Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Ka Soo Bax Imtixaanka Princess

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Arday qurux badan iyo jilaa filim, Dominika, ayaa ku riyoonaya inay noqoto xiddig shaashad ah. Oo markuu naagtii u yimid iyadii, ayay iyadoo raalli ka tahay iyadii soo raacday oo ku dhammaatay boqortooyadii masduulaagii. Dominica waxay qarisay karti aad u wanaagsan, iyo belaayo la yaab leh ayaa u timid boqortooyadii iyo dawladaha deriska la ah, taas oo keentay in ku dhawaad dhammaan ragga ay noqdaan kuwo la dhibsado. Mid ka mid ah wakiilada ugu dambeeya ee jinsiga xooggan, amiirka elf Oenomaus, ayaa ku guuleystay inuu dib u dhigo dhimashadiisa iyada oo ay uga mahadcelinayaan hadiyadda Dominica. Haddana waa inay iska kaashadaan sidii ay daaha uga qaadi lahaayeen sirta belaayo aan la fahmi karin oo ay soo bandhigi lahaayeen xoogag madow.

  KA SOO BAX IMTIXAANKA PRINCESS
  
  FIIRO GAAR AH
  Arday qurux badan iyo jilaa filim, Dominika, ayaa ku riyoonaya inay noqoto xiddig shaashad ah. Oo markuu naagtii u yimid iyadii, ayay iyadoo raalli ka tahay iyadii soo raacday oo ku dhammaatay boqortooyadii masduulaagii. Dominica waxay qarisay karti aad u wanaagsan, iyo belaayo la yaab leh ayaa u timid boqortooyadii iyo dawladaha deriska la ah, taas oo keentay in ku dhawaad dhammaan ragga ay noqdaan kuwo la dhibsado. Mid ka mid ah wakiilada ugu dambeeya ee jinsiga xooggan, amiirka elf Oenomaus, ayaa ku guuleystay inuu dib u dhigo dhimashadiisa iyada oo ay uga mahadcelinayaan hadiyadda Dominica. Haddana waa inay iska kaashadaan sidii ay daaha uga qaadi lahaayeen sirta belaayo aan la fahmi karin oo ay soo bandhigi lahaayeen xoogag madow.
  HORDHAC
  Waxaa lagu gartaa quruxdeeda naadir ah, quruxdeeda gaarka ah, Dominika Delfinova waxay heshay mid ka mid ah doorarka ugu muhiimsan ee blockbuster "Star Empress". Kani waa filim leh miisaaniyad aad u badan oo ballanqaadaya faa'iido weyn. Taas ka hor, Dominica waxay horey u soo bandhigtay filimo dhowr ah, laakiin waxay heshay oo kaliya pennies. Quruxdeedu waxa ay ahayd mid cajiib ah, timaheedana waxa ay ahaayeen midab aad u ifaya oo dheesha guga ah, dad yarna waxa ay rumaysnaayeen in ay samayn karto midabyo iyo faashash la'aan. Laakiin sidaas ayay ahayd. Dominika wuxuu ahaa mid dabiici ah, timo malab leh oo leh cabbir ku habboon, iyo sidoo kale muruqyo sawiran iyo kala bixin aad u wanaagsan.
  In kasta oo aanay gabadhu ku hawlanayn fanka dagaalka, haddana waxa ay ku dheeli jirtay qoob-ka-cayaaraha. Waxayna lahayd xawli, nimco, iyo iskudubarid aad u wanaagsan oo dhaqdhaqaaq ah.
  Waxay tusaale ahaan, si fiican isu tusi kartaa filimada ficilka ah. Sida gabadh muuqaalkeeda malaa'igtu qarinayso dagaalyahan- shaydaan.
  Hadda intay kabteedii iska siibtay ayay si farxad leh u dhex orday beerta, iyadoo dareemaysa xamaasad wacan oo ka soo baxaysa cawska iyo quruuruxda waddada oo calasheeda qaawan. Lugaha ayaa ahaa kuwo aad u qumman oo soo jiidasho badan, waxaana inta badan laga qaadi jiray sawiro iyada oo caga-cad iyo meel u dhow, taas oo si gaar ah uga farxisay ragga. Dominica waxay ku faani jirtay lugaheeda quruxda badan, waxayna xidhatay goono gaaban ilaa dhaxan.
  Isla markaas ayaa waxaa horteeda si lama filaan ah uga soo muuqatay gabadh. Aad u yar, ayaa laga yaabaa in la yiraahdo, ku dhawaad gabadh. Dominica waxay ahayd mid dheer, muruq leh, xarrago leh, iyo wajigeeda, in kasta oo uu leeyahay simannaan iyo maqaar aan fiicneyn, uma ekayn wejiga gabadh yar oo caajis ah. Oo tani waxay la mid tahay gabadh dugsiyeed, in kasta oo ay si qani ah u lebbisan tahay, oo waxay haysataa qaybo yaryar oo quraarado ah oo korkeeda ka soo laadlaadsan oo si cad cadceedda u dhalaalaya.
  Dominica xitaa waxay u maleyneysay in laga yaabo inay kuwani yihiin dahabka dhabta ah.
  Gabadhii waxay ku shaabadaysay cag yar oo qaawan. Oo waxaa jidka dhagaxa ka soo baxay laamo guduudan oo casaan iyo guduudan leh.
  Dominica ayaa ku qaylisay:
  - Waa maxay khiyaamo! Sido kale ma tahay atariisho aflaan ah mise bandhig faneed?
  Gabadhii ayaa si hoose ugu jawaabtay:
  - Waxaan ahay nymph! Ma jirto wakhti aad ku sharaxdo mar dambe, i raac!
  Gabadhii ayaa gacmaheeda kala fidisay iyadoo aan rumaysnayn:
  - Hagaag, taasi waa... Kaftan wanaagsan! Magacaa?
  Nymph ayaa ku qaylisay:
  - Marquise de Cassandra. Iyo hadal ku filan, daqiiqad kasta oo aad dunidaada joogto waxay u baahan tahay tamar sixir ah oo weyn!
  Waxayna si adag, iyada oo aan sinaba lahayn awood carruurnimo, waxay qabatay Dominica gacanteeda, iyada oo si xooggan u tuujinaysa calaacashadeeda.
  Atariishada filimka xoogga badan oo jilicsan ayaa isla markiiba ogaatay in aysan faa'iido lahayn in la iska caabiyo xajintaas oo kale.
  Inantii, iyadoo adeegsanaysa suulasha cagteeda yar ee quruxda badan, waxay u rogtay dhagaxii giraanta farta murdisa ee gacanteeda xorta ah. Isla mar ahaantaana, Dominika waxay dareemaysay inay ku dhacayso ceel. Waxayna ahayd dareen aad u farxad badan.
  Dabadeed wax walba waxaa ka buuxsamay iftiin dhalaalaya oo dhalaalaya, kaas oo u muuqday in uu dalooliyo unug kasta oo jidhka ah oo xooggan, ciyaaraha fudud, oo qurux badan oo gaar ah.
  . CUTUBKA 1-aad.
  Dominika cagaheeda qaawan waxay dareemeen dusha kulul ee hoosteeda, taasina waxay ahayd dareenkeedii ugu horreeyay. Indhahayga hortooda waxa ka muuqday liiq-liiqasho aad mooddo in ay i indho-tireen hillaac xoog badan, sida blitz-ka kamarad. Gabadhiina markiiba ma aysan awoodin inay aragto halka ay ku dambaysay.
  Cod macaan ayaa la maqlay:
  - Ha baqin! Hadda way gudbi doontaa oo waxaad awoodi doontaa inaad wax walba aragto.
  Dominica way guulaysatey oo way ilbaxday. Cagaheeda qaawan ayaa bilaabay in ay dareemaan kulayl. Cidlo gabdho ah oo qaawan ayaa hoosteeda wax gubanaya, sida cammuudda Saxaraha duhurkii. Dominika wuxuu jeclaa inuu ku ordo kabo-la'aan. Gaar ahaan markii aan la qabsaday inta lagu jiro baaritaanka shaashadda.
  Markii ay gabar ahayd, waxaa loo soo bandhigay in ay ciyaarto sarkaal sirdoon oo dhinac ah.
  Dabcan, inta lagu jiro dagaalka, gabdhuhu waxay ku socdeen caga-la'aan xagaaga, maadaama kabaha la daryeelo, iyo si la yaab leh, markaad socoto wakhti dheer, xitaa way fududahay.
  Oo aakhirkiina waxay u kaxeeyeen inay daldalaan iyadoo caga-cad baraf da'da. Tani waxay ku jirtaa qaabka Zoya Kosmodemyanskaya, kaliya Dominika waa midab madow oo aad u qurux badan, waxayna leedahay soo jiidasho dabiici ah. Oo marka uu dhoola cadeeyo oo uu ilkahiisa caddeeyo, oo aad mooddo in laga sameeyay luul dabiici ah, waxa uu si buuxda uga saarayaa saqafka ku dheggan.
  Oo halkan cidhifyadu way gubanayaan, oo si uun bay u kulul yihiin. Waxay ahayd diiran Moscow bishii Maajo, laakiin ma wici kartid kulayl.
  Oo halkan, waa sida meel Carabta ka mid ah duhurkii. Halkaas ayaa ka sii kulul. Mar waxa ay filim ku duubtay Emirates, waxa ay noqotay in ay cago-la'aan ku dul socoto ciidda. Dabeeci ahaan, subaxdii, markii ciiddu ay yara qaboojisay habeenkii, laakiin ay weli kulushahay, waxay xitaa cagaheeda ku subkay Vaseline si ay u fududaato.
  Laakiin carruurta xaafadda ayaa caga-la'aan ku orda, ugu yaraan dadka saboolka ah, wayna qoslaan, iyagoo muujinaya ilkahooda yaryar, iyaga oo aan la kulmin raaxo.
  Runtii, indho-sarcaadkii indhaheeda ayaa istaagay, Dominica waxay aragtay inay ku sugan tahay barxadda magaalada. Dhagax-dhagaxyada quruxda cagaha hoostooda waxay ahaayeen liimi iyo guduud. Guryaha ku hareeraysanna waa dhaadheer yihiin, aad u qurux badan, sida haddii ay ku yaalaan bartamaha St. Petersburg, halkaas oo qadiimiga la ilaaliyo. Kaliya halkan dhismayaashu waa kuwa dhaadheer oo xitaa ka sii firfircoon, midab leh, qani ah, raaxo leh oo faahfaahsan.
  Oo waxaa jira caleen dahab ah oo badan, taas oo shaki la'aan ku faraxsan isha. Waxaana wadooyinka taagan hablo badan oo qurux badan. Iyaga, biligleynaya kabo-la'aan, qurux badan, madoobayn, lugaha murqaha ah, waxay bilaabeen inay hareereeyaan Dominica iyo markise-nymph-keeda soo jiidashada leh.
  Gabdhuhu waxay ahaayeen dhamaantood, iyada oo aan laga reebin, qurux badan, da 'yar, kabo cad, laakiin xiran dahabka. Qaarkood waxay leeyihiin dahab badan oo leh dhagaxyo qaali ah, kuwa kalena waxay leeyihiin wax yar. Dhawr hablood ayaa xidhnaa khamiisyo gaagaaban oo cadcad oo kaliya.
  Tani waa waxa ay addoommadu u ekaayeen marka ay sameeyeen filimaan ku saabsan wakhtiyadii hore, Dominika ayaa xusay.
  Si kastaba ha ahaatee , dhammaan gabdhuhu ma ahayn dad. Qaar waxay leeyihiin dhego sida lynx, qaar kalena waxay leeyihiin sanka gorgorka. Dhowr gabdhood ayaa ka yaraa, sida Marquise de Cassandra, gabdho kaliya, laakiin way iska qaadeen oo dhaqaaqeen iyagoon cagaha yar ku taaban laamiga.
  Boqortooyo dhan oo gabdho ah, oo aan ka cabsan laamiga kulul, ayaa si qaawan u soo bandhiga cidhib casuus ah oo qaawan.
  Oo waxay ku hareereeyeen Dominica iyo marquise iyagoo wata faraanti, oo dhoola cadeynaya, aamusnaan.
  Gabdhuhu waxa ay ka soo burqanayeen ur aad u macaan oo ah jidh yar oo muruq ah
  ee jinsiga caddaaladda ah, oo lagu daray cadar qaali ah.
  Sidoo kale qaar baa gacanta ku haystay hub. Gaar ahaan, qaansooyin, qaansooyin is-goysyada si xarrago leh u qaabaysan, seefo, seefo, tooreeyo iyo gabooyeyaal.
  Waxay ahayd mid aad u xasuusan waxyaabo dheeri ah oo loogu talagalay duubista filimka khiyaaliga ah; xitaa waa la yaab in ay ku guulaysteen inay soo ururiyaan qurux badan oo aan cillad lahayn, qaloocsan, quruxda ciyaaraha ee hal meel ah.
  Inta badan habluhu waxay ku dhowaayeen inay qaawan yihiin, kaliya naasaha iyo miskaha ayaa lagu daboolay dahab ka samaysan dhagaxyo qaali ah.
  Ilaa 12 gabdhood oo xidhan tuubbado suubban ayaa jilba joogsaday, iyagoo haysta caagadaha sharaabka ee dhalaalaya platinum iyo saxaarad dahab ah oo cunto iyo midho kala duwan ah.
  Dominika iyada oo jahawareersan ayaa ku gunuunacday:
  - Maxaad aniga iga rabtaa? - Oo waxay ku dartay in yar oo kalsooni leh. "Haddii aad haysato waqti, waxaan diyaar u noqon doonaa inaan ka soo muuqdo waxyaabahaaga dheeriga ah, kaliya si fiican ii sii."
  Marquise nymph ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Sida muuqata ma u malaynaysaa inuu kani yahay filim? Maya, tani waa Boqortooyadii Elf- Dragon !
  Dominique wuu qoslay oo booday. Cidhibtaydu waxay u gubteen si naxariis darro ah. Waxay ka ruxday tusbax dhidid ah. Hagaag, waa kulushahay. Sida saxaraha Carabta. Waxaa la yaab leh sida quruxda halkan ugu socdaan kabo-la'aan, oo maqaarkoodu uusan ka soo bixin qorraxda.
  Aaway iyada? Sida iska cad maaha in Russia...
  Dominica waxay jaleecday cirka oo ay foodhisay. Cirku waxa uu ahaa jaale, daruuro naadir ah waxa ay ahaayeen liimi, waxaana mar qura shidnaa dhowr iftiin ... La yaab ma laha in uu aad u kulul yahay. Intaa waxaa dheer, nalalka ayaa si qurux badan u qaabaysan, oo leh curls ama geeso ...
  Dominika waxay dareentay inay jirran tahay. Sidan oo kale ayay dadku u waalan yihiin. Wajigeedii quruxda badnaa ayaa qalloocan oo cirro noqday.
  Way gilgishay, laakiin laba hablood oo dhego leh ayaa ku taageeray. Wakiilada jinsiga caddaaladda ah ayaa kala qaybiyay, iyo quruxda caddaanka ah, tubooyinka translucent waxay keeneen weelasheeda cabitaanka qaawan, si qurux badan oo murqaha ah ee gabdhaha. Oo khamri sumurud bay ku shubeen weelal dahab ah.
  Dominika waxay u cabtay hunguri. Waxayna dareentay in khamrigu uu si aan caadi ahayn u macaan oo dhadhan fiican leh, tamar, xoog, iyo xoog ayaa isla markiiba xididdada ka soo dareeray.
  Oo cagihii hore ee gabadhu ma gubin wax aad u badan, ama halkii, waxay dareemeen diirimaad wacan, heerkulka agagaarka ayaa noqday mid ku habboon, sida riyo.
  Dominique ayaa kor u qaaday oo ruxday madaxeeda midabka caleen dahab ah, iyadoo ku qaylinaysa:
  - Salaan hurdayaasha!
  Markaas ayay gabadhii si degdeg ah isu saxday:
  - Waan ku faraxsanahay inaan la kulmo walaalahay, ama halkii, walaalahay maskaxda ku hayaan!
  Habluhu way sacab tumeen. Oo waxay ku heesi jireen:
  - Waxaan kuu rajaynaynaa farxad,
  Waxaad tahay rajadayada, i rumayso...
  Wadooyinka loo maro adduunyada kale -
  Albaabka waa laga furay!
  Marquise de Cassandra:
  - Haa, waa inaad na caawisaa. Taasna waxaa jiri doona abaal-marin aad u weyn.
  Dominica ayaa garbaha muruqa ah ruxday oo yaabban waydiisay:
  - Oo sidee baan ku caawin karaa?
  Inantii nafta ahayd ayaa damacday inay wax tiraahdo, markii buunka iyo sanqadhii baalasha la maqlay. Dhammaan wakiillada tirada badan ee jinsiga caddaaladda ayaa hal mar jilba joogsaday oo foorarsaday qaanso ixtiraam leh.
  Marquise ayaa sidoo kale ku nuuxnuuxsatay Dominique:
  - sidoo kale sujuud.
  Gabadha Aktarada ah ayaa si yaab leh u weydiisay:
  - Maxay?
  Inantii nafta leh ayaa qaylisay:
  - Dragon Duchess ayaa kula kulmaya. Dragons ayaa xukuma boqortooyadeena. Kaalay, hal jilib!
  Dominica waxay go'aansatay inaysan jebin kibirkeeda. In kasta oo ay ka baqday in laamiga kululi uu gubo jilibkeeda oo aan madaw lahayn, oo naxaas khafiif ah. Laakiin maqaarku wuxuu si cad u noqday mid xoog badan oo jilicsan. Way caddahay in dadka halkan joogaa ay kabo la'aan tagaan maahan saboolnimo darteed. Laakiin sababo ka sii daran oo weli u baahan in la caddeeyo.
  Dabadeed masduulaagii duchess lafteedii ayaa soo muuqatay. Bahal saddex madax leh, midab aad u dhalaalaya, sida balanbaalista. weyn, sida dagaalyahan wanaagsan, laakiin ma cabsado at dhan, ama aan cabsi haddii ay iyada.
  Madaxyadu waxay u ekaayeen kuwo yaryar, oo waxaa korkooda ka iftiimay taajaj yaryar oo dhalaalaya.
  Markii masduulaagii naagtu soo ag duuleen, hablihii baalasha hoostooda waxay beddeleen midabkoodii oo noqday lilac, ka dibna sumurud. Tani waxay noqotay qurux.
  Dominica waxay la mid tahay sidii wax higaad ah. Tani waxay ahayd markii ugu horeysay ee ay aragto masduulaagii dhabta ahaa ee dhabta ah. Haa, filimada, dabcan, waxay sameeyaan jiidisyo wanaagsan iyagoo isticmaalaya sawirada kombiyuutarka. Laakin masduulaagan waa dhab, aad u qurux badan oo qurux badan.
  Madaxii, kii dhexda ku jiray, ayaa weydiiyey, codkeedu aad buu u macaanaa:
  - Aad baan ugu faraxsanahay inaan ku arko, martidayada ka timid meeraha Earth!
  Dominica oo dhoola cadeynaysa ayay ku jawaabtay:
  - Aad ayaan ugu faraxsanahay inaan ku arko sidoo kale!
  Dragon Duchess wuu lulay oo sii waday, madaxa midigta ayaa horay u hadlaya:
  - Waanu ku martiqaadnay sababtoo ah xididdada dhiiggaaga ayaa ka qulqulaya dhiigga kan qudhiisa, ma garanayo cidda halkaas deggan, ma garanayo meel!
  Dominika Delfinova ayaa mid ka mid ah lugaha qaawan ee qaawan ku salaaxay tii kale waxayna ku tidhi iyada oo wareersan:
  - Waa sida, maan fahmin!
  Madaxii masduulaagii duchess ee bidixda ku yaal ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Oo annagu ma fahmin tan nafteena. Si kastaba xaalku ha ahaadee, waxaa ina haysata dhibaato aad u xun, oo waxaynu la mid nahay dad qarqiyey, oo caws ku dheggan!
  Dominica waxay ku shaabadaysay cagteeda qaawan oo aad u sasabasan waxayna ku heesay:
  - I qabo, caws, i qabo,
  Marka ay jiraan shan iyo toban dhibcood hareeraha duufaanka...
  Kala jeex cadawga ciyaalku leeyahay.
  Qadarka ayaa sidan igu soo tuuray nolosha!
  Gabdho nooc walba leh ayaa gacmaha iskula tumay, waxayna ahayd mid aad u qurux badan oo qabow.
  Madaxa dhexe ayaa mar kale yiri:
  - Markaa, waxaa nagu dhacay belaayo yaab leh. Wakiilada jinsiga xooggan, ha ahaato elves, bini'aadamka, trolls, hobbits, vampires, gnomes iyo kuwa kale ee ku nool caalamkayada, sababo aan la garanayn waxay bilaabeen inay u jeestaan dhagax iyo burbur. Waddankeena, marka laga reebo orcs iyo gnomes, waxaa jiray laba iyo toban jeer ragga ragga ah marka loo eego dheddigga, oo hadda waxay ku dhowaad gebi ahaanba waayeen! Dabcan, tani waa masiibo!
  Dominika wuu qoslay oo yiri:
  - Tani aad bay cajiib u tahay! Haddii kale ma jirto meel looga baxo nimankan dhogorta leh ee dhogorta leh! Iyo tan ugu muhiimsan, ninku waa ka fool xun yahay, isagoo dheri iyo madax bidaar leh, laalaabtay, inta uu kugu dheggan yahay.
  Mid ka mid ah elves ayaa diiday:
  - Caloosha dheriga leh, laalaabtay iyo bidaarta ma jiraan! Xataa ma laha gadh iyo shaarubo.
  Dominica waxay tiri:
  " Intaa waxaa dheer, aad bay qaali u tahay in lagu lug yeesho dhalinyaradan!" Iyagu ma oggolaadaan marin habaabin. Aad baan ugu daalay taageerayaashan. Adiguna, Ilaah baa mahad leh, ha haysan kuwan damaca leh, dhididka ah, ee ragga ah, oo waad nasan kartaa oo aad nasan kartaa.
  Dhammaan saddexdii madax baa hal mar onkoday:
  - Aduun aan rag lahayni waa ay dhimanaysaa! Marka la barbardhigo dadka meeraha Dunida, waxaynu nool nahay waqti aad u dheer, gaar ahaan jiidisyada. Haa, waa caajis rag la'aan, mana jiraan wax wada noolaanshaha caalamka oo aan lahayn jinsiga xooggan.
  Gabdhuhu waxay sameeyeen sawaxan ay ku ansixiyeen. Mid baa gunuunacay:
  - Dhammaan raggayaga waa qurux badan yihiin! Beri hore , kumanaan sano ka hor, nimanka bini'aadamka waxay lahaayeen timo, baro bidaar ah, laalaab, caloolo, laakiin hadda dhammaantood waa dhallinyaro, qurux badan, qaloocsan oo udgoon, sida elves!
  Dominika way qososhay oo ilbaxday ... Markaas ayay ku jawaabtay:
  - Waayahay! Waxaa laga yaabaa in dhowr bilood gudahood aan bilaabo inaan u xiisay ragga. Kaliya ma fahmin sida aan ku caawin karo?
  Madaxa midig ee masduulaagii duchess ayaa ku jawaabay:
  - Si daacad ah, annagu ma naqaan tan nafteena. Laakiin waxaad haysataa dhiigga makhluuqa ka yimid caalam kale, halkaas oo dhammaan dadka deggan aan lahayn laba jinsi, sida aan ku leenahay Dhulka, laakiin saddex. Waxaana laga yaabaa inay tani naga caawiso inaan dib u soo ceshano raggeenna!
  Dominica way ruxday oo waxay tidhi:
  - Makhluuqa saddex-sexual ? Haa, waan akhriyay sheekooyinka sayniska, tani aragti ahaan waa suurtagal!
  Inantii nymph ayaa luxday:
  - Haa! Cudurku iyaga ma taaban. Laakiin yaa dammaanad qaadi doona in caabuqa aanu soo bixin kaas oo hoos u dhigaya jinsiga caddaaladda ah? Wayna ka sii xumaan kartaa! Oo xataa iyada oo aan jinsiga ka xoog badan lahayn, haddii gardaro soo galo caalamkayada, markaa ma heli doonno fursad aan dib ula dagaallano.
  Gabadha Aktarada ah ayaa luxday:
  - Waayahay! waan ku damqanayaa. By habka, tani ma iman kartaa Earth?
  Madaxa bidix ee masduulaagii duchess ayaa xaqiijiyay:
  - Haa! Waa suurtogal. Markaa ha u malayn inay axsaan ku weydiinayaan. Waxaad leedahay walaal ka yar, wuxuuna sidoo kale jilaa filimada. Ma doonaysaa in wiilkan uu dhagax noqdo oo uu siigo noqdo?
  Dominica waxay si cadho leh ugu tuntay cagteeda qaawan oo ay xanaaqsan tahay:
  - Wax badan ayaad iga taqaanaa!
  Inantii oo Nayfi ah ayaa ku jawaabtay:
  - Waxaan mararka qaarkood jecelnahay inaan ka daawano filimada meerahaaga. Waxaa si toos ah looga soo dejisan karaa internetka, kaas oo aan u baahnayn kharashyo badan oo tamar sixir ah. Waa sababta aan adigana kuu aragnay. Oo carwooyinka sare waxay dareemeen auragaaga gaarka ah, waxayna arkeen walaalkaa, sidoo kale wuxuu leeyahay qayb taas ka mid ah, ma garanayo cidda!
  Dominica way qaylisay oo qaylisay:
  - Waxaan hubaa in wax kasta oo aan macquul ahayn ay suurtagal yihiin! Si kastaba ha ahaatee , waxaa ii fiicnaan lahayd inaan wax ku barto maqnaanshaha!
  Marquise de Cassandra wuxuu leeyahay:
  - Dhab ahaantii, tani waa waxa ay tahay inaad sameyso. Wax baro, baro oo baro mar kale!
  Gabadhii ardayad ahayd ayaa si xun u gunuunacday:
  Maxaa kale oo tan loogu talagalay?
  Isla markiiba, saddexdii madax ee masduulaagii duchess ayaa si isku mid ah oo is-waafaqsan ugu hadlay codadkoodii wacnaa:
  - Waxba kama taqaan sixirka iyo sixirka! Oo waxaad u baahan tahay inaad leedahay aqoon ballaadhan oo aasaasi ah si aad noo caawiso. Markaad ka qalinjabiso Imperial Dragon Academy of Dularis , waxaad yeelan doontaa awood aan hore loo aqoon oo kuu ogolaan doonta inaad xirato taajka amiirada sixirka. Oo kaliya kiiskan waxaad awoodi doontaa, ama halkii, waxaad heli doontaa ugu yaraan fursad yar oo aad ku soo celiso wakiilada jinsiga xooggan ee ka soo jeeda dhulka hoostiisa.
  Dominic wuu qayliyey oo yidhi:
  - Oh, waxa aanan jeclayn waa barashada!
  Runtii, waxay jeclayd inay dheesho, booddo, oo ay jisho filimada. Xitaa aad ayaan u jeclaa. Laakiin waxbarashadeeda aad ayay ugu adkayd. Xataa waxa ay iska diiwaan galisay waax lacag ah si ay u hesho shahaadadeeda dadaal yar. Runtii, way fududahay sidan.
  Dominica ma soo galeen akadeemiyada haba yaraatee haddaanay moodi lahayn waxbarasho sare la'aanteed. Waxaa intaa dheer, xitaa bilyaneerada ma guursan doonaan gabadh aan shahaadada lahayn.
  Laakiin si aad u guursato oligarch, sida hodanka ah ee suurtogalka ah iyo, isla mar ahaantaana, la doorbidayo da'da, jirran iyo gebi ahaanba waayeel. Markaa ka takhalus, noqo carmal bilyaneer ah oo u noolow raaxadaada.
  Oo adigu qor qoraallada filimada. Xitaa fikrad bay lahayd. Waxayna ku jirtaa doorka hogaanka. Sida Emperor Palpatine , ama halkii, ruuxiisa mugdiga ah wuxuu u guuray gabadh clone ah wuxuuna bilaabay inuu abuuro boqortooyo cusub oo leh guulo.
  Haa, taasi waa wax weyn ! Si kastaba ha ahaatee, doorkeeda hoggaamineed si kastaba ha ahaatee ma xuma, waxayna u urisay lacag badan. Laakin ... Hadda, waxay noqotay mid lagu dhufto . Waxayna ku qasbanaan doontaa inay sameyso waxa ugu yar ee ay jeceshahay - waxbarasho!
  Dominica ayaa cod gariiraysa ku waydiisay:
  - Maxaa dhacaya haddii aan diido?
  Gabdhihii ku xeernaa ayaa buuq iyo sawaxan ka sameeyay. Mid baa ku dhawaaqay:
  - Ku toog cidhibteeda!
  Saddexdii madax ee masduulaagii Duchess ayaa ku jawaabay:
  - Ma lihin xaq damiir ah oo aan kugu qasbi karno. Si kastaba ha ahaatee, si lagaaga soo saaro meeraha Earth, waxaa loo baahday tamar qaali ah oo qaali ah. Soo noqo, haddii aad rabto inaad soo noqoto, bixi kharashka safarka halkan, khamriga qaaliga ah ee aad cabtay, iyo tigidhka soo noqoshada.
  Dominica ayaa qaylisay:
  - Xaq maaha in wax aanan rabin in aan sameeyo! Waxaa la igu dhaqaaqay rabitaan ka dhan ah!
  Madaxa dhexe ee masduulaagii naagta ayaa ku jawaabay:
  - Waxaad tahay, laga yaabee, mid ka mid ah fursadahayadii ugu dambeeyay! Run, weli waad isku dayi kartaa walaalkaa, laakiin weli waa wiil, si kastaba ha ahaatee , nin, oo isna wuu ku dunsan karaa boodhka.
  Dominique aad buu u qayliyey:
  - Ha taaban walaalkay! Shaqadiisu maaha!
  Dragon Duchess ayaa si aan macquul ahayn u waydiiyay:
  -Ma diyaar u tahay inaad wax barato si aad u noqoto amiirad? Bal qiyaas fursadaha aad heli doonto. Duqoomi maysid, oo waxaad noolaan doontaa dhawr kun oo sannadood, iyo xataa haddii aad hesho sixir aad u sarreeya oo aad noqoto ilaah aan dhimanayn. Oo waxaad yeelan doontaa maamulayaal iyo boqortooyadaada!
  Dominica si aad ah ayay u neefsatay oo si rayr leh u tidhi:
  - Aan wax yar ka fikiro.
  Gabadha marquise ayaa xaqiijisay:
  - Haa, ha ka fikiro. Waxay u baahan tahay inay si fiican u barato adduunkeena. Ha la qabsado oo ha miyirsado. Oo isna wuxuu qaadan doonaa go'aan sax ah.
  Dragon Duchess wuxuu si dhab ah u lulay dhammaan saddexda madax:
  Ha ku dhex wareego magaalada. Way weyn tahay oo qurux badan tahay. tus Cassandra, oo hablahana jidka siiya. Ha faragelin!
  Galmadii cadaalada way kala tagtay. Marquise-ka nymph wuxuu ka soo qaaday saxaaradda wax u eg pizza wuxuuna u dhiibay Dominika:
  Halkan, wax cun! Waxaad noqon doontaa mid xoog badan.
  Gabar ku labisan jubbada ayaa ku shubtay khamri, oo mar hore casaan ah, ku shubtay koob dahab ah oo laga soo qaaday weel platinum ah . Dominika ayaa si taxadar leh u qaniinay bisaha. Waxay noqotay mid aad u dhadhan fiican leh, gabadhuna waxay bilowday inay wax cunto, si kalsooni leh, oo ay ku dhaqdo khamri, macaan iyo caraf udgoon.
  Taas ka dib, Dominica niyadda ayaa si aad ah kor ugu kacday. Waxayna ku heesay:
  Hadyada macalimiinta,
  Waqti ayay ila qaateen...
  Wax la'aan bay i bareen...
  Kadibna gabadhii ardayada ahayd ma aysan helin qaafiyad ku haboon, waxa madaxeeda quruxda badan ka biligleynayay waxa ay u ekaayeen mid aad u fool xun oo aan munaasib ahayn.
  Way wada baxeen, oo naantii baa gacanta ku haysay. In kasta oo ay madax ka gaaban tahay oo ka khafiifsan tahay kan xoogga badan oo dheer iyo muruq ahaan Dominika.
  Labadii gabdhoodba cago qaawan bay ku shaabadeeyeen, waxayna ku dhaqaaqeen xawaaraha cawrada yaryar.
  Guryaha hareeraha waxay ahaayeen kuwo aad u qurux badan . Ma jiro magaalo dhulka ku taal oo weligeed sidan u qurux badan. Waxa kale oo jiray ubax halkan ka baxayay, aad u weyn, dhalaalaya oo udgoon. Wax kasta oo ku saabsan magaaladan waxay ahaayeen kuwo qurux badan oo soo jiidasho leh.
  Iyo gabdho badan. Si aad u qurux badan u labisan , ama, liddi ku ah, si xishood badan, iyo gabdhaha qaar ayaa dhaqay waddooyinka. Laakiin qof kastaa waa da 'yar, cusub, qurux iyo kabo-la'aan.
  Dominica ayaa si yaab leh u weydiisay:
  Waa maxay sababta aysan u xidhin kabo, ama ugu yaraan flip-flops?
  Marquise de Cassandra ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Kani waa sixirka meerahan. Waxay naga caawisaa inaan ilaalino dhalinyarada weligeed ah, tuurno sixirka, iyo suulasha qaawan ayaa sidoo kale loo isticmaali karaa dagaalka!
  Gabadha fanaaniinta ah ayaa qososhay oo tiri:
  - Tani waa cajiib! Guud ahaan, markii aan yaraa, waan ka xishoon jiray inaan ku socdo kabo-la'aan, sababtoo ah waxaan rumaysnaa in tani ay calaamad u tahay saboolnimada ba'an. Laakiin markaas waxaan la qabsaday filimada. Waxaa intaa dheer, waxay ahayd lagama maarmaan in cidhifyadu ay noqdaan kuwo yar oo qallafsan markii aan ciyaaray walaashii Spartacus carruurnimada, ama noocyada kala duwan ee qaybaha. waan ka helay Laakiin haddii aad Moscow ku dhex wareegtid cago-la'aan, waxaa lagugu khaldami doonaa qof dhimirka ka buka, oo caabuq iyo wasakh badan ayaa waddooyinka yaalla!
  Inantii nymph ayaa luxday:
  - Haa - taasi waa wax la fahmi karo! Intaa waxaa dheer, orodka kabo la'aanta ayaa aad u jilicsan, maadaama maqaarka dagaalyahanku uu aad uga xoog badan yahay cirifka kabaha ugu qaalisan, waana mid laastikada, jilicsan oo lagu soo oogay sixir!
  Way dhaqaaqeen. Waxaad arki kartaa sida ay u sarreyso, sida dabaysha munaaradda TV-ga Ostankino, jets-ka qulqulka isha. Sidaa darteed waxay ka baxaan, liddi ku ah shuruucda fiisigiska. Diyaaraduhuna waa kuwo midabyo badan leh. Sidee u qurux badan tani.
  Oo waa maxay daaraha waaweyn ee ku wareegsan? Sidee wax walba u qurux badan yihiin halkan. Sharciguna kuma eka dahab keliya, laakiin sidoo kale wuxuu leeyahay bir liimi ah oo dhalaalaya oo aan la aqoon dhulka.
  Dominica waxay tiri:
  - Magaaladaadu waa sida sheeko sheeko. Gabdhuhuna waa qurux, sida janno dhab ah, oo aan ahayn mid la hindisay, sida kuweena oo kale!
  Cassandra wuu qoslay oo weydiiyey:
  - Maxaad u malaynaysaa in jannadaadu ka samaysan tahay?
  Gabadha fanaaniinta ah ayaa si macquul ah ugu jawaabtay:
  - Sababtoo ah wuxuu leeyahay sifooyin is khilaafaya. Diin baa mid tidhaahda, mid kalena wax kale bay tidhaahdaa, mid saddexaadna waxay tidhaahdaa caksigeeda!
  Marquise nymph ayaa luxday:
  - Haa, waan ogahay! Internetkaga ayaan eegay. Way ka sahlan tahay inaad u safarto Dhulka. Way ka sahlan tahay in xitaa elves fudud, trolls iyo dadku ay fuuli karaan oo ay daawan karaan filim. Iyada oo dhammaan quruxda adduunka sixirka, waxaan, nasiib darro, ma haysanno tignoolajiyada horumarsan sida dadka Dunida. Waxaad tahay hiwaayadda sixirka, laakiin horumarinta tignoolajiyadayadu waa barafoobay!
  Dominica ayaa si yaab leh u weydiisay:
  - Maxaad u xayirtay tignoolajiyada?
  Namfigii oo codkeeda hoos u dhigaya ayaa ku jawaabay:
  - Annaga maaha. Kuwani waa jilooyin. Sida muuqata ma rabaan inay wiiqaan awooddooda. Inkastoo, dabcan, ay noo ogolaadaan inaan si caadi ah u noolaano, iyo qaar xitaa raaxo leh, laakiin ... Aan ka hadlin taas!
  Mar labaadna hakad baa dhacday. Raaxada agagaarka waa, dabcan, super. Wax walba aad bay u qurux badan yihiin, sida qurxinta, taallo, guryo iyo macbadyo.
  Haa, macbadyo, dabcan, aad bay u kala duwan yihiin. Ma aha sida caadiga ah ee Dhulka marka la eego waxyaabaha la midka ah. Waxayna gabi ahaanba ku kala duwan yihiin qaabka, midabaynta, iyo qaabka . Dabcan , qurux badan. Halkan waxaa ah tirooyinka, iyo qubbadyada, iyo geesoolayaasha, prisms iyo wixii la mid ah.
  Iyo macbudyo badan ayaa leh domes qaab burooyinkeeda ubaxyada ugu quruxda badan.
  Dominica waxay eegtay lamaanaheeda waxayna waydiisay:
  - Waxaad u egtahay gabadh dugsiyeed ... Laakiin dhab ahaantii da'daadu waa imisa?
  Cassandra ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Dadku waxay leeyihiin odhaahdan: Caado maaha in gabadh la waydiiyo da'deeda!
  Gabadha fanaaniinta ah ayaa hadalkeeda ku soo koobtay:
  - Malaha wax badan.
  Inantii nymph ayaa luxday:
  - Waxaa laga yaabaa in! Laakiin waxaan ku noolnahay in ka badan elves, trolls, dadka, iyo xitaa gnomes iyo vampires. Maxaa yeelay, waxaynu ku haysannaa dhiiggii ilaahyada, oo waxaynu nahay dad qaraabo ah oo iyaga la jira. Inta soo hartay waxay leeyihiin xidhiidh aan toos ahayn oo aan dhimanayn .
  Dominica ayaa soo koobtay:
  Dhammaanteen waxaan nahay wiilal iyo gabdho Ilaah. Xoogaa
  Cassandra waxay riixday suulasha oo qaawan.
  Kadibna waxaa gacmihii nymph ka soo muuqday ushii sixirka. Aamusnaan bay u tidhi:
  - Waxay leedahay xidid masduulaagii gudaha. Tani waa farshaxan aad u awood badan, qaali ah oo naadir ah. Laakiin sidoo kale waxaa ku jira xoog weyn. Ku tusi saamaynta?
  Dominica isagu wuxuu leeyahay:
  - Waxaan daawaday taxane ku saabsan wiil sixirka usha sita. Laakiin waxaa halkaas jooga wiil caato ah , oo timo madow iyo muraayado leh. Ma aha sida walaalkay - qurux badan, muruq leh timo timo cad leh. Jid ahaan, waxaan sidoo kale ciyaaray dagaalyahan iyo saaxir labadaba!
  Cassandra wuxuu xaqiijiyay:
  - Waan ogahay walaalkaa. Haa, waa wiil aad u qurux badan, oo aan caadi ahayn. Oo ka duwan adiga, horyaalka adduunka ee karatee ka mid ah carruurta.
  Dominika ayaa si quudhsasho leh u khuuraday:
  - In kastoo uu wiil yahay, haddana waa nin! Laakiin ragga, dagaal iyo dagaal waa wax caadi ah.
  Inantii oo Nayfi ah ayaa ku jawaabtay:
  - Waxaan haynaa laba iyo toban jeer ragga ragga ah ee ka yimid dadyowga waaweyn ee Boqortooyada: dadka, elves, trolls, hobbits iyo vampires. Markaa jinsiga caddaaladda ah waa inuu sidoo kale la dagaallamo. Taas beddelkeeda, orcs iyo gnomes dhexdooda waxaa jira laba iyo toban jeer in ka badan ragga dumarka. Markaa xataa si uun bay noogu fududaatay sidii hore. Orcs iyo anigu si joogto ah ayey u dagaallameen, oo waxay u fuuleen sidii toad si ay u cidhiidhyaan, hadda ma jiro qof la dagaallama. Inkasta oo dheddigga iyo orcs, si daacad ah, aan aad u badan. Laakiin gnomes-ka ayaa ka sii wanaagsan , waxay u egyihiin hobts dumar ah. Gnomes laftoodu da'doodu way da'aan, way cawraan, oo waxay koraan gadh dheer, laakiin ilaa ay ka dhintaan aad bay u dhaqso badan yihiin, oo in kasta oo laalaabyada, waxay ceshadaan dhammaan ilkahooda. Haddii ilig la soo dhuftona dib u soo baxa!
  Dominica ayaa luxday:
  - Waayahay! Waxaad la mid tahay shark. Waxaanse mar aan weydiiyey, haddii bani"aadamka laga abuuray araggii iyo ekaantii Eebbe, haddaba maxaa ilkahiisa u daciifsan. Wadaadkiina wuxuu ku gunuunacday wax u eg, hilib dembi baa cuslaaday. Jid ahaan, markii iliggii walaalkay la garaacay, waxay dib u soo noqdeen macno ahaan maalin gudaheed. Xataa waxaan rabay inaan dhakhtarka geeyo . Dabadeed anigu maskaxdaydii baan beddelay, waxay u baran doonaan ilmaha sidii jiir shaybaadh ku jira!
  Cassandra ayaa lulay.
  - Waa sax! caqli baad tahay Laakiin ma jecli inaad wax barato.
  Inantii ayaa si xoog leh u ruxday:
  - Haa! Waa caajis Waxaan sidoo kale haysanaa ... Hagaag , ma aqaano, markaad miiskaaga fadhido dhabarka ayaa ku xanuunaya, oo aad rabto inaad ordo oo aad booddo!
  Gabadhii nymph ayaa ku heesaysay:
  - Haa, gabdho, ogaada in qof kastaa aanu jeclayn in uu xamaarato ,
  Waxaan jeclaan lahaa inaan cagaha la'aan ku ordo sayaxa!
  Lammaanihii quruxda badnaana way qosleen. Halkan way sii socdaan. Dominica waxay ogaatay in aysan jirin baabuur la mid ah kuwa Dhulka. Laakiin waxaa jira unicorns aad u qurux badan. Sida kuwa ay ku sawiraan anime . Fardaha fududna waa qurux. Oo markuu gaadhigu soo yaaco, waxay u egtahay sheeko sheeko.
  Hablaha qaar baa u duula sidii shimbiro oo kale. Run , waa naadir, halkan waxaad arki kartaa in dhammaan saaxiriinta aysan horumarin. Guryo tuugsi ma jiraan. Taas beddelkeeda, magaalada oo dhammu waxay la mid tahay daarihii waaweynaa, ama guryo u ekaa dhul leh ilo iyo beero. Iyo sida ay u weyn tahay.
  Asal ahaan, Dominika wuxuu ciyaaray ciyaar - dhise. Waxaa jira wax badan oo laga dhisi karo halkaas. Oo runtii, in la dhiso magaalo si ay wax walba u yihiin sida sheeko cirfiid ah oo ku saabsan jannada. Halkaa isla arintii ayaa dhacday.
  Dominica waxay tiri:
  - Oo waxay dhaheen jannada dhulka ma suurowdo? Sidan ayay dhammaan diimaha adduunku yidhaahdaan!
  Cassandra ayaa sharraxay:
  - Shuuci mooyaane. Diinta kaliya ee u yabooh jannada Dhulka. Tanina waa macquul. Yaa u baahan inuu rumaysto jannada, xitaa dhimashada ka dib, laakiin guud ahaan, dhammaadka adduunka ka dib, guud ahaan waa waalli!
  Gabadha Aktarada ah ayaa ogolaatay:
  - Haa, ma jecli caqiidada dhammaadka adduunka! Waxaa roon inaad adigu samada dhisto, oo aan lafaha ku dul qaadin!
  Marquise nymph ayaa qaylisay:
  - Ha ku dadaalin jannada jannada, laakiin noolow oo abuur farxaddaada. Oo caqli yeesha.
  Dominica waxay si falsafad ah u tiri:
  - Waad ogtahay, si uun, marka ay jiraan gabdho kaliya, waxaad dareemeysaa inay wax maqan yihiin. Inkasta oo raggu ay naadir ku yihiin quruxda xitaa filimada. Sidoo kale, inta badan wiilasha waa kuwo qurux badan, oo afartan jir, isku day inaad hesho nin aan calool iyo garka lahayn.
  Cassandra ayaa qoslay oo ku jawaabay:
  - Waad caqli badan tahay. Hadal ma hayo. Si sax ah, ma aha mid aad u badan ... Laakiin maaha kaliya wejiga quruxda badan iyo qaabka caatada ah ayaa muhiim u ah lab. Dumarka xitaa Dunida waxay qiimeeyaan wax aan ahayn xogta dibadda ee nin!
  Dominica ayaa luxday:
  - Hagaag, haa, sax! Iyo sidoo kale lacag. Marka boorsadaadu cidhiidhi tahay, laalaabkii, bidaarta iyo caloosha ayaan sidaa loo dareemin.
  Nymph wuxuu xusay:
  - Wax dhib ah kuma qabno muuqaalka ragga. Sixirku waxa uu galaa dhammaan hawada halkan. Raggiina waxay noqdeen niman dhallinyaro ah oo wejigoodu aad u qurxoon yahay, xataa waa wax aan wanaagsanayn in xataa dadka gadhka iyo shaarubaha la waayo. Sababtaas awgeed, laftooda waxaa lagu kala saari karaa oo keliya qaabka dhegahooda. Oo tan ... Hagaag , dumarku waa la qabsadeen. Laakiin gadhku sidoo kale wuxuu leeyahay soo jiidasho gaar ah. Anigu kuma raacsani gabdhahaas gar-xumada u haysta.
  Dominic wuu qoslay oo ku jawaabay:
  - Gadhku ammaan iyo karaamo buu leeyahay, laakiin bisadu iyaduna shaarubaha bay leedahay!
  Cassandra waxay ruxday usha sixirka ... Iyo gacmaha haweeneyda quruxda badan , keega quruxda badan ayaa u muuqday qaabka koofiyadda Napoleon, oo leh ubaxyo, poppies iyo dhicin oo ka samaysan kareem midabyo badan leh.
  Marquise nymph ayaa ku qaylisay codkeedii ugu jilicsanaa:
  - Isku day, aad bay u dhadhan fiican tahay, waana bilaash bilaa kaabash!
  Dominica ayaa waydiisay, iyadoo si lama filaan ah u fakaraysa:
  Maxaa dhacaya haddii aad weli lacag igu soo dalacdo?
  Marquise-nymph ayaa ku heesay:
  - Waa inaad wax walba bixisaa, i rumayso,
  Markaa waxaan furnaa albaabka guusha!
  . CUTUBKA 2-aad.
  Waxayna Cassandra mar kale ruxday ushii ay lahayd, il iftiin ah ayaa caarada ka soo duulay, waxaana soo muuqday laba kursi oo aad mooddo inay ka samaysan yihiin crystal, iyo miis yar oo xarrago leh.
  Marquise-nymph ayaa soo jeedisay:
  - Aan fadhiisanno, sidii dad dhaqan leh! Waxaa laga yaabaa inaad sidoo kale jeclaan lahayd khamri?
  Dominica si macquul ah u xusay:
  - Haddii aad khamri badan cabto, waxaad noqon kartaa mid carrab la'. Oo waa inaan ilaaliyaa madax cad oo cusub!
  Cassandra si xun ayay madaxa u ruxday.
  - Ha baqin! Khamkeena kuma jiro garaam khamri ah. Kaliya waxay keentaa faa'iidooyin. Waana mid ka mid ah sababaha ay dadka adduunkeena ku nooli u noolaadaan ilaa kun sano oo aan gabow lahayn. Sixir xoog leh oo horumarsanna waxaad ku jiri kartaa waqti dheer.
  Gabadha Aktarada ah ayaa luxday:
  - Dabadeed ku shub!
  Nayfiskii ayaa caarada ushii ka sii daysay alwaax, iyada oo wax ku xanaqaysa ... Waxaana ka soo muuqday koobab ka samaysan bir liimi ah oo dhalaalaya, kaas oo wax huruud ah iyo goobooyin ku firdhiyeen.
  Dominica waxay xustay, iyadoo ka cabsanaysa koobkeeda:
  - Khamri aad u macaan oo caraf udgoon, wuxuu afkaaga ka dhigaa mid cusub ... Maxayse ka samaysan tahay?
  Cassandra ayaa si adag ugu jawaabay:
  "Marka aad wax ka barato Dragon Emperor Academy, waxaad ogaan doontaa!"
  Gabadhii ayaa waydiisay:
  -Aaway boqorkii masduulaagii laftiisa?
  Namfigii baa ku jawaabay isagoo taah:
  - Isaguna waa la waayay. Hadda Empress Caroline waa meeshiisii. Dragons waxay leeyihiin qiyaastii tiro siman oo dumar iyo rag ah, sida dadka. Marka la eego, waxaad leedahay isku mid.
  Dominica isagu wuxuu leeyahay:
  - Maxay Boqoradu ii qaabili wayday shakhsi ahaan?
  Cassandra wuu qayliyey:
  - Hagaag, waxaad leedahay faan! Duchess ayaa ku filan. Waxay noqon doontaa lagama maarmaan, iyo Caroline weyn lafteeda ayaa aqbali doonta.
  Gabadhii ayaa ku heesay:
  - Dadku waxay u riyaaqeen boqoradda,
  Wiilashii daaradda ku jiray oo dhan ayaa jacayl ku dhacay!
  Laakin aad baan u geesisanaa
  Waxaan doortay bilyaneer!
  Marquise nymph ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Ma u malaynaysaa balaayiin inay mudan yihiin inay la noolaadaan qof aan la jeclayn? Ka warran baruurta caloosha, meelaha bidaarta leh, laalaabkii iyo ur xun?!
  Dominika ayaa si gardarro ah u qaylisay:
  nafta aniga iyo hablaha kaleba u kharribin ! Mise aniga oo sariirta saaran ayaan ku ceejin doonaa!
  Cassandra wuu qoslay oo xusay:
  - Waxaan iska dhigayaa inay tahay kaftan. Waa inaad noqotaa astaanta wanaagga.
  Gabadha Aktarada ah ayaa si macquul ah u tiri:
  - Geesiyaal ku habboon ayaa dadweynaha ka dhigaya inay rabaan inay lulaan !
  Namfigu uma jawaabin, laakiin iyadoo kaashanaysa malqacad platinum ah ayay cuntay keega oo ay cabtay khamrigii udgoon. Dominika sidoo kale wuxuu go'aansaday inuu ku raaxaysto cuntada hadda. Intaa waxaa dheer, socodka hawada cusub ayaa kaa xanaajinaya rabitaanka cuntada.
  Rasaastii ayay soo xasuusatay. Gaar ahaan, markii ay ciyaarayeen xisbiyo caruureed. Halkaa, tusaale ahaan, markii hore wiilasha iyo gabdhuhu si fiican ayay u quudin jireen dagaalka ka hor. Intii lagu jiray dagaalkii ay ku jireenna waxay ahayd inay dhuuban. Si taas loo sameeyo, waxaa lagula taliyay in la ordo oo aad wax yar cunto. Midka kowaad si kastaba ha ahaatee, maadaama wax badan laga duubay caruur ordaya, laakiin kan labaad ayaa ka sii adag. Jilayaasha da'da yar ee aflaanta ayaa weerar ku qaaday meheradaha, iyaga oo ka iibsanayay cunto.
  Dabadeed waxa loo diiday inay hudheelka ku hoydaan, waxaana lagu xidhay qol gaar ah oo baararka ka samaysan, oo u ekaa qol weyn oo la wada leeyahay.
  Dominika ma aysan gaajoon, ma aysan dooneynin in quruxdeeda ay la ildaran tahay nafaqo-xumo, si kastaba ha ahaatee iyadu waa mid aad u qalalan, oo aan si buuxda u dhicin, iyo qoob ka ciyaarka sidoo kale wuxuu ilaaliyaa murqaha iyo jirkeeda qaab wanaagsan.
  Laakiin nimanku, dabcan, way dhibsadeen sababtoo ah set ayaa loo rogay xabsiga carruurta. Waxaana sidoo kale jiray dhacdooyin maxaabiis ah. Labada wiil ayaa xitaa madaxa xiiray, taas oo laga yaabo inay ahayd mid aan loo baahnayn.
  Haa, nolosha jilaa filim ma fududa.
  Tusaale ahaan, ku saabsan kacdoonkii Spartacus. Koox dhan oo wiilal ah ayaa kabo-la'aan ku shaqeysan jiray oo kaliya maro dhexda laga qodo. Sidoo kale, wax ka badan hal qaadasho ayaa loo baahnaa. Isku day inaad lugo qaawan ku socotid dhagxaanta fiiqan ee miinada. Halkaa wiilasha cagahooda qaawan ayaa ka bilaabay dhiig, cagahooduna waxay bilaabeen inay dillaacaan. Oo runtii, dhidid baa ka qoyan, daalna way gariireen.
  Filimkan, jilaagii ugu weynaa wuxuu ahaa xitaa Spartacus , wiil addoon ah, kaas oo, jidka, soo jeediyay fikradda ah kacdoonka gladiator halkii guul iyo hodan ah oo helay xorriyadiisa.
  Dominica waxay markii ugu horreysay la ciyaartay walaashii Spartacus carruurnimada, waxayna sidoo kale ku qasbanaatay inay waqti la qaadato wiilasha ku jira dhagaxyada dhagaxyada.
  Markaa iyaduna way garanaysay waxa ay yihiin quruurux af badan iyo dambiilaha qashin-qubka ah.
  Run ahaantiina kor iyo kor ayaad u jiidaysaa. Aad bay u daal badan tahay, laakiin waxay kordhisaa awooddaada.
  Dominica waxay jishay filimaan kala duwan. Mar xitaa doorka wiilka cabin Jim ee nooc ka mid ah "Treasure Island" oo ka fog kanonka. Halkaa, xitaa doorka cunto karinta ma ahayn Silver hal lug , laakiin naag cas oo cas, Morgan abti.
  Tani, dabcan, waa qabow. Dominica lafteedu waxay ku jirtay doorka wiil, taas oo ay xitaa rabeen inay timaheeda iska jaraan. Laakiin ka dib waxay ugu dambeyntii xalliyeen dhibaatada iyagoo kaashanaya wig.
  Haa, doorkan iyada ah, mid ayaa laga yaabaa in la yiraahdo, waa lagu guuleystay marka laga eego dhinaca ciyaarta. Laakiin filimka laftiisa ma helin caan ka baxsan canon. Waxay noqotay nooc ka mid ah qashinka cadaabta ah.
  Badanaa classics oo aan waafaqsanayn qaanuunka ayaa la kulma cadaawad.
  Marquise-nymph ayaa hakisay xusuusta Dominica:
  - Waad ogtahay. In muddo ah ayaanu halkan fadhinay. Miyaan la joogin waqtigii jidka lagu dhufan lahaa?!
  Inantii intay ruxday ayay tiri:
  - Waxaad u bixi kartaa socod. Weli waxaan haystaa tamar badan.
  Cassandra waxay ruxday ushadeeda, iyo keeggii nuska la cunay, iyo suxuunta khamriga ku jiray, iwm.
  Dominica ayaa soo koobtay:
  - Sida sheeko cirfiid ah!
  Marquise ayaa qaylisay:
  - Maya! Tani maaha sheeko cirfiid, laakiin waa xaqiiqo sixir ah.
  Oo laba wakiil oo ka mid ah jinsiga caddaaladda ayaa ku rusheeyey waddada. Niyadda Dominica waxay noqotay gebi ahaanba farxad ! Aad bay u dhoola cadaysay. Waxayna xitaa ku heesi jirtay:
  Waddada, waddadu, waxay u egtahay saaxiib,
  Silsilad boostada oo ka samaysan bir weji leh...
  Oo seeftu aad bay u af badan tahay - birta damaskeedka la faani karo,
  Haa, waxaa jiri doona xaalad halis ah dagaalka!
  Kadib Cassandra wuxuu ku arkay muuqaal culus, isagoo joogsanaya:
  - Waad ogtahay! Imtixaanada gelitaanka culus ayaa kugu sugaya akadeemiyada. Waxaa laga yaabaa in saaxiriinta dhaxalka ah, ay u muuqan doonaan kuwo fudud, laakiin xitaa ma haysatid tilmaam ku saabsan sixirka.
  Dominika si aan habboonayn ayuu u qoslay oo diiday:
  - Maya! Filimada, waxaan marar badan ku arkay shaqada sixirka. Oo i rumayso, wax baan ogahay!
  Marquise nymph, oo hoos u dhigaysa codkeeda, ayaa hoos u tidhi:
  - Waxaan ku siin doonaa ushayda sixirka! Aad bay u xoog badan tahay, oo leh xidid masduulaagii. Isku day inaad isticmaashid, tusaale ahaan, si aad u dareento ... Hagaag, ubax illow-ma-aha!
  Gabadha Aktarada ah ayaa dib u eegtay. Dhammaan hareeraha, guryaha u dhow iyo waddada lafteeda, waxaa yaal sariiro ubax ah oo leh ubaxyo dhalaalaya, sida dhagaxyo qaali ah oo waaweyn. Burooyin dhalaalaya ayaa sidoo kale ka koray geedaha. Intaa waxaa dheer, ubaxyada qaar ayaa sidoo kale lahaa caleemo midabyo iyo hadhyo kala duwan leh. Oo xataa waxaa jiray curls qariib ah.
  Dominica ma aysan ruxin garbaha cidhiidhiga ah waxayna si dhab ah ugu jawaabtay:
  Waa maxay sababta aan ugu baahanahay nooc ka mid ah aniga-ma i iloobin? Waxaa durba halkan yaal ubaxyo badan oo kala duwan, oo aad uga weyn kana qurux badan.
  Cassandra ayaa si yaab leh u dhoola cadaysay:
  - Oo maxaad rabtaa?
  Gabadha Aktarada ah ayaa si go'aan leh u tiri:
  - Way fiicantahay in la isku daro wax aad uga qiimo badan oo faa'iido leh! Dominica waxay ku shaabadaysay cidhibteeda qaawan, taasoo keentay in tiirarka midabka leh ay u liqaan sida baraf jabay. Saaxiraddii hammiga lahayd waxay ku dartay: "Tusaale ahaan, aad bay u fiicnaan lahayd in la sameeyo dheeman cabbirka qumbaha!" Tani aad bay faa'iido u leedahay oo wax ku ool ah.
  Marquise ayaa si shaki leh u eegtay oo waydiisay:
  - Ma rabtaa inaad aado Dhulka? Maxaan jeclayn?
  Dominica waxay xustay si yaab leh:
  Dunidaada waxaan ka dhihi karnaa wax la mid ah kii Ostap Bender uu ka sheegay dabeecadda Caucasus - aad ayey u qurux badan tahay - mala-awaalka nacasnimada!
  Cassandra wuu qoslay oo yidhi:
  - Adiguna caqli baad tahay, laakiin caajisnimo! Ma haysatid xamaasad kugu filan oo aad ku aaddo yoolkaaga sida cagaf-cagaf jet, adoon joojin!
  Gabadha Aktarada ah ayaa sameysay waji, iyadoo xustay:
  - Ma jiraan cagaf-cagafyo diyaaradeed. Ugu yaraan Dhulka!
  Marquise-kii nymph ayaa lulay isagoo aqbalay:
  - Waxaa laga yaabaa inaadan haysan. Laakin waxaa jira jinsiyado tignoolajiyad ahaan xitaa ka horumarsan aadanaha. Si kastaba ha ahaatee, inaad u tagto iyaga ayaa ka sii dhib badan inaad dhulka tagto.
  Dominique way xanaaqday markay waydiisay:
  - Haa? Ma ku duuli karaan xiddigaha dhexdooda?
  Cassandra ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Way awoodaan! Mabda 'ahaan, waxaan ku sameyn karnaa tan iyadoo la kaashanayo sixirka.
  Gabadha Aktarada ah ayaa ku heesay:
  Dabcan way adagtahay in la saadaaliyo
  Maxaa sugaya adduunkan cajiibka ah...
  Waxaan ku duuli doonnaa daruuraha -
  Koritaanka diyaarad xiddigle ah!
  Inantiina si badheedh ah ayay u sheegtay, iyadoo weji xun ka muuqato:
  - I sii usha sixirka! Oo waxaan samayn doonaa dheeman cabbirka qaraha wanaagsan!
  Cassandra wuxuu rabay inuu wax sheego. Waxaase la maqlay baalashii baalasha. Masduulaa kale ayaa duulayay. Inta badan, sidoo kale dumar ah. Waxay ku sigtey inay qabsato durdurkii isha, kaas oo cirka sare uga toogtay afka griffin, oo ay ku daboolan yihiin caleen dahab ah iyo luul.
  Bahal saddexda madax leh ayaa ka qurux badnaa cabsida.
  Marquise nymph ayaa foororsaday. Dominique uun bay madaxeeda yara ruxday.
  Masduulaagii dumarka ahaa ayaa hortooda ku soo degay. Cod aad u macaan oo cad ayaa la maqlay bahal sidaas u weyn:
  Ma waxaad tahay munaafiqiin kan mar hore loogu yeedhay Masiixa?
  Dominica ayaa ku jawaabtay dhoola cadeyn aan waxba galabsan:
  - Runtii ma jecli inaan noqdo Masiixa!
  Masduulaagii dumarka ahaa ayaa yaabay:
  - Oo waa maxay sababta?
  Gabadha Aktarada ah ayaa si daacad ah ugu jawaabtay:
  - Maxaa yeelay, Masiixiyiintu badanaa waxay ku dhammaadaan iskutallaabta lagu qodbay!
  Baallihii baa ruxay. Waxay leedahay kuwo waaweyn, oo la mid ah kuwa fiidmeerta, kaliya saddex midab: casaan, jaalle iyo cagaar. Looma baahna in la yiraahdo, waa isku-dhafka quruxda badan.
  Masduulaagii dumarka ahaa ayaa qayliyey:
  - Oo waxaad ka arki kartaa in dunida halkaas oo saaxiriinta ay yihiin khayaano dhamaystiran?
  Dominika intay qososhay ayay ku jawaabtay, iyadoo tustay ilkaheeda aad u cad-cad, dhaldhalaalaya:
  - Malaha waa sidaas. Inkastoo, ay jireen nebiyo qaar. Sida Ayeeyo Vanga. Sababo uun aawadood saadaasheeda ayaa rumowday, sida caadiga ah, dib-u-noqoshada.
  Marquise-nymph wuxuu yiri:
  - Xitaa saaxiriinta iyo saaxiriinta heerka sare ah waxay mustaqbalka u arkaan si aan caddayn. Oo xataa ilaahyada ugu sarreeya ma siin doonaan dammaanad waxa dhici doona boqol sano gudahood. Oo weliba si ka sii badan, kun iyo milyan!
  Masduulaagii dhedigga ahaa ayaa iftiimiyay iftiin oo qayliyay:
  - Haa ... si ay u jiraan saadaaliyayaal dhab ah oo ku saabsan meerahan. Xataa xiisadaada hypernoosphere gabi ahaanba way ka duwan tahay tayada. In kastoo, laga yaabee in taasi tahay sababta aad asalkaagii u sii haysatay oo aadan addoommo noo noqon!
  Dominica ayaa mar kale si farxad leh u qososhay oo tiri:
  - Inaad addoonkaaga noqoto? Xitaa waa qosol. Waligaa da'yar, weligaa kabo-la'aan.
  Cassandra wuu lulay oo soo jeediyay:
  - Tus masduulaagii waxa aad samayn karto Isku day, ugu yaraan adigoo kaashanaya usha sixirka, si aad ugu yaraan hal dhibic oo biyo ah u dhacdo.
  Gabadha Aktarada ah ayaa si quursi leh u quursatay:
  - Hal dhibic oo biyo ah? Haa, tani dhab ma aha. Waxaa laga yaabaa inay fiicantahay in isla markiiba la helo foosto dahab ah.
  Dragon Countess ayaa soo jeedisay:
  Sixirka ha sameeyo siduu rabo. Usha sii oo arag in ay si sax ah u xasuusato ugu yaraan hal sixir.
  Cassandra wuu qoslay oo qayliyey:
  - Haa, waxay u egtahay mid weyn ! Bal eeg. Usha sixirka aad bay u xoog badan tahay, waxaadna dhaawac u geysan kartaa magaalada, noolaha iyo naftaadaba.
  Dominica ayaa qaylisay:
  - Ma ihi doqon sida aad u malaynayso!
  Dragon Countess ayaa soo jeedisay:
  - Aynu siinno wax aan waxyeello lahayn oo ka awood yar markaas. Haddii kale iyaduna god bay iga geli doontaa.
  Cassandra ayaa ku heesay:
  Si loo muujiyo sixir,
  Waxaan u baahanahay karti...
  Waxaa kuu fiican inaad abuurto
  Dheemman waaweyn!
  Waxayna inantii nafta ka qaaday suulasha qaawan. Giraan yar oo platinum ah ayaa u muuqday. Cassandra waxay ku tuurtay cagteeda, farshaxankii sixirkana wuxuu ku dhammaaday saxaxa wajiga Dominica.
  Marquise wuxuu ku dhawaaqay:
  - Waxaad qaadan kartaa faraantigan. Dhig farta murdisa. Iskuna day inaad wax ku damacdo. Sixirka ku jira ma aha mid xoog leh, laakiin si fudud ayuu u shaqeeyaa. Kuma filna dheeman cabbirka qumbaha, laakiin, tusaale ahaan, cabbirka digirta ayaa ku filan!
  Gabadha Aktarada ah ayaa gacanta ku qabatay faraantiga. Laakin halkii ay farta muddexaadka ka ahayd ayay farteeda dhexda saartay , iyadoo si jees-jees ah u dhoola caddaynaysa ayay waydiisay:
  Ka warran haddii aad sidan isku daydo? Maxaa dhici doona markaas?
  Cassandra sidoo kale si jeesjees ah ayuu u qoslay:
  - OK, isku day!
  Dominica ayaa qaylisay:
  - Dab ku dub cidhibta marquise!
  Ololka ayaa ka hoos ololaya Dominica cago qaawan . Ciddi madhan aad bay u gubtay, way qaylisay oo orod bilowday. Runtii, dabku ma daciifo. Laakiin kuma aannu guulaysan inaan fogaanno. Gabadha ayaa lagu duuduubay dabada dheer ee masduulaagii tirinta.
  Cod wanaagsan oo dhedig ah ayaa laga maqlay xamaaratada xoogga badan;
  - Waayahay! Haddaad dunidayada soo gashay, oo waxaad doonaysaa inaad curyaamiso nymph, qaraabo la ah ilaahyada ugu sarreeya? Ma og tahay in taas aawadeed lagugu soo diri doono adigoo addoon ah oo dhagaxa kaa dhigaya? Oo waxaad halkaas ku shaqayn doontaan idinkoo qaawan oo silsilado ku xidhan, oo waxaad qaadan doontaan shaabuugyo iyo ulo, idinkoo kibis iyo biyo cuni doona. Waxaad sidoo kale ku seexan doontaa silsilad iyo dhagaxyo. Waxbana ma ogaan doontid waxaan ahayn shaqo adag iyo shaabuug. Khaasatan hadda , markii addoommadii ragga ahaa ay kala firdhiyeen, gabadh dheer oo muruq ah oo kale oo kale ah waxba naguma yeeli doonto macdanta!
  Dominica way ku guulaysatay erayadan. Waxay mar ku ciyaartay Cleopatra filim miisaaniyad yar. Si loo badbaadiyo lacag, rinjiyeynta waxaa cinwaan looga dhigay "Cleopatra in Captivity of Augustus." Taasi waa, sidoo kale maaha canon. Cleopatra isma dilin oo waa la qabtay.
  Hagaag, waxaa loo diray miinooyinka. Markaasay iyada oo qaawan oo cago-la'aan ah ku wareegaysay . Ku socoshada dhagxaan fiiqan oo ku dhex yaal meel miinada ah oo cidlo qaawan ka muuqato waa xanuun. Hagaag, sidoo kale qaado. Waxay ahayd lagama maarmaan in dhididka addoonku uu noqdo mid dhab ah, oo wejigeedu yahay mid dhab ah, oo aan la iska dhigin inuu daalan yahay.
  Laakiin, dabcan, waa filim kaliya, waana mid raqiis ah taas. Waxayna ku garaaceen karbaash, taasoo iyaduna aan run ahayn. Laakin wali way xanuunaysaa . Inkasta oo dhiiggu, dabcan, uu ahaa been abuur.
  Guud ahaan, filimku wuxuu ahaa mid raqiis ah, marka laga reebo dhagaxyada gabdhaha leh ee qaawan, ficil ahaan wax kale lama soo bandhigin. Xisaabinta waxay u muuqatay inay soo jiidanayso ragga galmoodka walaacsan. Waa hagaag, iyo sidoo kale, qof kastaa wuu yaqaan magaca - Cleopatra! Taasna waxaa loo isticmaali karaa in lagu iibsado
  Dominika ayaa si qoto dheer u neefsatay, iyo saxaro noocee ah ayay jilayaasha filimada mararka qaar ku qubaystaan?
  Marquise nymph ayaa qaylisay:
  - Ha murugoon, malab, waan kuu baahanahay. Cidna ku wareejin mayno.
  Dragon Countess ayaa qayliyey:
  - Ha isku dayo inuu mar kale ku celceliyo imtixaanka ka hor. Hagaag, aan isku dayno in aan wax ka sheegno!
  Dominica ayaa giraanta xoqday oo tidhi:
  - Waxaan rabaa jalaatada shukulaatada!
  Inantii baa qaaday oo ku qabowday iyadoo kacsan.
  Iyo baraf la shiiday iyo shukulaato la isku daray oo la shiiday. Natiijo ahaan, Dominica waxay ahayd mid wasakh ah madaxa ilaa lugaha, oo xitaa xoqday.
  Masduulaagii tirinta ayaa aad u qoslay ilaa diyaaradihii isha ayaa gariiray ubaxuna ruxay.
  Marquise nymph ayaa si degan u yidhi:
  - Waa caadi! Taas beddelkeeda, waxay leedahay awoodo waaweyn, waxay soo saartay jalaatada iyo shukulaatada aad u badan oo leh farshaxan noocaas ah, taas oo aan guud ahaan aad u awood badan lahayn!
  Dominika ayaa shukulaatada dhabannada ka leefleefay oo niyad jab ku tuftay, iyadoo barooranaysa:
  - wuu qadhaadh yahay!
  Cassandra wuu qoslay oo yidhi:
  - Shukulaatadana waa qadhaadh. Miyaanad tan ogayn?!
  Gabadha Aktarada ah ayaa ku qaylisay:
  - Oo halkan, Dhulka iyo Ruushka, waa macaan !
  Marquise ayaa luxday:
  - Waan ogahay! Waxaan sidoo kale ognahay sida loo sameeyo shukulaatada macaan. Laakiin hadda waa inaad ku qanacdaa waxaad haysatid. Si sax ah, ma aadan cayimin nooca shukulaatada aad si gaar ah u rabto. Guud ahaan, way fiican tahay inaad dalbatay jalaatada kaliya. Haddii ay kugu soo dhacdo, tusaale ahaan, inaad qubeysato dahab, waxaad aad ugu dhufan lahayd madaxaaga sare.
  Dominica waxay tiri:
  - Noloshu si xawli ah ayay ku socotaa, wax walbana waa ka sarreeyaan madaxa!
  Dragon Countess ayaa soo jeedisay:
  "Intii aan macno lahayn, oo aan ku caawin doonin marka ay gasho akadeemiyada masduulaagii, way fiicantahay in loo ogolaado inay isku daydo inay abuurto dheeman yar oo runtii yar." Caadi ahaan, tani waxay suurtogal u tahay kuwa leh heer sare oo gudaha ah ee awoodaha sixirka.
  Cassandra ayaa ku jawaabay:
  - Maya! Tani waa waddo aad u cad. Waa inaad u dhaqantaa si khiyaano badan.
  Dominika wuxuu si cad u yiri:
  - Waan qoyanahay waana wasakh, digaag la dubay. Ma hagaajin kartaa tan?
  Marquise nymph ayaa luxday:
  - Dabcan, quruxdeena!
  Siddeedna waxay ku samaysay ushii sixirkeedii. Iftiin buluug ah ayuu ku iftiimay. Oo hadda gabadhii ka timid Earth waxay noqotay mid nadiif ah oo nadiif ah mar kale, oo ku dhowaad dhammaan xoqidda ayaa la waayay. Mid dhabannada midig ah mooyee.
  Laakiin Domika ma aysan arag nafteeda, mana aysan fiirsan.
  Dragon Countess ayaa ku qayliyay:
  - Oo sidaas daraaddeed, gacaliye... Waxaan arkaa inaad wax fahantay? Markaa, gabadh qurux badan oo ka timid meeraha tignoolajiyada koraya?
  Isagoo ka jawaabaya, Dominique wuxuu ku heesay:
  Laakiin sababta,
  Suurtagal maaha in maskaxdaada lagu noolaado!
  Waayo, noloshu waxba nama barato!
  Laakiin sababtu! Laakiin sababtu!
  Wayna qososhay, sababtoo ah heestan, oo uu qaaday Boyarsky , waxay ahayd mid ku habboon oo qurux badan. Laakin codkeeda malaa'igaha ayaa keenay qosol kaliya.
  Cassandra wuu xiiqay, indhuhu way biligmayaan:
  - Laguuma diidi karo dareen kaftan ah. Laakiin waligaa ma dhab baa?
  Dominica way wejisay. Waxay soo xasuusatay sidii ay u dheeli jirtay gabadh dugsiga darajo xun ka heshay. Oo ma jirin si ay wejigeeda u siiso muuqaal xanaaqsan. Taa caksigeeda, xitaa waxaan rabay inaan ilka cadeeyo. Hagaag, taasi waa wax la fahmi karo ... Madaxeeda dabayl badan ayay ku haysaa. Tusaale ahaan, ragga qaar ayaa ilkahooda ka soo bixin doona dadka dhexdiisa, taasina waa doorkooda oo dhan!
  Oo Dominica waxay rabeen inay ciyaaraan ... Princesses, dabcan.
  Dragon Countess ayaa markaa soo jeediyay:
  - Ha noo dheesho si fiican. Waxaad aragtay in filimada ay si fiican u qoob ka ciyaareyso .
  Midda ugu dambeysa waa run. Dominica wuu dheeli karaa Waxay xitaa rabeen inay u qaataan doorka Esmeralda. Waxaa intaa dheer, sida laga soo xigtay canon, waxay u muuqataa in aysan xitaa ahayn gypsy. Oo maxaysan u ciyaarin timo cad oo dhalaalaya doorkan?
  Laakiin la qabsiga filimka ee classics, iyo xitaa kuwa ajnabiga ah, ayaa sidoo kale keena dhibaatooyin gaar ah. Sidaa darteed, waxaa lagu duubay door ka duwan, laakiin sidoo kale qoob ka ciyaarka.
  Haa, iyadu, dabcan, waxay jeceshay qoob-ka-cayaarka waxayna taqaanay sida loo dheelo. Si kastaba ha ahaatee, way qaadatay oo afka ka qaadday:
  - Jilicso gacanta!
  Marquise nymph ayaa qaylisay:
  Maxaa kale?
  Dominica ayaa si macquul ah ugu jawaabtay:
  - Xataa gypsies-yada suuqa jooga kuma ciyaaraan bilaash. Markaa waxaan u baahanahay bac dahab ah oo culus. Miyaanay caddayn?
  Dragon Countess ayaa qayliyey:
  - Alla maxaa saaxiib dhaban leh ! Dhab ahaantii, meesha ugu fiican waa meelaha dhagaxa laga qodo. Halkaa waxay isla markaa ku yeelan doontaa adkaysi waxayna la qabsan doontaa addeecidda. Taas awgeed, waxay u baahan tahay in si qallafsan loogu barbaariyo!
  Isla markiiba gabadh baa ku soo baxday. Muuqaal ahaan , waxay u muuqatay ilmo bini'aadam ah oo aan ka badnayn toban jir. Laakiin isla markaa, waxay xidhnayd dahab qaali ah, sida haddii dukaanka dahabka lagu iibiyo. Cagaha qaawan, yaryar, caruurnimada ayaa u muuqday kuwo aan habooneyn oo lagu qoslo raaxadan oo kale.
  Gabadhu waxay hubisay:
  - Addoonkan waan kaa iibsan karaa. Imisa ayaad ka rabtaa!?
  Cassandra ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Gabadhani iib maaha! Oo iyada oo aan addoon ahayn. Si kastaba ha ahaatee, laga yaabee in aanay xor noqon doonin muddo aad u dheer.
  Dominica ayaa soo koobtay:
  - Sidee akhlaaq-xumo u tahay marka ilmo yar uu addoommo u soo iibsado naftiisa!
  Marquise-nymph ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Tani ma aha ilmo, laakiin waa hobbit dumar ah! Hiwaayadahana waxay u egyihiin caruur bini'aadmi...
  Inantii ayaa cagteeda yar ku tuntay iyadoo cadhaysan oo qaylisay:
  - Anigu waxaan ahay baruur! Taasina waxay ka dhigan tahay in addoonkaaga ay waajib ku tahay inuu ii sujuudo.
  Dominica ayaa si gardarro ah u qaylisay:
  - Waligaa ha ka welwelin ! Waan u sujuudi doonaa ilmaha!
  Iyaga oo ka jawaabaya, baroosintii hobbit-ku waxay ruxday gacanteeda midig. Danab ayaa soo baxay oo ku dhuftay gabadha aktarada ah lugaheeda qaawan. Isaga oo ka jawaabaya, Dominickii la laayay ayaa wax ku dhawaaqay. Keeg weyn oo kareem lagu daboolay ayaa ku dul dhacay gabadhii sixirka ahayd ee geesinimada lahayd. Xataa cagaheeda ayaa laga garaacay, quruxdii yaraydna waxay ku dhacday laamiga. Laakin isla markiiba way soo boodday, dhammaan waxa lagu mariyey buskud, caano la shiiday iyo shukulaato. Baroortii hobbitku waxay ruxday bidixdeeda, cag yar oo qaawan, oo ku taal laba suulood oo dhagaxyo qaali ah ay ka iftiimeen.
  Oo mawjad tsunami ah oo sixir ah ayaa ka soo duushay. Dominic ayaa kor loo tuuray labaatan mitir. Intaa dabadeed, inantii baa dhacday. Nasiib wanaag, iyada oo tan iyo yaraanteedii hore qoob-ka-cayaar ku jirtay oo ay jili jirtay filimada, waxay hore uga dhacday meelo badan oo kala duwan marar badan oo ay soo bandhigtay muuqaallo acrobatic ah.
  Sidaa darteed, Dominika waxay isu ururisay dayrta sida bisad oo kale si guul leh ayay u degtay. Marka laga reebo in lugaha gabadha, oo horeba u gubtay sixirka dagaalka, ay la kulmeen xanuun daran markii ay la kulmeen muraayadaha midabada leh ee aagga. Gabadhii baa qaylisay.
  Markaasaa masduulaagii tiradiisu waxay ku duudduubtay dabo geedeed oo dheer oo u eg bacaadka sixirka oo way foodhday.
  - Jooji dagaalka! Haddii kale labadiinaba waa la xidhi doonaa! Haddii aad rabto inaad la dagaallanto, waxaa jira garoomo tababar oo gaar ah halkaas oo sixir iyo duels kale lagu qabto!
  Dominica ayaa Twitter ku soo qortay:
  - Haa, dhab ahaantii waa duel! Kaliya hub la'aan - gacmaha iyo cagaha!
  Hobbit Baroness ayaa si quursi leh u khuuraday:
  - La dagaallama addoonka! Run ahaantii, tani aniga cabsi bay igu tahay ! Way fiicnaan lahayd in dhab ahaantii loo diro miinooyinka . Nacaskaas oo kale in sixirka la baro waa khatar.
  Marquise-nymph ayaa ku raacay cod culus:
  - Aniguna sidaas oo kale ayaan u fekerayaa. Haa, gabadhani waxay leedahay hibo gaar ah oo ay ku abuurto masiibooyinka iyo abuurista colaadaha.
  Gabadha Aktarada ah ayaa diiday:
  - Anigu marka hore qofna uma tagin! Inta kale ... Fashil kasta, ogow sida loola dagaallamo, haddii kale ma arki doontid guul.
  Masduulaagii countess ayaa sii daayay gabadha xun, oo u ekayd ilmo, laakiin runtii awood u leh in ay geliyaan dhammaan taangiyada si ay u duulaan.
  Dabada ayaa waxyar lagu wasakheeyay kareem, caano la shiiday, fidsan shukulaato, iyo buskud. Keega ayaa ahaa mid weyn oo si cad looga sameeyay wadnaha. Xitaa waa wax laga xumaado in ay jabiyeen halkii ay cuni lahaayeen. Tirinta masduulaagii ayaa faraheeda iyo calaacasha ku qabsatay, waxaana korkeeda ku dul maydhay qulqulkii birta ahaa, oo wasakhdii ka maydhaysay.
  Cassandra ayaa lulay.
  - Nadaafadu waa furaha caafimaadka! Marka hore dalbo!
  Hobbit Baroness ayaa mid ka mid ah lugaheeda yaryar, madoobayn, quruxda badan ku salaaxay tan kale. Dhawr ilbiriqsi ayay sidii nalka u shidday. Oo dhammaan xad-dhaafkii cuntada ee si weyn u mariyay gabadha sixirka ah ayaa la waayay. Iyo dahabka qaaliga ah oo la iftiimay firfircooni cusub. Waxay, dhab ahaantii, noqotay mid aad u badan sida amiirad in Dominika dareemay jilicsanaan.
  Waxay sidoo kale fursad u heshay inay ku ciyaarto gabadh amiirad ah mid ka mid ah sheekooyinka. Halkaa waxay ku qasbanaatay inay ku kala tagto dhar qaali ah iyo kabo qaali ah oo ay noqoto midiidin sixir ah. Xiro calal oo ku soco kabo alwaax ah. Oo suufka noocan oo kale ah aad ayay uga xun yihiin kabo-la'aan. Waxay xitaa bilawday inay ku qanciso agaasimaha in laga yaabo inay fiicnaan lahayd in filim aan kabo lahayn gabi ahaanba. Ka dib oo dhan, cagihiisa qaawan ee gabadhu waxay ku nuuxnuuxsatay saboolnimada iyo isbeddelka xaaladda amiirad si aad u xoog badan.
  Laakiin agaasimaha ayaa si cad u lahaa fikrado isaga u gaar ah. Aakhirkii, iyadoo ka baxsanaysa munaaraddii geerida, ayay ugu dambayntii kabihii iyo kaydkii iska siibtay, ka dibna cago-la'aan bay ahayd, iyadoo dareentay farxad run ah. Hadda, si kastaba ha ahaatee, cagaheeda qaawan baa gubtay, oo xataa nabaro yaryar baa ka soo baxay, kuwaas oo xanuun iyo karaahiyo labadaba lahaa!
  Baroness-ka hobbit-ka ayaa calaacasha yar u fidisay, oo jilicsan isla markaana isla mar ahaantaana madoobaysa, iyada, iyada oo ku ruxaysa Dominica gacanteeda xoog carruurnimo iyo qaylo:
  - Hagaag, nabad! Magacaygu waa Laska. Hana u malayn, nin, inaan ahay gabadh aan waxyeello lahayn, orcs, goblins, kudka Koshchei, dhammaantood wax badan ayay iga heleen !
  Dominica ayaa si yaab leh u weydiisay:
  - Immisa jir ayaad jirtaa, ilmo?
  Weasel oo dhoola cadeynaya ayaa ku jawaabay:
  - Ka mid ah wakiilada jinsiga caddaaladda ah maahan caado in la weydiiyo da'da! Inta aan eegayo, waa inta da'da aad i siiso.
  Gabadha Aktarada ah ayaa qososhay waxayna tiri:
  - Waxaad tahay toban jir! Maya mar dambe!
  Dragon Countess ayaa qayliyey:
  - Haa, waxay hore u dhaaftay saddex boqol. Taas oo, si kastaba ha ahaatee, aan macno lahayn. Adduunkeena, dhammaan dumarku waa da 'yar oo qurux badan. Gabadha nala joog, waxaad noqon doontaa boqorad!
  Dominica waxay ku jawaabtay lamaane caan ah:
  Haddii ciidanka quduuska ahi yidhaahdo.
  Tuur Ruus, janno ku noolow...
  Waxaan odhan doonaa: "Ma jirto baahi loo qabo jannada,"
  I sii dalkaygii hooyo!
  . CUTUBKA 3AAD.
  Marquise iyo Baroness ayaa sacabka u tumay oo si wadajir ah ugu dhawaaqay:
  - Bravo! Ma adigaa iska sameeyay tan?!
  Dominica waxay si xun u ruxday madaxeeda dahabiga ah:
  - Maya. Aniga maaha. Qof kale, ma xasuusto qoraaga!
  Cassandra wuxuu yiri:
  - Yaab, waxaad leedahay xusuus aad u fiican!
  Gabadha Aktarada ah ayaa si daacad ah ugu jawaabtay:
  - Aad ayaan uga fikiraa nafteyda marka loo eego kuwa kale. Way fiicantahay in aan u sheego in ay wax badan iga ogaanayaan marka loo eego kuwa kale. Waxaan sidoo kale mararka qaarkood curiyaa, oo aan ka xunayn Pushkin.
  Tirinta masduulaagii ayaa ilkaheeda dhalaalaysa ee dhalaalaya sida dheeman afka ballaadhan ku soo saartay oo si dhab ah u tidhi:
  - Ma laga yaabaa inaad heesi kartaa wax adiga kuu gaar ah?
  Dominica ayaa si bareer ah u tidhi, iyada oo cagoheeda gubanaysa xoqinaysa:
  - Su'aal ma leh! Kaliya i sii ugu yaraan hal qadaadiic oo dahab ah. Oo waxaan kuu soo bandhigi doonaa hees dhan oo hit ah. Oo waxba ma heesaa? Xushmad la'aan! Oo si fudud, aan faa'iido lahayn!
  Marquise-nymph way wejisay, iyo usha sixirkeeda ayaa si cabsi leh gacanta ugu haleeshay, waxa ay go'aansatay in ay ciqaabto inanta aan caqli xumada lahayn ee ku dhiiratay in ay ka hor timaado masduulaagii.
  Masduulaagii waxa uu tiriyey in uu cunay si heshiisiyan:
  - Sii lacag lacag ah. Qalbiga ha ka gabyo.
  Dominica way dhoola cadaysay, ilkaheeda, oo aad u qumman, waxay u iftiimeen sida buuraha barafka ah ee qorraxda cadceedu duhurkii. Wayna qaylisay:
  - Lacag hore!
  Wehashii ayaa shilimaad ku tuurtay oo qaboojisay:
  - Waa kan, qabso!
  Inantii ayaa lugteedii kor u soo tuurtay, waxayna ku guulaysatay inay faraheeda qaawan ku qabato xabbad wareeg ah oo qalin ah. Markaasay calaacasha ku wareejisay. Waxaan eegay qadaadiicda. Waxba ma ahayn, lacagtu gebi ahaanba way cusbayd, dhinacna waxaa yiil masduulaagii toddobada madax lahaa, oo calaacihiisana wuxuu ku haystay usha boqornimada iyo ul. Dhanka kale , gabar qurux badan oo timo curdan ah oo aad u jilicsan. Waana qurux.
  Dominika way iska caabin kari wayday damaca ay ku doonayso inay ku tijaabiso lacagta qadaadiicda ah waxayna ku jawaabtay dhoola cadeyn:
  - Tani waa qurux. Waxyaabo qabow.
  Weasel wuxuu yidhi:
  - Hadda, hees! Aan aragno waxaad samayn karto!
  Dragon Countess ayaa ku daray:
  - Oo waa inaad cod dheer ku heesaa, oo aad samaysaa balad dheer ama wax ka yar, maadaama aanu lacag bixinay!
  Gabadha Aktarada ah ayaa ku qanacday iyada oo raacday:
  - Haa, waan fahmay taas! Ma heesi kartid sida...
  Ka dibna ururku kuma dhicin iyada. Hagaag, in la yiraahdo nightingale gabi ahaanba sax maaha ama ku habboon yahay. Laakiin wax kale, ma aha runtii taas!
  Inantii nymph waxay ku shaabadaysay cagteeda qaawan:
  - Aan bilowno!
  Dominica waxay bilawday inay ku heeso codkeeda cad oo dabacsan;
  Waxaan ahaa atariisho caan ah
  Duubista, aflagaadada, muusiga, kubbadaha...
  Waxay bilawday qoob-ka-ciyaarka si cadho leh oo duufsan.
  Sida shaydaanka oo kale!
  
