Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Положите Испит За Принцезу

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Лепа студентки®а и амбициозна филмска глумица Доминика са®а да постане филмска звезда. А када Ќе нимфа дошла до ®е, доброво но Ќе кренула за ®ом, завршивши у царству змаЌа. Доминика има скривене изванредне способности, а у царство и суседне државе Ќе стигла чудна пошаст, услед чега су се скоро сви мужЌаци окаменили. єедан од послед®их представника Ќачег пола, виле®ачки принц Оеномаус, успео Ќе да одложи своЌу смрт захва уЌу"и поклону Доминике. А сада мораЌу да раде заЌедно на открива®у мистериЌе несхват иве пошасти и разоткрива®у мрачних сила.

  ПОЛОЖИТЕ ИСПИТ ЗА ПРИНЦЕЗУ
  
  АНОТАЦИєА
  Лепа студентки®а и амбициозна филмска глумица Доминика са®а да постане филмска звезда. А када Ќе нимфа дошла до ®е, доброво но Ќе кренула за ®ом, завршивши у царству змаЌа. Доминика има скривене изванредне способности, а у царство и суседне државе Ќе стигла чудна пошаст, услед чега су се скоро сви мужЌаци окаменили. єедан од послед®их представника Ќачег пола, виле®ачки принц Оеномаус, успео Ќе да одложи своЌу смрт захва уЌу"и поклону Доминике. А сада мораЌу да раде заЌедно на открива®у мистериЌе несхват иве пошасти и разоткрива®у мрачних сила.
  ПРОЛОГ
  Истакнута своЌом ретком, Ќединственом лепотом, Доминика Делфинова добила Ќе Ќедну од главних улога у блокбастеру "Звездана царица". А ово Ќе филм са огромним бу¤етом и обе"ава огроман профит. Пре тога, Доминика Ќе ве" глумила у броЌним филмовима, али Ќе добила само пени. Њена лепота Ќе била задив уЌу"а, а коса веома Ќарке проле"не боЌе маслачка и мало  уди Ќе веровало да може без боЌа и лакова. Али тако Ќе било. Доминика Ќе била природна, медена плавуша идеалних пропорциЌа, а такође и изваЌаних миши"а и одличног истеза®а.
  Иако се девоЌка ниЌе бавила борилачким вештинама, плесала Ќе у балету. И имала Ќе брзину, грациозност и одличну координациЌу покрета.
  Могла Ќе, на пример, да се добро покаже у акционим филмовима. Као девоЌка чиЌи анђеоски изглед криЌе ратника-ђавола.
  Сада Ќе изула ципеле и весело потрчала кроз парк, осе"аЌу"и приЌатно голица®е од траве и облутака стазе голим табанима. Њене ноге су биле толико савршене и завод иве да су се често сликале босе и у крупном плану, што Ќе посебно одушевило мушкарце. Доминика Ќе била поносна на своЌе лепе ноге, и носила Ќе кратку сук®у до мраза.
  У том тренутку пред ®ом се изненада поЌавила девоЌка. Врло млада, рекло би се, скоро девоЌка. Доминика Ќе била висока, миши"ава, грациозна, а ®ено лице, упркос беспрекорноЌ глатко"и и баршунастоЌ кожи, ниЌе личило на лице младе, наивне девоЌке. А ово Ќе као школарка, иако Ќе прилично богато обучена, и има ове мале комади"е стакла окачене на себи и сЌаЌно блистаЌу на сунцу.
  Доминика Ќе чак помислила да Ќе то можда прави накит.
  ДевоЌка Ќе лупила малом, босом ногом. А на стеновитом путу поЌавише се изданци виЌуга са гримизним и  убичастим пупо цима.
  Доминика звижди:
  - Какав трик! Да ли сте и филмска глумица или циркуски извођач?
  ДевоЌка Ќе одговорила шапатом:
  - єа сам нимфа! Нема више времена за обЌаш®ава®е, пратите ме!
  ДевоЌка у неверици рашири руке:
  - Па, то Ќе... Добра шала! Како се зовеш?
  Нимфа Ќе зацвилила:
  - Маркиза де Касандра. И доста приче, сваки тренутак боравка у вашем свету захтева колосалну, магичну енергиЌу!
  И она Ќе чврсто, нимало дети®асте снаге, зграбила Доминикину руку, снажно стежу"и ®ен длан.
  Снажна и спретна филмска глумица одмах Ќе схватила да Ќе бескорисно одолети таквом стиску.
  ДевоЌка Ќе, користе"и голе прсте свог малог, грациозног стопала, окренула камен прстена на кажипрсту своЌе слободне руке. И у истом тренутку Доминика се осети као да пада у бунар. И био Ќе то веома приЌатан, Ќединствен осе"аЌ.
  Тада Ќе све било испу®ено блиставом светлош"у, коЌа као да Ќе пробила сваку "елиЌу тела Ќаке, атлетске, Ќединствено лепе девоЌке.
  . ГЛАВА броЌ 1.
  Доминикине босе ноге осетиле су под собом врелу површину и то Ќе био ®ен први утисак. Пред очима ми Ќе затреперило, као да су ме заслепили снажни блицеви, као блиц у фотоапарату. А девоЌка ниЌе одмах могла да види где Ќе завршила.
  Чуо се нежни глас нимфе:
  - Не боЌ се! Сада "е то про"и и мо"и "ете све да видите.
  Доминика се тргне и трепну. Њене босе ноге су постале вру"е. Испод голих, девоЌачких табана горело Ќе нешто, као песак Сахаре у подне. Доминика Ќе волела да трчи боса. Нарочито када сам се навикнуо на тестове екрана.
  Када Ќе била девоЌчица, понуђено ЌоЌ Ќе да игра партизанског обавештаЌца.
  Наравно, током рата девоЌке су лети ходале босе, Ќер о обу"и треба водити рачуна, а зачудо, када ходате дуго, то Ќе Ќош лакше.
  И на краЌу су Ќе одвели да Ќе обесе, босу у снег. Ово Ќе у стилу ЗоЌе КосмодемЌанске, само Ќе Доминика плавуша и много лепша и има природни шарм. А када се осмехне и обнажи беле зубе, као од природних бисера, потпуно скине кров са шарки.
  А овде табани горе, и некако Ќе вру"е. У Москви Ќе у маЌу било топло, али не можете то назвати вру"им.
  А овде Ќе као негде у АрабиЌи у подне. Тамо Ќе Ќош топлиЌе. єедном Ќе снимала филм у Емиратима, а морала Ќе да хода боса по песку. Наравно, уЌутру, када се песак током но"и мало охладио, али Ќе и да е било вру"е, чак су ЌоЌ ноге намазали вазелином да би било лакше.
  Али локална деца трче боса, барем међу сиромашнима, и смеЌу се, показуЌу"и своЌе мале зубе, а да не осе"аЌу нелагоду.
  Заиста, трепере®е у ®еним очима Ќе престало, и Доминика Ќе видела да Ќе на градском тргу. Калдрма испод ногу лепотице била Ќе наран¤аста и  убичаста. А ку"е около су високе, веома лепе, као у центру Санкт Петербурга, где Ќе сачувана старина. Само су овде зграде више и Ќош живописниЌе, живописне, богате, луксузниЌе и разрађене.
  А има и доста златних листи"а, што Ќе несум®иво приЌатно за око. А на улицама има много лепих девоЌака. Они су, б ескаЌу"и босоноги, грациозни, препланули, миши"ави ногама, почели да окружуЌу Доминику и ®ену гламурозну маркизу-нимфу.
  ДевоЌке су биле све, без изузетка, лепе, младе, босе, али са накитом. Неки имаЌу више накита са драгим каме®ем, други ма®е. Неколико девоЌака Ќе носило само беле кратке тунике.
  Овако су обично изгледали робови када су снимали филмове о древним временима, приметила Ќе Доминика.
  Међутим , нису све девоЌке биле  уди. Неки имаЌу уши као рис, други имаЌу орловске носове. Неколико девоЌака су биле ма®е, као маркиза де Касандра, само девоЌчице, али су полетеле и кретале се не додируЌу"и тротоар своЌим малим стопалима.
  Читаво царство девоЌака коЌе се, не плаше"и се врелог тротоара, разме"у голим, ружичастим штиклама.
  И окружише Доминику и маркизу прстеном, и осмехну се, тихо чавр аЌу"и.
  ДевоЌке су испуштале веома приЌатан мирис младих, миши"авих тела
  лепшег пола, помешан са скупим парфемима.
  Неки су имали и оружЌе у рукама. Конкретно, лукови, елегантно обликовани самострели, мачеви, саб е, бодежи и тоболци стрела.
  Веома Ќе подсе"ало на статисте за снима®е фантастичног филма, чак Ќе изненађуЌу"е што су успели да окупе толико беспрекорних, виЌугавих, атлетских лепотица на Ќедном месту.
  Ве"ина девоЌака Ќе била готово гола, само су им груди и бокови били прекривени накитом од драгог каме®а.
  Десетак девоЌака у скромним туникама клечало Ќе, држе"и платинасто блиставе бокале са пи"ем и златне послужавнике са разним Ќелима и во"ем.
  Доминика Ќе збу®ено промрм ала:
  - Шта хо"еш од мене? - И додала Ќе мало самоуверениЌе. "Ако имате времена, би"у во ан да се поЌавим у вашим додацима, само ми добро платите."
  Нимфа маркиза одговори са осмехом:
  - Очигледно мислиш да Ќе ово филм? Не, ово Ќе империЌа виле®ака и змаЌева !
  Доминик се закикота и скочи. Немилосрдно су ми гореле пете. Отресла Ќе зрнца зноЌа. Па, вру"е Ќе. Баш као у арапскоЌ пусти®и. Невероватно Ќе како лепотице овде ходаЌу босоноге, а кожа им се не  ушти од сунца.
  Где Ќе она? Очигледно не у РусиЌи...
  Доминика Ќе бацила поглед на небо и зазвиждала. Небо Ќе било жуто, ретки облаци су били наран¤асти, а било Ќе неколико светала одЌедном ... НиЌе ни чудо што Ќе било тако вру"е. Штавише, свети ке су тако кит®астог облика, са увоЌцима или роговима...
  Доминика Ќе осетила да се разболи. Као, овако  уди полуде. Њено лепо лице се искривило и пребледело.
  Затетурала Ќе, али су Ќе подржале две виле®аке са ушима. Представнице лепшег пола су се растале, а лепотице у белим, провидним туникама донеле су ЌоЌ посуде са пи"ем на гола, тако лепа и миши"ава тела девоЌака. И сипали су смарагдно вино у златне зделе.
  Доминика Ќе похлепно пила. И осетила Ќе да Ќе вино необично слатко и укусно; енергиЌа, снага и снага одмах су ЌоЌ потекле кроз вене.
  А ве" босе ноге девоЌке нису толико пекле, тачниЌе, осетиле су приЌатну топлину, а температура около Ќе постала идеална, као у сну.
  Доминик се охрабрила и одмахнула главом златне боЌе, вичу"и:
  - Здраво месечари!
  Тада се девоЌка брзо исправи:
  - Драго ми Ќе да упознам своЌу бра"у, тачниЌе, сестре на уму!
  ДевоЌке су п еснуле рукама. И певали су хорски:
  - Желимо вам сре"у,
  Ви сте наша нада, веруЌте ми...
  Путеви у друге светове -
  Врата су била отворена!
  Маркиза де Касандра климну главом:
  - Да, морате нам помо"и. И би"е огромна награда за ово.
  Доминика Ќе слегнула своЌим миши"авим раменима и изненађено упитала:
  - А како да вам помогнем?
  Нимфа Ќе хтела нешто да каже, када се зачу звук трубе и звук крила. Све броЌне представнице лепшег пола одЌедном су клекнуле и поклониле се у знак поштова®а.
  Маркиза Ќе такође гурнула Доминику:
  - Поклони се и ти.
  ДевоЌка глумица Ќе изненађено упитала:
  - За шта?
  ДевоЌка нимфа Ќе пискала:
  - Драгон ВоЌвотки®а вас упознаЌе. ЗмаЌеви владаЌу нашим царством. ХаЌде, на Ќедно колено!
  Доминика Ќе одлучила да не сломи своЌ понос. Иако се плашила да ЌоЌ врели плочник не опече голо колено, преплануло до светле бронзе. Али кожа Ќе очигледно постала Ќача и ма®е осет ива. єасно Ќе да  уди овде иду боси не због сиромаштва. Али из озби ниЌих разлога коЌи тек треба да се разЌасне.
  Тада се поЌавила и сама воЌвотки®а змаЌева. Звер са три главе, веома Ќарке боЌе, као лептир. Велика, као добар борац, али уопште ниЌе страшна, или ниЌе страшна ако Ќе она.
  Главе су изгледале релативно мале, а мале, али светле круне су светлуцале на ®има.
  Када Ќе женка змаЌа пролетела, девоЌке под ®еним крилима су промениле боЌу коже у лила, а затим у смарагдну. Ово Ќе постало лепо.
  Доминика Ќе била као зачарана. Ово Ќе био први пут да Ќе у стварности видела правог змаЌа. Да, у филмовима, наравно, праве добре змаЌеве користе"и компЌутерску графику. Али оваЌ змаЌ Ќе стваран, веома леп и грациозан.
  Питала Ќе глава, она у средини, глас ЌоЌ Ќе био веома приЌатан:
  - Веома ми Ќе драго што вас видим, наш гост са планете Зем е!
  Доминика се насмешила и одговорила:
  - И мени Ќе веома драго да те видим!
  ВоЌвотки®а змаЌа климну главом и настави, глава са десне стране ве" говори:
  - Позвали смо те Ќер у твоЌим венама тече крв оног, не знам ко, ко тамо живи, не знам где!
  Доминика Делфинова Ќе тр ала Ќедну од своЌих голих, исклесаних ногу о другу и збу®ено рекла:
  - Као, нисам разумео!
  Глава змаЌеве воЌвотки®е са леве стране одговорила Ќе самоувереним тоном:
  - И ми сами ово не разумемо. Али у сваком случаЌу имамо тако страшан проблем да смо као дав еници, хватаЌу"и се за сламку!
  Доминика Ќе лупила босом, веома завод ивом ногом и певала:
  - Држи ме, сламе, држи ме,
  Кад око олуЌе има петнаест тачака...
  РастргаЌте неприЌате е коЌе виле®аци имаЌу,
  Судбина ме Ќе овако бацила у живот!
  ДевоЌке свих раса су п еснуле рукама, и било Ќе тако дивно и кул.
  Централни шеф Ќе поново проговорио:
  - Дакле, имамо чудну кугу. Представници Ќачег пола, било да се ради о виле®ацима,  удима, троловима, хобитима, вампирима, гномима и другима коЌи живе у нашем универзуму, из непознатих разлога почели су одЌедном да се камене и руше. Код нас Ќе, осим оркова и гнома, било дванаест пута ма®е мужЌака него женки, а сада су скоро потпуно нестали! Наравно, ово Ќе трагедиЌа!
  Доминика се закикота и испали:
  - Ово Ќе тако дивно! Иначе нема излаза од ових длакавих, гадних мушкараца! И што Ќе наЌважниЌе, што Ќе човек ружниЌи, са трбушом и "елавом главом, борама, то се више држи за тебе.
  єедан од виле®ака Ќе приговорио:
  - Нема трбушастих, набораних и "елавих виле®ака! НемаЌу чак ни браду ни бркове.
  Доминика Ќе приметила:
  " Штавише, скуп е Ќе бавити се овим младима!" Ни они не дозво аваЌу пролаз. Тако сам уморан од ових навиЌача. А ти, хвала Богу, немаш ове похотне, зноЌне, гадне мужЌаке, и можеш да се одмориш и опустиш.
  Све три змаЌеве главе загрмеше одЌедном:
  - Свет без мужЌака Ќе осуђен на смрт! У поређе®у са  удима на планети Зем и, ми живимо веома дуго, посебно змаЌеви. Да, досадно Ќе без мушкараца, а у свемиру нема хармониЌе без Ќачег пола.
  ДевоЌке су испуштале буку одобрава®а. єедан Ќе промрм ао:
  - Сви наши мушкарци су лепи! Некада давно , пре хи адама година,  уди  удске расе су имали косу, "елаве флеке, боре, стомаке, а сада су сви млади, лепи, виЌугави и приЌатно миришу, као виле®аци!
  Доминика се насмеЌала и намигнула ... Онда Ќе одговорила:
  - ОК! Можда "е ми за пар месеци почети да недостаЌу мушкарци. Само не разумем како могу да вам помогнем?
  Десна глава змаЌеве воЌвотки®е Ќе одговорила:
  - Да будем искрен, ни сами то не знамо. Али имате крв створе®а из другог универзума, где сви становници немаЌу два пола, као ми на Зем и, ве" три. И можда "е нам ово помо"и да вратимо наше мужЌаке!
  Доминика се стресла и приметила:
  - Трисексуална створе®а? Да, читам научну фантастику, ово Ќе теоретски могу"е!
  ДевоЌка нимфа климну главом:
  - Да! Помор их ниЌе дотакао. Али ко "е гарантовати да се не"е поЌавити зараза коЌа "е покосити лепши пол? А могло би бити Ќош горе! А чак и без Ќачег пола, ако агресор нападне наш универзум, онда не"емо имати прилику да узвратимо.
  ДевоЌка глумица климну главом:
  - ОК! Слажем се с тобом. Узгред, може ли ово до"и на Зем у?
  Лева глава змаЌеве воЌвотки®е потврдила Ќе:
  - Да! Сасвим могуце. Зато немоЌте мислити да од вас траже услугу. Имате млађег брата, а он такође глуми у филмовима. Хо"еш да се оваЌ дечак претвори у камен и распадне у прах?
  Доминика Ќе  утито лупила босом ногом и узнемирено рекла:
  - Знаш много о мени!
  ДевоЌка нимфа Ќе одговорила:
  - Понекад волимо да гледамо филмове са ваше планете. Може се преузети директно са Интернета, што не захтева велике трошкове магичне енергиЌе. Зато смо се и ми видели. И високе виле су осетиле твоЌу Ќединствену ауру, и виделе су твог брата, и он има део тога, не знам ко!
  Доминика Ќе звиждала и гукала:
  - Поуздано знам да Ќе све што Ќе немогу"е могу"е! Ипак , бо е би ми било да учим у одсуству!
  Маркиза де Касандра Ќе приметила:
  - Тачно, ово Ќе оно што мораш да урадиш. Учите, учите и поново учите!
  Студентки®а Ќе незадово но промрм ала:
  - За шта Ќе ово друго?
  Одмах су три главе змаЌеве воЌвотки®е синхроно и складно проговориле своЌим приЌатним гласовима:
  - Ти не знаш ништа о магиЌи и чароб®аштву! И потребно Ќе да имате опсежно и основно зна®е да бисте нам помогли. єедном када дипломирате на Империал Драгон Ацадеми оф Дуларис , има"ете раниЌе непознате мо"и коЌе "е вам омогу"ити да носите круну принцезе чаробнице. И само у овом случаЌу "ете мо"и, тачниЌе, доби"ете бар малу шансу да вратите представнике Ќачег пола из подзем а.
  Доминик Ќе звиждао и приметио:
  - Ох, оно што не волим Ќе уче®е!
  Заиста, волела Ќе да плеше, скаче и глуми у филмовима. Чак сам га и веома волео. Али студиЌе су ЌоЌ биле тешке. Чак Ќе уписала и пла"ено оде е®е да би уз ма®е труда дошла до дипломе. Заиста, овако Ќе лакше.
  Доминика уопште не би ушла у академиЌу да ниЌе било модерно без високог образова®а. Штавише, ни милиЌардери се не"е оженити девоЌком без дипломе.
  Али удати се за олигарха, што богатиЌег и, у исто време, поже но старог, болесног и потпуно сенилног. Онда се реши тога, постани удовица милиЌардер и живи за своЌе задово ство.
  И сами пишите филмске сценариЌе. Чак Ќе имала и идеЌу. И она Ќе у главноЌ улози. Попут цара Палпатина , тачниЌе, ®егов мрачни дух се преселио у девоЌку клону и почео да ствара ново царство осваЌа®има.
  Да, то Ќе сЌаЌно ! Ипак, ®ена главна улога ионако ниЌе била лоша, а мирисала Ќе на велики новац. Али ... Сада Ќе постала хит . И мора"е да ради оно што наЌма®е воли - да учи!
  Доминика упита дрхтавим гласом:
  - Шта ако одбиЌем?
  ДевоЌке около су галамиле од негодова®а. єедан Ќе викнуо:
  - УпуцаЌ Ќе за петама!
  Три главе змаЌеве воЌвотки®е су одговориле:
  - Немамо морално право да вас терамо. Међутим, да би вас извукли са планете Зем е, било Ќе потребно много скупе магичне енергиЌе. И назад, ако желите да се вратите, платите пут овде, скупо вино коЌе сте попили и повратну карту.
  Доминика Ќе пискала:
  - НиЌе фер да ми напла"уЌеш нешто што нисам желео да урадим! Био сам ганут против своЌе во е!
  Централна глава женског змаЌа Ќе одговорила:
  - Ви сте наша, можда, Ќедна од наших послед®их прилика! Истина, Ќош увек можеш да покушаш са своЌим братом, али он Ќе Ќош увек дечак, а ипак човек, а и он се може распасти у прах.
  Доминик бесно врисне:
  - Не дираЌ мог брата! То се ®ега не тиче!
  ВоЌвотки®а змаЌа Ќе инсинуираЌу"е упитала:
  -Да ли си во ан да учиш да будеш принцеза? Замислите какве "ете прилике имати. Не"ете остарити, живе"ете неколико хи ада година, а можда и више ако стекнете Ќош напредниЌу магиЌу и постанете бесмртни бог. И има"еш поданике и своЌе царство!
  Доминика Ќе тешко уздахнула и моле"иво рекла:
  - Пусти ме да размислим мало.
  ДевоЌка маркиза Ќе потврдила:
  - Да, нека размисли о томе. Она мора бо е да упозна наш свет. Нека се прилагоди и опамети. И доне"е праву одлуку.
  ВоЌвотки®а змаЌа Ќе потврдно климнула главом са све три главе:
  - Нека шета по граду. Велика Ќе и прелепа. Покажите Ќе, Касандра, а ви девоЌке ЌоЌ даЌте пут. Не мешаЌ се!
  Лепи пол се растали. Нимфа маркиза узела Ќе са послужавника нешто што Ќе личило на пицу и пружила Доминики:
  - Ево, Ќеди! Постат "еш Ќачи.
  ДевоЌка у туници сипала Ќе вино, ве" ружичасто, у златни пехар из платинастог бокала . Доминика Ќе опрезно загризла пицу. Испоставило се да Ќе изузетно укусно, а девоЌка Ќе почела да Ќеде, много самоуверениЌе, и залила га вином, тако слатким и ароматичним.
  Након чега Ќе Доминикино расположе®е нагло порасло. И певала Ќе:
  Поклон наставника,
  Провели су време са мном...
  За ¤абе су ме научили...
  А онда студентки®а ниЌе нашла одговараЌу"у риму, а оно што Ќе треперило у ®еноЌ лепоЌ глави изгледало Ќе веома вулгарно и неприкладно.
  ЗаЌедно су кренули, а нимфа Ќу Ќе водила за руку. Иако Ќе била више него за главу нижа и мршавиЌа од снажне и високе и тако миши"аве Доминике.
  Обе девоЌке су тупале босим ногама и кретале се брзином младих газела.
  Ку"е у околини биле су веома луксузне . НиЌедан град на Зем и никада ниЌе био тако величанствен. Овде Ќе расло и цве"е, тако огромно, светло и мирисно. Све у вези овог града Ќе било лепо и гламурозно.
  И пуно девоЌака. Веома луксузно обучени , или, напротив, скромниЌе, а неке девоЌке су прале улице. Али сви су млади, свежи, лепи и боси.
  Доминика Ќе изненађено упитала:
  - Зашто не носе ципеле, или бар Ќапанке?
  Маркиза де Касандра Ќе са осмехом одговорила:
  - Ово Ќе магиЌа ове планете. Помаже нам да одржимо вечну младост, бацимо магиЌу, а наши голи прсти се такође могу користити у борби!
  ДевоЌка уметница се насмеЌала и приметила:
  - Ово Ќе дивно! Уопште, када сам био веома мали, било ми Ќе неприЌатно да ходам бос, Ќер сам веровао да Ќе то знак краЌ®ег сиромаштва. Али онда сам се навикао на филмове. Штавише, требало Ќе да табани буду мало груб и када сам у дети®ству играо Спартакову сестру, или разне врсте партизана. свидело ми се. Али, ако ходате по Москви боси, би"ете погрешно сматрани менталним болесником, а на улицама Ќе превише заразе и пр авштине!
  ДевоЌка нимфа климну главом:
  - Да - то Ќе разум иво! Осим тога, трча®е без ципела Ќе много окретниЌе, Ќер Ќе кожа ратника много Ќача од ђонова наЌскуп их чизама, а еластична Ќе, флексибилна и напу®ена магиЌом!
  Они су кренули да е. Видите како високо, као тора® ТВ тор®а Останкино, Ќуре млазови фонтане. Па поле"у, супротно законима физике. И сами млазници су разнобоЌни. Како Ќе ово лепо.
  А какве палате има свуда около? Како Ќе овде све луксузно. А статут блиста не само златом, ве" и неким светлим, наран¤астим металом непознатим на Зем и.
  Доминика Ќе приметила:
  - Ваш град Ќе као из баЌке. А девоЌке су величанствене, као прави раЌ, а не измиш ени, као што Ќе наш!
  Касандра се закикота и упита:
  - Зашто мислиш да Ќе твоЌ раЌ измиш ен?
  ДевоЌка уметница Ќе сасвим логично одговорила:
  - Зато што има опречне описе. єедна религиЌа каже Ќедно, друга нешто друго, а тре"а сасвим супротно!
  Нимфа маркиза климну главом:
  - Да, знам! Погледао сам твоЌ интернет. Лакше Ќе него путовати на Зем у. Толико Ќе ЌедноставниЌе да чак и Ќедноставни виле®аци, тролови и  уди могу да се попну у ®ега и погледаЌу филм. Уз сву раскош магичног света, ми, нажалост, немамо тако напредне технологиЌе као  уди на Зем и. Ви сте аматери у магиЌи, али наш технолошки развоЌ Ќе замрзнут!
  Доминика Ќе изненађено упитала:
  - Зашто сте замрзнули технологиЌу?
  Нимфа, стишавши глас, одговори:
  - Нисмо ми. Ово су змаЌеви. Они очигледно не желе да поткопаЌу своЌу мо". Иако нам, наравно, омогу"аваЌу да живимо нормално, а за неке чак и луксузно, али ... ХаЌде да не причамо о томе!
  И опет Ќе настала пауза. Луксуз около Ќе, наравно, супер. Све Ќе тако лепо, такви украси, статуе, ку"е и храмови.
  Да, храмови су, наравно, веома разноврсни. Не као обично на Зем и у одређеним сличностима. И потпуно се разликуЌу по стилу, боЌи и облику . И наравно, лепа. Овде су фигуре, и куполе, и полигони, призме и тако да е.
  И многи храмови имаЌу куполе у виду пупо ака наЌлепших цветова.
  Доминика Ќе погледала свог партнера и упитала Ќе:
  - Изгледаш као школарка ... Али колико имаш година?
  Касандра Ќе са осмехом одговорила:
  - У народу се каже: ниЌе обичаЌ питати даму за године!
  ДевоЌка уметница Ќе зак учила:
  - Вероватно много.
  ДевоЌка нимфа климну главом:
  - Можда! Али ми живимо дуже од виле®ака, тролова,  уди, па чак и од гнома и вампира. єер у себи имамо крв богова, с ®има смо крвни сродници. Остали имаЌу посредниЌу везу са бесмртницима .
  Доминика промрм а:
  - Сви смо ми синови и к"ери БожиЌе. Донекле.
  Касандра Ќе кликнула голим ножним прстима.
  А онда се у рукама нимфе поЌавио магични штапи". Прошапутала Ќе тихо:
  - Има змаЌеву вену у себи. Ово Ќе веома мо"ан артефакт, скуп и редак. Али у томе Ќе и велика снага. Да ти покажем утицаЌ?
  Доминика Ќе рекла:
  - Гледао сам сериЌу о дечаку са магичним штапи"ем. Али тамо Ќе мршав дечак , са тамном косом и наочарима. Не као моЌ брат - згодан, миши"ав са плавом косом. Иначе, играо сам и ратника и чароб®ака!
  Касандра Ќе потврдила:
  - Знам твог брата. Да, он Ќе веома згодан, необичан дечак. И за разлику од тебе, светски шампион у каратеу међу децом.
  Доминика Ќе презриво фркнула:
  - Иако Ќе дечак, он Ќе мушкарац! Али за мушкарце Ќе свађа и свађа уобичаЌена ствар.
  ДевоЌка нимфа Ќе одговорила:
  - Имамо дванаест пута ма®е мушкараца него жена из главних народа империЌе:  уди, виле®ака, тролова, хобита и вампира. Тако да се и лепши пол мора борити. Напротив, међу орцима и пату цима има дванаест пута више мушкараца него женки. Па нам Ќе чак постало некако лакше него раниЌе. Орци и Ќа смо се стално тукли, а они се пе®али као жаба у грч, сад скоро да нема с ким да се боримо. Иако женке и орци, да будем искрен, не много. Али пату ци су бо и , више личе на женске хобити. Сами пату ци старе, седе, пуштаЌу дуге браде, али су до смрти брзи и окретни, и упркос борама, задржаваЌу све зубе. А ако се зуб избиЌе, израсте поново!
  Доминика климну главом:
  - Вау! Ви сте као аЌкуле. Али Ќедном сам питао, ако Ќе човек створен на слику и прилику БожиЌу, зашто су му онда зуби тако слаби. А свештеник Ќе промрм ао нешто као, тело Ќе оптере"ено грехом. Иначе, када Ќе брату избио зуб, израстао Ќе буквално за Ќедан дан. Чак сам хтео да га одведем код доктора. А онда сам се предомислио, проучава"е дете као пацова у лабораториЌи!
  Касандра климну главом.
  - То Ќе у реду! Ти си паметан. Али ти не волиш да учиш.
  ДевоЌка Ќе енергично климнула главом:
  - Да! Досадно. А имамо и ... Па , не знам, кад седиш за столом, боле те леђа, а хо"еш да трчиш и скачеш!
  Нимфа Ќе певала:
  - Да, девоЌке, знаЌте да сви не воле да се трпаЌу ,
  Волео бих да трчим бос по роси!
  И прелепи пар се смеЌао. Ево иду да е. Доминика Ќе приметила да на Зем и нема аутомобила попут оних. Али постоЌе веома лепи Ќеднорози. Попут оних коЌе цртаЌу у анимеима . А Ќедноставни ко®и су дивни. А кад кочиЌа Ќури, изгледа као из баЌке.
  Неке девоЌке лете као да су птице. Истина , ретко Ќе, овде можете видети да нису сви мађионичари напредни. Нема просЌачких колиба. Напротив, цео град Ќе као чврсте палате, или ку"е коЌе личе на има®а са фонтанама и баштама. И како сЌаЌно изгледа.
  Углавном, Доминика Ќе играла игру - градите а. Тамо се може много тога изградити. И заиста, изградити град такав да цела ствар буде као баЌка о раЌу. Овде се исто остварило.
  Доминика Ќе приметила:
  - А кажу да раЌ на Зем и ниЌе могу"? Тако говоре све религиЌе на Зем и!
  Касандра Ќе обЌаснила:
  - Осим комунизма. єедина религиЌа коЌа обе"ава раЌ на Зем и. И ово Ќе логично. Ко треба да веруЌе у раЌ, ни после смрти, него уопште, после краЌа света, што Ќе уопште лудило!
  ДевоЌка глумица се сложила:
  - Да, не волим доктрину о краЌу света! Бо е Ќе сам саградити раЌ, а не на костима!
  Нимфа маркиза Ќе цвркутала:
  - Не тежите раЌу на небу, ве" радиЌе живите и ствараЌте своЌу сре"у. И буди паметан.
  Доминика Ќе филозофски приметила:
  - Знате, некако, када су само девоЌке, осе"ате да нешто недостаЌе. Иако су мушкарци ретко лепи чак и у филмовима. Такође, ве"ина дечака Ќе слатка, а до четрдесете године покушаЌте да нађете мушкарца без стомака и браде.
  Касандра се насмеЌала и одговорила:
  - Ти си паметан. Немам речи. ТачниЌе, не много ... Али код мушкарца нису важни само лепо лице и витка фигура. Жене чак и на Зем и цене код мушкарца нешто друго осим спо аш®их података!
  Доминика климну главом:
  - Па, да, тачно! А такође и новац. Када вам Ќе новчаник затегнут, боре, "елавост и стомак нису толико уоч иви.
  Нимфа Ќе приметила:
  - Немамо проблема са изгледом мушкараца. МагиЌа прожима сав ваздух овде. А мушкарци су постали млади"и веома лепих лица; чак Ќе неприЌатно што су  удима нестале и браде и бркови. Због тога се ®ихови виле®аци могу разликовати само по облику ушиЌу. А ово ... Па , жене су навикле. Али брада такође има одређени шарм. Не слажем се са оним девоЌкама коЌе браду сматраЌу ружнош"у.
  Доминик се закикотао и одговорио:
  - Брада има похвалу и част, али и мачка има бркове!
  Касандра Ќе махнула своЌим магичним штапи"ем ... И у рукама прелепе жене поЌавила се прелепа торта у облику Наполеоновог коцкастог шешира, са ружама, маком и лептири"има од разнобоЌне креме.
  Нимфа маркиза Ќе цвркутала своЌим наЌнежниЌим гласом:
  - ПробаЌте, веома Ќе укусно, а без купуса Ќе бесплатно!
  упитала Ќе Доминика, изненада помисливши:
  -Шта ако ми Ќош увек наплатиш?
  Маркиза-нимфа Ќе певала:
  - Све мораш да платиш, веруЌ ми,
  Дакле, отварамо врата успеху!
  . ГЛАВА броЌ 2.
  И Касандра Ќе поново махнула своЌим штапи"ем, млаз светлости излетео Ќе из ®еговог врха и поЌавиле су се две столице коЌе су изгледале као да су од кристала, и мали, елегантни сто.
  Маркиза-нимфа Ќе предложила:
  - ХаЌде да Ќедемо седе"и, као културни  уди! Можда бисте и ви желели мало вина?
  Доминика Ќе логично приметила:
  - Ако попиЌете пуно вина, можете постати глупи. И треба да будем чиста и свежа глава!
  Касандра Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не боЌ се! У нашем вину нема ни грама алкохола. То доноси само користи. И то Ќе Ќедан од разлога зашто  уди у нашем свету живе и до хи аду година без старе®а. А са Ќаком и напредном магиЌом можете издржати много дуже.
  ДевоЌка глумица климну главом:
  - Онда сипаЌ!
  Нимфа Ќе пустила сноп са врха свог штапи"а, нешто шап"у"и ... И поЌавили су се пехари од Ќарко наран¤астог метала у коЌима Ќе прскало нешто жуто и са мехури"има.
  Доминика Ќе приметила, отпивши лагани гут аЌ из свог пехара:
  - Веома приЌатно и ароматично вино, чини вам се свежим у устима ...А од чега се прави?
  Касандра Ќе оштро одговорила:
  "Када будете студирали на АкадемиЌи Императора ЗмаЌева, сазна"ете!
  ДевоЌка Ќе питала:
  -Где Ќе сам цар змаЌева?
  Нимфа одговори са уздахом:
  - И он Ќе нестао. Сада Ќе на ®еговом месту царица Каролина. ЗмаЌеви имаЌу приближно Ќеднак броЌ жена и мушкараца, баш као и  уди. У том погледу, имате сличности.
  Доминика Ќе рекла:
  - Зашто ме царица ниЌе примила лично?
  Касандра Ќе пискала:
  - Па ти имаш уображеност! ВоЌвотки®а Ќе дово на. Би"е неопходно, и сама велика Каролина "е то прихватити.
  ДевоЌка Ќе певала:
  - Људи су се дивили кра ици,
  Сви момци у дворишту су се за убили!
  Али био сам веома храбар
  Изабрао сам милиЌардера!
  Нимфа маркиза одговори са осмехом:
  - Мислите ли да милиЌарде вреде живети са нево еном особом? Шта Ќе са сало на стомаку, "елавим мр ама, борама и неприЌатним мирисом?!
  Доминика Ќе агресивно зарежала:
  поквари животе мени и другим девоЌкама ! Или "у га задавити своЌом гривом у кревету!
  Касандра се закикота и примети:
  - Претвара"у се да Ќе шала. Морате постати оличе®е добра.
  ДевоЌка глумица Ќе логично приметила:
  - Идеални хероЌи тераЌу Ќавност да повра"а !
  Нимфа ниЌе одговорила, али Ќе уз помо" платинасте кашике поЌела торту и пиЌуцкала ароматично вино. Доминика Ќе такође одлучила да за сада ужива у храни. Штавише, шет®а на свежем ваздуху изазива апетит.
  Сетила се пуц®аве. Поготово када су играли децу партизане. Тамо су, на пример, дечаци и девоЌчице у почетку били прилично ухра®ени пре рата. А током рата под окупациЌом морали су да смршаЌу. Да бисте то урадили, препоручено Ќе више трчати и ма®е Ќести. Прва Ќе ипак реализована, пошто Ќе много снимака сним ено са децом коЌа трче, али Ќе друга тежа. Млади филмски глумци напали су тезге, купуЌу"и храну за себе.
  Тада им Ќе забра®ено да прено"е у хотелу, а зак учани су у посебну просториЌу са решеткама, коЌа Ќе личила на велику, заЌедничку "елиЌу.
  Доминика ниЌе гладовала, нису желели да ®ена лепота пати од неухра®ености, а у сваком случаЌу она Ќе по природи прилично сува, уопште ниЌе пуна, а плес ЌоЌ такође одржава миши"е и тело у доброЌ форми.
  Али момци су, наравно, патили Ќер Ќе сет претворен у дечиЌи затвор. А било Ќе и епизода са затвореницима. Неколико дечака Ќе чак и обриЌало главе, што Ќе можда било непотребно.
  Да, живот филмског глумца ниЌе лак.
  На пример, о устанку Спартака. У каменоломима Ќе цео одред дечака радио боси у само натколеницама. Такође, било Ќе потребно више од Ќедног снима®а. ПокушаЌте да ходате са голим табанима по оштром каме®у рудника. Овде су дечацима боса стопала почела да крвари, а стопала су им почела да пуцаЌу. И они су, заиста, били мокри од зноЌа и тресли се од умора.
  У овом филму, главни лик Ќе био чак Спартак , дечак роба, коЌи Ќе, иначе, прилично успешном и богатом гладиЌатору коЌи Ќе добио слободу, предложио идеЌу о устанку.
  Доминика Ќе прво играла сестру Спартака у дети®ству, а такође Ќе морала да проводи време са дечацима у каменоломима за казну.
  Тако Ќе и она знала шта су оштри облуци и тешка корпа шута.
  И стварно Ќе вучеш горе и горе. Веома Ќе исцрп уЌу"е, али пове"ава вашу издрж ивост.
  Доминика Ќе глумила у разним филмовима. єедном чак и у улози колиба Џима у некоЌ верзиЌи "Острва с благом" коЌа Ќе далеко од канона. Тамо, чак ни у улози куварице, то ниЌе била Ќеднонога Силвер , ве" црвенокоса жена, Морганова не"ака.
  Ово Ќе, наравно, кул. У улози дечака била Ќе и сама Доминика, за коЌу су чак хтели да Ќе ошишаЌу. Али онда су коначно решили проблем уз помо" перике.
  Да, ова ®ена улога, рекло би се, била Ќе успешна са становишта игре. Али сам филм ниЌе стекао популарност изван канона. Испоставило се да Ќе то нека врста пакленог сме"а.
  Често се на класике коЌи нису у складу са каноном наилазе на неприЌате ство.
  Маркиза-нимфа прекинула Ќе Доминикина се"а®а:
  - Знаш. Седели смо овде неко време. Зар ниЌе време да кренемо на пут?!
  ДевоЌка Ќе слегнула раменима и приметила:
  - Можеш и"и у шет®у. єош увек имам пуно енергиЌе.
  Касандра Ќе махнула своЌим штапи"ем, и напола поЌедена торта, и посуђе са вином, итд.
  Доминика промрм а:
  - Баш као у баЌци!
  Маркиза Ќе писнула:
  - Не! Ово ниЌе баЌка, ве" магична стварност.
  И две представнице лепшег пола прскале су по путу. Доминикино расположе®е Ќе постало потпуно весело ! Широко се осмехнула. И чак Ќе певала:
  Пут, пут, личи на приЌате а,
  Копча од фасетираног челика...
  И мач Ќе веома оштар - хва ени дамаст челик,
  Да, би"е озби не ситуациЌе у бици!
  Тада Касандра примети озби ним погледом, заставши:
  - Знаш! На академиЌи вас очекуЌу озби ни приЌемни испити. Можда "е за наследне чароб®аке изгледати лако, али ви чак немате поЌма о магиЌи.
  Доминика се недолично насмеЌа и приговори:
  - Не! У филмовима сам много пута видео магиЌу. И веруЌте ми, знам нешто!
  Нимфа маркиза, стишавши глас, прошапута:
  - Да"у ти своЌ магични штапи"! Веома Ќе Ќака, са змаЌевом веном. ПокушаЌте да га користите, на пример, да дочарате ... Па, цвет-незаборав!
  ДевоЌка глумица се осврнула. Свуда унаоколо, код ку"а и на самоЌ улици, лебде са наЌсЌаЌниЌим цветовима, попут великог драгог каме®а. На дрве"у су расли и блистави пупо ци. Штавише, неки цветови су имали и листове разних боЌа и ниЌанси. И било Ќе чак и чудних локна.
  Доминика Ќе слегнула своЌим нимало уским раменима и сасвим озби но одговорила:
  - Зашто нам треба нека врста незаборава? Овде ве" има доста разног цве"а, много ве"ег и лепшег.
  Касандра се иронично осмехнула:
  - И шта желиш?
  ДевоЌка глумица Ќе одлучно изЌавила:
  - Бо е Ќе дочарати нешто много вредниЌе и корисниЌе! - Доминика Ќе лупила голом петом, због чега су обоЌене плочице звецкале као леденица коЌа се ломи. Амбициозна чаробница Ќе додала: "На пример, било би много бо е направити диЌамант величине кокоса!" Ово Ќе много корисниЌе и практичниЌе.
  Маркиза Ќе сум®ичаво погледа и упита:
  - Хо"еш ли на Зем у? Шта нам се не свиђа?
  Доминика Ќе иронично приметила:
  - О вашем свету можемо ре"и исто што Ќе Остап Бендер рекао о природи Кавказа - превише Ќе лепа - машта идиота!
  Касандра се нацерила и приметила:
  - А ти си паметан, али ле®! Немате дово но фанатизма да идете ка свом ци у као млазни булдожер, без заустав а®а!
  ДевоЌка глумица Ќе направила гримасу, приметивши:
  - Нема млазних булдожера. Барем на Зем и!
  Нимфа маркиза климну главом у знак слага®а:
  - Можда ниси. Али постоЌе расе коЌе су технолошки чак напредниЌе од човечанства. Међутим, до"и до ®их Ќе Ќош теже него до"и до Зем е.
  Доминик Ќе направио гримасу док Ќе питала:
  - Да? Могу ли летети између звезда?
  Касандра Ќе самоуверено одговорила:
  - Могу! У принципу, то можемо учинити уз помо" магиЌе.
  ДевоЌка глумица Ќе певала:
  Наравно да Ќе тешко предвидети
  Шта чека у овом дивном свету...
  Лете"емо у облацима -
  Укрцава®е у авион звезда!
  А девоЌка Ќе одлучно изЌавила, праве"и прете"е лице:
  - ДаЌ ми чаробни штапи"! И направи"у диЌамант величине добре лубенице!
  Касандра Ќе хтела нешто да каже. Али чуло се шушта®е крила. єош Ќедан змаЌ Ќе летео. НаЌвероватниЌе и женског пола. Скоро Ќе ухватила поток фонтане, коЌи Ќе из уста грифона, прекривеног златним листи"има и рубинима, пуцао високо у небо.
  Троглаво чудовиште Ќе било више лепо него страшно.
  Нимфа маркиза се поклони. Доминикуе Ќе само благо одмахнула главом.
  Женка змаЌа слетела Ќе испред ®их. За тако велико чудовиште чуо се веома приЌатан и Ќасан глас:
  - єеси ли ти лицемер кога ве" називаЌу месиЌом?
  Доминика Ќе одговорила са невиним осмехом:
  - Не бих баш волео да будем месиЌа!
  Жена змаЌа Ќе била изненађена:
  - И зашто Ќе то?
  ДевоЌка глумица Ќе искрено одговорила:
  - Зато што месиЌе обично на краЌу буду разапети!
  Крилато створе®е Ќе затресло крилима. Има крупне, сличне као код слепих мишева, само у три боЌе: црвеноЌ, жутоЌ и зеленоЌ. Непотребно Ќе ре"и да Ќе то прелепа комбинациЌа.
  Женка змаЌа Ќе цвркутала:
  - А видиш из тог света где су мађионичари потпуни преваранти и лопови?
  Доминика се насмеЌа и одговори, показуЌу"и своЌе беле, сЌаЌне зубе:
  - Можда Ќе то тако. Мада, било Ќе и пророка. Као баба Ванга. Само из неког разлога ®ена предвиђа®а су се обистинила, по правилу, ретроактивно.
  Маркиза-нимфа Ќе приметила:
  - Чак и чароб®аци и мађионичари веома високог нивоа виде буду"ност краЌ®е неЌасно. А ни наЌвиши Богови не"е дати гаранциЌу шта "е се догодити за сто година. И Ќош више, у хи аду и милион!
  Женка змаЌа Ќе б еснула лаганим светлом и цвркутала:
  - Да... тако да постоЌе прави предиктори на овоЌ планети. Чак Ќе и ваша хиперноосферна напетост потпуно другачиЌа од наше. Мада, можда сте зато задржали оригиналност и нисте постали наши робови!
  Доминика се Ќош Ќедном весело насмеЌа и примети:
  - Да будем твоЌ роб? Чак Ќе и смешно. Заувек млад, заувек бос.
  Касандра климну главом и предложи:
  - Покажи змаЌевоЌ грофици шта можеш. ПокушаЌте, бар уз помо" магичног штапи"а, да падне бар Ќедна кап воде.
  ДевоЌка глумица Ќе презриво фркнула:
  - єедна кап воде? Да, ово уопште ниЌе озби но. Можда Ќе бо е одмах добити буре злата.
  Грофица змаЌа Ќе предложила:
  - Нека ради магиЌу како хо"е. ДаЌте ЌоЌ штапи" и проверите да ли се тачно се"а барем Ќедне чаролиЌе.
  Касандра се закикотала и пискала:
  - Да, изгледа сЌаЌно ! Само погледаЌте. Чаробни штапи" Ќе превише мо"ан и можете нанети штету граду, живим би"има и себи.
  Доминика Ќе зарежала:
  - Нисам тако глуп као што мислиш!
  Грофица змаЌа Ќе предложила:
  - ХаЌде да ЌоЌ онда дамо нешто безазлениЌе и ма®е мо"но. Иначе "е и она направити рупу у мени.
  Касандра Ќе певала:
  Да се манифестуЌе у магиЌи,
  Потребан нам Ќе таленат...
  Бо е ти Ќе да ствараш
  Велики диЌаманти!
  А нимфа Ќе шк оцала голим ножним прстима. ПоЌавио се платинасти прстен малог изгледа. Касандра га Ќе бацила ногом, а магични артефакт Ќе завршио тик поред Доминикиног лица.
  Маркиза Ќе цвркутала:
  - Можеш узети оваЌ прстен. Ставите га на кажипрст. И покушаЌте да пожелите нешто наглас. МагиЌа у ®ему ниЌе Ќака, али делуЌе Ќедноставно. НиЌе дово но за диЌамант величине кокоса, али Ќе, на пример, дово на величина зрна грашка!
  ДевоЌка глумица ухватила Ќе прстен у руци. Али уместо кажипрста, ставила га Ќе на сред®и прст и, саркастично се смеше"и, упитала:
  - Шта ако покушаш овако? Шта "е се тада десити?
  Касандра се такође саркастично нацерила:
  - ОК, покушаЌ!
  Доминика Ќе пискала:
  - Пеци маркизине пете на ватри!
  Пламен Ќе букнуо под Доминикиним босим ногама . Голи ђон Ќе био тешко опечен, вриснула Ќе и почела да бежи. Заиста, ватра ниЌе слаба. Али нисмо успели да стигнемо далеко. ДевоЌка Ќе била омотана око дугачког репа змаЌеве грофице.
  Од мо"ног гмизаваца зачуо се приЌатан женски глас:
  - Вау! Управо си дошао у наш свет, и хо"еш да осакатиш нимфу, рођаку наЌвиших богова? Знаш ли да "еш због тога бити послат као роб у каменолом? И ради"ете тамо потпуно голи, у ланцима и примати бичеве и мотке, Ќеду"и хлеб и воду. А мора"ете и да спавате оковани и на каме®у. И не"ете знати ништа осим тешког рада и бичева. Поготово сада , када су се мушки робови разишли, висока и миши"ава девоЌка као што си ти не"е нас повредити у рудницима!
  Доминика се тргнула на ове речи. єедном Ќе играла Клеопатру у нискобу¤етном филму. Да би се уштедио новац, слика Ќе названа "Клеопатра у Августовом заточеништву". То Ќест, такође ниЌе канон. Клеопатра ниЌе извршила самоубиство и била Ќе зароб ена.
  Па послата Ќе у руднике. И ту Ќе ходала полугола и боса. А хода®е по оштром каме®у у руднику са голим табанима Ќе прилично болно. Па, носи и терет. Требало Ќе да зноЌ роби®е буде стваран, а ®ено лице стварно, а не да се претвара да Ќе исцрп ено.
  Али, наравно, то Ќе само филм, и то прилично Ќефтин. И тукли су Ќе бичем, што Ќе такође било нестварно. Али и да е боли . Иако Ќе крв, наравно, била лажна.
  Генерално, филм Ќе био Ќефтин, а осим каменолома са полуголим девоЌкама, практично ништа друго ниЌе приказано. Рачуница Ќе очигледно била да привуче сексуално узнемирене мушкарце. Па, а такође, сви знаЌу име - Клеопатра! И ово би се могло искористити за куповину
  Доминика Ќе дубоко удахнула, а у каквим се фекалиЌама понекад купаЌу филмске звезде?
  Нимфа маркиза Ќе цвркутала:
  - Не буди тужна, душо, потребна си нам. Не"емо те никоме предати.
  Грофица змаЌа заурла:
  - Нека покуша поново да вежба пре испита. Па, хаЌде да покушамо нешто да дочарамо!
  Доминика Ќе протр ала прстен и рекла:
  - Хо"у сладолед од чоколаде!
  ДевоЌка га Ќе узела и укочила се од напетости.
  И мешавина здроб еног леда и чоколаде пада на ®ега. Као резултат тога, Доминика Ќе била пр ава од главе до пете, па чак и изгребана.
  Грофица змаЌева се толико смеЌала да су се млазови фонтане затресли и цве"е затресло.
  Нимфа маркиза Ќе мирно приметила:
  - У реду Ќе! Напротив, она има велике способности, репродуковала Ќе толико сладоледа и чоколаде са таквим артефактом, коЌи генерално ниЌе много мо"ан!
  Доминика Ќе лизнула чоколаду са образа и фрустрирано п унула, цвиле"и:
  - Огорчен Ќе!
  Касандра се насмеЌала и приметила:
  - И чоколада Ќе горка. Зар ово нисте знали?!
  ДевоЌка глумица Ќе заурлала:
  - А овде, на Зем и и у РусиЌи, слатко Ќе !
  Маркиза климну главом:
  - Знам! Знамо да правимо и слатку чоколаду. Али за сада "ете морати да се задово ите оним што имате. ТачниЌе, нисте навели коЌу врсту чоколаде конкретно желите. И уопште, добро Ќе што сте наручили само сладолед. Када би вам пало на памет, на пример, да се окупате у злату, много бисте Ќаче ударили у врх главе.
  Доминика Ќе духовито приметила:
  - Живот Ќе у пуном Ќеку, а све Ќе преко главе!
  Грофица змаЌа Ќе предложила:
  "Уместо глупости, коЌе ЌоЌ не"е помо"и када уђе у академиЌу змаЌева, бо е Ќе пустити Ќе да покуша да направи заиста мали диЌамант. Обично Ќе то могу"е за оне коЌи имаЌу висок урођени ниво магиЌских способности.
  Касандра Ќе одговорила:
  - Не! Ово Ќе превише очигледан пут. Требало би да се понашате много суптилниЌе.
  Доминика Ќе хировито просиктала:
  - Мокра сам и пр ава, само пилетина на жару. Можеш ли ово поправити?
  Нимфа маркиза климну главом:
  - Наравно, лепотице наша!
  И направила Ќе осмицу своЌим чаробним штапи"ем. Блиснуо Ќе плавим светлом. А сада Ќе девоЌка са Зем е поново постала чиста и уредна, и скоро све огреботине су нестале. Осим Ќедног на десном образу.
  Али Домика се ниЌе видела и ниЌе обра"ала паж®у.
  ЗмаЌ грофица Ќе просиктала:
  - И тако, драга моЌа... Видим да разумеш нешто? Дакле, прелепа девоЌка са планете расту"их технологиЌа?
  Као одговор, Доминик Ќе певао:
  Али зашто,
  Од памети Ќе немогу"е живети!
  Па, живот нас ничему не учи!
  Али зашто! Али зашто!
  И смеЌала се, Ќер Ќе ова песма, коЌу Ќе извео БоЌарски , била прикладна и лепа. Али ®ен анђеоски глас изазвао Ќе само налет смеха.
  Касандра Ќе просиктала, блиставих очиЌу:
  - Не може вам се ускратити смисао за хумор. Али да ли сте икада озби ни?
  Доминика се намршти. Сетила се како Ќе играла девоЌку коЌа Ќе добила лошу оцену у школи. И ниЌе било шансе да свом лицу да узнемирен изглед. Напротив, чак сам желео да голим зубе. Па, то Ќе разум иво ... Има превише ветра у глави. На пример, неки момци "е само показати зубе у гомили, и то Ќе цела ®ихова улога!
  А Доминика Ќе хтела да се игра... Принцезе, наравно.
  Грофица змаЌа Ќе тада предложила:
  - Нека бо е плеше за нас. Видели сте да у филмовима плеше веома добро .
  Ово послед®е Ќе тачно. Доминика Ќе знала да игра. Чак су хтели да Ќе узму за улогу Есмералде. Штавише, према канону, чини се да она ниЌе ни циганка. А зашто ову улогу не игра блистава плавуша?
  Али филмска адаптациЌа класика, па чак и страних, такође изазива одређене проблеме. Стога Ќе сним ена у другачиЌоЌ улози, али и плесноЌ.
  Да, она Ќе, наравно, волела да игра и знала Ќе да игра. Ипак, узела га Ќе и рекла:
  - Позлати дршку!
  Маркиза нимфа запишта:
  - Шта више?
  Доминика Ќе логично одговорила:
  - Чак ни Цигани на пиЌаци не играЌу бесплатно. Тако да ми треба тешка вре"а злата. Зар ниЌе Ќасно?
  Грофица змаЌа заурла:
  - Какав дрзак момак ! У ствари, ®егово наЌбо е место Ќе у каменоломима. Тамо "е истовремено развити издрж ивост и навикнути се на послушност. За ово треба да буде васпитана на груб начин!
  ОдЌедном им Ќе притрчала девоЌка. По изгледу Ќе изгледала као  удско дете од не више од десет година. Али у исто време, носила Ќе скупоцени накит, као у Ќувелирници. Босе, мале, дети®асте ноге изгледале су неприкладно и смешно у таквом луксузу.
  ДевоЌка Ќе проверила:
  - Могу купити овог роба од тебе. Колико хо"еш за то!?
  Касандра Ќе самоуверено одговорила:
  - Ова девоЌка ниЌе на продаЌу! И док она ниЌе роби®а. Међутим, можда не"е бити слободна Ќош дуго.
  Доминика промрм а:
  - Како Ќе неморално кад мало дете купуЌе себи робове!
  Маркиза-нимфа Ќе самоуверено одговорила:
  - Ово ниЌе дете, ве" женски хобит! А хобити изгледаЌу као  удска деца...
  ДевоЌчица  утито лупи ногом и цврку"е:
  - єа сам бароница! А то значи да Ќе твоЌ роб дужан да ми се поклони.
  Доминика Ќе агресивно зацвилила:
  - Нема везе ! Хо"у, поклони"у се детету!
  Као одговор, хобит бароница Ќе трзнула десном руком. Гром Ќе излетео и ударио девоЌку глумицу по босим ногама. Као одговор, уболи Доминик Ќе нешто викнуо. И велика торта густо прекривена кремом пала Ќе на смелу чаробницу. Чак Ќе и оборена с ногу, а мала лепотица пала Ќе на тротоар. Али одмах Ќе скочила, сва умазана бисквитом, кондензованим млеком и чоколадном пастом. Хобит бароница Ќе затресла левом, босом, малом ногом, на чиЌим су два прста сиЌали прстенови са драгим каме®ем.
  И излетео Ќе читав магични талас цунамиЌа. Доминик Ќе бачен двадесет метара увис. Након чега Ќе девоЌчица пала. На сре"у, плесала Ќе од раног дети®ства и глумила у филмовима, ве" Ќе много пута падала са различитих висина и изводила акробатске вратоломиЌе.
  Стога се Доминика у Ќесен груписала као мачка и прилично успешно слетела. Осим што су ноге девоЌке, ве" опржене борбеном магиЌом, осетиле Ќак бол када су дошле у контакт са обоЌеним плочицама коЌе су прекривале то подручЌе. ДевоЌка Ќе вриснула.
  А змаЌева грофица обавила Ќе своЌ дуги реп налик на бор око чаробнице баронице и засиктала:
  - Зауставите борбу! Иначе "ете обоЌе бити ухапшени! Ако желите да се борите, постоЌе посебни полигони на коЌима се одржаваЌу магични и други дуели!
  Доминика Ќе твитовала:
  - Да, управо дуел! Само без оружЌа - руке и ноге!
  Хобит бароница Ќе презриво фркнула:
  - Бори се са робом! Да будем искрен, ово ми Ќе страшно ! Било би бо е да Ќе поша емо у руднике. Учити магиЌу такву будалу Ќе веома опасно.
  Маркиза-нимфа се сложила озби ним тоном:
  - И Ќа почи®ем да мислим тако. Да, ова девоЌка има неки посебан дар за ствара®е катастрофа и изазива®е сукоба.
  ДевоЌка глумица Ќе приговорила:
  - Не идем први никоме! Што се осталог тиче ... Уз сваки неуспех, знаЌте да узвратите, иначе не"ете видети успех.
  Грофица змаЌева пустила Ќе несташну девоЌку, коЌа Ќе изгледала као дете, али Ќе заиста била способна да баци у бекство читав пук тенкова.
  Реп Ќе био мало упр ан кремом, кондензованим млеком, чоколадним намазом и бисквитом. Торта Ќе била огромна, и Ќасно направ ена од срца. Чак Ќе и штета што су га сломили уместо да га поЌеду. Грофица змаЌева пуцнула Ќе прстима и шапама, а кристални млаз фонтане зап уснуо Ќу Ќе и спирао пр авштину.
  Касандра климну главом.
  - Чисто"а Ќе к уч здрав а! Прво наручи!
  Хобит бароница Ќе тр ала Ќедну од своЌих малих, препланулих, грациозних ногу о другу. На пар секунди Ќе упалила као сиЌалица. И сви кулинарски ексцеси коЌи су тешко замазали чаробницу нестали су. А луксузни накит засиЌао Ќе новом снагом. Она Ќе, заправо, толико наликовала на принцезу да Ќе Доминика осетила нежност.
  Имала Ќе прилику да игра и принцезу у ЌедноЌ од баЌки. Тамо Ќе морала да се растане са луксузном оде"ом и скупоценим ципелама и постане вештичин слуга. Носите крпе и ходаЌте у дрвеним ципелама. А у таквим Ќастучи"има Ќе много горе него само боси. Чак Ќе почела да убеђуЌе редите а да би можда било бо е снимати без ципела. Уосталом, босе ноге девоЌке у крпама би много Ќаче нагласиле сиромаштво и промену статуса принцезе у де фацто роб.
  Али режисер Ќе очигледно имао своЌе идеЌе. На краЌу, док Ќе бежала из куле смрти, коначно се ослободила ципела и чарапа, а онда Ќе била боса, осе"аЌу"и право блаженство. Сада су ЌоЌ, међутим, босе ноге биле опржене, а поЌавили су се чак и мали пликови, што Ќе било и болно и одвратно!
  Хобит баронеса пружи ЌоЌ своЌ мали длан, нежан и истовремено преплануо, руковаЌу"и се Доминикином дечЌом снагом и цврку"у"и:
  - Добро, мир! МоЌе име Ќе Ласка. И не мисли, човече, да сам Ќа безопасна девоЌка, орци, гоблини, КошчеЌеве споре, сви су извукли много од мене !
  Доминика Ќе изненађено упитала:
  - Колико имаш година, дете?
  Ласица се осмехну и одговори:
  - Међу представницима лепог пола ниЌе уобичаЌено да се питаЌу о годинама! Колико гледам, толико ми даЌеш година.
  ДевоЌка глумица се насмеЌала и приметила:
  - Имаш десет година! Не више!
  Грофица змаЌа заурла:
  - Да, ве" има преко три стотине. Што, међутим, ниЌе битно. У нашем свету све су жене младе и лепе. Остани са нама девоЌко, би"еш наша кра ица!
  Доминика Ќе одговорила познатим двостихом:
  Ако света воЌска каже,
  Одбаци РусиЌу, живи у раЌу...
  Ре"и "у: "Нема потребе за небом",
  ДаЌ ми ота¤бину!
  . ГЛАВА броЌ 3.
  Маркиза и бароница п есну рукама и углас узвикну:
  - Браво! єеси ли ово сам измислио?!
  Доминика Ќе негативно одмахнула златном главом:
  - Не. Не Ќа. Неко други, не се"ам се аутора!
  Касандра направи гримасу:
  - Чудно, имаш одлично пам"е®е!
  ДевоЌка глумица Ќе искрено одговорила:
  - Превише размиш ам о себи него о другима. Бо е Ќе да им кажем више о мени него Ќа о другима. И Ќа понекад компонуЌем, и то ништа горе од Пушкина.
  Грофица змаЌа у своЌим широким устима оголи своЌе сЌаЌне, блиставе зубе попут диЌаманата и рече озби но:
  - Можда можете да отпевате нешто своЌе композициЌе?
  Доминика Ќе моле"иво рекла, тр аЌу"и своЌа спржена стопала:
  - Не доводи у пита®е! Само ми даЌ бар Ќедан златник. И Ќа "у извести читав хит за вас. И певати узалуд? Унреспецтабле! И тривиЌално, неисплативо!
  Маркиза-нимфа се намрштила, а ®ен магични штапи" Ќе прете"и б еснуо у ®еноЌ руци, била Ќе одлучна да казни дрску девоЌку коЌа се усудила да противречи змаЌу.
  Грофица змаЌа Ќе помир иво сиктала:
  - ДаЌ ЌоЌ сребр®ак. Нека пева од срца.
  Доминика се осмехнула, ®ени зуби, тако савршени, блистали су као ледени планински врхови на Ќарком сунцу у подне. И она Ќе зацвилила:
  - Новац унапред!
  Ласица ЌоЌ Ќе бацила новчи" и загугутала:
  - Ево, ухвати!
  ДевоЌка Ќе подигла ногу и голим прстима успела да ухвати сребрни округли комад. Затим га Ќе пребацила на длан. Погледао сам новчи". НиЌе било ништа, сребро Ќе било потпуно ново, на ЌедноЌ страни Ќе био змаЌ са седам глава, а у шапама Ќе држао жезло и буздован. А са друге стране , прелепа девоЌка са веома буЌном ковр¤авом косом. И то Ќе дивно.
  Доминика ниЌе могла да одоли искуше®у да проба новчи" и са осмехом Ќе одговорила:
  - Ово Ќе дивно. Кул ствар.
  Ласица Ќе просиктала:
  - Сад певаЌ! ХаЌде да видимо шта можеш да урадиш!
  Грофица змаЌева Ќе додала:
  - И морате певати гласно, и извести ма®е-више дугу баладу, пошто смо платили!
  ДевоЌка глумица климну главом у знак слага®а:
  - Да, разумем то! Не можеш да певаш као...
  А онда ЌоЌ асоциЌациЌа ниЌе пала на памет. Па, ре"и славуЌ ниЌе сасвим тачно или прикладно. Али нешто друго, не баш то!
  Нимфа Ќе тупнула босом ногом:
  - Почнимо!
  Доминика Ќе почела да пева своЌим Ќасним и благим гласом;
  Била сам позната глумица
  Снима®е, псовке, музика, муда...
  Почела Ќе да игра бесно и див е,
  Као отелотворе®е Сатане!
  
