Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Pass Tlhahlobo Ya Princess

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Moithuti yo mobotse le yo a nyakago go ba sebapadi sa difilimi, Dominika, o lora ka go ba naletšana ya skrine. Gomme ge nymph e etla go yena, e ile ya mo latela ka go rata, ya feleletša e le mmušong wa drakone. Dominica e utile bokgoni bjo bo makatšago, gomme leuba le le makatšago le tlile mmušong le dinageng tša kgaufsi, leo ka baka la lona mo e nyakilego go ba banna ka moka ba fetogilego mafsika. Yo mongwe wa baemedi ba mafelelo ba bong bjo bo tiilego, kgošana ya elf Oenomaus, o kgonne go diegiša lehu la gagwe ka lebaka la mpho ya Dominica. Gomme bjale ba swanetše go šoma mmogo go utolla sephiri sa leuba leo le sa kwešišegego le go pepentšha maatla a leswiswi.

  PASS TLHAHLOBO YA PRINCESS
  
  TLHALOSO
  Moithuti yo mobotse le yo a nyakago go ba sebapadi sa difilimi, Dominika, o lora ka go ba naletšana ya skrine. Gomme ge nymph e etla go yena, e ile ya mo latela ka go rata, ya feleletša e le mmušong wa drakone. Dominica e utile bokgoni bjo bo makatšago, gomme leuba le le makatšago le tlile mmušong le dinageng tša kgaufsi, leo ka baka la lona mo e nyakilego go ba banna ka moka ba fetogilego mafsika. Yo mongwe wa baemedi ba mafelelo ba bong bjo bo tiilego, kgošana ya elf Oenomaus, o kgonne go diegiša lehu la gagwe ka lebaka la mpho ya Dominica. Gomme bjale ba swanetše go šoma mmogo go utolla sephiri sa leuba leo le sa kwešišegego le go pepentšha maatla a leswiswi.
  KELETŠO
  A kgethwa ka botse bja gagwe bjo bo sa tlwaelegago, bja moswananoši, Dominika Delfinova o amogetše ye nngwe ya dikarolo tše kgolo ka go blockbuster ya "Star Empress". Gomme ye ke filimi yeo e nago le tekanyetšo ye kgolo gomme e holofetša dipoelo tše kgolo. Pele ga se, Dominica o be a šetše a ralokile difiliming tše mmalwa, eupša a amogela dipeni feela. Bobotse bja gagwe bo be bo makatša, gomme moriri wa gagwe e be e le mmala wo o phadimago kudu wa dandelion ya selemo, gomme ke batho ba mmalwa bao ba bego ba dumela gore a ka kgona ntle le ditaye le varnish. Eupša ke ka fao go bego go le ka gona. Dominika e be e le tlhago, blonde ya todi ya dinose ka ditekanyo tše di loketšego, gomme gape ka mešifa ye e betlilwego le go otlolla mo go botse kudu.
  Gaešita le ge ngwanenyana yo a be a sa tsenele dipapadi tša go lwa, o be a bina ballet. Gomme o be a na le lebelo, mogau, le kgokagano ye botse kudu ya metsamao.
  Ka mohlala, o be a ka ipontšha gabotse difiliming tša ditiro. Go swana le ngwanenyana yoo ponagalo ya gagwe ya morongwa e utago mohlabani-diabolo.
  Bjale o ile a apola dieta tša gagwe gomme ka lethabo a kitima phakeng, a kwa go kitimiša mo go kgahlišago go tšwa bjanyeng le mafsika a tsela ka ditlhako tša gagwe tše di se nago selo. Maoto a gagwe a be a phethagetše kudu e bile a goketša moo gantši a bego a tšewa diswantšho a sa rwala dieta e bile a le kgaufsi, e lego seo se bego se thabiša banna kudu. Dominica o be a ikgantšha ka maoto a gagwe a mabotse, gomme a apara mosese wo mokopana go fihlela tšhwaane e eba.
  Ka yona nako yeo, gateetee ngwanenyana o ile a tšwelela pele ga gagwe. E sa le yo monyenyane kudu, motho a ka re, e nyakile e le ngwanenyana. Dominica o be a le motelele, a na le mešifa, a na le botho gomme sefahlego sa gagwe, go sa šetšwe boreledi bjo bo se nago bosodi le letlalo la velvet, se be se sa bonagale e le sefahlego sa ngwanenyana yo mofsa yo a se nago tlhaologanyo. Gomme se se swana le ngwanenyana wa sekolo, le ge a apere gabotse kudu, gomme o na le diripana tše tše nnyane tša galase tše di fegilwego godimo ga gagwe gomme di phadima ka go phadima letšatšing.
  Dominica o ile a ba a nagana gore mohlomongwe tše e be e le mabenyabje a kgonthe.
  Ngwanenyana o ile a gata leoto la gagwe le lenyenyane leo le se nago selo. Gomme mahlare a bindweed a nago le mahlogedi a mahwibidu le a pherese a tšwelela tseleng ya maswika.
  Dominica o ile a letša molodi:
  - Ke leano le leng! Na gape o sebapadi sa difilimi goba sebapadi sa diserekising?
  Ngwanenyana o ile a araba ka go sebela:
  - Ke nna nymph! Ga go sa na nako ya go hlaloša, ntatele!
  Ngwanenyana o ile a phurolla diatla tša gagwe ka go se dumele:
  - Go lokile, seo ke... Metlae ye botse! Ke wena mang?
  Nymph e ile ya tšholla:
  - Marquise de Cassandra, o ile a hlokomela. Gomme polelo ye e lekanego, motsotso o mongwe le o mongwe wa go ba lefaseng la gago o nyaka maatla a magolo, a maleatlana!
  Gomme o ile a tia, a se na maatla a bjana le gatee, a swara seatla sa Dominica, a mo pitla seatla ka maatla.
  Modiragatši yo matla le yo a nago le bokgoni wa difilimi o ile a lemoga gatee-tee gore go be go se na mohola go ganetša go swara mo go bjalo.
  Ngwanenyana, a diriša menwana ya maoto yeo e se nago selo ya leoto la gagwe le lenyenyane le le kgahlišago, o ile a retološa leswika la palamonwana monwaneng wa tšhupamabaka wa seatla sa gagwe se se lokologilego. Gomme ka yona nako yeo, Dominika o ile a ikwa eka o wela ka sedibeng. Gomme e be e le maikutlo a kgahlišago kudu, a moswananoši.
  Ke moka selo se sengwe le se sengwe se ile sa tlala ka seetša se se phadimago ka mo go phadimago, seo se bego se bonagala se phunya sele e nngwe le e nngwe ya mmele wa ngwanenyana yo matla, wa diatleletiki, yo mobotse ka mo go kgethegilego.
  . KGAOLO YA No. 1.
  Maoto a Dominika a sa aparwago a ile a kwa bokagodimo bjo bo fišago ka tlase ga gagwe, gomme yeo e bile kgopolo ya gagwe ya mathomo. Go be go e-na le go phadima pele ga mahlo a-ka, bjalo ka ge eka ke foufaditšwe ke diphadima tše matla, go swana le blitz ka khamera. Gomme ngwanenyana ga se a kgona go bona gateetee gore o feleleditše kae.
  Lentšu le boleta la nymph le ile la kwagala:
  - O se ke wa tshaba! Bjale e tla feta gomme o tla kgona go bona tšohle.
  Dominica o ile a šišinya mahlo gomme a panya mahlo. Maoto a gagwe a sa aparwago a ile a thoma go fiša kudu. Ka tlase ga ditlhako tše di se nago selo, tša basetsana go be go na le selo se sengwe se se tukago, go swana le santa ya Sahara mosegare wa sekgalela. Dominika o be a rata go kitima a sa rwala dieta. Kudu-kudu ge ke be ke e tlwaela nakong ya diteko tša skrine.
  Ge e be e sa le ngwanenyana, o ile a newa go bapala mohlankedi wa tša bohlodi yo a tšeago lehlakore.
  Go ba gona, nakong ya ntwa, banenyana ba be ba sepela ba sa rwala dieta lehlabuleng, ka ge dieta di swanetše go hlokomelwa, gomme ka mo go makatšago, ge o sepela nako ye telele, it"s even easier.
  Gomme mafelelong ba mo eta pele go mo fega, a sa rwala dieta lehlweng. Sena ke ka setaele sa Zoya Kosmodemyanskaya, ke Dominika feela e blonde le e ntle haholo, ' me o na le sekgatlhi sa tlhaho. Le gona ge a myemyela gomme a hlobola meno a gagwe a mašweu, bjalo ka ge eka a dirilwe ka dipheta tša tlhago, o tloša marulelo ka mo go feletšego dihingeng tša ona.
  Gomme mo ditlhako di a tuka, gomme it"s somehow hot. Go be go ruthetše kua Moscow ka May, eupša o be o ka se kgone go e bitša gore e fiša.
  Gomme mo, go swana le felotsoko ka Arabia mosegare wa sekgalela. Go fiša le go feta moo. O kile a tšea filimi ya filimi kua Emirates, gomme o ile a swanelwa ke go sepela a sa rwala dieta lešabašabeng. Ka tlhago, mesong, ge santa e be e fodile gannyane bošego, eupša e sa fiša, ba ile ba ba ba mo tlotša maoto ka Vaseline gore go be bonolo.
  Eupša bana ba lefelong leo ba kitima ba sa rwala dieta, bonyenyane gare ga badiidi, gomme ba sega, ba bontšha meno a bona a manyenyane, ntle le go itemogela go se iketle.
  Ka kgonthe, go phadima mahlong a gagwe go ile gwa ema, gomme Dominica a bona gore o lepatlelong la motse. Maswika a cobblestone ka fase ga maoto a botse e be e le a mmala wa namune le wo mophepolo. Gomme dintlo tše di dikologilego ke tše telele, tše botse kudu, bjalo ka ge eka di bogareng bja St. Petersburg, moo bogologolo bo bolokilwego gona. Ke feela mo meago e metelele le go feta e phelago, ya mebalabala, e humilego, ya maemo a godimo e bile e raragane.
  Gomme go na le letlakala le legolo la gauta, leo ka ntle le pelaelo le kgahlišago leihlo. Gomme go na le banenyana ba bantši ba ba botse ditarateng. Bona, ba phadima ba sa rwala dieta, maoto a mabotse, a tantšwego, a mešifa, ba ile ba thoma go dikologa Dominica le marquise-nymph ya gagwe ye e kgahlišago.
  Banenyana ka moka, ntle le mokgekolo, ba be ba le botse, ba bafsa, ba sa rwala dieta, eupša ba apere mabenyabje. Ba bangwe ba na le mabenyabje a mantši ao a nago le maswika a bohlokwa, ba bangwe ba na le a manyenyane. Banenyana ba mmalwa ba be ba apere diaparo tše tšhweu feela tše kopana.
  Dominika o lemogile gore se ke seo makgoba gantši a bego a lebelega ka sona ge a be a dira difilimi tšeo di bolelago ka mehla ya bogologolo.
  Lega go le bjalo , ga se banenyana ka moka bao e bego e le batho. Ba bangwe ba na le ditsebe bjalo ka lynx, ba bangwe ba na le dinko tša ntšhu. Banenyana ba mmalwa e be e le ba banyenyane, go swana le Marquise de Cassandra, e be e le banenyana feela, eupša ba ile ba fologa gomme ba sepela ntle le go kgoma tsejana ya maoto ka maoto a bona a manyenyane.
  Mmušo ka moka wa banenyana bao, ba sa tšhabe tsela ya go fiša, ba bontšha direthe tša bona tše di se nago selo, tše dipinki.
  Gomme ba dikanetša Dominica le marquise ka palamonwana, gomme ba myemyela, ba bolela ka setu.
  Banenyana ba be ba ntšha monkgo o kgahlišago kudu wa mebele e mefsa le ya mešifa
  ya bong bjo bo lokilego, bjo bo hlakantšwego le dinkgiša-bose tše di bitšago tšhelete e ntši.
  Ba bangwe le bona ba be ba na le dibetša ka diatleng tša bona. Ka mo go kgethegilego, bora, di-crossbow tše di bopegilego ka bothakga, ditšhoša, di-sabre, ditšhoša le di-quivers tša mesebe.
  E be e gopotša kudu ka dilo tše di oketšegilego tša go tšea filimi ya filimi ya boikgopolelo;it"s even surprising gore ba kgonne go kgoboketša botse bjo bontši bjo bo se nago bosodi, bjo bo kobegilego, bja diatleletiki lefelong le tee.
  Bontši bja banenyana ba be ba nyakile ba hlobotše, ke matswele le ditheka fela tšeo di bego di khupeditšwe ka mabenyabje ao a dirilwego ka maswika a bohlokwa.
  Banenyana ba ka bago ba lesome-pedi bao ba aperego diaparo tše di sa tlwaelegago ba ile ba khunama, ba swere dipitšana tša dino tšeo di phadimago bjalo ka polatinamo le diterei tša gauta tša dijo tše di fapa-fapanego le dienywa.
  Dominika o ile a ngunanguna ka kgakanego:
  - O nyaka eng go nna? - Gomme a tlaleletša go se nene ka kgodišego. "Ge o na le nako, I"ll be willing to appear in your extras, e no ntefa gabotse."
  Marquise ya nymph e ile ya araba ka go myemyela:
  - Go bonagala o nagana gore ye ke filimi? Aowa, ye ke Mmušo wa Elf- Dragon !
  Dominique o ile a sega gomme a tlola. Direthe tša ka di ile tša tuka ka go hloka kgaugelo. O ile a šišinya dipheta tša mofufutšo. Go lokile, go a fiša. Go no swana le leganateng la Arabia. It"s amazing ka moo ba botse ba sepelago ba sa rwala dieta mo, gomme letlalo la bona ga le ebola letšatšing.
  O kae? Go molaleng gore ga se Russia...
  Dominica o ile a gadima leratadimeng gomme a letša molodi. Leratadima le be le le serolane, maru a sewelo a be a le mmala wa namune, gomme go be go na le mabone a mmalwa ka nako e tee ... Ga go makatše ge go be go fiša kudu. Go feta moo, mabone a kgabišitšwe kudu ka sebopego, ka di-curl goba dinaka...
  Dominika o ile a ikwa eka o thoma go babja. Go swana le, ye ke tsela yeo batho ba hlanyago ka yona. Sefahlego sa gagwe se sebotse se ile sa sotha gomme sa fetoga se se phadimago.
  O ile a thekesela, eupša banenyana ba babedi ba di-elf bao ba nago le ditsebe ba ile ba mo thekga. Baemedi ba bong bjo bo lokilego ba ile ba arogana, gomme ba botse bao ba aperego diaparo tše tšhweu, tše di bonagalago gabotse ba ile ba tliša dibjana tša gagwe ka seno mebeleng ye e hlobotšego, ye mebotse kudu le ya mešifa ya banenyana. Ba tšhela beine ya emeralda ka megopong ya gauta.
  Dominika o ile a nwa ka megabaru. Gomme o ile a kwa gore beine e be e le bose e bile e le bose ka mo go sa tlwaelegago;matla, maatla le mafolofolo di ile tša elela gateetee ka methapong ya gagwe.
  Gomme maoto a ngwanenyana ao a šetšego a sa apara selo ga se a fiša kudu, goba go feta fao, a ile a kwa borutho bjo bo kgahlišago, gomme themperetšha go dikologa e ile ya ba ye e loketšego, bjalo ka torong.
  Dominique o ile a tsoga gomme a šikinya hlogo ya gagwe ya mmala wa matlakala a gauta, a goeletša gore:
  - Thobela bao ba sepelago borokong!
  Ke moka ngwanenyana yoo o ile a iphošolla ka pela:
  - I"m glad to meet my brothers, goba go feta fao, dikgaetšedi ka kgopolong!
  Banenyana ba ile ba opa diatla. Gomme ba opela ka khorase:
  - Re go lakaletša lethabo, .
  O kholofelo ya rena, ntumele...
  Ditsela tša go ya mafaseng a mangwe - .
  Mojako o ile wa bulwa!
  Marquise de Cassandra o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, o swanetše go re thuša. Le gona go tla ba le moputso o mogolo kudu bakeng sa se.
  Dominica o ile a šikinya magetla a gagwe a mešifa gomme a botšiša ka go makala gore:
  - Gomme nka go thuša bjang?
  Ngwanenyana wa nymph o be a nyaka go bolela se sengwe, ge modumo wa phalafala le modumo wa maphego go kwagala. Baemedi ka moka ba bantši ba bong bjo bo lokilego ba ile ba khunama ka nako e tee gomme ba inama ka bora bja tlhompho.
  Marquise le yena o ile a kgorometša Dominique:
  - Le wena khunama fase.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a botšiša ka go makala gore:
  - Bakeng sa eng?
  Ngwanenyana wa nymph o ile a tšholla:
  - Dragon Duchess e kopana le wena. Didragone di buša mmušo wa rena. Etlang, ka lengwele le tee!
  Dominica o ile a phetha ka gore a se ke a roba boikgantšho bja gagwe. Le ge a be a tšhaba gore tsela ya go fiša ya go sepela e be e tla fiša lengwele la gagwe leo le se nago selo, leo le bego le tšhilafaditšwe go fihla go boronse ye bofefo. Eupša go molaleng gore letlalo le fetogile le matla le go ba le kwelobohloko kudu. Go molaleng gore batho ba mo ba sepela ba sa rwala dieta e sego ka baka la bodiidi. Eupša ka mabaka a magolo kudu ao a sa dutšego a swanetše go hlakišwa.
  Ke moka drakone duchess ka boyena e ile ya tšwelela. Sebata sa dihlogo tše tharo, sa mmala wo o phadimago kudu, bjalo ka serurubele. E kgolo, bjalo ka mohlabani yo mobotse, eupša ga e tšhoše le gatee, goba ga e tšhoše ge e le yena.
  Dihlogo di be di bonagala e le tše dinyenyane kudu, gomme mefapahlogo e menyenyane eupša e phadimago e be e phadima godimo ga tšona.
  Ge drakone ya tshadi e fofa, banenyana bao ba bego ba le ka fase ga maphego a yona ba ile ba fetoša mmala wa bona wa letlalo go ba lilac, gomme ka morago ba fetola emerald. Se se fetogile se sebotse.
  Dominica o be a le bjalo ka ge eka o ile a loya. Le e be e le la mathomo a bona drakone ya kgonthe e le ka kgonthe. Ee, difiliming, go ba gona, ba dira didragone tše dibotse ba diriša diswantšho tša khomphutha. Eupša drakone ye ke ya kgonthe, e botse kudu e bile e na le botho.
  Hlogo, yeo e lego gare, ya botšiša, lentšu la gagwe le be le kgahliša kudu:
  - Ke thabile kudu go go bona, moeng wa rena go tšwa polaneteng ya Lefase!
  Dominica o ile a myemyela gomme a araba ka gore:
  - Gomme le nna ke thabile kudu go go bona!
  Dragon Duchess e ile ya dumela ka hlogo gomme ya tšwela pele, hlogo ya ka go le letona e šetše e bolela:
  - Re go memile ka gore ka methapong ya gago go elela madi a yena yola, I don"t know who, who lives there, I don"t know where!
  Dominika Delfinova o ile a itlotša le lengwe la maoto a gagwe ao a se nago selo, ao a betlilwego gomme a bolela ka kgakanego:
  - It"s like, ke be ke sa kwešiše!
  Hlogo ya drakone duchess ka go le letshadi e ile ya araba ka segalo sa kgodišego:
  - Gomme ga re kwešiše se ka borena. Eupša boemong le ge e le bofe, re na le bothata bjo bo šiišago kudu moo re swanago le batho bao ba nwelelago, re swere mahlaka!
  Dominica o ile a gata leoto la gagwe le le se nago selo, leo le goketšago kudu gomme a opela:
  - Ntshware, lehlaka, ntshware, .
  Ge go na le dintlha tše lesomehlano go dikologa ledimo...
  gagola manaba ao di-elf di nago le ona, .
  Mafelelo a ntahletše ka tsela ye bophelong!
  Banenyana ba methalo ka moka ba ile ba opa diatla tša bona mmogo, gomme e be e le ye rategago kudu e bile e fodile.
  Hlogo ya bogareng e ile ya bolela gape:
  - Ka fao, re na le leuba le le makatšago. Baemedi ba bong bjo bo tiilego, e ka ba di-elf, batho, di-troll, di-hobbit, di-vampire, di-gnome le ba bangwe bao ba phelago legohle la rena, ka mabaka ao a sa tsebjego ba ile ba thoma go fetoga leswika le go phuhlama gatee-tee. Nageng ya rena, ka ntle le di-orc le di- gnome, go be go e-na le tše tona tše sego kae ka makga a lesomepedi go feta tše tshadi, gomme bjale di nyakile di nyameletše ka mo go feletšego! Ke therešo gore se ke masetla-pelo!
  Dominika o ile a sega gomme a bolela ka go tšhoša:
  - Se se kgahliša kudu! Go sego bjalo ga go na tsela ya go tšwa go banna ba ba boya, ba gobogilego! Gomme sa bohlokwa kudu, ge monna a le yo mobe kudu, ka mpa ya pitša le hlogo ya lefatla, a tšhošwa ke, ke moo a go kgomarelago kudu.
  Yo mongwe wa di- elf o ile a ganetša gore:
  - Ga go na di-elf tša dimpa tša pitša, tša go tšhošwa le tša lefatla! Ga ba na le ditedu goba ditedu.
  Dominica o lemogile gore:
  " Go feta moo, go bitša kudu go tsenela bafsa ba!" Le bona ga ba dumelele go feta. Ke lapišitšwe kudu ke balatedi ba. Gomme wena, ke leboga Modimo, ga o na le banna ba ba go kganyoga, ba go fufulelwa, ba go goboša, gomme o ka khutša le go iketla.
  Dihlogo tše tharo ka moka tša drakone di ile tša duma ka nako e tee:
  - Lefase leo le se nago banna le ahlotšwe go hwa! Ge re bapetšwa le batho ba polanete ya Lefase, re phela nako ye telele kudu, kudukudu didragone. Ee, it"s boring ntle le banna, gomme ga go na kwano legohle ntle le thobalano ye maatla.
  Banenyana ba ile ba dira mašata a go amogela. Yo mongwe o ile a ngunanguna gore:
  - Banna ba rena ka moka ba botse! Once upon a time , mengwaga ye dikete ye e fetilego, banna ba moloko wa batho ba be ba na le moriri, matheba a lefatla, megokolodi, dimpa, eupša bjale ka moka ke ba bafsa, ba ba botse, ba kobegile ebile ba nkga bose, go swana le di-elf!
  Dominika o ile a sega gomme a tšhoša mahlo ... Ke moka a araba ka gore:
  - GO LOKILE! Mohlomongwe ka morago ga dikgwedi tše mmalwa ke tla thoma go hlologela banna. I just don"t understand gore nka go thuša bjang?
  Hlogo ya le letona ya mohumagadi wa drakone e ile ya araba ka gore:
  - Go bolela nnete, ga re tsebe se ka borena. Eupša o na le madi a sebopiwa go tšwa legohleng le lengwe, moo badudi ka moka ba se nago bong bjo bobedi, go swana le ge re na le tšona Lefaseng, eupša ba bararo. Le gona mohlomongwe se se tla re thuša go bušetša tše tona tša rena morago!
  Dominica o ile a itšhišinya gomme a lemoga gore:
  - Dibopiwa tša bong bjo meraro ? Ee, ke bala dipuku tša thutamahlale, se se a kgonega ka kgopolo!
  Ngwanenyana wa nymph o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee! Leuba leo ga se la ba kgoma. Eupša ke mang yo a tlago go kgonthišetša gore twatši e ka se tšwelele yeo e tlago go sega bong bjo bo lokilego? Le gona e ka ba e mpe le go feta! Le gona gaešita le ka ntle le thobalano e matla kudu, ge e ba mohlaselwa a ka hlasela legohle la rena, gona re ka se be le sebaka sa go lwantšha.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - GO LOKILE! Ke le kwela bohloko. Ka tsela, na se se ka tla Lefaseng?
  Hlogo ya le letshadi ya mohumagadi wa drakone e ile ya tiišetša:
  - Ee! Go kgonega kudu. Ka gona o se ke wa nagana gore ba go kgopela mogau. O na le ngwanešo yo monyenyane, gomme gape o bapala difiliming. Na o nyaka gore mošemane yo a fetoge leswika gomme a phuhlame a ba lerole?
  Dominica o ile a gata leoto la gagwe le le se nago selo ka bogale gomme a bolela ka go tena gore:
  - O tseba go gontši ka nna!
  Ngwanenyana wa nymph o ile a araba ka gore:
  - Ka dinako tše dingwe re rata go bogela difilimi go tšwa polaneteng ya gago. E ka taoneloutšwa ka go lebanya go tšwa Inthaneteng, yeo e sa nyakego ditshenyegelo tše dikgolo tša matla a maleatlana. Ke ka baka leo le wena re go bonego. Gomme dinaledi tša godimo di ile tša kwa aura ya gago ya moswananoši, gomme di bone ngwaneno, le yena o na le seripa sa seo, I don"t know who!
  Dominica o ile a letša molodi gomme a lla:
  - Ke tseba ka nnete gore se sengwe le se sengwe seo se sa kgonegego se a kgonega! Lega go le bjalo , go ka ba kaone gore ke ithute ke se gona!
  Marquise de Cassandra o lemogile gore:
  - Tlhoko, se ke seo o swanetšego go se dira. Ithute, ithute le go ithuta gape!
  Ngwanenyana wa morutwana o ile a ngunanguna ka go se thabele gore:
  - Se ke sa eng gape?
  Gateetee, dihlogo tše tharo tša drakone duchess di ile tša bolela ka go sepelelana le ka kwano ka mantšu a tšona a kgahlišago:
  - Ga o tsebe selo ka maleatlana le boloi! Le gona o swanetše go ba le tsebo e nabilego le ya motheo gore o re thuše. Once you graduate from the Imperial Dragon Academy of Dularis , o tla ba le matla a pele a sa tsejoeng ao a tla u lumella ho apara mphapahlogo wa kgošigadi ya moloi. Gomme ke feela tabeng ye moo o tlago go kgona, goba go e na le moo, moo o tlago go hwetša bonyenyane sebaka se senyenyane sa go bušetša baemedi ba bong bjo matla go tšwa lefaseng la bahu.
  Dominic o ile a letša molodi gomme a hlokomela gore:
  - Oh, seo ke sa se ratego ke go ithuta!
  Ka kgonthe, o be a rata go bina, go tlola le go bapala difiliming. Ke bile ke e rata kudu. Eupša dithuto tša gagwe di be di mo thata. O ile a ba a ingwadiša lefapheng leo le lefelwago e le gore a kgone go hwetša lengwalo la gagwe la dithuto ka maiteko a manyenyane. Ka nnete, go bonolo ka tsela ye.
  Dominica e be e ka se tsene sekolong sa thuto le gatee ge nkabe e se fešene ka ntle le thuto e phagamego. Go feta moo, gaešita le bo-radibilione ba ka se nyale ngwanenyana yo a se nago lengwalo la dithuto.
  Eupša go nyala oligarch, yo a humilego ka mo go kgonegago gomme, ka nako e swanago, ka go kgethwa e tšofetše, e babjago e bile e tšofetše ka mo go feletšego. Ke moka o e tloše, o be mohlologadi wa dibilione gomme o phele go ithabiša ga gago.
  Gomme o ngwale dingwalwa tša difilimi ka bowena. O ile a ba a ba le kgopolo. Gomme o karolong ya go eta pele. Go swana le Mmušiši Palpatine , goba go e na le moo, moya wa gagwe o lefsifsi o ile wa hudugela go ngwanenyana wa clone gomme wa thoma go hlola mmušo o mofsa ka diphenyo.
  Ee, seo ke se segolo ! Lega go le bjalo, tema ya gagwe ya go eta pele e be e se e mpe go sa šetšwe seo, gomme e be e nkga bjalo ka tšhelete e kgolo. Eupša ... Bjale, o fetogile hit . Gomme o tla swanelwa ke go dira seo a se ratago kudu - go ithuta!
  Dominica o ile a botšiša ka lentšu le le thothomelago:
  - Go thwe"ng ge nka gana?
  Banenyana bao ba bego ba le kgauswi ba ile ba dira lešata ka go se thabele. Yo mongwe o ile a goeletša ka gore:
  - Mo thuntšhe direthe tša gagwe!
  Dihlogo tše Tharo tša Drakone Duchess di ile tša araba ka gore:
  - Ga re na tokelo ya boitshwaro ya go go gapeletša. Lega go le bjalo, e le gore go go ntšhe polaneteng ya Lefase, go be go nyakega matla a mantši a maleatlana a bitšago tšhelete e ntši. Gomme morago, ge o nyaka go boa, lefela leeto mo, beine ya go tura yeo o e nwelego, le thekethe ya go boela morago.
  Dominica o ile a hwihwitla:
  - It"s not fair go ntefiša ka selo seo ke bego ke sa nyake go se dira! Ke ile ka tutueletšega kgahlanong le thato ya-ka!
  Hlogo ya bogareng ya drakone ya tshadi e ile ya araba ka gore:
  - O rena, mohlomongwe, e nngwe ya dibaka tša rena tša mafelelo! Ke therešo gore o sa dutše o ka leka le ngwaneno, eupša e sa le mošemane, gomme le ge go le bjalo, ke monna, gomme le yena a ka phuhlama lerole.
  Dominique o ile a goeletša ka bogale gore:
  - O se ke wa kgoma ngwaneso! Ga se taba ya gagwe!
  Drakone Duchess o ile a botšiša ka go šišinya gore:
  -O ikemišeditše go ithuta gore o be kgošigadi? Nagana gore o tla ba le dibaka dife. O ka se tšofala, o tla phela nywaga e dikete tše mmalwa, gomme mohlomongwe le go feta ge e ba o hwetša maleatlana a tšwetšego pele le go feta gomme wa ba modimo yo a sa hwego. Gomme o tla ba le balata le mmušo wa gago!
  Dominica o ile a hemela godimo gomme a bolela ka go kgopela:
  - E re ke nagane gannyane.
  Ngwanenyana wa marquise o ile a tiišetša gore:
  - Ee, a a nagane ka yona. O swanetše go tseba lefase la rena gakaone. A a tlwaelane le maemo gomme a hlaphogelwe. Le gona o tla dira phetho e nepagetšego.
  Dragon Duchess o ile a dumela ka hlogo ka dihlogo tše tharo ka moka:
  - A a sepele go dikologa motse. Ke e kgolo ebile e kgahliša. Mo bontšhe, Cassandra, gomme lena banenyana mo fe tsela. O se ke wa tsena ditaba gare!
  Thobalano ye e lokilego e ile ya arogana. Nymph marquise o ile a tšea selo seo se bego se swana le pizza ka tereing gomme a se nea Dominika:
  - Mo, ja! O tla ba matla.
  Ngwanenyana yo a aperego tunic o ile a tšhela beine, yeo e šetšego e le e pinki, ka gare ga mogopo wa gauta go tšwa nkgong ya polatinamo . Dominika ka kelohloko o ile a loma pizza. E ile ya ipontšha e le ye bose kudu, gomme ngwanenyana a thoma go ja, ka kgodišego kudu, gomme a e hlatswa fase ka beine, ye bose kudu le ye nkgago bose.
  Ka morago ga moo, maikwelo a Dominica a ile a hlatloga kudu. Gomme a opela:
  Mpho ya barutiši, .
  Ba feditše nako le nna...
  Ba nthutile lefeela...
  Gomme ka morago ngwanenyana wa moithuti ga se a hwetša mothalotheto wo o swanetšego, gomme seo se bego se phadima hlogong ya gagwe ye botse se be se bonagala e le se se gobogilego kudu e bile se sa swanela.
  Ba ile ba leba mmogo, gomme nymph ya mo eta pele ka letsogo. Le ge a be a feta hlogo ye kopana e bile a le mosesane go feta Dominika yo a tiilego le yo motelele le yo a nago le mešifa gakaakaa.
  Banenyana ba ka bobedi ba ile ba gata maoto a bona a sa aparwago gomme ba sepela ka lebelo la di- gazelle tše dinyenyane.
  Dintlo tšeo di bego di dikologile e be e le tša maemo a godimo kudu . Ga go na motse Lefaseng wo o kilego wa ba o kgahlišago gakaakaa. Gape go be go na le matšoba ao a melago mo, a magolo kudu, a phadimago e bile a nkga bose. Se sengwe le se sengwe ka motse wo e be e le se sebotse e bile se kgahliša.
  Le banenyana ba bantši. Very luxuriously dressed , goba, ka mo go fapanego, ka tsela e ikokobeditšego kudu, gomme banenyana ba bangwe ba ile ba hlatswa ditarateng. Eupša yo mongwe le yo mongwe ke yo mofsa, o mofsa, o mobotse e bile ga a sa rwala dieta.
  Dominica o ile a botšiša ka go makala gore:
  - Why ba sa apare dieta, goba bonyenyane di-flip flop?
  Marquise de Cassandra o ile a araba ka go myemyela:
  - Sena ke boselamose ba polanete ena. E re thuša go boloka bofsa bjo bo sa felego, go lahlela maleatlana, gomme menwana ya rena ya maoto ye e se nago selo le yona e ka šomišwa ntweng!
  Motaki wa ngwanenyana o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Se se a ratega! Ka kakaretšo, ge ke be ke sa le yo monyenyane kudu, ke be ke hlabja ke dihlong tša go sepela ke sa rwala dieta, ka gobane ke be ke dumela gore se e be e le pontšho ya bodiidi bjo bo feteletšego. Eupša ka morago ke ile ka tlwaela difilimi. Go feta moo, go be go nyakega gore ditlhako di be makgwakgwa go se nene ge ke be ke bapala kgaetšedi ya Spartacus bjaneng, goba mehuta e fapa-fapanego ya batšea-karolo. Ke ile ka e rata. Eupša ge e ba o sepela-sepela Moscow o sa rwala dieta, o tla fošwa ka gore ke motho yo a babjago monaganong, gomme go na le twatši e ntši kudu le ditšhila ditarateng!
  Ngwanenyana wa nymph o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee - seo se a kwešišega! Plus, go kitima ntle le dieta ke go ba le mafolofolo kudu, ka ge letlalo la mohlabani le tiile kudu go feta ditlhako tša ditlhako tše di bitšago kudu, gomme le elastic, le fetofetoga le maemo e bile le tletše ka maleatlana!
  Ba ile ba tšwela pele. O ka bona kamoo godimo, go swana le spire ya tora ya TV ya Ostankino, dijethele tša sediba di kitimelago. Ka gona di a fologa, go fapana le melao ya fisiks. Gomme dijethele ka botšona di na le mebala e mentši. Se se botse gakaakang.
  Gomme ke dintlo dife tša bogoši tšeo di lego gona go dikologa? Kamoo dilo ka moka di lego tša maemo a godimo mo. Gomme molao wo o phadimago e sego fela ka gauta, eupša gape le ka tšhipi ye nngwe ye e phadimago, ya mmala wa namune yeo e sa tsebjego Lefaseng.
  Dominica o lemogile gore:
  - Motse wa gago o swana le kanegelo ya dinaane. Gomme banenyana ba a kgahliša, bjalo ka paradeise ya nnete, gomme e sego ye e hlamilwego, go swana le ya rena!
  Cassandra o ile a sega gomme a botšiša gore:
  - Ke ka lebaka la eng o nagana gore paradeise ya gago e bopilwe?
  Motaki wa ngwanenyana o ile a araba ka mo go kwagalago kudu gore:
  - Ka gobane o na le ditlhalošo tšeo di thulanago. Bodumedi bjo bongwe bo bolela selo se sengwe, bjo bongwe bo bolela se sengwe gomme bja boraro bo bolela se se fapanego tlwaa!
  Marquise wa nymph o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, ke a tseba! Ke ile ka lebelela Inthanete ya gago. Go bonolo go feta go sepela go ya Lefaseng. It"s so simpler gore le di elf tše bonolo, di troll le batho ba ka namela ka gare ga yona gomme ba bogela filimi. Ka letago ka moka la lefase la maleatlana, rena, ka bomadimabe, ga re na theknolotši ya maemo a godimo go swana le batho ba Lefase. Le di-amateur ka maleatlana, eupša tlhabollo ya rena ya theknolotši e gatseditšwe!
  Dominica o ile a botšiša ka go makala gore:
  - Ke ka lebaka la eng o ile wa gatsetša theknolotši?
  Nymph, e theoša lentšu la yona, ya araba:
  - Ga se rena. Tše ke didragone. Go bonagala ba sa nyake go senya matla a bona. Le ge, go ba gona, di re dumelela go phela ka mokgwa wa tlwaelo, gomme go ba bangwe le ka maemo a godimo, eupša ... Let "s not talk about that!
  Gomme gape go ile gwa ba le go khutša. Mabothobotho go dikologa ke, go ba gona, super. Se sengwe le se sengwe se botse kudu, mekgabišo ye bjalo, difikantswe, dintlo le ditempele.
  Ee, ditempele, go ba gona, di fapa-fapane kudu. E sego bjalo ka mehleng Lefaseng ka go swana mo go itšego. Le gona di fapane ka mo go feletšego ka setaele, mebala le sebopego . Gomme go ba gona, e botse. Mona ke dipalo, le domes, le polygons, prisms joalo-joalo.
  Gomme ditempele tše ntši di na le di-dome ka mokgwa wa mahlogedi a matšoba a mabotse kudu.
  Dominica o ile a lebelela molekane wa gagwe gomme a mmotšiša gore:
  - O swana le ngwanenyana wa sekolo ... Eupša o na le mengwaga ye mekae ka nnete?
  Cassandra o ile a araba ka go myemyela:
  - Batho ba na le polelo ye: it"s not customary go botšiša mohumagadi ka mengwaga ya gagwe!
  Motaki wa ngwanenyana o phethile ka gore:
  - Mohlomongwe e ntši.
  Ngwanenyana wa nymph o ile a dumela ka hlogo:
  - Mohlomongwe! Eupša re phela nako e telele go feta di- elf, di- troll, batho gaešita le go feta di- gnome le di- vampire. Ka ge re na le madi a badimo ka gare ga rena, re ba leloko la madi le bona. Ba bangwe ka moka ba na le kgokagano e sa lebanyego kudu le batho bao ba sa hwego .
  Dominica o ile a ngunanguna a re:
  - Ka moka re barwa le barwedi ba Modimo. Ka tsela e itšego.
  Cassandra o ile a kgotla menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo.
  Gomme ka morago lepara la maleatlana le ile la tšwelela ka diatleng tša nymph"s. O ile a hweshetša ka setu:
  - E na le mothapo wa drakone ka gare ga yona. Ye ke selo sa kgale se maatla kudu, se a tura ebile se hwetšwa ka sewelo. Eupša gape go na le matla a magolo go yona. Go go bontšha khuetšo?
  Dominica o ile a bolela ka go hlaboša gore:
  - Ke bogetše letoto la ditaba ka mošemane yo a nago le lepara la maleatlana. Eupša go na le mošemane yo mosesane moo , ka moriri o mohwibidu le digalase. E sego go swana le ngwanešo - yo mobotse, wa mešifa ka moriri wo motsothwa. Ka tsela, gape ke be ke bapala bobedi mohlabani le moloi!
  Cassandra o tiišeditše gore:
  - Ke tseba ngwaneno. Ee, ke mošemane yo mobotse kudu, yo a sa tlwaelegago. Gomme go fapana le wena, mmotšwapele wa lefase wa karate gare ga bana.
  Dominika o ile a hwihwitla ka lenyatšo:
  - Le ge e le mošemane, ke monna! Eupša go banna, go lwa le go lwa ke selo se se tlwaelegilego.
  Ngwanenyana wa nymph o ile a araba ka gore:
  - Re na le banna ba mmalwa ka makga a lesomepedi go feta basadi go tšwa ditšhabeng tše kgolo tša mmušo: batho, di-elf, di-troll, di-hobbit le di-vampire. Ka fao thobalano ya toka le yona e swanetše go lwa. Ka mo go fapanego, gare ga di-orc le di- gnome go na le tše tona tše dintši ka makga a lesomepedi go feta tše tshadi. Ka gona go ile gwa ba gwa ba bonolo go rena ka tsela e itšego go feta pele. Nna le di-orc re be re dula re lwa, gomme di ile tša namela bjalo ka toad go cramp, bjale go nyakile go se na motho yo re ka lwantšhanago le yena. Le ge e le gore ditshadi le di-orc, go bolela nnete, e sego kudu. But the gnomes are better , ba swana kudu le di-hobbit tša basadi. Di- gnome ka botšona di a tšofala, di fetoga tše talalerata, di gola ditedu tše ditelele, eupša go fihla lehung la tšona di na le lebelo e bile di na le mafolofolo, gomme go sa šetšwe ditšhošane, di boloka meno a tšona ka moka. Le gona ge e ba leino le ka kgaolwa, le gola gape!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo:
  - Ao! O swana le dishaka. Eupša ke kile ka botšiša gore, ge e ba motho a bopilwe ka seswantšho le seswantšho sa Modimo, gona ke ka baka la"ng meno a gagwe a fokola gakaakaa. Gomme moperisita a ngunanguna selo se sengwe sa go swana le, nama e imelwa ke sebe. Ka tsela, ge leino la ngwanešo le be le kgaolwa, le ile la gola morago ka tsela ya kgonthe ka letšatši. Ke be ke bile ke nyaka go mo iša ngakeng. Gomme ka morago ka fetola kgopolo, ba tla ithuta ngwana bjalo ka legotlo ka laboratoring!
  Cassandra o ile a dumela ka hlogo.
  - Go lokile! O bohlale. Eupša ga o rate go ithuta.
  Ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo ka matla:
  - Ee! Go a tena. And we also have ... Well , I don"t know, ge o dutše tafoleng ya gago mokokotlo wa gago o a opa, gomme o nyaka go kitima le go tlola!
  Ngwanenyana wa nymph o ile a opela:
  - Ee, banenyana, tsebang gore everyone ga a rate go cram , .
  Ke duma eka nka kitima ke sa rwala dieta ka gare ga phoka!
  Gomme banyalani ba ba gorgeous ba ile ba sega. Mo ba ya pele. Dominica o ile a lemoga gore ga go na dikoloi tše di swanago le tšeo di lego Lefaseng. Eupša go na le di- unicorn tše dibotse kudu. Go swana le tšeo ba di thalago ka go anime . Gomme dipere tše bonolo di fo ba tše di rategago. Gomme ge koloyana e kitimela, e bonala bjalo ka kanegelo ya dinaane.
  Banenyana ba bangwe ba fofa bjalo ka ge eka ke dinonyana. True , it"s rare, mo o ka bona gore ga se boramaselamose ka moka bao ba tšwetšego pele. Ga go na mekhukhu ya bakgopedi. Ka mo go fapanego, motse ka moka o swana le dintlo tša bogoši tše di tiilego, goba dintlo tšeo di bonagalago bjalo ka mafelo ao a nago le didiba le dirapana. Gomme e lebelega e le e kgolo gakaakang.
  Ge e le gabotse, Dominika o ile a bapala papadi - moagi. Go na le go gontši mo go ka agwago fao. Gomme ka nnete, go aga motse wo o lego gore selo ka moka se swana le kanegelo ya dinaane ka paradeise. Mo selo se se swanago se ile sa phethagala.
  Dominica o lemogile gore:
  - Gomme ba re legodimo Lefaseng ga le kgonege? Se ke seo madumedi ka moka a Lefase a se bolelago!
  Cassandra o hlalositše gore:
  - Ntle le bokomonisi. Bodumedi bo nnoši bjo bo holofetšago legodimo Lefaseng. Gomme se se a kwagala. Ke mang yo a swanetšego go dumela legodimong, e sego le ka morago ga lehu, eupša ka kakaretšo, ka morago ga bofelo bja lefase, leo ka kakaretšo e lego bohlanya!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dumela:
  - Ee, ga ke rate thuto ya bofelo bja lefase! It"s better go aga legodimo ka bowena, e sego godimo ga marapo!
  Nymph marquise e ile ya lla:
  - O se ke wa katanela paradeise legodimong, eupša go e na le moo phela le go itlhamela lethabo. Gomme o be bohlale.
  Dominica o boletše ka tsela ya filosofi gore:
  - Wa tseba, ka tsela ye nngwe, ge go na le banenyana fela go dikologa, o kwa selo se sengwe se hlaelela. Le ge banna ba le ba ba botse ka sewelo le difiliming. Le gona, bontši bja bašemane ba ba ratega, gomme ge ba e-na le nywaga e masomenne, leka go hwetša monna yo a se nago mpa le seledu se sebedi.
  Cassandra o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - O bohlale. Ga ke na mantšu. More precisely, not very much ... Eupša e sego feela sefahlego se sebotse le sebopego se se sesane di bohlokwa go e tona. Basadi le Lefaseng ba tšeela godimo selo se sengwe ntle le ya data ya ka ntle go monna!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo:
  - Go lokile, ee, gabotse! Le gape tšhelete. Ge sepache sa gago se tiile, megokolodi, lefatla le mpa ga di lemogege gakaakaa.
  Nymph o lemogile gore:
  - Ga re na mathata ka ponagalo ya banna. Boselamose bo aparetše moya ka moka mo. Gomme tše tona di ile tša fetoga masogana a difahlego tše botse kudu;it"s even unpleasant gore le ditedu le ditedu tša batho di ile tša nyamelela. Ka lebaka la se, di-elf tša bona di ka hlaolwa fela ka sebopego sa ditsebe tša tšona. Gomme se ... Go lokile , basadi ba se tlwaetše. Eupša ditedu le tšona di na le sekgatlhi se itšego. Ga ke dumelelane le banenyana bao ba tšeago ditedu e le bobe.
  Dominic o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Ditedu di na le theto le tlhompho, eupša katse le yona e na le ditedu!
  Cassandra waved her magic wand ... Gomme ka diatleng tša mosadi yo mobotse , kuku ye botse e ile ya tšwelela ka sebopego sa katiba ya Napoleon"s cocked, ka dirosa, dipopi le dirurubele tše di dirilwego ka tranelate ya mebala ye mentši.
  Nymph marquise e ile ya lla ka lentšu la yona le boleta kudu:
  - E leke, e bose kudu, ebile ke ya mahala ntle le khabetšhe!
  Dominica o ile a botšiša, gateetee a nagana gore:
  -Go thwe'ng ge o sa ntefiša tefo?
  Marquise-nymph e ile ya opela:
  - O swanetše go lefa tšohle, ntumele, .
  Ka gona re bula mojako wa katlego!
  . KGAOLO YA No. 2.
  Gomme Cassandra a šišinya lepara la gagwe gape, moela wa seetša o ile wa fofa go tšwa ntlheng ya wona, gomme ditulo tše pedi tša tšwelela tšeo di bego di bonagala eka di dirilwe ka kristale, le tafola ye nnyane, ya maemo.
  Marquise-nymph e ile ya šišinya gore:
  - A re jeng re dutše fase, bjalo ka batho ba setšo! Mohlomongwe le wena o ka rata beine?
  Dominica o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Ge o ka nwa beine ye ntši, o ka fetoga semumu. Gomme ke swanetše go boloka hlogo ye e hlakilego le ye mpsha!
  Cassandra o ile a šikinya hlogo ya gagwe ka tsela ye mpe.
  - O se ke wa tshaba! Ga go na grama ya bjala ka gare ga beine ya rena. E tliša mehola feela. Le gona ke le lengwe la mabaka ao ka ona batho lefaseng la rena ba phele go fihla nywaga e sekete ba sa tšofala. Gomme ka maleatlana a maatla le a maemo a godimo o ka swarelela nako ye telele kudu.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke moka o e tšhele!
  Nymph e ile ya lokolla hlase go tšwa ntlheng ya lepara la yona, e sebela selo se sengwe ... Gomme digoblet tše di dirilwego ka tšhipi ya mmala wa namune wo o phadimago di ile tša tšwelela, tšeo go tšona selo se sengwe se se serolane le se se nago le diphuphu se ilego sa gaša.
  Dominica o ile a lemoga, a nwa go se nene mogopong wa gagwe:
  - Beine ye bose kudu le ye nkgago bose, e dira gore molomo wa gago o ikwe o le foreše kudu ...Gomme e dirilwe ka eng?
  Cassandra o ile a araba ka bogale gore:
  "Ge o ithuta kua Dragon Emperor Academy, o tla hwetša!"
  Ngwanenyana o ile a botšiša gore:
  -Mmušiši wa drakone ka boyena o kae?
  Nymph e ile ya araba ka go hemela godimo:
  - Le yena o ile a nyamela. Bjale Kgošigadi Caroline o legatong la gagwe. Didragone di na le palo e ka bago e lekanago ya basadi le banna, go fo swana le batho. Tabeng ye, o na le dilo tšeo di swanago.
  Dominica o ile a bolela ka go hlaboša gore:
  - Ke ka lebaka la eng Empress e se ya nkamogela ka sebele?
  Cassandra o ile a hwihwitla:
  - Go lokile, o na le boikgogomošo! Duchess e lekane. Go tla nyakega, gomme Caroline yo mogolo ka boyena o tla e amogela.
  Ngwanenyana o ile a opela:
  - Batho ba ile ba kgahlwa ke Kgošigadi, .
  Bašemane ka moka ba ka jarateng ba ile ba ratana!
  Eupša ke be ke le sebete kudu
  Ke ile ka kgetha ramabilione!
  Marquise ya nymph e ile ya araba ka go myemyela:
  - Naa o nagana gore dibilione di swanetše go phela le motho yo a sa ratwego? Go thwe"ng ka makhura a ka mpeng, mabala a lefatla, megokolodi le monkgo o mobe?!
  Dominika o ile a rora ka bogale:
  senye maphelo a nna le a banenyana ba bangwe ! Goba I"ll strangle him ka boya bja ka malaong!
  Cassandra o ile a sega gomme a lemoga gore:
  - Ke tla itira eka ke metlae. O swanetše go ba mothofatšo wa botse.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a bolela ka mo go kwagalago gore:
  - Bagale ba ba lokilego ba dira gore setšhaba se nyake go puke !
  Nymph ga se ya araba, eupša ka thušo ya khaba ya polatinamo e ile ya ja kuku gomme ya nwa beine ye e nkgago bose. Dominika le yena o ile a phetha ka go thabela dijo tšeo ga bjale. Go feta moo, go sepela moyeng o hlwekilego go godiša kganyogo ya gago ya dijo.
  O ile a gopola go thuntšhwa. Ka mo go kgethegilego, ge ba be ba bapala bana ba go tšea lehlakore. Ka mohlala, moo mathomong bašemane le banenyana ba be ba fepša gabotse kudu pele ga ntwa. Gomme nakong ya ntwa ka fase ga go thopša ba ile ba swanelwa ke go gola ba sesane. Go dira se, go ile gwa kgothaletšwa go kitima kudu le go ja ganyenyane. Ya pele e ile ya lemogwa go sa šetšwe seo, ka ge di- take tše dintši di ile tša tšewa difilimi le bana bao ba kitimago, eupša ya bobedi e thata kudu. Batšeakarolo ba bafsa ba difilimi ba ile ba hlasela distaleng, ba ithekela dijo.
  Ke moka ba ile ba thibelwa go robala ka hoteleng, gomme ba notlelwa ka phapošing ye e arogilego yeo e nago le dibara, yeo e bego e bonagala bjalo ka sele ye kgolo, ye e tlwaelegilego.
  Dominika ga se a bolawa ke tlala, ba be ba sa nyake gore botse bja gagwe bo tlaišwe ke phepompe, gomme go le bjalo ka tlhago o omile kudu, ga a nonne le gatee, gomme go bina gape go boloka mešifa le mmele wa gagwe di le boemong bjo bobotse.
  Eupša bašemane, go ba gona, ba ile ba tlaišega ka gobane sete e ile ya fetošwa kgolego ya bana. Gomme go be go bile go na le ditiragalo le bagolegwa. Banyalani ba bašemane ba ile ba ba ba beola dihlogo, e lego seo se ka bago se sa nyakege.
  Ee, bophelo bja sebapadi sa difilimi ga bo bonolo.
  Ka mohlala, mabapi le phetogelo ya Spartacus. Sehlopha ka moka sa bašemane se be se šoma se sa rwala dieta ka mašela a letheka feela mafelong a go epa maswika. Le gona, go be go nyakega go tšea tše fetago e tee. Leka go sepela ka ditlhako tše di se nago selo godimo ga maswika a bogale a meepo. Mo maoto a bašemane a a sa apara selo a ile a thoma go tšwa madi gomme maoto a bona a thoma go phatloga. Gomme bona , ka nnete, ba be ba kolobile ka mofufutšo gomme ba šikinyega ka baka la go lapa.
  Filiming ye, moanegwa yo mogolo o be a lekana Spartacus , mošemane wa lekgoba, yoo, ka tsela, a ilego a šišinya kgopolo ya go tsogela mohlabani yo a atlegilego kudu le yo a humilego yo a ilego a amogela tokologo ya gagwe.
  Dominica o ile a bapala kgaetšedi ya Spartacus la mathomo bjaneng, gomme gape o ile a swanelwa ke go fetša nako le bašemane bao ba lego mafelong a go epa maswika e le kotlo.
  Ka gona o be a tseba gape gore matlapa a bogale le seroto se boima sa marope ke eng.
  Gomme o tloga o mo gogela godimo le godimo. E lapiša kudu, eupša e oketša matla a gago.
  Dominica o ile a bapala difiliming tše di fapa-fapanego. Gatee gaešita le karolong ya mošemane wa khabinete Jim phetolelong e itšego ya "Sehlakahlakeng sa Letlotlo" seo se lego kgole le canon. Moo, gaešita le karolong ya moapei e be e se Silver ya leoto le tee , eupša mosadi wa moriri o mohwibidu, ngwana wa ngwanabo Morgan.
  Se ke, go ba gona, se se fodilego. Dominica ka boyena o be a le karolong ya mošemane, yeo ba bego ba bile ba nyaka go mo kuta moriri ka baka la yona. Eupša ka morago mafelelong ba ile ba rarolla bothata ka thušo ya wigi.
  Ee, karolo ye ya gagwe, motho a ka re, e ile ya atlega go ya ka pono ya papadi. Eupša filimi ka boyona ga se ya ka ya hwetša botumo bjo bo fetago bja canon. Go ile gwa ipontšha e le mohuta o itšego wa ditlakala tša dihele.
  Gantši dipuku tša kgale tšeo di sego go ya ka molao wa dipuku di gahlana le bonaba.
  Marquise-nymph e ile ya šitiša dikgopotšo tša Dominica:
  - O a tseba. Re dutše mo lebakanyana. Ga se nako ya go thula tsela?!
  Ngwanenyana o ile a šikinya magetla gomme a lemoga gore:
  - O ka ya go sepelasepela. Ke sa dutše ke e-na le matla a mantši.
  Cassandra o ile a šišinya lepara la gagwe, gomme kuku yeo e jelwego ka seripagare, le dibjana tšeo di nago le beine, bjalobjalo tša nyamelela.
  Dominica o ile a ngunanguna a re:
  - Go no swana le ka kanegelong ya dinaane!
  Marquise o ile a hwihwitla:
  - Aowa! Ye ga se kanegelo ya dinaane, eupša ke nnete ya maleatlana.
  Gomme baemedi ba babedi ba bong bjo bo lokilego ba ile ba gaša tseleng. Maikutlo a Dominica a ile a thoma go thaba ka mo go feletšego ! O ile a myemyela kudu. Gomme o ile a ba a opela:
  Tsela, tsela, e bonala bjalo ka mogwera, .
  Chain mail e dirilwego ka tšhipi ya faceted...
  Gomme tšhoša e bogale kudu - tšhipi ya damask yeo e ikgantšhago, .
  Ee, go tla ba le boemo bjo bo šoro ntweng!
  Ke moka Cassandra o ile a lemoga ka go lebelela ka mo go tseneletšego, a ema:
  - O a tseba! Ditlhahlobo tše di tseneletšego tša go tsena di tla go letela sekolong sa thuto. Mohlomongwe go baloi ba leabela, di tla bonagala di le bonolo, eupša ga o na le leswao ka maleatlana.
  Dominika o ile a sega ka mo go sa swanelago gomme a ganetša gore:
  - Aowa! Difiliming, ke bone maleatlana a šoma ka makga a mantši. Gomme ntumele, ke tseba se sengwe!
  Nymph marquise, a theoša lentšu la gagwe, a hweshetša:
  - Ke tla go fa lepara la ka la maleatlana! O tiile kudu, o na le mothapo wa drakone. Leka go e šomiša, mohlala, go loya ... Go lokile, letšoba la go se lebale!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a lebelela morago. Go dikologa ka moka, kgauswi le dintlo le setarateng ka bosona, go na le malao a matšoba ao a nago le matšoba a go phadima kudu, go swana le maswika a magolo a bohlokwa. Mafotwana a phadimago le ona a ile a mela dihlareng. Go feta moo, matšoba a mangwe gape a be a e-na le matlakala a mebala le meriti e fapa-fapanego. Gomme go be go bile go na le di-curl tše di makatšago.
  Dominica o ile a mo šikinya magetla e sego a masesane le gatee gomme a araba ka mo go tseneletšego kudu:
  - Ke ka lebaka la eng re hloka mohuta wo mongwe wa go se lebale? Go šetše go na le matšoba a mantši a go fapana mo, a magolo kudu le a mabotse kudu.
  Cassandra o ile a myemyela ka go kgegea:
  - Gomme o nyaka eng?
  Modiragatši wa ngwanenyana o boletše ka go dira phetho gore:
  - It"s better to conjure selo se sengwe sa bohlokwa kudu le se se nago le mohola! - Dominica o ile a setempe serethe sa gagwe se se se nago selo, a dira gore dithaele tša mebala di lla bjalo ka leqhwa leo le thubegago. Moloi yo a nago le kganyogo o okeditše ka gore: "Ka mohlala, go ka ba kaone kudu go bopa taemane yeo e lekanago le khokhonate!" Se se na le mohola kudu e bile se a šoma.
  Marquise o ile a mo lebelela ka go belaela gomme a botšiša gore:
  - Na o nyaka go ya Lefaseng? Ke eng seo re sa se ratego?
  Dominica o lemogile ka mo go makatšago gore:
  - Ka lefase la gago re ka bolela selo se se swanago le seo Ostap Bender a se boletšego ka tlhago ya Caucasus - it"s too beautiful - the imagination of an idiot!
  Cassandra o ile a nyenya gomme a hlokomela gore:
  - Gomme o bohlale, eupša o tšwafa! Ga o na go fišegela thoko mo go lekanego go ya pakaneng ya gago bjalo ka jet bulldozer, ntle le go ema!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dira sefahlego, a hlokomela:
  - Ga go na di-jet bulldozer. Bonyenyane Lefaseng!
  Nymph marquise o ile a dumela ka hlogo:
  - O ka no se be le yona. Eupša go na le merafo yeo e tšwetšego pele le go feta batho ka thekinolotši. Lega go le bjalo, go fihla go tšona go thata le go feta go fihla Lefaseng.
  Dominique o ile a nyenya sefahlego ge a be a botšiša gore:
  - Ee? Na di ka fofa magareng ga dinaledi?
  Cassandra o ile a araba ka kgodišego gore:
  - Ba ka kgona! Ka molao-motheo, re ka dira se ka thušo ya maleatlana.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a opela:
  Ke nnete go thata go bolela e sa le pele
  Seo se letetšego lefaseng le le makatšago...
  Re tla fofa marung - .
  Go namela sefofane sa dinaledi!
  Gomme ngwanenyana o ile a tsebatša ka go dira phetho, a dira sefahlego se se tšhošetšago:
  - Mphe lepara la maleatlana! Gomme ke tla dira taemane yeo e lekanago le magapu a mabotse!
  Cassandra o be a nyaka go bolela se sengwe. Eupša go ile gwa kwagala modumo wa maphego. Drakone ye nngwe e be e fofa. Go na le kgonagalo e kgolo ya gore, gape ke e tshadi. O ile a nyakile go swara moela wa sediba, wo o ilego wa thuntšha godimo leratadimeng go tšwa molomong wa griffin, o khupeditšwe ka letlakala la gauta le dirubi.
  Sebata sa dihlogo tše tharo se be se le botse go feta go tšhoša.
  Nymph marquise o ile a khunama. Dominique o ile a no šikinya hlogo ganyenyane.
  Drakone ya tshadi e ile ya kotama pele ga bona. Lentšu le le kgahlišago kudu le le le kwagalago le ile la kwagala bakeng sa phoofolo e kgolo gakaakaa ya phoofolo ya go tšhoša:
  - Na o moikaketši yo a šetšego a bitšwa mesia?
  Dominica o ile a araba ka pososelo e se nago molato:
  - Nka se rate go ba mesia e le ka kgonthe!
  Drakone ya tshadi e ile ya makala:
  - Gomme ke ka lebaka la eng seo?
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a araba ka potego gore:
  - Ka gore bamesia gantši ba feleletša ba bapotšwe!
  Sebopiwa se se nago le maphego se ile sa šišinya maphego. O na le tše kgolo, tše di swanago le tša bommamathwane, ka mebala ye meraro fela: ye khubedu, ye serolane le ye tala. Ga go nyakege gore re bolele, it"s a beautiful combination.
  Drakone ya tshadi e ile ya lla:
  - Gomme o kgona go bona go tšwa lefaseng leo moo baloi e lego bofora le dihlotlolo ka botlalo?
  Dominika o ile a sega gomme a araba, a bontšha meno a gagwe a mašweu kudu, a go phadima:
  - Mohlomongwe ke ka fao go lego ka gona. Le ge, go be go na le baporofeta ba bangwe. Jwalo ka Koko Vanga. Ke feela ka mabaka a itšego dipolelelo-pele tša gagwe tšeo di ilego tša phethagala, bjalo ka molao, ka morago.
  Marquise-nymph e lemogile gore:
  - Le baloi le baloi ba maemo a godimo kudu ba bona bokamoso ka mo go sa kwagalego ka mo go feteletšego. Gomme le Badimo ba godimodimo ba ka se nee tiišetšo ya seo se tlago direga ka morago ga mengwaga ye lekgolo. Le gona go feta moo, ka sekete le milione!
  Drakone ya tshadi e ile ya phadima seetša se se bofefo gomme ya lla:
  - Ee... gore go be le dipolelelopele tša nnete mo polaneteng ye. Gaešita le kgatelelo ya gago ya hypernoosphere e fapane ka mo go feletšego le ya rena. Le ge, maybe that"s why o bolokile originality ya gago gomme wa se fetoge makgoba a rena!
  Dominica o ile a sega gape ka lethabo gomme a lemoga gore:
  - Go ba lekgoba la gago? Go bile go a segiša. Ka mo go sa felego yo mofsa, ka mo go sa felego a sa rwala dieta.
  Cassandra o ile a dumela ka hlogo gomme a šišinya gore:
  - Bontšha drakone countess seo o ka se dirago. Leka, bonyenyane ka thušo ya lepara la maleatlana, go dira gore bonyenyane lerothi le tee la meetse le wele.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a hwihwitla ka lenyatšo:
  - Lerothi le tee la meetse? Ee, se ga se selo se segolo le gatee. Maybe it"s better go hwetša barrel ya gauta ka pela.
  Drakone Countess e ile ya šišinya gore:
  - A a dire maleatlana ka moo a nyakago. Mo fe lepara gomme o bone gore o gopola bonyenyane mopeleto o tee gabotse.
  Cassandra o ile a sega gomme a tšholla:
  - Ee, e bonala e le e kgolo ! Lebelela feela. Lepara la maleatlana le matla kudu, gomme o ka baka tshenyo motseng, dipheding le wena ka noši.
  Dominica o ile a rora:
  - Ga ke setlaela go etša ge o nagana!
  Drakone Countess e ile ya šišinya gore:
  - A re mo fe selo se sengwe seo se se nago kotsi le seo se se nago maatla kudu ka nako yeo. Go sego bjalo le yena o tla ntirela lešoba.
  Cassandra o ile a opela:
  Go bonagatša ka maleatlana, .
  Re hloka talente...
  Go kaone gore o bope
  Ditaamane tše dikgolo!
  Gomme ngwanenyana wa nymph o ile a kgotla menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Go ile gwa tšwelela palamonwana ya polatinamo yeo e bonagalago e le e nyenyane. Cassandra o ile a e akgela ka leoto la gagwe, gomme selo seo sa maleatlana se ile sa feleletša se le kgauswi le sefahlego sa Dominica.
  Marquise o ile a lla:
  - O ka tšea palamonwana ye. E beye monwaneng wa gago wa tšhupa. Gomme o leke go lakaletša selo se sengwe ka go hlaboša. Boselamose bjo bo lego go yona ga se bjo bo tiilego, eupša bo šoma ka tsela e bonolo. It"s not enough for a diamond ya bogolo bja khokhonate, eupša, mohlala, bogolo bja pea bo lekane!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a swara palamonwana ka seatleng sa gagwe. Eupša go e na le monwana wa tšhupamabaka, o ile a o bea monwaneng wa gagwe wa gare gomme, a myemyela ka go kwera, a botšiša gore:
  - Go thwe"ng ge o ka leka ka tsela ye? Go tla direga"ng ka nako yeo?
  Cassandra le yena o ile a nyenya ka kgegeo:
  - OK, leka!
  Dominica o ile a hwihwitla:
  - Beša direthe tša marquise ka mollo!
  Kgabo e ile ya tuka ka tlase ga maoto a Dominica a sa aparwago . Leoto le le se nago selo le be le fišitšwe kudu, a goeletša gomme a thoma go kitima. Ka kgonthe, mollo ga se wa fokola. Eupša ga se ra kgona go fihla kgole. Ngwanenyana o be a phuthetšwe mosela wo motelele wa drakone countess.
  Lentšu le le kgahlišago, la bosadi le ile la kwagala go tšwa go segagabi se matla.
  - Ao! O sa tšwa go tla lefaseng la rena, gomme o nyaka go golofatša nymph, wa leloko la Badimo ba godimodimo? Na o a tseba gore ka baka la se o tla romelwa bjalo ka lekgoba lefelong la go epa maswika? Gomme o tla šoma fao o hlobotše ka mo go feletšego, ka diketane gomme wa amogela dikotlo le dithupa, o ja bogobe le meetse. Gomme o tla swanelwa gape ke go robala o tlemilwe ka diketane le godimo ga maswika. Gomme o ka se tsebe selo ge e se go šoma ka thata le dikotlo. Especially now , ge makgoba a banna a phatlaletše, ngwanenyana yo motelele le wa mešifa wa go swana le wena a ka se re kweše bohloko meepong!
  Dominica o ile a tšhošwa ke mantšu a. O kile a bapala Cleopatra filiming ya tekanyetšo ya tlase. E le gore go boloke tšhelete, seswantšho seo se be se e-na le sehlogo se se rego "Cleopatra a le Bothopša bja Augustus." Ke gore, gape ga se canon. Cleopatra ga se a ka a ipolaya gomme o ile a thopša.
  Go lokile, o ile a romelwa meepong. Gomme fao o ile a sepela go dikologa a hlobotše seripagare ebile a sa rwala dieta. Le gona go sepela godimo ga maswika a bogale moepong wo o se nago ditlhale go tloga go kweša bohloko. Go lokile, le wena rwala morwalo. Go be go nyakega gore mofufutšo wa lekgoba e be wa kgonthe, gomme sefahlego sa gagwe e be sa kgonthe, e sego go itira eka o lapile.
  Eupša, go ba gona, e no ba filimi, gomme e le ye botse ya theko ya fase go seo. Gomme ba mo betha ka sefepi, seo le sona e bego e se sa kgonthe. Eupša go sa dutše go le bohloko . Le ge madi, go ba gona, e be e le a bofora.
  Ka kakaretšo, filimi e be e le theko e tlase, gomme ka ntle le mafelo a go epa maswika ao a nago le banenyana bao ba sa aparago seripa-gare, mo e nyakilego go ba ga go na selo se sengwe seo se ilego sa bontšhwa. Go bonagala go balwa e be e le go goketša banna bao ba tshwenyegilego ka tša botona le botshadi. Go lokile, gomme gape, yo mongwe le yo mongwe o tseba leina - Cleopatra! Gomme se se be se ka šomišwa go reka
  Dominika o ile a hemela godimo, gomme ke mantle a mohuta mang ao ka dinako tše dingwe dinaletšana tša difilimi di hlapago ka ona?
  Nymph marquise e ile ya lla:
  - Don"t be sad, moratiwa, re a go hloka. Re ka se go gafele motho.
  Drakone Countess e ile ya rora:
  - A a leke go itlwaetša gape pele ga tlhahlobo. Go lokile, a re leke go loya selo se itšego!
  Dominica o ile a itlotša palamonwana gomme a re:
  - Ke nyaka ice cream ya tšhokolete!
  Ngwanenyana o ile a e tšea gomme a gatsela ka baka la kgatelelo.
  Gomme motswako wa aese ye e pšhatlagantšwego le tšhokolete e plops godimo ga yona. Ka lebaka leo, Dominica o be a šilafetše go tloga hlogong go fihla maotong, gomme a ba a ngwatha.
  Mohumagadi wa drakone o ile a sega kudu mo e lego gore dijethele tša sediba di ile tša šikinyega gomme matšoba a šikinyega.
  Nymph marquise e ile ya bolela ka go iketla gore:
  - Go lokile! Ka mo go fapanego, o na le bokgoni bjo bogolo, o ile a tšweletša gape ice cream e ntši kudu le tšhokolete ka selo se se bjalo sa kgale, seo ka kakaretšo e sego matla kudu!
  Dominika o ile a latswa tšhokolete yeo e tšwago marama a gagwe gomme a tshwela mare ka go nyamišwa, a lla:
  - O a baba!
  Cassandra o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Le tšhokolete e baba. Na o be o sa tsebe se?!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a rora:
  - Gomme mo, mo Lefaseng le ka Russia, it"s sweet !
  Marquise o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke a tseba! Re tseba gape go dira tšhokolete ye bose. Eupša ga bjale o tla swanelwa ke go kgotsofala ka seo o nago le sona. More precisely, you didn"t specify gore o nyaka tšhokolete ya mohuta mang ka go lebanya. Gomme ka kakaretšo, it"s good gore o otara ice cream fela. Ge e ba go be go ka tla monaganong wa gago, ka mohlala, gore o hlape ka gauta, o be o tla betha ntlha ya hlogo ya gago ka thata kudu.
  Dominica o lemogile ka bohlale gore:
  - Bophelo bo ka botlalo, gomme tšohle di ka godimo ga hlogo!
  Drakone Countess e ile ya šišinya gore:
  "Go e na le bošilo, bjo bo ka se mo thušego ge a tsena sekolong sa drakone, go kaone go mo tlogela a leke go hlama taemane ye nnyane e le ka kgonthe." Gantši, se se kgonega go bao ba nago le tekanyo e phagamego ya tlhago ya bokgoni bja maleatlana.
  Cassandra o ile a araba ka gore:
  - Aowa! Ye ke tsela yeo e lego molaleng kudu. O swanetše go dira dilo ka tsela e sa lemogegego kudu.
  Dominika o ile a šišinya ka go se kgahliše:
  - Ke kolobile ebile ke ditšhila, ke no ba kgogo ye e bešitšwego. Na o ka lokiša se?
  Marquise wa nymph o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke nnete, botse bja rena!
  Gomme a dira seswai ka lepara la gagwe la maleatlana. E ile ya phadima ka lebone le letala-lerata. Gomme bjale ngwanenyana yo a tšwago Lefaseng o ile a ba yo a hlwekilego le yo a hlwekilego gape, gomme mo e nyakilego go ba mengwapo ka moka ya nyamelela. Ntle le e tee lerameng la go ja.
  Eupša Domika o be a sa ipone, e bile a sa ele hloko.
  Drakone Countess e ile ya šišinya:
  - Gomme ka fao, moratiwa wa ka... Ke bona o kwešiša se sengwe? Ka gona, ngwanenyana yo mobotse go tšwa polaneteng ya thekinolotši yeo e golago?
  Ge a arabela, Dominique o ile a opela gore:
  Eupša ke ka baka la"ng, .
  Ga go kgonege go phela ka monagano wa gago!
  Why, bophelo ga bo re rute selo!
  Eupša ka baka la"ng! Eupša ka baka la"ng!
  Gomme o ile a sega, ka gobane koša ye, yeo e dirilwego ke Boyarsky , e be e le ya maleba e bile e le ye botse. Eupša lentšu la gagwe la morongwa le ile la baka feela go sega.
  Cassandra o ile a šišinya, mahlo a phadima:
  - O ka se ganetšwe go ba le metlae. Eupša na o kile wa ba yo a tseneletšego?
  Dominica o ile a sosobana sefahlego. O ile a gopola kamoo a ilego a bapala ngwanenyana yo a hweditšego mphato o mobe sekolong. Gomme go be go se na ka fao a bego a ka fa sefahlego sa gagwe tebelelo ye e kgopišegilego. Ka mo go fapanego, ke be ke bile ke nyaka go hlobola meno. Go lokile, seo se a kwešišega ... O na le phefo ye ntši kudu hlogong ya gagwe. Mohlala, bašemane ba bangwe ba tla no hlobola meno a bona gare ga lešaba, and that"s their whole role!
  Gomme Dominica o be a nyaka go bapala... Dikgošigadi, go ba gona.
  Ke moka Drakone Countess e ile ya šišinya gore:
  - A a re bine gakaone. O bone gore difiliming o bina gabotse e le ka kgonthe .
  Yeo ya mafelelo ke ya therešo. Dominica o be a kgona go bina. Ba be ba bile ba nyaka go mo tšea bakeng sa karolo ya Esmeralda. Go feta moo, go ya ka canon, go bonagala e se le ge e le mo-gypsy. Gomme ke ka lebaka la eng blonde ye e phadimago e sa kgathe tema ye?
  Eupša go fetošwa ga filimi ya dipuku tša kgale, gaešita le tša dinaga dišele, le gona go baka mathata a itšego. Ka fao, o ile a tšewa filimi ka karolo ye e fapanego, eupša gape a bina.
  Ee, yena, go ba gona, o be a rata go bina e bile a tseba go bina. Lega go le bjalo, o ile a e tšea gomme a bolela ka go hlaboša:
  - Gild setshwaro!
  Nymph ya marquise e ile ya tšholla:
  - Ke eng se sengwe gape?
  Dominica o ile a araba ka mo go kwagalago gore:
  - Le ma-gypsy mmarakeng ga a bine mahala. Ka gona ke nyaka mokotla o boima wa gauta. Na ga go molaleng?
  Drakone Countess e ile ya rora:
  - Ke thaka ya cheeky gakaakang ! Ge e le gabotse, lefelo la yona le lebotse kudu ke mafelong a go epa maswika. Moo ka nako e swanago o tla hlagolela kgotlelelo gomme a tlwaela go kwa. Bakeng sa se, o swanetše go godišwa ka tsela e bogale!
  Gateetee ngwanenyana o ile a kitimela go bona. Ka ponagalo, o be a bonagala e le ngwana wa motho yo a sa fetego nywaga e lesome. Eupša ka nako e swanago, o be a apere mabenyabje a bohlokwa, bjalo ka ge eka o be a le lebenkeleng la mabenyabje. Maoto a se nago selo, a manyenyane, a bjana a be a bonagala a sa swanela e bile a segiša ka maemo a bjalo a maemo a godimo.
  Ngwanenyana o ile a hlahloba:
  - Nka reka lekgoba le go wena. O nyaka bokae bakeng sa yona!?
  Cassandra o ile a araba ka kgodišego gore:
  - Ngwanenyana yo ga a rekišwe! Gomme mola e se lekgoba. Lega go le bjalo, mohlomongwe a ka se lokologe ka nako e telele kudu.
  Dominica o ile a ngunanguna a re:
  - Ke boitshwaro bjo bo gobogilego gakaakang ge ngwana yo monnyane a ithekela makgoba!
  Marquise-nymph e ile ya araba ka kgodišego gore:
  - Ye ga se ngwana, eupša ke hobbit ya mosadi! Gomme di-hobbit di swana le bana ba batho...
  Ngwanenyana o ile a gata leoto la gagwe le lenyenyane ka bogale gomme a lla:
  - Ke nna baroness! Gomme se se ra gore lekgoba la gago le gapeletšega go nkhunamela.
  Dominica o ile a lla ka bogale:
  - Le ka mohla go se na taba ! Ke tla, ke tla khunamela ngwana!
  Ge a arabela, baroness ya hobbit e ile ya šišinya seatla sa gagwe sa le letona. Legadima le ile la fofela ka ntle gomme la itia modiragatši wa ngwanenyana maotong a gagwe ao a se nago selo. Ge a arabela, Dominic yo a hlabilwego o ile a goeletša se sengwe. Gomme kuku ye kgolo yeo e khupeditšwego ka botenya ka tranelate e ile ya wela godimo ga ngwanenyana wa moloi yo a nago le sebete. O ile a ba a kgaolwa maotong a gagwe, gomme botse bjo bonnyane bja wela tseleng ya maoto. Eupša o ile a tlolela godimo gateetee, ka moka a tloditšwe ka biscuit, maswi a go khupetšwa le sebjana sa tšhokolete. Baroness ya hobbit e ile ya šišinya leoto la gagwe la nngele, le le sa apara selo, le lenyenyane, leo menwaneng ya lona e mebedi ya maoto dipalamonwana tšeo di nago le maswika a bohlokwa di bego di phadima.
  Gomme lephoto ka moka la maleatlana la tsunami le ile la fofela ka ntle. Dominic o ile a lahlelwa dimithara tše masomepedi godimo. Ka morago ga moo, ngwanenyana o ile a wela fase. Ka mahlatse, ka ge a be a bina ga e sa le go tloga bjaneng le go bapala difiliming, o be a šetše a wele go tšwa maemong a fapanego ka makga a mantši gomme a dira di-stunt tša acrobatic.
  Ka gona, Dominika o ile a itlhopha ka go wa bjalo ka katse gomme a kotama ka katlego e kgolo. Ka ntle le gore maoto a ngwanenyana, ao a šetšego a fišitšwe ke maleatlana a ntwa, a ile a ba le bohloko bjo bogolo ge a kopana le dithaele tša mebalabala tšeo di khupeditšwego lefelo leo. Ngwanenyana o ile a goeletša.
  Gomme drakone countess e ile ya phuthela mosela wa yona wo motelele, wa go swana le phaene go dikologa baroness ya moloi gomme ya šišinya:
  - Emisa ntwa! Go sego bjalo bobedi bja lena le tla golegwa! Ge e ba o nyaka go lwa, go na le mafelo a kgethegilego a tlwaetšo moo go swarwago di-duel tša maleatlana le tše dingwe!
  Dominica o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Ee, hantle ke duel! Feela ntle le dibetša - matsogo le maoto!
  Baroness ya Hobbit o ile a hwihwitla ka lenyatšo:
  - Lwana le lekgoba! Go bolela nnete, se se a tšhoša go nna ! Go ka ba kaone gore ge e le gabotse o mo romele meepong. Go ruta lešilo le bjalo maleatlana go kotsi kudu.
  Marquise-nymph e ile ya dumelelana ka segalo se se tseneletšego:
  - Le nna ke thoma go nagana bjalo. Ee, ngwanenyana yo o na le mpho e itšego e kgethegilego ya go hlola masetla-pelo le go baka dithulano.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a ganetša gore:
  - Ga ke ye go motho pele! Ge e le ba bangwe ka moka ... Ka go palelwa mo gongwe le mo gongwe, tseba go lwantšha, go sego bjalo o ka se bone katlego.
  Mohumagadi wa drakone o ile a lokolla ngwanenyana wa go hloka mekgwa, yo a bego a bonagala bjalo ka ngwana, eupša a tloga a kgona go bea sehlopha ka moka sa ditanka go fofa.
  Mosela o be o šilafaditšwe ganyenyane ka tranelate, maswi a go khupetšwa, tšhokolete e phatlalatšwago le biscuit. Kuku e be e le ye kgolo kudu, gomme go molaleng gore e dirilwe go tšwa pelong. It"s even a pity gore ba e thubile go e na le go e ja. Mohumagadi wa drakone o ile a kgaola menwana le ditlhako tša gagwe, gomme moela wa kristale wa sediba wa mo hlatswa, wa hlatswa ditšhila.
  Cassandra o ile a dumela ka hlogo.
  - Bohlweki ke senotlelo sa bophelo bjo bobotse! Otara pele!
  Baroness ya Hobbit e ile ya silila le lengwe la maoto a gagwe a mannyane, a tanned, a kgahlišago kgahlanong le le lengwe. Ka metsotswana ye mmalwa o ile a boneša bjalo ka tleloupu. Gomme go feteletša ka moka ga culinary mo go bego go tloditše ngwanenyana wa moloi kudu go ile gwa nyamelela. Gomme mabenyabje a maemo a godimo a be a phadima ka maatla a mpshafaditšwego. Yena, ge e le gabotse, o ile a swana kudu le kgošigadi moo Dominika a ilego a ikwa a le bonolo.
  O bile le sebaka sa go bapala ngwanenyana wa kgošigadi go ye nngwe ya dikanegelo tša dinaane. Moo o ile a swanelwa ke go arogana le diaparo tša maemo a godimo le dieta tša bohlokwa gomme a ba mohlanka wa moloi. Apara ditlhako gomme o sepele ka dieta tša kota. Le gona ka di- pad tše bjalo e mpe kudu go feta go fo ba o sa rwala dieta. O ile a ba a thoma go kgodiša molaodi gore go ka ba kaone go tšea difilimi ntle le dieta le gatee. Taba ke gore, maoto a ngwanenyana yo a sa aparwago ka di- rags a be a tla gatelela bodiidi le phetogo ya maemo a kgošigadi go ya go lekgoba la kgonthe ka matla kudu.
  Eupša go molaleng gore molaodi o be a e-na le dikgopolo tša gagwe. Mafelelong, ge a be a tšhaba toreng ya lehu, mafelelong o ile a tloša dieta le ditokomane, gomme ka morago o be a sa rwala dieta, a ikwa a thabile e le ka kgonthe. Lega go le bjalo, bjale maoto a gagwe a se nago selo a be a fišitšwe, gomme gaešita le makhopho a manyenyane a ile a tšwelela, e lego seo se bego se kweša bohloko e bile se šišimiša!
  Baroness ya hobbit e ile ya otlollela seatla sa yona se sennyane, se boleta ebile ka nako ye e swanago se le tanned, go yena, a šišinya seatla sa Dominica ka maatla a bjana le go lla:
  - Go lokile, khutšo! Lebitso la ka ke Laska. Gomme o se ke wa nagana, monna, gore ke ngwanenyana yo a se nago kotsi, di-orc, di-goblin, di-spore tša Koshchei, ka moka di hweditše go gontši go tšwa go nna !
  Dominica o ile a botšiša ka go makala gore:
  - O na le mengwaga ye mekae ngwana?
  Weasel o ile a myemyela gomme a araba gore:
  - Gare ga baemedi ba bong bjo bo lokilego ga se tlwaelo go botšiša ka mengwaga! Go ya ka fao ke lebelelago ka gona, ke mengwaga ye e kaakang yeo o mphago yona.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - O na le mengwaga ye lesome! Ga go sa le gona!
  Drakone Countess e ile ya rora:
  - Ee, she"s already over makgolo a mararo. Seo, le ge go le bjalo, se se nago taba. Lefaseng la rena, ditshadi ka moka ke tše nnyane ebile di botse. Dula le rena ngwanenyana, o tla ba mohumagadi wa rena!
  Dominica o ile a arabela ka couplet e tumilego:
  Ge madira a makgethwa a re, .
  Lahla Rus', phela paradeiseng...
  Ke tla re: "Ga go nyakege legodimo," .
  Mphe naga ya gešo!
  . KGAOLO YA No. 3.
  Marquise le Baroness ba ile ba opa diatla gomme ba goeletša ka go kwana:
  - Bravo! Na o itlhamile se?!
  Dominica o ile a šikinya hlogo ya gagwe ya gauta ka tsela ye mpe:
  - Aowa. E sego nna. Motho yo mongwe, ga ke gopole mongwadi!
  Cassandra o ile a nyenya mahlo:
  - E makatša, o na le kgopotšo ye botse kudu!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a araba ka potego gore:
  - Ke nagana kudu ka nna go feta ka ba bangwe. It"s better go ba tsebiša kudu ka nna go feta ka ba bangwe. Gape ka dinako tše dingwe ke hlama, gomme ga go mpe go feta Pushkin.
  Mohumagadi wa drakone o ile a utolla meno a gagwe a go phadima, a go phadima bjalo ka ditaamane ka ganong ga gagwe mo go sephara gomme a bolela ka hlogo:
  - Mohlomongwe o ka opela selo se sengwe sa tlhamo ya gago?
  Dominica o ile a realo ka go kgopela, a itlotša maoto a gagwe ao a fišitšwego:
  - Ga go na potšišo! E no mphe bonyenyane tšhelete e tee ya gauta. Gomme ke tla go diragatša koša ye e tumilego ka moka. Gomme o opela lefeela? E sa hlomphegego! Le gona ka mo go sa rego selo, ga go na poelo!
  Marquise-nymph e ile ya sosobana sefahlego, gomme lepara la gagwe la maleatlana la phadima ka tsela ye e tšhošetšago ka seatleng sa gagwe, o be a ikemišeditše go otla ngwanenyana yo a sa hlomphegego yo a ilego a ba le sebete sa go ganetša drakone.
  Mohumagadi wa drakone o ile a šišinya ka poelano:
  - Mo fe tšhelete ya silifera. A a opele go tšwa pelong.
  Dominica o ile a myemyela, meno a gagwe, a phethagetšego kudu, a phadima bjalo ka ditlhora tša dithaba tša leqhwa letšatšing le le phadimago mosegare wa sekgalela. Gomme a tšholla:
  - Tšhelete pele!
  Weasel e ile ya mo lahlela tšhelete ya tšhipi gomme ya lla;
  - Mo, e sware!
  Ngwanenyana o ile a lahlela leoto la gagwe godimo gomme a kgona go swara seripa sa nkgokolo sa silifera ka menwana ya gagwe ye e se nago selo. Ke moka a e fetišetša seatleng sa gagwe. Ka lebelela tšhelete ya tšhipi. E be e se selo, silifera e be e le ye mpsha ka mo go feletšego, ka lehlakoreng le lengwe go be go na le drakone ya dihlogo tše šupago, gomme ka matsogong a yona e be e swere molamo wa bogoši le mace. Gomme ka lehlakoreng le lengwe , ngwanenyana yo mobotse yo a nago le moriri wo o kobegilego wo o tšweletšago kudu. Gomme e a ratega.
  Dominika o ile a palelwa ke go ganetša teko ya go leka tšhelete ya tšhipi gomme a araba ka go myemyela gore:
  - Se se a ratega. Dilo tše di fodilego.
  Weasel e ile ya šišinya:
  - Bjale, opela! Anke re boneng seo o ka se dirago!
  Drakone Countess e okeditše ka gore:
  - Gomme o swanetše go opela ka go hlaboša, gomme o diragatše ballad ye telele go feta goba ka fase ga moo, ka ge re lefile!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo ka go dumela:
  - Ee, ke kwešiša seo! O ka se opele bjalo ka...
  Gomme ka morago tswalano yeo ga se ya ka ya tla monaganong wa gagwe. Go lokile, go bolela nightingale ga se mo go nepagetšego ka mo go feletšego goba mo go swanetšego. Eupša selo se sengwe, e sego seo e le ka kgonthe!
  Ngwanenyana wa nymph o ile a gata leoto la gagwe le le se nago selo:
  - A re thomeng!
  Dominica o ile a thoma go opela ka lentšu la gagwe le le kwagalago le le boleta;
  Ke be ke le sebapadi se se tumilego
  Go tšea difilimi, go rogana, mmino, dibolo...
  O ile a thoma go bina ka bogale le ka lešoka, .
  Go swana le mothofatšo wa Sathane!
  
