Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ИмтиҲони Шоҳизодаро супоред

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Донишҷӯи зебо ва ҳунарпешаи синамо Доминика орзу дорад, ки ситораи экран шавад. Ва ҳангоме ки нимфа назди вай омад, вай бо омодагӣ ба вай пайравӣ карда, ба салтанати аждаҳо расид. Доминика қобилиятҳои барҷастаро пинҳон кардааст ва ба империя ва давлатҳои ҳамсоя вабои аҷибе фаро расид, ки дар натиҷа қариб ҳамаи мардон сангсор шудаанд. Яке аз охирин намояндагони ҷинси қавӣ, шоҳзодаи элф Оеномаус, ба шарофати тӯҳфаи Доминика тавонист марги худро ба таъхир андозад. Ва акнун онҳо бояд якҷоя кор кунанд, то сирри вабои номақбулро ошкор кунанд ва қувваҳои торикро фош кунанд.

  ИМТИҲОНИ Шоҳизодаро супоред
  
  АННОТАЦИЯ
  Донишҷӯи зебо ва ҳунарпешаи синамо Доминика орзу дорад, ки ситораи экран шавад. Ва ҳангоме ки нимфа назди вай омад, вай бо омодагӣ ба вай пайравӣ карда, ба салтанати аждаҳо расид. Доминика қобилиятҳои барҷастаро пинҳон кардааст ва ба империя ва давлатҳои ҳамсоя вабои аҷибе фаро расид, ки дар натиҷа қариб ҳамаи мардон сангсор шудаанд. Яке аз охирин намояндагони ҷинси қавӣ, шоҳзодаи элф Оеномаус, ба шарофати тӯҳфаи Доминика тавонист марги худро ба таъхир андозад. Ва акнун онҳо бояд якҷоя кор кунанд, то сирри вабои номақбулро ошкор кунанд ва қувваҳои торикро фош кунанд.
  ПРОЛОГ
  Доминика Делфинова бо зебоии нодир ва беназири худ фарқ мекунад, яке аз нақшҳои асосиро дар блокбастери "Императрицаи ситора" гирифт. Ва ин филм бо буҷаи бузург аст ва фоидаи калон ваъда медиҳад. Пеш аз ин, Доминика аллакай дар як қатор филмҳо нақш бозида буд, аммо танҳо пенни гирифт. Зебоии ӯ ҳайратангез буд ва мӯйҳои ӯ ранги гулобии баҳори хеле дурахшон буд ва кам одамон боварӣ доштанд, ки вай бе ранг ва лак кор карда метавонад. Аммо хамин тавр буд. Доминика як малламуйи табиӣ, асалӣ бо таносуби идеалӣ ва инчунин бо мушакҳои ҳайкалдор ва дарозии аъло буд.
  Ҳарчанд духтар ба санъати ҳарбӣ машғул набуд, дар балет рақс мекард. Ва вай суръат, файз ва ҳамоҳангсозии аълои ҳаракатҳо дошт.
  Вай, масалан, дар филмҳои амалиётӣ худро хуб нишон дода метавонист. Мисли духтаре, ки намуди фариштааш шайтони ҷанговарро пинҳон мекунад.
  Акнун вай кафшхояшро пушида, хушхолона аз байни бог давида, бо кафи барахнааш тик-кити гуворо аз алафу сангхои рохро хис мекард. Пойҳои вай чунон комил ва дилфиреб буданд, ки аксар вақт онҳоро пои луч ва аз наздик акс мегирифтанд, ки ин махсусан мардонро шод мекард. Доминика аз пойҳои зебои худ ифтихор мекард ва то сардиҳо юбкаи кӯтоҳ мепӯшид.
  Дар хамин вакт дар пеши назараш ногахон духтаре пайдо шуд. Хеле ҷавон, метавон гуфт, қариб духтар. Доминика қоматбаланд, мушакдор, зебо буд ва чеҳраи ӯ бо вуҷуди ҳамворӣ ва пӯсти махмалинаш ба чеҳраи духтари ҷавону соддалавҳ монанд набуд. Ва ин ба як духтари мактабхон монанд аст, гарчанде ки либоси хеле зебо дар бар дорад ва ин пораҳои хурди шишагинро дар бараш овезон ва дар офтоб дурахшонанд.
  Доминика ҳатто фикр мекард, ки шояд ин ҷавоҳироти воқеӣ бошад.
  Духтар пои хурдакаки урёнашро тамға зад. Ва дар пайроҳаи санглох навдаҳои арғувонӣ ва арғувонӣ пайдо шуданд.
  Доминика хуштак зад:
  - Чӣ ҳила! Шумо ҳам ҳунарпешаи синамо ё ҳунарпешаи сирк ҳастед?
  Духтар бо пичиррос ҷавоб дод:
  - Ман нимфа ҳастам! Дигар вақти шарҳ додан нест, маро пайравӣ кунед!
  Духтар нобоварона дастонашро дароз кард:
  - Хайр, ин... Шӯхии хуб! Номи шумо чӣ?
  Нимфа чир-чир кард:
  - Маркиз де Кассандра. Ва сӯҳбати кофӣ, ҳар лаҳзаи будан дар ҷаҳони шумо энергияи азим ва ҷодугарро талаб мекунад!
  Ва ӯ бо қатъият, бидуни ҳеҷ гуна қувваи кӯдакона, дасти Доминикаро гирифт ва кафи ӯро сахт фишурда кард.
  Актрисаи тавоно ва моҳир дарҳол фаҳмид, ки ба чунин чанг муқобилат кардан бефоида аст.
  Духтарак бо ангуштони бараҳнаи пои хурди зебои худ санги ангуштаринро дар ангушти ишорати дасти озодаш гардонд. Ва дар хамин лахза Доминика хис кард, ки гуё ба чох меафтад. Ва ин як эҳсоси хеле гуворо, беназир буд.
  Баъд ҳама чиз бо нури дурахшанда пур шуд, ки гӯё ҳар ҳуҷайраи бадани духтари тавоно, варзишгар ва беҳамтои зеборо сӯрох мекард.
  . БОБИ Љ 1.
  Пойҳои урёни Доминика сатҳи гармро дар зери ӯ ҳис мекард ва ин аввалин таассуроти ӯ буд. Дар пеши чашмонам як милтиқе пайдо шуд, ки гӯё ман аз дурахши пурқувват нобино шуда будам, мисли блиц дар камера. Ва духтарак дарҳол натавонист бубинад, ки ба куҷо расидааст.
  Овози латифи нимфара ба гуш расид:
  -Натарс! Акнун он мегузарад ва шумо ҳама чизро дида метавонед.
  Доминика чашмак зад ва чашмак зад. Пойҳои урёнаш гармтар шудан гирифтанд. Зери таги урёну духтарча чизе месухт, монанди реги Сахрои нисфирузй. Доминика пойлуч давиданро дӯст медошт. Хусусан вақте ки ман ҳангоми санҷишҳои экран ба он одат кардам.
  Вақте ки ӯ духтар буд, ба ӯ пешниҳод карданд, ки разведкаи партизаниро бозӣ кунад.
  Албатта, дар давраи ҷанг духтарон дар тобистон пойлуч мегаштанд, зеро пойафзолро нигоҳубин кардан лозим аст ва аҷиб он аст, ки вақте ки шумо муддати тӯлонӣ роҳ меравед, ин боз ҳам осонтар аст.
  Ва дар охир ӯро бурданд, ки пои луч дар барф овехта шавад. Ин ба услуби Зоя Космодемьянская аст, танҳо Доминика малламуй ва хеле зеботар аст ва ӯ зебогии табиӣ дорад. Ва чун табассум карда, дандонхои сафеди худро, ки гуё аз марворидхои табий сохта шуда бошад, баровард, бомро аз болгааш тамоман дур мекунад.
  Ва дар ин ҷо пойҳо месӯзанд ва он чӣ гуна гарм аст. Мохи май дар Москва хаво гарм буд, аммо шумо онро гарм гуфта наметавонистед.
  Ва дар ин ҷо, он мисли нисфирӯзӣ дар Арабистон аст. Он ҷо боз ҳам гармтар аст. Вай боре дар Иморот филм наворбардорӣ кард ва маҷбур шуд, ки пойлуч рӯи рег роҳ равад. Табиист, ки субҳ, вақте ки рег дар давоми шаб каме хунук шуд, аммо ҳанӯз гарм буд, ҳатто пойҳояшро бо вазелин равѓан карданд, то кор осон шавад.
  Аммо кӯдакони маҳаллӣ пойлуч, ҳадди аққал дар байни камбағалон давида, дандонҳои хурди худро нишон дода, бидуни нороҳатӣ механданд.
  Дарвоқеъ, милтиқи чашмонаш қатъ шуд ва Доминика дид, ки вай дар майдони шаҳр аст. Сангҳои зери пои зебоӣ норанҷӣ ва бунафш буданд. Ва хонаҳои гирду атроф баланд, хеле зебо, гӯё дар маркази Санкт-Петербург, ки дар он ҷо қадимӣ нигоҳ дошта шудааст. Танхо дар ин чо бинохо баландтар ва боз хам пурчушу хуруш, рангоранг, бой, бохашамат ва ободу зеботаранд.
  Ва барги зари бисьёре мавчуд аст, ки бешак ба чашм писанд аст. Ва дар кӯчаҳо духтарони зебое ҳастанд. Онҳо, ки пойҳои луч, зебо, даббоғ ва мушакҳоро дурахшиданд, Доминика ва нимфаҳои зебои ӯро иҳота карданд.
  Духтарон, бе истисно, зебо, ҷавон, пойлуч, вале ҷавоҳирот доштанд. Баъзеҳо заргарӣ бо сангҳои қиматбаҳо бештар доранд, дигарон камтар доранд. Якчанд духтарон тан®о куртаи сафеду кѓто® дар тан доштанд.
  Доминика қайд кард, ки ғуломон ҳангоми филмбардорӣ дар бораи замонҳои қадим чунин менамуданд.
  Бо вуҷуди ин , на ҳама духтарон одам буданд. Баъзеҳо гӯшҳои мисли линк доранд, дигарон бинии уқоб доранд. Якчанд духтарон хурдтар буданд, ба монанди Маркиз де Кассандра, танҳо духтарон, аммо онҳо бо пойҳои хурди худ ба сангфарш даст нарасонда, парвоз мекарданд ва ҳаракат мекарданд.
  Тамоми салтанати духтароне, ки аз сангфаршҳои гарм наметарсанд, пошнаи бараҳна ва гулобии худро нишон медиҳанд.
  Ва онҳо Доминика ва маркизро бо ангуштарӣ ихота карданд ва табассум карданд, оромона сӯҳбат мекарданд.
  Духтарон бӯи хеле гуворо аз баданҳои ҷавону мушакдор меомаданд
  аз ҷинси одилона, омехта бо атрҳои қиматбаҳо.
  Баъзеҳо низ дар даст силоҳ доштанд. Аз ҷумла, камонҳо, камонҳои шевошакл, шамшер, шамшер, ханҷар ва тирҳои тирҳо.
  Ин хеле изофаҳоро барои наворбардории филми фантастикӣ ба хотир меовард; ҳатто тааҷҷубовар аст, ки онҳо тавонистанд ин қадар зебоиҳои бенуқсон, ҷигарбанд ва варзиширо дар як ҷо ҷамъ кунанд.
  Аксари духтарон қариб бараҳна буданд, танҳо синаҳо ва шонаҳояшон бо ҷавоҳироти аз сангҳои қиматбаҳо сохташуда пӯшида буданд.
  Тақрибан даҳҳо духтарон дар танҳои хоксорона зону зада, дар даст кӯзаҳои платина дурахшони нушокӣ ва ҷӯйборҳои тиллоии хӯроку меваҳои гуногун доштанд.
  Доминика парешонхотирона ѓурѓур кард:
  - Аз ман чи мехоҳи? - Ва вай каме дилпуронатар илова кард. "Агар шумо вақт дошта бошед, ман омодаам дар изофаҳои шумо ҳозир шавам, танҳо ба ман хуб пардохт кунед."
  Маркиз бо табассум ҷавоб дод:
  - Аз афташ, шумо фикр мекунед, ки ин филм аст? Не, ин Империяи Элф- аждаҳост !
  Доминик хандид ва ҷаҳид. Пошнаи ман бераҳмона сӯхт. Вай дандонхои аракро ларзонд. Бале, гарм аст. Чунон ки дар биёбони Арабистон. Аҷиб аст, ки чӣ гуна зебоиҳо дар ин ҷо пойлуч роҳ мераванд ва пӯсти онҳо аз офтоб намепӯяд.
  Вай дар куҷост? Албатта, дар Русия нест ...
  Доминика ба осмон нигаристу хуштак зад. Осмон зард буд, абрҳои нодир норанҷӣ буданд ва якбора якчанд чароғҳо пайдо шуданд ... Бесабаб нест, ки ҳаво ин қадар гарм буд. Гузашта аз ин, чароғҳо аз рӯи шакл хеле зинатноканд, бо ҷингҳо ё шохҳо ...
  Доминика ҳис кард, ки бемор шуда истодааст. Мисли ҳамин тавр одамон девона мешаванд. Чеҳраи зебояш каҷ ва рангпарида шуд.
  Вай як ҷунбид, аммо ду духтари элф, ки гӯш доштанд, ӯро дастгирӣ карданд. Намояндагони ҷинси одилона аз ҳам ҷудо шуданд ва зебоманзарон дар танҳои сафеди шаффоф зарфҳои ӯро бо нӯшокӣ ба бадани бараҳна ва хеле зебо ва мушакҳои духтарона оварданд. Ва ба косаҳои тиллоӣ шароби зумуррад рехтанд.
  Доминика харисона менӯшид. Ва ӯ ҳис кард, ки шароб ғайриоддӣ ширин ва болаззат аст; нерӯ, қувват ва қувват фавран аз рагҳои вай ҷорӣ шуд.
  Ва пойҳои аллакай урёни духтар он қадар сӯзонда нашуданд, ё дурусттараш, онҳо гармии гуворо эҳсос карданд ва ҳарорати атроф мисли хоб идеалӣ шуд.
  Доминик бархоста, сари барги тиллорангашро ҷунбонда, фарёд зад:
  - Салом, хоббозон!
  Баъд духтарак зуд худро ислох кард:
  - Ман шодам, ки бо бародаронам, дурусттараш, хоҳаронам!
  Духтарон кафкубй карданд. Ва бо хор суруд мехонданд:
  -Ба шумо хушбахтӣ таманно дорем,
  Ту умеди мо ҳастӣ, бовар кун...
  Роҳҳо ба ҷаҳонҳои дигар -
  Дар кушода шуд!
  Маркиз де Кассандра сар ҷунбонд:
  - Бале, шумо бояд ба мо кумак кунед. Ва барои ин мукофоти бузурге хоҳад буд.
  Доминика китф дархам дархам кашид ва бо тааччуб пурсид:
  - Ва чӣ тавр ман ба шумо кӯмак карда метавонам?
  Духтарак чизе гуфтан мехост, ки садои карнай ва болхои бол ба гуш расид. Ҳама намояндагони сершумори ҷинси одилона якбора зону зада, бо эҳтиром хам шуданд.
  Маркиз инчунин Доминикаро тела дод:
  - Ҳам таъзим кунед.
  Духтари ҳунарпеша бо тааҷҷуб пурсид:
  - Барои чӣ?
  Духтарак хичиррос зад:
  - Герцоги аждаҳо бо шумо вохӯрда. Империяи моро аждаҳо ҳукмронӣ мекунанд. Биё, ба як зону!
  Доминика тасмим гирифт, ки ғурури худро шикаст надиҳад. Ҳарчанд метарсид, ки сангфарши гарм зонуи урёнашро, ки то биринҷии сабук даббохта буд, сӯзонад. Аммо пӯст ба таври равшан қавӣ ва камтар ҳассос шудааст. Маълум аст, ки мардум дар ин чо на аз камбагалй пойлуч мераванд. Аммо бо сабабҳои ҷиддитар, ки ҳанӯз бояд равшан карда шаванд.
  Баъд худаш герцогинаи аждаҳо пайдо шуд. Ҳайвони ваҳшӣ бо се сар, хеле равшан, мисли шабпарак. Калон, мисли як муборизи хуб, аммо на даҳшатнок, ё даҳшатнок нест, агар ин вай бошад.
  Сарҳо нисбатан хурд менамуданд ва дар онҳо тоҷҳои хурд, вале дурахшон медурахшиданд.
  Вақте ки аждаҳои мода аз канори он парвоз мекард, духтарони зери болҳои ӯ ранги пӯсти худро ба сирпиёз ва баъд ба зумуррад табдил доданд. Ин зебо шудааст.
  Доминика гӯё ҷодугарӣ буд. Ин бори аввал буд, ки вай аждаҳои ҳақиқиро дар воқеият медид. Бале, дар филмҳо, албатта, онҳо бо истифода аз графикаи компютерӣ аждаҳои хуб месозанд. Аммо ин аждаҳо воқеӣ, хеле зебо ва зебост.
  Сарваре, ки дар миён буд, пурсид, овозаш хеле форам буд:
  - Аз дидани шумо, мехмони мо аз сайёраи Замин хеле шодам!
  Доминика табассум кард ва ҷавоб дод:
  - Ва ман низ аз дидани ту хеле шодам!
  Герцоги аждаҳо сар ҷунбонда ва идома дод, сари тарафи рост аллакай сухан мегуфт:
  - Мо шуморо даъват кардем, ки дар рагҳои шумо хуни худи ҳамон кас ҷорӣ мешавад, ман намедонам, ки дар он ҷо кӣ, кӣ зиндагӣ мекунад, намедонам дар куҷо!
  Доминика Делфинова як пои барахнаю кандашудаашро ба дигараш молида, парешонхотирона гуфт:
  - Чунин аст, ман нафаҳмидам!
  Сардори герцогинаи аждаҳо дар тарафи чап бо оҳанги дилпур ҷавоб дод:
  - Ва мо худамон инро намефаҳмем. Аммо дар ҳар сурат, мо чунон мушкили даҳшатнок дорем, ки мо мисли одамонро ғарқ карда, ба коҳ часпидаем!
  Доминика пои бараҳна ва хеле дилфиребашро пахш кард ва суруд хонд:
  - Маро бигир, коҳ, бигир,
  Вақте ки дар атрофи тӯфон понздаҳ нуқта вуҷуд дорад ...
  Душманонеро, ки элфҳо доранд, пора кунед,
  Тақдир маро дар зиндагӣ чунин андохтааст!
  Духтарони ҳама гуна рахҳо кафкӯбӣ карданд ва ин хеле зебо ва олӣ буд.
  Сардори марказ боз ба сухан баромад:
  - Инак, мо вабои ачибе дорем. Намояндагони ҷинси пурқувват, хоҳ элфҳо, хоҳ одамон, троллҳо, хоббитҳо, вампирҳо, гномҳо ва дигарон, ки дар олами мо зиндагӣ мекунанд, бо сабабҳои номаълум якбора ба санг табдил ёфтанд ва пош хӯрданд. Дар мамлакати мо ба гайр аз оркхо ва гномхо мардон назар ба духтарон дувоздах баробар кам буданд ва холо онхо кариб тамоман аз байн рафтаанд! Албатта, ин фоҷиа аст!
  Доминика хандид ва хира кард:
  - Ин хеле аҷиб аст! Вагарна аз ин мардони мӯйсафеду бадбахт роҳи раҳоӣ нест! Ва муҳимтар аз ҳама он аст, ки марди шиками кӯза ва сари бемӯй ҳар қадар зишттар бошад, ҳамон қадар ба ту часпида мешавад.
  Яке аз элфҳо эътироз кард:
  - Ягон элфҳои шикамдор, чиндор ва бемӯй вуҷуд надоранд! Онҳо ҳатто ришу муйлаб надоранд.
  Доминика қайд кард:
  " Ғайр аз ин, ҳамроҳ шудан бо ин ҷавонон гаронтар аст!" Онҳо низ ба гузаргоҳ иҷозат намедиҳанд. Ман аз ин мухлисон хеле хаста шудам. Ва шумо, шукри Худо, ин мардони шаҳватомез, арақолуд ва бадбахт надоред ва шумо метавонед истироҳат кунед ва истироҳат кунед.
  Ҳар се сари аждаҳо якбора раъд карданд:
  - Ҷаҳони бе мардон ба марг маҳкум аст! Дар муқоиса бо одамони сайёраи Замин, мо хеле дароз зиндагӣ мекунем, махсусан аждаҳо. Бале, бе мардон дилгиркунанда аст ва дар коинот бидуни ҷинси пурқувваттар ҳамоҳангӣ вуҷуд надорад.
  Духтарон бо овози тасдиқкунанда садо баланд карданд. Яке гур-гур кард:
  - Хамаи мардони мо зебоанд! Як замонҳо , ҳазорон сол пеш, мардони насли башар мӯй, доғҳои бемӯй, узвҳо, шикам доштанд, аммо ҳоло онҳо ҳама ҷавон, зебо, қубур ва бӯи хуш доранд, мисли элфҳо!
  Доминика хандиду чашмак зад ... Баъд ӯ ҷавоб дод:
  - ДУРУСТ! Шояд пас аз чанд моҳ ман ба пазмон шудани мардон шурӯъ кунам. Ман танҳо намефаҳмам, ки чӣ тавр ман ба шумо кӯмак карда метавонам?
  Сари рости герцогини аждаҳо ҷавоб дод:
  - Ростӣ, мо худамон инро намедонем. Аммо шумо хуни махлуқе аз олами дигар доред, ки дар он ҳама сокинон на ду ҷинс доранд, мисли мо дар рӯи замин, балки се ҷинс. Ва шояд ин ба мо кӯмак кунад, ки мардони худро баргардонем!
  Доминика худро чунбонда, қайд кард:
  - Ҳайвоноти сеҷинс ? Бале, ман фантастика хондам, ин аз ҷиҳати назариявӣ имконпазир аст!
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - Ҳа! Вабо ба онхо нарасид. Аммо кӣ кафолат медиҳад, ки сирояте пайдо намешавад, ки ҷинси одилонаро нест мекунад? Ва он метавонад аз ин ҳам бадтар бошад! Ва ҳатто бидуни ҷинси пурқувват, агар таҷовузкор ба коиноти мо ҳамла кунад, мо имкони муқобила карданро надорем.
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - ДУРУСТ! Ман бо шумо ҳамдардӣ дорам. Дар омади гап, оё ин метавонад ба Замин биёяд?
  Сари чапи герцогини аждаҳо тасдиқ кард:
  - Ҳа! Хеле эҳтимол. Пас, фикр накунед, ки онҳо аз шумо илтифот талаб мекунанд. Шумо бародари хурдӣ доред ва ӯ ҳам дар филмҳо бозӣ мекунад. Мехоҳед, ки ин писарбача ба санг мубаддал шавад ва ба хок резад?
  Доминика бо ғазаб пои урёнашро пахш карда, бо хашм гуфт:
  -Шумо дар бораи ман бисёр медонед!
  Духтарак дар ҷавоб гуфт:
  - Мо баъзан тамошои фильмхоро аз сайёраи шумо дуст медорем. Онро мустақиман аз Интернет зеркашӣ кардан мумкин аст, ки хароҷоти зиёди энергияи сеҳрнокро талаб намекунад. Барои хамин хам туро дидем. Ва афсонаҳои баланд аураи нотакрори туро эҳсос карданд ва бародаратро диданд, ӯ ҳам порае аз он дорад, ман намедонам кӣ!
  Доминика хуштак зад ва хитоб кард:
  -Ман аниқ медонам, ки ҳама чизи ғайриимкон имконпазир аст! Аммо ғоибона хондан бароям беҳтар мебуд!
  Маркиз де Кассандра қайд кард:
  - Дуруст, ин корро кардан лозим аст. Хонед, хонед ва боз хонед!
  Духтари донишҷӯ норозиёна ѓурур кард:
  - Ин боз барои чй?
  Дарҳол се сари герцогини аждаҳо бо овози форамашон синхронӣ ва ҳамоҳанг сухан гуфтанд:
  - Шумо дар бораи ҷодугарӣ ва ҷодугарӣ чизе намедонед! Ва шумо бояд дониши васеъ ва бунёдӣ дошта бошед, то ба мо кумак кунед. Пас аз хатми Академияи Аждаҳои Императории Дуларис , шумо қудратҳои қаблан номаълум хоҳед дошт, ки ба шумо имкон медиҳанд, ки тоҷи маликаи ҷодугарро пӯшед. Ва танҳо дар ин ҳолат шумо метавонед ҳадди аққал имкони баргардонидани намояндагони ҷинси пурқувватро аз олами зеризаминӣ пайдо кунед.
  Доминик хуштак зад ва гуфт:
  - Оҳ, чизе ба ман маъқул нест, ки хондан аст!
  Дар ҳақиқат, вай рақс кардан, ҷаҳидан ва дар филмҳо бозӣ карданро дӯст медошт. Ман ҳатто онро хеле дӯст медоштам. Аммо таҳсилаш барояш душвор буд. Ҳатто ба шӯъбаи пулакӣ дохил шуд, то бо кӯшиши камтар диплом гирад. Дар ҳақиқат, ин роҳ осонтар аст.
  Агар Доминика бе маълумоти олй муд намешуд, умуман ба академия дохил намешуд. Гузашта аз ин, ҳатто миллиардерҳо бо духтари бе диплом издивоҷ намекунанд.
  Аммо издивоҷ кардан бо олигарх, то ҳадди имкон сарватманд ва дар айни замон, беҳтараш пир, бемор ва комилан пир. Пас аз он даст кашед, бевазани миллиардер шавед ва барои лаззати худ зиндагӣ кунед.
  Ва худатон сценарияҳои филмро нависед. Вай ҳатто як идея дошт. Ва ӯ дар нақши асосӣ. Мисли император Палпатин , ё дурусттараш, рӯҳи торикии ӯ ба як духтари клон табдил ёфт ва бо забтҳо ба сохтани империяи нав оғоз кард.
  Бале, ин олиҷаноб аст ! Бо вуҷуди ин, нақши асосиаш ба ҳар ҳол бад набуд ва аз он бӯи пули калон меомад. Аммо ... Ҳоло, вай ба хит табдил ёфтааст . Ва ӯ бояд кореро кунад, ки камтар дӯст медорад - таҳсил!
  Доминика бо овози ларзон пурсид:
  - Агар рад кунам-чй?
  Духтарони гирду атроф бо норозигӣ садо баланд карданд. Яке дод зад:
  - Ба пошнааш тир занед!
  Се сари герцогинаи аждаҳо ҷавоб доданд:
  -Мо ҳаққи маънавӣ надорем, ки шуморо маҷбур кунем. Бо вуҷуди ин, барои аз сайёраи Замин берун кардани шумо, бисёр энергияи гаронбаҳои ҷодугарӣ лозим буд. Ва бозгашт, агар шумо хоҳед, ки баргардед, пули роҳро дар ин ҷо, шароби гаронбаҳое, ки нӯшидаед ва чиптаи бозгаштро пардохт кунед.
  Доминика чир-чир кард:
  Барои коре, ки кардан намехостам, аз ман ситонидан аз рӯи адолат нест ! Ман бар хилофи иродаи худ ҳаракат кардам!
  Сарвари марказии аждаҳои мода ҷавоб дод:
  -Шумо, шояд, яке аз шонси охирини мо ҳастед! Ростӣ, метавонӣ бо бародари худ кӯшиш кунам, аммо ӯ ҳанӯз писар аст ва бо вуҷуди ин, мард аст ва ӯ ҳам метавонад ба хок афтад.
  Доминик бо хашм фарёд зад:
  -Ба додарам даст нарасон! Ин кори ӯ нест!
  Герцогии аждаҳо бо завқ пурсид:
  -Оё шумо омодаед, ки малика шуданро хонед? Тасаввур кунед, ки шумо чӣ гуна имкониятҳоро доред. Шумо пир нахоҳед шуд, шумо якчанд ҳазор сол зиндагӣ хоҳед кард ва шояд ҳатто бештар аз он, агар шумо ҷодугарии пешрафтатаре ба даст оред ва худои ҷовидона шавед. Ва шумо тобе ва салтанати шахсии худро хоҳед дошт!
  Доминика сахт нафас кашид ва илтичоомез гуфт:
  - Биёед каме фикр кунам.
  Духтари маркиз тасдиқ кард:
  - Бале, бигзор вай фикр кунад. Вай бояд ҷаҳони моро хубтар шинос кунад. Бигзор вай мутобиқ шавад ва ба худ биёяд. Ва ӯ қарори дуруст қабул мекунад.
  Герцогини аждаҳо бо ҳар се сар ба таври мусбӣ ҷунбонд:
  - Бигузор вай дар атрофи шахр сайру гашт кунад. Ин калон ва зебост. Кассандра ӯро нишон диҳед ва шумо духтарон ба ӯ роҳ диҳед. дахолат накунед!
  Ҷинси одилона ҷудо шуд. Маркизи нимфа аз табақа чизеро, ки ба пицца монанд буд, гирифта ба Доминика дароз кард:
  - Ана, бихӯр! Шумо қавитар хоҳед шуд.
  Духтаре аз кӯзаи платина майи аллакай гулобӣ дошт, ки ба косаи тиллоӣ рехт . Доминика боэҳтиёт аз пицца нӯшид. Он хеле болаззат шуд ва духтар ба хӯрдан оғоз кард , хеле дилпурона ва онро бо шароб шуста, хеле ширин ва хушбӯй буд.
  Баъд аз ин табъи Доминика якбора баланд шуд. Ва ӯ суруд:
  Тӯҳфаи омӯзгорон,
  Онҳо бо ман вақт гузаронданд ...
  Онҳо ба ман бефоида таълим доданд ...
  Ва баъд духтари донишҷӯ қофияи муносибе наёфт ва он чизе, ки дар сари зебояш медурахшид, хеле зишт ва номуносиб менамуд.
  Онҳо якҷоя рафтанд ва нимфа аз бозуи ӯ бурд. Ҳарчанд вай аз Доминикаи қавӣ ва қоматбаланд ва хеле мушакдор як сари кӯтоҳтар ва бориктар буд.
  Хар ду духтар ба пои урён зада, бо суръ-ати газалхои чавон харакат мекарданд.
  Хонаҳои гирду атроф хеле боҳашамат буданд . Ҳеҷ шаҳре дар рӯи замин то ҳол ин қадар бошукӯҳ набудааст. Дар ин чо гулхо хам меруиданд, ки хеле бузург, дурахшон ва муаттар буд. Ҳама чиз дар ин шаҳр зебо ва дилкаш буд.
  Ва бисёр духтарон. Хеле боҳашамат либос мепӯшиданд , ё баръакс, хоксоронатар ва баъзе духтарон кӯчаҳоро мешустанд. Аммо ҳама ҷавон, тару тоза, зебо ва пойлучанд.
  Доминика бо тааҷҷуб пурсид:
  - Чаро онҳо пойафзол намепӯшанд, ё ҳадди аққал флип-флоп?
  Маркиз де Кассандра бо табассум ҷавоб дод:
  - Ин ҷодугарии ин сайёра аст. Он ба мо кӯмак мекунад, ки ҷавонии ҷовидонаро нигоҳ дорем, ҷодугарӣ кунем ва ангуштони бараҳнаи мо низ метавонанд дар ҷанг истифода шаванд!
  Духтари санъаткор хандида гуфт:
  - Ин аҷиб аст! Умуман, вақте ки ман хеле хурд будам, аз рафтани пои луч шарм медоштам, зеро бовар доштам, ки ин нишонаи камбизоатии шадид аст. Аммо баъдтар ба кино одат кардам. Гузашта аз ин, ҳангоме ки ман дар кӯдакӣ нақши хоҳари Спартак ва ё навъҳои гуногуни партизанҳоро бозӣ мекардам, пояҳо каме дағалтар мешуданд. Ба ман маъқул шуд. Аммо агар дар Маскав пойлуч гардиш кунед, шуморо бемори рӯҳӣ меҳисобед ва дар кӯчаҳо аз ҳад зиёд сироят ва чиркин аст!
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - Бале, ин фахмост! Илова бар ин, давидан бе пойафзол хеле чолоктар аст, зеро пӯсти ҷанговар нисбат ба кафи мӯзаҳои гаронбаҳо қавитар аст ва он чандир, чандир ва пур аз ҷодугар аст!
  Онхо пеш рафтанд. Мебинед, ки чй кадар баланде, ки мисли штурби манораи телевизионии Останкино, самолётхои реактивии фаввора мешитобанд. Ҳамин тавр, онҳо бар хилофи қонунҳои физика парвоз мекунанд . Ва худи ҳавопаймоҳо гуногунранг мебошанд. Ин чӣ қадар зебост.
  Ва дар гирду атроф кадом қасрҳо ҳастанд? Дар ин ҷо ҳама чиз чӣ қадар боҳашамат аст. Ва статут на танҳо бо тилло, балки бо металлҳои дурахшон ва норанҷӣ, ки дар рӯи замин номаълум аст, дурахшид.
  Доминика қайд кард:
  -Шаҳри шумо мисли афсона аст. Ва духтарон бошукӯҳанд, мисли биҳишти ҳақиқӣ ҳастанд, на ба мисли биҳишти мо!
  Кассандра хандид ва пурсид:
  - Чаро шумо фикр мекунед, ки биҳишти шумо сохта шудааст?
  Духтари рассом комилан мантикона чавоб дод:
  - Чунки вай тавсифхои ба хам зид-ди хамдигар дорад. Як дин як чиз мегуяд, дигараш дигар мегуяд ва саввум тамоман баръакс мегуяд!
  Маркиз нимфа бо сар ҷунбонд:
  - Ҳа, медонам! Ман ба интернети шумо назар кардам. Ин назар ба сафар ба Замин осонтар аст. Ин хеле соддатар аст, ки ҳатто элфҳо, троллҳо ва одамони оддӣ метавонанд ба он ворид шаванд ва филм тамошо кунанд. Бо тамоми шукӯҳи олами ҷодугарӣ, мо, мутаассифона, чунин технологияҳои пешрафта ба мисли мардуми Замин надорем. Шумо дӯстдорони ҷоду ҳастед, аммо рушди технологияи мо яхбаста аст!
  Доминика бо тааҷҷуб пурсид:
  - Чаро шумо технологияро ях кардед?
  Нимфа овозашро паст карда, ҷавоб дод:
  - Мо нестем. Ин аждаҳо ҳастанд. Онҳо аз афташ намехоҳанд қудрати худро суст кунанд. Ҳарчанд, албатта, онҳо ба мо имкон медиҳанд, ки ба таври муқаррарӣ зиндагӣ кунем ва барои баъзеҳо ҳатто боҳашамат, аммо ... Биёед дар ин бора гап назанем!
  Ва боз як таваққуф ба амал омад. Боҳашамат дар атрофи, албатта, олӣ аст. Ҳама чиз хеле зебост, чунин ороишҳо, ҳайкалҳо, хонаҳо ва маъбадҳо.
  Бале, маъбадҳо, албатта, хеле гуногунанд. На ончунон ки маъмулӣ дар рӯи замин дар монандии муайян. Ва онҳо дар услуб, ранг ва шакл комилан фарқ мекунанд . Ва албатта, зебо. Дар ин ҷо рақамҳо, ва гумбазҳо, ва бисёркунҷаҳо, призмаҳо ва ғайра.
  Ва бисёр маъбадҳо дар шакли навдаи гулҳои зеботарин гунбазҳо доранд.
  Доминика ба шарикаш нигарист ва аз ӯ пурсид:
  -Шумо ба мактаббача монандед ... Аммо воқеан чандсолаед?
  Кассандра бо табассум ҷавоб дод:
  - Мардум чунин ма«ола доранд: аз бону синну солаш пурсон шудан дар одат нест!
  Ҳунарпешадухтар хулоса кард:
  - Шояд бисьёр бошад.
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - Мумкин ки! Аммо мо аз элфҳо, троллҳо, одамон ва ҳатто аз гномҳо ва вампирҳо зиёдтар зиндагӣ мекунем. Азбаски дар мо хуни худоён ҳаст, мо бо онҳо хешу табори хун ҳастем. Боқимондаҳо бо ҷовидон робитаи ғайримустақим доранд .
  Доминика ѓурѓур кард:
  - Мо ҳама писарону духтарони Худо ҳастем. Ба андозае.
  Кассандра ангуштони пои урёнашро пахш кард.
  Ва он гоҳ асои ҷодуе дар дасти нимфа пайдо шуд. Вай оромона пичиррос зад:
  -Дар дохили он раги аждаҳо дорад. Ин як артефакти хеле пурқувват, гаронбаҳо ва нодир аст. Аммо дар он кувваи бузург хам мавчуд аст. Ба шумо таъсир нишон диҳед?
  Доминика ғазаб кард:
  -Ман сериалро дар бораи бачае бо асои сехрнок тамошо кардам. Аммо дар он ҷо як писарбачаи лоғар , мӯйи сиёҳ ва айнакдор ҳаст. На мисли бародарам - зебо, мушакдор бо мӯйи зард. Дар омади гап, ман ҳам ҷанговар ва ҳам ҷодугарро бозӣ кардам!
  Кассандра тасдиқ кард:
  -Ман бародаратро мешиносам. Бале, вай писари хеле зебо ва ғайриоддӣ аст. Ва бар хилофи шумо, қаҳрамони ҷаҳон оид ба каратэ байни кӯдакон.
  Доминика таҳқиромез хурӯшид:
  - У писар бошад хам, мард аст! Аммо барои мардон ҷангу ҷанҷол кори маъмулист.
  Духтарак дар ҷавоб гуфт:
  - Дар мо назар ба занони халкхои асосии империя дувоздах баробар кам мардон: одамон, элфхо, троллхо, хоббитхо ва вампирхо. Пас, ҷинси одилона низ бояд мубориза барад. Баръакс, дар байни оркҳо ва гномҳо мардон назар ба духтарон дувоздаҳ маротиба зиёдтаранд. Ҳамин тавр, ҳатто барои мо нисбат ба пештара осонтар шуд. Ману оркҳо пайваста меҷангидем ва онҳо мисли курбача ба боло меомаданд, то даргир шаванд, ҳоло қариб касе нест, ки бо онҳо ҷанг кунем. Ҳарчанд занҳо ва оркҳо, ростқавлона, на он қадар зиёд. Аммо гномҳо беҳтаранд , онҳо бештар ба хоббитҳои зан монанданд. Худи гномҳо пир мешаванд, сафед мешаванд, риши дароз мегузоранд, вале то мурдан онҳо тез ва чусту чолок мебошанд ва ба чинсҳо нигоҳ накарда, тамоми дандонҳояшонро нигоҳ медоранд. Ва агар дандон канда шавад, боз мерӯяд!
  Доминика сар ҷунбонд:
  - Вой! Шумо мисли акулҳо ҳастед. Аммо боре пурсидам, ки агар инсон ба сурат ва сурати Худо офарида шуда бошад, пас чаро дандонҳояш ин қадар заифанд? Ва коҳин як чизеро ғусса кард, ки гӯшт бори гуноҳ аст. Дар омади гап, вақте ки дандони бародарам канда шуд, он дар давоми як рӯз дубора калон шуд. Хатто мехостам уро ба духтур барам. Ва баъд фикрамро дигар кардам, кӯдакро мисли каламуш дар лаборатория меомӯзанд!
  Кассандра сар ҷунбонд.
  - Дуруст! Шумо оқил ҳастед. Аммо шумо таҳсил карданро дӯст намедоред.
  Духтар сахт сар ҷунбонд:
  - Ҳа! дилгиркунанда аст. Ва мо ҳам дорем ... Хуб, ман намедонам, вақте ки шумо дар сари мизи худ мешинед, пуштатон дард мекунад ва шумо давидан ва ҷаҳидан мехоҳед!
  Духтараки нимфалак месуруд:
  - Бале, духтарон, бидонед, ки ҳама ғубор карданро дӯст намедоранд ,
  Кош пои луч аз байни шабнам давида тавонистам!
  Ва ҷуфти зебо хандиданд. Дар ин ҷо онҳо бештар мераванд. Доминика пай бурд, ки дар рӯи замин чунин мошинҳо вуҷуд надоранд. Аммо дар он ҷо яккорнҳои хеле зебо ҳастанд. Мисли онҳое, ки онҳо дар аниме мекашанд . Ва аспҳои оддӣ танҳо зебоанд. Вакте ки вагон мешитобад, ба афсона монанд менамояд.
  Баъзе духтарон мисли парранда парвоз мекунанд. Дуруст аст , ки ин хеле кам аст, дар ин ҷо шумо мебинед, ки на ҳама ҷодугарон пешрафтаанд. Дар ин чо кулбаи гадоён нест. Баръакс, тамоми шаҳр ба қасрҳои мустаҳкам ё хонаҳое монанд аст, ки ба мулкҳои дорои фаввораҳо ва боғҳо монанданд. Ва он чӣ қадар бузург ба назар мерасад.
  Асосан, Доминика бозӣ - бинокор. Дар он чо бисьёр чизхоро сохтан мумкин аст. Ва дар хакикат шахре сохтан, ки хамааш мисли афсонаи бихишт бошад. Дар ин чо хам хамин чиз ба амал омад.
  Доминика қайд кард:
  - Ва мегӯянд, ки биҳишт дар рӯи замин ғайриимкон аст? Инро тамоми динҳои рӯи замин мегӯянд!
  Кассандра шарҳ дод:
  - Ба гайр аз коммунизм. Ягона динест, ки биҳиштро дар рӯи замин ваъда медиҳад. Ва ин мантиқист. Ба кӣ лозим аст, ки ба биҳишт бовар кунад, ҳатто баъд аз марг, балки умуман, пас аз анҷоми дунё, ки умуман девона аст!
  Духтари актриса розӣ шуд:
  - Бале, ба ман таълимоти охири дунё маъқул нест! Биҳиштро худат бино кардан беҳтар аст, на бар устухон!
  Маркиз чир-чиррос зад:
  - Барои биҳишт дар биҳишт саъй накунед, балки зиндагӣ кунед ва хушбахтии худро эҷод кунед. Ва оқил бошед.
  Доминика ба таври фалсафӣ қайд кард:
  -Медонед, гӯё, вақте ки дар атроф танҳо духтарон ҳастанд, эҳсос мекунед, ки чизе намерасад. Гарчанде ки мардон ҳатто дар филмҳо хеле кам зебо мешаванд. Инчунин, аксари писарбачаҳо дилчасп буда, то чил-солагӣ марди бе шикам ва манаҳи дукаратаро пайдо карданӣ мешаванд.
  Кассандра хандида ҷавоб дод:
  - Ту доно. Ман сухан надорам. Аниқтараш, на он қадар зиёд ... Аммо дар мард на танҳо чеҳраи зебо ва симои борик муҳим аст. Занҳо ҳатто дар рӯи замин чизи дигареро қадр мекунанд, ба ғайр аз маълумоти берунӣ дар мард!
  Доминика сар ҷунбонд:
  - Бале, айнан! Ва инчунин пул. Вақте ки ҳамёни шумо танг аст, узвҳо, мӯйсафедҳо ва шикам чандон ба назар намерасанд.
  Нимф қайд кард:
  - Мо бо намуди зоҳирии мардон мушкилӣ надорем. Дар ин ҷо ҷодугарӣ тамоми ҳаворо фаро мегирад. Писарон бошад, ҷавонмарди чеҳраи хеле зебо шуданд, ҳатто нохушоянд аст, ки ҳатто ришу ришу ришу мӯи одамон ҳам аз байн рафтанд. Аз ин сабаб, элфҳои онҳоро танҳо аз рӯи шакли гӯшҳояшон фарқ кардан мумкин аст. Ва ин ... Хуб , занҳо ба он одат кардаанд. Аммо риш ҳам ҷаззобияти муайяне дорад. Ман бо он духтароне, ки ришро зишт медонанд, розӣ нестам.
  Доминик хандид ва ҷавоб дод:
  -Риш таърифу иззат дорад, аммо гурба хам муйлаб дорад!
  Кассандра асои ҷодугарии худро ҷунбонд ... Ва дар дасти зани зебо як торти зебое дар шакли кулоҳҳои кӯри Наполеон пайдо шуд, ки бо садбаргҳо, кӯкнорҳо ва шабпаракҳо аз қаймоқи гуногунранг сохта шудаанд.
  Маркиз нимфа бо овози нозуктаринаш чир-чир кард:
  - Кӯшиш кунед, ин хеле болаззат аст ва бе карам ройгон аст!
  Доминика ногаҳон фикр карда пурсид:
  -Агар шумо то ҳол аз ман пул талаб кунед-чӣ?
  Маркиза-нимфа месуруд:
  - Шумо бояд ҳама чизро пардохт кунед, бовар кунед,
  Пас, мо дари муваффақиятро боз мекунем!
  . БОБИ Љ 2.
  Ва Кассандра асояшро бори дигар ҷунбонд, аз нӯги он ҷараёни рӯшноӣ берун баромад ва ду курсие пайдо шуд, ки аз булӯр сохта шуда буданд ва як мизи хурду шево.
  Маркиз-нимф таклиф кард:
  - Барин одамони бофархангй нишаста хурок мехурем! Шояд шумо низ каме шароб мехоҳед?
  Доминика мантиқан қайд кард:
  -Агар майи зиёд бинӯшӣ, гунг шуда метавонӣ. Ва ман бояд сари тоза ва тоза нигоҳ дорам!
  Кассандра сарашро манфӣ ҷунбонд.
  -Натарс! Дар майи мо як грамм спирт нест. Он танҳо фоида меорад. Ва ин яке аз сабабҳои он аст, ки одамон дар ҷаҳони мо то ҳазор сол бе пирӣ зиндагӣ мекунанд. Ва бо ҷодугарии қавӣ ва пешрафта шумо метавонед хеле дарозтар давом кунед.
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - Пас онро рехт!
  Нимфа аз нӯги асояш чӯберо раҳо кард ва чизеро пичиррос зад ... Ва косаҳои аз металли афлесуни дурахшон сохташуда пайдо шуданд, ки дар онҳо чизе зард ва ҳубобчаҳо мепошид.
  Доминика аз косааш каме ҷӯша гирифта қайд кард:
  -Шароби хеле гуворо ва хушбӯй, ки даҳонатро тароват мебахшад ...Ва он аз чӣ тайёр шудааст?
  Кассандра сахт чавоб дод:
  "Вақте ки шумо дар Академияи Императори аждаҳо таҳсил мекунед, шумо хоҳед фаҳмид!"
  Духтар пурсид:
  -Худи императори аждаҳо дар куҷост?
  Нима бо оҳе ҷавоб дод:
  - Вай хам гайб зад. Ҳоло императрица Каролин дар ҷои ӯ аст. Аждаҳоҳо тақрибан баробари мардон ва занон доранд, мисли одамон. Дар ин бобат шумо монандиҳо доред.
  Доминика ғазаб кард:
  - Чаро император маро шахсан қабул накард?
  Кассандра хичиррос зад:
  - Хуб, ту худписандӣ дорӣ! Герцог кифоя аст. Ин зарур хоҳад буд ва худи Каролини бузург онро қабул мекунад.
  Духтар суруд хонд:
  - Мардум Маликаро мафтуниданд,
  Ҳама бачаҳои ҳавлӣ ошиқ шуданд!
  Аммо ман хеле далер будам
  Ман миллиардерро интихоб кардам!
  Маркиз бо табассум ҷавоб дод:
  - Ба фикри ту, миллиардҳо доллар зиндагӣ кардан бо шахси нописанд аст? Равғани шикам, доғҳои бемӯй, узвҳо ва бӯи бад чӣ мешавад?!
  Доминика хашмгинона гиря кард:
  ҳаёти ман ва духтарони дигарро набарад ! Ё ман ӯро бо мани худ дар бистар буғӣ мекунам!
  Кассандра хандид ва қайд кард:
  - Ман вонамуд мекунам, ки ин шӯхӣ аст. Шумо бояд таҷассуми некӣ шавед.
  Актриса духтар мантиқан қайд кард:
  - Қаҳрамонони идеалӣ мардумро маҷбур мекунанд, ки хурӯшанд !
  Нимфа ҷавоб надод, аммо бо як қошуқи платина торт хӯрд ва шароби хушбӯйро хӯрд. Доминика низ тасмим гирифт, ки ҳоло аз ғизо лаззат барад. Гузашта аз ин, сайру гашт дар ҳавои тоза иштиҳоятонро мегардонад.
  Вай тирпаррониро ба хотир овард. Аз чумла, вакте ки онхо партизанхои бачагона бозиданд. Дар он чо, масалан, дар аввал писарону духтарон пеш аз чанг хеле серу пур буданд. Ва дар давраи чанги истилогарон бояд лоғар шаванд. Барои ин бештар давидан ва кам хурдан тавсия карда шуд. Якум ба ҳар ҳол амалӣ шуд, зеро аксҳои зиёде бо кӯдакони давида ба навор гирифта шуда буданд, аммо дуюмаш душвортар аст. Актёрони чавони кино ба дуконхо хучум карда, барои худ хурок мехариданд.
  Баъд шабро дар мехмонхона манъ карда, дар як уто-ри алохидаи панчарадор, ки ба хучраи калону умумй монанд буд, махкам карда буданд.
  Доминика гурусна намемонд, намехостанд, ки зебоии ӯ аз камғизоӣ азоб кашад ва ба ҳар ҳол ӯ табиатан хеле хушк аст, тамоман пурмол нест ва рақс низ мушакҳо ва бадани ӯро дар ҳолати хуб нигоҳ медорад.
  Аммо бачаҳо, албатта, азоб мекашиданд, зеро ин маҷмӯа ба зиндони кӯдакон табдил ёфт. Ва инчунин эпизодҳо бо маҳбусон буданд. Якчанд бачаҳо ҳатто мӯйҳои худро тарошиданд, ки шояд нолозим бошад.
  Оре, хаёти актёри кино осон нест.
  Масалан, дар бораи шуриши Спартак. Як отряди томи писарбачагон дар конхо танхо дар камар пои луч кор мекарданд. Инчунин, зиёда аз як маротиба гирифтан лозим буд. Кӯшиш кунед, ки дар болои сангҳои тези минаҳо бо пойҳои урён қадам занед. Дар ин ҷо пойҳои урёни писарбачаҳо хунравӣ ва пойҳояшон кафидан гирифт. Ва онҳо , дар ҳақиқат, аз арақ тар ва аз хастагӣ ларзон буданд.
  Дар ин филм қаҳрамони асосӣ ҳамто буд Спартак , писари ғулом, ки дар омади гап, идеяи шӯришро ба гладиатори хеле муваффақ ва сарватманд, ки озодии худро гирифт, пешниҳод кард.
  Доминика бори аввал дар кӯдакӣ хоҳари Спартакро бозӣ мекард ва ӯ низ маҷбур шуд, ки ҳамчун ҷазо бо писарон дар конҳо вақт гузаронад.
  Ҳамин тавр, вай инчунин медонист, ки сангҳои тез ва сабади сангин чӣ гунаанд.
  Ва шумо дар ҳақиқат ӯро ба боло ва боло мекашед. Ин хеле хастакунанда аст, аммо он устувории шуморо зиёд мекунад.
  Доминика дар филмҳои гуногун нақш бозидааст. Боре ҳатто дар нақши писари кабина Ҷим дар баъзе версияи "Ҷазираи хазинадор", ки аз канон дур аст. Дар он ҷо ҳатто дар нақши ошпаз на Силвери якпоя , балки зани сурхпӯхта, ҷияни Морган буд.
  Ин, албатта, сард аст. Худи Доминика дар нақши писарбачае буд, ки барои он ҳатто мӯи ӯро буридан мехостанд. Вале баъд бо ёрии парик нихоят масъаларо хал карданд.
  Бале, ин на«ши ѓро метавон гуфт, аз  и®ати бозї бобарор буд. Аммо худи филм аз доираи қонун шӯҳрат пайдо накард. Он як навъ партови дӯзахӣ буд.
  Аксар вақт классиконе, ки мувофиқи қонун нестанд, бо душманӣ дучор мешаванд.
  Маркиз-ним ба хотирахои Доминика халал расонд:
  - Ту медонӣ. Мо муддате дар ин ҷо нишастаем. Магар вакти ба рох рафтан нарасидааст?!
  Духтар китф дархам кашид ва қайд кард:
  - Метавонед сайру гашт равед. Ман то ҳол қувваи зиёд дорам.
  Кассандра асои худро ҷунбонд ва торти нимхӯрда ва табақ бо шароб ва ғайра нопадид шуданд.
  Доминика ѓурѓур кард:
  - Ҳамон тавре ки дар афсона аст!
  Маркиз хиҷир зад:
  - Не! Ин афсона нест, балки воқеияти сеҳрнок аст.
  Ва ду намояндаи ҷинси одилона дар сари роҳ пошида шуданд. Кайфияти Доминика комилан шод шуд ! Вай ба таври васеъ табассум кард. Ва ӯ ҳатто суруд хонд:
  Рох, рох, чун дуст аст,
  Почтаи занҷирӣ аз пӯлоди паҳлӯӣ...
  Ва шамшер хеле тез аст - пӯлоди дамаск,
  Оре, дар чанг вазъияти чиддй ба амал меояд!
  Пас аз он Кассандра бо нигоҳи ҷиддӣ пай бурд ва бозистод:
  - Ту медонӣ! Шуморо дар академия имтихонхои чиддии дохилшавй интизоранд. Шояд барои ҷодугарони ирсӣ, онҳо осон ба назар мерасанд, аммо шумо ҳатто дар бораи ҷодугарӣ маълумот надоред.
  Доминика ноҷо хандид ва эътироз кард:
  - Не! Дар филмҳо ман борҳо кори ҷодугарро дидаам. Ва ба ман бовар кунед, ман чизе медонам!
  Маркизи нимфа овозашро паст карда, пичиррос зад:
  - Ман ба ту асои ҷодугарамро медиҳам! Вай хеле қавӣ аст, бо рагҳои аждаҳо. Кӯшиш кунед, ки аз он истифода баред, барои мисол, барои conjure ... Хуб, як гули фаромӯш-наме!
  Духтарак ба акиб нигарист. Дар гирду атроф, дар назди хонахо ва дар худи куча гулзорхои гул-гулшукуфон, монанди сангхои калони киматбахо. Дар дарахтон низ навдаи дилрабо нашъунамо ёфт. Илова бар ин, баъзе гулҳо низ баргҳои ранг ва сояҳои гуногун доштанд. Ва ҳатто curls аҷиб буданд.
  Доминика китфҳои танг дар ҳам кашид ва ба таври ҷиддӣ ҷавоб дод:
  - Чаро ба мо як навъ фаромуш-нашаванда лозим аст? Дар ин чо аллакай гулхои гуногун хеле калонтар ва зеботаранд.
  Кассандра тамасхуромез табассум кард:
  - Ва шумо чӣ мехоҳед?
  Духтарак бо қатъият гуфт:
  - Беҳтар аст, ки чизи бештар арзишманд ва муфидро тасаввур кунед! - Доминика ба пошнаи бараҳнааш мӯҳр зад ва боиси он шуд, ки плиткаҳои ранга мисли яхи шикаста занг зананд. Ҷодугари хоҳишманд илова кард: "Масалан, алмосе ба андозаи як кокос сохтан беҳтар аст!" Ин хеле муфидтар ва амалӣ аст.
  Маркиз шуб®аомез ба вай нигариста пурсид:
  - Мехоҳед ба Замин равед? Чӣ ба мо маъқул нест?
  Доминика бо таассуф қайд кард:
  - Дар бораи ҷаҳони шумо мо метавонем ҳамон чизеро бигӯем , ки Остап Бендер дар бораи табиати Қафқоз гуфтааст - ин хеле зебост - тасаввуроти аблаҳ!
  Кассандра табассум кард ва гуфт:
  - Ва ту доно, вале танбал! Шумо фанатизми кофӣ надоред, ки мисли бульдозери реактивӣ, бидуни таваққуф ба сӯи ҳадафи худ биравед!
  Духтари ҳунарпеша рӯй дод ва қайд кард:
  - Ягон бульдозери реактивй нест. Ақаллан дар рӯи замин!
  Маркизи нимфа бо розигӣ сар ҷунбонд:
  -Шояд надоред. Аммо нажодҳое ҳастанд, ки аз ҷиҳати технологӣ ҳатто аз инсоният пешрафтатаранд. Бо вуҷуди ин, расидан ба онҳо ҳатто аз расидан ба Замин душвортар аст.
  Доминик табассумкунон пурсид:
  - Ҳа? Оё онҳо метавонанд дар байни ситораҳо парвоз кунанд?
  Кассандра дилпурона чавоб дод:
  - Метавонанд! Аслан, мо бо ёрии ҷодугарӣ ин корро карда метавонем.
  Духтари ҳунарпеша суруд хонд:
  Албатта, пешгӯӣ кардан душвор аст
  Дар ин ҷаҳони аҷиб чӣ интизор аст ...
  Мо дар абрҳо парвоз хоҳем кард -
  Ба ҳавопаймои ситора савор шудан!
  Ва духтар бо чеҳраи таҳдидомез бо қатъият изҳор намуд:
  - Асои ҷодугарро ба ман деҳ! Ва ман алмосро ба андозаи тарбузи хуб месозам!
  Кассандра чизе гуфтан мехост. Аммо хичирроси болхо шунида шуд. Аждахои дигар парвоз мекард. Эҳтимол, инчунин як зан. Вай кариб буд, ки оби фаввораро, ки аз дахони грифон, ки бо барги тилло ва ёкут пушонида шуда буд, ба осмон мепарид.
  Ҳайвони сесар зеботар аз даҳшатноктар буд.
  Маркиз нимфа таъзим кард. Доминик танҳо каме сар ҷунбонд.
  Аждахои мода пеши онхо фуруд омад. Барои ин гуна ҳаюло калон овози хеле форам ва равшан шунида шуд:
  - Оё шумо дурӯя ҳастед, ки аллакай Масеҳ номида мешавад?
  Доминика бо табассуми бегуноҳ ҷавоб дод:
  - Ман аслан намехостам Масеҳ бошам!
  Аждаҳои мода ҳайрон шуд:
  - Ва чаро ин?
  Актриса духтар ростқавлона ҷавоб дод:
  - Барои он ки масеҳҳо одатан маслуб мешаванд!
  Махлуки болдор болхои худро чунбонд. Вай калон-калон дорад, ки ба кӯршапаракҳо монанд аст, танҳо бо се ранг: сурх, зард ва сабз. Бояд гуфт, ки ин як комбинатсияи зебо аст.
  Аждахои мода чир-чир кард:
  - Ва шумо аз он дунё мебинед, ки ҷодугарон комилан қаллобон ва қаллобон ҳастанд?
  Доминика хандиду ҷавоб дод ва дандонҳои хеле сафеду ҷилодорашро нишон дод:
  - Шояд хамин тавр бошад. Ҳарчанд пайғамбарон буданд. Мисли бибии Ванга. Танҳо бо баъзе сабабҳо пешгӯиҳои ӯ, чун қоида, бозгаштан иҷро шуданд.
  Маркиз-нимфа кайд кард:
  - Ҳатто ҷодугарону ҷодугарони сатҳи хеле баланд ояндаро бениҳоят норавшан мебинанд. Ва ҳатто худоёни олӣ кафолат намедиҳанд, ки пас аз сад сол чӣ мешавад. Ва боз ҳам бештар, дар ҳазору миллион!
  Аждахои мода нури равшане бардошт ва чир-чир кард:
  - Бале... то дар ин сайёра пешгӯиҳои воқеӣ вуҷуд дошта бошанд. Ҳатто шиддати гиперносфераи шумо аз мо комилан фарқ мекунад. Ҳарчанд, шояд барои ҳамин шумо асолати худро нигоҳ доштаед ва ғуломи мо нагардид!
  Доминика бори дигар хандид ва қайд кард:
  - Ғуломи шумо шудан? Ин ҳатто хандаовар аст. Ҳамеша ҷавон, ҳамеша пойлуч.
  Кассандра сар ҷунбонда, пешниҳод кард:
  - Ба графинияи аждаҳо нишон диҳед, ки шумо чӣ кор карда метавонед. Кӯшиш кунед, ки ҳадди аққал бо ёрии асои ҷодугарӣ ҳадди аққал як қатра обро афтонед.
  Духтараки ҳунарпеша бо таҳқиромез хурӯш кард:
  - Як қатра об? Бале, ин умуман ҷиддӣ нест. Шояд беҳтар аст, ки фавран як бушка тилло гиред.
  Графиняи аждаҳо пешниҳод кард:
  - Бигзор ӯ ҷодугарӣ кунад, ки мехоҳад. Ба ӯ асо диҳед ва бубинед, ки ӯ ақаллан як ҷодуро дуруст дар ёд дорад.
  Кассандра хандид ва хиҷир зад:
  - Бале, хеле хуб ба назар мерасад ! Танҳо нигоҳ кунед. Асои ҷодугарӣ хеле пурқувват аст ва шумо метавонед ба шаҳр, мавҷудоти зинда ва худатон зарар расонед.
  Доминика гиря кард:
  беақл нестам , ки шумо фикр мекунед!
  Графиняи аждаҳо пешниҳод кард:
  - Пас биёед ба вай чизи безарартару камтар тавонотар диҳем. Дар акси ҳол вай ҳам дар ман сӯрох хоҳад кард.
  Кассандра месуруд:
  Дар ҷодугарӣ зоҳир шудан,
  Ба мо истеъдод лозим аст...
  Эҷод кардан бароятон беҳтар аст
  Алмосҳои калон!
  Ва духтари нимфа ангуштони пои урёнашро пахш кард. Як ҳалқаи хурди платина пайдо шуд. Кассандра онро бо пои худ партофт ва артефакти ҷодугарӣ рост дар назди чеҳраи Доминика пайдо шуд.
  Маркиз хитоб кард:
  - Шумо метавонед ин ҳалқаро гиред. Онро дар ангушти ишорати худ ҷойгир кунед. Ва кӯшиш кунед, ки чизеро бо овози баланд орзу кунед. Дар он ҷодугарӣ қавӣ нест, аммо он оддӣ кор мекунад. Ин барои алмос ба андозаи кокос кофӣ нест, аммо, масалан, андозаи нахӯд кофӣ аст!
  Духтараки актриса ҳалқаро дар дасташ гирифт. Аммо вай ба чои ангушти ишорат ба ангушти миёнааш гузошт ва бо киноя табассумкунон пурсид:
  - Агар шумо ҳамин тавр кӯшиш кунед? Пас чӣ мешавад?
  Кассандра низ истеҳзоомез табассум кард:
  - Хуб, кӯшиш кунед!
  Доминика чир-чир кард:
  - Пошнаи маркизро бо оташ бирён кунед!
  Оташ дар зери пои урёни Доминика аланга зад . Пояи урён сахт сӯхта, дод зада давидан гирифт. Дар ҳақиқат, оташ суст нест. Аммо ба мо муяссар нашуд , ки дур равем . Духтарак ба думи дарози графинияи аждаҳо печонда буд.
  Аз хазандаи тавоно овози фораму занона шунида шуд:
  - Вой! Шумо навакак ба дунёи мо омадаед ва мехоҳед нимфаро, ки хеши худоёни олиро маъюб кунед? Оё медонӣ, ки барои ин туро ғулом ба коне мефиристанд? Ва шумо дар он ҷо комилан бараҳна, дар занҷирҳо кор хоҳед кард ва қамчину калтакҳо хоҳед гирифт, нону об мехӯред. Ва шумо низ бояд занҷирбанд ва болои санг хобед. Ва гайр аз мехнату камчин чизе намедонй. Хусусан ҳоло , вақте ки ғуломон пароканда шудаанд, як духтари қоматбаланду мушакдор мисли шумо дар минаҳо ба мо зарар намерасонад!
  Доминика аз ин суханон гиря кард. Вай боре дар филми камбуҷавӣ Клеопатраро бозидааст. Барои сарфа кардани пул расм "Клеопатра дар асорати Август" ном дошт. Яъне он низ канон нест. Клеопатра худкушӣ накард ва асир шуд.
  Хайр, вайро ба конхо фиристоданд. Ва дар он ҷо вай нимбараҳна ва пойлуч роҳ мерафт . Ва дар шахта бо пояхои урён кадам задан дар сангхои тез хеле аламовар аст. Хуб, бор ҳам кашед. Зарур буд, ки арақи банда ҳақиқӣ бошад ва чеҳрааш воқеӣ бошад, на вонамуд кардан , ки хаста шудааст.
  Аммо, албатта, ин танҳо як филм аст ва дар он ҷо як филми хеле арзон аст. Ва ӯро бо қамчин заданд, ки ин ҳам ғайривоқеӣ буд. Аммо то ҳол дард мекунад . Гарчанде хун, албатта, қалбакӣ буд.
  Умуман, филм арзон буд ва ба ҷуз аз конҳои духтарони нимбараҳна, амалан дигар чизе намоиш дода нашуд. Ин ҳисоб зоҳиран барои ҷалби мардони изтироби ҷинсӣ буд. Хуб, инчунин, ҳама номро медонанд - Клеопатра! Ва ин метавонад барои харид истифода шавад
  Доминика нафаси чуқур гирифт ва ситораҳои филм баъзан дар кадом наҷосат оббозӣ мекунанд?
  Маркиз чир-чиррос зад:
  - Ғамгин нашав, азизам, ту ба мо лозим аст. Мо туро ба касе намесупорем.
  Графиняи аждахо наъра зад:
  - Бигузор вай пеш аз имтихон боз машк кунад. Хуб, биёед кӯшиш кунем, ки чизеро тасаввур кунем!
  Доминика ҳалқаро молида гуфт:
  - Ман яхмоси шоколад мехоҳам!
  Духтарак онро гирифту аз шиддат ях кард.
  Ва ба он омехтаи яхи майдашуда ва шоколад меафтад. Дар натиҷа, Доминика сар то по ифлос ва ҳатто харошида буд.
  Графиняи аждахо чунон хандид, ки реактивхои фаввора ба ларза даромад ва гулхо ба ларза даромаданд.
  Маркизи нимфа оромона гуфт:
  - Ин дуруст аст! Баръакс, вай дорои қобилиятҳои бузург аст, вай бо чунин артефакт ин қадар яхмос ва шоколадро тавлид кард, ки умуман он қадар пурқувват нест!
  Доминика шоколадро аз рухсораҳояш лесид ва бо асабоният туф кард ва нола кард:
  - Вай талх аст!
  Кассандра хандида гуфт:
  - Ва шоколад талх аст. Оё шумо инро намедонистед?!
  Духтараки ҳунарпеша наъра зад:
  - Ва ин ҷо, дар рӯи замин ва дар Русия, он ширин аст !
  Маркиз сар ҷунбонд:
  - Медонам! Мо инчунин медонем, ки чӣ тавр шоколади ширин тайёр кунем. Аммо ҳоло шумо бояд бо он чизе ки доред, қаноат кунед. Аниқтараш, шумо мушаххас накардаед, ки кадом навъи шоколадро мехоҳед. Ва дар маҷмӯъ, хуб аст, ки шумо танҳо яхмос фармоиш додаед. Агар масалан, оббозӣ кардан ба сари шумо меомад, ба болои саратон сахттар мезадед.
  Доминика ба таври возеҳ қайд кард:
  - Зиндагй дар чушу хуруш аст ва хама чиз аз болои сар аст!
  Графиняи аждаҳо пешниҳод кард:
  "Ба ҷои сафсатае, ки ҳангоми ворид шудан ба академияи аждаҳо ба ӯ кӯмак намекунад, беҳтар аст, ки ба ӯ иҷозат диҳед, ки алмоси воқеан хурдро эҷод кунад." Одатан, ин барои шахсоне имконпазир аст, ки сатҳи баланди модарзодии қобилиятҳои ҷодугарӣ доранд.
  Кассандра ҷавоб дод:
  - Не! Ин роҳи хеле равшан аст. Шумо бояд хеле нозуктар амал кунед.
  Доминика инҷизона пичиррос зад:
  - Ман тар ва ифлос ҳастам, танҳо мурғи гриллӣ. Шумо инро дуруст карда метавонед?
  Маркиз нимфа бо сар ҷунбонд:
  - Албатта, зебоии мо!
  Ва бо асои ҷодугараш ҳаштто сохт. Он бо нури кабуд дурахшид. Ва акнун духтараки Замин боз тозаю озода шуд ва кариб хамаи харошидахо аз байн рафтанд. Ба гайр аз яке дар рухсораи рост.
  Аммо Домика худро надид ва эътибор ҳам надод.
  Графиняи аждахо пичиррос зад:
  -Ин тавр бошад, азизам... Мебинам, ки чизе фаҳми? Пас, духтари зебо аз сайёраи технологияҳои афзоянда?
  Дар посух Доминик суруд хонд:
  Аммо барои чӣ,
  Бо ақли худ зиндагӣ кардан ғайриимкон аст!
  Чаро, зиндагӣ ба мо чизе намеомӯзад!
  Аммо барои чӣ! Аммо барои чӣ!
  Ва вай хандид, зеро ин суруд, ки Боярский иҷро кардааст , мувофиқ ва зебо буд. Аммо овози фариштаи ӯ танҳо хандаеро ба вуҷуд овард.
  Кассандра пичиррос зада, чашмонаш дурахшид:
  - Шуморо хисси юмор рад кардан мумкин нест. Аммо шумо ягон бор ҷиддӣ ҳастед?
  Доминика абрӯ зад. Вай ба ёдаш омад, ки чи тавр духтареро, ки дар мактаб бахои бад гирифта буд, бозидааст. Ва ҳеҷ роҳе набуд, ки вай ба чеҳраи худ нигоҳи ғамгин кунад. Баръакс, ман ҳатто мехостам, ки дандонҳоямро луч кунам. Хуб, ин фаҳмо аст ... Вай дар сараш шамоли зиёд дорад. Масалан, баъзе бачаҳо танҳо дандонҳои худро дар байни мардум луч мекунанд ва ин тамоми нақши онҳост!
  Ва Доминика мехост бозӣ кунад... Маликаҳо, албатта.
  Пас аз он графинияи аждаҳо пешниҳод кард:
  - Бигзор вай барои мо беҳтар рақс кунад. Шумо дидед, ки дар филмҳо вай воқеан хуб рақс мекунад .
  Ин охиринаш дуруст аст. Доминика метавонист рақс кунад. Онҳо ҳатто мехостанд, ки ӯро барои нақши Эсмеральда бигиранд. Гузашта аз ин, тибқи қонун, чунин ба назар мерасад, ки вай ҳатто ҷинс нест. Ва чаро як малламуйи чашмгир ин нақшро бозӣ намекунад?
  Аммо ба фильми мутобикшавии классикон ва хатто асархои хоричй низ проблемахои муайянеро ба миён меоранд. Аз ин рӯ, вай дар нақши дигар ба навор гирифта шуд, балки рақс низ.
  Бале, вай, албатта, рақс карданро дӯст медошт ва рақс карданро медонист. Бо вуҷуди ин, вай онро гирифта, хомӯш монд:
  - Дастакро тилло кунед!
  Нимфи маркиз чир-чир кард:
  - Боз чй?
  Доминика мантиқан ҷавоб дод:
  - Ҳатто лӯлиҳо дар бозор ройгон рақс намекунанд. Пас, ба ман як халтаи тилло лозим аст. Оё равшан нест?
  Графиняи аждахо наъра зад:
  - Чӣ одами беақл ! Дарвоқеъ, ҷои беҳтарини он дар конҳост. Дар он ҷо вай ҳамзамон истодагариро инкишоф медиҳад ва ба итоаткорӣ одат мекунад. Барои ин вайро сахтгирона тарбия кардан лозим аст!
  Ногаҳон духтаре ба назди онҳо давид. Дар намуди зоҳирӣ вай кӯдаки одамие буд, ки аз даҳсола зиёд набуд. Аммо дар баробари ин, ӯ гӯё дар мағозаи заргарӣ ҷавоҳироти қиматбаҳо дошт. Пойҳои урёну хурдакак ва кӯдакона дар чунин айшу ҳашамат номуносиб ва хандаовар менамуданд.
  Духтар тафтиш кард:
  -Ин гуломро аз ту харида метавонам. Шумо барои он чӣ қадар мехоҳед!?
  Кассандра дилпурона чавоб дод:
  -Ин духтар барои фурӯш нест! Ва дар ҳоле ки вай ғулом нест. Бо вуҷуди ин, шояд вай барои муддати тӯлонӣ озод нахоҳад шуд.
  Доминика ѓурѓур кард:
  -Чї бадахло«ї аст, ки кѓдаки хурдсол барои худ ѓулом мехарад!
  Маркиз-нимфа дилпурона чавоб дод:
  - Ин кӯдак нест, балки хобби зан аст! Ва хоббитҳо ба кӯдакони инсон монанданд ...
  Духтар бо ғазаб пои хурдакакашро пахш карда, чир-чир кард:
  - Ман баронесса ҳастам! Ва ин маънои онро дорад, ки бандаат ба ман саҷда кардан воҷиб аст.
  Доминика хашмгинона хиҷир зад:
  - Ҳеҷ гап не ! Мехохам, ба кудак таъзим мекунам!
  Дар посух баронессаи хоббит дасти росташро ҷунбонд. Раъду барқ парвоз шуда, ба пойҳои бараҳнааш духтари актрисаро бархӯрд. Дар ҷавоб Доминик нешзада чизе дод. Ва торти калоне, ки бо қаймоқ пӯшонида шуда буд, ба духтари ҷодугари далер афтод. Вай ҳатто аз пойҳояш афтид ва зебоии хурдакак ба болои фарш афтод. Аммо вай дарҳол ҷаҳид, ҳамааш дар печенье, шири моеъ ва хамираи шоколад пошида буд. Баронессаи хоббит пои чапи урёну хурди худро, ки дар ду ангушти ангуштонаш ҳалқаҳои сангҳои қиматбаҳо медурахшиданд, ҷунбонд.
  Ва тамоми мавҷи сунамии ҷодугарӣ парвоз кард. Доминикро бист метр боло партофтанд. Баъди ин духтар ба замин афтод. Хушбахтона, ки аз хурдӣ ба рақс машғул шуда, дар филмҳо бозӣ мекард, аллакай борҳо аз баландиҳои гуногун афтода, трюкҳои акробатӣ иҷро кардааст.
  Аз ин рӯ, Доминика худро дар тирамоҳ мисли гурба гурӯҳбандӣ кард ва хеле бомуваффақият фуруд омад. Ба ҷуз ин ки пойҳои духтар, ки аллакай аз ҷодугарии ҷангӣ сӯхта буданд, вақте ки онҳо бо сафолҳои рангае, ки минтақаро пӯшонида буданд, дарди сахт мекашиданд. Духтар дод зад.
  Ва графинияи аждаҳо думи дарози санавбар барин худро ба баронессаи ҷодугар печонд ва фишурда кард:
  - Ҷангро бас кунед! Дар акси ҳол ҳардуи шумо ҳабс мешавед! Агар шумо хоҳед, ки ҷанг кунед, майдонҳои махсуси омӯзишӣ мавҷуданд, ки дар он ҷо дуэлҳои ҷодугарӣ ва дигар дуэлҳо баргузор мешаванд!
  Доминика дар твиттер навишт:
  - Бале, маҳз дуэл! Факат бе ярок - дасту по!
  Баронесса Хоббит бо таҳқиромез хурӯш кард:
  - Бо ғулом ҷанг кунед! Рости гап, ин барои ман даҳшатнок аст ! Бехтар мебуд, ки вайро дар хакикат ба конхо фиристанд . Ба чунин аблаҳ сеҳру ҷоду омӯзондан хеле хатарнок аст.
  Маркиз-ним бо оханги чиддй розй шуд:
  - Ман низ чунин фикр карданро сар кардам. Бале, ин духтар барои эҷоди офатҳо ва боиси муноқишаҳо як ҳадяи махсусе дорад.
  Актриса духтар эътироз кард:
  -Ман аввал ба назди касе намеравам! Боқимонда бошад ... Бо ҳар нокомӣ, бидонед, ки чӣ тавр мубориза баред, вагарна муваффақиятро намебинед.
  Графиняи аждахо духтараки нозанинро, ки ба назар кӯдак монанд буд, озод кард, аммо воқеан қодир буд, як полки танкҳоро ба парвоз гузорад.
  Дар дум каме бо қаймоқ, шири моеъ, шоколад паҳншуда ва печенье ранг карда шуда буд. Торт азим буд ва баръало аз самими дил тайёр карда шуд. Ҳатто сад афсӯс, ки онҳо ба ҷои хӯрдан онро шикастанд. Графиняи аждахо ангуштон ва панчахояшро пора-пора кард ва оби булури фаввора бар вай шуста, хокро шуста бурд.
  Кассандра сар ҷунбонд.
  - Тозаӣ гарави саломатист! Аввал фармоиш диҳед!
  Баронесса Хоббит як пои хурди даббобу зебои худро ба пои дигараш молид. Як-ду сония вай мисли лампочка фурузон шуд. Ва ҳама изофаҳои ошпазӣ, ки духтари ҷодугарро сахт палид карда буданд, аз байн рафтанд. Ва ҷавоҳироти боҳашамат бо қувваи нав дурахшид. Вай, дар асл, он қадар ба малика монанд шуд, ки Доминика меҳрубониро ҳис кард.
  Вай инчунин имкон дошт, ки дар яке аз афсонаҳо духтари маликаро бозӣ кунад. Дар он ҷо ӯ бояд бо либосҳои боҳашамат ва пойафзоли қиматбаҳо ҷудо шуда, хизматгори ҷодугар шавад. латта пӯшед ва дар пойафзоли чӯбӣ роҳ равед. Ва дар ин гуна палидҳо аз пойлуч хеле бадтар аст. Вай ҳатто режиссёрро бовар кунонд, ки шояд бе пойафзол филмбардорӣ кардан беҳтар аст. Баъд аз ҳама, пойҳои урёни духтар дар латтаҳо камбизоатӣ ва тағирёбии мақоми малика ба ғуломи воқеиро сахттар таъкид мекард.
  Аммо режиссёр аник акидахои худро дошт. Нихоят, хангоми гурехтан аз манораи марг, нихоят аз кафшу коло халос шуд ва баъд пойлуч буд ва хушбахтии хакикиро хис кард. Ҳоло бошад, пойҳои урёнаш сӯхта, ҳатто бӯсаҳои хурде пайдо шуданд, ки ҳам дарднок ва ҳам нафратовар буд!
  Баронессаи хоббит кафи хурди худро мулоим ва ҳамзамон дабзанда ба сӯи ӯ дароз карда, дасти Доминикаро бо қуввати кӯдакона фишурда, чир-чирро мезад:
  - Хуб, сулҳ! Номи ман Ласка аст. Ва фикр накунед, ки ман духтари безарар, оркҳо, гоблинҳо, спораҳои Кощей ҳастам, ҳама аз ман чизҳои зиёде гирифтаанд !
  Доминика бо тааҷҷуб пурсид:
  - Чанд сола ҳастӣ, кӯдак?
  Вайсел табассум кард ва ҷавоб дод:
  - Дар байни намояндагони ҷинси одилона дар бораи синну сол пурсидан маъмул нест! То ҷое, ки ман назар мекунам, шумо ба ман чанд сол медиҳед.
  Духтараки актриса хандида гуфт:
  - Ту даҳсола ҳастӣ! Дигар на!
  Графиняи аждахо наъра зад:
  - Бале, вай аллакай аз сесад гузаштааст. Бо вуҷуди ин, муҳим нест. Дар ҷаҳони мо ҳама духтарон ҷавон ва зебоанд. Бо мо бимон духтар, ту маликаи мо мешавӣ!
  Доминика бо як ҷуфти машҳур ҷавоб дод:
  Агар лашкари муқаддас гӯяд,
  Русро парто, дар биҳишт зиндагӣ кун...
  Мегӯям: "Ҷаннат лозим нест".
  Ватанамро ба ман деҳ!
  . БОБИ Љ 3.
  Маркиз ва Баронесса каф зада, якдилона хитоб карданд:
  - Браво! Оё шумо инро худатон сохтаед?!
  Доминика сари тиллоии худро манфӣ ҷунбонд:
  - Не. Ман не. Дигар кас, муаллифашро дар ёд надорам!
  Кассандра табассум кард:
  - Аҷиб, хотираи аъло доред!
  Актриса духтар ростқавлона ҷавоб дод:
  - Ман нисбат ба дигарон бештар дар бораи худам фикр мекунам. Беҳтар аст, ки ба онҳо бигзоред, ки дар бораи ман бештар аз ман дар бораи дигарон маълумот диҳам. Ман ҳам баъзан эҷод мекунам ва аз Пушкин бадтар нест.
  Графиняи аждахо дандонхои дурахшону дурахшони мисли алмоси худро дар дахони васеъаш баровард ва чиддй гуфт:
  -Шояд аз эҷодиёти худ чизе бихонед?
  Доминика пойҳои сӯхтаашро молида, илтиҷоомез гуфт:
  - Савол нест! Танҳо ба ман ақаллан як танга тилло диҳед. Ва ман як суруди пурраи хитро барои шумо иҷро мекунам. Ва бефоида суруд хонед? Беэҳтиромӣ! Ва ночиз, бефоида!
  Маркиз-нимф абрӯ зад ва асои ҷодугараш дар дасташ таҳдидомез медурахшид, вай тасмим гирифт, ки духтари беғайратро, ки ҷуръат карда ба муқобили аждаҳо буд, ҷазо диҳад.
  Графиняи аждахо муросокунон пичиррос зад:
  - Ба вай тангаи нуқра деҳ. Бигзор вай аз тахти дил суруд хонд.
  Доминика табассум кард, дандонҳояш хеле комил, мисли қуллаҳои кӯҳи яхбаста дар офтоби дурахшони нисфирӯзӣ дурахшид. Ва вай гиря кард:
  - Пул пеш!
  Модар ба вай танга партофт ва хитоб кард:
  - Ана, дастгир кунед!
  Духтар пои худро боло партофт ва тавонист бо ангуштони урёнаш як пораи мудаввари нуқрагинро гирад. Баъд вай онро ба кафи худ интиқол дод. Ман ба танга нигаристам. Ҳеҷ чиз набуд, нуқра тамоман нав буд, дар як тараф аждаҳо бо ҳафт сар ва дар панҷаҳои он асо ва туб дошт. Ва аз тарафи дигар , як духтари зебо бо мӯи ҷингила хеле боғҳои. Ва он зебост.
  Доминика ба васвасаи озмоиши танга муқобилат карда натавонист ва бо табассум ҷавоб дод:
  - Ин зебост. Чизҳои сард.
  Модар пичиррос зад:
  - Акнун, суруд хонед! Биёед бубинем, ки шумо чӣ кор карда метавонед!
  Графинии аждаҳо илова кард:
  - Ва шумо бояд бо овози баланд суруд хонед ва каму беш баллада иҷро кунед, зеро мо пардохт кардем!
  Актриса духтар бо сар ҷунбонд:
  - Ҳа, ман инро мефаҳмам! Шумо наметавонед мисли...
  Ва он гоҳ иттиҳодия ба вай нарасид. Хуб, гуфтани булбул комилан дуруст ва муносиб нест. Аммо чизи дигаре, на он қадар!
  Духтарак пои лучашро тамға зад:
  - Биёед оғоз кунем!
  Доминика бо овози равшану латифи худ ба суруд сар кард;
  Ман актрисаи машҳур будам
  Наворбардорӣ, дашном, мусиқӣ, тӯбҳо...
  Вай ба рақси хашмгин ва ваҳшӣ шурӯъ кард,
  Мисли таҷассуми Шайтон!
  