  МоЌе ноге су тако Ќаке
  Борили су се од бесног хопака...
  Ми смо тако цоол девоЌке
  ХаЌде да одмах померимо подмукло!
  
  Али нашао сам се у свету, знаш, посебном,
  Где змаЌеви владаЌу као кра еви...
  Тамо Ќе ред врло нов,
  Бар кошу у поцепаЌ!
  Морао сам да постанем босоноги роб
  Добива®е бича по леђима...
  Облаци изнад нас су плави,
  Место Ќе неприЌатно на Зем и!
  
  Овде ми прилази строги пату ак,
  И држи бич у рукама...
  Протрча белоглави дечак -
  Роб бос, газда начисто шкрт!
  
  Гном се смеЌе, додируЌе зубе шапом,
  Као девоЌка са артиклом, пастув...
  Тако да га медвед гризу клупском ногом -
  Ово "е бити краЌ "елавости пату ака!
  
  Али продали су ме у руднике,
  У харему ниЌе било вид ивих места...
  И дадоше ми снажан бич у потеру,
  єер девоЌка много Ќеде!
  
  Овде ме пату ак води на ужету,
  Шарм девоЌке Ќе апсолутно невероватан ...
  Глас роба Ќе врло Ќасан,
  Али на краЌу постоЌе само нуле!
  
  Скоро сам гола и боса
  Радим у рудницима као онаЌ магарац...
  Мама, кажем, драга моЌа,
  Како Ќе испало глупо!
  
  Била сам способна девоЌка
  Множио сам разломке у глави...
  А сада у ЌедноЌ, узмите у обзир, сук®у,
  єа сам у див ем ропству!
  
  Дуго, дуго сам трпео гнома,
  Добио сам бич по леђима...
  Тукли су ме због посла а не због посла,
  Обе"али су да "е ме касниЌе нахранити!
  
  Али босоноги робови су се побунили,
  ПаЌсери у акциЌи, чеки"и,
  А сада, сматраЌ то своЌим елементом ,
  Гному са "елавом мртав сам !
  
  Па ти зли су побиЌени,
  Имали смо страшне жртве...
  Али, веруЌте ми, ослободили смо се -
  ДевоЌке су показале врхунску класу!
  
  А сада имамо велику воЌску,
  И момци иду у битку са нама...
  Ломимо штитове као даске,
  Зли владари "е бити капут!
  
  И тада "е ропство пакла нестати,
  Човек исправ а рамена...
  И ми "емо стати у краЌ господству, сити неприЌате а,
  Би"е век сре"е и напретка!
  
  И тада "е бити мир у целом свету,
  Човече, велика звезда...
  Лете"емо у звезданом ваздуху, знаш,
  Нека се остваре снови  уди!
  ДевоЌка Ќе завршила на високоЌ тони, а ®ен глас Ќе светлуцао попут сребрних звона.
  Нимфа Ќе п еснула рукама. Доминикину песму Ќе слушало и неколико виле®ака и тролова и пар  уди. И бацили су ЌоЌ новчи"е: и сребрне и бронзане.
  ДевоЌка глумица се поклонила. И покупила их Ќе са плочица. Неке новчи"е Ќе узела рукама, а неке голим прстима. И био Ќе то диван призор.
  Да, она има тако завод иве и исклесане ноге. А како Ќе она сама по себи лепа и импресивна. Па, где су остале примадоне у поређе®у са ®ом? Хо"е ли се усудити да на сцени наступаЌу боси? Или у краткоЌ сук®и?
  Грофица змаЌева Ќе приметила:
  - Ово Ќе певачица! Не, ®оЌ Ќе место у академиЌи. И то само на академиЌи, на факултету коЌи сама изабере.
  Доминик се кикотао и певао:
  Ми девоЌке би"емо саме себи судиЌе,
  А ако морате да бирате, а избор Ќе тежак...
  Бирамо дрвена одела,
  єер наш народ има само част!
  Ласица Ќе твитовала:
  - Имаш глас... Само анђео на високом нивоу!
  Доминика се насмешила и босом ногом бацила Ќедан новчи" више, а затим се сагнула и ухватила га Ќезиком. А онда Ќе почео да вришти. Од контакта са п увачком, наран¤асти метал се моментално загреЌао и спалио лепотичина уста.
  ДевоЌка Ќе почела да п уЌе и сте®е. И ®ена же а да пева одЌедном Ќе испарила.
  Нимфа Ќе протресла прстен, а вру"ина у Доминикиним устима одмах Ќе нестала. ДевоЌка Ќе гукала:
  - Вау! Сада разумем како Ќе бити змаЌ коЌи дише ватру!
  Ласица Ќе са осмехом приметила:
  - Бо е икад него никад,
  Пред девоЌком су сЌаЌне године!
  Грофица змаЌева Ќе приметила:
  "Имамо другачиЌу структуру уста и грла од  уди, а пламен уопште не гори. Зато не брини за нас.
  Публика коЌа се окупила и да е Ќе галамила и захтевала, п ескаЌу"и рукама:
  - Урадите нешто друго, нема на чему!
  Доминика Ќе твитовала:
  - Ако жвр аш новчи"е, Ќа "у то учинити!
  Као одговор, бука и уверава®а:
  - Да наравно! Добродошли.
  А испод девоЌчиних голих, миши"авих, препланулих и грациозних ногу, коЌе Ќе она додиривала непонов ивом грациознош"у, летели су златни, сребрни, наран¤асти, бронзани и платинасти новчи"и.
  Доминика се од тога развесели, осети одушев е®е и поче да пева са жаром;
  ОлуЌе и урагани нису препрека нашем пару,
  К"ери ота¤бине, коЌе цветаЌу као грмови ружа.
  Ко ниЌе познавао рат, ниЌе Ќео просену кашу,
  Бог Спасите  Исус нас води у боЌ!
  
  Навикли смо да се боримо чак и у олуЌном океану,
  Свака особа Ќе као чип у мору.
  ВеруЌем да "емо у борби растргати чудовишта из Хорде,
  Наша част се не може избити ма ем и чеки"ем!
  
  Мач се загреЌао у ковачници, у веома врелом паклу,
  Наоштрена сечива су веома чврсти мехови!
  Будите неустрашиви воЌник; са Ќаким, ка еним срцем,
  Ако постоЌи смрт, стани мирно, не бежи!
  
  Да , рат, наравно, ниЌе гозба са слатким медом,
  На краЌу краЌева, на ®ему су сузе, а крв тече густо.
  Вук дуго завиЌа, а медвед жестоко риче ,
  И нека заузврат ударац буде у око, а не у обрву!
  
  ПостоЌи коп е коЌе може да пробиЌе ланчану пошту,
  ПостоЌе штитови у коЌе се гомила не може пробити!
  Али не буди кукавица, не дозволи да се ђаволи праве грима ,
  Да не би постали као игра у мрежама!
  
  ВеруЌте ми, до"и "е блиставо реше®е,
  За свакога постоЌи награда коЌа се не може на"и ве"а!
  За злочиначку мисао, веруЌем, до"и "е освета,
  Нема друге храбрости осим тешког пута!
  Тако Ќе Доминика запевала, а шаролика публика ЌоЌ Ќе аплаудирала са великим ентузиЌазмом. Чак и ако су све жене, на овом свету нема мушкараца. Или, готово без Ќачег пола.
  Након тога, грофица змаЌа Ќе одмахнула репом и приметила:
  - Па Ќа морам да идем! Скла®ам се с пута!
  Нимфа Ќе босом ногом подигла новчи" и предложила:
  - ХаЌде да проверимо. єа "у бацити, а ти кажеш - глава или реп ! Погоди шта, новчи" Ќе твоЌ, не, ти ми врати новчи"!
  Грофица змаЌа се насмеЌала и одговорила:
  - Знам твоЌе трикове! Зато Ќе бо е да не губите ни време ни главу!
  Доминика се нацерио и приметио:
  - Глава ниЌе уши, можеш да Ќе откинеш од шешира, не можеш да Ќе зашиЌеш!
  Ласица Ќе цвркутала и певала:
  -Уши на врху главе су уши!
  Уши на врху главе - пациЌент у душевноЌ болници !
  ЗмаЌева грофица Ќе полетела у ваздух. А шта Ќе певала девоЌка нимфа ниЌе коментарисала. А ово Ќе, треба напоменути, изузетно кул.
  Доминика Ќе почела журно да скуп а новчи"е рукама и босим ногама. И урадила Ќе то брзим темпом.
  Ласица Ќе приметила, чешаЌу"и косу магичним штапи"ем:
  - Новац Ќе, наравно, битан. Али Ќош важниЌе су чини, артефакти, талисмани, меда они, амаЌлиЌе итд. У супротном, не"ете мо"и да живите луксузан и луксузан живот !
  Доминика се сложила:
  - Новац не може купити здрав е, веруЌте ми,
  Новац не може купити  убав и част...
  Зато немоЌ да се свађаш као животи®а
  ЗнаЌ да своЌу ота¤бину за профит не"еш продати!
  А девоЌка голим ђоном лупи пурпурни новчи". А онда се ®ена боса нога одЌедном, за трен ока, претворила у пачЌу ногу.
  Доминик Ќе вриснула од страха:
  - Ста Ќе бре ово!
  Нимфа маркиза одговори са осмехом:
  - Ово Ќе посебан магични метал, само ради када дође у додир са кожом некога ко има олимпиЌске богове у породици!
  А Ласка радосно узвикну:
  - Вау! Имаш такву крв у себи. Дакле, нисмо се преварили.
  Доминика промрм а:
  - Али ово Ќе ружно"а! Ако можете, уклоните шапу. И даЌ ми опет нормалну ногу.
  Нимфа Ќе одмахнула главом:
  - Не! Ово би ве" требало да урадите сами.
  Зароб ена девоЌка Ќе пискала:
  - Како Ќе то могу"е?
  Ласица Ќе предложила:
  - Замислите у мислима како бисте желели да вам изгледа нога, кликните палцем и кажипрстом десне руке, и требало би да успете!
  Доминик га Ќе узео и представио. Затим Ќе уследио клик.
  А уместо вранине, поЌавила се нога у филцану и са скиЌем. А постало Ќе Ќош неприЌатниЌе када Ќе скиЌа звекетала о калдрму.
  Нимфа се нацерила и певала:
  - бесплатни наставници,
  изгуб ено време са тобом...
  За ништа сам патио са девоЌком,
  НаЌвештиЌи мађионичар!
  Доминика Ќе била увређена:
  - єа нисам чаробница. И Ќош само учим. Али пут до зна®а никада ниЌе лак ... Да , у кино!
  Ласица климну главом у знак слага®а:
  - Да, у биоскопу, можда и више. И ово Ќе, наравно, наш велики проблем.
  Публика Ќе поново почела да се окуп а: био Ќе то смешан призор. ТачниЌе, овде има свакаквих девоЌака. И хвала на томе. ДевоЌка глумица Ќе покушала поново да размисли и трансформише своЌе стопало. Али овога пута се нешто поЌавило на шинама и са радаром, иако малим.
  Доминика Ќе певала не губе"и оптимизам:
  Молим вас да се не чудите
  Ако се магиЌа деси...
  Ако се деси, ако се деси,
  Ако се магиЌа деси!
  Нимфа се осмехнула и приметила:
  - Да, да бисте ишли са своЌим гласом, требало би да имате и способност да користите магиЌу!
  Тада им Ќе притрчала хобитска девоЌка и предложила, окре"у"и своЌ магични штапи":
  - Учинимо то бо е! И знаЌте, Ќа имам пола хи аде година праксе!
  Ласица Ќе приговорила:
  - Не! Нека то уради сама!
  Доминика Ќе твитовала:
  Изгубио сам разум, изгубио сам разум,
  Уради"у то сам, уради"у то сам!
  А девоЌка Ќе опет прошапутала нешто одобраваЌу"е. А онда Ќе ®ена нога, у виду тенка са радаром, коначно добила своЌ грациозан, некадаш®и облик. И испало Ќе као да Ќе направ ено по нару¤бини.
  Доминика Ќе устала и померила прсте. Расположе®е ЌоЌ Ќе постало весело, и певала Ќе:
  Ми девоЌке смо наЌЌаче на свету,
  И, веруЌте ми, не"ете на"и лепше лепотице...
  Заиста "емо потопити наше неприЌате е у тоалет ,
  И заувек "е изгледати као двадесетогодиш®ак!
  Након чега "е се, лепотица, смеЌати и смеЌати, показуЌу"и своЌе велике и сЌаЌне зубе.
  Доминика Ќе почела да игра, босих ногу подигнутих високо у ваздух. И певала Ќе:
  єа сам веома кул чаробница
  Ако ударим ногом, до"и "е до колапса...
  Волео сам да скачем бос
  СматраЌте то правим идеалом!
  Ово Ќе ®ена песма - супер и кул!
  Иако Ќе, с друге стране, краЌ®е Ќедноставно и некомпликовано. Да, девоЌка Ќе таква да вам не"е досадити.
  ДевоЌка хобит Ќе приметила:
  - Учи веома брзо!
  И затресла ноге, коЌе су до чланака биле украшене наруквицама опточеним драгим каме®ем, а на сваком прсту прстеном.
  Изгледа као дете, али суде"и по броЌу каменчи"а, посебно на до®им удовима, она Ќе чаробница високог ранга.
  Ласица климну девоЌци:
  - Видео сам те негде. єеси ли ти, коЌим случаЌем, принцеза Алсу ?
  Женски хобит климну главом:
  - Да , тако Ќе! Али знаш, Маркиз, са овом девоЌком са планете Зем е, не"еш имати проблема!
  Ласица се сложила:
  - єел тако! Али другачиЌе Ќе немогу"е. АваЌ, ово Ќе такав свет да не може без проблема и авантура.
  Доминик Ќе пожурио да дода:
  -Живот без авантура и подвига Ќе превише досадан. То Ќе као супа без бибера!
  Принцеза Алсу се сложила:
  - Да то Ќе тачно! За то служе зликовци. єедан од ®их Ќе покренуо кугу коЌа убиЌа Ќачи пол.
  Доминика Ќе са уздахом певала:
  Не можете живети без жена, то Ќе истина,
  Али без мушкараца нема ни радости...
  Испало Ќе тако, било Ќе Ќако лоше,
  Ако нема Ќаког власника!
  Ласица се сложила:
  - Можда! Али овде Ќе, како кажу, мач са две оштрице. С Ќедне стране нема Ќачег пола, али са друге...
  Женски хобит се брзо успротивио:
  - Не! Лоше са свих страна. Тако да не треба причати глупости. Мушкарци су такође потребни.
  Доминика Ќе одговорила:
  - МужЌаци код животи®а. За интелигентне поЌединце нешто Ќе другачиЌе.
  Ласица се насмеЌа и одговори:
  - Да, за мушкарце, наравно. И нисам могао да нађем шта да кажем.
  Поред ®их пролетело Ќе неколико голубова, са наран¤астим перЌем и позла"еним к уновима. Птице су биле веома заним иве. єедноставно дивно с Ќедне стране. Али, с друге стране , у ®има Ќе било и неукуса.
  Доминика Ќе заменила:
  - Зашто позлатити к унове голубова?
  Ласица Ќе обЌаснила:
  - Нико ниЌе позла"ен! То Ќе зато што су пецкали Ќагоде са топазом.
  ДевоЌка глумица Ќе промрм ала:
  - Шта? Са топазом?
  ДевоЌка хобит климну главом:
  - Да, има таквих Ќагода! Шта, ниси знао?
  Ласица Ќе приметила:
  - Како би она знала? Она Ќе у нашем свету недавно.
  Три представнице лепшег пола су убрзале корак. И ®ихове голе, ружичасте потпетице су б еснуле.
  Унаоколо су се поЌавиле ку"е , високе, налик ружичастим,  убичастим, смарагдним бушилицама коЌе су се дизале. И изгледало Ќе изузетно футуристички. Било Ќе чак и неколико летелица на небу. ТачниЌе, проЌурила Ќе кочиЌа од злата и диЌамантима, коЌу Ќе вукло шест крилатих, снежно белих ко®а.
  Све три девоЌке су се лагано наклониле. Али очигледно, племенита особа ниЌе имала времена за лепоте, а триЌумвират Ќе следио да е.
  Испред Ќе био хиподром, изгледао Ќе као огроман стадион. Очигледно Ќе то било место ко®ских трка.
  Маркиза-нимфа Ќе предложила:
  - Морамо да проверимо да ли наш ђак има дар видовитости. Због тога "емо присуствовати тркама.
  Око хиподрома Ќе била висока мрежаста ограда од сребрног и наран¤астог метала, посута бисерима и нешто плавог и  убичастог каме®а, као и стакло коЌе подсе"а на чешко стакло . И изгледало Ќе веома лепо.
  А на улазу су биле две фонтане са стране, коЌе су избацивале разнобоЌне млазеве из позла"ених лепих парова: - виле®ака коЌи Ќе грлио дечака виле®ака.
  Да, све Ќе изгледало веома лепо. А на улазу Ќе стража девоЌака. Такође веома леп и у лаганом, сребрном оклопу.
  Све изгледа тако дивно. Толико Ќе представника лепог пола около.
  Доминика се присетила филма о архипелагу Гулаг и женском логору. Све жене су биле, као по избору, младе, лепе, и носиле су ха ине коЌе су им величанствене ноге остав але потпуно откривене. Па, пошто Ќе лето у Сибиру топло и чак, можда, вру"е, девоЌке су биле босе. Због чега Ќе филм постао веома популаран међу мушкарцима. А Доминика Ќе играла побу®еног комсомолца коЌи Ќе организовао читав устанак девоЌака. А лепотице су чак и заплениле оружЌе, и у борби су се бориле против читавог пука НКВД-а и успеле су да га победе.
  Филм Ќе, наравно, испао цоол. А боси, гламурозни, лепи ратници изгледали су Ќедноставно супер.
  Доминика Ќе, иначе, првобитно требало да игра улогу Фандериног рођака, коЌи Ќе организовао побуну затвореника, али Ќе такав филм могао бити забра®ен. И Ќедноставно Ќе направ ена као одличан ђак и комсомолац.
  Доминика се поклони девоЌци из страже. ОдЌедном, право испод Зем е, као ¤ак из бурмутиЌе, искочи змаЌ. Мали , нешто ве"и од албатроса, са три главе.
  Долетео Ќе до девоЌака и зачуо се глас:
  - Врати ми мог брата!
  Нимфа маркиза одговори са уздахом:
  - Ово Ќе немогу"е, Белка.
  Као одговор, девоЌка змаЌ, чиЌа Ќе кр уштина светлуцала на три сунца свим дугиним боЌама, и чиЌа су крила била тако лепа да су се мрешкала у очима, почела да риче.
  - Хо"у брата! Желим брата! Где Ќе он!
  Хобит девоЌка Ќе гукала:
  - Да, и сами смо заузети размиш а®ем како да нам врате  уде. И нема потребе да будете хировити.
  ЗмаЌ девоЌка, шта да узмеш од младунчета, смири се и цврку"е, скочивши до Доминике:
  - єа знам да ти можеш! Ви сте изабрани!
  Убица се нацерила и запевала у одговору:
  - Све немогу"е, веруЌте ми, могу"е Ќе,
  Али приступити овом проблему Ќе веома тешко...
  Међутим, ако напрежете мозак док играте,
  Могу постати прелепа ЏедаЌ девоЌка !
  ДЌевоЌка змаЌа се развеселила и зацвркутала у одговору:
  ТвоЌ ум ниЌе величине прста,
  ГениЌе, знате, на Зем и...
  И леп дечак ме чека,
  На виЌугавом ко®у!
  Доминика се осе"ала смешно и закикотала се:
  - ЗмаЌ на ко®у? Овако то изгледа!
  Маркиза Ќе приметила:
  - Шта, ти не знаш поЌам алегориЌе !?
  ДевоЌка глумица се насмеЌала и приметила:
  Можемо умрети било где
  Чак и у заласку "илибара...
  Уопште, живимо слободно,
  Да, бесплатно!
  Сликовито речено!
  ДЌевоЌка змаЌа Ќе пустила свЌетла из уста, личила Ќе на упа ач, и зацвилила:
  - Ово Ќе дивна песма. Ипак , желим да прелепа гош"а са непознате Зем е изведе Ќош нешто заним иво.
  Доминика Ќе слегнула раменима и приметила:
  - Знам да моЌ глас руши новчи"е ништа горе од нунчака коЌи избиЌаЌу снопове жита. Ипак, морам поново да напрежем глас! И за шта? Где потрошити новац овде?
  Маркиза Ќе приговорила:
  - Прво "ете се кладити на Ќедног од ко®а на хиподрому и покушати да пове"ате своЌ капитал. И друго, ова девоЌка ниЌе само мали женски змаЌ, ве" и принцеза. Она "е вам дати своЌ прстен коЌи садржи колосалну магичну мо". А за ово , веруЌте ми, вреди се потрудити и отпевати како треба!
  Доминика климну сЌаЌном главом на свом снажном врату и примети:
  - У овом случаЌу, видим да има за шта да се покуша! Штавише, како можете одбити дете!
  ДЌевоЌка змаЌа Ќе цвркутала:
  - єа уопште нисам дете. єа сам принцеза и могу ово! єа "у летети на твоЌу планету. И спали"у твоЌ капитал.
  Доминика Ќе прете"и фркнула:
  - А ми имамо противваздушну одбрану за такве као што си ти! Шта кажеш на ово, див аче?
  ДевоЌка змаЌ промрм а:
  - Би"ете послати у каменоломе. Ради"ете голи и у ланцима под ударцима бичева надгледника орка.
  ДевоЌка хобит климну главом:
  - Да, она то може! Штавише, ти си човек. А наши  уди... Важе за нижег нивоа, из много разлога.
  Ласица Ќе зацвилила:
  - Па бо е певаЌ! Овде се ве" окупила Ќавност, а ми "емо и зарадити.
  У ствари, настала Ќе бука у гомили разних представница лепог пола, а чули су се п еска®е и узвици:
  - ПеваЌ, цвете, не стиди се!
  Па, човече, пустимо музику!
  Желимо да слушамо трил раЌске птице!
  Доминика Ќе тешко уздахнула и почела да пева;
  Обала на Елфи Ќе пространа , стрма,
  Таласи прскаЌу глатким сЌаЌем...
  Елфиа Ќе постала моЌа родна домовина,
  СлавуЌев трил нам пева дивну песму!
  
  У широком чамцу пловимо драга и Ќа,
  Злата Вал Ќе спустила плетенице.
  Како Ќе добро за мене и моЌу во ену да смо заЌедно,
  Штета Ќе не ухватити крокодила штапом за пеца®е.
  
  Не, не вода, крма шушка,
  Природа Ќе та коЌа нам даЌе шампа®ац.
  Ова зем а ми Ќе као мила маЌка,
  Великодушност зем е у царскоЌ оде"и!
  
  Кап и као бисери под месечевим зраком
  Прска као роЌ пчела са сребрним крилом...
  Девице, ти си ми као анђео са сном,
  Са лицем невиности - наЌчистиЌа Мадона!
  
  Мирис Ќе мед, а коса свила,
  Усне су се раздвоЌиле као сатен.
  ВеруЌем да Ќе дошао дуго очекивани тренутак,
  БаЌке "е постати стварне!
  
  Усне су нам се додирнуле у екстази,
  Сласт Ќе таква да више нема речи .
  ВеруЌ ми, ти си незема ска лепота,
  Жреб "е одлучити, баците новчи" више!
  
  Ево по убаца Ќедан за другим,
  Уздаси и смех наше бурне радости.
  Херувим "е сачувати светост душе,
  Изабрани "е бацити списак грехова у урну.
  
  Не, знаЌ, има лепшег од тебе на Зем и,
  Страст гори као сЌаЌан ога® у мом срцу!
  Живе"емо у наЌбо оЌ зем и,
  Отворимо прозоре и врата у свемир!
  Овако Ќе лепотица отпевала величанствену песму. И девоЌке свих раса п еснуле су рукама за ®у. И истовремено су бацали новчи"е, ук учуЌу"и и златне. И то Ќе сЌаЌно .
  ДевоЌка хобит Ќе протресла своЌ магични штапи", а новац Ќе почео сам да формира посебну гомилу. И израсла Ќе цела колона разнобоЌних новчи"а.
  ДЌевоЌка змаЌа Ќе такође п еснула рукама, а затим пустила сЌаЌан пламен из своЌе три главе. После тога Ќе хировито рекла:
  - Ово Ќе, наравно, добро, али недово но! И мени треба да певаш!
  Доминика се намршти и упита:
  - НиЌе ли то превише?
  Маркиза ЌоЌ Ќе ушуткала:
  - Да ли желите да добиЌете тако вредан прстен за само Ќедну песму? Па ти си безобразан ! ИмаЌте савести, Ќер Ќе артефакт вредан.
  Хобит девоЌка Ќе цвркутала:
  - Свака ставка има своЌу цену. И обично, за вредан артефакт, морате испунити три же е, или пружити три услуге. Ово су правила. И сами разумете зашто!
  Публика разнородних девоЌака п ескала Ќе рукама и ударала босим ногама, а врло ретко ципелама:
  ХаЌде, певаЌ Ќош!
  Хо"емо песме!
  Би"е веома кул !
  Изведите романсу!
  Добро "емо вам платити!
  Ласица Ќе климнула Доминики:
  - Па, немоЌ се сломити! ХаЌде, певаЌ!
  И лепа лепотица затресла своЌу сЌаЌну, светлу гриву. Тапкала Ќе своЌим босим, миши"авим ногама и певала, са великим осе"а®ем и изразом;
  Наша истина, наша истина
  СастоЌи се од ноше®а вере!
  И не сутра, и не сутра,
  И данас спасите Ота¤бину!
  
  ПоштуЌемо нашег виле®ака ,
  Уосталом, она Ќе цео свет, познаЌ свет!
  Наша скерлетна застава домовине,
  И нема светлиЌе црвене!
  
  Пионир не поздрав а бисту,
  Његов знак Ќе застава Ота¤бине!
  смо се борили против противника ,
  Велича®е достигну"а у стиховима!
  
  ЗнаЌ да на планети постоЌи само Ќедна вера,
  Вера у драги , свети виле®аштво!
  Тако да се сре"на деца смеЌу,
  орцизам избио у понор !
  
  Сваки витез Ќе био само дете,
  На трави и потоцима боси...
  Али сада има витло у рукама,
  Заносно равна метал чеки"ем!
  
  Неко наоштри митра ез машинама,
  Па неко пуца с рамена!
  Гримизна застава се виЌори као црвена застава,
  ПобеђуЌемо зле неприЌате е без шале!
  
  Наши преци су храбро узели Орклин ,
  Па, шта Ќе са нама? На путу смо за Марс!
  Ми смо  уди, а не макаки на грани,
  Противникова песница га погађа право у око!
  
  Али знамо и да се забав амо,
  Удари буба®, свираЌ трубе!
  Веома слатка дечиЌа лица,
  И оцене четири и пет!
  
  НаЌтежи борбени испит -
  Не про"и кроз ово Ќе као умриЌети!
  Али у смрти имамо барЌак са бак ом,
  Виле®ачки бакар не може пасти!
  ДевоЌка Ќе тако лепо и вешто певала и, у исто време, играла, а ноге су ЌоЌ биле тако завод иве. Само Ќе штета што ниЌе било мушкараца коЌи би ценили ®ену лепоту. И девоЌка то има на колосалном нивоу, а ратник показуЌе своЌ колосалан притисак и амбиЌент.
  А ве" се скупило неколико стотина девоЌака, коЌе праве буку. БацаЌу новац, а имаЌу Ќако Ќаке мирисе младих, свежих, женских тела и скупих парфема и парфема. Овде има много тога да вам се заврти у глави.
  Неки од новчи"а су били керамички, а било Ќе чак и неколико дрвених новчи"а , што Ќе било одлично. Али уобичаЌени папирни новац за планету Зем у се некако не види. А ово Ќе некако необично за Доминику. Понекад вам кроз ум пролете мисли о томе колико су див аци овде. Шта Ќе са електронским картицама за пла"а®е? Па, ово Ќе апсолутно фантастично за оваЌ ниво развоЌа.
  Па Ќе некоЌ девоЌци певачици под босе ноге неко бацио полупоЌедену торту са кремом.
  ДевоЌка хобит Ќе му®ом из свог штапа ударила у торту. И одмах се распао.
  Мала лепотица Ќе приметила:
  - НемоЌ то више да радиш! Само новац!
  Ласица Ќе певала:
  - Зарадите новац! Зарадите новац!
  Заборав аЌу"и на досаду, ле®ост...
  Зарадите новац! Зарадите новац!
  Ако треба, бар цео дан!
  ДЌевоЌка змаЌа затресе крилима и зацврку"е:
  - Па ово Ќе други сервис! Али да бисте добили артефакт прстен , потребан вам Ќе и тре"и!
  Доминика Ќе надувала образе и рекла самоувереним тоном:
  - Ако хо"еш, радо "у ти опет певати! Да будем искрен, волим да певам.
  Публика од око хи аду жена, представница лепог пола, урлала Ќе и скоро у потпуности тукла своЌим босим, грациозним, девоЌачким стопалима:
  - ПеваЌ поново! ПеваЌ поново!
  Браво, на бис! Браво, на бис!
  ДЌевоЌка змаЌа се успротиви подигавши глас:
  - Не! Поклони такав прстен само за песме! Овде она треба да уради нешто вредниЌе и, у исто време, теже.
  Настала Ќе напета пауза. Више од хи аду девоЌака различитих раса се укочило у ишчекива®у.
  ОдЌедном се поЌавио дечак. єедини представник Ќачег пола међу ®има. Био Ќе  удске расе, носио Ќе само кратке панталоне, миши"ав и са робовском жигом на рамену, изгледао Ќе стар око дванаест година и очигледно Ќе био више пута претучен. Дотрчавши, праш®аве, дети®асте пете б ескале су према змаЌевици, пао Ќе на колена и зацвилио:
  - Нека ме ослободе! Врати ми моЌу позициЌу!
  ДевоЌка змаЌ климну главом и потврди:
  - То Ќе то! Дечак "е бити слободан ако га претвориш у виле®ака!
  Доминика рашири руке:
  - Али ово Ќе немогу"е!
  Маркиза-нимфа Ќе предложила:
  - Ово ропско дете Ќе недавно био престолонаследник огромног царства, по имену ЕномаЌ. А сада Ќе постао дечак  удске расе и роб да би избегао ђаво у пошаст. Учините га поново виле®ачким принцом, а онда можда можемо да ухватимо конац целе заврзламе!
  . ГЛАВА броЌ 4.
  Хобит принцеза Ќе потврдила:
  - Ово Ќе твоЌа шанса, Доминиц. И наше такође. МужЌаци су скоро сви нестали. А оваЌ, иако ниЌе скаме®ен, изгубио Ќе титулу и положаЌ, па и тело, поставши  удски роб.
  Дечак климну светлом, ошишаном главом:
  - Туку ме сваки дан да се не окаменуЌем! Из неког разлога, наЌотпорниЌи на епидемиЌу су робови коЌи су бичевани!
  Доминика рашири руке и одговори:
  - Да, немам поЌма како да га разочарам! А да Ќе и принц био дете?
  Дечак-роб одмахну главом.
  - Не, био сам сасвим одрастао! Али када Ќе почела да се каменуЌе, нимфа ласица Ќе користила посебну магиЌу. Постао сам млад роб и бичеван. Ово ми Ќе дало неколико месеци, иако болних, али живота. Али пре или касниЌе, ово "е се завршити. Штавише, мораЌу Ќако да ме туку, а сваки дан морам, или да носим тешко каме®е, или да вртим точак!
  ДевоЌка нимфа климну главом:
  - Да! Ово Ќе Ќедини начин да се некако одложи деЌство камене пошасти. У рудницима су Ќош увек ропски дечаци  удског рода коЌи се Ќош нису скаменили и раде. Али ово су Ќедини представници Ќачег пола коЌи су остали. А онда се неки од ®их такође претвараЌу у камен, а затим се распадаЌу у прах.
  Доминика звижди:
  - Ово Ќе страшно! Универзална катастрофа! А да би живео и постао роб!
  Дечак, обучен у црне кратке панталоне коЌе су чиниле сву ®егову оде"у, и жилав, са мршавим миши"има испод коже коЌа Ќе изгледала танка због недостатка масти, певао Ќе:
  - Да, Ќа сам принц, и само роб, али шта,
  Нека ме тако зову племи"и...
  Како су далеко, далеко од мене,
  Дечак са слом еним ланцем на нози!
  ДЌевоЌка змаЌ зацвркута намигнувши:
  - Зато га поново учините виле®ачким принцом, и онда можете добити оваЌ вредни прстен змаЌеве магиЌе!
  Доминика рашири руке:
  - Па, проклетство, Ќа немам основно разумева®е магиЌе, а ти ово захтеваш! Што, можда, ни сами не"ете учинити!
  Нимфа маркиза Ќе уз уздах приметила:
  - Можда ни ово не можемо ... Шта кажеш?
  ДевоЌка змаЌ Ќе рекла:
  "Она Ќе ве" дуго на ногама." А змаЌева академиЌа "е се ускоро затворити. Дакле, нека прво положи опоЌне испите, а онда покуша да разочара дечака принца.
  Доминика климну главом у знак сагласности.
  - Па, овако, у принципу, можете...
  Нимфа маркиза Ќе подигла своЌ талисман коЌи ЌоЌ Ќе висио око врата. И она га протр а длановима и поче нешто да мрм а, као урок. ДЌевоЌка змаЌа Ќе цвркутала показуЌу"и зубе:
  - Ово Ќе озби ан тест за ®у ... Може ли да се кре"е без ве"е штете ако користи ултра чаролиЌу!
  Доминика Ќе хтела да добиЌе поЌаш®е®е шта значи ултра чаролиЌа, али Ќе нимфа-маркиза лупила босом ногом, украшеном прстеновима, и девоЌку Ќе ухватио вихор. Као да Ќу Ќе неки ¤ин узео у руку и понео.
  ДевоЌка глумица Ќе промрм ала:
  - Какав скок!
  И тако су се заЌедно са нимфом-маркизом нашли на улазу у палату. Подсе"ао Ќе на Ермитаж у Санкт Петербургу, само што Ќе био виши, тридесет спратова са високим плафоном. И такође, буЌниЌи и лепши од чувене Зиме.
  Доминика рашири ноге, подбочи бокове песницама и узвикну:
  - Вау !
  Нимфа Ќе уз осмех потврдила:
  - Да, ово Ќе прелепа зграда ЗмаЌеве академиЌе.
  Испред улаза Ќе фонтана у виду седмоглавог змаЌа искрила златом и неким Ќарко наран¤астим металом непознатим на зем и. А из сваког уста Ќе млаз воде Ќурио у небо, светлуцаЌу"и као диЌаманти у зрацима неколико кит®астих свети ки.
  Доминика Ќе приметила:
  - Дивно Ќе како високо лете млаз®аци!
  Маркиза-нимфа Ќе лаконски одговорила:
  - Тецхномагиц!
  Свака змаЌева глава имала Ќе очи направ ене од драгог каме®а и различитих боЌа. Изгледало Ќе изузетно здраво , богато и укусно.
  Ту су и уредне уличице са величанственим цве"ем, коЌе се разликуЌу по разним облицима и врстама пупо ака. Босе ноге девоЌака ходале су по глатким плочицама стаза са Ќарким шарама са неописивом елеганциЌом и грациознош"у. Били су различитих година, али сви су били лепи, многи су носили скупоцени накит.
  Овде Ќе углавном било виле®ака, али Ќе било и  удских девоЌака, женских тролова и хобита. Послед®е девоЌке се не могу разликовати од  удских. Као, иначе, нимфе и дриЌаде. Да ли зато што носе прсте®е на голим прстима своЌих малих и грациозних стопала?
  Али и  удске девоЌке то могу.
  Доминика, прилично висока ученица, изгледала Ќе превелика и зрела у поређе®у са студентима. И ово Ќу Ќе веома посрамило.
  ДевоЌка Ќе питала нимфу:
  - Овде изгледам као музеЌски експонат!
  Маркиза Ќе са осмехом упитала:
  -єесте ли гледали филм о ХариЌу Потеру?
  Доминик се закикотао и одговорио:
  - Да, наравно, гледао сам. И чак су покушали да направе римеЌк овог филма. Па, па шта?
  Нимфа Ќе приметила:
  - Тамо су били момци и девоЌке. А овде, као што видите, нема дечака, а ово нарушава хармониЌу!
  Доминика Ќе приметила:
  - И Хари Потер Ќе био дете, и било му Ќе лакше. Али бити одрастао међу децом. Горе Ќе него остати другу годину!
  Маркиза Ќе хтела нешто да каже када им Ќе притрчала босонога девоЌка, али са диЌамантским брошем у коси. Она се веома слатко насмешила и загугутала:
  - єесте ли ви изабрани?
  Доминика се насмешила и одговорила:
  -Да!
  ДевоЌка се насмеЌала и приметила:
  - Али вероватно не знате како да урадите много! На пример, можете ли направити напитак невид ивости?
  ДевоЌка глумица Ќе одговорила са уздахом:
  - Нажалост нема. Како то функционише?
  ДевоЌка са диЌамантским брошем и  убичастом и наран¤астом косом климнула Ќе главом. И извадила Ќе флашу из ¤епа ха ине. Окренуо сам утикач. Отпила Ќе гут аЌ и... нестала.
  Доминика Ќе збу®ено трепнула своЌим сафирним очима. А онда сам осетио лагано штипа®е у носу. Онда су Ќе чупали за косу. Доминикина оштра визиЌа видела Ќе како босе ноге невид иве девоЌке ступаЌу на разнобоЌне плочице и подижу ситне честице прашине и паперЌа са дрве"а и цве"а. ДевоЌка се врло спретно тргнула и босом ногом ухватила младу несташну девоЌку за уво.
  вриснула Ќе. И Доминика Ќе могла да Ќе види. ДевоЌка Ќе постала провидна, као дух или холограм. И врисну уплашеним гласом:
  - Повређен! Пусти ме, тетка!
  Маркиза-нимфа Ќе узвикнула:
  - Паметно, да! Ве" сам мислио да не можеш ништа!
  Доминика Ќе певала као одговор:
  Ако се разболиш, до"и "у
  Рашири"у бол рукама...
  Могу све, могу све,
  МоЌе срце ниЌе камен!
  ДевоЌке коЌе су им пришле смеЌале су се. Упркос украсима, видело се да су ®ихове ха ине прилично строге и уЌедначеног, иако раскошног стила. Иако Ќе у другим аспектима постоЌао осе"аЌ различитости. Неке девоЌке су имале минђуше у ушима, док друге нису. А неке су, посебно девоЌке хобити, у нос увлачиле златне прстенове са каме®ем.
  То су чинили, посебно, да би се разликовали од  удске деце, коЌа су била превише слична. ДриЌаде су такође волеле прстенове у носу и ушима. Прелепо кра евство девоЌака, од седам до тинеЌ¤ера. Међутим, међу виле®ацима, одрасло доба и адолесценциЌа се практично не разликуЌу по изгледу, баш као и међу хобитима, троловима, нимфама и дриЌадама. Али Доминика изгледа као одрасла и веома лепа девоЌка, са изражаЌним лицем праве принцезе. Можда превише препланули.
  Да, чак су ЌоЌ осветлили кожу када Ќе играла Ќедну од племенитих дама сред®ег века. Тада се преплануло лице сматрало знаком ниског рође®а.
  Иначе, не само да ЌоЌ Ќе кожа на лицу била олакшана, ве" и на ногама. Била Ќе епизода када су Ќе босу и у крпама водили до одра.
  Била Ќе чак и песма:
  Време за искуп е®е Ќе скоро стигло
  Кра ицу босу воде на одру!
  Уместо накита, она носи крпе,
  Лабудов врат Ќе жртва ¤елата!
  Да, изгледало Ќе изузетно смешно и чак, на своЌ начин, некако Ќезиво . Након освет ава®а, морала Ќе да глуми у улози кра ице Семирамиде. И на овим снима®има она практично ниЌе сним ена боса. Да, била Ќе то заним ива улога. Али очигледно Ќе режисер ниЌе волео. Превише лепа и медена плавуша. А за улогу Семирамиде преферирали су стариЌу жену са црном косом. И Доминика Ќе морала да постане роб. И чак Ќе била жигосана врелим гвожђем. И пипали су ме, прилично грубо, по мушкарцима.
  Да, и била Ќе сцена на сталку. Наравно, бич Ќе био од пене, а кад те шибаЌу ®име не боли. Али свеЌедно, када те висе и бичуЌу , то Ќе неприЌатно.
  Студентице су се стисле Ќедна уз другу. Тада се поЌавио учите  дриЌаде. Носила Ќе гримизну ха ину и другачиЌи стил.
  Пришла Ќе Доминики и загугутала:
  -Да ли сте нови?
  Дете глумица Ќе слегнула раменима:
  - Не бих то рекао!
  Учите ица Ќе одмахнула главом. У носу ЌоЌ Ќе био прстен од наран¤астог метала са пругастим каменом. Такође изгледа као тинеЌ¤ерка и боса Ќе. Штавише, на сваком голом прсту постоЌи прстен. А ово Ќе ве" прилично висок ниво чароб®аштва.
  Нимфа маркиза Ќе приметила:
  - Она Ќе способан студент, а има и таленат!
  Учите  дриЌаде Ќе бацио мали каменчи" на плочицу у боЌи и наредио:
  - Направи нову да ти улети у длан!
  Доминика Ќе рекла:
  - Телекинеза, или шта?
  Као одговор, девоЌке су се смеЌале. Учите  Ќе викнуо:
  - Разиђите се! Зашто су збиЌени заЌедно!
  Чуло се незадово но гунђа®е и галама. Али девоЌке се нису свађале, ве" су почеле полако да се разилазе. Али истовремено гледаЌу"и према новоЌ девоЌци.
  Учите  Ќе промрм ао:
  - Па, хаЌде, нареди камен да ти улети у длан!
  Доминика, осе"аЌу"и се као потпуна будала , узвикну:
  - Улети ми у длан!
  Камен се ниЌе померио. Тада Ќе девоЌка вриснула од беса:
  - Лети до мене, брзо!
  А онда Ќе пао каменчи" и, као метеорит, ударио девоЌку у чело. Ударац Ќе био добар, пристоЌна кврга Ќе одмах натекла, а и сама Доминика Ќе пала у несвест.
  Неколико девоЌака коЌе нису стигле да оду, и оне друге коЌе су се окренуле, одмах су праснуле у смех. И оваЌ смех Ќе подсе"ао на зво®аву стотина сребрних звона.
  Нимфа маркиза рашири руке и примети:
  - Има способности, и коЌе Ќош! єедноставним речима, подигните камен без чини. Чак ни свака почетничка нимфа или дриЌада то не може.
  Учите  се сложио:
  - Да, способна Ќе! Али и опасно. ОваЌ Ќе сасвим способан не само да нам врати мушкарце, ве" и да убиЌе женке. Ово Ќе див а мо"!
  Маркиза Ќе приметила:
  - Ова девоЌка Ќе диЌамант коЌи треба полирати!
  Доминика Ќе устала и скочила на ноге. Глава ЌоЌ Ќе пуцала, а на челу ЌоЌ Ќе био оток.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - А кога сад да убиЌем?
  Учите  Ќе  утито одговорио:
  - Себе! Могао би да разнесеш мозак. Добро Ќе што ти нисам рекао да дигнеш камен у ваздух!
  Доминика се насмеЌала и одговорила:
  - Да, у овом случаЌу би била права Хирошима!
  Ментор дриЌаде упита изненађено:
  -Шта Ќе Хирошима?
  ДевоЌка глумица Ќе слегнула раменима, коЌа нису била слаба, и самоуверено одговорила:
  - Ово Ќе град на коЌи Ќе бачена атомска бомба од коЌе Ќе погинуло педесет хи ада  уди, а повређено сто хи ада!
  Учите  Ќе звиждао:
  - Вау! Вау бомба!
  єедна од ученица Ќе пискала:
  - Ова тетка Ќе поплав ена!
  А други Ќе додао:
  - Претвара  убичице у твоЌе уши!
  Нимфа маркиза Ќе приговорила:
  - Био сам на Зем и више пута, и пе®ао се на ®ихов интернет много пута, и знам Хирошиму - истина Ќе. И ово Ќе страшно, а Ќош више  уди Ќе тамо умрло и умрло од радиЌациЌе.
  єедна од девоЌака Ќе пискала:
  - Шта Ќе зраче®е?
  Доминика промрм а, журно одговори:
  - Када се електронски облак одвоЌи од Ќезгра атома и оно постане Ќонизовано, долази до зраче®а. Голо Ќезгро атома уништава интермолекуларне везе, а ови прекиди изазиваЌу озби на оште"е®а тела, и човека и, мислим, виле®ака.
  ДевоЌке су од страха зацвилиле као одговор. єедан од ма®их Ќе цвркутао:
  - Мама, боЌим се радиЌациЌе!
  Нимфа-маркиза, звана Ласка, се насмеЌа и одговори:
  - Не боЌ се! Она те не"е довести овде !
  Доминика Ќе духовито приметила:
  - Напало нас Ќе радиЌациЌа,
  И где сада на"и склониште...
  И овде имате организациЌу -
  Види, удараЌу ме по врату!
  Након чега га Ќе девоЌка узела и почела да плеше. И остале девоЌке почеше да плешу.
  Учите ица Ќе пуцнула прстима . У устима ЌоЌ се поЌави звиждук. И како "е те"и славуЌев трил. Остале девоЌке су га одмах узеле и смрзле се . Други ментор се поЌавио у строгоЌ црноЌ ха ини и дао команду:
  - Корак по корак!
  ДевоЌке су се одмах построЌиле у висину. И почеше да маршираЌу, мере"и кораке и протежу"и табане своЌих босих ногу, као воЌници. И радили су то као да им Ќе маршира®е познато, као председничка гарда.
  Учите ица у црноЌ ха ини, украшеноЌ сафирима, смарагдима и неким хладним каме®ем Ќош непознатим на планети Зем и, заповеди:
  - Сад певаЌ!
  ДевоЌке су, лупкаЌу"и своЌим голим, препланулим, малим и грациозним ногама, углас питале:
  - О чему певати?!
  Ментор Ќе одговорио хладним тоном:
  - О чему би певали момци да их ниЌе погодила паклена пошаст!
  А девоЌке-ученице су певале хорски и са великим изразом;
  Звезде светлуцаЌу у тами но"и,
  И сЌаЌ сребрног месеца!
  Лепота намршти своЌе слатке очи,
  Заувек смо верени са ®ом!
  
  Гримизни залазак сунца био Ќе тмуран,
  Али "е избити светла зора!
  И ветар Ќе постао весео, бучан,
  Бродско Ќедро Ќе надуло!
  
  МоЌа душа Ќе тежак камен,
  Тестови борца чекаЌу!
  И нека барЌак лети изнад главе,
  Идемо све до краЌа!
  
  Срце не"е зарасти у маховину ,
  Брзи лет орли"а!
  Иако крв кипи, полетним полетом,
  Полете"у као стрела!
  
  Поклониле су ми се врбе,
  Свемогу"и Бог Ќе окренуо своЌ поглед!
  Иако сте потпуно непретенциозни,
  Дода"у вам снаге у борби!
  
  На краЌу краЌева, ти поштено служиш ота¤бини,
  Али тело Ќе слабо, дух Ќе болестан!
  Не"ете се покаЌати, Ќа познаЌем живот
  Не даЌ да се претворим у овнуЌски рог!
  
  Опра"у грехе прошлих дана,
  Нека нестане оно што Ќе било у прошлости!
  Видиш, крушке сазреваЌу у башти,
  Скица "е оцртати авион!
  
  Служи ота¤бини свом снагом,
  Заборавите да постоЌи мир у свету!
  Да не би запалили гаЌеве,
  Нека сви добро живе са вама!
  
  На ово сам Ќедноставно одговорио:
  Господе, копа"у зем у!
  Тако да се деца смеЌу од сре"е,
  Да не морате мирити своЌ народ!
  
  Уосталом, добро зависи од нас,
  Свако одлучуЌе - избор Ќе ®егов!
  И од тебе свемогу"е нити,
  Држиш универзум у шаци!
  
  Држа"емо се и за вас,
  На краЌу краЌева, Ота¤бина се не може на"и светиЌа!
  Док сам пуцао, прсти су ми Ќако утрнули,
  А ми Ќош немамо ни двадесет!
  
  Победа Ќе недостижан плод;
  За оне коЌи су слаби, кукавички или глупи!
  Али воЌници могу да поднесу све врхове,
  Узе"емо ову прекомерну тежину на пупак!
  После су нестали у луксузноЌ палати АкадемиЌе змаЌева.
  А ментор у црном Ќе паж иво погледао Доминику и приметио:
  - Ти си веома лепа. Посебно за несавршени  удски род. То Ќе невероватно!
  Доминика Ќе одушев ено певала као одговор:
  єа сам само савршенство
  єа сам само савршенство
  Од осмеха до геста,
  Изнад сваке похвале!
  Ох, какво блаженство
  ЗнаЌ да сам савршен
  ЗнаЌ да сам савршен
  ЗнаЌ да сам идеалан!
  Учите ица у црноЌ ха ини Ќе строго погледала девоЌчицу и приметила:
  - Има невероватну скромност! Каква драга!
  Нимфа ласица Ќе предложила:
  - Можда да ЌоЌ голицамо пете штаповима?
  Учите ица Ќе слегнула раменима и одговорила не превише самоуверено:
  - НиЌе лоша идеЌа! Али бо е Ќе да Ќе одведете господару змаЌева. Да видимо да ли може да положи приЌемни!?
  Маркиза Ќе са осмехом приметила:
  - ПриЌемни испити? Ово ниЌе наЌглуп а идеЌа, али се може усвоЌити ве" на првом курсу, где "е бити тривиЌално Ќедноставно!
  Учите  Ќе приговорио строгим тоном:
  - И ставити овог великог момка са седмогодиш®им девоЌчицама? Да, задиркива"е Ќе и штипати. Да, и она сама може некога да узме и убиЌе. Не, ово уопште ниЌе пословни приступ! Она Ќе потребна стариЌим девоЌкама, а за то мора показати висок ниво талента!
  Ласица климну главом:
  - Звучи логично!
  Доминика Ќе одмахнула главом коЌа Ќе личила на маЌски маслачак:
  - Не г®ави ме са девоЌчицама.
  Учите  климну главом:
  "Онда полагати испите код Лади Драгон Мастер." У овом случаЌу, би"ете прим ени на елитни курс. Чак "ете живети у посебноЌ, лепоЌ соби, са сребрним та®иром и Ќабуком за сипа®е.
  ДевоЌка глумица Ќе изненађено упитала:
  - Како Ќе, са сребрним та®иром?
  Ментор Ќе обЌаснио:
  - Као да имате телевизиЌу на Зем и. Само што за сада може бити ма®е програма. Па шта? Ви имате технологиЌу, ми имамо магиЌу. Али овде можете видети кроз та®ир, ако имате праву магичну вештину, шта се дешава.
  Доминика Ќе инсинуираЌу"е упитала:
  -Видиш ли Зем у?
  Учите  климну главом у знак слага®а:
  - И Зем а може бити ... Осим ако, наравно, нисте веома напредан мађионичар. И Ќа сам сурфовао интернетом - кул  удски изум. И морам да кажем, ти стварно знаш да пуцаш. И смислили су заним иву мрежу. Чак Ќе изненађуЌу"е да Ќе Ќедноставна електрична енергиЌа без икакве магиЌе способна за ово!
  Доминика Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - Да, ово и мене изненађуЌе! Зашто ово не урадиш за себе?
  Тада Ќе нимфа маркиза одговорила:
  - Научни напредак Ќе опасна ствар. Ако поново почну да експлодираЌу наше бомбе, и то не Ќедноставне, ве" нуклеарне ! Овако, нико не"е остати жив, а магично зраче®е Ќе горе од нормалног зраче®а!
  Доминика звижди:
  - Ево их ! Дешава се.
  ДевоЌке ученице су повикале:
  - Не треба нам таква , она Ќе зла тетка!
  Ментор Ќе у леденим тоновима поручио:
  - Прати ме!
  И преселила се. На ногама Ќе имала посебне сандале коЌе су ЌоЌ остав але отворене прсте испред и омогу"авале ЌоЌ да баца чини са прстеновима. И сама менторка изгледа младо - ни Ќедну бору, беспрекорно лице. Али вид ива Ќе ®ена структура, не меке линиЌе тинеЌ¤ерке, ве" одрасле жене са класичним и, могло би се ре"и, аристократским цртама. А изглед Ќе тако тежак.
  Доминика Ќе мислила да има неку титулу. А можда и ниЌе мала.
  Она Ќе пошла за ®ом, а маркиза-нимфа Ќе скочила поред ®е и цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Ти си тако величанствена кра ица. Али кврга на челу ти Ќе ве" зарасла, брзо се опорав аш!
  Доминика Ќе приметила уз церека®е:
  Експандер снаге и бучице,
  Здрав дух у здравом телу!
  Тако су прошли поред фонтане и седам млазова коЌи су избиЌали добрих сто метара у ваздух , диве"и се чудесноЌ лепоти. Следе капиЌа, на улазу жена стрелац и позла"ени оклоп.
  Нову девоЌку су дочекали клима®ем и топотом своЌих босих исклесаних ногу.
  Доминика Ќе приметила:
  -ДевоЌке имаЌу три добре особине. єедно, да су лепе, а друго, да су...
  А онда ми одговор ниЌе пао на памет. И ево их у згради академиЌе змаЌева. Овде Ќе такав луксуз, не можете га упоредити ни са Петерхофом. Поред злата и платине, Ќош увек постоЌи много различитих метала коЌи немаЌу аналога на планети Зем и. И такође, броЌно драго каме®е наЌсложениЌих и наЌлепших шара, обложено орнаментима, грациозним, преливаЌу"им цветним пупо цима. На зидовима Ќе такође много различитих портрета. Углавном виле®аци и виле®аци. Али постоЌе и друга створе®а. Али скоро сва лица и фигуре су млада и истакнута. Млади"и често позираЌу голих груди. И веома су слични статуама античке Грчке и Рима. Овде има доста ствари ... А из углова излазе и фонтане, што такође изгледа лепо и укусно.
  Вид ива су и огледала са наран¤астим и златним оквирима, уоквирена диЌамантима и топазама. Што само по себи изгледа прилично пристоЌно и такође Ќе приЌатно за око.
  Доминика Ќе са задово ством приметила да Ќе ®ена камена кврга практично нестала. И опет Ќе лепа и златокоса . И таква девоЌка...
  Коса ЌоЌ Ќе толико сЌаЌна да мало ко веруЌе да ниЌе офарбана. Али ово Ќе ®ена природна боЌа. И одлично ЌоЌ пристаЌе насупрот бронзаног тена ®еног младог лица.
  Она Ќе девоЌка племените крви и с времена на време скочи као маЌмун.
  И сама академиЌа Ќе хладниЌа од ВерсаЌске палате. Зато покушаЌте да ЌоЌ се приближите.
  Доминика Ќе узела и запевала:
  Сводови палата су нам примам иви,
  Слобода никада не"е бити заме®ена!
  Слобода никада не"е бити заме®ена!
  А ®ени голи ножни прсти подигли су диЌамантски каменчи" са пода и бацили га више. Пролетео Ќе, али Ќе нимфа пуцнула прстима, а диЌамант Ќе завршио у ®еном отвореном длану.
  Доминика Ќе приметила:
  - Паметно си то урадио!
  Ласица Ќе цвркутала:
  АгилниЌи од макака
  Тврђи од вола...
  А чуло мириса Ќе као код пса,
  А око Ќе као у орла!
  Ментор Ќе строгим тоном приметио:
  - Сада идемо доле .
  Доминика промуца:
  - Или Ќе можда бо е, напротив, устати?
  Она одмахну главом:
  - Испод Ќе подземни стадион. Тамо "ете показати своЌе вештине ако желите да уђете у елиту!
  ДевоЌка глумица стид иво упита:
  - Шта ако не положим испите?
  Учите  Ќе рекао строго:
  - А онда "еш постати роб. Играли сте робове у филмовима и знате шта Ќе то?
  Доминика се насмеЌала и одговорила:
  - Данас Ќе девоЌка гола роби®а,
  А сутра Ќе само кул боги®а!
  И она Ќе, у ствари, почела да се забав а и без икаквих потешко"а.
  И тако су почели да силазе низ мермерне степенице. И то Ќе било као силазак у пакао.
  Доминика се сетила како Ќе играла вештицу у филмовима. Била Ќе подигнута на ланцу, са рукама везаним иза ®е за плафон. И стварно Ќе болело. И стеже вене. Преплануло, миши"аво тело девоЌке прекривено Ќе зноЌем од бола и напетости. А онда се ланац ослобађа. И она на тренутак осети олакша®е и Ќури доле. И ту Ќе напетост на поду.
  А Доминика вришти од паклених болова у зглобовима и раменима. Да, морате то осетити.
  Нимфа, виде"и да Ќе девоЌчино лице гримаса , примети:
  - Не мораш бити роб. Можда "ете постати ученик у млађоЌ групи.
  Доминика се закикотала и приметила, певаЌу"и, ругаЌу"и се себи, одраслоЌ девоЌчици и притом глумици:
  Ученик првог разреда, први разред,
  Данас Ќе ваш празник...
  Дивно Ќе и забавно време,
  Први сусрет са школом!
  Ласка Ќе приметио:
  - НиЌе смешно! Ви  уди нисте ни са®али о нашим могу"ностима у магиЌи!
  Доминика Ќе одговорила агресивно:
  - Да ли сте икада са®али о нашим технолошким достигну"има? єедна хидрогенска бомба "е угасити сву вашу магиЌу.
  Ментор у црном Ќе приметио:
  - Нема потребе да се хвалите . Ово ниЌе прикладно!
  Доминика Ќе одговорила:
  - Ово ниЌе хвалиса®е, ве" констатациЌа чи®еница. Хидрогенска бомба са снагом од сто мегатона способна Ќе да уништи сав живот у радиЌусу од сто километара. Можете ли замислити шта Ќе ово?
  Нимфа Ќе потврдила:
  - Она не лаже! Људи заправо имаЌу тако фантастично деструктивно оружЌе. И што Ќе наЌважниЌе, постоЌе и ракете коЌе могу да га испоруче до ци а.
  Учите ица Ќе промрм ала кроз зубе:
  - Штета што куга на мушкарце ниЌе захватила Зем у. Агресивни мужЌаци попут вашег не заслужуЌу живот!
  Доминика се ниЌе свађала, климаЌу"и главом:
  - Понекад и Ќа мислим да Ќе тако.
  Нимфа Ќе приметила:
  - И  уди су различити. НемоЌте мислити да су сви лоши. Мада, коЌи су  уди броЌниЌи, лоши или добри, на први поглед се не може ре"и!
  Доминика Ќе приметила са осмехом коЌи Ќе изгледао веома тужно:
  - Ако гледате централну телевизиЌу, онда, можда, има више лоших . Или чак веома лоших!
  Нимфа Ќе потврдила:
  - Ово Ќе ксенофобиЌа! Када се мрж®а поЌача према свему што ниЌе као ти. Али ово не треба узимати као пример.
  Доминика Ќе приметила:
  - Добро, да не причамо о политици. МоЌ ци  Ќе да спасем све представнике Ќачег пола на планети ... То Ќест, у вашем универзуму. А ово Ќе више од планете!
  Ласица Ќе  убазно одговорила:
  - Ово ниЌе планета, чак ни велика, али ниЌе ни универзум. То Ќе нешто између веома велике планете и универзума. Али радиЌе не бих улазио у коров...
  Ментор Ќе протресао карактеристичне уши, коЌе су ЌоЌ излазиле испод косе, и рекао:
  - У сваком случаЌу, не само ми, ве" постоЌе и друге академиЌе змаЌева и незмаЌева коЌи траже начине да спасу мужЌаке, и ако Ќе могу"е, врате их.
  Доминика Ќе пискала:
  - Дав еник се хвата за сламку! И заиста Ќе цигла...
  Нимфа маркиза Ќе предложила:
  - Можда би требало бо е да певате, спуст Ќе прилично дуг!
  ДевоЌка глумица климну главом:
  - Да, слажем се , Ќош Ќе хладниЌе него у метроу!
  А Доминика климну главом коЌа Ќе блистала златним листи"има и запева:
  У рату нема старости ни висине,
  Она чини девоЌке и дечаке Ќеднакима!
  Они коЌи не желе блаженство у тишини,
  Ко хо"е да лети Ќош више!
  