  Maoto a ka a tiile kudu
  Ba ile ba lwantšha hopak yeo e befetšwego...
  Re banenyana ba ba fodilego gakaakaa
  A re šuthišeng yeo ya go senya ka yona nako yeo!
  
  Eupša ke ile ka ikhwetša ke le lefaseng, le a tseba, le le kgethegilego, .
  Moo didragone di bušago bjalo ka dikgoši...
  Tatelano ya moo ke e mpsha kudu, .
  Bonyenyane gagola hempe ya gago!
  Ke ile ka swanelwa ke go ba lekgoba leo le sa rwalago dieta
  Go hwetša sefepi ka morago...
  Maru a ka godimo ga rena ke a matala, .
  Lefelo ga le kgahliše Lefaseng!
  
  Mo dwarf e thata e tla go nna, .
  Gomme o swere sefepi ka diatleng tša gagwe...
  Mošemane wa hlogo ye tšhweu o ile a kitima ka - .
  Lekgoba ga se a rwala dieta, mong wa lona go molaleng gore o na le maswafo!
  
  Gnome e a sega, e kgoma meno a yona ka letsogo la yona, .
  Jwalo ka ngwanenyana ya nang le article, stallion...
  Gore bere e e lome ka leoto la go swara - .
  Ye e tla ba mafelelo a lefatla la dwarf!
  
  Eupša ba nthekišetša meepong, .
  Go be go se na mafelo ao a bonagalago ka gare ga harem...
  Gomme ba mpha sefepi se matla ka go phegelela, .
  Ka gore ngwanenyana o ja kudu!
  
  Mo gnome e ntlhahla ka thapo, .
  Dipheko tša ngwanenyana di makatša ka mo go feletšego ...
  Lentšu la mohlanka le hlakile kudu, .
  Eupša mafelelong go na le mafela feela!
  
  Ke nyakile ke hlobotše e bile ke sa rwala dieta
  Ke šoma meepong bjalo ka tonki yeo...
  Mma, ke re, moratiwa wa ka, .
  E ile ya ipontšha e le bošilo gakaakang!
  
  Ke be ke le ngwanenyana yo a nago le bokgoni
  Ke ile ka atiša dikarolwana hlogong ya ka...
  Gomme bjale ka go e tee, e nagane, mosese, .
  Ke bokgobeng bjo bo hlagago!
  
  Ka nako e telele, e telele ke ile ka kgotlelela gnome, .
  Ke amogetše sefepi ka morago...
  Ba mpetha ka baka la kgwebo e sego ka baka la kgwebo, .
  Ba ile ba holofetša gore ba tla mphepa ka morago!
  
  Eupša makgoba ao a sa rwalago dieta a rabela, .
  Di- crowbar di šoma, dinoto, .
  Gomme bjale, e tšee elemente ya gago , .
  Go gnome yeo e nago le lefatla Ke hwile !
  
  Go lokile, ba babe bao ba ile ba bolawa, .
  Re bile le mahu a šiišago...
  Eupša, ntumele, re ile ra itokolla - .
  Banenyana ba ile ba bontšha maemo a godimo!
  
  Gomme bjale re na le madira a magolo, .
  Bafana le bona ba ya ntweng le rena...
  Re thuba dikotse bjalo ka dipolanka, .
  Babuši ba babe ba tla kaput!
  
  Gomme ka morago bokgoba bja dihele bo tla nyamelela, .
  Monna o otlolola magetla a gagwe...
  Re tla fediša bogoši, re fedišitšwe ke manaba;
  Go tla ba le ngwagakgolo wa lethabo le tšwelopele!
  
  Gomme ka morago go tla ba le khutšo lefaseng ka moka, .
  Monna, naledi ye kgolo...
  Re tla fofa moyeng wa dinaledi, le a tseba, .
  A ditoro tša batho di phethagale!
  Ngwanenyana o ile a feleletša ka noutu ya godimo, lentšu la gagwe le phadima bjalo ka ditloloko tša silifera.
  Ngwanenyana wa nymph o ile a opa diatla. Di-elf tše mmalwa le di- troll le batho ba mmalwa le bona ba ile ba theeletša koša ya Dominica. Ba mo lahlela ditšhelete tša tšhipi: tša silifera le tša mphiri.
  Ngwanenyana wa sebapadi o ile a khunama. Gomme a di topa go tšwa dithaele. A tšea tše dingwe tša ditšhelete tša tšhipi ka diatla tša gagwe, gomme tše dingwe ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Gomme e be e le pono ye e rategago.
  Ee, o na le maoto a bjalo a goketšago le a betlilwego. Le kamoo a lego yo mobotse le yo a kgahlišago ka gona ka boyena. Go lokile, di-prima donna tše dingwe di kae ge di bapetšwa le yena? Na ba tla iteta sebete sa go diragatša sefaleng ba sa rwala dieta? Goba ka mosese o mokopana?
  Drakone Countess e lemogile gore:
  - Seopedi se ke sona! Aowa, ke wa sekolo sa thuto. Gomme fela ka sekolong sa thuto, ka lefapheng leo yena ka boyena a le kgethago.
  Dominic o ile a sega gomme a opela:
  Rena banenyana re tla ba baahlodi ba rena, .
  Gomme ge o swanetše go kgetha, gomme kgetho e thata...
  Re kgetha disutu tša kota, .
  Ka gobane batho ba rena ba na le tlhompho fela!
  Weasel e ile ya ngwala ka go Twitter gore:
  - O na le lentšu... Morongwa wa maemo a godimo fela!
  Dominica o ile a myemyela gomme a lahlela e nngwe ya ditšhelete tša tšhipi godimo ka leoto la gagwe le le se nago selo, gomme ka morago a inama gomme a e swara ka leleme la gagwe. Gomme ka morago a thoma go goeletša. Ka baka la go kopana le mathe, tšhipi ya mmala wa namune e ile ya ruthetša gatee-tee gomme ya fiša molomo wa botse.
  Ngwanenyana o ile a thoma go tshwela mare le go fegelwa. Gomme kganyogo ya gagwe ya go opela e ile ya moyafala gateetee.
  Ngwanenyana wa nymph o ile a šišinya palamonwana ya gagwe, gomme phišo yeo e bego e le ka ganong ga Dominica"s ya fela gateetee. Ngwanenyana o ile a lla:
  - Ao! Bjale ke kwešiša gore go bjang go ba drakone yeo e hemago mollo!
  Weasel o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Go kaone morago ga nako go feta go se tsoge, .
  Ngwanenyana o na le nywaga e mengwe e megolo ka pele!
  Drakone Countess e lemogile gore:
  "Re na le sebopego se se fapanego sa molomo le kgokgokgo go feta batho, gomme kgabo ga e tuka le gatee. Ka gona o se tshwenyege ka rena.
  Batheeletši bao ba bego ba kgobokane go dikologa ba be ba sa dira lešata e bile ba nyaka, ba opa diatla:
  - Dira se sengwe, o amogetšwe!
  Dominica o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Ge o ka ngwala ditšhelete tša tšhipi, I"ll do it!
  Ge ba arabela, lešata le dikgonthišetšo:
  - Ee go bjalo! Le amogetšwe.
  Gomme ka fase ga maoto a ngwanenyana ao a se nago selo, a mešifa, a go ba le mmala wo motsothwa le a go kgahliša, ao a ilego a a swara ka menwana ka mogau wo o sa ekišwego, tšhelete ya tšhipi ya gauta, silifera, ya mmala wa namune, ya boronse le ya polatinamo di ile tša fofa.
  Dominika o ile a thaba ka baka la se, a kwa phišego gomme a thoma go opela ka phišego;
  Madimo le madimo ga se lepheko go banyalani ba rena, .
  Barwedi ba Naga ya Botate, bao ba thunyago bjalo ka dihlašana tša dirosa.
  Yo a sa tsebego ntwa ga se a ja poroto ya millet, .
  Modimo Mophološi Jesu o re eta pele ntweng!
  
  Re tlwaetše go lwa gaešita le lewatleng leo le nago le ledimo, .
  Motho yo mongwe le yo mongwe o swana le chip overboard.
  Ke dumela gore re tla gagola diphoofolo tša go tšhoša tša Horde diripana ntweng, .
  Tlhompho ya rena e ka se knocked out ka sledgehammer le hamore!
  
  Tšhoša e ile ya ruthetša ka gare ga forge, ka gare ga dihele tše fišago kudu, .
  Di-blade tše di loutšwego ke di- bellow tše thata kudu!
  Eba lešole la go se boife; ka pelo e tiilego le e befetšwego, .
  Ge e ba go na le lehu, gona ema, o se ke wa kitima!
  
  Ee , ntwa, go ba gona, ga se monyanya wa todi e bose, .
  Taba ke gore, go na le megokgo godimo ga yona, gomme madi a elela ka matelele.
  Phiri e a bokolla ka nako e telele gomme bere ka go rora mo go šoro, .
  Gomme go otlwa ka go boela morago a go be leihlong, e sego sefahlegong!
  
  Go na le lerumo leo le ka phunyago ketane poso, .
  Go na le dikotse tšeo di ka se tsenego ke mokgobo!
  Eupša o se ke wa ba lekgopo, o se ke wa dumelela bodiabolo ba dira difahlego , .
  E le gore o se ke wa swana le papadi ya malokwa!
  
  Ntumele, tharollo e phadimago e tla tla, .
  Go yo mongwe le yo mongwe go na le moputso wo o ka se hwetšwego godimo!
  Gobane kgopolo ya bosenyi, ke a dumela, tefetšo e tla tla, .
  Ga go na sebete se sengwe ge e se tsela e thata!
  Ka gona Dominica o ile a opela, gomme lešaba leo le nago le mekgwa e sa swanego le ile la mo opa magofsi ka phišego e kgolo. Le ge e le basadi ka moka, ga go na banna lefaseng le. Goba, mo e nyakilego go ba ntle le thobalano e matla.
  Ka morago ga moo, mohumagadi wa drakone o ile a šišinya mosela wa gagwe gomme a lemoga gore:
  - Go lokile, ke swanetše go ya! Ke tswa tseleng!
  Nymph e ile ya topa tšhelete ya tšhipi ka leoto la yona le le se nago selo gomme ya šišinya gore:
  - A re hlahlobeng. Ke tla lahlela, gomme o re - dihlogo goba mesela ! Guess what, tšhelete ya tšhipi ke ya gago, aowa, o mpha tšhelete ya tšhipi morago!
  Drakone Countess e ile ya rora ka ditshego gomme ya araba gore:
  - Ke tseba maano a gago! So it"s better gore o se senye nako ya gago goba hlogo ya gago!
  Dominika o ile a nyenya gomme a lemoga gore:
  - Hlogo ga se ditsebe, o ka e gagola katiba, o ka se e roke morago!
  Weasel e ile ya lla gomme ya opela:
  -Ditsebe tša ka godimo ga hlogo ke ditsebe!
  Ditsebe ka godimo ga hlogo - molwetši sepetlele sa monagano !
  Drakone Countess e ile ya fofela moyeng. Gomme ga se a ka a swaya diphošo ka seo ngwanenyana wa nymph a se opetšego. Gomme se, go swanetše go lemogwa, se fodile ka mo go feteletšego.
  Dominica o ile a thoma go kgoboketša tšhelete ya tšhipi ka lepotlapotla ka diatla tša gagwe le maoto a sa aparwago. Gomme o ile a e dira ka lebelo le legolo.
  Weasel o ile a hlokomela, a gohla moriri wa gagwe ka lepara la maleatlana:
  - Tšhelete, go ba gona, e bohlokwa. Eupša sa bohlokwa le go feta ke mantšu a go loya, dilo tša kgale, di- talisman, dimedal, dipheko, bjalobjalo. Go sego bjalo, o ka se kgone go phela bophelo bja maemo a godimo le bja maemo a godimo !
  Dominica o ile a dumela:
  - Tšhelete e ka se reke bophelo bjo bobotse, ntumele, .
  Tšhelete e ka se reke lerato le tlhompho...
  Ka gona o se ke wa ngangišana bjalo ka phoofolo
  Tseba gore o ka se rekiše naga ya geno bakeng sa poelo!
  Gomme ngwanenyana, ka leoto la gagwe le le se nago selo, o phasola tšhelete ya tšhipi ye pherese. Gomme ka morago leoto la gagwe le le se nago selo gateetee le ile la fetoga, ka go panya ga leihlo, go ba leoto la letata.
  Dominique o ile a goeletša ka poifo:
  - Ke eng sa go makatša se!
  Marquise ya nymph e ile ya araba ka go myemyela:
  - Ye ke tšhipi ye e kgethegilego ya maleatlana, e šoma fela ge e kopana le letlalo la motho yo a nago le medimo ya Olympian ka lapeng la bona!
  Gomme Laska a goeletša ka lethabo:
  - Ao! O na le madi a mohuta woo ka go wena. Ka gona ga se ra ka ra foša.
  Dominica o ile a ngunanguna a re:
  - Eupša se ke bobe! Ge o kgona, tloša letsogo la gago. Gomme mphe leoto le le tlwaelegilego gape.
  Nymph e ile ya šikinya hlogo:
  - Aowa! O šetše o swanetše go dira se ka bowena.
  Ngwanenyana yo a bego a swere ke molaba o ile a hwihwitla:
  - Se se kgonega bjang?
  Weasel o šišinya gore:
  - Nagana ka monaganong wa gago gore o rata gore leoto la gago le lebelege bjang, kgotla monwana o mogolo le o monyenyane wa seatla sa gago sa le letona, gomme o swanetše go atlega!
  Dominic o ile a e tšea gomme a e tsebiša. Ke moka gwa tla go kgotla.
  Gomme go e na le leoto la kgaka, leoto le ile la tšwelela ka gare ga boot ya felt le ka ski. Gomme go ile gwa ba mo go sa kgahlišego le go feta ge ski se be se lla godimo ga maswika a magolo.
  Nymph e ile ya nyenya gomme ya opela:
  - Barutiši ba mahala, .
  Nako ye e sentšwego le wena...
  Ke ile ka tlaišega lefeela le ngwanenyana, .
  Moloi yo a nago le bokgoni kudu!
  Dominica o ile a kgopišwa ke gore:
  - Ga ke moloi. Gomme ke sa no ithuta. Eupša tsela ya go ya tsebong ga e ke e ba bonolo kudu ... Ee , go ya difiliming!
  Weasel o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, ka cinema, mohlomong le ho feta. Gomme se, go ba gona, ke bothata bja rena bjo bogolo.
  Batheeletši ba ile ba thoma go kgobokana go dikologa gape: e be e le pono ye e segišago. Ka go nepagala kudu, go na le mehuta ka moka ya banenyana mo. Gomme ke leboga seo. Modiragatši wa ngwanenyana o ile a leka go nagana gape le go fetoša leoto la gagwe. Eupša mo nakong ye selo se sengwe se ile sa tšwelela diporong le ka radar, gaešita le ge e be e le se senyenyane.
  Dominica o ile a opela ntle le go lahlegelwa ke kholofelo ya gagwe:
  Ke le kgopela gore le se makale
  Ge maleatlana a ka direga...
  Ge e ka direga, ge e ka direga, .
  Ge e ba maleatlana a direga!
  Nymph e ile ya myemyela morago gomme ya lemoga gore:
  - Ee, go sepela le lentšu la gago, o swanetše go ba le bokgoni bja go šomiša maleatlana gape!
  Ke moka ngwanenyana wa hobbit o ile a kitimela go bona gomme a šišinya, a dikologa lepara la gagwe la maleatlana:
  - A re e direng gakaone! Gomme tseba, ke na le seripa sa mengwaga ye sekete ya go itlwaetša!
  Weasel o ile a ganetša ka gore:
  - Aowa! A a dire ka boyena!
  Dominica o ile a ngwala ka go Twitter:
  Ke lahlegetšwe ke monagano, ke lahlegetšwe ke monagano, .
  Ke tla e dira ka bonna, ke tla e dira ka bonna!
  Gomme ngwanenyana gape a hweshetša selo se sengwe sa go dumelela. Gomme ka morago leoto la gagwe, ka mokgwa wa tanka yeo e nago le radar, mafelelong le ile la boela la hwetša sebopego sa lona se se kgahlišago, sa peleng. Gomme gwa ipontšha e le bjalo ka ge eka e dirilwe ka taelo.
  Dominica o ile a ema gomme a šišinya menwana ya gagwe. Maikutlo a gagwe a ile a thoma go thaba, gomme a opela:
  Rena banenyana re matla kudu lefaseng, .
  Gomme, ntumele, o ka se hwetše botse bjo bo fodilego...
  Re tla tloga re kolobiša manaba a rena ka ntlwaneng ya boithomelo , .
  Gomme o tla lebelega a na le mengwaga ye masomepedi ka mo go sa felego!
  Ka morago ga moo, botse, o tla sega le go sega, a bontšha meno a gagwe a magolo le a go phadima.
  Dominika o ile a thoma go bina, maoto a gagwe a se nago selo a emišitšwe godimo moyeng. Gomme a opela:
  Ke moloi yo a fodilego kudu
  Ge nka stampa leoto la ka, go tla ba le go phuhlama...
  Ke be ke rata go tlola ke sa rwala dieta
  E tšee e le selo se sebotse sa kgonthe!
  Ye ke koša ya gagwe - e no ba ye kgolo le ye e fodilego!
  Le ge, ka lehlakoreng le lengwe, e bonolo ka mo go feteletšego e bile ga e raragane. Ee, ngwanenyana o bjalo mo o ka se tšwafago.
  Ngwanenyana wa hobbit o lemogile gore:
  - O ithuta ka pela kudu!
  Gomme a šišinya maoto a gagwe, ao a bego a kgabišitšwe maqaqailaneng ka dipalamonwana tše di tletšego ka maswika a bohlokwa, gomme monwaneng wo mongwe le wo mongwe ka palamonwana.
  O swana le ngwana, eupša ge re ahlola ka palo ya maswika, kudu-kudu ditho tša gagwe tša ka tlase, ke moloi wa maemo a godimo.
  Weasel o ile a dumela ka hlogo go ngwanenyana:
  - Ke go bone felotsoko. Na o, ka kotsi efe goba efe, Princess Alsou ?
  Hobbit ya tshadi e ile ya dumela ka hlogo:
  - Ee , ke kamoo go lego ka gona! Eupša o a tseba, Marquis, ka ngwanenyana yo go tšwa polaneteng ya Lefase, o ka se be le bothata!
  Weasel o ile a dumela gore:
  - Nepagetše! Eupša it"s impossible ka tsela ye nngwe. Ka maswabi, le ke lefase le legolo leo le ka se kgonego go le dira ntle le mathata le diphihlelo.
  Dominic o ile a akgofela go oketša ka gore:
  -Bophelo ntle le adventures le exploits bo tena kudu. Go swana le sopo yeo e se nago pherefere!
  Princess Alsou o ile a dumela:
  - Ee, ke nnete! Ke seo ba babe ba sa sona. Yo mongwe wa bona o ile a lokolla leuba leo le bolayago thobalano e matla.
  Dominica o ile a opela ka go hemela godimo:
  O ka se phele ntle le basadi, that"s true, .
  Eupša ntle le banna, gape ga go na lethabo...
  Go ile gwa ipontšha ka tsela yeo, e be e le ye mpe kudu, .
  Ge e ba go se na mong yo a tiilego!
  Weasel o ile a dumela gore:
  - Mohlomongwe! Eupša mo, bjalo ka ge ba bolela, ke tšhoša ya magale a mabedi. Ka lehlakoreng le lengwe ga go na thobalano ye maatla go feta, eupša ka go le lengwe...
  Hobbit ya tshadi e ile ya ganetša ka pela:
  - Aowa! E mpe go tšwa mahlakoreng ka moka. Ka gona ga go nyakege gore re bolele bošilo. Ditona le tšona di a nyakega.
  Dominica o ile a araba ka gore:
  - Ba tona ka diphoofolong. Go batho ba bohlale, selo se sengwe se fapane.
  Weasel o ile a sega gomme a araba gore:
  - Ee, go banna, go ba gona. Gomme ke be ke sa hwetše selo seo nka se bolelago.
  Maeba a mmalwa, ao a nago le mafofa a mmala wa namune le melomo ya gauta, a ile a fofa a feta go ona. Dinonyana di be di kgahliša kudu. E no ba e rategago ka lehlakoreng le tee. But on the other hand , go be go bile go na le go hloka tatso mo gongwe go bona.
  Dominica o ile a tšeela legato:
  - Ke ka baka la'ng gild melomo ya maeba?
  Weasel o hlalositše gore:
  - Ga go na motho yo a gilded! Se ke ka gobane ba be ba kgwatha di- strawberry ka topaz.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a ngunanguna:
  - Eng? Ka topaz?
  Ngwanenyana wa hobbit o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, go na le difraise tše bjalo! Eng, o be o sa tsebe?
  Weasel o lemogile gore:
  - O be a tla tseba bjang? O lefaseng la rena morago bjale kudu.
  Baemedi ba bararo ba bong bjo bo lokilego ba ile ba akgofiša lebelo la bona. Gomme direthe tša bona tše di se nago selo, tše dipinki di ile tša phadima.
  Dintlo di ile tša tšwelela go dikologa , tše telele, di swana le di- drill tše dipinki, tše pherese, tša emeralda di ya godimo. Gomme e be e bonagala e le ya bokamoso ka mo go feteletšego. Go be go bile go e-na le difofane tše dingwe leratadimeng. Ka mo go nepagetšego kudu, koloyana yeo e dirilwego ka gauta gomme e tletše ka ditaamane, yeo e gogwago ke dipere tše tshela tša maphego le tše tšhweu bjalo ka lehlwa, e ile ya kitimela go feta.
  Banenyana ba bararo ka moka ba ile ba fa bora bjo bonyenyane. Eupša go bonagala motho yo a hlomphegago a be a se na nako ya botse, gomme triumvirate e ile ya latela go ya pele.
  Go be go na le lepatlelo la di- hippodrome ka pele, le be le bonagala bjalo ka lepatlelo le legolo. Go molaleng gore e be e le lefelo la mabelo a dipere.
  Marquise-nymph e ile ya šišinya gore:
  - Re swanetše go lekola ge eba morutwana wa rena a na le mpho ya go bona dilo ka leihlo la kgopolo. Ka gona, re tla ba gona mabelong.
  Go dikologa hippodrome go be go e-na le legora le letelele la letlooa leo le dirilwego ka tšhipi ya silifera le ya mmala wa namune, leo le bego le tletše ka dipheta le maswika a mangwe a matala-lerata le a pherese, gotee le galase yeo e gopotšago galase ya Czech . Gomme e be e bonala e le ye botse kudu.
  Gomme mojakong go be go na le didiba tše pedi ka mahlakoreng, tšeo di bego di lahlela ntle dijethele tša mebalabala go tšwa go banyalani ba ba botse bao ba nago le gauta: - elf yeo e bego e gokarela mošemane wa elf.
  Ee, dilo ka moka di be di bonagala di le botse kudu. Gomme mojakong go na le mohlapetši wa banenyana. Gape e botse kudu le ka seetša, ditlhamo tša silifera.
  Se sengwe le se sengwe se bonala se kgahliša kudu. Go na le baemedi ba bantši kudu ba bong bjo bo lokilego go dikologa.
  Dominika o ile a gopola filimi yeo e bolelago ka Gulag Archipelago le kampa ya basadi. Basadi ka moka ba moo e be e le, bjalo ka ge eka ka kgetho, e le ba bafsa, ba ba botse, gomme ba apere dikobo tšeo di tlogelago maoto a bona a mabotse a pepentšhitšwe ka mo go feletšego. Go lokile, ka ge selemo kua Siberia se le borutho gaešita le, mohlomongwe, se fiša, banenyana ba be ba sa rwala dieta. Seo se dirilego gore filimi ye e tume kudu gare ga banna. Gomme Dominica o ile a bapala setho sa marabele sa Komsomol seo se ilego sa rulaganya phetogelo ka moka ya banenyana. Gomme ba botse ba ile ba ba ba thopa dibetša, gomme ba tšea regiment ka moka ya NKVD ntweng, gomme ba kgona go e thopa.
  Filimi, go ba gona, e ile ya ipontšha e fodilego. Gomme bahlabani ba sa rwala dieta, ba go kgahliša, ba ba botse ba be ba bonala ba fo ba ba super.
  Dominika, ka tsela, mathomong o be a swanetše go bapala karolo ya motswala wa Fandera, yo a rulagantšego moferefere wa bagolegwa, eupša filimi ye bjalo e ka be e ile ya thibelwa. Gomme o ile a fo dirwa morutwana yo mobotse kudu le setho sa Komsomol.
  Dominica o ile a khunamela ngwanenyana yo a tšwago mohlapetši. Gateetee, thwi go tšwa ka fase ga Lefase, bjalo ka jack go tšwa lepokising la snuff, drakone e ile ya tlolela ka ntle. Small , e kgolo go se nene go feta albatross, ka dihlogo tše tharo.
  O ile a fofela godimo go ya go banenyana, gomme lentšu la lla:
  - Mpušetše ngwanešo!
  Marquise wa nymph o ile a araba ka go hemela godimo:
  - Se ga se kgonege, Belka.
  Ge a arabela, ngwanenyana wa drakone, yoo makwapi a gagwe a bego a phadima matšatšing a mararo ka mebala ka moka ya molalatladi, gomme maphego a gagwe a be a le botse kudu moo a bego a tšholla mahlong, o ile a thoma go rora.
  - Ke nyaka ngwanešo! Ke nyaka ngwanešo! O kae!
  Ngwanenyana wa hobbit o ile a lla:
  - Ee, rena ka noši re swaregile ka go nagana gore re ka bušetša banna ba rena bjang go rena. Le gona ga go nyakege gore o be yo a sa kgahlišego.
  Ngwanenyana wa drakone, o ka tšea eng go tšwa go lefotwana, o ile a homola gomme a lla, a tlolela godimo go ya Dominica:
  - Ke a tseba gore o ka kgona! Ke wena yo a kgethilwego!
  Ngwanenyana yo a ilego a hlabja o ile a nyenya gomme a opela ge a arabela:
  - Se sengwe le se sengwe seo se sa kgonegego, ntumele, se a kgonega, .
  Eupša go batamela bothata bjo go thata kudu...
  Lega go le bjalo, ge e ba o gateletša bjoko bja gago ge o dutše o bapala, .
  Nka ba ngwanenyana yo mobotse wa Jedi !
  Ngwanenyana wa drakone o ile a hlaba mokgoši gomme a lla ge a arabela:
  Mogopolo wa gago ga o lekane le monwana, .
  Genius, o a tseba, mo Lefaseng...
  Gomme mošemane yo mobotse o ntetile, .
  Ka pere e sobeletšego!
  Dominika o ile a ikwa a segiša e bile a sega:
  - Drakone ka pere? Se ke kamoo e lebelegago ka gona!
  Marquise o lemogile gore:
  - Eng, ga o tsebe kgopolo ya tshwantšhišo!?
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a sega gomme a lemoga:
  Re ka hwa kae le kae
  Le ge letšatši le sobela la amber...
  Ka kakaretšo, re phela ka bolokologi, .
  Ee, mahala!
  Ge re bolela ka tsela ya seswantšhetšo!
  Ngwanenyana wa drakone o ile a lokolla mabone molomong wa gagwe, e be e swana le sebonela-kgole, gomme ya tšholla:
  - Ye ke koša ye e rategago. Le ge go le bjalo , Ke nyaka gore moeng yo mobotse go tšwa Lefaseng leo le sa tsebjego a dire selo se sengwe se se kgahlišago.
  Dominica o ile a šikinya magetla gomme a lemoga gore:
  - Ke a tseba gore lentšu la ka le wiša ditšhelete tša tšhipi tšeo di sego mpe go feta di-nunchuck tšeo di kokotago dihlopha tša mabele. Lega go le bjalo, ke swanetše go gateletša lentšu la-ka gape! Le gona bakeng sa eng? Kae o ka diriša tšhelete mo?
  Marquise o ile a ganetša gore:
  - Sa mathomo, o tla petšha tšhelete ya gago go ye nngwe ya dipere kua hippodrome gomme wa leka go oketša motse-mošate wa gago. Gomme sa bobedi, ngwanenyana yo ga se drakone ye nnyane ya tshadi fela, eupša gape ke kgošigadi. O tla go fa palamonwana ya gagwe, yeo e nago le maatla a maleatlana a magolo kudu. And for this , ntumele, it"s worth go leka le go opela gabotse!
  Dominica o ile a šišinya hlogo ya gagwe e phadimago molaleng wa gagwe o tiilego gomme a hlokomela gore:
  - Tabeng ye, ke bona go na le selo seo o swanetšego go se leka! Go feta moo, o ka gana bjang ngwana!
  Ngwanenyana wa drakone o ile a lla:
  - Ga ke ngwana le gatee. Ke kgošigadi gomme nka dira se! Ke tla fofela polaneteng ya gago. Gomme ke tla fiša motse-mošate wa gago.
  Dominica o ile a hwihwitla ka tsela e tšhošetšago:
  - Gomme re na le tšhireletšo ya moyeng ya batho ba go swana le wena! O reng ka se, sehlogo?
  Ngwanenyana wa drakone o ile a ngunanguna:
  - O tla romelwa mafelong a go epa maswika. O tla šoma o sa apara le ka diketane ka tlase ga dikotlo tša dikotlo tša balebeledi ba orc.
  Ngwanenyana wa hobbit o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, a ka kgona! Go feta moo, o motho. Gomme batho ba rena... Ba tšewa bjalo ka ba maemo a fase, ka mabaka a mantši.
  Weasel e ile ya tšholla:
  - Ka fao go kaone o opele! Setšhaba se šetše se kgobokane mo, and we"ll also earn money.
  Ge e le gabotse, go ile gwa tsoga lešata gare ga lešaba la baemedi ba fapa-fapanego ba bong bjo bo lokilego, gomme gwa kwagala go opa magofsi le go goeletša:
  - Opela, letšoba le lennyane, o se ke wa hlabja ke dihlong!
  Go lokile monna, a re bapaleng mmino!
  Re nyaka go theeletša trill ya nonyana ya paradeise!
  Dominica o ile a hemela godimo kudu gomme a thoma go opela;
  Lebopo la Elfa le na le phapoši e kgolo , le na le meboto, .
  Maphoto a gaša ka go phadima ga glazed...
  Elfia e ile ya ba naga ya gešo ya gabo, .
  Trill ya nightingale e re opelela koša e kgahlišago!
  
  Ka seketswaneng se sephara, nna le moratiwa wa ka re sesa, .
  Zlata Val o ile a theola di-braid tša gagwe.
  Ke mo gobotse gakaakang go nna le baratiwa ba ka go ba mmogo, .
  Ke maswabi go se sware kwena ka lepara la go rea dihlapi.
  
  Aowa, e sego meetse, a ruthetša ka morago, .
  Ke tlhago yeo e re fago champagne.
  Naga ye e swana le mma yo a rategago go nna, .
  Go fa kudu ga lefase ka diaparo tša bogoši!
  
  Marothodi a bjalo ka dipheta ka fase ga mahlasedi a ngwedi
  Splashes bjalo ka sehlopha sa dinose ka lephego la silifera...
  Virgo, o swana le morongwa yo a nago le toro go nna, .
  Ka sefahleho sa ho hloka molato - Madonna e hloekileng ka ho fetisisa!
  
  Monkgo ke todi ya dinose, le moriri ke silika, .
  Melomo e ile ya arogana bjalo ka satin.
  Ke dumela gore motsotso wo e lego kgale o letetšwe o fihlile, .
  Dikanegelo tša dinaane di tla fetoga tša kgonthe!
  
  Melomo ya rena e ile ya kgoma ka lethabo le legolo, .
  Bose bo bjalo ka gore ga go sa na mantšu .
  Ntumele, o botse bjo e sego bja lefaseng, .
  Lotho e tla tšea sephetho, lahlela tšhelete ya tšhipi godimo!
  
  Dikano ke tše ka go latelana, .
  Go hemela godimo le ditshego tša lethabo la rena la ledimo.
  Bokgethwa bja moya bo tla bolokwa ke kerubi, .
  Yo a kgethilwego o tla lahlela lelokelelo la dibe ka gare ga urn.
  
  Aowa, tseba, go na le yo mobotse go feta wena Lefaseng, .
  Passion e tuka bjalo ka mollo o phadimago pelong ya ka!
  Re tla dula nageng ye kaone, .
  A re buleng mafasetere le mojako wa go tsena sebakabakeng!
  Ke ka fao botse bo ilego bja opela koša ye e kgahlišago kudu. Gomme banenyana ba methalo ka moka ba ile ba mo opa diatla. Gomme ka nako ye e swanago ba lahlela ditšhelete tša tšhipi, go akaretša le tša gauta. Gomme seo ke se segolo .
  Ngwanenyana wa hobbit o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana, gomme tšhelete ya thoma go bopa mokgobo o arogilego ka boyona. Gomme kholomo ka moka ya ditšhelete tša tšhipi tša mebala e mentši e ile ya gola.
  Ngwanenyana wa drakone le yena o ile a opa diatla, gomme ka morago a lokolla dikgabo tše di phadimago dihlogong tša gagwe tše tharo. Ka morago ga moo o ile a bolela ka go se kgahliše gore:
  - Se, go ba gona, se sebotse, eupša ga se sa lekana! Ke nyaka gore le wena o nponele!
  Dominica o ile a sosobana sefahlego gomme a botšiša gore:
  - Na seo ga se se segolo kudu?
  Marquise o ile a mo homola:
  - Na o nyaka go hwetša palamonwana ya bohlokwa bjalo ka koša e tee fela? Go lokile, o na le go hloka mekgwa ! Eba le letswalo, ka gobane selo sa kgale se bohlokwa.
  Ngwanenyana wa hobbit o ile a lla:
  - Ntho e nngwe le e nngwe e na le theko ya yona. Gomme gantši, bakeng sa selo sa bohlokwa sa kgale, o swanetše go phethagatša dikganyogo tše tharo, goba go fana ka ditirelo tše tharo. Tše ke melao. Gomme wena ka bowena o kwešiša lebaka!
  Batheetši ba banenyana ba fapa-fapanego ba ile ba opa diatla gomme ba gata maoto a bona a sa aparwago, gomme ka sewelo kudu ka dieta:
  Etlang, o opele tše dingwe gape!
  Re nyaka dikoša!
  E tla ba e fodilego kudu !
  Dira lerato la lerato!
  Re tla go lefa gabotse!
  Weasel o ile a dumela ka hlogo go Dominika:
  - Go lokile, o se ke wa thubega! Etlang, opela!
  Gomme botse bjo bobotse bo ile bja šišinya boya bja gagwe bjo bo phadimago, bjo bo phadimago. O ile a gata maoto a gagwe ao a se nago selo, a mešifa gomme a opela, ka maikutlo a magolo le ponagalo;
  ya rena , therešo ya rena
  E bopilwe ka go rwala tumelo!
  Gomme e sego gosasa, le gosasa, .
  Gomme lehono phološa Naga ya Botate!
  
  Re hlompha Elf ya rena , .
  Akere ke yena lefase ka moka, tseba lefase!
  Folaga ya rena ye khubedu ya Naga ya Bomme, .
  Le gona ga go na bohwibidu bjo bo phadimago go feta bjona!
  
  Mmulamadibogo o dumediša e sego sefahlego, .
  Pontšo ya gagwe ke folaga ya Naga ya Mma!
  Re ile ra lwantšha lenaba ka bokgoni, .
  Go tumiša dilo tšeo di fihleletšwego ka temana!
  
  Tseba gore go na le tumelo e tee fela mo polaneteng, .
  Tumelo ka dear , elfinism e halalelang!
  Gore bana ba thabilego ba tshege, .
  Orcism e ka thuthupišwa ka sekoting !
  
  Knight e nngwe le e nngwe e be e fo ba ngwana, .
  Bjang le melapong ba sa rwala dieta...
  Eupša bjale o na le wintšhi ka diatleng tša gagwe, .
  Dashingly o batalatša tšhipi ka hamore!
  
  Motho o loutša sethunya sa motšhene ka metšhene, .
  Go lokile, motho yo mongwe o thuntšha go tšwa legetleng!
  Sefoka se se khubedu se fofa bjalo ka folaga e khubedu, .
  Re betha manaba a mabe ntle le go dira metlae!
  
  Bagologolo ba rena ba ile ba tšea Orklin ka sebete , .
  Go lokile, go thwe"ng ka rena? Re tseleng ya go ya Mars!
  Re batho, e sego di- macaque lekaleng, .
  sa lenaba se mo thula thwii leihlong!
  
  Eupša gape re tseba go ipshina, .
  Betha moropa, letša diphalafala!
  Difahlego tša bana tše di rategago kudu, .
  Le ditekanyo tša tše nne le tše hlano!
  
  Tlhahlobo e thata ka ho fetisisa ea ntoa - .
  Go se fete go se go swana le go hwa!
  Eupša lehung re na le sefoka seo se nago le totšhe, .
  Forge ya koporo ya elven e ka se wele!
  Ngwanenyana o ile a opela gabotse kudu le ka bokgoni gomme, ka nako e swanago, a bina, gomme maoto a gagwe a be a goketša kudu. It"s just a pity gore go be go se na banna around go leboga botse bja gagwe. Gomme ngwanenyana o na le yona maemong a colossal, gomme mohlabani o bontšha kgatelelo ya gagwe ye kgolo le ambience.
  Gomme banenyana ba makgolo a mmalwa ba šetše ba kgobokane, gomme ba dira lešata. Ba lahlela tšhelete, gomme ba na le menkgo ye maatla kudu ya mebele ya bafsa, ye foreše, ya basadi le dinkgiša-bose tša go tura le dinkgiša-bose. Go na le go gontši go dira gore hlogo ya gago e dikologa mo.
  ditšhelete tše mmalwa tša tšhipi tša kota , e lego seo e bego e le se segolo. Eupša tšhelete e tlwaelegilego ya pampiri bakeng sa polanete ya Lefase ka tsela e itšego ga e bonagale. Gomme se ka tsela ye nngwe ga se sa tlwaelega go Dominica. Ka dinako tše dingwe dikgopolo di phadima monaganong wa gago mabapi le kamoo ba lego sehlogo ka gona mo. Go thwe"ng ka dikarata tša elektroniki bakeng sa go lefa? Go lokile, se se tloga se makatša bakeng sa maemo a a tlhabollo.
  Ka gona motho yo mongwe o ile a lahlela kuku yeo e jelwego seripa-gare yeo e nago le tranelate ka tlase ga maoto a sa aparwago a seopedi sa ngwanenyana.
  Ngwanenyana wa hobbit o ile a otla kuku ka legadima go tšwa go lepara la gagwe. Gomme ya wa ka yona nako yeo.
  Botle bjo bonyenyane bo lemogile:
  - O se ke wa dira seo gape! Tšhelete feela!
  Weasel e ile ya opela gore:
  - Dira tšhelete! Dira tšhelete!
  Go lebala ka go tšwafa, botswa...
  Dira tšhelete! Dira tšhelete!
  Ge e ba go nyakega, bonyenyane letšatši ka moka!
  Ngwanenyana wa drakone o ile a šišinya maphego a gagwe gomme a lla:
  - Go lokile, ye ke tirelo ya bobedi! But to get an artifact ring , o hloka gape le ya boraro!
  Dominica o ile a budulela marama a gagwe gomme a bolela ka segalo sa go ikholofela:
  - Ge o nyaka, I"ll be happy go go opelela gape! Go bolela nnete, ke rata go opela.
  Batheetši ba basadi ba ka bago sekete, e lego baemedi ba bong bjo bo lokilego, ba ile ba rora gomme ba gatelela mo e nyakilego go ba ka mo go feletšego maoto a bona a se nago selo, a kgahlišago, a basetsana:
  - Opela gape! Opela gape!
  Bravo, encore, encore! Bravo, encore, encore!
  Ngwanenyana wa drakone o ile a ganetša, a hlaboša lentšu:
  - Aowa! Neela palamonwana e bjalo feela bakeng sa dikoša! Mo o swanetše go dira selo se sengwe sa bohlokwa kudu gomme ka nako e swanago, se thata.
  Go ile gwa ba le go khutša mo go gateletšago. Banenyana ba fetago sekete ba merafo e fapa-fapanego ba ile ba gatsela ka tebelelo.
  Gateetee gwa tšwelela mošemane. Moemedi a nnoši wa bong bjo bo tiilego gare ga bona. E be e le wa moloko wa batho, a apere diborikhwe fela, a na le mešifa gomme a na le leina la lekgoba legetleng la gagwe, o be a bonala a na le mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi gomme go molaleng gore o be a bethilwe go feta ga tee. A kitimela godimo, direthe tša gagwe tša lerole, tša bjana di phadima go leba go ngwanenyana wa drakone, o ile a wela fase ka matolo gomme a lla:
  - A ba ntokolle! Mpušetše maemo a ka!
  Ngwanenyana wa drakone o ile a dumela ka hlogo gomme a tiišetša gore:
  - Ke yona! Mošemane o tla lokologile ge o ka mo fetoša elf!
  Dominica o ile a phurolla diatla tša gagwe:
  - Eupša se ga se kgonege!
  Marquise-nymph e ile ya šišinya gore:
  - Ngwana yo wa lekgoba o sa tšwa go ba kgošana ya mphapahlogo wa mmušo o mogolo, wo o bitšwago Oenomaus. Gomme bjale, o ile a ba mošemane wa moloko wa batho le lekgoba go efoga leuba la diabolo. Mo dire kgošana ya elf gape, gomme ka morago mohlomongwe re ka swara tlhale ya tangle ka moka!
  . KGAOLO YA No. 4.
  Kgošigadi ya hobbit e ile ya tiišetša:
  - Ye ke sebaka sa gago, Dominic. Le ya rena le yona. Ditona mo e nyakilego go ba ka moka di ile tša nyamelela. Gomme yo, le ge a se a tšhoga, o ile a lahlegelwa ke sereto sa gagwe le maemo a gagwe, gaešita le mmele wa gagwe, a fetoga lekgoba la motho.
  Mošemane o ile a šišinya hlogo ya gagwe ye bofefo, ye e kgaotšwego :
  - Ba mpetha letšatši le lengwe le le lengwe gore ke se fetoge leswika! Ka mabaka a itšego, ke makgoba ao a otlwago ao a lwantšhago kudu leuba le!
  Dominica o ile a phurolla diatla tša gagwe gomme a araba ka gore:
  - Ee, ga ke na kgopolo ya gore nka mo nyamiša bjang! Le gore kgošana le yona e be e le ngwana?
  Mošemane wa lekgoba o ile a šikinya hlogo.
  - Aowa, ke be ke le motho yo mogolo kudu! Eupša ge e thoma go fetoga leswika, nymph ya weasel e ile ya diriša maleatlana a kgethegilego. Ke ile ka ba lekgoba le lefsa gomme ka otlwa. Se se ile sa nnea dikgwedi tše mmalwa, gaešita le ge e be e le tše bohloko, eupša bophelo. Eupša kapejana goba ka morago, se se tla fela. Go feta fao, ba swanetše go mpetha ka maatla, gomme letšatši le lengwe le le lengwe ke swanetše, goba go rwala maswika a boima, goba go dikologa leotwana!
  Ngwanenyana wa nymph o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee! Ye ke tsela e nnoši ya go diegiša ka tsela e itšego mafelelo a leuba la maswika. Go sa na le bašemane ba makgoba ba moloko wa batho meepong bao ba sego ba hlwa ba tšhošwa ke mafsika e bile ba šoma. Eupša ba ke bona feela baemedi ba bong bjo bo tiilego bao ba šetšego. Gomme ka morago tše dingwe tša tšona le tšona di fetoga leswika gomme ka morago tša phuhlama go ba lerole.
  Dominica o ile a letša molodi:
  - Se se a šiiša! Masetla-pelo a legohle! Le gore a phele le go ba lekgoba!
  Mošemane yo, a apere borokgo bjo bokopana bjo bo ntsho bjo bo bego bo bopa diaparo tša gagwe ka moka, gomme a na le megala, a na le mešifa ye e se nago makhura ka fase ga letlalo yeo e bego e bonagala e le ye sesane ka lebaka la go hloka makhura, o ile a opela:
  - Ee, ke kgošana, gomme ke lekgoba fela, eupša eng, .
  A bahlomphegi ba mpitše gore...
  Ba kgole gakaakang, ba kgole le nna, .
  Mošemane yo a robegilego ketane ya maoto!
  Ngwanenyana wa drakone o ile a lla ka go tšhoša mahlo:
  - Ka gona mo dire kgošana ya elf gape, gomme ka morago o ka hwetša palamonwana ye ya bohlokwa ya maleatlana a drakone!
  Dominica o ile a phurolla diatla tša gagwe:
  - Go lokile, you damn it, ga ke na kwešišo ya motheo ya maleatlana, gomme o nyaka se! Seo, mohlomongwe, wena ka noši o ka se se dirego!
  Nymph marquise o ile a hlokomela ka go hemela godimo:
  - Mohlomongwe le rena re ka se kgone go dira se ... O reng?
  Ngwanenyana wa drakone a re:
  "Ke kgale a eme ka maoto." Gomme sekolo sa drakone se tla tswalela kgauswinyane. Ka fao, a a thome ka go phasa ditlhahlobo tše di tagago, gomme ka morago a leke go nyamiša mošemane kgošana.
  Dominica o ile a dumela ka hlogo.
  - Go lokile, ye ke tsela yeo, ka molaotheo, o ka...
  Marquise wa nymph o ile a topa talisman ya gagwe yeo e bego e fegilwe molaleng wa gagwe. Gomme a e silila ka mefapahlogo ya gagwe gomme a thoma go ngunanguna se sengwe, bjalo ka mantšu a go loya. Ngwanenyana wa drakone o ile a lla, a bontšha meno a gagwe:
  - Ye ke teko ye kgolo go yena ... Na a ka sepela ntle le tshenyo ye ntši ge a šomiša ultra spell!
  Dominica o be a nyaka go hwetša tlhathollo ya seo se bolelago ka go loya ga ultra, eupša nymph-marquise e ile ya gata leoto la gagwe le le se nago selo, le kgabišitšwe ka dipalamonwana, gomme ngwanenyana a swarwa ke ledimo. Go be go le bjalo ka ge eka senatla se sengwe se ile sa mo tšea ka seatleng sa sona gomme sa mo rwala.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a ngunanguna:
  - Ke go tlola gakaakang!
  Gomme ka fao bona, mmogo le nymph-marquise, ba ikhwetša ba le mojakong wa mošate. E be e gopotša ka Hermitage kua St. Petersburg, feela e be e le e phagamego, mabato a masometharo ka siling e phagamego. Gomme gape, e tala kudu le e botse go feta Mariga a tumilego.
  Dominica o ile a phurolla maoto a gagwe, a thekga mahlakore a gagwe ka difihla gomme a goeletša:
  - Wow !
  Nymph e ile ya tiišetša ka go myemyela:
  - Ee, wo ke moago wo mobotse wa Dragon Academy.
  Ka pele ga mojako, sediba sa sebopego sa drakone ya dihlogo tše šupago se be se phadima ka gauta le tšhipi ye nngwe ya mmala wa namune ye e phadimago yeo e sa tsebjego lefaseng. Gomme go tšwa molomong o mongwe le o mongwe moela wa meetse o ile wa kitimela leratadimeng, o phadima bjalo ka ditaamane mahlaseding a mabone a mmalwa a kgabišitšwego.
  Dominica o lemogile gore:
  - It"s wonderful gore dijethele di fofa godimo bjang!
  Marquise-nymph e ile ya araba ka laconically:
  - Boselamose bja theknolotši!
  Hlogo ye nngwe le ye nngwe ya drakone e be e na le mahlo ao a dirilwego ka maswika a bohlokwa, le a mebala ye e fapanego. E be e bonagala e phetše gabotse kudu , e humile e bile e na le tatso.
  Gape go na le ditsejana tša bothakga tšeo di nago le matšoba a makatšago, ao a hlaolwago ka dibopego tše di fapa-fapanego le mehuta ya mahlogedi. Maoto a sa aparwago a banenyana a be a sepela go bapa le dithaele tše boreledi, tše di nago le dipaterone tše di phadimago tša ditsela ka bokgabo bjo bo sa hlalosegego le mogau. E be e le ba mengwaga ye e fapanego, eupša ka moka e be e le ba ba botse, ba bantši ba be ba apara mabenyabje a bohlokwa.
  Go be go na le bontši bja di-elf mo, eupša gape go be go na le banenyana ba batho, di-troll tša basadi le di-hobbit. Banenyana ba mafelelo ba ka se hlaolwe le ba batho. Bjalo ka ge, ka tsela, e le di-nymph le di-dryad. Na ke ka gobane ba apara dipalamonwana menwaneng ya maoto yeo e se nago selo ya maoto a bona a manyenyane le a kgahlišago?
  Eupša banenyana ba batho le bona ba ka dira se.
  Dominika, morutwana yo motelele ka mo go lekanego, o be a bonagala a le mogolo kudu e bile a godile ge a bapetšwa le barutwana ba basadi. Gomme se se ile sa mo hlabiša dihlong kudu.
  Ngwanenyana o ile a botšiša nymph gore:
  - Ke swana le pontšho ya musiamo mo!
  Marquise o ile a botšiša ka go myemyela:
  -Na o bone filimi yeo e bolelago ka Harry Potter?
  Dominic o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Ee, go ba gona, ke e bogetše. Gomme ba ile ba ba ba leka go dira remake ya filimi ye. Go lokile, bjale ke eng?
  Nymph e ile ya hlokomela gore:
  - Go be go na le bašemane le banenyana moo. Gomme mo, bjalo ka ge o bona, ga go na bašemane, gomme se se šitiša kwano!
  Dominica o lemogile gore:
  - Harry Potter le yena e be e le ngwana, gomme go be go le bonolo go yena. Eupša go ba motho yo mogolo gare ga bana. Go mpe go feta go dula ngwaga wa bobedi!
  Marquise o be a nyaka go bolela se sengwe ge ngwanenyana yo a sa rwalago dieta, eupša a swere borotšhe bja taemane meriring ya gagwe, a kitimela go bona. O ile a myemyela ka bose kudu gomme a lla:
  - Na ke wena yo a kgethilwego?
  Dominica o ile a myemyela gomme a araba ka gore:
  -Ee!
  Ngwanenyana o ile a sega gomme a lemoga gore:
  - Eupša mohlomongwe ga o tsebe go dira mo gontši! Ka mohlala, na o ka dira moriana wa go se bonagale?
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a araba ka go hemela godimo:
  - Ka bomadimabe aowa. E šoma bjang?
  Ngwanenyana yo a nago le borotšhe ya taemane le moriri wa mabala a pherese le a mmala wa namune o ile a šišinya hlogo. Gomme a ntšha lepotlelo ka potleng ya gagwe ya seaparo. Ka retološa polaka. O ile a nwa sip gomme... a nyamelela.
  Dominica o ile a panya mahlo a gagwe a safire ka kgakanego. Gomme ka morago ka kwa go pitlagana mo go bofefo nkong ya ka. Ke moka ba mo goga moriri. Pono e tseneletšego ya Dominica e bone maoto a sa aparwago a ngwanenyana yo a sa bonagalego a gata dithaele tša mebala e mentši gomme a emiša marontho a manyenyane a lerole le mafofa go tšwa dihlareng le matšoba. Ngwanenyana o ile a šikinyega ka bokgoni kudu gomme, ka leoto la gagwe le le se nago selo, a swara ngwanenyana yo mofsa wa go hloka mekgwa ka tsebe.
  O ile a goeletša. Gomme Dominica o ile a kgona go mmona. Ngwanenyana o ile a ba pepeneneng, bjalo ka sepoko goba hologram. Gomme a goeletša ka lentšu la go tšhoga:
  - Gobetše! E re ke sepele, rakgadi!
  Marquise-nymph e ile ya goeletša ka gore:
  - Ka bohlale, ee! Ke be ke šetše ke nagana gore o ka se kgone go dira selo!
  Dominica o ile a opela ge a arabela ka gore:
  Ge o ka lwala, ke tla tla
  Ke tla phatlalatša bohloko ka diatla tša ka...
  Ke kgona go dira tšohle, ke kgona go dira tšohle, .
  Pelo ya ka ga se leswika!
  Banenyana bao ba batamelago ba ile ba sega. Go sa šetšwe mekgabišo, go be go le molaleng gore diaparo tša bona di be di tloga di tiile e bile e le tša mokgwa wa go swana, gaešita le ge e le wa maemo a godimo. Le ge ka ditsela tše dingwe go be go na le maikutlo a go fapafapana. Banenyana ba bangwe ba be ba na le masale ditsebeng, mola ba bangwe ba be ba se na wona. Gomme ba bangwe, kudukudu banenyana ba hobbit, ba be ba tsenya dipalamonwana tša gauta ka maswika dinkong tša bona.
  Ba dirile se, ka mo go kgethegilego, go itlhaola le bana ba batho, bao ba bego ba swana kudu. Di- dryad le tšona di be di rata dipalamonwana dinkong le ditsebeng tša tšona. Mmušo o mobotse wa banenyana, go tloga go ba šupago go ya go bafsa ba mahlalagading. Lega go le bjalo, gare ga di- elf, bogolo le mahlalagading di tloga di sa fapane ka ponagalo, go fo swana le gare ga di- hobbit, di- troll, di- nymph le di- dryad. Eupša Dominica o bonagala e le motho yo mogolo e bile e le ngwanenyana yo mobotse kudu, ka sefahlego se se bontšhago sa kgošigadi ya kgonthe. Mohlomongwe e tanned kudu.
  Ee, ba ile ba ba ba mo bofefofatša letlalo ge a be a bapala yo mongwe wa mafumahadi a hlomphegago a Mehla ya Magareng. Morago kua, sefahlego se se tšhumilwego se be se lebelelwa e le pontšho ya go belegwa ka tlase.
  Ka tsela, ga se feela letlalo la sefahlego sa gagwe le be le bofefofaditšwe, eupša gape le maotong a gagwe. Go bile le tiragalo yeo ka yona a ilego a išwa a sa rwala dieta e bile a apere ditlhale go ya sefaleng.
  Go be go bile go e-na le koša e rego:
  Nako ya topollo e nyakile go fihla
  Mohumagadi o išwa a sa rwala dieta go ya sefaleng!
  Go e na le mabenyabje, o apere ditlhale, .
  Molala wa swan ke mohlaselwa wa babolai!
  Ee, e be e bonagala e segiša ka mo go feteletšego gaešita le, ka tsela ya yona, ka tsela e itšego e tšhoša . Ka morago ga go ba bofefo, o ile a swanelwa ke go bapala karolo ya Mohumagadi Semiramis. Le gona difiliming tše, o be a tloga a sa tšewe difilimi a sa rwala dieta. Ee, e be e le karolo e kgahlišago. Eupša go bonagala molaodi a be a sa mo rate. E botse kudu le todi ya dinose blonde. Gomme bakeng sa tema ya Semiramis ba be ba rata mosadi yo mogolo wa moriri o motšo. Gomme Dominica o ile a swanelwa ke go ba lekgoba. Gomme o be a bile a swaiwa ka tšhipi ye e fišago. Gomme ba ile ba nphophola, ka makgwakgwa kudu, ke banna.
  Ee, gomme go be go na le pono yeo e lego rakeng. Go ba gona, sefepi se be se dirilwe ka mafofa, gomme ge ba go otla ka sona ga se bohloko. Eupša ka moka ga tšona di swana, ge o fegilwe gomme o otlwa , ga go kgahliše.
  Barutwana ba basetsana ba ile ba kgobokana mmogo. Ke moka morutiši wa dryad a tšwelela. O be a apere seaparo se sehwibidu le setaele se se fapanego.
  O ile a sepela go ya Dominica gomme a lla:
  -O mofsa?
  Modiragatši wa ngwana o ile a šišinya magetla:
  - Nka se bolele seo!
  Morutiši o ile a šikinya hlogo. Ka nkong ya gagwe go be go na le palamonwana yeo e dirilwego ka tšhipi ya mmala wa namune gomme e na le leswika la methalo. Gape o swana le ngwanenyana wa mahlalagading e bile ga a sa rwala dieta. Go feta moo, go na le palamonwana monwaneng o mongwe le o mongwe wa leoto wo o se nago selo. Gomme se se šetše e le maemo a godimo ka mo go lekanego a boloi.
  Nymph marquise e lemogile gore:
  - Ke moithuti wa bokgoni, ebile o na le talente!
  Morutiši wa dryad o ile a lahlela leswika le lenyenyane godimo ga thaele ya mebala gomme a laela gore:
  - Dira ye mpsha gore e fofele ka seatleng sa gago!
  Dominica o ile a bolela ka go hlaboša gore:
  - Telekinesis, goba eng?
  Ge ba arabela, banenyana ba ile ba sega. Morutiši o ile a goeletša a re:
  - Phatlalatša! Ke ka baka la"ng di kgobokane!
  Go ile gwa ba le go ngunanguna mo go sa kgotsofalago le lešata. Eupša banenyana ga se ba ngangišana, eupša ba thoma go phatlalala ganyenyane-ganyenyane. Eupša ka nako ye e swanago, a lebelela go leba go ngwanenyana yo mofsa.
  Morutiši o ile a ngunanguna a re:
  - Go lokile, etla, laela leswika gore le fofele ka seatleng sa gago!
  Dominika, a ikwa e le lešilo ka mo go feletšego , o ile a goeletša ka gore:
  - Fofa ka seatleng sa ka!
  Lefsika leo ga se la šikinyega. Ke moka ngwanenyana yoo a goeletša ka pefelo:
  - Fofela go nna, ka pela!
  Gomme ka morago leswika le ile la wa gomme, bjalo ka meteorite, la itia ngwanenyana phatleng. Kotlo e be e le e botse, legogo le le hlomphegago le ile la ruruga gatee-tee gomme Dominika ka boyena a wa a idibala.
  Banenyana ba mmalwa bao ba bego ba se na nako ya go tloga, le ba bangwe bao ba ilego ba retologa, ba ile ba thunya ba sega gatee-tee. Gomme ditshego tše di be di gopotša ka go lla ga ditloloko tše makgolo tša silifera.
  Nymph marquise e ile ya phurolla matsogo a yona gomme ya lemoga gore:
  - Go na le bokgoni, gomme ke tše dingwe dife! Ka mantšu a bonolo, phagamiša leswika ntle le mantšu a go loya. Gaešita le nymph e nngwe le e nngwe ya novice goba dryad yeo e ka dirago se.
  Morutiši o ile a dumela gore:
  - Ee, o na le bokgoni! Eupša gape e kotsi. Ye e tloga e kgona go se bušetše banna go rena fela, eupša gape le go bolaya ditshadi. Ye ke maatla a hlaga!
  Marquise o lemogile gore:
  - Ngwanenyana yo ke taemane yeo e nyakago go phopholetšwa!
  Dominika o ile a ema gomme a tlolela maotong a gagwe. Hlogo ya gagwe e be e phatloga gomme go na le go ruruga phatleng ya gagwe.
  Ngwanenyana o ile a goeletša ka gore:
  - Gomme ke swanetše go bolaya mang bjale?
  Morutiši o ile a araba ka bogale: a re:
  - Nna! O be o ka foka bjoko bja gago gabotse kudu. It"s a good thing ga se ka go botša gore o thunye leswika!
  Dominica o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Ee, tabeng ye go be go tla ba le Hiroshima ya kgonthe!
  Mohlahli wa dryad o ile a botšiša ka go makala gore:
  -Hiroshima ke eng?
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a šikinya magetla a gagwe, ao a bego a sa fokola, gomme a araba ka kgodišego:
  - Ye ke motse wo go wona go ilego gwa lahlelwa pomo ya athomo, yeo ka lebaka la yona batho ba dikete tše masomehlano ba hwilego gomme ba dikete tše lekgolo ba gobala!
  Morutiši o ile a letša molodi:
  - Ao! Wow pomo!
  Yo mongwe wa barutwana ba basetsana o ile a tšholla:
  - Rakgadi yo o a tlala!
  Gomme yo mongwe a tlaleletša ka gore:
  - E fetola di-violet ditsebeng tša gago!
  Marquise ya nymph e ile ya ganetša gore:
  - Ke bile Lefaseng go feta ga tee, gomme ka namela Inthanete ya bona gantši, gomme ke tseba Hiroshima - ke nnete. Gomme se se a šiiša, gomme batho ba bantši le go feta ba hwile fao gomme ba hwa ka lebaka la mahlasedi.
  Yo mongwe wa banenyana o ile a tšhoša:
  - Mahlasedi ke eng?
  Dominika o ile a ngunanguna, a araba ka lepotlapotla gore:
  - Ge leru la dielektherone le kgaogana le nucleus ya athomo gomme le fetoga ionized, mahlasedi a a direga. Nucleus e se nago selo ya athomo e senya ditlemo tša magareng ga dimolekule, gomme go kgaotša mo go baka tshenyo e kgolo mmeleng, bobedi ya motho le, ke nagana gore, ya elf.
  Banenyana ba ile ba hwihwitla ka poifo ge ba arabela. Yo mongwe wa tše dinyenyane o ile a lla:
  - Mma, ke tshaba mahlasedi!
  Nymph-marquise, aka Laska, e ile ya sega gomme ya araba:
  - O se ke wa tshaba! A ka se go fihliše mo !
  Dominica o lemogile ka bohlale gore:
  - Re ile ra hlaselwa ke mahlasedi, .
  Gomme o ka hwetša kae lefelo la go khutša bjale...
  Gomme mo o na le mokgatlo - .
  Bona, ba ntlhaba molaleng!
  Ka morago ga moo ngwanenyana o ile a e tšea gomme a thoma go bina. Gomme banenyana ba bangwe ba thoma go bina.
  Morutiši o ile a mo kgaola menwana . Molodi o ile wa tšwelela ka ganong ga gagwe. Le kamoo trill ya nightingale e tlago elela ka gona. Banenyana ba bangwe ba ile ba e tšea gatee-tee gomme ba gatsela . Moeletši yo mongwe o ile a tšwelela ka seaparo se se tiilego se se ntsho gomme a nea taelo ya gore:
  - Kgato ka kgato!
  Banenyana ba ile ba lokela ka ponyo ya leihlo ka botelele. Ba thoma go sepela, ba ela dikgato tša bona, ba otlolla ditlhako tša maoto a bona a sa aparwago, bjalo ka bahlabani. Gomme ba e dira bjalo ka ge eka go gwanta go be go tlwaelegile go bona, go swana le mohlapetši wa mopresidente.
  Morutiši yo a aperego seaparo se se ntsho, seo se kgabišitšwego ka di- safire, di-emerald le maswika a mangwe a mmala o tonyago ao a sa dutšego a sa tsebje polaneteng ya Lefase, o ile a laela gore:
  - Bjale, opela!
  Banenyana, ba gata maoto a bona ao a se nago selo, a go tšhuma, a manyenyane le a mabotse, ba ile ba botšiša ka kwano:
  - Ke eng seo o swanetšego go opela ka sona?!
  Mohlahli o ile a araba ka medumo e tonyago:
  - Ka seo bašemane ba bego ba tla opela ka sona ge nkabe ba se ba hlabja ke leuba la dihele!
  Gomme banenyana-baithuti ba ile ba opela ka khorase le ka polelo ye kgolo;
  Dinaledi di a phadima leswiswing la bošego, .
  Le go phadima ga ngwedi wa silifera!
  Botle bo sosobana sefahlego mahlo a gagwe a rategago, .
  Re beeleditšwe le yena ka mo go sa felego!
  
  Go sobela ga letšatši mo go khubedu go be go le lerootho, .
  Eupša mahube a phadimago a tla phatloga!
  Gomme phefo ya thaba, ya lešata, .
  Seila ya sekepe se rurugile!
  
  Moya wa ka ke leswika le boima, .
  Diteko tša mohlabani di letetše!
  Gomme a sefoka se fofe ka godimo ga hlogo, .
  A re yeng tsela ka moka go fihla mafelelong!
  
  Pelo e ka se ke ya mela ke mouta , .
  Go fofa ka lebelo ga lenong!
  Gaešita le ge madi a bela, ka go fofa ka lebelo, .
  Ke tla tšea sefofane bjalo ka mosebe!
  
  Di- willow di ile tša nkhunamela, .
  Modimo Ramaatlaohle o ile a retološa mahlo a gagwe!
  Gaešita le ge o sa itira eka o ka mo go feletšego, .
  Ke tla go oketša matla ntweng!
  
  Akere o hlankela Naga ya Botate ka potego, .
  Eupša nama e a fokola, moya o a lwala!
  O ka se itshole, ke tseba bophelo
  O se ke wa ntumelela go fetoga lenaka la kgapa!
  
  Ke tla hlatswa dibe tša matšatši a fetilego, .
  Se se diregilego nakong e fetilego a se fele!
  O a bona, dipiere di butšwa ka serapeng, .
  Seketšhe se tla hlalosa sefofane!
  
  Direla Naga ya Botate ka maatla a gago ka moka, .
  Lebala gore go na le khutšo lefaseng!
  E le gore a se ke a tšhuma dithokgwa mollo, .
  A bohle ba phele gabotse le wena!
  
  Go se ke ile ka fo araba ka gore:
  Morena, ke tla epa lefase!
  Gore bana ba tshege ka lethabo, .
  E le gore o se ke wa boelanya batho ba geno!
  
  Taba ke gore botse bo ithekgile ka rena, .
  Motho yo mongwe le yo mongwe o tšea sephetho - kgetho ke ya gagwe!
  Gomme go tšwa go wena ditlhale tša Ramaatlaohle, .
  O swere legohle ka seatla sa gago!
  
  Le rena re tla go swara, .
  Taba ke gore, Naga ya Mma e ka se hwetšwe e kgethwa go feta!
  Ge ke dutše ke thuntšha, menwana ya-ka e ile ya tšhošwa kudu, .
  Gomme ga se ra ba le masomepedi ga bjale!
  
  Phenyo ke seenywa seo se sa fihlelelegego;
  Bakeng sa bao ba fokolago, ba makgopo goba ba ditlaela!
  Eupša mašole a kgona go swara ditlhora ka moka, .
  Re tla tšea boima bjo bjo bo feteletšego godimo ga khupetšo!
  Ka morago ga moo ba ile ba nyamelela ka mošate wa maemo a godimo wa sekolo sa drakone.
  Gomme mohlahli yo a aperego mmala wo motsothwa o ile a lebelela Dominica ka kelohloko gomme a lemoga:
  - O motle kudu. Kudu-kudu bakeng sa moloko wa batho o sa phethagalago. Go a makatša!
  Dominica o ile a opela ka phišego ge a arabela:
  Ke nna phethego ka boyona
  Ke nna phethego ka boyona
  Go tloga go pososelo go ya go boitšhišinyo bja mmele, .
  Godimo ga tšohle theto!
  Oo, ke lethabo le lekaakang
  Tseba gore ke phethagetše
  Tseba gore ke phethagetše
  Tseba gore ke ideal!
  Morutiši yo a aperego seaparo se se ntsho o ile a lebelela ngwanenyana yoo ka go tia gomme a lemoga gore:
  - O na le boipoetšo bjo bo makatšago! Ke moratiwa gakaakang!
  Nymph ya weasel e ile ya šišinya gore:
  - Mohlomongwe re swanetše go mo kitimiša direthe ka dithupa?
  Morutiši o ile a šikinya magetla gomme a araba ka go se kgodišege kudu gore:
  - Ga se kgopolo ye mpe! Eupša go kaone go mo iša go mong wa drakone. A re boneng gore a ka phasa tlhahlobo ya go tsena!?
  Marquise o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Ditlhahlobo tša go tsena? Ye ga se kgopolo ya semumu kudu, eupša e ka amogelwa thutong ya mathomo kudu, moo e tlago go ba bonolo ka mo go sa rego selo!
  Morutiši o ile a ganetša ka medumo e thata:
  - Gomme o bee mošemane yo mogolo yo le banenyana ba mengwaga ye šupa? Ee, ba tla mo kwera le go mo pitla. Ee, gomme yena ka boyena a ka tšea motho a mmolaya. Aowa, ye ga se mokgwa wa kgwebo le gatee! Banenyana ba bagolo ba a mo hloka, gomme bakeng sa se o swanetše go bontšha maemo a godimo a talente!
  Weasel o ile a dumela ka hlogo:
  - Go kwagala go kwagala!
  Dominica o ile a šikinya hlogo, yeo e bego e bonagala bjalo ka dandelion ya May:
  - O se ke wa ntshwenya ka banenyana ba bannyane.
  Morutiši o ile a dumela ka hlogo:
  "Ke moka o tšee ditlhahlobo le Mohumagadi Drakone Master." Tabeng ye, o tla amogelwa thutong ya maemo a godimo. O tla ba wa dula ka phapošing e arogilego, e botse, yeo e nago le sekotlelo sa silifera le apole yeo e tšhelwago.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a botšiša ka go makala gore:
  - Go bjang, ka saucer ya silifera?
  Mohlahli o hlalositše gore:
  - Go swana le ge o na le thelebišene mo Lefaseng. Ke feela gore go ka ba le mananeo a sego kae ga bjale. Ka gona go thwe"ng? O na le theknolotši, rena re na le maleatlana. Eupša mo o ka bona ka saucer, ge o na le bokgoni bja nnete bja maleatlana, seo se diregago.
  Dominica o ile a botšiša ka go šišinya gore:
  -Na o kgona go bona Lefase?
  Morutiši o ile a dumela ka hlogo:
  - Gomme Lefase le ka ba ... Ntle le ge, go ba gona, o le ramaselamose yo a tšwetšego pele kudu. Le nna, ke ile ka sefa Inthanete - tlhamo ye e fodilego ya motho. Gomme ke swanetše go bolela, o tloga o tseba go thuntšha. Gomme ba tlile ka netweke ye e kgahlišago. It"s even surprising gore mohlagase wo bonolo wo o se nago maleatlana o kgona se!
  Dominica o ile a šikinya magetla gomme a araba ka gore:
  - Ee, se se a mmakatša ka bonna! Ke ka baka la"ng o sa itirele se?
  Ke moka nymph marquise a araba ka gore:
  - Kgatelopele ya mahlale ke selo se kotsi. Ge e ba dipomo tša rena di thoma go thuthupa gape, gomme e sego tše bonolo, eupša tša nuclear ! Ka tsela ye, ga go na motho yo a tlago go tlogelwa a phela, gomme mahlasedi a maleatlana a mpe go feta mahlasedi a tlwaelegilego!
  Dominica o ile a letša molodi:
  - Ke bona ba ! Go a direga.
  Barutwana ba basetsana ba ile ba goeletša ka gore:
  - Ga re hloke motho wa go swana le yoo , ke rakgadi yo mobe!
  Moeletši ka medumo ya leqhwa o ile a laela gore:
  - Ntatele!
  Gomme a huduga. O be a na le ditlhako tše di kgethegilego maotong a gagwe tšeo di bego di tlogela menwana ya gagwe ya maoto e bulegile ka pele gomme e mo dumelela go loya ka dipalamonwana. Mohlahli ka boyena le yena o bonala e le yo mofsa - e sego le lešoba le tee, sefahlego se se se nago bosodi. Eupša sebopego sa gagwe ga se bonagala, e sego mela e boleta yeo e tšwelelago ya mofsa yo a lego mahlalagading, eupša ke mosadi yo mogolo yo a nago le dibopego tša kgale le, motho a ka ba a re, tša maemo a godimo. Gomme ponagalo e thata kudu.
  Dominika o be a nagana gore o na le mohuta o itšego wa sehlogo. Gomme mohlomongwe e sego ye nnyane.
  O ile a mo latela, gomme marquise-nymph ya tlolela godimo kgauswi le yena gomme ya lla, ya hlobola meno a yona:
  - O mohumagadi yo a kgahlišago gakaakaa. Eupša lešobana la phatleng ya gago le šetše le fodile, o fola ka pela!
  Dominika o ile a hlokomela ka go sega gore:
  Matla expander le dumbbells, .
  Mogopolo o phetšego gabotse mmeleng o phetšego gabotse!
  Ka gona ba ile ba feta ka sediba le difofane tše šupago tša dijethele tšeo di thuthupago dimithara tše lekgolo tše dibotse moyeng , di makatšwa ke botse bjo bo makatšago. Se se latelago ke kgoro, mojakong wa mosebetši wa mosadi, le ditlhamo tša gauta .
  Ba ile ba dumediša ngwanenyana yo mofsa ka go šišinya hlogo le go gata maoto a bona a se nago selo le a betlilwego.
  Dominica o lemogile gore:
  -Banyana ba na le dika tše tharo tše botse. E tee, gore ba botse, gomme ya bobedi, gore ba...
  Gomme ka morago karabo ga se ya tla monaganong. Gomme mo ba ka gare ga moago wa sekolo sa drakone. Go na le maemo a bjalo mo, you can"t even compare it le Peterhof. Go tlaleletša go gauta le polatinamo, go sa na le ditšhipi tše ntši tše di fapanego tšeo di se nago di-analog polaneteng ya Lefase. Gomme gape, maswika a mantši a bohlokwa a dipaterone tše di raraganego kudu le tše dibotse, a manegilwe ka mekgabišo, mahlogedi a matšoba a go kgahliša, a iridescent. Gape go na le diswantšho tše dintši tše di fapanego mabotong. Bontši ke di-elf le di-elf. Eupša go na le dibopiwa tše dingwe. Eupša mo e nyakilego go ba difahlego ka moka le dipopego ke tše difsa e bile di tšwelela. Gantši masogana a iponatša a sa apara sehuba. Le gona di swana kudu le difikantswe tša Gerika le Roma ya bogologolo. Go na le dilo tše ntši mo ... Gomme gape go na le didiba tšeo di tšwago go tšwa go dikologa dikhutlo, tšeo gape di bonagalago di le botse ebile di na le tatso.
  Diipone tšeo di nago le diforeime tša mmala wa namune le tša gauta, tšeo di foreimilwego ka ditaamane le di- topaze, le tšona di a bonagala. Eo ka boyona e bonalago e le e botse e hlomphegago gomme gape e kgahliša leihlo.
  Dominika o ile a thabela go lemoga gore lešobana la gagwe la leswika le nyakile le nyameletše. Le gona o boetše yo mobotse e bile o na le moriri wa gauta . Le ngwanenyana yo bjalo...
  Moriri wa gagwe o phadima kudu moo e lego gore ke batho ba sego kae bao ba dumelago gore ga se a taiwa. Eupša wo ke mmala wa gagwe wa tlhago. Gomme e mo swanetše gabotse kudu kgahlanong le tan ya boronse ya sefahlego sa gagwe se sefsa.
  Ke mosetsana wa madi a hlomphegago, gomme o tlolela godimo nako le nako bjalo ka tšhwene.
  Gomme sekolo sa thuto ka bosona se fodile go feta Mošate wa Versailles. Ka gona leka go batamela kgaufsi le yena.
  Dominica o ile a e tšea gomme a opela:
  Dipolokelo tša dintlo tša bogoši di a re leka, .
  Tokologo e ka se tsoge e tšeetšwe legato!
  Tokologo e ka se tsoge e tšeetšwe legato!
  Gomme menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo e ile ya topa leswika la taemane go tšwa fase gomme ya le lahlela godimo. E ile ya fofa, eupša nymph e ile ya kgaola menwana ya yona, gomme taemane ya feleletša e le ka seatleng sa gagwe se se bulegilego.
  Dominica o lemogile gore:
  - O e dirile ka bohlale!
  Weasel e ile ya lla:
  Agile kudu go feta macaque
  E thata go feta pholo...
  Gomme dikwi tša go nkga di swana le tša mpša, .
  Gomme leihlo le swana le la ntšhu!
  Moeletši o lemogile ka medumo e thata gore:
  - Bjale re tla theogela fase .
  Dominica o ile a tšhoša a re:
  - Goba mohlomongwe it"s better, go fapana le seo, go tsoga?
  O ile a šikinya hlogo:
  - Go na le lepatlelo la ka fase ga mobu ka fase. Moo o tla bontšha bokgoni bja gago ge o nyaka go tsena ka gare ga maemo a godimo!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a botšiša ka dihlong gore:
  - Go thwe"ng ge nka se phasa ditlhahlobo?
  Morutiši o ile a bolela ka go tia:
  - Gomme ka morago o tla fetoga lekgoba. O ralokile makgoba difiliming gomme o a tseba gore ke eng?
  Dominica o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Lehono ngwanenyana ke lekgoba la go hlobola, .
  Gomme gosasa e no ba modimogadi yo a fodilego!
  Gomme yena, ge e le gabotse, o ile a thoma go ipshina le ntle le mathata afe goba afe.
  Gomme ka fao ba thoma go theoga ka manamelo a mmabole. Gomme e be e swana le go theogela diheleng.
  Dominica o ile a gopola kamoo a bego a bapala moloi ka gona difiliming. O be a emišitšwe ka ketane, diatla tša gagwe di tlemilwe ka morago ga gagwe go fihla siling. Gomme e tloga e le bohloko. Gomme e tiiša methapo. Mmele wa ngwanenyana yo o tšhweu, wa mešifa o khupeditšwe ke mofufutšo ka baka la bohloko le kgatelelo. Gomme ka morago ketane e a lokollwa. Gomme o ikwa a imologile motsotswana gomme o kitimela fase. Gomme go na le kgatelelo thwi fao fase.
  Gomme Dominica o goeletša ka baka la bohloko bja dihele manonyeletšong le magetleng a gagwe. Ee, o swanetše go e kwa.
  Nymph, ka go bona gore sefahlego sa ngwanenyana se be se nyenya , e lemogile:
  - Ga go nyakege gore o be lekgoba. O ka ba gabotse morutwana sehlopheng sa bafsa.
  Dominika o ile a sega gomme a lemoga, a opela, a itshega, ngwanenyana yo a godilego le sebapadi ka seo:
  Morutwana wa mphato wa pele, morutwana wa mphato wa pele, .
  Lehono ke maikhutšo a gago...
  Ke nako ye botse le ye e thabišago, .
  Kopano ya mathomo le sekolo!
  Laska o lemogile gore:
  - Ga se go segiša! Lena batho ga se la ke la lora ka bokgoni bja rena bja maleatlana!
  Dominica o ile a arabela ka bogale:
  - Na o kile wa lora ka dikatlego tša rena tša theknolotši? Pomo e tee ya hydrogen e tla tswalela maleatlana a gago ka moka.
  Moeletši yo a aperego mmala o motsothwa o lemogile:
  - Ga go nyakege gore o ikgantšhe . Se ga se sa swanela!
  Dominica o ile a araba ka gore:
  - Se ga se go ikgantšha, eupša ke polelo ya dintlha. Pomo ya hydrogen yeo e nago le matla a megatone e lekgolo e kgona go senya bophelo ka moka ka gare ga radius ya dikhilomithara tše lekgolo. Na o ka akanya gore se ke eng?
  Nymph o tiišeditše gore:
  - Ga a bolele maaka! Batho ge e le gabotse ba na le dibetša tše bjalo tše di senyago ka mo go makatšago. Gomme sa bohlokwa kudu, go na le gape le dithuthupi tšeo di kgonago go e iša lefelong leo le lebantšwego.
  Morutiši o ile a ngunanguna ka meno a gagwe:
  - It"s a pity gore leuba leo le bego le le go batho ga se la ama Lefase. Ditona tše bogale tša go swana le tša gago ga di swanelwe ke go phela!
  Dominica ga se a ka a ngangišana, a šišinya hlogo:
  - Ka nako ye nngwe gape ke nagana gore go bjalo.
  Nymph o lemogile gore:
  - Batho le bona ba fapane. O se ke wa nagana gore ka moka ga bona ke ba babe. Le ge e le gore, ke batho bafe bao ba lego ba bantši kudu, ba babe goba ba ba botse, you can"t tell right at first glance!
  Dominica o ile a lemoga ka pososelo yeo e bego e bonagala e nyamile kudu:
  - Ge e ba o bogela thelebišene ya bogareng, gona, mohlomongwe, go na le tše dingwe tše mpe . Goba gaešita le tše mpe kudu!
  Nymph o tiišeditše gore:
  - Se ke lehloyo la bašele! Ge lehloyo le gakala go leba go se sengwe le se sengwe seo se sa swanego le wena. Eupša se ga se sa swanela go tšewa e le mohlala.
  Dominica o lemogile gore:
  - Go lokile, a re se bolele ka dipolotiki. Maikemišetšo a ka ke go phološa baemedi ka moka ba bong bjo bo tiilego polaneteng ... Ke gore, legohle la gago. Le gona se ga se feela polanete!
  Weasel o ile a araba ka tlhompho gore:
  - Ye ga se polanete, le ge e le ye kgolo, eupša it"s not quite a universe either. Ke selo se sengwe magareng ga polanete ye kgolo kudu le legohle. Eupša I"d rather go se tsene ka gare ga mengwang...
  Mohlahli o ile a šišinya ditsebe tša gagwe tša semelo, tšeo di tšwago ka fase ga moriri wa gagwe, gomme a re:
  - Boemong bofe goba bofe, e sego rena fela, eupša go na le dithuto tše dingwe tša dithuto tša didragone le tšeo e sego didragone tšeo di nyakago ditsela tša go phološa tše tona, gomme ge go kgonega, di di bušetše morago.
  Dominica o ile a hwihwitla:
  - Monna yo a nwelelago o swere mahlaka! Gomme e tloga e le setena...
  Nymph marquise e ile ya šišinya gore:
  - Mohlomongwe o swanetše go opela gakaone, go theoga go telele kudu!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, ke a dumela , it"s even cooler than ka setimela sa ka tlase ga mobu!
  Gomme Dominica a šišinya hlogo ya gagwe, yeo e bego e phadima ka letlakala la gauta, gomme a opela:
  Ga go na nywaga goba botelele ntweng, .
  O dira gore banenyana le bašemane ba lekane!
  Bao ba sa nyakego lethabo ka setu, .
  Ke mang yo a nyakago go fofela godimo le go feta!
  
