Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Feela Tlhokomeliso

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Seithuti se setle ebile se labalabela ho ba sebapali sa lifilimi, Dominika, o lakatsa ho ba naleli ea skrineng. 'Me ha nymph e fihla ho eena, a ithaopela ho mo latela, a qetella a le 'musong oa drakone. Dominica e patile bokhoni bo ikhethang, 'me lefu la seoa le makatsang le fihlile' musong le linaheng tsa boahelani, ka lebaka leo hoo e batlang e le banna bohle ba tšoeroeng ke lefu. E mong oa baemeli ba ho qetela ba bong bo matla, elf Prince Oenomaus, o ile a khona ho liehisa lefu la hae ka lebaka la mpho ea Dominica. 'Me joale ba tlameha ho sebetsa hammoho ho senola sephiri sa lefu la seoa le sa utloisiseheng le ho pepesa matla a lefifi.

  FEELA TLHOKOMELISO
  
  TLHOKOMELO
  Seithuti se setle ebile se labalabela ho ba sebapali sa lifilimi, Dominika, o lakatsa ho ba naleli ea skrineng. 'Me ha nymph e fihla ho eena, a ithaopela ho mo latela, a qetella a le 'musong oa drakone. Dominica e patile bokhoni bo ikhethang, 'me lefu la seoa le makatsang le fihlile' musong le linaheng tsa boahelani, ka lebaka leo hoo e batlang e le banna bohle ba tšoeroeng ke lefu. E mong oa baemeli ba ho qetela ba bong bo matla, elf Prince Oenomaus, o ile a khona ho liehisa lefu la hae ka lebaka la mpho ea Dominica. 'Me joale ba tlameha ho sebetsa hammoho ho senola sephiri sa lefu la seoa le sa utloisiseheng le ho pepesa matla a lefifi.
  TŠEBELETSO
  A khetholloa ke botle ba hae bo sa tloaelehang, bo ikhethang, Dominika Delfinova o ile a fumana e 'ngoe ea likarolo tse ka sehloohong ho "Star Empress" blockbuster. 'Me ena ke filimi e nang le tekanyetso e kholo' me e tšepisa phaello e kholo. Pele ho mona, Dominica o ne a se a ntse a bapala lifiliming tse 'maloa, empa a fumana lipeni feela. Botle ba hae bo ne bo hlolla, 'me moriri oa hae e ne e le' mala o khanyang haholo oa selemo sa dandelion, 'me ke batho ba fokolang ba neng ba lumela hore a ka khona ho etsa ntle le lidae le varnish. Empa ho ne ho le joalo. Dominika e ne e le blonde ea tlhaho, ea mahe a linotši a nang le likarolo tse loketseng, hape a e-na le mesifa e betliloeng le ho otlolla ho babatsehang.
  Le hoja ngoanana eo a ne a sa kenelle lipapaling tsa ntoa, o ne a tantša ka ballet. Mme o ne a ena le lebelo, mohau, le kgokahanyo e babatsehang ya metsamao.
  Ka mohlala, a ka iponahatsa hantle lifiliming tsa liketso. Joalo ka ngoanana eo ponahalo ea hae ea lengeloi e patang mohlabani-diabolose.
  Joale a rola lieta tsa hae 'me a matha serapeng sa boikhathollo ka thabo, a utloa molumo o monate oa joang bo tsoang joang le majoana a tsela ka masolo a hae a hlobotseng. Maoto a hae a ne a phethahetse a bile a hohela hoo hangata a neng a nkoa lifoto a sa roala lieta a bile a le haufi-ufi, e leng ntho e neng e thabisa banna haholo. Dominica o ne a le motlotlo ka maoto a hae a matle, mme a apere mose o mokgutshwane ho fihlela serame se fihla.
  Ka nako eo, ka tšohanyetso ngoanana a hlaha ka pel'a hae. E monyenyane haholo, motho a ka re, hoo e ka bang ngoanana. Dominica o ne a le molelele, a le mesifa, a le motle, mme sefahleho sa hae, leha a ne a le boreleli bo botle le letlalo le boreleli, se ne se sa bonahale joalo ka sefahleho sa ngoanana e monyane, ea sa tsebeng letho. 'Me sena se tšoana le ngoanana oa sekolo, le hoja a apere hantle haholo, 'me o na le likotoana tsena tsa likhalase tse leketlileng holim'a hae' me a benya haholo letsatsing.
  Dominica o bile a nahana hore mohlomong ana ke mabenyane a sebele.
  Ngoanana o ile a hata ka leoto la hae le lenyenyane, le sa roala letho. 'Me mahlomela a tlanngoeng ka sekareleta le pherese a hlaha tseleng e majoe.
  Dominika e ile ea letsa mololi:
  - Ke leqheka le lekaakang! Na hape u setšoantšisi sa lifilimi kapa sebapali sa liserekisi?
  Ngoanana a araba ka ho hoeshetsa:
  - Ke nymph! Ha ho sa na nako ea ho hlalosa, ntatele!
  Ngoanana o ile a otlolla matsoho a hae a sa kholoe:
  - Hantle, ke ... Joke e ntle! Lebitso la hau ke mang?
  Nymph e ile ea lla:
  - Marquise de Cassandra. 'Me puo e lekaneng, motsotso o mong le o mong oa ho ba lefatšeng la hau o hloka matla a maholohali a boselamose!
  Mme a tiya, a se na matla a bongwana ho hang, a tshwara letsoho la Dominica, a mo pikitla ka matla.
  Motšoantšisi ea matla le ea qhekellang oa filimi hang-hang o ile a hlokomela hore ha ho na thuso ho hanela ho tšoara joalo.
  Ngoanana, a sebelisa menoana e se nang letho ea leoto la hae le lenyenyane, le khahlehang, o ile a fetola lejoe la lesale ka monoana oa letsoho oa letsoho la hae le sa lefelloeng. Mme ka yona nako eo, Dominika a utlwa eka o wela ka sedibeng. 'Me e ne e le maikutlo a monate haholo, a ikhethang.
  Joale ntho e "ngoe le e "ngoe e ne e tletse leseli le khanyang ka mokhoa o makatsang, le neng le bonahala le phunyeletsa sele e "ngoe le e "ngoe ea "mele oa ngoanana ea matla, ea mahlahahlaha, e motle ka tsela e ikhethang.
  . KHAOLO No. 1.
  Maoto a hae a sa roala letho a Dominika a utloa ho chesa ka tlas'a hae, 'me eo e ne e le maikutlo a hae a pele. Ho ne ho e-na le ho panya ha leihlo ka pel"a mahlo a ka, joalokaha eka ke foufalitsoe ke mahlaseli a matla, joalokaha eka ke ho panya ha khamera. 'Me ngoanana ha aa ka a bona hang-hang hore na o fihlile hokae.
  Ho ile ha utloahala lentsoe le bonolo la nymph:
  - U se ke ua tšoha! Joale e tla feta 'me u tla khona ho bona tsohle.
  Dominika e ile ea thothomela le ho panya. Maoto a hae a hlobotseng a qala ho chesa ho feta. Ka tlas'a masolo a sa roala letho, a banana ho ne ho e-na le ntho e tukang, joaloka lehlabathe la Sahara motšehare. Dominika o ne a rata ho matha a sa roala lieta. Haholo-holo ha ke e tloaela nakong ea liteko tsa skrine.
  Ha e sa le ngoanana, o ile a fuoa monyetla oa ho ba ofisiri ea mahlale ea mokha oa mokha.
  Ha e le hantle, nakong ea ntoa, banana ba ne ba tsamaea ba sa roala lieta nakong ea lehlabula, kaha lieta li lokela ho hlokomeloa, 'me ka mokhoa o makatsang, ha u tsamaea ka nako e telele, ho bonolo le ho feta.
  'Me qetellong ba mo etella pele ho mo fanyeha, a sa roala lieta lehloeng. Sena se ka mokhoa oa Zoya Kosmodemyanskaya, ke Dominika feela ea blonde le e ntle haholo, 'me o na le botle ba tlhaho. "Me ha a bososela "me a ntša meno a hae a masoeu, joalokaha eka a entsoe ka liperela tsa tlhaho, o ntša marulelo ka ho feletseng lihokelong tsa oona.
  'Me mona likhahla li chesa,' me ho chesa ka tsela e itseng. Ho ne ho futhumetse Moscow ka May, empa u ne u ke ke ua e bitsa ho chesa.
  'Me mona, ho tšoana le kae-kae Arabia motšehare. Ho chesa le ho feta moo. O kile a etsa filimi Emirates, 'me a tlameha ho tsamaea a sa roala lieta lehlabatheng. Ka tlhaho, hoseng, ha lehlabathe le ne le pholile hanyenyane bosiu, empa ho ntse ho chesa, ba bile ba mo tlotsa ka Vaseline maotong hore a be bonolo.
  Empa bana ba sebakeng seo ba matha ba sa roala lieta, bonyane har"a mafutsana, "me ba tšeha, ba bontša meno a bona a manyenyane, ba sa utloe bohloko.
  Ka 'nete, ho panya ha mahlo ho ile ha emisa, 'me Dominica a bona hore o lepatlelong la toropo. Majoe a ka tlas'a maoto a botle ba hae a ne a le 'mala oa lamunu le pherese. "Me matlo a pota-potileng a melelele, a matle haholo, joalokaha eka a bohareng ba St. Petersburg, moo lintho tsa khale li bolokiloeng teng. Ke mona feela mehaho e melelele le ho feta, e mebala-bala, e ruileng, e majabajaba le e majabajaba.
  'Me ho na le lekhasi le lengata la khauta, leo ntle ho pelaelo le khahlisang mahlo. 'Me ho na le banana ba bangata ba batle literateng. Ba, ba benya ba sa roala lieta, maoto a matle, a sootho, a mesifa, a qala ho pota-pota Dominica le marquise-nymph ea hae e ntle.
  Banana bohle ba ne ba le batle, ba le bacha, ba sa roala lieta, empa ba apere mabenyane. Ba bang ba na le mabenyane a mangata a nang le majoe a bohlokoa, a mang a na le a fokolang. Banana ba "maloa ba ne ba apere liaparo tse tšoeu, tse khutšoanyane feela.
  Sena ke seo makhoba a neng a atisa ho shebahala ka sona ha a ne a etsa lifilimi tsa mehleng ea boholo-holo, Dominika o ile a hlokomela.
  Leha ho le joalo , hase banana bohle bao e neng e le batho. Tse ling li na le litsebe tse kang tsa lynx, tse ling li na le linko tsa ntsu. Banana ba "maloa e ne e le ba banyenyane, joaloka Marquise de Cassandra, e le banana feela, empa ba ile ba tloha "me ba tsamaea ntle le ho ama tsela e katiloeng ka maoto a bona a manyenyane.
  'Muso oohle oa banana bao, ba sa tšabe tsela e chesang e katiloeng, ba ithorisa ka lirethe tsa bona tse pinki.
  Mme ba potapotile Dominika le marquise ka lesale, mme ba bososela, ba qoqa ba kgutsitse.
  Banana bana ba ile ba ntša monko o monate haholo oa 'mele e nyenyane e nang le mesifa
  ya bong bo botle, bo kopantsweng le dinkgisa monate tsa theko e boima.
  Ba bang le bona ba ne ba e-na le libetsa matsohong a bona. Haholo-holo, liqha, lifapano tse bōpehileng ka bokhabane, lisabole, li-sabers, lithipa le likhohlopo tsa metsu.
  E ne e le sehopotso sa tlatsetso bakeng sa ho nkuoa filimi ea litoro; ho makatsang le hore ba khonne ho bokella bokhabane bo bongata bo se nang sekoli, bo qotsitsoeng, ba liatleletiki sebakeng se le seng.
  Bongata ba banana ba ne ba batla ba hlobotse, feela matsoele le letheka la bona li ne li koahetsoe ka mabenyane a entsoeng ka majoe a bohlokoa.
  Banana ba ka bang leshome le metso e 'meli ba neng ba apere liaparo tse itekanetseng ba ile ba khumama, ba tšoere linkho tsa seno tse benyang tsa platinum le literei tsa khauta tsa lijo le litholoana tse sa tšoaneng.
  Dominika o ile a honotha ka pherekano:
  - U batla eng ho 'na? - 'Me o ile a eketsa ho se hokae ka kholiseho ho feta. "Haeba u na le nako, ke tla ikemisetsa ho hlaha ho tlatsetso ea hau, u ntefe hantle."
  The nymph marquise e ile ea araba ka pososelo:
  - Kamoo ho bonahalang kateng u nahana hore ena ke filimi? Che, ona ke Elf Dragon Empire !
  Dominique o ile a tšeha 'me a tlola. Lirethe tsa ka li ne li chesa ka ho hloka mohau. A hlohlora lifaha tsa mofufutso. Hantle, hoa chesa. Joalo ka lehoatateng la Arabia. Hoa makatsa hore na ba batle ba tsamaea ba sa roala lieta mona, 'me letlalo la bona ha le hlajoe ke letsatsi.
  O hokae? Ho hlakile hore ha se Russia ...
  Dominika o ile a sheba lehodimong mme a letsa molodi. Leholimo le ne le le mosehla, maru a sa tloaelehang a le lamunu, 'me ho ne ho e-na le mabone a mangata hang ... Ha ho makatse hore ebe ho ne ho chesa hakana. Ho feta moo, mabone a majabajaba ka sebopeho, a na le li-curls kapa manaka ...
  Dominika o ne a utloa eka oa kula. Joalo, ka tsela ena batho ba hlanya. Sefahleho sa hae se setle se ile sa sotheha mme sa fetoha mosehla.
  O ile a thekesela, empa banana ba babeli ba nang le litsebe ba ile ba mo tšehetsa. Baemeli ba thobalano e ntle ba ile ba arohana, 'me ba khabane ba apereng liaparo tse tšoeu, tse feto-fetohang ba ile ba tlisa lijana tsa hae ka seno holim'a 'mele e hlobotseng, e ntle haholo le e mesifa ea banana. 'Me ba tšela veine ea emeralde ka lijaneng tsa khauta.
  Dominika o ne a noa ka meharo. Mme a utlwa eka veine e monate ka tsela e sa tlwaelehang, e le monate; matla, matla, le mahlahahlaha a phalla ka potlako methapong ya hae.
  'Me maoto a ngoanana a seng a ntse a se na letho ha aa ka a chesa haholo, kapa ho e-na le hoo, a ikutloa a le mofuthu o monate,' me mocheso o potolohileng o ile oa e-ba o loketseng, joalo ka toro.
  Dominique o ile a sisinyeha mme a sisinya hlooho ya hae e mmala wa kgauta, a hoeletsa:
  - Lumelang batho ba robalang!
  Eaba ngoanana o lokisa kapele:
  - Ke thabetse ho kopana le barab'eso, kapa ho fapana le hoo, likhaitseli kelellong!
  Banana ba opa diatla. 'Me ba bina ka chorus:
  - Re u lakaletsa thabo,
  O tshepo ya rona, ntumele...
  Litsela tse eang mafatšeng a mang -
  Lemati la buleha!
  Marquise de Cassandra o ile a re:
  - E, u tlameha ho re thusa. Mme ho tla ba le moputso o moholo bakeng sa sena.
  Dominica o ile a sisinya mahetla a hae a nang le mesifa mme a botsa a maketse:
  - 'Me nka u thusa joang?
  Ngoanana oa nymph o ne a batla ho bua ho hong, ha ho utloahala molumo oa terompeta le molumo oa mapheo. Baemeli bohle ba bangata ba thobalano e ntle ba ile ba khumama hang-hang 'me ba inama ka seqha se hlomphehang.
  Marquise le eona e ile ea thetsa Dominika:
  - Inama hape.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa botsa ka ho makala:
  - Molelmong oa eng?
  Ngoanana oa nymph o ile a lla:
  - Dragon Duchess e kopana le uena. Liphokojoe li busa 'muso oa rona. Tloong, ka lengole le le leng!
  Dominica o ile a etsa qeto ea hore a se ke a senya boikhohomoso ba hae. Le hoja a ne a tšohile hore tsela e katiloeng e chesang e ka chesa lengole la hae le se nang letho, le suuoeng ho ba boronse bo khanyang. Empa ka ho hlaka letlalo le se le le matla le ho se utloele bohloko. Ho hlakile hore batho ba mona ba tsamaea ba sa roala lieta eseng ka lebaka la bofutsana. Empa ka mabaka a tebileng haholoanyane a ntseng a hloka ho hlakisoa.
  Eaba ho hlaha drakone duchess. Sebata se nang le lihlooho tse tharo, se mebala e khanyang haholo, joalo ka serurubele. E kholo, joalo ka mohlabani ea hloahloa, empa a sa tšabe ho hang, kapa ha a tšohe haeba ke eena.
  Lihlooho li ne li bonahala li le nyenyane, 'me meqhaka e menyenyane empa e khanyang e ne e benya holim'a tsona.
  Ha drakone e tšehali e fofa, banana ba tlas'a mapheo a eona ba ile ba fetola 'mala oa bona oa letlalo ho lilac,' me joale ba fetoha emeralde. Sena se fetohile se setle.
  Dominika e ne e le joalokaha eka e tšoeroe ke lefu. Lena e ne e le lekhetlo la pele a bona drakone ea 'nete ka 'nete. E, lifiliming, ha e le hantle, li etsa li-dragons tse ntle li sebelisa litšoantšo tsa k'homphieutha. Empa drakone ena ke ea 'nete, e ntle haholo ebile e mosa.
  Hlooho e bohareng e ile ea botsa, lentsoe la hae le monate haholo.
  - Ke thabile haholo ho u bona, moeti oa rona ea tsoang polaneteng ea Lefatše!
  Dominica a bososela mme a araba:
  - 'Me ke thabile haholo ho u bona!
  Dragon Duchess a oma ka hlooho mme a tswela pele, hlooho e ka letsohong le letona e se e ntse e bua:
  - Re u memme hobane ka methapong ea hau ho phalla mali a eena, ha ke tsebe hore na ke mang, ea lulang moo, ha ke tsebe kae!
  Dominika Delfinova o ile a hohla le leng la maoto a hae a hlobotseng, a nchocho khahlanong le le leng mme a re ka pherekano:
  - Ho joalo, ke ne ke sa utloisise!
  Hlooho ea drakone ea drakone ka letsohong le letšehali e ile ea araba ka lentsoe le kholiseho:
  - 'Me ha re utloisise sena ka borona. Empa ho sa tsotellehe hore na boemo ke bofe, re na le bothata bo tšabehang hoo re kang batho ba khangoang ke metsi, ba itšoarelletseng litlhakeng!
  Dominica o ile a hatisa leoto la hae le hlobotseng, le hohelang haholo mme a bina:
  - Ntšoarele, joang, ntšoara,
  Ha ho na le lintlha tse leshome le metso e mehlano ho potoloha sefefo ...
  Arola lira tseo li-elves li nang le tsona,
  Bokamoso bo ntahlile tjena bophelong!
  Banana ba metsero eohle ba ile ba opa liatla, 'me ho ne ho le monate ebile ho pholile.
  Hlooho e bohareng ya bua hape:
  - Kahoo, re na le lefu la seoa le makatsang. Baemeli ba bong bo matla, ebang ke li-elves, batho, li-troll, li-hobbits, li-vampires, gnomes le ba bang ba phelang bokahohleng ba rona, ka mabaka a sa tsejoeng ba ile ba qala ho fetoha lejoe le ho putlama hang-hang. Naheng ea rona, ntle le li-orcs le gnomes, ho ne ho e-na le banna ba fokolang ka makhetlo a leshome le metso e 'meli ho feta basali,' me joale ba se ba batla ba nyametse ka ho feletseng! Ha e le hantle, sena ke tlokotsi!
  Dominika o ile a tšeha 'me a phasoloha:
  - Sena se babatseha haholo! Ho seng joalo, ha ho na mokhoa oa ho tsoa ho banna bana ba moriri, ba sa rateheng! 'Me ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa, monna ea mobe, ea nang le potbelly le bald head, wrinkles, ha a ntse a u khomarela haholoanyane.
  E mong oa li-elves o ile a hanyetsa:
  - Ha ho na li-elves tse nang le pitsa, tse sosobaneng le tse lefatla! Ha ba na litelu le litelu.
  Dominica o ile a re:
  " Ho feta moo, ho bitsa chelete e ngata ho sebelisana le bacha bana!" Le bona ha ba lumelle ho feta. Ke khathetse haholo ke balateli bana. 'Me uena, leboha Molimo, u se ke ua ba le banna bana ba nang le takatso e matla, ba fufuleloa, ba khopo,' me u ka phomola 'me ua phomola.
  Lihlooho tse tharo tsa drakone tsa luma hang-hang:
  - Lefatše le se nang banna le ahloletsoe ho shoa! Ha re bapisoa le batho ba polanete ea Lefatše, re phela nako e telele haholo, haholo-holo lidrakone. E, hoa bora ntle le banna, 'me ha ho na kutloano bokahohleng ntle le bong bo matla.
  Banana ba ile ba etsa lerata la tumello. E mong o ile a honotha:
  - Banna bohle ba rona ba batle! Ka nako e 'ngoe , lilemong tse likete tse fetileng, banna ba moloko oa batho ba ne ba e-na le moriri, matheba a bald, wrinkles, limpa, empa hona joale kaofela ha bona ba le bacha, ba batle, ba pota-potile ebile ba nkha hamonate, joaloka li-elves!
  Dominika a tsheha mme a bonya ... Yaba o araba:
  - HO LOKILE! Mohlomong ka mor'a likhoeli tse 'maloa ke tla qala ho hloloheloa banna. Ke mpa ke sa utloisise hore na nka u thusa joang?
  Hlooho e nepahetseng ea dragon duchess e ile ea araba:
  - Ho bua 'nete, ha re tsebe sena ka borona. Empa u na le mali a sebōpuoa se tsoang bokahohleng bo bong, moo baahi bohle ba se nang bong ba babeli, joalo ka ha re le Lefatšeng, empa ba bararo. 'Me mohlomong sena se tla re thusa ho khutlisa banna ba rona!
  Dominica o ile a thothomela mme a re:
  - Libōpuoa tsa batho ba bong bo fapaneng ? E, ke balile tšōmo ea mahlale, sena ke ntho e ka etsahalang!
  Ngoanana oa nymph o ile a re:
  - Ho joalo! Lefu la seoa ha lea ka la ba ama. Empa ke mang ea tla tiisa hore ts'oaetso e ke ke ea hlaha e tla theola bong bo nepahetseng? Ebile ho ka mpefala le ho feta! 'Me esita le ntle le thobalano e matla, haeba motho ea mabifi a hlasela bokahohle ba rona, joale re ke ke ra ba le monyetla oa ho loana.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re:
  - HO LOKILE! Ke u utloela bohloko. Ka tsela, na see se ka tla Lefatšeng?
  Hlooho e letšehali ea drakone duchess e tiisitse:
  - Ho joalo! Ho ka etsahala. Kahoo u se ke ua nahana hore ba u kopa mohau. U na le ngoan'eno e monyane, hape o sebetsa lifiliming. Na u batla hore moshanyana enoa a fetohe lejoe 'me a pshatlehe lerole?
  Dominica o ile a otla ka leoto la hae le sa roala letho ka khalefo 'me a re ka ho teneha:
  - O tseba haholo ka nna!
  Ngoanana oa nymph o ile a araba:
  - Ka linako tse ling re rata ho shebella lifilimi ho tsoa polaneteng ea hau. E ka kopitsoa ka ho toba Inthaneteng, e sa hlokeng litšenyehelo tse kholo tsa matla a boselamose. Ke ka hona re u boneng le uena. 'Me li-fairies tse phahameng li ile tsa utloa aura ea hau e ikhethang,' me li bone mor'eno, le eena o na le sengoathoana sa seo, ha ke tsebe hore na ke mang!
  Dominika e ile ea letsa mololi 'me ea lla:
  - Ke tseba hantle hore ntho e 'ngoe le e' ngoe e ke keng ea khoneha e ka khoneha! Leha ho le joalo , ho ka ba molemo hore ke ithute ke le sieo!
  Marquise de Cassandra o ile a ngola:
  - Ha e le hantle, sena ke seo u lokelang ho se etsa. Ithute, ithute hape u ithute hape!
  Ngoanana oa seithuti o ile a honotha a sa thaba:
  - Sena ke sa eng hape?
  Hang-hang, lihlooho tse tharo tsa drakone li ne li bua ka mokhoa o lumellanang le ka tumellano ka mantsoe a tsona a monate:
  - Ha u tsebe letho ka boselamose le boloi! Mme o hloka ho ba le tsebo e batsi le ya motheo ho re thusa. Hang ha u qeta sekolong sa Imperial Dragon Academy ea Dularis , u tla ba le matla a neng a sa tsejoe pele a tla u lumella ho roala moqhaka oa mofumahali oa moloi. 'Me feela tabeng ena u tla khona, kapa ho e-na le hoo, u tla fumana bonyane monyetla o monyenyane oa ho khutlisa baemeli ba bong bo matla ho tloha lefats'eng la bafu.
  Dominic a letsa molodi mme a re:
  - Oh, seo ke sa se rateng ke ho ithuta!
  Ka sebele, o ne a rata ho tantša, ho qhoma le ho bapala lifiliming. Ke bile ke e rata haholo. Empa lithuto tsa hae li ne li le thata ho eena. O ile a ba a ingolisa lefapheng le lefuoang e le hore a ka fumana diploma ea hae ntle le boiteko bo fokolang. Ka 'nete, ho bonolo ka tsela ena.
  Dominica e ka be e sa kena sekolo ho hang haeba e ne e se feshene ntle le thuto e phahameng. Ho feta moo, esita le ba libilione ba ke ke ba nyala ngoanana ntle le diploma.
  Empa ho nyaloa ke oligarch, e ruileng ka hohle kamoo ho ka khonehang, 'me ka nako e ts'oanang, ka ho khetheha e tsofetse, e kula ebile e senyehile ka ho feletseng. Ebe u e lahla, u be mohlolohali oa bilione 'me u phelele monate oa hau.
  'Me u ingolle mangolo a lifilimi ka bouena. O bile a e-na le mohopolo. Mme o maemong a etelletseng pele. Joaloka Emperor Palpatine , kapa ho e-na le hoo, moea oa hae o lefifi o ile oa fallela ho ngoanana oa clone 'me oa qala ho theha' muso o mocha o nang le tlhōlo.
  Ee, ho monate ! Leha ho le joalo, karolo ea hae ea pele e ne e se mpe leha ho le joalo, "me e ne e nkha joaloka chelete e ngata. Empa ... Jwale, o fetohile sehloho . Mme o tla tlameha ho etsa seo a se ratang hanyane - ho ithuta!
  Dominica a botsa ka lentsoe le thothomelang:
  - Ho thoe'ng haeba ke hana?
  Banana ba haufi ba ile ba etsa lerata ka ho se thabe. E mong o ile a hoeletsa:
  - Mo thunye liretheng tsa hae!
  Lihlooho tse tharo tsa Dragon Duchess li ile tsa araba:
  - Ha re na tokelo ea boitšoaro ea ho u qobella. Leha ho le joalo, e le ho u ntša polaneteng ea Lefatše, ho ne ho hlokahala matla a mangata a theko e boima a boselamose. Mme ho kgutla, ha o batla ho kgutla, lefa leeto la mona, veine e turang eo o e nwetseng, le tekete ya ho kgutla.
  Dominika e ile ea lla:
  - Ha ho na toka ho ntefisetsa ntho eo ke neng ke sa batle ho e etsa! Ke ile ka susumetsoa khahlanong le thato ea ka!
  Hlooho e bohareng ea drakone e tšehali ea araba:
  - Ke uena, mohlomong, e 'ngoe ea menyetla ea rona ea ho qetela! Ke 'nete, u ntse u ka leka ngoan'eno, empa e ntse e le moshanyana, leha ho le joalo, monna, 'me le eena a ka oela lerōleng.
  Dominique o ile a hoeletsa ka bohale:
  - U se ke ua ama mor'eso! Ha se taba ea hae!
  Dragon Duchess e ile ea botsa ka ho hlaka:
  -Na u ikemiselitse ho ithutela ho ba khosatsana? Nahana hore na u tla ba le menyetla efe. U ke ke ua tsofala, u tla phela lilemo tse likete tse "maloa, "me mohlomong le ho feta haeba u ka fumana boselamose bo tsoetseng pele le ho feta "me ua fetoha molimo o sa shoeng. Mme o tla ba le bafo le mmuso wa hao!
  Dominica o ile a hemela holimo haholo 'me a re:
  - E-re ke nahane hanyenyane.
  Ngoanana oa marquise o tiisitse:
  - E, a ke a nahane ka eona. O hloka ho tseba lefatše la rona hamolemo. A ke a ikamahanye le maemo "me a hlaphoheloe kelellong. Mme o tla etsa qeto e nepahetseng.
  Dragon Duchess e ile ea tiisa ka hlooho ka lihlooho tse tharo:
  - A ke a pota-potile motse. E kholo ebile e ntle. Mo bontše, Cassandra, 'me lōna banana le mo fe tsela. U se ke ua kena-kenana!
  Thobalano e lokileng e ile ya arohana. Nymph marquise e ile ea nka ntho e kang pizza ka tereing ea e fa Dominika:
  - Mona, ja! O tla ba matla.
  Ngoanana ea apereng junise o ile a tšela veine, e seng e ntse e le pinki, ka har'a nkho ea khauta e tsoang ka nkhong ea platinum . Dominika o ile a ja pizza ka hloko. E ile ea bonahala e le monate haholo, 'me ngoanana eo a qala ho ja, a itšepa haholoanyane,' me ae hlatsoa ka veine, e monate ebile e monko o monate.
  Kamora moo, maikutlo a Dominica a ile a phahama haholo. Mme a bina:
  Mpho ea matichere,
  Ba qetile nako le nna ...
  Ba nthutile lefeela...
  'Me joale ngoanana oa seithuti ha aa ka a fumana thothokiso e loketseng,' me se neng se benya hloohong ea hae e ntle se ne se shebahala se le litšila ebile se sa lokela.
  Ba tloha hammoho, 'me nymph e mo tsamaisa ka letsoho. Leha a ne a feta hlooho e mokhuts'oane ebile a le mosesaane ho feta Dominika ea matla le e molelele le ea mesifa e kalo.
  Banana ka bobeli ba ile ba hata ka maoto a sa roala letho "me ba tsamaea ka lebelo la litšephe tse nyenyane.
  Matlo a pota-potileng a ne a le mabothobotho haholo . Ha ho motse lefatšeng o kileng oa ba bokhabane hakana. Ho ne ho boetse ho mela lipalesa mona, tse kholo haholo, tse khanyang le tse nkhang hamonate. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe ea motse ona e ne e le ntle e bile e khahleha.
  Le banana ba bangata. Ho apara ka bokhabane haholo , kapa, ho fapana le hoo, ho inyenyefatsa, 'me banana ba bang ba ne ba hlatsoa literata. Empa e mong le e mong o monyenyane, o le mocha, o motle ebile o sa roala lieta.
  Dominica o ile a botsa a maketse:
  - Ke hobane'ng ha ba sa roale lieta, kapa bonyane li-flip flops?
  Marquise de Cassandra o ile a araba ka pososelo:
  - Ena ke boselamose ba polanete ena. E re thusa ho boloka bocha ba ka ho sa feleng, boselamose, le menoana ea rona e se nang letho le eona e ka sebelisoa ntoeng!
  Setaki sa ngoanana se ile sa tšeha 'me sa re:
  - Sena se babatseha! Ka kakaretso, ha ke sa le monyenyane haholo, ke ne ke hlajoa ke lihlong ho tsamaea ke roetse lieta, hobane ke ne ke lumela hore sena e ne e le pontšo ea bofutsana bo feteletseng. Empa joale ke ile ka tloaela lifilimi. Ho feta moo, ho ne ho hlokahala hore masolo a be mahlahahlaha hanyenyane ha ke ne ke bapala khaitseli ea Spartacus bongoaneng, kapa mefuta e sa tšoaneng ea lihlopha. Ke e ratile. Empa haeba u tsamaea Moscow u sa roala lieta, u tla nkoa e le motho ea kulang kelellong, "me ho na le tšoaetso e ngata haholo le litšila literateng!
  Ngoanana oa nymph o ile a re:
  - E, hoa utloahala! Ho feta moo, ho matha ntle le lieta ho bonolo haholo, kaha letlalo la mohlabani le matla haholo ho feta lieta tsa lieta tse theko e boima ka ho fetisisa, 'me lea phutholoha, le tenyetseha ebile le qosoa ka boselamose!
  Ba tswela pele. U ka bona hore na ho phahama hakae, joalo ka spire ea tora ea TV ea Ostankino, li-jets tsa seliba li matha. Kahoo ba tloha, ho fapana le melao ea fisiks. Le lijete ka botsona li na le mebala e mengata. Sena se setle hakakang.
  Hona ke matlo afe a borena a teng ka hohle? Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e mabothobotho hakakang mona. 'Me molao-motheo ha o phatsime feela ka khauta, empa hape le tšepe e khanyang, ea lamunu e sa tsejoeng Lefatšeng.
  Dominika e boletse:
  - Motse oa hau o tšoana le tšōmo. "Me banana bana ba bokhabane, ba tšoana le paradeise ea sebele, eseng e iqapetsoeng, joaloka ea rōna!
  Cassandra o ile a tšeha 'me a botsa:
  - Ke hobane'ng ha u nahana hore paradeise ea hao e entsoe?
  Setsebi sa ngoanana se ile sa araba ka mokhoa o utloahalang:
  - Hobane o na le litlhaloso tse hanyetsanang. Bolumeli bo bong bo bua se seng, bo bong bo bua se fapaneng, ha ba boraro bona ba bua se fapaneng!
  The nymph marquise o ile a ōma ka hlooho:
  - E, kea tseba! Ke shebile Marang-rang a hau. Ho bonolo ho feta ho etela Lefatšeng. Ho bonolo hoo esita le li-elves tse bonolo, li-troll le batho ba ka hloella ho eona ebe ba shebella filimi. Ka bokhabane bohle ba lefats'e la boselamose, rona, ka bomalimabe, ha re na mahlale a tsoetseng pele joalo ka batho ba Lefatše. Le batho ba sa rutehang boselamoseng, empa nts'etsopele ea rona ea theknoloji e hoamme!
  Dominica o ile a botsa a maketse:
  - Ke hobane'ng ha u ile ua emisa theknoloji?
  Nymph, e theola lentsoe, ea araba:
  - Ha se rona. Tsena ke lidrakone. Kamoo ho bonahalang kateng ha ba batle ho thefula matla a bona. Le hoja, ha e le hantle, li re lumella ho phela ka mokhoa o tloaelehileng, le ho ba bang esita le ka mabothobotho, empa ... Ha re bue ka seo!
  Mme hape ha eba le kgefutso. The mabothobotho ho pota-pota ke, e le hantle, super. Ntho e 'ngoe le e' ngoe e ntle haholo, mekhabiso e joalo, liemahale, matlo le litempele.
  E, litempele, ehlile, li fapane haholo. Eseng joalo ka tloaelo Lefatšeng ka ho tšoana ho itseng. 'Me li fapane ka ho feletseng ka mokhoa, mebala le sebōpeho . Mme ehlile, e ntle. Mona ke lipalo, le domes, le polygons, prism joalo-joalo.
  'Me litempele tse ngata li na le domes ka sebōpeho sa lipalesa tsa lipalesa tse ntle ka ho fetisisa.
  Dominica o ile a sheba molekane oa hae mme a mo botsa:
  - U shebahala joaloka ngoana oa sekolo ... Empa u lilemo li kae ha e le hantle?
  Cassandra a araba ka pososelo:
  - Batho ba na le polelo ena: ha se tloaelo ho botsa mofumahali ka lilemo tsa hae!
  Moetsi oa litšoantšo o ile a etsa qeto ea:
  - Mohlomong e ngata.
  Ngoanana oa nymph o ile a re:
  - Mohlomong! Empa re phela nako e telele ho feta li-elves, li-troll, batho, esita le ho feta li-gnomes le li-vampires. Hobane re na le mali a melimo ka ho rona, re beng ka bona ka mali. Ba bang kaofela ba na le kamano e sa tobang haholoanyane le ba sa shoeng .
  Dominica e ile ea honotha:
  - Kaofela re bara le baradi ba Modimo. Ka mokhoa o itseng.
  Cassandra o ile a tobetsa menoana ea hae e sa roala letho.
  Eaba ho hlaha lere la boselamose matsohong a nymph. O ile a hoeshetsa a khutsitse:
  - E na le mothapo oa drakone ka hare ho eona. Ena ke artifact e matla haholo, e theko e boima ebile e sa tloaeleha. Empa ho boetse ho na le matla a maholo ho eona. U bontša phello?
  Dominica o ile a ngola:
  - Ke ile ka shebella letoto le buang ka moshanyana ea nang le molamu oa boselamose. Empa ho na le moshanyana ea mosesane moo , ea nang le moriri o motšo le likhalase. Eseng joalo ka mor'eso - e motle, e mesifa e nang le moriri o mosehla. Ka tsela, ke ne ke boetse ke bapala mohlabani le wizard!
  Cassandra o netefalitse:
  - Ke tseba ngoan'eno. E, ke moshanyana ea motle haholo, ea sa tloaelehang. Mme ho fapana le uena, 'mampoli oa lefats'e oa karate har'a bana.
  Dominika o ile a korotla ka mokhoa o nyelisang:
  - Le hoja e le moshanyana, ke monna! Empa ho banna, ho loana le ho loana ke ntho e tloaelehileng.
  Ngoanana oa nymph o ile a araba:
  - Re na le banna ba fokolang ka makhetlo a leshome le metso e 'meli ho feta basali ba tsoang lichabeng tse ka sehloohong tsa' muso: batho, li-elves, li-troll, li-hobbit le li-vampires. Kahoo thobalano e nepahetseng le eona e tlameha ho loana. Ho fapana le hoo, har'a li-orcs le li-gnomes ho na le banna ba fetang ba batšehali makhetlo a leshome le metso e 'meli. Kahoo ho ile ha ba ha e-ba bonolo ho rōna ka tsela e itseng ho feta pele. 'Na le li-orcs re ne re lula re loana, 'me ba ne ba hloa joaloka sekhoele se khopame, joale ho se ho se motho eo re ka loanang le eena. Leha e le basali le li-orcs, ho bua 'nete, eseng haholo. Empa li-gnomes li betere , li shebahala joalo ka li-hobbits tsa basali. Li-gnomes ka botsona lia tsofala, li fetoha bohlooho, li mela litelu tse telele, empa ho fihlela lefung la tsona li potlakile ebile li potlakile, 'me ho sa tsotellehe makukuno, li boloka meno a tsona kaofela. "Me haeba leino le ntšoa, lea hōla hape!
  Dominika e ile ea lumela:
  - Joooh! Le tšoana le lishaka. Empa ke kile ka botsa, haeba motho o bōpiloe ka setšoantšo le ka sebōpeho sa Molimo, joale ke hobane"ng ha meno a hae a fokola hakaale? Mme moprista a honotha ntho e kang, nama e imetswe ke sebe. Ha e le hantle, ha leino la mor'eso le ne le ntšoa, le ile la hōla ka tsela ea sebele ka mor'a letsatsi. Ke ne ke bile ke batla ho mo isa ngakeng. Eaba ke fetola maikutlo, ba tla ithuta ngoana joalo ka rat ka laboratoring!
  Cassandra a dumela ka hlooho.
  - Ho lokile! O bohlale. Empa ha o rate ho ithuta.
  Ngoanana o ile a ōma ka hlooho ka matla:
  - Ho joalo! Hoa tena. Hape re na le ... Hantle , ha ke tsebe, ha u lutse deskeng ea hao mokokotlo oa hao o utloa bohloko, 'me u batla ho matha le ho qhoma!
  Ngoanana oa nymph o ile a bina:
  - E, banana, tseba hore motho e mong le e mong ha a rate ho qhekella ,
  Ke lakatsa eka nka matha ke sa roala lieta ka har'a phoka!
  Mme banyalani bao ba batle ba tsheha. Mona ba fetela pele. Dominica e hlokometse hore ha ho na likoloi tse kang tsa Lefatše. Empa ho na le li-unicorn tse ntle haholo. Joalo ka tseo ba li takang ka anime . 'Me lipere tse bonolo li ntle feela. 'Me ha koloi e matha, e shebahala eka ke tšōmo.
  Banana ba bang ba fofa joalokaha eka ke linonyana. 'Nete , ke ntho e sa tloaelehang, mona u ka bona hore hase linohe tsohle tse tsoetseng pele. Ha ho na mekhoro ea bakopi. Ho fapana le hoo, motse kaofela o tšoana le matlo a borena a tiileng, kapa matlo a shebahalang joaloka litša tse nang le liliba le lirapa. Mme e shebahala e le ntle hakakang.
  Ha e le hantle, Dominika o ile a bapala papali - sehahi. Ho na le tse ngata tse ka ahoang moo. 'Me ka sebele, ho haha motse hoo ntho eohle e kang tšōmo ea paradeise. Mona ntho e tšoanang e ile ea phethahala.
  Dominika e boletse:
  - 'Me ba re leholimo Lefatšeng ha le khonehe? Sena ke seo malumeli 'ohle a Lefatše a se buang!
  Cassandra o ile a hlalosa:
  - Ntle le bokomonisi. Bolumeli bo le bong feela bo tšepisang leholimo Lefatšeng. 'Me sena sea utloahala. Ke mang ea hlokang ho lumela leholimong, eseng esita le ka mor"a lefu, empa ka kakaretso, ka mor"a bofelo ba lefatše, boo ka kakaretso e leng bohlanya!
  Motšoantšisi o ile a lumela:
  - E, ha ke rate thuto ea bofelo ba lefatše! Ho molemo ho ikahela leholimo ka bouena, eseng holim"a masapo!
  Nymph marquise e ile ea lla:
  - Se ke oa hahamalla paradeise ea leholimo, empa u phele 'me u iketsetse thabo. Mme o be bohlale.
  Dominica e ile ea bua ka filosofi:
  - Ua tseba, ka tsela e itseng, ha ho e-na le banana feela ho pota-pota, u ikutloa hore ho na le ntho e haellang. Le hoja banna ba le motle ka seoelo esita le lifiliming. Hape, boholo ba bashanyana ba batle, 'me ha ba le lilemo li mashome a mane, leka ho fumana monna ea se nang mpa le selelu se habeli.
  Cassandra a tsheha mme a araba:
  - U bohlale. Ha ke na mantsoe. Ka mokhoa o nepahetseng, eseng haholo ... Empa hase feela sefahleho se setle le setšoantšo se mosesaane se bohlokoa ho monna. Basali esita le Lefatšeng ba ananela ntho e 'ngoe ntle le boitsebiso bo ka ntle ho monna!
  Dominika e ile ea lumela:
  - Che, e, hantle! Hape le chelete. Ha sepache sa hau se le thata, makukuno, lefatla le mpa ha li bonahale.
  Nymph e boletse:
  - Ha re na mathata ka ponahalo ea banna. Boselamose bo tletse hohle mona. 'Me ba batona ba fetoha bahlankana ba lifahleho tse ntle haholo; ho bile ho sa thabiseng hore ebe litelu le litelu tsa batho li ile tsa nyamela. Ka lebaka lena, li-elves tsa bona li ka khetholloa feela ka sebōpeho sa litsebe tsa bona. Mme sena ... Be , basadi ba se ba e tlwaetse. Empa litelu le tsona li na le botle bo itseng. Ha ke lumellane le banana bao ba nkang litelu e le bokhopo.
  Dominic o ile a tšeha 'me a araba:
  - Litelu li na le thoriso le tlhompho, empa katse le eona e na le litelu!
  Cassandra o ile a phahamisa molamu oa hae oa boselamose ... 'Me matsohong a mosali e motle , ho ile ha hlaha kuku e ntle ka sebōpeho sa katiba ea Napoleon, e nang le lirosa, li-poppies le lirurubele tse entsoeng ka tranelate e mebala-bala.
  Nymph marquise e ile ea lla ka lentsoe la eona le bonolo ka ho fetisisa:
  - E leke, e monate haholo, 'me ha e na k'habeche mahala!
  Dominica o ile a botsa, ka tšohanyetso a nahana:
  -Ho thoe'ng haeba u ntse u ntefisitse tefo?
  The marquise-nymph e ile ea bina:
  - U tlameha ho lefa ntho e 'ngoe le e' ngoe, nkholoe,
  Kahoo re bula monyako oa katleho!
  . KHAOLO No. 2.
  Mme Cassandra a tsokotsa molamu wa hae hape, kganya ya kganya ya fofela ntlheng ya yona, mme ha hlaha ditulo tse pedi tse kang tsa kristale, le tafole e nyane, e bokgabane.
  The marquise-nymph e khothalelitse:
  - Ha re jeng re lutse fatše, joalo ka batho ba setso! Mohlomong le uena u ka thabela veine?
  Dominica e hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - Haeba u noa veine e ngata, u ka fetoha semumu. 'Me ke lokela ho boloka hlooho e hlakileng le e ncha!
  Cassandra a sisinya hlooho hampe.
  - U se ke ua tšoha! Ha ho na gram ea joala veineng ea rona. E tlisa melemo feela. Mme ke le leng la mabaka a etsang hore batho lefatsheng la rona ba phele ho fihlela dilemo tse sekete ba sa tsofale. 'Me ka boselamose bo matla le bo tsoetseng pele u ka tšoarella nako e telele.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re:
  - Ebe u e tšela!
  Nymph e ile ea ntša leballo ntlheng ea molamu oa eona, ea hoeshetsa ho hong ... 'Me ho ile ha hlaha likotlolo tse entsoeng ka tšepe e khanyang ea lamunu, moo ntho e 'mala o mosehla' me e nang le lipululana.
  Dominica o ile a hlokomela, a noa hanyane ka har'a nkho ea hae:
  - Veini e monate haholo ebile e monko o monate, e etsa hore molomo oa hau o utloe o le foreshe ...Mme e entsoe ka eng?
  Cassandra o ile a araba ka thata:
  "Ha u ithuta ho Dragon Emperor Academy, u tla tseba!"
  Ngoanana o ile a botsa:
  -O kae drakone moemphera ka boeena?
  Nymph e ile ea araba ka ho feheloa:
  - O ile a boela a nyamela. Hona joale Mofumahali Caroline o sebakeng sa hae. Liphokojoe li na le palo e batlang e lekana ea basali le banna, joalo ka batho. Tabeng ena, le na le lintho tse tšoanang.
  Dominica o ile a ngola:
  - Ke hobane'ng ha Mofumahali a sa ka a nkamohela ka boeena?
  Cassandra o ile a lla:
  - Che, u na le boikakaso! Li-duches li lekane. Ho tla hlokahala, 'me Caroline e moholo ka boeena o tla e amohela.
  Ngoanana o ile a bina:
  - Batho ba ne ba khahloa ke Mofumahali,
  Bashemane bohle ba jareteng ba ile ba ratana!
  Empa ke ne ke le sebete haholo
  Ke khethile bilione!
  The nymph marquise e ile ea araba ka pososelo:
  - Na u nahana hore libilione li bohlokoa ho phela le motho ea sa ratoeng? Ho thoe'ng ka mafura a mpa, matheba a lefatla, masoebi le monko o mobe?!
  Dominika o ile a rora ka bohale:
  senya bophelo ba ka le ba banana ba bang ! Kapa ke tla mo khama ka moetse oa ka betheng!
  Cassandra o ile a tšeha 'me a hlokomela:
  - Ke tla etsa eka ke motlae. U tlameha ho ba mohlala oa botle.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Bahale ba loketseng ba etsa hore sechaba se batle ho phunya !
  Nymph ha ea ka ea araba, empa ka thuso ea khaba ea platinum o ile a ja kuku 'me a phunya veine e nkhang hamonate. Dominika le eena o ile a etsa qeto ea ho thabela lijo hona joale. Ho feta moo, ho tsamaea moeeng o hloekileng ho tsosetsa takatso ea hau ea lijo.
  A hopola ho thunngoa. Haholo-holo, ha ba ne ba bapala li-partisans tsa bana. Ka mohlala, pele ho ntoa, bashanyana le banana ba ne ba feptjoa hantle moo. 'Me nakong ea ntoa tlas'a mosebetsi ba ile ba tlameha ho hōla. Ho etsa sena, ho kgothaletswa ho matha haholo le ho ja hanyane. Ea pele e ile ea hlokomeloa leha ho le joalo, kaha litšoantšo tse ngata li ne li etsoa ka bana ba mathang, empa ea bobeli e thata le ho feta. Batšoantšisi ba bacha ba lifilimi ba ile ba hlasela lireschorente, ba ithekela lijo.
  Eaba ba haneloa ho robala hoteleng, 'me ba koalloa ka kamoreng e arohaneng e nang le mekoallo, e neng e shebahala joaloka sele e kholo, e tloaelehileng.
  Dominika ha aa ka a bolaoa ke tlala, ba ne ba sa batle hore botle ba hae bo hlaseloe ke khaello ea phepo e nepahetseng, leha ho le joalo, ka tlhaho o omme haholo, ha a nonne ho hang, "me ho tantša ho boetse ho boloka mesifa le "mele oa hae o le boemong bo botle.
  Empa bashanyana, ehlile, ba ile ba utloa bohloko hobane sete se fetotsoe chankana ea bana. Hape ho ne ho e-na le liketsahalo le batšoaruoa. Bashemane ba "maloa ba bile ba kuta lihlooho, e leng seo e ka "nang eaba se ne se sa hlokahale.
  E, bophelo ba setšoantšisi sa lifilimi ha bo bonolo.
  Ka mohlala, ka moferefere oa Spartacus. Sehlopha sohle sa bashemane se ne se sebetsa se sa roala lieta ka masela a letheka feela likoring. Hape, ho ne ho hlokahala ho feta e le 'ngoe. Leka ho tsamaea u sa roala letho holim'a majoe a bohale a merafong. Mona maoto a sa roala letho a bashanyana a qala ho tsoa mali "me maoto a bona a qala ho peperana. 'Me ba ne ba kolobisitsoe ke mofufutso, 'me ba thothomela ke mokhathala.
  Setšoantšong sena, sebapali se ka sehloohong se ne se lekana Spartacus , moshemane oa lekhoba, eo, ka tsela, a ileng a fana ka maikutlo a ho tsohela mohlabani ea atlehileng le ea ruileng ea fumaneng tokoloho ea hae.
  Dominica o ile a qala ho bapala khaitseli ea Spartacus bongoaneng, hape o ile a tlameha ho qeta nako le bashanyana ba likoring e le kotlo.
  Kahoo o ne a boetse a tseba hore na majoana a bohale le seroto se boima sa lithako ke eng.
  Mme ka nnete o mo hulela hodimo le hodimo. E khathatsa haholo, empa e eketsa matla a hau.
  Dominica e bapala lifiliming tse fapaneng. Hang ha a ntse a le karolo ea moshemane oa ntlo Jim ka mofuta o mong oa "Treasure Island" e hole le canon. Ha e le moo, esita le mosebetsing oa ho pheha e ne e se Silver ea leoto le le leng , empa e le mosali ea moriri o mofubelu, mochana oa Morgan.
  Sena, ehlile, se monate. Dominica ka boeena o ne a le boemong ba moshanyana, eo ba neng ba bile ba batla ho kuta moriri oa hae. Empa qetellong ba ile ba rarolla bothata ka thuso ea wig.
  E, karolo ena ea hae, e mong a ka re, e atlehile ho ea ka pono ea papali. Empa filimi ka boeona ha ea ka ea fumana botumo ho feta canon. Ho ile ha bonahala e le mofuta o mong oa lithōle tsa lihele.
  Hangata li-classics tse sa lumellaneng le canon li kopana le bora.
  Marquise-nymph e sitisitse mehopolo ea Dominica:
  - Oa tseba. Ke nakwana re dutse mona. Na ha se nako ea ho otla tsela?!
  Ngoanana o ile a thothomela mme a re:
  - U ka tsamaea ho tsamaea. Ke ntse ke e-na le matla a mangata.
  Cassandra o ile a tsokotsa molamu oa hae, "me kuku e jetsoeng halofo, le lijana tse nang le veine, joalo-joalo tsa nyamela.
  Dominica e ile ea honotha:
  - Joalo ka pale ea tšōmo!
  Marquise o ile a lla:
  - Che! Sena ha se tšōmo, empa ke 'nete ea boselamose.
  'Me baemeli ba babeli ba thobalano e ntle ba ile ba phatloha tseleng. Maikutlo a Dominica a ile a nyakalla ka botlalo ! A bososela haholo. Mme o bile a bina:
  Tsela, tsela e shebahala joalo ka motsoalle,
  Lengolo-tsoibila le entsoeng ka tšepe ea mahlakoreng...
  'Me sabole e bohale haholo - tšepe ea damask e hlomphuoang,
  E, ho tla ba le boemo bo tebileng ntoeng!
  Joale Cassandra o ile a hlokomela ka ho teba, a ema:
  - Oa tseba! Litlhahlobo tse tebileng tsa ho kena li tla u letela setsing sa thuto. Mohlomong bakeng sa linohe tsa lefutso, li tla bonahala li le bonolo, empa ha u na leseli ka boselamose.
  Dominika o ile a tšeha ka mokhoa o sa lokelang mme a hana:
  - Che! Libaesekopong, ke bone mosebetsi oa boselamose hangata. Mme ntumele, ke tseba ho hong!
  The nymph marquise, a theola lentsoe la hae, a hoeshetsa:
  - Ke tla u fa molamu oa ka oa boselamose! O matla haholo, ka mothapo wa drakone. Leka ho e sebelisa, ka mohlala, ho kopanya ... Hantle, palesa ea ho lebala-ke-eseng!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa hetla morao. Ho pota-pota, haufi le matlo le seterateng ka boeona, ho na le libethe tsa lipalesa tse nang le lipalesa tse khanyang ka ho fetisisa, tse kang majoe a bohlokoa a maholo. Li-buds tse khanyang le tsona li ile tsa mela lifateng. Ho feta moo, lipalesa tse ling le tsona li ne li e-na le makhasi a mebala le mebala e sa tšoaneng. Hape ho ne ho e-na le li-curls tse makatsang.
  Dominica ha aa ka a mo sunya mahetla a hae ho hang mme a araba ka botebo:
  - Ke hobane'ng ha re hloka mofuta o mong oa ho lebala? Ho se ho ntse ho e-na le lipalesa tse ngata tse fapaneng mona, tse kholoanyane le tse ntle haholo.
  Cassandra a bososela ka mokhoa o makatsang:
  - 'Me u batla eng?
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re ka ho hlaka:
  - Ho molemo ho kopanya ntho e 'ngoe ea bohlokoa le e sebetsang haholoanyane! - Dominica o ile a hatakela serethe sa hae se sa roala letho, a etsa hore lithaele tse mebala li qhibilike joaloka leqhoa le robehang. Moloi eo ea lakatsang ho eketsa ka ho re: "Ka mohlala, ho ka ba molemo haholo ho etsa taemane e lekanang le khokhonate!" Sena se molemo haholo ebile se sebetsa.
  Marquise o ile a mo sheba ka ho belaela 'me a botsa:
  - Na u batla ho ea Lefatšeng? Ke eng eo re sa e rateng?
  Dominica e boletse ka mokhoa o makatsang:
  - Mabapi le lefats'e la hau re ka bua ntho e tšoanang le eo Ostap Bender a e buileng ka tlhaho ea Caucasus - e ntle haholo - monahano oa sethoto!
  Cassandra o ile a lla mme a re:
  - 'Me u bohlale, empa u botsoa! Ha u na cheseho e lekaneng ea ho ea sepheong sa hau joalo ka bulldozer ea jete, ntle le ho ema!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa etsa sefahleho, sa re:
  - Ha ho na li-bulldozer tsa jet. Bonyane Lefatšeng!
  The nymph marquise o ile a lumela ka hlooho:
  - Mohlomong ha u na. Empa ho na le merabe e tsoetseng pele haholo ka theknoloji ho feta batho. Leha ho le joalo, ho fihla ho bona ho thata le ho feta ho feta ho fihla Lefatšeng.
  Dominique o ile a makala ha a botsa:
  - Ho joalo? Na li ka fofa pakeng tsa linaleli?
  Cassandra o ile a araba ka kholiseho:
  - Ba ka khona! Ha e le hantle, re ka etsa sena ka thuso ea boselamose.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa bina:
  Ehlile ho thata ho bolela esale pele
  Ho letetsoe eng lefatšeng lena le monate...
  Re tla fofa marung -
  Ho palama sefofane sa linaleli!
  Eaba ngoanana o bua ka tieo, a etsa sefahleho se tšosang:
  - Mphe thupa ea boselamose! 'Me ke tla etsa taemane boholo ba lehapu le letle!
  Cassandra o ne a batla ho bua ho hong. Empa ho kurutla ha mapheo ho ile ha utloahala. Drakone e nngwe e ne e fofa. Ho fetisisa ka etsahala hore ebe, hape e motšehali. O ile a batla a tšoara molatsoana oa seliba, o neng o phalla holimo leholimong ho tloha molomong oa griffin, o koahetsoeng ka lekhasi la khauta le lirubi.
  Selalome sa lihlooho tse tharo se ne se le ntle ho feta ho tšosa.
  Nymph marquise e ile ea inama. Dominique a sisinya hlooho hanyane.
  Drakone e tshehadi ya dula ka pela bona. Ho ile ha utloahala lentsoe le monate le le hlakileng bakeng sa sebata se seholo hakana.
  - Na u moikaketsi ea seng a ntse a bitsoa mesia?
  Dominica a araba ka pososelo e se nang molato:
  - Ha ke batle ho ba mesia!
  Drakone e tšehali ea makala:
  - Hona ke hobane'ng ha ho le joalo?
  Motšoantšisi o ile a araba ka botšepehi:
  - Hobane bomessia hangata ba qetella ba thakhisitsoe!
  Sebōpuoa se nang le mapheo se sisinya mapheo a sona. O na le tse kholo, tse tšoanang le tsa bo-'mankhane, ka mebala e meraro feela: e khubelu, e mosehla le e tala. Ha ho hlokahale hore re re, ke motsoako o motle.
  Drakone e tšehali ea lla:
  - 'Me u ka bona ho tsoa lefats'eng leo moo bo-maselamose e leng li-scammers le crooks tse felletseng?
  Dominika a tsheha mme a araba, a bontsha meno a hae a masweu haholo, a benyang:
  - Mohlomong ke kamoo ho leng kateng. Leha ho le joalo, ho ne ho e-na le baprofeta ba bang. Joalo ka Nkhono Vanga. Ke ka lebaka le itseng feela seo a se boletseng esale pele se ile sa phethahala, joalo ka molao, retroactively.
  The marquise-nymph e boletse:
  - Esita le linohe le linohe tsa boemo bo holimo haholo li bona bokamoso bo sa hlaka. 'Me le Melimo e phahameng ka ho fetisisa e ke ke ea fana ka tiiso ea se tla etsahala ka lilemo tse lekholo. Mme le ho feta, ka sekete le milione!
  Drakone e tšehali e ile ea khantša leseli le khanyang 'me ea lla:
  - E ... e le hore ho be le li-predictors tsa sebele lefatšeng lena. Esita le tsitsipano ea hau ea hypernoosphere e fapane ka ho feletseng le ea rona. Leha ho le joalo, mohlomong ke ka lebaka leo u bolokileng tšimoloho ea hau mme ha ua ka ua ba makhoba a rona!
  Dominica o ile a boela a tšeha ka thabo mme a re:
  - Ho ba lekhoba la hau? E bile e qabola. E monyenyane ka ho sa feleng, a sa roala lieta ka ho sa feleng.
  Cassandra o ile a dumela mme a etsa tlhahiso:
  - Bontša palo ea drakone seo u ka se etsang. Leka, bonyane ka thuso ea lehlaka la boselamose, ho etsa hore bonyane lerotholi le le leng la metsi le oe.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa korotla ka mokhoa o nyelisang:
  - Lerotholi le le leng la metsi? E, sena ha se taba e tebileng ho hang. Mohlomong ho molemo ho fumana hang-hang moqomo oa khauta.
  Dragon Countess o khothalelitse:
  - A ke a etse boselamose kamoo a batlang kateng. Mo fe thupa 'me u bone hore o hopola bonyane mopeleto o le mong ka nepo.
  Cassandra o ile a tsheha mme a honotha:
  - E, e shebahala e le ntle ! Sheba feela. Molamu oa boselamose o matla haholo, 'me o ka baka tšenyo ho toropo, libopuoa tse phelang le uena.
  Dominika o ile a lla:
  - Ha ke sethoto joalo ka ha u nahana!
  Dragon Countess o khothalelitse:
  - Ha re mo fe ntho e 'ngoe e se nang kotsi le e se nang matla ka nako eo. Ho seng joalo le eena o tla mpha lesoba ho 'na.
  Cassandra o ile a bina:
  Ho iponahatsa ka boselamose,
  Re hloka talenta ...
  Ho molemo ho uena ho theha
  Litaemane tse kholo!
  'Me ngoanana oa nymph a tobetsa menoana ea hae e sa roala letho. Ho ile ha hlaha reng e nyane ea polatinamo. Cassandra o ile a e lahlela ka leoto la hae, 'me ntho ea boselamose e ile ea qetella e le haufi le sefahleho sa Dominica.
  Marquise o ile a lla:
  - U ka nka reng ena. E behe monoaneng oa hau oa index. 'Me u leke ho lakatsa ntho e itseng ka lentsoe le phahameng. Boselamose bo ho eona ha bo matla, empa bo sebetsa habonolo. Ha hoa lekana bakeng sa daemane ea boholo ba kokonate, empa, ka mohlala, boholo ba pea bo lekane!
  Motšoantšisi oa ngoanana o ile a tšoara lesale ka letsohong la hae. Empa sebakeng sa monoana oa index, a o beha monoaneng oa hae o bohareng , 'me, a bososela ka ho phoqa, a botsa:
  - Ho thoe'ng haeba u leka joalo? Joale ho tla etsahala"ng?
  Cassandra le eena o ile a lla ka ho phoqa:
  - Ho lokile, leka!
  Dominika e ile ea lla:
  - Besa lirethe tsa marquise ka mollo!
  Lelakabe le ile la tuka tlas'a maoto a Dominica a sa roala letho . Sole e se nang letho e ile ea chesoa haholo, a hoeletsa 'me a qala ho matha. Ka sebele, mollo ha o fokotsehe. Empa ha rea ka ra khona ho ea hole. Ngoanana o ne a phuthetsoe mohatleng o molelele oa palo ea drakone.
  Lentswe le monate, la botshehadi le ile la utlwahala ho tswa ho sehahabi se matla.
  - Joooh! U sa tsoa fihla lefatšeng la rona, 'me u batla ho holofatsa nymph, leloko la Melimo e phahameng ka ho fetisisa? Na ua tseba hore ka lebaka lena u tla romeloa ho ba lekhoba la koari? 'Me u tla sebetsa moo ka ho feletseng hlobotse, ka liketane le ho amohela liphali le lithupa, ho ja bohobe le metsi. 'Me u tla boela u lokela ho robala ka liketane le holim'a majoe. 'Me u ke ke ua tseba letho haese mosebetsi o boima le liphali. Haholo-holo hona joale , ha makhoba a banna a qhalane, ngoanana e molelele le ea mesifa e kang uena a ke ke a re ntša kotsi merafong!
  Dominika e ile ea nyahama ka mantsoe ana. Ka nako e 'ngoe o kile a bapala Cleopatra ka filimi e tlaase ea tekanyetso. E le ho boloka chelete, setšoantšo se ne se bitsoa "Cleopatra in Captivity of Augustus." Ke hore, hape ha se canon. Cleopatra ha aa ka a ipolaea 'me a tšoaroa.
  O ile a romeloa morafong. Mme moo a tsamaya a hlobotse a sa rwala letho maotong. 'Me ho tsamaea holim'a majoe a nchocho morafong o nang le masolo ho bohloko haholo. Be, le uena jara moroalo. Ho ne ho hlokahala hore mofufutso oa lekhoba e be oa sebele, "me sefahleho sa hae e be sa "nete, se se ke sa iketsa eka se khathetse.
  Empa, ehlile, ke filimi feela, 'me e theko e tlase haholo. 'Me ba mo otla ka phafa, eo le eona e neng e se ea sebele. Empa ho ntse ho le bohloko . Le hoja mali, ka sebele, e ne e le fake.
  Ka kakaretso, filimi e ne e le theko e tlaase, 'me ntle le li-quarries tse nang le banana ba hlobotseng, ha ho letho le leng le ileng la bontšoa. Palo ho bonahala e ne e le ho hohela banna ba tšoenyehileng ka thobalano. Hantle, hape, bohle ba tseba lebitso - Cleopatra! 'Me sena se ka sebelisoa ho reka
  Dominika o ile a hemela holimo, "me ka linako tse ling libapali tsa lifilimi li itlhatsoa mantle a mofuta ofe?
  Nymph marquise e ile ea lla:
  - Se ke oa hlonama, moratuoa, rea u hloka. Ha re na ho nehelana ka uena ho mang kapa mang.
  Dragon Countess o ile a puruma:
  - A ke a leke ho ikoetlisa hape pele ho tlhahlobo. Ha re leke ho kopanya ntho e itseng!
  Dominica o ile a hohla reng:
  - Ke batla ice cream ea chokolete!
  Ngoanana o ile a e nka 'me a hatsela ke tsitsipano.
  'Me motsoako oa leqhoa le pshatlehileng le chokolete li oela holim'a eona. Ka lebaka leo, Dominica e ne e le litšila ho tloha hloohong ho ea monoaneng, a bile a ngoapa.
  Mosali oa drakone o ile a tšeha haholo hoo lifofane tsa seliba li ileng tsa sisinyeha 'me lipalesa tsa sisinyeha.
  The nymph marquise o ile a bua ka khutso:
  - Ho lokile! Ho fapana le hoo, o na le bokhoni bo boholo, o ile a hlahisa ice cream le chokolete e ngata haholo ka ntho e joalo, eo ka kakaretso e seng matla haholo!
  Dominika o ile a nyeka chokolete marameng a hae mme a tshwela ka ho tsieleha, a bokolla:
  - O bohloko!
  Cassandra a tsheha mme a re:
  - Mme chokolete e baba. Na u ne u sa tsebe see?!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa lla:
  - 'Me mona, Lefatšeng le Russia, ho monate !
  The Marquise o ile a re:
  - Kea tseba! Hape re tseba ho etsa chokolete e monate. Empa hajoale le tla lokela ho khotsofalla seo le nang le sona. Ha e le hantle, ha ua ka ua bolela hore na u batla chokolete ea mofuta ofe. 'Me ka kakaretso, ho molemo hore u laetse ice cream feela. Haeba ho ne ho ka etsahala ho uena, ka mohlala, ho hlapa ka khauta, u ne u tla otla hlooho ea hlooho ea hau haholo.
  Dominica o boletse ka bohlale:
  - Bophelo bo ntse bo tsoela pele, 'me tsohle li holim'a hlooho!
  Dragon Countess o khothalelitse:
  Sebakeng sa bohlanya, bo ke keng ba mo thusa ha a kena sekolo sa dragon, ho molemo ho mo tlohella hore a leke ho etsa daemane e nyane haholo. Hangata, sena se ka etsahala ho ba nang le bokhoni bo phahameng ba tlhaho ba bokhoni ba boselamose.
  Cassandra o ile a araba:
  - Che! Ena ke tsela e hlakileng haholo. U lokela ho sebetsa ka mokhoa o poteletseng le ho feta.
  Dominika o ile a lla ka mokhoa o makatsang:
  - Ke metsi ebile ke litšila, ke khoho e halikiloeng feela. A na u ka lokisa ntho ee?
  The nymph marquise o ile a ōma ka hlooho:
  - Ehlile, botle ba rona!
  Mme a etsa tse robedi ka lere la hae la boselamose. E ne e benya ka lebone le leputswa. 'Me joale ngoanana ea tsoang Lefatšeng o ile a boela a hloeka a bile a le makhethe,' me hoo e batlang e le likhahla tsohle tsa nyamela. Ntle le lerameng le letona.
  Empa Domika o ne a sa ipone, mme a se ke a mo ela hloko.
  Dragon Countess e ile ea lla:
  - 'Me kahoo, moratuoa oa ka ... Ke bona hore u utloisisa ho hong? Kahoo, ngoanana e motle ea tsoang polaneteng ea theknoloji e ntseng e hōla?
  Ha a araba, Dominique o ile a bina:
  Empa hobaneng,
  Ho ke ke ha khoneha ho phela ka kelello ea hau!
  Ebu, botshelo ga bo re rute sepe!
  Empa hobaneng! Empa hobaneng!
  'Me o ile a tšeha, hobane pina ena, e entsoeng ke Boyarsky , e ne e loketse ebile e ntle. Empa lentsoe la hae la lengeloi le ile la baka litšeho feela.
  Cassandra o ile a heletsa, mahlo a benya:
  - U ke ke ua haneloa maikutlo a metlae. Empa na u lula u tiile?
  Dominika o ile a sosobana. O ile a hopola kamoo a neng a bapala ngoanana ea ileng a fumana limaraka tse mpe sekolong. Mme ho ne ho se kamoo a neng a ka etsa hore sefahleho sa hae se ferekane. Ho fapana le hoo, ke ne ke bile ke batla ho ntša meno. Haele hantle, ho a utlwahala ... O na le moya o mongata hloohong. Ka mohlala, bahlankana ba bang ba tla ntša meno ka har"a letšoele, "me ke karolo ea bona kaofela!
  Mme Dominica o ne a batla ho bapala ... Makgosatsana, ehlile.
  Joale Dragon Countess a fana ka tlhahiso:
  - A re tantšetse hamolemo. U bone hore lifiliming o tantša hantle haholo .
  Ea ho qetela ke 'nete. Dominika e ne e khona ho tantša. Ba bile ba batla ho mo nka bakeng sa karolo ea Esmeralda. Ho feta moo, ho ea ka canon, ho bonahala eka ha a gypsy. Hona ke hobane'ng ha blonde e khanyang e sa bapale karolo ee?
  Empa ho ikamahanya le lifilimi tsa li-classics, esita le tsa kantle ho naha, le tsona li baka mathata a itseng. Ka hona, o ile a nkuoa ka karolo e fapaneng, empa hape a tantša.
  Ee, ehlile, o ne a rata ho tantša mme a tseba ho tantša. Leha ho le joalo, o ile a e nka eaba o re:
  - Fana ka letsoho!
  Nonyana ea marquise e ile ea lla:
  - Ke eng hape?
  Dominica e ile ea araba ka tsela e utloahalang:
  - Esita le li-gypsies 'marakeng ha li tantše mahala. Kahoo ke hloka mokotla o boima oa khauta. Na ha e hlake?
  Dragon Countess o ile a puruma:
  - Ke motho ea mahlahahlaha hakaakang ! Ha e le hantle, sebaka sa eona se setle ka ho fetisisa ke li-quarries. Ha a le moo, ka nako e tšoanang o tla hlaolela mamello le ho tloaela ho mamela. Bakeng sa sena, o hloka ho hōlisoa ka tsela e thata!
  Hang-hang ngoanana e mong a mathela ho bona. Ka chebahalo o ne a bonahala e le ngoana oa batho ea sa feteng lilemo tse leshome. Empa ka nako e tšoanang, o ne a apere mabenyane a bohlokoa, joalokaha eka o lebenkeleng la mabenyane. Maoto a se nang letho, a manyenyane, a bana a ne a shebahala a sa tšoanelehe a bile a soma ka bokhabane bo joalo.
  Ngoanana o ile a hlahloba:
  - Nka reka lekhoba lena ho uena. U e batla bokae!?
  Cassandra o ile a araba ka kholiseho:
  - Ngoanana enoa ha a rekisoe! Mme leha e se lekgoba. Leha ho le joalo, mohlomong a ke ke a lokoloha nako e telele.
  Dominica e ile ea honotha:
  - Ke boitšoaro bo bobe hakaakang ha ngoana e monyenyane a ithekela makhoba!
  Marquise-nymph o ile a araba ka kholiseho:
  - Sena ha se ngoana, empa ke hobbit ea basali! 'Me li-hobbit li shebahala joaloka bana ba batho ...
  Ngoanana o ile a hatakela leoto la hae le lenyenyane ka khalefo 'me a lla:
  - Ke molotsana! "Me sena se bolela hore lekhoba la hao le tlamehile ho inamela ho "na.
  Dominica e ile ea lla ka matla:
  - Le ka mohla ! Ke tla, ke tla inamela ngoana!
  Ha a araba, hobbit baroness o ile a sisinya letsoho la hae le letona. Lehalima le ile la fofa 'me la otla setšoantšisi sa ngoanana maotong a hae a hlobotseng. Ha a araba, Dominic ea hlabehileng a hoeletsa ho hong. 'Me kuku e kholo e koahetsoeng ka tranelate e oela holim'a ngoanana ea sebete oa moloi. O ile a ba a tloswa maotong a hae, mme botlenyana bo ne bo wela hodima tsela e katilweng. Empa hang-hang a qhomela hodimo, tsohle di tlotsitswe ka dibisikiti, lebese le kolobisitsweng le peista ya chokolete. The hobbit baroness e ile ea sisinya letsoho la hae le letšehali, leoto le lenyenyane, leoto le lenyenyane, holim'a tse peli tsa menoana ea tsona e nang le majoe a bohlokoa a khanyang.
  Mme leqhubu lohle la boselamose la tsunami la fofa. Dominic o ile a lahleloa limithara tse mashome a mabeli holimo. Ka mor"a moo, ngoanana eo a oela fatše. Ka lehlohonolo, kaha o ne a tantša ho tloha bongoaneng le ho bapala lifiliming, o ne a se a oele libakeng tse fapaneng ka makhetlo a mangata 'me a etsa lipapali tsa acrobatic.
  Ka hona, Dominika o ile a itlhophisa ka hoetla joaloka katse 'me a lula ka katleho. Ntle le hore maoto a ngoanana, a se a ntse a chesitsoe ke boselamose ba ntoa, a ile a utloa bohloko bo boholo ha a kopana le lithaele tse mebala tse koahelang sebaka seo. Ngoanana eo a hoeletsa.
  'Me drakone e bala e phuthela mohatla oa eona o molelele o kang oa phaene ho pota-pota moloi oa moloi 'me ea letsa mololi.
  - Emisa ntoa! Ho seng joalo le tla tšoaroa ka bobeli! Haeba u batla ho loana, ho na le libaka tse khethehileng tsa koetliso moo ho tšoareloang li-duels tsa boselamose le tse ling!
  Dominica e ngotse:
  - E, ehlile ke duel! Feela ntle le libetsa - matsoho le maoto!
  Hobbit Baroness o ile a korotla ka mokhoa o nyelisang:
  - Loana le lekhoba! Ho bua 'nete, sena sea ntšosa ! Ho ka ba molemo ho mo romela merafong. Ho ruta lehlanya le joalo boselamose ho kotsi haholo.
  Marquise-nymph e lumellane ka molumo o tebileng:
  - Le 'na ke qala ho nahana joalo. E, ngoanana enoa o na le mpho e khethehileng ea ho baka likoluoa le ho baka likhohlano.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa hanyetsa:
  - Ha ke ee ho mang kapa mang pele! Ha e le ba bang kaofela ... Ka ho hlōleha ho hong le ho hong, tseba ho loana, ho seng joalo u ke ke ua bona katleho.
  Sebapali sa drakone se ile sa lokolla ngoanana ea lehlasoa, ea neng a shebahala joaloka ngoana, empa a hlile a khona ho beha sehlopha sohle sa litanka ho baleha.
  Mohatla o ne o silafalitsoe hanyenyane ke tranelate, lebese le khutsitseng, sesepa sa chokolete le libisikiti. kuku e ne e le khōlō, 'me ho hlakile hore e entsoe ho tloha pelong. Ke masoabi hore ebe ba ile ba e qhetsola ho e-na le ho e ja. Sebapali sa drakone se ile sa phunya menoana le maroo a hae, 'me metsi a kristale a seliba a mo hohola, a hlatsoa litšila.
  Cassandra a dumela ka hlooho.
  - Bohloeki ke senotlolo sa bophelo bo botle! Odara pele!
  Hobbit Baroness o ile a hohla le leng la maoto a hae a manyane, a sootho, a bokhabane khahlanong le le leng. Ka metsotsoana e 'maloa o ile a khantša joaloka tleloubu. 'Me lintho tsohle tse feteletseng tsa culinary tse neng li tlotsitse ngoanana oa moloi haholo li ile tsa nyamela. Mme mabenyane a majabajaba a ne a kganya ka matla a matjha. Haele hantle, o ile a tšoana le khosatsana hoo Dominika a ileng a ikutloa a le bonolo.
  Hape o bile le monyetla oa ho bapala ngoanana oa khosatsana ho e 'ngoe ea lipale tsa tšōmo. Ha a le moo o ile a tlameha ho arohana le liaparo tsa mabothobotho le lieta tsa bohlokoa "me e be mohlanka oa moloi. Apara masela 'me u tsamaee ka lieta tsa lehong. 'Me liphahlo tse joalo li mpe haholo ho feta feela lieta. O ile a ba a qala ho kholisa motsamaisi hore ho ka ba molemo ho etsa filimi ntle le lieta ho hang. Ha e le hantle, maoto a se nang letho a ngoanana a apereng liaparo a ne a tla hatisa bofutsana le phetoho ea boemo ba khosatsana ho lekhoba la de facto ka matla haholo.
  Empa ho hlakile hore motsamaisi o ne a e-na le maikutlo a hae. Qetellong, ha a ntse a phonyoha toreng ea lefu, qetellong o ile a lahla lieta le metšoaso, "me joale o ne a sa roala lieta, a ikutloa a thabile e le kannete. Leha ho le joalo, joale maoto a hae a sa roala letho a ne a chele, "me ho ile ha hlaha machache a manyenyane, a neng a le bohloko le a nyonyehang!
  Hobbit baroness o ile a atolosetsa letsoho la hae le lenyane, le le bonolo, 'me ka nako e ts'oanang le suuoe, ho eena, a ts'oara letsoho la Dominica ka matla a bongoana le ho lla:
  - Ho lokile, kgotso! Lebitso la ka ke Laska. 'Me u se ke ua nahana, monna, hore ke ngoanana ea se nang kotsi, li-orcs, li-goblins, li-spores tsa Koshchei, kaofela li tsoa ho ' na !
  Dominica o ile a botsa a maketse:
  - U lilemo li kae, ngoana?
  Weasel o ile a bososela mme a araba:
  - Har'a baemeli ba bong bo nepahetseng ha se tloaelo ho botsa ka lilemo! Ho ea kamoo ke shebang kateng, ke lilemo tseo u mphang tsona.
  Motšoantšisi o ile a tšeha 'me a re:
  - U lilemo li leshome! Ha e sa le eo!
  Dragon Countess o ile a puruma:
  - E, o se a fetile makholo a mararo. Leha ho le joalo, ha ho tsotellehe. Lefatšeng la rona, basali bohle ba bacha ebile ba batle. Lula le rona ngoanana, u tla ba mofumahali oa rona!
  Dominica o ile a araba ka banyalani ba tummeng:
  Haeba lebotho le halalelang le re:
  Lahla Rus ', u phele paradeiseng ...
  Ke tla re: "Leholimo ha le hloke,"
  Mphe naha ea heso!
  . KHAOLO No. 3.
  Marquise le Baroness ba ile ba opa liatla mme ba hooa ka bonngoe:
  - Bravo! Na u entse sena u le mong?!
  Dominica o ile a sisinya hlooho ea hae ea khauta hampe:
  - Che. Eseng 'na. Motho e mong, ha ke hopole mongoli!
  Cassandra o ile a makala:
  - Hoa makatsa, o na le mohopolo o motle!
  Motšoantšisi o ile a araba ka botšepehi:
  - Ke nahana haholo ka nna ho feta ka ba bang. Ho molemo ho ba tsebisa ho feta ka "na ho feta ka ba bang. Hape ka linako tse ling ke ngola, 'me ha ho hobe ho feta Pushkin.
  Sebapali sa drakone se ile sa ntša meno a hae a khanyang, a benyang joalo ka litaemane molomong oa hae o sephara, 'me a re:
  - Mohlomong u ka bina ntho e itseng ea hau?
  Dominica o ile a bua ka kopo, a ntse a hohla maoto a hae a tjheleng:
  - Ha ho potso! Mphe bonyane chelete e le 'ngoe ea khauta. 'Me ke tla u etsetsa pina e monate. Le ho binela lefeela? E sa hlompheheng! 'Me ka mokhoa o sa reng letho, ha o na thuso!
  Marquise-nymph o ile a sosobanya sefahleho, 'me molamu oa hae oa boselamose o ne o benya ka mokhoa o tšosang letsohong la hae, o ne a ikemiselitse ho otla ngoanana ea ikhohomosang ea ileng a iteta sefuba ho hanyetsa drakone.
  Drakone e bala ka mokhoa oa poelano:
  - Mo fe chelete ea tšepe. A bine ho tsoa pelong.
  Dominica o ile a bososela, meno a hae, a phethahetseng haholo, a phatsima joaloka litlhōrō tsa lithaba tse leqhoa letsatsing le khanyang motšehare. Mme a hoeletsa:
  - Chelete pele!
  Lekhoakhoa le ile la mo akhela chelete ea tšepe 'me la lla:
  - Mona, tšoara!
  Ngoanana o ile a lahlela leoto la hae holimo 'me a khona ho tšoara sekotoana sa silevera se chitja ka menoana e se nang letho. Eaba o e fetisetsa seatleng sa hae. Ke ile ka sheba chelete ea tšepe. E ne e se letho, silevera e ne e le ncha ka ho feletseng, ka lehlakoreng le leng ho ne ho e-na le drakone e nang le lihlooho tse supileng, 'me ka marotholi a eona e tšoere lere la borena le mace. 'Me ka lehlakoreng le leng , ngoanana e motle ea nang le moriri o motle haholo oa moriri. Mme e a rateha.
  Dominika o ile a sitoa ho hanela moleko oa ho leka chelete ea tšepe eaba o araba ka pososelo:
  - Sena se monate. Lintho tse monate.
  Nkhono e ile ea lla:
  - Joale, bina! A re bone hore na u ka etsa eng!
  The Dragon Countess o ile a eketsa:
  - 'Me u tlameha ho bina ka lentsoe le phahameng,' me u bine pina e telele haholo, kaha re lefile!
  Motšoantšisi o ile a lumela ka hlooho:
  - E, ke utloisisa seo! Ha o khone ho bina joalo ka ...
  'Me joale setsoalle ha sea ka sa mo hlahela. Hantle, ho re nightingale ha hoa nepahala ka ho feletseng kapa ho nepahetse. Empa ntho e 'ngoe, eseng joalo!
  Ngoanana oa nymph o ile a hata ka leoto le se nang letho:
  - A re qaleng!
  Dominica o ile a qala ho bina ka lentsoe la hae le hlakileng le le bonolo;
  Ke ne ke le setšoantšisi se tummeng
  Ho etsa filimi, mahlapa, 'mino, libolo...
  O ile a qala ho tantša ka bohale le ka mokhoa o hlaha,
  Joalo ka setšoantšo sa Satane!
  