  Сечемо, пуцамо и сечемо,
  За нас постоЌи вера - служе®е Ота¤бини!
  Наравно, бо е Ќе служити као мач,
  Да одлучно добиЌе битку!
  
  Шта Ќе Ќош важниЌе за наше жене?
  Наравно, не само на кревету!
  Ти си муж орао, а не Ќадни врабац,
  Потрудите се да наше ку"е не горе!
  
  Ово Ќе жестока битка, видимо да долази,
  Хорда плови, масе се не могу изброЌати!
  Али ковачи су исковали Ќак штит,
  Не"е нас уплашити хук и зли лаЌкови!
  
  И окупили смо се заЌедно, легиЌа,
  Коп а се чврсто држе у рукама мо"них!
  Буди неприЌате  барем шампион у разара®у,
  ЧекаЌу гробови, а не меда е на пупку!
  
  смо се , али девоЌке смрде,
  Мачеви у рукама блистаЌу као му®е!
  Тако Ќаке девоЌке, тврд изглед,
  На завист чак и звездама єеди !
  
  мислили орци, створе®а , кра еви ?
  Али сада "медведи" трче!
  Ми смо свети ратници РусиЌе,
  Било коЌи борац, девоЌка или момак!
  
  Отерамо их и не узимамо зароб енике,
  Слободни  уди не би требало да производе несре"не робове!
  Имали смо посла са чупавом враном,
  Интереси ота¤бине су ве"и од приватних!
  Да, песма ниЌе слаба и глас ратника Ќе диван.
  Спушта®е Ќе завршено, а сада су се три девоЌчице различитих врста: ментор виле®ака, маркиза нимфа и човек коЌи се спушта, нашле на териториЌи великог подземног стадиона, по величини не инфериорниЌе од Луж®икиЌа, а можда чак и супериорниЌе.
  Имао Ќе много свакоЌаких справа, висок плафон и трибине за стотине хи ада гледалаца, и столице извезене сомотом, бисерима, златом, па чак и за наЌскуп е госте са диЌамантима и другим каме®ем.
  У исто време , био Ќе скоро празан. Истина, у центру Ќе била сама Велики маЌстор и шеф академиЌе, змаЌева воЌвотки®а де Монсерат.
  Веома лепа женка са седам глава, обоЌена у све дугине боЌе. И изгледа тако лепо, просто невероватно, поготово ако га видите у стварности, а не на филму.
  Доминика Ќе певала неумесно:
  Високо небо, далеке да ине,
  ПослушаЌте песму о храбрима Акмале ...
  Он Ќе зли змаЌ, избавио Ќе зем у,
  И оваЌ витез остави светлост неба!
  Опет се певаЌу песме...
  Овде Ќе змаЌева воЌвотки®а де Монсерат прекинула прете"им гласом, као трубе єерихона:
  - Видим, ти си веома дрска девоЌка, са Ќезиком коЌи би се лако могао увиЌати у дугачку пет у око твог  удског врата.
  Доминика Ќе одговорила са невиним осмехом:
  - Нисам хтео да те увредим. Само Ќа заиста волим да певам. А Акмал Ќе само дечак из баЌке, филмски лик из дечЌег филма. Не схватаЌте то превише озби но!
  Седмоглави женски змаЌ, величине отприлике добар Ќуришник са два седишта, насмеЌала се и приметила, са свих седам ®ених глава коЌе су говориле у исто време, као да чине Ќедну целину, упркос различитим мозговима:
  - А ви сте духовити и храбри, а уЌедно и сналаж иви. Можете ли бар нешто да урадите у магиЌи?
  Доминика Ќе отпевала комичну песму као одговор:
  Поклон наставника,
  Провели су време са мном...
  За ништа Ќе патио са мном -
  НаЌвештиЌи мађионичар!
  
  Мудри учите и
  Слушао сам непаж иво...
  Све што ми ниЌе тражено
  Успео сам некако!
  . ГЛАВА броЌ 5.
  Дечак роба и бивши принц ЕномаЌ поново Ќе добио задатак да окрене тешки точак. Дете, око Ќеданаест или дванаест година, савладано уморно и босим ногама насло®ено на оштро каме®е, млело Ќе жито. Две девоЌчице виле®аке удариле су, у приближно Ќеднаким интервалима, по дечаковим голим, миши"авим леђима. Некако, ова робовска егзистенциЌа Ќе омогу"ила одустаЌа®е од претвара®а у камен. Али младим дечацима робовима не треба дозволити да се одмараЌу и треба их ударати оштро и прилично снажно.
  И тако све док дечак роб, потпуно исцрп ен, не заспи. А после га поново подижу, хране да не умре од глади и да има снаге да ради. И опет упрегну.
  Ово даЌе живот, али само веома болан. Као, као пакао током живота, само што Ќе тело младо и здраво и мисли су у глави и свест бистра. Али то га чини Ќош више понижаваЌу"им и болниЌим. Да мало одврати ум од бола и умора, некадаш®и принц, а сада робовски дечак ЕномаЌ употребио Ќе своЌу машту;
  Посада пирата на борбеним змаЌевима претура по облацима у потрази за пленом. Згодни, миши"ави млади виле®ак Оеномаус у елегантном оделу, чизмама коЌе светлуцаЌу гримизним лаком и са диЌамантским мамузама контролише своЌе троглаво чудовиште. А остатак тима чине невероватне девоЌке. Миши"ави су, препланули, боси, а сва им оде"а су огрлице од драгог каме®а на грудима и боковима. И сви су, наравно, само модни модели са светлом косом. Они су узЌахали змаЌеве коЌи су били нешто ма®и и имали су само Ќедну главу.
  Па, наравно, он Ќе мушкарац, Ќачи пол, а ®егов тим чине представнице лепог пола. И не требаЌу му други мушкарци.
  Дакле, само мушки капетан има ципеле, а ®егови дивни подређени могу своЌим босим, грациозним ногама у борби да раде ствари коЌе се не могу ре"и у баЌци или описати пером! Лепотице су способне да бацаЌу експлозив смртоносном силом, и бацаЌу бодеж, бумеранг или отровну иглу.
  ЕномаЌ, млади кнез, певао Ќе са одушев е®ем и радош"у:
  Богаташ "е се, наравно, смеЌати,
  Протреси своЌу мамону, своЌ пуни стомак!
  А наша судбина Ќе да умремо од бола,
  Смрт над свима бди, старица са Ќатагом!
  
  И желимо да трчимо по трави,
  На краЌу краЌева, ми смо Ќош увек, у суштини, само деца!
  Али дечак "е осетити двоструко ропство,
  Нема слободе ни у Ќедном затвору на планети!
  
  Морамо се борити, ово Ќе судбина,
  УбиЌ друга ако мораш да убиЌеш брата!
  Нема смисла молити се Свемогу"ем,
  За чиЌе грехе робови сносе казну?
  
  Има крви у арени и пр авштине у тамници,
  Пацови су ме гризли босе ноге!
  Похлепни принц задиркуЌе биковом ногом,
  Њега самог треба послати!
  
  Да би преживео, мораш да убиЌеш,
  Патиш и у души и у смртном телу!
  Племи"и се гуштаЌу на лешевима сиромаштва,
  Смрад Ќе умро, остао Ќе само потез кредом!
  
  Али свеЌедно, дух во е се не може сломити,
  Ота¤бина Ќе жива у дечаковим мислима!
  ВоЌска "е до"и виле®ацима вечним злостав а®ем,
  Богате "емо збацити због ®ихових дела !
  
  Тада "е се кеса новца трести ,
   Ко Ќе исцедио сокове из Ота¤бине!
  Да бисмо победили, потребан нам Ќе бистар ум,
  А ако си кукавица, чак су и богови немо"ни!
  
  Ево замаха мача, глава Ќе одлетела,
  Џелат се одЌедном претворио у жртву!
  Како Ќе ђаво изненада побегао из казана,
  Тако се  ут®а избацуЌе из великог срца!
  
  Не треба размиш ати, виле®аци светлости су слаби,
  Наш народ се никоме ниЌе поклонио!
  дош ака из пакла ,
  И ми смо  убазни да пиЌемо чаЌ из та®ира!
  Прелепа песма, а ®егов тим змаЌева Ќе величанствен. Тако лебде"и на десноЌ руци, виле®аки®а са бакроцрвеном косом коЌа Ќе виЌорила на ветру као пролетерска застава узвикнула Ќе:
  - Време Ќе да се уозби имо, ох принц ваздушних пирата!
  Еномаи климну главом са осмехом:
  - Сигурно! За ово смо рођени!
  ДевоЌчице су певале хорски, углас, поскакуЌу"и и играЌу"и се своЌим снажним телима, изваЌаним од развиЌених миши"а:
  єадни смо ми, Ќадни смо пирати,
  Веома, веома нам Ќе жао...
  Ставили смо тегле на небо за каравеле,
  Али зато што нам нису усадили морал!
  А ратници су певали са Ќош ве"им весе ем и узбуђе®ем, а гласови су им били као пуни славуЌеви трилови:
  Пиратима ниЌе потребна наука
  И Ќасно Ќе зашто...
  Имамо ноге и руке,
  Али не требаЌу нам наше главе!
  У овом тренутку девоЌка жуто убичасте косе Ќе пиштаво звиждала:
  - Плен напред! На десноЌ страни Ќе цела ваздушна галиЌа!
  ДевоЌке су певале у хору:
  Ех ма , преко океана, ех ма , змаЌеви у шаху,
  Ех мама , погледаЌ баснословно богатство...
  Не маримо за законе, ми градимо нови поредак,
  Да гине слаб и глуп под мачевима!
  Принц ЕномаЌ Ќе наредио:
  - Па, девоЌке, ако нам Ќе суђено да п ачкамо, онда "емо п ачкати!
  А онда Ќе цело Ќато змаЌева поЌурило у напад. єурили су ка свом ци у.
  ГалиЌа Ќе била велика и лепа лађа. Упркос великоЌ тежини и оптере"ен разним добрима, захва уЌу"и магиЌи, несметано Ќе лебдео у атмосфери. И ветар Ќе одувао Ќедра ове галиЌе.
  Еномаи Ќе приметио да су Ќедра брода имала веома светле и лепе шаре. А ово Ќе, рецимо, веома кул . Нарочито када се поЌавило излазе"е сунце.
  Са галиЌе су приметили Ќато пирата коЌи контролишу дресиране змаЌеве. И тим Ќе почео да се буни око тога. И у ®ему су ве"ина лепих девоЌака у туникама и робова. Били су само у купа"им га"ама, само пар младих робова имало Ќе златне и сребрне наруквице коЌе су светлуцале на глеж®евима и зглобовима.
  ДевоЌке ратнице биле су раскошниЌе украшене. Али и боси, као дечаци од дванаест до четрнаест година, миши"ави, лепи, али са робовским жиговима на грудима и раменима.
  Само Ќедна девоЌка ратница имала Ќе елегантне чизме на ногама. Очигледно Ќе она наЌважниЌа овде и капитен. Тако лепа плавуша са косом коЌа Ќе изгледала као да Ќе посута златним прахом.
  И какво слатко лице има. А тело Ќе прекривено оклопом коЌи Ќе изливен од платине, сафира, смарагда, топаза, рубина, ахата и диЌаманата. Штавише, драго каме®е Ќе распоређено у диван орнамент наЌлепших боЌа. Ту су руже, тулипани, кукурузи, заборавници, мимозе, божури и многи други.
  На ®еном раскошном оклопу сви цветови су различити, а ни Ќедно се не понав а.
  Гусарски принц ЕномаЌ осети у себи налет светлих осе"а®а и загугута:
  - Па зар Ќе заиста могу"е сакати и убити такву лепоту! Не могу да поднесем такав грех на своЌоЌ души.
  Ватрени црвенокоси партнер Ќе приметио:
  - Али зато смо ми пирати! Уосталом...немогу"е Ќе гусирати без греха.
  Други Ќе са осмехом приметио:
  Да, тешко Ќе заиста убити во ене,
  Уосталом, виле®ак Ќе , веруЌте ми, рођен за сре"у...
  Али ако си гусар, оштрица Ќе маЌка,
  Без крви, кише и вечног лошег времена!
  Црвенокоса Ќе такође приметила:
  - То су прелепе девоЌке и момци, наравно, али то нису наша раса виле®ака, ве" из рода  уди! ПогледаЌ, сЌаЌно , облик ®ихових ушиЌу.
  Оеномаи Ќе био изненађен:
  - Зар су  уди тако лепи и млади?
  Ватрени ратник климну главом:
  - То Ќе то! Уз помо" магиЌе добили су вечну младост. А сада су ови дечаци заглавили у своЌим раним тинеЌ¤ерским годинама.
  Они "е сада увек бити млади и покорни.
  Млади принц Ќе певао:
  Сви виле®аци,  уди на планети,
  Увек треба бити приЌате и...
  Деца треба увек да се смеЌу.
  И живите у мирном свету!
  Деца треба да се смеЌу
  Деца треба да се смеЌу
  Деца треба да се смеЌу -
  И живите у мирном свету!
  Плавокоси виле®ак Ќе предложио:
  - ПостоЌи опциЌа! Бори"е се наЌбо и борац са ®ихове стране и наЌбо и или наЌбо и са наше стране. У случаЌу победе они деле плен са нама, а у случаЌу пораза, губитник постаЌе . или роб или леш!
  ЕномаЌ Ќе приметио:
  - Ово Ќе логично! Спреман сам за борбу!
  ДевоЌке на змаЌевима опколиле су галиЌу. Они су бржи; масивни брод Ќедноставно ниЌе могао да побегне од окретног Ќата.
  Али галиЌа Ќе имала оружЌе. И почели су да их усмераваЌу, а фити и су чак почели да се диме.
  ЕномаЌ рече громогласним гласом:
  - Предлажем дуел! По обичаЌу ваздушних гусара. єедан борац са ваше стране, а Ќедан са наше. Половину свог терета да"ете победнику. И у случаЌу пораза , ради шта хо"еш са губитником. Не"емо вам сметати.
  ДевоЌка капетан у драгоценом оклопу са цве"ем Ќе одговорила:
  - Велики! Прихватамо оваЌ изазов! бори"у се! А ви номинуЌте кога хо"ете!
  Виле®ачки принц Еномаус Ќе одлучно рекао:
  - єа сам Ќедини представник Ќачег пола међу вама. Зато морам да се борим!
  Црвенокоса помо"ница Ќе рекла агресивно:
  - Нисам гори борац! Хо"у да се борим!
  И затресла босоногу, елегантну, врло окретну ногу, коЌа Ќе покретна, као тело кобре.
  Млади ратник Ќе приговорио:
  - Капетани смо, бори"емо се!
  ДевоЌка у скупоценом оклопу климну главом и рече са осмехом:
  - Маркиза де Диана, на услузи!
  Млади виле®ак самоуверено одговори:
  - Принц Оеномаус! Спремни за битку!
  И врло спретно млади ратник скочи на палубу и извуче своЌ дуги, танки мач.
  Леди де ДаЌана Ќе такође извукла сечиво и са осмехом упитала:
  - Зашто Ќе принц одЌедном постао крвожедни гусар?
  ЕномаЌ Ќе на ово одговорио одлучно:
  - Дуга прича. Али Ќа нисам крвожедни гусар, ве" племенит! И то чини разлику.
  Маркиза одговори са осмехом:
  - Не"у те убити, би"еш моЌ лични роб и затвореник. Натера"у те да ми Ќезиком полижеш босе табане и тиме ми пружиш задово ство!
  ЕномаЌ се насмеЌа и одговори:
  Не"у ни Ќа тебе да убиЌем! И чак Ќе лепо голицати таква стопала Ќезиком. Али иако си озби ан ратник, не"еш чекати моЌ пораз!
  ДаЌана се осмехнула шире , крупним зубима, и одговорила:
  - ХаЌде да видимо! Не само Ќа, ве" и друге девоЌке "е те Ќахати у заточеништву. А ми "емо вас мучити и пребити до смрти. Да видимо како се смеЌеш у овом случаЌу!
  Принц гусар Ќе певао као одговор:
  Не одустаЌ, не одустаЌ, не одустаЌ
  У борби са чудовиштем из кошмара, не будите плаш иви...
  Осмех, осмех, осмех -
  ЗнаЌте да све изгледа одлично и у реду !
  Маркиза климну врло задово ним погледом:
  - Ви сте весео млади"! Био би велики лудак. Можда "у те чак дати кра ици. И би"е забавно!
  ЕномаЌ Ќе  утито одговорио:
  - Доста Ќе беспосленог брб а®а. ХаЌде да се боримо!
  ДевоЌка у оклопу скочила Ќе са пода батериЌе и напала свог колегу. ЕномаЌ Ќу Ќе срео, парирао ударцима, па чак и узвратио, замало да одсече лепотицу уво. Одскочила Ќе и приметила са пантеровим осмехом:
  - И ниси лош. Мислио сам да си принц као да сам Ќа монахи®а!
  ДевоЌка, међутим, ниЌе виле®ак, она има  удско ухо. Али Оеномаус Ќе виле®ак. Људи и виле®аци имаЌу заЌедничку децу - мелешне . Али обично их зову копилад . И не воле их обоЌе.
  Маркиза Ќе поново напала. Изводила Ќе сложене комбинациЌе са мачевима. А ®ена оштрица Ќе треперила, прескакала и поново се окретала, као крила млина у урагану. И напала Ќе.
  Принц, коЌи ниЌе без разлога био наследник огромног царства, задао ЌоЌ Ќе снажан ударац у груди. И он Ќе пробио оклоп. Крв Ќе чак прскала. И било Ќе Ќасно да Ќе девоЌка ра®ена.
  Она одступи и просикта:
  - Опасно чудовиште!
  Едмонд Ќе одговорио са снисход ивим осмехом:
  "Можда сам чудовиште, али далеко сам од дечака!"
  ДаЌана се насмеЌала и поново напала. Иако Ќе из ®е цурила гримизна крв. И она се раширила по палуби.
  Црвенокоса кра ица Ќе приметила:
  - Одмах бих ЌоЌ одсекао главу! Не бих вукао гаЌде.
  Маркиз-капетан Ќе просиктао:
  - И могу вам дати такву прилику!
  ЕномаЌ Ќе одговорио тако што Ќе мачем ударио ратницу испод руке и пресекао ЌоЌ тетиву. Испустила Ќе оружЌе из десне руке, али га Ќе одмах подигла у леву. А она се месождерски нацерила, као да Ќе господарица ситуациЌе у овом обрачуну.
  Млади" Ќе приметио:
  - Ти си храбра девоЌка! Али онда си повређен. Бо е одустани!
  ДаЌана Ќе узвикнула:
  - Умре"емо, али не"емо одустати!
  Црвенокоси гусарски ратник Ќе цвркутао:
  Морате нас поштовати, плашити нас се,
  Подвизи гусара су бескраЌне...
  Виле®аци светлости су увек знали да се боре,
  А планета Ќе луда за нама!
  И смех као одговор, тако преливен и звонак. Све Ќе изгледало тако кул и са осе"аЌем.
  И Диана Ќе поново напала. Поступила Ќе левом руком ништа горе него десном. И било Ќе прилично лепо, тако грациозни покрети. Поред тога, маркиза-капетан Ќе изула ®ене чизме, а ®ена мала, грациозна стопала су постала боса. И ово Ќе допринело ®еноЌ спретности.
  ЕномаЌ Ќе приметио:
  - И босоног ти пристаЌе, драга лепотице!
  ДаЌана Ќе просиктала:
  - По уби"еш ме у голе пете!
  Борба Ќе била веома агресивна. Маркиза Ќе напала са див им бесом и махала оружЌем као да Ќе лепеза. И ово се показало изузетно лепим. А онда Ќе врх огребао Еномауса дуж глатког, без длаке, ружичастог образа виле®ака.
  Млади" Ќе приметио:
  - Добар си!
  Диана климну главом:
  - Да, кул сам! И опет замах и обрт.
  Црвенокоси гусар Ќе викнуо:
  - Удари Ќе! УбиЌ Ќе!
  ЕномаЌ одговори са осмехом:
  - Шта Ќе са заповестим Свевиш®ег - не убиЌ?
  Ватрена девоЌка Ќе одговорила:
  - Буквално - не чините зло убиство!
  Принц гусар промрм а:
  - Дакле, могу"е Ќе починити добро убиство?
  Црвенокоса девоЌка Ќе потврдила:
  - НиЌе ни могу"е, али Ќе неопходно!
  У међувремену, ра®ена девоЌка капетан Ќе поново покушала да нападне и деловала Ќе веома добро. И почеша ЕномаЌу по руци и рамену.
  ДиЌана Ќе урлала:
  - Осе"а"ете се лоше! Уби"у те, куче!
  ЕномаЌ Ќе певао као одговор, парираЌу"и нападима;
  Знамо бесмртну славу у биткама,
  Без страха, сеци храбро!
  Нека нам мач помогне у великим достигну"има,
  Поразите неприЌате а - ништа друго ниЌе важно!
  
  Пловимо по мору, без сум®е,
  Пират и олуЌа, ураган ниЌе препрека!
  Се"а®е "е остати у срцима генерациЌа,
  НеприЌате  Ќе поражен - то Ќе цела награда!
  
  Лепота "е ти  убав страсно дати,
  А сутра ¤елата чека скела!
  Повезива®е свог живота са филибустером Ќе опасно,
  Фортуна баца коцкице на "уд ив начин!
  И на послед®у реч, гусарски принц удари мачем по шаци девоЌке маркизе, и оружЌе ЌоЌ испадне из бледе руке.
  ДаЌана се насмешила и скочила, ци аЌу"и голом петом у ОеномаЌеву браду. А девоЌка Ќе лежерно шетала. Млади" Ќу Ќе подигао и потом бацио. ДаЌана се срушила на палубу и остала запа®ена. Заиста Ќе покушала да скочи, али Ќу Ќе врх врха чизме ударио у браду и девоЌка се потпуно онесвестила од снажног ударца.
  ЕномаЌ Ќе подигао руке и узвикнуо:
  - Победа!
  Тут®ава прође кроз посаду девоЌака и босоногих момака. А ратници са своЌим робовима пркосно поклекну.
  Црвенокоси ратник Ќе приметио:
  - Некако Ќе испало врло лако! Мислио сам да "е бити теже.
  ЕномаЌ промрм а:
  - мислила се "урка и завршила у супи!
  ДевоЌка се насмеЌала и уз церек приметила:
  Не мислите превисе о виле®ацима
  До"и "е време, схвати"ете и сами...
  Звижде као меци на слепоочницу,
  А девоЌка трчи у битку потпуно боса !
  Црвенокоса Ќе предложила:
  - ХаЌде да тучемо ропске момке по голим петама моткама. Мислим да "е им се свидети!
  ЕномаЌ Ќе намигнуо и приметио:
  - Мислите ли да "е им се допасти? Иако храпави табани дечака вероватно нису толико осет иви на бол од штапа.
  Црвенокоси гусар Ќе приметио:
  - Главно да нам се свиђа! РазбоЌницима попут нас Ќе веома приЌатно да муче лепе дечаке!
  Лепа девоЌка у елегантноЌ туници и накиту на зглобовима и глеж®евима Ќе гукала:
  - Спреман сам, као маркизин помо"ник, да наставим борбу! И достави другу половину плена!
  Ватрени гусар Ќе зарежао:
  - Она Ќе моЌа! Бори"у се са ®ом! Ово Ќе Ќасно.
  Еномаи климну у знак слага®а:
  - Логичан! НиЌе све за мене да однесем сам. Чак и ако сам Ќа за тебе наЌважниЌи.
  Црвенокоси ратник Ќе приговорио:
  - Нема поглавара међу Ќеднакима. И предлажем да се боримо без оружЌа.
  Ратник у туници Ќе приметио:
  - Без оружЌа? Зар се не боЌиш, виле®аче?
  Ватрени гусар одговори одлучно:
  - Не иди у шуму да се плашиш вукова!
  ДевоЌка у туници, ова дивна медена плавуша, упитала Ќе нежним тоном:
  - Нека нам пева шармантни млади". Мислим нешто лирско, а и друге девоЌке "е ме подржати.
  Обостране лепотице су сложно цвркутале:
  - Добродошли! Желимо ваше песме на врху плу"а!
  ЕномаЌ Ќе са осмехом певао:
  Се"ам се како сада, блиставо светло лице,
  Поглед ми Ќе пробио срце као бодеж!
  Изгорео сам у потоцима ватреног ветра,
  Само си "утао на одговор!
  
  ТвоЌ глас, како Ќе леп и чист,
  ВеруЌем у бескраЌни водопад твоЌих милова®а!
  Не треба ми мрски живот без тебе,
  И сад "е ме вечни зрак обасЌати!
  
  Ти си боги®а безграничне  убави,
  Океан пун чудесне светлости!
  РазбиЌте ледене окове, у шали,
  Не"у видети зору без тебе!
  
  ТвоЌе лице сиЌа као сунце горе,
  Нема лепших фигура у свемиру!
  Осе"аЌ страсти покрива као ураган,
  Бити са тобом заувек Ќе сре"а!
  
  Бол у моЌоЌ души бесни као олуЌа,
  А ватра у грудима немилосрдно гори!
  Волим те, изгледаш поносно заузврат,
  Лед у крхотине слама ти срце!
  
  Између светала у безграничном звезданом океану,
  Ти и Ќа смо се винули у небо као орлови!
  И твоЌе усне, блиставе рубинима,
  нешто нежно и страствено!
  А аплауз Ќе такав да се лепотице просто гуше од одушев е®а. Али у том тренутку Ќедна од девоЌака повиче:
  - Две борбене фрегате долазе овамо!
  ЕномаЌ Ќе приметио са тужним осмехом:
  - Па, Ќе ли то управо оно што си хтела? Да ли вам Ќе била потребна заним ива борба? Дакле, доби"ете га!
  Црвенокоса Ќе  утито приметила:
  - Звали су их! Крстарице са воЌницима. А сада се не"ете изву"и само ударцима по голим петама!
  ДевоЌка коЌа Ќе гледала кроз двоглед приметила Ќе:
  - На бродовима су оркови. А то значи да нас чека озби ан тест.
  ЕномаЌ Ќе логично приметио:
  - Али можемо убиЌати наше неприЌате е без икакве штете по нашу савест. Када додирнете лепе ратнике, срце вам буквално крвари!
  ДевоЌка зелене косе Ќе приметила:
  - Наши змаЌеви су бржи од фрегата. Можда "емо имати времена да одемо!
  Принц гусар рече одлучно:
  - У нашем речнику не постоЌи реч бекство!
  А гусарске девоЌке су певале од беса, спремне на битку на живот или смрт;
  Живимо у свету пуном раздвоЌености, туге...
  Шта воЌник да ради када Ќе усам ен ?
  Богови су, с правом, сурово одлучили за нас -
  ОваЌ момак сиЌеде с епоочнице!
  
  Универзум Ќе тако суров према  убави,
  Сузе раздваЌа®а текле су у каскади...
  Саосе"а®е Ќе нестало без трага, као сан,
  И живот Ќе постао као камен без меко"е!
  
  Смрзава се у пусти®и, а лед гори од вру"ине,
  Како зарђали ланац обавиЌа моЌе срце!
  И киша раздваЌа®а куца као разломци по крову -
  Џепови празни, само бакар остаЌе!
  
  Али вера у подвиг борца инспирише,
  Свемогу"и Бог, знате, дао Ќе чврст завет!
  И би"е нам као лиш"е у топлом маЌу,
  Кад никнемо, дочекамо зору!
  
  Да ли желите да планету учините сре"ниЌом?
  Па да свако од нас славно пева као славуЌ?
  Тада Ќе наЌслађи мед постао жетва са липе -
  У души дивова, ставимо тачку на лажи !
  
  Нема потребе да вараш Бога, веруЌ ми,
  Добро види ко Ќе од нас кукавица и безобразник !
  ДаЌте жртви смисао Господ®и,
  НиЌе ни чудо што пише, одужи"у вам се  уди!
  
  нас Ќе ухватило на мрежи ,
  Нико не зна где се завршаваЌу убиства.
  єуда виси на трулом Ќасику -
  А за оне коЌи су веровали - ловорова круна!
  
  Свака особа може постати бо а
  Наш избор Ќе свестан - стрем е®е ка Христу.
  Али понекад постоЌе локве крви,
  Бар постоЌи обе"а®е - до"и "у ускоро!
  
  О свет, колико наси а имаш,
  Као да не можемо мирно да живимо !
  Жена Ќе кукала над воЌничким ковчегом,
  Како Ќе танка крхка нит живота!
  
  Пролива®е крви ниЌе наш позив -
  Желим да волим, да дам Ота¤бини раЌ!
  Зашто Ќе ова казна за све нас?
  Одговор: даЌ све своЌе богатство сиромасима!
  
  Немогу"е Ќе купити спас за новац,
  єер за Бога нема цене злата!
  И у цркви се кла®аш у неде у,
  Да постану крилати као орлови!
  
  И до"и "е време - до"и "е Царство БожиЌе,
  Злу и грабеж ивоЌ тами "е до"и краЌ!
  Духовно "е пропасти, проклето ропство,
  И зем а "е постати у величини сре"е!
  После тако инспиративне песме, девоЌке-гусари на змаЌевима узели су и кренули да ЌуришаЌу на велике фрегате, коЌе су биле пуне орка - смрд ивих и длакавих медведа.
  Било Ќе ма®е девоЌака него гадних створе®а, али су биле много окретниЌе и спретниЌе.
  А онда су девоЌке коЌе су биле на трговачком броду такође ушле у битку на страни пирата. А такође су и момци робови пожурили да растав аЌу оружЌе. Ово Ќе тако дир иво Ќединство  уди и виле®ака против ®ихових вечних историЌских неприЌате а - орка.
  У битку се придружио и ЕномаЌ. Млади" Ќе замахнуо два мача одЌедном, воде"и млин, одсецаЌу"и главе орцима. Борио се са биЌесом лава.
  А поред ®ега Ќе црвенокоси . Госа пета девоЌке ударила Ќе орка у браду и сломила му вилицу. А онда Ќе орк пао, а рогови су га ударили у стомак. И била Ќе то тешко вођена битка.
  ЕномаЌ се храбро бори. Овде маше лептиром своЌим мачевима, као лепезом, и сече главе коЌе се котр аЌу као купус.
  Млади принц Ќе певао са одушев е®ем, показуЌу"и чуда Ќунаштва:
  Ако ти Ќе песница Ќака -
  То значи да "ете бити први у животу!
  А онда друг ниЌе сиромах,
  Има златно срце и челичне живце!
  
  Али што Ќе Ќош важниЌе, веруЌте, то Ќе Ќак ум,
  Зато што Ќе борац виле®ака хладниЌи од животи®е .
  Ако си мрачан у животу,
  Тада "е вас весели смех учинити во еним!
  
  Аутоматски додатак, знаЌ, снага за песницу,
  Зато што Ќе пун зна®а, Кнов-Хов!
  Али покушаЌ да даш мо" у руке будале ,
  Тада "ете добити само бол као награду!
  
  Било Ќе времена када су ишли у лов са то агом,
  Лук, тоболац стрела на дебелоЌ кожи...
  Али правили су црвеноне тамо где су ишли новци,
  И врло Ќе лако скочити у галаксиЌу!
  
  Иако Ќе образова®е добро -
  Али заним иво Ќе и храбрити се...
  И Ќеднако баЌонету, поста"е длето,
  А ми ота¤бини служимо врло поштено.
  
  Али зло наси е Ќе тежак крст,
  Наше боЌно по е Ќе пуно крви...
  Зашто Ќе Свемогу"и Бог васкрсао после страда®а?
  Па да се оЌача воЌнички скуп воЌника!
  
  ДевоЌачке сузе падаЌу - ®ен во ени приЌате  Ќе пао,
  МаЌка се моли са сте®ем, вриште"и из свег гласа...
  На прозорима Ќе лед, а камин се угасио,
  Ево згодног млади"а сахра®еног под зем ом!
  
  О, сурова судбо, каква зла судбина,
  Богородице , где Ќе твоЌа добра природа?
  Човек Ќе желео да се што пре заручи,
  А сад ветар носи прашину под боровима!
  
  Живот "е до"и сре"ан - би"е добро,
  Пита од Ќабука "е постати маково зрно...
  Чудовиште противник претвара се у прах и прах,
  Нека права сре"а пређе праг!
  
  Све се ради на Елфу, а баца®е Ќе на Фарсу,
  Скупимо венац пун звезда у шаку!
  И здраво момци, само врхунска класа,
  И у ватру Ќе бачен страшни гул !
  
  Пушкомитра ез Ќе ве" постао познат - меци сипаЌу у потоку,
  А неприЌате  Ќе био исцрп ен, оно што Ќе желео била Ќе нула!
  Ако победиш, поста"еш богат,
  Ко Ќе запалио ватру, заврши"е у сиромаштву!
  Ово Ќе песма и велика борба, уз замахе веома оштрих и окретних мачева. А ударци следе по главама, као по асфалту. И много орка Ќе ве" убиЌено. И момци робови у борби. Нико од ®их не изгледа стариЌе од четрнаест година, али су сви миши"ави. Мршава тела момака робова отврднута су тешким радом. А грубе, жу евите пете непрестано удараЌу у браде орка, ломе"и им вилице.
  ДевоЌка капетан Ќе дошла к себи. И она Ќе села. Обе руке су ЌоЌ теже повређене - тетиве су пресечене. Па, ово ниЌе фатално, уз помо" магиЌских и врачарских напитака, штета се може вратити. Али ово "е траЌати наЌма®е неколико сати. У међувремену, она не може да се бори.
  И нема ко да помогне - све су девоЌке и момци у борби, и боре се с див им бесом. Ово Ќе тако брутална борба.
  ДиЌана се померила, на сре"у ®ена стопала су била боса и релативно нетакнута. И окретним прстима попут маЌмуна, девоЌка капетан Ќе почела да тражи прибор за прву помо". ПостоЌи напитак коЌи лечи ране, и то веома тешке, и универзални мелем. Осим тога, зашто се не бисте ук учили у битку након што сте умотали удове и подмазали их мелемом и напитком?
  Босим ногама можете бацати веома мо"не и отровне предмете. И то би било тако кул и деструктивно.
  ДаЌана Ќе деловала самоуверено. А ®ена стопала су тако боса и окретна. Нерадо Ќе носила чизме, само да би истакла своЌ статус. У свету где постоЌи неколико свети ки и вечно лето, ципеле нису потребне да вам ноге не би биле хладне, ве" за лепоту, и да бисте нагласили да нисте ни роб ни роб. И ово Ќе логично...
  Овде Ќе Ќедан од дечака, такође бос, бацио оштру иглу у нос орка. А он се, примивши порциЌу отрова, укочио и одмах умро.
  Момак роб Ќе одушев ено певао, а придружили су се и остали робови, били су  уди и певали као  уди:
  Сада, ако постоЌе проблеми у универзуму,
  То се не дешава ни по коЌу цену...
  Не желиш више промене
  Човек не зна шта хо"е!
  
  И ту Ќе Чернобог са мо"ном снагом,
  Велики има универзалну мо" ...
  ДаЌе га човеку право на чело,
  Да  удски род не подив а потпуно!
  
  Да, Свемо"на раса га Ќе створила,
  Да  уди имаЌу разлога да се развиЌаЌу...
  Тако да човек жели све одЌедном,
  И  уди су научили да се боре!
  
  Као што ратник побеђуЌе зло,
  ТаЌ Род створио за добробит човека...
  И излио Ќе доброту за душе и тела,
  Никад ниЌе касно да научите да се борите!
  
  Шта свемогу"и Бог жели?
  Да се не усуде бацити виле®ака на колена...
  Да зла коб не влада,
  Тако да се стотине генерациЌа развиЌаЌу!
  
  Да, Чернобог Ќе подстицаЌ за  уде,
  Да нема ле®ости, нема стагнациЌе...
  Да будеш оркшиста разбити у комаде,
  ПрошетаЌте Орклином у приЌате скоЌ формациЌи!
  
  Зато немоЌ да се изгубиш ако Ќе тешко,
  Ако нево е задесе Ота¤бину...
  Род "е то учинити лепо и лако,
  Само да се  уди помере!
  
  А Чернобог Ќе само твоЌ стариЌи брат,
  Иако Ќе строг , воли те бескраЌно...
  Постиг"ете наЌве"и резултат
  Кад "еш заувек служити Виле®аку!
  Орци су претрпели огромне губитке, посекли су их и девоЌчице и дечаци. Па чак Ќе и Диана, премотаних руку, ушла у битку. А ®ихови голи прсти бацали су жилетове коЌи су ударали оркове у врат и пресецали им артериЌе. И свакаква грла и остало. И изгледало Ќе изузетно импресивно.
  А онда Ќе Дианина боса нога бацила грашак са пресованом сузном травом. И одмах Ќе десетак оркова, предвођених генералом, избачено и прелетело преко бока фрегате. Ово Ќе заиста колосално униште®е и смрт мрких и ружних медведа.
  ЕномаЌ рече са осмехом:
  - Ми смо исте крви: ти и Ќа! єел тако?
  ДаЌана Ќе одговорила са приЌате ским осмехом:
  - Кад смо Ќединствени, непобедиви смо! Човек и виле®ак су мо", и звучи веома поносно!
  ДевоЌке су поЌачале притисак. Преживели орци, користе"и грубе падобране, почели су да скачу, клизе"и са крилатих фрегата. Неки од падобрана су се због велике тежине покидали, а велики медведи су падали као каме®е, али су за разлику од калдрме вриштали и псовали веома пр аво!
  ДаЌана Ќе твитовала:
  НиЌе лако бити добра жена,
  Љубазност не зависи од висине!
  ЕномаЌ Ќе извршио Ќош Ќедан млин своЌим оштрим и дугим мачевима, и одсекао Ќе главу огромном капетану медведа. Откотр ала се по палуби као буре, прскаЌу"и крв. А млади принц Ќе певао:
  Крв Ќе опет текла као река,
  Ваш противник Ќе прилично тежак...
  Али не боЌ се сотоне,
  И врати чудовиште у таму!
  . ГЛАВА броЌ 6.
  Седмоглава змаЌева воЌвотки®а и, у исто време, велики маЌстор АкадемиЌе магиЌе, сикну и упита:
  - Можете ли да се подигнете у висину одраслог човека и да висите у ваздуху бар минут?
  Доминика се насмеЌала и одговорила:
  Могу, али могу другачиЌе
  Трчи бос по роси...
  ДевоЌка скаче као жаба -
  Ово значи нешто другачиЌе од свих осталих!
  Уста воЌвотки®е змаЌа су се отворила и из ®их Ќе букнула ватра. Пламен Ќе прошао и веома болно опекао лепу девоЌку на ®еним босим, ружичастим, табанима са грациозном кривином пете.
  И Доминик Ќе вриснула, али Ќе одмах чврсто стиснула вилицу. И груди су ЌоЌ се тешко надигле. Добро Ќе погодио, чак су и пликови одмах набуЌали. Као да су Ќе древни инквизитори мучили.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  За вас су Ќош увек Ланселот и кра  Артур !
  ВоЌвотки®а змаЌа заурла:
  Ко Ќе Ќош ово што се усуђуЌеш да ми претиш?
  Нимфа маркиза Ќе одговорила:
  - То су Ќунаци из  удског фолклора. Они су апсолутно безбедни за вас, Ваша Милости!
  Жена змаЌа заурла:
  - ОК! Сада имате практичан задатак, излечите опечена стопала. Ово Ќе веома корисно у пракси и би"е корисно више пута у животу.
  Доминика Ќе, снажно се смеше"и, певала:
  - И Ќедан, и два, и три, и пет!
  Не"у се уморити од понав а®а...
  Говоре"и исто
  То Ќе дово но да вам замути воду!
  Велики маЌстор ЗмаЌ Ќе приметио:
  - И она Ќе дрска девоЌка. Можда ЌоЌ не само спржити пете, ве" и сломити ножне прсте?
  Нимфа маркиза Ќе приметила:
  - Морамо бити стрп иви, ох воЌвотки®о. Можда Ќе ова девоЌка наша Ќедина шанса да спасемо Ќачи пол. И вратите  уде!
  Жена змаЌа заурла:
  - Ово Ќе глупо! Дав еник се ухвати за сламку, а ти за голу пету  удске девоЌке . НиЌе показала никакве посебне способности.
  Нимфа маркиза Ќе приговорила:
  "Успела Ќе да подигне камен своЌом наредбом без икакве магиЌе или чини, а то много вреди!"
  ВоЌвотки®а од Монсерата се насмеЌала и одговорила:
  - Да, славно Ќе повредила чело. Истина, сада нема ни трага. А ово ниЌе типично за  уде.
  Ласица Ќе потврдила:
  - Одмах се види да Ќе посебна и изабрана! И захтева посебан, искрен и суптилан приступ.
  ВоЌвотки®а ЗмаЌ климну главом са седам глава одЌедном:
  - Да, искрен и посебан приступ... Можда да ЌоЌ лижем пете Ќезиком, у знак великог поштова®а!
  Доминика се тргне и самоуверено одговори:
  - Не, бо е да не користиш Ќезик! - И додала Ќе, неочекивано учинивши лице много слатким. - Иако Ќе Ќезик несум®иво наЌЌачи део тела. Он Ќе у ста®у да покрене милионске армиЌе!
  Нимфа маркиза Ќе предложила:
  - ДаЌте ЌоЌ Ќедноставан задатак. На пример, нека натера мачку да ЌоЌ приђе и преде, а затим се врати!
  Ево, до тада "ут ива женска трол у  убичастоЌ ха ини, са магичним штапи"ем у рукама, приговори:
  - Не! Не"емо ЌоЌ дозволити да мучи маче. Бо е Ќе борити се са мном магичним штапи"има. Ово "е бити заиста озби ан испит и ефикасан тест!
  И штанцала Ќе пету своЌих сандала, опточених сафирима и  убичастим и лила диЌамантима.
  ВоЌвотки®а змаЌа Ќе узвратила:
  "Претешко Ќе за девоЌку почетнику да се бори са маЌстором АкадемиЌе змаЌева." Било Ќе тешко борити се са вама, чак и са овим веома искусним и прека еним Ласком!
  Трол се насмеЌа и примети:
  - Посебно! После овога, чак ни КошеЌ бесмртни не"е Ќе се плашити!
  Онда Ќе Доминика рекла:
  - Шта, имаш ли КошеЌа бесмртног?
  ВоЌвотки®а змаЌа климну главом:
  - Наравно, има, међутим, он Ќе далеко од далеких зема а у далеком кра евству. Али постоЌи оваЌ подли пр ави трик !
  Убица Ќе уз осмех приметила:
  - Или Ќе можда изазвао кугу? Да побиЌете све мужЌаке и ухватите своЌе женке!
  ВоЌвотки®а змаЌа Ќе узвратила:
  - Тешко! Имамо десет пута више жена него мушкараца. А међу орцима и гоблинима коЌи чине воЌску Бесмртног Косхцхеиа, напротив, има десет пута више мушкараца него женки, а они су много ве"и и Ќачи. Зашто да уништава своЌе поданике и воЌску!
  Доминика Ќе приметила:
  - Али пошаст не утиче на самог КошчеЌа?
  Трол Ќе климнуо главом:
  - Да, на ®ега не делуЌе ни Ќедна борбена магиЌа. Не узима оружЌе. Чак ни ваша хидрогенска бомба не може да Ќе уништи. Таква Ќе суштина!
  Убица Ќе приметила:
  - Али вероватно има смрт у свом ЌаЌету, на врху игле!
  ЗмаЌ ВоЌвотки®а одговори громогласним гласом:
  - НиЌе тако Ќедноставно! Да Ќе било тако лако прона"и КосхцхеЌеву смрт, он одавно не би био жив. И тако, стара Ќе толико векова да...
  Нимфа маркиза Ќе за ®у одговорила:
  - Ви сте Ќош скакали по дрве"у, али он Ќе ве" имао своЌу мо" и сео Ќе на престо. Замислите какав Ќе ово ентитет!
  Доминика Ќе узела и запевала:
  МаЌмуни праве гримасе
  И седе на грани...
  И да е неозби но
  Ту су били наши преци!
  Женски трол Ќе приметио:
  - Косхцхеи Ќе, наравно, такође осум®ичен. А када Ќе пошаст почела, он Ќе, наравно, био први на кога се сум®а. Ово Ќе, на неки начин, глава осовине зла. Као стоглави мушки змаЌ, наЌве"и од змаЌева, цар над царевима и зли. Али и ово чудовиште се окаменило и срушило. Али КошеЌа би бар било стало! Штавише, сум®али су и на кра а Џина, Иблиса... Џини су духови и не могу се окаменити.
  Али духови су се некако сакрили. И као да су нестали!
  Доминика Ќе певала као одговор:
  Дух испали, не, веруЌ ми, девоЌке имаЌу снагу,
  И нестао...
  А онда Ќе змаЌ приговорио лепоти ,
  Бежите, молим вас!
  Маркиза де Ласка Ќе приметила:
  - ПостоЌе и добри и зли ¤ини. Они су Ќаки, али су им могу"ности ограничене. Али теоретски, ако би Ќедан од мушкараца или жена замолио цара ¤ина Иблиса да уништи мушку расу и успео да пронађе прстен свемо"и коЌи би дао мо" над овом наЌве"ом силом у нашем универзуму, онда би могао да изазове ово!
  Доминика климну главом:
  - Ово Ќе ве" нешто! Морамо прона"и Прстен Свемо"и. А онда "емо све поправити.
  Женка змаЌа се смеЌала, а глас ЌоЌ Ќе био као гром. А онда Ќе одговорила:
  - єедан прстен Ќе веома тешко прона"и. Пошто даЌе власт над териториЌом упоредивом са читавом галаксиЌом. Штавише, ако Ќе у вашем универзуму галаксиЌа скоро празна због ретког распореда звезда, онда Ќе то териториЌа коЌу насе аваЌу трилиони интелигентних би"а и многа кра евства. И очигледно га Ќош нико ниЌе пронашао, пошто ниЌе било цара нашег баЌковитог универзума!
  Доминика се закикота и упита:
  - Имаш ли Бога?
  Маркиза-нимфа Ќе одговорила:
  - Да ли постоЌи такав Свевиш®и Бог, Творац у свим Универзумама, или Он не постоЌи, нико до данас заиста не зна. Чак и КошеЌ бесмртни. Али постоЌе богови нижег ранга. Али они су такви да су од мале користи и бо е Ќе да се клоне. Генерално, реч Бог има много значе®а. Дакле, наЌвиши ¤ини су по снази прилично Ќеднаки боговима.
  Женски трол Ќе приметио:
  - Имамо и религиЌе, али од ®их Ќе мало користи. Као и твоЌ, успут. Сада, када Ќе био корона вирус , цркве су биле заиста празне, а молитве су некоме помогле, или их Ќе тамЌан штитио од вируса. Зашто сте  уди тако лаковерни, мисле"и да клече"и и кла®аЌу"и се можете молити за нешто заузврат!
  Доминика Ќе одговорила агресивно:
  - Али Ќа уопште не веруЌем ни у Бога ни у богове! И ниЌе ме брига за то. Али раниЌе нисам веровао у виле®аке и сматрао сам их баЌком и  удским изумом. - ДевоЌка удари голим табаном о камену плочу и настави. - А сад видим да има виле®ака, змаЌева, тролова, нимфа, па зашто не веровати у Бога и анђеле? Штавише, многе милиЌарде  уди веруЌу у Свемогу"ег, а готово иск учиво мала деца, и то не сва, озби но веруЌу у змаЌеве и виле®аке.
  Маркиза Ласка се насмеЌа:
  - Знам! Ова девоЌчица Ќе, када Ќе била мала, гледала цртани филм о Дунноу и, у ствари, почела да тражи чаробни штапи" у дворишту. И проверавала Ќе сваку гранчицу. А друга деца су ЌоЌ се смеЌала. У ствари, чак иу раноЌ младости ве"ина  уди схвата да су магични штапи"и баЌке!
  Доминика Ќе приметила:
  - Али у вашем свету постоЌе магични штапи"и!
  Трол Ќе климнуо главом:
  - Наравно да постоЌи! А да бисте преживели, мора"ете да научите како да их користите !
  Жена змаЌа заурла:
  - Одмах! ДаЌте ЌоЌ чаробни штапи", виде"емо на шта Ќе ова девоЌка, веома оштра и смелог Ќезика, способна!
  Доминика Ќе певала:
  Молим вас да се не чудите
  Ако се магиЌа деси!
  Ако се догоди, ако се догоди магиЌа!
  Ласка Ќе приметио:
  - Па, зар ниЌе дивна? Каква чаробница!
  Трол Ќе чврш"е ухватио своЌ магични штапи" у десну руку и махнуо ®име. И гром Ќе ударио Доминику. Али девоЌка-глумица Ќе успела да скочи у послед®ем тренутку, а ударац Ќе промашио. Мермерна плочица иза мене се истопила и почела да се дими.
  ВоЌвотки®а змаЌа Ќе узвикнула:
  - Буди опрезан, Кобра! Оштети"ете цео премаз!
  Ласица се насмеЌа и примети:
  - Ово Ќе метода магичног штапи"а!
  Жена трол Кобра Ќе певала као одговор:
  - Зла маЌко, моЌ метод Ќе Ќедноставан,
  Не волим да вучем мачку за реп!
  Доминика Ќе зарежала у одговору:
  У моЌим зеницама Ќе но"на мора,
  єедан скок - Ќедан погодак!
  ВоЌвотки®а змаЌа Ќе прекинула:
  -Види, ве" су ЌоЌ нестали пликови! Код  уди штета не нестаЌе тако брзо. Каква девоЌка !
  Нимфа маркиза Ќе потврдила:
  - То Ќе то! Нисам погрешио у томе. РегенерациЌа Ќе ретка по снази, чак и за чаробнице, и ниЌе лечена магиЌом.
  Доминика Ќе намигнула и демонстративно стала на руке. А ®ене босе ноге блистале су у ваздуху као лопатице пропелера. А девоЌка Ќе узе и запева одушев ено, своЌим сребрним гласом:
  У борбама смо калили своЌу во у,
  Брате, борили су се за Ота¤бину.
  Издалека Ќе личило на елфинизам,
  Виле®ачки воЌник Ќе ушао у Орклин!
  
  Наши преци ковали су мачеве,
  А онда су пушке кренуле у акциЌу...
  Брезе отвараЌу своЌе гране,
  ДевоЌке пеку пите!
  
  Ќе успешан у свакоЌ битци ,
  Она зна како да узме ствари своЌим умом.
  Понекад гори чисти пакао.
  Али ми "емо победити противника !
  
  Виле®ак штити Зем у,
  ДаЌе уточиште онима коЌи су боси и голи.
  Завршили смо битку у маЌу,
  Оркмахт Ќе чекао бесни пораз!
  
  И после изград®е и сетве,
  По а цветаЌу и раж у стоговима.
  Ви сте Ќунаци, девоЌке, деде,
  У рововима Ќе било смрзава®а и снега!
  
  Из наше храбре Ота¤бине,
  Дубоко се наклони.
  Заставе елфинизма лете,
  А Фирерови барЌаци су за раскид!
  
  Про"и "е векови под нама Звезде,
  ИмпериЌа Ќе галактички роЌ.
  Никад ниЌе касно да се родиш
  И сахрани неприЌате а у свемиру!
  