  Re sega, re thuntšha le go sega, .
  Go rena go na le tumelo - tirelo go Naga ya Mma!
  Ke therešo gore go kaone go hlankela bjalo ka tšhoša, .
  Go fenya ntwa ka mo go feletšego!
  
  Ke eng se sengwe seo se lego bohlokwa kudu go basadi ba rena?
  Ke therešo gore e se ke ya e tšea feela mpeteng!
  O monna wa ntšhu, ga se thaga e kwešago bohloko, .
  Katanela go dira gore dintlo tša rena di se ke tša tuka!
  
  Ye ke ntwa ye bogale, re bona e etla, .
  Lešaba le a sesa, mašaba a ka se balwe!
  Eupša bašomi ba ditšhipi ba ile ba bopa kotse e tiilego, .
  Go rora le dipelo tše mpe di ka se re tšhoše!
  
  Gomme ra kgobokana mmogo, legion, .
  Marumo a swere ka thata diatleng tša bagale!
  Eba lenaba bonyenyane mmolai tshenyegong, .
  Mabitla a letetše, e sego dimemolara khupetšong!
  
  Re thulana , eupša banenyana ba a hlaba, .
  Ditšhoša ka diatleng di phadima bjalo ka legadima!
  Banenyana ba bjalo ba matla, ponagalo e thata, .
  Go mona gaešita le dinaledi Jedi ya !
  
  , dikgoši di be di nagana eng ?
  Eupša bjale "dibere" di a kitima!
  Re bahlabani ba bakgethwa ba Rus', .
  Mohlabani ofe goba ofe, ngwanenyana goba mošemane!
  
  Re ba raka gomme ra se tšee bagolegwa, .
  Batho ba lokologilego ga se ba swanela go tšweletša makgoba a sa thabago!
  Re ile ra šomana le kgaka ya shaggy, .
  Dikgahlego tša naga ya botate di phagame go feta tša poraebete!
  Ee, koša ga se ya fokola gomme lentšu la mohlabani le a makatša.
  Go theoga go ile gwa phethwa, gomme bjale banenyana ba bararo ba mehuta e fapanego: mohlahli wa elf, nymph ya marquise le go theoga ga motho, ba ile ba ikhwetša ba le tšhemong ya lepatlelo le legolo la ka tlase ga mobu, e sego ka tlase ka bogolo go Luzhniki, gomme mohlomongwe e bile ba phagametše.
  E be e e-na le didirišwa tše dintši tša mehuta ka moka, siling e phagamego gomme e eme bakeng sa babogedi ba dikete tše makgolo, le ditulo tšeo di logeletšwego ka velvet, dipheta, gauta goba gaešita le bakeng sa baeng bao ba bitšago kudu ka ditaamane le maswika a mangwe.
  Ka nako e swanago , e be e nyakile e se na selo. Ke therešo gore bogareng go be go e-na le Mong yo Mogolo ka boyena le hlogo ya sekolo sa thuto, e lego Dragon Duchess de Montserrat.
  Tshadi e botse kudu yeo e nago le dihlogo tše šupago, yeo e pentilwego ka mebala ka moka ya molalatladi. Gomme e bonala e le ye botse kudu, e fo ba e makatša, kudu ge o e bona ka nnete e sego ka filiming.
  Dominica o ile a opela ka ntle ga lefelo:
  Leratadima le le phagamego, bokgole bjo bo lego kgole, .
  Theeletša koša ya go bolela ka sebete Akmale ...
  Ke drakone e kgopo, o hlakodišitše lefase, .
  Gomme knight ye e tlogetše seetša sa leratadima!
  Dikoša di opelwa gape...
  Mo Dragon Duchess de Montserrat o ile a tsena ditaba gare ka lentšu le le tšhošetšago, go swana le diphalafala tša Jericho:
  - Wena , ke a bona, o ngwanenyana wa go hloka mekgwa kudu, wa leleme leo le bego le ka kobega gabonolo go ba selo se setelele molala molaleng wa gago wa motho.
  Dominica o ile a araba ka pososelo e se nago molato:
  - Ke be ke sa re go go kgopiša. Ke feela gore ke tloga ke rata go opela. Gomme Akmal e no ba mošemane wa dinaane, moanegwa wa filimi go tšwa filiming ya bana. O se ke wa e tšea e le ya bohlokwa kudu!
  Drakone ya tshadi ya dihlogo tše šupago, yeo e ka bago bogolo bja sefofane se sebotse sa tlhaselo sa ditulo tše pedi, se ile sa sega gomme sa lemoga, ka dihlogo tša gagwe ka moka tše šupago di bolela ka nako e tee, bjalo ka ge eka di bopa selo se tee se se feletšego, go sa šetšwe bjoko bja tšona bjo bo fapanego:
  - Gomme o na le bokgoni bja go hlalefetša ebile o na le sebete, gomme ka nako ye e swanago, o na le bokgoni. Na bonyenyane o ka dira se sengwe ka maleatlana?
  Dominica o ile a opela koša ya metlae ge a arabela:
  Mpho ya barutiši, .
  Ba feditše nako le nna...
  O ile a tlaišega le nna lefeela - .
  Moloi yo a nago le bokgoni kudu!
  
  Barutiši ba bohlale
  Ke ile ka theeletša ka go se šetše...
  Se sengwe le se sengwe seo se bego se sa kgopelwa go nna
  Ke e dirile ka tsela e itšego!
  . KGAOLO YA No. 5.
  Mošemane wa lekgoba le yo e kilego ya ba kgošana Oenomaus o ile a abelwa gape go retološa leotwana le boima. Ngwana, wa mengwaga ye e ka bago ye lesometee goba ye lesomepedi, a fenya go lapa gomme a khutšiša maoto a gagwe a go hloka selo godimo ga maswika a bogale, o be a šila mabele. Banenyana ba babedi ba di-elf ba ile ba otla, ka dikgao tše ka bago tše di lekanago, mokokotlong wa mošemane yo o se nago selo, wo o nago le mešifa. Ka tsela e itšego, go ba gona mo ga bokgoba go ile gwa nea nako ya go khutša go fetogeleng leswikeng. Eupša bašemane ba bafsa ba makgoba ga se ba swanela go dumelelwa go khutša gomme ba swanetše go otlwa ka bogale le ka matla kudu.
  Gomme bjalo go fihlela mošemane wa lekgoba, a lapile ka mo go feletšego, a robala. Gomme ka morago ga moo, ba mo godiša gape, ba mo fepa gore a se hwe ka tlala gomme a be le maatla a go šoma. Gomme ba harness gape.
  Se se fa bophelo, eupša e le bjo bohloko kudu feela. Jwalo ka, jwalo ka dihele nakong ya bophelo, ntle le hore mmele o moswa ebile o phetše gabotse gomme dikgopolo di hlogong gomme temogo e hlakile. Eupša se se dira gore e be mo go nyenyefatšago le go feta le mo go kwešago bohloko. Go tloša monagano wa gagwe bohlokong le go lapa go se nene, kgošana ya peleng gomme ga bjale e le mošemane wa lekgoba Oenomaus o ile a diriša monagano wa gagwe;
  Sehlopha sa mashodu a lewatle ao a lego didragone tša ntwa se phuruphutša maru se nyaka diphoofolo tšeo di bolailwego. Elf e mobotse, ya mešifa e nyenyane Oenomaus ka sutu e bohlale, dibutšwana tšeo di phadimago ka varnish e khubedu, le ka di- spurs tša taemane e laola phoofolo ya gagwe ya go tšhoša ya dihlogo tše tharo. Gomme sehlopha ka moka se bopilwe ka banenyana ba makatšago. Ba na le mešifa, ba tšhweu, ba sa rwala dieta, gomme diaparo tša bona ka moka ke difaha tša maswika a bohlokwa dihubeng le diropeng tša bona. Gomme yo mongwe le yo mongwe, go ba gona, e fo ba dika tša fešene tšeo di nago le moriri o phadimago. Ba be ba namela didragone tšeo di bego di le tše nnyane go se nene gomme di na le hlogo e tee fela.
  Go lokile, go ba gona, ke monna, bong bjo bo tiilego, gomme sehlopha sa gagwe se bopilwe ka baemedi ba bong bjo bo lokilego. Gomme ga a hloke banna ba bangwe.
  Ka gona ke molaodi wa monna feela yo a nago le dieta, gomme bao ba lego ka tlase ga gagwe ba thabišago bao ba ka dirago dilo ka maoto a bona a se nago selo le a kgahlišago ntweng tšeo di ka se bolelwago kanegelong ya dinaane goba tša hlaloswa ka pene! Ba botse ba kgona go lahlela dithuthupi ka maatla a bolayago, le go lahlela tšhoša, boomerang goba nalete ya mpholo.
  Oenomaus, kgošana ye nnyane, o ile a opela ka lethabo le ka lethabo;
  Monna wa mohumi, go ba gona, o tla sega, .
  Tšhoša mammon ya gago, mpa ya gago e tletšego!
  Gomme pheletšo ya rena ke go hwa ka bohloko, .
  Lehu le hlokometše bohle, mokgekolo yo a swerego sefepi!
  
  Gomme re nyaka go kitima godimo ga bjang, .
  Taba ke gore, ge e le gabotse re sa dutše re le bana feela!
  Eupša mošemane o tla ikwa e le bokgoba gabedi, .
  Ga go na tokologo kgolegong le ge e le efe polaneteng!
  
  Re swanetše go lwa, ye ke pheletšo, .
  Bolaya comrade ge o swanetše go bolaya ngwanešo!
  Ga go na mohola wa go rapela Ramaatlaohle, .
  Bahlanka ba rwele tefetšo ya dibe tša mang?
  
  Go na le madi lepatlelong le ditšhila ka kgolegong, .
  Ditoeba di ile tša loma maoto a ka a sa aparwago!
  Kgošana ya megabaru e kwera ka leoto la yona la poo, .
  O swanetše go romelwa ka boyena!
  
  Go phologa, o swanetše go bolaya, .
  O tlaišega bobedi moyeng le mmeleng wo o hwago!
  Bahlomphegi ba dira monyanya ka ditopo tša bodiidi, .
  Monkgo o ile wa hwa, se se šetšego e be e le go tšhošwa ke tjhoko!
  
  Eupša ka moka ga tšona, moya wa thato o ka se robege, .
  Naga ya Botate e phela menaganong ya mošemane!
  Madira a tla tla go Elves ka mo go sa felego ka tšhomišompe, .
  Re tla lahlela bahumi fase ka baka la mediro ya bona !
  
  Ke moka mokotla wa tšhelete o tla be o šikinyega , .
   Ke mang yo a ilego a pitlela matutu ka ntle ga Naga ya Botate!
  Go fenya, re hloka monagano o phadimago, .
  Gomme ge o le lekgopo, le Badimo ga ba na maatla!
  
  Mona ke go šikinyega ga tšhoša, hlogo ya fofa go tloga, .
  Gatee-tee mmolai o ile a fetoga mohlaselwa!
  Kamoo diabolo a ilego a phonyokga ka gona gateetee mogopong, .
  Ka gona pefelo e rakwa pelong e kgolo!
  
  Ga go nyakege gore o nagane, di-elf tša seetša di a fokola, .
  Setšhaba sa rena ga se sa khunamela motho!
  motho yo mofsa go tšwa diheleng , .
  Gomme re botho ka mo go lekanego go nwa teye go tšwa go saucer!
  Pina e botse, gomme sehlopha sa gagwe sa didragone se a kgahliša. Ka gona a phaphametše ka letsogong le letona, ngwanenyana wa elf yo a nago le moriri o mohwibidu wa koporo wo o bego o phaphasela phefong bjalo ka sefoka sa proletarian o ile a goeletša:
  - Ke nako ya go ba serious, oo kgošana ya mashodu a lewatle!
  Enomai o ile a dumela ka hlogo ka go myemyela:
  - Ka nnete! Se ke seo re belegetšwego sona!
  Banenyana ba ile ba opela ka khorase, ka kwano, ba tlola le go bapala ka mebele ya bona ye maatla, yeo e betlilwego go tšwa mešifeng ye e hlabologilego:
  Re diila, re mashodu a lewatle a diilago, .
  Re maswabi kudu, kudu...
  Re bea dinkgo leratadimeng bakeng sa dikharavel, .
  Eupša ka gobane ga se ba ka ba bjala boitshwaro ka go rena!
  Bahlabani ba ile ba opela ka lethabo le legolo le go feta, mantšu a bona a be a swana le di- nightingale tše di tletšego mmele.
  Mashodu a lewatle ga a hloke mahlale
  Gomme go molaleng gore ke ka lebaka la eng...
  Re na le maoto le matsogo, .
  Eupša ga re hloke dihlogo tša rena!
  Motsotsong wo, ngwanenyana yo a nago le moriri o mosehla-violet o ile a letša molodi ka go hlaboša:
  - Prey pele! Go na le galleon ka moka ya moya hlogong ya le letona!
  Banenyana ba ile ba opela ka khorase:
  Eh ma , godimo ga lewatle, eh ma , didragone ka tšheke, .
  Eh ma , lebelela godimo ga lehumo la go makatša...
  Ga re na taba le melao, re aga thulaganyo ye mpsha, .
  Go hwa o fokola e bile o le setlaela ka tlase ga ditšhoša!
  Prince Oenomaus o ile a laela gore:
  - Go lokile, banenyana, ge re reretšwe go thuba, gona re tla thuba!
  Gomme ka morago mohlape ka moka wa didragone o ile wa kitimela go hlasela. Ba ile ba kitimela pakaneng ya bona.
  Sekepe sa galleon e be e le sekepe se segolo le se sebotse. Go sa šetšwe boima bjo boima e bile e imetšwe ke dithoto tše di fapa-fapanego, ka baka la maleatlana, e ile ya phaphamala ka thelelo lefaufaung. Gomme phefo ya foka diseila tša galleon ye.
  Enomai o lemogile gore diseila tša sekepe di be di na le dipaterone tše di phadimago kudu le tše dibotse. Gomme se, a re re, se fodile kudu . Kudu-kudu ge letšatši leo le hlabago le be le tšwelela.
  Go tšwa galleon ba ile ba lemoga mohlape wa mashodu a lewatle a laola didragone tše di tlwaeditšwego. Gomme sehlopha se ile sa thoma go tšhoša ka yona. Le gona go yona, bontši ke banenyana ba babotse bao ba aperego dituniki le bašemane ba makgoba. Ba be ba le feela ka gare ga dikutu tša go thuma, ke makgoba a mmalwa feela a mafsa ao a bego a e-na le dipalamonwana tša gauta le tša silifera tšeo di phadimago maqaqailaneng le matsogong a ona.
  Banenyana ba bahlabani ba be ba kgabišitšwe ka maemo a godimo kudu. Eupša gape ba sa rwala dieta, go swana le bašemane ba mengwaga ye lesomepedi go ya go ye lesomenne, ba na le mešifa, ba ba botse, eupša ba na le ditšweletšwa tša makgoba dihubeng le magetleng.
  Ke ngwanenyana o tee feela wa mohlabani yo a bego a e-na le dibutšwana tša maemo a godimo maotong a gagwe. Go bonagala e le yena yo bohlokwa kudu mo le molaodi wa sekepe. Blonde ye botse bjalo ka moriri wo o bego o bonagala eka o gašitšwe ka lerole la gauta.
  Gomme ke sefahlego se se rategago gakaakang seo a nago le sona. Gomme mmele o apešitšwe ka ditlhamo tšeo di lahlilwego ka polatinamo, safire, diemeralda, ditopaze, dirubi, di-agate le ditaamane. Go feta moo, maswika a bohlokwa a rulagantšwe ka mokgabišo o makatšago wa mebala e mebotse kudu. Go na le dirosa, di-tulip, matšoba a mabele, di- forget-me-nots, mimosas, di-peonie le tše dingwe tše dintši.
  Ka ditlhamo tša gagwe tša maemo a godimo, matšoba ka moka a fapane, gomme ga go le e tee yeo e boeletšwago.
  Kgošana ya mashodu a lewatle Oenomaus o ile a kwa lephoto la maikutlo a phadimago ka gare ga gagwe gomme a lla:
  - Go lokile, na go tloga go kgonega go golofatša le go bolaya botse bjo bjalo! Ga ke kgone go kgotlelela sebe se se bjalo moyeng wa ka.
  Molekane wa moriri o mohwibidu wa mollo o ile a hlokomela gore:
  - Eupša ke ka fao re lego mashodu a lewatle! Akere...ga go kgonege go pirate ntle le sebe.
  Yo mongwe o ile a bolela ka go myemyela gore:
  Ee, go thata go bolaya baratiwa e le ka kgonthe, .
  Akere, elf , ntumele, e belegetšwe lethabo...
  Eupša ge o le pirate, legare ke mma, .
  Ntle le madi, pula le boemo bja leratadima bjo bobe bjo bo sa felego!
  Moriri o mohwibidu o ile a hlokomela gape:
  - Ba ke banenyana le bašemane ba ba botse, go ba gona, eupša ga se mohuta wa rena wa di-elf, eupša ke go tšwa morafong wa batho! Lebelela, yo mogolo , sebopego sa ditsebe tša bona.
  Oenomaus o ile a makala:
  - Na batho ba ba botse e bile ba bafsa gakaakaa?
  Mohlabani wa mollo o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke yona! Ka thušo ya maleatlana ba ile ba amogela bofsa bjo bo sa felego. Gomme bjale bašemane ba ba kgomaretše nywageng ya bona ya mathomo ya mahlalagading.
  Bjale ba tla dula e le ba bafsa e bile ba ikokobeletša.
  Kgošana ye nnyane e ile ya opela:
  Di-elf ka moka, batho polaneteng, .
  E swanetše go dula e le bagwera...
  Bana ba swanetše go sega ka mehla.
  Gomme o phele lefaseng la khutšo!
  Bana ba swanetše go sega
  Bana ba swanetše go sega
  Bana ba swanetše go sega - .
  Gomme o phele lefaseng la khutšo!
  Elf ya mmala o motsothwa e ile ya šišinya gore:
  - Go na le kgetho! Mohlabani yo mokaone go tšwa ka lehlakoreng la bona le yo mokaone goba yo mokaone go tšwa ka lehlakoreng la rena ba tla lwa. Ge e ba go ka ba le phenyo, ba abelana le rena dithebola, gomme ge e ba ba ka fenywa, mohlabani yo a lahlegelwago e ba . e ka ba lekgoba goba setopo!
  Oenomaus o lemogile gore:
  - Se se a kwagala! Ke ikemišeditše go lwa!
  Banana ka didragone pota galleon. Di na le lebelo kudu, sekepe se segolo se fo ba se sa kgone go tšhaba mohlape wo o nago le mafolofolo.
  Eupša galleon e be e e-na le dithunya. Gomme ba thoma go di hlahla, gomme difike tša ba tša thoma go kgoga.
  Oenomaus o ile a bolela ka lentšu la go duma:
  - Ke šišinya duel! Go ya ka mokgwa wa mashodu a lewatle. Mohlabani o tee go tšwa ka lehlakoreng la gago, gomme o tee go tšwa ka lehlakoreng la rena. O tla fa seripa sa merwalo ya gago go mofenyi. And in case of defeat , dira seo o se nyakago le yo a lahlegilego. Re ka se go tshwenye.
  Molaodi wa ngwanenyana yo a aperego ditlhamo tše bohlokwa tša matšoba o ile a araba ka gore:
  - Kgolo! Re amogela tlhohlo ye! Ke tla lwa! Gomme o kgetha mang le mang yo o mo nyakago!
  Elf Prince Oenomaus o boletše ka go tia gore:
  - Ke nna feela moemedi wa bong bjo bo tiilego gare ga lena. Ka gona ke swanetše go lwa!
  Mothuši wa moriri o mohwibidu o ile a bolela ka bogale gore:
  - I"m no worse mohlabani wa go lwantšhana! Ke nyaka go lwa!
  Gomme o ile a šišinya leoto la gagwe la go se rwala dieta, la maemo, leo le nago le mafolofolo kudu, leo le sepelago, go swana le mmele wa cobra.
  Mohlabani yo mofsa o ile a ganetša gore:
  - Re dikapotene, re tla lwa!
  Ngwanenyana yo a aperego ditlhamo tše bohlokwa o ile a dumela ka hlogo gomme a re ka go myemyela:
  - Marquise de Diana, tirelong ya gago!
  Elf e nyenyane e ile ya araba ka kgodišego:
  - Kgošana Oenomaus! O itokišeleditše ntwa!
  Gomme ka bokgoni kudu mohlabani yo mofsa o ile a tlolela godimo ga mokatong wa sekepe gomme a ntšha tšhoša ya gagwe ye telele, ye sesane.
  Mohumagadi de Diana le yena o ile a goga legare la gagwe gomme a botšiša ka go myemyela:
  - Ke ka lebaka la eng kgošana gateetee e fetogile mashodu a lewatle a nyoretšwego madi?
  Oenomaus o ile a araba se ka go tia:
  - Ke kanegelo ye telele. Eupša ga ke moshodu wa lewatle yo a nyoretšwego madi, eupša ke yo a hlomphegago! Gomme seo se dira phapano.
  Marquise o ile a araba ka go myemyela:
  - Nka se go bolaye, o tla ba lekgoba la ka la motho ka noši le mogolegwa. Ke tla go dira gore o latswe ditlhako tša maoto a ka tše di se nago selo ka leleme la gago gomme ka go realo o mphe lethabo!
  Oenomaus o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Le nna nka se go bolaye! Gomme it"s even nice go kitimiša maoto a bjalo ka leleme la gago. Eupša gaešita le ge o le mohlabani yo a tseneletšego, o ka se emele go fenywa ga-ka!
  Diana o ile a myemyela ka bophara , ka meno a gagwe a magolo, gomme a araba:
  - A re boneng! E sego nna fela, eupša le banenyana ba bangwe ba tla go namela bothopša. Gomme re tla go tlaiša, ra go betha go fihla lehung. A re boneng kamoo o myemyelago ka gona tabeng ye!
  Kgošana ya mashodu a lewatle e ile ya opela ge e arabela gore:
  O se ke wa ineela, o se ke wa ineela, o se ke wa ineela
  Ntweng le phoofolo ya go tšhoša ya toro e bohloko, o se ke wa ba le dihlong...
  Smile, pososelo, pososelo - .
  Tseba gore dilo ka moka di bonala di le botse ebile di lokile !
  Marquise o ile a dumela ka hlogo ka tebelelo ye e thabilego kudu:
  - O lesogana le le thabilego! O be o tla dira motlai yo mogolo. Mohlomongwe ke tla ba ka go fa mohumagadi. Gomme e tla ba mo go segišago!
  Oenomaus o ile a araba ka pefelo:
  - Chatter e lekaneng ya go se dire selo. A re lweleng!
  Ngwanenyana yo a aperego ditlhamo o ile a tlola lebatong la dibetri gomme a hlasela molekane wa gagwe. Oenomaus o ile a kopana le yena, a thibela dikotlo, gomme a ba a arabela, a nyakile a kgaola tsebe ya botse. O ile a tlolela morago gomme a lemoga ka pososelo ya panther:
  - Gomme ga o mobe. Ke be ke nagana gore o kgošana bjalo ka ge ke le moitlami wa mosadi!
  Ngwanenyana, le ge go le bjalo, ga se elf, o na le tsebe ya motho. Eupša Oenomaus ke elf. Batho le di-elf ba na le bana ba tlwaelegilego - tswadišo ya seripa-gare . Eupša gantši ba bitšwa ditlatla . Gomme ga ba ba rate bobedi bja bona e le ka kgonthe.
  Ngwanenyana wa marquise o ile a hlasela gape. O ile a phetha metswako e raraganego ka ditšhoša. Gomme legare la gagwe le ile la phadima, la tlola, gomme la dikologa gape, bjalo ka maphego a tšhilo ka ledimo. Gomme a hlasela.
  Kgošana yeo e bego e se mojabohwa wa mmušo o mogolo ka ntle le lebaka, e ile ya mo otla ka matla sehubeng. Gomme a phunya ditlhamo. Madi a ile a ba a gašana. Gomme go be go le molaleng gore ngwanenyana o gobetše.
  O ile a boela morago gomme a šišinya gore:
  - Mošemane wa phoofolo ya go tšhoša yo kotsi!
  Edmond o ile a araba ka pososelo ya go ikokobetša:
  "Nka ba phoofolo ya go tšhoša, eupša ke kgole le mošemane!"
  Diana o ile a sega gomme a hlasela gape. Le ge madi a mahwibidu a be a rotha go tšwa go yena. Gomme a phatlalala go putla mokatong wa sekepe.
  Mohumagadi wa moriri o mohwibidu o lemogile gore:
  - Nkabe ke mo kgaole hlogo ka yona nako yeo! Ke be nka se goge diphaephe tša bagpipe.
  Marquise-Captain o ile a šišinya gore:
  - Gomme nka go fa sebaka se se bjalo!
  Oenomaus o ile a arabela ka go itia mohlabani ka tlase ga seatla ka tšhoša ya gagwe gomme a mo sega tendon. O ile a lahlela sebetša seatleng sa gagwe sa le letona, eupša gateetee a se topa ka letsogong la gagwe la nngele. Gomme o ile a nyenya ka go ja nama, bjalo ka ge eka ke mong wa seemo mo go showdown ye.
  Lesogana le lemogile gore:
  - O mosetsana wa sebete! Eupša ka morago o a gobala. Go kaone go ineela!
  Diana o ile a goeletša ka gore:
  - Re tla hwa, empa re ke ke ra ineela!
  Mohlabani wa mashodu a lewatle wa moriri o mohwibidu o ile a lla:
  O swanetše go re hlompha, o re boife, .
  Ditiro tše di makatšago tša mashodu a lewatle a basadi ga di fele...
  Di-elf tša seetša di be di dula di tseba go lwa, .
  Gomme polanete e hlanya ka rena!
  Le ditshego ka karabelo, bjalo iridescent le go lla. Se sengwe le se sengwe se be se bonagala se fodile kudu e bile se na le maikutlo.
  Gomme Diana a hlasela gape. O ile a dira ka seatla sa gagwe sa le letshadi e sego gampe go feta ka seatla sa gagwe sa le letona. Gomme e be e le ye botse kudu, metšhene ye bjalo ya go kgahliša. Go oketša moo, molaodi wa marquise o ile a apola dibutšwana tša gagwe, gomme maoto a gagwe a manyenyane a mabotse a ile a hlobola. Gomme se se ile sa tlaleletša bokgoning bja gagwe.
  Oenomaus o lemogile gore:
  - Gomme go se apara dieta go go swanetše, botse bjo bo rategago!
  Diana o ile a šišinya gore:
  - O tla atla direthe tša ka tše di se nago selo!
  Ntwa e be e le e bogale kudu. Marquise o ile a hlasela ka bogale bjo bo hlagago gomme a tšholla sebetša sa gagwe bjalo ka ge eka ke morati wa mohumagadi. Gomme se se ile sa ipontšha e le se sebotse ka mo go feteletšego. Gomme ka morago ntlha e ile ya ngwatha Oenomaus go bapa le lerameng la elf"s le boreledi, leo le se nago moriri, la rose.
  Lesogana le lemogile gore:
  - O lokile!
  Diana o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, ke a pholile! Gomme gape swing le go sotha.
  Leshodu la lewatle la moriri o mohwibidu le ile la goeletša gore:
  - Mo otle! Mo bolaye!
  Oenomaus o ile a araba ka go myemyela:
  - Go thwe"ng ka taelo ya Ramaatlaohle - o se ke wa bolaya?
  Ngwanenyana wa mollo o ile a araba ka gore:
  - Ka go lebanya - o se ke wa dira polao ye mpe!
  Kgošana ya mashodu a lewatle e ile ya ngunanguna:
  - So, it"s possible go dira polao ye botse?
  Ngwanenyana wa moriri o mohwibidu o ile a tiišetša gore:
  - Ga go kgonege le gatee, eupša go a nyakega!
  Go sa le bjalo, molaodi wa ngwanenyana yo a gobetšego o ile a leka go hlasela gape, gomme a dira gabotse kudu. Gomme a ngwatha Oenomaia letsogong le magetleng.
  Diana o ile a rora:
  - O tla ikwa gampe! Ke tla go bolaya, mpšanyana!
  Oenomaus o ile a opela ka go arabela, a thibela ditlhaselo;
  Re tseba letago le le sa hwego dintweng, .
  O sa tsebe poifo, sega ka sebete!
  A tšhoša e re thuše ka diphihlelelo tše kgolo, .
  Hlola lenaba - ga go selo se sengwe seo se lego bohlokwa!
  
  Re sesa lewatleng, re sa tsebe dipelaelo, .
  Mashodu a lewatle le ledimo, ledimo ga se lepheko!
  Kgopotšo e tla dula e le dipelong tša meloko, .
  Lenaba le a fenywa - that"s the whole reward!
  
  Botle bo tla go fa lerato ka phišego, .
  Gomme gosasa mmolai o letetše sefala!
  Go kgokaganya bophelo bja gago le filibuster go kotsi, .
  Fortune e lahlela ditaese ka tsela ya whimsical!
  Gomme ka lentšu la mafelelo, kgošana ya mashodu a lewatle e ile ya hlaba seatleng sa ngwanenyana wa marquise ka tšhoša ya yona, gomme sebetša sa wa seatleng sa gagwe se se phadimago.
  Diana o ile a myemyela gomme a tlola, a lebiša serethe sa gagwe se se se nago selo seledu sa Oenomai. Gomme ngwanenyana o ile a sepela go dikologa ka go se šetše. Lesogana le ile la mo kuka gomme ka morago la mo lahlela fase. Diana o ile a thula mokatong wa sekepe gomme a makala. O ile a tloga a leka go tlolela godimo, eupša ntlha ya monwana wa leoto la boot e ile ya mo thula seledu, gomme ngwanenyana a idibala ka mo go feletšego ka baka la go otlwa mo go matla.
  Oenomaus o ile a emišetša diatla tša gagwe godimo gomme a goeletša:
  - Phenyo!
  Modumo o ile wa feta ka gare ga sehlopha sa banenyana le bašemane bao ba sa rwalago dieta. Gomme bahlabani le bašemane ba bona ba makgoba ba ile ba khunama fase ka go se kwe.
  Mohlabani wa moriri o mohwibidu o lemogile gore:
  - Ka tsela ye nngwe go ile gwa ipontšha go le bonolo kudu! Ke be ke nagana gore go tla ba thata kudu.
  Oenomaus o ile a ngunanguna:
  - Turkey e ile ya nagana gomme ya feleletša e le ka sopong!
  Ngwanenyana o ile a sega gomme a lemoga ka go sega:
  O se ke wa nagana fase ka di-elf
  Nako e tla fihla, o tla ikwešiša...
  Ba letša molodi bjalo ka dikulo tempeleng ya gago, .
  Gomme ngwanenyana o kitimela ntweng a sa rwala dieta ka mo go feletšego !
  Moriri o mohwibidu o ile a šišinya gore:
  - A re betheng bašemane ba makgoba direthe tša bona tše di se nago selo ka dithupa. Ke nagana gore ba tla e rata!
  Oenomaus o ile a šišinya mahlo gomme a hlokomela gore:
  - O nagana gore ba tla e rata? Le ge e le gore ditlhako tša makgwakgwa tša bašemane mohlomongwe ga di kwešiše gakaakaa bohloko bjo bo tšwago go thupa.
  Leshodu la lewatle la moriri o mohwibidu le lemogile gore:
  - Tabakgolo ke gore re a e rata! Bahlakodi ba go swana le rena ba hwetša go le bose kudu go tlaiša bašemane ba babotse!
  Ngwanenyana yo mobotse yo a aperego seaparo se bohlale le mabenyabje matsogong le maqaqailaneng o ile a lla:
  - Ke ikemišeditše, bjalo ka mothuši wa marquise, go tšwetša pele ntwa! Gomme o tliše seripa se sengwe sa dithebola!
  Mashodu a mollo a ile a rora:
  - Ke wa ka! Ke tla lwa le yena! Se se molaleng.
  Enomai o ile a dumela ka hlogo:
  - Go a kwagala! It"s not all gore ke di tšee ke nnoši. Le ge ke le yo bohlokwa kudu go wena.
  Mohlabani wa moriri o mohwibidu o ile a ganetša:
  - Ga go na kgoši gare ga bao ba lekanago. Gomme ke šišinya go lwa ntle le dibetša.
  Mohlabani yo a aperego tunic o lemogile gore:
  - Ntle le dibetša? Na ga o tšhabe, elf?
  Leshodu la lewatle la mollo le ile la araba ka go tia gore:
  - O se ke wa tsena ka sethokgweng go tšhaba diphiri!
  Ngwanenyana yo a aperego tunic, yo a thabišago wa todi ya dinose ya mmala wo motsothwa, o ile a botšiša ka segalo se boleta:
  - Lesogana la go kgahliša a re opele. Ke nagana gore selo se sengwe sa lyrical, gomme banenyana ba bangwe ba tla nthekga.
  Babotse ba ka mahlakoreng ka bobedi ba ile ba lla ka go dumelelana:
  - Le amogetšwe! Re nyaka dikoša tša gago ka godimo ga maswafo a rena!
  Oenomaus o ile a opela ka go myemyela:
  Ke gopola kamoo bjale, sefahlego se se phadimago ka mo go phadimago, .
  Tebelelo e ile ya hlaba pelo ya ka bjalo ka tšhoša!
  Ka tuka melapong ya phefo ya mollo, .
  O ile wa fo homola ge o arabela!
  
  Lentšu la gago, le lebotse le le hlwekilego gakaakang, .
  Ke dumela phororo ye e sa felego ya go phophola ga gago!
  Ga ke hloke bophelo bja lehloyo ntle le wena, .
  Gomme bjale mahlasedi a sa felego a tla ntlhabiša!
  
  O modimogadi wa lerato le le se nago mellwane, .
  Lewatle le le tletšego seetša se se makatšago!
  Roba ditlemo tša leqhwa, ka metlae, .
  Nka se bone mahube ntle le wena!
  
  Sefahlego sa gago se phadima bjalo ka letšatši la godimo, .
  Ga go sa na dipopego tše dibotse kudu legohleng!
  Maikutlo a phišego a khupetša bjalo ka ledimo, .
  Go ba le wena ka mo go sa felego ke lethabo!
  
  Bohloko moyeng wa ka bo tuka bjalo ka ledimo, .
  Gomme mollo wa ka sehubeng sa ka o tuka ka go hloka kgaugelo!
  Ke a go rata, o lebelela ka boikgantšho ka go bušetša, .
  Ice into shards e roba pelo ya gago!
  
  Magareng ga mabone a lewatleng leo le se nago mellwane leo le tletšego dinaledi, .
  Nna le wena re ile ra fofela magodimong bjalo ka dintšhu!
  Le melomo ya gago, e phadimago ka dirubi, .
  selo se itšego ka bonolo le ka phišego!
  Le gona go opa magofsi ke mo go bjalo mo e lego gore ba botse ba fo kgangwa ke lethabo. Eupša ka yona nako yeo yo mongwe wa banenyana o ile a goeletša ka gore:
  - Di-frigate tše pedi tša ntwa di tla mo!
  Oenomaus o lemogile ka go nyenya mo go nyamišago:
  - Go lokile, na se ke sona seo o bego o se nyaka? Na o be o nyaka ntwa e kgahlišago? Ka gona o tla e hwetša!
  Moriri o mohwibidu o ile a hlokomela ka bogale gore:
  - Ba ba biditše! Di-cruiser tšeo di nago le mašole. Gomme bjale o ka se tšhabe ka go fo otla direthe tša gago tše di se nago selo!
  Ngwanenyana yo a bego a lebelela ka dibonela-kgole o ile a lemoga:
  - Go na le di-orc ka dikepeng. Gomme se se ra gore teko ye kgolo e re letetše.
  Oenomaus o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Eupša re ka bolaya manaba a rena ntle le tshenyo letswalo la rena. Ge o kgoma bahlabani ba babotse, pelo ya gago e tšwa madi e le ka kgonthe!
  Ngwanenyana yo a nago le moriri o motala o ile a hlokomela gore:
  - Didragone tša rena di lebelo go feta di-frigate. Re ka ba re e-na le nako ya go tloga!
  Kgošana ya mashodu a lewatle e ile ya bolela ka go dira phetho:
  - Pukuntšung ya rena ga go na lentšu leo le bitšwago go tšhaba!
  Gomme banenyana ba mashodu a lewatle ba ile ba opela ka pefelo, ba ikemišeditše ntwa ya bophelo goba lehu;
  Re phela lefaseng leo le tletšego ka karogano, manyami...
  Lešole le swanetše go dira eng ge le lewa ke bodutu ?
  Badimo, ka tshwanelo, ka sehlogo ba re tšere sephetho - .
  Mothaka yo o fetoša ditempele tša gagwe gore e be bohlokwa!
  
  Legohle le sehlogo kudu go rata, .
  Megokgo ya karogano e ile ya elela ka cascade...
  Kwelobohloko ya nyamelela ntle le mohlala, bjalo ka toro, .
  Gomme bophelo bja fetoga bjalo ka leswika leo le se nago boleta!
  
  Go a tonya leganateng, gomme leqhwa le tuka ka phišo, .
  Ke ketane e ruthetšego e apeša pelo ya-ka gakaakang!
  Gomme pula ya karogano e betha bjalo ka dikarolwana marulelong - .
  Dipotla ga di na selo, go šetše koporo fela!
  
  Eupša tumelo go feat ya mohlabani e hlohleletša, .
  Modimo Ramaatlaohle, o a tseba, o dirile keno ye e tiilego!
  Gomme e tla ba bjalo ka matlakala ka Motsheganong wo borutho go rena, .
  Ge re hloga, re kopana le mahube!
  
  Na o nyaka go dira gore polanete e thabe kudu?
  E le gore yo mongwe le yo mongwe wa rena a opele ka letago bjalo ka nightingale?
  Ke moka todi ye bose kudu e ile ya fetoga puno go tšwa mohlareng wa linden - .
  Mo moyeng wa ditšhaba tše dikgolo, a re fedišeng maaka !
  
  Ga go nyakege gore o fore Modimo, ntumele, .
  O bona thwi ka gore ke mang wa rena yo e lego lekgopo le boor !
  Efa tlhalošo ya Morena sehlabelo, .
  Ga go makatše ge e re, ke tla le lefa batho!
  
  swara Inthaneteng , .
  Ga go na motho yo a tsebago gore dipolao di felela kae.
  Judase o fegilwe godimo ga aspen ye e bodilego - .
  Le go bao ba dumelago - mphapahlogo wa laurel!
  
  Motho le ge e le ofe a ka ba yo mokaone
  Kgetho ya rena ke ya temogo - go katanela Kreste.
  Eupša ka dinako tše dingwe go na le maphoto a madi, .
  Bonyane go na le tshepišo - ke tla tla kgauswinyane!
  
  Oh lefase, o na le dikgaruru tše kaakang, .
  As if re ka se kgone go phela ka khutšo !
  Mosadi a lla ka lepokisi la lešole, .
  Tlhale e fokolago ya bophelo e sesane gakaakang!
  
  Go tšholla madi ga se pitšo ya rena - .
  Ke nyaka go rata, go fa Naga ya Botate paradeise!
  Ke ka baka la"ng kotlo ye e le go rena ka moka?
  Karabo: neela mahumo a gago ka moka go badiidi!
  
  Ga go kgonege go reka phološo ka tšhelete, .
  Ka gobane ga go na theko ya gauta go Modimo!
  Gomme ka kerekeng o khunama ka Sontaga, .
  Go ba le maphego bjalo ka dintšhu!
  
  Gomme nako e tla tla - Mmušo wa Modimo o tla tla, .
  Lefsifsi le lebe le la go ja diphoofolo le tla fela!
  Semoya se tla fedišwa, bokgoba bjo bo rogilwego, .
  Gomme naga e tla ba ka Bogolo bja Lethabo!
  Ka morago ga koša ye bjalo ye e hlohleletšago, banenyana-mashodu a lewatle ka didragone ba ile ba tšea gomme ba ya go hlasela di-frigate tše kgolo, tšeo di bego di tletše ka di-orc - dibere tše di nkgago le tša boya.
  Go be go e-na le banenyana ba sego kae go feta dibopiwa tše di šišimišago, eupša ba be ba le mafolofolo kudu e bile ba na le bokgoni.
  Gomme ka morago banenyana bao ba bego ba le ka sekepeng sa bagwebi le bona ba ile ba tsena ntweng ka lehlakoreng la mashodu a lewatle. Gomme gape bašemane ba makgoba ba ile ba kitimela go phatlalatša dibetša. Ye ke botee bjo bo kgomago maikutlo bja batho le di-elf kgahlanong le manaba a bona a histori a sa felego - di-orc.
  Oenomaus le yena o ile a kopanela ntweng. Lesogana le ile la šišinya ditšhoša tše pedi ka nako e tee, la kitima tšhilo, la kgaola dihlogo tša di-orc. O ile a lwa ka bogale bja tau.
  Gomme kgauswi le yena ke moriri o mohwibidu . Serethe sa ngwanenyana se se se nago selo se ile sa thula orc seledu gomme sa roba mohlagare wa gagwe. Gomme ka morago orc e ile ya wela fase, gomme dinaka tša yona tša mo thula ka mpeng. Gomme e be e le ntwa yeo e lwetšwego ka thata.
  Oenomaus o lwa ka sebete. Mo o swara serurubele ka ditšhoša tša gagwe, bjalo ka fene, gomme o kgaola dihlogo tšeo di kgokologago bjalo ka khabetšhe.
  Kgošana ye nnyane e ile ya opela ka phišego, e bontšha dimakatšo tša bogale:
  Ge seatla sa gago se tiile - .
  Se se ra gore o tla ba wa mathomo bophelong!
  Gomme ka morago comrade ga se monna wa modiidi, .
  O na le pelo ya gauta le methapo ya tšhipi!
  
  Eupša sa bohlokwa kudu, e dumele, ke monagano wo o tiilego, .
  Ka gobane mohlabani wa di- elf o fodile go feta phoofolo .
  Ge e ba o le lerootho bophelong, .
  Ke moka go sega ka lethabo go tla dira gore o ratege!
  
  Tlaleletšo ya go itiriša, tseba, matla go fist, .
  Ka gobane e tletše ka tsebo, Know-How!
  Fela leka go neela maatla diatleng tša lešilo , .
  Ke moka o tla hwetša bohloko feela e le moputso!
  
  Go bile le nako yeo ba bego ba eya go tsoma ka lepara, .
  Bora, quiver ya mesebe kgahlanong le letlalo le koto...
  Eupša ba ile ba dira di- chervonet moo dipeni di bego di eya gona, .
  Gomme it"s very easy go tlolela ka gare ga molalatladi wa dinaledi!
  
  Le ge thuto e le botse - .
  But it"s also interesting go tšea sebete...
  Gomme go lekana le bayonet, e tla fetoga chisel, .
  Gomme re hlankela Mma Naga ya Botate ka potego kudu.
  
  Eupša bošoro bjo bobe ke sefapano se boima, .
  Lepatlelo la rena la ntwa le tletše ka madi...
  Ke ka baka la"ng Modimo Ramaatlaohle a ile a tsoga gape ka morago ga go tlaišega?
  E le gore kopano ya mašole ya mašole e ka matlafatšwa!
  
  Megokgo ya kgarebe e a wa - mogwera wa gagwe yo a rategago o wele, .
  Mma o rapela ka go fegelwa, a goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe...
  Go a tonya ka ntle ga mafasetere, gomme lefelo la mollo le timilwe, .
  Mona ke lesogana le lebotse leo le epetšwego ka tlase ga mobu!
  
  Oo, pheletšo ye sehlogo, pheletšo ye mpe gakaakang, .
  Kgarebe Maria , tlhago ya gago ye botse e kae?
  Monna yo o be a nyaka go beeletšana ka pela, .
  Gomme bjale phefo e foka lerole ka fase ga diphaene!
  
  Bophelo bo tla tla bo thabile - bo tla ba botle, .
  Phae ya apole e tla fetoga peu ya poppy ya todi ya dinose...
  Lenaba la phoofolo ya go tšhoša le fetoga lerole le lerole, .
  Mahlatse a nnete a tshele moedi!
  
  Se sengwe le se sengwe se dirwa go Elf, gomme go lahlela go go Fars, .
  A re kgoboketšeng mphapahlogo wo o tletšego dinaledi gore e be seatla!
  Gomme thomela banna, e no ba maemo a godimo, .
  Gomme ghoul ye e šiišago e ile ya lahlelwa mollong !
  
  Sethunya sa motšhene se šetše se tlwaelegile - dikulo di tšhologa ka moela, .
  Gomme lenaba le be le lapile, seo le bego le se nyaka e be e le lefela!
  Ge o ka fenya, o tla huma, .
  Yo a thomilego mollo o tla feleletša a le bodiiding!
  Ye ke koša le ntwa ye kgolo, ka di-swing tša ditšhoša tše bogale kudu le tše di nago le mafolofolo. Gomme dikotlo di latela dihlogong, bjalo ka ge eka di le sekontiri. Gomme bontši bja di-orc di šetše di bolailwe. Le bašemane ba makgoba ntweng. Ga go le o tee wa bona yo a bonagalago a le mogolo go feta lesomenne, eupša ka moka ga bona ba na le mešifa. Mebele e sesane ya bašemane ba makgoba e thatafatšwa ke go šoma ka thata. Gomme direthe tše makgwakgwa, tše di nago le calloused di be di tšwela pele di thula diledu tša di-orc, di roba mehlagare ya tšona.
  Mokapotene wa ngwanenyana o ile a hlaphogelwa. Gomme a dula fase. Matsogo a gagwe ka bobedi a be a gobetše kudu - ditšhika di ile tša segwa. Go lokile, se ga se bolaya, ka thušo ya maleatlana le dihlare tša boloi, tshenyo e ka tsošološwa. Eupša se se tla tšea bonyenyane diiri tše mmalwa. Mo nakong ye, ga a kgone go lwa.
  Gomme ga go na yo a ka thušago - banenyana le bašemane ka moka ba ntweng, gomme ba lwa ka pefelo ya hlaga. Ye ke ntwa e sehlogo gakaakaa.
  Diana o ile a šutha, ka mahlatse maoto a gagwe a be a se na selo e bile a sa senyege ka tekanyo e itšego. Gomme ka menwana ya go ba le mafolofolo go swana le ya tšhwene, molaodi wa ngwanenyana o ile a thoma go nyaka sedirišwa sa thušo ya pele. Go na le moriana wo o fodišago dintho, le tše šoro kudu, le balm ya legohle. Ka ntle le moo, ke ka baka la"ng o sa tsenele ntwa ka morago ga go phuthela ditho le go di tlotša ka balm le moriana?
  Ka maoto a sa apara selo o ka lahlela dilo tše maatla kudu le tše di nago le mpholo. Gomme seo e be e tla ba se se fodilego kudu le se se senyago.
  Diana o ile a gata mogato ka kgodišego. Gomme maoto a gagwe a hlobotše kudu e bile a na le mafolofolo. O be a apara dibutšwana a sa rate, feela go gatelela boemo bja gagwe. Lefaseng leo go lona go nago le mabone a mmalwa le selemo se se sa felego, dieta ga di nyakege gore maoto a gago a se ikwe a tonya, eupša bakeng sa botse, le go gatelela gore ga o lekgoba goba lekgoba. Gomme se se a kwagala...
  Mo yo mongwe wa bašemane, le yena a sa rwala dieta, o ile a lahlela nalete ye bogale ka nkong ya orc"s. Gomme yena, ka ge a amogetše karolo ya mpholo, a gatsela gomme a hwa ka ponyo ya leihlo.
  Mošemane wa lekgoba o ile a opela ka phišego, gomme bašemane ba bangwe ba makgoba ba ile ba kopanela, e be e le batho gomme ba opela bjalo ka batho:
  Bjale, ge e ba go na le mathata legohleng, .
  Ga go direge ka ditshenyagalelo dife goba dife...
  Ga o sa nyaka phetogo
  Monna yoo ga a tsebe gore o nyaka eng!
  
  Gomme go na le Chernobog ka maatla a magolo, .
  Yo Mogolo o na le maatla a legohle ...
  O e fa monna thwi phatleng, .
  E le gore moloko wa batho o se ke wa fetoga wa hlaga ka mo go feletšego!
  
  Ee, Morabe Ramaatlaohle o Mo hlodile, .
  Gore batho ba be le lebaka la go hlabolla...
  Gore motho a nyake tšohle ka nako e tee, .
  Le gona batho ba ile ba ithuta go lwa ka thata!
  
  Bjalo ka ge mohlabani a fenya bobe, .
  Molamu woo o o hlotšego go hola motho...
  A tšhollela meoya le mebele botse, .
  Ga se nke e ba morago ga nako go ithuta go lwa!
  
  Modimo Ramaatlaohle o nyaka eng?
  So that they don"t dare go tliša Elf ka matolo...
  Gore pheletšo e mpe ga e buše, .
  E le gore meloko e makgolo e tšwelele!
  
  Ee, Chernobog ke tlhohleletšo bakeng sa batho, .
  Gore go se be le botswa, go se be le go ema felo gotee...
  Eka o ka ba orkshista thuba ka di- smithereens, .
  Sepela go dikologa Orklin ka sebopego sa bogwera!
  
  Ka gona o se ke wa timela ge e ba go le thata, .
  Ge mathata a ka wela Naga ya Botate...
  Rod o tla e dira gabotse le gabonolo, .
  Go fo dira gore batho ba huduge!
  
  Gomme Chernobog e no ba ngwaneno yo mogolo, .
  Le ge a le strict , o go rata ka mo go sa felego...
  O tla otla sephetho se segolo kudu
  Ge o tla hlankela Elf go ya go ile!
  Di-orc di ile tša lahlegelwa kudu, di ile tša segwa ke bobedi banenyana le bašemane. Gomme le Diana, a phuthetšwe diatla, o ile a tsena ntweng. Gomme menwana ya bona ya maoto ye e se nago selo e ile ya lahlela dithipa tša legare tšeo di ilego tša thula melala ya di-orc gomme tša sega ditšhika tša tšona. Le mehuta ka moka ya megolo le dilo tše dingwe. Gomme e be e bonagala e kgahliša ka mo go feteletšego.
  Gomme ka morago leoto la Diana leo le se nago selo le ile la lahlela pea ka bjang bja megokgo bjo bo gateletšwego. Gomme gateetee di-orc tše lesomepedi, tšeo di bego di eteletšwe pele ke mojenerale, di ile tša lahlelwa godimo gomme tša fofa godimo ga lehlakore la frigate. Ye ke tshenyo e kgolo e le ka kgonthe le lehu la dibere tše sootho le tše mpe.
  Oenomaus o ile a re ka pososelo:
  - Re ba madi a tee: nna le wena! Nepagetše?
  Diana o ile a araba ka pososelo ya bogwera:
  - Ge re kopane, ga re fenywe! Motho le elf ke maatla, gomme e kwagala e ikgantšha kudu!
  Banenyana ba ile ba oketša kgateletšo ya bona. Di- orc tšeo di bego di phologile, di diriša diparachute tše di sa hlwekago, di ile tša thoma go tlolela fase, di thelela go tšwa di- frigate tšeo di nago le maphego. Tše dingwe tša diparachute, ka lebaka la boima bja tšona bjo boima, di ile tša gagoga, gomme dibere tše kgolo di ile tša wela fase bjalo ka maswika, eupša go fapana le maswika a cobblestone, di ile tša goeletša le go roga di šilafetše kudu!
  Diana o ile a ngwala ka go Twitter:
  Ga go bonolo go ba mosadi yo mobotse, .
  Botho ga bo ithekge ka botelele!
  Oenomaus a phethagatša tšhilo ye nngwe ka ditšhoša tša gagwe tše bogale le tše telele, gomme a kgaola hlogo ya molaodi wa bere ye kgolo. O ile a kgokologa go putla mokatong wa sekepe bjalo ka barele, a gaša madi. Gomme kgošana ye nnyane e ile ya opela:
  Madi a elela gape bjalo ka noka, .
  Moganetši wa gago o thata kudu...
  Eupša o se ke wa boifa Sathane, .
  Gomme o bušetše phoofolo ya go tšhoša leswiswing!
  . KGAOLO YA No. 6.
  Mohumagadi wa drakone wa dihlogo tše šupago gomme, ka nako ye e swanago, Mong yo Mogolo wa Sekolo sa Boselamose, o ile a šišinya gomme a botšiša gore:
  - Na o ka tsogela botelele bja monna yo mogolo gomme wa fega moyeng bonyenyane motsotso?
  Dominica o ile a sega gomme a araba ka gore:
  Nka kgona, eupša nka e dira ka tsela e fapanego
  Matha o sa rwala dieta ka gare ga phoka...
  Ngwanenyana o tlola bjalo ka segwagwa - .
  Se se bolela selo se se fapanego le ba bangwe ka moka!
  Molomo wa drakone duchess o ile wa bulega, gomme mollo wa tuka go tšwa go wona. Kgabo e ile ya feta gomme ya fiša ngwanenyana yo mobotse kudu godimo ga ditlhako tša gagwe tše di se nago selo, tše dipinki, tša maoto a gagwe ka go kobega mo go kgahlišago ga serethe.
  Gomme Dominic o ile a goeletša, eupša gateetee a mo kgomaretša mohlagare ka thata. Gomme sehuba sa gagwe sa imela kudu. E ile ya thula gabotse, gaešita le makhopho a ile a ruruga gatee-tee. Go be go le bjalo ka ge eka banyakišiši ba bogologolo ba ile ba mo tlaiša.
  Ngwanenyana o ile a rora:
  Lancelot le Kgoši Arthur go wena !
  Drakone Duchess e ile ya rora:
  mang yo mongwe yo o nago le sebete sa go ntšhošetša ka yena?
  Marquise ya nymph e ile ya araba ka gore:
  - Ba ke bagale go tšwa go ditšo tša batho. Di bolokegile ka mo go feletšego go wena, Mogau wa Gago!
  Drakone ya tshadi ya rora:
  - GO LOKILE! Bjale o na le mošomo wo o šomago, fodiša maoto a gago ao a fišitšwego. Se se na le mohola kudu mo tirišong, gomme se tla tla ka mohola go feta gatee bophelong.
  Dominica, a myemyela ka kgapeletšo, o ile a opela:
  - Le e tee, le tše pedi, le tše tharo, le tše hlano!
  Nka se lape go boeletša...
  Go bolela selo se se swanago
  Seo se lekane go go tšhela meetse ka leraga!
  Grand Master Dragon o lemogile gore:
  - Gomme ke mosetsana wa go tšhoša. Mohlomongwe e sego fela go gadika direthe tša gagwe, eupša gape le go roba menwana ya gagwe ya maoto?
  Nymph marquise o ile a hlokomela:
  - Re hloka go se fele pelo, oh duchess. Mohlomongwe ngwanenyana yo ke sebaka sa rena se nnoši sa go phološa thobalano ye maatla. Gomme o bušetše banna bao!
  Drakone ya tshadi ya rora:
  - Se ke bošilo! Monna yo a nwelelago o swara lehlaka, gomme wena o swara serethe se se se nago selo sa ngwanenyana wa motho . O be a sa bontšhe bokgoni bjo bo kgethegilego.
  Marquise ya nymph e ile ya ganetša gore:
  "O kgonne go emiša leswika ka taelo ya gagwe ntle le maleatlana goba maleatlana, gomme that"s worth a lot!"
  Duchess ya Montserrat e ile ya sega gomme ya araba ka gore:
  - Ee, o tumile go gobatša phatla ya gagwe. Ke therešo gore bjale ga go na mohlala. Le gona se ga se se se tlwaelegilego go batho.
  Weasel o netefaditše gore:
  - It"s immediately obvious gore o kgethegile ebile o kgethilwe! Gomme e nyaka mokgwa wo o kgethegilego, wa potego le wo o sa lemogegego.
  Dragon Duchess o ile a dumela ka hlogo ka dihlogo tše šupago ka nako e tee:
  - Ee, mokgwa wa potego le wo o kgethegilego... Mohlomongwe ke swanetše go mo latswa direthe ka leleme la ka, bjalo ka seka sa tlhompho ye kgolo!
  Dominica o ile a šišinya mahlo gomme a araba ka kgodišego:
  - Aowa, go kaone o se šomiše leleme la gago! - Gomme a tlaleletša, a sa letelwa a dira gore sefahlego sa gagwe se be bose kudu. - Le ge leleme ka ntle le pelaelo ke karolo ye maatla kudu ya mmele. O kgona go šuthiša madira a dimilione!
  Nymph marquise e ile ya šišinya gore:
  - Mo fe mošomo wo bonolo. Ka mohlala, a mo dire gore katse e tle go yena gomme e rore, ke moka e boele morago!
  Mo, troll ya mosadi yeo e kilego ya homola ka seaparo se se pherese, ka lepara la maleatlana ka diatleng tša yona, e ile ya ganetša:
  - Aowa! Re ka se mo dumelele go tlaiša katsana. Go kaone go lwantšhana ka dithupa tša maleatlana. Ye e tla ba tlhahlobo e tseneletšego e le ka kgonthe le teko e šomago!
  Gomme a gata serethe sa mefapahlogo ya gagwe, yeo e bego e tletše ka disafire le ditaamane tše pherese le tša lilac.
  Drakone Duchess e ile ya araba ka gore:
  "Go thata kudu gore ngwanenyana wa novice a lwe le mong wa Dragon Academy." Go be go le thata go lwa le wena, gaešita le Laska yo yo a nago le phihlelo e kgolo le yo a nago le phihlelo!
  Troll ya tshadi e ile ya sega gomme ya lemoga:
  - Kudukudu! Ka morago ga se, gaešita le Koschey yo a sa hwego a ka se mo tšhabe!
  Ke moka Dominika o ile a bolela ka go hlaboša gore:
  - Eng, o na le Koschey yo a sa hwego?
  Mohumagadi wa Drakone o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke nnete, go na le, le ge go le bjalo, o kgole le dinaga tša kgole mmušong wa kgole. Eupša go na le leano le le le gobogilego la ditšhila !
  Ngwanenyana yo a hlabilwego o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Goba mohlomongwe o hlotše leuba la bolwetši? Go bolaya tše tona ka moka le go thopa tše tshadi tša gago!
  Drakone Duchess e ile ya araba ka gore:
  - Ga se gantši! Re na le ditshadi tše di fetago tše tona ka makga a lesome. Gomme gare ga di-orc le di-goblin tšeo di bopago madira a Koshchei yo a sa hwego, ka mo go fapanego, go na le banna ba bantši ka makga a lesome go feta tše tshadi, gomme ba ba bagolo kudu e bile ba tiile. Ke ka baka la"ng a swanetše go fediša balata ba gagwe le madira a gagwe!
  Dominica o lemogile gore:
  - Eupša leuba ga le ame Koshchei ka boyena?
  Troll ya tshadi e ile ya dumela ka hlogo:
  - Ee, ga go na maleatlana le o tee a ntwa ao a šomago go yena. Ga e tšee dibetša le ge e le dife. Gaešita le pomo ya gago ya hydrogen e ka se kgone go e senya. Moko wa motheo ke o bjalo!
  Ngwanenyana yo a hlabilwego o lemogile:
  - Eupša mohlomongwe o na le lehu ka leeng la gagwe, ntlheng ya nalete!
  Drakone Duchess e ile ya araba ka lentšu la go duma:
  - Ga se bonolo gakaakaa! Ge nkabe go be go le bonolo gakaakaa go hwetša lehu la Koshchei, gona nkabe a se a phela kgale. Gomme ka fao, e na le mengwagakgolo ye mentši kudu mo e lego gore...
  Marquise wa nymph o ile a mo araba:
  - Lena batho le be le sa tlola mohlareng, eupša o be a šetše a na le maatla a gagwe gomme a dula sedulong sa bogoši. Nagana gore se ke selo sa mohuta mang!
  Dominica o ile a e tšea gomme a opela:
  Ditšhwene di dira difahlego
  Gomme di dula godimo ga lekala...
  E sa dutše e le e sa rego selo
  Go be go na le bagologolo ba rena!
  Troll ya tshadi e lemogile gore:
  - Koshchei, go ba gona, le yena o belaelwa. Gomme ge leuba le thoma, e be e le, go ba gona, wa mathomo go belaelwa. Ye ke, ka tsela ye nngwe, hlogo ya sele ya bobe. Go swana le drakone ya tona ya dihlogo tše lekgolo , e kgolo go feta didragone, mmušiši wa baemphera le yo mobe. Eupša phoofolo ye ya go tšhoša le yona e ile ya tšhoga gomme ya phuhlama. Eupša Koschey bonyenyane o be a tla nea go hlabja! Go feta moo, ba ile ba belaela gape kgoši ya Jinn, Iblis... Jinn ke meoya, gomme ba ka se kgone go tšhoša.
  Eupša di- genies ka tsela e itšego di ile tša iphihla. Gomme go be go le bjalo ka ge eka ba nyameletše!
  Dominica o ile a opela ge a arabela ka gore:
  Genie e ile ya tšholla, aowa, ntumele, banenyana ba na le maatla, .
  Gomme a nyamelela...
  Gomme ka morago drakone ya ganetša botse , .
  Kima, hle!
  Marquise de Lasca o boletše gore:
  - Go na le bobedi dijini tše botse le tše mpe. Di tiile, eupša bokgoni bja tšona bo lekanyeditšwe. Eupša ka kgopolo, ge e ba yo mongwe wa banna goba basadi a kgopela mmušiši wa jinn Iblis gore a fediše morafo wa banna, gomme a kgona go hwetša palamonwana ya matla ka moka yeo e bego e tla nea matla godimo ga matla a a magolo kudu legohleng la rena, gona a ka baka se!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo:
  - Se e šetše e le selo! Re swanetše go hwetša Palamonwana ya Matla-ohle. Gomme ka morago re tla lokiša se sengwe le se sengwe.
  Drakone ya tshadi e ile ya sega, gomme lentšu la yona la swana le diaduma. Gomme ka morago a araba:
  - Palamonwana e tee e thata kudu go e hwetša. Ka ge e nea matla godimo ga tšhemo yeo e bapetšwago le molalatladi ka moka wa dinaledi. Go feta moo, ge e ba legohle la gago molalatladi wa dinaledi o nyakile o se na selo ka baka la thulaganyo e sa tlwaelegago ya dinaledi, gona mo ke tšhemo yeo e dulwago ke ditrilione tša diphedi tše bohlale le mebušo e mentši. Le gona go bonagala, ga go na motho yo a mo hweditšego go fihla ga bjale, ka ge go be go se na mmušiši wa legohle la rena la dinaane!
  Dominika o ile a sega gomme a botšiša gore:
  - Na o na le Modimo?
  Marquise-nymph e ile ya araba ka gore:
  - Gore go na le Modimo yo a Phagamego bjalo, Mmopi Legohleng ka moka, goba gore ga a gona, ga go na yo a tsebago ka nnete go fihla ga bjale. Le Koschey yo a sa Hwego. Eupša go na le medimo ya maemo a tlase. Eupša di bjalo mo e lego gore ga di na mohola, gomme go kaone go dula kgole. Ka kakaretšo, lentšu Modimo le na le ditlhalošo tše ntši. Ka gona di- genie tše di phagamego kudu di tloga di lekana ka matla le medimo.
  Troll ya tshadi e lemogile gore:
  - Gape re na le madumedi, eupša ga a na mohola o monyenyane. Bjalo ka ge e le ya gago, ka tsela. Bjale, ge go be go na le coronavirus , dikereke di be di tloga di se na selo, gomme dithapelo di thušitše motho, goba diorelo di mo šireletša go dikokwanahloko. Ke ka baka la"ng lena batho le sa kgolwege gakaakaa, le nagana gore ka go khunama le go khunama le ka kgopela selo se itšego ka go bušetša!
  Dominica o ile a arabela ka bogale:
  - Eupša ga ke dumele go Modimo goba medimo le gatee! Gomme ga ke na taba le seo. Eupša ke be ke sa dumele go di-elf pele, gomme ke di tšea e le kanegelo ya dinaane le tlhamo ya motho. - Ngwanenyana o ile a phasola leoto la gagwe le le se nago selo godimo ga letlapa la leswika gomme a tšwela pele. - Gomme bjale ke bona gore go na le di-elf, didragone, di-troll, di-nymph, bjale ke ka baka la"ng o sa dumele go Modimo le barongwa? Go feta moo, batho ba dimilione tše dikete tše dintši ba dumela go Ramatlaohle, gomme mo e nyakilego go ba bana ba banyenyane ka mo go kgethegilego, gomme e sego ka moka ga bona, ba dumela ka mo go tseneletšego go didragone le di-elf.
  Marquise Laska o ile a sega:
  - Ke a tseba! Ngwanenyana yo, ge e be e sa le yo monnyane, o ile a bogela khathune ka Dunno gomme, ge e le gabotse, a thoma go nyaka lepara la maleatlana ka jarateng. Gomme a lekola lekala le lengwe le le lengwe. Gomme bana ba bangwe ba mo sega. Ge e le gabotse, gaešita le ge ba sa le ba banyenyane bontši bja batho ba kwešiša gore dithupa tša maleatlana ke dikanegelo!
  Dominica o lemogile gore:
  - Eupša lefaseng la gago go na le dithupa tša maleatlana!
  Troll ya tshadi e ile ya dumela ka hlogo:
  - Ke nnete go na le! Le gona e le gore o phele, o tla swanelwa ke go ithuta kamoo o ka di dirišago ka gona !
  Drakone ya tshadi ya rora:
  - Gonabjale! Mo fe lepara la maleatlana, re tla bona gore ngwanenyana yo, yo bogale kudu le leleme le le bogale, o kgona eng!
  Dominica o ile a opela:
  Ke le kgopela gore le se makale
  Ge e ba maleatlana a direga!
  Ge e ba go direga, ge e ba maleatlana a direga!
  Laska o lemogile gore:
  - Go lokile, ga se yo a rategago? Moloi yo bjalo!
  Troll ya tshadi e ile ya tšea lepara la yona la maleatlana ka go tia kudu ka seatleng sa yona sa le letona gomme ya le šišinya. Gomme legadima la hlasela Dominica. Eupša ngwanenyana-modiragatši o ile a kgona go tlola ka motsotso wa mafelelo, gomme kotlo ya foša. Thaele ya mmabole yeo e bego e le ka morago ga-ka e ile ya qhibidiga gomme ya thoma go kgoga.
  Drakone Duchess e ile ya goeletša ka gore:
  - Hlokomela, Cobra! O tla senya go tlotša ka moka!
  Weasel o ile a sega gomme a lemoga gore:
  - Ye ke mokgwa wa lepara la boselamose!
  Troll ya mosadi Cobra o ile a opela ge a arabela:
  - Mma yo mobe, mokgwa wa ka o bonolo, .
  Ga ke rate go goga mosela wa katse!
  Dominica o ile a rora ge a arabela:
  Go na le toro e bohloko ka barutwana ba ka, .
  Tlolela e tee - e otla e tee!
  Drakone Duchess e ile ya šitiša:
  -Bona, makhopho a gagwe a šetše a fedile! Go batho, tshenyo ga e fele ka pela gakaakaa. Ke ngwanenyana gakaakang !
  Marquise ya nymph e ile ya tiišetša gore:
  - Ke yona! Ke be ke sa foše ka yona. Go tswalwa gape ke ka sewelo ka matla, gaešita le go baloi, gomme go be go sa alafše ka maleatlana.
  Dominika o ile a šikinya mahlo gomme ka go bontšha a ema ka diatla tša gagwe. Gomme maoto a gagwe a go hloka selo a ile a phadima moyeng bjalo ka dithipa tša sephephediši. Gomme ngwanenyana a e tšea gomme a opela ka phišego, ka lentšu la gagwe la silifera:
  Re ile ra fokotša thato ya rena dintweng, .
  Ngwaneso, ba ile ba lwela Naga ya Botate.
  Go be go bonagala bjalo ka elfinism go tšwa kgole, .
  Lešole la Elf le tsene Orklin!
  
  Borakgolokhukhu ba rena ba be ba bopa ditšhoša, .
  Gomme ka morago dithunya di ile tša tsena tirong...
  Dihlare tša birch di bula makala a tšona, .
  Banenyana ba baka diphae!
  
  e atlegile ntweng efe goba efe , .
  O tseba go tšea dilo ka monagano wa gagwe.
  Ka dinako tše dingwe dihele tše di hlwekilego di a tuka.
  Eupša re tla fenya lenaba !
  
  Elf o šireletša Lefase, .
  E fa bodulo go bao ba sa rwalago dieta le bao ba sa aparago.
  Re feditše ntwa ka May, 1999.
  Go fenywa ka bogale go be go letetše Orkmacht!
  
  Gomme ka morago ga go aga le go bjala, .
  Mašemo a thunya gomme rye e ka mekgobo.
  Le bagale, banenyana, borakgolokhukhu, .
  Go be go e-na le go tonya le lehlwa ka gare ga mekoti!
  
  Go tšwa Nageng ya Botate ya rena ya sebete, .
  Tšea bora bjo bo tseneletšego.
  Difolaga tša elfinism di fofa, .
  Gomme difolaga tša Fuhrer ke tša go phumola!
  
  Mengwagakgolo e tla feta ka fase ga rena Dinaledi, .
  Mmušo ke sehlopha sa melalatladi ya dinaledi.
  Ga se nke e ba morago ga nako gore o belegwe
  Gomme o boloke lenaba sebakabakeng!
  