  Maoto a ka a matla haholo
  Ba ile ba loana le hopak e halefileng ...
  Re banana ba pholileng joalo
  Ha re sutheng ea qhekellang hang-hang!
  
  Empa ke iphumana ke le lefatšeng, ua tseba, le khethehileng,
  Moo lidrakone li busang joalo ka marena...
  Taelo ea moo e ncha haholo,
  Bonyane u tabole hempe ea hau!
  Ke ile ka tlameha ho ba lekhoba le roala lieta
  Ho fumana sephali mokokotlong...
  Maru a ka holim'a rona a maputsoa,
  Sebaka ha se monate Lefatšeng!
  
  Ke mona ho tla ho nna, motho e monyane.
  Mme o tshwara sephadi matsohong a hae...
  Moshanyana ea hlooho e tšoeu o ile a matha -
  Mohlanka ha a roale lieta, ho hlakile hore mong'a lona o hlaba!
  
  The gnome ea tšeha, e ama meno ka letsoho la hae,
  Joalo ka ngoanana ea nang le sengoloa, pere ea pere ...
  E le hore bere e e khokhothe ka leoto le koetsoeng -
  Hona e tla be e le pheletso ea lefatla la moroetsana!
  
  Empa ba nthekisitse merafong,
  Ho ne ho se na libaka tse bonahalang ntlong ea basali...
  Mme ba mpha phafa e matla ho lelekisa,
  Hobane ngoanana o ja haholo!
  
  Mona gnome e ntsamaisa ka ropo,
  Lithako tsa ngoanana li hlolla haholo ...
  Lentsoe la lekhoba le hlakile haholo.
  Empa qetellong ho na le li-zero feela!
  
  Ke batla ke hlobotse ebile ke sa roala lieta
  Ke sebetsa merafong joalo ka tonki...
  'Mè, ke re, moratuoa oa ka,
  E ile ea e-ba booatla bo bokaakang!
  
  Ke ne ke le ngoanana ea nang le bokhoni
  Ke atisitse likaroloana hloohong ea ka...
  'Me joale ho e' ngoe, nahana ka eona, seaparo,
  Ke botlamuoeng bo hlaha!
  
  Ka nako e telele, ke ile ka mamella gnome,
  Ke fumane sephali mokokotlong...
  Ba nkotla bakeng sa khoebo eseng bakeng sa khoebo,
  Ba ile ba ntšepisa hore ba tla mphepa hamorao!
  
  Empa makhoba a sa roala lieta a ile a fetohela;
  Li-crowbars ka liketso, lihamore,
  'Me joale, e nke e le ntho ea hau ,
  Ho gnome e lefatla ke shoele !
  
  Be, ba babe bao ba bolailwe.
  Re bile le likotsi tse tšabehang ...
  Empa, nkholoe, re ile ra itokolla -
  Banana ba ile ba bontša sehlopha sa maemo a holimo!
  
  Mme jwale re na le lebotho le leholo.
  Bashemane le bona ba ea ntoeng le rona ...
  Re roba lithebe joalo ka mapolanka,
  Babusi ba khopo ba tla ba kaput!
  
  'Me joale bokhoba ba lihele bo tla fela,
  Monna o otlolla mahetla...
  'Me re tla felisa borena, re khopisitsoe ke lira;
  Ho tla ba le lilemo tse lekholo tsa thabo le tsoelo-pele!
  
  Mme ho tla ba le kgotso lefatsheng lohle,
  Monna, naledi e kgolo...
  Re tla fofa moeeng oa linaleli, ua tseba,
  A ditoro tsa batho di phethahale!
  Ngoanana o ile a qetella ka lentsoe le phahameng, lentsoe la hae le benya joalo ka litloloko tsa silevera.
  Ngoanana oa nymph o ile a opa matsoho. Li-elves le li-troll tse 'maloa le batho ba' maloa le bona ba mametse pina ea Dominica. 'Me ba lahlela lichelete tsa hae tsa tšepe: silevera le koporo.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa inama. Mme a di nka dithaeleng. O ile a nka tse ling tsa lichelete tsa tšepe ka matsoho, 'me tse ling ka menoana ea hae ea maoto. Mme e ne e le pono e ntle.
  E, o na le maoto a joalo a hohelang le a nchocho. Le kamoo a leng motle a bile a khahleha ka teng ho eena. Joale, li-prima donnas tse ling li kae ha li bapisoa le eena? Na ba tla iteta sefuba ho bapala sethaleng ba sa roala lieta? Kapa ka seaparo se sekhutšoane?
  The Dragon Countess o hlokometse:
  - Sena ke sebini! Che, ke setho sa akademi. 'Me ke feela sekolong, lefapheng leo a le khethang ka boeena.
  Dominic o ile a tšeha 'me a bina:
  Rona banana re tla ba baahloli ba rona,
  'Me haeba u tlameha ho khetha,' me khetho e thata ...
  Re khetha lisutu tsa lehong,
  Hobane batho ba rona ba na le tlotla feela!
  Motlatsi o ile a ngola a re:
  - U na le lentsoe ... Lengeloi la boemo bo phahameng feela!
  Dominica a bososela mme a lahlela e 'ngoe ea lichelete tsa tšepe holimo ka leoto la hae le sa roala letho, a ntan'o inamela fatše a e tšoara ka leleme. Mme yaba o qala ho hweletsa. Ho tloha ho kopana le mathe, tšepe ea lamunu e ile ea chesa hang-hang 'me ea chesa molomo oa botle.
  Ngoanana a qala ho tšoela mathe le ho bobola. 'Me takatso ea hae ea ho bina e ile ea fela ka tšohanyetso.
  Ngoanana oa nymph o ile a sisinya selikalikoe sa hae, 'me mocheso molomong oa Dominica oa tloha hang-hang. Ngoanana o ile a lla:
  - Joooh! Joale kea utloisisa hore na ho joang ho ba drakone e hemang mollo!
  Weasel o ile a bua a bososela:
  - Ho ba le morao ho feta pele,
  Ngoanana o na le lilemo tse monate tse tlang!
  The Dragon Countess o hlokometse:
  "Re na le sebōpeho se fapaneng sa molomo le "metso ho feta batho, "me lelakabe ha le che ho hang. Kahoo u se ke ua tšoenyeha ka rōna.
  Bamameli ba neng ba bokane hohle ba ne ba ntse ba etsa lerata le ho batla, ba opa liatla:
  - Etsa ntho e 'ngoe, u amohelehile!
  Dominica e ngotse:
  - Haeba u ngola lichelete tsa tšepe, ke tla e etsa!
  Karabelo, lerata le tiisetso:
  - Ehlile ho joalo! Rea u amohela.
  'Me ka tlas'a maoto a hae a se nang letho, a mesifa, a sootho le a matle, ao a ileng a mo fa monoana ka mohau o ke keng oa lekanngoa, lichelete tsa tšepe tsa khauta, tsa silevera, tsa lamunu, tsa boronse le tsa platinum li ile tsa fofa.
  Dominika o ile a hlasimoloha ke sena, a ikutloa a cheseha, "me a qala ho bina ka cheseho;
  Lifefo le maholiotsoana ha se tšitiso ho banyalani ba rona,
  Barali ba Naha ea Ntate, ba thunyang joalo ka lihlahla tsa lirosa.
  Ea sa kang a tseba ntoa ha aa ka a ja motoho oa nyalothe;
  Molimo Mopholosi Jesu o re etella pele ntoeng!
  
  Re tloaetse ho loana le leoatleng le befileng.
  Motho e mong le e mong o tšoana le chip e holim'a metsi.
  Ke lumela hore re tla hahola liphoofolo tsa litonanahali tsa Horde ntoeng,
  Tlotla ea rona e ke ke ea hlakoloa ka sledgehamore le hamore!
  
  Sabole e ne e tjhesa qhobosheaneng, kahara mollo o tjhesang haholo;
  Li-blades tse betliloeng li thata haholo!
  Eba lesole le se nang tshabo; ka pelo e matla, e bonolo;
  Haeba ho na le lefu, joale ema, u se ke ua matha!
  
  E , ntoa, ha e le hantle, hase mokete oa mahe a linotši a monate.
  Etsoe, ho na le meokho ho eona, 'me mali a phalla ka bongata.
  Phiri e lla nako e telele le bere ka ho puruma habohloko;
  'Me lets'oao ka ho khutlisa le be ka leihlong, eseng ntši!
  
  Ho na le lerumo le ka hlabang mangolo a liketane;
  Ho na le lithebe tse ke keng tsa phunyeletsoa ke qubu!
  Empa u se ke ua ba lekoala, u se ke ua lumella bademona ho etsa lifahleho ,
  E le hore u se ke ua tšoana le papali ea matlooa!
  
  Nkholoe, tharollo e khanyang e tla tla,
  Ho e mong le e mong ho na le moputso o ke keng oa fumanoa o phahametse!
  Bakeng sa mohopolo oa botlokotsebe, kea kholoa, phetetso e tla tla,
  Ha ho na sebete se seng ho feta tsela e thata!
  Kahoo Dominica o ile a bina, 'me letšoele la batho ba motle ba mo opela mahofi ka cheseho e kholo. Leha e ka ba basali kaofela, ha ho na banna lefatšeng lena. Kapa, hoo e ka bang ntle le thobalano e matla.
  Kamora moo, palo ea drakone e ile ea sisinya mohatla oa eona mme ea re:
  - Che, ke tlameha ho tsamaea! Ke tsoa tseleng!
  Nymph e ile ea nka chelete ea tšepe ka leoto le sa roala letho 'me ea etsa tlhahiso:
  - Ha re hlahlobeng. Ke tla lahlela, 'me u re - lihlooho kapa mehatla ! Ak'u nahane, chelete ea tšepe ke ea hau, che, u mphe chelete ea tšepe!
  Dragon Countess o ile a rora ka litšeho mme a araba:
  - Ke tseba maqheka a hau! Kahoo ho molemo hore u se ke ua senya nako ea hau kapa hlooho ea hau!
  Dominika o ile a lla mme a hlokomela:
  - Hlooho ha se litsebe, u ka e rola katiba, u ke ke ua e roka hape!
  Mphalane a lla, a bina:
  -Litsebe tse ka holim'a hlooho ke litsebe!
  Litsebe tse ka holim'a hlooho - mokuli sepetlele sa kelello !
  Dragon Countess e ile ea fofela moeeng. 'Me ha aa ka a bua ka seo ngoanana oa nymph a se binang. 'Me sena, ho lokela ho hlokomeloa, se bonolo haholo.
  Dominica o ile a qala ho bokella lichelete tsa tšepe ka potlako ka matsoho le maoto a sa roala letho. Mme o e entse ka lebelo le potlakileng.
  Weasel o ile a bua, a ntse a ngoatha moriri oa hae ka molamu oa boselamose:
  - Chelete, ha e le hantle, ke ea bohlokoa. Empa ho bohlokoa le ho feta ke mantsoe a boloi, lintho tsa khale, li-talismans, likhau, lithatho, joalo-joalo. Ho seng joalo, u ke ke ua khona ho phela bophelo bo mabothobotho le bo mabothobotho !
  Dominika e ile ea lumela:
  - Chelete e ke ke ea reka bophelo bo botle, nkholoe,
  Chelete e ke ke ea reka lerato le tlhompho ...
  Kahoo u se ke ua qabana joaloka phoofolo
  Tseba hore u ke ke ua rekisa naha ea heno bakeng sa phaello!
  'Me ngoanana, ka soli ea hae feela, o otla chelete ea tšepe e pherese. Eaba leoto la hae le se nang letho le fetoha, ka ho panya ha leihlo, leoto la letata.
  Dominique o ile a hoeletsa ka tšabo:
  - Seo lihele ke sona!
  The nymph marquise e ile ea araba ka pososelo:
  - Ena ke tšepe e khethehileng ea boselamose, e sebetsa feela ha e kopana le letlalo la motho ea nang le melimo ea Olympian lelapeng la bona!
  Mme Laska a hooa ka thabo:
  - Joooh! O na le madi a mofuta oo ka ho wena. Kahoo re ne re sa fose.
  Dominica e ile ea honotha:
  - Empa sena ke bokhopo! Haeba u khona, tlosa letsoho la hao. Mme o mphe leoto le tlwaelehileng hape.
  Nymph e ile ea sisinya hlooho:
  - Che! U lokela ho etsa sena ka bouena.
  Ngoanana ea neng a tšoasehile a hoeletsa:
  - See se ka etsahala joang?
  Weasel o khothalelitse:
  - Ak'u inahanele ka kelellong ea hau hore na u ka rata hore leoto la hau le shebahale joang, tobetsa monoana o motona le oa letsoho la letsoho le letona, 'me u lokela ho atleha!
  Dominic o ile a e nka mme a e tsebisa. Eaba ho tla tlanya.
  'Me sebakeng sa leoto la lekhoaba, ho ile ha hlaha leoto ka har'a boot le ka ski. 'Me ho ile ha e-ba thata le ho feta ha ski e ntse e lla holim'a majoe a majoe.
  Nymph e ile ea lla 'me ea bina:
  - Matichere a mahala,
  Ke sentse nako le wena...
  Ke sotlehile lefeela le ngoanana,
  Moloi ea hloahloa ka ho fetisisa!
  Dominica e ile ea khopisoa:
  - Ha ke moloi. Mme ke ntse ke ithuta feela. Empa tsela ea tsebo ha ho mohla e leng bonolo haholo ... E , ho ea lifiliming!
  Weasel o ile a lumela ka hlooho:
  - E, ka cinema, mohlomong le ho feta. Mme sena, ehlile, ke bothata ba rona bo boholo.
  Bamameli ba ile ba qala ho bokana hape: e ne e le pono e qabolang. Hantle-ntle, ho na le mefuta eohle ea banana mona. Mme ke leboha seo. Setšoantšisi sa ngoanana se ile sa leka ho nahana hape le ho fetola leoto la hae. Empa lekhetlong lena ho ile ha hlaha ntho e 'ngoe tseleng le ka radar, leha e le nyane.
  Dominica o ile a bina ntle le ho lahleheloa ke tšepo ea hae:
  Ke le kopa hore le se ke la makala
  Haeba boselamose bo etsahala...
  Haeba ho etsahala, haeba ho etsahala,
  Haeba boselamose bo etsahala!
  Nymph e ile ea bososela hape 'me ea re:
  - E, ho tsamaea le lentsoe la hau, u lokela ho ba le bokhoni ba ho sebelisa boselamose!
  Joale ngoanana e mong oa hobbit o ile a mathela ho bona 'me a etsa tlhahiso ea hore a tsote molamu oa hae oa boselamose:
  - Ha re e etseng betere! 'Me ua tseba, ke na le lilemo tse halofo ea sekete tsa boikoetliso!
  Weasel o ile a hana:
  - Che! E re a iketsetse eona!
  Dominica e ngotse:
  Ke lahlehetsoe ke kelello, ke lahlehetsoe ke kelello,
  Ke tla e etsa ka bonna, ke tla e etsa ka bonna!
  Eaba ngoanana o boela a hoeshetsa ho hong ho lumelang. Eaba leoto la hae, le neng le le ka sebōpeho sa tanka e nang le radar, qetellong le ile la boela la ntlafala le sebōpeho sa lona sa pele. 'Me ho ile ha bonahala eka ho entsoe ho laela.
  Dominica a ema mme a tsamaisa menwana ya hae. Maikutlo a hae a qala ho nyakalla, mme a bina:
  Rona banana re matla ka ho fetisisa lefatšeng,
  'Me, nkholoe, u ke ke ua fumana botle bo pholileng ...
  Ruri re tla kolobisa lira tsa rona ka toilet .
  'Me o tla shebahala ka ho sa feleng a le lilemo li mashome a mabeli!
  Ka mor'a moo, botle, o tla tšeha le ho tšeha, a bonts'a meno a hae a maholo le a benyang.
  Dominika a qala ho tantša, maoto a hae a sa roala letho a phahamiselitsoe holimo moeeng. Mme a bina:
  Ke moloi ea pholileng haholo
  Ha nka hata ka leoto la ka, ho tla putlama...
  Ke ne ke rata ho qhoma ke sa roala lieta
  E nke e le se loketseng ruri!
  Ena ke pina ea hae - e monate ebile e monate!
  Leha ho le joalo, ka lehlakoreng le leng, e bonolo haholo ebile e sa rarahana. E, ngoanana o joalo hore u se ke ua teneha.
  Ngoanana oa hobbit o ile a hlokomela:
  - E ithuta kapele haholo!
  'Me a sisinya maoto a hae, a neng a khabisitsoe maqaqailaneng ka lipetja tse khabisitsoeng ka majoe a bohlokoa, le monoana o mong le o mong ka lesale.
  O shebahala joaloka ngoana, empa ho latela palo ea majoe, haholo-holo maotong a hae a tlase, ke moloi oa boemo bo phahameng.
  Weasel o ile a kopa ngoanana ka hlooho:
  - Ke u bone kae-kae. Na u, ka monyetla ofe kapa ofe, Princess Alsou ?
  Hobbit e tshehadi e ile ya dumela ka hlooho:
  - E , ho joalo! Empa ua tseba, Marquis, le ngoanana enoa ea tsoang polaneteng ea Lefatše, u ke ke ua ba le bothata leha e le bofe!
  Weasel o ile a lumela:
  - Ho lokile! Empa ho ke ke ha khoneha ho seng joalo. Oho, lena ke lefatše le joalo leo le ke keng la etsa ntle le mathata le liketsahalo.
  Dominic o ile a potlakela ho eketsa:
  -Bophelo bo se nang bohahlauli le boitekanelo bo tena haholo. E tšoana le sopho e se nang pepere!
  Princess Alsou o ile a lumela:
  - E, ho joalo! Ke seo balotsana ba leng sona. E 'ngoe ea tsona e ile ea hlahisa lefu la seoa le bolaeang batho ba bong bo matla.
  Dominika o ile a bina ka ho feheloa:
  U ke ke ua phela ntle le basali, ke 'nete,
  Empa ntle le banna, hape ha ho na thabo ...
  Ho ile ha etsahala joalo, ho ne ho le hobe haholo,
  Haeba ho se na mong'a matla!
  Weasel o ile a lumela:
  - Mohlomong! Empa mona, joalo ka ha ba re, ke sabole e sehang ka nģa tse peli. Ka lehlakoreng le leng ha ho na thobalano e matla, empa ka lehlakoreng le leng ...
  Hobbit e tšehali e ile ea hana kapele:
  - Che! E mpe ka mahlakoreng 'ohle. Kahoo ha ho hlokahale hore u bue lintho tse se nang thuso. Tse tona le tsona lia hlokahala.
  Dominika e ile ea araba:
  - Ba batona liphoofolong. Ho batho ba bohlale, ho na le ho hong ho fapaneng.
  Weasel o ile a tšeha mme a araba:
  - E, bakeng sa banna, ho hlakile. Mme ha ke a fumana letho leo nka le buang.
  Maeba a "maloa, a masiba a lamunu le melomo e betliloeng, a ile a fofa ho a feta. Linonyana li ne li thahasellisa haholo. E monate feela ka lehlakoreng le leng. Empa ka lehlakoreng le leng , ho ne ho boetse ho e-na le khaello ea tatso ho tsona.
  Dominica e nkile sebaka:
  - Ke hobane'ng ha u roala melomo ea maeba?
  Weasel o hlalositse:
  - Ha ho motho ea neng a le teng! Sena ke hobane ba ile ba phunya fragole ka topaze.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa honotha:
  - Eng? Ka topaze?
  Ngoanana oa hobbit o ile a ōma ka hlooho:
  - E, ho na le fragole tse joalo! Ke eng, u ne u sa tsebe?
  Weasel o ile a ngola:
  - O ne a tla tseba joang? Haufinyane tjena o lefatšeng la rona.
  Baemeli ba bararo ba bong bo nepahetseng ba ile ba potlakisa lebelo la bona. 'Me lirethe tsa bona tse pinki li ne li benya.
  Matlo a ile a hlaha ho pota-pota , a le molelele, a tšoana le libotlolo tse pinki, tse pherese, tsa emeralde tse nyolohang. 'Me e ne e shebahala e le ea bokamoso haholo. Ho ne ho bile ho e-na le lifofane tse itseng leholimong. Hantle-ntle, kariki e entsoeng ka khauta e tletseng litaemane, e huloang ke lipere tse tšeletseng tse nang le mapheo, tse bosoeu ba lehloa, e ile ea feta ka lebelo.
  Banana bohle ba bararo ba ile ba inamela hanyenyane. Empa kamoo ho bonahalang kateng, motho ea khabane o ne a se na nako ea botle, 'me triumvirate e ile ea latela ho ea pele.
  Ho ne ho e-na le lebala la lipapali ka pele, le shebahala joaloka lebala le leholo. Ho hlakile hore e ne e le sebaka sa mabelo a lipere.
  The marquise-nymph e khothalelitse:
  - Re hloka ho lekola hore na moithuti oa rona o na le mpho ea clairvoyance. Ka hona, re tla ea mabelong.
  Ho pota-potiloe ke hippodrome ho ne ho e-na le terata e telele ea letlooeng e entsoeng ka silevera le tšepe ea lamunu, e khabisitsoeng ka liperela le majoe a mang a maputsoa le a pherese, hammoho le khalase e hopotsang khalase ea Czech . Mme e ne e shebahala e le ntle haholo.
  'Me monyako ho ne ho e-na le liliba tse peli mahlakoreng, tse neng li lahlela li-jet tse mebala-bala ho tsoa ho banyalani ba batle ba khabisitsoeng: - elf e neng e haka mohlankana oa elf.
  E, ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e shebahala e le ntle haholo. 'Me monyako ho na le molebeli oa banana. Hape e ntle haholo le ka leseli, lihlomo tsa silevera.
  Tsohle di shebahala di babatseha haholo. Ho na le baemeli ba bangata ba thobalano e loketseng ho pota-pota.
  Dominika o ile a hopola filimi e buang ka Gulag Archipelago le kampo ea basali. Basali bohle ba neng ba le moo, joalokaha eka ke ka boikhethelo, ba bacha, ba batle, "me ba apere liaparo tse telele tse neng li siea maoto a bona a matlehali a pepesitsoe ka ho feletseng. Ha e le hantle, kaha lehlabula la Siberia le futhumetse, esita le mohlomong le chesa, banana ba ne ba sa roala lieta. E leng se ileng sa etsa hore filimi e ratoe haholo har'a banna. Mme Dominica e ne e bapala setho sa marabele sa Komsomol se ileng sa hlophisa merusu eohle ea banana. 'Me botle ba bile ba hapa libetsa,' me ba nka lebotho lohle la NKVD ntoeng, 'me ba khona ho e hlōla.
  Filimi, ha e le hantle, e ile ea fetoha e pholileng. 'Me bahlabani ba sa roala lieta, ba batle, ba batle, ba shebahala ba le ntle haholo.
  Dominika, ka tsela, qalong o ne a lokela ho bapala karolo ea motsoala oa Fandera, ea ileng a hlophisa moferefere oa batšoaruoa, empa filimi e joalo e ka be e thibetsoe. 'Me o ile a etsoa feela seithuti se hloahloa le setho sa Komsomol.
  Dominika a inamela ngoanana ea tsoang ho molebeli. Hang-hang, hantle ho tloha tlas'a Lefatše, joalo ka jeke e tsoang ka lebokoseng la senefi, drakone e ile ea qhomela ka ntle. E nyane , e kholo ho feta albatross, e nang le lihlooho tse tharo.
  A fofela ho banana, mme lentswe la lla:
  - Khutlisa khaitseli ea ka!
  Nymph marquise o ile a araba ka ho feheloa:
  - Sena ha se khonehe, Belka.
  Ha a arabela, ngoanana oa drakone, eo makhakhapha a hae a neng a benya matsatsing a mararo ka mebala eohle ea mookoli, le mapheo a hae a matle hoo a neng a rora mahlong, a qala ho puruma.
  - Ke batla abuti! Ke batla abuti! O hokae!
  Ngoanana oa hobbit o ile a lla:
  - E, rona ka borona re phathahane ho nahana ka mokhoa oa ho khutlisetsa banna ba rona ho rona. 'Me ha ho hlokahale hore u be capricious.
  Ngoanana oa drakone, u ka nka eng ho lenyane, a khutsa mme a lla, a tlolela Dominica:
  - Kea tseba hore u ka khona! Ke uena ea khethiloeng!
  Ngoanana ea otlang o ile a lla 'me a bina a arabela:
  - Ntho e 'ngoe le e' ngoe e ke keng ea khoneha, nkholoe, e ka khoneha,
  Empa ho atamela bothata bona ho thata haholo ...
  Leha ho le joalo, haeba u khathatseha kelellong ha u ntse u bapala,
  Nka ba ngoanana e motle oa Jedi !
  Ngoanana oa drakone o ile a hlasimoloha 'me a lla ha a araba:
  Kelello ea hau ha e lekana le monoana,
  Genius, ua tseba, Lefatšeng ...
  Mme moshanyana e motle o nkemetse,
  Ka pere e matsoelintsoeke!
  Dominika o ile a ikutloa a tšeha a bile a tšeha:
  - Drakone ka pere? Sena ke kamoo se shebahalang kateng!
  Marquise o ile a ngola:
  - Ke eng, ha u tsebe mohopolo oa papiso!?
  Sebapali sa ngoanana se ile sa tšeha 'me sa re:
  Re ka shoela kae kapa kae
  Le ha letsatsi le likela ha amber...
  Ka kakaretso, re phela ka bolokolohi,
  E, mahala!
  Ka tsela ea tšoantšetso!
  Ngoanana oa drakone o ile a ntša mabone molomong oa hae, a tšoana le lebone, 'me a lla:
  - Ena ke pina e monate. Leha ho le joalo , ke batla hore moeti e motle ea tsoang Lefatšeng le sa tsejoeng a etse ntho e 'ngoe e thahasellisang.
  Dominica o ile a thothomela mme a hlokomela:
  - Kea tseba hore lentsoe la ka le theola lichelete tsa tšepe ho feta li-nunchucks tse kokotang ngata ea lijo-thollo. Leha ho le joalo, ke tlameha ho hatella lentsoe la ka hape! Mme bakeng sa eng? U ka sebelisa chelete hokae moo?
  The marquise o ile a hana:
  - Taba ea pele, o tla becha chelete ea hau ho e 'ngoe ea lipere tsa hippodrome mme o leke ho eketsa chelete ea hau. 'Me ea bobeli, ngoanana enoa hase feela drakone e motšehali, empa hape ke khosatsana. O tla u fa selikalikoe sa hae, se nang le matla a maholohali a boselamose. Mme bakeng sa sena , nkholoe, ho bohlokoa ho leka le ho bina ka nepo!
  Dominica o ile a oma hlooho ea hae e khanyang molaleng oa hae o matla mme a re:
  - Tabeng ena, ke bona ho na le ho hong ho leka! Ho feta moo, u ka hana ngoana joang!
  Ngoanana oa drakone a lla:
  - Ha ke ngoana ho hang. Ke khosatsana mme nka etsa sena! Ke tla fofela polaneteng ya hao. 'Me ke tla chesa motse-moholo oa hao.
  Dominica e ile ea khora ka mokhoa o tšosang:
  - 'Me re na le tšireletso ea moea bakeng sa batho ba kang uena! U re'ng ka taba ee, motho ea sehlōhō?
  Ngoanana oa drakone a honotha:
  - U tla romeloa likoring. O tla sebetsa o hlobotse, mme o tlamilwe ka mahlaahlela ka dithupa tsa diphafa tsa balebedi ba orc.
  Ngoanana oa hobbit o ile a ōma ka hlooho:
  - E, a ka e etsa! Ho feta moo, u motho. Mme batho ba rona ... Ba nkuwa e le ba maemo a tlase, ka mabaka a mangata.
  Lekhoa le ile la lla:
  - Kahoo ho molemo ho bina! Sechaba se se se bokane mona, "me le rona re tla fumana chelete.
  Ha e le hantle, ho ile ha tsoha lerata har'a letšoele la baemeli ba fapa-fapaneng ba bong bo botle, 'me ho opa liatla le ho hoeletsa ho ile ha utloahala:
  - Bina, palesa e nyane, u se ke ua hlajoa ke lihlong!
  Hantle, monna, ha re bapale mmino!
  Re batla ho mamela trill ea nonyana ea paradeise!
  Dominica o ile a feheloa haholo 'me a qala ho bina;
  Lebōpo la Elfa le leholo , le moepa,
  Maqhubu a khaphatseha ka khanya e benyang...
  Elfia e bile naha ea heso,
  The Nightingale Trill e re binela pina e monate!
  
  Ka seketsoana se sephara, 'na le moratuoa oa ka re tsamaea ka sekepe.
  Zlata Val o ile a theola likhahla tsa hae.
  Ho hotle hakakang ha nna le moratuwa wa ka re le mmoho.
  Ke masoabi ho se tšoase koena ka molamu oa ho tšoasa litlhapi.
  
  Che, eseng metsi, lerata le llang,
  Ke tlhaho e re fang champagne.
  Naha ena e tšoana le 'mè ea ratehang ho 'na,
  Ho fana ka seatla se bulehileng ha lefatše ka liaparo tsa borena!
  
  E theoha joaloka liperela tlas'a khoeli ea khoeli
  E phatloha joalo ka bongata ba linotši tse nang le lepheo la silevera...
  Virgo, u tšoana le lengeloi le nang le toro ho 'na,
  Ka sefahleho sa ho hloka molato - Madonna ea hloekileng ka ho fetisisa!
  
  Monko ke mahe a linotši, 'me moriri ke silika;
  Melomo e ile ea arohana joalo ka satin.
  Kea kholoa nako eo esale e letetsoe e fihlile,
  Litšōmo e tla ba tsa 'nete!
  
  Melomo ea rona e ile ea angoa ke thabo,
  Monate ke hore ha ho sa na mantsoe .
  Nkholoe, u botle bo sa tloaelehang,
  Lotho e tla etsa qeto, lahlela chelete ea tšepe holimo!
  
  Ke tsena likako ka ho latellana.
  Mefehelo le litšeho tsa thabo ea rona ea sefefo.
  Khalalelo ea moea e tla bolokoa ke kerubime;
  Mokhethoa o tla lahlela lethathamo la libe ka har'a urn.
  
  Che, tseba, ho na le botle ho feta uena lefatšeng,
  Takatso e tuka joaloka mollo o khanyang ka pelong ea ka!
  Re tla lula naheng e ntle ka ho fetisisa,
  A re bule lifensetere le lemati sebakeng!
  Mona ke kamoo botle bo neng bo bina pina e monate ka teng. Mme banana ba metsero yohle ba ile ba mo opa matsoho. 'Me ka nako e tšoanang ba lahlela lichelete tsa tšepe, ho akarelletsa le tsa khauta. Mme hoo ho hotle .
  Ngoanana oa hobbit o ile a sisinya molamu oa hae oa boselamose, 'me chelete ea qala ho etsa qubu e arohaneng ka boeona. Mme kholomo eohle ea lichelete tsa tšepe tse mebala-bala e ile ea hola.
  Ngoanana oa drakone le eena o ile a opa liatla, eaba o lokolla malakabe a khanyang lihloohong tsa hae tse tharo. Ka mor'a moo o ile a re:
  - Sena ke, ha e le hantle, se setle, empa ha sea lekana! Le nna ke hloka hore o mpinele!
  Dominica o ile a sosobanya sefahleho mme a botsa:
  - Na ha ho joalo haholo?
  Marquise o ile a mo khutsisa:
  - Na u batla ho fumana selikalikoe sa bohlokoa joalo bakeng sa pina e le 'ngoe feela? Che, ha u na kelello ! E-ba le letsoalo, hobane ntho ea maiketsetso e bohlokoa.
  Ngoanana oa hobbit o ile a lla:
  - Ntho ka 'ngoe e na le theko ea eona. 'Me hangata, bakeng sa maiketsetso a bohlokoa, o hloka ho phethahatsa litakatso tse tharo, kapa ho fana ka litšebeletso tse tharo. Melao ke ena. 'Me uena ka boeena u utloisisa lebaka!
  Bamameli ba banana ba fapa-fapaneng ba ile ba opa matsoho 'me ba hatakela maoto a bona a sa roala letho,' me ke ka seoelo haholo ka lieta:
  Tloong, binang hape!
  Re batla lipina!
  E tla ba monate haholo !
  Etsa lerato!
  Re tla u lefa hantle!
  Weasel o ile a ōma ka hlooho ho Dominika:
  - Che, u se ke ua senya! Tloho, bina!
  Mme botle bo botle bo ile ba sisinya moetse wa hae o kganyang, o kganyang. O ile a hatakela maoto a hae a hlobotseng, a nang le mesifa mme a bina, ka maikutlo a maholo le maikutlo;
  ea rona , 'nete ea rona
  E kenyelletsa ho jara tumelo!
  Mme eseng hosane, eseng hosane,
  'Me kajeno pholosa Ntate!
  
  Re hlompha Elf ea rona ,
  Etsoe, ke lefatše lohle, tseba lefatše!
  Folaga ea rona e khubelu ea Naha ea Mama,
  'Me ha ho bofubelu bo khanyang ho feta!
  
  Pula-maliboho ha a lumelise batho ba bang,
  Letšoao la hae ke folakha ea Motherland!
  Re ile ra loana le mohanyetsi ka bohlale.
  Katleho e finyeletsoeng temaneng!
  
  Tseba hore ho na le tumelo e le 'ngoe feela lefatšeng,
  Tumelo ho ratehang , elfinism e halalelang!
  Kahoo bana ba thabileng ba tšeha,
  Orcism e ka phatloha ka mohohlong !
  
  Mohlabani e mong le e mong e ne e le ngoana feela,
  Holima joang le melapo e sa roala lieta...
  Empa joale o na le winche matsohong a hae,
  Dashingly batalatsa tšepe ka hamore!
  
  Motho o leotsa sethunya sa mochini ka mechini,
  Haele hantle, ho na le motho ea thunyang ho tloha lehetleng!
  Folaga e khubelu e fofa joalo ka folakha e khubelu;
  Re otla lira tse khopo ntle le ho soasoa!
  
  Baholo-holo ba rona ba ile ba nka Orklin ka sebete ,
  Ho thoe'ng ka rōna? Re tseleng e eang Mars!
  Re batho, eseng macaque lekaleng,
  Setebele sa mohanyetsi se mo otla hantle mahlong!
  
  Empa hape re tseba ho ithabisa,
  Opang moropa, letsang diphala!
  Lifahleho tse ntle haholo tsa bana,
  Le lintlha tse 'nè le tse hlano!
  
  Tlhahlobo e thata ka ho fetisisa ea ntoa -
  Ho se fete boemong bona ho tšoana le ho shoa!
  Empa lefung re na le banner e nang le lebone,
  Teko ea koporo e leshome le motso o mong e ke ke ea oa!
  Ngoanana o ile a bina hamonate le ka bokhabane, ka nako e tšoanang a tantša, "me maoto a hae a ne a hohela haholo. Ke masoabi feela hore ebe ho ne ho se banna ba haufi le ho ananela botle ba hae. 'Me ngoanana o na le eona ka mokhoa o fetisisang,' me mohlabani o bontša khatello ea hae e kholo le maemo a hae.
  'Me banana ba makholo a' maloa ba se ba bokane, 'me ba etsa lerata. Ba akhela chelete, 'me ba na le monko o matla haholo oa 'mele ea bacha, e foreshe, ea basali le litlolo le litlolo tse theko e boima. Ho na le lintho tse ngata tse etsang hore hlooho ea hau e otle mona.
  lichelete tse peli tsa lehong , tse neng li le ntle haholo. Empa chelete e tloaelehileng ea pampiri bakeng sa polanete ea Lefatše ka tsela e itseng ha e bonahale. 'Me sena ke ntho e sa tloaelehang ho Dominica. Ka linako tse ling menahano e hlaha kelellong ea hau mabapi le hore na ke batho ba sehlōhō hakae mona. Ho thoe'ng ka likarete tsa elektronike bakeng sa litefo? Hantle, sena ke ntho e ntle haholo bakeng sa boemo bona ba tsoelo-pele.
  Kahoo motho e mong o ile a lahlela kaka e jang halofo ka tranelate tlas'a maoto a se nang letho a sebini sa ngoanana.
  Ngoanana oa hobbit o ile a otla kuku ka lehalima ka lereng la hae. Mme hanghang ya wa.
  Botle bo bonyenyane bo hlokometse:
  - U se ke ua etsa joalo hape! Chelete feela!
  Mofokoane o ile a bina:
  - Etsa chelete! Etsa chelete!
  Ho lebala ka bolutu, botsoa...
  Etsa chelete! Etsa chelete!
  Haeba ho hlokahala, bonyane letsatsi lohle!
  Ngoanana oa drakone a sisinya mapheo a hae mme a lla:
  - Che, ena ke tšebeletso ea bobeli! Empa ho fumana selikalikoe sa maiketsetso , o boetse o hloka ea boraro!
  Dominica o ile a ikhohomosa marama a hae mme a bua ka lentsoe le kholiseho:
  - Haeba u batla, ke tla thabela ho u binela hape! Ho bua 'nete, ke rata ho bina.
  Bamameli ba basali ba ka bang sekete, baemeli ba bong bo botle, ba ile ba puruma 'me ba hatakela maoto a bona a sa roala letho, a matle, a banana:
  - Bina hape! Opela hape!
  Bravo, leboha! Bravo, leboha!
  Ngoanana oa drakone o ile a hana, a phahamisa lentsoe:
  - Che! Fana ka selikalikoe se joalo bakeng sa lipina feela! Mona o hloka ho etsa ntho e 'ngoe ea bohlokoa le, ka nako e ts'oanang, e thata.
  Ho ne ho e-na le khefu e tsitsitseng. Banana ba fetang sekete ba merabe e fapaneng ba ile ba hoama ka tebello.
  Hang-hang ha hlaha moshanyana. Moemeli feela oa bong bo matla har'a bona. E ne e le oa moloko oa batho, a apere borikhoe bo bokhutšoaane feela, a le mesifa "me a e-na le letšoao la lekhoba lehetleng la hae, o ne a shebahala a le lilemo li ka bang leshome le metso e "meli "me ho hlakile hore o ne a otliloe ka makhetlo a fetang a le mong. Ha a matha, lirethe tsa hae tse lerōle, tsa bongoana li benya ho ngoanana oa drakone, a oela ka mangole a hae mme a bokolla:
  - Ba ke ba ntokolle! Khutlisa boemo ba ka!
  Ngoanana oa drakone o ile a oma ka hlooho mme a tiisa:
  - Ho felile ke lehlohonolo! Moshanyana o tla lokoloha ha o ka mo fetola lepholoana!
  Dominica o ile a otlolla matsoho a hae:
  - Empa sena ha se khonehe!
  The marquise-nymph e khothalelitse:
  - Ngoana enoa oa lekhoba haufinyane tjena e ne e le khosana ea moqhaka oa 'muso o moholo, ea bitsoang Oenomaus. Mme jwale, o ile a fetoha moshanyana wa moloko wa batho le lekgoba ho qoba lefu la diabolosi. Mo etse khosana ea elf hape, ebe mohlomong re ka tšoara khoele ea tangle eohle!
  . KHAOLO No. 4.
  Khosatsana ea hobbit e tiisitse:
  - Ona ke monyetla oa hau, Dominic. Le ea rona. Tse tona hoo e ka bang tsohle li ile tsa nyamela. "Me enoa, le hoja a ne a sa tšoha, o ile a lahleheloa ke tlotla le boemo ba hae, esita le "mele oa hae oa fetoha lekhoba la motho.
  Moshanyana o ile a ōma ka hlooho e khanyang, e khutsitseng :
  - Ba nkotla letsatsi le leng le le leng hore ke se ke ka fetoha lejoe! Ka lebaka le itseng, makhoba a shapuoa ke "ona a hanyetsang seoa sena ka ho fetisisa!
  Dominica o ile a otlolla matsoho a hae mme a araba:
  - E, ha ke tsebe mokhoa oa ho mo nyenyefatsa! Le hore khosana le eena e ne e le ngoana?
  Mohlankana a sisinya hlooho.
  - Che, ke ne ke le motho e moholo! Empa ha e qala ho fetoha lejoe, nonyana ea weasel e ile ea sebelisa boselamose bo khethehileng. Ke ile ka ba lekhoba la mohlankana "me ka shapuoa. Sena se ile sa mpha likhoeli tse "maloa, le hoja ho ne ho le bohloko, empa bophelo. Empa kapele kapa hamorao, sena se tla fela. Ho feta moo, ba tlameha ho nkotla ka thata, "me letsatsi le leng le le leng ke tlameha ho etsa joalo, kapa ho jara majoe a boima, kapa ho bilika lebili!
  Ngoanana oa nymph o ile a re:
  - Ho joalo! Ena ke eona feela tsela ea ho liehisa phello ea lefu la seoa la majoe ka tsela e itseng. Ho ntse ho e-na le bashanyana ba makhoba ba moloko oa batho merafong ba e-s'o ka ba senya 'me ba ntse ba sebetsa. Empa bana ke bona feela baemeli ba bong bo matla bo setseng. Joale tse ling tsa tsona li fetoha lejoe ebe lia pshatleha hore e be lerōle.
  Dominika e ile ea letsa mololi:
  - Sena se tšabeha! Koluoa ea bokahohle! Le ho phela le ho ba lekhoba!
  Moshanyana, ea apereng marikhoe a makgutshwane a makgutshwanyane a neng a etsa diaparo tsa hae kaofela, a bile a le mahwashe, a na le mesifa e tshesane tlasa letlalo e neng e bonahala e le mesesane ka lebaka la ho hloka mafura, o ile a bina:
  - E, ke khosana, 'me ke lekhoba feela, empa ke eng,
  Batlotlehi ba mpitse joalo...
  Ba hole hakae le nna.
  Moshanyana ea robehileng ketane ea maoto!
  Ngoanana oa drakone o ile a lla ka ho panya:
  - Kahoo mo etse khosana ea elf hape, 'me u ka fumana selikalikoe sena sa bohlokoa sa boselamose ba drakone!
  Dominica o ile a otlolla matsoho a hae:
  - Che, u nyahame, ha ke na kutloisiso ea mantlha ea boselamose, 'me u batla sena! E leng, mohlomong, uena u ke ke ua e etsa!
  The nymph marquise o ile a bua ka ho feheloa:
  - Mohlomong re ka se khone ho etsa sena ... U re'ng?
  Ngoanana oa drakone o itse:
  "O bile maotong a hae nako e telele." Mme drakone academy e tla koala haufinyane. Kahoo, a ke a qale ho fetisa litlhahlobo tse tahang, ebe o leka ho nyenyefatsa khosana ea moshanyana.
  Dominika o ile a lumela ka hlooho.
  - Joalo, ke kamoo, ha e le hantle, u ka ...
  Nymph marquise e ile ea nka seroala sa eona se leketlileng molaleng oa eona. Mme a e hohla ka matsoho a hae mme a qala ho honotha ntho e kang ya boloi. Ngoanana oa drakone o ile a lla, a bontša meno a hae:
  - Ena ke teko e tebileng ho eena ... Na a ka tsamaea ntle le tšenyo e ngata haeba a sebelisa "ultra spell"!
  Dominica o ne a batla ho fumana tlhaloso ea hore na "ultra spell" e bolela'ng, empa nymph-marquise e ile ea hatisa leoto la hae le se nang letho, le khabisitsoeng ka mehele, 'me ngoanana eo a tšoaroa ke sefefo. E ne eka senatla se itseng se ile sa mo tšoara ka letsoho sa mo jara.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa honotha:
  - Ke ho tlola hakakang!
  'Me kahoo bona, hammoho le nymph-marquise, ba iphumana ba le monyako oa ntlo ea borena. E ne e hopotsa Hermitage e St. Petersburg, feela e ne e le holimo, mekato e mashome a mararo e nang le siling e phahameng. Hape, e tlokoma ebile e ntle ho feta Mariha a tummeng.
  Dominica o ile a otlolla maoto, a phahamisa mahlakore a hae ka lifeisi 'me a hooa:
  - Wow !
  Nymph e tiisitse ka pososelo:
  - E, ona ke mohaho o motle oa Dragon Academy.
  Ka pel'a monyako, seliba se kang drakone e lihlooho tse supileng se bentšitse ka khauta le tšepe e 'ngoe e khanyang ea lamunu e sa tsejoeng lefatšeng. 'Me ho tsoa molomong o mong le o mong ho ne ho phalla metsi a phallang leholimong, a benya joaloka litaemane mahlaseling a mabone a mangata a khabisitsoeng.
  Dominika e boletse:
  - Hoa babatseha kamoo lijete li fofang holimo!
  Marquise-nymph e ile ea araba ka mokhoa o hlakileng:
  - Technomagic!
  Hlooho ka nngwe ya drakone e ne e ena le mahlo a entsweng ka majwe a bohlokwa, le a mebala e fapaneng. E ne e shebahala e phetse hantle haholo , e ruile ebile e le monate.
  Ho boetse ho na le li-alleys tse makhethe tse nang le lipalesa tse ntle haholo, tse khetholloang ka mefuta e fapaneng ea libopeho le mefuta ea li-buds. Maoto a sa roala letho a banana a ne a tsamaea ka har'a lithaele tse boreleli, tse khanyang tsa litsela tse nang le bokhabane bo ke keng ba hlalosoa le mohau. E ne e le ba lilemo tse fapaneng, empa kaofela ba ne ba le batle, ba bangata ba apere mabenyane a bohlokoa.
  Ho ne ho e-na le li-elves haholo mona, empa ho ne ho boetse ho e-na le banana ba batho, li-troll tsa basali le li-hobbit. Banana ba ho qetela ba ke ke ba khetholloa ho batho. Joalokaha, ka tsela, ke li-nymphs le li-dryads. Na ke hobane ba roala mehele menoaneng e se nang letho ea maoto a bona a manyenyane le a matle?
  Empa banana ba batho le bona ba ka etsa sena.
  Dominika, seithuti se selelele hantle, o ne a shebahala a le moholo haholo a bile a hōlile ha a bapisoa le liithuti tsa basali. 'Me sena se ile sa mo hlabisa lihlong haholo.
  Ngoanana o ile a botsa nymph:
  - Ke shebahala joalo ka setsi sa pokello ea nalane mona!
  The marquise o ile a botsa a bososela:
  -Na u bone filimi e buang ka Harry Potter?
  Dominic o ile a tšeha 'me a araba:
  - E, ehlile, ke ile ka e shebella. Mme ba bile ba leka ho etsa remake ea filimi ena. Joale, ho thoe'ng?
  Nymph e ile ea re:
  - Ho ne ho e-na le bashanyana le banana moo. 'Me mona, joalokaha u bona, ha ho na bashanyana,' me sena se senya kutloano!
  Dominika e boletse:
  - Harry Potter le eena e ne e le ngoana, 'me ho ne ho le bonolo ho eena. Empa ho ba motho e moholo hara bana. Ho hobe ho feta ho lula selemo sa bobeli!
  Marquise o ne a batla ho bua ho hong ha ngoanana ea sa roala lieta, empa a e-na le brooch ea daemane moriring oa hae, a mathela ho bona. O ile a bososela hamonate mme a hoeletsa:
  - Na ke uena ea khethiloeng?
  Dominica a bososela mme a araba:
  -Ee!
  Ngoanana a tšeha 'me a re:
  - Empa mohlomong ha u tsebe ho etsa ho hongata! Ka mohlala, na u ka etsa motsoako o sa bonahaleng?
  Sebapali sa ngoanana se ile sa araba ka ho feheloa:
  - Ka bomalimabe che. E sebetsa joang?
  Ngoanana ea nang le borokho ba daemane le moriri o pherese le oa matheba oa lamunu o ile a oma hlooho. Mme a ntsha botlolo ka pokothong ya mose wa hae. Ke ile ka bula polaka. A nwa metsi mme... a nyamela.
  Dominica o ile a panya mahlo a hae a safire ka pherekano. Mme yaba ke utlwa ke tsikinyeha hanyane nkong ya ka. Eaba ba mo hula moriri. Pono e matla ea Dominica e ile ea bona maoto a sa roala letho a ngoanana ea sa bonahaleng a hata holim'a lithaele tse mebala-bala 'me a phahamisa lerōle le lerootho la lifate le lipalesa. Ngoanana o ile a sisinya ka boqhetseke haholo, 'me ka leoto le sa roala letho, a tšoara ngoanana e monyane ka tsebe.
  A hoeletsa. Mme Dominika o ile a kgona ho mmona. Ngoanana enoa o ile a ba pepeneneng, joalo ka moea kapa hologram. Mme a hoeletsa ka lentswe le tshohileng:
  - Ho utloisa bohloko! Ntumelle, rakgadi!
  Marquise-nymph e ile ea hooa:
  - Ka bohlale, ho joalo! Ke ne ke se ke ntse ke nahana hore u ke ke ua etsa letho!
  Dominica o ile a bina a re:
  Haeba u kula, ke tla tla
  Ke tla jala mahlaba ka matsoho a ka...
  Nka etsa tsohle, nka etsa tsohle,
  Pelo yaka ha se lejwe!
  Basetsana ba ba neng ba ba atamela ba ne ba tshega. Leha mekhabiso e ne e le teng, ho ne ho hlakile hore liaparo tsa bona li thata ebile e le junifomo, le hoja e le ea mabothobotho. Le hoja ka litsela tse ling ho ne ho e-na le boikutlo ba ho se tšoane. Banana ba bang ba ne ba kentse masale litsebeng, ha ba bang ba ne ba se na. 'Me ba bang, haholo-holo banana ba hobbit, ba ne ba roala masale a khauta ka majoe linkong tsa bona.
  Ba entse sena, haholo-holo, ho ikarola ho bana ba batho, ba neng ba tšoana haholo. Li-Dryad li ne li boetse li rata mehele linkong le litsebeng tsa bona. 'Muso o motle oa banana, ho tloha ho ba supileng ho ea ho bacha. Leha ho le joalo, har'a li-elves, batho ba baholo le ba lilemong tsa bocha ha ba fapane ka ponahalo, joalo ka har'a li-hobbits, troll, nymphs le dryads. Empa Dominica e shebahala e le motho e moholo le ngoanana e motle haholo, ea nang le sefahleho se hlalosang sa khosatsana ea sebele. Mohlomong o tantšitsoe haholo.
  E, li ile tsa ba tsa khantša letlalo la hae ha a ne a bapala e mong oa mafumahali a hlomphehang a Mehleng e Bohareng. Mehleng eo, sefahleho se sootho se ne se nkoa e le letšoao la tsoalo e tlaase.
  Ka tsela, letlalo la sefahleho sa hae le ne le se na leseli feela, empa le maotong a hae. Ho bile le ketsahalo e 'ngoe ha a ne a isoa a sa roala lieta 'me a apere masela ho ea scaffold.
  Ho bile ho na le pina:
  Nako ya topollo e se e tla fihla
  Mofumahali o tsamaisoa a sa roala lieta ho ea scaffold!
  Ho e-na le ho roala mabenyane, o apere likatana.
  Molala oa khantši ke phofu ea babolai!
  E, e ne e shebahala e qabola haholo, 'me ka tsela ea eona, ka tsela e itseng e tšosa . Ka mor'a ho khantša, o ile a tlameha ho nka karolo ea Mofumahali Semiramis. 'Me lifiliming tsena, ha aa ka a etsoa filimi a sa roala lieta. E, e ne e le karolo e thahasellisang. Empa ho hlakile hore motsamaisi o ne a sa mo rate. E ntle haholo le mahe a linotsi blonde. 'Me bakeng sa karolo ea Semiramis ba ne ba khetha mosali e moholo ea moriri o motšo. Mme Dominika o ile a tlameha ho ba lekgoba. Mme a ba a tshwauwa ka tshepe e tjhesang. Mme ba ile ba nkopa, ka bokgabane, ke banna.
  E, 'me ho ne ho e-na le ketsahalo holim'a raka. Ha e le hantle, sephali se ne se entsoe ka foam, 'me ha ba u shapa ka sona ha se utloe bohloko. Empa ho ntse ho le joalo, ha u fanyehiloe 'me u shapuoa , ha ho monate.
  Baithuti ba banana ba ne ba kgobokane hammoho. Eaba tichere ea dryd ea hlaha. O ne a apere seaparo se sekareleta le setaele se fapaneng.
  O ile a ea Dominica 'me a bina:
  - Na u mocha?
  Actor ea ngoana o ile a thothomela:
  - Ke ne nke ke ka bua joalo!
  Tichere e ile ea sisinya hlooho. Nkong ea hae ho ne ho e-na le lesale le entsoeng ka tšepe ea lamunu le lejoe le metsero. O boetse o shebahala joaloka ngoanana ea lilemong tsa bocha 'me ha a roale lieta. Ho feta moo, ho na le reng monoaneng o mong le o mong o se nang letho. 'Me sena e se e ntse e le boemo bo phahameng ka ho fetisisa ba boloi.
  The nymph marquise o ile a ngola:
  - Ke moithuti ea nang le bokhoni, 'me o na le talenta!
  Morutabana o ne a latlhela letlapana le lennye mo thaeleng e e mebala mme a laela:
  - Etsa e ncha e le hore e ka fofa ka seatleng sa hau!
  Dominica o ile a ngola:
  - Telekinesis, kapa eng?
  Ha ba arabela, banana bao ba ile ba tšeha. Tichere e ile ea hoeletsa:
  - Hasanya! Ke hobane'ng ha ba petetsane!
  Ho ne ho e-na le ho korotla le lerata le sa khotsofalang. Empa banana ha baa ka ba pheha khang, empa ba qala ho hasana butle-butle. Empa ka nako e ts'oanang, ho sheba ngoanana e mocha.
  Tichere e ile ea honotha:
  - Hantle, tloo, laela lejoe hore le fofele ka seatleng sa hau!
  Dominika, a ikutloa eka ke leoatla , a hooa:
  - Fofela letsohong la ka!
  Lejoe ha lea ka la sisinyeha. Eaba ngoanana o hoeletsa ka khalefo:
  - Fofela ho 'na, kapele!
  Eaba lejoana le leholo le oela 'me, joaloka meteorite, la otla ngoanana eo phatleng. Kotsi e ne e le ntle, hlapi e ntle e ile ea ruruha hang-hang, 'me Dominika ka boeena a oela a ilibane.
  Banana ba 'maloa ba neng ba se na nako ea ho tsamaea, le ba bang ba ileng ba reteleha, ba ile ba phatloha ka litšeho hang-hang. 'Me litšeho tsena li ne li hopotsa ho lla ha litloloko tse makholo tsa silevera.
  Nymph marquise o ile a otlolla matsoho a hae mme a re:
  - Ho na le bokhoni, 'me ke eng tse ling! Ka mantsoe a bonolo, phahamisa lejoe ntle le mantsoe a boloi. Esita le nymph e 'ngoe le e' ngoe ea li-novice kapa dryad e ka etsa sena.
  Tichere e ile ea lumela:
  - E, o na le bokhoni! Empa hape ho kotsi. Enoa ha a khone ho khutlisetsa banna ho rona feela, empa le ho bolaea basali. Ena ke matla a hlaha!
  Marquise o ile a ngola:
  - Ngoanana enoa ke daemane e hlokang ho belisoa!
  Dominika a ema mme a tlola ka maoto. Hlooho ea hae e ne e petsoha "me ho e-na le ho ruruha phatleng.
  Ngoanana o ile a hoeletsa:
  - Hona joale ke lokela ho bolaea mang?
  Tichere e ile ea araba ka khalefo:
  - Le 'na! U ka phethola kelello ea hau hantle. Ke ntho e ntle hore ebe ha kea u bolella hore u phatlole lefika!
  Dominica o ile a tšeha mme a araba:
  - E, tabeng ena ho ne ho tla ba le Hiroshima ea sebele!
  Moruti oa dryad o ile a botsa a maketse:
  - Hiroshima ke eng?
  Setšoantšisi sa ngoanana se ile sa sisinya mahetla a hae, a neng a sa fokola, 'me a araba ka kholiseho:
  - Ona ke motse oo bomo ea athomo e ileng ea liheloa ho oona, ka lebaka leo batho ba likete tse mashome a mahlano ba ileng ba shoa 'me ba likete tse lekholo ba tsoa likotsi!
  Morutabana a letsa molodi:
  - Joooh! Bomo e monate!
  E mong oa baithuti ba banana o ile a hooa:
  - 'Mangoane enoa o tletse likhohola!
  Mme e mong a eketsa:
  - E fetolela li-violets litsebeng tsa hau!
  The nymph marquise o ile a hana:
  - Ke bile Lefatšeng makhetlo a fetang a le mong, 'me ke hloella Marang-rang a bona,' me ke tseba Hiroshima - ke 'nete. 'Me sena se tšabeha,' me batho ba bangata le ho feta ba ile ba shoa moo 'me ba bolaoa ke mahlaseli.
  E mong oa banana bao o ile a lla:
  - radiation ke eng?
  Dominika o ile a honotha, a araba ka potlako:
  - Ha leru la elektronike le tsoa khubung ea athomo 'me le fetoha ionized, mahlaseli a hlaha. Mokotla o se nang letho oa athomo o senya maqhama a limolek'hule, 'me likheo tsena li baka tšenyo e tebileng' meleng, oa motho le, ke nahana, le elf.
  Banana ba ile ba thothomela ke tšabo ho arabela. E 'ngoe ea tse nyane e ile ea lla:
  - 'Mè, ke tšaba mahlaseli!
  Nymph-marquise, aka Laska, o ile a tšeha 'me a araba:
  - U se ke ua tšoha! A ke ke a u fihlisa mona !
  Dominica o boletse ka bohlale:
  - Re ile ra hlaseloa ke mahlaseli,
  Le moo u ka fumanang bolulo hona joale ...
  Mme mona o na le mokgatlo -
  Bona, ba nkotla molaleng!
  Ka mor'a moo ngoanana a e nka 'me a qala ho tantša. Mme banana ba bang ba qala ho tantsha.
  Tichere e ile ea mo hlaba menoana . Ha hlaha mololi molomong oa hae. Le hore na nightingale trill e tla phalla joang. Banana ba bang ba ile ba e nka hang-hang eaba baa hatsela . Moeletsi e mong o ile a hlaha a apere mose o motšo o thata mme a fana ka taelo:
  - Mohato ka mohato!
  Hang-hang banana ba etsa mola ka bophahamo. 'Me ba qala ho tsamaea, ho lekanya mehato ea bona le ho otlolla bohato ba maoto a bona a sa roala letho, joaloka masole. 'Me ba e etsa joalokaha eka ho tsamaea ho ne ho tloaelehile ho bona, joaloka molebeli oa mopresidente.
  Mosuoe ea apereng seaparo se setšo, se khabisitsoeng ka safire, emeralde le majoe a 'mala o batang a ntseng a sa tsejoe polaneteng ea Lefatše, a laela:
  - Joale, bina!
  Banana bao, ba hatakela maoto a bona a se nang letho, a sootho, a manyane le a matle, ba botsa ka bonngoe:
  - Ho bina ka eng?!
  Moeletsi o ile a araba ka mantsoe a batang:
  - Mabapi le seo bashemane ba neng ba tla bina ka sona haeba ba ne ba sa ka ba otloa ke lefu la seoa la lihele!
  'Me banana-barutoana ba bina ka k'horase le ka maikutlo a maholo;
  Linaleli li phatsima lefifing la bosiu;
  Le ho khanya ha khoeli ea silevera!
  Botle bo sosobanya mahlo a hae a matle,
  Re mo lebelelitse ka ho sa feleng!
  
  Ho likela ha letsatsi le krimsone ho ne ho le lerootho,
  Empa mafube a khanyang a tla hlaha!
  Mme moya wa hlabosa, wa lerata;
  Sekepe sa sekepe se ruruhile!
  
  Moya wa ka ke lejwe le boima.
  Liteko tsa mohlabani li emetse!
  Mme folaga e fofele hloohong,
  Ha re yeng ho fihlela qetellong!
  
  Pelo e ke ke ea tlala boriba ,
  Ho fofa ka lebelo la ntsu!
  Leha mali a bela, ka ho fofa ka lebelo,
  Ke tla fofa joalo ka motsu!
  
  Meluoane e ile ea inama ho 'na,
  Molimo ea Matla "Ohle o ile a retelehela mahlo a hae!
  Le hoja u se na boikaketsi ka ho feletseng,
  Ke tla o ekeletsa matla ntweng!
  
  Etsoe, u sebeletsa Naha ea Bo-ntate ka botšepehi,
  Empa nama ea fokola, moea oa kula!
  U ke ke ua ikoahlaea, ke tseba bophelo
  O se ntumelle ho fetoha lenaka la pheleu!
  
  Ke tla hlatswa dibe tsa matsatsi a fetileng;
  E se eka se etsahetseng nakong e fetileng se tlohe!
  Ua bona, lipere li ntse li butsoa serapeng,
  Sekeche se tla hlalosa sefofane!
  
  Sebeletsa Naha ea Bo-ntate ka matla a hao kaofela,
  Lebala hore khotso e teng lefatšeng!
  E le hore u se ke ua chesa lifate tsa meru.
  E se eka bohle ba ka phela hantle le uena!
  
  Ho sena ke ile ka araba feela:
  Morena, ke tla cheka lefatshe!
  E le hore bana ba tšehe ka thabo,
  E le hore u se ke ua tlameha ho boelanya batho ba hau!
  
  Etsoe, molemo o itšetlehile ka rōna,
  E mong le e mong o etsa qeto - khetho ke ea hae!
  Le likhoele tse tsoang ho uena ea Matla 'Ohle.
  U tšoara bokahohle ka letsoho la hao!
  
  Re tla u tiisetsa hape,
  Ha e le hantle, naha ea Motherland e ke ke ea fumanoa e halalela ho feta!
  Ha ke ntse ke thunya, menoana ea ka e ile ea fokola haholo,
  'Me ha re e-so be le mashome a mabeli!
  
  Tlhōlo ke tholoana e ke keng ea finyelloa;
  Bakeng sa ba fokolang, ba lekoala kapa ba hlokang kelello!
  Empa masole a khona ho sebetsana le litlhōrō tsohle,
  Re tla nka boima bona bo feteletseng mokhubung!
  Ka mor'a moo ba ile ba nyamela ka tlung ea bokhabane ea dragon academy.
  Mme moeletsi ya apereng botsho o ile a sheba Dominica ka hloko mme a hlokomela:
  - U motle haholo. Haholo-holo bakeng sa moloko oa batho o sa phethahalang. Hoa hlolla!
  Dominica e ile ea bina ka cheseho ho araba:
  Ke phetheho ka bobona
  Ke phetheho ka bobona
  Ho tloha ho bososela ho isa ho boitšisinyo,
  Ka holim'a tsohle thoriso!
  Oh, thabo e kakang
  Tseba hore ke phethehile
  Tseba hore ke phethehile
  Tseba hore ke hantle!
  Mosuoe ea apereng seaparo se setšo o ile a sheba ngoanana eo ka bohale 'me a re:
  - O na le boinyenyefatso bo makatsang! A moratuwa!
  Weasel nymph e fana ka tlhahiso:
  - Mohlomong re lokela ho tsikitla lirethe tsa hae ka lithupa?
  Tichere e ile ea mo hula mahetla 'me ea araba e sa itšepe haholo:
  - Ha se mohopolo o mobe! Empa ho molemo ho mo isa ho monghali oa drakone. A re bone hore na a ka khona ho feta tlhahlobo ea ho kena!
  The Marquise o ile a hlokomela ka pososelo:
  - Litlhahlobo tsa ho kena? Ona ha se mohopolo o hlokang kelello, empa o ka amoheloa thutong ea pele, moo e tla ba bonolo hanyane!
  Tichere e ile ea hana ka mantsoe a thata:
  - 'Me u behe mohlankana enoa e moholo le banana ba lilemo li supileng? E, ba tla mo soma le ho mo phunya. E, 'me eena ka boeena a ka nka motho 'me a ba bolaea. Che, ona ha se mokhoa oa khoebo ho hang! Banana ba hōlileng baa mo hloka, 'me bakeng sa sena o tlameha ho bontša talenta e phahameng!
  Weasel o ile a lumela:
  - E utloahala e utloahala!
  Dominica o ile a sisinya hlooho, e neng e shebahala joaloka dandelion ea May:
  - U se ke ua ntšoenya ka banana ba banyenyane.
  Morutabana a dumela ka tlhogo:
  Ebe u ngola litlhahlobo le Lady Dragon Master. Tabeng ena, o tla amoheloa thupelong ea maemo a holimo. U tla lula ka phaposing e arohaneng, e ntle, e nang le saucer e silevera le apole e tšolohang.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa botsa ka ho makala:
  - Ho joang, ka saucer ea silevera?
  Moeletsi o ile a hlalosa:
  - Ho tšoana le ha u na le thelevishene Lefatšeng. Feela ho ka ba le mananeo a fokolang hajoale. Joale? U na le theknoloji, re na le boselamose. Empa mona u ka bona ka pitsa, haeba u na le tsebo ea 'nete ea boselamose, ho etsahalang.
  Dominica o ile a botsa ka ho qeaqea:
  - Na u bona Lefatše?
  Tichere e ile ea lumela ka hlooho:
  - 'Me Lefatše le ka ba ... Ntle le haeba, ha e le hantle, u le setsebi se tsoetseng pele haholo. Le 'na, ke ile ka palama Marang-rang - e leng mokhoa o pholileng oa motho. 'Me ke tlameha ho re, u hlile u tseba ho thunya. ' Me ba ile ba tla le marang-rang a thahasellisang. Hoa makatsa le hore motlakase o bonolo o se nang boselamose o khona ho etsa sena!
  Dominica o ile a thothomela mme a araba:
  - E, sena sea 'makatsa le' na! Ke hobane'ng ha u sa iketsetse see?
  Eaba nymph marquise o araba:
  - Tsoelopele ea mahlale ke ntho e kotsi. Haeba libomo tsa rona li qala ho phatloha hape, eseng tse bonolo, empa tsa nyutlelie ! Ka tsela ena, ha ho motho ea tla sala a phela, "me mahlaseli a boselamose a mpe ho feta mahlaseli a tloaelehileng!
  Dominika e ile ea letsa mololi:
  - Bona ! Hoa etsahala.
  Baithuti ba banana ba hoeletsa:
  - Ha re hloke motho ea joalo , ke 'mangoane ea khopo!
  Moeletsi ka mantsoe a leqhoa o ile a laela:
  - Ntatele!
  Mme a falla. O ne a e-na le meqathatso e khethehileng maotong a hae e neng e siea menoana ea hae e butsoitse ka pele "me e mo lumella ho loha ka mehele. Moeletsi ka boeena le eena o shebahala a le monyenyane - eseng lekhalo le le leng, sefahleho se se nang sekoli. Empa sebopeho sa hae se bonahala, eseng mela e bonolo e hlahang ea mocha, empa ke mosali e moholo ea nang le li-classic, 'me motho a ka ba a re, likarolo tsa maemo a phahameng. Mme ponahalo e thata haholo.
  Dominika o ne a nahana hore o na le mofuta o itseng oa sehlooho. 'Me mohlomong ha e nyane.
  O ile a mo latela, 'me marquise-nymph ea tlolela haufi le eena' me ea lla, e ntša meno:
  - U mofumahali ea khabane joalo. Empa leqhubu le phatleng ea hao le se le folile, u fola kapele!
  Dominika o boletse joalo ka litšeho:
  Matla a expander le dumbbells,
  Kelello e phetseng hantle 'meleng o phetseng hantle!
  Kahoo ba feta selibeng le li-jet tse supileng tse foqohang sebaka sa limithara tse lekholo hantle moeeng , ba hlolloa ke botle bo hlollang. E latelang ke heke, monyako oa mosali ea fulang metsu, le lihlomo tse khabisitsoeng .
  Ba ile ba lumelisa ngoanana e mocha ka ho ōma ka hlooho le ho hatakela maoto a bona a sa roala letho, a nchocho.
  Dominika e boletse:
  -Banana ba na le makhabane a mararo. E 'ngoe, ke hore ba batle, 'me ea bobeli ke hore ba ...
  'Me joale karabo ha ea ka ea fihla kelellong. 'Me ke bana ba ka hare ho mohaho oa dragon academy. Ho na le mabothobotho a joalo mona, u ke ke ua bapisa le Peterhof. Ntle le khauta le platinum, ho ntse ho e-na le litšepe tse ngata tse fapaneng tse se nang li-analogue holim'a Lefatše. Hape, majoe a mangata a bohlokoa a mekhoa e rarahaneng ka ho fetisisa le e ntle, e khabisitsoeng ka mekhabiso, e khahlehang, lipalesa tsa lipalesa tse khanyang. Ho boetse ho na le litšoantšo tse ngata tse fapaneng maboteng. Haholo-holo li-elves le li-elves. Empa ho na le libōpuoa tse ling. Empa hoo e ka bang lifahleho tsohle le lipalo li nyane ebile li hlahelletse. Hangata bahlankana ba ema ba sa roala sefuba. 'Me li tšoana haholo le liemahale tsa Greece le Roma ea boholo-holo. Ho na le lintho tse ngata mona ... 'Me ho boetse ho na le liliba tse tsoang likhutlong tse pota-potileng, tse shebahalang li le ntle ebile li le monate.
  Liipone tse nang le liforeimi tsa lamunu le tsa khauta, tse entsoeng ka litaemane le topaze, le tsona lia bonahala. Eo ka bo eona e shebahalang e le ntle ebile e khahlisa mahlo.
  Dominika o ile a thabela ho hlokomela hore lejoe la hae la lejoe le ne le batla le nyametse. 'Me o boetse o motle ebile o moriri oa khauta . Mme ngoanana ea joalo ...
  Moriri oa hae o khanya hoo ke batho ba fokolang ba lumelang hore ha aa dauoa. Empa ona ke 'mala oa hae oa tlhaho. 'Me e mo tšoanela hantle haholo khahlanong le 'mala oa boronse oa sefahleho sa hae se senyenyane.
  Ke ngoanana oa mali a bokhabane, 'me nako le nako o qhoma joalo ka tšoene.
  Mme sekolo ka bosona se pholile ho feta Palace ea Versailles. Kahoo leka ho atamela ho eena.
  Dominika o ile a e nka mme a bina:
  Likarolo tsa matlo a borena lia re leka;
  Tokoloho e ke ke ea nkeloa sebaka!
  Tokoloho e ke ke ea nkeloa sebaka!
  Mme menwana ya hae e sa aparang ya nka lejwe la taemane fatshe mme ya le lahlela hodimo. E ile ea fofa, empa nymph e ile ea mo khantša menoana, 'me taemane ea qetella e le seatleng sa eona se bulehileng.
  Dominika e boletse:
  - U e entse ka bohlale!
  Lekhoaba le ile la lla:
  E lebelo ho feta macaque
  E thata ho feta kgomo...
  Le kutlo ea ho fofonela e tšoana le ea ntja.
  Mme leihlo le tshwana le la ntsu!
  Moeletsi o boletse ka mantsoe a bonolo:
  - Joale re tla theoha .
  Dominica e ile ea qeaqea:
  - Kapa mohlomong ho molemo, ho fapana le hoo, ho tsoha?
  A sisinya hlooho:
  - Ho na le lebala la lipapali le ka tlas'a lefatše ka tlase. Ha u le moo u tla bontša bokhoni ba hau haeba u batla ho kena sehlopheng sa batho ba phahameng sechabeng!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa botsa ka lihlong:
  - Ho thoe'ng haeba ke sa atlehe litlhahlobong?
  Tichere e ile ea bua ka thata.
  - 'Me joale u tla fetoha lekhoba. U bapetse makhoba lifiliming 'me ua tseba hore na ke eng?
  Dominica o ile a tšeha mme a araba:
  - Kajeno ngoanana ke lekhoba le hlobotseng,
  'Me hosasane ke molimotsana ea pholileng feela!
  'Me, ha e le hantle, o ile a qala ho ithabisa le ntle le mathata leha e le afe.
  'Me kahoo ba qala ho theoha litepisi tsa 'mabole. 'Me ho ne ho tšoana le ho theohela liheleng.
  Dominica o ile a hopola kamoo a neng a bapala moloi lifiliming. O ile a phahamisoa ka ketane, matsoho a hae a tlameletsoe ka mor'a hae marulelong. Mme e ne e le bohloko haholo. 'Me e tiisa methapo. 'Mele o sootho oa ngoanana, o nang le mesifa o tletse mofufutso oa bohloko le khatello ea maikutlo. 'Me joale ketane e lokolloa. 'Me o ikutloa a imolohile nakoana' me a potlakela ho theoha. Mme ho na le tsitsipano hantle mono fatshe.
  Mme Dominica o hoeletsa ka bohloko ba lihele manonyeletsong le mahetleng. E, u hloka ho e utloa.
  Nymph, ha e bona hore sefahleho sa ngoanana se ne se hloname , ea re:
  - Ha ho hlokahale hore u be lekhoba. U ka 'na ua ba seithuti sehlopheng sa bacha.
  Dominika o ile a tšeha 'me a hlokomela, a bina, a soma, ngoanana ea seng a hōlile, le setšoantšisi ka nako eo:
  Mophato oa pele, oa sehlopha sa pele,
  Kajeno ke letsatsi la hau la phomolo...
  Ke nako e monate le e monate,
  Kopano ea pele le sekolo!
  Laska o ile a ngola:
  - Ha e qabola! Ha lea ka la lora ka bokhoni ba rona boselamoseng!
  Dominica e ile ea araba ka bohale:
  - Na u kile ua lora ka katleho ea rona ea theknoloji? Bomo e le 'ngoe ea haedrojene e tla koala boloi bohle ba hau.
  Moeletsi ea batsho o hlokometse:
  - Ha ho hlokahale ho ithorisa . Sena ha sea lokela!
  Dominika e ile ea araba:
  - Sena ha se ho ithorisa, empa ke polelo ea lintlha. Bomo ea hydrogen e nang le matla a megatons tse lekholo e khona ho senya bophelo bohle ka har'a sebaka sa lik'hilomithara tse lekholo. Na u ka inahanela hore na sena ke eng?
  Nymph e netefalitsoe:
  - Ha a bue leshano! Ha e le hantle, batho ba na le libetsa tse joalo tse senyang ka tsela e makatsang. Habohlokoa le ho feta, ho boetse ho na le limisaele tse khonang ho e isa moo ho shebiloeng.
  Tichere e ile ea honotha ka meno a eona:
  - Ke masoabi hore ebe lefu la seoa ho banna ha lea ka la ama Lefatše. Banna ba mabifi joaloka ba hao ha ba tšoaneloe ke ho phela!
  Dominica ha a ka a pheha khang, a ōma ka hlooho:
  - Ka linako tse ling ke boetse ke nahana hore ho joalo.
  Nymph e boletse:
  - Batho le bona ba fapane. U se ke ua nahana hore kaofela ha bona ba babe. Leha ho le joalo, hore na ke batho bafe ba bangata, ba babe kapa ba lokileng, u ke ke ua ba tseba ha u habanya feela!
  Dominica o hlokometse ka pososelo e shebahalang e hloname haholo:
  - Haeba u shebella thelevishene e bohareng, joale, mohlomong, ho na le tse ling tse mpe . Kapa esita le tse mpe haholo!
  Nymph e netefalitsoe:
  - Ena ke xenophobia! Ha lehloeo le matlafala ho tsohle tse sa tšoaneng le uena. Empa sena ha sea lokela ho nkoa e le mohlala.
  Dominika e boletse:
  - Ho lokile, ha re bueng ka lipolotiki. Sepheo sa ka ke ho pholosa baemeli bohle ba bong bo matla ka ho fetisisa lefatšeng ... Ke hore, bokahohleng ba hau. 'Me sena hase polanete feela !
  Weasel o ile a araba ka bonolo:
  - Ena ha se polanete, leha e le e kholo, empa ha se bokahohle. Ke ntho e lipakeng tsa polanete e kholo haholo le bokahohle. Empa ha ke rate ho kena ka har'a mofoka ...
  Moeletsi a sisinya litsebe tsa hae tse ikhethang, tse tsoang ka tlas'a moriri oa hae, 'me a re:
  - Ho sa tsotellehe boemo leha e le bofe, eseng rona feela, empa ho na le likolo tse ling tsa li-dragons le tse seng li-dragons tse batlang litsela tsa ho pholosa banna, 'me haeba ho khoneha, li khutlisetse.
  Dominika e ile ea lla:
  - Monna ea khangoang ke metsi o ts'oara litlhaka! Mme ehlile ke setene ...
  Nymph marquise e khothalelitse:
  - Mohlomong o lokela ho bina hamolemo, ho theoha ho telele haholo!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re:
  - E, kea lumela , ho pholile le ho feta ka tereneng!
  Mme Dominika a oma hlooho ya hae, e benyang ka lehlaku la kgauta, mme a bina:
  Ha ho na lilemo kapa bophahamo ntoeng;
  O etsa hore banana le bashanyana ba lekane!
  Ba sa batleng thabo ka khutso.
  Ke mang ea batlang ho fofa ho feta moo!
  