  Али веруЌем да "е ум бити миран,
  А човек Ќе свима као маЌка,
  Овде старина породица напредуЌе,
  Радианце оф Глори - Благодат!
  А девоЌка пева веома лепо, она Ќе тако дивна певачица светске класе. Или квазисветски - што Ќе Ќош смешниЌе.
  ВоЌвотки®а змаЌа заурла:
  -СЌаЌно! Или можда само узми и уради то...
  Женски трол Кобра Ќе гракнуо:
  - Време Ќе за борбу са магичним штапи"има! И то без тупих ексера! Бори"емо се са неприЌате ем до краЌа!
  Нимфа маркиза Ќе зацвилила:
  - Не буди глуп! Какав ти Ќе она неприЌате . Ово нам Ќе можда послед®а шанса да спасемо и вратимо Ќачи пол!
  Доминика промрм а од беса:
  - ДаЌ ми чаробни штапи" и избаци"у мешавину са свог противника. єа сам Хари Потер у сук®и, а не неки Дунно!
  ВоЌвотки®а змаЌа промрм а:
  - Каква Ќе ово банда?
  Ласица Ќе обЌаснила:
  - Ликови из  удских баЌки и фолклор Хари Потер Ќе дечак коЌи Ќе студирао на магиЌскоЌ академиЌи, а Дунно Ќе стрип цртани филм .
  Кобра се нацерила и протресла штапи"ем. Пулсар Ќе излетео и ударио тамо где Ќе стаЌала филмска глумица. А она, Доминика, врло спретно Ќе скочила уназад, б ескаЌу"и своЌим ружичастим штиклама, коЌе су практично биле очиш"ене од прашине. А пламен ЌоЌ Ќе узео табан и лагано га лизнуо.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - Ох , ти перверз®аку !
  И одмахнула Ќе руком. И одЌедном ЌоЌ Ќе магични штапи" коЌи Ќе нимфа држала у рукама Ќурнуо у ®ен длан страшном снагом.
  А Доминик Ќу Ќе чврсто зграбио, као окретан маЌмун. Након тога Ќе као одговор испалила пулсар.
  ДевоЌка глумица ниЌе шапутала никакве чини, ниЌе гукала, само Ќе махала магичним артефактом. И ватрени угрушак полете ка Кобри. Ово ниЌе очекивала и оборена Ќе. Њене сандале, полуципеле коЌе су покривале само пету, тресле су се нагоре. И било Ќе Ќасно да Ќе женски трол озби но повређен. И дуго Ќе Ќаукала. И почела Ќе да узвра"а из свог магичног штапи"а.
  А пулсари су се распршили као да с неба пада град. Заиста Ќе дошло до размене удараца.
  ТачниЌе, Ќедан Ќак ударац и низ искоса промашили су ци .
  Пулсар Ќе погодио и змаЌеву воЌвотки®у. Она Ќе одговорила тако што га Ќе узела и зарежала ватром из уста. А ®ена светлост ниЌе била безопасна, чак Ќе ухватила и маркизну нимфу.
  Она Ќе такође затресла магични штапи" и заурлала:
  - Доста деце! Заиста сте ве" прешли све границе.
  Али обе девоЌке нису ни помиш але да се смире. Доминика, осетивши у себи демонску мо", ударала Ќе своЌим магичним штапи"ем и бацала Ќедан пулсар за другим. И ®ена ЌаЌа су ударила у стопала женског трол маЌстора и спалила ЌоЌ сандале.
  Она Ќе вриснула од беса:
  - Људско пиле!
  Нимфа маркиза Ќе приговорила:
  - Не! НаЌвероватниЌе Ќе то дама Ќастреб, или бар змаЌ!
  Доминика Ќе поново ударила , и овога пута талас цунамиЌа ®ене махните ватре Ќе заиста ударио као то ага направ ена од пламена.
  А женски трол Кобра "е урлати и ослободити магиЌу без ограниче®а. Али чим Ќе ватрени стуб баци, буквално ЌоЌ спали ха ину и удари Ќе у прса.
  Женском тролу Ќе застао дах. А Доминика Ќе кренула да е и додала убиствени пулсар у главу. И као да ми Ќе чеки" ударио у мозак.
  Кобра Ќе урлала и коначно се онесвестила. Њене босе ноге биле су опечене и са жу евима. ДевоЌку са орлиним носом су пекли и тукли.
  ЗмаЌ воЌвотки®а Ќе радосно узвикнула:
  - Вау! Надмашили сте сва очекива®а! Искрено, нисам мислио да можете учинити тако нешто - нокаутирати саму Кобру!
  Нимфа маркиза климну главом:
  - Она Ќе наша главна и скоро Ќедина нада! И он може бити оправдан. ПогледаЌте шта ради ова насликана лепотица!
  Заиста, Доминика Ќу Ќе узела и протресла своЌом босом, грациозном ногом, а марокански тапацирана "коза" одЌедном Ќе заблеЌала и галопирала унаоколо. Као да Ќе постао истински жив и покретан. И хаЌде да стварно скочимо и флертуЌемо.
  ВоЌвотки®а ЗмаЌ праснула Ќе у смех, одмахуЌу"и своЌим седам глава и приметила:
  - Вау! Како она то ради?
  Доминика Ќе слегнула раменима и зацвркнула:
  Да будем искрен, не знам
  Све се помешало на подневноЌ вру"ини...
  Скоро никад не читам чини.
  Уопште се не играм са духом ветра!
  Уместо тога, увек ми недостаЌете, господине,
  Поведи девоЌку са собом!
  ВоЌвотки®а змаЌа заурла:
  - Доминика прихвата! А с обзиром на ®егов посебан таленат, уписуЌе се на елитно оде е®е ЗмаЌеве академиЌе. Где она не само да не"е морати да пла"а студиЌе, ве" "е ЌоЌ, напротив, бити испла"ена пове"ана стипендиЌа!
  Доминика Ќе скочила више, окренула се и запевала:
  Нема бо е Доминике
  Она Ќе боЌа Зем е...
  Сунце излази над планетом,
  А свуда около су нуле!
  Нимфа маркиза упита са слатким осмехом:
  - Шта "у добити за ово?
  Наступила Ќе пауза... Доминика Ќе испалила :
  - Треба да нађеш згодног дечака!
  ВоЌвотки®а змаЌа се насмеЌа и одговори:
  - Међутим , новом студенту се очигледно завртело у глави од силног поноса! Стога налажем епитимиЌу - да изговорим сто крилатих афоризама. И уради то одмах!
  Доминика климну главом са осмехом:
  - Молимо вас! НиЌе без везе што сам глумио у филмовима, а имам одлично пам"е®е!
  ВоЌвотки®а змаЌа промрм а:
  - Дођи брзо! Такође имам ограниче®е у времену!
  Доминика Ќе дубоко удахнула и митра еском брзином нашкрабала:
  Уши мртвог магарца никоме нису потребне, али Ќе слух живе лисице дар за оне коЌима магарци не требаЌу да постигну своЌе ци еве!
  єедном кад на памет ставиш ципеле, заувек "еш остати бос!
  Рат Ќе ваздух за плу"а, али само помешан са бинарним гасом!
  Ако неприЌате  не жели да одустане и не зна да изгуби, натера"емо га да се скине и научи"емо га да победи!
  Лоши  уди воле црну магиЌу, добри не уди воле белу магиЌу!
  УбиЌа®е у рату Ќе тешко у процесу, одвратно у перцепциЌи, али како Ќе на краЌу сЌаЌно! То значи да рат доноси здрав е души, отврд®ава®е тела и чиш"е®е новчаника!
  Понекад рат увелико пуни новчанике, и то у директноЌ сразмери са пуно"ом проливене крви, и празнином поквареног срца!
  Дуг Ота¤бини се награђуЌе несебичном преданош"у!
  Рат тестира паметне, оЌачава Ќаке, забав а будале ! -
  НиЌе забавно бити подсмех, ниЌе досадно натерати друге да плачу!
  Добар владар , као слатки мед, прво "е се полизати, па исп унути !
  А зли владар, као пелин, прво "е бити сп оштен па погажен!
  Да, злато Ќе меко, али се лако може искористити за кова®е непробоЌног штита!
  Квалитет увек превазилази квантитет - чак ни океан каше од бисерног Ќечма ниЌе препрека за секиру!
  Зло Ќе пуно снаге када Ќе добро ослаб ено страхом!
  Шала Ќе добра, кашика Ќе добра за вечеру, а помо" у нево и!
  Можете имати сре"е Ќедном или двапут - без вештине, сре"а нестаЌе!
  Ко ниЌе Лав ТолстоЌ к®ижевни Ќе скитница!
  Не морате бити рођени ТолстоЌ да бисте били наивчина за к®ижевност!
  ХаЌде да попиЌемо за то што имамо више жена него разлога за црвенило због развода!
  Пожуда Ќе уништила више мушкараца него саосе"а®е жена!
  Тачно око, косе руке, неприЌате  ниЌе промашаЌ - кратковидан!
  ФилозофиЌа не продужава живот, али га чини кит®астим, развлаче"и фрагменте!
  Командант побеђуЌе вештином, касапин броЌевима, гениЌе уметнош"у, претендент преваром!
  Па пиЌмо да нада не умре, а да умиру само они коЌи Ќе не доживе!
  Нада умире послед®а ... А први су они коЌи Ќе не оправдаваЌу!
  У рату Ќе логика релативан поЌам, као чоколада; пре него што стигнете да се дивите штанглицама, оне су вам ве" у устима; пре него што стигнете да их прогутате, оне излазе постранце!
  Успех понекад смрди, достигну"е мирише на леш, али сре"а не може да смрди!
  Бог Ќе на површини сваке ствари, а Ђаво Ќе у ®еним дета има!
  Добити батине Ќе неприЌатно чак и за мазохисту!
  Оно што Бог не зна Ќе само пита®е на коЌе ниЌе могао да одговори!
  МаЌмун Ќе бо и од човека по томе што може бити животи®а само буквално!
  Беседа коЌа не води ка добру Ќе као пут коЌи води до секире!
  Градити било какве доктрине на текстовима єеванђе а Ќе исто што и проучавати квантну механику из баЌки бра"е Грим!
  Тешко Ќе бити Бог, али остати ђаво Ќе потпуно неподнош иво!
  Ум учетворостручава снагу чак и ако се броЌ неприЌате а удвостручи!
  Живот Ќе потпуни компромис, не са  удима, ве" са природом!
  Чело Ќе у облику звона , што значи да Ќе слог кул!
  за будале , закони природе нису прописани за гениЌе!
  єезик Ќе дат паметним да криЌу мисли о глупим и бесмисленим стварима!
  Ко види смешно у тужном, трагично "е ослепети од озби не радости!
  - Пожурите без журбе - пожурите без журбе! ДобиЌте петицу из лекциЌе решава®ем сложене акциЌе!
  Победницима се не суди ... Мада, понекад им се суди!
  - Људска глупост Ќе савезник богова неприЌате ских према  удима!
  Човек у штали Ќе човек, али сви®а ни у палати не"е се узди"и више од вепра!
  ПостоЌе две бесконачне ствари: универзум и  удска домиш атост, међутим, прва Ќе релативна, а друга апсолутна!
  Шта Руси не воле брзу вож®у и проклето брз лет!
  - Не желе сви да иду у пакао, али само неколицина може да окуси же у за ђаволиЌом приликом!
  Али без залива®а сузама, не можете пож®ети жетву радости, а без навод®ава®а, онда ловорика успеха не"е расти!
  Бог Ќе у свакоЌ ствари, или на ®еноЌ површини, а Ђаво Ќе у одсуству ствари, или у дубини материЌалне оскудице!
  Ко одвоЌи време да буде паж ив, уштеде"е вечност на своЌоЌ сахрани!
  Тишина Ќе златна, реч Ќе сребрна, али толико се излива из женских уста да се и диЌаманти затуп уЌу!
  Тишина Ќе златна и дуго чува®е речитих потока не"е зарђати!
  А злато губи вредност ако се нечуЌно закопа у зем у!
  Понекад "ете, "ута®ем, напунити новчаник са више злата него гласним молитвом за поклон!
  Рат никада ниЌе досадан, може бити рутина, али само до првог пуца®а!
  Мирно време има тенденциЌу да се понав а, а само Ќе битка увек индивидуална!
  У рату, као и у шаху, не можете погрешити, али разлика Ќе у сталном временском притиску!
  Рат Ќе вечна временска нево а и пре првог потеза!
  У шаху се потези праве наизменично, а у рату се сме®уЌу!
  Рат Ќе као шах, само без правила и у реалном времену!
  У рату вечито недостаЌе времена, када влада мир, недостаЌе забаве!
  НаЌинтересантниЌе у рату Ќе да Ќе увек све озби но, а само предаЌа Ќе за забаву !
  Можете лажно одустати, али, аваЌ , можете одустати само стварно!
  Напоран рад на обуци се исплати лако"ом борбе! Ко ниЌе ле®, поста"е хероЌ!
  Никад ниЌе касно да научиш, осим ако ниси мртав!
  Чак и мртав човек има шансу за освету, осим ако ниЌе атеиста!
  Постати атеиста значи престати бити бесмртан!
  Они мисле своЌом главом, а делуЌу стомаком!
  Зло не живи у срцима, ве" у стомаку!
  Срце Ќе себично само с времена на време, али стомак увек!
  Стомак Ќе наЌстрашниЌи део тела, али Ќе оно што нас мотивише да радимо!
  Без срца нема човека, без стомака нема  удске похлепе!
  Теше срце и смируЌу стомак!
  Не занима ме колико кошта ауто, главно Ќе да престиж домовине нема цену!
  Ако Исус живи у срцу, онда Сатана живи у стомаку!
  Празан стомак вас подстиче да напуните новчаник!
  Празна глава вам празни новчаник!
  Велики стомак ниЌе знак велике особе, али указуЌе на малу снагу во е!
  Празан стомак пуни душу горчином!
  НаЌтежи стомак Ќе онаЌ чиЌа празнина долази из главе без мозга!
  Жена се храни ногама као вук, само у штиклама!
  У буду"ности, многи обе"аваЌу планине злата, али сре"а Ќе Ќош увек иза угла!
  Живот ниЌе као карте, увек морате дати све од себе за успех !
  Ци  Ќе као светионик, тежите му, али када га постигнете, видите да су се проблеми само пове"авали!
  Цигарета Ќе наЌефикасниЌи убица , посебно против купаца! Цигарета Ќе као нечуЌна пушка, али Ќе смртоносна и у рукама аматера!
  Цигарета Ќе наЌпоузданиЌи снаЌпериста, увек убиЌа!
  Цигарета Ќе горког укуса, али привлачи више од слаткиша!
  Цигарета Ќе као лоша девоЌка , али растанак с ®ом Ќе много болниЌи!
  Цигарета, за разлику од гранате, када Ќе бачена, продужава живот!
  У рату Ќе наЌкра"и пут до ци а заобилазни маневар, а чиста истина подла обмана!
  Заобилазни маневар Ќе наЌсигурниЌи начин да скратите пут до ци а!
  Живот Ќе црвен, али одлази са гримизном крв у!
  У рату живот губи вредност, али добиЌа смисао!
  Рат Ќе, као младоже®а, подложан издаЌи, али не дозво ава да се одужи!
  Рат Ќе похотна жена коЌа прождире мушка тела!
  Сви узрасти су подложни рату, као и  убави, али то ниЌе приЌатна забава !
  Рат Ќе, као куртизана, скуп и промен ив, али увек остав а хероЌско се"а®е!
  Рат ниЌе као сан, не можете без Ќаких емоциЌа!
  Свет Ќе досадан и опуштаЌу"и, рат Ќе заним ив и узбуд ив!
  Рат, ова крв и зноЌ, оплођуЌе расад коЌи рађа храброст!
  Колико год да Ќе ратни процес заним ив, сви желе краЌ!
  Рат ниЌе к®ига, не можете да Ќе затворите, не можете да Ќе сакриЌете под Ќастук, можете Ќе само испр ати!
  Рат Ќе религиЌа: он захтева фанатизам, дисциплину, беспоговорну послушност, али ®егови богови су увек смртни!
  У рату, као у казину, ризик Ќе велики, али добици су кратког века!
  ВоЌник Ќе смртан, слава Ќе заборав ена, трофеЌи се троше, а само разлози да се започне нови масакр су неукло®иви!
  Презиремо убицу осим ако ниЌе воЌник на фронту; презиремо лопова ако Ќе п ачкаш на боЌном по у, двоструко!
  ВоЌниче, ово Ќе витез чиЌи оклоп има храброст и част! Генерале Бароне, чиЌа Ќе круна разборитост и интелигенциЌа!
  ВоЌник звучи поносно, приватник звучи погрдно!
  Први у нападу може погинути, али послед®и не"е остати у се"а®у!
  Бо е Ќе бити први у подели плена него у нападу!
  Рат, као жена, само полаже мушкарце без лома!
  Жена, за разлику од рата, не жури да убиЌе мушкарца!
  Рат, за разлику од жена, никада ниЌе задово ан броЌем доде ених мушкараца!
  Рат Ќе наЌнезаситниЌа жена, мушкараца ЌоЌ никад доста, а жену не"е одбити!
  Жене не воле да се туку, али порив да се убиЌе мушкарац ниЌе много гори од метка!
  Чак и мали метак може да убиЌе човека, жена великог срца може да га усре"и!
  Велико срце често води малом личном интересу!
  Рат нема женско лице, али крвари мушкарце бо е од жене!
  Рат не доноси радост, али задово ава агресивне инстинкте!
  Радост у рату, лешеви неприЌате а су само у цени!
  Рат Ќе ора®е ®иве: оплођена Ќе лешевима, заливана крв у, али излази у победу!
  Победа се негуЌе на лешевима и крви , али доноси плодове славом!
  Рат Ќе као цвет  удождер, светао, месождер и лошег мириса!
  Рат Ќе маЌка напретка и ма"еха ле®ости!
  А у рату живот воЌника ниЌе вредан, а генерали су чак губитак!
  Ако хо"ете мир, улиЌте страх, ако желите рат, улиЌте смех!
  Смех ниЌе грех ако ниси подсмех у воЌним пословима!
  Рат Ќе као циркус, само се победник послед®и смеЌе!
  У рату, као у циркусу, само подмукли, озби ни убица!
  Бо е Ќе Ќединство под тврдим режимом него хаос и а кавост под меким!
  Смрт Ќе конвенциЌа, срамота Ќе апсолутна !
  Колико год кра  био велики, он "е оти"и у гроб, као и ловац!
  Политичар увек лаже, само он стварно умире!
  Бесмртност Ќе стварна, али смрт Ќе илузорна!
  Кра еви могу све, али ни Ќедан, ни Ќедан кра  не може побе"и из гроба у зем у!
  Сви желе да живе лепо, али само ретки умиру достоЌанствено!
  Смрт обе"ава нево е, осим ако не искри зрацима достигну"а!
  Живот без забаве Ќе  убав без хобиЌа!
  Добро Ќе кад Ќе  убав, горе кад Ќе крвопроли"е!
  Секс Ќе као бак а, али допу®ава®е кошта више!
  Можете живети без секса, али се не можете размножавати!
  Што Ќе  убав жеш"а, то Ќаче тече крв!
  Људи желе  убав, животи®е желе секс, а гениЌи желе откри"а!
  Чак се и сви®е паре, естети то воле!
  Секс такође захтева умереност, што више то бо е!
  У  убави нема граница, у сексу речи су дово не!
  Лакше Ќе под ватром ако Ќе у твом срцу пламен!
  Бо е Ќе горети у пламену него постати душа Каинова!
  Рат Ќе групни секс: много Ќаука и вришта®а, али не"е бити толико крви чак ни од хи аду девица!
  Секс Ќе као рат, али не тако дуг и рутински!
  Туча Ќе као вође®е  убави, али сте®а®е се не подстиче!
  Секс Ќе добар, наравно, али искаш ава®е крви Ќе лоше!
  Рат Ќе тежак, али пониже®е тежи више од било каквог воЌног терета!
  Ако желите да живите, научите да се борите, ако желите да преживите, научите да побеђуЌете!
  У рату су сва средства добра, осим изиграва®а!
  Свако може да се бори, али само достоЌни могу да победе!
  Рат ниЌе место за размиш а®е, пун Ќе великог лудила!
  Бо е Ќе борити се него трговати Ота¤бином!
  Рат ниЌе слаткиш, али те испу®ава радош"у када га прогуташ!
  Битка никад не престаЌе, само Ќе®ава хук канонаде!
  Може се стишати канонада, цев може да пукне, али борба никада не"е престати!
  У рату Ќе наЌзаним ивиЌа непредвид ивост, борба за стварност!
  Зашто су падале цене под Ста ином Ќер су неприЌате и народа погуб ени!
  Бо е Ќе бити свучен за новац, него обуван за ништа!
  Буквално Ќе лепше бити бос него фигуративно имати ципеле!
  Рат Ќе као циркус, само уместо смеха сузе, а арена Ќе величине планете!
  Хо"у мир, испада рат, хо"у рат, испада капитулациЌа!
  Рат Ќе, донекле, маЌка, рађа право братство!
  Рат Ќе зло, али рађа добре другове!
  Дуге руке су добре ако ум ниЌе кратког споЌа!
  Снага побеђуЌе, а само практичан ум доде уЌе поклоне победе!
  Снага и памет, као муж и жена, рађаЌу победу само у пару!
  Особа, за разлику од пирамиде, има неравни ослонац у издрж ивости!
  Пирамида има четири угла, али равна површина ЌоЌ даЌе стабилност!
  Добра смрт Ќе бо а од усраног живота!
  Добро Ќе бити Бог у див ини, али Ќе лоше бити ђаво у зони!
  Сунце залази за пола дана, али слава остаЌе вековима!
  Слава Ќе кратког века, осим свега осталог!
  Живите вечно, учите заувек, али не учите поново!
  Слава може бити веома светла, светлиЌа од злата, али временом више бледи!
  Слава Ќе као сунце, али не залази но"у!
  НиЌе лако постати славан, чак и уз труд, али ле®ост лако води у срамоту!
  Слава Ќе као ватра, приЌатна за око, али да бисте Ќе добили, морате некога спалити!
  Добро Ќе бити у слави, лоше Ќе бити окружен мувама коЌе се држе славе!
  . ГЛАВА броЌ 7.
  Након буђе®а, дечак принц ЕномаЌ Ќе поново везан за точак. Пре тога, дозво ено му Ќе да се умиЌе у хладном млазу и опере зубе. А онда скроман доручак.
  И наставите да се кре"ете у сталном покрету и дечЌем телу, да вас не окова камена пошаст. Таква Ќе тешка судбина величанствене личности и наследника великог виле®ачког царства.
  єедини начин да преживите Ќе да будете млад роб и напорно радите. Ово обезбеђуЌе привремену заштиту од петрификациЌе. Овде постоЌе неке могу"ности да продужите своЌу егзистенциЌу, али Ќе то прилично неприЌатно и болно.
  Међутим, дечак, врте"и точак, користи своЌу богату машту да урони у имагинарни свет и улепша своЌе нерадосно постоЌа®е у доброво но-принудном заточеништву.
  Колибар лети на малом троглавом змаЌу. Жели да пронађе у непознатоЌ зем и, Ќош не знаЌу"и шта, али шта може да врати Ќачем полу и заустави изумира®е и окаме®еност мушкараца.
  ЗмаЌ Ќе такође Ќош дете, а дечак нема много година, а носи само шортс и ранац са борбеним арсеналом, а за поЌасом има лук, два мача и бодеж.
  ЕномаЌ лети на свом ко®у. А поред ®е седи девоЌка Маргарита на малом змаЌу. Носи само тунику, препланулу, а на голим прстима Ќе магично прсте®е. Она представ а борбу хит из  удског света.
  ДевоЌка ниЌе Ќедноставна. На Зем и Ќе била партизанка и обавештаЌац током Великог ота¤бинског рата. А након ®ене смрти, преселила се у свет магиЌе и магиЌе. И он Ќе у томе више од деведесет и три године. Завршила Ќе АкадемиЌу за змаЌеве и савладала мо"но вештичаре®е. Али изгледа исто као и када су Ќе Немци обесили. Из неког разлога не расте, и то узнемирава Маргариту. Колико дуго можеш бити вечно дете?
  Истина, Оеномаус каже да Ќе и сам био одрасли виле®ачки принц, али Ќе постао дечак роб. И такође, зато Ќе узнемирен због тога. Мада не, ниЌе тако лоше бити дете, али кад си и роб...
  Али сада Ќе ве" у другом свету, не врти ропски точак, ве" лети на змаЌу. А са ®им Ќе била и партизанка Маргарита, коЌу су босу по снегу водили на погуб е®е. А пре тога су и мене мучили. Пресекли су ЌоЌ леђа бод икавом жицом и испекли табане младе Ќунаки®е на ватри.
  Прекривени су жу евима, а када загазите на хладан снег, готово Ќе приЌатно, Ќер болни свраб у вашим опрженим стопалима Ќе®ава. А на врату пионира била Ќе плоча - "єа сам партизан". Кад висе, Ќедва да боли, само Ќе одвратно гледати сре"на лица Шваба и полицаЌаца. Па, страх, шта ако Ќе чека пакао, као пионир и ватрени атеиста? Где "е вам пржити не само пете, ве" цело тело, заувек.
  Мада, зашто она веруЌе у такве глупости? Мада, штета Ќе умрети и оти"и у заборав, тако мало живети.
  Али када се омча на ®еном нежном врату стегнула, девоЌка се пробудила на змаЌу. А поред ®е Ќе била нимфа лепа као анђео. А Маргарита Ќе мислила да раЌ Ќош увек постоЌи. Тако посебан раЌ за пионирске хероЌе и атеисте.
  Али у ствари, у магичном свету постоЌи добро и зло, и ®егови проблеми. Брзо Ќе излечена од посекотина и опекотина помо"у магиЌе. А девоЌка Ќе ушла у ЗмаЌеву академиЌу, у наЌмлађоЌ класи. Али била Ќе талентована, способна и брзо учи.
  И савладала Ќе снажне магиЌске вештине. Стога Ќе, упркос свом дети®астом изгледу, са принцом Оеномаусом отишла на посебну мисиЌу - да пронађе нешто што би помогло у спасава®у Ќачег пола. На краЌу краЌева, свет без мушкараца Ќе лишен хармониЌе и интереса. А лепом полу Ќе у ®ему досадно и неприЌатно.
  Маргарита Ќе, док Ќе летела, приметила:
  - Понекад помислим, врати"е се мушкарци, и шта онда? Коме треба девоЌчица? Како бих волео да одрастем и постанем одрасла особа!
  ЕномаЌ Ќе одговорио самоувереним тоном:
  - Ако магиЌа може да врати живот мушкарцима, онда Ќе могу"е да вас она учини одраслим. Само не заборавите да виле®аци, нимфе и дриЌаде не старе, и то Ќе ®ихово природно своЌство. Али  удске жене, не. Потребна Ќе Ќака магиЌа да се оне не претворе у ружне, гадне и грбаве старице. А бити ружна старица много Ќе горе него бити лепа девоЌка. Да не говоримо о болестима старости коЌе нападаЌу  уде. Немате никакву озби ну магиЌу на Зем и, а вероватно сте се и сами уверили колико Ќе старост одвратна и одвратна, посебно за жене.
  Маргарита Ќе негативно одмахнула главом:
  - Не, не"у да будем старица! Бо е бити млада роби®а него стара кра ица!
  Дечак принц се насмеЌао и приметио:
  - Би"еш вечно млад, заувек бос!
  ДевоЌка се насмеЌала и приметила:
  - Пре рата сам била градска девоЌка. У Ле®инграду Ќе било некако непристоЌно ходати бос, а клима ниЌе била баш топла. Стога ми Ќе у селу било некако неприЌатно да газим . Тек за време окупациЌе, када су дечиЌе сандале биле поцепане и било Ќе веома тешко набавити мале ципеле, научио сам да радим овако нешто. И знате, првих дана Ќе болно и хладно, поготово ако се не померате, а онда се навикнете и чак Ќе приЌатно. Штавише, у УкраЌини Ќе лето веома топло и нежно.
  Дечак принц климну главом:
  - Да! Разумем. Али види ко лети!
  Заиста , пред ®има се поЌавила дама у позла"еноЌ ступи. Не, не Баба єага, ве" спектакуларна плава лепотица, иако са превише шминке. И блиста са бисерним зубима. А уместо метле има потпуно модеран електрични усисивач. Да, ово Ќе забавна прича.
  Она Ќе деци дала по убац и певала:
  Пуна лисичарки, веверица,
  Сачува"у мало ¤ема...
  Уосталом, дечаци и девоЌчице
  Уосталом, дечаци и девоЌчице...
  Стварно, стварно, стварно волим!
  Маргарита Ќе климнула главом и приметила:
  - Да, ово Ќе модерност. Стара ступа на нов начин!
  Плавуша са усисивачем Ќе то очигледно чула и, окренувши се, фрустрирано заурлала:
  - Откуд вам идеЌа да Ќе ступа стара? Да и ти сама, да си остала на своЌоЌ Зем и, ве" би била старица! И веома ружан , ако не у ковчегу!
  Маргарита се сложила са уздахом:
  - Да то Ќе тачно! Вероватно би кости плутале у гробу, или би постала толико ружна да Ќе било одвратно гледати.
  ЕномаЌ Ќе приметио:
  - Људи су створе®а лишена Бога. Они су лишени онога што виле®аци имаЌу - вечне младости! А Ќачи пол такође мора да бриЌе браду. Дечаци кажу да Ќе то веома болно и неприЌатно!
  Плавуша са усисивачем Ќе узела и протресла. И разнобоЌни мехури"и су летели ка деци коЌа су седела на младим змаЌевима.
  Као одговор, момци су пухали са своЌих змаЌева, а мехури"и су летели назад, а као одговор плавуша Ќе протресла штапи". И све Ќе почело да се врти.
  Мехури"и су почели да се врте у округлом плесу, као да су намотани. И било Ќе сЌаЌно .
  ДевоЌка Ќе приметила:
  - Ти ниси Баба єага - коштана нога,
  А кул плавуша Ќе пола сре"е!
  Ратник са усисивачем Ќе с бесом приметио:
  Деца су глупа као саобра"аЌна гужва
  Увучен си у мрежу...
  натовари"у те у казан,
  Запали"у ватру за тебе!
  И као одговор Ќе тако весео и радостан смех. Ово Ќе заиста жена - са одличном кул.
  Деца су се вртела на своЌим змаЌевима и скочила до Баба єаге. ДевоЌка Ќе извадила пра"ку из ранца и гугутала:
  - Да ли желите да га примите?
  Плавуша се насмеЌала и пулсаром ударила пионирску чаробницу. Избегла Ќе свом змаЌу. И као одговор "е се такође прекрстити пра"ком, и како "е те шутнути .
  И ватрена мрежа заплела Ќе младу Бабу єагу. Тако се нашла везана у ®ему.
  Дечак Оеномаи Ќе приметио:
  - Па признаЌ, коЌе си од деце киднаповао?
  Партизанка климну главом:
  - єел тако! Знамо да имаш топовску ®ушку!
  Плавокоса єага Ќе зарежала врте"и се:
  - Да, прихвати"у те и...
  Не говоре"и, лепотица се затресла и покушала да разбиЌе мрежу. Али пионирска хероина Ќе прешла пра"ку и пуцала на єагину енергиЌом магиЌе и предзнака. Како Ќе плавуша почела да се тресе и грчи. А девоЌка Ќе певала:
  Били смо инспирисани у тешким временима,
  Учинивши во у Ќачом од челика...
  Избавио свет од куге -
  Драги друже Ста ине!
  
  На многим сликама коЌе сам мерио,
  У бескраЌном универзуму...
  отворио си нам прави пут,
  Вероватно то указуЌе!
  
  Користио сам шок
  МагиЌа из солценизма...
  Ево распореда:
  Да "е пасти Ќарам фашизма!
  Виле®ак Ќе приметио:
  - Очигледно Ќе био кул момак, Ста ине! Али он Ќе, вероватно, као и сви  уди на Зем и, такође старио.
  ДевоЌка Ќе пуцала и на Бабу єагу у младоЌ модификациЌи и цвркутала:
  Ле®ин живи у мом срцу,
  Да не знамо тугу...
  Отворила су се врата свемира -
  Звезде су заискриле изнад нас!
  Плавокоса єага Ќе молила:
  - Дово но! Пусти ме, захтеваЌ, уради"у све!
  Маргарита Ќе твитовала:
  - Пустите ухва"ену децу! Онда "емо ти можда опростити. Колико сте их усисали у своЌ усисивач?
  Плавуша промрм а:
  - Пусти"у те напо е! Само не бацаЌ на мене магиЌу крста!
  ДевоЌка се окренула. Спавала Ќе ватрена мрежа са модном госпођом. И она се окренула . Маргарита Ќе упозорила:
  - Пустите сву децу, без преваре!
  Плавуша Ќе свечано уверила:
  - ДаЌем реч!
  И ук учио усисивач. Из ®е су почеле да искачу бледе сенке деце. Прозиран, као духови. Али Маргарита Ќе махнула своЌим чаробним штапи"ем, и ове сенке су се претвориле у дечаке и девоЌчице. Ових Ќе било три пута више. Али свеЌедно , Оеномаи Ќе био сре"ан:
  - На овом свету бар постоЌи Ќачи пол. И скоро сви наши  уди су изумрли!
  Маргарита Ќе уз блистав осмех приметила:
  - НиЌе стигло! И хвала боговима!
  єедан од дечака, бос, али у раскошном, иако поцепаном, камизолу, долетео Ќе до ЕномаЌе и представио се:
  - Виконт де Лафер! Вау, како Ќе одвратно бити у усисивачу. А ова кучка Ќе изула и моЌе чизме од праве змаЌеве коже.
  Маргарита промрм а са осмехом:
  - ХаЌде, врати оно што Ќе украдено виконту !
  Плавокоса єага Ќе певушила:
  - Не могу!
  ЕномаЌ Ќе такође извадио своЌ магични штапи" и, протресаЌу"и га, заурлао:
  - И зашто Ќе то?
  Лепа вештица Ќе прогунђала :
  - Продао сам их! Били су веома престижни. єедан кнез Ќе за ®их платио пола ¤ака злата!
  Маргарита промрм а:
  - Па, бело ... За ово "емо вам узети чизме. Такође се праве од коже змаЌа, па чак и тигрове коже.
  Плавокоса єага Ќе приметила:
  - Би"е превелики за дечака. И било би срамотно да се вештица мог ранга поЌави боса.
  Маргарита се насмеЌа и одговори:
  "Ни Ќа нисам слаба вештица, али сам боса све време, чак и у хладним световима. А ти си таква дама. И прилагоди"у дечаку величину!
  Принц ЕномаЌ заурла:
  - И закуни се да не"еш отимати децу. Иначе "емо вас одвести на суд богова.
  Млада Баба єага промуца:
  - Не радим им ништа лоше. То Ќе само енергиЌа деце коЌа ми омогу"ава да заувек останем млада и лепа. И тако, живи су.
  Маргарита Ќе жестоко зарежала:
  - На"и "ете други начин да се подмладите. У ствари, време Ќе да те научим лекциЌу.
  А девоЌка Ќе промрм ала чини. И како Ќе са своЌих голих ножних прстиЌу и са врха свог магичног штапи"а пуштала токове пулсарне енергиЌе.
  И ударили су плавушу. ОдЌедном се смежурао и сма®ио у величини. Сада Ќе испред ®их, уместо високе девоЌчице, била уплашена девоЌчица не стариЌа од десет година, са прасицама и босих ногу. шапнула Ќе:
  - Нема потребе! Би"у добар! Не удараЌ ме!
  Маргарита Ќе имала чизме у рукама. Замахнула Ќе дланом, а они су лебдели ка босоногом дечаку Виконту, коЌи Ќе заЌедно са осталом ослобођеном децом корачао као бестежински кроз ваздух.
  Дечак из племи"ке породице обуо Ќе чизме и запевао:
  Много Ќе опасности око дечака,
  Понекад свет блиста као хладан камен...
  Међутим, наш дечак Ќе устао са софе,
  єер он Ќе племенит борац, веруЌте ми!
  ДевоЌка єага се смирила и промрм ала:
  - Зар не"еш да ме бичуЌеш?
  Маргарита рече строго:
  - Ако се не понашате нечувено, зашто би вас онда бичевали?
  Плава девоЌка Ќе цвркутала, а низ ®ен ружичасти образ Ќе потекла суза:
  "Сада сам дете, а друге вештице ме не"е поштовати!"
  єедна од пуштених девоЌака изЌавила Ќе:
  - И ми смо деца, и не плачемо због тога!
  Момци и девоЌке су се смеЌали.
  Маргарита Ќе приметила:
  - Мора да сте гладни! Можда можемо да одемо доле и тамо нешто поЌедемо?
  Деца су правила буку. Виконт Ќе спустио поглед и приметио:
  - Испод нас Ќе ¤иновски замак, а он ниЌе ништа бо и од Баба єаге. Тако...
  ЕномаЌ Ќе узвикнуо:
  - А ¤ин има и децу у заточеништву. Морамо им помо"и.
  Маргарита се насмешила и предложила девоЌци єаги:
  - Можда можемо да поведемо децу заЌедно и спасимо их од дива? Учините добро дело и би"ете прим ени да студирате на вилинскоЌ академиЌи. Тамо "ете научити да чините добра дела!
  ДевоЌка вештица Ќе певала:
  Ко помаже  удима
  Он губи време...
  Добра дела -
  Не можете постати славни!
  Маргарита Ќе приговорила:
  Латица цвета Ќе крхка,
  Да Ќе одавно откинуто...
  Иако Ќе свет около суров,
  Желим да чиним добро!
  
  Чини добро  удима
  Чините добра дела...
  И цвета"е као цве"е,
  Плаво цве"е на светлости!
  Дечак принц примети озби ниЌим тоном:
  - А ти се трудиш да чиниш добро и да се бориш против зла, и веруЌем да "е ти се допасти!
  ДевоЌка єага Ќе стиснула песнице и рекла:
  - Па, покуша"у. Ипак, нема повратка злим вештицама - смеЌа"е се и штипати"е те ! Преобучи"у се у добру вилу!
  Маргарита се смешила и певала:
  Сви коЌи имаЌу интелигенциЌу на свету,
  Увек мораЌу бити приЌате и...
  Да се не деси као у стре ани -
  Интелигентна игра ниЌе постала!
  Дечак принц Ќе цвркутао:
  - Па, идемо доле до дива!
  Хорда деце, скоро сасвим босоноге и одрпане, мршаве и бледе, али енергичне и узбуђене, поЌури са неба.
  Маргарита и Оеномаи су се спустили на змаЌеве, а єага, коЌа Ќе постала девоЌчица, на малтер. А усисивач Ќе остао уз ®у, иако се чинио превеликим за дечиЌе руке.
  Ово Ќе тим коЌи се спустио на зем у. Нема ништа од огромног ¤иновског замка са кулама из коЌих вире велике лоба®е . Али улаз контролишу скелети, плус цео одред оркова.
  Деца су слетела. Били су спремни за борбу. ДевоЌка єага Ќе притиснула дугме усисивача и из ®ега су испале саб е, мачеви, коп а, бодежи, па чак и неколико митра еза. Видевши збу®ени поглед деце, обЌаснила Ќе:
  - Зграбио сам га своЌим усисивачем. Много Ќе бо е од метле. И читава колекциЌа оружЌа у ®оЌ.
  Маргарита Ќе затресла магични штапи" и босе ноге, али украшене магичним прстеновима, и гугутала:
  - Сада "у бацити чини коЌа "е вашем оружЌу дати посебну, чудесну мо".
  А девоЌка чаробница рече:
  - Абра , кабра , цодабра ! - И из ®еног магичног штапи"а и магичних прстенова полетели су токови енергиЌе. И оружЌе коЌе Ќе Баба єага дала деци почело Ќе да сиЌа.
  Оеномаи, као искусниЌи борац, узео Ќе кратак, лаки митра ез коЌи Ќе испа ивао танке игле. Дечак Ќе облизнуо своЌе сочне усне и запевао:
  - Добро би требало да буде са митра езом,
  Удари као бесни челик...
  Та крв ниЌе текла као водопад,
  И раЌ Ќе завладао у свемиру!
  Деца су углас узвикнула, подижу"и пушке:
  Џелат Ќе лукав и суров,
  Народ Ќе постав ен уза зид...
  Али веруЌем, наша олуЌна клица,
  Али веруЌем, соларни ток -
  РастЌераЌте таму затворске тамнице!
  И тако Ќе Ќедан одред деце, наоружан магичним арсеналом, поЌурио у напад. Блештале су мале, голе штикле дечака и Ќош броЌниЌих девоЌчица. Нису се плашили чудовишта, иако им се приближавао читав пук крзнених, смрд ивих , одвратних орка .
  Оеномаи, лете"и на змаЌу, отворио Ќе ватру на неприЌате а из митра еза. Мале иглице пробиЌале су длакава тела орка, а онда се догодило чудо: претвориле су се у велике чоколадице и лепи®е од меда.
  Маргарита Ќе такође ударила неприЌате а, користе"и своЌе голе ножне прсте и магичне прстенове на ®има. И тако су се орци са мачевима, коЌи су били на удару, одмах претворили у све врсте укусних ствари, ук учуЌу"и бомбоне преливене чоколадом и са птичЌим млеком унутра. Ово Ќе заиста укусно. И колачи од сира, и крофне са маком и циметом.
  А чаробни штапи" партизанке маше и ствара фантастичне ствари.
  И тако су деца ушла у борбу са орцима. Пре свега, виконте. Његова оде"а, након што Ќе дечак обуо чизме, постала Ќе потпуно нова, као потпуно нова. И борио се не само са мачем у десноЌ руци, него Ќе држао мач и у левоЌ.
  А од додира оштрице догодиле су се фантастичне трансформациЌе. Сада се уместо орка поЌавила пита импресивне величине са сувим грожђем. И од ударца мача поЌавио се чоколадни колач од сира. И други момци у борби.
  єедна девоЌка, по свему суде"и из развиЌениЌе зем е, босим ногама Ќе одмарала на трави и жвр ала из митра еза. Од чега настаЌу разне врсте баЌковитих трансформациЌа. А из орка Ќе изашла велика, пу®ена кобасица, а затим "уретина са сосом. И коЌе друге укусне посластице се нису поЌавиле.
  И мирисни колачи"и од кокоса коЌи су настали додиром оштрица. И одличан сладолед такође.
  ДевоЌка партизанка Маргарита почела Ќе да пева у боЌном заносу;
  Ми смо пионири, деца комунизма,
  Ко хо"е да подигне државу...
  Хитлер "е жестоко одговарати за своЌ бес,
  Сломи"емо, веруЌ ми, сатану!
  
  Заклели смо се пред Богом,
  И Ле®ин Ќе дао своЌе срце младима ...
  Ох, не судите пионирима строго,
  Свевиш®и им Ќе дао Ќош снаге!
  
  Ишли смо на фронт боси момци,
  Хтели су да се боре, чуваЌу"и своЌу ота¤бину...
  И момци и девоЌке са косама су за нас,
  А наша оданост Ќе Ќак оклоп!
  
  У близини Москве бесне битке,
  Танкови су горели, асфалт се топио...
  Виде"емо комунизам, веруЌем, дали смо,
  А фашисту можете да извадите мачем!
  
  Не веруЌте ми  уди, Хитлер ниЌе свемо"ан,
  Иако Фирерова идеЌа живи...
  И ударили смо Ќако фашисте,
  Идемо на наше велико путова®е!
  
  Не"емо се боЌати неприЌате а РусиЌе,
  Волимо своЌ родни СССР...
  Ти ниси витез са душом кловна,
  ДаЌмо пример за царство БожиЌе!
  
  Хитлер не зна, би"е тешко претучен,
  Иако сила пакла бесни у ®ему...
  И паразитске Швабе долазе,
  КоЌа "е ог®ем испунити мир!
  
  Величина Руса Ќе да побеђуЌу играЌу"и,
  Иако иза овога стоЌи колосална количина посла...
  Победа "е до"и, веруЌем, у буЌном маЌу,
  И Фирер "е бити потпуно капут!
  
  Ово Ќе наша вера, мо" комунизма,
  Нека СССР напредуЌе заувек ...
  Сломи"емо, знате, Ќарам фашизма,
  Овако Ќе РусиЌа постала воЌска!
  
  Код Ста инграда су Фрицови претучени,
  Препознали су нашу Ќаку песницу...
  И дали смо цоол поклоне,
  А диктатору су дали паре!
  
  МоЌа зем а, лепа РусиЌа,
  У ®ему, на Арктику, цветаЌу стабла Ќабуке...
  Сварог и Ста ин су, знате, МесиЌа,
  Нацисти беже од руских бораца!
  
  Тако Ќе леп свемир,
  Кад комунизам сиЌа изнад ®ега...
  И искуше®а "е бити на поуку,
  Лет само горе, а ни секунд доле!
  
  Узели смо зиму са див им црвеним криком,
  Сломили кичму БелоЌ гарди...
  НеприЌате и комунизма РусиЌе су потучени,
  єош увек имамо трофеЌе за ручак!
  
  Ста ина смо држали веома чврсто,
  ДевоЌке босе по сваком мразу...
  Постао си, веруЌ ми, Ќака особа,
  И пионир Ќе израстао у витеза!
  
  Не, РусиЌа се никада не"е сломити,
  Бесмртни Ле®ин показуЌе пут...
  Не плашимо се сЌаЌног пламена,
  А Руси не могу да се окрену од комунизма!
  
  
  У име наше маЌке РусиЌе,
  ХаЌде да споЌимо срца у Ќедан венац...
  Ура, девоЌке су гласно викнуле,
  Велики сан "е се остварити!
  
  Да, наша вера Ќе да увек будемо са своЌим очевима,
  И ако можете да надмашите своЌе претке...
  Заувек "емо бити храбро добри,
  Иако изгледа не више од двадесет!
  
  ВеруЌте ми, ми волимо своЌу домовину,
  Желимо сре"у заувек...
  Луцифер, веруЌ ми, не"е нас уништити,
  До"и "е лето - хладно"е "е нестати!
  
  Све "е цветати веома величанствено у РусиЌи,
  Као да Ќе нево а нестала са света...
  ВеруЌем да "е до"и доба комунизма,
  Богатство и радост би"е заувек!
  
  Наука "е васкрснути погинуле у биткама,
  Људи "е заувек имати младост...
  И човек Ќе као Свемогу"и,
  Зликовац "е нестати, знам, у вечност!
  
  Укратко, сре"а сиЌа за све у универзуму,
  Сви  уди на свету су као Ќедна породица...
  Деца се смеЌу и играЌу на небу,
  Песмом "еш ме волети!
  Тако Ќе певала, а деца су магичним оружЌем претворила орке у нешто необично укусно и укусно. Али чак и када Ќе вештица пустила енергиЌу из усисивача, почеле су да се поЌав уЌу чаше са рибом, прилози и лабудови са укусном корицом , у коЌе су се претворили немилосрдни оркови. И било Ќе веома лепо.
  Овде се заповедник орка гоблина, коЌи Ќе дошао под удар добре магиЌе, претворио у буЌну мирисну торту, прекривену ружама, кремастим кукурузима и кандираним во"ем.
  И толико различитих укусних ствари родило Ќе магично оружЌе у рукама невине деце.
  Али и скелети су ушли у битку после орка. Огроман и застрашуЌу"и. Кретали су се као дрво. Деца су их напала мачевима и саб ама и бацала бодеже. А Оеномаи из змаЌа и девоЌка пешке испалише митра еске рафале на костуре.
  Маргарита Ќе такође користила магиЌу и показала своЌе бисерне зубе. И чинила Ќе конкретна чуда. А ®ена магиЌа Ќе скелете претворила у златне винске чаше пуне шареног сладоледа и богато украшених колача.
  А од удараца мачева дечака, ук учуЌу"и и виконта де Лафера, настале су све врсте укусних и укусних ствари. И таква арома се ширила по целом дворцу. Само чудо од чуда.
  Из Ќедног од огромних скелета изронила Ќе читава планина колача. А ове торте заискриле су свим дугиним боЌама од разних крема.
  Да, било Ќе тако укусних, веома укусних ствари овде. Неки прете"и црни скелети постали су лизалице колосалне величине.
  А гладна деца нису могла да одоле да не пробаЌу укусне посластице. Маргарита Ќе дунула у гонг и викнула:
  Стомаци су наши главни неприЌате и,
  Баце нас, веруЌте ми, у зле рад®е...
  Кад дечак види пите,
  Њега се гура да подло краде стомаке!
  
  Зато бебо не жури
  До"и "е време, а ти "еш Ќош Ќести...
  И не греши пред Богом, драги,
  Иначе "ете се претворити у ватрене жиле!
  ЕномаЌ Ќе деци обЌаснио:
  - Док  удождерски ¤ин не буде побеђен, Ќести храну Ќе опасно. Главни негативац мора бити спуштен!
  Зачуо се гласан топот, и у први мах се поЌави гигантска сенка коЌа Ќе покрила половину по а, испу®еног свакоЌаким колачима и Ќелима. А онда и сам рогати ¤ин. Имао Ќе уста кита сперматозоида и кан¤асте ноге. И толико висок да Ќе виши од ве" огромног замка са кулама и костурима.
  Деца су зацвилила од страха, а  удождерски насилник Ќе одмах порастао.
  Маргарита рече са осмехом:
  - Не боЌ се! Велик Ќе само кад га се боЌиш!
  ЕномаЌ Ќе узвикнуо од беса:
  Можда ниси кукавица, али си будала, а видели смо призоре!
  Вештица єага Ќе цвркутала:
  - Драги, драги огре,
  Да ли желите укусне слаткише...
  Или магиЌа ударца,
  Поново "ете га добити бесплатно!
  Маргарита Ќе викнула:
  - Децо, вичите сложно: не боЌимо вас се! Па, хаЌде да се окупимо.
  Али момцима Ќе било тешко да се саберу пред таквим страшилом . ДевоЌка Ќе почела да бежи, ®ене мале округле штикле. ХрабриЌи виконт де Лафер и пар дечака почели су да их задржаваЌу. Било Ќе Ќасно да су момци бледи од страха. А онда Ќе Маргарита запевала, да да храброст, борбену песму из рата;
  Ми смо девоЌке из зем е СССР,
  Што Ќе бак а за цео свет...
  Дозволите нам да покажемо, знате, пример величине,
  Ето опеваних Ќуначких дела!
  
  ДевоЌчице су рођене под црвеном заставом ,
  И боси Ќуре кроз мраз...
  К"ери и синови се боре за РусиЌу,
  Понекад млада даЌе момку ружу!
  
  Би"е црвена застава над свемиром,
  СЌаЌ тако Ќако, као пламен бак е...
  Уосталом, знаш, хероЌски, имамо замах,
  И наш барЌак блиста као црвен!
  
  Не веруЌте, проклети фашиста не"е про"и,
  И руски дух никада не"е нестати...
  Победе "е отворити бескраЌан рачун,
  Рецимо здраво и здраво било коме!
  
  РусиЌа Ќе дивна зем а,
  Дали сте комунизам народима...
  Заувек даровано од Бога великодушно ,
  За Ота¤бину, за сре"у и слободу!
  
  НеприЌате  не"е мо"и да победи ота¤бину,
  И ма колико био суров и подмукао...
  Наш непобедиви руски медвед,
  Руски воЌник Ќе тако славан због своЌе победе!
  
  прелепа совЌетска зем а,
  ДевоЌке у ®ему су поносне што су лепе...
  Рођена нам Ќе заувек дата,
  А ми комсомолци будимо поштени!
  
  Боримо се на перифериЌи Москве,
  Ме"ава, снежни наноси, а девоЌке босе...
  Ота¤бину Сатани не"емо предати,
  па ни Ќатаге прецизно пуцаЌу!
  
  Тако у бесу девоЌке су же не борбе,
  И голом петом бацаЌу експлозивни пакет ...
  Фашиста, само изгледа кул,
  У ствари, само зли Каин!
  
  НеприЌате и не могу победити девоЌке,
  Рођени су под таквом звездом...
  Наше непобедиво чудовиште Ќе медвед,
  Ко Ќе своЌу Ота¤бину учинио женом!
  
  Ми руске девоЌке смо добре,
  Не плашимо се муче®а и мраза...
  И одби"емо, веруЌте ми, навалу зле хорде,
  НеприЌате  "е полудети од дозе!
  
  Успели су да одгурну неприЌате а од Москве,
  Иако Ќе пун огромне мо"и...
  Ми девоЌке смо тако поносне на себе,
  Сви "е противници нестати у своЌим гробовима!
  
  Не веруЌте, неприЌате и РусиЌу не могу победити,
  Пошто сваки витез долази из пелена...
  Ловац се очигледно претворио у див ач,
  А противник Ќе Ќош само дете!
  
  Али руски дух, велики, веруЌ духу,
  Знате, у ®ему постоЌе скривене мо"и ...
  НеприЌате  "е бити потпуно слом ен,
  На краЌу краЌева, витезови су непобедиви у борби!
  
  Одбаците своЌе сум®е , девоЌке ,
  Ми смо наЌхрабриЌи, знате, на свету...
  Бацимо сатанине хорде у пакао,
  Потопимо све противнике у тоалет!
  
  Свети рат "е се завршити
  Мир и Ќутро "е до"и на планету...
  Она Ќе заувек са сунцем, знаш, дато,
  Нека лето гори заувек!
  
  И комунизам вечан у слави,
  И Ле®ин и велики Ста ин су са нама...
  У крвавом биоскопу тек сада Ќе фашизам,
  А наша Ќе во а, веруЌте ми, Ќача од челика!
  
  МоЌа РусиЌа влада вековима,
  И дао сре"у целом универзуму...
  Потребна вам Ќе снага челичне песнице,
  И то смело, али на разуман начин!
  У почетку Ќе певала сама Маргарита, али онда су Еномаи, девоЌчица єага, виконт де Лафер и друга деца преузели песму. А ово Ќе ве" био снажан хор пуног гласа, од коЌег се све тресло. И огроман, прави ¤ин Ќе почео да се сма®уЌе. Више ниЌе изгледао тако хладно и прете"е. И рогови су постали ма®и, а кан¤е су постале ма®е. вау...
  ДевоЌка єага Ќе певала уз смех:
  Браво, браво, можеш бити поносан на ®ега -
  Седморица се не плаше Ќедног!
  Деца су углас узвикнула, лупаЌу"и босим ногама:
  Не плашимо се тебе огра,
  Би"еш згажен дечЌом ногом...
  Иако нисмо дово но стари ратници,
  Били смо Ќедном под Баба єагом !
  То су деца, тако лепа и душом и лицем. И боре се као дивови. Мада сада  удождерског гиганта треба морално докраЌчити. И деца су почела да плешу.
  А девоЌка єага Ќе узела усисивач и уперила га у насилника, и почела нешто да мрм а.
  єедан од дечака Ќе лизао велику лизалицу у облику петла , коЌа се претворила у костур, а девоЌчица Ќе загризла сладолед.
  Деца су претила диву:
  - Деси"е се и теби!
  И буквално се тресао. Сма®ио се Ќош више. А златне чаше са сладоледом у свим дугиним боЌама почеле су да светлуцаЌу Ќош сЌаЌниЌе и лепше.
  Пионирска хероина Маргарита Ќе поново певала од беса, родо убиву песму из рата, а остала деца су певала:
  Ушао сам у Комсомол док сам играо,
  ДевоЌка лепог сна...
  Мислио сам да "е свет бити вечни маЌ,
  Сваки дан Ќе рође®е проле"а!
  
  Али из неког разлога ниЌе успело,
  Некако не могу да се за убим ...
  Па, реците ми, момци, на милост и немилост,
  Живот Ќе веома Ќако весло!
  
  ОдЌедном Ќе рат изненада загрмио,
  И навалио Ќе ураган смрти...
  И моЌе девоЌке имаЌу снажно тело,
  Можете се одмах напасти!
  
  ВеруЌ ми, не желим да одустанем,
  Борите се за ота¤бину до краЌа...
  Носимо гранате у Ќаком ранцу,
  Ста ин Ќе заменио оца у срцима!
  
  Велики ратници РусиЌе.
  Можемо да заштитимо мир и ред...
  Звезде неба заливале сомот,
  И ловац се претворио у див ач!
  
  єа, боса девоЌка, борим се
  Пун искуше®а и  убави...
  Би"е, знам, места у овом раЌу,
  Не можете градити сре"у на крви!
  
  Велики ратници ота¤бине,
  Бори"емо се чврсто код Москве...
  А онда сан под комунизмом,
  Против подземног света са Сатаном!
  
  Храбри руски момци,
  Да се поштено боре до краЌа...
  ПуцаЌу из митра еза,
  Ако ти треба златна круна!
  
  Ни метак нас не може зауставити
  Исус велики Бог васкрсе...
  Прошли су дани грабеж ивог змаЌа,
  Са неба Ќе постало Ќош светлиЌе!
  
  Волим те, драга Лада,
  НаЌвиши Бог Сварог би"е у слави...
  Морамо да се боримо за РусиЌу,
  Са нама Ќе наЌбо и Бели Бог!
  
  Не баци Русе на колена,
  Наше месо, веруЌте ми, не може се обуздати...
  Ста ин и велики Ле®ин су са нама,
  Морате положити и оваЌ испит!
  
  Бол ота¤бине Ќе и у нашим срцима,
  ВеруЌемо у ®ену величину...
  Брзо отварамо врата свемира,
  Би"е то веома сладак живот!
  
  Ми смо босоноге лепе девоЌке ,
  Тако жустро трчимо кроз снежне наносе...
  Не треба нам ова горка вотка,
  Херувим шири крила!
  
  Ми девоЌке "емо се залагати за ота¤бину,
  А ми "емо одговорити злим Швабама, не,
  Паклени Каин "е бити уништен,
  И здраво Христу Спасите у!
  
  До"и "е ера - не може бити бо е,
  Мртви "е васкрснути заувек...
  Универзум "е постати прави раЌ,
  СвачиЌи сан "е се остварити!
  Маргарита се осе"ала помало тужно - ве" има више од сто година, а Ќош увек Ќе девоЌчица. А можда "е заувек остати дете.
  Али остала деца су се обрадовала и одушевила овом песмом.
  А страшни  удождерски ¤ин постао Ќе Ќош ма®и и више Ќе личио на уплашеног гоблина него на чудовиште.
  Комади"и сладоледа и торте летели су на ®ега. Деца су се смеЌала и исплазила Ќезике. Ово Ќе изгледало веома комично. А расположени момци су наставили да праве гримасе.
  ДевоЌчица єага Ќе пуцнула уснама и цвркутала:
  Деца треба да се смеЌу
  Деца треба да се смеЌу -
  А како живе Ќунаци!
  А како живе Ќунаци!
  И Баба єага Ќе уперила усисивач на друге орке и гоблине коЌи су искакали из замка. И Еномаи и девоЌка су почели да пуцаЌу на ®их из митра еза. И одлично су то урадили . И опет су биле чаше са светлим сладоледом, ролнице са сувим грожђем, крем торте, кукурузне паху ице, ше"ерна вата и Ќош много тога . Све Ќе тако добро мирисало и изгледало Ќе изузетно укусно.
  А деца ратници су се смеЌала и показивала своЌе оштре, беле зубе, као у вучи"а.
  Како Ќе невероватно и Ќединствено изгледала ова акциЌа.
  И Маргарита Ќе му®ом погодила орке и костуре, настав аЌу"и ®ихову дивну трансформациЌу.
  Након тога Ќе пионирка поново отпевала родо убиву и узвишену песму, а остала деца су у хору покупила ®ену живахну и веселу песму:
  Сатана нас не"е победити
  МоЌа домовина, наЌлепша на свету,
  Чувена Ќе лепа зем а...
  У ®ему "е бити сре"ни и одрасли и деца!
  
  Нека у ®ему величанствено цветаЌу ђурђеваци,
  И херувими свираЌу пристоЌну химну...
  Фирер "е бити капут,
  Руси су непобедиви у биткама!
  
  Комсомолци трче боси,
  Газе по снегу голим штиклама...
  Хитлер, изгледаш кул
  Прегази"у те тенком!
  
  Можемо ли победити нацисте?
  Као и увек, боси смо, девоЌке...
  Наш наЌстрашниЌи витез Ќе медвед,
  Све "е побити из митра еза!
  
  Не, ми девоЌке смо ве" веома кул,
  Ми буквално растуримо све неприЌате е...
  Наше кан¤е, зуби, шаке...
  Изгради"емо место у дивном раЌу!
  
  ВеруЌем да "е бити кул комунизма,
  Зем а савета, веруЌте ми, цвета у ®оЌ...
  И Ќадни нацизам "е нестати,
  ВеруЌем да "е се твоЌа дела прославити!
  
  Регион "е див е цветати, веруЌем,
  Из победе се вра"амо у победу...
  НиколаЌ Ќе победио єапанце,
  СамураЌ "е одговарати за подлост!
  
  Не"емо дозволити да нас нагну,
  Сломимо неприЌате е Ќедним ударцем...
  Нека се ловац претвори у див ач,
  Нисмо узалуд разбили Вермахт!
  
  
  ВеруЌте, ниЌе нам лако одустати,
  Руси су одувек знали да се боре...
  Наоштрили смо наше баЌонете челиком ,
  Фирер "е постати ими¤ кловна!
  
  Оваква Ќе моЌа домовина,
  У ®ему свира руска хармоника...
  Сви народи су приЌате ска породица,
  Абел триЌумфуЌе, а не КаЌин!
  
