकं कुर्वन्तु!
  कैलिगुला डॉल्फिन्स् इत्यनेन स्वस्य स्नायुपादात् कटिपर्यन्तं प्रहारेन जापानी कर्णेलः वायुमार्गेण उड्डीय तत्क्षणमेव गोपुरे स्थितौ मशीनगनद्वयं पातितवान् यांत्रिकराक्षसाः सीसं थूकन्तः, जडतायाः कारणेन, पतन्तः, स्वस्य ताडयन्ति , पङ्क्तौ अधः कर्षन्ति। टर्मिनेटर बालकः प्रणामम् अकरोत् :
  - क्षम्यतां, संकीर्णनेत्रः , परन्तु अहं प्रथमः भवितुम् इच्छामि स्म! न च अहं केवलं इच्छामि स्म, अपितु करिष्यामि!
  मार्गारीटा कूर्दन्ती नग्नपदेन अमेरिकादेशे निर्मितैः मशीनगनैः अन्यं गोपुरं पातयन्ती तार्किकरूपेण टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - प्रथमं भवितुं न दुष्टं, निश्चयेन, परन्तु ते पृष्ठतः कन्दुकं न पचन्तु!
  बालक-नटः कैलिगुला, नग्नाङ्गुलीभिः प्रक्षेप्यम् क्षिपन्, उच्च-विस्फोटकः शिमोसा विस्फोटितवान्, सामुराई-पक्षिणः विकीर्णः, सः अवदत्-
  - यः कन्दुकं रात्रौ दिवा क्वाथयति सः जीवितं खादितुं न अनुमन्यते!
  मार्गारीटा खिन्नः भूत्वा उत्प्लुत्य मशीनगनगोपुरस्य धातुमध्ये स्वस्य नग्नपादं क्षिप्तवती । स्टेनलेस स्टीलः पुनः वसन्तं करोति, जापानी-अधिकारिणः च उल्टावस्थायां उड्डीयन्ते, तेषां बूट्-युक्तानि अङ्गानि स्फुरन्ति । वास्तवम्, ते कीटाः इव दृश्यन्ते स्म ।
  मार्गरीटा अत्र अपि उक्तवती यत् -
  - आवारा पार्ष्णियुक्तं "बूट" अपि स्थापयितुं शक्नोति!
  कैलिगुला गुण्डा अपि कूर्दने बन्दुकं पातयित्वा सर्वेषां उड्डयनं कृत्वा टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - यस्य मस्तिष्कं जूतां पालिशं कर्तुं नास्ति तस्य उपरि "बूट्स्" जूताः न स्थापयन्ति!
  मार्गरीटा पुनः परिवर्त्य जापानीयानां सम्पूर्णं पलटनं कटयित्वा प्रतिक्रियाम् अददात् । अत्र अपि टर्मिनेटर-कन्या प्रकाशितवती -
  - विचित्रं यत्, शीर्षस्थाने इमान्दाराः जनाः बहु सन्ति, परन्तु तेषु अल्पाः सन्ति ये स्वस्य करियरवृद्धौ धोखाधड़ीपूर्णं धूर्ततां विना कर्तुं शक्नुवन्ति!
  कैलिगुला व्रणयुक्तः उपरि इव भ्रमति स्म, जापानीयान् पातयित्वा छिनत्ति स्म, युक्तिपूर्वकं च आश्वासयति स्म:
  - राजनेता यावत्वारं खनकः श्वेतकोटं धारयन् खानिं गच्छति तावत्वारं निष्पक्षं क्रीडति, तस्य उद्देश्यं च समानम् अस्ति यत् कलङ्कितं प्रतिष्ठां प्रक्षालितुं अनुदानं निष्कासयितुं!
  मार्गरीटा तस्य प्रतिक्रियाम् अददात्, केशात् रक्तं कम्पयन्ती ।
  -राजनेता, सः जीवने मृषावादी, कर्मणा च पाखण्डी, परन्तु अस्मिन् दुष्टे अपि मृत्युः न्याय्यः!
  टर्मिनेटर-बालकः एकं जापानी-बन्दूकं भग्नं कृत्वा उदयमान-सूर्य-साम्राज्यस्य द्वयोः दर्जनयोः सैनिकयोः अस्थिभङ्गं कृत्वा प्रतिक्रियाम् अददात् -
  - मृत्युः इमान्दारः अस्ति यत् सः सर्वदा आगच्छति, परन्तु तस्य आगमनस्य समयस्य चयनं मनमाना भवति!
  पोर्ट् आर्थर् इति विशालं नगरं, अत्र बहवः रक्षात्मकाः रेखाः सन्ति । अतः दुर्भाग्येन सौभाग्येन च योद्धानां युद्धाय पर्याप्तः समयः अस्ति ।
  बालकः योद्धा कैलिगुला खड्गैः योद्धान् च्छिन्दन्, नग्नपदेन विनाशस्य मटरम् अपि क्षिपन् सामुराईं विदारयन् गायति स्म:
  - कथं अहं प्रयासं न कृतवान्, कथं न प्रयतितवान्! कश्चन युद्धाय तत्र आसीत् वा इति महत्त्वं नास्ति!
  मार्गरीटा विद्युत् इव ज्वलन्तायाः पक्षपातपूर्णायाः बालिकायाः आघातेन म्रियमाणानां सैनिकानाम् अन्यं संतानं छित्त्वा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - किञ्चित्पर्यन्तं च वयं स्वयमेव युद्धं याचयामः। किन्तु स्वीकुरुत कैलिगुला, किं त्वं पोर्ट् आर्थर् गन्तुम् इच्छसि?
  युवा समाप्तिकर्ता प्रामाणिकतया अवदत्-
  - स्वाभाविकतया ! एषा मम अत्यन्तं भावुकः इच्छा आसीत् ।
  मार्गरीटा, पक्षपातपूर्णा बालिका, पुनः जापानीजनानाम् क्षुरवत् छित्त्वा, खिन्नतां कृतवती:
  - अस्तु, आम् ! अस्माकं देशस्य युद्धानां सम्पूर्णे सहस्रवर्षीय-इतिहासस्य अत्यन्तं आक्रामकपराजयात् रूस-देशं रक्षतु!
  बालकः कैलिगुला द्वे द्वे झूलेन द्वौ दर्जनौ जापानीयौ कटितवान्, स्वसहभागिनं सम्यक् कृतवान्:
  - सर्वाधिकं आक्रामकं पराजयं सम्भवतः चेचन्यादेशेन सह प्रथमयुद्धकाले आसीत् ।
  मार्गारीटा अस्य सहमतिम् अददात्, कटिंग् प्रक्रियां अपि त्वरितवती:
  - निःसंदेह ! वयं यः प्रतिद्वन्द्वी हारितवन्तः सः अतीव दुर्बलः अस्ति! तस्य चेचन्यायाः एतावत् भागः आसीत्, तेषां अर्धभागः अपि अस्माकं कृते युद्धं कृतवान् ।
  कैलिगुला टोम्बोयः विहसति स्म, संहारप्रक्रियायां स्वसहभागिनः अग्रे गन्तुं प्रयतमानोऽपि:
  - मोस्का गजं कथं कूजति !
  मार्गरीटा अस्मिन् विषये विवेकपूर्वकं टिप्पणीं कृतवती, पुनः सुवर्णस्य प्रकीर्णनेन हिमवर्णं केशात् अस्थि रक्तरंजितानि च खण्डानि कम्पयन्ती, आत्मसमर्पणं कर्तुम् इच्छन्तं वीरजापानीजनं, वर्धमानतीव्रतायां, हस्तपादैः निरन्तरं निर्मूलयति स्म:
  - यदा सेना प्रजा च युद्धं कर्तुम् न इच्छन्ति तदा एतादृशाः चमत्काराः भवन्ति। प्रथमे चेचेनयुद्धे च, रूसी-जापानयुद्धे च ।
  डॉल्फिनस्य कैलिगुला सामुराई-पक्षिणः संहारं कुर्वन् तस्य सहमतिम् अङ्गीकुर्वितुं बाध्यः भवति :
  - त्वं सम्यक् वदसि ! रूसदेशस्य जनाः दुर्भाग्येन जापानीयानां विरुद्धं युद्धं कर्तुम् न इच्छन्ति । - तथा च सः युवा योद्धा, एकं सम्पूर्णं सामुराई-सङ्घं त्यक्त्वा, तेषां शिरः छिन्नं कृत्वा, अजोडत् -
  - परन्तु अस्माकं व्यक्तिगतरूपेण एकः चमत्कारिकः कारकः प्रादुर्भूतः, यः अस्मान् अलोकप्रिययुद्धे विजयं प्राप्तुं शक्नोति। इदमपि प्रतीकात्मकं यत् शिरसि राजा विना युद्धे करुबाः साहाय्यं कुर्वन्ति!
  मार्गारीटा अधरात् रक्तं थूकयित्वा नग्नतलैः विषयुक्तानि सुईणि क्षिप्य जापानीयान् मृत्यवे विदारयन्ती टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - तथापि अस्माकं भागतः तृतीयः हस्तक्षेपः आवश्यकः!
  कलिगुला बालकः अन्यां शवपङ्क्तिं खण्डखण्डं त्यक्त्वा विशेषशङ्कं विना तथापि पृष्टवान् ।
  -किं भवन्तः एतस्य विषये निश्चिन्ताः सन्ति ?
  पोर्ट् आर्थर्-नगरे जापानीयानां संहारं सम्पन्नं कुर्वन् युवा योद्धा निःश्वासेन पुष्टिं कृतवान् यत् -
  - समुद्रे टोगोदेशः अतिबलवान् अस्ति। तथा च कीदृशः सेनापतिः, अथवा अधिकतया नौसेनापतिः रोझ्डेस्ट्वेन्स्की, दुर्भाग्येन सर्वं प्रसिद्धम् अस्ति। बालकाः सम्भवतः समुद्रीयरणनीतिषु अपि श्रेष्ठाः सन्ति!
  कालिगुला, यः दयां विना सामुराईं कटयति, सः स्पष्टेन सह सहमतः भवितुम् बाध्यः भवति :
  - अवश्यं रोज्डेस्ट्वेन्स्की इत्यादिना व्यक्तिना अर्जेन्टिनादेशे निर्मिताः सप्त अतिरिक्ताः युद्धक्रूजराः अपि प्राप्य, अधोत्थितस्य प्रथमस्य प्रशान्तसागरस्य स्क्वाड्रनस्य जहाजानां मरम्मतं कृत्वा विजयस्य गणना कर्तुं न शक्यते विशेषतः यदि भवन्तः स्मर्यन्ते यत् एकपञ्चाशत् रूसीजहाजाः त्सुशिमानगरे युद्धं कृतवन्तः, केवलं एकः जापानीविध्वंसकः डुबत्!
  मार्गरीटा उत्साहेन बन्दुकस्य पिपासां भग्नवती, चतुर्णां जापानीयानां खड्गस्य अन्येन झूलनेन, त्रयाणां च तीक्ष्णसूच्या च अपि अवदत्-
  - तथा च इदमपि महत्त्वपूर्णं यत् वीरस्य एड्मिरलस्य स्क्वाड्रनः आधारं प्राप्तुं पूर्वं दुर्गमेन मांसाहारी च टोगो- देशेन सम्यक् अवरुद्धः भवितुम् अर्हति |. अस्मिन् विषये रोज्डेस्ट्वेन्स्की-बेडानां स्थितिः अत्यन्तं कठिना अस्ति ।
  कलिगुला टोम्बोयः वानर इव चपलैः पादैः प्रक्षेप्य अन्यः शंखः यः जापानीयान् भूमिबाण इव मारयति स्म, सः विनोदं कृतवान् ।
  पोल्टावस्य समीपे स्वीडिशः इव,
  रोझ्डेस्ट्वेन्स्की विपत्तौ अभवत्...
  सः शूरः दृश्यते
  वस्तुतः तस्य विपरीतम् एव!
  पक्षपातपूर्णा बालिका द्विगुणबलेन शत्रुं निरन्तरं खण्डयन्ती, तार्किकतया गणनायाश्च शवराशिं त्यक्त्वा अवलोकितवती यत् -
  - यदि भवन्तः समुद्रे जापानदेशं न पराजयन्ति तर्हि हठिनः सामुराईः दीर्घकालं यावत् युद्धं करिष्यति, रूसीमुकुटस्य कोषः च पूर्वमेव शून्यः अस्ति, जनाः च धारायाम् सन्ति। अस्माभिः शीघ्रं युद्धस्य समाप्तिः प्रतिध्वनितविजयेन करणीयम्। अन्यथा क्रान्तिः भविष्यति तथा च रूसस्य कृते सम्भवतः अनावश्यकस्य अपि च हानिकारकस्य संसदस्य उद्भवः भविष्यति!
  आदिम-बम्ब- प्रक्षेपकं नियोक्तुं असफलतया प्रयतमानान् त्रयः मुखौटाधारिणः वयस्काः पातितवान् टर्मिनेटर बालकः अवदत्-
  - यदि पर्याप्तः समयः अस्ति तर्हि ते कुत्र गमिष्यन्ति ?
  मार्गरीटा, जापानीयानां खण्डेषु खण्डितं कृत्वा रक्ताभं गडबडं कृत्वा, लक्ष्यमाणेन सङ्केतेन लक्षितवती:
  - अत्र समस्या अस्ति। अधुना वयं दुर्गात् दुर्गं प्रति एवं गच्छामः। समुद्रे किम् अस्ति ?
  टॉम्बोय कैलिगुला विहसन् नेत्रेभ्यः एकं स्फुलिङ्गं मुक्तवान् यत् गोलाबारूदस्य आगारं आहतवान् । तत्र विस्फोटः अभवत् यत् जापानीसैनिकानाम् एकं सम्पूर्णं पटलं वायुतले क्षिप्तवान् ।
  बालकः अभिनेता गर्जनस्य उपरि उद्घोषितवान् यत् -
  - किमपि विशेषं नास्ति ! अस्माकं दत्तांशैः वयं सम्यक् तरामः, खड्गैः न मग्नाः भविष्यामः । सः युद्धपोतात् युद्धपोतपर्यन्तं तरति, डेक्स् स्वच्छं करिष्यति!
  मार्गरीटा, यस्याः खड्गाः तीक्ष्णक्षुरवत्, असंख्यान्, वीरान्, परन्तु निरर्थकतया म्रियमाणान् सैनिकान् छिनत्ति स्म, सा प्रतिक्रियारूपेण अधिकं उज्ज्वलतीक्ष्णदन्तैः स्मितं कृतवती
  - त्वं निश्चितरूपेण विचारस्य विशालकायः असि!
  डॉल्फिनस्य कैलिगुला जापानीजनानाम् उपरि सङ्गणकक्रीडा इव कटयन् प्रामाणिकतया उत्तरं दत्तवान् यत् -
  - यदि वयं चिन्तनस्य वेगं गृह्णामः तर्हि अस्माकं, वस्तुतः, कोऽपि समः नास्ति !
  टर्मिनेटर-कन्या एतत् सहमतवती, प्रत्यययितुं सा समुराई-दलस्य सम्पूर्णं बटालियनं गता ।
  सा च बालिकायाः नग्नपदानां लेशैः सह रक्ताभं मार्गं त्यक्तवती ।
  तस्मिन् एव काले सा अवदत् यत् -
  - तथा च शरीराणां वेगः, यः बहु अधिकं महत्त्वपूर्णः अस्ति!
  एकत्र, तथा च एतादृशवेगेन त्वरितम्, भवन्तः संतुलनं स्थापयितुं शक्नुवन्ति, न तु पतन्ति । कैलिगुला गुण्डा न्यूनाधिकं सफलः भवति। सामान्यतया सैद्धान्तिकरूपेण वदन् संविधानरहितः निरङ्कुशता रूसदेशे सदा न भवितव्या । पाश्चात्त्यदेशानां संसदैः सह उदाहरणम् अतीव संक्रामकम् अस्ति । न केवलं आर्थिकपक्षे, अपितु राजनैतिकपक्षे अपि अल्पतन्त्राः स्वशक्तिं प्रयोक्तुं इच्छन्ति इति तथ्यं न वक्तव्यम् । इदानीं हि ते निरङ्कुशतायाः सह न्यूनाधिकं मैत्रीपूर्णाः सन्ति, प्रशान्तमहासागरे सम्भाव्यः विजयः, तदनन्तरं चीनदेशे विस्तारः च एतत् मैत्रीं दीर्घकालं यावत् सुदृढं करिष्यति वैसे, रूसी-जापान-युद्धम् अपि दीर्घकालीनदृष्ट्या अतीव महत्त्वपूर्णम् अस्ति । पीतरूसस्य निर्माणं, न केवलं मञ्चुरिया-देशस्य, अपितु अन्येषां चीन-प्रदेशानां अपि समावेशः आकाश-साम्राज्यस्य अन्तिम-विभाजनं कर्तुं शक्नोति अस्य अर्थः अस्ति यत् एकविंशतिशतके महाशक्तिः वैश्विकः आधिपत्यं च इति दावान् कुर्वन् चीनदेशस्य महान् कोलोससः राज्यरूपेण अस्तित्वं न प्राप्स्यति।
  तथा च अधिकतया अक्टोबर्-क्रान्तिं विना वैश्विक-उपनिवेश-व्यवस्थायाः पतनम् न भविष्यति | एकविंशतिशतकस्य अपेक्षया जगत् अधिकं तर्कसंगतं सुरक्षितं च भविष्यति, यदा लघुग्रहे द्विशताधिकानि राज्यानि सन्ति अपि तु अनेकाः साम्राज्याः उत्पद्यन्ते, सम्भवतः रूसी साम्राज्यम् अपि सर्वाधिकं शक्तिशाली, न्यूनातिन्यूनं वा विस्तृततमं वा भविष्यति ।
  जापानदेशस्य विजये किं भविष्यति इति पूर्वानुमानं न तावत् कठिनम् । Most likely , जर्मनी, यस्य कृते रूसीसेना महान् प्राधिकारी भविष्यति, रूसविरुद्धं युद्धं घोषयितुं जोखिमं न करिष्यति। परन्तु कदाचित् सः एकस्मिन् मोर्चे युद्धं इच्छति, बेल्जियम-फ्रांस्-देशयोः प्रहारं कृत्वा।
  तथापि, ज़ार निकोलसः तादृशः अस्ति यत् सः सम्यक् आक्रमणं कर्तुं शक्नोति , यथा वास्तविक-इतिहासस्य मध्ये घटितम्, पृष्ठभागे। खैर, न्यूनातिन्यूनं यथा आक्रामकाः जर्मनीदेशिनः अतिबलवन्तः न भवितुम् अर्हन्ति।
  ततः पुनः प्रथमविश्वयुद्धम् । रूसस्य चीनीयविभागाः, अग्रे एकः शक्तिशाली प्रशान्तबेडा च भवितुम् अर्हति, यत् प्लस् भविष्यति, परन्तु ... वास्तविक-इतिहासस्य मध्ये जापानं एण्टेन्टे-पक्षे युद्धं कृतवान्, तस्मिन् एव विकल्पे, उदयमानस्य सूर्यस्य भूमिः दर्शयितुं शक्नोति प्रतिशोधस्य इच्छा । ततः च पूर्वदिशि द्वितीयं मोर्चा प्राप्नुमः। एतत् च न बहु महत् .
  तदतिरिक्तं वास्तविक-इतिहासस्य तुलने रूसीसेनायाः महत्त्वपूर्णं सुदृढीकरणं अपेक्षितुं न शक्यते । यद्यपि अवश्यं द्रुतगतिना आर्थिकपुनरुत्थानं पूर्वं आरभ्यतुं शक्यते, न तु १९०९ तमे वर्षे, अपितु १९०६ तमे वर्षे, अपि च तस्मात् अपि तीव्रतरं भवितुम् अर्हति । किन्तु रूसस्य विजयेन विदेशीयानां आन्तरिकनिवेशकानां च शासकशासने विश्वासः सुदृढः भवितुम् अर्हति , पूंजीप्रवाहः च वास्तविकतायाः अपेक्षया अधिकः भविष्यति
  एतेन क्रमेण सेनायाः वित्तपोषणं वर्धते। यावत् अवश्यं ज़ार-सर्वकारः अति आत्मविश्वासयुक्तः न भवति । यदा विशेषतः सर्वान् पराजय्य डामररूपेण लुण्ठयिष्यामः इति भाति। सिद्धान्ततः प्रथमविश्वयुद्धस्य परिणामः, अस्मिन् सन्दर्भे, सर्वथा स्पष्टः नास्ति । तदा च भवतु, सर्वं सम्यक् समाधानार्थं चतुर्थवारं हस्तक्षेपं कर्तव्यं भविष्यति।
  यद्यपि प्रथमविश्वयुद्धं सर्वथा न भविष्यति इति संभावना सिद्धान्ततः न बहिष्कृता । अस्मिन् सति ... अग्रे घटनाः कथं विकसिताः भविष्यन्ति इति वक्तुं पूर्वमेव कठिनम् अस्ति। ज़ार निकोलस् द्वितीयः कियत्कालं यावत् शासनं करिष्यति, तस्य उत्तराधिकारी कः भविष्यति ? त्सारेविच् अलेक्सेइ संशयः अस्ति, सः प्रौढतां यावत् न जीवितुं शक्नोति। भ्राता मिखाइलः तस्य बालकाः च? एषः अन्ये च विकल्पाः सम्भवन्ति ।
  निकोलस् द्वितीयः कियत्कालं यावत् जीवितुं शक्नोति ? रोमानोव-जनानाम् मध्ये दीर्घायुषः नासीत्, परन्तु सामान्यतया अल्पं पिबन् धूम्रपानं न कुर्वन् जारः बहुकालं जीवितुं शक्नोति स्म । यद्यपि च सौम्यता, दयालुता च तस्य श्रेयः आसीत् तथापि सः उदारवादी नासीत्। अतः सम्राट् अत्यन्तं दबावं विना संविधानं प्रदास्यति इति असम्भाव्यम्। तथापि भगवतः मार्गाः अविवेचनीयाः सन्ति। सर्वं यथा न्यूनतया अपेक्षितं तथा भवितुम् अर्हति। वृकः च मेषः, मेषः च वृकः भवति!
  इदानीं च ते बहिः एतादृशाः सुन्दराः प्रियाः च बालकाः सन्ति - बालकः बालिका च, किञ्चित् कोमलवयोवृद्धाः, दुर्गं दुर्गं दुर्गं च स्वच्छं कुर्वन्ति। अत्र यथा, व्यासोक इति सरलनाम्ना मुख्यः पर्वतः अस्ति । इतः प्रथमस्य प्रशान्तसागरस्य स्क्वाड्रनस्य रूसीजहाजानां मरम्मतं क्रियमाणानां सम्पूर्णं बन्दरगाहं, अन्ये चतुष्कोणाः , नगरस्य समीपगमनानि च द्रष्टुं शक्यन्ते
  मार्गरीटा, आत्मविश्वासेन अनेकानाम्, रक्तस्रावं च जापानीभाषां कटयति, आज्ञां करोति यत् -
  - अस्तु, वयम् अपि तस्य शोधनं कुर्मः वा ?
  बालकः योद्धा कैलिगुला अन्तिमं सामुराईं खड्गैः समाप्तं कृत्वा व्यङ्ग्यपूर्वकं उत्तरं दत्तवान् ।
  - अवश्यं वयं स्वच्छं करिष्यामः पुनः स्वच्छं च करिष्यामः!
  दम्पती च युद्धविमानस्य वेगेन ऊर्ध्वतां प्रति त्वरितम्। अस्माभिः त्वरितम् कर्तव्यम् अस्ति। मार्चमासे रात्रयः तावत् दीर्घाः न भवन्ति, दिवा च तेषां वेगेन अपि असंख्यानां मुस्कटानां अर्थात् बन्दुकस्य, सर्वाधिकं महत्त्वपूर्णं मशीनगनस्य च प्रहारं पूर्णतया परिहर्तुं शक्यते इति असम्भाव्यम् .
  स्वचालितयन्त्राणि नास्ति इति साधु। तथा कथञ्चित् शान्ततरम्। उदयमानः सूर्यः वर्षातः अन्धकारं, सर्वं पूरयति क्षीरनीहारं च दूरीकर्तुं न त्वरयति ।
  प्रातःकाले हिमपातः भवति, टर्मिनेटर-युवकानां निर्दयपादयोः अधः हिमपर्पटः क्रन्च भवति, ये इच्छन्ति चेदपि जूताः न धारयिष्यन्ति स्म - ते विदारयन्ति स्म तेषां च पादौ अपि चपलहस्तात् न दुष्टतराः शस्त्राणि सन्ति। हिमस्य क्रस्ट् क्रन्च करोति, परन्तु एकादश-इञ्च्-बन्दूकानां सेवा सहितं शिखरपर्यन्तं उड्डीय तत्र विनाशं निरन्तरं कर्तुं सर्वथा न बाधते
  एतादृशानां कूपानां किं प्रयोजनम् ? परन्तु भवन्तः तेषां सदृशं लक्ष्यं बृहत्बन्दूकैः प्रहारं कर्तुं न शक्नुवन्ति, परन्तु रक्षकाणां शोधनं अतीव सुलभम् । मार्गारीटा एकेन घुमावदारेन एकदर्जनं जापानीयान् अगाधं क्षिप्तवती, ते पतन्तः भयंकरं कूजन्ति स्म , सा अवदत्।
  शीतलेन प्रकारेण प्रचलति ...
  टर्मिनेशन-बालकः कैलिगुला विहसन् एकदर्जनं वीर-जापानी-योद्धान् अगाधं क्षिप्तवान्, आनन्देन च टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - नीरसमपि भवति...
  मार्गरीटा तत् क्षोभयति स्म, स्वस्य विच्छिन्नं शिरः चापरूपेण स्वसहभागिनं प्रति क्षिपति स्म:
  - सर्वोचित। इदम् अपि अधिकं प्रभावी अस्ति। अथवा भवन्तः जादूगरैः सह द्वन्द्वयुद्धं इच्छन्ति वा ?
  इदानीं तस्य काः महाशक्तयः सन्ति, लोहताम्बूलानि सर्पवत् चर्वित्वा उत्तरितवान्।
  - अहं न निराकरोमि , परन्तु विंशतिशतके तेषु ठोकरं खादितुम् अल्पं सम्भावना अस्ति !
  मार्गारीटा, विदीर्णमांसस्य कृते अन्यदर्जनं जापानीयानां कटनं कृत्वा, खिन्नतां कृतवती:
  - परन्तु पश्यतु, निन्जा !
  ननु कृष्णवस्त्रधारिणः द्वौ दर्जनौ मुखौटाधारिणः योद्धायाः उपरि आक्रमणं कर्तुं त्वरितम् आगतवन्तः । ते च खड्गैः सज्जाः, प्रत्येकं हस्ते द्वौ। मनुष्याणां कृते निन्जाः सम्यक् गच्छन्ति स्म । बाल्यकालात् एव असाधारणं सज्जतां, क्रूरप्रशिक्षणं च अनुभवितुं शक्यते स्म । किन्तु वस्तुतः करुबानां किं विरोधः कर्तुं शक्यते ? अमराणां, मायासाहाय्येन पम्पितबालानां, मनुष्याणां च वेगस्य अन्तरम् अतीव महत् । निन्जा च यद्यपि सुप्रशिक्षिताः योद्धवः तथापि जनाः एव सन्ति।
  मार्गारीटा द्रुतवायुचक्रेण एकदा एव द्वौ छित्त्वा तृतीयं नग्नं, बालिकावत्, सुरुचिपूर्णं, परन्तु घातकं पादं कटिभागे एतावत् आक्रमितवती यत् सः पञ्चाशत् मीटर् अधिकं उपरि उड्डीय गोपुरात् ध्वजस्तम्भं विदारितवान् मार्गरीटा स्वस्य उपरि क्षिप्ततारकान् युद्धं कृत्वा निरन्तरं गच्छन्ती त्रीणि अपि छित्त्वा चतुर्थं पादाङ्गुलिभिः त्रीणि खड्गानि क्षिप्य मारितवती निन्जा द्वयोः दूरं गतः, परन्तु तृतीयः भग्नमार्गेण उड्डीयमानः हृदये एव अवतरत् ।
  टोम्बोइशः कैलिगुला अपि मैदानं प्रविष्टवान् । सः बैंगनीवर्णीयं निन्जां अर्धभागे कृत्वा द्रुततरं आक्रमणं कृतवान् यत् तस्य युग्मानां आक्रमणं कर्तुं प्रयतमानानां मुखौटधारिणां शिरः पातितवान्
  कृष्णवर्णाः अदृश्याः पुरुषाः न त्यक्तवन्तः, परन्तु तेषां उपरि आक्रमणं कुर्वतः बालकस्य, करुबकन्यायाः च तुलने तेषां वेगः अतिमन्दः आसीत् । तेषां सर्वथा अवसरः नासीत्।
  मार्गरीटा द्रुतभूतस्य अप्रतिरोध्यगत्या अपि गायति स्म यत् -
  आर्द्रवृष्टिवत् पातालं गमिष्यसि ! अन्ये स्वर्गदूताः अस्मान् सेवन्ते, भवन्तः च ड्रैकुला सह चितायां गमिष्यन्ति!
  निन्जा पतितः, खण्डितः, च्छेदकस्य अधः पक्वतरबूजवत् रक्तं सिञ्चन्। ते च आक्रमणं न त्यक्तवन्तः। किन्तु ... त्रयोविंशतिः सर्वे महायोद्धा युद्धे पतिताः | तदनन्तरं भव्यं दम्पती बन्दुकेषु जीवितानां सेवकानां समाप्तिम् अकुर्वत्...
  नीहारः पूर्वमेव विसर्जितुं आरब्धः आसीत्, सूर्यः च बलवत्तरं प्रकाशयितुं आरब्धवान् । शूराश्च योद्धा अन्यां रक्षारेखां प्रति गतवन्तः। आक्रमणम् अद्यापि न आरब्धम् आसीत्, अस्माभिः स्वयमेव युद्धं कर्तव्यम् आसीत् । परन्तु योद्धवः अद्यापि गम्भीररूपेण श्रान्ताः न अनुभवन्ति स्म, अपितु केवलं भोजनं कर्तुम् इच्छन्ति स्म । साधु, वयं पुनः कच्चा अश्वमांसम् खादितुम् आरब्धाः। साधु, जनाः न सन्ति, सर्वथा।
  टर्मिनेटर् बालकः कैलिगुला, स्वस्य नग्नपदेन सुईं क्षिपन्, तेन अनेकाः जापानीजनाः विदारयन्, उक्तवान् -
  - कठिनतमं दासत्वं उदरस्य दासत्वं भवति - स्वामी निर्दयः, शून्यतां पूर्णतां वा न कृत्वा!
  मार्गारीटा एतत् सहमतवती, अद्यापि क्रन्दन्तः सामुराई-जनाः तरङ्गैः प्रवहन्तः असंख्य-शूलाः इव, निरन्तरं च्छिन्दन्ति स्म । जापानीयानां मध्ये अतीव युवानः आसन्, प्रायः षोडशसप्तदशवर्षीयाः, तेषां वधः एतावत् अप्रियः आसीत् । प्रतीयते यत् उदयमानस्य सूर्यस्य भूमिः अधिकारिणः युद्धाय स्वस्य सर्वाणि भण्डाराणि क्षिप्तवन्तः। परन्तु कुरोपात्किन्, यस्य उपरि सर्वे थूकन्ति स्म, थूकन्ति स्म च, सः अद्यापि सैनिकानाम् पालनं करोति स्म, जापानीयानां अपेक्षया बहु न्यूनं हानिम् अपि प्राप्नोति स्म । एतदर्थं च तस्मै श्रेयः दातव्यः। क्रमेण च जापानी-एककाः उत्तमं युद्धं कृतवन्तः, रूस-देशस्य यूरोपीयभागात् नवीनाः, सुप्रशिक्षिताः च सैनिकाः आगताः । गार्ड्स रेजिमेण्ट् सहितम्।
  पक्षपाती बालिका द्वितीयविश्वयुद्धे अपि एतादृशं किमपि घटितम् इति चिन्तितवती । भयंकरः जर्मनीदेशिनः अग्रे गत्वा सफलतां प्राप्तवन्तः यावत् तेषां अभिजात-एककाः पूर्णतया, अथवा प्रायः पूर्णतया, निकृष्टाः न अभवन् । तदनन्तरं ते रक्तसेनायाः नियन्त्रणं कर्तुं असमर्थाः अभवन् ।
  सत्यं, अवश्यं वक्तव्यं यत् लालसेनायाः कार्मिक-एककाः अपि निकृष्टाः अभवन् । एतच्च खलु समस्या अभवत्।
  मार्गरीटा इदं वचनं कृत्वा युद्धं प्रति त्वरितम् अगच्छत्।
  - ईश्वरः भवन्तं न त्यक्ष्यति, शूकरः भवन्तं न खादिष्यति, दुष्टाः अजगराः च गृहीताः भविष्यन्ति!
  . अध्याय सं 12.
  डोमिनिका केवलं किञ्चित्कालं यावत् ड्रैगन-अकादमीं प्रति प्रत्यागतवती । सा पुनः शीघ्रं कतिपयानि दशकानि मन्त्राणि, केचन जटिलशब्दाः च ज्ञातवती ।
  ततः त्रीणि बालिकाः : एकः पिशाचः, एकः हॉबिट्, एकः महिला ट्रोल् च, तया सह जादुशिलाः उच्चतरं क्षेपणे क्रीडन्ति स्म ।
  डोमिनिका तान् ताडितवती। शिलाः च स्वयमेव अतीव दीप्ताः स्फुरन्ति स्म, चतुर्णां ज्योतिषां रश्मिषु ओसबिन्दवः इव।
  तदनन्तरं बालिका जादूगराः तस्याः कृते प्रत्येकं पादात् शिलाभिः सह वलयद्वयं दत्तवन्तः, येन योद्धा महतः लक्ष्यस्य कृते तस्याः मन्त्रान् दृढं कर्तुं शक्नोति स्म: बलिष्ठतरस्य लिंगस्य उद्धारः
  इदानीं प्रायः सर्वेषां नग्नपादानां पादाङ्गुलीषु, अल्पाङ्गुलीं विहाय, मायाववलयः आसीत् । सा च पूर्वापेक्षया मायायां अधिकं शक्तिशालिनी अभवत्। एषा वस्तुतः नगरं विनाशयितुं प्रासादनिर्माणे च समर्था बालिका अस्ति ।
  तथा च सा शीघ्रं शताधिकानि मन्त्राणि ज्ञात्वा विश्रामं कर्तुं स्थाने फरस्य गलीचे उपविष्टवती। सा कमलस्थाने निमग्नवती, प्रायः तत्क्षणमेव तस्याः मानसिकतत्त्वं आत्मा च, तस्याः शरीरं च द्विगुणं, बाह्यतः युवा अपि युद्धदलेन सह समानान्तरे विश्वे अभवताम्
  दुष्टजादूगरस्य बस्टिण्डायाः देशे योद्धानां चतुर्णां नेतृत्वे बालसेना मूषकसमूहेन सह युद्धं कुर्वती आसीत्
  मांसाहारिककृन्तकानां प्रथमसमूहाः मारिताः अथवा परिवर्तनं अनुभवन्ति स्म ।
  ततः क्षेत्राणि प्रादुर्भूताः यत्र अभाग्याः बालदासाः कार्यं कुर्वन्ति स्म। ते शिष्टवराहप्रमाणेन बृहत् मूषकनिरीक्षकैः पश्यन्तः आसन् । पङ्गुषु चाबुकं धारयन्ति स्म , अर्धनग्नबालबालिकाश्च प्रहारं कुर्वन्ति स्म ।
  डोमिनिका क्रुद्धा आसीत् : १.
  - यदा बालकाः दुःखं प्राप्नुवन्ति तदा कियत् दुष्टं भवति!
  सा च क्रोधेन मूषकान् प्रति एकदा एव अनेकाः विद्युत्प्रहाराः प्रहारितवती, ते च बृहत् चॉकलेट-आच्छादित-दादी-रूपेण परिणताः।
  बालदासाः आश्चर्येन क्रन्दन्ति स्म, ततः तादृशं रुचिकरं सुगन्धितं च भोजनं प्रति त्वरितम् अगच्छन् । तस्मात् च खण्डान् विदारयामः।
  डोमिनिका पुनः स्वस्य जादूदण्डं क्षोभयति स्म, पुनः परिवर्तनं कृतवती, नीचमूषकान् स्वादिष्टव्यञ्जनेषु परिणमयति स्म, कूजति स्म:
  बालकाः, एतानि नक्षत्राणि आकाशे, .
  तृणक्षेत्रेषु पुष्पाणि वर्धन्ते...
  ग्रहे आनन्दः भविष्यति,
  सुन्दराः स्वप्नाः प्रफुल्लिताः भविष्यन्ति!
  परिवर्तनेषु अपि संलग्नः मार्गारिटा तार्किकरूपेण अवलोकितवती यत् -
  - भवतः महत् आन्तरिकं उष्णता, दयालुता च अस्ति!
  सहसा जैक-इन्-द-बॉक्स इव विशालः डायनासोर-सदृशः मूषकः आविर्भूतः । सा मुखं उद्घाट्य किमपि कर्णमूर्च्छितं क्रन्दितवती।
  उभौ बालिकाः जादूगरौ, कथं तस्याः उपरि विद्युत्-पल्सर-विमोचयिष्यन्ति, मायादण्डात्, नग्नपाद-वलयात् च। ऊर्जायाः च सम्बद्धा धारा पञ्चविंशतिमीटर् ऊर्ध्वं विशालं राक्षसं आहतवती। सः पतितः, सद्यः परिवृत्तः च दीर्घमेजस्य उपरि बहवः भिन्नाः, समृद्धाः, विविधाः च व्यञ्जनानि दृष्टवान् । अत्र च अन्येषु विषयेषु विविधैः आइसक्रीमैः सह सुवर्णस्य मद्यस्य काचः आसीत् ।
  दासबालाः परिधिं परितः कार्यं त्यक्त्वा द्वेषितमूषकान् आक्रम्य, हंसैः, कुदालैः, अन्यैः कृषिवस्तूनि च कटयितुं आरब्धवन्तः
  तेषु च एतावत् क्रोधः आसीत्। विद्रोही बालकाः उत्साहेन अपि गायितुं आरब्धवन्तः;
  अन्धकारे यः अस्ति सः खड्गं हस्ते गृहाण,
  अपमानितं च लज्जां मा सहन्तु...
  तव शत्रुः रक्ते आधारं न निर्मास्यति,
  त्वं तस्य उपरि दुःखदं वाक्यं पारयिष्यसि!
  