  Re ratha, re thunya le ho rema,
  Ho rona ho na le tumelo - tšebeletso ho Motherland!
  Ehlile, ho molemo ho sebetsa joalo ka sabole,
  Ho hlōla ntoa ka ho feletseng!
  
  Ke eng hape eo e leng ea bohlokoa ho basali ba rona?
  Ha e le hantle, u se nke feela betheng!
  O monna wa ntsu, ha o serobele se qenehelang.
  Leka ka matla hore matlo a rona a se ke a cha!
  
  Ena ke ntoa e mahlonoko, rea bona e tla,
  Letšoele le ntse le tsamaea ka sekepe, bongata bo ke ke ba baloa!
  Empa lirudi tsa tšepe li ile tsa etsa thebe e matla;
  Ho puruma le lipeo tse mpe li ke ke tsa re tšosa!
  
  Mme re ile ra kopana hammoho, Legion,
  Marumo a tšoere ka thata matsohong a ba matla!
  E-ba sera bonyane 'mampoli oa timetso,
  Mabitla a emetse, eseng likhau mokhubung!
  
  Re ile ra thulana , empa banana ba nkha,
  lisabole matsohong a benya joalo ka lehalima!
  Banana ba matla joalo, ponahalo e thata,
  Ho mohono esita le linaleli Jedi !
  
  , marena li ne li nahana eng?
  Empa hona joale "libere" lia matha!
  Re bahlabani ba halalelang ba Rus ',
  Mohlabani ofe kapa ofe, ngoanana kapa mohlankana!
  
  Re ba leleka, ha re nke batshwaruwa;
  Batho ba lokolohileng ha baa lokela ho hlahisa makhoba a sa thabang!
  Re ile ra sebetsana le lekhoaba le shaggy,
  Lithahasello tsa naha ea bo-ntate li phahametse tsa botho!
  E, pina ha e fokole "me lentsoe la mohlabani le babatseha.
  Ho theoha ho ile ha phethoa, 'me hona joale banana ba bararo ba mefuta e sa tšoaneng: moeletsi oa elf, marquise nymph le motho ea theohelang, ba iphumana ba le tšimong ea lebala la lipapali le leholo le ka tlas'a lefatše, le se le tlaase ka boholo ho Luzhniki, mohlomong le ho feta.
  E ne e e-na le lisebelisoa tse ngata tsa mefuta eohle, siling e phahameng "me e emela bashebelli ba likete tse makholo, le litulo tse khabisitsoeng ka velvete, liperela, khauta, kapa esita le bakeng sa baeti ba theko e boima ka ho fetisisa ba nang le litaemane le majoe a mang.
  Ka nako e tšoanang , e ne e batla e se na letho. Ke 'nete, bohareng e ne e le Monghali e Moholo ka boeena le hlooho ea sekolo, Dragon Duchess de Montserrat.
  E tshehadi e ntle haholo e nang le dihlooho tse supileng, e takilweng ka mebala yohle ya mookodi. 'Me e shebahala e le ntle haholo, e hlolla feela, haholo-holo haeba u e bona ka nnete eseng ka filimi.
  Dominika e ile ea bina e sa tšoanelehe:
  Leholimo le holimo, libaka tse hole,
  Mamela pina e buang ka ba sebete Akmale ...
  Ke drakone e khopo, e pholositse lefatše;
  'Me mohale enoa o ile a siea leseli la leholimo!
  Lipina li binoa hape...
  Mona Dragon Duchess de Montserrat o ile a emisa ka lentsoe le tšosang, joalo ka literompeta tsa Jeriko:
  - Uena , kea bona, u ngoanana ea sa hloekang haholo, ea nang le leleme le ka khonang habonolo lesela le lelelele molaleng oa motho.
  Dominica a araba ka pososelo e se nang molato:
  - Ke ne ke sa ikemisetsa ho u khopisa. Ke feela hore ke hlile ke rata ho bina. Mme Akmal ke moshemane feela wa tšōmo, sebapali sa lifilimi ho tsoa filiming ea bana. U se ke ua e nka e le ea bohlokoa haholo!
  Drakone e tšehali ea lihlooho tse supileng, e ka bang boholo ba sefofane se setle sa ho hlasela se nang le litulo tse peli, se tšehile 'me sa hlokomela, ka lihlooho tsohle tse supileng tsa hae li bua ka nako e le 'ngoe, joalokaha eka li entse ntho e le' ngoe, ho sa tsotellehe boko ba bona bo fapaneng:
  - 'Me u bohlale ebile u sebete,' me ka nako e ts'oanang, u na le tsebo. Na bonyane u ka etsa ho hong ka boselamose?
  Dominica o ile a bina pina ea metlae ho araba:
  Mpho ea matichere,
  Ba qetile nako le nna ...
  O ile a utloa bohloko le 'na lefeela -
  Moloi ea hloahloa ka ho fetisisa!
  
  Mesuoe e bohlale
  Ke ile ka mamela ka hloko...
  Ntho e 'ngoe le e' ngoe e sa kang ea botsoa ho 'na
  Ke e entse ka tsela e itseng!
  . KHAOLO No. 5.
  Moshanyana oa lekhoba le khosana ea mehleng Oenomaus o ile a boela a abeloa ho tsamaisa lebili le boima. Ngoana e mong, ea ka bang lilemo tse leshome le motso o mong kapa tse leshome le metso e "meli, ea neng a khathetse haholo "me a beha maoto a hae a sa roala letho holim"a majoe a bohale, o ne a sila koro. Banana ba babeli ba li-elf ba ile ba otla, ka nako e batlang e lekana, mokokotlong oa moshemane o se nang letho, o nang le mesifa. Ka tsela e itseng, ho ba teng ha lekhoba ho ile ha fana ka phomolo ea ho fetoha lejoe. Empa bashanyana ba makhoba ha baa lokela ho lumelloa ho phomola 'me ba lokela ho otloa ka matla le ka matla.
  'Me joalo-joalo ho fihlela mohlankana oa lekhoba, a khathetse ka ho feletseng, a robala. 'Me ka mor'a moo, baa mo tsosa, ba mo fepa hore a se ke a bolaoa ke tlala 'me a be le matla a ho sebetsa. Mme ba boela ba itlama.
  Sena se fana ka bophelo, empa feela e bohloko haholo. Joalo, joalo ka lihele nakong ea bophelo, ntle le hore 'mele o mocha ebile o phetse hantle' me mehopolo e hloohong 'me kelello e hlakile. Empa sena se etsa hore e nyenyefatse le ho feta le ho utloisa bohloko. E le ho tlosa kelello ea hae bohlokong le mokhathala hanyenyane, khosana ea pele eo hona joale e leng mohlankana oa lekhoba Oenomaus o ile a sebelisa monahano oa hae;
  Sehlopha sa masholu a liphokojoe tsa ntoa se phuruphutsa marung ho batla phofu. Elf e ntle, e mesifa e mesifa e bitsoang Oenomaus, ea apereng sutu e bohlale, lirifi tse benyang ka varnish e khubelu, 'me e nang le li-diamane spurs, e laola phoofolo ea eona ea tonanahali e lihlooho li tharo. 'Me sehlopha se seng se na le banana ba tsotehang. Ba na le mesifa, ba suhiloe, ba sa roala lieta, "me liaparo tsa bona kaofela ke lifaha tsa majoe a bohlokoa lifubeng le thekeng. 'Me bohle, ha e le hantle, ke mehlala ea feshene feela e nang le moriri o khanyang. Ba ile ba palama lidrakone tse neng li le nyenyane hanyenyane "me li e-na le hlooho e le "ngoe feela.
  Ha e le hantle, ha e le hantle, ke monna, thobalano e matla, 'me sehlopha sa hae se entsoe ka baemeli ba bong bo nepahetseng. Ebile ha a hloke banna ba bang.
  Kahoo ke motsamaisi oa monna feela ea nang le lieta, "me bahlanka ba hae ba ratehang ba ka etsa lintho ka maoto a bona a sa roala letho, a matle ntoeng tseo ho ke keng ha boleloa ka tsona tšōmong kapa ho hlalosoa ka pene! Botle ba khona ho akhela liqhomane ka matla a bolaeang, le ho lahlela thipa, boomerang kapa nale e chefo.
  Oenomaus, khosana e nyenyane, o ile a bina ka thabo le thabo:
  Haele hantle, morui o tla tšeha.
  Sisinya mammon ea hao, mpa ea hao e tletseng!
  Mme pheletso ya rona ke ho shwa ka bohloko,
  Lefu le shebile bohle, mosali-moholo ea nang le sekele!
  
  Mme re batla ho matha hodima jwang,
  Ha e le hantle, re ntse re le bana feela!
  Empa moshanyana o tla ikutloa e le lekhoba habeli,
  Ha ho na tokoloho chankaneng leha e le efe lefatšeng!
  
  Re tlameha ho loana, sena ke qetello,
  U bolaee comrade haeba u tlameha ho bolaea ngoan'eno!
  Ha ho na thuso ho rapela Ea Matla 'Ohle,
  Makhoba a buseletsoa bakeng sa libe tsa mang?
  
  Ho na le mali lebaleng la lipapali le litšila ka har'a sekoting,
  Likhoto li ile tsa loma maoto a ka a sa roala letho!
  Khosana e meharo e soma ka leoto la poho;
  O lokela ho lelekoa ka boeena!
  
  Ho phela, o tlameha ho bolaea,
  U utloa bohloko moeeng le 'meleng o shoang!
  Bahlomphehi ba ja litopo tsa bofutsana.
  Monko oa shoa, ho neng ho setse feela tjhoko!
  
  Empa leha ho le joalo, moea oa thato o ke ke oa robeha,
  Naha ea Ntate e phela mehopolong ea moshanyana!
  Lebotho le tla tla ho Elves ka ho sa feleng ka tlhekefetso,
  Re tla liha barui ka lebaka la liketso tsa bona !
  
  Joale mokotla oa chelete o tla thothomela ,
   Ke mang ea ileng a pepeta lero ho tsoa ho Ntate!
  Ho hlola, re hloka kelello e khanyang,
  Mme ha o le lekoala, le Badimo ha ba na matla!
  
  Ke ena lerumo la sabole, hlooho ea fofa,
  Ka tšohanyetso 'molai o ile a fetoha mohlaseluoa!
  Kamoo Diabolosi a ileng a phonyoha ka tšohanyetso ka pitseng;
  Kahoo khalefo e ntšoa pelong e khōlō!
  
  Ha ho hlokahale ho nahana, li-elves tsa leseli li fokola,
  Batho ba rona ha ba a inamela motho!
  motho e mocha ea tsoang liheleng ,
  ' Me re mosa ho lekana ho noa tee ho tsoa pitsa!
  Pina e monate, mme sehlopha sa hae sa drakone se setle haholo. Ha a ntse a phaphama ka letsohong le letona, ngoanana e mong ea nang le moriri o mofubelu oa koporo o fofang moeeng joalo ka banner ea setsebi o ile a hooa:
  - Ke nako ea ho teba, oh khosana ea masholu a moea!
  Enomai a dumela ka hlooho ka pososelo:
  - Ka sebele! Sena ke seo re se tsoaletsoeng!
  Banana ba ne ba bina ka k'horase, ka bonngoe, ba tlolatlola le ho bapala ka 'mele ea bona e matla, e betliloeng ho tloha mesifa e tsoetseng pele:
  Re mafutsana, re masholu a futsanehileng,
  Re masoabi haholo, haholo...
  Re beha linkho leholimong bakeng sa lik'haravene;
  Empa hobane ha lia ka tsa kenya boitšoaro ka ho rōna!
  Mme bahlabani ba ile ba bina ka thabo le nyakallo e kgolo le ho feta, mme mantswe a bona a ne a tshwana le dinonyana tsa nightingale tse tletseng mmele.
  Masholu a masholu ha a hloke saense
  Mme ho hlakile hore hobaneng ...
  Re na le maoto le matsoho,
  Empa ha re hloke lihlooho tsa rona!
  Ka nako ena, ngoanana ea nang le moriri o mosehla-violet o ile a letsa mololi:
  - Tsoela pele! Ho na le sehlopha sa moea kaofela sehloohong se nepahetseng!
  Banana ba ile ba bina ka k'horase:
  Eh ma , holim'a leoatle, eh ma , li-drags tse laolang,
  Eh ma , sheba leruo le tsotehang ...
  Ha re tsotelle melao, re theha taelo e ncha,
  Ho shoa o fokola le sethoto tlas'a lisabole!
  Prince Oenomaus o ile a laela:
  - Che, banana, haeba re reretsoe ho tlatlapa, re tla tlatlapa!
  Eaba mohlape oohle oa lidrakone oa matha ho ea hlasela. Ba ile ba mathela sepheong sa bona.
  Sekepe sa likepe e ne e le sekepe se seholo se setle. Le hoja e ne e le boima bo boima 'me e jere thepa e sa tšoaneng, ka lebaka la boselamose, e ile ea phaphamala hantle sepakapakeng. Mme moya wa fokisa liseile tsa sekepe sena.
  Enomai o hlokometse hore liseile tsa sekepe li na le lipaterone tse khanyang haholo le tse ntle. 'Me sena, ha re re, se monate haholo . Haholo-holo ha letsatsi le chaba le hlaha.
  Ho tloha ka sekepeng ba ile ba bona mohlape oa masholu a masholu a laolang lidrakone tse koetlisitsoeng. 'Me sehlopha sa qala ho ngangisana ka eona. Ho eona, hape, bongata ke banana ba batle ba apereng liaparo le bahlankana ba makhoba. Ba ne ba le ka likutung tsa ho sesa feela, ke bahlankana ba "maloa feela ba neng ba e-na le lipetja tsa khauta le silevera tse benyang maqaqailaneng le matsohong a bona.
  Banana ba bahlabani ba ne ba khabisitsoe ka bokhabane. Empa hape ba sa roala lieta, joalo ka bashanyana ba lilemo tse leshome le metso e 'meli ho isa ho tse leshome le metso e mene, ba mesifa, ba batle, empa ba e-na le lihlahisoa tsa makhoba lifubeng le mahetleng.
  Ke ngoanana a le mong feela oa mohlabani ea neng a e-na le lieta tse khabane maotong a hae. Ho bonahala eka ke eena ea bohlokoa ka ho fetisisa mona le motsamaisi. Blonde e ntle joalo e nang le moriri o kang o fafalitsoe ka phofo ea khauta.
  Mme o na le sefahleho se setle hakakang. 'Me' mele o koahetsoe ka lihlomo tse entsoeng ka platinum, safire, emeralde, topazes, rubies, agates le litaemane. Ho feta moo, majoe a bohlokoa a hlophisitsoe ka mokhabiso o babatsehang oa mebala e metle ka ho fetisisa. Ho na le lirosa, li-tulips, cornflowers, lebala-me-nots, mimosas, peonies le tse ling tse ngata.
  Lihlomong tsa hae tse majabajaba, lipalesa tsohle li fapane, 'me ha ho le e 'ngoe e phetoang.
  Khosana ea pirate Oenomaus o ile a ikutloa a e-na le maikutlo a khanyang ka hare ho eena 'me a lla:
  - Na hoa khoneha ho holofatsa le ho bolaea botle bo joalo! Ha ke khone ho jara sebe se joalo moeeng oa ka.
  Molekane ea nang le moriri o mofubelu o ile a re:
  - Empa ke ka lebaka leo re leng masholu! Etsoe ... ha ho khonehe ho pirate ntle le sebe.
  E mong a bua a bososela:
  E, ho thata ho bolaea batho bao u ba ratang,
  Ntle le moo, elf , nkholoe, e tsoaletsoe thabo ...
  Empa haeba u le pirate, lehare ke mme,
  Ntle le mali, pula le boemo ba leholimo bo bobe bo sa feleng!
  Redhead e boetse e hlokometse:
  - Bana ke banana le bashanyana ba batle, ehlile, empa ha se mofuta oa rona oa li-elves, empa ho tsoa molokong oa batho! Bona, e moholo , sebōpehong sa litsebe tsa bona.
  Oenomai o ile a makala:
  - Na batho ba batle ebile ba banyenyane?
  Mohlabani oa mollo o ile a lumela ka hlooho:
  - Ho felile ke lehlohonolo! Ka thuso ea boselamose ba ile ba amohela bocha ba ka ho sa feleng. "Me hona joale bashanyana bana ba tšoarehile lilemong tsa bona tsa pele tsa bocha.
  Hona joale ba tla lula ba le bacha ba bile ba ikokobelitse.
  Khosana e monyenyane o ile a bina:
  Li-elves kaofela, batho ba lefatšeng,
  E lokela ho ba metsoalle kamehla...
  Bana ba lokela ho tšeha kamehla.
  'Me u phele lefatšeng la khotso!
  Bana ba lokela ho tšeha
  Bana ba lokela ho tšeha
  Bana ba lokela ho tšeha -
  'Me u phele lefatšeng la khotso!
  Elf ea blonde e khothalelitse:
  - Ho na le khetho! Mohlabani ea molemo ka ho fetisisa ho tloha lehlakoreng la bona le ea molemo ka ho fetisisa kapa ea molemo ka ho fetisisa ho tloha lehlakoreng la rona o tla loana. Tabeng ea tlhōlo, ba arolelana khapo le rōna, "me haeba ba hlōloa, mohlabani ea hlōtsoeng e ba . e ka ba lekhoba kapa setopo!
  Oenomaus o hlokometse:
  - Sena sea utloahala! Ke loketse ho loana!
  Banana ba neng ba palame lidrakone ba ile ba lika-liketsa mokoloko oo. Li lebelo; sekepe se seholohali se ne se ke ke sa phonyoha mohlape o lebelo.
  Empa mokoloko o ne o e-na le lithunya. 'Me ba qala ho ba tataisa, le likhoele tsa qala ho tsuba.
  Oenomaus o ile a re ka lentsoe la sealuma:
  - Ke etsa tlhahiso ea duel! Ho ea ka tloaelo ea masholu a lifofane. Mohlabani a le mong lehlakoreng la hao, e mong ho tswa ho rona. U tla fana ka halofo ea thepa ea hau ho ea hlolang. 'Me haeba u ka hloloa , etsa seo u se batlang ka molahlehi. Re ke ke ra u khathatsa.
  Kapotene ea ngoanana ea apereng lihlomo tsa bohlokoa tse nang le lipalesa a araba:
  - E kholo! Re amohela phephetso ena! Ke tla loana! 'Me u khetha mang kapa mang eo u mo batlang!
  Elf Prince Oenomaus o boletse ka tieo:
  - Ke 'na feela moemeli oa bong bo matla har'a lōna. Kahoo ke tlameha ho loana!
  Mothusi ea moriri o mofubelu o ile a bua ka bohale:
  - Ha ke mohlabani le ho feta! Ke batla ho loana!
  Mme a tsukutla leoto la hae le sa roala lieta, le bokhabane, leoto le nchocho, le tsamaeang joalo ka 'mele oa masumu.
  Mohlabani e monyenyane o ile a hanyetsa:
  - Re batsamaisi, re tla loana!
  Ngoanana ea apereng lihlomo tsa bohlokoa o ile a ōma ka hlooho 'me a re ka pososelo:
  - Marquise de Diana, tšebeletsong ea hau!
  Elf e monyenyane o ile a araba ka kholiseho:
  - Khosana Oenomaus! Itokiselitse ntoa!
  Mme ka bohlale bo boholo mohlabani e monyane a tlolela mokatong mme a tsomula sabole ya hae e telele, e tshesane.
  Lady de Diana le eena o ile a hula lehare la hae mme a botsa a bososela:
  - Ke hobane'ng ha khosana e ile ea fetoha pirate e nyoretsoeng mali ka tšohanyetso?
  Oenomaus o ile a araba ka ho hlaka:
  - Ke pale e telele. Empa ha ke lesholu la mali, empa ke motho ea khabane! Mme hoo ho etsa phapang.
  The marquise a araba ka pososelo:
  - Nke ke ka u bolaea, u tla ba lekhoba la ka le motšoaruoa. Ke tla etsa hore u nyelise maoto a ka a hlobotseng ka leleme la hao, 'me kahoo u nthabise!
  Oenomaus o ile a tšeha mme a araba:
  ke ka u bolaea! Hape ho monate ho tsikinyetsa maoto a joalo ka leleme la hao. Empa le hoja u le mohlabani ea matla, u ke ke ua emela hore ke hlōloe!
  Diana a bososela haholo , ka meno a hae a maholo, mme a araba:
  - Ha re bone! Hase 'na feela, empa le banana ba bang ba tla u palamisa botlamuoeng. 'Me re tla u hlokofatsa le ho u otla ho fihlela lefung. A re bone hore na u bososela joang tabeng ena!
  Khosana ea pirate e ile ea bina ho arabela:
  U se ke ua tela, u se ke ua tela, u se ke ua tela
  Ntoeng ea sebata se mahlonoko, u seke oa tšoha...
  Bososela, bososela, bososela -
  Tseba hore tsohle li shebahala li le ntle ebile li lokile !
  Marquise o ile a oma ka hlooho ka chebahalo e monate haholo:
  - U mohlankana ea thabileng! O ne o tla etsa motlatsi e moholo. Mohlomong ke tla u fa mofumahali. 'Me ho tla ba monate!
  Oenomaus o ile a araba ka bohale:
  - Puisano e sa sebetseng e lekaneng. Ha re loaneng!
  Ngoanana ea apereng lihlomo o ile a tlola fatše holim'a betri 'me a hlasela molekane oa hae. Oenomaus a kopana le eena, a mo otla, a ba a arabela, a batla a khaola tsebe ea botle. O ile a tlolela morao mme a hlokomela ka pososelo ea panther:
  - 'Me ha u mobe. Ke ne ke nahana hore u khosana joalokaha ke le moitlami!
  Leha ho le joalo, ngoanana ha se elf, o na le tsebe ea motho. Empa Oenomaus ke elf. Batho le li-elves ba na le bana ba tloaelehileng - mefuta ea halofo . Empa hangata ba bitsoa bastards . 'Me ha ba hlile ha ba rate bobeli ba bona.
  Ngoanana oa marquise o ile a hlasela hape. O ne a etsa metsoako e rarahaneng le lisabole. Mme lehare la hae la phaphamala, la tlola, mme la ohla hape, jwaloka mapheo a lelwala ha ledimo le foka. Mme a hlasela.
  Khosana, eo ntle ho lebaka e neng e se mojalefa oa 'muso o moholo, o ile a otla sefuba sa hae ka matla. Mme a phunya dihlomo. Madi a bile a kgaphatseha. Mme ho ne ho hlakile hore ngwanana eo o ne a lemetse.
  O ile a khutlela morao 'me a hoeletsa:
  - Moshanyana oa phoofolo ea tonanahali e kotsi!
  Edmond a araba ka pososelo e nyenyefatsang:
  "Ekaba ke setshosa, empa ke hole le moshanyana!"
  Diana a tsheha mme a hlasela hape. Le hoja mali a sekareleta a ne a rotha ho eena. 'Me a hasana ka mose ho mokato.
  Mofumahali ea moriri o mofubelu o hlokometse:
  - Ke ne ke tla mo khaola hlooho hang-hang! Ke ne nke ke ka hula liphaephe.
  Motsamaisi oa Marquise o ile a lla:
  - 'Me nka u fa monyetla o joalo!
  Oenomaus o ile a arabela ka ho otla mohlabani ka tlas'a letsoho ka sabole ea hae le ho mo khaola mothapo oa hae. O ile a liha sebetsa se letsohong la hae le letona, empa hang-hang a se nka ka ho le letšehali. 'Me o ile a grinaryly carnivorously, joalokaha eka e ne e le mofumahali oa boemo bo teng tlhōlisanong ena.
  Mohlankana eo o ile a hlokomela:
  - U ngoanana ea sebete! Empa joale ua tsoa kotsi. Ho molemo ho inehela!
  Diana o ile a hooa:
  - Re tla shoa, empa re ke ke ra tela!
  Mohlabani oa masholu a moriri o mofubelu o ile a lla:
  U tlameha ho re hlompha, u re tšabe,
  Liketso tsa masholu a basali ha li fele...
  Li-elves tsa leseli li ne li lula li tseba ho loana,
  'Me lefatše lea re hlanya!
  Le litšeho ka karabelo, kahoo li-iridescent le ho lla. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e shebahala e le monate ebile e na le maikutlo.
  Mme Diana a hlasela hape. O ile a sebetsa ka letsoho la hae le letšehali ho feta ka letsoho la hae le letona. 'Me e ne e le ntle haholo, metsamao e monate joalo . Ho phaella moo, motsamaisi oa marquise o ile a rola libutsi tsa hae, 'me maoto a hae a manyenyane, a matle a fetoha feela. 'Me sena se ile sa eketsa boqhetseke ba hae.
  Oenomaus o hlokometse:
  - 'Me lieta tse se nang lieta li u tšoanela, botle bo ratehang!
  Diana o ile a lla:
  - U tla aka lirethe tsa ka tse se nang letho!
  Ntoa e ne e le mabifi haholo. Marquise o ile a hlasela ka khalefo e hlaha 'me a hlahisa sebetsa sa hae joalokaha eka ke fan ea mofumahali. Mme sena se ile sa bonahala se le setle haholo. Eaba ntlha e ngoaea Oenomaus lerameng le boreleli, le se nang moriri, le boreleli.
  Mohlankana eo o ile a hlokomela:
  - U hantle!
  Diana o ile a lumela:
  - E, ke hantle! 'Me hape ho sotha le ho sotha.
  Lesholu le moriri o mofubelu le ile la hoeletsa:
  - Mo otle! Mo bolaee!
  Oenomaus a araba ka pososelo:
  - Ho thoe'ng ka taelo ea Ea Matla 'Ohle - u se ke ua bolaea?
  Mosali oa mollo o ile a araba:
  - Ha e le hantle - u se ke ua etsa polao e mpe!
  Khosana ea pirate e ile ea honotha:
  - Kahoo, na hoa khoneha ho etsa polao e ntle?
  Ngoanana ea moriri o mofubelu o tiisitse:
  - Ha e khonehe, empa hoa hlokahala!
  Ho sa le joalo, motsamaisi oa ngoanana ea lemetseng o ile a leka ho hlasela hape, 'me a sebetsa hantle haholo. Mme a ngoapa Oenomaia letsohong le mahetleng.
  Diana o ile a lla:
  - U tla ikutloa u le mobe! Ke tla u bolaea, ntjanyana!
  Oenomaus o ile a bina ho arabela, a phahamisa litlhaselo;
  Re tseba khanya e sa shoeng lintoeng.
  O sa tsebe letho, ratha ka sebete!
  E se eka sabole e ka re thusa katlehong e kholo.
  Hlōla sera - ha ho letho le leng la bohlokoa!
  
  Re tsamaea ka sekepe leoatleng, re sa tsebe lipelaelo.
  Pirate le sefefo, leholiotsoana ha se mokoallo!
  Sehopotso se tla sala lipelong tsa meloko.
  Sera se hlotsoe - ke moputso oohle!
  
  Botle bo tla u fa lerato ka cheseho,
  'Me hosasane 'molai o emetse scaffold!
  Ho hokahanya bophelo ba hau le filibuster ho kotsi,
  Fortune o lahlela letaese ka mokhoa o makatsang!
  'Me lentsoeng la ho qetela, khosana ea pirate e ile ea otla letsohong la ngoanana oa marquise ka sabole ea hae,' me sebetsa sa oela letsohong la hae le lerootho.
  Diana a bososela mme a tlola, a lebisitse serethe sa hae se sa roala letho selelung sa Oenomai. Eaba ngoanana o tsamaea a iketlile. Lesogana le ile la mo kuka gomme la mo lahlela fase. Diana o ile a thula mokatong oa sekepe mme a makala. A hlile a leka ho tlolela holimo, empa ntlha ea monoana oa seeta e ile ea mo otla selelung, "me ngoanana eo a shoa ka ho feletseng ka lebaka la kotlo e matla.
  Oenomaus o ile a phahamisa matsoho a hae mme a hooa:
  - Tlholo!
  Ho ile ha utloahala lerata har'a sehlopha sa banana le bashanyana ba sa roala lieta. 'Me bahlabani le bahlankana ba bona ba ile ba khumama ka tello.
  Mohlabani ea moriri o mofubelu o hlokometse:
  - Ka tsela e itseng ho ile ha e-ba bonolo haholo! Ke ne ke nahana hore ho tla ba thata le ho feta.
  Oenomaus o ile a honotha:
  - Turkey e ile ea nahana 'me ea qetella ka sopho!
  Ngoanana o ile a tšeha 'me a ngola ka litšeho:
  U se ke ua nahana ka li-elves
  Nako e tla tla, u tla utloisisa ka bouena...
  Ba letsa mololi tempeleng ea hao joalo ka likulo.
  Mme ngoanana o mathela ntoeng a sa roala lieta ho hang !
  Redhead e khothalelitse:
  - Ha re otle bahlankana ba makhoba lirethe tse sa roala letho ka melamu. Ke nahana hore ba tla e rata!
  Oenomaus o ile a lla mme a re:
  - Na u nahana hore ba tla e rata? Le hoja masoa a mahoashe a bashanyana mohlomong ha a nahanele bohloko bo tsoang thupeng.
  Pirate e moriri o mofubelu e hlokometse:
  - Ntho ea bohlokoa ke hore rea e rata! Masholu a kang rōna a fumana ho le monate ho hlokofatsa bashanyana ba batle!
  Ngoanana e motle ea apereng jase e bohlale le mabenyane matsohong le maqaqailaneng a lla:
  - Ke ikemiselitse, joalo ka mothusi oa marquise, ho tsoela pele ka ntoa! Le ho fana ka halofo e 'ngoe ea thepa e hapuoeng!
  Lesholu la mollo le ile la hoeletsa:
  - Ke oa ka! Ke tla loana le eena! Sena se hlakile.
  Enomai o ile a dumela ka hlooho:
  - E utloahalang! Hase tsohle hore ke nke ke le mong. Leha ke le oa bohlokoa ho uena.
  Mohlabani ea moriri o mofubelu o ile a hanyetsa:
  - Ha ho na morena har'a ba lekanang. 'Me ke etsa tlhahiso ea ho loana ntle le libetsa.
  Mohlabani ea apereng tunic o ile a hlokomela:
  - Ntle le libetsa? Na ha u tšabe, elf?
  The fire pirate e ile ea araba ka tieo:
  - Se ke oa kena morung ho tšaba liphiri!
  Ngoanana ea apereng seaparo, moriri ona o monate oa mahe a linotsi, o ile a botsa ka lentsoe le bonolo:
  - E re mohlankana ea khahlehang a re binele. Ke nahana hore ho na le ntho e monate, 'me banana ba bang ba tla ntšehetsa.
  Botle ba mahlakore ka bobeli ba lla ka bonngoe:
  - Rea u amohela! Re batla lipina tsa hau ka holimo ho matšoafo a rona!
  Oenomaus o ile a bina a bososela:
  Ke hopola kamoo joale, sefahleho se khanyang ka mokhoa o khanyang,
  Ponahalo eo e ile ea hlaba pelo ea ka joaloka thipa!
  ka tjhesa dinokeng tsa moya wa mollo;
  U ile ua khutsa feela ha u arabela!
  
  Lentswe la hao, le letle hakakang, le hlwekile hakakang,
  Ke lumela ho phororo e sa feleng ea li-caresses tsa hau!
  Ha ke hloke bophelo bo tletseng lehloeo ntle le uena,
  'Me joale lehlaseli la ka ho sa feleng le tla khantša!
  
  U molimotsana oa lerato le se nang moeli,
  Leoatle le tletseng leseli le hlollang!
  Hlōla liketane tsa leqhoa, ka bosoasoi,
  Nke ke ka bona mafube ntle le uena!
  
  Sefahleho sa hao se kganya jwaloka letsatsi le hodimo;
  Ha ho sa na litšoantšo tse ntle bokahohleng!
  Boikutlo ba takatso bo koahetse joalo ka leholiotsoana,
  Ho ba le uena ka ho sa feleng ke thabo!
  
  Bohloko bo ka pelong ea ka bo luma joalo ka sefefo;
  Mme mollo o sefubeng sa ka o tuka ka ho hloka mohau!
  Kea u rata, u shebahala ka boikhohomoso,
  Leqhoa le hlabang pelo ea hau!
  
  Pakeng tsa mabone a leoatle le tletseng linaleli,
  Nna le wena re ile ra fofa mahodimong jwaloka ntsu!
  Le melomo ea hao e benyang ka lirubi,
  ntho e bonolo le ka cheseho!
  'Me litlatse li joalo hoo botle bo khangoang ke thabo. Empa ka nako eo e mong oa banana bao a hoeletsa:
  - Li-frigate tse peli tsa ntoa li tla mona!
  Oenomaus o ile a hlokomela ka masoabi a hlonameng:
  - Che, na ke sona seo u neng u se batla? A na u ne u hloka ntoa e thahasellisang? Kahoo u tla e fumana!
  Redhead o ile a bua ka khalefo:
  - Ba ba bitsitse! Batsamai ba sekepe ba nang le masole. 'Me joale u ke ke ua phonyoha feela ka lirethe tse se nang letho!
  Ngoanana ea neng a shebile ka libonela-hōle o ile a hlokomela:
  - Ho na le li-orcs likepeng. "Me sena se bolela hore re letetsoe ke teko e tebileng.
  Oenomaus e hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - Empa re ka bolaea lira tsa rona ntle le ho senya matsoalo a rona. Ha u ama bahlabani ba batle, pelo ea hao e tsoa mali!
  Ngoanana ea moriri o motala o ile a re:
  - Li-drags tsa rona li potlakile ho feta li-frigates. Re ka ba le nako ea ho tsamaea!
  Khosana ea pirate e ile ea bua ka tieo:
  - Bukaneng ea rona ha ho na lentsoe le kang ho baleha!
  Mme basetsana ba masholu ba bina ka kgalefo, ba itokiseditse ntwa ya bophelo kapa lefu;
  Re phela lefatšeng le tletseng karohano, masoabi...
  Lesole le lokela ho etsa'ng ha le jeoa ke bolutu ?
  Melimo, ka nepo, e ile ea re etsetsa qeto e sehlōhō -
  Monna enoa o fetola litempele tsa hae bohlooho!
  
  Bokahohle bo sehlōhō ho ratana,
  Meokho ea karohano e ile ea phalla ka har'a cascade...
  Qenehelo e ile ea nyamela ntle le mohlala, joalo ka toro,
  Mme bophelo bo ile ba fetoha lejwe le se nang bonolo!
  
  Lehoatateng lea bata, 'me leqhoa le chesa ke mocheso;
  Ketane e mafome e apesitse pelo ea ka hakaakang!
  'Me pula ea karohano e otla joalo ka likaroloana marulelong -
  Lipokotho ha li na letho, ho setse koporo feela!
  
  Empa tumelo molemong oa mohlabani ea khothatsa,
  Molimo ea Matla "Ohle, ua tseba, o entse boitlamo bo tiileng!
  'Me e tla ba joaloka makhasi a mofuthu oa May bakeng sa rona,
  Ha re hlaha, re kopana le mafube!
  
  Na u batla ho etsa hore polanete e thabe haholoanyane?
  E le hore e mong le e mong oa rona a bine ka mokhoa o khanyang joaloka nightingale?
  Joale mahe a linotši a monate ka ho fetesisa a fetoha kotulo ho tsoa sefateng sa linden -
  Moeeng oa linatla, ha re feliseng mashano !
  
  Ha ho na lebaka la ho thetsa Molimo, nkholoe,
  O bona hantle hore na ke mang ho rona eo e leng lekoala le lehlanya !
  Hlalosang se boleloang ke Jehova sehlabelong;
  Ha ho makatse ha e re, Ke tla le buseletsa!
  
  tšoara inthaneteng ,
  Ha ho motho ea tsebang hore na lipolao li fella kae.
  Judase o leketla holim'a aspen e bolileng -
  Le bakeng sa ba neng ba lumela - moqhaka oa laurel!
  
  Motho leha e le ofe a ka ba betere
  Khetho ea rona e hlokolosi - ho hahamalla Kreste.
  Empa ka linako tse ling ho na le marotholi a mali,
  Bonyane ho na le tšepiso - ke tla tla haufinyane!
  
  Oho lefatše, u na le pefo e kae,
  Joalokaha eka re ke ke ra phela ka khotso !
  Mosadi a bokolla hodima lekese la lesole.
  Tsela ea bophelo e tšesaane hakakang!
  
  Ho tšolla mali ha se pitso ea rona -
  Ke batla ho rata, ho fana ka Paradeise ea Fatherland!
  Ke hobane"ng ha kotlo ee e le ea rōna kaofela?
  Karabo: nehelana ka maruo a hao kaofela ho mafutsana!
  
  Ho ke ke ha khoneha ho reka poloko ka chelete;
  Hobane ha ho theko ea khauta bakeng sa Molimo!
  Mme kerekeng o inama ka Sontaha,
  Ho ba le mapheo joalo ka ntsu!
  
  Mme nako e tla tla - Mmuso wa Modimo o tla tla,
  Lefifi le lebe le sebata li tla fela!
  Thato ea moea ea timela, bokhoba bo rohakiloeng,
  Mme naha e tla fetoha Bongata ba Thabo!
  Ka mor'a pina e joalo e susumetsang, banana-masholu a li-dragons a ile a nka 'me a ea ho hlasela li-frigate tse kholo, tse neng li tletse li-orcs - libere tse nkhang hamonate le tse nang le moriri.
  Ho ne ho e-na le banana ba fokolang ho feta libōpuoa tse mpe, empa ba ne ba le matjato le ba masene.
  'Me joale banana ba neng ba le sekepeng sa bahoebi le bona ba kena ntoeng ka lehlakoreng la masholu. Mme le bashanyana ba makgoba ba mathela ho qhaqha dihlomo. Ena ke bonngoe bo amang maikutlo ba batho le li-elves khahlano le lira tsa bona tsa ka ho sa feleng tsa nalane - li-orcs.
  Oenomaus le eena o ile a kenella ntoeng. Mohlankana o ile a akhela lisabole tse peli hang-hang, a matha leloala, a khaola lihlooho tsa li-orcs. A loana ka khalefo ea tau.
  'Me haufi le eena ke hlooho e khubelu . Serethe se se nang letho sa ngoanana se ile sa otla orc seledung 'me sa robeha mohlahare. Mme yaba orc e wela fatshe, mme manaka a hae a mo otla mpeng. Mme e ne e le ntwa e thata.
  Oenomaus o loana ka sebete. Mona o tšoere serurubele ka lisabole tsa hae, joaloka fene, "me o poma lihlooho tse bilikang joaloka k"habeche.
  Khosana e monyenyane o ile a bina ka cheseho, a bontša limakatso tsa bahale:
  Haeba feisi ea hau e le matla -
  Sena se bolela hore u tla ba oa pele bophelong!
  Ebe joale comrade ha se motho ea futsanehileng,
  O na le pelo ea khauta le methapo ea tšepe!
  
  Empa ho bohlokoa le ho feta, e lumele, ke kelello e matla,
  Hobane elf fighter e pholile ho feta phoofolo .
  Haeba u nyahame bophelong,
  Joale litšeho tse monate li tla etsa hore u ratoe!
  
  Tlatsetso e iketsang, tseba, matla a ho otla,
  Hobane e tletse tsebo, Tseba-How!
  Empa leka ho nehelana ka matla matsohong a leoatla .
  Joale u tla fumana bohloko feela e le moputso!
  
  Ho na le nako eo ba neng ba tsoma ka lerumo,
  Seqha, khohlopo ea metsu khahlanong le letlalo le teteaneng...
  Empa ba ile ba etsa li-chervonet moo lipeni li neng li ea teng,
  'Me ho bonolo haholo ho qhomela sehlopheng sa linaleli!
  
  Leha thuto e le ntle -
  Empa ho boetse hoa thahasellisa ho ba sebete ...
  'Me e lekana le bayonet, e tla fetoha chisel,
  'Me re sebeletsa 'M'e Ntate ka botšepehi.
  
  Empa pefo e mpe ke sefapano se boima,
  Lebala la rona la ntoa le tletse mali...
  Ke hobane"ng ha Molimo ea Matla "Ohle a ile a tsoha hape ka mor"a mahlomola?
  E le hore pokello ea sesole ea masole e tle e matlafatsoe!
  
  Meokho ea moroetsana e oa - motsoalle oa hae ea ratoang o oele;
  'Mè o rapela ka ho bobola, a hoeletsa ka holimo ho matšoafo a hae ...
  Ho bata ka ntle ho lifensetere, 'me leifo le tima,
  Mohlankana e motle ke enoa o patiloe ka tlas'a lefatše!
  
  Oh, qetello e sehlōhō, qetello e mpe hakakang,
  Moroetsana Maria , botho ba hau bo botle bo hokae?
  Monna eo o ne a batla ho lebela kapele,
  'Me joale moea o foka lerōle tlas'a lifate tsa phaene!
  
  Bophelo bo tla ba monate - bo tla ba monate,
  Apple pie e tla fetoha peo ea mahe a linotsi ...
  Mohanyetsi oa monster o fetoha lerōle le phofo;
  Lumella lehlohonolo la 'nete ho tšela moeli!
  
  Ntho e ngoe le e ngoe e etsoa ho Elf, 'me ho lahlela ho Fars,
  Ha re bokelle moqhaka o tletseng linaleli ka feisi!
  Lumelang, banna ba maemo a holimo,
  Mme sepoko se tshabehang sa lahlelwa mollong !
  
  Sethunya sa mochini se se se tloaelehile - likulo li ntse li tšoloha ka molapong,
  Mme sera se ne se kgathetse, seo se neng se se batla ke zero!
  Ha o ka hlola, o tla rua;
  Mang kapa mang ea qalileng mollo o tla qetella a futsanehile!
  Ena ke pina le ntoa e kholo, e nang le marumo a lisabole tse bohale haholo le tse lebelo. 'Me likotlo li latela lihloohong, joalokaha eka li holim'a sekontiri. 'Me li-orcs tse ngata li se li bolailoe. Le bahlankana ntoeng. Ha ho le ea mong oa bona ea shebahalang a le moholo ho feta leshome le metso e mene, empa kaofela a na le mesifa. Mebele e otileng ea bashanyana ba makhoba e thatafalloa ke mosebetsi o boima. 'Me lirethe tse matsutla-tsutla li lula li otla litelu tsa li-orcs, li robeha mehlahare ea tsona.
  Mokapotene wa mosetsana o ne a itharabologelwa. Mme a dula fatshe. Matsoho a hae ka bobeli a ne a tsoile likotsi tse mpe - mesifa e ile ea khaoloa. Ha e le hantle, sena ha se bolaee, ka thuso ea meriana ea boselamose le boloi, tšenyo e ka tsosolosoa. Empa sena se tla nka bonyane lihora tse 'maloa. Khabareng, ha a khone ho loana.
  'Me ha ho motho ea thusang - banana bohle le bashanyana ba ntoeng, 'me ba loana ka khalefo e hlaha. Ena ke ntoa e sehlōhō hakana.
  Diana o ile a sisinyeha, ka lehlohonolo maoto a hae a ne a sa roala letho a bile a batla a tiile. 'Me ka menoana e bonolo e kang ea litšoene, motsamaisi oa ngoanana o ile a qala ho batla thepa ea thuso ea pele. Ho na le moriana o folisang maqeba, le a matla haholo, le setlolo sa bokahohle. Ntle ho moo, ke hobane'ng ha u sa kenelle ntoeng ka mor'a ho phuthela maoto le matsoho le ho a tlotsa ka setlolo le motsoako?
  Ka maoto a se nang letho u ka lahlela lintho tse matla haholo le tse chefo. Mme hoo ho ne ho tla ba monate le ho senya.
  Diana o ile a etsa lintho ka kholiseho. 'Me maoto a hae ha a na letho a bile a thothomela. O ne a roala lieta ka lekhonono, feela ho hatisa boemo ba hae. Lefatšeng leo ho nang le likhantši tse 'maloa le lehlabula le sa feleng, lieta ha li hlokehe e le hore maoto a hao a se ke a bata, empa bakeng sa botle, le ho hatisa hore ha u lekhoba kapa lekhoba. Mme sena se a utlwahala...
  Mona e mong oa bashanyana, le eena a sa roala lieta, o ile a akhela nale e bohale ka nkong ea orc. 'Me eena, ha a se a amohetse karolo ea chefo, a hoama 'me hang-hang a shoa.
  Mohlankana a bina ka tjantjello, le bahlankana ba bang ba kopanela, e le batho, ba bina joaloka batho:
  Joale, haeba ho na le mathata bokahohleng,
  Ha e etsahale ka litšenyehelo life kapa life ...
  Ha u sa batla phetoho
  Monna ha a tsebe seo a se batlang!
  
  Mme ho na le Chernobog e nang le matla a maholo,
  E Moholo o na le matla a bokahohleng ...
  O e nea monna phatleng,
  E le hore moloko oa batho o se ke oa fetoha o hlaha ka ho feletseng!
  
  E, Morabe o Matla 'Ohle o Mo bōpile,
  E le hore batho ba be le lebaka la ho ntlafatsa ...
  E le hore motho a batle ntho e 'ngoe le e' ngoe ka nako e le 'ngoe,
  Mme batho ba ile ba ithuta ho loana ka thata!
  
  Joalo ka ha mohale a hlola bobe;
  Molamu oo o o bopetseng molemong oa motho...
  'Me a tšollela molemo bakeng sa meea le 'mele;
  Ha ho mohla e leng morao haholo ho ithuta ho loana!
  
  Molimo ea Matla "Ohle o batla"ng?
  E le hore ba se ke ba iteta sefuba ho tlisa Elf mangoleng a hae ...
  E le hore qetello e mpe e se ke ea busa,
  E le hore ho be le meloko e makholo!
  
  Ee, Chernobog ke khothatso ho batho,
  E le hore ho se be le botsoa, ho se tsitse ...
  E se eka u ka ba orkshista ho qhekelloa ke li -smithereens,
  Tsamaea ho pota-pota Orklin ka sebopeho se nang le botsoalle!
  
  Kahoo u se ke oa lahleha haeba ho le thata,
  Ha mathata a ka hlahela Ntate...
  Rod e tla e etsa ka bokhabane le ha bonolo,
  Ho etsa hore batho ba tsamaee!
  
  Mme Chernobog ke moholoane oa hau feela,
  Le hoja a le thata , o u rata ka ho sa feleng ...
  U tla fumana lintlha tse kholo ka ho fetisisa
  Ha o tla sebeletsa Elf ka ho sa feleng!
  Li-orcs li bile le tahlehelo e kholo, li ile tsa khaoloa ke banana le bashanyana. Mme esita le Diana, ka matsoho a hae a phuthetsweng, a kena ntweng. 'Me menoana ea bona e sa roala letho e ne e lahlela mahare a otlang melala ea li-orcs le ho khaola methapo ea bona. Le mefuta eohle ea 'metso le lintho. 'Me e ne e shebahala e khahla haholo.
  Eaba leoto la Diana le sa roala letho le lahlela perekisi ka joang bo hatelletsoeng. 'Me hang-hang li-orcs tse leshome le metso e' meli, tse etelletsoeng ke molaoli oa kakaretso, li ile tsa lahleloa holimo 'me tsa fofa ka lehlakoreng la frigate. Ka sebele ena ke timetso e khōlōhali le lefu la libere tse sootho le tse mpe.
  Oenomaus o itse a bososela:
  - Re ba mali a tšoanang: 'na le uena! Ho nepahetse?
  Diana o ile a araba ka pososelo ea botsoalle:
  - Ha re kopane, ha re hlōloe! Motho le elf ke matla, 'me e utloahala e le motlotlo haholo!
  Banana ba ile ba eketsa khatello ea bona. Li-orcs tse setseng, li sebelisa li-parachute tse tala, li ile tsa qala ho theoha, li fofa ho tloha ho li-frigate tse nang le mapheo. Li-parachute tse ling, ka lebaka la boima ba tsona bo boima, li ile tsa taboha, "me libere tse khōlō li ile tsa oela fatše joaloka majoe, empa ho fapana le majoe a majoe, li ile tsa hoeletsa "me tsa rohakana tse litšila haholo!
  Diana o ile a ngola:
  Ha ho bonolo ho ba mosali ea lokileng,
  Mosa ha oa itšetleha ka bophahamo!
  Oenomaus o ile a phetha leloala le leng ka lisabole tsa hae tse bohale le tse telele, 'me a khaola hlooho ea molaoli e moholo oa bere. O ile a pitika ka holim'a mokato joalo ka moqomo, a fafatsa mali. 'Me khosana e monyenyane a bina:
  Madi a boela a phalla jwaloka noka.
  Mohanyetsi oa hau o thata haholo ...
  Empa u se ke ua tšaba Satane,
  Le ho khutlisetsa sebata lefifing!
  . KHAOLO No. 6.
  Li-duches tsa drakone tse lihlooho li supileng, 'me ka nako e ts'oanang, Monghali e Moholo oa Academy of Magic, o ile a lla a botsa:
  - Na u ka nyolohela bophahamong ba monna e moholo 'me u leketlile moeeng bonyane motsotso?
  Dominica o ile a tšeha mme a araba:
  Ke khona, empa nka e etsa ka tsela e fapaneng
  Matha u sa roala lieta holim'a phoka...
  Ngoanana o tlola joalo ka senqanqane -
  Sena se bolela ho hong ho fapaneng ho feta ba bang kaofela!
  molomo wa drakone wa ahlama, mme mollo wa tswa ho yona. Lelakabe le ile la feta "me la chesa ngoanana e motle habohloko haholo maotong a hae a hlobotseng, a pinki, a kobehileng ka bokhabane serethe.
  'Me Dominic a hoeletsa, empa hang-hang a tiisitse mohlahare oa hae ka thata. Mme sefuba sa hae se ne se thothomela haholo. E ile ea otla hantle, esita le marotholi a ile a ruruha hang-hang. Go ne go ntse jaaka e kete bakgethisi ba bogologolo ba ne ba mo tlhokofatsa.
  Ngoanana o ile a hoeletsa:
  Lancelot le King Arthur bakeng sa hau !
  Dragon Duchess ea lla:
  Ke mang hape enoa eo u itetang sefuba ho ntšosa ka eena?
  The nymph marquise o ile a araba:
  - Bana ke bahale ba tsoang litsong tsa batho. Li bolokehile ho uena, Mohau oa hau!
  Drakone e tšehali ea puruma:
  - HO LOKILE! Hona joale u na le mosebetsi o sebetsang, folisa maoto a hao a chesitsoeng. Sena se bohlokoa haholo ts'ebetsong, 'me se tla thusa ho feta hanngoe bophelong.
  Dominika, a bososela ka matla, a bina:
  - Le 'ngoe, tse peli, tse tharo, le tse hlano!
  Ha ke na ho khathala ho pheta...
  Ho bua ntho yona eo
  Ho lekane ho u silafatsa metsi!
  Grand Master Dragon e boletse:
  - 'Me ke ngoanana ea cheeky. Mohlomong u se ke ua mo fa lirethe feela, empa hape u mo robe menoana?
  The nymph marquise o ile a re:
  - Re hloka ho ba le mamello, oh duchess. Mohlomong ngoanana enoa ke monyetla oa rona feela oa ho boloka thobalano e matla. Le khutlise banna!
  Drakone e tšehali ea puruma:
  - Sena ke bothoto! Monna ea khangoang ke metsi o tšoara joang, 'me u tšoara serethe se sa roala letho sa ngoanana oa motho . O ne a se na bokhoni bo khethehileng.
  The nymph marquise o ile a hana:
  "O khonne ho phahamisa lejoe ka taelo ea hae ntle le boselamose kapa mantsoe a boloi, 'me seo se bohlokoa haholo!"
  Li-Duchess tsa Montserrat li ile tsa tšeha 'me tsa araba:
  - E, o ile a mo utloisa bohloko phatla. Ke 'nete, hona joale ha ho na mohlala. 'Me sena ha se tloaelehe ho batho.
  Weasel o netefalitse:
  - Hang-hang ho hlakile hore o khethehile ebile o khethiloe! 'Me e hloka mokhoa o khethehileng, o tiileng le o poteletseng.
  Dragon Duchess a oma ka hlooho ka lihlooho tse supileng hang-hang:
  - E, mokhoa o tšepahalang le o khethehileng ... Mohlomong ke lokela ho mo laka lirethe ka leleme la ka, e le pontšo ea tlhompho e kholo!
  Dominica o ile a hlonama mme a araba ka boitšepo:
  - Che, ho molemo hore u se ke ua sebelisa leleme la hau! - Mme a eketsa, a sa lebella a etsa hore sefahleho sa hae se be monate haholo. - Le hoja ha ho pelaelo hore leleme ke karolo e matla ka ho fetisisa ea "mele. O khona ho tsamaisa mabotho a limilione!
  Nymph marquise e khothalelitse:
  - Mo fe mosebetsi o bonolo. Ka mohlala, a ke a etse hore katse e tle ho eena 'me e phure, ebe e khutlela morao!
  Mona, mosali ea neng a khutsitse nakong e fetileng a apere seaparo se pherese, a e-na le molamu oa boselamose matsohong a hae, a hanyetsa:
  - Che! Re ke ke ra mo lumella ho hlokofatsa katsana. Ho molemo ho loana le 'na ka mehala ea boselamose. Ena e tla ba tlhahlobo e tebileng haholo le tlhahlobo e sebetsang!
  'Me a hatakela serethe sa meqathatso ea hae, e khabisitsoeng ka safire le pherese le litaemane tsa lilac.
  Dragon Duchess a araba:
  "Ho thata haholo hore ngoanana ea sa tsoa qala ho loana le mong'a Dragon Academy." Ho ne ho le thata ho loana le uena, esita le Laska ena e nang le phihlelo le e nang le nako e ngata!
  Troll e tšehali e ile ea tšeha 'me ea re:
  - Haholo-holo! Ka mor'a sena, esita le Koschey ea Immortal a ke ke a mo tšaba!
  Joale Dominika a hoeletsa:
  - Ke eng, u na le Koschey ea sa shoeng?
  The Dragon Duchess e ile ea lumela:
  - Ha e le hantle, ho na le, leha ho le joalo, o hole le linaha tse hole 'musong o hole. Empa ho na le leqheka lena le litšila !
  Ngoanana ea otlang o ile a ngola a bososela:
  - Kapa mohlomong o ile a baka lefu la seoa? Ho bolaea tse tona kaofela le ho hapa tse tšehali tsa hao!
  Dragon Duchess a araba:
  - Ha ho joalo! Re na le basali ho feta banna ka makhetlo a leshome. 'Me har'a li-orcs le li-goblins tse etsang lebotho la Koshchei ea Immortal, ho fapana le hoo, ho na le banna ba fetang ka makhetlo a leshome ho feta basali,' me ba kholoanyane ebile ba matla. Ke hobane"ng ha a ka timetsa bafo le lebotho la hae!
  Dominika e boletse:
  - Empa lefu la seoa ha le ame Koshchei ka boeena?
  Troll e tšehali e ile ea lumela ka hlooho:
  - Ee, ha ho le boselamose bo le bong ba ntoa bo sebetsang ho eena. Ha e nke libetsa leha e le life. Esita le bomo ea hau ea hydrogen e ke ke ea e senya. Seo ke sona motheo!
  Ngoanana e mong o ile a ngola:
  - Empa mohlomong o na le lefu ka lehe la hae, ntlheng ea nale!
  Dragon Duchess a araba ka lentsoe le sealuma:
  - Ha ho bonolo hakaalo! Haeba ho ne ho le bonolo ho fumana lefu la Koshchei, joale a ka be a sa phela khale. Mme ka hona, e se e le mengwaha e mengata haholo ya kgale hore...
  The nymph marquise o ile a mo araba:
  - Lona batho le ne le ntse le tlola lifateng, empa o ne a se a ntse a e-na le matla a hae 'me a lula teroneng. Nahana hore na ke mokhatlo oa mofuta ofe!
  Dominika o ile a e nka mme a bina:
  Litšoene li etsa lifahleho
  Mme ba dula lekaleng...
  E ntse e le bosaoana
  Ho ne ho e-na le baholo-holo ba rona!
  Troll ea basali e ile ea re:
  - Koshchei, ehlile, le eena o belaelloa. 'Me ha lefu la seoa le qala, ehlile, ke eena oa pele oa ho belaelloa. Ena, ka tsela e itseng, ke hlooho ea axis ea bobe. Joalo ka drakone e motona ea lihlooho tse lekholo , e kholo ka ho fetisisa ho lidrakone, moemphera oa baemphera le ea khopo. Empa monster ena e boetse e tšohile ebile e putlama. Empa Koschey o ne a tla fana ka maikutlo! Ho feta moo, ba ne ba boetse ba belaella morena oa Jinn, Iblis ... Jinn ke meea, 'me ha e khone ho senya.
  Empa liphatsa tsa lefutso ka tsela e itseng li ile tsa ipata. Mme e ne eka ba nyametse!
  Dominica o ile a bina a re:
  The genie e ile ea phatloha, che, nkholoe, banana ba na le matla,
  Mme ya nyamela...
  Eaba drakone e hana botle boo ,
  Matha ka kopo!
  The Marquise de Lasca e ile ea re:
  - Ho na le li-genies tse ntle le tse mpe. Ba matla, empa bokhoni ba bona bo lekanyelitsoe. Empa ka khopolo, haeba e mong oa banna kapa basali a ne a ka kōpa moemphera Iblis oa jinn hore a timetse morabe o motona, "me a khona ho fumana lesale la matla "ohle le neng le tla fana ka matla holim"a matla ana a maholohali a bokahohleng ba rōna, joale o ne a ka baka sena!
  Dominika e ile ea lumela:
  - Sena e se e le ntho e 'ngoe! Re hloka ho fumana Ring ea Matlaohle. 'Me joale re tla lokisa tsohle.
  Drakone e tshehadi ya tsheha, mme lentswe la yona le ne le le jwaloka letolo. Mme yaba o araba:
  - One Ring e thata haholo ho e fumana. Kaha e fana ka matla holim'a sebaka se ka bapisoang le sehlopha sohle sa linaleli. Ho feta moo, haeba bokahohleng ba hau sehlopha sa linaleli se batla se se na letho ka lebaka la tlhophiso e sa tloaelehang ea linaleli, joale ke sebaka seo ho nang le libilione tsa libōpuoa tse bohlale le mebuso e mengata. 'Me ho hlakile hore ha ho motho ea kileng a mo fumana, kaha ho ne ho se na moemphera oa bokahohle ba rona ba tšōmo!
  Dominika o ile a tšeha 'me a botsa:
  - Na u na le Molimo?
  Marquise-nymph o ile a araba:
  - Hore na ho na le Molimo ea Phahameng ka ho Fetisisa, "Mōpi Lihlopheng tsohle, kapa hore na ha a eo, ha ho motho ea hlileng a tsebang ho fihlela kajeno. Esita le Koschey Ea sa Shoeng. Empa ho na le melimo ea maemo a tlase. Empa li joalo hoo li nang le thuso e fokolang, 'me ho molemo ho lula hole. Ka kakaretso, lentsoe Molimo le na le meelelo e mengata. Kahoo liphatsa tsa lefutso tse phahameng ka ho fetisisa li lekana ka matla ho melimo.
  Troll ea basali e ile ea re:
  - Re boetse re na le malumeli, empa ha a na thuso e nyane. Joalo ka ea hau, ka tsela. Joale, ha ho ne ho e-na le coronavirus , likereke li ne li hlile li se na letho, "me lithapelo li ne li thusa motho e mong, kapa libano li ne li ba sireletsa khahlanong le likokoana-hloko. Ke hobane"ng ha lōna batho le le bonolo hakaale, le nahana hore ka ho khumama le ho inama le ka kopa ho hong!
  Dominica e ile ea araba ka bohale:
  - Empa ho hang ha ke lumele ho Molimo kapa melimo! Mme ha ke tsotelle seo. Empa ke ne ke sa lumele ho li-elves pele, 'me ke li nka e le tšōmo le tšōmo ea motho. - Ngoanana o ile a otla sole ea hae e se nang letho holim"a letlapa la lejoe "me a tsoela pele. - 'Me joale kea bona hore ho na le li-elves, li-dragons, trolls, nymphs, kahoo ke hobane'ng ha u sa lumele ho Molimo le mangeloi? Ho feta moo, batho ba limilione tse likete ba lumela ho Ea Matla 'Ohle,' me hoo e batlang e le bana ba banyenyane feela, eseng kaofela ha bona, ba lumelang ka botebo ho li-drags le li-elves.
  Marquise Laska o ile a tšeha:
  - Kea tseba! Ngoanana enoa, ha a sa le monyenyane, o ile a shebella setšoantšo sa katuni se buang ka Dunno, 'me ha e le hantle, a qala ho batla molamu oa boselamose ka jareteng. Mme a lekola lekala le leng le le leng. Mme bana ba bang ba mo tsheha. Ha e le hantle, esita le ba sa le banyenyane batho ba bangata baa utloisisa hore mehala ea boselamose ke tšōmo!
  Dominika e boletse:
  - Empa lefatšeng la hau ho na le li-wands tsa boselamose!
  Troll e tšehali e ile ea lumela ka hlooho:
  - Ehlile ho teng! 'Me e le hore u pholohe, u tla tlameha ho ithuta ho li sebelisa !
  Drakone e tšehali ea puruma:
  - Hona joale! Mo fe thupa ea boselamose, re tla bona seo ngoanana enoa, ea bohale le ea sebete, a khonang ho se etsa!
  Dominika e ile ea bina:
  Ke le kopa hore le se ke la makala
  Haeba boselamose bo etsahala!
  Haeba ho etsahala, haeba boselamose bo etsahala!
  Laska o ile a ngola:
  - Che, na ha a ratehe? Moloi ea joalo!
  Troll e tshehadi e ile ya nka lere la yona la boselamose ka thata ho feta letsohong la hae le letona mme ya e tsoka. Mme lehadima la otla Dominica. Empa setšoantšisi sa ngoanana se ile sa khona ho qhoma motsotsong oa ho qetela, 'me sekoti se ile sa hloloheloa. Lithaele tsa 'mabole ka mor'a ka li ile tsa qhibiliha' me tsa qala ho tsuba.
  Dragon Duchess a hooa:
  - Hlokomela, Cobra! U tla senya seaparo kaofela!
  Weasel o ile a tšeha mme a re:
  - Ona ke mokhoa oa ho sebelisa wand ea boselamose!
  troll Cobra ea basali e ile ea bina ho arabela:
  - Mme ea khopo, mokhoa oa ka o bonolo,
  Ha ke rate ho hula katse mohatla!
  Dominica o ile a araba ka ho thothomela:
  Ho na le toro e mpe ho bana ba ka,
  Tlola e le 'ngoe - ho otla ha 'ngoe!
  Dragon Duchess e sitisitse:
  - Bona, mahlaku a hae a se a felile! Ho batho, tšenyo ha e fele kapele hakaalo. Ke ngoanana ea joang !
  Nymph marquise e netefalitse:
  - Ho felile ke lehlohonolo! Ke ne ke se phoso ka eona. Ho tsoaloa bocha ha hoa tloaeleha ka matla, esita le ho baloi, 'me ha hoa ka ha tšoaroa ka boselamose.
  Dominika o ile a bonya mahlo a ba a ema ka matsoho a hae ka tsela e bontšang hore o na le sebete. Mme maoto a hae a sa roala letho a ne a benya moyeng jwaloka mahare a propeller. 'Me ngoanana a e nka' me a bina ka cheseho, ka lentsoe la hae la silevera:
  Re nolofalitse thato ea rona lintoeng,
  Moena, ba ile ba loanela Naha ea Ntate.
  E ne e shebahala joaloka elfinism ho tloha hole,
  Lesole la Elf le kene Orklin!
  
  Bontata rona ba ne ba qhekella sabole;
  Mme yaba dithunya tsa kena tshebetsong...
  Lifate tsa birch li bula makala a tsona,
  Banana ba pheha liphae!
  
  e atleha ntoeng efe kapa efe ,
  O tseba ho nka lintho ka kelello ea hae.
  Ka linako tse ling lihele tse hloekileng lia chesa.
  Empa re tla hlola mohanyetsi !
  
  Elf e sireletsa Lefatše,
  O fana ka bolulo ho ba sa roalang lieta le ba feela.
  Re qetile ntoa ka May,
  Orkmacht e ne e letetsoe ke tlholo e matla!
  
  'Me ka mor'a ho haha le ho jala.
  Masimo a ntse a thunya 'me rye e tletse ka mekotla.
  Le bahale, banana, bo-ntate-moholo,
  Ho ne ho e-na le serame le lehloa ka har'a liforo!
  
  Ho tsoa ho Ntat'a rona ea sebete,
  Nka seqha se tebileng.
  Lifolakha tsa elfinism lia fofa,
  'Me lifolakha tsa Fuhrer ke tsa ho qhaqhoa!
  
  Lilemo tse makholo li tla feta tlasa rona Linaleli,
  Empire ke sehlopha sa linaleli.
  Ha ho eso be morao haholo hore o ka tswalwa
  Le ho pata sera sebakeng!
  