  Ускоро "е СССР бити у слави,
  Иако Ќе наш неприЌате  суров и издаЌнички...
  Да"емо пример за храброст,
  Руски дух "е се прославити у биткама!
  На послед®оЌ фрази, пионирка Ќе узела и пустила му®е из свог магичног штапи"а, а пулсаре са своЌих голих прстиЌу са магичним прстеновима и каме®ем. Коначно су прекрили дива коЌи се сма®ио као пуж. ТаЌ Ќе био потпуно прекривен ватреним сЌаЌем. Онда Ќе поново засветлело. Орци и скелети су се коначно претворили у све врсте дивних делициЌа. Тако укусно и пржено, од разних врста шунке, пу®ене рибе и гусака, до колача, колача, карамела и чаша за сладолед.
  Деца су се радовала и скакала горе-доле. Изгледали су веома задово ни и радосни.
  Овде, на месту страшног и жилавог дива канибала, светлост се распршила. ПоЌавио се мршав, плавокос дечак у шортсу, стар око седам година. Тако безопасно и слатко дете уместо страшног чудовишта. Затрептао Ќе и зацвилио:
  - Не удараЌ ме!
  Маргарита Ќе викнула:
  - Не боЌ се! Не"емо те дирати. Сада можете започети своЌ живот од нуле и и"и у школу!
  Дечак и бивши  удождер су цвилили:
  Какав Ќе ово школски живот?
  тест сваки дан ...
  сабира®е, де е®е,
  Таблица множе®а!
  Замак  удождерског дива трансформисан Ќе пред нашим очима. Уместо лоба®а, на куполама Ќе цветало цве"е баЌне лепоте. И саме куполе заискриле су златом. И све Ќе постало тако величанствено, блиставо, блиставо, зидови замка су били прекривени цве"ем. И уместо крви, почеше фонтане да теку диЌамантским потоцима, и облаци се разиђоше, и четири сунца засиЌаше одЌедном.
  И ослобођена деца почеше да истрчаваЌу из замка уз радосни смех. Мршави, одрпани, боси, ипак су били сре"ни.
  Дечаци и девоЌчице су насрнули на укусне посластице, а бурад коктела и сокова поЌавила су се право испод траве.
  ДевоЌчица єага Ќе на малтеру долетела до бившег  удождерског дива и дечаку дала сладолед. Прогутао га Ќе и осмехнуо се:
  - Укусно!
  И са страхом Ќе додао:
  - Опростите ми, децо! Стидим се што сам те поЌео. Како Ќе ово одвратно!
  Све више деце Ќе истрчавало. Ук учуЌу"и и оне коЌе Ќе канибал раниЌе поЌео . Безопасни дечак Ќе трепнуо очима и чак запевао;
  Па зар ниЌе чудо, зар ниЌе баЌка,
  Све Ќе постало тако, веруЌте, дивно!
  Не, бо е Ќе учинити добро за нас -
  И зло "е нестати у безвремености!
  Да , била Ќе то победа. Истина, Ќедан од дечака, веома миши"авог торза и у шортсу, погледа у рефлектуЌу"у површину и зацвили:
  - Где Ќе нестала моЌа Ќуначка висина?
  ЕномаЌ Ќе упитао:
  - А ко си ти?
  Дечак са веома израженим миши"има Ќе одговорио:
  - Никитицх.
  И помрачи му се дети®асто лице, и промрм а:
  - Био сам велики хероЌ, а сада сам само босоноги дечко у шортсу, коме сам такав потребан?
  Бивши канибал Ќе рекао:
  - Идемо заЌедно у школу!
  Добри®а Ќе  утито урлао, удараЌу"и босом дечачком ногом тако снажно да се камен расцепао:
  - Па, до ђавола са школом! Мислио сам да сам исцрп ен !
  Маргарита одговори са уздахом:
  - єа разумем!
  Дечак Добри®а Ќе заурлао:
  - Шта разумеш! Сада "е ме жена оставити! Коме Ќа требам тако шмрк аво дете !
  ЕномаЌ одговори са осмехом:
  - НаЌважниЌа ствар у животу Ќе душа. Величина ниЌе битна!
  Добри®а Ќе приговорио:
  - Не! Не познаЌеш моЌу жену. єедном Ќе тако снажно померила пету да Ќе славуЌу разбоЌнику избила зуб коЌи Ќе звиждао! Она Ќе строга, а зашто ЌоЌ треба дечак без бркова ! - И дечак опет удари своЌом босоногом, дети®астом, али снажном ногом, као ма ем, тако да се калдрма разбиЌе у ситне крхотине. И викну млади Ќунак. - Ускоро ме учини одраслим!
  ЕномаЌ одговори са уздахом:
  - Нажалост, не можемо ово да урадимо, зар не?
  Маргарита Ќе одговорила:
  - Тренутно, заиста не можемо, али ако идете да путуЌете са нама са великом сврхом, можда "емо нешто смислити!
  Дечак Добри®а прете"и упита:
  - КоЌи Ќе твоЌ ци ?
  ЕномаЌ Ќе самоуверено одговорио:
  - Спасити Ќачи пол на свемирскоЌ скали од смрти. У нашем универзуму постоЌи пошаст, а може до"и и до вас!
  Маргарита климну главом у знак слага®а:
  - Да, Добри®а, придружи нам се. єош имате своЌу Ќуначку снагу, и би"ете нам веома корисни!
  Дечак Титан, иако по изгледу ниЌе био ни стариЌи ни виши од ОеномаЌа, дечака од око дванаест година , али Ќе имао колосалну физичку снагу. Зато Ќе голим прстима стиснуо каменчи" и буквално га узео и здробио, након чега Ќе са осмехом приметио:
  - И Ќош сам добро! Ок, идем са тобом. Би"е страшно вратити се своЌоЌ жени док не порастем !
  Маргарита, са осмехом као у вили, одговори:
  - Веома мудра одлука!
  И кликнула Ќе голим ножним прстима. ПоЌавила се тре"а, преслатка беба змаЌа.
  ДевоЌка Ќе обЌаснила:
  - Не треба да ходаш као просЌак са торбом!
  . ГЛАВА броЌ 8.
  Доминика Ќе била веома исцрп ена током транзициЌе и полага®а испита. Стога су ®ене лепе девоЌке опране у златном купатилу и тушу. А онда су Ќе ставили у мекани, топли кревет у посебну, луксузну собу за елитне студенте и студентки®е. Доминика Ќе пала у чудан сан, ®ена послед®а же а Ќе била да буде са принцом ЕномаЌем , према коме Ќе осе"ала велику симпатиЌу и симпатиЌу.
  И тек што Ќу Ќе загрлио бог МорфеЌ, она
  Доминика одЌедном осети да ЌоЌ ветар дува у лице, а она седи на клизавим,  ускавим леђима. И облаци б ескаЌу около.
  А девоЌка се окренула и угледала згодног, миши"авог дечака, кога Ќе одмах препознала. Да, принц ЕномаЌ Ќе постао млад роб. А сада Ќаше на малом троглавом змаЌу. Десно од ®ега лети девоЌка. Такође Ќе веома лепа и слатка, златноцрвене косе. Не изгледа стариЌе од Оеномауса. А на левоЌ страни Ќе дечак. Такође светле косе , згодан и веома миши"ав, са изражаЌним лицем. Таква група деце са ранчевима и оружЌем. А девоЌка такође има прсте®е на прстима и рукама.
  ЗмаЌ Ќе осетио додатну тежину и почео Ќе чеш"е да маше крилима да се не би срушио.
  ДевоЌка Маргарита Ќе протресла магични штапи" и заурлала:
  - Ко си ти? Одакле Ќе дошло?
  ЕномаЌ Ќе, међутим, препознао Доминику и рекао Ќе самоувереним тоном:
  - Ово Ќе изабраник са планете Зем е. Она мора спасити Ќачи пол у нашем универзуму, према пророчанству.
  ДевоЌка Маргарита се осмехнула:
  - Са планете Зем е? Да ли сте доживели Велики ота¤бински рат?
  Доминика Ќе самоуверено потврдила:
  - Да Ќе било!
  Пионирска хероина Ќе инсинуираЌу"е упитала:
  - А кад Ќе прошло?
  УбиЌена девоЌка, ништа ма®е самоуверено, одговори:
  - Од двадесет другог Ќуна четрдесет првог до деветог маЌа четрдесет пете, па, наравно, победили смо!
  Маргарита Ќе са осмехом одговорила:
  - Знам да смо победили! Иначе не бисмо разговарали са вама. Дакле, ми смо зем аци, само разбацани по времену. Како Ќе лепо упознати некога са своЌе планете, а Ќош више из своЌе зем е!
  Доминика Ќе одговорила са уздахом:
  - Када се завршио Велики ота¤бински рат, моЌ деда Ќош ниЌе био рођен. Ово Ќе дуга прича за нас!
  Маргарита Ќе такође уз уздах приметила:
  - И нисам доживео ®ен завршетак. Обешен сам Ќануара '44. Али веровао сам у нашу победу. КиЌев Ќе ве" био ослобођен, а загрмели су Ста инград и Курска избочина. Каква штета умрети када имаш само дванаест година , а да ниси ушао у Комсомол.
  Доминика Ќе била изненађена:
  - Ако си умрла тако давно, зашто Ќе онда Ќош увек девоЌчица?
  Маргарита слегну раменима:
  - Не знам то. Прошло Ќе скоро сто година од моЌе смрти, а Ќа сам остао дете. Али постоЌи и плус: уопште не старим и немам ни Ќедну пломбу у зубима!
  Доминик се закикотао и приметио:
  - Да, старост Ќе Ќако лоша, просто одвратна!
  И лепа филмска глумица поче да пева;
  Човечанство Ќе у великоЌ тузи,
  Вероватно сви мисле на ®ега!
  Сузе су се лиле над овим морем,
  Страх човека гори ватром!
  
  Године пузе за годином у каравану,
  Бака тр а каном образе!
  И нешто се десило са девоЌчином витком фигуром,
  Не разумем одакле долазе боре!
  
  Зашто Ќе светла круна природе?
  Творац машина мора одЌедном да увене!
  ОнаЌ коЌи Ќе упрегао снагу ветра у кола,
  Не може да се носи са злом старе®а!
  
  Лепота постаЌе наказа
  А Ќунак пред нашим очима вене!
  Свако лоше време сада,
  А но"у ме мучи див и страх!
  
  Али не веруЌем да нема спаса,
  Човек може да се расправ а са Богом!
  Тако да приЌате ска породица постане вечна,
  Па да пут иде узбрдо лако и стрмо!
  
  Старе жене више не"е имати боре,
  Учинимо да се старост повуче у срамоти!
  И човече, мо"ни син напретка,
  Светлим очима гледа на врхунац живота!
  
  И би"е бескраЌне лепоте
  Дани "е те"и као река коЌа тече!
  ПоЌави"е се  удска доброта
  На краЌу краЌева, срце "е постати чисто и племенито!
  
  ВеруЌте, до"и "е ново задово ство,
  Током година, мудрост "е се пове"авати!
  На краЌу краЌева, лед се не таложи у младом телу,
  Као школарац же ан да учи за пет!
  
  Оцена Ќе ве"а, хаЌде, тражи,
  НаЌма®е сто пута "ете поново полагати испит!
  И можете Ќести ускрш®е колаче са медом,
  Па, постани сада стара девоЌка!
  Како Ќе лепо певала Доминика, права примадона. А ®ене песме су биле пуне и преливе, као трен славуЌа.
  Еномаи климну у знак слага®а:
  - Не можете се противити овоме !
  Дечак Добри®а Ќе приметио:
  - Старост Ќе лоша. Али добио сам Ќабуке за подмлађива®е за себе и своЌу жену . Ако их поЌедеш мало, не"еш остарити и не"еш се претворити у дете. А онда се Ќедна глупа вештица наЌедала таквим Ќабукама. Била Ќе старица, али Ќе завршила на ноши. Дакле, треба да знате умереност у свему, и запамтите да су сви узрасти подложни  убави.
  Еномаи Ќе изненада приметио:
  - МоЌ змаЌ тешко дише! Тешко му Ќе да носи двоЌе  уди, поготово што Доминика ниЌе дете, ве" веома крупна и миши"ава девоЌка. Треба ЌоЌ нови летак!
  Маргарита рече самоуверено, шк оцаЌу"и голим прстима:
  - Би"е летака!
  У ваздуху се прво поЌавио мали троглави змаЌ. Али партизанка Ќе послала у ®ега трачак енергиЌе и оваЌ змаЌ Ќе почео да расте.
  Доминика Ќе била изненађена:
  - Ово Ќе магиЌа на делу. Ово Ќе моЌ први пут да видим да се одгаЌаЌу змаЌеви.
  Маргарита Ќе са осмехом одговорила:
  - ЗмаЌеви нису  уди, лакше их Ќе одгаЌати!
  Звер Ќе нарасла до величине нешто ве"е од остала три змаЌа. И Ќош Ќедно пуцкета®е прстиЌу, овога пута рукама, и Доминика се нашла у удобном седлу!
  Пионирка климну главом:
  - Видите како Ќе то Ќедноставно! Сада имате свог змаЌа. РадуЌте се овоме!
  Убица Ќе уз церека®е приметила:
  - Ово Ќе, наравно, сЌаЌно , али коЌа Ќе сврха пе®а®а на зид са радош"у?
  Маргарита се насмеЌа и одговори:
  - Зар ниси са®ао свог змаЌа?
  Доминика Ќе искрено промрм ала:
  - Са®ао сам своЌ хеликоптер. Али ниЌе имала времена да заради за ®ега. Дакле, нема чему да се посебно радуЌете!
  Еномаи Ќе са осмехом приметио:
  - Али са®ао сам личног змаЌа.
  Добри®а Ќе потврдио:
  - Лични змаЌ Ќе кул! Међутим, моЌ хероЌски ко® би такође могао да полети ако бих користио магиЌу. Али за посебне чаролиЌе, чароб®аци мораЌу бити пла"ени у злату. А змаЌ Ќе слободан.
  Маргарита Ќе додала:
  - ЗмаЌ Ќе добар и зато што се може хранити само водом. Па, додаЌ мало траве и би"е сЌаЌно. Он "е удахнути ватру.
  Доминика Ќе питала радознало:
  - Да ли сте се стварно борили против Немаца?
  Маргарита Ќе искрено одговорила:
  - Нисам се баш тукао. Више сам радио у обавештаЌноЌ служби и комуникациЌама. Ходао сам кроз села и између шума. Па посум®а"е ко са просЌачком торбом и босоног из зиме у зиму. Истина, неколико пута Ќе подметнула експлозив нацистима. Па, пуцала Ќе тек кад су ме одвели. Узвратила Ќе до послед®ег метка. Била Ќе зароб ена. Па, мучили су ме, додуше ужурбано, и журили су да ме обесе, пошто Ќе Црвена армиЌа управо тада напредовала у том правцу. Иначе су могли да га муче дуже.
  єедном сам успав ивао Ќош два полицаЌца и предао их партизанима. Па, не"у да измиш ам ствари, али наравно било Ќе доста авантура.
  Доминика Ќе са осмехом упитала:
  - Да ли сте имали нека наређе®а?
  Маргарита одговори са уздахом:
  - Не! Само орден "За храброст", сматрао сам се премалим да бих добио било шта озби но. Па не знам да ли су награђени постхумно и како...
  ЕномаЌ Ќе приметио:
  - Са дванаест година ве" ниЌе лоше да девоЌчица има воЌно призна®е! Реци ми, како Ќе код тебе?
  Пионирка климну главом:
  - Па да, реци ми, изграђен Ќе комунизам и ратови су завршени?
  Доминика уздахну и самоуверено одговори:
  - Не! Било Ќе Ќош горе у погледу ратова. Али не желим да причам о томе. Али  уди су постали Ќош гори.
  Дечак Добри®а Ќе предложио:
  - Бо е да причамо о магиЌским подвизима. Иначе "ете сада почети да причате о тенковима...
  Маргарита се намршти:
  - Шта знаш о тенковима?
  Добри®а Ќе одговорио:
  - Био сам у развиЌениЌем свету, а ту су била ова метална чудовишта. ПуцаЌу гласно и веома су опасни. Одвратно их се се"ати.
  Партизанка се нацерила и приметила:
  - Сипао сам песак у резервоар за гас резервоара Тигар. И он Ќе застао. Било Ќе тако. И шилом Ќе пробила точкове нацистичких аутомобила. єа сам мала девоЌчица и било ми Ќе лакше ово да урадим.
  Доминик се закикотао и приметио:
  - Добро урађено! Ти си пионирска хероина. Морамо да снимамо филмове о вама и пишемо к®иге о вама.
  Маргарита климну главом:
  - Знам, има их - "Црвени ђаволи", на пример. Генерално, не само да нисам веровао у Бога, ве" сам понекад радио ствари коЌих се сада стидим!
  Еномаи Ќе са осмехом приметио:
  - Дешава се. Понекад се богови не понашаЌу добро. Али у сваком случаЌу, сада сте веома талентована чаробница, и требало би да...
  НиЌе завршио. Пред ®има се поЌавило Ќато лете"их маЌмуна. Били су далеко, али оштра визиЌа дечака виле®ака и чаробнице видела Ќе да ови крилати примати вуку у мрежу наЌма®е десетак деце. И несре"ни дечаци и девоЌчице гуше се и Ќако пате у бекству, када их повра"аЌу, а тела деце секу челичне мреже мреже.
  И Доминика Ќе то видела и викнула:
  - Морамо да ослободимо момке!
  Добри®а климну главом и потегне мач уз крик:
  - Ми "емо смело у борбу,
  За Свету РусиЌу -
  Боримо се мачем,
  Не продаЌем!
  Доминика Ќе приметила, показуЌу"и зубе:
  - Помагати деци Ќе, наравно, веома интересантно. Али имамо ли дово но снаге? Читао сам баЌку о лете"им маЌмунима, и изгледа да су веома Ќаки!
  Маргарита климну главом у знак слага®а и запева:
  Ратници таме су сигурно Ќаки,
  Зло влада светом не знаЌу"и броЌ...
  Али вама, сотонини синови -
  Не сломите силу Христову!
  Добри®а Ќе приметио:
  - Имали смо различите противнике. А то што су Ќаки, по правилу нас ниЌе зауставило!
  И квартет са змаЌевима поЌури за лете"им маЌмунима. Било их Ќе само проклето десетак - ®их тринаест. И отприлике исто толико зароб ене деце. И ово Ќе сурова истина битке.
  Маргарита Ќе поЌурила напред и, приближаваЌу"и се лете"им маЌмунима, викнула:
  - Пустите децу, чудовишта!
  Вођа маЌмуна Ќе просиктао:
  - Одлази, девоЌко, иначе "емо и тебе повиЌати.
  Маргарита Ќе храбро одговорила:
  - Не! Пусти их, или "еш се морати борити против нас!
  МаЌмуни су урлали, показуЌу"и зубе:
  - Никад!
  Њих четворо Ќе остало да држи мрежу са децом, а остали су поЌурили ка малом одреду младих спасилаца.
  Доминика Ќе стиснула песнице и у ®еноЌ руци се поЌавила саб а.
  Маргарита Ќе питала:
  - Знате ли да се оградите?
  Доминика Ќе самоуверено одговорила:
  - ПостоЌи концепт! Глумила Ќе у филмовима.
  Партизанка Ќе гукала:
  - Ово "е вам бити од користи.
  ДевоЌка глумица Ќе певала:
  Време Ќе да замахнеш мачем,
  Време Ќе да пожурите...
  Време Ќе да машеш мачем -
  Шта ако добро дође!
  Запиши у своЌу свеску -
  На свакоЌ страници!
  Време Ќе да замахнеш мачем,
  Време Ќе да замахнеш мачем,
  Време Ќе да замахнеш мачем!
  После чега су се четворица смеЌала. И лете"и маЌмуни су покушали да нападну. Кретали су се као змаЌеви коЌи нападаЌу врапце.
  Маргарита Ќе магичним штапи"ем и магичним прстеновима ударила вођу лете"их маЌмуна по босим ногама. И погодило Ќе Ќако.
  Вођа Ќе добио шок, а глава му се одмах претворила у веома укусну торту од кокоса. А шапе лете"ег маЌмуна су се хистерично трзале. Остали лете"и маЌмуни су звиждали од страха.
  єедан од ®их поЌури ка четворици, али дечак Добри®а ЌоЌ Ќе голом петом ударио по челу, тако да се маЌмун, задобивши снажан ударац, преврнуо.
  Доминика Ќе замахнула мачем и посекла рог лете"ег маЌмуна, након чега Ќе запевала:
  Ми смо у ¤унгли у зем и див их маЌмуна,
  Боримо се са крилатима на небу...
  Лов да прогутам зрела банана -
  Обесите ко децу краде са дрвета!
  ЕномаЌ Ќе такође ударио маЌмуна, овога пута на крило, и засиктао:
  єа сам витез светлости, на коленима див аци,
  Помету неприЌате е ота¤бине са лица зем е!
  И направио Ќе осмицу са мачевима. Након чега Ќе дечак спретно избегао ра®еног примата. А када Ќе змаЌ запалио, заслеп ени маЌмун Ќе вриснуо. Истовремено се осе"ао мирис па евине.
  Четири борца су кренула у офанзиву. МаЌмуни су покушали у контранапад. ЗмаЌеви су их ударали млазовима ватре коЌи су приматима буквално запалили крила. И мирисало Ќе на пржено.
  ДевоЌку Маргарита Ќе узела и пустила потоке магиЌе. А следе"и маЌмун Ќе уместо главе имао чоколадну крофну.
  Добри®а Ќе голим прстима зграбио Ќедног маЌмуна за крило и бацио га на другу птицу. А онда Ќе дошло до судара са варницама.
  Титан Бои Ќе певао:
  -Знаш, Ќа имам блиставу снагу,
  Бити приЌате  са ®ом Ќе као играти се са крокодилом!
  А онда Ќе Доминикова девоЌка мачем посекла маЌмунско крило. Нагнула се и пустила фонтану  убичасте крви. Након тога се забила у свог партнера.
  Доминика Ќе голом петом ударила Ќедно од крилатих створе®а у вилицу и цвркутала:
  Па, добро, створе®е Ќе заспало у пи евини,
  Добро, ударили су ме у вилицу...
  Добро, вукли су ме на носилима -
  Реци хвала што си жив !
  А девоЌка удари мачем другог маЌмуна по глави. Након чега су створе®а почела да беже. Истовремено, четири крилата примата покушала су да однесу зароб енике, децу уплетену у мрежу.
  Маргарита Ќе испалила магични сноп на ®их, маЌмун се у потпуности претворио у питу са циметом са глазуром.
  Остали су побегли вриште"и, пуштаЌу"и мрежу. И зароб ена деца почеше да падаЌу.
  Маргарита Ќе викнула:
  - Држи мрежу, хаЌде, Ќаче.
  И сЌурила се на змаЌа. За ®ом су поЌурила Ќош три борца.
  Дечак Добри®а Ќе певао:
  О, дети®ство, дети®ство, где летиш?
  О дети®ство, дети®ство, куд ти се жури...
  Пун крзнених маЌмуна, знам,
  ХватаЌу вас из разних зема а!
  А дечак-Ќунак Ќе голим прстима подигао мрежу. Ипак, бити момак у кратким хлачама има своЌе предности. НепристоЌно Ќе да одрасла особа хода без чизама, али за дечака Ќе природно, а он може да користи своЌе снажне ноге у акциЌи.
  Сва четворица су успорила мрежу коЌа Ќе падала и почела глатко да се спушта.
  Доминика Ќе са осмехом приметила:
  - Не желим ти удео сирочади,
  Не желим ти тешке дане...
  Нека планета постане светли раЌ,
  Нека свети Господ чува децу!
  Момци су били изгребани и отрцани, скоро сви боси, осим Ќедне девоЌке у елегантноЌ и, можда, раскошноЌ ха ини и ципелама извезеним смарагдима и рубинима.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - Пазите, спасилачка екипа Ќе моЌ отац, воЌвода, а Ќа ве" носим титулу баронице!
  Доминика Ќе одговорила са смехом:
  Кра еви могу све
  Кра еви могу све...
  Али често ломе
  Понекад седе!
  УдаЌ се из  убави
  УдаЌ се из  убави...
  Слабо за тебе, било кога
  Ти ниси Бог, кра у!
  Свако Ќе слаб за тебе -
  Ти ниси Бог, кра у!
  Тим Ќе паж иво призем ио децу. И она Ќе расплела мрежу. Деца - дечаци и девоЌчице - осетила су слободу. А ®ихове округле пете су б еснуле када су покушале да потрче.
  Али Маргарита их заустави прете"им повиком:
  -Где идете? Како би било да кажеш хвала?
  Деца су стала. Бароница Ќе климнула главом:
  - Тако Ќе, спасио си ме из заточеништва. ПредаЌте ме мом оцу, и чека"е вас висока награда. А остали нека сами стигну - просЌаци су и боси.
  єедан дечак из реда затвореника Ќе приговорио:
  - МоЌ отац Ќе гроф! А Ќа сам бос Ќер сам ухва"ен током тренинга!
  Маргарита Ќе питала: "Зашто су те ухватили?"
  Виконт Ќе слегнуо раменима; имао Ќе голи, миши"ав торзо, преплануо, жилав, и само Ќе ®егово изражаЌно, иако дети®асто лице одавало ®егову расу.
  Баронеса девоЌка Ќе одговорила:
  -Хтели су да нас одведу у Скелентон . Ово Ќе мо"ни чароб®ак коЌи Ќе далеко у сродству са Бесмртним Косхцхеиом!
  Маргарита Ќе пуцнула уснама и приметила:
  - Скелентон , зли чароб®ак и господар елемената, има артефакт црног тигра. Можда "е ово помо"и у спасава®у Ќачег пола.
  Дечак принц ЕномаЌ Ќе приметио:
  - Осим тога, потребно Ќе ослободити и другу заточену децу коЌа су зароб ена код чароб®ака из кошмара. У супротном "е настати велика штета по универзум.
  Доминика Ќе упитала, не превише самоуверено:
  - Зар нас ово не"е одвратити од главног ци а?
  Маргарита Ќе приговорила:
  - И обрнуто! Ако сакупите свих дванаест артефаката, можете добити мо" Свемогу"ег Бога. И то "е омогу"ити да се спаси не само Ќачи пол, ве" и да се створи много других добрих ствари.
  Дечак Добри®а Ќе узвикнуо:
  - Ово Ќе невероватно! Тада "емо мо"и да урадимо нешто о чему други Ќунаци нису ни са®али!
  Доминика Ќе усхи"ено певала:
  Наш свет Ќе немилосрдан, суров, издаЌнички,
  Крв  уди тече као буран поток...
  Али човек Ќе паметан, познат по свом напретку -
  СавладаЌте препреке док играте!
  
  БезброЌ прет®и из кошмара
  Судбина Ќе сурова, тужна и смешна...
  У недоумици проливамо чудне сузе -
  ГледаЌ у небо са незема ском меланхолиЌом !
  
  И нека треба пролити
  У жестокоЌ борби  удска крв...
  Прекини нит живота мачем, стрелом,
  Не"емо заувек издати  убав!
  Маргарита климну своЌом златном главом:
  - Добро певаш Доминика, а разумне речи дирну у душу! Али ово ниЌе дово но...
  ДевоЌка глумица Ќе певала:
  Постало Ќе веома светло
  Спасао сам ота¤бину...
  Заиста сам имао сре"е -
  Само ово ниЌе дово но!
  Само, само, само -
  Ово ниЌе дово но!
  Дечак виконт удари босом ногом тако снажно да су кап ице росе полетеле са наран¤асте траве и зарежале:
  - Престани да певаш! ХаЌдемо код Скелентома па "емо га растргнути!
  Маргарита Ќе уз уздах приметила:
  - Предуго Ќе за хода®е. Морате или да летите на змаЌевима, или да се транспортуЌете помо"у меда она!
  ЕномаЌ упита са осмехом:
  - Имаш ли меда он? Зато нас пренесите!
  Партизанка одговори са уздахом:
  - Треба га допунити да би се превезла цела екипа. ХаЌде да Ќедемо за сада. Деца су вероватно гладна.
  Бароница Ќе климнула главом, а ®ене диЌамантске минђуше су звецкале:
  - Да, управо то треба да се уради. У стомаку ми Ќе ватра!
  Дечак виконт Ќе приметио:
  - Пун трбух Ќе у боЌу глув!
  Остала деца, углавном девоЌчице, сложно су пискала:
  Желимо да Ќедемо
  Отворите врата шире
  Иначе "емо поЌести кувара...
  Кувари "е имати ужину,
  И да попиЌемо за дежурне,
  Уништи"емо целу трпезариЌу
  А ми "емо разбити судове!
  Маргарита Ќе протресла магични штапи". И поЌави се сто са неколико Ќела и колачем на ®ему.
  ДевоЌка Ќе са одушев е®ем певала:
  Деца су скупила за вас,
  Ми уопште нисмо отпаци -
  И цоол посластице,
  Не само каша са просом!
  Доминика климну главом и примети:
  - Али прво опери руке!
  Деца су поЌурила до потока. Остала Ќе стаЌати само бароница. ДевоЌка глумица Ќе заурлала:
  - Треба ли вам посебна позивница?
  Млада бароница промрм а:
  - И уморан сам од кваше®а руку и ногу од плебеЌаца!
  Доминика Ќе одговорила строго:
  - Онда те не"у пустити за сто!
  ДостоЌанствена девоЌка Ќе рекла:
  - Хо"еш ли ми показати, босонога девоЌко ? Да, нареди"у да те бичуЌу.
  Доминика Ќе устала и стиснула песнице:
  - А коме "еш наручити?
  Бароница се осврнула. Доминика Ќе била висока и миши"ава, а тканина ЌоЌ Ќе покривала само груди и бутине. И било Ќе Ќасно да се испод преплануле коже котр аЌу лоптице миши"а, а на стомаку плочице трбуш®ака. Таква Ќуначка девоЌка може да те удари.
  Међутим, Маргарита Ќе помир ивим тоном рекла:
  - ХаЌдемо ве" сви да оперемо руке. А ако си ти, Доминика, одрасла особа, онда би требало да нам даш пример. Па хаЌде да се сви заЌедно оперемо.
  И кренула Ќе према потоку. А са ®ом Ќе бароница девоЌка и Доминика. Воду су греЌала четири сунца, нежна и топла, па Ќе пра®е било задово ство. Деца су чак пливала у потоку. И почеше Ќедан другог да прскаЌу водом.
  Доминика Ќе такође п ускала као девоЌчица и певала:
  Вода, вода, хладна вода,
  НиЌе без разлога просуло из канте!
  А около Ќе била тако дивна природа. На буЌном дрве"у расло Ќе раскошно цве"е разних облика. А латице овог цве"а имаЌу различите боЌе и ниЌансе. Замислите само да пупо ци светлуцаЌу свим дугиним боЌама и светлуцаЌу на зрацима четири сунца.
  Ово Ќе заиста дивна лепота. А лептири величине албатроса лете, а ®ихова крила имаЌу покретне шаре, попут п уска®а морских таласа. И настаЌе диван покрет.
  Доминика Ќе певала:
  Крила тог лептира
  Били су тако добри...
  Дечак Ќе изгубио мир,
  И рекао Ќе од срца...
  Млади виконт, прскаЌу"и, примети:
  - Да, лепо Ќе свуда около...
  У ствари, многа стабла су личила на драгу има украшене репове пауна. А изнад ®их су, осим лептира, крилима покретали и платинасти вилини ко®ици. А у шуми су се чуле трилови величанствених птица. Толико су невероватни и дивни своЌим гласовима да сте Ќедноставно задив ени.
  Доминика Ќе твитовала:
  ли чули косове како певаЌу?
  СлавуЌи и ороли су полетни...
  А понекад магарци, магарци тако грме,
  ДевоЌке трче босе!
  Да, заиста, ово Ќе изгледало веома смешно.
  После купа®а деца су се упутила ка столу. И ®ихово расположе®е Ќе постало велико, и певали су од радости;
  Добра вила нам Ќе дала
  Много играчака, разних врста...
  Родила нас Ќе огромна сила,
  Као птице и животи®е!
  
  Деца се играЌу у светлости осмеха,
  Велика радост Ќе дошла на свет...
  Можемо сти"и тамо из првог покушаЌа -
  Чак и у Ќарму коЌи Ќе полудео, магарац!
  
  єуримо боси кроз капи росе,
  Има толико дивних идеЌа на свету...
  Деца капаЌу бисерне сузе,
  ВеруЌте ми, ваша душа "е постати ведриЌа!
  
  Зли Косхцхеи нас нападаЌу,
  Баба єага Ќури у минобацачу...
  Злобно бичу босоногу девоЌку бичем,
  И река поплави обале!
  
  Али не"емо се тргнути, момци и девоЌке,
  Бори"емо се као титан...
  И наш глас "е бити тако Ќасан,
  Као пионирска бугла, буба®!
  
  Па, орци нам нису препрека,
  Луди трол те не"е уплашити...
  Би"е велика награда за храброст,
  Ако дете ниЌе нула у злостав а®у!
  
  Шта Ќе змиЌа Гориницх за храбре дечаке,
  За нас нема препрека, же ни смо да се боримо против зла...
  ДаЌемо му гомилу удараца,
  И зак учавамо га право у шталу!
  
  Ако зли гоблин пуца из топа,
  Онда "емо му одговорити шаком...
  Престаните да пр ате своЌе шмрк аве момци ,
  ХаЌде да победимо Сатану Ќедном!
  
  У крваву битку, свету и праву,
  Храбро девоЌке, момци трче...
  Ми "емо владати светом влаш"у,
  ХаЌде да капут злог змаЌа!
  
  Нема сре"ниЌе обале за наше драге,
  ХаЌде да уловимо читав риб®ак...
  Због велике, гламурозне ЕлфиЌе,
  Дечак "е доказати да Ќе веома кул!
  
  Учинимо свет тако лепим
  Па да у ®ему расте цве"е из раЌа...
  Иако се понекад опасно боримо,
  На краЌу краЌева, снови "е се остварити на светлости!
  
  Не, никада не"емо бити под неприЌате има,
  Рецимо девоЌке, момци само напред...
  Неверничку воЌску погази"емо под ногама,
  Победнику "емо издати рачун!
  
  ВеруЌте ми, би"е вечно лето на свету,
  Наше дети®ство никада не"е про"и...
  О подвизима витезова заиста се опева,
  И крените у победнички поход!
  
  Па, када победимо све Орке,
  Битка "е се завршити славном победом...
  Би"е дивно у моЌоЌ чистоЌ души,
  Подижемо мач, Ќаки штит!
  Деца су отпевала несташну песму и села за сто. Почели су да уживаЌу да Ќеду пржене патке, пече®е и рибу уз прилоге.
  Придружила им се и Доминика. Одрезала Ќе кришку ножем и приметила:
  - Одлично месо!
  Маргарита климну главом:
  - Па, како да радим магиЌу? Слажем се, не разликуЌе се од праве ствари!
  Бароница Ќе приметила:
  - Да , одлично месо, али шта Ќе са рибом?
  И пробао сам комад. Заиста, храна Ќе била дивна. Деца су Ќела и са одушев е®ем приметила:
  - Какво посуђе, какво посуђе,
  Волео бих да могу све да понесем са собом...
  Штета што стол ниЌе често овакав -
  Они су Ќедноставно хра®ени за кла®е!
  єедна од босоногих просЌаки®а упита:
  - Могу ли добити чоколадне бомбоне?
  Маргарита се насмеЌала и махнула штапи"ем. Висе"и на дрвету великом као паунов реп, шишарке су одмах поЌуриле на сто и трансформисале се у лепе, животи®ске и риб е шипке, преливене чоколадом и са дивним пу®е®ем.
  Деца су задово но цвркутала:
  - Како Ќе ово сЌаЌно , а такође, хо"емо сладолед!
  У том тренутку испод наран¤асте траве Ќе искочило неколико крупних пацова са гримизним крзном и покушало да нападне децу. Зацвилили су од страха, сваки пацов величине доброг вука. Маргарита их Ќе ударила му®ом из свог чаробног штапи"а и магичним прстеновима своЌих босих ногу. И Доминика Ќе такође користила своЌ магични штапи" да ослободи пулсар.
  ПоЌавиле су се златне чаше за вино са богатим, буЌним сладоледом постав еним у облику чудесног цве"а. Штавише, са Ќагодама, смоквама, шумским Ќагодама и другим величанственим бобицама.
  Доминика Ќе промрм ала и приметила, показуЌу"и на наЌве"у чашу за вино, за коЌу се испоставило да ниЌе била само златна, ве" и прошарана диЌамантима. А сладолед у ®ему изгледао Ќе као чудесан украс, положен у свим дугиним боЌама. И како Ќе лепо изгледало.
  Маргарита Ќе приметила:
  -Имате магични штапи" направ ен од срчане вене змаЌа - ово Ќе веома ретко. Где сте то набавили?
  Доминика Ќе искрено одговорила:
  - У борби! И ово Ќе истина и храбро!
  ЕномаЌ Ќе усхи"ено певао:
  Тешко ономе ко се бори,
  Са лепом девоЌком у борби...
  Ако Ќе неприЌате   ут -
  Уби"у гад ! Уби"у гад !
  Дечак Добри®а Ќе зарежао:
  - Шта си, девоЌко , зашто тако певаш? Морамо да певамо: са Ќаким момком у борби! ТачниЌе, чак и са мо"ним човеком у борби. Ми смо само по изгледу дечаци, али годинама смо мушкарци!
  ЕномаЌ се насмеЌао и приметио:
  Заувек остаЌемо деца,
  Само се године ме®аЌу!
  Доминика се насмеЌа и примети:
  - Овде "емо имати свет баЌке и трансформациЌу.
  Након тога Ќе почела да Ќеде своЌ дочарани сладолед. Имало Ќе одличан укус. Овако Ќе испало величанствено. А слатки, нежни укус сладоледа ширио се девоЌчиним Ќезиком.
  Дечак Добри®а Ќе, после рибе и меса, такође радо одао почаст сладоледу. Ово Ќе стварно ствар, укусно .
  Деца су се трудила да Ќеду на начин коЌи Ќе изгледао цивилизовано и да не сркаЌу. Да, сладолед од пацова месождера Ќе дивна ствар.
  Доминика Ќе приметила са блиставим осмехом:
  Како Ќе добро мо"и да бацаш магиЌу,
  И претвори злог пацова у сладолед...
  ДобиЌамо солидну петицу -
  Радити нешто што никако не би требало да се ради!
  И опет дечЌи кикот као одговор. И задово на шкрипа...
  На небу се зачула бука. Негде са ивице Ќе летео огроман змаЌ. Из да ине Ќе деловао мали и ниЌе страшно, упркос своЌих седам глава. И било Ќе то чудовиште на безопасан начин.
  Деца су се смеЌала и почела да намигуЌу Ќедно другом. Ово Ќе стварно забавно. И п ескаЌу длан о длан.
  Да постоЌи зво®ава.
  Доминика га Ќе узела и голим прстима бацила бумеранг. Прелетео Ќе и одсекао квргу, а током пада лепотица га Ќе ударила енергиЌом из магичног штапи"а. ПоЌавила се велика торта у облику Наполеоновог коцкастог шешира, начичкана маком, ружама и кукурузима.
  Деца су ве" била добро ухра®ена и са умереним одушев е®ем дочекала поклон.
  Дечак виконт рече:
  -Колачи су веома добри, али ипак треба пазити на умереност...
  Доминика се закикота и примети, певаЌу"и:
  Кувар за моЌ рођендан,
  Написао сам честитке на торти...
  И натпис обоЌен кремом -
  Време Ќе да одемо у град Сан Ремо!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и поново лансирала бумеранг. И прелетео Ќе, бацио се и окренуо се. А девоЌка га опет ухвати босом ногом и запева:
  Не гледаЌ доле на торту
  До"и "е време када "еш и ти умрети ...
  Меде®ак звижди као метак у слепоочницу,
  Са диЌетом "ете се стварно заЌебати!
  Бароница Ќе с муком прогутала парче торте са навученим шеширом, облизнула усне и приметила:
  - Укусно! Али то се више не уклапа.
  Дечак виконт Ќе приметио:
  - Не"е требати дуго да се угоЌите.
  Доминика Ќе са осмехом и у шали певала:
  За мамину кашику, за татину кашику,
  А за баку кутлачу ...
  И са стране кревета!
  Деца су се, заиста, отежала после Ќела и падала на меку, наран¤асту траву, шмркаЌу"и носовима. Сре"ом, овде ниЌе било грабеж ивих комараца или инсеката. Они коЌи су летели били су велики и нису уЌедали, и са ®има практично ниЌе било проблема.
  Доминика Ќе упитала Маргариту, пионирка Ќе такође зевала и брзо покрила уста дланом:
  - Хо"еш ли да спаваш или?
  Партизанска хероина Ќе одговорила:
  Шта, девоЌка не може да спава у злостав а®у и анксиозности?
  Негде вереник лута шумским путем...
  Лута кроз траву нане и не зна ништа,
  И проклета судбина шале и игре!
  єуначки дечак Добри®а Ќе ве" шмркао кроз нос.
  Да, деца су имала много авантура.
  Доминика Ќе у шали певала:
  Заспимо без потешко"а,
  Истина Ќе, да...
  Али онда, са коЌом муком,
  Будимо се касниЌе!
  . ГЛАВА броЌ 9.
  Доминика се пробудила и изашла из магичног сна коЌи Ќу Ќе одвео у паралелни свет. Након тога, девоЌка се умила и истуширала помо"у златног уређаЌа. Опрао сам зубе и отишао на доручак.
  Тамо су Ќе дочекале друге девоЌке и девоЌке из елитног разреда. Руковали су се и изгледали пристоЌно. Било Ќе и виле®ака, женских тролова, хобита коЌе су личиле на девоЌке, нимфе, дриЌаде,  удске девоЌке, мада их Ќе било мало. Окупило се лепо друштво.
  ДевоЌке су биле у елегантним ха инама и накиту, али босоноге, како би било згодниЌе да користе ноге током вештичаре®а. А у елитном разреду образова®е Ќе било нешто другачиЌе - слушали су предава®а сова брзометно и обав али разне задатке. Веровало се да Ќе девоЌка ве" знала основе.
  Доминика Ќе овде обавила неколико задатака. Пуцала Ќе из магичног штапи"а и направила трансформациЌе. А онда Ќе шапутала чини. Прочитано ЌоЌ Ќе неколико сложених комбинациЌа речи, а Доминика их Ќе понав ала.
  Као филмска глумица, девоЌка Ќе имала феноменално пам"е®е, Ќер Ќе на сету морала да изговори много диЌалога.
  И све сам се савршено сетио. Али ово Ќе све цве"е; главна ствар Ќе, наравно, потрага за артефактима како би се спасио Ќачи пол.
  И тако Ќе Доминика села у положаЌ лотоса, споЌивши своЌе снажне, миши"аве ноге и исправивши леђа. И поново Ќе уронила у паралелни универзум, где Ќе ®ихов тим тражио начин да спасе Ќачи пол.
  И то баш на време. єер тамо су се гоблин и славуЌ разбоЌник шу али на прстима. Ова два зликовца су ве" раширила магичну мрежу да покриЌу босоногу екипу коЌа спава.
  И Маргарита Ќе спавала, и са®ала Ќе...
  ДевоЌка Ќе добила задатак да дигне мост у ваздух. Тако Ќе отишла боса, у поцепаноЌ памучноЌ ха ини и са просЌачком торбом, у извиђа®е. єесен Ќе и време ниЌе баш добро. Но"у Ќе био мраз, а трава Ќе била прекривена мразом, на коме су босе ноге девоЌке остав але мале, грациозне отиске. Било Ќе веома влажно и хладно, са кишом помешаном са снегом.
  Мали прсти босоногог партизана поплавили су од хладно"е и влаге. Али она Ќе храбро ишла напред, чак и пове"аваЌу"и брзину.
  И притом Ќе певала;
  Киша Ќе расула комади"е звезда по небу,
  Припремили су наоштрени колац за фашизам!
  Тигрови тенкови су само сме"е - пр ава був а пиЌаца ,
  Вермахт чека бесни пораз!
  Вермахт чека бесни пораз!
  
  Наш друг Ста ин, вођа, Ќе снага милиона,
  Има гранитну шаку, митра ез у руци!
  Успе"емо да победимо воЌску из Содоме,
  Наша снага Ќе монолит, на сре"у на Зем и!
  Наша снага Ќе монолит, на сре"у на Зем и!
  
  Наша странка нема ништа важниЌе да ради,
  Како сачувати народ, добро Ота¤бине!
  Гебелс Ќе опседнут, дођавола са глупостима,
  И би"е победе, веруЌте, упркос свим ђаволима!
  И би"е победе, веруЌте, упркос свим ђаволима!
  
  Руска лепотица, знате, позната Ќе по своЌоЌ мо"и,
  Има тешку браон плетеницу!
  А у биткама са фашистима "е се прославити омладина,
  Светла зем а "е оживети, дижу"и се!
  Светла зем а "е оживети, дижу"и се!
  
  Не дозволите да Хитлер гура нос у Русе,
  Бркати тип мисли да Ќе кул Бог!
  Маршира"емо берлинском улицом,
  Не, онаЌ коЌи Ќе чист у души не"е постати роб!
  Не, онаЌ коЌи Ќе чист у души не"е постати роб!
  
  Наш барЌак Ќе црвен, боЌе бесне крви,
  Сунце ве" сиЌа на РаЌхстагу!
  Нема великодушниЌег поклона за нашу драгу децу,
  Ако Ќе срце храбро и страх разбиЌен!
  Ако Ќе срце храбро и страх разбиЌен!
  И тако Ќе Маргарита потрчала, хладно гризла Ќе голе пете, до моста. Свуда около Ќе бод икава жица и митра ески тор®еви.
  Немци пиЌу месечину и пуше ватру. Маргарита им Ќе притрчала. єадна, плава девоЌчица Швабама не делуЌе страшно. Штавише, по таквоЌ влази и хладно"и ретко ко би се, осим послед®их просЌака, усудио да иде бос.
  И девоЌка им поче да пева безазлену и веселу песму:
  єа сам несре"но сироче,
  Трчим бос кроз снег по хладно"и...
  Али девоЌчин глас Ќе веома Ќасан,
  Истера"е мраз као на силу!
  
  Рат Ќе однео моЌу маЌку са бомбом,
  Отац Ќе, наравно, позван на фронт...
  Брат ковр¤аве косе смрзнуо се од хладно"е,
  СтариЌа сестра Ќе на одру!
  
  Гладан, гризем кору хлеба,
  А моЌе мале ноге црвене су од мраза...
  єа сам тамо где Ќе скитница вечерао
  Иако Ќе девоЌка слатка и лепа!
  
  Могу свима храбро и храбро ре"и,
  Проклет био да Ќе рат...
  НиЌе важно за шта се боримо,
  За ово Ќе крив монструм сатана!
  
  Ох, ноге девоЌке пате,
  И много боле на овоЌ хладно"и...
  Волео бих да ускоро сване топли маЌ,
  Да полети блистави соко!
  
  Желимо да нашу домовину учинимо лепшом,
  Али глад, хладно"а, ме"аве и ме"аве...
  Куда "еш, несре"на РусиЌо?
  Тако тешка судбина!
  
  єа сам девоЌка, само дете,
  Успео сам да доживим много...
  Радио сам скоро од колевке,
  Учио сам само четири-пет!
  
  Зашто ми Ќе ова туга дошла?
  Сурова судбина слом ених срца...
  ВеруЌте ми, такво зло Ќе пало,
  Оно што се чини као само мало и то Ќе краЌ!
  
  Али девоЌка под Ќармом се ниЌе сломила,
  Успела Ќе да се спреми и хода...
  Она Ќе дете, далеко од старости,
  И она ужива да гази боса!
  
  Отисци стопала девоЌчице су грациозни,
  Рафаел Ќе на ®има направио цртеже ...
  И веруЌем да "е мали бити сре"ан,
  Господ "е видети своЌу децу, веруЌте ми!
  
  Зато певам песму
  У славу Бога Господа Христа...
  ВеруЌем да "е планета постати раЌ
  И упозна"у оца, веруЌте ми!
  
  Онда "е до"и време и они "е поново устати,
  Ко Ќе умро, ко Ќе умро и ко Ќе био болестан...
  И би"е сре"е у старости и дети®ству,
  Зато што Ќе Исус то желео!
  
  Да, клекну"у пред Богом,
  Испуни"у оваЌ псалам у сре"и светлости...
  У име свих буду"их генерациЌа,
  Злочиначка чудовишта "е бити поражена!
  
  Тада "е девоЌка бити у вечноЌ сре"и,
  И сви народи МаЌке Зем е...
  Потпуно лоше време "е нестати,
  Наш народ не"е бити разбиЌен!
  
  Прекрстила се, пала на колена,
  По убио сребрни крст...
  Очигледно Ќе учинила мало за Бога
  Исус Ќе због нас сишао са неба!
  
  Ускоро "емо сви бити са Свемогу"им,
  У ®еговоЌ прелепоЌ руци пуноЌ  убави...
  Нека наше мисли лете више
  А снага Ќе у дети®астоЌ, снажноЌ шаци!
  
  И сада читам молитву,
  Рекла Ќе, Боже, опрости ми...
  Сада смо на пиЌедесталу са ®им,
  А Христос и Ќа смо, веруЌте, на путу!
  
  И по"и "емо руку под руку са Њим на небо,
  И ту "е падати златна киша...
  Господ "е показати своЌ великодушни карактер,
  И посла"е противника право у трепет!
  
  Коначно, на свету постоЌи сре"а,
  Дочекали смо поЌаву Христа...
  Летимо као анђели на гозбу у ваздуху,
  Светла Ќе и чиста  убав Господ®а!
  После такве песме, нацисти су се емотивили и пустили несре"ну девоЌку да се загреЌе и дали ЌоЌ топли чаЌ. Маргарита Ќе планирала да тихо подметне експлозив прерушен у векну хлеба у своЌу торбу испод ограде, али ниЌе имала времена - пробудила се.
  СлавуЌ разбоЌник и гоблин били су веома блиски. Гоблин Ќе имао квргу уместо носа, прилично гадно лице и дугачке оч®аке. Такође Ќе прилично висок, око три метра. НиЌе ни чудо што Ќе вукао мрежу. А СлавуЌ Ќе био дебео, румен човек хрчакових образа, истурених пред®их зуба и у раскошноЌ униформи са меда ама. Па, плус бркови, типични за Прусе.
  Видевши да изненадни напад ниЌе успео, СлавуЌ разбоЌник Ќе ставио два прста у уста и покушао да звижди.
  Доминика га Ќе ударила голом петом. А разбоЌник урла од бола. И чак Ќе п унуо крв.
  Гоблин Ќе замахнуо батином. Дечак Ќунак Добри®а Ќе скочио и зграбио гоблина за косу, пао му на леђа и бацио га преко себе. Гоблин се срушио на би ку попут кактуса са цве"ем и заглушно завиЌао. И рика му Ќе била као див ег магарца.
  Маргарита се нацери. СлавуЌ Ќе поново покушао да звижди када га Ќе Доминика ударила коленом у браду. И запиштао Ќе.
  ХероЌски дечак Добри®а Ќе певао:
  Гоблин нас Ќе питао,
  Ти цамо долазиш ли
  Кренуо у град -
  Имамо посла!
  Гоблин Ќе поново покушао да нападне то агом. Дечак Ќунак Ќе избегао ударац и поново бацио крупног човека преко себе, Ќер Добри®а нема снагу детета. И изгледа да све иде.
  Гоблин се поново испружио. И устаЌао Ќе спориЌе. Деца су се пробудила и почела да бацаЌу златне шишарке на мочварног ђавола. Ударали су га и натерали да урла. И трзати се.
  Маргарита Ќе протресла магични штапи". И шишарке су почеле да се претвараЌу у колаче, а гоблина су буквално намазале кремом, због чега се трзао као виЌун у тига®у.
  И Добри®а Никитич Ќе подигао СлавуЌа разбоЌника у своЌе раширене руке и бацио га на тежак бор са сребрним шишаркама. Од ударца, славуЌ "е се срушити и затрести, приси аваЌу"и га да се одрекне духа, тачниЌе, исп уне крв.
  Дечак Добри®а Ќе певао:
  - СлавуЌ разбоЌник, ти си зликовац,
  И удари те Ќаче у лице ...
  Сад си мртав, нитково ,
  УбиЌ и тебе, звиждачу!
  А онда га узме и удари песницом колико може по глави. СлавуЌу разбоЌнику звони у ушима. А Доминика Ќе уперила своЌ штапи" ка гоблину и како Ќе бацила сложену чини за трансформациЌу. И то "е учинити смртоносном силом у коЌоЌ постоЌе каскаде енергиЌе.
  А онда ... Био Ќе Ќедан високи длакави момак од три метра, а сада Ќе на ®еговом месту био сто крцат свим врстама веома богате хране и дивних слаткиша. И такве ароме су допирале из ове чудесне кухи®е.
  Доминика Ќе твитовала:
  - То су трансформациЌе и чуда од чуда,
  Видимо Ќедноставно раЌ у свему небеском...
  Таква блистава лепота свуда ,
  Нека васкрсе Господ Свемогу"и!
  У ствари, на столу су лежали златни и наран¤асти, чудесни, светлуцави метални тацни са колачима, са кремама у десетинама различитих боЌа и ниЌанси, као и са другим веома дивним Ќелима, и ароматичним преливима, све наЌукусниЌе .
  А како су крофне биле величанствене, посуте дивним прахом. Овде више нема ни сабира®а ни одузима®а. И чаше попрскане коктелима из разних сокова, са дивним пу®е®има коЌа су шокирала аромама и слатким дезенима са глазуром. А какви су били пупо ци?
  Маргарита се збу®ено насмешила и изненађено узвикнула:
  -Окренуо си ђавола! Па, нема везе ! Морате бити у ста®у да урадите овако нешто!
  Доминика, збу®ена, упита:
  - єе тешко?
  Партизанка Ќе одговорила:
  - Да, скоро немогу"е! И могли сте да урадите овако нешто.
  У међувремену, славуЌ разбоЌник Ќе поново покушао да звижди. И надувао Ќе своЌе широке, хрчакове образе. Али дечак-Ќунак, чим га узме, навали"е га своЌом дети®астом, али смртоносном, као ма ем, песницом. А звиждач, иначе, више пута нокаутира, изгледа као избиЌени, ливени златни зуб.
  И полетео Ќе наопачке. Срушио се и испружио се као да Ќе нокаутиран. Али онда Ќе скочио, поново ставио прсте у уста и дунуо. Али уместо звиждука, све што Ќе изашло било Ќе патетично шишта®е. И веома Ќе смешно. Деца су се смеЌала. СлавуЌ разбоЌник Ќе гракнуо:
  "Прогута"у те за трен, прогута"у те, прогута"у те, не"у имати милости!"
  Као одговор, Добри®а, оваЌ хероЌски дечак, ударио Ќе славуЌеву браду голом петом. И поново полете зуби. Раширивши руке, главни разбоЌник се наслонио.
  Добри®а заурла:
  И кога "емо на"и у борби, а кога "емо на"и у борби,
  Не"емо се шалити с тим, уби"емо гадура!
  Уби"емо те као гадура!
  Доминика Ќе уперила своЌ магични штапи" у пораженог СлавуЌа разбоЌника. Маргарита Ќе приметила:
  - Хо"еш ли и ®ега да преобразиш?
  ДевоЌка глумица климну главом:
  - Нека буде бар нешто корисно!
  Партизанка Ќе певала:
  Дечак Ќе био окован гвозденим распоредом,
  А поЌео сам само Ќедну здраву ствар...
  Због великог оптере"е®а изненада Ќе дошло до напада,
  И испоставило се да Ќе то био саЌбер гениЌе колосалне мо"и!
  А онда се Доминика окренула праве"и замршену осмицу своЌим магичним штапи"ем.
  А сада се на месту СлавуЌа разбоЌника поЌавила читава планина слаткиша, дражеЌа и порциЌа сладоледа.
  Зачуо се весео смех, а деца су почела да искачу из траве. Били су слатки, али мршави, одрпани и традиционално боси. И са великом похлепом навалили су на посластицу, у коЌу су се претворили СлавуЌ разбоЌник и Мочварни Гоблин. Маргарита Ќе звиждала прстима и викнула:
  - Станите, момци и девоЌке! Разумем вас, гладни сте након што су вас ухватили ови зликовци, али прво оперите руке.
  И како "е му®е из магичног штапи"а пустити. Момци су морали да трче до потока, а плаве им штикле б ескаЌу. У ствари, непристоЌно Ќе Ќести храну пр авим рукама.
  Доминика Ќе питала:
  - Шта су ово, зароб еници и зароб еници СлавуЌа и Гоблина?
  Маргарита климну сЌаЌном главом:
  - Да тачно! Ослободили смо их. ТачниЌе, ти си ме ослободио. И ово Ќе веома кул .
  Било Ќе више од стотину деце, дечака и девоЌчица. Као и обично, представника лепог пола има три пута више него Ќачег пола.
  Доминика Ќе изненађено упитала:
  - Овде сви изгледаЌу не више од дванаест година. Шта, ови разбоЌници нису убиЌали одрасле?
  Маргарита Ќе обЌаснила:
  - Не, наравно, убиЌаЌу и одрасле. Тек после ослобође®а одрасли добиЌаЌу тела деце. Као што Ќе, на пример, било са Добри®ом Никитичем. И са мном сам и да е изгледала као девоЌка.
  ДевоЌка глумица Ќе приметила:
  - Вечно дети®ство, као у баЌци, сЌаЌно Ќе ! И чак можете ре"и - цоол!
  Маргарита Ќе цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Да, ово су дивни светови у коЌима Ќе све веома кул . Али овде постоЌи много опасности. Конкретно, постоЌе  уди коЌи су много опасниЌи од гоблина и СлавуЌа разбоЌника.
  Доминика Ќе упитала шапатом:
  - Ко, на пример?
  Партизанка Ќе тихо рекла:
  - Старица Шапок ак!
  ДевоЌка глумица Ќе твитовала:
  Браво, браво, баба Ќе коловођа!
  Бити приЌате  са ®ом Ќе као играти се са крокодилом!
  А девоЌка Ќе узела и голим прстима бацила чу®. Ударио Ќе вилиног ко®ица. Инсект Ќе експлодирао, распршивши се у конфете.
  Маргарита Ќе приметила, одмахуЌу"и главом са златним увоЌцима:
  - НиЌе добро убиЌати жива би"а!
  Доминика Ќе приметила:
  - Али то Ќе само инсект!
  Маргарита Ќе певала као одговор:
  - П уну своЌу п увачку у ветар,
  НемоЌте зг®ечити бубу или мрава...
  Не ломи ни грану у шуми -
  Сав живот на Зем и Ќе Ќедна породица!
  ДевоЌка глумица Ќе цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - єа, ти, он, она - заЌедно цела зем а,
  ЗаЌедно приЌате ска породица!
  РечЌу ми, сто хи ада Ќа!
  Деца су се умивала у потоку. А сада су потрчали до Ќела, радосни и сЌаЌни.
  Доминика и Маргарита су заЌедно прошапутале чаролиЌу и сто Ќе постао дужи. Сада Ќе било дово но места да сви седну.
  Деца су, трзаЌу"и босим ногама, села и певала у хору своЌим Ќасним гласом:
  Стол®ак се шири као снег
  И посластице су постав ене...
  Сва деца "е бити успешна,
  И пече®е од Чебурашке!
  Након тога су почели да Ќеду. Овде има толико лепе деце, чак и ако су исцрп ена глађу и немаштином.
  Доминика и Маргарита, пошто су биле добро ухра®ене, без размиш а®а су почеле да плешу. И хаЌде да газимо твоЌим босим, исклесаним, препланулим ногама.
  ДевоЌке су певале своЌим блиставим гласовима;
  Рођен сам у свемирскоЌ зем и
  Где се све девоЌке Ќако свађаЌу...
  Сатана не може да победи ота¤бину,
  У славу наше маЌке РусиЌе!
  
  Мо"и "емо да одбранимо свету РусиЌу,
  И колико год да Ќе неприЌате  суров и подмукао...
  Тешко "емо победити наше противнике,
  И руски дух са мачем "е се прославити!
  
  РусиЌа, ово Ќе моЌа домовина,
  Свети и васе енски зема ски...
  Сви народи су Ќедна породица,
  А девоЌка Ќе заувек млада!
  
  У борбама "емо бранити своЌу ота¤бину,
  НиЌедна шанса за злог противника ...
  Изнад нас Ќе златокрили херувим.
  Поклонимо руског воЌника!
  
  У РусиЌи Ќе све у реду, добро,
  И наша во а би"е Ќача од челика...
  Дечак има Ќако весло у рукама,
  А тамо влада друг Ста ин!
  
  Људи воле моЌу ота¤бину,
  Учини"емо га заувек лепшим...
  Ота¤бина не"е бити украдена ни за руб у,
  А Бог Сварог Ќе велики месиЌа!
  
  Нека Ќе слав ена моЌа домовина,
  противника у борби ...
  Лада Богородица ми Ќе драга,
  Нека неприЌате и РусиЌе добиЌу одштету!
  
  Ако Ќе потребно, можемо пролити крв неприЌате а,
  РусиЌа се не може бацити на колена...
  Ловац "е се ускоро претворити у див ач,
  И велики вођа, Ле®ин, би"е са нама!
  
  ОсвоЌи"емо пространство свемира,
  Да"емо сре"у, радост целом универзуму...
  Москва Ќе чак и виша од самог Рима,
  СвоЌом непромен ивом снагом у борби!
  
  Кад рат дође у нашу светлу зем у,
  Показа"емо Фиреру наш мо"ни карактер...
  Рус "е добити великодушну накнаду,
  Виши смо од сунца и лепши од дрве"а!
  
  ВеруЌте, РусиЌа не"е бити у рушевинама,
  Хорда нас не"е бацити на колена...
  Борите се за своЌу ота¤бину и не боЌ се,
  Рус не познаЌе слабост и ле®ост!
  