  बालकः दुष्टेन चाबुकेन ताडितः भवति,
  एकः जल्लादः तं दुष्टमूषकेन पीडयति...
  दुष्टः पीडकः तु शवरूपेण परिणमति,
  अधिकं बालिकानां रोदनं न शृणुत!
  
  मा दासः भव, रजसि अपमानितः, .
  शीघ्रं शिरः उत्थापयतु...
  दूरे च एल्फिनवादः भविष्यति,
  अहं सोल्न्सस् , स्पार्टक् च बहु रोचयामि!
  
  विश्वे उज्ज्वलः संसारः भवतु,
  यस्मिन् जनानां कृते सुखं सदा स्थास्यति...
  बालाः च तत्र आनन्दं भोजं करिष्यन्ति,
  तत् राज्यं न रक्तस्य, मुष्टीनां!
  
  सम्पूर्णे जगति स्वर्गः भविष्यति इति वयं मन्यामहे,
  वयं अन्तरिक्षे निपुणाः भविष्यामः...
  एतस्य विषये योद्धा बालक, साहसं कुरु,
  यथा अत्र दुःस्वप्नः दुष्टलज्जा च न भवति!
  
  आम्, वयं दासाः, पीडितशृङ्खलाभिः निःश्वसन्तः,
  तथा च ज्वलितः चाबुकः अस्मान् पृष्ठपार्श्वयोः प्रहारं करोति...
  परन्तु मम विश्वासः अस्ति यत् वयं सर्वान् ओर्क्-मूषकान् मारयिष्यामः,
  यतः विद्रोहिणां नेता अतीव शीतलः अस्ति!
  
  अस्मिन् समये बालकाः सर्वे विद्रोहं कृतवन्तः,
  बालिकाः अपि तेषां समीपे एव तदर्थं ...
  ते च सौम्यवादं दास्यन्ति इति मम विश्वासः,
  वयं द्वेष्टं युगं क्षिपामः!
  
  तदा त्वं जानासि विजयशृङ्गं ध्वनयिष्यति,
  बालकाः च वैभवेन प्रफुल्लिताः भविष्यन्ति ...
  परिवर्तनाः अस्मान् सुखे प्रतीक्षन्ते,
  परीक्षाः, सर्वं सम्यक् अंकैः उत्तीर्णं कृत्वा!
  
  एतादृशं चमत्कारं वयं साधयिष्यामः इति मम विश्वासः अस्ति यत्
  यत् प्रकाशस्य वास्तविकं स्वर्गं भविष्यति...
  न्यूनातिन्यूनम् कुत्रचित् डाकिन्यः नीचः यहूदाः,
  बालकान् कोष्ठे किं प्रेषयति!
  
  पातालस्य दासानाम् अस्माकं स्थानं नास्ति,
  वयं पिशाचान् दरारात् बहिः निष्कासयितुं शक्नुमः...
  भगवतः पवित्रस्य स्वर्गस्य नाम्ना ।
  सर्वेषां मुक्तप्रसन्नजनानाम् कृते!
  
  उपचन्द्रलोकस्य सर्वत्र शान्तिः भवतु,
  सूर्यप्रकाशं च भवतु ...
  वयं शत्रून् शूटिंग्-गैलरी इव विदारयामः,
  अतः तत् केवलं उपरि न तु द्वितीयं अधः!
  
  आम्, विश्वासं कुरुत, अस्माकं शक्तिः न शुष्यति,
  सा स्वर्गस्य जगतः मार्गः भविष्यति...
  विद्रोहिणां च सेना उच्चैः कूजति , .
  वैरिणः मूषकान् डुबयितुं !
  
  इति कथं हर्षः, प्रसन्नः, .
  तृणानि परितः गुलाबवत् वर्धन्ते...
  अस्माकं बालकदलम्
  रूपं निश्चितरूपेण पर्वतगरुडस्य एव!
  
  विजयः निश्चितः भविष्यति, २.
  निर्माणं कुर्मः, मम विश्वासः अस्ति, प्रामाणिकतया वयं एडेन्...
  सर्वं सुखं, आनन्दं कस्मिन् अपि ग्रहे,
  रेडनेक् न , अपितु आदरणीयः महोदयः!
  एतत् खलु मूषक-ओर्क-मर्दनानां जागरितदासानाम्।
  एतस्मिन् समये सेनायाः पुरतः अजगरानाम् उपरि डोमिनिका मार्गारिटा च दुर्गं प्रति उड्डीयन्ते ।
  द्वे जादूगरौ द्रुतगतौ स्फुरन्तौ मायादण्डैः वलयैः च नग्नपादयोः ताबीजैः । येन ते अद्भुतानि परिवर्तनानि कुर्वन्ति। इदानीं च अन्ये, अधिकं भयङ्करपक्षयुक्ताः मूषकाः तान् आक्रमयितुं प्रयतन्ते इति तथ्ये किमपि दोषः नास्ति ।
  कृन्तकविमाननं कोऽपि विनोदः नास्ति। परन्तु बालिकाः तान् स्वमायाशक्त्या प्रहारं कुर्वन्ति , मन्त्रं च कुर्वन्ति। राक्षसानां स्थाने च कपासमिष्टान्नं दृश्यते। एतावत् मधुरं सुगन्धितं च।
  तदतिरिक्तं केचन पक्षिणः वानराः स्ट्रॉबेरीरूपेण परिणमन्ति । यत् एतावत् पक्वम् अस्ति, माणिक्यैः पुखराजैः च स्फुरति।
  केचन च पक्षयुक्ताः वानराः बेलुनाः अभवन्।
  ओएनोमाई, डोब्रिन्या च अजगरानाम् उपरि युद्धं प्रविष्टवन्तौ । ते खड्गैः स्वसमकक्षान् छिन्दितुं आरब्धवन्तः, यत् तुल्यकालिकं सरलं, ऋजुं च अस्ति । साधु, अजगराः च स्वयं यदा तत् गृहीत्वा अग्निना प्रज्वलन्ति। पक्षिणः च तप्तं करिष्यन्ति विना खेदं न संशयम्।
  ओएनोमौस् शत्रुं छित्त्वा अवलोकितवान् ।
  - एतत्, पश्यन्तु, अतीव हास्यं शीतलं च भविष्यति!
  डोब्रिन्या स्मितेन टिप्पणीकृतवती यत् -
  - आम्, एतत् शब्देषु स्थापयितुं न शक्यते!
  वीरबालकश्च शत्रुं प्रति अतीव तीक्ष्णं घातकं च सुईं प्रक्षेपितवान्। मूषकस्य नेत्रे एव आहत्य अन्येन कृन्तकेन सह संघातं कृतवान् । अत्रैव अराजकतायाः आरम्भः अभवत् ।
  ओएनोमौसः गायति स्म : १.
  मूषकाः अतीव शीतलाः भवन्ति
  ते ओकं अपि दष्टुं शक्नुवन्ति...
  भवतः मस्तिष्कं कठिनं दृश्यते, .
  तथा च भ्रमाः सूत्रवत् भवन्ति!
  डोब्रिन्यः एतत् सहमतः आसीत् यत् -
  - आम्, मूषकाः सर्वविधं दुष्टं द्रव्यं दंशन्ति!
  मार्गरीटा निमिषं कृतवती। सा स्मरति स्म यत् पक्षपातपूर्णः बालकः आन्द्रेका कथं गृहीतः इति। सः च मूषकैः पूर्णे शीते तहखाने निरुद्धः आसीत्। कृन्तकाः च बालकस्य नग्नपादान् शीतेन जडान् दष्टवन्तः । आन्द्रेका सर्वाम् रात्रौ मूषकैः सह युद्धं कृत्वा न निद्रां कृतवती । प्रातःकाले च सः प्रश्नार्थं नीतः, प्रथमं ते बालकस्य कस्य पादयोः व्रणेषु लवणं सिञ्चन्ति स्म । अतीव दुःखदम् आसीत्, आन्द्रेका च क्रन्दितुं आरब्धा . ते च तं कण्टकतारेन अपि प्रहारं कृतवन्तः।
  परन्तु पक्षपातपूर्णः बालकः वेदना-आघातात् चेतनाम् अवाप्तवान्, परन्तु किमपि न अवदत् ।
  मार्गारीटा आन्द्रेइकायाः पलायनस्य व्यवस्थां कर्तुं समर्था अभवत् । एतत् च तस्याः पराक्रमम् आसीत् । बालकः वेदनां अतिक्रम्य अपाङ्गदष्टपादैः गन्तुं समर्थः अभवत् । तदर्थं च तस्मै कुडोस्।
  पक्षपाती बालिका मूषकान् ताडयित्वा महता उत्साहेन गायति स्म-
  मम बन्दुकं अग्रजः इव अस्ति
  अतीव सटीकं, सटीकं च शूटिंग् करोति...
  किन्तु बालिकायाः आतङ्के मशीनगनं भवति,
  यद्यपि कदाचित् जीवनं पञ्जरवत् भवति!
  