  Empa ke lumela hore kelello e tla ba le khotso,
  Mme motho o tshwana le mme ho bohle,
  Mona lelapa la khale le ntse le atleha.
  Khanya ea Khanya - Mohau!
  'Me ngoanana o bina hamonate haholo, ke sebini se babatsehang sa maemo a lefats'e. Kapa quasi-worldly - e leng ntho e qabolang le ho feta.
  Dragon Duchess ea lla:
  - E makatsang! Kapa mohlomong e nke feela 'me u e etse ...
  troll Cobra e tšehali e ile ea lla:
  - Ke nako ea ho loana le li-wands tsa boselamose! 'Me ho se na lipekere tse lerootho! Re tla loana le sera ho isa bofelong!
  Nymph marquise e ile ea lla:
  - U se ke ua ba sethoto! Ke sera se kakang ho wena. Ona e ka ba monyetla oa rona oa ho qetela oa ho boloka le ho khutlisa thobalano e matla!
  Dominika o ile a honotha ka khalefo:
  - Mphe thupa ea boselamose 'me ke tla kokota motsoako oa mohanyetsi oa ka. Ke Harry Potter ka mose, eseng Dunno!
  Dragon Duchess a honotha:
  - Ke sehlopha sa mofuta ofe see?
  Weasel o hlalositse:
  - Litlhaku tse tsoang litšōmong tsa batho le folklore Harry Potter ke moshanyana ea ithutileng sekolong sa boselamose, 'me Dunno ke setšoantšo sa lipopae .
  Cobra a bososela mme a tsukutla molamu wa hae. Pulsar e ile ea fofa 'me ea otla moo setšoantšisi sa filimi ea ngoanana se neng se eme teng. Mme yena, Dominika, a tlolela morao ka bokgabane, a benya direthe tsa hae tse pinki, tse neng di batla di se na lerole. Mme malakabe a nka sole ya hae mme a e nyeka habobebe.
  Ngoanana a hoeletsa:
  - Oh , u khopamisa !
  Mme a tsoka letsoho la hae. 'Me hang-hang lere la boselamose leo nymph e neng e le tšoere matsohong a hae la potlakela letsohong la hae ka matla a tšabehang.
  Mme Dominic a mo tshwara ka thata, jwaloka tshwene e lebelo. Ka mor'a moo, o ile a thunya pulsar ho arabela.
  Setšoantšisi sa ngoanana ha sea ka sa hoeshetsa mantsoe leha e le afe, ha sea ka sa lla, se mpa se tsoka ntho ea boselamose. Mme leqeba le tukang la fofela ho Cobra. O ne a sa lebella sena mme o ile a oela fatše. Meqathatso ea hae, e leng setaele sa seeta se halofo se koahetseng serethe feela, e ne e tsukutleha ho ea holimo. 'Me ho ne ho hlakile hore troll ea basali e ne e lemetse hampe. Mme a bobola nako e telele. 'Me a qala ho thunya ho tsoa lereng la hae la boselamose.
  'Me li-pulsar tsa hasana joalokaha eka sefako se oela leholimong. Ka sebele ho ne ho e-na le ho otlana.
  Hantle-ntle, ho otla ho hong ho matla le letoto la lithunya tse thellang li ile tsa fosa sepheo.
  Pulsar e ile ea boela ea otla li-duches tsa drakone. A araba ka ho e nka a betsa ka mollo hanong. 'Me leseli la hae le ne le se na kotsi, le ile la tšoara nymph ea marquise.
  Hape o ile a sisinya lere la hae la boselamose mme a puruma:
  - Ho lekane bana! Ka 'nete u se u tšetse meeli eohle.
  Empa banana bao ka bobeli ba ne ba sa nahane le ho nahana ka ho kokobela. Dominika, ha a utloa matla a bodemona ka ho eena, o ile a otla ka molamu oa hae oa boselamose 'me a akhela pulsar e' ngoe ka mor'a e 'ngoe. 'Me libolo tsa hae li ile tsa otla maoto a troll master' me tsa chesa meqathatso ea hae.
  A hoeletsa ka khalefo:
  - Khoho ea motho!
  The nymph marquise o ile a hana:
  - Che! Ho ka etsahala hore ebe ke phakoe ea mofumahali, kapa bonyane khaete!
  Dominica o ile a otla hape , 'me lekhetlong lena leqhubu la tsunami la mollo oa hae o matla le ile la otla joalo ka lerumo le entsoeng ka lelakabe.
  'Me troll Cobra e tšehali e tla rora ebe e lokolla boselamose ntle le lithibelo. Empa hang ha topallo ea mollo e mo phahamisetsa holimo, e chesa mose oa hae 'me e mo otla sefubeng.
  Phefumoloho ea troll e tšehali e ile ea tšoaroa. Mme Dominica a e nka ho feta mme a eketsa pulsar e bolaeang hloohong. 'Me e ne eka sledgehammer e otla boko ba ka.
  Cobra e ile ea puruma 'me qetellong ea felloa ke matla. Maoto a hae a neng a sa roala letho a ne a chesitsoe a bile a e-na le makhopho. Ngoanana ea nang le nko ea aquiline o ile a binoa a ba a shapuoa.
  Dragon Duchess e ile ea hooa ka thabo:
  - Joooh! U fetisitse litebello tsohle! Ha e le hantle, ke ne ke sa nahane hore u ka etsa ntho e joalo - ho tlosa Cobra ka boeona!
  The nymph marquise o ile a ōma ka hlooho:
  - Ke eena ea ka sehloohong le tšepo ea rona feela! Mme a ka bewa ya lokileng. Sheba seo botle bona bo takilweng bo se etsang!
  Ka 'nete, Dominika o ile a e nka 'me a sisinya leoto la hae le sa roala letho, le khahlehang, 'me "pōli" ea morocco e ile ea lla ka tšohanyetso 'me ea khema. E ne eka o se a ntse a phela le ho tsamaea. Mme ha re tloleng ka nnete mme re ferekane.
  Dragon Duchess a phatloha ka litšeho, a sisinya lihlooho tse supileng mme a re:
  - Joooh! O ho etsa joang?
  Dominica o ile a thothomela mme a lla:
  Ho bua 'nete, ha ke tsebe
  Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e kopane mochesong oa motšehare ...
  Ke batla ke sa bala mantsoe a boloi.
  Ha ke bapale ka moea oa moea ho hang!
  Ho e-na le hoo, ke lula ke u hloloheloa, Mohlomphehi,
  Nka ngoanana le uena!
  Li-dragon Duchess tsa lla:
  - Dominika e amohetse! 'Me ka lebaka la talenta ea hae e khethehileng, o ngolisa lefapheng le phahameng la Dragon Academy. Moo a ke keng a tlameha feela ho lefella lithuto tsa hae, empa, ho fapana le hoo, o tla lefshoa chelete e eketsehileng ea lihlapiso!
  Dominica e ile ea tlolela holimo, ea bilika 'me ea bina:
  Ha ho na Dominica e betere
  Ke mmala wa Lefatshe...
  Letsatsi le chabela polanete.
  'Me ho pota-pota ho na le li-zero!
  The nymph marquise o ile a botsa ka pososelo e monate:
  - Ke tla fumana eng bakeng sa see?
  Ho bile le khefu... Dominica a phasoloha :
  - U hloka ho fumana moshanyana ea motle!
  Dragon Duchess a tsheha mme a araba:
  - Leha ho le joalo , seithuti se secha se ne se hlakile hore se na le boikhohomoso bo matla! Ka hona, ke qobella pako - ho phatlalatsa li-aphorisms tse lekholo tse nang le mapheo. 'Me u e etse hang-hang!
  Dominica a dumela ka hlooho ka pososelo:
  - Ka kopo! Ha se lefeela hore ebe ke bapalitse lifiliming, 'me ke na le mohopolo o motle haholo!
  Dragon Duchess a honotha:
  - Tloo kapele! Ke boetse ke na le moeli oa nako!
  Dominika o ile a hema haholo 'me a ngola ka lebelo la sethunya sa mochini:
  Ha ho motho ea hlokang litsebe tsa tonki e shoeleng, empa kutlo ea phokojoe e phelang ke mpho ho ba sa hlokeng litonki ho finyella lipakane tsa bona!
  Hang ha u beha lieta kelellong ea hau, u tla lula u sa roala lieta ka ho sa feleng!
  Ntoa ke moea bakeng sa matšoafo, empa e kopane feela le khase ea binary!
  Haeba sera se sa batle ho tela "me se sa tsebe ho lahleheloa, re tla se qobella ho hlobola liaparo tsa sona "me re se rute mokhoa oa ho hlōla!
  Batho ba babe ba rata boselamose, batho ba lokileng bao e seng batho ba rata boselamose!
  Ho bolaea ntoeng ho thata ts'ebetsong, ho nyonyeha ponong, empa ho hoholo hakaakang qetellong! Sena se bolela hore ntoa e tlisa bophelo bo botle moeeng, ho thatafatsa 'mele, le ho hloekisa sepache!
  Ka linako tse ling ntoa e tlatsa lipache haholo , 'me ka ho toba ho lekana le botlalo ba mali a tšolotsoeng, le lefeela la pelo e bolileng!
  Molato ho Naha ea Bo-Ntate o putsoa ka boinehelo bo se nang boithati!
  Ntoa e leka ba bohlale, e thatafatsa ba matla, e thabisa maoatla ! -
  Ho ba litšeho ha ho monate, ho lla ha ho tena!
  'Musi ea molemo , joaloka mahe a linotši a monate, o tla nyeka pele, ebe o tšoela ka mathe !
  Mme mmusi e mobe, jwaloka lengana, o tla batalatswa pele , a ntoo hatakelwa!
  E, khauta e bonolo, empa e ka sebelisoa habonolo ho etsa thebe e ke keng ea phunyeletsoa!
  Boleng kamehla bo feta bongata - esita le leoatle la perela motoho ha se tšitiso ho selepe!
  Bobe bo tlala matla ha botle bo fokotswa ke tshabo!
  Motlae o monate, khaba e ntle bakeng sa lijo tsa mantsiboea, le thuso e hlokang thuso!
  U ka fumana lehlohonolo hang kapa habeli - ntle le tsebo, lehlohonolo lea nyamela!
  Mang kapa mang eo e seng Leo Tolstoy ke tramp ea bongoli!
  Ha ho hlokahale hore u tsoaloe ke Tolstoy hore u be motho ea anyang lingoliloeng!
  Ha re noeng ho ba le basali ba bangata ho feta mabaka a ho hlajoa ke lihlong ka tlhalo!
  Takatso e sentse banna ba bangata ho feta kutloelo-bohloko ea basali!
  Leihlo le nepahetseng, matsoho a thellang, sera ha se phoso - myopic!
  Filosofi ha e lelefatse bophelo, empa e etsa hore e be majaba-jaba, e otlolla likotoana!
  Molaoli o hapa ka boqhetseke, ralache e nang le lipalo, ea bohlale ka bonono, moikaketsi ea nang le thetso!
  Kahoo ha re noeng hore tšepo e se ke ea shoa, 'me ho shoa feela ba sa e pheleleng!
  Tšepo e shoa qetellong ... 'Me ba pele ke ba sa e lokafatsang!
  Ntoeng, logic ke mohopolo o lekanyelitsoeng, joalo ka chokolete; pele o ka ba le nako ea ho khahloa ke mekoallo, e se e le molomong oa hau; pele o ba le nako ea ho e metsa, e tsoa ka thoko!
  Katleho ka linako tse ling ea nkha, katleho e nkha joaloka setopo, empa thabo e ke ke ea nkha!
  Molimo o holim"a ntho e "ngoe le e "ngoe, "me Diabolose o lintlheng tsa eona!
  Ho shapuoa ha ho monate le ho motho oa masochist!
  Seo Molimo a sa se tsebeng ke potso feela eo a neng a ke ke a e araba!
  Tshwene e molemo ho feta motho ka hore e ka ba phoofolo ya sebele!
  Thero e se nang molemo e tšoana le tsela e isang selepeng!
  Ho aha lithuto life kapa life litemaneng tsa Kosepele ho tšoana le ho ithuta quantum mechanics ho tsoa lipaleng tsa Baena Grimm!
  Ho thata ho ba Molimo, empa ho lula u le diabolose ha ho mamellehe ka ho felletseng!
  Kelello e eketsa matla le ha palo ea lira e imena habeli!
  Bophelo ke ho sekisetsa ho felletseng, eseng le batho, empa le tlhaho!
  Phatleng e bōpehile joaloka tšepe , ho bolelang hore noka e pholile!
  maoatla , melao ea tlhaho ha e beheloe ba bohlale!
  Puo e fuoa ba bohlale ho pata mehopolo ea lintho tse hlokang kelello le tse se nang moelelo!
  Ea bonang tse qabolang ka masoabi o tla foufala ka bomalimabe ka lebaka la thabo e tebileng!
  - Potlaka ntle le ho potlaka - potlaka ntle le ho potlaka! Fumana A ho tsoa thutong ka ho rarolla ketso e rarahaneng!
  Bahlōli ha ba ahloloe ... Leha ho le joalo, ka linako tse ling ba ahloloa!
  - Booatla ba motho ke motsoalle oa melimo e tletseng bora ho batho!
  Motho ka molikong ke monna, empa kolobe esita le ka tlung ea borena ha e na ho phahama ho feta kolobe!
  Ho na le lintho tse peli tse sa feleng: bokahohle le bohlale ba motho, leha ho le joalo, ea pele e amana, 'me ea bobeli ke e feletseng!
  Seo Serussia se sa se rateng ho khanna ka potlako, le sefofane se potlakileng !
  - E mong le e mong ha a batle ho ea liheleng, empa ke ba seng bakae feela ba ka latsoang takatso ea monyetla oa diabolose!
  Empa ntle le ho nosetsa ka meokho, u ke ke ua kotula kotulo ea thabo, 'me ntle le ho nosetsa, joale menyaka ea katleho e ke ke ea hōla!
  Molimo o nthong e "ngoe le e "ngoe, kapa holim"a eona, "me Diabolose o bosieong ba lintho, kapa botebong ba khaello ea lintho tse bonahalang!
  Mang kapa mang ea iphang nako ea ho ba hlokolosi o tla boloka ka ho sa feleng lepatong la hae!
  Ho khutsa ke khauta, lentsoe ke silevera, empa ho tšoloha ho hongata molomong oa mosali hoo le litaemane li fetohang lerootho!
  Ho khutsa ke khauta 'me polokelo e telele ea melapo e phoroselang e ke ke ea rusa!
  "Me khauta e lahleheloa ke boleng ba eona haeba e ka epeloa fatše ka khutso!
  Ka linako tse ling, ka ho khutsa, u tla tlatsa sepache sa hao ka khauta e ngata ho feta ka ho kōpa ka lentsoe le phahameng hore u fuoe chelete!
  Ha ho mohla ntoa e tenang, e ka ba tloaelo, empa ho fihlela thunya ea pele!
  Nako ea khotso e atisa ho ipheta-pheta, 'me ntoa feela e lula e le motho ka mong!
  Ntoeng, joalo ka chess, u ke ke ua etsa phoso, empa phapang ke khatello ea nako e sa feleng!
  Ntoa ke bothata bo sa feleng le pele ho ts'ebetso ea pele!
  Ho chess, metsamao e etsoa ka ho fapanyetsana, empa ntoeng, ba chenchana!
  Ntoa e tšoana le chess, feela ntle le melao le ka nako ea nnete!
  Ntoeng ho na le khaello ea nako e sa feleng, ha khotso e rena, ho na le khaello ea monate!
  Ntho e thahasellisang ka ho fetisisa ntoeng ke hore ntho e 'ngoe le e' ngoe e lula e tebile, 'me ke feela bakeng sa pontšo ea hore ke capitulation!
  O ka inehela ka boikaketsi, empa, oho , o ka inehela feela ka 'nete!
  Mosebetsi o boima oa koetliso o lefa ka ho loana habonolo! Ea sa botsoa o tla fetoha mohale!
  Ha ho mohla u liehang ho ithuta, ntle le haeba u shoele!
  Esita le motho ea shoeleng o na le monyetla oa ho iphetetsa, ntle le haeba e le motho ea sa lumeleng hore Molimo o teng!
  Ho ba ea sa lumeleng hore Molimo o teng ho bolela ho khaotsa ho ba ea sa shoeng!
  Ba nahana ka dihlooho, empa ba itshwere ka dimpa!
  Bokhopo ha bo phele ka lipelong, empa ka mpeng!
  Pelo e na le boithati feela nako le nako, empa mpa e lula e le teng!
  Mpa ke karolo e tšabehang ka ho fetisisa ea "mele, empa ke eona e re susumelletsang ho sebetsa!
  Ntle le pelo ha ho motho, ntle le mpa ha ho meharo ea motho!
  Ba tšelisa pelo le ho thoba mala!
  Ha ke tsotelle hore na koloi e bitsa bokae, ntho e ka sehloohong ke hore botumo ba Motherland ha bo na theko!
  Haeba Jesu a phela ka pelong, Satane o phela ka mpeng!
  Mpa e se nang letho e u khothalletsa hore u tlatse sepache sa hau!
  Hlooho e se nang letho e tšolla sepache sa hau!
  Mpa e khōlō ha se pontšo ea motho e moholo, empa e bontša matla a fokolang!
  Mpa e se nang letho e tlatsa moea ka bohloko!
  Mpa e boima ka ho fetisisa ke eo ho se be letho ha eona ho tsoang hloohong e se nang boko!
  Mosadi o jeswa ke maoto a hae jwaloka phiri, ka lieta tse phahameng feela!
  Nakong e tlang, ba bangata ba tšepisa hore ho tla ba le lithaba tsa khauta, empa thabo e ntse e le haufi!
  Bophelo ha bo tšoane le likarete, u tlameha ho fana ka sohle seo u nang le sona hore u atlehe !
  Sepheo se tšoana le lebone, u hahamalla ho se finyella, empa ha u se finyella, u bona mathata a ntse a eketseha!
  Koae ke ' molai ea atlehang ka ho fetisisa , haholo-holo khahlanong le moreki! Sekerete se tšoana le sethunya se khutsitseng, empa sea bolaea esita le matsohong a motho ea sa rutehang!
  Koae ke eona sniper e tšepahalang ka ho fetisisa, e lula e bolaea!
  Sekerete se latsoeha ho baba, empa se hohela ho fetang lipompong feela!
  Koae e tšoana le ngoanana e mobe , empa ho arohana le eona ho bohloko le ho feta!
  Sekerete, ho fapana le seqhomane, ha se akheloa, se lelefatsa bophelo!
  Ntoeng, tsela e khuts'oane e lebisang pakaneng ke ho potoloha, 'me' nete e hloekileng ke thetso e mpe!
  Mokhoa o pota-potileng ke mokhoa o tiileng oa ho khutsufatsa tsela e lebang sepheo sa hau!
  Bophelo bo bofubelu, empa bo tloha ka mali a sekareleta!
  Ntoeng, bophelo bo lahleheloa ke bohlokoa ba bona, empa bo fumana moelelo!
  Ntoa , joaloka monyali, e kotsing ea ho eka, empa ha e lumelle ho lieha!
  Ntwa ke mosadi wa ditaka o ja mebele ya banna!
  Lilemo tsohle li tlas'a ntoa, joalo ka lerato, empa ha se papali e monate !
  Ntoa, joalo ka motho oa makhotla, e theko e boima ebile e fetoha, empa kamehla e siea mohopolo oa mohale!
  Ntoa ha e tšoane le toro; u ke ke ua khona ho etsa ntle le maikutlo a matla!
  Lefatše lea bora ebile lea phomola, ntoa e monate ebile e monate!
  Ntoa, mali ana le mofufutso, li nontša lipeo tse tsoalang sebete!
  Ho sa tsotellehe hore na mokhoa oa ntoa o thahasellisa hakae, bohle ba batla bofelo!
  Ntoa ha se buka, u ke ke ua e koala, u ke ke ua e pata ka tlas'a mosamo oa hau, u ka e silafatsa le uena!
  Ntoa ke bolumeli: e hloka cheseho e feteletseng, taeo, kutlo e sa belaetseng, empa melimo ea eona e lula e shoa!
  Ntoeng, joalo ka k'hasinong, kotsi e kholo, empa meputso ke ea nakoana!
  Lesole lea shoa, khanya e lebetsoe, likhau li felile, 'me ke mabaka a ho qala polao e ncha a ke keng a tlosoa!
  Re khesa 'molai ntle le hore e be lesole le ka pele, re khesa lesholu haeba e le senokoane lebaleng la ntoa, ka makhetlo a mabeli!
  Lesole, enoa ke mohale eo lihlomo tsa hae li nang le sebete le tlhompho! General Baron, eo moqhaka oa hae e leng masene le bohlale!
  Lesole le utloahala le le motlotlo, la lekunutu le utloahala le nyelisa!
  Motho oa pele tlhaselong eo a ka "na a shoa, empa oa ho qetela a ke ke a sala mohopolong!
  Ho molemo ho ba oa pele ka ho arolelana khapo ho e-na le ho hlasela!
  Ntoa, joaloka mosali, e beha banna fatše feela ntle le ho senya!
  Mosali, ho fapana le ntoa, ha a potlakele ho bolaea monna!
  Ntoa, ho fapana le basali, ha ho mohla e khotsofatsoang ke palo ea banna ba abetsoeng!
  Ntoa ke mosali ea sa khotsofalang ka ho fetisisa, banna ha ho mohla ba mo lekaneng, 'me a ke ke a hana mosali!
  Basali ha ba rate ho loana, empa takatso ea ho bolaea monna ha e mpe ho feta kulo!
  Esita le kulo e nyenyane e ka bolaea monna, mosali ea pelo e kholo a ka mo thabisa!
  Pelo e kholo hangata e lebisa tlhokomelong e fokolang ea boithati!
  Ntoa ha e na sefahleho sa mosali, empa e tsoa mali ho feta mosali!
  Ntoa ha e tlise thabo, empa e khotsofatsa tšekamelo ea tlhaho e mabifi!
  Thabo ea ntoa, litopo tsa lira li theko feela!
  Ntoa ke ho lema tšimong: e nontša litopo, e nosetsoa ka mali, empa e hlaha ka tlhōlo!
  Tlhōlo e holisoa holim'a litopo le mali , empa e beha litholoana ka khanya!
  Ntoa e tšoana le palesa e jang motho, e khanyang, e jang nama ebile e nkha hampe!
  Ntoa ke 'm'a tsoelopele le' mè oa bobeli oa botsoa!
  "Me ntoeng, bophelo ba lesole ha bo na thuso, "me balaoli ba sesole ke tahlehelo!
  Haeba u batla khotso, kenya tšabo; haeba u batla ntoa, kenya litšeho!
  Litšeho ha se sebe haeba u se setšeho litabeng tsa sesole!
  Ntoa e tšoana le liserekisi, ke mohlōli feela ea nang le litšeho tsa ho qetela!
  Ntoeng, joalo ka liserekising, ke 'molai ea bolotsana feela!
  Bonngoe tlas'a puso e thata e molemo ho feta moferefere le botsoa tlas'a o bonolo!
  Lefu ke kopano, nyeliso ke ntho e phethahetseng !
  Ho sa tsotellehe hore na morena o moholo hakae, o tla ea lebitleng, feela joaloka setsomi!
  Ralipolotiki o lula a bua leshano, feela o shoa ka 'nete!
  Ho se shoe ke ntho ea sebele, empa lefu ke boikaketsi!
  Marena a ka etsa ntho e "ngoe le e "ngoe, empa ha ho a le mong, kapa morena a le mong ea ka phonyohang lebitleng ho kena lefatšeng!
  E mong le e mong o batla ho phela hamonate, empa ke ba "maloa feela ba shoang ba e-na le seriti!
  Lefu le tšepisa mathata, ntle le haeba le phatsima ka mahlaseli a katleho!
  Bophelo ntle le boithabiso ke lerato le se nang ho itlosa bolutu!
  Ho monate ha lerato le le teng, hobe le ho feta ha tšollo ea mali e e-ba teng!
  Thobalano e tšoana le toche, empa ho tlatsa hape ho bitsa chelete e ngata!
  U ka phela ntle le thobalano, empa u ke ke ua tsoala!
  Ha lerato le chesa haholo, mali a phalla ka matla!
  Batho ba batla lerato, liphoofolo li batla thobalano, 'me ba bohlale ba batla litšenolo!
  Esita le likolobe tse nyalaneng, li-esthetes lia e rata!
  Ho kopanela liphate ho boetse ho hloka ho leka-lekana, ho molemo haholoanyane!
  Ha ho na meeli leratong, ka mantsoe a thobalano a lekane!
  Ho bonolo ha u le tlas'a mollo haeba ho na le lelakabe ka pelong ea hau!
  Ho molemo ho tuka mollong ho e-na le ho fetoha moea oa Kaine!
  Ntoa ke thobalano ea sehlopha: ho lla ho hongata le ho hoeletsa, empa ho ke ke ha e-ba le mali a mangata hakaalo esita le ho tsoa ho baroetsana ba sekete!
  Ho kopanela liphate ho tšoana le ntoa, empa eseng nako e telele le e tloaelehileng!
  Ho loana ho tšoana le ho etsa lerato, empa ho bokolla ha ho khothalletsoe!
  Ho kopanela liphate ho monate, empa ho khohlela mali ho kotsi!
  Ntoa e boima, empa ho tlotloloha ho boima ho feta moroalo ofe kapa ofe oa sesole!
  Haeba u batla ho phela, ithute ho loana, haeba u batla ho phela, ithute ho hlola!
  Ntoeng, mekhoa eohle e ntle, ntle le ho khohlela!
  E mong le e mong a ka loana, empa ke ba tšoanelehang feela ba ka hlōlang!
  Ntoa ha se sebaka sa ho nahana, e tletse bohlanya bo boholo!
  Ho molemo ho loana ho feta ho hoeba ka Naha ea Bo-Ntate!
  Ntoa ha se lipompong, empa e u tlatsa thabo ha u e metsa!
  Ntoa ha e fele, ke lerata feela la likanono le kokobelang!
  Cannonade e ka 'na ea kokobela, moqomo o ka phatloha, empa ntoa e ke ke ea khaotsa!
  Ntoeng, ntho e thahasellisang ka ho fetisisa ke ho se tsejoe esale pele, ntoa ea sebele!
  Ke hobane"ng ha litheko li ile tsa theoha tlas"a Stalin hobane lira tsa batho li ne li bolaoa!
  Ho molemo ho hlobolisoa ka chelete ho e-na le ho roala lieta feela!
  Ho monate ho roala lieta ho feta ka tsela ea tšoantšetso ho roala lieta!
  Ntoa e tšoana le liserekisi, feela sebakeng sa litšeho ho na le meokho, 'me lebala la lipapali le lekana le polanete!
  Ke batla khotso, ea fetoha ntoa, ke batla ntoa, ea fetoha capitulation!
  Ntoa, ho isa bohōleng bo itseng, ke "mè, e tsoala boena ba sebele!
  Ntoa e mpe, empa e tsoala balekane ba molemo!
  Matsoho a malelele a molemo haeba kelello e se khutšoanyane!
  Matla aa hlola, 'me ke kelello e sebetsang feela e fanang ka limpho tsa tlhōlo!
  Matla le bohlale, joalo ka monna le mosali, li tsoala tlhōlo ka bobeli feela!
  Motho, ho fapana le piramite, o na le tšehetso e sa bataletseng ka mamello!
  Phiramide e na le likhutlo tse "nè, empa bokaholimo bo bataletseng bo etsa hore e tsitse!
  Lefu le monate le molemo ho feta bophelo bo monate !
  Ho molemo ho ba Molimo naheng, empa ho hobe ho ba diabolose sebakeng!
  Letsatsi le likela ka halofo ea letsatsi, empa khanya e ntse e le teng ka makholo a lilemo!
  Botumo ke ba nakoana, ntle le lintho tse ling kaofela!
  Phela ka ho sa feleng, ithute ka ho sa feleng, empa u se ke ua ithuta hape!
  Khanya e ka khanya haholo, ea khanya ho feta khauta, empa e nyamela ho feta nako!
  Khanya e tšoana le letsatsi, empa ha le likele bosiu!
  Ha ho bonolo ho tuma, esita le ka boiteko, empa botsoa bo lebisa lihlong habonolo!
  Botumo bo tšoana le mollo, o khahlisang mahlo, empa ho o fumana, o tlameha ho chesa motho!
  Ho molemo ho ba khanyeng , ho hobe ho pota-pota ke lintsintsi tse khomaretseng botumo!
  . KHAOLO No. 7.
  Kamora ho tsoha, moshemane oa khosana Oenomaus o boetse o tlameletsoe lebiling. Pele ho moo, o ne a lumelloa ho itlhatsoa ka molapong o pholileng le ho borasha meno. Ebe u ja lijo tsa hoseng tse itekanetseng.
  'Me u tsoele pele ho sisinyeha kamehla le' mele oa ngoana, e le hore u se ke ua tšoaroa ke lefu la seoa la majoe. Eo ke qetello e thata ea motho oa August le mojalefa oa 'muso o moholo oa elven.
  Tsela feela ea ho pholoha ke ho ba lekhoba le lecha le ho sebetsa ka thata. Sena se fana ka tšireletso ea nakoana ho tsoa ho petrification. Ho na le menyetla e meng mona ea ho lelefatsa bophelo ba hau, empa ha ho bonolo ebile ho bohloko.
  Leha ho le joalo, moshanyana, ea bilikang lebili, o sebelisa monahano oa hae o ruileng ho ikakhela ka setotsoana lefatšeng le inahaneloang le ho khantša bophelo ba hae bo se nang thabo botlamuoeng ba boithaopo.
  Moshanyana oa ntloana o fofela drakone e nyenyane, e lihlooho tse tharo. O batla ho fumana naheng e sa tsejoeng, a e-s'o tsebe hore na ke eng, empa seo a ka se khutlisetsang ho thobalano e matla le ho emisa ho timela le petrification ea banna.
  Drakone le eona e ntse e le ngoana, 'me moshanyana ha a na lilemo tse ngata,' me o apere lifupi feela le mokotla o nang le sesole sa ntoa, le seqha, lisabole tse peli le lithipa tse peli lebanta la hae.
  Oenomaus o fofa ka pere ea hae. 'Me haufi le eena ho lutse ngoanana Margarita holim'a drakone e nyenyane. O apere seaparo sa ka holimo feela, se suuoe, "me menoaneng ea hae e hlobotseng ho na le masale a boloi. O emetse ntwa ho otla hotswa lefatsheng la motho.
  Ngoanana ha a bonolo. Lefatšeng, e ne e le ofisiri ea moifo le ea bohlale nakong ea Ntoa e Khōlō ea Bochaba. 'Me ka mor'a lefu la hae, o ile a fallela lefatšeng la boselamose le boselamose. Mme o bile ho yona ka dilemo tse fetang mashome a robong a metso e meraro. O ile a qeta sekolong sa Dragon Academy 'me a tseba boloi bo matla. Empa o shebahala joalo ka ha a ne a etsa ha Majeremane a mo fanyeha. Ka lebaka le itseng ha e hole, "me sena se khopisa Margarita. U ka ba ngoana oa ka ho sa feleng ho fihlela neng?
  Ke 'nete, Oenomaus o re eena ka boeena e ne e le khosana e kholo ea elf, empa e ile ea e-ba mohlankana oa lekhoba. Hape, ke ka lebaka leo a halefileng ka eona. Leha ho le joalo, ho ba ngoana ha ho hobe hakaalo, empa ha u le lekhoba...
  Empa joale o se a le lefatšeng le leng, ha a bilikise lebili la makhoba, empa o fofa holim'a drakone. 'Me o ne a e-na le ngoanana oa mokhelo Margarita, ea ileng a tsamaisoa a sa roala lieta lehloeng ho ea polaong ea hae. Mme pele ho moo le bona ba ntlhorisa. Ba ile ba mo khaola mokokotlong ka terata e hlabang 'me ba besa lipalo tsa heroine e nyenyane mollong.
  Li koahetsoe ke marako, 'me ha u hata lehloa le batang, hoo e batlang e le monate, ha ho hlohlona ho bohloko maotong a hao a singed ho kokobela. 'Me molaleng oa pula-maliboho ho ne ho e-na le letlapa - "Ke mokhelo." Ha ba fanyeha, ha ho utloise bohloko, ke ntho e nyonyehang feela ho sheba lifahleho tse thabileng tsa Krauts le mapolesa. Che, tšabo, ho thoe'ng haeba lihele li mo letetse, joaloka pula-maliboho le motho ea chesehang ea sa lumeleng hore Molimo o teng? Moo ba ke keng ba chesa lirethe tsa hau feela, empa 'mele oohle oa hao, ka ho sa feleng.
  Leha ho le joalo, ke hobane"ng ha a lumela lintho tse se nang thuso tse joalo? Leha ho le joalo, ke masoabi ho shoa le ho ea lebaleng, kaha u phetse hanyenyane.
  Empa ha thapo e molaleng oa hae o bonolo e tiea, ngoanana eo o ile a tsohela drakone. Mme pela hae ho ne ho ena le nymph e ntle jwaloka lengeloi. Mme Margarita o ne a nahana hore leholimo le ntse le le teng. Paradeise e joalo e khethehileng bakeng sa bahale ba bo-pula-maliboho le ba sa lumeleng hore Molimo o teng.
  Empa ha e le hantle, lefatšeng la boselamose ho na le botle le bobe, le mathata a lona. O ile a fola ka potlako maqeba le maqeba a hae ka boselamose. 'Me ngoanana eo o ile a kena Dragon Academy, sehlopheng sa ho qetela. Empa o ne a e-na le talenta, a khona ho ithuta le ho ithuta kapele.
  Mme o ne a tseba bokgoni bo matla ba boselamose. Ka hona, ho sa tsotellehe ponahalo ea hae ea bongoana, o ile a tsamaea le Prince Oenomaus ka mosebetsi o khethehileng - ho fumana ntho e ka thusang ho boloka thobalano e matla. Etsoe, lefatše le se nang banna ha le na kutloano le thahasello. 'Me thobalano e ntle e borehile ebile ha e phutholohe ho eona.
  Margarita, ha a ntse a fofa, o ile a re:
  - Ka linako tse ling ke nahana, banna ba tla khutla, ebe joale ke eng? Ke mang ea hlokang ngoananyana? Ke lakatsa eka nka hōla "me ka ba motho e moholo!
  Oenomaus o ile a araba ka ho itšepa:
  - Haeba boselamose bo ka khutlisetsa bophelo ho banna, joale ho ka khoneha hore bo u etse motho e moholo. U se ke ua lebala hore li-elves le nymphs le dryads ha li tsofale, 'me ena ke thepa ea bona ea tlhaho. Empa basali ba batho, che. Ho hlokahala boselamose bo matla ho ba thibela hore ba se ke ba fetoha basali-baholo ba mabe, ba khopo le ba nang le bokooa. 'Me ho ba mosali-moholo ea mobe ho hobe ho feta ho ba ngoanana e motle. Re sa bue ka mafu a botsofali a hlaselang batho. Ha u na boselamose bo tebileng Lefatšeng, 'me mohlomong u iponetse kamoo botsofali bo nyonyehang le bo nyonyehang bo leng kateng, haholo-holo ho basali.
  Margarita o ile a sisinya hlooho hampe:
  - Che, ha ke batle ho ba mosali-moholo! Ho molemo ho ba lekhoba le lenyenyane ho feta mofumahali ea tsofetseng!
  Moshanyana Prince o ile a tšeha mme a re:
  - U tla ba mocha ka ho sa feleng, u sa roala lieta ka ho sa feleng!
  Mosetsana a tsheha mme a re:
  - Ke ne ke le ngoanana oa motse pele ho ntoa. Leningrad, ka tsela e itseng ho ne ho sa hlomphehe ho tsamaea u sa roala lieta, 'me boemo ba leholimo bo ne bo sa futhumale hakaalo. Ka hona, motseng ke ne ke hlajoa ke lihlong ka tsela e itseng ho hatakela . Ke feela nakong ea mosebetsi, ha meqathatso ea bana e tabohile 'me ho le thata haholo ho fumana lieta tse nyenyane, ke ile ka ithuta ho etsa ntho e kang ena. 'Me ua tseba, matsatsing a pele ho bohloko le ho bata, haholo-holo haeba u sa sisinyehe, empa joale u tloaelane le eona ebile e monate. Ho feta moo, Ukraine lehlabula le futhumetse haholo ebile le bonolo.
  Ngwana wa moshemane a dumela ka hlooho:
  - Ho joalo! Kea utloisisa. Empa bona hore na ke mang ea fofang!
  Ka 'nete , ho ile ha hlaha mofumahali ea apereng seaparo se khabisitsoeng ka pel'a bona. Che, eseng Baba Yaga, empa botle bo tsotehang ba blonde, leha e le ka litlolo tse ngata haholo. Le ho phatsima ka meno a perela. Ho e-na le lefielo, o na le mochine o hloekisang motlakase oa morao-rao ka ho feletseng. Ee, ena ke pale e monate.
  O ile a suna bana mme a bina:
  E tletse li-chanterelles, li-squirrels,
  Ke tla boloka jeme...
  Etsoe, bashanyana le banana
  Etsoe, bashanyana le banana ...
  Ke hlile ke e rata haholo!
  Margarita o ile a araba ka hlooho mme a re:
  - E, sena ke sejoale-joale. Stupa ea khale ka tsela e ncha!
  Ho hlakile hore 'mala oa blonde ea nang le vacuum cleaner o ile a utloa sena,' me a reteleha, a puruma ka ho tsieleha:
  - U fumane kae maikutlo a hore stupa e tsofetse? E, uena ka boeena, haeba u ne u ka lula lefatšeng la hau, u ka be u se u le mosali-moholo! 'Me e mpe haholo , haeba e se ka lekeseng!
  Margarita o ile a lumela ka ho feheloa:
  - E, ho joalo! Mohlomong masapo a ka be a phaphametse ka lebitleng, kapa a ka be a ile a fetoha mobe hoo ho neng ho nyonyeha ho mo sheba.
  Oenomaus o ile a ngola:
  - Batho ke libopuoa tse amohileng Molimo. Ba amohuoa seo li-elves li nang le sona - bocha ba ka ho sa feleng! 'Me thobalano e matla le eona e tlameha ho kuta litelu. Bashemane ba re ho bohloko haholo ebile ha ho monate!
  Ea blonde ea nang le vacuum cleaner o ile a e nka a e sisinya. Mme dipudula tse mebala e mengata di fofela ho bana ba dutseng hodima didrakone tse nyane.
  Ha ba arabela, bashanyana ba ile ba fofa ho tloha ho li-drags tsa bona, 'me li-bubble li khutlela morao, ka karabo ea blonde e sisinya molamu oa hae. Mme tsohle tsa qala ho bilika.
  Lipulula li ile tsa qala ho bilika ka motjeko o chitja, joalo ka ha eka o felile. Mme ho ne ho le monate .
  Ngoanana o ile a hlokomela:
  - Ha u Baba Yaga - leoto la lesapo,
  'Me blonde e pholileng ke halofo ea thabo!
  Mohlabani ea nang le vacuum cleaner o ile a bua ka khalefo:
  Bana ke maoatla joalo ka tšubuhlellano ea sephethephethe
  U ntse u huleloa ka letlooa ...
  Ke tla o kenya ka pitseng,
  Ke tla u besa mollo!
  'Me ho arabela ho na le litšeho tse monate le tse thabisang joalo. Ka sebele enoa ke mosali - ea nang le pholileng e kholo.
  Bana ba ile ba ohla lidrakone tsa bona mme ba tlolela ho Baba Yaga. Ngoanana o ile a nka letjeketjane ka mokotleng oa hae 'me a lla:
  - Na u batla ho e amohela?
  Mosotho o ile a tšeha 'me a otla moloi oa pula-maliboho ka pulsar ea hae. A qoba drakone ea hae. 'Me ho arabela o tla boela a etse pontšo ea sefapano ka letjeketjane, le kamoo a tla u raha kateng .
  'Me websaete e tukang e ile ea tšoasa Baba Yaga e monyenyane. Kahoo a iphumana a tlanngoe ho eona.
  Moshanyana Oenomai o itse:
  - E, lumela, ke ofe ho bana bao u ileng ua mo koetela?
  Ngoanana oa mokhachane o ile a oma ka hlooho:
  - Ho lokile! Rea tseba hore u na le nko e kang ea likanono!
  Blonde Yaga o ile a bokolla, a bilika:
  - E, ke tla u nka bakeng sa eona 'me ...
  Ntle le ho bua, botle ba hae bo ile ba sisinyeha "me bo leka ho roba letlooa. Empa heroine ea pula-maliboho e ile ea tšela letjeketjane 'me ea thunya Yagina ka matla a boselamose le lipontšo. Kamoo blonde e ileng ea qala ho sisinyeha le ho sosobanya. Mme ngoanana a bina:
  Re ile ra khothatsoa linakong tse thata,
  Ka ho etsa hore thato e be matla ho feta tšepe...
  O ile a lopolla lefatše lefung la seoa -
  Ratehang Motsoalle Stalin!
  
  Litšoantšong tse ngata tseo ke li lekantseng,
  Bokahohleng bo sa feleng...
  U re buletse tsela e nepahetseng,
  Mohlomong e bontša!
  
  Ke sebelisitse ho tšoha
  Boselamose bo tsoang ho Solcenism...
  Lenane ke lena:
  Hore joko ea fascism e tla oa!
  Elf boy o ile a ngola:
  - Kamoo ho bonahalang kateng e ne e le mohlankana ea pholileng, Stalin! Empa eena, mohlomong, joalo ka batho bohle ba Lefatšeng, le eena o ne a tsofala.
  Ngoanana enoa o ile a boela a thunya Baba Yaga ka phetoho e nyenyane 'me a lla:
  Lenin o lula ka pelong ea ka,
  E le hore re se ke ra tseba masoabi ...
  Ho ile ha buloa monyako oa sebaka -
  Linaleli li ne li phatsima ka holimo ho rōna!
  Blonde Yaga o ile a kopa:
  - Ho lekane! E re ke tsamaee, ke e batle, ke tla etsa eng kapa eng!
  Margarita o ngotse:
  - Lokolla bana ba hapiloeng! Joale mohlomong re tla u tšoarela. Ke tse kae tsa tsona tseo u li monyang ka har'a vacuum cleaner ea hau?
  Blonde o ile a honotha:
  - Ke tla u lokolla! Feela u se ke ua ntahlela boloi ba sefapano!
  Ngoanana a reteleha. Websaete e tukang le mofumahali ea fesheneng e ile ea robala. Mme a bilika ho pota . Margarita o ile a lemosa:
  - Tlohela bana bohle ba tsamaee, ntle le thetso!
  The blonde e tiisitse ka tieo:
  - Ke fana ka lentsoe la ka!
  Ebe o bulela vacuum cleaner. Meriti e phophomang ea bana ea qala ho tlola ho eona. Translucent, joaloka lithotsela. Empa Margarita o ile a tsoka molamu oa hae oa boselamose, 'me liriti tsena li fetoha bashanyana le banana. Ho ne ho e-na le makhetlo a mararo a ho qetela. Leha ho le joalo , Oenomai o ne a thabile:
  - Lefatšeng lena bonyane ho na le thobalano e matla. 'Me hoo e ka bang banna bohle ba rona ba shoele!
  Margarita o ile a bua ka pososelo e khanyang:
  - Ha ea fihla! Le ho leboha melimo!
  E mong oa bashanyana, a sa roala lieta, empa ka bokhabane, leha a tabohile, camisole, o ile a fofa ho ea Oenomaia mme a itsebahatsa:
  - Viscount de Lafer! Khele, ke ntho e nyonyehang hakaakang ho ba ka har'a vacuum cleaner. 'Me leqheka lena le lona le ile la ntša lieta tsa ka tse entsoeng ka letlalo la 'nete la drakone.
  Margarita o ile a honotha ka ho lla:
  - Tloo, khutlisetsa se utsoitsoeng ho Viscount !
  Blonde Yaga o ile a bina:
  - Nka se khone!
  Oenomaus o ile a boela a ntša molamu oa hae oa boselamose, 'me, a o sisinya, a puruma:
  - Hona ke hobane'ng ha ho le joalo?
  Moloi eo e motle o ile a lla :
  - Ke ba rekisitse! Ba ne ba tumme haholo. Khosana e "ngoe e ile ea ba lefa halofo ea mokotla oa khauta!
  Margarita o ile a honotha:
  - Hantle, tšoeu ... Bakeng sa sena re tla nka lieta tsa hao ho uena. Li boetse li entsoe ka letlalo la drakone, esita le letlalo la nkoe.
  Blonde Yaga o itse:
  - Li tla ba kholo haholo bakeng sa moshanyana. 'Me e ka ba lihlong hore moloi oa boemo ba ka a hlahe a sa roala lieta.
  Margarita o ile a tšeha 'me a araba:
  Hape ha ke moloi ea fokolang, empa ha ke roala lieta ka linako tsohle, esita le mafatšeng a batang. Mme o mofumahadi ya jwalo. 'Me ke tla lokisa boholo ba moshanyana!
  Prince Oenomaus o ile a lla:
  - Le ho hlapanya hore u ke ke ua koetela bana. Ho seng joalo re tla u isa khotla ea Balimo.
  Baba Yaga e monyane o ile a hoeleketsa:
  - Ha ke ba etse letho le lebe. Ke matla feela a bana a ntumellang hore ke lule ke le mocha ebile ke le motle ka ho sa feleng. Mme ka hona, ba a phela.
  Margarita o ile a lla habohloko:
  - U tla fumana mokhoa o mong oa ho nchafatsa. Ha e le hantle, ke nako ea ho u ruta thuto.
  Eaba ngoanana oa honotha. Le kamoo a ileng a lokolla matla a pulsar ho tloha menoaneng ea hae e hlobotseng le ho tloha ntlheng ea molamu oa hae oa boselamose.
  Mme ba otla blonde. E ile ea pona ka tšohanyetso 'me ea fokotseha ka boholo. Joale ka pel"a bona, ho e-na le ngoanana e molelele, ho ne ho e-na le ngoanana ea tšohileng ea sa feteng lilemo tse leshome, ea nang le mehatla ea likolobe le maoto a sa roala letho. O ile a hoeshetsa:
  - Ha ho hlokahale! Ke tla be ke lokile! Se nkotle!
  Margarita o ne a tšoere libutsi matsohong a hae. A tsoka letsoho la hae, mme ba phaphamala ba lebile ho moshanyana ya sa rwalang dieta Viscount, eo mmoho le bana ba bang ba lokolotsweng, ba neng ba tsamaya jwalo ka ha eka ha ba na boima moyeng.
  Moshanyana ea tsoang lelapeng le hlomphehang o ile a roala lieta tsa hae 'me a bina:
  Ho na le likotsi tse ngata ho potoloha moshanyana,
  Ka linako tse ling lefatše le benya joalo ka lejoe le batang ...
  Leha ho le joalo, moshanyana oa rona a tsoha sofeng,
  Hobane ke mohlabani ea khabane, nkholoe!
  Ngoanana oa Yaga o ile a khutsa mme a honotha:
  - Na ha u tl'o nkotla?
  Margarita o ile a bua ka thata:
  - Haeba u sa etse lintho ka mokhoa o feteletseng, ke hobane'ng ha u lokela ho shapuoa?
  Ngoanana ea blonde o ile a lla, 'me keleli ea theoha lerameng la hae le pinki:
  "Ke ngoana hona joale, "me baloi ba bang ba ke ke ba ntlhompha!"
  E mong oa banana ba lokolotsoeng o itse:
  - Le rona re bana, mme ha re lle ka hona!
  Basimane le basetsana ba tshega.
  Margarita o ile a ngola:
  - U tlameha ho lapa! Mohlomong re ka theohela mokatong o ka tlaase ho ea ja ho hong moo?
  Bana ba ile ba etsa lerata. Viscount o ile a sheba fatše mme a re:
  - Ka tlase ho rona ke qhobosheane ea senatla, 'me ha a molemo ho feta Baba Yaga. Kahoo...
  Oenomaus o ile a hooa:
  - 'Me senatla se boetse se na le bana ba kholehong. Re tlameha ho ba thusa.
  Margarita o ile a bososela mme a etsa tlhahiso ho ngoanana Yaga:
  - Mohlomong re ka nka bana hammoho 'me ra ba pholosa ho senatla? Etsa ketso e ntle, 'me u tla amoheloa ho ea ithuta sekolong sa fairy. Ke moo o tla ithuta ho etsa diketso tse molemo!
  Ngoanana oa moloi o ile a bina:
  Ea thusang batho
  O itshenyetsa nako...
  Liketso tse ntle -
  U ke ke ua tuma!
  Margarita o ile a hana:
  Lekhasi la palesa le pshatleha;
  Haeba e ne e rusoe khale ...
  Le hoja lefatše le le sehlōhō,
  Ke batla ho etsa hantle!
  
  Etsang batho hantle
  Etsa mesebetsi e metle...
  'Me ba tla thunya joaloka lipalesa;
  Lipalesa tse putsoa khanyeng!
  Khosana ea moshanyana o ile a ngola ka lentsoe le tebileng haholoanyane:
  - 'Me u leka ho etsa se molemo le ho loantša bobe,' me ke lumela hore u tla e rata!
  Ngoanana Yaga o ile a phunya litebele a re:
  - Hantle, ke tla leka. Leha ho le joalo, ha ho na mokhoa oa ho khutlela ho baloi ba khopo - ba tla tšeha le ho u phunya ! Ke tla itloaetsa hape joalo ka tšōmo e ntle!
  Margarita o ile a bososela mme a bina:
  E mong le e mong ya nang le kelello lefatsheng,
  E be metsoalle kamehla...
  E le hore e se ke ea etsahala joalo ka pokellong ea lithunya -
  Papali e bohlale ha ea ka ea fetoha!
  Khosana ea moshanyana a lla:
  - Joale, a re theoheleng ho senatla!
  Letšoele la bana, hoo e ka bang ba sa roala lieta ka ho feletseng, ba le masela, ba tšesaane ba bile ba le mosesaane, empa ba le mahlahahlaha ba bile ba thabile, ba ile ba potlakela ho tsoa leholimong.
  Margarita le Oenomai ba ile ba theohela holim'a lidrakone, 'me Yaga, eo e ileng ea e-ba ngoanana, holim'a seretse. Mme vacuum cleaner e ile ea lula le eena, leha e ne e bonahala e le kholo haholo bakeng sa matsoho a bana.
  Sena ke sehlopha se theohetseng fatše. Ha ho na letho ho qhobosheane e kholo ea senatla e nang le litora tse nang le mahata a maholo a tsoang ho tsona . Empa monyako o laoloa ke skeletons, hammoho le sehlopha sohle sa orcs.
  Bana ba theohile. Ba ne ba itokiselitse ho loana. Ngoanana oa Yaga o ile a tobetsa konopo ea "vacuum cleaner" le li-sabers, lisabole, marumo, litšepe, esita le lithunya tse 'maloa tsa mochini li ile tsa oela ho eona. Ha a bona chebahalo e ferekaneng ea bana, o ile a hlalosa:
  - Ke ile ka e tšoara ka vacuum cleaner ea ka. E molemo haholo ho feta lefielo. Le pokello eohle ea libetsa ho eona.
  Margarita o ile a tsukutla molamu oa hae oa boselamose le maoto a hae a sa roala letho, empa a khabisitsoe ka masale a boloi, 'me a lla:
  - Joale ke tla etsa boloi bo tla fa sebetsa sa hao matla a khethehileng, a mohlolo.
  Eaba ngoanana oa moloi o re:
  - Abra , kabra , codabra ! - 'Me melapo ea matla e ile ea tsoa ka har'a lehare la hae la boselamose le mehele ea boselamose. 'Me sebetsa seo Baba Yaga a ileng a se fa bana se ile sa qala ho khanya.
  Oenomai, e le mohlabani ea nang le phihlelo haholoanyane, o ile a nka sethunya se sekhutšoane se bobebe se neng se thunya linale tse tšesaane. Moshanyana o ile a nyeka melomo ea hae e lero mme a bina:
  - Molemo o lokela ho ba le sethunya sa mochini,
  Otla joalo ka tšepe e tukang...
  Mali ao ha aa ka a phalla joaloka phororo.
  "Me paradeise e ne e busa bokahohleng!
  Bana ba ile ba hooa ka tumellano, ba phahamisa lithunya tsa bona:
  'Molai o masene, o sehlōhō;
  Batho ba behiloe leboteng...
  Empa kea kholoa, lehlomela la rona la sefefo,
  Empa kea kholoa, molapo oa letsatsi -
  Hlakola lefifi la chankana ea chankana!
  'Me kahoo sehlopha sa bana, se hlometseng ka lihlomo tsa boselamose, se ile sa potlakela ho hlasela. Lirethe tse nyane, tse se nang letho tsa bashanyana le banana ba bangata le ho feta ba ile ba benya. Ba ne ba sa tšabe liphoofolo tsa litonanahali, le hoja sehlopha sohle sa li-orcs tse boea, tse nkhang hampe , tse nyonyehang li ne li ba atamela .
  Oenomai, e fofang holim'a drakone, e ile ea thunya sera ho tsoa ka sethunya sa mochini. Li-needle tse nyenyane li ile tsa phunyeletsa 'mele e nang le moriri oa li-orcs,' me ka mor'a moo ho ile ha etsahala mohlolo: li ile tsa fetoha mekoallo e meholo ea tsokolate le li-buns tsa mahe a linotši.
  Margarita le eena o ile a raha sera, a sebelisa menoana ea hae e sa roala letho le lireng tsa boselamose ho tsona. 'Me kahoo li-orcs tse nang le lisabole, tse ileng tsa hlaseloa, li ile tsa fetoha hang- hang mefuta eohle ea lintho tse monate, ho kopanyelletsa le lipompong tse koahetsoeng ka chokolete le lebese la nonyana ka hare. Sena se monate ruri. Le likuku tsa cheese, le li-donuts tse nang le peo ea poppy le sinamone.
  'Me leqhubu la boselamose la ngoanana e mong lea tsokotsa le ho etsa lintho tse makatsang.
  'Me kahoo bana ba kena ntoeng le li-orcs. Pele ho tsohle, Viscount. Liaparo tsa hae, ka mor'a hore moshanyana a apare lieta tsa hae, li ile tsa fetoha tse ncha, joalokaha eka li ncha. 'Me ha aa ka a loana feela ka sabole letsohong la hae le letona, empa hape a tšoara sabole ka letsohong la hae le letšehali.
  'Me ho tloha ka lehlakoreng la lehare, ho ile ha e-ba le liphetoho tse tsotehang. Joale, sebakeng sa orc, ho ile ha hlaha phae ea boholo bo tsotehang e nang le morara o omisitsoeng. 'Me ho tloha ho otla ha sabole ho ile ha hlaha cheesecake ea tsokolate. Le mathaka a mang ntoeng.
  Ngoanana e mong, eo ho bonahalang eka o ne a tsoa naheng e "ngoe e tsoetseng pele haholoanyane, o ile a beha maoto a hae a sa roala letho holim"a joang "me a ngola ka sethunya sa mochine. Ke eng e bakang mefuta e fapaneng ea phetoho ea litšōmo. 'Me ho tsoa ho orc ho ile ha hlaha boroso e kholo, e pentiloeng, le turkey e nang le gravy. 'Me lintho tse ling tse monate tse monate ha lia ka tsa hlaha.
  Le likotlolo tse nkhang hamonate tsa kokonate tse ileng tsa hlaha ho tloha ho li-blades. Le ice cream e ntle haholo.
  Moroetsana oa mokhelo Margarita o ile a qala ho bina ka thabo ea ntoa;
  Re bo-pula-maliboho, bana ba bokomonisi,
  Ke bo-mang ba batlang ho phahamisa naha...
  Hitler o tla araba khalefo ea hae ka matla.
  Re tla silakanya, nkholoe, Satane!
  
  Re entse kano pela Modimo,
  'Me Lenin o ile a fana ka pelo ea hae ho bacha ...
  Oh, u se ke ua ahlola bo-pula-maliboho ka thata,
  Ea Matla "Ohle o ile a ba fa matla a eketsehileng!
  
  Re ile ra ea ho bashanyana ba sa roala lieta,
  Ba ne ba batla ho loana, ho baballa naha ea habo bona...
  Bashanyana le banana ba nang le lisekele ke ba rona;
  "Me botšepehi ba rōna ke lihlomo tse matla!
  
  Lintoa li ile tsa kupa haufi le Moscow,
  Litanka li ne li tuka, asphalt e ne e qhibiliha ...
  Re tla bona bokomonisi, kea kholoa, re fane,
  'Me u ka ntša fascist ka broadsword!
  
  Le se ntumele, batho, Hitler ha se matla 'ohle,
  Leha mohopolo oa Fuhrer o ntse o tsoela pele ...
  Mme re otla ba fascists ka thata,
  Ha re eeng leetong la rona le leholo!
  
  Re ke ke ra tšaba lira tsa Rus,
  Re rata matsoalloa a rona a USSR ...
  Ha u motho ea nang le moea oa clown,
  A re beng mohlala bakeng sa mmuso wa Modimo!
  
  Hitler ha a tsebe, o tla otloa hampe,
  Leha matla a dihele a ntse a tuka ka hare ho yena...
  'Me li-parasitic Krauts lia tla,
  E tla tlatsa khotso ka mollo!
  
  Boholo ba Marussia ke ho hapa ka ho bapala,
  Leha ho na le mosebetsi o mongata ka morao ho sena ...
  Tlhōlo e tla tla, kea kholoa, ka May,
  'Me Fuhrer e tla ba kaput ka ho feletseng!
  
  Ena ke tumelo ea rona, matla a bokomonisi,
  E re USSR e atlehe ka ho sa feleng ...
  Re tla pshatla, ua tseba, joko ea fascism,
  Ke kamoo Russia e fetohileng sesole!
  
  Ho Stalingrad, ba ha Fritz ba ile ba shapuoa.
  Ba ile ba hlokomela letsoho la rona le matla ...
  'Me re fane ka limpho tse monate,
  Mme ba fa mohatelli nikele!
  
  Naha ea heso, Russia e ntle,
  Ho eona, Arctic, lifate tsa liapole li thunya ...
  Svarog le Stalin, ua tseba, ke Mesia,
  Manazi a baleha bahlabani ba Russia!
  
  Ke kamoo bokahohle bo leng botle kateng,
  Ha bokomonisi bo mo kganya ka hodima hae...
  Mme diteko e tla ba tsa ho haha,
  Fofela holimo feela eseng motsotsoana ho theoha!
  
  Re nkile Mariha ka sello se sefubelu se hlaha,
  Ba robile mokokotlo oa White Guard...
  Lira tsa Russia tsa Bokomonisi lia otloa,
  Re ntse re e-na le likhau tsa lijo tsa mots'eare!
  
  Re ile ra tšoara Stalin ka thata haholo,
  Banana ba sa roala lieta ka har'a serame sefe kapa sefe...
  U fetohile, nkholoe, motho ea matla,
  "Me pula-maliboho eo e se e le setsebi!
  
  Che, Russia e ke ke ea robeha,
  Lenin ea sa shoeng o bontša tsela ...
  Ha re tšabe malakabe a benyang,
  Mme Marussia a ke ke a furalla bokomonisi!
  
  
  Ka lebitso la 'Mè oa rona Russia,
  Ha re kopanyeng lipelo ho etsa moqhaka o le mong...
  Hurray, banana ba hoeletsa haholo,
  Toro e kholo e tla phethahala!
  
  E, tumelo ea rona ke ho ba le bo-ntat'a rona kamehla.
  Mme ha o ka feta badimo ba hao...
  Re tla sebetsa hantle ka ho sa feleng,
  Leha a shebahala a sa fete mashome a mabeli!
  
  Nkholoe, re rata 'Mè oa rona,
  Re batla thabo ka ho sa feleng...
  Lucifer, nkholoe, a ke ke a re timetsa,
  Lehlabula le tla tla - serame se tla nyamela!
  
  Ntho e 'ngoe le e' ngoe e tla thunya haholo Russia,
  Ho joalokaha eka mathata a felile lefatšeng...
  Nako, kea kholoa, ea bokomonisi e tla tla,
  Leruo le thabo li tla ba teng ka ho sa feleng!
  
  Saense e tla tsosa ba bolailoeng lintoeng;
  Batho ba tla ba le bacha ka ho sa feleng...
  'Me motho o tšoana le Ea Matla 'Ohle,
  Molotsana o tla nyamela, kea tseba, ka ho sa feleng!
  
  Ka bokhutšoanyane, thabo e khanyetsa motho e mong le e mong bokahohleng .
  Batho bohle ba lefats'e ba tšoana le lelapa le le leng ...
  Bana ba tšeha le ho bapala leholimong,
  O tla nthata ka pina!
  Kahoo o ile a bina, 'me bana ba fetola li-orcs ntho e sa tloaelehang e monate le e monate ka libetsa tsa boselamose. Empa le ha ngoanana oa moloi a lokolla matla ho tloha ho hloekisa, likhalase tse nang le litlhapi, lijana tse ka thōko le li-swans tse nang le mokokotlo o monate li ile tsa qala ho hlaha , moo li-orcs tse se nang mohau li ileng tsa fetoha. Mme e ne e le ntle haholo.
  Mona molaoli oa "goblin orc", ea ileng a hlaseloa ke boselamose bo botle, o ile a fetoha kaka e monko o monate, e koahetsoeng ka lirosa, lipalesa tsa poone le litholoana tse monate.
  'Me lintho tse ngata tse monate tse fapaneng li ile tsa tsoala libetsa tsa boselamose matsohong a bana ba se nang molato.
  Empa masapo le 'ona a kene ntoeng ka mor'a li-orcs. E kholo ebile e tšosa. Ba ne ba tsamaya jwaloka patsi. Bana ba ile ba ba hlasela ka lisabole le lisekere "me ba betsa ka lithipa. 'Me Oenomai oa drakone le ngoanana ea tsamaeang ka maoto o ile a thunya sethunya sa mochini se phatloha ka skeleton.
  Margarita le eena o ile a sebelisa boselamose "me a bontša meno a hae a perela. Mme a etsa mehlolo e tiileng. 'Me boselamose ba hae bo ile ba fetola masapo a masapo likhalase tsa veine tsa khauta tse tletseng ice cream e mebala-bala le likuku tse khabisitsoeng ka bongata.
  'Me ho tloha lichabeng tsa lisabole tsa bashanyana, ho akarelletsa le Viscount de Lafer, mefuta eohle ea lintho tse monate le tse monate li ile tsa hlaha. 'Me monko o joalo o ile oa hasana ho pholletsa le qhobosheane. Mohlolo feela wa mehlolo.
  Ho tsoa ho e 'ngoe ea masapo a maholohali ho ile ha hlaha thaba eohle ea likuku. 'Me likuku tsena li ne li phatsima ka mebala eohle ea mookoli ho tsoa ho litlolo tse fapaneng.
  E, ho ne ho e-na le lintho tse monate joalo, tse monate haholo mona. Masapo a mang a matšo a tšosang a ile a fetoha li-lollipops tsa boholo bo boholo.
  'Me bana ba lapileng ba ne ba sitoa ho hanela ho leka lijo tse monate. Margarita o ile a letsa gong mme a hoeletsa:
  Limpa ke lira tsa rona tse kholo,
  Ba re lahlela, nkholoe, liketsong tse mpe...
  Ha moshanyana a bona liphae,
  O ntse a sutumelletsoa ho utsoa mala!
  
  Kahoo ngoana u se ke ua potlaka
  Nako e tla tla, mme le ntse le tla ja...
  'Me u se ke ua etsa sebe ka pel'a Molimo, moratuoa,
  Ho seng joalo u tla fetoha li-firebrands!
  Oenomaus o ile a hlalosetsa bana:
  - Ho fihlela senatla sa cannibal se hloloa, ho ja lijo ho kotsi. Molotsana ea ka sehloohong o tlameha ho behoa fatše!
  Ho ile ha utloahala lerata le leholo, "me qalong ha hlaha seriti se seholohali, se koahetseng halofo ea tšimo, se tletse mefuta eohle ea likuku le lijana. Mme yaba senatla senaka sona. E ne e e-na le molomo oa leruarua la sperm le maoto a nang le manala. 'Me e telele hoo e leng telele ho feta qhobosheane e seng e ntse e le khōlō e nang le litora le marapo.
  Bana ba ile ba lla ka tšabo, 'me senokoane sa cannibal hang-hang se ile sa hōla ka boholo.
  Margarita o ile a bua a bososela:
  - U seke oa tšoha! O moholo feela ha o mo tshaba!
  Oenomaus o ile a hooa ka khalefo:
  E ka 'na eaba ha u lekoala, empa u sethoto, 'me re bone lipono!
  Ngoanana oa moloi Yaga o ile a lla:
  - Ratehang, ogre ea ratehang,
  A na u batla lipompong tse monate...
  Kapa boloi ba ho otla,
  U tla e fumana mahala hape!
  Margarita o ile a hoeletsa:
  - Bana, hoeletsang hammoho: ha re le tšabe! Be, ha re kopaneng.
  Empa ho ne ho le thata hore bashanyana ba ipokelle ka pel'a lets'oso le joalo . Ngoanana enoa o ile a qala ho baleha, lirethe tsa hae tse nyenyane tse chitja. Viscount de Lafer ea sebete haholoanyane le bashanyana ba 'maloa ba ile ba qala ho ba thibela. Ho ne ho hlakile hore bashanyana ba ne ba le mosehla ke tšabo. Eaba Margarita o bina, ho fana ka sebete, pina ea ntoa e tsoang ntoeng;
  Re banana ba tsoang naheng ea USSR,
  E leng toche bakeng sa lefatshe lohle...
  A re bontše, ua tseba, mohlala oa boholo,
  Ke tsena liketso tsa bahale tse binoang!
  
  Banana ba hlahetse tlas'a folakha e khubelu ,
  'Me ba sa roala lieta ba matha ka har'a serame ...
  Barali le bara ba loanela Rus ',
  Ka linako tse ling monyaluoa o fa mohlankana rosa!
  
  Ho tla ba le folakha e khubelu holim'a bokahohle,
  E benya ka ho hlaka, joalo ka lelakabe la toche...
  Ntle le moo, ua tseba, mohale, re na le swing,
  'Me banner ea rona e phatsima joaloka khubelu!
  
  Se ke oa e kholoa, fascist ea ahlotsoeng e ke ke ea feta,
  'Me moea oa Russia o ke ke oa fela ...
  Litlhōlo li tla bula akhaonto e sa feleng,
  Ha re lumelise 'me re lumelise mang kapa mang!
  
  Russia ke naha e ntle,
  O file batho bokomonisi...
  Ka ho sa feleng ho fanoa ke Molimo ka seatla se bulehileng ,
  Bakeng sa Motherland, bakeng sa thabo le tokoloho!
  
  Sera se ke ke sa khona ho hlola naha ea Ntate,
  Mme ho sa tsotelehe o ne a le sehloho le ka bolotsana hakakang...
  Bere ea rona ea Russia e sa hlōloeng,
  Lesole la Russia le khanya haholo bakeng sa tlhōlo ea lona!
  
  Naha e ntle ea Soviet,
  Banana ba teng ba motlotlo ka hore ba batle...
  O re neilwe ka tswalo ka ho sa feleng;
  Le rona litho tsa Komsomol re be le toka!
  
  Re loana mathōkong a Moscow,
  Leholiotsoana, lehloa le hoholehang, le banana ha ba roala lieta...
  Re ke ke ra nehelana ka naha ea bo-Ntate ho Satane,
  esita le lisekere tsa rona li thunya ka nepo!
  
  Kahoo ka khalefo banana ba labalabela ho loana,
  'Me ka serethe se hlobotseng ba lahlela sephutheloana sa ho phatloha ...
  Motho oa fascist, o shebahala a pholile,
  Ha e le hantle, Kaine e mobe feela!
  
  Lira li ke ke tsa hlola banana,
  Ba tsoaletsoe tlas'a naleli e joalo ...
  Sebata sa rona se sa hlōloeng ke bere,
  Ea entseng Motherland mosali oa hae!
  
  Rona banana ba Marussia re lokile,
  Ha re tšabe tlhokofatso le serame...
  'Me re tla leleka, nkholoe, tlhaselo ea letšoele le khopo,
  Sera se tla hlanya ho tloha ho lethal dose!
  
  Ba ile ba khona ho sutumelletsa sera hole le Moscow,
  Leha a tletse matla a maholo...
  Rona banana re motlotlo ka rona,
  Bahanyetsi bohle ba tla nyamela mabitleng a bona!
  
  Se ke oa e lumela, lira li ke ke tsa hlola Rus,
  Kaha knight e 'ngoe le e' ngoe e tsoa ho li-diapers ...
  Ho bonahala setsomi se fetohile phoofolo
  Mme molwantshi e sa ntse e le ngwana fela!
  
  Empa moea oa Serussia, o moholo, lumela moea,
  Ua tseba, ho na le matla a patiloeng ho eona ...
  Sera se tla silakanngoa ka ho feletseng;
  Etsoe, li-knights ha li hlōloe ntoeng!
  
  Lahla lipelaelo tsa hau ka thoko , banana ,
  Re ba sebete ka ho fetesisa, ua tseba, lefatšeng...
  A re lahleleng makhotla a Satane mollong oa mollo,
  A re kolobiseng bahanyetsi bohle ka ntloaneng!
  
  Ntoa e halalelang e tla fela
  Khotso le hoseng li tla tla holim'a polanete ...
  O na le letsatsi ka ho sa feleng, ua tseba, o fuoe,
  E se eka lehlabula le ka cha ka ho sa feleng!
  
  Le bokomonisi ka ho sa feleng kganyeng ,
  Mme Lenin le Stalin e moholo ba na le rona ...
  Ho cinema e nang le mali feela hona joale ke fascism,
  'Me thato ea rona, nkholoe, e matla ho feta tšepe!
  
  Russia ea ka e busa ka makholo a lilemo,
  Mme a fana ka thabo ho bokahohle bohle ...
  U hloka matla a feisi ea tšepe,
  'Me ka sebete, empa ka tsela e utloahalang!
  Qalong, Margarita o ne a bina a le mong, empa Enomai, ngoanana Yaga, Viscount de Lafer le bana ba bang ba ile ba bina pina eo. 'Me ena e ne e se e ntse e le k'hoaere e matla, e nang le mantsoe a feletseng, eo ntho e 'ngoe le e' ngoe e ileng ea sisinyeha ho eona. Mme senatla se seholo, sa nnete sa qala ho fokotseha ka boholo. O ne a se a sa shebahale a pholile ebile a sokela. 'Me linaka tsa e-ba nyenyane, le manala a fetoha a manyenyane. Joooh...
  Ngoanana Yaga o ile a bina a tšeha:
  O entse hantle, o entse hantle, o ka motlotlo ka yena -
  Ba supileng ha ba tshabe a le mong!
  Bana ba ile ba hooa ka bonngoe, ba hatakela ka maoto a sa roala letho:
  Ha re u tšabe ogre,
  U tla hatakeloa ka leoto la ngoana ...
  Leha re se bahale ba holileng,
  Re kile ra ba tlasa Baba Yaga !
  Bana ke bana, ba batle moeeng le sefahlehong. 'Me ba loana joaloka linatla. Le hoja joale senatla se jang batho se lokela ho felloa ke boitšoaro. Mme bana ba qala ho tantsha.
  'Me ngoananyana Yaga o ile a nka mochine o hloekisang' me a o supa ho thug, 'me a qala ho honotha ho hong.
  E mong oa bashanyana o ile a nyeka lollipop e kholo ka sebōpeho sa cockerel , e ileng ea fetoha skeleton, 'me ngoananyana a nka ho loma ka ice cream.
  Bana ba ile ba tšosa senatla sena:
  - Ho tla etsahala le ho uena!
  Mme a sisinyeha ka ho toba. O ile a honyela le ho feta. 'Me likhalase tsa khauta tse nang le ice cream ka mebala eohle ea mookoli li ile tsa qala ho phatsima le ho feta le ho feta.
  Mohale oa pula-maliboho Margarita o ile a boela a bina ka khalefo, pina ea ho rata naha ea ntoa, 'me bana ba bang kaofela ba bina:
  Ke kene Komsomol ha ke ntse ke bapala,
  Ngoanana oa toro e ntle...
  Ke ne ke nahana hore lefatše e tla ba ka ho sa feleng Mots'eanong,
  Letsatsi le leng le le leng ke tsoalo ea selemo!
  
  Empa ka lebaka le itseng ha ea ka ea sebetsa,
  Ka tsela e itseng, ha ke khone ho ratana ...
  Che, mpolelle, banna, ka mohau oa ka,
  Bophelo ke lesokoana le matla haholo!
  
  Hang-hang ntoa ea luma ka tšohanyetso.
  'Me leholiotsoana la lefu la potlakela ...
  Mme banana ba ka ba na le mmele o matla,
  U ka ipeha tlas'a tlhaselo hang-hang!
  
  Nkholoe, ha ke batle ho tela,
  Loanela Naha ea Bo-Ntate ho isa pheletsong...
  Re nkile liqhomane ka mokotleng o matla,
  Stalin o ile a nkela ntat"ae sebaka ka lipelong!
  
  Bahlabani ba baholo ba Russia.
  Re ka sireletsa khotso le taolo...
  Linaleli tsa leholimo li nosetsa velvet;
  Mme setsomi se ile sa fetoha phoofolo!
  
  'Na, ngoanana ea sa roala lieta, kea loana
  E tletse meleko le lerato...
  Kea tseba, ho tla ba le sebaka paradeiseng ena,
  U ke ke ua haha thabo maling!
  
  Bahlabani ba baholo ba Naha ea Ntate,
  Re tla loana ka tieo haufi le Moscow ...
  'Me joale toro tlas'a bokomonisi,
  Khahlanong le lefatše la bafu le Satane!
  
  Banna ba sebete ba Russia,
  Hore ba loane ka botshepehi ho isa qetellong...
  thunya ka sethunya sa mochini,
  Haeba u hloka moqhaka oa khauta!
  
  Esita le kulo e ke ke ea re thibela
  Jesu Molimo o moholo o tsohile...
  Matsatsi a drakone e jang nama a felile;
  Ho ile ha khanya le ho feta ho tsoa leholimong!
  
  Kea u rata, Lada ea ratehang,
  Molimo ea phahameng ka ho fetisisa Svarog o tla ba khanyeng ...
  Re hloka ho loanela Russia,
  Molimo ea molemo ka ho fetisisa White o na le rona!
  
  U se ke ua etsa hore Marussia a khumame,
  Nama ea rona, nkholoe, e ke ke ea thibeloa ...
  Stalin le Lenin e moholo ba na le rona,
  Le uena u tlameha ho feta tlhahlobo ena!
  
  Bohloko ba Ntate le bona bo ka lipelong tsa rona.
  Re lumela ho boholo ba hae ...
  Ka potlako re bula monyako oa sebaka,
  E tla ba bophelo bo monate haholo!
  
  Re banana ba batle ba sa roala lieta ,
  Re matha ka lebelo haholo har'a lehloa le hoholehang...
  Ha re hloke vodka ena e babang,
  Kerubime e phukalalitse mapheo a eona!
  
  Rona banana re tla emela Naha ea Ntate,
  'Me re tla araba Krauts e khopo, che,
  Kaine wa dihele o tla timela,
  Mme dumela ho Kreste Mopholosi!
  
  Ho tla ba le nako - e ka se be betere,
  Bafu ba tla tsoha ka ho sa feleng...
  Bokahohle e tla ba paradeise ea sebele,
  Toro ea motho e mong le e mong e tla phethahala!
  Margarita o ile a ikutloa a hloname hanyane - o se a le lilemo li fetang lekholo, 'me e ntse e le ngoanana. 'Me mohlomong o tla lula e le ngoana ka ho sa feleng.
  Empa bana ba bang kaofela ba thaba, ba thabela pina ena.
  Mme senatla se tshabehang sa nama se ile sa fetoha se senyane le ho feta ka seemo, mme sa shebahala jwalo ka ledimo le tshohileng ho feta setshosa.
  Likotoana tsa ice cream le kuku li ile tsa fofa ho eena. Bana ba tsheha mme ba ntsha maleme. Sena se ne se bonahala se qabola haholo. Mme mathaka a thabileng a tswela pele ho etsa difahleho.
  Ngoanana Yaga o ile a otla molomo oa hae mme a lla:
  Bana ba lokela ho tšeha
  Bana ba lokela ho tšeha -
  Le kamoo bahale ba phelang kateng!
  Le kamoo bahale ba phelang kateng!
  Mme Baba Yaga o ile a supa sehloekisi ho li-orcs tse ling le li-goblins tse neng li tlolela ka ntle ho qhobosheane. Mme Enomai le ngwanana ba qalella ho ba thunya ka dithunya tsa motjhini. Mme ba ile ba e etsa haholo . Hape ho ne ho e-na le likhalase tse nang le ice cream e khanyang, lirolo tsa morara o omisitsoeng, likuku tsa tranelate, li-corn flakes, lipompong tsa k'hothone le tse ling . Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ne e nkha hamonate 'me e shebahala e le monate haholo.
  Mme bana ba bahlabani ba tsheha mme ba hlahisa meno a bona a bohale, a masweu, a kang a madinyane a diphiri.
  Ketso ena e ne e shebahala e hlolla ebile e ikhetha.
  'Me Margarita o ile a otla li-orcs le masapo ka lehalima, a tsoela pele ka phetoho ea bona e babatsehang.
  Ka mor"a moo, ngoanana enoa oa pula-maliboho o ile a boela a bina pina ea ho rata naha le ea maemo a holimo, "me bana ba bang kaofela ba ile ba nka pina ea hae e monate le e monate:
  Satane a ke ke a re hlola,
  Naha ea heso, e ntle ka ho fetisisa lefatšeng,
  Naha e ntle e tumme...
  Batho ba baholo le bana ba tla thaba ho eona!
  
  Likhahla tsa phula ea phula li ke li thunye ka bokhabane ho eona;
  Mme likerubime li letsa sefela se hlomphehang...
  The Fuhrer e tla ba kaput,
  Marussia ha a hlōloe lintoeng!
  
  Litho tsa Komsomol li matha li sa roala lieta,
  Ba hatakela lehloa ka lirethe tse se nang letho...
  Hitler o shebahala hantle feela
  Ke tla u mathela ka tanka!
  
  Na re ka hlola Manazi?
  Joalo ka mehla, re sa roala lieta, banana...
  Sesole sa rona se matla ka ho fetesisa ke bere,
  O tla bolaea bohle ka sethunya sa mochini!
  
  Che, rona banana re se re pholile haholo,
  Ka 'nete re arola lira tsohle ...
  Linala tsa rona, meno, litebele ...
  Re tla haha sebaka paradeiseng e babatsehang!
  
  Ke lumela hore ho tla ba le bokomonisi bo pholileng,
  Naha ea boeletsi, nkholoe, e ntse e thunya ho eona ...
  Mme Nazism e mpe e tla fela,
  Ke dumela hore diketso tsa hao di tla tlotliswa!
  
  Kea kholoa, sebaka se tla thunya haholo,
  Ho tloha tlholong re khutlela tlholong...
  Nikolai o ile a hlola Majapane,
  Samurai e tla araba ka bokhopo!
  
  Re ke ke ra itumella hore re sekame,
  A re ripitle lira tsa rona ka leqeba le le leng...
  A setsumi se fetohe phoofolo.
  E ne e se lefeela hore ebe re ile ra pshatla Wehrmacht!
  
  
  Nkholoe, ha ho bonolo hore re inehele,
  Marussia esale a tseba ho loana ...
  leolitse lithapo tsa rona ka tšepe,
  Fuhrer e tla ba setšoantšo sa motlatsi!
  
  Ke kamoo naha ea heso e leng kateng,
  Accordion ea Russia e bapala ho eona ...
  Lichaba tsohle ke lelapa le nang le botsoalle,
  Abele ke eena ea hlōlang, eseng Kaine!
  