  Lugahaygu aad bay u xoog badan yihiin
  Waxay la dagaalameen hopak xanaaq badan...
  Waxaan nahay gabdho aad u fiican
  Aan dhaqaaqno kan dhuumaaleysiga ah isla markiiba!
  
  Laakiin waxaan isku arkay adduunyo, waad ogtahay, gaar ah,
  Meesha jaadyadu u taliyaan sida boqorrada...
  Nidaamka halkaas ka jira ayaa ah mid aad u cusub,
  Ugu yaraan shaadhkaaga jeex!
  Waxay ahayd inaan noqdo addoon cago-la'aan ah
  karbaash dhabarka
  Daruuraha dusheena ah waa buluug,
  Meeshu waa mid aan wanaagsanayn dhulka!
  
  Halkan waxaa ii soo baxay daraf adag.
  Oo gacantiisa ayuu karbaash ku qabtay...
  Wiil madax cad ayaa orday -
  Addoonku waa kabo-la'aan, mulkiiluhu waa bakhayl cad!
  
  gnome wuu qoslaa, calaacalaha ayuu ku taabtaa ilkihiisa,
  Sida gabadh maqaal wadata , xoolihii...
  Si uu orso ugu ruugo cag-
  Tani waxay noqon doontaa dhamaadka bidaarta dhogorta!
  
  Laakiin waxay iga iibiyeen miinooyinka.
  Ma jirin meelo ka muuqda xaramka...
  Oo waxay i siiyeen karbaash xoog badan oo aan eryanayay.
  Waayo gabadhu wax badan bay cuntaa!
  
  Halkan gnome ayaa igu hogaaminaya xadhig,
  Soo jiidashada gabadha ayaa ah mid aad u cajiib ah ...
  Codka addoonku aad buu u cad yahay,
  Laakiin dhamaadka waxaa jira eber kaliya!
  
  Waxaan ku dhowahay inaan qaawannahay oo aan kabo-la'aan ahay
  Waxaan ka shaqeeyaa macdanta sida dameerkaas...
  Hooyo, waxaan leeyahay, gacaliye,
  Sidee nacasnimo u noqotay!
  
  Waxaan ahaa gabar karti leh
  Madaxayga waxaan ku badiyay jajab
  Oo hadda mid ka mid ah, ka fiirso, goono,
  Waxaan ku jiraa addoonsi duurjoog ah!
  
  Muddo dheer, muddo dheer ayaan u adkaystay gnome,
  dhabarka waxaan ka helay karbaash...
  Waxay ii garaaceen ganacsi ee maaha ganacsi,
  Waxay ii ballan qaadeen inay i quudin doonaan hadhow!
  
  Laakiinse addoommadii cagaha la'aa way caasiyoobeen.
  Crowbars ku jira ficilka, dubbaha,
  Oo hadda, ka fiirso qaybtaada ,
  Si gnome bidaar leh waan dhintay !
  
  Hagaag, sharkaas waa la dilay.
  Waxaa nasoo gaaray dhaawac aad u daran...
  Laakiin, i rumayso, waan iska xoraynay -
  Gabdhuhu waxay muujiyeen heer sare!
  
  Haddana waxaan haysanaa ciidan badan.
  Nimanku sidoo kale dagaal ayay nala galayaan...
  Waxaan u jejebinnaa gaashaanka sida looxyada,
  Hogaamiyaasha xun-xun waa laga saari doonaa!
  
  Markaasna addoonnimada naarta ayaa meesha ka bixi doonta.
  Ninku garbihiisa toosiyaa...
  Waanu soo afjari doonnaa madaxnimada, cadawga ka dheregsan.
  Waxaa jiri doona qarni farxad iyo horumar!
  
  Kadibna waxaa jiri doonta nabad adduunka oo dhan ah.
  Nin, xiddig weyn...
  Waxaan ku duuli doonnaa hawada xiddigaha leh, waad ogtahay,
  Riyada dadku ha rumoobo!
  Inantii waxay ku soo gabagabowday jawi aad u sarreeya, iyada oo codkeedu sida dawannada qalinka ah u lulaya.
  Inantii nacfi ayaa sacabka u tumatay. Dhowr elves iyo trolls iyo laba qof ayaa sidoo kale dhegaystay heesta Dominica. Markaasay ku tuureen lacag iyo lacag iyo naxaas labadaba.
  Gabadha Aktarada ah ayaa foorarsatay. Waxayna ka soo qaaday tiirarka. Intay gacmaheeda ku qaadatay xoogaa shilimaad ah, qaarna lugaheeda qaawan. Waxayna ahayd muuqaal qurxoon.
  Haa, iyadu waxay leedahay lugaha sasabidda iyo jeexan. Iyo sida quruxda iyo quruxda badan ee ay nafteeda ugu jirto. Hagaag, meeye donnada kale ee prima marka la barbar dhigo iyada? Miyay ku dhiiran doonaan inay masraxa ku soo bandhigaan kabo-la'aan? Mise goonyo gaaban?
  Dragon Countess wuxuu xusay:
  - Waa kan heesaaga! Maya, waxay ka tirsan tahay akadeemiyadda. Oo kaliya ee akadeemiyada, kulliyadda ay iyadu doorato.
  Dominic wuu qoslay oo ku heesay:
  Gabdhaha ayaa noqon doona garsoorayaal noo gaar ah,
  Oo haddii ay tahay inaad doorato, oo doorashadu ay adag tahay ...
  Waxaan dooranaa suudhadh alwaax ah,
  Sababtoo ah dadkeenu waxay leeyihiin sharaf kaliya!
  Weasel ayaa bartiisa Twitter-ka ku soo qoray:
  - Waxaad leedahay cod ... Kaliya malaa'ig heer sare ah!
  Dominica intay dhoola cadaysay ayaa cagteeda qaawan ku tuurtay mid ka mid ah qadaadiicda sare, ka dibna foorarsatay oo waxay ku qabatay carrabkeeda. Ka dibna wuxuu bilaabay inuu qayliyo. Laga soo bilaabo taabashada candhuufta, birta liinta ayaa isla markiiba kululeysay oo gubay quruxda afka.
  Gabadhii waxay bilawday inay candhuufayso oo ay taahato. Damaceeda in ay heeso ayaa si lama filaan ah uga baxay.
  Gabadha nymph ayaa ruxday faraantigeeda, kulaylka afka Dominica ayaa isla markiiba ka baxay. Inantii way kacday:
  - Waayahay! Hadda waan fahmay waxa ay tahay in la noqdo masduulaagii dabka neefsada!
  Weasel ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  - Way ka wanaagsan tahay weligeed,
  Gabadhu waxay leedahay sannado wanaagsan oo soo socda!
  Dragon Countess wuxuu xusay:
  "Waxaynu leenahay qaab dhismeedka afka iyo cunaha ka duwan kan bini'aadamka, ololkuna ma guban gabi ahaanba. Markaa ha naga welwelin.
  Dadweynihii goobta isugu soo baxay ayaa weli sawaxan iyo sawaxan ku dhawaaqayay, iyagoo sacab tumaya:
  - Wax kale samee, waa lagu soo dhaweynayaa!
  Dominica ayaa Twitter ku soo qortay:
  - Haddii aad wax qorto, waan samayn doonaa!
  Jawaabta, buuqa iyo dammaanadda:
  - Haa dabcan! Soo dhawoow.
  Oo hoosta gabadha lugaheeda qaawan, muruq, madoobayn iyo xarrago leh, oo ay ku fartay nimco aan la soo koobi karin, dahab, qalin, oranji, naxaas, iyo qadaadiic platinum ayaa duulay.
  Dominika wuu ka farxay tan, wuxuu dareemay xamaasad, wuxuuna bilaabay inuu si xamaasad leh u heeso;
  Duufaanno iyo duufaanno caqabad kuma aha lammaaneheenna,
  Gabdhaha Aabbaha, kuwaas oo ubaxa sida duurka Rose.
  Kii aan dagaal aqoon ma cunin boorash masago,
  Ilaaha Badbaadiyaha ah Ciise wuxuu ina hogaaminayaa dagaalka!
  
  Waxaan u barannay in aan ku dagaallano xitaa badweyn duufaan leh.
  Qof kastaa waa sida jilibka oo kale.
  Waxaan rumeysanahay inaan u kala jejebin doono bahalnimada Horde dagaalka.
  Sharafteena laguma garaaci karo dubbe iyo dubbe!
  
  Seeftii waxay ku dhex kululaatay foornadii, olol aad u kulul.
  Maqaar la afaysan ayaa aad u adag!
  Noqo askari aan cabsi lahayn; qalbi xoog badan oo xanaaqsan
  Hadday geeri jirto, istaag, ha cararin!
  
  Haa , dagaal, dabcan, ma aha iid malab macaan,
  Dhaabbilee, ilmaan keenyaa, dhiigaa agarsiisa.
  Yeydu aad bay u qaylinaysaa, bahashuna qeylo ba'an .
  Oo jugtu beddelkeeda ha noqoto isha, ma aha sunniyaha!
  
  Waxaa jira waran daloolin kara silsiladaha,
  Waxaa jira gaashaamo aan tusin laga geli karin!
  Laakin fulay ha noqonin, shaydaanku yuusan wajiyo ,
  Si aanay u noqon sida ciyaarta shabaqyada!
  
  I rumaysta, xal dhalaalaya ayaa iman doona,
  Qof kasta waxa uu leeyahay abaalgud aan la heli karin wax ka sarreeya!
  Fikirka dembiilaha, waxaan aaminsanahay, aargoosi ayaa iman doona,
  Jidka adag mooyee geesi kale ma jiro!
  Sidaas darteed Dominica ayaa heesay, dadkii motley-ga ahaa ayaa u sacab tumay si xamaasad leh. Xataa haday dhamaantood dumar yihiin, aduunkan rag ma joogaan. Ama, ku dhawaad iyada oo aan lahayn jinsiga xooggan.
  Intaa ka dib, tirinta masduulaagii ayaa ruxday dabada oo waxay tidhi:
  - Hagaag, waa inaan tago! Waan ka baxayaa jidka!
  Nayfi ayaa cagteeda qaawan ku soo qaadatay qadaadiicda waxayna soo jeedisay:
  - Aan hubinno. Waan tuurayaa, oo waxaad tidhaahdaa - madax ama dabo ! Bal qiyaas, qadaadiicda adigaa leh, maya, waxaad ii soo celisaa shilimaad!
  Dragon Countess ayaa qosol la qaylisay oo ku jawaabay:
  - Waan ogahay khiyaanadaada! Markaa way fiicantahay inaadan wakhtigaaga ama madaxaaga lumin!
  Dominika wuu qoslay oo yidhi:
  - Madaxu dhego maaha, koofiyadda waad ka jeexi kartaa, dib uma toli kartid!
  Weasel ayaa qayliyey oo gabay:
  -Dhagaha madaxa sare waa dhego!
  Dhegaha madaxa sare - bukaan ku jira cisbitaal dhimir !
  Dragon Countess ayaa u duulay hawada. Waxayna ka hadli wayday waxa ay inantii nymph ku heesaysay. Oo tan, waa in la ogaadaa, waa mid aad u qabow.
  Dominica waxay bilawday inay si degdeg ah u ururiso qadaadiicda gacmaheeda iyo cagaheeda. Waxayna ku samaysay xawaare dheereeya.
  Weasel ayaa tiri, iyadoo timaheeda ku xoqaysa usha sixirka:
  - Dabcan, lacagtu waa muhiim. Laakiin waxaa ka sii muhiimsan sixir, farshaxan, farshaxan, bilado, amulet, iwm. Haddii kale, ma awoodi doontid inaad ku noolaato nolol raaxo leh oo raaxo leh !
  Dominica way ogolaatay:
  - Lacagtu caafimaad ma iibsan karto, i rumayso,
  Lacagtu ma iibsan karto jacayl iyo sharaf...
  Markaa sida xayawaanka ha iskula xin
  Ogow inaadan dalkaaga hooyo faa'iido u iibinayn!
  Inantii oo caloosheeda qaawan ayaa dharbaaxay lacag guduudan. Dabadeed lugteedii oo qaawan ayaa si lama filaan ah, iyadoo il bidhif ah, u noqotay cag shinbireed.
  Dominique wuxuu ku qayliyay cabsi:
  - Waa maxay jahannamada kani!
  Marquise nymph ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Tani waa bir sixir ah oo gaar ah, kaliya waxay shaqeysaa marka ay la xiriirto maqaarka qof leh ilaahyada Olympia ee qoyskooda!
  Laska ayaa si farxad leh u dhawaaqay:
  - Waayahay! Dhiig noocaas ah ayaa kugu jira. Markaa ma aan khaldanayn.
  Dominica ayaa soo koobtay:
  - Laakiin tani waa foolxumo! Haddii aad awooddo, ka saar lugahaaga. Oo mar labaad i sii lug caadi ah.
  Neefkii ayaa madaxa ruxay:
  - Maya! Waa in aad adiguba tan samaysaa.
  Inantii ku xayiran ayaa qaylisay:
  - Sidee tani suurtogal u tahay?
  Weasel ayaa soo jeediyay:
  - Bal maskaxdaada ka fikir waxa aad jeclaan lahayd in lugtaadu u ekaato, ku dhufo suulka iyo farta hore ee gacantaada midig, waana inaad guulaysataa!
  Dominic wuu qaatay oo soo bandhigay. Kadib waxaa yimid gujiskii.
  Oo halkii cagta tuke, cag ayaa ka soo muuqatay kabaha la dareemayo iyo barafka. Waxayna noqotey mid aad u dhib badan markii barafka uu ku dhuftey dhagaxyada dhagaxyada.
  Neefkii wuu qoslay oo ku heesi jiray:
  - Macalimiin bilaash ah,
  Waqti kaa lumay...
  Waxba waan la dhibtoonayay gabadha,
  Sixiroolaha ugu xirfadda badan!
  Dominica waa laga xumaaday:
  - Anigu ma ihi saaxirad. Oo weli waan baranayaa. Laakin dariiqa aqoonta waligeed aad uma fududa ... Haa , filimada!
  Weasel ayaa madax u lulay isagoo aqbalay:
  - Haa, shaleemada dhexdeeda, laga yaabee in ka sii badan. Tani, dabcan, waa dhibkayaga weyn.
  Dhagaystayaashu waxay bilaabeen inay mar kale isugu yimaadaan: waxay ahayd muuqaal qosol leh. Si aad u saxan, waxaa jira dhammaan noocyada gabdhaha halkan. Waana ku mahadsan tahay taas. Gabadha Aktarada ah ayaa isku dayday in ay markale fikirto oo ay cagteeda beddesho. Laakiin markan wax ayaa ka soo muuqday waddooyinka iyo raadaarka, inkasta oo ay yar yihiin.
  Dominica waxay ku heesi jirtay iyada oo aan lumin rajooyinkeeda:
  Waxaan kaa codsanayaa inaadan la yaabin
  Hadii sixir dhaco...
  Haddii ay dhacdo, haddii ay dhacdo,
  Haddii sixir dhaco!
  Nymph ayaa dib u dhoola caddeeyey oo xusay:
  - Haa, si aad codkaaga ula baxdo, waa inaad sidoo kale leedahay awood aad ku isticmaasho sixirka!
  Dabadeed inan nin jeclaysi ah ayaa ku soo orday oo u soo jeedisey, iyada oo usha sixirka roganaysa:
  - Aynu si fiican u samayno! Oo ogow, waxaan haystaa nus kun sano oo tababar ah!
  Weasel wuu diiday:
  - Maya! Iska daa in ay iyadu samayso!
  Dominica ayaa Twitter ku soo qortay:
  Maskaxdayda ayaa iga luntay, maankayga ayaa iga lumay,
  Aniga qudhayda ayaan samayn doonaa, aniga qudhaydu waan samayn doonaa!
  Inantiina mar kale ayay wax ku ansixisay hoos ugu tidhi. Ka dibna lugteeda, oo u eg taangiga radar, ayaa ugu dambeyntii dib u heshay quruxdeedii hore, qaabkeedii hore. Waxayna noqotay sidii in la dalbado.
  Dominica way istaagtay oo faraheeda dhaqaajisay. Niyaddeedu farxad bay noqotay, waxayna ku heesi jirtay:
  Anaga hablaha ayaanu nahay kuwa aduunka ugu xooga badan,
  Oo, i rumayso, ma heli doontid qurux qabow ...
  Runtii cadawgeena waxaan ku qooyn doonaa musqusha ,
  Oo wuxuu weligiis u ekaan doonaa labaatan sannadood!
  Intaa ka dib, quruxda, way qosli doontaa oo qosli doontaa, oo muujinaysa ilkaheeda waaweyn oo dhalaalaya.
  Dominika waxay bilowday inay qoob ka ciyaarto, lugaheeda qaawan ee hawada sare kor ugu qaaday. Waxayna ku heesay:
  Waxaan ahay saaxir aad u fiican
  Haddii aan cagtayda ku shaabadeeyo, waxaa iman doona burbur...
  Waxaan jeclaa inaan kabo-la'aan ku boodo
  Tixgeli in ay tahay fikrad dhab ah!
  Tani waa heesteeda - kaliya weyn oo qabow!
  Inkastoo, dhanka kale, ay tahay mid aad u fudud oo aan dhib lahayn. Haa, gabadhu waa sidaas oo aadan caajisin.
  Gabadhii hobbit waxay tiri:
  - Si degdeg ah ayuu wax u bartaa!
  Markaasay ruxday lugihii anqawyada ku sharraxnaa oo jijimo ay ku taallo dhagaxaan qaali ah, far walbana katun ku leh.
  Waxay u egtahay ilmo yar, laakiin marka loo eego tirada dhagaxyada, gaar ahaan addimada hoose, waa sixir sare.
  Weasel ayaa u luxday gabadhii:
  - Meel baan ku arkay. Ma waxaad tahay, fursad kasta, Princess Alsou ?
  Dumarkii hobbit ayaa lulay:
  - Haa , waa sida ay tahay! Laakiin waad ogtahay, Marquis, oo leh gabadhan ka timid meeraha Earth, wax dhib ah kuma yeelan doontid!
  Weasel wuu aqbalay:
  - Sax! Laakiin macquul maahan haddii kale. Hoogay, tani waa adduunyo aanay samayn karin dhibaato iyo tacabur la"aan.
  Dominic wuxuu ku degdegay inuu ku daro:
  -Nolosha tacabur la'aanta iyo ka faa'iidaysiga waa mid caajis badan. Waa sida maraq aan basbaaska lahayn!
  Princess Alsou way ogolaatay:
  - Haa, waa sax! Taasi waa waxa shar-wadayaasha u ah. Mid iyaga ka mid ah ayaa soo saaray belaayo disha jinsiga ka xoog badan.
  Dominica waxay ku heesay iyadoo taah:
  Ma noolaan kartid dumar la'aan, taasi waa run,
  Laakiin rag la'aanteed, sidoo kale farxad ma jirto...
  Waxay noqotay sidaas, waxay ahayd mid aad u xun.
  Haddii aanu jirin mulkiilaha xooggan!
  Weasel wuu aqbalay:
  - Waxaa laga yaabaa in! Laakiin halkan, sida ay yiraahdaan, waa seef laba af leh. Dhinac ma jiro galmo ka xoog badan, laakiin dhanka kale...
  Dumarkii hobbit-ka ayaa si degdeg ah u diiday:
  - Maya! Xumo dhan walba ka yimid. Markaa looma baahna in laga hadlo wax aan jirin. Waxaa kaloo loo baahan yahay rag.
  Dominica ayaa ku jawaabtay:
  - Labka xoolaha. Shakhsiyaadka caqliga leh, wax way ka duwan yihiin.
  Weasel ayaa qoslay oo ku jawaabay:
  - Haa, ragga, dabcan. Wax aan sheegona ma helin.
  Dhawr xamaam, oo baalal liimi ah wata iyo gadh-qurxoon, ayaa soo dul duulay. Shimbiruhu waxay ahaayeen kuwo aad u xiiso badan. Si fudud u jecel hal gacan. Laakiin dhinaca kale , waxaa sidoo kale jiray xoogaa dhadhan la'aan ah.
  Dominica bedelay:
  - Waa maxay sababta shimbiraha xamaamyada u dahaadhayaan?
  Weasel ayaa sharraxay:
  - Cidina ma dahabaysan! Tani waa sababta oo ah waxay ku dhajiyeen strawberries leh topaz.
  Aktarada ayaa ku gunuunacday:
  - Waa maxay? leh topaz?
  Inantii hobbit-ku way luxday:
  - Haa, waxaa jira strawberries sida! Waa maxay, maadan ogayn?
  Weasel wuxuu yidhi:
  - Sidee bay ku ogaan lahayd? Waxay joogtaa adduunkeena waqti dhow.
  Saddexda wakiil ee jinsiga caddaaladda ah ayaa soo dedejiyey xawaaraha. Oo cidhibtooda qaawan ee casaanka ah ayaa iftiimay.
  Guryo ayaa ka soo muuqday hareeraha , dhaadheer, oo u eg casaan, guduud, iyo sumurud kor u kacaya. Waxayna u ekayd mustaqbalka mustaqbalka. Xataa diyaarad baa cirka joogtay. Si sax ah, gaadhi dahab ka samaysan oo dheeman ka samaysan, oo ay ku sawiran yihiin lix baalal leh, fardo baraf cad ah, ayaa ku yaacday.
  Saddexdii gabdhoodba waxay bixiyeen qaanso yar. Laakiin sida muuqata, qofka sharafta leh waqti uma helin quruxda, iyo triumvirate ayaa sii raacay.
  Waxaa hor yiilay hippodrome, wuxuu u ekaa garoon weyn. Waxay si cad u ahayd goobta tartanka fardaha.
  Marquise-nymph ayaa soo jeedisay:
  - Waxa aanu u baahanahay in aanu hubino in ardaygaygu leeyahay hibada clairvoyance. Sidaa darteed, waxaan ka qayb gali doonaa tartanka.
  Hareeraha hippodrome waxaa ku yaal deyr dheer oo shabag ah oo ka samaysan lacag iyo bir liimi ah, oo ay ku xardhan yihiin luul iyo dhagaxyo buluug iyo guduud ah, iyo sidoo kale muraayad u eg muraayadda Czech . Waxayna u muuqatay mid aad u qurux badan.
  Iridda laga soo galona waxa dhinac ka yiil laba ilood, kuwaas oo ka soo tuuray diyaarado midabyo badan leh oo ay ka soo wada jeedaan lammaane qurux badan oo dahaarsan.
  Haa, wax walba waxay u muuqdeen kuwo aad u qurux badan. Albaabkana waxaa jooga waardiyayaal gabdho ah. Sidoo kale aad u qurux badan oo iftiin leh, hub lacag ah.
  Wax walba waxay u muuqdaan kuwo cajiib ah. Waxaa jira wakiillo badan oo jinsiga caddaaladda ah oo ku wareegsan.
  Dominika waxay xasuusatay filimkii ku saabsanaa jasiiradaha Gulag iyo xerada haweenka. Dumarkii halkaas joogay oo dhan waxay ahaayeen, sidii iyagoo dookh ah, dhallinyaro ah, qurux badan, oo waxay xidhnayd khamiisyo ka tagay lugahooda quruxda badnaa. Waa hagaag, tan iyo xagaaga Siberiya waa diirran iyo xitaa, laga yaabee, kulul, gabdhuhu waxay ahaayeen kuwo caga-cad. Kaas oo filimkan ka dhigay mid aad caan ugu ah ragga. Waxayna Dominica ciyaartay xubin ka tirsan jabhadda Komsomol oo abaabushay kacdoon dhan oo gabdho ah. Quruxduna xitaa waxay qabsadeen hub, waxayna qaateen guuto dhan oo NKVD ah oo dagaalka ah, wayna awoodeen inay ku guuleystaan.
  Filimku, dabcan, wuxuu noqday mid wanaagsan. Iyo kabo-la'aan, soo jiidasho leh, dagaalyahannada quruxda badan ayaa si fudud u muuqday.
  Dominika, habka, waxaa markii hore loo maleynayay inuu ciyaaro doorka Fandera ee ina-adeer, kaas oo abaabulay rabshad maxaabiis ah, laakiin filimkan ayaa laga yaabaa in la mamnuuco. Waxaana si fudud looga dhigay arday aad u wanaagsan iyo xubin Komsomol ah.
  Dominica waxay u sujuudday inanta ilaaliyaha. Si lama filaan ah, isla dhulka hoostiisa, sida jack ka soo baxay santuuqa buuriga, masduulaagii ayaa soo booday. Yar , wax yar ka weyn albatross, leh saddex madax.
  Isaga ama iyada ayaa u soo duulay hablihii, cod baa dhacay:
  - I soo celi walaalkay!
  Marquise nymph ayaa ku jawaabay isagoo taah:
  - Tani waa wax aan macquul aheyn, Belka.
  Jawaabtii, inantii masduulaagii oo miisaankeedu saddexdii cadceed ee midabkiisu ka soo burqanayey, baalasheedana aad u qurux badnaayeen oo ay indhuhu ka jeexjeexeen, ayaa guux bilowday.
  - Waxaan rabaa walaal! Waxaan rabaa walaal! Aaway isaga!
  Gabadhii hobbit ayaa tiri:
  - Haa, annagu nafteenna waxaan ku mashquulsan nahay sidii aan raggayaga noogu soo celin lahayn. Oo looma baahna in la xamaasado.
  Inantii masduulaagii, maxaad ka qaadi kartaa cub, way is dejisay oo qaylisay, iyadoo u soo booday Dominica:
  - Waan ogahay inaad awooddo! Adigaa la doortay!
  Inantii garaacday intay dhoola cadaysay ayay hees ugu jawaabtay:
  - Wax kasta oo aan macquul ahayn, i rumayso, waa suurtagal,
  Laakin in loo wajaho dhibaatadan waa mid aad u adag...
  Si kastaba ha noqotee, haddii aad maskaxdaada cadaadis saarto markaad ciyaareyso
  Waxaan noqon karaa gabadh Jedi qurux badan !
  Inantii masduulaagii baa qaylisay oo qaylisay iyada oo u jawaabtay:
  Maskaxdaadu far ma le'eg tahay,
  Genius, waad ogtahay, Dhulka...
  Oo wiil qurux badan ayaa i sugaya,
  Faras gabowsan!
  Dominika waxa uu dareemay qosol iyo qosol:
  - Masduulaagii faraska saarnaa? Tani waa sida ay u egtahay!
  Marquise wuxuu yidhi:
  - Waa maxay, ma garanaysaan fikradda tusaale ahaan!?
  Gabadha Aktarada ah ayaa qososhay waxayna tiri:
  Meel walba waan ku dhiman karnaa
  Xataa marka qorraxdu dhacdo
  Guud ahaan, waxaan ku nool nahay si xor ah,
  Haa, bilaash!
  Hadal ahaan!
  Gabadhii masduulaagii waxay afka ka sii daysay nalal, waxay u ekayd mid fudud, wayna qaylisay:
  - Tani waa hees qurxoon. Si kastaba ha noqotee , waxaan rabaa martida quruxda badan ee ka timid Earth aan la garanayn si ay u qabato wax kale oo xiiso leh.
  Dominica ayaa ruxday oo tiri:
  - Waan ogahay in codkaygu uu soo dumiyo shilimaad, kaaga darane nunchucks garaacaysa xidhmooyin hadhuudh ah. Si kastaba ha ahaatee, waa inaan mar kale adkeeyaa codkayga! Maxayse tahay? Xagee lacag ku kharash garaysaa halkan?
  Marquise ayaa diiday:
  - Marka hore, waxaad ku sharadmi doontaa lacagtaada mid ka mid ah fardaha hippodrome oo isku day inaad kordhiso raasumaalkaaga. Marka labaadna, gabadhani ma aha oo kaliya masduulaa yar oo dumar ah, laakiin sidoo kale amiirad. Waxay ku siin doontaa giraanteeda, kaas oo ka kooban awood sixir oo weyn. Taasna , i rumayso, waxaa habboon in la isku dayo oo si habboon loo heeso!
  Dominica waxay luxday madaxeeda dhalaalaysa luqunta xooggan waxayna tiri:
  - Xaaladdan oo kale, waxaan arkaa inay jiraan wax la isku dayo! Waxaa intaa dheer, sidee ayaad u diidi kartaa ilmo!
  Gabadhii masduulaagii baa qaylisay:
  - Anigu ma ihi ilmo. Waxaan ahay amiirad oo tan waan samayn karaa! Waxaan u duuli doonaa meerahaaga. raasumaalkana waan gubi doonaa.
  Dominica ayaa si xun u quuratay:
  - Oo waxaan u haynaa difaaca hawada dadka adiga oo kale ah! Waxan maxaad ku leedahay dugaag?
  Gabadhii masduulaagii ayaa ku gunuunacday:
  - Waxaa laguu diri doonaa meelaha dhagaxa laga qodo. Adigu waxaad ku shaqayn doontaa adigoo qaawan oo silsilado ku xidhan, oo waxaad ku shaqayn doontaa karbaashyada karbaashyada madaxda sare.
  Inantii hobbit-ku way luxday:
  - Haa, way samayn kartaa! Waxaa intaa dheer, waxaad tahay bani'aadam. Dadkeenana... Waxaa lagu tiriyaa inay yihiin dad heerkoodu hooseeyo, sababo badan dartood.
  Weasel ayaa qayliyey:
  - Markaa waxaa fiican inaad heeso! Dadweynuhu mar hore ayay halkan isugu yimaaddeen, waxaanan sidoo kale kasban doonnaa lacag.
  Run ahaantii, waxa buuq iyo sawaxan ka dhex kacay wakiillo kala duwan oo ka mid ahaa dadka caddaaladda, waxaana la maqlay sacab iyo qaylo;
  - hees, ubax yar, ha xishoon!
  Hagaag, ninyahow, aan ciyaarno muusig!
  Waxaan rabnaa inaan maqalno trill ee shimbirta jannada!
  Dominica aad bay u taahday oo waxay bilowday inay heeso;
  Xeebta Elfa waa waasac , taag,
  Mowjadaha ayaa ku soo qulqulaya dhalaal dhaldhalaalaya...
  Elfia waxay noqotay dalkaygii hooyo,
  The nightingale's trill ayaa noo heesaa hees cajiib ah!
  
  Dooni ballaadhan ayaa aniga iyo gacaliyahaygu ku dhoofaynaa
  Zlata Val waxay soo dejisay tidcigeeda.
  Sidee ii wanaagsan aniga iyo gacaliyahaygu inaan isla joogno,
  Waa wax laga xumaado inaadan ku qaban yaxaas ul kalluumaysi wata.
  
  Maya, ma aha biyo, astern xada,
  Dabeecadda ayaa ina siinaysa champagne.
  Dhulkani wuxuu ii yahay hooyo qaali ah,
  Deeqsinimada dhulka ee lebbiska boqornimada!
  
  U soo daada sida luul ka hooseeya moonbeam
  Sida shinni raxan oo baal qalin ah leh...
  Virgo, waxaad tahay sida malaa'ig riyo igu riyooday,
  Iyada oo wejiga dembi-la'aanta - Madonna ugu saafiga ah!
  
  Urta waa malab, timuhuna waa xariir.
  Bushimaha ayaa u kala baxay sidii satin.
  Waxaan aaminsanahay inay timid daqiiqaddii la sugayay,
  Sheekooyinka cirfiidka ayaa noqon doona mid dhab ah!
  
  Bushimahayagu farxad bay taabteen,
  Macaanku waa mid aan erayo kale jirin .
  I rumayso, waxaad tahay qurux aan la arki karin,
  Inta badan ayaa go'aamin doonta, tuura qadaadiicda sare!
  
  Waa kan dhunkashada midba midka kale,
  Taah iyo qosol farxadeena duufaanka leh.
  Quduusnimada nafta keruubku waa ilaalin doonaa,
  Midka la doortay wuxuu ku tuuri doonaa liiska dembiyada qashinka.
  
  Maya, ogow, dhulka adigaa kaa qurux badan,
  Dareenku wuxuu u gubaa sida dab dhalaalaya oo qalbigayga ku jira!
  Waxaan ku noolaan doonnaa dalka ugu fiican,
  Aan u furno daaqadaha iyo albaabka meel bannaan!
  Sidan ayay quruxdu ugu qaaday hees cajiib ah. Gabdho cayn walba leh baa u sacab tumay. Waxayna isla mar ahaantaana tuureen qadaadiic ay ku jiraan kuwo dahab ah. Taasina waa wax weyn .
  Gabadhii hobbit-ka ahayd waxay ruxday ushii sixirka, lacagtuna waxay bilowday inay iskeed u samaysato meel gooni ah. Waxaana koray tiir dhan oo qadaadiic ah oo midabyo badan leh.
  Inantii masduulaagii ayaa sidoo kale sacabka u tumay, ka dibna waxa ay saddexdeedii madax ka sii daysay olol dhalaalaya. Intaa ka bacdi waxay si qaawan u tidhi:
  - Tani waa, dabcan, wanaagsan, laakiin kuma filna! Waxaan u baahanahay inaad anigana ii heesto!
  Dominica ayaa weji gabaxday oo weyddiisay:
  - Miyaanay aad u badnayn?
  Marquise ayaa ku qaylisay:
  - Ma doonaysaa in aad hesho faraantigan qiimaha badan hal hees oo keliya? Hagaag, waxaad tahay caqli-xumo ! Damiir yeelo, maxaa yeelay, artifku waa qiimo leh.
  Gabadhii hobbit ayaa ku qaylisay:
  - Shay kastaa wuxuu leeyahay qiime u gaar ah. Caadi ahaan, farshaxan qiimo leh, waxaad u baahan tahay inaad fuliso saddex rabitaan, ama aad bixiso saddex adeeg. Kuwani waa xeerar. Adiguna waad fahantay sababta!
  Dhegeystayaashii gabdho kala duwan ayaa sacabka tumay oo cago qaawan ku shaabadeeyey, aadna dhif iyo naadir ayay ugu garaaceen kabo:
  Kaalay, qaar kale hees!
  Waxaan rabnaa heeso!
  Waxay noqon doontaa mid aad u qurux badan !
  Samee jacaylka!
  Waxaan ku siin doonaa si fiican!
  Weasel wuxuu u luxay Dominika:
  - Hagaag, ha jabin! Kaalay, hees!
  Quruxdii quruxda badnaydna waxay gilgishay cambarkeeda dhalaalaysa. Waxay ku shaabadaysay lugaha muruqa ah ee qaawan, waxaanay ku heesaysay dareen iyo dareen aad u weyn;
  Runteena , runteena
  Waxay ka kooban tahay iimaanka sidda!
  Berrina maaha, berrina maaha.
  Maantana badbaadi Aabbaha!
  
  Waxaan ixtiraamnaa Elf ,
  Ka dib oo dhan, iyadu waa adduunka oo dhan, ogow adduunka!
  Calankeena cas ee dalka hooyo,
  Oo ma jiro casaan dhalaalaya!
  
  Hormoodku ma salaamo baska,
  Calamkiisu waa calanka dalka hooyo!
  cadowga ula dagaalannay .
  Ku ammaanaya guulaha aayadda!
  
  Ogow in meeraha hal iimaan uu ka jiro,
  Iimaanka in gacaliye , elfinism quduuska ah!
  Haddaba in carruurta faraxsan ay qoslaan,
  Orcism-ku godka godka ugu gasho !
  
  Jilaaga kasta wuxuu ahaa ilmo yar,
  Cawska iyo durdurrada dushooda iyagoo kabo-la'aan ah...
  Haddase gacantiisa baal baa ku jira.
  Si dhakhsa leh ayaa biraha dubbe ugu simay!
  
  Qof baa qoriga mashiinada ku afeeya,
  Hagaag, qof baa garabka ka toogtay!
  Calankii casaanka ahaa wuxuu u duulayaa sida calan cas,
  Anagoo aan kaftameynin ayaan cadawga xun garaacnay !
  
  Awowayaasheen waxay si geesinimo leh u qaateen Orklin ,
  Hagaag, annaga ka warran? Waxaan ku soconaa Mars!
  Waxaan nahay dad, ma nihin macaques on laan,
  Cadawga feedhku isha ayuu kaga dhuftay!
  
  Laakiin sidoo kale waxaan ognahay sida loo madadalo,
  Durbaanka garaaca, buunanka garaaca!
  Waji caruur aad u qurux badan,
  Iyo qiimaynta afar iyo shan!
  
  Imtixaankii ugu adkaa ee dagaalka -
  In aan tan la marin waa sida qof dhimanaya oo kale!
  Laakiin geeridu waxaynu haynaa calan toosh leh.
  Foornada naxaasta elven ma dhici karto!
  Inantii si qurux badan oo xirfad leh ayay u heesaysay, isla markaana, qoob-ka-cayaaraysay, lugaheedana aad bay u sasabi jireen. Waa wax laga xumaado in aysan jirin rag u dhow oo qiimeeya quruxdeeda. Gabadhuna waxay haysataa heer aad u sarreeya, dagaalyahanku wuxuu muujiyaa cadaadiskeeda weyn iyo jawigeeda.
  Dhawr boqol oo gabdhoodna mar hore ayay isa soo urursadeen, oo ay buuqayaan. Waxay tuuraan lacag, waxayna leeyihiin ur aad u xooggan oo ah dhalinyaro, cusub, jidh dheddig ah iyo cadar iyo cadar qaali ah. Waxaa jira waxyaabo badan oo aad madaxaaga ka dhigi karto halkan.
  Qaar ka mid ah qadaadiicda waxay ahaayeen dhoobo, waxaana jiray xitaa dhowr qadaadiic alwaax ah , taas oo ahayd mid weyn. Laakin lacagta warqada ah ee caadiga ah ee meeraha Earth si uun uma muuqato. Oo tani waa wax aan caadi ahayn Dominica. Mararka qaarkood waxaa maskaxdaada ka soo dhacaya fikrado ku saabsan sida ay halkan u joogaan. Ka warran kaararka elektaroonigga ah ee lacag-bixinta? Hagaag, tani aad bay ugu fiican tahay heerkan horumarka.
  Haddaba qof baa gabadh fannaanad ah cago qaawan hoosteeda ku tuuray keeg la cunay oo labeen ah.
  Inantii hobbit-kii ayaa hillaac kaga dhacday keeggii. Isla markiiba way kala daatay.
  Quruxda yar ayaa xustay:
  - Mar dambe taas ha samayn! Lacag kaliya!
  Weasel ayaa ku heesi jiray:
  - Lacag samee! Lacag samee!
  In la ilowsiiyo caajisnimada, caajisnimada...
  Lacag samee! Lacag samee!
  Haddii loo baahdo, ugu yaraan maalinta oo dhan!
  Gabadhii masduulaagii baa baalasheeda ruxday oo qaylisay:
  - Hagaag, tani waa adeeggii labaad! Laakin si aad u hesho giraanta artifact , waxaad sidoo kale u baahan tahay mid saddexaad!
  Dominica ayaa dhabannada ka fuushay oo si kalsooni leh ku tidhi:
  - Haddii aad rabto, waan ku farxi doonaa inaan mar kale kuu heeso! Run ahaantii, waan jeclahay heesaha.
  Dhegaystayaasha ilaa kun haween ah, wakiilada jinsiga cadaaladda ah, ayaa qayliyay oo ku shaabadeeyay gabi ahaanba cagahooda qaawan ee quruxda badan:
  - Mar kale hees! Mar kale hees!
  Bravo, dhiirigeli! Bravo, dhiirigeli!
  Inantii masduulaagii ayaa diidday, iyadoo kor u qaadaysa codkeeda:
  - Maya! Sii giraantan oo kale heeso kaliya! Halkan waxay u baahan tahay inay sameyso wax ka qiimo badan, isla markaana, adag.
  Waxaa jiray hakad kacsanaan ah. In ka badan kun gabdhood oo jinsiyado kala duwan leh ayaa barafoobay iyagoo filaya.
  Isla markiiba waxaa soo baxay wiil. Wakiilka kaliya ee jinsiga xooggan ee iyaga ka mid ah. Waxa uu ahaa mid bini aadamka ah, waxa uu xidhnaa surwaal gaagaaban, muruqyo ah, garabkana ku sitay calaamad addoon ah, waxa uu u ekaa laba iyo toban jir, waxana si cad loo garaacay wax ka badan hal mar. Isaga oo ordaya, cidhibtiisa boodhka iyo ciyaalnimada leh ee u soo bidhaamaya inantii masduulaagii, ayuu jilba joogsaday oo qayliyey:
  - Ha i xoreeyeen! Booskaygii ii soo celi!
  Inantii masduulaagii ayaa madaxa ruxday oo xaqiijisay:
  - Taasi waa! Wiilku wuu xoroobi doonaa haddii aad isaga ka dhigi karto elf!
  Dominica waxay fidisay gacmaheeda:
  - Laakiin tani waa wax aan macquul aheyn!
  Marquise-nymph ayaa soo jeedisay:
  - Cunugga addoonka ah wuxuu dhawaan ahaa amiirka taaj ee boqortooyo weyn, oo lagu magacaabo Oenomaus. Haddana waxa uu noqday wiil ka mid ah bini-aadmiga iyo addoon si uu uga badbaado balaayada shaydaanka. Mar kale u samee amiir elf, ka dibna laga yaabee inaan qabsan karno dunta tangle oo dhan!
  . CUTUBKA 4AAD.
  Amiiradda hobbit waxay xaqiijisay:
  Tani waa fursadaada, Dominic. Anagana sidoo kale. Raggii ku dhowaad dhammaan waa la waayay. Midkanna, in kasta oo aan la dhayalsan karin, haddana lumiyay magaciisii iyo mansabkiisii, iyo xataa jidhkiisii, isagoo noqday addoon bini'aadmi ah.
  Wiilkii ayaa lulay iftiinkiisii, madax go'ay :
  - Maalin walba way i garaacaan si aanan dhagax u noqon! Sababo jira awgood, waa addoommadii la karbaashay kuwa ugu adkeysiga badan cudurkan!
  Dominica waxay fidisay gacmaheeda oo ku jawaabtay:
  - Haa, wax fikrad ah kama haysto si aan isaga diido! Iyo in amiirku uu isna ilmo ahaa?
  Wiilkii addoonka ahaa ayaa madaxa ruxay.
  - Maya, waxaan ahaa qof weyn! Laakiin markii ay bilowday inay dhagax noqoto, weasel nymph waxay isticmaashay sixir gaar ah. Waxaan noqday addoon da'yar, waana la karbaashay. Tani waxay i siisay dhowr bilood, inkastoo ay xanuun badan tahay, laakiin nolosha. Laakin hadhow ama hadhow, tani way dhamaan doontaa. Waxaa intaa dheer, waa inay si adag ii garaacaan, oo maalin kasta waa inaan qaado, ama qaado dhagaxyo culus, ama miiqiyaa giraangiraha!
  Inantii nymph ayaa luxday:
  - Haa! Tani waa habka kaliya ee si uun dib loogu dhigi karo saameynta belaayada dhagaxa. Weli waxaa miinooyinka ku jira wiilal addoomo ah oo ka mid ah dadka bini'aadamka ah oo aan weli dhicin oo shaqaynaya. Laakiin kuwanu waa wakiilada kaliya ee jinsiga xooggan ee hadhay. Dabadeedna qaarkood ayaa iyaguna dhagax isu beddela ka dibna boodh isu roga.
  Dominica ayaa ku qaylisay:
  - Tani waa wax laga cabsado! Aafo caalami ah! Oo si aad u noolaato oo aad u noqoto addoon!
  Wiilkii oo xidhan surwaal gaaban oo madaw oo ka kooban dharkiisa oo dhan, isla markaana xijaaban, muruqyo jilicsanna maqaarka hoostooda oo aad mooddo caato baruur la"aan awgeed, waxa uu ku heesay:
  - Haa, anigu waxaan ahay amiir, oo waxaan ahay addoon keliya, laakiin waa maxay,
  Akhyaarta ha ii yeedhaan...
  Intee bay iga fog yihiin,
  Wiil lug ka jaban!
  Inantii masduulaagii baa qaylisay iyadoo il-marinaysa:
  - Markaa mar labaad u samee amiir Elf, ka dibna waxaad heli kartaa giraantan qiimaha leh ee sixirka masduulaagii!
  Dominica waxay fidisay gacmaheeda:
  - Hagaag, waad nacday, ma lihi faham aasaasi ah oo sixirka ah, waxaadna dalbanaysaa kan! Midkee, laga yaabaa, inaadan adigu samayn doonin!
  Marquise-kii nymph ayaa yiri isagoo taah:
  - Waxaa laga yaabaa inaanan sidoo kale samayn karin tan ... maxaad leedahay?
  Gabadhii masduulaagii ayaa tiri:
  "Waxay cagaheeda ku jirtay wakhti dheer." Akadeemiyada masduulaaga ayaa xirmi doonta dhawaan. Haddaba, marka hore ha ku guulaysto imtixaannada maandooriyaha, ka dibna ha isku dayo inuu diido wiilka amiirka ah.
  Dominica ayaa ku raacday in ay ogolaato.
  - Hagaag, tani waa sida, mabda 'ahaan, aad...
  Marquise-kii nymph ayaa soo qaaday taliskeedii oo qoorta ka laadlaadsan. Markaasay calaacasha ku salaaxday oo waxay bilowday inay wax sixir ah u gunuunacdo. Gabadhii masduulaagii baa qaylisay, iyadoo ilkaheeda tusinaysa:
  - Tani waa imtixaan halis ah iyada ... Miyay dhaqaaqi kartaa iyada oo aan waxyeello badan lahayn haddii ay isticmaasho sixir sare!
  Dominica waxa ay rabtay in ay caddeyso waxa loola jeedo higgaadda sare, laakiin nymph-marquise waxa ay ku shaabadaysay cagteeda qaawan, iyada oo lagu qurxiyey faraanti, gabadhuna waxa ay qabatay dabaylo. Waxaad mooddaa in nin weyni gacantiisa ku qabtay oo uu qaaday.
  Aktarada ayaa ku gunuunacday:
  - Waa maxay boodbood!
  Oo sidaas daraaddeed, iyagoo ay weheliyaan nymph-marquise, waxay isku heleen albaabka laga soo galo qasriga. Waxay ahayd mid xasuusinaysa Hermitage ee St. Petersburg, kaliya waxay ahayd sare, soddon dabaq oo leh saqaf sare. Iyo sidoo kale, ka qurux badan oo qurux badan marka loo eego jiilaalka caanka ah.
  Dominica waxay kala fidisay lugaheeda, waxay ku taagtay dhinaceeda feedhkeeda waxayna ku dhawaaqday:
  - Waayahay !
  Nymph ayaa ku xaqiijiyay dhoola cadeyn:
  - Haa, kani waa dhismaha quruxda badan ee Dragon Academy.
  Albaabka hortiisa, ilo u eg masduulaagii toddoba madax leh ayaa ka soo iftiimay dahab iyo bir liimi ah oo dhalaalaya oo aan dhulka lagu aqoon. Oo af kasta waxaa cirka uga soo yaacay durdur biyo ah, oo sida dheeman u ifaaya oo ka soo baxaya fallaadho dhawr ah oo la qurxiyey.
  Dominica waxay tiri:
  - Waa cajiib sida ay diyaaraduhu u duulayaan!
  Marquise-nymph ayaa si aan toos ahayn ugu jawaabay:
  - Farsamada!
  Oo madax kastaaba wuxuu lahaa indho dhagaxyo qaali ah oo midabyo kala duwan leh. Waxay u muuqatay mid aad u caafimaad badan , qani iyo dhadhan leh.
  Waxa kale oo jira luuqyo hagaagsan oo leh ubaxyo qurxoon, oo ay ku kala duwan yihiin qaabab iyo noocyada burooyinkooda. Cagaha qaawan ee habluhu waxay ku socdeen tiirarka siman ee nashqada leh ee waddooyinka oo leh xarrago iyo nimco aan la soo koobi karin. Waxay ahaayeen da'o kala duwan, laakiin dhammaantood waxay ahaayeen kuwo qurux badan, qaar badan ayaa xirnaa dahab qaali ah.
  Inta badan halkan waxaa ku sugnaa hablo bini-aadmi ah, trolls dhedig ah iyo hobts. Gabdhaha ugu dambeeya lagama sooci karo kuwa bini aadamka. Sida, jidka, waa nymphs iyo qallayl. Ma sababtu waxay tahay inay ku xidhaan faraantiyo suulasha qaawan ee cagahooda yaryar ee quruxda badan?
  Laakiin gabdhaha bini'aadamka ayaa sidoo kale samayn kara tan.
  Dominika, oo ah arday aad u dheer, ayaa u muuqatay mid aad u wayn oo qaan-gaadh ah marka loo eego ardayda dumarka ah. Taasina aad bay u ceebaysay.
  Gabadhii ayaa waxay waydiisay nymph:
  - Waxaan halkan u ekaa bandhig madxaf!
  Marquise ayaa waydiiyay isagoo dhoola cadeynaya:
  -Ma aragtay filimka ku saabsan Harry Potter?
  Dominic wuu qoslay oo ku jawaabay:
  - Haa, dabcan, waan daawaday. Waxayna xitaa isku dayeen inay dib u sameeyaan filimkan. Hagaag, waa maxay?
  Nymph ayaa yiri:
  - Halkaas waxaa joogay wiilal iyo gabdho. Oo halkan, sida aad aragto, ma jiraan wiilal, taasina waxay carqaladaynaysaa wada noolaanshaha!
  Dominica waxay tiri:
  - Harry Potter wuxuu kaloo ahaa ilmo, wayna u fududayd isaga. Laakin in aad noqoto qof weyn oo carruurta dhexdooda ah. Way ka xun tahay inaad sii joogto sanadka labaad!
  Marquise waxay rabtay inay wax sheegto markii gabadh aan kabo lahayn, laakiin timaha ku dhex jirta dheeman, ay u soo carartay. Si aad u macaan ayay u dhoola cadaysay oo qaboojisay:
  Ma adigaa la doortay?
  Dominica oo dhoola cadeynaysa ayay ku jawaabtay:
  -Haa!
  Gabadhii intay qososhay ayay tiri:
  - Laakiin laga yaabee inaadan garanayn sida wax badan loo sameeyo! Tusaale ahaan, ma samayn kartaa daawada aan la arki karin?
  Gabadha Aktarada ah ayaa ku jawaabtay iyada oo neefsan:
  - Nasiib darro maya. Sidee u shaqeysaa?
  Inantii oo timo dheeman ah iyo timo guduudan iyo liimi ah ayaa madaxa lulay. Waxayna jeebka lebbiska kala soo baxday dhalo. Waxaan rogey furkii. Way kabisay oo... la waayay.
  Dominica ayaa jahawareertay indhaheedii sapphire-ka. Ka dibna waxaan dareemay qanjaruufo khafiif ah sankayga. Kadibna timaheeda ayay jiidayeen. Aragtida xiisaha leh ee Dominica waxay aragtay cagaha qaawan ee inanta aan la arki karin oo ku dul taagan tiirarka midabada badan leh oo kor u qaadaya xariijimo yaryar oo boodh ah iyo boodh ka soo baxay geedo iyo ubaxyo. Inantii aad bay u gariirtay oo cagteeda qaawan bay dhegta qabatay inantii yarayd ee foolxumada ahayd.
  Way qaylisay. Waxayna Dominica awooday inay aragto iyada. Gabadhu waxay noqotay mid hufan, sida rooxaan ama hologram. Oo wuxuu ku qayliyey cod baqdin leh:
  - dhaawac! I sii daa, eedo!
  Marquise-nymph ayaa ku dhawaaqay:
  - Xariifnimo, haa! Waxaan horeyba u maleeyay inaadan waxba sameyn karin!
  Dominica waxay ku heesi jirtay jawaabteeda:
  Haddii aad xanuunsato, waan iman doonaa
  Gacmahayga ayaan xanuunka ku fidin doonaa...
  Wax walba waan sameyn karaa, wax walba waan sameyn karaa
  Qalbigaygu dhagax maaha!
  Gabdhihii u soo dhawaaday ayaa qoslay. Inkasta oo qurxinta, waxay caddaatay in dharkoodu ay ahaayeen kuwo aad u adag oo ka mid ah labis, inkastoo raaxo, style. Inkasta oo dhinacyo kale laga dareemayay kala duwanaansho. Gabdhaha qaar ayaa dhegaha ku lahaa hilqado, halka kuwa kalena aysan lahayn. Qaarna, gaar ahaan hablaha hobbiska ah, waxay sanka ka galiyeen faraanti dahab ah oo dhagaxyo ah.
  Waxay tan u sameeyeen, si gaar ah, si ay uga soocaan carruurta bini'aadamka, kuwaas oo aad isugu dhow. Dryads sidoo kale waxay jeclaayeen faraantiga sanka iyo dhegaha. Boqortooyo qurux badan oo gabdho ah, laga bilaabo todoba ilaa dhalinyaro. Si kastaba ha ahaatee, elves dhexdooda, qaangaarnimada iyo qaan-gaarnimada kama duwana muuqaal ahaan, sida kuwa hobbits, trolls, nymphs, iyo qallayl. Laakiin Dominica waxay u egtahay qof weyn iyo gabadh aad u qurux badan, oo leh weji qeexan oo ah amiirad dhab ah. Waxaa laga yaabaa in aad u madow.
  Haa, xitaa waxay iftiimiyeen maqaarkeeda markay ciyaareysay mid ka mid ah haweenka sharafta leh ee qarniyadii dhexe. Waagaas, wejiga madoobayn ayaa loo tixgeliyey calaamad dhalmo hoose.
  Jid ahaan, ma aha oo kaliya maqaarka wejigeeda, laakiin sidoo kale lugaha. Waxa dhacday dhacdo iyada oo caga-la'aan iyo calal-sharaf lagu soo kaxaystay la geeyey goobtii.
  Xitaa waxaa jirtay hees:
  Wakhtiga madax furashada waa ku dhawaad halkan
  Boqorada iyada oo caga-la'aan baa loo kaxeeyaa oo la geeyaa saqafyada!
  Halkii ay ka samaysan lahayd dahabka, waxay xidhan tahay maryo.
  Qoorta swan ayaa dhibane u ah daldalaada!
  Haa, waxay u muuqatay mid aad u qosol badan oo xitaa, sideeda, si uun u argagax badan . Iftiiminta ka dib, waxay ku qasbanaatay inay u dhaqanto doorka Queen Semiramis. Filimadan, ficil ahaan lagama duubin iyada oo caga-cad. Haa, waxay ahayd door xiiso leh. Laakiin sida muuqata agaasimuhu ma jeclayn iyada. Aad u qurux badan iyo malab buluug ah. Iyo doorka Semiramis waxay door bideen haweeney ka weyn timo madow. Dominicana waxay noqotay inay addoon noqoto. Waxayna xitaa ku suntay bir kulul. Oo waxay i haabhabeen, si aad ah, rag.
  Haa, oo waxaa jiray goob saanadda dusheeda. Dabcan, karbaashku wuxuu ka samaysan yahay xumbo, marka ay kugu karbaashaanna waxba kuma yeelin. Laakiin waxaa la mid ah, markaad daldalaan oo lagu garaaco , waa wax aan fiicnayn.
  Ardaydii inanta ayaa isku soo ururtay. Dabadeed waxaa soo muuqday macallinkii dryad. Waxay xidhnayd dhar cas iyo qaab kale.
  Waxay u soo kacday Dominica oo ay ku qanacday:
  -Ma ku cusub tahay?
  Aktarada cunugga ayaa ku gacan-sayrtay:
  - Ma odhan lahaa!
  Macallinkii ayaa madaxa ruxay. Sankeeda waxa ku jiray faraanti ka samaysan bir liimi ah oo dhagax xariif ah leh. Waxay kaloo u egtahay inan qaan-gaar ah oo kabo-la'aan. Intaa waxaa dheer, waxaa jira giraan ku yaal suul kasta oo qaawan. Oo kanu waa horeba heer aad u sarreeya oo sixir ah.
  Marquise nymph wuxuu xusay:
  - Waa arday karti leh, waxayna leedahay karti!
  Macallinkii qallayl ayaa ku tuuray dhagax yar oo ku dul tuuray foornada midabka leh oo uu dalbaday:
  - Samee mid cusub si ay sacabbadaada ugu duusho!
  Dominica isagu wuxuu leeyahay:
  - Telekinesis, ama waa maxay?
  Jawaabtii, gabdhihii way qosleen. Macallinkii ayaa ku dhawaaqay:
  - Kala firdhi! Waa maxay sababta ay isugu soo urureen!
  Waxaa dhacay guux iyo sawaxan aan ku qanacsanayn. Laakiin gabdhuhu ma doodin, laakiin waxay bilaabeen inay si tartiib ah u kala dareeraan. Laakiin isla mar ahaantaana, eegaya dhinaca gabadha cusub.
  Macallinkii ayaa ku gunuunacday:
  - Hagaag, kaalay, amar dhagaxa inuu u duulo calaacalahaaga!
  Dominika, oo dareemaya sidii nacas dhammaystiran , ayaa ku dhawaaqay:
  - Duul calaacashayda!
  Dhagaxii ma dhaqaaqin. Markaas ayay gabadhii si cadho leh u qaylisay:
  - Ii duul, dhaqso!
  Dabadeed quruurux baa soo dhacday oo sidii saadaasha hawada sare inanta dhafoorka kaga dhuftay. Dharbaaxadu way fiicnayd, barar wanaagsan isla markiiba way barartay, Dominika lafteedu way miyir daboolantay.
  Dhowr gabdhood oo aan waqti u helin inay baxaan iyo kuwa kale oo soo jeestay ayaa mar qura qosol la dhacay. Qosolkanina waxa uu ahaa mid xasuusiya dhawaaqa boqollaal gambaleelka lacagta ah.
  Marquise-kii nymph ayaa gacmaheeda kala fidisay oo tiri:
  - Waxaa jira awoodo, iyo waxa kale ee! Erayada fudud, kor u qaad dhagax aan sixiro lahayn. Xataa mid kasta oo ku cusub nymph ama qallayl ma samayn karo tan.
  Macalinkii ayaa ku raacay:
  - Haa, iyadu waa karti! Laakiin sidoo kale khatar ah. Midkani waa mid awood u leh in aanu ragga nagu soo celin oo keliya, laakiin sidoo kale dilo dumarka. Tani waa awood duurjoogta ah!
  Marquise wuxuu yidhi:
  - Gabadhani waa dheeman u baahan in la dhalaaleeyo!
  Dominika ayaa istaagtay oo ku booday cagaheeda. Madaxeeda ayaa dildillaacaya, barar baa ka dhacay foolkeeda.
  Gabadhii ayaa ku qaylisay:
  - Oo yaan hadda dilo?
  Macallinkii ayaa si cadho leh ugu jawaabay:
  - Naftayda! Si fiican ayaad maskaxdaada uga saari kartaa. Waa wax fiican inaanan ku odhan dhagaxa qarxi!
  Dominica intay qososhay ayay ku jawaabtay:
  - Haa, kiiskan waxaa jiri doona Hiroshima dhab ah!
  Macallinkii dryad ayaa si yaab leh u weydiiyey:
  Waa maxay Hiroshima?
  Gabadha Aktarada ah ayaa garbaheeda garbisay oo aan daciif ahayn, waxayna si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Waa magaaladii lagu soo tuuray bamka Atomikada, taas oo ay ku dhinteen konton kun oo qof, boqol kun ay ku dhaawacmeen!
  Macalinkii ayaa ku dhawaaqay:
  - Waayahay! Waa bam!
  Mid ka mid ah ardayda gabdhaha ayaa ku qaylisay:
  - Habaryartaan daad bay qaadaysaa!
  Mid kalena wuxuu ku daray:
  - Waxay u rogtaa violets dhegahaaga!
  Marquise nymph ayaa diiday:
  - In ka badan hal mar ayaan dhulka soo galay, oo marar badan koray internet-kooda, waana ogahay Hiroshima - waa run. Tanina waa mid aad u xun, oo dad intaa ka badan ayaa halkaas ku dhintay oo u dhintay shucaac.
  Gabdhihii mid ka mid ah ayaa qaylisay:
  Waa maxay shucaac?
  Dominika ayaa gunuunacday, oo si degdeg ah ugu jawaabay:
  - Marka daruur elektaroonik ah ay ka go'do xudunta atamka oo ay noqoto ionized, shucaac ayaa yimaada. Nucleus-ka qaawan ee atomku wuxuu baabi'iyaa isku-xidhka isku-xidhka-molecular-ka, jebintan waxay dhaawac weyn u geysataa jirka, labadaba aadanaha iyo, waxaan u maleynayaa, elf.
  Gabdhuhu cabsi bay la qayliyeen iyagoo u jawaabaya. Mid ka mid ah kuwa yaryar ayaa yiri:
  - Hooyo, waxaan ka baqayaa shucaac!
  Nymph-marquise, aka Laska, ayaa qoslay oo ku jawaabay:
  - Ha baqin! Halkan kuma keeni doonto !
  Dominica waxay tiri:
  -Waxaa nasoo weeraray shucaac.
  Iyo halkee laga heli karaa hadda...
  Oo halkan waxaad ku leedahay urur -
  Bal eeg, qoorta ayay iga garaacayaan!
  Intaa dabadeed inantii baa qaadatay oo qoob ka bilowday. Gabdhihii kalena waxay bilaabeen inay dheelaan.
  Macalimadii ayaa faraha ka qaaday . Firi baa afkeeda ka soo baxay. Iyo sida trill nightingale u qulquli doono. Hablihii kale mar qura ayay qaateen oo barafoobeen . Lataliye kale ayaa ka soo muuqday maro madow oo adag, wuxuuna bixiyay amarka:
  - Talaabo talaabo!
  Habluhu waxay isla markiiba safaf dhaadheer galeen. Oo waxay bilaabeen inay socdaan, iyagoo tallaabooyinkooda cabbiraya, oo calaacalaha cagtooda qaawan iska fidinaya, sidii askar. Waxayna u yeeleen sidii in socodkii ay yaqaaneen, sidii ciidanka madaxtooyada oo kale.
  Macallinkii oo ku labisan dhar madow, oo lagu qurxiyey sapphires, emeralds iyo qaar ka mid ah dhagxaanta midabka qabow oo aan weli laga aqoon meeraha dhulka, ayaa amray:
  - Hadda, hees!
  Gabdhihii oo ku shaabadeynaya lugo qaawan, madoobayn, yar yar oo qurux badan, ayaa si isku mid ah u weydiiyey:
  - Maxaa laga heesaa?!
  Lataliye ayaa si qabow ugu jawaabay:
  - Wax ku saabsan waxa ay wiilashu ku heesi lahaayeen haddaanay balaayo cadaab ah ku dhicin!
  Gabdhaha-ardaydana waxay ku heesi jireen heeso aad u weyn;
  Xiddiguhu habeenka gudcurka ah way ku libilaan.
  Iyo iftiinka dayaxa qalinka ah!
  Quruxda ayaa indhaheeda qurxoon ka qarisay,
  Waanu ku heshiinay waligeed!
  
  Qorrax-dhaca guduudan ayaa ahaa mid madow,
  Laakiin waaberiga dhalaalaya ayaa soo bixi doona!
  Dabayshuna waxay noqotay mid farxad iyo qeylo badan;
  Shiraacii markabka ayaa bararay!
  
  Naftaydu waa dhagax culus,
  Tijaabada dagaalyahanku waa ay sugayaan!
  Calankuna madaxa ha ka dul duulo.
  Aan tagno ilaa dhamaadka!
  
  Wadnaha kuma buuxsami doono xabo ,
  Duulimaadka degdega ah ee gorgorka!
  In kasta oo dhiiggu uu karkariyo, oo uu la socdo duullimaad dacar ah,
  Waxaan u duuli doonaa sida fallaadho oo kale!
  
  Geedaha safsaafka ah ayaa ii sujuuday,
  Ilaaha Qaadirka ah ayaa soo jeedsaday!
  In kastoo aad tahay qof aan fasiraad lahayn,
  Dagaalkana xoog baan kuugu dari doonaa.
  
  Ka dib oo dhan, waxaad si daacad ah ugu adeegtaa Aabbaha,
  Laakiin jidhku waa daciif, ruuxuna waa bukaa!
  Ma qoomamayn doontid, waan ogahay nolosha
  Ha ii oggolaan inaan gees wan isu rogo!
  
  Waxaan iska maydhi doonaa dembiyadii maalmihii ina dhaafay.
  Wixii hore u dhacay ha laga tago!
  Waxaad arkaysaa, pears ayaa ku bislaya beerta dhexdeeda.
  Sawirku wuxuu qeexayaa diyaaradda!
  
  U adeega Aabbaha xooggaaga oo dhan,
  Illow in ay nabad ka jirto adduunka!
  Si aan loo shidin,
  Qof walba ha kula noolaado si wanaagsan!
  
  Tan waxaan si fudud ugu jawaabay:
  Rabbiyow, anigu dhulkaan qodi doonaa.
  Si ay carruurtu farxad ugu qoslaan,
  Si aadan dadkaaga u heshiin!
  
  Ka dib oo dhan, wanaag ayaa nagu xiran,
  Qof kastaa wuu go'aansadaa - doorashadu waa iyaga u gaar ah!
  Idinkana xadhkaha Qaadirka ah.
  Waxaad gacanta ku haysaa caalamka!
  
  Waxaan sidoo kale ku hayn doonaa adiga,
  Ka dib oo dhan, Dhulka Hooyo lama heli karo ka holier!
  Inta aan xabadda ku dhufanayey, farahaydu aad bay ii dareen.
  Oo xataa labaatan ma nihin!
  
  Guushu waa midho aan la gaadhi karin;
  Kuwa daciifka ah, fulayga ah, ama nacasnimada ah!
  Laakiin askartu waxay xamili karaan dhammaan meelaha ugu sarreeya,
  Waxaan ku qaadi doonaa miisaankan xad-dhaafka ah xuddunta!
  Ka dib waxay ku dhuunteen qasrigii raaxada ee akadeemiyada masduulaagii.
  Lataliyaha madowga ah ayaa si taxadar leh u eegay Dominica oo ogaaday:
  - Aad baad u qurux badan. Gaar ahaan dadka aan dhammaystirnayn. Waa yaab!
  Dominica ayaa si xamaasad leh ugu heesi jirtay iyadoo ka jawaabaysa:
  Anigu waxaan ahay kaamil lafteeda
  Anigu waxaan ahay kaamil lafteeda
  Laga soo bilaabo dhoola cadeyn ilaa tilmaam,
  Waxa ka sarreeya ammaanta oo dhan!
  Alla maxaa farxad ah
  Ogow inaan qummanahay
  Ogow inaan qummanahay
  Ogow inaan ku habboonahay!
  Macallinkii oo ku labisan maro madow ayaa si adag u eegay inanta oo uu xusay.
  - Waxay leedahay xishood la yaab leh! Waa maxay gacaliye!
  Weasel nymph ayaa soo jeediyay:
  - Ma laga yaabaa inaan cidhibteeda ulo ku xoqno?
  Macallimaddii ayaa garbaha ruxday oo si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Ma aha fikrad xun! Laakiin way ka fiican tahay inaad geyso sayidkii masduulaagii. Aan aragno inay ku gudbi karto imtixaanka gelitaanka!?
  Marquise ayaa xustay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Imtixaanka gelitaanka? Tani maaha fikradda ugu xun, laakiin waxaa la qaadan karaa koorsada ugu horreysa, halkaasoo ay noqon doonto mid fudud!
  Macallinka ayaa si adag u diiday:
  - Oo ku rid ninkan weyn oo leh gabdho toddobo jir ah? Haa, way ku qosli doonaan iyada. Haa, oo iyada lafteedu qof way qaadi kartaa oo dili kartaa. Maya, kani maaha hab ganacsi haba yaraatee! Gabdhaha waaweyn ayaa u baahan iyada, tanina waa inay muujisaa karti heer sare ah!
  Weasel wuu luxay:
  - Waxay u muuqataa macquul!
  Dominica waxay ruxday madaxeeda, kaas oo u ekaa dheeshii May:
  - Ha igu dhibin gabdhaha yaryar.
  Macallinkii ayaa madaxa ruxay:
  "Markaa imtixaanada la qaado Lady Dragon Master." Xaaladdan oo kale, waxaa lagu dhigi doonaa koorso heer sare ah. Xitaa waxaad ku noolaan doontaa qol gaar ah, oo wanaagsan, oo leh suugo qalin ah iyo tufaax shubaya.
  Gabadha Aktarada ah ayaa si yaab leh u weydiisay:
  - Sidee tahay, oo leh suugo qalin ah?
  Lataliyaha ayaa sharaxay:
  - Waxay la mid tahay inaad telefishin ku leedahay Dunida. Kaliya waxaa jiri kara barnaamijyo yar hadda. Haddaba waa maxay? Waxaad leedahay tignoolajiyada, waxaanu leenahay sixir. Laakiin halkan waxaad ku arki kartaa iyada oo loo marayo suugo, haddii aad leedahay xirfad sixir dhab ah, waxa socda.
  Dominica ayaa si dhiirran u waydiisay:
  -Ma arki kartaa Dhulka?
  Macallinkii ayaa ku qancay isagoo aqbalay:
  - Dhulkuna wuxuu noqon karaa ... Haddii, dabcan, aad tahay saaxir aad u horumarsan. Aniguna, sidoo kale, waxa aan dhex galiyay internetka - waa hindise wanaagsan oo biniaadmi ah. Oo waa inaan idhaahdaa, runtii waad taqaan sida loo toogto. Waxayna la yimaadeen shabakad xiisa badan. Xitaa waa la yaab leh in koronto fudud oo aan lahayn wax sixir ah ay awood u leedahay tan!
  Dominica way ruxday oo ku jawaabtay:
  - Haa, tani aniga laftayda ayaa iga yaabisay! Maxaad tan naftaada u samayn weyday?
  Dabadeedna nymph marquise ayaa ku jawaabay:
  - Horumarka sayniska waa shay khatar ah. Haddii bambaanooyinkeenu bilaabaan inay mar kale qarxaan, oo aan ahayn kuwa fudud, laakiin kuwa nukliyeerka ah ! Sidan, qofna nolosha kama tagi doono, shucaaca sixirkuna wuu ka sii daran yahay shucaaca caadiga ah!
  Dominica ayaa ku qaylisay:
  - Waa kuwan ! Way dhacdaa.
  Ardaydii inanta ayaa ku dhawaaqay:
  - Uma baahnin qof sidaas oo kale ah , iyadu waa habar xun!
  Lataliyaha oo cod baraf leh ayaa dalbaday:
  - I raaca!
  Way dhaqaaqday. Waxay lahayd kabo gaar ah oo lugaha ku xidha oo ka tagay suulasha xagga hore oo u fasaxay inay sixiryo faraantiyo ah ku dhufato. Lataliyaha laftiisa ayaa sidoo kale u muuqda da 'yar - ma aha hal laalaab, waji aan cillad lahayn. Laakiin qaab-dhismeedkeedu waa mid muuqda, ma aha khadadka jilicsan ee soo baxaya ee dhalinyarada, laakiin qof dumar ah oo qaan-gaar ah oo leh classic iyo, mid xitaa wuxuu dhihi karaa, sifooyinka aristocratic. Muuqaalkuna aad buu u adag yahay.
  Dominika waxay moodaysay inay leedahay nooc ka mid ah cinwaan. Oo malaha ma yara.
  Way soo raacday, oo marquise-nymph ayaa soo ag booday oo qaylisay, oo ilkaheeda fuushay:
  - Waxaad tahay boqorad qurux badan. Laakin bararkii foodda kaa saaray mar hore ayay bogsatay, si degdeg ah ayaad u bogsanaysaa!
  Dominika wuxuu xusay isagoo qoslaya:
  Xoog balaadhinta iyo dumbbells,
  Maskax fayow oo jir caafimaad qaba!
  oo hawada sare u kacaya boqol mitir , iyagoo la yaabban quruxda yaabka leh. Oo waxaa ku xiga iriddii xagga laga galo naag qaansole ah iyo hub dahab ah oo daabac leh .
  Waxay ku salaameen inantii cusbayd iyagoo lulaya oo ku shaabadaynaya cago qaawan oo jeexan.
  Dominica waxay tiri:
  -Gabdhuhu waxay leeyihiin saddex sifo oo wanaagsan. Mid, inay qurux badan yihiin, tan labaadna, inay...
  Kadibna jawaabtu maskaxda kuma soo dhicin. Oo halkan waxay ku yaalliin dhismaha akadeemiyada masduulaagii. Waxaa jira raaxo noocaas ah halkan, xitaa ma barbar dhigi kartid Peterhof. Marka laga soo tago dahabka iyo platinum-ka, waxaa weli jira biro badan oo kala duwan oo aan lahayn analogues ee meeraha Dunida. Iyo sidoo kale, dhagaxyo qaali ah oo badan oo ka mid ah qaababka ugu adag uguna quruxda badan, oo lagu qurxiyo qurxinta, quruxda badan, ubaxyada ubaxa. Waxa kale oo gidaarada ku yaal sawiro badan oo kala duwan. Inta badan elves iyo elves. Laakiin waxaa jira makhluuq kale. Laakiin ku dhawaad dhammaan wejiyada iyo tirooyinka ayaa ah kuwa da 'yar oo caan ah. Ragga da'da yar waxay inta badan iska dhigaan laabta qaawan. Waxayna aad ugu shabahaan taalooyinkii Giriiggii hore iyo Roomaanka. Waxaa jira waxyaabo badan oo halkan ah ... Sidoo kale waxaa jira ilo ka soo baxa geesaha geesaha, kuwaas oo sidoo kale u muuqda qurux iyo dhadhan.
  Muraayadaha leh muraayado oranji iyo dahab ah, oo lagu dhejiyay dheeman iyo dusha sare, ayaa sidoo kale muuqda. Kaas oo laftiisu u muuqda mid wanaagsan oo weliba isha ku raaxaysanaya.
  Dominika way ku faraxsan tahay inay ogaato in kuuskeeda dhagaxa ah si dhab ah loo waayay. Oo haddana way qurux badan tahay oo timo dahab ah . Gabadhan oo kale...
  Timaheeda aad bay u dhalaalayaan oo dad yar baa aaminsan in aan la midabayn. Laakiin kani waa midabkeeda dabiiciga ah. Oo aad bay ugu habboon tahay tan wejigeeda yar ee naxaasta ah.
  Waa gabadh dhiig kar ah, oo kolba sida daanyeer u soo booda.
  Akadeemiyada lafteedu way ka qabowdahay Palace of Versailles. Markaa isku day inaad u dhawaato.
  Dominica way qaadatay oo ku heesay:
  Qasnadaha daaraha waaweyn ayaa nagu duufsada.
  Xoriyadda weligeed lama beddeli doono!
  Xoriyadda weligeed lama beddeli doono!
  Waxayna calasheeda qaawan dhulka ka soo qaadeen dhagax dheeman ah oo kor u soo tuuray. Way soo duushay, laakiin nymph ayaa faraheeda ka qabatay, dheemankuna wuxuu ku dhammaaday calaacasha furan.
  Dominica waxay tiri:
  - Waxaad u samaysay si xariif ah!
  Weasel ayaa ku dhawaaqay:
  Ka dhaqsi badan macaque
  Ka adag dibi...
  Dareenka urtana waa sida Eyga oo kale.
  Ishuna waa sida gorgorka oo kale!
  Lataliyuhu wuxuu si adag u xusay:
  - Hadda waxaan aadi doonaa dabaqa hoose .
  Dominica ayaa ku dhufatay:
  - Mise waxaa laga yaabaa inay ka fiican tahay, liddi ku ah, in la kaco?
  Madaxa ayay ruxday:
  - Hoos waxaa ku yaal garoon dhulka hoostiisa ah. Halkaas waxaad ku tusi doontaa xirfadahaaga haddii aad rabto inaad gasho kuwa caanka ah!
  Gabadha Aktarada ah ayaa si xishood leh u weydiisay:
  - Maxaa dhacaya haddii aanan ku gudbin imtixaanada?
  Macallinkii ayaa si adag u yiri:
  - Oo markaas waxaad noqon doontaa addoon. Addoomo ayaad ku ciyaartay filimada oo ma garanaysaa waxa ay tahay?
  Dominica intay qososhay ayay ku jawaabtay:
  - Maanta gabadhu waa addoon qaawan.
  Berrina waa ilaah qabow oo kaliya!
  Oo iyadu, dhab ahaantii, waxay bilowday inay ku raaxaysato oo dhib la'aan.
  Waxayna bilaabeen inay ku dhaadhacaan jaranjaradii marmar. Oo waxay la mid tahay hoos u dhaadhac cadaabta.
  Dominica waxa ay xasuusatay sida ay filimada ugu ciyaartay saaxirad. Silsilad ayaa lagu soo qaaday, iyada oo gacmaheeda ku xidhan tahay xagga saqafka. Waxayna runtii dhaawacday. Waxayna adkaynaysaa xididdada. Inanta oo madoobayn, jidhkeeda muruqa ah waxa daboolay dhidid xanuun iyo kacsanaan darted. Ka dibna silsiladda waa la sii daayaa. Waxayna dareentay nafis daqiiqad ah oo hoos u soo yaacday. Oo waxaa jira xiisad isla markiiba dhulka.
  Waxayna Dominica ka qaylinaysaa xanuunka cadaabta ee kala goysyada iyo garbaha. Haa, waxaad u baahan tahay inaad dareento.
  Nymph, markuu arkay in inanta wejigeedu ka xanaaqsan yahay , wuxuu xusay:
  - Ma aha in aad addoon noqoto. Waxa laga yaabaa inaad noqoto arday ka tirsan kooxda da'da yar.
  Dominika way qoslisay oo xustay, heesaysa, ku majaajiloota nafteeda, gabadh wayn, iyo jilaa taas:
  fasalka koowaad, fasalka koowaad,
  Maanta waa fasaxaaga...
  Waa wakhti cajiib ah oo madadaalo leh,
  Kulanka ugu horeeya ee dugsiga!
  Laska wuxuu xusay:
  - Ma aha qosol! Dadku weligaa kuma riyoon awoodeena sixirka!
  Dominica ayaa si kulul ugu jawaabtay:
  Weligaa ma ku riyootay guulahayada tignoolajiyada? Hal bam oo hydrogen ah ayaa xiri doonta dhammaan sixirkaaga.
  Lataliyaha oo ku lebisan madow wuxuu xusay:
  - Looma baahna in la faano . Tani kuma habboona!
  Dominica ayaa ku jawaabtay:
  - Tani maaha faan, laakiin waa hadal xaqiiqo ah. Bamka hydrogen-ka oo leh awood boqol megatoon ah ayaa awood u leh in uu baabi"iyo dhammaan nolosha inta u dhaxaysa boqol kiiloomitir. Ma qiyaasi kartaa waxa ay tani tahay?
  Nymph ayaa xaqiijiyay:
  - Been ma sheegayso! Dadku runtii waxay heystaan hubka wax gumaada ee fantastik ah. Iyo tan ugu muhiimsan, waxaa sidoo kale jira gantaallo awood u leh inay gaarsiiyaan bartilmaameedka.
  Macallimaddii ayaa ilkaheeda ka muquurtay:
  - Waa wax laga xumaado in belaayada ragga aysan saameynin Dhulka. Ragga gardarada badan sidaada oo kale uma qalmaan inay noolaadaan!
  Dominica ma aysan doodin, iyada oo kor u qaadaysa:
  - Mararka qaarkood waxaan sidoo kale u maleynayaa inay sidaas tahay.
  Nymph wuxuu xusay:
  - Dadku sidoo kale way kala duwan yihiin. Ha u malayn inay dhammaantood xun yihiin. Inkasta oo, dadku ay ka badan yihiin, xun ama wanaagsan yihiin, si sax ah uma sheegi kartid jaleecada hore!
  Dominica ayaa xustay iyadoo dhoola cadeynaysa oo u muuqata mid murugo leh:
  - Haddii aad daawato telefishinka dhexe, markaa, laga yaabee, waxaa jira kuwa xun xun . Ama xitaa kuwa aad u xun!
  Nymph ayaa xaqiijiyay:
  - Tani waa naceyb! Marka nacaybka loo qabo wax kasta oo aan adiga oo kale ahayn. Laakiin tan ma aha in tusaale loo soo qaato.
  Dominica waxay tiri:
  - Hagaag, yaynaan ka hadlin siyaasadda. Hadafkaygu waa inaan badbaadiyo dhammaan wakiilada jinsiga xooggan ee meeraha ... Taasi waa, caalamkaaga. Oo tani waa ka badan meeraha !
  Weasel ayaa si xushmad leh ugu jawaabay:
  - Kani maaha meeraha, xitaa mid weyn, laakiin sidoo kale maaha mid caalami ah. Waa wax u dhexeeya meeraha aadka u weyn iyo caalamka. Laakiin waxaan jeclaan lahaa inaanan gelin haramaha...
  Macallinkii ayaa ruxay dhegaha lagu garto ee timaheeda hoostooda ka soo baxay, wuxuuna yidhi:
  - Si kastaba ha ahaatee, ma aha oo kaliya anaga, laakiin waxaa jira akadeemiyada kale ee masduulaayada iyo kuwa aan masduulaayada ahayn kuwaas oo raadinaya siyaabo lagu badbaadiyo ragga, iyo haddii ay suurtagal tahay, soo celi.
  Dominica ayaa qaylisay:
  - Nin qarqoomay caws buu qabsadaa! Runtiina waa leben...
  Marquise-ka nymph ayaa soo jeediyay:
  - Waxaa laga yaabaa inaad si fiican u heesto, soo degiddu aad bay u dheer tahay!
  Gabadha Aktarada ah ayaa luxday:
  - Haa, waan ogolahay , way ka qabowdahay tareenka dhulka hoostiisa mara!
  Waxayna Dominica luxday madaxeeda, kaas oo ka iftiimay caleen dahab ah, oo ku heesay:
  Dagaal da' iyo dherer ma jiro,
  Waxay ka dhigtaa gabdhaha iyo wiilasha siman!
  Kuwa aan rabin farxad aamusnaanta,
  Yaa rabta inuu duulo xitaa sare!
  