  अहं बालिका अस्मि या बलवती नास्ति
  एकस्मिन् परीक्षणे वृकः व्याघ्रः च...
  न तु वचनं शृगालम्,
  यदा अहं मम प्रियेन सह अस्मि, तदा अहं विश्वसिमि, एकत्र!
  
  अहं पूर्वमेव कः पासं गृहीतवान्,
  इरान् पर्वतानाम् उपरि आक्रमणं कृतवान्...
  सा बहुविधान् देशान् जित्वा,
  न, अहं सोफायाः समीपे शान्तिपूर्वकं उपविष्टुं न शक्नोमि!
  
  भवन्तः सम्भवतः एतत् न अवगमिष्यन्ति,
  कट्टरपंथीभिः सह युद्धस्य किं अर्थः...
  स्वस्य पुस्तिकायां लिखतु,
  तथा शिष्टतया युद्धं कर्तुं शिक्षन्तु, बन्धु!
  
  मम मातृभूमिः नास्ति, विश्वासं कुरुत, वीरतरम्,
  सा उज्ज्वलमाणिक्यवत् स्फुरति...
  पिशाचविटपाः कोटिः सन्ति चेदपि ।
  अद्यापि वयं स्वर्गे स्थानं प्राप्नुमः!
  
  भगवता मां पातु
  महान् शूरवीरः सर्वशक्तिमान्...
  बालिकायाः शक्तिशालिनः मांसः अस्ति , .
  सा सटीकेन वॉलीद्वारा चेरीं पातयति!
  
  मां कोऽपि पराजयितुं न शक्नोति
  अहं सा बालिका यस्याः नाम सैन्यदलम् अस्ति!
  ऋक्षोऽपि मम पादौ नमति,
  तथा मेपलः शीघ्रमेव भवन्तं सुवर्णं दास्यति!
  
  हिमस्य मध्ये नग्नपादाः धावन् हिमः , २.
  हिमपाताः, भवन्तः जानन्ति, बालिकां मा भयभीताः...
  अहं मम प्रतिद्वन्द्विनं द्रुतं केशच्छेदनं दास्यामि,
  ते मां ग्रेहाउण्ड् इव परिचिनुवन्ति!
  
  अहं वसन्तस्य आरम्भे जातः,
  एतावत् रक्तं, यथा ध्वजः...
  पात्रं अतीव ग्रेहाउण्ड् , groovy, .
  मम हृदये च उष्णज्वाला दहति!
  
  आम्, त्वया तस्मात्तरा सुन्दरी बालिका न लब्धा,
  सा सर्वेभ्यः प्रेम प्रचुरं दास्यति...
  विंशतिः अपि न दृश्यते, .
  परन्तु सा अतीव प्रहारं अपि करोति!
  
  
  अतः कन्याम् प्रणम्य, .
  तस्याः नग्नपादयोः च चुम्बनं कुर्वन्तु...
  शूरः बाणवत् ऊर्ध्वं त्वरयिष्यति,
  अस्माकं कृते समस्यायाः समाधानं कठिनं न भविष्यति!
  पक्षपाती बालिका अतीव आत्मानं गायति स्म। सर्वे उड्डयनमूषकाः परिवर्तिताः सन्ति। केचन कपासमिष्टान्ने, केचन पोप्कॉर्न् मध्ये, केचन व्रीहियुष्केषु, साबुनबुद्बुदेषु वा। केचन च वीरबालकाः तुच्छतया कटिताः, अथवा अजगराः तान् अग्निना दग्धवन्तः। एते खलु मफिन्स्, रोस्ट्स् च सुन्दरस्य मांसलस्य चॉप्सस्य आसन्।
  डोब्रिन्यः पादाङ्गुलिभिः सुईम् आदाय प्रक्षेपितवान्, सा च पक्षिणं काकं विदारयति स्म, शिलाभित्तिं प्रति पिनयति स्म। तथा च एतावत् शीतलं शीतलं च अभवत् ।
  काकः सहसा प्रकाशितः अभवत्, तस्य स्थाने प्रभावशालिनः हीरकहारः अपि प्रादुर्भूतः ।
  डोब्रिन्यः गायति स्म : १.
  यदा च मया बारबेलं दृष्टम्,
  अय, अय , अय !
  बालकाः स्वधनार्थं धावनं दत्तवन्तः,
  निद्रां न कुर्वन्तु !
  एनोमाइ बालकः अवदत् ।
  - अहो! कियत् सुष्ठु अभवत्। इति रत्नम् ।
  डोब्रिन्यः कुरुकुरु गर्जति स्म :
  - वयं सर्वं कर्तुं शक्नुमः सज्जनाः, वयं चिरकालात् रोपयामः, कुत्र ?
  डोमिनिका प्रतिक्रियारूपेण कूजति स्म, दुर्गस्य अशुभगोपुरात् बहिः विस्फुरन्तः एकदर्जनं पक्षयुक्तान् काकपिण्डान् अपि सम्पूर्णानि रत्ननक्षत्राणि परिणमयति स्म कथं च अद्भुतं स्फुरति, स्फुरति च, सूर्यकिरणं प्रेषयन्तः चतुर्णां ज्योतिषां हिमवत्।
  मार्गरीटा विहसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - मम विश्वासः अस्ति यत् सद् दुष्टस्य उपरि विजयं प्राप्नोति!
  एनोमैः स्मितेन टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - शुभाशुभयोः सापेक्षसंकल्पना। अत्र मूषकः अस्ति, सः अपि जीवति, वयं च तं च्छिन्दामः!
  डोब्रिन्यः टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - वनस्पतयः च ? तानि एव शाकानि फलानि च जीवन्ति, तानि अपि भक्ष्यन्ते, दुःखं च!
  डोमिनिका ट्वीट् कृतवती यत् -
  - तथैव भवति, तथैव भवति,
  प्रत्येकं एकदा एव अन्यं भक्षयति !
  गर्जनयुक्ता बालिका-अभिनेत्री तत् गृहीत्वा नग्नपादात् मायां मुक्तवती। मूषककपालयुक्तं च गोपुरं परिणतम्। सुवर्णवर्णं जातं, उपरि माणिक्यैः स्फुरद् गुलाबम् ।
  मार्गारीटा दन्तं नग्नं कृत्वा नग्नपादाङ्गुलिभ्यः घातकविनाशकारीकिरणानाम् झरनाः प्रेषयन् विनोदेन अवलोकितवती । जादू च कार्यं कृतवान्। मर्दितं च घातकः विनाशकारी च, यः सद्यः सृजनात्मकः, समृद्धः च अभवत् ।
  पुनः दुर्गात् ओर्क् - पिशाचाः च बहिः प्रवहन्ति स्म | ते च वास्तविकसमूहे आरुह्य . केचन क्षीणऋक्षाः इस्पातकवचधारिणः आसन् । एते च सुलसाः कवचाः, शूलकुठारैः सह।
  डोमिनिका दन्तं नग्नं कृत्वा आक्रामकरूपेण अवलोकितवती यत् -
  - अधुना एषः पूर्वमेव आरोहणं कुर्वन् एकः विस्मयकारी समूहः अस्ति | साधु, किं वयं तान् किमपि घातकेन सह मिलिष्यामः ?
  मार्गरीटा दुर्भावनापूर्णं स्मितं कृत्वा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - आम्, अवश्यमेव वयम् एतत् कर्तुं शक्नुमः!
  तथा च जादूगरनी बालिकाः स्वस्य माधुर्यपूर्णं पल्सरं गृहीत्वा ओर्क्-गोब्लिन्-इत्येतयोः उपरि प्रक्षेपितवन्तः।
  बालकः डोब्रिन्या टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - एतत् दुष्टं नास्ति, परन्तु अस्माभिः बालयोद्धानां युद्धस्य अवसरः दातव्यः ।
  तथा च, ननु, सहस्राणि विद्रोही बालकाः भिन्नदिशाभ्यः दुर्गं प्रति धावितवन्तः। तेषु बहवः विशेषतः बालकाः शृङ्खलाधारिणः आसन् । केचन वयस्काः कार्यं कृतवन्तः, डायनस्य स्मारकं शिल्पं च स्थापयन्ति स्म Bastinda . केचन प्रतिमाः शतमीटर् ऊर्ध्वं वर्धन्ते स्म, तेषां उपरि केवलं विशालः दुर्गः एव उच्छ्रितः आसीत् ।
  बलिष्ठौ यद्यपि न बृहत्तमौ बालकौ, विस्काउण्ट्, फीनिक्स च शेषेभ्यः पुरतः युद्धं कृतवन्तौ, कृन्तकान् पातयन् ।
  ओर्क्-पक्षिणः अपि धनुभ्यः विस्फोटं कर्तुं आरब्धवन्तः । परन्तु जादूगराः तान् प्रबलतया प्रहारं कृतवन्तः। यदि मूषकाणां वधः तुल्यकालिकरूपेण सुलभः आसीत्, यद्यपि ते स्थूलाः, विशालाः च आसन्, तर्हि एतेन तेषां गतिशीलता प्रभाविता भवति स्म । तदा ओर्क्-जनाः बलिष्ठाः योद्धवः भविष्यन्ति, पिशाचाः च केवलं दिग्गजाः एव सन्ति ।
  फीनिक्सः अवलोकितवान् यत् -
  - अहं कार्तौसः सह युद्धं कृतवान् . अतः तस्य योद्धवः अधिकं चपलाः आसन्!
  विस्काउण्ट् योद्धा गायति स्म :
  अहं युद्धं भयंकररूपेण प्रेम करोमि
  मुर्ग इव युद्धं कुर्वन्...
  हस्त-हस्त-युद्धे च ।
  अहं द्वयोः राक्षसयोः कृते युद्धं करोमि!
  फीनिक्सः स्मितेन टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - आम्, सत्यं वक्तुं, एतत् महत् ! परन्तु वयं सहस्रशः राक्षसान् मारयितुं अभ्यस्ताः स्मः।
  तथा च वीरबालकाः पिशाचं मारितवन्तः। शेषाः च राक्षसाः पूर्वमेव आंशिकरूपेण परिणताः आसन् नानाविधान्नं मिष्टान्नं च । परन्तु एकः पिशाचः पन्नातः उत्कीर्णे मद्यकाचस्य अन्तः एतादृशं आइसक्रीमम् उत्पादितवान् ।
  तथा च उपरि बहुवर्णीय-आइसक्रीम-राशिः, चॉकलेट-खण्डाः, मिष्टान्न-फलाः, स्ट्रॉबेरी-पिस्ता इत्यादयः सन्ति, ये अतीव रुचिकराः सन्ति।
  योद्धा बालकाः आनन्देन क्रन्दिष्यन्ति। आम्, तत् वस्तुतः अत्यन्तं स्वादिष्टं जातम्, नेत्राणि च मंत्रमुग्धं करोति।
  रुचिकरं परिणमयितुं विषये आक्रामकं कार्टे ब्लैन्चे कृतवती , तथा च निर्गतवती:
  - केनचित् प्रकारेण प्राकृतिकप्रक्रियायाः अपेक्षया जादूः श्रेष्ठः भवति, किम् ?
  डोमिनिका सहमतिम् अददात् : १.
  - आम्, निःसंदेहं वयं किमपि सुन्दरं स्वादिष्टं च सृजामः। किन्तु किमर्थम् अत्र दासाः सहस्राणि सन्ति, ते सर्वे बालकाः, न च दृश्यन्ते प्रौढाः?
  मार्गरीटा स्मितेन उत्तरं दत्तवती यत् -
  - स्थानीय जादू का प्रभाव। इदं सुन्दरं प्रबलम् अस्ति। ननु च अस्मिन् जगति केवलं बालकाः एव सन्ति इति निष्पद्यते। परन्तु चिन्ता मा कुरुत, स्थानीयवायुः एव भवन्तं बालिकायां न परिणमयिष्यति ।
  डोमिनिका आश्चर्यचकितः अपृच्छत् -
  - किमर्थम् च ?
  पक्षपाती बालिका उत्तरं दत्तवती यत् -
  - गोभीशिरः विषये च !
  दुष्टानां ओर्क्-पिशाचानां आक्रमणं दुर्बलं भवितुं आरब्धम् । केचन बालयोद्धाभिः हताः, अधिकांशः सुन्दरदम्पत्योः प्रबलमायां परिणतः । एतत् सत्यमेव माया, दुन्नो इत्यस्य दण्डं ग्रहणं कृत्वा।
  डोमिनिका मधुरं विस्मयम् अवलोकयति स्म :
  गणनाकालः आगतः, .
  वयं orc इत्यस्य नेत्रे प्रहारं कुर्मः ...
  तस्य प्रतिक्रियारूपेण सः पाई इव अभवत्,
  सः च दन्तं याचितवान्!
  ननु च इति सर्वविधाः स्वादिष्टाः उपचाराः ओर्क्-गोब्लिन्-रूपेण परिणमन्ति ।
  अनेन च बालयोद्धाः आनन्दिताः भवन्ति। मूषकाः च समस्यां विना निर्मूलिताः भवन्ति । परन्तु तेषां प्रहारात् पुनः स्वादिष्टानि व्यञ्जनानि प्रादुर्भवितुं आरब्धानि । अन्ये च स्वादिष्टाः अविश्वसनीयाः च वस्तूनि।
  मूषकाः च शीघ्रं किमपि उपयोगी भक्षणसमर्थं च परिणमन्ति।
  पक्षपातपूर्णा बालिका मार्गारीटा उद्घोषयति स्म यत् -
  - कदाचित् इदानीं वयं दुर्गं एव गमिष्यामः!?
  बालिका अभिनेत्री टिप्पणीं कृतवती यत् -
  "तत्र च प्रहारः अस्मान् प्रतीक्षेत।" तथापि वयम् अस्य कृते सज्जाः स्मः!
  मार्गरीटा विस्मितवती उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अहं अग्रगामी अस्मि, यस्य अर्थः अस्ति यत् अहं सर्वदा सज्जः अस्मि!
  इदानीं बालदासाः दुर्गं भित्त्वा । तेषां नग्नपादाः कृष्णसङ्गमरमरं पदाति स्म । अन्तः ते ओर्क्, पिशाचैः, मूषकैः च सह युद्धं कृतवन्तः । ते च तान् खड्गस्य स्थाने कटकाः इव च्छिन्नवन्तः। अत्रैव कटनं आरब्धम् ।
  बालकाः खड्गैः विशेषतः उग्रतया युद्धं कृतवन्तः। बालिकाः च धनुभिः शूटिंग् कर्तुं रोचन्ते स्म। सौभाग्येन मार्गारीटा हंसाः, कुदालानि च वास्तविकधनुषः परिवर्तनं कर्तुं शक्नोति स्म । ते च मूषकान् विदारयन्तः सम्पूर्णान् बाणसमूहान् विदारयन्ति।
  डोमिनिका विनोदेन अवलोकितवती यत् -
  - घातकमार्गस्य तीक्ष्णाः बाणाः, शीतलाः भवन्तु, मम बालकाः।
  सहसा डाकिन् बस्टिण्डा स्वयं गोपुरात् बहिः उड्डीयत। सा प्रायः पञ्चत्रिंशत् वर्षीयः, शिखरवत् परिभ्रमति स्म । तस्याः केशाः कृष्णाः, कुञ्चिताः, सा स्वयमेव दस्तानानि हस्तेषु मायादण्डद्वयं धारयति ।
  डाकिनी मोटरसाइकिलेन उड्डीयते स्म, तस्याः पादयोः स्पर्युक्ताः बूटाः आसन् ।
  बस्तिन्दा तत् गृहीत्वा गर्जति स्म :
  - अहं बलवन्तः आदरं करोमि
  अहं च दुर्बलानाम् आक्षेपं करोमि...
  अहं महत् दुष्टः अस्मि
  किं च भवतः नग्नपदम् ?
  डोमिनिका प्रतिक्रियारूपेण ट्वीट् कृतवती यत् -
  मम नियमः सरलः अस्ति
  ये दुष्टाः सन्ति तान् पराजयामि...
  यस्य दुर्बलः, अहं साहाय्यं करिष्यामि,
  अन्यथा कर्तुं न शक्नोमि!
  बस्टिण्डा जादूदण्डात् गृहीतवती, यथा सा डोमिनिकां पल्सरैः प्रहरति । अतः सा प्रतिक्रियारूपेण सीटीं वादयति स्म। पल्सराश्च सद्यः केकरूपेण परिणताः बालिका-अभिनेत्रीं सम्यक् लेप्य पतिताः।
  तस्य प्रतिक्रियारूपेण डोमिनिका क्रुद्धा स्वस्य दण्डात्, नग्नपादाङ्गुलीभ्यः च विशालं नाडीं मुक्तवती ।
  उड्डीयत, परन्तु बस्टिण्डा पलायितुं समर्थः अभवत्, दुर्गे निर्वहनेन आहतः । प्रायः तत्क्षणमेव प्रकाश्य परिवर्तनं प्रारभत । अशुभदुर्गस्य च स्थाने अत्यन्तं विलासपूर्णः प्रासादः उत्पन्नः - सम्पूर्णतया तत्क्षणमेव च।
  बस्टिण्डा तं कटाक्षं कृत्वा नेत्रे निमिष्य पलायितवती। अधिकं सटीकं वक्तुं शक्यते यत् दूरं उड्डीयताम्। तस्याः पृष्ठतः च एकः अग्निपुच्छः अवशिष्टः आसीत्।
  डोमिनिका, मार्गारिटा च तस्याः पश्चात् त्वरितम् अभवताम् । उभौ जादूगरौ वेगेन स्पष्टतया पृष्ठतः आस्ताम् ।
  अद्यापि उड्डयनं मोटरसाइकिलं अजगरानाम् अपेक्षया बहु द्रुततरं भवति ।
  जादूगराः बालिकाः बस्टिण्डा इत्यस्य उपरि गोलिकाप्रहारं कर्तुं आरब्धवन्तः | परन्तु सा तदा तदा परिहरति स्म वा रक्षां स्थापयति स्म। अपि च, मोटरसाइकिलः अतीव शीघ्रं दूरं वर्धयति स्म, तं जादूद्वारा गोलीकाण्डात् बहिः नीतवान् ।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - सा स्वदेशं, प्रजां, शक्तिं च नष्टवती। अतः, अस्माकं इदानीं तस्य वास्तविकरूपेण आवश्यकता नास्ति!
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  "यदि सा पीतमूषककलाम् अपहृत्य अपहृतवती तर्हि अस्माकं विजयः व्यर्थः भविष्यति!"
  बालिका अभिनेत्री स्वस्य नग्न-चर्म-पादयोः पादाङ्गुलीः स्नैप कृत्वा आत्मविश्वासेन घोषितवती यत् -
  - परन्तु सहस्राणि बालकाः स्वतन्त्रतां प्राप्तवन्तः! एतदपि किमपि मूल्यम् अस्ति!
  पक्षपातपूर्णा बालिका तदनुमोदितवती -
  - दक्षिणः! न आश्चर्यं यत् वयं कार्यं कृतवन्तः।
  ननु मूषकाः अन्ते परिणताः हताः च, यथा ओर्क्-गोब्लिन्-जनाः । एवं महती विजयः प्राप्ता ।
  अनेकाः सहस्राणि बालकाः - बालकाः बालिकाः च - चतुष्कोणे समागत्य नग्नपादं स्तम्भयन् जपन्ति स्म ।
  -नायकानां महिमा ! मुक्तिदातृणां महिमा ! दासत्वेन सह अधः !
  एतत् मूषकदेशे महत्तमं विजयम् आसीत् । अत्र च एतावत् अद्भुतं वायुमयं च द्रव्यम् अस्ति।
  मार्गरीटा प्रथमं उक्तवती। सा, नृत्यन्ती , तत् गृहीत्वा गायति स्म, तस्याः गीतं च पक्षपातपूर्णकन्यायाः गीतम् आसीत्:
  वयं दारिद्र्यस्य बालकाः ग्रीष्मस्य लाडाः च।
  वर्षायां कुटीरे जातः ...
  बालिकायाः स्वप्नः गीयतु, २.
  कदा पुनः उष्णयुद्धे गमिष्यामः!
  
  दुर्घटनाद्वारा एल्फ्क्सिक्- नगरे अन्त्यं कृतवान् ,
  तथा मम मातृभूमिः पवित्र रुस'...
  मम दैवेन सह, सर्वथा असाधारणेन, .
  देशस्य सुखं प्रेम च युद्धं करोमि !
  
  न च तस्मात् अधिकं सुन्दरं रूसस्य मातृभूमिः नास्ति,
  किं त्वं कृते युद्धं कुरुत , मा च भीतः...
  विश्वे च सुखतरः देशः नास्ति,
  त्वं जगतः ज्योतिः मशालः रुस्'!
  
  अहं भवद्भ्यः अग्निं जलं च गमिष्यामि,
  अग्रगामिनः विजयस्य अभ्यस्ताः सन्ति...
  वयं सर्वदा जनानां प्रियाः भविष्यामः,
  यतः सेनायाः बलं असीमम् अस्ति!
  
  मातृभूमिं कृते आक्रमणं कुर्मः,
  एकस्य शक्तिशालिनः, क्रुद्धस्य हुर्रस्य आक्रोशस्य अधः...
  हिटलरः अन्त्यपर्यन्तं स्वस्य प्रतिफलनं प्राप्स्यति,
  वयं नाजी-सैनिकानाम् आङ्गणात् बहिः निष्कासयिष्यामः!
  
  मम पितृभूमिः वीरैः पूर्णा अस्ति,
  तथा च स्टालिनः महान् विशालकायः अस्ति...
  अग्रगामिनः गठनेन मार्गं गच्छन्ति, .
  सर्वशक्तिमान् कुटुम्बं नो भगवन् हे एक!
  
  प्रकाशस्य सुजीवनस्य च नाम्ना, २.
  वयं वीरतया युद्धं करिष्यामः, बालकाः...
  किन्तु साम्यवादस्य अधीनं एकः पीढी जीविष्यति,
  विश्वासं कुरुत, आशा अस्मात् हर्तुं न शक्यते!
  
  वयं स्वमातृभूमिं प्रेम्णामः, बन्धुजनाः,
  वयं भवन्तं मेघानां उपरि उत्थापयितुम् इच्छामः...
  फासिज्मः प्रबलं प्रतिशोधं प्राप्स्यति,
  अग्रगामीभ्यः वीरगरुडेभ्यः !
  
  वयं तत् साधयिष्यामः, मम विश्वासः अस्ति, वयं शीघ्रमेव विजयं प्राप्नुमः,
  यद्यपि फासिज्मः कपटपूर्णः क्रूरः च अस्ति...
  पितामहाः अस्मान् गर्विताः भविष्यन्ति,
  तथा स्वरोगः भवन्तं युद्धे नेष्यति!
  
  अस्माकं वीरपितृभूमिवैभवाय,
  भगवान् सर्वशक्तिमान् स्वयं क्रूसम् आरुह्य...
  रूसस्य कृते वयं स्वजीवनस्य पश्चात्तापं न करिष्यामः,
  स्वर्गात् उच्चैः स्वरः श्रूयते!
  