  Eupša ke dumela gore monagano o tla ba le khutšo, .
  Gomme motho o swana le mma go bohle, .
  Mo lapa la bogologolo le a atlega, .
  Radiance ya Kgalalelo - Mohau!
  Gomme ngwanenyana o opela gabotse kudu, ke seopedi se se makatšago gakaakaa sa maemo a lefase. Goba quasi-lefatše - e leng le ho feta monate.
  Drakone Duchess e ile ya rora:
  -Makatšago! Goba mohlomongwe o no e tšea gomme o e dire...
  Troll ya mosadi Cobra e ile ya rora:
  - Ke nako ya go ba le ntwa le dithupa tša maleatlana! Le ntle le manala le ge e le afe a sa bonagalego! Re tla lwantšha lenaba go fihla bofelong!
  Marquise ya nymph e ile ya tšholla:
  - O se ke wa ba setlaela! Ke lenaba gakaakang go wena. Ye e ka ba sebaka sa rena sa mafelelo sa go phološa le go bušetša thobalano ye maatla!
  Dominica o ile a ngunanguna ka pefelo:
  - Mphe lepara la maleatlana gomme ke tla kokota motswako go tšwa go moganetši wa ka. Ke Harry Potter ka mosese, gomme e sego Dunno ye nngwe!
  Drakone Duchess e ile ya ngunanguna:
  - Ke sehlopha sa disenyi sa mohuta mang?
  Weasel o hlalositše gore:
  - Baanegwa go tšwa dikanegelong tša batho le ditšo tša setšo Harry Potter ke mošemane yo a ithutilego sekolong sa maleatlana, gomme Dunno ke khathune ya metlae .
  Cobra o ile a nyenya gomme a šišinya lepara la gagwe. Pulsar e ile ya fofela ka ntle gomme ya thula moo sebapadi sa difilimi sa ngwanenyana se bego se eme gona. Gomme yena, Dominika, o ile a tlolela morago ka bokgoni kudu, a phadima direthe tša gagwe tše dipinki, tšeo di bego di tloga di se na lerole. Gomme dikgabo tša mollo di ile tša tšea leoto la gagwe gomme tša le latswa gabonolo.
  Ngwanenyana o ile a goeletša a re:
  - Oo , o kgopame !
  Gomme a šišinya seatla sa gagwe. Gomme gateetee lepara la maleatlana leo nymph e bego e le swere ka diatleng tša gagwe le ile la kitimela ka seatleng sa gagwe ka maatla a šiišago.
  Gomme Dominic o ile a mo swara ka thata, bjalo ka tšhwene ye e nago le mafolofolo. Ka morago ga moo, o ile a thuntšha pulsar e le go arabela.
  Modiragatši wa ngwanenyana ga se a ka a sebela mantšu afe goba afe, ga se a ka a coo, o ile a fo šišinya selo sa kgale sa maleatlana. Gomme clot ya mollo ya fofela go leba Cobra. O be a sa letela se gomme a wišwa fase. Ditlhaka tša gagwe, e lego mokgwa wa seripa-gare sa dieta tšeo di bego di khupeditše serethe feela, di be di šikinyega go ya godimo. Gomme go be go le molaleng gore troll ya tshadi e gobetše kudu. Gomme a lla ka nako ye telele. Gomme a thoma go thunya morago go tšwa go lepara la gagwe la maleatlana.
  Gomme di- pulsar di ile tša phatlalala bjalo ka ge eka maswika a sefako a be a e-wa go tšwa leratadimeng. Go be go tloga go e-na le phapantšho ya dikotlo.
  Ka mo go nepagetšego kudu, go thulwa ga tee ka thata le lelokelelo la dikotlo tše di sekamego di ile tša foša sepheo.
  Pulsar e ile ya otla gape le drakone duchess. O ile a arabela ka go e tšea gomme a rora ka mollo go tšwa molomong wa gagwe. Gomme seetša sa gagwe se be se se kotsi, se ile sa ba sa swara nymph ya marquise.
  Gape o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana gomme a rora:
  - Bana ba lekane! Ruri o šetše o tshetše mellwane ka moka.
  Eupša banenyana ba ka bobedi ga se ba ka ba nagana le ka go homola. Dominika, a ekwa matla a batemona ka go yena, o ile a itia ka lepara la gagwe la maleatlana gomme a lahlela pulsar e tee ka morago ga e nngwe. Gomme dibolo tša gagwe di ile tša thula maoto a mong wa troll wa mosadi gomme tša fiša ditlhako tša gagwe.
  O ile a goeletša ka pefelo:
  - Kgogo ya motho!
  Marquise ya nymph e ile ya ganetša gore:
  - Aowa! Go na le kgonagalo e kgolo ya gore ke lady hawk, goba bonyenyane khaete!
  Dominica hit again , gomme mo nakong ye lephoto la tsunami la mollo wa gagwe wa go tšhoga le ile la tloga le hlaba bjalo ka lepara leo le dirilwego ka kgabo.
  Gomme troll ya tshadi Cobra e tla rora gomme ya lokolla maleatlana ntle le dithibelo. Eupša gatee-tee ge kholomo ya mollo e mo lahlela godimo, e tloga e fiša seaparo sa gagwe gomme ya mo thula go putla sehuba.
  Moya wa troll wa tshadi o ile wa swara. Gomme Dominica o ile a e iša pele gomme a oketša pulsar ya mmolai hlogong. Gomme go be go le bjalo ka genoto ya go swara selei e ile ya thula bjoko bja ka.
  Cobra e ile ya rora gomme mafelelong ya idibala. Maoto a gagwe a sa aparwago a be a fišitšwe e bile a na le makhopho. Ngwanenyana yo a nago le nko ya aquiline o ile a opelwa gomme a bethwa.
  Drakone Duchess e ile ya goeletša ka lethabo:
  - Ao! O ile wa feta ditebelelo ka moka! Go bolela nnete, ke be ke sa nagane gore o ka dira selo se se bjalo - knock out the Cobra itself!
  Marquise wa nymph o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke yena kholofelo ya rena ye kgolo le ye e nyakilego go ba fela! Le gona a ka lokafatšwa gabotse. Bona seo botse bjo bjo bo pentilwego bo se dirago!
  Ka kgonthe, Dominika o ile a e tšea gomme a šišinya leoto la gagwe le le se nago selo le le le kgahlišago, gomme "pudi" yeo e bego e apešitšwe ka morocco gatee-tee e ile ya lla gomme ya kitima go dikologa. Go be go le bjalo ka ge eka o fetogile yo a phelago e le ka kgonthe le yo a sepelago. Gomme a re tlolele godimo ka nnete gomme re jola.
  Dragon Duchess o ile a thunya ka ditshego, a šikinya dihlogo tša gagwe tše šupago gomme a hlokomela gore:
  - Ao! O e dira bjang?
  Dominica o ile a šikinya magetla gomme a lla:
  Go bolela nnete, ga ke tsebe
  Tsohle di hlakahlakane ka phišo ya mosegare wa sekgalela...
  Mo e nyakilego go ba ga se ka ka ka bala dipelete.
  Ga ke bapale ka moya wa phefo le gatee!
  Go e na le moo, ke dula ke go hlologetše, Mohlomphegi, .
  Tšea ngwanenyana le wena!
  Duchess ya drakone e ile ya rora:
  - Dominica e amogetšwe! Gomme ka lebaka la talente ya gagwe ye e kgethegilego, o ingwadiša lefapheng la maemo a godimo la Sekolo sa Drakone. Moo a ka se swanelwego ke go lefa dithuto tša gagwe fela, eupša, ka mo go fapanego, o tla lefša thušo ya ditšhelete ye e oketšegilego!
  Dominica o ile a tlolela godimo, a dikologa gomme a opela:
  Ga go na Dominica e kaone
  Ke yena mmala wa Lefase...
  Letšatši le hlaba godimo ga polanete, .
  Gomme go dikologa ka moka go na le mafela!
  Nymph marquise o ile a botšiša ka pososelo e bose:
  - Ke tla hwetša eng ka se?
  Go ile gwa ba le go khutša... Dominica a tšholla :
  - O hloka go hwetša mošemane yo mobotse!
  Drakone Duchess e ile ya sega gomme ya araba ka gore:
  - Le ge go le bjalo , go molaleng gore moithuti yo mofsa o be a dikologela ka baka la boikgantšho bjo bo tiilego! Ka fao, ke gapeletša tshokologo - go bitša di-aphorism tše lekgolo tša maphego. Gomme o e dire ka pela!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo ka go myemyela:
  - Hle! It"s not for nothing gore ke ile ka bapala difiliming, gomme ke na le kgopotšo ye botse kudu!
  Drakone Duchess e ile ya ngunanguna:
  - Etla ka pela! Gape ke na le tekanyo ya nako!
  Dominika o ile a hemela godimo gomme a ngwala ka lebelo la sethunya sa motšhene:
  Ga go yo a hlokago ditsebe tša pokolo ye e hwilego, eupša go kwa phokojwe ye e phelago ke mpho go bao ba sa hlokego ditonki gore ba fihlelele dipakane tša bona!
  Gatee-tee ge o šetše o beile dieta monaganong wa gago, o tla dula o sa rwala dieta ka mo go sa felego!
  Ntwa ke moya bakeng sa maswafo, eupša e tswakilwe feela le kgase ya binary!
  Ge lenaba le sa nyake go ineela ebile le sa tsebe go lahlegelwa, re tla mo gapeletša go apola diaparo gomme ra mo ruta go fenya!
  Batho ba babe ba rata maleatlana a mantsho, ba ba botse bao e sego batho ba rata maleatlana a mašweu!
  Go bolaya ntweng go thata mo tshepedišong, go šišimiša ka temogo, eupša ke mo gogolo gakaakang mafelelong! Se se ra gore ntwa e tliša bophelo bjo bobotse moyeng, e thatafala mmeleng le go hlwekiša sepache!
  Ka dinako tše dingwe ntwa e tlatša dikhwama kudu , gomme ka tekanyo e lebanyago le go tlala ga madi ao a tšholotšwego, le lefeela la pelo e senyegilego!
  Sekoloto go Naga ya Botate se putswa ka boineelo bjo bo se nago boithati!
  Ntwa e leka ba bohlale, e thatafatša ba matla, e thabiša mašilo ! - .
  Go ba setshego ga go thabiše, go dira gore ba bangwe ba lle ga go tena!
  Mmuši yo mobotse , bjalo ka todi ye bose, o tla thoma ka go latswa, ke moka a tshwe ka mathe !
  Gomme mmuši yo mobe, bjalo ka seboko, o tla thoma ka go batalatšwa gomme ka morago a gatakelwa!
  Ee, gauta e boleta, eupša e ka dirišetšwa gabonolo go bopa kotse yeo e sa tsenegego!
  Boleng bo fela bo feta bontši - le lewatle la poroto ya garase ya perela ga se lepheko go selepe!
  Bobe bo tletše maatla ge botse bo fokodišwa ke poifo!
  Metlae e botse, khaba e lokile bakeng sa dijo tša mantšiboa, gomme thušo yeo e hlokago!
  O ka hwetša mahlatse gatee goba gabedi - ntle le bokgoni, mahlatse a a nyamelela!
  Mang le mang yo e sego Leo Tolstoy ke mosepedi wa dingwalo!
  Ga go nyakege gore o belegwe o le Tolstoy gore o be monyobi wa dingwalo!
  A re nweng go ba le basadi ba bantši go feta mabaka a go tšhošwa ke tlhalo!
  Kganyogo e fedišitše banna ba bantši go feta kwelobohloko ya basadi!
  Leihlo le nepahetseng, matsoho a sekameng, sera ha se fosa - myopic!
  Filosofi ga e lelefatše bophelo, eupša e dira gore e kgabiše, e otlolla dikarolwana!
  Molaodi o fenya ka bokgoni, mohlabi wa nama ka dipalo, mohlalefi ka bokgabo, motho yo a itirago eka o fenya ka boradia!
  Ka gona a re nweng gore kholofelo e se hwe, gomme ke bao ba sa phelego ka yona feela bao ba hwago!
  Kholofelo e hwa ya mafelelo ... Gomme ba pele ke bao ba sa e lokafatšego!
  Ntweng, tlhaologanyo ke kgopolo ye e lekanyeditšwego, go swana le tšhokolete;pele o ka ba le nako ya go kgahlwa ke dibara, di šetše di le ka ganong ga gago;pele o hwetša nako ya go di metša, di tšwa ka thoko!
  Katlego ka dinako tše dingwe e a nkga, phihlelelo e nkga bjalo ka setopo, eupša lethabo le ka se nkge!
  Modimo o ka godimo ga selo se sengwe le se sengwe, gomme Diabolo o ka dintlha tša sona!
  Go bethwa ga go kgahliše gaešita le go masochist!
  Seo Modimo a sa se tsebego e fo ba potšišo yeo a bego a sa kgone go e araba!
  Tšhwene e phala motho ka gore e ka ba phoofolo feela ka tsela ya kgonthe!
  Thero yeo e sa išego botse e swana le tsela yeo e išago selepeng!
  Go aga dithuto le ge e le dife dingwalong tša Ebangedi go swana le go ithuta makhenikhi a quantum go tšwa dikanegelong tša dinaane tša Bana babo rena Grimm!
  Go thata go ba Modimo, eupša go dula o le diabolo ga go kgotlelelege ka mo go feletšego!
  Mogopolo o oketša matla ka makga a mane gaešita le ge palo ya manaba e oketšega gabedi!
  Bophelo ke kwano e feletšego, e sego le batho, eupša le tlhago!
  Phatla e na le sebopego sa tšhipi , seo se ra gore senoko se a fodile!
  mašilo , melao ya tlhago ga se ya laelwa dihlalefi!
  Polelo e fiwa ba bohlale go uta dikgopolo ka dilo tša bošilo le tšeo di se nago mohola!
  Yo a bonago tše di segišago ka gare ga manyami o tla foufala ka mo go nyamišago ka baka la lethabo le legolo!
  - Potlaka ntle le lepotlapotla - potlakela ntle le lepotlapotla! Hwetša A go tšwa thutong ka go rarolla tiro ye e raraganego!
  Bafenyi ga ba ahlolwe ... Le ge, ka dinako tše dingwe ba ahlolwa!
  - Bošilo bja batho ke modirišani wa badimo bao ba nago le bonaba go batho!
  Monna wa ka lešakeng ke motho, eupša kolobe le ka mošate e ka se rotogele godimo go feta kolobe!
  Go na le dilo tše pedi tše di sa felego: legohle le bohlale bja motho, le ge go le bjalo, ya pele ke ya go lekana, gomme ya bobedi ke ye e feletšego!
  What Russian doesn"t like go otlela ka lebelo, le go fofa ka lebelo la go hlabja!
  - Motho yo mongwe le yo mongwe ga a nyake go ya diheleng, eupša ke ba mmalwa fela bao ba ka latswago kganyogo ya sebaka sa diabolo!
  Eupša ntle le go nošetša ka megokgo, o ka se kgone go buna puno ya lethabo, gomme ka ntle le nošetšo, gona di- laurels tša katlego di ka se gole!
  Modimo o ka gare ga selo se sengwe le se sengwe, goba ka godimo ga sona, gomme Diabolo o ka go se be gona ga dilo, goba ka botebong bja tlhaelelo ya dilo tše di bonagalago!
  Mang le mang yo a iphago nako ya go ba šedi o tla phološa bosafelego polokong ya gagwe!
  Setu ke sa gauta, lentšu ke silifera, eupša go tšhollwa mo gontši kudu molomong wa mosadi moo e lego gore gaešita le ditaamane di ba lerootho!
  Setu ke sa gauta gomme polokelo ye telele ya melapo ye e nago le bokgoni bja go bolela e ka se ruthe!
  Le gona gauta e lahlegelwa ke mohola wa yona ge e ba e epetšwe ka setu mobung!
  Ka dinako tše dingwe, ka go homola, o tla tlatša sepache sa gago ka gauta e ntši go feta ka go kgopela ka go hlaboša pampiri ya go neela!
  Ntwa ga e ke e tšwafa, e ka ba mokgwa wa ka mehla, eupša feela go fihla ge go thuntšhwa la mathomo!
  Nako ya khutšo e na le tshekamelo ya go ba yeo e ipoeletšago, gomme ke ntwa feela yeo e dulago e le ya motho ka o tee ka o tee!
  Ntweng, go swana le chess, o ka se kgone go foša, eupša phapano ke kgateletšong ya nako yeo e sa kgaotšego!
  Ntwa ke bothata bja nako bjo bo sa felego gaešita le pele ga go huduga ga mathomo!
  Ka chess, go huduga go dirwa ka go refošana, eupša ntweng, go a refošana!
  Ntwa e swana le chess, e se na melao feela le ka nako ya kgonthe!
  Ntweng go na le tlhaelelo ya nako ye e sa felego, ge khutšo e buša, go na le tlhaelelo ya boithabišo!
  Selo se se kgahlišago kudu ntweng ke gore se sengwe le se sengwe se dula se le se segolo, gomme it"s only for show that it"s capitulation!
  O ka ineela ka go itira eka, eupša, ka maswabi , o ka ineela feela ka kgonthe!
  Mošomo o thata wa tlwaetšo o lefa ka bonolo bja ntwa! Yo a sa tšwafago o tla fetoga mogale!
  Ga se nke e ba morago ga nako go ithuta, ntle le ge o hwile!
  Le monna yo a hwilego o na le sebaka sa go itefeletša, ntle le ge e le moila-Modimo!
  Go ba moila-Modimo go bolela go kgaotša go ba yo a sa hwego!
  Ba nagana ka dihlogo tša bona, eupša ba dira ka dimpa!
  Bobe ga bo phele dipelong, eupša ka dimpa!
  Pelo e na le boithati feela nako le nako, eupša mpa e dula e le gona!
  Mpa ke karolo e šiišago kudu ya mmele, eupša ke yona e re tutueletšago go šoma!
  Ka ntle le pelo ga go na motho, ntle le mpa ga go na megabaru ya motho!
  Di homotša pelo le go homotša mpa!
  I don"t care gore koloi e bitša bokae, selo se segolo ke gore botumo bja Motherland ga bo na theko!
  Ge Jesu a phela ka pelong, gona Sathane o phela ka mpeng!
  Mpa e se nago selo e go kgothaletša go tlatša sepache sa gago!
  Hlogo yeo e se nago selo e tšholla sepache sa gago!
  Mpa e kgolo ga se pontšho ya motho yo mogolo, eupša e bontšha matla a manyenyane a thato!
  Mpa e se nago selo e tlatša moya ka go baba!
  Mpa ye boima kudu ke yeo go hloka selo ga yona go tšwago hlogong yeo e se nago bjoko!
  Mosadi o fepša ka maoto bjalo ka phiri, a apere direthe tše di phagamego fela!
  Nakong e tlago, ba bantši ba holofetša dithaba tša gauta, eupša lethabo le sa dutše le le kgaufsi!
  Bophelo ga bo swane le dikarata, o swanetše go dula o neela ka moka ga gago gore o atlege !
  Pakane e swana le lebone, o katanela go e fihlelela, eupša ge o e fihlelela, o bona gore mathata a oketšegile feela!
  mmolai atlehang ka ho fetisisa , haholo-holo khahlanong le moreki! Sekerete se swana le sethunya se se homotšego, eupša se a bolaya gaešita le diatleng tša motho yo a sa tsebego mošomo!
  Sakerete ke sniper e ka botwago kudu, e dula e bolaya!
  Sekerete se na le tatso e babago, eupša se gogela se se fetago malekere!
  Sekerete se swana le ngwanenyana yo mobe , eupša go arogana le sona go bohloko kudu!
  Sekerete, ka go se swane le sethunya, ge se lahlelwa, se lelefatša bophelo!
  Ntweng, tsela e kopana kudu ya go ya pakaneng ke go dikologa, gomme therešo e sekilego ke boradia bjo bo gobogilego!
  Go sepela ka go dikologa ke tsela e kgonthišeditšwego kudu ya go khutsufatša tsela ya go ya pakaneng ya gago!
  Bophelo bo bohwibidu, eupša bo tloga ka madi a mahwibidu!
  Ntweng, bophelo bo lahlegelwa ke mohola wa bjona, eupša bo hwetša tlhalošo!
  Ntwa , go swana le monyadi, e na le kgonagalo ya go eka, eupša ga e e dumelele gore e diege!
  Ntwa ke mosadi wa kganyogo ya go ja mebele ya banna!
  Mengwaga ka moka e ka fase ga ntwa, go swana le lerato, eupša it"s not a pleasant pastime !
  Ntwa, go swana le mohlankedi wa kgorong, e a tura e bile e a fetoga, eupša ka mehla e tlogela kgopotšo ya bogale!
  Ntwa ga e swane le toro, o ka se kgone go dira ntle le maikutlo a matla!
  Lefase le a tena e bile le a lapološa, ntwa e a kgahliša e bile e a kgahliša!
  Ntwa, madi a le mofufutšo, e nontšha dibjalwana tšeo di belegago sebete!
  Go sa šetšwe gore tshepedišo ya ntwa e kgahliša gakaakang, yo mongwe le yo mongwe o nyaka bofelo!
  Ntwa ga se puku, o ka se kgone go e tswalela, o ka se e uta ka fase ga mosamo wa gago, o ka no e šilafatša le wena!
  Ntwa ke bodumedi: e nyaka go fišegela thoko, tayo, go kwa mo go sa belaetšego, eupša medimo ya yona e dula e le e hwago!
  Ntweng, go etša khasino, kotsi e phagame, eupša diphenyo ke tša nako e kopana!
  Lešole le a hwa, letago le a lebalwa, dikgwele di a apara gomme ke mabaka feela a go thoma polao e mpsha ao a sa tlošwego!
  Re nyatša mmolai ntle le ge e le lešole ka pele;re nyatša lehodu ge e le mohlakodi lebaleng la ntwa, gabedi!
  Lešole, yo ke knight yeo ditlhamo tša yona di nago le sebete le tlhompho! Mojenerale Baron, yoo mphapahlogo wa gagwe e lego bohlale le bohlale!
  Lešole le kwagala le ikgantšha, la poraebete le kwagala le nyenyefatša!
  Wa pele tlhaselong a ka hwa, eupša wa mafelelo a ka se dule a gopola!
  Go kaone go ba wa pele tabeng ya go abelana dithebola go e na le go hlasela!
  Ntwa, go swana le mosadi, e robatša banna fase fela ntle le go thuba!
  Mosadi, go fapana le ntwa, ga a itlhaganele go bolaya monna!
  Ntwa, ka go se swane le basadi, le ka mohla ga e kgotsofatšwe ke palo ya banna bao ba abetšwego!
  Ntwa ke tshadi yeo e sa kgotsofatšego kudu, e ka se tsoge e hweditše banna ba ba lekanego, gomme e ka se gane mosadi!
  Basadi ga ba rate go lwa, eupša kganyogo ya go bolaya monna ga e mpe kudu go feta kulo!
  Le kulo ye nnyane e ka bolaya monna, mosadi wa pelo ye kgolo a ka mo thabiša!
  Pelo e kgolo gantši e lebiša go kgahlegeleng mo gonyenyane ga boithati!
  Ntwa ga e na sefahlego sa mosadi, eupša e ntšha banna madi go feta mosadi!
  Ntwa ga e tliše lethabo, eupša e kgotsofatša ditshekamelo tša tlhago tša bogale!
  Lethabo ntweng, ditopo tša manaba di theko feela!
  Ntwa ke go lema tšhemo: e nontšhwa ka ditopo, e nošetšwa ka madi, eupša e tšwelela ka phenyo!
  Phenyo e godišwa ditopo le mading , eupša e enywa dienywa ka letago!
  Ntwa e swana le letšoba leo le jago motho, le phadimago, le ja nama e bile le na le monkgo o mobe!
  Ntwa ke mmago tšwelopele le mmago bobedi wa botswa!
  Le gona ntweng, bophelo bja lešole ga bo bohlokwa, gomme bajenerale e bile ke tahlegelo!
  Ge o nyaka khutšo, bjala poifo, ge o nyaka ntwa, bjala ditshego!
  Go sega ga se sebe ge o se setshego ditabeng tša sešole!
  Ntwa e swana le diserekising, ke mofenyi feela yo a nago le ditshego tša mafelelo!
  Ntweng, go swana le diserekising, ke mmolai wa go senya, yo a tseneletšego feela!
  Botee ka tlase ga mmušo o thata bo kaone go feta tlhakatlhakano le go se loke ka tlase ga mmušo o boleta!
  Lehu ke kopano, dihlong ke tše di feletšego !
  Go sa kgathalege gore kgoši ke ye kgolo gakaakang, e tla ya lebitleng, go no swana le motsomi!
  Radipolotiki o dula a bolela maaka, ke yena fela a hwa ka nnete!
  Go se hwe ke ga kgonthe, eupša lehu ke la bofora!
  Dikgoši di ka dira tšohle, eupša ga go kgoši e tee, ga go kgoši e tee yeo e ka tšhabelago lebitleng go ya lefaseng!
  Motho yo mongwe le yo mongwe o nyaka go phela gabotse, eupša ke ba sego kae feela bao ba hwago ka seriti!
  Lehu le holofetša mathata, ntle le ge le phadima ka mahlasedi a phihlelelo!
  Bophelo bjo bo se nago boithabišo ke lerato leo le se nago dilo tša go itloša bodutu!
  Go botse ge go na le lerato, go mpe kudu ge go na le tšhollo ya madi!
  Thobalano e swana le totšhe, eupša go tlatša gape go bitša tšhelete e ntši!
  O ka phela ntle le thobalano, eupša ga o kgone go tswala!
  Ge lerato le fiša, ke moo madi a elelago ka matla!
  Batho ba nyaka lerato, diphoofolo di nyaka thobalano gomme dihlalefi di nyaka dikutolwana!
  Le dikolobe di nyalana, di-aesthetes di a e rata!
  Thobalano le yona e nyaka go lekanetša, ge e le e ntši go kaone!
  Ga go na mellwane leratong, ka thobalano mantšu a lekane!
  Go bonolo ka tlase ga mollo ge e ba go na le kgabo pelong ya gago!
  Go kaone go tuka dikgabo tša mollo go e na le go ba moya wa Kaine!
  Ntwa ke thobalano ya sehlopha: go lla le go goeletša kudu, eupša go ka se be le madi a mantši gakaakaa gaešita le go tšwa go dikgarebe tše sekete!
  Thobalano e swana le ntwa, eupša e sego e telele le e tlwaelegilego!
  Go lwa go swana le go ratana, eupša go lla ga go kgothaletšwe!
  Go ba gona, thobalano e botse, eupša go khohlela madi go mpe!
  Ntwa e thata, eupša go nyenyefatšwa go boima go feta morwalo le ge e le ofe wa tša bohlabani!
  Ge o nyaka go phela, ithute go lwa, ge o nyaka go phologa, ithute go fenya!
  Ntweng, ditsela ka moka di lokile, ka ntle le go ntšha kgogo!
  Motho yo mongwe le yo mongwe a ka lwa, eupša ke bao ba swanelegago feela bao ba ka fenyago!
  Ntwa ga se lefelo la go nagana, e tletše ka bohlanya bjo bogolo!
  Go kaone go lwa go e na le go gweba ka Naga ya Botate!
  Ntwa ga se malekere, eupša e go tlatša lethabo ge o e metša!
  Ntwa ga e fele, ke feela modumo wa dikanono wo o kokobelago!
  Dikanono di ka kokobela, moruswi o ka thunya, eupša ntwa e ka se tsoge e kgaotše!
  Ntweng, selo se se kgahlišago kudu ke go se tsebje e sa le pele, ntwa ya kgonthe!
  Ke ka baka la"ng ditheko di ile tša theoga ka tlase ga Stalin ka gobane manaba a batho a ile a bolawa!
  It"s better go apola ka baka la tšhelete go e na le go apara dieta ka lefeela!
  Ge e le gabotse go bose go ba o sa rwala dieta go e na le go apara dieta ka tsela ya seswantšhetšo!
  Ntwa e swana le diserekising, feela go e na le ditshego go na le megokgo, gomme lepatlelo le lekana le polanete!
  Ke nyaka khutšo, e ipontšha e le ntwa, ke nyaka ntwa, e ipontšha e le go ineela!
  Ntwa, go fihla bokgoleng bjo itšego, ke mma, e belega borwarre bja kgonthe!
  Ntwa ke e mpe, eupša e belega di-comrade tše dibotse!
  Matsogo a matelele a lokile ge e ba monagano o sa khutsofatšwe!
  Matla a a fenya, gomme ke monagano o šomago feela wo o neago dimpho tša phenyo!
  Matla le bohlale, go swana le monna le mosadi, di belega phenyo ka bobedi feela!
  Motho, ka go se swane le phiramiti, o na le thekgo yeo e sego ya sephaphathi ya kgotlelelo!
  Phiramidi e na le dikhutlo tše nne, eupša bokagodimo bja yona bjo bo bataletšego bo e nea go tsepama!
  Lehu le lebotse le kaone go feta bophelo bja masepa !
  Go botse go ba Modimo nageng, eupša go mpe go ba diabolo ka zone!
  Letšatši le sobela ka seripa-gare sa letšatši, eupša letago le dula le le gona ka nywaga-kgolo e mentši!
  Botumo ke bja nako e kopana, ka ntle le dilo tše dingwe ka moka!
  Phela ka mo go sa felego, ithute ka mo go sa felego, eupša o se ke wa ithuta gape!
  Kgalalelo e ka ba e phadimago kudu, e phadima go feta gauta, eupša e fela ge nako e dutše e e-ya!
  Kgalalelo e swana le letšatši, eupša ga le sobele bošego!
  Ga go bonolo go tuma, gaešita le ka maiteko, eupša botswa bo lebiša gabonolo dihlong!
  Botumo bo swana le mollo, bo kgahliša leihlo, eupša gore o bo hwetše, o swanetše go fiša motho!
  It"s good to be in glory, it"s bad go dikologilwe ke dintšhi tšeo di kgomarelago botumo!
  . KGAOLO YA No. 7.
  Ka morago ga go tsoga, mošemane kgošana Oenomaus o tlemilwe gape ka diketane leotwana. Pele ga se, o be a dumelelwa go hlapa ka moela o fodilego le go hlapa meno. Gomme ka morago o be le dijo tša mesong tše di ikokobeditšego.
  Gomme o tšwele pele go sepela ka go sepela ka mehla le mmele wa ngwana, gore o se ke wa tlemilwe ka ditlemo ke leuba la maswika. E bjalo ke pheletšo e thata ya motho wa august le mojalefa wa mmušo o mogolo wa elven.
  Tsela e nnoši ya go phologa ke go ba lekgoba le lefsa le go šoma ka thata. Se se fa tšhireletšo ya nakwana go tšwa go petrification. Go na le dibaka tše dingwe mo tša go lelefatša go ba gona ga gago, eupša go tloga go sa phuthologa e bile go bohloko.
  Lega go le bjalo, mošemane yo, a dikologa leotwana, o diriša monagano wa gagwe o humilego go nwelela lefaseng la boikgopolelo le go phadima go ba gona ga gagwe mo go se nago lethabo bothopša bja boithatelo-go gapeletša.
  Mošemane wa khabine o fofa godimo ga drakone ye nnyane ya dihlogo tše tharo. O nyaka go hwetša nageng yeo e sa tsebjego, a sešo a tseba gore ke eng, eupša seo a ka se bušetšago morago go bong bjo bo tiilego le go emiša go fedišwa le go ba mafsika ga banna.
  Drakone le yona e sa le ngwana, gomme mošemane ga se a na le mengwaga ye mentši, gomme o apere fela diborikhwe le mokotla wa mokokotlo wo o nago le polokelo ya dibetša tša ntwa, le bora, ditšhoša tše pedi le para ya ditšhoša ka lepante la gagwe.
  Oenomaus o fofa ka pere ya gagwe. Gomme kgauswi le yena go dutše ngwanenyana Margarita godimo ga drakone ye nnyane. O apere feela tunic, o tantšwe gomme menwaneng ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo go na le dipalamonwana tšeo di nago le maleatlana. O emela ntwa a hit go tšwa lefaseng la batho.
  Ngwanenyana ga a bonolo. Lefaseng, e be e le mohlankedi wa go tšea lehlakore le wa bohlale nakong ya Ntwa e Kgolo ya Borata-naga. Gomme ka morago ga lehu la gagwe, o ile a hudugela lefaseng la maleatlana le maleatlana. Gomme o bile ka go yona mengwaga ya go feta ye masomesenyane-tharo. O alogile Dragon Academy gomme a tseba boloi bjo maatla. Eupša o bonagala a swana le ge a be a le bjalo ge Majeremane a be a mo fega. Ka mabaka a itšego it"s not growing, gomme se se kgopiša Margarita. O ka ba ngwana wa go ya go ile go fihla neng?
  Ke therešo gore Oenomaus o bolela gore yena ka boyena e be e le kgošana ya elf e kgolo, eupša o ile a ba mošemane wa lekgoba. Gomme gape, ke ka fao a befetšwego ka yona. Le ge aowa, go ba ngwana ga se mo go mpe gakaakaa, eupša ge le wena o le lekgoba...
  Eupša bjale o šetše a le lefaseng le lengwe, ga a dikološe leotwana la lekgoba, eupša o fofa godimo ga drakone. Gomme le yena go be go na le ngwanenyana wa go tšea lehlakore Margarita, yo a ilego a etwa pele a sa rwala dieta ka gare ga lehlwa go ya polaong ya gagwe. Gomme pele ga moo le bona ba ile ba ntlhokofatša. Ba ile ba mo kgaola mokokotlo ka terata ya meetlwa gomme ba beša ditlhako tša mogaleadi yo mofsa mollong.
  Di khupeditšwe ke makhopho, gomme ge o gata lehlwa le le tonyago, go nyakile go le bose, ka ge go hlohlona mo go bohloko maotong a gago a fišitšwego go kokobela. Gomme molaleng wa mmulamadibogo go be go na le letlapa - "Ke motšea-karolo." Ge ba fegilwe, ga go bohloko kudu, it"s just disgusting go lebelela difahlego tše di thabilego tša ma-Kraut le maphodisa. Go lokile, poifo, go thwe"ng ge e ba dihele di mo letetše, go swana le mmulamadibogo le moila-Modimo yo a fišegago? Moo ba tlago go gadika e sego direthe tša gago fela, eupša mmele wa gago ka moka, go ya go ile.
  Le ge, ke ka lebaka la eng a dumela go bošilo bjo bjalo? Le ge e le gore, it"s a pity go hwa gomme wa tsena ka go lebaleng, ka ge ke phetše gannyane kudu.
  Eupša ge thapo molaleng wa gagwe o bonolo e gagamala, ngwanenyana o ile a tsoga a le godimo ga drakone. Gomme kgauswi le yena go be go na le nymph ye botse bjalo ka morongwa. Gomme Margarita o be a nagana gore legodimo le sa le gona. Paradeise e bjalo e kgethegilego bakeng sa bagale ba babulamadibogo le baila-Modimo.
  Eupša ge e le gabotse, lefaseng la maleatlana go na le botse le bobe, le mathata a bjona. O ile a fola ka pela go segwa ga gagwe le go fišwa ga gagwe a diriša maleatlana. Gomme mosetsana o ile a tsena ka Sekolong sa Drakone, ka klaseng ye nnyane kudu. Eupša o be a na le bokgoni, a na le bokgoni e bile e le morutwana wa ka pela.
  Gomme o be a tseba bokgoni bjo bo tiilego bja maleatlana. Ka fao, go sa šetšwe ponagalo ya gagwe ya bjana, o ile a sepela le Prince Oenomaus thomong ye e kgethegilego - go hwetša selo seo se bego se tla thuša go phološa thobalano ye maatla. Taba ke gore lefase leo le se nago banna ga le na kwano le kgahlego. Gomme thobalano ye e lokilego e tšwafa ebile ga e phuthologa go yona.
  Margarita, ge a be a fofa, o lemogile gore:
  - Ka nako ye nngwe ke nagana gore, banna ba tla boa, gomme ka morago eng? Ke mang yo a hlokago ngwanenyana yo monnyane? Ruri ke duma eka nka gola gomme ka ba motho yo mogolo!
  Oenomaus o ile a araba ka segalo sa kgodišego:
  - Ge maleatlana a ka bušetša bophelo morago go banna, gona go a kgonega gore a go dire motho yo mogolo. Just don"t forget gore di-elf le di-nymph le di-dryad ga di tšofala, gomme se ke thoto ya tšona ya tlhago. Eupša basadi ba batho, aowa. Boselamose bjo maatla bo a nyakega go ba thibela go fetoga bakgekolo ba ba gobogilego, ba go goboša le ba go khukhuna. Le gona go ba mokgekolo yo mobe go mpe kudu go feta go ba ngwanenyana yo mobotse. Re sa bolele ka malwetši a botšofadi ao a hlaselago batho. Ga o na maleatlana a magolo Lefaseng, gomme mohlomongwe o bone ka bowena ka fao botšofadi bo šišimišago le go šišimiša ka gona, kudukudu go basadi.
  Margarita o ile a šikinya hlogo ka tsela e mpe:
  - Aowa, ga ke nyake go ba mokgekolo! Go kaone go ba lekgoba le lefsa go feta mohumagadi wa kgale!
  Kgošana ya mošemane e ile ya sega gomme ya lemoga gore:
  - O tla ba yo mofsa ka mo go sa felego, o sa rwala dieta ka mo go sa felego!
  Ngwanenyana o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Ke be ke le mosetsana wa toropo pele ga ntwa. Kua Leningrad, ka tsela e itšego e be e le mo go sa hlomphegego go sepela o sa rwala dieta, gomme boemo bja leratadima bja moo bo be bo se borutho kudu. Ka gona, motseng woo ka tsela e itšego ke be ke hlabja ke dihlong tša go gatakela . Ke feela nakong ya go thopša, ge ditlhako tša bana di be di gagogile gomme go be go le thata kudu go hwetša dieta tša bogolo bjo bonyenyane, moo ke ilego ka ithuta go dira selo sa go swana le se. Gomme le a tseba, matšatšing a mathomo go bohloko ebile go a tonya, kudu ge o sa šikinyege, eupša ka morago o tlwaela gomme go bile go kgahliša. Go feta moo, kua Ukraine lehlabula le borutho kudu e bile le bonolo.
  Kgošana ya mošemane e ile ya dumela ka hlogo:
  - Ee! Ke a kwešiša. Eupša lebelela gore ke mang yo a fofago!
  Ka kgonthe , mohumagadi yo a aperego stupa yeo e nago le gauta o ile a tšwelela pele ga bona. Aowa, e sego Baba Yaga, eupša botse bjo bo makatšago bja blonde, le ge e le gore ka ditlolo tše dintši kudu. Le sparkles le meno a liperela. Le gona go e na le lefielo, o na le sedirišwa sa go hlwekiša sa mohlagase sa mehleng yeno ka mo go feletšego. Ee, ye ke kanegelo ya boithabišo.
  O ile a foka katlo go bana gomme a opela:
  E tletše ka chanterelles, ditšhošane, .
  Ke tla boloka jeme e nngwe...
  Akere bašemane le banenyana
  Akere bašemane le banenyana...
  Ke tloga, ka nnete, ke tloga ke e rata!
  Margarita o ile a dumela ka hlogo ge a arabela gomme a lemoga gore:
  - Ee, se ke sebjalebjale. Stupa ya kgale ka tsela e mpsha!
  Go bonagala motho yo motsothwa yo a nago le sedirišwa sa go hlwekiša moya o ile a kwa se gomme ge a retologa, a rora ka go nyamišwa:
  - O tsere kae kgopolo ya gore stupa ke ya kgale? Ee, wena ka bowena, ge o be o ka dula Lefaseng la gago, o be o tla ba o šetše o le mokgekolo! And very ugly , ge e ba e se ka lekeseng!
  Margarita o ile a dumela ka go hemela godimo:
  - Ee, ke nnete! Mohlomongwe marapo a be a tla phaphamala ka lebitleng, goba o be a tla ba yo mobe kudu moo e lego gore go be go šišimiša go lebelela.
  Oenomaus o lemogile gore:
  - Batho ke dibopiwa tšeo di amogilwego Modimo. Ba amogwa seo di-elf di nago le sona - bofsa bjo bo sa felego! Gomme thobalano ye maatla le yona e swanetše go beola ditedu tša yona. Bašemane ba re e bohloko kudu e bile ga e kgahliše!
  Blonde yeo e nago le vacuum cleaner e ile ya e tšea gomme ya e šišinya. Gomme diphuphu tša mebalabala di ile tša fofela go leba go bana bao ba bego ba dutše godimo ga didragone tše nnyane.
  Ge ba arabela, bašemane ba ile ba foka go tšwa go didragone tša bona, gomme dibubble tša fofela morago, ka go arabela blonde e ile ya šišinya lepara la yona. Gomme se sengwe le se sengwe se ile sa thoma go dikologa.
  Diphuphu di ile tša thoma go dikologa ka motantsho wa nkgokolo, bjalo ka ge eka di phuthetšwe. Gomme e be e le ye kgolo .
  Ngwanenyana o ile a hlokomela:
  - Ga o Baba Yaga - leoto la marapo, .
  Gomme blonde e fodilego ke seripa sa lethabo!
  Mohlabani yo a bego a e-na le sedirišwa sa go hlwekiša o ile a bolela ka pefelo gore:
  Bana ke ditlaela go swana le pitlagano ya sephethephethe
  O gogelwa ka gare ga letlooa...
  Ke tla go laetša ka gare ga mogopo, .
  Ke tla go gotša mollo!
  Gomme ge go arabela go na le ditshego tše bjalo tše di thabilego le tše di thabišago. Ye ke mosadi ka nnete - ka go fola mo gogolo.
  Bana ba ile ba dikologa godimo ga didragone tša bona gomme ba tlolela godimo go Baba Yaga. Ngwanenyana o ile a tšea sethunya sa go swara ka mokotleng wa gagwe gomme a lla:
  - Na o nyaka go e amogela?
  Motho yo motsothwa o ile a sega gomme a itia moloi wa mmulamadibogo ka pulsar ya gagwe. O ile a phema drakone ya gagwe. Gomme ge a arabela o tla dira gape le leswao la sefapano ka sethunya, le ka fao a tlago go raga ka gona .
  Gomme web ya mollo e ile ya raragana Baba Yaga yo mofsa. Ka gona o ile a ikhwetša a tlemilwe ka gare ga yona.
  Mošemane Oenomai o lemogile gore:
  - Go lokile, dumela, ke mang wa bana bao o ba thopilego?
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a dumela ka hlogo:
  - Nepagetše! Re a tseba gore o na le nko ya go swana le kanono!
  Blonde Yaga o ile a rora, a dikologa:
  - Ee, ke tla go tšea ka yona gomme...
  Ka ntle le go bolela, botse bo ile bja šikinyega gomme bja leka go thuba letlooa. Eupša mogaleadi wa mmulamadibogo o ile a tshela sethunya gomme a thuntšha Yagina ka matla a maleatlana le dipontšho. Kamoo blonde e ilego ya thoma go šikinyega le go sotha. Gomme ngwanenyana o ile a opela:
  Re ile ra hlohleletšwa dinakong tše thata, .
  Ka ge a dirile gore thato e be matla go feta tšhipi...
  O lokollotše lefase leubeng - .
  Mogwera yo a rategago Stalin!
  
  tše dintši ke di ela, .
  Bokahohleng bjo bo sa felego...
  O re buletše tsela e lokilego, .
  Mohlomongwe go e bontšha!
  
  Ke ile ka diriša go tšhoga
  Boselamose go tšwa go Solcenism...
  Lenaneo ke le:
  Gore joko ya bofasista e tla wa!
  Mošemane wa elf o lemogile:
  - Go bonagala e be e le mošemane yo a fodilego, Stalin! Eupša yena, mohlomongwe, go swana le batho ka moka mo Lefaseng, le yena o be a tšofala.
  Ngwanenyana o ile a boela a thuntša Baba Yaga ka phetolo e mocha mme a chirped:
  Lenin o phela ka pelong ya ka, .
  Gore re se tsebe manyami...
  Mojako wa sebaka o ile wa bulwa - .
  Dinaledi di be di phadima ka godimo ga rena!
  Blonde Yaga o ile a kgopela gore:
  - Lekanetše! Ntumelele ke sepele, ke e nyake, I"ll do anything!
  Margarita o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Lokolla bana bao ba thopilwego! Ke moka mohlomongwe re tla go swarela. Ke tše kae tša tšona tšeo o di anyago ka gare ga vacuum cleaner ya gago?
  Motho wa mmala o motsothwa o ile a ngunanguna:
  - Ke tla go ntšha! E no se lahlele maleatlana a sefapano godimo ga ka!
  Ngwanenyana o ile a retologa. Web ya mollo le mohumagadi wa fešene e ile ya robala. Gomme a dikologa go dikologa . Margarita o lemošitše gore:
  - A bana ka moka ba sepele, ntle le boradia!
  Motho yo motsothwa o ile a kgonthišetša ka tlhompho gore:
  - Ke fa lentšu la ka!
  Gomme a bulela vacuum cleaner. Meriti e phadimago ya bana e ile ya thoma go tlola go tšwa go yona. Translucent, bjalo ka dipoko. Eupša Margarita o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana, gomme meriti ye ya fetoga bašemane le banenyana. Go be go e-na le tše dintši ka makga a mararo tša tša mafelelo. Eupša ka moka ga tšona , Oenomai o be a thabile:
  - Lefaseng le bonyenyane go na le thobalano ye maatla. Le gona mo e nyakilego go ba banna ba rena ka moka ba hwile!
  Margarita o ile a bolela ka pososelo e phadimago gore:
  - Ga se ya fihla! Gomme leboga badimo!
  Yo mongwe wa bašemane, a sa rwala dieta, eupša a apere camisole ya maemo a godimo, le ge e le gore e gagogile, o ile a fofela godimo go ya Oenomaia gomme a itsebiša:
  - Moemedi wa Lafer! Wow, go šišimiša gakaakang go ba ka gare ga vacuum cleaner. Gomme bitch ye le yona e ile ya goga dibutšwana tša ka tšeo di dirilwego ka letlalo la nnete la drakone.
  Margarita o ile a ngunanguna ka go nyenya:
  - Etla, bušetša seo se utswitšwego go Viscount !
  Blonde Yaga o ile a duma:
  - Nka se kgone!
  Oenomaus le yena o ile a ntšha lepara la gagwe la maleatlana gomme, a le šišinya, a rora:
  - Gomme ke ka lebaka la eng seo?
  Moloi yo mobotse o ile a gurgled :
  - Ke di rekišitše! Ba be ba na le maemo a godimo kudu. Kgošana e nngwe e ile ya ba lefa seripa-gare sa mokotla wa gauta!
  Margarita o ile a ngunanguna a re:
  - Go lokile, mošweu ... Bakeng sa se re tla go tšeela dibutšwana tša gago. Gape di dirilwe ka letlalo la drakone, gaešita le letlalo la nkwe.
  Blonde Yaga o ile a hlokomela:
  - Di tla ba tše kgolo kudu go mošemane. Gomme e tla ba dihlong gore moloi wa maemo a ka a tšwelele a sa rwala dieta.
  Margarita o ile a sega gomme a araba ka gore:
  "Gape ga ke moloi yo a fokolago, eupša ke sa apara dieta ka mehla, gaešita le mafaseng a tonyago." Gomme o mohumagadi yo bjalo. Gomme ke tla beakanya bogolo bja mošemane!
  Kgošana Oenomaus o ile a rora:
  - Gomme o ikana gore o ka se thope bana. Go sego bjalo re tla go iša kgorong ya Badimo.
  Baba Yaga yo mofsa o ile a tšholla:
  - Ga ke ba dire selo se sebe. It"s just the energy of children yeo e ntumelelago go dula ke le yo mofsa ebile ke le yo mobotse go ya go ile. Gomme ka fao, ba a phela.
  Margarita o ile a rora ka bogale:
  - O tla hwetša tsela ye nngwe ya go mpshafatša. Ge e le gabotse, ke nako ya go go ruta thuto.
  Gomme ngwanenyana a ngunanguna ka go loya. Le kamoo a ilego a lokolla melapo ya matla a pulsar go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo le go tšwa ntlheng ya lepara la gagwe la maleatlana.
  Gomme ba otla blonde. Gatee-tee e ile ya fokotšega gomme ya fokotšega ka bogolo. Bjale ka pele ga bona, go e na le ngwanenyana yo motelele, go be go na le ngwanenyana yo a tšhogilego yo a sa fetego mengwaga ye lesome, ka dipigtail le maoto a sa aparwago. O ile a hweshetša gore:
  - Ga go nyakege! Ke tla ba yo mobotse! O se ke wa ntlhaba!
  Margarita o be a swere dibutšwana ka diatleng tša gagwe. O ile a šišinya seatla sa gagwe, gomme ba phaphamala go leba go mošemane yo a sa rwalago dieta Viscount, yo, mmogo le bana ba bangwe bao ba lokolotšwego, ba ilego ba sepela bjalo ka ge eka ga a na boima moyeng.
  Mošemane yo a tšwago lapeng la bahlomphegi o ile a apara dibutšwana tša gagwe gomme a opela:
  Go na le dikotsi tše dintši go dikologa mošemane, .
  Ka nako ye nngwe lefase le phadima bjalo ka leswika le le tonyago...
  Lega go le bjalo, mošemane wa rena o ile a tsoga sofeng, .
  Ka ge e le mohlabani yo a hlomphegago, ntumele!
  Ngwanenyana wa Yaga o ile a homola gomme a ngunanguna:
  - A ga o ye go ntlhaba?
  Margarita o ile a bolela ka go tia:
  - If you don"t act outrageously, gona ke ka lebaka la eng o swanetše go otlwa?
  Ngwanenyana wa mmala wo motsothwa o ile a lla, gomme megokgo ya theoga lerameng la gagwe le le pinki:
  "Ke ngwana bjale, gomme baloi ba bangwe ba ka se ntlhomphe!"
  Yo mongwe wa banenyana bao ba lokolotšwego o boletše gore:
  - Le rena re bana, gomme ga re lle ka yona!
  Bašemane le banenyana ba ile ba sega.
  Margarita o lemogile gore:
  - O swanetše go ba o swerwe ke tlala! Mohlomongwe re ka theogela fase gomme ra ja se sengwe fao?
  Bana ba ile ba dira lešata. Viscount o ile a lebelela fase gomme a hlokomela gore:
  - Ka tlase ga rena go na le mošate wa senatla, gomme ga a fete Baba Yaga. Ka gona...
  Oenomaus o ile a goeletša ka gore:
  - Gomme senatla le sona se na le bana bao ba lego bothopša. Re swanetše go ba thuša go tšwa.
  Margarita o ile a myemyela gomme a šišinya go ngwanenyana Yaga gore:
  - Mohlomongwe re ka tšea bana mmogo ra ba phološa go senatla? Dira tiro ye botse, gomme o tla amogelwa go ithuta sekolong sa dinaane. Moo o tla ithuta go dira mediro e mebotse!
  Ngwanenyana wa moloi o ile a opela:
  Ke mang yo a thušago batho
  O senya nako ya gagwe...
  Ditiro tše botse - .
  O ka se kgone go tuma!
  Margarita o ile a ganetša ka gore:
  Letlakala la letšoba le a fokola, .
  Ge nkabe e gagotšwe kgale...
  Gaešita le ge lefase leo le dikologilego le sehlogo, .
  Ke nyaka go dira botse!
  
  Dira batho botse
  Dira mediro ye mebotse...
  Gomme di tla thunya bjalo ka matšoba, .
  Matšoba a matala-lerata ka seetšeng!
  Kgošana ya mošemane e ile ya lemoga ka segalo se se tseneletšego kudu:
  - Gomme o leka go dira botse le go lwantšha bobe, gomme ke dumela gore o tla e rata!
  Ngwanenyana Yaga o ile a itshwara difihla mme a re:
  - Go lokile, ke tla leka. Ka moka ga tšona, ga go na tsela ya go boela morago go baloi ba babe - ba tla sega ba go pitla ! Ke tla itlwaetša gape bjalo ka dinaledi tše botse!
  Margarita o ile a myemyela gomme a opela:
  Yo mongwe le yo mongwe yo a nago le bohlale lefaseng, .
  E swanetše go dula e le bagwera...
  Gore e se direge bjalo ka ka gallery ya go thuntšha - .
  Papadi e bohlale ga se ya ka ya ba!
  Kgošana ya mošemane e ile ya lla:
  - Go lokile, a re theogeng go senatla!
  Lešaba la bana, leo le nyakilego le sa rwala dieta ka mo go feletšego e bile ba le mašoba, ba sesane e bile ba le lešweu, eupša ba e-na le mafolofolo e bile ba thabile, ba ile ba kitimela leratadimeng.
  Margarita le Oenomai ba ile ba theoga godimo ga didragone, gomme Yaga, yo a ilego a ba ngwanenyana, godimo ga sekontiri. Gomme vacuum cleaner e ile ya dula e na le yena, le ge e be e bonagala e le ye kgolo kudu go diatla tša bana.
  Se ke sehlopha seo se ilego sa theogela fase. Ga go na selo mošate o mogolo wa senatla wo o nago le ditora tšeo di nago le dihlogo tše dikgolo tšeo di tšwelelago go tšona . Eupša mojako o laolwa ke marapo, gotee le sehlopha ka moka sa di-orc.
  Bana ba fihlile fase. Ba be ba ikemišeditše go lwa. Ngwanenyana wa Yaga o ile a tobetsa konopo ya vacuum cleaner gomme di-sabre, ditšhoša, marumo, ditšhoša gaešita le dithunya tše mmalwa tša motšhene tša wela ka ntle ga yona. Ge a bona ponagalo ya bana yeo e gakanegilego, o ile a hlalosa gore:
  - Ke ile ka e swara ka vacuum cleaner ya ka. E kaone kudu go feta lefielo. Le kgoboketšo ka moka ya dibetša ka go yona.
  Margarita o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana le maoto a gagwe a go hloka selo, eupša a kgabišitšwe ka dipalamonwana tša maleatlana, gomme a lla:
  - Bjale ke tla lahlela mantšu a go loya ao a tlago go fa sebetša sa gago maatla a kgethegilego, a mohlolo.
  Gomme ngwanenyana wa moloi a re:
  - Abra , kabra , codabra ! - Gomme melapo ya maatla e ile ya fofa go tšwa go lepara la gagwe la maleatlana le dipalamonwana tša maleatlana. Gomme sebetša seo Baba Yaga a se filego bana se ile sa thoma go phadima.
  Oenomai, bjalo ka mohlabani yo a nago le phihlelo kudu, o ile a topa sethunya sa motšhene se se kopana le se se bofefo seo se bego se thuntšha dinalete tše di sesane. Mošemane o ile a latswa melomo ya gagwe ya matutu gomme a opela:
  - E ntle e swanetše go ba ka sethunya sa motšhene, .
  Strike bjalo ka tšhipi ye e befetšwego...
  Madi ao ga se a elela bjalo ka phororo, .
  Le gona paradeise e ile ya buša legohleng!
  Bana ba ile ba goeletša ka modumo o tee, ba emiša dithunya tša bona:
  Mobolai o na le bohwirihwiri e bile o sehlogo, .
  Batho ba beilwe godimo ga lebota...
  Eupša ke a dumela, lehlogedi la rena la ledimo, .
  Eupša ke a dumela, moela wa letšatši - .
  Felisa lefifi la kgolego ya kgolego!
  Gomme ka fao sehlopha sa bana, se itlhamilego ka sebo sa dibetša sa maleatlana, se ile sa kitimela go hlasela. Direthe tše dinyenyane tše di se nago selo tša bašemane le banenyana ba bantši le go feta di ile tša phadima. Ba be ba sa boife diphoofolo tša go tšhoša, gaešita le ge sehlopha ka moka sa di- orc tše di nago le boya, tše di nkgago , tše di šišimišago se be se ba batamela .
  Oenomai, a fofa ka drakone, o ile a thunya lenaba ka sethunya sa mochine. Dinalete tše nnyane di ile tša phunya mebele ya boya ya di-orc, gomme ka morago gwa direga mohlolo: di ile tša fetoga ditšhitswana tše kgolo tša tšhokolete le di-bun tša todi ya dinose.
  Margarita le yena o ile a raga lenaba, a diriša menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo le dipalamonwana tša maleatlana go yona. Gomme ka fao di-orc tše di nago le ditšhoša, tšeo di tlilego ka fase ga tlhaselo, gateetee di ile tša fetoga mehuta ka moka ya dilo tše bose, go akaretša le malekere ao a khupeditšwego ka tšhokolete le ka maswi a nonyana ka gare. Se se tloga se le bose. Le dikuku tša tšhese, le di-donut tšeo di nago le dipeu tša poppy le sinamone.
  Gomme lepara la maleatlana la ngwanenyana wa go tšea lehlakore le a šišinya gomme le hlola dilo tša go makatša.
  Gomme ka fao bana ba ile ba tsena ntweng le di-orc. Pele ga tšohle, Viscount. Diaparo tša gagwe, ka morago ga ge mošemane a apare dibutšwana tša gagwe, di ile tša ba tše mpsha kudu, bjalo ka ge eka e le tše mpsha kudu. Gomme ga se a lwa ka tšhoša ka seatleng sa gagwe sa le letona, eupša gape o be a swere tšhoša ka letsogong la gagwe la nngele.
  Gomme go tšwa go go kgoma ga legare, diphetogo tše di makatšago di ile tša direga. Bjale, go e na le orc, phae ya bogolo bjo bo kgahlišago yeo e nago le morara o omilego e ile ya tšwelela. Gomme go tšwa go go otlwa ga tšhoša kuku ya tšhese ya tšhokolete ya tšwelela. Le bašemane ba bangwe ntweng.
  Ngwanenyana yo mongwe, yo go bonagalago a e-tšwa nageng yeo e hlabologilego kudu, o ile a khutšiša maoto a gagwe a sa aparwago bjanyeng gomme a ngwala ka sethunya sa motšhene. Seo se fago mehuta ye e fapanego ya diphetogo tša dinaane. Gomme go tšwa go orc go ile gwa tla soseji ye kgolo, ye e tletšego, gomme ka morago ga fao turkey ka gravy. Gomme ke di-treat dife tše dingwe tše bose tšeo di sa tšwelelago.
  Le dikuku tša khokhonate tše di nkgago bose tšeo di ilego tša tšwelela ka baka la go kgoma ga dithipa. Le ice cream ye kgolo le yona.
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore Margarita o ile a thoma go opela ka lethabo la ntwa;
  Re babulamadibogo, bana ba bokomonisi, .
  Ke mang yo a nyakago go godiša naga...
  Hitler o tla araba ka bogale bakeng sa pefelo ya gagwe, .
  Re tla pšhatlaganya, ntumele, Sathane!
  
  Re ile ra ikana pele ga Modimo, .
  Gomme Lenin o ile a neela pelo ya gagwe go bafsa ...
  Oo, o se ke wa ahlola babulamadibogo ka bogale, .
  Ramaatlaohle o ile a ba nea matla a oketšegilego!
  
  Re ile ra ya pele re sa rwala dieta banna, .
  Ba be ba nyaka go lwa, ba boloka naga ya gabo bona...
  Bobedi bašemane le banenyana bao ba nago le dithupa ke ba rena, .
  Le gona potego ya rena ke ditlhamo tše matla!
  
  Dintwa di ile tša tšwela pele kgaufsi le Moscow, .
  Ditanka di be di tuka, sekontiri se be se qhibidiga...
  Re tla bona bokomonisi, ke a dumela, re file, .
  Gomme o ka ntšha mofasista ka tšhoša ye e nabilego!
  
  Le se ntumele, batho, Hitler ga se yo maatla ohle, .
  Le ge kgopolo ya Fuhrer"s e phela go ya pele...
  Gomme re ile ra otla mafasista ka maatla, .
  A re yeng leetong la rena le legolo!
  
  Re ka se boife manaba a Rus', .
  Re rata USSR ya rena ya setlogo...
  Ga o knight yeo e nago le moya wa clown, .
  A re beyeng mohlala wa mmušo wa Modimo!
  
  Hitler ga a tsebe, o tla bethwa gampe, .
  Le ge maatla a dihele a tuka ka gare ga gagwe...
  Gomme di-Kraut tša diphelakadingwe di a tla, .
  Seo se tlago go tlatša khutšo ka mollo!
  
  Bogolo bja ma-Russia ke go fenya ka go bapala, .
  Le ge go na le palo ye kgolo ya mošomo ka morago ga se...
  Phenyo e tla tla, ke a dumela, ka Motsheanong o motala, .
  Gomme Fuhrer e tla ba kaput ka mo go feletšego!
  
  Ye ke tumelo ya rena, maatla a bokomonisi, .
  A USSR e atlege ka mo go sa felego ...
  Re tla pšhatlaganya, le a tseba, joko ya bofasista, .
  Ye ke tsela yeo Russia e fetogilego madira ka yona!
  
  Kua Stalingrad ba ga Fritz ba ile ba bethwa, .
  Ba ile ba lemoga seatla sa rena se se tiilego...
  Gomme re ile ra ntšha dimpho tše di fodilego, .
  Gomme ba ile ba fa mmušiši wa mogateledi nikele!
  
  Naga ya gešo, Russia e botse, .
  Ka go yona, ka Arctic, dihlare tša diapola di thunya...
  Svarog le Stalin ke, le a tseba, Mesia, .
  Manazi a tšhaba bahlabani ba Russia!
  
  Ke kamoo legohle le lebotse ka gona, .
  Ge bokomonisi bo phadima ka godimo ga gagwe...
  Gomme diteko e tla ba tša go aga, .
  Fofa feela godimo e sego motsotswana fase!
  
  Re ile ra tšea Mariga ka sello se se khubedu sa hlaga, .
  Ba robile mokokotlo wa White Guard...
  Dira tša Russia tša bokomonisi di a bethwa, .
  Re sa na le dikgwele tša dijo tša mosegare!
  
  Re ile ra swara Stalin ka thata kudu, .
  Banenyana ba sa rwala dieta ka gare ga tšhwaane efe goba efe...
  O fetogile, ntumele, motho wa maatla, .
  Le gona mmulamadibogo o gotše go ba knight!
  
  Aowa, Russia e ka se tsoge e thubegile, .
  Lenin yo a sa hwego o bontšha tsela...
  Ga re tšhabe dikgabo tše di phadimago, .
  Le gona ma-Russia a ka se kgone go furalela bokomonisi!
  
  
  Lebitso la Mma rona Russia, .
  A re kopanyeng dipelo go ba mphapahlogo o tee...
  Hurray, banenyana ba ile ba goeletša ka go hlaboša, .
  Toro e kgolo e tla phethagala!
  
  Ee, tumelo ya rena ke go dula re na le borakgolokhukhu ba rena, .
  Gomme ge o ka kgona go feta bagologolo ba gago...
  Re tla ba re dirilwe gabotse ka sebete ka mo go sa felego, .
  Le ge a bonala a sa fete masomepedi!
  
  Ntumele, re rata Naga ya rena ya Mma, .
  Re nyaka lethabo go ya go ile...
  Lusifa, ntumele, a ka se re fedise, .
  Selemo se tla tla - go tonya go tla nyamelela!
  
  Se sengwe le se sengwe se tla thunya ka tsela e kgahlišago kudu kua Russia, .
  It"s as if mathata a nyameletše lefaseng...
  Mehla, ke a dumela, ya bokomonisi e tla tla, .
  Lehumo le lethabo di tla ba tša ka mo go sa felego!
  
  Thutamahlale e tla tsoša bao ba bolailwego dintweng, .
  Batho ba tla ba le boswa go ya go ile...
  Gomme motho o swana le Ramaatlaohle, .
  Mobe o tla nyamelela, ke a tseba, go ya go sa felego!
  
  Ka boripana, lethabo le phadima go yo mongwe le yo mongwe legohleng , .
  Batho ka moka ba lefase ba swana le lapa le tee...
  Bana ba sega ba bapala legodimong, .
  O tla nthata ka koša!
  Ka fao o ile a opela, gomme bana ba fetoša di-orc gore e be selo se sengwe se se bose ka mo go sa tlwaelegago le se se kgahlišago ka dibetša tša maleatlana. Eupša gaešita le ge ngwanenyana wa moloi a lokolla matla go tšwa go sedirišwa sa go hlwekiša, digalase tšeo di nago le dihlapi, dijo tša ka thoko le di- swan tšeo di nago le kgapetla e bose di ile tša thoma go tšwelela , tšeo di-orc tše di se nago kgaugelo di ilego tša retologela go tšona. Gomme e be e le ye botse kudu.
  Mo molaodi wa goblin orc, ka ge a tlile ka fase ga kotlo ya maleatlana a mabotse, o ile a fetoga kuku ye e nkgago bose ye e tšweletšago, yeo e khupeditšwego ka dirosa, matšoba a mabele a tranelate le dienywa tša malekere.
  Gomme dilo tše dintši kudu tše di fapanego tše bose di ile tša belega dibetša tša maleatlana diatleng tša bana bao ba se nago molato.
  Eupša marapo le ona a ile a tsena ntweng ka morago ga di-orc. E kgolo le e tšhošago. Di be di sepela bjalo ka kota. Bana ba ile ba ba hlasela ka ditšhoša le dihlare gomme ba lahlela ditšhoša. Gomme Oenomai go tšwa go drakone le ngwanenyana yo a sepelago ka maoto ba ile ba thuntšha dithunya tša motšhene go thuthupa marapo.
  Margarita le yena o ile a diriša maleatlana gomme a bontšha meno a gagwe a go swana le diperela. Gomme o ile a dira mehlolo ya sekontiri. Gomme maleatlana a gagwe a ile a fetoša marapo gore e be digalase tša beine tša gauta tšeo di tletšego ka ice cream ya mebalabala le dikuku tše di kgabišitšwego ka mo go humilego.
  Gomme go tšwa go dikotlo tša ditšhoša tša bašemane, go akaretša le Viscount de Lafer, mehuta ka moka ya dilo tše bose le tše di kgahlišago e ile ya tšwelela. Gomme monkgo o bjalo o ile wa phatlalala gohle mošate. E no ba mohlolo wa mehlolo.
  Go tšwa go le lengwe la marapo a magolo go ile gwa tšwelela thaba ka moka ya dikuku. Gomme dikuku tše di be di phadima ka mebala ka moka ya molalatladi go tšwa go ditlolo tše di fapafapanego.
  Ee, go be go e-na le dilo tše bjalo tše bose, tše di kgahlišago kudu mo. Marapo a mangwe a mantsho ao a tšhošetšago a ile a fetoga di- lollipop tša bogolo bjo bogolo kudu.
  Gomme bana bao ba swerwego ke tlala ba be ba sa kgone go ganetša go leka dijo tše bose. Margarita o ile a letša gong gomme a goeletša a re:
  Dimpa ke manaba a rena a magolo, .
  Ba re lahlela, ntumele, ditirong tše mpe...
  Ge mošemane a bona diphae, .
  O kgorometšwa go utswa dimpa ka tsela e šišimišago!
  
  So baby o se ke wa kitimela
  Nako e tla fihla, gomme o sa tla ja...
  Gomme o se ke wa dira sebe pele ga Modimo, moratiwa, .
  Go sego bjalo o tla fetoga firebrands!
  Oenomaus o ile a hlalosetša bana gore:
  - Go fihlela senatla sa go ja batho se fenywa, go ja dijo go kotsi. Mobe yo mogolo o swanetše go bewa fase!
  Go ile gwa kwagala go gata mo gogolo, gomme mathomong go ile gwa tšwelela moriti o mogolo kudu, o khupeditše seripa-gare sa tšhemo, o tletše ka mehuta ka moka ya dikuku le dibjana. Gomme ka morago senatla sa dinaka ka boyena. E be e na le molomo wa leruarua la peu le maoto a manala. Gomme e telele kudu mo e lego gore e telele go feta mošate wo o šetšego o le mogolo wo o nago le ditora le marapo.
  Bana ba ile ba lla ka poifo, gomme sehlotlolo sa go ja batho se ile sa gola ka bogolo gatee-tee.
  Margarita o ile a re ka pososelo:
  - O se ke wa tshaba! O mogolo fela ge o mo boifa!
  Oenomaus o ile a goeletša ka pefelo:
  Wena mošemane o ka no se be lekgopo, eupša o setlaela, gomme re bone dipono!
  Ngwanenyana wa moloi Yaga o ile a lla:
  - Moratiwa, ogre yo a rategago, .
  Na o nyaka dimonamone tše bose...
  Goba maleatlana a go itiwa, .
  O tla e hwetša mahala gape!
  Margarita o ile a goeletša ka gore:
  - Bana, goeletša ka kwano: ga re le tshabe! Go lokile, a re kopaneng.
  Eupša go be go le thata gore bašemane ba ikgoboke pele ga setšhoša se se bjalo . Ngwanenyana o ile a thoma go tšhaba, direthe tša gagwe tše nnyane tša nkgokolo. Viscount de Lafer yo a bego a e-na le sebete kudu le bašemane ba mmalwa ba ile ba thoma go ba thibela. Go be go le molaleng gore bašemane ba be ba le pale ka poifo. Gomme ka morago Margarita o ile a opela, go fa sebete, koša ya ntwa go tšwa ntweng;
  Re banenyana ba tšwago nageng ya USSR, .
  E lego totšhe ya lefase ka moka...
  A re bontšheng, le a tseba, mohlala wa bogolo, .
  Ditiro tša bogale tšeo di opelwago ke tše!
  
  Banenyana ba belegwe ka fase ga folaga ye khubedu , .
  Gomme ba sa rwala dieta ba kitimela ka gare ga tšhwaane...
  Barwedi le barwa ba lwela Rus', .
  Ka nako ye nngwe monyadiwa o fa mošemane rose!
  
  Go tla ba le folaga e khubedu godimo ga legohle, .
  Phadima kudu, bjalo ka kgabo ya totšhe...
  Akere, o a tseba, mogale, re na le swiki, .
  Gomme sefoka sa rena se phadima bjalo ka se sehwibidu!
  
  Don"t believe it, mofasista yo a rogilwego a ka se fete, .
  Gomme moya wa Russia o ka se tsoge o fela...
  Diphenyo di tla bula akhaonto ye e sa felego, .
  A re dumeleng le go dumediša mang le mang!
  
  Russia ke naga e makatšago, .
  O file bokomonisi go merafe...
  E filwe ka mo go sa felego ke Modimo ka seatla se se bulegilego , .
  Bakeng sa Naga ya Mma, bakeng sa lethabo le tokologo!
  
  Sera se ka se kgone go fenya Naga ya Botate, .
  Gomme go sa šetšwe gore o be a le sehlogo le go ba le bofora gakaakang...
  Bere ya rena ya Russia yeo e sa fenywego, .
  Lešole la Russia le tagafatša kudu ka baka la phenyo ya lona!
  
  Naga e botse ya Soviet, .
  Banenyana ba go yona ba ikgantšha ka gore ba botse...
  O filwe rena ka matswalo go ya go ile, .
  Gomme a re maloko a Komsomol re be le toka!
  
  Re lwa ka ntle ga toropo ya Moscow, .
  Blizzard, snowdrifts, gomme banenyana ba sa apara dieta...
  Re ka se gafe Naga ya Botate go Sathane,
  le dithunya tša rena di thunya ka nepo!
  
  Ka gona ka bogale banenyana ba fišegela go lwa, .
  Gomme ka serethe se se hlobotšego ba lahlela sephuthelwana sa go thuthupa ...
  Mofasista, o no bonala a fodile, .
  Ge e le gabotse, Kaine yo mobe feela!
  
  Dira ga di kgone go fenya banenyana, .
  Ba belegwe ka fase ga naledi ye bjalo...
  Sebata sa rena se se sa fenywego ke bere, .
  Ke mang yo a dirilego Naga ya Mma mosadi wa gagwe!
  
  Rena banenyana ba Russia re lokile, .
  Ga re tšhabe tlhokofatšo le tšhwaane...
  Gomme re tla raka, ntumele, tlhaselo ya lešaba le lebe, .
  Sera se tla hlanya ka lebaka la tekanyetšo!
  
  Ba ile ba kgona go kgoromeletša lenaba kgole le Moscow, .
  Le ge a tletše ka maatla a magolo kudu...
  Rena banenyana re ikgantšha kudu ka rena, .
  Baganetši ka moka ba tla nyamelela mabitleng a bona!
  
  Don"t believe it, manaba a ka se kgone go fenya Rus", .
  Ka ge knight ye nngwe le ye nngwe e tšwa go diapers...
  Go bonagala motsomi a fetogile diphoofolo, .
  Gomme lenaba e sa le ngwana feela!
  
  Eupša moya wa Russia, o mogolo, dumela moya, .
  Wa tseba, go na le maatla a utilwego ka go yona ...
  Lenaba le tla pšhatlaganywa ka mo go feletšego, .
  Taba ke gore, di- knight ga di fenywe ntweng!
  
  Lahla dipelaelo tša lena ka thoko banenyana , .
  Re ba sebete kudu, le a tseba, lefaseng...
  A re lahleleng mašaba a Sathane ka gare ga dihele, .
  A re kolobišeng manaba ka moka ka ntlwaneng ya boithomelo!
  
  Ntwa e kgethwa e tla fela
  Khutšo le mesong di tla tla godimo ga polanete...
  O go ya go ile le letšatši, le a tseba, le filwe, .
  Eka selemo se ka tuka ka mo go sa felego!
  
  Le bokomonisi bjo bo sa felego ka letago, .
  Gomme Lenin le Stalin yo mogolo ba na le rena...
  Ka cinema ya madi feela bjale ke bofasista, .
  Gomme thato ya rena, ntumele, e tiile go feta tšhipi!
  
  Russia ya-ka e buša ka nywaga-kgolo e mentši, .
  Gomme a fa lethabo go legohle ka moka...
  O hloka matla a seatla sa tšhipi, .
  Le sebete, eupša ka tsela e kwagalago!
  Mathomong, Margarita a nnoši o ile a opela, eupša ka morago Enomai, ngwanenyana Yaga, Viscount de Lafer le bana ba bangwe ba ile ba tšea koša yeo. Gomme ye e be e šetše e le khwaere ye maatla, ya lentšu le le tletšego, yeo go tšwa go yona se sengwe le se sengwe se bego se šikinyega. Gomme senatla se segolo, sa kgonthe se ile sa thoma go fokotšega ka bogolo. O be a se sa bonagala a fodile gakaakaa e bile a tšhošetša. Gomme dinaka tša ba tše nnyane, gomme manala a ba a mannyane. Ao...
  Ngwanenyana Yaga o ile a opela ka go sega:
  O dirile gabotse, o dirile gabotse, o ka ikgantšha ka yena - .
  Ba šupago ga ba tšhabe o tee!
  Bana ba ile ba goeletša ka modumo o tee, ba gata maoto a bona a sa aparwago:
  Ga re go tshabe ogre, .
  O tla gatakelwa ka fase ga leoto la ngwana...
  Gaešita le ge re se bahlabani ba bagolo ka mo go lekanego, .
  Re kile ra ba ka tlase ga Baba Yaga !
  Ba ke bana, ba ba botse kudu moyeng le sefahlegong. Gomme ba lwa bjalo ka ditšhaba tše dikgolo. Le ge bjale senatla sa go ja batho se swanetše go fetšwa boitshwarong. Gomme bana ba thoma go bina.
  Gomme ngwanenyana Yaga o ile a tšea sehlatswa-vacuum gomme a se šupa go thug, gomme a thoma go ngunanguna se sengwe.
  Yo mongwe wa bašemane o ile a latswa lollipop e kgolo ya sebopego sa cockerel , yeo e ilego ya fetoga marapo, gomme ngwanenyana a tšea ice cream.
  Bana ba ile ba tšhošetša senatla:
  - Le wena e tla go diragalela!
  Gomme o ile a šikinyega ka nnete. O ile a fokotšega le go feta. Gomme digalase tša gauta tšeo di nago le ice cream ka mebala ka moka ya molalatladi di ile tša thoma go phadima le go feta le go feta.
  Mogaleadi wa mmulamadibogo Margarita o ile a opela gape ka pefelo, e lego koša ya borata-naga yeo e tšwago ntweng, gomme bana ba bangwe ka moka ba ile ba opela:
  Ke ile ka tsenela Komsomol ge ke be ke bapala, .
  Ngwanenyana wa toro e ntle...
  Ke be ke nagana gore lefase le tla ba le sa felego May, 2019.
  Letšatši le lengwe le le lengwe ke matswalo a selemo!
  
  Eupša ka mabaka a itšego ga se ya ka ya šoma, .
  Ka tsela e itšego, I can"t fall in love ...
  Go lokile, mpotšeng, banna, ka kgaugelo ya ka, .
  Bophelo ke sekepe se se tiilego kudu!
  
  Gateetee ntwa ya duma gateetee, .
  Gomme ledimo la lehu la kitimela...
  Gomme banenyana ba ka ba na le mmele o tiilego, .
  O ka ipea ka tlase ga tlhaselo gatee-tee!
  
  Ntumele, ga ke nyake go ineela, .
  Lwela Naga ya Botate go fihla mafelelong...
  Re rwala dipomo ka mokotla o tiilego, .
  Stalin o ile a tšeela tatagwe legato dipelong!
  
  Bahlabani ba baholo ba Russia.
  Re ka šireletša khutšo le thulaganyo...
  Dinaledi tša leratadima di nošetša velvet, .
  Gomme motsomi o ile a fetoga diphoofolo tša go bapala!
  
  Nna, mosetsana wa go hloka dieta, ke a lwa
  E tletše ka moleko le lerato...
  Go tla ba, ke a tseba, lefelo ka paradeiseng ye, .
  O ka se kgone go aga lethabo godimo ga madi!
  
  Bahlabani ba bagolo ba Naga ya Botate, .
  Re tla lwa ka go tia kgauswi le Moscow...
  Gomme ka morago toro ka fase ga bokomonisi, .
  Kgahlanong le lefase la bahu le Sathane!
  
  Bašemane ba sebete ba Russia, .
  Gore ba lwa ka potego go fihla mafelelong...
  thuntšha ka sethunya sa motšhene, .
  Ge o nyaka mphapahlogo wa gauta!
  
  Gaešita le kulo ga e kgone go re thibela
  Jesu Modimo yo mogolo o tsogile...
  Matšatši a drakone ya go ja diphoofolo a fedile, .
  E ile ya phadima le go feta go tšwa magodimong!
  
  Ke a go rata, Lada yo a rategago, .
  Modimo yo a phagamego kudu Svarog o tla ba ka letago...
  Re swanetše go lwela Russia, .
  Modimo yo Mošweu yo mokaone o na le rena!
  
  O se ke wa tliša ma-Russia ka matolo, .
  Nama ya rena, ntumele, e ka se thibelwe...
  Stalin le Lenin yo mogolo ba na le rena, .
  Le wena o swanetše go phasa tlhahlobo ye!
  
  Bohloko bja Naga ya Botate le bjona bo dipelong tša rena, .
  Re dumela bogolong bja gagwe...
  Re bula mojako wa sebaka ka pela, .
  E tla ba bophelo bjo bose kudu!
  
  Re barefoot banyana ba ba botse , .
  Re kitima ka lebelo kudu ka gare ga di- snowdrift...
  Ga re hloke vodka ye e babago, .
  Kerubi o phurolla maphego a gagwe!
  
  Rena banenyana re tla emelela Naga ya Botate,
  Gomme re tla araba Krauts ye mpe, aowa, .
  Kaine wa Dihele o tla fedišwa, .
  Gomme dumelang go Kreste Mophološi!
  
  Go tla ba le nako - e be e ka se be kaone, .
  Bahu ba tla tsoga go ya go ile...
  Legohle le tla fetoga paradeise ya kgonthe, .
  Toro ya mang le mang e tla phethagala!
  Margarita o ile a ikwa a nyamile go se nene - o šetše a na le mengwaga ya go feta lekgolo, gomme e sa le ngwanenyana. Le gona mohlomongwe o tla dula e le ngwana ka mo go sa felego.
  Eupša bana ba bangwe ka moka ba ile ba thaba gomme ba thabišwa ke koša ye.
  Gomme senatla se se boifišago sa go ja batho se ile sa ba se senyenyane le go feta ka bogolo, gomme sa bonagala kudu bjalo ka goblin ye e tšhogilego go feta phoofolo ya go tšhoša.
  Dikarolwana tša ice cream le kuku di ile tša fofela go yena. Bana ba ile ba sega gomme ba ntšha maleme. Se se be se bonagala e le sa metlae kudu. Gomme banna ba ba thabilego ba ile ba tšwela pele go dira difahlego.
  Ngwanenyana Yaga o ile a otla melomo ya gagwe gomme a lla:
  Bana ba swanetše go sega
  Bana ba swanetše go sega - .
  Le kamoo bagale ba phelago ka gona!
  Le kamoo bagale ba phelago ka gona!
  Gomme Baba Yaga o ile a šupa sedirišwa sa go hlwekiša vacuum go di-orc tše dingwe le di-goblin tšeo di bego di tlola ka ntle ga mošate. Gomme Enomai le ngwanenyana ba thoma go ba thuntšha ka dithunya tša motšhene. Gomme ba e dirile e kgolo . Gomme gape go be go na le digalase tšeo di nago le ice cream ye e phadimago, dirollo tša morara, dikuku tša tranelate, diphaphathi tša mabele, malekere a kgapetla le tše dingwe . Se sengwe le se sengwe se be se nkga bose kudu gomme se bonagala se kgahliša ka mo go feteletšego.
  Gomme bana ba bahlabani ba sega gomme ba bontšha meno a bona a bogale, a masweu, go swana le a bana ba diphiri.
  Tiro ye e be e bonagala e makatša e bile e le ya moswananoši gakaakang.
  Gomme Margarita o ile a otla di-orc le marapo ka legadima, a tšwetša pele phetogo ya tšona ye e makatšago.
  Ka morago ga moo, ngwanenyana wa mmulamadibogo o ile a opela gape koša ya borata-naga le ya maemo a godimo, gomme bana ba bangwe ka moka bao ba bego ba le khoraseng ba ile ba topa koša ya gagwe ya perky le e thabilego:
  Sathane a ka se re fenye, .
  Naga ya gešo, ye botse kudu lefaseng, .
  Naga ye botse e tumile...
  Batho ba bagolo le bana ba tla thaba go yona!
  
  A dilili tša moedi di thunya ka mo go kgahlišago ka gare ga yona, .
  Gomme bakerubi ba bapala sefela se se hlomphegago...
  Fuhrer e tla ba kaput, .
  Marussia ga a fenywe dintweng!
  
  Maloko a Komsomol a kitima a sa rwala dieta, .
  Ba gata lehlwa ka direthe tša bona tše di se nago selo...
  Hitler o lebega o no ba yo a fodilego
  Ke tla go kitimiša ka tanka!
  
  Na re ka fenya ma-Nazi?
  Bjalo ka mehleng, re sa rwala dieta, banenyana...
  Knight ya rena e boifišago kudu ke bere, .
  O tla bolaya bohle ka sethunya sa motšhene!
  
  Aowa, rena banenyana re šetše re fodile kudu, .
  Re gagola manaba ka moka ka nnete...
  Manala a rena, meno, difihla...
  Re tla aga lefelo paradeiseng e kgahlišago!
  
  Ke dumela gore go tla ba le bokomonisi bjo bo fodilego, .
  Naga ya keletšo, ntumele, e thunya ka gare ga yona...
  Le gona Bonazi bjo bo nyamišago bo tla nyamelela, .
  Ke dumela gore mediro ya gago e tla tagafatšwa!
  
  Selete se tla thunya ka lešoka, ke a dumela, .
  Go tloga phenyong re boetše phenyong...
  Nikolai o ile a fenya Majapane, .
  Samurai e tla araba ka baka la bobe!
  
  Re ka se itumelele go sekama, .
  A re pšhatlaganyeng manaba a rena ka kotlo e tee...
  A motsomi a fetoge diphoofolo, .
  E be e se ka lefeela moo re ilego ra pšhatlaganya Wehrmacht!
  
  
  Ntumele, it"s not easy gore re ineele, .
  Ma-Russia a be a dutše a tseba go lwantšha...
  ra loutša di- bayonet tša rena ka tšhipi, .
  Fuhrer e tla fetoga seswantšho sa clown!
  
  Se ke kamoo naga ya gešo e lego ka gona, .
  Accordion ya Russia e bapala ka gare ga yona...
  Ditšhaba ka moka ke lapa la bogwera, .
  Abele o a fenya, e sego Kaine!
  