  Waanu jarjarnaa, toogannay oo dilnay,
  Annaga waxaa noo jira iimaan - u adeegidda Dhulka Hooyo!
  Dabcan, waxaa fiican inaad u adeegto sida seef.
  Si aad dagaalka ugu guulaysato!
  
  Maxaa kale oo ka muhiimsan dumarkeena?
  Dabcan, ha ku qaadan sariirta oo keliya!
  Waxaad tahay nin gorgor ah, ee ma tihid shinbir naxariis badan.
  Ku dadaal in aan guryaheenna gubin!
  
  Kani waa dagaal daran, waan aragnaa inuu soo socdo,
  Kooxdu way dhoofaysaa, tirada badana lama tirin karo!
  Laakiinse tumaalladii waxay sameeyeen gaashaan adag.
  Guuxa iyo qaylada xunxun nama nixi doonaan!
  
  Anaguna waanu isu soo baxnay, guuto.
  Warmaha waxaa lagu hayaa gacanta kuwa xoogga badan!
  Cadawgu ha ahaado ugu yaraan halyeyga burburka,
  Qabriyadu sugaan, maaha billado xuddunta!
  
  Waanu isku dhacnay , laakiin habluhu way urayaan
  Seeftu gacmaha ku jirtaa waxay u dhalaalaysaa sida hillaaca oo kale!
  Gabdhaha sida xooggan, muuqaal adag,
  Xataa xiddigaha xasadka ah Jedi !
  
  maleeyeen orcyada, makhluuqa iyo boqorrada ?
  Laakin hadda "basha" ayaa orda!
  Waxaan nahay dagaalyahannada xurmada leh ee Rus ',
  Dagaalyahan kasta, gabar, ama nin!
  
  Annagu waannu ka eryannay, mana haysanno maxaabiis.
  Dadka xorta ah waa inaysan soo saarin addoomo aan faraxsanayn!
  Waxaan la macaamilnay tuke xiiqsan,
  Danta dalka aabaha ayaa ka sareysa mid gaar ah!
  Haa, heestu maaha mid daciif ah oo codka dagaalyahanku waa cajiib.
  Soo degitaanka ayaa la dhammeeyey, oo hadda saddex gabdhood oo noocyo kala duwan ah: lataliye elf, nymph marquise iyo drop-in aadanaha, waxay isku heleen dhul garoon weyn oo dhulka hoostiisa ah, oo aan ka hooseynin cabbirka Luzhniki, iyo laga yaabee xitaa ka sarreeya.
  Waxa ay lahayd qalab aad u badan oo kala duwan, saqaf sare oo u taagan boqolaal kun oo daawadayaal ah, iyo kuraas lagu xardhay maro, luul, dahab, ama xitaa martida ugu qaalisan ee leh dheeman iyo dhagxaan kale.
  Isla mar ahaantaana , waxay ahayd ku dhawaad faaruq . Run, xarunta waxaa ku jiray Grand Master lafteeda iyo madaxa akadeemiyada, Dragon Duchess de Montserrat.
  Naag aad u qurux badan oo leh toddoba madax, oo lagu rinjiyeeyay dhammaan midabada qaanso roobaadka. Oo waxay u egtahay mid aad u qurux badan, si fudud cajiib ah, gaar ahaan haddii aad ku aragto xaqiiqda oo aan ahayn filim.
  Dominica waxay ku heesi jirtay meel ka baxsan:
  Cirka sare, masaafo fog,
  Dhageyso heesta geesiga ku saabsan Akmaale ...
  Isagu waa masduulaagii xun, oo dhulka samatabbixiyey.
  Oo geesigani wuxuu ka tagay iftiinkii cirka!
  Heesaha ayaa mar kale loo heesaa...
  Halkan Dragon Duchess de Montserrat wuxuu ku joojiyay cod cabsi leh, sida buunanka Jericho:
  - Waxaad tahay , waxaan arkaa, inaad tahay gabadh aad u xishood badan, oo leh carrab si fudud ugu laalaaban karo siddo dheer oo qoortaada bini'aadamka ah.
  Dominica ayaa ku jawaabtay dhoola cadeyn aan waxba galabsan:
  - Uma jeedin inaan ku xumeeyo. Waxa kaliya ee aan runtii jeclahay inaan heeso. Akmal waa wiil sheeko-yaqaan ah, jilaa aflaan ah oo ka tirsan filimada carruurta. Si dhab ah ha u qaadan!
  Masduulaagii dumar ah oo toddoba madax leh, oo qiyaas ahaan le'eg diyaarad fiican oo laba kursi leh, qosol iyo xuseen, iyada oo dhammaan toddobada madaxeeda ay isku mar wada hadlayaan, sida haddii ay sameeyeen hal dhan, inkastoo ay kala duwan yihiin maskaxdooda:
  - Oo waxaad tahay mid caqli badan oo geesinimo leh, isla markaana, karti leh. Ma samayn kartaa ugu yaraan wax sixir ah?
  Dominica waxay ku luuqaysay hees majaajillo ah iyadoo ka jawaabaysa:
  Hadyada macalimiinta,
  Waqti ayay ila qaateen...
  Waxla'aan buu ila xanuunsaday -
  Sixiroolaha ugu xirfadda badan!
  
  Macalimiin xikmad badan
  Waxaan dhegaystay si aan fiiro lahayn...
  Wax kasta oo aan la i weydiin
  si uun baan u sameeyay!
  . CUTUBKA 5-aad.
  Wiilkii addoonka ahaa iyo amiirkii hore Oenomaus ayaa mar kale loo xilsaaray inay rogaan giraangiraha culus. Ilmo abbaaraha kow iyo toban ama laba iyo toban jir ah, oo daal ka batay, cagihiisana ku taagay dhagaxyo af leh, ayaa hadhuudh shiidi jiray. Laba gabdhood oo elf ah ayaa, ku dhawaad is le'eg, kaga dhuftay wiilka dhabarka oo qaawan oo muruqa ah. Si kastaba ha ahaatee, jiritaanka addoonkani wuxuu bixiyay nasasho inuu u noqdo dhagax. Laakiin wiilasha addoonta ah waa in aan loo oggolaan inay nastaan, waana in si adag loo garaacaa.
  Oo sidaas daraaddeed ilaa wiilka addoonka ah, oo gebi ahaanba daalan, uu seexdo. Dabadeedna way soo sara kiciyaan oo quudiyaan si aanu gaajo ugu dhiman oo uu u yeesho awood uu ku shaqeeyo. Oo haddana way kaxaystaan.
  Tani waxay siinaysaa nolol, laakiin kaliya mid aad u xanuun badan. Sida, sida cadaabta inta lagu jiro nolosha, marka laga reebo in jirku uu yar yahay oo caafimaad qabo oo fikradaha ay ku jiraan madaxa iyo miyirku waa cad yahay. Laakiin tani waxay ka dhigaysaa mid sii bahdilaad iyo xanuun badan. Si uu maskaxdiisa uga saaro xanuunka iyo daalka in yar, amiirkii hore iyo hadda wiilka addoonka ah ee Oenomaus wuxuu isticmaalay fikradiisa;
  Shaqaale budhcad-badeed ah oo ku jira jiidisyada dagaalka ayaa indha-indhaynaya daruuraha iyaga oo raadinaya ugaadhsi. Elf Oenomaus oo da'yar oo qurux badan, muruq leh oo ku lebbisan suudh xariif ah, kabo dhalaalaya oo casaan leh, iyo kabo dheeman ah ayaa koontaroolaya xayawaankiisa saddexda madax leh. Kooxda inteeda kale waxay ka kooban yihiin gabdho cajiib ah. Waa muruqyo, madoow, kabo-la'aan, dhammaan dharkooduna waa silsilado dhagaxyo qaali ah oo laabta iyo miskaha ku yaal. Iyo qof kasta, dabcan, waa moodooyinka moodada oo leh timo dhalaalaya. Waxay kor u qaadeen jiidooyin wax yar ka yar oo lahaa hal madax oo keliya.
  Waa hagaag, dabcan, waa nin, jinsiga xooggan, iyo kooxdiisu waxay ka kooban yihiin wakiilada jinsiga caddaaladda. Oo uma baahna rag kale.
  Markaa Kabtanka labka ah oo keliya ayaa kabo haysta, kuwa ka hooseeya ee quruxda badanina waxa ay ku qabsan karaan cago qaawan oo xarrago leh oo dagaal oo aan sheeko sheeko iyo qalin lagu tilmaami karin! Quruxdu waxay awood u leeyihiin inay ku tuuraan walxaha qarxa xoog wax dilaya, iyo inay tuuraan toorey, boomerang, ama irbad sun ah.
  Oenomaus, oo ahaa amiirkii yaraa, wuxuu ku heesay farxad iyo rayrayn:
  Taajirku, dabcan, wuu qosli doonaa.
  Rux mamoonkaaga, calooshaada buuxda!
  Masiirkeennu waa inaan xanuun ku dhimanno.
  Geeridu cid walba way ilaalinaysaa, islaan da" ah oo masayr leh!
  
  Oo waxaan rabnaa inaan ku cararno cawska,
  Ka dib oo dhan, waxaan weli nahay, dhab ahaan, kaliya carruur!
  Laakiin wiilku wuxuu dareemi doonaa addoonsi laba jibaaran.
  Xoriyad ma jirto xabsi kasta oo meeraha!
  
  Waa inaan dagaallanaa, tani waa qaddar.
  Dila sxb hadaad walaal disho!
  Wax macne ah ma leh in Alle la baryo.
  Dembiyada yaa addoommadu u aargutaan?
  
  Meesha dhiig baa ku jira iyo wasakh godka ku jira.
  Jiirarkii cago qaawan baa iga qaniinay!
  Amiirkii hunguri weyni cagtiisa ayuu ku maagay.
  Waa in isaga laftiisa la diro!
  
  Si aad u noolaato, waa inaad dishaa,
  Waxaad ku dhibtoonaysaa nafta iyo jidhka dhimanaya labadaba!
  Dadka gobta ahi waxay ku cunaan maydka saboolnimada.
  Urta ayaa dhimatay, waxa soo haray waa tamaashiir tamaashiir ah!
  
  Laakiin dhammaan isku mid, ruuxa doonista lama jebin karo,
  Aabbaha waa nool yahay fikirka wiilka!
  Ciidanku waxay u iman doonaan Elves weligood iyagoo xadgudub wata.
  Waxaan u tuuri doonnaa taajiriinta camalkooda !
  
  Markaa bacda lacagtu way ruxmi doontaa
   Yaa casiirkii ka soo tuujiyay dhulkii Aabbaha!
  Si aan u guuleysano, waxaan u baahanahay maskax ifaysa
  Haddaad fulay tahayna xataa ilaahyadu waa tabar la'aan!
  
  Waa kan seefta lulantay, madaxii baa duulay.
  Gacan ku dhiiglihii ayaa si lama filaan ah isu beddelay dhibane!
  Siduu sheydaanku si lama filaan ah uga soo baxsaday digsiga.
  Markaa xanaaqa ayaa qalbi weyn laga saaray!
  
  Looma baahna in la fekero, cirifka iftiinka ayaa daciif ah,
  Dadkeenii cidna uma sujuudin!
  kan cusub ee cadaabta ka imanaya ,
  Annaguna waanu naxariis badan nahay inaan shaaha ka cabno suugada!
  Hees qurux badan, iyo kooxdiisa jilooyinku waa qurux badan. Haddaba iyada oo gacanta midig ku dul wareegaysa , inan yar oo timo naxaas-cas ah leh oo dabayshu u ruxayso sidii calan banner ah ayaa ku dhawaaqday:
  - Waa waqtigii aad dhab ahaan lahayd, oh amiirkii budhcad -badeedda hawada!
  Enomai wuu luxay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Hubaal! Tani waa waxa aan u dhalannay!
  Gabdhuhu waxay ku heesi jireen heeso, iyagoo isku duuban, boodboodaya oo ku ciyaaraya jirkooda xoogga badan, oo laga soo sawiray muruqyo horumaray:
  Waxaan nahay masaakiin, waxaan nahay burcad-badeed faqiir ah.
  Aad iyo aad ayaan uga xunahay...
  Samada ayaan dhalooyin u dhignay safarrada.
  Laakiin waayo akhlaaqda nama ayan beerin!
  Dagaalyahannadu waxay ku heesi jireen kacsi iyo raynrayn ka sii weyn, codkooduna wuxuu u ekaa sidii giraangiraha habeenkii oo dhan.
  Budhcad- badeedu cilmi uma baahna
  Way caddahay sababta...
  Waxaan leenahay lugaha iyo gacmaha,
  Laakiin uma baahnin madaxyadayada!
  Waqtigan xaadirka ah, gabadh leh timo jaale-violet ah ayaa si qaylo leh u qaylisay:
  - Horay ugaadh! Waxaa dhanka midig ku yaal galeeon hawada oo dhan!
  Gabdhuhu waxay ku heesi jireen hees:
  Eh ma , badweynta dusheeda, eh ma , jiidiyadu waa la hubiyaa,
  Eh ma , bal eeg hantida quruxda badan...
  Dan uma lihin sharciyada, waxaan dhiseynaa nidaam cusub,
  Inaad ku dhimato tabar iyo doqon seefo hoosteeda ah!
  Prince Oenomaus wuxuu amray:
  - Hagaag, gabdho, haddii naloo qaddaray inaan dhacno, markaas waanu dhacaynaa!
  Dabadeed raxan dhan oo jilooyin ayaa u yaacay si ay u weeraraan. Waxay u yaaceen dhanka goolkooda.
  Galleonku wuxuu ahaa markab weyn oo qurux badan. In kasta oo miisaanka culus oo lagu raran yahay alaabo kala duwan, mahaddii sixirka, wuxuu si habsami leh ugu sabbeeyey jawiga. Oo dabayshuna waxay afuuftay shiraacyadii galkan.
  Enomai wuxuu xusay in shiraacyadii markabka ay lahaayeen qaabab aad u dhalaalaya oo qurux badan. Oo tani, aynu nidhaahno, waa mid aad u fiican . Gaar ahaan markay qorraxdu soo baxday.
  Markay ka yimadeen galeeonkii waxay ka war-heleen raxan budhcad-badeed ah oo koontaroolaya jiidooyin tababbaran. Waxayna kooxdu bilaabeen in ay ka xanaaqaan. Waxaa ku jira, sidoo kale, inta badan waa gabdho qurux badan oo ku lebisan khamiisyada iyo wiilasha addoonta ah. Kaliya waxay ku jireen jirribo dabaasha, dhawr dhallinyaro ah oo addoommo ah ayaa ku haystay jijimooyin dahab iyo qalin ah oo ka iftiimay anqawyada iyo cududaha.
  Gabdhaha dagaalyahannada ah ayaa loo qurxiyay si aad u qurux badan. Laakiin sidoo kale kabo-la'aan, sida wiilal laba iyo toban ilaa afar iyo toban jir ah, muruq leh, qurux badan, laakiin calaamado addoon ah ku leh laabta iyo garbaha.
  Hal gabdhood oo dagaalyahan ah ayaa kabo qurxoon ku haystay cagaheeda. Sida muuqata iyadu waa tan ugu muhiimsan halkan iyo kabtanka. Midab qurux badan oo timo leh oo u eg in lagu rusheeyey budada dahabka ah.
  Oo waxa ay leedahay waji qurux badan. Jirkana waxaa lagu daboolay hub lagu tuuray platinum, sapphires, emeralds, topazes, rubies, agates iyo dheeman. Intaa waxaa dheer, dhagaxyada qaaliga ah waxaa lagu habeeyay qurxinta cajiibka ah ee midabada ugu quruxda badan. Waxaa jira ubaxyo, tulips, galley, illow-i-nots, mimosas, peonies iyo kuwo kale oo badan.
  On hubkeeda raaxada, dhammaan ubaxyadu way kala duwan yihiin, midna lama soo celiyo.
  Amiirka budhcad-badeedda ah Oenomaus waxa uu dareemay dareen ifaya naftiisa oo kor u kacay:
  - Hagaag, runtii suurtagal ma tahay in la curyaamiyo oo la dilo quruxdaas! Dambigan oo kale naftayda uma qaadi karo.
  Lammaanaha timaha cas ee kulul ayaa yiri:
  - Laakiin taasi waa sababta aan budhcad-badeed nahay! Ka dib oo dhan...ma suurtowdo in la budhcad badeed la'aantiis.
  Mid kale ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  Haa, way adagtahay in si dhab ah loo dilo kuwa aad jeceshahay,
  Ka dib oo dhan, elf , i rumayso, wuxuu u dhashay farxad ...
  Laakiin haddii aad tahay budhcad-badeed, daabku waa hooyada,
  Dhiig la'aan, roob la'aan iyo cimilo xun oo weligeed ah!
  Madaxa cas ayaa sidoo kale xusay:
  - Kuwani waa gabdho iyo wiilal qurux badan, dabcan, laakiin ma aha noocyadayaga elves, laakiin waxay ka soo jeedaan jinsiyadda dadka! U fiirso, mid weyn , qaabka dhegahooda.
  Oenomai wuu yaabay:
  - Dadku ma qurux badan yihiin oo ma da'yar yihiin?
  Dagaalyahankii dab-demiska ayaa madaxa u ruxay:
  - Taasi waa! Iyaga oo kaashanaya sixirka waxay heleen dhalinyaro weligeed ah. Haddana wiilashani waxay ku xayiran yihiin da'doodii hore ee qaan-gaarnimada.
  Had iyo jeer waxay ahaan doonaan kuwo da'yar oo is-dhiibay.
  Amiirkii yaraa ayaa ku gabyey:
  Dhammaan elves, dadka meeraha jooga,
  Waa in had iyo jeer saaxiibo...
  Carruurtu waa inay had iyo jeer qoslaan.
  Oo ku noolaada adduun nabad ah!
  Carruurtu waa inay qoslaan
  Carruurtu waa inay qoslaan
  Carruurtu waa inay qoslaan -
  Oo ku noolaada adduun nabad ah!
  Elf timo cad ayaa soo jeediyay:
  - Waxaa jira ikhtiyaar! Halgamayaashii ugu wanaagsanaa dhinacooda iyo kan ugu wanaagsan ama ugu wanaagsan dhankayaga ayaa dagaalami doona. Haddi ay guushu raacdo waxay nala qaybsadaan qaniimadda, haddii laga adkaadona, dagaal-yahankii guul-darraystay wuxuu noqonayaa . ama addoon ama meyd!
  Oenomaus wuxuu yiri:
  - Tani waa macquul! Waxaan diyaar u ahay inaan dagaalamo!
  Gabdhaha masduulaayada saaran ayaa hareereeyay galeeonkii. Way dheereeyaan, markab wayn ayaa si fudud uga baxsan kari waayay adhiga dhaq-dhaqaaqa badan.
  Laakin galeonku wuxuu lahaa qoryo. Oo waxay bilaabeen inay toosiyaan, oo kuwii cawlaawayaasha ahaa ayaa xataa bilaabay inay sigaar cabbaan.
  Oenomaus ayaa cod onkod leh ku yidhi:
  - Waxaan soo jeedinayaa dagaal! Sida caadada u ah budhcad-badeedda hawada. Hal dagaalame oo dhankiina ah, midna kayaga. Waxaad siin doontaa kala badh alaabtaada guusha. Haddii lagaa guulaysto , ku samee waxa aad rabto qofka laga adkaaday. Ku dhibi mayno.
  Naakhuudihii inanta oo sita hub qaali ah oo ubax ah ayaa ku jawaabay:
  - Wayn! Waan aqbalnay caqabadan! waan dagaalami doonaa! Adiguna waxaad magacawdaa ciddaad doonto!
  Elf Prince Oenomaus wuxuu yidhi:
  - Anigu waxaan ahay wakiilka kaliya ee jinsiga xooggan ee dhexdiina ah. Markaa waa inaan dagaalamaa!
  Kaaliyaha timaha cas ayaa si gardarro ah u yiri:
  - Ma ihi mid ka daran dagaalyahan! Waxaan rabaa inaan dagaalamo!
  Waxayna ruxday lugteeda caga-cad, xarrago leh, aad u jilicsan, taasoo guur-guurta, sida jidhka kobraha.
  Halgamaagii yaraa ayaa diiday:
  - Waxaan nahay kabtan, waan dagaalami doonaa!
  Inantii oo hubkii qaaliga ahayd sita ayaa luxday oo dhoolla caddaynaysa:
  - Marquise de Diana, adeeggaaga!
  Ilmihii yaraa ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Prince Oenomaus! Diyaar u ah dagaal!
  Oo aad u qalafsan ayuu dagaalyahankii dhallinyarada ahaa dusha sare ugu booday oo la soo baxay seeftiisii dheerayd ee dhuuban.
  Lady de Diana waxay sidoo kale sawirtay daabkeeda oo ay ku weydiisay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Muxuu amiirku si lama filaan ah u noqday budhcad-badeed dhiigyacab ah?
  Oenomaus ayaa tan si hufan uga jawaabay:
  - Waa sheeko dheer. Laakiin anigu ma ihi budhcad-badeed dhiigyo cab ah, balse waxaan ahay mid gob ah! Taasina waxay keenaysaa farqi.
  Marquise ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Kuma dili doono, waxaad noqon doontaa addoon iyo maxbuus gaar ah. Waxaan kaa dhigi doonaa inaad calaacalaha cagahayga ku leefiso carrabkaaga, oo sidaasaan ku farxi doonaa.
  Oenomaus ayaa qoslay oo ku jawaabay:
  Adiguna kuma dili doono ! Xitaa way fiican tahay inaad cagahaas oo kale ku xajiso carrabkaaga. Laakiin inkasta oo aad tahay dagaalyahan halis ah, ma sugi doontid guuldaradayda!
  Diana aad ayay u dhoola cadaysay , iyadoo ilkaheeda waaweyn wadata, waxayna ku jawaabtay:
  - Aan aragno! Aniga oo keliya ma aha, laakiin sidoo kale gabdhaha kale ayaa ku fuuli doona maxaabiis. Anaguna waanu ku jirdinaa oo ku dili doonnaa. Aan aragno sida aad u dhoola cadeyneyso kiiskan!
  Amiirkii budhcad-badeedda ahaa ayaa gabaygii ugu jawaabay:
  Ha is dhiibin, ha is dhiibin, ha is dhiibin
  Dagaalka lagula jiro bahal-qarowga, ha ka xishoon...
  Dhoola cadeyn, dhoola cadeyn, dhoola cadeyn -
  Ogow in wax walba ay u muuqdaan kuwo wanaagsan oo sax ah !
  Marquise ayaa luxday muuqaal aad u faraxsan:
  - Waxaad tahay nin dhallinyaro ah oo faraxsan! Waxaad samayn lahayd jester weyn. Waxaa laga yaabaa inaan xitaa ku siiyo boqoradda. Oo waxay noqon doontaa madadaalo!
  Oenomaus ayaa si xanaaqsan ugu jawaabay:
  - Sheeko aan shaqaynayn oo ku filan. Aan dagaalano!
  Gabadha gaashaaman ayaa ka booday dabaqa baytariga oo ay weerartay dhiggeeda. Oenomaus ayaa la kulmay iyada, wuu nafisiyay dharbaaxooyinkii, oo xitaa wuu ka jawaabay, isagoo ku dhawaaday inuu gooyo dhegta quruxda. Dib ayay u boodday oo waxay xustay iyadoo dhoolla caddaynaysa:
  - Oo ma lihid. Waxaan u maleeyay inaad tahay amiir sida aan ahay nun!
  Gabadhu, si kastaba ha ahaatee, maaha elf, waxay leedahay dhegta bini'aadamka. Laakiin Oenomaus waa elf. Dadka iyo elves waxay leeyihiin carruur caadi ah - farac-nus . Laakin inta badan waxaa loogu yeeraa bashaar . Runtiina labadoodaba ma jecla.
  Inantii mareegta ahayd ayaa haddana soo weerartay. Waxay samaysay isku-dhafan adag oo seefo ah. Oo daabkeedii wuu libdhay, oo boodday, oo haddana miiqayaa, sida baalasha wax shiida ee duufaanka. Waxayna weerartay.
  Amiirkii, oo aan sabab la'aan ahayn dhaxalka boqortooyo aad u weyn, ayaa dharbaaxo xoog leh ku dhuftay. Oo wuxuu ka muday hubkii. Dhiiga xitaa wuu tufay. Waxaana caddaatay in gabadhu dhaawacantay.
  Dib bay u soo laabatay oo way xiiqsatay:
  - Wiil bahal ah oo khatar ah!
  Edmond ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  "Waxaa laga yaabaa inaan ahay bahal, laakiin wiil waan ka fogahay!"
  Diana intay qososhay ayay haddana weerartay. In kasta oo dhiig guduudan ay ka tifqayeen. Waxayna ku fidday sagxaddii.
  Boqoradda timaha cas ayaa tiri:
  - Isla markiiba madaxa ayaan ka jari lahaa! Ma jiidi lahaa dhuumaha boorsada
  Kabtankii Marquise-ku wuxuu yidhi:
  - Oo waxaan ku siin karaa fursad noocan oo kale ah!
  Oenomaus ayaa ku jawaabay in uu dagaalyahanka gacanta ku dhuftay seeftiisa oo uu ka gooyay seefteeda. Waxay ka soo tuurtay hubkii gacanteeda midig, laakiin isla markiiba waxay ka soo qaadatay bidixdeeda . Waxayna si mug leh u dhoola cadaysay, iyada oo aad mooddo in ay tahay marwada xaaladda bandhiggan.
  Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa yiri:
  - Waxaad tahay gabadh geesi ah! Laakin markaas waad dhaawaceysaa. Ka roon is dhiib!
  Diana ayaa ku dhawaaqday:
  - Waan dhiman doonaa, laakiin ma quusan doono!
  Dagaalyahankii timaha cas ee budhcad-badeedda ayaa qayliyey:
  Waa inaad na ixtiraamtaa, naga baqaysaa
  Falalka ay geystaan dumarka burcad badeeda ah ayaa ah mid aan dhamaad lahayn...
  Ilaha iftiinka had iyo jeer waxay yaqaaniin sida loo dagaallamo,
  Meerahana waa nagu waalan yahay!
  Iyo qosol jawaab celin ah, oo aad u iridescent iyo garaaca. Wax walba waxay u muuqdeen kuwo aad u qabow oo dareen leh.
  Diana ayaa mar kale weerartay. Waxay ku samaysay gacanteeda bidix oo aan ka xumaanayn midigteeda. Waxayna ahayd mid aad u qurux badan, dhaqdhaqaaqyada quruxda badan . Intaa waxa dheer, kabtankii marquise-ku wuxuu iska siibay kabteedii, cagteedii yaryarayd ee quruxda badnaydna waxay noqdeen kuwo qaawan. Taasina waxay ku sii kordhisay kartideeda.
  Oenomaus wuxuu yiri:
  - Oo kabo cad ayaa kugu habboon, quruxda qaaliga ah!
  Diana waxay tiri:
  - Waxaad dhunkan doontaa cidhibteyda qaawan!
  Dagaalku wuxuu ahaa mid aad u xooggan. Marquise waxay ku weerartay cadho duurjoog ah waxayna u garaacday hubkeeda sidii inay tahay taageere marwada. Waxayna tani noqotay mid aad u qurux badan. Ka dibna caarada ayaa ku xoqday Oenomaus oo ay weheliyaan dhabannada elf ee siman, timo la'aan, guduudan.
  Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa yiri:
  - Waad fiicantahy!
  Diana ayaa luxday:
  - Haa, waan fiicanahay! Oo haddana lulid iyo maroojin.
  Budhcad-badeedkii timo-guduudan ahaa ayaa ku qayliyay:
  - Ku dhufo iyada! dil iyada!
  Oenomaus ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Ka warran amarka Eebbe - ha dilin?
  Gabadhii dabka ahayd ayaa ugu jawaabtay:
  - macno ahaan - ha samayn dil xun!
  Amiirkii budhcad-badeedda ahaa ayaa ku gunuunacday:
  - Haddaba, suurtagal ma tahay in la sameeyo dil wanaagsan?
  Gabadha timo cas ayaa xaqiijisay:
  - Xitaa suurtagal maaha, laakiin waa lagama maarmaan!
  Dhanka kale, Kabtanka gabadha la dhaawacay ayaa mar kale isku dayay inuu weeraro, wuxuuna u dhaqmay si wanaagsan. Waxayna cududda iyo garabka ka xoqday Oenomaia.
  Diana ayaa qaylisay:
  - Waxaad dareemi doontaa xumaan! waan ku dili doonaa, cunugeey!
  Oenomaus ayaa ku heesi jiray jawaab celin, isaga oo ka duulaya weerarrada;
  Waxaan dagaalka ku naqaan ammaanta aan dhimanayn,
  Adigoon garanayn cabsida, si geesinimo leh u jarjar!
  Allow seeftu ha inagu caawiso guulo waaweyn
  Cadawga jabi - wax kale ma jiraan!
  
  Baddii ayaanu ku dul shiraacnay, annagoon garanayn wax shaki ah.
  Budhcad-badeed iyo duufaan, duufaantu ma aha caqabad!
  Xusuustu waxay ku sii jiri doontaa quluubta qarniyada;
  Cadowga waa la jabiyay - taasi waa abaalmarinta oo dhan!
  
  Quruxdu waxay ku siin doontaa jacayl si xamaasad leh,
  Berrito daldalanuhu waxa uu sugayaa rafaadka!
  In noloshaada lagu xidho fiilbuster waa khatar,
  Nasiibku waxay u tuurtaa laadhka si xamaasad leh!
  Ugu dambayntiina, amiirkii budhcad-badeedda ayaa seeftiisa ku dhuftay gacanta inantii marqaatiga ahayd, hubkuna ka dhacay gacanteeda cirro leh.
  Diana way dhoola cadaysay oo boodday, iyadoo higsanaysa cidhibteeda qaawan garka Oenomai. Gabadhiina si aan caadi ahayn ayay u socotay. Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa soo qaaday oo soo tuuray. Diana waxay ku dul dhacday sagxada dusheeda wayna yaabtay. Waxay runtii isku dayday inay kor u kacdo, laakiin caarada suulka kabaha ayaa ku dhufatay garka, gabadhuna waxay si buuxda uga gudubtay dharbaaxadii xoogga badnayd.
  Oenomaus gacmihiisii kor ayuu u taagay oo ku dhawaaqay:
  - Guul!
  Qaylo-dhaan ayaa dhex martay gabdho iyo wiilal kabo-la'aan ah. Waxayna jilba joogsadeen dagaalyahanadii iyo wiilashoodii addoonsiga ahaa.
  Dagaalyahankii timaha cas ayaa xusay:
  - Si kastaba ha ahaatee waxay noqotay mid aad u fudud! Waxaan u maleeyay inay ka sii adkaan doonto.
  Oenomaus wuu guntaday:
  -Turkigu wuu fakaray oo maraq buu ku dhamaaday!
  Gabadhii intay qososhay ayay tiri iyadoo qoslaya:
  Hoos ha u malaynina
  Waqtigu wuu iman doonaa, adigu naftaada ayaad fahmi doontaa...
  Waxay u foodhyaan sida xabbado macbudkaaga ah,
  Gabadhiina iyada oo kabo-la'aan ah ayay dagaal la gashay !
  Madaxa cas ayaa soo jeediyay:
  - Aynu ulo ku garaacno wiilasha addoommada ah ee cidhibta qaawan. Waxaan u maleynayaa inay jeclaan doonaan!
  Oenomaus wuu ilduufay oo yidhi:
  - Ma u malaynaysaa inay jeclaan doonaan? Inkasta oo calaacalaha qallafsan ee wiilashu ay u badan tahay inaanay aad u dareensanayn xanuunka ul.
  Budhcad-badeedda timaha cas ayaa xusay:
  - Waxa ugu weyn waa inaan jecelnahay! Tuugta innaga oo kale ah waxay aad ugu farxaan inay jirdilaan wiilasha quruxda badan!
  Gabar qurux badan oo ku labisan jubbada xariifka ah iyo dahabka gacanta iyo anqawyada ku leh ayaa qaboojisay:
  - Waxaan diyaar u ahay, kaaliyaha marquise, inaan sii wado dagaalka! Oo soo gaadhsii badhka kale ee boolida!
  Budhcad-badeedkii dabka ayaa qayliyey:
  - Iyadu waa taydii! waan la dagaalami doonaa iyada! Tani way caddahay.
  Enomai wuu luxay isagoo aqbalay:
  - Macquul ah! Ma aha in aan keligay qaato. Xitaa haddii aan ahay kan kuugu muhiimsan.
  Halgamaagii timaha cas ayaa diiday:
  - Ma jiro madax ka mid ah kuwa siman. Waxaana soo jeedinayaa in lagu dagaalamo hub la"aan.
  Halgamaagii oo xidhan tuutaha ayaa yidhi:
  - Hub la'aan? Miyaanad ka baqayn, elf?
  Budhcad-badeedkii dab-demiska ahaa ayaa si adag ugu jawaabay:
  - Ha gelin kaynta si aad uga cabsato yeyda!
  Gabadhii khamiiska xidhnayd, ee malab-cagaaran ee quruxda badan, ayaa cod debecsan ku waydiisay:
  - Nin dhallinyaro ah oo soo jiidasho leh ha noo gabyo. Waxaan u maleynayaa in wax heeso ah, iyo gabdhaha kale ay i taageeri doonaan.
  Quruxda labada dhinacba waxay si wada jir ah u qayliyeen:
  - Soo dhawoow! Waxaan rabnaa heesahaaga xagga sare ee sambabbadayada!
  Oenomaus ayaa ku heesay isagoo dhoola cadeynaya:
  Waxaan xusuustaa sida hadda, wejiga dhalaalaya ee dhalaalaya,
  Muuqaalka ayaa sida tooreyda uga muday qalbigayga!
  Waxaan ku dhex gubay durdurradii dabayl ololaysa.
  Kaliya waad iska aamustay si aad u jawaabto!
  
  Codkaaga, sida uu u qurux badan yahay oo uu nadiif u yahay,
  Waxaan aaminsanahay biyo-dhaca aan dhammaadka lahayn ee salaaxiddaada!
  Uma baahni nolol nacayb badan adiga la'aantaa,
  Haddana ilayska weligeed ah ayaa i iftiimin doona!
  
  Waxaad tahay ilaaha jacaylka aan xadka lahayn,
  Bad ay ka buuxaan iftiin yaab leh!
  Si kaftan ah u jebi silsiladaha barafka,
  Ma arki doono waaberiga adiga la'aantaa!
  
  Wejigaagu wuxuu u dhalaalayaa sida qorraxda sare,
  Ma jiraan tirooyinka quruxda badan ee caalamka!
  Dareenka xamaasadu wuxuu u daboolaa sida duufaan,
  Inaad kula joogto weligeed waa farxad!
  
  Xanuunka naftaydu wuxuu u kacsan yahay sida duufaan oo kale,
  Dabka laabta ku jirana si naxariis darro ah ayuu u gubaa!
  Waan ku jeclahay, waxaad u eegtaa mid faan leh.
  Barafka jeexjeexa ayaa jebiya wadnahaaga!
  
  Inta u dhaxaysa nalalka ku jira badda xiddigta leh ee aan xadka lahayn,
  Aniga iyo adiga ayaa sida gorgorka cirka u kacnay!
  Iyo bushimahaaga oo la dhalaalaysa luul.
  wax jilicsan oo dareen leh!
  Sacabkuna waa sida in quruxdu si fudud u ceejiso farxad. Laakin isla markaas ayaa mid ka mid ah gabdhihii ayaa ku dhawaaqday:
  - Laba markab oo dagaal ayaa halkan imanaya!
  Oenomaus wuxuu ku xusay qosol murugo leh:
  - Hagaag, tani ma dhab ahaan waxa aad rabtay? Ma u baahnayd dagaal xiiso leh? Markaa waad heli doontaa!
  Madaxii cas ayaa si xanaaqsan u yiri:
  - Way u yeedheen! Cruiser oo askar wata. Oo hadda kama baxsan doontid dharbaaxo cidhibtaada qaawan!
  Gabadhii oo indhaha ka eegaysay waxay tidhi:
  - Maraakiibta waxaa saaran orcyo. Waxayna tani la macno tahay imtixaan halis ah ayaa ina sugaya.
  Oenomaus ayaa si macquul ah u xusay:
  - Laakin waanu dili karnaa cadawgeena innagoon wax dhaawac ah u geysan damiirkeena. Markaad taabato dagaalyahannada quruxda badan, qalbigaaga dhab ahaantii wuu dhiig baxayaa!
  Gabadhii timaha cagaarka ahayd waxay tiri:
  - Dameeraheenu way ka dheereeyaan maraakiibta. Waxaa laga yaabaa inaan haysano waqti aan ku baxno!
  Amiirkii budhcad-badeedka ahaa ayaa si go'aan leh u yidhi:
  - Qaamuuskayaga ma jiro kelmad la mid ah baxsashada!
  Gabdhihii budhcad-badeeddana waxay ku heesi jireen cadho, iyagoo u diyaar ah dagaal nolol ama geeri;
  Waxaan ku noolnahay adduun ay ka buuxaan kala tag, murugo...
  Maxaa la gudboon askarigu markuu cidlo yahay ?
  Ilaahyadu, si sax ah, si naxariis darro ah ayay noogu go'aansadeen -
  Ninkaan macbudkiisa ayuu cirro u rogayaa!
  
  Caalamku aad buu ugu naxariistaa jacaylka,
  Ilmo kala go'day ayaa ka daatay meel qarqoomi ah...
  Naxariistu waxay meesha ka baxday iyada oo aan raad lahayn, sida riyo oo kale.
  Noloshuna waxay noqotay sidii dhagax aan jilicsanayn!
  
  Saxaraha dhexdiisa baraf baa ku jira, barafkuna kulayl baa ka gubanaya.
  Sidee silsilad daxalaysan u daboolaysaa qalbigayga!
  Oo roobka kala soociddu wuxuu u garaacaa sida jajab saqafka dusheeda -
  Jeebabku waa madhan yihiin, naxaasta ayaa hadhay!
  
  Laakin rumaysnaanta guusha dagaalyahanku waa dhiirigelin,
  Ilaaha Qaadirka ah, waad ogtihiin inuu nidar adag galay!
  Oo waxay inoo noqon doontaa sida caleemaha Maajo diiran.
  Markaan soo baxno, waxaan la kulannaa waaberiga!
  
  Ma rabtaa inaad meeraha ka farxiso?
  Haddaba innaga oo midkeen ka mid ah ayaa si ammaan ah ugu heesi jiray sida cawl?
  Markaas malabkii ugu macaanaa wuxuu noqday mid ka soo go'ay geedka linden -
  Nafta Rafaa, aan joojino beenta !
  
  Looma baahna in la khiyaaneeyo Ilaah, i rumayso,
  Wuxu arkayaa kee naga fulay iyo boorama !
  allabariga macnihiisa sii,
  La yaab ma leh inay tidhaahdo, Abaalkiina dadyow.
  
  qabsatay internetka ,
  Ma jirto cid garanaysa halka dilku ku danbeeyo.
  Yuudas wuxuu ku dul laadlaadsan yahay geed qudhuntay.
  Iyo kuwa rumeeyey - taaj laurel!
  
  Qof kastaa wuu fiicnaan karaa
  Doorashadeenu waa miyir-qab - u dadaalidda Masiixa.
  Laakiin mararka qaarkood waxaa jira balliyo dhiig ah,
  Ugu yaraan waxaa jira ballan - waxaan iman doonaa dhawaan!
  
  Aduunyoow, intee in le'eg tahay rabshadaha aad leedahay,
  Sida haddii aynaan si nabad ah ku noolaan karin !
  Xaaskii ayaa ku dul baroortay naxashka askariga.
  Sidee u khafiifsan tahay dunta jilicsan ee noloshu!
  
  Dhiig daadintu maaha baaqeena -
  Waxaan rabaa inaan jeclaado, inaan siiyo jannada Aabbaha!
  Waa maxay sababta ciqaabtan dhammaanteen inoo wada gaadhay?
  Jawaab: Maalkaaga oo dhan sii masaakiinta!
  
  Suurtagal maaha in badbaadada lacag lagu iibsado,
  Sababtoo ah ma jiro wax qiimo ah oo dahab ah oo Ilaah!
  Kaniisaddana waxaad ku sujuuddaa Axadda,
  Si aad u noqoto baalal sida gorgorrada oo kale!
  
  Oo wakhtiga ayaa iman doona - Boqortooyada Ilaah waa iman doontaa.
  Xumaanta iyo mugdiga ugaadhsiga ahi way dhammaan doonaan!
  Ruuxa ayaa baabi'i doona, addoonsiga habaaray,
  Dalkuna wuxuu ku jiri doonaa Farxad weyn!
  Hees dhiirigelin leh ka dib, gabdhihii budhcad-badeedda ee jilba joogga ahaa ayaa qaaday oo aaday maraakiib waaweyn, kuwaas oo ay ka buuxaan orcs - orso ur badan iyo timo leh.
  Hablaha way ka yaraayeen makhluuqa xunxun, laakiin aad bay uga xanaajisnaayeen oo way u dhaq-dhaqaaq badnaayeen.
  Ka dibna gabdhihii la socday markabka ganacsiga ayaa iyaguna dagaalka ka galay dhanka burcad badeeda. Iyo sidoo kale wiilasha addoonta ah ayaa ku yaacay inay kala furfuraan hubka. Tani waa mid taabasho leh oo dadka iyo elves ka soo horjeeda cadawgooda taariikhiga ah ee weligeed ah - orcs.
  Oenomaus sidoo kale wuxuu ku biiray dagaalka. Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa hal mar laba seefood lulay, oo shiidkii ordayey, oo madaxyadii cawska ka jaray. Wuxuu la dagaallamay cadho libaax.
  Waxaa ku xiga madaxii cas . Gabadhii ciribta qaawan ayaa ku dhacday garka oo daanka ka jabay. Dabadeedna qoobkii baa soo dhacay, oo geesahiisuna caloosha ayay kaga dhaceen . Wuxuuna ahaa dagaal adag.
  Oenomaus si geesinimo leh buu u dagaalamaa. Halkan waxa uu ku haystaa balanbaalle seefihiisa, sida marawaxada oo kale, oo waxa uu ka gooyaa madaxyo sida kaabash galgala.
  Amiirkii yaraa ayaa si xamaasad leh ugu heesay, isagoo muujinaya yaababka geesinimada:
  Haddii gacantaadu xoog leedahay -
  Tani waxay la macno tahay inaad noqon doonto qofka ugu horreeya nolosha!
  Haddana saaxiibkii nin faqiir ah maaha.
  Wuxuu leeyahay qalbi dahab ah iyo neerfayaasha birta ah!
  
  Laakiin waxa ka sii muhiimsan, rumee, waa maskax adag,
  Sababtoo ah dagaal-yahanka elf ayaa ka qaboojisan xayawaanka .
  Haddii aad nolosha ka murugaysan tahay,
  Markaa qosol farxad leh ayaa ku jecel!
  
  Kaabis toos ah, aqoon, xoog feedh,
  Waayo waxaa ka buuxa aqoon, Ogow-Sidee!
  Laakin isku day inaad awoodda gacanta doqonka u dhiibto .
  Markaa waxaad xanuunka u heli doontaa oo kaliya abaalmarin ahaan!
  
  Waxaa jirtay mar ay ugaarsi la tageen budh.
  Qaanso, gabooye fallaadho oo ku lid ah maqaar qaro weyn...
  Laakiin waxay samaysteen chervonets halkaas oo pennies tagtay.
  Oo aad bay u fududahay in lagu boodo galaxyada!
  
  Inkastoo waxbarashadu wanaagsan tahay -
  Laakiin sidoo kale waa wax xiiso leh in la qaato geesinimo...
  Oo waxay le'eg tahay bayonet, waxay noqon doontaa bislaas,
  Oo waxaan si daacad ah ugu adeegnaa Dhulka Hooyo.
  
  Laakiin dulmigu waa iskutallaab culus,
  Goobteena dagaalka waxaa ka buuxa dhiig...
  Muxuu Ilaaha Qaadirka ah u sara kacay dhib ka dib?
  Si ururinta ciidan ee askarta loo xoojiyo!
  
  Gabadhii oohinteedu way soo dhacaysaa - saaxiibkeed ay jeclayd ayaa dhacay.
  Hooyada ayaa tukanaysa iyadoo taah, iyadoo ku qaylinaysa sambabada sare...
  Daaqadaha dibaddeeda ayay baraf ka dhacaysaa, dabkiina waa bakhtiyay.
  Waa kan nin dhallinyaro ah oo qurux badan oo dhulka hoostiisa lagu aasay!
  
  Alla, qaddar naxariis daran, waa maxay qaddar xun,
  Maryan oo bikrad ahow , meeday dabiicaddaadii wanaagsanayd?
  Ninku wuxuu rabay inuu dhaqso u guursado,
  Haddana dabayshu waxay afuufaysaa siigada geedaha hoostooda!
  
  Noloshu waxay ku iman doontaa farxad - way fiicnaan doontaa,
  Tufaaxa tufaaxa waxa ay noqon doontaa iniin poppy malab...
  Cadawgii bahalnimada ahaa wuxuu isu beddelaa boodh iyo boodh,
  Nasiibka runta ahi ha dhaafo marinka!
  
  Wax walba waxaa lagu sameeyaa Elf, tuurtuna waxay saaran tahay Fars,
  Aan soo ururinno ubaxyo xiddigo ka buuxaan oo gacan-ku-taaga!
  Oo hello nimanyahow, fasalka ugu sarreeya,
  Oo bahal aad u xun ayaa lagu tuuray dabka !
  
  Qoriga mashiinka ayaa mar hore la bartay - rasaastu waxay ku qulqulaysaa qulqulka,
  Cadawgiina wuu daalay, waxa uu rabo waa eber!
  Haddii aad guuleysato, waxaad noqon doontaa taajir.
  Ciddii dabka kicisa waxay ku dambayn doontaa saboolnimo!
  Tani waa hees iyo dagaal weyn, oo leh seefo af badan oo fiiqan. Oo dharbaaxooyinku waxay ku dhacaan madaxyada, sida haddii daamur. Oo qaar badan oo orcyo ah ayaa horay loo dilay. Iyo wiilal addoon ah oo dagaalka ku jira. Midkoodna uma eka inuu ka weyn yahay afar iyo toban, laakiin dhammaantood waa muruq. Wiilasha addoonta ah jidhkooda waxaa ku engejiya hawl adag. Oo ciribta qallafsan ee rafaadsan waxay si joogto ah ugu dhacayaan garka qoobka, iyagoo ka jebinaya daamankooda.
  Kabtankii inanta ayaa miyirsatay. Way fadhiisatay. Labadeeda gacmoodba si xun baa u dhaawacmay - seedaha ayaa la jaray. Hagaag, tani ma aha mid dilaa ah; iyadoo la kaashanayo sixirka iyo sixirka, waxyeelada waa la soo celin karaa. Laakiin tani waxay qaadan doontaa ugu yaraan dhowr saacadood. Inta ay sidaa tahay, ma dagaalami karto.
  Oo ma jirto cid caawisa - dhammaan gabdhaha iyo wiilasha ayaa dagaal ku jira, waxayna ku dagaalamaan cadho duurjoog ah. Kani waa dagaal naxariis daran.
  Diana way dhaqaaqday, nasiib wanaag cagteedu waxay ahaayeen kuwo qaawan oo aan waxba ka jirin. Oo iyada oo faraha jilicsan sida daanyeer oo kale, naakhuudihii gabadhu wuxuu bilaabay inuu raadiyo qalabka gargaarka koowaad. Waxaa jira maandooriye bogsiiya boogaha, iyo kuwa aad u daran, iyo beeyo caalami ah. Midda kale, maxaa diidaya in ay dagaalka ku biiraan ka dib markii la duubo addimada oo lagu mariyo beeyo iyo dawo?
  Cagaha qaawan waxaad ku tuuri kartaa walxo aad u xoog badan oo sun ah. Taasina waxay noqon lahayd mid aad u qabow oo burburisa.
  Diana si kalsooni leh ayay u dhaqantay. Oo cagaheeduna aad bay u qaawan yihiin oo u dhegsan yihiin. Waxay xidhatay kabo si aan jeclayn, kaliya si ay u xoojiso xaaladdeeda. Dunida oo ay jiraan dhowr iftiin iyo xagaaga daa'imka ah, kabaha looma baahna si aysan cagahaagu u dareemin qabow, laakiin quruxda, iyo inaad xoogga saarto inaadan ahayn addoon iyo addoon midna. Tanina waa macquul...
  Halkan mid ka mid ah wiilasha, oo sidoo kale caga-la'aan, ayaa ku tuuray cirbad fiiqan sanka Orc. Oo isna markuu qayb sun ah qaatay ayuu barafoobay oo markiiba dhintay.
  Wiilkii addoonka ahaa ayaa si xamaasad leh u heesi jiray, wiilashii kale ee addoomaha ahaa ayaa ku soo biiray, waxay ahaayeen dad, waxayna u heesi jireen sida dadka:
  Hadda, haddii ay jiraan dhibaatooyin caalamka ka jira,
  Wax kharash ah kuma dhacayso...
  Ma doonaysid isbedel dambe
  Ninku waxa uu rabo ma garanayo!
  
  Oo waxaa jira Chernobog oo leh xoog weyn,
  Kan Wayn waxa uu leeyahay awood caalami ah ...
  Wuxuu siinayaa nin toosan foodda.
  Si aan bini'aadamku u noqon duurjoogta oo dhan!
  
  Haa, Qowmiyadda Qaadirka ah ayaa isaga abuuray.
  Si dadku u helaan sabab ay ku horumaraan...
  Si qofku wax walba u rabo hal mar,
  Dadkuna dagaal adag bay barteen!
  
  Sida dagaalyahanku xumaanta uga adkaado.
  Ushaas u abuurtay danta dadka...
  Nafta iyo jidhkana wanaag buu u shubay.
  Marna aad daah uma aha inaad barato dagaalka!
  
  Ilaaha Qaadirka ah muxuu rabaa?
  Si aysan ugu dhiiran inay Elf jilbaha u dhigto...
  Si aanay qaddar xun u xukumin.
  Si ay boqollaal qarni u horumaraan!
  
  Haa, Chernobog waa dhiirigelin dadka,
  Si aanay caajisnimo iyo fadhiid u dhicin...
  Waxaad noqon kartaa orkshista jebi smithereens,
  U lugee Orklin qaab saaxiibtinimo leh!
  
  Markaa ha lumin haddii ay adag tahay,
  Haddii dhibaato ay ku dhacdo Aabbaha...
  Rod wuxuu u samayn doonaa si qurux badan oo fudud,
  Si dadka loo dhaqaajiyo!
  
  Chernobog waa walaalkaa kaa weyn,
  Inkasta oo uu adag yahay , haddana si aan dhammaad lahayn ayuu kuu jecel yahay...
  Waxaad ku dhufan doontaa dhibcaha ugu weyn
  Marka aad waligaa u adeegi doonto Elf!
  Orcyada waxaa soo gaaray khasaare aad u weyn, waxaa jaray gabdho iyo wiilalba. Xitaa Diana, iyada oo gacmaheeda ku duuban tahay, waxay soo gashay dagaalka. Oo faraha lugahooda qaawan waxay ku tuureen mandiil qoorta kaga dhacday qoortooda oo gooyay halbowlayaasha. Iyo dhammaan noocyada cunaha iyo walxaha. Waxayna u muuqatay mid cajiib ah.
  Ka dibna Diana cagteeda qaawan waxay ku tuurtay digir leh caws jeexjeexan. Isla markiiba waxaa kor loo tuuray dhawr iyo toban orso oo uu hogaminayo jeneraalku, waxayna ku duuleen dhinaca markabka. Runtii tani waa burbur weyn iyo dhimashada basbaaska madow iyo kuwa fool xun.
  Oenomaus ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  Waxaan nahay isku dhiig: aniga iyo adiga! Sax?
  Diana ayaa ku jawaabtay dhoola cadeyn saaxiibtinimo:
  - Markaynu midowno, waa nalaga adkaan la'yahay! Dad iyo elf waa awood, waxayna u muuqataa mid aad loogu faano!
  Gabdhuhu waxay kordhiyeen cadaadiskii. Orcskii badbaaday, oo isticmaalaya baarashuudyo cayriin, ayaa bilaabay in ay hoos u boodaan, iyaga oo ka soo booday maraakiibta baalasha leh. Baarashuudyadii qaarkood culayskooda oo cuslaaday awgii, jeexjeexay iyo bahalo waaweyn baa sidii dhagaxa u soo dhacay, laakiin dhagxaanta dhagaxa ka samaysan ayaa ka duwan, way qayliyeen oo aad u wasakhaysan!
  Diana ayaa Twitter ku soo qortay:
  Ma fududa inaad noqoto naag wanaagsan,
  Naxariistu kuma xidhna dhererka!
  Oenomaus wuxuu qaaday warshad kale oo seefihiisa af badan oo dhaadheer leh, wuxuuna ka gooyay madaxii kabtanka orso weyn. Sidii foosto oo kale ayay sagxada isku rogtay, oo dhiig daadinaya. Markaasaa amiirkii yaraa wuxuu ku gabyay:
  Dhiig ayaa mar kale u qulqulay sidii webi oo kale,
  Qofka kaa soo horjeeda aad ayuu u adag yahay...
  Laakiin ha ka baqin Shaydaanka.
  Oo bahalkii gudcurka ku soo celi!
  . CUTUBKA 6AAD.
  Masduulaagii todobada madax lahaa duchess iyo, isla mar ahaantaana, Master Master of the Academy of Magic, wuu cunay oo weydiiyey:
  - Ma kor u qaadi kartaa dhererka nin weyn oo aad hawada ku laalan kartaa ugu yaraan hal daqiiqo?
  Dominica intay qososhay ayay ku jawaabtay:
  Waan awoodaa, laakiin si ka duwan ayaan u samayn karaa
  Kabo la'aan kula orda sayaxa...
  Gabadhu waxay u booddaa sidii rah -
  Tani waxay ka dhigan tahay wax ka duwan dadka kale!
  Masduulaagii duchess afkiisii ayaa furay, oo dab baa ka soo baxay. Ololkii ayaa dhex maray oo gubay inantii quruxda badnayd si aad u xanuun badan oo qaawan, casuus ah, cagoheeda cagaheeda oo leh cirib qurux badan.
  Oo Dominic wuu qayliyey, laakiin isla markiiba daanka ayuu si adag u xidhay. Laabteeduna aad bay u ruxday. Si fiican ayay u garaacday, xitaa nabaro ayaa isla markiiba bararay. Waxaad mooddaa in baadariyaashii hore ay jirdileen.
  Gabadhii ayaa ku qaylisay:
  kuu jira Lancelot iyo King Arthur !
  Dragon Duchess ayaa qayliyey:
  Waa ayo kan kale oo aad ku dhiiratay inaad iigu hanjabto?
  Marquise nymph ayaa ku jawaabay:
  - Kuwani waa geesiyaal ka soo jeeda hiddaha aadanaha. Aad bay ammaan kuugu yihiin, Nimcadaada!
  Masduulaagii dumarka ahaa ayaa qayliyey:
  - Waayahay! Hadda waxaad haysaa hawl la taaban karo, bogsii cagahaaga gubtay. Tani aad bay faa'iido u leedahay ficil ahaan, waxayna ku iman doontaa anfaca in ka badan hal mar nolosha.
  Dominica, oo si xoog leh u dhoola cadeynaysa, ayaa heesay:
  - Oo mid, iyo laba, iyo saddex, iyo shan!
  Ka daali maayo ku celcelinta...
  Isla sidaas oo kale
  Taas ayaa kugu filan inaad dhoobo biyaha adiga!
  Grand Master Dragon wuxuu yiri:
  - Oo iyadu waa gabadh dhaban ah. Ma laga yaabaa in aan kaliya shiil cidhibteeda, laakiin sidoo kale jebiso suulasha?
  Marquise nymph wuxuu yidhi:
  - Waxaan u baahanahay inaan dulqaadano, oh duchess. Waxaa laga yaabaa in gabadhani ay tahay fursadda kaliya ee aan ku badbaadin karno jinsiga xooggan. Nimankiina soo celiya!
  Masduulaagii dumarka ahaa ayaa qayliyey:
  - Tani waa nacasnimo! Nin qarqoomay caws buu qabsadaa, adiguna ciribta gabadh bini-aadmi ah baad qabtaa . Ma aysan muujin karti gaar ah.
  Marquise nymph ayaa diiday:
  "Waxay awooday in ay dhagax ku qaado amarkeeda iyada oo aan wax sixir ah ama sixir ah jirin, taasna wax badan ayay u qalantaa!"
  Duchess of Montserrat ayaa qoslay oo ku jawaabay:
  - Haa, waxay si caan ah u dhaawacday foolkeeda. Run, hadda wax raad ah ma jiro. Tanina maaha mid dadka caadi u ah.
  Weasel wuxuu xaqiijiyay:
  - Isla markiiba way caddahay inay tahay mid gaar ah oo la doortay! Waxayna u baahan tahay hab gaar ah, daacad ah oo daahsoon.
  Dragon Duchess wuxuu lulay toddobo madax markiiba:
  - Haa, hab daacad ah oo gaar ah ... Waxaa laga yaabaa in aan ciribteeda ku leefsiiyo carrabkayga, taas oo calaamad u ah ixtiraam weyn!
  Dominica way guulaysatay oo si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Maya, si fiican ha u isticmaalin carrabkaaga! - Waxayna ku dartay, iyadoo si lama filaan ah wajigeeda uga dhigaysa mid aad u macaan. - In kasta oo shaki la"aan carrabku yahay qaybta ugu xoogga badan jidhka. Wuxuu awood u leeyahay inuu dhaqaajiyo malaayiin ciidan ah!
  Marquise-ka nymph ayaa soo jeediyay:
  - Hawl fudud sii iyada. Tusaale ahaan, ha ka dhigto bisadu inay u soo baxdo oo ay nadiifiso, ka dibna dib u noqo!
  Halkan, naagtii hore ee aamusnayd oo ku gashatay maro guduudan, oo gacmaheeda ku sita usha sixirka, ayaa diidday:
  - Maya! Uma ogolaan doono inay jirdisho bisadka. Waxaa fiican inaad igula dagaalanto usha sixirka. Tani waxay noqon doontaa imtixaan dhab ah oo culus iyo imtixaan waxtar leh!
  Oo waxay ku tuntay cidhibtii kabteedii oo ay ka samaysan yihiin safayr, iyo guduud iyo dheeman guduudan.
  Dragon Duchess ayaa ka jawaabay:
  "Aad bay ugu adag tahay in gabadh cusubi ay la dagaallanto sayidkii Akademiyada Dragon." Way adkayd in aan kula dagaallamo, xataa Laska-kan khibradda sare leh oo khibrad leh!
  Dumarkii baa qoslay oo tiri:
  - Gaar ahaan! Taas ka dib, xitaa Koschey Immortal ma ka cabsan doono iyada!
  Kadib Dominika wuxuu yiri:
  - Waa maxay, ma haysaa Koschey Immortal?
  Dragon Duchess ayaa lulay:
  - Dabcan, waxaa jira, si kastaba ha ahaatee, wuu ka fog yahay dhulalka fog ee boqortooyada fog. Laakiin waxaa jira khiyaamadan wasakhda ah !
  Gabadhii garaacday ayaa tiri iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Mise waxaa laga yaabaa inuu sababay belaayo? Si aad ragga oo dhan u disho oo aad u qabato dheddiggaaga!
  Dragon Duchess ayaa ka jawaabay:
  - dhib badan! Waxaan leenahay dheddigga toban jeer ka badan ragga. Oo ka mid ah orcyada iyo goblins ka kooban ciidanka Koshchei aan dhimanayn, liddi ku ah, waxaa jira toban jeer lab in ka badan dheddigga, oo aad iyo aad u weyn oo xoog badan. Muxuu u baabi'inayaa dadkiisa iyo ciidankiisa!
  Dominica waxay tiri:
  - Laakiin cudurku ma saameynayo Koshchei laftiisa?
  Tii dheddig ayaa luxday:
  - Haa, hal sixir dagaal kuma shaqeeyo isaga. Ma qaato wax hub ah. Xataa bambadaada hydrogen ma burburin karto. Waa sidaas nuxurka!
  Gabadha la garaacay waxay tiri:
  - Laakiin waxay u badan tahay inuu dhimasho ku leeyahay ukuntiisa, oo ku taal caarada cirbadda!
  Dragon Duchess ayaa cod onkod ku jawaabay:
  - Sidaa uma fududa! Haddii ay aad u fududahay in la helo dhimashada Koshchei, markaa ma uusan noolaan lahayn waqti dheer ka hor. Haddaba, waa qarniyo aad u badan oo...
  Marquise nymph ayaa ugu jawaabtay iyada:
  - Dadku weli geedo ayaad ku boodboodeen, laakiin isagu awalba awooddiisa ayuu lahaa oo carshiga ku fadhiistay. Ka fakar waa noocee kani yahay!
  Dominica way qaadatay oo ku heesay:
  Daanyeeruhu weji bay sameeyaan
  Waxayna fadhiistaan laan...
  Weli caajis
  Waxaa jiray awoowayaasheen!
  Trol dhedig ayaa tiri:
  - Koshchei, dabcan, sidoo kale waa la tuhunsan yahay. Oo markii cudurku bilaabmay, wuxuu ahaa, dabcan, kii ugu horreeyay ee la tuhunsan yahay. Tani waa, si, madaxa dhidibka sharka. Sida masduulaagii lab ee boqol madax lahaa , ee ugu weynaa masduulaagii, boqorka boqorrada iyo kan sharka leh. Laakin bahalani sidoo kale wuu naxay oo wuu burburay. Laakiin Koschey ugu yaraan wuxuu siin lahaa dam! Waxaa intaa dheer, waxay sidoo kale ka shakiyeen boqorkii Jinniga, Ibliis ... Jinni waa jinni, mana awoodaan inay waxyeeleeyaan.
  Laakin geniyadu si uun bay u qariyeen. Oo waxaad mooddaa inay meesha ka baxeen!
  Dominica waxay ku heesi jirtay jawaabteeda:
  Garaadkii ayaa afka ka qaaday, maya, i rumayso, habluhu xoog bay leeyihiin,
  Oo la waayay...
  Dabadeed masduulaagii ayaa ka soo horjeestay quruxda ,
  Orod, fadlan!
  Marquise de Lasca wuxuu leeyahay:
  - Waxaa jira jiinis wanaagsan iyo kuwa xun labadaba. Way xoog badan yihiin, laakiin awooddoodu waa xaddidan tahay. Laakiin aragti ahaan, haddii mid ka mid ah lab ama dhaddig ka mid ah uu weydiisto jinni Ibliis inuu baabi'iyo jinsiyadda labka ah, oo uu awoodo inuu helo giraan wax walba leh oo awood u siin doona awooddan ugu weyn ee koonkeena, markaa wuu keeni karaa taas!
  Dominica ayaa luxday:
  - Tani mar horeba waa wax! Waxaan u baahanahay inaan helno giraanta wax kasta oo awood leh. Kadibna wax walba waan hagaajin doonaa.
  Masduulaagii naagtii baa qososhay, codkeeduna wuxuu ahaa onkod oo kale. Markaasay ugu jawaabtay:
  - Hal giraan ayaa aad u adag in la helo. Maadaama ay awood ku siiso dhul u dhigma galaxyada oo dhan. Waxaa intaa dheer, haddii caalamkaaga galaxy uu ku dhawaad madhan yahay sababtoo ah habaynta naadirka ah ee xiddigaha, markaa halkan waa dhul ay ku nool yihiin trillions oo caqli-gal ah iyo boqortooyooyin badan. Oo sida muuqata, weli ninna ma helin, mar haddii aanu jirin boqor koonkan sheeko-xariireedkayaga ah!
  Dominika wuu qoslay oo weydiiyey:
  - Ilaah ma leedahay?
  Marquise-nymph ayaa ku jawaabay:
  - Haddii uu jiro Ilaaha ugu sarreeya, abuuraha caalamka oo dhan, ama haddii uusan jirin, qofna weli ma oga. Xitaa Koschey aan dhiman karin. Laakiin waxaa jira ilaahyo darajo hoose leh . Laakiin waxay yihiin kuwo aan faa'iido yar lahayn, waxaana fiican inaad ka fogaato. Guud ahaan ereyga Ilaahay macnayaal badan buu leeyahay. Markaa genies-ka ugu sarreeya ayaa xoog la siman ilaahyada.
  Trol dhedig ayaa tiri:
  - Waxaan sidoo kale haysanaa diimo, laakiin faa'iido yar ayay leeyihiin. Sida kaaga, jidka. Hadda, markii uu jiray koronafayras , kaniisaduhu runtii faaruq bay ahaayeen, oo salaaddu waxay caawisay qof, ama fooxa ayaa ka ilaaliyay fayrasyada. Maxaad dadka u khiyaanaysaan, oo u malaynaysaan inaad jilba joogsanaysaan oo aad foorarsanaysaan inaad wax ka dawarsan kartaan!
  Dominica ayaa si kulul ugu jawaabtay:
  - Laakiin anigu ma rumaysni Ilaah ama ilaahyo gabi ahaanba! Taasna waxba igama gelin. Laakin maan aaminsanayn elves ka hor, waxaanan u haystay sheeko-sheeko iyo hal-abuur bani-aadminimo. - Inantii waxay dharbaaxo qaawan ku dhufatay gogoshii dhagaxa, wayna sii wadatay. - Oo hadda waxaan arkay in ay jiraan elves, masduulaagii, trolls, nymphs, markaa maxaad u rumaysan la'dahay Ilaah iyo malaa'igta? Intaa waxaa dheer, balaayiin dad ah ayaa aaminsan Ilaaha Qaadirka ah, iyo ku dhawaad carruur yaryar, oo aan dhammaantood ahayn, waxay si dhab ah u aaminsan yihiin jilbaha iyo elves.
  Marquise Laska ayaa qoslay:
  - Waan ogahay! Gabadhani, markii ay yaraa, waxay daawatay kartoon ku saabsan Dunno, dhab ahaantii, waxay bilowday inay raadiso ushii sixirka ee dayrka. Waxayna eegtay laan kasta. Caruurtii kalena way ku qosleen. Dhab ahaantii, xitaa da'da hore dadka intooda badan waxay fahmaan in usha sixirka ay yihiin sheeko-sheeko!
  Dominica waxay tiri:
  - Laakiin adduunkaaga waxaa jira usha sixirka!
  Tii dheddig ayaa luxday:
  - Dabcan way jirtaa! Oo si aad u noolaato, waa inaad barataa sida loo isticmaalo !
  Masduulaagii dumarka ahaa ayaa qayliyey:
  - Haatan! Usha sixirka sii, waynu arki doonaa waxa ay awooda inantan aadka u fiiqan oo geesinimada leh!
  Dominica ayaa ku heesay:
  Waxaan kaa codsanayaa inaadan la yaabin
  Haddii sixir dhaco!
  Haddii ay dhacdo, haddii sixir dhaco!
  Laska wuxuu xusay:
  - Hagaag, miyaanay qurux ahayn? Saaxirad caynkaas ah!
  Tii dheddig ayaa gacanta midig si adag ugu qaadatay ushii sixirka oo ay u gacan haadisay. Oo danab ku dhuftay Dominica. Laakin gabadha-Aktarada waxaa u suurtagashay in ay ka boodo daqiiqaddii ugu dambeysay, jugtiina waa ay seegtay. Marble-kii iga dambeeyay ayaa dhalaalay oo bilaabay inuu qiiqo.
  Dragon Duchess ayaa ku dhawaaqay:
  - Iska jir, Cobra! Waxaad dhaawici doontaa dahaarka oo dhan!
  Weasel ayaa qoslay oo xusay:
  - Tani waa habka usha sixirka!
  Gabadha trollka ah ee Cobra ayaa ku heesay jawaabteeda:
  - Hooyada xun, habkaygu waa sahlan yahay,
  Ma jecli inaan jiido dabada bisadda!
  Dominica ayaa ku qaylisay jawaabta:
  Ardeydeyda waxaa ku jira qarow,
  Hal boodi - hal garaac!
  Dragon Duchess ayaa hadalka hakiyay:
  -Bal eeg, finankeedii horeba way tageen! Dadka, dhaawacu si dhakhso ah uma tago. maxaa gabar ah !
  Marquise nymph ayaa xaqiijiyay:
  - Taasi waa! kuma qaldanayn. Dib-u-soo-nooleynta waa dhif iyo naadir xoog, xitaa sixirka, lagumana daweyn sixir.
  Dominika way ilbaxday oo si mudaaharaad ah ayay gacmaheeda ugu dul istaagtay. Oo cagteedii oo aan waxba haysan ayaa hawada ka soo haadisay sidii dabaylo. Inantiina way qaadatay oo si xamaasad leh ugu heesaysay codkeeda qalinka ah:
  Waxaan rabitaankeena ku adkeynay dagaalada,
  walaahi waxay u dagaalameen aabaha.
  Meel fog ayuu u ekaa elfinism,
  Askari Elf ah ayaa galay Orklin!
  
  Awowayaasheen seefo bay been abuurteen.
  Kadibna qoryihii ayaa ficil galay...
  Geedaha bjørk waxay furaan laamahooda.
  Gabdhuhu waxa ay dubtaan basbaaska!
  
  waa guul dagaal kasta ,
  Way garanaysaa sida ay maskaxdeeda wax ugu qaadato.
  Mararka qaarkood cadaabta saafiga ahi waa gubataa.
  Laakiin cadowga waanu ka adkaan doonnaa !
  
  Elf wuxuu ilaaliyaa Dhulka,
  Waxay hoy siisaa kuwa caga-la'aan oo qaawan.
  Waxaan dhammeeyey dagaalkii bishii May,
  Guuldarro cadho leh ayaa sugaysay Orkmacht!
  
  Iyo ka dib dhismo iyo beero,
  Beeruhu waa ubaxayaan, galleyduna waa isku urursan yihiin.
  Waxaad tihiin geesiyaal, gabdho, awoowayaal,
  Waxaa jiray baraf iyo baraf godadyada!
  
  Ka soo jeeda Aabbeheenna geesiga ah,
  Qaanso qoto dheer qaado.
  Calaamadaha elfinism-ka ayaa duulaya,
  Boorarkii Fuhrerna waa la xoqay!
  
  qarniyo ayaa ina hoos mari doona Xiddigaha,
  Boqortooyada waa raxan galaxyo ah.
  Weligeed aad uma daahdo in la dhasho
  Cadowgana meel bannaan ku aaso!
  