  Ускрс"е се наша драга зем а,
  Показа"е целом универзуму своЌу снагу...
  И сатана "е бити уништен
  НеприЌате  ота¤бине "е се срушити у гроб!
  Тако су девоЌке, скачу"и босим ногама и врте"и се као ђаволи, почеле да урлаЌу и скачу у дуплим салтима.
  Ово су лепе и агресивне девоЌке овде . И како циче, скачу"и.
  Па добро, деца Ќеду и певаЌу нешто своЌе. И то раде на веома позитиван начин. Ово су ®ихове песме. И врте се унаоколо као врх.
  ДевоЌке врхунске класе.
  Али онда се на небу поЌавио веома велики лептир, као прави змаЌ. А ®ена крила су била тако огромна да су блистала као злато опточено драгим каме®ем. И изгледало Ќе тако невероватно и лепо. То су заиста били, искрено говоре"и, лептири коЌи су били тако огромни, попут диносауруса.
  Доминика Ќе са осмехом приметила:
  - Овде не"ете видети никаква чуда. Невероватно!
  Маргарита се насмеЌа и одговори:
  - Да, ово су заиста зглавкари коЌи задив уЌу. Али ово ниЌе оно што наЌвише изненађуЌе. Има много других врло кул ствари.
  Доминика Ќе певала:
  Али ни к®ига ни музеЌ,
  Они не"е заменити наше приЌате е!
  А девоЌка из чаробног штапи"а "е пустити греду. И поЌавиле су се нове чаше за коктел. И деца су их напала.
  Тако Ќе све сЌаЌно испало . И само нека музика свира у моЌоЌ глави.
  А како да не певаЌу Доминик и Маргарита;
  Лепотице нападаЌу босе,
  Трче, тако лепе девоЌке...
  Ако треба да ударите Фрица песницом,
  Или "е га митра езом исе"и!
  
  ДевоЌке не могу себи приуштити да сум®аЌу
  Они "е сахранити мртве нацисте...
  И снажно "е га оборити с ногу,
  А негде и вуци месождерски завиЌаЌу!
  
  РусиЌа, ово Ќе реч за воЌнике,
  Кад, веруЌте ми, не буде хладниЌе...
  Иако Ќе понекад ситуациЌа суморна,
  Где триЌумфуЌе зли црни Каин!
  
  Не веруЌте, комсомолци не беже,
  А ако беже, онда само да нападну...
  И сви нацисти "е бити убиЌени одЌедном,
  И Фирер "е бити подигнут на блок за сече®е!
  
  РусиЌа, ово Ќе моЌа домовина,
  Она Ќе блистава, Ќедноставно лепа...
  Ко Ќе кукавица не вреди ни руб а,
  А, знате, свађати се са ратником Ќе опасно!
  
  Али знаЌ да "емо победити фашисте,
  Зло не"е завладати на престолу...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  И Бог Сварог са величином у круни!
  
  Ко Ќе кукавица, веруЌте ми, слаб Ќе роб,
  Његова судбина Ќе Ќедна - да трпи увреде...
  Данас си механичар, сутра си предрадник,
  И сами можете да тучете леђа другима!
  
  ДевоЌке имаЌу снагу, Ќедноставно вулкан,
  Понекад она снажно руши планине...
  Рат бесни злим ураганом,
  А смрт искрено коси  удски род!
  
  Искрено "у вам ре"и, витезови,
  єаки смо кад смо ми Руси уЌеди®ени...
  Треба ми ужина уз ви ушку и нож,
  Ми смо витезови непобедиви у биткама!
  
  Каква Ќе вера наша, у Господа Христа,
  Иако поштуЌемо и Ладу...
  Друг Ста ин Ќе као наш отац,
  И би"е ту место раЌског комунизма!
  
  ОнаЌ коЌи Ќе Ќедном био мртав "е васкрснути
  И поста"емо лепши и мудриЌи...
  И човек Ќе, наравно, веома поносан,
  Иако понекад прича глупости!
  
  У  убави наша ота¤бина Ќе као звезда,
  ВеруЌте ми, никад се не"е угасити...
  Велики сан "е се остварити
  Би"е мира и сре"е у целом универзуму!
  
  єа волим МариЌу, поштуЌем Ладу свето,
  Сварог Ќе леп и Перун Ќе велики...
  Волим Исуса и Ста ина,
  Света лица икона су ми драга!
  
  Када "е бити прави раЌ?
  ВеруЌте ми, све ваше наде "е се у ®ему остварити...
  ДаЌте своЌе срце домовини,
  Све "е бити добро, Ќаче него пре!
  Након чега су, коначно, ослобођена деца Ќела. Затим су формирани у одред. Више од стотину дечака и девоЌчица.
  И кренули су у поход. Добри®а Ќе приметио са слатким осмехом:
  - Бори"е се, сигуран сам!
  И Ќунак Ќунак скочи на змаЌа.
  ЕномаЌ Ќе приметио:
  - Такав одред "е се кретати преспоро. На змаЌевима се кре"емо много брже. И овде такође треба да знате када да престанете.
  Деца су грађена. Само Ќе Ќедна бароница била пристоЌно и чак раскошно обучена. Остали су изгледали као просЌаци, млади рагамафини . Међутим, много Ќе спретниЌе кретати се бос.
  Доминика Ќе приметила:
  - Ако бароница прохода, онда "е ЌоЌ се скупоцене ципеле срушити и распасти. Можда би требало да будеш бос као и сви остали?
  Бароница Ќе одговорила:
  - єедва чекате! Бо е ме поша и мом оцу, воЌводи, он "е ти дати награду и не"е те повредити!
  Маргарита Ќе климнула Доминики:
  -Имаш тако магичну природну мо". Па хаЌде, узмимо заЌедно и поша емо блиставе набоЌе, а девоЌку бацимо у дворац ®еног оца!
  ДевоЌка глумица Ќе приметила:
  - Шта Ќе са наградом?
  Маргарита се насмеЌа и примети:
  - Па, да"е ти кесу злата, па Ќе ли то стварно много? Штавише, Ќа могу да дочарам злато од обичног дрве"а и шишарки, а можете и ви!
  Доминика звижди:
  - Вау! Па можемо себи да купимо воЌводство!
  Партизанка Ќе приговорила:
  - То Ќе забра®ено! Магично злато Ќе забра®ено пуштати у промет, иначе би га било више од гвожђа. Разумете, инфлациЌа драгоценог новчи"а!
  Доминика Ќе приметила:
  - Да ли Ќе ово као у хиперболоиду инже®ера Гарина?
  Маргарита климну главом:
  - Нешто налик томе. Читао сам ову к®игу када сам био мали. Да, тада Ќе златни стандард пропао, и било Ќе страшно .
  Еномаи Ќе са осмехом приметио:
  - Али ипак, можда поди"и бароницу? Да не би била тако одвратна!
  Добри®а климну главом са осмехом:
  - Да, уради"емо ово одмах,
  ХаЌде да ЌоЌ дамо нешто кул!
  Бароница Ќе поново лупила петицом по трави и заурлала:
  - Води ме мом оцу! Или "у вас све погубити!
  Деца су се углас смеЌала.
  ОдЌедном се испод траве поЌави пату ак у шеширу. Очигледно Ќе био Ќош веома млад, без браде. Али са магичним штапи"ем у руци.
  Тихи глас рече:
  - Онда чуЌем глас хировите девоЌке. Можда Ќе време да Ќе образуЌемо?
  Бароница Ќе заурлала:
  - Само пробаЌ, кретену !
  И покушала Ќе да помери гнома своЌом поткованом ногом. Протресао Ќе своЌ магични штапи". Каприциозна девоЌка и дечак из древног народа су нестали.
  Доминика Ќе узвикнула:
  - Вау!
  Маргарита климну главом:
  - Ово Ќе дечак пату ак. Посебна врста гнома надарена магиЌом. Сада Ќе узео каприциозну девоЌку на подиза®е. А бароница "е по свему суде"и морати да се учи култури, учтивости и да ради савесно.
  Еномаи Ќе са осмехом приметио:
  - И хтео сам да Ќе ударим! И тако, терет Ќе са ваших рамена.
  Добри®а Ќе предложио:
  -Идеш ли у Скелетон? Дакле, можда Ќе време да кренемо на пут.
  Маргарита Ќе приметила:
  - Мало ближе Ќе замак зле чаробнице Бастинде, коЌа поседуЌе Ќош Ќедан артефакт од дванаест - жути пацов. Ово Ќе оно што смо требали ухватити.
  Штавише, ми ве" имамо малу воЌску, више од стотину момака. Међу ®има Ќе и Ќунак Феникс Соко. И он Ќе дечак, али велике снаге.
  Добри®а Ќе приметио:
  - Знам Пхоеник. Како Ќе само ухва"ен?
  Партизанка Ќе одговорила:
  - Лукавством, као и ти. Али сада имамо воЌску, и ми "емо Ќуришати на Бастиндину палату!
  Доминика се играла трбуш®ацима на стомаку. Затим га Ќе узела и голим прстима здробила орах коЌи Ќе лежао на трави. Бацила Ќе ®егово Ќезгро, ухватила га устима, жвакала снажним зубима и гугутала:
  - И"и у напад? Па, свиђа ми се ова идеЌа. Мада, име Бастинда ме подсе"а на дечиЌу баЌку. НиЌе ли то она коЌа се никад не пере?
  Маргарита одмахну главом:
  - Знам и Ќа ову баЌку. Не, ово Ќе мало другачиЌа вештица. Има читаву воЌску пацова. Па, и такође пла"еници орци. Артефа ЦТ са пацовима даЌе огромну мо" над глодарима, тако да...
  Партизанка Ќе наредила:
  - Деца! ИзбиЌте иглице из оближ®их сребрних оморика, ускоро "ете их видети када уђемо у гаЌ. Ово може бити пристоЌно оружЌе.
  Момци су одговорили:
  - Све "емо учинити, спасите у наш!
  И тим Ќе кренуо. Иако Ќе девоЌчица било три пута више него дечака, знали су и да маршираЌу. И подигли су прсте своЌих ногу. Истовремено Ќе свирала музика.
  Одред Ќе кренуо у поход. Овде су, после Ќела, неки момци Ќако зевали, али су девоЌке почеле да удараЌу у дома"е буб®еве од пауновог лиш"а, и расположе®е Ќе постало ведриЌе.
  Деца су газила у формациЌи. Доминика Ќе мислила да Ќе то као у филму о Малчишу-Кибалчишу . Било Ќе и момака коЌи су марширали боси. Али из неког разлога у совЌетском филму ниЌе било девоЌака. И то Ќе чак чудно, Ќер су под црвеним режимом стално инсистирали на равноправности полова.
  А овде има толико девоЌака, и оне су као рођени ратници на походу - делом  уди, делом из породице виле®ака, што се види по ®иховим рисовим ушима. Па, нека врста матриЌархата.
  Деца су марширала, а у исто време почеше да певаЌу, као без овога:
  Елфиа Ќе наша мудра зем а,
  Под влаш"у кра а МесиЌе...
  Заувек нам Ќе дато од Бога,
  Да нам живот буде сре"ниЌи!
  
  Нека Ќе у слави добри ЕномаЌ ,
  Ко Ќе победио неприЌате е ота¤бине...
  Бориш се за ®у и усуђуЌеш се,
  И ускоро "емо почети да живимо под солценизмом !
  
  Босоноге девоЌке трче
  Они желе да се боре против неприЌате а...
  А оваЌ Орклер ниЌе тако кул,
  Уместо тога, он Ќе само слика кловна!
  
  Велика бескраЌна зем а
  У коЌоЌ Ќе во а, знате, генерациЌа...
  Иако слуге Сатане куЌу заверу,
  Али ватрени гениЌе "е бити са нама!
  
  ВеруЌем да се наш притисак не може обуздати,
  Наравно, ми "емо наше неприЌате е сравнити са зем ом...
  Запиши то у своЌу свеску, дечаче,
  Како Ќе дивно да  уди живе под Еномаусом !
  
  Учини"емо ота¤бину лепшом од било кога другог,
  Небо "е до"и у овом животу...
  ХаЌде да прославимо наш див и успех
  И ускоро "емо живети под елфинизмом!
  
  Не, веруЌте ми, ми оркисти не можемо бити слом ени,
  Иако Ќе неприЌате  Ќак и веома лукав...
  Али ми "емо положити испите са А,
  Нека Ќе добро под ЕномаЌем !
  
  Царева славна величина, веруЌте ми,
  Са своЌом круном пуном диЌаманата...
  И, знаш, жестока звер "е бити слом ена,
  Пову"и "е се и куга, веруЌте, губа!
  
  Не, за ЕлфиЌу ти треба и Ежаба ,
  ПриЌате и, не издаЌте своЌе богове...
  Велика Ќе и славна Породица свемогу"а,
  Не показуЌте своЌе слабости!
  
  Лепа Лада Ќе ковачница богова,
  ВеруЌте ми, родила Ќе  убав...
  Не трошите  уде само непотребним речима,
  Отворена безгранична величина!
  
  Не можете задржати Виле®акову стрелу ,
  Она "е пробити сваког противника ...
  Само немоЌ да пожелиш глупости,
  Штит виле®ачког воЌника "е покрити!
  
  Елфиа, ово Ќе без сум®е мо",
  Она може да помера планине...
  Иако понекад тело много пати,
  Можемо одбацити све препреке!
  
  Ускоро "е настати величанствени свет виле®ака ,
  КоЌи гази свемир...
  БожЌи херувим "е раширити своЌа крила,
  И би"е нешто, веруЌте ми, Ствара®а...
  
  Боги®а Лада Ќе славна, веруЌте ми,
  Дала Ќе  убав свим своЌим синовима...
  А сада "е бити Ќак витез,
  И ударимо противника Ќако у ®ушку!
  
  Ти си Фиев , као престоница за виле®аке ,
  МаЌка, веруЌте ми, славних друских градова...
  Ударимо на противника ,
  Ми смо витезови, веруЌте ми, нисмо кукавице!
  
  За моЌу свету ота¤бину,
  Бори"емо се веома тешко...
  Елф не"е бити украден ни руб а,
  На краЌу краЌева, светлосни виле®аци су увек знали да се боре!
  
  Има лепих девоЌака, веруЌ ми,
  Да журно Ќуре по хладно"и...
  Фирер, див а звер, би"е растргнут,
  Одрас"емо прелепу, знате, ружу!
  
  Не, никада не"емо трпети бес ,
  ХаЌде да подигнемо сунцем обасЌаног виле®ака...
  Велики сан "е се остварити
  Под овим небом Ќе блиставо плаво!
  
  Виле®ак "е до"и и поди"и мртве,
  Али морамо да га оживимо за живот кул...
  ОсвоЌи"емо пространство универзума,
  Христос Ќе бесмртан, а єуда Ќе у паклу!
  
  Служи ЕномаЌу верно,
  И молим вас, немоЌте се бунити против кра ева...
  Нека су синови виле®ака у слави,
  Елфиа, ово ниЌе место на мапи!
  
  Ускоро "емо освоЌити универзум,
  Нека буде власт над животом и смр"у...
  Сваки живи поста"е херувим,
  ТаЌ човек Ќе као Бог, веруЌте!
  . ГЛАВА броЌ 10.
  Доминика се вратила у своЌу академску учионицу, завршаваЌу"и сесиЌу у положаЌу лотоса. Сада Ќе поново почела да проучава разне врсте урока, разних облика и врста. И то Ќе учинила са великом во ом.
  После тога сам отишао на вечеру. Поред ®е Ќе била девоЌка Фиеста. ЗаЌедно су Ќели лиг®е у сосу и попили их мешавином млека и сока од парадаЌза. После тога Ќе све постало главно.
  После вечере, Доминика се оградила Фиестом помо"у магичних штапи"а. И бацила Ќе велику торту са кремом на ®у , намазавши Ќе од главе до пете.
  Признала Ќе пораз и поклонила ЌоЌ прстен са сваке босе ноге. А сада Ќе Доминика наоружана Ќош Ќаче и убоЌитиЌе .
  Након тога су се обе девоЌке истуширале и отишле у своЌе собе.
  У соби, Доминика Ќе села на кревет, склопила ноге у облику лотоса и поново преселила своЌу физичку и духовну суштину на други ниво менталног света.
  Сада се вину на змаЌеве, а испод ®их корача чета деце.
  Предвођени двоЌицом дечака: виконтом и Ќунаком Феникс Соколом. Оба дечака су згодни дечаци са веома истакнутим миши"има, и само у шортсу. єаки, рецимо, момци. И маршираЌу, сустижу"и колону.
  Деца се труде да се кре"у што Ќе брже могу"е, а с времена на време почну да трче. И изгледа као воЌска анђела са светлим, слатким главама. И Ќош су ненаоружани, осим дома"их палица.
  Али онда су ушли у борову шумицу. Неколико вукова Ќе зарежало, али Феникс Ќе босом ногом бацио на ®их тешки конус и он Ќе буквално сломио лоба®у предатора.
  Он Ќе пао, а остали вукови су почели да беже. И деца су почела да слажу шишарке и гранчице.
  Маргарита Ќе приметила:
  "Се"ам се да Ќе Ќедном цео Ќедан одред партизанске деце водио озби ну битку. И немачки бата он Ќе побегао. А деца су трчала за ®има и ударала их пра"кама .
  Доминика се сложила:
  - Пра"ка, ово Ќе смртоносна сила!
  Деца ратници су, заправо, почела да граде пра"ке. И направите нешто попут лукова.
  Маргарита га узме и са осмехом примети:
  - Наше оружЌе "е бити наЌсавршениЌе ако га магиЌом отерамо.
  Доминика Ќе цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Поготово ако то додам!
  Након што су се деца наоружала, обе Ќаке чаробнице су подигле своЌе штапи"е.
  Маргарита Ќе гукала:
  - Углас дочаравамо!
  Доминика Ќе потврдила:
  - Баш тако!
  Обе девоЌке су прикупиле енергиЌу своЌих магичних штапи"а и лансирале Ќе своЌом колосалном снагом. А онда су лепотице узеле и кроз групу деце лансирале токове енергиЌе са голих ножних прстиЌу. А онда се догодило чудо, и хи аде фотоблитова , или, попут миниЌатурне супернове, плануле су.
  Маргарита и Доминика почеше да читаЌу чини и певаЌу:
  Ми смо девоЌке, улазимо у пантеон,
  Заклели су се да "е бити верни ота¤бини...
  Тако да оркисте чека бесни пораз,
  Па, како би било да Виле®аци живе под сунцем !
  
  Нимфин Ќе са нама , као метал,
  Направ ен од бронзе, коЌа Ќе Ќача од било ког челика...
  Са®ао сам да окренем светове наглавачке,
  Како Ќе велики гениЌе Гралин завештао!
  
  Учини"емо ота¤бину хладниЌом,
  И ота¤бину "емо поди"и изнад звезда...
  Нека буде успеха са виле®ацима ,
  Иако су наша мала стопала потпуно боса !
  
  Оркшисти су напали моЌу домовину,
  СамураЌски тролови долазе са истока...
  Волим Солцесус и Гралин ,
  И , веруЌем, растргну"емо противника !
  
  са нама Ќе чувени бог виле®ак ,
  КоЌе "е солценизам , у шали, изградити...
  НаЌЌача од свих у универзуму Ќе славна Породица,
  То "е нам додати свест и во у!
  
  ВеруЌем да никада не"емо одустати,
  Ота¤бина се не може бацити на колена...
  Друг Гралин Ќе сЌаЌна звезда,
  А наш учите  Ќе мудри гениЌе Дре®ин !
  
  Направи"емо нашу ота¤бину,
  Лепше и сЌаЌниЌе на планети...
  И знаш, би"е пишто  убица,
  Нека се забав аЌу одрасли и деца!
  
  Спали виле®аку , не гори у свом срцу,
  Ти си покровите  свих виле®ачких мачева...
  Сагради"емо ускоро, веруЌем, Ќак раЌ,
  Солкез "е до"и, света мисиЌа!
  
  Не веруЌте Орклер банди , приЌате и,
  Да "е лако и прете"е победити...
  Сви смо ми Ќедна породица -
  И веруЌте ми, Ќош ниЌе касно да волите своЌу Ота¤бину!
  
  Све нас свемогу"и Господ чува,
  Поди"и "е заставу у седам боЌа над зем ом...
  И зли предатор "е се претворити у игру,
  Можемо се носити и са Сатаном!
  
  Волим Велику Ота¤бину,
  У целом универзуму нема те лепше,
  ЕлфиЌу не"емо продати ни за руб у,
  Градимо мир и сре"у у свемиру!
  
  У име наше домовине сан,
  Велики Виле®ак "е устати...
  Све остало Ќе само суЌета
  И нови месиЌа "е бити са нама!
  
  О Лада, моЌ свемогу"и,
  Да"ете  убав и мир светлим виле®ацима ...
  Обра"ам се теби, прекли®ем те,
  А ако треба, удари му®ом!
  
  ЕлфриЌа , Госпа Небеска,
  Дао Солцесуса универзуму ...
  За вас Ќе велики Бог васкрсао,
  Људи заиста нису изгубили укус!
  
  ИмаЌте на уму, виле®аци су овакви,
  Виле®ачки богови су веома поштовани...
  Ми смо велики синови ота¤бине,
  А "ерке увек осваЌаЌу свет!
  
  ПриЌате и, треба се молити Ота¤бини,
  Перун, єарило и Ежаба мо"ан ...
  Би"емо веома Ќаки мужеви,
  И одува"емо чак и облаке на небу!
  
  Сада Ќе неприЌате  ве" одбачен из Елфскве ,
  Много сте повредили еколози ...
  смо Солцезу и Гралину ,
  И би"е доста тенкова са пушкама!
  
  Не, неприЌате  не"е мо"и да обузда виле®аке,
  Пошто су наши ратници свемо"ни...
  Положен испит, само пет,
  Да би сваки дечак био веома Ќак!
  
  Солцеград "е бити славан ,
  И сачува"емо га од насртаЌа...
  До"и "е победничко построЌава®е витезова,
  Иако крв тече у неконтролисаном току!
  
  ДевоЌке босе на хладно"и,
  Трче, пете им светлуцаЌу...
  И удари"е Орке песницама,
  Недруштвени Каин "е бити сп оштен!
  
  Све "е бити у реду,  уди знаЌу,
  Откри"емо сазвежђа у свемиру...
  На краЌу краЌева, грех Ќе сум®ати у храброст,
  И би"е човек на престолу БожиЌем!
  
  Ускоро "емо науком васкрснути мртве,
  Можемо постати млађи и лепши...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  За моЌу лепу маЌку Виле®ак!
  Тако су девоЌке запевале, а цела воЌска деце се нашла у сЌаЌним оклопима и са Ќаким, чак хладним, оружЌем.
  Након тога Ќе завршено пренаоружава®е дечака и девоЌчица. И били су спремни за озби ну борбу.
  Доминика и Маргарита су емитовали зраке мо"и коЌи су довели до великих трансформациЌа. А сада Ќе дечЌа воЌска била спремна.
  И тако Ќе кренула у борбени поход.
  Добри®а Ќе приметио веома задово ним погледом:
  - Поново идемо на победу! И ово Ќе наша суштина.
  Испред Ќе пузала кор®ача величине доброг немачког тенка Тигар. Имала Ќе диЌамантску шко ку, тачниЌе, блиставу као да Ќе прекривена драгим каме®ем. Веома слатка животи®а.
  Маргарита Ќе духовито приметила:
  - Са таквим оклопом и сама кор®ача ризикуЌе да постане жртва амбициозног ловца!
  Доминика климну главом и запева:
  Крхотине су добре
  Против митра еза, аваЌ , ништа!
  Али ®ена песма се показала не баш разумном и депласираном.
  Деца ратници обишла су кор®ачу. єедан од дечака Ќе хтео да пуца на ®у, али Ќе девоЌка воЌник ставила руку на дечаково раме и зацвилила:
  - Нема потребе!
  Друга девоЌка Ќе приметила:
  - За то Ќе екипа!
  То су заиста борбена деца коЌа су же на борбе.
  Доминика Ќе приметила уз церека®е:
  А лево Ќе наша воЌска, а десно Ќе наша воЌска,
  Добро Ќе ударити ме у лице са превише пи"а !
  Ратници су били веома расположени . И изгледа да су спремни да крену на веома дуг пут. И ®ихово расположе®е заиста не"е избледети.
  Маргарита Ќе са осмехом приметила:
  - Да, морам да кажем да смо и да е сре"ни.
  Доминика Ќе са осмехом упитала:
  - Колико сре"е?
  Партизанка Ќе самоуверено одговорила:
  - Чи®еница да Ќе Велики ота¤бински рат траЌао ма®е од четири године. У стварности, Немци су могли много дуже да одолеваЌу своЌим мо"ним одбрамбеним линиЌама!
  ДевоЌка глумица климну главом:
  - Слажем се са овим. ПостоЌе чак и неке алтернативне приче на ову тему. Али у сваком случаЌу, способни смо да створимо чудо. Што се тиче Немаца, пошто су схватили да Ќе рат ве" изгуб ен, они уопште нису хтели да пружаЌу отпор. И тако су се понашали на своЌ прагматичан начин!
  Маргарита Ќе приметила:
  - Ево Ќедног не баш успешног возила - ово Ќе Тигар, претежак и са слабо зашти"еним споЌем куполе и трупа. ОваЌ тенк, морате признати, ниЌе нарочито добар. Превише тежак и застарео, чак ни оклоп ниЌе смештен на рационалним падинама. А постав а®е ме®ача одвоЌено од мотора Ќе велика грешка.
  Доминика климну главом у знак сагласности.
  - Не можете се противити овоме ! Наравно да Ќе грешка! Али с друге стране, само мртви не греше, и то само ако су из другог живота. И мислим да Ќесте. Барем за тебе!
  Маргарита климну главом у знак слага®а:
  - Да, сигурно постоЌи загробни живот! И у то сам се лично уверио. И ако ми Ќе у овом универзуму суђено да пропаднем, онда "е се у другом нешто наставити!
  ДевоЌка глумица климну главом:
  - Попут бескраЌне компЌутерске игре са неброЌеним броЌем различитих нивоа!
  Партизанка Ќе потврдила:
  - Па да! Тако нешто, а ово Ќе, морам ре"и, Ќако кул ! И овде се можете радовати више од Ќедном или два пута.
  Дечак хероЌ Добри®а Ќе певао:
  - Време Ќе, време Ќе, радуЌмо се,
  У мом животу...
  За лепоту и чашу, сре"ну оштрицу.
  "ао, "ао,  у аЌу"и се, перЌе на шлемовима,
  Више пута "емо шапнути судбини!
  Више пута "емо шапнути судбини!
  Растрга"у неприЌате а! Растрга"у неприЌате а! Растрга"у неприЌате а!
  И чуо се звонки смех деце. Испред мале воЌске поЌавио се велики диносаурус . Истина, ниЌе изгледао превише прете"е, али Ќе био крупан. И ®егово тело Ќе велико, али глава му Ќе, напротив, мала, плус дугачак реп. А на врху су и зглобне пераЌе.
  Доминика Ќе узвикнула:
  - Ово Ќе звер - супер !
  Маргарита климну главом у знак слага®а:
  - Тешка животи®а! Али не брини. Ако га не дирамо, не"е ни дота"и нас!
  А партизанка Ќе наредила:
  - Млади ратници - не пуцаЌте и не правите буку!
  Деца су утихнула. И покушавали су да ходаЌу босих ногу без буке.
  Доминика Ќе приметила:
  - Шта ако Ќе диносаурус глув?
  Маргарита се осмехнула и хтела нешто да каже. ОдЌедном се зачуо хук и пуцкета®е грана коЌе се ломе. ПоЌавила се животи®а величине седмоспратнице, са огромним устима, попут издуженог кита сперме. Ово Ќе заиста велика звер. А оч®аци су дугачки око пет метара.
  Диносаурус, коЌи Ќе мирно стаЌао и радознало гледао у групу деце, угледао Ќе страшно чудовиште и поЌурио да бежи. И као да Ќе, у ствари, био подстакнут. Скуп е Ќе борити се против дива као што Ќе оваЌ саб озуби тиранозаурус.
  Доминика и Маргарита подигле су своЌе магичне штапи"е. Прва Ќе опалила партизанка. А са врха ®еног штапа излете"е убоЌити пулсар. И удари"е чудовиште у уста. И би"е прилично спржен. Али као одговор зачу се Ќош страшниЌи и заглушуЌу"и урлик.
  Доминика га Ќе узела и као одговор ударила из све снаге, делуЌу"и снажно, као да лупа у убилачку гомилу и цврку"у"и :
  Диносауруси, можда сте ви овде, а не у Африци,
  Можда жва"еш сено за доручак,
  Диносауруси,...
  А девоЌка Ќе послала своЌ део магиЌе диву. И узели су му зубе оч®ака, и када су били погођени, претворили су се у прелепе, ружичасте пупо ке.
  Доминика Ќе певала:
  Хтео сам да направим пеглу
  Слон се изненада поЌавио...
  Крила као пчела -
  Цве"е уместо ушиЌу!
  Маргарита Ќе праснула у смех и, опет, ударила би Ќе разорним и разорним пулсаром. Али дечЌа воЌска Ќе почела да засипа чудовиште стрелама. И ®егов оклоп Ќе почео да бубри .
  Доминика Ќе узела и ослободила магиЌу и са своЌих босих ногу и са свог штапи"а. И овде Ќе добро функционисало.
  Као да га Ќе нешто магично узело и напунило се колосалном разорном снагом.
  Маргарита га узме и зацврку"е, намигуЌу"и своЌим сафирним очима:
  - Вау!
  Тиранозаурус се срушио, а на ®еговом месту поЌавио се огроман и широк сто, дебело крцат храном. А овде Ќе ве" било тако луксузно и невиђено, Ќединствено. И тако блиставе посластице.
  Доминика Ќе певала:
  Ово Ќе испало укусно
  А арома Ќе много слађа од меда...
  Не"емо победити од нуле,
  И наша природа "е цветати!
  Маргарита Ќе са осмехом потврдила, показуЌу"и зубе:
  - Да, цвета"е! И то Ќе сЌаЌно!
  После тога Ќе партизанка додала:
  - И знаш да бациш магиЌу. Ово Ќе , морам ре"и, невероватно! Претворите тако велику величину у укусну посластицу . Ово нису оркови или гоблини - са ®има Ќе лакше!
  Доминика климну главом и запева:
  - Све немогу"е Ќе могу"е, знам сигурно,
  И научите да бацате магиЌу, сасвим у одсуству!
  И удари ногом о веома Ќак челик,
  И посеци чудовиште оштрим оштрицом!
  Маргарита се закикота и са осмехом примети да блиста бисерима:
  - Да, тако дир иво певаш да не"еш на"и замерку! Супер!
  Доминика се сложила:
  - єа сам велики супер - борац хладниЌи од света!
  И како "е узети и заколутати очима да су тако сафирне и као звезде.
  Сто са храном мамио Ќе децу ратнике, а неки од ®их су почели да му прилазе и узимаЌу крофне и колаче, умочене у чоколаду и разне врсте крема. єош бо е, узми мало сладоледа. Ово Ќе апсолутно сЌаЌно.
  Маргарита Ќе затрубила и заурлала:
  - Не морате да Ќедете превише ,
  Нема потребе да сви журите у буржоазиЌу...
  И напиши себи свеску,
  Мобилност "е и да е добро до"и!
  Доминика Ќе приметила са слатким осмехом:
  - Да, заиста Ќе испало сЌаЌно!
  И намигнула Ќе своЌим кукуриково плавим очима.
  Маргарита Ќе приметила:
  - Месо диносауруса ниЌе баш укусно, а Ќош ма®е за месождера. Али да поЌедем ко®а...
  Добри®а заурла:
  - Не"у ти дозволити да поЌедеш ко®а!
  А дечак-Ќунак Ќе певао:
  Сивка-бурка, пророчка каурка,
  Стани преда мном
  Као лист пред травом!
  Сивка-бурка, пророчка каурка,
  Веома, веома потребно
  Упознати те!
  ЕномаЌ га Ќе узео и скочио са змаЌа. Заиста Ќе желео да проба у какву се храну диносаурус претворио. НаЌвероватниЌе, то Ќе нешто шармантно. А дечак-принц узе торту са чоколадом и баци Ќе у уста.
  И почео Ќе енергично да жва"е, било Ќе кремасто и слатко. Тако Ќе укусно.
  Деца су углас цвилила:
  - Па, даЌ да пробам! Не будите зле тетке!
  Маргарита се невино насмешила:
  - МоЌе име Ќе тетка? То Ќе смешно!
  А партизанка Ќе викнула:
  - Да"у ти десет минута да Ќедеш! Можете Ќести, али умерено!
  Доминика Ќе са осмехом упитала:
  -Да ли сте морали да гладуЌете током рата?
  Маргарита климну своЌом златном главом, боЌе проле"ног маслачка:
  - Да, како! И било Ќе изузетно исцрп уЌу"е!
  ДевоЌка Ќе почела да пева своЌим Ќасним гласом како би нагласила трагедиЌу ситуациЌе.
  Док Ќе певала, девоЌка Ќе чак скочила са змаЌа. И почела Ќе да игра босим ногама по наран¤астоЌ трави.
  А глас ЌоЌ Ќе био тако преливен и блистав:
  Ми смо комсомолци, девоЌке из снова,
  О буду"ности народа ове прелепе зем е...
  Када смо верни Зем и и планети,
  И добиЌамо ову опасну битку!
  
  Било коЌи посао Ќе тада споран,
  У младом срцу ватра силовито гори...
  ДевоЌке, ово Ќе Ќедноставно прелепо
  Отворимо врата пространства свемира!
  
  Свако ко Ќе човек Ќе ¤ин
  Наука, знам, да"е му мо"...
  ВеруЌте ми, наш позив Ќе увек исти,
  Тако да Аве  влада, а Каин Ќе у заточеништву!
  
  Желим богату жетву да сазри,
  Да планета цвета...
  Да дође диван, диван раЌ,
  А приЌате ство Ќе било Ќаче од метала!
  
  ОсвоЌи"емо свемир,
  ДевоЌке трче босе кроз локве...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  Ме"ава и хладно"а нас не"е уплашити!
  
  ВеруЌте ми, наши неприЌате и нас не могу победити,
  Челични нерви и пламен у срцу...
  И снага духа, као да си медвед,
  Поди"и "емо барЌак, знам!
  
  Ко воли наЌсЌаЌниЌе девоЌке,
  Прелеп Ќе и душом и сликом...
  Припремите мо"ни митра ез,
  Иако Ќе ваш противник опасан!
  
  Знам да "емо сигурно победити,
  Заувек "емо бити уЌеди®ени са своЌом Ота¤бином...
  На краЌу краЌева, пред нама Ќе цео звездани свет,
  Нека човек постане Ќако створе®е!
  
  Светлост ота¤бине без ®ених величанствених граница -
  Рубинске звезде пуцаЌу изнад главе.
  РусиЌа се покрила бесмртном славом -
  Мо"ни Ќунак, цртач, биЌе!
  
  Рован рубин у смарагдним листовима -
  Сафир блиста у по у , различак...
  Ша ем своЌе мисли теби, РусиЌо -
  Двоглави орао лети уз песме!
  
  У капи росе бисери су диЌаманти паху ица,
  Све Ќе добро у великоЌ Ота¤бини!
  Зем а Ќе дебела, има вене као перЌе,
  Снежне наносе свеж ветар Ќе однео!
  
  У Ќедном региону РусиЌе постоЌе лед, фоке,
  ИН приЌате у , камиле су злато пусти®е.
  Овде Ќе топло кад хуче снежне ме"аве,
  єер чувамо Бога у нашим срцима!
  
  Лубенице, ди®е и банане расту,
  А негде лети се тркаш на клиза кама...
  Па, где можете на"и такве зем е у свету?
  Где су народи тако Ќаки у шаци!
  
  У РусиЌи Ќе подвиг оружЌа узвишен,
  У ®оЌ Ќе човек Творац своЌе судбине!
  Можемо се добро борити ,
  Да на РусиЌу не дође поплава нево а!
  
  Наше жене су лепе, сви знаЌу
  И нема Ќачих мушкараца са храброш"у!
  Ота¤бина, ти си оличе®е раЌа -
  єедан суверени Бог Ќе Господар породице!
  
  Православне иконе "е бити одобрене,
  Поход у коЌи кре"е воЌник...
  Врати"емо се ку"и са великодушним пленом,
  Не промашивши ни ритма, стрелци убиЌаЌу своЌе неприЌате е!
  
  ДаЌмо мир и сре"у целом универзуму,
  И заЌедно са Богом васкрсава"емо мртве!
  За славу наше нетрулежне Ота¤бине -
  Победи"емо сигурно , знам!
  Доминика Ќе такође покупила ®ене песме. И плесали су све заЌедно, а ®ихове голе, преплануле, снажне ноге биле су у покрету и плесу.
  Тада Ќе Маргарита затрубила:
  - Угаси светла! То Ќе то, време за оброк Ќе прошло.
  Ратничка деца нево но су напустила сто. У ствари, како га не прогутати ? Када постоЌе буквално десетине различитих врста крема. И изузетно Ќе укусно. А мириси ових сладоледа, пецива, колача, переца и других укусних и укусних ствари су тако узбуд иви и привлачни.
  Доминика Ќе лаЌала :
  - НемоЌте се преЌедати ! ВежбаЌте умереност!
  Маргарита Ќе твитовала:
  - ЗнаЌте сви да човек ниЌе сви®а! И морате Ќести веома мудро.
  ХероЌски дечак Добри®а, коЌи Ќе управо поЌео десетак колача и намазао се разнобоЌном кремом, промрм а:
  - Ово Ќе све невероватно! Али морате знати када да престанете. єело Ќе добро, али преЌеда®е Ќе лоше.
  Дечак принц ЕномаЌ се сложио:
  - Ваш главни неприЌате  Ќе стомак. Али када кажу - даЌ своЌу вечеру неприЌате у, то не значи да Ќе схватиш буквално!
  Добри®а Ќе са осмехом приметио:
  - Али после напорног дана, или борбе, или тренинга, треба добро да Ќедете! Иначе не"е бити снаге.
  Доминика климну главом са осмехом и рече:
  - єа лично више волим да за вечеру растворим протеин у млеку и попиЌем. Задово аваЌу"е Ќе, а но"у миши"и расту и не гори. Па, свЌежи сир са рибом за вечеру Ќе врло здрав. Телу спортиста су потребни протеини.
  Деца ратници су некако изграђена. И поново су почели да маршираЌу до замка зле чаробнице Бастинде. ПеЌзаж около Ќе и да е био буЌан. Међутим , што Ќе да е ишла мала, млада воЌска коЌа се шепурила своЌим голим, праш®авим петама, то Ќе природа венула пред нашим очима.
  Приближавали су се царству пацова, а ово су веома разорни власници.
  Да би се развеселили, деца-ратници почеше да певаЌу и почеше енергичниЌе да газе ногама:
  Елфиа цвета као грм под кра евима,
  То Ќе бескраЌно и лепше од универзума...
  Победа Ќе отворила неограничен рачун,
  Наша вера "е васкрснути у РодновериЌу !
  
  Величина Ота¤бине, веруЌте, Ќесте
  Нека се ®ено драго срце уздигне више...
  Тако да сре"а универзума лежи у
  Да има ЕлфиЌу са Ќаким кровом!
  
  Приметите да наш виле®ак лети напред,
  И сече таласе своЌим прсима...
  Али морамо, до"и "емо обрнуто,
  А би"е и других, веруЌте, судиЌа!
  
  Наша домовина "е имати велики свет,
  КоЌа сиЌа Ќаком светлош"у...
  А изнад свега виле®ак Ќе идол душе,
  КоЌи претвара зиму у лето!
  
  Да, знам, тешко Ќе нама момцима,
  Али ти верно служиш ОеномаЌу ...
  Чамац Ќе ударен, весло се сломило,
  А негде див и пас прете"и лаЌе!
  
  Не, не"емо дати виле®ака противнику ,
  Наши мачеви су оштри, веруЌте ми, оштриЌи...
  Оста"емо и поново победити
  И не причаЌте глупости, демони!
  
  Ево нас окуп амо за параду,
  Нема лепше свете зем е у васе ени...
  ВеруЌте ми, посла"емо наше неприЌате е заЌедно у пакао,
  И сами "емо изградити раЌ, знате, чак!
  
  Нико нас не може зауставити
  Ми смо велики витезови Виле®аци...
  Таква мо", непобедива воЌска,
  И учинимо целу планету сре"ниЌом!
  
  Покажимо се свету у лепоти,
  ХаЌде да подигнемо заставу у седам боЌа над планетом...
  И би"емо сре"ни, веруЌте ми, свуда,
  Уосталом, Ќуначка дела се певаЌу!
  
  ИмаЌте на уму да Ќе виле®ачки мир свуда на првом месту,
  И стално "е се ширити...
  И  уди "е бити сре"ни на Зем и,
  єер за Ота¤бину нема срамоте!
  
  Када дође велики Солцесус ,
  У нашем универзуму не"е бити мрака...
  И ако човек и виле®ак нису кукавице,
  Његова судбина Ќе излазак сунца и ствара®е!
  Ово Ќе песма коЌа дира у душу! Дивна и величанствена песма.
  Иако Ќе краЌолик около постао много гори - изровано дрве"е, исецкана трава, све Ќе зг®ечено и прекривено траговима пацовских шапа.
  Маргарита Ќе приметила:
  - Да, не очекуЌте добро од ових пацова! А свуда около су нуле.
  Са тако блиставим и свежим осмехом, Доминика Ќе приметила, показуЌу"и зубе:
  - Ово Ќе, наравно, било за очекивати! Све Ќе постало превише бесмислено . Али шта можете узети од пацова - осим ђубрива из фекалиЌа!
  И обе девоЌке прасну у смех. Након чега Ќе цео дечиЌи одред поЌачао босоноги корак. Два дечака ратника Ќурну напред и замахнуше мачевима као ветре®аче.
  Ќуначки момци са обе стране исецкали првог пацова, величине доброг булдога . Ово Ќе била озби на битка.
  Деца су Ќош више поЌачала темпо и буквално су почела да трче. А онда се испред ®их поЌавила велика чета пацова. НаЌстариЌи од ®их био Ќе величине доброг бика. ДевоЌка глумица Доминика Ќахала Ќе у битку на змаЌу. И била Ќе спремна да се бори, али ®ен први ударац магичним штапи"ем погодио Ќе стариЌег пацова.
  И засветли и претвори се у велики круг бираног сира са рупама. И из ®ега Ќе избиЌао тако укусан мирис да су пацови одвратили паж®у од напада на дечЌи бата он и напали свог бившег вођу, коЌи Ќе постао тако укусан са аромом наЌизврсниЌе посластице за мишеве.
  Ово се показало као изненађе®е.
  Маргарита Ќе приметила:
  - Ваше способности расту сваког часа! А ово Ќе, морам ре"и, изузетно кул !
  Доминика климну своЌом златном главом:
  - Могу много! И ово Ќе моЌ велики кредо! А ако почнем, ништа ме не"е зауставити.
  А девоЌка га Ќе узела и магичном му®ом погодила други одред. И догодиле су се додатне трансформациЌе.
  Неколико десетина пацова постало Ќе велике, пругасте лубенице коЌе су изгледале веома укусно.
  Деца ратници су певала у хору:
  Ди®е, лубенице, пшеничне лепи®е,
  Великодушна, просперитетна зем а...
  И седи на престолу у Елфибургу -
  Оче кра у ЕномаЌу!
  И тако су се деца-ратници коначно потукла са пацовима, и хаЌде да их исечемо без прекида. И ратници енергично замахуЌу мачевима . И девоЌке су почеле да пуцаЌу из лукова. Неки од ®их су били виле®аци, и били су веома вешти у пуца®у. Ово Ќе заиста била права борба.
  И Ќош неколико одреда пацова иде у борбу. Теку као дубока река.
  Доминика Ќе приметила:
  - Када говоримо о нечем лошем и злу, осе"а се да нема границе!
  Маргарита Ќе певала са осмехом, коЌи Ќе, међутим , био тужан:
  Ратници таме су заиста Ќаки,
  Зло влада светом не знаЌу"и броЌ...
  Али ви сте сотонини синови,
  Не сломите силу Христову!
  Добри®а Ќе, скочивши са змаЌа, почео да сече пацове. Учинио Ќе то са два мача одЌедном, а због дечакових брзих покрета, деловало Ќе као да млин за кафу ради. Овде Ќе почело истреб е®е.
  У битку се придружио и ЕномаЌ. Дечак Ќе прстима на ногама ухватио Ќедног пацова за реп и бацио га на другог, ломе"и кости. Затим Ќе певао:
  - МоЌа велика снага Ќе велика,
  И никада се не"у предати своЌим неприЌате има...
  Од ударца дечакове песнице,
  Зли пацов "е летети на срамоту!
  Заиста, дечак принц се показуЌе као веома тежак борац у борби.
  Добри®а Ќе такође мо"ан, миши"ав, иако Ќе користио дечачке ноге и, не заборав аЌу"и на мачеве . И почео Ќе да показуЌе изузетан ниво злостав а®а. Како Ќе све било тешко и крваво.
  Дечак се показао веома агресивним и борбеним, као и остали борци младе воЌске.
  А дечакова гола пета пробиЌа лоба®е пацова до краЌа.
  Ово Ќе убитачно, а истовремено Ќе осмех на дечаковим уснама .
  Доминика користи своЌу магичну мо" за следе"е трансформациЌе. И изузетно Ќе активан.
  Ратник скочи и окре"е се. А сада из ®еног магичног штапи"а поново полети млаз енергиЌе. И погоди орка.
  Чупави, мрки медвед одмах се претвара у чоколадни бели слез. Колико Ќе ово сЌаЌно ?
  Маргарита Ќе са осмехом упитала:
  -Можете ли да направите халву?
  Доминика климну своЌом златном главом:
  - Наравно да могу! И би"е дивно!
  А девоЌка Ќе пуштала магичне набоЌе и из руку и са голих прстиЌу. Пламен Ќе погодио одред оркова. И потекла Ќе цела река меда... Мед Ќе био жуто-наран¤асти и прскао Ќе као даска.
  Маргарита Ќе одговорила уз церека®е:
  - Знаш, ово ниЌе баш оно што ти треба!
  Доминика климну главом у знак сагласности.
  - Истина, не баш халва, али и доста слатка!
  Партизанка Ќе забележила:
  - Халва Ќе пре рата била реткост. Али Ќели су мед и за време окупациЌе.
  поново шутирала , овога пута у пацове, и певала:
  НаЌбо и поклон Ќе, наравно, мед,
  Дечак "е, наравно, разумети ово...
  Чак и мало - кашичица,
  Ово Ќе ве" добро, па, а камоли цео лонац!
  Маргарита Ќе такође шутирала, прво чаробним штапи"ем, а потом голим прстима, настав аЌу"и:
  Али душо, ово Ќе веома чудна ствар,
  Свака ствар или постоЌи или не постоЌи...
  Али душо, Ќедноставно не разумем у чему Ќе таЌна,
  Ако постоЌи, онда Ќе одмах нема!
  Али ако га поЌедете, онда више не"е бити нево а!
  Доминика га Ќе узела и окренула на змаЌу. Њен осмех Ќе постао тако злокобан, а у исто време и радостан. ДевоЌка Ќе у себи осетила огромну снагу. А онда Ќе из ®еног чаробног штапи"а изашао талас. И одЌедном се неколико хи ада пацова претворило у укусне котлете у сосу. И Ќош Ќедан замах чаробног штапи"а, и пацови су се претворили у риб а Ќела.
  Штавише, ®ихов прилог Ќе био луксузан, са бананама, ананасом и другим веома укусним во"ем. И све Ќе тако невероватно укусно и дивно.
  Доминика Ќе певала:
  Прилози су дивни
  ДевоЌке су шармантне...
  И четири светила сиЌаЌу,
  Удари орка у ®ушку!
  Маргарита Ќе духовито приметила:
  - Добар кувар прави котлете од орка и пацова, и то Ќестиве!
  Дечак Добри®а Ќе узео и бацио тешку калдрму на гоблиново чело. Пробио му Ќе лоба®у до краЌа и певао:
  -Ако си таква наказа ,
  удари"у те...
  Па, шта ако си глупан,
  Тада Ќе активни план спреман!
  . ГЛАВА броЌ 11.
  Брат Доминике Долфинове променио Ќе име. А сада Ќе себе назвао веома кул - Калигула. Или у част злогласног цара, или имитираЌу"и име Ќедног од магараца у цртаном филму о Дунноу.
  А сада Ќе борбени дечак Калигула Делфинс одлучио да треба да крене у потрагу за своЌом сестром. Али где тражити ®ену несталу особу?
  И дечак се окренуо ЌедноЌ познатоЌ к®изи о магиЌи. Он, наравно, ниЌе веровао свакоЌаким видов®ацима и чароб®ацима.
  Али зашто не покушате сами да уђете у транс. Штавише, ®егов отац ниЌе човек, и можда има своЌе магиЌске способности, и то потпуно изванредног нивоа.
  Дечак Калигула Ќе узео Делфине и сео на софу у положаЌу лотоса. И покушао да се концентрише. Млади филмски глумац Ќе прекрстио ноге и исправио леђа. И тако Ќе дечак упао у нешто потпуно лудо и шарено, покушаваЌу"и да пронађе Доминику.
  Величанственост позоришне представе тешко Ќе описати. Када су се посебно борили виле®аци, орци, гоблини... Костимографска представа са много девоЌака свих националности и различитог степена голоти®е. Спектакл Ќе леп и импресиван своЌом оригиналнош"у, посебно када девоЌке прскаЌу босе ноге или по врелом песку или по снежним наносима.
  НападаЌу удараЌу"и мачевима и коп има по оклопима разних облика тенкова. А метална чудовишта одговараЌу млазовима вру"их бацача пламена. Температура пламена Ќе ниска, а девоЌке су, вриште"и, само мало опечене и срдачно вриште. А орци Ќош Ќаче урлаЌу, и чела им лупаЌу , лупаЌу, лупаЌу - разнобоЌне конфете се мрве од удараца.
  А украшени двокрилци Ќуре одозго, остав аЌу"и за собом венце отмених возова са разним слаповима лепоте.
  НаЌлуђа ствар, а ово може чак и да однесе кров са шарки, Ќесте то што Ќе свет фантазиЌе помешан са стварним, историЌским личностима, додуше из далеке прошлости.
  Ста ин Ќе овом приликом, неочекивано, напуштаЌу"и непотребну таЌност, приметио:
  - Луфтвафе Ќе достигао наЌнапредниЌе висине у авиЌациЌи. Чак и ако не
  Ако се рачунаЌу дискотеке , озби ан утисак оставио Ќе бомбардер ТА-700, способан да понесе и до педесет тона бомби.
  Хитлер Ќе шалио:
  - Али " Супер чудовиште " са топом калибра 3200 мм, две стотине тона ракетног пу®е®а, и да е Ќе непревазиђено дело воЌне уметности.
  Ста ин Ќе тада предложио здравицу:
  - Па хаЌде да попиЌемо за чи®еницу да Ќе за уста потребна било каква уметност осим воЌне уметности!
  Велики вођа свих времена и народа са задово ством Ќе уживао у вину запеча"еном пре рође®а Исуса Христа, а светски Фирер Ќе пио сок од деведесет десет плодова. Оба диктатора су на монитору погледала како се небом Ќасно пресеца траг ракете коЌа лети нагоре. Како чути весео глас руске девоЌке:
  - Улазак у орбиту Ќе био успешан.
  И громогласни аплаузи са свих трибина - готово! Човек Ќе коначно у свемиру, а то су учинили представници наЌве"их раса на Зем и - Руси и Немци.
  Читаво небо од хоризонта до хоризонта било Ќе обоЌено блесцима хи ада ватромета свих дугиних боЌа и милиона ниЌанси, када се, чинило се, по мастилу но"ног простора ширио баЌни напалм. Истовремено , поЌединачне пламте"е супернове претвориле су се у Ќасне натписе - слогане. Као: "Ота¤бина и свемир", "Напред до звезда", "Савез народа Зем е"!
  Ово Ќе заиста нека врста лудила. Као да Ќе настала суперкосмичка и фантастична представа. Нека врста алтернативне историЌе, где ниЌе било рата између Тре"ег раЌха и СССР-а, а испоставило се да Ќе веома кул . Али сада ово, благо речено, не изгледа баш добро.
  Мора прона"и своЌу стариЌу сестру. А ово Ќе главни задатак дечака, коЌи Ќе ве" глумио у низу филмова, а био Ќе веома згодан и миши"ав, са ре ефом миши"а попут плочице.
  А ново име Калигула требало Ќе да привуче велику паж®у.
  Дечак Ќе наставио своЌу медитациЌу. И одЌедном угледах девоЌку, лепу као анђео, са ковр¤авом косом боЌе златног листа. Она пружи руку дечаку и рече са осмехом:
  - Имамо низ важних мисиЌа коЌе треба да завршимо са вама!
  Дечак Калигула Ќе са осмехом упитао:
  - И онда могу да нађем своЌу сестру, коЌа Ќе нестала негде непознато?
  ДевоЌка Ќе затресла златном косом и самоуверено одговорила:
  - Да, могу"е Ќе. Али ваша сестра сада испу®ава тешког месиЌу - да спасе све представнике Ќачег пола, над коЌима виси прет®а униште®а. И то Ќе тако тешко.
  Калигула Делфини су питали:
  - Како се зовеш, а ко си ти?
  ДевоЌка Ќе одговорила са слатким осмехом:
  - єа сам Маргарита Коршунова, партизанка коЌу су нацисти обесили, а сада васкрсла у новом свету. А ово Ќе моЌа судбина, да служим доброти и спасавам  уде.
  Дечак глумац климну главом:
  - Разумем те веома. Дакле, да ли нас чекаЌу неке забавне мисиЌе? Нешто као у филмовима, али стварно?
  Маргарита климну главом:
  - Да, као стварно! Али имамо такве могу"ности да се не требамо плашити.
  Калигула од Делфина и пионирска партизанка Маргарита нису имали времена да разговараЌу и прихвате баЌковити спектакл, и заиста су ушли у нови свет, и то у ста®у борбеног транса!
  Маргарита Ќе приметила:
  - Сада имамо целу воЌску. И разумеш какву одговорност имамо ти и Ќа!
  Калигула Ќе самоуверено одговорио:
  - Наравно да разумем! И надам се да "у испасти достоЌан командант.
  И дечак Ќе завртио оштрим мачем.
  Брзо смо нешто презалогаЌили и пожурили да правимо трупе. Требало Ќе што пре оти"и у ИталиЌу и запалити перЌе папства.
  Из Беча Ќе кренула воЌска уз ритам буб®ева и свира®е великих труба. ПешадиЌа Ќош ниЌе стигла да приђе, а ко®ица Ќе Ќурила около. Много ко®аника из разних зема а коЌи су ушли у Царско руско царство. То Ќе омогу"ило да се подножЌе гази са десетинама хи ада копита. Ударни козаци и лака татарска ко®ица Ќуре напред. Следе"и потез богато украшени одреди по ског племства. Па, елегантна господа изгледала Ќе као да су окуп ена за кра евску параду. Штавише, свако жели да надмаши друге у сЌаЌу своЌе оде"е, од кациге до упртача. Ту су и тевтонски витезови у оклопима. Оклоп Ќе углачан до сЌаЌа, позла"ен или сребрен. Ту су и Швеђани са посебном униформом, и Финци. єа®ичари и шпаги, арапска ко®ица.
  И много барЌака и бандера народа од екватора до Арктичког океана. А колико трофеЌа ... То су освоЌене силе.
  И ево долазе АустриЌанци , а са ®има и Немци. Доброво но смо се приЌавили за пешаче®е. Такође, идеЌа о п ачки ИталиЌе Ќе велико искуше®е. Природа Ќе тамо великодушна и има много новца! Као и друге добре ствари коЌе се могу сакуп ати лопатама.
  Калигула Томбои Ќе певао:
  Наша воЌска Ќе Ќака
  Она штити свет...
  Па, шта ако дође до рата,
  НиЌе на нашоЌ страни!
  А дечак удари босом ногом у локвицу. Наравно, носио Ќе само шортс, пошто се кретао тако брзо у ста®у борбеног транса да би му оде"а само сметала и поцепала се.
  Маргарита Ќе питала свог приЌате а и колегу анихилатора:
  - Или "ете можда заиста певати? Штавише, управо Ќе ваш!
  Дечак глумац климну главом са осмехом коЌи Ќе био као вучи":
  - Шта мислиш, не могу?
  И Калигула од Делфина поче да пева;
  Ох, оваЌ свет, тако си тужан,
  Само море суза - океан...
  Где Ќе подневни астрални пут душе,
  Мртви урлик су са®али да дођу у Еден!
  
  Садржи лед срца, смрзнуте коре,
  И врелина завидних страсти.
  Како беш"утан, ко Ќе Ќош млад у телу,
  Тужни славуЌ у жалости игра!
  
  Као слуз ушица, дух рутине,
  И пропада®е гроба од брига.
  Али можемо ако смо уЌеди®ени
  Извадите  уде из мочваре!
  
  Распрши подлост универзума,
  Бриса®е псовки Ќе ужасан знак ..
  Не можемо да поднесемо узде пат®е,
  Нека се ђаво претвори у прах!
  
  Планета "е брзо скинути своЌе ланце,
  Међутим, не"е напустити орбиту.
  ДО Да се понашамо поштено Ќедни према другима
  Онда "е народ устати!
  
  Можете устати без страха,
  Не гураЌте друге  уде...
  Да копиле не плива са мастима,
  Да нам маЌка не остари!
  
  Попи"емо мало за то,
  Вино коЌе Ќе слађе од пчели®ег меда!
  Нека у стварности буде нево а ,
  Али час обрачуна ниЌе дошао!
  