  Go se go ye kae USSR e tla ba letagong , .
  Le ge lenaba la rena le le sehlogo ebile le na le boradia...
  Re tla bea mohlala wa sebete, .
  Moya wa Russia o tla tagafatšwa dintweng!
  Polelwana ya mafelelo, ngwanenyana wa mmulamadibogo o ile a tšea le go lokolla legadima go tšwa go lepara la gagwe la maleatlana, le di-pulsar go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto ye e se nago selo ka dipalamonwana tša maleatlana le maswika. Mafelelong ba ile ba khupetša senatla seo se bego se fokotšegile bjalo ka senokwane. Yeo e be e khupeditšwe ka mo go feletšego ke go phadima ga mollo. Ke moka ya phadima gape. Di-Orc le marapo mafelelong di fetogile mehuta ka moka ya dijo tše bose tše di makatšago. Ka fao e bose ebile e gadikilwe, go tšwa go mehuta ye e fapanego ya di-ham, dihlapi tše di tletšego le dikhantši, go ya go dikuku, dipesteri, di-caramel le digalase tša ice cream.
  Bana ba ile ba thaba gomme ba tlolela godimo le fase. Ba be ba bonagala ba thabile kudu e bile ba thabile.
  Mo, sebakeng sa senatla se se boifišago le se thata sa go ja batho, seetša se ile sa phatlalala. Mošemane yo mosesane wa moriri wo mošweu yo a aperego borokgo bjo bokopana, wa mengwaga ye e ka bago ye šupa, o ile a tšwelela. Ngwana yo bjalo yo a se nago kotsi le yo bose go e na le go ba phoofolo ya go tšhoša. O ile a panya mahlo gomme a lla:
  - O se ke wa ntlhaba!
  Margarita o ile a goeletša ka gore:
  - O se ke wa tshaba! Re ka se go kgwathe. Bjale o ka thoma bophelo bja gago go tloga fase gomme wa tsena sekolo!
  Mošemane yo le yo e kilego ya ba motho yo a jago batho ba ile ba lla ka gore:
  Bophelo bja sekolo bja mohuta mang bjo?
  Teko e kae letšatši le lengwe le le lengwe ...
  Tlaleletšo, karoganyo, .
  Tafole ya go atiša!
  Mošate wa senatla sa go ja batho o ile wa fetošwa thwii pele ga mahlo a rena. Go e na le di- skull, matšoba a botse bjo bo makatšago a ile a thunya godimo ga di- dome. Gomme di- dome ka botšona di be di phadima ka gauta. Gomme se sengwe le se sengwe se ile sa ba se se kgahlišago kudu, sa go phadima, sa go phadima, maboto a mošate a be a khupeditšwe ka matšoba. Gomme go e na le madi, didiba di ile tša thoma go elela ka melapo ya ditaemane, gomme maru a phatlalala, gomme matšatši a mane a phadima ka nako e tee.
  Gomme bana bao ba lokolotšwego ba thoma go kitima ka ntle ga mošate ka ditshego tša lethabo. Ba be ba omile, ba gagogile, ba sa rwala dieta, le ge go le bjalo ba be ba thabile.
  Bašemane le banenyana ba ile ba hlasela dijo tše bose, gomme megopo ya di- cocktail le matutu a ile a tšwelela thwii go tšwa ka tlase ga bjang.
  Ngwanenyana Yaga o ile a fofela godimo go yo e kilego ya ba senatla sa go ja batho ka sekontiri gomme a nea mošemane ice cream. A e metša gomme a thuba ka pososelo:
  - Na le tatso!
  Gomme a tlaleletša ka poifo:
  - Ntshwareleng bana! Ke dihlong gore ke go jele. Se ke se se šišimišago gakaakang!
  Bana ba bantši le go feta ba ile ba felelwa ke matla. Go akaretša le tšeo di jelwego pejana ke motho yo a jago batho. Mošemane yo a se nago kotsi o ile a betha mahlo a gagwe gomme a ba a opela;
  Go lokile, na ga se mohlolo, na ga se kanegelo ya dinaane, .
  Se sengwe le se sengwe se fetogile bjalo, ntumele, se se makatšago!
  Aowa, it"s better go re direla botse - .
  Le gona bobe bo tla nyamelela go ya go se felelwe ke nako!
  Ee , e bile phenyo. Ke therešo gore yo mongwe wa bašemane, yo a nago le setho sa mmele sa mešifa kudu e bile a apere borokgo bjo bokopana, o ile a lebelela bokagodimo bjo bo bonagatšago gomme a lla:
  - Bophagamo bja ka bja bogale bo ile kae?
  Oenomaus o ile a botšiša gore:
  - Gomme o mang?
  Mošemane yo a nago le mešifa yeo e hlalositšwego kudu o ile a araba ka gore:
  - Nikitich ya go swana le yona.
  Sefahlego sa gagwe sa bjana sa fifala, a ngunanguna.
  - Ke be ke le mogale yo mogolo, gomme bjale ke no ba mošemane yo a sa aparago dieta ka diborikhwe, ke mang yo a ntlhokago ka tsela yeo?
  Motho yo e kilego ya ba motho yo a jago batho o ile a bolela ka go hlaboša gore:
  - A re yeng sekolo mmogo!
  Dobrynya o ile a rora ka pefelo, a raga leoto la gagwe la mošemane leo le se nago selo ka maatla kudu moo leswika le ilego la arogana:
  - Go lokile, go ya diheleng ka sekolo! Ke be ke nagana gore ke lapile !
  Margarita o ile a araba ka go hemela godimo:
  - Ke a e kwešiša!
  Mošemane Dobrynya o ile a rora:
  - O kwešiša eng! Bjale mosadi waka o tla ntlogela! Ke mang yo a ntlhokago ngwana wa go snivela bjalo !
  Oenomaus o ile a araba ka go myemyela:
  - Selo sa bohlokwa bophelong ke moya. Bogolo ga bo na taba!
  Dobrynya o ile a ganetša ka gore:
  - Aowa! Ga o tsebe mosadi waka. Ka nako ye nngwe o ile a šišinya serethe sa gagwe ka maatla kudu moo a ilego a kgaola leino la go letša molodi la mohlakodi wa nightingale! O tiile, gomme ke ka baka la"ng a nyaka mošemane yo a se nago ditedu ! - Gomme mošemane o ile a otla gape ka leoto la gagwe la go se apara dieta, la bjana, eupša le le tiilego, bjalo ka noto ya go swara, mo e lego gore leswika la cobblestone le pšhatlagantšwe ya ba dikarolwana tše nnyane. Gomme mogale yo mofsa a goeletša. - Ndire motho yo mogolo kgauswinyane!
  Oenomaus a araba ka go hemela godimo:
  - Ka maswabi, re ka se kgone go dira se, akere?
  Margarita o ile a araba ka gore:
  - Ga bjale, ke nnete, re ka se kgone, eupša ge o ka ya go sepela le rena ka morero o mogolo, gona mohlomongwe re tla tla ka se sengwe!
  Mošemane Dobrynya o ile a botšiša ka go tšhošetša gore:
  - Maikemišetšo a gago ke afe?
  Oenomaus o ile a araba ka kgodišego:
  - Go phološa thobalano ye maatla ka tekanyo ya legohle lehung. Go na le leuba la bolwetši legohleng la rena, gomme le wena le ka go fihlelela!
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, Dobrynya, kopanela le rona. O sa na le maatla a gago a bogale, gomme o tla ba le mohola kudu go rena!
  Mošemane wa titan, le ge ka ponagalo e be e se yo mogolo goba yo motelele go feta Oenomai, mošemane wa mengwaga ye e ka bago ye lesomepedi , eupša o be a na le maatla a magolo kudu a mmele. Ka gona o ile a pitlela leswika leo ka menwana ya gagwe e se nago selo gomme a le tšea e le ka kgonthe gomme a le pšhatlaganya, ka morago ga moo a hlokomela ka go myemyela:
  - Gomme ke sa lokile! Go lokile, ke tla sepela le wena. Go tla tšhoša go boela go mosadi waka go fihlela ke gola !
  Margarita, ka pososelo yeo e bego e swana le ya dinaledi, o ile a araba ka gore:
  - Sephetho se bohlale haholo!
  Gomme a kgotla menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Lesea la boraro, le le rategago la drakone le ile la tšwelela.
  Ngwanenyana o ile a hlalosa:
  - Ga se wa swanela go sepela bjalo ka mokgopedi yo a swerego mokotla!
  . KGAOLO YA No. 8.
  Dominika o be a lapile kudu nakong ya phetogo le go phasa ditlhahlobo. Ka gona, makgarebe a gagwe a mabotse a be a hlatswiwa ka bate le shawara ya gauta. Gomme ka morago ba mo bea malaong a boleta, a borutho ka phapošing ye e arogilego, ya maemo a godimo ya baithuti ba maemo a godimo le baithuti ba basadi. Dominica o ile a wela torong e makatšago, kganyogo ya gagwe ya mafelelo e be e le go ba le Prince Oenomaus , yoo a ilego a mo kwela bohloko kudu le go mo kwela bohloko.
  Gomme gateetee ge a gokaretšwe ke modimo Morpheus, yena
  Gateetee Dominica o ile a kwa gore phefo e be e foka sefahlegong sa gagwe, gomme o be a dutše godimo ga mokokotlo wo o thelelago le wo o nago le makwapi. Gomme maru a phadima go dikologa.
  Gomme ngwanenyana o ile a retologa gomme a bona mošemane yo mobotse, wa mešifa, yo a ilego a mo lemoga gateetee. Ee, e be e le Kgošana Oenomaus, yo a ilego a ba lekgoba le lefsa. Gomme bjale o nametše drakone ye nnyane, ya dihlogo tše tharo. Ngwanenyana o fofela ka go le letona la gagwe. Gape o mobotse kudu e bile o bose, o na le moriri o mohwibidu wa gauta. O bonala a se mogolo go feta Oenomaus. Gomme ka lehlakoreng la nngele ke mošemane. Gape fair-haired , e botse le mešifa kudu, ka sefahlego se se bontšhago. Sehlopha se bjalo sa bana bao ba nago le mekotla ya ka morago le dibetša. Gomme ngwanenyana le yena o na le dipalamonwana menwaneng ya gagwe ya maoto le diatleng le yena.
  Drakone e ile ya kwa boima bjo bo oketšegilego gomme ya thoma go phaphatha maphego a yona gantši e le gore e se ke ya phuhlama.
  Ngwanenyana Margarita o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana gomme a rora:
  - Ke wena mang? E tšwa kae?
  Lega go le bjalo, Oenomaus o ile a lemoga Dominica gomme a bolela ka segalo sa kgodišego gore:
  - Ye ke e kgethilwego go tšwa polaneteng ya Lefase. O swanetše go phološa bong bjo bo tiilego legohleng la rena, go ya ka boporofeta.
  Ngwanenyana Margarita o ile a nyenya:
  - Go tšwa polaneteng ya Lefase? Na o ile wa itemogela Ntwa e Kgolo ya Borata-naga?
  Dominica o tiišeditše ka kgodišego gore:
  - Ee, e ne e le!
  Mogaleadi wa mmulamadibogo o ile a botšiša ka go šišinya gore:
  - Gomme e fetile neng?
  Ngwanenyana yo a ilego a hlabja, a sa ikholofele ka tlase ga moo, o ile a araba ka gore:
  - Go tloga ka la masomepedi-pedi la June masomenne-tee go fihla ka la senyane la May masomenne-hlano, gabotse, go ba gona, re fentše!
  Margarita o ile a araba ka go myemyela:
  - Ke a tseba gore re fentše! Go sego bjalo re be re ka se bolele le wena. Ka fao seo se ra gore re batho ba gabo rena, re no phatlalala ge nako e dutše e eya. Go bose gakaakang go kopana le motho yo a tšwago polaneteng ya geno, gomme le go feta go kopana le motho yo a tšwago nageng ya geno!
  Dominica o ile a araba ka go hemela godimo:
  - Ge Ntwa ye Kgolo ya Borata-naga e fela, rakgolo o be a sešo a belegwa. Ye ke kanegelo ye telele go rena!
  Margarita le yena o ile a hlokomela ka go hemela godimo:
  - Gomme ga se ka phela go bona go phethwa ga yona. Ke ile ka fegwa ka Pherekgong '44. Eupša ke be ke dumela phenyong ya rena. Kiev e be e šetše e lokolotšwe, gomme Stalingrad le Kursk Bulge di ile tša duma. Ke maswabi gakaakang go hwa mola o na le mengwaga ye lesomepedi fela , ntle le go tsenela Komsomol.
  Dominica o ile a makala:
  - Ge o hwile kgale kudu, gona ke ka lebaka la eng e sa le ngwanenyana?
  Margarita o ile a šikinya magetla:
  - Ga ke tsebe seo. Go fetile nywaga e nyakilego go ba e lekgolo ga e sa le go tloga lehung la-ka, gomme ke sa dutše ke le ngwana. Eupša gape go na le plus: Ga ke tšofala le gatee, e bile ga go na le go tlatša le gatee meno a ka!
  Dominic o ile a sega gomme a lemoga gore:
  - Ee, botšofadi bo mpe kudu, bo fo ba bo šišimišago!
  Gomme sebapadi se sebotse sa difilimi se ile sa thoma go opela;
  Botho bo manyami a magolo, .
  Mohlomongwe yo mongwe le yo mongwe o nagana ka yena!
  Megokgo ya tšhologa godimo ga lewatle le, .
  Poifo ya motho e tuka mollo!
  
  Nywaga e gagaba ka morago ga ngwaga ka kharabane, .
  Koko o itlotša henna marama!
  Gomme se sengwe sa diragalela sebopego se se sesane sa kgarebe, .
  I don"t understand gore di wrinkles di tšwa kae!
  
  Ke ka baka la"ng mphapahlogo wa tlhago o phadima?
  Mmopi wa metšhene o swanetše go pona gatee-tee!
  Yo a ilego a diriša matla a phefo go koloyana, .
  Ga a kgone go lebeletšana le bobe bja botšofadi!
  
  Botle bo fetoga freak
  Gomme mogale o a pona pele ga mahlo a rena!
  Boemo bja leratadima le ge e le bofe bjo bo gobogilego bjale, .
  Gomme bošego ke tlaišwa ke poifo ya hlaga!
  
  Eupša ga ke dumele gore ga go na phološo, .
  Motho a ka ngangišana le Modimo!
  E le gore lapa leo le nago le bogwera e be la ka mo go sa felego, .
  E le gore tsela e ye godimo gabonolo le ka go theoga!
  
  Bakgekolo ba ka se sa ba le megokolodi, .
  A re direng botšofadi bo boela morago ka dihlong!
  Gomme monna, morwa wa maatla wa tšwelopele, .
  O lebelela tlhora ya bophelo ka mahlo a phadimago!
  
  Gomme go tla ba le botse bjo bo sa felego
  Matšatši a tla elela bjalo ka noka e tletšego!
  Botho bja batho bo tla tšwelela
  Taba ke gore pelo e tla ba e hlwekilego le e hlomphegago!
  
  Dumela, lethabo le lefsa le tla tla, .
  Ge nywaga e dutše e e-ya, bohlale bo tla oketšega!
  Akere leqhwa ga le dule mmeleng o mofsa, .
  Go swana le mošemane wa sekolo yo a fišegelago go ithuta ka nywaga e mehlano!
  
  Letshwao le phagame, etla, le nyake, .
  O tla dira tlhahlobo gape bonyenyane ka makga a lekgolo!
  Gomme o ka ja dikuku tša Paseka ka todi ya dinose, .
  Go lokile, e ba mosetsana wa kgale bjale!
  Dominika o opetše gabotse gakaakang, prima donna ya kgonthe. Gomme dikoša tša gagwe di be di tletše mmele le go phadima, bjalo ka trill ya nightingale.
  Enomai o ile a dumela ka hlogo:
  - O ka se ngangišane kgahlanong le se !
  Mošemane Dobrynya o lemogile gore:
  - Botšofadi bo bobe. Eupša ke ile ka ikhweletša diapola tšeo di mpshafatšago bakeng sa-ka le mosadi wa-ka . Ge o ka ja gannyane ga tšona, o ka se tšofala ebile o ka se fetoge ngwana. Gomme ka morago moloi yo mongwe wa setlaela o ile a ikgogola ka diapola tše bjalo. E be e le mokgekolo, eupša o ile a feleletša a le godimo ga pitša. Ka gona o swanetše go tseba teka-tekano go selo se sengwe le se sengwe, gomme o gopole gore nywaga ka moka e ikokobeletša lerato.
  Enomai o ile a lemoga gatee-tee:
  - Drakone ya ka e hema ka thata! It"s hard for him to carry two people, kudu ka ge Dominica e se ngwana, eupša e le ngwanenyana yo mogolo kudu le wa mešifa. O hloka pampišana e mpsha!
  Margarita o ile a realo ka kgodišego, a kgotla menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo:
  - Go tla ba le pampišana ya go sepela!
  Drakone ye nnyane ya dihlogo tše tharo e ile ya tšwelela moyeng la mathomo. Eupša ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a romela mahlasedi a maatla ka go yena, gomme drakone ye ya thoma go gola.
  Dominica o ile a makala:
  - Se ke maleatlana ka tiro. Le ke la mathomo ke bona didragone di godišwa.
  Margarita o ile a araba ka go myemyela:
  - Didragone ga se batho, it"s easier go di godiša!
  Sebata se ile sa gola go fihla bogolong bjo bogolo go se nene go feta didragone tše dingwe tše tharo. Gomme go kgaoga gape ga menwana, mo nakong ye ga diatla, gomme Dominika a ikhwetša a le ka gare ga saddle ya boiketlo!
  Ngwanenyana wa mmulamadibogo o ile a dumela ka hlogo:
  - O bona kamoo go lego bonolo ka gona! Bjale o na le drakone ya gago. Thabela ka se!
  Ngwanenyana yo a hlabilwego o ile a hlokomela ka go sega:
  - This, of course, is great , eupša ke mohola ofe wa go namela lebota ka lethabo?
  Margarita o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Ga se wa lora ka drakone ya gago?
  Dominica o ile a ngunanguna ka potego:
  - Ke lorile ka helikopotara ya ka. Eupša o be a se na nako ya go mo hweletša tšhelete. Ka gona ga go na selo seo re ka thabišwago ka mo go kgethegilego!
  Enomai o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Eupša ke lorile ka drakone ya motho ka noši.
  Dobrynya o netefaditše gore:
  - Drakone ya botho e pholile! Lega go le bjalo, pere ya-ka ya mogale le yona e be e ka fofela godimo ge e ba ke be ke diriša maleatlana. Eupša bakeng sa maleatlana a kgethegilego, baloi ba swanetše go lefša ka gauta. Gomme drakone e lokologile.
  Margarita o okeditše ka gore:
  - Drakone le yona e botse ka gobane e kgona go ja meetse a nnoši. Go lokile, oketša lehola le lennyane go yona, gomme e tla ba ye kgolo. O tla hema mollo.
  Dominica o ile a botšiša, a nyaka go tseba gore:
  - Na o ile wa lwantšha Majeremane ka nnete?
  Margarita o ile a araba ka potego gore:
  - Ga se ka lwa ka nnete. Ke ile ka šoma kudu go tša bohlale le tša dikgokagano. Ke ile ka sepela metseng le magareng ga dithokgwa. Go lokile, motho le ge e le ofe yo a nago le mokotla wa mokgopedi gomme a sa rwala dieta go tloga marega go ya marega o tla belaela. Ke therešo gore o ile a bjala dithuthupi godimo ga Manazi ka makga a mmalwa. Go lokile, o ile a thuntšha fela ge ba ntšea. O ile a thuntšha morago go fihla kulo ya mafelelo. O ile a thopša. Go lokile, ba ile ba ntlhokofatša, le ge e le ka lebelo, gomme ba be ba itlhaganela go nfega, ka ge Madira a Mahwibidu a be a sa tšwa go tšwela pele ka tsela yeo. Go sego bjalo ba be ba ka mo tlaiša nako e telele.
  Ka nako e nngwe ke ile ka robatša maphodisa a mangwe a mabedi gomme ka a gafela go bao ba tšeago lehlakore. Go lokile, I won"t make things up, eupša go ba gona go be go na le diphihlelo tše ntši.
  Dominica o ile a botšiša ka go myemyela:
  - Na o be o na le ditaelo?
  Margarita o ile a araba ka go hemela godimo:
  - Aowa! Sefoka fela sa "Bakeng sa Sebete", ke be ke tšewa ke le yo monnyane kudu gore nka fiwa selo se sengwe le se sengwe se segolo. Well, I don"t know gore di filwe sefoka posthumously le gore...
  Oenomaus o lemogile gore:
  - Ka mengwaga ye lesomepedi, it"s already not bad gore ngwanenyana a be le sefoka sa sešole! Mpotše, go bjang ka wena?
  Ngwanenyana wa mmulamadibogo o ile a dumela ka hlogo:
  - Go lokile, ee, mpotše, bokomonisi bo agilwe gomme dintwa di fedile?
  Dominica o ile a hemela godimo gomme a araba ka kgodišego:
  - Aowa! Go ile gwa mpefala le go feta go ya ka dintwa. Eupša ga ke nyake go bolela ka yona. Eupša batho ba fetogile ba babe le go feta.
  Mošemane Dobrynya o ile a šišinya gore:
  - A re ke re bua molemo ka feats boselamose. Go sego bjalo bjale o tla thoma go bolela ka ditanka...
  Margarita o ile a sosobana sefahlego:
  - Naa o tseba eng ka ditanka?
  Dobrynya o ile a araba ka gore:
  - Ke be ke le lefaseng le le hlabologilego kudu, gomme go be go na le diphoofolo tše tša go tšhoša tša tšhipi. Di thuntšha ka go hlaboša e bile di kotsi kudu. It"s disgusting go ba gopola.
  Ngwanenyana yo a tšeago lehlakore o ile a nyenya gomme a hlokomela gore:
  - Ke ile ka tšela lehlabathe ka tankeng ya khase ya tanka ya Tiger. Gomme a ema. Go be go le bjalo. Le gona o ile a diriša sebjana sa go phunya maotwana a dikoloi tša Manazi. Ke ngwanenyana yo monnyane, gomme go be go le bonolo go nna go dira se.
  Dominic o ile a sega gomme a lemoga gore:
  - O šomile gabotse! O mogaleadi wa mmulamadibogo. Re swanetše go dira difilimi ka wena le go ngwala dipuku ka wena.
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke a tseba, go na le tše dingwe - "Diabolo tše Khubedu", mohlala. Ka kakaretšo, ga se ka fo ba ke sa dumele go Modimo, eupša ka dinako tše dingwe ke be ke dira dilo tšeo ga bjale ke hlabjago ke dihlong ka tšona!
  Enomai o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - E direga. Ka nako ye nngwe badimo ga ba itshware gabotse kudu. Eupša boemong le ge e le bofe, bjale o moloi yo a nago le bokgoni kudu, gomme o swanetše go...
  Ga se a ka a fetša. Mohlape wa ditšhwene tše di fofago o ile wa tšwelela pele ga bona. Ba be ba le kgole, eupša pono ye e tseneletšego ya mošemane wa elf le ngwanenyana wa moloi e ile ya bona gore di- primate tše tša maphego di be di goga bonyenyane bana ba lesomepedi ka gare ga lokwa. Bobedi bašemane le banenyana ba madimabe ba a kgangwa gomme ba tlaišega kudu ge ba fofa, ge ba lahlelwa godimo, gomme mebele ya bana e segwa ke malokwa a tšhipi a letlooa.
  Dominica le yena o ile a bona se gomme a goeletša a re:
  - Re hloka go lokolla bašemane!
  Dobrynya o ile a dumela ka hlogo gomme a ntšha tšhoša ya gagwe ka go goeletša:
  - Re tla ya ntweng ka sebete, .
  Bakeng sa Rus e Halalelang' - .
  Re lwa ka tšhoša, .
  Ga ke rekiše!
  Dominica o ile a lemoga, a hlobola meno a gagwe:
  - Go ba gona, go kgahliša kudu go thuša bana. Eupša na re na le matla a lekanego? Ke badile kanegelo ya dinaane ya ditšhwene tše di fofago, gomme di bonala di tiile kudu!
  Margarita o ile a dumela ka hlogo gomme a opela:
  Ruri bahlabani ba leswiswi ba matla, .
  Bobe bo buša lefase ntle le go tseba palo...
  Eupša go lena barwa ba Sathane - .
  O se ke wa roba maatla a Kriste!
  Dobrynya o lemogile gore:
  - Re bile le baganetši ba go fapana. Le taba ya gore ba tiile, bjalo ka molao, ga se ya re thibela!
  Gomme sehlopha sa bone seo se nago le didragone se ile sa kitimela morago ga ditšhwene tše di fofago. Go be go na le tosene ya go hlabja fela ya bona - ye lesometharo ya bona. Le palo e ka bago e swanago ya bana bao ba thopilwego. Gomme ye ke therešo ye thata ya ntwa.
  Margarita o ile a kitimela pele gomme ge a batamela ditšhwene tšeo di fofago, a goeletša gore:
  - Tlogela bana ba sepele, lena diphoofolo tša go tšhoša!
  Moetapele wa ditšhwene o ile a šišinya:
  - Tloga ngwanenyana, go sego bjalo le wena re tla go swaddle.
  Margarita o ile a araba ka sebete:
  - Aowa! O ba tlogele ba sepele, goba o tla swanelwa ke go lwa le rena!
  Ditšhwene di ile tša bokolla, di hlobola meno a tšona a meno:
  - Le gatee!
  Ba bane ba bona ba ile ba šala go swara letlooa le bana, gomme ba bangwe ka moka ba kitimela go sehlopha se senyenyane sa bahlakodiši ba bafsa.
  Dominica o ile a šikinya difihla gomme saber ya tšwelela ka seatleng sa gagwe.
  Margarita o ile a botšiša gore:
  - Na o tseba go fence?
  Dominica o ile a araba ka kgodišego gore:
  - Ho na le kgopolo ya go! O ile a bapala difiliming.
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a lla:
  - Se se tla ba le mohola go wena.
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a opela:
  Ke nako ya gore o šikinye tšhoša, .
  Ke nako ya go akgofa...
  Ke nako ya gore o šikinye tšhoša - .
  Go thwe"ng ge e ba e ka thuša!
  E ngwale ka pukung ya gago ya dinoutse - .
  Letlakaleng le lengwe le le lengwe!
  Ke nako ya gore o šikinye tšhoša, .
  Ke nako ya gore o šikinye tšhoša, .
  Ke nako ya gore o šikinye tšhoša ya gago!
  Ka morago ga moo ba bane ba ile ba sega. Gomme ditšhwene tše di fofago tša leka go hlasela. Di be di sepela bjalo ka dikgabo tšeo di hlaselago dithaga.
  Margarita o ile a otla moetapele wa ditšhwene tšeo di fofago ka lepara la maleatlana le dipalamonwana tša maleatlana maotong a gagwe a se nago selo. Gomme ya thula ka maatla kudu.
  Moetapele o ile a amogela tšhogo, gomme hlogo ya gagwe ya fetoga kuku ya khokhonate ye bose kudu gateetee. Gomme matsogo a tšhwene ye e fofago a ile a šikinyega ka hysterically. Ditšhwene tše dingwe tše di fofago di ile tša letša molodi ka poifo.
  Yo mongwe wa bona o ile a kitimela go ba bane, eupša mošemane Dobrynya o ile a mo itia phatleng ka serethe sa gagwe se se se nago selo, mo e lego gore tšhwene, ka ge e hweditše kotlo ye maatla, e ile ya retologa.
  Dominica o ile a šišinya tšhoša ya gagwe gomme a sega lenaka la tšhwene yeo e fofago, ka morago ga moo a opela:
  Re ka sethokgweng nageng ya ditšhwene tša naga, .
  Re lwa le ba maphego leratadimeng...
  Go tsoma go gobble godimo panana e butšwitšego - .
  Fega mang le mang yo a utswago bana mohlareng!
  Oenomaus le yena o ile a otla tšhwene, mo nakong ye ka lephegong, gomme a šišinya:
  Ke knight ya seetša, ka mangwele a gago dihlašana, .
  Ke tla gogola manaba a Naga ya Botate godimo ga lefase!
  Gomme a dira sebopego sa seswai ka ditšhoša. Ka morago ga moo, mošemane o ile a phema ka bokgoni primate yeo e gobetšego. Gomme ge drakone e thunya dikgabo tša mollo, tšhwene ye e foufaditšwego e ile ya goeletša. Ka nako ye e swanago go ile gwa kwagala monkgo wa go fiša.
  Bahlabani ba bane ba ile ba hlasela. Ditšhwene di ile tša leka go hlasela ka go lwantšha. Didragone di ile tša di otla ka dijethele tša mollo tšeo di ilego tša tšhuma maphego a di- primate ka mollo e le ka kgonthe. Gomme e be e nkga e gadikilwe.
  Ngwanenyana Margarita o ile a tšea gomme a lokolla melapo ya maleatlana. Gomme tšhwene ye e latelago e be e na le donut ya tšhokolete go e na le hlogo.
  Dobrynya o ile a swara tšhwene e tee ka lephego ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a e lahlela nonyana ye nngwe. Gomme ka morago gwa ba le thulano le ditlhase.
  Mošemane wa Titan o ile a opela:
  -Wa tseba, ke na le matla a phadimago, .
  Go ba mogwera le yena go swana le go bapala le kwena!
  Gomme ka morago ngwanenyana wa Dominic o ile a kgaola lephego la tšhwene ka tšhoša ya gagwe. O ile a sekama gomme a lokolla sediba sa madi a pherese. Ka morago ga moo, o ile a thulana le molekane wa gagwe.
  Dominica o ile a raga se sengwe sa dibopiwa tšeo di nago le maphego mohlagare ka serethe sa gagwe se se se nago selo gomme a lla:
  Go lokile, go lokile, sebopiwa se ile sa robala ka gare ga lerole la go sega, .
  Go lokile, ba ntlhabile mohlagare...
  Go lokile, ba nkgoga ka stretcher - .
  E re ke leboga ge o phela !
  Gomme ngwanenyana a otla tšhwene ye nngwe hlogong ka tšhoša. Ka morago ga moo, dibopiwa di ile tša thoma go tšhaba. Ka nako e swanago, di- primate tše nne tša maphego di ile tša leka go tšea mathopša, bana ba raragane ka gare ga lokwa.
  Margarita o ile a ba thuntšhetša mahlasedi a maleatlana, tšhwene e ile ya fetoga ka mo go feletšego phae ya sinamone yeo e nago le frosting.
  Ba bangwe ka moka ba ile ba tšhaba ba goeletša, ba lokolla letlooa. Gomme bana bao ba thopilwego ba thoma go wa.
  Margarita o ile a goeletša ka gore:
  - Swara letlooa, etla, o matla.
  Gomme a tšholla fase godimo ga drakone. Bahlabani ba bangwe ba bararo ba ile ba kitimela morago ga gagwe.
  Mošemane Dobrynya o ile a opela:
  Ao, bjana, bjana, o fofa kae?
  Ao, bjana, bjana, o itlhaganela kae...
  E tletše ka ditšhwene tša boya, ke a tseba, .
  Ba go swara go tšwa dinageng tše di fapanego!
  Gomme mošemane-mogale a topa letlooa ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Le ge go le bjalo, go ba mošemane yo a aperego diborikhwe go na le mehola ya gona. Ke mo go sa hlomphegego gore motho yo mogolo a sepele a se na dibutšwana, eupša go mošemane ke ga tlhago, gomme a ka diriša maoto a gagwe a matla ka tiro.
  Ka moka ga bona ba bane ba ile ba fokotša lebelo la letlooa leo le bego le wa gomme ba thoma go theoga ka thelelo.
  Dominica o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Ga ke go lakaletše karolo ya tšhiwana, .
  Ga ke go lakaletše matšatši a thata...
  Anke polanete e be paradeise e phadimago, .
  Morena yo mokgethwa a šireletše bana!
  Bašemane ba be ba ngwatha le go gagoga, mo e nyakilego go ba ka moka ba sa rwala dieta, ka ntle le ngwanenyana o tee ka seaparo sa maemo a godimo le, mohlomongwe, sa maemo a godimo le dieta tšeo di logeletšwego ka diemerald le dirubi.
  Ngwanenyana o ile a lla:
  - Hlokomela, sehlopha sa phološo ke tate wa ka, Duke, gomme ke šetše ke rwele sereto sa Baroness!
  Dominica o ile a araba ka go sega gore:
  Dikgoši di ka dira selo le ge e le sefe
  Dikgoši di ka dira se sengwe le se sengwe...
  Eupša gantši e be e thubega
  Ka dinako tše dingwe ba a dula!
  Nyala ka lerato
  Nyala ka lerato...
  Go fokola go wena, mang le mang
  Ga o Modimo kgoši!
  Motho ofe goba ofe o fokola go wena - .
  Ga o Modimo kgoši!
  Sehlopha se ile sa kotama bana ka kelohloko. Gomme a phutholla wepe. Bana - bašemane le basetsana - ba ile ba ikwa ba lokologile. Gomme direthe tša bona tša nkgokolo di ile tša phadima ge ba leka go kitima.
  Eupša Margarita o ile a ba thibela ka go goeletša mo go tšhošago:
  -Le ya kae banna? Go thwe"ng ka go re ke a leboga?
  Bana ba ema. Ngwanenyana wa baroness o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke nnete, o mphološitše bothopša. Nkišetše go tate, gomme moputso o mogolo o tla go letela. Gomme a ba bangwe ka moka ba fihle moo ka bobona - ke bakgopedi ebile ba sa rwala dieta.
  Mošemane yo mongwe go tšwa gare ga bagolegwa o ile a ganetša:
  - Ntate waka ke bala! Gomme ke sa rwala dieta ka gobane ke ile ka thopša nakong ya go kitima ga tlwaetšo!
  Margarita o ile a botšiša gore: "Ke ka baka la"ng ba go thopile?"
  Mošemane wa Viscount o ile a šikinya magetla a gagwe;o be a na le setho sa mmele se se se nago selo, sa mešifa, se se tantšwego, se se nago le megala, gomme ke sefahlego sa gagwe fela seo se bontšhago, le ge e le sa bjana, seo se bego se eka tswadišo ya gagwe.
  Ngwanenyana wa baroness o ile a araba ka gore:
  -Ba be ba nyaka go re iša Skelenton . Ye ke moloi yo matla yo a tswalanago kgole le Koshchei yo a sa hwego!
  Margarita o ile a otla melomo ya gagwe gomme a hlokomela gore:
  - Skelenton , moloi yo mobe le mong wa dielemente, o na le selo sa kgale sa nkwe ye ntsho. Mohlomongwe se se tla thuša go phološa thobalano yeo e tiilego.
  Mošemane kgošana Oenomaus o lemogile gore:
  - Go tlaleletša, go a nyakega go lokolla bana ba bangwe bao ba thopilwego bao ba swerwego ke moloi wa ditoro tše mpe. Go sego bjalo go tla ba le kotsi e kgolo legohleng.
  Dominica o ile a botšiša, a sa kgodišege kudu gore:
  - Na se se ka se re šitiše go pakane ye kgolo?
  Margarita o ile a ganetša ka gore:
  - Ka go fapana le moo! Ge o ka kgoboketša dilo ka moka tše lesomepedi tša kgale, o ka hwetša maatla a Modimo Ramaatlaohle. Gomme se se tla dira gore go kgonege go phološa e sego fela thobalano ye maatla, eupša go hlola dilo tše dingwe tše ntši tše botse.
  Mošemane Dobrynya o ile a goeletša ka gore:
  - Se se a makatša! Ke moka re tla kgona go dira selo seo bagale ba bangwe ba sa kago ba se lora!
  Dominika o ile a opela ka lethabo:
  Lefase la rena ga le na kgaugelo, le sehlogo, le boradia, .
  Madi a batho a elela bjalo ka moela wa ledimo...
  Eupša monna yo o bohlale, o tumile ka tšwelopele ya gagwe - .
  Fenya mapheko ge o dutše o bapala!
  
  Ditšhošetšo tše di sa balegego tša ditoro tše mpe
  Mafelelo a sehlogo, a nyamiša ebile a a segiša...
  Re ile ra tšholla megokgo ye e makatšago ka pelaelo - .
  Lebelela leratadima ka manyami ao e sego a lefaseng !
  
  Gomme a go nyakege go tšhologa
  Ntweng e bogale, madi a motho...
  Roba tlhale ya bophelo ka tšhoša, ka mosebe, .
  Re ka se ke ra eka lerato ka mo go sa felego!
  Margarita o ile a šišinya hlogo ya gagwe ya gauta:
  - O opela Dominic gabotse, gomme mantšu a tlhaologanyo a kgoma moya! Eupša se ga se sa lekana...
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a opela:
  E ile ya ba bofefo kudu
  Ke phološitše Naga ya Botate...
  Ke bile le mahlatse e le ka kgonthe - .
  Ke se feela seo se sa lekanago!
  Feela, feela, feela - .
  Se ga se sa lekana!
  Mošemane wa Viscount o ile a gata leoto la gagwe le le se nago selo ka maatla kudu moo marothodi a phoka a ilego a fofa go tšwa bjanyeng bja mmala wa namune gomme a rora:
  - Tlogela go opela! A re ye Skelentom re tla mo gagola diripana!
  Margarita o ile a hlokomela ka go hemela godimo:
  - E telele kudu go sepela. O swanetše go fofa ka didragone, goba go sepetšwa o šomiša medallion!
  Oenomaus o ile a botšiša ka go myemyela:
  - Na o na le medallion? Ka gona re rwale ka kua!
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a araba ka go hemela godimo:
  - E hloka go tladišwa gape gore e kgone go sepetša sehlopha ka moka. A re jeng ga bjale. Mohlomongwe bana ba swerwe ke tlala.
  Ngwanenyana wa baroness o ile a šišinya hlogo, masale a gagwe a taemane a lla:
  - Ee, se ke sona seo se swanetšego go dirwa. Go na le mollo ka mpeng ya ka!
  Mošemane wa viscount o lemogile gore:
  - Mpa e tletseng ke sefoa ntweng!
  Bana ba bangwe ka moka, bao bontši bja bona e bego e le banenyana, ba ile ba goeletša ka kwano:
  Re nyaka go ja
  Bula mamati ka bophara
  Go sego bjalo re tla ja moapei...
  Baapei ba tla ja seneke, .
  Gomme a re nweng go bahlankedi ba mošomo, .
  Re tla senya phapoši ka moka ya go jela
  Gomme re tla thuba dibjana!
  Margarita o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana. Gomme tafola ya tšwelela yeo e nago le dibjana tše mmalwa le kuku godimo ga yona.
  Ngwanenyana o ile a opela ka lethabo:
  Bana ba go kgobokeditše, .
  Ga re di- scrap le gatee - .
  Le dijo tše di fodilego, .
  E sego feela poroto yeo e nago le millet!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo gomme a lemoga gore:
  - Eupša hlapa diatla pele!
  Bana ba kitimela moeding. Ke ngwanenyana wa baroness fela yo a ilego a šala a eme. Modiragatši wa ngwanenyana o ile a rora:
  - Na o hloka taletšo ye e kgethegilego?
  Mofsa wa baroness o ile a ngunanguna:
  - Gomme ke lapišitšwe ke go kolobiša diatla le maoto ka ma-plebeian!
  Dominica o ile a araba ka go tia gore:
  - Then I won"t allow you go ya tafoleng!
  Ngwanenyana yo a hlomphegago o ile a re:
  - O ya go mpontšha, ngwanenyana wa go hloka dieta ? Ee, ke tla laela gore o otlwe.
  Dominika o ile a ema gomme a itshwara difihla:
  - Gomme o tla otara mang?
  Baroness o ile a lebelela morago. Dominica o be a le motelele e bile a na le mešifa, gomme lešela le be le khupetša matswele le dirope tša gagwe feela. Gomme go be go le molaleng gore dibolo tša mešifa di be di kgokologa ka fase ga letlalo le le tšhumilwego, gomme go be go na le dithaele tša di-abs ka mpeng. Ngwanenyana yo bjalo wa mogale a ka go otla.
  Lega go le bjalo, Margarita o boletše ka segalo sa poelano:
  - A re hlapeng diatla ka moka e šetše e le gona. Gomme ge e ba wena Dominica o le motho yo mogolo, gona o swanetše go re beela mohlala. Ka gona a re hlapeng mmogo ka moka.
  Gomme a leba moela. Gomme le yena ke ngwanenyana wa Baroness le Dominica. Meetse a be a ruthetša ke matšatši a mane, a boleta e bile a le borutho, ka gona go hlapa e be e le mo go thabišago. Bana ba ile ba ba ba sesa ka moela. Gomme ba thoma go gašana meetse.
  Dominika le yena o ile a gaša go dikologa bjalo ka ngwanenyana yo monnyane gomme a opela:
  Meetse, meetse, meetse a go tonya, .
  E be e se ka ntle le lebaka gore e tšhologe go tšwa kgamelong!
  Gomme go be go na le tlhago ye e makatšago bjalo go dikologa. Matšoba a maemo a godimo a dibopego tše di fapa-fapanego a be a mela dihlareng tše ditala. Gomme mafotwana a matšoba a a na le mebala le meriti ye e fapanego. Akanya feela mahlogedi a phadima ka mebala ka moka ya molalatladi gomme a phadima mahlasedi a matšatši a mane.
  Ye e tloga e le botse bjo bo makatšago. Le gona dirurubele tše di lekanago le di- albatros di a fofa, gomme maphego a tšona a na le mekgwa ya go sepela, go swana le go gaša ga maphoto a lewatle. Gomme motšhene o makatšago o a direga.
  Dominica o ile a opela:
  Maphego a serurubele seo
  Ba be ba le botse kudu...
  Mošemane o ile a lahlegelwa ke khutšo, .
  Gomme a re go tšwa pelong...
  Viscount yo mofsa, a gaša, o ile a hlokomela gore:
  - Ee, e botse gohle...
  Ge e le gabotse, bontši bja dihlare tšeo di be di swana le mesela ya dipikoko yeo e nago le mabenyabje. Gomme ka godimo ga tšona, go tlaleletša go dirurubele, di-dragonfly tša platinamo le tšona di be di šišinya maphego a tšona. Gomme ka sethokgweng go ile gwa kwagala di- trill tša dinonyana tše di kgahlišago kudu. Di makatša kudu e bile di a makatša ka mantšu a tšona moo o fo makala.
  Dominica o ile a ngwala ka go Twitter:
  o kwele dinonyana tše ntsho di opela?
  Di-nightingale le di-orioles di a dashing...
  Gomme ka nako ye nngwe ditonki, ditonki di lla ka mokgwa woo, .
  Banenyana ba kitima ba sa rwala dieta!
  Ee, ka kgonthe, se se be se bonagala se segiša kudu.
  Ka morago ga go hlapa, bana ba ile ba leba tafoleng. Gomme maikutlo a bona a ba a magolo, gomme ba opela ka lethabo;
  Naledi ye botse e re file
  Dibapadišwa tše ntši, tša mehuta ye e fapanego...
  Re belegwe ke matla a magolo, .
  Jwalo ka dinonyana le diphoofolo!
  
  Bana ba bapala seetšeng sa pososelo, .
  Lethabo le legolo le tlile lefaseng...
  Re ka fihla moo ka teko ya mathomo - .
  Le ka jokong yeo e ilego ya hlanya, pokolo!
  
  Re kitimela re sa rwala dieta ka gare ga marothodi a phoka, .
  Go na le dikgopolo tše ntši kudu tše di makatšago lefaseng...
  Bana ba rotha megokgo ya diperela, .
  Ntumele, moya wa gago o tla thaba kudu!
  
  Bakoshchei ba babe ba a re hlasela, .
  Baba Yaga o kitimela ka gare ga sekontiri...
  Ba otla ngwanenyana yo a sa rwalago dieta ka sefepi ka sehlogo, .
  Gomme noka e tlala mabopong!
  
  Eupša re ka se tšhoge, bašemane le banenyana, .
  Re tla lwa bjalo ka titan...
  Gomme lentšu la rena le tla hlaka kudu, .
  Go swana le bugle ya mmulamadibogo, moropa!
  
  Go lokile, di-orc ga se lepheko go rena, .
  Troll ya lehlanya e ka se go tšhoše...
  Go tla ba le moputso o mogolo wa sebete, .
  Ge ngwana a se lefela ka tšhomišompe!
  
  Noga Gorynych ke eng bakeng sa bašemane ba sebete, .
  Ga go na lepheko go rena, re fišegela go lwantšha bobe...
  Re mo fa sehlopha sa diphuphu, .
  Gomme re mo notlela thwii ka gare ga lešaka!
  
  Ge e ba goblin e kgopo e thunya go tšwa kanoneng, .
  Ke moka re tla mo araba ka buckshot...
  Tlogelang go tlotša snot ya lena banna , .
  A re fenyeng Sathane gatee!
  
  Go ya ntweng ya madi, ye kgethwa le ye e lokilego, .
  Ka sebete banenyana, bašemane ba kitima...
  Re tla buša maatla a makgethwa, .
  A re kaput drakone e mpe!
  
  Ga go na mabopong a thabilego go feta moo bakeng sa baratiwa ba rena, .
  A re swareng letamo ka moka la dihlapi...
  Ka baka la Elfia e kgolo, e kgahlišago, .
  Mošemane o tla hlatsela gore o a fodilego kudu!
  
  A re direng lefase le lebotse kudu
  Gore matšoba a tšwago paradeiseng a gole ka gare ga yona...
  Gaešita le ge ka dinako tše dingwe re lwa ka tsela e kotsi, .
  Akere ditoro di tla phethagala seetšeng!
  
  Aowa, re ka se tsoge re bile ka tlase ga manaba, .
  A re re banenyana, bašemane ba tšwela pele...
  Re tla gatakela madira a ba sa dumelego ka tlase ga dinao tša rena, .
  Re tla ntšha invoice ya mofenyi!
  
  Ntumele, go tla ba le selemo se se sa felego lefaseng, .
  Bjana bja rena bo ka se tsoge bo fetile...
  Ditiro tše di makatšago tša knights di opelwa e le ka kgonthe, .
  Gomme o tšwele pele lesolo la phenyo!
  
  Go lokile, ge re fenya ma-Ork ka moka, .
  Ntwa e tla fela ka phenyo ya letago...
  E tla ba e makatšago moyeng wa ka o hlwekilego, .
  Re emiša tšhoša, kotse ye maatla!
  Bana ba ile ba opela koša ya bošoro gomme ba dula fase tafoleng. Ba ile ba thoma go thabela go ja matata a gadikilwego, dijo tše di bešitšwego le dihlapi tšeo di nago le dijo tša ka thoko.
  Dominica o ile a ba tlatša. O ile a sega selae ka thipa gomme a lemoga gore:
  - Nama e babatsehang!
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Go lokile, ke dira bjang maleatlana? Dumelelana, it"s indistinguishable go tšwa go selo sa nnete!
  Ngwanenyana wa Baroness o lemogile gore:
  - Ee , nama e babatsehang, empa ho thwe'ng ka hlapi?
  Gomme ka leka seripa. Ka kgonthe, dijo di be di kgahliša. Bana ba ile ba ja gomme ba lemoga ka lethabo:
  - Ke dijana tša mohuta mang, dijana tša mohuta mang, .
  Ke duma ge nka tšea se sengwe le se sengwe le nna...
  It"s a pity gore tafola ga e bjalo gantši - .
  Di fo fepša bakeng sa go hlabja!
  Yo mongwe wa banenyana bao ba sa rwalago dieta , ba ba kgopelago o ile a botšiša gore:
  - Na nka ba le malekere a tšhokolete?
  Margarita o ile a sega gomme a šišinya lepara la gagwe. E fegilwe mohlareng wo mogolo bjalo ka mosela wa pikoko, dikhone di ile tša kitimela tafoleng gateetee gomme tša fetošwa go ba dibara tše dibotse, tša sebopego sa diphoofolo le dihlapi, di khupeditšwe ka tšhokolete le ka go tlatša mo go makatšago.
  Bana ba ile ba lla ka kgotsofalo:
  - Se segolo gakaakang , gomme gape, re nyaka ice cream!
  Ka yona nako yeo, digotlane tše mmalwa tše dikgolo tšeo di nago le boya bjo bohwibidu di ile tša tlolela ka ntle go tšwa ka tlase ga bjang bja mmala wa namune gomme tša leka go hlasela bana. Ba ile ba lla ka poifo, legotlo le lengwe le le lengwe le lekana le phiri ye botse. Margarita o ile a ba otla ka legadima go tšwa go lepara la gagwe la maleatlana le dipalamonwana tša maleatlana tša maoto a gagwe a se nago selo. Gomme Dominica le yena o ile a šomiša lepara la gagwe la maleatlana go lokolla pulsar.
  Digalase tša beine tša gauta di ile tša tšwelela ka ice cream ye e humilego, ye e tšweletšago yeo e beilwego ka sebopego sa matšoba a makatšago. Go feta moo, ka fragole, mago, fragole hlaga le dithetlwa tše dingwe tše di kgahlišago.
  Dominika o ile a ngunanguna gomme a hlokomela, a šupa khalase ye kgolo ya beine, yeo e ilego ya ipontšha e se gauta fela, eupša e tletše ka ditaamane. Gomme ice cream ka go yona e be e bonala bjalo ka mokgabišo wo o makatšago, wo o beakantšwego ka mebala ka moka ya molalatladi. Gomme e be e bonagala e le ye botse bjang.
  Margarita o lemogile gore:
  -O na le lepara la maleatlana leo le dirilwego ka mothapo wa pelo wa drakone - se se direga ka sewelo kudu. O e hweditše kae?
  Dominica o ile a araba ka potego gore:
  - Ntweng! Gomme se ke therešo e bile ke sebete!
  Oenomaus o ile a opela ka lethabo:
  Go madimabe yo a lwago, .
  Ka kgarebe e ntle ntweng...
  Ge lenaba le befetšwe - .
  Ke tla bolaya setlatla! Ke tla bolaya setlatla!
  Mošemane Dobrynya o ile a rora:
  - O eng ngwanenyana , ke ka lebaka la eng o opela ka mokgwa woo? Re swanetše go opela: le mošemane yo maatla ntweng! Ka mo go nepagetšego kudu, gaešita le ka monna yo matla ntweng. Re bašemane feela ka ponagalo, eupša ka nywaga e mentši re le banna!
  Oenomaus o ile a sega gomme a lemoga gore:
  Re dula re le bana ka mo go sa felego, .
  Ke nywaga feela yeo e fetogago!
  Dominika o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Mo re tla ba le lefase la dinaane le phetogo.
  Ka morago ga moo, o ile a thoma go ja ice cream ya gagwe yeo a e loyago. E be e latswa e le e kgolo feela. Ye ke kamoo e ilego ya ipontšha e le e kgahlišago ka gona. Gomme tatso ye bose, ye boleta ya ice cream e phatlaletše go putla leleme la ngwanenyana.
  Mošemane Dobrynya, ka morago ga hlapi le nama, le yena o ile a hlompha ice cream ka lethabo. Se ke selo e le ka kgonthe, yummy .
  Bana ba ile ba leka go ja ka tsela yeo e bego e bonagala e hlabologile e sego go slurp. Ee, ice cream ya rat yeo e jago nama ke selo se se makatšago.
  Dominica o ile a lemoga ka pososelo e phadimago:
  Ke mo gobotse gakaakang go kgona go lahlela maleatlana, .
  Gomme o fetole rat ye mpe gore e be ice cream...
  Re hwetša tše hlano tše di tiilego -
  Go dira selo seo se sa swanelago go dirwa le gatee!
  Le gape go sega ga bana go arabela. Le go tšhoša mo go kgotsofetšego...
  Go ile gwa kwagala lešata leratadimeng. Felotsoko go tloga moeding drakone ye kgolo e be e fofa. Ge a le kgole o be a bonagala e le yo monyenyane e bile a sa tšhoše, go sa šetšwe dihlogo tša gagwe tše šupago. Gomme e be e le mohuta wa phoofolo ya go tšhoša ka tsela ye e se nago kotsi.
  Bana ba ile ba sega gomme ba thoma go tšhošetšana mahlo. Se se tloga se thabiša. Gomme ba opa diatla ka seatla.
  Gore go na le go lla.
  Dominika o ile a e tšea gomme a lahlela boomerang ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. O ile a fofela godimo gomme a kgaola lešoba, gomme nakong ya go wa botse bo ile bja le thula ka maatla go tšwa go lepara la maleatlana. Kuku ye kgolo e ile ya tšwelela ka sebopego sa katiba ya Napoleon ya go cocked, yeo e bego e tletše ka dipopi, dirosa le matšoba a mabele.
  Bana ba be ba šetše ba fepša gabotse gomme ba dumediša mpho yeo ka phišego e lekanetšego.
  Mošemane viscount o ile a re:
  -Dikuku di botse kudu, eupša o sa swanetše go hlokomela tekatekano...
  Dominika o ile a sega gomme a lemoga, a opela:
  Moapei wa letšatši la ka la matswalo, .
  Ke ngwadile ke lebogiša ka kuku...
  Le mongolo mmala go tšwa go tranelate - .
  Ke nako ya go ya toropong ya San Remo!
  Ka morago ga moo, ngwanenyana o ile a e tšea gomme a thoma boomerang gape. Gomme a fofela godimo, a tšholla maswafo, gomme a dikologa. Mosetsana a mo swara gape ka leoto la gagwe le le se nago selo, a opela:
  O se ke wa lebelela fase kuku
  Nako e tla fihla yeo le wena o tlago go hwa ...
  Borotho bja ginger bo letša molodi bjalo ka kulo tempeleng, .
  Ka dijo o tla tloga o i screw!
  Ngwanenyana wa baroness o ile a metša ka bothata seripa sa kuku ka katiba ya cocked, a latswa melomo ya gagwe gomme a hlokomela:
  - Monate! Eupša ga e sa lekana.
  Mošemane wa viscount o lemogile gore:
  - Go ka se tšee nako go nona.
  Dominica o ile a opela ka go myemyela le ka metlae:
  Bakeng sa khaba ya mma , bakeng sa khaba ya papa, .
  Le go koko ladle ...
  Le ka lehlakoreng la mpete!
  Bana, ka nnete, ba ile ba ba boima ka morago ga go ja gomme ba wela bjanyeng bjo boleta bja mmala wa namune, ba fofonela ka dinko tša bona. Ka mahlatse go be go se na menang ya go ja diphoofolo goba dikhunkhwane mo. Tšeo di bego di fofa e be e le tše dikgolo e bile di sa lome, gomme go nyakile go se na mathata ka tšona.
  Dominica o ile a botšiša Margarita, ngwanenyana wa mmulamadibogo le yena o ile a hwihwitla gomme ka pela a khupetša molomo wa gagwe ka seatla sa gagwe:
  -O ya go robala goba?
  Mogaleadi wa go tšea lehlakore o ile a araba ka gore:
  Eng, ngwanenyana ga a kgone go robala ka gare ga tšhomišompe le go tshwenyega?
  Felo gongwe molekane o lelera tseleng ya sethokgwa...
  O lelera ka gare ga bjang bja koena gomme ga a tsebe selo, .
  Le metlae ya pheletšo ye e rogilwego le dipapadi!
  Mošemane wa mogale Dobrynya o be a šetše a fofonela ka nko ya gagwe.
  Ee, bana ba bile le diphihlelo tše dintši.
  Dominika o ile a opela ka metlae:
  Re robala ntle le bothata, .
  Ke nnete, ee...
  Eupša ka morago, ka bothata bjo bokaaka"ng, .
  Re tsoga ka morago!
  . KGAOLO YA No. 9.
  Dominica o ile a tsoga gomme a tšwa torong ya maleatlana yeo e ilego ya mo iša lefaseng leo le bapetšwago. Ka morago ga moo, ngwanenyana o ile a hlapa gomme a hlapa a diriša sedirišwa sa gauta. Ke ile ka hlapa meno gomme ka ya dijong tša mesong.
  Moo o ile a kopana le banenyana ba bangwe le banenyana go tšwa sehlopheng sa maemo a godimo. Ba ile ba swarana ka diatla gomme ba bonagala ba na le maitshwaro. Gape go be go na le di-elf, di-troll tša basadi, di-hobbit tša basadi tšeo di bego di swana le banenyana, di-nymph, di-dryad, banenyana ba batho, le ge e le gore go be go e-na le ba sego kae ba bona. Khamphani e botse e ile ya kgobokana.
  Banenyana ba be ba apere diaparo tša maemo a godimo le mabenyabje, eupša ba sa rwala dieta, e le gore go be bonolo kudu go šomiša maoto a bona nakong ya boloi. Gomme ka klaseng ya maemo a godimo, thuto e be e fapane ka tsela ye nngwe - ba be ba theeletša dithero tšeo di fiwago ke mpšhe ka mokgwa wa mollo wa ka pela, gomme ba phethagatša mehuta ye e fapanego ya mešomo. Go be go dumelwa gore ngwanenyana o be a šetše a tseba dilo tša motheo.
  Dominica o phethile mešomo e mmalwa mo. O ile a thuntšha go tšwa go lepara la maleatlana gomme a dira diphetogo. Gomme ka morago a hweshetša mantšu a go loya. Metswako e mmalwa e raraganego ya mantšu e ile ya balwa go yena, gomme Dominika a e boeletša.
  Ka ge e be e le sebapadi sa difilimi, ngwanenyana yo o be a e-na le kgopotšo e makatšago, ka ge seteng a be a swanetše go bitša dipoledišano tše dintši.
  Gomme ke ile ka gopola se sengwe le se sengwe ka mo go phethagetšego. Eupša tše ka moka ke matšoba;selo se segolo, go ba gona, ke go tsoma dilo tša kgale e le gore go phološwe bong bjo bo tiilego.
  Gomme ka fao Dominika o ile a dula fase maemong a lotus, a kopanya maoto a gagwe a maatla, a mešifa gomme a otlolola mokokotlo wa gagwe. Gomme gape o ile a nwelela ka gare ga legohle la go bapelana, moo sehlopha sa bona se bego se nyaka tsela ya go phološa bong bjo bo tiilego.
  Gomme feela ka nako. Ka gobane ke moo goblin le nightingale ya mohlakodi ba bego ba gagabela godimo ka dintlha tša maoto. Ba babe ba ba babedi ba šetše ba phatlaladitše letlooa la maleatlana go khupetša sehlopha seo se robetšego se sa rwala dieta.
  Margarita le yena o ile a robala, gomme a lora...
  Ngwanenyana o ile a amogela mošomo wa go thuthupiša leporogo. Ka fao o ile a ya a sa rwala dieta, a apere seaparo sa kgapetla se se gagogilego gomme a swere mokotla wa go kgopela, a le go hlola. Ke seruthwane gomme boemo bja leratadima ga bo botse kudu. Go be go e-na le tšhwaane bošego, gomme bjang bo be bo khupeditšwe ke tšhwaane, yeo go yona maoto a ngwanenyana yo a sa apara selo a ilego a tlogela mehlala e menyenyane ya maoto e kgahlišago. Go be go kolobile kudu e bile go tonya, pula e hlakane le lehlwa.
  Menwana ya maoto ye mennyane ya motšea-karolo yo a sa rwalago dieta e ile ya fetoga ye talalerata ka baka la go tonya le monola. Eupša o ile a sepela pele ka sebete, gaešita le go topa lebelo.
  Gomme ka nako ye e swanago o ile a opela;
  Pula e ile ya gaša dikarolwana tša dinaledi go phatša leratadima, .
  Ba lokišeditše kota yeo e loutšwego bakeng sa bofasista!
  Ditanka tša Tiger ke ditlakala fela - mmaraka wa matsetse wa ditšhila , .
  Wehrmacht e letetše go fenywa ka bogale!
  Wehrmacht e letetše go fenywa ka bogale!
  
  Mogwera wa rena Stalin, moetapele, ke maatla a dimilione, .
  O na le seatla sa granite, sethunya sa motšhene ka seatleng sa gagwe!
  Re tla kgona go fenya madira a tšwago Sodoma, .
  Matla a rena ke monolith, ka mahlatse mo Lefaseng!
  Matla a rena ke monolith, ka mahlatse mo Lefaseng!
  
  Mokgatlo wa rena ga o na selo se bohlokwa go feta seo o se dirago, .
  Tsela ya go phološa batho, botse bja Naga ya Mma!
  Goebbels o swerwe, go ya diheleng ka bošilo, .
  Gomme go tla ba le phenyo, ntumele, go sa šetšwe diabolo ka moka!
  Gomme go tla ba le phenyo, ntumele, go sa šetšwe diabolo ka moka!
  
  Botle bja Russia, le a tseba, bo tumile ka maatla a bjona, .
  O na le loga e boima e sootho!
  Le gona dintweng le ma-fascist bafsa ba tla tuma, .
  Naga ya Seetša e tla phela, e tsoga!
  Naga ya Seetša e tla phela, e tsoga!
  
  O se ke wa dumelela Hitler a tšholla nko ya gagwe ka gare ga ma-Russia, .
  Mothaka wa ditedu o nagana gore he"s a cool God!
  Re tla gwantela go bapa le seterata sa Berlin, .
  Aowa, yo a hlwekilego moyeng a ka se fetoge lekgoba!
  Aowa, yo a hlwekilego moyeng a ka se fetoge lekgoba!
  
  Sefoka sa rena ke se sehwibidu, mmala wa madi a bogale, .
  Letšatši le šetše le phadima godimo ga Reichstag!
  Ga go sa na mpho ya seatla se bulegilego go bana ba rena ba rategago, .
  Ge pelo e le sebete gomme poifo e pšhatlagantšwe!
  Ge pelo e le sebete gomme poifo e pšhatlagantšwe!
  Ka fao Margarita o ile a kitimela godimo, go tonya go loma direthe tša gagwe tše di se nago selo, go ya leporogong. Go na le terata ya meetlwa go dikologa ka moka gomme go na le ditora tša dithunya tša motšhene.
  Majeremane a nwa moonshine gomme a kgoga mello. Margarita o ile a kitimela go bona. Ngwanenyana yo mo diilago, wa mmala o motsothwa ga a bonagale a tšhoša go ba ga Kraut. Go feta moo, monola le go tonya mo go bjalo, ga go na motho le ge e le ofe, ka ntle le bakgopedi ba mafelelo, yo a bego a tla ba le sebete sa go sepela a sa rwala dieta.
  Gomme ngwanenyana a thoma go ba opelela koša ye e se nago kotsi le ye e thabišago;
  Ke tšhiwana ye nnyane ya go hloka
  Ke kitima ke sa rwala dieta ka gare ga lehlwa ka go tonya...
  Eupša lentšu la ngwanenyana le hlakile kudu, .
  O tla raka tšhwaane bjalo ka ge eka ka kgapeletšo!
  
  Ntwa e ile ya tšea mma ka pomo, .
  Tate, go ba gona, o ile a bitšwa ka pele...
  Ngwanešu wa moriri o kobegilego o gatseditšwe ka baka la go tonya, .
  Kgaetšedi yo mogolo o godimo ga sefala!
  
  Ka tlala, ke loma kgapetla ya bogobe, .
  Gomme maoto a ka a mannyane a khubedu ka lebaka la tšhwaane...
  Ke moo mpša ya tramp e jelego gona
  Le ge ngwanenyana a le yo mobotse e bile a le botse!
  
  Nka botša bohle ka sebete le ka sebete, .
  Gore, go ba gona, ntwa e be damned...
  Ga go na taba gore re lwela eng, .
  Sathane wa phoofolo ya go tšhoša ke yena a nago le molato ka se!
  
  Oo, maoto a ngwanenyana a a tlaišega, .
  Gomme ba opa kudu ka go tonya mo...
  Ke duma eka go se go ye kae go ka ba le mahube ka kgwedi e borutho ya May, .
  Eka falcon e phadimago e ka fofa!
  
  Re nyaka go dira gore naga ya gabo rena e be e botse kudu, .
  Eupša tlala, go tonya, madimo a magolo le madimo a magolo...
  O ya kae, Russia ya madimabe?
  Phelelo e thata gakaakaa!
  
  Ke mosetsana, ngwana feela, .
  Ke kgonne go itemogela go gontši...
  Ke ile ka šoma mo e nyakilego go ba ke le ka gare ga lešela, .
  Ke ile ka ithuta ba bane goba ba bahlano feela!
  
  Ke ka baka la"ng manyami a a ile a tla go nna?
  Phelelo e sehlogo ya dipelo tše di robegilego...
  Ntumele, bobe bjo bjalo bo wele, .
  Seo se bonagalago e le se senyenyane feela gomme that"s the end!
  
  Eupša ngwanenyana yo a bego a le ka tlase ga joko ga se a ka a robega, .
  O kgonne go itokišetša gomme o a sepela...
  Ke ngwana, kgole le botšofadi, .
  Le gona o thabela go gata a sa rwala dieta!
  
  Mehlala ya maoto ya ngwanenyana yo monnyane e a kgahliša, .
  Raphael o dirile diswantšho go tšona ...
  Gomme ke dumela gore yo monnyane o tla thaba, .
  Morena o tla bona bana ba gagwe, ntumele!
  
  Ke ka fao ke opelago koša yeo
  Go tumišwa ga Modimo Morena Kriste...
  Ke dumela gore polanete ye e tla fetoga paradeise
  Gomme ke tla kopana le tate, ntumele!
  
  Ke moka nako e tla fihla gomme ba tla tsoga, .
  Ke mang yo a hwilego, ke mang yo a hwilego le yo a babjago...
  Gomme go tla ba le lethabo botšofading le bjaneng, .
  Ka gobane Jesu o be a e nyaka!
  
  Ee, ke tla khunama pele ga Modimo, .
  Ke tla phethagatša psalme ye ka lethabo la seetša...
  Leina la meloko ka moka ya ka moso, .
  Diphoofolo tša go tšhoša tša bosenyi di tla fenywa!
  
  Ke moka ngwanenyana o tla ba lethabong le le sa felego, .
  Le merafe ka moka ya Mma Lefase...
  Boemo bja leratadima bjo bobe ka mo go feletšego bo tla phatlalala, .
  Batho ba rena ba ka se robege!
  
  O ile a itshela, a khunama ka matolo, .
  A atla sefapano sa silevera...
  Go bonagala a diretše Modimo mo gontši
  Jesu o theogile legodimong ka baka la rena!
  
  Go se go ye kae ka moka re tla ba le Ramaatlaohle, .
  Ka seatleng sa gagwe se sebotse, se lerato...
  A dikgopolo tša rena di fofele godimo
  Le gona matla a letše ka seatla sa bjana, se matla!
  
  Gomme bjale ke bala thapelo, .
  A re, Modimo wa ka, ntshwarele...
  Bjale re mo pedestal le yena, .
  Gomme nna le Kreste, ntumele, re tseleng ya rena!
  
  Gomme re tla sepela ka matsogo le Yena legodimong, .
  Gomme pula ya gauta e tla na fao...
  Morena o tla bontšha semelo sa gagwe sa seatla se bulegilego, .
  Gomme e tla romela lenaba thwii go thothomela!
  
  Mafelelong, go na le lethabo lefaseng, .
  Re emetše ponagalo ya Kriste...
  Re fofa bjalo ka barongwa monyanyeng moyeng, .
  Lerato la Morena le a phadima e bile le hlwekile!
  Ka morago ga koša e bjalo, ma-Nazi a ile a thoma go ba le maikwelo gomme a dumelela ngwanenyana yo a se nago mahlatse gore a tsene gore a ruthetše gomme a mo nea teye e fišago. Margarita o be a rera go bjala ka setu sethuthupi seo se iphihlilego bjalo ka bogobe ka mokotleng wa gagwe ka fase ga seporo, eupša a se be le nako - o ile a tsoga.
  Nightingale mohlakodi le goblin ba be ba le kgauswi kudu. Goblin e be e na le lešobana go e na le nko, sefahlego se se gobogilego kudu le meno a matelele. Gape o motelele kudu, a ka ba dimithara tše tharo. Ga go makatše ge a ile a goga letlooa. Gomme Nightingale e be e le monna yo a nonnego, wa go ba le mmala wo mohwibidu wa marama a hamster, meno a ka pele a tšwelelago gomme a apere yunifomo ya maemo a godimo yeo e nago le dimemolara. Go lokile, gotee le ditedu, tšeo di tlwaelegilego tša ma-Prussia.
  Ge a bona gore tlhaselo ya go makatša ga se ya šoma, Nightingale Mohlakodi o ile a tsenya menwana ye mebedi ka ganong gomme a leka go letša molodi.
  Dominika o ile a mo fa roundhouse kick ka serethe sa gagwe se se se nago selo. Gomme mohlakodi o rora ka bohloko. Gomme a ba a tshwela madi ka mare.
  Goblin e ile ya šišinya lepara la yona. Mošemane wa mogale Dobrynya o ile a tlolela godimo gomme a swara goblin ka moriri, a wela ka mokokotlo gomme a mo lahlela godimo ga gagwe. Goblin e ile ya thula sebjalo bjalo ka cactus yeo e nago le matšoba gomme ya bokolla ka tsela yeo e thibago ditsebe. Gomme modumo wa gagwe o be o swana le wa pokolo ya naga.
  Margarita o ile a nyenya. Nightingale o ile a leka go letša molodi gape ge Dominika a mo itia seledu ka lengwele. Gomme a hemela godimo.
  Mošemane wa mogale Dobrynya o ile a opela:
  Goblin o ile a re botšiša gore, .
  Wena camo o a tla ?
  Leba motseng - .
  Re na le dilo tšeo re swanetšego go di dira!
  Goblin e ile ya leka go hlasela gape ka tlelabo. Mošemane wa mogale o ile a phema go itiwa gomme gape a lahlela monna yo mogolo godimo ga gagwe, ka gobane Dobrynya ga a na maatla a ngwana. Gomme dilo ka moka di bonala di šoma gabotse.
  Goblin e ile ya otlolla gape. Gomme a tsoga ka go nanya kudu. Bana ba tsoga ba thoma go lahlela dikhone tša gauta go diabolo wa mogwaba. Ba mo otla ba mo dira gore a rora. Le go šikinyega.
  Margarita o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana. Gomme dikhone di ile tša thoma go fetoga dikuku, gomme di ile tša tlotša goblin ka nnete ka tranelate, tša mo dira gore a šikinyege bjalo ka loach ka paneng ya go gadika.
  Gomme Dobrynya Nikitich o ile a emišetša Nightingale Mohlakodi matsogong a gagwe a otlolotšwego gomme a mo lahlela godimo ga mohlare wa phaene wo boima ka dikhone tša silifera. Go tšwa go kotlo, Nightingale e tla thula gomme ya šikinyega, ya mo gapeletša go gafa sepoko, goba go e na le moo, go tshwela madi ka mare.
  Mošemane Dobrynya o ile a opela:
  - Nightingale the Robber, o mobe, .
  Gomme a go otla sefahlegong ka maatla...
  O hwile bjale, wena sebodu , .
  Le wena o bolaye, molodi!
  Gomme ka morago o a e tšea gomme a e itia ka seatla sa gagwe ka maatla ka mo a ka kgonago hlogong. Nightingale Mohlakodi o na le go lla ditsebeng tša gagwe. Gomme Dominica o ile a šupa lepara la gagwe la tšhupamabaka go goblin, le ka fao a ilego a lahlela mantšu a raraganego a go loya bakeng sa phetogo. Le gona e tla e dira matla a bolayago ao go ona go nago le di- cascade tša matla.
  Gomme ka morago ... Go be go na le mošemane yo motelele wa dimithara tše tharo wa boya, gomme bjale lefelong la gagwe go be go na le tafola ye e tletšego ka mehuta ka moka ya dijo tše di humilego kudu le malekere a go makatša. Gomme menkgo ye bjalo e ile ya tšhologa go tšwa khitšhing ye e makatšago.
  Dominica o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Tše ke diphetogo le mehlolo ya mehlolo, .
  Re bona feela paradeise go se sengwe le se sengwe sa legodimong...
  bjo bjalo bjo bo phadimago gohle , .
  Morena Ramaatlaohle a tsoge gape!
  Ge e le gabotse, tafoleng go be go rapaletše diterei tša tšhipi tša gauta le tša mmala wa namune, tše di makatšago, tše di phadimago tšeo di nago le dikuku, tšeo di nago le ditlolo tša mebala le meriti e fapa-fapanego e mentši, gotee le dijo tše dingwe tše di makatšago kudu, le go tlala ga monkgo o bose, ka moka e le tše bose kudu .
  Gomme ka fao di-donut di bego di kgahliša ka gona, di gašane ka lerole le le makatšago. Ga go sa na go oketša goba go ntšha mo. Gomme digalase di ile tša gaša ka di-cocktail go tšwa go matutu a go fapafapana, ka ditlatšo tše di makatšago tšeo di bego di tšhoša ka menkgo le meralo ye bose ka glaze. Gomme ke mohuta ofe wa mahlogedi ao a bego a le gona.
  Margarita o ile a myemyela ka kgakanego gomme a goeletša ka go makala gore:
  -O fetotše diabolo! Go lokile, nevermind ! O swanetše go kgona go dira selo sa go swana le se!
  Dominica, a gakanegile, o ile a botšiša gore:
  - Na go thata?
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a araba ka gore:
  - Ee, go nyakile go sa kgonege! Gomme o kgonne go dira selo sa go swana le se.
  Go sa le bjalo, nightingale ya mohlakodi e ile ya leka go letša molodi gape. Gomme a budulela marama a gagwe a sephara, a go swana le a hamster. Eupša mošemane-mogale, gateetee ge a e tšea, o tla e lefiša ka seatla sa gagwe sa bjana, eupša se se bolayago, bjalo ka noto ya go swara. Gomme molodi, ka tsela, o kokota ntle go feta gatee, go bonala bjalo ka leino la gauta leo le kokotetšwego, la go lahlelwa.
  Gomme a fofa a thulametse. O ile a plopped fase gomme a otlolla bjalo ka ge eka o knocked out. Eupša ka morago o ile a tlolela godimo, a tsenya menwana ya gagwe ka ganong gape gomme a foka. Eupša go e na le go letša molodi, sohle seo se ilego sa tšwa e be e le go šišinya mo go kwešago bohloko. Gomme e a segiša kudu. Bana ba sega. Nightingale Mohlakodi e ile ya rora:
  "Ke tla go metša ka ponyo ya leihlo, ke go metša, ke go metša, nka se gaugele!"
  Ge a arabela, Dobrynya, mošemane yo wa mogale, o ile a raga seledu sa Nightingale"s ka serethe sa gagwe se se se nago selo. Gomme meno a fofa gape. A lahlela matsogo a gagwe ka ntle, mohlakodi yo mogolo o ile a ithekga ka morago.
  Dobrynya o ile a rora:
  Gomme re tla hwetša mang ntweng, le gore re tla hwetša mang ntweng;
  Re ka se dire metlae ka seo, re tla bolaya gadfly!
  Re tla go bolaya bjalo ka gadfly!
  Dominica o ile a šupa lepara la gagwe la maleatlana go Nightingale Mohlakodi yo a fentšwego. Margarita o lemogile gore:
  - Na le wena o nyaka go mo fetola?
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - A go be le bonyenyane selo se sengwe se se nago le mohola!
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a opela:
  Mošemane o be a tlemilwe ka ditlemo ke lenaneo la tšhipi, .
  Gomme ke jele selo se tee fela sa maphelo...
  Ka baka la morwalo o boima, tlhaselo e ile ya direga gatee-tee, .
  Gomme e ile ya ipontšha e le bohlale bja inthanete bja matla a magolo kudu!
  Gomme ka morago Dominica o ile a dikologa, a dira sebopego se se raraganego sa seswai ka lepara la gagwe la maleatlana.
  Gomme bjale, legatong la Robber Nightingale, thaba ka moka ya malekere, di-dragee le dikarolo tša ice cream e ile ya tšwelela.
  Go ile gwa kwagala ditshego tša lethabo, gomme bana ba thoma go tlola bjanyeng. Di be di le bose, eupša di le tše sesane, di le makgwakgwa gomme ka setšo di sa rwala dieta. Gomme ka megabaru ye kgolo ba ile ba hlasela sejo se se kgahlišago, seo Robber Nightingale le Swamp Goblin ba ilego ba retologela go sona. Margarita o ile a letša molodi ka menwana ya gagwe gomme a goeletša a re:
  - Emang, banna le banenyana! Ke a go kwešiša, o swerwe ke tlala morago ga go thopša ke ba babe ba, eupša hlapa diatla pele.
  Le kamoo a tlago go lokolla legadima go tšwa go lepara la maleatlana. Bašemane ba ile ba swanelwa ke go kitimela moela, direthe tša bona tše talalerata di phadima. Ge e le gabotse, ke go hloka mekgwa go ja dijo ka diatla tše di šilafetšego.
  Dominica o ile a botšiša gore:
  - Ke eng tše, bagolegwa le mathopša a Nightingale le Goblin?
  Margarita o ile a šišinya hlogo ya gagwe ye e phadimago:
  - Ee gabotse! Re ile ra ba lokolla. Ge e le gabotse, ke wena yo o ntokotšego. Gomme se se fodile kudu .
  Go be go na le bana ba go feta lekgolo, bašemane le banenyana. Bjalo ka mehleng, go na le baemedi ba bong bjo bo lokilego ka makga a mararo go feta bong bjo bo tiilego.
  Dominica o ile a botšiša ka go makala gore:
  - Mo ka moka ba bonala ba sa fete mengwaga ye lesomepedi. Eng, bahlakodi ba ga se ba bolaya batho ba bagolo?
  Margarita o hlalositše gore:
  - Aowa, go ba gona, le bona ba bolaya batho ba bagolo. Ke feela ka morago ga tokologo moo batho ba bagolo ba amogelago mebele ya bana. Bjalo ka ge go be go le bjalo, ka mohlala, ka Dobrynya Nikitich. Gomme le nna, ke be ke sa bonala bjalo ka ngwanenyana.
  Modiragatši wa ngwanenyana o lemogile:
  - Bjana bjo bo sa felego, bjalo ka kanegelong ya dinaane, bo kgolo ! Gomme o ka ba wa re - pholile!
  Margarita o ile a lla, a hlobola meno a gagwe:
  - Ee, a ke mafase a makatšago ao go ona dilo ka moka di fodilego kudu . Eupša go na le dikotsi tše dintši mo. Ka mo go kgethegilego, go na le batho bao ba lego kotsi kudu go feta goblin le Nightingale the Robber.
  Dominica o ile a botšiša ka go sebela gore:
  - Ke mang, mohlala?
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a bolela ka setu:
  - Mokgekolo Shapoklyak!
  Modiragatši wa ngwanenyana o tweeted:
  O dirile gabotse, o dirile gabotse, koko ke moetapele wa sehlopha!
  Go ba mogwera le yena go swana le go bapala le kwena!
  Gomme ngwanenyana a e tšea gomme a lahlela khoune ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. E ile ya thula dragonfly. Khunkhwane e ile ya thuthupa, ya phatlalala ka gare ga di-confetti.
  Margarita o lemogile, a šikinya hlogo ka di-curl tša gauta:
  - Ga go botse go bolaya diphedi!
  Dominica o lemogile gore:
  - Eupša ke khunkhwane fela!
  Margarita o ile a opela ge a arabela ka gore:
  - O tshwela mathe a gago phefong, .
  O se ke wa pšhatlaganya seboko goba tšhošwane...
  O se ke wa ba wa thuba lekala ka sethokgweng - .
  Bophelo ka moka mo Lefaseng ke lapa le tee!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a lla, a hlobola meno a gagwe:
  - Nna, wena, yena, yena - mmogo naga ka moka, .
  Mmogo lapa le le nago le bogwera!
  Ka lentšu re, dikete tše lekgolo nna!
  Bana ba hlapa ka molapong. Gomme bjale ba kitimela dijong, ba thabile ebile ba phadima.
  Dominica le Margarita ba ile ba hweshetša mantšu a go loya mmogo, gomme tafola ya ba ye telele. Bjale go be go na le sekgoba se se lekanego gore yo mongwe le yo mongwe a dule fase.
  Bana, ba šikinyega maoto a bona a sa aparwago, ba dula fase gomme ba opela ka khwaere ka mantšu a bona a kwagalago;
  Lešela la tafola le phatlalala bjalo ka lehlwa
  Gomme dilo tše dibotse di ile tša bewa...
  Bana ka moka ba tla atlega, .
  Le go beša go tšwa go Cheburashka!
  Ka morago ga moo, ba thoma go ja. Go na le bana ba bantši kudu ba ba botse mo, le ge ba lapišitšwe ke tlala le go hloka.
  Dominica le Margarita, ka ge ba be ba fepša gabotse, ba sa nagane gabedi, ba ile ba thoma go bina. Gomme a re gatakeleng maoto a gago a go hloka selo, a go betlwa, a go tšhuma.
  Banenyana ba ile ba opela ka mantšu a bona a phadimago;
  Ke belegetšwe nageng ya lefaufaung
  Moo banenyana ka moka ba lwantšhanago kudu...
  Sathane a ka se fenye Naga ya Botate, .
  Go tumiša mmago rena Russia!
  
  Re tla kgona go šireletša Rus yo mokgethwa, .
  Gomme go sa šetšwe gore lenaba le sehlogo le go ba le bofora gakaakang...
  Re tla betha baganetši ba rena ka maatla, .
  Gomme moya wa Russia ka tšhoša o tla tagafatšwa!
  
  Russia, ye ke Naga ya ka ya Mma, .
  Halalelang le cosmically lefatšeng...
  Ditšhaba ka moka ke lapa le tee, .
  Le gona ngwanenyana yoo ke yo mofsa ka mo go sa felego!
  
  Re tla šireletša Naga ya rena ya Mma dintweng, .
  Ga go le sebaka se tee sa lenaba le lebe ...
  Ka godimo ga rena go na le kerubi wa maphego a gauta.
  A re feng mpho go lešole la Russia!
  
  Kua Russia dilo ka moka di lokile, di lokile, .
  Gomme thato ya rena e tla ba ye maatla go feta tšhipi...
  Mošemane o na le sekepe se se tiilego ka diatleng tša gagwe, .
  Gomme Comrade Stalin o buša moo!
  
  Batho ba rata Naga ya ka, .
  Re tla e dira gore e be ye botse go ya go ile...
  Naga ya Botate e ka se utswitšwe ka ruble, .
  Gomme Modimo Svarog ke mesia yo mogolo !
  
  A Naga ya ka e tagafatšwe, .
  lenaba ntweng ...
  Lada Mmago Modimo o ratega go nna, .
  A manaba a Russia a hwetše comeuppance ya ona!
  
  Ge go nyakega, re ka tšholla madi a lenaba, .
  Russia e ka se tlišwe ka matolo...
  Motsomi o tla tloga a fetoga diphoofolo, .
  Gomme moetapele yo mogolo, Lenin, o tla ba le rena!
  
  Re tla fenya bogolo bja sebaka, .
  Re tla fa lethabo, lethabo go legohle ka moka...
  Moscow e phagame le go feta Roma ka boyona, .
  Ka matla a yona a sa fetogego ntweng!
  
  Ge ntwa e fihla nageng ya rena e phadimago, .
  Re tla bontšha Fuhrer semelo sa rena se maatla...
  Mo-Russia o tla amogela tefo e seatla se bulegilego, .
  Re phagame go feta letšatši e bile re ba botse go feta dihlare!
  
  Ntumele, Rus' e ka se be marope, .
  Horde e ka se re khuname ka matolo...
  Lwela Motherland wa gago o se tšhabe, .
  Mo-Russia ga a tsebe bofokodi le botswa!
  
  Naga ya rena ye e rategago e tla tsoga gape, .
  O tla bontšha legohle ka moka maatla a gagwe...
  Gomme Sathane o tla fedišwa
  Lenaba la Naga ya Botate le tla phuhlama lebitleng!
  Ke ka fao banenyana, ba tlola ka maoto a bona a go hloka selo le go dikologa bjalo ka diabolo, ba ilego ba thoma go rora le go tlola ka di-somersault tše pedi.
  Ke banenyana ba ba botse le ba bogale mo . Gomme ka fao ba tšhošago, ba tlolela godimo.
  Go lokile, go lokile, bana ba a ja gomme gape ba opela se sengwe sa bona. Le gona ba e dira ka tsela e botse kudu. Tše ke dikoša tša bona. Gomme di dikologa go dikologa bjalo ka godimo ga go dikologa.
  Banenyana ba maemo a godimo.
  Eupša ka morago serurubele se segolo kudu se ile sa tšwelela leratadimeng, bjalo ka drakone ya kgonthe. Gomme maphego a gagwe e be e le a magolo kudu moo a bego a phadima bjalo ka gauta yeo e tletšego ka maswika a bohlokwa. Gomme e be e bonala e makatša kudu e bile e le botse. Tše e be e tloga e le, ge re bolela therešo, dirurubele tšeo di bego di le tše dikgolo kudu, go swana le di-dinosaur.
  Dominica o ile a lemoga ka go myemyela:
  - O ka se bone mehlolo mo. Makatšago!
  Margarita o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Ee, tše ka nnete ke di-arthropod tšeo di makatšago. Eupša se ga se selo se se makatšago kudu. Go na le dilo tše dingwe tše dintši tše di fodilego kudu.
  Dominica o ile a opela:
  Eupša ga se puku goba musiamo, .
  Ba ka se tšeele bagwera ba rena legato!
  Gomme ngwanenyana go tšwa go lepara la maleatlana o tla lokolla hlase. Gomme digalase tše mpsha tša cocktail di ile tša tšwelela. Gomme bana ba ba hlasela.
  Ke kamoo dilo ka moka di ilego tša ipontšha e le tše dikgolo ka gona . Gomme e no ba mohuta wo mongwe wa mmino o bapala hlogong ya ka.
  Gomme Dominic le Margarita ba ka se opele bjang;
  Batle ba hlasela ba sa rwala dieta, .
  Ba a kitima, banenyana ba ba botse gakaakaa...
  Ge e ba o swanetše go otla Fritz ka seatla, .
  Goba ba tla mo hlaba ka sethunya sa motšhene!
  