  Laakiin waxaan aaminsanahay in maskaxdu ay nabad noqon doonto,
  Qof walbana wuxuu u yahay hooyo oo kale,
  Halkan qoyska qadiimka ah ayaa ku koraya,
  Iftiiminta Sharafta - Nimco!
  Gabadhuna si qurux badan ayay u heesaysaa, waa fanaanad heer caalami ah oo cajiib ah. Mise mid-adduunyo - taas oo ka sii qosol badan.
  Dragon Duchess ayaa qayliyey:
  -Cajiib! Mise waxaa laga yaabaa inaad qaadato oo samee...
  Dumarkii rooga ahaa ee Cobra ayaa qaylisay:
  - Waa waqtigii lagu dagaallami lahaa usha sixirka! Oo iyada oo aan lahayn ciddiyo cad! Waxaan la dagaallami doonnaa cadowga ilaa dhammaadka!
  Marquise nymph ayaa qaylisay:
  - Doqon ha noqon! Waa maxay cadawga ay kuu tahay. Tani waxay noqon kartaa fursadeenii ugu dambeysay ee aan ku badbaadin karno oo aan ku soo celin karno jinsiga xooggan!
  Dominica ayaa xanaaqsan:
  - I sii usha sixirka ah oo aan isku darka ka garaaco qofka iga soo horjeeda. Anigu waxaan ahay Harry Potter oo goono gashan, oo ma aha qaar Dunno ah!
  Dragon Duchess wuxuu ku gunuunacday:
  - Waa maxay nooca burcadda ah?
  Weasel ayaa sharraxay:
  - Jilayaasha ka soo jeeda sheeko cirfiidyada aadanaha iyo sheeko-xariir Harry Potter waa wiil wax ku bartay akadeemiyadda sixirka, Dunnona waa sawir-gacmeedka qosolka ah .
  Cobra intay dhoola cadaysay ayay ushadeeda ruxday. pulsar ayaa u soo duushay oo ku dhufatay halka ay taagnayd gabadha aktarada ah ee filimada. Waxayna, Dominika, si tartiib ah dib ugu soo boodday, iyadoo biliglaynaysa ciribteeda casaanka ah, kuwaas oo runtii ka xoroobay boodhka. Oo ololkii ayaa keligeed qaatay oo si fudud u leefay.
  Gabadhii ayaa ku qaylisay:
  - Alla adigaa qalloocan !
  Markaasay gacanteeda ruxday. Oo si lama filaan ah ushii sixirka ee ay gacmaheeda ku haysatay ayaa xoog ba'an calaacasha ugu soo yaacay.
  Dominicna si adag buu u qabsaday, sida daanyeer dhaq-dhaqaaq badan. Intaa ka dib, waxay ku ridday pulsar jawaab celin ah.
  Gabadha Aktarada ah wax sixir ah uma aysan hadlin, ma aysan xishoon, waxay si fudud u gacan haadisay qalab sixir ah. Oo xinjirtii ololaysay waxay u duushay dhanka Cobra. Ma ay filaynin taas oo waa la garaacay. Kabaheeda, qaab kabo nus ah oo cidhibta kaliya daboolay, ayaa kor u ruxay. Waxaana caddaatay in uu dhaawac halis ah soo gaaray gabadha Troll-ka ah. Wayna baroortay. Markaasay waxay bilowday inay dib uga soo celiso ushii sixirka.
  Oo shimbirruhuna way kala firdhiyeen sidii roob dhagaxyaali samada ka soo dhacayay. Dhab ahaantii waxaa dhacay dharbaaxooyin la isweydaarsaday.
  Si ka sii saxan, hal garaac oo adag iyo dharbaaxo isdaba joog ah ayaa seegay bartilmaameedkii.
  pulsar ayaa sidoo kale ku dhuftay masduulaagii duchess. Waxay ugu jawaabtay intay ka qaadatay oo dab afkeeda ka soo luntay. Oo iftiinkeeduna ma ahayn wax dhib ah, xitaa wuxuu qabtay nymph marquise.
  Waxay kaloo ruxday ushii sixirka oo ay qaylisay:
  - Carruur ku filan! Runtii mar horeba waad ka gudubtay xadka oo dhan.
  Laakin labada gabdhood xitaa kuma fikirin inay is dejiyaan. Dominika, iyada oo dareentay awoodda jinniga ee nafteeda, ayaa ku dhufatay ushii sixirkeeda oo waxay tuurtay midba midka kale. Kubanaheediina waxay ku dhufteen cagihii naagtii troll-ka ahayd oo kaboheedii gubtay.
  Waxay ku qaylisay cadho:
  - Digaag dad!
  Marquise nymph ayaa diiday:
  - Maya! Waxay u badan tahay inay u badan tahay cawska marwada, ama ugu yaraan qaniinyo!
  Dominica ayaa mar kale ku dhufatay , iyo markan mawjadda tsunami ee dabkeeda waallida ah ayaa runtii u dhacay sidii naadi ka samaysan olol.
  Oo roodhida dheddigga ah ee Cobra ayaa qaylin doonta oo sii deyn doonta sixirka iyada oo aan la xaddidin. Laakin isla marka tiirka dabku kor u soo qaado, dhab ahaantii dharkeeda ayuu gubi oo laabta kaga dhacayaa.
  Naagtii trollka ahayd ayaa neeftu qabatay. Dominicana way sii qaadatay oo waxay ku dartay pulsar dilaa ah madaxa. Oo waxay la mid tahay dubbe dube maskaxdayda ku dhacay .
  Maskii baa ciyey oo aakhirkii iska dhaafey. Cagaheeda qaawan baa gubtay oo nabar bay ka soo baxeen. Gabadhii sanka aquiline leh ayaa loo heesay oo la garaacay.
  Dragon Duchess ayaa si farxad leh u dhawaaqay:
  - Waayahay! Waxaad dhaaftay dhammaan filashooyinka! Run ahaantii, uma malaynayn inaad waxaas oo kale samayn karto - garaac Cobra lafteeda!
  Marquise nymph ayaa luxday:
  - Iyadu waa rajadayada ugu weyn oo ku dhow kaliya! Waxaana laga yaabaa inuu si fiican u caddeeyo. Bal eeg waxa ay samaynayso quruxdan rinji !
  Runtii, Dominika way qaadatay oo ruxday cagteeda qaawan ee quruxda badan, iyo "orgigii" morooko-ku-jiidka ahaa ayaa si lama filaan ah u dhuftey oo gariiray. Waxa aad mooddaa in uu si dhab ah u nool yahay oo guurguuranaya. Run ahaantiina aynu kor u kacno oo haasaawino.
  Dragon Duchess ayaa qosol la dhacay, oo ruxday toddobadeeda madax oo ay tiri:
  - Waayahay! Sidee ayay u qabataa?
  Dominica ayaa ruxday oo qaylisay:
  Run ahaantii, ma garanayo
  Wax walba waxay isku qasan yihiin kulaylka duhurnimada...
  Ku dhawaad waligay ma akhriyin sixir.
  Anigu kuma ciyaaro ruuxa dabaysha haba yaraatee!
  Halkii, mar walba waan kuu xiisay, Mudane,
  Gabadha soo kaxee!
  Dragon duchess ayaa qaylisay:
  - Dominica waa la aqbalay! Iyadoo la eegayo kartidiisa gaarka ah, wuxuu iska diiwaan geliyay waaxda sare ee Akademiyada Dragon. Meesha aysan kaliya bixin doonin kharashka waxbarashadeeda, laakiin, liddi ku ah, waxaa la siin doonaa deeq waxbarasho oo kordhay!
  Dominica ayaa kor u boodday, oo hareer martay oo heesay:
  Ma jiro Dominica ka fiican
  Iyadu waa midabka Dhulka...
  Qorraxdu waxay ka soo baxdaa meeraha,
  Oo hareeraha waxaa jira eber!
  Marquise-kii nymph ayaa waydiiyay isagoo dhoola cadeynaya:
  Maxaan ku helayaa tan?
  Waxaa jiray hakad... Dominica ayaa ku caddaysay :
  - Waxaad u baahan tahay inaad hesho wiil qurux badan!
  Dragon Duchess ayaa qoslay oo ku jawaabay:
  - Si kastaba ha ahaatee , ardayga cusub ayaa si cad u dawakhsan yahay kibir xoog leh awgeed! Sidaa darteed, waxaan soo rogay towbad - si loogu dhawaaqo boqol aphorisms oo baal leh. Oo isla markiiba samee!
  Dominica ayaa luxday iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Fadlan! Waxba ma ahan in aan filimada ku jilo, waxaanan leeyahay xasuus aad u fiican!
  Dragon Duchess wuxuu ku gunuunacday:
  - Dhaqso u kaalay! Waxa kale oo aan leeyahay xaddid waqtiga!
  Dominika si qoto dheer ayay u neefsatay oo waxay ku qortay xawaarihii qoriga:
  Qofna uma baahna dhegaha dameer bakhtiyey, laakiin maqalka dawacada nool ayaa hadyad u ah kuwa aan dameerka u baahnayn si ay u gaadhaan hadafkooda!
  Marka aad maskaxdaada kabo geliso, waxaad ahaan doontaa kabo-la'aan weligeed!
  Dagaalku waa hawo sambabada, laakiin waxa kaliya oo lagu qasay gaaska binary!
  Haddii cadowgu aanu rabin inuu quusto oo aanu garanayn sida loo guulaysto, waxaanu ku qasbi doonaa inuu dharka iska bixiyo oo baro sida loo guuleysto!
  Dadka xun waxay jecel yihiin sixirka madow, kuwa wanaagsan ee aan aadanaha ahayn waxay jecel yihiin sixirka cad!
  In dagaal lagu dilo waa ku adag tahay howsha, waa wax laga yaqyaqsado aragtida, laakiin sidee u weyn tahay aakhirka! Tani waxay ka dhigan tahay in dagaalku u keeno caafimaadka nafta, oo ku adkaata jidhka, nadiifinta jeebka!
  Mararka qaarkood dagaalku wuxuu si weyn u buuxiyaa boorsooyinka, oo si toos ah u dhigma buuxinta dhiigga daadanaya, iyo faaruqnimada qalbiga kharriban!
  Deynta lagu leeyahay Aabbaha waxaa lagu abaalmariyey daacadnimo naf-hurnimo ah!
  Dagaalku wuxuu tijaabiyaa kuwa caqliga leh, wuu adkeeyaa kuwa xoogga badan, wuu maaweeliyaa nacasyada ! -
  Inaad noqoto wax lagu qoslo ma aha wax lagu farxo, oohinta dadka kale maaha caajis!
  Taliyaha wanaagsan , sida malab macaan, ayaa marka hore la leefi doonaa, ka dibna soo tufi doonaa !
  Oo kan sharka lihina waa sida dacar, marka hore waa la simi doonaa , dabadeedna waa lagu tuman doonaa.
  Haa, dahabku waa jilicsan yahay, laakiin si fudud ayaa loo isticmaali karaa in lagu sameeyo gaashaan aan la dabooli karin!
  Tayada had iyo jeer way dhaaftaa tirada - xitaa badweynta boorash shaciir ah wax caqabad ah kuma aha faas!
  Xumaantu waa xoog badan tahay marka wanaaggu baqo!
  Kaftan waa wanaagsan yahay, qaaddo ayaa ku fiican casho, iyo caawinta baahida!
  Hal ama laba jeer ayaad nasiib yeelan kartaa - xirfad la'aan, nasiibku wuu baaba'aa!
  Qof kasta oo aan ahayn Leo Tolstoy waa ku tumasho suugaaneed!
  Uma baahnid in aad Tolstoy u dhalatay si aad suugaanta nuugta u noqoto!
  Aynu cabno inaan guursanno in ka badan sababaha furitaanka!
  Damaca raggu waa ka badan yahay naxariista dumarka!
  Isha saxda ah, gacmaha qallafsan, cadawgu ma seego - maandhow!
  Falsafaddu cimriga ma dheereyso, balse waxay ka dhigtaa mid qurxinaysa, oo kala bixisa jajabkii!
  Taliye ku guulaysta xirfad, hilible tiro leh, garaad faneed, wax is-yeelyeel leh!
  Haddaba aynu cabno si aanay rajadu u dhiman, oo ay u dhintaan kuwa aan ku noolayn oo keliya!
  Rajadu way dhimanaysaa ... Kuwa ugu horreeyana waa kuwa aan qiil u yeelin!
  Dagaalka, caqligu waa fikrad qaraabo ah, sida shukulaatada; ka hor intaadan xitaa waqti u helin inaad u bogato baararka, waxay horeba ugu jiraan afkaaga; ka hor intaanad haysan wakhti aad ku liqdo, waxay ka soo baxaan geeso!
  Guushu mararka qaarkood way uraysaa, guushu waxay u uraysaa mayd oo kale, laakiin farxaddu ma urayso!
  Illahay wax walba korkiisa ayuu joogaa, shaydaankuna waa tafaasiisha!
  In la garaaco waa wax aan ku farxin xitaa maskiistaha!
  Waxa aanu Ilaahay ogayn waa su"aal uu ka jawaabi waayey!
  Daanyeerku waa ka wanaagsan yahay bini'aadamka in uu noqon karo xayawaan kaliya!
  Muxaadaro aan wanaag loo horseedin waxay la mid tahay dariiq faas loo maro!
  Dhisida caqiido kasta oo ku saabsan qoraalada injiilka waxay la mid tahay barashada makaanikada quantum ee sheeko-xariirada Brothers Grimm!
  Way adag tahay in Ilaah la ahaado, laakiin in shaydaanka la sii joogo waa wax aan loo dulqaadan karin!
  Maskaxdu waxay afar laabmaysaa xoogga xitaa haddii tirada cadawgu labanlaabto!
  Noloshu waa tanaasul buuxa, maaha dadka, laakiin dabeecadda!
  Dhafoorku waa qaab gambaleel ah , taas oo macnaheedu yahay xarafku waa qabow!
  looma qorin , sharciyada dabeecadda looma qorin garaadka!
  Afka waxaa la siiyaa kuwa caqliga leh si ay u qariyaan fikradaha ku saabsan waxyaalaha nacasnimada ah iyo kuwa aan macnaha lahayn!
  Kii arka qosolka murugada leh wuxuu si xun uga indho la'aan doonaa farxad weyn.
  - Degdega oo aan degdegin - dhaqso oo aan degdegin! Ka hel A casharka adiga oo xalinaya ficil adag!
  Guuleystayaasha lama xukumo ... Inkastoo, mararka qaarkood la xukumo!
  - Doqonnimada bini'aadmigu waa xulufo ilaahyo cadaw u ah dadka!
  Maqsin ku jiraa waa nin, laakiin doofaarku xataa daartii ku jiraa kama soo kici doono doofaarka.
  Waxaa jira laba shay oo aan dhammaad lahayn: koonka iyo caqliga aadanaha, si kastaba ha ahaatee, ka hore waa qaraabo, ka labaadna waa dhammaystiran yahay!
  Waxa Ruushku aanu jeclayn wadista degdega ah, iyo duulista degdega ah !
  - Qof kastaa ma rabo inuu galo cadaabta, laakiin in yar ayaa dhadhamin kara rabitaanka fursadda shaydaanka!
  Laakiin adiga oo aan ilmada ku waraabin, ma goosan kartid miraha farxadda, iyo waraabka la'aanteed, markaa guusha guusha ma kori doonto!
  Illahay wax walba waa ku jiraa, ama korkiisa, Ibliiskuna wuxuu ku jiraa maqnaanshaha wax, ama gunta hoose ee maadigu!
  Qof kasta oo waqti ku qaadata inuu taxaddaro wuxuu badbaadin doonaa daa'in aaskiisa!
  Aamusku waa dahab, ereygu waa qalin, laakiin wax badan ayaa afka dumarka ka soo baxa ilaa xitaa dheemanku caajiso!
  Aamusku waa dahabi kaydka dheer ee durdurrada murtida ahi ma daxalaystaan!
  Dahabkuna qiimihiisu wuu luminayaa haddii si aamusan dhulka loogu duugo!
  Mararka qaarkood, marka aad aamusto, waxa aad ka buuxin doontaa boorsadaada dahab ka badan in aad cod dheer ku dawarsato gacan-ku-dirir!
  Dagaalku waligiis caajis ma aha, wuxuu noqon karaa mid joogto ah, laakiin kaliya ilaa tallaalka ugu horreeya!
  Wakhtiga nabada waxa ay u janjeertaa in ay noqoto mid soo noqnoqota, oo kaliya dagaalku had iyo jeer waa shakhsi!
  Dagaalka, sida shaxanka, ma khaldami kartid, laakiin faraqa u dhexeeya ayaa ku jira cadaadiska waqtiga joogtada ah!
  Dagaalku waa dhibaato weligeed weligeed ah xitaa ka hor tallaabada ugu horreysa!
  Shataranjiga, marba dhaqdhaqaaq baa la sameeyaa, laakiin dagaalka, waa la kala beddelaa!
  Dagaalku waa sida shaxanka, kaliya sharci la'aan iyo waqtiga dhabta ah!
  Dagaalka waxaa jira waqti la'aan weligeed ah, marka nabadda la xukumo, waxaa jira gabaabsi madadaalo ah!
  Waxa ugu xiisaha badan ee dagaalku waa in wax walbaa had iyo jeer yihiin kuwo halis ah, oo ay tahay oo kaliya in la muujiyo in ay tahay awood!
  Waxaad iska dhiibi kartaa si been abuur ah, laakiin, hoogtay , waxaad kaliya iska dhiibi kartaa run ahaantii!
  Shaqada adag ee tababarku waxay ku bixisaa si fudud dagaalka! Kii aan caajis ahayn wuxuu noqonayaa geesi!
  Marna aad daah uma aha inaad wax barato, haddaanad dhiman!
  Xataa nin dhintay wuxuu haystaa fursad uu kaga aargoosto, hadduusan cawaan ahayn!
  Noqoshada diinlaawe waxay ka dhigan tahay inay joogsanayso inaan dhimanayn!
  Madaxooda ayay ku fikiraan, calooshoodase ku dhaqma!
  Xumaantu quluubta kuma noola, ee caloosha ayay ku jirtaa!
  Qalbigu waa danayste marba mar, laakiin calooshu waa had iyo jeer!
  Calooshu waa qaybta ugu xun ee jidhka, laakiin waa waxa nagu dhiirigeliya inaan shaqayno!
  Qalbi la'aan nin ma jiro, caloosha la'aanteed ma jiro hunguri dadnimo!
  Qalbiga ayay dejiyaan oo caloosha dejiyaan!
  Waxba igama gelin inta uu gaadhigu ku kacayo, waxa ugu weyn ayaa ah in haybadda Dalka Hooyo aanay qiimo lahayn!
  Haddii Ciise ku nool yahay qalbiga, markaas Shaydaanku wuxuu ku nool yahay caloosha!
  Calool madhan ayaa kugu dhiirigelinaysa inaad buuxiso boorsadaada!
  Madax madhan baa boorsadaada faaruqisa!
  Caloosha weyni maaha calaamadda qofka weyn, laakiin waxay muujinaysaa rabitaan yar!
  Calool madhan ayaa nafta ka buuxinaysa qadhaadh!
  Caloosha ugu cuslayd waa tan madhnaantiisu ka timaaddo madax aan maskax lahayn!
  Naag waxaa lagu quudiyaa sida yeey oo kale, Oo kabo dhaadheer!
  Mustaqbalka, qaar badan ayaa ballanqaaday buuro dahab ah, laakiin farxaddu waxay weli ku dhowdahay geeska!
  Noloshu maaha sida kaadhadhka oo kale, waa inaad had iyo jeer wax walba siisaa guushaada !
  Hadafku waa sida iftiinka oo kale, waad ku dadaashaa, laakiin markaad gaadho, waxaad arkaysaa in dhibaatadu ay sii korodhay!
  Sigaarku waa dilaaga ugu waxtarka badan , gaar ahaan ka dhanka ah macaamiisha! Sigaarku waa sida qoriga aamusan, laakiin waa dilaa xitaa gacmaha hiwaayadda!
  Sigaarku waa toogta ugu kalsoonida badan, had iyo jeer waa dilaa!
  Sigaarku wuu dhadhamiyaa qadhaadh, laakiin wuxuu soo jiitaa wax ka badan nacnaca!
  Sigaarku waxa uu la mid yahay gabadh xun , laakiin in la kala tago aad bay uga xanuun badan tahay!
  Sigaarka, oo ka duwan bam-gacmeed, marka la tuuro, waxay kordhisaa nolosha!
  Dagaalka, dariiqa ugu gaaban ee yoolka loo maro waa hannaan wareeg ah, runta saafiyana waa khiyaano xun!
  Maneuver-ka wareega ayaa ah habka ugu wanaagsan ee lagu gaabin karo dariiqa yoolkaaga!
  Noloshu waa cas, laakiin waxay la baxdaa dhiig guduudan!
  Dagaalka, noloshu waxay lumisaa qiimaheeda, laakiin waxay helaysaa macno!
  Dagaal , sida nin aroos ah, wuxuu u nugul yahay khiyaamo, laakiin ma ogola inuu sii jiro!
  Dagaalku waa naag damac badan oo rag jirkooda cuna!
  Dhammaan da 'kasta waxay ku xiran yihiin dagaal, sida jacaylka, laakiin maaha waqti madadaalo ah !
  Dagaalku, sida nin jeclaysi, waa qaali waana isbeddel, laakiin had iyo jeer wuxuu ka baxaa xasuus geesinimo leh!
  Dagaalku maaha sida riyo oo kale, ma sameyn kartid la'aanteed shucuur xooggan!
  Dunidu waa caajis iyo nasasho, dagaalku waa mid xiiso leh oo xiiso leh!
  Dagaal, dhiigan iyo dhididkan, ayaa bacrimiya geedo dhiirranaan dhala!
  Si kasta oo loo xiiseeyo habka dagaalku, qof kastaa wuxuu rabaa dhamaadka!
  Dagaalku buug ma aha, ma xidhi kartid, barkintaada hoosteedana kuma qarin kartid, sidoo kale waad wasakhaysan kartaa!
  Dagaalku waa diin: wuxuu u baahan yahay xag-jirnimo, edbin, addeecitaan aan shaki lahayn, laakiin ilaahyadu mar walba waa dhimanayaan!
  Dagaalka, sida casino, khatartu waa sarraysaa, laakiin guuluhu waa muddo gaaban!
  Askarigu waa bakhtiyey, sharaftii waa la ilaaway, koobabkii waa daalaa, oo kaliya sababaha loo bilaabo xasuuq cusub ayaa ah kuwa aan laga bixi karin!
  Gacan-ku-dhiigle waanu quudhsanahay haddaanu askari hore u joogin, Tuug-na waanu quudhsanaynaa haddii uu yahay mooryaan goobta dagaalka ku jira, laba-laabna waanu quudhsanaynaa!
  Askari, kani waa geesi hubkiisu leeyahay geesinimo iyo sharaf! General Baron, oo taajkiisu yahay miyir iyo garasho!
  Askarigu wuxuu u dhawaaqaa kibir, qaylo-dhaanta gaarka ahina waxay u egtahay mid bahdil ah!
  Midka ugu horreeya ee weerarka ayaa laga yaabaa inuu dhinto, laakiin kan ugu dambeeya ma sii ahaan doono xusuusta!
  Waxaa dhaanta inaad marka hore wax la qaybsato intii aad wax weerari lahayd!
  Dagaal, sida naag, rag uun bay iska dhigaan iyagoon jabin!
  Naagtu, si ka duwan dagaal, kuma degdegsana inay nin disho!
  Dagaal, si ka duwan dumarka, marna kuma qanacsana tirada ragga ee loo dhiibay!
  Dagaalku waa dheddigga ugu badan ee aan dhergin, weligeed ma heli karto rag ku filan, dumarna ma diidi doonto!
  Dumarku ma jecla in ay dagaalamaan,laakin in ninka la dilo in la dilo aad ugama liito xabada!
  Xataa xabbad yar ayaa ninka dili karta, naag qalbi weyn ayaa ka farxin karta!
  Wadnaha weyni wuxuu inta badan u horseedaa dan yar!
  Dagaal ma laha weji naag, laakiin ragga ayaa ka dhiig baxa naag ka roon!
  Dagaalku farxad ma keeno, laakiin wuxuu qanciyaa dareenka gardarrada ah!
  Farxad dagaal, meydka cadawgu waa qiimo uun!
  Dagaalku waa beer falid: waxaa lagu bacrimiyey meydka, waxaa lagu waraabiyaa dhiig, laakiin wuxuu ku soo baxaa guul!
  Guusha waxa lagu koriyaa mayd iyo dhiig , laakiin waxay midho dhalaa si sharaf leh !
  Dagaalku waa sida ubax dad cuna, dhalaal badan, hilib cun ah oo ur xun leh!
  Dagaalku waa hooyada horumarka iyo hooyada caajisnimada!
  Dagaalkana, nafta askariga maaha mid qiimo leh, Janaraalkuna waa khasaare!
  Haddaad nabad rabto cabsi geli, haddaad dagaal rabtona qosol ku rid!
  Qosolku dembi maaha haddii aanad qosol ku ahayn arrimaha ciidamada!
  Dagaalku waa sida circus oo kale, guusha kaliya ayaa leh qosolka ugu dambeeya!
  Dagaalka, sida wareegga wareegga, kaliya dilaaga khatarta ah!
  Midnimo ku hoos jirta nidaam adag ayaa ka roon qalalaasaha iyo caajisnimada mid jilicsan!
  Geeridu waa axdi, ceebtuna waa dhammaatay !
  Si kasta oo uu boqorku u weynaado, waxa uu xabaasha geli doonaa sida ugaarsadaha oo kale!
  Siyaasigu had iyo jeer been buu sheegaa, isaga uun baa si dhab ah u dhinta!
  Dhimasho la'aantu waa dhab, laakiin dhimashadu waa dhalanteed!
  Boqorradu wax walba way samayn karaan, laakiin mid keliya ma jiro, oo boqor keliya kama baxsan karo qabriga oo dhulka ma geli karo.
  Qof kastaa wuxuu rabaa inuu si qurux badan u noolaado, laakiin in yar ayaa si sharaf leh u dhintaan!
  Geeridu waxay ballan qaadaysaa dhib, haddaanay ka iftiimin fallaadhaha guusha!
  Nolosha aan madadaalo lahayn waa jacayl aan hiwaayad lahayn!
  Waxaa wanaagsan marka jacayl jiro, ka daran marka dhiig daato!
  Galmadu waa sida tooshka oo kale, laakiin buuxinta waxay ku kacdaa kharash badan!
  Galmo la'aan waad noolaan kartaa, laakiin ma taran kartid!
  Jacaylku wuu sii kululaadaa, dhiiggu wuu sii xoogeeyaa!
  Dadku waxay rabaan jacayl, xayawaanku waxay rabaan galmo, iyo caqli-galayaashu waxay rabaan muujin!
  Xitaa doofaarradu way is qabtaan, suuxdintu way jecel yihiin!
  Galmadu waxay sidoo kale u baahan tahay dhexdhexaad, inta ka sii fiican!
  Jacaylku xad ma laha, ereyada galmada ayaa ku filan!
  Way sahlan tahay dabka hoostiisa haddii uu olol ka jiro qalbigaaga!
  Intii aad noqon lahayd nafta Qaabiil Waxaa ka wanaagsan in olol lagu shido!
  Dagaalku waa jinsi kooxeed: baroor iyo qaylo badan, laakiin ma jiri doono dhiig badan xitaa kun gabdho ah!
  Galmadu waa sida dagaal oo kale, laakiin ma aha mid dheer oo joogto ah!
  Dagaalku waa sida jacayl la sameeyo, laakiin taaha lama dhiirigeliyo!
  Galmadu waa fiican tahay, dabcan, laakiin qufaca dhiigga waa xun yahay!
  Dagaalku waa adag yahay, laakiin bahdilku waa ka miisaan culus yahay culays kasta oo ciidan!
  Haddii aad rabto inaad noolaato, baro dagaalka, haddii aad rabto inaad noolaato, baro inaad guuleysato!
  Dagaalka, wax walba waa ku fiican yihiin, marka laga reebo digaagga!
  Qof kastaa wuu dagaallami karaa, laakiin kuwa mudan oo keliya ayaa guulaysan kara!
  Dagaalku meel laga fikiro maaha, waalli weyn baa ka buuxa!
  In la dagaallamo ayaa ka wanaagsan in laga ganacsado Aabbaha!
  Dagaal ma aha nacnac, laakiin farxad buu kaa buuxsamaa markaad liqdo!
  Dagaalku weligii ma dhammaan, kaliya guuxa madfaca ayaa hoos u dhacaya!
  Madfaca ayaa laga yaabaa inuu hoos u dhaco, foosto ayaa laga yaabaa inay dillaacdo, laakiin dagaalku weligii ma joogsan doono!
  Dagaalka, waxa ugu xiisaha badan waa saadaalin la'aanta, dagaalka dhabta ah!
  Muxuu qiimuhu hoos ugu dhacay Stalin sababtoo ah cadawgii dadka ayaa la dilay!
  In lacag la'aan lagu xidho way ka wanaagsan tahay in waxla'aan lagu xidho!
  Run ahaantii way ka wanaagsan tahay inaad kabo la'aan tahay marka loo eego sawir ahaan inaad kabo xidhato!
  Dagaalku waa sida circus oo kale, kaliya halkii qosolka waxaa soo baxaysa ilmo, fagaarahana wuxuu le'eg yahay meeraha!
  Nabad baan rabaa, dagaal bay isu beddeshaa, dagaal baan rabaa, waxay isu beddeshaa madax-qabasho!
  Dagaal, ilaa xad, waa hooyo, waxay dhalataa walaaltinimo dhab ah!
  Dagaalku waa shar, laakiin wuxuu dhalay saaxiibbo wanaagsan!
  Gacmaha dhaadheeri way fiican yihiin haddaan maskaxdu gaabin!
  Xooggu wuu guulaystaa, oo kaliya maskaxda wax ku oolka ah ayaa abaalmarinaysa hadiyadaha guusha!
  Xoog iyo garasho, sida nin iyo naag, waxay u dhashaan guusha laba-labo oo keliya!
  Qofku, wuxuu ka duwan yahay Ahraamta, wuxuu leeyahay taageero aan fiicneyn oo dulqaad ah!
  Ahraamta waxay leedahay afar gees, laakiin dusha siman waxay siinaysaa xasillooni!
  Geeri wanaagsani waa ka roon yahay nolol murugo leh .
  Way fiican tahay in aad noqoto Ilaah duurka ku jira, laakiin way xun tahay inaad shaydaan ku noqoto aagga!
  Qorraxdu waxay dhacdaa maalin badhkeed, laakiin ammaantu waxay sii jirtaa qarniyo badan!
  Caannimadu waa muddo gaaban, marka laga reebo wax kasta oo kale!
  Waligaa noolow, weligaa wax baro, laakiin dib ha u baran!
  Sharaftu waxay noqon kartaa mid aad u dhalaalaysa, oo ka dhalaalaysa dahabka, laakiin way sii dhammaanaysaa waqti ka dib!
  Sharaftu waa sida qorraxda oo kale, laakiin habeenkii ma dhacdo!
  Ma fududa in caan lagu noqdo, xataa haddii la dadaalo, laakiin caajisnimadu waxay si fudud u keentaa ceeb.
  Caannimadu waa sida dabka oo kale, ishana way ka farxisaa, laakiin si aad u hesho, waa inaad qof gubtaa!
  Way fiican tahay in lagu ammaano, way xun tahay in lagu hareereeyo dukhsiyo ku dheggan caannimada!
  . CUTUBKA 7AAD.
  Baraaruga ka dib, wiilka amiirka Oenomaus ayaa mar kale lagu xidhay giraangiraha. Intaa ka hor, waxaa loo oggolaaday inuu ku maydho tog qabow oo uu cadaydo. Ka dibna quraac dhexdhexaad ah.
  Oo sii wad inaad ku dhaqaaqdo dhaqdhaqaaq joogto ah iyo jidhka ilmaha, si aan lagugu xidhin cudurka dhagaxa. Taasi waa masiirka adag ee qofka Agoosto iyo dhaxalka boqortooyada elven ee weyn.
  Sida kaliya ee lagu noolaan karo waa in la noqdo addoon dhalinyaro ah oo aad u shaqeyso. Tani waxay si ku meel gaar ah ka ilaalinaysaa tuugsiga. Halkan waxaa ka jira fursado aad ku dheerayn karto jiritaankaaga, laakiin aad bay u dhib badan tahay oo xanuun badan bay leedahay.
  Si kastaba ha ahaatee, wiilku, isagoo giraangiraha ku wareegaya, wuxuu adeegsadaa male-awaalkiisa hodanka ah si uu isugu dhex miiro adduun khayaali ah oo uu u iftiimiyo jiritaankiisa farxad la'aanta ah ee maxaabiisnimada qasabka ah.
  Wiil kabiin ah ayaa ku duulay masduulaa yar oo saddex madax leh. Waxa uu doonayaa in uu helo waddan aan la garanayn, oo aan weli garanayn waxa, laakiin waxa uu ku soo celin karo jinsiga xooggan oo uu joojiyo dabargoynta iyo xayawaanka ragga.
  Maskaxdu sidoo kale weli waa ilmo yar, wiilkuna ma aha da'da yar, wuxuuna xidhan yahay oo kaliya surwaal gaaban iyo shandad dhabarka ah oo ay ku jiraan qalabka dagaalka, iyo qaanso, laba seefood iyo laba toorey oo suunkiisa ah.
  Oenomaus ayaa ku duulay faraskiisa. Oo agteeda waxay ku fadhidaa gabadha Margarita masduulaa yar. Waxa ay xidhan tahay oo kaliya khamiis, madoow, lugaheeda qaawanna waxa ku yaal faraanti sixir leh. Waxay u taagan tahay dagaalka ku dhuftay dunida bini'aadamka.
  Gabadhu ma fududa. Dhulka, waxay ahayd sarkaal xisbi iyo sirdoon intii lagu jiray dagaalkii weynaa ee Waddaniga. Geerideeda ka dib, waxay u guurtay sixirka iyo sixirka. Waxaana uu ku jiray in ka badan saddex iyo sagaashan sannadood. Waxay ka qalin jabisay Akademiyada Dragon waxayna baratay sixirka xoogga badan. Laakiin waxay u egtahay sidii ay samaysay markii Jarmalku deldelay. Sababaha qaar ma koraan, tanina waxay ka careysiisaa Margarita. Ilaa intee ayaad ahaan kartaa ilmo daa'im ah?
  Run, Oenomaus wuxuu sheegay in isaga qudhiisu uu ahaa amiir elf qaangaar ah, laakiin wuxuu noqday wiil addoon ah. Iyo sidoo kale, taasi waa sababta uu uga xanaaqay. In kasta oo ay maya tahay, in aad ilmo tahay ma xuma, laakiin marka aad adiguna addoon tahay...
  Laakin hadda duni kale ayuu ku sugan yahay, kumana wareego giraangiraha addoonta, balse waxa uu ku duulayaa masduulaagii. Oo waxaa isaga la jirtay gabadha Margarita, oo kabo la'aan lagu hoggaamiyey baraf si ay u disho. Intaa ka horna way i jirdileen. Silig goglan ayay dhabarka kaga jareen, waxayna ku dubteen cidhifyada halyeyga da"da yar ee dab ka kacay.
  Waxay ku daboolan yihiin finan yaryar, oo markaad baraf qaboojiso ku talaabsato, way ku dhowdahay in lagu farxo, marka cuncunka cagahaaga gubanaya uu hoos u dhaco. Qoorta hormoodka waxaa ku yaal warqad - "Anigu waxaan ahay xisbi." Marka ay soo laadlaadsan yihiin, aad bay u dhibaysaa, waa wax laga yaqyaqsado in la eego wajiyada farxadda leh ee Krauts iyo bilayska. Hagaag, cabsi, ka waran haddii cadaabta ay sugto iyada, sida hormuud iyo cawaan aad u adag? Meesha ay ku shiili doonaan ma aha oo kaliya cidhibtaada, laakiin jirkaaga oo dhan, weligiis.
  In kastoo, maxay tahay sababta ay u aaminsan tahay wax aan macno lahayn? In kastoo, ay tahay wax laga xumaado in la dhinto oo la ilowsiiyo, adigoo noolaaday wax yar.
  Laakin markii sanka qoorteedii jilicsanaa uu sii adkeeyay, inantii waxay ku toostay masduulaagii. Oo agteedana waxaa yiil jilbis u qurux badan sida malaa'ig. Margarita waxay u malaysay in jannadu weli jirto. Jannadan gaarka ah ee geesiyaasha hormoodka ah iyo cawaanta.
  Laakiin dhab ahaantii, adduunka sixirka waxaa jira wanaag iyo xumaan, iyo dhibaatooyinkeeda. Si degdeg ah ayay uga bogsatay googo'ii iyo gubashadii iyada oo sixir la isticmaalayo. Oo gabadhu waxay gashay Akademiyada Dragon, fasalka ugu yar. Laakiin waxay ahayd karti, karti iyo barasho degdeg ah.
  Waxayna baratay xirfado sixir oo xooggan. Sidaa darteed, inkastoo muuqaalkeeda caruurnimo, waxay la tagtay Prince Oenomaus hawl gaar ah - si ay u hesho wax ka caawin doona badbaadinta jinsiga xooggan. Midda kale, duni aan rag lahayni waa ka madhan wada noolaanshaha iyo xiisaha. Galmada cadaaladda ahna waa caajis iyo raaxo la'aan dhexdeeda.
  Margarita, iyadoo duuleysa, waxay tiri:
  - Mararka qaarkood waxaan u maleynayaa, nimanku way soo noqonayaan, ka dibna waa maxay? Yaa u baahan gabadh yar? Sideen jeclaan lahaa inaan kori karo oo aan noqdo qof weyn!
  Oenomaus wuxuu ugu jawaabay cod kalsooni leh:
  - Haddii sixirku nolosha dib ugu soo celin karo ragga, markaa waa suurtogal inay kaa dhigto qof weyn. Kaliya ha ilaawin in elves iyo nymphs iyo qallayl aysan da'da, tani waa hantidooda dabiiciga ah. Laakiin dumarka aadanaha, maya. Sixir xoog leh ayaa loo baahan yahay si looga hortago inay u beddelaan haween gaboobay oo fool xun, nacasnimo ah iyo kuwo hunguri weyn leh. Duqnimo foolxun in aad noqoto gabadh qurux badan ayaa ka daran. Iyagoo aan xusin cudurrada gabowgu dadka ku dhaca. Ma haysatid sixir halis ah oo dhulka ah, waxaana laga yaabaa inaad naftaada u aragtay sida laga yaqyaqsado oo gabowga u yahay, gaar ahaan dumarka.
  Margarita ayaa madaxeeda si xun u ruxday:
  - Maya, ma rabo inaan noqdo qof dumar ah oo da' ah! Inaad addoon noqoto ayaa ka wanaagsan boqorad da' weyn!
  Inankii amiirku wuu qoslay oo xusay:
  Weligaaba waxaad ahaan doontaa dhallinyaro, weligaa kabo-la'aan.
  Gabadhii intay qososhay ayay tiri:
  - Waxaan ahaa inan reer magaal ah dagaalka ka hor. Leningrad, si uun bay u fiicnayd in lagu socdo kabo-la'aan, cimiladuna aad uma diiranayn. Sidaa darteed, tuulada waxaan si uun uga xishoon jiray inaan ku tumanayo . Kaliya inta lagu guda jiro shaqada, markii kabaha carruurta la jeexjeexay oo ay aad u adagtahay in la helo kabo yar yar, ayaan bartay sidaan oo kale. Oo waad ogtahay, maalmaha ugu horreeya waa xanuun iyo qabow, gaar ahaan haddii aanad dhaqaaqin, laakiin markaa waad la qabsanaysaa oo xitaa way ku faraxsan tahay. Waxaa intaa dheer, gudaha Ukraine xagaaga waa mid aad u diiran oo jilicsan.
  Inankii amiirku wuu lulay:
  - Haa! waan fahmay Laakin bal eeg yaa duulaya!
  Runtii , waxaa hortooda ka soo muuqatay islaan ku jirta stupa dahab leh. Maya, maaha Baba Yaga, laakiin qurux bilicsan oo cajiib ah, in kasta oo leh qurxiyo aad u badan. Iyo dhaldhalaal ilko luul leh. Oo halkii xaaqinka, waxay haysataa nadiifiye koronto oo dhammaystiran oo casri ah. Haa, tani waa sheeko madadaalo leh.
  Waxay dhunkatay caruurtii oo ku heesay:
  Ka buuxa chanterelles, Dabagaalayaal,
  Waxaan badbaadin doonaa xoogaa macaan ah...
  Ka dib oo dhan, wiilal iyo gabdho
  Weliba wiilal iyo gabdho...
  Runtii, runtii, runtii waan jeclahay!
  Margarita ayaa luxday iyada oo ka jawaabeysa waxayna tiri:
  - Haa, tani waa casriga. stupa jir ah oo hab cusub!
  Midab cad oo leh faakuum nadiifiyaha ayaa sida muuqata maqlay tan oo, soo jeestay, wuu qayliyey isagoo xanaaqsan:
  - Halkeed ka keentay fikradda ah in stupa ay duugowday? Haa, adiga laftaadu, haddii aad dhulkaaga joogi lahayd, waxaad ahaan lahayd naag da' ah! Oo aad u fool xun , haddaanay naxashka ku jirin!
  Margarita waxay ku raacday oohin:
  - Haa, waa sax! Malaha lafihii baa xabaasha sabbaynaya, mise waxay noqon lahayd mid aad u fool xun oo ay tahay wax laga naxo.
  Oenomaus wuxuu yiri:
  - Dadku waa makhluuq Eebbe ka reebay. Waa laga reebay waxa elves-dhalinyaro weligeed ah! Galmada xoogga badana waa inay sidoo kale xiirto gadhka. Wiilashu waxay yiraahdeen waa mid aad u xanuun badan oo aan fiicnayn!
  Midab cad oo nadiifiyaha nadiifiyaha ah wata ayaa qaaday oo ruxay. Waxaana u duulay goobooyin midabyo badan leh oo u soo duulay caruurtii ku fadhiday jilbaha yaryar.
  Iyaga oo ka jawaabaya, nimankii ayaa ka afuufay jiidmadoodii, goobooyinkuna dib bay u duuleen, iyada oo ka jawaabaysa timo cadcad ayaa ruxday ushadeeda. Wax walbana waxay bilaabeen inay wareegaan.
  Xumbooyinku waxay bilaabeen inay ku miiqmaan qoob-ka-ciyaar wareeg ah, sidii qof dhaawac ah. Waxayna ahayd wax weyn .
  Gabadhu waxay tiri:
  - Ma tihid Baba Yaga - lug lafo,
  Iyo timo cad oo qabow waa kala badh farxad!
  Dagaalyahankii watay vacuum cleaner ayaa si cadho leh u yiri:
  Carruurtu waa doqonnimo sida saxmada waddooyinka
  Waxaa lagugu jiidaa shabagga...
  Waxaan kugu ridi doonaa dheriga,
  Dab baan kuu shidi doonaa!
  Oo jawaabta waxaa jira qosol farxad iyo raynrayn leh. Tani run ahaantii waa naag - oo leh qabow weyn.
  Carruurtu waxay ku miiqeen maslaxadoodii oo waxay ku boodeen Baba Yaga. Gabadhii ayaa dharbaaxo ka soo qaaday boorsada dhabarka oo ay qaboojisay:
  - Ma doonaysaa in aad hesho?
  Midab cad ayaa qoslay oo ku dhuftay saaxiraddii hormuudka ahayd pulsarkeeda. Waxay ku foorarsatay masduulaageedii. Oo isagoo ka jawaabaya wuxuu sidoo kale ka dhigi doonaa calaamadda iskutallaabta oo wadhaf leh, iyo sida uu kuugu laagi doono .
  Oo shabag ololaysa ayaa isku xidhay Baba Yaga da'da yar. Markaa waxay isku aragtay inay ku xidhan tahay.
  Wiilka Oenomai wuxuu yiri:
  - Hagaag, qiro, carruurta kee baad afduubatay?
  Inantii qolada u janjeedhsanayd ayaa luxday:
  - Sax! Waan ognahay inaad leedahay sanqadh madfac u eg!
  Blonde Yaga wuu koray, oo wareegaya:
  - Haa, waan ku qaadan doonaa oo...
  Iyadoo aan la hadlin, quruxdii ayaa gariirtay oo isku dayday inay shabagga jabiso. Laakin halyeygii hormoodka ahaa ayaa ka tallaabay toogashada oo ku toogtay Yagina iyadoo wadata tamar sixir iyo calaamado. Sida timo cadcad u ruxday oo u xanaaqday. Gabadhiina waxay ku heesay:
  Waxaa naloo dhiirigeliyay waqtiyo adag,
  Isagoo ka dhigay dardaaran ka xoog badan birta...
  Aduunyada waa laga samatabixiyay belaayada-
  Gacaliye Jaalle Stalin!
  
  badan ayaan ku cabbiray,
  Caalam aan dhamaanayn...
  Waxaad noo furtay wadadii saxda ahayd.
  Malaha waxay tilmaamaysaa!
  
  naxdin ayaan isticmaalay
  Sixir ka yimid Solcenism...
  Waa kan jadwalka:
  In harqoodkii faashistuhu dhici doono!
  Wiilkii Elf wuxuu yiri:
  - Sida muuqata wuxuu ahaa nin qabow, Stalin! Laakiin isagu, malaha, sida dhammaan dadka Dunida ku nool, sidoo kale wuu gaboobay.
  Gabadhu waxay sidoo kale ku toogatay Baba Yaga isbeddelka da'da yar waxayna ku qaylisay:
  Lenin wuxuu ku nool yahay qalbigayga,
  Si aynaan u garan murugada...
  Waxaa la furay albaabkii bannaanka -
  Xiddigaha ayaa kor naga iftiimiyay!
  Blonde Yaga ayaa codsaday:
  - Ku filan! I daa aan tago, dalbado, wax uun baan samayn doonaa!
  Margarita ayaa Twitter ku soo qortay:
  - Sii daa carruurta la qabtay! Markaa waxaa laga yaabaa inaan ku cafino. Immisa ka mid ah ayaad ku nuugtay nadiifiyahaaga vacuum?
  Timo cad ayaa ku gunuunacday:
  - Waan ku fasaxayaa! Kaliya ha igu tuurin sixirka iskutallaabta!
  Gabadhii ayaa soo jeesatay. Shabakadda holcaysa ee marwo moodada ahayd way seexatay. Wayna ku wareegtey . Margarita ayaa ka digtay:
  - Carruurta oo dhan ha tagaan, khiyaano la'aan!
  Midab cad ayaa si adag u xaqiijiyay:
  - Waxaan bixiyaa eraygayga!
  Oo shiday faakuumka nadiifiyaha. Hooska cirro ee carruurta ayaa bilaabay inay ka boodaan. Translucent, sida rooxaanta. Laakiin Margarita waxay ruxday ushii sixirka, hadhyadani waxay isu beddeleen wiilal iyo gabdho. Waxaa jiray saddex jeer ka badan kuwii dambe. Laakiin dhammaan isku mid , Oenomai wuu faraxsanaa:
  - Adduunkan ugu yaraan waxaa jira galmo ka xoog badan. Oo ku dhawaad dhammaan raggayagii way dhinteen!
  Margarita ayaa tiri iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Ma iman! Waana mahad ilaahyada!
  Mid ka mid ah wiilasha, isagoo caga-cad, laakiin ku jira raaxaysi, in kasta oo la jeexjeexay, camisole, ayaa u duulay Oenomaia oo is baray:
  - Viscount de Lafer! Wow, sida ay u tahay wax laga yaqyaqsoodo in lagu jiro gudaha vacuum cleaner. Waxayna qaniinyadani sidoo kale iga saartay kabahaygii ka samaysan maqaar masduulaagii dhabta ahaa.
  Margarita iyadoo dhoola cadeynaysa:
  Kaalay, wixii la xaday ku soo celi Viscount !
  Blonde Yaga ayaa hoos u dhigay:
  - Ma awoodo!
  Oenomaus sidoo kale waxa uu soo saaray ushiisii sixirka oo, ruxay, qayliyey:
  - Oo waa maxay sababta?
  Sixiroolihii quruxda badnaa ayaa ku soo booday :
  - Waan iibiyay! Waxay ahaayeen kuwo sharaf leh. Hal amiir ayaa u dhiibay nus jawaan dahab ah!
  Margarita wuxuu leeyahay,
  - Waa hagaag, caddaan ... Tan waxaan kaa qaadi doonaa kabahaaga. Waxa kale oo laga sameeyey maqaarka masduulaagii, iyo xitaa maqaarka shabeelka.
  Blonde Yaga wuxuu yiri:
  - Aad bay ugu weynaan doonaan wiilka. Waana ceeb in saaxir darajadeyda ah uu cago-la'aan kabo.
  Margarita ayaa qososhay oo ku jawaabtay:
  "Sidoo kale ma ihi saaxir daciif ah, laakiin waxaan ahay kabo cad mar walba, xitaa aduunka qabow." Adiguna waxaad tahay marwo caynkaas ah. Oo waxaan hagaajin doonaa cabbirka wiilka!
  Prince Oenomaus ayaa qayliyey:
  - Oo ku dhaarta inaadan caruur afduuban. Hadii kale waxaan ku geyn doonaa maxkamada ilaahyada.
  Baba Yaga oo da'yar ayaa ku dhuftay:
  - Wax xun kuma sameeyo iyaga. Kaliya waa tamarta carruurta ii ogolaata inaan sii ahaado dhalinyaro iyo qurux weligeed ah. Oo sidaas daraaddeed, way nool yihiin.
  Margarita ayaa si kulul u qaylisay:
  - Waxaad heli doontaa hab kale oo aad dib ugu soo noolaato. Runtii, waa waqtigii cashar lagu bari lahaa.
  Inantiina sixir bay tiri. Iyo sida ay uga sii daysay durdurrada tamarta pulsar ee faraha lugaheeda qaawan iyo caarada usha sixirka.
  Oo waxay ku dhufteen buluug. Waxaa si lama filaan ah u gurguurtay oo hoos u dhacay cabbirkeeda. Haddana hortooda, halkii gabadh dheerayd, ayaa waxa la soo hor fadhiistay gabadh baqdin ah oo aan toban jir ka weynayn, oo doofaarro iyo cago qaawan. Waxay ku tidhi:
  - Looma baahna! Waan fiicnaan doonaa! Ha i dharbaaxin!
  Margarita waxay gacanta ku haysay kabo. calaacasha ayay u gacan haadisay, waxayna u sabbeeyeen dhanka wiilka cago la'aanta ah ee Viscount, kaas oo ay weheliyaan caruurtii kale ee la sii daayay, waxay u socdeen iyagoo aan miisaan lahayn hawada.
  Wiil reer gob ah ayaa kabaha gashaday oo ku heesi jiray:
  Waxaa jira khataro badan oo ku hareeraysan wiilka,
  Mararka qaarkood dunidu waxay u dhalaalaysaa sida dhagax qabow...
  Si kastaba ha ahaatee, wiilkayagu wuxuu ka kacay fadhiga.
  Maxaa yeelay waa halgamaa gob ah, i rumee!
  Inantii Yaga ayaa is dejisay oo ku gunuunacday:
  - Miyaanad i karbaashi doonin?
  Margarita ayaa si adag u tidhi:
  - Haddii aadan si xun u dhaqmin, haddaba maxaa lagu karbaashay?
  Inantii timo cadcadayd baa qaylisay, oo ilmo ayaa dhabankeeda casuuska ah ka daatay:
  "Hadda waxaan ahay ilmo, saaxiriinta kalena ima ixtiraami doonaan!"
  Mid ka mid ah gabdhaha la sii daayay ayaa tiri:
  - Annaguba carruur baan nahay, kamana oohin!
  Wiilashii iyo gabdhihii way qosleen.
  Margarita waxay tidhi:
  - Waa inaad gaajaysan tahay! Ma laga yaabaa inaan hoos u dhaadhacno oo aan wax ku cuni karno halkaas?
  Carruurtu waxay sameeyeen buuq. Viscount-ku hoos buu eegay oo yidhi:
  - Hoos waxaa ku yaal qalcadda weyn, oo isagu kama roona Baba Yaga. Markaa...
  Oenomaus ayaa ku dhawaaqay:
  - Rafaa wuxuu kaloo leeyahay carruur maxaabiis ah. Waa inaan caawinnaa iyaga.
  Margarita ayaa dhoola cadeynaysa oo u soo jeedisay gabadha Yaga:
  - Ma laga yaabaa inaan carruurta wada kaxaysanno oo aan ka badbaadinno kuwa waaweyn? Samee camal wanaagsan, waxaana lagu aqbali doonaa inaad wax ka barato akadeemiyada caanka ah. Halkaas waxaad ku baran doontaa inaad camal wanaagsan samayso!
  Gabadhii saaxirad ahayd ayaa ku heesay:
  Yaa dadka caawiya
  Waqtigiisa ayuu luminayaa...
  Camalka wanaagsan -
  Ma noqon kartid caan!
  Margarita ayaa diiday:
  Dhirta ubaxa ahi waa jilicsan tahay,
  Haddi la jeexjeexay wakhti hore...
  Inkasta oo dunidu ay naxariis daran tahay,
  Waxaan rabaa inaan wanaag sameeyo!
  
  Dadka wanaag u samee
  Samee camal wanaagsan...
  Oo waxay u magooli doonaan sida ubaxa oo kale.
  Ubax buluug ah iftiinka!
  Wiilkii amiirku wuxuu si aad u daran u xusay:
  - Oo waxaad isku daydaa inaad wanaag samayso oo aad la dagaallanto xumaanta, aniguna waxaan aaminsanahay inaad jeclaan doonto!
  Inantii Yaga ayaa feedh ku dhegtay oo tidhi:
  - Hagaag, waan isku dayi doonaa. Si la mid ah, ma jirto waddo dib loogu noqdo saaxiriinta sharka ah - way ku qosli doonaan oo ku dhufan doonaan ! Waxaan dib u tababari doonaa sidii sheeko wanaagsan oo kale!
  Margarita ayaa dhoola cadaysay oo heesay:
  Qof kasta oo adduunka waxgarad ah,
  Waa in had iyo jeer saaxiibo...
  Si aysan u dhicin sida goob toogasho ah -
  Ciyaarta caqliga leh ma noqon!
  Wiilkii amiirkii ayaa ku dhawaaqay:
  - Hagaag, aynu u dhaadhacno giant!
  fara badan , oo gebi ahaanba kabo-la'aan iyo jeexjeexan, dhuuban oo cirro leh, laakiin tamar iyo rayrayn leh, ayaa cirka uga soo yaacay.
  Margarita iyo Oenomai waxay ku soo degeen jilbaha, iyo Yaga, oo noqotay gabadh, hoobiye. Nadiifiyaha faakiyuumku wuu la hadhay iyada, inkasta oo ay u muuqatay mid aad ugu weyn gacmaha carruurta.
  Tani waa kooxdii dhulka ku soo degtay. Ma jiraan wax u yaal qalcadda weyn ee weyn ee leh munaarado leh madaxyo waaweyn oo ka soo baxa . Laakiin albaabka laga soo galo waxaa gacanta ku haya qalfoofka, iyo koox dhan oo orcs ah.
  Carruurtii waa soo degeen. Waxay diyaar u ahaayeen inay dagaalamaan. Inantii Yaga waxay taabatay badhanka vacuum cleaner-ka iyo seeraha, seefo, warmo, tooreeyo iyo xataa dhawr qori oo dhashiikaha ah ayaa ka soo dhacay. Markay aragtay muuqaalka jahawareersan ee carruurta, ayay u sharaxday:
  - Waxa aan ku qabtay nadiifiyahayga. Aad bay uga fiican tahay xaaqinka. Iyo hub urursan oo dhan oo ku jira.
  Margarita waxay ruxday usha sixirkeeda iyo cagaheeda qaawan, laakiin waxay ku qurxisay faraanti sixir, wayna qaboojisay:
  - Hadda waxaan tuuri doonaa sixir hubkaaga siin doona awood mucjiso ah oo gaar ah.
  Gabadhii sixirka ahayd ayaa tiri:
  - Abra , kabra , codabra ! - Oo durdurrada tamarta ayaa ka soo duulay ushii sixirka iyo faraantigeeda sixirka. Hubkii uu Baba Yaga siiyey carruurtana wuxuu bilaabay inuu iftiimo.
  Oenomai, sida dagaalyahan khibrad badan leh, wuxuu soo qaatay qori gaaban oo fudfudud kaas oo ridaya cirbadaha khafiifka ah. Wiilkii ayaa bushimihiisii casiir badnaa ka leefay oo ku heesay:
  - Wanaaggu waa inuu la socdaa qoriga mashiinka,
  U garaac sida bir cadho badan...
  Dhiigaasi uma qulqulin sidii biyo dhac,
  Jannaduna waxay ka talinaysay koonka!
  Carruurtu si isku mid ah ayay u qayliyeen, iyagoo qoryahooda kor u qaadaya:
  Daldalaadu waa dhagar iyo naxariis daran.
  Dadkii baa gidaar la soo taagay...
  Laakiin waxaan aaminsanahay, duufaankayaga ayaa soo baxay,
  Laakiin waxaan aaminsanahay, qulqulka qorraxda -
  Mugdiga jeelka ka saar!
  Oo sidaas daraaddeed koox carruur ah, oo ku hubaysan hub sixir ah, ayaa u soo yaacay inay weeraraan. Cidhibtii yaryarayd ee wiilal iyo gabdho aad u tiro badan ayaa soo iftiimay. Kamay baqayn bahalnimada, in kasta oo ay ku soo dhawaadeen guuto dhan oo dhogorta leh, uraysa , uraysa .
  Oenomai, oo ku duulaya masduulaagii, ayaa cadawga rasaas kaga furay qoriga dhashiikaha. Cirbadaha yaryar waxay ku dhufteen jidhka timaha leh ee orcs, ka dibna mucjiso ayaa dhacday: waxay u beddeleen shukulaato waaweyn iyo buns malab.
  Margarita sidoo kale waxay laaday cadawga, iyadoo adeegsanaysa suulasha qaawan iyo faraantiyada sixirka. Oo sidaas daraaddeed orkiskii seefaha, ee la soo weeraray, ayaa isla markiiba isu beddelay dhammaan noocyada kala duwan ee waxyaallaha macaan, oo ay ku jiraan nacnacyada lagu daboolay shukulaatada iyo gudaha caanaha shimbiraha. Tani runtii waa macaan. Iyo cheesecakes, iyo donuts leh iniin poppy iyo qorfe.
  Oo gabadha qaybsane mawjadaha sixirka waxay abuurtaa waxyaabo cajiib ah.
  Oo sidaas daraaddeed carruurtii waxay la galeen dagaal orkiyo. Marka hore, Viscount. Dharkiisii, ka dib markii uu wiilku xidhay kabaha, waxay noqdeen kuwo cusub, oo aad mooddo mid cusub. Oo isagu kuma uu dagaalamin seef gacantiisa midigta oo keliya, laakiin wuxuu kaloo seef ku haystay bidixdiisa.
  Iyo taabashada daabka, isbeddello cajiib ah ayaa dhacay. Hadda, halkii laga heli lahaa orc, waxaa soo muuqday pie aad u cabbiran oo sabiib ah. Oo laga soo bilaabo dharbaaxadii seefta waxaa soo muuqday cheesecake shukulaato ah. Iyo rag kale oo dagaalka ku jira.
  Gabar sida muuqata ka timid wadan ka horumarsan ayaa cago qaawan cawska dul saartay oo qoriga dhashiikaha ka duubtay. Maxaa keena noocyada kala duwan ee isbeddelka sheeko-xariirada. Oo waxaa ka soo baxay orc ka soo baxay bolse weyn oo cufan, ka dibna turki leh maraq. Iyo waxa kale ee daawaynta dhadhan fiican ma muuqan.
  Iyo koobkii qumbaha udgoon ee ka kacday taabashada daabyada. Iyo jalaatada weyn sidoo kale.
  Gabadha xisbiga ah ee Margarita waxay bilowday inay ku heesto farxad dagaal;
  Waxaan nahay hormood, caruur shuuci ah,
  Yaa raba inay dalka kor u qaadaan...
  Hitler wuxuu si kulul ugu jawaabi doonaa cadhadiisa.
  Waan jejebin doonnaa, i rumee, Shaydaanow!
  
  Waxaan ku dhaarannay Ilaah hortiisa.
  Lenin wuxuu qalbigiisa siiyay dhalinyarada ...
  Oh, ha u xukumin hormuudyada si adag,
  Ilaaha Qaadirka ah ayaa iyaga siiyey xoog badan.
  
  Niman kabo-la'aan ah ayaannu hor tagnay,
  Waxay rabeen inay dagaalamaan, iyagoo ilaalinaya dalkooda hooyo...
  Wiilashii iyo hablaha xamaarka lehba waa inoo.
  Oo daacadnimadeennu waa hub xooggan!
  
  Dagaal ayaa ka dhacay meel u dhow Moscow,
  Taangiyada ayaa gubanayay, daamur ayaa dhalaalay...
  Waan arki doonnaa shuuciyadda, waxaan aaminsanahay, waan bixinnay,
  Oo waxaad la bixi kartaa faashiistaha oo leh seef ballaadhan!
  
  Ha i rumaysan, dadka, Hitler ma aha wax kasta oo awood leh,
  Inkasta oo fikradda Fuhrer ay ku nooshahay ...
  Oo aad baan u garaacnay faashiistadii,
  Aan tagno safarkeena weyn !
  
  Ka cabsan mayno cadowga Ruushka,
  Waxaan jecelnahay waddankeena USSR...
  Adigu ma tihid nin geesi ah oo nafta jilibka ah,
  Aynu tusaale u noqonno boqortooyada Ilaah!
  
  Hitler ma garanayo, si xun ayaa loo garaaci doonaa,
  Inkasta oo awoodda cadaabta ay ka dhex guuxayso isaga...
  Oo parasitic Krauts ayaa soo socda,
  Kaas oo nabadda ka buuxin doona dab!
  
  Weynaanta Ruushku waa inay ku guuleystaan ciyaar,
  In kasta oo ay jirto shaqo baaxad leh oo ka dambaysa tan...
  Guushu way iman doontaa, waxaan aaminsanahay, bisha Maajo,
  Oo Fuhrer ayaa si buuxda u noqon doona!
  
  Kani waa iimaankeenna, awoodda shuuciyada,
  USSR waligeed ha barwaaqoobo ...
  Waan burburin doonaa, waad ogtahay, harqoodka faashiistaha.
  Sidaas ayuu Ruushku ciidan ku noqday!
  
  Stalingrad waxaa lagu garaacay Fritz,
  Waxay garteen gacanteenna xooggan...
  Waxaan siinay hadiyado qurxoon.
  Waxayna siiyeen kalitaliyihii nikel!
  
  Dalkayga, Ruushka quruxda badan,
  dhexdeeda, gudaha Arctic, geedaha tufaaxa ayaa ubaxa...
  Svarog iyo Stalin waa, waad ogtahay, Masiixa,
  Naasigu wuxuu ka cararayaa dagaalyahannada Ruushka!
  
  Caalamku sidaas ayuu u qurux badan yahay,
  Marka shuucigu ka soo iftiimo...
  Tijaabooyinkuna waxay noqon doonaan kuwo wax dhisa,
  Duulimaad kaliya kor oo aan ilbiriqsi hoos!
  
  Waxaan ku qaadnay Jiilaal oohin cas duurjoog ah,
  Waxay dhabarka ka jabiyeen Ciidanka Ilaalada Cad...
  Cadawgii Ruushka ee shuuciyadda waa la garaacay.
  Weli waxaan haysanaa koobabkii qadada!
  
  Waxaan si adag u haynay Stalin,
  Gabdho kabo la'aan dhaxan kasta...
  Waxaad noqotay, i rumayso, qof adag
  Hormoodkiina wuu koray oo noqday geesi!
  
  Maya, Ruushku waligii ma jabi doono,
  Immortal Lenin wuxuu muujinayaa habka ...
  Kama baqayno olol dhalaalaya,
  Ruushkuna kamana jeesan karo shuuciyadda!
  
  
  Magaca Hooyadeen Russia,
  Aan isku darno quluubta hal ubax...
  Hurray, habluhu aad bay u qayliyeen,
  riyo weyn ayaa run noqon doonta!
  
  Haa, rumaysadkayagu waa inaan had iyo jeer la jirno awowayaashayo,
  Haddaad ka badin karto awoowayaashaa...
  Weligeen si geesinimo leh ayaanu si wanaagsan u samayn doonnaa,
  In kasta oo uu u eg yahay wax aan ka badnayn labaatan!
  
  I rumayso, waanu jecelnahay dalkeena Hooyo,
  Waxaan rabnaa farxad weligeed ah...
  Lucifer, i rumayso, nama baabbi'in doono,
  Xagaaga ayaa iman doona - qabowgu wuu baaba'ayaa!
  
  Wax walba waxay si aad u qurux badan ugu soo bixi doonaan Ruushka,
  Waxaad mooddaa in dhibkii adduunka ka baxay...
  Waagii, waxaan aaminsanahay, inuu iman doono shuuciyad
  Maal iyo farxad weligood bay ahaan doonaan!
  
  Saynisku wuxuu soo noolayn doonaa kuwii lagu dilay dagaallada,
  Dadku waxay heli doonaan dhalinyaro weligood...
  Dadkuna waa sida Ilaaha Qaadirka ah.
  Xumaanta waa la waayayaa, waan ogahay, ilaa daa'im!
  
  Marka la soo koobo, farxaddu waxay u iftiimaysaa qof kasta oo koonka ku nool ,
  Dhammaan dadka adduunku waa sida hal qoys...
  Carruurtu waxay ku qoslaan oo ku ciyaaraan jannada,
  Waxaad igu jeclaan doontaa hees!
  Sidaa darteed way heesay, carruurtuna waxay u rogeen orka wax aan caadi ahayn oo dhadhan fiican leh oo leh hub sixir ah. Laakiin xitaa markii gabadha saaxirad ah ay sii daysay tamarta nadiifiyaha vacuum, muraayadaha kalluunka, suxuunta dhinaca iyo swans leh qolof macaan ayaa bilaabay inay soo baxaan , kuwaas oo orcs aan naxariis lahayn. Waxayna ahayd mid aad u qurux badan.
  Halkan taliyaha orc-ga goblin, markii uu hoos u dhacay sixir wanaagsan, wuxuu u beddelay keega caraf udgoon, oo lagu daboolay ubaxyo, ubax galley kareem ah iyo miro candied.
  Iyo waxyaabo badan oo kala duwan oo dhadhan fiican leh ayaa ku dhashay hub sixir ah oo ku jira gacmaha carruur aan waxba galabsan.
  Laakiin qalfoofyadu waxay sidoo kale galeen dagaalka ka dib orcs-yada. Weyn oo cabsi leh. Waxay u dhaqaaqeen sidii qoryo oo kale. Carruurtu waxay ku weerareen seefo iyo seerooyin waxayna ku tuureen tooreeyo. Oo Oenomai oo masduulaagii ka yimid iyo inantii cagteeda ku dhacday qoriga mashiinnada ayaa ku qarxay qalfoofka.
  Margarita sidoo kale waxay isticmaashay sixir waxayna muujisay ilkaheeda luul ah. Oo waxay samaysay mucjisooyin la taaban karo. Sixirkeediina wuxuu u beddelay qalfoofkii muraayadaha khamriga dahabka ah oo ay ka buuxaan jalaatada midabbada leh iyo keegyo aad loo qurxiyey.
  Iyo dharbaaxada seefaha wiilasha, oo ay ku jiraan Viscount de Lafer, dhammaan noocyada dhadhanka iyo rabitaanka cuntada ayaa kacday. Oo udgoonka noocan oo kale ah ayaa ku faafay qalcaddii oo dhan. Kaliya mucjiso mucjiso ah.
  Mid ka mid ah qalfoofka weyn waxaa ka soo baxay buur dhan oo keeg ah. Oo keegyadani waxay ka soo dhalaaleen dhammaan midabada qaanso roobaadka ee kareemyo kala duwan.
  Haa, waxaa jiray waxyaabo macaan oo aad u macaan halkan. Qaar ka mid ah qalfoofka madow ee khatarta ah waxay noqdeen nacnac cabbirkoodu weyn yahay.
  Carruurtii gaajaysnaana way iska caabbin waayeen inay tijaabiyaan daawooyinka dhadhanka leh. Margarita ayaa afuuftay gongkii oo ku qaylisay:
  Caloosha ayaa ah cadawgeena ugu weyn,
  i rumaystaan, ficillo xun...
  Wiilku markuu arko roodhida,
  Waxa lagu riixayaa inuu caloosha si xun u xado!
  
  Markaa ilmaha ha degdegin
  Wakhtigu wuu iman doonaa, oo weli waad cuni doontaan.
  Oo Ilaah hortiisa ha ku dembaabin, gacaliye,
  Haddii kale waxaad isu rogi doontaa calaamado dab ah!
  Oenomaus ayaa u sharaxay carruurta:
  - Ilaa laga adkaado ninka cuna, cunista cuntadu waa khatar. Xumaanta ugu weyn waa in la dejiyaa!
  Turun-tuur weyn ayaa la maqlay, markii ugu horreysayna waxaa soo baxay hadh aad u weyn, oo daboolay beerta kala bar, oo ay ka buuxaan nooc kasta oo keeg iyo suxuun ah. Ka dibna geesigii geesaha ahaa laftiisa. Waxay lahayd afka nibiriyada shahwada iyo cago cidhiidhi ah. Oo aad u dheer oo ay ka dheer tahay qalcaddii hore ee weynayd ee leh munaaradaha iyo qalfoofka.
  Carruurtii baa baqdin la qayliyey, tuuggii dadka cuna ayaa isla markiiba koray cabbir.
  Margarita ayaa tiri iyadoo dhoola cadeyneysa:
  - Ha ka baqin! Isagu waa weyn yahay oo keliya marka aad isaga ka cabsato!
  Oenomaus ayaa si cadho leh ugu dhawaaqay:
  Waxaa laga yaabaa inaadan fuley ahayn, laakiin doqon baad tahay, indhahana waanu aragnay!
  Gabadha saaxiradda ah ee Yaga ayaa ku qaylisay:
  - Gacaliye, gacaliye ogre,
  Ma rabtaa macmacaanka macaan...
  Ama sixir dharbaaxo,
  Waxaad mar labaad ku heli doontaa bilaash!
  Margarita ayaa ku qeylisay:
  - Carruur, isku wada qayliya: idinkama cabsanayno! Hagaag, aynu isu nimaadno.
  Laakin way ku adkayd in nimankii ay isa soo hor ururiyaan cabsida caynkaas ah . Gabadhii waxay bilowday inay cararto, cidhibteedii yaryarayd ee wareegsanayd. Viscount de Lafer oo aad u dhiiran iyo laba wiil ayaa bilaabay inay dib u celiyaan. Waxaa caddaatay in nimanku ay cirro baqeen. Kadibna Margarita waxay heesay, si ay u dhiirrato, hees dagaal oo ka timid dagaalka;
  Waxaan nahay gabdho ka yimid waddankii USSR,
  Kaas oo toosh u ah aduunka oo dhan...
  Aan tusno, waad ogtahay, tusaale weynaanta.
  Waa kuwan ficilladii geesinimada lahaa ee lagu heesay!
  
  Gabdho ayaa ku dhashay calanka cas ,
  Oo iyagoo caga-la'aan ah ayay dhaxan kula yaaceen...
  Gabdhaha iyo wiilashu waxay u dagaalamaan Rus ',
  Mararka qaarkood aroosadda ayaa ninka siisa ubax!
  
  Calan guduudan ayaa koonka dul-hoos doona.
  Si aad u iftiimaya, sida ololka ololka...
  Intaa ka dib, waad ogtahay, geesiyaal, waxaan leenahay lulid,
  Calankeenuna wuxuu u dhalaalayaa sidii casaan!
  
  Ha rumaysan, faashistaha la xukumay ma dhaafi doono,
  Ruuxa ruushkana waligii ma libdhi doono...
  Guuluhu waxay furmi doonaan xisaab aan dhammaanayn,
  Aan nidhaahno hello iyo salaan qof kasta!
  
  Russia waa wadan cajiib ah,
  Shuuciyad ayaad siisay shucuubta...
  deeqsi ah siiyey ,
  Dalkii Hooyo, Farxad iyo Xornimo!
  
  Cadawgu ma awoodo inuu ka adkaado Aabbaha,
  Si kasta oo uu u naxariisan lahaa oo uu u dhaganaa...
  Bahashayada Ruushka ee aan laga adkaan,
  Askariga Ruushku aad buu ugu ammaanay guushiisa!
  
  Soofiyeedka quruxda badan,
  Hablaha ku jira waxay ku faanaan inay qurux badan yihiin...
  iyada waxaa nala siiyey dhalashada weligeed.
  Annaguna aan xubnaha Komsomol noqonno kuwo caddaalad ah!
  
  Waxaan ku dagaalamaynaa duleedka Moscow.
  Blizzard, baraf-dhiiban, iyo habluhu waa kabo-la'aan...
  Uma dhiibi doono Dhulka Aabbaha ah Shaydaanka,
  xitaa maqasyadayada ayaa si sax ah u toogtay!
  
  Markaa habluhu aad bay u cadhoodaan inay dagaalamaan.
  Waxayna ciribta qaawan ku tuurayaan baakad qarax ...
  Faashiistaha, wuxuu u muuqdaa mid qabow,
  Dhab ahaantii, kaliya sharka Qaabiil!
  
  Cadawgu ma jabin karaan gabdhaha,
  Waxa ay ku hoos dhasheen xiddigan...
  Bahalkeenii aan la adkaan karin waa orso,
  Dalkii Hooyo yaa naagtiisa ka dhigay!
  
  Anaga hablaha ruushka waanu fiicanahay
  Kama baqayno jirdil iyo dhaxan...
  Annaguna waannu iska celin doonnaa, i rumayso, duullaanka kooxda sharka leh.
  Cadawgu wuu waalan doonaa qiyaasta!
  
  Waxay awoodeen inay cadawga ka riixaan Moscow.
  Inkastoo uu ka buuxo awood aad u weyn...
  Hablaha waanu isku faanaa,
  Mucaaradku dhammaantood waxay ku waayi doonaan qabrigooda!
  
  Ha rumaysan, cadawgu kama adkaan karaan Rus ',
  Mar haddii nin walba uu ka yimaado xafaayadda...
  Ugaadhsaduhu sida muuqata waxa uu isu beddelay ugaar,
  Cadawguna weli waa ilmo yar !
  
  Laakiin ruuxa Ruushka, weyn, rumee ruuxa,
  Waad ogtahay, waxaa ku jira awoodo qarsoon ...
  Oo cadowgana waa la jebin doonaa.
  Ka dib oo dhan, Knights waa wax aan laga adkaan karin dagaalka!
  
  Gabdhooy shakigiina dhinac iska tuur .
  Waxaan nahay kuwa ugu geesisan, waad ogtahay, adduunka ...
  Aynu ku tuurno guutooyinkii Shayddaan ee ololka.
  Aan ku qooyno dhammaan cadawga musqusha !
  
  Dagaalka quduuska ah wuu dhammaan doonaa
  Nabad iyo subax ayaa dul imaan doona meeraha...
  Waligeed waxay la jirtaa qorraxda, waad ogtahay, la siiyay,
  Xagaagu waligiis ha shido!
  
  Iyo shuuciyad waarta oo sharaf leh.
  Lenin iyo Stalin-ka weyn ayaa nala jooga...
  Shaleemo dhiig leh hadda waa faashisnimo,
  Doonistayadu, i rumayso, way ka xoog badan tahay birta!
  
  Ruushkaygu wuxuu xukumayaa qarniyo badan,
  Oo caalamka oo dhan siiyey farxad...
  Waxaad u baahan tahay xoogga gacan bir ah,
  Iyo geesinimo, laakiin si macquul ah!
  Markii hore, Margarita kaligeed ayaa heesay, laakiin markaas Enomai, gabadha Yaga, Viscount de Lafer iyo carruur kale ayaa qaaday heesta. Oo tani waxay horeba u ahayd koox xoog badan, heeso cod buuxa ah, kuwaas oo wax walbaa ka gariireen. Iyo aadka u weyn ee dhabta ah waxay bilaabeen inay hoos u dhigaan xajmiga. Uma ekayn mid aad u qabow oo cabsi leh. Oo geesihiina way yaraadeen, ciddiyihiina way yaraadeen. Waayahay...
  Gabadhii Yaga ayaa qosol ku heesay:
  Si fiican loo sameeyay, si fiican loo sameeyay, waad ku faani kartaa isaga -
  Toddoba kama baqayaan mid!
  Carruurtu si isku mid ah ayay u qayliyeen, iyagoo cagahooda madhan ku shaabadeeyey:
  Kaama cabsaneyno ogre,
  Waxaa lagugu tuman doonaa cag cunug...
  In kasta oo aynaan ahayn dagaalyahanno da' weyn,
  Waxaan mar hoos tagnay Baba Yaga !
  Kuwani waa caruur, aad u qurux badan nafta iyo wejiga labadaba. Waxayna u dagaalamaan sidii Rafaa. In kasta oo hadda ay tahay in Rafaa dadka cuna in la dhammeeyo akhlaaqda. Caruurtiina waxay bilaabeen qoob.
  Waxayna gabadhii Yaga qaadatay vacuum cleaner oo ay farta ku fiiqday tuuggii, oo waxay bilowday in ay wax la gurato.
  Mid ka mid ah wiilasha ayaa leefleefay nacnac weyn oo u eg Diirada , taasoo isku beddeshay qalfoof, gabadhii ayaa qaniintay Jalaatada.
  Carruurtu waxay u hanjabeen rafaa:
  - Adiguna way kugu dhici doontaa!
  Wuuna ruxay. Weliba wuu sii ruxay. Muraayadaha dahabiga ah ee jalaatada ah ee dhammaan midabada qaanso-roobaadka ayaa bilaabay inay sii iftiimaan oo aad u qurux badan.
  Halyeygii hormoodka ahaa ee Margarita ayaa mar kale ku heesay cadho, hees waddani ah oo dagaalka ah, carruurta inteeda kalena waxay ku heeseen:
  Waxaan ku biiray Komsomol anigoo ciyaaraya,
  Gabadha riyo qurux badan...
  Waxaan moodayay in dunidu ay ahaan doonto May weligeed ah,
  Maalin walba waa dhalashada gu'ga!
  
  Laakiin sabab qaar ka mid ah ma ay shaqayn,
  Si kastaba ha ahaatee, kuma dhici karo jacayl ...
  Hagaag, ii sheega, nimanyahow, naxariistayda,
  Noloshu waa seeb aad u xoog badan!
  
  Markiiba dagaalku si lama filaan ah ayuu u onkoday.
  Oo duufaanno dhimasho ah ayaa ku soo yaacay...
  Gabdhahayguna waxay leeyihiin jidh xoog badan,
  Waxaad hal mar naftaada gelin kartaa weerar!
  
  I rumayso, ma rabo inaan quusto,
  U halgama Aabaha ilaa dhamaadka...
  Waxaan ku qaadnaa bam-gacmeedyo ku jira boorso xooggan,
  Stalin waxa uu aabbihii ku beddelay quluubta!
  
  Dagaalyahannada waaweyn ee Ruushka.
  Waxaan ilaalin karnaa nabadda iyo kala dambeynta...
  Xiddigaha cirku waxay waraabiyeen maro-jilicsan.
  Ugaadhsigiina wuxuu isu beddelay ugaar!
  
  Aniga oo ah gabadh cago-cad ah ayaan dagaallamayaa
  ka buuxa ...
  Waxaa jiri doona, waan ogahay, meel jannadan ku taal.
  Farxad kuma dhisi kartid dhiig!
  
  Dagaalyahannada waaweyn ee Aabbaha,
  Waxaan si adag ugu dagaalami doonaa meel u dhow Moscow...
  Ka dibna riyada hoos timaada shuuciyadda,
  Ka soo horjeeda dunida hoose ee Shaydaanka!
  
  Rag geesiyaal Ruush ah,
  In ay si daacad ah u dagaalamaan ilaa dhamaadka...
  tooganayaan qoriga dhashiikaha.
  Haddii aad u baahan tahay taaj dahab ah!
  
  Xataa xabbad nama joojin karto
  Ciise Ilaaha weyn ayaa sara kacay...
  Maalmihii masduulaagii ugaadha ahaa way dhammaadeen.
  Waxay noqotay mid cirka ka sii dhalaalaysa!
  
  waan ku jeclahay gacaliso Lada
  Ilaaha ugu sarreeya Svarog wuxuu ahaan doonaa ammaan ...
  Waxaan u baahanahay inaan u dagaalano Ruushka,
  Ilaaha cad ee ugu wanaagsan ayaa nala jooga!
  
  Raashiyaana jilbaha ha u dhigin,
  Hilibkeena, i rumayso, lama xakamayn karo...
  Stalin iyo Lenin weyn ayaa nala jooga,
  Waa inaad sidoo kale ku gudubtaa imtixaankan!
  
  Xanuunka Aabbaha sidoo kale wuxuu ku jiraa qalbiyadeenna,
  Weynaanteeda waxaan aaminsanahay...
  Waxaan si degdeg ah u furnay albaabka bannaanka,
  Waxay noqon doontaa nolol aad u macaan!
  
  Waxaan nahay gabdho qurxoon oo kabo-la'aan ah ,
  Waxa aanu si xawli ah u dhex marnay meelaha barafku maro...
  Uma baahnin vodkan qadhaadh,
  Keruubku baalashiisa wuu fidiyaa!
  
  Gabdhaha waxaan u istaagi doonaa Aabaha,
  Oo waxaan ka jawaabi doonaa Krauts xun, maya,
  Qaabiil jahannamo ahu waa la baabbi'in doonaa,
  Iyo salaan Masiixa Badbaadiyaha ah!
  
  Waxaa jiri doona xilli - ma fiicnaan karto,
  Kuwa dhintay weligood way soo sara kici doonaan...
  Caalamku wuxuu noqon doonaa janno dhab ah,
  Qof kasta riyadiisa ayaa rumoobaysa!
  Margarita waxay dareentay murugo yar - waxay horeyba u jirtay in ka badan boqol sano, walina waa gabar. Oo laga yaabee inuu weligiis ahaan doono ilmo.
  Laakiin carruurta inteeda kale ayaa ku farxay oo ku farxay heestan.
  Caqligii weynaa ee dadka cunayna wuxuu noqday mid ka sii yar dhererkiisa, wuxuuna u ekaa goblan baqdin leh marka loo eego bahalnimada.
  Qaybo jalaato ah iyo keeg ayaa ku soo duulay. Carruurtu way qosleen oo carrabka ka saareen. Tani waxay u muuqatay mid aad u qosol badan. Nimankii farxadda badnaana waxay sii wateen inay weji sameeyaan.
  Gabadha Yaga ayaa bushimaha ka garaacday oo qaylisay:
  Carruurtu waa inay qoslaan
  Carruurtu waa inay qoslaan -
  Iyo sida geesiyadu u nool yihiin!
  Iyo sida geesiyadu u nool yihiin!
  Baba Yagana wuxuu farta ku fiiqay nadiifiyaha faakuumiyaha meelaha orcyada iyo goblinnada kale ee ka boodaya qalcadda. Enomai iyo gabadhii waxay bilaabeen inay ku toogtaan qoryaha darandooriga u dhaca. Aad bayna u sameeyeen . Mar labaad waxaa jiray muraayado jalaatada dhalaalaysa, duubo sabiib ah, keega kareem, galleyda, nacnaca suufka iyo qaar kale oo badan . Wax walba aad bay u urayeen oo waxay u muuqdeen kuwo aad u macaan.
  Markaasaa carruurtii dagaalyahannada ahaa ay qosleen oo soo bandhigeen ilkahooda fiiqan oo cadcad oo la mid ah kuwa yeeyga.
  Sidee cajiib ah oo u gaar ah falkani u ekaa.
  Margarita waxay hillaac ku dhufatay orka iyo qalfoofka, iyada oo sii wada isbeddelkooda cajiibka ah.
  Intaa ka dib, inantii hormuudka ahayd ayaa haddana ku luuqaysay hees waddani ah oo heer sare ah, inta kale ee carruurtii kooraska ku jirtayna waxay soo qaadeen heesteedii wacnayd ee farxadda lahayd:
  Shaydaanku naga adkaan maayo
  Dhulkayga hooyo, dunida ugu quruxda badan,
  Dalka quruxda badan ayaa caan ku ah...
  Dadka waaweyn iyo carruurta ayaa ku farxi doona!
  
  ubaxshooshannada dooxada dhexdeeda si aad u qurux badan ha u magoolaan.
  Keruubiimtuna waxay u tumayaan hees wanaagsan...
  Fuhrer waa la tuuri doonaa,
  Ruushku waa kuwo aan laga adkaan karin dagaallada!
  
  Xubnaha Komsomol ayaa kabo la"aan ku orda,
  Waxay ku tumanayaan barafka ciribta oo qaawan...
  Hitler waxaad u egtahay mid fiican
  taangi ayaan kugu dhaafi doonaa!
  
  Ma ka adkaan karnaa Nazis?
  Sida had iyo jeer, waxaan nahay caga-cad, gabdho...
  Wiilashayada ugu cabsida badan waa orso,
  Wuxuu qof walba ku dili doonaa qoriga dhashiikaha!
  
  Maya, annagu gabdhuhu awalba aad ayaan u fiicannahay,
  Dhab ahaantii waxaan kala jeexnaa dhammaan cadawga...
  Cidiyaha, ilkaha, feedhaha...
  Waxaan ka dhisi doonaa meel janno cajiib ah!
  
  Waxaan aaminsanahay inay jiri doonto shuuciyad qabow,
  Wadankii talada, i rumayso, ayaa ka soo burqanaya...
  Naasinimada xunna way baabi'i doontaa,
  Waxaan aaminsanahay in camalkaaga la ammaani doono!
  
  Gobolku wuxuu u soo bixi doonaa si duurjoog ah, waxaan aaminsanahay,
  Guushii waxaynu u soo noqonay guul...
  Nikolai wuxuu ka adkaaday Japan,
  Samurai ayaa ka jawaabi doona xumaanta!
  
  Ma ogolaan doono in nafta la leexiyo,
  Aynu ku burburino cadawgeena hal jug...
  Ugaadhsaduhu ugaadh ha isu beddelo.
  Ma ahayn sabab la'aan in aan u burburinay Wehrmacht!
  
  
  I rumayso, naguma fududa inaan quusanno,
  Ruushku waxay waligood yaqaaneen sida loola dagaallamo...
  Biro ayaanu ku afaysanay
  Fuhrer-ku wuxuu noqon doonaa sawirka clown!
  
  Dalkaygii hooyo waa sidaan oo kale,
  Accordion-ka Ruushka ayaa ku ciyaara...
  Dhammaan quruumaha waa qoys saaxiibtinimo,
  Haabiil wuu guulaysta, ma aha Qaabiil!
  