  अस्माकं मातृभूमिवैभवाय युद्धं कुरुत,
  निष्ठावान् योद्धवः तां प्रेम्णा...
  त्वं वृकशावकाः न कायराः खराः ।
  शूरवीराः अपि अतीव गर्विताः सन्ति!
  
  तिजोरीतः चन्द्रं प्राप्तुं समर्थाः स्मः ,
  एकं पाईकं गृह्यताम्, एकं विशालं बिल्लीमत्स्यं...
  महान् लेनिनः स्वातन्त्र्यार्थं उत्थितः,
  भवनं जीवन्तं करिष्यामः!
  
  कुटुम्बस्य नाम्ना पिरामिडानि निर्मायताम्, २.
  ये च नावः स्वर्गस्य कक्षं विदारयिष्यन्ति...
  तथा हिटलरः , विनोदेन, योद्धान् मारयति , .
  अस्माकं कृते सर्वशक्तिमान् मृतः पुनरुत्थितः च!
  
  त्वं प्रियः दुष्टः लडा .
  महान् श्वेत ईश्वरः त्वया एव जातः...
  अस्माभिः च भवतः कृते वीरतया युद्धं कर्तव्यम्,
  सर्वशक्तिमान् भवतः सदा जीवितुं साहाय्यं करोतु!
  
  प्रेम, ईश्वरं येशुं सम्मानय, .
  सः रूसी वयस्कः अस्ति, अस्माभिः सह सदा...
  अलङ्कारस्य कुशलतापूर्वकं कशीदाकारस्य समयः अस्ति,
  वर्षाणि सदा आनन्देन पूर्णानि भवन्तु!
  
  मम पवित्रस्य रूसस्य महत्त्वं,
  प्रतिद्वन्द्वीनां पराजयं कर्तुं समर्थः ...
  भयेन रुदन्तोऽपि स्त्रियः ।
  वयं अजगरं भङ्गयितुं शक्नुमः!
  
  पवित्रमातृभूमिवैभवाय विश्वासं कुरुत,
  रूसी देवस्य नाम ख्रीष्टस्य...
  वयं शीघ्रमेव बृहत् चर्च-मन्दिराणि निर्मास्यामः,
  अन्त्यपर्यन्तं मार्गं गच्छामः!
  
  प्रेम, विश्वासं कुरुत, अनावश्यकं वचनं न जानाति,
  अस्मिन् अधिकं अनावश्यकं नीरसता दृश्यते...
  पाताललोके कैनः विनश्यति,
  तथा हाबिलः पुनः स्वगीतं गायिष्यति!
  
  अत्र वयं बग्लेन बर्लिन-नगरं परितः पादं पातयामः,
  तुरही घण्टा इव ध्वन्यते...
  त्वं वरं योद्धा अतीव विनयशीलः,
  शिरः उड्डीयत !
  
  कुटुम्बं पुनरुत्थापयिष्यति, विश्वासं कुरुत, मृतान् शीघ्रमेव,
  श्वेत ईश्वरः भवन्तं प्रत्येकं प्रेम दास्यति
  अस्माभिः च अतीव स्पष्टतया निर्णयः कृतः,
  किं भविष्यति उज्ज्वलपरिवर्तनानां अनादिकालः!
  नग्नपादं स्तम्भयन् प्रसन्नतया उत्साहेन च गायति स्म नृत्यति स्म च . अन्ये च बालकाः पूर्वदासाः उत्तिष्ठितुं, उच्चतरं कूर्दितुं वा प्रयतन्तः गायन्ति स्म, नृत्यन्ति स्म च।
  डोब्रिन्यः बलवान् बालकः सन् , एकं शिलाम् आदाय उच्चतरं क्षिप्तवान्। उड्डीय विस्फोटितम्, आतिशबाजी इव सहस्राणि बहुवर्णखण्डेषु विकीर्णम् ।
  बालकः विस्कॉन्टः कूजति स्म :
  - एतत् यथार्थतया विलक्षणम् अस्ति!
  डोब्रिन्या पुनः शिलाखण्डं क्षिप्य तस्य आक्षेपं कृतवती, मार्गरीटा च तम् विद्युत्प्रहारं कृत्वा बहुवर्णीयं चकाचौंधं च स्फुरद्खण्डेषु प्रकीर्णं कृतवती
  - नहि! एतत् तादृशं वास्तविकता अस्ति। अस्मात् यथार्थात् च उच्चतरं किमपि नास्ति!
  नायकः बालकः फीनिक्सः क्रुद्धः सन् नग्नपदानि स्तम्भयन् यथा तृणानि धूमपानं कर्तुं आरभन्ते, सः उद्घोषितवान् यत् -
  - अस्माकं इंजनः अग्रे उड्डीयते - सा कम्यूने स्थगयति!
  अस्माकं अन्यः कोऽपि उपायः नास्ति - एकः महान् बन्दुकः!
  तेषां पार्श्वे स्थिता बालिका अपि केवलं उपरि अधः च कूर्दति।
  तेषां मनोभावः सकारात्मकः आसीत्, आनन्दः च पूर्णतया प्रचलति स्म ।
  डोमिनिका अपि स्वस्य बुद्धिः किञ्चित् दर्शयितुं निश्चितवती ।
  भवतः च उत्तमानाम्, सुअभ्यस्तानां आफॉरिज्-ग्रन्थानां समग्र-धाराणां लेखनं कुर्मः;
  दासः स्वतन्त्रः भवितुम् अर्हति, मूर्खः स्मार्टः भवितुम् अर्हति, दरिद्रः धनिकः भवितुम् अर्हति, परन्तु यदि भवतः गदस्य हठः अस्ति तर्हि भवतः सर्वदा गदः एव भविष्यति!
  दरिद्रः न यस्य धनं नास्ति, अपितु यस्य शिरः आरा-पूर्णं भवति!
  मस्तिष्कं नास्ति चेत् राजा भवितुं आकांक्षां मा कुरुत!
  शाहः अपि गदः इव उन्मत्तः भविष्यति!
  राजा अवश्यं सिंहः, परन्तु न शृगालसदृशसाधनरहितः, सिंहाः च चर्मयुक्ताः!
  मा गर्जतु, अपितु मौनम् एव तिष्ठ यदि त्वं अद्यापि सिंहस्थाने न असि, शृगालः च स्वस्य सूटं न दत्तवान्!
  राजनेता क्रिलोवस्य दन्तकथायां शृगालवत् भवति, परन्तु मतदातारूपेण काकः मा भवतु!
  यदि त्वं स्तम्भवत् असि तर्हि ते भवतः मूलपर्यन्तं मुण्डनानि अपसारयिष्यन्ति!
  यथा देशः युग्मेन न बद्धः भवेत्, तदर्थं सः वृषभ इव बलवान् भवितुमर्हति!
  देशस्य उड्डयनार्थं विमानयानस्य आवश्यकता अस्ति!
  राजनेता चन्द्रस्य प्रतिज्ञां कर्तुं सज्जः अस्ति, केवलं नालिकायां न गन्तुं!
  आरोग्यं न पिबन् स सदा युवा !
  ओक तर्काः स्तम्भे कार्यं कुर्वन्ति!
  एकः राजनेता स्वेच्छया भवतः मुण्डनानि हरति यदि भवतः स्तम्भः अस्ति!
  परन्तु मनुष्यस्य वानराणां अपेक्षया एकः लाभः अस्ति यत् कदाचित् सः न्यूनातिन्यूनं किञ्चित् वास्तविकः शृगालः एव भवति!
  राजनेतुः सिंहस्य महत्त्वाकांक्षाः, शृगालस्य धूर्तता च सन्ति, परन्तु तस्य पद्धतयः सर्वथा क्षुद्राः सन्ति!
  यदि कश्चन राजनेता अतिशयेन शृगालः भवति तर्हि सः पूर्णः शूकरः भवति!
  शृगालस्य धूर्तता, वृकस्य पकडयुक्तः राजनेता मतदातानां कबाबं निर्मास्यति!
  तथा च भाग्यस्य कृते परिश्रमस्य आवश्यकता भवति, अश्वस्य परिश्रमेण एव भवन्तः वशीकरणस्य कालरात्रिं क्षिप्तुं शक्नुवन्ति!
  सफलतायां विश्वासं कुरुत यदि भवन्तः सर्वेभ्यः अतिचतुर्यं कुर्वन्ति!
  राजनेता शृगालम् अपि अतिचतुर्यं कर्तुं शक्नोति, परन्तु सः समयं सदा मूर्खं कर्तुं न शक्नोति!
  मतदाता प्रायः राजनेतुः मधुयुक्तं भाषणं प्रति भृङ्गवत् उड्डीयते, परन्तु प्रायः सः स्वयमेव दंशितः भवति!
  एकः राजनेता मतदातान् निगलति यथा अजगरः शशान् निगलति, वोड्का इव मक्षिकान् आकर्षयति, मधुरं वेल्क्रो च!
  वृकः मांसं विना जीवितुं न शक्नोति, राजनेता च वञ्चना विना जीवितुं न शक्नोति!
  द्रुततमः अश्वः सुविज्ञस्य आज्ञापालनं करिष्यति!
  राजनेतुः कृते किमपि कर्तुं शक्यते इति प्रतिज्ञां कर्तुं अपेक्षया स्वस्य अन्तः बहिः परिवर्तनं सुकरं भवति!
  यस्य कृते मतदानं कुर्वन्ति तस्य कृते भवन्तः एकनिमेषं मौनेन परिणामस्य सम्मानं करिष्यन्ति!
  न्यूनातिन्यूनम् किञ्चित् साधनशीलः शृगालः भवतु यदि त्वं हकनी गदः भवितुम् न इच्छसि!
  राजनेतृषु विश्वासं मा कुरुत, मतदातानां कृते ते केवलं ओकवृक्षाणां चिप्सं विच्छिद्य वालुकापत्रम् एव सन्ति!
  पूर्णमूर्खः नास्ति सः एकं पैसां भारयुक्तं पैसां परिणमयिष्यति!
  भ्रातृत्वेन भवतः यत् अस्ति तत् भागं कर्तुम् इच्छन्तः स्युः !
  जीवने बहवः दुष्टाः विषयाः सन्ति, परन्तु सर्वाधिकं दुष्टं तदा भवति यदा जीवनस्य समाप्तिः भवति!
  यदि भवान् ईश्वरस्य समीपं गन्तुम् इच्छति तर्हि स्वस्य आत्मायां वानरं क्रूसे कीलकं स्थापयतु!
  मनुष्यस्य उत्पत्तिः अभवत्, यदि न वानरात्, तर्हि, सर्वथा, वानरत्वं निवृत्तम्!
  यदि भवतः मनः वानरस्य अस्ति तर्हि शृगालः भवन्तं शिकारी बोआ संकुचितं इव निगलयिष्यति!
  राजनेतारः यत् प्रतिज्ञां कुर्वन्ति तत् प्रदातुं यत् समयः भवति तत् व्यतिरिक्तं किमपि अनन्तं नास्ति!
  यदि बहु कूजसि , त्वं ताडितः श्वः इव कूजसि!
  उच्चैः वदन्तं कस्मिंश्चित् विश्वासं मा कुरुत, रक्ताग्निः भवन्तं दहितुं शक्नोति!
  ईश्वरः अपि स्त्रियाः बहिः तर्कं कृत्वा वानरं मानवसंस्कृतेः स्तरं यावत् पालयितुम् न शक्नोति!
  प्रेमं विना स्मितं नास्ति, यावत् राजनेतुः शिकारी मुस्कानः न भवति!
  बहुकालं मेघेषु स्थित्वा पक्षहीनः राजनेता नालिकायाः अधः उड्डीयते!
  लघु आत्मा सर्वदा विशालस्य महत्त्वाकांक्षाः भवन्ति!
  लघु आत्मा विशालः अभिमानः भवति!
  राजनेता सः चोरः भवति यः स्वस्य कृते कानूनानि लिखति, देशं च अञ्चलक्षेत्रं मन्यते!
  राजनेतुः सप्ताहे सप्त शुक्रवासरः भवति, परन्तु यदा प्रतिज्ञां पूरयितुं आवश्यकं भवति , तदा यहूदीशनिवासरः आगच्छति!
  एकता साधु, यावत् राजनेता सह संभोगः न भवति!
  राजनेता तादृशः प्राणी अस्ति यः भवतः मेषं कर्तुम् इच्छति स्विनिश-विधिना!
  राजनेतानां स्विनिश् पद्धतयः मतदातान् चॉपरूपेण परिणमयन्ति!
  शूकरशासकस्य अधीनं जीवनं कदापि स्थूलं न भवति!
  शूकरस्य अध्यक्षं करणं अतीव मेदः भवति!
  यदि भवान् राष्ट्रपतिः भवितुम् इच्छति तर्हि स्वस्य अवसरान् हृत्वा!
  यः शासकः मतदातान् मेषान् मन्यते सः ठेठः शूकरः भवति!
  ईश्वर, एतत् न केवलं सर्वशक्तिमान्, अपितु भवतः प्रतिवेशिनः कृते क्रूसं गन्तुं इच्छा अपि अस्ति!
  यः शासकः चिरं सिंहासने उपविशति सः राज्यस्य क्षीणतां जनयति!
  युवा नेता नवश्व इव, वृद्धः भग्नखुर इव घोषः!
  ईश्वरीय-उच्चतां प्राप्तुं साधनेषु शैतानः स्वयं राजनेता अस्ति!
  एकः राजनेता केवलम् एकस्मिन् विषये एव ईश्वरः भवति, तस्य निर्वाचनप्रतिज्ञाः किमर्थम् एतावन्तः शैतानीरूपेण असफलाः अभवन् इति बहानानि कल्पयित्वा!
  राजनेता, बीयर इव, केवलं सुशीतं मेजस्य उपरि च अस्ति!
  राजनेता स्वभाषणैः मधुरः भवति, परन्तु तेभ्यः कटुः परस्वादः सर्वथा बीयर इव नास्ति!
  राजनेतुः मुखात् सत्यं केवलं तदा एव निर्गच्छति यदा सः स्वस्य दुर्व्याख्यां करोति!
  एकः राजनेता न्यूनातिन्यूनं किञ्चित् दिव्यः भवितुम् मतदातारं पूर्णतया क्रूसे स्थापयति !
  ऋक्षस्य बलमपि भवन्तं न तारयिष्यति यदि भवतः मनः डेकः अस्ति!
  शृगालः तादृशः पशुः यत् सः सिंहस्य चर्मत्रयं हरति!
  राजनेता तदा सर्वाधिकं बलिष्ठः भवति यदा तस्य मतदाता मनसि दुर्बलः भवति!
  अत एव कश्चन राजनेता मधुं गृहीत्वा बहिः आगच्छति यत् मतदाता सर्वथा थूकं न करोति!
  शिरसि आरा-धूलिः यस्य सः दण्डेन प्रहारं प्राप्स्यति!
  ओकः वृक्षराजः, ओकशिरः कस्यापि स्तम्भस्य विषये परिणमयति!
  ओकः सड़नप्रतिरोधी भवति, ओकस्य शिरः धूलिपूर्णः अस्ति!
  यदि त्वं स्तम्भः असि तर्हि न्यूनातिन्यूनं भवतः शिरसि दावः अस्ति !
  अज्ञातं भयङ्करं भवति, परन्तु ज्ञातं कदाचित् केवलं भयभीतं करोति!
  ज्ञानं कठिने अपि आत्मविश्वासं सृजति, अज्ञानं , सुगमं भवति चेदपि भ्रमः!
  कायरः न भयभीतः, अपितु साहसं संवर्धयितुं आलस्यं करोति!
  भयं दुर्बलता, साहसं बलं, परन्तु आत्मनः मूर्खात् सावधानाः भवन्तु !
  यः कोऽपि नासिकाद्वारा नेतृत्वं कर्तुं अनुमन्यते तस्य त्रयाणां चीरवृक्षाणां मध्ये नष्टस्य जोखिमः भवति!
  अनन्तमूर्खता भवन्तं मण्डलेषु भ्रमति, भवतः चातुर्यं शून्यं कृत्वा!
  भवतः अधरस्य दुग्धं न शुष्कं जातम् इति महत्त्वं नास्ति, हृदयेषु निर्दयता अस्ति चेत् अपि दुर्बलतरम्!
  भिक्षायाः बासी रोटिका, पश्चात्तापस्य कटुलवणम्!
  राजनेतुः अधरात् मधु तान् आकर्षयति येषां अधरेण दुग्धं न शुष्कम्!
  राजनेता न चोरः विधिना, सः चोरः एव नियमं करोति!
  राजनेता मधुरजीवनस्य प्रतिज्ञां करोति, अधरात् मधुं पातयति, परन्तु तस्य पङ्गुः चिपचिपाः, मक्षिका इव!
  एकः वाक्पटुः राजनेता मतदातानां बटुके लीचिंगं करोति!
  किमर्थं मौनं सुवर्णं यतः तस्य मूल्यं भवति!
  जगति किं बृहत्तमं वस्तु अस्ति ? राजनेतायाः प्रतिज्ञानां पर्वतः!
  राजनेता धनं शक्तिं च इच्छति, सः कस्यचित् खण्डखण्डं कर्तुं सज्जः अस्ति!
  राजनेता प्रथमतया शृगालः भवति, न तु सर्वदा रूपेण उज्ज्वलः, अपितु सर्वदा पुच्छं क्षोभयति!
  राजनेता केवलं रिक्तप्रतिज्ञाभिः भवतः बटुकं पूरयितुं प्रसन्नः अस्ति!
  राजनेता केवलं एकस्मिन् विषये इमान्दारः भवति यदा सः वदति - वयं, यतः तस्य स्वस्य आत्मनः नास्ति!
  ब्रह्माण्डे परमाणुभ्यः अधिकानि किम् ? राजनेतानां मुखं मुखौटां च !
  राजनेता यत् सर्वाधिकं स्वेच्छया करोति तत् मतदातानां जेबं चिनोति!
  एकस्य राजनेतुः सप्ताहे सप्त शुक्रवासरः भवति, परन्तु मतदातानां वचनं श्रुत्वा तस्य अवकाशदिवसः सर्वदा भवति!
  प्रथमं कः आगतः ? राजनेतारः, यतः ते अराजकताम् उत्पन्नवन्तः!
  कुक्कुटराजनेतानां शीतलतां मा विश्वसतु, ते सर्वदा अन्यस्य स्वरात्, शृगालस्य स्वरेण गायन्ति!
  यदि कश्चन राजनेता निशाचर इव स्ववचनं पातयति तर्हि शृगालः स्वस्य ध्वनिचित्रं निर्मितवान् इति अर्थः!
  इदं अधिकं सम्भाव्यते यत् कर्करोगः पर्वतस्य उपरि सीटीं वादयति यत् राजनेता लज्जितं विना स्वप्रतिज्ञां पूरयिष्यति!
  राजनेता रात्रौ परी इव भवति, केवलं सः प्रायः दिवा ग्राहकं विदारयति!
  कथं राजनेता श्वः सदृशः भवति ? यदा सः बहु भङ्गं करोति तदा सः निश्चितरूपेण वशीकृतः भवति , तस्य स्वामी च भवति!
  येषां कृते ते हृदयेन मतदानं कुर्वन्ति ते प्रायः मतदातानां यकृत्-मध्ये एव अन्ते भवन्ति!
  राजनेता वोड्का इव भवति, मतदाता स्वस्य यकृत् इत्यनेन अनुभूयते यत् तत् तप्तम् अस्ति!
  एकः राजनेता भवतः मस्तिष्कं बहिः करोति, वोड्का इव, केवलं तस्याः विपरीतम् इदं मलैः पूर्णम् अस्ति!
  राजनेता धनी भवितुं पारदर्शकलक्ष्यं कृत्वा कोहरां निर्मातुं बहु रोचते!
  एकस्य राजनेतुः बहवः प्रतिज्ञाः सन्ति, परन्तु यदि तानि न पाल्यन्ते तर्हि तस्मादपि अधिकानि बहानानि सन्ति!
  राजनेता शृगालः भवति, परन्तु अधिकतया धूसरवर्णस्य!
  राजनेता ओकवृक्षेभ्यः मुण्डनानि अपसारयति, शूकरवत् एकोर्न् पातयति!
  यदि कश्चन राजनेता आरा इव वाक्पटुः भवति तर्हि सः अवश्यमेव मतदातायाः स्तम्भं करिष्यति!
  राजनेता ईश्वरस्य विषये वक्तुं बहु रोचते यतोहि सः स्वयं शैतानः अस्ति!
  राजनेता पिशाच इव धूर्तः भवति, परन्तु प्रतिज्ञावितरणे दूतः !
  राजनेता स्वयमेव पारं कर्तुं प्रीयते, परन्तु तस्य हस्ताः सर्वदा बटुकं प्रति गच्छन्ति!
  एकं वाक्पटुराजनेत्रे स्वमतं दत्त्वा भवन्तः रक्तस्य कासस्य जोखिमं प्राप्नुवन्ति!
  प्रायः जनाः पोके बिडालः, मेषवस्त्रधारिणः वृकाः, सड़्गपनीरयुक्तः शृगालः च इति चयनं कुर्वन्ति!
  यदि कश्चन राजनेता स्वप्रतिज्ञां पूर्णं कृतवान् तर्हि पर्वतं पश्यन्तु यत् तस्मिन् कर्करोगः सीटीं वादयति वा!
  राजनेतारं प्रतिज्ञां पूरयितुं बाध्यं कर्तुं अपेक्षया कोलोबोकं लम्बयितुं सुकरम् !
  राजनेता केवलम् एकस्मिन् एव विषये सुसंगतः अस्ति - स्वस्य जेबस्य लाभस्य अन्वेषणे!
  एकः राजनेता दस्तानानि इव स्वसहकारिणः परिवर्तयति, केवलं एतेन तस्य हस्ताः अधिकं मलिनाः भवन्ति!
  राजनेता एकः पशुः यः मतदातातः मृगं करोति!
  राजनेता, यदि मेषवस्त्रधारी वृकः न तर्हि ठेठः मेषः!
  यः राजनेता शृगालः नास्ति सः मेषः मृगः वा!
  राजनेता पर्वतानाम् प्रतिज्ञां कर्तुं शक्नोति, परन्तु तदनन्तरं भवन्तः केवलं मलिनमण्डपं स्वच्छं कुर्वन्ति!
  कुक्कुटं मतदानं कर्तुं मा त्वरितम्, सः भवन्तं मृतं चोदति!
  तानाशाह, एषः मेषैः परितः सिंहसिंहासनस्य शृगालः अस्ति!
  यदि त्वं मृगः भवितुम् न इच्छसि तर्हि न्यूनातिन्यूनं स्वयं किञ्चित् शृगालः भव!
  यः काकान् न गणयति सः निर्वाचने विजयं प्राप्नोति!
  भवन्तः हृदयेन मतदानं कर्तुं शक्नुवन्ति, परन्तु विजेता भवतः मस्तिष्केन विजयं प्राप्स्यति!
  