  Haufinyane USSR e tla ba khanyeng ,
  Leha sera sa rona se le khopo ebile se le bolotsana...
  Re tla etsa mohlala bakeng sa bahale,
  Moea oa Russia o tla tlotlisoa lintoeng!
  Polelong ea ho qetela, ngoanana oa pula-maliboho o ile a nka le ho lokolla lehalima lereng la hae la boselamose, le li-pulsar ho tloha menoaneng ea hae e sa roala letho e nang le masale a boselamose le majoe. Qetellong ba ile ba koahela senatla se neng se honyela joaloka khofu. Eo e ne e koahetsoe ka ho feletseng ke khanya e tukang. Yaba e a kganya hape. Li-Orcs le skeletons qetellong li fetohile mefuta eohle ea limenyemenye tse monate. E monate ebile e halikiloe, ho tloha mefuteng e fapaneng ea hams, tlhapi e pentiloeng le likhantsi, ho isa likuku, likuku, li-caramel le likhalase tsa ice cream.
  Bana ba thaba ba tlolatlola. Ba ne ba shebahala ba thabile haholo ba bile ba thabile.
  Mona, sebakeng sa senatla se tšosang le se thata sa batho ba jang batho, leseli le ile la nyamela. Ho ile ha hlaha moshanyana e mosesaane, ea moriri o mosoeu, ea apereng marikhoe a makgutshwane, a ka ba dilemo tse supileng. Ngoana ea joalo ea se nang kotsi le ea monate ho e-na le phoofolo ea tonanahali e tšosang. O ile a panya mahlo mme a lla:
  - U se ke ua nkotla!
  Margarita o ile a hoeletsa:
  - U se ke ua tšoha! Re ke ke ra o ama. Joale u ka qala bophelo ba hau ho tloha qalong 'me ua kena sekolo!
  Moshanyana le motho ea kileng a ja nama ba ile ba tletleba:
  Ke bophelo ba sekolo ba mofuta ofe?
  Teko e kae letsatsi le letsatsi ...
  Ho eketsa, karohano,
  Tafole ea ho atisa!
  Qhobosheane ea senatla sa nama e ile ea fetoloa ka pel'a mahlo a rōna. Ho e-na le mahata, lipalesa tsa botle bo tsotehang li ile tsa thunya holim'a marulelo. Mme mabala ka bowona a ne a benya ka kgauta. 'Me ntho e' ngoe le e 'ngoe ea e-ba e ntle haholo, e benyang, e phatsima, marako a qhobosheane a ne a koahetsoe ke lipalesa. 'Me sebakeng sa mali, liliba li ile tsa qala ho phalla ka linōka tsa daemane,' me maru a nyamela, 'me matsatsi a mane a khanya hang-hang.
  'Me bana ba lokolotsoeng ba qala ho matha ka ntle ho qhobosheane ka litšeho tsa thabo. Kaha ba ne ba otile, ba le matsapa, ba sa roala lieta, leha ho le joalo ba ne ba thabile.
  Bashanyana le banana ba ile ba ja lijo tse monate, 'me libarele tsa li-cocktail le lero tsa hlaha ka tlas'a joang.
  Ngoanana Yaga o ile a fofela ho senatla seo pele e neng e le nama ea batho ka seretse 'me a fa moshanyana eo ice cream. O ile a e metsa mme a bososela:
  - E monate!
  'Me a eketsa ka tšabo:
  - Ntšoarele, bana! Ke hlajoa ke lihlong hore ebe ke u jele. Ke ntho e manyala hakaakang!
  Bana ba bangata ba ile ba baleha. Ho kenyeletsoa le tse jetsoeng pejana ke nama. Moshanyana ea se nang kotsi o ile a otla mahlo a hae a ba a bina;
  Che, na ha se mohlolo, na ha se tšōmo,
  Ntho e 'ngoe le e' ngoe e se e le joalo, nkholoe, e babatseha!
  Che, ho molemo ho re etsetsa se molemo -
  Mme bobe bo tla nyamela ka ho sa feleng!
  E , e ne e le tlholo. Ke 'nete, e mong oa bashanyana, ea nang le mesifa e matla haholo le ka borikhoe bo bokhutšoane, o ile a sheba bokaholimo bo khanyang mme a bokolla:
  - Bophahamo ba ka ba mohale bo ile kae?
  Oenomaus o ile a botsa:
  - 'Me u mang?
  Moshanyana ea nang le mesifa e hlakileng haholo o ile a araba:
  - Nikitich.
  Mme sefahleho sa hae sa bongwana sa fifala, mme a honotha.
  - Ke ne ke le mohale e moholo, 'me hona joale ke moshemane ea sa roala lieta ka lifupi, ea ntlhokang joalo.
  Motho ea kileng a ja nama o ile a phasoloha:
  - Ha re ee sekolong hammoho!
  Dobrynya o ile a puruma ka khalefo, a raha leoto la hae la moshanyana hoo lejoe le ileng la petsoha:
  - Ho joalo, ho ea liheleng ka sekolo! Ke ne ke nahana hore ke khathetse !
  Margarita o ile a araba ka ho feheloa:
  - Kea e utloisisa!
  Moshanyana Dobrynya o ile a lla:
  - U utloisisa eng! Joale mosali oa ka o tla ntlohela! Ke mang ea ntlhokang ngoana ea sniveling joalo !
  Oenomaus a araba ka pososelo:
  - Ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa bophelong ke moea. Boholo ha bo na taba!
  Dobrynya o ile a hana:
  - Che! Mosadi waka ha o mo tsebe. Ka lekhetlo le leng o ile a sisinya serethe ka thata hoo a ileng a ntša leino la mololi la lesholu la nightingale! O thata, 'me ke hobane'ng ha a hloka moshanyana ea se nang litelu ! - 'Me moshanyana o ile a boela a otla ka maoto a hae a sa roala lieta, a ngoana, empa a le matla, joaloka sledgehammer, hoo lejoe la majoe le ileng la pshatleha likotoana tse nyenyane. Mme mohale e monyane a hoeletsa. - Nketsetse motho e moholo haufinyane!
  Oenomaus a araba ka ho feheloa:
  - Ka bomalimabe, ha re khone ho etsa sena, na?
  Margarita o ile a araba:
  - Hajoale, ha re khone, empa haeba u tsamaea le rona ka sepheo se setle, re ka tla le ho hong!
  Moshanyana Dobrynya o ile a botsa ka mokhoa o tšosang:
  - Sepheo sa hau ke sefe?
  Oenomaus o ile a araba ka kholiseho:
  - Ho pholosa thobalano e matla ka ho fetisisa bokahohleng ho tloha lefung. Ho na le lefu la seoa bokahohleng ba rōna, "me le uena le ka u fihlela!
  Margarita o ile a lumela ka hlooho:
  - E, Dobrynya, ikopanye le rona. U ntse u na le matla a hau a mohale, 'me u tla re thusa haholo!
  Moshanyana oa titan, le hoja ka ponahalo a ne a se moholo kapa a le molelele ho feta Oenomai, moshanyana ea ka bang lilemo tse leshome le metso e 'meli , empa o ne a e-na le matla a maholohali a' mele. Kahoo o ile a peta lejoana lejoe ka menoana 'me a le nka a le silakanya, ka mor'a moo a bua ka pososelo:
  - 'Me ke ntse ke le hantle! Ho lokile, ke tla tsamaya le wena. Ho tla tšosa ho khutlela ho mosali oa ka ho fihlela ke hōla !
  Margarita, ka pososelo e kang ea tšōmo, a araba:
  - Qeto e bohlale haholo!
  Mme a tobetsa menwana ya hae e hlobotseng. Ha hlaha drakone ea boraro, e ratehang ea lesea.
  Ngoanana o ile a hlalosa:
  - Ha ua lokela ho tsamaea joalo ka mokopi ea nang le mokotla!
  . KHAOLO No. 8.
  Dominika o ne a khathetse haholo nakong ea phetoho le ho feta litlhahlobo. Ka hona, baroetsana ba hae ba batle ba ne ba hlatsuoa ka bateng ea khauta le shaoareng. Eaba ba mo kenya betheng e bonolo, e futhumetseng ka phaposing e arohaneng, e mabothobotho bakeng sa baithuti ba maemo a holimo le baithuti ba basali. Dominica o ile a oela torong e makatsang, takatso ea hae ea ho qetela e ne e le ho ba le Prince Oenomaus , eo a ileng a mo utloela bohloko haholo le ho mo utloela bohloko.
  'Me hang ha a ne a amoheloa ke molimo Morpheus, o ile a
  Dominica hang-hang a utloa hore moea o foka sefahlehong sa hae, 'me o ne a lutse mokokotlong o thellang, o nang le maqeba. Le maru a benya hohle.
  Eaba ngoanana o reteleha 'me a bona moshanyana e motle, ea nang le mesifa, eo a ileng a mo tseba hang-hang. E, e ne e le Khosana Oenomaus, ea ileng a fetoha lekhoba le lenyenyane. Mme jwale o palame drakone e nyane, e dihlooho tse tharo. Ngoanana o fofela ka letsohong le letona la hae. Hape o motle haholo mme o monate, ka moriri o mofubelu oa khauta. Ha a shebahala a le moholo ho feta Oenomaus. Mme ka ho le letshehadi ke moshanyana. E boetse e na le moriri o motle , o motle ebile o na le mesifa e ngata, ka sefahleho se hlalosang maikutlo. Sehlopha se joalo sa bana ba nang le mekotla le libetsa. 'Me ngoanana le eena o na le mehele menoaneng le matsoho.
  Drakone e ile ea utloa boima bo eketsehileng 'me ea qala ho otlanya mapheo a eona khafetsa hore e se ke ea putlama.
  Ngoanana Margarita o ile a sisinya molamu oa hae oa boselamose mme a puruma:
  - U mang? E ne e tsoa hokae?
  Leha ho le joalo, Oenomaus o ile a hlokomela Dominica mme a bua ka lentsoe le kholiseho:
  - Ena ke mokhethoa ho tsoa polaneteng ea Lefatše. O tlameha ho pholosa bong bo matla ka ho fetisisa bokahohleng ba rona, ho latela boprofeta.
  Ngoanana Margarita o ile a lla:
  - Ho tsoa polaneteng ea Lefatše? Na u kile ua ba le Ntoa e Khōlō ea Bochaba?
  Dominica o tiisitse ka kholiseho:
  - E, ho ne ho le joalo!
  Mohale oa pula-maliboho o ile a botsa a qeaqea:
  - 'Me e fetile neng?
  Ngoanana ea otlang, a sa itšepe, o ile a araba:
  - Ho tloha ka la mashome a mabeli a metso e 'meli a Phuptjane a mashome a mane a motso o mong ho isa ka la borobong Motšeanong mashome a mane a metso e mehlano, ehlile, re hlotse!
  Margarita a araba a bososela:
  - Kea tseba hore re hlotse! Ho seng joalo re ka be re sa bue le uena. Ka hona hoo ho bolela hore re batho ba habo rona, re qhalane feela ka mor"a nako. Ho monate hakaakang ho kopana le motho ea tsoang polaneteng ea heno, le ho feta ho tsoa naheng ea heno!
  Dominica a araba ka ho feheloa:
  - Ha Ntoa e Khōlō ea Bochaba e fela, ntate-moholo o ne a e-s'o tsoaloe. Ena ke pale e telele bakeng sa rona!
  Margarita o ile a boela a bua ka ho feheloa:
  - 'Me ha kea phela ho bona ho phethoa ha eona. Ke ile ka fanyehoa ka January '44. Empa ke ne ke lumela tlhōlo ea rōna. Kiev e ne e se e lokolotsoe, 'me Stalingrad le Kursk Bulge tsa luma. Ke masoabi hakaakang ho shoa ha u le lilemo li leshome le metso e 'meli feela , ntle le ho kena Komsomol.
  Dominica o ile a makala:
  - Haeba u shoele khale haholo, joale ke hobane'ng ha e ntse e le ngoanana?
  Margarita o ile a thothomela:
  - Ha ke tsebe seo. Ho se ho fetile lilemo tse ka bang lekholo ka mor'a lefu la ka, 'me ke ntse ke le ngoana. Empa ho boetse ho na le phaello: Ha ke tsofale ho hang, 'me ha ho na ho tlatsa meno a ka!
  Dominic o ile a tšeha 'me a hlokomela:
  - E, botsofali bo bobe haholo, bo nyonyeha feela!
  'Me setšoantšisi se setle sa filimi se qala ho bina;
  Botho bo mahlomoleng a maholo,
  Mohlomong bohle ba nahana ka eena!
  Meokho e ile ea tšoloha holim'a leoatle lena.
  Tšabo ea motho e tuka mollong!
  
  Lilemo li khasa ka har'a k'haravene,
  Nkhono o tlotsa henna marameng a hae!
  Mme ho ile ha etsahala ntho e nngwe ka mmele o mosesane wa morwetsana,
  Ha ke utloisise hore na masoba a tsoa kae!
  
  Ke hobane'ng ha moqhaka oa tlhaho o khanya?
  Moetsi oa mechini o tlameha ho pona ka tšohanyetso!
  Ea neng a kenya matla a moea kariking;
  Ha a khone ho sebetsana ka katleho le bobe ba botsofali!
  
  Botle bo fetoha ntho e makatsang
  'Me mohale o pona ka pel'a mahlo a rona!
  Boemo ba leholimo bo bobe hona joale,
  Mme bosiu ke tshwenngwa ke tshabo e hlaha!
  
  Empa ha ke lumele hore ha ho na poloko,
  Motho a ka phehisana le Modimo!
  E le hore lelapa le nang le botsoalle e be la ka ho sa feleng,
  E le hore tsela e nyolohe habonolo le ka moepa!
  
  Basali ba baholo ha ba sa tla ba le masoba.
  A re khutleleng botsofali ka lihlong!
  'Me motho, mora ea matla oa tsoelo-pele,
  O sheba sehlohlolo sa bophelo ka mahlo a khanyang!
  
  Mme ho tla ba le botle bo sa feleng
  Matsatsi a tla phalla joaloka nōka e phallang!
  Botho ba botho bo tla hlaha
  Etsoe, pelo e tla hloeka "me e hlomphehe!
  
  Lumela, thabo e ncha e tla tla,
  Ha lilemo li ntse li feta, bohlale bo tla eketseha!
  Etsoe, leqhoa ha le lule 'meleng o monyenyane.
  Joaloka ngoana oa sekolo ea labalabelang ho ithuta ka lilemo tse hlano!
  
  Letšoao le phahame, tloo, le batle,
  U tla etsa tlhahlobo hape bonyane makhetlo a lekholo!
  'Me u ka ja likuku tsa Paseka ka mahe a linotsi,
  Joale, e-ba ngoanana ea tsofetseng!
  Dominika o ile a bina ha monate hakakang, prima donna ea 'nete. 'Me lipina tsa hae e ne e le tse phetheselang le tse monate, joaloka trill ea nightingale.
  Enomai o ile a dumela ka hlooho:
  - U ke ke ua ngangisana le sena !
  Moshanyana Dobrynya o ile a re:
  - Botsofali bo bobe. Empa ke ile ka iphumanela liapole le mosali oa ka . Haeba u ja hanyenyane ho tsona, u ke ke ua tsofala 'me u ke ke ua fetoha ngoana. Eaba moloi e mong oa sethoto o ikotla liapole tse joalo. E ne e le mosadimoholo, empa o ile a qetella a le pitseng. Kahoo u lokela ho tseba tekano nthong e 'ngoe le e' ngoe, 'me u hopole hore lilemo tsohle li ikokobelletsa lerato.
  Enomai o ile a hlokomela ka tšohanyetso:
  - Drakone ea ka e hema haholo! Ho thata ho eena ho jara batho ba babeli, haholo-holo kaha Dominica hase ngoana, empa ke ngoanana e moholo haholo le ea mesifa. O hloka sefofane se secha!
  Margarita o ile a bua ka sebete, a tobetsa menoana ea hae e hlobotseng:
  - Ho tla ba le sefofane!
  Drakone e nyane ya dihlooho tse tharo e ile ya qala ho hlaha moyeng. Empa ngoanana oa mokhelo o ile a romela lehlaseli la matla ho eena, 'me drakone ena ea qala ho hola.
  Dominica o ile a makala:
  - Ena ke boselamose bo sebetsang. Ke lekhetlo la ka la pele ke bona lidrakone li holisoa.
  Margarita a araba a bososela:
  - Li-dragons ha se batho, ho bonolo ho li hōlisa!
  Sebata se ile sa hola ho ba se seholo hanyenyane ho feta liphokojoe tse ling tse tharo. 'Me ho qhoaela ho hong ha menoana, lekhetlong lena la matsoho, 'me Dominica a iphumana a le ka har'a sale e phutholohileng!
  Ngoanana oa pula-maliboho o ile a lumela ka hlooho:
  - U bona kamoo ho leng bonolo kateng! Joale u na le drakone ea hau. Thabang ho sena!
  Ngoanana ea otlang o ile a bua ka litšeho:
  - Sena, ehlile, se setle , empa ho na le lebaka la ho hloa lebota ka thabo?
  Margarita o ile a tšeha 'me a araba:
  - Na ha u so lore ka drakone ea hau?
  Dominica o ile a honotha ka 'nete:
  - Ke ne ke lora ka helikopthara ea ka. Empa o ne a se na nako ea ho mo etsetsa chelete. Kahoo ha ho letho leo u ka le thabelang ka ho khetheha!
  Enomai o hlokometse ka pososelo:
  - Empa ke ne ke lora ka drakone ea botho.
  Dobrynya o netefalitse:
  - Drakone ea hau e monate! Leha ho le joalo, pere ea ka ea mohale le eona e ne e ka fofela holimo haeba ke ne ke sebelisa boselamose. Empa bakeng sa boloi bo khethehileng, baloi ba hloka ho lefshoa ka khauta. Mme drakone e lokolohile.
  Margarita o ile a eketsa:
  - Drakone le eona e ntle hobane e khona ho iphepa ka metsi feela. Joale, eketsa mofoka ho eona, 'me e tla ba monate. O tla hema mollo.
  Dominica o ile a botsa, a labalabela ho tseba:
  - Na u hlile u loana le Majeremane?
  Margarita o ile a araba ka botšepehi:
  - Ha kea ka ka loana. Ke ne ke sebetsa haholoanyane litabeng tsa bohlale le tsa puisano. Ke ne ke tsamaea metseng le pakeng tsa meru. Ha e le hantle, mang kapa mang ea nang le mokotla oa mokōpa-kōpa le lieta tse sa roaloang ho tloha mariha ho fihlela mariha o tla belaela. Ke "nete hore ka makhetlo a "maloa o ile a lema liqhomane ho Manazi. Haele hantle, o ile a thunya feela ha ba nkukile. O ile a thunya ho fihlela kulo ea ho qetela. O ile a tšoaroa. Leha ho le joalo, ba ile ba ntlhorisa, leha e le ka potlako, 'me ba potlakile ho fanyeha, kaha Lebotho le Lefubelu le ne le ntse le tsoela pele ka tsela eo. Ho seng joalo ba ka be ba ile ba mo hlokofatsa nako e telele.
  Ka lekhetlo le leng ke ile ka robatsa mapolesa a mang a mabeli eaba ke nehelana ka "ona matsohong a makhotla. Che, ha ke na ho etsa lintho, empa ehlile ho ne ho e-na le liketsahalo tse ngata.
  Dominica a botsa a bososela:
  - Na u na le litaelo?
  Margarita o ile a araba ka ho feheloa:
  - Che! Feela khau ea "For Courage", ke ne ke nkoa e le monyane haholo hore nka fuoa eng kapa eng e tebileng. Che, ha ke tsebe hore na ba fuoe ka mor'a lefu le joang ...
  Oenomaus o ile a ngola:
  - Ha a le lilemo li leshome le metso e 'meli, ha ho phoso hore ngoanana a be le moputso oa sesole! Mpolelle, ho joang ho uena?
  Ngoanana oa pula-maliboho o ile a lumela ka hlooho:
  - E, e, mpolelle, bokomonisi bo hahiloe 'me lintoa li felile?
  Dominica o ile a feheloa mme a araba ka kholiseho:
  - Che! Ho ile ha mpefala le ho feta tabeng ea lintoa. Empa ha ke batle ho bua ka eona. Empa batho ba mpefetse le ho feta.
  Moshanyana Dobrynya o ile a etsa tlhahiso:
  - Ha re bue hantle ka mehlolo ea boselamose. Ho seng joalo joale u tla qala ho bua ka litanka ...
  Margarita o ile a hlonama:
  - U tseba eng ka litanka?
  Dobrynya o ile a araba:
  - Ke ne ke le lefatšeng le tsoetseng pele haholo, 'me ho ne ho e-na le liphoofolo tsa litonanahali tsa tšepe. Li thunya haholo 'me li kotsi haholo. Ke ntho e nyonyehang ho li hopola.
  Ngoanana oa mokhelo o ile a lla 'me a re:
  - Ke ile ka tšela lehlabathe ka tanka ea khase ea tanka ea Tiger. Mme a ema. Ho bile jwalo. Mme o ne a phunya mabili a likoloi tsa Manazi ka lerumo. Ke ngoananyana, 'me ho ne ho le bonolo ho 'na ho etsa sena.
  Dominic o ile a tšeha 'me a hlokomela:
  - Mosebetsi o motle! U mohale oa pula-maliboho. Re hloka ho etsa lifilimi ka uena le ho ngola libuka ka uena.
  Margarita o ile a lumela:
  - Kea tseba, ho na le ba bang - "Red Devils", mohlala. Ka kakaretso, ke ne ke sa lumele ho Molimo feela, empa ka linako tse ling ke ne ke etsa lintho tseo joale ke hlajoang ke lihlong ka tsona!
  Enomai a bua a bososela:
  - Ho etsahala. Ka linako tse ling melimo ha e itšoare hantle. Empa leha ho le joalo, joale u moloi ea nang le talenta haholo, 'me u lokela ho ...
  Ha a ka a qeta. Ho ile ha hlaha mohlape oa litšoene tse fofang ka pel"a bona. Ba ne ba le hole, empa pono e matla ea moshemane oa elf le ngoanana oa moloi ba bona hore litšoene tsena tse nang le mapheo li hula bonyane bana ba leshome le metso e 'meli ka letlooa. Ka bobeli bashanyana le banana ba malimabe baa bipetsana "me ba utloa bohloko haholo ha ba baleha, ha ba lahleloa holimo, "me litopo tsa bana li khaoloa ke marapo a tšepe a letlooa.
  Dominika le eena o ile a bona sena mme a hoeletsa:
  - Re hloka ho lokolla bashanyana!
  Dobrynya o ile a oma ka hlooho mme a tsomula sabole ea hae ka sello:
  - Re tla ea ntoeng ka sebete,
  Bakeng sa Russia e Halalelang -
  Re loana ka sabole,
  Ha ke rekise!
  Dominica o hlokometse, a hlahisa meno a hae:
  - Ehlile, hoa thahasellisa haholo ho thusa bana. Empa na re na le matla a lekaneng? Ke balile pale ea litšoene tse fofang, 'me li bonahala li le matla haholo!
  Margarita o ile a dumela ka hlooho mme a bina:
  Ruri bahlabani ba lefifi ba matla;
  Bobe bo busa lefatshe ntle le ho tseba palo...
  Empa ho lona, bara ba Satane,
  O seke oa roba matla a Kreste!
  Dobrynya o ile a ngola:
  - Re ne re e-na le bahanyetsi ba fapaneng. 'Me taba ea hore ba matla, e le molao, ha ea ka ea re thibela!
  Mme quartet e nang le drakone e ile ea potlakela ho latela litšoene tse fofang. Ho ne ho e-na le tse leshome le metso e 'meli feela tsa tsona - tse leshome le metso e meraro tsa tsona. Le palo e lekanang le eo ea bana ba botlamuoeng. 'Me sena ke ' nete e thata ea ntoa.
  Margarita o ile a potlakela ho ea pele, 'me, a atamela litšoene tse fofang, a hoeletsa:
  - Tlohelang bana, lōna liphoofolo tsa litonanahali!
  Moetapele wa ditshwene a letsa molodi.
  - Tloha, ngoanana, ho seng joalo le rona re tla u roala.
  Margarita o ile a araba ka sebete:
  - Che! U ba tlohelle, ho seng joalo u tla tlameha ho re loantša!
  Litšoene tsa bokolla, li ntša meno a tsona a hlephileng.
  - Le ka mohla!
  Ba bane ba bona ba ile ba sala ba tšoere letlooa le bana, 'me ba bang ba ile ba potlakela ho leba sehlopheng se senyenyane sa bapholosi ba banyenyane.
  Dominica o ile a tsukutla lifeisi tsa hae eaba ho hlaha sesepa letsohong la hae.
  Margarita o ile a botsa:
  - Na u tseba ho terata?
  Dominica o ile a araba ka kholiseho:
  - Ho na le mohopolo! O ile a bapala lifiliming.
  Ngoanana oa mohanyetsi o ile a bina:
  - Sena se tla ba molemo ho uena.
  Sebapali sa ngoanana se ile sa bina:
  Ke nako ea hore u tsoke sabole ea hau,
  Ke nako ea ho potlaka...
  Ke nako ea hore u tsokele sabole ea hau -
  Ho thoe'ng haeba e le molemo!
  E ngole bukeng ea hau ea ho ngolla -
  Leqepheng le leng le le leng!
  Ke nako ea hore u tsoke sabole ea hau,
  Ke nako ea hore u tsoke sabole ea hau,
  Ke nako ea hore u tsoke sabole ea hau!
  Ka mor"a moo bane ba tšeha. Mme ditshwene tse fofang tsa leka ho hlasela. Ba ne ba tsamaea joalo ka likhaete tse hlaselang lirobele.
  Margarita o ile a otla moetapele oa litšoene tse fofang ka molamu oa boselamose le mehele ea boselamose maotong a hae a sa roala letho. Mme ya otla ka matla haholo.
  Moeta -pele o ile a makala, 'me hang-hang hlooho ea hae ea fetoha kuku e monate haholo ea kokonate. 'Me maroo a tšoene e fofang a sisinyeha ka mokhoa o makatsang. Litšoene tse ling tse fofang tsa letsa mololi ke tšabo.
  E mong oa bona o ile a potlakela ho ea ho ba bane, empa moshanyana Dobrynya o ile a otla phatla ea hae ka serethe se se nang letho, hoo monkey, ha a se a otlile ka matla, a fetoha.
  Dominika o ile a tsokotsa sabole ea hae 'me a khaola lenaka la tšoene e fofang, ka mor'a moo a bina:
  Re morung naheng ea litšoene tse hlaha.
  Re loana le tse nang le mapheo leholimong...
  Ho tsoma ho tsoma banana e butsoitseng -
  Ho fanyeha mang kapa mang ea utsoang bana sefateng!
  Oenomaus le eena o ile a otla tšoene, lekhetlong lena a le lepheong, 'me a letsa mololi:
  Ke knight ea leseli, mangoleng a hau a sehlōhō,
  Ke tla felisa lira tsa Ntate lefatšeng!
  Mme a etsa setshwantsho sa borobedi ka disabole. Ka mor'a moo, moshemane eo o ile a qoba khalala e lemetseng ka bohlale. Mme ha drakone e tuka malakabe, tshwene e foufetseng ya hoeletsa. Ka nako e tšoanang ho ne ho e-na le monko oa ho chesa.
  Bahlabani ba bane ba ile ba tsoela pele ho hlasela. Litšoene li ile tsa leka ho loantša. Liphokojoe li ile tsa li otla ka lifofane tsa mollo tse ileng tsa chesa mapheo a litšoene. Mme e ne e nkga e hadikilwe.
  Ngoanana Margarita o ile a nka le ho lokolla melapo ea boselamose. 'Me tšoene e latelang e ne e e-na le donut ea chokolete sebakeng sa hlooho.
  Dobrynya o ile a tšoara tšoene e le "ngoe ka lepheo ka menoana e sa roaloang letho "me a e lahlela ho nonyana e "ngoe. Mme ha eba le ho thula ditlhase.
  Titan Boy o ile a bina:
  - Ua tseba, ke na le matla a khanyang,
  Ho ba motsoalle oa hae ho tšoana le ho bapala le koena!
  Eaba ngoanana oa Dominic o khaola lepheo la tšoene ka sabole ea hae. O ile a sekamela mme a lokolla sediba sa madi a pherese. Ka mor"a moo, o ile a thula molekane oa hae.
  Dominica o ile a raha se seng sa libōpuoa tse nang le mapheo mohlahareng ka serethe se sa roala letho 'me sa lla:
  Ho lokile, sebopuoa se ile sa robala ka har'a sawdust,
  Ho lokile, ba ile ba nkotla mohlahareng...
  Ho lokile, ba ile ba nkhula ka lesela -
  E re kea leboha ha u ntse u phela !
  Eaba ngoanana o otla tšoene e "ngoe hloohong ka sabole. Ka mor"a moo, libōpuoa li ile tsa qala ho baleha. Ka nako e ts'oanang, litšoene tse 'nè tse nang le mapheo li ile tsa leka ho nka baholehuoa, bana ba tšoasitsoeng ka letlooa.
  Margarita o ile a ba thunya ka mohlolo, tšoene ea fetoha phae ea sinamone e nang le serame.
  Ba bang kaofela ba ile ba baleha ba hoeletsa, ba lokolla letlooa. 'Me bana ba botlamuoeng ba qala ho oa.
  Margarita o ile a hoeletsa:
  - Tšoara letlooa, tloo, le matla.
  Mme a tsubella fatshe hodima drakone. Bahlabani ba bang ba bararo ba ile ba mo sala morao.
  Moshanyana Dobrynya o ile a bina:
  Oh, bongoaneng, bongoaneng, o fofela kae?
  Oh, bongoana, bongoana, u potlakile kae ...
  Ho tletse litšoene tse boea, kea tseba,
  Ba u tšoasa ho tsoa linaheng tse fapaneng!
  'Me mohale oa moshanyana a nka letlooa ka menoana ea hae e hlobotseng. Leha ho le joalo, ho ba mohlankana ka lifupi ho na le melemo ea eona. Ke ntho e sa hlompheheng hore motho e moholo a tsamaee a se na lieta, empa ho moshanyana ke ntho ea tlhaho, 'me a ka sebelisa maoto a hae a matla ha a ntse a sebetsa.
  Kaofela ba bane ba ile ba liehisa letlooa le oelang "me ba qala ho theoha hantle.
  Dominica o ile a ngola a bososela:
  - Ha ke u lakatse kabelo ea khutsana,
  Ha ke u lakatse matsatsi a thata ...
  A polanete e be paradeise e khanyang,
  Morena ea halalelang a sireletse bana!
  Bashemane ba ne ba khathetse ba bile ba tatter, hoo e ka bang bohle ba sa roala lieta, ntle le ngoanana a le mong ea apereng liaparo tse ntle, mohlomong le lieta tse majabajaba tse khabisitsoeng ka emerald le lirubi.
  Ngoanana a lla:
  - Hlokomela, sehlopha sa pholoso ke ntate oa ka, 'Musisi,' me ke se ke ntse ke e-na le sehlooho sa Baroness!
  Dominica a araba a tšeha:
  Marena a ka etsa eng kapa eng
  Marena a ka etsa eng kapa eng...
  Empa hangata e robehile
  Ka linako tse ling ba lula!
  Nyala ka baka la lerato
  Nyala ka lerato...
  E fokola bakeng sa hau, mang kapa mang
  Ha u Molimo, morena!
  Mang kapa mang o fokola bakeng sa hau -
  Ha u Molimo, morena!
  Sehlopha se ile sa beha bana ka hloko. Mme a manolla tepo. Bana - basimane le basetsana - ba ne ba ikutlwa ba gololesegile. Mme direthe tsa bona tse chitja di ne di benya ha ba leka ho matha.
  Empa Margarita a ba emisa ka mohoo o tšosang:
  -Le ea kae banna? Ho thoe'ng ka ho re kea leboha?
  Bana ba ile ba emisa. Ngoanana oa baroness o ile a lumela:
  - Ke 'nete, u mpholositse botlamuoeng. Nnee ho Ntate, mme moputso o moholo o tla o letela. 'Me ba bang kaofela ba fihle moo ka bobona - ke bakopi 'me ba sa roala lieta.
  Moshanyana e mong oa batšoaruoa o ile a hanyetsa:
  - Ntate ke palo! 'Me ha ke roala lieta hobane ke hapiloe nakong ea koetliso!
  Margarita o ile a botsa: "Ke hobane"ng ha ba u tšoere?"
  Moshanyana oa Viscount o ile a sisinya mahetla a hae; o ne a le feela, 'mele o nang le mesifa, o sootho, o omeletseng,' me ke sefahleho sa hae feela se hlakileng, leha e le sa ngoana, se neng se eka mofuta oa hae.
  Ngoanana e mobe a araba:
  -Ba ne ba batla ho re isa Skelenton . Enoa ke wizard e matla e amanang le Koshchei the Immortal!
  Margarita o ile a otla molomo mme a re:
  - Skelenton , wizard e khopo le setsebi sa maemo a leholimo, o na le maiketsetso a nkoe e ntšo. Mohlomong sena se tla thusa ho boloka thobalano e matla.
  Moshanyana Prince Oenomaus o itse:
  - Ho feta moo, hoa hlokahala ho lokolla bana ba bang ba botlamuoeng ba tšoeroeng ke moloi oa bosiu. Ho seng joalo ho tla ba le kotsi e kholo bokahohleng.
  Dominica o ile a botsa, a sa itšepe haholo:
  - Na see se ke ke sa re sitisa ho tloha sepheong se seholo?
  Margarita o ile a hana:
  - Ka ho fapanyetsana! Haeba u bokella lisebelisoa tsohle tse leshome le metso e 'meli, u ka fumana matla a Molimo ea Matla 'Ohle. 'Me sena se tla etsa hore ho khonehe ho pholosa feela ho kopanela liphate ho matla, empa ho etsa lintho tse ling tse ngata tse ntle.
  Moshanyana Dobrynya o ile a hooa:
  - Sena sea hlolla! Joale re tla khona ho etsa ntho eo bahale ba bang ba neng ba e-so ka ba e lora!
  Dominika o ile a bina ka thabo:
  Lefatše la rona ha le na mohau, le sehlōhō, le bolotsana,
  Madi a batho a phalla jwaloka noka ya sefefo...
  Empa monna o bohlale, o tumme ka tsoelo-pele ea hae -
  Hlōla litšitiso ha u ntse u bapala!
  
  Litšokelo tse se nang palo tse tšosang
  Bokamoso bo sehlōhō, bo hloname ebile bo qabola...
  Re ile ra ntša meokho e makatsang ka pelaelo -
  Sheba leholimo ka melancholy e sa tloaelehang !
  
  'Me e ke ho hlokahala ho tšolloa
  Ntoeng e bohale, mali a batho...
  Rola kgwele ya bophelo ka sabole, ka motsu;
  Re ke ke ra eka lerato ka ho sa feleng!
  Margarita o ile a oma hlooho ea hae ea khauta:
  - U bina Dominic hantle, 'me mantsoe a utloahalang a ama moea! Empa sena ha sea lekana...
  Sebapali sa ngoanana se ile sa bina:
  E ile ea e-ba bobebe haholo
  Ke pholositse Ntate...
  Ke bile lehlohonolo -
  Feela sena ha sea lekana!
  Feela, feela, feela -
  Sena ha sea lekana!
  Moshanyana oa Viscount o ile a hatakela leoto la hae le sa roala letho hoo marotholi a phoka a ileng a fofela joang bo botala ba lamunu eaba oa rora:
  - Emisa ho bina! Ha re ee Skelentom re tla mo tabola likoto!
  Margarita o ile a bua ka ho feheloa:
  - E telele haholo ho tsamaea. U hloka ho fofa ka li-drags, kapa ho tsamaisoa u sebelisa medallion!
  Oenomaus o ile a botsa a bososela:
  - O na le khau? Kahoo re tšele!
  Ngoanana oa lekoko a araba ka ho feheloa:
  - E hloka ho tjhaja hape ho tsamaisa sehlopha sohle. Ha re je hona joale. Bana mohlomong ba lapile.
  Ngoanana e mobe o ile a oma hlooho, masale a hae a daemane a lla:
  - E, sena ke sona hantle se lokelang ho etsoa. Ho na le mollo ka mpeng ea ka!
  Moshanyana Viscount o ile a ngola:
  - Mpa e tletseng ke setholo ntoeng!
  Bana ba bang, haholo-holo banana, ba ile ba lla ka lentsoe le le leng:
  Re batla ho ja
  Bula mamati ka bophara
  Ho seng joalo re tla ja moapehi ...
  Baapehi ba tla ja seneke,
  'Me re noele ho liofisiri tsa mosebetsi.
  Re tla senya kamore ea ho jela kaofela
  'Me re tla pshatla lijana!
  Margarita o ile a tsokotsa lere la hae la boselamose. Mme ho ile ha hlaha tafole e nang le dijana tse mmalwa le kuku hodima yona.
  Ngoanana o ile a bina ka thabo:
  Bana ba o bokeletse,
  Ha re likhechana ho hang -
  Le lijo tse monate,
  Eseng motoho o nang le nyalothe feela!
  Dominica o ile a ōma ka hlooho 'me a hlokomela:
  - Empa hlatsoa matsoho a hau pele!
  Bana ba ile ba mathela molatsoaneng. Ke ngoanana ea mohale feela ea ileng a sala a eme. Sebapali sa ngoanana se ile sa lla:
  - Na u hloka memo e khethehileng?
  Mosali e monyenyane o ile a honotha:
  - 'Me ke khathetse ke ho kolobisa matsoho le maoto ka li-plebeians!
  Dominica o ile a araba ka ho hlaka:
  - Joale nke ke ka u lumella ho ea tafoleng!
  Ngoanana ea hlomphehang o itse:
  - Na u tla mpontša, ngoanana ea sa roala lieta ? E, ke tla laela hore o shapuwe.
  Dominika o ile a ema 'me a kotama litebele:
  - Hona u tla laela mang?
  Baroness ba hetla morao. Dominica o ne a le molelele a bile a le mesifa, 'me lesela le ne le koahetse sefuba le lirope tsa hae feela. 'Me ho ne ho hlakile hore libolo tsa mesifa li ne li phalla tlas'a letlalo le tanned,' me ho ne ho e-na le lithaele tsa abs ka mpeng. Ngoanana ea joalo oa mohale a ka u otla.
  Leha ho le joalo, Margarita o ile a bua ka lentsoe la poelano:
  - A re hlapeng matsoho a rona kaofela. 'Me haeba uena, Dominica, u le motho e moholo, joale u lokela ho re behela mohlala. Kahoo ha re hlapeng hammoho.
  Mme a leba nqa molatswaneng. 'Me o na le ngoanana oa Baroness le Dominica. Metsi a ne a futhumatsoa ke matsatsi a mane, a le bonolo a bile a le mofuthu, kahoo ho hlatsoa ho ne ho le monate. Bana ba bile ba sesa le molapong. Mme ba qala ho fafatsana ka metsi.
  Dominika le eena o ile a qaphatsa joalo ka ngoananyana mme a bina:
  Metsi, metsi, metsi a batang,
  E ne e se ntle le lebaka hore e ile ea qhalana ho tsoa ka nkhong!
  'Me ho ne ho e-na le tlhaho e babatsehang ho pota-pota. Lipalesa tse majabajaba tsa libopeho tse fapaneng li ile tsa mela lifateng tse tlokomang. 'Me mahlaku a lipalesa tsena a na le mebala e fapaneng le moriti. Ak'u nahane feela lithunthung tse benyang ka mebala eohle ea mookoli 'me li benya ka har'a mahlaseli a letsatsi a mane.
  Ruri bona ke botle bo hlollang. 'Me lirurubele tse boholo ba li-albatross lia fofa, 'me mapheo a tsona a na le mekhoa ea ho sisinyeha, joalo ka ho phatloha ha maqhubu a leoatle. Mme ho etsahala motsamao o makatsang.
  Dominika e ile ea bina:
  Mapheo a serurubele seo
  Ba ne ba le hantle ...
  Moshanyana a lahlehelwa ke kgotso,
  Mme are hotswa pelong...
  Viscount e monyane, e phatloha, e ile ea re:
  - E, e ntle ka hohle ...
  Ha e le hantle, lifate tse ngata li ne li shebahala joaloka mehatla e mabenyane ea lipikoko. 'Me ka holim'a tsona, ho phaella ho lirurubele, li-dragonflies tsa platinum li ne li boetse li tsamaisa mapheo a tsona. 'Me morung ho ne ho utloahala melomo ea linonyana tse hlollang ka botle. Ba hlolla ebile ba babatseha ka mantsoe a bona hoo u hlolloang feela.
  Dominica e ngotse:
  u kile ua utloa li-blackbird li bina?
  Nightingales le orioles lia matha ...
  'Me ka linako tse ling litonki, litonki li lla joalo,
  Banana ba matha ba sa roala lieta!
  E, ka sebele, sena se ne se bonahala se qabola haholo.
  Ha ba qeta ho hlapa, bana ba leba tafoleng. Mme maikutlo a bona a tlala thabo, mme ba bina ka thabo;
  Setšoantšo se setle se re file
  Lipapali tse ngata, tsa mefuta e fapaneng...
  Re tsoetsoe ka matla a maholo,
  Joaloka linonyana le liphoofolo!
  
  Bana ba bapala ka leseli la pososelo,
  Thabo e kgolo e tlile lefatsheng...
  Re ka fihla moo tekong ea pele -
  Esita le jokong e ileng ea hlanya, esele!
  
  Re matha re sa roala lieta ka har'a marotholi a phoka,
  Ho na le mehopolo e mengata e makatsang lefatšeng ...
  Bana ba rotha meokho ea perela;
  Nkholoe, moea oa hau o tla thaba haholoanyane!
  
  Koshchei e khopo ea re hlasela,
  Baba Yaga o matha ka seretse ...
  Ba shapa ngoanana ea sa roala lieta ka phafa,
  'Me nōka e tletse mabōpo!
  
  Empa re ke ke ra thekesela, bashanyana le banana,
  Re tla loana joalo ka titan ...
  'Me lentsoe la rona le tla utloahala,
  Joalo ka phala ea pula-maliboho, moropa!
  
  Che, li-orcs ha se tšitiso ho rona,
  troll e hlanya e ke ke ea u tšosa...
  Ho tla ba le moputso o moholo bakeng sa sebete;
  Haeba ngoana a se lefela tlhekefetsong!
  
  Noha ea Gorynych ke eng bakeng sa bashanyana ba sebete,
  Ha ho tšitiso ho rona, re labalabela ho loants'a bobe...
  Re mo fa makukuno a mangata,
  'Me re mo notlella ka ho toba ka molikong!
  
  Haeba goblin e khopo e ka thunya ho tloha kanonong,
  Joale re tla mo araba ka buckshot...
  Khaotsa ho tlotsa li-snot tsa hau ,
  Ha re hlole Satane hang!
  
  Ho ea ntoeng ea mali, e halalelang le e nepahetseng,
  Banana ba sebete, bashanyana ba matha...
  Re tla busa matla a halalelang,
  A re ke re kaput drakone e khopo!
  
  Ha ho mabōpo a monate ho feta a baratuoa ba rona,
  Ha re tšoase letamo lohle la litlhapi...
  Ka lebaka la Elfia e kholo, e ntle,
  Moshanyana o tla bontša hore o motle haholo!
  
  Ha re etseng lefatshe le letle hakana
  E le hore lipalesa tse tsoang paradeiseng li hōle ho eona ...
  Le hoja ka linako tse ling re loana ka tsela e kotsi,
  Etsoe, litoro li tla phethahala leseling!
  
  Che, re ke ke ra ba tlas'a lira;
  Ha re re banana, bashanyana tsoela pele ...
  Re tla hatakela makhotla a bahanyetsi ka maoto a rona;
  Re tla fana ka invoice bakeng sa motho ea hlotseng!
  
  Nkholoe, ho tla ba le lehlabula le sa feleng lefatšeng,
  Bonyane ba rona bo ke ke ba feta ...
  Ka sebele liketso tsa bahlabani li binoa,
  Mme o tswelle letsholo la tlholo!
  
  Ha re hlola li-Orks tsohle,
  Ntoa e tla fela ka tlholo e khanyang...
  Ho tla ba monate moyeng wa ka o hlwekileng,
  Re phahamisetsa sabole, thebe e matla!
  Bana ba ile ba bina pina e mpe mme ba dula tafoleng. Ba ile ba qala ho thabela ho ja matata a halikiloeng, liroso le tlhapi tse nang le lijana tse ka thōko.
  Dominika e ile ea ikopanya le bona. O ile a seha selae ka thipa mme a re:
  - Nama e ntle haholo!
  Margarita o ile a lumela:
  - Hantle, ke etsa boselamose joang? Lumellana, ha e khethollehe ho ntho ea sebele!
  Ngoanana oa Baroness o ile a ngola:
  - E , nama e babatsehang, empa ho thoe'ng ka litlhapi?
  Mme ka leka sekotwana. Ka sebele, lijo li ne li babatseha. Bana ba ile ba ja mme ba hlokomela ka thabo:
  - Ke lijana tsa mofuta ofe, lijana tsa mofuta ofe,
  Ke lakatsa eka nka nka tsohle le nna...
  Ke masoabi hore ebe tafole ha e joalo hangata -
  Li feptjoa feela bakeng sa polao!
  E mong oa ba sa roala lieta , banana ba mokopi o ile a botsa:
  - Nka fuoa lipompong tsa chokolete?
  Margarita o ile a tsheha mme a tsoka lere la hae. E leketlile sefateng se seholo joaloka mohatla oa pikoko, hang-hang li-cones li ile tsa potlakela tafoleng 'me tsa fetoloa litšepe tse ntle, tse bōpehileng joaloka liphoofolo le litlhapi, tse koahetsoeng ka tsokolate le ho tlatsa ka mokhoa o babatsehang.
  Bana ba ile ba lla ka khotsofalo:
  - Sena se monate hakaakang , hape, re batla ice cream!
  Ka nako eo, likhoto tse "maloa tse khōlō tse nang le boea bo sekareleta li ile tsa tsoa ka tlas"a joang ba lamunu "me tsa leka ho hlasela bana. Ba ne ba lla ke tšabo, khoto e "ngoe le e "ngoe e lekana le phiri e ntle. Margarita o ile a ba otla ka lehalima ka lere la hae la boselamose le masale a boselamose a maoto a hae a sa roala letho. Mme Dominica o ile a boela a sebelisa molamu oa hae oa boselamose ho lokolla pulsar.
  Ho ile ha hlaha likhalase tsa veine tsa khauta tse nang le ice cream e nonneng, e tlokomang e behiloeng ka sebopeho sa lipalesa tse makatsang. Ho feta moo, ka fragole, lifeiga, fragole tse hlaha le monokotsoai o mong o motle.
  Dominika o ile a honotha mme a hlokomela, a supa khalase e kholo ka ho fetisisa ea veine, e ileng ea bonahala e se khauta feela, empa e tletse litaemane. 'Me ice cream ho eona e ne e shebahala joaloka mokhabiso o tsotehang, o behiloeng ka mebala eohle ea mookoli. Mme e ne e shebahala e le ntle hakakang.
  Margarita o ile a ngola:
  -U na le molamu oa boselamose o entsoeng ho tsoa mothapong oa pelo oa drakone - sena ke seoelo haholo. O e fumane kae?
  Dominica o ile a araba ka botšepehi:
  - Ntoeng! 'Me sena ke' nete ebile ke sebete!
  Oenomaus o ile a bina ka thabo:
  Ho madimabe ya lwanang;
  Ka moroetsana e motle ntoeng...
  Haeba sera se halefile -
  Ke tla bolaea nyatsi! Ke tla bolaea nyatsi!
  Moshanyana Dobrynya o ile a lla:
  - Uena, ngoanana , ke hobane'ng ha u bina joalo? Re tlameha ho bina: le moshanyana ea matla ntoeng! Hantle-ntle, esita le ka monna ea matla ntoeng. Re bashanyana feela ka chebahalo, empa ka lilemo re le banna!
  Oenomaus o ile a tšeha mme a hlokomela:
  Re ntse re le bana ka ho sa feleng,
  Ke lilemo feela tse fetohang!
  Dominika a tsheha mme a re:
  - Mona re tla ba le lefats'e la litšōmo le phetoho.
  Ka mor'a moo, o ile a qala ho ja ice cream ea hae ea conjured. E ne e latsoeha haholo. Ke kamoo e ileng ea e-ba botle bo hlollang kateng. 'Me tatso e monate, e bonolo ea ice cream ea hasana ho pholletsa le leleme la ngoanana eo.
  Moshanyana Dobrynya, ka mor'a tlhapi le nama, le eena ka thabo o ile a lefa sethabathaba ho ice cream. Ena ke ntho e ntle, e monate .
  Bana ba ne ba leka ho ja ka tsela e bonahalang e tsoetse pele, eseng ea ho hlaba. E, ice cream ea rat e jang nama ke ntho e babatsehang.
  Dominica o hlokometse ka pososelo e khanyang:
  Ho molemo hakaakang ho khona ho etsa boselamose,
  'Me u fetole rat e khopo hore e be ice cream ...
  Re fumana tse hlano tse tiileng -
  Ho etsa ntho e sa lokelang ho etsoa ho hang!
  'Me hape bana ba tšeha ka karabo. Le squeak e khotsofetseng ...
  Ho ne ho le lerata leholimong. Kae-kae ho tloha pheletsong drakone e kholo e ne e fofa. Ha a le hole o ne a bonahala a le monyenyane ebile a sa tšabe, ho sa tsotellehe lihlooho tsa hae tse supileng. 'Me e ne e le mofuta oa monster ka tsela e se nang kotsi.
  Bana ba tsheha mme ba qala ho shebana ka leihlo. Sena se monate haholo. 'Me ba opa liatla ka letsoho.
  Hore ho na le molumo o llang.
  Dominika o ile a e nka mme a lahlela boomerang ka menoana ea hae e hlobotseng. O ile a fofela holimo 'me a khaola leqhubu,' me nakong ea hoetla botle ba eona ba e otla ka matla a tsoang molamung oa boselamose. Ho ile ha hlaha kuku e kholo ka sebōpeho sa katiba ea Napoleon, e tletseng li-poppies, lirosa le lipalesa tsa poone.
  Bana ba ne ba se ba ntse ba fepehile hantle "me ba ile ba amohela mpho eo ka cheseho e itekanetseng.
  Viscount ea moshanyana o ile a re:
  -Likuku li ntle haholo, empa u ntse u lokela ho boloka tekano ...
  Dominika o ile a tšeha 'me a hlokomela, a bina:
  Ea phehelang letsatsi la ka la tsoalo,
  Ke ngotse ke thoholetsa kuku...
  'Me mongolo o mebala o tsoang ho tranelate -
  Ke nako ea ho ea toropong ea San Remo!
  Ka mor'a moo, ngoanana o ile a e nka 'me a qala boomerang hape. Mme a fofa, a phunya, mme a ohla. Eaba ngoanana oa mo tšoara hape ka leoto le sa roaloang letho, a bina.
  Se khelle kuku fatše
  Nako ea tla eo le uena u tla shoa ...
  Bohobe ba gingerbread bo lla joalo ka kulo tempeleng,
  Ka mokhoa oa ho ja u tla iqenehela!
  Ngoanana oa baroness o ile a koenya ka thata sengoathoana sa kuku e nang le katiba e mokoko, a nyeka melomo ea hae mme a re:
  - E monate! Empa ha e sa lekana.
  Moshanyana Viscount o ile a ngola:
  - Ho ke ke ha nka nako e telele ho nona.
  Dominica o ile a bina ka pososelo le ka metlae:
  Bakeng sa khaba ea 'm'e , bakeng sa khaba ea ntate,
  Le bakeng sa nkhono ladle ...
  'Me ka lehlakoreng la bethe!
  Ka nnete bana ba ile ba imela ka mora ho ja mme ba wela hodima jwang bo bonolo, ba mmala wa lamunu, ba nkga ka dinko. Ka lehlohonolo ho ne ho se na menoang kapa likokoanyana tse jang liphoofolo mona. Tse fofang li ne li le khōlō 'me li sa lome, 'me ho ne ho se na mathata ho tsona.
  Dominica o ile a botsa Margarita, ngoanana oa pula-maliboho le eena o ile a emola "me kapele-pele a koala molomo oa hae ka letsoho la hae:
  -U il'o robala kapa?
  Mohale oa moferefere o ile a araba:
  Ke eng, ngoanana a ke ke a robala tlhekefetso le matšoenyeho?
  Kae-kae betere ba ntse ba lelera tseleng ea moru...
  O lelera hara joang bo botala, a sa tsebe letho;
  Le metlae le litšoantšiso tse nyatsehang tsa bokamoso!
  Moshanyana oa mohale Dobrynya o ne a se a ntse a phunya nko ea hae.
  E, bana ba bile le liketsahalo tse ngata.
  Dominika o ile a bina a soasoa:
  Re robala ntle le bothata.
  Ke 'nete, ee...
  Empa joale, ka bothata bo bokae,
  Re tsoha hamorao!
  . KHAOLO No. 9.
  Dominica o ile a tsoha 'me a tsoa torong ea boselamose e ileng ea mo isa lefatšeng le bapileng. Ka mor"a moo, ngoanana eo o ile a itlhatsoa "me a hlapa a sebelisa sesebelisoa sa khauta. Ke ile ka hlapa meno ka ea lijong tsa hoseng.
  Ha a le moo o ile a khahlametsoa ke banana ba bang le banana ba tsoang sehlopheng sa maemo a holimo. Ba ile ba tšoarana ka matsoho "me ba shebahala ba le mekhoa e metle. Ho ne ho boetse ho e-na le li-elves, li-troll tsa basali, li-hobbits tsa basali tse neng li shebahala joaloka banana, li-nymphs, li-dryads, banana ba batho, le hoja ba ne ba fokola. Sehlopha se setle sa bokana.
  Banana ba ne ba apere liaparo tse ntle le mabenyane, empa ba sa roala lieta, e le hore ho ka ba bonolo haholoanyane ho sebelisa maoto a bona nakong ea boloi. 'Me sehlopheng sa batho ba phahameng sechabeng, thuto e ne e batla e fapane - ba ne ba mamela lipuo tse fanoang ke sephooko ka mokhoa o potlakileng oa mollo,' me ba etsa mesebetsi ea mefuta e fapaneng. Ho ne ho lumeloa hore ngoanana eo o se a ntse a tseba lintho tsa motheo.
  Dominica e phethile mesebetsi e mengata mona. O ile a thunngoa ka lehlaka la boselamose 'me a etsa liphetoho. Mme yaba o sebela boloi. O ile a balloa mantsoe a mangata a rarahaneng, 'me Dominika aa pheta.
  Kaha e ne e le setšoantšisi sa lifilimi, ngoanana eo o ne a e-na le mohopolo o tsotehang, kaha o ne a hloka ho phatlalatsa lipuisano tse ngata.
  Mme ka hopola ntho e nngwe le e nngwe ka ho phethahala. Empa tsena kaofela ke lipalesa; ntho ea bohlokoa, ehlile, ke ho batla lintho tse entsoeng ka matsoho ho boloka thobalano e matla.
  Kahoo Dominika a lula fatše sebakeng sa lotus, a kopanya maoto a hae a matla, a nang le mesifa le ho otlolla mokokotlo oa hae. Mme hape o ile a itahlela bokahohleng bo ts'oanang, moo sehlopha sa bona se neng se batla mokhoa oa ho pholosa thobalano e matla.
  Mme hantle feela ka nako. Hobane ke hona moo lerumo le lesholu la nightingale li neng li hahaba ka monoana. Litlokotsebe tsena tse peli li se li abile letlooa la boselamose ho koahela sehlopha se robetseng se sa roala lieta.
  Margarita le eena o ile a robala, 'me a lora ...
  Ngoanana eo o ile a fuoa mosebetsi oa ho phatlola borokho. Kahoo o ile a tsamaea a sa roala lieta, a apere seaparo sa k'hothone se tabohileng 'me a e-na le mokotlana oa mokōpa-kōpa, ho ea hlahloba. Ke hoetla 'me boemo ba leholimo ha bo botle haholo. Ho ne ho e-na le serame bosiu, 'me joang bo ne bo koahetsoe ke serame, moo maoto a sa roaloang a ngoanana a siileng mehato e menyenyane, e ntle. Ho ne ho le mongobo haholo, ho bata, pula e tsoakane le lehloa.
  Menoana e menyenyane ea motho ea sa roala lieta e ile ea fetoha e putsoa ka lebaka la serame le mongobo. Empa o ile a ea pele ka sebete, a bile a phahamisa lebelo.
  Mme ka yona nako eo a bina;
  Pula e ile ea hasanya likotoana tsa linaleli leholimong.
  Ba lokiselitse thupa e bohale bakeng sa fascism!
  Litanka tsa Tiger ke lithōle feela - ' maraka o litšila oa matsetse .
  Wehrmacht e emetse ho hloloa ho halefileng!
  Wehrmacht e emetse ho hloloa ho halefileng!
  
  Motsoalle oa rona Stalin, moetapele, ke matla a limilione,
  O tšoere feisi ea granite, letsohong la hae o tšoere sethunya sa mochini!
  Re tla kgona ho hlola makgotla a Sodoma;
  Matla a rona ke monolith, ka lehlohonolo Lefatšeng!
  Matla a rona ke monolith, ka lehlohonolo Lefatšeng!
  
  Mokete oa rona ha o na letho le bohlokoa leo o ka le etsang,
  Tsela ea ho pholosa batho, molemo oa Motherland!
  Goebbels, ho ea liheleng ka bohlanya,
  Mme ho tla ba le tlholo, ntumele, ho sa tsotelehe bademona bohle!
  Mme ho tla ba le tlholo, ntumele, ho sa tsotelehe bademona bohle!
  
  Botle ba Russia, ua tseba, bo tumme ka matla a bona,
  O na le lehio le boima le sootho!
  'Me lintoeng le bo-fascists bacha ba tla tsebahala,
  Naha ea Leseli e tla phela, e tsohe!
  Naha ea Leseli e tla phela, e tsohe!
  
  Se ke oa lumella Hitler ho kenya nko ea hae ho Marussia,
  Mohlankana ea nang le litelu o nahana hore ke Molimo ea pholileng!
  Re tla tsamaea seterateng sa Berlin,
  Che, ea hloekileng moeeng e ke ke ea e-ba lekhoba!
  Che, ea hloekileng moeeng e ke ke ea e-ba lekhoba!
  
  Banner ea rona e khubelu, 'mala oa mali a halefileng,
  Letsatsi le se le chabile Reichstag!
  Ha ho sa na mpho e fanang ka seatla se bulehileng bakeng sa bana ba rona ba ratehang,
  Haeba pelo e le sebete 'me tšabo e sithabetse!
  Haeba pelo e le sebete 'me tšabo e sithabetse!
  Kahoo Margarita o ile a mathela borokhong, serame se mo loma lirethe. Ho na le terata e hlabang ka hohle 'me ho na le litora tsa lithunya tsa mochini.
  Majeremane a noa khanya ea khoeli le mosi oa mollo. Margarita o ile a mathela ho bona. Ngoanana ea futsanehileng, ea mosehla ha a bonahale a tšosa ho ba ha Krauts. Ho feta moo, ka har'a mongobo le serame joalo, ho ne ho se mang kapa mang, ntle le bakopi ba ho qetela, ea neng a ka iteta sefuba ho tsamaea a sa roala lieta.
  Eaba ngoanana o qala ho ba binela pina e se nang kotsi le e monate:
  Ke khutsana e monyenyane ea futsanehileng
  Ke matha ke sa roala lieta lehloeng serameng...
  Empa lentsoe la ngoanana le hlakile haholo,
  O tla leleka serame joalokaha eka ke ka likhoka!
  
  Ntoa e nkile 'Mè ka bomo,
  Ka "nete Ntate o ile a bitsetsoa pele...
  Mor'abo rōna ea moriri o mosehla o hatselitsoe ke serame;
  Kgaitsedi e moholo o hodima scaffold!
  
  Ke lapile, ke qoma lekhapetla la bohobe,
  Mme maoto a ka a makgubedu ke serame...
  Ke moo ntja e jeleng teng
  Le hoja ngoanana a le motle a bile a le motle!
  
  Ke khona ho bolella motho e mong le e mong ka sebete le ka sebete,
  Hore, ehlile, ntoa e lokela ho rohakoa ...
  Ha ho na taba hore na re loanela eng,
  Sebata se seholo Satane ke sona se molato ka sena!
  
  Oh, maoto a ngoanana a utloa bohloko,
  'Me ba opeloa haholo ke serame sena ...
  Ke lakatsa eka mafube a ka hlaha haufinyane Mots'eanong,
  E se eka phakoe e khanyang e ka fofa!
  
  Re batla ho etsa hore naha ea habo rona e be ntle le ho feta,
  Empa tlala, serame, maholiotsoana le maholiotsoana ...
  U ea kae, Russia e malimabe?
  Qetello e boima hakana!
  
  Ke ngoanana, ngoana feela,
  Ke khonne ho ba le boiphihlelo bo bongata ...
  Ke ne ke sebetsa ho tloha bongoaneng,
  Ke ithutile tse "nè kapa tse hlano feela!
  
  Ke ka ntlha yang fa khutsafalo eno e ne ya tla mo go nna?
  Qetello e sehlōhō ea lipelo tse robehileng...
  Nkholoe, bobe bo joalo bo oele.
  Seo se bonahalang eka ke hanyenyane feela 'me ke qetello!
  
  Empa ngoanana ea tlas'a joko ha aa ka a robeha,
  O ile a khona ho itokisetsa 'me o ntse a tsamaea ...
  Ke ngoana ea hole le botsofali.
  Ebile o thabela ho hata ka maoto a sa roala lieta!
  
  Melato ea ngoananyana e ntle,
  Raphael o ile a etsa litšoantšo ho tsona ...
  'Me ke lumela hore e monyenyane o tla thaba,
  Morena o tla bona bana ba hae, ntumeleng!
  
  Ke ka hona ke binang pina
  Kgalalelong ya Modimo Morena Kreste...
  Ke lumela hore polanete ena e tla fetoha paradeise
  Mme ke tla kopana le ntate, ntumele!
  
  Joale nako e tla tla 'me ba tla tsoha hape;
  Ke mang ea shoeleng, ke mang ea shoeleng le ea kulang ...
  'Me ho tla ba le thabo botsofaling le bongoaneng;
  Hobane Jesu o ne a e batla!
  
  E, ke tla kgumama pela Modimo,
  Ke tla phethahatsa pesaleme ena thabong ea leseli...
  Ka lebitso la meloko eohle e tlang.
  Liphoofolo tsa litlokotsebe li tla hlōloa!
  
  Joale ngoanana o tla ba thabong e sa feleng;
  Le lichaba tsohle tsa 'Mè oa Lefatše ...
  Boemo bo bobe ba leholimo bo tla fela,
  Batho ba rona ba ke ke ba robeha!
  
  O ile a inama, a khumama ka mangole,
  Atla sefapano sa silevera...
  Ho hlakile hore o etselitse Molimo ho fokolang
  Jesu o theohile leholimong bakeng sa rona!
  
  Haufinyane bohle re tla ba le Ea Matla 'Ohle,
  Ka letsoho la hae le letle, le lerato...
  Mehopolo ea rona e fofele holimo
  'Me matla a ka har'a setebele sa ngoana, se matla!
  
  Mme jwale ke bala thapelo,
  A re, Modimo waka, ntshwarele...
  Hona joale re se re le boemong ba hae,
  Mme nna le Kreste, ntumeleng, re tseleng!
  
  Mme re tla ya le Yena lehodimong ka matsoho,
  Mme pula ya kgauta e tla na moo...
  Morena o tla bonahatsa botho ba hae bo botle,
  Mme e tla romela mohanyetsi thothomelong!
  
  Qetellong, ho na le thabo lefatšeng.
  Re letetse ho hlaha ha Kreste...
  Re fofa joaloka mangeloi ho ea moketeng oa leholimo.
  Lerato la Morena le khanya le hloekile!
  Ka mor"a pina e joalo, Manazi a ile a ameha maikutlo "me a lumella ngoanana ea malimabe hore a kene hore a iphuthumatse "me a mo fa tee e chesang. Margarita o ne a rerile ho lema ka khutso seqhomane se ipatileng joalo ka lofo ea bohobe ka mokotleng oa hae tlas'a seporo, empa a se na nako - o ile a tsoha.
  The nightingale senokoane le mokhubu li ne li le haufi haholo. Nko e ne e e-na le leqhutsu sebakeng sa nko, sefahleho se mpe haholo le menoana a malelele. Hape o molelele haholo, o ka ba limithara tse tharo. Ha ho makatse hore ebe a hula letlowa. Mme Nightingale e ne e le monna ya motenya, ya mokgubedu, a na le marama a mokgubedu, a hlahelletse ka meno a ka pele, a apere junifomo e majabajaba ya dimedale. Hantle, hammoho le litelu, tse tloaelehileng tsa Prussia.
  Ha a bona hore tlhaselo eo e sa lebelloang ha ea atleha, Lesholu la Bosiu le ile la mo kenya menoana e "meli ka hanong "me la leka ho letsa mololi.
  Dominika a mo raha ntlo e chitja ka serethe sa hae. Le lesholu le puruma ka bohloko. A ba a tšolla mali.
  Lerumo le ile la tsokotsa molamu wa lona. Moshanyana oa mohale Dobrynya o ile a tlolela holimo 'me a tšoara moholi ka moriri, a oela ka mokokotlo oa hae' me a mo lahlela holim'a hae. Nonyane e ile ea thula semela joalo ka cactus e nang le lipalesa 'me ea bokolla ka mokhoa o thibang litsebe. Mme ho puruma ha hae ho ne ho tshwana le ha tonki e hlaha.
  Margarita o ile a lla. Nightingale o ile a leka ho letsa mololi hape ha Dominica a mo otla selelu ka lengole. Mme a lla.
  Moshanyana oa mohale Dobrynya o ile a bina:
  Nkhono o ile a re botsa,
  Wena kamo u tla ?
  Ke lebile toropong -
  Re na le lintho tseo re lokelang ho li etsa!
  Lerumo le ile la leka ho hlasela hape ka lerumo. Moshanyana oa mohale o ile a qoba ho otla 'me a boela a lahlela monna e moholo holim'a hae, hobane Dobrynya ha a na matla a ngoana. Mme ntho e nngwe le e nngwe e bonahala e sebetsa hantle.
  Nkoane a boela a otlolla. Mme a phahama butle. Bana ba ile ba tsoha mme ba qala ho lahlela dikhoune tsa kgauta ho diabolose wa mokgwabo. Ba mo otla mme ba etsa hore a purume. Le ho sisinyeha.
  Margarita o ile a tsokotsa lere la hae la boselamose. 'Me li-cones li ile tsa qala ho fetoha likuku,' me li ile tsa tlotsa moholi ka tranelate, tsa etsa hore a sisinyehe joaloka loach ka pane e besitsoeng.
  'Me Dobrynya Nikitich o ile a phahamisa Nightingale Robber matsohong a hae a otlolohileng' me a mo lahlela holim'a sefate se boima sa phaene se nang le li-cones tsa silevera. Ho tloha ha a otla, Nightingale e tla thula le ho thothomela, e mo qobella hore a fane ka moea, kapa ho fapana le hoo, a tšolle mali.
  Moshanyana Dobrynya o ile a bina:
  - Nightingale the Robber, u molotsana,
  Le ho u otla sefahlehong ka matla ho feta ...
  U se u shoele joale, sundrel ,
  U bolaee le uena mololi!
  Ebe joale oa e nka "me o e otla ka feisi ka matla kamoo a ka khonang hloohong. Lesholu la Nightingale le na le lerata ka litsebeng. Mme Dominica o ile a supa molawana wa hae wa index ho goblin, le kamoo a ileng a etsa boloi bo rarahaneng bakeng sa phetoho. 'Me e tla etsa hore e be matla a bolaeang moo ho nang le likhahla tsa matla.
  'Me joale ... Ho ne ho e-na le mohlankana e molelele oa moriri oa limithara tse tharo,' me joale sebakeng sa hae ho ne ho e-na le tafole e tletseng mefuta eohle ea lijo tse nonneng haholo le lipompong tse babatsehang. 'Me monko o joalo o ne o tsoa ka kichineng ena e babatsehang.
  Dominica e ngotse:
  - Tsena ke liphetoho le mehlolo ea mehlolo,
  Re bona feela paradeise ho tsohle tsa leholimo ...
  bo khanyang joalo hohle ,
  A Morena Ramaatlaohle a tsoge gape!
  Ha e le hantle, holim'a tafole ho ne ho e-na le li-trays tsa khauta le tsa lamunu, tse tsotehang, tse phatsimang tse nang le likuku, tse nang le litlolo tsa mebala e mengata e sa tšoaneng le mebala e fapaneng, hammoho le lijo tse ling tse tsotehang haholo, le likhahla tse nkhang hamonate, tse monate ka ho fetisisa .
  Le kamoo li-donuts li neng li le ntle kateng, li hasane ka phofo e babatsehang. Ha ho sa na ho eketsa kapa ho fokotsa mona. 'Me likhalase li ne li tšeloa ka li-cocktails tse tsoang ho mefuta e fapaneng ea lero, tse nang le litlatsetso tse ntle tse makatsang ka monko o monate le meralo e monate e nang le glaze. Mme ho ne ho e-na le li-buds tsa mofuta ofe?
  Margarita o ile a bososela a ferekane "me a hooa a maketse:
  -O ile wa fetola diabolosi! Che, ha ho joalo ! U tlameha ho khona ho etsa ntho e kang ena!
  Dominika, a tsielehile, a botsa:
  - Na ho thata?
  Ngoanana enoa oa mokhelo o ile a araba:
  - E, hoo e ka bang ha ho khonehe! 'Me u khonne ho etsa ntho e kang ena.
  Ho sa le joalo, lesholu la nightingale le ile la leka ho letsa mololi hape. 'Me a phahamisa marama a hae a pharaletseng, a kang hamster. Empa moshanyana-hero, hang ha a e nka, o tla e qosa ka bongoana ba hae, empa e bolaeang, joaloka sledgehammer, feisi. Mme molodi, ka mokgwa o jwalo, o kokota makgetlo a fetang le le leng, eka leino le ntshitsweng, le ntshitsweng la kgauta.
  Mme a fofela hodimo. O ile a itihela fatše 'me a ikotlolla joalokaha eka o ntšitsoe. Empa yaba o a tlolela hodimo, a kenya menwana ya hae ka hanong hape mme a fefola. Empa ho e-na le ho letsa mololi, ho ile ha tsoa feela mololi o utloisang bohloko . Mme e tshehisa haholo. Bana ba tsheha. Nightingale the Robber e ile ea lla:
  "Ke tla o metsa hanghang, ke o metse, ke o kwenya, nke ke ka o hauhela!"
  Ha a araba, Dobrynya, moshemane enoa oa mohale, o ile a raha selelu sa Nightingale ka serethe sa hae se hlobotseng. Mme meno a fofa hape. Ha a lahlela matsoho a hae, lesholu le ka sehloohong la inamela morao.
  Dobrynya o ile a lla:
  Mme re tla fumana mang ntweng, mme re tla fumana mang ntweng?
  Re ke ke ra soasoa ka seo, re tla bolaea seboba!
  Re tla u bolaea joaloka seboba!
  Dominica o ile a supa lere la hae la boselamose ho Nightingale the Robber e hlotsoeng. Margarita o ile a ngola:
  - Na le uena u batla ho mo fetola?
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re:
  - A bonyane ho be le ntho e molemo!
  Ngoanana enoa oa mokha o ile a bina:
  Moshanyana o ne a tlameletsoe ke kemiso ea tšepe,
  Mme ke jele ntho e le nngwe feela e phetseng hantle ...
  Ka lebaka la mojaro o boima, tlhaselo e ile ea hlaha ka tšohanyetso.
  'Me e ile ea e-ba setsebi sa cyber se matla a maholohali!
  Eaba Dominica oa thinya, a etsa setšoantšo se rarahaneng sa borobeli ka molamu oa hae oa boselamose.
  'Me joale, sebakeng sa Robber Nightingale, ho ile ha hlaha thaba e feletseng ea lipompong, dragees le likaroloana tsa ice cream.
  Ho ile ha utloahala litšeho tse nyakaletseng, 'me bana ba qala ho qhomela ka ntle ho joang. Li ne li le batle, empa li le tšesaane, li le matsapa, "me ka tloaelo li sa roala lieta. 'Me ka meharo e meholo ba ile ba itšohlometsa holim'a pheko, eo Robber Nightingale le Swamp Goblin li ileng tsa fetoha. Margarita o ile a letsa mololi ka menoana ea hae 'me a hoeletsa:
  - Ema, bashanyana le banana! Kea u utloisisa, u lapile kamora ho ts'oaroa ke linokoane tsena, empa u hlatsoe matsoho pele.
  Le hore na o tla lokolla lehalima joang ka lehlaka la boselamose. Bashemane ba ile ba tlameha ho mathela molatsoaneng, lirethe tsa bona tse putsoa li benya. Ha e le hantle, ke ho hloka botho ho ja lijo ka matsoho a litšila.
  Dominika e ile ea botsa:
  - Tsena ke eng, batšoaruoa le baholehuoa ba Nightingale le Goblin?
  Margarita o ile a oma hlooho ea hae e khanyang:
  - E, hantle! Re ile ra ba lokolla. Hantle-ntle, ke uena ea ntokotseng. 'Me sena se monate haholo .
  Ho ne ho e-na le bana ba fetang lekholo, bashanyana le banana. Joalo ka tloaelo, ho na le baemeli ba thobalano e nepahetseng ka makhetlo a mararo ho feta ba bong bo matla.
  Dominica o ile a botsa a maketse:
  - Mona kaofela ha bona ba shebahala ba sa fete lilemo tse leshome le metso e 'meli. Ke eng, masholu ana ha aa ka a bolaea batho ba baholo?
  Margarita o ile a hlalosa:
  - Che, ha e le hantle, ba bolaea le batho ba baholo. Ke feela ka mor'a tokoloho moo batho ba baholo ba fumanang 'mele ea bana. Joalokaha ho ne ho le joalo, ka mohlala, le Dobrynya Nikitich. 'Me le' na, ke ne ke ntse ke shebahala joaloka ngoanana.
  Actor oa ngoanana o ile a ngola:
  - Bongoana bo sa feleng, joalo ka pale ea tšōmo, bo monate ! 'Me u ka ba ua re - ho pholile!
  Margarita o ile a lla, a ntša meno a hae:
  - E, ana ke mafatše a makatsang ao ho ona tsohle li monate haholo . Empa ho na le likotsi tse ngata mona. Haholo-holo, ho na le batho ba kotsi haholo ho feta leruane le Nightingale The Robber.
  Dominika o ile a botsa a hoeshetsa:
  - Ke mang, mohlala?
  Ngoanana enoa oa mokhelo o ile a re ka khutso:
  - Mosadimoholo Shapoklyak!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa tweet:
  O entse hantle, o entse hantle, nkhono ke moetapele!
  Ho ba motsoalle oa hae ho tšoana le ho bapala le koena!
  Eaba ngoanana o e nka 'me a lahlela khoune ka menoana ea hae e hlobotseng. E ile ea otla lefehlo. Kokoanyana eo ea phatloha, ea hasana ho ba confetti.
  Margarita o hlokometse, a sisinya hlooho ka li-curls tsa khauta:
  - Ha ho molemo ho bolaea libōpuoa tse phelang!
  Dominika e boletse:
  - Empa ke kokoanyana feela!
  Margarita o ile a bina ha a araba:
  - U tšoela mathe moeeng,
  Se ke oa pshatla kokoanyana kapa bohloa...
  U se ke ua roba lekala morung -
  Bophelo bohle lefatšeng ke lelapa le le leng!
  Motšoantšisi oa ngoanana o ile a lla, a ntša meno a hae:
  - 'Na, uena, eena, eena - hammoho le naha eohle,
  Mmoho lelapa le nang le botsoalle!
  Ka lentsoe re, likete tse lekholo ke!
  Bana ba itlhatsoa molatsoaneng. Mme jwale ba mathela dijong, ba thabile , ba benya.
  Dominica le Margarita ba ile ba hoeshetsa hammoho, 'me tafole ea e-ba telele. Joale ho ne ho e-na le sebaka se lekaneng hore bohle ba lule fatše.
  Bana, ba sisinya maoto a bona, ba lula fatše 'me ba bina ka mantsoe a hlakileng:
  Lesela la tafole le ala joalo ka lehloa
  Mme dintho tse monate di ile tsa bewa...
  Bana bohle ba tla atleha,
  Le ho besoa ho tloha Cheburashka!
  Ka mor"a moo, ba qala ho ja. Ho na le bana ba bangata ba batle mona, leha ba khathetse ke tlala le ho hloka.
  Dominica le Margarita, kaha ba ne ba fepehile hantle, ntle le ho nahana habeli, ba ile ba qala ho tantša. 'Me a re otlolle maoto a hao a hlobotseng, a soeufalitsoeng, a sootho.
  Banana ba ne ba bina ka mantsoe a bona a khanyang;
  Ke hlahetse naheng ea sepaka-pakeng
  Moo banana bohle ba loanang haholo ...
  Satane a ke ke a hlola Naha eo,
  Ho tlotlisa 'mè oa rona Russia!
  
  Re tla khona ho sireletsa Rus e halalelang,
  Mme ho sa tsotelehe hore na sera se sehloho le se bolotsana hakae...
  Re tla otla bahanyetsi ba rona ka thata,
  'Me moea oa Russia o nang le sabole o tla tlotlisoa!
  
  Russia, ena ke 'Mè oa ka,
  E halalelang le ea cosmically lefatšeng...
  Lichaba tsohle ke lelapa le le leng;
  'Me ngoanana e monyenyane ka ho sa feleng!
  
  Re tla sireletsa 'Mè oa rona lintoeng,
  Ha ho monyetla o le mong bakeng sa mohanyetsi ea khopo ...
  Ka holimo ho rōna ho na le kerubime e mapheo a khauta.
  A re faneng ka mpho ho lesole la Russia!
  
  Naheng ea Russia ntho e 'ngoe le e' ngoe e ntle, e ntle,
  'Me thato ea rona e tla ba matla ho feta tšepe ...
  Moshanyana o na le lesokoana le matla matsohong a hae;
  Mme Comrade Stalin o busa moo!
  
  Batho ba rata 'Mè oa ka,
  Re tla e etsa hore e be ntle ka ho sa feleng...
  Naha ea Bo-ntate e ke ke ea utsuoa bakeng sa ruble,
  Mme Modimo Svarog ke mesia e moholo !
  
  Naha ea ka e ke e tlotlisoe,
  mohanyetsi ntoeng ...
  Lada 'Mè oa Molimo kea nthata,
  Lumella lira tsa Russia hore li fihle!
  
  Haeba ho hlokahala, re ka tšolla mali a sera,
  Russia ha e khone ho khumama ka mangole ...
  Setsomi se tla tloha se fetoha phoofolo.
  'Me moetapele e moholo, Lenin, o tla ba le rona!
  
  Re tla hlola boholo ba sebaka,
  Re tla fana ka thabo, thabo ho bokahohle bohle ...
  Moscow e phahame ho feta Roma ka boeona,
  Ka matla a eona a sa fetoheng ntoeng!
  
  Ha ntoa e fihla naheng ea rona e khanyang,
  Re tla bontša Fuhrer semelo sa rona se matla ...
  Marussia a tla fumana tefiso e ngata,
  Re phahametse letsatsi mme re batle ho feta lifate!
  
  Nkholoe, Rus 'e ke ke ea e-ba lithako,
  The Horde e ke ke ea re khumama ka mangole ...
  Loanela Naha ea Hao 'me u se ke oa tšoha,
  Serussia ha se tsebe bofokoli le botsoa!
  
  Naha ea rona e ratehang e tla tsoha hape,
  O tla bontša bokahohle matla a hae ...
  "Me Satane o tla timetsoa
  Lenaba la Naha la Bo-Ntate le tla oela lebitleng!
  Ke kamoo banana bao, ba qhomang ka maoto a sa roala letho, ba ntse ba bilika joalo ka bo-diabolose, ba ileng ba qala ho rora le ho qhoma ka makhetlo a mabeli.
  Bana ke banana ba batle le ba mabifi mona . Le kamoo ba tswileng matsoho, ba tlolela hodimo.
  Ho lokile, bana baa ja mme le bona ba bine se seng sa bona. 'Me ba e etsa ka tsela e ntle haholo. Tsena ke lipina tsa bona. 'Me li bilika joalo ka ntlha e bilikang.
  Banana ba maemo a holimo.
  Empa joale serurubele se seholo haholo se ile sa hlaha leholimong, se tšoana le drakone ea sebele. Mapheo a sona a ne a le maholo hoo a neng a benya jwaloka kgauta e kgabisitsweng ka majwe a bohlokwa. Mme e ne e shebahala e hlolla ebile e le ntle. Ka 'nete, tsena e ne e le lirurubele tse neng li le khōlō haholo, joaloka li-dinosaur.
  Dominica o ile a ngola a bososela:
  - U ke ke ua bona mehlolo mona. Hoa hlolla!
  Margarita o ile a tšeha 'me a araba:
  - E, tsena ke li-arthropods tse makatsang. Empa sena ha se ntho e makatsang ka ho fetisisa. Ho na le lintho tse ling tse ngata tse monate haholo.
  Dominika e ile ea bina:
  Empa ha se buka kapa musiamo,
  Ba ke ke ba nkela metsoalle ea rōna sebaka!
  'Me ngoanana ea tsoang mokhoeng oa boselamose o tla lokolla sefate. 'Me ho ile ha hlaha likhalase tse ncha tsa cocktail. Mme bana ba ba hlasela.
  Ke kamoo lintho tsohle li ileng tsa phethahala kateng . Mme feela mofuta o mong wa mmino o bapala ka hloohong ya ka.
  Mme ke jwang Dominic le Margarita ba ka se bineng;
  Beauties ba hlasela ba sa roala lieta,
  Ba matha, banana ba batle ...
  Haeba u hloka ho otla Fritz ka feisi,
  Kapa ba tla mo hlaba ka sethunya sa mochini!
  
  Banana ba ke ke ba khona ho belaela
  Ba tla pata bafu ba Manazi ...
  'Me ba tla mo raha ka thata maotong a hae;
  'Me kae-kae liphiri li lla ka mokhoa o jang nama!
  
  Russia, lena ke lentsoe bakeng sa masole,
  Ha, nkholoe, ha ho pholile ...
  Le hoja ka linako tse ling boemo bo le lerootho,
  Moo Kaine e motsho e mobe a hlolang teng!
  
  Se lumele, litho tsa Komsomol ha li balehe,
  'Me haeba ba matha, ke ho hlasela feela ...
  'Me Manazi kaofela a tla bolaoa hang-hang,
  'Me Fuhrer e tla phahamisetsoa sebakeng sa ho rema!
  
  Russia, ena ke 'Mè oa ka,
  O chabile, o motle feela...
  Mang kapa mang ea lekoala ha a tšoanelehe le ruble,
  'Me, ua tseba, ho ngangisana le mohlabani ho kotsi!
  
  Empa tseba hore re tla hlola ba fascists,
  Bobe bo ke ke ba busa teroneng...
  Ka holimo ho rōna ho na le kerubime e mapheo a khauta;
  Le Molimo Svarog ka boholo ka moqhaka!
  