  Пойҳои ман хеле қавӣ ҳастанд
  Онҳо бо хопаки хашмгин мубориза бурданд ...
  Мо чунин духтарони зебо ҳастем
  Биёед дарҳол пинҳонкорро ҳаракат кунем!
  
  Аммо ман худро дар ҷаҳоне ёфтам, шумо медонед, махсус,
  Дар куҷо аждаҳо мисли подшоҳон ҳукмронӣ мекунанд...
  Тартиби он ҷо хеле нав аст,
  Акаллан куртаатро канда!
  Ман бояд гуломи пойлуч шавам
  Ба пушт тозиёна гирифтан...
  Абрҳои болои мо кабуданд,
  Ҷой дар рӯи замин ногувор аст!
  
  Дар ин ҷо як мижаи сахт ба назди ман меояд,
  Ва дар дасташ қамчин мегирад...
  Писарбачаи сафедпуш давида рафт
  Ғулом пойлуч аст, соҳибаш зоҳиран бахил аст!
  
  Гном хандида, дандонҳояшро бо панҷааш ламс мекунад,
  Мисли духтаре бо мақола, асп...
  Ҳамин тавр, хирс онро бо пои калтак газад -
  Ин охири мӯйсафед хоҳад буд!
  
  Аммо маро ба конҳо фурӯхтанд,
  Дар харам ягон чои намоён набуд...
  Ва онҳо ба ман тозиёнаи сахт доданд,
  Зеро духтар бисёр мехӯрад!
  
  Ана гном маро ба ресмон мебарад,
  Зебоии духтар комилан аҷиб аст ...
  Овози банда хеле равшан аст,
  Аммо дар ниҳоят танҳо сифрҳо вуҷуд доранд!
  
  Ман қариб бараҳна ва пойлуч ҳастам
  Ман дар конхо кор мекунам мисли хар...
  Модар, ман мегӯям, азизам,
  Чӣ қадар беақлӣ баромад!
  
  Ман духтари тавоно будам
  Ман дар сари худ касрҳоро зиёд кардам...
  Ва ҳоло дар як, онро ба назар гиред, доман,
  Ман дар ғуломии ваҳшӣ ҳастам!
  
  Дар муддати тӯлонӣ ман ба гном тоб овардам,
  Ман дар пушт қамчин гирифтам...
  Маро барои тиҷорат заданд, на барои тиҷорат,
  Онҳо ваъда доданд, ки баъдтар маро ғизо медиҳанд!
  
  Аммо ғуломони пойлуч исён карданд,
  Барчаҳо дар амал, болғаҳо,
  Ва ҳоло, онро унсури шумо ҳисоб кунед ,
  Ба гном бо бемӯй ман мурдаам !
  
  Хуб, он бадкорон кушта шуданд,
  Мо талафоти даҳшатнок доштем...
  Аммо, ба ман бовар кунед, мо худро озод кардем -
  Духтарон дараҷаи олиро нишон доданд !
  
  Ва акнун мо лашкари бузург дорем,
  Бачаҳо низ бо мо ба ҷанг мераванд...
  Мо сипарҳоро мисли тахтаҳо шикастем,
  Ҳокимони бад ғарқ хоҳанд шуд!
  
  Ва он гоҳ ғуломии дӯзах аз байн меравад,
  Мард китфашро рост мекунад...
  Ва мо ба подшоҳӣ хотима медиҳем, ки аз душманон сер шудаем,
  Асри бахту саодат ва пешравй мешавад!
  
  Ва он гоҳ сулҳ дар тамоми ҷаҳон хоҳад буд,
  Мард, ситораи бузург...
  Мо дар хавои ситорадор парвоз мекунем, шумо медонед,
  Бигузор орзухои одамон ба амал бароянд!
  Духтарак бо овози баланд, бо овозаш мисли зангӯлаҳои нуқрагин медурахшид.
  Духтарак кафкубй кард. Якчанд элфҳо ва троллҳо ва чанд нафар низ суруди Доминикаро гӯш карданд. Ва тангаҳои вайро партофтанд: ҳам нуқра ва ҳам биринҷӣ.
  Духтараки актриса хам шуд. Ва вай онҳоро аз сафолҳо бардошт. Вай чанд тангаро бо дастонаш гирифт ва баъзеи дигарро бо ангуштони бараҳнааш. Ва ин манзараи зебое буд.
  Бале, вай чунин пойхои дилфиреб ва чисел дорад. Ва дар худи у чй кадар зебо ва таъсирбахш аст. Хуб, дигар примадоннаҳо бо ӯ дар куҷоянд? Оё онҳо ҷуръат мекунанд, ки пои луч дар саҳна баромад кунанд? Ё дар доман кӯтоҳ?
  Графиняи аждаҳо қайд кард:
  -Ин овозхон аст! Не, вай ба академия тааллуқ дорад. Ва танҳо дар академия, дар факултае, ки худаш интихоб мекунад.
  Доминик хандид ва суруд хонд:
  Мо духтарон довари худ хоҳем буд,
  Ва агар интихоб кардан лозим бошад ва интихоб душвор бошад...
  Мо костюмҳои чӯбиро интихоб мекунем,
  Чунки халки мо танхо шараф дорад!
  Дар Твиттер навишт:
  - Овоз доред... Факат фариштаи сатхи баланд!
  Доминика табассум кард ва як тангаро бо пои урёнаш баландтар партофт ва сипас хам шуда бо забонаш гирифт. Ва он гоҳ ӯ дод зад. Аз тамос бо оби даҳон, металли норанҷӣ якбора гарм шуд ва даҳони зеборо сӯзонд.
  Духтар ба туф кардан ва оҳу нола кардан шурӯъ кард. Ва хоҳиши сурудхонӣ ногаҳон бухор шуд.
  Духтараки нимфа ҳалқаи худро ҷунбонд ва гармии даҳони Доминика фавран аз байн рафт. Духтар хитоб кард:
  - Вой! Акнун ман фаҳмидам, ки аждаҳои оташнафас будан чӣ гуна аст!
  Вайсел бо табассум гуфт:
  - Аз ҳаргиз дер беҳтар аст,
  Духтарро чанд соли бузург дар пеш аст!
  Графиняи аждаҳо қайд кард:
  "Мо сохтори даҳон ва гулӯ аз одамон дигар дорем ва алангаи оташ тамоман намесузад. Пас аз мо хавотир нашав.
  Тамошобинон, ки дар гирду атроф чамъ омада буданд, хануз хам садо баланд карда, талаб мекарданд, кафкубй мекарданд:
  - Дигар кор кун, хуш омадед!
  Доминика дар твиттер навишт:
  - Агар шумо тангаҳо нависед, ман ин корро мекунам!
  Дар ҷавоб, садо ва кафолатҳо:
  - Ҳан аллбата! Хуш омадед.
  Ва дар зери пойҳои урёну мушакӣ, даббобу зебои духтар, ки бо лутфи бемисл ангушт мезад, тангаҳои тилло, нуқра, норинҷӣ, биринҷӣ ва платина мепариданд.
  Доминика аз ин шод шуд, шавку хавас хис кард ва бо чушу хуруш суруд хонд;
  Тӯфону тундбод садди роҳи ҷуфти мо нест,
  Духтарони Ватан, ки чун гули садбарг мешукуфанд.
  Касе, ки ҷангро надонист, бӯи арзан нахӯрдааст,
  Худои Наҷотдиҳанда Исо моро ба ҷанг мебарад!
  
  Мо одат кардаем, ки ҳатто дар уқёнуси пуртуфон ҷанг кунем,
  Ҳар як одам мисли чип аз болои киштӣ аст.
  Бовар дорам, ки мо ҳаюлоҳои Ордаро дар ҷанг пора-пора мекунем,
  Шаъну шарафи моро бо болга ва болга зада нест!
  
  Шамшер дар огилхона, дар дӯзахи хеле гарм гарм шуд,
  Майдонҳои тезшуда кӯлҳои хеле сахт мебошанд!
  Сарбози нотарс бошед; бо дили пурқувват,
  Агар марг бошад, пас биистед, давида нашавед!
  
  Бале , ҷанг, албатта, зиёфат бо асали ширин нест,
  Охир, дар он ашк мерезад, хун гафс чорй мешавад.
  Гург дуру дароз наъл мекунад ва хирс бо наъраи шадид,
  Ва бигзор зарбаи бар ивазаш дар чашм бошад, на абрӯ!
  
  Найзае ҳаст, ки риштаи занҷирро сӯрох кунад,
  Сипарҳое ҳастанд, ки онҳоро теппае ворид карда наметавонад!
  Аммо тарсончак нашавед, нагузоред, ки шайтонҳо чеҳра кунанд ,
  Барои он ки мисли бозии тӯрҳо нашавед!
  
  Бовар кун, ки халли нурон меояд,
  Барои ҳама мукофоте ҳаст, ки аз он болотар намеёбад!
  Барои андешаи ҷиноӣ, бовар дорам, интиқом меояд,
  Ба чуз рохи душвор дигар шучоат нест!
  Ҳамин тавр, Доминика суруд хонд ва издиҳоми рангоранг ӯро бо рӯҳбаландии бузург кафкӯбӣ карданд. Ҳатто агар ҳамаашон зан бошанд ҳам, дар ин дунё мард нест. Ё, қариб бе ҷинси қавитар.
  Пас аз ин, графинияи аждаҳо думи худро ҷунбонд ва қайд кард:
  - Хайр, ман бояд равам! Ман аз роҳ меравам!
  Нимфа бо пои бараҳнааш тангаро бардошт ва пешниҳод кард:
  - Биёед тафтиш кунем. Ман мепартоям ва шумо мегӯед - калла ё думҳо ! Фикр кунед, танга аз они шумост, не, як танга ба ман бармегардонед!
  Графиняи аждахо хандида, чавоб дод:
  - Ман ҳилаҳои шуморо медонам! Пас, беҳтар аст, ки вақт ва саратонро беҳуда сарф накунед!
  Доминика табассум кард ва қайд кард:
  - Сар гӯш нест, шумо метавонед онро аз кулоҳ канда, дубора дӯхта наметавонед!
  Модар чир-чир-чи-чир карда месуруд:
  -Гӯшҳои болои сар гӯшанд!
  Гӯшҳо дар болои сар - бемор дар беморхонаи рӯҳӣ !
  Графиняи аждахо ба хаво парвоз кард. Ва ӯ дар бораи чӣ суруди духтари нимфас шарҳ надод. Ва ин, бояд қайд кард, хеле сард аст.
  Доминика бо дасту пои бараҳнааш ба ҷамъоварии тангаҳо шурӯъ кард. Ва вай ин корро бо суръати тез анҷом дод.
  Вайсел бо асои ҷодугар мӯяшро харошида қайд кард:
  - Албатта, пул муҳим аст. Аммо муҳимтар аз он ҷодуҳо, артефактҳо, тумарҳо, медалонҳо, тӯморҳо ва ғайра мебошанд. Дар акси ҳол, шумо наметавонед зиндагии боҳашамат ва боҳашамат дошта бошед !
  Доминика розӣ шуд:
  - Пул саломатиро харида наметавонад, бовар кунед,
  Муҳаббат ва иззатро пул харида наметавонад...
  Пас мисли ҳайвон ҷанҷол накунед
  Бидонед, ки Ватанро ба фоида намефурӯшед!
  Духтар бошад, бо таги урёнаш тангаи арғувонӣ мезанад. Ва баъд пои урёнаш ногаҳон дар як мижа задан ба пои мурғобӣ табдил ёфт.
  Доминик аз тарс фарьёд зад:
  -Ин чӣ ҷаҳаннам аст!
  Маркиз бо табассум ҷавоб дод:
  - Ин як металли махсуси ҷодугарӣ аст, танҳо он вақте кор мекунад, ки бо пӯсти шахсе, ки дар оилаи онҳо худоёни олимпӣ доранд, дар тамос мешавад!
  Ва Ласка хурсандона хитоб кард:
  - Вой! Дар шумо чунин хун доред. Пас хато накардем.
  Доминика ѓурѓур кард:
  - Аммо ин зишт аст! Агар тавонед, пои худро дур кунед. Ва боз ба ман пои муқаррарӣ диҳед.
  Нима сарашро ҷунбонд:
  - Не! Шумо бояд ин корро аллакай худатон анҷом диҳед.
  Духтари ба дом афтода чир-чир кард:
  - Ин чй тавр имконпазир аст?
  Weasel пешниҳод кард:
  - Тасаввур кунед, ки шумо мехоҳед, ки пои шумо чӣ гуна бошад, ангушти калон ва ангушти дасти ростро пахш кунед ва шумо бояд муваффақ шавед!
  Доминик онро гирифта муаррифӣ кард. Пас аз он клик омад.
  Ва ба чои пои зога пои дар ботини намадин ва лыжа пайдо шуд. Вахте ки лыжа дар болои сангфаршхо чапак заданд, боз хам нороҳаттар шуд.
  Нимфа табассум карду суруд гуфт:
  - Муаллимони ройгон,
  Вақтро бо ту беҳуда сарф кардам...
  Бо духтар беҳуда азоб кашидам,
  Беҳтарин ҷодугар!
  Доминика хафа шуд:
  - Ман ҷодугар нестам. Ва ман ҳоло ҳам омӯхта истодаам. Аммо роҳи дониш ҳеҷ гоҳ осон нест ... Бале , ба филмҳо!
  Вайсел бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Бале, дар кино, шояд аз ин хам зиёдтар. Ва ин, албатта, проблемам калони мост.
  Тамошобинон боз гирд омадан гирифтанд: ин манзараи хандаовар буд. Аниктараш, дар ин чо хар гуна духтарон хастанд. Ва барои ин ташаккур. Духтарак кӯшиш кард, ки бори дигар фикр кунад ва пои худро тағир диҳад. Аммо ин дафъа чизе дар роҳҳо ва бо радар, ҳарчанд хурд бошад, пайдо шуд.
  Доминика хушбинии худро аз даст надода, месуруд:
  Аз шумо хоҳиш мекунам, ки ҳайрон нашавед
  Агар ҷодуе рӯй диҳад ...
  Агар рӯй диҳад, агар рӯй диҳад,
  Агар ҷодуе рӯй диҳад!
  Нимфа табассум кард ва қайд кард:
  - Бале, барои бо овози худ рафтан, шумо бояд қобилияти истифода аз сеҳру ҷоду низ дошта бошед!
  Он гоҳ як духтари хоббит ба назди онҳо давида, асои ҷодугарии худро чарх зада пешниҳод кард:
  - Биёед, ин корро бехтар кунем! Ва бидонед, ки ман ним ҳазор сол амалия дорам!
  Вайсел эътироз кард:
  - Не! Бигзор вай худаш ин корро кунад!
  Доминика дар твиттер навишт:
  Ман аз ақл гум кардам, ман аз ақл гум кардам,
  Худам мекунам, худам мекунам!
  Ва духтар боз чизеро пичиррос зад, ки тасдиқкунанда. Ва он гоҳ пои вай дар шакли як танк бо радар, ниҳоят шакли зебо ва пештараи худро барқарор кард. Ва маълум шуд, ки гуё аз руи заказ сохта шуда бошад.
  Доминика бархост ва ангуштонашро ҷунбонд. Кайфияташ шод гашт ва суруд хонд:
  Мо духтарон дар ҷаҳон қавитаринем,
  Ва, ба ман бовар кунед, шумо зебоиҳои хунуктарро нахоҳед ёфт ...
  ҳоҷатхона тар мекунем ,
  Ва ӯ то абад бистсола хоҳад буд!
  Баъд аз ин, зебоӣ, вай хандида ва хандида, дандонҳои калон ва тобнокашро нишон медиҳад.
  Доминика ба рақс шурӯъ кард, пойҳои урёнаш дар ҳаво баланд шуданд. Ва ӯ суруд:
  Ман як ҷодугари хеле олӣ ҳастам
  Агар пои худро пора кунам, шикаста мешавад...
  Бо пои луч ҷаҳиданро дӯст медоштам
  Онро идеали воқеӣ ҳисоб кунед!
  Ин суруди вай аст - танҳо олӣ ва олӣ!
  Гарчанде, ки аз тарафи дигар, он хеле содда ва мураккаб аст. Бале, духтар чунин аст, ки шумо дилгир намешавед.
  Духтараки хоббит қайд кард:
  - Хеле зуд меомӯзад!
  Ва пойҳои худро, ки дар пояш бо дастбандҳое, ки бо сангҳои қиматбаҳо оро ёфта буданд ва дар ҳар ангушташ ангуштарин оро дода шуда буданд, ҷунбонд.
  Вай ба кӯдак монанд аст, аммо аз рӯи миқдори сангҳо, махсусан дар пойҳои поинаш, вай як ҷодугари баландмақом аст.
  Вейсел ба духтарак ишора кард:
  -Ман туро дар ҷое дидам. Оё шумо тасодуфан малика Алсу ҳастед ?
  Хоббити зан сар ҷунбонд:
  - Бале , ҳамин тавр аст! Аммо шумо медонед, Маркиз, бо ин духтар аз сайёраи Замин, шумо ҳеҷ мушкиле нахоҳед дошт!
  Вайсел розӣ шуд:
  - Дуруст! Аммо ба таври дигар имконнопазир аст. Афсӯс, ин ҷаҳонест, ки бе мушкилоту саргузашт наметавон кард.
  Доминик шитобон илова кард:
  -Зиндагӣ бидуни саргузашт ва истисмор хеле дилгиркунанда аст. Ин мисли шӯрбо бе қаламфур аст!
  Малика Алсу розӣ шуд:
  - Бале, дуруст! Ин аст он чизе ки бадкорон барои он ҳастанд. Яке аз онҳо вабоеро ба вуҷуд овард, ки ҷинси пурқувватро мекушад.
  Доминика бо оҳе месуруд:
  Шумо бе зан зиндагӣ карда наметавонед, ин дуруст аст,
  Аммо бе мардон шодӣ ҳам нест...
  Ин тавр шуд, хеле бад буд,
  Агар соҳиби қавӣ набошад!
  Вайсел розӣ шуд:
  - Мумкин ки! Аммо дар ин ҷо, чунон ки мегӯянд, ин шамшери дудама аст. Аз як тараф ҷинси қавитар нест, аммо аз тарафи дигар...
  Хобби зан зуд эътироз кард:
  - Не! Бад аз ҳар тараф. Пас, гапи бемаънӣ лозим нест. Ба мардон низ лозим аст.
  Доминика ҷавоб дод:
  - Мардон дар ҳайвонот. Барои одамони соҳибақл чизе дигар аст.
  Вайсел хандида ҷавоб дод:
  - Бале, барои мардон, албатта. Ва ман чизе барои гуфтан наёфтам.
  Якчанд кабӯтаре, ки парҳои норанҷӣ ва нӯгҳои тиллоранг доштанд, аз назди онҳо парвоз карданд. Паррандагон хеле ҷолиб буданд. Аз як тараф танҳо зебост. Аммо аз тарафи дигар , дар онҳо камбудӣ низ вуҷуд дошт.
  Доминика иваз карда шуд:
  -Чаро нӯги кабӯтарҳоро тилло мекунанд?
  Weasel шарҳ дод:
  - Ҳеҷ кас тилло назад! Сабаб дар он аст, ки онҳо Клубничкаро бо топаз мехӯрданд.
  Духтараки актриса ѓурѓур кард:
  - Чӣ? Бо топаз?
  Духтараки хоббит сар ҷунбонд:
  - Бале, чунин Клубничка ҳастанд! Чӣ, шумо намедонистед?
  Вайсел қайд кард:
  - Вай аз куҷо медонист? Вай ба наздикӣ дар ҷаҳони мост.
  Се намояндаи ҷинси одилона суръати худро тезонданд. Ва пошнаҳои урёну гулобии онҳо дурахшид.
  Дар гирду атроф хонаҳои баланд пайдо шуданд, ки ба пармаҳои гулобию бунафш ва зумуррад шабоҳат доранд. Ва он хеле футуристӣ ба назар мерасид. Дар осмон хатто баъзе самолётхо буданд. Аниктараш, аробае, ки аз тилло сохта шуда, бо алмос печонида шуда буд, ки шаш аспи болдори барф сафед кашида буд, шитобон гузашт.
  Хар се духтар андаке таъзим карданд. Аммо аз афташ, шахси шариф барои зебоиҳо вақт надошт ва сегона аз паи он буд.
  Дар пеш ипподром буд, он ба стадиони азим монанд буд. Он бешубҳа макони пойгаи асп буд.
  Маркиз-нимф таклиф кард:
  - Мо бояд тафтиш кунем, ки шогирди мо атои чашмгириро дорад ё не. Аз ин рӯ, мо дар мусобиқаҳо иштирок мекунем.
  Дар гирду атрофи ипподром як девори баланди торӣ, ки аз металлҳои нуқра ва норинҷӣ сохта шуда буд, бо марворид ва чанд сангҳои кабуду бунафшранг ва инчунин шишае, ки шишаи чехро ба хотир меорад, гузошта шуда буд . Ва он хеле зебо менамуд.
  Ва дар даромадгоҳ дар паҳлӯҳо ду фаввора мавҷуд буд, ки ҳавопаймоҳои гуногунрангро аз ҷуфтҳои зебои тиллоранг берун меоварданд: - як элф, ки писарбачаро ба оғӯш мегирифт.
  Бале, ҳама чиз хеле зебо менамуд. Ва дар даромадгох посбони духтарон. Ҳамчунин хеле зебо ва дар нур, зиреҳи нуқра.
  Ҳама чиз хеле аҷиб менамояд. Дар гирду атроф намояндагони ҷинси одилона хеле зиёданд.
  Доминика фильмро дар бораи архипелаги Гулаг ва лагери занон ба хотир овард. Ҳама занони он ҷо гӯё бо ихтиёри худ ҷавону зебо буданд ва ҷомаҳое доштанд, ки пойҳои боҳашаматашон комилан фош мемонд. Хуб, азбаски тобистон дар Сибир гарм ва ҳатто, шояд, гарм аст, духтарон пойлуч буданд. Ки ин филмро дар байни мардон хеле машҳур кардааст. Ва Доминика як узви комсомоли исёнгарро бозид, ки як шӯриши тамоми духтаронро ташкил кард. Ва зебоиҳо ҳатто силоҳ ба даст оварданд ва дар ҷанг як полки НКВД-ро ба ӯҳда гирифтанд ва тавонистанд онро ба даст оранд.
  Филм, албатта, хуб баромад. Ва ҷанговарони пойлуч, зебо ва зебо танҳо супер ба назар мерасиданд.
  Воқеан, Доминика дар ибтидо мебоист нақши ҷияни Фандераро, ки ошӯби маҳбусон ташкил мекард, бозӣ мекард, аммо ин гуна филмро манъ кардан мумкин буд. Ва вайро оддй шогирди аъло ва комсомолец табдил доданд.
  Доминика аз посбон ба духтарак таъзим кард. Ногаҳон, рост аз зери замин, мисли домкрат аз қуттии нос, аждаҳо парид. Хурд , каме калонтар аз альбатрос, бо се сар.
  Вай ба назди духтарон парвоз кард ва овозе баланд шуд:
  - Бародарамро баргардонед!
  Маркиз бо оҳе ҷавоб дод:
  - Ин имконнопазир аст, Белка.
  Дар посух духтари аждаҳо, ки тарозуяш дар се офтоб бо ҳама рангҳои рангинкамон медурахшид ва болҳояш он қадар зебо буд, ки дар чашмон мавҷ мезад, ба гурриш даромад.
  -Ман бародар мехоҳам! Ман бародар мехоҳам! Куҷост Ӯ!
  Духтари хоббит хитоб кард:
  - Бале, мо худамон банд ҳастем, ки чӣ тавр мардони худро ба мо баргардонем. Ва ҳоҷати инҷизӣ нест.
  Духтараки аждаҳо, аз бача чӣ гирифтан мумкин аст, ором шуда, чир-чиррос зада, ба сӯи Доминика ҷаҳид:
  - Ман медонам, ки шумо метавонед! Шумо интихобшуда ҳастед!
  Духтари хит табассум кард ва дар посух суруд хонд:
  - Ҳама чиз ғайриимкон, бовар кунед, имконпазир аст,
  Аммо наздик шудан ба ин мушкилот хеле душвор аст ...
  Аммо, агар шумо ҳангоми бозӣ майнаатонро фишор диҳед,
  Ман метавонам духтари зебои Ҷеди шавам !
  Духтараки аждаҳо шодӣ кард ва дар ҷавоб чир-чир кард:
  Ақли ту ба андозаи ангушт нест,
  Гений, ту медонӣ, дар рӯи замин...
  Ва маро писари зебое интизор аст,
  Дар аспи чархзананда!
  Доминика худро хандаовар ҳис кард ва хандид:
  - Аждаҳо дар асп? Чунин ба назар мерасад!
  Маркиз қайд кард:
  истиораро намедонед !?
  Духтари ҳунарпеша хандид ва қайд кард:
  Мо метавонем дар ҳама ҷо бимирем
  Ҳатто дар ғуруби офтоби амбер ...
  Умуман, мо озодона зиндагӣ мекунем,
  Ҳа, бепул!
  Образона гуем!
  Духтараки аждаҳо аз даҳонаш чароғҳо баровард, он ба оташак шабоҳат дошт ва чир-чир кард:
  - Ин суруди зебост. Бо вуҷуди ин , ман мехоҳам, ки меҳмони зебо аз Замини номаълум боз як чизи ҷолиберо иҷро кунад.
  Доминика китф дархам кашида қайд кард:
  нунчукҳо , ки бандҳои ғалларо мекӯфтанд, бадтар нест . Бо вуҷуди ин, ман бояд бори дигар овозамро баланд кунам! Ва барои чӣ? Дар ин ҷо пулро дар куҷо сарф кардан мумкин аст?
  Маркиз эътироз кард:
  - Аввалан, шумо пули худро ба яке аз аспҳои ипподром мегузоред ва кӯшиш кунед, ки сармояи худро зиёд кунед. Ва дуюм, ин духтарак на танҳо аждаҳои хурди мода, балки малика низ аст. Вай ба шумо ҳалқаи худро медиҳад, ки дорои қудрати бузурги ҷодугарӣ мебошад. Ва барои ин , ба ман бовар кунед, кӯшиш кардан ва дуруст сурудхонӣ кардан меарзад!
  Доминика сари дурахшонашро ба гардани пурқувваташ ҷунбонд ва қайд кард:
  - Дар ин ҳолат, ман мебинам, ки чизе барои кӯшиш кардан вуҷуд дорад! Гузашта аз ин, чӣ гуна шумо метавонед кӯдакро рад кунед!
  Духтараки аждаҳо чир-чир кард:
  - Ман умуман кӯдак нестам. Ман малика ҳастам ва ман ин корро карда метавонам! Ман ба сайёраи шумо парвоз мекунам. Ва ман сармояи шуморо сӯзонам.
  Доминика тахдидона хурӯш кард:
  - Ва мо барои шумо барин одамон мудофиаи хавой дорем! Ба ин чӣ мегӯӣ, ваҳшӣ?
  Духтараки аждахо ѓурур кард:
  - Шуморо ба конхо мефиристанд. Шумо дар зери зарбаҳои қамчинҳои нозирони орк бараҳна ва занҷирҳо кор хоҳед кард.
  Духтараки хоббит сар ҷунбонд:
  - Бале, вай ин корро карда метавонад! Гузашта аз ин, шумо инсон ҳастед. Мардуми мо бошад... Онхоро бо сабабхои зиёд дара-чаи пасттар мешуморанд.
  Модар хиҷил зад:
  - Пас шумо беҳтараш суруд хонед! Мардум аллакай дар ин ҷо ҷамъ шудаанд ва мо ҳам пул кор мекунем.
  Дарвоқеъ, дар байни издиҳоми намояндагони ҷинси одилона садо баланд шуда, чапакзанӣ ва нидоҳо ба гӯш мерасид:
  - Суруд хон, гули хурдакак, шарм накун!
  Хуб, мардак, биёед мусиқиро бозӣ кунем!
  Мо мехоҳем трили паррандаи биҳиштро гӯш кунем!
  Доминика сахт оҳ кашид ва ба суруд сар кард;
  Соҳили Элфа васеъ ва нишеб аст,
  Мавҷҳо бо дурахши шишагин мепаранд...
  Элфия ватани ман шуд,
  Трили булбул ба мо суруди ачоиб месарояд!
  
  Дар киштии васеъ ману азизам шино мекунем,
  Злата Вал бофтаҳои худро поён дод.
  Чӣ хуб аст барои ману дӯстдоштаам якҷоя будан,
  Афсӯс, ки тимсоҳро бо асои сайд нагиред.
  
  Не, об не, аз тарафи ши-ришта,
  Табиат ба мо шампан медиҳад.
  Ин сарзамин бароям модари азиз аст,
  Саховатмандии замин дар либоси шоҳона!
  
  Мерезад чун марворид зери нури моҳ
  Ларзадахо чун селаи занбури боли нукра...
  Вирҷин, ту бароям фариштае ҳастӣ, ки орзу дорад,
  Бо чеҳраи бегуноҳ - поктарин Мадонна!
  
  Бӯаш асал асту мӯйаш абрешим,
  Лабхо чун атлас чудо шуданд.
  Ман бовар дорам, ки лаҳзаи деринтизор фаро расид,
  Афсонаҳо воқеӣ хоҳанд шуд!
  
  Лабҳои мо ба ваҷд расид,
  Ширини он аст, ки дигар сухан нест .
  Бовар кун, ту зебоии бенихоят ҳастӣ,
  Қуръа қарор хоҳад дод, тангаро баландтар парто!
  
  Ана бӯсаҳо яке паси дигар,
  Оху хандаи шодии туфони мо.
  Қудсияти рӯҳро карруб нигоҳ медорад,
  Шахси интихобшуда рӯйхати гуноҳҳоро ба қубур мепартояд.
  
  Не, бидон, дар рӯи замин аз ту зеботар ҳаст,
  Ишк чун оташи равшан дар дилам месузад!
  Мо дар беҳтарин кишвар зиндагӣ хоҳем кард,
  Тирезаю дархоро ба фазо кушоем!
  Хамин тавр зебосанам суруди олихимматона месарояд. Ва духтарони гуногунҷабҳа барои ӯ кафкӯбӣ карданд. Ва дар баробари ин тангаҳо, аз ҷумла тилло мепартофтанд. Ва ин бузург аст .
  Духтараки хоббит асои сехрнокашро чунбонд ва пул худ аз худ як тудаи алохида ташкил кардан гирифт. Ва як сутуни тангаҳои гуногунранг калон шуд.
  Духтараки аждахо хам каф зада, баъд аз се сараш шуълаи дурахшон рахо кард. Пас аз он вай бо таассуф гуфт:
  - Ин, албатта, хуб аст, вале кифоя нест! Ба ман лозим аст, ки шумо низ барои ман суруд хонед!
  Доминика абру бардошт ва пурсид:
  - Магар ин зиёд нест?
  Маркиз вайро хомӯш кард:
  - Мехоҳед, ки танҳо барои як суруд чунин ангуштарии пурарзиш ба даст оред? Бале, шумо беақл ҳастед ! Виҷдон дошта бошед, зеро осор арзишманд аст.
  Духтараки хоббит чир-чир кард:
  - Ҳар як ашё нархи худро дорад. Ва одатан, барои артефакти арзишманд, шумо бояд се хоҳишро иҷро кунед ё се хидмат пешниҳод кунед. Инҳоянд қоидаҳо. Ва шумо худатон мефаҳмед, ки чаро!
  Тамошобинони духтарони гуногунранг каф зада, пойҳои урёнашонро мезананд ва хеле кам бо пойафзол:
  Биёед, боз каме суруд хонед!
  Мо сурудҳо мехоҳем!
  сард хоҳад буд !
  Романтикаро иҷро кунед!
  Мо ба шумо музди хуб медиҳем!
  Вейсел ба Доминика сар ҷунбонд:
  - Хайр, вайрон нашавед! Биёед, суруд хонед!
  Ва зе-бои зеби рахшони дурахшони уро ба ларза овард. Вай пойҳои бараҳна ва мушакҳояшро муҳр зада, бо эҳсос ва ифодаи олӣ месуруд;
  мо , ҳақиқати мо
  Аз доштани имон иборат аст!
  Ва на фардо ва на фардо,
  Ва имрӯз Ватанро наҷот диҳед!
  
  Мо Элфи худро эҳтиром мекунем ,
  Охир вай тамоми дунёст, дунёро бидонед!
  Байраки сурхи Ватани мо,
  Ва сурхи дурахшонтар нест!
  
  Пионер ба нимпайкара салом намедихад,
  Нишони у парчами Ватан аст!
  Мо бо душман моҳирона мубориза бурдем,
  Муваффақиятҳои ҷалол дар оят!
  
  Бидонед, ки дар сайёра танҳо як имон ҳаст,
  Имон ба азиз , элфинизми муқаддас!
  То он ки кӯдакони хушбахт ханданд,
  орцизм ба варта партояд !
  
  Ҳар як рыцар танҳо кӯдак буд,
  Дар болои алаф ва дарёҳо пои луч...
  Аммо ҳоло дар даст лебедка дорад,
  Металлро бо болға ба таври дағалона ҳамвор мекунад!
  
  Касе бо автоматхо пулемётро тез мекунад,
  Хайр, касе аз китф тир мепарад!
  Байраки сурх чун байраки сурх чилва мекунад,
  Мо душманони ашаддиро бе шӯхӣ зада гаштем!
  
  Аҷдодони мо Орклинро далерона гирифтанд ,
  Хуб, дар бораи мо чӣ? Мо дар роҳ ба сӯи Миррих ҳастем!
  Мо одамем, на макак дар шоха,
  рақиб рост ба чашмаш мезанад!
  
  Аммо мо инчунин медонем, ки чӣ тавр вақтхушӣ кунем,
  Барбанро занед, карнай навохед!
  Чеҳраҳои хеле зебои кӯдакон,
  Ва рейтинги чор ва панҷ!
  
  Мушкилтарин имтиҳони ҷанг -
  Аз ин нагузаронидан мисли мурдан аст!
  Аммо дар марг мо байрақе дорем бо машъал,
  Корхонаи мисии элф афтода наметавонад!
  Духтар он кадар зебою мохирона месуруд ва дар баробари ин ракс мекард, пойхояш чунон дилкаш буд. Афсӯс, ки дар атроф мардоне набуданд, ки зебоии ӯро қадр кунанд. Ва духтар онро дар сатҳи олӣ дорад ва ҷанговар фишор ва муҳити азими худро нишон медиҳад.
  Ва аллакай чандсад нафар духтарон ҷамъ омада, ғавғо мекунанд. Онҳо пул мепартоянд ва аз онҳо бӯи хеле шадиди ҷисми ҷавон, тару тоза, зан ва атрҳои гаронбаҳо доранд. Дар ин ҷо барои чарх задани саратон бисёр чизҳо ҳаст.
  Баъзе аз тангаҳо сафолӣ буданд ва ҳатто якчанд тангаҳои чӯбӣ буданд , ки хеле хуб буд. Аммо пулҳои коғазии муқаррарии сайёраи Замин ба гунае намоён нестанд. Ва ин барои Доминика то андозае ғайриоддӣ аст. Баъзан фикрҳо дар майнаи шумо дар бораи он ки чӣ гуна онҳо дар ин ҷо ваҳшӣ ҳастанд, медурахшад. Дар бораи кортҳои электронӣ барои пардохтҳо чӣ гуфтан мумкин аст? Хуб, ин барои ин сатҳи рушд комилан афсонавӣ аст.
  Ҳамин тавр, касе як торти нимхӯрда бо қаймоқро зери пои урёни духтари овозхон партофт.
  Духтараки хоббит аз асои худ тортро барк зад. Ва он дарҳол пароканда шуд.
  Зебоии хурдакак қайд кард:
  - Дигар ин корро накунед! Фақат пул!
  Модар месуруд:
  - Пул кор кардан! Пул кор кардан!
  Фаромуш кардани дилгирӣ, танбалӣ...
  Пул кор кардан! Пул кор кардан!
  Агар лозим бошад, ҳадди аққал тамоми рӯз!
  Духтараки аждаҳо болҳои худро ҷунбонда, чир-чир кард:
  - Хайр, ин хизмати дуюм аст! Аммо барои ба даст овардани ҳалқаи артефакт ба шумо ангуштарини сеюм низ лозим аст!
  Доминика рухсораҳояшро пуф карда, бо як оҳанги дилпур гуфт:
  - Агар хоҳед, ман боз барои шумо суруд мехонам! Ростӣ, сурудхониро дӯст медорам.
  Тамошобинони тақрибан ҳазор нафар занон, намояндагони ҷинси одилона, тақрибан пурра ба пойҳои урён, зебо ва духтаронаи худ наъра заданд ва мӯҳр заданд:
  - Боз суруд хонед! Боз суруд хонед!
  Браво, гир! Браво, гир!
  Духтараки аждахо овозашро баланд карда эътироз кард:
  - Не! Чунин ҳалқаро танҳо барои сурудҳо диҳед! Дар ин ҷо ба ӯ лозим аст, ки кори пурарзиштар ва дар айни замон мушкилтар кунад.
  Танаффуси пуршиддат ба амал омад. Зиёда аз хазор нафар духтарони нажодхои гуногун дар интизорй ях карданд.
  Ногаҳон писарбачае пайдо шуд. Дар байни онҳо ягона намояндаи ҷинси қавитар аст. Ӯ аз насли инсонӣ буд, танҳо кӯтоҳ дар тан, мушакдор ва дар китфаш тамғаи ғуломӣ дошт, тақрибан дувоздаҳсола ба назар мерасид ва беш аз як бор латукӯб шуда буд. Давида, пошнаҳои чанголуд ва кӯдаконааш ба сӯи духтари аждаҳо медурахшиданд, ба зону афтода, фиғон зад:
  - Бигузор маро озод кунанд! Ба ман мавқеъамро баргардонед!
  Духтараки аждаҳо сар ҷунбонда ва тасдиқ кард:
  - Ана тамом! Писарак озод мешавад, агар шумо ӯро ба элф табдил диҳед!
  Доминика дастонашро дароз кард:
  - Аммо ин имконнопазир аст!
  Маркиз-нимф таклиф кард:
  - Ин ғулом ба наздикӣ шоҳзодаи як империяи азим буд, ки Оеномаус ном дошт. Ва инак, писари насли башар шуд ва гуломе шуд, то аз вабои шайтон бимонад. Ӯро боз як шоҳзодаи элф созед, ва он гоҳ мо метавонем риштаи тамоми печидаро гирем!
  . БОБИ Љ 4.
  Маликаи хоббит тасдиқ кард:
  - Ин имкони шумост, Доминик. Ва мо низ. Мардҳо қариб ҳама нопадид шуданд. Ва ин касе, ки сангсор нашуда бошад ҳам, унвону мансаб ва ҳатто баданашро аз даст дода, ба ғуломи инсонӣ табдил ёфт.
  Писарак сари нури буридаашро ҷунбонд :
  - Ҳар рӯз маро мезананд, то ба санг мубаддал нашавам! Бо баъзе сабабҳо, маҳз ғуломоне, ки тозиёна мезананд, ба эпидемия бештар тобоваранд!
  Доминика дастонашро дароз карда, ҷавоб дод:
  - Бале, ман намедонам, ки чӣ гуна ӯро беобрӯ кунам! Ва ин ки шоҳзода низ кӯдак буд?
  Ғулом сарашро ҷунбонд.
  - Не, ман хеле калонсол будам! Аммо вақте ки он ба санг мубаддал шудан гирифт, нимфии моҷаро ҷодугарии махсусро истифода бурд. Ғуломи ҷавон шудам, тозиёна заданд. Ин ба ман чанд моҳ, ҳарчанд дарднок буд, аммо ҳаёт дод. Аммо дер ё зуд, ин ба охир мерасад. Гузашта аз ин, онҳо бояд маро сахт латукӯб кунанд ва ман ҳар рӯз маҷбурам, ё сангҳои вазнин бардорам, ё чарх мезанам!
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - Ҳа! Ин ягона рохест, ки таъсири вабои сангинро бо ягон рох ба таъхир андозад. Дар конхо хануз гуломони насли башар хастанд, ки хануз санг нашудаанд ва кор мекунанд. Аммо инҳо танҳо намояндагони ҷинси қавӣ ҳастанд, ки боқӣ мондаанд. Ва он гоҳ баъзеи онҳо низ ба санг мубаддал мешаванд ва сипас ба хок мерезанд.
  Доминика хуштак зад:
  - Ин даҳшатнок аст! Фалокати универсалӣ! Ва барои зиндагї кардан ва гулом шудан!
  Писарбача, ки дар тан шорти сиёҳи кӯтоҳе дошт, ки тамоми либосҳояшро ташкил медод ва бо мушакҳои лоғар дар зери пӯст, ки аз сабаби нарасидани равған борик менамуданд, месуруд:
  - Бале, ман шоҳзодаам ва танҳо ғуломам, аммо чӣ,
  Бигзор ашроф маро чунин бихонанд...
  Чӣ қадар дуранд аз ман,
  Писаре, ки занҷири пояш шикастааст!
  Духтараки аждаҳо чашмак зад:
  - Пас, ӯро дубора шоҳзодаи элф созед, ва он гоҳ шумо метавонед ин ҳалқаи пурарзиши ҷодуи аждаҳоро ба даст оред!
  Доминика дастонашро дароз кард:
  - Хуб, лаънат, ман дар бораи ҷоду фаҳмиши асосӣ надорам ва шумо инро талаб мекунед! Ки, шояд, шумо худатон ин корро нахоҳед кард!
  Маркизи нимфа бо оҳе гуфт:
  - Шояд мо ҳам ин корро карда наметавонем ... Шумо чӣ мегӯед?
  Духтари аждаҳо гуфт:
  "Вай муддати тӯлонӣ дар пои худ буд." Ва академияи аждаҳо ба зудӣ баста мешавад. Пас бигзор вай аввал аз имтиҳонҳои мастӣ супорад ва сипас шоҳзодаи писарбачаро рӯҳафтода кунад.
  Доминика бо ишораи розй сарашро  унбонд.
  - Хуб, ин тавр, аслан, шумо метавонед...
  Маркиз ба гарданаш овезон тилмари худро бардошт. Ва вай онро бо кафи дасташ молида, чизе ба мисли ҷоду ғавғо кардан гирифт. Духтараки аждаҳо дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Ин барои ӯ як озмоиши ҷиддӣ аст ... Оё вай метавонад бе зарари зиёд ҳаракат кунад, агар вай имлоро истифода барад!
  Доминика мехост, ки маънои ултра имлоро фаҳмонад, аммо нимфа-маркиз ба пои урёни худ, ки бо ҳалқаҳо оро дода шуда буд, мӯҳр зад ва духтар ба гирдбод афтод. Гӯё ягон бузургҷусса ӯро ба дасташ гирифта бардошт.
  Духтараки актриса ѓурѓур кард:
  - Чӣ ҷаҳиш!
  Хамин тавр онхо бо хамрохии нимфа-маркиз худро дар даромадгохи каср диданд . Он Эрмитажи Петербургро ба хотир меовард, танҳо он баландтар, сӣ ошёна бо шифти баланд буд. Ва инчунин, аз зимистони машҳури зеботар ва зеботар.
  Доминика пойҳои худро дароз карда, паҳлӯҳояшро бо муштҳо боло карда, хитоб кард:
  - Вой !
  Нимфа бо табассум тасдиқ кард:
  - Бале, ин бинои зебои Академияи аждахо аст.
  Дар назди даромадгоҳ фавворае, ки ба шакли аждаҳои ҳафткала дорад, аз тилло ва чанд металли афлесуни дурахшон, ки дар рӯи замин номаълум аст, дурахшид. Ва аз хар як дахон сели об ба осмон мерехт, ки дар шуоъхои чандин чарогхои зинатдор чун алмос медурахшид.
  Доминика қайд кард:
  - Аҷиб аст, ки ҳавопаймоҳо чӣ қадар баланд парвоз мекунанд!
  Маркиз-нимфа мухтасар чавоб дод:
  - Техномагия!
  Ҳар сари аждаҳо чашмони аз сангҳои қиматбаҳо ва рангҳои гуногун доштанд. Он хеле солим , бой ва болаззат менамуд.
  Дар ин чо инчунин хиёбонхои зебое мавчуданд, ки гулхои зебо доранд, ки бо шаклу навъхои гуногуни навдахо фарк мекунанд. Пойхои урёни духтарон дар кад-кади тахтахои хамвору накшу нигори равшани пайрахахо бо назокат ва лутфи тасвирнашаванда кадам мезаданд. Онҳо синну соли гуногун буданд, аммо ҳама зебо буданд, бисёриҳо ҷавоҳироти қиматбаҳо доштанд.
  Дар ин ҷо асосан элфҳо буданд, аммо духтарони инсонӣ, троллҳои занона ва хоббитҳо низ буданд. Духтарони охиринро аз духтарони одам фарқ кардан мумкин нест. Тавре, ки бо роҳи, nymphs ва dryads мебошанд. Оё барои он ки онҳо дар ангуштони бараҳнаи пойҳои хурду зебояшон ҳалқа мепӯшанд?
  Аммо духтарони инсон низ ин корро карда метавонанд.
  Доминика, донишҷӯи хеле баланд, дар муқоиса бо духтарони донишҷӯ хеле калон ва баркамол менамуд. Ва ин ӯро хеле хиҷил кард.
  Духтар аз нимпапур пурсид:
  - Ман дар ин чо ба экспонати музей монандам!
  Маркиз бо табассум пурсид:
  -Оё шумо филмро дар бораи Гарри Поттер дидаед?
  Доминик хандид ва ҷавоб дод:
  - Бале, албатта, тамошо кардам. Ва ҳатто кӯшиш карданд, ки ин филмро бозсозӣ кунанд. Хуб, чӣ?
  Нимфа қайд кард:
  - Дар он чо писарону духтарон буданд. Ва дар ин ҷо, чунон ки мебинед, писарон нестанд ва ин ҳамоҳангиро вайрон мекунад!
  Доминика қайд кард:
  - Гарри Поттер низ кӯдак буд ва барояш осонтар буд. Аммо дар байни бачагон калонсол шудан. Ин бадтар аз мондани соли дуюм аст!
  Маркиз мехост чизе бигӯяд, ки духтари пойлуч, вале дар мӯяш брошкаи алмосӣ ба сӯи онҳо давид. Вай хеле ширин табассум кард ва гуфт:
  -Шумо интихобшудаед?
  Доминика табассум кард ва ҷавоб дод:
  -Ҳа!
  Духтар хандиду қайд кард:
  - Аммо шумо эҳтимол намедонед, ки чӣ тавр бисёр кор кардан лозим аст! Масалан, шумо метавонед доруи ноаён созед?
  Духтараки ҳунарпеша бо оҳе ҷавоб дод:
  - Мутаассифона не. Он чӣ гуна кор мекунад?
  Духтарчае, ки риштаи алмосдор ва муйхои бунафшу норанчдор бо сараш ишора кард. Ва аз кисаи либосаш шиша баровард. Ман штепсельро гардондам. Вай як ҷуръа хӯрду... ғайб зад.
  Доминика дар изтироб чашмони сапфири худро мижа зад. Ва он гоҳ ман дар биниам як чичагии сабукеро ҳис кардам. Баъд мӯи ӯро кашиданд. Бинишҳои шадиди Доминика дид, ки пойҳои урёни духтари ноаён болои сафолҳои гуногунранг қадам мезананд ва доғҳои ночизи чангу хокро аз дарахтон ва гулҳо мебароранд. Духтарак хеле моҳирона ҷараён гирифт ва бо пои бараҳнааш аз гӯши духтараки нозанин ҷавонро гирифт.
  Вай дод зад. Ва Доминика тавонист ӯро бубинад. Духтар шаффоф шуд, мисли арвоҳ ё голограмма. Ва бо овози тарсонда дод зад:
  - Дард! Рафтам, хола!
  Маркиз-нимфа хитоб кард:
  - Доно, ҳа! Ман аллакай фикр мекардам, ки шумо ҳеҷ кор карда наметавонед!
  Доминика дар ҷавоб суруд хонд:
  Агар бемор шави, ман меоям
  Ман дардро бо дастонам паҳн мекунам...
  Ман ҳама чизро карда метавонам, ман ҳама чизро карда метавонам,
  Дили ман санг нест!
  Духтароне , ки ба онҳо наздик шуданд, хандиданд. Сарфи назар аз ороишҳо, маълум буд, ки либосҳои онҳо хеле сахтгиранд ва либосҳои якхела, ҳарчанд боҳашаматанд. Ҳарчанд дар дигар ҷиҳатҳо ҳисси гуногунрангӣ вуҷуд дошт. Баъзе духтарон дар гӯшашон гӯшвор доштанд, дигарон не. Ва баъзеҳо, махсусан духтарони хоббит, ба бинии худ ҳалқаҳои тиллоии сангчаро ришта мекарданд.
  Онҳо ин корро, аз ҷумла, барои фарқ кардани худ аз кӯдакони инсонӣ, ки хеле монанд буданд, карданд. Драйдҳо инчунин ҳалқаҳоро дар бинӣ ва гӯши худ дӯст медоштанд. Малакути зебои духтарон, аз ҳафт то наврасон. Бо вуҷуди ин, дар байни элфҳо, калонсолон ва наврасӣ дар намуди зоҳирӣ, ба монанди хоббитҳо, троллҳо, нимфаҳо ва дриадҳо амалан фарқ намекунанд. Аммо Доминика ба як духтари калонсол ва хеле зебо, бо чеҳраи ифодакунандаи маликаи воқеӣ монанд аст. Шояд аз ҳад даббӣ.
  Бале, онҳо ҳатто пӯсти ӯро сабук карданд, вақте ки ӯ яке аз бонуҳои шарифи асрҳои миёнаро бозӣ мекард. Он вақтҳо чеҳраи даббоғро аломати таваллуди паст медонистанд.
  Воқеан, на танҳо пӯсти рӯи ӯ, балки пойҳояш низ сабук шуд. Як эпизоде буд, ки вайро пои луч ва латта бо латта ба сӯи чӯб бурданд.
  Ҳатто як суруде буд:
  Вақти наҷот қариб аст
  Маликаро пои луч ба суи тахта мебаранд!
  Ба ҷои ҷавоҳирот, ӯ латта мепӯшад,
  Гардани Ск курбони чаллодон!
  Бале, он бениҳоят хандовар ва ҳатто ба таври худ, гӯё даҳшатнок менамуд . Пас аз сабук шудан, вай бояд дар нақши Малика Семирамида баромад кунад. Ва дар ин наворҳо, вай амалан пои луч сабт нашудааст. Бале, ин нақши ҷолиб буд. Аммо аз афташ директор уро маъкул надо-рад. Хеле зебо ва малламуй асал. Ва барои нақши Семирамида онҳо зани калонсол бо мӯйи сиёҳро афзалтар донистанд. Ва Доминика маҷбур шуд, ки ғулом шавад. Ва ӯро ҳатто бо оҳани гарм тамға карданд. Ва онҳо маро ба таври дағалона аз ҷониби мардон дастгир карданд.
  Бале, ва дар раф як саҳнае буд. Албатта, қамчин аз кафк буд ва вақте ки бо он қамчин мекунанд, дард намекунад. Аммо ба ҳар ҳол, вақте ки шуморо овезон ва қамчинкорӣ мекунанд , нохушоянд аст.
  Донишҷӯдухтарон бо ҳам печиданд. Баъд муаллими дриад пайдо шуд. Вай дар тан либоси арғувонӣ ва услуби дигар дошт.
  Вай ба Доминика рафт ва гуфт:
  -Шумо навед?
  Актрисаи кудак китф дархам кашид:
  - Ман инро намегӯям!
  Муаллима сар ҷунбонд. Дар бинии вай ҳалқае буд, ки аз филизи норинҷӣ сохта шуда, санги рахдор дошт. Вай низ ба як духтари наврас монанд аст ва пойлуч аст. Гузашта аз ин, дар ҳар як ангушти бараҳна ҳалқа мавҷуд аст. Ва ин аллакай сатҳи хеле баланди ҷодугарӣ аст.
  Маркизи нимфа қайд кард:
  - Вай донишҷӯи қобилиятнок аст ва истеъдод дорад!
  Муаллими дриад санги хурдакакро ба болои черепицаи ранга партофт ва фармуд:
  - Навашро созед, то ба кафи дастатон парвоз кунад!
  Доминика ғазаб кард:
  - Телекинез, ё чӣ?
  Дар ҷавоб духтарон хандиданд. Муаллим дод зад:
  - Пароканда шавед! Чаро онҳо якҷоя ҷамъ шудаанд!
  Гурриш ва садои норозй ба амал омад. Аммо духтарон бахс накарда, охиста-охиста пароканда шудан гирифтанд. Аммо дар баробари ин ба суи духтари нав нигарист.
  Муаллим гур-гур кард:
  - Хайр, биё, санг фармон деҳ, ки ба кафи ту парад!
  Доминика худро чун аблаҳи комил ҳис карда , хитоб кард:
  - Ба кафи ман парвоз кунед!
  Санг намеҷунбад. Баъд духтар бо ғазаб дод зад:
  - Ба назди ман парвоз кун, зуд!
  Ва баъд сангреза афтоду мисли метеорит ба пешонии духтар бархурд. Зарбаи хуб буд, як пораи хуб фавран варам кард ва худи Доминика беҳуш афтод.
  Якчанд духтароне, ки барои рафтан фурсат надоштанд ва дигарон, ки рӯй гардонданд, якбора хандиданд. Ва ин ханда садои занги садхо занги нукрагинро ба хотир меовард.
  Маркизи нимфа дастонашро дароз карда қайд кард:
  - Қобилиятҳо ҳастанд, ва чӣ дигар! Бо ибораи оддӣ, сангро бе ҷоду бардоред. Ҳатто на ҳар як нимфа ё дриади навкор ин корро карда метавонад.
  Муаллим розӣ шуд:
  - Бале, вай қодир аст! Аммо ҳам хавфли. Ин хеле қодир аст, ки на танҳо мардонро ба мо баргардонад, балки духтаронро низ кушад. Ин қудрати ваҳшӣ аст!
  Маркиз қайд кард:
  -Ин духтар алмосест, ки ба сайқал додан ниёз дорад!
  Доминика бархост ва ба по хеста. Сараш кафида, дар пешонааш варам пайдо шуд.
  Духтар дод зад:
  -Ва акнун киро бояд бикушам?
  Муаллим бо хашм чавоб дод:
  - Худам! Шумо метавонед хеле хуб мағзи худро тарк кунед. Ин кори хуб аст, ки ман ба шумо нагуфтам, ки сангро тарконед!
  Доминика хандида ҷавоб дод:
  - Бале, дар ин сурат Хиросимаи хакикй мебуд!
  Мураббии дриад бо тааччуб пурсид:
  - Хиросима чист?
  Ҳунарпешадухтар китф дарҳам кашид, ки суст набуданд ва дилпурона ҷавоб дод:
  - Ин шахрест, ки ба болои он бомбаи атомй партофта шуд, ки дар натичаи он панчох хазор кас халок ва сад хазор кас ярадор шуд!
  Муаллим хуштак зад:
  - Вой! Вой бомба!
  Яке аз духтарони донишҷӯ хиҷир зада гуфт:
  - Ин хола обхезӣ мекунад!
  Ва дигаре афзуд:
  - Бунафшҳоро ба гӯши шумо табдил медиҳад!
  Маркиз эътироз кард:
  - Ман зиёда аз як маротиба дар Замин будам ва борҳо ба интернети онҳо баромадаам ва ман Хиросимаро медонам - ин дуруст аст. Ва ин даҳшатнок аст ва ҳатто бештари одамон дар он ҷо мурданд ва аз радиатсия мурданд.
  Яке аз духтарон чир-чиррос зад:
  - Радиация чист?
  Доминика шитобкунон ҷавоб дод:
  - Вақте ки абри электронӣ аз ядрои атом канда мешавад ва он ионизатсия мешавад, радиатсия ба амал меояд. Ядрои бараҳнаи атом пайвандҳои байнимолекуляриро вайрон мекунад ва ин кандашавӣ ба бадани инсон ва ба фикрам, ба бадани одам зарари ҷиддӣ мерасонад.
  Духтарон дар ҷавоби тарс чир-чиррос заданд. Яке аз хурдтаринҳо чир-чир кард:
  - Оча, ман аз радиатсия метарсам!
  Нимф-маркиз, номаш Ласка, хандида ҷавоб дод:
  -Натарс! Вай туро ба ин ҷо намебарад !
  Доминика ба таври возеҳ қайд кард:
  - Мо ба радиатсия ҳамла карданд,
  Ва ҳоло аз куҷо паноҳ ёфт...
  Ва дар ин ҷо шумо созмон доред -
  Ана, ба гарданам мезананд!
  Пас аз он духтар онро гирифта рақс кард. Ва духтарони дигар ба рақс шурӯъ карданд.
  Муаллим ангуштонашро канда . Дар дахонаш хуштак пайдо шуд. Ва трили булбул чй тавр равон мешавад. Духтарони дигар якбора онро гирифта ях карданд . Мураббии дигар дар тан либоси сахти сиёх пайдо шуда, фармон дод:
  - Кадам ба кадам!
  Духтарон дарҳол дар баландӣ саф кашиданд. Ва чун сарбозон қадамҳои худро чен карда, кафи пойҳои урёнашонро дароз карда, ба роҳ даромаданд. Ва онҳо ин корро тавре карданд, ки гӯё роҳпаймоӣ ба онҳо, мисли посбони президент ошно бошад.
  Муаллима дар тан либоси сиёх дар тан, ки бо сапфиру зумуррад ва чанд сангхои сарди то хол дар сайёраи Замин номаълум оро ёфта буд, фармуд:
  - Акнун, суруд хонед!
  Духтарон, ки пойҳои урёну даббобу хурдакак ва зебои худро тамға зада, бо як овоз пурсиданд:
  -Дар бораи чӣ суруд?
  Устод бо оҳанги сард посух дод:
  - Дар бораи он, ки бачаҳо дар бораи чӣ месароянд, агар онҳоро вабои дӯзах нашунид!
  Ва духтарон - студентон бо хор ва бо ифодаи олй суруд мехонданд;
  Ситорахо дар торикии шаб чашмак мезананд,
  Ва дурахши моҳи нуқра!
  Зебоӣ чашмони зебояшро печонд,
  Мо то абад бо вай хостгорем!
  
  Гуруби офтоби арғувон тира буд,
  Аммо субҳи равшан хоҳад шуд!
  Ва шамол шодӣ, ғавғо гашт,
  Бодбони киштй варам кард!
  
  Ҷони ман санги сангин аст,
  Санҷишҳои ҷанговар интизоранд!
  Бигзор парчам дар болои сари,
  Биёед то ба охир биравем!
  
  мос накашад ,
  Парвози босуръати уқоббон!
  Гарчи хун ҷӯшад, бо парвози дағалона,
  Ман мисли тир парвоз мекунам!
  
  Бедҳо ба ман саҷда карданд,
  Худованди мутаъол нигоҳашро гардонд!
  Гарчанде ки шумо комилан беэътиноӣ ҳастед,
  Ман дар ҷанг ба ту қувват мебахшам!
  
  Охир шумо ба Ватан софдилона хизмат мекунед,
  Аммо ҷисм нотавон аст, рӯҳ бемор аст!
  Пушаймон намешави, ман зиндагиро медонам
  Нагузоред, ки ман ба шохи қӯчқор мубаддал шавам!
  
  Гуноҳҳои айёми гузаштаро мешуям,
  Бигузор он чи ки дар гузашта руй дода буд, аз байн равад!
  Бинӣ, дар боғ нок мепазад,
  Эскиз ҳавопайморо тасвир мекунад!
  
  Бо тамоми кувва ба Ватан хизмат кунед,
  Фаромӯш кунед, ки дар ҷаҳон сулҳ ҳаст!
  Барои он ки гулзорҳо оташ назананд,
  Бигзор ҳама бо шумо зиндагӣ кунанд!
  
  Ба ин ман танҳо ҷавоб додам:
  Худовандо, ман заминро кофта хоҳам кард!
  То ки кӯдакон аз хушбахтӣ ханданд,
  Барои он ки шумо набояд бо мардуми худ оштӣ кунед!
  
  Охир, некӣ аз мо вобаста аст,
  Ҳар кас тасмим мегирад - интихоби худи онҳост!
  Ва аз ту риштаҳои тавоно,
  Шумо коинотро дар мушти худ доред!
  
  Мо ҳам ба ту мемонем,
  Охир, Ватанро мукаддастар ёфтан мумкин нест!
  Ҳангоми тирпарронӣ ангуштони ман хеле карахт шуданд,
  Ва мо ҳанӯз ба бист нарасидем!
  