  राजनेता एकः शृगालः अस्ति यः काकगणनाभ्यः हरितपनीरं, डॉलरस्य वर्णवत्, प्राधान्यं ददाति!
  पत्नी मिट्टन् न भवति, दस्तानानि परिवर्त्य एव भवन्तः अवश्यमेव उष्णसाहसिककार्यक्रमेभ्यः कूर्चारूपेण परिणमन्ति!
  निर्देशानां मध्यमवृद्धानां अपेक्षया प्रतिभाशालिनः बालकाः दूरं अधिकानि आविष्काराः कुर्वन्ति !
  यौवने हृदये अग्निः, शिरसि आविष्कारः, परिणामः विजयः!
  सफलतायाः मार्गः सर्वदा ऋजुः न भवति, परन्तु वशीकरणे पृष्ठं नत्वा न सहते!
  राजनेता नासिकाम् अधिकं उत्थापयितुं नमति!
  राजनेता ततः मतदातारं नत्वा नमति!
  मतदातानां समक्षं स्वस्य उत्तरदायित्वं दफनार्थं राजनेता भूमौ नासिकां खनितुं सज्जः अस्ति!
  अस्माकं जगति सर्वं असम्भवं सम्भवम्, विश्वासं कुरुत, जीवनं अतीव कठिनं भवति, शूटिंग्-गैलरी-मध्ये इव!
  इस्पातमेषयुक्तस्य मम्मस्य अपेक्षया सुवर्णपुटयुक्तः गदः दुर्गभित्तिं भग्नुं श्रेष्ठतया समर्थः भवति !
  सुवर्णमुखः राजनेता मतदातान् अर्पणस्य सुवर्णपुटैः सह गदेषु परिणमयति!
  कः बलिष्ठः पशुः ? अवश्यं सुवर्णस्य पुटं भारितम् एकः गदः! शृगालः देशद्रोहस्य पीतवर्णं, अर्पणस्य सुवर्णमुद्रां च बहु रोचते!
  मतदातानां जेबतः ये मुद्राः लज्जिताः न भवन्ति तेषां पीतवर्णस्य कृते राजनेतारः प्रायः रक्तध्वजान् लहरन्ति!
  मधुरराजनेतानां वाक्पटुभाषणैः तेषां मातृणां कटु अश्रुपातः अभवत्, येषां पुत्राः रक्तरंजितवधे नष्टाः!
  यः प्रतिज्ञायते सुवर्णपर्वताः भग्नताम्रस्य धनस्य मूल्यं नास्ति!
  . अध्याय सं 13.
  कैलिगुला डेल्फिनोवस्य स्वकीयं मिशनम् अस्ति । भवता यत्किमपि मूल्येन स्वस्य अग्रजं अन्वेष्टव्यम्। भवन्तः च स्वयमेव एकस्मिन् समानान्तरे जगति परिवहनं कृतवन्तः, यत्र भवन्तः स्वस्य अद्वितीयं, तत्सहकालं च अतीव शीतलं अद्वितीयं च मिशनं निर्मितवन्तः।
  मार्गरीटा, कैलिगुला च स्वस्य नग्नं गोलपार्ष्णिं स्पृश्य गर्जितवन्तौ।
  -पुच्छं पुच्छेन, २.
  नेत्रस्य कृते नेत्रम् !
  न तु बार्बोस् - .
  फन्टोमास !
  इदानीं उदयमानस्य सूर्यस्य भूमिस्य सेनायाः पोर्ट् आर्थर् इत्यस्य समीपगमनं आच्छादयन्तः पङ्क्त्यानां पीसनं शीघ्रं सम्पन्नं कर्तुं वयस्काः भिन्नदिशि विकीर्णाः अभवन् टर्मिनेटर-बालाः मृदुतृणानां मध्ये विद्युत्-कञ्चनवत् गच्छन्ति स्म, निर्दयतापूर्वकं जापानीयानां संहारं कुर्वन्ति स्म ।
  कुरोपटकिन् अद्यापि आक्रमणस्य आरम्भस्य आदेशेन सह संकोचम् अकरोत्, यद्यपि माउण्ट् हाई इत्यत्र युद्धरतदम्पती Tricolor tricolor -इत्येतत् स्थापितवान् , बालयोद्धाः केवलं विशालं कार्डबोर्डं चित्रितवन्तः, अधुना च दिने स्पष्टतया दृश्यते परन्तु पूर्वरक्षामन्त्री अद्यापि संकोचम् अनुभवति स्म । यद्यपि , तस्मिन् एव काले कुरोपात्किन् कायरः नासीत् । १८७७-१८७८ यावत् युद्धकाले सः असाधारणं साहसं दर्शितवान् ।
  आम्, साधारणसैनिकानाम् जीवनस्य उन्नयनार्थं च रक्षामन्त्रीरूपेण सः बहु किमपि कृतवान्, चोरीयां च न गृहीतः। यद्यपि तस्य अधीनं सेनायाः युद्धप्रभावः बहु न वर्धितः । परन्तु तस्य सुवोरोवस्य दृढनिश्चयः नासीत्, साहसिकता अपि नासीत् । अलेक्जेण्डर् सुवोरोवः अतीव साहसेन युद्धं कृतवान्, निरन्तरं पूर्णपराजयस्य कगारे सन्तुलनं कृतवान् । परन्तु प्रकृत्या दत्तस्य अन्तःकरणस्य, अद्भुतभाग्यस्य च कारणेन शत्रुस्य प्रतिकारपदं, तस्य प्रतिक्रिया, विजयः च पूर्वानुमानं कर्तुं शक्यते स्म एतत् तालस्य शैल्यां, यः अशुद्धं त्यागं कृतवान्, पराजयस्य जोखिमं कृतवान्, परन्तु अधिकतया विजयं प्राप्तवान् ... परन्तु विश्वस्य उत्तमाः शतरंजक्रीडकाः तालस्य माध्यमेन दृष्टवन्तः।
  प्रथमं यः तस्मै मांसपिष्टकं दत्त्वा पराजयं दत्तवान् सः मिखाइल बोट्विन्निकः आसीत् । अयं विजेता शत्रुस्य दुर्बलस्थानानां कार्यक्रमं चिह्नं च जानाति स्म ।
  प्रतिभाशालिनः तालस्य च तारा मन्दः अभवत्।
  सम्भवतः सुवोरोवः यदि अधिककालं जीवितवान् स्यात्, यदि च संयोगेन नेपोलियनेन सह युद्धं कृतवान् स्यात् तर्हि ताडितः स्यात् । परन्तु अलेक्जेण्डर् वासिलेविच् यया तुर्कीसेनायाः सह युद्धं कृतवान्, सा सर्वेभ्यः दृष्ट्या अतिपश्चात्ता आसीत्, सेनापतयः च तेषां नेतृत्वगुणानुसारं नियुक्ताः न आसन्
  तथा च फ्रांसीसीभिः सह युद्धकाले पैडलिंग्-कुण्डेषु अतितरुणः आज्ञा आसीत्, रूसी-ऋक्षस्य सेनायाः अतिशयेन न्यूनानुमानं च आसीत्
  कुरोपात्किन् तु सामान्यतया आक्रमणं कर्तुं भीतः आसीत्, रक्षात्मके उपविष्टुं रोचते स्म । गणितं स्पष्टं भवति यत् शत्रुः दुर्गाणां विरुद्धं आत्मानं मर्दयिष्यति। एतादृशेन सेनापतिना सह एव युद्धं नष्टम् अभवत् ।
  तथा च बालिका मार्गरीटा तथा कैलिगुला डॉल्फिन् अग्निना अधः आगताः... ते रक्षिताः , तथापि, वेगेन, यदा अमरयोद्धाः दुर्गेषु विस्फोटं कृतवन्तः तथा च पूर्वमेव सर्वान् अन्तः पिष्टवन्तः आसन्, प्रायः अभेद्यत्वक् तथा , अवश्यं, प्रायः पुनः प्राप्तुं क्षमता तत्क्षणमेव ।
  Dolfinov Jr. , अन्यं जापानीसेनापतिं कटयन्, "Highlander" इत्यस्मात् एकं वाक्यं गर्जति स्म, यदा सः नग्नपदैः विषयुक्तानि सुईः क्षिपन् रक्तं च थूकयति स्म:
  - एकः एव अवशिष्टः भवेत् !
  तस्य च खड्गाः विद्युत् इव घातकं अद्वितीयं चक्कीं निर्वहन्ति। अधिकं सटीकं वक्तुं शक्यते यत्, दम्पत्योः बटालियनयोः एकस्मिन् निमेषे शत्रून् कटनेन सह शतं पेषणविधयः ।
  सामुराई प्रहारात् पतितः, टर्मिनेशनबालकस्य नग्नपादाः कूर्दनस्य, घुमावदारस्य च पटलस्य सम्पूर्णं प्रतिमानं त्यक्तवन्तः ।
  सुन्दरः पक्षपातपूर्णः बालिका मार्गारिटा अन्यं प्रबलितपङ्क्तिदुर्गं स्वच्छं कुर्वती गोलाबारूदं विस्फोटितवती, येन सहस्राणि शक्तिशालिनः बन्दूकाः वायुतले उड्डीयन्ते स्म मित्रस्य अनुसरणं कृत्वा बालककलाकारः कैलिगुला अपि तथैव युक्तिं पुनः अकरोत् ।
  मार्गारीटा स्वस्य नग्नेन बालिकापदेन दीर्घदूरं ग्रेनेड् क्षिपन्त्याः अनुमोदितवती यत् -
  - त्वं महान् करोषि बालक !
  अजेयः योद्धा अपि प्रलयस्य घातकदानं महता त्वरया क्षिप्य सामुराईं छित्त्वा प्रत्युवाच।
  - पुनः शिक्षितुं अपेक्षया शिक्षणं श्रेयस्करम्!
  रूसीसेनायाः पङ्क्तौ दुर्गाणां शक्तिशालिनः विस्फोटाः अप्रत्यक्षाः न अभवन् । लेफ्टिनेंट जनरल् जेलेनी इत्यनेन एडजुटन्ट् जनरल् कुरोपात्किन् इत्यस्मै सूचना दत्ता यत् -
  - महामहिम। अस्माकं तथ्यानुसारं शत्रुदुर्गे युद्धं चिरकालात् प्रचलति, अपि च, निश्चितरूपेण, अनेकाः दुर्गाः विस्फोटिताः!
  कुरोपटकिन् मन्दं उत्तरं दत्तवान् -
  - शान्तः, केवलं शान्तः !
  खैर, यथा कार्लेसनः, यस्य छतम् कपाटात् उड्डीयमानम् आसीत्। यद्यपि स्थितिः केवलं कठोरपरिहारस्य आवश्यकतां जनयति। जनरल् जेलेनी, कोण्ड्राटेन्को च आग्रहं कुर्वन्ति यत् -
  - अस्माकं तत्क्षणं प्रहारस्य आवश्यकता अस्ति!
  कुरोपटकिन् चक्षुषा उभौ सेनापतयः अवलोकितवान् । ग्रीनः अद्यापि युवा अस्ति, परन्तु वर्षाणाम् अपेक्षया अपि कनिष्ठः दृश्यते, द्रुतगतिः, द्रुतगतिः। कोण्ड्राटेन्को पोर्ट् आर्थर्-नगरस्य नायकस्य भ्राता अस्ति, सः अपि समर्थनेतृणां युवानां पीढीयाः अस्ति । अवश्यं तादृशाः बाजाः युद्धाय उत्सुकाः भवन्ति । अपि च, सम्राट् तथा सर्वस्य सार्वभौमस्य निकोलस् द्वितीयस्य कृते तत्क्षणमेव दुर्गनगरे आक्रमणं कर्तुं श्रेणीबद्धः आदेशः अस्ति । तथा च एतादृशस्य कठिनस्य युद्धस्य भारं राजकोषः दीर्घकालं यावत् सहितुं न शक्नोति इति च नो ब्रेनर् ।
  तथापि यदि भवन्तः फोर्डं न जानन्ति तर्हि जले मा गच्छन्तु! किं किं कुत्र च कः आक्रमणं करोति इति अस्माभिः चिन्तनीयम् ।
  कुरोपटकिन् कोन्द्रतेन्को इत्यस्मै पृष्टवान् -
  - केषां जापानीयानां यूनिट्-समूहानां शूटिंग् कृतम् ?
  सामान्यः स्पष्टतया अवदत् यत् -
  - स्काउट्-जनाः निवेदयन्ति यत् स्वर्गदूताः प्रादुर्भूताः - एकः सुन्दरः युवकः बालिका च सुवर्णकेशाः, ये अविश्वसनीयवेगेन गच्छन्ति, यदा च तेषां छिन्नः भवति तदा ते दृश्यन्ते न।
  कुरोपटकिन् उन्मत्तगत्या त्रिवारं स्वं लङ्घ्य गुञ्जितवान् ।
  - अतः एते पुनः स्वर्गदूताः इति निष्पद्यते ?
  जनरल् जेलेनी स्वस्य पार्ष्णिं तलस्य उपरि मुद्रितवान् -
  - आम् सम्यक् ! स्वर्गीयः शतं !
  कुरोपटकिन् अपि सीटीं कृतवान् -
  - अहो! प्रभुः रूसं न त्यजति!
  कोन्द्रतेन्को उपदेशात्मकरूपेण अवदत्-
  - अस्माभिः तत्क्षणमेव शत्रुं आक्रमणं कर्तव्यम्, फील्ड मार्शल! अथवा वयं स्वयमेव आक्रामकं गमिष्यामः!
  कुरोपटकिन् सुस्तः अवदत् -
  - न, सज्जनाः। अहं आदेशान् ददामि। यतः ईश्वरः अस्माकं साहाय्यं कर्तुं निश्चितवान्, तर्हि सैनिकानाम् मांसपिष्टके स्थापनं पापम्!
  कोन्द्रतेन्को तार्किकरूपेण टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - इस्राएलदेशे अपि सर्वशक्तिमान् परमेश्वरः आग्रहं कृतवान् यत् यहूदिनः अपि युद्धं कुर्वन्तु, सर्वं निष्फलतया युद्धं विना च न प्राप्नुयुः।
  दलदलतः फील्ड मार्शलः प्रतीक्षा-पश्य-रणनीतीनां रणनीतिज्ञः अस्य प्रतिक्रियाम् अददात् -
  - परन्तु प्रेरितः पौलुसः अवदत् यत् परमेश्वरस्य सेवायै मानवहस्तस्य आवश्यकता नास्ति!
  पूर्वमेव जनरल् जेलेनी ज्वालामुखी अभवत् :
  - तर्हि भवान् महामहिमः किमर्थं निरन्तरं स्वं लङ्घयति, विशेषतः यदा समीपे गोलाकाराः विस्फोटं कुर्वन्ति!
  कुरोपात्किन् पूर्वमेव क्रुद्धः भवितुं आरब्धवान् आसीत् :
  - परन्तु यतः सर्वं ईश्वरस्य इच्छानुसारं भवति। अतः प्रथमं प्रार्थनासेवां कुर्मः। यदि भवन्तः अनादरिणः सन्ति तर्हि भवन्तौ द्वौ अपि गृहीतौ भविष्यतः!
  समग्रतया प्रार्थनासेवायाः आयोजनस्य विचारः रोचकः आसीत् । सर्वेषां कृते करुबाः रपं गृह्णन्तु।
  कैलिगुला द टॉम्बो, पक्षपातपूर्णा बालिका मार्गारिटा च पूर्वमेव किञ्चित् श्रान्तौ, अधिकांशं कार्यं च सम्पन्नम् अस्ति । अतः किमर्थं न समुद्रे ताजाः भवेयुः, टोगो "s squadron इत्यस्य सम्यक् वालुकया च । किन्तु सा द्वादश-इञ्च-बन्दूकेभ्यः अपि अग्निप्रहारं कर्तुं शक्नोति । तथा च एतत् ३०६ मिलीमीटर् इत्यस्य कैलिबरम् अस्ति, येन आक्रमणकारीणां सैनिकानाम् महती हानिः भवितुम् अर्हति ।
  सत्यं, जापानीजनाः, अस्मिन् सन्दर्भे, प्रायः अन्धरूपेण, कूर्चाम् पारं, अग्निप्रहारं कर्तुं प्रवृत्ताः भविष्यन्ति। ते च प्रत्यक्षाग्निना प्रहारं कर्तुं शक्नुवन्ति यदा युद्धं नगरसीमायां गच्छति।
  मुख्यं लक्ष्यं चत्वारि युद्धपोतानि सन्ति, येषु द्वादश-इञ्च्-बन्दूकाः सन्ति ।
  पक्षपातपूर्णा बालिका स्वस्य घातकखड्गैः जापानीयान् छित्त्वा अटन्तं अस्थिखण्डं कम्पयन्ती सुझावम् अयच्छत् यत् -
  - कदाचित् वयं किञ्चित् अस्माकं सम्भावनाः समं कर्तुं शक्नुमः? टी . इत्यस्य रोझडेस्ट्वेन्स्की इत्यस्य स्क्वाड्रनस्य अपेक्षया बन्दुकयुद्धे श्रेष्ठता अस्ति , प्रायः १.८ तः १.एवं वयं बलानां संतुलनं किञ्चित् समं करिष्यामः
  डॉल्फिनस्य कैलिगुला अन्तिमं सामुराईं कटयन् योद्धां मार्गारिटां पृष्टवान् -
  - किं वयं प्रमुखेन आरभेमः ?
  The partisan girl , नग्न पादाङ्गुलिभिः एकं शंखं क्षिप्य एकदर्जनं अधिकं जापानीयान् विदारयन्, केवलं विदीर्णखण्डान् त्यक्त्वा, आक्षेपं कृतवती:
  - ते अत्यन्तं स्वादिष्टेन सह न आरभन्ते! दिष्ट्या स्क्वाड्रनस्य अन्वेषणस्य आवश्यकता नास्ति । प्रथमयोः आर्माडिलोयोः माध्यमेन क्लिक् कुर्मः ।
  कैलिगुला टोम्बोयः विहसति स्म, नग्नपार्ष्णिभिः ग्रेनेड् क्षिप्तवान्, नुटिली- जहाजं प्रति स्वस्य रक्ताभं खड्गं निदर्शयति स्म , हर्षेण उद्घोषयति स्म:
  - अयं च मम !
  मार्गरीटा पुनः जापानीजनानाम् घातकरूपेण कटनं कृत्वा स्वसहभागिनं सूचितवती यत् -
  - परन्तु स्वस्थतायै अर्धघण्टां यावत् जले शयनं कुर्मः।
  ननु विश्रामः न क्षतिं करिष्यति। परन्तु संक्षिप्तविरामस्य समये कैलिगुला डॉल्फिन्स्-इत्येतत् किमपि समयं न व्ययितवान् । विशेषतः वयं किमपि रोचकं विचारयितुं समर्थाः अभवम ।
  षड्यंत्रकाराः तहखाने समागताः। छतस्य अधः विद्युत्दीपः अशुभछायाः क्षिपति । लेनिनस्य प्रसिद्धः गण्डः शिरः मन्दं प्रकाशते, झबरा कोबा इत्यस्य पार्श्वे , यः विश्वेन स्टालिन इति नाम्ना अधिकं प्रसिद्धः, तदा सुव्यवस्थितवर्दीधारी नौसेनाधिकारी, अल्पज्ञातः लेफ्टिनेंट श्मिट्, डैण्डी दाढ्या, बुखारिन् इति नाम्ना ।
  पूर्णसमागमाय ट्रॉट्स्की पर्याप्तः नास्ति, परन्तु अधुना सः लेनिन् च विवादं कुर्वतः। तथा च, प्रभावशालिनः बोल्शेविकाः समागताः, केवलं सत्तां प्राप्तुं क्रान्तिं, अथवा तख्तापलटं, यत्किमपि कर्तुं सज्जाः आसन्।
  लेनिन् प्रथमं वचनं गृहीतवान् : १.
  - अत्यन्तं महत्त्वपूर्णं , सहचराः, जापानदेशेन सह अन्यायपूर्णसाम्राज्यवादीयुद्धे निरङ्कुशतायाः विजयं किमपि मूल्येन निवारयितुं। क्रान्तिकारणं एतत् आग्रहयति!
  भीरुः प्रतिक्रियारूपेण प्रहारं करोति।
  बुखारिन् तालयोः ताडनं कृत्वा स्वस्य निश्चलतरुणमुखस्य अलङ्कृतं कृष्णदाढ्यं कम्पयन् पुष्टिं कृतवान् यत् -
  - आम्, अस्माभिः निरङ्कुशतायाः किञ्चित् अपि अवसरः न दातव्यः। एतत् देशद्रोहस्य गन्धं प्राप्नुयात्, परन्तु अहं वदामि, मिकाडो बोल्शेविकानाम् विश्वसाम्यवादस्य च सर्वोत्तमः मुख्यः मित्रराष्ट्रः अस्ति!
  कोबा जोसेफ् क्रुद्धः गुञ्जितवान् -
  - साधु उक्तम् ! यद्यपि एतत् देशद्रोहस्य गन्धं न प्राप्नोति तथापि पूर्वमेव देशद्रोहः एव अस्ति!
  ततः कार्पोव इति छद्मनाम्ना गतः लेनिन् विस्मितः टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - वैश्विकक्रान्तिार्थं कदाचित् बलिदानं कर्तव्यं भवति। अन्तःकरणस्य भागस्य स्वस्य आत्मानस्य च त्यागः सहितम्। - उल्यानोवः शिरः अनस्क्रू कृत्वा जर्मन-बीयरस्य एकं शीशकं अनकर्क् कृतवान्। वाक्पटुतायै भवन्तः कण्ठं स्फूर्तिं कुर्वन्तु। सः द्वे घूंटं गृहीत्वा अग्रे अगच्छत्। - किं भवन्तः मन्यन्ते यत् अहं स्वयमेव स्वदेशस्य दुष्टतां पराजयं च कामये प्रसन्नः अस्मि। तथापि अहं निष्कपटः वदामि, क्रान्तिः तदा एव सम्भवति यदा निरङ्कुशतायाः शासनं गम्भीररूपेण दुर्बलं भवति। युद्धे पराजयात् अधिकं निरङ्कुशतां किं दुर्बलं कर्तुं शक्नोति?
  कोबा सहमतिपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान् -
  - किमपि नास्ति... कदाचित् उच्चतमं लक्ष्यं त्यागानां आवश्यकतां जनयति, पर्याप्तं च त्यागं च!
  लेनिन् स्वस्य दर्शनं निरन्तरं कृतवान् यत् - १.
  - अतः, नास्तिकस्य नैतिकतायाः दर्शनस्य च चर्चां न करिष्यामः। एतत् मुख्यं न भवति। वयं यत् कार्यं कुर्मः तत् सर्वेषां देशानाम्, समग्रविश्वस्य च श्रमिकदासानाम् मुक्तिं प्राप्स्यति इति स्पष्टम्। अस्माकं राज्यस्य अन्येषां जनानां च सर्वा हानिः शतगुणं क्षतिपूर्तिः भविष्यति इति च तथ्यम्। - उल्यानोवः विरामं कृत्वा भिन्नस्वरं योजितवान्। - तथा च जनानां अस्माभिः च द्वेष्यमाणं निरङ्कुशं पराजयितुं वयं कानि ठोसपदानि स्वीकुर्वितुं शक्नुमः?
  अत्र लेफ्टिनेंट श्मिड् कृशस्वरं उक्तवान् -
  - अहं मन्ये, आरम्भार्थं, एकदा एव अनेकस्थानेषु ट्रांस-साइबेरिया-रेलमार्गं विस्फोटयितुं। एतेन मञ्चूरियादेशे जारसैनिकानाम् आपूर्तिः घातकः भविष्यति ।
  कोबा शृगालवत् विस्मितः अभवत् :
  - ब्रावो , बालकः प्रगतिम् करोति! मया च ज़ारस्य रूबलस्य सुवर्णमानकस्य क्षतिं कर्तुं अनेकाः तटाः लुण्ठितुं चिन्तितम् ।
  उल्यानोवः "अद्भुतः जॉर्जियाई" इत्यस्य उपरि तर्जनीं कठोररूपेण कम्पितवान् ।
  - दुष्टः मा भवतु ! अतीव रोचकः प्रस्तावः। कुरोपत्किनां भवन्तः प्रायः दूषयितुं शक्नुवन्ति।
  श्मिड् अग्रे अवदत् यत् -
  - सामान्यतया मम योजनायां कृष्णसागरस्य बेडानां सर्वेषु जहाजेषु विद्रोहः उत्थापितः अस्ति । तदा सेना श्रमिकजनानाम् पार्श्वे गमिष्यति, निरङ्कुशता च सद्यः एव पतति!
  कोबा विडम्बनापूर्वकं विहसति स्म :
  - आम्, कर्करोगः पर्वतस्य उपरि सीटीं वादयति!
  - कोबा , स्थगयतु ! - लेनिन् भौंकं कृत्वा योजितवान्। - कृष्णसागरे विद्रोहस्य सज्जीकरणं, विद्रोहं च करणीयम् इति खलु । तथा च यदा ताडितः कुरोपटकिन् पोर्ट् आर्थर् इत्यस्मात् पलायितः भवति तदा सम्पूर्णे सेनायाः विद्रोहः वास्तविकः भविष्यति!
  श्मिड् स्वस्य आक्रोशं त्यक्तवान् :
  - आम्, वयं आत्मानम् एव करिष्यामः!
  बुखारिन् वचनं गृहीतवान् : १.