  Eo e leng lekoala, ntumele, ke lekhoba le fokolang.
  Qetello ea hae ke e 'ngoe - ho mamella nyeliso ...
  Kajeno u makhenika, hosane u foromane,
  'Me uena ka bouena u ka otla mekokotlo ea batho ba bang!
  
  Banana ba na le matla, ke seretse se chesang feela,
  Ka nako e 'ngoe o heletsa lithaba ka matla ...
  Ntoa e kupa ka leholiotsoana le khopo;
  'Me lefu le senya moloko oa batho ka ho toba!
  
  Ke tla u bolella ka 'nete, li-knights,
  Re matla ha rona Marussia re kopane...
  U hloka seneke ho tsamaea le fereko le thipa ea hau,
  Re bahlabani ba ke keng ba hlōloa lintoeng!
  
  Tumelo ea rona ke eng ho Morena Kreste,
  Leha re hlompha le Lada...
  Comrade Stalin o tšoana le ntate oa rona,
  Mme ho tla ba le sebaka sa bokomonisi ba paradeise!
  
  Ea kileng a shoa o tla tsosoa
  'Me re tla ba ba batle le ho feta le bohlale ...
  Mme monna, ehlile, o motlotlo haholo,
  Le hoja ka linako tse ling a bua lintho tse se nang thuso!
  
  Ka lerato, Naha ea rona e tšoana le naleli,
  Nkholoe, e ke ke ea tima ...
  Toro e kgolo e tla phethahala
  Ho tla ba le khotso le thabo bokahohleng bohle!
  
  Ke rata Maria, ke hlompha Lada ka mokhoa o halalelang,
  Svarog e ntle mme Perun e ntle ...
  Ke rata Jesu le Stalin,
  Ke rata lifahleho tse halalelang tsa litšoantšo!
  
  Ho tla ba le paradeise ea sebele neng?
  Nkholoe, tšepo eohle ea hau e tla phethahala ho eona ...
  Fana ka pelo ea hau ho 'M'e oa hau,
  Tsohle di tla loka, di be matla ho feta pele!
  Ka mor"a moo, qetellong, bana ba lokolotsoeng ba ile ba ja. Ka mor'a moo ba ile ba etsoa sehlopha. Bashanyana le banana ba fetang lekgolo.
  Mme ba tloha ka mohwanto. Dobrynya o hlokometse ka pososelo e monate:
  - Ba tla loana, kea kholoa!
  Mme moshanyana wa mohale a tlolela hodima drakone.
  Oenomaus o hlokometse:
  - Sehlopha se joalo se tla tsamaea butle haholo. Re tsamaea ka lebelo le leholo holim'a lidrakone. 'Me mona u lokela ho tseba nako ea ho emisa.
  Bana ba ile ba hahoa. Ke motho a le mong feela ea neng a apere ka mokhoa o hlomphehang le ka bokhabane. Ba bang kaofela ba ne ba shebahala joaloka mekōpa-kōpa, li-ragamuffin tse nyenyane . Leha ho le joalo, ho bonolo haholo ho tsamaea u sa roala lieta.
  Dominika e boletse:
  - Haeba ngoanana oa baroness a tsamaea, joale lieta tsa hae tsa bohlokoa li tla heleha ebe li oa. Mohlomong u lokela ho roala lieta joaloka batho ba bang?
  The Baroness a araba:
  - U ke ke ua ema! Ho molemo u nthomelle ho Ntate, 'Musisi, o tla u fa moputso 'me a ke ke a u ntša kotsi!
  Margarita o ile a ōma ka hlooho ho Dominica:
  -U na le matla a tlhaho a boselamose joalo. Kahoo tloo, a re e nke hammoho 'me re romele liqoso tse khanyang,' me re lahlele ngoanana ka tlung ea ntat'ae!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re:
  - Ho thoe'ng ka moputso?
  Margarita o ile a tšeha 'me a re:
  - Hantle, ba tla u fa mokotla oa khauta, joale na hoo ho hlile ho ngata? Ho feta moo, ke khona ho kopanya khauta ho tloha lifateng tse tloaelehileng le li-cones, le uena u ka khona!
  Dominika e ile ea letsa mololi:
  - Joooh! Kahoo re ka ithekela dukedom!
  Ngoanana enoa oa mokhelo o ile a hana:
  - E thibetsoe! Khauta ea boselamose e thibetsoe ho tsamaisoa, ho seng joalo e ka ba ngata ho feta tšepe. Ua utloisisa, ho nyoloha ha chelete ea tšepe ea bohlokoa!
  Dominika e boletse:
  - Na see se tšoana le hyperboloid ea moenjiniere Garin?
  Margarita o ile a lumela:
  - Ntho e joalo. Ke ile ka bala buka ena ha ke sa le monyenyane. Ee, joale tekanyetso ea khauta e ile ea putlama, "me ea tšosa .
  Enomai o hlokometse ka pososelo:
  - Empa leha ho le joalo, mohlomong phahamisa baroness? E le hore a se ke a ba ntho e nyonyehang hakaalo!
  Dobrynya a dumela ka hlooho ka pososelo:
  - E, re tla etsa sena hang-hang,
  A re mo fe ntho e monate!
  Baroness o ile a hata ka serethe sa hae holim'a joang hape 'me a puruma:
  - Nkise ho ntate oa ka! Kapa ke tla etsa hore le bolaoe kaofela!
  Bana ba ile ba tsheha hammoho.
  Hang-hang, ho ile ha hlaha gnome ka katiba ho tsoa tlas'a joang. Ho hlakile hore o ne a sa le monyenyane haholo, a se na litelu. Empa ka lere la boselamose letsohong.
  Lentswe le lenyane la re:
  - Ebe ke utloa lentsoe la ngoanana ea sa tsotelleng. Mohlomong ke nako ea ho mo ruta?
  The Baroness e ile ea rora:
  - Leka feela, sucker !
  Mme a leka ho suthisa gnome ka leoto la hae le lieta. O ile a tsokotsa lere la hae la boselamose. Ngoanana ea sa tsotelleng le moshemane oa batho ba khale ba ile ba nyamela.
  Dominika e ile ea hooa:
  - Joooh!
  Margarita o ile a lumela:
  - Enoa ke moshanyana ea makatsang. Mofuta o ikhethileng oa gnome e nang le neo ea boselamose. Joale o ile a nka ngoanana ea se nang kelello hore a mo hōlise. 'Me ho hlakile hore baroala ba tla tlameha ho ithuta setso, mekhoa e metle le ho sebetsa ka hloko.
  Enomai a bua a bososela:
  - 'Me ke ne ke batla ho mo shapa! Mme ka hona, moroalo o tlohile mahetleng a hao.
  Dobrynya o khothalelitse:
  - Na u ea Skeleton? Kahoo mohlomong ke nako ea ho otla tsela.
  Margarita o ile a ngola:
  - Haufinyane ho na le qhobosheane ea moloi ea khopo Bastinda, ea nang le ntho e 'ngoe ea maiketsetso ho tse leshome le metso e' meli - rat e mosehla. Sena ke seo re neng re lokela ho se hapa.
  Ho feta moo, re se re ntse re e-na le lebotho le lenyenyane, bahlankana ba fetang lekholo. Har'a bona ke mohale Phoenix Falcon. Hape ke moshanyana, empa ka matla a maholo.
  Dobrynya o ile a ngola:
  - Ke tseba Phoenix. Hantle-ntle o ile a tšoaroa joang?
  Ngoanana e mong oa mokhelo o ile a araba:
  - Ka mano, joalo ka uena. Empa joale re na le lebotho, 'me re tla hlasela ntlo ea borena ea Bastinda!
  Dominika o ne a bapala ka mpa ea hae mpeng ea hae. Eaba oa e nka "me a sila nate e neng e rapaletse joang holim"a joang ka menoana ea hae e hlobotseng. A lahlela thollo ea eona, a e tšoara ka hanong, a e hlafuna ka meno a hae a matla, 'me a lla:
  - Eya bakeng sa tlhaselo? Che, ke rata mohopolo ona. Leha ho le joalo, lebitso Bastinda le nkhopotsa pale ea bana. Na ha se eena ea sa itlhatsoeng?
  Margarita o ile a sisinya hlooho:
  - Le 'na ke tseba pale ena ea tšōmo. Che, enoa ke moloi ea fapaneng hanyane. O na le lebotho lohle la likhoto. Ho joalo, hape le li-orcs tsa mercenary. Artefa CT e nang le rat e fana ka matla a maholo holim'a litoeba, kahoo ...
  Ngoanana enoa oa moferefere o ile a re:
  - Bana! Hlakola lisebelisoa tse tsoang ho li-spruces tsa silevera tse haufi, u tla li bona haufinyane ha re kena morung. Sena se ka etsa sebetsa se setle.
  Bashemane ba ile ba araba:
  - Re tla etsa tsohle, mopholosi oa rona!
  Mme sehlopha sa hwanta. Le hoja banana ba ne ba feta ba bashanyana ka makhetlo a mararo, ba ne ba boetse ba tseba ho tsamaea. Mme ba hula menwana ya maoto a bona. Ka nako e tšoanang, ho ne ho letsa "mino.
  Sehlopha se ile sa tsamaea leetong. Mona, ka mor'a ho ja, bashanyana ba bang ba ile ba lla haholo, empa banana ba qala ho otla meropa ea maiketsetso e entsoeng ka makhasi a pikoko , 'me maikutlo a fetoha a thabileng le ho feta.
  Bana ba ile ba hatakela ka sebōpeho. Dominica e ne e nahana hore e tšoana le filimi e buang ka Malchish-Kibalchish . Ho ne ho boetse ho e-na le bahlankana ba tsamaeang ba sa roala lieta. Empa ka lebaka le itseng ho ne ho se na banana ba filimi ea Soviet. 'Me sena sea makatsa, kaha tlas'a puso e khubelu ba ne ba lula ba tsitlella ho lekana ha batho ba bong bo fapaneng.
  'Me ho na le banana ba bangata mona,' me ba tšoana le bahlabani ba tsoetsoeng ka tlhaho ba tsamaeang - karolo e 'ngoe e le batho, karolo e' ngoe e tsoa ho lelapa la elf, joalokaha ho ka bonoa litsebeng tsa bona tsa lynx. Hantle, mofuta oa matriarchy.
  Bana ba ile ba tsamaea, 'me ka nako e tšoanang, ba qala ho bina, joalokaha eka ntle le sena:
  Elfia ke naha ea rona e bohlale,
  Tlas"a puso ea Morena Mesia...
  Re neilwe ke Modimo ka ho sa feleng;
  Ho etsa hore maphelo a rona a thabe!
  
  E se eka Oenomaus e ntle e ka ba khanyeng,
  Ke mang ea hlotseng lira tsa Ntate...
  U mo loanela 'me u iteta sefuba,
  'Me haufinyane re tla qala ho phela tlas'a Solcenism !
  
  Banana ba sa roala lieta ba matha
  Ba batla ho loana le sera...
  'Me Orkler enoa ha a pholile hakaalo,
  Ho e-na le hoo, e mpa e le setšoantšo sa motlatsi feela!
  
  Naha e kgolo e sa feleng
  Eo thato, le tseba, ea meloko...
  Leha bahlanka ba Satane ba rera bolotsana.
  Empa setsebi sa mollo se tla ba le rona!
  
  Ke lumela hore khatello ea rona e ka se khonehe,
  Ehlile, lira tsa rona re tla li ripitla fatše...
  U e ngola fatše bukeng ea hau, moshanyana,
  Ho babatseha hakaakang hore batho ba phele tlas"a Oenomaus !
  
  Re tla etsa hore Naha ea Ntate e be ntle ho feta mang kapa mang,
  Leholimo le tla tla nakong ea bophelo bona ...
  Ha re ketekeng katleho ya rona e hlaha
  'Me haufinyane re tla phela tlas'a elfinism!
  
  Che, nkholoe, rona ba Orkishist re ke ke ra robeha,
  Leha sera se le matla mme se na le mano haholo ...
  Empa re tla feta litlhahlobo ka A,
  E se eka e ka ba hantle tlasa Oenomaus !
  
  Boholo bo khanyang ba Tsar, nkholoe,
  Ka moqhaka oa hao o tletseng litaemane...
  Mme, o a tseba, sebata se bohale se tla silakanngwa,
  Le lefu la seoa le tla kokobela, ntumele, lepera!
  
  Che, bakeng sa Elfia hape u hloka Elfrog ,
  Metsoalle, le seke la eka melimo ea lona...
  Lelapa le matla 'ohle ke le leholo le le khanyang,
  U se ke ua bontša mefokolo ea hau!
  
  Lada e ntle ke setsebi sa melimo,
  Nkholoe, o ile a tsoala lerato...
  U se ke ua senya batho mantsoe a sa hlokahaleng,
  E butse boholo bo se nang moeli!
  
  Ha o khone ho thibela motsu oa Elfrog ,
  O tla hlaba mohanyetsi ofe kapa ofe ...
  Feela u se ke ua lakatsa lintho tse hlokang kelello,
  Thebe ea lesole le leshome le motso o mong e tla koahela!
  
  Elfia, ntle le pelaelo ena ke matla,
  O kgona ho suthisa dithaba...
  Le hoja ka linako tse ling nama e utloa bohloko haholo,
  Re ka hana litšitiso tsohle!
  
  la li-elves haufinyane le tla hlaha ,
  E hatakelang bokahohle...
  Kerubime ea Molimo e tla otlolla mapheo a eona;
  Mme ho tla ba le ntho, ntumele, ya Popo...
  
  Molimotsana Lada oa khanya, nkholoe,
  O ne a rata bara bohle ba hae ...
  'Me joale e tla ba mohale ea matla,
  Mme a re otleng mohanyetsi ka thata nkong!
  
  U Fiev , joalo ka motse-moholo oa li-elves ,
  'M'e oa, nkholoe, metse e khanyang ea Drussia ...
  A re otle mohanyetsi .
  Re bahlabani, nkholoe, ha re makoala!
  
  Bakeng sa naha ea ka e halalelang,
  Re tla loana ka thata...
  Elf e ke ke ea utsoetsoa ruble,
  Etsoe, li-elves tse khanyang kamehla li ne li tseba ho loana!
  
  Ho na le banana ba batle, nkholoe,
  Ke hore ba potlakile haholo serameng ...
  Sebata se bitsoang Fuhrer, se tla taboha;
  Re tla hola rosa e ntle, ua tseba!
  
  Che, re ke ke ra mamella khalefo ;
  Ha re phahamiseng Elf e bonesitsoeng ke letsatsi ...
  Toro e kgolo e tla phethahala
  Tlas'a leholimo lena ho na le boputsoa bo khanyang!
  
  Elfrog o tla tla a tsosa bafu,
  Empa re hloka ho e hlabolla bakeng sa bophelo bo monate ...
  Re tla hlola boholo ba bokahohle,
  Kreste ha a shoe, "me Judase o liheleng!
  
  Sebeletsa Oenomai ka botšepehi,
  Mme hle, le se ke la fetohela marena...
  bara ba maelf ba be kganyeng.
  Elfia, ha se sebaka 'mapeng!
  
  Haufinyane re tla hlola bokahohle,
  A ho be le matla hodima bophelo le lefu...
  Mang kapa mang ea phelang o tla fetoha kerubime;
  Monna eo o tšoana le Molimo, lumela!
  . KHAOLO No. 10.
  Dominica o ile a khutlela ka phaposing ea hae ea borutelo, a phethela thuto ea hae sebakeng sa lotus. Joale o ile a boela a qala ho ithuta mefuta e sa tšoaneng ea boloi, ea mefuta le mefuta e sa tšoaneng. Mme a etsa sena ka boithaopo bo boholo.
  Ka mor'a moo, ke ile ka ea lijong tsa mantsiboea. Haufi le eena e ne e le ngoanana Fiesta. Ba ile ba ja squid ka souse hammoho 'me ba e hlatsoa ka motsoako oa lebese le lero la tamati. Ka mor'a moo, ntho e 'ngoe le e' ngoe e ile ea fetoha ea bohlokoa.
  Ka mor'a lijo tsa mantsiboea, Dominica e ile ea pota-pota Fiesta e sebelisa mehala ea boselamose. Mme a mo akgela kuku e kgolo e nang le tranelate , a mo tlotsa ho tloha hloohong ho ya maotong.
  O ile a lumela hore o hlōtsoe 'me a mo fa reng e tsoang maotong a hae a sa roala letho. Mme joale Dominica e hlometse le ho feta e matla le ho feta .
  Ka mor'a moo, banana ba babeli ba ile ba itlhatsoa 'me ba ea likamoreng tsa bona.
  Ka kamoreng, Dominica o ile a lula fatše holim'a bethe, a phutha maoto a hae ka sebōpeho sa lotus, 'me a boela a fetisetsa mohloli oa hae oa' mele le oa moea boemong bo bong ba lefatše la kelello.
  Hona joale ba fofela holim'a lidrakone, 'me sehlopha sa bana se tsamaea ka tlas'a bona.
  E etelletsoe pele ke bashanyana ba babeli: Viscount le mohale Phoenix Falcon. Bashanyana ka bobeli ke bashanyana ba batle ba nang le mesifa e hlahelletseng haholo, 'me ka lifupi feela. E matla, ha re re, banna. Mme ba gwanta, ba feta tšiea.
  Bana ba leka ho tsamaea kapele kamoo ho ka khonehang, 'me nako le nako ba qala ho matha. 'Me e shebahala joaloka lebotho la mangeloi a nang le lihlooho tse khanyang, tse ntle. 'Me ba ntse ba sa hlomela, ntle le li-batons tse entsoeng hae.
  Empa ka mor'a moo ba kena sefateng sa phaene. Ho ile ha rora liphiri tse "maloa, empa Phoenix o ile a li akhela khoune e boima ka leoto la hae le sa roala letho, "me la pshatla lehata la sebatana.
  A wela fatshe, mme diphiri tse ding tsa qala ho baleha. 'Me bana ba qala ho hlophisa likhoune le makala.
  Margarita o ile a ngola:
  "Ke hopola ka nako e "ngoe sehlopha sohle sa bana ba likarohano se ile sa loana ntoa e tebileng. Mme sesole sa Jeremane sa baleha. Mme bana ba ile ba matha kamora bona mme ba ba otla ka letjeketjane .
  Dominika e ile ea lumela:
  - Slingshot, ena ke matla a bolaeang!
  Bana ba bahlabani, ha e le hantle, ba ile ba qala ho etsa matjeketjane. 'Me u etse ntho e kang liqha.
  Margarita o ile a e nka 'me a bososela a ngola:
  - Sebetsa sa rona e tla ba se phethahetseng ka ho fetisisa haeba se lelekoa ke boselamose.
  Dominika a lla, a ntsha meno:
  - Haholo-holo haeba ke e eketsa!
  Ka mor'a hore bana ba hlomele, baloi ba matla ka bobeli ba ile ba nka melamu ea bona.
  Margarita o ile a ngola:
  - Re kopana hammoho!
  Dominika e netefalitse:
  - Hantle-ntle!
  Banana ka bobeli ba ile ba bokella matla a mehala ea bona ea boselamose 'me ba e qala ka matla a bona a maholohali. 'Me joale botle ba nka le ho hlahisa melapo ea matla ho tloha menoaneng e se nang letho ka sehlopha sa bana. 'Me joale mohlolo o ile oa etsahala,' me likete tsa photoblitzes , kapa, joaloka supernova e nyenyane, e ile ea tuka malakabe.
  Margarita le Dominica ba ile ba qala ho bala mantsoe a boloi le ho bina:
  Re banana ba kenang pantheon,
  Ba ile ba hlapanya hore ba tla tšepahala ho Ntate...
  E le hore li-Orkishist li hlōloe ka bohale,
  Ho thoe'ng ka li-Elves li phela tlas'a khanya ea letsatsi !
  
  Nymphin o na le rona , joalo ka tšepe,
  E entsoe ka boronse, e matla ho feta tšepe efe kapa efe ...
  Ke ne ke lakatsa ho fetola lefatše,
  Joalo ka ha setsebi se seholo Gralin a nehelana ka lefa!
  
  Re tla etsa hore Naha ea Bo-Ntate e pholile,
  Mme re tla phahamisetsa Naha ya Bontate ka hodima dinaledi...
  E se eka ho ka ba le katleho le banana ba elf ,
  Leha maoto a rona a manyane a hlobotse ka ho felletseng !
  
  Orkshist e hlasetse naha ea heso,
  Li-troll tsa Samurai li tsoa bochabela ...
  Ke rata Solcesus le Gralin ,
  'Me , kea kholoa, re tla tabola mohanyetsi likoto !
  
  Elfrog o na le rona ,
  E leng Solcenism , ka bosoasoi, e tla haha ...
  Le matla ho feta tsohle bokahohleng ke Lelapa le khanyang,
  E tla eketsa kutloisiso le thato ho rona!
  
  Ke lumela hore re ke ke ra tela,
  Naha ea Bo-Ntate e ke ke ea khumama ka mangole...
  Comrade Gralin ke naleli e khanyang,
  'Me mosuoe oa rona ke Drinin ea bohlale !
  
  Re tla etsa Ntata rona,
  E ntle le e khanyang ho feta lefatšeng...
  'Me ua tseba, ho tla ba le sethunya se bolaeang,
  E re batho ba baholo le bana ba ithabise!
  
  Chesa Elfrog , u se ke oa chesa ka pelong ea hau,
  U mosireletsi oa lisabole tsohle tsa Elf ...
  Re tla haha haufinyane, ke lumela, paradeise e matla,
  Solcesus o tla tla, thomo e halalelang!
  
  Se ke oa tšepa sehlopha sa litlokotsebe tsa Orkler , metsoalle,
  Hore o tla hlola habonolo le ka mokhoa o tšosang ...
  Kaofela re lelapa le le leng -
  'Me u nkholoe, ha e e-s'o be morao haholo ho rata Naha ea hau!
  
  Morena wa mabotho o re sireletsa bohle,
  E tla phahamisa folakha ea mebala e supileng fatše ...
  'Me sebata se khopo se tla fetoha papali,
  Le rona re ka kgona go itshokela Satane!
  
  Ke rata naha e kholo ea Ntate,
  Bokahohleng bohle ha o sa le motle,
  Re ke ke ra rekisa Elfia ka ruble,
  Ha re aheng khotso le thabo bokahohleng!
  
  Ka lebitso la 'M'e oa rona, toro,
  Elf e kholo e tla tsoha ...
  Tse ding tsohle ke lefeela feela
  Mme mesia e motjha o tla ba le rona!
  
  Oh Lada, ea matla 'ohle oa ka,
  O tla fana ka lerato le khotso ho li-elves tsa leseli ...
  Ke retelehela ho uena, ke u kopa,
  'Me haeba ho hlokahala, otla ka lehalima!
  
  Ælfria , Mofumahali oa rona oa Leholimo,
  E file Solcesus ho Bokahohle ...
  Ka baka la hao, Modimo o moholo o tsohile;
  Batho ha ba so lahleheloe ke tatso ea bona!
  
  Ka kopo hlokomela, li-elves li joalo,
  Melimo ea Elven e hlomphuoa haholo ...
  Re bara ba baholo ba Naha ea Mama,
  Mme baradi ba hlola lefatshe kamehla!
  
  Metsoalle, re hloka ho rapela ho Motherland,
  Perun, Yarilo le Elfrog e matla ...
  Re tla ba banna ba matla haholo,
  Mme le maru a lehodimo re tla a phamola!
  
  Joale sera se se se lelekiloe ho tloha Elfskva ,
  U utloisa litsebi tsa tikoloho bohloko haholo...
  Re tšepahala ho Solcesus le Gralin ,
  'Me ho tla ba le litanka tse ngata tse nang le lithunya!
  
  Che, sera se ke ke sa khona ho thibela li-elves,
  Kaha bahlabani ba rona ba matla 'ohle ...
  Ho feta litlhahlobo, tse hlano feela,
  E le hore moshanyana e mong le e mong a be matla haholo!
  
  Soltsegrad e tla ba e khanyang ,
  'Me re tla mo thibela tlhaselong ...
  Khokahano ea tlhōlo ea li-knights e tla tla,
  Leha mali a phalla ka molapo o sa laoleheng!
  
  Banana ba sa roala lieta serameng,
  Ba matha, direthe tsa bona di benya...
  'Me ba tla otla Orks ka litebele,
  Kaine ea se nang botsoalle o tla batalatsoa!
  
  Tsohle li tla loka, batho baa tseba,
  Re tla sibolla lihlopha tsa linaleli sebakeng...
  Etsoe ke sebe ho belaela sebete.
  Mme ho tla ba le monna teroneng ya Modimo!
  
  Haufinyane re tla tsosa bafu ka saense,
  Re ka ba ba banyane mme ra ba batle ho feta ...
  Ka holimo ho rōna ho na le kerubime e mapheo a khauta;
  Ho mme wa ka Elf e motle!
  Kahoo banana ba ile ba bina, "me lebotho lohle la bana le ile la iphumana le apere lihlomo tse khanyang le lihlomo tse matla, esita le tse batang.
  Ka mor'a moo, ho tsosolosoa ha bashanyana le banana ho ile ha phethoa. Mme ba ne ba itokiseditse ntwa e kgolo.
  Dominica le Margarita ba ile ba ntša mahlaseli a matla a ileng a lebisa liphetohong tse khōlō. Mme jwale lebotho la bana le ne le itokisitse.
  Ka hona a kena leetong la ntoa.
  Dobrynya o hlokometse ka chebahalo e khahlisang haholo:
  - Re tlo hlola hape! 'Me sena ke motheo oa rona.
  Kgudu e boholo ba tanka ea Nkwe e ntle ya Jeremane e ile ya kgasa ka pele. O ne a e-na le khetla ea daemane, kapa ho e-na le hoo, e benya joalokaha eka e koahetsoe ka majoe a bohlokoa. Phoofolo e ntle haholo.
  Margarita o ile a hlokomela:
  - Ka khetla e joalo, turtle ka boeona e ipeha kotsing ea ho ba lehlatsipa la setsomi se ratang maemo!
  Dominica o ile a oma ka hlooho mme a bina:
  Li-shards li ntle
  Khahlanong le sethunya sa mochini, oho , ha ho letho!
  Empa pina ea hae e ile ea bonahala e se e utloahalang, 'me e sa tšoanelehe.
  Bana ba bahlabani ba ile ba pota-pota sekolopata. E mong oa bashanyana o ne a batla ho mo thunya, empa lesole la ngoanana le ile la beha letsoho la hae lehetleng la moshanyana "me la honyetsa:
  - Ha ho hlokahale!
  Ngoanana e mong o ile a re:
  - Ke seo sehlopha se leng sona!
  Kannete bana ke bana ba loanang ba chesehelang ho loana.
  Dominika o boletse joalo ka litšeho:
  Mme ka ho le letshehadi ke lebotho la rona, mme ka ho le letona ke lebotho la rona;
  Ho monate ho nkotla sefahlehong ka ho noa haholo !
  Bahlabani ba ne ba thabile haholo . Mme ho bonahala eka ba se ba loketse ho nka leeto le lelelele haholo. 'Me maikutlo a bona a ke ke a fela.
  Margarita o ile a bua a bososela:
  - E, ke tlameha ho bolela hore re ntse re le lehlohonolo.
  Dominica a botsa a bososela:
  - Ke lehlohonolo hakae?
  Ngoanana oa mokhelo o ile a araba ka kholiseho:
  - Taba ea hore Ntoa e Khōlō ea Bochaba e ile ea nka lilemo tse ka tlaase ho tse 'nè. Ha e le hantle, Majeremane a ka be a ile a hanyetsa nako e telele meleng ea bona e matla ea ho itšireletsa!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re:
  - Ke lumellana le sena. Ho boetse ho na le lipale tse ling mabapi le taba ena. Empa leha ho le joalo, re khona ho etsa mohlolo. Ha e le Majeremane, ha a hlokomela hore ntoa e ne e se e felile, ha baa ka ba batla ho hanyetsa ho hang. Ka hona ba ile ba itšoara ka tsela ea bona ea pragmatic!
  Margarita o ile a ngola:
  - Ena ke koloi e sa atleheng haholo - ena ke Nkwe, e boima haholo, mme e na le lenonyeletso le sa sireletsehang pakeng tsa turret le hull. Tanka ena, u tlameha ho lumela, ha e ntle haholo. E boima haholo ebile e siiloe ke nako, esita le lihlomo ha li fumanehe matsoapong a utloahalang. 'Me ho beha phetiso ka thoko ho enjene ke phoso e kholo.
  Dominika o ile a lumela ka hlooho.
  - U ke ke ua ngangisana le sena ! Ehlile ke phoso! Empa ka lehlakoreng le leng, ke bafu feela ba sa etse liphoso, 'me hafeela ba tsoa bophelong bo bong. Mme ke nahana hore o teng. Bonyane bakeng sa hau!
  Margarita o ile a lumela ka hlooho:
  - E, ruri ho na le bophelo ka mor'a lefu! 'Me ke ne ke kholisehile ka sena. 'Me haeba bokahohleng bona ke reretsoe ho timela, joale ho e' ngoe, ho hong ho tla tsoela pele!
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re:
  - Joalo ka papali e sa feleng ea komporo e nang le palo e se nang palo ea maemo a fapaneng!
  Ngoanana oa mokhelo o tiisitse:
  - Ho joalo, ho joalo! Ntho e joalo, 'me ke tlameha ho re, e monate haholo ! 'Me mona u ka thaba ho feta hang kapa habeli.
  Moshanyana oa mohale Dobrynya o ile a bina:
  - Ke nako, ke nako, a re thabeng,
  Bophelong baka...
  Ho botle le mohope, lehare la lehlohonolo.
  Sala hantle, ho sisinyeha, masiba holim'a lihelmete,
  Re tla hoeshetsa qetello ho feta hang!
  Re tla hoeshetsa qetello ho feta hang!
  Ke tla qhaqha sera! Ke tla qhaqha sera! Ke tla qhaqha sera!
  'Me ho ile ha utloahala litšeho tsa bana. Ho ile ha hlaha daenasore e kgolo ka pela lebotho le lenyane . Ke 'nete hore o ne a sa bonahale a le kotsi haholo, empa o ne a le moholo. 'Me' mele oa hae o moholo, empa hlooho ea hae, ho fapana le hoo, e nyenyane, hammoho le mohatla o molelele. 'Me ka holimo ho boetse ho na le mapheo a knuckle.
  Dominika e ile ea hooa:
  - Sena ke sebata - se seholo !
  Margarita o ile a lumela ka hlooho:
  - Phoofolo e telele ! Empa u se ke ua tšoenyeha. Haeba re sa e ame, e ke ke ea re ama!
  Eaba ngoanana oa moferefere o re:
  - Bahlabani ba bacha - se ke oa thunya 'me u seke oa etsa lerata!
  Bana ba thola. 'Me ba leka ho tsamaea ka maoto a bona ntle le ho etsa lerata.
  Dominika e boletse:
  - Ho thoe'ng haeba daenasore e sa utloe litsebeng?
  Margarita o ile a bososela "me a batla ho bua ho hong. Hang-hang ha utloahala lerata le ho petsoha ha makala a robehang. Ho ile ha hlaha phoofolo e boholo ba mohaho oa mekato e supileng, e molomo o moholo o kang oa sperm whale o molelele. Ruri sena ke sebatana se seholo . 'Me menoana a bolelele ba limithara tse ka bang hlano.
  Daenasore, e ileng ya ema mme ya sheba ka bohelehele sehlopheng sa bana, ya bona setshosa se tshabehang mme ya matha ho baleha. Mme e ne eka ha e le hantle, o ne a susumelletseha. Ho bitsa chelete e ngata ho loantša senatla se kang saber-toothed tyrannosaurus.
  Dominica le Margarita ba ile ba phahamisa mehala ea bona ea boselamose. Ngoanana oa mokhelo o ile a thunya pele. 'Me ho tloha ntlheng ea molamu oa hae, pulsar e bolaeang e tla fofa. Mme o tla otla molomo wa setshosa. 'Me o tla chesoa haholo. Empa ho arabela ho ile ha e-ba le lerata le tšabehang le le thibang litsebe le ho feta.
  Dominica o ile a e nka , 'me ha a araba, a e otla ka matla a hae, a sebetsa ka matla, joalo ka ha eka o otla qubu ea polao, 'me a lla:
  Li-Dinosaurs, mohlomong u teng mona, eseng Afrika,
  Mohlomong u hlafuna furu bakeng sa lijo tsa hoseng,
  Li-dinosaurs, ...
  Eaba ngoanana o romela karolo ea hae ea boselamose ho senatla seo. Mme ba nka meno a hae a meno, mme ha a otlwa, a fetoha mahlaku a matle, a pinki.
  Dominika e ile ea bina:
  Ke ne ke batla ho etsa tšepe
  Tlou e ile ea hlaha hang-hang ...
  Mapheo a joalo ka linotši -
  Lipalesa ho e-na le litsebe!
  Margarita o ile a qala ho tšeha, 'me hape, o ne a tla mo otla ka pulsar e senyang le e senyang. Empa lebotho la bana le ile la qala ho tšolla phoofolo ea tonanahali ka metsu. 'Me lihlomo tsa hae tsa sekala tsa qala ho puputla .
  Dominika o ile a nka 'me a lokolla boselamose maotong a hae a sa roala letho le molamu oa hae. Mme e sebeditse hantle mona.
  E ne eka ho na le ntho ea boselamose e e nkileng 'me e ipeha molato ka matla a maholohali a ho senya.
  Margarita o ile a e nka mme a lla, a ntse a panya ka mahlo a safire:
  - Joooh!
  Tyrannosaurus e ile ea putlama, "me sebakeng sa eona ha hlaha tafole e khōlō le e sephara, e tletseng lijo. 'Me mona e ne e se e le majabajaba ebile e e-s'o ka e e-ba teng, e ikhetha. Le limenyemenye tse joalo tse makatsang.
  Dominika e ile ea bina:
  Sena se ile sa fetoha monate
  Mme monko o monate ho feta mahe a dinotshi...
  Re ke ke ra hlola ho tloha qalong,
  Mme tlhaho ya rona e tla atleha!
  Margarita o ile a tiisa ka pososelo, a hlahisa meno a hae:
  - E, e tla atleha! Mme hoo ho hotle!
  Ka mor'a moo, ngoanana eo o ile a eketsa:
  - 'Me u tseba ho etsa boselamose. Sena , ke tlameha ho re, sea hlolla! Fetola boholo bo boholo joalo hore e be monate o monate . Tsena ha se li-orcs kapa li-goblins - ho bonolo ka tsona!
  Dominica o ile a oma ka hlooho mme a bina:
  - Ntho e 'ngoe le e' ngoe e ke keng ea khoneha, kea tseba,
  'Me u ithute ho etsa boselamose, ha u le sieo!
  'Me u rahe leoto la hao holim'a tšepe e matla haholo.
  'Me u hlabe phoofolo ea tonanahali ka motsu o bohale!
  Margarita o ile a tšeha 'me a hlokomela ka pososelo hore o ne a benya ka liperela:
  - E, u bina ka mokhoa o amang maikutlo hoo u ke keng ua fumana phoso! E kholo!
  Dominika e ile ea lumela:
  - Ke motho e moholo - motho ea pholileng ho feta lefats'e!
  Le kamoo a tla nka le ho phunya ka mahlo a hae hore ba joalo ka safire le joaloka linaleli.
  Tafole e nang le lijo e ile ea hohela bana ba bahlabani, 'me ba bang ba bona ba qala ho e atamela' me ba nka li-donuts le likuku, tse qoelitsoeng ka chokolete le mefuta e fapaneng ea litlolo. Ho molemo le ho feta, nka ice cream. Sena se setle haholo.
  Margarita o ile a letsa lenaka la hae mme a puruma:
  - Ha ho hlokahale hore u je haholo ,
  Ha ho hlokahale hore kaofela ha lona le potlakele ho bourgeoisie ...
  'Me u ingolle bukana,
  Ho tsamaea ho ntse ho tla sebetsa!
  Dominica o boletse ka pososelo e monate:
  - E, ho ile ha e-ba monate haholo!
  Mme a bonya ka mahlo a hae a bolou ba cornflower.
  Margarita o ile a ngola:
  - Nama ea li-Dinosaurs ha e monate haholo, ebile e nyane haholo bakeng sa libopuoa tse jang nama. Empa ho ja pere...
  Dobrynya o ile a lla:
  - Nke ke ka u lumella ho ja pere!
  Mme mohale wa moshanyana a bina:
  Sivka-burka, kaurka ea boprofeta,
  Ema pela ka
  Joaloka lekhasi ka pel'a joang!
  Sivka-burka, kaurka ea boprofeta,
  Haholo, ho hlokahala haholo
  Kopana le uena!
  Oenomaus o ile a e nka mme a tlola drakone. O ne a hlile a batla ho leka hore na daenasore e fetohile dijo tsa mofuta ofe. Ho ka etsahala hore ebe ke ntho e khahlehang. 'Me moshanyana-khosana o ile a nka kuku e nang le chokolete 'me a e akhela molomong oa hae.
  Mme a qala ho hlafuna ka matla, e le tranelate mme e le monate. E monate haholo.
  Bana ba ile ba lla ka tumellano:
  - Hantle, e-re ke leke! Se be bo-rakgadi ba babe!
  Margarita o ile a bososela a se na molato:
  - Lebitso la ka ke Rakgadi? Hoa qabola!
  'Me ngoanana oa moferefere o ile a hoeletsa:
  - Ke tla u fa metsotso e leshome ho ja! U ka ja, empa ka mokhoa o itekanetseng!
  Dominica a botsa a bososela:
  -Na u ne u tlameha ho lapa nakong ea ntoa?
  Margarita o ile a oma hlooho ea hae ea khauta, 'mala oa dandelion ea selemo:
  - E, joang! 'Me ho ne ho khathatsa haholo!
  Ngoanana eo o ile a qala ho bina ka lentsoe la hae le hlakileng ho hatisa tlokotsi ea boemo boo.
  Ha a ntse a bina, ngoanana o bile a tlola ho drakone. Mme a qala ho tantsha hodima jwang ba lamunu ka maoto a hae a sa roala letho.
  Mme lentswe la hae le ne le kganya ebile le kganya:
  Re litho tsa Komsomol, banana ba litoro,
  Mabapi le bokamoso ba batho ba naha ena e ntle...
  Ha re tšepahala ho Lefatše le polanete,
  Mme re hlola ntwa ena e kotsi!
  
  Khoebo efe kapa efe e phehisanoa ka nako eo,
  Mollo o tuka hampe pelong e nyane...
  Banana, sena se setle feela
  A re buleng monyako oa boholo ba sebaka!
  
  Mang kapa mang eo e leng monna ke senatla
  Mahlale, ke a tseba, a tla mo fa matla...
  Nkholoe, mohala oa rona o lula o tšoana,
  Kahoo Abele oa busa, "me Kaine o kholehong!
  
  Ke batla kotulo e ngata e butsoitseng.
  Hore polanete e atlehe ...
  E le hore paradeise e ntle, e babatsehang e ka tla,
  'Me setsoalle se ne se le matla ho feta tšepe!
  
  Re tla hlola sepakapaka,
  Banana ba matha ba sa roala lieta ka har'a matangoana...
  Ka holimo ho rōna ho na le kerubime e mapheo a khauta;
  Leholiotsoana le serame li ke ke tsa re tšosa!
  
  Nkholoe, lira tsa rona li ke ke tsa re hlola.
  Methapo ea tšepe le lelakabe la pelo...
  Le matla a moea, joalo ka ha u bere,
  Re tla phahamisa folaga, kea tseba!
  
  Ke mang ea ratang banana ba khanyang ka ho fetisisa ,
  O motle moeeng le setšoantšong ...
  Lokisetsa sethunya se matla sa mochini,
  Leha mohanyetsi oa hau a le kotsi!
  
  Kea tseba hore re tla hlola,
  Re tla kopana ka ho sa feleng le 'M'e oa rona ...
  Etsoe, ho na le lefatše le tletseng linaleli ka pel'a rona,
  Motho a fetohe sebopuwa se matla!
  
  Leseli la Naha ea Bo-Ntate ntle le meeli ea lona e meholo -
  Ruby stars e tuka ka holimo.
  Rus 'e ikoahetse ka khanya e sa shoeng -
  Mohale ea matla, drayman, oa otla!
  
  Rowan ruby ka makhasi a emeralde -
  Sapphire e phatsima tšimong , cornflower...
  Ke romela maikutlo a ka ho uena, Russia -
  Ntsu e hlooho li peli e fofa ka lipina!
  
  Marotholing a phoka liperela ke litaemane tse kang lehloa;
  Tsohle li ntle ho Motherland e kholo!
  Lefatshe le nonne, le na le methapo e kang masiba;
  Ho hoholeha ha lehloa ho fefotsoe ke moea o mocha!
  
  Sebakeng se seng sa Russia ho na le leqhoa, liqibi,
  IN motsoalle , likamele ke khauta ea lehoatata.
  Ho futhumetse mona ha lifefo tsa lehloa li puruma.
  Hobane re boloka Molimo ka lipelong tsa rona!
  
  Mahapu, mahapu le libanana lia hōla;
  'Me kae-kae hlabula u ntse u matha ka li-skate ...
  Joale, u ka fumana linaha tse joalo hokae lefatšeng?
  Moo lichaba li leng matla hakana litebeleng tsa tsona!
  
  Naheng ea Russia, mosebetsi oa matsoho o phahamisitsoe,
  Ho eona, motho ke "Mōpi oa qetello ea hae!
  Re ka loana hantle feela ,
  E le hore moroallo oa khathatso o se ke oa tla Rus!
  
  Basali ba rona ba batle, bohle ba tseba
  Hape ha ho na banna ba matla ba sebete!
  Ntate, u setšoantšo sa paradeise -
  Molimo o le mong ea busang ke Monghali oa Lelapa!
  
  Litšoantšo tsa Orthodox li tla amoheloa,
  Letsholo leo lesole le le qalang...
  Re tla tla hae ka thepa e ngata,
  Ntle le ho fosa, ba fulang metsu ba bolaea lira tsa bona!
  
  A re feng lefatše lohle khotso le thabo,
  Mme mmoho le Modimo re tla tsosa bafu!
  Bakeng sa khanya ea Naha ea rona e sa senyeheng -
  Ka sebele re tla hlola, kea tseba!
  Dominika le yena a thonaka dipina tsa hae. Mme ba e tantsha kaofela mmoho, mme maoto a bona a hlobotse, a suuweng, a matla a ne a ntse a tsamaya mme a tantsha.
  Eaba Margarita o letsa terompeta:
  - Mabone a tima! Ke phetho, nako ea lijo e felile.
  Bana ba bahlabani ba ile ba tloha tafoleng ka lesisitheho. Ha e le hantle, u ka etsa joang hore u se ke ua tela ? Ha ho na le mefuta e mengata e fapaneng ea tranelate. 'Me e monate haholo. 'Me monko oa li-ice cream tsena, likuku, likuku, li-pretzel le lintho tse ling tse monate le tse hlabosang li monate ebile lia khahleha.
  Dominica o ile a lla :
  - U se ke ua ja ho feta tekano ! Itloaetse ho lekanyetsa!
  Margarita o ngotse:
  - Tseba bohle hore motho ha se kolobe! 'Me u lokela ho ja ka bohlale haholo.
  Moshanyana oa mohale ea bitsoang Dobrynya, eo le eena a neng a sa tsoa ja likuku tse leshome le metso e 'meli mme a itlotsa ka tranelate e mebala e mengata, a honotha:
  - Sena sohle sea hlolla! Empa u lokela ho tseba nako ea ho emisa. Ho ja ho monate, empa ho ja ho feta tekano ho fosahetse.
  Moshanyana Prince Oenomaus o ile a lumela:
  - Sera sa hau se seholo ke mpa ea hau. Empa ha ba re - fana ka lijo tsa hau tsa mantsiboea ho sera, sena ha se bolele ho se nka ka tsela ea sebele!
  Dobrynya o ile a bua a bososela:
  - Empa ka mor'a letsatsi le thata, kapa lintoa, kapa koetliso, u lokela ho ja hantle! Ho seng joalo ho ke ke ha e-ba le matla.
  Dominica a dumela ka hlooho ka pososelo mme a re:
  - Ke rata ho qhala protheine ka lebese bakeng sa lijo tsa mantsiboea le ho e noa. Hoa khotsofatsa, "me bosiu mesifa ea hōla "me ha e che. Che, chisi ea cottage e nang le litlhapi bakeng sa lijo tsa mantsiboea e phetse hantle haholo. 'Mele oa baatlelete o hloka liprotheine.
  Bana ba bahlabani ba ne ba hahiloe ka tsela e itseng. 'Me ba boela ba qala ho tsamaea ho ea qhobosheane ea moloi ea khopo Bastinda. Sebaka se pota-potileng se ile sa tsoela pele ho ba se tlokomang. Leha ho le joalo , ho ea pele e nyenyane, lebotho le lenyenyane, flaunting lona feela, lerōle lirethe, o ile a ea, le ho feta tlhaho ponne tokelo ya ka pel'a mahlo a rōna.
  Ba ne ba atamela 'muso oa likhoto,' me bana ke beng ba senya haholo.
  E le hore ba ithabise, bana-bahlabani ba ile ba qala ho bina 'me ba qala ho hatakela maoto a bona ka matla:
  Elfia e thunya joaloka sehlahla tlas'a marena;
  Ha e fele ebile e ntle ho feta bokahohle ...
  Tlhōlo e ile ea bula akhaonto e se nang moeli,
  Tumelo ea rona e tla tsosoa Rodnovery !
  
  Boholo ba Naha ea Bo-Ntate, lumelang, bo
  E se eka pelo ea hae e ratehang e ka phahama ...
  E le hore thabo ea bokahohle e be teng
  Ho ba le Elfia ka marulelo a matla!
  
  Hlokomela hore Elf ea rona e fofa pele,
  Mme o kgaola maqhubu ka sefuba ...
  Empa re tlameha, re tla ka tsela e 'ngoe,
  Mme ho tlaba le ba bang, dumelang nna, baahlodi!
  
  Naha ea rona e tla ba le lefatše le letle,
  E tukang ka khanya e khanyang...
  'Me ka holim'a tsohle Elfrog ke setšoantšo sa moea,
  E fetolang mariha hlabula!
  
  Ee, kea tseba, ho thata ho rona bashanyana,
  Empa o sebeletsa Oenomai ka botshepehi ...
  Sekepe se ile sa thuloa, sekepe sa robeha,
  Mme kae-kae ntja e bohale e bohola ka mokhoa o tšosang!
  
  Che, re ke ke ra fa Elf ho mohanyetsi ,
  lisabole tsa rona li hlakotsoe, nkholoe, ho feta ...
  Re tla ema mme re hape
  Mme le se ke la bua bosawana, bademona!
  
  Mona re kopane bakeng sa parade,
  Ha ho sa na naha e halalelang e ntle bokahohleng...
  Nkholoe, re tla romela lira tsa rona hammoho liheleng,
  'Me re tla ikahela paradeise ka borona, ua tseba, esita le!
  
  Ha ho motho ea ka re thibelang
  Re li-knights tse kholo tsa Elves ...
  Matla a joalo, lebotho le sa hlōloeng,
  Mme a re thabiseng polanete eohle!
  
  A re iponahatseng lefatšeng ka botle,
  Ha re phahamisetseng folakha ea mebala e supileng holim'a polanete...
  'Me re tla thaba, nkholoe, hohle,
  Etsoe, liketso tsa bahale lia binoa!
  
  Ka kopo hlokomela hore khotso ea elf e bohlokoa hohle,
  'Me e tla eketseha ka ho sa feleng ...
  Mme batho ba tla thaba lefatsheng,
  Hobane ha ho na lihlong bakeng sa Ntate!
  
  Ha Solcesus e moholo a fihla ,
  Ho ke ke ha eba le lefifi bokahohleng ba rona...
  Mme haeba motho le elf e se makoala,
  Qetello ea hae ke ho chaba ha letsatsi le pōpo!
  Ena ke pina e amang moea! Pina e monate le e monate.
  Le hoja sebaka se pota-potileng se ntse se mpefala le ho feta - lifate tse kolobisitsoeng , joang bo khaotsoeng, ntho e 'ngoe le e' ngoe e sithabetse 'me e koahetsoe ke litsela tsa likhoto.
  Margarita o ile a ngola:
  - E, u se ke ua lebella molemo ofe kapa ofe ho likhoto tsena! 'Me ka hohle ho na le li-zero.
  Ka pososelo e khanyang le e ncha, Dominica o ile a bua, a ntša meno a hae:
  - Sena, ehlile, se ne se lokela ho lebelloa! Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e fetohile e sa utloahaleng haholo . Empa u ka nka eng ho rat - ntle le manyolo a tsoang mantleng!
  Eaba banana bao ka bobeli ba tlala litšeho. Ka mor'a moo, sehlopha sohle sa bana se ile sa eketsa mohato oa sona o sa roala lieta. Basimane ba babedi ba batlhabani ba ne ba tabogela kwa pele mme ba tsholetsa ditšhaka tsa bone jaaka difefo.
  'Me kahoo rat ea pele, e boholo ba bulldog e ntle, e ile ea khaoloa ke bashanyana ba bahale ka mahlakoreng ka bobeli. Ena e ne e le ntoa e matla e qalang.
  Bana ba ile ba eketsa lebelo la bona le ho feta 'me ba qala ho matha. Eaba letšoele le leholo la likhoto le hlaha ka pele. E moholo ho tsona o ne a lekana le poho e ntle. Motšoantšisi oa ngoanana Dominika o ile a kena ntoeng ka drakone. 'Me o ne a itokiselitse ho loana, empa leqhubu la hae la pele la lere la boselamose le ile la otla letoto le leholo.
  'Me e ile ea khantša' me ea fetoha selikalikoe se seholo sa chisi e khethiloeng e nang le masoba. 'Me monko o joalo o monate o ile oa tsoa ho eena hoo litoeba li ileng tsa khelosoa tlhaselong ea sesole sa bana' me tsa hlasela moetapele oa bona oa pele, ea neng a khahliloe ke monko o monate ka ho fetisisa oa litoeba.
  Sena se ile sa fetoha ntho e makatsang.
  Margarita o ile a ngola:
  - Bokhoni ba hau bo ntse bo hola hora e 'ngoe le e 'ngoe! 'Me sena, ke tlameha ho re, se monate haholo !
  Dominica o ile a oma ka hlooho ea hae ea khauta:
  - Nka etsa ho hongata! Mme ena ke tumelo ea ka e kholo! 'Me haeba ke qala, ha ho letho le tla nthibela.
  Mme ngwanana a e nka mme a otla sehlopha se seng ka lehadima la boselamose. 'Me ho ile ha e-ba le liphetoho tse eketsehileng.
  Likhoto tse 'maloa li ile tsa fetoha mahapu a maholo, a metsero a shebahalang a le monate haholo.
  Bana ba bahlabani ba ile ba bina ka k'horase:
  Mahapu, mahapu, lipitsa tsa koro,
  Naha e monate, e ruileng...
  'Me o lutse teroneng Elfiburg -
  Ntate Morena Oenomai!
  'Me kahoo bana-bahlabani qetellong ba ile ba loana le likhoto,' me a re reme ntle le tšitiso. "Me bahlabani ba tsokotsa lisabole tsa bona ka matla . 'Me banana ba qala ho fula ka liqha. Ba bang ba bona e ne e le li-elves, "me ba ne ba tseba ho thunya haholo. Ruri ena e ne e le ntoa ea sebele.
  'Me lihlopha tse ling tse ngata tsa likhoto li ea ntoeng. Li phalla joalo ka noka e tebileng.
  Dominika e boletse:
  - Ha re bua ka ntho e mpe le e mpe, ho na le maikutlo a hore ha ho na moeli!
  Margarita o ile a bina ka pososelo, eo, leha ho le joalo , e neng e hloname:
  Bahlabani ba lefifi ba matla ruri,
  Bobe bo busa lefatshe ntle le ho tseba palo...
  Empa lona le bana ba Satane,
  O seke oa roba matla a Kreste!
  Dobrynya, a qhomela ho drakone, a qala ho ratha likhoto. O ile a etsa sena ka lisabole tse peli ka nako e le "ngoe, "me ka lebaka la ho sisinyeha ka potlako ha moshanyana enoa, ho ne ho bonahala eka mochine o silang kofi o sebetsa. Ke hona moo pheliso e qalileng teng.
  Oenomaus le eena o ile a kenella ntoeng. Moshanyana o ile a tšoara pheleu e "ngoe ka mohatla ka menoana ea hae "me a e akhela ho e "ngoe, e robeha masapo. Eaba oa bina:
  - Matla a ka a maholo a maholo,
  'Me nke ke ka inehela ho lira tsa ka le ka mohla...
  Ka lebaka la ho otla ha feisi ea moshanyana,
  Khoto e khopo e tla fofa ka lihlong!
  Ka sebele, khosana ea moshanyana e iponahatsa e le mohlabani ea thata haholo ntoeng.
  Dobrynya le eena o matla, o na le mesifa, le hoja a ne a sebelisa maoto a moshanyana, a sa lebale ka lisabole . Mme a qala ho bontsha boemo bo hlahelletseng ba tlhekefetso. E ne e le thata le madi a mangata hakakang.
  Moshanyana eo o ile a bonahala a le mabifi a bile a le mabifi, joaloka bahlabani ba bang ba lebotho le lenyenyane.
  Mme serethe se sa roala letho sa moshanyana se phunya lehata la likhoto hantle.
  Sena ke 'molai' me, ka nako e ts'oanang, ho na le pososelo melomong ea moshanyana .
  Dominica e sebelisa matla a eona a boselamose bakeng sa liphetoho tse latelang. Ebile o mafolofolo haholo.
  Mohlabani o qhomela hodimo mme a bilika. 'Me joale leqhubu la matla le fofa ho tloha lereng la hae la boselamose hape. Ebe o otla orc.
  Bere e sootho, e teteaneng hang-hang e fetoha chocolate marshmallow. Sena se seholo hakae ?
  Margarita o ile a botsa a bososela:
  - Na u ka etsa halva?
  Dominica o ile a oma ka hlooho ea hae ea khauta:
  - Ehlile nka khona! Mme ho tla ba monate!
  Eaba ngoanana o lokolla liqoso tsa boselamose matsohong a hae le menoaneng ea hae e hlobotseng. Malakabe a otla sehlopha sa li-orcs. Mme noka yohle ya mahe a dinotshi e ne e phalla ... Mahe a dinotshi a ne a le mosehla-o lamunu mme a fafatswa jwalo ka leqhubu.
  Margarita a araba a tsheha:
  - Ua tseba, sena ha se seo u se hlokang!
  Dominika o ile a lumela ka hlooho.
  - Ke 'nete, eseng halva haholo, empa hape e monate haholo!
  Ngoanana e mong oa moshemane o ile a ngola:
  - Halva e ne e le ntho e sa tloaelehang pele ho ntoa. Empa ba ne ba ja mahe a linotši esita le nakong ea mosebetsi.
  a raha hape , lekhetlong lena a sheba litoeba, 'me a bina:
  Mpho e molemohali ke mahe a linotsi,
  Moshanyana, ehlile, o tla utloisisa sena ...
  Leha e le hanyane - teaspoon,
  Sena se se se ntse se le molemo, hantle, se tlohele pitsa eohle!
  Margarita le eena o ile a raha, pele ka molamu oa boselamose, 'me hamorao ka menoana ea hae e hlobotseng, a tsoela pele:
  Empa moratuoa, sena ke ntho e makatsang haholo,
  Ntho e ngoe le e ngoe e teng kapa ha e eo ...
  Empa moratuoa, ha ke utloisise hore na lekunutu ke eng,
  Haeba e teng, joale e felile hang-hang!
  Empa haeba u ka e ja, ho ke ke ha hlola ho e-ba le mathata!
  Dominika a e nka mme a bilika hodima drakone. Pososelo ea hae e ile ea e-ba bobe haholo, 'me ka nako e tšoanang, ea thaba. Ngoanana eo o ile a ikutloa a le matla haholo. Eaba leqhubu le tsoa lereng la hae la boselamose. 'Me hang-hang likhoto tse likete tse' maloa li ile tsa fetoha li-chops tse monate ka sauce. Le leqhubu le leng hape la molamu oa boselamose, 'me likhoto tsa fetoha lijana tsa litlhapi.
  Ho feta moo, lijo tsa bona tse ka thōko li ne li le monate, li na le libanana, liphaenapole le litholoana tse ling tse monate haholo. 'Me ntho e' ngoe le e 'ngoe e monate haholo ebile e makatsa.
  Dominika e ile ea bina:
  Lijana tsa mahlakoreng li ntle haholo
  Banana ba khahleha...
  Le maseli a mane a khanya;
  Hlakola orc nkong!
  Margarita o ile a hlokomela:
  - Moapehi ea hloahloa o etsa chops ho tsoa ho li-orcs le likhoto, le tse jeoang ka nako eo!
  Moshanyana Dobrynya o ile a nka "me a akhela lejoe le boima la letlapa phatleng ea phatleng. A phunya lehata la hae hantle mme a bina:
  - Haeba u motho ea makatsang joalo ,
  ke tla u raha...
  Ho thoe'ng haeba u blockhead,
  Joale moralo o sebetsang o se o lokile!
  . KHAOLO No. 11.
  Moena oa Dominika Dolfinova o ile a fetola lebitso la hae. 'Me joale o ile a ipitsa ea pholileng haholo - Caligula. Ebang ke ho hlompha moemphera ea tummeng hampe, kapa ho etsisa lebitso la e 'ngoe ea litonki tse setšoantšong sa Dunno.
  'Me joale moshanyana ea loanang Caligula Dolphins o ile a etsa qeto ea hore o lokela ho ea batla khaitseli ea hae. Empa u ka batla motho ea lahlehileng hokae?
  'Me moshanyana o ile a retelehela bukeng e' ngoe e tsebahalang ea boselamose. Ha e le hantle, o ne a sa tšepe mefuta eohle ea linohe le linohe.
  Empa ke hobane'ng ha u sa leke ho kena maikutlong ka bouena. Ho feta moo, ntat'ae hase motho, 'me a ka' na a ba le bokhoni ba hae ba boselamose, le ba boemo bo sa tloaelehang ka ho feletseng.
  Moshanyana Caligula o ile a nka li-Dolphin 'me a lula fatše sofeng sebakeng sa lotus. Mme a leka ho tsepamisa maikutlo. Motšoantšisi e monyenyane oa filimi o ile a tšela maoto a hae 'me a otlolla mokokotlo oa hae. Eaba moshanyana o ikakhela ka har'a ntho e hlanyang le e mebala-bala, a leka ho fumana Dominica.
  Ho thata ho hlalosa bokhabane ba tšebetso ea litšoantšiso. Ha, ka ho khetheha, li-elves, li-orcs, li-goblins li loana ... Pontšo ea liaparo tse nang le banana ba bangata ba lichaba tsohle le mefuta e sa tšoaneng ea bofeela. Pontšo e ntle ebile e tsoteha qalong ea eona, haholo-holo ha banana ba fafatsa maoto a bona a sa roala letho ka lehlabathe le chesang kapa holim'a lehloa.
  Ba hlasela ka ho otla ka lisabole le marumo lihlomong tsa mefuta e fapaneng ea litanka. 'Me liphoofolo tsa litonanahali tsa tšepe li arabela ka lifofane tsa li-flamethrowers tse chesang. Mocheso oa lelakabe o tlaase 'me banana, ba hoeletsa, ba chesoa hanyenyane feela,' me ba hoeletsa ka pelo e bohloko. 'Me li-orcs li puruma le ho feta,' me liphatla tsa tsona li otla , bang , bang - confetti e mebala e mengata e senyeha ho tloha likotlong.
  'Me li-biplane tse khabisitsoeng li matha holimo, li siea meqhaka ea literene tse majabajaba tse nang le mefuta e fapaneng ea botle bo botle.
  Ntho e hlanyang ka ho fetesisa, 'me sena se ka ba sa phatlola marulelo holim'a lihokelo tsa eona, ke hore lefats'e la litoro le tsoakane le batho ba nnete, ba nalane, leha e le ba khale.
  Stalin, ketsahalong ena, ka tšohanyetso, a lahla sephiri se sa hlokahaleng, o ile a re:
  - Luftwaffe e fihlile bophahamong bo phahameng ka ho fetisisa bofofising ba lifofane. Leha ho se joalo
  Haeba u bala li-disco , sefofane sa TA-700, se khonang ho jara libomo tse fihlang ho lithane tse mashome a mahlano, se ile sa etsa maikutlo a tebileng.
  Hitler o ile a ngola:
  - Empa " Super Monster " e nang le sethunya sa 3200-mm caliber, lithane tse makholo a mabeli tsa litefiso tsa rocket, e ntse e le mosebetsi o ke keng oa lekanngoa oa bonono ba sesole.
  Joale Stalin o ile a etsa tlhahiso ea toast:
  - Kahoo a re noeng taba ea hore molomo o hloka bonono leha e le bofe ntle le bonono ba sesole!
  Moetapele e moholo oa linako tsohle le lichaba o ile a ja ka thabo veine e tiisitsoeng pele ho tsoalo ea Jesu Kreste, "me lefatše Fuhrer a noa lero la litholoana tse mashome a robong le leshome. Bahatelli ka bobeli ba ile ba sheba kamoo tselana ea rokete e fofang ho ea holimo e pharallang sepakapakeng ka seipone. Mokhoa oa ho utloa lentsoe le thabileng la ngoanana oa Serussia:
  - Ho kena ho orbit ho atlehile.
  Le litlatse tse matla tse tsoang litsing tsohle - ho felile! Qetellong motho o sebakeng, 'me sena se entsoe ke baemeli ba merabe e kholo ka ho fetisisa Lefatšeng - Marussia le Majeremane.
  Leholimo lohle ho tloha holimo-limo ho ea holimo le ne le pentiloe ka mahlaseli a likete-kete a litima-mollo tsa mebala eohle ea mookoli le meriti e limillione, ha ho ne ho bonahala eka ho na le napalm e ntlehali e pharalletseng ka har"a enke ea sebaka sa bosiu. Ka nako e ts'oanang , supernovae e tukang motho ka mong e ile ea fetoha mengolo e hlakileng - mapetjo. Joalo ka: "Motherland le Space", "Forward to the Stars", "Mokhatlo oa Batho ba Lefatše"!
  Ruri ona ke bohlanya ba mofuta o itseng. E ne eka ho hlahile ts'ebetso ea super-cosmic le e tsotehang. Mofuta o mong oa nalane e fapaneng, moo ho neng ho se na ntoa lipakeng tsa Reich ea Boraro le USSR, 'me ho ile ha pholile haholo . Empa joale sena ha se shebahale se le ntle haholo, ho se beha ka bonolo.
  O tlameha ho fumana khaitseli ea hae e moholo. 'Me ona ke mosebetsi o ka sehloohong oa moshanyana, ea neng a se a ntse a e-na le linaleli letotong la lifilimi,' me o ne a le motle haholo a bile a le mesifa, a e-na le liphallelo tse kang lithaele.
  Mme lebitso le lecha la Caligula le ne le lokela hore ebe le ile la hohela tlhokomelo e ngata.
  Moshanyana a tsoela pele ho thuisa. Mme ka tshoha ke bona ngwanana e mong, e motle jwaloka lengeloi, mme moriri o harelaneng o le mmala wa lehlaku la kgauta. A otlollela letsoho la hae ho moshanyana mme a re a bososela:
  - Re na le mesebetsi e mengata ea bohlokoa eo re lokelang ho e phethela le uena!
  Moshanyana Caligula o ile a botsa a bososela:
  - 'Me joale nka fumana khaitseli ea ka, ea ileng a nyamela kae-kae e sa tsejoeng?
  Ngoanana eo a sisinya moriri oa hae oa khauta 'me a araba ka kholiseho:
  - E, hoa khoneha. Empa khaitseli ea hau hona joale e phethahatsa mesia ea thata - ho pholosa baemeli bohle ba bong bo matla, bao tšokelo ea timetso e leketlileng holim'a bona. Mme ho thata haholo.
  Caligula Dolphins o ile a botsa:
  - Lebitso la hau u mang, 'me u mang?
  Ngoanana a araba ka pososelo e monate:
  - Ke 'na Margarita Korshunova, ngoanana oa mokhelo ea fanyehiloeng ke Manazi, 'me joale o tsositsoe lefatšeng le lecha. 'Me sena ke qetello ea ka, ho sebeletsa molemo le ho pholosa batho.
  Motšoantšisi oa moshanyana o ile a re:
  - Ke u utloisisa haholo. Joale, na re kene mesebetsing e meng e monate? Mofuta oa ho rata lifiliming, empa e le 'nete?
  Margarita o ile a lumela:
  - E, joalokaha eka ke 'nete! Empa re na le menyetla e joalo eo re sa lokelang ho e tšaba.
  Caligula oa Dolphins le pula-maliboho Margarita e ne e se na nako ea ho buisana le ho amohela pono e tsotehang, 'me ba hlile ba kena lefatšeng le lecha,' me ba le boemong ba ho loana!
  Margarita o ile a ngola:
  - Hona joale re na le lebotho lohle. Mme o a utlwisisa hore nna le wena re na le boikarabelo bofe!
  Caligula o ile a araba ka kholiseho:
  - Ehlile kea utloisisa! 'Me ke tšepa ho ba molaoli ea tšoanelehang.
  Mme moshanyana a sotha sabole ya hae e bohale.
  Ka potlako re ile ra ja lijo tse bobebe "me ra potlakela ho haha masole. Ba ne ba lokela ho ea Italy kapele kamoo ho ka khonehang 'me ba chese masiba a bopapa mollong.
  Lebotho le ile la tloha Vienna ho ea ho lerata la meropa le ho letsoa ha literompeta tse khōlō. Masole a tsamaeang ka maoto a ne a e-s'o be le nako ea ho atamela 'me bapalami ba lipere ba ne ba ntse ba pota-pota. Bapalami ba lipere ba bangata ba tsoang linaheng tse sa tšoaneng ba ileng ba kena 'Musong oa Tsarist oa Russia. Sena se ile sa etsa hore ho khonehe ho hatakela maralla ka litlhako tse mashome a likete. Maqhubu a Cossacks le bapalami ba lipere ba Matatare ba potlakela pele. Ka mor'a moo, lihlopha tse khabisitsoeng ka mokhoa o ruileng tsa batho ba Poland. Bahlomphehi ba khabane ba ne ba shebahala eka ba bokane bakeng sa mokoloko oa borena. Ho feta moo, e mong le e mong o batla ho feta e mong ka bokhabane ba moaparo oa bona, ho tloha ho helmete ho ea ho maqhama. Ho boetse ho na le li-knights tsa Teutonic tse apereng lihlomo. Lihlomo li bentšitsoe hore li be khanye, li betliloeng kapa tsa silevera. Ho boetse ho na le Masweden a nang le junifomo e khethehileng, le Finns. Lithaba tsa Janissaries le Spagi, bapalami ba lipere ba Maarabia.
  Le lifolakha tse ngata le lipalo tsa batho ba tsoang equator ho ea Leoatleng la Arctic. Mme ke ditlotla tse kae ... Ana ke matla a hlotsweng.
  Mme ke mona ho tla MaAustria , mme mmoho le Majeremane. Re ile ra ithaopela ho tsamaea ka maoto. Hape, mohopolo oa ho tlatlapa Italy ke moleko o moholo. Tlhaho e fana ka seatla se bulehileng moo 'me ho na le chelete e ngata! Joalo ka lintho tse ling tse ntle tse ka bokelloang ka likharafu.
  Caligula the Tomboy o ile a bina:
  Lebotho la rona le matla
  O sireletsa lefatshe...
  Ho thoe'ng haeba ho na le ntoa,
  Ha se ka lehlakoreng la rona!
  'Me moshanyana a hata ka leoto le hlobotseng ka har'a sekoti. Ha e le hantle, o ne a apere borikhoe bo bokhutšoane feela, kaha o ne a ntse a tsamaea ka potlako a le boemong ba ho tsieleha hoo liaparo tsa hae li neng li tla kena tseleng "me li tabohe.
  Margarita o ile a botsa motsoalle oa hae le mofenyi-'moho le eena:
  - Kapa mohlomong u tla bina? Ho feta moo, ke ea hau hantle!
  Motšoantšisi oa moshanyana o ile a lumela ka pososelo e kang ea phiri:
  - U nahana eng, ha ke khone?
  Mme Caligula wa Didolphin a qala ho bina;
  Oh, lefatše lena, u hloname haholo,
  Leoatle la meokho feela - leoatle ...
  E kae tsela ea moea ea mots'ehare,
  Batho ba shoeleng ba bokolla ba ne ba lora ka ho fihla Edene!
  
  E na le leqhoa la lipelo, li-crusts tse leqhoa,
  Le mocheso o tukang oa ditakatso tse mohono.
  Ke motho ea sa utloeleng bohloko hakakang, ea sa le monyenyane ka nama.
  Nightingale e bohloko e bapala ka ho siama!
  
  Joalo ka mamina a lehloa, moea oa tloaelo;
  Le ho bola ha lebitla ka matshwenyeho.
  Empa re ka khona haeba re momahane
  Tlisa batho seretseng!
  
  Tlosa bokhopo ba bokahohle,
  Hlakola lithohako ke sesupo se tšabehang ..
  Re ke ke ra mamella litopo tsa mahlomola,
  Diabolose a fetohe lerole!
  
  Lefatše le tla potlakela ho lahla liketane tsa lona,
  Leha ho le joalo, e ke ke ea tlohela orbit.
  TSA A re tshwaraneng ka botshepehi
  Joale batho ba tla tsoha!
  
  O ka tsoha ntle le tshabo,
  Se ke oa sutumetsa batho ba bang...
  E le hore sehlapa se sese ka mafura.
  E le hore 'm'a rona a se ke a tsofala!
  
  Re tla noa hanyane bakeng sa seo,
  Veine e monate ho feta mahe a linotši!
  A ho be le mathata ka 'nete ,
  Empa hora ya kahlolo ha e eso fihle!
  