  Ғалаба меваи дастнорас аст;
  Барои онҳое, ки нотавон, тарсончак ва ё беақл ҳастанд!
  Аммо сарбозон метавонанд ҳама қуллаҳоро аз ӯҳда гиранд,
  дар ноф мегирем !
  Пас аз он онҳо дар қасри боҳашамати академияи аждаҳо ғайб заданд.
  Ва мураббии сиёҳпӯш бодиққат ба Доминика нигарист ва пай бурд:
  - Шумо хело ҳам базеб. Махсусан барои насли нокомил. Ин аҷиб аст!
  Доминика дар чавоб бо шавку завк суруд хонд:
  Ман худи комилият ҳастам
  Ман худи комилият ҳастам
  Аз табассум то як ишора,
  Пеш аз ҳама ҳамду сано!
  Оҳ, чӣ хушбахтӣ
  Бидонед, ки ман комил ҳастам
  Бидонед, ки ман комил ҳастам
  Бидонед, ки ман идеал ҳастам!
  Муаллим либоси сиёҳпуш ба духтарак сахт нигоҳ карда қайд кард:
  - Вай хоксории аҷибе дорад! Чӣ азизам!
  Нимфараи моҷаро пешниҳод кард:
  -Шояд пошнаҳояшро бо чӯбҳо титық кунем?
  Муаллима китф дархам кашид ва чандон дилпурона чавоб надод:
  - Идеяи бад не! Аммо беҳтар аст, ки ӯро ба устоди аждаҳо баред. Биёед бубинем, ки оё вай имтиҳони қабулро месупорад!?
  Маркиз бо табассум қайд кард:
  - Имтихонхои кабул? Ин ақидаи аблаҳтарин нест, аммо онро дар курси аввал қабул кардан мумкин аст, ки дар он ҷо хеле содда хоҳад буд!
  Муаллим бо оҳанги сахт эътироз кард:
  - Ва ин бачаи калонсолро бо духтарони ҳафтсола гузоред? Бале, вайро масхара карда, чимчин мекунанд. Бале, худаш ҳам метавонад касеро гирифта бикушад. Не, ин умуман муносибати тиҷоратӣ нест! Духтарони калонсол ба ӯ ниёз доранд ва барои ин ӯ бояд сатҳи баланди истеъдод нишон диҳад!
  Вайсел сар ҷунбонд:
  - Мантиқӣ садо медиҳад!
  Доминика сарашро ҷунбонд, ки ба занҷири май монанд буд:
  -Маро бо духтарони хурдсол ташвиш надиҳед.
  Муаллим сар ҷунбонд:
  "Пас бо Ledy Dragon Master имтиҳонҳоро супоред." Дар ин ҳолат шумо ба курси элита қабул карда мешавед. Шумо ҳатто дар як ҳуҷраи алоҳидаи зебо, бо табақи нуқра ва себи рехта зиндагӣ хоҳед кард.
  Духтари ҳунарпеша бо тааҷҷуб пурсид:
  - Чй хел, бо табакаи нукра?
  Устод шарҳ дод:
  - Чунин аст, ки шумо дар рӯи замин телевизор доред. Танҳо ҳоло шояд барномаҳо камтар бошанд. Хайр чӣ? Шумо технология доред, мо ҷоду дорем. Аммо дар ин ҷо шумо метавонед тавассути як табақ бубинед, агар шумо маҳорати воқеии ҷодугарӣ дошта бошед, чӣ рӯй дода истодааст.
  Доминика бо завқ пурсид:
  -Шумо Заминро дида метавонед?
  Муаллим бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ва Замин метавонад ... Магар, албатта, шумо як ҷодугари хеле пешрафта набошед. Ман низ дар Интернет сайругашт кардам - як ихтирои аҷиби инсон. Ва ман бояд бигӯям, ки шумо воқеан чӣ гуна тирандозиро медонед. Ва онҳо як шабакаи ҷолиб пайдо карданд. Ҳатто тааҷҷубовар аст, ки нерӯи оддии бе ягон ҷодугарӣ ба ин қодир аст!
  Доминика китф дархам кашид ва чавоб дод:
  - Бале, ин худам маро ба ҳайрат меорад! Чаро шумо ин корро барои худ намекунед?
  Он гоҳ маркиз нимфа ҷавоб дод:
  - Прогресси илмй чизи хавфнок аст. Агар бомбахои мо аз нав таркида шаванд, на бомбахои оддй, балки бомбахои ядрой ! Бо ин роҳ, ҳеҷ кас зинда намемонад ва радиатсияи ҷодугарӣ аз радиатсияи муқаррарӣ бадтар аст!
  Доминика хуштак зад:
  - Ана онҳо ! Он рӯй медиҳад.
  Донишҷӯдухтарон фарёд заданд:
  чунин кас лозим нест , вай холаи бад аст!
  Мураббӣ бо оҳангҳои яхбандӣ фармуд:
  - Баъди ман!
  Ва вай ҳаракат кард. Вай дар пояш пойафзоли махсус дошт, ки ангуштони пойҳояшро дар пеш кушода мемонд ва ба ӯ имкон медод, ки бо ҳалқаҳо ҷоду кунад. Худи мураббй хам чавон ба назар мера-сад - на як чин, чехраи бенуксон. Аммо сохтори вай намоён аст, на хатҳои нарм пайдошавандаи наврас, балки зани калонсол бо хусусиятҳои классикӣ ва ҳатто метавон гуфт, аристократӣ. Ва намуди зоҳирӣ хеле душвор аст.
  Доминика фикр мекард, ки вай ягон унвон дорад. Ва шояд хурд нест.
  Вай аз паси вай рафт ва маркиз ба паҳлӯяш бархост ва дандонҳояшро нишон дод:
  - Шумо як маликаи олиҷаноб ҳастед. Аммо доғи пешонаи шумо аллакай сиҳат шудааст, шумо зуд сиҳат мешавед!
  Доминика бо хандон қайд кард:
  Экспантер ва гантелҳо,
  Ақли солим дар бадани солим!
  Ҳамин тавр, онҳо аз назди фаввора гузаштанд ва ҳафт ҳавопаймои реактивӣ, ки сад метр баландтар ба ҳаво мепартоянд , аз зебоии аҷибе дар ҳайрат монданд. Дар оянда дарвоза, дар даромадгоҳи зани камонвар ва зиреҳи тиллоӣ аст .
  Онҳо духтари навро бо сар ҷунбонда ва муҳр задани пойҳои бараҳнаву чиселашон истиқбол гирифтанд.
  Доминика қайд кард:
  -Духтарон се хислати хуб доранд. Якум, ки онҳо зебо ҳастанд, ва дуюм, ки онҳо ...
  Ва он гоҳ ҷавоб ба хотир наомад. Ва дар ин ҷо онҳо дар дохили бинои академияи аждаҳо ҳастанд. Дар ин ҷо чунин ҳашамат вуҷуд дорад, ки шумо онро бо Петергоф ҳатто муқоиса карда наметавонед. Ба гайр аз тилло ва платина, хануз бисьёр металлхои гуногун мавчуданд, ки дар сайёраи Замин аналоги онхо надоранд. Ва инчунин, сангҳои сершумори гаронбаҳои мураккабтарин ва зеботарин нақшҳо, ки бо ороишҳо, навдаи гулҳои пурнафс ва гулобӣ доранд. Дар деворхо портретхои гуногун низ мавчуданд. Аксаран элфҳо ва элфҳо. Аммо махлуқоти дигар вуҷуд доранд. Аммо қариб ҳамаи чеҳраҳо ва симои онҳо ҷавон ва барҷастаанд. Ҷавонмардон аксар вақт синаи бараҳнаро нишон медиҳанд. Ва онҳо ба ҳайкалҳои Юнони қадим ва Рум хеле монанданд. Дар ин чо бисьёр чизхо мавчуданд ... Ва аз гушаю канорхо фавворахо низ ба назар мерасанд, ки онхо хам зебою бомазза ба назар мерасанд.
  Оинахое низ намоёнанд, ки чорчубахои норинчй ва тиллой доранд, ки бо алмосу топазхо чорчуба шудаанд. Ки дар худ хеле хуб ба назар мерасад ва инчунин ба чашм писанд аст.
  Доминика бо хушнудӣ қайд кард, ки зарбаи санги ӯ амалан нопадид шудааст. Ва ӯ боз зебо ва мӯи тиллоранг аст . Ва чунин духтар...
  Мӯйҳояш чунон дурахшонанд, ки кам одамон бовар доранд, ки ӯ ранг накардааст. Аммо ин ранги табиии вай аст. Ва ин ба ӯ дар муқобили зарби биринҷии чеҳраи ҷавонаш хеле мувофиқ аст.
  Вай духтари хунарманд аст ва гох-гох чун маймун аз чояш чахида мешавад.
  Ва худи академия назар ба Қасри Версал сардтар аст. Пас кӯшиш кунед, ки ба ӯ наздик шавед.
  Доминика онро гирифта суруд хонд:
  Мағораҳои қасрҳо моро озмудаанд,
  Озодӣ ҳеҷ гоҳ иваз карда намешавад!
  Озодӣ ҳеҷ гоҳ иваз карда намешавад!
  Ва ангуштони пои урёнаш санги алмосро аз фарш бардошта, баландтар партофт. Он парвоз мекард, аммо нимфа ангуштонашро канда, алмос дар кафи кушодаи вай афтод.
  Доминика қайд кард:
  - Шумо ин корро моҳирона кардаед!
  Модар чир-чир кард:
  Аз макак чусту чолоктар аст
  Аз барзагов сахттар...
  Ва ҳисси бӯй мисли саг аст,
  Ва чашм мисли уқоб аст!
  Мураббӣ бо оҳангҳои сахт қайд кард:
  - Акнун мо ба поён меравем .
  Доминика духта гуфт:
  - Ё шояд беҳтар аст, баръакс, бархостан?
  Вай сар ҷунбонд:
  - Дар поён стадиони зеризаминй мавчуд аст. Дар он ҷо шумо маҳорати худро нишон медиҳед, агар шумо хоҳед, ки ба элита дохил шавед!
  Духтараки актриса тарсончакона пурсид:
  -Агар имтиҳонҳоро насупорам-чӣ?
  Муаллим сахтгирона гуфт:
  -Ва он гоҳ ту гулом мешавӣ. Шумо дар филмҳо ғуломҳоро бозӣ кардаед ва медонед, ки ин чист?
  Доминика хандида ҷавоб дод:
  - Имруз духтар гуломи урён аст,
  Ва фардо танҳо як олиҳаи сард аст!
  Ва вай, дар асл, ба хурсандӣ ва бе ягон мушкилот шурӯъ кард.
  Ва ҳамин тавр онҳо аз зинаҳои мармарӣ поён рафтан гирифтанд. Ва он мисли фуруд омадан ба дӯзах буд.
  Доминика ба ёд овард, ки чӣ тавр ӯ дар филмҳо ҷодугарро бозӣ мекард. Вайро дар занҷир бардоштанд ва дастонашро ба шифт баста буданд. Ва он дар ҳақиқат дард кард. Ва он рагҳоро танг мекунад. Бадани даббобу му-шаки духтарак аз дарду шиддат аз арак фаро гирифта шудааст. Ва он гоҳ занҷир озод карда мешавад. Ва у лахзае сабук хис карда, ба поён мешитобад. Ва дар он ҷо дар ошёна шиддат вуҷуд дорад.
  Ва Доминика аз дарди ҷаҳаннам дар буғумҳо ва китфҳояш фарёд мезанад. Бале, шумо бояд инро ҳис кунед.
  Нимфа дид, ки чеҳраи духтар хира аст , қайд кард:
  - Ба ту гулом будан шарт нест. Шумо метавонед донишҷӯи гурӯҳи наврасон шавед.
  Доминика хандид ва қайд кард, суруд мехонад, худро, духтари калонсол ва актрисаро масхара мекард:
  Хонандаи синфи якум, хонандаи синфи якум,
  Имрӯз иди шумост...
  Ин як вақти аҷиб ва шавқовар аст,
  Аввалин вохӯрӣ бо мактаб!
  Ласка қайд кард:
  - Хандаовар нест! Шумо ҳеҷ гоҳ дар бораи қобилиятҳои мо дар ҷодугарӣ орзу намекардед!
  Доминика хашмгинона посух дод:
  - Оё шумо ягон бор дар бораи комьёбихои технологии мо орзу карда будед? Як бомбаи гидрогенӣ тамоми ҷодугарии шуморо хомӯш мекунад.
  Мураббии сиёҳпӯш қайд кард:
  -Лоф задан лозим нест . Ин мувофиқ нест!
  Доминика ҷавоб дод:
  - Ин лофзанй не, балки баёни факт аст. Бомбаи водородй бо иктидори сад мегатон кодир аст, ки дар радиуси сад километр тамоми хаётро нест кунад. Оё шумо тасаввур карда метавонед, ки ин чист?
  Нимф тасдиқ кард:
  - Вай дурӯғ намегӯяд! Одамон воқеан чунин силоҳҳои харобиовар доранд. Ва муҳимтар аз ҳама, мушакҳое мавҷуданд, ки қодиранд онро ба ҳадаф расонанд.
  Муаллима аз байни дандонхо гур-гур кард:
  - Афсӯс, ки вабои одамон ба Замин таъсир накардааст. Мардони хашмгин мисли шумо сазовори зиндагӣ нестанд!
  Доминика бахс на-кард, бо ишораи:
  - Баъзан ман ҳам фикр мекунам, ки ҳамин тавр аст.
  Нимф қайд кард:
  - Одамон низ гуногунанд. Фикр накунед, ки ҳамаашон бад ҳастанд. Ҳарчанд, ки шумораи одамон бештар аст, бад ё хуб, шумо дар назари аввал дуруст гуфта наметавонед!
  Доминика бо табассум қайд кард, ки хеле ғамгин менамуд:
  бадтаринҳо зиёданд . Ё ҳатто хеле бад!
  Нимф тасдиқ кард:
  - Ин ксенофобия аст! Вақте ки нафрат нисбат ба ҳар чизе, ки мисли ту нест, шадид мешавад. Аммо инро набояд мисол овард.
  Доминика қайд кард:
  - Хуб, биёед дар бораи сиёсат гап назанем. Ҳадафи ман наҷот додани ҳамаи намояндагони ҷинси пурқувват дар сайёра аст ... Яъне , дар олами шумо. Ва ин бештар аз сайёра аст!
  Вайсел хушмуомилаона чавоб дод:
  - Ин як сайёра нест, ҳатто як сайёраи бузург, аммо он ҳам коинот нест. Ин чизе дар байни сайёраи хеле калон ва коинот аст. Аммо ман мехоҳам, ки ба алафҳои бегона дохил нашавам ...
  Устод гушхои характернокашро, ки аз таги муйаш мебаромад, чунбонд ва гуфт:
  - Ба ®ар ®ол, на тан®о мо, балки дигар академия®ои ажда®ову ажда®ое ®астанд, ки ро®®ои на от додани нарина®оро ме ѓянд ва агар имкон бошад, он®оро баргардонед.
  Доминика чир-чир кард:
  - Марди ғарқшуда ба кох часпида истодааст! Ва он дар ҳақиқат як хишт аст ...
  Маркизи нимфа таклиф кард:
  - Шояд шумо беҳтар суруд хонед, фуромадан хеле дароз аст!
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - Бале, ман розӣ ҳастам , ҳатто аз метро сардтар аст!
  Ва Доминика сарашро ҷунбонд, ки аз барги тилло медурахшид ва месуруд:
  Дар  анг синну солу «адї нест,
  Вай духтарон ва писаронро баробар мекунад!
  Онон, ки дар сукут саодат намехоҳанд,
  Кӣ мехоҳад, ки боз ҳам баландтар парвоз кунад!
  
  Мо мерезем, тир мезанем ва мезанем,
  Барои мо имон - хизмат ба Ватан аст!
  Албатта, беҳтар аст, ки ҳамчун шамшер хизмат кунед,
  Барои ба таври қатъӣ ғолиб омадан дар ҷанг!
  
  Барои занони мо боз чӣ муҳимтар аст?
  Албатта, онро на танҳо дар болои бистар гиред!
  Ту шавҳари уқобӣ ҳастӣ, на гунҷишкаки дилсуз,
  Кӯшиш кунед, ки хонаҳоямон сӯхта нашаванд!
  
  Ин ҷанги шадид аст, мо мебинем, ки он меояд,
  Орда шино мекунад, оммаро ҳисоб кардан мумкин нест!
  Аммо оҳангарон сипари қавӣ сохтанд,
  Наъра ва гулӯлаҳои бад моро наметарсонанд!
  
  Ва мо якҷоя ҷамъ шудем, легион,
  Найзаҳо дар дасти тавоноён сахт нигоҳ дошта мешаванд!
  Душман бошед, ҳадди аққал қаҳрамон дар нобудӣ,
  Қабрҳо интизоранд, на медалҳо дар ноф!
  
  Мо бархӯрдем , аммо духтарон бадбӯй мекунанд,
  Шамшерҳо дар даст мисли барқ медурахшад!
  Чунин духтарони қавӣ, нигоҳи сахт,
  Ба ҳасади ҳатто ситораҳо Ҷеди !
  
  ва подшоҳон чӣ фикр мекарданд?
  Аммо ҳоло "хирсҳо" давида истодаанд!
  Мо ҷанговарони муқаддаси Рус ҳастем,
  Ҳар як мубориз, духтар ё бача!
  
  Мо онҳоро меронем ва асир намегирем,
  Мардуми озод набояд ғуломони бадбахт тавлид кунанд!
  Мо бо зоғе сарукор доштем,
  Манфиати Ватан аз манфиати шахей болотар аст!
  Бале, суруд заиф нест ва овози ҷанговар аҷиб аст.
  Фуруд ба охир расид ва ҳоло се духтари навъҳои гуногун: мураббии элф, нимфа маркиз ва афтиши одам дар ҳудуди як стадиони калони зеризаминӣ пайдо шуданд, ки аз рӯи ҳаҷм аз Лужники кам нестанд ва шояд ҳатто болотар бошанд.
  Дар он бисёр асбобу анчом, шифти баланд ва трибунаҳои садҳо ҳазор тамошобин ва курсиҳои бо махмал, марворид, тилло ва ҳатто барои меҳмонони гаронбаҳо бо алмос ва сангҳои дигар гулдӯзӣ мешуданд.
  Дар айни замон , он қариб холӣ буд. Дуруст аст, ки дар марказ худи устоди бузург ва сардори академия герцогинаи аждахо де Монсеррат буданд.
  Модари хеле зебо бо ҳафт калла, ки бо ҳама рангҳои рангинкамон ранг карда шудааст. Ва он хеле зебо ва аҷиб менамояд, хусусан агар шумо онро дар воқеият бинед, на дар филм.
  Доминика аз ҷои худ месуруд:
  Осмони баланд, дуриҳои дур,
  Сурудро дар бораи далерон гуш кунед Акмал ...
  Вай аждаҳои бад аст, заминро наҷот дод,
  Ва ин рыцарь нури осмонро тарк кард!
  Боз сурудхо месароянд...
  Дар ин ҷо герцогинаи аждаҳо де Монтсеррат бо овози таҳдидомез суханро бурид, мисли карнайҳои Иериҳӯ:
  - Ман мебинам, шумо як духтари хеле бетаваҷҷӯҳ ҳастед, забоне доред, ки ба осонӣ ба ҳалқаи дароз дар гардани инсонатон печад.
  Доминика бо табассуми бегуноҳ ҷавоб дод:
  - Ман туро хафа карданй набудам. Ин танҳо он аст, ки ман сурудхониро хеле дӯст медорам. Акмал бошад, фа«ат як писари афсонавї, «а®рамони филми филми бачагона аст. Онро хеле ҷиддӣ қабул накунед!
  Аждахои модари хафт-сар, тахминан ба андозаи як ҳавопаймои хуби ҳамлаи дуҷойӣ, хандид ва қайд кард, ки ҳамаи ҳафт сараш дар як вақт сухан мегуфтанд, гӯё онҳо, сарфи назар аз майнаҳои гуногунашон, як ягонаро ташкил медиҳанд:
  - Ва шумо заковатманду далер ва дар айни замон заковат доред. Оё шумо ақаллан дар ҷодугарӣ коре карда метавонед?
  Доминика дар ҷавоб як суруди ҳаҷвӣ хонд:
  Тӯҳфаи омӯзгорон,
  Онҳо бо ман вақт гузаронданд ...
  Ӯ бо ман бефоида азоб кашид -
  Беҳтарин ҷодугар!
  
  Устодони хирадманд
  Ман бепарво гӯш мекардам...
  Ҳар чизе ки аз ман пурсида нашуд
  Ман инро бо ягон роҳ кардам!
  . БОБИ Љ 5.
  Ба ғулом ва шоҳзодаи собиқ Оеномаус боз барои гардиши чархи вазнин таъин карда шуд. Кӯдаки тахминан ёздаҳ-дувоздаҳсола, хастагии худро аз даст дода, пойҳои урёнашро болои сангҳои тез гузошта, дандон мекӯфт. Ду духтари элф тақрибан бо фосилаҳои баробар ба пушташ урёну мушакҳои писарак заданд. Ба гунае, ки ин мавҷудияти ғуломӣ аз рӯй ба санг шудан мӯҳлат дод. Аммо ғуломбачаҳои ҷавон набояд истироҳат кунанд ва онҳоро сахт ва хеле зӯр задан лозим аст.
  Ва амсоли ин то он даме, ки каниз, ки тамоман хаста шуда, хоб меравад. Ва баъд аз он боз тарбия мекунанд, мехуронанд, то аз гуруснагй намирад ва кувваи кор кунад. Ва онҳо боз ба кор медароянд.
  Ин ҳаёт медиҳад, аммо танҳо як хеле дардовар. Мисли дӯзах дар давоми зиндагӣ, магар ин ки ҷисм ҷавону солим аст ва фикрҳо дар сар ва шуур равшан аст. Аммо ин онро боз хам хоркунанда ва дардноктар мегардонад. Шохзодаи собик ва холо каниз Оеномаус барои андаке аз дарду хастаги фикрашро дур кардан аз тахайюли худ истифода бурд;
  Гурӯҳи роҳзанҳо дар аждаҳои ҷангӣ дар ҷустуҷӯи тӯъма абрҳоро меҷӯянд. Элф ҷавони зебо ва мушак Оеномаус бо костюми доно, мӯзае, ки бо лакҳои арғувонӣ дурахшид ва бо шпорҳои алмосӣ ҳаюло сесари худро идора мекунад. Ва боқимондаи даста аз духтарони аҷиб иборат аст. Онҳо мушакдор, даббоғ, пойлуч ва ҳама либосҳояшон гарданбандҳои сангҳои қиматбаҳо дар сари сина ва паҳлуҳост. Ва ҳама, албатта, танҳо моделҳои мӯд бо мӯйҳои дурахшон мебошанд. Онҳо аждаҳоро савор карданд, ки каме хурдтар буданд ва танҳо як сар доштанд.
  Хуб, албатта, ӯ мард аст, ҷинси қавитар ва дастаи ӯ аз намояндагони ҷинси одилона иборат аст. Ва ӯ ба мардони дигар ниёз надорад.
  Пас, тан®о капитани мард кафш дорад ва тобеони дилрабоаш дар набард бо пои бараҳнаву зебои худ кор®оеро ба сомон расонида метавонанд, ки онро дар афсона гуфтан ва бо «алам тасвир кардан мумкин нест! Зебоҳо қодиранд, ки маводи таркандаро бо қувваи марговар партоянд ва ханҷар, бумеранг ё сӯзани заҳрнокро партоянд.
  Шоҳзодаи ҷавон Оеномаус бо завқ ва шодӣ месуруд:
  Бой албатта механдад,
  Мамонатро чунбонда, шиками пури худро!
  Ва тақдири мо бо дард мурдан аст,
  Марг хамаро нигахбон аст, кампире бо дос!
  
  Ва мо мехоҳем дар болои алаф давем,
  Баъд аз ҳама, мо ҳанӯз ҳам, аслан, танҳо кӯдакон ҳастем!
  Аммо писар ғуломии дучанд эҳсос хоҳад кард,
  Дар ягон зиндони сайёра озодӣ нест!
  
  Мо бояд мубориза барем, ин тақдир аст,
  Агар бародар куштан лозим бошад, рафиқро бикуш!
  Ба Худои таъоло дуъо кардан фоида надорад,
  Ғуломон барои гуноҳҳои кӣ ҷазо медиҳанд?
  
  Дар арса хун асту дар зиндон хок,
  Каламушҳо пойҳои урёни маро газиданд!
  Шоҳзодаи хасис бо пои барзагов масхара мекунад,
  Уро бояд худаш гусел кунанд!
  
  Барои зинда мондан бояд куштан,
  Шумо ҳам дар ҷон ва ҳам дар ҷисми миранда азоб мекашед!
  Бузургон ба ҷасади фақир зиёфат мекунанд,
  Бӯй мурд, танҳо зарбаи бӯй монд!
  
  Аммо ба ҳар ҳол, рӯҳи ирода наметавонад шикаста шавад,
  Ватан дар андешаи писар зинда аст!
  Армия ба сӯи элфҳои абадӣ бо таҳқир меояд,
  кирдорашон ба замин мепартоем !
  
  Он гоҳ халтаи пул меларзад ,
   Кй аз Ватан шарбат фишурд!
  Барои пирӯзӣ ба мо ақли равшан лозим аст,
  Ва агар ту тарсончак бошӣ, ҳатто худоён низ нотавонанд!
  
  Ана шамшери шамшер, сараш парид,
  Ҷаллод ногаҳон ба қурбонӣ табдил ёфт!
  Чӣ гуна шайтон ногаҳон аз дег гурехт,
  Пас хашм аз дили бузург берун мешавад!
  
  Фикр кардан лозим нест, элфҳои нур заифанд,
  Мардуми мо дар назди касе сар хам накардааст!
  навомадаро аз дӯзах интизор мешаванд ,
  Ва мо ба қадри кофӣ аз табақа чой менӯшем!
  Суруди зебо ва дастаи аждаҳои ӯ олиҷаноб аст. Инак , дар дасти рост овезон духтари элф бо мӯйи мис-сурх, ки мисли байраки пролетарӣ дар шамол чилва мекард, хитоб кард:
  - Вакти чиддй кардан расидааст, ох шоҳзодаи роҳзанҳои ҳаво!
  Эномай бо табассум сар  унбонд:
  - Албатта! Ин аст он чизе ки мо барои он таваллуд шудаем!
  Духтарон бо хор, якранг, бо бадани пурқуввати худ, ки аз мушакҳои мутараққӣ сохта шуда буданд, паридаву бозӣ мекарданд:
  Мо камбизоатем, мо пиратҳои бечораем,
  Мо хеле, хеле пушаймонем...
  Мо дар осмон кӯзаҳо гузоштаем, то корвонҳо,
  Аммо барои он ки онҳо дар мо ахлоқ нагирифтаанд!
  Ва чанговарон бо шухй ва хаячон боз хам бештар месароянд ва овози онхо мисли трилхои пуртаъси булбул буд:
  Пайратҳо ба илм ниёз надоранд
  Ва маълум аст, ки чаро ...
  Мо дасту по дорем,
  Аммо ба мо сари мо лозим нест!
  Дар ин лахза духтараки муйхои зарду бунафш бо хуштак зад:
  - Ба пеш! Дар сарлавҳаи рост як галлеони ҳавоӣ ҳаст!
  Духтарон бо хор суруд мехонданд:
  Эх ма , дар болои уқёнус, эҳ ма , аждаҳо дар тафтиш,
  Эх модар , ба сарвати афсонавӣ нигаред ...
  Мо ба қонунҳо аҳамият намедиҳем, мо тартиботи нав месозем,
  Дар зери шамшер нотавон ва беақл мурдан!
  Шоҳзода Оеномаус фармуд:
  - Хайр, духтарон, агар насиби мо ғорат бошад, ғорат мекунем!
  Ва он гоҳ як рамаи аждаҳо ба ҳамла шитофтанд. Онхо ба суи максад шитофтанд.
  Галлеон киштии калону зебое буд. Сарфи назар аз вазни вазнин ва пур аз молҳои гуногун, ба шарофати ҷодугарӣ он дар атмосфера бемалол шино мекард. Ва бод бодбонҳои ин галлеонро вазид.
  Эномай қайд кард, ки бодбонҳои киштӣ нақшҳои хеле равшан ва зебо доранд. Ва ин, биёед бигӯем, хеле аҷиб аст . Хусусан вакте ки офтоби тулуъ пайдо шуд.
  Аз галлеон онҳо як рамаи роҳзанҳоро диданд, ки аждаҳои омӯзонидашударо идора мекунанд. Ва даста дар ин бора ба ғавғо оғоз кард. Дар он низ аксариятро духтарони зебои куртапӯш ва писарбачаҳои каниз ташкил медиҳанд. Онҳо танҳо дар сандуқи шиноварӣ буданд, танҳо як-ду ғуломи ҷавон дар пойҳо ва дастонашон дастбандҳои тилло ва нуқра дурахшон доштанд.
  Духтарони чанговар бештар дабдабаноктар оро дода мешуданд. Аммо инчунин пои луч, мисли писарони дувоздаҳ то чордаҳсола, мушакдор, зебо, вале дар сина ва китфашон тамғаи ғуломӣ доранд.
  Танхо як духтари чанговар дар по мӯзаҳои шево дошт. Эҳтимол вай дар ин ҷо муҳимтарин ва капитан аст. Чунин як малламуй зебо бо мӯй, ки ба назар чунин менамуд, ки бо хокаи тиллоӣ пошида шудааст.
  Ва ӯ чӣ гуна чеҳраи зебо дорад. Ва бадан бо зиреҳҳои аз платина, сапфир, зумуррад, топаз, ёқуту агат ва алмос рехташуда пӯшида шудааст. Гузашта аз ин, сангҳои қиматбаҳо дар ороиши аҷиби рангҳои зебо ҷойгир шудаанд. Дар ин чо садбаргхо, лолахо, ҷуворимаккаҳо, фаромӯшхотирҳо, мимозаҳо, пионҳо ва ғайраҳо мавҷуданд.
  Дар зиреҳи боҳашамати ӯ ҳама гулҳо гуногунанд ва яктоаш такрор намешавад.
  Шоҳзодаи роҳзан Оеномаус дар худ як эҳсоси дурахшонро ҳис кард ва гуфт:
  -Хайр, оё во«еан чунин зебоиро маъюб кардану куштан мумкин аст! Натавонам чунин гуноҳро бар ҷонам тоқат кунад.
  Шарики сурхи оташин гуфт:
  - Аммо барои ҳамин мо роҳзан ҳастем! Охир... бе гунох рохзан кардан мумкин нест.
  Дигаре бо табассум гуфт:
  Бале, дар ҳақиқат куштани наздикон душвор аст,
  Охир, элф , бовар кунед, барои хушбахтӣ таваллуд шудааст...
  Аммо агар шумо роҳзан бошӣ, теғ модар аст,
  Бе хун, борон ва ҳавои бад абадӣ!
  Рӯйхати сурх инчунин қайд кард:
  - Инҳо духтарону писарони зебо ҳастанд, албатта, аммо онҳо на зоти элфҳои мо, балки аз нажоди одамонанд! Инак, олиҷаноб , ба шакли гӯшҳои онҳо.
  Оеномай хайрон шуд:
  - Оё одамон ин кадар зебою чавонанд?
  Ҷанговари оташ бо сар ҷунбонд:
  - Ана тамом! Бо ёрии ҷодугарӣ онҳо ҷавонии абадӣ гирифтанд. Ва ҳоло ин писарон дар солҳои наврасии худ дармондаанд.
  Онҳо акнун ҳамеша ҷавон ва итоаткор хоҳанд буд.
  Шоҳзодаи ҷавон месуруд:
  Ҳама элфҳо, одамон дар сайёра,
  Бояд ҳамеша дӯст бошад...
  Кӯдакон бояд ҳамеша ханданд.
  Ва дар ҷаҳони осоишта зиндагӣ кунед!
  Кӯдакон бояд ханданд
  Кӯдакон бояд ханданд
  Кӯдакон бояд ханданд -
  Ва дар ҷаҳони осоишта зиндагӣ кунед!
  Элфи малламуй тавсия дод:
  - Варианти вуҷуд дорад! Бехтарин мубориз аз тарафи онхо ва бехтарин ё бехтарин аз тарафи мо чанг мекунанд. Дар сурати пирӯзӣ ғаниматро бо мо тақсим мекунанд ва дар сурати мағлуб шудан, ҷанговари мағлуб мешавад . ё гулом ё мурда!
  Oenomaus қайд кард:
  - Ин мантиқист! Ман омодаам ба ҷанг!
  Духтарони аждаҳор гирди галлеонро ихота карданд. Онҳо тезтаранд; киштии азим танҳо аз рамаи чолок гурехта натавонист.
  Аммо галлеон силоҳ дошт. Ва онҳо ба онҳо роҳнамоӣ карданд, ва пилтаҳо ҳатто дуд кашидан гирифтанд.
  Оеномаус бо овози баланд гуфт:
  - Ман дуэл пешниҳод мекунам! Мувофики одати рохзанхои хавой. Як чанговар аз чониби шумо, яке аз мо. Шумо нисфи бори худро ба ғолиб медиҳед. Ва дар сурати мағлуб шудан , бо зиёнкор он чизеро, ки мехоҳед, кунед . Мо шуморо ташвиш намедиҳем.
  Духтари капитан зиреҳпӯши қиматбаҳо бо гул ҷавоб дод:
  - Аҷоиб! Мо ин даъватро қабул мекунем! Ман ҷанг хоҳам кард! Ва шумо ҳар касеро, ки хоҳед, пешбарӣ мекунед!
  Элф шоҳзода Оеномаус қатъиян изҳор намуд:
  -Ман ягона намояндаи ҷинси пурқувват дар байни шумо ҳастам. Пас ман бояд мубориза барам!
  Ёрдамчии сурхрӯй хашмгинона гуфт:
  - Ман муборизи бадтар нестам! Ман мехоҳам ҷанг кунам!
  Ва вай пои луч, шево ва хеле чусту чолокашро, ки харакаткунанда, мисли тани кобра аст, чунбонд.
  Ҷанговари ҷавон эътироз кард:
  - Мо капитанем, чанг мекунем!
  Духтараки зиреҳпӯши қиматбаҳо сар ҷунбонда бо табассум гуфт:
  - Маркиз де Диана, дар хизмати шумо!
  Элфи ҷавон дилпурона ҷавоб дод:
  - Шоҳзода Оеномаус! Ба ҷанг омода!
  Ва хеле моҳирона ҷанговари ҷавон ба саҳни киштӣ баромад ва шамшери дарозу борики худро кашид.
  Леди де Диана низ теғи худро кашид ва бо табассум пурсид:
  - Чаро шоҳзода ногаҳон роҳзани хунхор шуд?
  Оеномаус ба ин катъиян чавоб дод:
  -Ин як ҳикояи дароз аст. Аммо ман рохзани хунхор нестам, балки шарифам! Ва ин фарқ мекунад.
  Маркиз бо табассум ҷавоб дод:
  -Туро намекушам, гулом ва асири шахсии ман мешави. Ман туро бо забонат лесидаи поямро водор мекунам ва ба ин васила маро лаззат мебахшам!
  Оеномаус хандида чавоб дод:
  ҳам туро намекушам ! Ва ҳатто хуш аст, ки чунин пойҳоро бо забони худ кӯчидан. Аммо ҳарчанд шумо як ҷанговари ҷиддӣ ҳастед, шумо мағлубияти маро интизор намешавед!
  Диана бо дандонҳои калонаш васеътар табассум кард ва ҷавоб дод:
  - Биёед мебинем! На танхо ман, балки духтарони дигар хам туро асир савор мекунанд. Ва мо туро азобу шиканҷа дода, ба қатл мезанем. Биёед бубинем, ки шумо дар ин ҳолат чӣ гуна табассум мекунед!
  Шоҳзодаи роҳзан дар посух суруд хонд:
  Таслим нашавед, таслим нашавед, таслим нашавед
  Дар набард бо ҳайвони даҳшатангез, тарсон нашав...
  Табассум, табассум, табассум -
  Бидонед, ки ҳама чиз олӣ ва хуб аст !
  Маркиз бо ниго®и хеле хуш®ол сар  унбонд:
  -Шумо ҷавони хушҳол ҳастед! Шумо як шӯхгари олӣ мебудед. Шояд туро ҳатто ба малика диҳам. Ва он хандаовар хоҳад буд!
  Оеномаус хашмгинона чавоб дод:
  - Гапи бехуда бас аст. Биёед мубориза барем!
  Духтари зиреҳпӯш аз фарши батарея парида, ба ҳамтои худ ҳамла кард. Оеномаус бо вай вохӯрда, зарбаҳоро паси сар кард ва ҳатто посух дод, ки қариб гӯши зеборо бурид. Вай баргашт ва бо табассуми пантер қайд кард:
  - Ва шумо бад нестед. Гумон кардам, ки ту мисли ман шоҳзода ҳастӣ!
  Духтар бошад, элф нест, вай гӯши одамӣ дорад. Аммо Оеномаус як элф аст. Одамон ва элфҳо фарзандони умумӣ доранд - нимнасл . Аммо онҳоро одатан ҳаромҳо меноманд . Ва онҳо аслан ҳардуи онҳоро дӯст намедоранд.
  Духтари маркиз боз хамла кард. Вай комбинацияхои мураккабро бо шамшерхо ичро мекард. Ва теғи вай мисли болҳои осиёб дар тӯфон мепарид, ҷаст ва боз чарх мезад. Ва вай ҳамла кард.
  Шоҳзода, ки бесабаб вориси империяи азим набуд, ба синааш зарбаи сахт зад. Ва ӯ зиреҳро сӯрох кард. Хатто хун мепошид. Ва маълум буд, ки духтарча захмдор шудааст.
  Вай ба қафо қадам зада, садо дод:
  - Бачаи ҳаюло хатарнок!
  Эдмон бо табассуми таҳқиромез ҷавоб дод:
  "Шояд ман ҳаюло шавам, аммо ман аз писар дурам!"
  Диана хандиду боз ҳамла кард. Харчанд аз у хуни сурх мечакид. Ва вай дар болои саҳни киштӣ паҳн шуд.
  Маликаи сурхрӯй қайд кард:
  -Дарҳол сарашро мебуридам! Ман халтаҳоро намекашам.
  Маркиз-капитан пичиррос зада:
  - Ва ман метавонам ба ту чунин имконият дихам!
  Оеномаус дар ҷавоб бо шамшераш ба зери дасти ҷанговар зада, риштаи ӯро буридааст. Вай аслиҳаро аз дасти росташ партофт, аммо дарҳол онро аз дасти чапаш гирифт. Ва ӯ гӯё маъшуқаи вазъ дар ин раҳпаймоӣ бошад, гӯштхӯрона табассум кард.
  Ҷавон қайд кард:
  -Ту духтари далер ҳастӣ! Аммо баъд шумо осеб мебинед. Беҳтараш таслим шавед!
  Диана хитоб кард:
  - Мемурем, вале таслим намешавем!
  Ҷанговари роҳзани сурхмӯй чир-чир кард:
  Шумо бояд моро эҳтиром кунед, аз мо битарсед,
  Корҳои занҳои роҳзан беохир аст...
  Элфҳои нур ҳамеша мубориза бурданро медонистанд,
  Ва сайёра дар бораи мо девона аст!
  Ва ханда дар ҷавоб, он қадар дурахшон ва зангзананда. Ҳама чиз хеле зебо ва бо эҳсосот ба назар мерасид.
  Ва Диана боз ҳамла кард. Вай бо дасти чапаш аз дасти росташ бадтар набуд. Ва ин хеле зебо буд, чунин ҳаракатҳои зебо. Гайр аз ин, маркиз-капитан мӯзаҳояшро кашида, пойҳои хурдакаки зебояш луч шуданд. Ва ин ба чусту чолокии вай зам кард.
  Oenomaus қайд кард:
  -Ва пои луч ба ту мувофиқ аст, зебосанам!
  Диана хитоб кард:
  -Ту пошнаи урёни маро буса мекуни!
  Мубориза хеле шадид буд. Маркиз бо хашми ваҳшӣ ҳамла кард ва силоҳашро мисли як мухлиси хонум зад. Ва ин хеле зебо шуд. Ва он гоҳ нӯги Оеномаусро дар рӯи рухсораи ҳамвор, бемӯй ва гулобии элф харошид.
  Ҷавон қайд кард:
  - Шумо хубед!
  Диана сар ҷунбонд:
  - Бале, ман хубам! Ва боз гардиш ва гардиш.
  Роҳзани сурхрӯй дод зад:
  - Вайро занед! Вайро бикуш!
  Оеномаус бо табассум ҷавоб дод:
  - Фармони Худованди мутаъол - накушед?
  Духтари оташсӯзӣ ҷавоб дод:
  - Аслан - куштори бад накунед!
  Шоҳзодаи роҳзан ғур-ғур кард:
  -Пас, одамкушии хуб кардан мумкин аст?
  Духтараки сурхрӯй тасдиқ кард:
  - Ин ҳатто мумкин нест, аммо зарур аст!
  Дар ин миён капитандухтари ярадор бори дигар хучум карданй шуд ва хеле хуб рафтор кард. Ва вай Оеномаияро дар дасту китф харошид.
  Диана гиря кард:
  - Шумо худро бад ҳис мекунед! Ман туро мекушам, сагбача!
  Oenomaus дар ҷавоб суруд хонд, ҳамлаҳоро бартараф кард;
  Мо ҷалоли ҷовидонаро дар ҷангҳо медонем,
  Тарсро надониста, далерона бурида!
  Бигзор шамшер ба мо дар комёбиҳои бузург кӯмак кунад,
  Душманро мағлуб кунед - чизи дигар муҳим нест!
  
  Мо дар баҳр шино мекунем, бидуни шубҳа,
  Пайрат ва тӯфон, тӯфон монеа нест!
  Хотира дар қалби наслҳо боқӣ мемонад,
  Душман мағлуб шуд - ин ҳама мукофот аст!
  
  Зебоӣ ба ту ишқ мебахшад,
  Ва фардо ҷалла интизори скафанд аст!
  Пайваст кардани ҳаёти худ бо филибустер хатарнок аст,
  Fortune зарро ба таври аҷиб мепартояд!
  Ва дар сухани охирин шоҳзодаи роҳзан бо шамшер дасти духтари маркизро зад ва силоҳ аз дасти рангпаридаи вай афтод.
  Диана табассум кард ва ҷаҳид ва пошнаи лучашро ба манаҳи Оеномай ниҳонд. Ва духтарак бепарвоёна давр мезад. Ҷавон ӯро бардошта, баъд ба поён партофт. Диана ба саҳни киштӣ бархӯрд ва дар ҳайрат монд. Воқеан ҳам хост аз ҷояш ҷаҳад, аммо нӯги ангушти мӯза ба манаҳаш бархӯрд ва духтарак аз зарбаи сахт комилан аз худ рафт.
  Оеномаус дастонашро боло бардошта, хитоб кард:
  - Ғалаба!
  Аз байни экипажи духтарон ва писарони пойлуч гурриш гузашт. Ва ҷанговарон бо ғуломони худ нофармонӣ зону задаанд.
  Ҷанговари сурхмуйсафед қайд кард:
  - Чи хел хеле осон шуд! Ман фикр мекардам, ки ин мушкилтар мешавад.
  Оеномаус гур-гур кард:
  -Туркия фикр карду ба шӯрбо расид!
  Духтар хандид ва бо хандон қайд кард:
  Дар бораи элфҳо фикр накунед
  Вақташ мерасад, худат мефаҳмӣ...
  Дар маъбади ту мисли тир ҳуштак мекунанд,
  Ва духтар комилан пойлуч ба ҷанг меравад !
  Рӯзгор пешниҳод кард:
  -Биёед гуломонро ба пошнаи урёнашон бо чуб мезанем. Ман фикр мекунам, ки онҳо онро дӯст медоранд!
  Оеномаус чашмак зад ва гуфт:
  - Ба фикри ту, ин ба онҳо маъқул мешавад? Ҳарчанд кафи ноҳамвори писарон ба дарди чӯб чандон ҳассос нест.
  Роҳзани мӯйсафед қайд кард:
  - Асосиаш он аст, ки ба мо маъкул аст! Ба горатгарон барин мо шиканҷа додани писарони зеборо хеле гуворо медонанд!
  Духтари зебое, ки дар тан куртаи зираку зебу зинат дар дасту пояш дошт, хитоб кард:
  - Ман ҳамчун ёрдамчии маркиз омодаам, ки муборизаро идома диҳам! Ва нисфи дигари ғаниматро бирасон!
  Пири оташ гиря кард:
  - Вай аз они ман аст! Ман бо вай ҷанг мекунам! Ин равшан аст.
  Эномай бо сар ҷунбонд:
  - Мантиқӣ! Ин ҳама барои ман нест, ки танҳо бигирам. Ҳатто агар ман барои шумо аз ҳама муҳимтар бошам.
  Ҷанговари сурхрӯй эътироз кард:
  - Дар байни баробархо сардор нест. Ва ман пешниҳод мекунам, ки бидуни силоҳ мубориза барем.
  Ҷанговаре, ки дар тан либос дошт, қайд кард:
  - Бе силоҳ? Оё шумо наметарсед, элф?
  Роҳзани оташ бо қатъият ҷавоб дод:
  - Барои тарс аз гург ба ҷангал наравед!
  Духтараки куртапӯш, ин малламуйи асали дилкаш бо оҳанги нарм пурсид:
  - Бигузор чавони дилрабо барои мо суруд хонд. Фикр мекунам, ки як чизи лирикӣ ва дигар духтарон маро дастгирӣ мекунанд.
  Зебохои ду тараф бо як овоз чир-чир-чах заданд:
  - Хуш омадед! Мо мехоҳем, ки сурудҳои шумо дар сари шуши мо бошанд!
  Оеномаус бо табассум месуруд:
  Дар ёд дорам, ки чӣ тавр ҳоло чеҳраи дурахшони дурахшон,
  Нигохе чун ханчар ба дилам зад!
  Сӯхтам дар ҷӯйҳои боди оташ,
  Шумо танҳо дар посух хомӯш мондед!
  
  Овози ту чи кадар зебою пок аст,
  Ман ба шаршараи бепоёни навозишҳои ту бовар дорам!
  Бе ту ба ман зиндагии нафратангез лозим нест ,
  Ва акнун нури абадӣ маро равшан хоҳад кард!
  
  Ту олиҳаи ишқи беканорӣ,
  Уқёнуси пур аз нури аҷиб!
  Шӯхӣ занҷири яхро бишкан,
  Ман бе ту субҳро намебинам!
  
  Чеҳраи ту чун офтоби боло медурахшад,
  Дар коинот дигар рақамҳои зебо вуҷуд надоранд!
  Эҳсоси ҳавас чун тӯфон фаро мегирад,
  То абад бо ту будан хушбахтист!
  
  Дарди ҷонам мисли тӯфон аст,
  Ва оташи синаам бе-рахмона месузад!
  Ман туро дуст медорам, ту дар чавоб бо ифтихор менигарй,
  Ях ба пораҳо дили шуморо мешиканад!
  
  Дар байни чароғҳои уқёнуси беканори ситорагон,
  Ману ту мисли уқоб дар осмон парвоз кардем!
  Ва лабони ту, ки аз ёқут дурахшонанд,
  ва дилсӯзї чизе мегуфтанд !
  Ва кафкӯбӣ чунон аст, ки зебоиҳо аз завқ пахш мешаванд. Аммо дар хамин вакт яке аз духтарон фарьёд зад:
  - Ду фрегати ҷангӣ ба ин ҷо меоянд!
  Оеномаус бо табассуми ғамгин қайд кард:
  - Хуб, маҳз ҳамин чиз мехостед? Оё ба шумо муборизаи ҷолиб лозим буд? Пас шумо онро хоҳед гирифт!
  Сурхча бо ғазаб гуфт:
  - Онҳоро даъват карданд! Крейсерхо бо солдатхо. Ва акнун шумо танҳо бо зарбаҳо ба пошнаи бараҳнаатон халос намешавед!
  Духтаре, ки аз дурбин менигарист, қайд кард:
  - Дар киштихо оркхо хастанд. Ва ин маънои онро дорад, ки моро имтиҳони ҷиддӣ интизор аст.
  Oenomaus мантиқан қайд кард:
  - Вале мо душманони худро бе зарари вичдонамон кушта метавонем. Вақте ки шумо ба ҷанговарони зебо даст мезанед, дилатон аслан хун мешавад!
  Духтараки муйсабз гуфт:
  - Аждахои мо назар ба фрегатхо тезтаранд. Мо шояд вақти рафтан дошта бошем!
  Шоҳзодаи роҳзан бо қатъият гуфт:
  -Дар луғати мо калимаи гурез нест!
  Ва духтарони рохзан бо хашму газаб суруд мехонданд, ки ба чанги хаёту мамот омода буданд ;
  Мо дар ҷаҳони пур аз ҷудоиву андӯҳ зиндагӣ мекунем...
  Сарбоз ҳангоми танҳоӣ бояд чӣ кор кунад ?
  Худоҳо, дуруст, бераҳмона барои мо қарор доданд -
  Ин бача маъбадҳои худро хокистарранг мекунад!
  
  Дунё ба ишқ чунон бераҳм аст,
  Ашкҳои ҷудоӣ дар як сел ҷорӣ шуд...
  Раҳму шафқат мисли хоб нопадид шуд,
  Ва зиндаги мисли санги бе нарм шуд!
  
  Дар биёбон ях мекунад ва ях аз гармо месузад,
  Чӣ гуна занҷири зангзада диламро иҳота мекунад!
  Ва борони ҷудоӣ мисли фраксияҳо дар бом мезанад -
  Кисаҳо холӣ, танҳо мис боқӣ мемонад!
  
  Аммо имон ба корнамоии ҷанговар илҳом мебахшад,
  Худованди мутаъол, медонед, назри устувор кардааст!
  Ва барои мо баргҳои гарми май хоҳад буд,
  Вақте ки мо сабзидаем, мо субҳро пешвоз мегирем!
  
  Оё шумо мехоҳед сайёраро хушбахттар созед?
  Пас, ки ҳар яки мо мисли булбул шукӯҳу шаҳомат месарояд?
  Он гоҳ ширинтарин асал ҳосили дарахти линден шуд -
  Дар рӯҳи бузургон, биёед ба дурӯғ хотима гузорем !
  
  Худоро фиреб додан лозим нест, бовар кун
  Ӯ дуруст мебинад, ки кадоме аз мо тарсончак ва бадбахт аст !
  Ба қурбонӣ маънои Худовандро бидеҳ,
  Тааҷҷубовар нест, ки дар он гуфта шудааст, ки ман ба шумо мукофот медиҳам!
  
  моро онлайн гирифт ,
  Ҳеҷ кас намедонад, ки куштор дар куҷо хотима меёбад.
  Яҳудо бар аспени пӯсида овезон аст -
  Ва барои касоне, ки имон овардаанд, тоҷе аз лавр аст.
  
  Ҳар як шахс метавонад беҳтар шавад
  Интихоби мо бошуурона аст - кӯшиш ба сӯи Масеҳ.
  Аммо баъзан кӯлчаҳои хун пайдо мешаванд,
  Ақаллан ваъда ҳаст - ба зудӣ меоям!
  
  Эй ҷаҳон, чӣ қадар зӯроварӣ дорӣ,
  Гӯё мо оромона зиндагӣ карда наметавонем !
  Зан бар тобути сарбоз гиря кард,
  Чи кадар борик аст риштаи нозуки зиндаги!
  
  Хун рехтан даъвати мо нест -
  Дӯст доштан мехоҳам, биҳишти Ватанро бидиҳам!
  Чаро ин ҷазо барои ҳамаи мост?
  Ҷавоб: тамоми дороии худро ба камбағалон бидеҳ!
  
  Наҷотро ба пул харидан ғайриимкон аст,
  Зеро дар назди Худо қимати тилло нест!
  Ва дар калисо шумо рӯзи якшанбе саҷда мекунед,
  Барои мисли уқобҳо болдор шудан!
  
  Ва вақт фаро мерасад - Малакути Худо меояд,
  Торикии бад ва дарранда хотима хоҳад ёфт!
  Иродаи рӯҳонӣ нобуд мешавад, ғуломии лаънатӣ,
  Ва кишвар дар Бузургии хушбахтӣ хоҳад шуд!
  Пас аз чунин суруди илҳомбахш духтарони роҳзани аждаҳо ба фрегатҳои калон, ки пур аз оркҳо - хирсҳои бӯй ва мӯйсафед буданд, гирифта, ба ҳамла бурданд.
  Духтарон нисбат ба махлуқҳои нопок камтар буданд, аммо онҳо хеле чолоктар ва чолоктар буданд.
  Ва баъд духтароне, ки дар киштии тиҷорӣ буданд, низ дар канори роҳзанҳо вориди ҷанг шуданд. Ва инчунин ғуломбачаҳо шитофтанд, ки силоҳҳоро ҷудо кунанд. Ин чунин ягонагии таъсирбахши одамон ва элфҳо бар зидди душманони абадии таърихии онҳо - оркҳо мебошад.
  Оеномаус низ ба ҷанг ҳамроҳ шуд. Чавонмард якбора ду шамшерро ба чуш меовард, осиёбро меронд, сари оркхоро мебурид. Бо хашму газаби шер чангид.
  Ва дар паҳлӯи ӯ сурхчатоб аст . Пошнаи урёни духтар ба манаҳи орк бархӯрда, ҷоғаш шикаст. Ва он гоҳ орк ба замин афтод ва шохҳояш ба шикамаш заданд . Ва ин муборизаи сахт буд.
  Оеномаус диловарона мубориза мебарад. Дар ин чо вай шабпаракро бо шамшераш мисли вентилятор мебардорад ва каллахоеро, ки мисли карам мепечонанд, бурида мепартояд.
  Шо®зодаи  авон бо шав« месарояд, ки муъ изаи «а®рамониро нишон медод:
  Агар мушти шумо қавӣ бошад -
  Ин маънои онро дорад, ки шумо аввалин шуда дар ҳаёт хоҳед буд!
  Ва он гоҳ рафиқ одами камбағал нест,
  Дили зару асабхои пӯлод дорад!
  
  Аммо муҳимтар аз ҳама, бовар кунед, ки ин ақли қавӣ аст,
  Чунки муборизи элф аз ҳайвон сардтар аст .
  Агар дар зиндагӣ ғамгин бошӣ,
  Он гоҳ хандаи шодмон шуморо дӯст медорад!
  
  Иловаи худкор, бидонед, қувват ба мушт,
  Зеро он пур аз дониш аст, Ноу-хау!
  Аммо кӯшиш кунед, ки қудратро ба дасти аблаҳ диҳед ,
  Он гоҳ шумо танҳо ҳамчун мукофот дард хоҳед дошт!
  
  Замоне буд, ки бо калтак ба шикор мерафтанд,
  Камон, тирҳои тирҳо бар пӯсти ғафс...
  Аммо онҳо червонетҳо сохтанд, ки пулҳо мерафтанд,
  Ва ба галактика ҷаҳидан хеле осон аст!
  
  Гарчанде ки таҳсилот хуб аст -
  Аммо далер шудан ҳам ҷолиб аст...
  Ва баробар ба найча мешавад,
  Ва мо ба Ватан-Модар софдилона хизмат мекунем.
  
  Аммо зӯроварии бад салиби вазнин аст,
  Майдони чанги мо пур аз хун аст...
  Чаро Худои Қодири Мутлақ пас аз ранҷу азоб эҳё шуд?
  То ки чамъомади харбии солдатхо пурзур карда шавад!
  
  Ашки духтар мерезад - рафиқи дӯстдоштааш афтод,
  Модар бо оҳу нола намоз мехонад, фарёд мезанад...
  Дар беруни тирезаҳо ях мекунад ва оташдон хомӯш шудааст,
  Ана як чавони зебое дар зери замин дафн шудааст!
  
  Оҳ, тақдири бераҳм, чӣ тақдири бад,
  Марями бокира , табиати неки шумо куҷост?
  Мард мехост зудтар издивоҷ кунад,
  Холо бошад, шамол дар таги санавбархо чангу губор мепошад!
  
  Зиндагӣ хушбахт хоҳад омад - он хуб мешавад,
  Пирожни себ ба тухми кӯкнори асал табдил меёбад...
  Рақиби ҳаюло ба хоку хок табдил меёбад,
  Бигзор бахти ҳақиқӣ аз остона гузарад!
  
  Ҳама чиз дар Элф аст ва партофт дар Форс аст,
  Биёед гулчанбарҳои пур аз ситораҳоро ба як мушт ҷамъ кунем!
  Ва салом бачаҳо, танҳо дараҷаи олӣ,
  Ва як гули даҳшатбор ба оташ андохта шуд !
  
  Пулемёт аллакай ошно шуд - тирхо ба дарача мерезанд,
  Ва душман бемадор шуд, он чизе, ки мехост, сифр буд!
  Агар ғолиб шавӣ, бой мешавӣ,
  Ҳар касе, ки сӯхторро сар кард, ба фақирӣ мерасад!
  Ин як суруд ва муборизаи бузург аст, ки бо шамшерҳои хеле тез ва чолок. Ва зарбаҳо ба сари сарҳо, гӯё дар асфалт меоянд. Ва аллакай бисёр оркҳо кушта шудаанд. Ва ғуломон дар ҷанг. Ҳеҷ кадоми онҳо аз чордаҳ калонтар ба назар намерасанд, аммо ҳамаашон мушакӣ доранд. Ҷисми лоғар ба гулӯмондагон аз меҳнат сахт мешавад. Ва пошнаҳои ноҳамвор ва ноҳамвор пайваста ба манаҳҳои оркҳо зада, даҳони онҳоро мешикастанд.
  Капитандухтар ба худ омад. Ва вай нишаст. Ҳарду дасташ сахт захмӣ шуданд - риштаҳо бурида шуданд. Хуб, ин марговар нест; бо ёрии сеҳру ҷодугарӣ зарарро барқарор кардан мумкин аст. Аммо ин на камтар аз як-ду соатро мегирад. Дар айни замон вай мубориза бурда наметавонад.
  Ва касе нест, ки ёрӣ диҳад - ҳама духтарон ва писарон дар ҷанг ҳастанд ва онҳо бо хашми ваҳшӣ меҷанганд. Ин чунин муборизаи бераҳмона аст.
  Диана ҷунбид, хушбахтона пойҳои ӯ луч ва нисбатан солим буданд. Ва бо ангуштони чолок мисли маймун капитан духтар ба ҷустуҷӯи аптечкаи ёрии аввал шурӯъ кард. Як доруе мавҷуд аст, ки захмҳоро шифо мебахшад ва ҷароҳатҳои хеле вазнин ва малҳами универсалӣ. Гайр аз ин, чаро пас аз печонидани дасту по ва бо малхаму пору молидан ба чанг хамрох нашавед?
  Бо пои урён шумо метавонед ашёи хеле пурқувват ва заҳрнокро партояд. Ва ин хеле сард ва харобиовар хоҳад буд.
  Диана дилпурона амал мекард. Ва пойҳои вай хеле луч ва чолоканд. Вай бо дили нохоҳам мӯза мепӯшид, танҳо барои таъкид кардани мақоми худ. Дар ҷаҳоне, ки чанд равшангар ва тобистони абадӣ вуҷуд дорад, пойафзол лозим нест, то пойҳоят сард нашаванд, балки барои зебоӣ ва таъкид кардан, ки ту на гулом ҳастӣ ва на банда. Ва ин мантиқист...
  Дар ин ҷо яке аз бачаҳо, ки пойлуч буд, сӯзани тезро ба бинии орк андохт. Ва ӯ, ки як қисми заҳрро гирифт, ях кард ва дарҳол мурд.
  Ғулом бо шавқ месарояд ва дигар канизон ҳам ҳамроҳ шуданд, онҳо одам буданд ва мисли одам месароянд:
  Акнун, агар дар коинот мушкилот вуҷуд дошта бошад,
  Ин ба ҳеҷ ваҷҳ рӯй намедиҳад ...
  Шумо дигар тағирот намехоҳед
  Мард намедонад, ки чӣ мехоҳад!
  
  Ва он ҷо Чернобог бо қудрати пурқувват,
  Бузург қудрати умумибашарӣ дорад ...
  Онро ба одам рост ба пешонӣ медиҳад,
  То ки насли инсон тамоман вахшй нагардад!
  
  Оре, зоти бузургвор Ӯро офаридааст,
  Барои он ки одамон барои рушд кардан сабаб дошта бошанд ...
  Барои он ки одам ҳама чизро якбора мехоҳад,
  Ва одамон мубориза бурданро ёд гирифтанд!
  
  Чунон ки ҷанговар бар бадӣ ғалаба мекунад,
  Он Род барои манфиати инсон офарида шудааст...
  Ва барои ҷонҳо ва ҷисмҳо некӣ рехт,
  Мубориза бурдан ҳеҷ гоҳ дер нест!
  
  Худои Мутаъол чӣ мехоҳад?
  Барои он ки онҳо ҷуръат накунанд, ки Элфро ба зону зада баранд...
  То ки тақдири бад ҳукмрон нашавад,
  То ки садхо насл инкишоф ёбад!
  
  Оре, Чернобог барои одамон ангеза аст,
  То ки танбалӣ набошад, рукуд набошад...
  Оркшиста боши шикастан ,
  Дар атрофи Орклин дар шакли дӯстона сайр кунед!
  
  Пас, агар душвор бошад, гум нашав,
  Агар ба сари Ватан мусибат расад...
  Род онро зебо ва осон мекунад,
  Танҳо барои ҳаракат кардани одамон!
  
  Ва Чернобог танҳо бародари калонии шумост,
  Ҳарчанд сахтгир аст , туро беохир дӯст медорад...
  Шумо баҳои баландтаринро хоҳед зад
  Вақте ки шумо то абад ба Элф хизмат хоҳед кард!
  Оркҳо талафоти калон доданд, онҳоро ҳам духтарон ва ҳам писарон буриданд. Ва ҳатто Диана, бо дастонаш печида, вориди ҷанг шуд. Ва ангуштони урёнашон теғҳои ришдорро мепартофт, ки ба гардани оркҳо зада, рагҳои рагҳои онҳоро буриданд. Ва ҳама гуна гулӯҳо ва чизҳо. Ва он хеле таъсирбахш ба назар мерасид.
  Ва он гоҳ пои урёни Диана нахӯдро бо алафи ашкбор партофт. Ва дархол даххо оркхо бо сардории генерал пар-тофта, аз тарафи фрегат парвоз карданд. Ин воқеан нобудшавӣ ва марги хирсҳои қаҳваранг ва зишт аст.
  Оеномаус бо табассум гуфт:
  - Мо аз як хунем: ману ту! Дуруст?
  Диана бо табассуми дӯстона ҷавоб дод:
  - Вакте ки мо якдилем, мо маглубнашавандаем! Одам ва элф қудратанд ва ин хеле ифтихор аст!
  Духтарон фишори худро зиёд карданд. Оркҳои зиндамонда бо истифода аз парашютҳои хом аз фрегатҳои болдор парида, ба поён ҷаҳида шуданд. Бархе аз парашютҳо аз вазни вазнинашон дарида, хирсҳои калон мисли санг ба замин меафтиданд, вале ба фарқ аз сангфаршҳо фарёд зада , хеле чиркин лаънат хонданд!
  Диана дар твиттер навишт:
  Зани хуб будан осон нест,
  Меҳрубонӣ аз баландӣ вобаста нест!
  Оеномаус бо шамшерхои тезу дарози худ осиёби дигарро ба чо оварда, сари капитани хирси азимро бурид. Вай дар болои саҳни киштӣ мисли бочка ғелонда, хун мепошид. Ва шоҳзодаи ҷавон суруд:
  Хун боз чун дарё равон шуд,
  Рақиби шумо хеле сахт аст...
  Аммо аз шайтон натарс,
  Ва ҳаюлоро ба торикӣ баргардонед!
  . БОБИ Љ 6.
  Герцоги аждахои хафт-сала ва дар айни хол устоди бузурги Академияи сеҳр пичиррос зада пурсид:
  - Метавонед ба «ади одами калонсол баромада, а«аллан як да«и«а дар ®аво овезон шавед?
  Доминика хандида ҷавоб дод:
  Ман метавонам, аммо ман инро ба таври дигар карда метавонам
  Пои луч аз байни шабнам давида...
  Духтар мисли қурбоққа ҷаҳад -
  Ин маънои онро дорад, ки чизи дигар аз ҳама!
  Даҳони дюшаи аждаҳо кушода шуд ва аз он оташ аланга зад. Шӯъла аз миёни он гузашта, духтараки зеборо ба рахи бараҳна, гулобӣ ва кафи пояш бо каҷи зебои пошнааш хеле дарднок месӯхт.
  Ва Доминик дод зад, аммо дарҳол ҷоғашро сахт фишурд. Ва қафаси синааш сахт меларзид. Хуб зад, хатто луобчаҳо фавран варам карданд. Гӯё инквизиторони қадим ӯро азоб медоданд.
  Духтар гиря кард:
  Барои шумо ҳоло ҳам Ланселот ва шоҳ Артур ҳастанд!
  Герцогини аждаҳо наъра зад:
  кй аст , ки чуръат мекунед бо маро тахдид кунед?
  Маркиз дар ҷавоб гуфт:
  - Инхо кахрамонони фольклори инсонй мебошанд. Онҳо барои шумо комилан бехатаранд, Ҷаноби Олӣ!
  Аждахои мода наъра кард:
  - ДУРУСТ! Акнун шумо вазифаи амалй доред, пойҳои сӯхтаатонро шифо диҳед. Ин дар амал хеле муфид аст ва на як маротиба дар ҳаёт муфид хоҳад буд.
  Доминика, табассумкунон зур зада, месуруд:
  - Ва яку дуву севу панҷ!
  Ман аз такрор кардан хаста намешавам...
  Хаминро гуфтан
  Ин кофӣ аст, ки обро барои шумо лой кунад!
  Гранд Мастер Драгон қайд кард:
  -Ва ӯ духтари ғазаб аст. Шояд на танҳо пошнаҳояшро бирён кунед, балки ангуштони пойҳояшро низ мешиканад?
  Маркизи нимфа қайд кард:
  - Сабр кардан даркор, эй герцогча. Шояд ин духтар ягона имконияти мо барои наҷот додани ҷинси пурқувват бошад. Ва мардонро баргардонед!
  Аждахои мода наъра кард:
  - Ин беақл аст! Марди ғарқшуда коҳро мегирад ва шумо пошнаи урёни духтари одамро мегиред . Вай қобилиятҳои махсус нишон намедод.
  Маркиз эътироз кард:
  "Вай тавонист бо фармони худ сангро бе ҷодугарӣ ва ҷодугарӣ барад ва ин бисёр арзиш дорад!"
  Герцогиня Монсеррат хандида чавоб дод:
  - Бале, вай машхур пешонаашро дард дод. Ростӣ, ҳоло ҳеҷ осоре нест. Ва ин барои одамон хос нест.
  Weasel тасдиқ кард:
  - Дарҳол маълум мешавад, ки вай махсус ва интихобшуда аст! Ва он муносибати махсус, самимона ва нозукро талаб мекунад.
  Герцогии аждаҳо якбора бо ҳафт сар сар ҷунбонд:
  - Бале, муносибати самимона ва махсус... Шояд ба нишони эхтироми бузург пошнаашро бо забон лесида равам!
  Доминика ғамгин шуд ва бо итминон ҷавоб дод:
  -Не, беҳтараш забонатро истифода набар! - Ва илова кард вай ногахон чехраашро хеле ширинтар кард. - Ҳарчанд забон бешубҳа қавитарин узви бадан аст. Вай кодир аст, ки миллионхо армияро харакат кунад!
  Маркизи нимфа таклиф кард:
  - Ба ӯ як вазифаи оддӣ диҳед. Масалан, бигзор вай гурбаро водор кунад, ки ба назди ӯ биёяд ва гиря кунад ва сипас баргардад!
  Дар ин ҷо, тролли зани қаблан хомӯш бо либоси арғувон, бо асои ҷодугарӣ дар даст эътироз кард:
  - Не! Мо намегузорем, ки вай гӯрбачаро шиканҷа кунад. Беҳтар аст, ки бо асои ҷодугарӣ бо ман ҷанг кунед. Ин як имтиҳони воқеан ҷиддӣ ва санҷиши муассир хоҳад буд!
  Ва ба пошнаи пойафзоли худ, ки бо сапфир ва алмосҳои арғувону сирпиёз печонида шуда буд, мӯҳр зад.
  Герцогини аждаҳо ҷавоб дод:
  "Барои як духтари навкор мубориза бурдан бо устоди Академияи Dragon хеле душвор аст." Бо шумо мубориза бурдан душвор буд, ҳатто ин Ласки хеле ботаҷриба ва ботаҷриба!
  Троли зан хандид ва қайд кард:
  - Махсусан! Пас аз ин, ҳатто Кощей ҷовидон аз вай наметарсад!
  Пас аз он Доминика ғазаб кард:
  -Чӣ, шумо Кощей ҷовидона доред?
  Герцоги аждаҳо сар ҷунбонд:
  - Албатта, вуҷуд дорад, аммо, вай аз кишварҳои дур дар салтанати дур аст. Аммо ин ҳиллаи ифлос вуҷуд дорад !
  Духтари зарбазан бо табассум қайд кард:
  - Ё шояд вай ваборо ба вуҷуд оварда бошад? Барои куштани ҳамаи мардон ва забт кардани духтарони худ!
  Герцогини аждаҳо ҷавоб дод:
  - Базӯр! Мо нисбат ба писарон дах баробар зиёд мода дорем. Ва дар байни оркхо ва гоблинхо, ки лашкари Кошчеи абадзиндаро ташкил медиханд, баръакс, мардон нисбат ба духтарон дах баробар зиёданд ва онхо хеле калонтар ва пуркувват мебошанд. Чаро ӯ бояд тобе ва лашкари худро нест кунад!
  Доминика қайд кард:
  - Аммо вабо ба худи Кощей таъсир намекунад?
  Троли зан сар ҷунбонд:
  - Бале, ягон ҷодугарии ҷангӣ ба ӯ кор намекунад. Ягон силоҳ намегирад. Ҳатто бомбаи гидрогении шумо онро нест карда наметавонад. Мохият хамин аст!
  Духтари зарбазан қайд кард:
  -Аммо шояд дар тухмаш марг бошад, дар нуги сузан!
  Герцогини аждаҳо бо овози раъд ҷавоб дод:
  - Ин чандон оддӣ нест! Агар пайдо кардани марги Кощей ин қадар осон мебуд, пас ӯ кайҳо зинда намебуд. Ва ҳамин тавр, он қадар асрҳо аст, ки ...
  Маркизи нимфа барои вай ҷавоб дод:
  -Шумо ®анѓз дар болои дарахт ме ахида будед, вале вай аллакай «удрати худро дошту ба тахт нишаст. Фикр кунед, ки ин чӣ гуна аст!
  Доминика онро гирифта суруд хонд:
  Маймунҳо чеҳра месозанд
  Ва онҳо дар як шоха нишастаанд ...
  Ҳанӯз беақл
  Аҷдодони мо буданд!
  Троли зан гуфт:
  - Кощей, албатта, низ гумон аст. Ва ҳангоме ки вабо сар шуд, ӯ, албатта, аввалин шуда гумонбар шуд. Ин ба як навъ сари меҳвари бадӣ аст. Мисли аждаҳои марди садсар , бузургтарин аждаҳо, императори императорҳо ва шарир. Аммо ин ҳаюло низ санг шуда, пош хӯрд. Аммо Кощей акаллан ба лахза меомад! Гузашта аз ин, аз подшоҳи ҷинҳо Иблис низ гумон доштанд... Ҷинҳо рӯҳанд ва наметавонанд санг шаванд.
  Аммо ҷинҳо гӯё пинҳон шуданд. Ва гӯё онҳо нопадид шуда буданд!
  Доминика дар ҷавоб суруд хонд:
  Ҷин парешон кард, не, бовар кунед, духтарон қувват доранд,
  Ва нопадид шуд...
  Ва он гоҳ аждаҳо ба зебоӣ эътироз кард ,
  Давед, лутфан!
  Маркиз де Ласка кайд кард:
  - Ҷинҳои нек ва бад вуҷуд доранд. Онҳо қавӣ ҳастанд, аммо имкониятҳояшон маҳдуд аст. Аммо аз нигоҳи назариявӣ, агар яке аз мардон ё занҳо аз императори ҷинҳо Иблис хоҳиш кунад , ки нажоди мардро нест кунад ва тавонист як ҳалқаи қудратмандро пайдо кунад, ки бар ин бузургтарин нерӯи олами мо қудрат диҳад, пас ӯ метавонад боиси ин шавад!
  Доминика сар ҷунбонд:
  - Ин аллакай чизе аст! Мо бояд ҳалқаи тавоноиро пайдо кунем. Ва он гоҳ мо ҳама чизро ислоҳ мекунем.
  Аждахои мода хандид ва овозаш мисли раъд буд. Ва он гоҳ вай ҷавоб дод:
  - Як ангуштаринро ёфтан хеле мушкил аст. Азбаски он қудратро бар қаламраве медиҳад, ки бо тамоми галактика муқоиса карда мешавад. Гузашта аз ин, агар дар коиноти шумо галактика аз сабаби ҷойгиршавии нодири ситораҳо қариб холӣ бошад, пас дар ин ҷо он қаламравест, ки дар он триллионҳо мавҷудоти соҳибақл ва бисёр салтанатҳо зиндагӣ мекунанд. Ва аз афташ, хануз касе уро наёфтааст, зеро императори олами афсонавии мо набуд!
  Доминика хандид ва пурсид:
  -Ту Худо дорӣ?
  Маркиза-нимфа чавоб дод:
  дар тамоми олам®о чунин Худои олї, Офаридгор ®аст ё ву уд надорад, ®анѓз касе намедонад. Ҳатто Кощей ҷовидона. Аммо худоёне ҳастанд , ки дараҷаи пасттар доранд . Аммо онҳо чунонанд, ки фоидаашон кам аст ва беҳтар аст, ки дурӣ ҷӯед. Умуман, калимаи Худо маънои зиёде дорад. Пас, ҷинҳои олӣ аз ҷиҳати қувват ба худоён комилан баробаранд.
  Троли зан гуфт:
  -Мо низ дин дорем, аммо фоидааш кам аст. Тавре ки шумост, ба ҳар ҳол. Ҳоло, вақте ки коронавирус вуҷуд дошт , калисоҳо дар ҳақиқат холӣ буданд ва дуоҳо ба касе кӯмак мекарданд ё бухур онҳоро аз вирусҳо муҳофизат мекард. Чаро шумо мардум ин кадар дилсӯзед ва гумон мекунед, ки бо зону зада, ба ивазаш чизе талаб карда метавонед!
  Доминика хашмгинона посух дод:
  - Аммо ман ба Худо ё худоён умуман бовар надорам! Ва ман ба ин парво надорам. Аммо ман пештар ба элфҳо бовар намекардам ва онҳоро афсона ва ихтирои инсонӣ медонистам. - Духтарак ба тахтаи сангин як торсакӣ зада, идома дод. -Ва акнун мебинам, ки элфҳо, аждаҳо, троллҳо, нимфаҳо ҳастанд, пас чаро ба Худо ва фариштагон бовар накунед? Гузашта аз ин, бисёр миллиардҳо одамон ба Худои Қодири Мутлақ имон доранд ва қариб танҳо кӯдакони хурдсол, на ҳама, ба аждаҳо ва элфҳо ҷиддӣ бовар мекунанд.
  Маркиз Ласка хандид:
  - Медонам! Ин духтарак дар хурдсолӣ дар бораи Дунно филми мультфилмро тамошо карда, дар воқеъ дар ҳавлӣ ба ҷустуҷӯи асои сеҳрнок шурӯъ кардааст. Ва вай ҳар як навдаро тафтиш кард. Ва кӯдакони дигар ба ӯ хандиданд. Дарвоқеъ, ҳатто дар хурдсолӣ аксарият мефаҳманд, ки асои ҷодугарӣ афсонаанд!
  Доминика қайд кард:
  - Аммо дар дунёи шумо асои ҷодугарӣ ҳастанд!
  Троли зан сар ҷунбонд:
  - Албатта ҳаст! Ва барои зинда мондан, шумо бояд чӣ гуна истифода бурдани онҳоро омӯзед !
  Аждахои мода наъра кард:
  - Худи ҳозир! Асои сехрнокро ба у дех, мебинем, ки ин духтараки хеле теззабон ва далерзабон ба чй кодир аст!
  Доминика месуруд:
  Аз шумо хоҳиш мекунам, ки ҳайрон нашавед
  Агар ҷодуе рӯй диҳад!
  Агар ин рӯй диҳад, агар ҷодуе рӯй диҳад!
  Ласка қайд кард:
  - Хуб, оё вай зебо нест? Чунин ҷодугар!
  Тролл-мода асои ҷодугарашро ба дасти росташ сахттар гирифта, бо мавҷ зад. Ва барқ ба Доминика зад. Аммо духтар-актриса тавонист дар лаҳзаи охир аз ҷои худ ҷаҳида шавад ва зарба нарасид. Пули мармари дар паси ман об шуда дуд кашидан гирифт.
  Герцогини аждаҳо хитоб кард:
  - Эҳтиёт бѓл, Кобра! Шумо тамоми рӯйпӯшро вайрон мекунед!
  Вейсел хандида қайд кард:
  - Ин усули асои ҷодугарӣ аст!
  Тролли зан Кобра дар посух суруд хонд:
  - Модари бад, усули ман содда аст,
  Ман думи гурбаро кашиданро дӯст намедорам!
  Доминика дар ҷавоб гуррос зад:
  Дар шогирдонам хоби даҳшатнок аст,
  Як ҷаҳиш - як зарба!
  Герцогини аждаҳо суханро бурид:
  -Ана, оббози®ояш аллакай рафтаанд! Дар одамон, зарар он қадар зуд нест намешавад. Чӣ духтар !
  Маркизи нимфа тасдиқ кард:
  - Ана тамом! Ман дар ин бора хато накардаам. Регенератсия дар қувват, ҳатто барои ҷодугарон нодир аст ва он бо ҷодугарӣ муносибат карда нашудааст.
  Доминика чашмак зад ва намоишкорона рӯи дастонаш истод. Ва пойҳои урёнаш мисли парчаҳои винт дар ҳаво медурахшиданд. Ва духтар онро гирифта, бо овози нуқрагини худ бо шавқ месарояд:
  Мо иродаамонро дар набард устувор кардем,
  Бародар, барои Ватан чангиданд.
  Аз дур чун элфинизм менамуд,
  Як сарбози элф ба Орклин ворид шуд!
  