  Dhawaan USSR waxay noqon doontaa sharaf ,
  Inkastoo cadawgeenu uu yahay arxan daran oo khiyaano badan...
  Waxaan tusaale u noqon doonaa geesinimada,
  Ruuxa Ruushka ayaa lagu ammaani doonaa dagaallada!
  Odhaahdii u dambaysay, inantii hormuudka ahayd waxay qaadatay oo ka sii daysay hillaac ushii sixirka ah, iyo pulsars faraha lugaheeda qaawan oo sitay faraanti iyo dhagxaan. Aakhirkiina waxay qariyeen rafaatii oo sida dabeesha u gurmatay. Midkaas waxaa si buuxda u daboolay dhalaalkii dabka ahaa. Haddana mar kale ayay soo iftiimisay. Orcs iyo qalfoofka ayaa ugu dambeyntii isu beddelay dhammaan noocyada cuntooyinka macaan ee cajiibka ah. Aad u macaan oo la shiilay, laga bilaabo noocyada kala duwan ee ham, kalluunka cufan iyo berriga, keega, macmacaanka, karamel iyo muraayadaha jalaatada.
  Carruurtii way farxeen oo kor iyo hoos u boodeen. Waxay u ekaayeen kuwo aad u faraxsan oo faraxsan.
  Halkan, meesha uu ku sugan yahay geesigii cunnida ahaa ee xoogga badnaa, ayaa iftiinku ku kala dareeray. Waxaa soo baxay wiil dhuuban oo timo-gaaban sita, da'diisuna tahay toddoba jir. Ilmahaas oo kale oo aan waxyeello lahayn oo macaan halkii uu ka ahaan lahaa bahal laga cabsado. Intuu indhihiisii libiqsaday oo qayliyey:
  - Ha i garaacin!
  Margarita ayaa ku qeylisay:
  - Ha baqin! Ku taaban mayno. Hadda waxaad noloshaada ka bilaabi kartaa meel eber oo aad aadi kartaa dugsiga!
  Wiilkii iyo kii hore ee cuna cuni jiray ayaa ku qayliyay:
  Waa maxay nolosha dugsiga kani?
  imtixaankii maalin walba ...
  Isku darka, qaybinta,
  Miiska isku dhufashada!
  Qasriga weyn ee dadka cuna ayaa isla markiiba indhahayaga la beddelay. Halkii dhafoofyada, ubaxyada quruxda quruxda badan ayaa ka soo baxay guryaha. Qulqullada qudhooduna dahab baa ka dhalaalayay. Wax walbana waxay noqdeen kuwo aad u qurux badan, dhaldhalaalaya, dhaldhalaalaya, gidaarada qalcadda waxa qariyay ubaxyo. Ilihiina waxay bilaabeen inay shubmaan biyo dheeman ah, daruurihiina way kala dareereen, oo afar cadceed ayaa hal mar wada iftiimay.
  Waxayna caruurtii la soo daayay ay bilaabeen in ay ka cararaan qasriga iyagoo qoslaya. Iyagoo rafaadsan, rafaadsan, kabo-la'aan, haddana way faraxsanaayeen.
  Wiilal iyo gabdho ayaa ku soo booday daawaynta macaan, iyo fuustooyin cocktails ah iyo casiir ayaa ka soo muuqday cawska hoostiisa.
  Gabadhii Yaga ayaa u duushay hoobiyihii hore ee dadka cuna, waxayna u dhiibtay wiilkii Jalaato. Wuu liqay oo dhoola cadeeyey:
  - dhadhan fiican leh!
  Wuxuuna si baqdin leh ugu daray:
  - I cafi, carruurow! Waan ka xishooday inaan ku cunay. Waa sidee wax laga yaqyaqsoodo!
  Carruur aad u badan ayaa ka dhamaadey. Oo ay ku jiraan kuwii hore u cunay dadka cuna. Wiilkii aan dhibka lahayn ayaa indhaha ku dhuftay oo xitaa ku heesi jiray;
  Hagaag, miyaanay mucjiso ahayn, miyaanay sheeko cirfiid ahayn.
  Wax walba waxay noqdeen sidaas, i rumee, cajiib!
  Maya, waxaa roon inaad wanaag noo samayso.
  Xumaantuna waxay u baaba'i doontaa wakhti la'aan.
  Haa , waxay ahayd guul. Run ahaantii, mid ka mid ah wiilashaas oo muruqadiisu aad u muruqsan yihiin, surwaal-gaabanna sita, ayaa dusha sare eegi ka eegay oo qayliyey:
  - Halkee maray dhererkaygii geesinimada lahaa?
  Oenomaus ayaa weydiiyey:
  - Oo yaad tahay?
  Wiilkii oo muruqyo aad u qeexan ayaa ku jawaabay:
  - Nikitich.
  Wejigiisii carruurnimada wuu madoobaaday, wuuna gunuunacay.
  - Waxaan ahaa geesi weyn, oo hadda waxaan ahay wiil kabo-la'aan ah oo surwaal gaaban xidhan, oo sidaas oo kale ii baahan.
  Qofkii hore ee dadka cuna ayaa yiri:
  - Aan iskuul wada galno!
  Dobrynya cadhadii buu ciyey, isagoo cagtiisa wiil ee qaawan laad aad u adag ilaa dhagaxii kala jabay:
  - Hagaag, cadaabta dugsiga! Waxaan mooday inaan daalanahay !
  Margarita ayaa ku jawaabtay iyadoo taah:
  - Waan fahmay!
  Wiilka Dobrynya ayaa qayliyey:
  - maxaad fahantay! Hadda xaaskaygu way iga tagi doontaa! yaa ii baahan ilmo sanqadhaya !
  Oenomaus ayaa ku jawaabay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Waxa ugu muhiimsan nolosha waa nafta. Cabbirku dhib malaha!
  Dobrynya ayaa diiday:
  - Maya! Ma garanaysid xaaskayga. Mar ay ciribta si adag u dhaqaajisay oo ay ka soo saartay iligii tuugta habeennimo! Way adag tahay, oo maxay ugu baahan tahay wiil shaarbo la'aan ah ! - Oo haddana wiilku wuxuu ku dhuftay cagtiisii cago cad oo carruurnimo, laakiin xoog badan, oo u ekayd biibiile, sidaas daraaddeed dhagaxii dhagaxa ahaa ayuu jajabiyey. Halyeygii da"da yarna wuu qayliyey. - dhaqso iga dhig qof weyn!
  Oenomaus ayaa ku jawaabay isagoo taah:
  - Nasiib darro, ma samayn karno tan, sax?
  Margarita ayaa ku jawaabtay:
  - Hadda, runtii ma awoodno, laakiin haddii aad nagula safarto ujeeddo weyn, markaa waxaa laga yaabaa inaan wax la nimaadno!
  Wiilkii Dobrynya ayaa si cabsi leh u weydiiyey:
  Waa maxay hadafkaagu?
  Oenomaus ayaa si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Si loo badbaadiyo jinsiga xooggan ee miisaanka caalamka dhimashada. Caalamkeena waxaa ka jira belaayo, adigana way ku soo gaari kartaa!
  Margarita ayaa luxday iyadoo ogolaatay:
  - Haa, Dobrynya, nagu soo biir. Weli waxaad haysataa xooggaagii geesinimada lahaa, oo aad aad noogu faa'iidaysan doontaa!
  Wiilka titan, inkasta oo muuqaal ahaan aanu ka weynayn ama ka dheerayn Oenomai, oo ahaa wiil qiyaastii laba iyo toban jir ah , laakiin waxa uu lahaa awood jidheed oo weyn. Markaa buu dhagaxii farihiisa qaawan ku tuujiyey oo si dhab ah u qaatay oo u jajabiyey, ka dib isagoo dhoola cadeynaya ayuu yiri:
  - Oo weli waan fiicanahay! Hagaag, waan ku raacayaa Waxay noqon doontaa cabsi inaan ku laabto xaaskayga ilaa aan ka weynaado !
  Margarita, iyadoo dhoola cadeynaysa sida cirfiidka oo kale, ayaa ku jawaabtay:
  - Go'aan aad u xikmad badan!
  Waxayna ku garaacday lugaheeda qaawan. Waxaa soo baxay masduulaagii dhallaanka ahaa ee saddexaad.
  Gabadhii ayaa sharaxday:
  - Waa inaadan u socon sida tuugsiga oo bac sita!
  . CUTUBKA 8AAD.
  Dominika aad ayuu u daalanaa intii lagu jiray kala guurka oo uu imtixaanada ku gudbayay. Sidaa darteed, gabdhaheeda quruxda badan waxaa lagu maydhay qubeys dahab ah iyo qubeys. Dabadeedna waxay geliyaan sariir jilicsan oo diirran oo gooni ah, qol qaali ah oo loogu talagalay ardayda caanka ah iyo ardayda haweenka ah. Dominica waxay ku dhacday riyo qariib ah, rabitaankeedii ugu dambeeyay wuxuu ahaa inuu la joogo Prince Oenomaus , kaas oo ay dareentay naxariis weyn iyo naxariis.
  Oo isla markii ay soo dhawaysay ilaaha Morpheus, iyadu
  Dominica waxay si lama filaan ah u dareentay in dabayshu ka dhacayso wejigeeda, waxayna ku fadhiday dhabarka sibiqsan, oo qallafsan. Daruuruhuna hareerahooda ayay ka hadhaan.
  Inantiina way soo jeesatay, oo waxay aragtay wiil qurux badan oo muruq ah, oo ay markiiba garatay. Haa, waxay ahayd Prince Oenomaus, oo noqday addoon dhalinyaro ah. Haddana waxa uu fuulay masduulaa yar oo saddex madax leh. Gabadh ayaa u duulaysa midigtiisa. Iyadu sidoo kale aad bay u qurux badan tahay oo macaan tahay, timo dahab ah oo cas. Waxay u egtahay mid aan ka weyneyn Oenomaus. Dhanka bidixna waxaa jooga wiil. Sidoo kale timo cad , qurux badan oo aad u muruq leh, oo leh waji muujin. Kooxda caynkaas ah oo caruur ah oo boorsooyin iyo hub wata. Gabadhuna sidoo kale waxay ku leedahay faraantiyo lugaha iyo gacmaha sidoo kale.
  Masduulaagii wuxuu dareemay culeyska dheeriga ah wuxuuna bilaabay inuu baalashiisa marar badan ka qaado si uusan u dumin.
  Gabadha Margarita ayaa ruxday ushii sixirka oo ku qaylisay:
  - Kumaad tahay? Xagee ka timid?
  Si kastaba ha ahaatee, Oenomaus, ayaa aqoonsaday Dominica oo ku yidhi cod kalsooni leh:
  - Tani waa mid laga doortay meeraha Earth. Waa inay badbaadisaa jinsiga xooggan ee koonkeena, sida wax sii sheegidda.
  Gabadha Margarita ayaa qososhay:
  - Laga soo bilaabo meeraha Dhulka? Ma la kulantay Dagaalkii Waddaniga weynaa?
  Dominica ayaa si kalsooni leh u xaqiijisay:
  - Haa, waxay ahayd!
  Halyeygii hormoodka ahaa ayaa si dhiirran u weydiiyey:
  - Oo goorma ayay dhaaftay?
  Inantii garaacday, oo aan kalsooni ka yarayn, ayaa ugu jawaabtay:
  - Laga soo bilaabo labaatan iyo labaatankii Juun kow iyo afartan ilaa sagaalkii May afartan iyo shan, si fiican, dabcan, waan ku guuleysanay!
  Margarita ayaa ku jawaabtay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Waan ogahay inaan guulaysanay! Hadii kale kumala hadlayno. Markaa taasi waxay la macno tahay inaynu nahay dad walaalo ah, oo wakhtiyo kala firdhay. Sidee u fiican tahay inaad la kulanto qof ka socda meeraha gurigaaga, iyo xitaa si ka sii badan oo ka socda waddankaaga!
  Dominica ayaa ku jawaabtay iyadoo taah:
  - Markii uu dhamaaday dagaalkii weynaa ee Waddani, awoowgay weli ma dhalan. Tani waa inoo sheeko dheer!
  Margarita sidoo kale waxay tiri iyadoo taah:
  - Oo ma aan noolayn si aan u arko dhammaystirkeeda. Waxa la i daldalay bishii Janaayo 2012 Waxaanse rumaysnaa guusheenna. Kiev mar hore ayaa la xoreeyay, Stalingrad iyo Kursk Bulge ayaa onkoday. Waa nasiib darro inaad dhimato markaad laba iyo toban jir tahay , adigoon ku biirin Komsomol.
  Dominica ayaa yaabtay:
  - Haddii aad dhimatay wakhti dheer ka hor, waa maxay sababta ay weli gabadh tahay?
  Margarita ayaa ruxday:
  - Ma garanayo taas. Ku dhawaad boqol sano ayaa ka soo wareegtay geeridayda, waxaanan weli ahay ilmo. Laakiin waxa kale oo jira wax lagu daray: Anigu ma da'da oo dhan, oo ma haysto hal buuxin oo ilkahayga ah!
  Dominic wuu qoslay oo xusay:
  - Haa, gabowgu aad buu u xun yahay, waa wax laga yaqyaqsado!
  Waxayna atariishada filimka quruxda badan bilowday inay heesto;
  Bani'aadmigu wuxuu ku jiraa murugo weyn,
  Malaha qof kastaa wuu ka fikiraa isaga!
  Illin ayaa ka soo daatay baddan.
  Qofka cabsidiisu dab bay ku gubtaa!
  
  Sannado sannad ka dib waxay ku gurguuranayaan safar,
  Ayeeyo ayaa dhabannada ku salaaxday xiinaha!
  Oo wax baa ku dhacay gabadh yar oo caato ah,
  Ma fahmin meesha laalaabku ka yimid!
  
  Waa maxay sababta taajka dabiiciga ahi u ifayo?
  Abuuraha mashiinnada waa inuu si lama filaan ah u engegaa!
  Kan dabaysha xooggeedii gaadhiga ku dhufatay.
  Isagu ma uu qabsan karo xumaanta gabowga!
  
  Quruxdu waxay noqotaa fajac
  Geesiguna indhahayaga hortooda ayuu ka engegay!
  Cimilo kasta oo xun hadda,
  Habeenkiina cabsi duur ah ayaa i dhibaysa!
  
  Laakiin ma rumaysni in aanay jirin badbaado,
  Qofku Ilaah buu la doodi karaa!
  Si qoyska saaxiibka ahi u noqdo mid waara.
  Si ay wadadu u korto si fudud oo qotodheer!
  
  Dumarka da'da ah mar dambe ma yeelan doonaan laalaab,
  Aan ka yeelno gabow dib u gurasho ceeb.
  Ninna, horumarkiisa wiil awood leh,
  Indho ifaya ayuu nolosha ugu sarraysa ku eegaa!
  
  Waxaana jiri doona qurux aan dhammaad lahayn
  Maalmuhu waxay u qulquli doonaan sida webi buuxo!
  Naxariista bini'aadamka ayaa soo muuqan doonta
  Ka dib oo dhan, qalbigu wuxuu noqon doonaa daahir oo sharaf leh!
  
  Rumayso, farxad cusub ayaa iman doonta,
  Sannado badan, xigmaddu way kordhi doontaa!
  Ka dib oo dhan, barafku kuma dago jirka dhalinyarada,
  Sida wiil dugsi oo u hamuun qaba in uu shan wax barto!
  
  Calaamaddu way sarraysaa, kaalay, raadi,
  Waxaad dib u geli doontaa imtixaanka ugu yaraan boqol jeer!
  Oo waxaad cuni kartaa keega Easter leh malab,
  Hagaag, hadda noqo gabadh da' weyn!
  Sida quruxda badan ee Dominika u heesay, donna prima dhab ah. Heesaheeduna waxay ahaayeen kuwo jidhkoodu buuxo oo qurux badan, oo la moodo jilbaha habeenkii.
  Enomai wuu luxay isagoo aqbalay:
  - Ma ka doodi kartid tan !
  Boy Dobrynya wuxuu yiri:
  - Duqnimadu waa xun tahay. Laakin waxaan helay tufaax dib u cusboonaysiiya nafteyda iyo xaaskeyga . Haddii aad wax yar ka cunto, ma gabowdo, ilmona ma noqon doontid. Kadibna mid ka mid ah saaxirad doqon ah ayaa isku dul boodday tufaaxa noocaas ah. Waxay ahayd naag da' ah, laakiin waxay ku dhammaatay dheriga. Markaa waa inaad wax kasta ka ogaataa dhexdhexaadnimada, oo xusuusnow in da' kastaa ay u hoggaansamaan jacaylka.
  Enomai wuxuu si lama filaan ah u xusay:
  - Masduulaagaygu aad buu u neefsanayaa! Way ku adag tahay inuu qaado laba qof, gaar ahaan maadaama Dominica aysan ahayn ilmo, laakiin gabadh aad u weyn oo muruq ah. Waxay u baahan tahay warqad cusub!
  Margarita ayaa si kalsooni leh u tidhi, iyadoo gujinaysa suulasha qaawan:
  - Waxaa jiri doona warqad waraaq ah!
  Masduulaa yar oo saddex madax leh ayaa markii ugu horreysay hawada ka soo muuqday. Laakin inantii xisbigu waxay u soo dirtay iftiin tamar ah, masduulaagiina wuxuu bilaabay inuu koro.
  Dominica ayaa yaabtay:
  - Tani waa sixir ficil ahaan. Tani waa markii ugu horeysay oo aan arko masduulaayada oo kor loo qaadayo.
  Margarita ayaa ku jawaabtay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Dragons ma aha dad, way fududahay in la koriyo!
  Bahalkii baa koray oo wuxuu gaadhay qiyaas ka yara weyn saddexda dameer ee kale. Iyo mid kale oo faraha ah, waqtigan gacmaha, iyo Dominika waxay isku aragtay koore raaxo leh!
  Inantii hormuudka ahayd ayaa luxday:
  - Waad aragtaa sida ay u fududahay! Hadda waxaad leedahay masduulaagii adiga kuu gaar ah. Tan ku farxa!
  Gabadhii garaacday ayaa tiri iyadoo qoslaya:
  - Tani, dabcan, waa wax weyn , laakiin waa maxay ujeedada fuulitaanka derbiga farxad?
  Margarita ayaa qososhay oo ku jawaabtay:
  - Miyaadan ku riyoon masduulaagiina?
  Dominica si daacad ah ayay u hadashay:
  - Waxaan ku riyooday helikobter ii gaar ah. Laakiin ma aysan helin waqti ay lacag ugu hesho. Markaa ma jiraan wax si gaar ah loogu farxo!
  Enomai wuxuu xusay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Laakiin waxaan ku riyooday masduulaagii shakhsi ahaaneed.
  Dobrynya ayaa xaqiijiyay:
  - Masduulaagii shakhsi ahaaneed waa qabow! Si kastaba ha ahaatee, faraskayga geesiga ah sidoo kale wuu duuli karaa haddii aan isticmaalo sixirka. Laakiin sigaarka gaarka ah, sixirrayaashu waxay u baahan yihiin in lagu bixiyo dahab. Masduulaaguna waa xor.
  Margarita waxay raacisay:
  - Masduulaagii sidoo kale wuu fiican yahay sababtoo ah wuxuu quudin karaa biyaha oo keliya. Hagaag, ku dar caws yar, wayna fiicnaan doontaa. Dab buu neefsan doonaa.
  Dominica ayaa waydiisay, iyada oo yaabban:
  - Runtii ma la dagaalantay Jarmalka?
  Margarita ayaa si daacad ah ugu jawaabtay:
  - Runtii lama dagaalamin. Waxaan in badan ka shaqeeyay sirdoonka iyo isgaarsiinta. Waxaan dhex maray tuulooyinka iyo kaymaha dhexdooda. Hagaag, qof kasta oo wata bac tuugsi ah oo kabo-la'aan ah jiilaal ilaa jiilaal wuu tuhmi doonaa. Run ahaantii, waxay naasiyiinta ku dhejisay walxaha qarxa dhowr jeer. Hagaag, markay i kaxeysteen uun bay toogtay. Waxay dib u riday rasaas ilaa xabbaddii u dambaysay. Waa la qabtay. Hagaag, way i jirdileen, si kasta oo degdeg ah, waxayna ku degdegeen inay i deldelaan, mar haddii ay Ciidanka Cas ku sii siqayeen jihadaas. Haddii kale way sii dhibi kareen isaga.
  Hal mar ayaan laba nin oo kale oo booliis ah hurdo ka dhigay, waxaana u dhiibay xisbiyadii. Hagaag, waxba ma samayn doono, laakiin dabcan waxaa jiray waxyaabo badan oo tacabur ah.
  Dominica ayaa weydisay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Wax amar ah ma haysatey?
  Margarita ayaa ku jawaabtay iyadoo taah:
  - Maya! Kaliya bilada "Geesinimada", waxaa la ii arkayay mid aad u yar oo la igu abaalmariyay wax kasta oo halis ah. Hagaag, ma aqaano in lagu abaalmariyay dhimashada ka dib iyo sida...
  Oenomaus wuxuu yiri:
  - Laba iyo toban jir, horeba uma xuma in gabadhu ay hesho abaal-marin ciidan! Bal ii sheeg, sidee tahay adiga?
  Inantii hormuudka ahayd ayaa luxday:
  - Hagaag, haa, ii sheeg, shuuciyad baa la dhisay oo dagaalladii dhammaaday?
  Dominica way taahatay oo si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Maya! Waxaaba kasii darnaa dagaaladii. Laakiin ma rabo inaan ka hadlo. Laakiin dadku way ka sii xumaadeen.
  Wiilka Dobrynya ayaa soo jeediyay:
  - Aynu si fiican uga hadalno waxyaalaha sixirka ah. Haddii kale hadda waxaad bilaabi doontaa inaad ka hadasho taangiyada...
  Margarita way xanaaqday:
  - Maxaad ka taqaanaa haamaha?
  Dobrynya ayaa ku jawaabay:
  - Waxaan ku sugnaa adduun aad u horumarsan, waxaana jiray daanyeerkan birta ah. Aad bay u toogtaan oo aad bay khatar u yihiin. Waa wax laga yaqyaqsado in la xasuusto.
  Inantii qolo qolo u qoslay oo tiri:
  - Waxaan ciid ku shubay haanta gaaska ee haanta Shabeelka. Wuuna istaagay. Waxay ahayd sidaas. Waxayna adeegsatay cawl si ay u muday taayirrada baabuurta Nazi-ga. Waxaan ahay gabadh yar, wayna ii fududayd inaan tan sameeyo.
  Dominic wuu qoslay oo xusay:
  - Waa hagaag! Waxaad tahay halyey hormood ah. Waxaan u baahanahay inaan filimo kaa samayno oo aan buug kaa qorno.
  Margarita ayaa luxday:
  - Waan ogahay, inay jiraan qaar - "Shayaadiinta Cas", tusaale ahaan. Guud ahaan, ma rumaysnayn oo keliya Ilaah, laakiin mararka qaarkood waxaan samayn jiray waxyaabo aan hadda ka xishoodo!
  Enomai ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  - Waxay dhacdaa. Mararka qaarkood ilaahyadu si fiican uma dhaqmaan. Laakin si kastaba ha ahaatee, hadda waxaad tahay saaxirad karti badan, waana inaad...
  Ma uu dhamayn. Waxaa hortooda ka soo muuqday xayn daayeer duulaya. Way fogaayeen, laakiin himilada aadka u roon ee wiilka elf iyo inanta sixirka ah waxay arkeen in kuwan baalashooda leh ay shabagga ku jiidayaan ugu yaraan darsin carruur ah. Wiilasha iyo gabdhaba nasiib-darradu way ku xiiqsataa oo aad bay ugu rafaadsan tahay cararka, marka kor loo tuuro, carruurtana maydkooda waxaa goynaya shabaqyada birta ah ee shabagga.
  Dominica ayaa iyaduna aragtay tan oo ku qaylisay:
  - Waxaan u baahanahay inaan xoreyno ragga!
  Dobrynya wuu lulay oo seeftiisii la baxay isagoo oohin:
  Waxaan si geesinimo leh u geli doonnaa dagaalka.
  ee Rus Quduuska ah '-
  Waxaan ku dagaalannaa seef.
  Ma iibinayo!
  Dominica waxay tidhi, iyadoo ilkaheeda fuushanaysa:
  - Dabcan, aad bay u xiiso badan tahay in la caawiyo carruurta. Laakiin ma haysanaa xoog nagu filan? Waxaan akhriyay sheeko sheeko xariir ah oo ku saabsan daayeer duulaya, waxayna u muuqdaan kuwo aad u xoog badan!
  Margarita way luxday iyada oo ogolaatay oo waxay ku heesay:
  Hubaal dagaalyahannada gudcurka waa xoog badan yihiin.
  Xumaanta ayaa aduunka xukunta iyadoon la garanayn tirada...
  Idinkuse waxaad leedihiin, wiilashii Shayddaanow.
  Ha jebin awoodda Masiixa!
  Dobrynya wuxuu yiri:
  - Waxaan lahaa mucaarad kala duwan. Xaqiiqda ah inay xoog badan yihiin, sida caadiga ah, nagama joojin!
  Markaasaa afartii oo dameero wata ayaa daanyeerkii duulayay ka daba yaaceen. Waxaa jiray dersin xun oo iyaga ka mid ah - saddex iyo toban ka mid ah. Iyo in ku dhow tiro la mid ah carruurta la qafaashay. Oo kanu waa runta qallafsan ee dagaalka.
  Margarita ayaa hore u soo yaacday oo, iyadoo u soo dhawaatay daayeerradii duulayay, ayaa ku qaylisay:
  - Carruurtu ha tageen, wuxuush yahow.
  Hogaamiyihii daanyeerka ayaa ku qeyliyay:
  - Gabar yahow bax, haddii kale annaguna waannu ku luqaynaaye.
  Margarita ayaa si geesinimo leh ugu jawaabtay:
  - Maya! Waad fasaxday, haddii kale waa inaad nala dagaallantaa!
  Daanyeerradii ayaa qayliyey, iyagoo ilka fiiqan fuushan:
  - Marna!
  Afar ka mid ah ayaa ku haray si ay shabagga u qabtaan carruurta, inta soo hartayna waxay u yaaceen koox yar oo samatabbixin ah.
  Dominica waa ay ruxday feedhkeeda waxaana gacanteeda ka soo muuqday saber.
  Margarita ayaa waydiisay:
  - Ma taqaan sida loo deyro?
  Dominica ayaa si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Waxaa jira fikrad! Waxay jili jirtay filimada.
  Inantii qolo qolo ayaa tiri:
  - Tani waxay noqon doontaa mid waxtar kuu leh.
  Gabadha Aktarada ah ayaa ku heesay:
  Waa waqtigii aad seefta luli lahayd,
  Waa waqtigii la degdegi lahaa...
  Waxaa la gaaray waqtigii aad seeftaada luli lahayd -
  Ka warran haddii ay ku timaado waxtar!
  Ku qor buug-yarahaaga -
  Bog kasta!
  Waa waqtigii aad seefta luli lahayd,
  Waa waqtigii aad seefta luli lahayd,
  Waa goortii aad seeftaada luli lahayd!
  Intaa dabadeed afartii baa qoslay. Waxayna daayeerradii duulayay isku dayeen inay weeraraan. Waxay u dhaqaaqeen sidii qaniinyo soo weeraray shimbirro.
  Margarita waxay ku dhufatay hogaamiyihii daayeerrada duulaya ul sixir ah iyo faraanti sixir ah oo cagaheeda qaawan. Aad ayayna ugu dhufatay.
  Hogaamiyihii waxa ku dhacay naxdin, madaxiisiina isla markiiba waxa uu isu rogay keeg qumbaha oo aad u macaan. Oo daanyeerka duulaya calaacalaha ayaa si xamaasad leh u lulay. Daanyeerradii kale ee duula ayaa baqdin ku ooriyay.
  Mid ka mid ah ayaa u soo yaacay afartii, laakiin wiilka Dobrynya wuxuu ku dhuftay wejiga cidhibtiisa oo qaawan, sidaas darteed daanyeerka oo dharbaaxo xoog leh ku dhacay ayaa u rogay.
  Dominica waxay lulisay seefteeda oo gooysay geeskii daayeerkii duulayay, ka dib waxay ku heesay:
  Waxaan joognaa dhulka hawdka ah ee daanyeerka duurjoogta ah,
  Waxaan la dagaalannaa kuwa baalallaha ah ee cirka...
  Ugaadhsiga si aad kor ugu qaaddo muus bislaaday -
  Ku alla kii caruur geed ka soo laadlaad!
  Oenomaus sidoo kale wuxuu ku dhuftay daanyeerka, markan garabka, oo ku xiiqay:
  Waxaan ahay geesi iftiin leh, oo jilbahaaga jilbahaaga,
  Waxaan ka tirtiri doonaa cadaawayaasha Aabaha dhulka dushiisa.
  Oo wuxuu sameeyey wax siddeed ah oo seefo leh. Intaa ka dib, wiilku si badheedh ah ayuu uga fayday primate-ka dhaawacan. Oo markii masduulaagii uu olol ka kacay, daanyeerkii indha la'aa ayaa qayliyey. Isla markaana waxaa soo baxay ur gubanaysa.
  Afartii dagaalyahan ayaa weerarka soo qaaday. Daanyeerradii ayaa isku dayay in ay weerar rogaal celis ah sameeyaan. Jilaayadu waxay ku garaaceen diyaarado dab ah oo macno ahaan dab qabadsiiyay baalasha primates-ka. Waxayna urtay shiilan.
  Gabadha Margarita ayaa qaadatay oo sii daayay durdurro sixir ah. Daanyeerkii xigayna wuxuu lahaa donut shukulaato halkii madax.
  Dobrynya ayaa mid daanyeer ah baalka ku qabtay suulasha oo qaawan oo uu ku tuuray shimbirtii kale. Ka dibna waxaa dhacay isku dhac dhimbiil.
  Titan Boy wuxuu ku heesay:
  - Waad ogtahay, waxaan leeyahay awood dhalaalaysa.
  In lala saaxiibo waxay la mid tahay yaxaaska oo kale!
  Kadibna gabadhii Dominic waxay seefteeda ku dhufatay garabka daanyeerka. Intay foorarsatay oo waxay soo daysay il dhiig oo guduudan. Intaa ka dib, waxay ku dhacday lammaaneheedii.
  Dominica ayaa cidhibteeda qaawan ku laaday mid ka mid ah xayawaannada baalasha leh oo daanka ku jira oo qaylisay:
  Hagaag, ok, makhluuqa ayaa ku seexday balka,
  Hagaag, daanka ayay iga dhufteen...
  Hagaag, waxay igu jiideen bareelo -
  Ku dheh waad ku mahadsantahay inaad nooshahay !
  Gabadhiina daanyeer kale ayay seef kaga dhufatay . Intaa ka dib, makhluuqa ayaa bilaabay in ay cararaan. Isla mar ahaantaana, afar baalle oo baalal leh ayaa isku dayay in ay kaxaystaan maxaabiista, oo ah carruur shabag ku xidhan.
  Margarita ayaa ku soo tuurtay sixir, daanyeerkii ayaa gabi ahaan isu rogay baraf qorfe ah oo dhaxan leh.
  Inta kale oo qaylinaysa ayay carareen oo shabaggii sii daayeen. Carruurtii la xidh-xidhayna waxay bilaabeen inay dhacaan.
  Margarita ayaa ku qeylisay:
  - Qabo shabaqa, kaalay, xoog badan.
  Markaasay ku soo dhacday masduulaagii. Saddex dagaalyahan oo kale ayaa ka daba cararay.
  Wiilkii Dobrynya ayaa ku heesay:
  Oh, caruurnimada, carruurnimada, xaggee u duulaysaa?
  Alla caruurnimo, caruurnimo, halkeed ku degdegaysaa...
  Waxaa ka buuxa daanyeer dhogor badan, waan ogahay,
  Waxay kaa soo qabanayaan waddamo kala duwan!
  Wiilkii geesiga ahaa ayaa shabagga ka soo qaaday lugihiisa oo qaawan. Sidaas oo ay tahay, in aad noqoto nin surwaal gaaban wata faa'iidooyinkeeda. Waa wax aan fiicneyn in qof weyn uu ku socdo kabo la'aan, laakiin wiilka waa wax dabiici ah, oo wuxuu isticmaali karaa lugihiisa xoogga leh ficil ahaan.
  Afartiiba shabaggii soo dhacayay way dejiyeen oo waxay bilaabeen inay si habsami leh u soo degaan.
  Dominica waxay tiri iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Ma rabo qayb agoon ah,
  Ma rabo maalmo adag...
  Meeraha ha noqdo janno dhalaalaysa,
  Rabbiga quduuska ah ha ilaaliyo carruurta!
  Wiilashii waa la xoqay oo jeexjeexay, ku dhawaad dhammaan iyaga oo kabo-la'aan ah, marka laga reebo hal gabar oo si qurux badan leh, laga yaabee, dhar qaali ah iyo kabo lagu qurxiyey sumurud iyo yaaquut.
  Gabadhii ayaa ku qaylisay:
  - Ka digtoonow, kooxda samatabbixintu waa aabbahay, Duke, waxaanan horeyba u sitay cinwaanka Baroness!
  Dominica ayaa ugu jawaabtay qosol:
  Boqorradu wax walba way samayn karaan
  Boqorrada wax walba way samayn karaan...
  Laakin inta badan way jabtay
  Mararka qaarkood way fadhiistaan!
  U guurso jacayl
  U guurso jacayl...
  Adiga kuu jilicsan, qof kasta
  Ilaahow, ma tihid!
  Mid kasta ayaa adiga kuu daciif ah -
  Ilaahow, ma tihid!
  Kooxdu waxay si taxadar leh u dejisay carruurta. Waxayna kala furfurtay shabkada. Carruurta - wiilal iyo gabdho - waxay dareemeen xorriyad. Oo ciribta wareegsan ayaa biliglaysay markay damceen inay ordaan.
  Laakiin Margarita waxay ku joojisay qaylo cabsi leh:
  Halkee u socotaa nimanyahow? Ka warran inaad ku tidhaahdo mahadsanid?
  Carruurtu way istaageen. Inantii baraxtinimada ayaa luxday:
  - Waa sax, waxaad iga badbaadisay maxaabiis. Aabbahay ii dhiib, oo abaalgud sare ayaa ku sugaya. Inta soo hadhayna iyaga laftoodu meesha ha aadeen - waa dawarsi iyo kabo-la"aan.
  Wiil ka mid ahaa maxaabiista ayaa ka soo horjeestay:
  - Aabbahay waa tirinta! Aniguna cago-la'aan ayaan ahay, sababtoo ah waxaa la i qabtay intii aan ku guda jiray tababarka!
  Margarita ayaa waydiisay: "Maxay ku qabteen?"
  Wiilkii Viscount ayaa garbihiisa ruxay; waxa uu lahaa jidh qaawan, muruqa ah, madoobayn, widhwidh leh, iyo wajigiisa oo keliya, inkastuu ciyaalnimo, khiyaanay tarankiisa.
  Gabadhii Barwaaqada ahayd ayaa ugu jawaabtay:
  -Waxay rabeen inay na geeyaan qalfoofka . Kani waa saaxir awood leh oo si fog ula xidhiidha Koshchei Immortal!
  Margarita ayaa bushimaha ka garaacday oo tidhi:
  - Qalfoofka , saaxir xun iyo sayidkii walxaha, wuxuu leeyahay farshaxan madow oo shabeel ah. Waxaa laga yaabaa in tani ay kaa caawin doonto badbaadinta jinsiga xooggan.
  Wiilka amiir Oenomaus wuxuu yiri:
  - Waxa kale oo loo baahan yahay in la sii daayo carruur kale oo la haysto oo u xidhan sixiroolaha qarowga ah. Haddii kale waxaa jiri doona dhibaato weyn oo koonka.
  Dominica ayaa waydiisay, iyada oo aan aad isku kalsoonayn:
  - Tani miyaanay naga mashquulin hadafka ugu wayn?
  Margarita ayaa diiday:
  - Dhanka kale! Haddii aad ururiso dhammaan laba iyo tobanka farshaxan, waxaad heli kartaa awoodda Ilaaha Qaadirka ah. Tani waxay suurtogal ka dhigi doontaa in la badbaadiyo kaliya maaha jinsiga xooggan, laakiin si loo abuuro waxyaabo kale oo badan oo wanaagsan.
  Wiilka Dobrynya ayaa ku dhawaaqay:
  - Tani waa yaab! Markaa waxaan awood u yeelan doonnaa inaan sameyno wax aysan geesiyaasha kale weligood ku riyoon!
  Dominika ayaa heesay iyadoo faraxsan:
  Dunideenu waa bilaa naxariis, naxariis daran, khaa'in,
  Dhiiga dadku wuxuu u qulqulaa sida qulqulka duufaanka...
  Laakiin ninku waa caqli badan yahay, caan ku yahay horumarkiisa -
  Ka gudub caqabadaha markaad ciyaareyso!
  
  Hanjabaado qarow oo aan tiro lahayn
  Qadarku waa naxariis daran, murugo iyo qosol leh...
  Waxaan shubnay ilmo yaab leh oo shaki ku jiro -
  Bal cirka u fiirso caloolxumo aan dhulka la dhigin !
  
  Oo ha noqoto lagama maarmaan in la daadiyo
  Dagaal aad u cadho badan, dhiig bini'aadmi...
  dunta nolosha seef iyo fallaadho ku jebi.
  Ma khiyaanayn doonno jacaylka weligeed!
  Margarita waxay luxday madaxeeda dahabiga ah:
  - Si fiican ayaad u heesi doontaa Dominic, ereyada caqliga lehna waxay taabtaan nafta! Laakiin tani kuma filna...
  Gabadha Aktarada ah ayaa ku heesay:
  Waxay noqotay mid aad u fudud
  Waxaan badbaadiyay Aabbaha...
  Runtii nasiib ayaan lahaa -
  Kaliya tani kuma filna!
  Kaliya, kaliya, kaliya -
  Tani kuma filna!
  Wiilkii Viscount ayaa cagtiisa qaawan si adag ugu tuntay ilaa ay dharabkii ka soo duuleen cawska liimiga ah oo uu qayliyey:
  - Jooji heesaha! Aan tagno qalfoofka oo waannu kala dildillaacnay!
  Margarita ayaa tiri iyadoo taah:
  - Aad bay u dheer tahay in la socdo. Waxaad u baahan tahay in aad ku duulo jiidooyinka, ama lagugu qaado adiga oo isticmaalaya bilad bilad ah!
  Oenomaus ayaa weydiiyey isagoo dhoola cadeynaya:
  - Ma haysataa bilad? Markaa naga gudbi!
  Inantii qolada ahayd ayaa ku jawaabtay iyada oo neefsan:
  - Waxay u baahan tahay in dib loo dallaco si loo qaado kooxda oo dhan. Aynu wax cunno hadda. Malaha carruurtu waa gaajaysan yihiin.
  Inantii baraaruga ayaa madaxa luxday, hilqado dheeman ah ayaa lulay:
  - Haa, tani waa dhab ahaan waxa la sameeyo. Caloosheyda dab baa ka jira!
  Booqashada wiilka ayaa xusay:
  - Caloosha buuxda ayaa ku dhega la' dagaalka!
  Carruurta inteeda kale oo hablo u badnaa, ayaa si isku mid ah u qayliyey:
  Waxaan rabnaa inaan cunno
  Fur albaabbada si ballaaran
  Haddii kale waxaan cuni doonaa karinta...
  Cunto karinta waxay heli doonaan cunto fudud,
  Aan u cabno saraakiisha heeganka ah.
  Waxaan burburin doonaa dhammaan qolka cuntada
  Oo waxaan jebin doonaa suxuunta!
  Margarita waxay ruxday ushii sixirka. Markaasaa waxaa soo baxay miis ay ku yaalliin dhawr saxan iyo keeg.
  Gabadhii ayaa si farxad leh u heesta:
  Carruurtu way kuu ururiyeen,
  Annagu ma nihin qashinka gabi ahaanba -
  Iyo daawooyin fudud,
  Ma aha oo kaliya boorash masago leh!
  Dominica way luxday oo tidhi:
  - Laakiin marka hore gacmaha dhaq!
  Carruurtii waxay ku yaaceen toggii. Waxaa soo hadhay inantii barwaaqada ahayd. Gabadha Aktarada ah ayaa ku qaylisay:
  - Ma u baahan tahay martiqaad gaar ah?
  Barwaaqo yar ayaa ku gunuunacday:
  - Oo waan ka daalay inaan gacmahayga iyo cagahayga ku qoyso dadka plebeians!
  Dominica ayaa si adag ugu jawaabtay:
  - Markaa anigu kuma oggolaan doono miiska!
  Gabadhii sharafta lahayd waxay tidhi:
  - Ma i tustaa gabadh cago-cad ah ? Haa, waxaan amri doonaa in lagu karbaasho.
  Dominika ayaa istaagtay oo feedhkeeda ku dhegtay:
  - Oo yaad dalban doontaa?
  Baroness ayaa dib u eegtay. Dominica waxay ahayd mid dheer oo muruq leh, oo maradu waxay dabooshay oo kaliya naasaheeda iyo bowdada. Oo waxaa caddaatay in kubbadaha murqaha ay ku rogrogmi jireen maqaarka maqaarka hoostiisa, waxaana caloosha ku yaal dusiyo nabar ah. Gabadha geesiga ah ayaa ku dhufan karta.
  Si kastaba ha ahaatee, Margarita waxay ku tidhi cod heshiisiin ah:
  - Aynu dhammaanteen gacmaheenna dhaqno. Oo haddii adiga, Dominica, aad tahay qof weyn, markaa waa inaad tusaale noogu noqotaa. Haddaba aynu wada dhaqno.
  Waxayna u sii jeedday xaggii togga. Oo iyada waxaa la jooga gabadha Baroness iyo Dominica. Biyaha waxaa kuleyliyay afarta cadceed, jilicsan oo diiran, sidaas darteed dhaqiddu waxay ahayd farxad. Carruurtu xataa waxay ku dabaasheen togga. Waxayna bilaabeen inay biyo isku rusheeyaan.
  Dominika sidoo kale waxay ku saydhay sida gabadh yar oo waxay ku heesay:
  Biyo, biyo, biyo qabow,
  Sabab la'aan ma ahayn in ay baaldiga ka soo daatay!
  Oo waxaa jiray dabeecad cajiib ah agagaarka. Ubaxyo qurxoon oo qaabab kala duwan leh ayaa kasoo baxay geedo dhaadheer. Iyo tufaaxyada ubaxyadani waxay leeyihiin midabyo iyo midabyo kala duwan. Bal qiyaas burooyinkeeda oo ka dhalaalaya dhammaan midabada qaanso-roobaadka oo ku dhalaalaya fallaadhaha afarta cadceed.
  Tani runtii waa qurux cajiib ah. Balanbaalista xajmiga albatrosses ayaa duulaya, baalashoodana waxay leeyihiin qaabab dhaqaaqa, sida qulqulka hirarka badda. Waxaana dhacaya dhaqdhaqaaq cajiib ah.
  Dominica ayaa ku heesay:
  baalasha balanbaalistaas
  Aad bay u wanagsanaayeen...
  Wiilkii wuu waayay nabad,
  Wuxuuna yidhi isagoo qalbiga ka...
  Viscount-ka da'da yar, oo soo boodaya, ayaa yidhi:
  - Haa, way qurux badan tahay hareeraha...
  Dhab ahaantii, qaar badan oo geedaha ka mid ah waxay u ekaayeen dabo jowharad ah oo daa'uus ah. Oo korkooda, marka lagu daro dhicin, platina dragonflies ayaa sidoo kale dhaqaajiyay baalashooda. Kayntana waxaa laga maqlayey shimbiro aad u qurux badan. Codkooda aad ayey ula yaabban yihiin oo aad ula yaabban yihiin oo aad si fudud ula yaabban tahay.
  Dominica ayaa Twitter ku soo qortay:
  Ma maqashay shimbiraha madow oo heesaya?
  Nightingales iyo orioles waa la daalaa dhacayaa...
  Marna dameeraha iyo dameeruhu sidaas ayay u ciyaan.
  Gabdhuhu waxay ku ordayaan kabo-la'aan!
  Haa, runtii, tani waxay u muuqatay mid aad u qosol badan.
  Markii ay maydheen, carruurtu waxay aadeen miiska. Oo niyadoodana aad buu u weynaaday, oo farxad bay ku heesi jireen;
  Carwada wanaagsan ayaa ina siisay
  Alaabooyin aad u badan, oo noocyo kala duwan ah...
  Waxaan ku dhalannay xoog weyn,
  Sida shimbiraha iyo xoolaha!
  
  Carruurtu waxay ku ciyaaraan iftiinka dhoola cadeynta,
  Farxad weyn ayaa dunida u timid...
  Waxaan halkaas ku gaari karnaa isku dayga ugu horreeya -
  Xataa harqoodkii waashay, dameerkii!
  
  Anagoo kabo-la'aan ah ayaannu ku yaacnaa sayaxa,
  Waxaa jira fikrado badan oo cajiib ah adduunka ...
  Carruurtu waxay ka daadanayaan ilmo luul ah,
  I rumayso, naftaadu aad bay u faraxsanaan doontaa!
  
  Xumaanta Koshchei ayaa nagu soo duulay,
  Baba Yaga wuxuu ku soo yaacay hoobiye...
  Waxay si xun ugu karbaashaan gabar kabo-cad oo shaabuug ah.
  Wabiguna ku fatahay baananka!
  
  Laakin ma dhacsanayno wiilal iyo gabdho,
  Waxaan u dagaalami doonaa sida titan...
  Codkeenu wuxuu noqon doonaa mid cad,
  Sida bugle hormuudka ah, durbaan!
  
  Hagaag, orcyadu caqabad naguma aha,
  Troll waalan kuma cabsiin doono...
  Waxaa jiri doona abaalgud weyn oo geesinimo leh,
  Haddi aanu ilmuhu eber ahayn xadgudubka!
  
  Waa maxay abeesada Gorynych ee wiilasha geesiyaasha ah,
  Caqabad naguma jirto, waxaan u heelannahay inaan la dagaalanno xumaanta...
  Waxaan siinay farabadan oo kuuskuus ah,
  Oo waxaanu toos ugu xidhnay maqsinka!
  
  Hadduu goblan xun madfac ka soo tuuro.
  Markaas ayaanu ugu jawaabi doonnaa
  Jooji ceebaynta nimanyahow ,
  Hal mar aan ka adkaano Shaydaanka!
  
  Si aad dagaalka dhiigga u daato, quduus iyo xaq.
  Gabdho geesi ah, wiilal orod...
  Waxaan xukumi doonaa xoogga quduuska ah,
  Aynu ka saarno masduulaagii sharka lahaa!
  
  Ma jiraan xeebo ka farxad badan kuwayada qaaliga ah,
  Aan soo qabsanno balli dhan oo kalluun ah...
  Elfia weyne, soo jiidasho leh awgeed.
  Wiilku wuxuu caddayn doonaa inuu aad u fiican yahay!
  
  Aan dunida ka dhigno mid aad u qurux badan
  Si ay ubaxyada jannada ugu dhex baxaan...
  In kasta oo aan mararka qaarkood si khatar ah u dagaalanno,
  Ka dib oo dhan, riyooyin ayaa rumoobaya iftiinka!
  
  Maya, weligood cadawga hoos geli mayno.
  Aan nidhaahno gabdho, wiilal hore u soco...
  Cagahayaga ayaan ku tumanaynaa ciidanka gaalada.
  Waxaan u soo saari doonaa qaansheegta guuleystaha!
  
  I rumayso, waxaa adduunka jiri doona xagaaga daa'imka ah,
  caruurnimadeena waligeed ma gudbi doonto...
  Faa'iidooyinkii geesiyaasha runtii waa loo heesaa,
  Oo olole guul leh qaado!
  
  Hagaag, markaan ka adkaanno Orks oo dhan,
  Dagaalku wuxuu ku dhamaan doonaa guul la wada leeyahay...
  Naftayda daahirka ah waxay ku noqon doontaa yaab,
  Waxaan kor u qaadnaa seefta, gaashaanka adag!
  Carruurtii ayaa gabay xun qaaday oo miiskii soo fadhiistay. Waxay bilaabeen inay ku raaxaystaan cunista shinbiraha shiilan, duban, iyo kalluunka leh suxuunta dhinaca.
  Dominica ayaa ku biirtay. jeex ayay mindi ku jartay waxayna tiri:
  - Hilib heer sare ah!
  Margarita ayaa luxday:
  - Hagaag, sidee baan u sameeyaa sixirka? Ogow, waa wax aan la kala saari karin tan dhabta ah!
  Gabadha Baroness waxay tiri:
  - Haa , hilib aad u fiican, laakiin ka waran kalluunka?
  Oo waxaan isku dayay gabal. Runtii, cuntadu waxay ahayd mid cajiib ah. Carruurtu way cuneen oo waxay ku farxeen:
  - Waa maxay nooca suxuunta, nooca suxuunta,
  Waxaan jeclaan lahaa inaan wax walba ila qaato...
  Waa wax laga xumaado in miiska aanu sidan oo kale ahayn inta badan -
  Si fudud ayaa loo gowracayaa!
  Mid ka mid ah gabdhihii kabo-la"aanta ahaa , ee tuugsada ayaa weydiiyey:
  Ma heli karaa nacnac shukulaato ah?
  Margarita way qososhay oo ushadeeda ruxday. Iyagoo dul laadlaadsan geed aad u weyn oo sida dabada daa"uuska ah, koojooyinku isla markiiba waxay u yaaceen miiska waxayna isu beddeleen biro qurux badan, xayawaan iyo kalluunka u eg, oo lagu daboolay shukulaato iyo buuxin cajiib ah.
  Carruurtu waxay ku qayliyeen iyagoo faraxsan:
  - Sidee u fiican tani , iyo sidoo kale, waxaan rabnaa jalaatada!
  Isla markaas, dhowr jiir oo waaweyn oo dhogor guduudan leh ayaa ka soo booday cawska liimiga hoostiisa waxayna damceen inay weeraraan carruurta. Baqdin bay gilgileen, dooli kastaaba wuxuu le'eg yahay yeey wanaagsan. Margarita waxay ku dhufatay hillaac ka yimid ushii sixirka iyo faraantiyadii sixirka ee cagaheeda qaawan. Waxayna Dominica sidoo kale adeegsatay usha sixirka si ay u sii deyso pulsar.
  Muraayadaha khamriga ee dahabka ah ayaa ka muuqday jalaatada qani ah, jilicsan oo lagu dhejiyay qaabka ubaxyada yaabka leh. Intaa waxaa dheer, oo leh strawberries, berde, strawberries duurjoogta ah iyo berry kale oo qurux badan.
  Dominika ayaa mutaystay oo xusay, isagoo tilmaamaya galaaska khamriga ugu weyn, kaas oo u soo baxay ma aha oo kaliya dahab, laakiin lagu dhajiyay dheeman. Jalaatada ku jirtayna waxay u ekayd sharraxaad la yaab leh, oo lagu dejiyay dhammaan midabada qaanso roobaadka. Iyo sida ay u qurux badan tahay.
  Margarita waxay tidhi:
  -Waxaad haysataa usha sixirka oo laga sameeyay xididka wadnaha masduulaagii - tani waa dhif. Xagee ka heshay?
  Dominica ayaa si daacad ah ugu jawaabtay:
  - Dagaalka! Tanina waa run iyo geesinimo!
  Oenomaus wuxuu ku heesay isagoo faraxsan:
  Waxaa iska hoogay kii diriray.
  Gabadh qurux badan oo dagaal ku jirta...
  Haddii cadowgu cadhooday -
  waan dili doonaa bashaarka! waan dili doonaa bashaarka!
  Wiilka Dobrynya ayaa ku qayliyey:
  - Maxaad tahay, gabadhey , maxaad sidaas ugu heesaysaa? Waa in aan heesno: wiil xoog leh oo dagaal ku jira! Si aad u saxan, xitaa nin awood leh oo dagaalka ku jira. Waxaan nahay wiilal kaliya oo muuqaal ah, laakiin sannado waxaan ahayn rag!
  Oenomaus ayaa qoslay oo xusay:
  Waxaan nahay carruur weligiin,
  Kaliya sannadaha ayaa isbeddela!
  Dominika ayaa qoslay oo tiri:
  - Halkan waxaan ku yeelan doonaa duni-sheeko iyo isbedel.
  Intaa ka dib, waxay bilowday inay cunto jalaateedii isku qasan. Aad bay u dhadhamisay. Tani waa sida quruxda badan ee ay u noqotay. Iyo dhadhan macaan oo jilicsan ee jalaatada ayaa ku faafay carrabka gabadha.
  Wiilka Dobrynya, ka dib kalluunka iyo hilibka, ayaa sidoo kale si farxad leh u bixiyay jalaatada. Tani runtii waa shay, yummy .
  Carruurtu waxay isku dayeen inay wax u cunaan si ilbaxnimo u eeg oo aanay ka meermeerin. Haa, jalaatada jiirka cuncunka leh waa shay cajiib ah.
  Dominica waxay xustay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  Sidee bay u wanaagsan tahay in la awoodo in la sameeyo sixirka,
  Jiirka xunna u beddel jalaatada...
  Waxaan helnaa shan adag -
  Sameynta wax aan haba yaraatee ahayn in la sameeyo!
  Haddana carruurtoodii ayaa qosol ku jawaabtay. Iyo qaylo qanac ah...
  Sawaxan ayaa cirka ka dhacay. Meel cidhifka ka timid ayaa masduulaa weyn baa duulayay. Meel fog ayuu u muuqday mid yar oo aan cabsi lahayn, inkastoo uu toddoba madax. Oo waxay ahayd nooc bahal ah oo aan waxyeello lahayn.
  Caruurtii intay qosleen ayay bilaabeen in ay isku iloobaan. Tani runtii waa madadaalo. Waxayna sacabka sacabka ugu tumayaan.
  In uu jiro garaac.
  Dominika way qaadatay oo ku tuurtay boomerang iyada oo lugaheeda qaawan. Wuu dul duulay oo bararkii gooyay, xilliga dayrtana quruxdu waxay ku dhufatay tamar ka timid ushii sixirka. Keega weyn ayaa u ekaa qaabka koofiyadda Napoleon, oo ay ka buuxaan poppies, ubaxyo iyo ubaxyo galley ah.
  Carruurtu markii horeba si wanaagsan ayaa loo quudiyay waxayna ku soo dhaweeyeen hadiyadda si xamaasad leh.
  Booqashada wiilka ayaa yiri:
  - Keega waa mid aad u wanaagsan, laakiin waa inaad weli ilaalisaa dhexdhexaadnimada.
  Dominika wuu qoslay oo xusay, isagoo heesaya:
  Cunto karis dhalashadiisa ,
  Waxaan u qoray hambalyo ku saabsan keegga...
  Iyo qoraalka midabka leh ee kareemka -
  Waa waqtigii aad tagi lahayd magaalada San Remo!
  Intaa ka dib, inantii ayaa qaadatay oo mar labaad kicisay boomerang. Wuuna duulay, oo lulay, oo miiqsaday. Inantiina mar kale ayay cagteeda qaawan ku qabsatay oo gabay.
  Ha eegin keega
  Wakhtiga ayaa iman doona marka adiguna aad dhiman doonto ...
  Rooti sinjibiilku wuxuu u dhawaaqayaa sidii xabbad macbadka ah,
  Cunto-cuntada waxaad dhab ahaantii isku qasi doontaa!
  Inantii baroosinka ahayd ayaa si dhib leh u liqday xabbad keeg ah oo koofiyad qaawan leh, dibnaha u leeftay oo ay tidhi:
  - macaan! Laakiin mar dambe kuma habboona.
  Booqashada wiilka ayaa xusay:
  -Ma qaadan doonto waqti dheer in la cayilo.
  Dominica waxay ku heesaysay dhoola cadeyn iyo kaftan:
  Qaadada hooyada , qaaddada aabbaha,
  Iyo ayeeyo sariirta ...
  Iyo dhinaca sariirta!
  Carruurtu, runtii, way cuslaayeen cunista ka dib, waxayna ku dhaceen cawska jilicsan ee liimiga ah, iyagoo sanka ku ursanaya. Nasiib wanaag halkan ma jirin kaneeco ama cayayaan ugaarsada. Kuwii duulay way waaweynaayeen oo ma qaniinin, wax dhibaato ahna kama jirin iyaga.
  Dominica ayaa waydiisay Margarita, inantii hormuudka ahayd sidoo kale way haamisay oo si degdeg ah afka ugu dabooltay calaacashadeeda:
  -Ma seexanaysaa mise?
  Halyeygii xisbigu wuxuu ku jawaabay:
  Waa maxay, gabadhu ma seexan karto xadgudubka iyo welwelka?
  Meel ninkii guursaday wuxuu dhex wareegayaa waddo kayn ah...
  Cawska reexaanta ayuu dhex wareegayaa, waxbana ma yaqaan.
  Iyo kaftan iyo dheel qaddarka habaaray!
  Wiilkii geesiga ahaa ee Dobrynya ayaa durba sanka ka quursanayay.
  Haa, carruurtu waxay soo mareen tacaburro badan.
  Dominika ayaa si kaftan ah ugu heesay:
  Dhib la'aan ayaan hurudnaa,
  Waa run, haa...
  Laakiin markaa, maxaa dhib ah,
  Waanu kacnaa mar dambe!
  . CUTUBKA 9AAD.
  Dominica way kacday oo waxay ka soo baxday riyo sixir ah oo u qaaday adduun is barbar socda. Intaa ka dib, inantii way is maydhay, wayna qubaysatay iyadoo adeegsanaysa qalab dahab ah. Waan cadayday oo aan quraacday.
  Halkaa waxa kula kulmay hablo iyo hablo kale oo ka mid ah kuwa heerka sare ah. Way is gacan qaadeen oo waxay u ekaayeen asluub. Waxa kale oo jiray elves, trolls dheddigga, hobyada dheddigga ah oo u ekaa hablaha, nymphs, qallayl, gabdho bini-aadmi ah, inkasta oo ay yaraayeen. Shirkad qurux badan ayaa soo ururtay.
  Gabdhuhu waxay ku jireen dhar qurxoon iyo dahab, laakiin kabo la'aan, si ay u noqoto mid ku habboon in ay isticmaalaan cagahooda xilliga sixirka. Fasalka sarena, waxbarashadu xoogaa way ka duwanayd - waxay dhegaysanayeen muxaadarooyin uu guumaysigu u jeedinayay qaab dab-damis ah, waxayna qabteen hawlo kala duwan. Waxaa la aaminsanaa in gabadhu ay hore u ogaatay aasaaska.
  Dominica waxay dhammaysay hawlo dhowr ah halkan. Waxay ka soo toogtay ushii sixirka oo isbedel samaysay. Dabadeedna waxay si hoose u sheegtay. Dhowr eray oo isku dhafan ayaa loo akhriyay iyada, Dominika ayaa ku celiyay.
  Inaad noqoto jilaa filim, gabadhu waxay lahayd xusuus cajiib ah, tan iyo markii ay bilawday waxay u baahday inay ku dhawaaqdo wadahadalo badan.
  Wax walbana si fiican ayaan u xasuustay. Laakiin kuwani dhammaantood waa ubaxyo; Waxa ugu muhiimsan, dabcan, waa raadinta farshaxanimada si loo badbaadiyo jinsiga xooggan.
  Oo sidaas daraaddeed Dominika waxay fadhiisatay booska nacnaca, iyada oo ku biirtay lugaheeda adag, murqaha ah oo toosinaysa dhabarkeeda. Oo haddana waxay ku dhex milmay caalam is barbar socda, halkaas oo kooxdoodu ay raadinaysay hab ay ku badbaadiyaan jinsiga xooggan.
  Oo waqtiga oo kaliya. Sababtoo ah meeshaas ayay cidhifkii iyo tuuggii habeennimo ku gurguuranayeen cidhifkii. Labadan shar-wadayaasha ah ayaa horay u fidiyay shabag sixir ah oo ay ku dabooli lahaayeen kooxda kabo-la'aanta ah ee hurda.
  Margarita sidoo kale way seexatay, waxayna ku riyootay ...
  Gabadhii waxay heshay hawshii qarxinta buundada. Markaasay cago-la'aan aaday, oo ku labisan dhar suuf ah oo jeexjeexan, oo boorso dawarsi ah wadata, oo ay sahan tahay. Waa dayrta, cimiladuna aad uma fiicna. Habeenkii waxa jiray dhaxan, cawskuna waxa qariyay dhaxan, kaas oo cagihii inantu ay kaga tageen raad yar oo qurux badan. Waxa ay ahayd mid aad u qoyan oo qabow, oo uu roobku ku daray baraf.
  Suulasha yaryar ee qaybta kabo-la'aanta ayaa buluug u beddelay qabow iyo qoyaan. Laakiin si geesinimo leh ayay hore ugu socotay, xataa xawli ayay qaadaysay.
  Isla markaana waxay ku heesi jirtay;
  Roobku wuxuu kala firdhiyey jajabkii xiddigaha ee cirka.
  Waxay diyaariyeen saami afaysan oo faashiish ah!
  Taangiyada Shabeelku waa qashinka oo kaliya - waa suuq wasakh wasakhaysan ,
  Wehrmacht wuxuu sugayaa guuldarro cadho leh!
  Wehrmacht wuxuu sugayaa guuldarro cadho leh!
  
  Saaxiibkeen Stalin, hoggaamiyaha, waa xoogga malaayiin,
  Waxa uu gacanta ku hayaa feedh granite ah, qoriga dhashiikahana gacantiisa!
  Waxaannu ka adkaan doonnaa ciidanka Sodom.
  Xooggeenu waa kali-talis, nasiib wanaag Dhulka!
  Xooggeenu waa kali-talis, nasiib wanaag Dhulka!
  
  Xisbigayagu ma jiro wax ka muhiimsan oo uu qabto,
  Sida dadka loo badbaadiyo, Wanaagga Dalka Hooyo!
  Goebbels ayaa la qabsaday, cadaabta wax aan macno lahayn,
  Oo waxaa jiri doonta guul, i rumayso, in kasta oo ay jiraan dhammaan shayaadiinta!
  Oo waxaa jiri doonta guul, i rumayso, in kasta oo ay jiraan dhammaan shayaadiinta!
  
  Quruxda Ruushka, waad ogtahay, waxay caan ku tahay awooddeeda,
  Waxay leedahay tid madow oo culus!
  Dagaallada lala galo Faashiistaha dhallinyaradu waxay caan ku noqon doonaan.
  Dalka Iftiinku wuu noolaan doonaa, wuu soo kacayaa!
  Dalka Iftiinku wuu noolaan doonaa, wuu soo kacayaa!
  
  Ha u ogolaan Hitler inuu sanka ka galmoodo Ruushka,
  Ninka shaaribka ah wuxuu u malaynayaa inuu yahay Ilaah qabow!
  Waxaan ku socon doonnaa waddo Berlin ah,
  Maya, ruuxii daahirka ahaa addoon ma noqon doono!
  Maya, ruuxii daahirka ahaa addoon ma noqon doono!
  
  Calankeenu waa casaan, waana midabka dhiigga cadhada leh.
  Qorraxdu mar hore ayay u iftiimaysaa Reichstag!
  Ma jiro hadyad deeqsinimo dheeraad ah oo la siiyo caruurteena qaaliga ah,
  Qalbigu hadduu geesi yahay oo baqdintu jabto!
  Qalbigu hadduu geesi yahay oo baqdintu jabto!
  Markaa Margarita ayaa kor u kacday, iyada oo qabowgu qaniinay cidhibteeda qaawan, ilaa buundada. Hareerahaas waxaa ku yaal silig goglan, waxaana ku yaal munaaradaha qoryaha darandooriga u dhaca.
  Jarmalku waxay cabbaan moonshine waxayna qiiqaan dabka. Margarita ayaa ku soo orday iyaga. Gabadha yar ee miskiinka ah, ee dhogorta leh uma eka cabsi Krauts. Waxaa intaa dheer, qoyaanka iyo qabowga noocaas ah, qofna si dhib leh, marka laga reebo tuugsadihii ugu dambeeyay, ayaa ku dhiirraday inuu kabo la'aan tago.
  Gabadhiina waxay bilawday inay ku layso hees aan dhib iyo raynrayn.
  Waxaan ahay agoon yar oo miskiin ah
  Anigoo kabo la'aan ah ayaan dhex ordayaa barafka dhaxanta...
  Laakin codka inanta ayaa aad u cad.
  Dhaxanta ayay sidii iyagoo xoog ku eryi doonta.
  
  Dagaalku wuxuu hooyaday bam ku qaatay,
  Aabbe, dabcan, waxa loogu yeedhay safka hore...
  Walaal timo xiiran ayaa dhaxanta ka qaboojiyay,
  Walaasha ka wayn waxay dul joogtaa xayndaabka!
  
  Anigoo gaajaysan, waxaan ruugay qolof rooti ah,
  Cagahayga yar-yarna waxa ay ka guduudan yihiin dhaxan...
  Waxaan joogaa meeshii eey tumankii wax ku cunay
  In kastoo gabadhu qurux badan tahay oo qurux badan tahay!
  
  Waxaan qof walba u sheegi karaa geesinimo iyo geesinimo,
  Taasi, dabcan, dagaal ha la habaaro...
  Dhib malahan waxa aan u dagaalamayno,
  Shaydaanka bahalnimada ah ayaa eedda arrintan iska leh!
  
  Oh, inanta lugaheeda ayaa dhibban,
  Waxayna aad uga xanuunsadaan qabowgan...
  Waxaan jeclaan lahaa in dhawaan uu waagu u baryo Mayga diiran,
  Allow baallaha ifaya baa duula!
  
  Waxaan rabnaa inaan dhulkeena hooyo ka dhigno mid aad u qurux badan,
  Laakin gaajo, dhaxan, dabeylo iyo dabeylo...
  Halkee u socotaa, nasiib darro Ruushka?
  Masiirka sidaas u adag!
  
  Waxaan ahay gabar, kaliya ilmo,
  Waxaan ku guuleystay inaan la kulmo wax badan...
  Waxaan ka shaqeeyay ku dhawaad sariirta,
  Waxaan wax ku bartay afar ama shan kaliya!
  
  Waa maxay sababta murugadani iigu timid?
  Masiirka naxariis darrada ah ee qalbiyada jabay...
  I rumayso, xumaanta caynkaas ahi way dhacday.
  Waxa u muuqda wax yar oo taasi waa dhamaadka!
  
  Laakin gabadhii harqoodku hoos jirtay ma jabin.
  Way ku guulaysatay inay is diyaariso wayna socotaa...
  Waa ilmo yar oo duqnimo ka fog.
  Waxayna ku raaxaysataa inay cago-la'aan ku tunto!
  
  Raadka inan yar ayaa qurux badan,
  Raphael wuxuu ku sameeyay sawiro iyaga ...
  Oo waxaan aaminsanahay in kan yar uu farxi doono,
  Rabbigu wuxuu arki doonaa carruurtiisa, i rumaysta!
  
  Waa sababta aan heesta ugu luuqeeyo
  Ammaanta Ilaaha Rabbiga ah Masiixa...
  Waxaan aaminsanahay in meeraha uu noqon doono janno
  Oo waxaan la kulmi doonaa aabbahay, i rumayso!
  
  Markaas wakhtigu wuu iman doonaa oo way soo kici doonaan.
  Yaa dhintay, yaa dhintay iyo yaa bukay...
  Oo waxaa jiri doona farxad gabow iyo carruurnimo.
  Sababtoo ah Ciise ayaa rabay!
  
  Haah, Ilaah hortiisaan ku jilba joogsan doonaa,
  Waxaan ku buuxin doonaa sabuurkan farxadda iftiinka...
  Magaca jiilalka soo socda oo dhan.
  Waxa laga adkaan doonaa wuxuush dambiilayaasha ah!
  
  Markaas gabadhu waxay ku jiri doontaa farxad weligeed ah,
  Iyo dhamaan shucuubta Dhulka Hooyo...
  Cimilada xun ayaa meesha ka bixi doonta,
  Dadkeenu ma jabi doono!
  
  Way isdhaaftay, jilba joogsatay,
  Dhunkaday iskutallaabtii qalinka...
  Wax yar ayay u qabatay Ilaahay, sida muuqata
  Ciise samada ayuu nooga soo degay!
  
  Waxaan mar dhow la joogi doonaa Ilaaha Qaadirka ah,
  Gacantiisa quruxda badan ee jacaylka...
  Fikirkeenu kor ha u duulo
  Xoogna wuxuu ku jiraa canugnimo, feedh xoog badan!
  
  Haddana waxaan akhriyey ducada,
  Waxay tidhi, Ilaahayow, i cafi...
  Hadda isaga ayaanu la joognaa,
  Aniga iyo Masiixa, i rumaysta, ayaa jidkayaga ku jirnaa!
  
  Oo annagu isaga oo cudud leh ayaan jannada la geli doonnaa.
  Roob dahabi ah ayaana ka da'i doona halkaas...
  Rabbigu wuxuu muujin doonaa wanaaggiisa.
  Oo cadowgana wuu gariirayaa.
  
  Ugu dambeyntii, farxad ayaa ka jirta adduunka,
  Waxaynu sugaynay muuqaalka Masiixa...
  Waxaan u duulnaa sida malaa'igaha diyaafadda hawada.
  Jacaylka Rabbigu waa dhalaalaya oo daahir ah!
  Gabaygaas oo kale ka dib, Naasigii ayaa qiiro galay oo u daayay inantii nasiib-darrada ahayd in ay is kululayso oo ay shaah kulul siisay. Margarita waxa ay qorshaysay in ay si degan ugu xidho walxaha qarxa oo isu ekeysiiyay rooti rooti ah oo ay ku jirtay shandadeeda tareenka hoostiisa, laakiin wakhti ma ay helin - way kacday.
  Habeenkii tuuggii iyo goblankii aad bay isugu dhawaayeen. Goblinku wuxuu lahaa barar halkii san ah, weji xun oo xun iyo barar dheer. Wuxuu kaloo aad u dheer yahay, ilaa saddex mitir. La yaab ma leh inuu shabagga jiiday. Nightingalena waxa uu ahaa nin buuran, casaan ah oo dhabannada hamster-ka leh, ilko hore ka soo baxay isla markaana ku labisan dirays qaali ah oo bilado wata. Hagaag, oo lagu daray shaarib, nooca Prussian-ka.
  Tuuggii Nightingale ayaa markii uu arkay in weerarkii lama filaanka ahaa uu socon waayay, waxa uu laba farood afka saaray oo uu damcay in uu fooriyo.
  Dominika waxay siisay laad guri wareeg ah oo cidhib qaawan wadata. Tuugiina xanuun buu ka ciyaa. Xataa dhiig buu ka tufay.
  Goblankii ayaa budhkiisii lulay. Wiilkii geesiga ahaa ee Dobrynya ayaa soo booday oo timaha ka qabtay goblinkii oo dhabarka ku dhacay oo isku tuuray. Goblinkii waxa uu ku dul dhacay geed aad mooddo cactus ubaxyo leh oo si aan dhego lahayn u qayliyey. Oo cidiisiina waxay u ekayd dameer banjoog ah.
  Margarita way dhoola cadaysay. Nightingale ayaa mar kale isku dayay in ay foodhiso markii Dominika uu jilibka kaga dhuftay garka. Wuuna xiiqay.
  Wiilkii geesiga ahaa ee Dobrynya ayaa ku heesay:
  Goblankii ayaa na weydiiyey,
  Waxaad camo ma soo socotaa
  Ku wajahan magaalada -
  Waxaan leenahay waxyaabo aan sameyno!
  Goblinkii ayaa mar kale isku dayay in uu kooxda la weeraro. Wiilkii geesiga ahaa ayaa dharbaaxadii ku dhuftay, wuxuuna mar kale ku tuuray ninkii weynaa, sababtoo ah Dobrynya ma laha awood ilmo. Wax walbana waxay u muuqdaan inay shaqeynayaan.
  Goblankii ayaa haddana soo fidiyay. Si tartiib ah ayuuna u kacay. Carruurtu way tooseen oo waxay bilaabeen inay koollo dahab ah ku tuuraan shaydaanka dhiiqada ah. Way garaaceen oo qayliyeen. Oo garaacid.
  Margarita waxay ruxday ushii sixirka. Koonkiina waxa ay bilaabeen in ay keega isu beddelaan, waxa ay si dhab ah u mareen goblinkii kareemka, taas oo keentay in uu u lumo sidii xabo oo digsiga shiilan.
  Dobrynya Nikitich wuxuu kor u qaaday tuuggii Nightingale gacmihiisa fidsan wuxuuna ku tuuray geed geed oo culus oo koofiyado lacag ah leh. Dharbaaxada, Nightingale wuu shilmi doonaa oo ruxi doonaa, isaga oo ku qasbi doona inuu ka tanaasulo rooxaanta, ama taa beddelkeeda, uu soo tufo dhiig.
  Wiilkii Dobrynya ayaa ku heesay:
  - Nightingale tuug, waxaad tahay sharfale.
  Oo aad wejiga kaaga dhufan ...
  Hadda waad dhimatay, faqash yahow .
  Adiguna dila, fooriye!
  Ka dibna inta uu qaadan karo ayuu feedhkii kaga dhuftay madaxa. Nightingale tuuggu wuxuu leeyahay dhawaqa dhegihiisa. Waxayna Dominica farta ku fiiqday ushii ay ku lahayd goblin-ka, iyo sida ay u tuurtay sixir qalafsan oo isbeddel ah. Oo waxay ka dhigi doontaa awood dilaa ah oo ay ku jiraan qulqulo tamar ah.
  Dabadeedna ... Waxaa jiray nin timo badan oo saddex mitir ah, oo hadda meeshiisii waxaa yaalay miis ay ku raran yihiin dhammaan noocyada cuntooyinka hodanka ah iyo macmacaanka cajiibka ah. Oo udgoonka noocan oo kale ah ayaa ka soo baxay jikadan yaabka leh.
  Dominica ayaa Twitter ku soo qortay:
  - Kuwani waa isbeddello iyo mucjisooyin mucjisooyin;
  Waxaan si fudud u aragnaa janno wax kasta oo jannada ah...
  Quruxda ifaysa meel walba ,
  Rabbiga ciidammadu ha sarakaco!
  Dhab ahaantii, miiska dul jiifay dahab iyo oranji, cajiib ah, saxaarad bir ah oo dhalaalaya oo keega ah, oo leh kareemyo daraasiin ah oo midabyo kala duwan ah iyo hooska, iyo sidoo kale cuntooyin kale oo aad u cajiib ah, iyo caraf udgoon, dhammaan kuwa ugu macaan .
  Iyo sida quruxda badan ee donuts, oo lagu daadiyey budo cajiib ah. Ma jiro wax dheeraad ah oo ku dara ama kala goynta halkan. Ookiyaaleyaal lagu buufiyay cocktails laga sameeyay casiirka kala duwan, oo leh buuxinta cajiibka ah ee ka naxay caraf udgoon iyo naqshado macaan oo dhalaalid leh. Oo noocee ah burooyinkeeda ayaa jiray?
  Margarita ayaa dhoola cadaysay iyada oo wareersan oo yaabban ayay tidhi:
  -Ibliis baad rogtay! Hagaag, ha ka welwelin ! Waa inaad awood u yeelatid inaad sameyso wax sidan oo kale ah!
  Dominica, oo wareersan, ayaa waydiisay:
  - Ma adagtahay?
  Inantii qolo qolo ayaa ugu jawaabtay:
  - Haa, ku dhawaad wax aan macquul aheyn! Oo waxaad awooday inaad sameyso wax sidan oo kale ah.
  Dhanka kale, tuuggii nightingale ayaa mar kale isku dayay inuu foodhiyo. Wuuna ka fujiyay dhabankiisii ballaadhnaa ee hamster-ka u ekaa. Laakiin wiilka geesiga ah, isla markii uu qaato, wuxuu ku dallaci doonaa caruurnimadiisa, laakiin dilaaga ah, sida dubbe, feedh. Firiyihii, jidka, wuxuu garaacayaa wax ka badan hal mar, waxay u egtahay mid la garaacay, ilig dahab ah oo la tuuray.
  Oo kor buu u duulay. Wuu isdul taagay oo kala bixiyay sidii qof la garaacay. Laakin haddana intuu soo booday ayuu mar kale faraha afka saaray oo afuufay. Laakiin halkii foori, waxa soo baxay oo dhan waxay ahaayeen feedh naxariis leh . Waana wax aad u qosol badan. Caruurtii way qosleen. Tuuggii Nightingale ayaa ku dhawaaqay:
  "Waan ku liqi doonaa isla markiiba, waan ku liqi doonaa, waan ku liqi doonaa, uma naxariisan doono!"
  Isaga oo ka jawaabaya, Dobrynya, wiilkan geesiga ah, ayaa cirib qaawan ku laaday garka Nightingale. Ilkihiina mar kale ayay duuleen. Intuu gacmihiisii dibadda u soo saaray ayuu tuuggii madaxii dib u tiirsaday.
  Dobrynya ayaa qaylisay:
  Oo yaannu dagaalka ku helaynaa, yaase dagaalka ku heli doonnaa.
  Kaftan mayno taas, waxaan dilaynaa gadfly!
  Waxaan kuu dili doonnaa sida gadfly oo kale!
  Dominica waxay farta ku fiiqday ushii sixirka ee Nightingale tuuggii laga adkaaday. Margarita waxay tidhi:
  - Ma rabtaa inaad isagana beddesho?
  Gabadha Aktarada ah ayaa luxday:
  - Ha jiraan ugu yaraan wax faa'iido leh!
  Inantii xisbigu waxay ku heesi jirtay:
  Wiilkii waxa lagu xidhay jadwal bir ah,
  Oo waxaan cunay hal shay oo caafimaad qaba...
  Culayska culus awgiis, weerar kedis ah ayaa u dhacay.
  Oo waxay noqotay caqli-yaqaan internet-ka ah oo awood weyn leh!
  Ka dibna Dominica ayaa miiqantay, iyada oo samaynaysa shaxan siddeed ah oo leh usha sixirkeeda.
  Hadda, meeshii tuugta Nightingale, waxaa ka soo muuqday buur dhan oo nacnac ah, dhaanto iyo qaybo jalaatada ah.
  Qosol farxad leh ayaa la maqlay, carruurtuna waxay bilaabeen inay ka boodaan cawska. Waxay ahaayeen kuwo qurux badan, laakiin dhuuban, jeexan, iyo dhaqan ahaan kabo-la'aan. Oo hunguri weyni ay ka qaadeen daawayntii, taas oo tuugta Nightingale iyo Goblin Swamp ay u jeesteen. Margarita waxay ku foodhisay faraheeda oo ku qaylisay:
  - Jooji, niman iyo gabdho! Waan ku fahmay, waad gaajaysan tahay ka dib markii ay qafaasheen kuwan sharka ah, laakiin marka hore gacmaha iska dhaq.
  Iyo sida uu hillaac uga soo dayn doono usha sixirka. Wiilashii waxa ay ku qasbanaadeen in ay u cararaan togga, iyaga oo ciribta buluuga ah ay biliglayso. Dhab ahaantii, waa edeb darro in lagu cuno cunto gacmo wasakhaysan.
  Dominica ayaa weydiiyey:
  Maxay yihiin kuwan, maxaabiista iyo maxaabiista Nightingale iyo Goblin?
  Margarita waxay luxday madaxeeda dhalaalaysa:
  - Haa dhab ahaan! Waanu soo furanay. Si sax ah, adigaa ahaa kii i soo daayay. Oo tani waa mid aad u fiican .
  Waxaa jiray in ka badan boqol carruur ah, wiilal iyo gabdho. Sida caadiga ah, waxaa jira saddex jeer wakiillada jinsiga caddaaladda ah marka loo eego jinsiga xooggan.
  Dominica ayaa si yaab leh u weydiisay:
  - Halkan dhamaantood waxay u muuqdaan kuwo aan ka badnayn laba iyo toban jir. Waa maxay, tuugadani may dilin dadka waaweyn?
  Margarita ayaa sharraxday:
  - Maya, dabcan, sidoo kale waxay dilaan dadka waaweyn. Kaliya xoreynta ka dib ayaa dadka waaweyni helaan jirka carruurta. Sida ay ahayd, tusaale ahaan, Dobrynya Nikitich. Anigana sidoo kale, waxaan weli u ekaa gabadh.
  Aktarada ayaa tiri:
  - Carruurnimada weligeed ah, sida sheeko cirfiid ah, waa wax weyn ! Waxaad xitaa dhihi kartaa - qabow!
  Margarita way qaylisay, oo ilkaheeda fuushay:
  - Haa, kuwani waa adduunyo cajiib ah oo wax walba ay aad u qabow yihiin . Laakiin waxaa jira khataro badan halkan. Gaar ahaan, waxaa jira dad aad uga khatar badan goblanka iyo Nightingale tuugta.
  Dominica ayaa si hoose u weydiisay:
  - Yaa, tusaale ahaan?
  Inantii qolo qolo ayaa aamustay:
  - Haweeney da' ah Shapoklyak!
  Gabadha Aktarada ah ayaa Twitterkeeda ku soo qortay:
  Si fiican loo sameeyay, si fiican loo sameeyay, ayeeyo waa hogaamiyaha!
  In lala saaxiibo waxay la mid tahay yaxaaska oo kale!
  Inantiina way soo qaadatay oo ku tuurtay koofiyadda faraha lugaheeda oo qaawan. Waxay ku dhufatay masruuf. Cayayaanka ayaa qarxay, isagoo u kala firdhiyey konfetti.
  Margarita ayaa xustay, iyadoo madaxeeda ku ruxaysa laalaabka dahabka ah:
  - Ma fiicna in la dilo noolaha!
  Dominica waxay tiri:
  - Laakiin waa uun cayayaan!
  Margarita ayaa ku heesay jawaabteeda:
  - Waxaad candhuuftaada ku tufaysaa dabaysha.
  Ha burburin cayayaanka ama qudhaanjada...
  Xataa ha jabin laanta kaynta -
  Dhammaan nolosha adduunku waa hal qoys!
  Gabadha Aktarada ah ayaa qeylisay, iyadoo ilkaheeda fuushay:
  - Aniga, adiga, isaga, iyada - dhammaan dalka oo dhan,
  Wadajir qoys saaxiibtinimo ah!
  Erayga annagu, boqol kun oo I!
  Carruurtu waxay isku maydheen togga dhexdiisa. Haddana waxay u ordeen cuntadii iyagoo faraxsan oo dhalaalaya.
  Dominica iyo Margarita waxay si wada jir ah u wada xaaqeen, miiskana wuu sii dheeraaday. Hadda waxaa jirtay meel bannaan oo qof walba uu ku fariisan lahaa.
  Carruurtii oo cago qaawan ayaa fadhiistay oo ku heesay codkooda cad:
  Maro-miisku waxay u faaftaa sida baraf oo kale
  Wanaaggiina waa la dhigay...
  Carruurtu dhammaantood way guulaysan doonaan,
  Oo ka soo dubay Cheburashka!
  Dabadeed, waxay bilaabeen inay wax cunaan. Halkaan waxaa jooga caruur aad u qurux badan, xitaa haddii ay la daalaan gaajo iyo baahi.
  Dominica iyo Margarita, tan iyo markii ay si fiican u quudiyeen, iyaga oo aan ka fikirin laba jeer, waxay bilaabeen qoob ka ciyaarka. Oo aynu ku tumanno cagahaaga qaawan ee gogosha leh, ee madoobayn.
  Gabdhuhu waxay ku heesi jireen codkooda;
  Waxaan ku dhashay dal cirfiid ah
  Halka gabdhaha oo dhan ay aad ugu dagaalamayaan...
  Shaydaanku kama adkaan karo Aabbaha,
  Sharafta hooyadayada Ruushka!
  
  Waxaan awood u yeelan doonaa inaan difaacno Rus quduuska ah,
  Oo si kasta oo uu cadawgu u naxariisto oo uu dhagar u yahay...
  Waxaan si adag u garaaci doonaa kuwa naga soo horjeeda,
  Oo ruuxa Ruushka ee seeftu waa la ammaani doonaa!
  
  Ruushka, kani waa dalkaygii hooyo,
  Quduus iyo dhul qurux badan...
  Quruumaha oo dhammi waa hal qoys,
  Gabadhuna weligeed way yar tahay!
  
  Waxaan ku difaaci doonaa dalkeena hooyo dagaalo,
  Hal fursad ma aha cadowga sharka leh ...
  Korkeena waxaa yaal keruub baal dahab ah.
  Aynu hadyad siino askari Ruush ah!
  
  In Russia wax walba waa fiican yihiin, wanaagsan,
  Doonistayaduna way ka xoog badnaan doontaa birta...
  Wiilku waxa uu gacanta ku haystaa seeb adag.
  Waxaana halkaas ka taliya Jaalle Stalin!
  
  Dadku waxay jecel yihiin dhulkayga Hooyo,
  Waxaan ka dhigi doonaa mid aad u qurux badan weligeed ...
  Aabbaha laguma xadi doono ruble,
  Oo Ilaaha Svarog waa Masiixa weyn !
  
  Dalkeygiyo hooyo sharaf,
  cadowga ku baabi'in doonnaa dagaalka ...
  Lada Hooyada Ilaah waa qaali,
  Cadawga Ruushka ha helaan soo bixitaankooda!
  
  Haddii loo baahdo, waxaan daadin karnaa dhiigga cadowga.
  Ruushka jilbaha looma dhigi karo...
  Ugaadhsaduhu wuxuu dhawaan isu beddeli doonaa ugaadh,
  Hogaamiyaha weyn, Lenin, ayaa nala joogi doona!
  
  Waxaan ka adkaan doonnaa baaxadda bannaan ee bannaan,
  Waxaan siin doonaa farxad, farxad caalamka oo dhan...
  Moscow xitaa way ka sareysaa Rome lafteeda,
  Iyada oo awooddeeda aan isbeddelayn ee dagaalka!
  
  Marka uu dagaalku soo galo dhulkeena dhalaalaya.
  Waxaan tusi doonaa Fuhrer dabeecadeena xoogga leh...
  Ruushku wuxuu heli doonaa khidmad deeqsinimo ah,
  Qorraxda waynu ka sarraynnaa, geedahana waynu ka qurux badan nahay!
  
  I rumayso, Rus 'ma ahaan doono burbur,
  Horde jilbaha noo dhigi maayo...
  U halgama dalkiina hooyo hana ka cabsan,
  Ruushku daciifnimo iyo caajisnimo ma yaqaan!
  
  Dalkeena qaaliga ah wuu soo kici doonaa,
  Wuxuu tusi doonaa caalamka oo dhan xooggiisa...
  Shaydaankuna waa la dumin doonaa
  Cadawga Aabaha wuxuu ku dumayaa qabriga!
  Sidaas ayaa hablihii oo cagahooda qaawan ku boodboodaya oo sida shaydaanka oo kale u wareegaya, ay bilaabeen in ay guuxaan oo ay ku boodaan laba weerar.
  gabdhaha quruxda badan ee halkan jooga . Iyo sida ay u qaylinayaan, iyagoo kor u boodaya.
  Hagaag, okay, carruurtu wax bay cunaan oo weliba wax iyaga u gaar ah ayay heesaan. Waxayna u sameeyaan si aad u wanaagsan. Waa heesahooda. Oo waxay u wareegaan sida kor wareega.
  Gabdhaha heerka sare ah.
  Laakin markaas waxaa samada ka soo muuqday balastar aad u weyn, sida masduulaagii dhabta ahaa. Oo baalasheedana aad bay u waaweynaayeen, oo waxay u dhalaalayeen sida dahab lagu xardhay dhagaxyo qaali ah. Waxayna u muuqatay mid cajiib ah oo qurux badan. Kuwani waxay ahaayeen run ahaantii, si daacad ah, dhicin, kuwaas oo ahaa kuwo aad u weyn, sida dinosaurs.
  Dominica waxay tiri iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Halkan kuma arki doontid wax mucjiso ah. Cajiib!
  Margarita ayaa qososhay oo ku jawaabtay:
  - Haa, runtii kuwani waa arthropods oo yaabban. Laakiin tani maaha waxa ugu yaabka badan. Waxaa jira waxyaabo kale oo badan oo aad u fiican.
  Dominica ayaa ku heesay:
  Laakiin buug ama matxaf midna,
  Ma bedeli doonaan saaxiibadayada!
  Oo inanta ka timaadda usha sixirka ayaa sii deyn doonta qoryo. Oo muraayadaha is biirsaday ayaa soo muuqday. Waxayna caruurtii soo weerareen.
  Sidaas ayey wax walba u fiicnaadeen . Iyo nooc ka mid ah muusiga ayaa madaxayga ku ciyaara.
  Iyo sidee Dominic iyo Margarita aysan u heesi karin;
  Quruxdu waxay ku weeraraan kabo-la'aan,
  Way ordayaan, hablaha wanaagsan...
  Haddii aad u baahan tahay inaad gacantaada ku garaacdo Fritz,
  Mise waxay ku dhuftaan qoriga dhashiikaha!
  
  Gabdhuhu ma awoodaan inay shakiyaan
  Waxay aasi doonaan Naasigii dhintay...
  Oo si adag ayay cagihiisa uga eryi doonaan .
  Oo meel ay yeeydu si bahalnimo ah ugu qayliyaan!
  
  Ruushka, kani waa kelmad askarta,
  Marka, i rumayso, ma helayso qaboojiye ...
  Inkastoo mararka qaarkood xaaladdu ay tahay mid mugdi ah,
  Meesha sharka madow ee Qaabiil ku guulaysto!
  
  Ha rumaysan, xubnaha Komsomol ma cararaan,
  Oo haddii ay ordaan, ka dibna kaliya inay weeraraan ...
  Oo dhammaan Nazis waa la dili doonaa hal mar,
  Fuhrer-na waxa loo sara kicin doonaa googooynta!
  
  Ruushka, kani waa dalkaygii hooyo,
  Way dhalaalaysaa, si fudud ayay u qurux badan tahay...
  Ku alla kii fulay ah ma istaahilo xataa ruble.
  Oo, waad ogtahay, in dagaalyahan lala doodo waa khatar!
  