  Joale re tla haha paradeise ea leholimo,
  Bana bohle ba tla thabela ka ho sa feleng.
  Re fofa joaloka motsu sefofaneng sa leholimo;
  Toro e khanyang ea phethahala!
  Pina e ile ea fela, 'me ka eona, banyalani ba loanang ba ile ba tloha sebakeng sa Italy Alps ho ea ...
  Likhetla li ne li qhoma, "me lithunya tse ngata tsa morao-rao li ne li thunya. Mona ke Port Arthur, toropo ea tšōmo. E ne e le ho oa ha hae ho ileng ha tšoaea ho theoha ha lesika la Romanov le Autocracy eohle ka kakaretso. Haeba qhobosheane ena e ne e eme, ho ka be ho sa ka ha e-ba le phetohelo e khōlō hakaalo. Haholo-holo ba ne ba etsa lerata le lenyenyane ebe ba beha lihamore le lisekele tsa bona fatše. Empa ho hloloa mona ho ile ha lebisa letotong la liketsahalo tse bakileng Phetohelo e Khōlō ea Mphalane.
  Na see se setle kapa se sebe? Ketsahalo e theko e boima. Ba limilione ba mahlatsipa le bafalli, empa hamorao, naha e ile ea potlakisa nts'etsopele ea eona haholo.
  Esita le haeba ka litšenyehelo tse phahameng haholo, palo ea baahi ba Russia e ile ea fokotseha ka batho ba limilione tse lekholo.
  Joalokaha ba re, ho tsoa mali ho ile ha phekola mokuli.
  Empa joale ho na le monyetla, kaha o boetse o hapile Port Arthur, ho khutlisa nalane le ho latela mola o ikhethang. Ha, ka mohlala, Romanovs e boloka matla, esita le ka phetolelo ea autocratic. Sena ke 'nete, ke saense e iqapetsoeng, empa e thahasellisang. Kahoo, ha e le hantle, Russia e letetsoe ke eng haeba phetolelo ea tsarism e bolokiloe ?? Ho thekesela, kapa ka tsela e fapaneng, tlholo?? Na tsamaiso ea puso ea borena ka ho feletseng e tla atleha ho feta mebuso ea demokrasi ea Bophirimela? Ka sebele, likamano pakeng tsa lekholo la mashome a mabeli a motso o mong la Russia le Bophirimela li senyehile haholo. Ka mor'a moo, e ile ea e-ba mokhoa oa ho batla litsela tse ling ho fapana le paramente ea Bophirimela. Khopolo e ile ea hlaha: demokrasi e laoloang. Sena ke ha ka molao ho na le likhetho tse lokolohileng, empa bonneteng liphetho tsa tsona li reriloe esale pele. Empa mofuta ona oa puso ha oa tsitsa, "me mokha o pusong, molemong oa ho boloka boemo ba ona, o se o ntse o fokotsa demokrasi ka melao. Ebe joale ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ea ho bohatelli, bohanyetsi bo se bo lahleheloa ke boemeli ka paramenteng.
  'Me joale ho qalisoa mochine oa khatello le tšabo, kapa, ho fapana le hoo, ho etsahala phetohelo, ebang ke holimo, joaloka tlas'a Gorbachev, kapa ho tloha ka tlase, e leng se ileng sa etsahala ka makhetlo a fetang a le mong.
  Russia nakong ea Autocracy, ntho e 'ngoe le e' ngoe e bonolo haholoanyane. Morena o na le matla a feletseng: ho phethahatsa, ho tšoarela, ho laela. O na le matla a phahameng ka ho fetisisa a boahloli, a phethahatso le a ho etsa molao. Ho na le Lekhotla la Naha la batho ba khethiloeng ke morena, ba mo eletsang feela, ho na le bahlanka ba phethang thato ea morena.
  State Duma e ile ea fokotsa puso ea borena ea absolutism, e amoha moemphera tokelo ea ho etsa melao, 'me, ka karolo e 'ngoe, e laola tekanyetso. Empa ntho ea bohlokoa ka ho fetisisa ke hore e ne e le Duma e ileng ea fetoha sebaka sa ho ikatisa le noha bakeng sa merero e fapaneng ea bolotsana. Ena ke negative ea eona!
  Leha ho le joalo, esita le ngoanana enoa oa mokhelo o ne a sa hanyetsane le ho thusa morena. Margarita o ile a botsa Caligula 'mampoli:
  - Kahoo khetho e hlakile, a re hlaseleng!
  Terminator boy o ile a araba:
  - Ha ho na khetho e 'ngoe! Ehlile rea hlasela!
  Mme moferefere o sehang wa qala. Kaha ba ne ba potlakile ka thuso ea bokhoni ba boselamose ka lik'hilomithara tse makholo a tšeletseng ka hora, bashanyana ba likerubime, hoo e ka bang ba sa ele hloko ho phatloha ha likhetla le lithunya tsa mochine, ba ile ba phatloha ka har'a lira. Ka lehlohonolo, boemo ba leholimo le bona bo ne bo le malimabe, pula le lefifi. Kuropatkin ha e e-s'o romele batho ka mokhoa o khopisang. 'Me o ile a etsa litokisetso tsa lithunya. Ho fapana le seo batho ba se lumelang, tona-kakaretso le eo e kileng ea e-ba letona la tšireletso e ne e se sethoto. Kuropatkin o ile a leka ho hlokomela masole le ho loana ka saense. Sena ke sona se ileng sa mo nyahamisa. Ho ikemela, ho lieha, takatso ea ho otla ka sebele, ho nka khato ho ea ka thempleite - ho amoha katleho ea ntoa le Majapane a sebete. Ka hona, ho ne ho sa hlokahale ho lebella hore litlhaselo tse sebete tsa Suvorov li tla hapa Port Arthur ha li ntse li tsamaea. Oho, Kuropatkin o ile a hlōla feela hobane ka mor'a lefu la 'mele oa Nogi, Majapane, hape ntle le ho fetola sebopeho , a nyolohela pele, a hlasela ka hlooho. 'Me ka lebaka leo, ba ile ba theola boima ba' mele 'me ba khutlela morao.
  Empa hona joale Kuropatkin o se a hapile likhetla le tsa hae.
  Sena se bolela hore o ka tsamaisa lithunya le ka matsatsi a 'maloa, u bala hore na ha Majapane a senyeha. 'Me sena ke ho sa tsotellehe taba ea hore Moemphera Nicholas o ile a fana ka taelo ea categorical ho hlasela qhobosheane hang-hang le ho felisa ntoa, e neng e le tšenyo bakeng sa polokelo ea matlotlo.
  Mona, ha e le hantle, Kuropatkin e pakeng tsa lefika le sebaka se thata. Empa Port Arthur ke qhobosheane e matla, 'me joale kaha Majapane a se a lutse ho eona - leka, e nke!
  Empa Margarita le Caligula ba li-Dolphin, ba ratha ka lisabole le ho lahlela bana ba bona menoana ea bona e sa roala letho, empa e le e mahlahahlaha joaloka mahare a propeller, ba ile ba tsamaea haufi le litšiea, ba tlosa masole. Pele ho tsohle, o hloka ho tseba libaka tse phahameng tse phahameng mme joale ho tla khonahala ho bula tsela bakeng sa mabotho a hlaselang.
  Ha a ntse a khaola li-samurai, Margarita o ile a bua ka bohlale:
  - Hangata ba loanela molemong oa tsoelo-pele, empa rona, ho bonahala re loana ka lebaka la ho khutlela morao!
  Moshanyana Caligula o ile a lla:
  - Na u bolela hore ho tsosolosoa ha qhobosheane ee ho tla matlafatsa boemo ba Autocracy?
  'Me o ile a phethahatsa letoto lohle la mekhoa ka lisabole. Ke kamoo lisabole tsa hae li neng li nkoa kateng.
  "Me maoto a hae a sa roala letho a ne a otla ka likotlo tse ileng tsa robeha hlooho, melala le masapo.
  Margarita, a nyeka mali a tsoang melomong ea hae e neng e hasane ka bongata ka lebaka la likotlo tsa hae tse potlakileng ka matsoho le maoto, o ile a tiisa:
  - Bonyane esita le joalo! Etsoe, ho hlakile hore morena ea hlōlang lintoa o fetoha ea ratoang. Bonyane ka nakoana. Joale tlhōlo e lebaloa, "me motho ea tloaelehileng, kapa batho ba tloaelehileng, o huleloa kemisong ea mosebetsi oa banal. - Ngoanana oa moferefere o ile a raha e le 'ngoe , ha a se a lihile Majapane a tšeletseng hang-hang, 'me ba babeli ba hlajoa ke bayonet ea bona ka lebaka la ho sutumetsa ka matla, a phaella ka ho re. - Mohlomong ena ke phomolo ea nakoana feela!
  'Me a boela a sisinya serethe sa hae, a hlōla bahlabani ba bahlano ba naha ea bochaba-tsatsi, ho kopanyelletsa le balaoli ba bararo.
  Moshanyana ea sa roala lieta ka borikhoe bo bokhutšoane, a ratha Majapane joalo ka k'habeche, Caligula o ile a bua ka mokhoa o utloahalang:
  - Ka mor'a tlhōlo, kholo ea moruo e potlakileng e tla qala Russia. Sena se bolela hore batho ba tla phela betere, 'me maikutlo a phetoho a tla fokotseha.
  Mohlabani e monyenyane o ile a raha likanono ka tsela eo masole a samurai a leshome le metso e 'meli a ileng a fofela holimo . Terminator boy o ile a eketsa. - Hangata batho ba etsa merusu ka lebaka la tlala!
  Margarita, a tšoela lesapo lehata le khaotsoeng molomong oa hae, mathe a otla masole a mararo a Majapane, a lumela feela:
  - Ha e le hantle sena ha se 'nete! E, liphetohelo le merusu hangata li hlohlelletsoa ke maemo a moruo a ntseng a mpefala, empa ... Ka mor'a moo, ba Decembrists ha baa ka ba nka khato ka lebaka la bofutsana ba bona.
  Mohlankana oa mohlabani Caligula, ha a se a entse serurubele 'me a khaola lihlooho tse leshome le metso e' meli tsa Majapane, eaba o lumela:
  - Ho joalo, eseng ka lebaka la bofutsana! - Mohlabani e monyane o ile a theola lithunya tse ngata 'me a eketsa. - Hase kamehla ho leng molemo ho nahana ka mpa ea hau!
  Margarita o ile a lokisa, a tsoela pele ho ratha ka sehlōhō, hoo Majapane a ileng a hasana maoto le matsoho:
  - Ka nepo, ho nahana ka mpa ea hau ha ho na thuso!
  Caligula tomboy mona o ile a lumela, a khaola li-samurai le ho lahlela lihlooho tsa bona tsa lihelmete ka mahlakoreng a fapaneng, le ka cheseho e kholo:
  - U na le liperesente tse lekholo tse nepahetseng! Ha ho letho le ka hanyetsang!
  Mohlabani le pula-maliboho oa 'nete, 'me ho feta moo, khosatsana e khutsitseng ka ho fetisisa, ha a se a fumane tlotla ena bakeng sa litšebeletso tsa hae ho e' ngoe ea lefats'e la boselamose, o ile a bokolla:
  - 'Me re tla tlosa mafura ho rona! Ho be joalo - banzai !
  Ntle le ho qenehela kapa ho emisa, Caligula, a ratha ka lisabole 'me a roba Majapane ka maoto , a ba a bina:
  E ne e se lefeela ha ke rometsoe Rus.
  U tlisetse mohau!
  Ka bokhutšoane! Ka bokhutšoane!
  Ka bokhutšoanyane - khutsa!
  'Me ka mor'a mantsoe a joalo mali a phalla ka matla le ho feta. Ehlile, ke masoabi ho Majapane. Sechaba se sebetsa ka thata ebile sea babatseha, empa se oetse ka tlas'a leloala 'me se ntse se sila ho fihlela se ema. Feela ho tla etsahala'ng - phofo kapa phofo, potso ea lipotso!
  Ngoanana ea sa roala lieta Margarita, a otla ka makhetlo a mangata ka motsotsoana le ho hloa ka potlako, a hasanya litopo tse sohlokehileng, holim'a bastion e latelang, a phatlalatsa, a tsamaisa leoto la hae ho samurai e latelang mohlahare, 'me ka mokhoa o makatsang o makatsang:
  -Ntoa ke ntho ea motheo, e entsoeng ka menahano e phahameng!
  Caligula, motšoantšisi oa moshanyana ea ileng a tsamaea ka potlako ho feta kharebe ea hae le eo setopo sa hae se hlobotseng se nang le lithaele tsa mesifa, pula e ile ea hlatsoa mali le likotoana tsa masapo, o ile a tsoela pele:
  - Ntoa e khathatsa 'mele, empa e khothatsa moea!
  Margarita o ile a theha lets'oao la linako tse ling, a phunyeletsa Majapane, 'me a bina poleloana e tsoang pina e monate ea lilemo tse mashome a supileng tsa lekholo la mashome a mabeli la lilemo:
  - Thabo, mohau le polasetiki! Ka kakaretso , ho matlafatsa, ho khothatsa ka matla, tsoa betheng 'me u etse li-gymnastics!
  Li-Dolphin tsa Caligula, ka ho otla ho tloha leotong la hae le nang le mesifa ho ea groin, li ile tsa qobella mokoronele oa Japane ho fofa moeeng 'me hang-hang a liha lithunya tse peli tsa mochine tse neng li eme tora. Liphoofolo tsa litonanahali tsa mechine li tšoela ka mathe loto, ka inertia, li oela, li otla tsa tsona , li theola maemo. Moshanyana oa Terminator o ile a inama:
  - Ke masoabi, mahlo a moqotetsane , empa ke ne ke batla ho ba oa pele! 'Me ke ne ke sa batle feela, empa ke tla etsa joalo!
  Margarita, a liha tora e 'ngoe ka lithunya tsa mochini tse entsoeng USA ka leoto la hae le sa roala letho ha a ntse a qhoma, o ile a re:
  - Ha ho phoso ho ba oa pele, ho netefatsa, empa ha baa lokela ho pheha libolo ka morao!
  Motšoantšisi oa moshanyana Caligula, a akhela projectile ka menoana e se nang letho, shimosa e phatlohileng e phatlohile, e hasanya samurai, a re:
  - Ea phehang libolo bosiu le motšeare a ke ke a itumella ho jeoa a ntse a phela!
  Margarita o ile a tšeha "me a tlōla "me a betsa leoto la hae le sa roala letho ka tšepeng ea mohaho oa lithunya. Tšepe e sa hloekang e khutlela morao, 'me liofisiri tsa Majapane li fofa li thulametse, maoto le matsoho a tsona a ropotsoeng a ntse a thekesela. Ka sebele, li ne li shebahala joaloka likokoanyana.
  Margarita le eena o buile mona:
  - Setempe se ka ba sa apara "boot" ka serethe!
  Caligula setsotsi, le eena a letsa sethunya ka ho qhoma 'me a etsa hore bohle ba fofele, a re:
  - "Boots" u se ke ua beha lieta ho motho ea se nang boko ba ho bentša lieta!
  Margarita o ile a arabela ka ho reteleha hape "me a khaola sehlopha sohle sa Majapane. Ngoanana oa Terminator o ile a khanya le mona:
  - Ka mokhoa o makatsang, ho na le batho ba bangata ba tšepahalang ka holimo, empa ho na le ba seng bakae har'a bona ba ka etsang ntle le mano a bolotsana khōlong ea bona ea mosebetsi!
  Caligula o ne a ohla joalo ka leqeba holimo, a liha le ho liha Majapane, 'me a tiisa ka ho utloahalang:
  - Ralipolotiki o bapala ka toka hangata joalo ka ha mosebetsi oa morafo a theohela morafong a apere jase e tšoeu, 'me sepheo ke se tšoanang: ho ntša lithuso ho hlatsoa seriti se senyehileng!
  Margarita o ile a arabela sena, a sisinya mali moriring oa hae:
  -Ralipolotiki, ke raleshano bophelong ebile ke moikaketsi ka liketso, empa lefu le lokile leha le na le molotsana enoa!
  Moshanyana oa Terminator o ile a pshatla sethunya sa Majapane, a roba masapo a masole a mashome a mabeli a Empire of the Rising Sun, 'me a araba:
  - Lefu lea tšepahala ka hore le lula le tla, empa le na le boikhethelo ho khetha nako ea ketelo ea lona!
  Port Arthur ke toropo e kholo, 'me e na le mela e mengata ea ho itšireletsa. Kahoo, ka bomalimabe le ka lehlohonolo, bahlabani ba na le nako e lekaneng ea ho loana.
  Mohlabani oa moshemane Caligula, a khaola bahlabani ka lisabole, a ba a lahlela pea ea timetso ka leoto le sa roaloang letho, a hahola li-samurai, a bina:
  - Ha kea ka ka leka, ha kea ka ka ikitlaetsa hakaakang! Ha ho tsotellehe hore na ho ne ho e-na le motho ea tla loana!
  Margarita, ha a khaola sehlopha se seng sa masole a neng a e-shoa ka lebaka la ho otla ha ngoanana oa moferefere ea neng a benya joaloka lehalima, o ile a re:
  - 'Me ho isa bohōleng bo itseng, rona ka borona re kopa ntoa. Etsoe, lumela, Caligula, na u ne u batla ho ea Port Arthur?
  Terminator e monyane o itse ka 'nete:
  - Ka tlhaho! Ena e ne e le takatso ea ka e matla ka ho fetisisa.
  Margarita, ngoanana oa mokhelo, o ile a boela a khaola Majapane joalo ka lehare, a tšeha:
  - Ho joalo, ho joalo! Pholosa Russia tlhaselong e mpe ka ho fetesisa nalaneng eohle ea lilemo tse sekete ea lintoa tsa naha ea rona!
  Moshanyana Caligula o ile a khaola Majapane a mabeli ka makhetlo a 'maloa, a khalemela molekane oa hae:
  - Ho hlōloa ka ho fetisisa, mohlomong, e ne e le nakong ea ntoa ea pele le Chechnya.
  Margarita o ile a lumela ka hlooho ho lumellana le sena, a ba a potlakisa mokhoa oa ho poma:
  - Ha ho pelaelo! Mohanyetsi eo re lahlehetsoeng ke eena o fokola haholo! Ho ne ho e-na le boholo ba Chechnya eo, esita le halofo ea bona e ile ea re loanela.
  Caligula the tomboy o ile a tšeha, a leka ho ea pele ho molekane oa hae nakong ea timetso:
  - Kamoo Moska a boholang tlou kateng!
  Margarita o ile a bua ka sena ka kelello, a boela a hlohlora marapo le mali moriri oa hae 'mala oa lehloa ka ho hasanya ha khauta, a tsoela pele ho felisa Majapane a sebete a neng a sa batle ho inehela, ka matla a ntseng a eketseha, ka matsoho le maoto:
  - Ha lebotho le batho ba sa batle ho loana, joale mehlolo e joalo e etsahala. Le ntoeng ea pele ea Chechen, le ntoeng ea Serussia-Majapane.
  Caligula oa li-Dolphin o qobelloa, ha a ntse a felisa samurai, ho lumela:
  - U nepile! Batho ba Russia, ka bomalimabe, ha ba batle ho loantša Majapane. - Mme mohlabani e monyane, a siea k'hamphani eohle ea samurai e remiloe lihlooho, a eketsa:
  - Empa ho motho oa rona ho hlahile ntlha ea mohlolo, e tla re lumella ho hlōla ntoa e sa rateheng. E bile e tšoantšetsa hore ntoeng e se nang morena hloohong, thuso ea likerubime!
  Margarita, a tšoela mali a tsoang melomong ea hae 'me a akhela linale tse chefo ka meqathatso ea hae, a hlaba Majapane ho fihlela a e-shoa, a re:
  - Leha ho le joalo ho kenella ha boraro ka lehlakoreng la rona hoa hlokahala!
  Moshanyana Caligula, a siile litopo tse ling tse khaotsoeng likotoana, ntle le ho belaela ka ho khetheha, leha ho le joalo o ile a botsa:
  -Na u na le bonnete ka see?
  Mohlabani e monyenyane, ha a qeta ho timetsoa ha Majapane Port Arthur, a tiisa ka ho feheloa:
  - Leoatleng, Togo e matla haholo. Mme ke molaoli oa mofuta ofe, kapa molaoli oa sesole sa metsing Rozhdestvensky, ka bomalimabe o tsebahala haholo. Bana mohlomong ba betere le ho feta maqheka a nautical!
  Caligula, ea senyang li-samurai ntle le mohau, o qobelloa ho lumellana le tse hlakileng :
  - Ha e le hantle, le motho ea kang Rozhdestvensky, esita le ha a se a amohetse likepe tse ling tse supileng tsa ntoa tse hahiloeng Argentina, 'me a lokiselitse likepe tsa sehlopha sa pele sa Pacific se phahamisitsoeng ho tloha tlaase, motho a ke ke a itšetleha ka tlhōlo. Haholo-holo haeba u hopola likepe tsa Russia tse mashome a mahlano a motso o mong li ile tsa loana Tsushima, 'me ho ne ho tebisitsoe mohatelli a le mong feela oa Majapane!
  Margarita, ka thabo, o ile a roba molamu oa sethunya, "me ka ho tsokotsa ho hong ha sabole ea Majapane a mane, le ka nale e bohale ea a mang a mararo, a phaella:
  - Hape ho bohlokoa hore sehlopha sa baemeli ba sebete se ka haptjoa pele se fihla setsing ke Togo e sa tsitsang le e jang nama . Tabeng ena, boemo ba likepe tsa Rozhdestvensky bo thata haholo.
  Caligula tomboy, ha a ntse a qhoma ka maoto a hae a le matsoai joaloka a tšoene, khetla e "ngoe e ileng ea bolaea Majapane joaloka seqhomane sa fatše, e ile ea re:
  Joalo ka Moswede haufi le Poltava,
  Rozhdestvensky o ile a kena mathateng ...
  O shebahala a le sebete
  Ha e le hantle, ho fapane!
  Ngoanana oa mokhelo, a ntse a tsoela pele ho qhekella sera ka matla a mabeli, 'me a siea letšoele la litopo, ka mokhoa o utloahalang le ka lipalo, o itse:
  - Haeba u sa hlōle Japane leoatleng, joale li-samurai tse manganga li tla loana ka nako e telele, 'me letlotlo la moqhaka oa Russia le se le se na letho,' me batho ba se ba le haufi. Re hloka ho felisa ntoa ka potlako ka tlhōlo e tsotehang. Ho seng joalo, ho tla ba le phetohelo le ho hlaha ha paramente e ka 'nang ea e-ba e sa hlokahaleng le e kotsi bakeng sa Russia!
  Caligula, motšoantšisi-moshemane, o ile a thetsa molaoli oa Majapane ka seqhoane 'me a etsa hore a fofele holimo,' me ka nako e ts'oanang a liha bahlankana ba bararo ba ikhakantseng sefahleho ba sa atlehe ho leka ho kenya seqhomane sa khale sa bomo. Moshanyana oa Terminator o itse:
  - Haeba ho na le nako e lekaneng, ba tla ea hokae?
  Margarita, a khaola Majapane ka likotoana le litšila tse tšollang mali, o ile a hlokomeloa ka mokhosi o hlakileng:
  - Ho na le bothata mona. Joale re tsamaea tjena ho tloha qhobosheaneng ho ea ho qhobosheane. Ho na le eng leoatleng?
  Tomboy Caligula o ile a tsheha mme a lokolla tlhase mahlong a hae e ileng ya otla polokelo ya dibetsa. Ho ile ha e-ba le ho phatloha ho ileng ha akhela lebotho lohle la masole a Majapane moeeng.
  Motšoantšisi oa moshanyana o ile a hoeletsa ka lerata leo:
  - Ha ho letho le ikhethang! Ka data ea rona, re sesa hantle, re ke ke ra khangoa ke lisabole. O tla sesa ho tloha sekepeng sa ntoa ho ea sekepeng sa ntoa, a hleka mekato!
  Margarita, eo lisabole tsa hae, tse kang lehare le bohale, li ileng tsa khaola masole a mangata, a sebete, empa a se na kelello a shoang, o ile a bososela ka meno a bohale le ho feta:
  - Ka sebele u senatla sa monahano!
  Caligula oa li-Dolphin, a otla Majapane joalokaha eka ke papali ea k"homphieutha, o ile a araba ka botšepehi:
  - Haeba re nka lebelo la ho nahana, ha e le hantle, ha re na se lekanang !
  Ngoanana oa Terminator o ile a lumellana le sena, 'me e le hore a kholisehe, o ile a feta har'a sehlopha sohle sa li-samurai.
  'Me o ile a siea tselana e nang le mali e nang le mesaletsa ea maoto a sa roala letho a ngoanana eo.
  Ka nako e tšoanang o ile a re:
  - Le lebelo la 'mele, le bohlokoa haholo!
  Hammoho, le ho potlakela ka lebelo le joalo, le hloka ho khona ho boloka botsitso le ho se oele. Caligula hooligan ho feta kapa ka tlase ho atleha. Ka kakaretso, ho bua ka khopolo, puso ea autocracy ntle le molao-motheo ha ea lokela ho ba teng ka ho sa feleng Russia. Mohlala oa linaha tsa Bophirima ka liparamente tsa tsona o tšoaetsanoa haholo. Re sa bue ka taba ea hore li-oligarchs li batla ho sebelisa matla a tsona eseng feela moruong, empa le karolong ea lipolotiki. Hajoale ba se ba na le botsoalle le puso ea boipuso, 'me tlholo e ka bang teng Leoatleng la Pacific le katoloso e latelang ho China e tla matlafatsa setsoalle sena nako e telele. Ka tsela, ntoa ea Serussia-Majapane le eona e bohlokoa haholo ho tloha ponong ea nako e telele. Ho bōptjoa ha Yellow Russia le ho kenyelletsoa ha Manchuria feela, empa le libaka tse ling tsa Sechaena, ho ka lebisa karolong ea ho qetela ea 'Muso oa Leholimo. Sena se bolela hore colossus e matla ea Machaena lekholong la mashome a mabeli a metso e 'meli ea lilemo, e ipolelang e le matla a maholo le lefats'e la lefats'e, e ke ke ea khona ho ba teng e le naha.
  'Me mohlomong, ntle le Phetohelo ea Mphalane, ho oa ha tsamaiso ea bokolone ea lefats'e ho ke ke ha etsahala. Lefatše le tla ba le kelello le ho sireletseha ho feta lekholong la mashome a mabeli a motso o mong, ha ho na le linaha tse fetang makholo a mabeli polaneteng e nyenyane. Ho e-na le hoo, ho tla hlaha mebuso e "maloa, mohlomong le ea Serussia e tla fetoha e matla ka ho fetisisa, kapa bonyane e pharalletseng ka ho fetisisa.
  Ha ho thata hakaalo ho bona esale pele hore na ho tla etsahala"ng haeba Japane e ka hlōla. Ho ka etsahala hore ebe , Jeremane, eo lebotho la Russia e tla ba bolaoli bo boholo, e ke ke ea ipeha kotsing ea ho phatlalatsa ntoa khahlanong le Russia. Empa mohlomong o tla batla ntoa ka lehlakoreng le le leng, a otla Belgium le Fora.
  Leha ho le joalo, Tsar Nicholas o joalo hoo a ka hlaselang hantle , joalokaha ho etsahetse historing ea sebele, ho ea ka morao. Hantle, bonyane e le hore Majeremane a mabifi a se ke a ba matla haholo.
  Eaba Ntoa ea Pele ea Lefatše hape. Russia e ka 'na ea e-ba le likarohano tsa Sechaena le Pacific Fleet e matla ka pele, e tla ba ho phaella, empa ... Historing ea sebele, Japane e ile ea loana ka lehlakoreng la Entente, ka mokhoa o ts'oanang, Naha ea Rising Sun e ka bontša. takatso ya ho iphetetsa. 'Me joale re tla fumana pele ea bobeli ka bochabela. 'Me sena ha se monate haholo .
  Ho phaella moo, motho a ke ke a lebella matla a bohlokoa a matla a sesole sa Russia, ha a bapisoa le Histori ea Sebele. Leha ho le joalo, ho hlaphoheloa ha moruo ka potlako ho ne ho ka qala pejana, eseng ka 1909, empa ka 1906, le ho feta. Ha e le hantle, tlhōlo ea Russia e ne e ka matlafatsa tumelo ea bo-ramatsete ba tsoang linaheng tse ling le ba malapeng pusong e busang, "me tšubuhlellano ea lichelete e ne e tla ba khōlō ho feta kamoo e leng kateng.
  Sena se tla eketsa chelete ea sesole. Ntle le haeba, 'muso oa tsarist o fetoha o itšepa haholo. Ha, ka ho khetheha, ho bonahala eka re tla hlola motho e mong le e mong ebe re ba phutha ka asphalt. Ha e le hantle, phello ea Ntoa ea Pele ea Lefatše, tabeng ena, ha e bonahale ho hang. 'Me mohlomong joale, e le hore ntho e' ngoe le e 'ngoe e rarolloe hantle, re tla tlameha ho kenella ka lekhetlo la bone.
  Le hoja monyetla oa hore ho ke ke ha e-ba le Ntoa ea Pele ea Lefatše ho hang ha o qheleloe ka thōko ka molao-motheo. Tabeng ena ... Ho se ho ntse ho le thata ho bolela hore na liketsahalo tse ling li tla tsoela pele joang. Tsar Nicholas II o tla busa nako e kae, hona ke mang ea tla mo hlahlama? Tsarevich Alexei o belaela; a ka 'na a se ke a phela ho fihlela motho e moholo. Moena Mikhail le bana ba hae? Ka bobeli sena le likhetho tse ling lia khoneha.
  Nicholas II a ka phela nako e kae? Ho ne ho se na nako e telele har'a Baromanovs, empa, ka kakaretso, morena ea neng a noa hanyenyane a bile a sa tsube a ka phela nako e telele. 'Me le hoja a ne a nkoa e le bonolo le mosa oa pelo, e ne e se motho ea fanang. Kahoo ho ke ke ha etsahala hore moemphera a fane ka molao oa motheo ntle le khatello e feteletseng. Leha ho le joalo, litsela tsa Jehova ha lia baloa. Ntho e 'ngoe le e 'ngoe e ka etsahala ka tsela e neng e sa lebelloa. Mme phiri e fetoha konyana, le konyana phiri!
  'Me joale ke bana ba batle le ba batle ka ntle - moshanyana le ngoanana, ba lilemong tse nyenyane, ba hloekisang qhobosheane ka mor'a qhobosheane le bastion ka mor'a ho emisa. Ka mohlala, mona ke thaba e kholo e nang le lebitso le bonolo la Vysoka. Ho tloha mona u ka bona boema-kepe bohle bo nang le likepe tsa Russia tsa sehlopha sa pele sa Pacific se ntseng se lokisoa, hammoho le libaka tse ling le litsela tse eang toropong.
  Margarita, ka kholiseho a rema Majapane a mangata a tsoang mali, oa laela:
  - Joale, na le rona re tla e hloekisa?
  Mohlabani oa moshanyana Caligula, ha a qeta samurai ea ho qetela ka lisabole tsa hae, o ile a araba ka ho phoqa:
  - Ehlile, re tla hloekisa le ho hloekisa hape!
  'Me banyalani bana ba ile ba mathela libakeng tse phahameng ka lebelo la sefofane sa ntoa. Re tlameha ho potlaka. Ka khoeli ea March, masiu ha a telele hakaalo, 'me motšehare, esita le ka lebelo la bona, ho ke ke ha etsahala hore ho ka khoneha ho qoba ho otla ka ho feletseng ho tloha ho li-muskets tse ngata, ke hore, lithunya le, haholo-holo, lithunya tsa mochine. .
  Ho molemo hore ebe ha ho na mechine e ikemetseng. 'Me ka tsela e itseng e khutsitse. Letsatsi le chabang ha le potlakele ho leleka lefifi la pula le moholi o nang le lebese o tletseng ntho e "ngoe le e "ngoe.
  Hoa serame hoseng, 'me leqhoa le kokomoha tlas'a maoto a mabenyane a banna ba Terminator, bao, leha ba ne ba batla, ba neng ba ke ke ba roala lieta tsa bona - ba ne ba tla tabola. 'Me maoto a bona hape ke libetsa tse seng mpe ho feta matsoho a mabenyane. Leqhoa le phunyeletsang, empa ha le kena-kenane ho hang le ho fofa ho ea holimo le ho tsoela pele ho senya moo, ho kenyelletsa le tšebeletso ea lithunya tse leshome le motso o mong.
  Tšebeliso ea likutu tse joalo ke efe? Empa u ke ke ua otla liphofu tse kang tsona ka lithunya tse kholo, empa ho bonolo haholo ho hloekisa balebeli. Margarita, ha a se a lahlile Majapane a leshome le metso e 'meli ka mohohlong ka thipa e le' ngoe, a bokolla habohloko ha a oela, a re:
  - Kahoo ntoa e ntse e tsoela pele ka tsela e monate ...
  Moshanyana Caligula o ile a tšeha, a lahlela bahlabani ba sebete ba Majapane ba leshome le metso e 'meli ka mohohlong mme a bua ka thabo:
  - E ntse e thahasellisa ...
  Margarita o ile a e tsoka, a lahlela molekane oa hae hlooho ea hae e khaotsoeng ka har'a arc:
  - Ho lokile. E sebetsa le ho feta. Kapa na u ka rata ntoa ea ntoa le baloi?
  matla a maholohali ao a neng a e-na le "ona, a hlafuna linaoa tsa tšepe joaloka noha "me a araba:
  - Ke ne nke ke ka hana , empa lekholong la mashome a mabeli la lilemo ho na le menyetla e fokolang ea ho khoptjoa ho bona !
  Margarita, a rema Majapane a mang a leshome le metso e 'meli bakeng sa nama e tabohileng, a tšeha:
  - Empa bona, ninja!
  Ka 'nete, bahlabani ba mashome a mabeli ba apereng liaparo tse ntšo ba ile ba potlakela ho hlasela mohlabani eo. Mme ba hlometse ka lisabole, ba babedi letsohong le leng le le leng. Bakeng sa batho, li-ninjas li tsamaile hantle. Motho o ne a ka utloa boitokiso bo sa tloaelehang le koetliso e sehlōhō ho tloha bongoaneng. Empa bonneteng, ke eng e ka hanyetsanang le likerubime? Phapang ka lebelo pakeng tsa ba sa shoeng, bana ba pompetsoeng ka thuso ea boselamose, 'me batho ba bangata haholo. 'Me li-ninjas, leha e le bahlabani ba koetlisitsoeng hantle, e ntse e le batho.
  Margarita o ile a khaola tse peli tsa tsona hang-hang ka sefefo sa moea se lebelo, 'me kahoo a qosa oa boraro ka leoto la hae le se nang letho, le boreleli, le boreleli, empa le bolaeang ka har'a groin hoo a ileng a fofa ho feta limithara tse mashome a mahlano' me a tabola lepolanka ho tloha tora. Margarita o ile a loantša linaleli tseo a ileng a li akheloa "me, ha a tsoela pele ho sisinyeha, a khaola tse ling tse tharo, "me a bolaea ea bone ka ho lahlela lithipa tse tharo ka menoana ea hae. Ninja e ile ea baleha tse peli, empa ea boraro, e fofa tseleng e robehileng, ea lula pelong.
  The tomboyish Caligula le eena o ile a kena khohlanong. O ile a seha ninja e pherese ka halofo 'me a lokolla tlhaselo e potlakileng le ho feta e ileng ea theola lihlooho tsa banna ba ikopantseng ba lekang ho hlasela lipara tsa hae.
  Banna ba batšo ba sa bonahaleng ha baa ka ba tela, empa ba ne ba lieha haholo ka lebelo ha ba bapisoa le moshemane le moroetsana oa kerubime ea ileng a ba hlasela. Ba ne ba sena monyetla ho hang.
  Margarita, motsamaong o ke keng oa hanyetsoa oa sepoko se potlakileng, o bile a bina:
  - U tla ntebala kapele, u tla ea Sheole joaloka pula ea metsi! Mangeloi a mang aa re sebeletsa, 'me u tla kena ka lekeseng le Dracula!
  Ninja e ile ea oa, ea khaoloa likotoana, ea fafatsa mali joaloka mahapu a butsoitseng tlas'a lehare. 'Me ha baa ka ba khaotsa ho hlasela. Empa ... Bahlabani bohle ba mashome a mabedi a metso e meraro ba ile ba wa ntweng. Ka mor'a moo, banyalani bana ba khabane ba ile ba fetohela ho felisa bahlanka ba setseng ka lithunya ...
  Moholi o ne o se o qalile ho fela, 'me Letsatsi la qala ho khanya ka matla. 'Me bahlabani ba sebete ba ile ba fallela moleng o mong oa tšireletso. Tlhaselo e ne e e-s'o qale, 'me re ile ra tlameha ho loana. Leha ho le joalo, bahlabani ba ne ba e-s'o ikutloe ba khathetse haholo, empa ba ne ba batla ho ja feela. Joale, re ile ra qala ho ja nama ea pere e tala hape. Hantle, ha ho na batho, ka mor'a tsohle.
  Moshanyana oa "terminator Caligula", a akhela nale ka leoto le hlobotseng, a phunya Majapane a 'maloa ka lona, o ile a bua a re:
  - Bokhoba bo thata ka ho fetisisa ke ho ba lekhoba la mpa - monghali ha a na mohau, ho sa tsotellehe ho hloka letho kapa ho tlala!
  Margarita o ile a lumellana le sena, a tsoela pele ho rema li-samurai tse neng li ntse li khasa, joaloka litsie tse se nang palo, tse ntseng li luma ka maqhubu. Har'a Majapane ho ne ho e-na le bahlankana ba banyenyane haholo, ba ka bang lilemo tse leshome le metso e tšeletseng kapa tse leshome le metso e supileng, 'me ho ne ho sa thabise ho ba bolaea. Kamoo ho bonahalang kateng balaoli ba Naha ea Letsatsi le Phahamisang ba sentse mehloli eohle ea bona ea ntoa. Empa Kuropatkin, eo e mong le e mong a ileng a mo tšoela ka mathe le ho mo tšoela ka mathe, o ne a ntse a hlokomela masole, 'me a lahleheloa haholo ho feta Majapane. 'Me bakeng sa sena o lokela ho fuoa tlotla. 'Me butle-butle lihlopha tsa Majapane li ile tsa loana hamolemo,' me mabotho a macha a koetlisitsoeng hantle a fihla a tsoa karolong ea Europe ea Russia. Ho kenyeletsoa le lihlopha tsa balebeli.
  Ngoanana enoa oa lehloela o ile a nahana hore ho etsahetse ntho e tšoanang Ntoeng ea Bobeli ea Lefatše. Majeremane a tšabehang a ile a tsoela pele 'me a atleha ho fihlela lihlopha tsa bona tsa maemo a phahameng li felisitsoe ka ho feletseng, kapa hoo e ka bang ka ho feletseng. Ka mor'a moo, ba ne ba sa khone ho tšoara Red Army.
  Ke 'nete, ho tlameha ho boleloa hore lihlopha tsa basebetsi ba Lebotho le Lefubelu le tsona li ile tsa tlosoa. 'Me sena, ka sebele, e ile ea e-ba bothata.
  Margarita o ile a potlakela ntoeng ka mantsoe ana:
  - Molimo a ke ke a u tela, kolobe e ke ke ea u ja, 'me liphokojoe tse mpe li tla tšoaroa!
  . KHAOLO No. 12.
  Dominica e ile ea khutlela ho Dragon Academy nakoana feela. O ile a boela a ithuta ka potlako mantsoe a mangata a boloi, le mantsoe a thata.
  Eaba banana ba bararo: elf, hobbit le troll e tšehali, ba bapala le eena ka ho betsa majoe a boselamose holimo.
  Dominika e ba hlotse. Mme majwe ka bowona a ne a benya haholo mme a benya, jwaloka marothodi a phoka mahlaseding a dinaledi tse nne.
  Ka mor'a moo, basali ba baloi ba banana ba ile ba mo fa mehele e 'meli ka majoe ho tloha leotong le leng le le leng, e le hore mohlabani a ka matlafatsa mantsoe a hae molemong oa sepheo se seholo: ho pholosa thobalano e matla.
  Hona joale hoo e batlang e le menoana eohle ea maoto a se nang letho a ngoanana oa setšoantšisi, ntle le monoana o monyenyane, o ne a e-na le mehele ea boselamose. Mme a ba matla le ho feta boselamoseng ho feta pele. Ha e le hantle, enoa ke ngoanana ea khonang ho senya motse le ho haha ntlo ea borena.
  Mme ka hona kapele a ithuta malepa a mang a lekgolo, mme sebakeng sa ho phomola, a dula fatshe hodima mmete wa boya. O ile a oela boemong ba lotus, mme hang-hang kelello ea hae le moea oa hae, 'me' mele oa hae o habeli, o ile a iphumana a le bokahohleng bo ts'oanang, hammoho le sehlopha sa ntoa, le hoja se sa le monyenyane ka ntle.
  Lebotho la bana, le etelletsoeng ke sehlopha sa bahlabani ba quartet, le ile la tsoela pele ho loana le lihlopha tse ngata tsa likhoto naheng ea moloi ea khopo Bastinda.
  Lihlopha tsa pele tsa litoeba tse jang nama li ile tsa bolaoa kapa tsa ba le phihlelo ea liphetoho.
  Joale ho ile ha hlaha masimo moo bana ba makhoba ba malimabe ba neng ba sebetsa teng. Ba ne ba shebiloe ke balebeli ba litoeba ba boholo ba likolobe-moru tse itlhomphang. Ba ne ba tšoere liphali marong a bona 'me ba shapa bashanyana le banana ba hlobotseng.
  Dominika e ile ea halefa:
  - Ho hobe hakaakang ha bana ba utloa bohloko!
  'Me ka khalefo a thunya litoeba tse' maloa hang hang, 'me tsa fetoha linkhoana tse kholo tse apesitsoeng chokolete.
  Bana ba makhoba ba ile ba hoeletsa ka ho makala, eaba ba potlakela lijong tse monate joalo le tse nkhang hamonate. 'Me ha re e khaole likotoana ho eona.
  Dominica o ile a tsokotsa molamu oa hae oa boselamose hape, a boela a etsa liphetoho, a fetola likhoto tse mpe lijana tse monate, a lla:
  Bana ke linaleli tse leholimong;
  Lipalesa li mela makhulong...
  Ho tla ba le thabo lefatšeng,
  Litoro tse ntle li tla thunya!
  Margarita, eo le eena a neng a ameha liphetohong, o ile a hlokomela ka ho utloahalang:
  - U na le mofuthu o moholo oa ka hare le mosa!
  Hang-hang, joalo ka jack-in-the-box, ho ile ha hlaha legotlo le leholo le kang la dinosaur. A bula molomo mme a hoeletsa ntho e thibang ditsebe.
  Banana ka bobeli ke baloi, hore na ba tla lokolla lehalima le li-pulsars joang ho eena, le ho tloha ho li-wands tsa boselamose, le ho tloha meheleng ea maoto a bona a se nang letho. 'Me matla a hokahantsoeng a otla phoofolo ea tonanahali e kholo, bolelele ba limithara tse mashome a mabeli a metso e mehlano. O ile a akheha, "me hang-hang a reteleha ho bona lijana tse ngata tse fapaneng, tse ruileng le tse fapa-fapaneng holim"a tafole e telele. 'Me mona, har'a lintho tse ling, ho ne ho e-na le likhalase tsa veine tsa khauta tse nang le mefuta e mengata ea ice cream.
  Bana ba makhoba ba ile ba qala ho tlohela mosebetsi ka hohle "me ba hlasela likhoto tse hloiloeng, "me ba li poma ka lisekele, mehoma le lintho tse ling tsa temo .
  Mme ho ne ho ena le kgalefo e kgolo ho bona. Bashanyana ba marabele ba bile ba qala ho bina ka cheseho;
  Mang kapa mang ea leng lefifing la bokhoba, nka sabole matsohong a hao;
  'Me u se ke ua mamella lihlong tse tlotlolotsoeng ...
  Sera sa hao se ke ke sa haha motheo wa madi;
  U tla fana ka kahlolo e sa thabiseng ho eena!
  
  Moshanyana o shapuoa ke phafa e mpe;
  'Molai o mo hlokofatsa ka rat e khopo ...
  Empa mohlorisi e mobe o tla fetoha setopo;
  U se ke ua hlola u utloa banana ba lla!
  
  U se ke ua ba lekhoba, ua tlotlolloa lerōleng;
  Phahamisa hlooho kapele...
  'Me ho tla ba le elfinism hole,
  Ke rata Solntsus le Spartak!
  
  E se eka ho ka ba le lefatše le khanyang bokahohleng,
  Ke moo thabo e tla ba teng ka ho sa feleng ho batho...
  Mme bana ba tla ba le mokete wa thabo teng;
  'Muso oo hase oa mali, oa litebele!
  
  Re lumela hore ho tla ba le paradeise bokahohleng bohle,
  Re tla tseba sebaka...
  Mabapi le sena, moshanyana oa mohlabani, sebete,
  E le hore ho se be le litoro tse mpe le lihlong tse mpe mona!
  
  E, re makhoba, re bobolang ka mahlaahlela tlas"a khatello;
  Mme sephadi se tukang se re shapa dikgopong...
  Empa ke lumela hore re tla bolaea litoeba tsohle,
  Hobane moetapele oa marabele o pholile haholo!
  
  Ka hora ena, bashanyana ba tsoile borabele.
  Banana le bona ba na le bona ntho e tšoanang ...
  'Me ke lumela hore ba tla fana ka solcenism,
  Re tla lahla joko e hloiloeng!
  
  Jwale, le a tseba, lenaka la tlholo le tla lla;
  Mme bana ba tla atleha kganyeng ...
  Liphetoho li re emetse thabong,
  Litlhahlobo, ho feta tsohle ka limaraka tse phethahetseng!
  
  Re tla fihlela mohlolo o joalo, kea kholoa,
  Hore ho tla ba le paradeise ea sebele ea leseli...
  Bonyane kae-kae moloi ke Judase ea khopo,
  Ke eng e khannelang bashanyana ka molikong!
  
  Ha ho sebaka sa rona makhoba sebakeng sa bafu,
  Re ka leleka bademona mapatsong...
  Ka lebitso la paradeise, e halalelang ya Morena.
  Bakeng sa batho bohle ba lokolohileng ba thabileng!
  
  E se eka ho ka ba le khotso lefatšeng ka bophara,
  E se eka ho ka ba le thabo le khanya ea letsatsi e halalelang ...
  Re thunya lira joalo ka setsing sa lithunya,
  E le hore feela holimo 'me e se ea bobeli fatše!
  
  E, nkholoe, matla a rona a ke ke a psha.
  E tla ba tsela ea leholimo e eang bokahohleng ...
  Le makhotla a marabele a tla bokolla ka lentsoe le phahameng ;
  Ho tebisa likhoto tse tletseng bora!
  
  Mona ke thabo, thabo,
  Joang bo mela joalo ka lirosa ka hohle...
  Sehlopha sa rona sa bashanyana
  Ka sebele ponahalo ke ea ntsu ea thaba!
  
  Ruri tlhōlo e tla ba teng,
  Ha re aheng, kea kholoa, ka 'nete re Edene ...
  Thabo eohle, thabo polaneteng efe kapa efe,
  'Me ha u redneck , empa ke mohlomphehi ea hlomphehang!
  Ka sebele ena ke pina ea makhoba a tsositsoeng a pshatlang likhoto le li-orcs.
  Ho sa le joalo, Dominica le Margarita ka lidrakone, ka pele ho sesole, ba fofa ho ea qhobosheaneng.
  Linohe tse peli, tse lebelo le tse benyang ka mehala ea boselamose le mehele e nang le liroala maotong a tsona. Ka tsona ba etsa liphetoho tse makatsang. 'Me ha ho letho le phoso ka taba ea hore hona joale likhoto tse ling tse kotsi tse nang le mapheo li leka ho li hlasela.
  Ho fofa ha litoeba ha se motlae. Empa banana bao ba ile ba ba otla ka matla a bona a boselamose le ho loha. 'Me sebakeng sa liphoofolo tsa litonanahali, lipompong tsa k'hothone lia hlaha. Kahoo e monate ebile e monko o monate.
  Ho feta moo, tse ling tsa litšoene tse nang le mapheo li fetoha fragole. E butsoitse haholo ebile e benya ka lirubi le topaze.
  'Me litšoene tse ling tse nang le mapheo li ile tsa fetoha libalune.
  Oenomai le Dobrynya le bona ba kene ntoeng khahlanong le lidrakone. Ba ile ba qala ho rema balekane ba bona ka lisabole, e leng ntho e batlang e le bonolo le e tobileng. Be, le lidrakone ka botsona, ha li e nka 'me li tuka ka mollo. 'Me ba tla chesa tse nang le mapheo ntle le ho ikoahlaea kapa lipelaelo.
  Oenomaus o hlokometse, a fokotsa sera:
  - Sena, ua bona, se tla qabola ebile se pholile!
  Dobrynya o ile a hlokomela ka pososelo:
  - E, sena se ke ke sa hlalosoa ka mantsoe!
  'Me moshanyana oa mohale o ile a hlahisa nale e bohale haholo le e bolaeang ho sera. E ile ea otla peba hantle ka mahlong, "me ea thulana le khoto e "ngoe. Mona ke moo moferefere o qalileng teng.
  Oenomaus o ile a bina:
  Likhoto li pholile haholo
  Ba ka ba ba phunya eike...
  Boko ba hau bo thata ho bona,
  'Me li-convolution li tšoana le khoele!
  Dobrynya o ile a lumellana le sena:
  - E, likhoto li phunya mefuta eohle ea lintho tse mpe!
  Margarita o ile a lla. O ile a hopola kamoo moshemane Andreika a ileng a tšoaroa kateng. Mme o ne a notleletswe ka kamoreng e ka tlase e batang e tletseng ditweba. "Me litoeba li ile tsa loma maoto a sa roala letho a moshanyana, a tsielehile ke serame. Andreika o ile a loana le likhoto bosiu bohle 'me ha aa ka a robala. 'Me hoseng o ile a isoa ho ea hlongoa lipotso,' me pele ba fafatsa letsoai maqeba maotong a moshanyana A. Ho ne ho le bohloko haholo, "me Andreika a qala ho hoeletsa . Mme le bona ba mo otla ka terata e hlabang.
  Empa moshanyana eo o ile a akheha ka lebaka la ho tšoha ha bohloko, empa a se ke a bua letho.
  Margarita o ile a khona ho lokisetsa ho baleha ha Andreika. 'Me sena e ne e le mosebetsi oa hae. Moshanyana eo o ile a khona ho hlōla bohloko boo "me a tsamaea ka maoto a holofetseng, a longoang. Mme bakeng sa seo, ho mo leboha.
  Ngoanana enoa oa lekoko o ile a otla likhoto mme a bina ka cheseho e kholo:
  Sethunya sa ka se tšoana le abuti e moholo
  E thunya ka nepo, ka nepo ...
  Ntle le moo, ngoanana o na le sethunya sa mochini ka mpeng,
  Le hoja ka linako tse ling bophelo bo tšoana le lesaka!
  
  Ke ngoanana ea seng matla
  Phiri le tigress tekong e le 'ngoe ...
  Empa lentsoe ha se serobele,
  Ha ke na le moratuwa wa ka, ke a dumela, mmoho!
  
  Ke se ke nkile pasa efe,
  Iran e ile ea hlasela lithaba ...
  O hapile linaha tse ngata tse fapaneng,
  Che, nke ke ka lula ka khotso pel"a sofa!
  
  Mohlomong u ke ke ua utloisisa sena,
  Ho bolela'ng ho loana le batho ba chesehang...
  E ngole bukeng ea hau ea ho ngolla,
  'Me u ithute ho loana ka mokhoa o hlomphehang, mohlankana!
  
  Ha ho na naha ea heso, nkholoe, sebete,
  O benya joalo ka ruby e khanyang ...
  Leha ho na le limilione tsa makala a diabolose,
  Re ntse re tla fihlela sebaka leholimong!
  
  Morena a ntshireletse
  e moholo , Ea Matla 'Ohle...
  Ngoanana o na le nama e matla ,
  O liha cheri ka volley e nepahetseng!
  
  Ha ho motho ya ka ntlholang
  Ke ngoanana eo lebitso la hae e leng Legione!
  Bere le yona e inama maotong a ka;
  'Me limmapa li tla tloha li u fa khauta!
  
  Serame se mathang lehloeng le sa roala lieta;
  Li-snowdrifts, ua tseba, u se ke ua tšosa ngoanana ...
  Ke tla fa mohanyetsi oa ka moriri o mobe,
  Ba ntseba joalo ka puluana!
  
  Ke hlahile mathoasong a selemo,
  E khubelu joalo ka ha eka ke banner...
  Sebapali se na le greyhound haholo , groovy,
  Mme lelakabe le tjhesang le tuka ka pelong ya ka!
  
  E, ha u fumane ngoanana e motle ho feta,
  O tla fa bohle lerato le leholo ...
  Ha a shebehe le mashome a mabeli,
  Empa e bile o otla habohloko!
  
  
  Ka hona, inamela ngoanana,
  Mme o aka maoto a hae a sa roala letho...
  Sesole se tla potlakela holimo joalo ka motsu;
  Ho ke ke ha ba thata ho rona ho rarolla bothata!
  Ngoanana enoa oa lekoko o ile a bina ka moea o monate haholo. Litoeba tsohle tse fofang li fetohile. Ba bang ka lipompong tsa k'hothone, ba bang ka popcorn, ba bang ka oatmeal, kapa lipudula tsa sesepa. Mme bashanyana ba bang ba bahale ba ile ba hlajwa ho fihlela ba eshwa, kapa didrakone tsa ba tjhesa ka mollo. Ka sebele tsena e ne e le li-muffin le li-roast tsa li-chops tse monate, tse nang le nama.
  Dobrynya o ile a nka le ho phunya nale ka menoana ea hae, 'me a phunya lephele le nang le mapheo, a le penya leboteng la majoe. 'Me e ile ea bonahala e le monate ebile e pholile.
  Lephele le ile la bonesa ka tšohanyetso 'me ha hlaha sefaha se khahlehang sa daemane sebakeng sa sona.
  Dobrynya o ile a bina:
  'Me ha ke bona barbel,
  Eya, ee , ee!
  Bashanyana ba ile ba baleha chelete ea bona,
  Se ke oa thinya!
  Moshanyana Enomai a araba:
  - Joooh! Ho ile ha etsahala hantle hakakang. Ena ke lehakoe.
  Dobrynya o ile a bokolla mme a puruma:
  - Re ka e etsa kaofela, Bahlomphehi, esale re jala nako e telele, kae?
  Dominica e ile ea lla ha e arabela, ea boela ea fetola maphele a mapheo a leshome le metso e 'meli a neng a fofa ho tsoa tora e tšosang ea qhobosheane ho ba lihlopha tsohle tsa linaleli tsa mahakoe. Le kamoo e phatsimang le ho benya ka mokhoa o tsotehang, joalo ka li-icicles holim'a mabone a mane a romelang mahlaseli a letsatsi.
  Margarita o ile a hlokomela ka ho tšeha:
  - Ke lumela hore botle bo hlola bobe!
  Enomai o hlokometse ka pososelo:
  - Botle le bobe ke maikutlo a lekanyelitsoeng. Khoto ke ena, le eona ea phela, 'me rea e ratha!
  Dobrynya o ile a ngola:
  - Le limela? Meroho le litholoana tse tšoanang le tsona lia phela, "me le tsona lia jeoa, "me ke masoabi!
  Dominica e ngotse:
  - Ke kamoo e etsahalang, ke kamoo e etsahalang,
  E 'ngoe le e 'ngoe e harola e mong hang-hang!
  Ngoanana-setšoantšisi ka ho puruma o ile a e nka 'me a lokolla boselamose maotong a hae a se nang letho. Mme tora e nang le lehata la rat ya fetoha. E ile ea e-ba e khanyang, 'me rosa e phatsima ka lirubi ka holimo.
  Margarita o ile a hlokomela ka masene, a ntša meno a hae a bile a ntša mahlaseli a bolaeang le a kotsi a tsoang menoaneng ea hae ea maoto a sa roala letho. 'Me boselamose bo ile ba sebetsa. 'Me e hlatsoe tse bolaeang le tse senyang, tse ileng tsa fetoha hang-hang ho bōpa le ho atleha.
  Li-orcs le li-goblins li ile tsa tšoloha ka ntle ho qhobosheane hape . Mme ba hlwella ka bongata ba nnete . Tse ling tsa libere tse shaggy li ne li apere lihlomo tsa tšepe. 'Me tsena ke lihlomo tse benyang haholo, tse nang le marumo le lilepe.
  Dominica o ile a bua ka bohale, a ntša meno a hae:
  - Joale sena ke letšoele le tšosang le seng le ntse le hloa . Joale, na re tla kopana le bona ka ntho e bolaeang?
  Margarita o ile a bososela ka lonya:
  - E, ehlile re ka etsa sena!
  Mme basetsana ba baloi ba ile ba nka mme ba qala pulsaar tsa bona tsa boselamose ho orcs le goblins.
  Moshanyana Dobrynya o itse:
  - Sena ha se mpe, empa re tlameha ho fa bana ba ntoa monyetla oa ho loana.
  'Me, ka sebele, bana ba likete ba marabele ba ile ba mathela qhobosheaneng ba tsoa mahlakoreng a sa tšoaneng. Bongata ba bona, haholo bashanyana, ba ne ba roetse mahlaahlela. Bashanyana ba bang ba ne ba sebetsa, ba haha liemahale le liemahale tsa moloi Bastinda . Liemahale tse ling li ile tsa hōla ho fihlela bolelele ba limithara tse lekholo, "me ke qhobosheane ea tonanahali feela e neng e le ka holim"a tsona.
  Ba babeli ba matla, le hoja e ne e se bashanyana ba baholo ka ho fetisisa, Viscount le Phoenix, ba ile ba loana ka pele ho ba bang kaofela, ba beha litoeba fatše.
  Li-orcs, le tsona, li ile tsa qala ho fula ka liqha. Empa baloi ba ile ba ba otla ka thata. Haeba ho ne ho batla ho le bonolo ho bolaea likhoto, le hoja li ne li le mafura ebile li le khōlō, sena se ile sa ama ho tsamaea ha tsona. Joale li-orcs e tla ba bahlabani ba matla, 'me li-goblins ke linatla feela.
  Phoenix o ile a ngola:
  - Ke ile ka loana le Kartaus . Kahoo bahlabani ba hae ba ne ba le matjato le ho feta!
  Mohlabani oa viscount o ile a bina:
  Ke rata ntoa haholo
  Ho loana joalo ka mokoko...
  Le ntoeng ea matsoho,
  Ke loanela lilalome tse peli!
  Phoenix o ile a hlokomela ka pososelo:
  - E, ho bua 'nete, sena se monate ! Empa re tloaetse ho bolaea lilalome ka likete.
  Mme ka hona bashanyana ba bahale ba bolaile modimo. 'Me liphoofolo tse ling kaofela li ne li se li fetotsoe ka mokhoa o itseng mefuta e fapaneng ya dijo le malekere. Empa e 'ngoe ea li-goblins e ile ea hlahisa ice cream e joalo ka khalase ea veine e betliloeng ka emeralde.
  'Me ka holimo ho na le liqubu tsa ice cream ea mebala e mengata, likotoana tsa tsokolate, litholoana tse monate, fragole, pistachios joalo-joalo, tse monate haholo.
  Bana ba bahlabani ba tla hoeletsa ka thabo. E, e hlile e ile ea e-ba monate haholo 'me e senya mahlo.
  Moroetsana oa moloi Margarita, ha a se a lokolotse leqhubu le leng la timetso le timetso, o ile a etsa blanche e mabifi tabeng ea ho fetola bobe hore e be ntho e tsosang takatso , 'me a ntša:
  - Ka litsela tse ling, boselamose bo molemo ho feta ts'ebetso ea tlhaho, na?
  Dominika e ile ea lumela:
  - E, ntle le pelaelo, re theha ntho e ntle le e monate. Empa ke hobane"ng ha ho e-na le makhoba a likete mona, "me kaofela e le bana, "me ha ho na batho ba baholo?
  Margarita a araba a bososela:
  - Tšusumetso ea boselamose ba lehae. E matla haholo. 'Me ka sebele, hoa fumaneha hore ho na le bana ba banyenyane feela lefatšeng lena. Empa u se ke oa tšoenyeha, moea oa lehae feela o ke ke oa u fetola ngoananyana.
  Dominica o ile a botsa a maketse:
  - Hona hobane'ng?
  Ngoanana e mong oa mokhelo o ile a araba:
  - Le ka hlooho ea k'habeche!
  Tlhaselo ea li-orcs tse mpe le li-goblins li ile tsa qala ho fokola. Ba bang ba bona ba ile ba bolaoa ke bahlabani ba bana, "me ba bangata ba ile ba fetoloa ke boselamose bo matla ba banyalani ba batle. Ruri ona ke boselamose, ho feta lere leo Dunno a neng a e-na le lona.
  Dominica o hlokometse, a bososela hamonate:
  Nako ya kahlolo e fihlile;
  Re otla orc mahlong...
  Ha a araba, a fetoha pie,
  Mme a kopa leino!
  'Me ka sebele, ka Mefuta eohle ea lijo tse monate e fetoloa li-orcs le li-goblins.
  'Me bana ba bahlabani ba thabela sena. Le likhoto li felisitsoe ntle le mathata . Empa ka lebaka la likotlo tsa bona, lijana tse monate li ile tsa qala ho hlaha hape. Le lintho tse ling tse monate le tse makatsang.
  'Me likhoto li fetoha ka potlako ntho e molemo le e khonang ho jeoa.
  Ngoanana oa mokhelo Margarita o ile a hooa:
  - Mohlomong joale re tla kena qhobosheaneng ka boeona!?
  Sebapali sa ngoanana se ile sa re:
  "Mme re ka nna ra lallwa moo." Leha ho le joalo, re itokiselitse sena!
  Margarita o ile a lla 'me a araba:
  - Ke pula-maliboho, ho bolelang hore ke lula ke itokisitse!
  Joale bana ba makhoba ba kene ka har'a qhobosheane. Maoto a bona a sa roala letho a ile a hatakela 'mabole o motšo. Ka hare ba ne ba loana le li-orcs, li-goblins le likhoto. 'Me ba li rema joalokaha eka li na le ba sehang sebakeng sa lisabole. Mona ke moo ho seha ho qalileng teng.
  Bashemane ba ile ba loana ka lisabole ka ho khetheha. 'Me banana ba ne ba khetha ho thunya ka liqha. Ka lehlohonolo, Margarita o ne a khona ho fetola lisekele le mehoma hore e be liqha tsa sebele. 'Me ba fula liphutheloana tse feletseng tsa metsu, ba hlaba likhoto.
  Dominica o boletse ka bohlale:
  - Metsu e bohale ea tsela ea 'molai, le fole, bana ba ka.
  Hang-hang moloi Bastinda ka boeena a fofa a tsoa ka tora. O ne a shebahala jwalo ka mosadi wa dilemo tse ka bang mashome a mararo a metso e mehlano, mme a ntse a bilika jwaloka bokahodimo. Moriri oa hae o motšo, o kobehile, "me eena ka boeena o tšoere melamu e "meli ea boselamose matsohong a hae a litlelafo.
  Moloi o ne a fofa ka sethuthuthu, 'me maotong a hae ho ne ho e-na le libutsi tse nang le li-spurs.
  Bastinda o ile a e nka mme a puruma:
  - Ke hlompha ba matla
  Mme ke kgopisa ba fokolang...
  Ke bobe bo boholo
  Ho thoe'ng ka uena, u sa roala lieta?
  Dominica o ile a ngola a araba:
  Molao oa ka o bonolo
  Ke hlola ba babe...
  Mang kapa mang ea fokolang ke tla mo thusa.
  Nke ke ka e etsa ka tsela e nngwe!
  Bastinda o ile a nka li-wands tsa boselamose, joalokaha eka o otla Dominica ka li-pulsars. Kahoo a araba mololi. 'Me hang-hang li-pulsars li ile tsa fetoha likuku' me tsa oela ho setšoantšisi sa ngoanana, li mo tlotsa ka ho feletseng.
  Ha a araba, Dominica, ka khalefo, a ntša pulsar e kholo ho tloha molamung oa hae le menoaneng ea hae e sa roala letho.
  E ile ea fofa, empa Bastinda o ile a khona ho baleha 'me a otloa ke ho tsoa ka qhobosheaneng. E ile ea batla e khanya hang-hang 'me ea qala ho fetoha. 'Me sebakeng sa qhobosheane e tšosang, ho ile ha hlaha ntlo ea borena e majabajaba - ka ho feletseng le hang-hang.
  Bastinda a mo sheba, a panya mahlo mme a baleha. Ka nepo, fofa. Mme mohatla o tukang wa sala ka mora hae.
  Dominica le Margarita ba ile ba mo sala morao. Linohe tseo ka bobeli li ne li bonahala li saletse morao ka lebelo.
  Leha ho le joalo, sethuthuthu se fofang se lebelo ho feta lidrakone.
  Banana ba baloi ba ile ba qala ho thunya Bastinda . Empa nako le nako o ne a qoba kapa a ikemela. Ho feta moo, sethuthuthu se ile sa eketseha ka potlako haholo, sa mo ntša sebakeng sa ho thunya ka boselamose.
  Dominika e boletse:
  - O lahlehetsoe ke naha ea habo, bafo le matla. Kahoo, ha re hlile ha re e hloke hona joale!
  Margarita o ile a ngola:
  "Haeba a utsoitse 'me a nka lintho tse entsoeng ka likhoto tse tšehla, tlhōlo ea rona e tla be e se na thuso!"
  Setšoantšisi sa ngoanana, se phunya menoana ea maoto a hae a se nang letho, a tantšitsoeng, ka kholiseho a re:
  - Empa bana ba likete ba ile ba fumana tokoloho! Sena le sona se bohlokoa ho hong!
  Ngoanana enoa oa mokhelo o ile a lumela:
  - Ho lokile! Ha ho makatse hore ebe re sebelitse.
  Ha e le hantle, litoeba li ile tsa qetella li fetotsoe "me tsa bolaoa, hammoho le li-orcs le likoekoe. Kahoo ho ile ha hlōloa tlhōlo e khōlō.
  Bana ba likete-kete - bashanyana le banana - ba ile ba bokana lebaleng 'me ba bina, ba hatakela ka maoto a sa roala letho:
  - Khanya ho bahale! Kganya ho balopolli! Tlase ka bokhoba!
  Ena e bile tlhōlo e kholo ka ho fetisisa naheng ea likhoto. 'Me ho na le lintho tse ngata tse monate le tse monate mona.
  Margarita o ile a bua pele. Eena, a tants'a , o ne a e nka 'me a bine, 'me pina ea hae e ne e le pina ea ngoanana oa moferefere:
  Rona, bana ba bofutsana le matšoenyeho a lehlabula,
  O hlahetse mokhukhu puleng...
  Etsa hore toro ea ngoanana e binoe,
  Re tla kena neng ntoeng e chesang hape!
  
  Ke ile ka qetella ke le Elfxik ka phoso,
  Le 'M'e oa ka, Russia e Halalelang ...
  Ka qetello ea ka, e sa tloaelehang ka ho feletseng,
  Ke loanela thabo le lerato la naha!
  
  'Me ha ho sa na Naha e ntle ea Russia,
  Na u bakeng sa e loantše , 'me u se ke ua tšoha...
  'Me ha ho naha e thabileng ho feta bokahohleng,
  U lebone la leseli la bokahohle, Rus '!
  
  Ke tla o kena mollong le metsing bakeng sa hao;
  Bo-pula-maliboho ba tloaetse ho hapa...
  Re tla dula re kgahlisa batho.
  Hobane matla a sesole ha a na moeli!
  
  Ha re tsoeleng pele tlhaselong ea Motherland,
  Tlas'a sello sa lerata le matla, le bohale...
  Hitler o tla fumana moputso oa hae ho fihlela qetellong,
  Re tla leleka Manazi ka jareteng!
  
  Naha ea heso e tletse bahale,
  Mme Stalin ke senatla se seholo ...
  Bo-pula-maliboho ba tsamaea ka lihlopha,
  Lelapa le Matla 'Ohle, Morena oa rona, O mong!
  
  Ka lebitso la leseli le bophelo bo botle,
  Re tla loana ka sebete bana...
  Etsoe, moloko o tla phela tlas'a bokomonisi,
  Nkholoe, tšepo e ke ke ea tlosoa ho rona!
  
  Re rata Naha ea habo rona, banna,
  Re batla ho o phahamisetsa hodima maru...
  Fascism e tla fumana kotlo e matla,
  Ho tsoa ho bo-pula-maliboho, lintsu tse sebete!
  
  Re tla e fihlela, kea kholoa, haufinyane re tla hlola,
  Le hoja fascism e le bolotsana ebile e le sehlōhō ...
  Borakgolo ba tla ikgantšha ka rena,
  'Me Svarog e tla u lebisa ntoeng!
  
  Bakeng sa khanya ea Ntat'a rōna ea sebete,
  Morena Ramaatlaohle ka sebele o nyolohetse sefapanong...
  Re ke ke ra ikoahlaela bophelo ba rona bakeng sa Russia,
  A ho utlwahale lentswe le phahameng le tswang lehodimong!
  
  Loana bakeng sa khanya ea 'M'e oa rona,
  Bahlabani ba tšepahalang baa mo rata ...
  Le malinyane a phiri, ha le mebutla e makoala;
  Esita le bahlabani ba motlotlo haholo!
  
  Re khona ho fumana khoeli ho tloha kamoreng e ka holimo,
  Tšoara pike, catfish e kholo ...
  Lenin e moholo o ile a tsoha bakeng sa tokoloho,
  Re tla etsa hore mohaho o phele!
  
  Ka Lebitso la Lelapa, haha liphiramide,
  Le likepe tse tla heletsa sebaka sa leholimo...
  Mme Hitler , a soasoa, a bolaea bahlabani ,
  Ea Matla 'Ohle o ile a shoa 'me a tsoha hape bakeng sa rona!
  
  U Lada ea ratehang, ea khopo,
  Modimo o Mosweu o moholo o tswetswe ke wena...
  'Me re tlameha ho u loanela ka sebete,
  Ya matla wohle a o thuse o phele ka ho sa feleng!
  
  Ratang, tlotlang Modimo Jesu,
  Ke monna oa Lerussia, ea nang le rona ka ho sa feleng ...
  Ke nako ea ho khabisa mokhabiso ka boqhetseke.
  E se eka lilemo li ka tlala thabo e sa feleng!
  
  Boholo ba Russia ea ka e halalelang,
  E khona ho hlola bahanyetsi ...
  Leha basadi ba ne ba lla ka tshabo.
  Re ka roba drakone!
  
  Bakeng sa khanya ea Naha e halalelang, nkholoe,
  Ka Lebitso la Molimo oa Russia Kreste ...
  Re tla haha likereke tse kholo haufinyane,
  A re tsamaeng tsela ea rōna ho fihlela qetellong!
  
  Lerato, nkholoe, ha le tsebe mantsoe a sa hlokahaleng,
  Ha ho sa na bolutu bo sa hlokahaleng bo ka bonoang ho eona...
  A Kaine a timele lebitleng;
  Mme Abele o tla bina pina ya hae hape!
  
  Mona re ntse re pota Berlin re na le bugle,
  Phala e lla jwalo ka tshepe...
  Ho molemo hore u be mohlabani ea itekanetseng haholo,
  Felisang hlooho ea Manazi ka selepe!
  
  Lelapa le tla tsoha, nkholoe, bafu haufinyane.
  Molimo o mosoeu o tla u fa lerato le leng le le leng
  Mme re nkile qeto e hlakileng haholo,
  E tla ba bosafeleng ba liphetoho tse khanyang hakaakang!
  ho tantša kateng, a hata ka maoto a sa roala letho, ka thabo le ka cheseho . Mme bana ba bang, bao pele e neng e le makgoba, ba bina le ho tantsha, ba leka ho phahama, kapa ho rialo, ba qhomela hodimo.
  Dobrynya, kaha e ne e le moshanyana ea matla , o ile a nka lejoe 'me a le lahlela holimo. E ile ea fofela holimo "me ea phatloha, ea hasana joaloka litima-mollo ho etsa likotoana tse likete tse mebala-bala.
  Viscount ea moshanyana e ile ea hoeletsa:
  - Sena ke ntho e ntle haholo!
  Dobrynya o ile a hanana le sena ka ho akhela lejoe leo hape, "me Margarita a le otla ka lehalima, a etsa hore le hasane likotoaneng tse ngata tse mebala-bala le tse benyang ka tsela e hlollang:
  - Che! Sena ke 'nete e joalo. 'Me ha ho letho le phahameng ho feta 'nete ena!
  Moshanyana oa mohale Phoenix ka bohale, a hatakela maoto a hae a sa roala letho hoo joang bo ileng ba qala ho tsuba, a hoeletsa:
  - Terene ea rona e fofela pele - e ema ka har'a setereke!
  Ha re na mokhoa o mong - sethunya se matla!
  Le ngoanana ea haufi le bona, le eena, o tla tlola holimo le tlase.
  Maikutlo a bona e ne e le a matle, "me thabo e ne e ntse e eketseha.
  Dominica le eena o ile a etsa qeto ea ho bontša bohlale ba hae hanyane.
  'Me a re hlakiseng melapo eohle ea li-aphorisms tsa hau tse ntle, tse koetlisitsoeng hantle;
  Lekhoba le ka lokoloha, leoatla le ka ba bohlale, mofutsana a rua, empa ha u le manganga joaloka tonki, u tla lula u le tonki!
  Mofutsana ha se ea se nang chelete, empa hlooho ea hae e tletse mapolanka!
  U se ke ua lakatsa ho ba morena ha u se na kelello!
  Esita le Shah o tla hlanya joaloka tonki!
  Ha e le hantle, morena ke tau, empa ha a na bohlale bo kang ba phokojoe, 'me litau li alosoa letlalo!
  U se ke ua rora, empa ho e-na le hoo, u khutse haeba u e-s'o be sebakeng sa tau, 'me phokojoe ha e e-s'o fane ka sutu ea eona!
  Ralipolotiki o tšoana le phokojoe pale ea Krylov, empa u se ke ua ba lekhoaba joaloka mokhethi!
  Haeba u tšoana le kutu, joale ba tla tlosa li-shavings ho uena ho ea metso!
  E le hore naha e se ke ea fasoa joko, e tlameha ho ba matla, joaloka poho!
  Ho hlokahala lifofane ho etsa hore naha e fofa!
  Ralipolotiki o itokiselitse ho ts'episa khoeli, feela hore a se ke a theoha!
  Ea sa kang a noa bophelo bo botle ba hae o sa le monyenyane ka ho sa feleng!
  Likhang tsa Oak li sebetsa kutung!
  Ralipolotiki o tla ithaopela ho tlosa litelu ho uena haeba u le kutu!
  Empa motho o na le monyetla o le mong ho feta litšoene: ka linako tse ling bonyane ke phokojoe ea sebele!
  Ralipolotiki o na le litabatabelo tsa tau, mano a phokojoe, empa mekhoa ea hae ke ea swinish ka ho felletseng!
  Haeba ralipolotiki e le phokojoe e ngata haholo, joale e fetoha kolobe e feletseng!
  Ralipolotiki ea nang le mano a phokojoe le moferefere oa phiri o tla etsa kebab ho tsoa ho bakhethi!
  'Me mahlohonolo a hloka boiteko, feela ka mosebetsi o boima oa pere o ka lahlang molaleng oa boikokobetso!
  Lumela katlehong haeba u feta bohle!
  Ralipolotiki a ka hlola le phokojoe, empa a ke ke a thetsa nako ka ho sa feleng!
  Hangata mokhethi o fofa joaloka linotši puong ea ralipolotiki e nang le mahe a linotši, empa hangata eena ka boeena oa hlaba!
  Ralipolotiki o koenya bakhethi joalo ka python e koenya mebutla, o hohela lintsintsi joalo ka vodka le Velcro e monate!
  Phiri e ke ke ea phela ntle le nama, 'me ralipolotiki a ke ke a phela ntle le thetso!
  Pere e lebelo ka ho fetisisa e tla mamela ea bohlale!
  Ho bonolo hore ralipolotiki a itsoelle ka ntle ho feta ho tšepisa ntho e ka etsoang!
  Ho mang kapa mang eo o mo voutelang, o tla hlompha sephetho ka motsotsoana oa khutso!
  E-ba bonyane phokojoe e bohlale haeba u sa batle ho ba esele e hackneyed!
  U se ke ua tšepa bo-ralipolotiki, bakeng sa bakhethi ba mpa feela ba hlobola litsupa tsa sandpaper lifateng tsa oak!
  Mang kapa mang eo e seng sethoto ka ho feletseng o tla fetola peni e boima!
  Ha ho na beng ka lipolotiking, empa ho tla ba le ba batlang ho arolelana seo le nang le sona re le banab'eso!
  Ho na le lintho tse ngata tse mpe bophelong, empa ntho e mpe ka ho fetisisa ke ha bophelo bo fihla pheletsong!
  Haeba u batla ho atamela haufi le Molimo, khokhothele tšoene moeeng oa hao sefapanong!
  Motho o simolohile, haeba e se oa tšoene, joale, leha ho le joalo, o ile a khaotsa ho ba tšoene!
  Haeba u na le kelello ea tšoene, phokojoe e tla u koenya joalo ka sebatana sa boa constrictor!
  Ha ho letho le sa feleng ntle le nako eo bo-ralipolotiki ba e nkang ho phethahatsa seo ba se tšepisitseng!
  Haeba u bohola haholo , u tla lla joalo ka ntja e otlileng!
  Se tšepe motho ea buellang holimo, 'me mollo o mofubelu o ka u chesa!
  Esita le Molimo a ke ke a feta-khang ea mosali le ho phahamisetsa tšoene boemong ba setso sa batho!
  Ntle le lerato ha ho na pososelo, ntle le haeba e le sesomo sa bosholu sa ralipolotiki!
  Kaha a bile marung ka nako e telele haholo, ralipolotiki enoa ea se nang mapheo o fofa ho theosa le metsi!
  Moea o monyane o lula o na le litabatabelo tsa senatla!
  Moya o monyane o na le boikgohomoso bo boholo!
  Ralipolotiki ke lesholu le ingollang melao le ho nka naha e le sebaka sa libaka!
  Ralipolotiki o na le Labohlano tse supileng ka beke, empa ha ho hlokahala ho phethahatsa tšepiso , Moqebelo oa Sejuda oa tla!
  Bonngoe bo monate, ha feela bo sa kopane le ralipolotiki!
  Ralipolotiki ke sebōpuoa se joalo se batlang ho etsa nku ho uena ka mekhoa ea swinish!
  Mekhoa ea bo-swinish ea bo-ralipolotiki e fetola bakhethi hore e be chop!
  Tlas'a 'musi oa likolobe, bophelo ha bo na mafura!
  Ho etsa mopresidente oa likolobe ho mafura haholo!
  Haeba u batla ho ba mopresidente, nka menyetla ea hau!
  "Musi ea nkang bakhethi e le linku ke kolobe e tloaelehileng!
  Molimo, sena ha se matla 'ohle feela, empa hape le boikemisetso ba ho ea sefapanong molemong oa moahisani oa hau!
  "Musi ea lutseng teroneng nako e telele o etsa hore "muso o thekesele!
  Moetapele e motjha o tshwana le pere e ntjha, e tsofetseng e ka pere e robehileng ditlhako!
  Mokhoeng oa ho finyella bophahamo ba Bomolimo, Satane ka boeena ke ralipolotiki!
  Ralipolotiki ke Molimo nthong e le 'ngoe feela, ka ho tla ka mabaka a hore na hobaneng litšepiso tsa hae tsa likhetho li ile tsa hloleha ka mokhoa o satane!
  Ralipolotiki, joalo ka biri, ke serame se setle feela se tafoleng!
  Ralipolotiki o monate ka lipuo tsa hae, empa tatso e babang e tsoang ho tsona ha e tšoane le biri ho hang!
  Nako feela eo 'nete e tsoang molomong oa ralipolotiki ke ha a itlhalosa hampe!
  Ralipolotiki, e le hore a tle a be le Bomolimo hanyane, o thakhisa mokhethi ka botlalo !
  Esita le matla a bere a ke ke a u pholosa haeba kelello ea hau e le mokato!
  Phokojoe ke phoofolo hoo e ka nkang matlalo a mararo ho tau!
  Ralipolotiki o matla haholo ha mokhethi oa hae a fokola kelellong!
  Ke ka hona ralipolotiki a tsoang ka mahe a linotsi e le hore mokhethi a se ke a tšoela ka mathe ho hang!
  Ea nang le mapolanka hloohong o tla otloa habohloko ka molamu!
  Sefate sa eike ke morena oa lifate, hlooho ea eike e fetola kutu leha e le efe thuto!
  Oak e hana ho bola, hlooho ea oak e tletse lerole!
  Haeba u kutu, joale bonyane u na le thupa hloohong ea hau !
  Tse sa tsejoeng lia tšosa, empa tse tsejoang ka linako tse ling li etsa hore u tšohe!
  Tsebo e etsa hore motho a itšepe le ha ho le thata, ho hloka tsebo , pherekano le ha ho le bonolo!
  Lekoala ha se motho ea tšabang, empa ke motho ea botsoa ho hlaolela sebete!
  Tšabo ke bofokoli, sebete ke matla, empa hlokomela moron ho uena !
  Mang kapa mang ea itumellang ho tataisoa ke nko o ipeha kotsing ea ho lahleha har"a liphaene tse tharo!
  Bothoto bo sa feleng bo etsa hore u tsamaee u pota-potile, ka bohlale ba hao bo hlakotsoe!
  Ha ho tsotellehe hore na lebese le molomong oa hau ha lea omella, ho hobe le ho feta haeba ho na le botsoa ka lipelong tsa hau!
  Bohobe ba khale ba lithuso, letsoai le babang la pako!
  Mahe a linotši a tsoang melomong ea ralipolotiki a hohela bao melomo ea bona e sa omisang lebese!
  Ralipolotiki ha se lesholu la molao, ke lesholu le etsang melao!
  Ralipolotiki o tšepisa bophelo bo monate, o tšolla mahe a linotši molomong oa hae, empa matsoho a hae a khomarela, joaloka ntsintsi!
  Ralipolotiki ea hloahloa o ntse a ts'oara sepacheng sa bakhethi!
  Ke hobane'ng ha khutso e le khauta hobane e lefshoa!
  Ntho e kholo ka ho fetisisa lefatšeng ke efe? Thaba ea litšepiso tse entsoeng ke ralipolotiki!
  Ralipolotiki o batla chelete le matla, o ikemiselitse ho rusolla mang kapa mang!
  Ralipolotiki, pele ho tsohle, ke phokojoe, ha a lule a khanya ka ponahalo, empa o lula a tsoka mohatla!
  Ralipolotiki o thabela ho tlatsa sepache sa hau ka litšepiso tse se nang letho!
  Ralipolotiki o tšepahalla ntho e le 'ngoe feela ha a re - rona, kaha ha a sa na motho oa hae!
  Ke lintho life tse fetang liathomo bokahohleng? Lifahleho le limaske tsa boralipolotiki!
  Seo ralipolotiki a se etsang ka boithatelo ke ho khetha lipokotho tsa bakhethi!
  Ralipolotiki o na le Labohlano tse supileng ka beke, empa ho mamela bakhethi ke letsatsi la hae la phomolo kamehla!
  Ke mang ea tlileng pele? Bo-ralipolotiki, hobane ba bakile moferefere!
  U se ke ua lumela ho pholileng ha bo-ralipolotiki ba mokoko, ba lula ba bina ka lentsoe la motho e mong, phokojoe!
  Haeba ralipolotiki a tšolla mantsoe a hae joaloka nightingale, ho bolela hore phokojoe e entse keramafono ea hae!
  Ho ka etsahala hore mofetše o letse mololi thabeng ho feta kamoo ralipolotiki a ka phethahatsang tšepiso ea hae a sa soabe!
  Ralipolotiki o tšoana le tšōmo ea bosiu, feela hangata o hahola bareki mots'ehare!
  Ralipolotiki o tšoana le ntja joang? Ha a robeha haholo, ka sebele o thapile ebile o na le mong'a hae!
  Bao ba ba khethang ka lipelo tsa bona hangata ba qetella ba le ka har'a liver tsa bakhethi!
  Ralipolotiki o tšoana le vodka, mokhethi o tla utloa ka sebete sa hae hore se chesitsoe!
  Ralipolotiki o fetola kelello ea hau joalo ka vodka, ho fapana le eena e tletse litšifa!
  Ralipolotiki o rata ho theha moholi ka sepheo se pepeneneng sa ho rua!
  Ralipolotiki o na le litšepiso tse ngata, empa o na le mabaka a mangata le ho feta haeba a sa phethahale!
  Ralipolotiki ke phokojoe, empa hangata ke 'mala o moputsoa!
  Ralipolotiki o tlosa litelu lifateng tsa eike 'me o liha li-acorn joaloka kolobe!
  Haeba ralipolotiki a bua joalo ka sakha, ka sebele o tla etsa kutu ka mokhethi!
  Ralipolotiki o rata ho bua ka Molimo hobane eena ka boeena ke Satane!
  Ralipolotiki o mano joalo ka diabolosi, empa ke lengeloi ho aba litšepiso !
  Ralipolotiki o rata ho itšela, empa matsoho a hae a lula a fihla sepacheng sa hae!
  Ka ho fana ka voutu ea hau ho ralipolotiki ea hloahloa, u ipeha kotsing ea ho khohlela mali!
  Ka tloaelo batho ba khetha pakeng tsa likatse tse kolokileng, liphiri tse apereng letlalo la nku, le phokojoe e nang le chisi e bolileng!
  Haeba ralipolotiki a phethahalitse tšepiso ea hae, sheba thabeng ho bona hore na mofetše o letse mololi!
  Ho bonolo ho fanyeha kolobok ho feta ho qobella ralipolotiki ho phethahatsa tšepiso ea hae !
  Ralipolotiki o tsitsitse nthong e le 'ngoe feela - ho batla melemo bakeng sa mokotla oa hae!
  Ralipolotiki o fetola metsoalle ea hae joalo ka liatlana, feela sena se etsa hore matsoho a hae a be litšila le ho feta!
  Ralipolotiki ke phoofolo e etsang khama ka mokhethi!
  Ralipolotiki, haeba e se phiri e apereng letlalo la nku, joale ke pheleu e tloaelehileng!
  Ralipolotiki eo eseng phokojoe ke pheleu kapa tholo!
  Ralipolotiki a ka tšepisa lithaba, empa ka mor'a moo u tlosa lithōle feela!
  Se ke oa potlakela ho voutela mokoko, o tla u hlaba!
  Mohatelli, enoa ke phokojoe e teroneng ea tau e pota-potiloeng ke lipheleu!
  Haeba u sa batle ho fetoha likhama, bonyane e be fox e nyenyane ka boeena!
  Ea sa balleng makhoaba lefeela o hlola likhetho!
  O ka vouta ka pelo ya hao, empa mohlodi o tla hlola ka kelello ya hao!
  