  Аҷдодони мо шамшер сохтаанд,
  Ва он гоҳ силоҳҳо ба кор даромаданд ...
  Дарахтони Берч шоха мекушоянд,
  Духтарон пирожни мепазанд!
  
  дар ҳама ҷанг муваффақ аст ,
  Вай медонад, ки чӣ гуна чизҳоро бо ақли худ қабул кунад.
  Баъзан дӯзахи пок месузад.
  Аммо мо рақибро мағлуб хоҳем кард !
  
  Элф Заминро муҳофизат мекунад,
  Ба онҳое, ки пойлуч ва урёнанд, сарпаноҳ медиҳад.
  Мо ҷангро дар моҳи май анҷом додем,
  Оркмахтро шикасти хашмгин интизор буд!
  
  Ва баъд аз сохтмону кишт,
  Майдонхо шукуфта, чавдор дар курак бастаанд.
  Шумо қаҳрамонҳо, духтарон, бобоҳо,
  Дар хандакхо яхобу барф борид!
  
  Аз Ватани диловари мо,
  Камони амиқ гиред.
  Парчамҳои элфинизм парвоз мекунанд,
  Ва баннерҳои фюрер барои шикастан!
  
  Асрҳо гузарад зери мо Ситораҳо,
  Империя як тӯдаи галактика аст.
  Барои таваллуд шудан ҳеҷ гоҳ дер нест
  Ва душманро дар фазо дафн кунед!
  
  Аммо ман бовар дорам, ки ақл ором хоҳад буд,
  Ва инсон барои ҳама мисли модар аст,
  Дар ин ҷо оилаи қадимӣ обод аст,
  Дурахши ҷалол - Файз!
  Ва духтарак хеле зебо месарояд, вай чунин сарояндаи олиҷаноби сатҳи ҷаҳонӣ аст. Ё квазиҷаҳонӣ - ин боз ҳам хандовартар аст.
  Герцогини аждаҳо наъра зад:
  -Афсона! Ё шояд танҳо онро гиред ва ин корро кунед ...
  Кобра тролли зан хиҷил кард:
  - Вақти он расидааст, ки бо асои ҷодугарӣ мубориза баред! Ва бе ягон нохунҳои кунд! Мо бо душман то охир мубориза мебарем!
  Маркиз чирчирак зад:
  - Беақл нашав! Вай барои шумо чӣ душман аст. Ин метавонад охирин имконияти мо барои наҷот ва баргардонидани ҷинси пурқувват бошад!
  Доминика бо хашму газаб ѓурѓур кард:
  - Асои ҷодугарро ба ман деҳ ва ман омехтаро аз рақибам зада мезанам. Ман Гарри Поттер дар доман ҳастам, на баъзе Dunno!
  Герцогини аждаҳо ғур-ғур кард:
  - Ин чй гуна даста аст?
  Weasel шарҳ дод:
  - Персонажхои афсонахои инсонй ва фольклор Гарри Поттер писаре аст, ки дар академияи ҷодугарӣ таҳсил кардааст ва Дунно як мультфильми ҳаҷвӣ аст .
  Кобра табассум кард ва асояшро чунбонд. Пулсар парида, ба он чое, ки актрисаи кино меистод, бархурд . Ва ӯ, Доминика, хеле моҳирона ба ақиб ҷаҳида, пошнаи гулобияшро, ки амалан аз чанг холӣ буд, дурахшид. Ва алангаи оташ такояшро гирифта, сабук лесид.
  Духтар дод зад:
  - Оҳ , фоҳиша !
  Ва вай дасташро ҷунбонд. Ва ногаҳон асои ҷодуе, ки нимфа дар дасташ дошт, бо қувваи даҳшатнок ба кафи дасташ даромад.
  Ва Доминик ӯро мисли маймуни чолок сахт ба даст гирифт. Баъд аз ин, вай дар ҷавоб пулсарро партоб кард.
  Духтари ҳунарпеша ягон ҷодуро пичиррос намезад, овезон намекард, вай танҳо як артефакти ҷодугарро ҷунбонд. Ва лахтаи оташин ба сӯи Кобра парвоз кард. Вай инро интизор набуд ва афтид. Сандалҳои ӯ, ки сабки нимкафшӣ буд, ки танҳо пошнаро мепӯшонд, ба боло меларзид. Ва маълум буд, ки тролли зан сахт маҷрӯҳ шудааст. Ва вай дурудароз нола кард. Ва вай аз асои ҷодугараш оташ заданро сар кард.
  Ва пулсарҳо пароканда шуданд, ки гуё аз осмон жола борида бошад. Дар хакикат мубодилаи зарбахо ба амал омад.
  Аниктараш, як зарбаи сахт ва пай дар пай зарбаи моил ба нишон нарасид.
  Пулсар хам ба дучаги аждахо зад. Вай бо гирифтани он ҷавоб дод ва бо оташ аз даҳонаш гиря кард. Ва нури вай безарар набуд, хатто нимфа маркизро гирифт.
  Вай инчунин асои сехрнокашро афшонда, наъра зад:
  - Бачаҳо бас! Шумо дар ҳақиқат аллакай ҳама маҳдудиятҳоро убур кардаед.
  Аммо харду духтар дар бораи ором шудан фикр хам намекарданд. Доминика дар худ кувваи девонаро хис карда, бо асои сехрнокаш зада пулсарро пайи дигаре мепартофт. Ва тӯбҳои ӯ ба пойҳои устои троллейбуси зан бархӯрда, пойафзоли ӯро сӯзонданд.
  Вай бо хашм фарьёд зад:
  - Мурғи одамӣ!
  Маркиз эътироз кард:
  - Не! Эҳтимол дорад, ки ин зани ҳок, ё ҳадди аққал як китрак аст!
  Доминика бори дигар зад ва ин дафъа мавҷи сунамии оташи хашмгинаш воқеан мисли калтаки аз шӯъла сохташуда зад.
  Ва тролли зан Кобра бе маҳдудият ғуррон мекунад ва ҷодуро озод мекунад. Аммо ҳамин ки сутуни оташ ӯро ба боло партофт, ба маънои аслӣ либосашро сӯзонда, ба сари синааш мезанад.
  Нафаси тролли зан печид. Ва Доминика онро пеш гирифт ва ба сари пулсари қотил илова кард. Ва мисле ки болға ба майнаам зад .
  Кобра гурриш кард ва нихоят аз худ рафт. Пойҳои урёнаш сӯхта, оболуд шуданд. Духтараки бинии акулиндорро суруд ва лату кӯб мекарданд.
  Герцогини аждаҳо бо шодӣ хитоб кард:
  - Вой! Шумо аз ҳама интизориҳо гузаштед! Рости гап, ман фикр намекардам, ки шумо ин корро карда метавонед - худи Кобраро нокаут кунед!
  Маркиз нимфа бо сар ҷунбонд:
  - Вай умеди асосй ва кариб ягонаи мост! Ва ӯ метавонад дуруст бошад. Бубинед, ки ин зебоии рангоранг чӣ кор мекунад!
  Воқеан, Доминика онро гирифта, пои урёну зебояшро ҷунбонд ва "буз"-и марокаш ногаҳон лахза зада, давид. Гӯё ӯ воқеан зиндаву сайёр шуда бошад. Ва биёед дар ҳақиқат ҷаҳед ва флирт кунем.
  Герцогии аждаҳо хандида, ҳафт сари худро ҷунбонда , гуфт:
  - Вой! Вай ин корро чй тавр мекунад?
  Доминика китф дархам кашид ва чирк зад:
  Рости гап, ман намедонам
  Дар гармии нисфирӯзӣ ҳама чиз омехта шуд ...
  Ман қариб ҳеҷ гоҳ имлоҳоро намехондам.
  Ман умуман бо рӯҳи шамол бозӣ намекунам!
  Ба ҷои ин, ман ҳамеша туро ёд мекунам, ҷаноб,
  Духтарро бо худ гиред!
  Герцоги аждаҳо наъра кард:
  - Доминика қабул кард! Ва бо назардошти истеъдоди махсуси худ, ӯ ба шӯъбаи элитаи Академияи Dragon дохил мешавад. Дар он ҷое, ки вай на танҳо барои таҳсилаш пардохт намекунад, балки, баръакс, стипендияи афзоянда дода мешавад!
  Доминика баландтар ҷаҳида, чарх зад ва суруд хонд:
  Доминика беҳтар нест
  Вай ранги Замин аст...
  Офтоб бар сайёра мебарояд,
  Ва дар ҳама гирду атроф сифрҳо ҳастанд!
  Маркиз бо табассуми ширин пурсид:
  - Барои ин ман чӣ мегирам?
  Як таваққуф шуд... Доминика ғазаб кард :
  - Ба шумо лозим аст, ки бачаи зебое пайдо кунед!
  Герцогии аждаҳо хандида ҷавоб дод:
  - Аммо , донишҷӯи нав аз ғурури сахт сараш чарх зад! Аз ин рӯ, ман тавба мекунам - сад афоризми болдорро талаффуз мекунам. Ва онро фавран иҷро кунед!
  Доминика бо табассум сар ҷунбонд:
  - Лутфан! Бесабаб нест, ки ман дар филмҳо бозӣ кардам ва хотираи аъло дорам!
  Герцогини аждаҳо ғур-ғур кард:
  - Зуд биё! Ман ҳам маҳдудияти вақт дорам!
  Доминика нафаси чукуре гирифт ва бо суръати пулемёт харф зад:
  Гӯши хари мурда ба ҳеҷ кас лозим нест, аммо шунидани рӯбоҳи зинда барои онҳое, ки барои расидан ба ҳадафашон ба хар ниёз надоранд!
  Вақте ки шумо пойафзолро ба ақл мегузоред, шумо ҳамеша пойлуч мемонед!
  Ҷанг ҳаво барои шуш аст, аммо танҳо бо гази бинарӣ омехта аст!
  Агар душман таслим шудан нахоҳад ва намедонад, ки чӣ тавр бохт, мо ӯро маҷбур мекунем, ки либосҳояшро кашад ва ба ӯ чӣ гуна ғалаба карданро омӯзонем!
  Одамони бад ҷодуи сиёҳро дӯст медоранд, одамони хуб ҷодуи сафедро дӯст медоранд!
  Куштан дар ҷанг душвор аст, дар дарк нафратовар аст, аммо дар ниҳоят ин чӣ бузург аст ! Ин чунин маъно дорад, ки  анг ба  он саломатї, баданро сангдилї ва ®амёнро тоза мекунад!
  Баъзан ҷанг ҳамёнҳоро хеле пур мекунад ва мутаносибан ба пуррагии хуни рехташуда ва холигии дили фосид!
  Карз дар назди Ватан бо садокати фидокорона подош аст!
  Ҷанг доноҳоро месанҷад, тавоноҳоро сахттар мекунад, нодононро фароғат мекунад ! -
  Ханда будан шавковар нест, дигаронро гиря кардан дилгиркунанда нест!
  Ҳокими хуб мисли асали ширин аввал лесида баъд туф мекунад !
  Ва ҳокими бадкирдор мисли кирмак аввал ҳамвор мешаваду баъд поймол мешавад!
  Бале, тилло нарм аст, аммо онро барои сохтани сипари касногузар ба осонӣ истифода бурдан мумкин аст!
  Сифат ҳамеша аз миқдор болотар аст - ҳатто як уқёнуси боти марворид барои табар монеа нест!
  Бадӣ пур аз қувват аст, вақте ки некӣ аз тарс заиф мешавад!
  Шӯхӣ хуб аст, қошуқ барои хӯроки шом хуб аст ва ба ниёзмандон кӯмак мекунад!
  Шумо метавонед як ё ду бор бахт ба даст оред - бе маҳорат, бахт нест мешавад!
  Ҳар касе, ки Лев Толстой набошад, саргардони адабист!
  Толстой таваллуд шудан шарт нест, то ки адабиёи шавковар шавй!
  Биёед бинӯшем, ки занҳои бештар дошта бошанд, на сабабҳои сурх шудан дар талоқ!
  Нафс бештар аз дилсӯзии занон мардонро нобуд кардааст!
  Чашми дақиқ, дастони ҳамвор, душман мискин нест - миопик!
  Фалсафа умрро дароз намекунад, балки онро зинат медихад, порахоро дароз мекунад!
  Командир бо махорат, кассоб бо ракам, нобига бо санъат, даъвогар бо макру фиреб галаба мекунад!
  Пас биёед бинӯшем, то умед намурд ва танҳо онҳое бимиранд, ки ба он намерасанд!
  Умед дар охир мемирад ... Ва аввалин касоне ҳастанд, ки онро сафед намекунанд!
  Дар ҷанг, мантиқ як мафҳуми нисбӣ аст, ба монанди шоколад; пеш аз он ки шумо ҳатто барои тамошо кардани сутунҳо вақт надоред, онҳо аллакай дар даҳони шумо ҳастанд; пеш аз он ки шумо онҳоро фурӯ баранд, онҳо ба паҳлӯ мебароянд!
  Муваффақият гоҳе бадбӯй мекунад, комёбӣ бӯи мурда дорад, аммо хушбахтӣ наметавонад бадбӯй кунад!
  Худо дар рӯи ҳар чизест ва иблис дар тафсилоти он аст!
  Хатто барои як мазохист лату кӯб ногувор аст!
  Он чизе ки Худо намедонад, танҳо як саволест, ки ӯ ҷавоб дода наметавонад!
  Маймун аз одам беҳтар аст, ки он метавонад танҳо ҳайвон бошад!
  Мавъизае, ки ба некӣ мебарад, монанди роҳест, ки ба суи табар мебарад!
  Эҷоди ҳама гуна таълимот дар матнҳои Инҷил ба омӯзиши механикаи квантӣ аз афсонаҳои бародарон Гримм баробар аст!
  Худо будан душвор аст, аммо шайтон мондан тамоман тоқатнопазир аст!
  Ақл қувватро чор маротиба зиёд мекунад, ҳатто агар шумораи душманон дучанд зиёд шавад!
  Ҳаёт як созиши комил аст, на бо одамон, балки бо табиат!
  Пешонӣ зангӯлашакл аст , яъне ҳиҷо сард аст!
  барои аблаҳон навишта нашудаанд , қонунҳои табиат барои нобиғаҳо муқаррар карда нашудаанд!
  ба одамони оқил дода мешавад , то дар бораи чизҳои беақл ва бемаънӣ андешаҳои худро пинҳон кунанд!
  Касе, ки хандаоварро дар ғам мебинад, аз шодии ҷиддӣ нобино мешавад!
  - Бе шитоб шитоб - бе шитоб! Бо ҳалли амали мураккаб аз дарс баҳои А гиред!
  Ғолибонро доварӣ намекунанд ... Ҳарчанд баъзан ба онҳо доварӣ мекунанд!
  - Беақлии инсон иттифоқчии худоёни душман аст!
  Одам дар анбор одам аст, аммо хук ҳатто дар қаср ҳам аз хук баланд намешавад!
  Ду чизи беохир вуҷуд дорад: коинот ва заковати инсон, аммо аввал нисбӣ ва дуюм мутлақ аст!
  лаънатро дӯст намедоранд !
  - Ҳар кас намехоҳад, ки ба дӯзах равад, аммо танҳо чанд нафар метавонанд хоҳиши фурсати шайтонро чашиданд!
  Аммо бе об бо ашк хосили шодиро даравидан мумкин нест ва бе обьёрй, он гох комьёбихо намеафзоянд!
  Худо дар ҳама чиз аст ва ё дар рӯи он ва Иблис дар ғоиб будани ашё ё дар умқи камбуди моддӣ аст!
  Ҳар кӣ барои эҳтиёт вақт ҷудо мекунад, дар ҷанозааш абадиятро наҷот медиҳад!
  Сукут тилло аст, сухан нуқра аст, аммо аз даҳони зан он қадар рехта мешавад, ки ҳатто алмосҳо кунд мешаванд!
  Хомӯшӣ тиллоӣ аст ва нигоҳдории тӯлонии ҷӯйҳои фасеҳ занг намезанад!
  Тилло бошад, агар хомушона дар хок гузоранд, киматашро гум мекунад!
  Баъзан, бо хомӯш мондан, шумо ҳамёнатонро аз тилло пур хоҳед кард, на он ки бо овози баланд барои як дастхат талаб кунед!
  Ҷанг ҳеҷ гоҳ дилгиркунанда нест, он метавонад муқаррарӣ бошад, аммо танҳо то тири аввал!
  Вақти сулҳ одатан такроршаванда аст ва танҳо ҷанг ҳамеша инфиродӣ аст!
  Дар ҷанг, мисли шоҳмот, шумо хато карда наметавонед, аммо фарқият дар фишори доимии вақт аст!
  Ҷанг як мушкилоти абадӣ аст, ҳатто пеш аз ҳаракати аввал!
  Дар шоҳмот ҳаракатҳо бо навбат анҷом дода мешаванд, аммо дар ҷанг онҳо навбат мегиранд!
  Ҷанг ба шоҳмот монанд аст, танҳо бидуни қоида ва дар вақти воқеӣ!
  Дар ҷанг норасоии абадӣ вуҷуд дорад, вақте ки сулҳ ҳукмфармост, фароғат намерасад!
  Аз ҳама ҷолиб дар ҷанг ин аст, ки ҳама чиз ҳамеша ҷиддӣ аст ва танҳо барои нишон додани он аст, ки ин таслим аст!
  Шумо метавонед ба таври худкор таслим шавед, аммо, афсӯс , шумо метавонед танҳо барои воқеӣ таслим шавед!
  Кори душвори таълим бо осонии мубориза бартарӣ медиҳад! Касе, ки танбал нест, қаҳрамон мешавад!
  Барои омӯхтан ҳеҷ гоҳ дер нест, агар шумо мурда бошед!
  Ҳатто одами мурда имкони қасос гирифтан дорад, магар ин ки ӯ атеист набошад!
  Атеист шудан маънои ҷовидона буданро бас кардан аст!
  Бо сари худ фикр мекунанд, аммо бо шикам амал мекунанд!
  Бадӣ на дар дилҳо, балки дар меъдаҳо зиндагӣ мекунад!
  Дил танҳо гоҳ-гоҳ худхоҳ аст, аммо меъда ҳамеша аст!
  Меъда даҳшатноктарин қисми бадан аст, аммо он чизест, ки моро ба кор бармеангезад!
  Бе дил одам нест, бе шикам хасиси инсон нест!
  Онҳо дилро таскин медиҳанд ва меъдаро таскин медиҳанд!
  Ба ман фарқ надорад, ки мошин чанд пул аст, асосиаш он аст, ки обрӯи Ватан арзиш надорад!
  Агар Исо дар дил зиндагӣ кунад, пас Шайтон дар меъда зиндагӣ мекунад!
  Меъдаи холӣ шуморо водор мекунад, ки ҳамёнатонро пур кунед!
  Сари холӣ ҳамёни шуморо холӣ мекунад!
  Шиками калон нишонаи одами бузург нест, балки аз ирода кам аст!
  Шиками холӣ рӯҳро аз талхӣ пур мекунад!
  Вазнинтарин шикам касест, ки холиш аз сари бе майна меояд!
  Занро гург барин аз пояш сер мешавад, фа«ат дар пошна®ои баланд!
  Дар оянда бисёриҳо кӯҳҳои тиллоро ваъда медиҳанд, аммо хушбахтӣ ҳоло ҳам дар канор аст!
  Ҳаёт ба кортҳо монанд нест, шумо бояд ҳамеша тамоми худро барои муваффақият сарф кунед !
  Мақсад мисли маяк аст, барои он талош мекунӣ, аммо вақте ба он мерасӣ, мебинӣ, ки мушкилот танҳо зиёд шудаанд!
  Сигор қотилтарин қотил аст , махсусан бар зидди муштарӣ! Сигор мисли милтиқи хомӯш аст, аммо ҳатто дар дасти ҳаводор марговар аст!
  Сигор боэътимодтарин снайпер аст, вай ҳамеша мекушад!
  Таъми сигор талх аст, аммо бештар аз конфет ба худ ҷалб мекунад!
  Сигор мисли духтари бад аст , аммо ҷудо шудан аз он дардноктар аст!
  Сигор, бар хилофи граната, хангоми партофтан умрро дароз мекунад!
  Дар чанг рохи кутохтарин ба суи максад - манёври гардиш ва хакикати соф фиреби зишт аст!
  Манёври гардиш роҳи боэътимоди кӯтоҳ кардани роҳ ба сӯи ҳадафи шумост!
  Зиндагӣ сурх аст, аммо бо хуни сурх меравад!
  Дар чанг хаёт кимати худро гум мекунад, аммо маънй пайдо мекунад !
  Ҷанг , мисли домод, ба хиёнат тобовар аст, аммо намегузорад, ки он дароз кашад!
  Ҷанг зани шаҳватпараст аст, ки ҷисми мардонро мехӯрад!
  гуворо нест !
  Ҷанг, ба мисли хушбӯй, гарон ва тағйирёбанда аст, аммо ҳамеша хотираи қаҳрамонона боқӣ мемонад!
  Ҷанг ба хоб монанд нест, шумо бе эҳсосоти қавӣ наметавонед!
  Ҷаҳон дилгиркунанда ва ором аст, ҷанг ҷолиб ва шавқовар аст!
  Чанг, ин хуну арак ба нихолхои шучоат хосил медихад!
  Новобаста аз он ки раванди ҷанг чӣ қадар ҷолиб аст, ҳама мехоҳанд, ки анҷоми онҳо!
  Ҷанг китоб нест, шумо онро зада наметавонед, онро дар зери болишти худ пинҳон карда наметавонед, шумо метавонед онро ифлос кунед!
  Ҷанг дин аст: он мутаассибӣ, интизом, итоаткории бечунучаро талаб мекунад, аммо худоёни он ҳамеша марговаранд!
  Дар ҷанг, мисли казино, хатар зиёд аст, аммо бурдҳо кӯтоҳмуддатанд!
  Сарбоз миранда аст, шӯҳрат фаромӯш мешавад, тӯҳфаҳо фарсуда мешаванд ва танҳо сабабҳои оғози куштори нав бартарафнашавандаанд !
  Мо котилро хор мекунем, магар он ки вай аскари фронт набошад, дуздро, агар дар майдони чанг горатгар бошад, хор мебинем, дучанд!
  Сарбоз, ин рыцарест, ки зиреҳи ӯ ҷасорат ва шаъну шараф дорад! Генерал Барон, ки точи вай чорабинй ва зирак аст!
  Сарбоз мағрур садо медиҳад, шахси таҳқиромез садо медиҳад!
  Аввалин дар ҳамла метавонад бимирад, аммо охиринаш дар хотир нахоҳад монд!
  Дар тақсими ғанимат аввал будан беҳтар аз ҳамла!
  Ҷанг, мисли зан, танҳо мардонро бе шикастан мегузорад!
  Зан бар хилофи ҷанг барои куштани мард шитоб намекунад!
  Ҷанг, бар хилофи занон, ҳеҷ гоҳ бо шумораи мардони таъиншуда қаноатманд нест!
  Ҷанг зани серистеъмол аст, вай ҳеҷ гоҳ мардони кофӣ ба даст оварда наметавонад ва занро рад намекунад!
  Занхо чанг карданро дуст намедоранд, аммо хаваси куштани мард чандон бадтар аз тир нест!
  Хатто тири хурд метавонад одамро бикушад, зани дили калон уро хушбахт гардонад!
  Дили калон аксар вақт ба манфиати ками худ оварда мерасонад!
  Ҷанг чеҳраи зан надорад, аммо мардонро аз зан беҳтар хун мекунад!
  Ҷанг шодӣ намеорад, аммо инстинктҳои хашмгинро қонеъ мекунад!
  Шодии ҷанг, ҷасади душманон танҳо ба қимат аст!
  Ҷанг шудгори киштзор аст: ба он ҷасадҳо пору дода, бо хун об дода мешавад, аммо бо ғалаба мебарояд!
  Ғалаба дар ҷасадҳо ва хунҳо парварида мешавад , аммо бо ҷалол мева медиҳад!
  Ҷанг мисли гули одамхӯр аст, дурахшон, гӯштхӯр ва бӯи бад!
  Ҷанг модари пешрафт ва модарандари танбалӣ аст!
  Ва дар ҷанг, ҳаёти сарбоз арзиш надорад ва генералҳо ҳатто талафотанд!
  Агар сулх хохй, тарсу вахм кун, агар чанг хохй, ханда ор!
  Ханда гуноҳ нест, агар дар корҳои низомӣ ханда набошӣ!
  Ҷанг мисли сирк аст, танҳо ғолиб хандаи охирин дорад!
  Дар ҷанг, мисли сирк, танҳо қотили пинҳонкор ва ҷиддӣ!
  Ваҳдат дар режими сахт беҳтар аз бесарусомонӣ ва бесарусомонӣ дар зери режими нарм аст!
  Марг конвенсия аст, хорӣ мутлақ аст !
  Подшоҳ чӣ қадар бузург бошад ҳам, мисли шикорчӣ ба гӯр меравад!
  Сиёсатмадор ҳамеша дурӯғ мегӯяд, танҳо ӯ дар ҳақиқат мемирад!
  Ҷовидонӣ воқеӣ аст, аммо марг фиреб аст!
  Подшоҳон ҳама корро карда метавонанд, аммо на як подшоҳ, на як подшоҳ аз қабр ба замин гурехта наметавонад!
  Ҳама мехоҳанд зебо зиндагӣ кунанд, аммо танҳо чанд нафари онҳо бо шаъну шараф мемиранд!
  Марг душвориро ваъда медиҳад, магар он ки бо нурҳои комёбӣ дурахшид!
  Зиндагӣ бе вақтхушӣ муҳаббат бе маҳфил аст!
  Хуб аст вақте ишқ ҳаст, бадтар вақте ки хунрезӣ аст!
  Алоқаи ҷинсӣ ба машъал монанд аст, аммо пур кардани онҳо гаронтар аст!
  Шумо метавонед бе алоқаи ҷинсӣ зиндагӣ кунед, аммо шумо дубора тавлид карда наметавонед!
  Муҳаббат ҳар қадар гармтар бошад, хун ҳамон қадар қавитар мешавад!
  Одамон муҳаббат мехоҳанд, ҳайвонот ҷинсӣ мехоҳанд, ва нобиғаҳо ваҳй мехоҳанд!
  Ҳатто хукҳо ҳамсар доранд, эстетикҳо онро дӯст медоранд!
  Ҷинс низ мӯътадилро талаб мекунад, ҳамон қадар беҳтар аст!
  Дар ишқ маҳдудият нест, дар алоқаи ҷинсӣ суханҳо басанд!
  Дар зери оташ осонтар аст, агар дар дил шуълае бошад!
  Беҳтар аст, ки дар оташ сӯзондан аз ҷони Қобил шудан!
  Ҷанг ҷинси гурӯҳӣ аст: нолиш ва фарёди зиёд, аммо ҳатто аз ҳазор бокира ин қадар хун нахоҳад омад!
  Ҷинс мисли ҷанг аст, аммо на он қадар тӯлонӣ ва муқаррарӣ!
  Ҷанг мисли ишқ аст, аммо нолиш ташвиқ намешавад!
  Албатта алокаи чинси хуб аст, аммо сулфаи хун бад аст!
  Ҷанг сахт аст, аммо таҳқир аз ҳама бори ҳарбӣ вазнинтар аст!
  Агар шумо хоҳед, ки зиндагӣ кунед, мубориза бурданро омӯзед, агар зинда мондан хоҳед, ғолиб шуданро ёд гиред!
  Дар ҷанг, ҳама воситаҳо хубанд, ба истиснои шиканҷа!
  Ҳама метавонанд мубориза баранд, аммо танҳо сазовортар метавонанд ғолиб шаванд!
  Ҷанг ҷои андеша нест, он пур аз девонавории бузург аст!
  Ҷанг кардан беҳтар аст аз савдои Ватан!
  Ҷанг қаннодӣ нест, аммо ҳангоми фурӯ бурдани он шуморо аз шодӣ пур мекунад!
  Ҷанг ҳеҷ гоҳ хотима намеёбад, танҳо гурриши тупҳо хомӯш мешавад!
  Туп метавонад паст шавад, баррел канда шавад, аммо мубориза ҳеҷ гоҳ қатъ намешавад!
  Дар ҷанг чизи ҷолибтарин ин пешгӯинашаванда аст, мубориза барои воқеӣ!
  Чаро дар замони Сталин нарх паст шуд, зеро душманони халкро куштанд!
  Беҳтар аст, ки барои пул либос пушондан аз он ки бе ҳеҷ чиз либос пушондан!
  Пой бараҳна будан аз маънои маҷозӣ доштани пойафзол беҳтар аст!
  Ҷанг мисли сирк аст, танҳо ба ҷои хандидан ашк меояд ва майдон ба андозаи сайёра аст!
  Ман сулх мехохам, чанг мешавад, чанг мехохам, cap мешавад!
  Ҷанг то андозае модар аст, бародарии ҳақиқиро ба дунё меорад!
  Ҷанг бад аст, аммо ҳамсафони хубро ба дунё меорад!
  Дастони дароз хуб аст, агар ақл кӯтоҳ набошад!
  Қувват ғалаба мекунад ва танҳо ақли амалӣ тӯҳфаҳои ғалабаро медиҳад!
  Кувваю заковат мисли зану шавхар галабаро танхо дугона ба дунё меоранд!
  Одам, бар хилофи пирамида, дар истодагарӣ такягоҳи ғайриҳамвор дорад!
  Пирамида чор кунҷ дорад, аммо сатҳи ҳамвор ба он устуворӣ медиҳад!
  Марги хуб аз зиндагии бад беҳтар аст !
  Дар ваҳшӣ Худо будан хуб аст, аммо дар минтақа шайтон будан бад аст!
  Офтоб баъд аз ним рӯз ғуруб мекунад, аммо шаъну шараф асрҳо боқӣ мемонад!
  Шӯҳрат кӯтоҳ аст, ба ҷуз ҳама чизи дигар!
  То абад зиндагӣ кунед, то абад биомӯзед, аммо аз нав наомӯзед!
  Шӯҳрат метавонад хеле дурахшон, дурахшонтар аз тилло бошад, аммо бо мурури замон пажмурда мешавад!
  Шӯҳрат мисли офтоб аст, аммо шаб ғуруб намекунад!
  Машҳур шудан осон нест, ҳатто бо кӯшиш, аммо танбалӣ ба осонӣ ба расвоӣ мебарад!
  Шӯҳрат мисли оташ аст, ба чашм писанд аст, аммо барои ба даст овардани он касро сӯзондан лозим аст!
  Дар шӯҳрат будан хуб аст , дар иҳотаи пашшаҳое, ки ба шӯҳрат мечаспед, бад аст!
  . БОБИ Љ 7.
  Пас аз бедор шудан, писарбача шоҳзода Оеномаус боз ба чарх занҷир баста мешавад. Пеш аз ин, ба ӯ иҷозат дода шуд, ки худро дар як сели хунук бишӯяд ва дандонҳояшро бишӯяд. Ва он гоҳ як субҳона хоксорона.
  Ва ҳаракати доимӣ ва ҷисми кӯдакро идома диҳед, то шуморо вабои сангӣ занҷир надиҳад. Чунин аст сарнавишти душвори шахси август ва вориси империяи бузурги элф.
  Ягона роҳи зинда мондан ғуломи ҷавон будан ва меҳнат кардан аст. Ин муҳофизати муваққатиро аз сангшавӣ таъмин мекунад. Дар ин ҷо баъзе имкониятҳо барои дароз кардани мавҷудияти шумо вуҷуд доранд , аммо ин хеле нороҳат ва дардовар аст.
  Аммо писарбача, ки чархро мегардонад, бо истифода аз тахайюлоти ғании худ дар ҷаҳони хаёлӣ ғарқ мешавад ва мавҷудияти шодии худро дар асорати ихтиёрӣ-иҷборӣ равшан мекунад.
  Писарбачаи кабина дар болои аждаҳои хурди сесар парвоз мекунад. Ӯ мехоҳад, ки дар кишвари номаълуме пайдо кунад, то ҳол намедонад, ки чӣ, аммо чӣ метавонад ба ҷинси пурқувват баргардонад ва аз нобудшавӣ ва сангшавии мардон боздорад.
  Аждаҳо низ ҳанӯз кӯдак аст ва писарбача чандсола нест ва дар танаш шими кӯтоҳ ва ҷузвдони дорои арсенали ҷангӣ ва дар камарбандаш камон, ду шамшер ва як ҷуфт ханҷар дорад.
  Оеномаус ба аспи худ парвоз мекунад. Ва дар паҳлӯи ӯ духтарча Маргарита дар болои аждаҳои хурдакак нишастааст. Вай дар тан танхо куртаи даббоист ва дар ангуштони пои урёнаш ангуштаринхои сехрнок доранд. Вай муборизаро намояндагӣ мекунад хит аз олами инсонӣ.
  Духтар содда нест. Дар руи замин вай дар солхои Чанги Бузурги Ватанй партизан ва разведкачй буд. Ва пас аз маргаш, вай ба олами ҷодугарӣ ва ҷодугарӣ кӯчид. Ва зиёда аз наваду се сол боз дар он аст. Вай Академияи аждаҳоро хатм карда, ҷодугарии пурқувватро азхуд кардааст. Аммо вай ҳамон тавре ба назар мерасад, ки вақте немисҳо ӯро овехта буданд. Бо баъзе сабабҳо он афзоиш намеёбад ва ин Маргаритаро ғамгин мекунад. То кай шумо метавонед фарзанди абадӣ бошед?
  Дуруст аст, Оеномаус мегӯяд, ки ӯ худаш як шоҳзодаи калонсол буд, аммо писари ғулом шуд. Ва инчунин, барои ҳамин ӯ аз ин ғамгин аст. Ҳарчанд не, кӯдак будан он қадар бад нест, аммо вақте ки ту ҳам гулом ҳастӣ...
  Аммо акнун вай аллакай дар дунёи дигар аст, чархи гуломро намегардонад, балки дар болои аждаҳо парвоз мекунад. Ва хамрохи у духтари партизан Маргарита буд, ки пои луч аз байни барф то ба катл бурданд. Ва пеш аз ин ҳам маро азоб медоданд. Онҳо пушташро бо сими чӯб буриданд ва пояшҳои қаҳрамонзани ҷавонро дар оташ бирён карданд.
  Он®о дар ѓалаба®о печонида шудаанд ва ва«те ба болои барфи сард «адам мезанї, «ариб гуворо мешавад, зеро хориши дардноки пой®ои сѓхтаатон паст мешавад. Ва дар гардани пионер лавхаи фахрй буд - "Ман партизанам". Вақте ки онҳо овезон мешаванд, базӯр дард намекунад, дидан ба чеҳраи хушбахти краутҳо ва полисҳо нафратовар аст . Хуб, тарс, чӣ мешавад, агар ӯро ҷаҳаннам мисли пешрав ва атеисти оташин интизор бошад? Дар он ҷо онҳо на танҳо пошнаи шумо, балки тамоми баданатонро то абад бирён хоҳанд кард.
  Хол он ки чаро вай ба ин гуна сафсатахо бовар мекунад? Ҳарчанд, афсӯс, ки мурдан ва ба фаромӯшӣ рафтан, ки хеле кам зиндагӣ кардааст.
  Аммо вакте ки риштаи гардани нозукаш сахт шуд, духтарак дар болои аждахо бедор шуд. Ва дар паҳлӯяш як нимфа мисли фаришта зебое буд. Ва Маргарита фикр мекард , ки осмон то ҳол вуҷуд дорад. Чунин бихишти махсус барои кахрамонони пионерй ва атеистхо.
  Аммо дар асл, дар олами ҷодугарӣ некиву бадӣ ва мушкилоти он вуҷуд дорад. Вай бо истифода аз ҷоду аз захмҳо ва сӯхтаҳо зуд шифо ёфт. Ва духтар ба Академияи Dragon, дар синфи хурдтарин дохил шуд. Аммо вай боистеъдод, лаёқатманд ва зуд омӯзанда буд.
  Ва ӯ малакаҳои ҷодугариро азхуд кард. Аз ин рӯ, сарфи назар аз намуди кӯдакии худ, вай бо шоҳзода Оеномаус ба як миссияи махсус рафт - барои ёфтани чизе, ки ба наҷот додани ҷинси қавитар кӯмак кунад. Охир, дуньёи бе мардон аз созгорй ва манфиат холй аст. Ва ҷинси одилона дар он дилгир ва нороҳат аст.
  Маргарита хангоми парвоз кайд кард:
  - Баъзан фикр мекунам, ки мардон бармегарданд, баъд чй? Духтараки хурдсол ба кй лозим? Чи кадар орзу мекардам, ки калон шуда, калонсол шавам!
  Оеномаус бо оханги дилпурона чавоб дод:
  - Агар ҷодугарӣ метавонад ба одамон ҳаёт баргардонад, пас он метавонад шуморо ба воя расонад. Фақат фаромӯш накунед, ки элфҳо, нимфаҳо ва дриадҳо пир намешаванд ва ин моликияти табиии онҳост. Аммо занҳои инсонӣ, не. Ҷодуи қавӣ лозим аст, то онҳо ба пиразанҳои зишт, бадбахт ва камбағал табдил наёбанд. Ва пиразани зишт будан аз духтари зебо будан хеле бадтар аст. Дар бораи бемориҳои пиронсолӣ, ки ба одамон ҳамла мекунанд, сухан нагӯем. Шумо дар рӯи замин ягон ҷодугарии ҷиддие надоред ва шояд худатон дида бошед, ки пирӣ, бахусус барои занон, чӣ қадар нафратовар ва нафратовар аст.
  Маргарита сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Не, ман пиразан шудан намехоҳам! Аз маликаи пир ғулом будан беҳтар аст!
  Шоҳзодаи писар хандид ва қайд кард:
  - Ҳамеша ҷавон, ҳамеша пойлуч мемонӣ!
  Духтар хандида гуфт:
  - Ман пеш аз чанг духтари шахр будам. Дар Ленинград бо пои луч сайру гашт кардан ба гунае ношоиста буд ва иклими он чо чандон гарм набуд. Аз ин рӯ, дар деҳа ман гӯё аз поймол шудан шарм медоштам . Танҳо дар замони ишғол, вақте ки пойафзоли кӯдакон дарида буд ва гирифтани пойафзоли хурд хеле душвор буд, ман чунин корҳоро омӯхтам. Ва шумо медонед, дар рӯзҳои аввал дардовар ва сард аст, махсусан агар шумо ҳаракат накунед, аммо баъд одат мекунед ва ҳатто гуворо аст. Гузашта аз ин, дар Украина тобистон хеле гарм ва нарм аст.
  Шоҳзода писарак сар ҷунбонд:
  - Ҳа! Ман мефаҳмам. Аммо бубинед, ки кӣ парвоз мекунад!
  Воқеан , дар пеши назари онҳо як хонуми ступаи тиллоранг пайдо шуд. Не, на Баба Яга, балки як зебоии зебои малламуй, ҳарчанд бо ороиши аз ҳад зиёд. Ва бо дандонҳои марворид медурахшад. Ва ба чои ҷорӯб чангкашаки комилан замонавии электрикӣ дорад. Бале, ин як ҳикояи шавқовар аст.
  Вай ба кӯдакон бӯса зада, суруд мегуфт:
  Пур аз шантерелл, сугур,
  Ман каме мураббо захира мекунам ...
  Охир, писарону духтарон
  Охир, писарону духтарон...
  Ман дар ҳақиқат, дар ҳақиқат, дар ҳақиқат онро дӯст медорам!
  Маргарита дар ҷавоб сар ҷунбонд ва қайд кард:
  - Бале, ин замонавӣ аст. Ступаи кӯҳна ба тарзи нав!
  Зани малламуй чангкашак дошта, аз афташ ин суханро шунида, ба акиб гашта, бо ноумедй гурриш кард:
  -Аз куҷо пайдо шуд, ки ступа кӯҳна аст? Бале, худи шумо, агар дар Замини худ мемонед, аллакай пиразан мебудед! Ва хеле зишт , агар дар тобут набошад!
  Маргарита бо нафаскашӣ розӣ шуд:
  - Бале, дуруст! Шояд устухонхо дар кабр шино мекарданд, ё он кадар зишт мешуд, ки диданаш нафратовар буд.
  Оеномаус қайд кард:
  - Мардум махлуқе ҳастанд, ки аз Худо маҳруманд. Онҳо аз он чизе ки элфҳо доранд - ҷавонии абадӣ маҳруманд! Ва ҷинси пурқувват низ бояд риши худро тарошад. Бачаҳо мегӯянд, ки ин хеле дардовар ва ногувор аст!
  Малламуй чангкашак дошта онро гирифта, чунбонд. Ва пуфакхои рангоранг ба суи бачахое, ки дар болои аждахои чавон нишаста буданд, парвоз мекарданд.
  Дар ҷавоб, бачаҳо аз аждаҳои худ дамида, футурҳо бармегарданд, дар ҷавоб малламуй асояшро ҷунбонд. Ва ҳама чиз чарх задан гирифт.
  Ҳубобҳо дар рақси мудаввар ба чарх заданд, ки гӯё захмдор шудаанд. Ва он бузург буд .
  Духтар қайд кард:
  - Шумо Баба Яга нестед - пои устухон,
  Ва малламуй сард нисфи хушбахтӣ аст!
  Ҷанговари чангкашак бо хашм гуфт:
  Кӯдакон мисли роҳбандӣ беақл ҳастанд
  Шуморо ба шабака мекашанд...
  Туро ба дег бор мекунам,
  Ман барои ту оташ меафрӯзам!
  Ва дар чавоб чунин хандаи хушу хурсандона ба амал меояд. Ин дар ҳақиқат як зан аст - бо сардиҳои бузург.
  Кӯдакон ба аждаҳои худ чарх зада , ба сӯи Баба Яга ҷаҳиш карданд. Духтарак аз борхалтааш тире баровард ва хитоб кард:
  - Мехоҳед онро қабул кунед?
  Малламуй хандида, бо пулсараш ба ҷодугари пионерӣ зад. Вай аз аждаҳои худ гурехт. Ва дар ҷавоб ӯ инчунин аломати салибро бо фалаҷ месозад ва чӣ гуна шуморо лагадкӯб мекунад .
  Ва торҳои оташин Баба Ягаи ҷавонро печонд. Пас, вай худро дар он баста ёфт.
  Писарбача Оеномай кайд кард:
  - Хайр, иқрор шав, ки кадоме аз кӯдаконро дуздидаӣ?
  Духтари партизанй бо сари худ гуфт:
  - Дуруст! Мо медонем, ки ту тумори туп барин доред!
  Яга малламуй гиря карда, чарх зад:
  - Бале, ман туро барои он мегирам ва...
  Зебоӣ ҳарфе нагуфта ба ларза даромад ва хост торро бишканад. Аммо кахрамони пионерй аз таппонча гузашта, бо кувваи сехр ва фол ба суи Ягина тир холй кард. Чӣ тавр малламуй оғоз ба ларза ва writhe. Ва духтар суруд хонд:
  Мо дар замонҳои душвор илҳом гирифтем,
  Иродаро аз пӯлод мустаҳкамтар карда...
  Ҷаҳонро аз вабо раҳо кард -
  Рафики азиз Сталин!
  
  Дар бисёр тасвирҳо ман чен кардам,
  Дар олами беохир...
  Ту барои мо роҳи рост кушодӣ,
  Эҳтимол ба он ишора мекунад!
  
  Ман зарбаро истифода кардам
  Ҷодугарӣ аз солкенизм...
  Ин аст ҷадвал:
  Ки юги фашизм афтад!
  Писарбача қайд кард:
  - Аз афташ, вай як бачаи хуб буд, Сталин! Аммо ӯ, эҳтимол, мисли тамоми одамони рӯи замин, пир шуда буд.
  Духтар инчунин дар тағири ҷавон ба Баба Яга тир зад ва чир-чир кард:
  Ленин дар дилам зинда аст,
  Барои он ки мо ғамгиниро надонем...
  Дари кайҳон кушода шуд -
  Дар болои мо ситорахо дурахшиданд!
  Яга малламуй илтимос кард:
  - Кофӣ! Рафтам, талаб кун, ман ҳама кор мекунам!
  Маргарита дар твиттер навишт:
  - Бачахои асиршударо озод кунед! Он гоҳ шояд мо туро мебахшем. Чандтои онҳоро шумо ба чангкашак чашидед?
  Малламуй гур-гур кард:
  - Ман шуморо берун мекунам! Фақат ҷодуи салибро ба сари ман наандоз!
  Духтар ба ақиб гашт. Тори оташин бо хонуми муд хобид. Ва вай дар гирду атроф чарх зад . Маргарита огоҳ кард:
  - Хама бачахо равед, бе фиреб!
  Малламуй ботантана бовар кунонд:
  - Ман сухан медиҳам!
  Ва чангкашакро ба кор андохта. Сояҳои саманди кӯдакон аз он ҷаҳиш карданд. Шаффоф, мисли арвоҳ. Аммо Маргарита асои сехрнокашро бо даст дод ва ин сояхо ба писарону духтарон табдил ёфтанд. Дар охир се баробар зиёд буданд. Аммо Оеномай ба хар хол хурсанд шуд:
  - Дар ин дунё ҳадди аққал ҷинси пурқувваттар вуҷуд дорад. Ва қариб ҳамаи мардони мо мурданд!
  Маргарита бо табассуми дурахшон гуфт:
  - Нарасид! Ва Худоро шукр!
  Яке аз писарбачаҳо пои луч, вале камзоли боҳашамат, ҳарчанд дарида бошад, ба сӯи Оеномаия парвоз карда, худро муаррифӣ кард:
  - Виконт де Лафер! Вой, дар дохили чангкашак будан чи кадар нафратовар аст. Ва ин фоҳиша мӯзаҳои маро аз пӯсти аждаҳои ҳақиқӣ ҳам кашид.
  Маргарита бо табассум ѓурѓур кард:
  - Биёед, чизеро, ки дуздида шуда буд, ба Виконт баргардонед !
  Яга малламуй хитоб кард:
  - Ман наметавонам!
  Оеномаус низ асои ҷодугарашро баровард ва онро ҷунбонда, наъра зад:
  - Ва чаро ин?
  Ҷодугари зебо гиря кард :
  - Ман онҳоро фурӯхтам! Онҳо хеле бонуфуз буданд. Як шоҳзода барои онҳо ним халта тилло дод!
  Маргарита ѓурѓур кард:
  - Хуб, сафед ... Барои ин мӯзаҳоро аз шумо мегирем. Онҳо инчунин аз пӯсти аждаҳо ва ҳатто пӯсти паланг сохта шудаанд.
  Малламуй Яга қайд кард:
  - Онҳо барои бача хеле калон мешаванд. Ва барои як ҷодугари мартабаи ман пойлуч зоҳир шудан шармовар аст.
  Маргарита хандида ҷавоб дод:
  "Ман ҳам ҷодугари заиф нестам, аммо ман ҳамеша пойлуч ҳастам, ҳатто дар ҷаҳонҳои сард." Ва шумо чунин занед. Ва ман андозаи писарро танзим мекунам!
  Шоҳзода Оеномаус наъра зад:
  -Ва савганд бихӯр, ки кӯдаконро намерабояд. Дар акси ҳол мо туро ба дарбори худоён мебарем.
  Баба-Ягаи ҷавон хандид:
  -Ман ба онҳо кори бад намекунам. Ин танҳо энергияи кӯдакон аст, ки ба ман имкон медиҳад, ки ҳамеша ҷавон ва зебо бимонам. Ва ҳамин тавр, онҳо зиндаанд.
  Маргарита сахт гиря кард:
  - Рохи дигари чавон шуданро меёбед. Воқеан, вақти он расидааст, ки ба шумо дарс гӯям.
  Ва духтар як ҷоду ғавғо кард. Ва чӣ гуна вай ҷараёнҳои энергияи пулсариро аз ангуштони бараҳна ва аз нӯги асои ҷодугараш раҳо кард.
  Ва онҳо ба малламуй заданд. Он ногаҳон пажмурда шуда, андозаи он кам шуд. Холо дар ру ба руи онхо ба чои духтари ко-матбаланд духтари тарсондае меистод, ки синну солаш аз дахсола калон набуда, хукапуш ва пои луч дошт. Вай пичиррос зад:
  - Даркор нест! Ман хуб мешавам! Маро назанед!
  Маргарита дар даст мӯза дошт. Вай кафи дасташро ҷунбонд ва онҳо ба сӯи писарбачаи пойлуч Виконт шино карданд, ки бо ҳамроҳии дигар кӯдакони озодшуда дар ҳаво мисли бевазн қадам мезаданд.
  Писарбачае аз оилаи ашроф мӯзаашро ба бар карда, месуруд:
  Дар атрофи писар хатарҳои зиёд вуҷуд дорад,
  Баъзан дунё мисли санги сард медурахшад...
  Аммо писари мо аз диван бархост,
  Чунки у муборизи олихиммат аст, бовар кунед!
  Духтари Яга ором шуда, ѓурур кард:
  - Магар маро қамчинкорӣ намекунӣ?
  Маргарита сахт гуфт:
  -Агар аз ҳад зиёд рафтор накунед, пас чаро бояд шуморо тозиёна зананд?
  Духтараки малламуй чир-чир-чи-чир кард ва ашк аз рухсораи гулобияш равон шуд:
  "Ман ҳоло кӯдак ҳастам ва дигар ҷодугарон маро эҳтиром намекунанд!"
  Яке аз духтарони озодшуда гуфт:
  - Мо ҳам кӯдак ҳастем ва аз ин гиря намекунем!
  Писарону духтарон хандиданд.
  Маргарита қайд кард:
  - Шумо бояд гурусна бошед! Шояд мо ба поён фаромада, дар он ҷо чизе бихӯрем?
  Кӯдакон садо баланд карданд. Виконт ба поён нигарист ва гуфт:
  - Дар поёни мо қалъаи бузургҷусса аст ва ӯ аз Баба Яга беҳтар нест. Пас...
  Оеномаус хитоб кард:
  -Ва бузургҷусса ҳам дар асирӣ фарзандон дорад. Мо бояд ба онҳо кумак кунем.
  Маргарита табассум кард ва ба духтарча Яга таклиф кард:
  - Шояд мо бачахоро якчоя гирифта, онхоро аз гигант начот дихем? Як кори хайре кун, туро ба тахсил ба академияи афсона кабул мекунанд. Дар он чо кори хайр карданро ёд мегирй!
  Ҷодугар духтар месуруд:
  Кй ба одамон ёрй мерасонад
  Вай вақти худро беҳуда сарф мекунад ...
  Амалҳои нек -
  Шумо наметавонед машҳур шавед!
  Маргарита эътироз кард:
  Барги гул нозук аст,
  Агар он кайхо канда шуда бошад...
  Гарчи ҷаҳони гирду атроф бераҳм аст,
  Ман мехоҳам некӣ кунам!
  
  Ба одамон некӣ кунед
  Амалҳои хайр кунед...
  Ва онҳо мисли гул мешукуфанд,
  Гулҳои кабуд дар нур!
  Шоҳзода писарбача бо оҳанги ҷиддӣ қайд кард:
  -Ва шумо кӯшиши некӣ кардан ва бо бадӣ мубориза бурданро меҷӯед ва бовар дорам, ки ин ба шумо маъқул мешавад!
  Духтар Яга муштҳои худро фишурда гуфт:
  - Хайр, ман кӯшиш мекунам. Ба ҳар ҳол, роҳи бозгашт ба ҷодугарони бад вуҷуд надорад - онҳо механданд ва туро чичанд мекунанд ! Ман ҳамчун афсонаи хуб бозомӯзӣ хоҳам кард!
  Маргарита табассум кард ва месуруд:
  Ҳар касе, ки дар ҷаҳон хирад дорад,
  Ҳамеша дӯст бошем...
  Барои он ки он мисли галереяи тирандозӣ рӯй надиҳад -
  Бозии интеллектуалӣ нашуд!
  Шоҳзода писарак хитоб кард:
  - Хуб, биёед ба назди азим мефарем!
  Гурухи бачагон, ки кариб тамоман пойлуч ва рахна, лоғар ва рангпарида, вале сергайрату хаячон буданд, аз осмон шитофтанд.
  Маргарита ва Оеномай ба аждаҳо ва Яга, ки духтар шуд, ба миномёт фуромаданд. Ва чангкашак бо ӯ монд, гарчанде ки он барои дастони кӯдакон хеле калон менамуд.
  Ин дастаест, ки ба замин фуромадааст. Дар қалъаи бузурги бузургҷусса, ки манораҳои косахонаи сарашон калон доранд, чизе нест . Аммо даромадгоҳ аз ҷониби скелетҳо ва инчунин як гурӯҳи пурраи оркҳо назорат карда мешавад.
  Кӯдакон ба замин афтоданд. Онхо ба чанг тайёр буданд. Духтараки Яга тугмаи чангкашакро зер кард ва аз он шамшер, найза, ханҷар ва ҳатто як-ду автомат афтод. Вай нигохи парешондодаи бачагонро дида, шарх дод:
  - Ман онро бо чангкашак гирифтам. Ин аз ҷорӯб хеле беҳтар аст. Ва маҷмӯи пурраи силоҳ дар он.
  Маргарита асои ҷодугарӣ ва пойҳои лучашро, вале бо ҳалқаҳои ҷодугарӣ оро дода, ҷунбонд ва гуфт:
  - Ҳоло ман як ҷоду мезанам, ки ба силоҳи шумо қудрати махсуси мӯъҷизавӣ медиҳад.
  Ва духтари ҷодугар гуфт:
  - Абра , кабра , кодабра ! - Ва аз асои ҷодугарӣ ва ҳалқаҳои ҷодугарӣ ҷараёнҳои энергия парвоз мекарданд. Ва силоҳе, ки Баба Яга ба кӯдакон дод, дурахшид.
  Оеномай хамчун чанговари пуртачриба пулемети кутоху сабукеро гирифт, ки сузанхои тунук мепарронад. Писарбача лабони болаззаташро лесид ва суруд:
  - Хуб бояд бо пулемёт бошад,
  Ҳамчун пӯлоди хашмгин зарба занед ...
  Он хун чун шаршара намерехт,
  Ва биҳишт дар олам ҳукмрон буд!
  Кӯдакон бо як овоз силоҳҳои худро бардошта, хитоб карданд:
  Ҷаллодон маккору бераҳм аст,
  Мардумро ба девор гузоштаанд...
  Аммо ман бовар дорам, сабзаи туфони мо,
  Аммо ман боварӣ дорам, ки ҷараёни офтобӣ -
  Торикии зиндони зиндонро пароканда кунед!
  Хамин тавр, отряди бачагон, ки бо арсенали сехрнок мусаллах буданд, ба хучум шитофтанд. Пошнаи хурди бараҳнаи писарон ва духтарони аз ин ҳам зиёд дурахшид. Онҳо аз ҳаюлоҳо наметарсиданд, гарчанде ки як полки пурраи оркҳои курку бадбӯй ва нафратовар ба онҳо наздик мешуд .
  Оеномай дар болои аждахо парвоз карда, аз пулемёт ба суи душман оташ кушод. Сӯзанҳои хурд ба бадани мӯйсафеди оркҳоро сӯрох карданд ва баъд мӯъҷизае рӯй дод: онҳо ба шоколадҳои калон ва булочкаҳои асал табдил ёфтанд.
  Маргарита хам душманро лагадкӯб карда , ангуштони пои бараҳна ва ҳалқаҳои сеҳруро истифода бурд. Ва ҳамин тавр, оркҳои шамшердор, ки зери ҳамла қарор гирифтанд, фавран табдил ёфтанд хар гуна чизхои болаззат, аз чумла конфетхои бо шоколад пушондашуда ва дарун шири парранда . Ин дар ҳақиқат болаззат аст. Ва cheesecakes, ва donuts бо тухмии кӯкнор ва дорчин.
  Ва асои сеҳрноки духтари партизанӣ мавҷ мезанад ва чизҳои афсонавӣ эҷод мекунад.
  Ҳамин тавр, кӯдакон бо оркҳо ба ҷанг даромаданд. Пеш аз ҳама, Viscount. Либосаш баъди ба бар кардани мӯза писарбача нав, гӯё нав шуд. Ва ӯ на танҳо шамшер дар дасти росташ меҷангид, балки дар дасти чапаш шамшер низ дошт.
  Ва аз ламси майса дигаргуниҳои афсонавӣ ба амал омаданд. Акнун, ба ҷои орк, пирожни калонҳаҷм бо мавиз пайдо шуд. Ва аз зарбаи шамшер пирожни шоколад пайдо шуд. Ва дигар бачаҳо дар ҷанг.
  Як духтаре, ки аз афташ аз кишвари пешрафтатар аст, пои урёнашро болои сабза гузошта, аз пулемёт харф мезад. Он чизе, ки боиси дигаргуниҳои гуногуни афсонавӣ мегардад. Ва аз орк як колбасаи калони пуршуда ва сипас турки бо соус баромад. Ва боз кадом тӯҳфаҳои болаззат пайдо нашуданд.
  Ва кексҳои хушбӯи кокос, ки аз ламси майсаҳо ба вуҷуд омадаанд. Ва яхмоси олӣ низ.
  Духтари партизан Маргарита дар вачди чангй ба суруд шуруъ кард;
  Мо пионерон, фарзандони коммунизм,
  Кӣ мехоҳад кишварро боло барад...
  Гитлер ба хашму газабаш сахт чавоб хохад дод,
  Мо пахш мекунем, ба ман бовар кун, Шайтон!
  
  Ба ҳузури Худо савганд хӯрдем,
  Ва Ленин дили худро ба чавонон бахшид ...
  Оҳ, пешравонро сахт маҳкум накунед,
  Худованди мутаъол ба онҳо қувват бахшид!
  
  Мо ба пеш бачаҳо пои луч рафтем,
  Онҳо мехостанд ҷанг кунанд, Ватани худро ҳифз кунанд...
  Хам писарон ва хам духтарони досидор барои мо,
  Ва садоқати мо зиреҳи қавӣ аст!
  
  Дар назди Москва чангхо cap шуданд,
  Танкхо месухтанд, асфальт об мешуд...
  Мо коммунизмро мебинем, бовар дорам, додем,
  Ва шумо метавонед як фашистро бо шамшери фарох берун кунед!
  
  Ба ман бовар накунед, мардум, Гитлер тавоно нест,
  Гарчанде ки идеяи Фюрер зинда аст ...
  Ва мо ба фашистон сахт зарба задем,
  Биёед ба сафари бузурги худ равем!
  
  Мо аз душманони Рус наметарсем,
  Мо СССР-ро дуст медорем...
  Ту рыцари бо ҷони масхарабоз нестӣ,
  Биёед барои Малакути Худо намунаи ибрат бошем!
  
  Гитлер намедонад, ӯро сахт латукӯб мекунанд,
  Ҳарчанд қудрати ҷаҳаннам дар дохили ӯ ҷараён дорад...
  Ва Краутҳои паразитӣ меоянд,
  Ки сулҳро аз оташ пур хоҳад кард!
  
  Бузургии русҳо дар он аст, ки бо бозӣ ғалаба кардан,
  Ҳарчанд дар паси ин кори бузурге ҳаст...
  Галаба ояд, боварй дорам, дар май-дон,
  Ва Фюрер комилан капут хоҳад шуд!
  
  Ин аст имони мо, кувваи коммунизм,
  Бигузор СССР абадй нашъунамо ёбад ...
  Мо, медонй, юги фашизмро,
  Ана хамин тавр Россия ба армия табдил ёфт!
  
  Дар Сталинград фрицхоро зада буданд,
  Онхо мушти тавонои моро шинохтанд...
  Ва мо тӯҳфаҳои олӣ додем,
  Ва ба диктатор никел доданд!
  
  Кишвари ман, Русияи зебо,
  Дар он, дар Арктика, дарахтони себ гул мекунанд...
  Сварог ва Сталин, медонед, Масеҳ ҳастанд,
  Фашистон аз чанговарони рус гурехта истодаанд!
  
  Чунин аст, ки олам зебост,
  Вакте ки коммунизм дар болои вай нур мепошад...
  Ва имтиҳонҳо барои ободӣ хоҳанд буд,
  Фақат ба боло парвоз кунед, на як сония поён!
  
  Зимистонро бо фарёди сурхи ваҳшӣ гирифтем ,
  Онхо пушту панохи гвардиячиёни сафедро шикастанд...
  Душманони Россияи коммунизм зада мегар-данд,
  Мо то ҳол тӯҳфаҳо барои хӯроки нисфирӯзӣ дорем!
  
  Мо Сталинро сахт нигоҳ доштем,
  Духтарон дар ҳама гуна сармо пойлуч...
  Ту, бовар кун, одами тавоно шудӣ,
  Ва пионер ба рыцарь табдил ёфт!
  
  Не, Русия ҳеҷ гоҳ шикаста намешавад,
  Ленини абадзинда рох нишон медихад ...
  Мо аз оташи дурахшон наметарсем,
  Ва русхо аз коммунизм ру гардонда наметавонанд!
  
  
  Ба номи модари мо Россия,
  Биёед дилҳоро ба як гулчанбар муттаҳид кунем...
  Ура, духтарон бо овози баланд дод заданд,
  Орзуи бузург амалӣ хоҳад шуд!
  
  Оре, имони мо ҳамеша бо падарони мост,
  Ва агар шумо тавонед, ки аз аҷдодони худ пеш гузаред ...
  Мо то абад далерона хуб кор хоҳем кард,
  Гарчанде ки вай аз бист нафар зиёд нест!
  
  Бовар кунед, мо Ватанамонро дуст медорем,
  Мо хушбахтии ҷовидона мехоҳем...
  Люсифер, ба ман бовар кунед, моро несту нобуд намекунад,
  Тобистон меояд - хунукӣ нест мешавад!
  
  Ҳама чиз дар Русия хеле зебо мешукуфад,
  Гӯё мушкилӣ аз ҷаҳон нест шудааст...
  Ба ман боварй дорам, давраи коммунизм меояд,
  Сарват ва шодмонӣ абадӣ хоҳанд буд!
  
  Илм касонеро, ки дар набард кушта шудаанд, зинда мекунад,
  Мардум ҳамеша ҷавонӣ хоҳанд дошт...
  Ва инсон монанди Худои Мутаъол аст,
  Бадкирдор нопадид мешавад, ман медонам, ба абадият!
  
  Хулоса, хушбахтӣ барои ҳама дар олам медурахшад,
  Тамоми мардуми дунё мисли як оилаанд...
  Кӯдакон хандаву бозӣ мекунанд дар осмон,
  Шумо маро бо суруд дӯст медоред!
  Ҳамин тавр, вай суруд хонд ва кӯдакон оркҳоро бо силоҳҳои ҷодугарӣ ба чизи ғайриоддӣ болаззат ва иштиҳо табдил доданд. Аммо ҳатто вақте ки духтари ҷодугар аз чангкашак энергия баровард, айнакҳо бо моҳӣ, хӯрокҳои гарнир ва сквонҳо бо қабати лазиз пайдо шуданд , ки оркҳои бераҳм ба онҳо табдил ёфтанд. Ва он хеле зебо буд.
  Дар ин ҷо командири орк гоблин, ки зери зарбаи ҷодуи хуб қарор гирифт, ба як торти хушбӯй мубаддал шуд, ки бо садбаргҳо, ҷуворимакка ва меваҳои қаннодӣ фаро гирифта шудааст.
  Ва ин қадар чизҳои гуногуни болаззат дар дасти кӯдакони бегуноҳ силоҳҳои ҷодугарро ба вуҷуд оварданд.
  Аммо скелетҳо низ пас аз оркҳо ба ҷанг ворид шуданд. Бузург ва даҳшатовар. Онҳо мисли ҳезум ҳаракат мекарданд. Кӯдакон бо шамшеру шамшер ба онҳо ҳамла карда, ханҷар мепартофтанд. Ва Оеномай аз аждахо ва духтари пиёда аз пулемёт ба суи скелетхо тир холй карданд.
  Маргарита низ сеҳру ҷоду мекард ва дандонҳои марворидашро нишон медод. Ва ӯ мӯъҷизаҳои мушаххас кард. Ва сеҳри ӯ скелетҳоро ба шишаҳои шароби тиллоии пур аз яхмосҳои рангоранг ва пирожниҳои боҳашамат оро дод.
  Ва аз зарбаи шамшери бача®о, аз  умла Виконт де Лафер, ®ар гуна чиз®ои болаззат ва ишти®обахш ба ву уд омад. Ва чунин хушбӯй дар тамоми қалъа паҳн шуд. Танҳо як мӯъҷизаи мӯъҷизаҳо.
  Аз яке аз скелетхои азим кухи кулла ба вучуд омад. Ва ин кулчаҳо бо ҳама рангҳои рангинкамон аз кремҳои гуногун медурахшиданд.
  Бале, дар ин чо чунин чизхои болаззат ва хеле дилкаш буданд. Баъзе скелетҳои сиёҳи таҳдидкунанда лолипопҳои калонҳаҷм шуданд.
  Ва кӯдакони гурусна натавонистанд ба таомҳои нозу неъматҳои болаззат муқобилат кунанд. Маргарита гонг вазида дод зад:
  Шикам душмани асосии мост,
  ба кирдори бад мепартоянд, бовар кунед ...
  Вақте ки писар пирожни мебинад,
  Ӯро ба дуздии меъдаҳо тела медиҳанд!
  
  Пас, кӯдак шитоб накунед
  Ва«т фаро мерасад, ва ту ®анѓз мехурї...
  Ва пеши Худо гуноҳ макун, эй азизам,
  Дар акси ҳол шумо ба оташдонҳо мубаддал мешавед!
  Оеномаус ба кӯдакон фаҳмонд:
  -То он даме, ки бузургҷуссаи одамхӯр мағлуб нашавад, хӯрдани хӯрок хатарнок аст. Бадкирдори асосӣ бояд ба замин андохта шавад!
  Садои таппонча ба гуш расид ва аввал сояи азим пайдо шуд, ки нисфи киштзорро фаро гирифт, ки пур аз хар гуна кулчаю табакхо буд. Ва баъд худи азими шохдор. Он даҳони наҳанг ва пойҳои чангол дошт. Ва он қадар баланд аст, ки он аз қалъаи аллакай азим бо манораҳо ва скелетҳо баландтар аст.
  Кӯдакон аз тарс фиғон мекашиданд ва авбоши одамхӯр дарҳол калон шуд.
  Маргарита бо табассум гуфт:
  - Натарс! Ӯ танҳо вақте бузург аст, ки шумо аз ӯ метарсед!
  Оеномаус бо хашму газаб хитоб кард:
  Шумо бача шояд тарсончак набошед, аммо шумо аблаҳ ҳастед ва мо манзараҳоро дидем!
  Духтари ҷодугар Яга чир-чир кард:
  -Муҳтарам, оғри азиз,
  Мехоҳед шириниҳои болаззат...
  Ё сеҳри зарбае,
  Шумо онро боз ройгон мегиред!
  Маргарита дод зад:
  - Бачахо, бо як овоз фарьёд занед: мо аз шумо наметарсем! Хуб, биёед якҷоя шавем.
  Аммо дар назди ин гуна дахшатнок гирд омадан барои бачахо душвор буд . Духтарак пошнаҳои хурди мудаввараш гурехт. Далертар Виконт де Лафер ва якчанд писарбачаҳо онҳоро боздошт карданд. Маълум буд, ки бачаҳо аз тарс рангоранг шудаанд. Ва он гоҳ Маргарита барои далерӣ суруди ҷангӣ аз ҷанг месуруд;
  Мо духтарони мамлакати СССР,
  Ки барои тамоми ҷаҳон машъал аст ...
  Намунаи бузургӣ нишон диҳем,
  Ана корнамоихои кахрамонона суруда шудаанд!
  
  Духтарон дар зери байраки сурх таваллуд шуданд ,
  Ва пои луч аз сардиҳо мешитобанд...
  Духтару писарон барои Рус мубориза мебаранд,
  Баъзан арӯс ба бача садбарг медиҳад!
  
  Бар коинот байраки сурх мешавад,
  Чунон дурахшанда, мисли шуълаи машъал...
  Охир, медонй, кахрамонй, мо чавгон дорем,
  Ва байраки мо мисли сурх медурахшад!
  
  Бовар накунед, фашисти лаънатй намегузарад,
  Ва рӯҳи рус ҳеҷ гоҳ аз байн нахоҳад рафт...
  Ғалабаҳо ҳисоби беохир мекушоянд,
  Биёед ба касе салом ва салом гӯем!
  
  Русия як кишвари аҷиб аст,
  Шумо ба халкхо коммунизм додед...
  То абад аз ҷониби Худо ба таври саховатманд дода шудааст ,
  Барои Ватан, барои бахту саодат ва озодй!
  
  Душман Ватанро маглуб карда наметавонад,
  Ва новобаста аз он ки ӯ чӣ қадар бераҳм ва маккор буд...
  Хирси шикастнопазири руси мо,
  Солдати рус барои галабаи худ хеле шухратманд аст!
  
  Мамлакати зебои советй,
  Духтарон дар он фахр мекунанд, ки зебо ҳастанд ...
  Вай ба мо дар таваллуд то абад дода шудааст,
  Бигузор мо комсомолецхо инсоф бошем!
  
  Мо дар канори Маскав меҷангем,
  Барфу борон, барфҳо ва духтарон пойлучанд...
  Мо Ватанамонро ба шайтон намедихем,
  хатто досиронамон дакик мезананд!
  
  Аз ин рӯ, духтарон дар ғазаб ба ҷанг майл доранд,
  Ва бо пошнаи бараҳна онҳо як бастаи таркишро мепартоянд ...
  Фашист, вай танҳо зебо менамояд,
  Дар асл, танҳо Қобил бад!
  
  Душманон духтаронро мағлуб карда наметавонанд,
  Онҳо зери чунин ситора ба дунё омадаанд...
  Аҷубаи шикастнопазири мо хирс аст,
  кй Ватанро зани худ кардааст!
  
  Мо духтарони рус хубем,
  Мо аз шиканҷа ва сармо наметарсем...
  Ва мо дафъ хоҳем кард, бовар кунед, ҳамлаи лашкари бадро,
  Душман аз доза девона мешавад !
  
  Онхо тавонистанд, ки душманро аз Москва дур кунанд,
  Гарчанде ки ӯ пур аз қудрати бузург аст ...
  Мо духтарон бо худ фахр мекунем
  Рақибон ҳама дар қабрҳои худ нопадид хоҳанд шуд!
  
  Бовар накунед, душманон Русро мағлуб карда наметавонанд,
  Азбаски ҳар рыцар аз памперс меояд...
  Шикорчӣ аз афташ ба бозӣ табдил ёфтааст,
  Ва рақиб ҳанӯз кӯдак аст!
  
  Аммо рӯҳи рус, бузург, ба рӯҳ бовар кунед,
  Медонед, дар он қудратҳои ниҳон вуҷуд доранд ...
  Душман тамоман торумор мешавад,
  Охир, рыцархо дар набард маглубнашавандаанд!
  
  Шубҳаҳои худро дур кунед , духтарон ,
  Мо ҷасуртарин ҳастем, медонед, дар ҷаҳон...
  Биёед лашкари шайтонро ба дӯзах андозем,
  Биёед ҳама душманонро дар ҳоҷатхона тар кунем!
  
  Ҷанги муқаддас хотима меёбад
  Сулҳ ва субҳ дар сайёра хоҳад омад ...
  Вай то абад бо офтоб аст, медонед, дода шудааст,
  Бигзор тобистон то абад шуъла кунад!
  
  Ва коммунизм абадй дар шаъну шараф,
  Ленин ва Сталини муаззам бо моанд...
  Фашизм дар кинои хунин танҳо ҳоло аст,
  Ва иродаи мо, бовар кунед, аз пулод мустахкамтар аст!
  
  Русияи ман асрҳо ҳукмронӣ мекунад,
  Ва ба тамоми олам хушбахтӣ бахшид...
  Кувваи мушти пӯлод лозим аст,
  Ва ҷуръат, вале ба таври оқилона!
  Дар аввал танҳо Маргарита месуруд, аммо баъд Эномай, духтарча Яга, Виконт де Лафер ва кӯдакони дигар сурудро гирифтанд. Ва ин аллакай як хори пурқувват ва пуровоз буд, ки ҳама чиз аз он ба ларза омад. Ва бузургҷуссаи воқеӣ ба андозаи кам шудан оғоз кард. Ӯ дигар ин қадар сард ва таҳдидкунанда ба назар намерасид. Ва шохҳо хурдтар шуданд ва чанголҳо хурдтар шуданд. Вой...
  Духтари Яга бо ханда месуруд:
  Офарин, офарин, шумо метавонед бо ӯ фахр кунед -
  Ҳафт аз як нафар наметарсанд!
  Кӯдакон бо як овоз бо пои урёнашон хитоб мекарданд:
  Мо аз ту натарсем,
  Туро зери пои кудак мемонанд...
  Ҳарчанд мо ҷанговарони ба қадри кофӣ нарасидаем,
  Яга будем !
  Инҳо кӯдаконанд, ки ҳам рӯҳ ва ҳам дар чеҳра хеле зебоанд. Ва онҳо мисли бузургҷуссаҳо меҷанганд. Ҳарчанд ҳоло бузургҷуссаи одамхӯр бояд аз ҷиҳати ахлоқӣ анҷом дода шавад. Ва кӯдакон ба рақс шурӯъ карданд.
  Ва духтарак Яга чангкашакро гирифта, ба сӯи авбош ишора кард ва чизе ба ғур-ғур кард.
  Яке аз писарбачаҳо як лолипопи калонеро, ки ба шакли хурӯс монанд аст , лесид, ки ба скелет мубаддал шуд ва духтар аз яхмос хӯрд.
  Кӯдакон ба бузургҷусса таҳдид карданд:
  - Ба ту хам чунин мешавад!
  Ва ӯ айнан ларзид. Вай боз хам бештар хурд шуд. Ва айнакҳои тиллоӣ бо яхмос дар ҳама рангҳои рангинкамон боз ҳам дурахшонтар ва зеботар шуданд.
  Кахрамони пионерй Маргарита боз бо хашму газаб суруди ватандустонаи чангро месарояд ва бачахо боки-монда хор мехонданд:
  Ба комсомол дохил шудам дар вакти бозй,
  Духтари орзуи зебо...
  Гумон кардам, ки дунё ҷовидона бошад май,
  Ҳар рӯз таваллуди баҳор аст!
  