  Banenyana ga ba kgone go belaela
  Ba tla boloka ma-Nazi a hwile...
  Ba tla mo raka ka thata maotong a gagwe, .
  Gomme felotsoko diphiri di bokolla ka go ja nama!
  
  Russia, le ke lentšu la mašole, .
  Ge, ntumele, e sa fodile...
  Gaešita le ge ka dinako tše dingwe boemo e le bjo bo nyamišago, .
  Moo Kaine yo mobe wa mothomoso a fenyago gona!
  
  Don"t believe it, maloko a Komsomol ga a tšhabe, .
  Gomme ge ba kitima, gona fela go hlasela...
  Gomme ma-Nazi ka moka a tla bolawa ka nako e tee, .
  Gomme Fuhrer e tla phagamišetšwa go chopping block!
  
  Russia, ye ke Naga ya ka ya Mma, .
  O phadima, o no ba yo mobotse...
  Mang le mang yo e lego lekgopo ga a swanelwe le ge e le ruble, .
  Gomme, le a tseba, go ngangišana le mohlabani go kotsi!
  
  Eupša tseba gore re tla fenya ma-fascist, .
  Bobe bo ka se buše sedulong sa bogoši...
  Ka godimo ga rena go na le kerubi wa maphego a gauta, .
  Le Modimo Svarog ka boholo ka moqhaka!
  
  Mang le mang yo e lego lekgopo, ntumele, ke lekgoba le le fokolago, .
  Phelelo ya gagwe ke e tee - go kgotlelela dithogako...
  Lehono o makhenikhi, gosasa o foromane, .
  Le wena ka bowena o ka betha mekokotlo ya batho ba bangwe!
  
  Banenyana ba na le matla, e fo ba thabamollo, .
  Ka nako ye nngwe o phušola dithaba ka maatla...
  Ntwa e tuka ka ledimo le lebe, .
  Le gona lehu ka go lebanya le sega moloko wa batho!
  
  Ke tla le botša ka potego, knights, .
  Re tiile ge rena ma-Russia re kopane...
  Hloka seneke go sepela le foroko ya gago le thipa, .
  Re di-knight tšeo di sa fenywego dintweng!
  
  Tumelo ya rena ke eng, go Morena Kriste, .
  Le ge re hlompha gape Lada...
  Comrade Stalin o swana le tatago rena, .
  Le gona go tla ba le lefelo la bokomonisi bja paradeise!
  
  Yo a kilego a hwa o tla tsošwa
  Gomme re tla ba ba ba botse le go ba bohlale...
  Gomme monna yoo, go ba gona, o ikgantšha kudu, .
  Le ge ka dinako tše dingwe a bolela bošilo!
  
  Ka lerato, Naga ya Botate ya rena e swana le naledi, .
  Ntumele, e ka se tsoge e ile ya tima...
  Toro e kgolo e tla phethagala
  Go tla ba le khutšo le lethabo legohleng ka moka!
  
  Ke rata Maria, ke hlompha Lada ka bokgethwa, .
  Svarog e botse ebile Perun e kgolo...
  Ke rata Jesu le Stalin, .
  Difahlego tše kgethwa tša diswantšho di ratega go nna!
  
  Paradeise ya kgonthe e tla ba neng?
  Ntumele, dikholofelo tša gago ka moka di tla phethagala go yona...
  Neela pelo ya gago Nageng ya gago, .
  Se sengwe le se sengwe se tla loka, se tiile go feta pele!
  Ka morago ga moo, mafelelong, bana bao ba lokolotšwego ba ile ba ja. Ke moka ba ile ba bopša ka sehlopha. Bašemane le banenyana ba go feta lekgolo.
  Gomme ba thoma mogwanto. Dobrynya o ile a hlokomela ka pososelo e bose:
  - Ba tla lwa, ke na le bonnete!
  Gomme mošemane wa mogale a tlolela godimo ga drakone.
  Oenomaus o lemogile gore:
  - Detachment e bjalo e tla sepela ka go nanya kudu. Re sepela ka lebelo kudu godimo ga didragone. Gomme mo o swanetše go tseba gape gore o swanetše go ema neng.
  Bana ba ile ba agwa. Ke baroness o tee feela yo a bego a apere ka tsela e hlomphegago gaešita le ka maemo a godimo. Ba bangwe ka moka ba be ba bonagala e le bakgopedi, di- ragamuffin tše dinyenyane . Lega go le bjalo, ke bokgoni kudu go sepela o sa rwala dieta.
  Dominica o lemogile gore:
  - Ge mosetsana wa baroness a sepela, gona dieta tša gagwe tša bohlokwa di tla phušolwa gomme tša wa. Mohlomongwe o swanetše go ba o sa rwala dieta go swana le batho ba bangwe ka moka?
  Baroness o ile a araba ka gore:
  - O ka se kgone go leta! Go kaone o nthome go tate, Duke, o tla go fa moputso gomme a ka se go kweše bohloko!
  Margarita o ile a dumela ka hlogo go Dominica:
  -O na le maatla a tlhago a boselamose bjalo. Ka fao etla, a re e tšeeng mmogo gomme re romele ditatofatšo tše di phadimago, gomme re lahlele ngwanenyana ka mošate wa tatagwe!
  Modiragatši wa ngwanenyana o lemogile gore:
  - Go thwe"ng ka moputso?
  Margarita o ile a sega gomme a hlokomela gore:
  - Go lokile, ba tla go fa sekhwama sa gauta, bjale na seo se tloga se le se segolo? Go feta moo, nka loya gauta go tšwa dihlareng tše di tlwaelegilego le dikhone, gomme le wena o ka dira bjalo!
  Dominica o ile a letša molodi:
  - Ao! Ka gona re ka ithekela bogoši!
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a ganetša gore:
  - Go ileditšwe! Gauta ya maleatlana e thibetšwe go tsenywa tirišong, go sego bjalo go be go tla ba le mo gontši ga yona go feta tšhipi. O a kwešiša, infleišene ya tšhelete ya bohlokwa!
  Dominica o lemogile gore:
  - Na se se swana le ka go hyperboloid ya moentšeneare Garin?
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Selo se sengwe sa go swana le seo. Ke badile puku ye ge ke be ke sa le yo monnyane. Ee, ke moka tekanyetšo ya gauta e ile ya phuhlama, gomme ya tšhoša .
  Enomai o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Eupša le ge go le bjalo, mohlomongwe go godiša baroness? E le gore a se be yo a šišimišago gakaakaa!
  Dobrynya o ile a dumela ka hlogo ka go myemyela:
  - Ee, re tla dira se ka nako e tee, .
  A re mo fe selo se sengwe se se fodilego!
  Baroness o ile a gata serethe sa gagwe bjanyeng gape gomme a rora:
  - Nkiše go ntate! Goba ke tla dira gore le bolawe ka moka!
  Bana ba ile ba sega ka kwano.
  Gateetee, gnome yeo e aperego katiba e ile ya tšwelela go tšwa ka tlase ga bjang. Go molaleng gore o be a sa le yo monyenyane kudu, a se na ditedu. Eupša ka lepara la maleatlana ka seatleng.
  Lentšu le lennyane la re:
  - Ke moka ke kwa lentšu la ngwanenyana wa capricious. Mohlomongwe ke nako ya go mo ruta?
  Baroness o ile a rora:
  - E no e leka, monyobi !
  Gomme a leka go šišinya gnome ka leoto la gagwe la dieta. O ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana. Ngwanenyana le mošemane wa go hloka mekgwa go tšwa bathong ba bogologolo ba ile ba nyamelela.
  Dominica o ile a goeletša ka gore:
  - Ao!
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Ye ke mošemane wa dwarf. Mofuta o khethehileng oa gnome mpho ea boselamose. Bjale o ile a tšea ngwanenyana wa capricious gore a godišwe. Gomme baroness go bonagala e tla swanelwa ke go ithuta setšo, maitshwaro le go šoma ka letswalo.
  Enomai o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Gomme ke be ke nyaka go mo phasola! Gomme ka fao, morwalo o tlogile magetleng a gago.
  Dobrynya o šišinya gore:
  -O ya Skeleton? Ka fao mohlomongwe ke nako ya go thula tsela.
  Margarita o lemogile gore:
  - Go se nene kgauswi go na le mošate wa moloi yo mobe Bastinda, yo a nago le selo se sengwe sa kgale go tšwa go tše lesomepedi - legotlo le le serolane. Se ke seo re bego re swanetše go se thopa.
  Go feta fao, re šetše re na le madira a mannyane, bašemane ba go feta lekgolo. Gare ga bona ke mogale Phoenix Falcon. Gape ke mošemane, eupša ka maatla a magolo.
  Dobrynya o lemogile gore:
  - Ke tseba Phoenix. O ile a thopša bjang feela?
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a araba ka gore:
  - Ka bohwirihwiri, go swana le wena. Eupša bjale re na le madira, gomme re tla hlasela mošate wa Bastinda"s ka ledimo!
  Dominika o ile a bapala ka di-ab tša gagwe ka mpeng. Ke moka a e tšea gomme a pšhatlaganya nate yeo e rapaletšego bjanyeng ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. O ile a tšholla kernel ya yona, a e swara ka ganong, a e hlafuna ka meno a gagwe a tiilego gomme a lla:
  - Eya go hlasela? Go lokile, ke rata kgopolo ye. Le ge, leina la Bastinda le nkgopotša kanegelo ya bana. Na ga se yena yo a sa kego a hlapa?
  Margarita o ile a šikinya hlogo:
  - Le nna ke tseba kanegelo ye ya dinaane. Aowa, yo ke moloi yo a fapanego gannyane. O na le madira ka moka a digotlane. Go lokile, le gape di-orc tša bahlanka ba go thwala. Artefa CT ka rat e fa maatla a magolo godimo ga digotlane, ka fao...
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a laela gore:
  - Bana! Phuba dinalete go tšwa go di-spruce tša silifera tša kgauswi, o tla di bona kgauswinyane ge re tsena ka mohlakeng. Se se ka dira sebetša se se hlomphegago.
  Bašemane ba ile ba araba ka gore:
  - Re tla dira tšohle, mophološi wa rena!
  Gomme sehlopha sa gwanta. Gaešita le ge banenyana ba be ba feta bašemane ka makga a mararo, le bona ba be ba tseba go gwanta. Gomme ba gogela godimo menwana ya maoto a bona. Ka nako e swanago, mmino o be o letša.
  Sehlopha se ile sa huduga ka mogwanto. Mo, ka morago ga go ja, ba bangwe ba bašemane ba ile ba lla kudu, eupša banenyana ba ile ba thoma go betha meropa ya gae yeo e dirilwego ka matlakala a pikoko , gomme maikutlo a thoma go thaba kudu.
  Bana ba ile ba gatakela ka sebopego. Dominica o ile a nagana gore go swana le filiming yeo e bolelago ka Malkish-Kibalchish . Gape go be go na le majita ao a gwantago a sa rwala dieta. Eupša ka mabaka a itšego go be go se na banenyana filiming ya Soviet. Gomme se se bile se makatša, ka ge ka fase ga mmušo wa Red ba be ba dula ba gapeletša go lekana ga bong.
  Gomme go na le banenyana ba bantši kudu mo, gomme ba swana le bahlabani bao ba belegwego ka tlhago mogwantong - karolo e nngwe e le batho, karolo e nngwe e tšwa lapeng la di-elf, bjalo ka ge go ka bonwa go tšwa ditsebeng tša bona tša lynx. Go lokile, mohuta wa matriarchy.
  Bana ba ile ba gwanta, gomme ka nako ye e swanago, ba thoma go opela, bjalo ka ge eka ba se na se:
  Elfia ke naga ya rena e bohlale, .
  Ka tlase ga pušo ya Kgoši ya Mesia...
  E filwe rena ka mo go sa felego ke Modimo, .
  Go dira gore maphelo a rena a thabe!
  
  A Oenomaus yo mobotse a be letagong , .
  Ke mang yo a fentšego manaba a Naga ya Botate...
  O mo lwela gomme o iteta sebete, .
  Gomme re tla thoma go phela ka fase ga Bosolcenism kgauswinyane !
  
  Banenyana ba sa rwala dieta ba kitima
  Ba nyaka go lwantšha lenaba...
  Gomme Orkler ye ga e fodile gakaakaa, .
  Go e na le moo, he"s just an image ya clown!
  
  Naga e kgolo yeo e sa felego
  Eo go yona thato, le a tseba, ya meloko...
  Le ge bahlanka ba Sathane ba loga maanomabe, .
  Eupša bohlale bja mollo bo tla ba le rena!
  
  Ke dumela gore kgateletšo ya rena e ka se thibelwe, .
  Ke nnete, re tla phušola manaba a rena go fihla fase...
  O e ngwala fase ka pukung ya gago ya dinoutse, mošemane yo monnyane, .
  Ke mo go kgahlišago gakaakang gore batho ba phele ka tlase ga Oenomaus !
  
  Re tla dira gore Naga ya Botate e be ye botse go feta mang le mang, .
  Legodimo le tla tla bophelong bjo...
  A re ketekeng katlego ya rena ya hlaga
  Gomme kgauswinyane re tla phela ka fase ga elfinism!
  
  Aowa, ntumele, rena ma-Orkish re ka se robege, .
  Le ge lenaba le tiile ebile le na le bohwirihwiri kudu...
  Eupša re tla phasa ditlhahlobo ka A, .
  A e be botse ka fase ga Oenomaus !
  
  Bogolo bja letago bja Tsar, ntumele, .
  Ka mphapahlogo wa gago wo o tletšego ka ditaamane...
  Gomme, le a tseba, sebata se bogale se tla pšhatlaganywa, .
  Leuba le lona le tla boela morago, ntumele, lephera!
  
  Aowa, bakeng sa Elfia le wena o hloka Elfrog , .
  Bagwera, le se ke la eka Badimo ba lena...
  Lelapa le matla ohle ke le leholo le letago, .
  O se ke wa bontšha mafokodi a gago!
  
  Lada yo mobotse ke foromo ya badimo, .
  Ntumele, o belege lerato...
  O se ke wa senya batho feela mantšu a sa nyakegego, .
  O butše bogolo bjo bo se nago mellwane!
  
  O ka se kgone go thibela motsu wa Elfrog , .
  O tla phunya lenaba lefe goba lefe ...
  E no se lakaletše dilo tša bošilo, .
  Thebe ya lešole la elven e tla khupetša!
  
  Elfia, se ke matla ntle le pelaelo, .
  O kgona go šuthiša dithaba...
  Gaešita le ge ka dinako tše dingwe nama e tlaišega kudu, .
  Re ka gana mapheko ka moka!
  
  la di- elf le tla tšwelela kgauswinyane , .
  Eo e gatakelago legohle...
  Kerubi wa Modimo o tla phurolla maphego, .
  Gomme go tla ba le selo, ntumele, sa Tlholo...
  
  Modimogadi Lada o a kgala, ntumele, .
  O file lerato go barwa ba gagwe ka moka...
  Gomme bjale e tla ba knight ye maatla, .
  Gomme a re betheng lenaba ka maatla ka nkong!
  
  O Fiev , bjalo ka motse-mošate wa di- elf , .
  Mma wa, ntumele, metse ya letago ya Drussian...
  A re hlabeng lenaba , .
  Re di-knight, ntumele, ga re makgopo!
  
  Bakeng sa naga ya gešo e kgethwa, .
  Re tla lwa ka thata kudu...
  Elf a ka se thukhulwe ka ruble, .
  Taba ke gore, di-elf tša seetša di be di dula di tseba go lwa!
  
  Go na le banenyana ba ba botse, ntumele, .
  Gore ba kitimela kudu ka go tonya...
  Fuhrer, sebata sa naga, se tla gagolwa, .
  Re tla bjala rosa ye botse, le a tseba!
  
  Aowa, re ka se tsoge re kgotlelela pefelo , .
  A re tsošeng Elf yeo e bonešitšwego ke letšatši ...
  Toro e kgolo e tla phethagala
  Ka tlase ga leratadima le go na le botala bja leratadima bjo bo phadimago!
  
  Elfrog e tla tla ya tsoša bahu, .
  Eupša re swanetše go e tsošološa bakeng sa bophelo bjo bo fodilego...
  Re tla fenya bogolo bja legohle, .
  Kriste ga a hwe, gomme Judase o diheleng!
  
  Direla Oenomai ka potego, .
  Gomme hle le se ke la rabela kgahlanong le dikgoši...
  A barwa ba di-elf ba be letagong, .
  Elfia, se ga se lefelo mmapeng!
  
  Go se go ye kae re tla fenya legohle, .
  A go be le maatla godimo ga bophelo le lehu...
  Mang le mang yo a phelago o tla fetoga kerubi, .
  Monna yoo o swana le Modimo, e dumele!
  . KGAOLO YA No. 10.
  Dominica o ile a boela phapošing ya gagwe ya borutelo ya sekolo sa thuto, a fetša lenaneo la gagwe maemong a lotus. Bjale o ile a thoma gape go ithuta mehuta ye e fapanego ya mantšu a go loya, a dibopego le mehuta ye e fapanego. Gomme o ile a dira se ka go ikemišetša mo gogolo.
  Ka morago ga moo, ke ile ka ya dijong tša mantšiboa. Go bapa le yena go be go na le ngwanenyana Fiesta. Ba ile ba ja squid ka moro mmogo gomme ba e hlatswa fase ka motswako wa maswi le matutu a ditamati. Ka morago ga moo, dilo ka moka di ile tša ba tše dikgolo.
  Ka morago ga dijo tša mantšiboa, Dominica o ile a šira ka legora le Fiesta a diriša dithupa tša maleatlana. Gomme a lahlela kuku ye kgolo yeo e nago le tranelate godimo ga gagwe , a mo tlotša go tloga hlogong go fihla maotong.
  O ile a dumela gore o fentšwe gomme a mo nea palamonwana go tšwa maotong a gagwe a mangwe le a mangwe a sa aparwago. Le gona bjale Dominica e itlhamile ka matla le go feta le ka tsela e bolayago kudu .
  Ka morago ga moo, banenyana ka bobedi ba ile ba hlapa gomme ba ya diphapošing tša bona.
  Ka phapošing, Dominica o ile a dula fase mpeteng, a phutha maoto a gagwe ka sebopego sa lotus, gomme gape a šuthišetša moko wa gagwe wa mmele le wa moya maemong a mangwe a lefase la monagano.
  Bjale ba fofela godimo ga didragone, gomme sehlopha sa bana se gwanta ka fase ga bona.
  E eteletšwe pele ke bašemane ba babedi: Viscount le mogale Phoenix Falcon. Bašemane ka bobedi ke bašemane ba ba botse bao ba nago le mešifa ye e tšwelelago kudu, gomme ka diborikhwe fela. Matla, a re re, banna. Gomme ba gwanta, ba feta kholomo.
  Bana ba leka go sepela ka lebelo ka mo go kgonegago, gomme nako le nako ba thoma go kitima. Gomme e bonala bjalo ka madira a barongwa bao ba nago le dihlogo tše di phadimago, tše di rategago. Gomme ba sa dutše ba se na dibetša, ka ntle le dithupa tšeo di dirilwego ka gae.
  Eupša ka morago ba ile ba tsena mohlareng wa phaene. Diphiri tše mmalwa di ile tša rora, eupša Phoenix o ile a di lahlela khoune ye boima ka leoto la gagwe le le se nago selo, gomme ya roba legata la phoofolo ye e jago diphoofolo ka nnete.
  A wa, gomme diphiri tše dingwe tša thoma go tšhaba. Gomme bana ba thoma go hlopha dikhone le makala.
  Margarita o lemogile gore:
  "Ke gopola ka nako e nngwe sehlopha ka moka sa bana bao ba sa tšeego lehlakore se ile sa dira ntwa e kgolo. Gomme mophato wa Jeremane o ile wa tšhaba. Gomme bana ba kitimela morago gomme ba ba itia ka dithunya .
  Dominica o ile a dumela:
  - Slingshot, sena ke matla a bolayang!
  Ge e le gabotse, bana bahlabani ba ile ba thoma go aga dithunya tša go swara dithupa. Gomme o dire selo se sengwe sa go swana le bora.
  Margarita o ile a e tšea gomme a lemoga ka go myemyela:
  - Sebetša sa rena se tla ba se se phethagetšego kudu ge se ka rakwa ka maleatlana.
  Dominika o ile a lla, a hlobola meno a gagwe:
  - Kudu ge nka e tlaleletša!
  Ka morago ga ge bana ba itlhamile, baloi ba matla ka bobedi ba ile ba topa dithupa tša bona.
  Margarita o ile a lla:
  - Re loya ka kwano!
  Dominica e tiišeditše gore:
  - Thwii!
  Banenyana ka bobedi ba ile ba kgoboketša matla a dithupa tša bona tša maleatlana gomme ba a thoma ka matla a bona a magolo. Gomme ka morago botse bo ile bja tšea le go thoma melapo ya maatla go tšwa menwaneng ya bona ya maoto ye e se nago selo ka sehlopha sa bana. Gomme ka morago mohlolo o ile wa direga, gomme dikete tša photoblitzes , goba, go swana le supernova ye nnyane, di ile tša thunya dikgabo tša mollo.
  Margarita le Dominica ba ile ba thoma go bala mantšu a go loya le go opela gore:
  Re banenyana, re tsena ka pantheon, .
  Ba ile ba ikana ka go botegela Naga ya Botate...
  E le gore go fenywa ka bogale go letetše ma-Orkish, .
  Go lokile, go thwe"ng ka di-Elf di phela ka tlase ga letšatši !
  
  Nymphin o na le rena , bjalo ka tšhipi, .
  E dirilwe ka boronse, yeo e tiilego go feta tšhipi efe goba efe...
  Ke lorile ka go fetoša mafase, .
  Bjalo ka ge mohlalefi yo mogolo Gralin a tlogetše bohwa!
  
  Re tla dira gore Naga ya Botate e fodile, .
  Gomme re tla godiša Naga ya Botate godimo ga dinaledi...
  A go be le katlego le banenyana ba elf , .
  Le ge maoto a rena a mannyane a hlobotše ka mo go feletšego !
  
  Orkshist e ile ya hlasela naga ya gešo, .
  Di-troll tša Samurai di tšwa ka bohlabela...
  Ke rata Solcesus le Gralin , .
  Gomme , ke a dumela, re tla gagola lenaba diripana !
  
  Elfrog o na le rona , .
  Which Solcenism , ka metlae, tla haha...
  Matla go feta tšohle legohleng ke Lapa la letago, .
  E tla re oketša temogo le thato!
  
  Ke dumela gore re ka se tsoge re ineetše, .
  Naga ya Botate e ka se tlišwe ka matolo...
  Comrade Gralin ke naledi e phadimago, .
  Gomme morutiši wa rena ke mohlalefi yo bohlale Drenin !
  
  Re tla dira Naga ya Botate ya rena, .
  More ntle le go phadima polaneteng...
  Gomme le a tseba, go tla ba le sethunya sa mmolai, .
  A batho ba bagolo le bana ba ipshine!
  
  Burn Elfrog , o se ke wa tuka ka pelong, .
  O mošireletši wa ditšhoša ka moka tša Elf...
  Re tla aga kgauswinyane, ke a dumela, paradeise ye maatla, .
  Solcesus o tla tla, thomo e kgethwa!
  
  O se ke wa tshepa sehlopha sa disenyi sa Orkler , bagwera, .
  Gore o tla fenya gabonolo le ka tšhošetšo...
  Ka moka re lapa le tee - .
  Gomme ntumele, it"s not too late go rata Naga ya gago ya Mma!
  
  Morena Ramaatlaohle o re šireletša ka moka, .
  Tla emiša folaga ya mebala ye šupa godimo ga fase...
  Gomme sebata se sebe se tla fetoga diphoofolo, .
  Le rena re ka kgona go lebeletšana le Sathane!
  
  Ke rata Naga e Kgolo ya Botate, .
  Legohleng ka moka ga go sa na wena yo mobotse, .
  Re ka se rekiše Elfia ka ruble, .
  A re ageng khutšo le lethabo legohleng!
  
  Ka leina la Naga ya rena ya Mma, toro, .
  Elf e kgolo e tla tsoga...
  Se sengwe le se sengwe e fo ba lefeela
  Gomme mesia yo mofsa o tla ba le rena!
  
  Ao Lada, maatla ohle wa ka, .
  O tla fa lerato le khutšo go di-elf tša seetša ...
  Ke retologela go wena, ke go kgopela, .
  Le gona ge e ba go nyakega, hlaba ka legadima!
  
  Ælfria , Mohumagadi wa Rena wa Legodimo, .
  O file Solcesus Legohle ...
  Modimo yo mogolo o tsogile ka baka la gago, .
  Batho ga se ba lahlegelwa ke tatso ya bona e le ka kgonthe!
  
  Hle ela hloko, di-elf di swana le tše, .
  Medimo ya Elven e hlompšha kudu...
  Re barwa ba bagolo ba Naga ya Mma, .
  Le barwedi ka mehla ba thopa lefase!
  
  Bagwera, re hloka go rapela Naga ya Mma, .
  Perun, Yarilo le Segwagwa e matla ...
  Re tla ba banna ba matla kudu, .
  Gomme re tla foka le maru a leratadimeng!
  
  Bjale lenaba le šetše le rakwa morago go tšwa Elfskva , .
  O kwešitše boratikologo bohloko kudu...
  Re botegela Solcesus le Gralin , .
  Le gona go tla ba le ditanka tše dintši tšeo di nago le dithunya!
  
  Aowa, lenaba le ka se kgone go thibela di-elf, .
  Ka ge bahlabani ba rena e le ba matla ohle...
  Go phasa ditlhahlobo, ke tše hlano feela, .
  E le gore mošemane yo mongwe le yo mongwe a be matla kudu!
  
  Soltsegrad e tla kgala , .
  Gomme re tla mo thibela go hlasela...
  Go logaganya ga phenyo ga knights go tla tla, .
  Gaešita le ge madi a elela ka moela o sa laolegego!
  
  Banenyana ba sa rwala dieta go tonya, .
  Ba a kitima, direthe tša bona di phadima...
  Gomme ba tla otla Orks ka difihla tša bona, .
  Kaine yo a sa gweranego le batho o tla batalatšwa!
  
  Tsohle di tla loka, batho ba tseba, .
  Re tla utolla dihlopha tša dinaledi sebakabakeng...
  Taba ke gore, ke sebe go belaela bogale, .
  Gomme go tla ba le monna sedulong sa bogoši sa Modimo!
  
  Go se go ye kae re tla tsoša bahu ka thutamahlale, .
  Re ka ba ba bafsa le ba ba botse kudu...
  Ka godimo ga rena go na le kerubi wa maphego a gauta, .
  Go mma wa ka yo mobotse wa Elf!
  Ka gona banenyana ba ile ba opela, gomme madira ka moka a bana a ile a ikhwetša a apere ditlhamo tše di phadimago le dibetša tše matla gaešita le tše di tonyago.
  Ka morago ga moo, go itlhama gape ga bašemane le banenyana go ile gwa phethwa. Gomme ba be ba itokišeleditše ntwa ye kgolo.
  Dominica le Margarita ba ile ba ntšha mahlasedi a matla ao a ilego a lebiša diphetogong tše dikgolo. Gomme bjale madira a bana a be a lokile.
  Gomme ka fao o ile a thoma mogwanto wa ntwa.
  Dobrynya o ile a hlokomela ka tebelelo e thabilego kudu:
  - Re ya go fenya gape! Gomme se ke moko wa rena.
  Khudu yeo e lekanago le tanka e botse ya Tiger ya Jeremane e ile ya gagabela pele. O be a na le khetla ya taemane, goba go e na le moo, e phadima bjalo ka ge eka e khupeditšwe ka maswika a bohlokwa. Phoofolo e ratehang haholo.
  Margarita o lemogile ka bohlale gore:
  - Ka khetla ye bjalo, khudu ka boyona e ipea kotsing ya go ba mohlaselwa wa motsomi yo a nago le maikemišetšo a magolo!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo gomme a opela:
  Shards di molemo
  Kgahlanong le sethunya sa motšhene, maswabi , ga go selo!
  Eupša koša ya gagwe e ile ya ipontšha e se yeo e kwagalago kudu, e bile e se lefelong.
  Bana ba mohlabani ba ile ba sepela go dikologa khudu. Yo mongwe wa bašemane o be a nyaka go mo thuntšha, eupša lešole la ngwanenyana le ile la bea seatla sa lona legetleng la mošemane gomme la tšholla:
  - Ga go nyakege!
  Ngwanenyana yo mongwe o lemogile gore:
  - Ke seo sehlopha se sa sona!
  Ba ke bana bao ba lwantšhanago e le ka kgonthe bao ba fišegelago go lwa.
  Dominika o ile a hlokomela ka go sega gore:
  Ka go le letshadi ke madira a rena, gomme ka go le letona ke madira a rena, .
  Go botse go ntlhaba sefahlegong ka go nwa kudu !
  Bahlabani ba be ba le boemong bjo bobotse kudu bja kgopolo . Gomme go bonala eka ba ikemišeditše go thoma leeto le letelele kudu. Le gona maikwelo a bona ruri a ka se ke a fela.
  Margarita o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Ee, ke swanetše go bolela gore re sa na le mahlatse.
  Dominica o ile a botšiša ka go myemyela:
  - Ke mahlatse bjang?
  Ngwanenyana yo a tšeago lehlakore o ile a araba ka kgodišego gore:
  - Taba ya gore Ntwa ye Kgolo ya Borata-naga e tšere mengwaga ya ka fase ga ye mene. Ge e le gabotse, Majeremane a ka be a ile a ganetša nako e telele kudu methaleng ya ona e matla ya go itšhireletša!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke dumelelana le se. Go bile go na le dikanegelo tše dingwe tše dingwe ka ga hlogotaba ye. Eupša boemong le ge e le bofe, re kgona go bopa mohlolo. Ge e le Majeremane, ka ge a be a lemogile gore ntwa e šetše e lahlegile, a be a sa nyake go ganetša le gatee. Gomme ka go rialo ba ile ba dira ka tsela ya bona ya go šoma!
  Margarita o lemogile gore:
  - Mona ke koloi e tee yeo e sa atlegago kudu - ye ke Tiger, e boima kudu, gomme e na le kopanyo ye e sa šireletšwago gabotse magareng ga turret le hull. Tanka ye, o swanetše go dumela, ga se e botse ka mo go kgethegilego. E boima kudu e bile e fetilwe ke nako, gaešita le ditlhamo ga di bewe maphotong a nago le tlhaologanyo. Gomme go bea phetišetšo ka thoko le entšene ke phošo ye kgolo.
  Dominica o ile a dumela ka hlogo.
  - O ka se ngangišane kgahlanong le se ! Ke nnete ke phošo! Eupša ka lehlakoreng le lengwe, ke bahu feela bao ba sa dirego diphošo, gomme e le feela ge e ba ba tšwa bophelong bjo bongwe. Gomme ke nagana gore ke yena. Bonyenyane bakeng sa gago!
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, ruri go na le bophelo bja ka morago ga lehu! Gomme nna ka noši ke be ke kgodišegile ka se. Le gona ge e ba legohle le ke reretšwe go timela, gona go le lengwe, selo se sengwe se tla tšwela pele!
  Modiragatši wa ngwanenyana o ile a dumela ka hlogo:
  - Jwalo ka papadi ya khomphutha yeo e sa felego yeo e nago le palo ye e sa balegego ya maemo a fapanego!
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a tiišetša gore:
  - Go lokile, ee! Selo se sengwe sa go swana le seo, gomme se, ke swanetše go bolela, se fodile kudu ! Gomme mo o ka thaba go feta gatee goba gabedi.
  Mošemane wa mogale Dobrynya o ile a opela:
  - Ke nako, ke nako, a re thabeng,
  Bophelong bja ka...
  Go botse le komiki, legare la mahlatse.
  Bye, bye, go thekesela, mafofa ka dihelemete, .
  Re tla sebela pheletšo go feta ga tee!
  Re tla sebela pheletšo go feta ga tee!
  Ke tla gagola lenaba! Ke tla gagola lenaba! Ke tla gagola lenaba!
  Gomme ditshego tše di kwagalago tša bana tša kwewa. Dinosaur e kgolo e ile ya tšwelela pele ga madira a manyenyane . Ke therešo gore o be a sa bonagale e le yo a tšhošetšago kudu, eupša e be e le yo mogolo. Gomme mmele wa gagwe ke o mogolo, eupša hlogo ya gagwe, ka go fapana le yeo, ke ye nnyane, gotee le mosela wo motelele. Gomme ka godimo go na le gape le maphegwana a knuckle.
  Dominica o ile a goeletša ka gore:
  - Se ke sebata - se segolo !
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Phoofolo e boima ! Eupša o se ke wa tshwenyega. Ge re sa e kgwathe, e ka se re kgwathe!
  Gomme ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a laela gore:
  - Bahlabani ba bafsa - ga ba thunye ebile ga ba dire lešata!
  Bana ba ile ba homola. Gomme ba leka go sepela ka maoto a bona a sa aparwago ntle le go dira lešata.
  Dominica o lemogile gore:
  - Go thwe"ng ge e ba dinosaur e le sefoa?
  Margarita o ile a myemyela gomme a nyaka go bolela se sengwe. Gateetee gwa ba le modumo le go phatloga ga makala ao a robegilego. Go ile gwa tšwelela phoofolo yeo e lekanago le moago wa mabato a šupago, e e-na le molomo o mogolo kudu, e swanago le leruarua la peu le letelele. Ye e tloga e le sehlogo se segolo . Gomme meno a ka ba botelele bja dimithara tše hlano.
  Dinosaur, yeo e ilego ya ema e sa šišinyege gomme ya lebelela sehlopha sa bana ka go rata go tseba, e ile ya bona phoofolo ya go tšhoša gomme ya kitimela go tšhaba. Gomme go be go le bjalo ka ge eka, ge e le gabotse, o be a hlohleletšwa pele. Go bitša kudu go lwantšha senatla se se swanago le tyrannosaurus ye ya meno a saber.
  Dominica le Margarita ba ile ba emiša dithupa tša bona tša maleatlana. Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a thuntšha pele. Gomme go tšwa ntlheng ya lepara la gagwe, pulsar ya polao e tla fofela ka ntle. Gomme o tla betha molomo wa phoofolo ya go tšhoša. Gomme o tla ba a fišitšwe kudu. Eupša ge go arabela go ile gwa ba le modumo o boifišago le go feta le o thibago ditsebe.
  Dominica o ile a e tšea gomme ge a arabela , o ile a e otla ka matla a gagwe ka moka, a dira ka matla, bjalo ka ge eka o betha mokgobo wa polao gomme, a lla:
  Dinosaur, mohlomong o mona, mme eseng Afrika, .
  Mohlomongwe o hlafuna furu bakeng sa dijo tša mesong, .
  Di-dinosaur,...
  Gomme ngwanenyana o ile a romela karolo ya gagwe ya maleatlana go senatla. Gomme ba tšea meno a gagwe a meno, gomme ge a bethwa, a fetoga mahlogedi a mabotse, a mapinki.
  Dominica o ile a opela:
  Ke be ke nyaka go dira tšhipi
  Tlou e ile ya tšwelela gateetee...
  Maphego bjalo ka nose - .
  Matšoba go e na le ditsebe!
  Margarita o ile a thunya a sega gomme, gape, o be a tla mo itia ka pulsar ye e senyago le ye e senyago. Eupša madira a bana a thoma go tšhollela phoofolo ya go tšhoša ka mesebe. Gomme ditlhamo tša gagwe tša sekala di ile tša thoma go bubble .
  Dominika o ile a tšea le go lokolla maleatlana go tšwa maotong a gagwe a go hloka selo le lepara la gagwe. Gomme e šomile gabotse mo.
  Go be go le bjalo ka ge eka selo se sengwe sa maleatlana se e tšere gomme sa itlhafiša ka matla a magolo a go senya.
  Margarita o ile a e tšea gomme a lla, a šikinya ka mahlo a gagwe a safire:
  - Ao!
  Tyrannosaurus e ile ya phuhlama, gomme legatong la yona gwa tšwelela tafola e kgolo le e sephara, yeo e bego e tletše ka dijo. Gomme mo e be e šetše e le ya maemo a godimo kudu le yeo e sa kago ya bonwa, ya moswananoši. Le dijo tše bose tše bjalo tše di phadimago.
  Dominica o ile a opela:
  Se se ile sa ipontšha e le se se bose
  Gomme monkgo o bose kudu go feta todi ya dinose...
  Re ka se fenye go tloga fase, .
  Le gona tlhago ya rena e tla atlega!
  Margarita o ile a tiišetša ka go myemyela, a hlobola meno a gagwe:
  - Ee, e tla atlega! Gomme seo ke se segolo!
  Ka morago ga moo, ngwanenyana yo a tšeago lehlakore o ile a tlaleletša ka gore:
  - Gomme o tseba go lahlela maleatlana. Se , ke swanetše go bolela gore se a makatša! Fetoša bogolo bjo bogolo gakaakaa gore e be sejo se bose . Tše ga se di-orc goba di-goblin - go bonolo ka tšona!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo gomme a opela:
  - Se sengwe le se sengwe seo se sa kgonegego se a kgonega, ke a tseba ka nnete, .
  Gomme ithute go lahlela maleatlana, ka mo go feletšego ka go se be gona!
  Gomme o raga leoto la gago godimo ga tšhipi ye e tiilego kudu, .
  Gomme o kgaole phoofolo ya go tšhoša ka sedirišwa sa go loutša se bogale!
  Margarita o ile a sega gomme a lemoga ka go myemyela gore o be a phadima ka dipheta:
  - Ee, o opela ka tsela ye e kgomago maikutlo kudu mo o ka se hwetšego molato! Kgolo!
  Dominica o ile a dumela:
  - Ke super e kgolo - mohlabani pholile ho feta lefatše!
  Le kamoo a tlago go tšea le go kgokologa ka mahlo a gagwe gore e be safire kudu le go swana le dinaledi.
  Tafola yeo e nago le dijo e ile ya šupa bana bahlabani, gomme ba bangwe ba bona ba thoma go e batamela gomme ba tšea di- donut le dikuku, di ina ka gare ga tšhokolete le mehuta e fapa-fapanego ya ditlolo. Go kaone le go feta, tšea ice cream. Se ke se se phagamego ka mo go feletšego.
  Margarita o ile a letša lenaka la gagwe gomme a rora:
  - Lena banna ga le hloke go ja kudu , .
  There"s no need gore ka moka ga lena le kitimela ka gare ga bourgeoisie...
  Gomme o ingwalele puku ya go ngwalela dintlha, .
  Go sepela-sepela go sa dutše go tla thuša!
  Dominica o ile a lemoga ka pososelo e bose:
  - Ee, e tloga e ile ya ipontšha e le e kgolo!
  Gomme a šikinya ka mahlo a gagwe a matala a cornflower.
  Margarita o lemogile gore:
  - Nama ya dinosaur ga e bose kudu, gomme le go feta go dibopiwa tša go ja nama. Eupša go ja pere...
  Dobrynya o ile a rora:
  - Nka se go dumelele go ja pere!
  Gomme mošemane-mogale o ile a opela:
  Sivka-burka, kaurka ya boporofeta, .
  Ema pele ga ka
  Jwalo ka letlakala pele ga bjang!
  Sivka-burka, kaurka ya boporofeta, .
  Go nyakega kudu, kudu
  Kopana le wena!
  Oenomaus o ile a e tšea gomme a tlola go tšwa go drakone. O be a tloga a nyaka go leka gore dinosaur e fetogile dijo tša mohuta mang . Go bonagala kudu, ke selo se se kgahlišago. Gomme mošemane-kgošana a tšea kuku yeo e nago le tšhokolete gomme a e lahlela ka ganong.
  Gomme a thoma go hlafuna ka maatla, e be e le ya tranelate ebile e le bose. E bose kudu.
  Bana ba ile ba lla ka kwano:
  - Go lokile, e re ke leke! Le se be borakgadi ba babe!
  Margarita o ile a myemyela ka go hloka molato:
  - Lebitso la ka ke Rakgadi? Go a segiša!
  Gomme ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a goeletša:
  - Ke tla go fa metsotso ye lesome gore o je! O ka ja, eupša ka tekanyo e lekanetšego!
  Dominica o ile a botšiša ka go myemyela:
  -Naa o ile wa swanelwa ke go bolawa ke tlala nakong ya ntwa?
  Margarita o ile a šišinya hlogo ya gagwe ya gauta, ya mmala wa dandelion ya selemo:
  - Ee, bjang! Le gona e be e le mo go lapišago ka mo go feteletšego!
  Ngwanenyana o ile a thoma go opela ka lentšu la gagwe le le kwagalago go gatelela masetla-pelo a seemo seo.
  Ge a dutše a opela, ngwanenyana o ile a ba a tlola drakone. Gomme a thoma go bina godimo ga bjang bja mmala wa namune ka maoto a gagwe a go hloka selo.
  Gomme lentšu la gagwe le be le phadima kudu e bile le phadima:
  Re maloko a Komsomol, banana ba ditoro, .
  Mabapi le bokamoso bja batho ba naga ye e botse...
  Ge re botegela Lefase le polanete, .
  Gomme re fenya ntwa ye e kotsi!
  
  Kgwebo efe goba efe e ngangišanwa ka nako yeo, .
  Mollo o tuka ka bogale pelong ya mofsa...
  Banenyana, se se no ba se sebotse
  A re buleng mojako wa bogolo bja sebaka!
  
  Mang le mang yo e lego monna ke senatla
  Saense, ke a tseba, e tla mo fa maatla...
  Ntumele, pitšo ya rena e dula e swana, .
  Ka gona Abele a buša, gomme Kaine o thopša!
  
  Ke nyaka gore puno e ntši e butšwe, .
  Gore polanete e atlege...
  E le gore go tle paradeise e botse, e kgahlišago, .
  Le gona segwera se be se tiile go feta tšhipi!
  
  Re tla fenya sebaka sa ka ntle, .
  Banenyana ba kitima ba sa rwala dieta ka gare ga maphoto...
  Ka godimo ga rena go na le kerubi wa maphego a gauta, .
  Blizzard le go tonya di ka se re tšhoše!
  
  Ntumele, manaba a rena a ka se re fenye, .
  Methapo ya tšhipi le kgabo ka pelong...
  Gomme maatla a moya, bjalo ka ge o le bere, .
  Re tla emiša sefoka, ke a tseba!
  
  Ke mang yo a ratago banenyana bao ba phadimago kudu , .
  O mobotse ka bobedi ka moya le seswantšho...
  Lokiša sethunya se matla sa motšhene, .
  Le ge moganetši wa gago a le kotsi!
  
  Ke a tseba gore ruri re tla fenya, .
  Re tla kopana go ya go ile le Naga ya rena ya Mma...
  Taba ke gore, go na le lefase ka moka la dinaledi pele ga rena, .
  Motho a e be sebopiwa se se tiilego!
  
  Seetša sa Naga ya Botate ntle le mellwane ya yona ye kgolo - .
  Ruby dinaledi mollo ka godimo ga hlogo.
  Rus' e ile ya ikhupetša ka letago leo le sa hwego - .
  Mogale yo maatla, drayman, o a betha!
  
  Rowan ruby ka makhasi a emeralda - .
  Safire e phadima tšhemong , cornflower...
  Ke romela dikgopolo tša ka go wena, Russia - .
  Lenong la dihlogo tše pedi le fofa ka dikoša!
  
  Ka marothodi a phoka dipheta ke ditaamane tša lehlwa, .
  Se sengwe le se sengwe se lokile mo Nageng ya Mma ye kgolo!
  Lefase le nonne, le na le methapo ya go swana le mafofa, .
  Maphoto a lehlwa a gogotšwe ke phefo e mpsha!
  
  Seleteng se sengwe sa Russia go na le leqhwa, ditiiso, .
  KA mogwera , dikamela ke gauta ya leganateng.
  Go borutho mo ge madimo a lehlwa a rora, .
  Ka gobane re boloka Modimo ka dipelong tša rena!
  
  Magapu, magapu le dipanana di a gola, .
  Gomme felotsoko lehlabuleng o kitima ka di-skate...
  Go lokile, o ka hwetša kae dinaga tše bjalo lefaseng?
  Moo merafe e tiilego kudu difihlang tša yona!
  
  Kua Russia, feat ya dibetša e phagamišitšwe, .
  Go yona, motho ke Mmopi wa pheletšo ya gagwe!
  Re ka lwa gabotse fela , .
  E le gore lefula la mathata le se ke la tla go Rus"!
  
  Basadi ba rena ba botse, bohle ba a tseba
  Le gona ga go na banna ba matla go feta bao ba nago le sebete!
  Fatherland, o mothofatšo wa paradeise - .
  Modimo o tee yo a bušago ke Mong wa Lapa!
  
  Diaekhone tša Orthodox di tla amogelwa, .
  Lesolo leo lešole le le thomago...
  Re tla tla gae ka dithebola tša seatla se bulegilego, .
  Ka ntle le go foša go betha, babetši ba mesebe ba otla manaba a bona!
  
  A re feng khutšo le lethabo legohle ka moka, .
  Gomme mmogo le Modimo re tla tsoša bahu!
  Bakeng sa letago la Naga ya rena yeo e sa senyegego - .
  Ruri re tla fenya, ke a tseba!
  Dominika le yena o ile a topa dikoša tša gagwe. Gomme ba e bina ka moka mmogo, gomme maoto a bona a go hlobola, a go tšhuma, a go tia a be a sepela le go bina.
  Ke moka Margarita o ile a letša lenaka:
  - Mabone a tima! Ke sona, nako ya dijo e fedile.
  Bana ba mohlabani ba ile ba tloga tafoleng ka go se rate. Ge e le gabotse, o ka se e metša bjang ? Ge go na le ka nnete masome a mehuta ye e fapanego ya tranelate. Gomme e bose ka mo go feteletšego. Le gona menkgo ya di- ice cream tše, di- pastry, dikuku, di- pretzel le dilo tše dingwe tše bose le tše di kgahlišago e kgahliša kudu e bile e a kgahliša.
  Dominica o ile a bogola : .
  - O se ke wa ja go feta tekano ! Itlwaetše go lekanetša!
  Margarita o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Tseba bohle gore motho ga se kolobe! Le gona o swanetše go ja ka bohlale kudu.
  Mošemane wa mogale Dobrynya, yoo ka boyena a bego a sa tšwa go ja dikuku tše lesomepedi gomme a itlotša ka tranelate ya mebala e mentši, o ile a ngunanguna:
  - Se ka moka se a makatša! Eupša o swanetše go tseba gore o swanetše go kgaotša neng. Go ja go botse, eupša go ja ka mo go feteletšego go mpe.
  Mošemane kgošana Oenomaus o ile a dumela:
  - Sera sa gago se segolo ke mpa ya gago. Eupša ge ba re - fa dijo tša gago tša mantšiboa go lenaba, se ga se bolele go di tšea ka tsela ya kgonthe!
  Dobrynya o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Eupša ka morago ga letšatši le thata, goba dintwa, goba tlwaetšo, o swanetše go ja gabotse! Go sego bjalo go ka se be le maatla.
  Dominica o ile a dumela ka hlogo ka go myemyela gomme a re:
  - Nna ka bonna ke rata go hlatswa proteine ka maswing bakeng sa dijo tša mantšiboa gomme ke e nwe. It"s satisfying, and bošego mešifa e a gola gomme ga e fiše. Go lokile, tšhese ya cottage yeo e nago le hlapi bakeng sa dijo tša mantšiboa e phetše gabotse kudu. Mmele wa baatlelete o hloka diprotheine.
  Bana bahlabani ba be ba agilwe ka tsela e itšego. Gomme ba thoma gape go gwantela mošate wa moloi yo mobe Bastinda. Sebopego sa naga seo se dikologilego se ile sa tšwela pele e le se setala. Lega go le bjalo , ge madira a manyenyane, a mafsa , ao a bego a bontšha direthe tša ona tše di se nago selo le tše di nago le lerole, a be a tšwela pele, ke moo tlhago e ilego ya pona thwii pele ga mahlo a rena.
  Ba be ba batamela mmušo wa digotlane, gomme ba ke beng ba tshenyego kudu.
  E le gore ba thabe, bana-bahlabani ba ile ba thoma go opela gomme ba thoma go gata maoto a bona ka mafolofolo kudu:
  Elfia e thunya bjalo ka sethokgwa ka fase ga dikgoši, .
  Ga e fele ebile e botse go feta legohle...
  Phenyo e ile ya bula akhaonto yeo e se nago mellwane, .
  Tumelo ya rena e tla tsošwa kua Rodnovery !
  
  Bogolo bja Naga ya Botate, e dumele, ke
  A pelo ya gagwe ye e rategago e rotogele godimo...
  E le gore lethabo la legohle le letše go
  Go ba le Elfia ka marulelo a tiilego!
  
  Hlokomela gore Elf ya rena e fofela pele, .
  Gomme o sega maphoto ka sehuba sa gagwe...
  Eupša re swanetše, re tla tla ka tsela ye nngwe, .
  Gomme go tla ba le ba bangwe, ntumele, baahlodi!
  
  Naga ya rena ya Mma e tla ba le lefase le legolo, .
  Eo e tukago mollo ka seetša se se phadimago...
  Gomme godimo ga tšohle Elfrog ke modingwana wa moya, .
  Seo se fetošago marega gore e be selemo!
  
  Ee, ke a tseba, it"s hard for us banna, .
  Eupša o hlankela Oenomai ka potego ...
  Sekepe sa thulwa, sekepe sa thubega, .
  Le gona felotsoko mpša e šoro e bogola ka tsela e tšhošago!
  
  Aowa, re ka se nee Elf go lenaba , .
  Ditšhoša tša rena di na le legare, ntumele, di bogale kudu...
  Re tla ema ra fenya gape
  Gomme le se ke la bolela bošilo, batemona!
  
  Mo re kopana bakeng sa parade, .
  Ga go na naga ye kgethwa ye botse go feta yeo legohleng...
  Ntumele, re tla romela manaba a rena mmogo diheleng, .
  Gomme re tla aga paradeise ka borena, le a tseba, le ge e le!
  
  Ga go na motho yo a ka re thibelago
  Re di knights tše kgolo tša Elves...
  Matla a bjalo, madira ao a sa fenywego, .
  Gomme a re thabišeng polanete ka moka!
  
  A re ipontšheng lefaseng ka botse,
  A re emišetšeng folaga ya mebala ye šupa godimo ga polanete...
  Gomme re tla thaba, ntumele, gohle, .
  Taba ke gore ditiro tša bogale di a opelwa!
  
  Hle ela hloko gore khutšo ya elf e ka premium gohle,
  Gomme e tla katološwa ka go se kgaotše...
  Gomme batho ba tla thaba Lefaseng, .
  Ka gore ga go na dihlong tša Naga ya Botate!
  
  Solcesus yo mogolo a etla , .
  Go ka se be le leswiswi legohle la rena...
  Gomme ge motho le elf e se makgopo, .
  Phelelo ya gagwe ke go hlaba ga letšatši le tlholo!
  Ye ke koša yeo e kgomago moya! Pina e thabišago le e kgahlišago kudu.
  Le ge e le gore ponagalo ya naga go dikologa e fetogile ye mpe kudu - mehlare ya rutted , bjang bjo bo segilwego, se sengwe le se sengwe se pšhatlagantšwe le go khupetšwa ka mehlala ya ditlhako tša dikolobe.
  Margarita o lemogile gore:
  - Yeah, don"t expect any good go tšwa go dikolobe tše! Gomme go dikologa ka moka go na le mafela.
  Ka pososelo e phadimago kudu le e mpsha, Dominica o ile a hlokomela, a hlobola meno a gagwe:
  - Se, go ba gona, se be se swanetše go letelwa! Se sengwe le se sengwe se fetogile se se sa kwagalego kudu . Eupša o ka tšea eng go tšwa go rat - ntle le monontšha go tšwa mantle!
  Gomme banenyana ba ka bobedi ba ile ba thunya ba sega. Ka morago ga moo sehlopha ka moka sa bana se ile sa oketša kgato ya bona ya go se rwala dieta. Bašemane ba babedi ba bahlabani ba ile ba kitimela pele gomme ba šišinya ditšhoša tša bona bjalo ka ditšhilo tša phefo.
  Gomme ka fao legotlo la mathomo, la bogolo bja bulldog ye botse, le ile la segwa ke bašemane ba bagale ka mahlakoreng ka bobedi. Ye e be e le ntwa e kgolo yeo e bego e tšwelela.
  Bana ba ile ba oketša lebelo la bona le go feta gomme ba thoma go kitima e le ka kgonthe. Gomme ka morago sehlopha se segolo sa digotlane se ile sa tšwelela ka pele. Yo mogolo go bona o be a lekana le poo ye botse. Ngwanenyana sebapadi Dominika o ile a namela ntweng ka drakone. Gomme o be a ikemišeditše go lwa, eupša kotlo ya gagwe ya mathomo go tšwa go lepara la maleatlana e ile ya thula legotlo le legolo.
  Gomme ya boneša gomme ya fetoga sediko se segolo sa tšhese ye e kgethilwego yeo e nago le mekoti. Le gona monkgo o kgahlišago kudu o ile wa tšwa go yena moo e lego gore digotlane di ile tša šitišwa tlhaselong ya mophato wa bana gomme tša hlasela moetapele wa tšona wa peleng, yo a bego a fetogile yo a kgahlišago kudu ka monkgo wa sejo se se kgahlišago kudu bakeng sa dipeba.
  Se se ile sa ipontšha e le se se makatšago.
  Margarita o lemogile gore:
  - Bokgoni bja gago bo gola iri ye nngwe le ye nngwe! Gomme se, ke swanetše go bolela, se fodile ka mo go feteletšego !
  Dominica o ile a šišinya hlogo ya gagwe ya gauta:
  - Nka dira go gontši! Gomme ye ke credo ya ka ye kgolo! Gomme ge nka thoma, gona ga go selo seo se tlago nthibela.
  Gomme ngwanenyana o ile a e tšea gomme a thula sehlopha se sengwe ka legadima la maleatlana. Gomme diphetogo tše dingwe di ile tša direga.
  Ditoeba tše mmalwa tše masomepedi di ile tša fetoga magapu a magolo a methalo ao a bego a bonagala a kgahliša kudu.
  Bana ba bahlabani ba ile ba opela ka khorase:
  Magapu, magapu, di-bun tša korong, .
  Naga ye e fago kudu, ye e atlegilego...
  Gomme o dula sedulong sa bogoši kua Elfiburg - .
  Ntate Kgoši Oenomai!
  Gomme ka fao bana-bahlabani mafelelong ba ile ba lwa le digotlane, gomme a re di kgaole ntle le tšhitišo. Le gona bahlabani ba šišinya ditšhoša tša bona ka mafolofolo . Gomme banenyana ba thoma go thuntšha go tšwa bora. Ba bangwe ba bona e be e le di-elf, gomme ba be ba na le bokgoni kudu bja go thuntšha. Ye e be e tloga e le ntwa ya kgonthe.
  Gomme dihlopha tše dingwe tše mmalwa tša dikolobe di ya ntweng. Di elela bjalo ka noka ye e tseneletšego.
  Dominica o lemogile gore:
  - Ge re bolela ka selo se sebe le se sebe, go na le maikutlo a gore ga go na moedi!
  Margarita o ile a opela ka go myemyela, e lego seo, le ge go le bjalo , se bego se nyamiša:
  Bahlabani ba leswiswi ba matla e le ka kgonthe, .
  Bobe bo buša lefase ntle le go tseba palo...
  Eupša lena le barwa ba Sathane, .
  O se ke wa roba maatla a Kriste!
  Dobrynya, a tlola go tšwa go drakone, o ile a thoma go sega digotlane. O ile a dira se ka ditšhoša tše pedi ka nako e tee, gomme ka baka la go šikinyega ga mošemane ka lebelo, go be go bonagala eka sedirišwa sa go šila kofi se be se šoma. Ke mo go fedišitšwego go thomilego gona.
  Oenomaus le yena o ile a kopanela ntweng. Mošemane o ile a swara legotlo le tee ka mosela ka menwana ya gagwe ya maoto gomme a le lahlela go le lengwe, a roba marapo. Ke moka a opela:
  - Matla a ka a magolo ke a magolo, .
  Gomme nka se tsoge ke ineetše go manaba a ka...
  Go tšwa go go itiwa ga seatla sa mošemane, .
  Legotlo le lebe le tla fofela dihlong!
  Ka kgonthe, mošemane kgošana o ipontšha e le mohlabani yo thata kudu ntweng.
  Dobrynya gape o na le matla, o na le mešifa, gaešita le ge a be a diriša maoto a mošemane gomme, a sa lebale ka ditšhoša . Gomme o ile a thoma go bontšha tekanyo e makatšago ya tšhomišompe. Ka moka e be e le ye thata le ya madi gakaakang.
  Mošemane o ile a ipontšha e le yo bogale kudu le yo a lwantšhanago, go etša ge go be go le bjalo ka bahlabani ba bangwe ba madira a mafsa.
  Gomme serethe sa mošemane se se se nago selo se phunya dihlogo tša digotlane thwi ka gare.
  Ye ke mmolai gomme, ka nako ye e swanago, go na le pososelo melomo ya mošemane .
  Dominica o diriša matla a gagwe a maleatlana bakeng sa diphetogo tše di latelago. Le gona o mafolofolo ka mo go feteletšego.
  Mohlabani o tlolela godimo gomme o dikologa. Gomme bjale moela wa maatla o fofa go tšwa go lepara la gagwe la maleatlana gape. Gomme o otla orc.
  Bere ya go ba le mašoba le e sootho e fetoga gatee-tee go ba marshmallow ya tšhokolete. Se se segolo gakaakang ?
  Margarita o ile a botšiša ka go myemyela:
  -Naa o ka dira halva?
  Dominica o ile a šišinya hlogo ya gagwe ya gauta:
  - Ke nnete nka kgona! Le gona e tla ba mo go kgahlišago!
  Gomme ngwanenyana o ile a lokolla ditatofatšo tša maleatlana bobedi diatleng tša gagwe le go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto ye e se nago selo. Malakabe a otla sehlopha sa di-orc. Gomme noka ka moka ya todi ya elela... Todi e be e le ye serolane-namune gomme e gaša bjalo ka maphoto.
  Margarita o ile a araba ka go sega gore:
  - Wa tseba, se ga se seo o se hlokago gabotse!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo.
  - Ke nnete, e sego halva ka botlalo, eupša gape e le bose kudu!
  Ngwanenyana yo a tšeago lehlakore o lemogile gore:
  - Halva e be e le selo seo se diregago ka sewelo pele ga ntwa. Eupša ba be ba e-ja todi le nakong ya ge ba be ba thopša.
  a raga gape , mo nakong ye go dikolobe, gomme a opela:
  Go ba gona, mpho e kaone-kaone ke todi ya dinose, .
  Mošemane, go ba gona, o tla kwešiša se...
  Le ge e le go se nene - thispone, .
  Se se šetše se le botse, gabotse, re sa bolele ka pitša ka moka!
  Margarita le yena o ile a raga, pele ka lepara la maleatlana, gomme ka morago ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo, a tšwela pele:
  Eupša moratiwa, se ke selo se se makatšago kudu, .
  Selo se sengwe le se sengwe se gona goba ga se gona...
  Eupša moratiwa, ke no se kwešiše gore sephiri ke eng, .
  Ge e ba e le gona, gona e fedile gatee-tee!
  Eupša ge o ka e ja, gona go ka se sa ba le mathata!
  Dominica o ile a e tšea gomme a dikologa godimo ga drakone. Pososelo ya gagwe e ile ya ba ye mpe kudu, gomme ka nako ye e swanago, ya lethabo. Ngwanenyana o ile a kwa matla a magolo kudu ka gare ga gagwe. Gomme ka morago lephoto le ile la tšwa ka gare ga lepara la gagwe la maleatlana. Gomme gateetee dikolobe tše dikete tše mmalwa di ile tša fetoga dikotwana tše bose ka gare ga moro. Gomme lephoto le tee gape la lepara la maleatlana, gomme dikolobe tša fetoga dibjana tša dihlapi.
  Go feta moo, sejo sa bona sa ka thoko e be e le sa maemo a godimo, se e-na le dipanana, diphaenapole le dienywa tše dingwe tše bose kudu. Gomme se sengwe le se sengwe se bose kudu ka mo go makatšago e bile se a makatša.
  Dominica o ile a opela:
  Dijana tša ka thoko di a makatša
  Banenyana ba a kgahliša...
  Gomme mabone a mane a a phadima, .
  Punch orc ka nko!
  Margarita o lemogile ka bohlale gore:
  - Moapei yo mobotse o dira di-chop go tšwa go di-orc le digotlane, le tše di jegago ka nako yeo!
  Mošemane Dobrynya o ile a tšea gomme a lahlela leswika le le boima la cobblestone phatleng ya goblin"s. O ile a phunya legata la gagwe thwii gomme a opela:
  -Ge o le freak ye bjalo , .
  Ke tla go raga...
  Go lokile, go thwe"ng ge e ba o le blockhead, .
  Ke moka leano le mafolofolo le lokile!
  . KGAOLO YA No. 11.
  Ngwanešu wa Dominika Dolfinova o ile a fetoša leina la gagwe. Gomme bjale o ile a ipitša yo a fodilego kudu - Caligula. E ka ba go hlompha mmušiši yo a tumilego gampe, goba go ekiša leina la e nngwe ya ditonki tšeo di lego ka khathuneng yeo e bolelago ka Dunno.
  Gomme bjale mošemane wa go lwa Caligula Dolphins o ile a tšea sephetho sa gore o swanetše go ya go nyaka kgaetšedi ya gagwe. Eupša ke kae go tsoma motho wa gagwe yo a timetšego?
  Gomme mošemane o ile a retologela pukung e tee ye e tumilego ya maleatlana. Yena, go ba gona, o be a sa tshepe mehuta ka moka ya di- psychic le baloi.
  Eupša ke ka baka la"ng o sa leke go tsena ka gare ga trance ka bowena. Go feta moo, tatagwe ga se motho, gomme a ka ba le bokgoni bja gagwe bja maleatlana, le bja maemo a sa tlwaelegago ka mo go feletšego.
  Mošemane Caligula o ile a tšea Didolphin gomme a dula fase sofeng ka boemong bja lotus. Gomme a leka go tsepamiša kgopolo. Modiragatši yo mofsa wa difilimi o ile a tshela maoto a gagwe gomme a otlolola mokokotlo wa gagwe. Gomme ka fao mošemane o ile a nwelela ka gare ga selo se sengwe sa bohlanya ka botlalo le sa mebalabala, a leka go hwetša Dominica.
  Bogolo bja tiragatšo ya teatere bo thata go bo hlaloša. Ge, ka mo go kgethegilego, di-elf, di-orc, di-goblin di be di lwa... Pontšho ya diaparo tšeo di nago le banenyana ba bantši ba ditšhaba ka moka le ditekanyo tše di fapanego tša go hlobola. Pono ye e botse e bile e kgahliša ka go ba ga yona ga mathomo, kudu-kudu ge banenyana ba gaša maoto a bona a sa aparwago e ka ba lešabašabeng le le fišago goba godimo ga lehlwa.
  Ba hlasela ka go otla ka ditšhoša le marumo ditlhamo tša mehuta e fapa-fapanego ya ditanka. Le gona diphoofolo tša go tšhoša tša tšhipi di arabela ka dijethele tša di- flamethrower tše di fišago. Thempheretšha ya kgabo e fase gomme banenyana, ba goeletša, ba fišitšwe gannyane fela, gomme ba goeletša ka tsela yeo e roba pelo. Gomme di-orc di rora le go feta, gomme diphatla tša tšona di bang , bang, bang - di- confetti tša mebala e mentši di a pšhatlaganywa ka baka la dikotlo.
  Le gona difofane tše pedi tše di kgabišitšwego di kitimela go tšwa godimo, di tlogela difaha tša ditimela tša maemo a godimo tšeo di nago le maphoto a fapa-fapanego a botse.
  Selo sa bohlanya kudu, gomme se se ka ba sa foka marulelo go tšwa go dihinge tša ona, ke gore lefase la boikgopolelo le hlakane le batho ba kgonthe, ba histori, le ge e le gore e tšwa nakong ye e fetilego ya kgole.
  Stalin, mo tiragalong ye, ka mo go sa letelwago, a tlogela sephiri se se sa nyakegego, o lemogile gore:
  - Luftwaffe e fihleletše maemo a godimo kudu ka difofaneng. Le ge go se bjalo
  Ge e ba o bala di- disco , sefofane sa go thuthupiša dipomo sa TA-700, seo se kgonago go rwala dipomo tše di fihlago go ditone tše masomehlano, se ile sa kgahliša kudu.
  Hitler o ile a dira metlae ka gore:
  - Eupša " Super Monster " yeo e nago le sethunya sa caliber sa 3200-mm, ditone tše makgolo a mabedi tša ditefišo tša dirokete, e sa dutše e le mošomo wo o sa bapišwego wa bokgabo bja sešole.
  Ke moka Stalin o ile a šišinya gore go dirwe tositi:
  - So let"s drink to the fact gore molomo o nyaka bokgabo bjo bongwe le bjo bongwe ntle le bokgabo bja sešole!
  Moetapele yo mogolo wa dinako ka moka le batho o ile a latswa ka lethabo beine yeo e tiišitšwego pele ga matswalo a Jesu Kriste, gomme lefase Fuhrer o ile a nwa matutu go tšwa dienyweng tše masomesenyane-lesome. Babušiši ka bobedi ba ile ba lebelela kamoo mothalo wa rokete yeo e fofelago godimo o bego o sega ka mo go kwagalago go putla leratadima godimo ga sedirišwa sa go hlokomela. Tsela ya go kwa lentšu le le thabilego la ngwanenyana wa Russia:
  - Go tsena modikologong go atlegile.
  Le go opa magofsi ka go duma go tšwa go diema ka moka - it"s done! Motho o qetellong sebakeng, 'me sena se ile sa etsoa ke baemeli ba merabe e meholo ka ho fetisisa Lefatšeng - Marussia le Majeremane.
  Leratadima ka moka go tloga lefaufaung go ya lefaufaung le be le pentilwe ka go phadima ga dikete tša dithuthupi tša mollo tša mebala ka moka ya molalatladi le meriti e dimilione, ge, go be go bonagala, napalm ya go makatša e phatlaletše go putla enke ya sebaka sa bošego. At the same time , motho ka mong blazing supernovae fetoha mengwalo e hlakileng - meano. Go swana le: "Naga ya Mma le Sebaka", "Pele go Dinaledi", "Kopano ya Batho ba Lefase"!
  Ye e tloga e le mohuta o itšego wa bohlanya. Go be go le bjalo ka ge eka go ile gwa tsoga tiragatšo ya super-cosmic le ya go makatša. Mohuta o itšego wa histori e nngwe, moo go bego go se na ntwa magareng ga Third Reich le USSR, gomme e ile ya ipontšha e le e fodilego kudu . Eupša bjale se ga se bonagale se le botse kudu, ge re ka se bea ka boleta.
  O swanetše go hwetša kgaetšedi ya gagwe e kgolo. Gomme wo ke mošomo wo mogolo wa mošemane, yo a bego a šetše a ralokile lelokelelong la difilimi, gomme o be a le botse kudu e bile a na le mešifa, ka kimollo ya mešifa ya go swana le thaele.
  Gomme leina le lefsa la Caligula le be le swanetše go ba le gogetše tlhokomelo e ntši.
  Mošemane o ile a tšwetša pele go naganišiša ga gagwe. Gomme gateetee ka bona mosetsana, yo mobotse bjalo ka morongwa, gomme ka moriri wo o kobegilego wa mmala wa letlakala la gauta. O ile a otlollela mošemane seatla sa gagwe gomme a re ka go myemyela:
  - Re na le palo ya baromiwa ba bohlokwa bao re swanetšego go ba phetha le wena!
  Mošemane Caligula o ile a botšiša ka go myemyela:
  - Gomme ka morago nka hwetša kgaetšedi ya ka, yo a nyameletšego felotsoko go sa tsebje?
  Ngwanenyana o ile a šišinya moriri wa gagwe wa gauta gomme a araba ka kgodišego:
  - Ee, go a kgonega. Eupša kgaetšedi ya gago bjale e phethagatša mesia yo thata - go phološa baemedi ka moka ba bong bjo bo tiilego, bao godimo ga bona tšhošetšo ya tshenyo e fegilwego. Gomme go thata kudu.
  Caligula Dolphins o ile a botšiša gore:
  - Leina la gago ke mang, gomme o mang?
  Ngwanenyana o ile a araba ka pososelo e bose:
  - Ke nna Margarita Korshunova, ngwanenyana wa go tšea lehlakore yo a fegilwego ke Manazi, gomme bjale o tsošitšwe lefaseng le lefsa. Gomme ye ke pheletšo ya ka, go hlankela botse le go phološa batho.
  Modiragatši wa mošemane o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke go kwešiša kudu. Ka fao, na re ka gare ga baromiwa ba bangwe ba go thabiša? Mohuta wa go swana le ka difiliming, eupša ka nnete?
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee, bjalo ka ge eka ke ya kgonthe! Eupša re na le dibaka tše bjalo tšeo re sa swanelago go boifa.
  Caligula wa Dolphins le mmulamadibogo wa go tšea lehlakore Margarita ga se ba ba le nako ya go ahlaahla le go amogela ponelopele ye e makatšago, gomme ba tloga ba tsene lefaseng le lefsa, gomme ba le boemong bja go tšhoga ga ntwa!
  Margarita o lemogile gore:
  - Bjale re na le madira ka moka. Gomme o kwešiša gore nna le wena re na le maikarabelo afe!
  Caligula o ile a araba ka kgodišego:
  - Ke nnete ke a kwešiša! Gomme ke holofela go ipontšha ke le molaodi yo a swanelegago.
  Gomme mošemane a sokološa tšhoša ya gagwe ye bogale.
  Re ile ra ja seneke ka pela gomme ra kitimela go aga madira. Ba be ba swanetše go ba ba ile Italy kapejana ka mo go kgonegago gomme ba tšhuma mafofa a bopapa.
  Madira a ile a tloga Vienna ka go betha ga meropa le go letša diphalafala tše dikgolo. Madira a sepelago ka maoto a be a sešo a hwetša nako ya go batamela gomme madira a go namela dipere a be a kitimela go dikologa. Banamedi ba bantši ba dipere go tšwa dinageng tše di fapa-fapanego bao ba ilego ba tsena Mmušong wa Russia wa Tsarist. Se se ile sa dira gore go kgonege go gatakela meboto ka ditlhako tše dikete tše masome. Ma-Cossack a kitimago le madira a go namela dipere a Tatar a bofefo a kitimela pele. Next fallela rui khabisitsoeng detachments ya Poland gentry. Go lokile, bahlomphegi ba maemo a godimo ba be ba bonagala eka ba kgobokanetšwe mogwanto wa bogoši. Go feta moo, yo mongwe le yo mongwe o nyaka go feta yo mongwe ka letago la diaparo tša gagwe, go tloga go kefa go ya go thapo. Gape go na le di-knight tša Teutonic tšeo di aperego ditlhamo. Ditlhamo di phadima go fihla go phadima, gauta goba silifera. Gape go na le ma-Sweden ao a nago le seaparo se se kgethegilego, le ma-Finland. Dipere tša Janissaries le Spagi, madira a go namela dipere a Maarabia.
  Le difolaga tše dintši le dikota tša difolaga tša batho go tloga equator go ya Lewatleng la Arctic. Gomme ke dikgwele tše kae ... Tše ke maatla ao a fentšwego.
  Gomme mo go tla ma-Austria , gomme ka ona Majeremane. Re ile ra ithaopa bakeng sa go sepela ka maoto. Le gona, kgopolo ya go thopa Italy ke teko e kgolo. Tlhago e na le seatla se bulegilego moo gomme go na le tšhelete e ntši! Go swana le dilo tše dingwe tše botse tšeo di ka kgoboketšwago ka garafo.
  Caligula wa Tomboy o ile a opela:
  Madira a rena a tiile
  O šireletša lefase...
  Go lokile, go thwe"ng ge e ba go ka ba le ntwa, .
  Ga se ka lehlakoreng la rena!
  Gomme mošemane a gata leoto la gagwe le le se nago selo ka gare ga leraga. Go ba gona, o be a apere feela diborikhwe, ka ge a be a sepela ka lebelo kudu a le boemong bja go tšhoga ga ntwa moo diaparo tša gagwe di bego di tla fo tsena tseleng gomme di be di tla gagoga.
  Margarita o ile a botšiša mogwera wa gagwe le mofedi-gotee le yena gore:
  - Goba mohlomongwe o tla opela ka nnete? Go feta moo, it"s exactly yours!
  Modiragatši wa mošemane o ile a dumela ka hlogo ka pososelo yeo e bego e swana le lefotwana la phiri:
  - O nagana eng, I can"t?
  Gomme Caligula wa Didolphin a thoma go opela;
  Oo, lefase le, o nyamile kudu, .
  Leoatle feela la megokgo - lewatle...
  Tsela ya astral ya mosegare wa sekgalela ya moya e kae, .
  Sello se se hwilego se ile sa lora ka go fihla Edene!
  
  E na le leqhoa la dipelo, dikgapetla tše di gatseditšwego, .
  Le phišo e tukago ya difišegelo tša mona.
  Gakaakang yo a se nago kwelobohloko, yo e bilego e sa le yo monyenyane nameng, .
  Nightingale e nyamišago e bapala ka go lla!
  
  Jwalo ka mucus ya woodlice, moya wa mokgwa wa ka mehla, .
  Le go bola ga lebitla ka baka la matshwenyego.
  Eupša re ka kgona ge e ba re kopane
  Ntšha batho ka gare ga lešoba!
  
  Felisa bobe bja legohle, .
  Phimola dithogako ke seka se se šiišago .. .
  Re ka se kgone go rwala dithapo tša tlaišego, .
  A Diabolo a fetoge lerole!
  
  Polanete e tla lahla diketane tša yona ka pela, .
  Lega go le bjalo, e ka se tloge modikologong.
  GO A re swaraneng ka potego
  Ke moka setšhaba se tla tsoga!
  
  O ka tsoga o sa boife, .
  O se ke wa kgorometša batho ba bangwe...
  Gore setlatla se se sesa ka makhura, .
  Gore mmago rena a se tšofala!
  
  Re tla nwa gannyane bakeng sa seo, .
  Beine yeo e lego bose go feta todi ya dinose!
  A go be le mathata ka nnete , .
  Eupša iri ya go bala ga se ya fihla!
  