  - पृथिव्यां अस्माकं सर्वाधिकं मित्रं कृषकाः सन्ति, यदा ते उत्तिष्ठन्ति तदा ते निरङ्कुशतायाः सर्वाणि बलानि बद्धुं समर्थाः भविष्यन्ति। अस्माकं आन्दोलनकारिणः ग्रामेषु प्रेषयितुं आवश्यकता वर्तते, यत् कृषकाणां कृते न केवलं भूमिः, अपितु सम्पत्तिः अपि, यत् किमपि भूस्वामिनः अस्ति तत् सर्वं दातव्यम् इति आग्रहं कुर्मः!
  कोबा विडम्बनापूर्वकं व्यत्यस्तवान् -
  - तेषां पत्नयः पुत्र्यः च समाविष्टाः !
  बुखारिन् विहसति स्म :
  - एतदपि च ! इदं यथा सरलं यथा एमेलियन पुगाचेवः कृतवान् - शिरः कटितः भविष्यति, बारः लम्बितः भविष्यति, तेषां मालः च भवतः कृते गृहीत्वा समानरूपेण विभक्तः भविष्यति! भूमिस्वामीनां च पत्नयः कन्याः च भवतः दासाः सन्ति!
  उल्यानोवः एतत् आह्वानं अनुमोदितवान् यत् -
  - दक्षिणः! वयं तान् सर्वान् लम्बयिष्यामः! उत्तरध्रुवपर्यन्तं सर्वं मार्गं !
  कोबा इत्यनेन सुझावः दत्तः यत् -
  - अस्माभिः यथासम्भवं robber element इत्यस्य सक्रियरूपेण उपयोगः करणीयः । विशेषतः , अपराधिभ्यः बलिष्ठाः सफलाः च क्रान्तिकारिणः उद्भवन्ति। यथा, कोटोव्स्की नायकः नास्ति ? नायकः ! तथा च फादर मखनोः तस्मात् अपि दुष्टतरः नास्ति!
  बुखारिन् प्रबलतया शिरः उन्नमयितवान् -
  - तत् एव ! वयं तान् सर्वान् अपराधेन मर्दयिष्यामः !
  उल्यानोवः मेजस्य उपरि मुष्टिं पातितवान् -
  - आतङ्कः, आतङ्कः पुनः एकवारं क्रान्तिकारी आतङ्कः!
  "भव्यचतुर्णां" अग्रे संभाषणं द्रष्टुं न शक्यते स्म । जागृत्य विजयनीतिं कार्यान्वितुं व्यावहारिकस्तरं प्रति गन्तुम् आवश्यकम् आसीत् । विशेषतः युद्धपोताः दलात् स्वच्छं कुर्वन्तु।
  कैलिगुला शीघ्रं स्वस्य लक्ष्यं प्रति तरति स्म, मार्गारीटा च स्वस्य लक्ष्यं प्रति । अङ्गुलीनां पादाङ्गुलीनां च उपयोगेन तत्क्षणमेव स्वस्य पीडितानां जहाजानां उपरि आरुह्य ।
  कैलिगुला टोम्बोयः ब्रेकं न अनुभूतवान्, यतः सः सर्वान् पङ्क्तिबद्धरूपेण च्छिन्दितुं आरब्धवान् । न कठिनं जहाजे आरुह्य, मूलतः युद्धपोतवर्गः । यावत् अवश्यं त्वं मानवात् अधिकः नासि । अतः, धावित्वा छिनत्तु। एतादृशेन च अलौकिकवेगेन भवतः प्रतिरोधस्य अवसरः कस्यचित् नास्ति।
  साधु, भवतः बालकानां नग्नाङ्गुलीभिः, परन्तु चीतापादपङ्गुभ्यः द्रुततरं विषसुईभिः क्षिपतु । एतेन च जापानीयानां पूर्णतया आघातः अपि भविष्यति।
  उदयमानसूर्यस्य भूमिस्य योद्धवः पुनः छिन्नाः शयिताः सन्ति , समाप्तियुग्मस्य योजना च सरलम् अस्ति। गोलाबारूदकक्षं प्राप्नुत, ततः गोलाबारूदं तादृशरीत्या विस्फोटयन्तु यत् कण्डिकाः अपि आच्छादिताः भवन्ति। तदनन्तरं क्षतिग्रस्तस्य पोतस्य अधः गन्तुं अन्यः विकल्पः न भविष्यति ।
  डॉल्फिनस्य कैलिगुला खड्गेन छित्त्वा कीलकं कृत्वा गोलाबारूदस्य आपूर्तिं प्रति भित्त्वा गतः । साधु, तस्य कृते काः व्यक्तिगतगोलिकाः सन्ति, येषां बालकः मक्षिकायां निपातयति, शत्रुं वा पुनः क्षिपति वा। विशेषतः यदि त्वं नग्नपदेन सद्यः उन्मत्तेन घातकेन, घातकेन, अप्रतिरोधेन च बलेन शत्रौ मुष्टिभ्यां कार्टुजान् विदारयसि
  यथा सामुरायस्य द्वितीयस्य निकोलसस्य राजसाम्राज्यस्य मार्गः अवरुद्धः अभवत् ।
  गोलाबारूदस्य धारणे स्थानान्तरणं अपि न कठिनं यथा युद्धपोतस्य तलभागः विस्फोटितः भवति, तस्य शारीरिकबलेन अपि
  मार्चमासस्य सूर्ये तापितः इस्पातस्य स्तम्भः टर्मिनेशनबालकस्य नग्नलोचनतलं सुखदं गुदगुदीं करोति । शिमोसापूरिताः च प्रचण्डाः उच्चविस्फोटकाः शंखाः स्कन्धान् अधः आकर्षयन्ति। त्वं सर्पिलसोपानं उपेक्ष्य अधः कूर्दसि, अधुना त्वं सम्यक् स्थाने असि । इदानीं विभाजनानि भग्नाः भविष्यन्ति, कण्डिकाः च विस्फोटयिष्यन्ति, येन एतादृशाः छिद्राः भविष्यन्ति यत् एतत् विशालं वस्तु अपि न जीविष्यति ।
  एतत् रोचकं वस्तु जापानी-आर्मडिलो इति । विशालं विस्तृतं च, कवचस्य महती स्थूलता, यत् स्तम्भान् आच्छादयति । तथा च दीर्घाः स्थूलाः च तोप-पिपासाः, द्वे दशकिलोमीटर्-पर्यन्तं प्रहारं कर्तुं समर्थाः, अथवा तस्मात् अपि अधिकं ... सत्यम्, एतत् जापानीयैः न निर्मितम्, अपितु आङ्ग्लैः निर्मितम्। परन्तु राजबेडाः प्रायः स्वस्य उत्पादनस्य एव सन्ति, यस्य पक्षपाताः सन्ति । अतः आङ्ग्लाः एकं युद्धपोतं - उदात्तं यन्त्रं कृतवन्तः । दुःखदं, परन्तु अस्माभिः तं अधः प्रेषयितव्यम्...
  तत्र विस्फोटः अभवत्, भङ्गस्य खण्डस्य धातुः बालकस्य नग्नस्नायुयुक्तान् पादान् आहत्य तं उपरि उच्चैः क्षिप्तवान् तदनन्तरं बालकः जले प्लवन् भ्रामरीतः दूरं गन्तुं प्रयतमानोऽपि प्रबलतया तरति स्म । एतादृशः कोलोससः मज्जति।
  मार्गरीटायाः च युद्धपोतं विभक्तम् : स्वच्छतया कार्यं कृत्वा समकालिकरूपेण। अधुना जीवितौ कवचयुक्तौ युद्धक्रूजरौ मज्जयितुं समयः अस्ति ।
  टोगो , अपि अधः गच्छतु । ये भवतः मातृभूमिभूमिं शस्त्रहस्तेषु आगच्छन्ति तेषां सर्वेषां कृते एषः पाठः भविष्यति ।
  डॉल्फिनस्य कैलिगुला हस्तपादैः, सीटीभिः च समुद्रजलं प्रबलतया रेकं करोति:
  - त्वं जापानीभिः पराजितः भविष्यसि ! एषः उन्मादगृहक्रीडा नास्ति !
  यथा गतवारं , प्रायः धातुं कवचं च न स्पृश्य भवन्तः डेक् उपरि उड्डीयन्ते। तत्र भवन्तः एतादृशं मन्दं सामुराईं गोभीरूपेण खण्डयितुं आरभन्ते। सम्भवतः रालमध्ये अटितः मकरकः अपि उदयमानसूर्यभूमितः एतेभ्यः कीटेभ्यः शतगुणं चपलः भवति । अतः त्वं त्वरितरूपेण गत्वा बाहून्, पादौ, शिरः च छिनत्सि ... ते च केवलं निवसन्ति। उत्तमतया तेषु एकः वक्तुं समर्थः भवति यत् -
  - बन्जै !
  टॉम्बोय कैलिगुला खिन्नः भूत्वा तान् दृष्ट्वा नासिकाम् अङ्गुष्ठं करोति:
  - बन्जै, साहसं मा कुरु !
  नग्नपादाङ्गुलिभिः च सामुरायस्य ललाटं मुखं कण्ठं च विदारयन् कार्टुजान् क्षिपति।
  तदनन्तरं पूर्वसंयोगं पुनः पुनः कुर्वन्तु । परन्तु परिवर्तनार्थं भव्यः कैलिगुला शीघ्रमेव पूर्वमेव भारितं द्वादश-इञ्च्-बन्दूकं लक्ष्यं कृत्वा समीपस्थे युद्ध-क्रूजर-वाहने आक्रमणं कृतवान् प्रहारः समीचीनः अभवत्, उच्च-विस्फोटक-जापानी-आघातेन च डेक्-उपरि महती अग्निः जातः ।
  युवा योद्धा अवलोकितवान् यत् खलु यदा उदयमानसूर्यदेशे उद्योगस्य उत्पादः प्रविशति तदा बहु अग्निः धूमः च निर्गच्छति यत् अवश्यं शूटिंग् सुलभं करोति . सामुराई-जनाः रूस-देशेन सह चिरकालात् युद्धं कुर्वन्ति इति विचार्य तेषां युद्धदलस्य गुणात्मकं श्रेष्ठता खलु अस्ति ।
  सत्यं, जापानीयानां सर्वाणि बृहत्-नौकाः नष्टानि चेत् कियत् प्राप्तुं शक्नुवन्ति ?
  टोगो -देशस्य प्रमुखं जहाजं विलम्बेन प्रस्थानस्य संकेतं ददाति । परन्तु एतत् वस्तुतः उपयोगी समाधानं नास्ति | विशालं युद्धपोतं विस्फोटयति, सेकेण्ड्द्वयानन्तरं डॉल्फिन-दलस्य कैलिगुला-वाहनं वहन् जहाजम् अपि विस्फोटयति । अन्ते सः जापानीसाम्राज्यस्य एकं अधिकारीं पार्ष्णिभ्यां पादं पातितवान् । पुनः च उभौ वीरयोद्धौ आघाततरङ्गेन बहिः क्षिप्तौ...
  प्रथमपदस्य कप्तानस्य शिरः उड्डीय युद्धं कुर्वती बालिका पक्षपाती स्वस्य फुफ्फुसस्य शिखरं क्रन्दति -
  - समुद्रहॉकी-क्रीडा : रूस-जापान-क्रीडा - चत्वारि शून्यं यावत् स्कोरं कुर्वन्तु!
  ननु अधुना जापानदेशस्य एकं युद्धपोतं सेवायां नास्ति । सत्यम्, अद्यापि अष्टौ युद्धवर्गस्य क्रूजर-यानानि सन्ति । तत्र च विकल्पः अस्ति यत् तान् मज्जयितुं वा न मज्जयितुं वा?
  कालिगुला खड्गेन तस्य प्रति त्वरितम् आगच्छन्तं मकरं छित्त्वा तार्किकरूपेण निश्चयं कृतवान् ।
  - लोहं उष्णं भवति चेत् प्रहारं कुरुत! अर्थात् वयं तान् मज्जयामः !
  मार्गारीटा अन्यं समुद्रशिकारीं छित्त्वा एतत् निर्णयं स्वीकृतवती यत् -
  - तुच्छवस्तूनि किमर्थं समयं नष्टं कुर्वन्ति ? अस्माकं कृते अग्रिमः समयः न स्यात्!
  कैलिगुला टोम्बोयः पादेन कारतूसस्य प्रकरणं क्षिपन् मकरस्य नेत्रे एव तार्किकरूपेण आक्षेपं कृतवान् ।
  - अहं मन्ये भविष्यति! ईश्वरः त्रिमूर्तिं प्रेम करोति!
  परन्तु सः तथापि तरति स्म। रात्रौ दुर्गदुर्गं प्रति आगन्तुं शक्नुवन्ति । एतेन तान् कुत्रापि न प्राप्नुयुः। यदि च कुरोपात्किन् तेषां सहभागितायाः विना दुर्गं गृह्णाति तर्हि एतावत् श्रेयस्करम्। ननु ते एकान्ते सर्वं कर्तुं न शक्नुवन्ति । जापानदेशेन सह अस्य विचित्रस्य युद्धस्य विषये वंशजाः किं वदिष्यन्ति इति अपि रोचकम्? ते तत् गौरवपूर्णं कर्म मन्यन्ते, अथवा, तद्विपरीतम्, केवलं अलौकिकशक्तयः जिता इति बू करिष्यन्ति !
  परन्तु कैलिगुला सहजतया स्वस्य अग्रिमः शिकारः - युद्धक्रूजरं - अतिक्रान्तवान् । बाह्यरूपेण ते आर्माडिलोभ्यः किञ्चित् भिन्नाः भवन्ति । विशेषतः किञ्चित् न्यूनं कवचम् अस्ति, द्वादश-इञ्च्-बन्दूकानां स्थाने दश-इञ्च्-बन्दूकाः सन्ति, परन्तु प्रदर्शनं बहु श्रेष्ठम् अस्ति परन्तु एतानि रेखीयवर्गस्य पात्राणि अपि सन्ति। ततः च मध्यमाः लघुः च क्रूजर-यानानि सन्ति ।
  युक्तिं परिवर्त्य सामुराई-नाविकान् छित्त्वा केषाञ्चन कारतूसैः कीलकं कृतवान् यत् सः स्वस्य नग्नबालकपदैः क्षिप्तवान् ततः, सः गोलाबारूदं गृहीत्वा विस्फोटितवान् यथा युद्धक्रूजरः जले नासिकां निधाय एवं न सद्यः, अपितु क्रमेण परिवर्त्य तलम् अगच्छत्
  कदाचित् बालकः अभिनेता कैलिगुला एवं प्रकारेण न्यूनातिन्यूनं चालकदलस्य भागं मृत्युतः उद्धारयितुम् इच्छति स्म । ननु सः एतावन्तः विस्फोटकाः कुत्र स्थापयितुं शक्नोति स्म... मार्गारीटा सामुराई-नाविकानां विशालं समूहं मारयित्वा स्वस्य क्रूजरं जहाजे तिर्यक् कृतवती।
  बालिका गर्वेण स्वस्य सफलतायाः उत्सवं कृतवती, तस्याः सहचरः अपि :
  - स्कोरः षट् - शून्यम् !
  कैलिगुला टोम्बोयः क्रोधेन आनन्देन च महता सफलतायाः कारणात् गायति स्म ।
  - समुराई च भूमौ उड्डीयत, इस्पातस्य अग्निस्य च दबावेन!
  नवसमुद्रपीडिताः ... आम् , इदं प्रतीयते यत् अस्मिन् अभियाने ये जापानीजनाः प्रस्थिताः ते एकस्य अभाग्यशालिनः तारकस्य अधीनं जातः। तथा च तेषां शिन्टोधर्मे अष्टकोटिदेवताः अपि तेषां साहाय्यं न कुर्वन्ति।
  टोम्बोइशस्य कैलिगुला इत्यस्य कृते युद्धक्रूजरः गत्ताखण्डः इव दृश्यते यस्य डुबकी आवश्यकी भवति । सः किञ्चित् भिन्नं युक्तिं अपि प्रयतितुं निश्चितवान् यत् धारणं प्रविश्य तत्र खड्गैः तलं छिनत्ति इति । किन्तु तस्य निन्जा -जादूगरयोः गृहीतं माधुर्यं धातुः अस्ति । अस्य अर्थः अस्ति यत् शल्यक्रिया अवश्यं कर्तव्या।
  तथा च ... रेखीयलोहं स्फुटति इति निष्पद्यते... तत् सुनिश्चित्य त्रीणि विभागानि प्लावयितुं आवश्यकम्। टर्मिनेटर-बालकः विस्मितः सन् वदति-
  - अत्र वयं तस्मिन् जहाजे स्मः...
  खड्गप्रहारैः युद्धक्रूजरं डुबयितुं भवतः वास्तविकरूपेण अलौकिकशक्तिः असाधारणकल्पना च आवश्यकी भवति ।
  मार्गरीटा बहु सरलतरं पद्धतिं प्राधान्येन पुनरावृत्तिः शिक्षणस्य माता इति तर्कयति । यदि च तथा, तदा शत्रुः विस्फोटेन प्लावितः भविष्यति।
  योद्धा देवी पक्षपाती बालिका च अङ्गुष्ठं उत्थाप्य वदति।
  - अष्टवादनम् एव अस्ति !
  बालकः कैलिगुला, अनुष्ठानं विना, असंख्यानि सामुराई-इत्येतत् छित्त्वा, पादैः घातक-कार्टुजं क्षिपन् च उद्घोषयति-
  - परन्तु एतत् केवलं आनन्ददायकम् अस्ति!
  चत्वारः अपि पीडिताः अवशिष्टाः सन्ति... तेषां कथञ्चित् मग्नीकरणस्य आवश्यकता वर्तते येन एतत् अतिसाधारणं न भवति। किञ्चित् विशेषं, अद्वितीयं च कल्पयतु। वयस्काः च वचनं विना एवम् कुर्वन्ति। अर्थात् ते नियन्त्रणपतवारं गृह्णन्ति ... सौभाग्येन जहाजाः पूर्वमेव पूर्णवेगेन सन्ति, यस्य अर्थः अस्ति यत् तेषां सामना कर्तुं तावत् कठिनं नास्ति। तथा च, भवन्तः नियन्त्रणपतवारं गृहीत्वा मेषं गच्छन्ति... युद्धक्रूजराः, जहाजाः नवीनाः सन्ति, परन्तु जापानीबेडेषु बहवः अप्रचलिताः जहाजाः सन्ति येषां ऋजुरेखायाः मेषात् पलायनस्य सम्भावना नास्ति।
  किं यदि नावानि, धातुनिर्मितानि अपि समुद्रे तीव्रवेगेन संघातं कुर्वन्ति?
  ततः निम्नलिखितम् भवति- घोरः गर्जनः, कवचस्य पेषणं, उभयोः पात्रयोः इस्पातपत्राणि स्फुटितानि। विकृतपीतमुखाः दशशताः नाविकाः भग्नपट्टिकासु द्रुतं गच्छन्ति, तेषां ललाटात् संकीर्णनेत्राणि उद्भूताः, तेषां मुखात् रक्तप्रवाहाः निकृष्टदन्तैः बहिः उड्डीयन्ते
  जापानीयोद्धाः च समुद्रे पतन्ति, फेनयुक्तेषु धारासु पतन्ति ये तान् सद्यः एव भक्षयन्ति। नावानि च शीघ्रं मज्जितुं आरभन्ते, बहवः प्राणाः गभीरतायां कर्षन्ति।
  मार्गरीटा, करुणं विना, अनुष्ठानं वा विना नाविकानां संहारं निरन्तरं कुर्वन्ती, स्मितेन घोषितवती यत् -
  "इदमपि साधु यत् जापानीजनाः स्त्रियः बालकाः च जहाजे न नयन्ति।"
  तस्य उपरि आरुह्य मकरस्य विच्छेदनं कृत्वा कैलिगुला सहजतया एतत् सहमतः अभवत् ।
  - आम्, अमेजन-पन्थः सामुराई-जनानाम् मध्ये मूलं न स्थापितवान् । सत्यं, तेषु महिलानिन्जाः सन्ति इव दृश्यन्ते!
  तरुणी योद्धा-देवी, तस्मिन् एव काले पक्षपाती बालिका च सारांशं दत्तवती यत् -
  - अस्माकं पक्षे द्वादश शून्याः ... परन्तु अद्यापि अन्तिमौ दिवसपुष्पद्वयं अवशिष्टम् अस्ति। तेषां किं कर्तव्यम् ?
  कैलिगुला टोम्बोयः अन्यं मकरं खण्डेषु कृत्वा केवलं सुझावम् अयच्छत् यत् -
  - तान् डाल्नी-बन्दरं प्रति नेतुम्। इदानीं रूसी-नियन्त्रणे अस्ति, भव्यौ, अत्याधुनिकौ क्रूजर-विमानौ अस्माकं बेडानां महतीं वर्धनं करिष्यति!
  मार्गारिटा खड्गैः समुद्रभक्षकान् मर्दयन्ती सहजतया एतत् अङ्गीकृतवती ।
  - आम्, एतत् च सर्वोत्तमम् उपायम् अस्ति!
  सुपर एन्जेल्- द्वयस्य क्रुद्धप्रहारस्य नैतिकप्रभावः अस्माकं वन्यतमानां अपेक्षां अतिक्रान्तवान् ननु यदि भवता न जनानां सह, अपितु अत्यन्तं वास्तविकदेवसदृशैः प्राणिभिः सह, अपि च भवतु demiurges इत्यनेन सह युद्धं कर्तव्यं भवति तर्हि उदयमानसूर्यभूमिस्य योद्धानां अपि साहसस्य अभावः भवेत्
  अतः एकस्मिन् क्रूजर-यानेन मार्गारिटा, अपरस्मिन् च कैलिगुला-इत्यनेन अत्यन्तं उत्साही-अधिकारिणः छित्त्वा, तेषु केषाञ्चन पादप्रहारस्य अनन्तरं, अन्ये नाविकाः यान्त्रिकाः च एतेषां सुपर- जीवानां अधीनतां सर्वोत्तमम् इति मन्यन्ते स्म तथा च उभौ युद्धक्रूजरौ डाल्नी-बन्दरं प्रति प्रस्थितौ, यत् जापानीजनाः अद्यतनपराजयानन्तरं रूसीसेनायाः विरुद्धं युद्धं विना त्यक्तवन्तः
  कैलिगुला डोल्फिनोवः चिन्तितवान् यत्, सर्वथा प्रहारबलस्य अधिकारः एव अधिकारः । यथा - खल्खिनगोल्- युद्धकाले भयंकरसोवियतसेनायाः कति जापानीजनाः गृहीताः ? सोवियत-दत्तांशस्य अनुसारं ४७६ जनाः अन्येषां पश्चात् गणनानुसारं प्रायः २००, परस्परं आदान-प्रदानस्य परिणामेण केवलं ८८ जनाः जापानीयानां कृते प्रत्यागताः अर्थात् एतावन्तः अल्पाः स्वदेशं प्रति प्रत्यागताः
  समुराई दृढतां दर्शितवती इत्यर्थः । हानिः कृत्वा सोवियत-दत्तांशैः प्रायः विंशतिसहस्राणि जनाः मारिताः ।
  द्वितीयविश्वयुद्धकाले सोवियतसेना प्रायः तावन्तः मारिताः ( बन्धने मृताः न गणयित्वा) बन्दिनः यावत् हारितवन्तः ।
  एतत् च एन.के.वी.डी.
  अतः जापानीसैनिकानाम् लचीलापनम् अतिशयोक्तिः न भवति। रूस-जापानयुद्धकाले जापानीजनाः रूसीजनानाम् अपेक्षया युद्धबन्दीरूपेण शतगुणाः न्यूनाः सैनिकाः हारितवन्तः!
  परन्तु तथापि एतस्य कारणम् अस्ति यत् रूसीसेना एकं अपि प्रमुखं युद्धं न जित्वा । विजयान् विना च बन्दिनः न सन्ति।
  तथापि भवति यत् अग्रे गच्छन्त्याः सेनायाः अपि बहवः सैनिकाः गृहीताः सन्ति ।
  योद्धा बालकः कैलिगुला आदिम-वाकी-टॉकी-माध्यमेन मार्गारीटा-इत्यस्मै अवदत् यत् -
  - कदाचित् वयं सर्वथा श्वेतध्वजं उत्थापयिष्यामः अन्यथा ते अस्मान् मज्जयिष्यन्ति ?
  मार्गरीटा आक्षेपं कृतवती यत् -
  "शुक्लध्वजस्य अधः भ्रमणं अपमानजनकम्" इति । त्रिवर्णीयं रूसीं शिरसि दत्तुं श्रेयस्करम् !
  सः युवा योद्धा बालक-अन्त-कर्तायाः नग्नपाद-चपल-पादे सुईं प्रक्षिप्तवान्, ततः परं समुराई-इत्यस्य ललाटे विदारयित्वा सः टिप्पणीं कृतवान्
  - मम मते च क्रॉस्-युक्तः आन्द्रेव्स्की अधिकं सफलः भविष्यति!
  चतुर्दशतः शून्यपर्यन्तं स्कोरेन जापानदेशेन सह नौसैनिकमस्तकाः सम्पन्नाः सन्ति अधुना भवन्तः न केवलं गृहीताः जहाजाः स्वस्य समीपं नेतुम् अर्हन्ति, अपितु गायितुं अपि शक्नुवन्ति। डॉल्फिन-दलस्य कैलिगुला स्वस्य फुफ्फुसस्य शिखरभागे स्वस्य विजयगीतं गायति स्म :
  समुद्राणां, समुद्राणां च विशालाः विस्ताराः - .
  वयं तान् त्रिवर्णध्वजस्य अधः कर्षितवन्तः!
  सैनिकाः उच्छ्रितान् पर्वतान् जित्वा ।
  गरुडाः विजये गर्जन्ति स्म!
  