  Аммо бо баъзе сабабҳо ин кор нашуд,
  Ба ҳар ҳол ман ошиқ шуда наметавонам ...
  Ба ман бигӯед, бачаҳо, ба раҳмати ман,
  Зиндагӣ як чархи хеле қавӣ аст!
  
  Ногаҳон ҷанг ногаҳон садо дод,
  Ва тундбоди марг фаро расид...
  Ва духтарони ман ҷисми қавӣ доранд,
  Шумо метавонед якбора худро зери ҳамла гузоред!
  
  Бовар кунед, ман таслим шудан намехоҳам,
  Барои Ватан то охир мубориза баред...
  Мо гранатаҳоро дар халтаи қавӣ мебарем,
  Сталин дар дилхо падарашро иваз кард!
  
  Ҷанговарони бузурги Русия.
  Мо метавонем сулҳ ва тартиботро ҳифз кунем ...
  Ситорахои осмон махмалро об доданд,
  Ва шикорчӣ ба бозӣ табдил ёфт!
  
  Ман, духтари пойлуч, мубориза мебарам
  Пур аз васвасаҳо ва муҳаббат ...
  Медонам, дар ин биҳишт ҷойе хоҳад буд,
  Хушбахтро дар болои хун сохтан мумкин нест!
  
  Ҷанговарони бузурги Ватан,
  Мо дар назди Москва устуворона мубориза мебарем...
  Ва он гоҳ орзу дар замони коммунизм,
  Бар зидди олами зеризаминӣ бо Шайтон!
  
  Бачахои далери рус,
  ки то охир софдилона мубориза баранд...
  бо пулемёт тир меандозанд ,
  Агар ба шумо тоҷи тилло лозим бошад!
  
  Хатто як тир моро боздошта наметавонад
  Исо Худои бузург эҳьё шуд...
  Айёми аждаҳои дарранда гузашт,
  Аз осмон боз хам равшантар шуд!
  
  Ман туро дӯст медорам, Лада азиз,
  Худои олӣ Сварог дар ҷалол хоҳад буд ...
  Мо бояд барои Русия мубориза барем,
  Беҳтарин Худои Сафед бо мост!
  
  Русҳоро ба зону назанед,
  Ба ман бовар кунед, ҷисми моро ҷилавгирӣ кардан мумкин нест...
  Сталин ва Ленини муаззам бо моанд,
  Шумо низ бояд аз ин имтиҳон гузаред!
  
  Дарди Ватан низ дар дили мост,
  Мо ба бузургии ӯ бовар дорем...
  Мо зуд дари кайхонро мекушоем,
  Ин ҳаёти хеле ширин хоҳад буд!
  
  Мо духтарони зебои пои лучем ,
  Мо аз байни тудахои барф чунон тез давида истодаем...
  Ба мо ин арақи талх лозим нест,
  Карруб болҳои худро дароз мекунад!
  
  Мо духтарон барои Ватан истодаем,
  Ва мо ба Краутҳои бад ҷавоб медиҳем, не,
  Қобили ҷаҳаннам нобуд мешавад,
  Ва салом ба Масеҳи Наҷотдиҳанда!
  
  Даврае мешавад - ин беҳтар шуда наметавонист,
  Мурдагон то абад эҳё хоҳанд шуд...
  Коинот ба биҳишти воқеӣ табдил меёбад,
  Орзуи ҳама амалӣ мегардад!
  Маргарита каме ғамгин шуд - ӯ аллакай аз садсола зиёд аст ва ӯ ҳанӯз духтар аст. Ва шояд ӯ то абад кӯдак боқӣ мемонад.
  Аммо боқимондаи кӯдакон аз ин суруд шодӣ карданд ва шод шуданд.
  Ва бузургҷуссаи одамхӯри азим боз ҳам хурдтар шуд ва бештар ба гови тарсонда монанд буд, аз ҳаюло.
  Порчахои яхмос ва торт ба суи у парвоз карданд. Кӯдакон хандиданд ва забонашонро берун карданд. Ин хеле хандаовар менамуд. Ва бачаҳои хушҳол ба рӯяш идома медоданд.
  Духтар Яга лабонашро зад ва чирк зад:
  Кӯдакон бояд ханданд
  Кӯдакон бояд ханданд -
  Ва чӣ гуна қаҳрамонон зиндагӣ мекунанд!
  Ва чӣ гуна қаҳрамонон зиндагӣ мекунанд!
  Ва Баба Яга чангкашакро ба дигар оркҳо ва гоблинҳо, ки аз қалъа берун меҷаҳиданд, нишон дод. Ва Эномай ва духтарак бо пулемёт ба суи онхо тир холй карданд. Ва онҳо ин корро хеле хуб карданд . Ва боз айнакҳо бо яхмосҳои дурахшон, рулетҳои мавиз, пирожни қаймоқ, ҷуворимакка, қанди пахта ва ғайра буданд . Ҳама чиз бӯи хуб дошт ва бениҳоят иштиҳо ба назар мерасид.
  Ва бачахои чанговар хандида, дандонхои тезу сафеди худро мисли бачахои гург нишон медоданд.
  Ин амал то чи андоза аҷиб ва беназир менамуд.
  Ва Маргарита оркҳо ва скелетҳоро бо барқ зада , тағироти аҷиби онҳоро идома дод.
  Баъд аз он пионер-духтар боз суруди ватандУстона ва олихимматона сароид ва бачахои боки-монда бо хор суруди фораму шух-манди уро бардоштанд:
  Шайтон моро мағлуб намекунад
  Ватанам зеботарин дунё,
  Кишвари зебо машҳур аст...
  Дар он калонсолон ва кӯдакон хушбахт хоҳанд шуд!
  
  Дар он савсанҳои водӣ боҳашамат мешукуфанд.
  Ва каррубхо гимни шоиста менавозанд...
  Фюрер капут мешавад,
  Русҳо дар набардҳо мағлубнашавандаанд!
  
  Комсомолецхо пои луч медаванд,
  Бо пошнаи луч болои барф пой мезананд...
  Гитлер шумо хеле хуб ба назар мерасед
  Ман туро бо танк мезанам!
  
  Оё мо метавонем фашистонро маглуб кунем?
  Чун ҳамеша пойлучем, духтарон...
  Бузургтарин рыцари мо хирс аст,
  Вай ҳамаро бо автомат мекушад!
  
  Не, мо духтарон аллакай хеле хуб ҳастем,
  Мо аслан ҳама душманонро аз ҳам ҷудо мекунем...
  Чангал, дандон, мушти мо...
  Мо дар биҳишти аҷибе ҷойе месозем!
  
  Ман бовар дорам, ки коммунизми олӣ хоҳад буд,
  Кишвари насиҳат, бовар кунед, дар он гул мекунад...
  Ва нацизми бадбахт аз байн хоҳад рафт,
  Бовар дорам, ки аъмоли шумо ситоиш мешавад!
  
  Минтақа ба таври ваҳшӣ мешукуфад, ман бовар дорам,
  Аз галаба боз ба галаба бармегардем...
  Николай японҳоро мағлуб кард,
  Самурайҳо барои бадгӯӣ ҷавоб хоҳанд дод!
  
  Мо намегузорем, ки ба худамон моил шавем,
  Бо як зарбаи душманонамонро торумор кунем...
  Бигзор шикор ба бозӣ табдил ёбад,
  Бесабаб набуд, ки мо Вермахтро торумор кардем!
  
  
  Ба ман бовар кунед, ки таслим шудан барои мо осон нест,
  Русҳо ҳамеша медонистанд, ки чӣ гуна ҷанг кунанд ...
  бо пӯлод тез кардем ,
  Фюрер симои масхарабоз мегардад!
  
  Ватанам чунин аст,
  Дар он аккордеони русӣ менавозад...
  Ҳама миллатҳо як оилаи дӯстонаанд,
  Ҳобил ғалаба мекунад, на Қобил!
  
  Ба наздикй СССР шухрат пайдо мекунад ,
  Гарчи душмани мо бераҳм ва хиёнаткор аст...
  Мо барои шуҷоат ибрат нишон медиҳем,
  Рухи рус дар чангхо шухратманд мегардад!
  Дар ибораи охирин духтари пионерй аз асои сехрнокаш барк, аз ангуштони пои барахнааш пулсарро бо ангуштарию сангхои сехрнок гирифта рахо кард. Нихоят азимчуссаеро, ки мисли лахча хурд шуда буд, пушонданд. Он кас пурра бо шуълаи оташ фаро гирифта шуда буд. Баъд аз нав дурахшид. Оркҳо ва скелетҳо ниҳоят ба ҳама навъҳои лазизҳои аҷиб табдил ёфтанд. Ҳамин тавр болаззат ва бирён, аз навъҳои гуногуни ветчина, моҳӣ ва гусфанд, то пирожниҳо, каннодӣ, карамел ва айнакҳои яхмос.
  Бачахо шоду хур-санд шуда, ба по хеста ме-рафтанд. Онҳо хеле хушҳол ва шодмонӣ менамуданд.
  Дар ин ҷо, дар ҷои бузургҷуссаи канниболи сахтгир, нур пароканда шуд. Писарбачаи борику муйсафед дар тан куртапуш, такрибан хафтсола пайдо шуд. Чунин кӯдаки безарар ва ширин ба ҷои як ҳаюло пурқувват. Вай чашмонашро мижжа зад ва нола зад:
  - Маро назанед!
  Маргарита дод зад:
  -Натарс! Мо ба ту даст намерасонем. Акнун шумо метавонед ҳаёти худро аз сифр оғоз кунед ва ба мактаб равед!
  Писар ва соби« каннибал гиря карданд:
  Ин чӣ гуна ҳаёти мактабист?
  Ҳар рӯз имтиҳон куҷост ...
  Илова, тақсим,
  Ҷадвали зарб!
  Қасри бузургҷуссаи каннибал дар пеши назари мо дигаргун шуд. Дар гунбазхо ба чои косахонахо гулхои зебои афсонавй мешукуф-танд. Ва худи гунбазхо аз тилло дурахшиданд. Ва ҳама чиз он қадар бошукӯҳ, дурахшон, чашмонаш гашт, деворҳои қалъа бо гулҳо фаро гирифта шуданд. Ва ба чои хун фавворахо бо оби алмосхо чорй шуданд ва абрхо пароканда шуданд ва якбора чор офтоб нурпошй карданд.
  Ва кӯдакони озодшуда бо хандаҳои шодӣ аз қалъа гурехтанд. лоғар, ранҷида, пойлуч, бо вуҷуди ин, онҳо хушбахт буданд.
  Писарону духтарон ба суи нозу неъматхои болаззат часпида, рост аз зери алаф бочкахои коктейл ва шарбат пайдо шуданд .
  Духтар Яга бо миномёт ба назди бузургҷуссаи собиқ каннибал парвоз кард ва ба писар яхмос дод. Ӯ онро фурӯ бурд ва табассум кард:
  - Болаззат!
  Ва бо тарс илова кард:
  - Маро бубахшед, фарзандон! Ман шарм медорам, ки туро хӯрдам. Ин чӣ қадар нафратовар аст!
  Торафт бештар бачахо давида баромаданд. Аз ҷумла онҳое, ки пештар аз ҷониби каннибал хӯрда буданд . Писарбачаи безарар чашмонашро зад ва хатто суруд хонд;
  Хуб, ин мӯъҷиза нест, оё ин афсона нест,
  Ҳама чиз чунин шудааст, ба ман бовар кунед, олиҷаноб!
  Не, барои мо некӣ кардан беҳтар аст -
  Ва бадӣ дар ҷовидона нест хоҳад шуд!
  Бале , ин ғалаба буд. Дуруст аст, ки яке аз писарбачаҳо, ки танаш хеле мушакдор ва шорт дар бар дошт, ба сатҳи рефлексия нигарист ва нола кард:
  - Куллаи кахрамононаи ман ба кучо рафт?
  Оеномаус пурсид:
  - Ва шумо кистед?
  Писарбачае, ки мушакҳои хеле муайян дошт, ҷавоб дод:
  - Никитич.
  Ва чеҳраи кӯдакиаш тира шуд ва ғусса кард:
  - Ман як қаҳрамони бузург будам ва ҳоло ман як бачаи пойлуч ҳастам , ки кӯтоҳ дар бар дорам, ин ба кӣ лозим аст?
  Канниболи соби« ѓазаб зад:
  - Биёед якҷоя ба мактаб меравем!
  Добрыня бо ғазаб наъра зада, пои бараҳнаи писарбачаашро чунон сахт зад , ки санг пора шуд:
  - Бале, мактаб ба ҷаҳаннам! Ман фикр мекардам, ки ман хаста шудаам !
  Маргарита бо оҳе ҷавоб дод:
  - Ман мефаҳмам!
  Писарбача Добрыня наъра кард:
  -Чӣ мефаҳмӣ! Акнун занам маро тарк мекунад! Ба кй даркор аст ман ин хел кудаки шукуфон !
  Оеномаус бо табассум ҷавоб дод:
  - Муҳимтарин чиз дар зиндагӣ рӯҳ аст. Андоза муҳим нест!
  Добрыня эътироз кард:
  - Не! Шумо зани маро намешиносед. Боре вай пошнаи худро чунон сахт ҷунбонд, ки дандони ҳуштаккаши ғоратгари булбулро канда кард! Вай сахтгир аст ва барои чӣ писари мӯйлабаш лозим аст ! - Ва писарак боз бо пои луч, бачагона, вале пуркувваташ мисли болга зад, ки сангреза пора-пора шуд. Ва кахрамони чавон дод зад. - Ба зудй маро калонсол кун!
  Оеномаус бо оҳе ҷавоб дод:
  - Мутаассифона, мо ин корро карда наметавонем, дуруст?
  Маргарита ҷавоб дод:
  - Ҳоло, мо воқеан наметавонем, аммо агар шумо бо мо барои як ҳадафи олӣ сафар кунед, мо метавонем чизе пайдо кунем!
  Бача Добрыня бо тахдид пурсид:
  - Ҳадафи шумо чист?
  Оеномаус дилпурона чавоб дод:
  - Барои аз марг наҷот додани ҷинси пурқувват дар миқёси коинот. Дар коиноти мо вабо вуҷуд дорад ва он метавонад ба шумо ҳам бирасад!
  Маргарита бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Бале, Добрыня, ба мо хамрох шавед. Шумо холо хам кувваи кахрамононаи худро доред ва шумо ба мо хеле фоиданок мешавед!
  писари тақрибан дувоздаҳсола калонтар ё баландтар набуд , аммо қувваи бузурги ҷисмонӣ дошт. Аз ин рӯ бо ангуштони бараҳнааш сангрезаро фишурда, ба маънои аслӣ гирифта кӯфт ва баъд бо табассум гуфт:
  - Ва ман ҳоло ҳам хубам! Хуб, ман бо шумо меравам. То калон шудан ба назди занам баргаштан даҳшатнок аст !
  Маргарита бо табассуме, ки мисли афсона буд, ҷавоб дод:
  - Қарори хеле оқилона!
  Ва вай ангуштони пои урёнашро пахш кард. Сеюм, аждаҳои зебои кӯдак пайдо шуд.
  Духтар шарҳ дод:
  - Набояд мисли гадо бо халта роҳ равӣ!
  . БОБИ Љ 8.
  Доминика хангоми гузариш ва супурдани имтихонхо хеле хаста шуд. Аз ин рӯ, духтарони зебояш дар ванна ва души тиллоӣ шуста шуданд. Ва баъд ӯро дар кати нарму гарм дар як ҳуҷраи алоҳидаи боҳашамат барои донишҷӯёни элита ва донишҷӯдухтарон гузоштанд. Доминика ба хоби аҷибе афтод, орзуи охирини ӯ ин буд, ки бо шоҳзода Оеномаус бошад , ки нисбати ӯ ҳамдардӣ ва ҳамдардии бузург ҳис мекард.
  Ва ҳамин ки ӯро худо Морфей ба оғӯш гирифт, вай
  Доминика ногаҳон ҳис кард, ки шамол ба рӯи ӯ вазида, дар тахтапушти лағжиш ва пулакак нишастааст. Ва абрҳо дар атроф медурахшад.
  Ва духтарак рӯй гардонда, писари зебову мушакдореро дид, ки ӯро дарҳол шинохт. Бале, ин шоҳзода Оеномаус буд, ки ғуломи ҷавон шуд. Ва холо у ба як аждахои хурдакаки се-сар савор аст. Духтаре ба тарафи росташ парвоз мекунад. Вай инчунин хеле зебо ва ширин аст, бо мӯйҳои тиллоӣ-сурх. Вай аз Оеномаус калонтар нест. Ва дар тарафи чап писарбача аст. Инчунин мӯйсафед , зебо ва хеле мушакдор, бо чеҳраи ифодакунанда. Чунин гурухи бачагон бо сумкаю аслиха. Ва духтар низ дар ангуштони пой ва дастонаш ҳалқаҳо дорад.
  Аждаҳо вазни зиёдатиро ҳис кард ва барои фурӯ наафтидани болҳои худро тез-тез ба задан гирифт.
  Духтар Маргарита асои ҷодугарашро ҷунбонда, наъра зад:
  - Шумо кӣ? Он аз куҷо пайдо шуд?
  Аммо Оеномаус Доминикаро шинохт ва бо оханги дилпурона гуфт:
  - Ин як интихобшуда аз сайёраи Замин аст. Мувофиқи пешгӯӣ, вай бояд ҷинси пурқувватро дар олами мо наҷот диҳад.
  Духтар Маргарита табассум кард:
  - Аз сайёраи Замин? Оё шумо Ҷанги Бузурги Ватаниро аз сар гузаронидаед?
  Доминика бо итминон тасдиқ кард:
  - Ҳа, буд!
  Кахрамони пионерй бо завк пурсид:
  - Ва кай гузашт?
  Духтари зарбазан на камтар аз дилпурона ҷавоб дод:
  - Аз бисту дуюми июни чилу як то нухуми май чилу панч, хуб, албатта, бурдем!
  Маргарита бо табассум ҷавоб дод:
  - Медонам, ки мо бурдем! Дар акси ҳол мо бо шумо сӯҳбат намекардем. Пас, ин маънои онро дорад, ки мо ҳамватанонем, танҳо бо мурури замон парокандаем. Чӣ хуш аст вохӯрдан бо касе аз сайёраи ватани худ ва ҳатто бештар аз он аз кишвари шумо!
  Доминика бо оҳе ҷавоб дод:
  - Вакте ки Чанги Бузурги Ватанй cap шуд, бобои ман хануз ба дунё наомада буд. Ин барои мо як ҳикояи дароз аст!
  Маргарита низ бо нафас кашид:
  - Ва ман барои дидани анҷоми он зиндагӣ накардаам. Мохи январи соли 44 маро ба дор кашиданд. Вале ман ба галабаи мо боварй доштам. Киев аллакай озод карда шуда буд, Сталинград ва булгаи Курск гулдуррос заданд. Чй афсус, ки ту хамагй дувоздахсола бошй , ба комсомол дохил нашавй.
  Доминика ҳайрон шуд:
  -Агар шумо ин қадар вақт мурд, пас чаро он ҳанӯз духтар аст?
  Маргарита китф дархам кашид:
  - Ман инро намедонам. Аз маргам кариб сад сол гузашт ва ман кудак мемонам. Аммо як плюс низ ҳаст: ман тамоман пир нашудаам ва дар дандонҳоям ягон пуркунӣ нест!
  Доминик хандид ва қайд кард:
  - Бале, пирӣ хеле бад аст, танҳо нафратовар!
  Ва актрисаи зебои кино ба суруд сар кард;
  Инсоният ғамгин аст,
  Шояд ҳама дар бораи ӯ фикр мекунанд!
  Ашк рехт бар ин баҳр,
  Тарси одам дар оташ месузад!
  
  Солҳо дар корвон мераванд,
  Бибиям ба рухсораҳояш хина молиш медиҳад!
  Ва ба ҷасади лоғар чизе рӯй дод,
  Ман намефаҳмам, ки узвҳо аз куҷо пайдо мешаванд!
  
  Чаро тоҷи табиат дурахшон аст?
  Офарандаи мошинҳо бояд ногаҳон пажмурда шавад!
  Он ки қувваи бодро ба ароба андохт,
  ба бадии пирӣ тоб оварда наметавонад !
  
  Зебоӣ ба ғазаб табдил меёбад
  Ва қаҳрамон дар пеши назари мо пажмурда мешавад!
  Ҳар гуна ҳавои бад ҳоло,
  Ва шабҳо маро тарси ваҳшӣ азоб медиҳад!
  
  Аммо ман бовар надорам, ки наҷот нест,
  Инсон метавонад бо Худо баҳс кунад!
  Барои он ки оилаи дӯстона абадӣ гардад,
  То ки рох бо осонй ва нишеб ба боло равад!
  
  Занҳои пир дигар узв надоранд,
  Биёед, ки пиронсолӣ дар шармгоҳ!
  Ва одам, писари тавонои прогресс,
  Ба куллаи хаёт бо чашмони дурахшон менигарад!
  
  Ва зебоии беохир хоҳад буд
  Рӯзҳо мисли дарёи пуроб ҷорӣ мешаванд!
  Мехрубонии инсонй пайдо мешавад
  Охир, дил поку начиб мешавад!
  
  Бовар кун, лаззати нав меояд,
  Бо гузашти солҳо, хирад зиёд мешавад!
  Охир, ях дар ҷисми ҷавон ҷойгир намешавад,
  Монанди мактаббачае, ки ба панцсола майл дорад!
  
  Нишон баландтар аст, биёед, онро ҷустуҷӯ кунед,
  Шумо камаш сад маротиба имтиҳон месупоред!
  Ва шумо метавонед тортҳои Пасхаро бо асал бихӯред,
  Хуб, акнун духтари пир шав!
  Доминика чи кадар зебо месуруд, примадонна хакики. Ва таронаҳои ӯ чун трили булбул пуртана ва ҷӯра буданд.
  Эномай бо сар ҷунбонд:
  - Шумо наметавонед бар зидди ин баҳс кунед !
  Бой Добрыня кайд кард:
  - Пиронй бад аст. Аммо барои худам ва занам себҳои ҷавонӣ гирифтам. Агар каме аз онҳо бихӯрӣ, пир намешавӣ ва ба кӯдак табдил намеёбӣ. Ва он гоҳ як ҷодугари аблаҳ худро ба чунин себҳо кашид . Вай пиразане буд, аммо ба деги кӯза рафт. Пас шумо бояд дар ҳама чиз мӯътадил бошед ва дар хотир доред, ки ҳама синну сол ба муҳаббат итоат мекунанд.
  Эномай ногахон кайд кард:
  -Аждаҳоям сахт нафас мекашад! Барои ӯ бурдани ду нафар душвор аст, хусусан азбаски Доминика кӯдак нест, балки як духтари хеле калон ва мушак аст. Вай ба варақаи нав ниёз дорад!
  Маргарита бо итминон гуфт, ки ангуштони пояшро пахш карда:
  - Дар он ҷо флаер хоҳад буд!
  Аввалин аждахои хурдакаки се-сар дар хаво пайдо шуд. Аммо духтари партизан ба у нури кувва фиристод ва ин аждахо нашъунамо ёфт.
  Доминика ҳайрон шуд:
  - Ин ҷоду дар амал аст. Ман бори аввал мебинам, ки аждаҳо парвариш карда мешаванд.
  Маргарита бо табассум ҷавоб дод:
  - Аждаҳо одамон нестанд, онҳоро парвариш кардан осонтар аст!
  Ҳайвони ваҳшӣ аз се аждаҳои дигар каме калонтар шуд. Ва боз як зарбаи ангуштон, ин дафъа дастҳо ва Доминика худро дар зинҳои бароҳат ёфт!
  Духтараки пионерй бо сараш ишора кард:
  - Шумо мебинед, ки ин чӣ қадар содда аст! Акнун шумо аждаҳои худро доред. Аз ин шод бошед!
  Духтари зарбазан бо ханда гуфт:
  - Ин, албатта, олиҷаноб аст , аммо бо шодӣ ба девор баромадан чӣ маъно дорад?
  Маргарита хандида ҷавоб дод:
  - Оё шумо аждаҳои худро орзу накардаед?
  Доминика ростқавлона ѓурѓур кард:
  - Ман чархболи шахсии худро орзу мекардам. Аммо вай вақт надошт, ки барои ӯ пул кор кунад. Аз ин рӯ, ҳеҷ чизи махсусе нест, ки аз он хурсанд шавад!
  Эномай бо табассум кайд кард:
  -Аммо ман аждаҳои шахсиро орзу мекардам.
  Добрыня тасдик кард:
  - Аждаҳои шахсӣ хуб аст! Бо вуҷуди ин, агар ман сеҳру ҷоду истифода кунам, аспи қаҳрамони ман низ метавонад парвоз кунад. Аммо барои ҷодуҳои махсус, ҷодугарон бояд бо тилло пардохт карда шаванд. Ва аждаҳо озод аст.
  Маргарита илова кард:
  - Аждаҳо низ хуб аст, зеро танҳо бо об ғизо дода метавонад. Хуб, ба он каме алафи бегона илова кунед, хеле хуб мешавад. Вай оташ нафас мекашад.
  Доминика кунҷковона пурсид:
  - Вокеан бо немисхо чанг кардед?
  Маргарита ростқавлона ҷавоб дод:
  - Ман аслан ҷанг накардаам. Ман бештар дар соҳаи иктишофӣ ва алоқа кор мекардам. Ман аз байни деҳаҳо ва байни ҷангалҳо гаштугузор кардам. Хуб, касе аз зимистон то зимистон халтаи гадо ва пои луч дорад, гумон мекунад. Дуруст аст, ки вай як-ду маротиба ба болои фашистон маводи тарканда гузоштааст. Хуб, вай танҳо вақте ки маро бурданд, тир холӣ кард. Вай то тири охирин чавоб дод. Вай дастгир карда шуд. Хайр, саросема бошад хам, маро азобу шиканча дода, шитоб мекарданд, ки маро ба дор овехтанд, зеро он вакт Армияи Сурх ба он тараф пеш мерафт. Дар акси ҳол онҳо метавонистанд ӯро боз ҳам зиёдтар азоб диҳанд.
  Боре боз ду милисаро хоболуд карда, ба партизанхо супурдам. Хуб, ман чизеро бофта наметавонам, аммо албатта моҷароҳои зиёде буданд.
  Доминика бо табассум пурсид:
  - Ягон фармон доштед?
  Маргарита бо оҳе ҷавоб дод:
  - Не! Факат медали "Барои шучоат" маро хеле хурд хисоб мекарданд, ки ба ягон чизи чиддй му-кофот намедихам. Хуб, ман намедонам, ки онҳо пас аз марг мукофотонида шуданд ё не ва чӣ тавр ...
  Оеномаус қайд кард:
  - Дар синни дувоздаҳсолагӣ барои духтар гирифтани ҷоизаи низомӣ аллакай бад нест! Ба ман бигӯед, ки бо шумо чӣ гуна аст?
  Духтараки пионерй бо сараш ишора кард:
  - Хуб, бале, гуед, коммунизм сохта шуду чангхо тамом шуданд?
  Доминика оҳ кашид ва дилпурона ҷавоб дод:
  - Не! Дар робита ба ҷангҳо боз ҳам бадтар шуд. Аммо ман дар ин бора сухан рондан намехохам. Аммо одамон боз хам бадтар шуданд.
  Бача Добрыня таклиф кард:
  - Биёед, беҳтараш дар бораи корнамоиҳои ҷодугарӣ сӯҳбат кунем. Дар акси ҳол шумо ҳоло дар бораи танкҳо гап мезанед...
  Маргарита абрӯ бардошт:
  - Дар бораи танкхо чй медонед?
  Добрыня чавоб дод:
  - Ман дар ҷаҳони пешрафта будам ва дар он ҷо ҳаюлоҳои металлӣ буданд. Бо овози баланд тир мепаронанд ва хеле хатарноканд. Ба ёд овардани онҳо нафратовар аст.
  Духтари партизан табассум карда гуфт:
  - Ба баки гази баки "Паланг" рег рехтам. Ва ӯ истод. Чунин буд. Ва ӯ барои сӯрох кардани чархҳои мошинҳои фашистон бо истифода бурд . Ман духтарча ҳастам ва ин корро кардан бароям осонтар буд.
  Доминик хандид ва қайд кард:
  - Офарин! Шумо қаҳрамони пионерӣ ҳастед. Мо бояд дар бораи шумо филмҳо созем ва дар бораи шумо китоб нависем.
  Маргарита сар ҷунбонд:
  -Медонам, баъзеҳо ҳастанд - масалан, "Шайтонҳои сурх". Умуман, ман на танҳо ба Худо бовар намекардам, балки баъзан корҳое мекардам, ки ҳоло аз он шарм медорам!
  Эномай бо табассум гуфт:
  - Мешавад. Баъзан худоён чандон хуб рафтор намекунанд. Аммо дар ҳар сурат, шумо ҳоло як ҷодугари хеле боистеъдод ҳастед ва шумо бояд ...
  Ӯ тамом накард. Дар пеши назарашон рамаи маймунҳои парвозкунанда пайдо шуданд. Онҳо дур буданд, аммо биниши шадиди писарбачаи элф ва духтари ҷодугар дид, ки ин приматҳои болдор ҳадди аққал даҳҳо кӯдакро дар тӯр мекашанд. Хам бачахо ва хам духтарони бадбахт хангоми паррондан нафасгир мешаванд ва сахт азоб мекашанд ва бадани кудаконро торхои пулоди тор бурида мепартоянд.
  Доминика низ инро дида дод зад:
  - Мо бояд бачаҳоро озод кунем!
  Добрыня сар ҷунбонд ва бо нидо шамшерашро кашид:
  - Мо далерона ба ҷанг меравем,
  Барои Руси муқаддас -
  Мо бо шамшер меҷангем,
  Ман намефурӯшам!
  Доминика дандонҳояшро нишон дода қайд кард:
  - Ба бачахо ёрй расондан, албатта, хеле шавковар аст. Аммо оё мо қувваи кофӣ дорем? Ман афсона дар бораи маймунҳои парвозкунанда хондам ва онҳо ба назар хеле қавӣ ҳастанд!
  Маргарита бо розигӣ сар ҷунбонда, суруд хонд:
  Ҷанговарони зулмот бешубҳа қавӣ ҳастанд,
  Бадӣ дунёро бидуни донистани шумора ҳукмронӣ мекунад...
  Аммо барои шумо, эй писарони Шайтон,
  Қудрати Масеҳро вайрон накунед!
  Добрыня кайд кард:
  - Мо рақибони гуногун доштем. Ва кувват будани онхо, чун коида, моро бозмедорад!
  Ва чаҳоргонаи аждаҳо аз паси маймунҳои парвозкунанда шитофтанд. Танҳо даҳҳо лаънатӣ буданд - сездаҳ нафари онҳо. Ва тақрибан ҳамин миқдор кӯдакони асир. Ва ин ҳақиқати сахти ҷанг аст.
  Маргарита ба пеш шитофт ва ба маймунҳои парвозкунанда наздик шуда, дод зад:
  - Бача®о равед, эй ®ай убон!
  Пешвои маймунҳо пичиррос зад:
  - Раф, духтарам, вагарна туро хам печонда мегирем.
  Маргарита далерона чавоб дод:
  - Не! Шумо онҳоро иҷозат медиҳед, вагарна бо мо ҷанг кунед!
  Маймунҳо дандонҳои дандондорашонро нишон дода, дод мезаданд:
  - Ҳеҷ гоҳ!
  Чор нафари онҳо барои нигоҳ доштани тӯр бо кӯдакон монданд ва боқимонда ба сӯи отряди хурди наҷотдиҳандагони ҷавон шитофтанд.
  Доминика мушт афшонд ва дар дасташ шамшер пайдо шуд.
  Маргарита пурсид:
  - Оё шумо девор заданро медонед?
  Доминика дилпурона чавоб дод:
  - Консепсия ҳаст! Вай дар филмҳо бозӣ кардааст.
  Духтари партизанй хитоб кард:
  - Ин ба шумо муфид хоҳад буд.
  Духтари ҳунарпеша суруд хонд:
  Вакти он расидааст, ки шамшери худро бизанӣ,
  Вакти шитоб кардан расидааст...
  Вақти он расидааст, ки шамшери худро ҷунбонед -
  Чӣ мешавад, агар он муфид бошад!
  Онро дар дафтари худ нависед -
  Дар ҳар саҳифа!
  Вакти он расидааст, ки шамшери худро бизанӣ,
  Вакти он расидааст, ки шамшери худро бизанӣ,
  Вакти он расидааст, ки шамшери худро бизанед!
  Баъд аз ин чор нафар хандиданд. Ва маймунхои парвозкунанда хамла карданй шуданд. Онҳо мисли парчаҳо ба гунҷишкҳо ҳамла мекарданд.
  Маргарита ба пешвои маймунхои парвозкунанда бо асои сехрнок ва ангуштаринхои сехрнок ба пои урёнаш зад . Ва он хеле сахт зад.
  Роҳбар як зарбаи сахт гирифт ва сараш дарҳол ба торти кокоси хеле болаззат табдил ёфт. Ва панҷаҳои маймуни парвозкунанда ба таври ҳассос меҷунбиданд. Маймунхои дигари парвозкунанда аз тарс хуштак заданд.
  Яке аз онҳо ба сӯйи чаҳор нафар шитофт, аммо писарбача Добрыня бо пошнаи урёнаш ба пешонии ӯ зад, ки маймун зарбаи сахт гирифта, чаппа шуд.
  Доминика шамшерро ба ҷунбонд ва шохи маймуни парвозкунандаро бурид ва баъд аз он суруд хонд:
  Мо дар ҷангал дар сарзамини маймунҳои ваҳшӣ ҳастем,
  Мо бо болҳои болдор дар осмон ҷанг мекунем...
  Шикор барои хӯрдан банан пухта -
  Касеро, ки кӯдаконро аз дарахт медуздад, овезед!
  Оеномаус низ маймунро, ин дафъа ба болаш зад ва хитоб кард:
  Ман як рыцари нур, бар зонуи ту ваҳшӣ,
  Душманони Ватанро аз руи замин хохам бурд!
  Ва бо шамшерҳо рақами ҳашт сохт. Баъд аз ин, писарбача моҳирона аз примати захмдор гурехт. Ва ҳангоме ки аждаҳо аланга зад, маймуни кӯр дод зад. Дар баробари ин бӯи сӯзиш ба гӯш мерасид.
  Чор нафар чанговарон ба хучум гузаштанд. Маймунхо кушиш мекарданд, ки ба хучуми чавобй бароянд. Аждаҳо онҳоро бо ҳавопаймоҳои оташ заданд , ки воқеан болҳои приматҳоро оташ заданд. Ва аз он бӯи пухта меомад.
  Духтар Маргарита ҷараёнҳои ҷодуро гирифт ва раҳо кард. Ва маймуни навбатӣ ба ҷои калла як донаи шоколад дошт.
  Добрыня бо ангуштони пои бараҳнааш аз боли як маймун гирифта, ба сӯи паррандаи дигар партофт. Ва баъд бо шарораҳо бархӯрд ба амал омад.
  The Titan Boy месуруд:
  -Медонед, ман қувваи дурахшон дорам,
  Дӯстӣ бо ӯ мисли бозӣ бо тимсоҳ аст!
  Ва он гоҳ духтари Доминик боли маймунро бо шамшераш кӯфт. Вай хам шуда, чашмаи хуни бунафшро раҳо кард. Пас аз ин вай ба шарики худ бархӯрд.
  Доминика бо пошнаи бараҳнааш ба ҷоғи яке аз махлуқҳои болдор лагадкӯб зад ва чир-чир кард:
  Хуб, махлуқ дар хок хоб рафтааст,
  Хуб, ба даҳони ман лагадкӯб карданд...
  Хуб, маро ба замбур кашида бурданд -
  Бигу ташаккур барои зинда будан !
  Ва духтар ба сари маймуни дигар бо шамшер зад . Баъди ин махлукхо ба гурехтан шуруъ карданд. Дар айни замон чор примати болдор асиронро, ки кӯдакон дар тӯр печида буданд, бурданӣ шуданд.
  Маргарита ба сӯи онҳо чӯби ҷодугарӣ парронд, маймун комилан ба пироги дорчинӣ бо яхмос табдил ёфт.
  Боқимондаҳо дод зада гурехтанд ва тӯрро раҳо карданд. Ва кӯдакони асир афтодан гирифтанд.
  Маргарита дод зад:
  - Туро нигоҳ доред, биёед, пурқувваттар.
  Ва вай ба болои аждаҳо зад. Се чанговари дигар аз паси вай шитофтанд.
  Писарбача Добрыня месуруд:
  Оҳ, кӯдакӣ, кӯдакӣ, куҷо меравӣ?
  Оҳ, кӯдакӣ, кӯдакӣ, куҷо шитобӣ...
  Пур аз маймунҳои мӯяш, ман медонам,
  Онҳо шуморо аз кишварҳои гуногун дастгир мекунанд!
  Ва писарбача бо ангуштони бараҳнааш тӯр бардошт. Бо вуҷуди ин, як бача будан дар кӯтоҳ бартариҳои худро дорад. Бе мӯза роҳ рафтан барои калонсолон ношоиста аст, аммо барои писар ин табиист ва ӯ метавонад дар амал пойҳои пурқувваташро истифода барад.
  Хама чор нафар суръати афтидаистодаро суст карда, бемалол фуромадан гирифтанд.
  Доминика бо табассум қайд кард:
  -Ба ту насиби ятим намехоҳам,
  Ман ба шумо рӯзҳои сахтро намехоҳам...
  Бигзор сайёра биҳишти равшан гардад,
  Худованди муқаддас фарзандонро дар паноҳаш нигоҳ дорад!
  Бачаҳо харошидаву пора-пора буданд, қариб ҳама пойлуч буданд, ба истиснои як духтарча дар тан либосу пойафзоли боҳашамат ва шояд бо зумуррад ва ёқут гулдӯзӣ.
  Духтар гиря кард:
  - Эҳтиёт бошед, дастаи наҷотдиҳӣ падари ман герцог аст ва ман аллакай унвони баронессаро дорам!
  Доминика хандида ҷавоб дод:
  Подшоҳон ҳама чизро карда метавонанд
  Подшоҳон метавонанд ҳама чизро кунанд ...
  Аммо аксар вақт шикаст
  Баъзан онҳо мешинанд!
  Барои ишқ издивоҷ кунед
  Барои ишқ издивоҷ кунед...
  Заиф барои ту, касе
  Ту Худо нестӣ, подшоҳ!
  Ҳар кас барои ту заиф аст -
  Ту Худо нестӣ, подшоҳ!
  Дастаи бачахоро эхтиёткорона ба замин фуровард. Ва вай вебро кушод. Бачахо -писарону духтарон озодиро хис мекарданд. Ва пошнаҳои мудавварашон ҳангоми давиданашон дурахшид.
  Аммо Маргарита онҳоро бо доди таҳдидомез боздошт:
  -Бачаҳо куҷо меравед? Ташаккур гуфтан чӣ гуна аст?
  Бачахо бозистоданд. Духтари баронесса сар ҷунбонд:
  - Дуруст, маро аз асорат начот додед. Маро ба падарам бирасон ва мукофоти олӣ туро интизор аст. Бигзор дигарон худашон ба он ҷо бирасанд - онҳо гадо ва пойлучанд.
  Писаре аз зиндониён эътироз кард:
  - Падари ман ҳисоб аст! Ва ман пойлуч ҳастам, зеро маро ҳангоми машқ дастгир карда буданд!
  Маргарита пурсид: "Чаро туро дастгир карданд?"
  Писарбачаи Виконт китф дарҳам кашид, танаи бараҳна, мушакӣ, даббоғ, симдор дошт ва танҳо чеҳраи зебояш, ҳарчанд кӯдакӣ бошад, ба зоти ӯ хиёнат мекард.
  Духтари баронесса ҷавоб дод:
  Скелентон баранд . Ин як ҷодугари пурқудрат аст, ки бо Кошчеи намиранда наздик аст!
  Маргарита лабонашро зад ва гуфт:
  - Скелентон , як ҷодугари бад ва устоди унсурҳо, як артефакти паланги сиёҳ дорад. Шояд ин барои наҷот додани ҷинси қавитар кӯмак кунад.
  Шоҳзода Оеномаус қайд кард:
  - Илова бар ин, дигар кӯдакони асирро, ки дар асорати ҷодугари даҳшатборанд, озод кардан лозим аст. Дар акси хол ба коинот зарари калон мерасад .
  Доминика на он қадар дилпурона пурсид:
  - Оё ин моро аз максади асосй дур намекунад?
  Маргарита эътироз кард:
  - Баръакс! Агар шумо ҳамаи дувоздаҳ ашёро ҷамъ кунед, шумо метавонед қудрати Худои Қодирро ба даст оред. Ва ин имкон медиҳад, ки на танҳо ҷинси пурқувватро наҷот диҳед, балки бисёр чизҳои хуби дигарро эҷод кунед.
  Бача Добрыня хитоб кард:
  - Ин аҷиб аст! Он гоҳ мо метавонем кореро анҷом диҳем, ки қаҳрамонони дигар ҳеҷ гоҳ орзу накардаанд!
  Доминика бо завк месуруд:
  Дунёи мо бераҳм, бераҳм, хиёнаткор аст,
  Хуни одамон чун дарьёи пуртуфон равон аст...
  Аммо марди оқил аст, бо пешрафти худ машҳур аст -
  Ҳангоми бозӣ монеаҳоро бартараф кунед!
  
  Таҳдидҳои даҳшатноки бешумор
  Тақдир бераҳм, ғамгин ва хандаовар...
  Мо дар шубҳа ашкҳои аҷиб мерезем -
  Ба осмон бо ғамгинии бебаҳо нигоҳ кунед !
  
  Ва бигзор онро рехтан лозим бошад
  Дар набарди шадид хуни инсон...
  Риштаи зиндагиро бо шамшер, тир,
  Мо то абад ба ишқ хиёнат намекунем!
  Маргарита сари тиллоии худро ҷунбонд:
  -Доминикро хуб месароиед ва суханони оқилона ба рӯҳ таъсир мерасонанд! Аммо ин кофӣ нест...
  Духтари ҳунарпеша суруд хонд:
  Он хеле сабук шуд
  Ватанро наҷот додам...
  Ман дар ҳақиқат хушбахт будам -
  Танҳо ин кофӣ нест!
  Танҳо, танҳо, танҳо -
  Ин кофӣ нест!
  Писарбачаи Виконт пои урёнашро чунон сахт зад, ки қатраҳои шабнам аз алафҳои норанҷӣ парида, гуррос заданд:
  - Сурудхониро бас кун! Биёед ба Скелентом равем ва мо ӯро пора-пора мекунем!
  Маргарита бо нафас кашид:
  - Рох рафтан хеле дароз аст. Шумо бояд ё дар аждаҳо парвоз кунед, ё бо истифода аз медалон интиқол дода мешавад!
  Оеномаус бо табассум пурсид:
  - Медаль доред? Пас моро бардоред!
  Духтари партизан бо охнр чавоб дод:
  - Барои он ки тамоми даста кашонда шавад, онро пур кардан лозим аст. Биёед ҳоло бихӯрем. Эҳтимол, кӯдакон гурусна бошанд.
  Духтари баронесса сар ҷунбонд, гӯшвораҳои алмосиаш ҷичиррос зад:
  - Бале, махз хамин тавр бояд кард. Дар шиками ман оташ аст!
  Виконт писарбача қайд кард:
  - Дар чанг шиками сер кар аст!
  Кӯдакони боқимонда, аксаран духтарон, бо як овоз гиря мекарданд:
  Мо хӯрдан мехоҳем
  Дарҳоро васеътар кушоед
  Дар акси ҳол мо ошпазро мехӯрем...
  Ошпазҳо газак хоҳанд дошт,
  Ва биёед ба навбатдорон бинӯшем,
  Мо тамоми ошхонаро нест мекунем
  Ва мо табақҳоро мешиканем!
  Маргарита асои сехрнокашро чунбонд. Ва дастархоне пайдо шуд, ки дар он чанд таом ва торт гузошта шуда буд.
  Духтар бо завк месарояд:
  Кӯдакон барои ту ҷамъ кардаанд,
  Мо умуман пора нестем -
  Ва тӯҳфаҳои ҷолиб,
  На танҳо каду бо арзан!
  Доминика сар ҷунбонда ва қайд кард:
  - Аммо аввал дастатро бишӯй!
  Бачахо ба суи дарьё шитофтанд. Танҳо духтари баронесса рост истода буд. Духтараки ҳунарпеша наъра зад:
  - Ба шумо даъвати махсус лозим аст?
  Баронессаи ҷавон ғамгин кард:
  - Ва ман аз тар кардани дасту пои худ бо плебейҳо хаста шудаам!
  Доминика сахт посух дод:
  - Пас ман шуморо ба дастархон намегузорам!
  Духтари муътабар гуфт:
  -Ту ба ман нишон меди®ї, духтараки пойлуч ? Бале, фармон медиҳам, ки тозиёна занед.
  Доминика аз ҷо бархост ва муштҳояшро фишурд:
  - Ва шумо ба кӣ фармон медиҳед?
  Баронесса ба қафо нигарист. Доминика қадбаланд ва мушакдор буд ва матоъ танҳо сина ва ронҳои ӯро мепӯшонд. Ва маълум буд, ки дар зери пӯсти даббшуда тӯбҳои мушакҳо чарх мезананд ва дар меъда плиткаҳои абс вуҷуд доранд. Чунин духтари кахрамон метавонад ба ту занад.
  Аммо Маргарита бо оханги муросокунон гуфт:
  - Биёед, ҳама аллакай дастамонро бишӯем. Ва агар шумо, Доминика, калонсол бошед, пас шумо бояд барои мо намуна бошед. Пас биёед ҳама якҷоя шуста шавем.
  Ва ӯ ба сӯи дарё равон шуд. Ва бо вай духтари Баронесса ва Доминика аст. Обро чор офтоб тафсонда, нарм ва гарм буд, аз ин рӯ шустан лаззат мебурд. Бачахо хатто дар дарьё шино мекарданд. Ва онҳо ба болои якдигар об пошидан гирифтанд.
  Доминика низ мисли духтараки хурдсол ба гирду атроф пошида, месуруд:
  Об, об, оби хунук,
  Бесабаб набуд, ки он аз сатил мерехт!
  Ва дар атроф чунин табиати ачоиб вучуд дошт. Дар дарахтони сералаф гулхои пурхашамати гуногуншакл меруёнданд. Ва баргҳои ин гулҳо рангу сояҳои гуногун доранд. Тасаввур кунед, ки навдаҳо бо ҳама рангҳои рангинкамон дурахшонанд ва дар нурҳои чор офтоб медурахшад.
  Ин дар ҳақиқат як зебоии аҷиб аст. Ва шабпаракҳо ба андозаи албатросҳо парвоз мекунанд ва болҳои онҳо мисли пошидани мавҷҳои баҳр нақшҳои ҳаракаткунанда доранд. Ва ҳаракати аҷибе ба амал меояд.
  Доминика месуруд:
  Болҳои он шабпарак
  Онҳо хеле хуб буданд ...
  Писарак оромишашро гум кард,
  Ва аз тахти дил гуфт...
  Виконт ҷавон, пошида, гуфт:
  - Бале, ҳама ҷо зебо аст...
  Дарвоқеъ, бисёре аз дарахтон ба думҳои заргарии товус монанд буданд. Ва болои онхо ба гайр аз шабпаракхо аждахои платина низ болхои худро ба харакат медароварданд. Ва дар ҷангал садои триллҳои паррандагони зебо ба гӯш мерасид. Онҳо бо овози худ чунон аҷиб ва аҷибанд, ки шумо танҳо дар ҳайрат мешавед.
  Доминика дар твиттер навишт:
  Оё шумо сурудхонии сиёҳпӯстонро шунидаед ?
  Булбулҳо ва ориёлаҳо шитоб мекунанд...
  Ва баъзан харҳо, харҳо ин тавр гиря мекунанд,
  Духтарон пои луч медаванд!
  Бале, дар ҳақиқат, ин хеле хандовар менамуд.
  Бачахо баъди оббозй ба сари дастархон равон шуданд. Ва табъи онҳо баланд шуд ва онҳо бо шодӣ суруд мехонданд;
  Афсонаи хуб ба мо дод
  Бисёр бозичаҳо, навъҳои гуногун ...
  Мо аз ҷониби қувваи бузург таваллуд шудаем,
  Мисли паррандагон ва ҳайвонот!
  
  Кӯдакон дар нури табассум бозӣ мекунанд,
  Шодии бузург ба ҷаҳон омад ...
  Мо метавонем дар кӯшиши аввал ба он ҷо бирасем -
  Ҳатто дар юғ, ки девона шуд, хар!
  
  Мо пои луч аз қатраҳои шабнам мешитобем,
  Дунёда жуда ажойиб ғоялар бор...
  Кӯдакон ашки марворид мерезанд,
  Бовар кунед, рухатон шодтар мешавад!
  
  Кошчеи бад ба мо ҳамла мекунад,
  Баба Яга дар миномёт мешитобад...
  Духтари пойлучро бо қамчин ваҳшиёна мезананд,
  Ва дарё ба соҳилҳо об мекунад!
  
  Аммо мо, эй писарон ва духтарон,
  Мо мисли титан мубориза хоҳем бурд...
  Ва овози мо хеле равшан хоҳад буд,
  Мисли бугли пионерй, барабан!
  
  Хуб, оркҳо барои мо монеа нестанд,
  Троли девона шуморо наметарсонад...
  Барои шуҷоат мукофоти бузург хоҳад буд,
  Агар кудак дар тахкир сифр набошад!
  
  Мори Горынич барои писарони далер чист,
  Бароямон монеае нест, мо ба мубориза бо бадӣ майл дорем...
  Мо ба ӯ як даста зарбаҳо медиҳем,
  Ва мо ӯро рост ба анбор қуфл мекунем!
  
  Агар гови бадкирдор аз туп оташ занад,
  Он гоҳ мо ба ӯ бо зарба ҷавоб медиҳем ...
  Бачаҳо дашном доданро бас кунед ,
  Биёед як бор Шайтонро мағлуб кунем!
  
  Ба ҷанги хунин, муқаддасу рост,
  Духтарони далер, писарон медаванд...
  Мо қудрати муқаддасро ҳукмрон хоҳем кард,
  Биёед аждаҳои бадро пӯшем!
  
  Барои азизони мо соҳили хушбахттар нест,
  Биёед як ҳавзи моҳиро сайд кунем...
  Ба хотири Элфияи бузург ва зебо,
  Писар исбот хоҳад кард, ки ӯ хеле хуб аст!
  
  Бигзор ҷаҳонро ин қадар зебо созем
  То дар он гулҳои биҳишт мерӯянд...
  Гарчанде ки мо баъзан хатарнок меҷангем,
  Охир, орзуҳо дар рӯшноӣ амалӣ мешаванд!
  
  Не, мо ҳеҷ гоҳ зери душман нахоҳем шуд,
  Биёед, духтарон, писарон пеш мераванд...
  Сипоҳи кофирро зери по мекунем,
  Мо барои ғолиб ҳисобнома медиҳем!
  
  Бовар кун, дар дунё тобистони абадӣ хоҳад буд,
  Кӯдакии мо ҳеҷ гоҳ намегузарад...
  Корнамоиҳои рыцарҳо воқеан суруда шудаанд,
  Ва ба маъракаи пирӯзӣ биравед!
  
  Хуб, вақте ки мо ҳамаи Оркҳоро мағлуб мекунем,
  Чанг бо галабаи пуршараф анчом меёбад...
  Дар ҷони поки ман аҷиб хоҳад буд,
  Мо шамшерро баланд мекунем, сипари мустахкам!
  Бачахо суруди нозанин хонда , сари дастархон нишастанд. Онҳо аз хӯрдани мурғҳои бирён, бирён ва моҳӣ бо хӯрокҳои тарафӣ лаззат бурданд.
  Доминика ба онҳо ҳамроҳ шуд. Вай бо корд пораеро бурида, қайд кард:
  - Гӯшти аъло!
  Маргарита сар ҷунбонд:
  - Хуб, ман чӣ тавр ҷодугарӣ мекунам? Розӣ шавед, он аз чизи воқеӣ фарқ намекунад!
  Духтари баронесса қайд кард:
  - Бале , гӯшти аъло, аммо моҳӣ чӣ?
  Ва ман як порча кӯшиш кардам. Дар ҳақиқат, ғизо аҷиб буд. Кӯдакон хӯрданд ва бо хурсандӣ қайд карданд:
  -Чӣ хел хӯрокҳо, чӣ гуна хӯрокҳо,
  Кош ҳама чизро бо худ гирифта метавонам...
  Афсӯс, ки миз аксар вақт чунин нест -
  Онҳоро танҳо барои куштан ғизо медиҳанд!
  Яке аз духтарони получ ва гадо пурсид:
  - Оё ман метавонам конфетҳои шоколадӣ гирам?
  Маргарита хандид ва асояшро ҷунбонд. Бар дарахте, ки мисли думи товус овезон буд, дарҳол ба суи миз шитофтанд ва ба барҳои зебои ҳайвонӣ ва моҳӣшакл мубаддал шуданд, ки бо шоколад ва пури аҷибе фаро гирифта шудаанд.
  Кӯдакон бо қаноатмандӣ чир-чир карданд:
  - Ин чӣ қадар бузург аст ва инчунин, мо яхмос мехоҳем!
  Дар ин лахза чанд каламуши калони бо курку арғувонӣ аз зери алафи норанҷӣ берун парида, хостанд ба кӯдакон ҳамла кунанд. Онҳо аз тарс фиғон мезаданд, ҳар як каламуш ба андозаи як гурги хуб. Маргарита аз асои ҷодугарӣ ва ҳалқаҳои ҷодугарии пойҳои урёнаш ба онҳо барқ зад. Ва Доминика инчунин асои ҷодугарии худро барои озод кардани пулсар истифода бурд.
  Шишаҳои шароби тиллоӣ бо яхмосҳои серғизо, ки дар шакли гулҳои аҷиб гузошта шудаанд, пайдо шуданд. Илова бар ин, бо Клубничка, анҷир, Клубничка ваҳшӣ ва дигар буттамева бошукӯҳ.
  Доминика ѓур-ѓур-ѓур-ѓур кард ва «айд кард ва ба шишаи калонтарини вино, ки на фа«ат тилло, балки бо алмос ѓуза шуда буд, ишора кард. Ва яхмос дар он ба як ороиши аҷибе монанд буд, ки бо ҳама рангҳои рангинкамон гузошта шуда буд. Ва он чӣ қадар зебо ба назар мерасид.
  Маргарита қайд кард:
  -Шумо асои ҷодуе доред, ки аз рагҳои дили аждаҳо сохта шудааст - ин хеле кам аст. Шумо онро аз куҷо гирифтед?
  Доминика ростқавлона ҷавоб дод:
  - Дар ҷанг! Ва ин дуруст ва далер аст!
  Оеномаус бо завк месуруд:
  Вой бар он касе, ки ҷанг мекунад,
  Бо як духтари зебо дар ҷанг...
  Агар душман хашмгин бошад -
  Ман ҳаромро мекушам ! Ман ҳаромро мекушам !
  Писарбача Добрыня гиря кард:
  -Ту чӣ ҳастӣ, духтарак , чаро ин тавр месарӣ? Мо бояд суруд хонем: бо писари тавоно дар ҷанг! Аниқтараш, ҳатто бо як марди тавоно дар ҷанг. Мо дар намуди зоҳирӣ танҳо писар ҳастем, аммо солҳост, ки мо мард ҳастем!
  Оеномаус хандида қайд кард:
  Мо то абад фарзанд мемонем,
  Фақат солҳо дигар мешаванд!
  Доминика хандида гуфт:
  - Дар ин чо мо олами афсонавй ва дигаргунсозихо хохем шуд.
  Баъд аз ин, вай ба хӯрдани яхмосҳои сохтаи худ шурӯъ кард. Он танҳо олиҷаноб буд. Ин аст, ки чӣ тавр олиҷаноб шуд. Ва таъми ширину нарми яхмос дар забони духтар паҳн шуд.
  Писарбача Добрыня аз паси мохй ва гушт хам ба яхмос бо хушнудй эхтиром кард. Ин дар ҳақиқат як чизи болаззат аст .
  Кӯдакон кӯшиш мекарданд , ки ба таври тамаддунӣ хӯрок бихӯранд ва назананд. Бале, яхмоси каламушҳои гӯштхӯр чизи аҷибест.
  Доминика бо табассуми дурахшон кайд кард:
  Чӣ хуб аст, ки тавоноии ҷодугарӣ кардан,
  Ва каламуши бадро ба яхмос табдил диҳед ...
  Мо баҳои мустаҳкам мегирем -
  Коре, ки набояд иҷро шавад!
  Ва боз хандахои бачагон дар чавоб. Ва садои қаноатманд...
  Дар осмон садое баланд шуд. Дар ҷое аз канор аждаҳои азим парвоз мекард. Вай аз дур ба назар хурд ва на дахшатнок менамуд, бо вучуди хафт cap. Ва он як навъ ҳаюло дар роҳи безарар буд.
  Бачахо хандиданд ва ба хамдигар чашмак задан гирифтанд. Ин дар ҳақиқат шавқовар аст. Ва кафи даст ба каф мезананд.
  Ки занг ҳаст.
  Доминика онро гирифта, бо ангуштони бараҳнааш бумерангро партофт. Вай ба болои он парида, кӯзаро бурид ва ҳангоми афтодан зебоӣ онро бо энергияи асои сеҳрнок зад . Як торти калоне пайдо шуд, ки дар шакли кулоҳҳои наполеон, ки бо кӯкнор, садбарг ва ҷуворимакка печонида шуда буд.
  Бачахо аллакай сер шуда буданд ва тухфаро бо рухбаландии муътадил пешвоз гирифтанд.
  Писарбача Виконт гуфт:
  -Тортҳо хеле хубанд, аммо шумо бояд ба меъёр риоя кунед...
  Доминика хандид ва қайд кард ва суруд хонд:
  Ошпаз барои зодрӯзи ман,
  Ман дар торт табрик навиштам...
  Ва навиштаҷоте, ки аз қаймоқ ранг карда шудааст -
  Вақти он расидааст, ки ба шаҳри Сан-Ремо равед!
  Баъд аз ин, духтар онро гирифта, боз бумерангро сар дод. Ва у парида, парида, чарх зад. Ва духтарак боз ӯро бо пои урёнаш гирифт ва суруд хонд:
  Ба торт нигоҳ накунед
  Замоне мерасад, ки ту ҳам мемирӣ ...
  Прённик мисли тир дар маъбад ҳуштак мезанад,
  Бо парҳез шумо дар ҳақиқат худатонро хароб хоҳед кард!
  Духтари баронесса як порчаи тортро бо кулоҳаш бо душворӣ фурӯ бурд ва лабонашро лесид ва қайд кард:
  - Лаззат! Аммо он дигар мувофиқат намекунад.
  Виконт писарбача қайд кард:
  - Барои фарбеҳ шудан вақти зиёд лозим нест.
  Доминика бо табассум ва шухиомез месуруд:
  Барои қошуқи модар , барои қошуқи падар,
  Ва барои бибии як лӯбиё ...
  Ва дар канори бистар!
  Кӯдакон, воқеан, пас аз хӯрок хӯрдан вазнин шуда, ба болои алафҳои нарму афлесун афтода, бо бинӣ бӯй мехӯрданд. Хушбахтона, дар ин чо хомушаки дарранда ва хашарот набуд. Онҳое, ки парвоз мекарданд, калон буданд ва намехӯрданд ва бо онҳо амалан ҳеҷ мушкиле набуд.
  Доминика аз Маргарита пурсид, духтари пионерй хам ёш зада, зуд дахонашро бо кафи худ пушид:
  -Ту хоб меравӣ ё?
  Кахрамони партизан чавоб дод:
  Чӣ, духтар дар таҳқир ва изтироб хоб карда наметавонад?
  Дар ҷое арӯсӣ дар роҳи ҷангал овора мешавад...
  Вай дар байни алафи пудинагӣ саргардон мешавад ва ҳеҷ чизро намедонад,
  Ва шӯхиҳо ва бозиҳои тақдири лаънатӣ!
  Писарбачаи кахрамон Добрыня аллакай аз бинии у мебурд.
  Оре, бачахо саргузаштхои зиёдеро аз cap гузарондаанд.
  Доминика шӯхиомез месуруд:
  Бе душворӣ хобем,
  Дуруст аст, ҳа...
  Аммо баъд, бо чӣ душворӣ,
  Мо дертар бедор мешавем!
  . БОБИ Љ 9.
  Доминика бедор шуд ва аз хоби ҷодугаре баромад, ки ӯро ба ҷаҳони мувозӣ бурд. Баъд аз ин, духтарак худро шуст ва бо асбоби тиллоӣ душ гирифт. Ман дандонҳоямро шустам ва ба субҳона рафтам.
  Дар он чо уро дигар духтарону духтарони синфи элита пешвоз гирифтанд. Онхо даст дода, хушмуомила нигох мекарданд. Инчунин элфҳо, троллҳои занона, хоббитҳои занона буданд, ки ба духтарон, нимфаҳо, дриадҳо, духтарони инсон монанд буданд, гарчанде ки онҳо кам буданд. Як ширкати зебо ҷамъ омад.
  Духтарон дар тан либосҳои шево ва ҷавоҳирот доштанд, вале пойлуч буданд, то дар вақти ҷодугарӣ пои онҳоро истифода бурдан қулайтар бошад. Дар синфи элита бошад, таълим то андозае дигар буд - онҳо лекцияҳои аз ҷониби буг ба таври фаврӣ хондашударо гӯш мекарданд ва супоришҳои гуногунро иҷро мекарданд. Боварӣ дошт, ки духтар аллакай асосҳоро медонист.
  Доминика дар ин чо якчанд вазифаро ичро кард. Вай аз асои ҷодугарӣ тир холӣ кард ва дигаргуниҳо кард. Ва он гоҳ вай ҷодуҳоро пичиррос зад. Якчанд калимаҳои мураккабро ба ӯ хонданд ва Доминика онҳоро такрор кард.
  Ҳамчун актрисаи синамо, духтар хотираи аҷибе дошт, зеро дар вақти сабт ба ӯ лозим буд, ки муколамаҳои зиёдеро талаффуз кунад.
  Ва ман ҳама чизро ба таври комил дар хотир доштам. Аммо ин ҳама гулҳо мебошанд; чизи асосӣ, албатта, ҷустуҷӯи артефактҳо барои наҷот додани ҷинси пурқувват аст.
  Ва ҳамин тавр Доминика дар мавқеи лотос нишаста, пойҳои қавӣ ва мушакҳояшро пайваст ва пушташро рост кард. Ва боз вай ба олами мувозӣ афтод, ки дар он ҷо дастаи онҳо роҳи наҷоти ҷинси пурқувватро меҷуст.
  Ва танҳо дар вақти. Зеро махз дар он чо булбул ва булбули горатгар бо нуги по хазида мегаштанд. Ин ду бадкирдор аллакай як тӯри ҷодуе паҳн кардаанд, то дастаи пойлуч хобидаро пӯшонанд.
  Маргарита низ хобид ва хоб дид...
  Духтар вазифаи таркондани купрукро гирифт. Аз ин рӯ, вай пойлуч, дар тан либоси пахтагии дарида ва халтаи гадоӣ ба разведка рафт. Тирамох асту хаво чандон хуб нест. Шабона шабнам буд ва алафро шабнам фаро гирифта буд, ки пойҳои урёни духтар дар болои он изи пои хурду зебо боқӣ мондааст. Хеле намнок ва хунук буд, борон бо барф омехта буд.
  Ангуштони хурди партизани пойлуч аз сардиву намӣ кабуд шуданд. Аммо вай далерона пеш мерафт, хатто суръаташро баланд мекард.
  Ва дар айни замон вай месуруд;
  Борон пораҳои ситораҳоро дар осмон пароканда кард,
  Онхо барои фашизм сутуни тезу тунд тайёр кардаанд!
  Танкҳои Tiger танҳо ахлотанд - бозори ифлос ,
  Вермахт шикасти хашмгинро интизор аст!
  Вермахт шикасти хашмгинро интизор аст!
  
  Рафики мо Сталин, пешво, кувваи миллионхо,
  Вай мушти гранит, дар даст автомат!
  Мо метавонем лашкарро аз Садом мағлуб кунем,
  Қувваи мо як монолит аст, хушбахтона дар рӯи замин!
  Қувваи мо як монолит аст, хушбахтона дар рӯи замин!
  
  кори муҳимтаре надорад ,
  Халкро чй тавр начот додан, неки Ватан!
  Геббельс, ба ҷаҳаннам бо сафсатаҳо,
  Ва пирѓзї хо®ад буд, бовар кун, бо ву уди ®ама шайтон®о!
  Ва пирѓзї хо®ад буд, бовар кун, бо ву уди ®ама шайтон®о!
  
  Зебоии рус, шумо медонед, бо қудрати худ машҳур аст,
  Вай як пешакии қаҳваранг дорад!
  Ва дар набардхо бо фашистон чавонон шухрат пайдо мекунанд,
  Кишвари нуронй зинда мешавад, бархоста!
  Кишвари нуронй зинда мешавад, бархоста!
  
  Нагузоред, ки Гитлер бинии худро ба русҳо занад,
  Бачаи муйлабдор фикр мекунад, ки Худои олӣ аст!
  Мо дар як кӯчаи Берлин раҳпаймоӣ мекунем,
  На, касе, ки нафси пок аст, банда намешавад!
  На, касе, ки нафси пок аст, банда намешавад!
  
  Байраки мо сурх аст, ранги хуни хашмгин,
  Офтоб аллакай дар болои Рейхстаг нурпошй мекунад!
  Ба фарзандони азизи мо аз ин тухфаи саховатманд нест,
  Агар дил далер бошаду тарс пора-пора бошад!
  Агар дил далер бошаду тарс пора-пора бошад!
  Ҳамин тавр, Маргарита давида, сардӣ пошнаҳои бараҳнаашро газида, сӯи купрук давид. Гирду атроф сими чӯбдор ва манораҳои пулемётҳо.
  Немисхо мохтоб менӯшанд ва оташ мекашанд. Маргарита ба назди онҳо давид. Духтараки камбагал ва малламуй ба назари Краутхо дахшатнок наменамояд. Гузашта аз ин, дар чунин намӣ ва сардӣ базӯр касе ба ҷуз гадоҳои охирин ҷуръат намекунад, ки пойлуч равад.
  Ва духтарак ба хондани онҳо суруди безарар ва шодмонӣ сар кард:
  Ман як ятими камбағал ҳастам
  Ман дар сармо пои луч аз болои барф медаванд...
  Аммо овози духтар хеле равшан аст,
  Вай шабнамро гӯё бо зӯрӣ берун мекунад!
  
  Ҷанг модарамро бо бомба гирифт,
  Падарро, албатта, ба фронт даъват карданд...
  Бародари мӯи ҷингила аз сармо ях кардааст,
  Хоҳари калонӣ дар болои девор аст!
  
  Гуруснаам, нон мехӯрам,
  Ва пойҳои хурдакаки ман аз шабнам сурх шудаанд...
  Ман дар он ҷо ҳастам, ки саги овора хӯрок мехӯрд
  Гарчанде ки духтар зебо ва зебо аст!
  
  Ба ҳама далерона ва далерона гуфта метавонам,
  Ин, албатта, ба ҷанг лаънат шавад ...
  Муҳим нест, ки мо барои чӣ мубориза мебарем,
  Ба ин шайтони ҳаюло гунаҳкор аст!
  
  Оҳ, пои духтар азоб мекашад,
  Ва онҳо дар ин сармо сахт дард мекунанд...
  Орзу дорам, ки ба зудй субхи май гарм шавад,
  Шоҳини нуронӣ парвоз кунад!
  
  Ватанамонро зеботар гардонем,
  Аммо гуруснагӣ, сармо, барфу борон...
  Куҷо меравӣ Русия бадбахт?
  Чунин тақдири душвор!
  
  Ман духтарам, танҳо кӯдакам,
  Ман тавонистам бисёр чизҳоро таҷриба кунам ...
  Қариб аз гаҳвора кор кардам,
  Ман ҳамагӣ чор-панҷ хондам!
  
  Чаро ин ғам ба сарам омад?
  Сарнавишти бераҳмии дилҳои шикаста...
  Бовар кун, ки чунин бадӣ афтодааст,
  Он чизе ки каме ба назар мерасад ва ин анҷом аст!
  
  Аммо духтари зери юғи юғ нашикаст,
  Вай муяссар шуд, ки тайёр шавад ва роҳ меравад...
  Вай кудак аст, аз пирй дур,
  Ва ӯ пойлучро поймол кардан лаззат мебарад!
  
  Изи пои духтарча зебост,
  Рафаэл ба онҳо расмҳо кашидааст ...
  Ва ман бовар дорам, ки хурдсол хушбахт мешавад,
  Худованд фарзандони худро хоҳад дид, ба ман бовар кунед!
  
  Барои ҳамин ман сурудро месароям
  Ба ҷалоли Худо, Худованд Масеҳ...
  Ман бовар дорам, ки сайёра ба биҳишт табдил меёбад
  Ва ман бо падарам вохӯрдам, бовар кунед!
  
  Он гоҳ вақт фаро мерасад ва онҳо дубора эҳьё хоҳанд шуд,
  Кӣ мурд, кӣ мурд ва кӣ бемор шуд...
  Ва дар пирӣ ва кӯдакӣ хушбахтӣ хоҳад буд,
  Зеро ки Исо инро мехост!
  
  Оре, пеши Худо зону хоҳам зад,
  Ман ин таронаро дар хушбахтии нур иҷро мекунам...
  Ба номи тамоми наслҳои оянда,
  Аъҷубаҳои ҷиноӣ мағлуб хоҳанд шуд!
  
  Он гоҳ духтар дар хушбахтии абадӣ хоҳад буд,
  Ва хамаи халкхои Модар-Замин...
  Обу ҳавои бади комилан пароканда мешавад,
  Мардуми мо шикаста намешавад!
  
  Вай худро убур кард, ба зону афтод,
  бӯсид салиби нуқра...
  Аз афташ, вай барои Худо кам кор кардааст
  Исо барои мо аз осмон фуруд омад!
  
  Ба зудӣ ҳама бо Худои Қодир хоҳем буд,
  Дар дасти зебою пурмуҳаббаташ...
  Бигзор андешаҳои мо баландтар парвоз кунанд
  Ва қувват дар як мушти кӯдакона ва қавӣ аст!
  
  Ва ҳоло ман дуо хондам,
  Гуфт: Худоё маро бубахш...
  Ҳоло мо бо ӯ дар сари поя ҳастем,
  Ва ман ва Масеҳ, ба ман бовар кунед, дар роҳи мо ҳастем!
  
  Ва мо бо Ӯ даст ба даст ба сӯи осмон хоҳем рафт,
  Ва дар он ҷо борони тиллоӣ меборад...
  Худованд хислати саховатманди худро нишон хоҳад дод,
  Ва он душманро рост ба ларза хоҳад овард!
  