  Ke moka re tla aga paradeise ya legodimong, .
  Bana ka moka ba tla ipshina ka mo go sa felego.
  Re fofela bjalo ka mosebe go fofa legodimong, .
  Toro e phadimago e phethagetše!
  Pina e ile ya fela gomme, ka yona, banyalani bao ba lwago ba ile ba huduga go tšwa sebopegong sa naga sa dithaba tša Alps tša Italy go ya ...
  Dikgopa di be di thuthupa, gomme dithunya tše dingwe kudu tša mehleng yeno di be di thunya. Mona ke Port Arthur, motse wa nonwane. E bile go wa ga gagwe mo go ilego gwa swaya go fokotšega ga lešika la bogoši la Romanov le Autocracy ka moka ka kakaretšo. Ge nkabe sebo se se eme, go be go ka se be le phetogo e kgolo gakaakaa. Go feta moo ba be ba tla dira lešata le lenyenyane gomme ba bea dinoto le disekele tša bona fase. Eupša e bile go fenywa mo mo go ilego gwa lebiša ketaneng ya ditiragalo tšeo di bakilego Phetogelo e Kgolo ya October.
  Na se se lokile goba se sebe? Tiragalo ye e a tura. Bahlaselwa le bafaladi ba dimilione, eupša ka morago, naga e ile ya akgofiša tlhabollo ya yona kudu.
  Gaešita le ge e ba ka ditshenyagalelo tše di phagamego kudu, palo ya baagi ba Russia e ile ya fokotšega ka batho ba dimilione tše lekgolo.
  Bjalo ka ge ba bolela, go tšholla madi go ile gwa fodiša molwetši.
  Eupša bjale go na le sebaka, ka ge re thopile Port Arthur gape, go bušetša morago histori le go latela mola wa moswananoši. Ge, ka mohlala, ma-Romanov a boloka matla, gaešita le ka phetolelong ya boikemelo. Ye, go ba gona, ke kanegelo ya thutamahlale, eupša e a kgahliša. Ka gona, ka nnete, ke eng seo se letetšego Russia ge e ba phetolelo ya tsarism e bolokilwe?? Go ema felo gotee, goba ka go fapana le moo, phenyo?? Na tshepedišo ya pušo ya bogoši e feletšego e tla šoma kudu go feta mebušo ya pušo ka batho ya ka Bodikela?Ya mafelelo e šetše e fetogile fešene. Ka kgonthe, ditswalano magareng ga Russia ya lekgolong la masomepedi-tee la nywaga le Bodikela di senyegile kudu. Ka morago ga moo, e ile ya ba fešene go nyaka ditsela tše dingwe go e na le go ba palamente ya ka Bodikela. Kgopolo e ile ya tšwelela: temokrasi ye e laolwago. Ye ke ge semmušo go na le dikgetho tše di lokologilego, eupša ge e le gabotse dipoelo tša tšona di beakantšwe e sa le pele. Eupša mokgwa wo wa mmušo ga o tsepame, gomme mokgatlo wo o lego matleng a taolo, e le gore o boloke maemo a wona, o šetše o fokotša temokrasi ka go dira melao. Gomme ka morago tšohle di ya go pušo ya bogateledi, kganetšo e šetše e lahlegelwa ke boemedi ka palamenteng.
  Gomme ka morago ga moo mokgwa wa kgatelelo le letšhogo o a thakgolwa, goba, ka mo go fapanego, phetogo e direga, e ka ba go tšwa godimo, bjalo ka ka fase ga Gorbachev, goba go tšwa ka fase, yeo le yona e diregilego ka makga a fetago gatee.
  Kua Russia nakong ya Autocracy, dilo ka moka di bonolo. Kgoši e na le maatla a feletšego: go bolaya, go swarela, go laela. O na le maatla a godimodimo a boahlodi, khuduthamaga le go dira melao. Go na le Lekgotla la Mmušo la batho bao ba kgethilwego ke kgoši, bao ba mo eletšago fela, gomme go na le bahlankedi bao ba phethagatšago thato ya kgoši.
  Duma ya Mmušo e ile ya lekanyetša pušo ya bogoši ya absolutism, ya amoga mmušiši tokelo ya go dira melao, gomme, ka karolo e itšego, ya tšea taolo ya tekanyetšo. Eupša sa bohlokwa kudu, e bile Duma yeo e ilego ya fetoga lefelo la tswadišo le noga ya maanomabe a go fapafapana. Ye ke e mpe ya yona!
  Boemong le ge e le bofe, gaešita le ngwanenyana yo a bego a tšea lehlakore o be a se kgahlanong le go thuša kgoši. Margarita o ile a botšiša Caligula mphenyašilo gore:
  - Ka gona kgetho e hlakile, a re hlaseleng!
  Mošemane wa Terminator o ile a araba ka gore:
  - Ga go na kgetho ye nngwe! Ke nnete re hlasela!
  Gomme tlhakatlhakano ya go sega ya thoma. Ka ge ba ile ba akgofiša ka thušo ya bokgoni bja maleatlana ka dikhilomithara tše makgolo a tshela ka iri, bašemane ba bakerubi, bao ba nyakilego ba sa ele hloko go thuthupa ga dikgapetla le go thuntšhwa ga dithunya tša motšhene, ba ile ba thunya ka gare ga methaladi ya lenaba. Ka mahlatse, boemo bja leratadima le bjona bo be bo se na mahlatse, pula le leswiswi. Kuropatkin ga se a hlwa a romela batho tlhaselong. Gomme o ile a phethagatša go lokišetša dithunya tša go thunya. Ka go fapana le seo se dumelwago ke batho ba bantši , mojenerale le yo e kilego ya ba tona ya tšhireletšo e be e se lešilo. Kuropatkin o ile a leka go hlokomela mašole le go lwa ka thutamahlale. Se ke sona seo se ilego sa mo nyamiša. Indecision, butle, kganyogo ya go otla ka bonnete, ketso ho ea ka thempleite - amoha katleho ea ntoa le sebete Japanese. Ka fao, go be go se na lebaka la go letela gore ditlhaselo tša sebete tša Suvorov di thope Port Arthur ge a sepela. Ka maswabi, Kuropatkin o ile a fenya feela ka gobane ka morago ga lehu la Nogi"s corps, Majapane, le ona ka ntle le go fetoša sebopego , a ile a namela pele, a hlasela ka hlogo. Gomme ka lebaka leo, ba ile ba kgaola maemo a bona gomme ba kgokologela morago.
  Eupša bjale Kuropatkin o thopile dikgapetla le tša gagwe.
  Se se bolela gore o ka dira dithunya tša dithunya gaešita le ka matšatši a mmalwa, o bala gore go thwe"ng ge e ba Majapane a thubega. Gomme se go sa šetšwe taba ya gore Mmušiši Nicholas o ile a fa taelo ya categorical ya gore gateetee a hlasele sebo le go fediša ntwa, yeo e bego e senya matlotlo.
  Mo, go ba gona, Kuropatkin e magareng ga leswika le lefelo le thata. Eupša Port Arthur ke sebo se maatla, gomme bjale ka ge Majapane a dutše go yona - e leke, e tšee!
  Eupša Margarita le Caligula ba Didolphin, ba sega ka ditšhoša le go lahlela menwana ya bona ya maoto ye e se nago selo ka maoto a bana ba bona, eupša ba le mafolofolo go swana le dithipa tša diphefo, ba ile ba sepela go bapa le dibo, ba ba tloša mašole. Sa pele, o swanetše go tseba bophagamo bjo bo bušago gomme ka morago go tla kgonega go bula tsela bakeng sa madira ao a hlaselago.
  Ge a be a sega samurai, Margarita o ile a bolela ka bohlale gore:
  - Gantši ba lwela tšwelopele, eupša rena, go bonagala, re bonala re lwela ka lebaka la go boela morago!
  Caligula mošemane o ile a nyenya:
  - Na o ra gore go thopša gape ga sebo se go tla maatlafatša maemo a Autocracy?
  Gomme o ile a phethagatša letoto ka moka la dithekniki ka ditšhoša. Ke kamoo ditšhoša tša gagwe di bego di rwalwa ka gona.
  Gomme maoto a mošemane a a sa apara selo a ile a dira dikotlo tšeo di ilego tša roba dihlogo, melala le marapo.
  Margarita, a latswa madi a melomo ya gagwe ao a bego a phatlaletše kudu go tšwa go go otlwa ga gagwe ka lebelo ka diatla le maoto, o ile a tiišetša gore:
  - Bonyane le ka tsela yeo! Taba ke gore, go molaleng gore kgoši yeo e fenyago dintwa e thoma go ratwa. Bonyenyane ka nakwana. Ke moka phenyo e a lebalwa, gomme motho yo a tlwaelegilego, goba batho ba tlwaelegilego, ba gogelwa mokgweng o sa tlwaelegago wa mošomo. - The partisan girl with one kick , ka ge a wišitše ma-Japane a tshela ka nako e tee, gomme ba babedi ba ile ba phuntšwe ke bayonet ya bona ka noši go tšwa go kgorometšo e matla, o okeditše ka gore. - Mohlomong sena ke feela reprieve nakwana!
  Gomme gape o ile a šišinya serethe sa gagwe se se se nago selo, a fenya bahlabani ba bahlano ba naga ya letšatši le le hlabago, go akaretša le bahlankedi ba bararo.
  Mošemane yo a sa rwalago dieta ka dikhipha, a sega Majapane bjalo ka khabetšhe, Caligula o ile a bolela ka mo go kwagalago gore:
  - Ka mor'a tlhōlo, kgolo ya moruo ka potlako tla qala ka Russia. Se se ra gore batho ba tla phela gakaone, gomme maikutlo a phetogo a tla fokotšega.
  Mohlabani yo mofsa o ile a raga kanono ka tsela yeo e lego gore mašole a lesomepedi a samurai a ile a fofa a thulametse . Mošemane wa Terminator a tlaleletša. - Gantši batho ba tsoša meferefere ka lebaka la tlala!
  Margarita, a tshwela lerapo go tšwa legata leo le kgaotšwego molomong wa gagwe, mathe a thula mašole a mararo a Majapane, o ile a dumela ka karolo e itšego feela:
  - Ge e le gabotse se ga se therešo! Ee, diphetogo le meferefere gantši di hlohleletšwa ke maemo a ekonomi ao a mpefalago, eupša ... Taba ke gore, ma-Decembrist ga se a ya go gata mogato ka baka la bodiidi bja ona ka noši.
  Mošemane wa mohlabani Caligula, ka ge a dirile mogato wa serurubele gomme a kgaola dihlogo tše lesomepedi tša Majapane, ke moka o ile a dumela:
  - Ke nnete, e sego ka lebaka la bodiidi! - Mohlabani yo mofsa o ile a sega seatla ka moka sa dithunya gomme a tlaleletša. - Ga se ka mehla go nago le mohola go nagana ka mpa ya gago!
  Margarita o ile a phošolla, a tšwela pele go sega ka sehlogo, e le gore ditho tša Majapane di phatlaletše:
  - Ge e le gabotse, go nagana ka mpa ya gago ga go ke go ba le mohola!
  Caligula tomboy mo o ile a dumela, a sega di- samurai gomme a lahlela dihlogo tša tšona tše di nago le dihelemete ka mahlakoreng a fapanego, gomme ka phišego e kgolo:
  - O lekgolo la diphesente a nepile! Ga go na selo seo se ka ganetšago!
  Mohlabani le mmulamadibogo wa kgonthe wa go tšea lehlakore, gomme go feta moo, kgošigadi yeo e khutšitšego kudu, ka ge e amogetše sereto se bakeng sa ditirelo tša yona go le lengwe la mafase a maleatlana, e ile ya rora:
  - Gomme re tla tloša makhura go rena! Go be bjalo - banzai !
  Ka ntle le go kwela bohloko goba go ema, Caligula, a sega ka ditšhoša le go thuba Sejapane ka maoto , o ile a ba a opela:
  Ga se ka lefeela ge ke rometšwe go Rus, .
  O tlišetše mogau!
  Ka boripana! Ka boripana!
  Ka boripana - homola!
  Gomme ka morago ga mantšu a bjalo madi a ile a elela ka bogale le go feta. Ke therešo gore ke maswabi go ma-Japane. Setšhaba se šoma ka thata e bile se a kgahliša, eupša se wele ka tlase ga leswika la tšhilo gomme bjale se šila go fihla se ema. E no ba seo se tlago direga - bupi goba bupi, potšišo ya dipotšišo!
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore yo a sa rwalago dieta Margarita, a nea dikotlo tše dintši ka motsotswana le go namela ka lebelo, a gaša ditopo tše di kgopamego, godimo ga sebo se se latelago, o ile a tsebatša, a šuthišetša leoto la gagwe go samurai e latelago mohlagare, gomme ka aphorism e swanetšego ka mo go makatšago:
  -Ntwa ke selo sa motheo, se itlama ka dikgopolo tše di phagamego!
  Caligula, modiragatši wa mošemane yo a bego a sepela gaešita le ka lebelo le lenyenyane go feta kgarebe ya gagwe gomme go tšwa setho sa gagwe sa mmele seo se hlobotšego seo se nago le dithaele tša mešifa, pula e ilego ya hlatswa madi le dikarolwana tša marapo, o ile a tšwela pele:
  - Ntwa e lapiša mmele, eupša e hlohleletša moya!
  Margarita o ile a hlola cascade ya somersaults, a sega ka Majapane, gomme a opela polelwana go tšwa go koša ye e tumilego ya masomešupa a ngwagakgolo wa masomepedi:
  - Thabo, mohau le polasetiki! General , matlafatša, kgothatša ka matla, tsoga malaong gomme o dire dijiminasitiki!
  Caligula Dolphins, ka go itiwa go tšwa leotong la gagwe la mešifa go ya lethekeng, o ile a gapeletša mokoronele wa Mojapane go fofa moyeng gomme gatee-tee a wiša dithunya tše pedi tša motšhene tšeo di bego di eme toreng. Diphoofolo tša go tšhoša tša metšhene tšeo di tshwelago ka mathe di eta pele, ka go se šome, di wa, di betha tša tšona , di sega methaladi. Mošemane wa Terminator o ile a khunama:
  - Maswabi, mahlo a masesane , eupša ke be ke nyaka go ba wa pele! Gomme ga se feela gore ke be ke nyaka, eupša ke tla dira bjalo!
  Margarita, a wiša tora e nngwe ka dithunya tša motšhene tšeo di dirilwego kua USA ka leoto la gagwe le le se nago selo ge a be a tlola, o ile a bolela ka mo go kwagalago gore:
  - It"s not bad to be first, to be sure, but ga se ba swanela go apea dibolo go tšwa ka morago!
  Mošemane-modiragatši Caligula, a lahlela projectile ka menwana ya gagwe ye e se nago selo, shimosa yeo e thuthupago kudu e ile ya thuthupa, ya phatlalatša samurai, o itše:
  - Yo a bedišago dibolo bošego le mosegare a ka se dumelele go jewa a phela!
  Margarita o ile a sega gomme a tlola gomme a thula leoto la gagwe le le se nago selo ka gare ga tšhipi ya tora ya dithunya tša motšhene. Tšhipi e sa tswakwego e boela morago, gomme bahlankedi ba Majapane ba fofa ba thulametse, ditho tša bona tšeo di nago le dibutšwana di phaphasela. Ka kgonthe, di be di bonagala bjalo ka dikhunkhwane.
  Margarita le yena o ile a bolela ka ntle mo:
  - Tramp e ka ba ya apara "boot" ka serethe!
  Caligula the hooligan, le yena a wiša sethunya ka go tlola gomme a dira gore yo mongwe le yo mongwe a fofe, o lemogile gore:
  - "Boots" ga e beye dieta go motho yo a se nago bjoko bja go pholisha dieta!
  Margarita o ile a arabela ka go retologa gape gomme a rema sehlopha ka moka sa ma-Japane. Ngwanenyana wa Terminator le yena o ile a phadima mo:
  - Se se makatšago ke gore go na le batho ba bantši ba botegago ka godimo, eupša ke ba mmalwa gare ga bona bao ba ka dirago ntle le bohwirihwiri bja boradia kgolong ya bona ya mošomo!
  Caligula o ile a dikologa bjalo ka godimo ga lebadi, a wiša fase le go sega Majapane, gomme ka mo go kwagalago a kgonthišetša gore:
  - Radipolotiki o bapala ka toka gantši ge moepi a theogela moepong a apere kobo ye tšhweu, gomme maikemišetšo a a swana: go ntšha dithušo tša ditšhelete go hlatswa botumo bjo bo šilafetšego!
  Margarita o ile a arabela se, a šišinya madi meriring ya gagwe:
  -Rapolotiki, ke moaketši bophelong ebile ke moikaketši ka mediro, eupša lehu le lokile le ka moferefere yo!
  Mošemane wa Terminator o ile a thuba sethunya sa Majapane, a roba marapo a mašole a mabedi a dozen a Mmušo wa Letšatši le le Hlabago, gomme a arabela ka gore:
  - Lehu le botega ka gore le dula le etla, eupša ke boithatelo go kgetha nako ya ketelo ya lona!
  Port Arthur ke motse o mogolo, gomme o na le mela e mentši ya go itšhireletša. Ka gona, ka bomadimabe le ka mahlatse, bahlabani ba na le nako e lekanego ya go lwa.
  Mohlabani wa mošemane Caligula, a sega bahlabani ka ditšhoša, gaešita le go lahlela pea ya phedišo ka leoto la gagwe le le se nago selo, a gagola samurai, o ile a opela:
  - Kamoo ke sa kago ka leka, kamoo ke sa katanego! It doesn"t matter ge e ba motho a be a le gona go lwa!
  Margarita, a kgaola lešaba le lengwe la mašole ao a bego a e-hwa ka tlase ga dikotlo tša ngwanenyana wa go tšea lehlakore yo a bego a phadima bjalo ka legadima, o ile a lemoga gore:
  - Gomme go fihla bokgoleng bjo itšego, rena ka noši re kgopela ntwa. Akere, dumela, Caligula, na o be o nyaka go ya Port Arthur?
  Mofediši yo mofsa o boletše ka potego gore:
  - Ka tlhago! Ye e be e le kganyogo ya-ka e fišegago kudu.
  Margarita, ngwanenyana wa go tšea lehlakore, gape a kgaola Majapane bjalo ka legare, o ile a sega:
  - Go lokile, ee! Phološa Russia go fenywe mo go hlaselago kudu historing ka moka ya nywaga e sekete ya dintwa tša naga ya rena!
  Moshemane Caligula o ile a khaola tse peli tse dozen Majapane ka banyalani ba bang ba swing, lokisa molekane oa hae:
  - Phenyo e hlaselang ka ho fetisisa, mohlomong, e bile nakong ea ntoa ea pele le Chechnya.
  Margarita o ile a dumela ka hlogo ka go dumelelana le se, gaešita le go akgofiša tshepedišo ya go sega:
  - Ka ntle le pelaelo! Moganetši yo re lahlegetšwego ke yena o fokola kudu! Go be go e-na le mo gontši kudu ga ma-Chechnya ao, gomme gaešita le seripa-gare sa bona ba ile ba re lwela.
  Caligula tomboy o ile a sega, a leka go feta molekane wa gagwe tshepedišong ya go fediša:
  - Moska o bogola tlou bjang!
  Margarita ka tlhaologanyo o ile a bolela ka se, gape a šišinya marapo le di- crumb tša madi go tšwa meriring ya gagwe ya mmala wa lehlwa ka go phatlalatšwa ga gauta, a tšwela pele go fediša ma-Japane a sebete ao a bego a sa nyake go ineela, ka matla a oketšegago, ka diatla le maoto:
  - Ge madira le batho ba sa nyake go lwa, gona mehlolo ye bjalo e direga. Le ntweng ya mathomo ya Chechen, le ntweng ya Russia-Japanese.
  Caligula ya Dolphins o gapeletšega, mola a fediša samurai, go dumela:
  - O nepile! Batho ba Russia, ka bomadimabe, ha ba batle ho loantša Majapane. - Gomme mohlabani yo mofsa, a tlogela khamphani ka moka ya samurai ka dihlogo tša bona di kgaotšwe, a tlaleletša:
  - Eupša go motho wa rena go tšweletše selo sa mohlolo, seo se tlago re dumelela go fenya ntwa yeo e sa ratwego. It"s even symbolic gore ntweng yeo e se nago kgoši hlogong, bakerubi ba thuša!
  Margarita, a tshwela madi melomo ya gagwe gomme a lahlela dinalete tše di nago le mpholo ka ditlhako tša gagwe tše di se nago selo, a phunya ma-Japane go fihla a e-hwa, o lemogile gore:
  - Gomme le ge go le bjalo tsenogare ya boraro ka lehlakoreng la rena e a nyakega!
  Caligula mošemane, ka ge a tlogetše mothaladi o mongwe wa ditopo o segilwe ka diripana, ntle le go belaela ka mo go kgethegilego, le ge go le bjalo o ile a botšiša gore:
  -O na le bonnete ka taba ye?
  Mohlabani yo mofsa, a phetha go fedišwa ga Majapane kua Port Arthur, o ile a tiišetša ka go hemela godimo:
  - Leoatleng, Togo e matla haholo. Gomme ke molaodi wa mohuta mang, goba ka go nepagala molaodi wa madira a ka lewatleng Rozhdestvensky, yo ka bomadimabe a tsebjago kudu. Bana mohlomongwe ba kaone le go feta maanong a go sepela ka lewatleng!
  Caligula, yo a segago samurai ntle le kgaugelo, o gapeletšega go dumelelana le se se lego molaleng :
  - Ke nnete, ka motho yo bjalo ka Rozhdestvensky, gaešita le ka ge a amogetše dikepe tše šupago tša tlaleletšo tša ntwa tšeo di agilwego kua Argentina, gomme a lokišitše dikepe tša sehlopha sa mathomo sa Pacific seo se phagamišitšwego go tšwa tlase, motho a ka se ithekge ka phenyo. Kudu-kudu ge e ba o gopola gore dikepe tše masomehlano-tee tša Russia di ile tša lwa kua Tsushima, gomme ke sekepe se tee feela sa go senya sa Japane seo se ilego sa nwelela!
  Margarita, ka lethabo, o ile a roba barrel ya sethunya, gomme ka go šikinyega gape ga tšhoša ya ma-Japane a mane, le ka nalete e bogale ya ba bangwe ba bararo, a tlaleletša ka gore:
  - Gomme it"s also significant gore brave admiral"s squadron e ka ba gabotse e thibelwa pele e fihla motheong ke Togo yeo e sa hwetšagalego le yeo e jago nama . Mabapi le se, boemo bja sehlopha sa dikepe sa Rozhdestvensky bo thata kudu.
  Caligula tomboy, a thunya ka maoto a gagwe a go ba le mafolofolo go swana le a tšhwene, khetla ye nngwe yeo e bolailego Majapane bjalo ka moepo wa fase, o ile a dira metlae:
  Go swana le mo-Sweden kgaufsi le Poltava, .
  Rozhdestvensky o ile a tsena mathateng...
  O bonala a le sebete
  Ge e le gabotse, ke se se fapanego!
  Ngwanenyana yo a tšeago lehlakore, a tšwela pele go pšhatlaganya lenaba ka matla a oketšegilego gabedi, gomme a tlogela lešaba la ditopo, ka mo go kwagalago le ka go bala, o lemogile:
  - Ge o sa fenye Japane lewatleng, gona samurai ya manganga e tla lwa nako ye telele, gomme matlotlo a mphapahlogo wa Russia a šetše a se na selo, gomme batho ba ka mošito. Re swanetše go fediša ntwa ka pela ka phenyo e kwagalago. Go sego bjalo, go tla ba le phetogo le go tšwelela ga palamente yeo mohlomongwe e sa nyakegego gaešita le e kotsi bakeng sa Russia!
  Caligula, sebapadi-mošemane, elbowed mojenerale Japane gomme a mo dira gore a fofele godimo, gomme ka nako e swanago a wiša bašemane ba bararo bao ba aperego mask ba leka go tsenya sethuthupi sa pele sa pomo ka go se atlege. Mošemane wa Terminator o rile:
  - Ge go na le nako ye e lekanego, ba tla ya kae?
  Margarita, a sega Majapane ka dikarolo le tlhakatlhakano ya madi, o ile a lemoga ka alamo e lemogegago:
  - Go na le bothata mo. Bjale re sepela ka tsela ye go tloga fort go ya go fort. Ke eng seo se lego lewatleng?
  Tomboy Caligula o ile a sega gomme a lokolla tlhase mahlong a gagwe yeo e ilego ya thula depo ya dithunya. Go ile gwa ba le go thuthupa mo go ilego gwa lahlela mophato ka moka wa mašole a Japane moyeng.
  Mošemane modiragatši o ile a goeletša ka godimo ga go rora:
  - Ga go selo se se kgethegilego! Ka data ya rena, re sesa gabotse, re ka se nwele ka ditšhoša. O tla sesa go tloga sekepeng sa ntwa go ya go sekepe sa ntwa, a hlwekiša di- deck!
  Margarita, yoo ditšhoša tša gagwe, bjalo ka legare le bogale, di ilego tša kgaola mašole a mantši, a sebete, eupša a hwile ka go hloka tlhaologanyo, o ile a myemyela ge a arabela ka meno a bogale kudu le go feta:
  - Ruri o senatla sa kgopolo!
  Caligula wa Didolphin, a hlaba ma-Japane bjalo ka ge eka ke papadi ya khomphutha, o ile a araba ka potego:
  - Ge re ka tšea lebelo la go nagana, gona rena, ge e le gabotse, ga re na yo a lekanago !
  Ngwanenyana wa Terminator o ile a dumelelana le se, gomme gore a kgodiše, o ile a sepela ka gare ga mophato ka moka wa samurai.
  Gomme o ile a tlogela mothalo wa madi wo o nago le mehlala ya maoto a ngwanenyana yo a se nago selo, a go betlwa.
  Ka nako e swanago o ile a bolela gore:
  - Le lebelo la mebele, e leng haholo ho feta bohlokoa!
  Mmogo, le go kitimela ka lebelo le bjalo, le swanetše go kgona go boloka tekatekano gomme le se wele. Caligula le hooligan ho feta kapa ka tlaase ho moo atleha. Ka kakaretšo, ge re bolela ka kgopolo, pušo ya boikemelo yeo e se nago molaotheo ga se ya swanela go ba gona kua Russia ka mo go sa felego. Mohlala wa dinaga tša ka Bodikela tšeo di nago le dipalamente tša tšona o fetela kudu. Re sa bolele ka taba ya gore ma-oligarch a nyaka go diriša matla a ona e sego feela moruong, eupša gape le ka lehlakoreng la dipolitiki. Ga bjale ba na le bogwera bjo bo fetago goba bjo bonyenyane le pušo ya boikemelo, gomme phenyo yeo e ka bago gona Lewatleng la Pacific le katološo yeo e latelago ya China e tla matlafatša segwera se ka nako e telele. Ka tsela, ntwa ya Russia le Japane le yona e bohlokwa kudu go ya ka pono ya nako e telele. Go hlolwa ga Yellow Russia le go akaretšwa ga e sego feela Manchuria, eupša gape le dilete tše dingwe tša China, go ka lebiša go karoganyo ya mafelelo ya Mmušo wa Legodimo. Se se ra gore colossus ye maatla ya China ngwagakgolong wa masomepedi-tee, yeo e ipolelago gore ke Superpower le pušo ya lefase ka bophara, e ka se kgone go ba gona bjalo ka mmušo.
  Gomme go na le kgonagalo ye kgolo ya gore, ntle le Phetogelo ya Diphalane, go phuhlama ga tshepedišo ya lefase ka bophara ya bokoloniale go ka se direge. Lefase le tla ba le tlhaologanyo kudu le go bolokega go feta ngwagakgolong wa masomepedi-tee, ge go na le dinaga tše fetago makgolo a mabedi polaneteng ye nnyane. Go e na le moo, mebušo e mmalwa e tla tšwelela, mohlomongwe gaešita le ya Russia e tla ba e matla kudu, goba bonyenyane e nabilego kudu.
  Ga go thata gakaakaa go bona e sa le pele seo se tlago go direga ge go ka direga gore Japane e fenywe. Most likely , Jeremane, yeo madira a Russia a tlago go ba mmušo o mogolo wa yona, e ka se ipee kotsing ya go tsebatša ntwa malebana le Russia. Eupša mohlomongwe o tla nyaka ntwa ka lehlakoreng le tee, e hlasela Belgium le Fora.
  Lega go le bjalo, Tsar Nicholas o bjalo moo a ka hlaselago gabotse , bjalo ka ge go diregile historing ya kgonthe, ka morago. Go lokile, bonyenyane e le gore Majeremane a bogale a se ke a ba matla kudu.
  Ke moka Ntwa ya Pele ya Lefase gape. Russia e ka ba le dikarolo tša China le Sehlopha se matla sa Pacific ka pele, seo e tlago go ba plus, eupša ... Historing ya kgonthe, Japane e ile ya lwa ka lehlakoreng la Entente, ka mokgwa o swanago, Naga ya Letšatši le le Hlabago e ka bontšha kganyogo ya go itefeletša. Gomme ka morago re tla hwetša pele ya bobedi ka bohlabela. Gomme se ga se se segolo kudu .
  Go oketša moo, motho a ka se letele go matlafatšwa mo gogolo ga madira a Russia, ge a bapetšwa le Histori ya Kgonthe. Gaešita le ge, go ba gona, go tsošološwa ka lebelo ga tša boiphedišo go be go ka thoma pejana, e sego ka 1909, eupša ka 1906, gomme gwa ba mo go phagamego le go feta. Taba ke gore, phenyo ya Russia e ka matlafatša tumelo ya bobedi babeeletši ba dinaga dišele le ba ka nageng mmušong wo o bušago, gomme go tsena ga motse-mošate e be e tla ba mo gogolo go feta ge e le gabotse.
  Se ka lehlakoreng le lengwe se tla oketša thušo ya ditšhelete ya madira. Ka ntle le ge, go ba gona, mmušo wa tsarist o ipontšha e le wo o ikholofelago kudu. Ge, ka mo go kgethegilego, go bonagala re tla fenya bohle gomme ra ba kgokološetša sekontiri. Ka molao wa motheo, mafelelo a Ntwa ya Pele ya Lefase, tabeng ye, ga a bonagale le gatee. Gomme mohlomongwe ka nako yeo, gore se sengwe le se sengwe se rarollwe gabotse, re tla swanelwa ke go tsena ditaba gare ka lekga la bone.
  Le ge kgonagalo ya gore go ka se be le Ntwa ya Pele ya Lefase le gatee ga se ya kgaphelwa ka ntle ka molao wa motheo. Tabeng ye ... Go šetše go le thata go bolela gore ditiragalo tše dingwe di tla tšwela pele bjang. Tsar Nicholas II o tla buša go fihla neng, gomme ke mang yo a tlago go mo hlatlama? Tsarevich Alexei o belaela;a ka no se phele go fihla e le motho yo mogolo. Ngwanešu Mikhail le bana ba gagwe? Bobedi se le dikgetho tše dingwe di a kgonega.
  Nicholas II a ka phela nako e kaaka"ng? Go be go se na batho bao ba phelago nako e telele gare ga ma-Romanov, eupša, ka kakaretšo, tsar yeo e bego e nwa ganyenyane e bile e sa kgoge e be e ka phela nako e telele kudu. Le gona gaešita le ge a be a tumišwa ka boleta le botho bja pelo, e be e se motho yo a lokologilego. Ka gona ga go bonagale mmušiši a tla nea molaotheo ntle le kgateletšo e feteletšego. Le ge go le bjalo, ditsela tša Morena ga di hlahlobje. Se sengwe le se sengwe se ka direga ka tsela yeo e sa letelwago kudu. Gomme phiri e fetoga kwana, gomme kwana e fetoga phiri!
  Gomme bjale ka ntle ke bana ba bjalo ba ba botse le ba ba rategago - mošemane le mosetsana, ba mengwaga ye bonolo kudu, ba hlwekiša sebo ka morago ga sebo le sebo ka morago ga sebo. Mona, ka mohlala, ke thaba e ka sehloohong e nang le lebitso le bonolo Vysoka. Go tloga mo o ka bona boema-kepe ka moka ka dikepe tša Russia tša sehlopha sa mathomo sa Pacific di lokišwa, gotee le dikwere tše dingwe le ditsela tša go batamela motseng.
  Margarita, ka kgodišego a rema Majapane a mantši le ao a tšwago madi, o laela gore:
  - Go lokile, na le rena re tla e hlwekiša?
  Mohlabani wa mošemane Caligula, a fetša samurai ya mafelelo ka ditšhoša tša gagwe, o ile a araba ka go kwera gore:
  - Ke nnete, re tla hlwekiša le go hlwekiša gape!
  Gomme banyalani ba ile ba kitimela mafelong a phagamego ka lebelo la sefofane sa ntwa. Re swanetše go akgofa. Kgweding ya March, mašego ga se a matelele gakaakaa, gomme mosegare, gaešita le ka lebelo la ona, ga go bonagale go tla kgonega go phema ka mo go feletšego go thulwa ke dithunya tše dintši, ke gore, dithunya gomme sa bohlokwa kudu, dithunya tša motšhene .
  Ke mo gobotse gore ga go na metšhene ya go itiriša. Gomme ka tsela ye nngwe e khutšišitše. Letšatši le le hlabago ga le akgofele go fediša leswiswi pula le mouwane wa maswi wo o tlatšago selo se sengwe le se sengwe.
  It"s frosty in the morning, gomme ice crust crunches ka fase ga maoto a calloused a Terminator guys, bao, le ge ba be ba nyaka, ba bego ba ka se apare dieta tša bona - ba be ba tla gagola. Le gona maoto a bona le ona ke dibetša tšeo di sego mpe go feta diatla tšeo di nago le mafolofolo kudu. Kgapetla ya leqhoa crunches, empa ha e šitiše le gatee le go fofela godimo go fihla godimo le go tšwetša pele tshenyo moo, go akaretša le tirelo ya dithunya tša disenthimithara tše lesometee.
  Ke mohola ofe wa dikutu tše bjalo? Eupša o ka se kgone go thula diphetho tša go swana le bona ka dithunya tše kgolo, eupša go bonolo kudu go hlwekiša baleti. Margarita, ka ge a lahlile ma-Japane a lesome-pedi sekoting ka sedirišwa se tee sa go dikološa, ba ile ba bokolla ka mo go tšhošago ge ba be ba e-wa, o itše:
  - Ka fao showdown e tšwela pele ka tsela ye e fodilego ...
  Mošemane wa terminator Caligula o ile a sega, a lahlela bahlabani ba lesomepedi ba sebete ba Japane ka sekoting gomme a hlokomela ka lethabo:
  - E bile e thoma go tšwafa...
  Margarita o ile a e šišinya, a lahlela hlogo ya gagwe yeo e kgaotšwego ka arc go molekane wa gagwe:
  - Go lokile. E šoma le go feta. Goba na o ka rata duel le baloi?
  maatla afe a magolo ao bjale a bego a na le ona, a hlafuna dinawa tša tšhipi bjalo ka noga gomme a araba:
  - I wouldn"t refuse , but mo ngwagakgolong wa masomepedi go na le kgonagalo ye nnyane ya go kgopša ke bona !
  Margarita, a sega ma-Japane a mangwe a lesome-pedi bakeng sa nama e gagogilego, o ile a sega:
  - Eupša lebelela, ninja!
  Ka kgonthe, bahlabani ba babedi ba dozen bao ba aperego dišira-sefahlego bao ba aperego diaparo tše ntsho ba ile ba kitimela go hlasela mohlabani. Gomme ba itlhamile ka ditšhoša, ba babedi ba swere seatleng se sengwe le se sengwe. Go batho, di- ninja di be di sepela gabotse. Motho o be a ka kwa go itokišetša mo go sa tlwaelegago le tlwaetšo e sehlogo go tloga bjaneng. Eupša ge e le gabotse, ke"ng seo se ka ganetšwago le bakerubi? Phapano ya lebelo magareng ga batho bao ba sa hwego, bana bao ba pompšago ka thušo ya maleatlana le batho ke e kgolo kudu. Le gona di- ninja, gaešita le ge e le bahlabani bao ba tlwaeditšwego gabotse, e sa dutše e le batho.
  Margarita o ile a sega tše pedi tša tšona ka nako e tee ka tšhilo ya phefo ya lebelo, gomme a lefiša wa boraro ka leoto la gagwe le le se nago selo, la basetsana, la maemo, eupša le le bolayago ka gare ga letheka moo a ilego a fofela dimithara tše fetago tše masomehlano godimo gomme a gagola kota ya folaga go tšwa toreng. Margarita o ile a lwantšha dinaledi tšeo di mo lahlilwego gomme, a tšwela pele go šikinyega, a rema tše dingwe tše tharo, gomme a bolaya wa bone ka go lahlela ditšhoša tše tharo ka menwana ya gagwe ya maoto. Ninja e ile ya tloga go tše pedi, eupša ya boraro, e fofa go bapa le tsela yeo e robegilego, e ile ya kotama thwii pelong.
  Caligula wa tomboyish le yena o ile a tsena ka gare ga ntwa. O ile a sega ninja yeo e nago le rim e pherese ka bogare gomme a lokolla tlhaselo e akgofilego le go feta yeo e ilego ya wiša dihlogo tša banna bao ba bego ba apere mask bao ba bego ba leka go hlasela dipara tša gagwe.
  Banna ba bathobaso bao ba sa bonagalego ga se ba ka ba ineela, eupša ba be ba nanya kudu ka lebelo ge ba bapetšwa le mošemane le mosetsana wa bakerubi bao ba ilego ba ba hlasela. Ba be ba se na sebaka le gatee.
  Margarita, ka motšhene o sa ganetšegego wa sepoko sa lebelo, o ile a ba a opela:
  - O tla ntebala kgauswinyane, o tla ya Sheol bjalo ka pula ye e kolobilego! Barongwa ba bangwe ba a re direla, gomme o tla tsena ka lekeseng le Dracula!
  Ninja e ile ya wa, ya segwa diripana, ya gaša madi bjalo ka magapu a butšwitšego ka fase ga cleaver. Le gona ga se ba ka ba kgaotša go hlasela. Eupša ... Bahlabani ka moka ba bagolo ba masomepedi-tharo ba ile ba wa ntweng. Ka morago ga moo, banyalani ba ba kgahlišago ba ile ba fetogela go fetša bahlanka bao ba šetšego dithunya...
  Mouwane o be o šetše o thomile go phatlalala, gomme Letšatši le ile la thoma go phadima ka maatla. Gomme bahlabani ba sebete ba ile ba hudugela mothalong o mongwe wa tšhireletšo. Tlhaselo e be e sešo ya thoma, gomme re ile ra swanelwa ke go lwa ka borena. Lega go le bjalo, bahlabani ba be ba se ba hlwa ba ikwa ba lapile kudu, eupša ba be ba fo nyaka go ja. Go lokile, re ile ra thoma go ja nama ya dipere ye tala gape. Go lokile, ga go na batho, ka morago ga tšohle.
  Mošemane wa Terminator Caligula, a lahlela nalete ka leoto la gagwe le le se nago selo, a phunya ma-Japane a mmalwa ka lona, o ile a bolela ka go lebanya:
  - Bokgoba bjo thata ke go ba lekgoba la mpa - mong ga a na kgaugelo, go sa šetšwe lefeela goba go tlala!
  Margarita o ile a dumelelana le se, a tšwela pele a rema di- samurai tšeo di bego di sa dutše di gagaba, go swana le ditšie tše di sa balegego, tšeo di bego di tšhologa ka maphotong. Gare ga Majapane go be go na le bašemane ba bannyane kudu, ba mengwaga ye e ka bago ye lesometshela goba ye lesomešupa, gomme go be go sa kgahliše kudu go ba bolaya. Go bonagala balaodi ba Naga ya Letšatši le le Hlabago ba gohla dipolokelo tša bona ka moka bakeng sa ntwa. Eupša Kuropatkin, yo yo mongwe le yo mongwe a bego a mo tshwela mare le go mo tshwela mare, o be a sa dutše a hlokomela mašole, gomme a lahlegelwa ke tšhelete e nyenyane kudu go feta Majapane. Gomme ka baka la se o swanetše go fiwa theto. Gomme ganyenyane-ganyenyane diyuniti tša Japane di ile tša lwa gakaone, gomme madira a mafsa, a tlwaeditšwego gabotse a ile a fihla go tšwa karolong ya Yuropa ya Russia. Go akaretša le dihlopha tša baleti.
  Ngwanenyana yo a bego a tšea lehlakore o be a nagana gore go diregile selo se se swanago Ntweng ya Bobedi ya Lefase. Majeremane a boifišago a ile a tšwela pele gomme a fihlelela katlego go fihlela ge diyuniti tša ona tša maemo a godimo di kgaolwa ka mo go feletšego, goba mo e nyakilego go ba ka mo go feletšego. Ka morago ga moo, ba ile ba palelwa ke go thibela Madira a Mahwibidu.
  Ke therešo gore go swanetše go bolelwa gore diyuniti tša bašomi tša Madira a Mahwibidu le tšona di ile tša kgaolwa. Gomme se, ka nnete, se ile sa ipontšha e le bothata.
  Margarita o ile a kitimela ntweng ka mantšu a:
  - Modimo a ka se go lahle, kolobe e ka se go je, le didragone tše mpe di tla golegwa!
  . KGAOLO YA No. 12.
  Dominica o ile a boela Dragon Academy ka nakwana feela. O ile a boela a ithuta ka pela dipelete tše mmalwa tše lesomepedi, le mantšu a mangwe a raraganego.
  Ke moka banenyana ba bararo: elf, hobbit le troll ya tshadi, ba ile ba bapala le yena ka go lahlela maswika a maleatlana godimo.
  Dominica o ile a ba betha. Gomme maswika ka bowona a be a phadima kudu gomme a phadima, bjalo ka marothodi a phoka mahlasedi a mabone a mane.
  Ka morago ga moo, ngwanenyana baloi ba ile ba mo fa dipalamonwana tše pedi ka maswika go tšwa leotong le lengwe le le lengwe, e le gore mohlabani a kgone go matlafatša mantšu a gagwe a go loya ka baka la pakane e kgolo: go phološa thobalano e matla.
  Bjale mo e nyakilego go ba menwana ka moka ya maoto ya maoto a sa aparwago a ngwanenyana wa modiragatši, ka ntle le monwana wo monnyane, e be e na le dipalamonwana tša maleatlana. Gomme o ile a ba le maatla le go feta maleatleng go feta ka fao a bego a le ka gona pele. Ge e le gabotse yo ke ngwanenyana yo a kgonago go senya motse le go aga mošate.
  Gomme ka fao a ithuta ka pela dipelete tše dingwe tše lekgolo, gomme go e na le go khutša, a dula fase godimo ga rug ya boya. O ile a nwelela boemong bja lotus, gomme mo e nyakilego go ba gateetee moko wa gagwe wa monagano le moya, le mmele wa gagwe gabedi, di ile tša ikhwetša di le legohle leo le bapilego, gotee le sehlopha sa ntwa, le ge e le gore ka ntle e be e le ba bafsa.
  Madira a bana, ao a bego a eteletšwe pele ke sehlopha sa bahlabani ba bane, a ile a tšwela pele go lwa le mašaba a digotlane nageng ya moloi yo mobe Bastinda.
  Dihlopha tša mathomo tša digotlane tše di jago nama di ile tša bolawa goba tša itemogela diphetogo.
  Ke moka mašemo a tšwelela moo makgoba a bana a madimabe a bego a šoma gona. Di be di hlokometšwe ke balebeledi ba bagolo ba digotlane bao ba lekanago le dikolobe tše di hlomphegago. Ba be ba swere dikotlo ka matsogong gomme ba otla bašemane le banenyana bao ba sa aparago seripa-gare.
  Dominica o ile a galefa:
  - Go mpe bjang ge bana ba tlaišega!
  Gomme ka pefelo o ile a thuntšhetša magadima a mmalwa ka nako e tee go dikolobe, gomme tša fetoga borakgadi tše kgolo, tše di khupeditšwego ka tšhokolete.
  Bana ba makgoba ba ile ba lla ka go makala, gomme ka morago ba kitimela dijong tše bjalo tše di kgahlišago le tše di nkgago bose. Gomme a re gagoleng diripana go tšwa go yona.
  Dominica o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana gape, gomme gape a dira diphetogo, a fetoša dikolobe tše di gobogilego gore e be dibjana tše bose, a lla:
  Bana, ke dinaledi tše di lego leratadimeng, .
  Matšoba a gola ka mafulong...
  Go tla ba le lethabo polaneteng, .
  Ditoro tše dibotse di tla thunya!
  Margarita, yo le yena a bego a akaretšwa diphetogong, o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - O na le borutho bjo bogolo bja ka gare le botho!
  Gatee-tee, go swana le jack-in-the-box, go ile gwa tšwelela legotlo le legolo leo le swanago le dinosaur. O ile a bula molomo wa gagwe gomme a goeletša selo se sengwe seo se thibago ditsebe.
  Banenyana ba ka bobedi ke baloi, kamoo ba tlago go lokolla legadima le di-pulsar go yena, le go tšwa go dithupa tša maleatlana, le go tšwa go dipalamonwana maotong a bona a sa aparwago. Gomme moela wo o kgokagantšwego wa maatla o ile wa thula phoofolo ya go tšhoša ye kgolo, ya botelele bja dimithara tše masomepedi-hlano. O ile a phuhlama, gomme gateetee a retologa go bona dijo tše ntši tše di fapanego, tše di humilego le tše di fapanego tafoleng ye telele. Gomme mo, gare ga tše dingwe, go be go na le digalase tša beine tša gauta tšeo di nago le mehuta ye mentši ya ice cream.
  Bana ba makgoba ba ile ba thoma go tlogela mošomo go dikologa pherimitha ka moka gomme ba hlasela dikolobe tšeo di hloilwego, gomme ba di sega ka disekele, dikota le dilo tše dingwe tša temo .
  Gomme go be go na le pefelo ye ntši kudu ka go bona. Bašemane ba marabele ba ile ba ba ba thoma go opela ka phišego;
  Mang le mang yo a lego leswiswing la bokgoba, tšea tšhoša ka diatleng tša gago;
  Gomme o se ke wa kgotlelela dihlong tše di nyenyefaditšwego...
  Lenaba la gago le ka se age motheo madi, .
  O tla mo fetišetša kahlolo yeo e sa thabišego!
  
  Mošemane o bethwa ke sefepi se sebe, .
  Mobolai o mo tlaiša ka legotlo le lebe...
  Eupša motlaiši yo mobe o tla fetoga setopo, .
  O se sa kwa banenyana ba lla!
  
  O se ke wa ba lekgoba, wa kokobetšwa leroleng, .
  Emiša hlogo ya gago ka pela...
  Gomme go tla ba le elfinism kgojana, .
  Ke rata Solntsus le Spartak!
  
  A go be le lefase le le phadimago legohleng, .
  Go yona lethabo le tlago swarelela go ya go ile go batho...
  Gomme bana ba tla ba le monyanya wa lethabo moo, .
  Mmušo woo ga se wa madi, wa difihla!
  
  Go tla ba le, re a dumela, paradeise legohleng ka moka, .
  Re tla tseba sebaka...
  Mabapi le se, mošemane wa mohlabani, iteta sebete, .
  Gore go se be le toro e bohloko le dihlong tše mpe mo!
  
  Ee, re makgoba, re fegelwa ka diketane ka tlase ga kgatelelo, .
  Gomme sefepi se se tukago se re otla ka dikgopong...
  Eupša ke dumela gore re tla bolaya di-orc-rat ka moka, .
  Ka gore moetapele wa marabele o phodile kudu!
  
  Ka iri ye bašemane ka moka ba rabela, .
  Banenyana le bona ba na le bona ka selo se se swanago ...
  Gomme ke dumela gore ba tla fa solcenism, .
  Re tla lahla joko yeo e hloilwego!
  
  Ke moka, le a tseba, lenaka la phenyo le tla lla, .
  Gomme bana ba tla atlega ka letago...
  Diphetogo di re letetše ka lethabo, .
  Ditlhahlobo, go feta se sengwe le se sengwe ka meputso ye e phethagetšego!
  
  Re tla fihlelela mohlolo wo bjalo, ke a dumela, .
  Gore go tla ba le paradeise ya nnete ya seetša...
  Bonyenyane felotsoko moloi ke Judase yo mobe, .
  Ke eng seo se kgoromeletšago bašemane ka gare ga lešaka!
  
  Ga go na lefelo la rena makgoba lefaseng la bahu, .
  Re ka raka diabolo mapetsong...
  Lebitsong la paradeise, e halalelang Morena, .
  Go batho ka moka ba ba thabilego ba lokologilego!
  
  Eka go be le khutšo lefaseng ka moka la ka tlase ga ngwedi, .
  A go be le lethabo le letšatši le lekgethwa ...
  Re thuntšha manaba bjalo ka ka gallery ya go thuntšha, .
  Ka gona seo feela godimo e sego motsotswana fase!
  
  Ee, ntumele, maatla a rena a ka se ome, .
  O tla ba tsela ya legodimo go ya legohle...
  Gomme madira a marabele a tla bogola ka go hlaboša , .
  Go nwelela digotlane tše di nago le bonaba!
  
  Ke kamoo go thabilego, go thaba, .
  Bjang bo gola bjalo ka dirosa go dikologa...
  Sehlopha sa rena sa bašemane
  Ruri ponagalo ke ya lenong la thaba!
  
  Phenyo e tla ba e kgonthišeditšwego, .
  A re ageng, ke a dumela, ka potego re Edene...
  Lethabo ka moka, lethabo polaneteng efe goba efe, .
  Gomme ga o redneck , eupša o mong wa ka yo a hlomphegago!
  Ka kgonthe, ye ke koša ya makgoba ao a tsošitšwego ao a pšhatlaganyago digotlane le di- orc.
  Go sa le bjalo, Dominica le Margarita ka didragone, pele ga madira, ba fofela godimo go ya mošate.
  Baloi ba babedi, ba lebelo le ba phadimago ka dithupa tša maleatlana le dipalamonwana tšeo di nago le dipheko maotong a bona a sa aparwago. Ka eo ba phetha diphetogo fabulous. Gomme there"s nothing wrong ka taba ya gore bjale digotlane tše dingwe, tše kotsi kudu tša maphego di leka go di hlasela.
  Difofane tša digotlane ga se metlae. Eupša banenyana ba ile ba ba otla ka matla a bona a maleatlana gomme ba loya. Gomme go e na le diphoofolo tša go tšhoša, malekere a kgapetla a tšwelela. Ka gona bose e bile bo nkga bose.
  Go tlaleletša, tše dingwe tša ditšhwene tše di nago le maphego di fetoga difraise. Eo e butšwitšego gakaakaa gomme e phadima ka dirubi le topaz.
  Gomme ditšhwene tše dingwe tše dingwe tše di nago le maphego di ile tša fetoga dibalune.
  Oenomai le Dobrynya le bona ba ile ba tsena ntweng ya didragone. Ba ile ba thoma go rema balekane ba bona ka ditšhoša, e lego seo se lego bonolo kudu le se se lebanyago. Go lokile, le didragone ka botšona, ge di e tšea gomme di tuka mollo. Gomme ba tla fiša bao ba nago le maphego ba se na go itshola goba go belaela.
  Oenomaus o lemogile, a rema lenaba:
  - Se, o a bona, se tla ba se se segišago kudu le se se fodilego!
  Dobrynya o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Ee, se se ka se bewe ka mantšu!
  Gomme mošemane wa mogale o ile a thuntšha nalete ye bogale kudu le ye e bolayago go lenaba. E ile ya thula legotlo thwi leihlong, gomme ya thulana le legotlo le lengwe. Ke mo tlhakatlhakano e thomilego gona.
  Oenomaus o ile a opela:
  Ditoeba di fodile kudu
  Ba ka ba ba loma moeike...
  Bjoko bja gago bo thata go bo bona, .
  Le gona di- convolution di swana le tlhale!
  Dobrynya o ile a dumelelana le se:
  - Ee, digotlane di loma mehuta ka moka ya dilo tše mpe!
  Margarita o ile a šikinya mahlo. O ile a gopola kamoo mošemane wa go tšea lehlakore Andreika a ilego a thopša ka gona. Gomme o be a notletšwe ka phapošing ya ka fase ye e tonyago yeo e tletšego ka digotlane. Gomme digotlane di lomile maoto a mošemane ao a se nago selo, a tšhogile ka baka la go tonya. Andreika o ile a lwantšha digotlane bošego ka moka gomme a se robale. Gomme mesong o ile a išwa go botšološišwa, gomme pele ba gaša letswai godimo ga dintho maotong a mošemane A"s. Go be go le bohloko kudu, gomme Andreika o ile a thoma go goeletša . Le gona ba mo hlaba ka terata ya meetlwa.
  Eupša mošemane wa go tšea lehlakore o ile a idibala ka baka la go tšhoga bohloko, eupša ga se a ka a bolela selo.
  Margarita o ile a kgona go rulaganya go tšhaba ga Andreika. Gomme se e be e le feat ya gagwe. Mošemane o ile a kgona go fenya bohloko gomme a tloga ka maoto a golofetšego le a lomilwego. Gomme ka baka la seo, kudos go yena.
  Ngwanenyana yo a tšeago lehlakore o ile a betha digotlane gomme a opela ka phišego e kgolo:
  Sethunya sa ka se swana le ngwanešo yo mogolo
  Thunya ka nepo kudu, ka nepo...
  Akere ngwanenyana o na le sethunya sa motšhene ka gare ga mala, .
  Le ge ka dinako tše dingwe bophelo bo swana le lesaka!
  
  Ke ngwanenyana yo a sego matla go feta
  Phiri le nkwe ka teko e tee...
  Eupša lentšu ga se thaga, .
  Ge ke na le moratiwa wa ka, ke a dumela, mmogo!
  
  Ke šetše ke tšere pase efe, .
  Iran e ile ya hlasela dithaba ka ledimo...
  O ile a thopa dinaga tše dintši tše di fapanego, .
  Aowa, nka se kgone go dula ka khutšo kgauswi le sofa!
  
  Mohlomongwe o ka se kwešiše se, .
  Go bolela eng go lwa le ba fišegelago thoko...
  E ngwale ka pukung ya gago ya dinoutse, .
  Gomme o ithute go lwa ka tsela ye e hlomphegago, mošemane!
  
  Ga go na Motherland wa ka, ntumele, sebete, .
  O phadima bjalo ka ruby ye e phadimago...
  Gaešita le ge go na le makala a dimilione a diabolo, .
  Re sa tlo fihlelela lefelo legodimong!
  
  Morena a ntšhireletše
  ye kgolo , Ramaatlaohle...
  Ngwanenyana o na le nama e matla , .
  O wiša tšheri ka volley e nepagetšego!
  
  Ga go na motho yo a ka nfenyago
  Ke nna ngwanenyana yo leina la gagwe e lego mašole!
  Bere le yona e khunama maotong a ka, .
  Le gona di- maple di tla go nea gauta kgaufsinyane!
  
  Tšhwaane, e kitima e sa rwala dieta lehlweng, .
  Snowdrifts, wa tseba, o se ke wa tšhoša ngwanenyana...
  Ke tla fa lenaba la ka moriri o dashing, .
  Ba ntemoga bjalo ka greyhound!
  
  Ke belegwe mathomong a seruthwane, .
  kudu , bjalo ka ge eka ke sefoka...
  Moanegwa ke greyhound kudu , groovy, .
  Gomme kgabo e fišago e tuka ka pelong ya ka!
  
  Ee, o be o sa hwetše ngwanenyana yo mobotse kudu, .
  O tla fa bohle lerato ka bontši...
  Ga a lebelele le masomepedi, .
  Eupša o bile o otla ka matla kudu!
  
  
  Ka baka leo, khunamela ngwanenyana, .
  Gomme o mo atle maoto a sa aparwago...
  Knight e tla kitimela godimo bjalo ka mosebe, .
  Go ka se be thata go rena go rarolla bothata!
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a opela ka moya kudu. Ditoeba ka moka tše di fofago di fetogile. Tše dingwe ka gare ga malekere a kgapetla, tše dingwe ka gare ga dipopcorn, tše dingwe ka gare ga oatmeal goba dibubble tša sesepa. Gomme ba bangwe ba bašemane ba bagale ba ile ba kgaolwa ka tsela ye e sa rego selo go fihla ba ehwa, goba didragone di ba fiša ka mollo. Tše e be e tloga e le dimafene le di- roast tša di- chop tše dibotse le tša nama.
  Dobrynya o ile a tšea gomme a thuntšha nalete ka menwana ya gagwe ya maoto, gomme ya phunya legotlo la maphego, la le kgomaretša lebotong la leswika. Gomme go ile gwa ipontšha e le mo go fodilego kudu le mo go fodilego.
  Gateetee legogo le ile la bonegela gomme sefaha se se kgahlišago sa taemane sa tšwelela legatong la sona.
  Dobrynya o ile a opela:
  Gomme ge ke bona barbel, .
  Ay, ay , ay!
  Bašemane ba ile ba fa go kitima bakeng sa tšhelete ya bona, .
  O se ke wa robala!
  Mošemane Enomai o ile a araba:
  - Ao! Go ile gwa tšwelela gabotse gakaakang. Ye ke lehlwa.
  Dobrynya o ile a ngunanguna gomme a rora:
  - Re ka kgona go e dira ka moka, bahlomphegi, ke kgale re bjala, kae?
  Dominica o ile a lla ka go arabela, gomme gape a fetoša diphepheng tše lesomepedi tša maphego tšeo di bego di phaphamala go tšwa toreng ye e tšhošago ya mošate gore e be dihlopha ka moka tša dinaledi tša mabenyabje. Le kamoo e phadimago le go phadima ka mo go makatšago, go swana le di- icicle godimo ga mabone a mane ao a romelago mahlasedi a letšatši.
  Margarita o ile a lemoga ka go sega gore:
  - Ke dumela gore botse bo fenya bobe!
  Enomai o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Botse le bobe ke dikgopolo tse leloko. Legotlo še, le lona le a phela, gomme re le sega!
  Dobrynya o lemogile gore:
  - Le dimela? Merogo le dienywa tše di swanago le tšona di a phela, gomme le tšona di a jewa, gomme it"s a pity!
  Dominica o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Ke ka fao go diregago, ke ka fao go diregago, .
  Yo mongwe le yo mongwe o ja yo mongwe gatee-tee!
  Ngwanenyana-sebapadi yo a nago le go rora o ile a e tšea gomme a lokolla maleatlana maotong a gagwe a sa apara selo. Gomme tora yeo e nago le legata la rat e ile ya fetošwa. E ile ya ba gauta, gomme rose ya phadima ka dirubi ka godimo.
  Margarita o ile a lemoga ka bohlale, a hlobola meno a gagwe gomme a romela mahlasedi a polao le a senyago go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo. Gomme maleatlana a šoma. Gomme a phophola e bolayago le e senyago, yeo gatee-tee e ilego ya fetoga ya go hlama le yeo e atlegago.
  Di-Orc le di- goblin di ile tša tšhollela ka ntle ga mošate gape . Gomme ba ile ba namela ka lešaba la kgonthe . Tše dingwe tša dibere tše di nago le mašoba di be di apere ditlhamo tša tšhipi. Gomme tše ke ditlhamo tše di phadimago kudu, ka marumo le dilepe.
  Dominica o ile a lemoga ka bogale, a hlobola meno a gagwe:
  - Bjale ye ke lešaba la go tšhoša leo le šetšego le namela ka gare . Go lokile, na re tla kopana le bona ka selo se sengwe se se bolayago?
  Margarita o ile a hlokomela ka pososelo e kotsi:
  - Ee, go ba gona re ka dira se!
  Gomme banenyana ba baloi ba ile ba tšea gomme ba thoma di-pulsar tša bona tša maleatlana go di-orc le di-goblin.
  Mošemane Dobrynya o lemogile gore:
  - Se ga se se sebe, eupša re swanetše go fa bana bahlabani sebaka sa go lwa.
  Gomme, ka nnete, bana ba marabele ba dikete ba ile ba kitimela godimo go ya mošate go tšwa mahlakoreng a go fapana. Bontši bja bona, kudu-kudu bašemane, ba be ba apere diketane. Ba bangwe ba bašemane ba ile ba šoma, ba hloma difihlolo le diswantšho tše di betlilwego go moloi Bastinda . Difikantswe tše dingwe di ile tša gola go fihla go dimithara tše lekgolo ka botelele, gomme ke feela mošate o mogolo wo o bego o phagame ka godimo ga tšona.
  Bašemane ba babedi ba matla kudu, le ge e se ba bagolo kudu, Viscount le Phoenix, ba ile ba lwa pele ga ba bangwe ka moka, ba bea digotlane fase.
  Di- orc, ka lehlakoreng le lengwe, le tšona di ile tša thoma go thuntšha go tšwa bora. Eupša baloi ba ile ba ba otla ka matla. Ge e ba go be go le bonolo ka tekanyo e itšego go bolaya digotlane, gaešita le ge di be di nonne e bile di le tše dikgolo, se se be se kgoma go sepela ga tšona. Ke moka di- orc e tla ba bahlabani ba matla kudu, gomme di- goblin e fo ba ditšhaba tše dikgolo.
  Phoenix o lemogile gore:
  - Ke ile ka lwa le Kartaus . Ka gona bahlabani ba gagwe ba be ba le mafolofolo kudu!
  Mohlabani wa viscount o ile a opela:
  Ke rata ntwa kudu
  Go lwa bjalo ka mokoko...
  Le ntweng ya diatla, .
  Ke lwela diphoofolo tše pedi tša go tšhoša!
  Phoenix o ile a hlokomela ka go myemyela:
  - Ee, go bolela nnete, se se segolo ! Eupša re tlwaetše go bolaya diphoofolo tša go tšhoša ka dikete.
  Gomme ka fao bašemane ba mogale ba ile ba bolaya goblin. Gomme diphoofolo tše dingwe tša go tšhoša di be di šetše di fetotšwe ka karolo mehuta e fapa -fapanego ya dijo le malekere. Eupša yo mongwe wa di- goblin o ile a tšweletša ice cream e bjalo ka galaseng ya beine yeo e betlilwego ka emeralda.
  Gomme ka godimo go na le mekgobo ya ice cream ya mebala ye mentši, diripana tša tšhokolete, dienywa tša malekere, difraise, dipistachio bjalobjalo, tšeo di kgahlišago kudu.
  Bana ba mohlabani ba tla goeletša ka lethabo. Ee, e tloga e ile ya ipontšha e le e bose ka mo go feteletšego gomme e kgahliša mahlo.
  Ngwanenyana-moloi Margarita, ka ge a lokolotše lephoto le lengwe la tshenyo le phedišo, o ile a dira carte blanche e bogale tabeng ya go fetoša tše mpe gore e be tše di kgahlišago , gomme a ntšha:
  - Ka ditsela tše dingwe, maleatlana a kaone go feta tshepedišo ya tlhago, akere?
  Dominica o ile a dumela:
  - Ee, ntle le pelaelo, re bopa selo se sebotse le se se bose. Eupša ke ka baka la"ng go na le makgoba a dikete mo, gomme ka moka e le bana, gomme go se na batho ba bagolo bao ba bonagalago?
  Margarita o ile a araba ka go myemyela:
  - Tšhušumetšo ya maleatlana a selegae. E tiile kudu. Gomme ka nnete, go hwetšagala gore go na le bana ba sa golago fela lefaseng le. Eupša o se tshwenyege, moya wa lefelong leo o nnoši o ka se go fetoše ngwanenyana yo monyenyane.
  Dominica o ile a botšiša ka go makala gore:
  - Gomme ka lebaka la eng?
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a araba ka gore:
  - Le ka hlooho ya khabetšhe!
  Tlhaselo ya di-orc tše mpe le di- goblin e ile ya thoma go fokola. Ba bangwe ba bona ba ile ba bolawa ke bana ba bahlabani, gomme bontši bja bona ba ile ba fetošwa ke maleatlana a matla a banyalani ba babotse. Ye ke maleatlana e le ka kgonthe, e fifala lepara leo Dunno a bego a e-na le lona.
  Dominica o ile a lemoga, a nyenya ka bose:
  Nako ya go bala e fihlile, .
  Re otla orc ka leihlong...
  Ge a arabela, o ile a swana le phae, .
  Gomme a kgopela leino!
  Gomme ka nnete, ka Mehuta ka moka ya dijo tše bose e fetošwa go ba di-orc le di-goblin.
  Gomme bana bahlabani ba thabišwa ke se. Gomme dikolobe di fedišwa ntle le mathata afe goba afe . Eupša go tšwa go dikotlo tša bona, dijo tše bose di ile tša thoma go tšwelela gape. Le dilo tše dingwe tše bose le tše di makatšago.
  Le gona digotlane di fetošwa ka pela gore e be selo se se nago le mohola le seo se kgonago go jewa.
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore Margarita o ile a goeletša ka gore:
  - Mohlomongwe bjale re tla tsena ka gare ga mošate ka bowona!?
  Modiragatši wa ngwanenyana o lemogile gore:
  "Gomme lefelo la go lalela le ka re letela moo." Lega go le bjalo, re itokišeleditše se!
  Margarita o ile a nyenya gomme a araba ka gore:
  - Ke mmulamadibogo, seo se ra gore ke dula ke itokišitše!
  Bjale bana makgoba ba thubile ka mošate. Maoto a bona a sa aparwago a ile a gata mmabole o motšo. Ka gare ba ile ba lwa le di-orc, di- goblin le digotlane. Gomme ba di rema bjalo ka ge eka ba na le di-cutter go e na le ditšhoša. Ke mo go segwago go thomilego gona.
  Bašemane ba ile ba lwa ka ditšhoša kudu-kudu ka bogale. Gomme banenyana ba be ba rata go thuntšha ka bora. Ka mahlatse, Margarita o be a kgona go fetoša disekele le dikota gore e be bora bja kgonthe. Gomme di thuntšha diphuthelwana ka moka tša mesebe, di phunya digotlane.
  Dominica o lemogile ka bohlale gore:
  - Metsu e bogale ya tsela ya mmolai, phodile bana ba ka.
  Gateetee moloi Bastinda ka boyena o ile a fofa ka ntle ga tora. O be a bonagala bjalo ka mosadi wa mengwaga ye e ka bago ye masometharo-hlano, gomme a dikologa bjalo ka godimo. Moriri wa gagwe ke o motsothwa, o kobegile, gomme yena ka boyena o swere dithupa tše pedi tša maleatlana ka diatleng tša gagwe tšeo di nago le diatlana.
  Moloi o be a fofa ka sethuthuthu, gomme maotong a gagwe go be go na le dibutšwana tše di nago le di- spur.
  Bastinda o ile a e tšea gomme a rora:
  - Ke hlompha ba matla
  Gomme ke kgopiša bao ba fokolago...
  Ke bobe bjo bogolo
  Gomme go thwe"ng ka wena, o sa rwala dieta?
  Dominica o ile a tweeta ge a arabela:
  Molao wa ka o bonolo
  Ke fenya bao ba lego ba babe...
  Mang le mang yo a fokolago, ke tla mo thuša, .
  Nka se kgone go e dira ka tsela e nngwe!
  Bastinda o ile a tšea go tšwa go dithupa tša maleatlana, bjalo ka ge eka o betha Dominica ka di-pulsar. Ka gona o ile a letša molodi ge a arabela. Gomme di-pulsar di ile tša fetoga dikuku gateetee gomme tša wela godimo ga ngwanenyana-sebapadi, tša mo tlotša ka botlalo.
  Ge a arabela, Dominica, ka go galefa, o ile a lokolla pulsar e kgolo kudu go tšwa go lepara la gagwe le go tšwa menwaneng ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo.
  E ile ya fofa, eupša Bastinda o ile a kgona go tšhaba gomme a thulwa ke go tšhollwa ga meetse ka mošate. E nyakile e bonegile ka yona nako yeo gomme ya thoma go fetoga. Gomme sebakeng sa mošate wo o tšhošago, mošate wa maemo a godimo kudu o ile wa tsoga - ka botlalo le ka pela.
  Bastinda o ile a mo gadima, a panya mahlo gomme a tšhaba. Ka go nepagala kudu, fofa kgole. Gomme mosela wa mollo wa šala ka morago ga gagwe.
  Dominica le Margarita ba ile ba mo šala morago ka lebelo. Go molaleng gore baloi ka bobedi ba be ba šalela morago ka lebelo.
  Go sa dutše go le bjalo, sethuthuthu seo se fofago se lebelo kudu go feta didragone.
  Banenyana ba baloi ba ile ba thoma go thuntšha Bastinda . Eupša nako le nako o be a efoga goba a bea tšhireletšo. Go feta moo, sethuthuthu se ile sa oketša bokgole ka pela kudu, sa mo ntšha lefelong la go thuntšha ka maleatlana.
  Dominica o lemogile gore:
  - O lahlegetšwe ke naga ya gagwe, balata le maatla. Ka gona, ga re e hloke e le ka kgonthe gona bjale!
  Margarita o lemogile gore:
  "Ge e ba a ile a utswa gomme a tšea selo sa kgale sa legotlo le le serolane, gona phenyo ya rena e tla ba e se nago mohola!"
  Modiragatši wa ngwanenyana, a kgaola menwana ya maoto ya maoto a gagwe ao a se nago selo, ao a nago le mmala o mohwibiduhwibidu, o ile a tsebatša ka kgodišego gore:
  - Eupša bana ba dikete ba ile ba hwetša tokologo! Se le sona se swanetše se sengwe!
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a dumela:
  - Nepagetše! Ga go makatše ge re ile ra šoma.
  Ka kgonthe, mafelelong digotlane di ile tša fetošwa gomme tša bolawa, go etša ge go bile bjalo ka di- orc le di- goblin. Ka go rialo phenyo e kgolo e ile ya thopša.
  Bana ba dikete tše dintši - bašemane le banenyana - ba ile ba kgobokana sekwere gomme ba opela, ba gata maoto a bona a sa aparwago:
  -Kgalalelo go bagale! Kgalalelo go ba lokollago! Fase ka bokgoba!
  Ye e bile phenyo e kgolo kudu nageng ya digotlane. Gomme go na le dilo tše ntši kudu tša go makatša le tša moya mo.
  Margarita o ile a bolela pele. Yena, a bina , o be a tla e tšea gomme a opela, gomme koša ya gagwe e be e le koša ya ngwanenyana wa go tšea lehlakore:
  Rena bana ba bodiidi le go phophola ga selemo, .
  O belegwe ka mokhukhu ka gare ga pula...
  A toro ya ngwanenyana e opele, .
  Re tla tsena neng ntweng e fišago gape!
  
  Ke ile ka feleletša ke le Elfxik ka kotsi, .
  Le Naga ya ka ya Mma, Holy Rus'...
  Ka pheletšo ya ka, yeo e sa tlwaelegago ka mo go feletšego, .
  Ke lwela lethabo le lerato la naga!
  
  Gomme ga go na Naga ya Mma ye botse kudu ya Russia, .
  Na o bakeng sa e lwantšha , gomme o se ke wa tšhaba...
  Gomme ga go na naga ye e thabilego go feta yeo legohleng, .
  O totšhe ya seetša sa legohle, Rus"!
  
  Ke tla go feta ka mollo le meetse, .
  Babulamadibogo ba tlwaetše go fenya...
  Re tla dula re kgahliša batho, .
  Ka gobane matla a madira ga a na mellwane!
  
  A re tšweleng tlhaselong ya Naga ya Mma, .
  Ka tlase ga sello sa hurray ye maatla, ye e befetšwego...
  Hitler o tla hwetša moputso wa gagwe go fihla mafelelong, .
  Re tla raka Manazi ka jarateng!
  
  Naga ya ka e tletše ka bagale, .
  Gomme Stalin ke senatla se segolo...
  Babulamadibogo ba gwanta ka sebopego, .
  Lelapa la Matla ohle, Morena wa rona, Wena o le mong!
  
  Ka leina la seetša le bophelo bjo bobotse, .
  Re tla lwa ka sebete, bana...
  Taba ke gore moloko o tla phela ka tlase ga bokomonisi, .
  Ntumele, kholofelo e ka se re amogwe!
  
  Re rata Naga ya rena ya Mma, banna, .
  Re nyaka go go godiša godimo ga maru...
  Bofasista bo tla amogela tefetšo e matla, .
  Go tšwa go babulamadibogo, dintšhu tša sebete!
  
  Re tla e fihlelela, ke a dumela, re tla fenya kgauswinyane, .
  Le ge bofasista bo le bofora ebile bo sehlogo...
  Borakgolo ba tla ikgantšha ka rena, .
  Gomme Svarog o tla go eta pele ntweng!
  
  Bakeng sa letago la Naga ya Botate ya rena ya sebete, .
  Morena Ramaatlaohle ka boyena o ile a rotogela sefapanong...
  Re ka se itshole maphelo a rena ka baka la Russia, .
  A go kwewe lentšu le le hlabošago go tšwa legodimong!
  
  Lwela letago la Naga ya rena, .
  Bahlabani ba botegago ba a mo rata...
  Le bana ba diphiri, e sego mebutla ya makgopo, .
  Gaešita le ma-knight a ikgantšha kudu!
  
  Re kgona go hwetša ngwedi go tšwa polokelong, .
  Tshwara pike, hlapi e kgolo ya katse...
  Lenin yo mogolo o ile a tsogela tokologo, .
  Re tla phediša moago!
  
  Ka Leina la Lapa, aga diphiramiti, .
  Le dikepe tšeo di tlago go gagola polokelo ya legodimo...
  Gomme Hitler , ka metlae, bolaya bahlabani , .
  Ramaatlaohle o ile a hwa gomme a tsogela rena gape!
  
  O moratiwa, Lada wa bošoro, .
  Modimo yo mogolo yo Mošweu o belegwe ke wena...
  Gomme re swanetše go le lwela ka sebete, .
  Anke Ramatlaohle a go thuše go phela ka mo go sa felego!
  
  Rata, hlompha Modimo Jesu, .
  Ke mošemane wa Russia, a na le rena go ya go ile...
  Ke nako ya go loga mokgabišo ka bokgoni, .
  Eka nywaga e ka tlala lethabo ka mo go sa felego!
  
  Bogolo bja Russia ya ka ye kgethwa, .
  Kgona go fenya manaba ...
  Gaešita le ge basadi ba ile ba goeletša ka poifo, .
  Re ka thuba drakone!
  
  Bakeng sa letago la Naga ya Mma ye kgethwa, ntumele, .
  Ka Leina la Modimo wa Russia Kriste...
  Re tla aga dikereke tše kgolo kgauswinyane,
  A re sepeleng tsela ya rena go fihla mafelelong!
  
  Lerato, ntumele, ga le tsebe mantšu a sa nyakegego, .
  Ga go sa na go tšwafa mo go sa nyakegego mo go bonwago go yona...
  A Kaine a fediše lefaseng la bahu, .
  Gomme Abele o tla opela koša ya gagwe gape!
  
  Mona re stomping go dikologa Berlin ka bugle, .
  Phalafala e kwagala bjalo ka tšhipi...
  Go kaone o be mohlabani yo a ikokobeditšego kudu, .
  Foka hlogo ya Manazi ka selepe!
  
  Lapa le tla tsoša, ntumele, bahu kgauswinyane, .
  Modimo yo mošweu o tla go fa lerato le lengwe le le lengwe
  Gomme re ile ra tšea sephetho ka mo go kwagalago kudu, .
  Ke eng seo e tlago go ba ka mo go sa felego ga diphetogo tše di phadimago!
  go bina ka gona, a gata maoto a gagwe a sa apara selo, ka lethabo le ka phišego . Gomme bana ba bangwe, bao e kilego ya ba makgoba, ba be ba opela le go bina, ba leka go tsoga, goba go e na le moo, go tlolela godimo.
  Dobrynya, ka ge e be e le mošemane yo matla , o ile a tšea leswika gomme a le lahlela godimo. E ile ya fofela godimo gomme ya thuthupa, ya phatlalala bjalo ka dithuthupi tša mollo ya ba dikarolwana tše dikete tša mebalabala.
  Mošemane viscount o ile a goeletša:
  - Se se tloga se makatša!
  Dobrynya o ile a ganetša se ka go lahlela leswika gape, gomme Margarita o ile a le itia ka legadima, a dira gore le phatlalale go ba dikarolwana tše dintši kudu tša mebala e mentši le tše di phadimago ka mo go makatšago:
  - Aowa! Ye ke therešo e bjalo. Le gona ga go na selo se se phagamego go feta therešo ye!
  Mošemane wa mogale Phoenix ka bogale, a gata maoto a gagwe a sa aparwago gore bjang bo thome go kgoga, o ile a goeletša:
  - Locomotive ya rena fofela pele - e ema ka commune!
  Ga re na tsela ye nngwe - sethunya se maatla!
  Gomme mosetsana yo a lego kgauswi le bona, le yena, o tla no tlolela godimo le fase.
  Maikutlo a bona e be e le a mabotse, gomme lethabo le be le le ka botlalo.
  Dominica le yena o ile a phetha ka go bontšha bohlale bja gagwe ganyenyane.
  Gomme a re ngwaleng melapo ka moka ya diaphorism tša gago tše dibotse kudu, tšeo di dirilwego gabotse;
  Lekgoba le ka lokologa, setlaela se ka ba bohlale, modiidi a ka huma, eupša ge o na le manganga a tonki, o tla dula o le tonki!
  Modiidi ga se yo a se nago tšhelete, eupša ke yo hlogo ya gagwe e tletšego lerole la go sega!
  O se ke wa labalabela go ba kgoši ge o se na bjoko!
  Le Shah o tla hlanya bjalo ka pokolo!
  Kgoši, go ba gona, ke tau, eupša e sego ka ntle le bokgoni bjo bo swanago le bja phokojwe, gomme ditau di a kgaolwa matlalo!
  Don"t growl, but rather stay silent ge o sešo wa ba lefelong la tau, gomme phokojwe ga se ya fa sutu ya yona!
  Radipolotiki o swana le phokojwe nonwaneng ya Krylov, eupša o se ke wa ba kgaka bjalo ka mokgethi!
  Ge e ba o swana le kutu, gona ba tla go tloša mašoba go fihla medung!
  E le gore naga e se ke ya tlemilwe jokong, e swanetše go ba e tiilego, bjalo ka poo!
  Go nyakega difofane gore naga e fofe!
  Radipolotiki o ikemišeditše go holofetša ngwedi, e no se theogele ka drain!
  Yo a sa nwego bophelo bja gagwe bjo bobotse ke yo mofsa ka mo go sa felego!
  Dingangišano tša Oak di dira ka kutu!
  Radipolotiki o tla go apola di- shaving ka go rata ge e ba o le kutu!
  Eupša motho o na le mohola o tee go feta ditšhwene: ka dinako tše dingwe bonyenyane ke phokojwe e nyenyane ya kgonthe!
  Radipolotiki o na le maikemišetšo a tau, bohwirihwiri bja phokojwe, eupša mekgwa ya gagwe e swinish ka mo go feletšego!
  Ge radipolotiki a le phokojwe kudu, gona o fetoga kolobe ye e feletšego!
  Radipolotiki yo a nago le bohwirihwiri bja phokojwe le go swara phiri o tla dira kebab go tšwa go bakgethi!
  Le gona mahlatse a nyaka maiteko, ke feela ka mošomo o thata wa pere moo o ka lahlago molala wa go ikokobeletša!
  Dumela katlegong ge e ba o feta batho ka moka ka bohlale!
  Radipolitiki a ka fenya le phokojwe, eupša a ka se kgone go fora nako ka mo go sa felego!
  Gantši mokgethi o fofa bjalo ka nose polelong ya radipolitiki yeo e nago le todi, eupša gantši yena ka boyena o a hlabja!
  Radipolotiki o metša bakgethi bjalo ka ge python e metša mebutla, e goketša dintšhi bjalo ka vodka le Velcro ye bose!
  Phiri e ka se phele ntle le nama, le radipolotiki a ka se phele ntle le boradia!
  Pere e lebelo kudu e tla kwa yeo e nago le tsebo e botse!
  Go bonolo gore radipolitiki a iphetole ka gare go e na le go holofetša selo seo se ka dirwago!
  Go mang le mang yo o mo boutelago, o tla hlompha sephetho ka motsotso wa go homola!
  Eba bonyenyane phokojwe ye nnyane ya go ba le bokgoni ge o sa nyake go ba tonki ya go ba le di-hackney!
  Don"t trust politicians, go bakgethi ba no hlobola ditšhipi tša sandpaper go tšwa dihlareng tša oak!
  Mang le mang yo e sego lešilo ka mo go feletšego o tla fetoša peni gore e be peni e boima!
  Dipolotiking ga go na ba leloko, eupša go tla ba le bao ba nyakago go abelana seo le nago le sona bjalo ka bana babo rena!
  Go na le dilo tše dintši tše di šišimišago bophelong, eupša se sebe kudu ke ge bophelo bo fihla mafelelong!
  Ge o nyaka go batamela kgauswi le Modimo, kokotela tšhwene moyeng wa gago sefapanong!
  Motho o thomile, ge e ba e se go tšwa go tšhwene, gona, boemong le ge e le bofe, o ile a kgaotša go ba tšhwene!
  Ge o na le monagano wa tšhwene, gona phokojwe e tla go metša bjalo ka boa constrictor yeo e jago diphoofolo!
  Ga go selo seo se sa felego ge e se nako yeo e tšewago ke boradipolotiki go phethagatša seo ba se holofetšago!
  Ge o ka bogola kudu , o tla lla bjalo ka mpša e bethilwego!
  O se ke wa bota motho yo a bolelago ka go hlaboša, gomme mollo o mohwibidu o ka go fiša!
  Le Modimo a ka se kgone go feta mosadi gomme a godiša tšhwene go fihla maemong a setšo sa batho!
  Ka ntle le lerato ga go na pososelo, ntle le ge e le go nyenya ga go hlasela ga radipolotiki!
  Ka ge a bile marung nako e telele kudu, radipolitiki yo a se nago maphego o fofela ka tlase ga kelelatšhila!
  Moya o monyenyane ka mehla o na le maikemišetšo a senatla!
  Moya o monyenyane o na le boikgogomošo bjo bogolo kudu!
  Radipolotiki ke lehodu leo le ingwalelago melao gomme le tšea naga yeo e le tšhemo ya zone!
  Radipolotiki o na le Labohlano le šupago ka beke, eupša ge go nyakega gore a phethagatše kholofetšo , Mokibelo wa Sejuda o a tla!
  Botee bo botse, ge fela e sa nyalana le radipolotiki!
  Radipolotiki ke sebopiwa se se bjalo seo se nyakago go go dira nku ka go šomiša mekgwa ya swinish!
  Mekgwa ya swinish ya boradipolotiki e fetoša bakgethi gore e be chop!
  Ka tlase ga mmuši wa kolobe, bophelo ga bo ke bo nona!
  Go dira mopresidente wa kolobe go nonne kudu!
  Ge o nyaka go ba mopresidente, tšea dibaka tša gago!
  Mmuši yo a tšeago bakgethi e le dinku ke kolobe e tlwaelegilego!
  Modimo, se ga se maatla ohle fela, eupša gape le go ikemišetša go ya sefapanong ka lebaka la moagišani wa gago!
  Mmuši yo a dulago sedulong sa bogoši ka nako e telele o dira gore mmušo o theogele!
  Moetapele yo mofsa o swana le pere e mpsha, ya kgale e swana le pitsi ya tshadi yeo e robegilego ditlhako!
  Ka tsela ya go fihlelela maemo a godimo a Bomodimo, Sathane ka boyena ke radipolitiki!
  Radipolotiki ke Modimo ka selo se tee fela, ka go tla ka mabaka a gore ke ka lebaka la eng ditshepišo tša gagwe tša dikgetho di paletšwe ka tsela ya bodiabolo!
  Radipolotiki, go swana le biri, o tonya gabotse fela ebile o le tafoleng!
  Radipolotiki o bose ka dipolelo tša gagwe, eupša tatso ya ka morago ye e babago go tšwa go tšona ga e swane le biri le gatee!
  Nako e tee fela yeo therešo e tšwago molomong wa radipolotiki ke ge a itlhatholla ka tsela ye e fošagetšego!
  Radipolotiki, e le gore a be bonyenyane Momodimo yo monnyane, o bapola mokgethi ka botlalo !
  Gaešita le matla a bere a ka se go phološe ge e ba monagano wa gago e le mokatong wa sekepe!
  Phokojwe ke phoofolo e kgolo kudu mo e lego gore e tla tloša matlalo a mararo go tau!
  Radipolotiki o tia kudu ge mokgethi wa gagwe a fokola monaganong!
  Ke ka fao radipolotiki a tšwago ka todi ya dinose gore mokgethi a se ke a tshwela mare le gatee!
  Yo a nago le lerole la go sega hlogong o tla bethwa ka matla ka lepara!
  Moeike ke kgoši ya mehlare, hlogo ya moeike e fetoša kutu efe goba efe go ba taba!
  Oak ga e bola, hlogo ya oak e tletše lerole!
  Ge e ba o le kutu, gona bonyenyane o na le kota hlogong ya gago !
  Se se sa tsebjego se a tšhoša, eupša seo se tsebjago ka dinako tše dingwe se go dira gore o fo tšhoga!
  Tsebo e hlola boitshepo le ge go le thata, go hloka tsebo , kgakanego le ge go le bonolo!
  Makgopo ga se yo a boifago, eupša ke yo a tšwafago go hlagolela sebete!
  Poifo ke bofokodi, sebete ke maatla, eupša hlokomela moron ka go wena !
  Motho le ge e le ofe yo a itumelelago go etelelwa pele ke nko o ipea kotsing ya go timela gare ga diphaene tše tharo!
  Bošilo bjo bo sa felego bo dira gore o sepele ka didiko, bohlale bja gago bo se na mohola!
  Ga go na taba ge maswi a melomo ya lena ga se a oma, it"s worse if there"s callousness in your hearts!
  Borotho bjo bo senyegilego bja dimpho, letswai le le babago la tshokologo!
  Todi ya dinose go tšwa melomo ya radipolotiki e gogela bao melomo ya bona e sego ya omiša maswi!
  Radipolotiki ga se lehodu la molao, ke lehodu leo le dirago melao!
  Radipolotiki o tshepiša bophelo bjo bose, o tšhela todi ya dinose go tšwa melomo ya gagwe, eupša matsogo a gagwe a kgomaretše, bjalo ka ntšhi!
  Radipolotiki yo a nago le bokgoni bja go bolela o leeching ka sepache sa mokgethi!
  Ke ka baka la"ng go homola e le gauta ka gobane go a lefelwa!
  Ke eng selo se segolo lefaseng? Thaba ya dikholofetšo tšeo di dirilwego ke radipolitiki!
  Radipolotiki o nyaka tšhelete le maatla, o ikemišeditše go gagola mang le mang diripana!
  Radipolotiki ke, pele ga tšohle, phokojwe, ga se ka mehla e phadimago ka ponagalo, eupša ka mehla e šišinya mosela wa yona!
  Radipolotiki o thabela go tlatša sepache sa gago ka dikholofetšo tše di se nago selo feela!
  Radipolotiki o botega fela ka selo se tee ge a re - rena, ka ge a se sa na le boithati bja gagwe!
  Ke eng seo se fetago diathomo legohleng? Difahlego le dimaske tša boradipolotiki!
  Seo radipolotiki a se dirago ka go rata kudu ke go kgetha dipotla tša bakgethi!
  Radipolotiki o na le Labohlano le šupago ka beke, eupša go theeletša bakgethi ka mehla ke letšatši la gagwe la go khutša!
  Ke mang yo a tlilego pele? Boradipolotiki, ka gobane ba hlotše tlhakatlhakano!
  Don"t believe in the coolness of rooster politicians, ba dula ba opela go tšwa lentšung la motho yo mongwe, phokojwe!
  Ge radipolotiki a tšhollela mantšu a gagwe bjalo ka nightingale, go ra gore phokojwe e dirile fonogram ya gagwe!
  It"s more likely gore kankere e tla letša molodi thabeng go feta gore radipolotiki a phethagatše tshepišo ya gagwe ntle le go tšhošwa!
  Radipolotiki o swana le dinaledi tša bošego, ke fela gantši o gagola bareki mosegare!
  Radipolitiki o swana bjang le mpša? Ge a thuba kudu, ruri o a tame e bile o na le mong!
  Bao ba ba boutelago ka dipelo gantši ba feleletša ba le dibeteng tša bakgethi!
  Radipolotiki o swana le vodka, mokgethi o tla kwa ka sebete sa gagwe gore se fišitšwe!
  Radipolotiki o ntšha bjoko bja gago, bjalo ka vodka, only unlike her it"s full of dregs!
  Radipolotiki o rata go hlola mouwane ka pakane ye e lego pepeneneng ya go huma!
  Radipolotiki o na le dikholofetšo tše dintši, eupša mabaka a mantši le go feta ge e ba a sa phethagatšwe!
  Radipolotiki ke phokojwe, eupša gantši ke ya mmala o mopududu!
  Radipolotiki o tloša ditšhitswana dihlareng tša oak gomme o wiša di-acorn bjalo ka kolobe!
  Ge radipolotiki a bolela bjalo ka saga, gona ruri o tla dira kutu ka mokgethi!
  Radipolotiki o rata go bolela ka Modimo ka gore yena ka boyena ke Sathane!
  Radipolotiki o na le bohwirihwiri bjalo ka diabolo, eupša ke morongwa go aba ditshepišo !
  Radipolotiki o rata go itshela, eupša diatla tša gagwe di dula di fihlelela sepache sa gagwe!
  Ka go nea bouto ya gago go radipolitiki yo a nago le bokgoni bja go bolela, o ipea kotsing ya go khohlela madi!
  Gantši batho ba kgetha magareng ga dikatse tšeo di aperego poke, diphiri tšeo di aperego diaparo tša dinku le phokojwe yeo e nago le tšhese e bodilego!
  Ge e ba radipolitiki a phethagaditše tshepišo ya gagwe, lebelela thaba go bona ge e ba kankere e e letša molodi!
  It"s easier go fega kolobok go feta go gapeletša radipolotiki go phethagatša tshepišo ya gagwe !
  Radipolotiki o sa fetoge ka selo se tee fela - a nyaka mehola ya potla ya gagwe ka noši!
  Radipolotiki o fetola badirišani ba gagwe bjalo ka diatlana, se fela se dira gore diatla tša gagwe di šilafatše le go feta!
  Radipolotiki ke phoofolo yeo e dirago kgama ka mokgethi!
  Radipolotiki, ge e se phiri ka diaparo tša nku, gona kgapa ye e tlwaelegilego!
  Radipolotiki yo e sego phokojwe ke kgapa goba kgama!
  Radipolitiki a ka holofetša dithaba, eupša ka morago ga moo o tloša feela marope!
  O se ke wa kitimela go boutela mokoko, o tla go kgwatha o hwile!
  Mogateledi, ye ke phokojwe yeo e lego sedulong sa bogoši sa tau yeo e dikologilwego ke dikgapa!
  Ge e ba o sa nyake go ipontšha o le kgama, e ba bonyenyane phokojwe e nyenyane ka bowena!
  Yo a sa balego digwagwa ka lefeela o thopa dikgetho!
  O ka bouta ka pelo ya gago, eupša mofenyi o tla fenya ka bjoko bja gago!
  