  Laakin ogow inaan jabin doono faashiistaha.
  Xumaanta carshiga kuma talin doono...
  Korkeena waxaa yaal keruub baal dahab ah.
  Oo Ilaaha Svarog la weynaanta taajkii!
  
  Qofkii fulay ah, i rumayso, waa addoon daciif ah.
  Masiirkiisu waa mid - inuu u adkaysto cayda...
  Maanta makaanik baad tahay, berrina waxaad tahay hormood.
  Adiguna waxaad garaaci kartaa dhabarka dadka kale!
  
  Gabdhuhu waxay leeyihiin xoog, si fudud volcano,
  Mararka qaarkood waxay si xoog leh u burburisaa buuraha...
  Dagaalku wuxuu ku socdaa duufaan xun,
  Geeriduna si badheedh ah ayay u goysay bini'aadamka!
  
  Si daacad ah ayaan idiin sheegayaa, geesiyaal,
  Waan xooganahay marka aan nahay Ruushku midoobey...
  Waxaad u baahan tahay cunto fudud si aad u raacdo fargeetada iyo mindidaada,
  Waxaan nahay geesiyaal aan laga adkaan dagaallada!
  
  Waa maxay rumaysadkeenna xagga Rabbi Masiix,
  Inkastoo aan sidoo kale ixtiraamno Lada...
  Jaalle Stalin waa sida aabbahay oo kale,
  Oo waxaa jiri doona meel janno shuuci ah!
  
  Kii mar dhintay waa la soo sara kicin doonaa
  Waxaan noqon doonaa kuwo aad u qurux badan oo caqli badan ...
  Ninkuna, dabcan, aad buu u hanweyn yahay.
  Inkastoo mararka qaarkood uu ku hadlo wax aan jirin!
  
  Jacaylka, Aabbeheennu waa sida xiddig oo kale,
  I rumayso, waligeed ma bixi doonto...
  riyo weyn ayaa rumoobi doonta
  Waxaa jiri doona nabad iyo farxad caalamka oo dhan!
  
  Waan jeclahay Maria, waxaan u ixtiraamaa Lada si muqadas ah,
  Svarog waa quruxsan yahay Perun waa weyn ...
  Waan jeclahay Jesus iyo Stalin,
  Wajiyada quduuska ah ee astaanta waa qaali aniga!
  
  Goorma ayaa janno dhab ah jiri doonta?
  I rumayso, dhammaan rajadaadu way ku rumoobayaan.
  Qalbigaaga u dhiibo dalkaaga Hooyo,
  Wax walba way fiicnaan doonaan, way ka xoog badnaan doonaan sidii hore!
  Intaa ka dib, ugu dambeyntii, carruurtii la sii daayay ayaa cunay. Ka dib waxaa loo sameeyay qayb ka mid ah. In ka badan boqol wiil iyo gabdho.
  Waxayna u baxeen socod. Dobrynya ayaa xustay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Way dagaalami doonaan, waan hubaa!
  Wiilkii geesiga ahaa ayaa ku booday masduulaagii.
  Oenomaus wuxuu yiri:
  - Goosashada noocaan ah waxay u socon doontaa si tartiib tartiib ah. Waxaan aad ugu dhaqsaha badan nahay jiidooyinka. Iyo halkan sidoo kale waa inaad ogaataa goorta la joojinayo.
  Carruurta waa la dhisay. Kaliya hal baroosin ayaa si wanaagsan oo xitaa raaxo leh u lebbisan. Inta soo hartay waxay u ekaayeen kuwo tuugsada, rag rag ah oo dhallinyaro ah . Si kastaba ha ahaatee, aad bay u jilicsan tahay inaad ku dhaqaaqdo kabo-la'aan.
  Dominica waxay tiri:
  - Haddii gabadha baraxdu socoto, kabaheeda qaaliga ah waa la dumin doonaa oo kala go'i doonaan. Ma laga yaabaa inaad noqoto qof caga-cad sida dadka kale?
  Barooskii ayaa ku jawaabay:
  - Ma sugi kartid! Si fiican iigu soo dir aabbahay, Duke, wuxuu ku siin doonaa abaal-marin, kumana yeeli doono!
  Margarita waxay ku nuuxnuuxsatay Dominica:
  -Waxaad leedahay awood dabiici ah oo sixir ah. Haddaba kaalay aan isla qaadanno oo aan u dirno eedaymo dhalaalaya, oo inanta ku tuurno qalcaddii aabbaheed!
  Aktarada ayaa tiri:
  - Ka warran abaalgudka?
  Margarita way qososhay oo tiri:
  - Hagaag, waxay ku siin doonaan boorso dahab ah, markaa taasi runtii wax badan ma tahay? Intaa waxaa dheer, waxaan dahab ka samaysan karaa geedaha caadiga ah iyo koollada, adigana sidoo kale!
  Dominica ayaa ku qaylisay:
  - Waayahay! Markaa waxaan nafteena ka iibsan karnaa dukedom!
  Inantii qolo qolo ayaa diiday:
  - Waa mamnuuc! Dahabka sixirka waa mamnuuc in la geliyo wareegga, haddii kale waxaa jiri lahaa wax ka badan birta. Waad fahantay, sicir-bararka lacagta qaaliga ah!
  Dominica waxay tiri:
  - Tani ma la mid tahay hyperboloid-ka injineerka Garin?
  Margarita ayaa luxday:
  - Wax la mid ah. Waxaan akhriyey buuggan markii aan yaraa. Haa, ka dibna heerka dahabku wuu dumay, waana cabsi .
  Enomai wuxuu xusay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Laakin weli, ma laga yaabaa in ay kor u qaaddo baroornimada? Si aanay u noqon mid laga yaqyaqsoodo!
  Dobrynya ayaa luxday iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Haa, waxaanu samayn doonaa tan hal mar.
  Aan siino wax qabow!
  Baroness ayaa mar kale ciribta cawska ku dhufatay oo qaylisay:
  - I gee aabahay! Mise dhammaantiin waa la dili doonaa!
  Carruurtu way wada qosleen.
  Isla markiiba waxa cawska hoostiisa ka soo muuqday glome koofiyad sita. Waxa cad in uu weli aad u yar yahay, oo aan gadh lahayn. Laakin gacanta sixirka ku haysta.
  Cod yar ayaa yiri:
  - Haddana waxaan maqlay cod gabadh xamaasad leh. Ma laga yaabaa in la joogo waqtigii wax lagu baran lahaa?
  Baroness ayaa qaylisay:
  - Kaliya tijaabi, nuugiye !
  Waxayna isku dayday inay gnome ku dhaqaajiso cagteeda kabo leh. Ushiisii sixirka ayuu ruxay. Gabadhii iyo wiilki dadka hore ka mid ahaa ayaa la waayay.
  Dominica ayaa ku dhawaaqday:
  - Waayahay!
  Margarita ayaa luxday:
  - Kani waa wiil yar. Nooc gaar ah oo gnome ah oo hibo u leh sixirka. Hadda wuxuu u kaxaystay inantii quruxda badnayd in la koriyo. Baronimadana sida muuqata waa in ay bartaan dhaqanka, asluubta oo u shaqeeyaan si damiir leh.
  Enomai ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya:
  - Oo waxaan damcay inaan dharbaaxo! Oo sidaas daraaddeed, culaysku garbahaaga ayuu ka saaran yahay.
  Dobrynya ayaa soo jeedisay:
  -Ma aadaysaa Qalfoofka? Markaa waxaa laga yaabaa in la gaaray waqtigii lagu dhufan lahaa wadada.
  Margarita waxay tidhi:
  - In yar oo u dhow waxaa jira qalcaddii saaxiradda sharka ah ee Bastinda, oo leh qalab kale oo laba iyo toban ka mid ah - jiir huruud ah. Tani waa waxa ay ahayd in aan qabsanno.
  Waxaa intaa dheer, waxaan horey u haysanay ciidan yar, oo ka badan boqol nin. Waxaa ka mid ah geesiga Phoenix Falcon. Isaguna waa wiil, laakiin xoog badan.
  Dobrynya wuxuu yiri:
  - Waan ogahay Phoenix. Sidee baa loo qabtay?
  Inantii qolo qolo ayaa ugu jawaabtay:
  - Dhagar ahaan, sidaada oo kale. Laakiin hadda waxaan haysanaa ciidan, waxaanan weerari doonnaa qasriga Bastinda!
  Dominika waxay la ciyaartay nabarkeeda caloosha. Dabadeed intay qaadatay ayay suulasha qaawan ku burburisay lows cawska dul jiifay. Buskii bay tuurtay, oo afka qabsatay, oo ilkaheedii xoogga badnaa ku ruugtay oo qaboojisay:
  - U tag weerar? Hagaag, waan jeclahay fikradan. Inkastoo, magaca Bastinda uu i xasuusiyo sheeko-caruureedka carruurta. Miyaanay ahayn tii aan waligeed is dhaqin?
  Margarita ayaa madaxa ruxday:
  - Aniguna waan garanayaa sheekadan cirfiidka ah. Maya, kani waa saaxir ka yara duwan. Waxay haysataa ciidan dhan oo jiir ah. Waa hagaag, iyo sidoo kale orcs calooshood u shaqeystayaal. Artefa CT oo leh jiir ayaa awood weyn siiya jiirka, sidaa darteed ...
  Gabadhii qolo qolo ayaa dalbatay:
  - Carruur! Ka soo saar cirbadaha ka soo baxa spruces lacagta ah ee dhow, waxaad arki doontaa ugu dhakhsaha badan marka aan galno geedka geedka. Tani waxay samayn kartaa hub wanaagsan.
  Dadkii waxay ku jawaabeen:
  - Wax walba waan samayn doonaa, badbaadiyaheena!
  Kooxdiina way dhaqaaqday. In kasta oo ay gabdhaha saddex jeer ka badnaayeen wiilasha, haddana waxay yaqaaniin sida loo maro. Oo waxay kor u qaadeen suulasha cagaha. Isla mar ahaantaana, muusig ayaa ciyaarayay.
  Kooxdu waxay dhaqaaqday socodkii. Halkan, markii ay wax cuneen, qaar ka mid ah wiilasha ayaa si aad ah u hammiyay, laakiin habluhu waxay bilaabeen inay garaacaan durbaannada guryaha lagu sameeyo oo ka samaysan caleemaha dasarka , dareenka ayaa noqday mid farxad leh.
  Carruurtu waxay ku tunteen qaab dhismeed. Dominica waxay u maleyneysay inay ahayd sida filimka ku saabsan Malchish-Kibalchish . Waxa kale oo jiray niman kabo-la'aan ku socday. Laakiin sabab qaar ka mid ah ma jirin gabdho filimka Soviet. Tani waa xitaa la yaab leh, tan iyo markii ay hoos timaad nidaamka Casaanka waxay si joogto ah ugu adkaysteen sinnaanta jinsiga.
  Oo waxaa jira gabdho badan oo halkan jooga, oo waxay la mid yihiin dagaalyahannada dabiiciga ah ee ku dhashay socodka - qayb ahaan dadka, qayb ahaan qoyska elf, sida laga arki karo dhegahooda lynx. Hagaag, nooc ka mid ah matriarchy.
  Carruurtu way soo dhaqaaqeen, isla markaasna, waxay bilaabeen inay heesaan, iyagoo aad mooddo mid aan tan lahayn.
  Elfia waa wadankeena caqli badan,
  Xukunka Boqorka Masiixa...
  Waxaa ina siiyey weligayo Ilaah,
  Si aan nolosheena uga farxino!
  
  Allow Oenomaus wanaagsan sharaf ha lahaado ,
  Yaa jabiyay cadawga Aabaha...
  Waad u dagaalantay oo ku dhiiratay,
  Oo waxaan dhawaan bilaabi doonaa in ay ku hoos noolaadaan Solcenism !
  
  Gabdho cago la'aan ah ayaa orda
  Waxay rabaan inay la dagaalamaan cadowga...
  Oo Orklerkan ma aha mid aad u fiican,
  Hase yeeshe, isagu waa uun sawirka tufaax!
  
  Dal weyn oo aan dhammaad lahayn
  oo doonista aad ku garanaysaan qarniyo badan...
  In kasta oo addoommadii Shaydaanku ay wax maleegaan.
  Laakin garaadka dabka ayaa nala jiri doona!
  
  Waxaan aaminsanahay inaan cadaadiskayaga la xakameyn karin,
  Dabcan cadawgeena ayaan dhulka ku sidi doonaa...
  Waxaad ku qortaa buug-yarahaaga, wiil yar,
  Sidee cajiib u tahay dadka inay ku hoos noolaadaan Oenomaus !
  
  Waxaan ka dhigi doonaa Aabbaha ka qurux badan kuwa kale,
  Jannadu way iman doontaa noloshan...
  Aan u dabaaldegno guusha duurjoogta ah
  Dhawaanna waxaan ku hoos noolaan doonnaa elfinism!
  
  Maya, i rumayso, annaga Orkishists lama jebin karo,
  Inkastoo cadowgu yahay mid xoog badan oo aad u dhagar badan...
  Laakin waxaan ku baasi doonaa imtixaanada A,
  Way ku fiican tahay Oenomaus hoostiisa !
  
  Weynaanta sharafta leh ee Tsar, i rumee,
  Iyadoo taajkaagu ka buuxo dheeman...
  Oo bal ogow, bahalkii kululaa waa la burburin doonaa.
  Bal eeg, cudurku wuu soo degi doonaa, i rumayso, baras!
  
  Maya, Elfia waxaad sidoo kale u baahan tahay Elfrog ,
  Sxb ha khiyaaminina ilaahyadiina...
  Way weyn tahay oo sharafta leh waa qoyska awooda leh,
  Ha muujin daciifnimadaada!
  
  Quruxda Lada waa foornada ilaahyada,
  I rumayso, waxay dhashay jacayl...
  Ha ku lumin dadka kaliya ereyo aan loo baahnayn,
  La furay weynaan aan xuduud lahayn!
  
  Ma celin kartid fallaadha Elfrog ,
  Cadow kasta ayay duri doontaa ...
  Kaliya ha ku damcin waxyaabo nacasnimo ah,
  Gaashaanka askariga elven ayaa dabooli doona!
  
  Elfia, tani waa shaki la'aan awood,
  Waxay dhaqaajin kartaa buuraha...
  Inkasta oo mararka qaarkood uu jidhku aad u xanuunsado,
  Waan diidi karnaa dhammaan caqabadaha!
  
  oo elves ah ayaa mar dhow soo bixi doona ,
  Kaas oo caalamka ku tumanaya...
  Keruubkii Ilaah baa baalashiisa kala bixin doona,
  Waxaana jiri doona shay, i rumayso, oo ah Abuuridda...
  
  Goddess Lada waa ammaan, i rumee,
  Waxay jacayl siisay dhammaan wiilasheeda...
  Oo hadda wuxuu noqon doonaa geesi xoog leh.
  Oo aan si adag ugu dhufanno cadawga sanka!
  
  Waxaad tahay Fiev , sida caasimad u ah elves ,
  Hooyada, i rumayso, magaalooyinka Drussia ee sharafta leh...
  Cadowga aan ku dhufanno .
  Waxaan nahay jilbaha, i rumaysta, ma nihin fulay!
  
  Dhulkayga xurmada leh,
  Waxaan u dagaalami doonaa si adag...
  Elf lagama xadi doono ruble,
  Ka dib oo dhan, elves iftiinka had iyo jeer waxay garanayeen sida loola dagaallamo!
  
  Waxaa jira gabdho qurux badan, i rumee,
  In ay si aad ah ula yaacaan qabowga...
  Fuhrer, bahalka duurjoogta ah, waa la jebin doonaa,
  Waxaan kori doonaa qurux badan, aad ogtahay, Rose!
  
  Maya, weligay ma dulqaadan doono cadhada .
  Aan kor u qaadno Elf qorraxda ...
  riyo weyn ayaa rumoobi doonta
  Cirkan hoostiisa waxaa ku yaal buluug buluug ah!
  
  Elfrog ayaa iman doona oo soo sara kicin doona kuwa dhintay,
  Laakiin waxaan u baahanahay inaan u soo noolayno noloshu qabow...
  Waxaan ka adkaan doonaa baaxadda caalamka,
  Masiixu waa ma dhiman, Yuudasna cadaabta ayuu ku jiraa!
  
  Si daacad ah ugu adeega Oenomai,
  Fadlan ha ku caasiyin boqorro...
  Ilma awlaaduhu sharaf ha lahaadaan .
  Elfia, tani meel khariidada ku taal maaha!
  
  Waxaan dhawaan qabsan doonaa caalamka,
  Allow nolol iyo geeriba awood ha yeelato...
  Mid kasta oo nool wuxuu noqon doonaa keruub;
  Ninkaasu waa sida Ilaahay ee rumayso!
  . CUTUBKA 10AAD.
  Dominica waxay ku soo noqotay fasalkeedii akadeemiyadda, iyada oo ku dhammaysay fadhigeedii booska boosaska. Hadda waxay mar kale bilowday inay barato noocyada kala duwan ee sixirka, noocyada iyo noocyada kala duwan. Waxayna sidan ku samaysay rabitaan weyn.
  Intaa ka dib, waxaan aaday casho. Waxaa ku xigtay gabadha Fiesta. Waxa ay isla cuneen squid oo suugo ah oo ay ku maydheen caano iyo casiir yaanyo ah oo la isku daray. Taas ka dib, wax walba waxay noqdeen kuwo waaweyn.
  Casho ka dib, Dominica waxay ku oodday Fiesta iyadoo adeegsanaysa usha sixirka. Oo waxay ku soo tuurtay keeg weyn oo kareem ku jirto , iyadoo ka marisay madax ilaa cidhif.
  Way qiratay guuldarada oo waxay siisay faraanti mid kasta oo ka mid ah cagaheeda qaawan. Hadda Dominica aad bay u hubaysan tahay oo aad bay u le'an tahay .
  Intaa ka dib, labadii gabdhoodba way qubeeyeen oo qolalkoodii bay aadeen.
  Qolka dhexdiisa, Dominica waxay ku fadhiisatay sariirta, waxay laalaabtay lugaheeda qaabka lotus, waxayna mar kale u dhaqaajisay nuxurkeeda jireed iyo ruuxeed heer kale oo maskaxeed.
  Hadda waxa ay ku sii qul-qulayaan dawacooyin, oo koox carruur ah ayaa iyaga ka hoos socda.
  Waxaa hogaaminaya laba wiil: Viscount iyo geesiga Phoenix Falcon. Labada wiilba waa wiilal qurux badan oo muruqyo aad u caan ah leh, oo kaliya surwaal gaaban. Xoog badan, aan nidhaahno, nimanyahow. Oo intay socodeen ayay tiirka ka dulmareen.
  Carruurtu waxay isku dayaan inay sida ugu dhakhsaha badan u dhaqaaqaan, oo had iyo jeer waxay bilaabaan inay ordaan. Oo waxay u egtahay ciidan malaa'ig ah oo leh madaxyo dhalaalaya oo qurxoon. Welina ma hubaysna, marka laga reebo budhadhka guryaha lagu sameeyo.
  Laakin dabadeed waxay galeen geedkii geedka. Dhawr yey ayaa koray, laakiin Phoenix wuxuu ku tuuray koofiyad culus cagtiisa qaawan, waxayna dhab ahaantii jabisay dhafoorkii ugaarsiga.
  Wuu ku dhacay, yeeydii kalena waxay bilaabeen inay cararaan. Carruurtiina waxay bilaabeen inay kala soocaan koollada iyo laamaha.
  Margarita waxay tidhi:
  "Waxaan xasuustaa mar qayb dhan oo ka mid ah carruurta xisbiyadu ay qaadeen dagaal culus. Guutadii Jarmalkuna way carartay. Carruurtiina way ka daba yaaceen oo waxay ku dhufteen xabbado .
  Dominica way ogolaatay:
  -Slingshot, kani waa xoog wax dilaya!
  Dagaalyahannada carruurta, dhab ahaantii, waxay bilaabeen inay dhisaan dharbaaxo. Oo samee wax sida qaansooyinka.
  Margarita ayaa qaadatay oo xustay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Hubkayagu waxa uu noqon doonaa kan ugu qumman haddii sixirka lagu kaxeeyo.
  Dominika ayaa qaylisay, iyadoo ilkaheeda fuushanaysa:
  - Gaar ahaan haddii aan ku daro!
  Ka dib markii ay carruurtii is hubeeyeen, labadii sixirroole ee xoogga badnaa waxay soo qaateen ushadoodii.
  Margarita waxay tiri:
  - Waxaan isku duubnaa si wadajir ah!
  Dominica ayaa xaqiijisay:
  - Dhab ahaantii!
  Labada gabdhoodba waxay soo ururiyeen tamarta usha sixirkooda oo ay ku bilaabeen awooddooda weyn. Kadibna quruxdii ayaa qaatay oo bilaabay durdurro tamar ah oo ka soo baxay lugahooda qaawan iyaga oo dhex maraya kooxda carruurta. Kadibna mucjiso ayaa dhacday, kumanaan sawir qaade ah , ama, sida supernova yar, ayaa ku qarxay olol.
  Margarita iyo Dominica waxay bilaabeen inay akhriyaan sixirka oo ay ku heesaan:
  Waxaan nahay gabdho, galaya pantheon,
  Waxay ku dhaarteen inay daacad u noqonayaan Aabbaha...
  Markaa guuldarro cadho leh ayaa sugaysa Orkishists,
  Hagaag, sidee ku saabsan Elves ku nool yihiin qorraxda hoosteeda !
  
  Nymphin ayaa nala jooga , sida birta oo kale,
  Waxa laga sameeyay naxaas, oo ka xoog badan birta kasta...
  Waxaan ku riyooday inaan adduunyo rogo,
  Sida uu garaadka weyn ee Gralin u dhaartay!
  
  Waxaan ka dhigi doonaa qaboojiyaha Aabbaha,
  Oo waxaan ka sara kicin doonaa Aabbaha xiddigaha sare...
  Allow guul ha la gaaro hablaha elf
  Inkasta oo cagahayaga yari ay gebi ahaanba qaawan yihiin !
  
  Orkshist ayaa weeraray dalkaygii hooyo,
  Gawaarida Samurai ayaa ka imaanaya bari...
  Waan jeclahay Solcesus iyo Gralin ,
  Oo , waxaan aaminsanahay, inaannu cadawga kala googoyno !
  
  ee Elfrog ayaa nala jira ,
  Waa kuwee Solcenism , kaftan, dhisi doona...
  caalamka oo dhan waa qoyska sharafta leh,
  Waxay nagu kordhin doontaa miyir iyo rabitaan!
  
  Waxaan aaminsanahay inaanan waligeed quusan doonin,
  Dhulka Aabbe jilbaha looma dhigi karo...
  Jaalle Gralin waa xiddig dhalaalaya,
  Macallinkayagu waa garaadka xikmadda leh ee Drenin !
  
  Waxaan ka dhigi doonaa dalkeena Aabbe,
  Qurux badan oo ka iftiimaya meeraha...
  Waad ogtihiin, waxaa jiri doona qori wax dila.
  U ogolow dadka waaweyn iyo carruurta inay ku raaxaystaan!
  
  Guba Elfrog , ha ku gubin qalbigaaga,
  Waxaad tahay ilaaliyaha dhammaan seefaha Elf...
  Waxaan dhisi doonaa dhawaan, waxaan aaminsanahay, janno xoog leh,
  Solcesus iman doona, howlgalka quduuska ah!
  
  Ha aaminin kooxda burcadda Orkler , saaxiibo,
  In ay si fudud oo dhiillo leh ku guulaysato...
  Dhammaanteen waxaan nahay hal qoys -
  Oo i rumayso, ma aha goor dambe inaad jeclaato dalkaaga Hooyo!
  
  Rabbiin akkuma ykn,
  Calan todobo midab ah ayaa ka taagi doona dhulka...
  Ugaadha xunna ugaadh buu isu rogi doonaa.
  Waxaan sidoo kale la qabsan karnaa Shaydaanka!
  
  Waxaan jeclahay Aabbaha Weyn,
  Caalamka oo dhan ma jiraan wax kaa qurux badan,
  Ku iibin mayno Elfia ruble,
  Aan dhisno nabad iyo farxad koonka!
  
  Magaca dalkeena hooyo, riyo.
  Elf weyn ayaa kici doona...
  Wax kasta oo kale waa uun wax aan waxba tarayn
  Oo Masiix cusub ayaa nala jiri doona.
  
  Oh Lada, Ilaaha Qaadirka ah,
  Waxaad siin doontaa jacayl iyo nabad elves iftiinka ...
  Waan kuu soo jeestay, anigoo ku baryaya
  Oo haddii loo baahdo, ku dhufo hillaac!
  
  Ælfria , Marwadayada jannada,
  Siiyey Solcesus Caalamka ...
  Ilaaha weyn aawadaa buu u sara kacay.
  Dadku runtii ma lumin dhadhankooda!
  
  Fadlan ogow, elves waa sidan oo kale,
  ilaahyada Elven aad ayaa loo ixtiraamaa...
  Waxaan nahay wiilal waaweyn oo dalkii hooyo,
  Gabdhahana mar walba waxay ku guuleystaan adduunka!
  
  Sxb waxaan u baahanahay in aan u duceyno Dalka Hooyo.
  Perun, Yarilo iyo Elfrog xoog badan ...
  Waxaan noqon doonaa niman aad u xoog badan,
  Oo annaguna waannu afuufi doonnaa xataa daruuraha cirka.
  
  Hadda cadowga mar hore ayaa laga soo celiyay Elfskva .
  Aad baad u dhaawacday dadka deegaanka ...
  Waxaan daacad u nahay Solcesus iyo Gralin ,
  Waxaana jiri doona taangiyo badan oo qoryo wata!
  
  Maya, cadawgu ma awoodo inuu xakameeyo cirifka.
  Maadaama dagaalyahanadeenu ay yihiin kuwo wax walba awood u leh...
  Gudbitaanka imtixaanada, kaliya shan,
  Si wiil kastaa u ahaado mid aad u xoog badan!
  
  Soltsegrad wuu ammaani doonaa ,
  Anaguna waanu ka ilaalinaynaa duullaanka...
  Isku dhafka guusha ee geesiyaasha ayaa iman doona,
  In kasta oo dhiiggu ku socdo qulqul aan la xakamayn karin!
  
  Gabdho kabo la'aan dhaxanta,
  Way ordeen, cidhibtooduna biliglayso...
  Oo waxay feedh ku garaaci doonaan Orks,
  Qaabiilka aan la socon waa la simi doonaa!
  
  Wax walba way hagaagi doonaan, dadku way ogyihiin,
  Waxaan hawada sare ka ogaan doonaa xiddigaha
  Ka dib oo dhan, waa dembi in laga shakiyo geesinimada.
  Oo waxaa jiri doona nin carshiga Ilaah!
  
  Waxaan dhawaan ku soo noolayn doonaa kuwa dhintay cilmi,
  Waxaan noqon karnaa kuwa yar oo qurux badan...
  Korkeena waxaa yaal keruub baal dahab ah.
  Hooyaday Elf ee quruxda badan!
  Markaasay gabdhihii gabyeen, oo ciidankii carruurtii oo dhami waxay is arkeen iyagoo wata hub dhalaalaya oo xoog badan, xataa qabow.
  Intaa ka dib, waxaa la dhameeyay dib u hubaynta wiilasha iyo gabdhaha. Waxayna diyaar u ahaayeen dagaal culus.
  Dominica iyo Margarita waxay sii daayeen fallaadhaha awoodda taasoo keentay isbeddello ballaaran. Haddana ciidankii carruurtu waa diyaar.
  Waxayna sidaa ku dhaqaaqday socod dagaal.
  Dobrynya wuxuu ku xusay muuqaal aad u faraxsan:
  - Mar labaad ayaanu guulaysanaynaa! Oo kanu waa nuxurkayaga.
  Turtle oo cabbirka taangiga Shabeel wanaagsan ee Jarmal ah ayaa horay u sii gurguurtay. Waxay lahayd qolof dheeman ah, ama halkii, dhalaalaysa oo aad mooddo in lagu daboolay dhagaxyo qaali ah. Xayawaan aad u qurux badan.
  Margarita waxay tiri:
  - Qolfoofka noocaas ah, qoolleyda lafteedu waxay halis ugu jiraan inay noqdaan dhibane ugaarsade hammi leh!
  Dominica way luxday oo heesay:
  Shards waa wanaagsan yihiin
  Ka soo horjeeda qoriga dhashiikaha, hoogay , waxba!
  Laakiin heesteedu waxay noqotay mid aan caqli gal ahayn, oo meesha ka baxday.
  Ciyaalkii dagaalyahannada ahaa ayaa ku wareegay qoolleyda. Mid ka mid ah wiilasha ayaa damcay in uu xabad ku dhufto, balse gabadhii askariga ahayd ayaa gacanta saartay garabka wiilka oo ku qaylisay:
  - Looma baahna!
  Gabadh kale ayaa tiri:
  - Taasi waa waxa kooxda loogu talagalay!
  Kuwani waa caruur dhab ah oo dagaallama kuwaas oo u heellan inay dagaalamaan.
  Dominika wuxuu xusay isagoo qoslaya:
  Bidixna waa ciidankayagii, midigna waa ciidankayagii.
  Way fiicantahay in aad wejiga igaga dhufato cabitaanka badan !
  Dagaalyahanadu aad bay u niyad wanaagsanaayeen . Waxayna u muuqataa inay diyaar u yihiin inay galaan safar aad u dheer. Niyadoodana runtii ma libdhi doono.
  Margarita ayaa tiri iyadoo dhoola cadeyneysa:
  - Haa, waa inaan sheegaa inaan weli nasiib badan nahay.
  Dominica ayaa weydisay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Sidee nasiib badan?
  Inantii qolo qolo si kalsooni leh ayay ugu jawaabtay:
  - Xaqiiqda ah in dagaalkii waddaniga ahaa ee weynaa uu socday wax ka yar afar sano. Xaqiiqda, Jarmalku waxay iska caabin karaan wax badan oo dheeraad ah oo ku saabsan difaacooda xooggan!
  Gabadha Aktarada ah ayaa luxday:
  - Waan ku raacsanahay tan. Waxaa jira xitaa sheekooyin kale oo mawduucan ku saabsan. Laakiin xaalad kasta, waxaan awoodnaa inaan abuurno mucjiso. Dhanka Jarmalka, markii ay ogaadeen in dagaalku mar hore lumay, ma aysan rabin inay iska caabiyaan gabi ahaanba. Oo sidaas daraaddeed waxay u dhaqmeen si dhab ah!
  Margarita waxay tidhi:
  - Waa kan mid aan aad u guulaysan - kani waa Shabeelka, aad u culus, oo si liidata loo ilaaliyo oo u dhexeeya turret iyo qolof. Haantani, waa inaad qirataa, si gaar ah uma fiicna. Aad u culus oo duugoobay, xittaa hubku kuma yaal jiirar macquul ah. Iyo in gudbinta si gooni ah looga dhigo mishiinka waa qalad weyn.
  Dominica ayaa ku raacday in ay ogolaato.
  - Ma ka doodi kartid tan ! Dabcan waa qalad! Laakiin dhanka kale, kuwa dhintay oo keliya ma khaldamaan, oo keliya haddii ay ka soo jeedaan nolol kale. Oo waxaan u maleynayaa inay tahay. Ugu yaraan adiga!
  Margarita ayaa luxday iyadoo ogolaatay:
  - Haa, hubaal waxaa jirta nolol danbe! Aniguna shaqsiyan ayaan ku qancay arrintan. Oo haddii koonkan layga rabo inaan ku baabba'o, markaas mid kale, wax ayaa sii socon doona!
  Gabadha Aktarada ah ayaa luxday:
  - Sida ciyaar kombuyuutar oo aan dhammaad lahayn oo leh tiro aan la tirin karin oo heerar kala duwan ah!
  Gabadha qolo qolo ayaa xaqiijisay:
  - Hagaag, haa! Wax sidaas oo kale ah, iyo kan, waa inaan idhaahdaa, waa mid aad u fiican ! Oo halkan waxaad ku farxi kartaa in ka badan hal ama laba jeer.
  Wiilkii geesiga ahaa ee Dobrynya ayaa ku heesay:
  - Waa wakhti, waa wakhti, aynu ku farxno,
  Inta aan noolahay...
  Si qurux iyo koob, daab nasiib leh.
  Nabadgelyo, nabadgalyo, lulitaanka, baalasha koofiyadaha,
  Waxaan qaddarin doonaa in ka badan hal mar!
  Waxaan qaddarin doonaa in ka badan hal mar!
  Cadowga waan kala jeexayaa! Cadowga waan kala jeexayaa! Cadowga waan kala jeexayaa!
  Qosolka qosolka badan ee carruurta ayaa la maqlay. Dinosaor weyn ayaa ka soo muuqday ciidankii yaraa . Run ahaantii, uma muuqan mid aad u cabsi badan, laakiin wuu weynaa. Oo jidhkiisu waa weyn yahay, laakiin madaxiisa, liddi ku ah, waa yar yahay, iyo dabo dheer. Dusha sarena waxaa sidoo kale ku yaal baalasha jilbaha.
  Dominica ayaa ku dhawaaqday:
  - Tani waa bahal - weyn !
  Margarita ayaa luxday iyadoo ogolaatay:
  - Xayawaan culus! Laakin ha welwelin. Haddaynaan taaban, nama taabanayso!
  Waxayna inantii qolo qolo amartay:
  - Dagaalyahannada da'da yar - ha toogan oo ha samayn buuq!
  Carruurtii way aamuseen. Waxayna damceen inay cagahooda qaawan ku socdaan iyagoo aan buuq samayn.
  Dominica waxay tiri:
  - Maxaa dhacaya haddii dinosaurku uu dhagool yahay?
  Margarita ayaa dhoola cadaysay oo rabtay inay wax tiraahdo. Isla markiiba waxa dhacay guux iyo dildilaac laamihii jabay. Waxaa soo baxay xayawaan le'eg dhismo toddoba dabaq ah, oo af weyn leh, oo u eg nibiri shahwo dheer. Tani run ahaantii waa caasinimo weyn . Dhererkooduna wuxuu gaarayaa ilaa shan mitir.
  Dinosaor-kii, oo is taagay oo si cajiib ah u eegay kooxda carruurta ah, ayaa arkay bahal aad u xun oo u soo yaacay inuu cararo. Waxayna u ekayd, in dhab ahaantii, uu ku dhiiraday. Aad bay qaali u tahay in lala dagaallamo weyn sida tan saber-ilkaha tyrannosaurus.
  Dominica iyo Margarita waxay kor u qaadeen ulaha sixirka. Inantii qolo qolo u horraysey. Oo caaradda ulkeeda, waxaa ka soo duuli doona bahal dilaa ah. Oo wuxuu ku dhufan doonaa afka bahalnimada. Isaguna aad buu u gubi doonaa. Laakiin jawaabteeda waxa dhacay qaylo aad uga xun oo dhego la'aan ah.
  Dominica way qaadatay oo ka jawaabtay , waxay ku dhufatay xooggeeda oo dhan, iyada oo ku dhaqmaysa awood, sida haddii ay garaacdo tuunbada dilaaga ah iyo, qaylinaysa:
  Dinosaurs, laga yaabee inaad halkaan joogto, oo aadan joogin Afrika,
  Waxaa laga yaabaa inaad quraacdo cawska,
  Dinosaurs,...
  Gabadhiina qaybteedii sixirka ayay u dirtay Rafaa. Waxayna qaateen ilkihiisii dheesha, markii la garaacayna waxay isu beddeleen burooyin qurux badan oo casaan ah.
  Dominica ayaa ku heesay:
  Waxaan rabay inaan sameeyo bir
  Maroodigii ayaa si lama filaan ah u soo baxay...
  baalasha sida shinnida -
  Ubax halkii dhegaha!
  Margarita ayaa qosol la soo booday, mar labaadna, waxay ku garaaci doontaa pulsar wax burburinaya. Laakiin ciidankii carruurtu waxay bilaabeen inay fallaadho ku qubeeyaan bahalkii. Oo hubkiisiina wuxuu bilaabay inuu xumbo .
  Dominika waxay qaadatay oo ka sii daysay sixirka labadeeda cagood ee qaawan iyo ushadeeda. Oo si fiican ayey halkan uga shaqeysay.
  Waxa aad mooddaa in wax sixir ahi qaatay oo ay isku dayeen in ay xoog wax burburiyaan.
  Margarita way qaadatay oo qaylisay, iyada oo indhaheeda sapphire ah ku luntay:
  - Waayahay!
  Tyrannosaurus ayaa dumay, waxaana booskiisa ka muuqday miis aad u weyn oo ballaaran, oo ay ku raran yihiin cunto. Oo halkan waxay horeba u ahayd mid raaxo leh oo aan horay loo arag, gaar ah. Iyo macmacaanka quruxda badan.
  Dominica ayaa ku heesay:
  Tani waxay noqotay mid macaan
  Oo udgoonka ayaa aad uga macaan malabka...
  Ma guulaysan doono meel eber ah,
  Dabeecaddayaduna way barwaaqoobi doontaa!
  Margarita ayaa caddaysay iyadoo dhoola cadeynaysa, iyadoo ilkaheeda kor u qaadaysa:
  - Haa, way barwaaqoobi doontaa! Taasina waa wax weyn!
  Intaa ka dib, inantii xisbigu waxay raacisay:
  - Oo waxaad taqaanaa sida loo sameeyo sixirka. Tani , waa inaan dhahaa, waa cajiib! Cabirka intaa le'eg u rogo daweyn dhadhan fiican leh . Kuwani maaha orcs ama goblins - way fududahay iyaga!
  Dominica way luxday oo heesay:
  - Wax kasta oo aan macquul ahayn waa suurtagal, waan ogahay hubaal,
  Oo baro sida loo tuuro sixirka, aad u maqan!
  Oo cagtaada ku laad bir aad u xoog badan .
  Oo bahalnimada ku dhufo mid afaysan!
  Margarita way qoslisay oo xustay iyadoo dhoola cadeynaysa inay luul la dhalaalisay:
  - Haa, si taabasho leh ayaad u heesaysaa si aanad khalad u helin! Sare!
  Dominica way ogolaatay:
  - Waxaan ahay mid aad u fiican - qaboojiye dagaaleed marka loo eego adduunka!
  Iyo sida uu u qaadan doono oo uu ugu rogi doono indhihiisa si ay u yihiin safayr iyo sida xiddigaha.
  Miiskii raashinka la dulsaarnaa waxa uu ku farxay caruurtii dagaalyahannada ahaa, qaarkoodna waxa ay bilaabeen in ay u soo dhawaadaan oo ay ka qaataan donuts iyo doolsha, lagu rusheeyey shukulaatada iyo kiriimyada kala duwan. Weli ka sii wanagsan, qabso jalaatada. Tani waa mid aad u fiican.
  Margarita waxay afuuftay hoonka oo qaylisay:
  - Nimanyahow uma baahnid inaad wax badan cunto ,
  Looma baahna inaad dhammaantiin ku degdegtaan bourgeoisie...
  Oo naftaada qor buug xusuus qor ah,
  Dhaqdhaqaaqa ayaa wali ku iman doona anfaca!
  Dominica waxay xustay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Haa, runtii aad bay u soo baxday!
  Waxayna ku ilbaabtay indhaheedii ubaxa galleyda ahaa.
  Margarita waxay tidhi:
  - Hilibka Dinosaurs ma aha mid aad u dhadhan fiican leh, oo xitaa aad u yar oo loogu talagalay xayawaannada cunta. Laakin in la cuno faraska...
  Dobrynya ayaa qaylisay:
  - Ma oggolaan doono inaad cuntid faraska!
  Wiilkii geesiga ahaa ayaa ku heesi jiray:
  Sivka-burka, kaurka nebiyadii,
  hortayda istaag
  Sida caleen cawska ka horreeya!
  Sivka-burka, kaurka nebiyadii,
  Aad iyo aad loogu baahan yahay
  Ku kulmi!
  Oenomaus wuu qaatay oo ka booday masduulaagii. Waxa uu runtii rabay in uu tijaabiyo nooca cuntadii uu Dinosaur u noqday. Inta badan, waa wax soo jiidasho leh. Wiilkii amiirkii ayaa keeggii shukulaatada ku qaaday oo afka ku tuuray.
  Oo wuxuu bilaabay inuu si xoog leh u calaliyo, waxay ahayd kareem iyo macaan. Aad bay u macaan tahay.
  Carruurtu way wada qayliyeen:
  - Hagaag, aan isku dayo! Ha noqon xumaan abtiyaal!
  Margarita waxay u dhoola cadaysay si aan waxba galabsan:
  - Magacaygu waa eedo? Waa wax lagu qoslo!
  Oo inantii xisbigii baa ku qaylisay:
  - Waxaan ku siin doonaa toban daqiiqo oo aad cunto! Waad cuni kartaa, laakiin si dhexdhexaad ah!
  Dominica ayaa weydisay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  -Ma gaajoon jirtay intii dagaalku socday?
  Margarita waxay luxday madaxeeda dahabiga ah, midabka cawska guga:
  - Haa, sidee! Waxayna ahayd mid aad u daal badan!
  Gabadhii waxa ay bilawday in ay ku heesid codkeeda cad si ay ugu nuux-nuuxsato masiibada jirta.
  Intay heesaysay ayay gabadhu xataa masduulkii ka booday. Waxayna bilawday inay cawska liinta ku dul dheesho iyadoo cago qaawan.
  Codkeeduna wuxuu ahaa mid aad u qurux badan oo dhalaalaya:
  Waxaan nahay xubno Komsomol ah, hablo riyoonaya,
  Ku saabsan mustaqbalka dadka dalkan quruxda badan...
  Marka aynu daacad u nahay Dhulka iyo meeraha,
  Waana ku guulaysanay dagaalkan khatarta ah!
  
  Ganacsi kasta ayaa markaa lagu doodaa,
  Dab ayaa si ba'an ugu guba qalbi yar...
  Gabdhaha, tani waa uun qurux
  Aynu furno albaabka baaxadda bannaan!
  
  Qof kasta oo nin ah waa nin weyn
  Sayniska, waan ogahay, inuu siin doono awood...
  I rumayso, baaqayadu had iyo jeer waa isku mid,
  Si uu Haabiil u taliyo, Qaabiilna waa loo haystaa!
  
  Waxaan rabaa dalagyo badan inay bislaadaan,
  Si meeraha uu u kobco...
  Si ay janno qurux badan oo yaab leh u timaado.
  Saaxiibtinimaduna birta ayay ka xoog badnayd!
  
  Waxaan qabsan doonnaa bannaanka bannaanka,
  Gabdhaha iyagoo caga-la'aan ku ordaya barkado...
  Korkeena waxaa yaal keruub baal dahab ah.
  Duufaanta iyo qabowgu nama nixi doonaan!
  
  I rumaysta, cadawgayaga nagama adkaan karaan
  Neerfaha birta iyo ololka wadnaha...
  Iyo xoogga ruuxa, sida adiga oo orso ah,
  Waxaan kor u qaadi doonaa calanka, waan ogahay!
  
  Yaa jecel gabdhaha ugu iftiimaya ,
  Naf iyo muuqba wuu ku qurux badan yahay...
  Diyaarso qoriga mashiinka weyn,
  Inkastoo qofka kaa soo horjeeda uu khatar yahay!
  
  Waan ogahay inaan hubaal ahaan doono inaan guuleysan doono,
  Waligeen waxaan la midoobi doonnaa Dalkeena Hooyo...
  Ka dib oo dhan, waxaa jira adduun dhan oo xiddigo ah oo naga horreeya,
  Dadku makhluuq adag ha noqdo!
  
  Iftiinka Aabbaha oo aan lahayn xuduudihiisa haybad -
  Xiddigaha Ruby ayaa dabka ka shiday dusha sare.
  Rus' wuxuu isku daboolay sharaf aan dhimanayn -
  Halyeyga xoogga badan, dhaantada, garaaca!
  
  Rowan Ruby ee caleemaha emerald -
  Sapphire ayaa ka iftiimay duurka , ubaxa galleyda...
  Waxaan kuu soo dirayaa fikradahayga, Ruushka -
  Gorgor laba madax leh baa heeso ku duula!
  
  Dheeman dheeman ah oo barafka ka samaysan ayaa ku jira.
  Wax walba way ku fiican yihiin Dhulka Hooyo!
  Dhulku waa buuran yahay, wuxuu leeyahay xididdada sida baalasha oo kale.
  Dooxooyinka barafka waxaa qaaday dabaysha cusub!
  
  Mid ka mid ah gobolka Ruushka waxaa jira baraf, shaabadood,
  IN sxb geel waa dahabkii cidlada.
  Halkan waa diirimaad marka dabaylaha barafku guuxayaan,
  Maxaa yeelay, Ilaah baan ku haynaa qalbiyadeenna!
  
  Qaraha, qaraha iyo muuska ayaa baxa,
  Oo meel xagaaga ah waxaad ku tartamaysaa iskeetka...
  Hagaag, halkeed ka heli kartaa wadamada noocaas ah ee adduunka?
  Halka ay dadku aad ugu xoog badan yihiin feedhkooda!
  
  Ruushka, awoodda hubka ayaa sare loo qaaday,
  Dhexdeeda, bani-aadmigu waa abuuraha masiirkiisa!
  Si fiican ayaan ula dagaalami karnaa
  Si aanay daad dhib ahi ugu iman Ruushka!
  
  Dumarkeena waa qurux badan yihiin, qof walba waa yaqaan
  Oo ma jiraan rag ka xoog badan!
  Aabbe, waxaad tahay muuqaalka jannada -
  Mid ka mid ah Ilaaha awoodda leh ayaa ah Sayidka Qoyska!
  
  Calaamadaha Ortodokska waa la ansixin doonaa
  Ololaha uu askariga qaaday...
  Waxaan guriga la iman doonnaa booli deeqsinimo leh,
  Qaansoleydu iyaga oo aan waxba ka waayin ayay cadawgoodii ku dhufteen!
  
  Aan siino nabad iyo farxad koonka oo dhan,
  Oo Ilaah la jira ayaannu soo sara kicin doonnaa kuwii dhintay!
  Sharafta dalkeena Hooyo ee aan qudhunka lahayn
  Waa hubaal inaan guulaysan doono, waan ogahay!
  Dominika sidoo kale waxay qaadatay heesaheeda. Dhammaantood way wada dheesheen, oo lugahooda qaawan ee madoobayn, ee xoogga leh ayaa dhaqdhaqaaqa iyo qoob-ka-ciyaarka ku jiray.
  Kadib Margarita waxay afuuftay geeska:
  - Laydhkii damay! Taasi waa, waqtigii cuntadu waa dhammaaday.
  Carruurtii dagaalyahannada ahaa ayaa iyaga oo aan jeclayn miiska ka baxay. Dhab ahaantii, sidee baad u goglan kartaa ? Marka ay dhab ahaantii jiraan daraasiin noocyo kala duwan oo kareem ah. Waana mid aad u macaan. Oo urta jalaatada, keega, keega, pretzels, iyo waxyaabaha kale ee macaan iyo rabitaanka cuntada ayaa ah kuwo aad u xiiso badan oo soo jiidasho leh.
  Dominica isagu wuxuu leeyahay :
  - Ha cunin si xad dhaaf ah ! Ku celceli dhexdhexaadinta!
  Margarita ayaa Twitter ku soo qortay:
  - Ogow qof walba in aanu qofku doofaar ahayn! Oo waxaad u baahan tahay inaad si xikmad leh u cunto.
  Wiilkii geesiga ahaa ee Dobrynya, oo isaga qudhiisu hadda uun cunay dersin keeg, iskuna mariyey kareem midabyo badan leh, ayaa ku gunuunacday:
  - Tani waa wax la yaab leh! Laakiin waxaad u baahan tahay inaad ogaato goorta aad joojinayso. Cunista waa wanaagsan tahay, laakiin cunista xad dhaafka ah ayaa xun.
  Wiilkii amiirka Oenomaus wuu aqbalay:
  - Cadowgaaga ugu weyn waa calooshaada. Laakiin marka ay yiraahdaan - sii cashadaada cadawga, tani macnaheedu maaha inaad si dhab ah u qaadato!
  Dobrynya ayaa tiri iyadoo dhoola cadeyneysa:
  Laakiin maalin adag ka dib, ama dagaalo, ama tababar, waa inaad si fiican u cuntaa! Haddii kale awood ma jiri doonto.
  Dominica ayaa luxday iyadoo dhoola cadeynaysa oo tiri:
  - Anigu shakhsi ahaan waxaan doorbidaa inaan ku milmo borotiinka caanaha ku jira cashada oo aan cabbo. Waa wax lagu qanco, habeenkiina muruqyadu way koraan oo ma guban. Hagaag, farmaajo cariish leh oo kalluunka lagu casheeyo aad buu u caafimaad qabaa. Jidhka ciyaartoygu wuxuu u baahan yahay borotiinno.
  Carruurta dagaalyahannada ah ayaa si uun loo dhisay. Waxayna mar kale bilaabeen inay socod ku tagaan qalcaddii saaxiradda sharka leh ee Bastinda. Muuqaalka hareeraha ayaa sii ahaa mid qurux badan. Si kastaba ha ahaatee , intay sii korodhay ciidankii yaraa ee yaryaraa, oo cidhibta cidhibta qaawan ee boodhka leh, ay sii socdeen, ayaa dabiicadda ka engegtay indhahayaga hortooda.
  Waxay ku soo dhawaadeen boqortooyada jiirarka, kuwanuna waa hantiilayaal aad u kharriban.
  Si ay naftooda ugu farxaan, carruurtii-dagaalyahannada ayaa bilaabay inay heesaan oo waxay bilaabeen inay si xoog leh cagaha ugu tumaan:
  Elfia waxay u ubxaysaa sida baadiyaha hoostooda,
  Waa mid aan dhammaanayn oo ka qurux badan koonka...
  Guushu waxay furtay xisaab aan xadidnayn,
  Rumaysadkayagu waxa lagu soo sarakicin doonaa Rodnovery !
  
  Weynaanta Aabbaha, rumayso, waa
  Qalbigeeda qaaliga ha sareeyo...
  Si farxadda adduunku ugu jirto
  Inaad haysato Elfia oo leh saqaf adag!
  
  U fiirso in Elfkeennu hore u duulo,
  Oo mawjadihii laabta ku gooyay...
  Laakiin waa inaan, si kale u iman doonaa,
  Oo waxaa jiri doona kuwa kale, i rumaysta, garsoorayaal!
  
  Dalkeena Hooyo wuxuu yeelan doonaa adduun weyn,
  Kaas oo ololaya iftiin dhalaalaya...
  Oo Elfrog oo dhan waxaa ka sarreeya sanamkii nafta,
  Kaas oo jiilaalka isu beddela xagaa!
  
  Haa, waan ogahay, way nagu adag tahay nimanyahow,
  Laakiin waxaad u adeegtaa Oenomai si daacad ah ...
  Doontii waa la garaacay, seebkii baa jabay.
  Iyo meel eey ba'an ayaa si cabsi leh u ciyay!
  
  Maya, ma siin doono Elf cadowga ,
  Seefteenu way dabooshay, i rumayso, ka sii af badan...
  Waanu is taagi doonaa oo guulaysan doonaa mar kale
  Wax aan jirinna ha ku hadlin, jinniyow!
  
  Halkan waxaan isugu nimid dhoolatuska,
  Ma jiro waddan ka qurux badan caalamka oo dhan...
  I rumaysta, cadaawayaashayada waxaan u diri doonaa cadaabta.
  Oo annagu nafteena ayaan janno dhisan doonnaa, waad ogtahay, xitaa!
  
  Cid naga celin kartaa ma jirto
  Waxaan nahay geesiyaashii ugu weynaa ee Elves...
  Awood caynkaas ah, ciidan aan laga adkaan,
  Oo aynu ka dhigno meeraha oo dhan farxad!
  
  Aan istusno adduunka quruxda,
  Aan ka taagno calanka todobada midab ee meeraha...
  Waana ku farxi doonaa, i rumayso, meel kasta,
  Midda kale, waxaa lagu heesi jiray halyeynimo!
  
  Fadlan ogow in nabadda Elf ay meel walba ku sugan tahay qiimo sare.
  Waxayna si joogto ah u ballaarin doontaa...
  Oo dadku waxay ku farxi doonaan dhulka,
  Sababtoo ah ma jirto ceeb u ah Aabbaha!
  
  Marka Solcesus weyn yimaado ,
  Mugdi ma jiri doono koonkeena...
  Haddayna nin iyo ciilba fulay ahayn.
  Masiirkiisu waa qorrax ka soo baxa iyo abuurista!
  Waa hees nafta taabanaysa! Hees macaan oo qurux badan.
  Inkasta oo muuqaalka ku hareeraysan uu noqday mid aad u xun - geedo qallafsan , caws la jarjaray, wax kasta waa la jajabiyey oo lagu daboolay raadadka lugaha ee jiirka.
  Margarita waxay tidhi:
  - Haa, wax wanaagsan ha ka filan jiirarkan! Oo hareeraha waxaa jira eber.
  Iyadoo dhoola cadeynaysa oo cusub, Dominica waxay tiri iyadoo ilkaheeda kor u qaadaysa:
  - Tani, dabcan, waxay ahayd in la filayo! Wax walba waxay noqdeen wax aan macno lahayn . Laakiin maxaad ka qaadan kartaa jiirka - marka laga reebo bacriminta saxarada!
  Waxayna labadii gabdhood qosol la dhaceen. Intaa ka bacdi dhamaan kooxdii caruurtu waxay kordhiyeen tilaabadooda caga-cad. Laba wiil oo dagaalyahan ah ayaa hore u soo yaacay oo seefahooda u lulaya sida dabaysha.
  Oo sidaas daraaddeed jiirkii ugu horreeyay, cabbirka bulldog wanaagsan, waxaa gooyay wiilasha geesiyaasha ah ee labada dhinac. Tani waxay ahayd dagaal halis ah oo soo baxay.
  Carruurtu aad bay u kordhiyeen orodkoodii oo run ahaantii waxay bilaabeen inay ordaan. Dabadeedna waxaa ka soo hor muuqday jiir badan. Kii ugu weynaa wuxuu le'eg yahay dibi wanaagsan. Gabadha atariishada ah Dominika waxay fuushay dagaalka iyada oo dul saaran masduulaagii. Waxayna diyaar u ahayd inay dagaallanto, balse jugtii ugu horraysay ee ka soo gaadhay usha sixirka ayaa ku dhacday jiirkii weynaa.
  Wuuna iftiimay oo isu rogay goob weyn oo farmaajo ah oo la doortay oo daloolo leh. Oo ur caynkaas ah oo udgoon ayaa ka soo burqanayay in jiirarkii ay ka mashquuleen weerarkii guutada carruurta oo ay weerareen hoggaamiyahoodii hore, kaas oo noqday mid aad u xiiseeya udgoonka jiirka ugu macaan.
  Tani waxay noqotay wax lala yaabo.
  Margarita waxay tidhi:
  - Awoodahaagu waa ay korayaan saacad kasta! Oo tani, waa inaan idhaahdaa, aad bay u fiican tahay !
  Dominica waxay luxday madaxeeda dahabiga ah:
  - Wax badan baan qaban karaa! Oo kanu waa caqiidadayda weyn! Haddaan bilaabona waxba ima joojin doono.
  Inantiina way qaadatay oo waxay ku dhufatay koox kale oo hillaac sixir ah. Waxaana dhacay isbedelo dheeraad ah.
  Dhowr iyo toban jiir ayaa noqday qare xariijiray oo waaweyn oo u muuqday mid aad u macaan.
  Carruurtii dagaalyahannada ahaa ayaa ku heesi jiray:
  Qaraha, qaraha, rootiga sarreenka,
  Dal deeqsi ah oo barwaaqo ah...
  Oo ku fadhiistay carshiga ee Elfiburg -
  Aabbe King Oenomai!
  Oo sidaas daraaddeed carruurtii-dagaalyahannada ugu dambeyntii waxay la dagaallameen jiirarka, oo aynu gooynno iyaga oo aan kala go' lahayn. Waxayna dagaalyahanadu seefahooda si tamar leh u lulaan . Gabdhihiina waxay bilaabeen inay qaansooyin ka toogtaan. Qaarkood waxay ahaayeen elves, waxayna ahaayeen kuwo aad ugu xeel dheer toogashada. Runtii tani waxay ahayd dagaal dhab ah.
  Iyo dhowr koox oo kale oo jiirka ah ayaa galay dagaalka. Waxay u qulqulayaan sida webi gun dheer.
  Dominica waxay tiri:
  - Marka aan ka hadalno wax xun iyo xumaan, waxaa jira dareen ah in aan xad lahayn!
  Margarita waxay ku heesaysay dhoola cadeyn, taasoo, si kastaba ha ahaatee , ay murugootay:
  Dagaalyahannada gudcurka run ahaantii waa xoog badan yihiin.
  Xumaanta ayaa aduunka xukunta iyadoon la garanayn tirada...
  Idinku waxaad tihiin wiilashii Shayddaanka.
  Ha jebin awoodda Masiixa!
  Dobrynya, oo ka booday masduulaagii, ayaa bilaabay inuu gooyo jiirka. Waxa uu tan ku sameeyay laba seefood hal mar, iyo sababta oo ah dhaqdhaqaaqa degdega ah ee wiilka, waxay u egtahay in mashiinka qaxwaha uu shaqeynayo. Waa halka uu ka bilaabmay dabargoynta.
  Oenomaus sidoo kale wuxuu ku biiray dagaalka. Wiilkii ayaa lugaha suulasha ku qabtay mid ka mid ah dooliyada dabada ka dibna ku tuuray kii kale isagoo lafo ka jabiyay. Kadibna wuxuu ku heesay:
  - Xooggayga weyni waa weyn yahay,
  Weligayna isu dhiibi maayo cadawgayga...
  Laga soo bilaabo dharbaaxada feedhaha ee wiilka.
  Jiirka xun ayaa u duuli doona ceeb!
  Runtii, wiilka amiirku wuxuu isu muujiyaa inuu yahay dagaalyahan aad ugu adag dagaalka.
  Dobrynya sidoo kale waa mid awood leh, muruq leh, inkastoo uu isticmaalay lugaha wiilal iyo, isaga oo aan iloobin seefaha . Wuxuuna bilaabay inuu muujiyo xad-gudub heersare ah. Sida ay u adag tahay oo dhiig u daatay.
  Wiilkii waxa uu noqday mid dagaal badan oo dagaal badan, si la mid ah dagaalyahanadii kale ee ciidanka dhalinyarada ahaa.
  Oo ciribta qaawan ee wiilka ayaa isla markiiba ka soo dusaysa madaxa jiirka.
  Tani waa dilaa, isla markaana, waxaa jira dhoola cadeyn ku saabsan bushimaha wiilka .
  Dominica waxay u isticmaashaa awooddeeda sixirka isbeddellada soo socda. Aad ayuuna u firfircoon yahay.
  Halgankii baa booday oo wareegsaday. Haddana durdur tamareed ayaa mar kale ka soo duulaysa ushii sixirka. Oo garaaca orc.
  Orso shaggud ah, maariin ah isla markiiba waxay isu beddeshaa marshmallow shukulaato ah. Sidee u weyn tani ?
  Margarita ayaa waydiisay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  -Ma samayn kartaa halva?
  Dominica waxay luxday madaxeeda dahabiga ah:
  - Dabcan waan awoodaa! Oo waxay noqon doontaa cajiib!
  Gabadhiina waxay ka sii daysay wax sixir ah gacmaheeda iyo lugaheeda qaawan. Ololka ayaa ku dhacay kooxda orcs Oo waxaa qulqulay webi dhan oo malab ah... Malabka wuxuu ahaa jaalle-orange, wuxuuna u soo firdhiyey sidii biyaha oo kale.
  Margarita ayaa ugu jawaabtay qosol:
  - Waad ogtahay, tani maahan waxa aad u baahan tahay!
  Dominica ayaa ku raacday in ay ogolaato.
  - Run, maaha halva, laakiin sidoo kale aad u macaan!
  Gabadhii xisbigu waxay tiri:
  - Halva wuxuu ahaa naadir dagaalka ka hor. Laakiin waxay cuneen malabka xitaa intii ay ku jireen shaqada.
  marlabaad laaday , markan jiirka, oo ku heesay:
  Hadyada ugu fiican, dabcan, waa malab,
  Wiilku, dabcan, wuu fahmi doonaa tan...
  Xitaa in yar - shaaha,
  Tani waa horeba wanaagsan, si fiican, iska daa dheri dhan!
  Margarita ayaa sidoo kale laad ku laaday, marka hore iyada oo leh usha sixirka, ka dibna iyada oo lugaheeda qaawan, iyada oo sii wada:
  Laakin malab, tani waa arrin aad loola yaabo.
  Wax kastaa waa jiraan ama ma jiraan...
  Laakin malab, ma fahmin waxa sirta ah tahay,
  Haddii ay jirto, markaa isla markiiba waa la waayay!
  Laakiin haddaad cuntid, markaas dhib dambe ma jiri doonaan!
  Dominica way qaadatay oo ku miiqisay masduulaagii. Dhoola cadeynteedu waxay noqotay mid aad u xun, isla markaasna, farxad leh. Gabadhu waxay nafteeda ku dareentay xoog weyn. Markaasaa mawjad ka soo baxday ushii sixirka. Oo markiiba laba kun oo dooli ah ayaa isu beddelay garoogyo macaan oo suugo ah. Iyo hal mawjad kale oo ka mid ah ushii sixirka, iyo jiirarkii waxay isu beddeleen saxamada kalluunka.
  Waxaa intaa dheer, cunnada dhinacooda waxay ahayd mid raaxo leh, oo leh muus, cananaaska, iyo miraha kale ee aad u macaan. Wax walbana waa kuwo aad u cajiib ah oo dhadhan fiican leh.
  Dominica ayaa ku heesay:
  Suxuunta dhinacyadu waa cajiib
  Gabdhaha ayaa soo jiidanaya...
  Iyo afar iftiimay.
  Ku dhufo orka sanka!
  Margarita waxay tiri:
  - Cunto karis fiican ayaa ka sameysa garoogyada orcs iyo jiirka, iyo kuwa la cuni karo!
  Wiilka Dobrynya ayaa qaatay oo ku tuuray dhagax weyn oo goblin ah foodda hore. Dhafoorkiisa ayuu isla markiiba ka muday oo ku heesi jiray:
  - Haddii aad tahay qof caqli badan ,
  waan ku dhufan doonaa...
  Hagaag, ka waran haddii aad tahay blockhead,
  Markaa qorshe firfircooni waa diyaar!
  . CUTUBKA 11AAD.
  Dominika Dolfinova walaalkiis wuxuu bedelay magaciisa. Haddana wuxuu isku magacaabay mid aad u fiican - Caligula. Ama si loo sharfo boqorka sumcadda leh, ama ku dayashada magaca mid ka mid ah dameeraha ku jira kartoonka Dunno.
  Oo hadda wiilka dagaalka Caligula Dolphins ayaa go'aansaday inuu u baahan yahay inuu raadiyo walaashiis. Laakin halkee laga raadiyaa qofteeda maqan?
  Wiilkiina wuxuu u jeestay hal buug oo sixir ah oo caan ah. Isagu, dabcan, kuma kalsoonayn dhammaan noocyada maskaxiyan iyo saaxiriinta.
  Laakin maxaad isku dayi weyday inaad naftaada gasho. Waxaa intaa dheer, aabbihiis ma aha bini'aadam, waxaana laga yaabaa inuu leeyahay awoodiisa sixir, iyo heer aan caadi ahayn.
  Wiilkii Caligula ayaa soo qaaday Dolphins oo ku fadhiistay fadhiga fadhiga oo ku yaal booska nacnaca. Wuxuuna isku dayay inuu xooga saaro. Jilaaga da'da yar ee filimka ah ayaa lugaha ka gooyay oo toosiyay dhabarka. Oo sidaas daraaddeed wiilku wuxuu galay wax gabi ahaanba waalan oo midab leh, isagoo isku dayaya inuu helo Dominica.
  Karaamada masraxa waa ay adagtahay in la qeexo. Marka, gaar ahaan, elves, orcs, goblins ayaa ku dagaalamay ... Bandhig dhar ah oo ay ku jiraan gabdho badan oo jinsiyado kala duwan leh iyo heerar kala duwan oo qaawan. Muuqaalka ayaa ah mid qurux badan oo soo jiidasho leh asalkiisa, gaar ahaan marka gabdhuhu ku rusheeyaan cagahooda qaawan ama ciidda kulul ama barafka.
  Waxay weerar ku qaadeen seefo iyo warmo ay ku garaaceen hubka noocyadiisa kala duwan ee taangiyada. Oo daanyeerka birta ah waxay ku jawaabaan diyaarado ololayayaal kulul. Heerkulka ololku wuu hooseeyaa, habluhuna, way qaylinayaan, wax yar uun bay gubteen, oo waxay u qaylinayaan si qalbi jab leh. Oo orcyadu aad ayay u sii guuxayaan, wejigoodana way garaacaan , bang , bang - konfetti midabyo badan leh ayaa ka jajaban dharbaaxada.
  Iyo laba diyaaradood oo la qurxiyey ayaa xagga sare ka soo yaacaya, iyagoo ka tegaya tareenno qurxoon oo qurux badan oo qurux badan.
  Waxa ugu waalan, tanina xitaa waxay dumin kartaa saqafka ka soo baxa qulqulka, waa in adduunka khiyaaliga ah uu ku dhex milmay tirooyinka dhabta ah, taariikhiga ah, inkasta oo laga soo bilaabo fogaanta fog.
  Stalin, munaasabaddan, si lama filaan ah, isaga oo ka tagaya sirta aan loo baahnayn, wuxuu yiri:
  - Diyaaradda Luftwaffe waxay gaartay heerkii ugu sarreeyay ee duulista. Xataa haddaysan ahayn
  Haddii aad tiriso discos , bam-gacmeedka TA-700, oo awood u leh inuu qaado ilaa konton tan oo bambooyin ah, ayaa sameeyay dareen culus.
  Hitler wuxuu yiri:
  Laakiin " Super Monster " oo wata qori caliber 3200-mm ah, laba boqol oo tan oo gantaallo ah, ayaa weli ah shaqo aan la dhaafin oo ah farshaxan milatari.
  Stalin ayaa markaa soo jeediyay rooti:
  - Markaa aynu cabno xaqiiqda ah in afku u baahan yahay farshaxan kasta marka laga reebo farshaxanka milatariga!
  Hogaamiyihii weynaa ee wakhti kasta iyo dadyowgu wuxuu ku raaxaysanayay khamriga la shaabadeeyey dhalashadii Ciise Masiix ka hor, iyo adduunka Fuhrer wuxuu cabbay casiirka sagaashan iyo toban miro. Labada kaligii taliye waxay eegeen sida raad gantaalka kor u duulaya uu si cad ugu gooyay samada kormeeraha. Sida loo maqlo codka farxadda leh ee gabadh Ruush ah:
  - Gelida orbit-ka ayaa lagu guulaystay.
  Iyo sacab onkod ah oo ka yimid dhammaan tarabuunka - waa la sameeyay! Man ugu dambeyntii waa meel bannaan, oo tan waxaa sameeyey wakiillo ka mid ah jinsiyadaha ugu weyn ee Dunida - Ruushka iyo Jarmalka.
  Cirka oo dhan laga bilaabo cidhifka ilaa cidhifka waxa lagu rinjiyeeyay hillaac kumanaan rashka ah oo dhammaan midabada qaansoroobaadka ah iyo malaayiin hadh ah, markii, ay u muuqatay, napalm cajiib ah oo ku faafay khadkii habeenkii. Isla markaana , supernovae shaqsiyadeed oo ololaya ayaa isu beddelay qoraallo cad - halku dhigyo. Sida: "Dhulka Hooyada iyo Dhulka", "Hore u socda Xiddigaha", "Ururka Shucuubta Dhulka"!
  Tani runtii waa nooc ka mid ah waalli. Waxa ay ahayd sidii wax qabad heer sare ah oo kosmi ah oo cajiib ah ayaa kacay. Nooc ka mid ah taariikhda beddelka ah, halkaas oo uusan jirin dagaal u dhexeeya Reich Saddexaad iyo USSR, oo waxay u soo baxday mid aad u qabow . Laakiin hadda tani uma muuqato mid aad u wanaagsan, si khafiif ah loo dhigo.
  Waa inuu helaa walaashii ka weyn. Tanina waa shaqada ugu weyn ee wiilka, oo horey u jilay filimo taxane ah, aadna u qurux badan oo muruq ah, oo leh nafis muruq u eg.
  Waxayna ahayd in magaca cusub Caligula uu dad badan soo jiito.
  Wiilkii wuu sii watay fikirkiisii. Oo waxaan si kedis ah u arkay gabadh u qurux badan sida malaa'ig, oo timo curdan ah oo midabka caleen dahab ah leh. Intay gacanta u taagtay wiilkii ayay ku tidhi iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Waxaan haynaa tiro hawlgallo muhiim ah oo aan kula dhammaystirno!
  Wiilkii Caliguula ayaa isagoo dhoola cadeynaya weydiiyey:
  - Ka dibna waxaan heli karaa walaashay, oo la waayay meel aan la garanayn?
  Gabadhii intay timaheeda dahabka ruxday ayay si kalsooni leh ugu jawaabtay:
  - Haa, waa suurtagal. Laakiin walaashaa hadda waxay buuxinaysaa Masiixa adag - si ay u badbaadiso dhammaan wakiilada jinsiga xooggan, kuwaas oo khatarta burburinta ay ku xiran tahay. Waana mid aad u adag.
  Caligula Dolphins ayaa waydiiyay:
  - Magacaa, adiguse kumaad tahay?
  Gabadhii ayaa ugu jawaabtay dhoola cadeyn macaan:
  - Anigu waxaan ahay Margarita Korshunova, gabadh xisbi ah oo Naasiyiintu deldeleen, oo hadda ku soo noolaaday adduun cusub. Oo kanu waa qaddarkayga, inaan u adeego wanaagga oo aan dadka badbaadiyo.
  Jilaaga wiilka ayaa lulay:
  - Aad baan ku fahmay. Haddaba, ma waxaan ku jirnaa hawlo xiiso leh? Nooc ka mid ah filimada, laakiin dhab ahaantii?
  Margarita ayaa luxday:
  - Haa, sida haddii ay dhab tahay! Laakiin waxaan haysanaa fursado noocaas ah oo ay tahay inaynaan ka cabsan.
  Caligula ee Dolphins iyo hormuudka xisbiga Margarita ma helin wakhti ay kaga hadlaan oo ay aqbalaan muuqaalka cajiibka ah, oo runtii galay adduunka cusub, iyo xaalad dagaal!
  Margarita waxay tidhi:
  - Hadda waxaan haysanaa ciidan dhan. Adiguna waad fahantay mas'uuliyadda aniga iyo adiga na saaran!
  Caligula wuxuu si kalsooni leh ugu jawaabay:
  - Dabcan waan fahmay! Waxaana rajeynayaa inaan noqdo taliye u qalma.
  Wiilkiina seeftiisii af badan ayuu mariyey.
  Waxaan si degdeg ah u qaadannay cunto fudud, waxaana ku degdegnay inaan dhisno ciidan. Waxay ahayd inay sida ugu dhaqsaha badan u aadaan Talyaaniga oo ay baalasha papayga dab qabadsiiyaan.
  Ciidanku waxay ka soo ambabaxeen Vienna si ay u garaacaan durbaannada iyo tumashada buunanka waaweyn. Ciidankii lugta ahaa weli wakhti ay ku soo dhawaadaan ma helin oo fardooleydu waa ay gaaf wareegayeen. Fardooley badan oo ka kala yimid wadamo kala duwan oo galay Boqortooyadii Ruushka ee Tsarist. Taasi waxay sahashay in lagu tunto tobanaan kun oo qoobab ah. Cossacks-ka iyo fardooleyda Tataarka ee fudud ayaa hore u soo yaacaya. Dhaqdhaqaaqa xiga ee si qani ah loo qurxiyey oo ka mid ah guutooyinka Polish. Hagaag, nimankii quruxda badnaa waxay u ekaayeen kuwo la isugu keenay dhoolatus boqortooyo. Waxaa intaa dheer, qof kastaa wuxuu rabaa inuu kan kale ka sarreeyo quruxda dharkiisa, laga bilaabo koofiyadda ilaa suunka. Waxa kale oo jira jilbaha dagaalka ee Teutonic. Gaadhida gaashaaman ayaa loo dhalaaliyaa dhalaal, dahab ama qalin. Sido kale waxaa jiro iswiidhish wata lebis gaar ah, iyo Finnish. Janissaries iyo Spagi, fardooley Carbeed.
  Iyo calammo iyo calammo badan oo dadyowga laga soo bilaabo dhulbaraha ilaa badweynta Arctic. Iyo inta koob ... Kuwan waa quwadihii la qabsaday.
  Oo halkan yimaadaan Austrians , iyo iyaga la Jarmal ah. Waxaan si mutadawacnimo ah ugu soconnay socodka. Sidoo kale, fikradda ah in la dhaco Talyaaniga waa jirrabo weyn. Dabeecadda ayaa halkaas deeqsinimo leh, waxaana jira lacag badan! Sida waxyaabo kale oo wanaagsan oo majarafad lagu ururin karo.
  Caligula the Tomboy wuxuu ku heesay:
  Ciidankeenu waa xoog badan yahay
  Waxay ilaalisaa aduunka...
  Hagaag, ka waran haddii uu dagaal dhaco,
  Ma aha dhankayaga!
  Wiilkiina cagtiisii oo aan bannaanayn ayuu godka ku dhuftay. Dabcan, waxa uu xidhnaa surwaal gaagaaban oo keliya, maadaama uu si degdeg ah ugu socday xaalad dagaal oo uu dharkiisu kaliya soo gelayo oo uu jeexjeexayo.
  Margarita waxay waydiisay saaxiibkeed iyo cidhib-tiraha kale:
  - Mise waxaa laga yaabaa inaad dhab ahaantii heesayso? Intaa waxaa dheer, waa adiga!
  Jilaaga wiilka ayaa madaxa ruxay isagoo dhoola cadeynaya oo u eg yey yeey ah:
  - Maxaad u malaynaysaa, ma awoodo?
  Caligula oo Dolphins-ka ahaa ayaa bilaabay inuu heeso;
  Alla dunidan aad baad u murugaysan tahay
  Kaliya badweynta ilmada - badweynta...
  Aaway jidkii cirfiidka ee nafta duhurkii,
  Baroortii dhintay waxay ku riyoodeen inay Eden tagaan!
  
  Waxa ku jira baraf qalbiyada, qolof barafaysan,
  Iyo kulaylka gubanaya ee xamaasada xaasidnimada ah.
  Bal eeg sida fool xun oo xataa jidhka ka yar?
  Habeenkii murugada badnaa wuxuu ku ciyaaraa baroor!
  
  Sida xab-xabeedka xaabada, ruuxa joogtada ah,
  Iyo qudhunka qabriga ee welwelka.
  Laakiin waan awoodnaa haddii aan midowno
  Dadka ka saara xayndaabka!
  
  Kala saar macnaha adduunyada,
  Tirtir habaarka waa calaamad aad u xun ..
  Ma xamili karno dhibaatada,
  Ibliis ciid ha noqdo!
  
  Meeraha ayaa si dhakhso ah u tuuri doona silsiladihiisa,
  Si kastaba ha ahaatee, kama bixi doonto orbit-ka.
  KU Aan si daacad ah iskula dhaqno
  Markaas dadku way kici doonaan!
  
  Waxaad kici kartaa cabsi la'aan,
  Ha ku riixin dadka kale...
  Si aanu bahalku baruur ugu dabaalan.
  Si aanay hooyadeen u duqoobayn!
  
  Wax yar ayaan u cabbi doonaa taas,
  Khamri ka macaan malabka shinnida!
  Allow dhib ha dhaco waaqica ,
  Laakiin saacaddii xisaabtu ma iman!
  