  रूसीयोद्धाः ग्रहेण ज्ञाताः आसन्,
  वयं खड्गैः, संगीनैः च शत्रून् प्रहरामः!
  वयं अर्धलोकात् फासिज्मस्य युगं क्षिप्तुं समर्थाः अभवम,
  वयं बर्लिननगरे विजयेन अस्माकं मार्गं समाप्तवन्तः!
  
  कुब्ज-टङ्कैः आगतवन्तः ,
  ते सर्वाणि रूसीक्षेत्राणि नाशयितुं धमकीम् अयच्छन्ति!
  परन्तु ते शापितविचित्रान् कठिनतया मर्दयन्ति , .
  येन अस्माकं बालकाः युगं विना सुखेन जीवितुं शक्नुवन्ति!
  
  वयं पितृभूमिस्य बालकाः स्मः, या जगति सर्वेभ्यः अपि उच्चतरम् अस्ति,
  वयं जातः, नग्नपदैः कैलिको पिष्ट्वा!
  अस्मान् प्रति विभुः प्रार्थितवान्, अस्मान् युद्धाय प्रेषयन् ,
  तथा च ईश्वरः मे-मासस्य आनन्देन पुष्पितुं आनयत्!
  
  योद्धुर्भागो नास्ति उच्छ्रितहृदयस्य च ।
  किं स्वप्नं पुनर्जन्मं च ददाति!
  अमरत्वस्य गौरवपूर्णं द्वारं उद्घाटयतु,
  परन्तु यदि भवन्तः घातपातेन उपविष्टाः सन्ति तर्हि शान्ताः भवन्तु !
  
  वृकाः मेषाः च सन्ति, यूयं तु विश्वस्य गोपालकाः,
  तथा च क्रमं वंशजानां कृते प्रसारयितुं भवतः भागः अस्ति!
  सृष्टान्तपर्यन्तं पदार्थं वहितुं ।
  येन भवतः प्रेमहृदयस्थः शाश्वतः अग्निः न निष्क्रान्तः भवति!
  
  को जानाति शत्रुगोली कुत्र सैनिकं निवारयिष्यति,
  परन्तु तदपि युद्धे सड़्गरोगाणाम् अपेक्षया मृत्युः श्रेष्ठः !
  प्रतिद्वन्द्विनं मर्दयिष्यति ,
  सः तत् न सहते, यतः नग्नपदाः बालिकाः बन्धने प्रेष्यन्ते!
  
  अहो, रूसी दैवं, युद्धं युद्धं च अग्निः च,
  ये अवकाशं गन्तुम् इच्छन्ति तेषां कृते तेषां स्थानं नास्ति, भवन्तः जानन्ति, स्वर्गे!
  अत्र नरकीयः साम शैतानेन सह षड्यंत्रं कृतवान्,
  तर्जयति : - अहं परमाणुम् अवतारयिष्यामि, अश्मं च भङ्गयिष्यामि!
  
  परन्तु क्षेपणास्त्रविरुद्धं रक्षणमपि भविष्यति,
  तथा च परमाणुबम्बः मास्कोनगरस्य नाशं कर्तुं न शक्नोति...
  वयं परजीवीं प्राप्तुं टङ्कस्य उपयोगं कर्तुं शक्नुमः,
  पतितानां विषये नीरसगीतानि भवन्तं दुःखितं कुर्वन्ति!
  
  एकं पैसां विक्रयतु, न तु रूसीभागाय,
  किन्तु अस्माकं प्रत्येकं महान् योद्धा अस्ति!
  ईश्वरः अस्मान् पूर्वमेव भूमिकायां स्थापितवान् इति विश्वासं मा कुरुत,
  वस्तुतः भवन्तः एव निर्णयं कुर्वन्ति यत् कूजनं कियत् शीतलम् अस्ति!
  
  असफलताः आसन्, पराजयः आसन्,
  घोरवृकाणां निवृत्ताः खराः इव अभवन्!
  परन्तु यदि युद्धं प्रारभ्यते तर्हि वयं पुनः तत्र भविष्यामः,
  नरकीयताले राक्षसानां क्रूरं सेनां भग्नं कुरुत!
  
  विश्वासं कुरु, वयं युद्धार्थं न क्रीडामः,
  अस्माकं अन्यः आह्वानः नास्ति यत् वयं सुन्दरमित्राः भवेयुः!
  वयं भ्रातृजनाः स्मः, न तु हाबिलः कैनः च,
  अस्माकं कृते पक्षी गीतं, न तु मेदः क्रीडा!
  . उपसंहारः
  डोमिनिकायाः बुद्धिः प्रज्वलितस्य अनन्तरं बालकाः चिरकालं यावत् क्रन्दन्ति, हस्तौ ताडयन्ति च । Yes, it"s great , भवन्तः वक्तुं शक्नुवन्ति यत् सा सफला अभवत् - अफोरिज्म् सिञ्चन् स्वयमेव गुञ्जयन्।
  तदनन्तरं मार्गारिटा, डोमिनिका च समग्रस्य जगतः कृते भोजस्य घोषणां कृतवन्तौ, येन आत्मायां विनोदः, आनन्दः च भविष्यति ।
  ते स्वमायादण्डान् क्षोभयन्ति स्म, विलासपूर्णाः मेजः च आविर्भूताः, स्थूलतया भोजनेन भारिताः . अत्र सर्वं विलासपूर्णं, अतीव समृद्धं च आसीत् ।
  एतादृशाः अद्भुताः व्यञ्जनानि च बहुधा केकाः, कस्टर्ड् पाई, डोनट्, प्रेट्जेल्, मफिन्स्, समृद्धतया अलङ्कृताः केकाः च। परिकथायां वक्तुं न शक्यते, न च लेखनीया वर्णयितुं शक्यते ।
  तथा च सर्वं एतावत् रुचिकरं सुगन्धितं च यत् अक्षरशः परिष्कारस्य सौन्दर्यस्य च अद्वितीयम् अस्ति।
  मार्गरीटा ट्वीट् कृतवती यत् -
  सर्वाणि शुभानि, बालकानां कृते श्रेष्ठानि,
  अस्माकं प्रसन्नग्रहे...
  चिरं जीवन्तु सूर्यः वायुः च, .
  सर्वस्य उत्तरदायी परीः विचारयन्तु!
  सा च नृत्यं कर्तुं आरब्धा। डोमिनिका च तस्याः अनुसरणं कृतवती, अन्याः च कतिपया बालिकाः तेषां सह। महत् गतं .
  मार्गरीटा तार्किकरूपेण उल्लेखितवती यत् -
  - सर्वं सुष्ठु भविष्यति, सर्वं सुष्ठु भविष्यति यदि वयं गड़बड़ं न कुर्मः !
  पक्षपाती बालिका च स्वस्य जादूदण्डात् अन्यं आतिशबाजीं गृहीत्वा मुक्तवती। अतितूफानधारायां च प्रवहन्तं हीरकस्रोतः इव आसीत्।
  डोमिनिका टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - सौन्दर्यं, सौन्दर्यम्।
  तिमिङ्गलस्य फव्वारा इव बहिः निपातयति!
  तदनन्तरं मनोरञ्जनस्य समयः आसीत् । कतिपये बृहत्तमाः बालकाः प्रायः चतुर्दशवर्षीयाः अतीव स्नायुयुक्ताः च हस्तेषु मृदुदस्तानानि स्थापयित्वा परस्परं युद्धं कर्तुं प्रवृत्ताः ।
  हस्तेन नग्नपादैः च प्रहृत्य स्मितं हसन्तः ।
  डोब्रिन्या विस्मयेन टिप्पणीकृतवती यत् -
  - अन्ततः तेषां सामूहिकं कृषिसामग्री अस्ति!
  राजकुमारः ओएनोमाउस् शिरः उन्नमयितवान् -
  - ते युद्धकलायां प्रशिक्षिताः न सन्ति !
  बालकः डोब्रिन्या अस्थायीवलयस्य अन्तः कूर्दन् श्वसितवान् -
  - मां गच्छतु !
  तथा च द्वौ युद्धरतौ स्नायुयुक्तौ किशोरौ परस्परं संघर्षं कृतवन्तौ। बालकाः हसन्तः विस्फोटिताः भूत्वा डोब्रिन्यायाः उपरि आक्रमणं कृतवन्तः। विच्छेदनं बाहुपादयोः क्षोभनं च आसीत् ।
  डोब्रिन्यः निपुणतया विकीर्णः भूत्वा तान् पार्श्वे धक्कायति स्म। ततः सः एकस्य बालकस्य नासिकायां नग्नपादाङ्गुलिभिः गृहीतवान् | सः वन्यवेदनायाम् उद्घोषितवान्। वीरबालकश्च पुनः अकस्मिंश्चित् अनुष्ठानेन तं क्षिप्य तं व्यावर्तयितुं बाध्यं कृतवान्।
  परितः बालकाः हसन्ति स्म, हस्तौ ताडयन्ति स्म च। डोब्रिन्यश्च चत्वारि बालकान् एकदा एव एकत्र धक्कायित्वा निपुणतया मेजपटले वेष्टितवती।
  तदनन्तरं हास्यं सर्वथा कर्णमूर्च्छितं जातम् । यथा बालकानां तालीवादनम्। ननु अतीव शीतलं दृश्यते स्म .
  डोब्रिन्या विनोदेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - यः तत् खादितुम् साहसं कृतवान् !
  डोमिनिका अपि रङ्गं प्रविष्टवती । सा युद्धकला अपि कृतवती । किन्तु चलच्चित्रेषु अभिनयः कोऽपि हास्यः नास्ति । सा सुपरगर्ल इति स्वं दर्शयित्वा सुपरविलेन् इत्यनेन सह युद्धं कृतवती | ततः बालिकाद्वयं एकदर्जनं टेक्स् कृते परस्परं प्रहारं कृतवन्तौ। तत् च महत् . तेषां क्षताः अपि वास्तविकाः आसन् ।
  इदानीं तरणकम्पेषु प्रायः चतुर्दशवर्षीयः एकः बलवान्, स्नायुयुक्तः किशोरः डोमिनिकायाः विरुद्धं आगतः । सः च बालिकायाः उपरि आक्रमणं कर्तुं प्रयत्नं कृतवान्। डोमिनिका स्वस्य नग्नपार्ष्ण्याः सौरजालपर्यन्तं सटीकप्रहारेन प्रतिक्रियाम् अददात्, बालकः च पतित्वा विकृष्यमाणः अभवत् ।
  डोमिनिका ट्वीट् कृतवती यत् -
  -त्वं न बालकः , त्वं बालकः नासि, .
  न वास्तविकं...
  बालकः नासि , त्वं बालकः नासि - .
  सड़न पेटी !
  डोमिनिकायाः मांसपेशीपृष्ठे सर्वशक्त्या प्रहारं कृतवान् | बालिका क्रन्दित्वा तं प्रतिपादं पातितवती। सः डोमिनिकां चकमाय त्वरितवान्, तया सह युद्धं कर्तुं प्रयतितवान् च । किशोरः एकस्मिन् निर्माणस्थले परिश्रमेण बलवान् कठोरः च आसीत् । डोमिनिकायाः च सर्वं बलं तनावग्रस्तं कर्तव्यम् आसीत् यत् न पतति। परन्तु सा बहिः स्खलितवती ततः बलवन्तं बालकं स्वस्य उपरि क्षिप्तवती। सः पतितः, स्टर्जन् इत्यनेन सह एकस्मिन् पक्वान्नस्य उपरि आघातं कृत्वा। बालकः च अतीव मलिनः अभवत्।
  शेषाः च बालकाः वन्यहसन्तः मुखं कृतवन्तः। एतत् वस्तुतः महान् दृश्यते स्म .
  बालकः उत्प्लुत्य, परन्तु कठिनं पादं प्राप्तवान्
  अभिनेत्री बालिकाः हनुमत्पादे, सः आगच्छन्त्याः गतिषु तस्य शिनेन आहतः , स्नायुयुक्तः बालकः च पतितः।
  डोमिनिकः आक्रामकरूपेण गायति स्म यत् -
  सः खानियां पीडितं कपटपूर्वकं प्रतीक्षते,
  आकाशं प्रति रडारं दर्शयन्...
  एकः त्रुटिः - आकस्मिकः उड्डयनः, २.
  आघातः च अनिवार्यः!
  एषा खलु कराटे कन्या अस्ति । अतः सा परिवर्त्य अन्यस्य बालकस्य नासिकायां नग्नपार्ष्ण्या पादं पातितवती । सः पतित्वा स्वस्य शुष्कात् रक्तस्य फव्वारा मुक्तवान् | परन्तु सः तत्क्षणमेव उपरि उत्प्लुत्य। पुनः च युद्धे। डोमिनिका च तं पतितुं बाध्यं कृत्वा तं त्रुटिं करोति। एषा वस्तुतः स्त्री अस्ति।
  डोब्रिन्या अनुमोदनपूर्वकं शिरः उन्नमयितवान् -
  - अनु- वृत्! साधु, त्वं शीतला बालिका असि !
  अत्र अन्यः बलवान् बालकः अस्ति यः डोमिनिकायाः प्रहारात् दूरं उड्डीयत ।
  अत्रैव द्वन्द्वस्य आरम्भः अभवत् । बालिका अन्यं किशोरं तस्याः उपरि क्षिप्य चञ्चलं कृतवती ।
  उच्चसमाजस्य बालिकाः, २.
  अहं तत्त्वतः वयस्कं ताडयितुम् इच्छामि!
  तदनन्तरं पुनः बालिका बालकान् एकत्र धक्कायति स्म, तेभ्यः क्षतान्, उल्टान् च दत्तवती । अत्यन्तं च हास्यं विनोदपूर्णं च दृश्यते स्म।
  बालकान् अपि पातयित्वा अवलोकितवान् :
  - त्वं अस्माकं बालिका असि ! अतीव उष्णं युद्धात्मकं च !
  डोमिनिका शिरः न्यस्य चञ्चलः अभवत् ।
  बालिकायोद्धायाः उष्णरक्तं भवति, .
  अन्धसमूहः अस्मान् आक्रमयति!
  सा मन्त्रं कुहूकुहू कृतवती, उपरितः बालकानां उपरि क्रीम-घन-क्षीर-मधु-वृष्टिः वास्तविका प्रवहति स्म ।
  पुनः च बालानाम् आनन्ददायकं हास्यम्। सर्वं एतावत् शीतलं आक्रामकं च भ्रमति, भवति च । अस्मिन् आक्रामकतायां च हास्यक्षणाः सन्ति।
  बालकः राजकुमारः ओएनोमाउस् अपि अवश्यमेव क्रीडायां अस्ति। तद्विना कोऽपि कथं प्रबन्धं कर्तुं शक्नोति ? युवा च योद्धा अतीव निपुणतया स्वस्य उपरि एकं बालकं क्षिपति यः वृद्धः बृहत्तरः च दृश्यते। पुनः च उत्साहपूर्णाः उद्घोषाः। आम्, एषः वस्तुतः युद्धम् अस्ति यस्य आवश्यकता वर्तते।
  एनोमाइ हस्तं क्षोभयति स्म, बालकः क्रीम-आच्छादित-केकस्य राशेः उपरि पतितः । ते च विस्फोटिताः विकीर्णाः च एतावत् हास्यं आनन्देन च। तथा च मायावत् पाकशालायाः गन्धाः आसन्।
  डोब्रिन्यः निःश्वसन् टिप्पणीं कृतवान् -
  - एतादृशं भोजनं अपव्ययितुं लज्जाजनकम् !
  डोमिनिकः खिन्नः भूत्वा उत्तरितवान् ।
  - तत् ठीकम् ! अहं अधिकं जादू करिष्यामि!
  फीनिक्स-बालकः गायति स्म यत् -
  क्वचित् वने जादूगराः सन्ति,
  ते शैतानस्य कृते एकं कफ्टान् सिवन्ति...
  शिलाखण्डाः परितः क्षिप्ताः, २.
  अस्माकं अद्भुतः देशः !
  तदनन्तरं सः डोब्रिन्यया सह मित्रतां कृतवान् । वीरबालकद्वयं प्रथमं परस्परं मुखं प्रहारयितुं प्रयतमाना मुष्टिभ्यां क्षोभयितुं आरब्धवन्तौ . द्वे द्वे वारं लापरवाहीपूर्वकं भारितवन्तः, क्षताः च प्रादुर्भूताः । ततः बालक-योद्धवः तत् गृहीत्वा ललाटं प्रहारं कृतवन्तः। अतः मम नेत्रेभ्यः स्फुलिङ्गाः उड्डीयन्ते स्म ।
  परस्परं धक्कायन् शिरः बट् कृत्वा ततः युद्धं कर्तुं प्रवृत्ताः । युद्धं च अतीव हठी आसीत्। शूरबालकाः परस्परं मर्दयन्तः, परस्परं निपीडयन्तः च ग्रहणं कृतवन्तः ।
  ततः पुनः शिरः बट् कर्तुं आरब्धवन्तः, यत् शीतलं धमकीकृतं च अपेक्षया अधिकं मूर्खं दृश्यते स्म । एतेन च एतादृशं कार्यं कृतम् यत् बालदर्शकान् कर्णमुक्तहास्यं कृतवान्।
  डोमिनिका पंखं हस्ते गृहीत्वा बालकानां नग्नपार्ष्णिं गुदगुदीं कर्तुं प्रवृत्ता । डोब्रिन्या फीनिक्स च हसितुं आरब्धवन्तौ, वस्तुतः एतावत् गुदगुदी शीतलं च अस्ति यत् भवन्तः हसितुं न शक्नुवन्ति ।
  मार्गरीटा प्राइमा डोना स्मितेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - आम्, त्वं शीतला बालिका असि। केवलं एकः प्रवीणः मनोरञ्जकः। अन्यत् किं कर्तुं शक्नोषि ?
  डोमिनिका गुर्राति स्म :
  - आम्, सामान्यतया अहं सर्वथा सर्वं कर्तुं शक्नोमि। तथा च भवन्तः एतत् एकवारादधिकं द्रक्ष्यन्ति!
  डोब्रिन्यः फीनिक्सः च विभक्तौ । ते स्वेदिताः, तेषां शिल्पधडः जैतुनतैलेन सिञ्चितः इव स्फुरति स्म ।
  मार्गरीटा निःश्वसन् टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - अस्माकं विजयः अस्ति, परन्तु वयं बलवत्तरस्य लिंगस्य उद्धारस्य लक्ष्यस्य समीपे न स्मः। पीतः मूषकः अस्माकं शत्रुस्य बस्टिन्दस्य अस्ति, यः अन्तर्धानं जातः कुत्र कोऽपि न जानाति। वयं च ताम्बूलं प्रक्षिप्तवन्तः। खैर, न तु व्यर्थं, परन्तु अद्यापि तस्य परिणामस्य विना यस्य वयं गणनां कुर्मः!
  डोमिनिका प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म यत् -
  जीवनं सुलभं नास्ति
  मार्गाश्च ऋजुं न गच्छन्ति...
  सर्वं बहु विलम्बेन आगच्छति
  अतीव शीघ्रमेव सर्वं गतं!
  क्रमेण मुक्तबालानां मनोभावः शान्तः अभवत् । युद्धानि च हास्यकराः अपि मृताः, सङ्गीतं च न्यूनतया उच्चैः अभवत् ।
  ततः च सहसा कोलाहलः श्रूयते स्म। अलार्म-शृङ्गः ध्वनितवान् ।
  बालकबालिकाः सद्यः आसनात् उत्प्लुत्य खड्गशूलैः भ्रूभङ्गाः अभवन् । ते युद्धाय सज्जाः आसन्।
  आकाशे अजगराः प्रादुर्भूताः। त्रिशिराः सप्तशिराः द्वादशशिराः च आसन् . तेषां च बहुशः, बृहत्प्रमाणस्य सरीसृपाः च आसन्। स्वाभाविकतया यावन्तः शिरः सन्ति तावत् बृहत् आकारः भवति । तेषु च परिचिता डाकिन्या बस्टिण्डा आसीत्, या अजगरानाम् पृष्ठभूमितः लघु इव आसीत्।
  डोमिनिकः सीटीं कृत्वा टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - अहो! अद्यापि न समाप्तम् इव दृश्यते!
  मार्गरीटा प्रतिक्रियारूपेण गायति स्म यत् -
  अहं वक्षःस्थलेन पतति, सीसं गृहीत्वा, .
  पृथिवी छिद्रपूर्णा अस्ति, बास्ट इव...
  किन्तु अहं जानामि यत् एषः अद्यापि अन्तः नास्ति - .
  अन्तः केवलं आरम्भः एव!
  तत्र प्रायः पञ्चाशत् सहस्राणि योद्धानां बालकाः आसन् - एषा समग्रसेना अस्ति, द्विशताधिकाः अजगराः न आसन्। अतः युवा योद्धा न पलायन्ते स्म । ते युद्धं कर्तुं स्वप्राणान् दातुं च सज्जाः आसन्, अपि च सम्भवतः विजयं अपि प्राप्नुवन्!
  उभयपक्षः युद्धात्मकः, दृढनिश्चयः च अस्ति ।
  बृहत्तमः द्वादशशिरः अजगरः गरजितवान् ।
  - भयं मा कुरु ! वयं बालकैः सह युद्धं न करिष्यामः! वयं शान्तिं न्यायाय च स्मः!
  डोमिनिका आक्रोशितवती यत् -
  - अतः त्वं किमर्थम् अत्र आगतः ?
  अत्र बस्टिण्डा आक्रामकरूपेण विस्मयमानः गर्जति स्म ।
  - अहं जानामि यत् भवतः मुख्यं लक्ष्यं पीतमूषकस्य कलाकृतिं प्राप्तुं आसीत्, न तु बालदासानाम् मुक्तिः!
  मार्गरीटा आक्षेपं कृतवती यत् -
  - न बाधते ! सर्वथा वयं स्वसन्ततिं त्यक्तुम् न इच्छन्तः आसम् , कदापि न त्यक्तुम् इच्छामः!
  द्वादशशिराः सर्वे सद्यः अवदन्-
  "वयं तव आर्यतां प्रशंसामः!" परन्तु बस्टिण्डा भवन्तं क्रीडां कर्तुं आमन्त्रयति। यदि त्वं विजयसि तर्हि सः त्वां पीतं मूषकं दास्यति, यदि करोति तर्हि तव चत्वारः तस्य दासाः सदा भविष्यति।
  जादूगरनी बस्टिण्डा शिरः उन्नमयितवान् -
  - आम्! तत् एव ! साधु बालकाः, तेषां सह अतिशयेन कोलाहलः अस्ति। भवतः चत्वारः दासत्वे बहु अधिकं उपयोगिनो भविष्यन्ति!
  डोमिनिका स्मितेन टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - वयं क्रीडां कर्तुं शक्नुमः। केवलं हानिः सति डाकिन् बस्टिण्डा न केवलं अस्मान् स्वस्य पीतमूषकस्य कलाकृतिं ददातु, अपितु अस्माकं दासः अपि भवतु।
  मार्गरीटा नग्नपादं मुद्रयन्त्याः पुष्टिं कृतवती यत् -
  - तत् एव ! अस्माकं आवश्यकता एव एतत् एव! यदि बस्टिण्डा अपि स्वस्य स्वतन्त्रतायाः जोखिमं करोति तर्हि न्याय्यं स्यात्!
  द्वादशशिरः उवाच ।
  - एवम् अस्तु ! कलाकृतिः डायनस्य च स्वतन्त्रता, चतुर्णां महत्त्वपूर्णव्यक्तिनां स्वतन्त्रतायाः विरुद्धं - न्याय्यम्!
  जादूगरनी बस्टिण्डा कृष्णकेशैः शिरः न्यस्य अवदत् ।
  - ठीकम्, अतः भवतु ! तथापि अहम् अस्मिन् क्रीडने सर्वदा विजयं प्राप्नोमि। तथा च जादूज्ञानमपि तेषां साहाय्यं न करिष्यति!
  द्वादशशिरः अजगरः गर्जति स्म ।
  - किं भवन्तः प्रतिज्ञां कुर्वन्ति यत् भवन्तः पराजयस्य सति प्रतिज्ञां पूर्णं करिष्यन्ति?
  पञ्च अपि एकस्मिन् स्वरेण उद्घोषयन्ति स्म-
  - वयं दद्मः !
  जादूगरनी बस्टिण्डा स्वस्य पृष्ठपुटात् चतुष्कोणयुक्तं फलकं गृहीत्वा अवदत्।
  - तर्हि आरभ्यताम् !
  सा च फलकं विवृतवती, तस्मिन् सद्यः आकृतयः प्रादुर्भूताः। किञ्चित् पारम्परिकशतरंजस्य स्मरणं जनयति स्म, केवलं वर्गाः द्वौ न, अपितु त्रयः वर्णाः आसन् : श्वेतः, कृष्णः, धूसरः च । अस्माकं च बहु अधिकाः आकृतयः आसन्। तत्र विनोदी, धनुर्धरः, अधिकारी च, सेनापतिः, मार्शलः, बैलिस्टः, रथः च अन्यत् किमपि अस्ति ।
  डोमिनिका गुञ्जति स्म :
  - आम्, ते कथं गच्छन्ति इति अपि न जानामि! एतत् अन्यायपूर्णम् !
  जादूगरनी बस्टिण्डा स्मितेन उत्तरं दत्तवती।
  - त्वया पूर्वमेव वचनं दत्तं न च कुत्रापि निवृत्तिः। क्रीडितुं अस्वीकारः पराजयस्य बराबरम् अस्ति!
  मार्गरीटा शिरः उन्नमयितवान् -
  - अहम् एतत् क्रीडां जानामि! तथा च कथं तस्मिन् अपि आकृतयः गच्छन्ति! अतः क्रीडामः !
  जादूगरनी बस्टिण्डा शिरः उन्नमयितवान् -
  - अस्तु तर्हि ! अत्र मुख्यः आकृतिः राजा अस्ति तथा च वयं चेकमेट् यावत् क्रीडिष्यामः!
  बालयोद्धाः ताडयन्ति स्म। मार्गरीटा स्वस्य मायादण्डं कम्पितवती, तेषां पुरतः त्रिविधकोष्ठयुक्तस्य विशालस्य फलकस्य प्रतिबिम्बं प्रादुर्भूतम् । इदानीं च पूर्वदासाः सहस्राणि तां सद्यः एव द्रष्टुं शक्नुवन्ति स्म।
  मार्गरीटा टिप्पणीं कृतवती यत् -
  - युद्धात् पूर्वं अहं स्वयं बोट्विनिक् विरुद्धं शतरंजक्रीडायां विजयं प्राप्तवान्, यद्यपि व्यक्तिगतरूपेण न, अपितु युगपत् क्रीडने। परन्तु अष्टवर्षीयः सोवियतसङ्घस्य विजेतारं पराजयितुं शीतलम् अस्ति!
  जादूगरनी बस्टिण्डा गुञ्जितवती -
  - एषः सर्वथा भिन्नः क्रीडा अस्ति! शतरंजः तस्याः समीपे अपि नासीत्!
  पक्षपातपूर्णा बालिका शिरः उन्नमयितवान् -
  - अहं जानामि! इदं अधिकं जटिलं अस्ति तथा च अधिकाः खण्डाः सन्ति, परन्तु अहं तत् क्रीडितुं शक्नोमि! अतः भवतः कृते सुलभं भविष्यति इति मा मन्यताम्!
  कृष्णकेशाः डाकिन्याः शिरः उन्नमयितवान् -
  - मम खण्डाः रक्ताः सन्ति - ते प्रथमं आरभन्ते!
  सा च स्लिंगरं अग्रे चालितवती | मार्गरीटा धनुर्धरं चालयित्वा प्रतिक्रियाम् अददात् । एतादृशः विरलः क्रीडा आरब्धा । एकैकं पार्श्वे शतं आकृतयः त्रयः अपि नृपान् विहाय । तेषु एकः अस्ति, क्रीडा च मेट् इत्यनेन समाप्तः भवति। साधु, एतत् सुन्दरं तार्किकं च अस्ति।
  बस्टिण्डा क्रीडति स्म, विस्मितवती च। तदनन्तरं प्रथमानि आदानप्रदानानि अभवन् । ततः द्रुतविनोदकानां युक्तयः। डोमिनिका अवलोकितवती यत् पारम्परिकशतरंजक्रीडायां विनोदी राज्ञी इव गच्छति, परन्तु शूरवीरः इव प्रहारं करोति ।
  आम्, रोचकम् अस्ति। अधिकारी बिशप इव दृश्यते, परन्तु राजा इव प्रहारं करोति। सामान्यः च रूक इव गच्छति, परन्तु शूरवीरः इव प्रहरति। मार्शलः राज्ञी इव चलति, परन्तु केवलं रूक इव प्रहारं करोति। अवश्यं, अत्यन्तं शक्तिशालिनः आकृतयः भव्यवजीरः सन्ति, ते राज्ञी इव शूरवीरवत् च गच्छन्ति, अपि च प्रहारं कुर्वन्ति। तत्र अवश्यं राज्ञीः सन्ति, ते च साधारणशतरंजस्य इव सन्ति । धनुर्धराः प्यादा इव गच्छन्ति, परन्तु ते तिर्यक् त्रीणि वर्गाणि अग्रे निपातयन्ति, गोफकाः केवलं द्वौ एव । साधारणाः पदातिः दुर्बलतमाः इति भाति, परन्तु ते अन्तिमपङ्क्तिं प्राप्य राजानं विहाय अन्यस्मिन् खण्डे परिणतुं शक्नुवन्ति ।
  रथः अश्ववत् चरति, किन्तु गजवत् प्रहारं करोति। आम्, कथं भवति इति रोचकम् । तत्र बैलिस्टा अपि अस्ति - रूक इव चलति, परन्तु राज्ञी इव प्रहरति। रूक्स्, नाइट्स्, बिशप्स् च, यथा साधारणशतरंजक्रीडायां। परन्तु एकशृङ्गः अपि अस्ति । सः राजा इव गच्छति, परन्तु राज्ञी इव प्रहारं करोति। राजैकशृङ्गं च। सः गजवत् गच्छति, परन्तु भव्यवजीर इव अर्थात् राज्ञी, शूरवीर इव प्रहारं करोति। आम्, एषः हास्यक्रीडा नास्ति। प्रत्येकं च त्रीणि आकृतयः सन्ति। तथा जृम्भणं विना किमपि प्रयतस्व। अधुना च, बस्टिण्डा पूर्वमेव अधिकं क्षेत्रं गृहीत्वा भौतिकं लाभं प्राप्तवान् इति भाति ।
  स्पष्टम्, सा मार्गारिटा अपेक्षया बहु अधिका अनुभवी अस्ति।
  डोमिनिका आत्मविश्वासेन, अथवा विडम्बनापूर्वकं, ट्वीट् कृतवती यत् -
  - अश्वं चालयतु ! घोटकः!
  मार्गरीटा तां क्षोभयति स्म :
  - हस्तक्षेपं मा कुरुत ! किं कर्तव्यं, अहं करोमि!
  पक्षपातपूर्णा च बालिका निर्णायकरूपेण स्वस्य आकृतिं चालितवती। बस्टिन्दा आक्रमणं कुर्वन् आसीत् । युद्धं सुहठं निर्दयता च आसीत् ।
  मार्गारीटा किञ्चित् आत्मविश्वासं संयमं च पुनः प्राप्तुं क्रीडायां प्रेरणां जनयितुं च गायितुं आरब्धा;
  ऊर्ध्वं फेनयति, तीक्ष्णसानुषु उत्थापयन्,
  तरङ्गः, हिमस्य शृङ्गाः समुद्रस्य नाशं कृतवन्तः!
  मयूखः छिन्नः, मेघाः सीसैः पूरिताः,
  तथा च एकः नूतनः वायुः नीहारं मर्दितवान्!
  