  Radipolotiki ke phokojwe yeo e ratago tšhese ye tala, go swana le mmala wa tolara, go tšwa go bao ba bala digwagwa!
  Mosadi ga se mitten, gateetee ge o fetola diatlana, ruri o tla fetoga scumbag go tšwa go diphihlelo tše di fišago!
  Bašemane ba bohlale ba dira dilo tše dintši kudu tšeo di utolotšwego go feta bakgalabje ba magareng ba ditaelo!
  Bofseng go na le mollo pelong, kutollo hlogong, gomme mafelelo ke phenyo!
  Tsela ya katlego ga se ka mehla e otlologilego, eupša ga e kgotlelele go koba mokokotlo ka go ikokobeletša!
  Radipolotiki o inama gore a emišetše nko godimo!
  Radipolotiki o khunama gore ke moka a inama godimo ga mokgethi!
  Radipolotiki o ikemišeditše go epa nko ya gagwe ka fase e le gore a boloke maikarabelo a gagwe go bakgethi!
  Se sengwe le se sengwe seo se sa kgonegego se a kgonega lefaseng la rena, gomme ntumele, go phela go thata kudu, bjalo ka ge eka ka phapošing ya go thuntšha!
  Tonki yeo e nago le mokotla wa gauta e kgona gakaone go thuba leboto la sebo go feta mammoth yeo e nago le kgapa ya tšhipi!
  Radipolotiki wa molomo wa gauta o fetoša bakgethi gore e be ditonki tšeo di nago le mekotla ya gauta ya dihlabelo!
  Ke mang sebata se matla ka ho fetisisa? Ke therešo gore pokolo e imetšwe ka mokotla wa gauta! Phokojwe e rata mmala o mosehla wa bofetogedi le ditšhelete tša gauta tša dihlabelo!
  Gantši bo-radipolitiki ba šišinya difolaga tše dikhwibidu ka baka la mmala o mosehla wa ditšhelete tša tšhipi tšeo ba di tšeago dipotleng tša bakgethi ntle le go tšhošwa!
  Dipolelo tše di nago le bokgoni bja go bolela tša bo-radipolitiki ba bose di ile tša tšholla megokgo e babago ya bo-mma bao barwa ba bona ba ilego ba hwa polaong e tšholotšego madi!
  Mang le mang yo a holofetšago dithaba tša gauta ga a swanelwe ke tšhelete ya koporo yeo e robegilego!
  . KGAOLO YA No. 13.
  Caligula Delfinov o na le thomo ya gagwe ka noši. O swanetše go hwetša kgaetšedi ya gago e kgolo go sa šetšwe ditshenyagalelo le ge e le dife. Gomme wena ka bowena, go sa le bjalo, o ile wa išwa lefaseng la go bapelana, moo o hlotšego baromiwa ba gago ba moswananoši gomme, ka nako ye e swanago, ba fodilego kudu le ba moswananoši.
  Margarita le Caligula ba ile ba kgoma direthe tša bona tše di se nago selo, tša nkgokolo gomme ba rora:
  -Mosela ka mosela, .
  Leihlo ka leihlo!
  E sego Barbos - .
  Difantomas !
  Bjale bašemane ba ile ba phatlalala ka mahlakoreng a fapanego e le gore ba phethe ka pela go šila ga maemo a akaretšago ditsela tša go batamela Port Arthur, madira a Naga ya Letšatši le le Hlabago. Bana ba Terminator ba be ba sepela bjalo ka ditšhipi tša mohlagase ka gare ga bjang bjo boleta, ba fediša ma-Japane ka go hloka kgaugelo.
  Kuropatkin o be a sa dikadika ka taelo ya go thoma tlhaselo, le ge e le gore kua Thabeng e Phagamego banyalani bao ba lwantšhanago ba ile ba tsenya Tricolor tricolor , bana bahlabani ba ile ba fo penta khatebote e kgolo, gomme bjale e bonagala gabotse mosegare. Eupša tona ya peleng ya tšhireletšo e be e sa dutše e dika-dika. Le ge , ka nako e swanago, Kuropatkin e be e se lekgopo. Nakong ya ntwa ya 1877-1878 o ile a bontšha sebete se se sa tlwaelegago.
  Ee, le go kaonafatša bophelo bja mašole a tlwaelegilego, bjalo ka Tona ya Tšhireletšo o dirile go gontši, gomme ga se a swarwa ka bohodu. Le ge go šoma gabotse ga ntwa ga madira ga se gwa oketšega kudu ka tlase ga gagwe. Eupša o be a se na boikemišetšo bja Suvorov, goba gaešita le go rata go dira dilo tše di sa tlwaelegago. Alexander Suvorov o ile a lwa ka sebete kudu, a dula a leka-lekanya moeding wa go fenywa ka mo go feletšego. Le ge go le bjalo, tlhaologanyo yeo e filwego ke tlhago le mahlatse a makatšago di dirile gore go kgonege go bolela e sa le pele ka dikgato tša go itefeletša tša lenaba, karabelo ya gagwe le go thopa diphenyo. Se ke ka mokgwa wa Tal, yo a dirilego boikgafo bjo bo fošagetšego, a ipea kotsing ya go fenywa, eupša maemong a mantši a fentše ... Eupša dibapadi tše kaone tša chess lefaseng di bone ka Tal.
  Wa mathomo yo a ilego a mo fa sedirišwa sa go šila nama gomme a fenywa e bile Mikhail Botvinnik. Mmampodi yo o be a tseba go rulaganya le go swaya dintlha tše di fokolago tša lenaba.
  Gomme naledi ya Tal ya bohlale e ile ya fifala.
  Mohlomongwe, Suvorov, ge nkabe a phetše nako e telele gomme ge nkabe go ile gwa direga gore a lwe le Napoleon, nkabe a ile a bethwa. Eupša madira a Turkey, ao Alexander Vasilyevich a ilego a lwa le ona, a be a le morago kudu go tšwa dintlheng ka moka, gomme balaodi ba be ba sa kgethwa go ya ka dika tša bona tša boetapele.
  Le nakong ya ntwa le Mafora, matamo a go sesa a be a e-na le taelo e nyenyane kudu le go nyatša ka mo go feteletšego madira a bere ya Russia.
  Kuropatkin, ka lehlakoreng le lengwe, ka kakaretšo o be a boifa go hlasela, a rata go dula ka go itšhireletša. Go bala go molaleng gore lenaba le tla ipitlela kgahlanong le di- redoubts. E bile ka molaodi yo bjalo moo ntwa e ilego ya lahlega.
  Gomme ngwanenyana Margarita le Caligula Dolphins ba ile ba tla ka tlase ga mollo... Ba ile ba phološwa , le ge go le bjalo, ka lebelo, ge bahlabani bao ba sa hwego ba thunya ka gare ga dibo gomme ba šetše ba šila bohle ka gare, letlalo leo le nyakilego le sa tsenege le , go ba gona, bokgoni bja go fola mo e nyakilego go ba ka ponyo ya leihlo.
  Dolfinov Jr. , a rema mojenerale yo mongwe wa Mojapane, o ile a rora polelwana e tšwago go "Highlander," mola a lahlela dinalete tše di nago le mpholo ka maoto a gagwe a sa aparwago gomme a tshwela madi ka mare:
  - Go swanetše go šala e tee fela!
  Gomme ditšhoša tša gagwe, bjalo ka legadima, di phethagatša tšhilo ya polao, ya moswananoši. Ka mo go nepagetšego kudu, mekgwa e lekgolo ya go šila ka go sega manaba ka motsotso wa mephato e mmalwa.
  Samurai e ile ya wa ka baka la dikotlo, gomme maoto a sa aparwago a mošemane wa terminator a tlogela mohlala ka moka wa ditsela tša go tlola le tša go sotha.
  Ngwanenyana yo mobotse wa go tšea lehlakore Margarita, ge a be a hlwekiša sebo se sengwe sa sekontiri se se matlafaditšwego, o ile a thuthupiša dithunya, a dira gore dithunya tše dikete tše matla di fofele moyeng. Ka morago ga mogwera wa gagwe, motaki wa mošemane Caligula o ile a boeletša mokgwa o swanago wa go hlalefetša.
  Margarita, a lahlela sethunya sa go thunya ka leoto la gagwe le le se nago selo, la ngwanenyana bokgoleng bjo botelele, o ile a dumelela:
  - O dira gabotse kudu, mošemane !
  Mohlabani yo a sa fenywego, le yena a lahlela mpho ya polao ya phedišo ka lebelo le legolo, a rema samurai, o ile a araba ka gore:
  - It"s better go ithuta go feta go ithuta gape!
  Go thuthupa mo go matla ga dibo ga se gwa ka gwa sa lemogwe maemong a madira a Russia. Molefotenente Mojenerale Zeleny o begile go Adjutant General Kuropatkin gore:
  - Mohlomphegi wa gago. Go ya ka data ya rena, ntwa e be e dutše e galefile ka citadel ya lenaba ka nako e telele, gomme gaešita le, ka kgonthe, dibo tše mmalwa di thuthupile!
  Kuropatkin o ile a araba ka go diega gore:
  - Khutšo, iketlile feela!
  Go lokile, go no swana le Carleson, yoo marulelo a gagwe a ilego a fokwa go tšwa go dihinge tša ona. Le ge boemo bo fo nyaka megato e šoro. Mojenerale Zeleny le Kondratenko ba phegelela gore:
  - Re hloka go ngala mošomo ka pela!
  Kuropatkin o ile a lebelela ka digalase tša gagwe go bajenerale ka bobedi. Green o sa le yo monyenyane, eupša o bonala a le yo monyenyane le go feta mengwaga ya gagwe, a le lebelo, a le lebelo. Kondratenko ke ngwanabo mohale oa Port Arthur, hape ho tloha moloko o mocha oa baeta-pele ba nang le bokgoni. Ke therešo gore di- falcon tše bjalo di fišegela go lwa. Go feta moo, go na le taelo ya legoro go tšwa go Mmušiši le Mmuši wa All Rus", Nicholas II, gore a hlasele motse wa citadel gatee-tee. Gomme it"s a no brainer gore matlotlo a bogoši a ka se kgone go kgotlelela morwalo wa ntwa ye thata bjalo nako ye telele.
  Lega go le bjalo, ge e ba o sa tsebe ford, o se ke wa tsena ka meetseng! Re swanetše go hwetša gore ke eng le gore ke mang yo a hlaselago kae.
  Kuropatkin o ile a botšiša Kondratenko gore:
  - Ke diyuniti dife tša Japane tšeo di dirilego go thuntšha?
  Mojenerale o boletše ka mo go kwagalago gore:
  - Dihlodi di bega gore barongwa ba tšweletše - lesogana le lebotse le ngwanenyana wa moriri wa gauta, bao ba sepelago ka lebelo le le makatšago, gomme ge ba rengwa ga ba bonwe.
  Kuropatkin o ile a itshela gararo ka lebelo le le tšhogilego gomme a ngunanguna:
  - Ka gona go bonagala gore ba ke barongwa gape?
  Mojenerale Zeleny o ile a gata serethe sa gagwe fase:
  - Ee gabotse! Lekgolo la legodimong!
  Kuropatkin o ile a ba a letša molodi:
  - Ao! Morena ga a lahle Russia!
  Kondratenko o ile a re ka tsela e ruta:
  - Re swanetše go hlasela lenaba ka pela, Field Marshal! Goba rena ka noši re tla ya go hlasela!
  Kuropatkin o ile a bolela ka go lapa gore:
  - Aowa, bahlomphegi. Ke fa ditaelo. Ka ge Modimo a tšere sephetho sa go re thuša, gona ke sebe go tsenya mašole ka gare ga sedirišwa sa go šila nama!
  Kondratenko o lemogile ka mo go kwagalago:
  - Le kua Isiraele, Modimo Ramaatlaohle o ile a nyaka gore Bajuda le bona ba lwe, gomme ba se amogele tšohle lefeela le ntle le ntwa.
  Field marshal yo a tšwago mohlabeng, e lego setsebi sa maano a maano a go leta le go bona, o ile a arabela go se:
  - Eupša Moapostola Paulo o boletše gore go hlankela Modimo ga go nyake diatla tša batho!
  Mojenerale Zeleny o šetše a tuka mollo:
  - Ke ka lebaka la eng bjale wena Mohlomphegi, o dula o itshela, kudu ge dikgapetla di thuthupa kgauswi!
  Kuropatkin o be a šetše a thomile go galefa:
  - Eupša ka gobane dilo ka moka di direga go ya ka thato ya Modimo. Ka fao a re direng tirelo ya thapelo pele. Ge e ba le sa hlomphega, bobedi bja lena le tla swarwa!
  Ka kakaretšo, kgopolo ya go swara tirelo ya thapelo e be e bonagala e kgahliša. A bakerubi ba tšee rap bakeng sa bohle.
  Caligula tomboy le ngwanenyana wa go tšea lehlakore Margarita ba šetše ba lapile go se nene, gomme bontši bja mošomo bo šetše bo phethilwe. Ka gona ke ka baka la"ng o sa freshen up ka lewatleng, gomme ka mo go feletšego sand Togo "s squadron. Taba ke gore, a kgona gape go thunya, go akaretša le go tšwa go dithunya tša disenthimithara tše lesomepedi. Gomme se ke caliber ya dimilimetara tše 306, yeo e ka hlolago tahlegelo ye kgolo go mašole ao a hlaselago.
  Ke therešo gore ma-Japane, tabeng ye, a tla swanelwa ke go thuntšha mo e nyakilego go ba ka bofofu, go putla molala. Le gona ba tla kgona go otla ka mollo o lebanyago feela ge ntwa e šuthelela mellwaneng ya motse.
  Sepheo se segolo ke dikepe tše nne tša ntwa tšeo di nago le dithunya tša disenthimithara tše lesomepedi ka gare ga tšona.
  Ngwanenyana yo a tšeago lehlakore, a rema ma-Japane ka ditšhoša tša gagwe tša polao gomme a šišinya ditšhipi tša marapo tšeo di kgomaretšego, o ile a šišinya gore:
  - Mohlomongwe re ka lekalekantšha dibaka tša rena gannyane? T. o na le go phagama ntweng ya dithunya go feta sehlopha sa Rozhdestvensky, mo e ka bago 1.8 go ya go 1. Ka tsela ye re tla lekantšha go se nene tekatekano ya madira.
  Caligula wa Didolphin, a rema samurai ya mafelelo, o ile a botšiša mohlabani Margarita gore:
  - Na re tla thoma ka flagship?
  Ngwanenyana yo a tšeago lehlakore , a lahlela khetla ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo gomme a gagola ma-Japane a mangwe a lesome-pedi, a tlogela feela diripana tše di gagogilego, o ile a ganetša:
  - Ga ba thome ka tše bose kudu! Ka mahlatse, ga go nyakege gore o nyake sehlopha sa madira. A re ke re tobetsa ka armadillos tse peli pele.
  Caligula tomboy o ile a sega, a lahlela sethunya sa go thunya ka serethe sa gagwe se se se nago selo, a šupa tšhoša ya gagwe ya madi sekepeng sa Nutili , a goeletša ka lethabo:
  - Gomme ye ke ya ka!
  Margarita, ka ge a be a kgaotše Majapane gape ka tsela yeo e bolayago, o ile a šišinya go molekane wa gagwe gore:
  - Eupša a re robale ka meetseng seripa sa iri gore re fole.
  Ka kgonthe, go khutša go ka se kwe bohloko. Eupša Caligula Dolphins ga se ya senya nako le ge e le efe nakong ya go khutša ka nako e kopana. Ka mo go kgethegilego, re ile ra kgona go ela hloko selo se sengwe se se kgahlišago.
  Ba loga maanomabe ba ile ba kgobokana ka phapošing ya ka tlase. Lebone la mohlagase ka tlase ga siling le lahlela meriti e tšhošago. Hlogo e tumilego ya lefatla ya Lenin e phadima ka mo go sa bonagalego gabotse, kgaufsi le Koba yo a nago le mašoba , yo a tsebjago kudu ke lefase e le Stalin, yo ka nako yeo e bego e le mohlankedi wa madira a ka lewatleng yo a aperego yunifomo e botse, mola Molefotenente Schmit yo a sa tsebjego kudu, yo a nago le ditedu tša dandy, e lego Bukharin.
  Trotsky ga se a lekana bakeng sa kopano e tletšego, eupša ga bjale yena le Lenin ba a ngangišana. Gomme ka fao, ma-Bolshevik ao a nago le khuetšo kudu a ile a kgobokana, a ikemišeditše go dira phetogo, goba phetogelo ya mmušo, eng kapa eng, e no ba go hwetša maatla.
  Lenin o ile a tšea lentšu pele:
  - It is extremely important , comrades, ho thibela phenyo ya Autocracy ntweng ya yona e sa lokang ya imperialist le Japane ka litšenyehelo leha e le efe. Sebaki sa phetogo se nyaka se!
  Dihlong di spanks e le karabelo.
  Bukharin, a opa diatla ka diatla tša gagwe le go šišinya ditedu tše ntsho tšeo di kgabišitšego sefahlego sa gagwe se se sa lego se sefsa, o ile a tiišetša gore:
  - Ee, ga se ra swanela go fa pušo ya boikemelo sebaka se senyenyane. Se se ka nkga bjalo ka bofetogedi, eupša ke tla re, Mikado ke modirišani yo mokaone le yo mogolo wa ma-Bolshevik le bokomonisi bja lefase!
  Koba Joseph o ile a ngunanguna ka bohale:
  - Go boletše gabotse! Le ge se se sa nkge bjalo ka bofetogedi, e šetše e le bofetogedi ka bosona!
  Lenin, yo ka morago a ilego a sepela ka leina la bofora la Karpov, o ile a hlokomela ka go nyenya:
  - Ka lebaka la phetogo ya lefase ka bophara, ka dinako tše dingwe o swanetše go dira boikgafo. Go akaretša le go gafa karolo ya letswalo la gago le moya wa gago ka noši. - Ulyanov uncorked, unscrewing hlooho, lebotlelo la biri Jeremane. Bakeng sa bokgoni bja go bolela, o swanetše go lapološa kgokgokgo ya gago. O ile a nwa di- sip tše mmalwa gomme a tšwela pele. - Na o nagana gore nna ka bonna ke thabela go lakaletša naga ya gešo bobe le go fenywa. Le ge go le bjalo, ke tla bolela nnete, phetogo e kgonega fela ge mmušo wa Autocracy o fokoditšwe kudu. Le gona ke"ng seo se bego se ka fokodiša Pušo ya Boipušo go feta go fenywa ntweng?
  Koba o ile a dumela ka hlogo:
  - Ga go selo... Ka nako ye nngwe pakane ye e phagamego e nyaka boikgafo, le boikgafo bjo bo tseneletšego!
  Lenin o ile a tšwetša pele filosofi ya gagwe:
  - Ka gona, re ka se ahlaahle boitshwaro le filosofi ya boila-Modimo. Se ga se selo se segolo. Go molaleng gore mošomo wo re o dirago o tla lebiša go lokollweng ga bašomi le makgoba a dinaga ka moka le lefase ka moka. Le taba ya gore ditahlegelo ka moka tša mmušo wa rena le batho ba bangwe di tla lefelwa ka makga a lekgolo. - Ulyanov o ile a ema gomme a tlaleletša ka segalo se se fapanego. - Gomme ke magato afe a tiilego ao re ka a tšeago go fenya Autocracy yeo e hloilwego ke batho le rena?
  Mo Molefotenente Schmid o ile a bolela ka lentšu le lesesane:
  - Ke nagana gore, go thoma, go thuthupiša Seporo sa Trans-Siberia mafelong a mmalwa ka nako e tee. Se se be se tla ba le tutuetšo e bolayago kabo ya madira a tsarist kua Manchuria.
  Koba a nyenya bjalo ka phokojwe:
  - Bravo , mošemane o dira tšwelopele! Gomme ke ile ka nagana ka go thuba dipanka tše mmalwa e le gore ke nyenyefatše tekanyetšo ya gauta ya Tsar"s ruble.
  Ulyanov o ile a šišinya monwana wa gagwe wa tšhupa ka bogale go "Mogeorgia yo a makatšago":
  - O se ke wa ba le makgwakgwa! Tšhišinyo ye e kgahlišago kudu . O ka senya Kuropatkina kudu.
  Schmid o ile a tšwela pele ka gore:
  - Ka kakaretšo, leano la ka le akaretša go tsoša phetogelo dikepeng ka moka tša Sehlopha sa Dikepe sa Lewatle le Letšo. Ke moka madira a tla ya ka lehlakoreng la batho bao ba šomago, gomme Autocracy e tla phuhlama gatee-tee!
  Koba o ile a sega ka go kgegea:
  - Ee, kankere e tla letša molodi thabeng!
  - Koba , ema! - Lenin o ile a bogola gomme a tlaleletša. - Ka nnete, go a nyakega go lokišetša le go phethagatša phetogelo ka Lewatleng le Letšo. Le gona ge Kuropatkin yo a bethilwego a tšhaba Port Arthur , phetogelo ya madira ka moka e tla ba ya kgonthe!
  Schmid o ile a lahlegelwa ke kgalefo ya gagwe:
  - Ee, re tla e dira ka moya!
  Bukharin o ile a tšea polelo:
  - Modirišani wa rena wa bontši kudu mo Lefaseng ke balemi;ge ba tsoga, ba tla kgona go tlema maatla ka moka a Autocracy. Re swanetše go romela bahlola-mpherefere ba rena metseng, re nyaka gore balemi ba se fiwe naga fela, eupša gape le dithoto, se sengwe le se sengwe seo e lego sa bengnaga!
  Koba o ile a tsena ditaba gare ka go kgegea:
  - Go akaretša basadi le barwedi ba bona!
  Bukharin o ile a sega:
  - Gomme se le sona! It"s as simple as Emelyan Pugachev did - hlogo e tla kgaolwa, baara e tla fegwa, gomme dithoto tša bona di tla itšeela gomme tša arolwa ka go lekana! Gomme basadi le barwedi ba bengnaga ke makgoba a gago!
  Ulyanov o ile a dumelela pitšo ye:
  - Nepagetše! Re tla di fega ka moka! Tsela ka moka go ya Pole ya Leboa!
  Koba o šišinya gore:
  - Re hloka go šomiša elemente ya mohlakodi ka mafolofolo ka mo go kgonegago. Ka mo go kgethegilego , bafetogedi ba matla kudu le bao ba atlegilego kudu ba tšwelela go tšwa go disenyi. Ka mohlala, Kotovsky ga se mogale? Mogale! Gomme Ntate Makhno ga a mpe go feta!
  Bukharin o ile a dumela ka hlogo ka matla:
  - Ke yona! Re tla ba pšhatlaganya ka moka ka bosenyi !
  Ulyanov o ile a thula seatla sa gagwe tafoleng:
  - Letšhogo, letšhogo le gape letšhogo la phetogo!
  Go be go sa kgonege go lebelela poledišano ye e tšwelago pele ya "ba bane ba ba kgahlišago". Ka ge re tsogile, go be go nyakega gore re šuthelele maemong a šomago a go phethagatša leano la go fenya. Ka mo go kgethegilego, hlatswa dikepe tša ntwa go tšwa go dihlopha.
  Caligula o ile a sesa ka pela go fihla pakaneng ya gagwe, gomme Margarita a sesa go ya go ya gagwe. Bašemane, ba šomiša menwana ya bona le menwana ya maoto, ba ile ba namela ka ponyo ya leihlo dikepeng tša bona tša bahlaselwa.
  Caligula tomboy ga se a hlwa a ekwa diporiki, ge a thoma go sega bohle ka go latelana. Ga go thata go namela sekepe, ge e le gabotse e le sehlopha sa dikepe tša ntwa. Ka ntle le ge, go ba gona, o feta motho . Ka fao, kitima gomme o sege. Le gona ka lebelo le bjalo le le phagametšego tlhago, ga go na motho yo a nago le sebaka sa go go ganetša.
  Go lokile, ka menwana ya bana ya gago yeo e se nago selo, eupša ka lebelo go feta matsogo a maoto a cheetah, lahlela dinalete tše di nago le mpholo. Gomme se se tla tšhoša gape ma-Japane ka mo go feletšego.
  Bahlabani ba Naha ea Letsatsi le Hlabang ba boetse ba rapaletse ba sehiloe , 'me moralo oa para ea terminators ke bonolo. Fihla ka phapošing ya dithunya, ke moka o thuthupiše dithunya ka tsela yeo e lego gore di- boiler le tšona di khupeditšwe. Ka morago ga moo, sekepe seo se senyegilego se ka se be le kgetho ge e se go ya tlase.
  Caligula wa Didolphin, a sega le go kokotela ka tšhoša ya gagwe, o ile a thuba ka kabo ya dithunya. Go lokile, ke dikulo dife ka botee go yena, tšeo mošemane a di thuntšhago fase ka go fofa, goba gaešita le go di lahlela morago go lenaba. It"s especially good if, ka leoto la gago le le se nago selo, o ka pšhatlaganya dikhathune tše mmalwa gateetee ka gare ga lenaba ka maatla a go tšhoga le a bolayago, a bolayago le ao a sa ganetšegego.
  E le gore tsela ya samurai ya go ya mmušong wa bogoši wa Nicholas II e ile ya thibelwa.
  Gape ga go thata go fetišetša dithunya ka gare ga hold e le gore tlase ga sekepe sa ntwa e thuthupišwe, gape ka matla a gagwe a mmele.
  mokatong wa tšhipi, wo o ruthetšego letšatšing la March, o kitimiša ka mo go kgahlišago ditlhako tša elastic tše di se nago selo tša mošemane wa terminator. Le gona dikgapetla tše boima tše di thuthupago kudu tšeo di tletšego ka shimosa di gogela fase magetleng. O tlolela fase, o hlokomologa manamelo a go dikologa, gomme bjale o lefelong le le swanetšego. Bjale dikarolo di tla pšhatlaganywa gomme di- boiler di tla thuthupa, tša dira mekoti yeo e lego gore gaešita le selo se se segolo se ka se phele.
  Selo se se kgahlišago ke armadillo ya Japane. Sekepe se se nabile e bile se sephara, se na le botenya bjo bogolo bja ditlhamo tšeo di khupetšago di- deck. Gomme megopo ye metelele le ye koto ya dikanono, yeo e kgonago go otla dikhilomithara tše mmalwa tše masome, goba le go feta ... Ke nnete, ga se ya agwa ke Majapane, eupša ke Mabrithania. Eupša sehlopha sa dikepe sa bogoši se nyakile se tšweleditšwe ka mo go feletšego, seo se nago le mehola le mathata a sona. Kahoo Mabrithani a ile a etsa sekepe sa ntwa - mochine o hlomphehang. Ke maswabi, eupša re swanetše go mo romela tlase...
  Go ile gwa ba le go thuthupa, gomme tšhipi ya mokatong wa sekepe wo o thubegago e ile ya thula maoto a mošemane yo a se nago selo le a mešifa, ya mo lahlela godimo ka godimo ga bokagodimo. Ka morago ga moo, mošemane o ile a tšholla ka meetseng gomme a sesa ka matla, a leka go tloga ledimo. Kolose e bjalo e a nwelela.
  Gomme sekepe sa ntwa sa Margarita"s se ile sa arogana: se šomile ka bohlweki le ka go sepelelana. Bjale it"s time to sink di-cruiser tše pedi tša ntwa tša dibetša tšeo di šetšego.
  A Togo , yeo e bakilego mathata a magolo kudu go sehlopha sa dikepe sa Russia, le yona e ye tlase. Se e tla ba thuto go bohle bao ba tlago nageng ya Naga ya gago ba swere dibetša ka diatleng.
  Caligula wa Didolphin o rake meetse a lewatle ka maatla ka diatla le maoto a gagwe gomme a letša molodi:
  - O tla hlolwa ke Majapane! Ye ga se papadi ya bohlanya !
  Go swana le nako ya go feta, mo e nyakilego go ba ntle le go kgoma tšhipi le ditlhamo o fofela godimo godimo ga mokatong wa sekepe. Moo o thoma go sega di- samurai tše bjalo tše di nanyago gore e be khabetšhe. Mohlomongwe, gaešita le segokgo seo se kgomaretšwego ka gare ga resin se na le mafolofolo ka makga a lekgolo go feta dikhunkhwane tše tše di tšwago Nageng ya Letšatši le le Hlabago. Ka fao o kitimela ka gare gomme wa kgaola matsogo, maoto, dihlogo ... Gomme di no dula. Ge e le gabotse, yo mongwe wa bona o kgona go bolela gore:
  - Banzai ya!
  Tomboy Caligula o a sega gomme o ba hlaba ka nko ya gagwe ka menwana:
  - Banzai, o se ke wa iteta sebete!
  Gomme ka menwana ya gagwe ya maoto ye e se nago selo o lahlela dikhathune, a phunya diphatla, melomo le megolo ya samurai.
  Se se latelago, boeletša motswako wa peleng. Lega go le bjalo, bakeng sa phetogo, Caligula e kgahlišago e ile ya lebiša kapejana sethunya sa disenthimithara tše lesomepedi seo se bego se šetše se imetšwe gomme ya thuntšha tefo ka gare ga sekepe sa kgaufsi sa ntwa. Go thulwa go ile gwa ipontšha e le mo go nepagetšego, gomme go thuthupa mo gogolo ga Japane go ile gwa baka mollo o mogolo mokatong wa sekepe.
  Mohlabani yo mofsa o lemogile gore ka nnete, ge setšweletšwa sa intasteri Nageng ya Letšatši le le Hlabago se tsena, mollo o montši le muši di a tšwa. Seo, go ba gona, se dirago gore go thuntšha go be bonolo . Ge re nagana gore ma- samurai a bile ntweng le Russia ka nako e telele, sehlopha sa ona sa ntwa ruri se na le go phagama ga boleng.
  Ke therešo gore ma-Japane a ka fihlelela bokae ge e ba a lahlegelwa ke dikepe tša ona ka moka tše dikgolo?
  Togo 's flagship belatedly bontša tloha. Eupša ye ge e le gabotse ga se tharollo e holago . Sekepe se segolo sa ntwa se a thuthupa, gomme metsotswana e mebedi ka morago sekepe seo se rwelego Caligula ya Didolphin le sona se a thuthupa. Mafelelong o ile a raga mohlankedi wa Mmušo wa Japane ka serethe sa gagwe. Gomme gape bobedi bahlabani ba sebete ba ile ba lahlelwa ka ntle ke lephoto la go tšhoga...
  Ngwanenyana yo a lwantšhago yo a tšeago lehlakore, ka ge a fokile hlogo ya molaodi wa maemo a pele, o goeletša ka godimo ga maswafo a gagwe:
  - Papadi ya hockey ya lewatle: Russia vs. Japane - dintlha tše nne go ya go lefela!
  Ka kgonthe, ga bjale Japane ga e na sekepe se tee sa ntwa seo se šomago. Ke therešo gore go sa dutše go e-na le di- cruiser tše ka bago tše seswai tša maemo a ntwa. Gomme go na le kgetho: go di nwelela goba go se di nweletše?
  Caligula, ka ge a segile shaka yeo e bego e kitimela go yena ka tšhoša ya gagwe, o ile a dira phetho ka mo go kwagalago:
  - Hlaba mola tšhipi e fiša! Ke gore, re a di nwelela!
  Margarita, ka ge a be a segile sebata se sengwe sa lewatle, o ile a dumelelana le phetho ye:
  - Ke ka lebaka la eng o senya nako ka dilo tše di sa rego selo? Go ka no se be le nako e latelago bakeng sa rena!
  Caligula tomboy, a lahlela kgetse ya khatritšhe ka leoto la gagwe, thwii ka leihlong la shaka, o ile a ganetša ka mo go kwagalago:
  - Ke nagana gore e tla dira bjalo! Modimo o rata boraro botee!
  Eupša o ile a sesa go sa šetšwe seo. Ba ka boela seboeng sa citadel bosiu. Se se ka se ba fihliše kae goba kae. Gomme ge e ba Kuropatkin a tšea sebo ntle le go tšea karolo ga bona, gona go kaone kudu. Ka kgonthe, ba ka se kgone go dira dilo ka moka ba nnoši. It"s even interesting gore ditlogolo di tla reng ka ntwa ye e makatšago le Japane? Ba tla e lebelela e le tiro ya letago, goba, ka mo go fapanego, ba tla e lla e le yeo e fentšwego feela ke matla a phagametšego tlhago!
  Eupša Caligula o ile a feta gabonolo mohlaselwa wa gagwe yo a latelago - sekepe sa ntwa. Ka ntle, di fapane ka tsela e itšego le armadillos. Ka mo go kgethegilego, go na le ditlhamo tše dinyenyane go se nene, gomme go e na le dithunya tša disenthimithara tše lesomepedi go na le tša disenthimithara tše lesome, eupša tshepedišo e kaone kudu. Eupša tše gape ke ditšhika tša sehlopha sa mothalo. Gomme ka morago go na le di-cruiser tša magareng le tše bofefo.
  Mohlabani yo mofsa mo o ile a fetoša maano a gagwe ganyenyane gomme a sega basesiši ba dikepe ba samurai gomme a kokotela ba bangwe ka dikhathune tšeo a bego a di lahlela ka maoto a gagwe a se nago selo a bošemane . Ke moka, o ile a tšea le go thuthupiša dithunya e le gore sekepe sa ntwa se epe nko ya sona ka meetseng gomme ka go rialo sa ya tlase e sego ka pela, eupša ganyenyane-ganyenyane sa retologa.
  Mohlomongwe mošemane wa sebapadi Caligula o be a nyaka go phološa bonyenyane karolo ya sehlopha sa basepedi lehung ka tsela ye. Ka nnete, o be a ka bea kae dithuthupi tše ntši gakaakaa... Margarita, ka ge a bolaile lešaba le legolo la basesiši ba dikepe ba samurai, o ile a sekamiša sekepe sa gagwe sa go sesa ka sekepeng.
  Ngwanenyana o ile a keteka katlego ya gagwe ka boikgantšho, gomme molekane wa gagwe le yena:
  - Dintlha: tše tshela - lefela!
  Caligula tomboy, ka pefelo le lethabo, ka baka la katlego e kgolo, o ile a opela:
  - Gomme samurai e ile ya fofela fase, ka fase ga kgatelelo ya tšhipi le mollo!
  Bahlaselwa ba bafsa ba lewatle ... Ee , go bonagala Majapane ao a ilego a thoma lesolo le a belegwe ka tlase ga naledi yeo e se nago mahlatse. Le gona gaešita le medimo e dimilione tše seswai bodumeding bja bona bja Boshinto ga e ba thuše.
  Go Caligula wa tomboyish, sekepe sa ntwa se bonagala e le seripa sa khatebote yeo e swanetšego go nwelela. O ile a ba a phetha ka go leka leano le le fapanego ganyenyane, e lego, ka go tsenelela ka gare ga lefelo la go swara gomme a sega tlase moo ka ditšhoša. Taba ke gore, o na le tšhipi ya maleatlana yeo e thopilwego go tšwa go di-ninja le baloi. Se se ra gore go buiwa go swanetše go direga.
  Gomme ka fao ... Go hwetšagala gore tšhipi ya mothalo e a thuthupa... Go a nyakega go tlatša diphapoši tše tharo go netefatša seo. Mošemane wa Terminator o re ka go nyenya:
  - Ke mo re lego ka sekepeng seo...
  Go nwelela sekepe sa ntwa ka go otlwa ga tšhoša, o tloga o swanetše go ba le matla a phagametšego a motho le boikgopolelo bjo bo sa tlwaelegago.
  Margarita o rata mokgwa o bonolo kudu, a phega kgang ya gore go boeletša ke mmago go ithuta. Le gona ge e ba go le bjalo, gona lenaba le tla tlala meetse ke go thuthupa.
  Modimogadi wa mohlabani le ngwanenyana wa go tšea lehlakore o emišetša monwana wa gagwe o mogolo godimo gomme o re:
  - E šetše e le iri ya seswai!
  Mošemane Caligula, ka ntle le moletlo, a rema di- samurai tše dintši, gomme a lahlela dikhathune tše di bolayago ka maoto a gagwe, o goeletša ka gore:
  - Eupša se se fo ba se se thabišago!
  Go šetše bahlaselwa ba bangwe ba bane... Ba swanetše go nwelela ka tsela ye nngwe gore se se se ke sa fetoga se se tlwaelegilego kudu. Etla ka selo se sengwe se se kgethegilego, sa moswananoši. Gomme bašemane, ntle le go bolela lentšu, ba dira ka tsela ye e latelago. E lego, ba thopa di-rudder tša taolo ... Ka mahlatse, dikepe di šetše di le ka lebelo le le tletšego, seo se ra gore ga go thata gakaakaa go lebeletšana le tšona. Gomme ka fao, o swara dirudde tša taolo gomme o ya go pheleu... Battlecruisers, dikepe ke tše mpsha, eupša go na le dikepe tše ntši tšeo di fetilwego ke nako ka gare ga sehlopha sa dikepe sa Japane tšeo di se nago sebaka sa go tšhaba go tšwa go pheleu ya mothaladi wo o otlologilego.
  Go thwe"ng ge e ba dikepe gaešita le tšeo di dirilwego ka tšhipi di thulana ka lebelo le legolo lewatleng?
  Ke moka go direga tše di latelago: go duma mo go šiišago, go šila ga ditlhamo, matlakala a tšhipi a dikepe ka bobedi a a thuthupa. Basesiši ba masome le makgolo, ba difahlego tše serolane tše di kgopamego, ba kitimela go bapa le diphapoši tše di robegilego, mahlo a bona a masesane a phatloga diphatleng tša bona gomme melapo ya madi e fofa ka ntle ga melomo ya bona ka meno a kokotetšwego.
  Gomme difofane tša ntwa tša Majapane di wela ka lewatleng, di wela ka melapong ya mafofa yeo e di jago ka nako e tee. Gomme dikepe di thoma go nwelela ka pela, di gogela maphelo a mantši botebong.
  Margarita, a tšwela pele go fediša basesiši ba dikepe ntle le kwelobohloko goba moletlo, o ile a tsebatša ka go myemyela gore:
  "It"s also good gore Majapane ga a tšee basadi le bana ka sekepeng."
  Caligula, a kgaola shaka yeo e ilego ya mo namela, o ile a dumelelana le se gabonolo:
  - Ee, borapedi bja ma-Amazon ga se bja tsema medu gare ga samurai. Ke therešo gore go bonagala ba e-na le di- ninja tša basadi!
  Modimogadi yo mofsa wa mohlabani le, ka nako e swanago, ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a akaretša gore:
  - Lesomepedi lefela ka go re hola ... Eupša go sa na le di-daylilies tše pedi tša mafelelo tše di šetšego. Go dira"ng ka tšona?
  Caligula tomboy o ile a sega shaka e nngwe ka diripana gomme a fo šišinya gore:
  - A re ba iše boema-kepeng bja Dalniy. Ga bjale e ka tlase ga taolo ya Russia, gomme dikepe tše pedi tše di kgahlišago, tša maemo a godimo tša go sesa ka lewatleng di tla godiša kudu sehlopha sa rena sa dikepe!
  Margarita, a pšhatlaganya diphoofolo tše di jago diphoofolo tša lewatle ka ditšhoša, o ile a dumelelana le se gabonolo:
  - Ee, gomme ye ke tharollo ye kaone!
  Gaešita le ge ma-Japane a e-na le botumo bja go ba bahlabani bao ba sa kobegego, mafelelo a boitshwaro a dikotlo tše šoro tša barongwa ba babedi ba bagolo a ile a feta ditebelelo tša rena tše di hlagago kudu. Ka nnete, ge e ba o swanetše go lwa e sego le batho, eupša le dibopiwa tše di swanago le medimo ya kgonthe kudu, gomme mohlomongwe gaešita le di-demiurge, gona gaešita le bahlabani ba Naga ya Letšatši le le Hlabago ba ka hloka sebete.
  Ka gona, ka morago ga ge Margarita ka sekepe se sengwe sa go sesa, gomme Caligula ka go se sengwe, a kgaole bahlankedi bao ba fišegago kudu, gomme a raga ba bangwe ba bona, basesiši ba bangwe le makhenikhi ba ile ba bona go le kaone go ikokobeletša diphedi tše tše dikgolo . Gomme dikepe ka bobedi tša ntwa di ile tša leba boema-kepeng bja Dalniy, bjoo Majapane a ilego a bo gafa, ka morago ga go fenywa ga bona ga morago bjale, ntle le go lwa le madira a Russia.
  Caligula Dolfinov o be a nagana gore, ka morago ga tšohle, taolo ya go otla ka matla ke taolo. Ka mohlala, nakong ya Ntwa ya Khalkhin Gol, ke ma-Japane a makae ao a ilego a thopša ke madira a boifišago a Soviet? Go ya ka ya data ya Soviet, batho ba 476, go ya ka dipalo tše dingwe tša ka morago, ba ka bago 200, gomme ka baka la go fapantšha, ke ba 88 feela bao ba ilego ba bušetšwa ma-Japane, ke gore, ke ba sego kae kudu bao ba ilego ba boela nageng ya gabo bona.
  Ke gore, samurai e ile ya bontšha go tia. Ka ge ba lahlegetšwe, go ya ka ya data ya Soviet, batho ba ka bago dikete tše masomepedi ba ile ba bolawa.
  Ge go bapišwa, madira a Soviet a ile a lahlegelwa ke mo e nyakilego go ba ba bantši bao ba bolailwego ( re sa bale bao ba hwilego bothopša) nakong ya Ntwa ya Bobedi ya Lefase go swana le bagolegwa.
  Gomme se go sa šetšwe taba ya gore NKVD e ile ya šomana ka sehlogo le malapa a bao ba ineetšego.
  Ka gona go kgotlelela ga mašole a Japane ga go feteletšwe. Nakong ya Ntwa ya Russia le Japane, ma-Japane a ile a lahlegelwa ke mašole a sego kae ka makga a lekgolo e le bagolegwa ba ntwa go feta ma-Russia!
  Eupša, le ge go le bjalo, se se bakwa ka karolo e itšego ke taba ya gore madira a Russia ga se a ka a fenya ntwa e tee e kgolo. Gomme ntle le diphenyo ga go na bagolegwa.
  Lega go le bjalo, go direga gore madira ao a tšwelago pele le ona a be le mašole a mantši ao a thopilwego.
  Mošemane wa mohlabani Caligula o ile a re go Margarita ka walkie-talkie ya pele:
  - Mohlomongwe re tla emiša folaga ye tšhweu ka morago ga tšohle, go sego bjalo ba tla re nwelela?
  Margarita o ile a ganetša ka gore:
  "Ke dihlong go sesa ka fase ga folaga ye tšhweu." Go kaone go fa Serussia sa mebala e meraro godimo ga hlogo ya gago!
  Mohlabani yo mofsa o ile a lahlela nalete leotong la mošemane-terminator leo le sa rwalago dieta, leo le nago le mafolofolo, gomme ka ge a phuntše samurai e latelago phatleng, o ile a hlokomela gore:
  - Gomme go ya ka nna, Andreevsky ka sefapano o tla atlega kudu!
  tšee feela dikepe tšeo di thopilwego go wena, eupša gape o opela. Caligula wa Didolphin o ile a opela koša ya gagwe ya phenyo ka godimo ga maswafo a gagwe:
  Diphapano tše kgolo tša mawatle, mawatle - .
  Re ile ra di lema ka tlase ga folaga ya mebala e meraro!
  Mašole a ile a thopa dithaba tše di phagamego, .
  Dintšhu di ile tša rora ka phenyo!
  
  Bahlabani ba Russia ba ile ba lemoha ke polanete, .
  Re betha manaba ka ditšhoša le di- bayonet!
  Re ile ra kgona go lahla joko ya bofasista go tšwa go seripa-gare sa lefase, .
  Re ile ra fetša mogwanto wa rena ka phenyo kua Berlin!
  
  a ile a fihla ka ditanka tšeo di nago le di- humpback, .
  Ba tšhošetša ka go senya mašemo ka moka a Russia!
  Eupša ba phophola di-freak tše di rogilwego ka thata , .
  Gore bana ba rena ba kgone go phela ka lethabo ba se na joko!
  
  Re bana ba Naga ya Botate, yeo e phagamego go feta bohle lefaseng,
  Re belegwe, re duba calico ka maoto a rena a sa aparwago!
  ile a re rapelela, a re romela ntweng , .
  Gomme Modimo o ile a tliša May go thunya ka lethabo!
  
  Ga go na kabelo ya mohlabani le pelo e phagamego , .
  Ke eng seo se fago toro le go tswalwa gape!
  Bula mojako wa letago wa go se hwe, .
  Eupša ge e ba o dutše o lalela, homola !
  
  Go na le diphiri le dinku, eupša lena le badiši ba legohle, .
  Gomme ke kabelo ya gago go fetišetša tatelano go ditlogolo!
  Go rwala taba yeo mafelelong a tlholo, .
  Gore mollo wo o sa felego ka pelong ya gago ya lerato o se ke wa tima!
  
  Ke mang a tsebago gore kulo ya lenaba e tla thibela lešole kae, .
  Eupša go sa dutše go le bjalo, ntweng, lehu le kaone go feta malwetši a bodilego!
  Gomme ge o ka hwa, gona mogwera wa gago o tla pšhatlaganya lenaba , .
  He won"t tolerate it, because banenyana ba ba sa rwalago dieta ba kgorometšwa bothopša!
  
  Oo, pheletšo ya Russia, ntwa le mollo ka morago ga ntwa, .
  Go bao ba nyakago go ya maikhutšong, ga go na lefelo la bona, le a tseba, paradeiseng!
  Mo Sam wa dihele o ile a tsena ka gare ga maanomabe le Sathane, .
  E tšhošetša: - Ke tla theola athomo gomme ka thuba sefako!
  
  Eupša gape go tla ba le tšhireletšo malebana le dithuthupi, .
  Gomme pomo ya nuclear e ka se senye Moscow...
  Re ka šomiša ditanka go hwetša parasite, .
  Le dikoša tše di tenago tša bao ba welego di go nyamiša!
  
  Rekiša ka peni, e sego kabelo ya Russia, .
  Taba ke gore, yo mongwe le yo mongwe wa rena ke mohlabani yo mogolo!
  O seke wa dumela gore Modimo o šetše a re beile karolong, .
  Ge e le gabotse, o dira phetho ya kamoo go bokolla go fodilego ka gona!
  
  Go bile le go palelwa, go bile le go fenywa, .
  Go diregile bjalo ka mebutla yeo e boelago morago go diphiri tše di šiišago!
  Eupša ge ntwa e ka thoma, re tla ba gona gape, .
  Pšhatlaganya madira a sehlogo a diphoofolo tša go tšhoša ka morethetho wa dihele!
  
  Ntumele, ga re bapale ka lebaka la ntwa, .
  Ga re na pitšo e nngwe ge e se go ba bagwera ba babotse!
  Re batho ba borwarre, e sego Abele le Kaine, .
  Go rena, nonyana ke koša, e sego papadi ya go nona!
  . EPILOGUE YA GO TLHOMAMISA
  Ka morago ga gore Dominica a phadima bohlale bja gagwe, bana ba ile ba goeletša gomme ba opa diatla ka nako e telele. Yes, it"s great , o ka re o atlegile - a gaša di-aphorism le go duma ka pelong.
  Ka morago ga moo, Margarita le Dominica ba ile ba tsebiša monyanya bakeng sa lefase ka moka, e le gore go be le boithabišo le lethabo moyeng.
  Ba ile ba šišinya dithupa tša bona tša maleatlana, gomme ditafola tša maemo a godimo tša tšwelela, tšeo di tletšego dijo ka mo go tseneletšego . Se sengwe le se sengwe mo e be e le sa maemo a godimo e bile se humile kudu.
  Dijana tše bjalo tše di makatšago le dikuku tše ntši, diphae tša custard, di-donut, di-pretzel, dimafene le dikuku tše di kgabišitšwego ka mo go humilego. It"s impossible go bolela ka kanegelong ya dinaane, goba go e hlaloša ka pene.
  Le gona selo se sengwe le se sengwe se kgahliša kudu e bile se nkga bose moo e lego gore ke sa moswana-noši e le ka kgonthe ka go raragana ga sona le botse bja sona.
  Margarita o ile a ngwala ka go Twitter:
  Tše kaone ka moka, tše kaone go bana, .
  Polanete ya rena ye e thabilego...
  A phele letšatši le phefo, .
  Nagana ka dinaledi tšeo di ikarabelago ka selo se sengwe le se sengwe!
  Gomme a thoma go bina. Gomme Dominica a mo latela, le banenyana ba bangwe ba mmalwa le bona. E ile ya sepela kudu .
  Margarita o lemogile ka mo go kwagalago gore:
  - Tsohle di tla loka, tsohle di tla loka ha re sa hlakahlakane !
  Gomme ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a tšea gomme a lokolla sethunya se sengwe sa mollo go tšwa go lepara la gagwe la maleatlana. Gomme e be e swana le sediba sa ditaamane seo se elelago ka moela wa ledimo kudu.
  Dominica o lemogile gore:
  - Botle, botle.
  E thunya bjalo ka sediba se se tšwago leruarua!
  Ka morago ga moo e be e le nako ya boithabišo. Bašemane ba mmalwa ba bagolo, ba mengwaga ye e ka bago ye lesomenne le mešifa kudu, ba bea diatlana tše boleta diatleng tša bona gomme ba thoma go lwa.
  Ba ile ba otla ka diatla tša bona le ka maoto a sa aparwago, mola ba myemyela e bile ba sega.
  Dobrynya o ile a hlokomela ka go nyenya:
  - Ka morago ga tšohle, ba na le didirišwa tša polasa tša kopanelo!
  Prince Oenomaus o ile a dumela ka hlogo:
  - Ga se ba tlwaetšwa bokgoni bja go lwa !
  Mošemane Dobrynya o ile a šišinya, a tlolela ka gare ga lesale la nakwana:
  - Ntumelele ke sepele!
  Gomme bafsa ba babedi ba mahlalagading ba mešifa bao ba lwantšhanago ba ile ba thulana. Bašemane ba ile ba thunya ba sega gomme ba hlasela Dobrynya. Go be go e-na le go phatlalatšwa le go šišinya matsogo le maoto.
  Dobrynya o ile a phatlalala ka bokgoni gomme a ba kgoromeletša ka thoko. Ke moka a swara yo mongwe wa bašemane ka nko ka menwana ya gagwe ya maoto yeo e se nago selo . O ile a bokolla ka bohloko bjo bo hlagago. Gomme mošemane wa mogale gape, ntle le moletlo ofe goba ofe, o ile a mo lahlela gomme a mo gapeletša go retologa.
  Bana ba go dikologa ba ile ba sega gomme ba opa diatla. Gomme Dobrynya o ile a kgoromeletša bašemane ba bane mmogo ka nako e tee gomme ka bokgoni a ba phuthela ka lešela la tafola.
  Ka morago ga moo, ditshego di ile tša thiba ditsebe ka mo go feletšego. Go no swana le go opa magofsi ga bana. Ka kgonthe, e be e bonagala e fodile kudu .
  Dobrynya o ile a bolela ka bohlale gore:
  - Yo a bilego le sebete sa go e ja!
  Dominika le yena o ile a kena ka ring. Le gona o be a dira bokgoni bja go lwa. Taba ke gore go bapala difiliming ga se metlae. O ile a ipontšha e le Supergirl gomme a lwa le supervillain . Ke moka banenyana ba ka bobedi ba ile ba bethana bakeng sa di- take tše lesome-pedi. Gomme seo ke se segolo . Gaešita le dišo tša bona e be e le tša kgonthe.
  Bjale mofsa yo matla le wa mešifa wa nywaga e ka bago e lesomenne ka dikutu tša go thuma o ile a tla kgahlanong le Dominica. Gomme a leka go hlasela ngwanenyana. Dominica o ile a arabela ka go itiwa mo go nepagetšego go tšwa seretheng sa gagwe se se se nago selo go ya go plexus ya letšatši, gomme mošemane a wa gomme a thoma go sothoga.
  Dominica o ile a ngwala ka go Twitter:
  -Ga o mošemane , ga o mošemane, .
  E sego ya kgonthe...
  Ga o mošemane , ga o mošemane - .
  Lepokisi le bodilego!
  a itia Dominica mokokotlong wa mešifa ka matla a gagwe ka moka . Ngwanenyana o ile a goeletša gomme a mo raga morago. O ile a phema gomme a kitimela Dominika gomme a leka go lwa le yena. Mofsa yo o be a tiile e bile a thatafaditšwe ka baka la go šoma ka thata lefelong la go aga. Gomme Dominika o ile a swanelwa ke go gateletša maatla a gagwe ka moka gore a se wele. Eupša o ile a thelela ka ntle gomme ka morago a lahlela mošemane yo matla godimo ga gagwe. O ile a wa, a thula sebjaneng seo se nago le sturgeon. Gomme mošemane o ile a šilafala kudu.
  Gomme bana ba bangwe ka moka ba sega ka lešata gomme ba dira difahlego. Se se be se tloga se bonagala se le se segolo .
  Mošemane o ile a tlolela godimo, eupša a amogela go raga ka thata
  sebapadi banenyana ka seledu, o ile a otlwa ka shin ya gagwe ka motšhene o tlago, gomme mošemane wa mešifa a wela godimo.
  Dominic o ile a opela ka bogale:
  O letetše mohlaselwa moepong ka bofora, .
  Go šupa radar leratadimeng...
  Phošo e tee - go tloga ka kotsi, .
  Le gona go itiwa ke mo go sa phemegego!
  Ye, ka nnete, ngwanenyana wa karate. Ka gona o ile a retologa gomme a raga mošemane yo mongwe nkong ka serethe sa gagwe se se se nago selo. O ile a wa gomme a lokolla sediba sa madi go tšwa go sedirišwa sa gagwe sa go fofonela . Eupša gateetee a tlolela godimo. Gomme gape go tsena ntweng. Gomme Dominika o a mo kgopiša, a mo gapeletša go wa. Ye ke mosadi e le ka kgonthe.
  Dobrynya o ile a dumela ka hlogo:
  - Tšwela pele bjalo! Go lokile, o ngwanenyana yo a fodilego !
  Mošemane yo mongwe yo matla yo a ilego a fofa kgole le Dominica"s blow.
  Ke mo moo showdown e thomilego gona. Ngwanenyana o ile a lahlela mofsa yo mongwe yo a lego mahlalagading godimo ga gagwe gomme a lla:
  Banenyana ba tšwago setšhabeng sa maemo a godimo, .
  Ke tloga ke nyaka go betha mošemane!
  Ka morago ga moo, ngwanenyana o ile a kgoromeletša bašemane gape mmogo, a ba fa dišo le mašobana. Gomme e be e bonagala e segiša ka mo go feteletšego e bile e segiša.
  a wiša bašemane fase :
  - O ngwanenyana wa rena ! E fiša kudu e bile e na le ntwa!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo gomme a lla:
  Ngwanenyana wa mohlabani o na le madi a fišago, .
  Lešaba la difofu le a re hlasela!
  O ile a hweshetša mantšu a go loya, gomme pula ya nnete ya tranelate, maswi a go khupetšwa le todi ya dinose ya tšhollelwa fase godimo ga bašemane go tšwa godimo.
  Le gape ditshego tša lethabo tša bana. Se sengwe le se sengwe se a dikologa ebile se direga ka tsela ye e fodilego kudu le ka bogale. Gomme go na le dinako tše di segišago ka bošorong bjo.
  Mošemane kgošana Oenomaus, go ba gona, le yena o papading. Motho le ge e le ofe a ka kgona bjang go laola ntle le yona? Gomme mohlabani yo mofsa ka bokgoni kudu o itahlela mošemane yo a bonagalago a godile le go feta. Le gape dipolelo tša go goeletša ka phišego. Ee, ye e tloga e le ntwa yeo e nyakegago.
  Enomai o ile a šišinya seatla sa gagwe, gomme mošemane a wela godimo ga mokgobo wa dikuku tšeo di khupeditšwego ka tranelate. Gomme di ile tša thuthupa gomme tša phatlalala di segiša kudu le ka lethabo. Gomme bjalo e be e le menkgo ya khitšhi ya maleatlana.
  Dobrynya o ile a hlokomela ka go hemela godimo:
  - It"s a shame go senya dijo tše bjalo!
  Dominic o ile a sega gomme a araba ka gore:
  - Seo se lokile! Ke tla dira maleatlana a mangwe!
  Mošemane wa Phoenix o ile a opela:
  Felo gongwe sethokgweng go na le baloi, .
  Ba rokela Sathane caftan...
  Mafsika a magolo a ile a lahlelwa go dikologa, .
  Naga ya rena ya go makatša!
  Ka morago ga moo, o ile a gwerana le Dobrynya. Bašemane ba babedi ba bagale ba ile ba thoma ka go šišinya diatla tša bona, ba leka go thulana sefahlegong . Ba ile ba e laetša ka go se šetše ka makga a mmalwa, gomme dišo tša tšwelela. Ke moka bašemane-bahlabani ba e tšea gomme ba thulana diphatleng tša bona. Ka gona ditlhase di ile tša thoma go fofa go tšwa mahlong a-ka.
  Ba ile ba kgorometšana, ba thulana dihlogo gomme ka morago ba thoma go lwa. Gomme ntwa e be e le manganga kudu. Bašemane ba knight ba ile ba katana, ba pšhatlaganya le go pitlagana.
  Ke moka ba ile ba thoma go thula dihlogo gape, e lego seo se bego se bonagala e le sa bošilo go feta se se fodilego le se se tšhošetšago. Gomme se se ile sa dira ka tsela yeo e ilego ya tliša bana-babogedi ditshegong tše di thibago ditsebe.
  Dominica o ile a tšea lefofa ka diatleng tša gagwe gomme a thoma go kitimiša direthe tša bašemane tšeo di se nago selo. Dobrynya le Phoenix ba ile ba thoma go sega, ka nnete e kitimiša ebile e fodile mo e lego gore o ka se kgone go tlogela go sega.
  Margarita o ile a hlokomela ka pososelo ya prima donna:
  - Ee, o ngwanenyana yo a fodilego. E no ba moithabišo wa bokgoni. Ke eng se sengwe seo o ka se dirago?
  Dominica o ile a rora:
  - Ee, ka kakaretšo, nka dira se sengwe le se sengwe ka mo go feletšego. Le gona o tla bona se ka makga a fetago a tee!
  Dobrynya le Phoenix ba ile ba arogana. Ba be ba fufulelwa gomme ditho tša bona tša mmele tše di betlilwego di be di phadima bjalo ka ge eka di rothišitšwe ka makhura a mohlware.
  Margarita o ile a hlokomela ka go hemela godimo:
  - Re na le phenyo, eupša ga re kgauswi le nepo ya go phološa bong bjo bo tiilego. Rat ye serolane ke ya lenaba la rena Bastinda, yo a nyameletšego go ga go na motho yo a tsebago gore kae. Gomme ra tšhollela dinawa. Go lokile, e sego ka lefeela, eupša e sa dutše e se na mafelelo ao re bego re ithekgile ka ona!
  Dominica o ile a opela ge a arabela ka gore:
  Bophelo ga bo bonolo
  Gomme ditsela ga di iše thwii...
  Se sengwe le se sengwe se tla morago ga nako kudu
  Ka moka di fedile kapejana kudu!
  Ganyenyane-ganyenyane, maikwelo a bana bao ba lokolotšwego a ile a homola. Gomme dintwa, gaešita le tša metlae, di ile tša hwa, gomme mmino wa se sa kwagale kudu.
  Gomme ka morago gateetee lešata le ile la kwagala. Phala ya alamo e ile ya lla.
  Bašemane le banenyana ba ile ba tlola ditulong tša bona gateetee gomme ba tšholla ditšhoša le marumo. Ba be ba itokišeleditše ntwa.
  Didragone di ile tša tšwelela leratadimeng. E be e le tša dihlogo tše tharo, dihlogo tše šupago le dihlogo tše lesomepedi . Gomme go be go na le bontši bjo bogolo bja tšona, le digagabi tša bogolo bjo bogolo. Ka tlhago, ge dihlogo tše dintši, ke moo bogolo e lego bjo bogolo. Gomme gare ga bona go be go na le moloi yo a tlwaelegilego Bastinda, yo a bego a bonagala a le yo monnyane kgahlanong le mokokotlo wa didragone.
  Dominic o ile a letša molodi gomme a lemoga gore:
  - Ao! Go bonagala e sešo ya fela!
  Margarita o ile a opela ge a arabela ka gore:
  Ke wa ka sehuba, ke swara lloto, .
  Lefase le tletše ka mekoti, bjalo ka bast...
  Eupša ke a tseba gore ye ga se ya fihla mafelelong - .
  Bofelo e fo ba mathomo!
  Go be go na le bana ba bahlabani ba dikete tše ka bago tše masomehlano - se ke madira ka moka, go be go se na didragone tše di fetago makgolo a mabedi. Ka fao, bahlabani ba bafsa ga se ba ka ba tšhaba. Ba be ba ikemišeditše go lwa le go gafa maphelo a bona ka tšhelete e ntši, gomme mohlomongwe ba bile ba fenya!
  Mahlakore ka bobedi a lwantšhana e bile a ikemišeditše.
  Drakone ye kgolo ya dihlogo tše lesomepedi e ile ya duma:
  - O se ke wa tshaba! Re ka se lwe le bana! Re bakeng sa khutšo le toka!
  Dominica o ile a goeletša ka gore:
  - Bjale ke ka lebaka la eng o tlile mo?
  Mo Bastinda o ile a rora, a nyenya ka bogale:
  - Ke a tseba gore pakane ya gago ye kgolo e be e le go hwetša selo sa kgale sa Yellow Rat, gomme e sego go lokolla bana makgoba!
  Margarita o ile a ganetša ka gore:
  - Ga e šitiše! Boemong le ge e le bofe, re be re sa nyake go tlogela bana ba rena e bile re ka se tsoge re dire bjalo!
  Dihlogo ka moka tše lesomepedi tša drakone di ile tša re gatee-tee:
  "Re leboga bohlomphegi bja gago!" Eupša Bastinda o go laletša gore o bapale papadi. Ge o ka fenya, o tla go fa legotlo le le serolane, ge a ka dira bjalo, gona ba bane ba gago ba tla fetoga makgoba a yona go ya go ile.
  Moloi Bastinda o ile a dumela ka hlogo:
  - Ee! Ke sona seo! Go lokile bana, go na le lešata le legolo kudu le bona. Ba bane ba gago ba tla ba le mohola kudu bokgobeng!
  Dominica o ile a lemoga ka go myemyela:
  - Re ka bapala papadi. E no re, ge go ka ba le tahlegelo, moloi Bastinda ga a re fe fela selo sa gagwe sa kgale sa Yellow Rat, eupša gape e be lekgoba la rena.
  Margarita o ile a tiišetša, a gata leoto la gagwe le le se nago selo:
  - Ke yona! Se ke sona seo re se hlokago! E tla ba mo go lokilego ge e ba Bastinda le yena a be a ka bea tokologo ya gagwe kotsing!
  Motho wa Dihlogo tše Lesomepedi o rile:
  - A go be bjalo! Selo sa kgale le tokologo ya moloi, kgahlanong le tokologo ya batho ba bane ba bohlokwa - toka!
  Moloi Bastinda o ile a šišinya hlogo ka moriri o motšo:
  - Go lokile, go be bjalo! Ke dula ke thopa papadi ye go sa šetšwe seo. Le gona gaešita le tsebo ya maleatlana e ka se ba thuše!
  dihlogo tše lesomepedi ya rora:
  - Na o tshepiša gore o tla phethagatša ditshepišo tša gago ge o ka fenywa?
  Ka moka ga bona ba bahlano ba ile ba goeletša ka go dumelelana gore:
  - Re fana ka!
  Moloi Bastinda o ile a tšea letlapa leo le nago le dikwere mokotleng wa gagwe gomme a re:
  - Ebe a re thomeng!
  Gomme a phutholla letlapa, dipalo tša tšwelela gateetee godimo ga lona. E be e hopotsa ka tsela e itseng chess setso, feela likwere e ne e se tse peli, empa mebala e meraro: tšoeu, ba batsho le bohlooho. Gomme re be re na le dipalo tše ntši kudu. Go na le mohlabani wa metlae, babetši ba mesebe le mohlankedi, mojenerale, marshal, ballista, koloi le se sengwe.
  Dominica o ile a ngunanguna a re:
  - Ee, ga ke tsebe le gore ba sepela bjang! Se ga se na toka!
  Moloi Bastinda o ile a araba ka go myemyela:
  - O šetše o file lentšu la gago gomme ga go na mo o ka boelago morago. Go gana go bapala go lekana le go fenywa!
  Margarita o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke tseba papadi ye! Le kamoo dipalo di sepelago ka gona ka gare ga yona le tšona! Ka gona a re bapaleng!
  Moloi Bastinda o ile a dumela ka hlogo:
  - Go lokile bjale! Motho yo mogolo mo ke kgoši gomme re tla bapala go fihlela checkmate!
  Bana bahlabani ba ile ba opa diatla. Margarita o ile a šišinya lepara la gagwe la maleatlana, gomme seswantšho sa letlapa le legolo leo le nago le mehuta e meraro ya disele se ile sa tšwelela ka pele ga bona. Gomme bjale dikete tša bao e kilego ya ba makgoba ba be ba kgona go mmona ka nako e tee.
  Margarita o lemogile gore:
  - Pele ga ntwa, ke ile ka thopa papadi ya chess kgahlanong le Botvinnik ka boyena, le ge e se ka sebele, eupša ka papadi ya nako e tee. Eupša ge o e-na le nywaga e seswai, go fenya mmotšwapele wa USSR go a fodilego!
  Moloi Bastinda o ile a ngunanguna:
  - Ye ke papadi ye e fapanego ka mo go feletšego! Chess o be a se a ba kgauswi le yena!
  Ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a dumela ka hlogo:
  - Ke a tseba! E raragane kudu ebile go na le diripana tše ntši, eupša nka e bapala! Ka gona o se ke wa nagana gore go tla ba bonolo go wena!
  Moloi wa moriri o motsothwa o ile a dumela ka hlogo:
  - Dikarolwana tša ka di khubedu - di thoma pele!
  Gomme a šuthiša slinger pele . Margarita o ile a arabela ka go šišinya mosetši wa mesebe. Papadi e bjalo ya go iketla e ile ya thoma. Go be go na le diswantšho tše lekgolo ka lehlakoreng le lengwe le le lengwe, gomme ka moka ga tšona tše tharo, ntle le dikgoši. Go na le e nngwe ya tšona, gomme papadi e fela ka molekane. Go lokile, se se sebotse e bile se a kwagala.
  Bastinda o ile a bapala gomme a nyenya. Diphapantšho tša mathomo di ile tša latela. Ebe manoeuvres ya jesters ka potlako. Dominica o lemogile gore mohlabani o sepela bjalo ka mohumagadi ka chess ya setšo, eupša o otla bjalo ka knight.
  Ee, e a kgahliša. Mohlankedi o swana le mopišopo, eupša o thula bjalo ka kgoši. Gomme kakaretšo e sepela bjalo ka rook, eupša e otla bjalo ka knight. Marshal o sepela bjalo ka mohumagadi, eupša o thula fela bjalo ka rook. Ke nnete, dipalopalo tše maatla kudu ke grand viziers, di sepela bjalo ka mohumagadi le bjalo ka knight, gomme gape di otla. Go ba gona, go na le dikgošigadi, gomme di fo swana le ka gare ga chess ye e tlwaelegilego. Bašomi ba mesebe ba sepela bjalo ka di- pawn, eupša ba thuntšha ka diagonally dikwere tše tharo pele, gomme ba slingers ba babedi feela. Go bonagala eka bahlabani ba tlwaelegilego ba sepelago ka maoto ke bona ba fokolago kudu, eupša ge ba fihla mothalong wa mafelelo, ba ka fetoga seripa le ge e le sefe ka ntle le kgoši.
  Koloi e sepela bjalo ka pere, eupša e thula bjalo ka tlou. Ee, it"s interesting gore go direga bjang. Gape go na le ballista - e sepela bjalo ka rook, eupša e otla bjalo ka mohumagadi. Rooks, knights le bapišopo, bjalo ka chess e tlwaelegilego. Eupša gape go na le unicorn. O sepela bjalo ka kgoši, eupša o thula bjalo ka mohumagadi. Le unicorn ya bogoši. O sepela bjalo ka tlou, eupša o thula bjalo ka grand vizier, ke gore, bjalo ka mohumagadi le knight. Ee, ye ga se papadi ya metlae. Gomme go na le dipalo tše tharo e nngwe le e nngwe. Gomme o leke selo se sengwe ntle le go lla. Gomme bjale, go bonagala Bastinda e šetše e thopile tšhemo ye ntši gomme e hweditše mohola wa dilo tše di bonagalago.
  Go molaleng, o na le maitemogelo kudu go feta Margarita.
  Dominica ka kgodišego, goba go e na le moo ka go kgegea, o ile a ngwala ka go Twitter:
  - Sepela pere! Pere!
  Margarita o ile a mo šišinya seatla gore a tloge:
  - O se ke wa tsena ditaba gare! Seo se swanetšego go dirwa, ke a se dira!
  Gomme ngwanenyana wa go tšea lehlakore o ile a šišinya sebopego sa gagwe ka go dira phetho. Bastinda o ile a tšwela pele go hlasela. Ntwa e be e le manganga kudu e bile e se na kgaugelo.
  Margarita, e le gore a boele a itshepe le go iketla le go tšweletša tlhohleletšo papading ye, o ile a thoma go opela;
  E foam go ya godimo, e phagamiša maphoto a meboto, .
  Lephoto, ditlemo tša leqhwa di ile tša senya lewatle!
  Mahlasedi a segwa, maru a tlala lloto, .
  Gomme phefo e mpsha e ile ya pšhatlaganya mouwane!
  
  Ke na le wena leweng la lebopong, .
  Go ruruga ga lewatle go go kitimiša tsebe!
  Mohlabani o ile a mo gokarela molala ka seatla se boleta, .
  Morena yo mokgethwa o tsogile moyeng wa ka!
  
  Ditlhora tša dithaba tša lehlwa di tšhetšwe gauta, .
  Le dirurubele tša diperela sehubeng!
  Kgole, dikepe di be di ralala ka tlase ga seila, .
  You can"t give up toro ya gago wa robala!
  
  Ke be ke go šupa, moratiwa, .
  Mahlo a gago a phadimago go tšwa megokgo!
  Akere ntle le wena, le lefase ga le lekane, .
  Madimo le madimo a duma ka pelong!
  
  Mmogo le lena re tla latswa letago le legolo,
  Le gona mpholo o tsenelela go rata maemo!
  Goga tšhoša ya gago ka leina la maatla ao, .
  go hlankela !
  Margarita o ile a opela ka mo go phethagetšego gomme, a thabile, a thoma tlhaselo ya mafelelo. Ngwanenyana yo a bego a tšea lehlakore ga se a dika-dika go ikgafa, gomme ka nako e itšego teka-tekano ya dilo tše di bonagalago ya matla e ile ya bonagala e le masetla-pelo go yena. Eupša mo ke diteraeke tše mmalwa tše dingwe tše maatla tša maano le...
  Margarita o ile a bolela ka pososelo e se nang molato:
  - Checkmate, Mohumagadi Bastinda!
  O ile a panya ka lebelo gomme a lebelela go dikologa, a gadima ka thoko go drakone ye kgolo kudu, ya dihlogo tše lesomepedi . It was the size of a grand-class airliner , span ya lepheo le leng le le leng e ne e le molemo limithara tse makholo a mabeli - ena ke phoofolo ea litonanahali. Mohlomongwe gaešita le maleatlana a makatšago a modiragatši wa ngwanenyana yo a kgethilwego Dominica a be a ka se kgone go fenya senatla se se bjalo.
  Moetapele yo mogolo wa drakone o ile a rora ka dihlogo tše lesomepedi ka nako e tee:
  -O lahlegetšwe ke Bastind. Ka fao fa diphenyo tša gago go Legotlo le Lesehla - selo sa bohlokwa sa kgale, gomme o tsene bokgobeng bja beng ba gago ba bafsa!
  Bastinda o ile a hemela godimo gomme a ntšha selo sa kgale ka mokotleng wa gagwe wa mokokotlo. Ka mo go sa letelwago, e be e lekana le khokhonate feela, eupša e be e phadima ka seetša se se phadimago le se se serolane.
  Moloi o ile a e otlolla gomme a lemoga gore:
  - Ke wa gago. Go swana le se sengwe le se sengwe seo e lego sa ka, bjale ke sa gago!
  Margarita o ile a tšea selo seo sa kgale ka diatleng tša gagwe gomme ka morago a se uta ka mokotleng wa gagwe wa ka morago. Gomme o ile a lemoga gore:
  - Se se lokile! Go lokile, nna le wena re swanetše go dira eng, Bastinda?
  Ka ntle, mosadi wa mothomoso yo a bego a sa le yo mofsa kudu le yo a kgahlišago o ile a araba ka gore:
  - Ke kgona go dira dilo tše dintši. Ke šetše ke na le mengwaga ya go feta sekete. Gomme go thwe"ng ge nka go ruta dithekniki tša maleatlana tšeo di sa tsebjego. Go lokile, gomme gape e be molaodi wa mmušo. Ke na le maitemogelo a mantši go se, e sego go laola bana fela.
  Margarita o ile a šikinya magetla gomme a lemoga gore:
  "Ke nagana gore mohlomongwe I"ll let you go, ka ge ke thomile ka keno ya go dira mediro ye mebotse fela."
  Dominica o ile a ngunanguna a re:
  - Go thwe"ng ge a bolela maaka? Re na le batho, le a tseba. Gaešita le Koran e bolela gore dikano di ka robja maemong a mangwe.
  Gomme ngwanenyana sebapadi o ile a opela:
  Ntumele, bahlanka ba gago ba tla iphoma, .
  O tla eka, o tla eka...
  Le bao ba ikana ka lerato ka mokgwa wo, .
  Lebelela feela, ba tla go bolaya!
  Margarita o ile a ganetša ka gore:
  "Ke tlwaelo gore baloi ba rena ba phethagatše mantšu a bona le dikeno tša bona." Go ba motlodi wa keno go ra go ikhwetša o ahlolelwa ka mo go sa felego le lenyatšo go tšwa go yo mongwe le yo mongwe. Ka gona Bastinda o tla phethagatša keno ya gagwe goba a gana go e tšea. Ka gona o na le kgetho magareng ga bokgoba le go tlogela mediro e mebe ka mo go sa felego!
  Moloi ka moriri o motšo o ile wa šišinya magetla:
  - Go na le selo seo o swanetšego go nagana ka sona mo. Le ka mohla o se ke wa dira bobe, se le sona se thata kudu, gomme ga se ka mehla se kgahlišago!
  Dominica o ile a galefa:
  - Ke ka lebaka la eng o re tšeela sephetho, Margot? I"m thinking, go kaone gore e be lekgoba la rena. Mohlanka wa maleatlana le yo a sa tšofalago o tla ba le mohola kudu ka lapeng. Ga se a swanela go ba lekgoba la gago, eupša e be lekgoba la rena le le tlwaelegilego!
  Mošemane wa mogale Dobrynya o tiišeditše gore:
  - Ee, ke nnete! Ka moka ga rena ba bane re ile ra bea tokologo ya rena kotsing. Gomme o nyaka go mo laela a nnoši.
  Mošemane kgošana Oenomaus o ile a fa kgopolo ya gore:
  "Gape ke nagana gore it"s better to let her go, go ikana gore o tla dira mediro ye mebotse fela." Ke ka baka la"ng, ge o dutše o kgoboketša dilo tše dingwe tše lesometee tša kgale, o goga lekgoba gotee le wena? O no ba morwalo!
  Dobrynya le Dominica ba ile ba bolela ka go dumelelana gore:
  - Aowa, ke lekgoba la rena! Gomme re ka se mo dumelele go sepela!
  Moetapele wa drakone o lemogile gore:
  - O na le karogano: ba babedi kgahlanong le ba babedi! Ke šišinya go lahlela tšhelete ya tšhipi. Ge e le dihlogo, re tla dira ka moo Margarita a nyakago, ge e le mesela , re tla dira ka moo Dominica a nyakago!
  Bana ba bahlabani ba ile ba goeletša ka kwano:
  - Nepagetše! Nepagetše! Nepagetše! Lotho e tla dira phetho!
  Dominica o ile a ngunanguna ka bogale:
  -Ke mang yo a tlago go lahlela tšhelete ya tšhipi?
  Drakone ya duma:
  - NNA!
  Gomme ka morago mosela wa gagwe o ile wa lahlela sediko sa silifera seo se ilego sa fofa moyeng gomme sa wela godimo ga tsela ya maswika. Tšhelete ya tšhipi e ile ya thula gomme ... Ya kotama mo ntlheng ya yona...
  Drakone ye kgolo e ile ya sega gomme ya araba ka gore:
  - Ge go le bjalo, gona ke tšea Bastinda bjalo ka mohlanka wa ka wa mosadi. Gomme o šala le selo sa gagwe sa kgale, legotlo le le serolane, bjalo ka sefoka. Go no swana le ge o be o nyaka, ka tsela!
  Dominica o ile a ngunanguna a re:
  - Le sethuthuthu. Ke nyaka pampišana ya go swana le ye.
  Drakone e kgolo e ile ya šišinya:
  - Opela koša! Gomme rena didragone re tla e leboga. Ge o e rata, sethuthuthu sa maleatlana seo se fofago e tla ba sa gago. Gomme ge go se bjalo, gona ... Le wena o tla ba lekgoba la rena!
  Dominica o ile a galefa:
  - Ka fao o ka bolela gore ga o rate le ge e le efe ya dikoša tša ka!
  Drakone ya hlogo e ile ya tsebiša gore:
  - Ga se re tla ahlola fela, eupša gape le setšhaba, go akaretšwa bana le makgoba a peleng!
  Dominica o ile a dumela ka hlogo ka go hemela godimo.
  - Ebe ke a dumela!
  Gomme ngwanenyana a thoma go opela ka maikutlo le ponagalo;
   Ba apere mona wa dikgoši ka moka, .
  Crimson, gauta, matlakala ka dirubi!
  Bjalo ka ge dirurubele tša mantšiboa di fofela godimo, .
  Gomme lentšu la diphefo ke ditho tša bakerubi!
  
  Khutšo ya maemo a godimo kudu e na le phapoši e kgolo ka seruthwane, .
  Dihlare, di-dome tša dikereke tše kgethwa!
  Lekala le ge e le lefe leo le nago le diswantšho tše di betlilwego, .
  Dipheta tša marothodi a phoka le maswika a bohlokwa kudu!
  
  Leraga le be le khupeditšwe ka silifera ye sesane, .
  Ditlhase di phadima go tšwa ka tlase ga ditlhako tša pere!
  Le swarana ka botho, .
  Eka o ka phela ka lethabo ka tlase ga leratadima le le sekilego!
  
  Letšatšing le le phadimago, ka seaparo sa ka se lokologile, .
  Di- birche le di- poplar di bina waltz ya lerato!
  Re nyamile ka matšatši ao a nweletšego sekoting, .
  Boloka dikgopotšo tša diboka le nna!
  
  Marega a tla tla, bofsa ka go bjona bo sa felego, .
  E sego moriri o moputswa, ditaamane ka meriring!
  Re tla kgoboketša bagwera ba rena ka moka bakeng sa maikhutšo,
  Gomme a re hlalošeng toro yeo ka ditemana tše di phadimago!
  Go opa magofsi ga ledimo le go goeletša ka gore "Bravo! Encore!", megolo e dikete tše masome e ile ya tlala sekwere ka moka. Ye e be e tla ba iri ya letago, iri ya phenyo go Dominica, yo a ilego a utolla talente ya gagwe bjalo ka prima donna!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"