  Ниҳоят, дар дунё хушбахтӣ ҳаст,
  Мо мунтазири зуҳури Масеҳ будем...
  Мо мисли фариштагон ба зиёфат дар ҳаво парвоз мекунем,
  Муҳаббати Худованд равшан ва пок аст!
  Баъди ин гуна суруд фашистон ба хаячон омада, духтараки бадбахтро гарм карданй шуда, ба у чойи гарм доданд. Маргарита ният дошт, ки оромона маводи таркандаеро, ки ба шакли нон пӯшида буд, дар халтааш дар зери рельс ҷойгир кунад, аммо вақт надошт - аз хоб бедор шуд.
  Булбули горатгар ва говчуш хеле наздик буданд. Гоблин ба ҷои бинӣ кӯза дошт, чеҳраи хеле бад ва дандонҳои дароз дошт. Вай инчунин хеле баланд, тақрибан се метр аст. Тааҷҷубовар нест, ки ӯ тӯрро кашола карда буд. Ва Булбул як марди фарбеҳ ва сурхрӯда буд, ки рухсораҳои ҳомила, дандонҳои пеш барҷаста ва либоси боҳашамат бо медалҳо дошт. Хуб, плюс як мӯйлаб, хоси Prussians.
  Дид, ки ҳамлаи ногаҳонӣ натиҷа надод, Булбули роҳзан ду ангушташро ба даҳон андохта, ҳуштак задан хост.
  Доминика бо пошнаи лучаш ба ӯ як зарбаи roundhouse дод . Ва горатгар аз дард наъра мезанад. Ва ӯ ҳатто хунро туф кард.
  Гоблин калтакашро зад. Писарбачаи кахрамон Добрыня аз чо хест ва аз муйхои гоблин гирифта, ба пушт афтода, ба болои худ партофт. Гоблин мисли кактуси гулдор ба болои растание бархӯрд ва гӯшношунид дод. Ва наъраи ӯ мисли хари ваҳшӣ буд.
  Маргарита табассум кард. Булбул хост боз хуштак занад, ки Доминика бо зонуяш ба манаҳаш зад. Ва ӯ хиҷил кард.
  Бачаи кахрамон Добрыня месуруд:
  Гоблин аз мо пурсид:
  Шумо камо меоӣ ?
  Ба шаҳр рафт -
  Мо корҳое дорем!
  Гоблин кӯшиш кард, ки бо клуб боз ҳамла кунад. Писарбачаи кахрамон аз зарба гурехта, боз одами калон-калонро ба болои худ партофт, зеро Добрыня кувваи кудак надорад. Ва ҳама чиз ба назар мерасад.
  Гоблин боз дароз кашид. Ва ӯ оҳистатар бархост. Кӯдакон аз хоб бедор шуданд ва ба сӯи шайтони ботлоқ қубурҳои тиллоӣ партофтанд. Онҳо ӯро зада, ғуррон карданд. Ва гиря кардан.
  Маргарита асои сехрнокашро чунбонд. Ва конусҳо ба пирожнҳо мубаддал шуданд ва онҳо аслан говро бо қаймоқ молида, ӯро ба мисли лӯбиё дар табақи нонпазӣ ҷунбонданд.
  Ва Добрынья Никитич Булбули рохзанро ба огушхои дароз бардошт ва ба болои дарахти санавбари вазнин, ки кони нукрагин дошт, партофт. Аз зарба Булбул ба ларза меафтад ва меларзад ва ӯро маҷбур мекунад, ки арвоҳро бидиҳад, дурусттараш, хунро туф кунад.
  Писарбача Добрыня месуруд:
  - Булбули горатгар, ту бадкирдор,
  Ва сахттар ба рӯи ту зад...
  Ту ҳоло мурдаӣ, эй харом ,
  Туро ҳам бикушам, ҳуштаккаш!
  Ва баъд онро гирифта, бо мушти худ ба сараш сахт мезанад. Булбули рохзан дар гушаш занг мезанад. Ва Доминика асои индекси худро ба гоблин нишон дод ва чӣ гуна ӯ барои табдил додани ҷодуи мураккабе кард. Ва он онро ба як қувваи марговар табдил медиҳад, ки дар он каскадҳои энергия мавҷуданд.
  Ва баъд ... Дар он чо як бачаи се-метраи мӯйсафед қоматаш буд ва ҳоло дар ҷои ӯ дастархони пур аз ҳар гуна хӯрокҳои хеле серғизо ва шириниҳои аҷибе буд. Ва аз ин ошхонаи аҷоиб чунин накҳатҳо меомаданд.
  Доминика дар твиттер навишт:
  - Инҳо дигаргуниҳо ва мӯъҷизаҳои мӯъҷиза мебошанд,
  Мо танҳо биҳиштро дар ҳама чизҳои осмонӣ мебинем...
  Чунин зебоии дурахшон дар ҳама ҷо ,
  Худованди Мутаол боз зинда шавад!
  Дарвоқеъ, дар рӯи миз ҷѓйборҳои металлии тиллоӣ ва афлесунӣ, аҷибу дурахшон бо пирожниҳо, бо кремҳои даҳҳо рангу сояҳо, инчунин дигар хӯрокҳои хеле аҷиб ва бӯи хушбӯй, ҳама аз ҳама болаззат меистоданд .
  Ва чӣ қадар олиҷаноб донутҳо буданд, ки бо хокаи аҷиб пошида шудаанд. Дар ин ҷо дигар ҷамъ кардан ё тар кардан нест. Ва айнакҳо бо коктейлҳо аз афшураҳои гуногун, бо пурҳои аҷибе, ки бо накҳати хушбӯй ва тарҳҳои ширин бо glaze ба ҳайрат меоранд. Ва он ҷо чӣ гуна навдаҳо буданд?
  Маргарита ошуфта табассум кард ва бо тааҷҷуб хитоб кард:
  -Ту шайтонро гардондаӣ! Хуб, ҳеҷ гоҳ ! Шумо бояд чунин корро карда тавонед!
  Доминика ҳайрон шуда пурсид:
  - Оё мушкил аст?
  Духтари партизан чавоб дод:
  - Бале, қариб ғайриимкон! Ва шумо тавонистед, ки чунин коре кунед.
  Дар ин миён булбули ғоратгар боз ҳуштак задан хост. Ва рухсораҳои васеъ ва мисли хоммонандашро пуф кард. Аммо кахрамон-писар баробари гирифтанаш онро бо мушти бачагиаш, вале марговараш барин мезанад. Ва ҳуштаккаш, дар омади гап, на як бору ду бор нокаут мекунад, ба дандони тиллои рехташуда монанд аст.
  Ва вай чаппа парид. Вай ба поин афтоду дароз кашид, ки гӯё ӯро нокаут карда бошанд. Вале баъд аз чояш хесту боз ангуштонашро ба дахон андохта, дамид. Аммо ба ҷои ҳуштак, ҳама чизе, ки садои фоҷиабор баромад . Ва хеле хандаовар аст. Бачахо хандиданд. Булбули рохзан хичир кард:
  "Ман туро дар як лаҳза фурӯ мебарам, ман туро фурӯ мебарам, фурӯ мебарам, раҳм намекунам!"
  Дар чавоб Добрыня ин писари кахрамон бо пошнаи урёнаш манахи Булбулро лагад дод. Ва дандонҳо боз парвоз карданд. Саркор дастонашро ба берун партофта, ба қафо такя кард.
  Добрыня бонг зад:
  Ва киро дар ҷанг пайдо кунем ва киро дар ҷанг пайдо кунем.
  Мо бо ин шӯхӣ намекунем, мо gadfly мекушем!
  Мо туро мисли кабк мекушем!
  Доминика асои ҷодугарии худро ба сӯи Булбули роҳзани мағлубшуда нишон дод. Маргарита қайд кард:
  - Мехоҳед, ки ӯро низ дигар кунед?
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - Бигзор ақаллан ягон чизи муфид бошад!
  Духтари партизанй месуруд:
  Писарбачаро ҷадвали оҳанин баста буд,
  Ва ман танҳо як чизи солим хӯрдам ...
  Аз сабаби бори вазнин, ногаҳон ҳамла ба амал омад,
  Ва он як генияи киберии қудрати азим буд!
  Ва он гоҳ Доминика чарх зада, бо асои ҷодугарӣ рақами ҳаштро сохт.
  Ва инак, ба чои Булбули рохзан кухи томи ширинихо, дражехо ва порцияхои яхмос пайдо шуд.
  Хандадои шодмонй ба гуш мерасид ва бачадо аз болои алаф чахидан гирифтанд. Онҳо зебо, вале лоғар, ранҷ ва анъанавӣ пойлуч буданд. Ва бо тамаъҳои зиёд онҳо ба тӯҳфае заданд, ки Булбули роҳзан ва Гоблини ботлоқ ба он табдил ёфтанд. Маргарита бо ангуштонаш хуштак зада фарёд зад:
  - Истед, бачахо ва духтарон! Туро мефаҳмам, пас аз дастгир шудан ба дасти ин бадкорон гурусна ҳастӣ, аммо аввал дастатро бишӯй.
  Ва чӣ гуна ӯ барқро аз асои ҷодугарӣ раҳо хоҳад кард. Ба бачаҳо лозим омад, ки пошнаи кабудашон дурахшид, ба сӯи дарё давид. Дар хакикат бо дастони чиркин хурок хурдан дагалист.
  Доминика пурсид:
  -Инҳо чӣанд, асиру асири Булбулу Гоблин?
  Маргарита сари дурахшонашро ҷунбонд:
  - Ҳа аниқ! Мо онҳоро озод кардем. Аниктараш ту маро озод карди. Ва ин хеле аҷиб аст .
  Зиёда аз сад нафар бачагон, писарону духтарон буданд. Чун маъмулӣ, се маротиба бештар намояндагони ҷинси одилона назар ба ҷинси қавӣ вуҷуд дорад.
  Доминика бо тааҷҷуб пурсид:
  - Дар ин ҷо ҳамаашон аз дувоздаҳсола зиёд ба назар намерасанд. Чӣ, ин ғоратгарон калонсолонро накуштаанд?
  Маргарита шарҳ дод:
  - Не, албатта, калонсолонро хам мекушанд. Танхо баъди озод шудан калонсолон часади бачагонро кабул мекунанд. Чунон ки, масалан, бо Добрынья Никитич. Ва бо ман ҳам, ман мисли духтарак будам.
  Духтараки актриса қайд кард:
  - Бачагии абадӣ, мисли афсона, бузург аст ! Ва шумо ҳатто метавонед бигӯед - сард!
  Маргарита дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Бале, ин ҷаҳонҳои аҷибест, ки дар онҳо ҳама чиз хеле аҷиб аст . Аммо дар ин ҷо хатарҳои зиёде мавҷуданд. Махсусан, одамоне хастанд, ки аз гоблин ва булбули рохзан хеле хавфноктаранд.
  Доминика бо пичиррос пурсид:
  - Масалан, кй?
  Духтари партизан оромона гуфт:
  - Кампир Шапокляк!
  Духтарак дар Твиттер навишт:
  Офарин, офарин, биби сарвари даста аст!
  Дӯстӣ бо ӯ мисли бозӣ бо тимсоҳ аст!
  Ва духтарак онро гирифта, конусро бо ангуштони бараҳнааш партофт. Он ба ажнашак зад. Ҳашарот таркида, ба конфетти пароканда шуд.
  Маргарита сарашро бо ҷингилаҳои тиллоӣ ҷунбонда қайд кард:
  -Кушидани  он®ои зинда хуб нест!
  Доминика қайд кард:
  - Аммо ин танҳо як ҳашарот аст!
  Маргарита дар ҷавоб суруд хонд:
  - Ту гилро ба бод мерезӣ,
  Хато ё мӯрчаро майда накунед...
  Ҳатто шохаеро дар ҷангал нашиканед -
  Тамоми ҳаёт дар рӯи замин як оила аст!
  Духтараки актриса дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Ман, шумо, ӯ, вай - якҷоя тамоми кишвар,
  Якҷоя як оилаи дӯстона!
  Дар калом мо, сад хазор I!
  Кӯдакон дар ҷӯйбор худро шустаанд. Ва акнун онҳо шодиву дурахшон ба сӯи ғизо давиданд .
  Доминика ва Маргарита бо ҳам пичиррос заданд ва миз дарозтар шуд. Акнун барои шинондани ҳама ҷой кофӣ буд.
  Кӯдакон пойҳои урёнашонро ҷунбонда, нишаста, бо овози тозаи худ бо хор месуруд:
  Дастархон мисли барф пахн мешавад
  Ва тӯҳфаҳо гузошта шуданд ...
  Кӯдакон ҳама муваффақ хоҳанд шуд,
  Ва бирён аз Чебурашка!
  Баъд аз ин, онҳо ба хӯрдан шурӯъ карданд. Дар ин чо бачахои зебое, ки аз гуруснагй ва махрумй хаста шуда бошанд хам, бисьёранд.
  Доминика ва Маргарита, азбаски серғизо буданд, ду бор фикр накарда, ба рақс шурӯъ карданд. Ва биёед пойҳои бараҳна, кандашуда ва даббохтаатонро поймол кунем.
  Духтарон бо овози дурахшони худ суруд мехонданд;
  Ман дар кишвари кайҳон таваллуд шудаам
  Дар он ҷое, ки ҳама духтарон хеле ҷанг мекунанд ...
  Шайтон наметавонад Ватанро мағлуб кунад,
  Ба шаъну шарафи модари мо Россия!
  
  Мо метавонем Руси муқаддасро муҳофизат кунем,
  Ва душман хар кадар берахм ва маккор бошад хам...
  Мо рақибони худро сахт мағлуб хоҳем кард,
  Ва рӯҳи рус бо шамшер ҷалол хоҳад ёфт!
  
  Русия, ин Ватани ман аст,
  муқаддас ва кайҳонӣ заминӣ ...
  Ҳама миллатҳо як оилаанд,
  Ва духтар то абад ҷавон аст!
  
  Мо дар чангхо Ватани худро мухофизат мекунем,
  рақиби бад имкони ягона нест ...
  Дар болои мо карруби зар-болдор аст.
  Ба аскари рус тухфа мекунем!
  
  Дар Русия ҳама чиз хуб аст
  Ва иродаи мо аз пӯлод мустаҳкамтар хоҳад буд...
  Писарак дар дасташ қади қавӣ дорад,
  Ва рафик Сталин дар он чо хукмронй мекунад!
  
  Мардум Ватанамро дуст медоранд,
  Мо онро то абад зеботар мегардонем...
  Ватанро барои як рубл дуздида намешавад,
  Ва Худо Сварог Масеҳи бузург аст !
  
  Шаъну шараф бод Ватанам,
  рақибро дар ҷанг нест мекунем ...
  Лада Модари Худо барои ман азиз аст,
  Бигзор душманони Русия зарбаи худро ба даст оранд!
  
  Агар лозим шавад, хуни душманро мерезем,
  Русияро ба зону андохтан мумкин нест...
  Шикорчӣ ба зудӣ ба бозӣ табдил меёбад,
  Ва пешвои муаззам Ленин бо мо хохад буд!
  
  Мо фазой фазоро фатх мекунем,
  Мо ба тамоми коинот бахту саодат мебахшем...
  Маскав ҳатто аз худи Рим баландтар аст,
  Бо қудрати тағйирнопазири худ дар ҷанг!
  
  Вакте ки чанг ба сарзамини дурахшони мо меояд,
  Мо ба Фюрер хислати тавонои худро нишон медиҳем...
  Русҳо ҳаққи калон мегиранд,
  Мо аз офтоб баландтар ва аз дарахтон зеботарем!
  
  Бовар кун, Рус вайрон намешавад,
  Орда моро ба зону намеорад...
  Барои Ватан чанг кунед ва натарсед,
  Рус заифиву танбалиро намедонад!
  
  Кишвари азизи мо аз нав эҳё мешавад,
  Қувваи худро ба тамоми олам нишон хоҳад дод ...
  Ва шайтон нобуд карда мешавад
  Душмани Ватан ба гӯр меафтад!
  Хамин тавр духтарон, ки бо пои луч чахида, мисли шайтонхо чарх мезаданд, ба гурриш ва чахидан дучанд шуруъ карданд.
  духтарони зебо ва хашмгин дар ин ҷо ҳастанд . Ва чӣ тавр онҳо чир-чир мекунанд, ҷаҳиш мекунанд.
  Хуб, хуб, кӯдакон хӯрок мехӯранд ва инчунин чизе аз худашон месароянд. Ва онҳо ин корро хеле мусбат мекунанд. Ин сурудҳои онҳост. Ва онҳо дар гирду атроф мисли болои чарх мезананд.
  Духтарони класси оли.
  Аммо баъд дар осмон шабпараки хеле калон пайдо шуд, ки мисли аждаҳои воқеӣ. Ва болҳои ӯ чунон бузург буданд, ки мисли тиллои бо сангҳои қиматбаҳо доғдор медурахшиданд. Ва он хеле аҷиб ва зебо менамуд. Инҳо воқеан, рости гап, шабпаракҳо буданд, ки ба динозаврҳо монанд буданд.
  Доминика бо табассум қайд кард:
  - Шумо дар ин ҷо ягон мӯъҷиза намебинед. Аҷиб!
  Маргарита хандида ҷавоб дод:
  - Бале, инҳо дар ҳақиқат буғумпоёнанд, ки ҳайратоваранд. Аммо ин чизи аз ҳама тааҷҷубовар нест. Бисёр чизҳои дигар хеле зебо ҳастанд.
  Доминика месуруд:
  Аммо на китоб, на музей,
  Онҳо дӯстони моро иваз намекунанд!
  Ва духтар аз асои ҷодугарӣ як чӯберо озод хоҳад кард. Ва стаканҳои нави коктейл пайдо шуданд. Ва кӯдакон ба онҳо ҳамла карданд.
  Ҳамин тавр ҳама чиз олиҷаноб шуд . Ва танҳо як навъ мусиқӣ дар сари ман садо медиҳад.
  Ва чй тавр Доминик ва Маргарита суруд нахонанд;
  Зебоҳо пои луч ҳамла мекунанд,
  Онҳо давида истодаанд, чунин духтарони зебо ...
  Агар ба шумо лозим ояд, ки Фритсро бо мушти худ занед,
  Ё вайро бо пулемёт мезананд !
  
  Духтарон наметавонанд шубҳа кунанд
  Фашистонро мурда дафн мекунанд...
  Ва ӯро аз пойҳояш сахт лагадкӯб хоҳанд кард ,
  Ва дар ҷое гургҳо гӯсфандона наъл мекунанд!
  
  Русия, ин калима барои сарбозон аст,
  Вақте ки, ба ман бовар кунед, он сардтар намешавад ...
  Гарчанде ки баъзан вазъият ногувор аст,
  Дар куҷо Қобил сиёҳи бад ғалаба мекунад!
  
  Бовар накунед, комсомолецхо намегурезанд,
  Ва агар онҳо гурезанд, пас танҳо барои ҳамла ...
  Ва ҳама фашистон якбора кушта мешаванд,
  Ва Фюрер ба блоки бурида бардошта мешавад!
  
  Русия, ин Ватани ман аст,
  Вай дурахшон аст, танҳо зебо аст ...
  Ҳар кӣ тарсончак аст, ҳатто як рубл арзиш надорад,
  Ва медонед, ки бо ҷанговар баҳс кардан хатарнок аст!
  
  Аммо бидонед, ки мо фашистонро маглуб мекунем,
  Бадӣ бар тахт ҳукмрон нахоҳад шуд...
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Ва Худо Svarog бо бузургӣ дар тоҷи!
  
  Ҳар кӣ тарсон аст, бовар кун, ғуломи нотавон аст,
  Тақдири ӯ як аст - тоқат кардан ба таҳқир...
  Имруз механизатор, фардо бригадир,
  Ва шумо худатон метавонед пушти дигаронро занед!
  
  Духтарон қувват доранд, танҳо вулқон,
  Баъзан вай кӯҳҳоро сахт вайрон мекунад ...
  Ҷанг бо тӯфони бад идома дорад,
  Ва марг ошкоро насли башарро мерезад!
  
  Ман ба шумо ростқавлона мегӯям, рыцарҳо,
  Вақте ки мо русҳо муттаҳид ҳастем, мо қавӣ ҳастем...
  Як газак лозим аст, ки бо чангак ва корди худ равед,
  Мо рыцарҳои дар набардҳо мағлубнашавандаем!
  
  имони мо ба Худованди Масеҳ чист?
  Гарчанде ки мо низ Ладаро эҳтиром мекунем ...
  Рафик Сталин мисли падари мост,
  Ва дар он чо макони бихишти коммунизм хохад шуд!
  
  Касе, ки як вақт мурда буд, эҳё мешавад
  Ва мо зеботару донотар мешавем...
  Ва мард, албатта, хеле фахр мекунад,
  Харчанд гохо гапхои бехуда мегуяд!
  
  Дар ишк Ватани мо чун ситора,
  Ба ман бовар кунед, он ҳеҷ гоҳ хомӯш намешавад ...
  Орзуи бузург ба амал меояд
  Дар тамоми коинот сулху осоиш ва хушбахтй хукмфармо хохад шуд!
  
  Ман Марияро дӯст медорам, Ладаро муқаддасона эҳтиром мекунам,
  Сварог зебо аст ва Перун бузург аст ...
  Ман Исо ва Сталинро дӯст медорам,
  Чеҳраҳои муқаддаси иконаҳо барои ман азизанд!
  
  Биҳишти ҳақиқӣ кай мешавад?
  Бовар кунед, ҳама умедҳои шумо дар он амалӣ мешаванд...
  Ба Ватан дил бидиҳ,
  Ҳама чиз хуб мешавад, аз пештара пурқувваттар!
  Баъд аз ин, ниҳоят кӯдакони озодшуда хӯрок мехӯрданд. Баъд онхо ба отряд ташкил карда шуданд. Зиёда аз сад нафар писарону духтарон.
  Ва онҳо ба роҳ рафтанд. Добрыня бо табассуми ширин кайд кард:
  - Мубориза мебаранд, боварй дорам!
  Ва бачаи кахрамон ба болои аждахо чахида.
  Oenomaus қайд кард:
  - Чунин отряд хеле суст харакат мекунад. Мо дар болои аждаҳо тезтар ҳаракат мекунем. Ва дар ин ҷо шумо бояд донед, ки кай бояд бас кунед.
  Бачахо сохта шуданд. Танҳо як баронесса либоси боҳашамат ва ҳатто боҳашамат дошт. Боқимондаҳо ба гадоҳо, рагамуффинҳои ҷавон монанд буданд . Бо вуҷуди ин, ҳаракат кардан бо пои луч хеле моҳиртар аст.
  Доминика қайд кард:
  -Агар духтари баронесса роҳ равад, он гоҳ туфлиҳои қиматбаҳояшон вайрон шуда, пора-пора мешаванд. Шояд шумо низ мисли дигарон пойлуч бошед?
  Баронесса ҷавоб дод:
  - Шумо интизор шуда наметавонед! Беҳтараш маро ба падарам, герцог фиристед, ӯ ба шумо мукофот медиҳад ва шуморо озор намедиҳад!
  Маргарита бо сари Доминика ишора кард:
  -Шумо чунин қудрати табиии ҷодугарӣ доред. Пас биёед, биёед онро якҷоя гирем ва зарядҳои дурахшон фиристем ва духтарро ба қалъаи падараш партоем!
  Духтараки ҳунарпеша гуфт:
  - Мукофот чй?
  Маргарита хандида гуфт:
  - Хуб, онҳо ба шумо як ҳамёни тилло медиҳанд, пас ин бисёр аст? Гузашта аз ин, ман метавонам тиллоро аз дарахтон ва конусҳои оддӣ тасаввур кунам ва шумо низ метавонед!
  Доминика хуштак зад:
  - Вой! Пас, мо метавонем ба худ як дукуматро бихарем!
  Духтари партизан эътироз кард:
  - Ин манъ аст! Ба муомилот баровардани тиллои ҷодугарӣ манъ аст, вагарна он аз оҳан зиёдтар хоҳад буд. Шумо мефаҳмед, таваррум тангаи қиматбаҳо!
  Доминика қайд кард:
  - Оё ин ба гиперболоиди муҳандис Гарин монанд аст?
  Маргарита сар ҷунбонд:
  -Чизе монанди ин. Ман ин китобро дар хурдсолӣ хонда будам. Бале, пас стандарти тиллоӣ фурӯ рехт ва даҳшатнок буд .
  Эномай бо табассум кайд кард:
  - Аммо ба ҳар ҳол, шояд як баронессаро тарбия кунед? Барои он ки вай ин кадар нафратовар нашавад!
  Добрыня бо табассум сар ҷунбонд:
  - Бале, мо инро якбора мекунем,
  Биёед ба ӯ чизи олӣ диҳем!
  Баронесса бори дигар пошнаашро ба болои алаф пахш карда, наъра зад:
  - Маро назди падарам баред! Ё ҳамаи шуморо ба қатл мерасонам!
  Бачахо як овоз хандиданд.
  Ногаҳон аз зери алаф гноме дар тан пайдо шуд. Маълум аст, ки ӯ ҳанӯз хеле ҷавон, бе риш буд. Аммо бо асои ҷодугарӣ дар даст.
  Овози хурде гуфт:
  - Баъд овози духтари инчӣ ба гӯшам мерасад. Шояд вақти он расидааст, ки ӯро тарбия кунем?
  Баронесса бонг зад:
  - Фақат бисанҷед, нозанин !
  Ва ӯ кӯшиш кард, ки гномро бо пои пойафзоли худ ҳаракат кунад. У асои сехрнокашро чунбонд. Духтару писари инҷиқии мардуми қадим нопадид шуданд.
  Доминика хитоб кард:
  - Вой!
  Маргарита сар ҷунбонд:
  - Ин писарбача аст. Як намуди махсуси гном, ки бо ҷодугар тӯҳфа шудааст. Акнун вай духтари инчичро ба тарбия гирифт. Ва бароне аз афташ бояд маданият, хушмуомила ва софдилона мехнат кунад.
  Эномай бо табассум гуфт:
  - Ва ман мехостам ӯро занам! Ва ҳамин тавр, бори гарон бар дӯши шумо аст.
  Добрыня таклиф кард:
  -Шумо ба Скелетон меравед? Пас, шояд вақти он расидааст, ки ба роҳ биравед.
  Маргарита қайд кард:
  - Каме наздиктар он ҷо қалъаи ҷодугари бад Бастинда аст, ки аз дувоздаҳ боз як артефакти дигар - каламуши зард дорад. Ин чизест, ки мо бояд ба даст гирем.
  Зиёда аз ин, мо аллакай армияи хурд, зиёда аз сад бача дорем. Дар байни онҳо қаҳрамон Финикс Фалкон низ ҳаст. Вай хам писар аст, вале бо кувваи калон.
  Добрыня кайд кард:
  - Ман Финиксро мешиносам. Чӣ тавр ӯ дастгир карда шуд?
  Духтари партизан чавоб дод:
  - Бо макр, мисли ту. Аммо ҳоло мо артиш дорем ва мо ба қасри Бастинда ҳамла хоҳем кард!
  Доминика бо шиками худ дар меъдааш бозӣ мекард. Баъд онро гирифта, бо ангуштони пои бараҳнааш чормағзи рӯи алаф хобидаро майда кард. Мағзи онро партофт, дар даҳонаш гирифт ва бо дандонҳои пурқувваташ хоиданду мезад:
  - Ба ҳамла равед? Хуб, ин идея ба ман маъқул аст. Ҳарчанд номи Бастинда афсонаи кӯдаконаро ба хотир меорад. Оё он касе нест, ки ҳеҷ гоҳ худро намешӯяд?
  Маргарита сар ҷунбонд:
  - Ман хам ин афсонаро медонам. Не, ин ҷодугар каме дигар аст. Вай як лашкари тамоми каламушҳо дорад. Хуб, инчунин оркҳои зархарид. Artefa CT бо каламуш бар хояндаҳо қудрати бузург медиҳад, аз ин рӯ...
  Духтари партизан фармон дод:
  - Кӯдакон! Сӯзанҳоро аз арчаҳои нуқрагини наздик канда, вақте ки мо ба боғ ворид мешавем, онҳоро хоҳед дид. Ин метавонад як силоҳи арзанда созад.
  Бачаҳо ҷавоб доданд:
  - Мо хама корро мекунем, начотдихандаи мо!
  Ва команда ба марш баромад. Ҳарчанд духтарон назар ба писарон се баробар зиёд буданд, онҳо низ маршро медонистанд. Ва онҳо ангуштони пойҳои худро кашиданд. Дар баробари ин мусикй навохта мешуд.
  Отряд бо марш харакат кард. Дар ин чо баъди таомхурй чанде аз бачахо сахт ёнаш мекарданд, вале духтарон ба задани барабанхои худсохти аз барги товус сохташуда шуруъ карданд ва табъи болидатар шуд.
  Кӯдакон дар шакл поймол шуданд. Доминика фикр мекард, ки ин мисли филм дар бораи Малчиш-Кибальчиш аст . Бачахо хам пои луч мегаштанд. Аммо аз чй сабаб бошад, ки дар фильми советй духтарон набуданд. Ва ин ҳатто аҷиб аст, зеро дар замони режими сурх онҳо пайваста ба баробарии ҷинсҳо пофишорӣ мекарданд.
  Ва дар ин ҷо духтарон хеле зиёданд ва онҳо мисли ҷанговарони табии дар роҳ ҳастанд - қисман одамон, қисман аз оилаи элфҳо, чунон ки аз гӯшҳои линкҳо дида мешавад. Бале, як навъ матриархат.
  Бачагон ба марш мерафтанд ва дар айни замон, гуё бе ин суруд хондан гирифтанд:
  Элфия кишвари хирадманди мост,
  Дар зери ҳукмронии Подшоҳи Масеҳ ...
  Онро Худо ба мо то абад додааст,
  Барои хушбахтии зиндагии мо!
  
  Бигзор Оеномауси хуб сарбаланд бошад,
  Душманони Ватанро кй зада ...
  Шумо барои ӯ мубориза мебаред ва ҷуръат мекунед,
  солкенизм зиндагӣ хоҳем кард !
  
  Духтарони пойлуч давида
  Онхо бо душман чанг кардан мехоханд...
  Ва ин Орклер он қадар сард нест,
  Баръакс, вай танҳо як тасвири масщарабоз аст!
  
  Кишвари бузурги беохир
  Дар он ирода, шумо медонед, наслҳо ...
  Ҳарчанд бандагони шайтон макр мекунанд,
  Аммо нобиғаи оташин бо мо хоҳад буд!
  
  Ман боварӣ дорам, ки фишори моро нигоҳ доштан мумкин нест,
  Албатта, мо душманони худро ба хок яксон мекунем...
  Ту онро ба дафтарчаат навис, бача,
  Чӣ аҷиб аст, ки одамон дар зери Oenomaus зиндагӣ кунанд !
  
  Ватанро аз дигарон зеботар мекунем,
  Бихишт дар ин умр меояд...
  Муваффакиятхои вахшиёнаамонро кайд кунем
  Ва ба қарибӣ мо дар зери элфинизм зиндагӣ хоҳем кард!
  
  Не, бовар кунед, ки мо оркишчиён шикаста наметавонем,
  Ҳарчанд душман қавӣ ва хеле маккор аст...
  Аммо мо имтиҳонҳоро бо баҳои А месупорем,
  Oenomaus хуб бошад !
  
  Бузургии пуршарафи подшоҳ, бовар кун,
  Бо тоҷи ту пур аз алмос...
  Ва ту медонӣ, ки ҳайвони ваҳшӣ ғарқ мешавад,
  Вабо низ аз байн меравад, бовар кун, махав!
  
  Не, барои Элфия ба шумо Элфрог низ лозим аст ,
  Дӯстон, ба Худои худ хиёнат накунед...
  Бузургу ҷалол аст Оилаи тавоно,
  Камбудиҳои худро нишон надиҳед!
  
  Лада зебои худоён аст,
  Бовар кунед, вай ишқро ба дунё овард...
  Одамонро танҳо суханони нолозим беҳуда сарф накунед,
  Бузургии бепоёнро кушод!
  
  тири Элфрогро нигоҳ дошта наметавонед ,
  Вай ҳама гуна рақибро сӯрох хоҳад кард ...
  Фақат чизҳои беақлро орзу накун,
  Сипари сарбози элфӣ фаро хоҳад гирифт!
  
  Элфия, ин бешубҳа қудрат аст,
  Вай метавонад кӯҳҳоро ҳаракат кунад ...
  Гарчанде ки баъзан ҷисм сахт азоб мекашад,
  Мо метавонем ҳама монеаҳоро рад кунем!
  
  Ба зудӣ ҷаҳони пурҷалоли элфҳо пайдо мешавад ,
  Ки коинотро поймол мекунад...
  Карруби Худо болҳои худро дароз хоҳад кард,
  Ва ба ман бовар кунед, ки аз офариниш чизе пайдо мешавад...
  
  Олиҳаи Лада пурҷалол аст, ба ман бовар кунед,
  Вай ба ҳамаи писаронаш муҳаббат бахшид...
  Ва акнун ӯ рыцари қавӣ хоҳад буд,
  Ва биёед ба рақиб сахт зарба занем!
  
  Шумо Фиев ҳастед , мисли пойтахти элфҳо ,
  Модари, бовар кунед, шахрхои пуршарафи Друссия...
  Биёед ба душман зарба занем,
  Мо рыцарем, бовар кунед, мо тарсончак нестем!
  
  Ба Ватани муқаддасам,
  Мо хеле сахт мубориза хоҳем бурд...
  Элф як рублро ғорат намекунад,
  Баъд аз ҳама, элфҳои сабук ҳамеша мубориза бурданро медонистанд!
  
  Духтарони зебо ҳастанд, бовар кунед,
  Ки онҳо дар сармо хеле далерона мешитобанд...
  Фюрер, ҳайвони ваҳшӣ, пора мешавад,
  Мо гули зебо мерӯёнем, шумо медонед, садбарг!
  
  ба хашм тоқат нахоҳем кард ,
  офтобиро эҳё кунем ...
  Орзуи бузург ба амал меояд
  Зери ин осмон кабуд аст!
  
  Эл қурбоққа омада мурдагонро эҳё мекунад,
  Аммо мо бояд онро барои як умр эҳё кунем ...
  Мо фарохи коинотро фатх мекунем,
  Масеҳ ҷовидона аст ва Яҳудо дар дӯзах аст!
  
  Оеномаро содикона хизмат кун,
  Ва лутфан бар зидди подшоҳон исён накунед...
  Бигзор писарони элфҳо ҷалол бошанд ,
  Элфия, ин ҷой дар харита нест!
  
  Мо ба зудӣ коинотро фатҳ хоҳем кард,
  Бигзор қудрат бар ҳаёт ва марг бошад ...
  Ҳар кӣ зинда аст, карруб хоҳад шуд,
  Он мард ба Худо монанд аст, бовар кунед!
  . БОБИ Љ 10.
  Доминика ба синфхонаи академияи худ баргашт ва сессияи худро дар мавқеи лотос анҷом дод. Акнун вай боз ба омӯзиши намудҳои гуногуни ҷодуҳо, шаклҳо ва навъҳои гуногун шурӯъ кард. Ва вай ин корро бо майли калон кард.
  Пас аз он ман ба хӯроки шом рафтам. Дар пахлуи у духтарак Фиеста буд. Онҳо калмарро дар чошнӣ якҷоя мехӯрданд ва онро бо омехтаи шир ва афшураи помидор мешустанд. Баъд аз ин ҳама чиз асосӣ шуд.
  Пас аз хӯроки шом, Доминика бо истифода аз асои ҷодугарӣ бо Fiesta девор гирифт. Ва вай як торти калоне бо қаймоқ ба сараш то по молида партофт.
  Вай мағлубиятро эътироф кард ва ба ӯ аз ҳар як пойи бараҳнааш як ангуштарӣ дод. Ва ҳоло Доминика боз ҳам қавӣ ва марговартар мусаллаҳ шудааст .
  Пас аз ин ҳарду духтар душ гирифта, ба ҳуҷраҳои худ рафтанд.
  Дар ҳуҷра Доминика рӯи кат нишаст, пойҳояшро ба шакли лотос печонд ва боз моҳияти ҷисмонӣ ва рӯҳии худро ба сатҳи дигари ҷаҳони равонӣ бурд.
  Холо онхо дар болои аждахо парвоз мекунанд ва аз зерн онхо як отряди бачагон кадам мезананд.
  Бо роҳбарии ду писар: Виконт ва қаҳрамон Финикс Фалкон. Ҳарду писарбачаҳои зебо ҳастанд, ки мушакҳои хеле намоён доранд ва танҳо дар тан шорт доранд. Қавӣ, биёед бигӯем, бачаҳо. Ва онхо аз колонна пеш гузашта, марш мекунанд.
  Кӯдакон кӯшиш мекунанд, ки ҳарчи зудтар ҳаракат кунанд ва гоҳ-гоҳ ба давидан шурӯъ мекунанд. Ва он мисли лашкари фариштагон бо сарҳои дурахшон ва зебо менамояд. Ва онҳо то ҳол силоҳ надоранд, ба истиснои калтакҳои худсохт.
  Аммо баъд ба санавбар даромаданд . Якчанд гургҳо ғурронданд, аммо Финикс бо пои луч кони вазнинро ба сӯи онҳо партофт ва он аслан косахонаи даррандаро шикаст.
  Вай афтод ва гургҳои дигар гурехтанд. Ва кӯдакон ба ҷудо кардани конусҳо ва навдаҳо шурӯъ карданд.
  Маргарита қайд кард:
  "Дар хотир дорам, ки боре як отряди томи бачагони партизанй чанги чиддй барпо карда буд. Ва батальони немис гурехт. Ва бачаҳо аз паси онҳо давида, бо фалаҳ ба онҳо заданд .
  Доминика розӣ шуд:
  - Слингшот, ин қувваи марговар аст!
  Бачахои чанговар, дар хакикат ба сохтани найчахо шурУъ карданд. Ва чизе монанди камон созед.
  Маргарита онро гирифта, бо табассум қайд кард:
  - Силоҳи мо, агар бо ҷодугарӣ ронда шавад, беҳтарин хоҳад буд.
  Доминика дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Хусусан, агар ман илова кунам!
  Пас аз он ки кӯдакон мусаллаҳ шуданд, ҳарду ҷодугари қавӣ асоҳои худро бардоштанд.
  Маргарита гуфт:
  - Мо якдилона мефаҳмем!
  Доминика тасдиқ кард:
  - Айнан!
  Ҳарду духтар энергияи асои ҷодугарии худро ҷамъ карда, бо қудрати бузурги худ онро ба кор андохтанд. Ва он гоҳ зебоиҳо аз ангуштони пойҳои бараҳнаашон тавассути гурӯҳи кӯдакон ҷараёнҳои энергия гирифта, оғоз карданд. Ва он гоҳ мӯъҷизае рӯй дод ва ҳазорон фотоблицҳо , ё ба монанди суперноваи миниётуравӣ, ба оташ афтоданд.
  Маргарита ва Доминика ба хондани ҷоду ва суруд сар карданд:
  Мо духтаронем, вориди пантеон ҳастем,
  Савганд ёд карданд, ки ба Ватан содиқанд...
  То ки Оркишистонро шикасти хашмгин интизор аст,
  Хуб, дар бораи Элфҳо дар зери нури офтоб зиндагӣ мекунанд !
  
  Нимфин бо мост , мисли металл,
  Аз биринҷӣ сохта шудааст, ки аз ҳама пӯлод мустаҳкамтар аст...
  Орзу кардам, ки ҷаҳонҳоро чаппа кунам,
  Чунон ки гениалии бузург Грелин васият карда буд!
  
  Ватанро сардтар мекунем,
  Ва мо Ватанро аз ситорахо боло хохем кард...
  Муваффақият бо духтарҳои элф бошад ,
  Гарчанде ки пойҳои хурди мо комилан урёнанд !
  
  Оркшист ба ватанам хучум кард,
  Троллҳои самурай аз шарқ меоянд...
  Ман Солкесус ва Грелинро дӯст медорам ,
  Ва ман бовар дорам, ки мо душманро пора-пора мекунем !
  
  Элфрог бо мост ,
  Кадом Solcenism , шӯхӣ, месозад ...
  Дар коинот аз ҳама тавонотараш Оилаи шариф аст,
  Он ба мо шуур ва ирода зам мекунад!
  
  Ман бовар дорам, ки мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем,
  Ватанро ба зону зада намешавад...
  Рафик Грелин ситораи дурахшон аст,
  Ва муаллими мо гениалии хирадманд Дренин аст !
  
  Мо Ватани худро месозем,
  Зеботару дурахшонтар дар сайёра...
  Ва шумо медонед, ки силоҳи қотил хоҳад буд,
  Бигзор калонсолон ва кӯдакон хурсандӣ кунанд!
  
  Элфрагро сӯзон , дар дилат насузад,
  Шумо сарпарасти ҳамаи шамшерҳои Элф ҳастед ...
  Ба наздикӣ мо биҳишти қавӣ месозем, бовар дорам,
  Солкесус меояд, рисолати муқаддас!
  
  Орклер бовар накунед , дӯстон,
  Ки вай ба осонӣ ва таҳдидомез ғалаба хоҳад кард ...
  Мо ҳама як оила ҳастем -
  Ва бовар кун, ки дуст доштани Ватан хануз дер нашудааст!
  
  Худованди бузург ҳамаамонро дар паноҳаш нигоҳ дорад,
  Парчами хафтрангро болои замин барафрохт...
  Ва даррандаи бад ба бозӣ мубаддал хоҳад шуд,
  Мо низ метавонем бо Шайтон мубориза барем!
  
  Дӯст медорам Ватани бузургро,
  Дар тамоми олам ту зеботар нест,
  Мо Элфияро ба як рубл намефурӯшем,
  Дар коинот сулху осоиш ва хушбахтиро барпо кунем!
  
  Ба номи Ватан, орзу,
  Элфи бузург эҳё хоҳад шуд...
  Ҳама чизи дигар танҳо ботил аст
  Ва Масеҳи нав бо мо хоҳад буд!
  
  Эй Лада, Худои Қодири ман,
  ба элфҳои нур муҳаббат ва сулҳ хоҳед дод ...
  Ба ту ру оварда, илтимос мекунам,
  Ва агар лозим бошад, бо барқ занед!
  
  Ælfria , хонуми осмонии мо,
  Солкесусро ба коинот дод ...
  Ба хотири ту Худои бузург эҳьё шуд,
  Одамон аслан таъми худро гум накардаанд!
  
  Лутфан қайд кунед, ки элфҳо чунинанд,
  Худоҳои Элвен хеле эҳтиром мекунанд ...
  Мо фарзандони бузурги Ватанем,
  Ва духтарон ҳамеша дар ҷаҳон ғолиб меоянд!
  
  Дустон бояд ба Ватан дуо кунем,
  Перун, Ярило ва Элфрог тавоно ...
  Мо шавҳарони хеле қавӣ хоҳем буд,
  Ва мо ҳатто абрҳоро дар осмон ҳаво медиҳем!
  
  Эльфсква баргардонида шудааст ,
  Шумо экологҳоро хеле ранҷонед...
  Мо ба Солкесус ва Грелин содиқ ҳастем ,
  Ва танкҳои зиёде бо силоҳ хоҳанд буд!
  
  Не, душман элфҳоро ҷилавгирӣ карда наметавонад,
  Азбаски ҷанговарони мо тавоно ҳастанд...
  Гузаронидани имтиҳонҳо, танҳо панҷ,
  То ки ҳар як писар хеле қавӣ бошад!
  
  Солтсеград ҷалол мешавад ,
  Ва мо ӯро аз ҳамла нигоҳ медорем...
  Ҳамоҳангсозии пирӯзии рыцарҳо меояд,
  Гарчанде ки хун дар ҷараёни беназорат ҷорӣ мешавад!
  
  Духтарон дар сармо пойлуч,
  Медаванд, пошнаҳошон медурахшад...
  Ва онҳо бо муштҳои худ ба Оркҳо мезананд,
  Қобил, ки бесарпаноҳ аст, ҳамвор хоҳад шуд!
  
  Ҳамааш хуб мешавад, мардум медонанд,
  Мо дар кайҳон бурҷҳоро кашф хоҳем кард...
  Охир, ба шуҷоат шубҳа кардан гуноҳ аст,
  Ва дар тахти Худо марде хоҳад буд!
  
  Ба зудӣ мурдагонро бо илм зинда мекунем,
  Мо метавонем ҷавонтар ва зеботар шавем...
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Ба модари зебои ман Элф!
  Ҳамин тавр, духтарон суруд мехонданд ва тамоми лашкари кӯдакон дар зиреҳҳои дурахшон ва силоҳҳои қавӣ, ҳатто сард буданд.
  Баъд аз он мусаллахшавии писарону духтарон ба охир расид. Ва онҳо ба муборизаи ҷиддӣ омода буданд.
  Доминика ва Маргарита нурҳои қудратро паҳн карданд, ки ба дигаргуниҳои васеъмиқёс оварда расониданд. Ва акнун армияи бачагона тайёр буд.
  Ва ҳамин тавр вай ба марши ҷангӣ баромад.
  Добрыня бо нигохи хеле мамнун кайд кард:
  - Мо боз галаба мекунем! Ва ин аст моҳияти мо.
  Сангпушт ба андозаи як танки хуби немис паланг ба пеш хазида рафт. Вай як садафи алмос дошт, дурусттараш, дурахшид, ки гӯё бо сангҳои қиматбаҳо пӯшонида шуда бошад. Ҳайвони хеле зебо.
  Маргарита бодиққат қайд кард:
  - Бо чунин снаряд, худи сангпушт хатари қурбонии шикорчии шӯҳратпараст шудан дорад!
  Доминика сар ҷунбонда ва месуруд:
  Шардҳо хубанд
  Бар зидди пулемёт, афсӯс , ҳеҷ чиз!
  Аммо суруди вай чандон асоснок набуда ва аз ҷои худ берун баромад.
  Бачахои чанговар гирди сангпушт гаштанд. Яке аз бачаҳо хост ба сӯи ӯ тир занад, аммо духтари сарбоз дасташро ба китфи писар гузошта , чир-чир кард:
  - Даркор нест!
  Духтари дигар гуфт:
  - Коллектив барои хамин аст!
  Инҳо кӯдакони воқеан ҷанговаранд, ки ба ҷанг майл доранд.
  Доминика бо хандон қайд кард:
  Ва дар тарафи чап лашкари мо ва дар тарафи рост лашкари мост.
  ба рӯи ман мушт задан хуб аст !
  Ҷанговарон дар табъи хеле хуб буданд . Ва чунин ба назар мерасад, ки онҳо омодаанд ба сафари хеле тӯлонӣ бираванд. Ва кайфияти онҳо воқеан паст нахоҳад шуд.
  Маргарита бо табассум гуфт:
  - Бале, бояд гуфт, ки мо хануз бахт дорем.
  Доминика бо табассум пурсид:
  - Чй хел бахт?
  Духтари партизан бо дилпурона чавоб дод:
  - Он факт, ки Чанги Бузурги Ватанй камтар аз чор сол давом кард. Дар хакикат, немисхо метавонистанд дар хатти мудофиавии пуриктидори худ хеле дарозтар тоб оранд!
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  -Ман ба ин розӣ ҳастам. Дар ин мавзӯъ ҳатто баъзе ҳикояҳои алтернативӣ мавҷуданд. Аммо дар ҳар сурат, мо қодирем, ки мӯъҷиза эҷод кунем. Немисхо бошад, фахмиданд, ки чанг аллакай маглуб шудааст, онхо тамоман мукобилат кардан намехостанд. Ва ҳамин тавр онҳо ба таври прагматикии худ амал карданд!
  Маргарита қайд кард:
  - Дар ин ҷо як мошини на он қадар муваффақ аст - ин паланг аст, ки хеле вазнин аст ва бо пайванди суст муҳофизатшаванда байни турет ва корпус. Ин танк, шумо бояд эътироф кунед, махсусан хуб нест. Хеле вазнин ва кӯҳна, ҳатто зиреҳ дар нишебиҳои оқилона ҷойгир нест. Ва аз двигатель алохида гузоштани трансмиссия хатои калон аст.
  Доминика бо ишораи розй сарашро  унбонд.
  - Шумо наметавонед бар зидди ин баҳс кунед ! Албатта хато аст! Аммо аз тарафи дигар, танҳо мурдагон хато намекунанд ва танҳо агар аз зиндагии дигар бошанд. Ва ман фикр мекунам, ки вай аст. Ақаллан барои шумо!
  Маргарита бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ҳа, ҳатман охират вуҷуд дорад ! Ва ман шахсан ба ин боварй доштам. Ва агар ман дар ин коинот ҳалок шудам, пас дар дигараш чизе идома хоҳад ёфт!
  Духтарак бо сар ҷунбонд:
  - Мисли як бозии компютерии беохир бо шумораи бешумори сатҳҳои гуногун!
  Духтари партизан тасдик кард:
  - Бале, ҳа! Чизе монанди ин, ва ин, ман бояд бигӯям, хеле олӣ аст ! Ва дар ин ҷо шумо метавонед зиёда аз як ё ду маротиба шод шавед.
  Бачаи кахрамон Добрыня месуруд:
  -Вақт шуд, вақт шуд, шодӣ кунем,
  Дар умрам...
  Ба зебоӣ ва коса, теғи бахт.
  Хайр, хайр, ҷунбонда, парҳои кулоҳ,
  Мо на як бор ба тақдир пичиррос мезанем!
  Мо на як бор ба тақдир пичиррос мезанем!
  Ман душманро пора-пора мекунам! Ман душманро пора-пора мекунам! Ман душманро пора-пора мекунам!
  Ва ханда-хои пурмавчи бачахо шунида шуд. Дар пеши лашкари хурд динозаври калон пайдо шуд . Дуруст аст, ки вай аз ҳад зиёд таҳдидкунанда набуд, аммо калон буд. Ва бадани ӯ калон аст, аммо сараш, баръакс, хурд аст, илова бар думи дароз. Ва дар болои он инчунин канатҳои кунҷӣ мавҷуданд.
  Доминика хитоб кард:
  - Ин ҳайвони ваҳшӣ аст !
  Маргарита бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ҳайвони ваҳшӣ! Аммо хавотир нашав. Агар мо ба он даст нарасонем, он ба мо намерасад!
  Ва духтари партизан фармон дод:
  - Ҷанговарони ҷавон - тир наандозед ва садо надиҳед!
  Бачахо хомуш шуданд. Ва онҳо кӯшиш мекарданд, ки бо пои урён бе садо роҳ гарданд.
  Доминика қайд кард:
  - Агар динозавр кар бошад-чй?
  Маргарита табассум кард ва чизе гуфтан мехост. Ногахон гурриш ва кафидани шохахои шикаста ба гуш расид. Ҳайвоне пайдо шуд, ки андозаи бинои ҳафтошёна дошт, ки даҳони азиме буд, мисли кити нутфа дароз карда шуд. Ин дар ҳақиқат як ваҳшии бузург аст . Ва дандонҳо тақрибан панҷ метр дарозӣ доранд.
  Динозавр, ки дар як ҷо истода, кунҷковона ба гурӯҳи кӯдакон нигоҳ мекард, як ҳаюло даҳшатнокро дида, шитофт, то гурезад. Ва гуё дар хакикат уро ташвик карда бошад. Мубориза бо бузургҷусса мисли ин тиранозаври дандондор гаронтар аст.
  Доминика ва Маргарита асоҳои ҷодугарии худро бардоштанд. Духтари партизан аввал аз тир холй кард. Ва аз нӯги асои вай пулсари қотил парвоз мекунад. Ва ӯ ба даҳони ҳаюло мезанад . Ва ӯ хеле сӯзон хоҳад шуд. Аммо дар посух гурриши боз ҳам даҳшатноктар ва гӯшношунидтаре ба амал омад.
  Доминика онро гирифт ва дар ҷавоб , вай бо тамоми қуввааш онро зад , бо қувва амал карда, гӯё як паллаи кушандаро зада, чир-чир мекард:
  Динозаврҳо, шояд шумо дар ин ҷо ҳастед, на дар Африқо,
  Шояд барои наҳорӣ хасбе хоиданӣ,
  Динозаврҳо, ...
  Ва духтар қисми ҷодугарии худро ба бузургҷусса фиристод. Ва онҳо дандонҳои дандонҳои ӯро гирифтанд ва вақте ки онҳо заданд, онҳо ба навдаи зебои гулобӣ табдил ёфтанд.
  Доминика месуруд:
  Ман мехостам дарзмол созам
  Ногаҳон фил пайдо шуд...
  Болҳо мисли занбӯри асал -
  Ба ҷои гӯш гулҳо!
  Маргарита хандид ва боз ба вай пулсари харобиовар ва харобиовар мезанад . Аммо лашкари бачагон ба борони тирҳо шурѓъ кард. Ва зиреҳи миқёси ӯ ба ҳубобӣ шурӯъ кард .
  Доминика ҳам аз пойҳои бараҳна ва ҳам аз асояш ҷодуро гирифт ва раҳо кард. Ва дар ин ҷо хуб кор кард.
  Гӯё чизи ҷодугаре онро гирифта, худро бо қувваи бузурги харобиовар бор карда буд.
  Маргарита онро гирифта, бо чашмони сапфираш чашмак зад:
  - Вой!
  Тираннозавр фурӯ рехт ва дар ҷои он мизи азим ва васеъ пайдо шуд, ки пур аз ғизо пур буд. Ва дар ин ҷо он аллакай хеле боҳашамат ва бесобиқа, беназир буд. Ва чунин лазизҳои ҳайратангез.
  Доминика месуруд:
  Ин болаззат баромад
  Ва накҳати он аз асал хеле ширинтар аст...
  Мо аз сифр ғолиб намешавем,
  Ва табиати мо гул-гулшукуфон хоҳад шуд!
  Маргарита дандонҳояшро нишон дода, бо табассум тасдиқ кард:
  - Бале, нашъунамо меёбад! Ва ин олиҷаноб аст!
  Баъд аз он духтари партизан илова кард:
  - Ва шумо медонед, ки чӣ тавр ҷодугарӣ андохтан. Ин , ман бояд бигӯям, аҷиб аст! Чунин андозаи калонро ба тӯҳфаи болаззат табдил диҳед . Инҳо оркҳо ё гоблинҳо нестанд - бо онҳо осонтар аст!
  Доминика сар ҷунбонда ва месуруд:
  - Ҳама чиз имконнопазир аст, ман аниқ медонам,
  Ва ҷодугарӣ карданро ғоибона ёд гиред!
  Ва пои худро ба пӯлоди хеле қавӣ бизанед ,
  Ва ҳаюлоро бо буриши тез буред !
  Маргарита хандид ва бо табассум қайд кард, ки вай аз марворид дурахшид:
  - Бале, чунон дилчасп месароиед, ки айб намеёбед! Супер!
  Доминика розӣ шуд:
  - Ман як супер - муборизи сардтар аз ҷаҳон ҳастам!
  Ва чӣ гуна бо чашмони худ бигирад ва меғелонад, ки онҳо ин қадар ёқут ва мисли ситорагонанд.
  Дастархоне, ки таом дошт, бачаҳои ҷанговарро даъват кард ва баъзеи онҳо ба он наздик шуда, ба шоколад ва қаймоқҳои гуногун тар карда, пончик ва кулча гирифтанд. Беҳтараш, яхмос гиред. Ин комилан олиҷаноб аст.
  Маргарита шохи худро навохт ва наъра зад:
  - Ба шумо лозим нест, ки аз ҳад зиёд бихӯред ,
  Шарт нест, ки ҳамаи шумо ба сӯи буржуазия шитофтед...
  Ва ба худ як дафтар нависед,
  Мобилият ҳоло ҳам муфид хоҳад буд!
  Доминика бо табассуми ширин қайд кард:
  - Бале, воқеан хеле хуб баромад!
  Ва бо чашмони кабуди ҷуворимакка чашмак зад.
  Маргарита қайд кард:
  - Гӯшти динозаврҳо чандон болаззат нест ва ҳатто барои мавҷудоти гӯштхӯр камтар. Аммо барои хӯрдани асп...
  Добрыня бонг зад:
  - Ман намегузорам, ки шумо аспро хӯред!
  Ва писарбача месуруд:
  Сивка-бурка, кауркаи пайғамбарӣ,
  Пеши ман биист
  Мисли барги пеш аз алаф!
  Сивка-бурка, кауркаи пайғамбарӣ,
  Хеле, хеле зарур
  Вохӯред!
  Оеномаус онро гирифта, аз аждаҳо парид. Вай дар ҳақиқат мехост, ки динозавр ба кадом хӯрок табдил ёфтааст, бисанҷад. Эҳтимол, он чизи ҷолиб аст. Ва писарбача-шоҳзода тортро бо шоколад гирифта ба даҳонаш партофт.
  Ва ӯ ба хоидан оғоз кард, он қаймоқ ва ширин буд. Ин хеле болаззат аст.
  Кӯдакон бо як овоз гиря мекарданд:
  - Хуб, биёед кӯшиш кунам! Холачон бад нашавед!
  Маргарита бегуноҳ табассум кард:
  -Номи ман апа? Ин хандаовар аст!
  Ва духтари партизан дод зад:
  - Ман ба шумо даҳ дақиқа вақт медиҳам, то бихӯред! Шумо метавонед бихӯред, аммо дар бамеъёр!
  Доминика бо табассум пурсид:
  -Дар замони  анг гурусна мондан лозим буд?
  Маргарита сари тиллоии худро, ки ранги занбӯруғи баҳорӣ дошт, ҷунбонд:
  - Ҳа, чӣ тавр! Ва ин бениҳоят хастакунанда буд!
  Духтар бо овози равшани худ ба сурудхонӣ шурӯъ кард, то фоҷиаи вазъиятро таъкид кунад.
  Ҳангоми сурудхонӣ, духтар ҳатто аз аждаҳо парид. Ва вай бо пои урён дар болои алафи афлесун ба рақс шурӯъ кард.
  Ва овози вай ончунон дурахшон ва дурахшон буд:
  Мо комсомолецхо, духтарони орзу,
  Дар бораи ояндаи мардуми ин кишвари зебо...
  Вақте ки мо ба Замину сайёра вафодор бошем,
  Ва мо дар ин ҷанги хатарнок ғалаба мекунем!
  
  Пас ҳар гуна тиҷорат баҳс мешавад,
  Дар дили ҷавон оташе сахт месӯзад...
  Духтарон, ин танҳо зебо аст
  Биёед, дари фазой фазоро кушоем!
  
  Ҳар кӣ мард аст, бузургҷусса аст
  Илм, ман медонам, ба ӯ қудрат хоҳад дод...
  Бовар кун, занги мо ҳамеша як аст,
  Пас, Ҳобил ҳукмронӣ кунад ва Қобил дар асирӣ бошад!
  
  Мехоҳам, ки ҳосили фаровон пухта шавад,
  Барои гул-гулшукуфии сайёра...
  То биҳишти зебову аҷоиб биёяд,
  Ва дӯстӣ аз металл мустаҳкамтар буд!
  
  Мо кайхонро фатх мекунем,
  Духтарон пои луч аз байни кӯлҳо медаванд...
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Барфу сармо моро натарсонад!
  
  Бовар кунед, душманони мо моро маглуб карда наметавонанд,
  Асабҳои пӯлод ва шуъла дар дил...
  Ва қуввати рӯҳ, мисли хирс,
  Мо байракро баланд мекунем, ман медонам!
  
  дурахшонро ки дӯст медорад ,
  Ӯ ҳам дар рӯҳ ва ҳам дар симои зебост...
  Як автомати пурқувват омода кунед,
  Ҳарчанд рақиби шумо хатарнок аст!
  
  Ман медонам, ки мо албатта ғалаба хоҳем кард,
  Мо бо Ватани худ абадй муттахид хохем буд...
  Охир, дар пеши мо як олами пурситорадор аст,
  Бигузор одам махлуки тавоно гардад!
  
  Нури Ватан бе марзу буми худ -
  Ситораҳои ёқут дар боло оташ мезананд.
  Рус худро бо ҷалоли ҷовидона фаро гирифт -
  Қаҳрамони тавоно, драйман, мезанад!
  
  Рубин ёқути дар баргҳои зумуррад -
  Сафир дар саҳро медурахшад , ҷуворимакка...
  Ман фикрҳои худро ба ту мефиристам, Русия -
  Уқоби дукаса бо сурудҳо парвоз мекунад!
  
  Дар қатраҳои шабнам марворид алмосҳои барфӣ ҳастанд,
  Дар Ватани бузург хама чиз хуб аст!
  Замин фарбех аст, рагҳо дорад мисли пар,
  Барфҳои барфро шамоли тоза бурдааст!
  
  Дар як минтақаи Русия яхҳо, морҳо,
  ДАР дуст , шутур тиллои биёбон аст.
  Дар ин ҷо гарм аст, вақте ки тӯфони барф мезанад,
  Чунки мо Худоро дар диламон нигоҳ дорем!
  
  Тарбузу харбуза ва банан мерӯяд,
  Ва дар ҷое дар тобистон шумо дар конкиҳо пойга меравед...
  Хуб, чунин кишварҳоро дар ҷаҳон аз куҷо ёфтан мумкин аст?
  Дар он чое, ки халкхо дар мушти худ ин кадар мустахкаманд!
  
  Дар Русия корнамоии силоҳ баланд аст,
  Дар он инсон Офаридгори сарнавишти худ аст!
  Мо метавонем хуб мубориза барем ,
  То ба Рус сели мусибат наояд!
  
  Занони мо зебоанд, ҳама медонанд
  Ва мардони қавитаре бо далер вуҷуд надоранд!
  Ватан, ту таҷассуми биҳиштӣ -
  Худои якто соҳиби хонадон аст!
  
  Нишонаҳои православӣ тасдиқ карда мешаванд,
  Маъракае, ки сарбоз ба роҳ мемонад...
  Мо бо ғанимати саховатманд ба хона меоем,
  Камонварон ягон зарбаро аз даст надода, ба душманони худ зарба мезананд!
  
  Ба тамоми олам сулху саодат дихем,
  Ва ҳамроҳ бо Худо мурдагонро зинда хоҳем кард!
  Барои шаъну шухрати Ватани вайроннашавандаи мо -
  Мо албатта ғалаба хоҳем кард, ман медонам!
  Доминика низ сурудҳои худро бардошт. Ва онҳо ҳамаро бо ҳам мерақсиданд ва пойҳои урёну даббохтаи қавӣ дар ҳаракат ва рақс буданд.
  Баъд Маргарита сурро навохт:
  - Чароғ хомӯш! Ин аст, вақти хӯрокхӯрӣ ба охир расид.
  Бачахои чанговар бо дили нохохам аз миз баромаданд. Дарвоқеъ, чӣ тавр шумо онро хӯрда наметавонед ? Вақте ки аслан даҳҳо намудҳои гуногуни яхмос вуҷуд доранд. Ва он бениҳоят болаззат аст. Ва бӯи ин яхмосҳо, каннодӣ, кулчаҳо, претзелҳо ва дигар чизҳои болаззат ва иштиҳо хеле ҷолиб ва ҷолиб аст.
  Доминика аккос зад :
  - Аз ҳад зиёд нахӯр ! Модераторро машқ кунед!
  Маргарита дар твиттер навишт:
  - Хама донед, ки одам хук нест! Ва шумо бояд хеле оқилона бихӯред.
  Писарбачаи кахрамон Добрыня, ки худаш даххо кулча хурда, худро бо креми ранга молида буд, гур-гур кард:
  - Ин ҳама аҷиб аст! Аммо шумо бояд бидонед, ки кай бояд бас кунед. Хӯрдан хуб аст, аммо аз ҳад зиёд хӯрдан бад аст.
  Шоҳзода Оеномаус розӣ шуд:
  -Душмани асосии шумо шикам аст. Аммо вақте мегӯянд, ки - хӯроки шомро ба душман диҳед, ин маънои онро надорад, ки онро айнан қабул кунед!
  Добрыня табассумкунон гуфт:
  - Аммо пас аз як рӯзи сахт, ё ҷанг, ё машқ, шумо бояд хуб хӯред! Дар акси ҳол, қудрат нахоҳад буд.
  Доминика бо табассум сар ҷунбонд ва гуфт:
  - Ман шахсан афзалтар медонам, ки сафеда дар шир барои хӯроки шом об карда, онро бинӯшам. Ин қаноатбахш аст ва шабона мушакҳо калон мешаванд ва намесузанд. Хуб, панири косибӣ бо моҳӣ барои хӯроки шом хеле солим аст. Ҷисми варзишгарон ба сафеда ниёз дорад.
  Бачахои чанговар ягон хел сохта шудаанд. Ва онҳо боз ба сӯи қалъаи ҷодугари бад Бастинда роҳ рафтанд. Манзараи гирду атроф сабзу хуррам давом мекард. Вале лашкари хурду чавоне , ки пошнахои барахнаю чанголудашро нишон медод, хар кадар пеш мерафт, табиат дар пеши назари мо хамон кадар хушк мешуд .
  Онҳо ба подшоҳии каламушҳо наздик мешуданд ва инҳо соҳибони хеле харобиоваранд.
  Бачахо-чанговарон барои рухбаландии худ ба сурудхонй шуруъ намуда, пой-хояшонро пурчушу хуруш мезананд:
  Элфия чун бутта дар зери подшоҳон мешукуфад,
  Он беохир ва зеботар аз олам аст...
  Ғалаба ҳисоби беканор кушод,
  Имони мо дар Родновери эҳё хоҳад шуд !
  
  Бузургии Ватан, бовар кунед, хамин аст
  Бигзор дили азизаш баландтар шавад...
  То ки хушбахтии коинот дар он бошад
  Барои доштани Элфия бо сақфи қавӣ!
  
  Аҳамият диҳед, ки Элфи мо ба пеш парвоз мекунад,
  Ва мавҷҳоро бо синааш мебурад...
  Аммо мо бояд, ки мо бо роҳи дигар хоҳем омад,
  Ва дигарон низ хоҳанд буд, ба ман бовар кунед, судяҳо!
  
  Ватани мо олами бузург хохад дошт,
  Ки бо нури дурахшон медурахшад...
  Ва пеш аз ҳама Элфрог бути ҷон аст,
  Ки зимистонро ба тобистон табдил медиҳад!
  
  Бале, ман медонам, барои мо душвор аст, бачаҳо,
  Аммо шумо ба Оенома содикона хизмат мекунед ...
  Қаиқ бархӯрд, қаиқ шикаст,
  Ва дар ҷое саги ваҳшиёна таҳдидомез аккос мекунад!
  
  Не, мо Элфро ба рақиб намедиҳем ,
  Шамшерҳои мо теғ аст, бовар кун, тезтар...
  Мо истода, боз галаба мекунем
  Ва бемаънӣ нагӯед, девҳо!
  
  Дар ин ҷо мо барои парад ҷамъ мешавем,
  Дар коинот аз ин зеботар кишвари муқаддасе нест...
  Бовар кунед, душманонамонро якҷоя ба дӯзах мефиристем,
  Ва мо худамон биҳишт месозем, шумо медонед, ҳатто!
  
  Ҳеҷ кас моро боздошта наметавонад
  Мо рыцарҳои бузурги элфҳо ҳастем ...
  Чунин қудрат, лашкари мағлубнашаванда,
  Ва биёед тамоми сайёраро хушбахттар гардонем!
  
  Биёед худро ба ҷаҳониён дар зебоӣ нишон диҳем,
  Парчами хафтрангро дар болои сайёра афрохем...
  Ва мо хушбахт хоҳем буд, бовар кунед, дар ҳама ҷо,
  Охир, корнамоихои кахрамонона тараннум карда мешаванд!
  
  Лутфан қайд кунед, ки сулҳи элф дар ҳама ҷо баланд аст,
  Ва он пайваста густариш хоҳад ёфт ...
  Ва одамон дар рӯи замин хушбахт хоҳанд шуд,
  Чунки барои Ватан нангу номус нест!
  