  Тада "емо саградити небески раЌ,
  Сва деца "е заувек уживати.
  Летимо као стрела у небески лет,
  Остварен светли сан!
  Песма се завршила и ®оме се борбени пар преселио из предела италиЌанских Алпа у ...
  Гранате су експлодирале, а пуцало Ќе много модерниЌе пушке. Ево га Порт Артхур, легендарни град. Управо Ќе ®егов пад означио пад династиЌе Романов и читавог аутократиЌе у целини. Да Ќе ова тврђава стаЌала, не би било револуциЌе тако великих размера. НаЌвише би направили мало буке и положили чеки"е и српове. Али управо Ќе пораз овде довео до ланца догађаЌа коЌи су изазвали Велику октобарску револуциЌу.
  Да ли Ќе ово добро или лоше? ДогађаЌ Ќе скуп. Милиони жртава и емиграната, али Ќе касниЌе зем а значаЌно убрзала своЌ развоЌ.
  Чак и уз веома високу цену, становништво РусиЌе се сма®ило за сто милиона  уди.
  Како кажу, пушта®е крви Ќе излечило пациЌента.
  Али сада постоЌи шанса, након што смо поново заузели Порт Артур, да вратимо историЌу и следимо Ќединствену линиЌу. Када, на пример, Романови задрже власт, па чак и у аутократскоЌ верзиЌи. Ово Ќе, наравно, научна фантастика, али заним ива. Па, стварно, шта чека РусиЌу ако се сачува верзиЌа царизма?? СтагнациЌа, или обрнуто, победа?? Да ли "е систем апсолутне монархиЌе постати ефикасниЌи од западних демократиЌа?Ово Ќе ве" постало модерно. Заиста, односи између РусиЌе и Запада двадесет првог века су се значаЌно погоршали. После тога Ќе постало модерно тражити начине алтернативне западном парламентаризму. ПоЌавио се концепт: управ ана демократиЌа. Тада су формално слободни избори, али су у стварности ®ихови резултати унапред одређени. Али оваЌ облик власти Ќе нестабилан, а партиЌа на власти, да би одржала своЌу позициЌу, ве" ограничава демократиЌу кроз законодавство. А онда све иде ка диктатури, опозициЌа ве" губи заступ еност у парламенту.
  И тада се покре"е механизам репресиЌе и терора, или, напротив, долази до револуциЌе, или одозго, као под Горбачовим, или одоздо, што се такође дешавало више пута.
  У РусиЌи за време Самодржав а све Ќе ЌедноставниЌе. Кра  има апсолутну власт: да погуби, да помилуЌе, да заповеда. Има наЌвиша судска, извршна и законодавна овлаш"е®а. ПостоЌи Државни савет лица коЌе именуЌе монарх, коЌи га само саветуЌу, а постоЌе и службеници коЌи спроводе во у кра а.
  Државна дума Ќе ограничила монархиЌу апсолутизма, лишаваЌу"и цара права да доноси законе, и делимично преузимаЌу"и контролу над бу¤етом. Али што Ќе наЌважниЌе, Дума Ќе постала легло и змиЌа за разне завере. Ово Ќе негативно!
  У сваком случаЌу, ни партизанка ниЌе била против помо"и кра у. Маргарита Ќе питала насилника Калигулу:
  - Дакле избор Ќе Ќасан, хаЌдемо у напад!
  Дечак Терминатор Ќе одговорио:
  - Нема другог избора! Наравно да нападамо!
  И почео Ќе резни хаос. Убрзавши уз помо" магиЌских способности на шест стотина километара на сат, дечаци херувима, готово не обра"аЌу"и паж®у на експлозиЌе граната и пуц®еве митра еза, упали су у редове неприЌате а. Сре"ом, и време Ќе било пех, киша и мрак. Куропаткин Ќош ниЌе послао  уде у офанзиву. И извршио Ќе арти ериЌску припрему. Супротно увреженом миш е®у, генерал и бивши министар одбране ниЌе био будала. Куропаткин Ќе покушао да се брине о воЌницима и бори се научно. Ово га Ќе изневерило. Неодлучност, спорост, же а за сигурним ударом, акциЌа по шаблону - лишили су успеха битке са храбрим єапанцима. Стога, ниЌе било потребе очекивати да "е Суворов еви смели напади заузети Порт Артур у покрету. АваЌ, Куропаткин Ќе победио само зато што су се после погибиЌе НогиЌевог корпуса єапанци, такође без промене формациЌе, попели напред, напали фронтално. И као резултат тога, избацили су своЌе редове и откотр али се.
  Али сада Куропаткин има и зароб ене гранате и своЌе.
  То значи да можете арти ериЌско гранатирати чак и неколико дана, рачунаЌу"и шта ако се єапанци покваре. И то упркос чи®еници да Ќе цар НиколаЌ дао категорично наређе®е да се одмах Ќуриша на тврђаву и оконча рат, коЌи Ќе био погубан за ризницу.
  Овде Ќе, наравно, Куропаткин између камена и наков®а. Али Порт Артур Ќе мо"на тврђава, а сада када су се єапанци населили у ®оЌ - пробаЌте, узмите!
  Али Маргарита и Калигула од Делфина, сецкаЌу"и мачевима и бацаЌу"и своЌе голе прсте на ноге своЌе деце, али окретни као лопатице пропелера, кретали су се дуж бастиона, чисте"и их од воЌника. Пре свега, морате знати доминантне висине и тада "е бити могу"е отворити пут Ќуришним трупама.
  СецкаЌу"и самураЌе, Маргарита Ќе духовито приметила:
  - Обично се они боре зарад напретка, а ми се, испостав а се, као да се боримо зарад назадова®а!
  Дечак Калигула се нацерио:
  - Мислите да "е поновно заузима®е ове тврђаве оЌачати положаЌ Самодржав а?
  И извео Ќе читав низ техника са мачевима. Тако су му се мачеви носили.
  А дечакове босе ноге задавале су ударце коЌи су ломили главе, вратове и кости.
  Маргарита, облизуЌу"и ЌоЌ крв са усана коЌа се обилно распршила од ®ених брзих удараца рукама и ногама, потврди:
  - Бар чак и тако! Уосталом, Ќасно Ќе да монарх коЌи побеђуЌе у ратовима постаЌе популаран. Бар на неко време. Тада се победа заборав а, а просечан човек, или обичан народ, бива увучен у баналну радну рутину. - Партизанка Ќе Ќедним ударцем ногом оборила шест єапанаца одЌедном, а двоЌицу су од снажног гура®а проболи сопственим баЌонетом, додала Ќе она. - Можда Ќе ово само привремено одлага®е!
  И поново Ќе померила голу пету, победивши пет ратника зем е излазе"ег сунца, ук учуЌу"и три официра.
  Босоноги дечак у шортсу, сецкаЌу"и єапанце као купус, Калигула Ќе логично приметио:
  - После победе у РусиЌи "е почети брз привредни раст. То значи да "е  уди живети бо е, а револуционарна осе"а®а "е опасти.
  Млади ратник Ќе ударио топ тако да Ќе десетак самураЌских воЌника полетело наопачке . додао Ќе дечак Терминатор. - Људи се обично побуне због глади!
  Маргарита, коЌа Ќе из уста исп унула кост одсечене лоба®е, п увач Ќе погодио три Ќапанска воЌника, само се делимично сложила:
  - У ствари, ово ниЌе истина! Да, револуциЌе и немире обично подстиче погоршана економска ситуациЌа, али ... Уосталом , декабристи нису кренули у акциЌу због сопственог сиромаштва.
  Дечак ратник Калигула, након што Ќе извео покрет лептира и одсекао десетак Ќапанских глава, тада се сложио:
  - Тако Ќе, не због сиромаштва! - Млади ратник посече читаву шаку тоб¤иЌа и додаде. - НиЌе увек корисно мислити стомаком!
  Маргарита Ќе исправила, настав аЌу"и брутално да сече, тако да су се удови єапанаца распршили:
  - ТачниЌе, размиш а®е стомаком никада ниЌе корисно!
  Калигула, дечак, овде се сложио, сецкаЌу"и самураЌе и бацаЌу"и ®ихове главе са шлемовима у различитим правцима, и са великом же ом:
  - Сто посто си у праву! Нема шта да се замери!
  Ратник и прави партизански пионир, а штавише, наЌсмирениЌа принцеза, коЌа Ќе добила ову титулу за своЌе услуге у Ќедном од магичних светова, зарежала Ќе:
  - А ми "емо скинути сало са себе! Нека буде тако - банзаи !
  Без сажа е®а и престанка, Калигула Ќе, сече"и мачевима и ломе"и єапанце ногама , чак и певао:
  Нисам узалуд послат у РусиЌу,
  Донеси ти милост!
  Укратко! Укратко!
  Укратко - "ути!
  И после таквих речи крв Ќе текла Ќош Ќаче. Наравно, штета за єапанце. Народ Ќе вредан и вредан див е®а, али Ќе пао под воденични камен и сада стаЌе. Само шта "е бити - брашно или брашно, пита®е Ќе!
  Босонога партизанка Маргарита, задаЌу"и десетине удараца у секунди и полетно се пе®аЌу"и, разбацуЌу"и згужване лешеве, на следе"и бастион, изЌавила Ќе, помераЌу"и ногу следе"ем самураЌу у вилицу, и са изненађуЌу"е погодним афоризмом:
  -Рат Ќе ниска ствар, почи®ена узвишеним мислима!
  Калигула, дечак глумац коЌи се кретао чак и мало брже од своЌе девоЌке и са чиЌег Ќе голог торза са плочицама миши"а киша спрала крв и комади"е костиЌу, наставио Ќе:
  - Рат исцрп уЌе тело, а храбри дух!
  Маргарита Ќе направила каскаду салта, пресецаЌу"и єапанце, и отпевала фразу из хит песме седамдесетих година двадесетог века:
  - Веселост, грациозност и пластичност! Генерално , окреп уЌу"и, енергично охрабруЌу"и, устаните из кревета и радите гимнастику!
  Калигула Делфинс Ќе ударцем из миши"аве ноге у препоне натерао Ќапанског пуковника да лети кроз ваздух и одмах срушио два митра еза коЌа су стаЌала на тор®у. Механичка чудовишта коЌа п уЌу по инерциЌи, падаЌу, туку своЌе , косе редове. Дечак Терминатор се поклонио:
  - Извини, сускооки , али хтео сам да будем први! И не само да сам хтео, него хо"у!
  Маргарита Ќе, скачу"и, босом ногом рушила Ќош Ќедну кулу митра езима америчке производ®е, логично Ќе приметила:
  - НиЌе лоше бити први, да будем сигуран, али не треба да куваЌу лоптице с леђа!
  Дечак-глумац Калигула, бацивши проЌектил голим прстима, експлодирала Ќе високоексплозивна шимоза, распршивши самураЌе, рекао Ќе:
  - Не"е дозволити да га жива поЌеду онаЌ ко муда кува но"у и да®у!
  Маргарита се закикота и скочи и удари босом ногом у метал митра еског тор®а. НерђаЌу"и челик се вра"а назад, а Ќапански официри лете наопачке, млатараЌу"и удовима у чизмама. Заиста, изгледали су као инсекти.
  Маргарита Ќе и овде проговорила:
  - Скитница може да обуче и "чизму" са петом!
  Хулиган Калигула, коЌи Ќе такође у скоку избио пишто  и натерао све да одлете, приметио Ќе:
  - "Чизме" не став аЌу ципеле на некога ко нема памети да гланца ципеле!
  Маргарита Ќе одговорила тако што се поново окренула и посекла цео вод єапанаца. И овде Ќе заблистала девоЌка Терминатор:
  - Чудно, на врху има много поштених  уди, али Ќе мало међу ®има коЌи у свом кариЌерном расту могу без лукавства!
  Калигула се вртео као наврнут, обараЌу"и и посечу"и єапанце, и разумно уверавао:
  - Политичар игра поштено онолико пута колико рудар у белом мантилу сиђе у рудник, а мотив Ќе исти: да извуче субвенциЌе за пра®е нарушеног угледа!
  Маргарита Ќе на ово одговорила, отресаЌу"и крв из своЌе косе:
  -Политичар, он Ќе лажов у животу и лицемер у делима, али смрт Ќе праведна и са овим нева алом!
  Дечак Терминатор Ќе разбио Ќапански пишто , поломивши кости два туцета воЌника Царства излазе"ег сунца, и одговорио:
  - Смрт Ќе искрена у томе што увек долази, али Ќе произво на у избору времена своЌе посете!
  Порт Артур Ќе велики град и има много одбрамбених линиЌа. Тако да, нажалост и на сре"у, борци имаЌу дово но времена да се боре.
  Дечак борац Калигула, сече"и борце мачевима, чак и бацаЌу"и босом ногом грашак униште®а, раскидаЌу"и самураЌе, певао Ќе:
  - Како се нисам трудио, како се нисам трудио! НиЌе важно да ли Ќе неко био ту да се бори!
  Маргарита Ќе, одсецаЌу"и Ќош Ќедно легло воЌника коЌи су гинули под ударима партизанке коЌа Ќе блеснула као му®а, приметила:
  - А донекле и ми сами тражимо борбу. Уосталом, признаЌ, Калигула, да ли си желео да идеш у Порт Артур?
  Млади терминатор Ќе искрено рекао:
  - Наравно! Ово Ќе била моЌа наЌстрасниЌа же а.
  Маргарита, партизанка, опет сече"и єапанце као жилет, закикота се:
  - Па да! Спасите РусиЌу од наЌофанзивниЌег пораза у читавоЌ хи адугодиш®оЌ историЌи ратова наше зем е!
  Дечак Калигула Ќе са пар замаха посекао два туцета єапанаца, исправио партнера:
  - НаЌофанзивниЌи пораз Ќе, можда, био током првог рата са ЧечениЌом.
  Маргарита Ќе климнула у знак слага®а с тим, чак Ќе убрзала процес сецка®а:
  - Несум®иво! Противник од коЌег смо изгубили Ќе преслаб! Толико Ќе било те ЧечениЌе, а чак половина се борила за нас.
  Дечак Калигула се закикотао, покушаваЌу"и да престигне свог партнера у процесу истреб е®а:
  - Како Моска лаЌе на слона!
  Маргарита Ќе то разумно приметила, поново отресаЌу"и кост и крваве мрвице са своЌе косе боЌе снега уз расипа®е злата, настав аЌу"и да истреб уЌе храбре єапанце коЌи нису хтели да се предаЌу, све Ќаче, рукама и ногама:
  - Кад воЌска и народ не"е да се боре, онда се дешаваЌу таква чуда. И у првом чеченском рату, и у руско-Ќапанском рату.
  Калигула од Делфина Ќе приморан, док Ќе истреб ивао самураЌе, да се сложи:
  - У праву си! Народ РусиЌе, нажалост, не жели да се бори против єапанаца. - А млади борац, остав аЌу"и читаву самураЌску дружину одсечених глава, додаде:
  - Али у нашоЌ личности се поЌавио чудесан фактор коЌи "е нам омогу"ити да победимо у непопуланом рату. Чак Ќе симболично да у рату без кра а у глави помажу херувими!
  Маргарита Ќе, п уваЌу"и крв са усана и бацаЌу"и отровне игле голим табанима, пробола єапанце до смрти, приметила:
  - А ипак Ќе неопходна тре"а интервенциЌа са наше стране!
  Дечак Калигула, оставивши Ќош Ќедан ред лешева исечених на фрагменте, не сум®аЌу"и у то, ипак упита:
  -Да ли си сигуран у вези овога?
  Млади ратник, довршаваЌу"и истреб е®е єапанаца у Порт Артуру, уз уздах потврди:
  - На мору Ќе Того преЌак. А какав Ќе командант, тачниЌе морнарички командант Рождественски, нажалост, превише Ќе познато. Деца су вероватно Ќош бо а у наутичким стратегиЌама!
  Калигула, коЌи без милости сече самураЌе, приморан Ќе да се сложи са очигледним :
  - Наравно, са таквом особом као што Ќе Рождественски, чак и након што Ќе добио седам додатних боЌних крстарица изграђених у Аргентини, и поправивши бродове прве пацифичке ескадриле подигнуте са дна, не може се рачунати на победу. Поготово ако се се"ате да се у Цушими борио педесет Ќедан руски брод, а да Ќе потоп ен само Ќедан Ќапански разарач!
  Маргарита Ќе од узбуђе®а сломила цев пушке и Ќош Ќедним замахом мача четворице єапанаца и оштром иглом Ќош три додала:
  - И такође Ќе значаЌно да ескадрилу храброг адмирала може бити пресретнута пре него што стигне у базу неухват иви и месождер Того . У том погледу, положаЌ флоте Рождественског Ќе изузетно тежак.
  Дечак Калигула, коЌи Ќе кренуо са ногама окретним попут маЌмуна, Ќош Ќедну гранату коЌа Ќе убила єапанце као нагазна мина, шалио се:
  Као Швеђанин код Полтаве,
  Рождественски Ќе упао у нево е...
  Изгледа храбро
  У ствари, то Ќе супротно!
  ДевоЌка партизанка, настав аЌу"и удвострученом снагом да сече неприЌате а, остав аЌу"и масу лешева, логично и прорачунато, примети:
  - Ако не победите єапан на мору, онда "е се тврдоглави самураЌ борити Ќош дуго, а ризница руске круне Ќе ве" празна, а  уди су на ивици. Морамо брзо да окончамо битку великом победом. У супротном, до"и "е до револуциЌе и поЌаве евентуално непотребног, па чак и штетног парламента за РусиЌу!
  Калигула, дечак-глумац, ударио Ќе Ќапанског генерала лактом и натерао га да полети у висине, а истовремено Ќе оборио троЌицу маскираних момака коЌи су безуспешно покушавали да активираЌу примитивни бацач бомбе. Терминатор дечак Ќе рекао:
  - Ако буде дово но времена, где "е они?
  Маргарита, сецкаЌу"и єапанце на комаде и крвави неред, приметила Ќе са приметном узбуном:
  - Овде постоЌи проблем. Сада се кре"емо овако од тврђаве до тврђаве. Шта Ќе са морем?
  Томбои Калигула се закикотао и пустио искру из очиЌу коЌа Ќе погодила складиште мунициЌе. Дошло Ќе до експлозиЌе коЌа Ќе бацила читав бата он Ќапанских воЌника у ваздух.
  Дечак глумац Ќе викнуо преко урла®а:
  - Ништа посебно! Са нашим подацима, добро пливамо, не"емо се удавити са мачевима. Он "е пливати од боЌног брода до боЌног брода, чисте"и палубе!
  Маргарита, чиЌи су мачеви, као оштар бриЌач, одсецали броЌне, храбре, али бесмислено умиру"е воЌнике, осмехнула се у одговору Ќош Ќаче оштриЌим зубима:
  - Ви сте дефинитивно ¤ин мисли!
  Калигула од делфина, сече"и єапанцима као да Ќе компЌутерска игрица, искрено Ќе одговорио:
  - Ако узмемо брзину размиш а®а, онда нам, у ствари, нема равних !
  ДевоЌка Терминатор се сложила са овим, и да би била убед ива, прошетала Ќе читав бата он самураЌа.
  И за собом Ќе оставила крвави траг са траговима босих, исклесаних стопала девоЌке.
  Истовремено Ќе изЌавила:
  - И брзина тела, што Ќе много значаЌниЌе!
  ЗаЌедно, и Ќуре"и таквом брзином, морате бити у ста®у да одржите равнотежу и да се не преврнете. Калигула хулиган ма®е-више успева. Уопштено говоре"и, теоретски, аутократиЌа без устава не би требало да постоЌи у РусиЌи заувек. Пример западних зема а са своЌим парламентима Ќе превише заразан. Да не говоримо о томе да олигарси желе да остваре своЌу власт не само у економском, ве" и у политичком аспекту. За сада су ма®е-више приЌате ски са аутократиЌом, а вероватна победа у Тихом океану и пото®а експанзиЌа на Кину "е Ќош дуго оЌачати ово приЌате ство. Иначе, руско-Ќапански рат Ќе такође веома важан из дугорочне перспективе. Ствара®е Жуте РусиЌе и ук учива®е не само Ман¤уриЌе, ве" и других кинеских региона, могло би довести до коначне поделе Небеског царства. То значи да мо"ни кинески колос у двадесет првом веку, коЌи тврди да Ќе суперсила и глобална хегемониЌа, не"е мо"и да постоЌи као држава.
  И наЌвероватниЌе, без Октобарске револуциЌе, до колапса глобалног колониЌалног система не"е до"и. Свет "е бити рационалниЌи и безбедниЌи него у двадесет првом веку, када на ЌедноЌ малоЌ планети има више од две стотине држава. Уместо тога, наста"е неколико империЌа, можда "е чак и руско постати наЌмо"ниЌе, или бар наЌобимниЌе.
  НиЌе тако тешко предвидети шта "е се десити у случаЌу победе над єапаном. НаЌвероватниЌе , Немачка, за коЌу "е руска воЌска постати велики ауторитет, не"е ризиковати да обЌави рат РусиЌи. Али можда "е желети рат на Ќедном фронту, погодивши БелгиЌу и Француску.
  Међутим, цар НиколаЌ Ќе такав да може да нападне , као што се дешавало у стварноЌ историЌи, позади. Па бар да агресивни Немци не би могли да постану превише Ќаки.
  Затим поново Први светски рат. РусиЌа можда има кинеске дивизиЌе и мо"ну Пацифичку флоту на фронту, што "е бити плус, али ... У стварноЌ историЌи, єапан се борио на страни Антанте, у истоЌ алтернативи, Зем а излазе"ег сунца може показати же а за осветом. А онда "емо добити други фронт на истоку. А ово ниЌе баш сЌаЌно .
  Осим тога, не може се очекивати значаЌно Ќача®е руске воЌске, у поређе®у са Реалном историЌом. Мада би, наравно, брзи економски опоравак могао да почне раниЌе, не 1909, ве" 1906, и да буде Ќош стрмиЌи. Уосталом, победа РусиЌе би могла да оЌача веру и страних и дома"их инвеститора у владаЌу"и режим, а прилив капитала био би ве"и него у стварности.
  Ово "е заузврат пове"ати финансира®е воЌске. Осим ако се, наравно, царска власт не покаже превише самоуверена. Кад се, конкретно, чини да "емо све победити и ува ати у асфалт. У принципу, исход Првог светског рата, у овом случаЌу, ниЌе нимало очигледан. А можда "емо тада, да би се све добро решило, морати и четврти пут да интервенишемо.
  Иако се начелно не иск учуЌе могу"ност да Првог светског рата уопште и не буде. У овом случаЌу ... Ве" Ќе тешко ре"и како "е се да е развиЌати догађаЌи. Колико "е дуго владати цар НиколаЌ ИИ и ко "е га наследити? Царевич АлексеЌ Ќе у недоумици, можда не"е доживети пунолетство. Брат Михаил и ®егова деца? Могу"е су и ове и друге опциЌе.
  Колико дуго може да живи НиколаЌ ИИ? Међу Романовима ниЌе било дуговечних, али, генерално, цар коЌи Ќе мало пио и ниЌе пушио могао Ќе да живи прилично дуго. И иако су му приписивали благост и доброту срца, он ниЌе био либерал. Тако да Ќе мало вероватно да "е цар донети устав без екстремног притиска. Међутим, путеви Господ®и су недокучиви. Све може да се деси онако како се наЌма®е очекуЌе. И вук се претвара у Ќаг®е, а Ќаг®е у вука!
  А сада су они спо а тако лепа и слатка деца - дечак и девоЌчица, прилично нежних година, чисте тврђаву за тврђавом и бастион за бастионом. Ево, на пример, главне планине са Ќедноставним именом Висока. Одавде се види цела лука са руским бродовима прве пацифичке ескадре у ремонту, као и други тргови и прилази граду.
  Маргарита, самоуверено сече"и броЌне и крваве єапанце, командуЌе:
  - Па, хо"емо ли и ми то очистити?
  Дечак борац Калигула, докраЌчивши послед®ег самураЌа своЌим мачевима, саркастично Ќе одговорио:
  - Наравно, чисти"емо и поново чистити!
  И пар Ќе поЌурио у висине брзином борбеног авиона. Морамо да пожуримо. У марту но"и нису тако дуге, а да®у, чак и ®иховом брзином, тешко да "е бити могу"е потпуно избе"и поготке броЌних мускета, односно пушака и, што Ќе наЌважниЌе, митра еза. .
  Добро Ќе што нема аутомата. И некако мирниЌе. Излазе"е сунце не жури да растера мрак од кише и млечне магле коЌа све испу®ава.
  УЌутро Ќе мраз, а ледена кора шкрипи под жу евитим ногама момака из Терминатора, коЌи, и да су хтели, не би обули ципеле - поцепали би. И ®ихове ноге су оружЌе ништа горе од наЌспретниЌих руку. Кора леда шкрипи, али уопште не омета полета®е до врха и наставак уништава®а тамо, ук учуЌу"и и сервис пушака од Ќеданаест инча.
  Каква Ќе корист од таквих кофера? Али не можете погодити мете попут ®их великим пушкама, али Ќе врло лако очистити стражаре. Маргарита, бацивши у амбис десетак єапанаца Ќедним грамофоном, страшно су урлали док су падали, рекли:
  - Дакле, обрачун се одвиЌа на хладан начин ...
  Дечак терминатор Калигула се закикотао, бацио десетак храбрих Ќапанских ратника у провалиЌу и са ужива®ем приметио:
  - ПостаЌе чак и досадно...
  Маргарита Ќе одмахнула, бацивши своЌу одсечену главу у лук на свог партнера:
  - У реду Ќе. То Ќе Ќош ефикасниЌе. Или бисте желели двобоЌ са врачевима?
  супермо"и сада имао, жвакао Ќе гвоздени пасу  као змиЌа и одговорио:
  - Не бих одбио , али у двадесетом веку мале су шансе да на ®их налетимо !
  Маргарита, сецкаЌу"и Ќош десетак єапанаца за поцепано месо, закикота се:
  - Али види, нин¤а!
  Заиста, двадесетак маскираних бораца у црним ха инама поЌурило Ќе да нападне ратника. И наоружани су мачевима, по два у свакоЌ руци. За  уде, нин¤е су се добро кретале. Осе"ала се изванредна припрема и див ачки тренинг од раног дети®ства. Али у стварности, шта се може супротставити херувимима? Разлика у брзини између бесмртника, деце напумпане уз помо" магиЌе и  уди Ќе превелика. А нин¤е, иако добро обучени борци, ипак су  уди.
  Маргарита Ќе брзом ветре®ачом посекла двоЌицу одЌедном, а тре"ег тако навалила голом, девоЌачком, елегантном, али смртоносном ногом у препоне да Ќе он полетео више од педесет метара и откинуо Ќарбол заставе са куле. Маргарита се одбила од звезда бачених на ®у и, настав аЌу"и да се кре"е, посекла Ќош три, а четврту убила бацивши три бодежа ножним прстима. Нин¤а Ќе побегао од двоЌице, али Ќе тре"и, лете"и по слом еноЌ пута®и, слетео право у срце.
  У окршаЌ Ќе ушао и шашави Калигула. Пресекао Ќе нин¤у са  убичастим ободом на пола и покренуо Ќош бржи напад коЌи Ќе оборио главе маскираних  уди коЌи су покушавали да нападну ®егове парове.
  Црни невид иви  уди нису одустаЌали, али су били преспори у односу на дечака и херувику коЌи су их напали. Нису имали никакве шансе.
  Маргарита Ќе, у неодо ивом покрету брзог духа, чак певала:
  Шеол "еш као мокра киша! Други анђели нам служе, а ти "еш у"и у ковчег са Дракулом!
  Ни®а Ќе пао, исечен на комаде, прскаЌу"и крв као зреле лубенице испод секача. И нису престаЌали да нападаЌу. Али ... Сва двадесет три велика борца пала су у борби. Након тога, величанствени пар Ќе прешао на докраЌче®е преживелих слугу на пушкама...
  Магла Ќе ве" почела да се разилази, а Сунце Ќе почело Ќаче да сиЌа. И храбри ратници прешли су на другу линиЌу одбране. Напад Ќош ниЌе био почео, а ми смо морали да се боримо сами. Међутим, борци Ќош нису осе"али озби ан умор, ве" су Ќедноставно желели да Ќеду. Па, опет смо почели да Ќедемо сирово ко®ско месо. Па  уди ипак нема.
  Дечак Терминатор Калигула, бацаЌу"и иглу босом ногом, пробовши ®ом неколико єапанаца, проговори:
  - НаЌтеже Ќе ропство бити роб стомака - господар Ќе немилосрдан, без обзира на празнину или пуно"у!
  Маргарита се сложила са овим, настав аЌу"и да сече самураЌе коЌи су Ќош пузали, попут безброЌних скакаваца, коЌи су продирали у таласима. Међу єапанцима Ќе било врло младих момака, око шеснаест или седамнаест година, и било Ќе тако неприЌатно убити их. Очигледно су власти Зем е излазе"ег сунца скупиле све своЌе резерве за ратова®е. Али Куропаткин, кога су сви п ували и п ували, ипак Ќе водио рачуна о воЌницима, и изгубио Ќе много ма®е од єапанаца. И за ово му треба одати призна®е. И постепено су се Ќапанске Ќединице све бо е бориле, а из европског дела РусиЌе стизале су свеже, добро обучене снаге. Ук учуЌу"и и гардиЌске пукове.
  Партизанка Ќе мислила да се нешто слично догодило у Другом светском рату. Страшни Немци су напредовали и постизали успехе све док ®ихове елитне Ќединице нису биле потпуно, или скоро потпуно, нокаутиране. Након тога нису могли да обуздаЌу Црвену армиЌу.
  Истина, мора се ре"и да су и персоналне Ќединице Црвене армиЌе биле нокаутиране. И ово се, заиста, показало као проблем.
  Маргарита Ќе Ќурнула у битку са речима:
  - Бог те не"е дати, не"е те сви®а поЌести, а зли змаЌеви "е бити ухапшени!
  . ГЛАВА броЌ 12.
  Доминика се вратила у ЗмаЌеву академиЌу само на кратко. Поново Ќе брзо научила неколико десетина чаролиЌа и неке сложене речи.
  Тада су се три девоЌке: виле®ак, хобит и трол играле са ®ом у баца®у магичног каме®а више.
  Доминика их Ќе победила. И само каме®е Ќе сиЌало веома Ќако и светлуцало, као капи росе у зрацима четири светила.
  Након тога, девоЌке чаробнице су ЌоЌ дале два прстена са каме®ем са сваке ноге, како би ратник могао да оЌача ®ене чини зарад великог ци а: спасава®а Ќачег пола.
  Сада су скоро сви прсти босих стопала девоЌке глумице, осим малог прста, имали магичне прстенове. И постала Ќе Ќош мо"ниЌа у магиЌи него што Ќе била раниЌе. Ово Ќе, у ствари, девоЌка способна да уништи град и изгради палату.
  И тако брзо научи Ќош стотину чини, и уместо да се одмори, седе на крзнени "илим. Заронила Ќе у положаЌ лотоса, и готово одмах ®ена ментална суштина и душа, и ®ен телесни двоЌник, нашли су се у паралелном универзуму, заЌедно са борбеним тимом, иако спо а младим.
  ВоЌска деце, предвођена квартетом бораца, наставила Ќе да се бори са хордама пацова у зем и зле чаробнице Бастинде.
  Прве групе глодара месождера су убиЌене или су доживеле трансформациЌе.
  Тада су се поЌавила по а на коЌима су радила несре"на деца робови. Посматрали су их велики надгледници пацова величине пристоЌних вепра. У шапама су држали бичеве и бичевали полуголе момке и девоЌке.
  Доминика Ќе била огорчена:
  - Како Ќе лоше када деца пате!
  И у бесу Ќе испалила неколико му®а одЌедном у пацове, и они су се претворили у велике баке преливене чоколадом.
  Деца робови су зацвилила изненађено, а затим поЌурила на тако укусну и мирисну храну. И да откидамо комади"е од тога.
  Доминика Ќе поново замахнула своЌим магичним штапи"ем, и поново направила трансформациЌе, претвараЌу"и подле пацове у укусна Ќела, гугу"у"и:
  Децо, ово су звезде на небу,
  На ливадама цве"е расте...
  Би"е радости на планети,
  Лепи снови "е цветати!
  Маргарита, коЌа Ќе такође била ук учена у трансформациЌе, логично Ќе приметила:
  - Имате велику унутраш®у топлину и доброту!
  Изненада, као ¤ак у кутиЌи, поЌавио се огроман пацов налик диносаурусу. Отворила Ќе уста и вриснула нешто заглушуЌу"е.
  Обе девоЌке су чаробнице, како "е на ®у пуштати му®е и пулсаре, и из магичних штапи"а, и из прсте®а на босим ногама. И повезани ток енергиЌе ударио Ќе у огромно чудовиште, високо двадесет пет метара. Срушио се и одмах се окренуо да види мноштво различитих, богатих и разноврсних Ќела на дугачком столу. А овде су, између осталог, биле златне чаше за вино са наЌразличитиЌим сладоледом.
  Ропска деца су почела да напуштаЌу посао по целом периметру и нападаЌу омражене пацове, и секу их срповима, мотикама и другим по опривредним предметима.
  А у ®има Ќе било толико беса. Побу®ени дечаци су чак почели да певаЌу одушев ено;
  Ко Ќе у тами ропства, узми мач у своЌе руке,
  И немоЌ толерисати понижени стид...
  ТвоЌ неприЌате  не"е изградити теме е на крви,
  Несре"ну казну "еш му изре"и!
  
  Дечака биЌе зли бич,
  Џелат га мучи злим пацовом...
  Али зли мучите  "е се претворити у леш,
  Не чуЌ више девоЌке коЌе плачу!
  
  Не буди роб, понижен у прашини,
  Брзо дигни главу...
  И би"е елфинизма у да ини,
  Волим Солнтсус и Спартак!
  
  Нека буде светао свет у универзуму,
  У коЌоЌ "е сре"а  удима вечно траЌати...
  И деца "е тамо имати веселу гозбу,
  То царство ниЌе од крви, од песнице!
  
  Би"е, веруЌемо, раЌ у целом универзуму,
  Савлада"емо простор...
  О овоме, ратниче, усуди се,
  Па да овде нема кошмара и зла срамоте!
  
  Да, ми смо робови, сте®е у ланцима под уг®етава®ем,
  И запа ени бич нас шиба у ребра...
  Али веруЌем да "емо побити све орке-пацове,
  Зато што Ќе вођа побу®еника веома кул!
  
  У овом часу дечаци су се побунили,
  И девоЌке су са ®има за исту ствар ...
  И веруЌем да "е дати солценизам,
  Збаци"емо омражени Ќарам!
  
  Тада "е, знате, затрубити рог победе,
  И деца "е цветати у слави...
  ЧекаЌу нас промене у сре"и,
  Испити, све положен са одличним оценама!
  
  Ми "емо пости"и такво чудо, веруЌем,
  Да "е бити прави раЌ светлости...
  Бар Ќе негде вештица подли єуда,
  Шта тера дечаке у шталу!
  
  За нас робове нема места у подзем у,
  Можемо да истерамо ђаволе из пукотина...
  У име раЌа коЌи Ќе свети®а Господ®а,
  За све слободне радосне  уде!
  
  Нека буде мира у целом сублунарном свету,
  Нека буде сре"е и светог сунца ...
  Пуцамо на неприЌате е као у стре ани,
  Тако да само горе, а ни секунде доле!
  
  Да, веруЌте ми, наша мо" не"е пресушити,
  Она "е бити пут од неба до универзума...
  И воЌска побу®еника "е гласно лаЌати ,
  Да удави неприЌате ске пацове!
  
  Овако радосна, сре"на,
  Трава расте као руже свуда около...
  Наш тим дечака
  Изглед Ќе дефинитивно изглед планинског орла!
  
  Победа "е бити извесна,
  ХаЌде да градимо, веруЌем, искрено, ми смо Еден...
  Сва сре"а, радост на било коЌоЌ планети,
  А ви нисте се ак , ве" угледни господине!
  Ово Ќе, заиста, химна пробуђених робова коЌи сламаЌу пацове и орке.
  У међувремену, Доминика и Маргарита на змаЌевима, испред воЌске, лете до замка.
  Две чаробнице, брзе и светлуцаве са магичним штапи"има и прстеновима са талисманима на босим ногама. Са коЌима врше фантастичне трансформациЌе. И нема ништа лоше у чи®еници да сада други, опасниЌи крилати пацови покушаваЌу да их нападну.
  АвиЌациЌа глодара ниЌе шала. Али девоЌке су их ударале своЌим магичним мо"има и бацале чини. А уместо чудовишта поЌав уЌе се ше"ерна вата. Тако слатко и мирисно.
  Осим тога, неки од крилатих маЌмуна претвараЌу се у Ќагоде. КоЌи Ќе тако зрео и светлуца рубинима и топазом.
  И Ќош неки маЌмуни са крилима постали су балони.
  Оеномаи и Добри®а су такође ушли у битку на змаЌевима. Почели су да секу своЌе колеге мачевима, што Ќе релативно Ќедноставно и Ќедноставно. Па и сами змаЌеви, кад га узму и ог®ем плану. А крилате "е без жа е®а и сум®е спалити.
  ЕномаЌ Ќе приметио, посечу"и неприЌате а:
  - Ово "е, видите, бити веома смешно и кул!
  Добри®а Ќе са осмехом приметио:
  - Да, ово се не може речима описати!
  И дечак хероЌ Ќе бацио веома оштру и смртоносну иглу у неприЌате а. Ударио Ќе пацова право у око, и сударио се са другим глодаром. Овде Ќе почео хаос.
  ЕномаЌ Ќе певао:
  Пацови су веома кул
  Могу чак и храст да гризу...
  ТвоЌ мозак Ќе тешко видети,
  А виЌуге су као конац!
  Добри®а се сложио са овим:
  - Да, пацови гризу разне гадости!
  Маргарита Ќе намигнула. Сетила се како Ќе ухва"ен партизански дечак АндреЌка. И био Ќе затворен у хладном подруму пуном пацова. А глодари су уЌедали дечакове босе ноге, утрнуле од хладно"е. Андреика се борио са пацовима целу но" и ниЌе спавао. А уЌутру су га одвели на испитива®е и прво су посипали со у ране на ногама дечака А. Било Ќе веома болно, и АндреЌка Ќе почела да вришти . А они су га и бичали бод икавом жицом.
  Али партизански дечак Ќе изгубио свест од шока бола, али ниЌе ништа рекао.
  Маргарита Ќе успела да организуЌе Андреикин бекство. И ово Ќе био ®ен подвиг. Дечак Ќе успео да савлада бол и оде на осака"еним, изгриженим ногама. И за то му свака част.
  Партизанка Ќе тукла пацове и са великим одушев е®ем певала:
  МоЌ пишто  Ќе као стариЌи брат
  Гађа веома прецизно, прецизно...
  На краЌу краЌева, девоЌка има митра ез у стомаку,
  Иако Ќе живот понекад као кавез!
  
  єа сам девоЌка коЌа ниЌе Ќача
  Вук и тигрица у Ќедном тесту...
  Али реч ниЌе врабац,
  Када сам са своЌом во еном, веруЌем, заЌедно!
  
  Ве" сам узео коЌи пролаз,
  Иран Ќе упао у планине...
  ОсвоЌила Ќе много различитих зема а,
  Не, не могу мирно да седим поред софе!
  
  Ово вероватно не"ете разумети,
  Шта значи борити се са фанатицима...
  Запиши то у своЌу свеску,
  И научи да се бориш пристоЌно, момче!
  
  Нема моЌе Ота¤бине, веруЌ ми храбриЌе,
  Она блиста као сЌаЌни рубин...
  Иако постоЌе милиони ђаволских гранчица,
  Ипак "емо пости"и место на небу!
  
  Нека ме Господ чува
  велики витез, Свемогу"и...
  ДевоЌка има мо"но месо,
  Она прецизним волеЌем руши треш®у!
  
  Нико ме не може победити
  єа сам девоЌка чиЌе Ќе име легиЌе!
  И медвед се кла®а моЌим ногама,
  А Ќавори "е ти ускоро дати злато!
  
  Мраз, трче"и бос по снегу,
  Снежни наноси, знаш, не плаше девоЌку...
  Ошиша"у свог противника сЌаЌну фризуру,
  ПрепознаЌу ме као хрта!
  
  Рођен сам у рано проле"е,
  Тако црвено, као да Ќе транспарент...
  Лик Ќе веома хрт , забаван,
  И врео пламен гори у мом срцу!
  
  Да, ниси могао да нађеш лепшу девоЌку,
  Она "е свима дати  убав у изоби у...
  не изгледа ни двадесет,
  Али чак и удара Ќако Ќако!
  
  
  Зато, поклони се девоЌци,
  И по уби ЌоЌ босе ноге...
  Витез "е Ќурити горе као стрела,
  Не"е нам бити тешко да решимо проблем!
  Партизанка Ќе певала веома душевно. Сви лете"и пацови су се променили. Неки у ше"ерноЌ вати, неки у кокицама, неки у овсеним паху ицама или мехури"има од сапуна. А неки од дечака хероЌа су тривиЌално исечени на смрт, или су их змаЌеви спалили ватром. То су заиста били мафини и пече®е од финих, меснатих котлета.
  Добри®а Ќе узео и гурнуо иглу ножним прстима, коЌа Ќе пробила крилату бубашвабу, приковавши Ќе за камени зид. И испало Ќе тако кул и кул.
  Бубашваба Ќе изненада упалила и на ®еном месту се поЌавила импресивна диЌамантска огрлица.
  Добри®а Ќе певао:
  А кад сам видео мрену,
  АЌ, аЌ , аЌ!
  Момци су трчали за своЌим новцем,
  НемоЌте одлагати!
  Дечак Еномаи Ќе одговорио:
  - Вау! Како Ќе добро испало. Ово Ќе драгу .
  Добри®а Ќе прогунђао и заурлао:
  - Све можемо, господо, дуго сеЌемо, где?
  Доминика Ќе зацвркутала као одговор, а такође Ќе претворила десетак крилатих бубашваба коЌи су лепршали из злослутне куле замка у читава сазвежђа драгу а. И како дивно светлуца и светлуца, као леденице на четири светла коЌа одаши у сунчеве зраке.
  Маргарита Ќе приметила уз церека®е:
  - ВеруЌем да добро побеђуЌе зло!
  Еномаи Ќе са осмехом приметио:
  - Добро и зло су релативни поЌмови. Ево пацова, и он Ќе жив, а ми га исечемо!
  Добри®а Ќе приметио:
  - А би ке? Исто повр"е и во"е су такође живи, и они се такође Ќеду, и штета!
  Доминика Ќе твитовала:
  - Тако бива, тако бива,
  Сваки Ќедан другога прождире !
  ДевоЌка-глумица Ќе уз урлик узела и пустила магиЌу са своЌих босих ногу. И тора® са лоба®ом пацова се трансформисао. Позлатила се, а на врху Ќе искрила ружа са рубинима.
  духовито Ќе приметила Маргарита, показуЌу"и зубе и слаЌу"и каскаде убилачких и разорних зрака са своЌих голих ножних прстиЌу. И магиЌа Ќе успела. И млатио убилачки и разорни, коЌи се одмах претворио у стваралачки и цветаЌу"и.
  Орци и гоблини су се поново излили из замка . И попели се у праву хорду . Неки од чупавих медведа су носили челичне оклопе. А ово су врло сЌаЌни оклопи, са коп има и секирама.
  Доминика Ќе агресивно приметила, показуЌу"и зубе:
  - Сада Ќе ово Ќезива хорда коЌа се ве" пе®е у . Па, хо"емо ли их дочекати са нечим смртоносним?
  Маргарита Ќе приметила са злобним осмехом:
  - Да, наравно да можемо ово!
  А девоЌке чаробнице су узеле и лансирале своЌе магичне пулсаре на орке и гоблине.
  Дечак Добри®а Ќе приметио:
  - Ово ниЌе лоше, али морамо дати деци ратницима прилику да се боре.
  И заиста, хи аде побу®еничке деце дотрчале су до замка из различитих праваца. Многи од ®их, посебно дечаци, носили су ланце. Неки од момака су радили, постав аЌу"и споменике и скулптуре вештици Бастинди . Неке статуе су нарасле и до сто метара у висину, а над ®има се надвиЌао само ¤иновски замак.
  Два наЌЌача, али не и наЌве"а дечака, виконт и Феникс, борили су се испред осталих, скла®аЌу"и глодаре.
  Орци су, заузврат, такође почели да пуцаЌу из лукова. Али чаробнице су их Ќако удариле. Ако Ќе било релативно лако убити пацове, иако су били дебели и велики, то Ќе утицало на ®ихову покрет ивост. Тада "е орци бити Ќачи борци, а гоблини су Ќедноставно дивови.
  Феникс Ќе приметио:
  - Борио сам се са Картаусом . Дакле, ®егови борци су били спретниЌи!
  Виконт борац Ќе певао:
  Страшно волим рат
  Бори се као петао...
  И у борби прса у прса,
  Борим се за два чудовишта!
  Феникс Ќе са осмехом приметио:
  - Да, да будем искрен, ово Ќе сЌаЌно ! Али ми смо навикли да убиЌамо чудовишта на хи аде.
  И тако су момци хероЌи убили гоблина. А остала чудовишта су ве" била делимично претворена у разне врсте хране и слаткиша. Али Ќедан од гоблина Ќе произвео такав сладолед у чаши за вино изрезбарену од смарагда.
  А на врху су хрпе разнобоЌног сладоледа, комади"а чоколаде, кандираног во"а, Ќагода, пистациЌа и тако да е, врло укусно.
  Деца ратници "е вриштати од одушев е®а. Да, заиста Ќе испало изузетно укусно и очарава очи.
  ДевоЌка-чаробница Маргарита, након што Ќе ослободила Ќош Ќедан талас униште®а и униште®а, направила Ќе агресиван царте бланцх по пита®у претвара®а ружног у укусно и издала:
  - На неки начин, магиЌа Ќе бо а од природног процеса, зар не?
  Доминика се сложила:
  - Да, без икакве сум®е, стварамо нешто лепо и укусно. Али зашто су овде хи аде робова, а сви су деца, а одраслих нема на видику?
  Маргарита Ќе са осмехом одговорила:
  - УтицаЌ локалне магиЌе. Прилично Ќе Ќак. И заиста, испостав а се да на овом свету постоЌе само малишани. Али не брините, сам локални ваздух вас не"е претворити у девоЌчицу.
  Доминика Ќе изненађено упитала:
  - И зашто?
  Партизанка Ќе одговорила:
  - А о главици купуса!
  Навала злих оркова и гоблина почела Ќе да слаби. Неке од ®их су убили деца ратници, а ве"ину Ќе преобразила снажна магиЌа прелепог пара. Ово Ќе заиста магиЌа, коЌа помрачуЌе штапи" коЌи Ќе Дунно имао.
  Доминика Ќе приметила, слатко се смеше"и:
  Дошло Ќе време обрачуна,
  Ударили смо орка у око...
  Као одговор, постао Ќе као пита,
  И тражио Ќе зуб!
  И заиста, у Све врсте укусних посластица се претвараЌу у орке и гоблине.
  И деца ратници су одушев ена овим. И пацови се истреб уЌу без икаквих проблема. Али од ®ихових удараца поново су почела да се поЌав уЌу укусна Ќела. И друге укусне и невероватне ствари.
  А пацови се брзо претвараЌу у нешто корисно и способно за Ќело.
  Партизанка Маргарита Ќе узвикнула:
  - Можда сада уђемо у сам замак!?
  ДевоЌка глумица Ќе приметила:
  "И тамо нас може сачекати заседа." Међутим, ми смо спремни за ово!
  Маргарита се нацери и одговори:
  - єа сам пионир, што значи да сам увек спреман!
  Сада су деца робови провалила у замак. Њихове босе ноге газиле су по црном мермеру. Унутра су се борили са орцима, гоблинима и пацовима. И посекли су их као да уместо мачева имаЌу секаче. Овде Ќе почело сече®е.
  Посебно жестоко су се дечаци борили мачевима. А девоЌке су радиЌе пуцале из лукова. На сре"у, Маргарита Ќе могла да претвори српове и мотике у праве лукове. И гађаЌу читаве пакете стрела, пробиЌаЌу"и пацове.
  Доминика Ќе духовито приметила:
  - Оштре стреле убоЌите стазе, будите хладни, децо моЌа.
  Изненада Ќе сама вештица Бастинда излетела из куле. Изгледала Ќе као жена од тридесет пет година, а вртела се око себе као топи". Коса ЌоЌ Ќе црна, ковр¤ава, а она сама држи два магична штапи"а у рукама у рукавицама.
  Вештица Ќе летела на мотоциклу, а на ногама су ЌоЌ биле чизме са мамузама.
  Бастинда га узме и заурла:
  - ПоштуЌем Ќаке
  И вређам слабе...
  єа сам велико зло
  А ти, боси?
  Доминика Ќе твитовала у одговору:
  МоЌ закон Ќе Ќедноставан
  ПобеђуЌем оне коЌи су зли...
  Ко Ќе слаб, Ќа "у помо"и,
  Не могу другачиЌе!
  Бастинда Ќе узела од магичних штапи"а, као да Ќе пулсарима ударала Доминику. Па Ќе зазвиждала као одговор. И пулсари су се одмах претворили у колаче и пали на девоЌку-глумицу, теме но Ќе размазуЌу"и.
  Као одговор, Доминика Ќе у бесу пустила огроман пулс из свог штапи"а и из голих прстиЌу.
  Пролетео Ќе, али Ќе Бастинда успела да побегне и погодила Ќу Ќе праж®е®е у замку. Скоро моментално Ќе засветлео и почео да се трансформише. А на месту злокобног замка изникла Ќе наЌлуксузниЌа палата - потпуно и одмах.
  Бастинда га Ќе погледала, трепнула очима и побегла. ТачниЌе, одлетети. А за ®ом остаде ватрени реп.
  Доминика и Маргарита су поЌуриле за ®ом. Обе чаробнице су очигледно заостаЌале у брзини.
  Ипак, лете"и мотоцикл Ќе много бржи од змаЌева.
  Чаробнице су почеле да пуцаЌу на Бастинду . Али с времена на време Ќе избегавала или се бранила. Штавише, мотоцикл Ќе врло брзо пове"ао растоЌа®е, изводе"и га магиЌом из стре ачког подручЌа.
  Доминика Ќе приметила:
  - Изгубила Ќе државу, поданике и власт. Дакле, сада нам то заправо и не треба!
  Маргарита Ќе приметила:
  "Ако Ќе украла и однела артефакт жутог пацова, онда "е наша победа бити безвредна!"
  ДевоЌка глумица, пуцкетаЌу"и прстима своЌих голих препланулих ногу, самоуверено Ќе изЌавила:
  - Али хи аде деце стекло слободу! Ово такође нешто вреди!
  Партизанка се сложила:
  - єел тако! НиЌе ни чудо што смо радили.
  Заиста, пацови су коначно преображени и убиЌени, као и орци и гоблини. Тако Ќе извоЌевана велика победа.
  Много хи ада деце - дечака и девоЌчица - окупило се на тргу и певало, удараЌу"и босим ногама:
  -Слава хероЌима! Слава ослободиоцима! Доле ропство!
  Ово Ќе била наЌве"а победа у зем и пацова. А овде има толико фантастичних и прозрачних ствари.
  Маргарита Ќе прва проговорила. Она би, играЌу"и , узела и певала, а ®ена песма Ќе била песма партизанке:
  Ми, деца сиромаштва и милова®а лета,
  Рођен у колиби на киши...
  Нека се пева девоЌачки сан,
  Кад "емо опет у врелу битку!
  
  СлучаЌно сам завршио у Елфксику ,
  И моЌа Ота¤бина, Света Рус...
  Са моЌом судбином, потпуно необичном,
  Борим се за сре"у и  убав зем е!
  
  И нема лепше матице РусиЌе,
  Да ли сте за бори се и не боЌ се...
  И нема сре"ниЌе зем е у универзуму,
  Ти си бак а светлости васе ене, Рус'!
  
  Про"и "у кроз ватру и воду за тебе,
  Пионири су навикли да побеђуЌу...
  Увек "емо бити задово ни народу,
  єер Ќе снага воЌске неограничена!
  
  Идемо у Ќуриш за ота¤бину,
  Под криком снажног, бесног ура...
  Хитлер "е добити своЌу отплату до краЌа,
  Истера"емо нацисте из дворишта!
  
  МоЌа ота¤бина Ќе пуна хероЌа,
  А Ста ин Ќе велики ¤ин...
  Пионири маршираЌу у формациЌи,
  Свемогу"и род, Господе наш, о Ќедан!
  
  У име светлости и доброг живота,
  Бори"емо се храбро децо...
  На краЌу краЌева, Ќедна генерациЌа "е живети под комунизмом,
  ВеруЌте, нада нам се не може одузети!
  
  Волимо своЌу домовину, момци,
  Желимо да вас подигнемо изнад облака...
  Фашизам "е добити снажну одмазду,
  Од пионира, храбри орлови!
  
  Оствари"емо то, веруЌем, ускоро "емо победити,
  Иако Ќе фашизам подмукао и суров...
  ДЌедови "е бити поносни на нас,
  И Сварог "е те повести у битку!
  
  За славу наше храбре Ота¤бине,
  Сам Господ Сведржите  узнео се на крст...
  Не"емо жалити своЌе животе за РусиЌу,
  Нека се чуЌе глас громки с неба!
  
  Борите се за славу наше ота¤бине,
  Воле Ќе верни борци...
  Ви сте вучи"и, а не кукавички зечеви,
  Чак су и витезови веома поносни!
  
  Можемо да узмемо месец из трезора,
  Ухвати штуку, великог сома...
  Велики Ле®ин Ќе устао за слободу,
  Оживе"емо зграду!
  
  У име породице, гради пирамиде,
  И бродови коЌи "е растргати свод небески...
  А Хитлер , у шали, убиЌа борце ,
  Свемогу"и Ќе умро и васкрсао за нас!
  
  Ти си драга, несташна Лада,
  Од тебе се родио велики Бели Бог...
  И морамо се храбро борити за тебе,
  Нека ти Свевиш®и помогне да вечно живиш!
  
  Љуби, поштуЌ Бога Исуса,
  Он Ќе руски момак, са нама заувек...
  Време Ќе да вешто извеземо орнамент,
  Нека године буду заувек испу®ене радош"у!
  
  Величина моЌе свете РусиЌе,
  Способан да победи противнике ...
  Иако су жене викале од страха,
  Можемо сломити змаЌа!
  
  За славу свете ота¤бине, веруЌте ми,
  У име руског Бога Христа...
  Ускоро "емо градити велике цркве,
  ХаЌдемо своЌим путем до самог краЌа!
  
  Љубав, веруЌ ми, не зна непотребне речи,
  Нема више непотребне досаде у томе...
  Нека Каин погине у подземном свету,
  И Авел "е опет певати своЌу песму!
  
  Ево газимо по Берлину са трубом,
  Труба звучи као звоно...
  Бо е да си веома скроман ратник,
  ОдуваЌ главу нацистима секиром!
  
  Породица "е ускоро васкрснути, веруЌте ми, мртве,
  Бели Бог "е вам дати сваку  убав
  И врло Ќасно смо одлучили,
  Каква "е бити вечност светлих промена!
  играла, тупаЌу"и босим ногама, весело и одушев ено . А друга деца, бивши робови, певала су и играла, покушаваЌу"и да се уздигну, тачниЌе, да скоче више.
  Добри®а, као снажан дечак , узео Ќе камен и бацио га више. Полетео Ќе и експлодирао, распршивши се попут ватромета у хи аде разнобоЌних фрагмената.
  Дечак виконт Ќе заурлао:
  - Ово Ќе заиста фантастично!
  Добри®а се томе успротивио тако што Ќе поново бацио камен, а Маргарита га Ќе ударила му®ом, натеравши га да се распрши на мноштво разнобоЌних и блиставо светлуцавих фрагмената:
  - Не! Ово Ќе таква реалност. И нема ништа више од ове стварности!
  Дечак Ќунак Феникс бесно Ќе, лупаЌу"и босим ногама тако да Ќе трава почела да се дими, викнуо:
  - Наша локомотива лети напред - стаЌе у комуни!
  Немамо другог пута - мо"на пушка!
  А и девоЌка поред ®их "е само скакати горе-доле.
  Расположе®е им Ќе било позитивно, а радост у пуном Ќеку.
  Доминика Ќе такође одлучила да мало покаже своЌу духовитост.
  И хаЌде да нажвр амо читаве токове ваших одличних, добро увежбаних афоризама;
  Роб може постати слободан, будала може постати паметан, сиромах може постати богат, али ако имаш тврдоглавост магаре"а, увек "еш бити магарац!
  єадан ниЌе онаЌ ко нема пара, него онаЌ коме Ќе глава пуна струготине!
  Не тежи да будеш кра  ако немаш памети!
  Чак "е и шах бити луд као магарац!
  Кра  Ќе, наравно, лав, али не без лисичЌе сналаж ивости, а лавови су одерани!
  Не режи, него "ути ако Ќош ниси на месту лава, а лисица ниЌе дала своЌе одело!
  Политичар Ќе као лисица у КриловоЌ басни, али не буди врана као гласач!
  Ако си као па®, онда "е струготине са тебе скинути до корена!
  Да зем а не би била упрегнута у Ќарам, мора бити Ќака, као бик!
  АвиЌациЌа Ќе потребна да би зем а летела!
  Политичар Ќе спреман да обе"а месец, само да не иде у канализациЌу!
  Ко ниЌе пио своЌе здрав е вечно Ќе млад!
  Храстови аргументи делуЌу на па®!
  Политичар "е радо скинути струготине са тебе ако си па®!
  Али човек има Ќедну предност у односу на маЌмуне: понекад Ќе бар мало права лисица!
  Политичар има амбициЌе лава, лукавство лисице, али ®егове методе су потпуно сви®арске!
  Ако Ќе политичар превише лисац, онда постаЌе потпуна сви®а!
  Политичар са лисичЌим лукавством и вучЌим стиском направи"е "евап од бирача!
  А за сре"у Ќе потребан труд, само напорним радом ко®а можете да скинете огрлицу покорности!
  ВеруЌте у успех ако надмудрите све!
  Политичар може да надмудри чак и лисицу, али не може заувек заваравати време!
  Гласач често лети као пчела на медени говор политичара, али често и ®ега самог убоду!
  Политичар гута бираче као што питон гута зечеве, привлачи муве као вотка и слатки чичак!
  Не може вук без меса, а политичар без преваре!
  НаЌбржи ко® "е послушати онога ко Ќе добро паметан!
  Лакше Ќе политичару да се окрене наопачке него да обе"а нешто што се може!
  За кога год гласате, резултат "ете почастити минутом "ута®а!
  Буди бар мало сналаж ива лисица ако не желиш да постанеш отрцани магарац!
  Не веруЌте политичарима, они су за бираче само брусни папир коЌи скида струготине са храстова!
  Ко ниЌе потпуна будала претвори"е пени у тешку грошу!
  У политици нема родбине, али "е бити оних коЌи желе да деле оно што имате као бра"а!
  Има много гадних ствари у животу, али наЌгоре Ќе када се живот заврши!
  Ако хо"еш да се приближиш Богу, прибиЌ маЌмуна у души на крст!
  Човек Ќе настао, ако не од маЌмуна, онда Ќе, у сваком случаЌу, престао да буде маЌмун!
  Ако имаш ум маЌмуна, онда "е те лисица прогутати као грабеж ива боа!
  Ништа ниЌе бесконачно осим времена коЌе Ќе потребно политичарима да испуне оно што обе"аваЌу!
  Ако много лаЌеш , цвили"еш као пребиЌен пас!
  Не веруЌ некоме ко говори гласно, а црвена ватра може да те опече!
  Чак ни Бог не може да надмаши жену и подигне маЌмуна на ниво  удске културе!
  Без  убави нема осмеха, осим ако ниЌе грабеж иви осмех политичара!
  Предуго у облацима, политичар без крила лети у канализациЌу!
  Мала душа увек има амбициЌе дива!
  Мала душа има ¤иновску уображеност!
  Политичар Ќе лопов коЌи себи пише законе и државу сматра зонском териториЌом!
  Политичар има седам петка у неде и, али када Ќе потребно испунити обе"а®е , долази ЌевреЌска субота!
  єединство Ќе добро, само да се не пари са политичарем!
  Политичар Ќе такво створе®е коЌе сви®арским методама хо"е од тебе да направи овцу!
  Сви®арски методи политичара претвараЌу бираче у котлет!
  Под сви®ским владаром живот никад ниЌе дебео!
  Прав е®е сви®е председника Ќе превише дебело!
  Ако желите да постанете председник, искористите своЌу шансу!
  Владар коЌи бираче сматра овцама Ќе типична сви®а!
  Боже, ово ниЌе само свемо", ве" и спремност да се иде на крст ради ближ®ег!
  Владар коЌи дуго седи на трону изазива попушта®е државе!
  Млад вођа Ќе као свеж ко®, стари као кобила слом ених копита!
  У средствима за постиза®е божанских висина, сам Сатана Ќе политичар!
  Политичар Ќе Бог само у Ќедном, у смиш а®у изговора зашто су ®егова изборна обе"а®а тако ђаволски изневерена!
  Политичар Ќе, као и пиво, само добар хладан и на столу!
  Политичар Ќе сладак са своЌим говорима, али горак укус од ®их уопште ниЌе као пиво!
  Истина из уста политичара излази Ќедино када се погрешно протумачи!
  Политичар, да би постао бар мало Божанствен, разапи®е гласача до краЌа !
  Ни медведЌа снага те не"е спасити ако ти Ќе ум шпил!
  Лисица Ќе таква животи®а да "е лаву скинути три коже!
  Политичар Ќе наЌЌачи кад му Ќе гласач слаб на уму!
  Зато политичар излази са медом да гласач уопште не п уЌе!
  ОнаЌ са пи евином у глави, тешко "е добити пендреку!
  Храст Ќе кра  дрве"а, храстова глава претвара сваки па® у поданик!
  Храст Ќе отпоран на трулеж, храстова глава пуна прашине!
  Ако си па®, онда бар имаш колац у главу !
  Непознато Ќе застрашуЌу"е, али познато понекад вас Ќедноставно уплаши!
  Зна®е ствара самопоузда®е и када Ќе тешко, незна®е , збу®еност чак и када Ќе лако!
  Кукавица ниЌе онаЌ ко се плаши, ве" онаЌ ко Ќе ле® да негуЌе храброст!
  Страх Ќе слабост, храброст Ќе снага, али чуваЌте се дебила у себи !
  Ко дозволи да га воде за нос ризикуЌе да се изгуби међу три бора!
  БескраЌна глупост те тера да ходаш у круг, а твоЌа домиш атост Ќе поништена!
  НиЌе важно да се млеко на вашим уснама ниЌе осушило, Ќош горе ако Ќе у вашим срцима беш"утност!
  УстаЌали хлеб милости®е, горка со покаЌа®а!
  Мед са усана политичара привлачи оне чиЌе се млеко на уснама ниЌе осушило!
  Политичар ниЌе лопов у закону, он Ќе лопов коЌи доноси законе!
  Политичар обе"ава сладак живот, сипа мед са усана, али су му шапе леп иве, као мува!
  Елоквентан политичар гура у новчаник бирача!
  Зашто Ќе "ута®е злато Ќер се пла"а!
  Шта Ќе наЌве"а ствар на свету? Брдо обе"а®а политичара!
  Политичар хо"е новац и власт, спреман Ќе да поцепа свакога!
  Политичар Ќе, пре свега, лисица, не увек блиставог изгледа, али увек маше репом!
  Политичар радо пуни ваш новчаник само празним обе"а®има!
  Политичар Ќе искрен само у Ќедном када каже - ми, пошто више нема своЌе Ќа!
  Шта Ќе више од атома у универзуму? Лица и маске политичара!
  Оно што политичар наЌрадиЌе ради Ќе да вади ¤епове бирача!
  Политичар има седам петка у неде и, али слуша®е бирача Ќе увек ®егов слободан дан!
  Ко Ќе први дошао? Политичари, Ќер су направили хаос!
  Не веруЌте у хладнокрвност политичара петла, они увек певаЌу из туђег гласа, лисица!
  Ако политичар излива своЌе речи као славуЌ, значи да му Ќе лисица направила фонограм!
  ВероватниЌе Ќе да "е рак звиждати на планини него да "е политичар испунити своЌе обе"а®е без црвенила!
  Политичар Ќе сличан но"ноЌ вили, само да му клиЌенте обично отима по дану!
  По чему Ќе политичар сличан псу? Када много ломи, свакако Ќе питом и има власника!
  Они за коЌе гласаЌу срцем често заврше у Ќетрима бирача!
  Политичар Ќе као вотка, гласач "е осетити своЌом Ќетром да Ќе спржена!
  Политичар вам испа уЌе мозак, као вотку, само Ќе за разлику од ®е пун талога!
  Политичар воли да ствара маглу са провидним ци ем да се обогати!
  Политичар има много обе"а®а, али Ќош више изговора ако их не испуни!
  Политичар Ќе лисица, али чеш"е сиве боЌе!
  Политичар скида струготине са храстова и обара жир као сви®а!
  Ако Ќе политичар прич ив као тестера, онда "е сигурно направити па® од бирача!
  Политичар воли да прича о Богу Ќер Ќе и сам сатана!
  Политичар Ќе лукав као ђаво, али анђео у подели обе"а®а !
  Политичар воли да се прекрсти, али руке увек посежу за новчаником!
  ДаЌу"и своЌ глас елоквентном политичару, ризикуЌете да искаш ате крв!
  Обично  уди бираЌу између мачака у шаци, вукова у овчиЌоЌ кожи и лисице са трулим сиром!
  Ако Ќе политичар испунио обе"а®е, погледаЌте планину да видите да ли на ®оЌ рак звижди!
  Лакше Ќе окачити колобок него натерати политичара да испуни обе"а®е !
  Политичар Ќе доследан само у Ќедном - у потрази за повластицама за сопствени ¤еп!
  Политичар ме®а своЌе сараднике као рукавице, само што му ово Ќош више пр а руке!
  Политичар Ќе животи®а коЌа од гласача прави Ќелена!
  Политичар, ако не вук у овчиЌоЌ кожи онда типичан ован!
  Политичар коЌи ниЌе лисица Ќе ован или Ќелен!
  Политичар може да обе"а планине, али након тога само рашчистите рушевине!
  Не журите да гласате за петла, он "е вас к уцати!
  Диктаторе, ово Ќе лисица на лав ем трону окружена овновима!
  Ако не желиш да испаднеш Ќелен, буди и ти бар мала лисица!
  На изборима побеђуЌе онаЌ ко вране не броЌи ¤абе!
  Можете гласати срцем, али победник "е победити вашим мозгом!
  