  Ralipolotiki ke phokojoe e ratang chisi e tala, joalo ka 'mala oa dollar ho ba balang makhoaba!
  Mosali ha se mitten, hang ha u fetola liatlana, ka sebele u tla fetoha scumbag ho tloha liketsahalong tse monate!
  Bashanyana ba bohlale ba sibolla lintho tse ngata ho feta banna ba baholo ba maemo a tlase ba litaelo!
  Bocheng ho na le mollo ka pelong, ho sibolloa hloohong, 'me phello ke tlhōlo!
  Tsela e isang katlehong ha se kamehla e otlolohileng, empa ha e mamelle mokokotlo o kobehileng ho inehela!
  Ralipolotiki oa inama ho phahamisa nko ea hae holimo!
  Ralipolotiki o inamela joale ho inamela mokhethi!
  Ralipolotiki o itokiselitse ho cheka nko ea hae mobung e le hore a epele boikarabelo ba hae ho bakhethi!
  Ntho e 'ngoe le e' ngoe e ke keng ea khoneha lefatšeng la rona, 'me u nkholoe, ho phela ho thata haholo, joalokaha eka ke setsing sa ho thunya!
  Esele e nang le mokotla oa khauta e khona ho phunya lerako la qhobosheane ho feta tonanahali e nang le pheleu ea tšepe!
  Ralipolotiki ea molomo oa khauta o fetola bakhethi litonki tse nang le mekotla ea khauta ea linyehelo!
  Sebata se matla ka ho fetisisa ke mang? Ha e le hantle, esele e laetseng mokotla oa khauta! Phokojoe e rata 'mala o mosehla oa bofetoheli le lichelete tsa khauta tsa linyehelo!
  Hangata bo-ralipolotiki ba tsoka lifolakha tse khubelu molemong oa 'mala o mosehla oa lichelete tsa tšepe tseo ba li nkang lipokothong tsa bakhethi ntle le ho hlajoa ke lihlong!
  Lipuo tse hlabollang tsa bo-ralipolotiki ba mahlahahlaha li ile tsa ntša meokho e bohloko ea bo-"mè bao bara ba bona ba ileng ba timela polaong e sehlōhō!
  Mang kapa mang ea tšepisang lithaba tsa khauta ha a tšoanelehe peni ea koporo e pshatlehileng!
  . KHAOLO No. 13.
  Caligula Delfinov o na le mosebetsi oa hae. U hloka ho fumana khaitseli ea hau e moholo ka litšenyehelo life kapa life. 'Me uena, ka nako e tšoanang, u ile ua isoa lefats'eng le ts'oanang, moo u iketselitseng e ikhethang, ka nako e ts'oanang, mesebetsi e pholileng le e ikhethang.
  Margarita le Caligula ba ile ba tšoara lirethe tsa bona tse se nang letho, tse chitja "me ba puruma:
  - Mohatla ka mohatla,
  Leihlo bakeng sa leihlo!
  Eseng Barbos -
  Fantomas !
  Hona joale bashanyana ba qhalakantsoeng ka litsela tse fapaneng e le hore ba phethe ka potlako ho sila ha maemo a koahelang mekhoa ea ho ea Port Arthur, lebotho la Naha ea Letsatsi le Phahallang. Bana ba Terminator ba ile ba tsamaea joalo ka lisekele tsa motlakase har'a joang bo bonolo, ba felisa Majapane ka mokhoa o hlokang mohau.
  Kuropatkin o ne a ntse a tsilatsila ka taelo ea ho qala tlhaselo, le hoja Thabeng e Phahameng banyalani ba loanang ba kentse Tricolor tricolor , bana ba bahlabani ba mpa ba penta karete e kholo, 'me hona joale e bonahala ka ho hlaka motšehare. Empa letona la mehleng la ts'ireletso le ntse le tsilatsila. Le hoja , ka nako e ts'oanang, Kuropatkin e ne e se lekoala. Nakong ea ntoa ea 1877-1878 o ile a bontša sebete se sa tloaelehang.
  E, le ho ntlafatsa bophelo ba masole a tloaelehileng, e le Letona la Tšireletso o ile a etsa haholo, 'me ha aa ka a tšoaroa ka bosholu. Le hoja katleho ea ntoa ea sesole ha ea ka ea eketseha haholo tlas'a hae. Empa o ne a se na boikemisetso ba Suvorov, kapa esita le adventurism. Alexander Suvorov o ile a loana ka sebete haholo, a lula a leka-lekanya lintšing tsa ho hlōloa ka ho feletseng. Leha ho le joalo, intuition e fanoeng ke tlhaho le mahlohonolo a makatsang li entse hore ho khonehe ho bolela esale pele mehato ea ho iphetetsa ea sera, tsela eo a itšoarang ka eona le ho hapa tlhōlo. Sena se ka mokhoa oa Tal, ea entseng mahlabelo a fosahetseng, a ipeha kotsing ea ho hlōloa, empa maemong a mangata a hlōla ... Empa libapali tse ntle ka ho fetisisa tsa chess lefatšeng li bone ka Tal.
  Ea pele ea ileng a mo fa grinder ea nama le ho hlōloa ke Mikhail Botvinnik. 'Mampoli enoa o ne a tseba ho hlophisa le ho tšoaea lintlha tse fokolang tsa sera.
  Mme naledi ya bohlale Tale ya fifala.
  Mohlomong, Suvorov, haeba a ne a phetse nako e telele le haeba a ne a ka loana le Napoleon, a ka be a otliloe. Empa lebotho la Turkey, leo Alexander Vasilyevich a neng a loana le lona, le ne le saletse morao haholo ho tloha ponong eohle, 'me balaoli ba ne ba sa khethoa ho ea ka litšobotsi tsa bona tsa boetapele.
  'Me nakong ea ntoa le Mafora, matamo a ho soka a ne a e-na le taelo e nyenyane haholo le ho khella fatše lebotho la bere ea Russia.
  Ka lehlakoreng le leng, Kuropatkin, ka kakaretso o ne a tšaba ho hlasela, a khetha ho lula holim'a tšireletso. Ho bala ho hlakile hore sera se tla ikotla sefuba khahlanong le lipelaelo. E bile ka molaoli ea joalo moo ntoa e ileng ea lahleha.
  'Me ngoanana Margarita le Caligula Dolphins ba ile ba e-ba tlas'a mollo ... Ba ile ba pholosoa , leha ho le joalo, ka lebelo, ha bahlabani ba sa shoeng ba phatloha ka har'a li-bastions' me ba ne ba se ba ntse ba sila motho e mong le e mong ka hare, hoo e batlang e le letlalo le ke keng la kenella 'me , ha e le hantle, bokhoni ba ho hlaphoheloa hoo e ka bang. hanghang.
  Dolfinov e monyenyane , a khaola mojenerale e mong oa Lejapane, a rora poleloana e tsoang ho "Highlander," ha a ntse a akhela linale tse chefo ka maoto a hae a sa roala letho "me a tšoela mali:
  - Ho tlameha ho be le a le mong feela!
  "Me lisabole tsa hae, joaloka lehalima, li ntša leloala le bolaeang, le ikhethang. Hantle-ntle, mekhoa e lekholo ea ho sila ka ho fokotsa lira ka motsotso oa lihlopha tse 'maloa.
  Li-samurai li ile tsa oa ka lebaka la likotlo, 'me maoto a sa roala letho a moshemane ea tsamaeang ka sefofane a siea mokhoa oohle oa ho qhoma le ho tsoelipana.
  Moroetsana e motle oa mokhelo Margarita, ha a ntse a hleka qhobosheane e 'ngoe e matlafalitsoeng ea konkreite, o ile a phatlola lithunya, a etsa hore lithunya tse matla tse likete li fofele moeeng. Ka mor'a motsoalle oa hae, moetsi oa litšoantšo oa moshanyana Caligula o ile a pheta mokhoa o tšoanang.
  Margarita, a lahlela seqhomane ka leoto la hae le se nang letho, la ngoanana sebaka se selelele, a amoheloa:
  - O sebetsa hantle, moshanyana !
  Mohlabani ea sa hlōloeng, le eena a lahlela mpho ea polao ea timetso ka potlako e kholo, a fokotsa samurai, a araba:
  - Ho molemo ho ithuta ho feta ho ithuta hape!
  Ho phatloha ho matla ha litšiea ha hoa ka ha hlokomeloa maemong a sesole sa Russia. Lieutenant General Zeleny o tlalehetse Adjutant General Kuropatkin:
  - Motlotlehi. Ho ea ka lintlha tsa rona, ntoa e 'nile ea kupa ka nako e telele qhobosheaneng ea lira,' me, ehlile, li-bastion tse 'maloa li phatlohile!
  Kuropatkin o ile a araba ka botsoa:
  - Khutsa, khutsa feela!
  Joalo ka Carleson, eo marulelo a hae a neng a fefotsoe ke lihokelo tsa hae. Le hoja boemo bo hloka feela mehato e matla. General Zeleny le Kondratenko ba tsitlella:
  - Re hloka ho otla hang-hang!
  Kuropatkin o ile a sheba ka likhalase tsa hae ho balaoli ka bobeli. Green o ntse a le monyane, empa o shebahala a le monyane ho feta lilemo tsa hae, a potlakile, a le mahlahahlaha. Kondratenko ke ngoan'abo mohale oa Port Arthur, eo hape a tsoang molokong o monyenyane oa baeta-pele ba nang le bokhoni. Ke "nete hore liphakoe tse joalo li chesehela ho loana. Ho feta moo, ho na le taelo ea sehlopha e tsoang ho Moemphera le 'Musi oa All Rus', Nicholas II, ea ho hlasela motse oa qhobosheane hang-hang. 'Me ha ho na kelello hore letlotlo la borena le ke ke la khona ho mamella moroalo oa ntoa e thata joalo nako e telele.
  Leha ho le joalo, haeba u sa tsebe ford, u se ke ua kena ka metsing! Re hloka ho tseba hore na ke eng le hore na ke mang ea hlaselang.
  Kuropatkin o ile a botsa Kondratenko:
  - Ke lihlopha life tsa Majapane tse ileng tsa thunya?
  General o boletse ka ho hlaka:
  - Li-scouts li tlaleha hore mangeloi a hlahile - mohlankana e motle le ngoanana ea nang le moriri oa khauta, ea tsamaeang ka lebelo le tsotehang, 'me ha a khaola ha a bonahale.
  Kuropatkin o ile a tšela ka makhetlo a mararo ka lebelo le leholo mme a honotha:
  - Kahoo hoa etsahala hore tsena ke mangeloi hape?
  General Zeleny o ile a hatakela serethe sa hae fatše:
  - E, hantle! Lekholo la leholimo!
  Kuropatkin o bile a letsa mololi:
  - Joooh! Morena ha a lahle Russia!
  Kondratenko o boletse ka mokhoa o laeang:
  - Re tlameha ho hlasela sera hang-hang, Field Marshal! Kapa rona ka borona re tla tsoela pele ho khopisa!
  Kuropatkin o ile a re:
  - Che, bahlomphehi. Ke fana ka litaelo. Kaha Molimo o entse qeto ea ho re thusa, joale ke sebe ho kenya masole ka har"a sesila sa nama!
  Kondratenko o hlokometse ka mokhoa o utloahalang:
  - Esita le Iseraele, Molimo o Matla 'Ohle o ne a batla hore Bajuda le bona ba loane, 'me ba se ke ba amohela ntho e' ngoe le e 'ngoe ntle ho ntoa.
  The field marshal ho tloha mokhoabong, setsebi sa maqheka a ho ema le ho bona, o ile a arabela sena:
  - Empa moapostola Pauluse o itse ho sebeletsa Molimo ha ho hloke matsoho a motho!
  General Zeleny o se a ntse a halefile:
  - Joale, ke hobane'ng ha uena Mohlomphehi, u lula u itšohlometsa, haholo-holo ha likhetla li qhoma haufi le moo!
  Kuropatkin o ne a se a ntse a qala ho halefa:
  - Empa hobane lintho tsohle li etsahala ho ea ka thato ea Molimo. Kahoo ha re etseng tshebeletso ya thapelo pele. Haeba le le monyefoli, le tla tšoaroa ka bobeli!
  Ka kakaretso, mohopolo oa ho tšoara tšebeletso ea thapelo o ne o bonahala o le monate. Lumella likerubime li nke rap bakeng sa e mong le e mong.
  Caligula the tomboy le ngoanana oa mokhelo Margarita ba se ba khathetse hanyane, 'me boholo ba mosebetsi o se o phethiloe. Joale ke hobane'ng ha u sa hlaphoheloe leoatleng, 'me u hlaba lehlabathe la sesole sa Togo . Ntle le moo, a ka boela a bula mollo, ho kenyelletsa le lithunya tsa lisenthimithara tse leshome le metso e 'meli. 'Me sena ke tekanyo ea limilimithara tse 306, tse ka bakang tahlehelo e kholo ho masole a hlaselang.
  Ke 'nete, Majapane, tabeng ena, a tla tlameha ho chesa hoo e batlang e le ka mokhoa o sa boneng, ho pholletsa le mokoloko. 'Me ba tla khona ho otla ka mollo o tobileng feela ha ntoa e kena moeling oa motse.
  Sepheo se seholo ke likepe tsa ntoa tse 'nè tse nang le lithunya tsa lisenthimithara tse leshome le metso e' meli ka sekepeng.
  Ngoanana enoa oa mokhelo, o ile a khaola Majapane ka lisabole tsa hae tse bolaeang le ho hlohlora lithapo tsa masapo a hlometseng, a etsa tlhahiso:
  - Mohlomong re ka fana ka menyetla ea rona hanyane? T. e na le bophahamo ntoeng ea lithunya ho feta sehlopha sa Rozhdestvensky, hoo e ka bang 1.8 ho isa ho 1. Ka tsela ena re tla leka-lekanya ho leka-lekana ha matla hanyenyane.
  Caligula oa li-Dolphin, a fokotsa samurai ea ho qetela, o ile a botsa mohlabani Margarita:
  - Na re tla qala ka flagship?
  Ngoanana enoa oa moferefere , a lahlela khetla ka menoana e sa roaloang letho 'me a harola Majapane a mang a 12, a siea maqhetsoana a tabohileng feela, a hanyetsa:
  - Ha li qale ka tse monate ka ho fetisisa! Ka lehlohonolo, ha ho hlokahale ho batla sehlopha sa masole. Ha re tobetse li-armadillo tse peli tsa pele.
  Caligula tomboy o ile a tšeha, a akhela seqhomane ka serethe sa hae se se nang letho, a supa sabole ea hae e mali ho sekepe sa Nutili , a hooa ka thabo:
  - 'Me ena ke ea ka!
  Margarita, ha a se a bolaile Majapane hape, o ile a etsa tlhahiso ho molekane oa hae:
  - Empa a re robale ka metsing ka halofo ea hora ho hlaphoheloa.
  Ka sebele, phomolo e ke ke ea utloisa bohloko. Empa Caligula Dolphins ha ea ka ea senya nako nakong ea khefu e khutšoane. Ka ho khetheha, re ile ra khona ho nahana ka ntho e "ngoe e thahasellisang.
  Baetsi ba bolotsana ba ile ba bokana kamoreng e ka tlaase. Lebone la motlakase tlas'a siling le etsa meriti e tšosang. Hlooho e tummeng ea lefatla ea Lenin e khanya ka mokhoa o fokolang, haufi le shaggy Koba , e tsebahalang haholo lefatšeng ka bophara e le Stalin, eo ka nako eo e neng e le ofisiri ea sesole sa metsing e apereng junifomo e makhethe, ha Lieutenant Schmit ea sa tsejoeng haholo, ea nang le litelu tse monate, Bukharin.
  Trotsky ha a lekana bakeng sa kopano e feletseng, empa hajoale eena le Lenin ba qabana. Mme ka hona, Mabolshevik a nang le tshusumetso e kgolo ka ho fetisisa a bokana, a itokiseditse ho etsa phetohelo, kapa phetohelo, eng kapa eng, ho fumana matla feela.
  Lenin o ile a tsoela pele ka taba ena:
  - Ho bohlokoa haholo , metsoalle, ho thibela tlholo ea Autocracy ntoeng ea eona e hlokang toka ea bo-imperiya le Japane ka litšenyehelo life kapa life. Lebaka la phetohelo le batla sena!
  Karabelo e otla ka bohale.
  Bukharin, a opa liatla le ho sisinya litelu tse ntšo tse khabisang sefahleho sa hae se ntseng se le monyenyane, o ile a tiisa:
  - E, ha rea lokela ho fa puso ea boitaolo monyetla o monyane. Sena se ka 'na sa nkha joaloka bofetoheli, empa ke tla re, Mikado ke motsoalle ea molemo ka ho fetisisa le ea ka sehloohong oa Bolsheviks le bokomonisi ba lefatše!
  Koba Joseph o ile a honotha ka bohale:
  - E boletse hantle! Le hoja sena se sa nkha joalo ka bofetoheli, e se e ntse e le bofetoheli ka bobona!
  Lenin, eo ka nako eo a ileng a tsamaea ka lebitso la pseudonym Karpov, o ile a bua ka grin:
  - Molemong oa phetohelo ea lefats'e, ka linako tse ling u tlameha ho itela. Ho kenyeletswa ho nyehela karolo ya letswalo la hao le moya wa hao. - Ulyanov ha a koalehile, a theola hlooho, botlolo ea biri ea Jeremane. Bakeng sa bokheleke, u lokela ho khatholla 'metso oa hau. O ile a noa makhetlo a mabeli eaba o tsoela pele. - Na u nahana hore le 'na ke thabela ho lakatsa bobe le ho hlōloa naheng ea heso. Leha ho le joalo, ke tla bua 'nete, phetohelo e ka khonahala ha feela puso ea Autocracy e fokola haholo. Hona ke eng e ka fokolisang Puso ea Boipuso ho feta ho hlōloa ntoeng?
  Koba o ile a dumela ka hlooho:
  - Ha ho letho ... Ka linako tse ling sepheo se phahameng ka ho fetisisa se hloka mahlabelo, le mahlabelo a mangata!
  Lenin o ile a tsoela pele ka filosofi ea hae:
  - Kahoo, re ke ke ra buisana ka boitšoaro le filosofi ea ho se lumele ho Molimo. Sena ha se ntho e ka sehloohong. Ho hlakile hore mosebetsi oo re o etsang o tla lebisa tokolohong ea basebetsi le makhoba a linaha tsohle le lefats'e lohle. Le taba ea hore tahlehelo eohle ea naha ea rona le lichaba tse ling e tla lefshoa ka makhetlo a lekholo. - Ulyanov o ile a khefutsa 'me a eketsa ka molumo o fapaneng. - Hona ke mehato efe e tiileng eo re ka e nkang ho hlola Autocracy e hloiloeng ke batho le rona?
  Mona Lieutenant Schmid o ile a bua ka lentsoe le lesesaane:
  - Ke nahana, ho qala, ho phatloha Seporo sa Trans-Siberian libakeng tse 'maloa hang-hang. Sena se ne se tla ba le phello e mpe ho phepelo ea mabotho a tsarist Manchuria.
  Koba o ile a lla joalo ka phokojoe:
  - Bravo , moshemane o hatela pele! 'Me ke ile ka nahana ka ho tlatlapa libanka tse' maloa e le ho senya tekanyo ea khauta ea ruble ea Tsar.
  Ulyanov o ile a sisinya monoana oa hae ka matla ho "Segeorgia se makatsang":
  - U se ke ua hlanya! Tlhahiso e khahlisang haholo . U ka senya Kuropatkina haholo.
  Schmid o ile a tsoela pele:
  - Ka kakaretso, morero oa ka o kenyelletsa ho tsosa moferefere likepeng tsohle tsa Black Sea Fleet. Joale sesole se tla ea ka lehlakoreng la batho ba sebetsang, 'me Puso ea Botho e tla oa hang-hang!
  Koba o ile a tšeha ka mokhoa o makatsang:
  - E, mofetše o tla letsa mololi thabeng!
  - Koba , ema! - Lenin o ile a bohola mme a eketsa. - Ehlile hoa hlokahala ho itokisetsa le ho etsa moferefere Leoatleng le Letšo. 'Me ha Kuropatkin e otliloeng e baleha ho tloha Port Arthur , bofetoheli ho pholletsa le sesole bo tla ba ba sebele!
  Schmid o ile a halefa:
  - E, re tla e etsa ka moea!
  Bukharin o ile a ngola:
  - Selekane sa rona se seholo ka ho fetisisa Lefatšeng ke balemi; ha ba tsoha, ba tla khona ho tlama matla ohle a Autocracy. Re tlameha ho romela li-agitators tsa rona metseng, re batla hore balemi ba se ke ba fuoa masimo feela, empa le litša, tsohle tseo e leng tsa beng ba masimo!
  Koba o ile a kena hanong ka mokhoa o makatsang:
  - Ho kenyeletsoa basali le barali ba bona!
  Bukharin o ile a tšeha:
  - 'Me sena le sona! Ho bonolo joalo ka ha Emelyan Pugachev a entse - hlooho e tla khaoloa, bar e tla fanyehoa, 'me thepa ea bona e tla nkoa e be ea aroloa ka ho lekana! Mme basadi le baradi ba beng ba masimo ke makgoba a hao!
  Ulyanov o amohetse mohala ona:
  - Ho lokile! Re tla li fanyeha kaofela! Tsela eohle ho ea Leboa!
  Koba o khothalelitse:
  - Re hloka ho sebelisa karolo ea bosholu ka mafolofolo ka hohle kamoo ho ka khonehang. Ka ho khetheha , bafetoheli ba matla le ba atlehileng ka ho fetisisa ba tsoa ho linokoane. Ka mohlala, Kotovsky hase mohale? Mohale! Le Ntate Makhno ha a mpefala!
  Bukharin o ile a ōma ka hlooho ka matla:
  - Ho felile ke lehlohonolo! Re tla ba pshatla kaofela ka botlokotsebe !
  Ulyanov o ile a otla ka letsoho tafoleng:
  - Tšabo, tšabo le ts'abo hape ea phetoho!
  Ho ne ho sa khonehe ho shebella puisano e tsoelang pele ea "magnificent four". Ka mor'a ho tsoha, ho ne ho hlokahala ho fallela boemong bo sebetsang ba ho kenya ts'ebetsong leano la ho hlōla. Ka ho khetheha, hlakola likepe tsa ntoa ho lihlopha.
  Kapele-pele Caligula o ile a sesa ho ea fihla pakaneng ea hae, "me Margarita a ea ho ea hae. Bashemane, ba sebelisa menoana ea bona le menoana, hang-hang ba hloella likepeng tsa bona tsa mahlatsipa.
  Caligula tomboy ha aa ka a hlola a utloa mariki, ha a qala ho khaola bohle ka tatellano. Ha ho thata ho palama sekepe, ha e le hantle sehlopha sa likepe tsa ntoa. Ntle le haeba, ha e le hantle, u feta motho. Kahoo, matha 'me u itšehe. 'Me ka lebelo le joalo le phahametseng tlhaho, ha ho motho ea nang le monyetla oa ho u hanyetsa.
  Hantle, ka menoana e se nang letho ea bana ba hao, empa ka potlako ho feta likhama tsa maoto a cheetah, lahlela linale tse chefo. 'Me sena se tla tšosa Majapane ka ho feletseng.
  Bahlabani ba Naha ea Letsatsi le Phahamisang ba boetse ba rapaletse ba remiloe , 'me moralo oa li-terminators o bonolo. E-ea sebakeng sa lihlomo, ebe u senya lithunya ka tsela eo li-boilers le tsona li koahetsoeng. Ka mor'a moo, sekepe se senyehileng se ke ke sa e-ba le boikhethelo haese ho ea tlaase.
  Caligula oa li-Dolphin, a seha le ho kokota ka sabole ea hae, a phunyeletsa ho fihlela thepa ea lihlomo. Likulo ka bomong ke life bakeng sa hae, tseo moshemane a li thunyang ka ntsintsi, kapa a bileng a li lihelang sera. Ho molemo haholo haeba, ka leoto la hao le se nang letho, hang-hang u pshatla li-cartridges tse tletseng letsoho ho sera ka matla a ferekaneng le a bolaeang, a bolaeang le a ke keng a qojoa.
  E le hore tsela ea samurai e eang 'musong oa borena oa Nicholas II e koetsoe.
  Hape ha ho thata ho fetisetsa lithunya sebakeng sa polokelo e le hore karolo e ka tlase ea sekepe sa ntoa e phatlohe, hape le matla a hae a 'mele.
  Bokaholimo ba tšepe, bo futhumetseng ka letsatsi la Hlakubele, bo tsikinyetsa litšepe tse sa koaheloang ke letho tsa moshanyana oa terminator. 'Me likhetla tse phahameng tse phatlohileng tse tletseng shimosa li theola mahetla. U tlolela fatše, u iphapanyetsa litepisi tse spiral, 'me joale u sebakeng se nepahetseng. Hona joale li-partitions li tla robeha 'me li-boilers li tla phatloha, ho etsa masoba hoo esita le ntho ena e kholo e ke keng ea phela.
  Ntho ena e thahasellisang ke armadillo ea Japane. Sekepe se sephara ebile se sephara, se na le lihlomo tse teteaneng tse koahelang mekato. Le libarele tsa likanono tse telele le tse teteaneng, tse khonang ho otla lik'hilomithara tse mashome a mabeli, kapa ho feta ... Ke 'nete, ha ea ka ea hahoa ke Majapane, empa ke Mabrithani. Empa likepe tsa borena li batla li le teng ka ho feletseng, tse nang le melemo le boiketlo ba tsona. Kahoo Mabrithani a etsa sekepe sa ntoa - mochini o motle. Ke masoabi, empa re tlameha ho mo romella tlase ...
  Ho ile ha e-ba le ho phatloha, "me tšepe ea mokato o pshatlehang e ile ea otla maoto a se nang letho a mesifa a moshemane eo, ea mo lahlela holimo holimo. Ka mor"a moo, moshanyana eo o ile a itahlela ka metsing "me a sesa ka matla, a leka ho baleha letamo la metsi. Colossus e joalo ea teba.
  'Me sekepe sa ntoa sa Margarita se ile sa arohana: se sebetsa ka mokhoa o hloekileng le ka mokhoa o lumellanang. Joale ke nako ea ho tebisa likepe tse peli tse setseng tsa ntoa tse hlometseng.
  Lumella Togo , ea ileng a baka mathata a mangata bakeng sa likepe tsa Russia, le eena a ee tlaase. Sena e tla ba thuto ho bohle ba tlang naheng ea 'M'eno ba tšoere libetsa matsohong a bona.
  Caligula oa li-Dolphin o hula metsi a leoatle ka matla ka matsoho le maoto le mololi:
  - U tla hloloa ke Majapane! Sena ha se papali ea madhouse !
  Joalo ka lekhetlo la ho qetela, ntle le ho ama tšepe le lihlomo, o fofela mokatong oa sekepe. Ha u le moo u qala ho rala samurai e liehang joalo ka k'habecheng. Mohlomong, esita le sekho se khomaretsoeng resin se lebelo ho feta likokoanyana tsena tse tsoang Naheng ea Bochaba ka makhetlo a lekholo. Kahoo u potlaka 'me u khaola matsoho, maoto, lihlooho ... 'Me ba lula feela. Ha e le hantle, e mong oa bona o khona ho re:
  - Banza!
  Tomboy Caligula oa tšeha 'me o ba otla ka nko ea hae e motona:
  - Banzai, u se ke oa tšaba!
  "Me ka menoana ea hae e sa roala letho, o lahlela likotopo, a phunya liphatla tsa samurai, melomo le "metso.
  E latelang, pheta motsoako o fetileng. Leha ho le joalo, bakeng sa phetoho, Caligula ea khabane ka potlako e ile ea lebisa sethunya sa li-inch tse leshome le metso e 'meli se seng se laetse 'me sa thunya sekepe se haufi sa ntoa. Ho otla ho ile ha bonahala ho nepahetse, 'me tefiso e phatlohileng ea Majapane e ile ea baka mollo o moholo mokatong oa sekepe.
  Mohlabani e monyenyane o ile a hlokomela hore ha e le hantle, ha sehlahisoa sa indasteri naheng ea Rising Sun se kena, mollo o mongata le mosi o tsoa. E leng hore, ha e le hantle, e etsa hore ho thunya ho be bonolo . Ha ho nahanoa hore li-samurai li 'nile tsa loana le Russia ka nako e telele, sehlopha sa bona sa ntoa se na le boemo bo phahameng ka ho fetisisa.
  Ke "nete, Majapane a ka finyella bokae haeba a lahleheloa ke likepe tsohle tsa "ona tse khōlō?
  Togo 's flagship e bonts'a ho tloha ha morao. Empa sena ha se tharollo ea bohlokoa . Sekepe se seholo sa ntoa sea phatloha, "me metsotsoana e "meli hamorao sekepe se nkileng Caligula of the Dolphins le sona sea phatloha. Qetellong o ile a raha ofisiri ea "Muso oa Japane ka serethe. Mme hape bahlabani ka bobedi ba sebete ba ile ba lahlelwa ntle ke leqhubu la tshoso...
  Ngoanana e mong oa lesole, ea ileng a pshatla hlooho ea motsamaisi oa boemo ba pele, o hoeletsa haholo:
  - Papali ea hockey ea leoatleng: Russia vs. Japan - lintlha tse 'ne ho isa ho zero!
  Ka sebele, hona joale Japane ha e na sekepe se le seng sa ntoa se sebetsang. Ke 'nete hore ho ntse ho e-na le bapalami ba ka bang robeli ba maemo a ntoa. 'Me ho na le khetho: ho khangoa ke metsi kapa ho se khangoe ke metsi?
  Caligula, ha a hlaba shaka e mo potlakileng ka sabole ea hae, o ile a etsa qeto e utloahalang:
  - Otla tšepe e ntse e chesa! Ke hore rea li khangoa ke metsi!
  Margarita, ha a khaola sebata se seng sa leoatle, o ile a lumellana le qeto ena:
  - Ke hobane'ng ha u senya nako ka lintho tse nyenyane? Ho ka 'na ha se be le nako e tlang bakeng sa rona!
  Caligula tomboy, a lahlela mokotla oa cartridge ka leoto la hae, hantle ka leihlong la shaka, a hana ka ho utloahalang:
  - Ke nahana hore ho tla ba joalo! Modimo o rata boraro!
  Empa leha ho le joalo a sesa. Ba ka khutlela qhobosheaneng ea qhobosheane bosiu. Sena ha se na ho ba isa kae kapa kae. 'Me haeba Kuropatkin a nka qhobosheane ntle le ho kenya letsoho ha bona, joale ho molemo haholo. Ha e le hantle, ha ba khone ho etsa ntho e 'ngoe le e' ngoe ba le bang. Hoa thahasellisa le hore na litloholo li tla re'ng ka ntoa ee e makatsang le Japane? Ba tla e nka e le ketso e khanyang, kapa, ho fapana le hoo, ba tla e thoholetsa joalokaha e hlōtsoe ke matla a phahametseng tlhaho feela!
  Empa Caligula o ile a hapa phofu ea hae e latelang habonolo - sekepe sa ntoa. Ka ntle, li batla li fapane le li-armadillos. Haholo-holo, ho na le lihlomo tse nyenyane tse fokolang, 'me ho e-na le lithunya tse leshome le metso e' meli ho na le li-inch tse leshome, empa tshebetso e molemo haholo. Empa tsena hape ke lijana tsa sehlopha sa linear. Hape ho na le likepe tse mahareng le tse bobebe.
  Mohlabani e monyenyane mona o ile a fetola maqiti hanyenyane "me a khaola basesisi ba likepe tsa li-samurai "me a khokhothela ba bang ka likotlolo tseo a neng a li lahlela ka maoto a hae a boshanyana a sa roala letho . Joale, o ile a nka le ho qhomisa lithunya e le hore sekepe sa ntoa se pate nko ea sona ka metsing 'me kahoo se ea tlaase e seng hang-hang, empa butle-butle se reteleha.
  Mohlomong motšoantšisi oa moshanyana Caligula o ne a batla ho pholosa bonyane karolo ea basebetsi lefung ka tsela ena. Ha e le hantle, o ne a ka beha liqhomane tse ngata hokae ... Margarita, ha a se a bolaile sehlopha se seholo sa basesisi ba likepe sa samurai, a sekamisa sekepe sa hae sa sekepe.
  Ngoanana o ile a keteka katleho ea hae ka boikhohomoso, le molekane oa hae le eena:
  - Lintlha: tse tšeletseng - zero!
  Caligula the tomboy, ka khalefo le thabo, ka katleho e kholo, o ile a bina:
  - 'Me li-samurai li ile tsa fofela fatše, tlas'a khatello ea tšepe le mollo!
  Bahlaseluoa ba leoatle le lecha ... E , ho bonahala eka Majapane a ileng a qala letšolo lena a hlahile tlas'a naleli e se nang mahlohonolo. "Me esita le melimo e limillione tse robeli bolumeling ba bona ba Boshinto ha e ba thuse.
  Ho Caligula ea tomboyish, sekepe sa ntoa se bonahala e le sengoathoana sa khateboto e hlokang ho tebisoa. O ile a ba a etsa qeto ea ho leka leqheka le fapaneng hanyenyane, e leng, ka ho phunyeletsa ka har"a sekoti le ho seha tlaase moo ka lisabole. Ntle le moo, o na le tšepe ea boselamose e hapiloeng ho li-ninjas le linohe. Sena se bolela hore opereishene e tlameha ho etsoa.
  'Me kahoo ... Hoa etsahala hore tšepe ea linear e phatloha ... Hoa hlokahala ho phalla likarolo tse tharo ho netefatsa hore. Moshanyana oa Terminator o re ka ho lla:
  - Mona re ka sekepeng seo ...
  Ho tebisa sekepe sa ntoa ka ho otla ha sabole, u hlile u hloka ho ba le matla a phahametseng a motho le monahano o makatsang.
  Margarita o khetha mokhoa o bonolo haholoanyane, a pheha khang ea hore ho pheta-pheta ke 'mè oa thuto. 'Me haeba ho joalo, joale sera se tla koaheloa ke ho phatloha.
  Molimotsana oa mohlabani le ngoanana oa mohlabani o phahamisa monoana oa hae o motona 'me o re:
  - E se e le hora ea borobeli!
  Moshanyana Caligula, ntle le mokete, o rema li-samurai tse ngata, 'me a lahlela likotoana tse bolaeang ka maoto, oa hooa:
  - Empa sena se monate feela!
  Ho setse bahlaseluoa ba bang ba bane... Ba lokela ho khangoa ka tsela e itseng e le hore sena se se ke sa tloaeleha. Tloo ka ntho e khethehileng, e ikhethang. 'Me bashanyana, ntle le ho bua lentsoe, ba itšoara ka tsela e latelang. E leng, ba tšoara li-rudders tsa taolo ... Ka lehlohonolo, likepe li se li ntse li le ka lebelo le feletseng, ho bolelang hore ha ho thata ho sebetsana ka katleho le tsona. 'Me kahoo, u tšoara li-rudders tsa taolo 'me u ee ho rama ... Battlecruiser, likepe li ncha, empa ho na le likepe tse ngata tse sa sebetseng tsa likepe tsa Majapane tse se nang monyetla oa ho phonyoha ho tloha ho pheleu e otlolohileng.
  Ho thoe'ng haeba likepe, esita le tse entsoeng ka tšepe, li ka thulana ka lebelo le phahameng leoatleng?
  Joale ho etsahala se latelang: ho puruma ho tšabehang, ho sila ha lihlomo, masela a lijana ka bobeli a phatloha. Mashome le makholo a basesisi ba likepe, ba nang le lifahleho tse tšehla tse sothehileng, ba matha ho theosa le mokato o robehileng, mahlo a bona a masesaane a tsoa liphatleng tsa bona, "me ho tsoa melatsoana ea mali melomong ea bona ka meno a ntšitsoeng.
  'Me bahlabani ba Majapane ba oela ka metsing, ba oela melapong e phophomang e ba harolang hang-hang. 'Me likepe li qala ho teba ka potlako, li hulela bophelo bo bongata bolibeng.
  Margarita, ha a ntse a tsoela pele ho bolaea basesisi ba likepe ntle le ho qenehela kapa mokete, o ile a bua a bososela:
  Hape ho molemo hore Majapane a se ke a palamisa basali le bana.
  Caligula, ha a qhaqha shaka e neng e mo hloella, o ile a lumellana le sena habonolo:
  - E, borapeli ba Amazons ha boa ka ba mela har'a li-samurai. Ke 'nete, ho bonahala ba e-na le li-ninja tsa basali!
  Molimotsana oa mohlabani, 'me ka nako e ts'oanang, ngoanana oa mokhelo o ile a akaretsa:
  - Tse leshome le metso e 'meli molemong oa rona ... Empa ho sa na le li-daylilies tse peli tsa ho qetela tse setseng. Seo u lokelang ho se etsa ka bona?
  Caligula the tomboy o ile a khaola shaka e 'ngoe likotoana' me a fana ka tlhahiso feela:
  - A re li ise boema-kepeng ba Dalniy. Hona joale e tlas'a taolo ea Russia, 'me likepe tse peli tse ntlehali, tsa boemo bo holimo li tla ntlafatsa likepe tsa rona haholo!
  Margarita, a pshatla libatana tsa maoatle ka lisabole, o ile a lumellana le sena habonolo:
  - E, 'me ena ke tharollo e molemo ka ho fetisisa!
  Le hoja Majapane a tumme ka ho ba bahlabani ba sa tsitsang, phello ea boitšoaro ea likotlo tse bohale tsa mangeloi a mabeli a maholohali e ile ea feta tebello ea rōna e hlaha. Ha e le hantle, haeba u tlameha ho loana eseng le batho, empa ka libōpuoa tse tšoanang le melimo ea sebele ka ho fetisisa, mohlomong esita le li-demiurges, joale esita le bahlabani ba Naha ea Rising Sun ba ka 'na ba hloka sebete.
  Ka hona, ka mor"a hore Margarita a palame sekepe se seng sa likepe, le Caligula ka ho le leng, a khaole liofisiri tse chesehang ka ho fetisisa, "me a rahe tse ling tsa tsona, basesisi ba bang le bo-mak"henike ba ile ba bona ho le molemo ho ikokobelletsa libōpuoa tsena tse phahameng . 'Me bapalami ba ntoa ka bobeli ba ile ba leba koung ea Dalniy, eo Majapane a ileng a e tela, ka mor'a ho hlōloa ha bona haufinyane, ntle le ho loana le lebotho la Russia.
  Caligula Dolfinov o ne a nahana hore, ka mor'a tsohle, matla a matla a matla ke bolaoli. Ka mohlala, nakong ea Ntoa ea Khalkhin Gol, ke Majapane a makae a ileng a haptjoa ke lebotho le tšosang la Soviet Union? Ho ea ka boitsebiso ba Soviet Union, batho ba 476, ho ea ka lipalo tse ling tsa morao-rao, ba ka bang 200, 'me ka lebaka la phapanyetsano e kopanetsoeng, ke ba 88 feela ba ileng ba khutlisetsoa ho Majapane, ke hore, ba seng bakae ba ile ba khutlela naheng ea habo bona.
  Ke hore, li-samurai li bontšitse ho tiea. Ka lebaka la tahlehelo, ho latela data ea Soviet, batho ba ka bang likete tse mashome a mabeli ba bolailoe.
  Ha ho bapisoa, sesole sa Soviet se ile sa lahleheloa ke hoo e ka bang ba bangata ba bolailoeng ( ho sa baloe ba shoeleng botlamuoeng) nakong ea Ntoa ea Bobeli ea Lefatše e le batšoaruoa.
  'Me sena ke ho sa tsotellehe taba ea hore NKVD e ile ea sebetsana ka sehlōhō le malapa a ba inehetseng.
  Kahoo ho tiea ha masole a Majapane ha hoa feteletsoa. Nakong ea Ntoa ea Marussia le Majapane, Majapane a ile a lahleheloa ke masole a fokolang ka makhetlo a lekholo e le batšoaruoa ba ntoa ho feta Marussia!
  Empa, leha ho le joalo, sena se bakoa ke taba ea hore lebotho la Russia ha lea ka la hlōla ntoa e le 'ngoe e kholo. Mme ntle le tlholo ha ho na batshwaruwa.
  Leha ho le joalo, hoa etsahala hore lebotho le ntseng le tsoela pele le boetse le na le masole a mangata a hapuoeng.
  Mohlankana oa mohlabani Caligula o ile a re ho Margarita ka walkie-talkie ea khale:
  - Mohlomong re tla phahamisa folakha e tšoeu ka mor'a tsohle, ho seng joalo ba tla re khangoa ke metsi?
  Margarita o ile a hana:
  "Ke ntho e hlabisang lihlong ho tsamaea ka tlas'a folakha e tšoeu." Ho molemo ho fana ka Serussia ea tricolor holim'a hlooho ea hau!
  Mohlabani e monyenyane o ile a kenya nale leotong le sa roaloang letho, leoto la moshemane, 'me a hlaba samurai e latelang phatleng, a re:
  - 'Me ka maikutlo a ka, Andreevsky ka sefapano o tla atleha haholoanyane!
  Ka lintlha tse leshome le metso e mene ho isa ho zero, likepe tsa likepe tse nang le Japane li phethiloe 'me joale u ke ke ua inkela likepe tse hapuoeng feela, empa hape u bine. Caligula oa li-Dolphin o ile a bina pina ea hae ea tlhōlo ka holimo ho matšoafo a hae:
  Libaka tse kholo tsa maoatle, maoatle -
  Re li lemme ka tlas'a folakha ea tricolor!
  Bahlabani ba ile ba hlola dithaba tse telele.
  Lintsu tsa rora ka tlholo!
  
  Bahlabani ba Russia ba ile ba tsejoa ke polanete,
  Re otla lira ka lisabole le li-bayonet!
  Re khonne ho lahla joko ea fascism ho tloha halofo ea lefatše,
  Re ile ra qeta leeto la rōna ka tlhōlo Berlin!
  
  a ile a fihla ka litanka tse nang le mekotla,
  Ba sokela ho senya masimo ohle a Russia!
  Empa ba otla li -freaks tse nyatsehang ka thata ,
  E le hore bana ba rona ba phele hamonate ntle le joko!
  
  Re bana ba Naha ea Ntate, e phahametseng bohle lefatšeng,
  Re ile ra tsoaloa, re luba calico ka maoto a rōna!
  a re buella, a re romela ntoeng .
  'Me Molimo o ile a etsa hore May a mele thabo!
  
  Ha ho karolo ea mohlabani le pelo e phahameng ho feta .
  Se fanang ka toro le ho tsoaloa hape!
  Bulela bosasweng kgoro ya kgalalelo.
  Empa haeba u laletse, u khutse !
  
  Ho na le liphiri le linku, empa lōna le balisa ba bokahohle.
  'Me ke kabelo ea hau ho fetisetsa taelo ho litloholo!
  Ho isa taba qetellong ea tlholeho.
  E le hore mollo o sa feleng o ka pelong ea hau ea lerato o se ke oa tima!
  
  Ke mang ea tsebang moo kulo ea sera e tla emisa lesole teng?
  Empa leha ho le joalo, ntoeng, lefu le molemo ho feta mafu a bolileng!
  Mme ha o ka shwa, motswalle wa hao o tla silakanya sera ;
  A ke ke a e mamella, hobane banana ba sa roala lieta ba isoa kholehong!
  
  Oh, qetello ea Russia, ntoa le mollo ka mor'a ntoa,
  Bakeng sa ba batlang ho ea phomolong, ha ho sebaka sa bona, ua tseba, paradeiseng!
  Mona Sam oa lihele a kena morerong oa bolotsana le Satane,
  Litšokelo: - Ke tla theola athomo le ho roba sefako!
  
  Empa hape ho tla ba le tšireletso khahlanong le limisaele;
  'Me bomo ea nyutlelie e ke ke ea senya Moscow ...
  Re ka sebelisa litanka ho fumana likokoana-hloko,
  "Me lipina tse tenang ka ba oeleng lia u hlonamisa!
  
  Rekisa ka penny, eseng karolo ea Serussia,
  Etsoe, e mong le e mong oa rōna ke mohlabani e moholo!
  U se ke ua lumela hore Molimo o se a re behile mosebetsing,
  Ha e le hantle, u etsa qeto ea hore na ho bokolla ho monate hakaakang!
  
  Ho bile le mefokolo, ho hlotsoe,
  Ho etsahetse joalo ka mebutla e ikhula liphiri tse tšabehang!
  Empa haeba ntoa e qala, re tla ba teng hape,
  Senya lebotho le sehlōhō la liphoofolo tsa litonanahali ka morethetho oa lihele!
  
  Nkholoe, ha re bapale ka lebaka la ntoa,
  Ha re na pitso e 'ngoe haese ho ba metsoalle e metle!
  Re batho ba bara ba motho, eseng Abele le Kaine,
  Ho rona, nonyana ke pina, eseng papali e nonneng!
  . EPILOGUE
  Ka mor'a hore Dominica a hlaphoheloe kelellong, bana ba ile ba hoeletsa le ho opa liatla nako e telele. E, ho monate , u ka re o atlehile - ho fafatsa li-aphorisms le ho bina ho eena.
  Ka mor'a moo, Margarita le Dominica ba phatlalatsa mokete oa lefatše lohle, e le hore ho be le monate le thabo moeeng.
  Ba ile ba tsoka melamu ea bona ea boselamose, "me ha hlaha litafole tse majabajaba, tse tletseng lijo . Ntho e 'ngoe le e 'ngoe mona e ne e le mabothobotho 'me e ruile haholo.
  Lijana tse ntle joalo le likuku tse ngata, liphae tsa custard, li-donuts, li-pretzels, li-muffin le likuku tse khabisitsoeng ka bongata. Ho ke ke ha khoneha ho bua pale ea tšōmo, kapa ho e hlalosa ka pene.
  'Me ntho e' ngoe le e 'ngoe e monate ebile e monko o monate hoo e ikhethang ka ho rarahana le botle ba eona.
  Margarita o ngotse:
  Tsohle tse ntle, tse ntle bakeng sa bana,
  Lefatšeng la rona le thabileng ...
  Letsatsi le phele nako e telele,
  Nahana ka li-fairies tse ikarabellang bakeng sa ntho e 'ngoe le e' ngoe!
  Mme a qala ho tantsha. Mme Dominika a mo latela, le banana ba bang ba mmalwa le bona. E tsamaile hantle .
  Margarita o ile a hlokomela ka ho utloahalang:
  - Tsohle li tla loka, tsohle li tla loka haeba re sa senyehe !
  'Me ngoanana oa mokhelo o ile a nka' me a lokolla li-firework tse ling ho tloha lereng la hae la boselamose. 'Me e ne eka ke seliba sa litaemane se phallang ka har'a molapo o matla haholo.
  Dominika e boletse:
  - Botle, botle.
  E thunya joaloka seliba se tsoang leruarua!
  Ka mor'a moo e ne e le nako ea boithabiso. Bashemane ba bangata ba baholo, ba ka bang lilemo tse leshome le metso e mene le ba nang le mesifa e matla, ba ile ba beha liatlana tse bonolo matsohong a bona 'me ba qala ho loana.
  Ba otla ka matsoho le maoto a sa roala letho, ha ba ntse ba bososela le ho tšeha.
  Dobrynya o boletse ka grin:
  - Ntle le moo, ba na le lisebelisoa tse kopaneng tsa polasi!
  Prince Oenomaus o ile a re:
  - Ha baa koetlisetsoa karate !
  Moshanyana Dobrynya o ile a lla, a qhomela ka har'a reng ea nakoana:
  - E re ke tsamaee!
  'Me bacha ba babeli ba shahlileng ba loantšanang ba ile ba thulana. Bashemane ba ile ba phatloha ka litšeho 'me ba hlasela Dobrynya. Ho ne ho haroloa le ho tsoka matsoho le maoto.
  Dobrynya o ile a hasanya ka bohlale 'me a ba sutumelletsa ka thōko. Eaba o tšoara e mong oa bashemane ka nko ka menoana e sa roaloang letho . A bokolla ka bohloko bo hlaha. 'Me moshanyana oa mohale hape, ntle le mokete ofe kapa ofe, a mo lahlela' me a mo qobella ho reteleha.
  Bana ba haufi ba ile ba tšeha le ho opa liatla. Mme Dobrynya o ile a sutumetsa bashanyana ba bane hang-hang mme a ba phuthela ka bohlale ka lesela la tafole.
  Ka mor"a moo, litšeho tsa fetoha tse thibang litsebe ka ho feletseng. Joalo ka litlatse tsa bana. Ha e le hantle, e ne e bonahala e le ntle haholo .
  Dobrynya o ile a ngola ka bohlale:
  - Ea itetang sefuba ho e ja!
  Dominika le eena a kena lesale. O ne a boetse a etsa lipapali tsa ntoa. Etsoe, ho bapala lifiliming ha se motlae. O ile a iponahatsa e le Supergirl mme a loana le supervillain . Joale banana bao ka bobeli ba ile ba otlana ka makhetlo a 'maloa. Mme hoo ho hotle . Esita le matetetso a bona e ne e le a sebele.
  Hona joale mocha ea matla, ea nang le mesifa ea mesifa ea ka bang leshome le metso e mene ea likutu tsa ho sesa o ile a tla khahlano le Dominica. Mme a leka ho hlasela ngwanana. Dominica o ile a arabela ka ho otla hantle ho tloha seretheng sa hae se se nang letho ho ea ho solar plexus, 'me moshanyana a oela' me a qala ho sosobanya.
  Dominica e ngotse:
  - Ha u moshanyana , ha u moshanyana,
  Ha se nnete...
  Ha u moshanyana , ha u moshanyana -
  Lebokose le bolileng!
  o otla Dominica mokokotlong o nang le mesifa ka matla a hae kaofela . Ngoanana eo a hoeletsa "me a mo raha morao. O ile a qoba 'me a potlakela ho Dominika a leka ho mo loantša. Mocha enoa o ne a le matla a bile a thatafalitsoe ke mosebetsi o boima setšeng sa kaho. Mme Dominika o ile a tlameha ho ikitlaetsa hore a se ke a wa. Empa o ile a nyenyelepa eaba o lahlela moshanyana ea matla holim"a hae. O ile a oa, a thula sejana se nang le sturgeon. Mme moshanyana a silafala haholo.
  Mme bana ba bang ba tsheha haholo mme ba etsa difahleho. Sena se ne se bonahala se le ntle haholo .
  Moshanyana o ile a tlolela hodimo, empa a fumana rahelwa ka thata
  setšoantšisi banana ba selelung, o ile a otloa ka shin ea hae motsamaong o tlang, 'me moshanyana ea nang le mesifa a oela.
  Dominic o ile a bina ka bohale:
  Ka bolotsana o emetse lehlatsipa morafong;
  Ho supa radar leholimong...
  Phoso e le 'ngoe - ho tloha ka phoso,
  'Me kotlo e ke ke ea qojoa!
  Ka sebele enoa ke ngoanana oa karate. Kahoo a reteleha mme a raha moshanyana e mong nkong ka serethe sa hae. O ile a oa eaba o ntša seliba sa mali ho motho ea mo thuhang . Empa hanghang a tlolela hodimo. 'Me hape ntoeng. Mme Dominika oa mo khopa, a mo qobella hore a oe. Ruri enoa ke mosali.
  Dobrynya o ile a lumela ka hlooho:
  - Pele ea pele! Che, u ngoanana ea motle !
  Moshanyana e mong ea matla ke enoa ea ileng a fofa ho tloha tlhaselong ea Dominica.
  Mona ke moo ntoa e qalileng teng. Ngoanana a lahlela mocha e mong holim'a hae 'me a lla:
  Banana ba tsoang sechabeng se phahameng,
  Ke hlile ke batla ho otla mohlankana eo!
  Ka mor"a moo, ngoanana eo o ile a boela a sutumetsa bashanyana bao, a ba fa matetetso le matetetso. 'Me e ne e shebahala e qabola haholo ebile e qabola.
  a liha bashanyana :
  - U ngoanana oa rona ! Ho chesa haholo ebile hoa loana!
  Dominica o ile a ōma ka hlooho 'me a lla:
  Mohlabani oa ngoanana o na le mali a chesang,
  Letšoele la lifofu lea re hlasela!
  O ile a hoeshetsa mantsoe a boloi, 'me pula ea sebele ea tranelate, lebese la condensed le mahe a linotši tsa tšolohela holim'a bashanyana ba tsoang holimo.
  'Me hape litšeho tsa thabo tsa bana. Ntho e 'ngoe le e' ngoe e ntse e potoloha 'me e etsahala ka mokhoa o pholileng le o mabifi. 'Me ho na le linako tse qabolang tlhaselong ena.
  Moshanyana Prince Oenomaus, ehlile, le eena o papaling. Motho a ka khona joang ntle le eona? 'Me mohlabani e monyenyane ka masene a lahlela moshemane ea shebahalang a le moholo le ho feta. 'Me hape le litlatsetso tse chesehang. E, ena ke ntoa e hlileng e hlokahalang.
  Enomai a tsoka letsoho la hae, mme moshanyana a wela hodima qubu ya dikuku tse entsweng ka tranelate. Mme ba phatloha mme ba hasana ka metlae le ka tjantjello. 'Me joalo e ne e le monko o monate oa kichine ea boselamose.
  Dobrynya o ile a hlokomela ka ho feheloa:
  - Ke lihlong ho senya lijo tse joalo!
  Dominic o ile a tšeha 'me a araba:
  - Ho lokile! Ke tla etsa boselamose bo bongata!
  Moshanyana oa Phoenix o ile a bina:
  Kae-kae morung ho na le linohe.
  Ba rokela Satane cafen...
  Majoe a ne a akheloa hohle,
  Naha ea rona e makatsang!
  Ka mor'a moo, e ile ea e-ba metsoalle le Dobrynya. Bashemane ba babeli ba bahale ba ile ba qala ho tsoka litebele, ba leka ho otlana lifahlehong . Ba ile ba e kenya ka mokhoa o itekanetseng ka makhetlo a 'maloa, 'me matetetso a hlaha. Eaba bahlabani ba bashanyana ba e nka 'me ba otla liphatla tsa bona. Kahoo litlhase li ile tsa qala ho fofa mahlong a ka.
  Ba ile ba sututsana, ba hlabana ka lihlooho eaba ba qala ho loana. 'Me ntoa e ne e le manganga haholo. Bashanyana ba knight ba ile ba qabana, ba silakanya ba bile ba petetsana.
  Eaba ba qala ho otlanya lihlooho hape, e leng ntho e neng e bonahala e le bothoto ho feta ho pholile le ho tšosa. 'Me sena se ile sa sebetsa ka tsela eo se ileng sa tlisetsa bana-bashebelli litšeho tse thibang litsebe.
  Dominica o ile a nka lesiba matsohong a hae mme a qala ho tsikinyetsa lirethe tsa bashanyana. Dobrynya le Phoenix ba ile ba qala ho tšeha, ehlile e monate ebile e pholile hoo u ke keng ua khona ho khaotsa ho tšeha.
  Margarita o hlokometse ka pososelo ea prima donna:
  - E, u ngoanana ea pholileng. Ke setsebi sa boithabiso feela. Ke eng hape eo u ka e etsang?
  Dominika o ile a lla:
  - E, ka kakaretso, nka etsa ntho e 'ngoe le e' ngoe ka ho feletseng. 'Me u tla bona sena ho feta hang!
  Dobrynya le Phoenix ba ile ba arohana. Ba ne ba fufuleloa "me mebele ea bona e betliloeng e benya joalokaha eka e tšetsoe ka oli ea mohloaare.
  Margarita o ile a bua ka ho feheloa:
  - Re na le tlhōlo, empa ha re haufi le sepheo sa ho pholosa thobalano e matla. Khoto e mosehla ke ea sera sa rona Bastinda, ea ileng a nyamela ho se motho ea tsebang hore na o hokae. 'Me re tšolla linaoa. Che, eseng lefeela, empa leha ho le joalo ntle le sephetho seo re neng re se tšepile!
  Dominica o ile a bina a re:
  Bophelo ha bo bonolo
  'Me litsela ha li otlolohe ...
  Ntho e nngwe le e nngwe e tla morao haholo
  Tsohle li tsamaile haufinyane!
  Butle-butle, maikutlo a bana ba lokolotsoeng a ile a kokobela. "Me lintoa, esita le tse qabolang, li ile tsa kokobela, "me "mino oa fokotseha.
  Eaba hang-hang ho utloahala lerata. Ho ile ha lla lenaka la alamo.
  Bashemane le banana hang-hang ba tsoa litulong tsa bona 'me ba jere lisabole le marumo. Ba ne ba itokiselitse ntoa.
  Liphokojoe li ile tsa hlaha leholimong. E ne e le lihlooho tse tharo, tse supileng, tse leshome le metso e "meli . Mme ho ne ho ena le tse ngata tsa tsona, le dihahabi tse kgolohadi. Ka tlhaho, lihlooho tse ngata, boholo bo boholo. 'Me har'a bona ho ne ho e-na le moloi ea tloaelehileng Bastinda, ea neng a bonahala a le monyenyane khahlanong le semelo sa lidrakone.
  Dominic o ile a letsa mololi mme a hlokomela:
  - Joooh! Ho bonahala eka ha e e-s'o fele!
  Margarita o ile a bina ha a araba:
  Ke oela ka sefuba, ke tšoara loto,
  Lefats'e le tletse masoba, joalo ka bast...
  Empa kea tseba hore sena ha se pheletso -
  Qetello ke qalo feela!
  Ho ne ho e-na le bana ba bahlabani ba ka bang likete tse mashome a mahlano - sena ke lebotho lohle, ho ne ho se na lidrakone tse fetang makholo a mabeli. Ka hona, bahlabani ba bacha ha baa ka ba baleha. Ba ne ba itokiselitse ho loana le ho fana ka bophelo ba bona ka botebo, mohlomong le ho hlōla!
  Mahlakore ka bobeli a loantšana ebile a ikemiselitse.
  Drakone e kholo ka ho fetisisa e lihlooho tse leshome le metso e 'meli ea luma:
  - U seke oa tšoha! Re ke ke ra loana le bana! Re ba khotso le toka!
  Dominika e ile ea hoeletsa:
  - Joale ke hobane'ng ha u tlile mona?
  Mona Bastinda o ile a puruma, a bososela ka mabifi:
  - Kea tseba hore sepheo sa hau se seholo e ne e le ho fumana maiketsetso a Yellow Rat, eseng ho lokolla makhoba a bana!
  Margarita o ile a hana:
  - Ha e kena-kenane! Leha ho le joalo, re ne re sa batle ho siea bana ba rōna "me le ka mohla re ke ke ra etsa joalo!
  Lihlooho tsohle tse leshome le metso e "meli tsa drakone tsa re hang-hang:
  "Re ananela bokhabane ba hao!" Empa Bastinda o u memela ho bapala papali. Haeba u ka hlōla, o tla u fa rat e mosehla, haeba a etsa joalo, ba bane ba hao e tla ba makhoba a eona ka ho sa feleng.
  Moloi Bastinda o ile a re:
  - Ho joalo! Ho felile ke lehlohonolo! Be, bana, ho na le likhang tse ngata haholo le bona. Tse 'nè tsa hau li tla ba molemo haholo bokhobeng!
  Dominica o ile a ngola a bososela:
  - Re ka bapala papali. E re feela, haeba ho lahleheloa, moloi Bastinda a se ke a re fa feela setšoantšo sa hae sa Yellow Rat, empa hape e be lekhoba la rona.
  Margarita o ile a tiisa, a mo otla ka leoto le sa roala letho:
  - Ho felile ke lehlohonolo! Sena ke sona hantle seo re se hlokang! E ka ba toka haeba Bastinda le eena a ka beha tokoloho ea hae kotsing!
  Ea Lihlooho Tse Leshome le Metso e " Meli a re:
  - A ho be joalo! The artifact le tokoloho ea moloi, khahlanong le tokoloho ea batho ba bane ba bohlokoa - toka!
  Moloi Bastinda o ile a oma hlooho ka moriri o motšo:
  - Ho lokile, ho be jwalo! Leha ho le joalo ke hlola papali ena. Le tsebo ea boselamose e ke ke ea ba thusa!
  e lihlooho tse leshome le metso e 'meli ea puruma.
  - Na u ts'episa hore u tla phethahatsa litšepiso tsa hau haeba u ka hloloa?
  Kaofela ba bahlano ba ile ba hooa ka lentsoe le le leng:
  - Rea fana!
  Moloi Bastinda o ile a nka boto e nang le lisekoere mokotleng oa hae 'me a re:
  - Joale a re qaleng!
  Mme a phuthulla boto, mme hang hang ha hlaha dipalo ho yona. E ne e batla e hopotsa chess ea setso, feela lisekoere e ne e se tse peli, empa mebala e meraro: e tšoeu, e ntšo le e bohlooho. 'Me re ne re e-na le lipalo tse ngata haholo. Ho na le motlatsi, ba fulang ka liqha le ofisiri, molaoli oa sesole, marshal, ballista, koloi ea ntoa le ntho e 'ngoe hape.
  Dominica e ile ea honotha:
  - E, ha ke tsebe le hore na ba tsamaea joang! Sena ha se na toka!
  Moloi Bastinda a araba a bososela:
  - U se u fane ka lentsoe la hau 'me ha ho na moo u ka khutlelang teng. Ho hana ho bapala ho tšoana le ho hlōloa!
  Margarita o ile a lumela:
  - Ke tseba papali ena! Le kamoo lipalo li tsamaeang ho eona! Kahoo ha re bapale!
  Moloi Bastinda o ile a re:
  - Joale! Motho ea ka sehloohong mona ke morena 'me re tla bapala ho fihlela checkmate!
  Bana ba bahlabani ba ile ba opa matsoho. Margarita o ile a sisinya molamu oa hae oa boselamose, "me ka pel"a bona ho ile ha hlaha setšoantšo sa boto e khōlō e nang le mefuta e meraro ea lisele. Mme jaanong diketekete tsa bao e kileng ya bo e le makgoba ba ne ba kgona go mmona ka nako e le nngwe.
  Margarita o ile a ngola:
  - Pele ho ntoa, ke ile ka hlōla papali ea chess khahlanong le Botvinnik ka boeena, le hoja e se motho ka mong, empa papaling ea nako e le 'ngoe. Empa ha a le lilemo li robeli, ho otla 'mampoli oa USSR ho pholile!
  Moloi Bastinda o ile a honotha:
  - Ena ke papali e fapaneng ka ho felletseng! Chess e ne e se haufi le eena!
  Ngoanana oa mokhachane o ile a oma ka hlooho:
  - Kea tseba! E rarahane le ho feta 'me ho na le likotoana tse ling, empa ke khona ho e bapala! Kahoo u se ke ua nahana hore ho tla ba bonolo ho uena!
  Moloi ea moriri o motšo o ile a lumela:
  - Likotoana tsa ka li khubelu - li qala pele!
  Mme a suthisetsa sekgele pele . Margarita o ile a arabela ka ho suthisa motho ea fulang metsu. Papali e joalo ea boiketlo e ile ea qala. Ho ne ho e-na le litšoantšo tse lekholo ka lehlakoreng le leng le le leng, le tse tharo, ntle le marena. Ho na le e 'ngoe ea tsona,' me papali e qetella ka molekane. Sena se setle ebile sea utloahala.
  Bastinda o ile a bapala mme a bososela. Liphapanyetsano tsa pele li ile tsa latela. Ebe mekhoa ea metlae e potlakileng. Dominica o hlokometse hore jester e tsamaea joalo ka mofumahali oa chess ea setso, empa e otla joalo ka knight.
  E, ea thahasellisa. Ofisiri e shebahala joalo ka mobishopo, empa e otla joalo ka morena. 'Me kakaretso e tsamaea joalo ka rook, empa e otla joalo ka knight. Marshal o tsamaea joalo ka mofumahali, empa o otla feela joalo ka rook. Ha e le hantle, lipalo tse matla ka ho fetisisa ke li-viziers tse kholo, li tsamaea joaloka mofumahali le joaloka knight, hape li otla. Ho hlakile hore ho na le mafumahali, 'me a tšoana le chess e tloaelehileng. Ba fulang metsu ba tsamaea joalo ka li-pawn, empa ba thunya lisekoere tse tharo ho ea pele, 'me ba otla tse peli feela. Ho bonahala eka banna ba tloaelehileng ba tsamaeang ka maoto ke bona ba fokolang ka ho fetisisa, empa ha ba fihla moleng oa ho qetela, ba ka fetoha sengoathoana leha e le sefe ntle le morena.
  Koloi e tsamaea joalo ka pere, empa e otla joalo ka tlou. E, hoa thahasellisa hore na ho etsahala joang. Ho boetse ho na le ballista - e tsamaea joalo ka rook, empa e otla joalo ka mofumahali. Rooks, li-knights le babishopo, joalo ka chess e tloaelehileng. Empa ho boetse ho na le unicorn. O tsamaea joalo ka morena, empa o otla joalo ka mofumahali. Le unicorn ea borena. O tsamaea joaloka tlou, empa o otla joaloka grand vizier, ke hore, joaloka mofumahali le knight. E, ona ha se papali ea motlae. 'Me ho na le lipalo tse tharo e' ngoe le e 'ngoe. 'Me u leke ho hong ntle le ho hulanya. 'Me joale, ho bonahala eka Bastinda o se a hapile tšimo e eketsehileng mme a fumane monyetla oa lintho tse bonahalang.
  Ho hlakile hore o na le boiphihlelo ho feta Margarita.
  Dominica ka kholiseho, kapa ka mokhoa o makatsang, o ngotse:
  - Tsamaea ka pere! Pere!
  Margarita o ile a mo phahamisa:
  - U se ke ua kena-kenana! Seo ke lokelang ho se etsa, kea se etsa!
  'Me ngoanana enoa oa mokhelo o ile a sisinya sebopeho sa hae. Bastinda o ile a tsoela pele ho hlasela. Ntoa e ne e le manganga haholo ebile e se na mohau.
  Margarita, e le hore a boele a be le kholiseho e nyenyane le khutso le ho hlahisa pululelo papaling, o ile a qala ho bina;
  E phophoma makwela hodimo, e phahamisa matsoapo;
  Leqhubu, mahlaahlela a leqhoa li ile tsa senya leoatle!
  Mosi o kgaohile, maru a tlala loto;
  Eaba moea o mocha oa pshatla moholi oo!
  
  Ke na le uena holim'a mafika a lebopong la leoatle,
  Ho ruruha ha leoatle ho tsikinyetsa tsebe ea hau!
  Mohlabani o ile a haka molala oa hae ka letsoho le bonolo,
  Morena ea halalelang o tsohile moeeng oa ka!
  
  Litlhōrō tsa lithaba tsa lehloa li khabisitsoe;
  Le lirurubele tsa perela sefubeng!
  Hojana, likepe li ne li solla tlas'a seile.
  U ke ke ua tela toro ea hau 'me ua robala!
  
  Ke ne ke u supa, moratuoa,
  Mahlo a hao a khanyang a tsoa meokhong!
  Etsoe ntle le uena, le lefatše ha lea lekana bakeng sa ka.
  Lifefo le lialuma li luma ka pelong!
  
  Hammoho le uena re tla latsoa khanya e ngata,
  'Me chefo e phunyeletsa takatsong ea bophahamo!
  Pshemola sabole ya hao ka lebitso la matla ao;
  ho sebeletsa !
  Margarita o ile a bina ka mokhoa o phethahetseng, 'me a hlasimoloha, a qala tlhaselo ea makhaola-khang. Ngoanana enoa oa lekoko ha aa ka a tsilatsila ho itela, "me ka nako e "ngoe ho leka-lekana ha lintho tse bonahalang ho ile ha bonahala e le tlokotsi ho eena. Empa mona ke tse ling tse matla tsa maqiti le ...
  Margarita o ile a bua ka pososelo e se nang molato:
  - Molekane, Mofumahali Bastinda!
  O ile a panya habohloko mme a qamaka, a sheba ka nqane ho drakone e kgolo, e hlooho tse leshome le metso e mmedi . E ne e le boholo ba sefofane se seholo sa sefofane , bolelele ba lepheo le leng le le leng e ne e le limithara tse makholo a mabeli - ena ke monster. Mohlomong esita le boselamose bo hlollang ba ngoanana ea khethiloeng-setšoantšisi Dominica bo ne bo sa khone ho hlōla senatla se joalo.
  Moetapele e moholo wa drakone o ile a puruma ka dihlooho tse leshome le metso e mmedi ka nako e le nngwe:
  - U lahlehetsoe ke Bastind. Kahoo fana ka likhau tsa hau ho Yellow Rat - ntho ea bohlokoa ea maiketsetso, 'me u kene bokhobeng ba beng ba hau ba bacha!
  Bastinda o ile a feheloa mme a ntša ntho e entsoeng ka mokotleng oa hae. Ho sa lebelloa, e ne e lekana le kokonate feela, empa e ne e benya ka khanya e khanyang, e mosehla.
  Moloi o ile a e phahamisa 'me a re:
  - Ke oa hau. Joalo ka tsohle tseo e leng tsa ka, joale ke tsa hau!
  Margarita o ile a nka ntho eo ka matsoho eaba o e pata ka mokotleng oa hae. Mme a hlokomela:
  - Sena se setle! Joale, 'na le uena re lokela ho etsa'ng, Bastinda?
  Ka ntle, mosali e motšo e monyane le ea khahlehang o ile a araba:
  - Ke khona ho etsa lintho tse ngata. Ke se ke le lilemo tse fetang sekete. Mme ho thoe'ng haeba nka u ruta mekhoa e sa tsejoeng ea boselamose. Ho lokile, mme hape o be molaodi wa mmuso. Ke na le boiphihlelo bo bongata tabeng ena, eseng feela ho laola bana.
  Margarita o ile a thothomela mme a re:
  "Ke nahana hore mohlomong ke tla o tlohela o tsamaye, ka ha ke entse kano pele ho etsa diketso tse molemo feela."
  Dominica e ile ea honotha:
  - Ho thoe'ng haeba a bua leshano? Re na le batho, ua tseba. Esita le Koran e re likano li ka rojoa maemong a mang.
  'Me setšoantšisi sa ngoanana se bina:
  Nkholoe, bahlanka ba hao ba tla omella;
  U tla ekoa, u tla ekoa...
  Le ba hlapanyang ka lerato tjena,
  Bona feela, ba tla o bolaya!
  Margarita o ile a hana:
  "Ke tloaelo hore baloi ba rona ba boloke mantsoe a bona le likano tsa bona." Ho ba motho ea robileng likano ho bolela ho itlisetsa tsuo le nyeliso e sa feleng ho motho e mong le e mong. Kahoo Bastinda o tla boloka kano ea hae kapa a hane ho e phetha. Kahoo o na le khetho pakeng tsa bokhoba le ho tela liketso tse mpe ka ho sa feleng!
  Moloi ka moriri o motšo o theohile:
  - Ho na le seo u ka nahanang ka sona mona. Le ka mohla u se ke ua etsa bobe, sena se boetse se thata haholo, 'me ha se monate kamehla!
  Dominika e ile ea halefa:
  - Ke hobane'ng ha u etsa qeto bakeng sa rona, Margot? Ke nahana, ho molemo hore e be lekhoba la rona. Mohlanka oa boselamose le ea se nang lilemo o tla ba molemo haholo ka tlung. Ha ea lokela ho ba lekhoba la hau, empa e be lekhoba la rona le tloaelehileng!
  Moshanyana ea sebete Dobrynya o tiisitse:
  - E, ho joalo! Kaofela re bane re ile ra beha tokoloho ea rōna kotsing. Mme o batla ho mo laela a le mong.
  Moshanyana Prince Oenomaus o ile a khetha:
  Hape ke nahana hore ho molemo ho mo tlohela, ho etsa kano ea ho etsa liketso tse ntle feela. Hobaneng, ha u ntse u bokella lintho tse ling tse leshome le motso o mong, u hula lekhoba le uena? Ke moroalo feela!
  Dobrynya le Dominica ba boletse ka bonngoe:
  - Che, ke lekhoba la rona! 'Me re ke ke ra mo tlohela!
  Moetapele oa drakone o ile a re:
  - U na le karohano: tse peli khahlanong le tse peli! Ke etsa tlhahiso ea ho akhela chelete ea tšepe. Haeba e le lihlooho, re tla etsa kamoo Margarita a batlang kateng, haeba e le mehatla , re tla etsa seo Dominica a se batlang!
  Bana ba bahlabani ba ile ba hoeletsa hammoho:
  - Ho lokile! Ho lokile! Ho lokile! Lotho e tla etsa qeto!
  Dominica o ile a honotha ka bohale:
  - Ke mang ea tla lahlela chelete ea tšepe?
  Drakone ea luma:
  - Ke!
  Mme yaba mohatla wa hae o lahlela sedikadikwe sa silifera se fofang moyeng mme se wela hodima tsela e majwe e katilweng. Chelete ea tšepe e ile ea otla 'me ... ea lula moeling oa eona ...
  Drakone ea tonanahali ea tšeha 'me ea araba:
  - Haeba ho joalo, joale ke nka Bastinda e le lekhabunyane la ka. 'Me u sala le sekheo sa hae, rat e mosehla, e le mohope. Feela joalokaha u ne u batla, ka tsela!
  Dominica e ile ea honotha:
  - Le sethuthuthu. Ke batla pampiri e kang ena.
  Drakone ea tonanahali ea letsa:
  - Binelang pina! Mme rona didrakone re tla e ananela. Haeba u e rata, sethuthuthu se fofang sa boselamose e tla ba sa hau. 'Me haeba ho se joalo, joale ... Le uena u tla ba lekhoba la rona!
  Dominika e ile ea halefa:
  - Kahoo u ka re ha u rate lipina tsa ka!
  Drakone ea hlooho e phatlalalitse:
  - Hase feela hore re tla ahlola, empa le sechaba, ho akarelletsa le bana le makhoba a pele!
  Dominica a dumela ka hlooho ka ho feheloa.
  - Joale kea lumela!
  Ngoanana a qala ho bina ka maikutlo le ka maikutlo;
   O apere mohono oa marena 'ohle.
  krimsone, khauta, makhasi a rubi!
  Joalo ka ha lirurubele tsa mantsiboea li fofa,
  "Me lentsoe la meea ke litho tsa likerubime!
  
  Khotso e monate ka ho fetisisa e na le sebaka se seholo nakong ea hoetla.
  Lifate, matlo a likereke tse halalelang!
  Kala efe kapa efe e nang le litšoantšo tse betliloeng,
  Rotholla liperela le majoe a bohlokoahali!
  
  Letamo le ne le koahetsoe ka silevera e tšesaane;
  Litlhase li phatsima ka tlas'a tlhako ea pere!
  Le tšoarana hantle,
  E se eka u ka phela ka thabo tlas'a leholimo le hlakileng!
  
  Letsatsing le khanyang, ke apere seaparo sa ka se hlephileng,
  Li-birche le lipopoliri li tantša lerata la lerato!
  Re hloname ka matsatsi a soabileng ka mohohlong,
  Boloka mehopolo ea liboka le 'na!
  
  Mariha a tla tla, bocha ho ona ke ka ho sa feleng.
  Eseng moriri o moputsoa, litaemane moriring!
  Re tla bokella metsoalle eohle ea rona bakeng sa matsatsi a phomolo,
  'Me a re hlaloseng toro ka litemana tse khutšoanyane!
  Mahofi a sefefo le mehoo ea "Bravo! Encore!", mashome a likete a memetso a ile a tlala lepatlelong lohle. Ena e ne e tla ba hora e khanyang, hora ea tlhōlo ho Dominica, ea ileng a sibolla talenta ea hae e le prima donna!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"