  Солкесуси бузург меояд ,
  Дар олами мо торикӣ нахоҳад буд...
  Ва агар одам ва элф тарсончак набошанд,
  Тақдири ӯ тулӯи офтоб ва офариниш аст!
  Ин сурудест, ки ба рӯҳ таъсир мекунад! Суруди форам ва олиҷаноб.
  Ҳарчанд манзараи гирду атроф хеле бадтар шудааст - дарахтони рахна , алафҳои резашуда, ҳама чиз пора-пора ва бо осори панҷаҳои каламушҳо пӯшида шудааст.
  Маргарита қайд кард:
  - Бале, аз ин каламушҳо ягон некиро интизор нашав! Ва дар ҳама гирду атроф сифрҳо мавҷуданд.
  Бо табассуми хеле дурахшон ва тару тоза, Доминика дандонҳояшро нишон дода қайд кард:
  - Инро, албатта, интизор буд! Ҳама чиз хеле бемаънӣ шудааст . Аммо аз каламуш чӣ гирифтан мумкин аст - ба истиснои нуриҳо аз наҷосат!
  Ва ҳарду духтар хандиданд. Баъди ин тамоми дружинаи бачагон кадами пойлучро зиёд карданд. Ду писарбачаи паҳлавон ба пеш давида, шамшерҳои худро мисли осиёбҳои бодӣ мезананд.
  Хамин тавр, аввалин каламушро, ки ба андозаи бульдоги хуб баробар буд, бачахои кахрамон аз ду тараф буриданд. Ин як ҷанги ҷиддӣ буд.
  Кӯдакон суръати худро боз ҳам зиёд карда, айнан ба давидан шурӯъ карданд. Ва баъд аз пеш як лашкари калони каламушҳо пайдо шуданд. Калонтарини онҳо ба андозаи гови хуб буд. Ҳунарпешаи духтар Доминика ба аждаҳо савор шуд. Ва ӯ омодаи ҷанг буд, аммо зарбаи аввалинаш аз асои ҷодугар ба каламуши калонсол расид.
  Ва он даргиронда ва ба як доираи калони панир интихобшуда бо сӯрохиҳо табдил ёфт. Ва аз ӯ чунон бӯи иштиҳо мебаромад, ки каламушҳо аз ҳамла ба баталёни кӯдакон парешон шуда, ба раҳбари собиқи худ, ки бо бӯи нозуктарин нозук барои мушҳо иштиҳо карда буд, ҳамла карданд.
  Ин тааҷҷубовар шуд.
  Маргарита қайд кард:
  - Қобилиятҳои шумо ҳар соат меафзояд! Ва ин, ман бояд бигӯям, хеле аҷиб аст !
  Доминика сари тиллоии худро ҷунбонд:
  - Ман бисёр кор карда метавонам! Ва ин эътиқоди бузурги ман аст! Ва агар ман оғоз кунам, пас ҳеҷ чиз маро боздошта наметавонад.
  Ва духтарак онро гирифта, ба отряди дигар бо барқи ҷодугарӣ зад . Ва дигаргуниҳои иловагӣ ба амал омаданд.
  Якчанд даҳҳо каламушҳо тарбузҳои калон ва рахдор шуданд, ки хеле иштиҳо мекарданд.
  Бачахои чанговар бо хор суруд мехонданд:
  Харбуза, тарбуз, булочка гандум,
  Сарзамини саховатманду обод...
  Элфибург дар тахт нишастааст -
  Падар Подшоҳ Оеномай!
  Ҳамин тавр, кӯдакон-ҷанговарҳо ниҳоят бо каламушҳо мубориза бурданд ва биёед онҳоро бидуни таваққуф буридан. Ва ҷанговарон шамшерҳои худро пурқувват мезананд . Ва духтарон аз камон ба тирандозӣ шурӯъ карданд. Баъзеи онҳо элфҳо буданд ва дар тирпарронӣ хеле моҳир буданд. Ин дар ҳақиқат як муборизаи воқеӣ буд.
  Ва боз якчанд дастаҳои каламушҳо ба ҷанг мераванд. Онхо чун дарьёи чукур чорй мешаванд.
  Доминика қайд кард:
  - Вакте ки мо дар бораи чизи бад ва бадй сухан меронем, чунин хиссиёте пайдо мешавад, ки хадду канор надорад!
  Маргарита бо табассум месуруд, аммо ғамгин буд:
  Ҷанговарони зулмот дар ҳақиқат қавӣ ҳастанд,
  Бадӣ дунёро бидуни донистани шумора ҳукмронӣ мекунад...
  Аммо шумо писарони Шайтон ҳастед,
  Қудрати Масеҳро вайрон накунед!
  Добрыня, ки аз аждаҳо ҷаҳида, ба буридани каламушҳо шурӯъ кард. Вай ин корро якбора бо ду шамшер анҷом дод ва аз сабаби ҳаракатҳои босуръати писарбача ба назар чунин менамуд, ки қаҳва суфтакунанда кор мекунад. Дар ин ҷо нобудкунӣ оғоз ёфт.
  Оеномаус низ ба ҷанг ҳамроҳ шуд. Писарак бо ангуштони пой аз думи як каламуш гирифта, ба тарафи дигараш партофт ва устухонҳоро шикаст. Баъд суруд хонд:
  - Қуввати бузурги ман бузург аст,
  Ва ман ҳеҷ гоҳ ба душманонам таслим намешавам...
  Аз зарбаи мушти писар,
  Калламӯши бад ба шарм парвоз хоҳад кард!
  Дар ҳақиқат, писарбача шоҳзода худро дар ҷанг як муборизи хеле сахт нишон медиҳад.
  Добрыня инчунин тавоно ва мушакӣ аст, гарчанде ки ӯ пойҳои писарбачаро истифода мебурд ва шамшерҳоро фаромӯш намекунад . Ва ӯ ба нишон додани сатҳи барҷастаи таҷовуз оғоз кард. Ин ҳама чӣ қадар сахт ва хунин буд.
  Писарбача мисли дигар чанговарони армияи чавон хеле хашмгин ва чанговар баромад.
  Ва пошнаи урёни писарак косахонаи каламушҳоро сӯрох мекунад.
  Ин қотил аст ва ҳамзамон дар лабони писар табассум аст .
  Доминика қудрати ҷодугарии худро барои дигаргуниҳои навбатӣ истифода мебарад. Ва ӯ бениҳоят фаъол аст.
  Ҷанговар ҷаҳид ва чарх мезанад. Ва акнун аз асои сехрноки у боз як чараёни энергия мепарад. Ва ба orc мезанад.
  Хирси қаҳваранг ва қаҳваранг дарҳол ба маршмаллови шоколад табдил меёбад. Ин чӣ қадар бузург аст ?
  Маргарита бо табассум пурсид:
  -Шумо ҳалво карда метавонед?
  Доминика сари тиллоии худро ҷунбонд:
  - Албатта метавонам! Ва он аҷиб хоҳад буд!
  Ва духтарак ҳам аз дастонаш ва ҳам аз ангуштони бараҳнааш зарядҳои ҷодугарӣ раҳо кард. Оташ ба отряди оркхо афтод. Ва як дарьёи томи асал чорй шуд... Асал зарду норанчй буд ва мисли серф мечакид.
  Маргарита хандида ҷавоб дод:
  - Медонед, ин он чизест, ки ба шумо лозим нест!
  Доминика бо ишораи розй сарашро  унбонд.
  - Ростӣ, на хеле ҳалво, балки хеле ширин!
  Духтари партизан кайд кард:
  - Ҳалво пеш аз ҷанг камёфт буд. Аммо онхо дар давраи ишгол хам асал мехурданд.
  боз лагадкӯб кард , ин дафъа ба каламушҳо зад ва суруд хонд:
  Беҳтарин тӯҳфа, албатта, асал аст,
  Бача, албатта, инро мефахмад...
  Ҳатто каме - як қошуқи,
  Ин аллакай хуб аст, хуб, бигзор тамоми деги!
  Маргарита низ аввал бо асои ҷодугарӣ ва баъд бо ангуштони бараҳнааш лагад зада , идома дод:
  Аммо азизам, ин чизи хеле аҷиб аст,
  Ҳама чиз вуҷуд дорад ё нест...
  Аммо азизам, ман намефаҳмам, ки сир дар чист,
  Агар он вуҷуд дошта бошад, пас он фавран нест мешавад!
  Аммо агар шумо онро бихӯред, дигар мушкилот нахоҳад буд!
  Доминика онро гирифт ва дар атрофи аждаҳо чарх зад. Табассуми вай чунон бадбахт ва ҳамзамон шодӣ шуд. Духтар дар худ кувваи беандозаеро хис кард. Ва он гоҳ аз асои ҷодугараш мавҷ баромад. Ва якбора якчанд ҳазор каламушҳо ба афшураҳои болаззат дар чошнӣ табдил ёфтанд. Ва боз як мавҷи асои ҷодугарӣ ва каламушҳо ба хӯрокҳои моҳӣ табдил ёфтанд.
  Гузашта аз ин, таоми онҳо бо банан, ананас ва дигар меваҳои хеле болаззат буд. Ва ҳама чиз хеле аҷиб ва болаззат аст.
  Доминика месуруд:
  Хӯрокҳои тарафӣ аҷибанд
  Духтарон дилрабоанд...
  Ва чаҳор чароғ медурахшад,
  Ба орк мушт занед!
  Маргарита бодиққат қайд кард:
  - Ошпази хуб аз оркҳо ва каламушҳо котлет тайёр мекунад ва аз ин рӯ, ошпаз аст!
  Писарбача Добрыня санги сангинро гирифта ба пешонии гоблин партофт. Ӯ рост косахонаи сарашро сӯрох кард ва месуруд:
  -Агар ту ин қадар девона бошӣ ,
  туро мезанам...
  Хуб, чӣ мешавад, агар шумо сарсахт бошед,
  Пас нақшаи фаъол омода аст!
  . БОБИ Љ 11.
  Бародари Доминика Долфинова номашро иваз кард. Ва ҳоло ӯ худро хеле олӣ номид - Калигула. Ё ба васфи императори бадном, ё тақлид ба номи яке аз харҳо дар мультфильм дар бораи Дунно.
  Ва ҳоло писари ҷанговар Калигула Дельфинҳо қарор кард, ки ӯ бояд ба ҷустуҷӯи хоҳараш равад. Аммо шахси гумшудаи ӯро дар куҷо бояд ҷустуҷӯ кард?
  Ва писар ба як китоби машҳури ҷодугарӣ муроҷиат кард. Вай, албатта, ба хар гуна экстрасенсхо ва чодугарон бовар намекард.
  Аммо чаро кӯшиш накунед, ки худатон ба транс ворид шавед. Гузашта аз ин, падараш одам нест ва ӯ метавонад дорои қобилиятҳои ҷодугарӣ ва сатҳи комилан ғайриоддӣ бошад.
  Писарбача Калигула Дельфинҳоро гирифта, дар ҷои лотос ба диван нишаст. Ва кӯшиш кард, ки тамаркуз кунад. Актёри чавони кино похояшонро ча-воб дода, пушташро рост кард. Ҳамин тавр, писарбача ба чизи комилан девона ва рангоранг афтода, кӯшиш кард , ки Доминикаро пайдо кунад.
  Шаъну шарафи спектакли театриро тасвир кардан душвор аст. Вакте ки махсусан, эльфхо, оркхо, гоблинхо мечангиданд... Намоиши костюмхо бо иштироки бисьёр духтарони хамаи миллатхо ва дарачахои гуногуни барахна. Тамошо бо асолати худ зебо ва таъсирбахш аст, хусусан вақте ки духтарон пои урёнашонро ё ба регҳои тафсон ё ба болои барфҳо мепошанд.
  Онхо бо шамшеру найза ба зиреххои танкхои гуногун зарба зада, хучум мекунанд. Ва ҳаюлоҳои металлӣ бо ҳавопаймоҳои оташфишони гарм ҷавоб медиҳанд. Њарорати шѓъла паст буда, духтарони доду фиѓон тан®о каме сѓхта, дилшиканона фарёд мезананд. Ва оркҳо боз ҳам баландтар ғуррон мекунанд ва пешониҳояшон мезаданду мезананд - конфеттиҳои гуногунранг аз зарбаҳо пошида мешаванд.
  Ва бипланҳои ороёфта аз боло мешитобанд ва дар паси гулчанбарҳои қаторҳои зебо бо каскадҳои зебои гуногун боқӣ мемонанд.
  Девонатарин чиз ва ин ҳатто метавонад боми ҳалқаи онро барад, ин аст, ки ҷаҳони афсонавӣ бо шахсиятҳои воқеӣ ва таърихӣ, ҳарчанд аз гузаштаи дур омехта шудааст.
  Сталин ба ин муносибат гайричашмдошт, аз махфияти нодаркор даст кашида, кайд кард:
  - Луфтваффе дар авиатсия ба қуллаҳои пешрафтатарин расидааст. Ҳатто агар не
  Агар шумо дискотекаҳоро ҳисоб кунед , ҳавопаймои бомбаандози ТА-700, ки то панҷоҳ тонна бомбаро бардошта метавонад, таассуроти ҷиддӣ бахшид.
  Гитлер масхара кард:
  - Аммо " Супер Монстр " бо таппончаи калибри 3200 мм, дусад тонна заряди мушакӣ, то ҳол як асари беҳамтои санъати ҳарбӣ мебошад.
  Пас аз он Сталин нӯшокӣ пешниҳод кард:
  - Пас биёед бинӯшем, ки даҳон ба ҷуз санъати ҳарбӣ ҳама гуна санъатро талаб мекунад!
  Пешвои бузурги хамаи замонхо ва халкхо майи пеш аз таваллуди Исои Масех басташударо бо завк мехурд ва Фюрери чахон аз наваду дашт мева шарбат менушид. Ҳарду диктатор ба он нигоҳ карданд, ки изи мушак, ки ба боло парвоз мекард, дар монитор чӣ тавр осмонро равшан буридааст. Овози форами духтари русро чи тавр шунидан мумкин аст:
  - Дохилшавй ба мадор бомуваффакият гузашт.
  Ва чапакзании бардавом аз тамоми трибунаҳо - ин иҷро шуд! Одам нихоят дар фазой коинот аст ва ин корро намояндагони бузургтарин нажодхои руи замин - русхо ва немисхо анчом доданд.
  Тамоми осмон аз уфуқ то уфуқ бо дурахши ҳазорон оташбозиҳои ҳама рангҳои рангинкамон ва миллионҳо сояҳо ранг карда шуда буд, вақте ки ба назар чунин менамуд, напалми афсонавӣ дар сиёҳии фазои шабона паҳн шуд. Дар баробари ин суперновахои алохидаи алангадор ба навиштачоти равшан - шиорхо табдил ёфтанд. Монанди: "Ватан ва кайхон", "Ба пеш ба суи ситорахо", "Иттифоки халкхои руи замин"!
  Ин дар ҳақиқат як навъ девона аст. Чунин буд, ки гӯё як намоиши суперкосмикӣ ва афсонавӣ ба вуҷуд омад. Як навъ таърихи алтернативӣ, ки дар он ҷо ҷанги байни Рейхи сеюм ва СССР вуҷуд надошт ва он хеле аҷиб буд . Аммо ҳоло ин хеле хуб ба назар намерасад, нарм карда гӯем.
  Ӯ бояд хоҳари калониашро пайдо кунад. Ва ин вазифаи асосии писарбачаест, ки аллакай дар як силсила филмҳо нақш бозида буд ва хеле зебо ва мушакдор, бо рельефи мушакҳои кафель монанд буд.
  Ва номи нави Калигула бояд таваҷҷӯҳи зиёдро ҷалб мекард.
  Писарак мулоҳизаашро идома дод. Ва ногаҳон духтареро дидам, ки мисли фаришта зебо ва мӯи ҷингила ранги барги тиллоӣ дошт. Вай даст ба писарак дароз карда, бо табассум гуфт:
  - Мо як қатор миссияҳои муҳим дорем, ки бо шумо иҷро кунем!
  Писарбача Калигула бо табассум пурсид:
  -Ва он гоҳ ман метавонам хоҳарамро, ки дар ҷое номаълум ғайб зад, пайдо кунам?
  Духтар муйхои тиллорангашро чунбонда, дилпурона чавоб дод:
  - Бале, мумкин аст. Аммо хоҳари шумо ҳоло як масеҳии душворро иҷро мекунад - наҷот додани ҳамаи намояндагони ҷинси пурқувват, ки таҳдиди нобудшавӣ бар онҳо овезон аст. Ва ин хеле душвор аст.
  Калигула Дельфинҳо пурсид:
  -Номи шумо чист ва шумо кистед?
  Духтар бо табассуми ширин посух дод:
  - Ман Маргарита Коршунова, духтари партизание, ки фашистон ба дор овехта буданд ва холо дар олами нав зинда шудаам. Ва ин такдири ман аст, ки ба некӣ хизмат кунам ва одамонро наҷот диҳам.
  Писарак актёр бо сар ҷунбонд:
  -Ман шуморо хеле мефаҳмам. Пас, оё мо ба миссияҳои шавқовар омодаем? Мисли филмҳо, аммо воқеан?
  Маргарита сар ҷунбонд:
  - Бале, гӯё воқеан! Аммо мо чунин имкониятҳо дорем, ки набояд тарсем.
  Калигулаи дельфинҳо ва партизани пионерӣ Маргарита барои муҳокима ва қабули тамошои афсонавӣ вақт надоштанд ва воқеан ба дунёи нав ворид шуданд ва дар ҳолати транси ҷангӣ!
  Маргарита қайд кард:
  - Мо холо армиям том дорем. Ва шумо мефаҳмед, ки ману шумо чӣ гуна масъулият дорем!
  Калигула дилпурона чавоб дод:
  - Албатта мефаҳмам! Ва ман умедворам, ки командири арзанда мешавам.
  Ва писарак шамшери тези худро тоб дод.
  Мо зуд хӯрок хӯрда, ба сохтани аскарон шитофтем. Онхо мебоист харчи зудтар ба Италия рафта, пари папаро оташ мезаданд.
  Армия аз Вена дар зери садои набзхо ва навохтани карнайхои калон ба рох баромад. Аскарони пиёдагард хануз фурсат наёфта буданд ва аскарони савора дар гирду атроф шитоб мекарданд. Чанговарони бисьёре аз мамлакатхои гуногун, ки ба империям Россияи подшохй дохил шуданд. Ин имкон дод, ки доманаи куххо бо даххо хазор наел поймол карда шавад. Казокхои далокатовар ва аскарони сабуки тотор ба пеш мешитобанд. Харакати навбатй отрядхои пур-мазмуни гентри Польша. Хуб, ҷанобонҳои зебо ба назар чунин менамуданд, ки онҳо барои паради шоҳона ҷамъ омадаанд. Гузашта аз ин, ҳама мехоҳанд, ки дар ҷалоли либоси худ, аз кулоҳ то камарбандӣ аз дигарон бартарӣ дошта бошанд. Дар зиреҳпӯшҳо рыцарҳои тевтонӣ низ ҳастанд. Зиреҳ то дурахшон, тиллоӣ ё нуқра сайқал дода мешавад. Инчунин шведҳо бо либоси махсус ва финҳо ҳастанд. Янисархои савора ва Спаги, аскарони савораи араб.
  Ва бисьёр транспарантхо ва сутунхои байракхои халкхо аз экватор то укьёнуси Шимолй. Ва чӣ қадар тӯҳфаҳо ... Инҳо қудратҳои забтшудаанд.
  Ва инак , австрияҳо ва бо онҳо немисҳо меоянд. Мо ба поход ихтиёрӣ кардем. Инчунин, идеяи ғорат кардани Италия васвасаи бузург аст. Табиат дар он чо саховатманд асту пули бисьёр! Мисли дигар чизҳои хуберо, ки бо бел ҷамъ кардан мумкин аст.
  Калигулаи Томбой месуруд:
  Армияи мо тавоно аст
  Вай ҷаҳонро муҳофизат мекунад ...
  Хуб, агар ҷанг бошад, чӣ мешавад?
  Ин ба тарафи мо нест!
  Ва писарак пои урёнашро дар кӯлча зад. Албатта, ӯ танҳо кӯтоҳ дар тан дошт, зеро ӯ дар ҳолати транси ҷангӣ чунон зуд ҳаракат мекард, ки либосаш танҳо халал мерасонад ва дарида мешуд.
  Маргарита аз дӯсти худ ва ҳамкори нобудкунандаи худ пурсид:
  - Ё шояд воқеан суруд хонед? Гузашта аз ин, он маҳз аз они шумост!
  Писарбачаи актёр бо табассум, ки мисли бачаи гург буд, сар ҷунбонд:
  - Ба фикри ту, ман наметавонам?
  Ва Калигулаи делфинҳо ба суруд сар карданд;
  Эй ин дунё, ту гамгин,
  Танҳо як баҳри ашк - уқёнус ...
  Роҳи нимрӯзии ҷон куҷост,
  Нолаи мурдагон орзуи расидан ба Аданро доштанд!
  
  Он дорои яхҳои дилҳо, қабатҳои яхкардашуда,
  Ва гармии сӯзони ҳавасҳои ҳасад.
  Чӣ қадар беадаб аст, ки ҳатто дар ҷисм ҷавон аст,
  Булбули гамгин дар мотам бозй мекунад!
  
  Мисли луоби чӯб, рӯҳи муқаррарӣ,
  Ва пӯсидаи қабр аз ташвишҳо.
  Аммо мо метавонем, агар мо муттаҳид бошем
  Мардумро аз ботло« берун кунед!
  
  Рафъи коинот,
  Лаънатҳоро нест кардан аломати даҳшатнок аст ..
  Мо тоқат карда наметавонем бандҳои ранҷ,
  Бигзор шайтон ба хок табдил ёбад!
  
  Сайёра зуд занҷирҳояшро мепартояд,
  Бо вуҷуди ин, он мадорро тарк намекунад.
  БА Биёед ба якдигар софдилона муносибат кунем
  Он гоҳ мардум бармехезад!
  
  Шумо метавонед бе тарс бархезед,
  Ба дигарон фишор надиҳед...
  То ки харом бо фарбеҳ шино накунад,
  То ки модари мо пир нашавад!
  
  Барои ин каме менӯшем,
  Майе, ки аз асали занбурхо ширинтар аст!
  дар воқеият бошад ,
  Аммо соати ҳисоб нарасидааст!
  
  Он гоҳ мо биҳишти осмонӣ месозем,
  Ҳама кӯдакон то абад лаззат хоҳанд бурд.
  Мо мисли тир ба парвози осмонӣ парвоз мекунем,
  Орзуи дурахшон амалӣ шуд!
  Суруд ба охир расид ва бо он ҷуфти ҷанговар аз манзараи кӯҳҳои Алпҳои Италия ба ...
  Снарядхо ме-таркиданд, аз тупхои хеле замонавй тир мепарронданд. Ин ҷо Порт Артур, шаҳри афсонавӣ аст. Маҳз суқути ӯ буд, ки таназзули сулолаи Романовҳо ва тамоми Автократияро нишон дод. Агар ин калъа меистод, ин кадар революциям калон ба амал намеомад. Бештар каме садо медоданду досу болга мегузоранд. Аммо махз маглубият дар ин чо ба занчири вокеахо оварда расонд, ки боиси Октябри Кабир гардид.
  Оё ин хуб аст ё бад? Чорабинӣ қимат аст. Миллионҳо қурбониён ва муҳоҷирон, вале баъдтар, кишвар рушди худро хеле суръат бахшид.
  Ҳатто агар арзиши хеле гарон бошад ҳам, аҳолии Русия сад миллион нафар кам шуд.
  Чунон ки мегуянд, хунрезй беморро шифо мебахшид.
  Аммо ҳоло имкон дорад, ки Порт Артурро дубора забт карда, таърихро баргардонад ва хати беназирро пайравӣ кунад. Вақте ки, масалан, Романовҳо қудратро нигоҳ медоранд ва ҳатто дар версияи худкома. Ин, албатта, фантастикаи илмӣ, вале ҷолиб аст. Пас, воқеан, агар версияи подшоҳӣ нигоҳ дошта шавад, Русияро чӣ интизор аст?? Рукуд, ё баръакс, галаба?? Оё системаи монархияи мутлак назар ба демократияи Гарб самараноктар мешавад? Воқеан ҳам равобити Русия ва Ғарби асри 21 ба таври назаррас бад шудааст. Пас аз ин, ҷустуҷӯи роҳҳои алтернативӣ ба парламентаризми ғарбӣ мӯд шуд. Консепсия пайдо шуд: демократияи идорашаванда. Ин дар ҳолест, ки ба таври расмӣ интихоботи озод баргузор мешавад, аммо дар асл натоиҷи онҳо пешакӣ муайян карда мешавад. Аммо ин шакли ҳукумат ноустувор аст ва ҳизбе, ки дар сари қудрат қарор дорад, барои нигоҳ доштани мавқеъаш аллакай тавассути қонунгузорӣ демократияро маҳдуд мекунад. Ва он гоҳ ҳама чиз ба сӯи диктатура меравад , мухолифин аллакай намояндагӣ дар парлумонро аз даст медиҳанд.
  Ва он гоҳ механизми саркӯб ва террор ба кор медарояд, ё баръакс инқилобе мешавад, ё аз боло, мисли замони Горбачёв ва ё аз поён, ки ин ҳам на як бору ду бор рух додааст.
  Дар Русия дар замони Автократия ҳама чиз соддатар аст. Подшоҳ қудрати мутлақ дорад: қатл кардан, бахшидан, амр кардан. Вай дорои ваколатҳои олии судӣ, иҷроия ва қонунгузор мебошад. Шурои давлатии шахсоне мавчуд аст, ки монарх таъин мекунад, ки танхо ба у маслихат медиханд ва шахсони мансабдоре хастанд, ки васияти подшохро ичро мекунанд.
  Думаи Давлатй монархияи абсолютизмро махдуд карда, императорро аз хукуки кабули конунхо махрум кард ва кисман назорати бучетро ба дасти худ гирифт. Вале аз хама му-химтараш он аст, ки махз Дума ба макони парвариш ва мори фитнахои гуногун табдил ёфт. Ин манфии он аст!
  Ба хар хол хатто партизандухтар хам зидди ёрй ба подшох набуд. Маргарита аз Калигула пурсид:
  - Пас интихоб равшан аст, биёед ҳамла кунем!
  Писари Терминатор ҷавоб дод:
  - Дигар чора нест! Албатта мо ҳамла мекунем!
  Ва бесарусомонии буридан оғоз ёфт. Бо кувваи махорати сехрнок дар як соат шашсад километр суръат гирифта, ба таркишхои снарядхо ва тирхои пулемётхо кариб эътибор надода, ба катори душман даромаданд. Хушбахтона, ҳаво низ нобаробар буд, борон ва торикӣ. Куропаткин то хол одамонро ба хучум нафиристо-дааст. Ва тайёрии артиллерияро анчом дод. Бар хилофи эътиқоди маъмул , генерал ва собиқ вазири дифоъ аҳмақ набуд. Куропаткин кушиш мекард, ки дар хакки аскарон гамхорй кунад ва аз чихати илмй мубориза барад. Ин буд, ки ӯро ноумед кард. Бемуваффақият, сустӣ, хоҳиши зарба задан, амал аз рӯи шаблон - муваффақияти ҷангро бо японҳои далер маҳрум кард. Аз ин рӯ, интизор шудан лозим набуд, ки ҳамлаҳои далеронаи Суворовро барои забт кардани Порт Артур ҳангоми ҳаракат интизор шавед. Афсус, Куропаткин танхо аз он сабаб галаба кард, ки баъд аз марги корпуси Ноги японхо низ бе тагйир додани таркиб, ба пеш баромада, сар ба хучум карданд. Ва дар натиҷа, онҳо сафҳои худро аз байн бурданд ва бозгаштанд.
  Аммо ҳоло Куропаткин ҳам снарядҳои забтшуда ва ҳам снарядҳои худро дорад.
  Ин маънои онро дорад, ки шумо метавонед ҳатто якчанд рӯз тӯпхонаро гузаронед ва ҳисоб кунед, ки агар японҳо шикаст хӯранд. Ва ин сарфи назар аз он, ки император Николас фармон дод , ки фавран ба қалъа ҳамла кунад ва ҷангро, ки барои хазина хароб буд, хотима диҳад.
  Дар ин чо, албатта, Куропаткин дар байни сангу чои сахт аст. Аммо Порт Артур як қалъаи пурқувват аст ва ҳоло, ки японҳо дар он ҷойгир шудаанд - кӯшиш кунед, онро гиред!
  Аммо Маргарита ва Калигулаи дельфинҳо шамшер бурида, ангуштони бараҳнаяшонро бо пойҳои кӯдаконашон партофта, аммо мисли винтҳои чусту чолок, дар қад-қади босмаҳо ҳаракат карда, онҳоро аз сарбозон тоза мекарданд. Пеш аз ҳама, шумо бояд қуллаҳои бартаридоштаро донед ва он гоҳ имкон пайдо мешавад, ки ба нерӯҳои ҳамлагар роҳ кушояд.
  Ҳангоми буридани самурайҳо Маргарита бодиққат гуфт:
  - Одатан барои пешрафт мубориза мебаранд, вале мо, маълум мешавад, гуё барои регрессия мубориза мебарем!
  Калигула писар табассум кард:
  - Дар назар доред, ки бозпас гирифтани ин калъа мавкеи мутлакиятро мустахкам мекунад?
  Ва бо шамшер як қатор техникаро иҷро мекард. Шамшерҳои ӯро ҳамин тавр мебурданд.
  Ва пойҳои урёни писарак зарбаҳое мезад , ки сар, гардан ва устухонҳоро мешикастанд.
  Маргарита хуни лабонашро, ки аз зарбаҳои тезаш бо дасту пойҳояш ба таври фаровон пароканда шуда буд, лесида, тасдиқ кард:
  - Ҳадди ақал ҳамин тавр! Охир, маълум аст, ки монархе, ки дар чангхо голиб меояд, маъмул мешавад. Ақаллан барои муддате. Он гоҳ ғалаба фаромӯш мешавад ва одами оддӣ ё одамони оддӣ ба як реҷаи кори оддӣ ҷалб карда мешавад. - Духтари партизан бо як лагад якбора шаш япониро зада галтонда, ду нафарро аз зарбаи сахт бо найчаи худашон сурох карданд, илова намуд вай. - Шояд ин як мӯҳлати муваққатӣ бошад!
  Ва боз пошнаи урёнашро ҷунбонд ва панҷ ҷанговари кишвари тулӯи офтоб, аз ҷумла се афсарро мағлуб кард.
  Писарбачае, ки пои луч дар тан шортик дошт, японхоро мисли карам реза мекард, Калигула мантикона гуфт:
  - Пас аз пирӯзӣ дар Русия рушди босуръати иқтисодӣ оғоз мешавад. Ин чунин маъно дорад, ки одамон бехтар зиндагй мекунанд, хиссиёти революционй паст мешавад.
  Ҷанговари ҷавон тупро чунон лагадкӯб кард, ки даҳҳо аскари самурай чаппа париданд . Писарбачаи терминатор илова кард. - Одатан мардум аз гуруснагӣ шӯриш мекунанд!
  Маргарита, ки устухони косахонаи сарашро аз даҳонаш баровард ва туф ба се сарбози ҷопонӣ бархӯрд, танҳо қисман розӣ шуд:
  -Аслан ин дуруст нест! Оре, революция ва бетартибихоро одатан бад шудани вазъияти иктисодй ба амал меоваранд, вале ... Охир , декабристхо аз камбагалии худ ба кор набаромаданд.
  Писарбачаи ҷанговар Калигула як ҳаракати шабпаракро анҷом дода, даҳҳо сари ҷопонро бурида, розӣ шуд:
  - Дуруст, на аз камбагалй! - Чанговарн чавон як каф тупчиёнро бурида, илова кард. - Бо шикам фикр кардан на хамеша фоиданок аст!
  Маргарита ислоҳ кард ва ваҳшиёна буриданро идома дод, то ки дасту пойҳои ҷопонӣ пароканда шаванд:
  - Аниқтараш, бо шикам фикр кардан ҳеҷ гоҳ фоида надорад!
  Калигулаи томбача дар ин чо розй шуд ва самурайхоро пора-пора карда, сари кулохи пуши-даашонро ба тарафхои гуногун партофта, бо шавку хаваси зиёд:
  - Сад фоиз дуруст гуфтед! Ҳеҷ чиз барои эътироз нест!
  Ҷанговар ва партизани воқеии пешрав ва бар замми ин, маликаи оромтарин, ки ин унвонро барои хидматҳояш дар яке аз оламҳои ҷодугарӣ гирифта буд, фарёд зад:
  - Ва мо равганро аз худамон дур мекунем! Ҳамин тавр бошад - банзай !
  Калигула раҳм накарда ва таваққуф накарда, бо шамшер бурида, япониро бо пой шикаста , ҳатто месуруд:
  Бехуда набуд маро ба Рус фиристоданд,
  Бароят файз биёваред!
  Кӯтоҳаш! Кӯтоҳаш!
  Хулоса - хомӯш бошед!
  Ва баъди ин гуна суханхо хун боз хам сахттар мерехт. Албатта, барои японхо аламовар аст. Миллат мехнатдуст ва шоёни тахсин аст, вале зери санги осиёб афтода, акнун ба кор даромадааст. Танҳо чӣ мешавад - орд ё орд, саволи савол!
  Партизандухтари пойлуч Маргарита дар як сония ва далерона ба боло баромадан даххо зарба зада, ҷасадҳои ғуссаро ба қалъаи навбатӣ парешон карда, пои худро ба самурайҳои навбатии ҷоғ равон карда, бо як афоризми ҳайратангез гуфт:
  -Ҷанг як чизи паст аст, ки бо андешаҳои баланд содир мешавад!
  Калигула, ҳунарпешаи писарбача, ки ҳатто аз маъшуқааш каме тезтар ҳаракат мекард ва аз танаш бараҳнааш бо сафоли мушакҳо, борон пораҳои хун ва устухонҳоро шуста, идома дод:
  - Ҷанг ҷисмро хаста мекунад, аммо рӯҳро рӯҳбаланд мекунад!
  Маргарита як каскади сальторо эҷод карда, ҷопонҳоро бурида, ибораеро аз суруди хитшудаи солҳои 70-уми асри бистум сароид:
  - Хушбахтӣ, файз ва пластикӣ! Умумй , пурзуркунанда, пурзур гардон-да, аз кат хеста, бо гимнастика машгул шав!
  Калигула Дельфинхо бо зарбаи аз пои мушакаш ба пусти худ расида, полковники япониро мачбур карданд, ки дар хаво парвоз кунад ва дархол ду пулемётеро, ки дар болои манора истода буданд, зада галтонад. Ҳаюлоҳои механикӣ ба сурб туф мекунанд, аз рӯи инерсия афтода, худашонро зада , сафҳоро даравида истодаанд. Писарбачаи Терминатор таъзим кард:
  - Мебахшед, чашмонам , аммо ман мехостам, ки аввал бошам! Ва на танҳо ман мехостам, балки мехоҳам!
  Маргарита бо пои луч манораи дигареро бо пулемётхои сохти ШМА-ро зер карда, хангоми чахидан мантиқан чунин гуфт:
  - Аввалин шудан бад нест, ростқавлона, аммо набояд аз пушти тӯб пухтан кунанд!
  Писарбача-актёр Калигула бо ангуштони бараҳнааш снарядро партофта, шимосаи тарканда таркида, самурайҳоро пароканда кард, гуфт:
  -Оне, ки шабу рӯз тӯб меҷӯшад, намегузорад, ки худро зинда бихӯранд!
  Маргарита хандид ва парид ва пои урёнашро ба металли манораи пулемётхо зад. Пӯлоди зангногир ба ақиб бармегардад ва афсарони японӣ чаппа парвоз мекунанд, дасту пояшҳои мӯзадорашон парида мешаванд. Дар ҳақиқат, онҳо ба ҳашарот монанд буданд.
  Маргарита низ дар ин ҷо сухан гуфт:
  - Саросема ҳатто метавонад бо пошнааш "ботинка" пӯшад!
  Калигула авбош, инчунин дар як ҷаҳида таппончаро зада, ҳамаро ба парвоз кард, гуфт:
  - "Музза" ба касе, ки мағз барои сайқал додани пойафзол надорад, пойафзол напӯшонад!
  Маргарита ҷавоб дод, ки дубора ба ақиб гашт ва як взводи япониро бурида партофт. Духтари Терминатор дар ин ҷо низ дурахшид:
  - Аҷиб, дар боло одамони поквиҷдон зиёданд, вале дар байни онҳо каманд, ки дар пешрафти мансаб бе макри фиребгар кор карда метавонанд!
  Калигула мисли захми боло чарх зада, ҷопонҳоро кӯфт ва бурида партофт ва оқилона итминон дод:
  - Сиёсатмадор ҳамон вақт одилона бозӣ мекунад, ки шахтёр бо хилъати сафед ба мина меафтад ва ҳадафаш як аст: гирифтани субсидия барои шустани обрӯи доғдор!
  Маргарита хуни муйашро ларзонда, ба ин чавоб дод:
  -Сиёсатмадор, дар зиндагӣ дуруггӯву дар амал мунофиқ аст, аммо марг ҳам бо ин қаллоб инсоф аст!
  Писарбачаи Терминатор як таппончаи япониро шикаста , устухонҳои ду даҳҳо сарбозони Империяи Офтобро шикаст ва ҷавоб дод:
  - Марг инсоф аст, ки ®амеша меояд, вале дар интихоби ва«ти зиёрат худсарона аст!
  Порт Артур як шаҳри калон аст ва он дорои хатҳои зиёди мудофиавӣ мебошад. Инак, мутаассифона ва хушбахтона, чанговарон барои чанг вакти кофй доранд.
  Писарбачаи чанговар Калигула чанговаронро бо шамшер бурида, хатто бо пои луч нахѓди нобудшавиро партофта, самурайхоро пора-пора карда, суруд:
  -Чӣ гуна кӯшиш накардам, чӣ гуна кӯшиш накардам! Фарқ надорад, ки касе дар он ҷо ҷанг мекард!
  Маргарита, боз як ҷасади сарбозонро, ки дар зери зарбаи духтари партизан, ки мисли барқ дурахшиданд, ҳалок мешуданд, бурида, гуфт:
  - Ва то дарачае худи мо хам чангро талаб мекунем. Охир, эътироф кун, Калигула, оё ту ба Порт-Артур рафтан мехостй?
  Терминатори чавон ростқавлона гуфт:
  - Табиист! Ин орзуи дилчасптарини ман буд.
  Духтари партизан Маргарита, боз японхоро мисли теги риштарош бурида хандида хандид:
  - Бале, ҳа! Русияро аз шикасти ҳуҷумовартарин дар тамоми таърихи ҳазорсолаи ҷангҳои кишвари мо наҷот диҳед!
  Писарбача Калигула бо як-чанд чавлон ду дазор япониро бурида, шарикашро ислох кард:
  -Мағлубияти аз ҳама таҳқиромез, шояд, дар ҷанги аввал бо Чеченистон буд.
  Маргарита бо ишора ба ин розӣ шуд ва ҳатто раванди буриданро тезонд:
  - Бешубҳа! Рақибе, ки мо аз он мағлуб шудем, хеле заиф аст! Он Чеченистон ин қадар зиёд буд ва ҳатто нисфи онҳо барои мо меҷангиданд.
  Калигулаи томбача хандид ва кӯшиш кард, ки дар ҷараёни нобудшавӣ аз шарики худ пеш гузарад:
  - Чӣ тавр Моска ба фил аккос мекунад!
  Маргарита инро оқилона қайд карда, бори дигар устухонҳо ва пораҳои хунолудро аз мӯйҳояш ранги барфро бо пошидани тилло ларзонд ва бо дасту пойҳо бо шиддати афзоянда нобуд кардани японҳои далерро, ки таслим шудан намехостанд, идома дод:
  - Вакте ки армия ва халк чанг кардан намехоханд, чунин муъчизахо руй медиханд. Ва дар чанги якуми Чеченистон ва дар чанги Россияю Япония.
  Калигулаи дельфинҳо ҳангоми нест кардани самурайҳо маҷбур мешаванд, ки розӣ шаванд:
  - Шумо ҳақед! Халки Россия, мутаассифона, ба мукобили японхо чанг кардан намехохад. - Ва муборизи ҷавон, ки тамоми як ротаи самурайҳоро бо сари бурида партофта, илова кард:
  - Аммо дар шахеи мо омили муъчизае пайдо шуд, ки ба мо имкон медихад, ки дар чанги номатлуб галаба кунем. Ин ҳатто рамзӣ аст, ки дар ҷанг бе подшоҳ дар сар, каррубиҳо кӯмак мекунанд!
  Маргарита хунро аз лабонаш туф карда, бо кафи барахнааш сузанхои захрнок партофт ва японхоро ба марг зада гуфт:
  - Ва аммо аз ҷониби мо дахолати сеюм лозим аст!
  Писарбача Калигула як қатор ҷасадҳои пора-пораро гузошта, ба ин шубҳа накарда, бо вуҷуди ин пурсид:
  - Ба ин боварй доред?
  Ҷанговари ҷавон, ки дар Порт-Артур несту нобуд кардани японҳоро анҷом дода, бо оҳе тасдиқ кард:
  - Дар баҳр, Того хеле қавӣ аст. Ва чй гуна командир, аниктараш командири флот Рождественский, мутаассифона, ба хама маълум аст. Эҳтимол кӯдакон дар стратегияҳои баҳрӣ беҳтаранд!
  Калигула, ки бе шафқат самурайҳоро мекушад, маҷбур аст, ки бо суханони ошкор розӣ шавад :
  - Албатта, бо Рождественский барин шахсе, ки хатто хафт крейсери иловагии чангиро, ки дар Аргентина сохта шудааст, гирифта, киштихои эскадрильяи якуми укьёнуси Оромро аз поён бар-дошта таъмир карда, ба галаба умед бастан мумкин нест. Хусусан , агар шумо дар хотир доред, ки панҷоҳу як киштии Русия дар Цусима меҷангиданд ва танҳо як эсминеци Ҷопон ғарқ шудааст!
  Маргарита аз ҳаяҷон лулаи таппончаро шикаст ва бо як задани шамшери чор нафари японӣ ва бо сӯзани тези боз се нафар илова кард:
  - Ва ин ҳам муҳим аст, ки эскадраи ҷасури адмиралро пеш аз расидан ба пойгоҳ аз ҷониби Тогои дастнорас ва ваҳшиёна дастгир кардан мумкин аст . Дар ин бобат мавкеи флоти Рождественский нихоят душвор аст.
  Калигулаи томбача, ки бо пойҳояш мисли маймун чусту чолок парида, як снаряди дигаре, ки ҷопонҳоро мисли мина куштааст, бо тамасхур гуфт:
  Мисли швед дар наздикии Полтава,
  Рождественский ба душворӣ дучор шуд...
  Вай далер менамояд
  Дар асл, ин баръакс аст!
  Духтари партизан бо кувваи дучанд торумор кардани душманро давом дода, аз руи мантик ва хисобу китоб як микдори лашкарро тарк карда, кайд кард:
  - Агар шумо Ҷопонро дар баҳр мағлуб накунед, он гоҳ самурайҳои якрав муддати тӯлонӣ меҷанганд ва хазинаи тоҷи Русия аллакай холӣ аст ва мардум дар каноранд. Ба мо лозим аст, ки тезтар чангро бо галабаи дурахшон анчом дихем. Дар акси ҳол, инқилоб ва пайдоиши парлумони эҳтимолан нодаркор ва ҳатто барои Русия зараровар хоҳад буд!
  Калигула, актёр-писар генерали ҷопонро оринҷ карда, ӯро водор кард, ки ба баландӣ парвоз кунад ва ҳамзамон се бачаи ниқобпӯшро , ки барои ҷойгир кардани бомбаандози ибтидоӣ, бемуваффақият мезаданд, зер кард. Писари Терминатор гуфт:
  - Агар вакт кофй бошад, ба кучо мераванд?
  Маргарита японҳоро пора-пора ва бесарусомонии хунолуд пора карда, бо изтироби назаррас қайд кард:
  - Ин ҷо мушкиле ҳаст. Холо мо хамин тавр аз калъа ба калъа ме-равем. Дар бораи баҳр чӣ гуфтан мумкин аст?
  Томбой Калигула хандид ва аз чашмонаш шарорае баровард, ки ба анбори лавозимоти ҷангӣ бархӯрд. Таркише ба амал омад, ки тамоми батальони солдатхои Японияро ба хаво пар-тофт.
  Писарбачаи актёр аз болои гурриш фарьёд зад:
  - Ҳеҷ чизи махсус! Бо маълумоти мо, мо хуб шино мекунем, мо бо шамшер ғарқ намешавем. Вай аз киштии ҷангӣ ба киштии ҷангӣ шино карда, саҳни киштӣ тоза мекунад!
  Маргарита, ки шамшераш мисли риштароши тез аскарони сершумори далер, вале бемаъни мурдаистодаро бурида, дар чавоб бо дандонхои боз хам тезтар табассум кард:
  - Шумо бешубҳа бузургҷуссаи андеша ҳастед!
  Калигулаи дельфинхо, ки гуё ин бозии компютерй бошад, ба суи японхо зарба зада, самимона чавоб дод:
  - Агар мо суръати тафаккурро гирем, пас мо, воқеан, баробар надорем !
  Духтари Терминатор бо ин розӣ шуд ва барои боварибахш буданаш, вай тамоми батальони самурайҳоро тай кард.
  Ва аз паси ӯ изи хунолуд бо осори пойҳои урёну кандашудаи духтарак боқӣ монд.
  Ҳамзамон вай изҳор дошт:
  - Ва суръати баданҳо, ки хеле муҳимтар аст!
  Якҷоя ва бо чунин суръат шитоб кардан, шумо бояд тавонед мувозинатро нигоҳ доред ва наафтед. Калигулаи авбош каму беш муваффак мешавад. Умуман, агар аз чихати назариявй гуем, автократияи бе конститутсия набояд дар Россия абадан вучуд дошта бошад. Намунаи давлатҳои ғарбӣ бо парламентҳои онҳо хеле сирояткунанда аст. Ногуфта намонад, ки олигархҳо мехоҳанд қудрати худро на танҳо аз ҷиҳати иқтисодӣ, балки аз ҷиҳати сиёсӣ низ истифода баранд. Холо онхо бо худкома каму беш дустона муносибат мекунанд ва эхтимол галаба дар укьёнуси Ором ва минбаъд ба Хитой вусъат ёфтани ин дустиро муддати дароз мустахкам мекунад. Зимнан, ҷанги Русияву Ҷопон низ аз нуқтаи назари дарозмуддат хеле муҳим аст. Таъсиси Русияи зард ва ба он дохил шудани на танҳо Манчурия, балки дигар минтақаҳои Чин низ метавонад боиси тақсимоти ниҳоии империяи осмонӣ гардад. Ин маънои онро дорад , ки бузургҷуссаи тавонои Чин дар асри бисту як, ки даъвои абарқудрат ва гегемонияи ҷаҳонӣ дорад, наметавонад ҳамчун давлат вуҷуд дошта бошад.
  Ва эхтимол, бе Революциям Октябрь бархам хурдани системаи чахонии мустамликадорй руй намедихад. Ҷаҳон назар ба асри бисту як, ки дар сайёраи хурд зиёда аз дусад давлат мавҷуд аст, оқилонатар ва бехатартар хоҳад буд. Ба ҷои ин, якчанд империяҳо ба вуҷуд меоянд, шояд ҳатто Русия тавонотарин ё ҳадди аққал васеътарин шавад.
  Дар сурати галаба бар Япония пешгуй кардан он кадар душвор нест. Эҳтимол , Олмон, ки артиши Русия барои он як қудрати бузург хоҳад шуд, хатари эълони ҷанг ба Русия нахоҳад кард. Аммо шояд вай мехоҳад, ки дар як фронт, ба Белгия ва Фаронса зарба занад.
  Бо вуҷуди ин, подшоҳ Николас чунин аст, ки ӯ метавонад , тавре ки дар таърихи воқеӣ рӯй дод, ба ақиб ҳамла кунад . Хуб, ҳадди аққал то ки немисҳои таҷовузкор аз ҳад зиёд қавӣ нашаванд.
  Баъд аз нав Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ. Русия шояд дар фронт дивизияҳои чинӣ ва флоти пурқудрати Уқёнуси Ором дошта бошад, ки ин як плюс хоҳад буд, аммо ... Дар таърихи воқеӣ Ҷопон дар канори Антанта меҷангид, дар ҳамон алтернатива, Сарзамини Офтоб метавонад нишон диҳад хоҳиши қасос гирифтан. Ва баъд мо дар шарк фронти дуйум мегирем. Ва ин хеле бузург нест .
  Илова бар ин, дар муқоиса бо Таърихи воқеии Русия, таҳкими назарраси артиши Русияро интизор шудан мумкин нест. Гарчанде, албатта, баркароркунии босуръати иктисодиёт пештар, на дар соли 1909, балки дар соли 1906 cap шуда метавонад ва боз хам тезтар бошад. Дар ниҳоят, пирӯзии Русия метавонад боварии ҳам сармоягузорони хориҷӣ ва ҳам дохилиро ба режими ҳоким мустаҳкам кунад ва вуруди сармоя аз воқеият бештар хоҳад буд.
  Ин дар навбати худ маблаггузории армияро зиёд мекунад. Магар, албатта, хукумати подшохй аз хад зиёд ба худ боварй набарояд. Вакте ки, аз чумла, ба назар чунин мерасад, ки мо хамаро маглуб карда, ба асфальт мепечонем. Дар ин маврид нати-чаи чанги якуми чахонй аслан тамоман равшан нест. Ва шояд баъд, барои он ки ҳама чиз хуб ҳал шавад, мо бояд бори чорум дахолат кунем.
  Гарчанде, ки умуман чанги якуми чахон вучуд нахохад дошт, принципан истисно нест. Дар ин сурат ... Аз холо гуфтан душвор аст, ки вокеахои минбаъда чй тавр инкишоф меёбанд. Николаси II то кай ҳукмронӣ мекунад ва вориси ӯ кӣ мешавад? Царевич Алексей шубха дорад, вай шояд то ба камол нарасидааст. Бародар Михаил ва фарзандонаш? Ҳам ин ва ҳам дигар вариантҳо имконпазиранд.
  Николас II чӣ қадар зиндагӣ карда метавонад? Дар байни Романовҳо ҷигарҳои дароз вуҷуд надоштанд, аммо, умуман, подшоҳе, ки кам менӯшад ва тамоку намекашид, метавонад муддати тӯлонӣ зиндагӣ кунад. Ва гарчанде ки ӯро бо ҳалимӣ ва меҳрубонии қалб қадр мекарданд, аммо ӯ озодандеш набуд. Аз ин рӯ, гумон аст, ки император бидуни фишори шадид конститутсия диҳад. Бо вуҷуди ин, роҳҳои Худованд нофаҳмо аст. Ҳама чиз метавонад тавре рӯй диҳад, ки ҳадди аққал интизор буд. Ва гург ба барра табдил меёбад ва барра ба гург!
  Ва ҳоло онҳо аз рӯи зоҳир чунин кӯдакони зебову дилрабо ҳастанд - писару духтаре, ки синну соли хеле нозуканд, қалъа пас аз қалъа ва қалъа пас аз калъа тоза мекунанд. Дар ин ҷо, масалан, кӯҳи асосӣ бо номи оддии Висока аст. Аз ин чо тамоми бандарро бо киштихои русии эскадрильяи якуми укьёнуси Ором таъмир карда истода, инчунин дигар майдонхо ва роххои ба шахр наздикшударо дидан мумкин аст.
  Маргарита японхои сершумор ва хуншорро дилпурона бурида, фармон медихад:
  - Хуб, мо ҳам тоза мекунем?
  Писарбачаи чанговар Калигула бо шамшери худ самурайхои охиринро ба охир расонда, бо киноя чавоб дод:
  - Албатта, тоза мекунему боз тоза мекунем!
  Ва зану шавхар бо суръати самолёти киркунанда ба куллахо шитофтанд. Мо бояд шитоб кунем. Дар мохи март шабхо он кадар тулонй нестанд ва рузона хатто бо суръати онхо аз зарбаи мушакхои сершумор, яъне милтик ва аз хама мухимаш пулемётхо тамоман канорагирй кардан мумкин нест. .
  Хуб аст, ки дастгоххои автоматй мавчуд нестанд. Ва гӯё оромтар. Офтоби тулѓъкунанда шитоб намекунад, ки торикиро аз борон ва тумани ширадор, ки ҳама чизро фаро гирифтааст, пароканда кунад.
  Субҳ шабнам аст ва қабати ях дар зери пойҳои ғафсшудаи бачаҳои Терминатор, ки ҳатто агар мехостанд, пойафзоли худро намепӯшанд - канда мешуданд. Ва пойҳои онҳо низ аслиҳае ҳастанд, ки аз дастҳои чолоктарин бадтар нестанд. Кишти ях рахна мекунад, аммо ба парвоз ба боло ва идомаи харобкорӣ дар он ҷо, аз ҷумла ба хидмати тупҳои ёздаҳ-дюймӣ тамоман халал намерасонад.
  Аз ин гуна танахо чй фоида? Аммо шумо наметавонед ба ҳадафҳое мисли онҳо бо силоҳҳои калон зарба занед, аммо тоза кардани посбонҳо хеле осон аст. Маргарита, ки даҳҳо япониро бо як чархзанӣ ба варта партофта, ҳангоми афтоданашон даҳшатнок дод зада гуфт:
  - Ҳамин тавр, рақобат ба таври аҷиб идома дорад ...
  Писарбачаи терминатор Калигула хандид ва даҳҳо ҷанговарони ҷасури ҷопонро ба варта партофта, бо завқ гуфт:
  - Ҳатто дилгиркунанда мешавад...
  Маргарита бо ишораи он сари буридаи худро ба тарафи шарикаш партофт:
  - Ин дуруст аст. Ин боз ҳам самараноктар аст. Ё шумо мехоҳед бо ҷодугарон дуэл кунед?
  ки ҳоло ӯ чӣ қудрати бузург дорад, мисли мор лӯбиёи оҳанинро хоиданду ҷавоб дод:
  - Ман рад намекунам , аммо дар асри бистум имкони пешпо хӯрдан ба онҳо кам аст !
  Маргарита, ки боз даҳҳо япониро барои гӯшти дарида бурида, хандид:
  - Аммо бубин, ниндзя!
  Воқеан, ду даҳ нафар ҷангҷӯёни ниқобпӯш дар тан либоси сиёҳ ба сӯи ҷанговар шитофтанд. Ва онҳо бо шамшер мусаллаҳанд, ки дар ҳар даст дутоӣ ҳастанд. Барои одамон, ниндзяҳо хуб ҳаракат мекарданд. Тайёрии фавкулодда ва тарбияи вахшиёнаро аз хурдсолй хис кардан мумкин буд. Аммо дар хакикат ба каррубхо чй мукобил баромада метавонад? Тафовут дар суръати байни ҷовидона, кӯдакон бо ёрии ҷодугарӣ ба боло ва одамон хеле бузург аст. Ва ниндзяҳо, гарчанде ки ҷанговарони хуб омӯзонида шудаанд, ҳанӯз ҳам одамонанд.
  Маргарита дутои онҳоро якбора бо осиёби шамоли тез бурида, сеюминро бо пои бараҳна, духтаракона, зебо, вале марговар ба қафаси худ зад, ки беш аз панҷоҳ метр баланд парвоз карда, сутуни парчамро аз манора канда гирифт. Маргарита ба ситораҳои ба сӯи ӯ партофташуда мубориза бурд ва ҳаракаташро давом дода, сетои дигарро бурида, чорумашро бо ангуштони пой се ханҷар партофта кушт. Ниндзя аз ду нафар дур шуд, аммо сеюм, ки бо траекторияи шикаста парвоз карда, рост ба дил фуруд омад.
  Калигулаи томобй низ ба ин мубориза дохил шуд. Вай ниндзяҳои арғувондорро ду ним бурид ва ҳамлаи боз ҳам тезтарро ба амал овард, ки сари мардони ниқобпӯшро, ки мехостанд ба ҷуфтҳои ӯ ҳамла кунанд, афтонд.
  Мардони ноаёни сиёҳ таслим нашуданд, аммо суръати суръат нисбат ба писар ва духтари каррубе, ки ба онҳо ҳамла мекарданд, хеле суст буданд. Онхо умуман имконият надоштанд.
  Маргарита дар харакати токатнопазири арвохи тезкор хатто месуруд:
  шеол меравй ! Дигар фариштагон ба мо хизмат мекунанд ва шумо бо Дракула ба тобут меравед!
  Ниндзя афтода, пора-пора шуд ва хун мисли тарбузҳои пухта дар зери калтак пошида шуд. Ва онхо хамларо бас накарданд. Вале ... Хамаи бисту се нафар чанговарони бузург дар чанг халок гардиданд. Пас аз он, ҷуфти олиҷаноб ба анҷом додани хидматгорони наҷотёфта дар силоҳ гузаштанд ...
  Туман аллакай па-роканда шуда буд ва Офтоб пурзуртар нурпошй кардан гирифт. Ва чанговарони диловар ба хатти дигари мудофиа гузаштанд. Ҳамла ҳанӯз сар нашуда буд ва мо маҷбур шудем, ки худамон ҷанг кунем. Бо вуҷуди ин, ҷангиён ҳанӯз хастагии ҷиддӣ ҳис намекарданд, балки танҳо мехостанд хӯрок хӯранд. Хайр, боз ба хӯрдани гӯшти хоми асп шурӯъ кардем. Охир, одамон нест.
  Писарбачаи терминатор Калигула, ки бо пои луч сӯзан партофта, якчанд япониро сӯрох кард, чунин гуфт:
  - Сахттарин ғуломӣ ғуломи меъда будан аст - хоҷа новобаста аз холӣ ва серӣ раҳм аст!
  Маргарита бо ин розӣ шуда, ба буридани самурайҳое, ки ҳанӯз мисли малахҳои бешуморе, ки дар мавҷҳо ғарқ мешуданд , хазандагонро идома медод. Дар байни япониҳо бачаҳои хеле ҷавон, тақрибан шонздаҳ-ҳабдаҳсола буданд ва куштани онҳо хеле ногувор буд. Аз афти кор, хукуматдорони Сарзамини тулуи офтоб тамоми захирахои худро барои чанг ба кор андохтаанд. Аммо Куропаткин, ки хама ба руи вай туф мекарданду туф мекарданд, хануз хам дар хакки аскарон гамхорй мекард ва назар ба японхо хеле кам талаф дод. Ва барои ин ба ӯ бояд эътибор дода шавад. Ва охиста-охиста подразделенияхои японй бехтар чангиданд ва аз кисми европоии Россия куввахои тару тоза ва хуб тайёр карда шуданд. Аз чумла полкхои посбонй.
  Духтари партизан фикр мекард, ки дар чанги дуйуми чахон хамин гуна ходиса руй дода бошад. Немисҳои пурқувват пеш мерафтанд ва то он даме, ки қисмҳои элитаи онҳо пурра ё қариб пурра аз байн нарафтанд, ба муваффақият ноил шуданд. Баъд аз ин, онҳо натавонистанд Артиши Сурхро нигоҳ доранд.
  Дуруст, бояд гуфт, ки подразделенияхои кадрии Армияи Сурх хам аз нокаут баромада буданд. Ва ин, дар ҳақиқат, як мушкилот шуд.
  Маргарита ба чанг шитофт, бо суханони:
  -Худо туро таслим намекунад, хук туро намехурад ва аждахои бад дар хабс мешаванд!
  . БОБИ Љ 12.
  Доминика танҳо барои муддате ба Академияи Dragon баргашт. Вай боз якчанд даҳҳо имло ва баъзе калимаҳои мураккабро зуд ёд гирифт.
  Пас аз он се духтар: элф, хоббит ва тролли зан бо ӯ дар партоби сангҳои ҷодугарӣ ба баландӣ бозӣ карданд.
  Доминика онҳоро мағлуб кард. Ва худи сангхо хеле равшан медурахшиданд ва мисли катрахои шабнам дар шуоъхои чор чарог медурахшиданд.
  Баъд аз ин, духтари ҷодугарҳо ду ҳалқаи санг аз ҳар як пои ӯ доданд, то ки ҷанговар метавонад ҷодуҳояшро ба хотири як ҳадафи бузург: наҷот додани ҷинси пурқувваттар кунад.
  Ҳоло қариб ҳамаи ангуштони пойҳои урёни актриса, ба ҷуз ангушти хурд, ҳалқаҳои ҷодугарӣ доштанд. Ва вай дар ҷодугарӣ аз пештара дида тавонотар шуд. Ин, дар хакикат, духтаре аст, ки кодир аст шахрро вайрон кунад ва кох созад.
  Хамин тавр, вай боз сад имлоро зуд ёд гирифт ва ба чои дамгирй ба руи гилеми курку нишаст. Вай ба мавқеи лотос афтод ва қариб дарҳол моҳият ва рӯҳи ӯ ва ҷисми ӯ дучандон худро дар як олами параллелӣ дар якҷоягӣ бо як дастаи ҷангӣ, гарчанде ки зоҳиран ҷавон буд, пайдо кард.
  Армияи бачагон бо сардории квартети чанговарон муборизаро ба мукобили дастахои каламушхо дар мамлакати чодугари бадкир Бастинда давом дод.
  Гурӯҳҳои аввалини хояндаҳои гӯштхӯр кушта шуданд ё тағиротро аз сар гузарониданд.
  Баъд сахрохое пайдо шуданд, ки дар он куда-кони бадбахт кор мекарданд. Онҳоро нозирони каламушҳои калон ба андозаи хукҳои арзанда тамошо мекарданд. Онхо дар панчахои худ тозиёна дошта, ба писарону духтарони нимбарахна тозиёна мезананд.
  Доминика хашмгин шуд:
  - Чӣ бад аст, вақте ки кӯдакон азоб мекашанд!
  Ва дар ғазаб вай якбора ба сӯйи каламушҳо чанд барқ тирборон кард ва онҳо ба бибиҳои калони бо шоколад пӯшида табдил ёфтанд.
  Кӯдакони ғулом аз тааҷҷуб чиррос зада, баъд ба чунин ғизои иштиҳобахшу хушбӯй шитофтанд. Ва биёед пораҳоро аз он пора кунем.
  Доминика асои ҷодугарии худро дубора ҷунбонд ва боз дигаргуниҳо кард ва каламушҳои зиштро ба таомҳои болаззат табдил дод ва гӯш дод:
  Кӯдакон, инҳо ситораҳои осмонанд,
  Дар маргзорҳо гулҳо мерӯянд...
  Дар сайёра шодӣ хоҳад буд,
  Орзуҳои зебо мешукуфанд!
  Маргарита, ки дар дигаргунсозиҳо низ иштирок дошт, мантиқан қайд кард:
  -Шумо гармии бузурги ботинӣ ва меҳрубонӣ доред!
  Ногаҳон, мисли домкрат, каламуши бузурги динозавр монанд пайдо шуд. Вай даҳон кушод ва як чизи гӯшношунид дод.
  Ҳарду духтар ҷодугаранд, ки чӣ тавр онҳо барқ ва пулсарҳоро ба сӯи ӯ раҳо мекунанд ва аз асои ҷодугарӣ ва аз ҳалқаҳои пойҳои луч. Ва ҷараёни пайвасти энергия ба як ҳаюло азими баландии бисту панҷ метр бархӯрд. Вай афтид ва дархол ба акиб тоб оварда, дар руи столи дароз таомхои гуногун, серу пур ва гуно-гунро дид. Ва дар ин ҷо, дар баробари чизҳои дигар, шишаҳои шароби тиллоӣ бо навъҳои гуногуни яхмос буданд.
  Кӯдакони ғулом дар атрофи периметр аз кор даст кашида, ба каламушҳои нафратовар ҳамла карданд ва онҳоро бо дос, чӯб ва дигар ашёи кишоварзӣ буриданд.
  Ва дар онҳо хашму ғазаби зиёд буд. Бачахои исьён хатто бо шавк ба сурудхонй шуруъ карданд;
  дар торикии банда бошад , шамшер ба даст бигир.
  Ва шармандагии таҳқиромезро таҳаммул накунед...
  Душмани ту бар хун таҳкурсӣ нахоҳад сохт,
  Шумо дар бораи ӯ ҳукми нохуш мебароред!
  
  Писарро тозиёнаи бад мезанад,
  Ҷаллоде ӯро бо каламуши бад азоб медиҳад...
  Аммо азобдиҳандаи бад ба ҷасад табдил хоҳад ёфт,
  Дигар гиряи духтаронро нашунавед!
  
  Дар хок хору ғулом мабош,
  Саратро зуд боло кун...
  Ва дар дур элфинизм хоҳад буд,
  Ман Солнтсус ва Спартакро дуст медорам!
  
  Дунёи равшан бошад дар олам,
  Дар он хушбахтӣ барои одамон абадӣ боқӣ мемонад...
  Ва кӯдакон дар он ҷо зиёфат хоҳанд дошт,
  Он салтанат аз хун нест, аз мушт!
  
  Мо боварӣ дорем, ки биҳишт дар тамоми олам хоҳад буд,
  Мо фазоро азхуд мекунем...
  Дар ин бора, писари ҷанговар, ҷуръат,
  То ки дар ин ҷо хоби даҳшатнок ва шарми бад набошад!
  
  Оре, мо ғуломем, дар занҷирҳо дар зери зулм нола мекунем,
  Ва тозиёнаи сӯзон ба қабурғаи мо мезанад...
  Аммо ман бовар дорам, ки мо ҳама каламушҳоро мекушем,
  Зеро пешвои исёнгарон хеле сард аст!
  
  Дар ин соат ҳама писарон исён карданд,
  Духтарон низ барои ҳамин бо онҳо ҳастанд ...
  Ва ман боварӣ дорам, ки онҳо солценизм хоҳанд дод,
  Мо юғи нафратоварро мепартоем!
  
  Он гох, донй, шохи зафар садо медихад,
  Ва фарзандон дар ҷалол мешукуфанд...
  Тағиротҳо моро дар хушбахтӣ интизоранд,
  Имтиҳонҳо, ҳама чизро бо баҳои аъло месупоранд!
  
  Мо ба чунин мӯъҷиза ноил мешавем, бовар дорам,
  Ки дар он ҷо биҳишти воқеии нур хоҳад буд...
  Ақаллан ҷодугар Яҳудои зишт аст,
  Чӣ бачаҳоро ба анбор мебарад!
  
  Дар олами зери замин ба мо ғулом ҷой нест,
  Мо метавонем шайтонҳоро аз тарқишҳо берун кунем...
  Ба номи биҳишт, ки муқаддаси Худованд аст,
  Барои ҳамаи одамони озоди хушбахт!
  
  Бигзор дар тамоми ҷаҳони зери моҳ сулҳ бошад,
  офтоби муқаддас бошад ...
  Мо ба душманон мисли галереяи тирандозӣ тир мезанем,
  Ҳамин тавр, танҳо боло, на як сония поён!
  
  Оре, бовар кун, кувваи мо хушк намешавад,
  Вай роҳи осмон ба сӯи коинот хоҳад буд...
  Ва лашкари исёнгарон бо овози баланд аккос хоҳанд кард ,
  Барои ғарқ кардани каламушҳои душман!
  
  Ин аст, ки чӣ гуна хурсанд, хушбахт,
  Дар гирду атроф алаф мисли садбарг месабзад...
  Дастаи писарони мо
  Намуди зоҳирӣ бешубҳа ба уқоби кӯҳист!
  
  Ғалаба аниқ бѓлади,
  Биёед бино кунем, ман бовар дорам, ростқавлона мо Адан ҳастем ...
  Ҳама хушбахтӣ, шодӣ дар ҳама сайёра,
  сурхрӯй нестед , балки ҷаноби мӯҳтарам ҳастед!
  Ин, воқеан, гимни ғуломони бедоршудаест, ки каламушҳо ва оркҳоро пахш мекунанд.
  Дар ҳамин ҳол, Доминика ва Маргарита бар аждаҳо, пеш аз артиш, ба қалъа парвоз мекунанд.
  Ду ҷодугаре, ки тез ва дурахшон бо асои ҷодугарӣ ва ҳалқаҳо дар пойҳои луч тилисманҳо доранд. Бо он онҳо дигаргуниҳои афсонавӣ мекунанд. Ва ҳеҷ чизи нодурусте дар он нест, ки ҳоло каламушҳои болдори хатарноктаре ба онҳо ҳамла мекунанд.
  Авиацияи хояндаҳо шӯхӣ нест. Аммо духтарон онҳоро бо қувваҳои ҷодугарӣ зада , ҷоду мезананд. Ва ба ҷои ҳаюло конфети пахта пайдо мешавад. Ин қадар ширин ва хушбӯй.
  Илова бар ин, баъзе аз маймунҳои болдор ба Клубничка табдил меёбанд. Ки хеле пухтааст ва бо ёқуту топаз медурахшад.
  Ва боз чанд маймуни болдор пуфак шуданд.
  Оеномай ва Добрыня низ дар болои аждахо ба чанг даромаданд. Онҳо ба буридани ҳамтоёни худ бо шамшер шурӯъ карданд, ки ин нисбатан содда ва содда аст. Хуб, ва худи аждаҳо, вақте ки онро гирифта, дар оташ афрӯхтанд. Ва болҳои болдорро бе ҳеҷ пушаймонӣ ва шубҳа месузонанд.
  Оеномаус душманро торумор карда кайд кард:
  - Ин, шумо мебинед, хеле хандовар ва олӣ хоҳад буд!
  Добрыня бо табассум кайд кард:
  - Бале, инро бо сухан ифода кардан мумкин нест!
  Ва писарбачаи кахрамон сузани хеле тезу марговарро ба суи душман паронд. Он рост ба чашми каламуш зад ва бо хояндаи дигар бархӯрд. Дар ин чо бесарусомонй cap шуд.
  Оеномаус месуруд:
  Каламушҳо хеле сарданд
  Онҳо ҳатто метавонанд дубро газанд ...
  Мағзи туро дидан душвор аст,
  Ва конволютсияҳо мисли риштаанд!
  Добрыня бо ин розй шуд:
  - Бале, каламушҳо ҳар гуна чизҳои зиштро мехӯранд!
  Маргарита чашмак зад. Вай ба хотир овард, ки чй тавр бачаи партизан Андрейро асир гирифтанд. Ва ӯро дар таҳхонаи сарди пур аз каламушҳо маҳкам карданд. Ва хояндаҳо пойҳои урёни писарро газиданд, ки аз сардӣ карахтанд. Андрейка тамоми шаб бо каламушҳо мубориза бурда , хоб намекард. Ва саҳар ӯро барои бозпурсӣ бурданд ва аввал ба захмҳои пойҳои писарча А намак пошиданд. Ин хеле дардовар буд ва Андрейка дод задан гирифт . Ва онҳо низ ӯро бо сими чӯб заданд.
  Аммо партизанбача аз зарбаи дард аз ҳуш рафт, аммо чизе нагуфт.
  Маргарита тавонист фирори Андрейро ташкил кунад. Ва ин корнамоии вай буд. Писарбача тавонист дардро паси сар кунад ва бо пойҳои маъюбу газида равад. Ва барои ин, раҳмат ба ӯ.
  Духтари партизан калламушхоро зада, бо рухбаландии бузург месуруд:
  Тупонам мисли бародари калонӣ аст
  Тир хеле дақиқ, дақиқ ...
  Охир, духтарак дар рудааш автомат дорад,
  Ҳарчанд баъзан зиндагӣ мисли қафас аст!
  
  Ман як духтаре ҳастам, ки аз он қавӣ нест
  Гург ва паланг дар як озмоиш...
  Аммо сухан гунҷишк нест,
  Вақте ки ман бо дӯстдоштаам ҳастам, ман боварӣ дорам, ки якҷоя!
  
  Ман аллакай кадом гузарро гирифтам,
  Эрон ба кӯҳҳо ҳамла кард ...
  Вай бисёр кишварҳои гуногунро забт кард,
  Не, ман наметавонам дар канори диван ором нишинам!
  
  Шумо эҳтимол инро намефаҳмед,
  Бо мутаассибон мубориза бурдан чӣ маъно дорад...
  Онро дар дафтари худ нависед,
  Ва ба таври сазовор мубориза бурданро ёд гиред, бача!
  
  Ватани ман нест, бовар кун, эй далертар,
  Вай мисли ёқути дурахшон медурахшад...
  Гарчанде ки миллионҳо навдаҳои шайтон вуҷуд доранд,
  Мо ба ҳар ҳол ба ҷои биҳишт мерасем!
  
  Худованд маро нигахбон бошад
  бузурги мо , муътабар...
  тавоно дорад ,
  Вай бо як зарбаи дақиқ гелосро меафтонад!
  
  Ҳеҷ кас наметавонад маро мағлуб кунад
  Ман духтаре ҳастам, ки номаш легион аст!
  Хирс хам бар пои ман хам мешавад,
  Ва хордорҳо ба зудӣ ба шумо тилло медиҳанд!
  
  Шабнам, дар миёни барф пойлуч давида ,
  Барфҳои барфӣ, шумо медонед, ки духтарро наметарсонанд ...
  Ман ба рақиби худ мӯи дағалона медиҳам,
  Маро мисли сагбача мешиносанд!
  
  Ман дар аввали баҳор таваллуд шудаам,
  Он қадар сурх, гӯё он баннер бошад...
  Қаҳрамон хеле забардаст , ҷасур аст,
  Ва дар дилам шуълаи гарм фурузон аст!
  
  Бале, шумо духтари зеботареро пайдо карда наметавонед,
  Вай ба ҳама муҳаббати фаровон медиҳад ...
  ҳатто ба бистсолагӣ нигоҳ намекунад ,
  Аммо вай ҳатто хеле сахт мезанад !
  
  
  Пас ба духтар таъзим кун,
  Ва пойҳои урёни ӯро бибӯсам...
  Рыцар мисли тир ба боло мешитобад,
  Ҳалли мушкилот барои мо душвор нахоҳад буд!
  Духтари партизанй хеле дилчасп суруд. Ҳама каламушҳои парвозкунанда тағйир ёфтанд. Баъзеҳо дар қанди пахта, баъзеҳо дар попкорн, баъзеҳо дар шӯла ё ҳубобҳои собун. Ва баъзе аз писарбачаҳои қаҳрамон ба таври ночиз ба қатл расиданд, ё аждаҳо онҳоро бо оташ сӯзонданд. Инҳо воқеан маффинҳо ва бирёнҳои хушбӯй ва гӯштӣ буданд.
  Добрыня сӯзанро гирифта, бо ангуштони пояш сар дод ва он таракани болдорро сӯрох карда, ба девори сангин часпонд. Ва он хеле сард ва сард шуд .
  Тарона ногаҳон равшан шуд ва дар ҷои он гарданбанди алмосии таъсирбахш пайдо шуд.
  Добрыня месуруд:
  Ва ҳангоме ки ман барбелро дидам,
  Ай, ай , ай!
  Писарон барои пулашон давида рафтанд,
  Таваққуф накунед!
  Писарбача Эномай ҷавоб дод:
  - Вой! Чй тавр хуб шуд. Ин ганҷ аст.
  Добрыня гуррос зад ва наъра кард:
  - Хамаашро аз ухдаи мо, чанобон, кайхо коштаем, дар кучо?
  Доминика дар посух чир-чиррос зад ва инчунин даҳҳо тараканҳои болдоре, ки аз манораи даҳшатноки қалъа парида ба тамоми бурҷҳои ҷавоҳирот табдил ёфтанд. Ва чӣ гуна он ба таври аҷиб дурахшид ва медурахшад, мисли яхчаҳо дар чаҳор чароғе, ки нурҳои офтобро мефиристанд.
  Маргарита хандида қайд кард:
  - Ман боварй дорам, ки некй бар бадй галаба мекунад!
  Эномай бо табассум кайд кард:
  -Некӣ ва бад мафҳуми нисбӣ мебошанд. Ана каламуш, он хам зинда аст ва мо онро реза мекунем!
  Добрыня кайд кард:
  - Ва растаниҳо? Ҳамон сабзавоту меваҳо низ зиндаанд ва онҳо низ мехӯранд ва сад афсӯс!
  Доминика дар твиттер навишт:
  - Ин тавр мешавад, ҳамин тавр мешавад,
  Ҳар яке дигареро якбора мехӯрад!
  Духтар-актриса бо гурриш онро гирифта, аз пои урёнаш сеҳру ҷоду раҳо кард. Ва манора бо косахонаи каламуш табдил ёфт. Он зард шуд ва садбарги бо ёқут бар болояш дурахшид.
  Маргарита бо ҳикмат дандонҳояшро нишон дода, аз ангуштони бараҳнааш нурҳои қатл ва харобкунанда мефиристод. Ва ҷодугарӣ кор кард. Ва зад котил ва харобиовар, ки дархол ба буньёдкорй ва гул-гулшукуфон табдил ёфт.
  Оркҳо ва гоблинҳо аз қалъа боз рехтанд . Ва онҳо дар як лашкари воқеӣ баромаданд . Бархе аз хирсҳои рахнадор зиреҳи пулодӣ доштанд. Ва инҳо зиреҳҳои хеле дурахшонанд, ки найза ва табар доранд.
  Доминика хашмгинона қайд кард ва дандонҳояшро нишон дод:
  - Ҳоло ин як лашкари даҳшатноке аст, ки аллакай ба . Хуб, оё мо онҳоро бо чизи марговар пешвоз мегирем?
  Маргарита бо табассуми бадқасдона қайд кард:
  - Бале, албатта ин корро карда метавонем!
  Ва духтарони ҷодугар пулсарҳои ҷодугарии худро гирифта, ба сӯи оркҳо ва гоблинҳо партоб карданд.
  Бой Добрыня қайд кард:
  - Ин бад нест, вале мо бояд ба бачахои чанговар имконият дихем , ки чанг кунанд.
  Ва воқеан ҳазорон кӯдакони исёнгар аз самтҳои гуногун ба сӯи қалъа давиданд. Аксари онҳо, махсусан писарон, занҷир баста буданд. Баъзе бачаҳо кор мекарданд, ба ҷодугар Бастинда муҷассамаҳо ва ҳайкалҳо месохтанд . Баъзе хайкалхо то сад метр баланд мешуданд ва дар болои онхо танхо калъаи азим меистод.
  Ду тавонотарин писарон, гарчанде ки писарони калонтарин набуданд, Виконт ва Финикс аз дигарон пештар меҷангиданд ва хояндаро торумор карданд.
  Оркҳо низ дар навбати худ аз камон тирандозӣ карданд. Аммо ҷодугарон ба онҳо зарбаи сахт заданд. Агар куштани каламушҳо нисбатан осон бошад, гарчанде ки онҳо фарбеҳ ва калон буданд, ин ба ҳаракати онҳо таъсир расонд. Он гоҳ оркҳо ҷангиёни қавӣ хоҳанд буд ва гоблинҳо танҳо бузургҷуссаҳо мебошанд.
  Феникс қайд кард:
  - Ман бо Картаус ҷанг кардам . Ҳамин тавр, ҷангиёни ӯ чусту чолоктар буданд!
  Муборизи виконт месуруд:
  Ман ҷангро сахт дӯст медорам
  Ҷанг мисли хурӯс...
  Ва дар набарди тан ба тан,
  Ман барои ду ҳаюло мубориза мебарам!
  Финикс бо табассум қайд кард:
  - Ҳа, росташро гӯям, ин олиҷаноб аст ! Аммо мо ба куштани ҳаюлоҳо аз ҷониби ҳазорон нафар одат кардаем.
  Ҳамин тавр, писарони қаҳрамон гоблинро куштанд. Ва боқимондаи ҳаюлоҳо аллакай қисман ба онҳо табдил ёфта буданд хелхои гуногуни таом ва ширинихо. Аммо яке аз гоблинҳо чунин яхмосро дар шишаи майи аз зумуррад кандакорӣ истеҳсол мекард.
  Ва дар болои он теппаҳои яхмосҳои гуногунранг, порчаҳои шоколад, меваҳои қаннодӣ, кулбинӣ, писта ва ғайра, хеле иштиҳо доранд.
  Бачахои чанговар аз завк фарьёд мекунанд. Бале, он дар ҳақиқат бениҳоят болаззат баромад ва чашмҳоро ба ҳайрат меорад.
  Духтар-ҷодугар Маргарита мавҷи навбатии харобшавӣ ва нобудиро раҳо карда, дар масъалаи ба иштиҳо табдил додани зиштҳои хашмгин карт-бланши хашмгин кард ва гуфт:
  - Аз баъзе ҷиҳатҳо ҷодугарӣ аз раванди табиӣ беҳтар аст, дуруст?
  Доминика розӣ шуд:
  - Бале, бе-шубха, мо чизи зебою болаззат эчод карда истодаем. Аммо чаро дар ин ҷо ҳазорҳо ғуломон ҳастанд ва ҳама кӯдаконанду калонсолон дар назар намебинанд?
  Маргарита бо табассум ҷавоб дод:
  - Таъсири ҷодуи маҳаллӣ. Ин хеле қавӣ аст. Ва дар ҳақиқат, маълум мешавад, ки дар ин ҷаҳон танҳо кӯдакони хурдсол ҳастанд. Аммо хавотир нашав, танҳо ҳавои маҳаллӣ туро ба духтарчаи хурдсол табдил намедиҳад.
  Доминика бо тааҷҷуб пурсид:
  -Ва чаро?
  Духтари партизан чавоб дод:
  - Ва дар бораи сари карам!
  Ҳамлаи оркҳо ва гоблинҳои бад суст шудан гирифт. Баъзеи онҳо аз ҷониби кӯдакони ҷанговар кушта шуданд ва аксари онҳо бо ҷодуи қавӣ як ҷуфти зебо табдил ёфтанд. Ин воқеан ҷодугарӣ аст, ки асоеро, ки Дунно дошт.
  Доминика бо табассуми ширин қайд кард:
  Вақти ҳисоб фаро расид,
  Мо ба чашми орк задем ...
  Дар ҷавоб ӯ мисли пирожни шуд,
  Ва ӯ дандон талаб кард!
  Ва дар ҳақиқат, дар Ҳама гуна тӯҳфаҳои болаззат ба оркҳо ва гоблинҳо табдил меёбанд.
  Ва бачагони чанговар аз ин хурсанд мешаванд. Ва каламушҳо бе ягон мушкилот нест карда мешаванд. Аммо аз зарбаи онхо боз таомхои болаззат пайдо шуданд. Ва дигар чизҳои болаззат ва аҷиб.
  Ва каламушҳо зуд ба чизи муфид ва қодир ба хӯрдан табдил меёбанд.
  Духтари партизан Маргарита хитоб кард:
  - Шояд ҳоло мо ба худи қалъа меравем!?
  Духтараки ҳунарпеша гуфт:
  "Ва дар он ҷо моро камин интизор аст." Бо вуҷуди ин, мо ба ин омодаем!
  Маргарита табассум кард ва ҷавоб дод:
  - Ман пешрав ҳастам, яъне ман ҳамеша омодаам!
  Акнун гуломони бачагон ба калъа зада даромаданд. Пойхои урёнашон руи мармари сиёхро поймол мекард. Дар дохили онҳо онҳо бо оркҳо, гоблинҳо ва каламушҳо меҷангиданд. Ва онҳоро буриданд, ки гӯё ба ҷои шамшер буранда доранд. Дар ин чо буридан cap шуд.
  Писарон махсусан бо шамшер сахт мечангиданд. Ва духтарон бо камон тирпарронӣ карданро афзалтар донистанд. Хушбахтона, Маргарита досу калтакро ба камонҳои ҳақиқӣ табдил дода метавонист. Ва онҳо як қатор тирҳоро мепарронанд, каламушҳоро сӯрох мекунанд.
  Доминика ба таври возеҳ қайд кард:
  - Тирхои тези пайрахаи кушанда, хунук бошед, фарзандонам.
  Ногаҳон худи Бастинда ҷодугар аз манора парвоз кард. Вай ба зани тахминан сию панҷсола монанд буд ва мисли боло чарх мезад. Мӯйҳояш сиёҳ, ҷингила буда, худаш дар дастони дастпӯшак ду асои ҷодугарӣ дорад.
  Ҷодугар бо мотоцикл парвоз мекард ва дар пойҳояш мӯзаҳои шпор доштанд.
  Бастинда онро гирифта бонг зад:
  - Ман қавӣро эҳтиром мекунам
  Ва ман заифонро хафа мекунам...
  Ман як бадии бузург ҳастам
  Ва ту, пои луч?
  Доминика дар посух ба твиттер навишт:
  Қонуни ман оддӣ аст
  Ман бадкоронро мағлуб мекунам...
  Ҳар ки нотавон бошад, ёрӣ мекунам,
  Ман ин корро бо роҳи дигар карда наметавонам!
  Бастинда аз асоҳои ҷодугарӣ гирифта, гӯё Доминикаро бо пулсарҳо зада бошад . Пас вай дар ҷавоб ҳуштак зад. Ва пулсарҳо дарҳол ба торт табдил ёфтанд ва ба духтарак-актриса афтоданд ва ӯро бодиққат молиданд.
  Дар посух, Доминика дар ғазаб пулсари азимро аз асои худ ва аз ангуштони бараҳнааш раҳо кард.
  Он аз канори он парвоз кард, аммо Бастинда тавонист гурезад ва дар қалъа ба разряд дучор шуд. Он қариб дарҳол равшан шуд ва табдил шуданро оғоз кард. Ва дар ҷои қалъаи зишт як қасри боҳашамат ба вуҷуд омад - комилан ва фавран.
  Бастинда ба у нигариста, чашмонашро мижжа заду гурехт. Аниқтараш, парвоз кунед. Ва думи оташин дар паси вай монд.
  Доминика ва Маргарита аз паси вай шитофтанд. Ҳарду ҷодугар дар суръат ба таври равшан ақиб мемонданд.
  Бо вуҷуди ин, мотосикли парвозкунанда нисбат ба аждаҳо тезтар аст.
  Бастинда тирандозӣ карданд . Аммо ҳар гоҳ ва гоҳ вай гурехт ё дифоъ мекард. Гузашта аз ин, мотоцикл масофаро хеле зуд зиёд карда, бо сехр уро аз майдони тирандозй баровард.
  Доминика қайд кард:
  - Вай кишвар, тобеон ва қудрати худро аз даст дод. Пас, мо ҳоло ба он ниёз надорем!
  Маргарита қайд кард:
  "Агар вай артефакти каламуши зардро дуздида барад, пас ғалабаи мо арзише надорад!"
  Ҳунарпешадухтар ангуштони пойҳои бараҳнаву даббохтаашро канда, дилпурона изҳор намуд:
  - Аммо хазорхо бачахо озодй гирифтанд! Ин ҳам арзише дорад!
  Духтари партизан розй шуд:
  - Дуруст! Тааҷҷубовар нест, ки мо кор мекардем.
  Дар ҳақиқат, каламушҳо, мисли оркҳо ва гоблинҳо, дар ниҳоят табдил ёфтанд ва кушта шуданд. Хамин тавр галабаи калон ба даст омад.
  Хазорон нафар бачагон -писарону духтарон дар майдон чамъ омада, бо пои луч зада, шиор мезаданд:
  - Шаъну шараф ба кахрамонон! Шаъну шараф ба озодкунандагон! Пой бар ғуломӣ!
  Ин бузургтарин пирӯзӣ дар кишвари каламушҳо буд. Ва дар ин ҷо чизҳои хеле афсонавӣ ва ҳавоӣ мавҷуданд.
  Маргарита аввал ба сухан баромад. Вай рақс мекард , онро гирифта месарояд ва суруди ӯ суруди духтари партизан буд:
  Мо, фарзандони фақир ва навозишҳои тобистон,
  Дар кулба дар зери борон таваллуд шудааст ...
  Бигзор орзуи духтар суруд шавад,
  Мо кай боз ба чанги гарм меравем!
  