  Политичар Ќе лисица коЌа више воли зелени сир, као боЌу долара, од оних коЌи броЌе вране!
  Жена ниЌе рукавица, чим промениш рукавице, сигурно "еш се претворити у олош од спарних авантура!
  ГениЌални дечаци много више откриваЌу него осред®и старци са упутствима!
  У младости Ќе ватра у срцу, откри"е у глави, а резултат Ќе победа!
  Пут до успеха ниЌе увек раван, али не толерише леђа савиЌена у покорности!
  Политичар се саги®е да подигне нос више!
  Политичар се кла®а да би се онда сагнуо над гласачем!
  Политичар Ќе спреман да забиЌе нос у зем у да би закопао своЌу одговорност према бирачима!
  Све немогу"е Ќе могу"е у нашем свету, а веруЌте ми, живети Ќе веома тешко, као у стре ани!
  Магарац са кесом злата бо е може да пробиЌе зид тврђаве него мамут са челичним овном!
  Политичар са златним устима претвара бираче у магарце са златним вре"ама понуда!
  Ко Ќе наЌЌача звер? Наравно, магарац натоварен вре"ом злата! Лисица воли жуту боЌу издаЌе и златнике приноса!
  Политичари често машу црвеним заставама зарад жуте боЌе новчи"а коЌе без црвенила узимаЌу из ¤епова бирача!
  Елоквентни говори милозвучних политичара лиЌу горке сузе маЌки чиЌи су синови страдали у крвавом кла®у!
  Ко обе"ава златне планине, не вреди ни слом еног бакарног гроша!
  . ГЛАВА броЌ 13.
  Калигула Делфинов има своЌу мисиЌу. По сваку цену морате прона"и своЌу стариЌу сестру. А ви сте, у међувремену, били пренети у паралелни свет, где сте креирали своЌе Ќединствене и, у исто време, веома кул и Ќединствене мисиЌе.
  Маргарита и Калигула додирнуше своЌе голе, округле пете и заурлаше:
  -Реп по реп,
  Око за око!
  Не Барбос -
  Фантомас !
  Сада су се момци разишли у различитим правцима како би брзо завршили бруше®е редова коЌи покриваЌу прилазе Порт Артуру, воЌсци Зем е излазе"ег сунца. Деца Терминатора кретала су се као електричне косе кроз меку траву, немилосрдно истреб уЌу"и єапанце.
  Куропаткин Ќе и да е оклевао са наређе®ем да почне Ќуриш, иако Ќе на Моунт Хигх борбени пар поставио тробоЌну тробоЌницу , деца-ратници су Ќедноставно офарбали велики картон, и то се сада Ќасно види током дана. Али бивши министар одбране Ќе и да е био неодлучан. Иако , у исто време, Куропаткин ниЌе био кукавица. Током рата 1877-1878 показао Ќе изузетну храброст.
  Да, и за побо ша®е живота обичних воЌника, као министар одбране учинио Ќе много, а ниЌе био ухва"ен у крађи. Иако се борбена ефикасност воЌске под ®им ниЌе много пове"ала. Али он ниЌе имао Суворов еву одлучност, па чак ни авантуризам. Александар Суворов се борио веома храбро, стално балансираЌу"и на ивици потпуног пораза. Међутим, интуициЌа коЌу Ќе дала природа и феноменална сре"а омогу"или су да се предвиди узвратни корак неприЌате а, ®егова реакциЌа и извоЌеване победе. То Ќе у стилу Тала, коЌи се погрешно жртвовао, ризикуЌу"и пораз, али Ќе у ве"ини случаЌева победио ... Али наЌбо и шахисти света су прозрели Тала.
  Први коЌи му Ќе дао млин за месо и пораз био Ќе Михаил Ботвиник. ОваЌ шампион Ќе знао да програмира и означи слабе тачке неприЌате а.
  И звезда гениЌалног Тала замрачи.
  Вероватно би Суворов, да Ќе поживео дуже и да се случаЌно борио са Наполеоном, добио батине. Али турска воЌска, са коЌом се Александар Васи евич борио, била Ќе сувише заостала са свих тачака гледишта, а команданти нису били постав ени према своЌим лидерским квалитетима.
  А током рата са Французима, базени за весла®е су имали премладу команду и претерано потце®ива®е воЌске руског медведа.
  Куропаткин се, с друге стране, углавном плашио напада, радиЌе Ќе седео у дефанзиви. РачунаЌу"и Ќе Ќасно да "е се неприЌате  разбити о редуте. Са таквим командантом Ќе рат изгуб ен.
  А девоЌка Маргарита и Калигула Делфини су се нашли на удару... Спасила их Ќе , међутим, брзина, када су бесмртни ратници упали у бастионе и ве" млели све унутра, скоро непробоЌну кожу и , наравно, способност да се опораве скоро одмах.
  Долфинов млађи , посечу"и другог Ќапанског генерала, урлао Ќе фразу из "Хигхландера", док Ќе босим ногама бацао отровне игле и исп увао крв:
  - Требало би да остане само Ќедан!
  И ®егови мачеви, као му®е, изводе убоЌити, Ќединствени млин. ТачниЌе, стотину техника бруше®а са сече®ем неприЌате а за минут од пар бата она.
  СамураЌ Ќе пао од удараца, а босе ноге дечака терминатора оставиле су за собом читав образац скака®а и виЌугавих трагова.
  Лепа партизанка Маргарита, док Ќе чистила Ќош Ќедну тврђаву од армираног бетона, дигла Ќе мунициЌу у ваздух, од чега су хи аде мо"них топова полетеле у ваздух. Прате"и свог приЌате а, дечак уметник Калигула поновио Ќе сличан маневар.
  Маргарита, бацивши гранату голом, девоЌачком ногом на велику да ину, одобри:
  - Супер ти иде, дечко !
  Непобедиви ратник, такође бацивши убилачки дар униште®а великим убрза®ем, посечу"и самураЌе, одговори:
  - Бо е Ќе учити него поново учити!
  Снажне експлозиЌе бастиона нису остале незапажене у редовима руске воЌске. Генерал-потпуковник Зелени Ќе известио генерал-ађутанта Куропаткина:
  - Ваша екселенциЌо. Према нашим подацима, у неприЌате скоЌ цитадели ве" дуже време бесни битка, а чак Ќе, сигурно, неколико бастиона експлодирало!
  Куропаткин Ќе споро одговорио:
  - Мирно, само мирно!
  Па, баш као Карлесон, чиЌи Ќе кров одуван са шарки. Иако ситуациЌа само захтева драстичне мере. Генерал Зелени и Кондратенко инсистираЌу:
  - Морамо одмах да ударимо!
  Куропаткин Ќе кроз наочаре погледао оба генерала. Грин Ќе Ќош увек млад, али изгледа Ќош млађе од своЌих година, брз, полетан. Кондратенко Ќе брат хероЌа Порт Артура, такође из млађе генерациЌе способних лидера. Наравно, такви соколи су же ни борбе. Штавише, постоЌи категорична наредба цара и владара целе РусиЌе, НиколаЌа ИИ, да се одмах Ќуриша на град цитаделу. И сасвим Ќе Ќасно да кра евска ризница не"е мо"и дуго да издржи терет тако тешког рата.
  Међутим, ако не познаЌете форд, не улазите у воду! Морамо да схватимо шта Ќе шта и где ко напада.
  Куропаткин Ќе питао Кондратенка:
  - КоЌе Ќапанске Ќединице су пуцале?
  Генерал Ќе Ќасно рекао:
  - Извиђачи Ќав аЌу да су се поЌавили анђели - леп млади" и девоЌка златне косе, коЌи се кре"у невероватном брзином, а када су посечени не виде се.
  Куропаткин се три пута у махнитом ритму прекрстио и промрм ао:
  - Па испада да су ово опет анђели?
  Генерал Зелени Ќе лупио петом о под:
  - Да тачно! Небеска сто!
  Куропаткин Ќе чак звиждао:
  - Вау! Господ не напушта РусиЌу!
  Кондратенко Ќе поучно рекао:
  - Морамо одмах напасти неприЌате а, фелдмаршале! Или "емо сами кренути у офанзиву!
  Куропаткин Ќе мрзово но рекао:
  - Не, господо. єа издаЌем наређе®а. Пошто Ќе Бог одлучио да нам помогне, онда Ќе грех став ати воЌнике у машину за млеве®е меса!
  Кондратенко Ќе логично приметио:
  - И у Израи у Ќе Свемогу"и Бог захтевао да се и єевреЌи боре, а не да добиЌаЌу све ¤абе и без борбе.
  Фелдмаршал из мочваре, стратег тактике чека®а, одговорио Ќе на ово:
  - Али апостол Павле Ќе рекао да за служе®е Богу нису потребне  удске руке!
  Генерал Зелени Ќе ве" плануо:
  - Зашто се онда, Ваша ЕкселенциЌо, стално прекрстите, поготово када у близини пуцаЌу гранате!
  Куропаткин Ќе ве" почео да се  ути:
  - Али зато што све бива по во и БожиЌоЌ. Па хаЌде да прво одслужимо молебан. Ако будете дрски, обоЌе "ете бити ухапшени!
  Све у свему, идеЌа о одржава®у молитве изгледала Ќе заним иво. Нека херувими узму реп за све.
  Дечак Калигула и партизанка Маргарита су ве" помало уморни, а наЌве"и део посла Ќе ве" завршен. Па зашто се не освежити у мору и теме но испескати ескадрилу Тога . На краЌу краЌева, она такође може отворити ватру, ук учуЌу"и и из пушака од дванаест инча. А ово Ќе калибар од 306 милиметара, што може проузроковати значаЌне губитке нападачким трупама.
  Истина, єапанци "е, у овом случаЌу, морати да пуцаЌу готово слепо, преко гребена. А директном ватром "е мо"и да гађаЌу тек када се битка помери у границу града.
  Главни ци  су четири боЌна брода са топовима од дванаест инча на броду.
  ДевоЌка партизанка, посечу"и єапанце своЌим убоЌитим мачевима и отресаЌу"и заглав ене комаде костиЌу, предложи:
  - Можда можемо мало да изЌедначимо своЌе шансе? Т. има супериорност у пуц®ави у односу на ескадрилу Рождественског, отприлике 1,8 према 1. Тако "емо мало изЌедначити однос снага.
  Калигула од делфина, посечу"и послед®ег самураЌа, упитао Ќе ратницу Маргариту:
  - Да почнемо са воде"им бродом?
  ДевоЌка партизанка , бацивши голим прстима гранату и растргавши Ќош десетак єапанаца, остав аЌу"и само поцепане комаде, приговори:
  - Не почи®у са наЌукусниЌим! Сре"ом, нема потребе да се тражи ескадрила. ХаЌде да кликнемо кроз прва два армадила.
  Калигула дечак се закикотао, бацио гранату голом петом, уперио своЌ крвави мач у брод Нутили , весело узвикуЌу"и:
  - А оваЌ Ќе моЌ!
  Маргарита, коЌа Ќе поново смртоносно посекла єапанца, предложила Ќе свом партнеру:
  - Али хаЌде да лежимо у води пола сата да се опоравим.
  Заиста, одмор не"е шкодити. Али Калигула Делфини нису губили време током кратке паузе. Конкретно, могли смо да размотримо нешто заним иво.
  Завереници су се окупили у подруму. Електрична лампа испод плафона баца злослутне сенке. Чувена "елава Ле®инова глава мутно блиста, поред чупавог Кобе , у свету познатиЌег као Ста ин, тада морнаричког официра у уредноЌ униформи, док мало познати поручник Шмит, са кишом брадом, Бухарин.
  Троцки ниЌе дово ан за пун састанак, али за сада су он и Ле®ин у завади. И тако су се окупили наЌутицаЌниЌи бо шевици, спремни да изведу револуциЌу, или државни удар, шта год, само да би добили власт.
  Ле®ин Ќе први узео реч:
  - Изузетно Ќе важно , другови, по сваку цену спречити победу аутократиЌе у ®еном неправедном империЌалистичком рату са єапаном. Ствар револуциЌе то захтева!
  Стид иви ударци као одговор.
  Бухарин, п ескаЌу"и длановима и тресу"и црну браду коЌа Ќе красила ®егово Ќош младо лице, потврди:
  - Да, аутократиЌи не смемо дати ни наЌма®у шансу. Ово можда мирише на издаЌу, али Ќа "у ре"и, Микадо Ќе наЌбо и и главни савезник бо шевика и светског комунизма!
  Коба Џозеф  утито промрм а:
  - Добро речено! Иако ово не мирише на издаЌу, ве" Ќе сама издаЌа!
  Ле®ин, коЌи Ќе тада био под псеудонимом Карпов, приметио Ќе са осмехом:
  - Зарад глобалне револуциЌе, понекад морате да се жртвуЌете. Ук учуЌу"и и жртвова®е дела своЌе савести и сопствене душе. - У анов Ќе отчепио, одврнувши главу, флашу немачког пива. За елоквенциЌу, требало би да освежите грло. Отпио Ќе неколико гут аЌа и наставио. - Мислите ли да Ќе и мени драго да своЌоЌ зем и желим зло и пораз. Међутим, би"у искрен, револуциЌа Ќе могу"а само ако Ќе режим аутократиЌе озби но ослаб ен. А шта би могло да ослаби Самодржав е више од пораза у рату?
  Коба климну главом у знак слага®а:
  - Ништа... Понекад наЌвиши ци  захтева одрица®а, и то знатна!
  Ле®ин Ќе наставио своЌу филозофиЌу:
  - Дакле, не"емо расправ ати о моралу и филозофиЌи атеизма. Ово ниЌе главна ствар. єасно Ќе да "е посао коЌи предузимамо довести до ослобође®а радника и робова свих зема а и целог света. И то што "е сви губици наше државе и других народа бити стоструко надокнађени. - застао Ќе У анов и додао другачиЌим тоном. - А коЌе конкретне кораке можемо предузети да победимо и народу и нама омражено Самодржав е?
  Овде Ќе поручник Шмид проговорио танким гласом:
  - Мислим, за почетак, да дигнем у ваздух Транссибирску железницу на неколико места одЌедном. То би имало фаталан утицаЌ на снабдева®е царских трупа у Ман¤уриЌи.
  Коба се нацерио као лисица:
  - Браво , дечко напредуЌе! И размиш ао сам да оп ачкам неколико банака како бих поткопао златни стандард царске руб е.
  У анов Ќе строго затресао кажипрст "дивном ГрузиЌцу":
  - Не буди нева ао! Веома интересантан предлог. Можете прилично покварити Куропаткину.
  Шмид Ќе наставио:
  - Генерално, моЌ план подразумева подиза®е устанка на свим бродовима Црноморске флоте. Тада "е воЌска пре"и на страну радног народа, а Самодржав е "е се одмах срушити!
  Коба се иронично насмеЌао:
  - Да, рак "е звиждати на планини!
  - Коба , стани! - залаЌао Ќе Ле®ин и додао. - Треба, заиста, припремити и извести устанак у Црном мору. А када претучени Куропаткин побегне из Порт Артура , побуна у целоЌ воЌсци "е постати стварна!
  Шмид Ќе изгубио живце:
  - Да, уради"емо то у духу!
  Бухарин Ќе узео реч:
  - Наш наЌброЌниЌи савезник на Зем и су се аци; када се дигну, мо"и "е да спутаЌу све снаге Самодржав а. Треба да поша емо наше агитаторе по селима, траже"и да се се ацима да не само зем а, ве" и има®а, све што припада зем опоседницима!
  Коба Ќе иронично прекинуо:
  - Ук учуЌу"и ®ихове жене и "ерке!
  Бухарин се насмеЌао:
  - И ово такође! То Ќе Ќедноставно као што Ќе то урадио Еме Ќан Пугачов - глава "е бити одсечена, шипка "е бити окачена, а ®ихова роба "е бити узета себи и поде ена на Ќеднаке делове! А жене и к"ери велепоседника су ваше роби®е!
  У анов Ќе одобрио оваЌ позив:
  - єел тако! Све "емо их обесити! Све до Северног пола!
  Коба Ќе предложио:
  - Морамо што више активно користити разбоЌнички елемент. Конкретно , од криминалаца настаЌу наЌЌачи и наЌуспешниЌи револуционари. На пример, Котовски ниЌе хероЌ? єунак! А отац Махно ниЌе ништа гори!
  Бухарин енергично климну главом:
  - То Ќе то! Све "емо их смрвити криминалом !
  У анов удари песницом о сто:
  - Терор, терор и Ќош Ќедном револуционарни терор!
  НиЌе било могу"е посматрати да и разговор "величанствене четворке". Након буђе®а, требало Ќе пре"и на практични ниво спровође®а победничке стратегиЌе. Конкретно, очистите боЌне бродове од тимова.
  Калигула Ќе брзо допливао до свог ци а, а Маргарита до свог. Момци су се, користе"и прсте на рукама и ногама, одмах попели на своЌе бродове за жртве.
  Дечак Калигула више ниЌе осе"ао кочнице, Ќер Ќе почео да сече све редом. НиЌе тешко укрцати се на брод, у суштини боЌни брод. Осим ако, наравно, нисте више од човека. Дакле, трчи и сеци. И са таквом натприродном брзином, нико нема шансе да вам одоли.
  Па, голим прстима ваше деце, али брже од шапа ногу гепарда, бацаЌте отровне игле. И ово "е такође потпуно шокирати єапанце.
  Борци Зем е излазе"ег сунца поново леже посечени , а план пара терминатора Ќе Ќедноставан. Дођите до оде ка за мунициЌу, па детонираЌте мунициЌу на начин да се покриЌу и котлови. Након тога, оште"ени брод не"е имати другог избора него да оде на дно.
  Калигула од Делфина, сече"и и забиЌаЌу"и мачем, пробио се до залиха мунициЌе. Па шта су за ®ега поЌединачни меци коЌе дечак обара у лету, или чак баца назад на неприЌате а. Посебно Ќе добро ако босом ногом одмах разбиЌете шаку патрона у неприЌате а махнитом и смртоносном, смртоносном и неодо ивом снагом.
  Тако да Ќе пут самураЌа у кра евско царство НиколаЌа ИИ био блокиран.
  МунициЌу такође ниЌе тешко пребацити у оставу тако да се дно боЌног брода, такође ®еговом физичком снагом, разнесе.
  Челична палуба, загреЌана на мартовском сунцу, приЌатно голица голе еластичне табане дечака терминатора. А снажне високоексплозивне гранате пу®ене шимозом спуштаЌу рамена. Скочите доле, игноришу"и спирално степениште, и сада сте на правом месту. Сада "е преграде бити разбиЌене и котлови "е експлодирати, праве"и такве рупе да ни ова огромна ствар не"е преживети.
  Ова заним ива ствар Ќе Ќапански армадило. Брод Ќе простран и широк, са великом деб ином оклопа коЌи покрива палубе. И дуге и дебеле топовске цеви, способне да погоде неколико десетина километара, па чак и више ... Истина, нису га направили єапанци, ве" Британци. Али кра евска флота Ќе скоро у потпуности сопствене производ®е, што има своЌе предности и недостатке. Тако су Британци направили боЌни брод - племениту машину. Штета, али морамо да га поша емо на дно...
  ОдЌекнула Ќе експлозиЌа, а метал палубе за лом е®е ударио Ќе у дечакове голе, миши"аве ноге, бацивши га високо изнад површине. Након тога, дечак Ќе скочио у воду и енергично запливао, покушаваЌу"и да побегне од вирова. Такав колос тоне.
  И Маргаритин боЌни брод се поделио: чисто и синхроно. Сада Ќе време да потопимо две преживеле оклопне крстарице.
  Нека и Того , коЌи Ќе задао толико нево а рускоЌ флоти, иде на дно. Ово "е постати лекциЌа свима онима коЌи долазе у зем у ваше Ота¤бине са оружЌем у рукама.
  Калигула делфина снажно граб а океанску воду рукама и ногама и звижди:
  - Би"еш поражен од єапанаца! Ово ниЌе игра лудница !
  Као и прошли пут, готово без додирива®а метала и оклопа полетите на палубу. Тамо почи®еш да сецкаш тако споре самураЌе у купус. Вероватно Ќе чак и паук забоден у смолу сто пута окретниЌи од ових инсеката из Зем е излазе"ег сунца. Па проЌуриш и одсечеш руке, ноге, главе ... А они се само слегну. У наЌбо ем случаЌу, Ќедан од ®их успева да каже:
  - Банзаи!
  Томбои Калигула се кико"е и качи им носом:
  - Банзаи, не усуђуЌ се!
  И голим ножним прстима баца патроне, пробиЌаЌу"и самураЌска чела, уста и грла.
  Затим поновите претходну комбинациЌу. Међутим, за промену, величанствени Калигула брзо Ќе нанишанио ве" напу®ену пушку од дванаест инча и испалио Ќуриш у наЌближу борбену крсташу. Показало се да Ќе погодак тачан, а високоексплозивно Ќапанско пу®е®е изазвало Ќе велики пожар на палуби.
  Млади ратник Ќе приметио да заиста, када уђе производ индустриЌе у Зем у излазе"ег сунца, излази много ватре и дима. Што, наравно, олакшава пуца®е . С обзиром на то да су самураЌи ве" дуго у рату са РусиЌом, ®ихова борбена ескадрила заиста има квалитативну надмо".
  Истина, колико єапанци могу пости"и ако изгубе све своЌе велике бродове?
  Воде"и брод Тога са закаш®е®ем сигнализира одлазак. Али ово заиста ниЌе корисно реше®е . Велики боЌни брод експлодира, а две секунде касниЌе експлодира и брод са Калигулом од Делфина. Коначно Ќе петом ударио Ќедног официра Ќапанске империЌе. И опет оба храбра ратника ударни талас Ќе избацио...
  Борбена девоЌка партизанка, одневши главу капетану првог реда, вришти из свег гласа:
  - Утакмица у хокеЌу на мору: РусиЌа против єапана - резултат четири према нула!
  Заиста, сада єапан нема ниЌедан боЌни брод у служби. Истина, Ќош увек има чак осам крстарица борбене класе. И постоЌи избор: удавити их или не удавити?
  Калигула Ќе, ударивши мачем аЌкулу коЌа Ќе Ќурила ка ®ему, логично одлучио:
  - КуЌе док Ќе вру"е гвожђе! То Ќест, ми их давимо!
  Маргарита, након што Ќе посекла Ќош Ќедног морског предатора, сложила се са овом одлуком:
  - Зашто губити време на ситнице? Можда не"е бити следе"ег пута за нас!
  Дечак Калигула, бацаЌу"и чауру ногом право у око аЌкуле, логично Ќе приговорио:
  - Мислим да хо"е! Бог воли троЌство!
  Али ипак Ќе пливао. Но"у се могу вратити у тврђаву цитадела. Ово их никуда не"е довести. А ако Куропаткин заузме упориште без ®иховог учеш"а, онда тим бо е. Заиста, не могу све сами. Чак Ќе заним иво шта "е потомци ре"и о овом чудном рату са єапаном? Они "е то сматрати славним делом, или, напротив, извижда"е га као осваЌа®е иск учиво натприродних сила!
  Али Калигула Ќе лако претекао своЌу следе"у жртву - боЌну крстарицу. Спо а, они се донекле разликуЌу од армадила. Конкретно, има мало ма®е оклопа, а уместо пушака од дванаест инча има десет инча, али перформансе су много бо е. Али ово су и пловила линеарне класе. А ту су и сред®е и лаке крстарице.
  Млади ратник Ќе овде мало променио тактику и посекао самураЌе морнаре и неке закуцао патронама коЌе Ќе бацао своЌим босим дечачким ногама. Затим Ќе узео и детонирао мунициЌу тако да Ќе боЌна крстарица зарила нос у воду и тако Ќе не одмах отишла на дно, ве" се постепено превр"у"и.
  Можда Ќе дечак глумац Калигула на оваЌ начин желео да спасе бар део екипе од смрти. Заиста, где Ќе могао да стави толико експлозива... Маргарита Ќе, пошто Ќе убила велику масу самураЌа морнара, нагнула своЌу крстарицу на брод.
  ДевоЌка Ќе поносно прославила успех, а ®ен партнер такође:
  - Оцена: шест - нула!
  Калигула дечак, у бесу и радости, од великог успеха, певао Ќе:
  - И самураЌ полете на зем у, под притиском челика и ватре!
  Нове морске жртве ... Да , изгледа да су єапанци коЌи су кренули у оваЌ поход рођени под несре"ном звездом. А чак им ни осам милиона богова у ®иховоЌ шинтоистичкоЌ религиЌи не помаже.
  Томбоии Цалигула, боЌна крстарица изгледа као комад картона коЌи треба да се потопи. Чак Ќе одлучио да испроба мало другачиЌу тактику, наиме, да продре у држач и тамо пресече дно мачевима. На краЌу краЌева, он има магични метал зароб ен од нин¤а и чароб®ака. То значи да се операциЌа мора обавити.
  И тако ... Испоставило се да линеарно гвожђе пуца... Да би се то осигурало, потребно Ќе поплавити три оде ка. Дечак Терминатор каже са осмехом:
  - Ево нас на том броду...
  Да бисте потопили боЌну крстарицу ударцима мача, заиста морате имати над удску снагу и изузетну машту.
  Маргарита преферира много ЌедноставниЌи приступ, тврде"и да Ќе понав а®е маЌка уче®а. А ако Ќе тако, онда "е неприЌате  бити преплав ен експлозиЌом.
  Боги®а ратница и партизанка подиже палац и каже:
  - Ве" Ќе осам сати!
  Дечак Калигула, без церемониЌе, посечу"и броЌне самураЌе, и бацаЌу"и ногама смртоносне патроне, узвикуЌе:
  - Али ово Ќе Ќедноставно дивно!
  Остале су Ќош четири жртве... Треба их некако удавити да ово не постане превише обично. Смислите нешто посебно, Ќединствено. А момци, без речи, поступаЌу на следе"и начин. Наиме, отимаЌу контролна кормила ... На сре"у, бродови су ве" у пуноЌ брзини, што значи да ниЌе тако тешко иза"и на краЌ са ®има. И тако, хватате контролна кормила и идете на овна... БоЌни крсташи, бродови су нови, али у ЌапанскоЌ флоти има много застарелих пловила коЌа немаЌу шансе да побегну од праволиниЌског овна.
  Шта ако се бродови, па чак и они од метала, сударе великом брзином у мору?
  Тада се дешава следе"е: страшна граЌа, бруше®е оклопа, пуцаЌу челични лимови оба пловила. Десетине и стотине морнара, изобличених жутих лица, Ќуре по разбиЌеним палубама, уске очи им избиЌаЌу из чела, а потоци крви лете из уста са избиЌеним зубима.
  А Ќапански борци падаЌу преко палубе, падаЌу у запенушаве потоке коЌи их одЌедном прождиру. И бродови почи®у брзо да тону, повлаче"и многе животе у дубине.
  Маргарита, настав аЌу"и да истреб уЌе морнаре без сажа е®а и церемониЌе, рече са осмехом:
  "Такође Ќе добро што єапанци не узимаЌу жене и децу на брод.
  Калигула, сецираЌу"и аЌкулу коЌа се попела на ®ега, спремно се сложио са овим:
  - Да, култ Амазонки ниЌе заживео међу самураЌима. Истина, изгледа да имаЌу женске нин¤е!
  Млада боги®а-ратница и, уЌедно, партизанка Ќе сумирала:
  - Дванаест нула у нашу корист ... Али остала су Ќош два послед®а  и ана. Шта да радимо са ®има?
  Калигула Ќе исекао другу аЌкулу на комаде и Ќедноставно предложио:
  - ХаЌде да их одведемо у луку Далнии. Сада Ќе под руском контролом, а две величанствене, наЌсавремениЌе крстарице "е увелико унапредити нашу флоту!
  Маргарита, ломе"и морске граб ивице мачевима, спремно се сложила са овим:
  - Да, и ово Ќе наЌбо е реше®е!
  Иако єапанци имаЌу репутациЌу непоколеб ивих бораца, морални ефекат жестоких удараца два супер анђела превазишао Ќе наша наЌлуђа очекива®а. Заиста, ако се морате борити не са  удима, ве" са би"има сличним наЌстварниЌим боговима, а можда чак и демиЌурзима, онда чак и борцима Зем е излазе"ег сунца можда недостаЌе храброст.
  Стога, након што су Маргарита на ЌедноЌ крстарици, а Калигула на другоЌ, одсекли наЌревносниЌе официре, а неке од ®их шутнули, други морнари и механичари су сматрали да Ќе наЌбо е да се потчине овим суперби"има . И оба боЌна крсташа су се упутила у луку ДалниЌ, коЌу су єапанци, после недавног пораза, без борбе против руске воЌске уступили.
  Калигула Долфинов Ќе сматрао да Ќе, ипак, ауторитет ударне силе ауторитет. На пример, током битке на Халхин Голу, колико єапанаца Ќе заробила страшна совЌетска воЌска? Према совЌетским подацима, 476  уди, по другим касниЌим прорачунима, око 200, а као резултат међусобне размене, єапанцима Ќе вра"ено само 88, односно тако се мало ®их вратило у домовину.
  То Ќест, самураЌ Ќе показао чврстину. Изгубивши, према совЌетским подацима, око двадесет хи ада убиЌених  уди.
  током Другог светског рата изгубила скоро исто толико убиЌених ( не рачунаЌу"и оне коЌи су умрли у заточеништву) колико и зароб еника.
  И то упркос чи®еници да се НКВД брутално обрачунао са породицама оних коЌи су се предали.
  Дакле, отпорност Ќапанских воЌника ниЌе преувеличана. Током руско-Ќапанског рата єапанци су као ратни зароб еници изгубили сто пута ма®е воЌника од Руса!
  Али, међутим, то Ќе делимично због чи®енице да руска воЌска ниЌе добила ниЌедну велику битку. А без победа нема затвореника.
  Међутим, дешава се да воЌска коЌа Ќе напредовала има и много зароб ених воЌника.
  Дечак ратник Калигула Ќе рекао Маргарити преко примитивног воки-токиЌа:
  - Можда "емо ипак поди"и белу заставу, иначе "е нас удавити?
  Маргарита Ќе приговорила:
  "Срамота Ќе пловити под белом заставом." Бо е даЌ тробоЌницу руског преко главе!
  Млади ратник Ќе забио иглу у босо, окретно стопало дечака-терминатора, и пробовши следе"ег самураЌа у чело, приметио Ќе:
  - А по мом миш е®у, АндреЌевски са крстом "е бити успешниЌи!
  Са резултатом од четрнаест до нула, морнарички Ќарболи са єапаном су завршени и сада не само да можете узети зароб ене бродове себи, ве" и певати. Калигула од делфина Ќе певао своЌу победничку песму на сав глас:
  Велика пространства мора, океана -
  Заорали смо их под тробоЌном заставом!
  ВоЌници су освоЌили високе планине,
  Орлови су заурлали у победу!
  
  Руске ратнике Ќе планета препознала,
  Ударали смо неприЌате е мачевима и баЌонетима!
  Успели смо да скинемо Ќарам фашизма са пола света,
  Завршили смо марш победом у Берлину!
  
  су стигли на грбавим тенковима,
  Прете да униште сва руска по а!
  Али они тешко туку проклете наказе ,
  Да наша деца живе сре"но без Ќарма!
  
  Ми смо деца Ота¤бине коЌа Ќе виша од свих на свету,
  Рођени смо, месе"и калико босим ногама!
  се заложио за нас, пославши нас у боЌ ,
  И Бог Ќе донео маЌ да цвета у радости!
  
  Нема удела борца и узвишениЌег срца,
  Шта даЌе сан и препород!
  Отвори славна врата бесмртности,
  Али ако седите у заседи, "утите !
  
  Има вукова и оваца, али ви сте пастири свемира,
  И ваш Ќе део да пренесете наредбу потомцима!
  Да би ствар довела до краЌа ствара®а,
  Да се вечни ога® у твом срцу  убави не угаси!
  
  Ко зна где "е неприЌате ски метак зауставити воЌника,
  Али ипак, у борби Ќе смрт бо а од труле болести!
  А ако умреш, онда "е твоЌ приЌате  сломити противника ,
  Не"е то толерисати, Ќер босоноге девоЌке тераЌу у ропство!
  
  О, руска судбина, рат и ватра после рата,
  За оне коЌи желе да оду на одмор, за ®их, знате, нема места у раЌу!
  Овде Ќе паклени Сем ушао у заверу са Сатаном,
  Прети: - Сруши"у атом и разбити град!
  
  Али би"е и заштите од проЌектила,
  А нуклеарна бомба не може да уништи Москву...
  Можемо користити резервоаре да ухватимо паразита,
  А досадне песме о палим те растуже!
  
  ПродаЌ за пени, а не за руски део,
  Уосталом, свако од нас Ќе велики ратник!
  НемоЌте веровати да нас Ќе Бог ве" поставио у улогу,
  У ствари, ви одлучуЌете колико Ќе кул завиЌа®е!
  
  Било Ќе неуспеха, било Ќе пораза,
  Десило се као зечеви коЌи се повлаче од страшних вукова!
  Али ако рат почне, би"емо тамо поново,
  РазбиЌте бруталну воЌску чудовишта у пакленом ритму!
  
  ВеруЌте ми, не играмо се због рата,
  Немамо другог позива осим да будемо добри приЌате и!
  Ми смо братски  уди, а не Аве  и Каин,
  За нас Ќе птица песма, а не дебела игра!
  . ЕПИЛОГ
  Након што се Доминика досЌетила, дЌеца су дуго вриштала и п ескала рукама. Да, сЌаЌно Ќе , може се ре"и да Ќе успела - прскаЌу"и афоризме и певушивши за себе.
  Након чега су Маргарита и Доминика наЌавиле гозбу за цео свет, да у души буде весе а и весе а.
  Махали су своЌим магичним штапи"има и поЌавили су се луксузни столови, густо крцати храном . Овде Ќе све било луксузно и веома богато.
  Овако дивна Ќела и пуно колача, кремшнита, крофни, переца, мафина и богато украшених колача. То Ќе немогу"е ре"и у баЌци, нити описати пером.
  И све Ќе тако укусно и ароматично да Ќе буквално Ќединствено у своЌоЌ софистицираности и лепоти.
  Маргарита Ќе твитовала:
  Све наЌбо е, наЌбо е за децу,
  На нашоЌ веселоЌ планети...
  Живели сунце и ветар,
  СматраЌте да су виле одговорне за све!
  И почела Ќе да плеше. И Доминика Ќе кренула за ®ом, и Ќош неколико девоЌака са ®има. Прошло Ќе одлично .
  Маргарита Ќе логично приметила:
  - Све "е бити добро, све "е бити у реду ако не забр амо !
  А партизанка Ќе узела и пустила Ќош Ќедан ватромет из свог чаробног штапи"а. И било Ќе као фонтана диЌаманата коЌа тече у веома олуЌном потоку.
  Доминика Ќе приметила:
  - Лепота, лепота.
  ИзбиЌа као фонтана из кита!
  После Ќе дошло време за забаву. Неколико наЌве"их дечака, око четрнаест година и веома миши"авих, ставили су меке рукавице на руке и почели да се туку.
  Ударали су рукама и босим ногама, смеше"и се и смеЌу"и.
  Добри®а Ќе приметио са осмехом:
  - Уосталом, они имаЌу колхозну опрему!
  Принц ЕномаЌ климну главом:
  - Они нису обучени у борилачким вештинама !
  Дечак Добри®а Ќе просиктао, скачу"и у импровизовани ринг:
  - Пусти ме!
  И два борбена миши"ава тинеЌ¤ера су се сударила. Дечаци су праснули у смех и напали Добри®у. Било Ќе растав а®а и маха®а рукама и ногама.
  Добри®а их Ќе спретно распршио и гурнуо у страну. Онда Ќе Ќедног дечака зграбио голим прстима за нос . ЗавиЌао Ќе од див ег бола. И момак-Ќунак га опет, без икакве церемониЌе, баци и натера да се преврне.
  Деца около су се смеЌала и п ескала рукама. И Добри®а Ќе одЌедном гурнуо четири дечака и спретно их умотао у стол®ак.
  Након чега Ќе смех постао потпуно заглушуЌу"и. Баш као и дечЌи аплауз. Заиста, изгледало Ќе веома кул .
  Добри®а Ќе духовито приметио:
  - ОнаЌ ко се усудио поЌео!
  У ринг Ќе ушла и Доминика. Бавила се и борилачким вештинама. На краЌу краЌева, глумити у филмовима ниЌе шала. Показала се као СупердевоЌка и борила се са суперзликовцем . Обе девоЌке су се затим тукле Ќедна другу по десет пута. И то Ќе сЌаЌно . Чак су и ®ихове модрице биле стварне.
  Сада Ќе снажан, миши"ав тинеЌ¤ер од четрнаест година у купа"им га"ама наишао на Доминике. И покушао Ќе да нападне девоЌку. Доминика Ќе одговорила прецизним ударцем голом петом у соларни плексус, а дечак Ќе пао и почео да се превиЌа.
  Доминика Ќе твитовала:
  - Ти ниси дечак , ниси дечак,
  НиЌе стваран...
  Ниси дечак , ниси дечак -
  Покварена кутиЌа!
  свом снагом ударио Доминика по миши"авим леђима . ДевоЌка Ќе вриснула и узвратила га ногом. Избегао Ќе и Ќурнуо на Доминику и покушао да се бори са ®ом. ТинеЌ¤ер Ќе био снажан и прека ен тешким радом на градилишту. А Доминика Ќе морала да напреже сву снагу да не падне. Али она Ќе исклизнула и онда бацила снажног дечака преко себе. Пао Ќе, ударивши се у посуду са Ќесетром. И дечак се Ќако упр ао.
  А остала деца су се див е смеЌала и правила гримасе. Ово Ќе заиста изгледало сЌаЌно .
  Дечак Ќе скочио, али Ќе добио Ќак ударац
  у надолазе"ем покрету погођен цеваном , а миши"ави дечак се преврнуо.
  Доминик Ќе певао агресивно:
  Подмукло чека жртву у руднику,
  Усмерава®е радара у небо...
  єедна грешка - случаЌно полета®е,
  А ударац Ќе неизбежан!
  Ово Ќе, заиста, каратиста. Па се окренула и голом петом ударила другог дечака у нос. Пао Ќе и пустио фонтану крви из свог ®ушкала . Али он Ќе одмах скочио. И опет у битку. И Доминика га сапли"е, тераЌу"и га да падне. Ово Ќе стварно жена.
  Добри®а климну главом са одобрава®ем:
  - Само настави тако! Па ти си кул девоЌка !
  Ево Ќош Ќедног снажног дечака коЌи Ќе одлетео од Доминикиног ударца.
  Ту Ќе почео обрачун. ДевоЌка Ќе бацила Ќош Ќедног тинеЌ¤ера преко себе и цвркутала:
  ДевоЌке из високог друштва,
  Стварно желим да пребиЌем типа!
  Након тога, девоЌка Ќе поново гурнула дечаке, задаЌу"и им модрице и ударце. И изгледало Ќе изузетно смешно и смешно.
  обараЌу"и дечаке :
  - Ти си наша девоЌка ! Веома вру"е и борбено!
  Доминика климну главом и цврку"е:
  ДевоЌка борац има врелу крв,
  Слепа хорда нас напада!
  Шапутала Ќе чини, а на дечаке се одозго слиЌевала права киша каЌмака, кондензованог млека и меда.
  И опет радосни дечЌи смех. Све се врти и дешава тако кул и агресивно. И у овоЌ агресиЌи има смешних момената.
  У игри Ќе, наравно, и дечак принц Еномаус. Како неко може да се снађе без тога? И млади ратник врло спретно пребацуЌе преко себе дечака коЌи изгледа стариЌе и ве"е. И опет одушев ени узвици. Да, ово Ќе заиста борба коЌа Ќе потребна.
  Еномаи Ќе одмахнуо руком, а дечак Ќе пао на гомилу колача преливених кремом. И тако су се смешно и с гуштом распрснули и разлетели. А такве су биле ароме магичне кухи®е.
  Добри®а Ќе приметио са уздахом:
  - Срамота Ќе бацати такву храну!
  Доминик се закикотао и одговорио:
  - То Ќе ок! Уради"у Ќош магиЌе!
  Дечак Феникс Ќе певао:
  Негде у шуми има чароб®ака,
  Сатани сашиЌу кафтан...
  Бацане су громаде,
  Наша фантастична зем а!
  Након тога се сприЌате ио са Добри®ом. Два Ќуначка дечака су наЌпре почела да машу песницама, покушаваЌу"и да се ударе у лице . Пар пута су га лежерно утоварили и поЌавиле су се модрице. Онда су га момци-борци узели и ударили се челима. Тако су ми почеле да лете варнице из очиЌу.
  Гурали су се, ударали главама , а затим почели да се туку. И борба Ќе била веома тврдоглава. Момци витезови су се ухватили у коштац, г®ечили Ќедни друге и стезали Ќедни друге.
  Онда су поново почели да се удараЌу главама, што Ќе изгледало више глупо него хладно и прете"е. И то Ќе деловало тако да Ќе децу-гледаоце довело до заглушуЌу"ег смеха.
  Доминика Ќе узела перо у руке и почела да голица дечацима голе пете. Добри®а и Феникс су почели да се смеЌу, заиста Ќе тако шкак иво и кул да не"ете мо"и да престанете да се смеЌете.
  Маргарита Ќе приметила са осмехом примадоне:
  - Да, ти си кул девоЌка. Само маЌстор забав ача. Шта Ќош можете да урадите?
  Доминика Ќе зарежала:
  - Да, генерално, могу апсолутно све. И виде"ете ово више пута!
  Добри®а и Феникс су се раздвоЌили. ЗноЌили су се, а изваЌани торзи су им блистали као да су поливени маслиновим у ем.
  Маргарита Ќе уз уздах приметила:
  - Имамо победу, али нисмо ближе ци у спасава®а Ќачег пола. Жути пацов припада нашем неприЌате у Бастинди, коЌи Ќе нестао не зна где. И просули смо пасу . Па, не узалуд, али ипак без резултата на коЌи смо рачунали!
  Доминика Ќе певала као одговор:
  Живот ниЌе лак
  А путеви не воде право...
  Све долази прекасно
  Све Ќе нестало прерано!
  Постепено Ќе расположе®е ослобођене деце постаЌало мирниЌе. И туче, чак и духовите, замрле, а музика све ма®е гласна.
  А онда се одЌедном зачула бука. Сирена за узбуну се огласила.
  Момци и девоЌке су одмах поскочили са своЌих седишта и набрекнули се мачевима и коп има. Били су спремни за борбу.
  ЗмаЌеви су се поЌавили на небу. Били су троглави, седмоглави и дванаестоглави . А било их Ќе доста, и великих гмизаваца. Наравно, што Ќе више глава, то Ќе ве"а величина. А међу ®има Ќе била и позната вештица Бастинда, коЌа Ќе изгледала мала на позадини змаЌева.
  Доминик Ќе звиждао и приметио:
  - Вау! Изгледа да Ќош ниЌе готово!
  Маргарита Ќе певала као одговор:
  Падам грудима, грабе"и олово,
  Зем а Ќе пуна рупа, као  ипка...
  Али знам да ово Ќош ниЌе краЌ -
  КраЌ Ќе само почетак!
  Било Ќе око педесет хи ада деце ратника - ово Ќе цела воЌска, ниЌе било више од две стотине змаЌева. Стога млади ратници нису бежали. Били су спремни да се боре и скупо даЌу своЌе животе, а можда и победе!
  Обе стране су борбене и одлучне.
  НаЌве"и дванаестоглави змаЌ загрми:
  - Не боЌ се! Не"емо да се свађамо са децом! Ми смо за мир и правду!
  Доминика Ќе викнула:
  - Па зашто си дошао овде?
  Овде Ќе Бастинда урлала, агресивно се цере"и:
  - Знам да Ќе ваш главни ци  био да набавите артефакт Жути пацов, а не да ослободите децу робове!
  Маргарита Ќе приговорила:
  - Не меша се! У сваком случаЌу, нисмо хтели да оставимо своЌу децу и никада не"емо!
  Свих дванаест змаЌевих глава одЌедном рече:
  "Ценимо вашу племенитост! Али Бастинда вас позива да играте игру. Ако победиш, он "е ти дати жутог пацова, ако то уради, онда "е твоЌа четворица заувек постати ®егови робови.
  Чаробница Бастинда климну главом:
  - Да! То Ќе то! Па, децо, превише Ќе фрке са ®има. Ваша четворка "е бити много корисниЌа у ропству!
  Доминика Ќе са осмехом приметила:
  - Можемо да играмо игру. Само нека, у случаЌу губитка, вештица Бастинда не само да нам да своЌ артефакт Жути пацов, ве" и да постане наш роб.
  Маргарита Ќе потврдила, удараЌу"и босом ногом:
  - То Ќе то! Ово Ќе управо оно што нам треба! Било би поштено да Ќе и Бастинда ризиковала своЌу слободу!
  Дванаестоглави Ќе рекао:
  - Нека буде тако! Артефакт и слобода вештице, против слободе четири значаЌна поЌединца - поштено!
  Чаробница Бастинда климну главом са црном косом:
  - Добро, нека буде! Ионако увек побеђуЌем у овоЌ игри. А чак им ни зна®е о магиЌи не"е помо"и!
  Дванаестоглави змаЌ заурла:
  - Да ли обе"авате да "ете испунити обе"а®а у случаЌу пораза?
  Сва петорица углас узвикну:
  - ДаЌемо!
  Чаробница Бастинда Ќе из свог ранца извадила таблу са квадратима и рекла:
  - Онда почнимо!
  И она Ќе расклопила таблу; на ®оЌ су се одмах поЌавиле фигуре. То Ќе донекле подсе"ало на традиционални шах, само по а нису била два, ве" тробоЌна: бела, црна и сива. И имали смо много више цифара. Ту Ќе луђак, стрелци и официр, генерал, маршал, балиста, кочиЌа и Ќош нешто.
  Доминика промрм а:
  - Да, не знам ни како ходаЌу! Ово ниЌе фер!
  Чаробница Бастинда одговори са осмехом:
  - Ве" сте дали реч и нема где да се повучете. ОдбиЌа®е да се игра Ќе равно поразу!
  Маргарита климну главом:
  - Знам ову игру! А како и фигуре ходаЌу у ®ему! Па хаЌде да се играмо!
  Чаробница Бастинда климну главом:
  - Па добро! Главна фигура овде Ќе кра  и игра"емо до мат!
  Деца ратници п есну рукама. Маргарита Ќе протресла магични штапи", а пред ®има се поЌавила слика огромне табле са три врсте "елиЌа. И сада су хи аде бивших робова могле да Ќе виде одЌедном.
  Маргарита Ќе приметила:
  - Пре рата сам добио партиЌу шаха против самог Ботвиника, али не лично, ве" у симултанци. Али са осам година, победити шампиона СССР-а Ќе кул!
  Чаробница Бастинда промрм а:
  - Ово Ќе сасвим друга утакмица! Шах ЌоЌ ниЌе био ни близу!
  Партизанка климну главом:
  - Знам! КомпликованиЌе Ќе и има више комада, али могу да играм! Зато немоЌте мислити да "е вам бити лако!
  Вештица са црном косом климну главом:
  - МоЌи комади су црвени - они почи®у први!
  И померила Ќе пра"ку напред . Маргарита Ќе одговорила помера®ем стрелца. Почела Ќе тако лагана игра. Било Ќе по сто фигура са сваке стране, и све три, осим кра ева. Има их Ќедан, а игра се завршава са матеом. Па ово Ќе лепо и логично.
  Бастинда Ќе играла и церекала се. Уследиле су прве размене. Затим маневри брзих ша ив¤иЌа. Доминика Ќе приметила да се шала кре"е као кра ица у традиционалном шаху, али погађа као витез.
  Да, заним иво Ќе. Официр изгледа као бискуп, али удара као кра . А генерал се кре"е као топ, али погађа као витез. Маршал се кре"е као дама, али погађа само као топ. Наравно, наЌмо"ниЌе фигуре су велики везири, кре"у се као кра ица и као витез, а такође и удараЌу. ПостоЌе, наравно, даме, и оне су као у обичном шаху. Стрелци се кре"у као пешаци, али гађаЌу диЌагонално три по а напред, а пра"ке само два. Чини се да су обични пешаци наЌслабиЌи, али могу, када стигну до послед®е линиЌе, да се претворе у било коЌи комад осим у кра а.
  КочиЌа хода као ко®, али удара као слон. Да, заним иво Ќе како то испада. ПостоЌи и балиста - кре"е се као топ, али погађа као дама. Топови, витезови и бискупи, као у обичном шаху. Али постоЌи и Ќеднорог. Хода као кра , али удара као кра ица. И кра евски Ќеднорог. Хода као слон, али удара као велики везир, односно као кра ица и витез. Да, ово ниЌе игра за шалу. И ту су по три фигуре. И пробаЌте нешто без зева®а. А сада се чини да Ќе Бастинда ве" заузео више териториЌе и стекао материЌалну предност.
  єасно Ќе, она Ќе много искусниЌа од Маргарите.
  Доминика Ќе самоуверено, или бо е речено иронично, твитовала:
  - ХодаЌ ко®а! Ко®!
  Маргарита ЌоЌ Ќе одмахнула:
  - Не мешаЌ се! Шта треба да се уради, урадим!
  И партизанка Ќе одлучно померила своЌу фигуру. Бастинда Ќе наставила да напада. Битка Ќе била веома тврдоглава и немилосрдна.
  Маргарита Ќе, да би мало повратила самопоузда®е и прибраност и генерисала инспирациЌу у игри, почела да пева;
  Пени се навише, подижу"и стрме падине,
  Талас, окови леда уништили су океан!
  Греда сече, облаци се оловом напуне,
  И свеж ветар Ќе маглу смрскао!
  
  Са тобом сам на обалскоЌ литици,
  Оток мора голица ти уво!
  Борац Ќе нежном руком загрлио за врат,
  Васкрсе Господ свети у души моЌоЌ!
  
  Позла"ени су врхови снежних планина,
  И бисерни лептири на грудима!
  У да ини су бродови лутали под Ќедрима,
  Не можете одустати од свог сна и заспати!
  
  показивао сам на тебе, во ена,
  ТвоЌе блиставе очи од суза!
  Уосталом, без тебе ми ни свет ниЌе дово ан,
  ОлуЌа и грм авина тут®е у срцу!
  
  ЗаЌедно са вама окуси"емо много славе,
  А отров продире у амбициЌу!
  Извуците своЌ мач у име те мо"и,
  да служи !
  Маргарита Ќе певала савршено и, орасположена, кренула у одлучуЌу"и напад. ДевоЌка партизанка ниЌе оклевала да се жртвуЌе, а материЌални однос снага ЌоЌ се у Ќедном тренутку чинио катастрофалним. Али ево Ќош неколико снажних тактичких удараца и...
  Маргарита рече са невиним осмехом:
  - Шах-мат, госпођо Бастинда!
  Див е Ќе затрептала и погледала около, погледавши искоса у наЌве"ег, дванаестоглавог змаЌа. Био Ќе величине авиона велике класе , распон сваког крила Ќе био добрих двеста метара - ово Ќе чудовиште. Можда чак ни феноменална магиЌа изабране девоЌке-глумице Доминике ниЌе могла да савлада таквог гиганта.
  Огромни вођа змаЌева заурла са дванаест глава истовремено:
  -Изгубио си од Бастинда. Зато даЌте своЌ добитак Жутом пацовима - вредном артефакту, и идите у ропство своЌим новим господарима!
  Бастинда Ќе уздахнула и извадила артефакт из свог ранца. Неочекивано, био Ќе само величине кокоса, али Ќе сиЌао Ќарким, жутим светлом.
  Вештица Ќе испружила и приметила:
  - Он Ќе твоЌ. Као и све што Ќе моЌе, сада Ќе твоЌе!
  Маргарита Ќе узела артефакт у своЌе руке, а затим га сакрила у ранац. И приметила Ќе:
  - Ово Ќе добро! Па, шта да радимо ти и Ќа, Бастинда?
  Спо а, Ќош прилично млада и привлачна црна жена Ќе одговорила:
  - Могу много ствари. Ве" имам више од хи аду година. А шта ако могу да те научим непознатим магиЌским техникама. Па, и буди управник кра евства. Имам доста искуства у овоме, а не само у управ а®у децом.
  Маргарита Ќе слегнула раменима и приметила:
  "Мислим да "у те можда пустити, пошто сам се прво заклео да "еш чинити само добра дела.
  Доминика промрм а:
  - Шта ако лаже? Имамо  уде, знате. Чак и Куран каже да се заклетве у неким случаЌевима могу прекршити.
  А девоЌка глумица Ќе певала:
  ВеруЌ ми, твоЌе слуге "е се осушити,
  Би"еш издат, би"еш издат...
  А они коЌи се овако куну у  убав,
  ПогледаЌ само, уби"е те!
  Маргарита Ќе приговорила:
  "ОбичаЌ Ќе да наши чароб®аци држе и своЌе речи и своЌе заклетве. Постати прекршилац заклетве значи наву"и на себе вечно проклетство и презир од свих. Тако да "е Бастинда или одржати своЌу заклетву или одбити да Ќе положи. Дакле, она има избор између ропства и одустаЌа®а од злих дела заувек!
  Вештица са црна коса слегну раменима:
  - Има о чему да се размиш а. Никада не чини зло, и ово Ќе веома тешко, а не увек приЌатно!
  Доминика Ќе била огорчена:
  - Зашто се одлучуЌеш за нас, Маргот? Мислим, бо е Ќе да нам буде роб. Чаробни и вЌечни слуга "е бити прилично користан у дома"инству. Она не треба да буде твоЌа роби®а, ве" наша заЌедничка!
  ХероЌски дечак Добри®а Ќе потврдио:
  - Да то Ќе тачно! Сва четворица смо ризиковали своЌу слободу. А ти желиш да ЌоЌ командуЌеш сама.
  Дечак принц ЕномаЌ Ќе рекао:
  "Такође мислим да Ќе бо е пустити Ќе да оде, заклевши се да "е чинити само добра дела. Зашто, док сакуп ате Ќош Ќеданаест артефаката, вучете роба са собом? Она Ќе само терет!
  Добри®а и Доминика су углас рекли:
  - Не, она Ќе наш роб! И не"емо Ќе пустити!
  Вођа змаЌева Ќе приметио:
  - Имате разлаз: два против два! Предлажем да баците новчи". Ако су главе, уради"емо како Маргарита жели, ако су репови , уради"емо како Доминика жели!
  Деца ратници викну углас:
  - єел тако! єел тако! єел тако! Жреб "е одлучити!
  Доминика Ќе  утито промрм ала:
  -Ко "е бацити новчи"?
  ЗмаЌ загрми:
  - єа!
  А онда Ќе ®егов реп бацио сребрни круг коЌи Ќе полетео кроз ваздух и пао на камени тротоар. Новчи" Ќе ударио и ... пао Ќе на ивицу...
  Џиновски змаЌ се насмеЌао и одговорио:
  - Ако Ќе тако, онда узимам Бастинду за своЌу слушки®у. И остаЌе вам ®ен артефакт, жути пацов, као трофеЌ. Успут, баш како сте хтели!
  Доминика промрм а:
  - И мотоцикл. Желим овакав летак.
  Џиновски змаЌ Ќе просиктао:
  - ПеваЌ песму! И ми змаЌеви "емо то ценити. Ако вам се свиђа, магични лете"и мотоцикл "е бити ваш. А ако не, онда ... И ти "еш постати наш роб!
  Доминика Ќе била огорчена:
  - Дакле, можете ре"и да вам се не свиђа ниЌедна моЌа песма!
  Главни змаЌ Ќе обЌавио:
  - Не само ми "емо судити, ве" и Ќавност, ук учуЌу"и децу и бивше робове!
  Доминика климну главом са уздахом.
  - Онда се слажем!
  И девоЌка поче да пева са осе"а®ем и изразом;
   Обучен да буде предмет зависти свих кра ева,
  Гримизно, злато, лиш"е у рубинима!
  Као вечер®и лептири лебде,
  А глас ветрова су оргу е херувимски!
  
  НаЌлуксузниЌи мир Ќе простран у Ќесен,
  Дрве"е, куполе светих цркава!
  Било коЌа гранчица са исклесаним резбариЌама,
  Бисери од росе и непроце®иво каме®е!
  
  Локва Ќе била прекривена танким сребром,
  Искре искре испод копита ко®а!
  Љубазно се опходите Ќедни према другима,
  Да живите сре"но под ведрим небом!
  
  На Ќарком сунцу, са опуштеном ха ином,
  Брезе и тополе плешу валцер  убави!
  Тужни смо због дана коЌи су потонули у амбис,
  ЧуваЌ успомене на састанке са мном!
  
  До"и "е зима, младост у ®оЌ Ќе вечна,
  Не седа коса, диЌаманти у коси!
  Окупи"емо све наше приЌате е за празник,
  И изразимо сан у полетним стиховима!
  Буран аплауз и повици "Браво! Бис!", десетине хи ада грла преплавиле су цео трг. Био би ово славан час, час триЌумфа за Доминику, коЌа Ќе открила своЌ таленат примадоне!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"