  अहं भवता सह तटीयप्रस्तरस्य उपरि अस्मि,
  समुद्रस्य शोफः भवतः कर्णं गुदगुदीं करोति!
  योद्धा तस्याः कण्ठं सौम्यहस्तेन आलिंगितवान् ।
  मम आत्मायां पवित्रः प्रभुः उत्थितः!
  
  हिमपर्वतानां शिखराणि सुवर्णानि सन्ति, २.
  वक्षसि च मौक्तिकभृङ्गाः!
  दूरे नावाः पालस्य अधः भ्रमन्ति स्म,
  स्वप्नं त्यक्त्वा निद्रां गन्तुं न शक्नोषि!
  
  अहं त्वां दर्शयन् आसीत् प्रिये ।
  अश्रुभ्यः तव तेजस्वी नेत्रे !
  किन्तु त्वया विना जगत् अपि मम कृते न पर्याप्तम् ।
  हृदये तूफानाः वज्रपाताः च गर्जन्ति!
  
  भवद्भिः सह वयं बहु महिमा आस्वादयिष्यामः,
  विषं च महत्त्वाकांक्षां प्रविशति!
  तस्याः शक्तिनाम्ना खड्गं आकर्षय,
  सेवां कृत्वा प्रसन्नः भवति !
  मार्गरीटा सम्यक् गायति स्म, प्रसन्ना च निर्णायकं आक्रमणं कृतवती । पक्षपाती बालिका बलिदानं कर्तुं न संकोचम् अकरोत्, कदाचित् तस्याः कृते बलसन्तुलनं विनाशकारी इव आसीत् । परन्तु अत्र कतिपयानि अधिकानि प्रबलाः सामरिकप्रहाराः सन्ति तथा च...
  मार्गरीटा निर्दोषस्मितेन अवदत् -
  - चेकमेट, श्रीमती बस्टिण्डा !
  सा वन्यनिमिषं कृत्वा परितः पश्यन्ती बृहत्तमं द्वादशशिरः अजगरं पार्श्वतः दृष्ट्वा । It was the size of a grand-class airliner , प्रत्येकस्य पक्षस्य विस्तारः एकः उत्तमः द्विशतमीटर् आसीत् - एषः राक्षसः अस्ति। कदाचित् चयनितस्य बालिका-अभिनेत्री डोमिनिका इत्यस्याः अद्भुत-जादू अपि एतादृशं विशालकायम् अतितर्तुं न शक्तवान् ।
  विशालः अजगरनायकः युगपत् द्वादशशिरसा गर्जति स्म ।
  -त्वं बास्टिण्ड् इत्यनेन सह पराजितः। अतः स्वस्य विजयं पीतमूषकं ददातु - एकं बहुमूल्यं कलाकृतिं, अपि च स्वस्य नूतनस्वामिनः दासत्वं गच्छतु!
  बस्टिण्डा निःश्वस्य पृष्ठपुटतः एकं कलाकृतिं बहिः आनयत् । अप्रत्याशितरूपेण केवलं नारिकेले परिमाणं आसीत्, परन्तु तत् उज्ज्वलपीतप्रकाशेन दीप्तम् आसीत् ।
  डाकिनी तत् प्रसारयित्वा अवलोकितवती यत् -
  - सः भवतः अस्ति। यथा सर्वं मम, इदानीं भवतः एव!
  मार्गरीटा तत् कलाकृतिं हस्ते गृहीत्वा ततः पृष्ठपुटे निगूढवती । सा च अवलोकितवती यत् -
  - एतत् साधु ! साधु, त्वया मया च किं कर्तव्यं बस्तीन्दा ?
  बहिः अद्यापि एकः अत्यन्तं तरुणी आकर्षकः च कृष्णवर्णीयः महिला उत्तरं दत्तवती यत् -
  - अहं बहु कार्यं कर्तुं शक्नोमि। अहं पूर्वमेव वर्षसहस्राधिकः अस्मि। किं च यदि अहं भवन्तं अज्ञातजादूविधिः पाठयितुं शक्नोमि। साधु, राज्यस्य प्रबन्धकः अपि भवतु। अस्मिन् विषये मम बहु अनुभवः अस्ति, न केवलं बालकानां प्रबन्धनम्।
  मार्गरीटा स्कन्धं संकुच्य टिप्पणीं कृतवती यत् -
  "अहं मन्ये त्वां विमोचयिष्यामि, प्रथमं सत्कर्ममात्रं कर्तुं शपथं कृत्वा।"
  डोमिनिका गुञ्जति स्म :
  - यदि सा मृषा वदति तर्हि किम् ? अस्माकं जनाः सन्ति, भवन्तः जानन्ति। कुरान् अपि कथयति यत् केषुचित् सन्दर्भेषु शपथानां भङ्गः कर्तुं शक्यते।
  तथा बालिका अभिनेत्री गायति स्म-
  विश्वासं कुरु, तव भृत्याः शुष्कं करिष्यन्ति,
  त्वं द्रोहितः भविष्यसि, त्वं द्रोहितः भविष्यसि...
  ये च एवं प्रेम्णा शपथं कुर्वन्ति,
  पश्यतु, ते भवन्तं मारयिष्यन्ति!
  मार्गरीटा आक्षेपं कृतवती यत् -
  "अस्माकं मायाविनां वचनं शपथं च पालनं प्रथा अस्ति" इति । शपथभङ्गः इति सर्वेभ्यः शाश्वतं शापं अवमाननं च प्राप्नुयात् । अतः बस्टिण्डा शपथं पालयिष्यति वा शपथग्रहणं न करिष्यति वा। अतः तस्याः दासतायाः, दुष्टकर्मणां सदा त्यक्तुं च विकल्पः अस्ति!
  डायन सह कृष्णकेशाः स्कन्धं संकुचन्ति स्म : १.
  - अत्र किञ्चित् चिन्तनीयम् अस्ति। कदापि अशुभं न कुरु, एतदपि सुदुष्करं, न च सर्वदा सुखदम्!
  डोमिनिका क्रुद्धा आसीत् : १.
  - किमर्थं त्वं अस्माकं कृते निर्णयं करोषि मार्गोट् ? अहं चिन्तयामि, सा अस्माकं दासः भवेत् इति श्रेयः । माधुर्यपूर्णः वृद्धः च सेवकः गृहे अत्यन्तं उपयोगी भविष्यति। सा भवतः दासः न भवेत्, अपितु अस्माकं साधारणः!
  वीरः बालकः डोब्रिन्यः पुष्टिं कृतवान् यत् -
  - आम्, तत्सत्यम् ! अस्माकं चत्वारः अपि स्वतन्त्रतायाः जोखिमं कृतवन्तः । त्वं च तां एकान्ते आज्ञापयितुम् इच्छसि।
  बालकः राजकुमारः ओएनोमाउस् मतं दत्तवान् यत् -
  "अहमपि मन्ये सुकृतमात्रं शपथं कृत्वा तां विमोचनं श्रेयस्करम्" इति । एकादशाधिकानि वस्तूनि सङ्गृह्य किमर्थं दासं त्वया सह कर्षन्ति । सा केवलं भारः एव अस्ति!
  डोब्रिन्या डोमिनिका च एकस्मिन् स्वरेण अवदताम् -
  - न, सा अस्माकं दासः अस्ति ! वयं च तां न त्यक्ष्यामः!
  अजगरनेता टिप्पणीं कृतवान् यत् -
  - भवतः विभाजनं अस्ति : द्वौ विरुद्धं द्वयोः ! अहं मुद्रां क्षिप्तुं सुझावमिदं ददामि। यदि शिरः, वयं मार्गारीटा यथा इच्छति तथा करिष्यामः, यदि पुच्छं , वयं डोमिनिका यथा इच्छति तथा करिष्यामः!
  योद्धा बालकाः एकस्मिन् स्वरेण उद्घोषयन्ति स्म -
  - दक्षिणः! दक्षिणः! दक्षिणः! लोट् निर्णयं करिष्यति!
  डोमिनिका क्रुद्धा गुञ्जितवती -
  -को मुद्रां क्षिपति ?
  अजगरः गरजितवान् -
  - अहम्!
  ततः च तस्य पुच्छं रजतमण्डलं क्षिप्तवान् यत् वायुमार्गेण उड्डीय शिलामार्गे पतितम्। मुद्रा प्रहारं कृत्वा ... तस्य धारायाम् अवतरत्...
  विशालः अजगरः हसन् प्रत्युवाच ।
  - यदि एवम् तर्हि अहं बस्टिन्दां मम दासीरूपेण गृह्णामि। त्वं च तस्याः कलाकृती पीतमूषकं ट्राफीरूपेण अवशिष्टः असि। यथा त्वं इच्छसि, वैसे!
  डोमिनिका गुञ्जति स्म :
  - एकः मोटरसाइकिलः च। अहम् एतादृशं उड्डयनकर्ता इच्छामि।
  विशालः अजगरः श्वसितवान् -
  - गीतं गायतु ! वयं च अजगराः तस्य प्रशंसा करिष्यामः। यदि भवतः रोचते तर्हि माधुर्यपूर्णं उड्डयनं मोटरसाइकिलं भवतः भविष्यति। यदि च न तर्हि ... त्वमपि अस्माकं दासः भविष्यसि!
  डोमिनिका क्रुद्धा आसीत् : १.
  - अतः भवन्तः वक्तुं शक्नुवन्ति यत् मम किमपि गीतं भवतः न रोचते!
  शिरः अजगरः घोषितवान् यत् -
  - न केवलं वयं न्यायं करिष्यामः, अपितु बालकाः पूर्वदासाः च सहितं जनसमूहः अपि!
  डोमिनिका निःश्वसन् शिरः उन्नमयितवान्।
  - तर्हि अहं सहमतः !
  बालिका च भावेन व्यञ्जना च गायितुं आरब्धा;
   सर्वराजानाम् ईर्ष्यावेषः ।
  किरमिजी, सुवर्ण, माणिक्येषु पत्राणि!
  यथा सन्ध्या भृङ्गाः उड्डीयन्ते, .
  वायुनां च स्वरः करुबानां अङ्गाः सन्ति!
  
  अत्यन्तं विलासपूर्णा शान्तिः शरदऋतौ विशाला भवति,
  वृक्षाः, पवित्रचर्चानाम् गुम्बजाः!
  यत्किमपि विटपं छिन्नशिल्पयुक्तं, २.
  ओसबिन्दुः मोतीः अमूल्याः शिलाः च!
  
  पोखरं कृशं रजतेन आवृतम्, .
  अश्वस्य खुरस्य अधः स्फुलिङ्गाः स्फुरन्ति!
  त्वं परस्परं दयालुं व्यवहारं करोषि, २.
  निर्मलस्य आकाशस्य अधः सुखेन वसन्तु!
  
  उज्ज्वलसूर्ये मुक्तवेषेण मम ।
  प्रेमस्य वाल्ट्जं नृत्यन्ति बर्चः, पीपलाः च!
  अगाधं निमग्नाः दिवसाः वयं दुःखिताः स्मः,
  मिलनानां स्मृतयः मया सह स्थापयन्तु!
  
  शिशिरः आगमिष्यति, तस्मिन् यौवनं शाश्वतम्,
  न धूसरकेशाः, केशेषु हीरकाः!
  अवकाशस्य कृते वयं सर्वान् मित्राणि सङ्गृह्णीमः,
  तथा च स्वप्नं डैशिंग श्लोकेषु व्यक्तं कुर्मः!
  तूफानी तालीवादनम्, उद्घोषः च "ब्रावो! एन्कोर्!", इति दशसहस्राणि कण्ठाः सम्पूर्णं चतुष्कोणं प्लावितवन्तः । एषा गौरवपूर्णा घण्टा भविष्यति, डोमिनिकायाः कृते विजयस्य एकः घण्टा भविष्यति, यया स्वस्य प्रतिभां प्राइमा डोना इति आविष्कृतम्!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"