  Markaa waxaan dhisi doonnaa janno janno ah,
  Dhammaan carruurta weligood way ku raaxaysan doonaan.
  Waxaan u duulnaa sida fallaadho oo kale duulista jannada.
  Riyo dhalaalaya ayaa rumowday!
  Heestii way dhammaatay, iyada oo, lamaanihii dagaallamayay ay ka guureen muuqaalka buuraha Alps ee Talyaaniga oo ay ...
  Madaafiic ayaa dhacayay, waxaana dhacayay qoryo casri ah oo aad uga badan. Halkan waa Port Arthur, magaalada halyeeyga ah. Waxay ahayd dhicistiisii taas oo calaamad u ahayd hoos u dhaca boqortooyadii Romanov iyo guud ahaan taliskii taliskii. Haddii qalcaddani istaagi lahayd, ma jirin kacaan sidaas u ballaaran. Ugu badnaan intay sanqadh yar samayn jireen oo ay dubbayaal iyo majalooyinkooda iska dhigi jireen. Laakin guuldaradii halkan ka dhacday ayaa ahayd tii keentay silsiladda dhacdooyinka ee sababay Kacaankii Oktoobar ee weynaa.
  Kani ma wanaagsan yahay mise waa xun yahay? Dhacdadu waa qaali. Malaayiin dhibanayaal ah iyo tahriibayaal, laakiin markii dambe, waddanku wuxuu si weyn u dardargeliyay horumarkiisa.
  Xitaa haddii qiimo aad u sarreeya, dadka Ruushka ayaa hoos u dhacay boqol milyan oo qof.
  Sida ay yiraahdaan, dhiig-baxa ayaa daaweeyay bukaanka.
  Laakiin hadda waxaa jirta fursad, dib u soo celinta Port Arthur, si ay dib ugu noqoto taariikhda oo ay raacdo khad gaar ah. Marka, tusaale ahaan, Romanovs-ku waxay haystaan awoodda, iyo xitaa in version autocratic. Tani waa, dabcan, khayaali saynis, laakiin xiiso leh. Marka, runtii, maxaa sugaya Ruushka haddii nooca tsarismka la ilaaliyo ?? Fadhiid, mise caksigeed, guul?? Nidaamka boqortooyo dhammaystiran ma ka waxtar badnaan doonaa dimuqraadiyadda reer galbeedka? Runtii, xidhiidhkii u dhexeeyay qarnigii kow iyo labaatanaad ee Ruushka iyo reer galbeedka ayaa aad u xumaaday. Intaa ka dib, waxa la mooday in la raadiyo habab ka duwan baarlamaannimada reer galbeedka. Fikradda ayaa u muuqatay: dimuqraadiyad la maareeyay. Waa marka si rasmi ah ay u dhacaan doorashooyin xor ah, laakiin xaqiiqadu waxay tahay natiijadooda horay ayaa loo sii cayimay. Laakiin qaabkan dawladnimo waa mid aan degganayn, xisbiga talada hayana, si uu mansabkiisa u sii adkaysto, waxa uu durbadiiba hoos u dhigayaa dimuqraadiyadda isagoo adeegsanaya sharci. Kadibna wax walbaa waxay u socdaan kalitalisnimo, mucaaradku waxay hore u lumiyeen matalaadda baarlamaanka.
  Kadibna habka cabudhinta iyo argagixsada ayaa la bilaabay, ama, liddi ku ah, kacaan ayaa ka dhacaya, ama kor, sida Gorbachev, ama hoos, kaas oo sidoo kale dhacay wax ka badan hal mar.
  Dalka Ruushka inta lagu guda jiro ismaamulka, wax walba waa ka fudud yihiin. Boqorku wuxuu leeyahay awood buuxda: inuu fuliyo, cafiyo, amro. Waxa uu leeyahay awoodaha ugu sarreeya ee garsoorka, fulinta iyo sharci dejinta. Waxa jira Gole Dawladeed oo uu soo magacaabay Boqorku, kuwaas oo isaga uun la taliya, waxana jira masuuliyiin fulinaya rabitaanka Boqorka.
  Duma Dawladdu waxay xaddidday boqortooyada ee absolutism, oo ka xayuubisay boqorka xuquuqda samaynta sharciyo, iyo, qayb ahaan, la wareegidda xakamaynta miisaaniyadda. Laakiin tan ugu muhiimsan, waxay ahayd Duma oo noqotay dhul taranta iyo jilbisyada shirqoollada kala duwan. Tani waa tabanteeda!
  Si kastaba arrintu ha ahaatee, xitaa inanta xisbigu kamay soo horjeedin in boqorka la caawiyo. Margarita ayaa waydiisay Caligula cagajuglaynta:
  - Markaa doorashadu way caddahay, aynu weerarno!
  Wiilkii Terminator ayaa ku jawaabay:
  - Doorasho kale ma jirto! Dabcan waan weerarnaa!
  Waxaana bilaabmay qalalaasihii goynta. Iyaga oo la dardargeliyay awoodda sixirka ee lix boqol oo kilomitir saacaddii, wiilasha keruub, ku dhawaad inay dheg jalaq u siin qaraxyada madaafiicda iyo rasaasta qoryaha darandooriga u dhaca, ayaa ku dhex qarxay safka cadowga. Nasiib wanaag, cimiladu waxay sidoo kale ahayd nasiib darro, roob iyo mugdi. Kuropatkin weli dadka uma dirin weerarka. Waxaana uu fuliyay diyaarinta madaafiicda. Si ka soo horjeeda caqiidada caanka ah , Jeneral iyo Wasiirkii hore ee gaashaandhigga ma ahayn nacas. Kuropatkin wuxuu isku dayay inuu daryeelo askarta oo uu si cilmiyaysan ula dagaalamo. Tani waxay ahayd waxa uu hoos u dhigay. Go'aan la'aan, gaabis, rabitaan ah in la hubo, ficil sida ku cad template - ayaa diiday guusha dagaalka lagula jiro geesinimada Japan. Sidaa darteed, looma baahna in la filayo weerarrada geesinimada leh ee Suvorov si ay u qabtaan Port Arthur socodka. Alas, Kuropatkin ayaa ku guuleystay kaliya sababtoo ah dhimashadii Nogi's corps ka dib, Japanese-ka, sidoo kale iyada oo aan isbeddelin qaabka, ayaa hore u fuulay, oo weerar ku qaaday. Taasina waxay keentay in ay darajooyinkoodii garaacaan oo dib u rogaan.
  Laakiin hadda Kuropatkin ayaa labadaba qabsaday madaafiic iyo isaga u gaar ah.
  Tani waxay ka dhigan tahay inaad samayn karto madaafiic xitaa dhowr maalmood, xisaabinta waxa haddii Jabbaanku jabo. Oo tan inkastoo xaqiiqda ah in Emperor Nicholas uu bixiyay amar gaar ah si uu isla markiiba u duulo qalcadda oo uu soo afjaro dagaalka, kaas oo ahaa khasnadda.
  Halkan, dabcan, Kuropatkin waxay u dhaxaysaa dhagax iyo meel adag. Laakiin Port Arthur waa qalcad xoog leh, oo hadda Japanese-ka ayaa degay - isku day, qaado!
  Laakiin Margarita iyo Caligula oo ka mid ah Dolphins, oo seefo ku jarjaraya oo ku tuuraya suulasha lugaha ee lugaha carruurtooda, laakiin sida jilicsan sida boogaha, waxay u dhaqaaqeen hareeraha, iyaga oo ka nadiifinaya askarta. Ugu horreyntii, waxaad u baahan tahay inaad ogaato meelaha ugu sarreeya ka dibna waxaa suurtogal ah in la furo waddada ciidamada weerarka soo qaaday.
  Markay gooynaysay samurai, Margarita waxay si miyir leh u tiri:
  - Sida caadiga ah waxay u dagaalamaan horumarka dartiis, laakiin annagu, waxay soo baxday, waxaad mooddaa inaan u dagaalamayno dib u noqoshada!
  Caligula wiilkii wuu qoslay:
  - Ma waxaad ula jeedaa in dib-u-qabsashada qalcaddan ay xoojin doonto mowqifka kali-taliska?
  Waxana uu ku fuliyay farsamooyin is daba joog ah oo seefo ah. Sidan baa seefihiisii lagu qaaday.
  Oo inanka cagihiisii oo qaawan ayaa nabarro ka jabiyay madaxyo, luqun iyo lafo.
  Margarita, oo leefaysa dhiigga bushimaheeda oo si aad ah uga firdhiyey dharbaaxadeedii degdega ahaa ee gacmaheeda iyo cagaha, ayaa xaqiijisay:
  - Ugu yaraan xitaa sidaas oo kale! Ka dib oo dhan, waxaa cad in boqorka ku guulaysta dagaallada uu noqdo mid caan ah. Ugu yaraan in muddo ah. Markaa guusha waa la ilaaway, oo qofka caadiga ah, ama dadka caadiga ah, ayaa loo soo jiidaa shaqo caadi ah. - Gabadha garabka ka ciyaara ayaa hal laad ku garaacday lix Japanese ah hal mar, labana waxaa ka dalooshay bayonet iyaga u gaar ah oo riixay, ayay raacisay. - Waxaa laga yaabaa in tani ay tahay nasasho ku meel gaar ah!
  Oo haddana cedhibteedii oo qaawan bay dhaqaaqday, iyadoo jabisay shan dagaalyahan oo dhulka qorrax ka soo baxa ah, oo ay saddex sarkaal ku jireen.
  Wiil kabo-la'aan ah oo surwaal gaaban sita, oo Japanese-ka u jarjaraya sida kaabashka, Caligula ayaa si macquul ah u yiri:
  - Guusha ka dib, koboc dhaqaale oo degdeg ah ayaa ka bilaaban doona Ruushka. Taas macnaheedu waxa weeye in dadku si wanaagsan u noolaan doonaan, dareenka kacaankuna hoos u dhici doono.
  Halgamaagii yaraa waxa uu madfaca laad ku dhuftay si ay darsin askari oo samuray ah ay kor u duuleen . Wiilkii Terminator ayaa ku daray. - Dadku inta badan gaajo darteed ayay rabshado u sameeyaan!
  Margarita, oo laf ka soo tufay madax go'ay oo afkeeda ka soo baxday, candhuuftu waxay garaacday saddex askari oo Japan ah, kaliya qayb ahaan waa ogolaatay:
  - Runtii tani run maaha! Haa, kacdoonada iyo kacdoonada waxaa sida caadiga ah keena xaalad dhaqaale oo sii xumaanaysa, laakiin ... Ka dib oo dhan, Decembrists uma tagin ficil sababtoo ah saboolnimadooda.
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ee Caligula, ayaa sameeyay dhaqdhaqaaq balanbaalley ah oo ka gooyay darsin madax Japanese ah, ka dibna wuxuu ogolaaday:
  - Taasi waa sax, ma aha sababtoo ah saboolnimada! - Halgamaagii da"da yaraa waxa uu jaray tiro dhan oo dabley ah oo uu ku daray. - Mar walba faa'iido ma leh inaad calooshaada ka fikirto!
  Margarita ayaa saxday, iyada oo sii wadda in ay si naxariis darro ah u jarjarto, si ay xubnaha Jabaanku u kala firdhiyaan:
  - Si sax ah, ka fikirka calooshaada marna faa'iido ma leh!
  Caligula tomboy halkan ku raacay, googooyay samurai oo ku tuuray madaxyada koofiyadaha ee jihooyin kala duwan, oo aad u xiiso badan:
  - Boqolkiiba boqol ayaad saxantahay! Wax la diido ma jiraan!
  Dagaal yahan iyo xisbi horudhac dhab ah, iyo weliba, amiiradda ugu xasilloon, oo ku heshay magacan adeegyadeeda mid ka mid ah adduunyada sixirka, ayaa ku qaylisay:
  - Annaguna waannu iska saareynaa baruurta nafteena! Markaa ha ahaato - banzai !
  Isaga oo aan u nixin ama joogsan, Caligula, oo seefo ku jarjaraya oo Jabbaan cagihiisa ku jebinayo , xitaa wuu heesay:
  micnela'aan ma ahayn markii la ii diray Ruus'
  Nimco kuu keen!
  Marka la soo koobo! Marka la soo koobo!
  Si kooban - iska aamus!
  Hadallada caynkaas ah ka dib dhiiggu si xoog leh ayuu u qulqulay. Dabcan, waa u naxariista Japanese-ka. Qaranku waa dadaal badan yahay, waana lagu majeertaa, laakiin waxa ay ku hoos dhacday dhagax-shiidka oo ay hadda joogsatay. Kaliya waxa dhici doona - bur ama bur, su'aal su'aalo ah!
  Gabadha aan cagaha lahayn ee Margarita, oo soo gaadhsiisay daraasiin dharbaaxo ah ilbiriqsi iyo si tartiib tartiib ah, u kala firdhisay meydad burburay, oo ku sii jeeday saldhigga xiga, ayaa ku dhawaaqday, iyada oo cagaheeda u dhaqaaqday samurai soo socda ee daanka, iyo iyada oo la yaab leh:
  -Dagaalku waa shay sal leh, oo lagu go'aamiyay fikrado sare!
  Caliguula oo ah wiilka jilaaga ah oo xataa in yar ka dheereeya saaxiibtiis oo uu jidhkiisa qaawan ee murqaha ka samaysan, roobku dhiiga iyo burburka lafaha ka qaaday ayaa hadalkiisa sii raaciyay:
  - Dagaalku wuxuu daaliyaa jidhka, laakiin wuxuu dhiirigeliyaa ruuxa!
  Margarita waxay abuurtay qulqulo isdaba-joog ah, iyada oo gooyay Japanese-ka, waxayna ku heesay weedh ka mid ah heestii la garaacay ee todobaatanaadkii qarnigii labaatanaad:
  - Farxad, nimco iyo caag! Guud ahaan , xoojinta, dhiirigelinta xoogga leh, ka kac sariirta oo samee jimicsi!
  Caligula Dolphins, oo jug ka soo gaadhay lugta muruqa ah ee gumaarka, ayaa ku khasbay kornaylkii reer Japan inuu hawada u duulo, isla markiibana waxa uu dhulka ku dhuftay laba qori oo taawarrada ku taagnaa. Daanyeer makaanik ah oo tufaya rasaasta, is-daba-marin, dhicid, garaaca tooda , gooya darajooyinka. Wiilkii Terminator ayaa sujuuday:
  Waan ka xumahay, indho cidhiidhi ah , laakiin waxaan rabay inaan noqdo kan ugu horreeya! Oo kaliya ma aan doonayay, laakiin waan samayn doonaa!
  Margarita, iyada oo ku garaacday munaarad kale oo leh qoryaha darandooriga u dhaca ee lagu sameeyay USA iyada oo cagteeda qaawan marka ay booday, si macquul ah ayay u tidhi:
  - Ma xuma inaad marka hore noqoto, si aad u hubiso, laakiin waa inaanay kubbadaha ka karin gadaasha!
  Wiilkii-jilaa Caligula, oo farahiisa qaawan ku tuuraya madfac, shimosa-qarxa sare ayaa qaraxday, oo kala firdhiyey samurai, wuxuu yiri:
  - Kii habeen iyo maalin kubbadaha karkariya ma ogola in isaga oo nool la cuno!
  Margarita intay qoslay oo booday oo cagteeda qaawan ku dhufatay birta taawarka qoriga mishiinka. Birtii birta ahayd ayaa dib u soo laabanaysa, saraakiishii Jabbaanna kor bay u duuleen, addimada kabaha la geliyeyna way liidayaan. Runtii, waxay u ekaayeen cayayaan.
  Margarita ayaa sidoo kale ka hadashay halkan:
  - Tramp wuxuu xitaa gashan karaa "boot" oo cirib leh!
  Caliguula hooligan, oo weliba qori ku garaacay boodbood, qof kastaana ka duulay, ayaa yidhi:
  - "Boots" ma saartaan kabo qof aan maskax lahayn si uu kabaha u xaaqo!
  Margarita ayaa ku jawaabtay iyadoo dib u soo jeestay oo jartay dhammaan cutubyada Jabbaan. Gabadha Terminator-ka ayaa iyana halkan ka iftiimisay:
  - Si la yaab leh, waxaa jira dad badan oo daacad ah oo ugu sarreeya, laakiin waxaa jira kuwo yar oo iyaga ka mid ah oo samayn kara iyada oo aan lahayn khiyaano khiyaano ah koritaanka xirfaddooda!
  Caligula wuxuu u miiqayaa sida boog korka sare ah, isagoo garaacaya oo jaray Japanese, wuxuuna si macquul ah u xaqiijiyay:
  - Siyaasigu waxa uu u ciyaaraa si caddaalad ah mar kasta oo uu nin macdan qodayaal ahi jaakad cad cad ku soo dhaadhaco, ujeedkuna waa isku mid oo ah in uu kabid dhaqaale ku dhaqo sumcadda la dilay!
  Margarita ayaa ka jawaabtay tan, iyadoo ruxaysa dhiigga timaheeda:
  -Siyaasiga, waa beenaale nolosha iyo camalka munaafaqnimada ah, laakiin geeridu waa cadaalad xitaa tuuggan!
  Wiilkii Terminator-ka ahaa waxa uu jabiyay qori Jabbaan ah, isaga oo lafaha ka jabiyay labaatameeyo askari oo ka tirsan Boqortooyadii Qorraxda soo baxda, waxaanu ku jawaabay.
  - Geeridu waa daacad in ay had iyo jeer timaado, laakiin waa gardarro doorashada wakhtiga booqashadeeda!
  Port Arthur waa magaalo weyn, waxayna leedahay khadad difaac oo badan. Markaa, nasiib darro iyo nasiib wanaag, dagaalyahannadu waxay haystaan waqti ku filan oo ay ku dagaalamaan.
  Wiilkii dagaalyahan Caligula, ayaa dagaalyahannada seefo ku gooyay, xitaa cagtiisa qaawan ku tuuray digir burburin ah, oo kala jeexjeexay samurai, ayaa ku heesay:
  - Sida aanan isku dayin, sida aanan u dadaalin! Dhib ma laha haddii qof halkaas joogay si uu u dagaallamo!
  Margarita, oo gooysay koox kale oo askar ah oo ku dhimanaysa dharbaaxada gabadh qayb ka mid ah oo u iftiimay sida hillaac, waxay tiri:
  - Ilaa xad, annagu nafteenna waxaan codsanaynaa dagaal. Ka dib oo dhan, qiro, Caligula, ma rabtay inaad aado Port Arthur?
  Terminatorkii yaraa ayaa si daacad ah u yiri:
  - Dabiici ah! Tani waxay ahayd rabitaankayga ugu xiisaha badan.
  Margarita, inantii xisbi ahaan, ayaa haddana Jabbaankii u jartay sidii mandiil oo kale, way gilgishay:
  - Hagaag, haa! Ka badbaadi Ruushka guuldaradii ugu xumayd ee taariikhda kun-sano ee dagaalladii waddankeenna!
  Wiil Caligula waxa uu jaray laba darsin oo Jabbaan ah isaga oo wata dhawr lulmood, waxa uu saxay lamaanihiisa:
  - Guuldaradii ugu xumayd, laga yaabee, waxay ahayd dagaalkii ugu horreeyay ee Chechnya.
  Margarita waxay u luxday iyada oo ogolaatay tan, xitaa waxay dedejisay geeddi-socodka goynta:
  - Shaki la'aan! Mucaaridkii aynu ka adkaanay aad buu u liidataa! Jeejniya wax badan baa jiray, oo xataa kala badh iyaga ka mid ah ayaa noo dagaallamay.
  Caligula tomboy wuu qoslay, isagoo isku dayaya inuu ka hormaro lammaanihiisa habka ciribtirka:
  - Sidee Moska u ciyay maroodi!
  Margarita si caqli-gal ah ayey arrintan uga hadashay, iyadoo mar kale ruxaysa lafo iyo jajabyo dhiig leh oo timaheeda ka mid ah midabka barafka oo leh dahab kala firdhisan, iyadoo sii wadda inay baabi'iso Jabbaankii geesiga ahaa ee aan rabin inay is-dhiibaan, iyadoo xoogga sii kordhaysa, gacmaha iyo cagaha:
  - Marka ciidanka iyo dadkuba aysan rabin inay dagaalamaan, markaas waxaa dhacaya mucjisooyin noocaas ah. Iyo dagaalkii ugu horreeyay ee Chechnya, iyo dagaalkii Ruushka-Japanese.
  Caligula ee Dolphins-ka ayaa lagu qasbay, marka la baabi'inayo samurai, inay oggolaadaan:
  - Waad saxan tahay! Dadka Ruushka, nasiib darro, ma rabaan inay la dagaallamaan Jabbaan. - Dagaalyahankii da'da yaraa, oo ka tagay shirkad samurai oo dhan oo madaxooda laga gooyay, wuxuu ku daray:
  - Laakiin shakhsiyadeenna waxaa soo muuqday arrin mucjiso ah, taas oo noo ogolaan doonta inaan ku guuleysanno dagaalka aan la jeclayn. Xitaa waa calaamad in dagaal aan boqor lahayn madaxa, keruubiimku caawiyaan!
  Margarita, oo dhiiga bushimaheeda ka soo tufaysa oo cirbadaha sunta ah ku tuuraysa cidhifkeeda qaawan, iyada oo japan ka dishay dhimasho, waxay tidhi:
  - Haddana faragelin saddexaad oo dhinacayaga ah ayaa lagama maarmaan ah!
  Caliguula wiilku, isagoo saf kale oo mayd ah ka tegay, isagoo aan si gaar ah uga shakin, ayaa haddana weydiiyey:
  -Ma hubtaa tan?
  Dagaalyahanka da'da yar, oo dhammaystiraya dabar-goynta Japanese-ka ee Port Arthur, ayaa xaqiijiyay isagoo taahaya:
  - Badda, Togo aad bay u xoog badan tahay. Iyo waa maxay nooca taliyaha, ama in ka badan si sax ah taliyaha ciidamada badda Rozhdestvensky, nasiib daro oo dhan aad loo yaqaan. Malaha carruurtu xataa way ku fiican yihiin xeeladaha badda!
  Caligula, oo jeexjeexay samurai naxariis la'aan, ayaa lagu qasbay inuu ku raaco waxa muuqda :
  - Dabcan, qof sida Rozhdestvensky, xitaa isagoo helay todobo dagaal oo dheeraad ah oo lagu dhisay Argentina, oo la dayactiray maraakiibta kooxdii ugu horeysay ee Baasifigga ee hoos laga soo kiciyay, midna laguma xisaabtami karo guusha. Gaar ahaan haddii aad xasuusato in kow iyo konton markab oo Ruush ah ay ku dagaalameen Tsushima, oo kaliya hal burburiye oo Jabbaan ah ayaa quusay!
  Margarita, oo faraxsan, ayaa jabisay foostadii qoriga, iyo lulitaanka kale ee seeftii afar Japanese ah, iyo iyada oo wadata irbad fiiqan oo saddex kale ah, waxay raacisay:
  - Waxa kale oo muhiim ah in kooxda geesiga ah ee Admiral ay si fiican u dhexgeli karto ka hor intaysan iman saldhigga Togo-ga qallafsan iyo hilibka cunta ah . Marka tan la eego, booska Rozhdestvensky ee filimka waa mid aad u adag.
  Caligula the tomboy, oo lugihiisa ku bilaabay sida daanyeer oo kale, qolof kale oo Jabbaankii u dilay sida miinada oo kale, ayaa ku booday:
  Sida qof Iswiidhish ah oo u dhow Poltava,
  Rozhdestvensky wuxuu galay dhibaato...
  Wuxuu u muuqdaa geesi
  Dhab ahaantii, waa caksi!
  Inantii qolada u janjeedhsanayd, iyadoo sii labanlaabantay inay cadawga ku sii laban laabato, oo mayd tiro badan ka tagtay, si macquul ah oo xisaabin leh, waxay xustay:
  - Haddii aadan Japan kaga adkaan badda, ka dibna samurai madax adag ayaa dagaalami doona muddo dheer, oo khasnadda taajka Ruushku waa horeba madhan, dadkuna waa gees. Waxaan u baahanahay inaan si degdeg ah u soo afjarno dagaalka si guul leh. Haddii kale, waxaa jiri doona kacaan iyo soo bixitaanka baarlamaanka suurtagalka ah ee aan loo baahnayn oo xitaa waxyeello u leh Ruushka!
  Caligula, oo ah wiilka jilaa, ayaa xusul u taagay jeneraalka Japan oo ka dhigay inuu u duulo meelaha sare, isla markaana waxa uu dhulka ku dhuftay saddex nin oo wejiga soo duubtay oo ku guul daraystay inay isku dayaan inay geeyaan bambaanooyin hore. Wiilkii Terminator ayaa yiri:
  - Haddii wakhti ku filan jiro, xaggee bay aadayaan?
  Margarita, oo Japanese-ka u gooyay kab-baxyo iyo qas dhiig leh, oo lagu xusay qaylo-dhaan la dareemi karo:
  - Dhib baa halkan ka jirta. Hadda sidaan ayaan uga guuraynaa qalcad ilaa qalcadda. Maxaa ku jira badda?
  Tomboy Caligula intuu qoslay ayuu indhihiisa ka sii daayay dhimbiil ku dhacay kaydkii rasaasta. Waxaa dhacay qarax hawada ku tuuray guuto dhan oo ka tirsan ciidamada Japan.
  Jilaaga wiilka ayaa ku qayliyay qaylada:
  - Wax gaar ah ma jiraan! Xogtayada, si fiican ayaan u dabaalaneynaa, kuma dafi doono seefo. Wuxuu ka dabaalan doonaa markab dagaal ilaa markab dagaal, isagoo nadiifinaya sagxadaha!
  Margarita, oo seefaheeda, sida mandiil fiiqan, ay gooyeen tiro badan, geesiyaal ah, laakiin si macno darro ah u dhimanaya askar, ayaa ku dhoola caddaynaysa xitaa ilko fiiqan oo dhalaalaya:
  - Dhab ahaantii waxaad tahay fikrad weyn!
  Caligula of Dolphins, oo ku garaacaya Japanese-ka sidii inay tahay ciyaar kombuyuutar, ayaa si daacad ah ugu jawaabay:
  - Haddii aan qaadno xawaaraha fikirka, markaa annaga, dhab ahaantii, ma lihin wax siman !
  Gabadhii Terminator-ka ayaa taas ku raacday, si ay u qanciso, waxay dhex martay guuto dhan oo samurai ah.
  Waxayna ka tagtay raad dhiig leh oo leh raadkii inanta cago qaawan, oo jeexan.
  Isla markaana waxay tiri:
  - Iyo xawaaraha jidhka, taas oo aad uga muhiimsan!
  Si wada jir ah, oo ku degdega xawaarahaas oo kale, waxaad u baahan tahay inaad awood u yeelatid inaad ilaaliso dheelitirka oo aadan ka dhicin. Caligula hooligan ha badnaato ama ha yaraado. Guud ahaan, marka loo eego aragti ahaan, madaxbannaani aan dastuuri ahayn waa in aysan ka jirin Ruushka weligeed. Tusaalaha wadamada reer galbeedka ee leh baarlamaanadooda ayaa ah mid aad u faafa. Ma aha in la xuso xaqiiqda ah in oligarchs ay rabaan in ay awoodooda ku isticmaalaan ma aha oo kaliya dhaqaalaha, laakiin sidoo kale dhinaca siyaasadda. Hadda waxay aad iyo aad uga yar yihiin saaxiibtinimada madaxbannaanida, iyo guusha laga yaabo inay ka gaaraan Badweynta Baasifigga iyo ballaarinta ku xigta ee Shiinaha waxay xoojin doontaa saaxiibtinimadan muddo dheer. By habka, dagaalka Ruush-Japanese sidoo kale waa mid aad u muhiim ah marka laga eego muddada dheer. Abuuritaanka Jaallaha Ruushka iyo ka mid noqoshada Manchuria ma aha oo kaliya, laakiin sidoo kale gobollada kale ee Shiinaha, waxay u horseedi kartaa qaybta ugu dambeysa ee Boqortooyada Celestial. Taas macneheedu waxa weeye in gumaysigii xoogga badnaa ee Shiinaha qarnigi kow iyo labaatanaad, sheeganaaya inuu yahay awood sare iyo haybad caalami ah, ma awoodi doono inuu jiro dawlad ahaan.
  Waxayna u badan tahay, Kacaankii Oktoobar la'aanteed, burburka nidaamka gumeysiga caalamiga ah ma dhacayo. Dunidu waxay noqon doontaa mid caqli-gal ah oo ka ammaan badan sidii qarnigii kow iyo labaatanaad, oo ay jiraan in ka badan laba boqol oo dawladood oo ku yaal meeraha yar. Taa baddalkeeda, boqortooyooyin dhowr ah ayaa soo bixi doona, laga yaabee xitaa Ruushka ayaa noqon doona kan ugu awoodda badan, ama ugu yaraan kan ugu ballaaran.
  Ma adka in la saadaaliyo waxa dhici doona haddii ay dhacdo guul laga gaaro Japan. Waxay u badan tahay , Jarmalka, kaas oo ciidanka Ruushku uu noqon doono maamul weyn, ma halis gelin doono inuu ku dhawaaqo dagaal ka dhan ah Ruushka. Laakiin laga yaabee inuu rabo dagaal hal dhinac ah, oo ku dhufan doona Belgium iyo Faransiiska.
  Si kastaba ha ahaatee, Tsar Nicholas waa sida in laga yaabo inuu si fiican u weeraro , sida ku dhacday taariikhda dhabta ah, xagga dambe. Hagaag, ugu yaraan si Jarmalkii gardarnaa aanu u noqon mid aad u xoog badan.
  Kadib dagaalkii koowaad ee aduunka mar kale. Ruushka waxaa laga yaabaa inuu leeyahay qaybo Shiinees ah iyo Fleet Baasifiga ah oo awood leh oo xagga hore ah, taas oo noqon doonta mid dheeri ah, laakiin ... Taariikhda dhabta ah, Japan waxay ka dagaalantay dhinaca Entente, oo isku mid ah, Land of the Rising Sun ayaa laga yaabaa inay muujiso. rabitaan aargoosi. Kadibna waxaynu heli doonaa horgale labaad oo bari ah. Tanina aad uma weyna .
  Intaa waxaa dheer, midna ma filan karo xoojinta weyn ee ciidamada Ruushka, marka la barbardhigo Taariikhda dhabta ah. Inkasta oo, dabcan, soo kabashada dhaqaale ee degdega ah ay bilaabi karto horraantii, maaha 1909, laakiin 1906, oo ay noqoto mid ka sii dheer. Ka dib oo dhan, guusha Ruushku waxay xoojin kartaa iimaanka labadaba shisheeye iyo maalgashadayaasha gudaha ee nidaamka xukunka, iyo qulqulka raasumaalka ayaa ka weynaan doona xaqiiqda.
  Taasina waxay kordhinaysaa dhaqaalaha la siiyo ciidanka. Ilaa, dabcan, in dawladnimada nidaamka ahi ay noqoto mid aad isku kalsoon. Marka, gaar ahaan, ay u muuqato in aan cid walba ka adkaan doono oo aan u rogi doono daamur. Mabda 'ahaan, natiijadii dagaalkii koowaad ee aduunka, kiiskan, maaha mid cad. Waxaana laga yaabaa in markaas, si wax walba si wanaagsan loo xalliyo, waa inaan mar afraad soo faragelinaa.
  Inkasta oo suurtogalnimada in uusan jiri doonin dagaalkii koowaad ee aduunka gabi ahaanba aan laga saarin mabda'a. Xaaladdan oo kale ... Durba way adagtahay in la sheego sida dhacdooyin dheeraad ah u horumarin doonaan. Intee in le'eg ayuu Tsar Nicholas II xukumi doonaa, yaase isaga beddeli doona? Tsarevich Alexei shaki ayaa ku jira; waxaa laga yaabaa inuusan ku noolaan ilaa qaangaar. Walaal Mikhail iyo caruurtiisa? Labadan iyo xulashooyin kaleba waa suurtagal.
  Intee in le'eg ayuu Nicholas II noolaan karaa? Ma jirin dad beeraley dheer oo ka mid ah Romanovs, laakiin, guud ahaan, tsar wax yar cabbay oo aan sigaar cabbin wuxuu noolaan karaa wakhti dheer. In kasta oo isaga lagu tiriyaa roonaanta iyo qalbi roonaanta, ma uu ahayn deeqsi. Markaa lagama yaabo in boqorku dastuur bixiyo iyada oo aan cadaadis xad dhaaf ah la saarin. Si kastaba ha ahaatee, jidadka Rabbigu waa kuwo aan la garan karin. Wax walba waxay u dhici karaan sida ugu yar ee la filayo. Yeeyguna wuxuu isu beddelaa wan, wankana yeey isu beddelaa!
  Oo hadda waxay dibadda u yihiin carruur qurux badan oo qurux badan - wiil iyo gabadh, da' yar oo jilicsan, nadiifinta qalcadda ka dib iyo bastion ka dib bastion. Halkan, tusaale ahaan, waa buur weyn oo leh magaca fudud ee Vysoka. Halkan waxaad ka arki kartaa dekedda oo dhan iyada oo maraakiibta Ruushka ee kooxdii ugu horeysay ee Baasifiga ah oo la dayactirayo, iyo sidoo kale meelo kale iyo waddooyinka magaalada.
  Margarita, oo si kalsooni leh u jarjartay tiro badan oo dhiigbaxa Jabbaan ah, waxay amartay:
  - Hagaag, miyaan sidoo kale nadiifin karnaa?
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa Caligula, oo soo afjaray samurai-gii ugu dambeeyay seefihiisa, ayaa si jees-jees ah ugu jawaabay:
  - Dabcan, waanu nadiifin doonaa oo dib-u-nadiifin doonaa!
  Waxayna lamaanahan ku yaaceen meel sare iyagoo xawli ku socda diyaarad dagaal. Waa inaan degdegnaa. Bisha Maarso, habeenadu aad uma dheera, maalintii, xitaa xawaaraha ay ku socdaan, uma badna in ay suurtagal tahay in si buuxda looga fogaado in lagu garaaco muskets badan, taas oo ah, qoryaha iyo, ugu muhiimsan, qoryaha darandooriga u dhaca. .
  Way fiican tahay in aanay jirin mishiinno toos ah. Oo si uun u deggan. Qorraxda soo baxday kuma degdegayso inay gudcurka ka saarto roobka iyo ceeryaamo caano leh oo wax walba ka buuxa.
  Subaxdii waa baraf, qoloftii barafkuna waxay ku hoos jabtaa cagaha aan fiicneyn ee nimanka Terminator-ka, kuwaas oo, xitaa haddii ay rabaan, aan gashanaynin kabaha - way dillaaci lahaayeen. Lugahana sidoo kale waa hub aan ka xumaanin gacmaha ugu dhaq-dhaqaaqa badan. Qolofka barafku wuu dillaacaa, laakiin kuma faragelin haba yaraatee inuu u duulo xagga sare oo uu sii wado burburka halkaas, oo ay ku jiraan adeegga kow iyo toban inch ee qoryaha.
  Waa maxay faa'iidada jirrid noocaas ah? Laakiin ma ku garaaci kartid bartilmaameedyada iyaga oo kale ah qoryaha waaweyn, laakiin aad bay u fududahay in la nadiifiyo ilaalada. Margarita, iyadoo darsin Japanese ah ku tuurtay yaamayska iyadoo wadata hal rodol, aad bay u ooyeen markay dhaceen, waxay tidhi:
  - Markaa bandhiggu wuxuu u socdaa hab qabow ...
  Wiilkii soo afjaray ee Caligula ayaa qoslay, waxa uu godka godka ku tuuray darsin geesiyaal ah oo Jabbaan ah oo uu ku farxay:
  - Xitaa way caajisaysaa...
  Margarita way u gacan haadisay, iyadoo madaxa ka go'an ku tuurtay lamaanaheeda:
  - Waa caadi. Xitaa waa ka waxtar badan yahay. Mise waxaad jeclaan lahayd inaad la ciyaarto saaxiriinta?
  quwadaha uu hadda haysto, ayuu digir bir ah u ruugay sidii abeesada, wuxuuna ku jawaabay:
  Ma diidi doono , laakiin qarniga labaatanaad waxaa jirta fursad yar oo lagu turunturoodo iyaga !
  Margarita, oo jartay daraasiin kale oo Japanese ah hilib la jeexjeexay, ayaa qoslay:
  - Laakiin eeg, ninja!
  Runtii, laba iyo toban dagaalyahan oo wejiyada soo duubtay oo huwan madoow ayaa u soo yaacay si ay u weeraraan dagaalyahanka. Waxayna ku hubaysan yihiin seefo, gacan kastana laba bay ku haystaan. Bini'aadamka, ninjas ayaa si fiican u dhaqaaqay. Mid ayaa dareemi kara diyaargarowga aan caadiga ahayn iyo tababbarka qallafsan ee carruurnimada hore. Laakiin dhab ahaantii, maxaa ka soo horjeeda keruub? Farqiga u dhexeeya xawaaraha u dhexeeya kuwa aan dhiman karin, carruurta lagu soo shubay caawinta sixirka, iyo bani'aadamku aad buu u weyn yahay. Iyo ninjas, inkastoo dagaalyahannada si wanaagsan loo tababaray, haddana waa dad.
  Margarita ayaa laba ka mid ah hal mar ku soo gooysay dabaylo dheeraysa, waxayna ku dacwaysay tii saddexaad iyada oo qaawan, gabadhnimo, xarrago leh, laakiin cagteeda dilaaga ah ee gumaarka oo uu kor u duulay in ka badan konton mitir oo uu ka jeexay tiirkii calanka ee munaaradda. Margarita ayaa ka dagaalantay xiddigihii lagu soo tuuray, iyadoo sii waday dhaqaaqeeda, waxay jartay saddex kale, waxayna dishay tii afraad iyadoo ku tuurtay saddex toorey oo suulaheeda ah. Ninja wuxuu ka fogaaday laba, laakiin kii saddexaad, oo ku duulaya jihada jaban, ayaa isla markiiba soo degay wadnaha.
  Tomboyish Caligula ayaa isna dagaalka soo galay. Waxa uu kala badh ka jaray ninja-diim-guduudan oo uu ku furay weerar xitaa ka sii dheereeya oo ka gooyay madaxyada nimankii wejiga soo duubtay ee isku dayayay in ay weeraraan lammaanihiisa.
  Nimankii madowga ahaa ee aan la arki karin ma aysan quusan, laakiin aad bay uga gaabiyeen xawaaraha marka loo eego wiilka iyo gabadha keruubka ah ee soo weeraray. Haba yaraatee fursad ma helin.
  Margarita, oo ku jirta dhaqdhaqaaqa aan la adkeyn karin ee ruuxa degdega ah, xitaa waxay ku heesay:
  Haddiiba waad i illoobi doontaan, Oo waxaad She'ool u geli doontaa sida roobka oo kale. Malaa'igta kale ayaa noo adeegta, waxaadna la geli doontaa naxashka Dracula!
  Ninjadii ayaa dhacday, oo googooyay, oo waxay daadisay dhiig sida qaraha bislaaday oo dillaacay hoostiisa. Oo ma ay joojin weerarka. Laakiin ... Dhammaan saddex iyo labaatan dagaalyahan oo waaweyn ayaa ku dhintay dagaalka. Intaa ka dib, lammaanihii quruxda badnaa waxay u beddeleen inay dhammeeyaan adeegayaashii ka badbaaday qoryaha ...
  Ceeryaamo ayaa durba billawday inay kala baxdo, qorraxduna waxay billowday inay si xooggan u dhalaaliso. Waxayna dagaalyahanadii geesiyaasha ahaa u dhaqaaqeen difaac kale. Weerarku weli ma bilaaban, waxaana ku qasbanaaday inaan la dagaalanno nafteena. Si kastaba ha ahaatee, dagaalyahannadu weli ma dareemin daal dhab ah, laakiin waxay rabeen inay wax cunaan. Hagaag, waxaan bilownay cunista hilibka fardaha ceeriin mar kale. Waa hagaag, ma jiraan dad, ka dib oo dhan.
  Wiilkii Terminator Caligula, oo cirbad cagtiisa qaawan ku tuuraya, kuna muday dhawr Jaban, ayaa hadlay:
  - Addoonsiga ugu adag waa in la addoonsado caloosha - sayidku waa arxan la'aan, iyada oo aan loo eegin faaruqnimada iyo buuxnaanta!
  Margarita ayaa taas ku raacday, iyada oo sii waday in ay hoos u dhigto samurai kuwaas oo weli gurguuranaya, sida ayax aan tiro lahayn, kuwaas oo ku qulqulaya hirarka. Japan waxaa ka mid ahaa wiilal aad u da'yar, qiyaastii lix iyo toban ama toddoba iyo toban jir, oo aad bay u xuntahay in la dilo. Sida muuqata mas"uuliyiinta dhulka qorraxdu soo baxday ayaa meesha ka saaray dhammaan kaydkii ay u haysteen dagaalka. Laakiin Kuropatkin, oo qof kastaa ku tufay oo ku tufay, ayaa weli daryeeli jiray askarta, oo lumiyay wax aad uga yar Japanese. Taasna waa in lagu ammaanaa. Si tartiib tartiib ah cutubyada Japan ayaa si fiican u dagaallamay, iyo ciidamo cusub oo si fiican u tababaran ayaa ka yimid qaybta Yurub ee Ruushka. Oo ay ku jiraan ciidamada ilaalada.
  Inantii qolada ahayd waxay moodaysay in wax la mid ahi ka dhaceen dagaalkii labaad ee aduunka. Jarmalkii xoogga badnaa ayaa horumaray oo waxay gaadheen guul ilaa ay unugyadoodii caanka ahaa gebi ahaan, ama ku dhowaad gebi ahaanba, garaaceen. Intaa ka dib, way awoodi waayeen inay xakameeyaan Ciidanka Cas.
  Run ahaantii, waa in la sheegaa in cutubyada shaqaalaha ee Ciidanka Cas sidoo kale la garaacay. Taasna, runtii, waxay noqotay dhibaato.
  Margarita waxay ku degdegtay dagaalka iyada oo leh erayada:
  - Ilaah ku daali maayo, doofaarku kuma cuni doono, oo masiibooyinka xunxun waa la xidhi doonaa!
  . CUTUBKA 12-aad.
  Dominica waxay ku soo noqotay Akademiyada Dragon kaliya in muddo ah. Waxay haddana si degdeg ah u baratay dhawr iyo toban xaraf, iyo erayo kakan.
  Dabadeed saddex gabdhood oo kala ahaa: Elf, hobbit iyo troll dhedig, ayaa ku ciyaaray iyaga oo dhagxaan sixirka kor u tuuraya.
  Dominica way garaacday. Oo dhagxantii qudhoodu aad bay u dhalaaleen, oo aad bay u dhalaalayeen, oo sida dhibicyo sayax ah oo ku dhacay fallaadhaha afarta iftiin.
  Intaa ka dib, inantii sixiroolayaasha ah waxay siisay laba siddo oo dhagaxyo ah oo lug kasta laga soo qaaday, si dagaalyahanku u xoojiyo sixirkeeda ujeedo weyn aawadood: badbaadinta jinsiga xooggan.
  Hadda ku dhawaad dhammaan suulasha cagaha gabadha aktarada ah, marka laga reebo farta yar, waxay lahaayeen faraanti sixir ah. Waxayna noqotay sixir aad uga xoog badan tii hore. Tani waa, runtii, gabadh awood u leh inay burburiso magaalo oo ay dhisto qasri.
  Markaasay si degdeg ah u baratay boqol sixir oo kale, oo halkii ay ka nasan lahayd, waxay ku fadhiisatay roogaga dhogorta ah. Waxay dhexda u gashay booska maan-dhaafka ah, oo isla markiiba nuxurkeeda maskaxeed iyo nafteeda, iyo jidhkeeda labanlaabantay, waxay isku arkeen caalam barbar socda, oo ay weheliyaan koox dagaal, inkasta oo ay yar yihiin.
  Ciidan carruur ah, oo ay hogaaminayaan afar dagaalyahan, ayaa sii waday inay la dagaallamaan tiro badan oo dooli ah oo ku sugan waddanka sixirka xun ee Bastinda.
  Kooxihii ugu horreeyay ee jiirarka cunta cunaha ah waa la dilay ama waxay la kulmeen isbeddello.
  Dabadeed beerihii ayaa soo muuqday oo ay ka shaqayn jireen carruurta addoonta ah. Waxa daawanayey kormeerayaal waaweyn oo jiirar ah oo cabbirkoodu le"eg yahay dooliyada suubban. Shaabuugyo ayay calaacalaha ku qabteen , oo wiilal iyo gabdho qaawan bay karbaasheen.
  Dominica way xanaaqday:
  - Sidee bay u xun tahay markay carruurtu silcaan!
  Waxayna cadhootay in ay dhawr biriq oo hillaac ah hal mar ku ridday jiirarka, waxayna isu beddeleen hawo waaweyn oo shukulaato ka samaysan.
  Carruurtii addoonta ahayd ayaa yaabban ku qayliyey, ka dibna waxay u yaaceen cunto macaan iyo ur udgoon. Oo aynu ka jeexjeexno qaybo ka mid ah.
  Dominica waxay ruxday ushii sixirka mar kale, oo haddana waxay samaysay isbeddello, iyada oo jiirarkii xunxun u beddeshay suxuun macaan, iyada oo karinaysa:
  Carruur, waa kuwan xiddigaha cirka.
  Ubax ayaa ka soo baxaya seeraha...
  Meeraha waxaa jiri doona farxad,
  riyooyin qurux badan ayaa magooli doona!
  Margarita, oo sidoo kale ku lug lahayd isbeddellada, ayaa si macquul ah u xusay:
  - Waxaad leedahay diirimaad gudaha ah iyo naxariis!
  Si lama filaan ah, sida jack-in-the-box, waxaa soo muuqday dooli weyn oo dinosaur u eg. Intay afka kala qaadday ayay ku qaylisay wax dhego-gooyo ah.
  Labaduba gabdhuhu waa saaxirro, si ay hillaac iyo malab, iyo usha sixirka kaga furaan, iyo siddooyin cagahooda qaawan. Oo qulqulka tamarta ee ku xiran ayaa ku dhacay bahal weyn, oo dhererkiisu yahay shan iyo labaatan mitir. Wuu dumay, oo isla markiiba ku soo jeestay si uu u arko cuntooyin badan oo kala duwan, hodan ah oo kala duwan oo miiska dheer saaran. Iyo halkan, iyo waxyaabo kale, waxaa jiray muraayado khamri ah oo dahab ah oo leh noocyo kala duwan oo jalaatada ah.
  Carruurtii addoonsiga ahayd waxay bilaabeen inay shaqada ka joojiyaan hareeraha hareeraha oo ay weeraraan jiirarka la necbaa, waxayna ku googooyaan silicyo, daloolo, iyo walxo kale oo beero ah .
  Oo waxaa iyaga ku jiray cadho aad u badan. Wiilashii jabhadda ahaa xataa waxay bilaabeen inay si xamaasad leh u heesaan;
  Ku alla kii ku jira mugdiga addoonsiga, seefta gacmahaaga ku qabta.
  Hana u dulqaadan ceebta la bahdilo...
  Cadowgaagu dhiig ku dhisi maayo,
  Waxaad ku xukumi doontaa xukun aan faraxsanayn isaga!
  
  Wiilka ayaa karbaash xun lagu garaacay.
  Nin daldalan ah ayaa jiir xun ku cadaabaya...
  Laakiin kan sharka lihi wuxuu isu beddeli doonaa meyd.
  Gabdho oohin dambe ha maqlin!
  
  Addoon ha noqonin, oo ciidda lagu dullaysto.
  Dhakhso madaxa kor u qaad...
  Oo waxaa jiri doona elfinism fogaanta,
  Waxaan jeclahay Solntus iyo Spartak!
  
  Allow aduun ifaya ayaa koonka ka jira
  Taas oo farxaddu ay weligeed ku waari doonto dadka...
  Oo carruurtuna waxay halkaas ku yeelan doonaan diyaafad farxad leh.
  Boqortooyadaasu ma aha mid dhiig iyo feedh toona!
  
  Waxaa jiri doonta, waxaan aaminsanahay, janno koonka oo dhan.
  Waxaan si fiican u baran doonaa booska...
  Arrintaas, wiil dagaalyahan ah, ku dhiirranow,
  Si aanay halkan u jirin qarow iyo ceeb xun!
  
  Annagu waxaynu nahay addoommo, oo silsilado ku dhex cabaado dulmiga.
  karbaash gubanayana feedhaha ayuu nagu garaacayaa...
  Laakiin waxaan aaminsanahay inaan dili doono dhammaan jiirka orc-jiirarka,
  Sababtoo ah hoggaamiyaha jabhaddu aad buu u fiican yahay!
  
  Saacaddan ayaa wiilashu wada caasiyoobeen.
  Gabdhuhu sidoo kale iyagaa la jooga oo isku mid ah ...
  Oo waxaan aaminsanahay inay ku siin doonaan solcenism,
  Waxaan iska tuuraynaa harqoodkii la nacay!
  
  Markaas, waad og tahay, geeskii guusha ayaa dhawaaqi doona.
  Carruurtuna waxay ku barwaaqoobi doonaan ammaan...
  Isbeddellada ayaa nagu sugaya farxad,
  Imtixaanada, ku gudubta wax walba oo leh calaamado qumman!
  
  Waxaan gaari doonaa mucjisadan oo kale, waxaan aaminsanahay,
  In ay jiri doonto janno iftiin dhab ah...
  Ugu yaraan meel saaxir ah waa Yuudas xun,
  Maxaa wiilasha u kaxeeyay maqsinka!
  
  Majirto meel aan addoomo nahay oo dunidan hoosteeda ah,
  Waxaan ka saari karnaa shayaadiinta dildilaaca...
  Magaca jannada oo ah quduuska Rabbi.
  Dhammaan dadka faraxsan ee xorta ah!
  
  Allow nabad ha ahaato aduunka oo dhan,
  Allow farxad iyo qorrax muqadas ah ...
  Waxaan u toogannaa cadawga sida goob toogasho ah oo kale,
  Markaa taasi kor u kacday oo aan ilbiriqsi hoos u dhicin!
  
  Haa, i rumayso, xooggayagu ma engegi doono,
  Waxay noqon doontaa jidka jannada ilaa koonka...
  Oo ciidankii jabhaduhuna aad bay u qaylin doonaan .
  Si loo qarqiyo jiirarka cadawga ah!
  
  Tani waa sida farxad, faraxsan,
  Cawsku waxa uu u baxaa sida ubaxa oo kale...
  Kooxdayada wiilasha
  Hubaal muuqaalku waa gorgor buureed!
  
  Guushu waa la hubaa,
  Aynu dhisno, waxaan aaminsanahay, run ahaantii waxaan nahay Eden...
  Dhammaan farxadda, farxadda meeraha kasta,
  Adiguna ma tihid qoor cas , laakiin mudane ixtiraam leh!
  Tani waa, runtii, heesta addoommada toosay ee burburiya jiirka iyo qoobka.
  Dhanka kale, Dominica iyo Margarita on jiidiyada, ka hor ciidanka, duulaya ilaa qalcaddii.
  Laba sixirro, dhaqsiyo badan oo dhaldhalaalaya oo wata ulo sixir ah iyo faraantiyo sita cago qaawan. Taas oo ay ku fuliyaan isbeddello cajiib ah. Oo ma jiraan wax khalad ah xaqiiqda ah in hadda kuwa kale, jiirka baallaha khatarta badan ay isku dayayaan inay weeraraan.
  Duulimaadka Dooliga ahi kaftan maaha. Laakiin gabdhuhu waxay ku garaaceen awooddooda sixir oo sixir. Iyo halkii uush, nacnac suuf ah ayaa soo muuqda. Aad u macaan oo udgoon.
  Intaa waxaa dheer, qaar ka mid ah daayeerrada baalasha leh waxay isu beddelaan strawberries. Kaas oo aad u bislaaday oo shimmers leh yahuud iyo tobasiyo.
  Oo qaar kale oo daanyeer ah oo baalal leh ayaa noqday buufinno.
  Oenomai iyo Dobrynya waxay sidoo kale galeen dagaalka jiidooyinka. Waxay bilaabeen inay seefahooda ku gooyaan dhiggooda, taas oo fudud oo toosan. Waa hagaag, iyo masduulaagii laftooda, markay qaataan oo ay dab ku shidaan. Oo waxay gubi doonaan kuwa baalasha leh iyagoon qoomamo iyo shaki toona lahayn.
  Oenomaus wuxuu xusay, isagoo jaray cadowga:
  - Tani, waxaad aragtaa, waxay noqon doontaa mid aad u qosol badan oo qabow!
  Dobrynya ayaa tiri iyadoo dhoola cadeyneysa:
  - Haa, tan erayo laguma soo koobi karo!
  Wiilkii geesiga ahaa ayaa cirbad aad u af badan oo wax dila ah ku dhuftay cadowga. Jiirkii ayay isha isha kaga dhacday, waxayna ku dhacday jiir kale. Waa halka uu fowdada ka bilaabmay.
  Oenomaus ayaa ku heesay:
  Jiirku aad buu u fiican yahay
  Waxay xitaa ruugi karaan geed geedeedka...
  Maskaxdaadu way adagtahay in la arko,
  Iskudhacyaduna waa sida dunta oo kale!
  Dobrynya ayaa ku raacday tan:
  - Haa, jiirarka ayaa ruuga dhammaan noocyada waxyaalaha xunxun!
  Margarita way ilbaxday. Waxay xasuusatay sida wiilka xisbiga Andreika loo qabtay. Waxaana lagu xidhay dabaq qabow oo jiir ka buuxo. Jiirarkiina waxay qaniineen cagaha qaawan ee wiilka, iyagoo ka baqaya qabowga. Andreika ayaa habeenkii oo dhan la dagaalamay jiirka mana seexan. Subaxdiina waxaa loo qaaday su'aalo, oo marka hore waxay milix ku rusheeyeen nabarradii lugaha ee wiilka A. Waxay ahayd mid aad u xanuun badan, Andreika wuxuu bilaabay inuu qayliyo . Oo weliba waxay ku garaaceen silig bir ah.
  Laakin wiilka xisbigu waa miyir beelay xanuunka naxdinta leh, laakiin waxba ma odhan.
  Margarita waxay awooday inay habayso baxsashadii Andreika. Tanina waxay ahayd guulaheeda. Wiilku waxa uu awooday in uu xanuunka ka dulqaado oo uu kaga tago lugo naafo ah oo qaniinay. Taasna, ammaan isaga.
  Inantii xisbigii baa jiirkii garaacday oo si xamaasad leh ugu heesay:
  Qorigaygu waa sida walaal ka weyn oo kale
  U toogtay si sax ah, si sax ah...
  Midda kale, gabadhu waxa uu mindhicirka ugu jiraa qoriga dhashiikaha.
  Inkastoo mararka qaarkood noloshu ay tahay sida qafis oo kale!
  
  Waxaan ahay gabar aan ka xoog badneyn
  Wolf iyo shabeel hal imtixaan...
  Laakin hadalku ma aha shinbir,
  Marka aan la joogo gacaliyahayga, waxaan rumaysnahay, wadajir!
  
  Hore ayaan u qaatay baaskii,
  Iran ayaa weerartay buuraha...
  Waxay qabsatay dalal badan oo kala duwan,
  Maya, si nabad ah kuma fadhiisan karo fadhiga fadhiga!
  
  Waxaa laga yaabaa inaadan fahmin tan,
  Maxay ka dhigan tahay in lala dagaallamo xagjiriinta...
  Ku qor buug-yarahaaga,
  Oo baro sida loola dagaallamo si qumman, nin!
  
  Dalkaygii hooyo ma jiro, i rumayso, geesi,
  Waxay u dhalaalaysaa sida ruby dhalaalaysa...
  Inkasta oo ay jiraan malaayiin shayaadiinta laamo ah,
  Waxaan weli gaari doonaa meel jannada!
  
  Rabbi ha i xafido
  weynaa ee Qaadirka ah...
  Gabadhu waxay leedahay hilib xoog badan,
  Waxay ku garaacday cherry-ga iyadoo wadata volley sax ah!
  
  Qofna igama adkaan karo
  Waxaan ahay gabadha magaceeda la yiraahdo guuto!
  Oo orso ayaa cagahayga agtooda ku sujuudaysa.
  Khariidadaha ayaa dhowaan ku siin doona dahab!
  
  Qabow, kabo la'aan ku dhex ordaya barafka,
  Snowdrifts, waad ogtahay, ha ka nixin gabadh...
  Cadowgayga waxaan siin doonaa timo timo leh,
  Waxay ii aqoonsan yihiin sidii cawl-madow oo kale!
  
  Waxaan dhashay gu'gii hore,
  Aad u guduudan, sida haddii ay tahay calan...
  Dabeecaddu waa mid aad u cawlan , rafaad badan,
  Oo olol kulul ayaa qalbigayga ka shidan!
  
  Haa, ma aad helin gabadh ka qurux badan,
  Waxay siin doontaa qof kasta jacayl aad u badan...
  Xataa labaatan uma eka,
  Laakiin xitaa aad bay u garaacdaa !
  
  
  Haddaba, gabadha u sujuud.
  Oo dhunkado cagaheeda qaawan...
  Jidhku kor buu u degdegi doonaa sida fallaadho oo kale,
  Ma adkaan doonto inaan xallino dhibaatada!
  Inantii xisbigu aad bay u heesi jirtay. Dhammaan jiirarka duulaya way is beddeleen. Qaar baa ku jira nacnac suuf ah, qaar salool ku jira, qaar ku jira boorash, ama goobooyin saabuun ah. Qaar ka mid ah wiilasha geesiyaasha ah ayaa si dhib yar loo jabsaday, ama jilbaha ayaa dab ku gubay. Kuwani waxay runtii ahaayeen muffins iyo dubanyo hilib ah oo fiican.
  Dobrynya ayaa qaaday oo bilaabay irbadda suulasha, oo waxay ka muday baranbaradii baallaha, iyada oo ku dhejisay derbiga dhagaxa. Oo waxay noqotay mid aad u qabow oo qabow.
  Baranbaro ayaa si lama filaan ah u shiday waxaana meeshiisii ka soo muuqday silsilad dheeman ah oo cajiib ah.
  Dobrynya ayaa ku heesay:
  Oo markaan arkay barbeelka.
  Ay, ay , ayay!
  Wiilashii lacagtoodii ayay ku ordeen,
  Ha hindhisin!
  Wiilkii Enomai ayaa ku jawaabay:
  - Waayahay! Sida wanaagsan ayay u dhacday. Tani waa dhagax.
  Dobrynya wuu gunuunacay oo qayliyey:
  - Dhammaanteen waan qaban karnaa, nimanyahow, waxaan beeranaynay muddo dheer, halkee?
  Dominica way qaylisay jawaabteeda, waxayna sidoo kale rogtay darsin baranbaro ah oo baalal leh kuwaas oo ka soo booday munaaradda xunxun ee qalcadda oo galay dhammaan xiddigaha dahabka ah. Iyo sida ay u dhalaalayso oo ay si yaab leh u dhalaalayso, sida barafyada afarta iftiin ee soo diraya qorraxdu.
  Margarita ayaa xustay iyadoo qoslaysa:
  - Waxaan aaminsanahay in wanaagu ka guulaysto xumaanta!
  Enomai wuxuu xusay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Wanaagga iyo xumaantu waa fikrado qaraabo ah. Waa kan jiir, isaguna waa nool yahay, waanan gooyaynay!
  Dobrynya wuxuu yiri:
  - Iyo dhirta? Khudaarta iyo miraha isku midka ah ayaa sidoo kale nool, sidoo kale waa la cunaa, waana wax laga xumaado!
  Dominica ayaa Twitter ku soo qortay:
  - Taasi waa sida ay u dhacdo, taasi waa sida ay u dhacdo.
  Midba kan kale ayuu mar qudha cunayaa !
  Gabadha Aktarada ah oo qaylinaysa ayaa qaaday oo sixirka ka sii daysay cagaheeda. Oo munaaraddii dhafoorka jiirka ayaa la beddelay. Oo wuxuu noqday dahab dahab ah, oo ubax casaan ah ayaa ka dhalaalayay.
  Margarita waxay si badheedh ah u xustay, iyadoo ilkaheeda fuushanaysa oo ay soo dirtay fallaadho dilaa ah iyo kuwo wax duminaya oo ka soo baxay suulasha qaawan. Sixirkuna wuu shaqeeyay. Oo la tumay gacan-ku-dhiigle iyo halaag, oo isla markiiba isu beddelay hal-abuur iyo barwaaqo.
  Orcs iyo goblin ayaa mar kale ka soo dareeray qalcaddii . Waxayna fuuleen guuto dhab ah . Qaar ka mid ah orso xiiqsan waxay xidhnaayeen hub bir ah. Oo kuwanu waa hub aad u dhalaalaya oo leh warmo iyo faasas.
  Dominica waxay si gardarro leh u tiri, iyadoo ilkaheeda fuushanaysa:
  - Hadda kani waa horde gurracan oo durba soo fuulay . Hagaag, miyaynu kula kulmi doonnaa wax dilaa ah?
  Margarita waxay xustay iyadoo dhoola caddaynaysa:
  - Haa, dabcan waan samayn karnaa tan!
  Gabdhihii sixirroolaha ahaa ayaa qaatay oo waxay bilaabeen xamasadooda sixirka ee orka iyo goblinnada.
  Boy Dobrynya wuxuu yiri:
  - Tani ma xuma, laakiin waa inaan siinaa dagaalyahannada carruurta fursad ay ku dagaalamaan.
  Oo, runtii, kumannaan carruur ah oo fallaago ah ayaa jihooyin kala duwan uga soo yaacay qalcadda. Qaar badan oo iyaga ka mid ah, gaar ahaan wiilasha, ayaa xidhnaa silsilado. Qaar ka mid ah ragga ayaa shaqeeyay, iyagoo taallo iyo sawirro u dhisay saaxirkii Bastinda . Taalooyinka qaarkood waxay koreen dherer ahaan ilaa boqol mitir, oo kaliya qalcaddii weynayd ayaa korkooda ka taagay.
  Labada ugu xoogga badan, inkastoo aysan ahayn wiilasha ugu waaweyn, Viscount iyo Phoenix, ayaa ka hor dagaallamay inta kale, iyaga oo hoos u dhigaya jiirka.
  Orc-yada, ayaa iyaguna bilaabay inay qaansooyin ka toogtaan. Laakiin sixirrayaashii ayaa aad ugu dhuftay. Haddii ay yara fududayd in la dilo jiirka, in kasta oo ay buuran yihiin oo ay waaweyn yihiin, tani waxay saamaysay dhaqdhaqaaqooda. Markaa orcyadu waxay noqon doonaan dagaalyahano ka xoog badan, goblin-yaduna waa kuwo si fudud u ah kuwa waaweyn.
  Phoenix wuxuu xusay:
  - Waxaan la dagaalamay Kartaus . Markaa dagaalyahanadiisii waxay ahaayeen kuwo aad u firfircoon!
  Dagaalyahankii viscount ayaa ku heesay:
  Waxaan aad u jeclahay dagaalka
  U dagaalamaya sidii diiqii oo kale...
  Iyo dagaalka gacan-ka-hadalka ah,
  Waxaan u dagaalamayaa laba bahal!
  Phoenix waxay xustay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Haa, si daacad ah, tani waa wax weyn ! Laakiin waxaan u barannay in aan dilno bahal kumanaan kun ah.
  Markaasay wiilashii geesiyaasha ahaa goblankii ku dileen. Iyo inta kale ee wuxuush hore ayaa qayb ahaan loo beddelay noocyo kala duwan oo cunto iyo macmacaan. Laakiin mid ka mid ah goblins-yada ayaa soo saaray jalaatada caynkaas ah ee galaas khamri ah oo laga soo xardhay emerald.
  Dusha sarena waxaa ku yaal tuulooyin jalaatada midabyo badan leh, xabbado shukulaato ah, miraha candied, strawberries, pistachios iyo wixii la mid ah, oo aad u raaxaysanaya.
  Carruurta dagaalyahannada ah waxay ku qaylin doonaan farxad. Haa, runtii waxay u soo baxday mid aad u dhadhan fiican leh oo indhaha mesmerizes.
  Sixiroolaha Margarita, oo sii daayay mowjad kale oo burburin iyo baabi'in ah, waxay samaysay carte blanche gardarro ah arrinka foosha xun ee u beddelaya mid cunto leh , oo soo saartay:
  - Siyaabaha qaarkood, sixirku wuu ka fiican yahay habka dabiiciga ah, sax?
  Dominica way ogolaatay:
  - Haa, shaki la'aan, waxaan abuureynaa wax qurux badan oo dhadhan fiican leh. Waaqayyo yeroo ammaa kun namoota adda addaa adda addaa ykn ilmaan namoota adda addaa adda addaa ture?
  Margarita ayaa ku jawaabtay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Saamaynta sixirka maxalliga ah. Aad bay u xoog badan tahay. Oo runtii, waxay soo baxday in ay jiraan socod baradka kaliya ee adduunkan. Laakiin ha ka welwelin, hawada maxalliga ah oo keliya kuma beddeli doonto gabadh yar.
  Dominica ayaa si yaab leh u weydiisay:
  - Oo sababtu?
  Inantii qolo qolo ayaa ugu jawaabtay:
  - Oo ku saabsan madaxa kaabashka!
  Weerarkii qoobka iyo goblanadii xumaa ayaa bilaabay inuu daciifo. Qaar ka mid ah waxaa dilay dagaalyahano caruur ah, badankooduna waxay isku beddeleen sixir xooggan oo lamaane qurux badan. Runtii tani waa sixir, oo madoobaadaysa usha uu Dunno lahaa.
  Dominica waxay tiri, iyadoo si macaan u dhoola cadeynaysa:
  Waxaa yimid waqtigii la xisaabtami lahaa.
  Waxaan ku garaacnay orka isha...
  Isaga oo ka jawaabaya, waxa uu noqday sida roodhida oo kale.
  Markaasuu ilig weyddiistay!
  Oo runtii, in Dhammaan noocyada daaweynta dhadhanka leh ayaa loo beddelaa orcs iyo goblins.
  Carruurta dagaalyahannada ah way ku farxeen arrintan. Jiirkana waa la dabar gooyaa dhib la'aan . Laakiin dharbaaxadooda, suxuunta macaan ayaa bilaabay inay mar kale soo baxaan. Iyo waxyaabo kale oo macaan oo cajiib ah.
  Jiirkuna si dhakhso ah ayaa loogu beddelaa wax faa'iido leh oo awood u leh in la cuno.
  Gabadha xisbiga ah ee Margarita ayaa ku dhawaaqday:
  - Waxaa laga yaabaa in hadda aan galno qalcadda lafteeda!?
  Aktarada ayaa tiri:
  "Oo waxaa laga yaabaa in weerar gaadmo ah uu nagu sugayo halkaas." Si kastaba ha ahaatee, diyaar ayaan u nahay tan!
  Margarita way qoslisay oo ku jawaabtay:
  - Waxaan ahay hormuud, taas oo macnaheedu yahay had iyo jeer diyaar ayaan ahay!
  Hadda carruurtii addoonta ahayd waxay jabsadeen qalcadda. Cagahoodii oo qaawan ayaa ku tuntay marmarka madow. Gudaha waxay kula dagaalameen oryo, goblins, iyo dooli. Oo waxay laayeen sidii iyagoo seefo wax gooya oo kale. Waa halka goyntu ka bilaabatay.
  Wiilashii waxay ku dagaalameen seefo gaar ahaan si daran. Gabdhuhuna waxay door bideen inay qaansooyin ku toogtaan. Nasiib wanaag, Margarita waxay u rogi kartaa xanuunka iyo daloolada qaansooyinka dhabta ah. Oo waxay ganay xidhmo dhan fallaaro, iyagoo ka muday jiirka.
  Dominica waxay tiri:
  Fallaaro fiiqan oo jidka dilaaga ah, qabooji, carruurtaydiiyey.
  Isla markiiba saaxiraddii Bastinda lafteedu waxay ka duushay munaaraddii. Oo waxay u ekayd naag shan iyo soddon jir ah, oo sidii dhaladii sare ayay ku wareegaysay. Timaheedu waa madaw, way qalloocan yihiin, iyaduna waxay ku haysataa laba ulood oo sixir ah gacmaheeda gacmo-gacmeedyada.
  Saaxiraddu waxa ay ku duulaysay mooto, oo cagaheeda waxa ku yiil kabo ay kabo leh.
  Bastinda wuu qaatay oo qayliyey:
  - Waxaan ixtiraamaa kuwa xoogga leh
  Oo waxaan u gafa kuwa tabarta yar...
  Waxaan ahay shar weyn
  Adiguna kabo la'aan?
  Dominica ayaa Twitterka ku soo qortay jawaab celin:
  Sharcigaygu waa sahlan yahay
  Waxaan ka adkaadaa kuwa xun...
  Ku alla kii itaal yar, waan caawin doonaa.
  Si kale uma samayn karo!
  Bastinda waxay ka qaadatay usha sixirka, sidii iyadoo Dominica ku garaacday pulsars. Markaa bay foori ugu jawaabtay. pulsars-kiina isla markiiba waxay isu beddeleen keeg oo waxay ku dul dhaceen gabadha aktarada ah, si fiicanna u mareen.
  Iyaga oo ka jawaabaya, Dominica, iyada oo cadhaysan, waxay ka sii daysay pulsar weyn oo ka mid ah ushii iyada iyo suulasha qaawan.
  Way duushay, laakiin Bastinda waa uu awooday inuu baxsado, waxaana ku dhacay dareere ka baxay qalcadda. Waxa ay ku dhowaatay in isla markiiba iftiimo oo ay bilowday in ay is beddesho. Iyo meeshii qalcaddii xunxun, qasri aad ugu raaxaysan ayaa ka kacay - gebi ahaanba iyo isla markiiba.
  Bastinda intay jalleecday ayay indhaha ka libiqsatay oo carartay. Si sax ah, u duul. Oo dabo ololaysa ayaa gadaasheeda ku hadhay.
  Dominica iyo Margarita ayaa ka daba cararay. Labada sixirba waxay si cad uga dheceen xawaaraha.
  Weli, mooto duulaysa aad ayey uga dheeraysaa masduulaayada.
  Gabdhaha sixirka ayaa bilaabay in ay toogtaan Bastinda . Laakiin had iyo jeer way ka baxsan jirtay ama difaac bay samaysay. Waxaa intaa dheer, mootada ayaa si dhakhso ah u kordhisay masaafada, isaga oo ka saaraya xadka rasaasta isagoo sixir leh.
  Dominica waxay tiri:
  -Waxay lumisay waddankeedii, dadkeedii iyo awooddeedii. Markaa, runtii hadda uma baahnin!
  Margarita waxay tidhi:
  "Haddii ay xado oo ay kaxayso farshaxankii jiirka jaalaha ahaa, markaas guusheenu waxay noqonaysaa mid aan qiimo lahayn!"
  Gabadha Aktarada ah, ayaa lugaha lugaha madaw ee madoobayn ku dhufanaysa suulasha, si kalsooni leh ayay ugu dhawaaqday:
  - Laakiin kumanaan carruur ah ayaa helay xorriyad! Tani sidoo kale waa wax qiimo leh!
  Inantii qolo qolo isku raacday:
  - Sax! La yaab ma leh waanu shaqaynay.
  Dhab ahaantii, jiirarka ayaa ugu dambeyntii isbeddelay oo la dilay, sida orcs iyo goblins. Sidaas ayaa guul weyn lagu gaaray.
  Kumanaan kun oo caruur ah - wiilal iyo gabdho - ayaa isugu soo baxay fagaaraha, waxaana ay ku dhawaaqayeen, iyagoo cagahooda qaawan ku shaabadeynaya:
  -Subxaana watacaalaa! Ammaan kuwa xoreeya! Hoos ula adoonsiga!
  Tani waxay ahayd guushii ugu weyneyd ee dalka jiirka. Oo waxaa jira waxyaabo badan oo cajiib ah oo hawo leh halkan.
  Margarita ayaa hadashay marka hore. Iyada, qoob-ka-ciyaar , way qaadan jirtay oo ku heesi jirtay, heesteeduna waxay ahayd heestii inanta xisbi:
  Anaga, carruurta faqriga iyo salaaxidda xagaaga,
  Ku dhashay cooshado roobka ka da'ay...
  Riyada gabadha ha loo heeso,
  Goorma ayaan mar kale geli doonnaa dagaal kulul!
  
  Waxaan ku dhamaaday Elfxik shil,
  Iyo Dhulkayga Hooyo, Rus Quduuska ah '...
  Iyada oo aayahayga, gabi ahaanba aan caadi ahayn,
  Waxaan u halgamaa farxadda iyo jacaylka dalka!
  
  Oo ma jiraan wax ka qurux badan Hooyo ee Russia,
  Ma u tahay la dagaallama , hana ka baqin...
  Oo ma jiro waddan ka farxad badan caalamka,
  Waxaad tahay tooshkii iftiinka koonka, Ruus'!
  
  Waxaan kuu dhex mari doonaa dab iyo biyo,
  Horjoogayaashu waxay u barteen inay guulaystaan...
  Had iyo jeer waanu ka farxin doonaa dadka,
  Sababtoo ah xoogga ciidanku waa mid aan xad lahayn!
  
  Aan u tagno weerarka Hooyo.
  Oohintiisa waxaa ku hoos jira duufaan xoog badan oo cadho leh...
  Hitler wuxuu heli doonaa dib u celintiisa ilaa dhamaadka,
  Waxaan ka saari doonaa Nazis ee dayrka!
  
  Aabbahay geesiyaal baa ka buuxa,
  Stalinna waa Rafaa weyn...
  Hormoodku waxay u socdaan qaab dhismeed,
  Qoyska Qaadirka ah, Rabbigeenna, Allow !
  
  Magaca iftiinka iyo nolosha wanaagsan.
  Waxaan u dagaalami doonaa si geesinimo leh, caruur...
  Ka dib oo dhan, jiil ayaa ku hoos noolaan doona shuuci.
  I rumayso, rajada nalagama qaadi karo!
  
  Waanu jecelnahay dalkeena Hooyo, nimanyahow,
  Waxaan rabnaa inaan kaa koryeelno daruuraha...
  Faashiistadu waxay heli doontaa ciqaab adag.
  Laga soo bilaabo hormoodyada, gorgorrada geesiyaasha ah!
  
  Waan gaari doonaa, waxaan aaminsanahay, inaan dhowaan guuleysan doono,
  In kasta oo faashisnimadu ay tahay dhagar iyo naxariis daran...
  Awoowayaal waa nagu faani doonaan,
  Oo Svarog ayaa kuu hogaamin doona dagaalka!
  
  Sharafta dalkeena Aabbe ee geesinimada leh,
  Rabbiga ciidammadu wuxuu kor u qaaday iskutallaabta.
  Uma qoomamayn doono nolosheena Ruushka,
  Cod weyn ha laga maqlo samada!
  
  U halgama sharafta Dalkeena Hooyo.
  Dagaalyahannada daacadda ah way jecel yihiin...
  Waxaad tihiin yeey yeey ah, ma tihid bakayle fulay ah.
  Xataa geesiyaasha aad bay ugu faanaan!
  
  Waxaan awoodnaa inaan dayaxa ka helno khasnadda,
  Qabso pike, kalluun weyn...
  Lenin weyn ayaa u kacay xorriyadda,
  Waxaan keeni doonaa dhismaha nolol!
  
  Magaca Qoyska, ku dhis Ahraamta,
  Iyo maraakiibta jeexjeexi doonta godka samada...
  Iyo Hitler , si kaftan ah, u dila dagaalyahannada ,
  Qaadirku wuu dhintay oo noo soo sara kacay!
  
  Waxaad tahay gacaliye, shar xun Lada,
  Ilaaha weyne adigaa dhashay...
  Waana inaan si geesinimo leh idiinkula dagaalannaa.
  Ilaaha Qaadirka ah ha ku caawiyo inaad weligaa noolaato.
  
  Jeclow, sharfee Ilaaha Ciise,
  Waa nin Ruush ah, weligii nala jooga...
  Waa markii si xirfad leh loo qurxiyo qurxinta,
  Sannaduhu farxad ha ka buuxaan weligood.
  
  Weynaanta Ruushka quduuska ah,
  Awood u leh in uu ka adkaado cadawga ...
  In kastoo dumarkii cabsi la qayliyeen.
  Waan jebin karnaa masduulaagii!
  
  Sharafta Hooyada quduuska ah i rumayso.
  Magaca Ilaaha Ruushka ee Masiixa...
  Waxaan dhisi doonaa kaniisado waaweyn dhawaan,
  Aan ku socono jidkayaga ilaa dhamaadka!
  
  Jeclow, i rumee, ma garanayo ereyo aan loo baahnayn,
  Ma jiro caajis kale oo aan loo baahnayn oo lagu arko...
  Qaabiil ha ku baabba'o dhulka hoostiisa.
  Haabiilna mar kale ayuu gabaygiisa qaadi doonaa!
  
  Halkan waxaan ku tumanaynaa hareeraha Berlin annagoo bugleh,
  buunku wuxuu u eg yahay gambaleelka...
  Waxaa fiican inaad noqoto dagaalyahan aad u xishood badan,
  madaxa kaga afuufi Naasiga!
  
  Reerku wuu soo sarakici doonaa, i rumaysta, kuwii dhintay dhawaan,
  Ilaah cad ayaa ku siin doona jacayl kasta
  Waxaannu si cad u go'aansannay,
  Maxay noqon doontaa daa'in isbedel dhalaalaya!
  u dheeshay, iyada oo cago qaawan ku shaabadaysay, si farxad iyo xamaasad leh . Iyo carruurta kale, addoommadii hore, heesay oo qoob-ka-cayaar, isku dayaya in ay kor u kacaan, ama halkii, kor u boodaan.
  Dobrynya, isagoo ah wiil xoog leh , ayaa qaaday dhagax oo kor u tuuray. Wuu soo duulay oo qarxay, oo sida rashka u kala firdhiyey kumanyaal jajab oo midabyo badan leh.
  Wiilku waxa uu arkay hoos:
  - Runtii tani waa cajiib!
  Dobrynya ayaa ka soo horjeestay in ay mar kale tuurto dhagaxa, Margarita waxay ku dhufatay hillaac, taasoo keentay inay u kala firdhiso jajabyo badan oo midabyo badan leh oo dhalaalaya:
  - Maya! Tani waa xaqiiqo noocaas ah. Oo ma jiraan wax ka sarreeya xaqiiqadan!
  Wiilkii geesiga ahaa ee Phoenix ayaa si aad ah u cadhooday, isagoo cagihiisa qaawan ku tuntay si uu cawsku u bilaabo inuu qiiqo, isagoo qaylinaya:
  - Locomotive Duqsi hore - wuxuu joogsadaa in kommun!
  Dariiq kale ma lihin - qori weyn!
  Inanta agtooda ah, iyana kor iyo hoos ayay u boodaan.
  Niyaddoodu waxa ay ahayd mid togan, farxadduna aad bay u xamaashay.
  Dominica sidoo kale waxay go'aansatay inay wax yar muujiso.
  Oo aynu qorno dhammaan durdurradaada aforisyadaada wanaagsan, ee sida wanaagsan loo dhaqay;
  Addoonku wuu xoroobi karaa, nacasku caqli buu yeelan karaa, miskiinkuna taajir buu noqon karaa, laakiin haddaad madax adaygga dameerku leedahay, weligiiba dameer baad ahaanaysaa!
  Miskiin ma aha kan aan lacag haysan, laakiin waa kan madaxiisu ka buuxaan basbaas!
  Ha ku damcin inaad boqor noqoto haddaadan maskax lahayn!
  Xitaa Shah wuxuu noqon doonaa mid waalan sida dameerka oo kale!
  Boqorku, dabcan, waa libaax, laakiin maaha mid aan ka maarmin dacawo u eg, oo libaaxyadu waa maqaar!
  Ha qaylin, laakiin iska aamus haddii aanad weli joogin meeshii libaaxa, oo dawaco ma siin suudhkiisii!
  Siyaasigu waa sida dawacada ku jirta sheeko-xariirada Krylov, laakiin ha noqon tuke codbixiye ahaan!
  Haddii aad tahay sida jirrid, markaas waxay kaa saarayaan xiirashada ilaa xididdada!
  Si aan dalka harqood looga faa"iidaysan, waa inuu u xoog badnaadaa, sidii dibi oo kale!
  Duulimaad ayaa loo baahan yahay si dalku u duulo!
  Siyaasigu waxa uu diyaar u yahay in uu dayaxa u ballan qaado, ee maaha in uu hoos u dhaco!
  Kii aan caafimaadkiisa cabbin weligii buu da' yar yahay.
  Doodaha Oak waxay ku dhaqmayaan jirrid!
  Siyaasigu si badheedh ah ayuu xiirada kaa qaadi doonaa haddaad kurtin tahay!
  Laakiin ninku hal faa'iido ayuu ka leeyahay daanyeerka: mararka qaarkood waa ugu yaraan wax yar oo dawaco dhab ah!
  Siyaasigu waxa uu leeyahay hammi libaax, khiyaanada dawacada, laakiin hab-raaciisu gabi ahaanba waa sweish!
  Haddii siyaasigu dawaco aad u badan yahay, markaas wuxuu noqonayaa doofaar dhammaystiran!
  Siyaasiga dhagarta dawaco iyo yey qabsatay ayaa kebab ka dhigaya codbixiyayaasha!
  Nasiibkuna wuxuu u baahan yahay dadaal, kaliya dadaalka faraska ayaa aad iska tuuri kartaa guntiga is-gudbinta!
  Rumayso guusha haddii aad qof walba ka awood badan tahay!
  Siyaasigu xataa dawacada wuu ka adkaan karaa, laakiin wakhti weligiis ma khiyaami karo!
  Codbixiyuhu waxa uu inta badan u duulaa sida shinnida oo kale hadalka uu siyaasiga malabku leeyahay, laakiin inta badan isaga laftiisu wuu ku dhacaa!
  Siyaasigu wuxuu u liqaa codbixiyayaasha sida python u liqo bakaylaha, u soo jiitaa duqsiyada sida vodka iyo Velcro macaan!
  Yeey ma noolaan karo hilib la'aan, siyaasiguna ma noolaan karo khiyaano la'aan!
  Faraska ugu dheereeya wuxuu addeeci doonaa kii caqli badan!
  Siyaasigu inuu gudaha isu soo jeediyo way ka sahlan tahay inuu ballan wax la qaban karo!
  Qof kasta oo aad u codayso, waxaad ku maamuusi doontaa natiijada hal daqiiqo oo aamusnaan ah!
  Noqo ugu yaraan dawaco yar oo kheyraad leh haddii aadan rabin inaad noqoto dameer la jabsaday!
  Ha aaminin siyaasiyiinta, codbixiyaasha waxay yihiin uun warqad ciid ah oo ka xayuubinaya jajabyada geedaha oak!
  nacas dhammayn ahayn wuxuu u rogi doonaa dinaar dinaar weyn.
  Siyaasad qaraabo ma leh, laakiin waxaa jiri doona kuwa raba in ay idinla qaybsadaan walaalayaal!
  Waxaa jira waxyaabo badan oo xun oo nolosha ah, laakiin waxa ugu xun waa marka ay noloshu dhammaanayso!
  Haddii aad rabto inaad u dhawaato Ilaah, ku dhufo daayerka naftaada iskutallaabta!
  Ninku wuxuu ka soo jeedaa, haddaanu ka iman daanyeer, haddaba, si kastaba ha ahaatee, wuu joogsaday inuu daanyeer noqdo!
  Haddii aad maskaxdaada leedahay daanyeer, markaas dawaco ayaa ku liqi doonta sida boogaha ugaadhsiga ah!
  Ma jiro wax aan dhammaad lahayn marka laga reebo waqtiga ay ku qaadato siyaasiyiintu inay ku soo bandhigaan waxay ballanqaadaan!
  Haddii aad wax badan ciyi doonto , waxaad u ooyi doontaa sida eey la garaacay!
  Ha aaminin qof si weyn u hadlaya, oo dab cas ayaa ku gubi kara!
  Xataa Eebbe ma aha mid dumar ka doodi kara oo daayeer ma korin karo ilaa heerka dhaqanka aadanaha!
  Jacayl la"aantii dhoola caddayn ma jirto, haddaanay ahayn dhoola-cadaynta ugaadhsiga siyaasiga!
  Isaga oo muddo dheer daruuraha ku jiray, siyaasiga aan baalasha lahayni waxa uu ku duulaa biyo mareenka!
  Nafta yari had iyo jeer waxay leedahay hamiga Rafaa!
  Nafta yari waxay leedahay faan aad u weyn!
  Siyaasigu waa tuug sharciga u qora oo dalka u haysta dhul aag ah!
  Siyaasigu waxa uu haystaa todobada Jimce todobaadkii,laakin marka ay lama huraan tahay in la oofiyo balanta waxa imanaysa sabtida yuhuuda!
  Midnimadu way wanaagsan tahay, mar haddaanay siyaasi la socon!
  Siyaasigu waa makhluuqa noocaas ah oo raba in uu adhi kaa sameeyo isaga oo isticmaalaya hababka swinishka!
  Hababka swinish-ka ee siyaasiyiintu waxay u rogaan codbixiyaasha inay noqdaan wax la gooyo!
  Hoosta hogaamiyaha doofaarka, noloshu waligeed ma cayilan!
  Madaxweyne doofaar samayntu aad bay u buuran tahay!
  Haddii aad rabto inaad noqoto madaxweyne, ka faa'iidayso fursadahaaga!
  Taliyaha oo u arka in dadka wax dooranaya ay yihiin ido waa doofaarka caadiga ah!
  Ilaahow, tani ma aha oo keliya awood-sare, laakiin sidoo kale rabitaanka inaad iskutallaabta u tagto deriskaaga aawadood!
  Suldaan kursiga ku fadhiyaa waxa uu sabab u noqdaa in ay dawladnimadu ka lunto!
  Hoggaamiyaha yari waa sida faras cusub oo kale, kan da'da weyni waa sida cawl qoobab ka jaban!
  Si loo gaaro sare Ilaah, Shaydaanku laftiisu waa siyaasi!
  Siyaasigu waa Alle hal shay, marka uu la yimaaddo marmarsiiyo sababta uu ballan-qaadkiisii doorashada uu shaydaanku u fashilmay!
  Siyaasigu, sida biirka, waa qabow fiican oo miiska saaran!
  Siyaasigu hadalkiisa wuu ku macaan yahay, laakiin dhadhanka qadhaadhka ah ee ka soo baxaya haba yaraatee maaha sida biirka!
  Marka kaliya ee runta ka soo baxdaa siyaasigu waa marka uu si khaldan isu fasiro!
  Siyaasigu, si uu u noqdo ugu yaraan in yar oo Rabbaani ah, wuxuu iskutallaabta ku dhejiyaa codbixiyaha si buuxda !
  Xataa xoogga orso kuma badbaadin doono haddii maskaxdaadu tahay sagxad!
  Dawacadu waa xayawaan caynkaas ah oo saddex harag libaax ka soo qaada!
  Siyaasigu waxa uu u xoog badan yahay marka cod-bixiyihiisa maskaxdiisu daciifto!
  Waa sababta uu siyaasigu malab ula soo baxay si aanu codbixiyuhu haba yaraatee u tufin!
  Midka balka madaxiisa ku leh baa si adag loogu dhufan doonaa!
  Geedku waa boqorka geedaha, madaxa geedku wuxuu u beddelaa jirrid kasta mawduuc!
  Geedka geedku wuu u adkaystaa qudhunka, madaxa geedkii waxa ka buuxa boodh!
  Haddii aad tahay jirrid, markaa ugu yaraan waxaad leedahay saami madaxaaga !
  Waxa aan la garanayn waa cabsi, laakiin kuwa la yaqaan ayaa mararka qaarkood kaa dhigaya inaad si fudud u cabsato!
  Aqoontu waxay abuurtaa kalsooni xitaa marka ay adag tahay, jahliga , jahawareer xitaa marka ay fududahay!
  Fulaygu maaha mid baqaya, laakiin waa ka caajisnimada kobcinta!
  Cabsidu waa daciifnimo, geesinnimadu waa xoog, laakiin iska jir qofka naftada ah ee ku jira naftada !
  Qof kasta oo ogolaada in uu sanku hogaamiyo waxa uu halis ugu jiraa in uu lumo saddexda geed!
  Doqonnimada aan dhamaadka lahayn ayaa kaa dhigaysa inaad si wareeg ah u socoto, iyadoo caqligiina la baabi'iyay!
  Dhib malaha haddii caanaha bushimahaagu aysan engegin, waxaa ka sii daran haddii ay qalbi-xumo ku jirto!
  Sadaqo duugowday, cusbo qadhaadh oo towbada ah!
  Malabka siyaasiga bushimaha ka soo baxaa waxa uu soo jiitaa kuwa aan bushimahoodu caano engegin!
  Siyaasigu maaha tuug sharciyeed ee waa tuug sharci dejiya!
  Siyaasigu nolol macaan buu ballan qaaday, malab buu bushimihiisa ka soo shubay, calaacalahase way dhegdheg yihiin, sida dukhsiga!
  Siyaasi aftahan ah ayaa jeebka codbixiyuhu ku sii durkayaa!
  Waa maxay sababta aamusnaanta dahab u tahay sababtoo ah waa la bixiyaa!
  Waa maxay waxa ugu weyn aduunka? Buurta balamaha ee siyaasigu!
  Siyaasigu waxa uu rabaa lacag iyo awood, waxa uu diyaar u yahay in uu cid walba jeexjeexo!
  Siyaasigu marka hore waa dawaco, oo aan had iyo jeer muuqaal ahaan ifin, balse mar walba dabada lula!
  Siyaasigu wuu ku faraxsan yahay inuu boorsadaada ka buuxiyo ballanqaadyo madhan!
  Siyaasigu hal shay uun buu daacad ka yahay marka uu yidhaahdo - annagu, mar haddii uusan naftiisa lahayn!
  Maxaa ka badan atomyada caalamka? Wajiyada iyo maaskarada siyaasiyiinta!
  Waxa uu siyaasigu si badheedh ah u sameeyo waa jeebka codbixiyayaasha!
  Siyaasigu waxa uu haystaa todobada Jimce todobaadkii,laakin dhagaysiga codbixiyayaasha had iyo jeer waa maalin fasax ah!
  yaa u horeeyay? Siyaasiyiinta, waayo waxay abuureen fowdo!
  Ha rumaysan qabowga siyaasiyiinta diiqu, had iyo jeer waxay ka heesaan cod qof kale, dawaco!
  Haddii uu siyaasigu hadalkiisa u soo daadiyo sida habeenkii oo kale, waxay la macno tahay in dawaco ay samaysay phonogram-ka!
  Waxay u badan tahay in kansar buurta ku foodhyo, intay u badan tahay in siyaasigu ballankii oofiyo isagoon xumeyn!
  Siyaasigu waxa uu la mid yahay sheeko-hawleedkii habeenkii, kaliya waxa uu inta badan ka jeexjeexaa macaamiishiisa maalintii!
  Sidee ayuu siyaasigu ula mid yahay eeyga? Marka uu wax badan jabiyo, waa hubaal inuu rabbaysan yahay oo uu leeyahay milkiile!
  Kuwa ay quluubtooda ugu codeeyaan inta badan waxay ku dambeeyaan beerka codbixiyayaasha!
  Siyaasigu waa sida vodka oo kale, codbixiyuhu beerkiisa ayuu ka dareemi doonaa in uu gubtay!
  Siyaasigu waxa uu maskaxdaada u rogaa, sida vodka, kaliya si ka duwan iyada waxaa ka buuxa dharbaaxo!
  Siyaasigu wuxuu jecel yahay inuu abuuro ceeryaamo leh hadaf hufan oo ah inuu taajir noqdo!
  Siyaasigu ballan-qaadyo badan buu leeyahay, haddana cudur-daar ka badan haddaan la dhawrin!
  Siyaasigu waa dawaco, laakiin inta badan waa midab cawl!
  Siyaasigu waxa uu xiirada ka saarayaa geedaha geedka ka baxa oo sida doofaarka oo kale u garaaca hadhuudhka!
  Haddii uu siyaasigu u hadlo sida miinshaarka, markaas waxa hubaal ah in uu kurtin ka samayn doono cod-bixiyaha!
  Siyaasigu waxa uu jecel yahay in uu Ilaahay ka hadlo waayo isaga laftiisu waa Shaydaan!
  Siyaasigu waa sida shaydaanka oo kale, laakiin malaa'ig baa ballan qaybisa !
  Siyaasigu waxa uu jecel yahay in uu is-tallaabo,laakin gacmihiisa mar walba waxa ay gaadhaan boorsada jeebka!
  Markaad codkaaga siiso siyaasi aftahan ah, waxaad halis u tahay inaad dhiig qufacdo!
  Caadi ahaan dadku waxay kala doortaan bisadaha qoob-ka-ciyaarka, yeyda dharka idaha xidha, iyo dawaco farmaajo qudhuntay!
  Siyaasigu haduu ballankii oofiyey, bal eega buurta, bal inuu kansar ku foodhyo!
  Kolobok la deldelo way ka sahlan tahay in siyaasi lagu qasbo inuu fuliyo ballankii uu qaaday !
  Siyaasigu hal shay uun buu ku jaango"an yahay - isaga oo jeebkiisa u raadinayo dheef!
  Siyaasigu asxaabtiisa ayuu u beddelaa sida galoofyada oo kale, tani waxay ka dhigaysaa in gacmihiisa ay sii wasakhoobaan!
  Siyaasigu waa xayawaanka deero ka dhiga codbixiye!
  Siyaasi, haddaanu ahayn yeey adhiga xidhan, haddana wan caadi ah!
  Siyaasi aan dawaco ahayn waa wan ama deero!
  Siyaasigu wuxuu ballan qaadi karaa buuro, laakiin intaa ka dib waxaad nadiifinaysaa burburka!
  Ha ku degdegin inaad u codayso diiqu, wuxuu kugu ridi doonaa meyd!
  Kaligii taliye, tani waa dawaco carshi libaax ku fadhida oo wanan ku hareeraysan yihiin!
  Haddii aadan rabin inaad noqoto deerada, noqo ugu yaraan dawaco yar naftaada!
  Kii aan tuke waxba u tirin ayaa ku guulaysta doorashada!
  Waxaad ku codayn kartaa qalbigaaga, laakiin guushu waxay ku guulaysan doontaa maskaxdaada!
  
  Siyaasigu waa dawaco ka door bida farmaajo cagaarka ah, sida midabka doollarka oo kale, kuwa tukaha tirinaya!
  Xaasku ma aha caarada, isla marka aad beddesho galoofyada, waxa hubaal ah in aad isu rogi doonto wax xun oo ka yimaadda tacaburrada macaan.
  Wiilasha Genius waxay sameeyaan sahanno aad uga badan kuwii hore ee dhexdhexaadka ahaa ee tilmaamaha!
  Dhallinyarada waxaa qalbiga ka jira dab, madaxana wax baa ka muuqda, natiijaduna waa guul!
  Dariiqa guushu mar walba ma toosna, laakiin uma dulqaadanayso dhabarka u qalloocan is-dhiibka!
  Siyaasigu wuu foorarsadaa si uu sanka sare ugu qaado!
  Siyaasigu wuu foorarsaday si uu markaas u foorarsado codbixiyaha!
  Siyaasigu waxa uu diyaar u yahay in uu sanka dhulka ka qodo si uu u aaso mas"uuliyadda ka saaran codbixiyayaasha!
  Wax kasta oo aan macquul ahayn waa suurtogal in adduunkeena, oo i rumayso, noloshu waa mid aad u adag, sida haddii goobta toogashada ah!
  Dameer kiishka dahabka ahi ku jiro ayaa ka wanaagsan inuu derbi qalcaddii ka dhaco .
  Siyaasi af dahabi ah ayaa codbixiyeyaashii ka dhigay dameero bac dahab ah ku jira!
  Waa kee bahalka ugu xoogga badan? Dabcan, dameer bac dahab ah ku raran yahay! Dawacadu waxay jeceshahay midabka huruudda ah ee khiyaanada iyo qadaadiicda dahabka ah ee qurbaannada!
  Inta badan siyaasiyiintu waxay lulayaan calan guduudan, iyagoo u eegaya midabka huruudda ah ee shilimaadka ay jeebka codbixiyayaasha ka soo qaataan iyagoon guduudayn!
  Hadalada murtida leh ee siyaasiyiintu waxay ilmaydeen hooyooyinkii wiilashooda ku halaagsameen xasuuqii dhiiga badan ku daatay!
  Ku alla kii buuraha dahabka ah u ballanqaada, Isagu ma istaahilo dinaar naxaas ah oo jabay!
  . CUTUBKA 13AAD.
  Caligula Delfinov wuxuu leeyahay hadaf u gaar ah. Waxaad u baahan tahay inaad hesho walaashaa kaa weyn qiimo kasta Adiguna, dhanka kale, waxaa loo raray adduunyo isbarbar socda, halkaas oo aad abuurtay hawlo gaar ah oo kuu gaar ah, isla markaana aad u qabow oo gaar ah.
  Margarita iyo Caligula waxay taabteen cidhibtooda qaawan, wareegsan oo qayliyeen:
  -Dabo dabo,
  Isha il!
  Ma aha Barbos -
  Fantomas !
  Hadda guys waxay u kala firdhiyeen jihooyin kala duwan si ay si dhakhso ah u dhamaystiraan jajabinta darajooyinka daboolaya hababka Port Arthur, ciidanka Dhulka Qorraxda. Carruurtii Terminator-ku waxay u dhaqaaqeen sidii xabag koronto oo kale ah iyagoo dhex maray caws jilicsan, iyagoo si naxariis darro ah u baabi'iyay Japanese-kii.
  Kuropatkin ayaa wali ka labalabeyn amarka lagu bilaabay weerarka, inkastoo Mount High lamaanayaasha dagaalku ay ku rakibeen Tricolor Tricolor , dagaalyahanada caruurtu waxay si fudud u rinjiyeen kartoonada waaweyn, waxaana hadda si cad loo arki karaa inta lagu jiro maalinta. Hase yeeshee wasiirkii hore ee gaashaandhigga ayaa weli ka walaacsan. Inkastoo , isla mar ahaantaana, Kuropatkin ma ahayn fulay. Intii lagu jiray dagaalkii 1877-1878 wuxuu muujiyay geesinimo aan caadi ahayn.
  Haa, iyo sidii loo hagaajin lahaa nolosha askarta caadiga ah, isaga oo ahaa Wasiirka Gaashaandhigga wax badan ayuu qabtay, oo aan lagu qaban tuugo. In kasta oo waxtarka dagaalka ee ciidanku aanu wax badan ku kordhin isaga hoostiisa. Laakiin ma uusan lahayn go'aanka Suvorov, ama xitaa adventurism. Alexander Suvorov wuxuu u dagaalamay si geesinimo leh, si joogto ah u dheellitiraya qarka u saaran guuldarada buuxda. Si kastaba ha ahaatee, dareenka la siiyay dabeecadda iyo nasiibka cajiibka ah ayaa suurtogaliyay in la saadaaliyo tillaabooyinka aargoosiga ah ee cadowga, falcelintiisa iyo ku guuleysiga guulaha. Tani waxay ku jirtaa qaabka Tal, oo sameeyay allabaryo aan sax ahayn, oo halis gelinaya guuldarada, laakiin inta badan kiisaska ayaa ku guuleystay ... Laakiin ciyaartoyda chess ee ugu fiican adduunka ayaa arkay Tal.
  Midka ugu horreeya ee isaga siiyey Booqday Furimaha Dagaalka iyo guuldarada wuxuu ahaa Mikhail Botvinnik. Horyaalkani waxa uu yaqaannay sida loo barnaamijiyo oo loo calaamadiyo meelaha cadawgu ka liito.
  Xiddigii garaadka Talna wuu sii yaraa.
  Malaha, Suvorov, haddii uu noolaan lahaa muddo dheer iyo haddii uu ku dhici lahaa inuu la dagaallamo Napoleon, waa la garaaci lahaa. Laakiin ciidamada Turkiga, oo ay la dagaallameen Alexander Vasilyevich, ayaa ahaa mid aad u dib-u-dhac ku yimid dhammaan dhinacyada, taliyayaashana looma magacaabin si waafaqsan tayada hoggaamineed.
  Iyo intii lagu jiray dagaalkii Faransiiska, barkadaha dabaasha waxay lahaayeen amar aad u da 'yar iyo dhayalsi xad-dhaaf ah oo ka mid ah ciidanka orso Ruushka.
  Kuropatkin, dhanka kale, guud ahaan wuu ka baqay inuu weeraro, isagoo doorbiday inuu ku fadhiisto difaaca. Marka la xisaabiyo waxaa cad in cadowgu uu isku burburin doono shakiga. Waxa uu ahaa taliyahaas oo kale in dagaalka lagu khasaaray.
  Gabadha Margarita iyo Caligula Dolphins ayaa dab qabsaday ... Way badbaadeen , si kastaba ha ahaatee, xawaaraha, markii dagaalyahannada aan dhiman karin ay ku soo dhaceen bassyada oo ay horeyba u shiideen qof kasta oo gudaha ah, ku dhawaad maqaarka aan la dabooli karin iyo , dabcan, awoodda dib u soo kabashada ku dhawaad isla markiiba.
  Dolfinov Jr. , isaga oo jaraya jeneraal kale oo Japan ah, ayaa ku guuxay kelmad ka timid "Highlander," isagoo ku tuuray cirbadaha sunta ah cagihiisa qaawan oo dhiig ka soo tufay:
  - Waa in mid uun ka haraa!
  Oo seefihiisuna sida hillaaca oo kale ayay wax u shidaan wax dilaa ah oo aan waxba ahayn. Si aad u saxan, boqol farsamooyin wax lagu shiidi karo oo cadawga lagu jarayo hal daqiiqo gudaheed laba guuto.
  Samurai ayaa ka soo dhacay jugtii, cago qaawan ee wiilka terminter-ka ayaa ka tagay qaab dhan oo ah boodbood iyo dabaylo.
  Gabadha quruxda badan ee Margarita, iyada oo nadiifinaysa qalcad kale oo la xoojiyay, ayaa qarxisay rasaastii, taas oo keentay in kumanaan qoryo ah oo xooggan ay u duulaan hawada. Isaga oo raacaya saaxiibkii, wiilka farshaxanka Caligula ayaa ku celiyay dhaqdhaqaaq la mid ah.
  Margarita, iyadoo bam-gacmeed ku tuuraysa cagteeda gabadheed masaafo dheer, waxay ogolaatay:
  - aad baad u fiican tahay, wiil !
  Halgamaagii aan la guulaysan karin, ayaa sidoo kale si dardar leh u tuuraya hadiyaddii dilka ahayd ee baabi"inta, isaga oo jaray samurai, waxa uu ku jawaabay:
  - Way ka wanaagsan tahay inaad wax barato intii aad dib u baran lahayd!
  Qaraxyo xooggan oo ka dhacay saldhigyada ayaan la ogaan karin ciidamada Ruushka. Lieutenant General Zeleny ayaa u sheegay Adjutant General Kuropatkin:
  - mudane. Sida xogta aan kuhelayno, dagaalku waxa uu kasocday dhufeysyada cadawga, oo xitaa, hubaashii, dhowr baas ayaa qarxay!
  Kuropatkin ayaa si tartiib ah ugu jawaabay:
  - Is deji, is deji!
  Hagaag, si la mid ah Carleson, kaas oo saqafkiisa laga afuufay xiniinyaha. In kasta oo xaaladdu ay u baahan tahay tallaabooyin adag. General Zeleny iyo Kondratenko waxay ku adkaysanayaan:
  - Waxaan u baahanahay inaan isla markiiba garaacno!
  Kuropatkin waxa uu muraayaddiisa ka eegay labada jeneraal. Cagaarku wali wuu yar yahay, laakiin wuxuu u muuqdaa mid xitaa ka yar sannadihiisii, dhakhso badan, xamaasad leh. Kondratenko waa walaalka geesiga ah ee Port Arthur, sidoo kale ka jiilka da'da yar ee hoggaamiyeyaasha karti leh. Dabcan, falcons noocan oo kale ah ayaa u heellan inay dagaalamaan. Waxaa intaa dheer, waxaa jira amar qaybsan oo ka yimid Emperor iyo Sovereign of All Rus', Nicholas II, si ay isla markiiba u weeraraan magaalada dhufayska ah. Mana aha wax maskax ah in khasnadda boqortooyadu aanay u adkaysan karin culayska dagaalkan adag muddo dheer.
  Si kastaba ha noqotee, haddii aadan aqoon ford, ha gelin biyaha! Waxaan u baahanahay inaan ogaano waxa ay yihiin iyo meesha cidda weerareysa.
  Kuropatkin ayaa weydiiyay Kondratenko:
  - Waa kuwee cutubyo Japan ah oo toogashada sameeyay?
  Jeneraalku wuxuu si cad u yidhi:
  - Indho-indheeyeyaashu waxa ay sheegeen in malaa"igtu soo baxday - nin dhallinyaro ah oo qurux badan iyo gabadh timo dahab ah leh, kuwaas oo ku socda xawaare aan la rumaysan karin, marka la gooyona aan la arki karin.
  Kuropatkin waxa uu saddex jeer is-talaabay isaga oo si xawli ah ku socda oo u guntaday:
  - Marka waxay soo baxday in kuwanu ay yihiin malaa'igo mar kale?
  General Zeleny wuxuu ku shaabadeeyay ciribta dhulka:
  - Haa dhab ahaan! Boqol jannada!
  Kuropatkin xitaa wuu foodhyey:
  - Waayahay! Rabbigu ma daayo Ruushka!
  Kondratenko ayaa si tilmaan leh u yidhi:
  - Waa inaan si degdeg ah u weerarnaa cadowga, Field Marshal! Mise anaga lafteena ayaa weerar gali doona!
  Kuropatkin wuxuu yidhi:
  - Maya, marwooyin. Waxaan bixiyaa amarrada Maaddaama uu Ilaahay go'aansaday inuu na caawiyo, markaa waa dembi in askarta la geliyo mashiinka hilibka!
  Kondratenko ayaa si macquul ah u xusay:
  - Xataa Israa'iil, Ilaaha Qaadirka ah wuxuu ka dalbaday Yuhuudda inay sidoo kale dagaalamaan, oo aysan wax walba ku helin wax aan waxba ahayn iyo dagaalla'aan.
  Maarshalkii goobta ka soo baxay, oo ahaa istiraatijiyad xeeladaha sugitaanka iyo-arka, ayaa tan kaga jawaabay:
  - Laakiin Rasuul Bawlos wuxuu sheegay in u adeegidda Ilaah aanay u baahnayn gacmo bini'aadmi!
  Hadda ka hor General Zeleny wuu soo baxay:
  - Maxaa haddaba, mudane, si joogto ah ugu tallaabsanaysaa naftaada, gaar ahaan marka ay madaafiicdu meel dhow ku qarxayaan!
  Kuropatkin wuxuu durba bilaabay inuu xanaaqo:
  - Laakiin sababtoo ah wax walba waxay ku dhacaan doonista Ilaah. Haddaba aynu marka hore samayno adeeg duco ah. Haddi aad caado tahay, labadiinaba waa laydin xidhi doonaa!
  Guud ahaan, fikradda qabashada adeegga ducada ayaa u muuqatay mid xiiso leh. Keruubiimtu ha qaataan raabka qof walba.
  Caligula tomboy iyo gabadha qaybta ah ee Margarita ayaa horeba u yara daalan, shaqada inteeda badanna waa la dhammeeyey. Haddaba maxaa diidaya in aad ku cusboonaato badda, oo aad si fiican u ciiddo kooxda Togo . Ka dib oo dhan, waxay sidoo kale furi kartaa rasaas, oo ay ku jiraan qoryaha laba iyo toban inch. Waxayna cabbirkeedu dhan yahay 306 milimitir, taasoo keeni karta khasaare weyn oo soo gaadha ciidamada weerarka soo qaaday.
  Run, Japanese, kiiskan, waa inay ku dhawaad si indho la'aan ah u shidaan, oo dhan cirifka. Waxayna awood u yeelan doonaan in ay ku dhuftaan rasaas toos ah oo keliya marka uu dagaalku soo galo xadka magaalada.
  Bartilmaameedka ugu weyn waa afar markab dagaal oo ay saaran yihiin qoryo laba iyo toban inji ah.
  Inantii qolada ahayd, ayaa Jabbaankii ku gooysay seefaheeda dilaaga ah oo ruxaysa jajabyada lafaha ku dheggan, waxay soo jeedisay:
  - Waxaa laga yaabaa in aan xitaa ka saari karno fursadahayaga wax yar? T. waxa uu kaga sarreeyaa dagaalka qoriga ee kooxda Rozhdestvensky, qiyaastii 1.8 ilaa 1. Sidan waxaan wax yar u barbarayn doonaa dheelitirka ciidamada.
  Caligula ee Dolphins, oo jaray samurai-kii ugu dambeeyay, ayaa waydiiyay dagaalyahan Margarita:
  - Ma ka bilownaa calanka?
  Inantii qolada ahayd , iyada oo ku tuuraysa qolof calasheeda qaawan oo ay kala jeexday daraasiin kale oo Jabbaan ah, iyada oo ka tagtay jeexjeexyo jeexjeexan, ayaa diidday:
  - Kuma bilaabaan kuwa ugu macaan! Nasiib wanaag, looma baahna in la raadiyo koox kooxeed. Aynu gujino labada armadillo ee hore.
  Caligula tomboy ayaa qoslay, bam-gacmeed ku tuuray cidhibtiisa qaawan, waxa uu seeftiisa dhiigga ku tilmaamay markabka Nutili , isagoo si farxad leh u dhawaaqaya:
  - Oo kani anigaa iska leh!
  Margarita, iyada oo mar kale si xun u dishay Jabbaan, waxay u soo jeedisay lammaanaheeda:
  Laakin aan ku jiifsano biyaha nus saac si aan u soo kabsano.
  Runtii, nasasho ma yeeli doonto. Laakiin Caligula Dolphins wax waqti ah kama lumin intii lagu jiray hakadka gaaban. Gaar ahaan, waxaan awoodnay inaan tixgelinno wax xiiso leh.
  Dhagar qabayaashii ayaa ku soo ururay dhulka hoose. Laydhka korantada ee saqafka hoostiisa ah ayaa keenaya hadhyo xunxun. Madaxa bidaarta caanka ah ee Lenin ayaa si dhalaal ah u iftiimaya, waxa uu ku xigaa Koba shaggy ah, oo ay dunidu u taqaan Stalin, ka dibna waxa uu ahaa sarkaal ciidamada badda ah oo xidhan dirays nadiif ah, halka Lieutenant Schmit oo aad loo yaqaanna uu gadh dhaansan yahay, Bukhaari.
  Trotsky kuma filna kulanka buuxa, laakiin hadda isaga iyo Lenin ayaa isku dhacsan. Oo sidaas daraaddeed, Bolsheviks ugu saamaynta badan ayaa soo ururay, diyaar u ah inay abaabulaan kacdoon, ama afgambi, wax kasta oo, kaliya si ay u helaan awood.
  Lenin ayaa hadalka qaatay marka hore:
  - Aad bay muhiim u tahay , saaxiibo, in laga hortago guusha Autocracy ee dagaalka xaq darada ah ee imbaraadooriyadda ee Japan kharash kasta ha ku kaco. Sababta kacaanku waxay dalbanaysaa tan!
  Timid ayaa dharbaaxay isagoo ka jawaabaya.
  Bukhaari oo calaacasha sacabka tumaya oo gadhka madaw ee qurxinaya wejigiisa yar ayaa ruxay:
  - Haa, waa in aynaan siinayn madaxbannaanida fursadda ugu yar. Tani waxaa laga yaabaa inay urto sida khiyaano qaran, laakiin waxaan dhihi doonaa, Mikado waa xulafada ugu fiican uguna muhiimsan ee Bolsheviks iyo shuuciyada adduunka!
  Koba Joseph ayaa si caro leh u gunuunacday:
  - Si fiican ayaa loo yidhi! Inkastoo tani aysan u ureynin khiyaano qaran, haddana waa khiyaano lafteeda!
  Lenin, oo markaa raacay magaca beenta ah ee Karpov, ayaa yidhi isagoo dhoola cadeynaya:
  - Kacaanka caalamka dartiis, mararka qaarkood waa inaad wax u hurtaa. Oo ay ku jirto hurida qayb ka mid ah damiirkaaga iyo naftaada. - Ulyanov oo aan xirnayn, madaxa ka furay, dhalo biir ah oo Jarmal ah. Codkarnimada, waa inaad cunahaaga dib u soo celisaa. Laba kabbado ayuu qaatay oo sii watay. - Ma u malaynaysaa in aniga laftaydu aan ku faraxsanahay inaan xumaan iyo guuldarro u rajeeyo dalkayga. Si kastaba ha ahaatee, waxaan si daacad ah u sheegi doonaa, kacaanku wuxuu suurtogal yahay oo kaliya haddii nidaamka kali-taliska ah si dhab ah loo wiiqo. Maxaase wiiqi kara keli-taliska in ka badan guuldaradii dagaalka?
  Koba ayaa madaxa u lulay isagoo aqbalay:
  - Waxba... Mararka qaarkood yoolka ugu sarreeya wuxuu u baahan yahay allabaryo, iyo allabaryo badan!
  Lenin wuxuu sii watay falsafadiisa:
  - Markaa, ka hadli mayno akhlaaqda iyo falsafadda tawxiidka. Tani maaha waxa ugu weyn. Waxaa cad in shaqada aan qabaneyno ay horseedi doonto xoreynta shaqaalaha iyo addoonsiga dhammaan dalalka iyo adduunka oo dhan. Iyo in dhammaan khasaarihii dawladnimadeenna iyo shucuubta kaleba laga helayo boqol laab. - Ulyanov wuu aamusay oo ku daray cod ka duwan. - Maxaase tillaabooyinka la taaban karo ee aan qaadi karnaa si aan uga adkaanno Ismaamulka ay dadka iyo anaga na neceb yihiin?
  Halkan Lieutenant Schmid ayaa ku hadlay cod khafiif ah:
  - Waxaan u maleynayaa, bilawga, in la qarxiyo Waddada Tareenka ee Trans-Siberian dhowr meelood hal mar. Tani waxay saameyn xun ku yeelan doontaa saadka ciidamada tsarist ee Manchuria.
  Koba wuxuu u dhoola caddeeyey sida dawacada:
  - Bravo , wiilku horumar buu samaynayaa! Oo waxaan ku fekeray inaan dhaco dhowr bangi si aan u wiiqo heerka dahabka ee ruble Tsar.
  Ulyanov wuxuu si adag u ruxay fartiisa tusmada leh "cajiibka Joorjiyaanka":
  - Ha noqon mid xun! Soo jeedin aad u xiiso badan . Waxaad si qurux badan u kharribi kartaa Kuropatkina.
  Schmid oo hadalkiisa sii wata ayaa yidhi:
  - Guud ahaan, qorshahaygu wuxuu ku lug leeyahay kicinta kacdoonka dhammaan maraakiibta Badda Madow. Markaa ciidanku wuxuu u gudbi doonaa dhinaca dadka shaqeeya, taliskuna wuu burburayaa hal mar!
  Koba si yaab leh ayuu u qoslay:
  - Haa, kansarku buur buu ku foodhyi doonaa!
  - Koba , joogso! - Lenin wuu ciyey oo ku daray. - Runtii waa lagama maarmaan in la diyaariyo oo la sameeyo kacdoon ka socda Badda Madow. Oo markii Kuropatkin la garaacay uu ka cararo Port Arthur , gabood-fallada ciidanka oo dhan waxay noqon doontaa mid dhab ah!
  Schmid wuu xanaaqay:
  - Haa, waxaan ku samayn doonaa ruuxa!
  Bukhaari ayaa hadalkii qaatay:
  - Xulafadayada ugu badan ee Dunida waa beeraleyda, marka ay kacaan, waxay awoodi doonaan inay xidhaan dhammaan xoogaga Ismaamulka. Waxaan u baahanahay inaan u dirno kicintayada tuulooyinka, iyaga oo dalbanaya in beeralayda aan la siinin kaliya dhul, laakiin sidoo kale hanti, wax kasta oo ay leeyihiin milkiilayaasha dhulka!
  Koba ayaa si yaab leh u soo dhexgalay:
  - Oo ay ku jiraan xaasaskooda iyo gabdhahooda!
  Bukhaari ayaa ku qoslay:
  - Oo tan sidoo kale! Way fududahay sida Emelyan Pugachev uu sameeyay - madaxa waa la gooyn doonaa, baarka waa la laadlaadsan doonaa, alaabtoodana waa la qaadi doonaa oo si siman ayaa loo qaybin doonaa! Dumarkii iyo gabdhihii dadkii dhulka lahaana waa addoommadiina!
  Ulyanov wuu aqbalay wicitaankan:
  - Sax! Dhammaanteen waan daldali doonnaa! Dhammaan jidka loo maro Cirifka Waqooyi!
  Koba ayaa soo jeediyay:
  - Waxaan u baahanahay inaan si firfircoon u isticmaalno cunsur tuugta intii suurtagal ah. Gaar ahaan , kacaannada ugu xooggan uguna guulaha badan waxay ka soo baxaan dembiilayaasha. Tusaale ahaan, Kotovsky ma aha geesi? Halyey! Oo Aabbe Makhno ka daran ma jiro!
  Bukhaari ayaa si xoog leh u ruxay:
  - Taasi waa! Dhammaanteen waxaan ku burburin doonnaa dembiyo !
  Ulyanov ayaa gacantiisa ku dhuftay miiska:
  - Argagax, argagax iyo mar kale argagax kacaan!
  Suurtagal ma ahayn in la ilaaliyo wada sheekeysiga dheeraadka ah ee "afarta cajiibka ah". Markii la soo toosay, waxa lagama maarmaan noqotay in loo gudbo heerka la taaban karo ee hirgelinta istaraatiijiyad guulaysata. Gaar ahaan, ka nadiifi maraakiibta dagaalka ee kooxaha.
  Caligula si degdeg ah ayuu ugu dabaashay yoolkiisa, Margaritana teedii. Wiilashii, iyaga oo isticmaalaya farahooda iyo suulasha, ayaa isla markiiba fuulay maraakiibtooda dhibbanayaasha.
  Caligula tomboy ma dareemin biriiga, markuu bilaabay inuu qof walba oo isku xigta googooyo. Ma adka in la fuulo markab, asal ahaan nooca dagaalka. Ilaa, dabcan, inaad ka badan tahay aadanaha . Haddaba, orod oo gooy. Iyo xawaaraha sare ee dabiiciga ah, qofna ma haysto fursad uu ku diido.
  Hagaag, faraha carruurtaada oo qaawan, laakiin ka dhaqso badan calaacalaha lugaha haramcadka, ku tuur cirbadaha sunta ah. Tani waxay sidoo kale si buuxda u nixin doontaa Japan.
  Dagaalyahannada Dhulka Qorrax-u-soo-baxa ayaa mar kale jiifa oo la gooyay , qorshaha labada terminterna waa mid fudud. Tag qolka rasaasta, ka dibna u qarxi rasaasta si ay sidoo kale kuleyliyaha u daboolaan. Taas ka dib, markabka burburay ma heli doono doorasho aan ka ahayn inuu aado xagga hoose.
  Caligula oo Dolphins ah, oo seeftiisa ku jaraya oo ciddinaya, ayaa ku jabay sahaydii rasaasta. Hagaag, waa maxay rasaasta shaqsiga ah ee isaga u gaar ah, oo uu wiilku ku soo rido duulista, ama xitaa uu dib ugu soo celiyo cadowga. Si gaar ah ayay u fiican tahay, haddii, cagahaaga oo qaawan, aad isla markiiba ku jejebiso dhawr xabbadood oo kartoon ah oo cadawga si waali ah oo dilaa ah, wax dilaya oo aan loo adkaysan karin.
  Sidaas darteed waxaa la xannibay wadadii samurai ee boqortooyadii Nicholas II.
  Sidoo kale ma adka in rasaasta lagu wareejiyo meesha lagu hayo si gunta hoose ee markabka dagaalka loo qarxiyo, sidoo kale xooggiisa jireed.
  Sagxada birta, ee kuleylaysa qorraxda Maarso, waxay si wacan u xajinaysaa cidhifyada laastikada ah ee wiilka joojinta. Iyo madaafiic aad u culus oo ay ka buuxaan shimosa ayaa garbaha hoos u dhigaya. Waxaad hoos u booddaa, adigoo iska indha tiraya jaranjarada wareegta ah, oo hadda waxaad joogtaa meeshii saxda ahayd. Hadda qaybaha waa la jejebin doonaa oo kuleyliyeyaasha ayaa qarxi doona, samaynta godadkaas oo xitaa tan weyni ma noolaan doonto.
  Waxyaabahan xiisaha leh waa armadillo Japanese. Markabku waa waasac oo balaarran, dhumucdiisuna way badan tahay oo dhumucdiisuna waxay ku daboolan tahay sagxadaha. Iyo foosto dheer oo qaro weyn leh, oo awood u leh inay garaacaan dhowr tobanaan kilomitir, ama xitaa in ka badan ... Run, ma aysan dhisin Japanese, laakiin Ingiriiska. Laakiin maraakiibta boqortooyada ayaa ku dhawaad dhammaantood ah wax soo saarkooda, taas oo leh faa'iidooyin iyo khasaarooyin. Markaa Ingiriisku wuxuu sameeyay markab dagaal - mishiin sharaf leh. Waa wax laga xumaado, laakiin waa in aan u dirno hoosta...
  Waxaa dhacay qarax, birta sagxadda jabtayna waxay ku dhufatay lugaha muruqa ah ee qaawan ee wiilka, taasoo kor uga soo tuurtay. Intaa ka bacdi, inankii ayaa biyihii dhex muquurtay oo si xoog leh u dabaashay, isaga oo isku dayaya in uu ka fogaado dabaasha. Colossus noocan oo kale ah ayaa quusaya.
  Iyo Margarita's markabkii dagaalku wuu kala qaybsamay: si nadiif ah ayaa loo shaqeeyay oo isku mid ah. Hadda waa waqtigii la quusin lahaa labada maraakiibta dagaalka ee gaashaaman ee badbaaday.
  U ogolow Togo , oo dhib badan u geystay maraakiibta Ruushka, sidoo kale ha aado xagga hoose. Tani waxay cashar u noqon doontaa cid kasta oo soo gasha dhulkiina hooyo ee hubka gacanta ugu jira.
  Caligula oo ka mid ah Dolphins-ka ayaa si xoog leh u ruxayaa biyaha badda gacantiisa iyo cagaha iyo foori:
  - Waxaa lagaa adkaan doonaa Jabbaan! Tani maaha ciyaar waalan !
  Sidii markii hore oo kale , ku dhawaad adigoon taaban biraha iyo hubka waxaad u duuleysaa sagxada sagxada. Halkaa waxaad ka bilaabaysaa inaad sida gaabis ah u jarjarto samurai kaabajka. Malaha, xataa caaro-caaro ku dheggan xabagta ayaa boqol jeer ka dhaqdhaqaaq badan cayayaankan ka imanaya Dhulka Qorrax-u-soo-baxa. Markaa waxaad ku degdegtaa oo gooysaa gacmaha, lugaha, madaxyada ... Oo iyagu way degeen. Sida ugu fiican, mid iyaga ka mid ah ayaa maamula inuu yiraahdo:
  - Banzai!
  Tomboy Caligula wuu qoslay oo suulka sanka ugu saaray iyaga:
  - Banzai, ha ku dhicin!
  Oo suulasha oo qaawan ayuu ku tuuray kartoonada, isaga oo ka daloolaya foolka, afka iyo cunaha samurai.
  Marka xigta, ku celi isku darka hore. Si kastaba ha noqotee, isbeddelka, Caligula-cajiibka ah ayaa si dhakhso ah u beegsaday qorigii hore ee laba iyo toban-inch oo horay loo soo raray wuxuuna ku dacweeyay markabka dagaalka ee ugu dhow. Weerarku wuxuu noqday mid sax ah, waxaana qarax xooggan oo Japan ka dhashay uu sababay dab weyn oo ka kacay sagxadda.
  Dagaalyahanka da'da yar ayaa ogaaday in runtii, marka wax soo saarka warshadaha ee Dhulka Qorraxdu soo gasho, dab iyo qiiq badan ayaa soo baxaya. Taas oo dabcan fududaynaysa toogashada . Iyadoo la tixgelinayo in samurai ay dagaal kula jireen Ruushka muddo dheer, kooxdooda dagaalka ayaa runtii leh heer sare oo tayo leh.
  Run, intee in le'eg ayay Jabaanku ku guuleysan karaan haddii ay lumiyaan dhammaan maraakiibtooda waaweyn?
  Calanka Togo ayaa si daahsoon u muujinaya bixitaan. Laakiin tani runtii maaha xal faa'iido leh . Markab dagaal oo aad u weyn ayaa qarxay, labo ilbiriqsi ka dib waxaa isna qarxay markabkii siday Caligula of Dolphins. Ugu dambayntii waxa uu cidhib ku laaday sarkaal ka tirsanaa Boqortooyadii Jabbaan. Oo haddana labadii dagaalyahan ee geesiyaasha ahaa waxaa tuuray mawjada naxdinta leh...
  Gabadh dagaalantay, oo madaxa ka siibtay naakhuudihii darajada kowaad, waxay ku qaylinaysaa sambabada sare:
  - Ciyaarta xeegada badda: Russia vs. Japan - afar ilaa eber!
  Runtii, hadda Jabbaan ma laha hal markab oo dagaal oo adeeg ah. Run ahaantii, waxaa weli jira ilaa iyo sideed markab nooca dagaalka ah. Oo waxaa jira doorasho: in la qarqiyo ama aan la qarqin?
  Caliguula oo intuu seeftiisa ku soo yaacay ku dhuftey ayuu si maangal ah u go"aansaday:
  - Dul inta birta ay kulul tahay! Yacni, waanu ku qaraqnay!
  Margarita, iyada oo gooyay xayawaan kale oo badda, waxay ku raacday go'aankan:
  Waa maxay sababta ay waqti ugu luminayaan waxyaabo yaryar? Waxaa laga yaabaa in aan waqti dambe noo jirin!
  Caligula tomboy, oo cagtiisa ku tuuray kiiskii kartoonada, isla markiiba isha shark, ayaa si macquul ah u diiday:
  - Waxaan filayaa inay dhici doonto! Ilaah wuxuu jecel yahay saddex-midnimada!
  Laakiin si kastaba wuu dabaashay. Waxay ku noqon karaan qalcadda qalcadda habeenkii. Tani meelna ma gaarsiin doonto. Oo haddii Kuropatkin uu qaato dhufays la'aan iyaga oo aan ka qaybgelin, ka dibna wax badan ayaa ka sii fiican. Runtii, wax walba ma samayn karaan keligood. Xitaa waa arrin xiiso leh waxa faracyadu ka sheegi doonaan dagaalkan yaabka leh ee Japan? Waxay u qaadan doonaan fal sharaf leh, ama, caksigeeda, way ku qaylin doonaan sida ay u guulaysteen xoogaga ka sarreeya oo keliya!
  Laakiin Caligula si sahal ah ayuu u dhaafay dhibbanihiisii xigay - markabkii dagaalka. Dibadda, waxay xoogaa ka duwan yihiin armadillos. Gaar ahaan, waxaa jira wax yar oo ka yar hubka, oo halkii qori laba iyo toban inch ah waxaa jira toban inch, laakiin waxqabadka ayaa aad u fiican. Laakiin kuwanu sidoo kale waa weelasha fasalka tooska ah. Ka dibna waxaa jira safarro dhexdhexaad ah iyo kuwa fudud.
  Halgamaagii da'da yaraa ee halkan jooga ayaa xeeladdiisii wax yar ka beddelay oo gooyay badmaaxyadii samuray-ga oo qaarna ku masaaray kartoonno uu ku tuuray cagihiisa wiilalnimo ee qaawan . Dabadeed, wuu qaatay oo qarxiyay rasaastii, si markab dagaalku sanka ugu duugo biyihii oo uu sidaas hoos ugu tagey isla markiiba, laakiin si tartiib tartiib ah u rogay.
  Waxaa laga yaabaa in wiilka yar ee Caligula uu rabay inuu sidan oo kale u badbaadiyo ugu yaraan qayb ka mid ah shaqaalaha markabka. Runtii, halkee buu dhigi karaa waxyaabo badan oo qarxa... Margarita, iyadoo dishay badmaaxyo badan oo samurai ah, waxay ku leexisay markabkeedii.
  Gabadhu waxay si sharaf leh ugu dabbaal degtay guusheeda, lammaaneheedana sidoo kale:
  - Dhibcaha: lix - eber!
  Caligula the tomboy, isagoo cadho iyo raynrayn, guul weyn ka soo hooyey, ayaa ku heesay:
  - Samurai-na wuxuu u duulay dhulka, cadaadiska birta iyo dabka!
  Dhibanayaasha cusub ee badda ... Haa , waxay u muuqataa in Japanese-kii bilaabay ololahan ay ku dhasheen xiddig aan nasiib lahayn. Oo xataa siddeedda milyan ee ilaahyada ku jira diintooda Shinto ma caawiyaan iyaga.
  Tomboyish Caligula, markab dagaalku wuxuu u eg yahay gabal kartoon oo u baahan in la quusiyo. Xitaa wuxuu go'aansaday inuu isku dayo xeelad yar oo ka duwan, taas oo ah, isagoo gudaha u galay meesha lagu hayo oo uu gunta hoose ku gooyay seefo. Ka dib oo dhan, wuxuu leeyahay bir sixir ah oo laga soo qabtay ninjas iyo saaxiriintii. Tani waxay la macno tahay in qaliin la sameeyo.
  Oo sidaas daraaddeed ... Waxay soo baxday in birta toosan ay dillaacday ... Waa lagama maarmaan in la daadiyo saddex qaybood si loo hubiyo taas. Wiilkii Terminatorka ayaa isagoo dhoola cadeynaya yiri:
  Waa kan markabkaas...
  Si aad u quusiso markab dagaal oo leh dharbaaxo seef ah, runtii waxaad u baahan tahay inaad leedahay awood ka sarreeya bini'aadminimada iyo mala-awaal aan caadi ahayn.
  Margarita waxay door bidaa hab aad u fudud, iyada oo ku doodaysa in soo noqnoqda ay tahay hooyada waxbarashada. Hadday sidaas tahayna, markaas cadawga waxaa ku daadanaya qaraxa.
  Godkii dagaalyahanka ahaa iyo inantii xisbi-wadaagta ahayd ayaa suulkeeda kor u qaaday oo tidhi:
  - Durba waa siddeed saac!
  Wiil Caligula, xaflad la'aan, gooyay samurai badan, oo lugaha ku tuuray kartoonada dilaaga ah, wuxuu ku dhawaaqayaa:
  - Laakiin tani waa mid aad u fudud!
  Waxaa soo haray afar dhibane oo kale... Waxay u baahan yihiin in si uun loo hafsho si aysan taasi u noqon mid caadi ah. La imow wax gaar ah oo gaar ah. Nimankiina, iyagoon hal erey odhan, waxay u dhaqmaan sidan soo socota. Magac ahaan, waxay qabtaan kontaroolada xakamaynta ... Nasiib wanaag, maraakiibtu waxay horeyba u ahaayeen xawaare buuxa, taas oo macnaheedu yahay inaysan aad u adagtahay in lala qabsado iyaga. Oo sidaas daraaddeed, waxaad qabsanaysaa ruddersyada kontoroolka oo aad u tag ... Battlecruisers, maraakiibtu waa cusub yihiin, laakiin waxaa jira maraakiib badan oo duug ah oo ku jira maraakiibta Japan kuwaas oo aan haysan fursad ay uga baxsadaan wan toosan.
  Maxaa dhacaya haddii maraakiibta iyo xitaa kuwa birta ka samaysan ay isku dhacaan xawaare sare oo badda dhexdeeda ah?
  Dabadeedna waxa soo socda: qaylo aad u xun, hubkii la shiiday, go'yaalkii birta ahaa ee labada weelba way dillaaceen. Tobanaan iyo boqollaal badmaaxiin ah, oo wejiyo huruud ah leh, ayaa ku yaacaya sagxadaha jaban, indhahooda cidhiidhiga ah ayaa ka soo baxay wejigooda, waxaana afkooda ka soo duulaya durdurro dhiig ah oo ilka garaacay.
  Dagaalyahannada Jabbaanna waxay ku dhacaan badda, iyagoo ku dhacaya durdurro xumbo badan oo mar qura wada cuna. Oo maraakiibtu waxay bilaabaan inay si degdeg ah u quusaan, iyagoo nafo badan u jiidaya moolka.
  Margarita, iyada oo sii wadda in ay baabi'iso badmaaxiinta iyada oo aan u nixin ama xaflad, ayaa iyada oo dhoola cadeynaysa tiri:
  "Sidoo kale way wanaagsan tahay in Japanese-ku aysan haweenka iyo carruurta ku qaadin markabka."
  Caliguula, oo kala firdhiyey sharkii ku dul fuulay, ayaa si badheedh ah ugu raacay tan:
  - Haa, cibaadada Amazons kama aysan dhex gelin samurai. Run, waxay u muuqdaan inay leeyihiin ninjas dumar ah!
  Halgamaagii da"da yaraa iyo, isla markaasna, inantii xisbinimo, waxay soo koobtay:
  - Laba iyo toban eber in our raalli ... Laakiin weli waxaa jira laba daylilies la soo dhaafay hadhay. Maxaa lagu sameeyaa iyaga?
  Caligula the tomboy wuxuu googooyay shark kale oo si fudud u soo jeediyay:
  - Aan geyno dekedda Dalniy. Hadda waxay gacanta ku haysaa Ruushka, iyo laba maraakiib oo heersare ah oo heersare ah ayaa si weyn kor ugu qaadi doona maraakiibteena!
  Margarita, oo seefo ku burburisay ugaarsiga badaha, waxay si diyaar ah ugu raacday tan:
  - Haa, tani waa xalka ugu fiican!
  In kasta oo Jabbaanku ay sumcad ku leeyihiin in ay yihiin dagaalyahanno aan leexleexaynin, haddana saamaynta anshaxeed ee dhirbaaxada cadhada leh ee labada malaa"igood ee sare waxay dhaaftay filashadayada ugu weyn. Runtii, haddii ay tahay inaad la dagaallanto dadka, laakiin la makhluuqaad la mid ah ilaahyada dhabta ah, iyo laga yaabee xitaa demiurge, ka dibna xitaa dagaalyahannada Dhulka Qorraxda soo baxa ayaa laga yaabaa inay waayaan geesinimo.
  Sidaa darteed, ka dib Margarita hal markab, iyo Caligula oo kale, waxay gooyeen saraakiishii ugu xamaasadda badnayd, oo qaar ka mid ah laaday, badmaaxiinta iyo makaanikooyinka kale waxay u arkeen inay ugu fiican tahay in la hoos geeyo kuwan sare . Waxayna labada dagaal yahanba u jiheysteen dhanka dekedda Dalniy, taasoo Jabbaanku ka quustay, jabkii dhawaan soo gaaray, iyagoo aan dagaal la gelin ciidanka Ruushka.
  Caligula Dolfinov wuxuu u maleeyay in, ka dib oo dhan, awoodda wax ku dhufashada waa awood. Tusaale ahaan, intii lagu jiray dagaalkii Khalkhin Gol, intee in le'eg ayaa Jabbaan ah oo ay qabsadeen ciidankii xoogga badnaa ee Soofiyeedka? Sida laga soo xigtay xogta Soofiyeedka, 476 qof, marka loo eego xisaabinta kale ee dambe, qiyaastii 200, iyo natiijada isdhaafsiga, 88 kaliya ayaa dib loogu celiyay Japan, taas oo ah, wax yar ayaa ku soo laabtay dalkooda.
  Taasi waa, samurai waxay muujisay adkeyn. Iyadoo lumay, sida laga soo xigtay xogta Soviet, qiyaastii labaatan kun oo qof ayaa la dilay.
  Marka la barbardhigo, ciidamada Soofiyeeti waxay lumiyeen ku dhawaad tiro badan oo la dilay ( aan la tirinin kuwii ku dhintay maxaabiis ahaan) intii lagu jiray dagaalkii labaad ee aduunka maxaabiis ahaan.
  Taasina inkastoo xaqiiqda ah in NKVD ay si arxan darro ah ula dhaqmeen qoysaska kuwa isa soo dhiibay.
  Markaa adkeysiga askarta Japan lama buunbuunin. Intii lagu jiray dagaalkii Russo-Japanese, Jabbaanku waxay lumiyeen boqol jeer askar ka yar maxaabiis dagaal marka loo eego Ruushka!
  Laakiin, si kastaba ha ahaatee, tani waxay qayb ahaan sabab u tahay xaqiiqda ah in ciidamada Ruushka aysan ku guuleysan hal dagaal oo weyn. Guul la"aana ma jiraan maxaabiis.
  Si kastaba ha ahaatee, waxaa dhacda in ciidanka soo socda ay sidoo kale askar badan oo la qabtay.
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ee Caligula ayaa Margarita ku yidhi hadal-yaqaan ah oo hore:
  - Waxaa laga yaabaa inaan calanka cad kor u qaadno ka dib, haddii kale way na qarqin doonaan?
  Margarita ayaa diiday:
  "Waa ceeb in lagu hoos shiraacdo calan cad." Si fiican u bixi saddex midab Ruush madaxaaga!
  Dagaalyahankii da'da yaraa ayaa irbadda u furay wiilka-terminator's cag-la'aan, cag jilicsan, oo ka muday samurai soo socda ee wejiga, wuxuu yidhi:
  - Fikradayda, Andreevsky oo iskutallaabta leh ayaa noqon doona mid aad u guul leh!
  Dhibcaha afar iyo toban ilaa eber, maraakiibta badda ee Japan waa la dhammeeyey oo hadda ma qaadan kartid oo kaliya maraakiibta la qabtay, laakiin sidoo kale heeso. Caligula oo ka mid ah Dolphins-ka ayaa gabaygiisa guusha ku heesay xagga sare ee sambabada:
  Baaxadda weyn ee badaha, badaha -
  Calankii saddex midab hoostooda ayaanu ku jeexnay!
  Askartu waxay qabsadeen buuro dhaadheer,
  Gorgorku guul buu ku guuxay!
  
  Dagaalyahannada Ruushka waxaa aqoonsaday meeraha,
  Waxaan cadawga ku dhufannay seefo iyo bayaal!
  Waxaan awoodnay inaan harqoodkii faashistaha ka tuurno adduunka kala bar,
  Waxaan ku dhamaynay socodkeenii guusha ee Berlin!
  
  waxay ku yimaadeen taangi la tumay,
  Waxay ku hanjabayaan inay burburinayaan dhammaan beeraha Ruushka!
  Laakiin waxay si adag u garaacaan rafaadka la xukumay ,
  Si caruurteenu ay farxad ugu noolaadaan harqood la'aan!
  
  Waxaan nahay carruurta Aabbaha, kaas oo ka sarreeya dhammaan dadka kale ee adduunka,
  Waxaan ku dhalanay cago qaawan oo calico ku cajiinaynay!
  ayaa noo duceeyey, oo dagaal noo diray .
  Oo Ilaah wuxuu u keenay May inay farxad ku dhalato!
  
  ka sarreeya ma jiro ,
  Maxaa siiya riyo iyo dib-u-dhalasho!
  Fur albaabka sharafta leh ee waala'aanta.
  Haddiise aad gaadmo ku fadhido iska aamus !
  
  Waxaa jira yey iyo ido, laakiin waxaad tihiin adhijirrada koonka.
  Waana qaybtaada si aad u gudbiso nidaamka farcanka!
  Si arrinta loo gaadhsiiyo dhammaadka uunka.
  Si aanu dabka daa'imka ah qalbigiinna jacaylku u damin!
  
  Yaa og meesha xabbad cadowgu ku joojin doonto askariga.
  Laakiin weli, dagaalka, dhimashadu waa ka roon tahay cudurrada qudhunka ah!
  Haddaad dhimatona, saaxiibkaa waa burburin doonaa cadowga .
  Uma dulqaadan doono, sababtoo ah gabdho aan kabo lahayn ayaa lagu hayaa maxaabiis ahaan!
  
  Oh, masiirka Ruushka, dagaalka iyo dabka dagaalka ka dib,
  Kuwa doonaya in ay fasax galaan, ma jirto meel iyaga ah, waxaad ogtahay, jannada!
  Halkan Sam- naartii waxa uu la galay shirqool shaydaan,
  Hanjabaadda: - Atomka waan soo dejin doonaa oo waxaan jebin doonaa roobdhagaxyaalaha!
  
  Laakiin sidoo kale waxaa jiri doona difaac ka dhan ah gantaalada,
  Bamka Nukliyeerka ah ma dumin karo Moscow...
  Waxaan isticmaali karnaa taangiyo si aan u helno dulin,
  Heesaha caajiska ah ee ku saabsan kuwii dhacay ayaa ku murugoonaya!
  
  Ku iibi dinaar, ma aha saamiga Ruushka
  Ka dib oo dhan, mid kasta oo naga mid ah waa dagaalyahan weyn!
  Ha aaminin in ilaahay kaalinta hore inoo galiyay,
  Dhab ahaantii, adiga ayaa go'aaminaya sida qaylada u qabow!
  
  Waxaa dhacay guul darrooyin, guuldarrooyin,
  Waxay u dhacday sidii bakayle oo ka soo noqday yeey xunxun!
  Laakiin haddii dagaalku bilaabmo, mar kale ayaan halkaas joogi doonnaa,
  Ku burburi ciidanka arxan darada ah ee bahalnimada qaab jahannamo ah!
  
  I rumayso, uma ciyaareyno dagaal dartiis,
  Ma hayno wac kale oo aan ahayn in aan saaxiibo wanaagsan noqonno!
  Waxaan nahay dad walaalo ah, ma nihin Haabiil iyo Qaabiil.
  Anaga shinbirtu waa hees, ee maaha ciyaar buuran!
  . EPILOGUE
  Ka dib markii Dominica ay ku dhufatay caqligeeda, carruurtu way qayliyeen oo ay sacab tumayeen muddo dheer. Haa, aad bay u fiican tahay , waxaad odhan kartaa way ku guulaysatay - rusheynta aphorisms oo isku lisay.
  Taas ka dib, Margarita iyo Dominica waxay ku dhawaaqeen iid u ah adduunka oo dhan, si ay u jirto madadaalo iyo farxad nafta.
  Waxay lulayeen ushii sixirka, waxaana soo muuqday miisas aad u qurux badan oo cunto ku raran yihiin . Wax walba halkan waxay ahaayeen kuwo raaxo leh oo aad hodan u ah.
  Cuntooyinka cajiibka ah ee noocan oo kale ah iyo keeg badan, roodhida koofiyadaha, donuts, pretzels, muffins iyo keega si qani ah loo qurxiyey. Suuragal maaha in sheeko sheeko laga sheego, ama qalin lagu tilmaamo.
  Wax walbana waa kuwo raaxaysi iyo caraf udgoon leh oo macno ahaan gaar u ah casriyeyntooda iyo quruxdooda.
  Margarita ayaa Twitter ku soo qortay:
  Wacan oo dhan, u wanaagsan carruurta,
  Meereheena farxadda leh...
  Qorraxda iyo dabayshu ha noolaadan.
  Ka fiirso carwadayaasha wax walba ka masuula!
  Waxayna bilowday qoob. Dominicana way raacday iyada, iyo dhawr gabdhood oo kale oo la socday. Si fiican ayey u dhacday .
  Margarita ayaa si macquul ah u xusay:
  - Wax walba way fiicnaan doonaan, wax walbaa way fiicnaan doonaan haddii aanaan khalkhal gelin !
  Waxayna inantii xisbigu soo qaadatay oo ay rashka kale ka sii daysay ushii sixirka. Oo waxay u ekayd il dheeman ah oo ku qulqulaya durdur duufaan leh.
  Dominica waxay tiri:
  - Quruxda, quruxda.
  Waxay u soo baxdaa sida isha nibiriga!
  Ka dib waxay ahayd waqtigii madadaalada. Dhawr ka mid ah wiilasha ugu waaweyn, oo qiyaastii afar iyo toban jir ah, aadna u muruqsanaa, ayaa gacmahooda gashaday galoofyo jilicsan oo bilaabay inay is dagaalaan.
  Gacmo iyo cago qaawan bay ku dhufteen, iyagoo dhoola cadeynaya oo qoslaya.
  Dobrynya ayaa xustay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Ka dib oo dhan, waxay haystaan qalab beereed wadajir ah!
  Prince Oenomaus wuu luxay:
  - Looma tababarin fanka dagaalka !
  Wiilkii Dobrynya wuu qeyliyay, isagoo ku boodaya faraantiga macmalka ah:
  - I sii daa!
  Waxaana isku dhacay laba wiil oo muruq-maal ah oo dagaalamayey. Wiilashii ayaa qosol la dhacay, waxayna weerareen Dobrynya. Waxaa dhacay kala furfurid iyo lulayntii gacmaha iyo lugaha.
  Dobrynya ayaa si xeeladaysan u kala firdhiyey oo dhinac u riixay. Kadibna mid ka mid ah wiilashii ayuu sanka ka qabtay suulasha oo qaawan . Xanuun duur joog ah ayuu la qayliyey. Wiilkii geesiga ahaa ayaa haddana isagoon wax xaflad ah dhicin intuu tuuray ku qasbay inuu rogo.
  Caruurtii meesha ka ag dhawaa ayaa qoslay oo sacab tumay. Dobrynya ayaa hal mar isku soo riixday afar wiil oo si xarago leh ugu duudduubay maro miis ah.
  Intaa ka dib, qosolkii ayaa noqday mid gebi ahaanba dhegaha ka furaystay. Sida sacabka carruurta oo kale. Runtii, waxay u muuqatay mid aad u fiican .
  Dobrynya wuxuu yidhi:
  - Kii ku dhiirraday baa cunay!
  Dominika sidoo kale wuxuu galay giraanta. Waxay kaloo samaysay fanka dagaalka. Ka dib oo dhan, jilitaanka filimada maaha wax kaftan ah. Waxay is tustay inay tahay Supergirl waxayna la dagaalantay nin ilaaliye ah . Labadii gabdhood ayaa markaa isku garaacay dhowr iyo toban qaad. Taasina waa wax weyn . Xataa nabarradoodu dhab bay ahaayeen.
  Hadda wiil xoog leh oo muruq ah oo ilaa afar iyo toban jir ah oo ku jira dabaasha ayaa ka soo horjeestay Dominica. Wuxuuna damcay inuu gabadha soo weeraro. Dominica waxay kaga jawaabtay dharbaaxo sax ah oo ka timi ciribteeda qaawan ilaa xuubka qorraxda, wiilkiina wuu dhacay oo bilaabay inuu xanaaqo.
  Dominica ayaa Twitter ku soo qortay:
  -Ma tihid wiil , ma tihid wiil,
  Run maaha...
  Ma tihid wiil , ma tihid wiil -
  Sanduuq qurmay!
  si xoog leh ugu dhuftay Dominica dhabarka muruqa . Inantii intay qaylisay ayay dib u laaday. Wuu ka cararay oo u cararay Dominika oo isku dayay inuu la dagaallamo. Dhalinyaradu waxay ahayd mid xoog badan oo ay ku adagtahay shaqada adag ee goobta dhismaha. Waxayna Dominika ku qasbanaatay inay culaysiso dhammaan xooggeeda si aanay u dhicin. Laakin way ka siibtay oo inankii xoogga badnaa ku soo tuurtay. Wuu ku dhacay, isagoo ku dul dhacay saxan uu wato sturgeon. Wiilkiina aad buu u wasakhoobay.
  Inta kale carruurtiina aad bay u qosleen oo weji bay sameeyeen. Tani runtii waxay u muuqatay mid aad u wanaagsan .
  Wiilkii ayaa booday, laakiin laad adag ayuu helay
  Gabdhaha aktarada ah ee garka, ayaa waxaa lagu dhuftay madaxa dhaqdhaqaaqa soo socda, wiilkii murqaha ah ayaa ku dhacay.
  Dominic ayaa si daran u heesay:
  Wuxuu si qarsoodi ah u sugayaa dhibbanaha miinada,
  Isagoo radar ku tilmaamaya cirka...
  Hal qalad - shil oo shil ah,
  Dharbaaxona waa lama huraan!
  Tani waa, runtii, gabar karate ah. Markaasay soo jeesatay oo cirib qaawan sanka kaga laaday wiil kale. Wuu dhacay oo ka soo daayay il dhiig ah oo wax uriya . Laakin markiiba wuu booday. Oo haddana dagaal galay. Oo Dominika wuu kufsaday, isaga oo ku qasbay inuu dhaco. Runtii tani waa naag.
  Dobrynya ayaa luxday si oggol:
  - Sii wad! Hagaag, waxaad tahay gabadh qabow !
  Waa kan wiil kale oo xooggan oo ka duulay dharbaaxadii Dominica.
  Halkani waa halka uu ka bilaabmay bandhiggu. Gabadhii waxay ku soo tuurtay wiil kale oo kuray ah oo ku qaylisay:
  Gabdho ka tirsan bulshada sare,
  Runtii waxaan rabaa inaan garaaco ninka!
  Intaa ka dib, inantii ayaa haddana wiilashii isku riixday, oo nabarro iyo nabarro siisay. Waxayna u muuqatay mid aad u qosol badan oo qosol badan.
  garaacaya wiilasha :
  - Waxaad tahay gabadhayada ! Aad u kulul oo dagaal badan!
  Dominica way ruxday oo qaylisay:
  Gabadha halgamaysa waxa uu leeyahay dhiig kulul,
  Horta indha la"aanta ayaa na soo weeraray!
  Sixir-bararka ayay ku qaylisay, oo roob dhab ah oo labeen ah, caano la shiiday iyo malab ayaa wiilasha xagga sare ka soo daatay.
  Oo haddana qosolkii farxadda lahaa ee carruurta. Wax walba waa ay wareegaan oo dhacaya si aad u qabow oo gardarro leh. Waxaana jira waqtiyo qosol badan gardarradan.
  Wiilka amiirka Oenomaus, dabcan, sidoo kale ciyaarta ayuu ku jiraa. Sidee qof u maareyn karaa la'aanteed? Dagaalyahankii yaraa ayaa si khiyaano leh isku tuuray wiil ka weyn oo ka weyn. Iyo mar labaad dhawaaq xamaasad leh. Haa, runtii tani waa dagaal loo baahan yahay.
  Enomai ayaa gacantiisa u gacan haadiyay, wiilkiina waxa uu ku dul dhacay roodhida kareemka ah oo daboolan. Waxayna kala yaaceen si aad u qosol badan oo xamaasad leh. Oo sidaasay ahaayeen udgoonka jikada sixirka.
  Dobrynya wuxuu xusay isagoo taah:
  - Waa ceeb in la khasaariyo cuntadaas!
  Dominic wuu qoslay oo ku jawaabay:
  - Taasi waa OK! Waxaan samayn doonaa sixir badan!
  Wiilkii Phoenix ayaa ku heesay:
  Meel kaynta dhexdeeda waxaa jooga saaxiriinta.
  Kaftan bay Shaydaan u tolaan...
  Dhagaxyo ayaa lagu tuuray hareeraha,
  Dalkeena quruxda badan!
  Taas ka dib, wuxuu noqday saaxiibo Dobrynya. Labada wiil ee geesiyaasha ah ayaa markii hore bilaabay in ay gacanta lulaan, iyaga oo isku dayaya in ay wejiga isku garaacaan . Dhawr jeer ayay si caadi ah ugu shubeen, nabarro ayaa soo baxay. Dabadeed wiilashii dagaalyahannada ahaa ayaa qaaday oo wejiga ka garaacay. Markaa dhimbilo ayaa indhahayga ka soo duulay.
  Waa la is riixay, oo madaxa la dabadaa , dabadeedna dagaal bay bilaabeen. Dagaalkuna wuxuu ahaa mid aad u madax adag. Wiilashii geesiyaasha ahaa ayaa is qabsaday, is-jiidhiyay oo is tujiyay.
  Dabadeed waxay bilaabeen inay madaxa garaacaan, kuwaas oo u muuqday kuwo doqonnimo ka badan qabow iyo cabsigelin. Taasina waxay u dhaqantay si ay carruurta-daawadeyaasha u keentay qosol dhego-nugul.
  Dominica waxay qaadatay baalasha gacmaheeda oo waxay bilowday inay ku xajiso cidhibta wiilasha. Dobrynya iyo Phoenix waxay bilaabeen inay qoslaan, runtii aad bay u saxan tahay oo aad u fiican tahay inaadan awoodin inaad joojiso qosolka.
  Margarita waxay xustay iyadoo dhoola cadeynaysa prima donna:
  - Haa, waxaad tahay gabadh qabow. Kaliya maaweeliye sare. Maxaa kale oo aad sameyn kartaa?
  Dominica ayaa qaylisay:
  - Haa, guud ahaan, wax walba waan samayn karaa. Oo waxaad arki doontaa tan in ka badan hal mar!
  Dobrynya iyo Phoenix way kala tageen. Way dhididsanayeen oo jirkooda oo la sawiran ayaa aad mooddo in saliid saytuun lagu shubay.
  Margarita ayaa tiri iyadoo taah:
  - Waxaan leenahay guul, laakiin uma dhowaanno yoolka lagu badbaadinayo jinsiga xooggan. Jiirka jaalaha ah waxaa iska leh cadawgeena Bastinda, kaas oo la waayay cid garanaysa meel uu ku sugan yahay. Digirtana waanu daadinay. Hagaag, maahan wax aan micne lahayn, laakiin wali iyada oo aan natiijadii aan tirinaynay!
  Dominica waxay ku heesi jirtay jawaabteeda:
  Noloshu ma fududa
  Waddooyinkuna ma toosaan...
  Wax walba aad bay u daahdaan
  Aad bay u dhakhso badan yihiin!
  Tartiib tartiib, niyadda carruurta la soo daayay ayaa noqotay mid deggan. Dagaaladii, xitaa kuwii kaftannaa, way dhinteen, muusikaduna way yaraatay.
  Ka dibna si lama filaan ah ayaa sawaxan la maqlay. Hoonka digniinta ayaa ka dhawaajiyay.
  Wiilashii iyo gabdhihii ayaa isla markiiba ka soo booday fadhigii ay ku fadhiyeen oo ay seefo iyo warmo isku haysteen. Waxay u diyaar garoobeen dagaal.
  Cirka waxaa ka soo muuqday masiibo. Waxay ahaayeen saddex madax, toddoba madax, iyo laba iyo toban madax . Oo waxaa jiray kuwo aad u badan iyo xamaaratada xamaaratada oo waaweyn. Dabiiciga ah, madax badan, ayaa ka weyn cabbirka. Oo waxaa ka mid ahaa saaxiriintii la yaqaanay ee Bastinda, oo u muuqatay mid yar oo ka soo horjeeda asalka jiidooyinka.
  Dominic wuu qayliyey oo xusay:
  - Waayahay! Waxay u egtahay inaysan weli dhammaan!
  Margarita ayaa ku heesay jawaabteeda:
  Waxaan la dhacayaa laabta, anigoo hogaanka qabtay
  Dhulka waxaa ka buuxa godad, sida bas...
  Laakiin waan ogahay in tani aysan weli dhammaan -
  Dhammaadkii waa bilow uun!
  Waxaa jiray in ku dhow konton kun oo carruur ah oo dagaalyahanno ah - kanu waa ciidan dhan, oo ma jirin wax ka badan laba boqol oo dawacooyin ah. Sidaa darteed, dhallinyaradii dagaalyahannada ahaa ma cararin. Waxay diyaar u ahaayeen inay la dagaallamaan oo ay naftooda u huraan si qaali ah, laga yaabee xitaa inay guuleystaan!
  Labada dhinacba waa dagaal iyo go"aan adag.
  ugu weynaa oo laba iyo toban madax leh ayaa onkoday:
  - Ha ka baqin! La dagaalami mayno caruur! Waxaan nahay nabad iyo cadaalad!
  Dominica ayaa ku qeylisay:
  - Haddaba maxaad halkan u timid?
  Halkan Bastinda ayaa ka qaylisay, isagoo si daran u dhoola cadeynaya:
  - Waan ogahay in yoolkaaga ugu weyn uu ahaa inaad heshid agabka Jiirka jaalaha ah, oo aanad xorayn carruurta addoommada ah!
  Margarita ayaa diiday:
  - Ma faragelinayso! Si kastaba ha ahaatee, ma aanan dooneynin inaan ka tagno caruurteena waligeenna kama tagi doono!
  Dhammaan laba iyo tobankii madax ee masduulaagii ayaa isla markiiba yidhi:
  "Waan ku mahad naqaynaa sharaftaada!" Laakiin Bastinda wuxuu kugu martiqaadayaa inaad ciyaarto. Haddaad guulaysato, wuxuu ku siin doonaa jiirka huruudda ah, hadduu ku siiyo, markaas afartaagii waxay ahaan doonaan addoommadeedii weligood.
  Sixiroodii Bastinda ayaa luxday:
  - Haa! Waa kaas! Hagaag, carruurta, waxaa jira buuq badan iyaga. Afartaadu aad bay uga faa'iidaysan doonaan addoonsiga!
  Dominica waxay tiri iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Waxaan ciyaari karnaa ciyaar. Kaliya u ogolow, haddii ay dhacdo khasaare, saaxirad Bastinda ma aha oo kaliya inay na siiso farshaxankeeda Jiirka jaalaha ah, laakiin sidoo kale noqo addoonkeena.
  Margarita ayaa xaqiijisay, iyadoo ku shaabadaysay cagteeda qaawan:
  - Taasi waa! Tani waa waxa aan u baahanahay! Way cadaalad noqon lahayd haddii Bastinda ay iyaduna halis geliso xorriyadeeda!
  Laba-iyo-toban-Madax ayaa yidhi:
  - Ha ahaato sidaas! Farshaxanka iyo xorriyadda sixirka, oo ka soo horjeeda xorriyadda afar qof oo muhiim ah - cadaalad ah!
  Sixiroolaha Bastinda ayaa madaxa ku lulay timo madow:
  - Hagaag, sidaas ha ahaato! Had iyo jeer waan guuleystaa kulankaan si kastaba. Oo xataa aqoonta sixirka iyaga ma caawin doonto!
  laba iyo tobanka madax lahaa ayaa qayliyey:
  - Ma ballan qaadaysaa in aad ballantaada oofin doonto haddii laga adkaado?
  Shantiiba hal mar bay yidhaahdeen:
  - Waxaan siin!
  Sixiroodii Bastinda ayaa boorsada dhabarka ka soo qaadatay loox ay ku jiraan afar geesood waxayna tiri:
  - Markaa aan bilowno!
  Waxayna kala bixisay looxii, isla markiiba tirooyin ayaa ka soo muuqday. Waxa ay ahayd xoogaa xasuusin shataran-dhaqameedka, laba-geesoodyadu may ahayn laba, laakiin saddex midab: caddaan, madow iyo cawl. Oo waxaan helnay tiro badan oo dheeraad ah. Waxaa jira jiis, qaansoley iyo sarkaal, jeneraal, marshale, balliista, gaadhifaras iyo wax kale.
  Dominica ayaa soo koobtay:
  - Haa, xitaa ma aqaan sida ay u socdaan! Tani waa cadaalad darro!
  Sixiroodii Bastinda ayaa ku jawaabtay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Adiga ayaa hore u bixiyay hadalkaaga, mana jirto meel aad ka baxdo. Diidmada ciyaartu waxay la mid tahay guuldarro!
  Margarita ayaa luxday:
  - Waan ogahay ciyaartan! Iyo sida tirooyinka ay sidoo kale ugu socdaan! Markaa aan ciyaarno!
  Sixiroodii Bastinda ayaa luxday:
  - Waa hagaag markaa! Shaqsiga ugu weyn ee halkan waa boqorka oo waanu ciyaari doonaa ilaa hubin!
  Carruurta dagaalyahannada ah ayaa sacabka tumay. Margarita waxay ruxday ushii sixirka, waxaana hortooda ka muuqday sawirka loox wayn oo saddex nooc oo unug ah ka kooban yahay. Hadda kumannaan addoomo ah ayaa mar keliya arki karayey iyada.
  Margarita waxay tidhi:
  - Dagaalka ka hor, waxaan ku guuleystey ciyaar shax ah Botvinnik laftiisa, inkasta oo aan shakhsi ahaan ahayn, laakiin ciyaar isku mar ah. Laakiin sideed sano jir, garaacista horyaalnimada USSR waa qabow!
  Sixiroodii Bastinda ayaa ku gunuunacday:
  - Tani waa ciyaar gebi ahaanba ka duwan! Chess xitaa uma dhowa iyada!
  Inantii qolada u janjeedhsanayd ayaa luxday:
  - Waan ogahay! Way ka sii adag tahay waxaana jira qaybo badan, laakiin waan ciyaari karaa! Markaa ha u malayn inay kuu fududaan doonto!
  Sixiroolihii oo timo madow leh ayaa lulay:
  - Qaybahaygu waa casaan - waxay bilaabaan marka hore!
  Waxayna hore u dhaqaajisay dharbaaxadii . Margarita ayaa ku jawaabtay iyadoo dhaqaajisay qaansoleyda. Ciyaarta firaaqada ah ee caynkaas ah ayaa bilaabatay. Dhinac kasta waxaa ku yiil boqol sawir, oo saddexdooduba boqorrada mooyaane. Waxaa jira mid iyaga ka mid ah, oo ciyaartu waxay ku dhammaanaysaa saaxiib. Waa hagaag, tani waa qurux badan oo macquul ah.
  Bastinda wuu ciyaaray oo qoslay. Is-weydaarsigii ugu horreeyay ayaa raacay. Markaas maneuvers of jesters degdeg ah. Dominica waxay xustay in jesterku uu u dhaqaaqo sida boqorada ciyaarta shax dhaqameedka, laakiin uu u garaaco sida geesinimada.
  Haa, waa mid xiiso leh. Sarkaalku wuxuu u eg yahay hoggaamiyaha kiniisadda, laakiin wuxuu u garaacayaa sida boqor. Guud ahaanna waxa uu u dhaqaaqaa sida roogga oo kale, laakiin waxa uu u garaacaa sida geesiga. Marshaalku wuxuu u dhaqaaqaa sida boqorad, laakiin kaliya wuxuu u garaacaa sida rook oo kale. Dabcan, tirooyinka ugu awoodda badan waa viziers weyn, waxay u dhaqaaqaan sida boqoradda iyo sida jilbaha, iyo sidoo kale garaac. Waxaa jira, dabcan, boqorado, waxayna la mid yihiin shaxanka caadiga ah. qaansoleydu waxay u dhaqaaqaan sidii gawaadhida, laakiin waxay u toogtaan saddex geesood hore, oo waxay wadhfidayaan laba keliya. Waxay u muuqataa in ciidamada lugta ee caadiga ah ay yihiin kuwa ugu liita, laakiin waxay awoodaan, markay gaaraan safka ugu dambeeya, waxay u rogi karaan qayb kasta marka laga reebo boqorka.
  Gaadhigu wuxuu u socdaa sidii faras oo kale, laakiin wuxuu u garaacayaa sida maroodiga oo kale. Haa, waa wax xiiso leh sida ay u noqoto. Waxa kale oo jira ballista - waxay u dhaqaaqdaa sida rook, laakiin waxay u garaacdaa sida boqoradda. Rooks, Knights iyo hoggaamiyaha kiniisaddu, sida shaxanka caadiga ah. Laakiin sidoo kale waxaa jira unicorn. Wuxuu u socdaa sida boqor, laakiin wuxuu u garaacaa sida boqoradda. Iyo unicorn royal. Wuxuu u socdaa sida maroodiga, laakiin wuxuu u garaacayaa sida vizier weyn, taas oo ah, sida boqorada iyo geesinimada. Haa, tani maaha ciyaar kaftan ah. Oo waxaa jira saddex tirooyin midkiiba. Waxna isku day adigoon hamaansi lahayn. Oo hadda, waxay u muuqataa in Bastinda uu mar hore qabsaday dhul badan oo uu ka helay faa'iido qalab ah.
  Way caddahay, way ka khibrad badan tahay Margarita.
  Dominica si kalsooni leh, ama si la yaab leh, ayaa Twitter-ka ugu soo qortay:
  - Soco faraska! Faras!
  Margarita way u gacan haadisay:
  - Ha faragelin! Maxaa loo baahan yahay in la sameeyo, waan sameeyaa!
  Waxayna inantii xisbigu si badheedh ah u dhaqaajisay muuqaalkeeda. Bastinda ayaa sii waday weerarka. Dagaalku wuxuu ahaa mid aad u madax adag oo naxariis-darro ah.
  Margarita, si ay dib ugu hesho kalsooni yar iyo degenaansho oo ay u dhaliso dhiirigelinta ciyaarta, waxay bilowday inay heeso;
  Kor bay u xumbaynaysaa, kor ayay u qaadaysaa jiirarrada dhaadheer.
  Mawjadihii, silsiladihii barafku waxay burburiyeen baddii!
  Dhuxulkii baa go'ay, daruurihiina waxaa ka buuxay rasaas.
  Oo dabayl cusub ayaa ceeryaamadii burburisay!
  
  Waxaan kula joogaa dhagax weyn oo xeebta ah
  Bararka baddu ayaa dhegta kuu qabtaa!
  Halgamaagii waxa uu luqunta ku duubay gacan dabacsan,
  Rabbiga quduuska ah ayaa naftayda ka kacay.
  
  Buuraha barafka dushooda waa dahab.
  Oo balanbaalisyo luul laabta ku yaal!
  Meel fog, maraakiib ayaa shiraaca hoos mara.
  Ma quusan kartid riyadaada oo waad seexan kartaa!
  
  Waxa aan kuu tilmaamayay gacaliso.
  Indhahaaga dhalaalaya oo ilmada ka soo baxaya!
  Midda kale, la'aantaa, xitaa adduunku iguma filna,
  Duufaanno iyo onkod ayaa wadnaha ka guuxaya!
  
  Si wada jir ah ayaan kuu dhadhamin doonaa sharaf badan.
  Suntuna waxay gashaa hamiga!
  La soo bax seeftaada magaca xooggaas.
  inuu u adeego !
  Margarita si fiican ayay u heesay, wayna ku farxay, waxay qaadday weerar go'aan leh. Inantii xisbinimo kamay labalabayn in ay wax u hurto, mar marka qaarna isku dheeli tirnaanta maaddiga ahi waxa ay ula muuqatay masiibo. Laakiin halkan waxaa ah dhowr weerar oo xeeladeed oo xooggan iyo...
  Margarita ayaa tiri iyadoo dhoola cadeyneysa oo aan waxba galabsan:
  - Saaxiib, Marwo Bastinda!
  Intay si ba'an u libiqsatay ayay hareeraha eegtay, iyadoo dhinac ka eegaysa masduulaagii ugu waynaa ee laba iyo tobanka madax lahaa . Waxay ahayd cabbirka diyaarad -heer sare ah , dhererka baal kasta wuxuu ahaa laba boqol oo mitir oo wanaagsan - tani waa xayawaan. Waxaa laga yaabaa in xitaa sixirka cajiibka ah ee gabadha-jilaa ee Dominica la doortay ma aysan ka adkaan karin sida weyn.
  Hogaamiyihii masduulaagii weynaa wuxuu ku qayliyey laba iyo toban madax isku mar:
  -Waxaad ku guuldareysatay Bastind. Markaa sii guulahaaga Jiirka Jaallaha ah - shay qiimo leh, oo u adoon sayidyadaada cusub!
  Bastinda way hinqatay oo waxay ka soo saartay boorsada dhabarka artifact. Si lama filaan ah, waxay le'eg tahay qumbaha oo keliya, laakiin waxay ku dhalaalaysay iftiin dhalaalaya oo huruud ah.
  Sixiroolkii baa inta soo taagay oo yidhi:
  - Isagu waa kaaga. Sida wax kasta oo aan anigu leeyahay, hadda adigaa leh!
  Margarita waxay qaadatay artifalka gacmaheeda ka dibna waxay ku qarisay boorsada dhabarka. Waxayna xustay:
  - Tani way fiican tahay! Hagaag, maxaan samaynaa aniga iyo adiga, Bastinda?
  Dibadeed, naag madow oo weli aad u yar oo soo jiidasho leh ayaa ku jawaabtay:
  - Waxyaabo badan baan samayn karaa. Waxaan horeyba uga weynaa kun sano. Oo ka waran haddii aan ku baro farsamooyinka sixirka aan la garanayn. Waa hagaag, oo sidoo kale noqo maareeyaha boqortooyada. Khibrad badan ayaan arrintan u leeyahay, mana aha maamulida carruurta oo keliya.
  Margarita ayaa ruxday oo tiri:
  "Waxaan u maleynayaa in laga yaabo inaan ku sii daayo, anigoo marka hore ku dhaartay inaan sameeyo camal wanaagsan."
  Dominica ayaa soo koobtay:
  - Ka warran hadday been sheegto? Waxaan leenahay dad, waad ogtahay. Xataa quraanku wuxuu sheegay in dhaarta la jebin karo xaaladaha qaarkood.
  Gabadha Aktarada ah ayaa ku heesay:
  i rumayso, annagoo addoommadaada ah way is engegi doonaan.
  Waa lagu khiyaamay, waa lagu khiyaamayn doonaa...
  Iyo kuwa sidaan oo kale jacaylka ugu dhaartay.
  Bal eeg, way ku dili doonaan!
  Margarita ayaa diiday:
  "Waxaa caado u ah saaxiriintayada inay dhawraan hadalkooda iyo dhaartooda labadaba." Inaad noqoto dhaar jebiye waxay la macno tahay in qof walba laga leeyahay habaar iyo quudhsi weligeed ah. Markaa Bastinda waxay ilaalin doontaa dhaarteeda ama way diidi doontaa inay qaado. Markaa waxay kala dooranaysaa addoonsiga iyo inay iska dhaafto xumaanta weligeed!
  Sixir leh timo madaw oo ruxay:
  - Waxaa jira wax laga fikiro halkan. Weligaa xumaan ha samayn, tani sidoo kale aad bay u adag tahay, oo had iyo jeer maaha mid lagu farxo!
  Dominica way xanaaqday:
  - Maxaad noo go'aaminaysaa, Margot? Waxaan u maleynayaa, waxaa fiican inay noqoto addoonkeena. Addoonka sixirka iyo gabow-la'aanta ah ayaa aad waxtar ugu yeelan doona guriga. Waa in aanay noqon addoonkaaga, ee ay noqoto middayada aynu wadaagno!
  Wiilka geesiga ah ee Dobrynya ayaa xaqiijiyay:
  - Haa, waa sax! Dhammaan afartayaduba waxay halis galiyeen xorriyadeena. Oo waxaad doonaysaa inaad keligeed amarto.
  Wiilka amiir Oenomaus ayaa yiri:
  "Waxaan sidoo kale u maleynayaa inay fiican tahay in la sii daayo iyada, iyada oo ku dhaaranaysa inay samaynayso camal wanaagsan oo keliya." Waa maxay sababta, inta aad ururinayso kow iyo toban kale oo farshaxan ah, aad addoon ula jiido? Iyadu waa culays!
  Dobrynya iyo Dominica waxay si midaysan u yiraahdeen:
  - Maya, iyadu waa addoon noo! Oo ma dayn doono iyada!
  Hogaamiyaha masduulaagii wuxuu yiri:
  - Waxaad leedahay kala qaybsanaan: laba ka gees ah laba! Waxaan soo jeedinayaa in la tuuro shilimaad. Haddii ay madax tahay, waxaan sameyn doonaa sida Margarita rabto, haddii ay dabo tahay , waxaan sameyn doonaa sida Dominica rabto!
  Carruurtii dagaalyahannada ahaa ayaa si isku mid ah ugu dhawaaqay:
  - Sax! Sax! Sax! Saamiga ayaa go'aamin doona!
  Dominica si cadho leh ayay u gunuunacday:
  -Yaa tuuraya qadaadiicda?
  Masduulaagii ayaa onkoday:
  - Aniga!
  Dabadeedna dabadiisi waxay tuurtay goobaabin qalin ah oo hawada maraysa oo ku dhacday laamigii dhagaxa ahaa. Lacagtii ayaa ku dhacday oo ... geeskeeda ayay ku degtay...
  Masduulaagii weynaa ayaa qoslay oo ku jawaabay:
  - Hadday sidaas tahay, markaas waxaan u qaataa Bastinda sidii addoontayda. Waxaana kuu soo haray farshaxankeedii, jiirka jaalaha ah, sida koob. Sida aad rabto, jidka!
  Dominica ayaa soo koobtay:
  - Iyo mooto. Waxaan rabaa warqad sidan oo kale ah
  Masduulaagii weynaa ayaa foodhiyay:
  - hees hees! Anaguna jiidiyadu way qadarin doonaan. Haddii aad jeceshahay, mootada duuleysa ee sixirka ah ayaa noqon doonta. Haddii kale, markaas ... Adiguna waxaad noqon doontaa addoon noo!
  Dominica way xanaaqday:
  - Markaa waxaad odhan kartaa ma jecli mid ka mid ah heesahayga!
  Masduulaagii madaxa ayaa ku dhawaaqay:
  - Ma aha oo kaliya inaan xukumi doono, laakiin sidoo kale dadweynaha, oo ay ku jiraan carruurta iyo addoommadii hore!
  Dominica ayaa luxday iyadoo taah.
  - Markaa waan ogolahay!
  Gabadhiina waxay bilowday inay ku heesto dareen iyo dareen;
   Isagoo u labbisan inuu boqorrada oo dhan ka hinaaso,
  Crimson, dahab, caleemaha ku jira luul!
  Sida balanbaalisyada fiidnimo ee u soo baxa,
  Oo codka dabayshu waa xubnaha Keruubiimta.
  
  Nabadda ugu raaxada badan waa waasac xilliga dayrta,
  Geedo, qubado kaniisado xurmo leh!
  Laamo kasta oo leh xardho la jarjaray,
  Dheecaan luul iyo dhagaxyo qaali ah!
  
  Barafka waxaa lagu dahaadhay lacag dhuuban,
  Dhimbiilyo ayaa ka soo iftiimay faraska tiisa hoostiisa!
  Waxaad isula dhaqmaan si naxariis leh,
  Allow farxad ku hoos noolow cir cad!
  
  Qorraxda dhalaalaysa, oo lebbiskaygu dabacsan yahay,
  Birch iyo poplars waxay ku ciyaaraan waltz jacaylka!
  Waanu ka murugoonnahay waayihii godka ku dhacay.
  Xusuusaha shirarka ila ilaali!
  
  Jiilaalku wuu iman doonaa, dhallinyaraduna waa weligeed.
  Ma aha timo cirro, dheeman timaha!
  Waxaan u soo ururin doonaa dhammaan saaxiibadayada fasaxa,
  Oo aynu riyada ku muujinno tuducyo jahawareer ah!
  Sacab duufaan leh iyo qaylo "Bravo! Encore!", tobanaan kun oo cunaha ayaa buux dhaafiyay fagaaraha oo dhan. Tani waxay noqon doontaa saacad ammaan ah, saacad guul ah Dominica, oo heshay kartideeda inay tahay donna prima!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"