  тасодуфан дар Elfxik расидам ,
  Ва Ватани ман, Руси муқаддас...
  Бо тақдири ман, комилан ғайриоддӣ,
  Ман барои бахту саодати Ватан мубориза мебарам!
  
  Ва ҳеҷ як Ватани зебои Русия нест,
  Шумо барои бо он мубориза баред ва натарсед ...
  Ва дар коинот кишвари хушбахттар нест,
  Ту машъали нури коинот, Рус'!
  
  Барои ту аз оташу об мегузарам,
  Пешравон ба пирӯзӣ одат кардаанд...
  Мо хамеша писанди мардум бошем,
  Зеро кувваи армия беканор аст!
  
  Биё ба ҳуҷум барои Ватан,
  Зери фарёди пурқудрати хашмгин...
  Гитлер мукофоти худро то охир мегирад,
  Фашистонро аз хавлй пеш мекунем!
  
  Ватанам пур аз кахрамон аст,
  Ва Сталин бузургҷусса аст...
  Пионерон саф ороста,
  Хонаводаи бузург, эй Парвардигори мо !
  
  Ба номи нуру зиндагии нек,
  Мо далерона мубориза мебарем, бачагон...
  Охир, насл дар замони коммунизм зиндагй мекунад,
  Бовар кунед, умедро аз мо дур кардан мумкин нест!
  
  Мо Ватани худро дуст медорем, бачахо,
  Мо мехоҳем туро аз болои абрҳо боло барем...
  Фашизм чазои сахт хохад гирифт,
  Аз пионерон, укобонхои диловар!
  
  Мо ба он ноил мешавем, бовар дорам, мо ба зудӣ ғалаба хоҳем кард,
  Ҳарчанд фашизм маккорона ва бераҳм аст...
  Бобоён бо мо фахр мекунанд,
  Ва Сварог шуморо ба ҷанг мебарад!
  
  Барои шаъну шухрати Ватани диловарамон.
  Худи Худованди Қодири Мутлақ ба салиб сууд кард...
  Мо аз ҳаёти худ барои Русия пушаймон намешавем,
  Бигзор овози баланд аз осмон шунида шавад!
  
  Барои шаъну шарафи Ватанамон мубориза баред,
  Муборизони вафодор ӯро дӯст медоранд...
  Шумо бачаҳои гург ҳастед, на харгӯшони тарсончак,
  Ҳатто рыцарҳо хеле ифтихор мекунанд!
  
  метавонем моҳро аз анбор гирем,
  Сайк, моҳии калон...
  Ленини муаззам барои озодй бархост,
  Мо биноро ба ҳаёт мебахшем!
  
  Ба номи оила, пирамидаҳо созед,
  Ва киштиҳое, ки анбори осмонро пора мекунанд...
  Ва Гитлер , шӯхӣ карда, ҷангиёнро кушт ,
  Худованди мутаъол барои мо мурд ва зинда шуд!
  
  Ту Лада азиз, бадхоҳ,
  Худои бузурги Сафед аз ҷониби шумо таваллуд шудааст ...
  Ва мо бояд барои шумо далерона мубориза барем,
  Бигзор Худованди Мутаъол то абад зинда буданатонро мадад кунад!
  
  Муҳаббат, Исои Худоро эҳтиром кунед,
  Вай як бачаи рус аст, то абад бо мо...
  Вакти он расидааст, ки зеварро мохирона гулдӯзем,
  Бигзор солҳо ҳамеша пур аз шодӣ бошанд!
  
  Бузургии Русияи муқаддаси ман,
  Қобилияти мағлуб кардани рақибон ...
  Ҳарчанд занон аз тарс дод зада,
  Мо метавонем аждаҳоро шикастем!
  
  Ба шаъну шарафи Ватани мукаддас, бовар кун,
  Ба номи Худои Русия Масеҳ ...
  Мо ба зудӣ калисоҳои калон месозем,
  Биёед роҳи худро то ба охир расонем!
  
  Ишқ, бовар кун, намедонад ҳарфҳои нодаркор,
  Дар он дигар дилтангии нолозим нест...
  Бигзор Қобил дар олами зери замин нобуд шавад,
  Ва Ҳобил боз суруди худро хоҳад хонд!
  
  Дар ин ҷо мо дар гирду атрофи Берлин бо ғазаб мезанем,
  Садои карнай мисли занг мезанад...
  Беҳтараш як ҷанговари хоксор бошӣ,
  Сари фашистонро бо табар бод !
  
  Оила эҳё мешавад, бовар кунед, мурдагон ба зудӣ,
  Худои сафед ба шумо ҳар як муҳаббатро ато мекунад
  Ва мо хеле равшан қарор додем,
  Чӣ абадӣ дигаргуниҳои дурахшон хоҳад буд!
  ва шавку завк ба пои луч зада суруду ракс мекард . Ва кӯдакони дигар, ғуломони собиқ, суруд мехонданд ва мерақсиданд, кӯшиш мекунанд, ки бархезанд, дурусттараш, баландтар ҷаҳида шаванд.
  писарбачаи бакувват буд , сангро гирифта, баландтар партофт. Он ба боло парида, таркид ва мисли оташбозӣ ба ҳазорон пораҳои гуногунранг пароканда шуд.
  Писарак Виконт бонг зад:
  - Ин дар ҳақиқат афсонавӣ аст!
  Добрыня ба ин эътироз карда, сангро бори дигар партофт ва Маргарита онро барк зад ва он ба пораҳои бисёр ранга ва дурахшанда пароканда шуд:
  - Не! Ин чунин воқеият аст. Ва чизе болотар аз ин воқеият нест!
  Писарбачаи қаҳрамон Финикс бо хашмгинона пойҳои урёнашро пахш карда, фарёд зад:
  - Паровози мо ба пеш парвоз мекунад - дар коммуна меистад!
  Мо рохи дигар надорем - милтики тавоно!
  Ва духтараки дар паҳлӯи онҳо низ танҳо ба боло ва поён меҷаҳида мешавад.
  Кайфияти онхо мус-бат буд, шодию хурсандй дар авч буд.
  Доминика низ тасмим гирифт, ки каме заковати худро нишон диҳад.
  Ва биёед тамоми ҷараёнҳои афоризмҳои олиҷаноб ва таҷрибашудаи шуморо варақ занем;
  Ғулом озод мешавад, беақл метавонад , сарватманд шавад, аммо агар якравии хар дорӣ, ҳамеша хар мемонӣ!
  Бечора касе нест, ки пул надорад, балки касест, ки сараш пур аз хошок аст!
  Агар мағз надошта бошӣ, орзуи подшоҳ шудан накун!
  Хатто шох хам мисли хар девона мешавад!
  Подшоҳ, албатта, шер аст, аммо безаёҳӣ мисли рӯбоҳ нест ва шерҳо пӯст доранд!
  Гиря накунед, балки хомӯш бошед, агар шумо ҳанӯз дар ҷои шер набошед ва рӯбоҳ костюми худро надода бошад!
  Сиёсатмадор мисли рӯбоҳ дар афсонаи Крылов аст, аммо ҳамчун интихобкунанда зоғ нашав!
  Агар ту мисли кунда бошӣ, онҳо риштаҳоро аз ту то реша мебардоранд!
  Барои он ки кишвар ба юғ набандад, вай бояд мисли гов қавӣ бошад!
  Барои парвоз кардани кишвар авиация лозим аст!
  Сиёсатмадор омода аст, ки ба моҳ ваъда диҳад, танҳо ба об наафтад!
  Касе, ки саломатии худро нӯшида бошад, ҳамеша ҷавон аст!
  Далелҳои Oak дар кундаи амал мекунанд!
  Сиёсатмадор, агар ту кунда бошӣ, бо омодагӣ риштаи туро мебардорад!
  Аммо одам нисбат ба маймунхо як бартарй дорад: баъзан вай каме хам бошад, рубохи хакикй!
  Сиёсатмадор шӯҳратпарастии шер, макри рӯбоҳ дорад, аммо усулҳои ӯ комилан ҳаяҷоноваранд!
  Агар сиёсатмадор аз ҳад зиёд рӯбоҳ бошад, пас ӯ хуки комил мешавад!
  Сиёсатмадор бо макри рубох ва чанголи гург аз интихобкунандагон кабоб мекунад!
  Ва бахт заҳматро тақозо мекунад, танҳо бо заҳмати асп метавонад гиребони таслимро партофт!
  Ба муваффақият бовар кунед, агар шумо ҳамаро мағлуб кунед!
  Сиёсатмадор ҳатто аз рӯбоҳ ҳам фиреб карда метавонад, аммо вақтро абадан фиреб дода наметавонад!
  Интихобкунанда аксар вақт ба сухани асали сиёсатмадор мисли занбӯри асал парвоз мекунад, аммо аксар вақт худаш газида мешавад!
  Сиёсатмадор интихобкунандагонро мисли питон харгӯшҳоро фурӯ мебарад, пашшаҳоро мисли арак ва велкро ширин ба худ мекашад!
  Гург бе гушт зиста наметавонад, сиёсатмадор бошад бе фиреб!
  Аспи тезтарин ба касе итоат мекунад, ки доно бошад!
  Барои сиёсатмадор худашро берун кардан осонтар аст, аз ваъдаи коре, ки иҷро мешавад!
  Ба ҳар касе, ки шумо ба тарафдории он овоз медиҳед, натиҷаро бо як дақиқа сукут эҳтиром хоҳед кард!
  Агар шумо хари хакконй шудан нахохед, акаллан каме рубохи боистеъдод бошед!
  Ба сиёсатмадорон бовар накунед, барои интихобкунандагон онҳо танҳо коғази қумӣ ҳастанд, ки аз дарахтони дуб чипҳоро мекананд!
  аҳмақи комил нест, як тинро ба тангаи вазнин табдил медиҳад!
  Дар сиёсат хешу табор нест, аммо онхое пайдо мешаванд, ки хохишманди он чи ки шумо бародар доред!
  Дар зиндагӣ чизҳои нохуш зиёданд, аммо бадтаринаш он аст, ки ҳаёт ба охир мерасад!
  Агар хоҳед, ки ба Худо наздик шавед, маймунро дар ҷони худ ба салиб мех занед!
  Одам, агар аз маймун набошад, пас, ба ҳар ҳол, маймун буданро бас кардааст!
  Агар шумо ақли маймун дошта бошед, пас рӯбоҳ шуморо мисли бӯи дарранда фурӯ мебарад!
  Ҳеҷ чиз беохир нест, ба истиснои вақте, ки сиёсатмадорон барои иҷрои ваъдаашон лозим аст!
  Агар бисёр аккосӣ , мисли саги латту кӯб дод мезанӣ!
  Ба касе, ки бо овози баланд гап мезанад, бовар накунед, оташи сурх метавонад шуморо сӯзонад!
  Хатто Худо хам наметавонад занро бахс кунад ва маймунро ба дарачаи фарханги башарият расонад!
  Бе ишқ табассум нест, магар ин табассуми даррандаи сиёсатмадор нест!
  Сиёсатмадори бебол муддати тӯлонӣ дар абрҳо буд, ба поён парвоз мекунад!
  Рӯҳи хурд ҳамеша орзуҳои як бузургҷуссаро дорад!
  Рӯҳи хурд дорои ғурури бузург аст!
  Сиёсатмадор дуздест, ки барои худ қонун менависад ва кишварро қаламрави минтақа медонад!
  Сиёсатмадор дар як ҳафта ҳафт ҷумъа дорад, аммо вақте ки ваъдаро иҷро кардан лозим аст , шанбеи яҳудӣ меояд!
  Ваҳдат хуб аст, ба шарте ки бо сиёсатмадор ҳамсар набошад!
  Сиёсатмадор чунин махлуқ аст, ки бо усулҳои швинӣ мехоҳад аз шумо гӯсфанд созад!
  Усулҳои шеваи сиёсатмадорон интихобкунандагонро ба кӯза табдил медиҳанд!
  Дар зери ҳукмронии хук, зиндагӣ ҳеҷ гоҳ фарбеҳ нест!
  Президент хук кардан хеле фарбеҳ аст!
  Агар шумо хоҳед, ки президент шавед, шанси худро истифода баред!
  Ҳоким, ки интихобкунандагонро гӯсфанд медонад, хуки маъмулист!
  Худоё, ин на фа«ат «удрат, балки омодагии ба хотири ®амсоя ба салиб рафтан аст!
  Ҳоким, ки муддати тӯлонӣ дар тахт менишинад, боиси кохиши давлат мешавад!
  Пешвои чавон мисли аспи тару тоза аст, пираш мисли мошни пои шикаста!
  Дар роҳи расидан ба қуллаҳои Илоҳӣ худи Шайтон сиёсатмадор аст!
  Сиёсатмадор танҳо дар як чиз Худост, бо баҳонаҳое пеш меояд, ки чаро ваъдаҳои интихоботӣ ин қадар шайтонона ноком шуданд!
  Сиёсатмадор, ба монанди пиво, танҳо хунук ва дар рӯи миз аст!
  Сиёсатмадор бо суханҳояш ширин аст, аммо таъми талхи онҳо ба пиво монанд нест!
  Ягона вақт аз даҳони сиёсатмадор вақте мебарояд, ки ӯ худро нодуруст шарҳ медиҳад!
  Сиёсатмадор барои он ки ҳадди ақалл Илоҳӣ шавад, интихобкунандаро то пурра ба салиб мехкӯб мекунад !
  Ҳатто қуввати хирс шуморо наҷот дода наметавонад, агар ақли шумо як саҳни бошад!
  Рӯбоҳ чунин ҳайвон аст, ки аз шер се пӯст мегирад!
  Сиёсатмадор вақте қавитар аст, ки интихобкунандааш дар ақл заиф бошад!
  Барои ҳамин сиёсатмадор бо асал мебарояд, то интихобкунанда тамоман туф накунад!
  Касе, ки дар сараш арра дорад, бо калтак мезанад!
  Дуб подшоҳи дарахтон аст, каллаи дуб ҳар кундро ба мавзӯъ табдил медиҳад!
  Дуб ба пӯсида тобовар аст, сари дуб пур аз чанг аст!
  сари худ сутун дорӣ !
  Ношинос даҳшатнок аст, аммо маълум баъзан шуморо танҳо метарсонад!
  Дониш ҳатто дар душворӣ бовариро ба вуҷуд меорад, нодонӣ , ҳатто вақте ки осон аст!
  Тарсон он нест, ки метарсад, балки он аст, ки дар тарбияи ҷасорат танбал аст!
  Тарс заъф аст, далерӣ қувват аст, аммо аз девҳои дар худ ҳазар кунед !
  Ҳар касе, ки биниашро роҳбарӣ мекунад, хатари гум шудан дар байни се дарахти санавбар дорад!
  Аблаҳии беохир шуморо водор мекунад, ки дар гирду атроф гардиш кунед, заковати шумо ночиз мешавад!
  Фарқ надорад, ки шири лабонат хушк нашуда бошад, бадтар аст, агар дар дилҳоят бедодгарӣ бошад!
  Нони кӯҳнаи садақа, намаки талхи тавба!
  Асал аз лаби сиёсатмадор онҳоеро ҷалб мекунад, ки лабонашон шири хушк нашудаанд!
  Сиёсатмадор дузди конун нест, вай дуздест, ки конун мебарорад!
  Сиёсатмадор умри ширин ваъда медиҳад, аз лабаш асал мерезад, аммо панҷааш часпанда, мисли пашша!
  Сиёсатмадори хушгуфтор ба ҳамёни интихобкунанда зулм мекунад!
  Чаро хомӯшӣ тиллоӣ аст, зеро он пулакӣ аст!
  Бузургтарин чизе дар ҷаҳон чист? Кӯҳи ваъдаҳои як сиёсатмадор!
  Сиёсатмадор пулу қудрат мехоҳад, омода аст ҳар касро пора-пора кунад!
  Сиёсатмадор, пеш аз ҳама, рӯбоҳ аст, ки на ҳамеша дар намуди зоҳирӣ дурахшон, балки ҳамеша думашро меҷунбонад!
  Сиёсатмадор хушҳол аст, ки ҳамёни шуморо бо ваъдаҳои хушк пур кунад!
  Сиёсатмадор танҳо дар як чиз ростқавл аст, вақте ки мегӯяд - мо, зеро ӯ дигар худашро надорад!
  Аз атомҳо дар коинот чӣ бештар аст? Чеҳраҳо ва ниқобҳои сиёсатмадорон!
  Чизе, ки сиёсатмадор бо омодагӣ аз ҳама кор мекунад, ин аст, ки кисаи интихобкунандагонро бардорад!
  Сиёсатмадор ҳафтае ҳафт ҷумъа дорад, аммо гӯш кардани овоздиҳандагон ҳамеша рӯзи истироҳати ӯ аст!
  Кӣ аввал омад? Сиёсатмадорон, зеро онҳо бесарусомониро ба вуҷуд оварданд!
  Ба сардии сиёсатмадорони хурӯс бовар накунед, онҳо ҳамеша аз овози каси дигар месароянд, рӯбоҳ!
  Агар сиёсатмадор суханашро мисли булбул резад, пас фонограммаашро рубох сохтааст!
  Эҳтимол дорад, ки саратон дар кӯҳ ҳуштак мезанад, аз он ки сиёсатмадор ваъдаи худро бе сурхрӯй иҷро кунад!
  Сиёсатмадор ба афсонаи шаб монанд аст, танҳо ӯ одатан рӯзона мизоҷонро пора мекунад!
  Чӣ тавр сиёсатмадор ба саг монанд аст? Вақте ки бисёр мешиканад, ҳатман ром мешавад ва соҳиби соҳибист!
  Онҳое, ки ба онҳо бо дил овоз медиҳанд, аксар вақт ба ҷигарбанди интихобкунандагон меафтанд!
  Сиёсатмадор мисли арак аст, интихобкунанда бо ҷигараш эҳсос мекунад, ки он сӯхтааст!
  Сиёсатмадор майнаи шуморо мисли арақ берун мекунад, танҳо бар хилофи вай он пур аз партов аст!
  Сиёсатмадор эҷод кардани туманро бо ҳадафи шаффоф сарватманд кардан дӯст медорад!
  Сиёсатмадор ваъдаҳои зиёд дорад, аммо агар вафо накунанд, баҳонаҳои зиёд дорад!
  Сиёсатмадор рӯбоҳ аст, аммо бештар ранги хокистарӣ дорад!
  Сиёсатмадор риштаҳои дарахтони дубро мебардорад ва баргҳоро мисли хук меафтонад!
  Агар сиёсатмадор мисли арра сухангӯ бошад, пас аз интихобкунанда ҳатман як кунд мекашад!
  Сиёсатмадор дар бораи Худо гап заданро дӯст медорад, зеро худи ӯ Шайтон аст!
  Сиёсатмадор мисли шайтон маккор аст, аммо фаришта дар тақсими ваъда !
  Сиёсатмадор убур карданро дӯст медорад, аммо дастонаш ҳамеша ба ҳамёни худ мерасад!
  Бо додани овози худ ба як сиёсатмадори хушгуфтор, шумо хавфи сулфаи хунро доред!
  Одатан, одамон аз байни гурбаҳо дар тан, гургҳо дар либоси гӯсфанд ва рӯбоҳ бо панири пӯсида интихоб мекунанд!
  Агар сиёсатмадор ба ваъдааш вафо карда бошад, ба кӯҳ нигоҳ кун, ки саратон хуштак мезанад ё не!
  Колобокро овехтан осонтар аз маҷбур кардани сиёсатмадор барои иҷрои ваъдааш осонтар аст !
  Сиёсатмадор танҳо дар як чиз устувор аст - дар ҷустуҷӯи фоида барои кисаи худ!
  Сиёсатмадор шарикони худро мисли дастпӯшҳо иваз мекунад, танҳо ин дастҳояшро боз ҳам чиркинтар мекунад!
  Сиёсатмадор хайвонест, ки аз интихобкунанда оху мекунад!
  Сиёсатмадор, агар гург дар пусти гусфанд набошад, гӯсфанди маъмулӣ!
  Сиёсатмадоре, ки рӯбоҳ нест, қӯчқор ё охуст!
  Сиёсатмадор метавонад кӯҳҳоро ваъда диҳад, аммо пас аз он шумо танҳо харобаҳоро тоза мекунед!
  Барои овоз додан ба хурӯс шитоб накунед, ӯ шуморо мемурад!
  Диктатор, ин рӯбоҳ дар тахти шер аст, ки дар иҳотаи қӯчқорҳо!
  Агар шумо нахоҳед, ки охуи шавед, ақаллан каме рӯбоҳ бошед!
  Касе, ки зоғҳоро беҳуда ҳисоб намекунад, дар интихобот пирӯз мешавад!
  Шумо метавонед бо дили худ овоз диҳед, аммо ғолиб бо ақли шумо пирӯз мешавад!
  
  Сиёсатмадор рубохест, ки мисли ранги доллар панири сабзро афзалтар медонад, аз онхое, ки зог хисоб мекунанд!
  Зан дастпӯш нест, баробари иваз кардани дастпӯшак, шумо бешубҳа ба ифлоси саргузаштҳои зишт мубаддал мешавед!
  пирони миёнарав , ки дастурамал доранд, бозёфтҳои бештар ба даст меоранд !
  Дар чавонй дар дил оташ аст, дар сар бозьёфт, натичааш галаба аст!
  Роҳ ба сӯи муваффақият на ҳамеша рост аст, аммо он пушти хамидаро дар итоат таҳаммул намекунад!
  Сиёсатмадор хам мешавад, то бинии худро баланд кунад!
  Сиёсатмадор хам мешавад, ки баъд ба интихобкунанда хам шавад!
  Сиёсатмадор омода аст бинии худро ба хок кобад, то масъулияти худро дар назди интихобкунандагон хок кунад!
  Дар ҷаҳони мо ҳама чизи ғайриимкон имконпазир аст ва бовар кунед, зиндагӣ хеле душвор аст, гӯё дар галереяи тирандозӣ!
  Хари дорои халтаи тилло беҳтар аз мамонт бо қӯчқори пулодӣ девори қалъаро рахна мекунад!
  Сиёсатмадори даҳони тиллоӣ бо халтаҳои заррин интихобкунандагонро ба хар табдил медиҳад!
  Кавитарин ҳайвони ваҳшӣ кист? Албатта, харе, ки бо як халта тилло бор карда шудааст! Рӯбоҳ ранги зарди хиёнат ва тангаҳои тиллои ҳадияро дӯст медорад!
  Сиёсатмадорон аксар вақт ба хотири ранги зарди тангаҳо, ки аз кисаи интихобкунандагон бе сурхӣ мегиранд, парчамҳои сурхро мезананд!
  Суханрониҳои пурмаънои сиёсатмадорони нозанин ашки талхи модаронеро мерезад, ки писаронашон дар куштори хунин кушта шудаанд!
  Ҳар кӣ кӯҳҳои тилло ваъда диҳад, ба як тини шикаста намеарзад!
  . БОБИ Љ 13.
  Калигула Делфинов вазифаи худро дорад. Шумо бояд хоҳари калониатонро ба ҳар сурат пайдо кунед. Ва худи шумо, дар айни замон, ба ҷаҳони мувозӣ интиқол дода шудед, ки дар он шумо миссияҳои беназири худро эҷод кардаед ва дар айни замон, миссияҳои хеле олӣ ва беназир.
  Маргарита ва Калигула пошнаҳои бараҳнаю мудаввари худро ламс карда, наъра заданд:
  -Дум ба дум,
  Чашм ба чашм!
  Не Барбос -
  Фантомас !
  Акнун бачаҳо ба самтҳои гуногун пароканда шуданд, то ки ба зудӣ ба даст овардани сафҳои наздикшавӣ ба Порт Артур, артиши Сарзамини Офтобро фаро гиранд. Кӯдакони "Терминатор" мисли дастакҳои барқӣ аз байни алафҳои нарм гузашта, ҷопонҳоро бераҳмона нобуд мекарданд.
  Куропаткин то ҳол аз фармони оғоз кардани ҳамла дудила буд, гарчанде ки дар кӯҳи Баланд ҷуфти ҷанговар се рангаи триколорро насб карданд , ҷанговарони кӯдакон танҳо картони калонро ранг мекарданд ва он ҳоло дар давоми рӯз равшан намоён аст. Аммо вазири собиқи дифоъ то ҳол дудила буд. Гарчанде , ки дар айни замон Куропаткин тарсончак набуд. Дар чанги солхои 1877-1878 у шучоати фавкулодда нишон дод.
  Бале, барои беҳбуди зиндагии сарбозони оддӣ ҳамчун вазири дифоъ корҳои зиёде кардааст, ба дуздӣ даст назадааст. Гарчанде ки самаранокии ҷангии артиш дар назди ӯ чандон зиёд нашуд. Аммо ӯ азми Суворов ва ҳатто авантюризм надошт. Александр Суворов хеле далерона мубориза мебурд, доимо дар дами маглубияти комил мувозинат мекард. Аммо, интуисияи аз ҷониби табиат додашуда ва бахти аҷиб имкон дод, ки қадамҳои ҷавобии душман, аксуламали ӯро пешгӯӣ карда, ғалаба ба даст оранд. Ин ба услуби Тал, ки курбонихои нодуруст карда, маглубиятро зери хавф гузошта, дар аксар мавридхо голиб меомад ... Аммо шохмотбозони бехтарини чахон Тальро диданд.
  Аввалин касе, ки ба ӯ гӯштфурӯшӣ дод ва мағлуб шуд, Михаил Ботвинник буд. Ин чемпион медонист, ки чи тавр барномарезӣ карда, нуқтаҳои сусти душманро қайд кунад.
  Ва ситораи гениалй Тал хира шуд.
  Эхтимол, Суворов, агар умри дарозтар медошт ва агар тасодуфан бо Наполеон чанг ме-кард, зада мешуд. Аммо лашкари турк, ки Александр Васильевич бо он мечангид, аз хар чихат хеле акибмонда буд ва командирхо аз руи хислатхои рохбариашон таъин карда нашудаанд.
  Ва дар давоми ҷанг бо фаронсавӣ, ҳавзҳои шиноварӣ фармондеҳи хеле ҷавон ва аз ҳад зиёд ба артиши хирси рус доштанд.
  Куропаткин бошад, умуман аз хучум метарсид, дар химоя нишастанро афзалтар медонист. Ҳисоб кардан маълум аст, ки душман худро ба муқобили редутҳо торумор мекунад. Махз бо хамин гуна командир чанг талаф ёфт.
  Ва духтарак Маргарита ва Калигула Дельфинҳо зери оташ қарор гирифтанд ... Аммо, онҳо бо суръат наҷот ёфтанд , вақте ки ҷанговарони ҷовидона ба босмаҳо даромаданд ва аллакай ҳамаро дар дохили он, пӯсти қариб касногузар ва , албатта, қобилияти барқароршавӣ ба даст меоварданд. фавран.
  Долфинови хурдсол боз як генерали япониро бурида, бо пои луч сузанхои захрнокро партофта, хунро туф карда, як ибораи "Хигландр"-ро наъра зад:
  - Факат якто монад!
  Ва шамшерҳои ӯ, мисли барқ, осиёби қотил ва нотакрорро иҷро мекунанд. Аниқтараш, сад техникаи суфтакунӣ бо буридани душманон дар як дақиқаи якчанд батальон.
  Самурайҳо аз зарбаҳо афтоданд ва пойҳои урёни писарбачаи терминатор як намунаи тамоми ҷаҳидан ва печонидани пайроқҳоро боқӣ гузошт.
  Партизандухтари зебо Маргарита хангоми тоза кардани боз як калъаи охану бетонй тирро тарконд ва боиси он гардид, ки хазорхо тупхои пуриктидор ба хаво парвоз карданд. Аз паи дӯсти худ рассом писарбача Калигула ҳамин гуна манёврро такрор кард.
  Маргарита бо пои бараҳнаи духтарчааш гранатаро ба масофаи дур партофта, тасдиқ кард:
  - Аҷаб мекунӣ, писарам !
  Ҷанговари шикастнопазир низ атои қотили нобудкуниро бо суръат бахшида, самурайҳоро бурида, ҷавоб дод:
  - Аз нав омӯхтан омӯхтан беҳтар аст!
  Таркишхои пурзури босмахо дар сафхои армиям рус бетаъсир намонд. Генерал-лейтенант Зелений ба генерал-адютант Куропаткин хабар дод:
  - Ҷаноби Олӣ. Мувофики маълумотхои мо, дар калъаи душман муддати дуру дароз чанг давом дорад ва хатто, бешубха, якчанд калъа тарконда шудааст!
  Куропаткин суст чавоб дод:
  - Ором, ором бош!
  Хуб, ба мисли Карлесон, ки сақфаш аз болгааш дамида буд. Гарчанде ки вазъият танҳо чораҳои қатъиро талаб мекунад. Генерал Зелений ва Кондратенко исрор мекунанд:
  - Мо бояд фавран зарба занем!
  Куропаткин аз айнак ба хар ду генерал нигарист. Сабз ҳанӯз ҷавон аст, аммо ҳатто аз синну солаш ҷавонтар аст, тезтар, пурталотум. Кондратенко бародари кахрамони Порт-Артур, инчунин аз насли чавони рохбарони кобилиятнок мебошад. Албатта, чунин лочинхо ба чанг майл доранд. Гузашта аз ин, фармони қатъии император ва Ҳокими тамоми Русия Николас II дар бораи фавран ба шаҳри қалъа ҳамла кардан аст. Ва ин ақида нест, ки хазинаи шоҳона ба бори гарони чунин ҷанги душвор тоб оварда наметавонад.
  Аммо, агар шумо гузаргоҳро надонед, ба об наравед! Мо бояд бифаҳмем, ки чӣ аст ва кӣ ба куҷо ҳамла мекунад.
  Куропаткин Кондратенко пурсид:
  - Кадом кисмхои Япония тирпарронй карданд?
  Генерал равшан гуфт:
  - Разведкачиён хабар медиханд, ки фариштахо - чавони зебо ва духтари муйхои тиллоранг пайдо шудаанд, ки бо суръати бенихоят харакат мекунанд ва хангоми буридани онхо дида наме-шавад.
  Куропаткин бо суръати девонавор се маротиба аз худ гузашта, гур-гур кард:
  -Пас маълум мешавад, ки инҳо боз фариштаанд?
  Генерал Зелений пошнаи худро ба фарш тепки кард:
  - Ҳа аниқ! Сад биҳишт!
  Куропаткин ҳатто хуштак зад:
  - Вой! Худованд Русияро тарк намекунад!
  Кондратенко ибратбахш гуфт:
  - Мо бояд фавран ба душман хучум кунем, фельдмаршал! Ё худамон ба ҳуҷум меравем!
  Куропаткин логарона гуфт:
  - Не, ҷанобон. Ман фармон медиҳам. Азбаски Худо тасмим гирифт, ки ба мо кӯмак кунад, пас сарбозонро ба гӯшт суфта кардан гуноҳ аст!
  Кондратенко мантикона кайд кардааст:
  - Њатто дар Исроил Худованди Мутаъол аз я®удиён низ талаб мекард, ки  анг кунанд ва ®ама чизро бе®уда ва бе  анг нагиранд.
  Маршали ботло«, стратеги тактикаи интизор ва дидан ба ин посух дод:
  - Аммо Павлуси расул гуфтааст, ки барои хидмат ба Худо дасти инсон лозим нест!
  Генерал Зелений аланга зад:
  - Пас чаро шумо, Ҷаноби Олӣ, ҳамеша худатонро убур мекунед, хусусан вақте ки снарядҳо дар наздикӣ таркида истодаанд!
  Куропаткин аллакай ба хашм омада буд:
  -Аммо барои он ки ҳама чиз мувофиқи хости Худо мешавад. Пас биёед аввал намоз хонем. Агар беадаб бошед, ҳардуро ҳабс мекунанд!
  Дар маҷмӯъ, идеяи баргузории хидмати намоз ҷолиб ба назар мерасид. Бигузор, ки каррубон барои хама rap гиранд.
  Томбой Калигула ва партизандухтар Маргарита аллакай каме хаста шудаанд ва кисми зиёди корхо аллакай ба охир расидаанд. Пас, чаро дар баҳр тароват накунед ва эскадраи Тогоро бодиққат рег кунед. Дар ниҳоят, вай инчунин метавонад оташ кушояд, аз ҷумла аз таппончаҳои дувоздаҳ дюймӣ. Ва ин калибри 306 миллиметр аст, ки метавонад ба нерӯҳои ҳамлакунанда талафоти назаррас расонад.
  Дуруст аст, ки японхо дар ин сурат бояд аз болои пушта кариб кур-курона оташ зананд. Ва онҳо метавонанд танҳо бо оташи мустақим зарба зананд, вақте ки ҷанг ба ҳудуди шаҳр ҳаракат мекунад.
  Ҳадафи асосӣ чаҳор киштии ҷангӣ бо силоҳи дувоздаҳ дюймӣ дар он аст.
  Духтари партизан бо шамшерҳои кушандаи худ японҳоро бурида, устухонҳои часпидаро меҷунбонда, пешниҳод кард:
  - Шояд мо имкони худро каме баробар кунем? Т. дар чанги туфангй нисбат ба эскадрильяи Рождественский бартарй дорад, такрибан 1,8 ба 1. Бо ин рох мо таносуби куввахоро каме баробар мекунем.
  Калигулаи дельфинҳо, охирин самурайро бурида, аз ҷанговар Маргарита пурсид:
  - Аз флагман сар кунем?
  Духтари партизан бо ангуштони бараҳнааш снаряд партофт ва боз даҳҳо япониро пора-пора кард ва танҳо пораҳои дарида боқӣ монда, эътироз кард:
  - Онҳо бо аз ҳама болаззат оғоз намекунанд! Хушбахтона, ба чустучуи эскадрилья лозим нест. Биёед ду armadillos аввалро пахш кунем.
  Калигулаи томбача хандид ва бо пошнаи урён граната партофт ва шамшери хунолудашро ба суи киштии "Нутилй" рост карда , хушхолона хитоб кард:
  - Ва ин аз они ман аст!
  Маргарита японхоро боз дагалона зада, ба шарикаш таклиф кард:
  - Аммо биёед, ним соат дар об хобем, то шифо ёбад.
  Дарвоқеъ, истироҳат зарар намедиҳад. Аммо Калигула Дельфинҳо дар давоми як таваққуфи кӯтоҳ вақтро беҳуда сарф накарданд. Аз ҷумла, мо тавонистем як чизи ҷолибро баррасӣ кунем.
  Фитначиён дар таххона чамъ шуданд. Чароги электрики дар зери шифт сояхои дахшатангез меандозад. Сари мӯйсафеди маъруфи Ленин, дар паҳлӯи Коба , ки бештар бо номи Сталин маъруф буд, хира медурахшад, баъдтар афсари баҳрӣ дар либоси тозаву озода ва лейтенанти начандон маъруф Шмит, бо риши занбӯруғ Бухарин.
  Троцкий барои вохурии пур-ра кифоя нест, вале холо вай ва Ленин ихтилоф доранд. Ҳамин тавр, бонуфузтарин болшевикҳо ҷамъ шуданд, ки омодаи инқилоб ё табаддулот, ҳар чӣ бошад, танҳо барои ба даст овардани қудрат буданд.
  Ленин аввал ба сухан баромад:
  - Рафикон, ба галабаи мутлакият дар чанги беадолатонаи империалистии он бо Япония бо хар рох рох надодан нихоят мухим аст . Кори революция инро талаб мекунад!
  Тарсончак дар ҷавоб як зарба мезанад.
  Бухарин каф зада, риши сиёхеро, ки чехраи хануз чавони уро зинат медод, чунбонда тасдик кард:
  - Бале, мо набояд ба мутлакият заррае шансо дихем. Шояд аз ин бӯи хиёнат бошад, аммо ман мегӯям, Микадо беҳтарин ва асосии шарики болшевикон ва коммунизми ҷаҳонӣ аст!
  Коба Юсуф бо ғазаб ғур-ғур кард:
  - Хуб гуфт! Ҳарчанд ин бӯи хиёнат надорад, ин аллакай хиёнат аст!
  Ленин, ки баъд тахаллуси Карпов дошт, бо табассум гуфт:
  - Ба хотири инқилоби ҷаҳонӣ баъзан қурбонӣ кардан лозим меояд. Аз ҷумла қурбонии виҷдони худ ва ҷони худ. - Ульянов рахи онро кушода, сарашро кушод, як шиша пивои немисй. Барои фасохат гулӯятро тароват бояд кард. Вай як-ду нӯшидан гирифту идома дод. - Ба фикри шумо, ман худам хушҳолам, ки ба кишвари худ бадӣ ва шикаст орзумандам? Вале, руирост мегуям, революция танхо дар сурате имконпазир аст, ки агар режими мутлакият ба таври чиддй суст карда шавад. Ва чӣ метавонад Автократияро аз шикаст дар ҷанг бештар заиф созад?
  Коба бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ҳеҷ чиз... Баъзан ҳадафи олӣ қурбониҳо ва қурбониҳои зиёдро талаб мекунад!
  Ленин фалсафаи худро давом дода гуфт:
  - Пас, мо дар бораи ахлок ва фалсафаи атеизм сухан намеронем. Ин чизи асосй нест. Маълум аст, ки коре, ки мо ба чо оварда истодаем, боиси озодии коргарон ва гуломони хамаи мамлакатхо ва тамоми чахон мегардад. Ва он ки тамоми зарари давлати мо ва дигар халкхо сад баробар чуброн карда мешавад. - сукут кард Ульянов ва бо оханги дигар илова кард. - Ва мо барои торумор кардани худкома, ки халку мо нафрат дорад, чй гуна чорахои конкретй дидан мумкин аст?
  Дар ин чо лейтенант Шмид бо овози борик сухан гуфт:
  - Ба фикрам, барои аввалхо, рохи охани Транссибирьро якбора дар якчанд чой таркондан. Ин ба таъминоти кушунхои подшохй дар Манчурия таъсири халокатовар мерасонд.
  Коба мисли рӯбоҳ хандид:
  - Браво , писар пешрафт мекунад! Ва ман дар бораи ғорат кардани якчанд бонкҳо фикр мекардам, то стандарти тиллоии рубли подшоҳиро вайрон кунам.
  Ульянов ба "грузии ачоиб" ангушти ишоратиашро сахт такон дод:
  - Бадбахт нашавед! Як пешниҳоди хеле ҷолиб . Шумо метавонед Куропаткинаро хеле ғорат кунед.
  Шмид суханашро давом дода гуфт:
  - Умуман, плани ман дар хамаи киштихои Флоти Бахри Сиёх исьёнро дарбар мегирад. Он гох армия ба тарафи халки мехнаткаш мегузарад ва мутлакият якбора торумор мешавад!
  Коба хандида хандид:
  - Бале, саратон дар болои кух хуштак мезанад!
  - Коба , бас кун! - аккос кард Ленин ва илова кард. - Вокеан, дар Бахри Сиёх исьён тайёр кардан ва ба амал баровардан лозим аст. Ва вақте ки Куропаткини латукӯбшуда аз Порт Артур фирор мекунад , шӯриш дар тамоми артиш воқеӣ хоҳад шуд!
  Шмид худро аз даст дод:
  - Бале, мо ин корро бо рухбаландй мекунем!
  Бухарин ба сухан баромад:
  - Иттнфокчии сершумори мо дар руи замин дехконон мебошанд, вакте ки онхо бархоста, тамоми куввахои мутлакиятро ба зананд гирифта метавонанд. Мо бояд агитаторони худро ба кишлокхо фиристода, талаб кунем, ки ба дехконон на танхо замин, балки замин, хамаи он чи ки ба помещикхо тааллук дорад, дода шавад!
  Коба кинояона сухани худро бурид:
  - Аз чумла зану духтаронашон!
  Бухарин хандид:
  - Ва ин ҳам! Ин мисли Емельян Пугачёв оддӣ аст - сараш бурида мешавад, бар овехта мешавад ва моли онҳо барои худ гирифта, баробар тақсим карда мешавад! Ва зану духтарони заминдорон ғуломони шумо ҳастанд!
  Ульянов ин даъватро маъкул донистанд:
  - Дуруст! Мо ҳамаашонро овезон мекунем! Дар тамоми роҳ то қутби шимолӣ!
  Коба таклиф кард:
  - Мо бояд унсури горатгарро то хадди имкон фаъолона истифода барем. Махсусан , аз байни чинояткорон пурзуртарин ва му-ваффактарин революционерхо мебароянд. Масалан, Котовский кахрамон нест? Қаҳрамон! Ва падар Махно аз ин бадтар нест!
  Бухарин сахт сар ҷунбонд:
  - Ана тамом! Мо ҳама онҳоро бо ҷинояткорӣ нест мекунем !
  Ульянов мушти худро ба руи миз зад:
  - Террор, террор ва боз террори революционй!
  Сухбати минбаъдаи "чоргонаи бошукУх"-ро мушохида кардан мум-кин набуд. Пас аз бедор шудан, ба сатҳи амалии татбиқи стратегияи бурднок гузаштан лозим буд. Аз ҷумла, киштиҳои ҷангиро аз дастаҳо тоза кунед.
  Калигула зуд ба суи максад шино карданд ва Маргарита ба суи максадаш. Бачаҳо бо истифода аз ангуштон ва ангуштони худ, фавран ба киштиҳои қурбонии худ баромаданд.
  Калигулаи томбача дигар тормозро хис намекард, зеро вай хамаро пай дар пай буридан гирифт. Ба киштӣ савор шудан душвор нест, аслан синфи киштии ҷангӣ. Агар, албатта, шумо беш аз одам набошед. Пас, давед ва буред. Ва бо чунин суръати фавқулодда, ҳеҷ кас имкони муқобилат карданро надорад.
  Хуб, бо ангуштони бараҳнаи фарзандони худ, аммо зудтар аз панҷаҳои пои гепард сӯзанҳои заҳролудро партоед. Ва ин ҳам японҳоро комилан ба ҳайрат меорад.
  Муборизони Сарзамини тулӯи офтоб боз хоби бурида хобидаанд ва нақшаи ҷуфти терминаторҳо оддӣ аст. Ба қисмати лавозимоти ҷангӣ равед ва баъд лавозимоти ҷангиро тавре тарконед, ки дегҳо низ пӯшида шаванд. Баъд аз ин киштии вайроншуда ба чуз ба поён рафтан илоче надорад.
  Калигулаи дельфинҳо бо шамшери худ бурида ва мехкӯб карда, ба захираи лавозимоти ҷангӣ рахна карданд. Хуб, тирҳои инфиродӣ барои ӯ чӣ гунаанд, ки писарбача дар пашша мепартояд ва ё ҳатто ба тарафи душман бармегардад. Хусусан хуб аст, агар шумо бо пои луч, шумо фавран як мушт патронро бо қувваи хашмгин ва марговар, марговар ва муқобилатнашаванда ба душман пора кунед .
  Ҳамин тавр, роҳи самурайҳо ба империяи шоҳии Николайи II баста шуд.
  Ба анбор интиқол додани лавозимоти ҷангӣ низ душвор нест, то қаъри киштии ҷангӣ бо қувваи ҷисмонии ӯ тарконда шавад.
  Саҳни пӯлоди, ки дар офтоби март гарм карда шудааст, пойҳои бароҳати эластикии писарбачаи терминаторро ба таври гуворо тик мекунад. Ва снарядҳои пурқуввати тарканда китфҳоро аз шимоса мекашанд. Шумо ба зинапояи спиралӣ аҳамият надода, ба поин мепаред ва ҳоло шумо дар ҷои дуруст ҳастед. Акнун «исмат®о шикаста шуда, дег®о метаркиданд, чунон сѓрох®о месозанд, ки ®атто ин чизи азим ®ам зинда намемонад.
  Ин чизи ҷолиб armadillo Ҷопон аст. Киштй бархаво ва васеъ буда, гафсии зиреххои калоне дорад, ки дар сахни майдонхо рупуш мекунад. Ва тупхои дарозу гафс, ки ба масофаи як-ду даххо километр ва хатто аз ин хам зиёдтар зарба зада метавонанд ... Дуруст, онро японхо не, балки англисхо сохтаанд. Аммо флоти шоҳона қариб пурра аз истеҳсоли худ аст, ки мусбат ва манфии худро дорад. Ҳамин тавр, бритониёҳо як киштии ҷангӣ - як мошини олӣ сохтанд. Афсӯс, вале мо бояд ӯро ба поён фиристем...
  Таркиш ба амал омад ва металли сахни шикаста ба пойхои урёну мушакии писарбача бархурда, уро аз сатхи баланд партофт. Пас аз ин, писарбача ба об ғарқ шуд ва бо шиддат шино кард ва кӯшиш кард, ки аз гирдоби гирдоб дур шавад. Чунин колосс ғарқ мешавад.
  Ва киштии ҷангии Маргарита тақсим шуд: тоза ва синхронӣ кор мекард. Ҳоло вақти ғарқ кардани ду крейсери ҷангии зиреҳпӯши наҷотёфта расидааст.
  Бигзор Того , ки барои флоти Русия ин қадар душворӣ овард, низ ба поён биравад. Ин барои хамаи онхое, ки ярок дар даст ба сарзамини Ватани шумо меоянд, ибрат мешавад.
  Калигулаи делфинҳо бо дасту пой ва ҳуштакҳои худ оби уқёнусро ҷӯшонида истодаанд:
  - Шуморо японҳо мағлуб хоҳед кард! Ин бозии девонахона нест !
  Мисли дафъаи гузашта, қариб бе даст ба металл ва зиреҳ , шумо ба саҳни киштӣ парвоз мекунед. Дар он ҷо шумо ба буридани чунин самурайҳои суст ба карам шурӯъ мекунед. Шояд, хатто тортанакканае, ки ба катрон часпида бошад, аз ин хашароти Замини Офтоб сад маротиба чолоктар бошад. Пас шумо шитоб мекунед ва дастҳо, пойҳо, сарҳоро буридаед ... Ва онҳо танҳо ҳал мешаванд. Бехтарин бошад, яке аз онхо гуфта метавонад:
  - Банзай!
  Томбой Калигула хандид ва бинии худро ба онҳо мезанад:
  - Банзай, ҷуръат накун!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш патронҳоро партоб карда, пешонӣ, даҳон ва гулӯи самурайҳоро сӯрох мекунад.
  Баъд, комбинатсияи қаблиро такрор кунед. Аммо, барои тағир додан, Калигулаи бошукӯҳ зуд таппончаи дувоздаҳ дюймаи боршударо ҳадаф қарор дод ва ба крейсери наздиктарин зарба зад. Зарба дақиқ баромад ва як зарбаи таркандаи Ҷопон дар саҳни киштӣ оташи калон ба амал овард.
  Чанговарн чавон пай бурд, ки дар хакикат вакте ки махсулоти саноат дар Мамлакати Офтоб медарояд, бисьёр оташу дуд мебарояд. Ин, албатта, тирандозиро осон мекунад . Бо назардошти он, ки самурайҳо муддати тӯлонӣ бо Русия дар ҷанг буданд, эскадраи ҷангии онҳо дар ҳақиқат бартарии сифатӣ дорад.
  Дуруст аст, ки японхо агар хамаи киштихои калони худро аз даст диханд, чй кадар ба даст оварда метавонанд?
  Парчами Того ба зудӣ рафтанро нишон медиҳад. Аммо ин дар ҳақиқат як ҳалли муфид нест . Киштии азими ҷангӣ таркид ва пас аз ду сония киштии ҳомили Калигулаи Делфинҳо низ таркид. Вай дар охир як афсари империяи Ҷопонро бо пошнаи худ лагадкӯб кард. Ва боз ҳарду ҷанговарони ҷасурро мавҷи ларзиш бадар ронданд...
  Партизандухтари чанговар сари капитани рутбаи якумро канда, аз болои шуш фарьёд мезанад:
  - Бозии хоккейи баҳрӣ: Русия ва Ҷопон - чаҳор ба сифр!
  Дар ҳақиқат, ҳоло Ҷопон як киштии ҷангӣ дар хидмат надорад. Дуруст аст, ки то ҳол ҳашт крейсери дараҷаи ҷангӣ вуҷуд дорад. Ва интихоб вуҷуд дорад: онҳоро ғарқ кардан ё ғарқ накардан?
  Калигула бо шамшер наҳангро, ки ба сӯи ӯ мешитобад, зада, мантиқан қарор дод:
  - Дар ҳоле, ки оҳан гарм аст, занед! Яъне мо онҳоро ғарқ мекунем!
  Маргарита даррандаи дигари баҳриро бурида, бо ин қарор розӣ шуд:
  -Чаро вақтро ба корҳои майда-чуйда сарф мекунем? Шояд дафъаи дигар барои мо набошад!
  Калигулаи томбача патронро бо пои худ рост ба чашми акула партофта, мантиқан эътироз кард:
  - Ба фикрам мешавад! Худо сегонаро дӯст медорад!
  Аммо вай ба ҳар ҳол шино мекард. Онҳо метавонанд шабона ба қалъаи қалъа баргарданд. Ин онҳоро ба ҳеҷ ҷо намебарад. Ва агар Куропаткин калъаро бе иштироки онхо гирад, пас ин кадар бехтар аст. Дарвоқеъ, онҳо ҳама чизро танҳо карда наметавонанд. Ҳатто ҷолиб аст, ки наслҳо дар бораи ин ҷанги аҷиб бо Ҷопон чӣ мегӯянд? Онҳо онро як кори пурҷалол мешуморанд, ё баръакс, онро ҳамчун қувваҳои ғайриоддӣ ба даст овардаанд !
  Аммо Калигула ба осонӣ аз қурбонии навбатии худ - крейсери ҷангӣ пеш гузашт. Аз берун, онҳо аз armadillos каме фарқ мекунанд. Хусусан, зиреҳи каме камтар аст ва ба ҷои тупҳои дувоздаҳ дюймӣ 10 дюймӣ мавҷуд аст, аммо иҷрои он хеле беҳтар аст. Аммо инҳо инчунин зарфҳои синфи хатӣ мебошанд. Ва он гоҳ крейсерҳои миёна ва сабук мавҷуданд.
  Ҷанговари ҷавон дар ин ҷо тактикаи худро каме дигар кард ва матросҳои самурайҳоро бурида, баъзеро бо патронҳое мехкӯб кард, ки бо пойҳои бараҳнаи писарбачааш партофта буд . Сипас, ӯ тирро гирифта тарконд, то крейсери ҷангӣ бинии худро дар об гӯронад ва ҳамин тавр на дарҳол, балки оҳиста-оҳиста ба поён рафт.
  Шояд актёри писарбача Калигула бо хамин рох акаллан як кисми экипажро аз марг начот додан мехост. Дар хакикат, вай ин кадар моддахои таркандаро ба кучо гузошта метавонист... Маргарита, ки оммаи зиёди матросхои самурайро кушта, крейсери худро ба болои киштй тела дод.
  Духтар бо ифтихор муваффақияти худро ҷашн гирифт ва шарики ӯ низ:
  - Хол: шаш - сифр!
  Калигулаи томбача аз муваффакияти калон дар хашму газаб ва шодй суруд мегуфт:
  - Ва самурайҳо зери фишори пулод ва оташ ба замин парвоз карданд!
  Қурбониёни нави баҳрӣ ... Бале , ба назар чунин мерасад, ки ҷопонҳое, ки ба ин маърака рафтанд, дар зери як ситораи бадбахт таваллуд шудаанд. Ва ҳатто ҳашт миллион худоёни дини синтоиашон ба онҳо кӯмак намекунанд.
  Крейсери ҷангӣ ба назари Калигула ба як пораи картон монанд аст, ки бояд ғарқ карда шавад. Вай ҳатто тасмим гирифт, ки як тактикаи каме дигарро санҷад, яъне тавассути ворид шудан ба анбор ва буридани поёни он бо шамшер. Баъд аз ҳама, ӯ як металли ҷодугаре дорад, ки аз ниндзяҳо ва ҷодугарон гирифта шудааст. Ин маънои онро дорад, ки амалиёт бояд сурат гирад.
  Ва хамин тавр ... Маълум мешавад, ки охани хаттй медарояд... Барои он, ки се куперо об додан лозим аст. Писарбачаи Терминатор бо табассум мегӯяд:
  - Ана, мо дар он киштӣ ҳастем...
  Барои ғарқ кардани крейсери ҷангӣ бо зарбаҳои шамшер, шумо дар ҳақиқат бояд қувваи фавқулода ва тасаввуроти фавқулодда дошта бошед.
  Маргарита равиши хеле соддатарро афзалтар медонад ва таъкид мекунад, ки такрор модари омӯзиш аст. Ва агар ин тавр бошад, пас душман аз таркиш зери об мешавад.
  Духтари чанговар ва партизан ангушти сарашро боло бардошта мегуяд:
  - Аллакай соати ҳашт шуд!
  Писарбача Калигула, бидуни маросим, самурайҳои сершуморро бурида, бо пойҳояш патронҳои марговарро партофта, хитоб мекунад:
  - Аммо ин танҳо аҷиб аст!
  Чаҳор қурбонии дигар боқӣ мондааст... Онҳоро бо кадом роҳе об ғарқ кардан лозим аст, то ки ин хеле оддӣ нагардад. Як чизи махсус ва беназирро пешниҳод кунед. Бачахо бошад, харфе нагуфта, чунин амал мекунанд. Махз, онхо рульхои идоракуниро ба даст мегиранд ... Хушбахтона, киштихо аллакай бо суръати тамом харакат мекунанд, яъне аз ухдаи онхо мубориза бурдан чандон душвор нест. Хамин тавр, шумо рульхои идоракуниро гирифта, ба рам меравед... Крестрейсерхо, киштихо наванд, вале дар флоти Япония бисьёр киштихои кухнашуда хастанд, ки аз рамаи рост гурехтан имкони гурехтанро надоранд.
  Чӣ мешавад, агар киштиҳо ва ҳатто киштиҳои аз металл сохташуда бо суръати баланд дар баҳр бархӯранд?
  Баъд чунин ходиса руй медихад: гурриши дахшатангез, суфтакунии зиреҳ, варақаҳои пулодии ҳарду зарф дарида. Даххо ва садхо матросхо бо чехрахои зард-вайроншуда ба кад-кади тахтахои шикаста мешитобанд, чашмони тангашон аз пешонихо мебароянд, дандонхои кандашуда аз дахонашон чараёни хун мебароянд.
  Ва ҷанговарони Ҷопон аз болои киштӣ афтода, ба дарёҳои кафк меафтанд, ки якбора онҳоро мехӯранд. Ва киштиҳо зуд ғарқ мешаванд ва ҳаёти бисёрро ба умқ мекашанд.
  Маргарита, бе шафқат ва ё тантана нобуд кардани матросҳоро идома дода, бо табассум гуфт:
  "Инчунин хуб аст, ки японҳо занон ва кӯдаконро ба ҳавопаймо намегиранд."
  Калигула наҳангеро, ки ба болои ӯ баромада буд, ҷудо карда, бо омодагӣ ба ин розӣ шуд:
  - Бале, дар байни самурайҳо парастиши амазонкаҳо реша нагирифтааст. Дуруст аст, ки онҳо ба назар ниндзяҳои зан доранд!
  Цанговари чавон ва дар айни замон духтари партизан чунин хулоса кард:
  - Дувоздах сифр ба фоидаи мо ... Аммо боз ду рузи охирон мондааст. Бо онҳо чӣ бояд кард?
  Калигула наҳангаки дигарро пора-пора кард ва танҳо пешниҳод кард:
  - Биёед, онхоро ба бандари Дальный мебарем. Ҳоло он дар зери назорати Русия аст ва ду крейсери боҳашамат ва замонавӣ флоти моро хеле афзун хоҳанд кард!
  Маргарита даррандаҳои баҳрро бо шамшер пахш карда, бо омодагӣ ба ин розӣ шуд:
  - Бале, ва ин беҳтарин роҳи ҳалли аст!
  Гарчанде ки японҳо барои ҷанговарони бебозгашт обрӯ доранд, аммо таъсири маънавии зарбаҳои хашмгини ду фариштаи суперфариштаи аз ҳама интизориҳои мо зиёдтар буд. Воқеан, агар ба шумо лозим меояд, ки на бо одамон, балки бо махлуқоти монанд ба худоёни ҳақиқӣ ва шояд ҳатто демиургҳо мубориза баред, пас ҳатто ҷанговарони Сарзамини тулӯи офтоб ҷасорат надоранд.
  Аз ин рӯ, пас аз он ки Маргарита дар як крейсер ва Калигула дар як крейсер афсарони пурғайратро бурида, баъзеи онҳоро лагадкӯб карданд, дигар матросҳо ва механикҳо ба ин супервардонҳо итоат карданро беҳтар медонистанд . Ва ҳарду крейсери ҷангӣ ба бандари Дальний, ки Ҷопон пас аз шикасти ахири худ, бидуни набард ба артиши Русия, аз он даст кашид, равон шуданд.
  Калигула Долфинов чунин мепиндошт, ки баъд аз ҳама, қудрати қувваи зарбазанӣ қудрат аст. Масалан, дар мухорибаи Халхин Гол ба дасти армияи пурчушу хуруши советй чанд нафар японхо асир афтода буд? Мувофики маълумоти советй 476 кас, мувофики дигар хисобхои баъдй кариб 200 нафар ва дар натичаи мубодилаи хамдигар хамагй 88 нафар ба японхо баргардонда шудаанд, яъне ин кадар кам ба ватан баргаштанд.
  Яъне, самурайҳо устуворӣ нишон доданд. Бо талафот, аз руи маълумоти советй, кариб бист хазор кас халок шуд.
  Барои муқоиса, артиши Шӯравӣ тақрибан ҳамон қадар кушташудагонро ( ба ҳисоби онҳое, ки дар асорат фавтида буданд) дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ ҳамчун асир талаф дод.
  Ва ин дар ҳолест, ки НКВД бо хонаводаҳои таслимшудагон бераҳмона муомила мекард.
  Пас, устувории сарбозони Ҷопон муболиға нест. Дар солхои чанги русу япон японхо назар ба русхо сад маротиба кам аскарони асириро талаф доданд!
  Аммо, ин қисман ба он вобаста аст, ки артиши Русия дар як ҷанги бузург ғолиб наомадааст. Ва бе ғалаба асир нест.
  Бо вуҷуди ин, чунин мешавад, ки артиши пешрав низ сарбозони зиёдеро асир гирифтааст.
  Писарбачаи ҷанговар Калигула ба воситаи рацияи ибтидоӣ ба Маргарита гуфт:
  -Шояд парчами сафедро барафрошем, вагарна моро ғарқ мекунанд?
  Маргарита эътироз кард:
  "Дар зери парчами сафед шино кардан шармандагӣ аст." Бехтараш триколори русиро болои сари худ дихед !
  Ҷанговари ҷавон сӯзанро ба пои луч ва чолоки писарбача андохта, ба пешонии самурайҳои навбатӣ сӯрох карда, гуфт :
  - Ва ба назари ман, Андреевский бо салиб муваффакиятноктар мешавад!
  Бо баҳои чордаҳ то сифр, сутунҳои баҳрӣ бо Ҷопон анҷом ёфтанд ва акнун шумо метавонед на танҳо киштиҳои забтшударо ба худ баред , балки суруд хонед. Калигулаи дельфинхо суруди галабаи худро дар болои шуш хонд:
  Майдонҳои калони баҳрҳо, уқёнусҳо -
  Мо онхоро дар зери байраки се-ранга шудгор кардем!
  Сарбозон кӯҳҳои баландро фатҳ карданд,
  Уқобҳо бо пирӯзӣ наъра заданд!
  
  Ҷанговарони рус аз ҷониби сайёра эътироф карда шуданд,
  Мо ба душманон бо шамшеру шанд задаем!
  Мо тавонистем юғи фашизмро аз нисфи ҷаҳон дур кунем,
  Мо марши худро дар Берлин бо галаба анчом додем!
  
  бо танкхои камбар омада омаданд ,
  Онҳо таҳдид мекунанд, ки тамоми майдонҳои Русияро несту нобуд мекунанд!
  Аммо онҳо инҷиқиҳои лаънатиро сахт мезананд ,
  То ки фарзандони мо бе юг хушбахтона зиндагй кунанд!
  
  Мо фарзандони Ватанем, ки болотар аз ҳама дар ҷаҳон,
  Мо таваллуд шудаем, ки бо пои урёнамон калико хамир мекунем!
  барои мо шафоъат кард ва моро ба ҷанг фиристод ,
  Ва Худо майро бо шодӣ гул кард!
  
  баланд нест ,
  Чӣ орзу ва дубора таваллуд мекунад!
  Кушода дари пурҷалол ба сӯи ҷовидонӣ,
  Аммо агар шумо дар камин нишаста бошед, хомӯш бошед !
  
  Гургу гӯсфанд ҳастанд, аммо шумо чӯпонони олам ҳастед,
  Ва ба насл расондани фармоиши шумост!
  То ба охир расидани офариниш,
  То ки оташи абадй дар дили ишки ту хомуш нашавад!
  
  Кӣ медонад, ки тири душман сарбозро аз куҷо бозмедорад,
  Аммо ба ҳар ҳол, дар ҷанг марг аз бемориҳои пӯсида беҳтар аст !
  Ва агар ту бимирӣ, дӯстат душманро мағлуб хоҳад кард ,
  Ӯ тоқат намекунад, зеро духтарони пойлучро ба асирӣ мебаранд!
  
  Оҳ, сарнавишти рус, ҷангу оташи баъди ҷанг,
  Барои онхое, ки ба отпуск рафтан мехоханд, барои онхо чои нест, медонед, дар бихишт!
  Дар ин ҷо Сэми ҷаҳаннам бо Шайтон тавтиъа кард,
  Таддид мекунад: - Атомро мерезаму жола мешиканам!
  
  Аммо инчунин муҳофизат аз ракетаҳо хоҳад буд,
  Ва бомбаи ҳастаӣ Маскавро нест карда наметавонад...
  Мо метавонем танкҳоро барои гирифтани паразит истифода барем,
  Ва сурудҳои дилгиркунанда дар бораи афтодагон шуморо ғамгин мекунанд!
  
  Ба як динор фурӯшед, на саҳмияи Русия,
  Охир, хар яки мо чанговари бузургем!
  Бовар накунед, ки Худо моро аллакай дар ин нақш гузоштааст,
  Дар асл, шумо қарор медиҳед, ки гиря чӣ қадар сард аст!
  
  Нокомиҳо буданд, мағлубиятҳо буданд,
  Ин ба мисли харгӯшҳо аз гургҳои даҳшатборе рӯй дод!
  Аммо агар ҷанг сар шавад, мо боз дар он ҷо хоҳем буд,
  Артиши ваҳшиёнаи ҳаюлоҳоро бо ритми ҷаҳаннам торумор кунед!
  
  Бовар кунед, мо ба хотири ҷанг бозӣ намекунем,
  Мо даъвати дигаре надорем, ки дӯстони хуб бошем!
  Мо мардуми бародарем, на Ҳобил ва Қобил,
  Барои мо парранда суруд аст, на бозии фарбеҳ!
  . ЭПИЛОГ
  Пас аз он ки Доминика ҳикмати худро нишон дод, кӯдакон дод зада, муддати дароз каф заданд. Бале, олиҷаноб аст , шумо метавонед бигӯед, ки вай муваффақ шуд - афоризмҳо пошида, худ ба худ садо дод.
  Пас аз он, Маргарита ва Доминика барои тамоми ҷаҳон зиёфат эълон карданд, то дар рӯҳ шодӣ ва шодӣ бошад.
  Онҳо асои ҷодугарии худро ҷунбонданд ва мизҳои боҳашамате пайдо шуданд, ки пур аз ғизо пур карда буданд . Ҳама чиз дар ин ҷо боҳашамат ва хеле бой буд.
  Чунин хӯрокҳои олиҷаноб ва бисёр тортҳо, пирожниҳо, пончикҳо, претзелҳо, маффинҳо ва тортҳои боҳашамат оро дода шудаанд. Дар афсона гуфтан мумкин нест ва онро бо қалам тасвир кардан мумкин нест.
  Ва ҳама чиз он қадар иштиҳо ва хушбӯй аст, ки аслан аз ҷиҳати зебоӣ ва зебоии худ беназир аст.
  Маргарита дар твиттер навишт:
  Ҳама беҳтарин, беҳтарин барои кӯдакон,
  Дар сайёраи шодмон...
  Зинда бод офтобу бод,
  Париҳоро барои ҳама чиз масъул ҳисоб кунед!
  Ва ӯ ба рақс шурӯъ кард. Ва Доминика ва чанд духтари дигар бо онҳо аз паи ӯ рафтанд. Ин хеле хуб гузашт .
  Маргарита мантиқан қайд кард:
  бетартибӣ накунем !
  Ва партизандухтар аз асои сехрнокаш боз як фейерверк гирифта рахо дод. Ва он мисли чашмаи алмосҳо буд, ки дар ҷараёни хеле тӯфонӣ ҷорӣ мешуд.
  Доминика қайд кард:
  - Зебоӣ, зебоӣ.
  Он мисли фаввора аз наҳанг мебарояд!
  Пас аз он вақти фароғат фаро расид. Якчанд писарбачаҳои калонтарин, ки тақрибан чордаҳсола ва хеле мушакдор буданд, ба дастҳояшон дастпӯшакҳои нарм гузошта, бо ҳамдигар ҷанг карданд.
  Онхо бо дасту пои луч, хандаю табассум мекарданд.
  Добрыня бо табассум кайд кард:
  - Охир, онхо техникаи колхозй доранд!
  Шоҳзода Оеномаус сар ҷунбонд:
  таълим нагирифтаанд !
  Писарбача Добрыня пичиррос зада, ба ҳалқаи муваққатӣ даромад:
  - Рафтам!
  Ва ду навраси мушакзани ҷанганда бо ҳам бархӯрданд. Бачахо хандида, ба Добрыня хамла карданд. Дар он чо демонтажу дасту по-хо мавч мезад.
  Добрыня мохирона пароканда карда, онхоро ба як тараф тела дод. Баъд бо ангуштони пои бараҳнааш аз бинии яке аз бачаҳо гирифт . Ӯ аз дарди ваҳшӣ нола мекард. Ва кахрамонбача боз бе ягон маросим уро партофт ва мачбур кард, ки чаппа шавад.
  Кӯдакони гирду атроф хандиданд ва каф заданд. Ва Добрыня чор писарро якбора тела дода, мохирона ба дастархон печонд.
  Баъд аз ин ханда тамоман гушношунид шуд. Хамин тавр чапакзании бачагон. Дар ҳақиқат, он хеле зебо менамуд .
  Добрыня хушьёрона кайд кард:
  - Касе, ки ҷуръат кард, онро хӯрд!
  Доминика низ ба ринг баромад. Вай инчунин бо санъати ҳарбӣ машғул буд. Охир, бозӣ кардан дар филмҳо шӯхӣ нест. Вай худро ҳамчун Supergirl нишон дод ва бо супервайрон мубориза бурд . Пас аз он ҳарду духтар ба ҳамдигар барои даҳҳо зарба заданд. Ва ин бузург аст . Ҳатто латмаҳои онҳо ҳақиқӣ буданд.
  Ҳоло як навраси қавӣ ва мушакҳои тақрибан чордаҳсола дар танаи шиноварӣ ба Доминика баромад. Ва ӯ кӯшиш кард, ки ба духтар ҳамла кунад. Доминика бо зарбаи дақиқ аз пошнаи бараҳнааш ба плексуси офтобӣ ҷавоб дод ва писарбача афтод ва ба чарх задан шурӯъ кард.
  Доминика дар твиттер навишт:
  писар нестӣ , писар нестӣ,
  Ҳақиқӣ нест...
  писар нестӣ , ту писар нестӣ -
  Қуттии пӯсида!
  бо тамоми кувва ба пушти мушакхои Доминика зад . Духтар доду фарёд зада, ӯро лагадкӯб кард. Вай гурехта, ба Доминика шитофт ва хост бо вай чанг кунад. Наели наврас аз мехнати пурчушу хуруши сохтмон бакуввату сахтгир буд. Ва Доминика маҷбур шуд, ки тамоми қувваи худро ба харҷ диҳад, то наафтад. Аммо вай лағжид ва сипас бачаи пурқувватро болои ӯ партофт. Вай афтода, ба табақе, ки осетр дошт, бархӯрд. Ва писарак хеле ифлос шуд.
  Ва бачахои бокимонда вахшиёна хандиданд ва чехра карданд. Ин дар ҳақиқат олиҷаноб менамуд .
  Писарбача аз ҷояш ҷаст, аммо зарбаи сахт гирифт
  дар ҳаракати пешомада бо шинаш зарба зад ва писарбачаи мушакӣ афтод.
  Доминик хашмгинона суруд:
  Вай маккорона дар кон курбониро интизор аст,
  Нишон додани радар ба осмон...
  Як хато - парвози тасодуфӣ,
  Ва зарба ногузир аст!
  Ин дар ҳақиқат як духтари каратэ аст. Ҳамин тавр, вай ба ақиб гашт ва бо пошнаи урёнаш ба бинии писари дигар зад . Вай афтоду як чашмаи хун аз бӯйаш раҳо кард . Вале у дархол аз чо бархост. Ва боз ба ҷанг. Ва Доминика ӯро меафтонад ва ӯро маҷбур мекунад, ки афтод. Ин дар ҳақиқат зан аст.
  Добрыня бо маъсият сар ҷунбонд:
  - Давом диҳед! Бале, шумо як духтари зебо ҳастед !
  Ин аст, ки боз як писари қавӣ, ки аз зарбаи Доминика парвоз кард.
  Дар ин чо задухурд огоз ёфт. Духтар навраси дигареро ба болои худ партофт ва чир-чир кард:
  Духтарон аз ҷомеаи баланд,
  Ман дар ҳақиқат мехоҳам бачаро латукӯб кунам!
  Баъд аз ин, духтарак боз писаронро ба ҳам тела дода, ба онҳо доғҳои кӯфтаву кӯфта дод. Ва он хеле хандовар ва хандовар ба назар мерасид.
  бачахоро хам зада, кайд кард :
  -Ту духтари мо ҳастӣ ! Хеле гарм ва ҷанговар!
  Доминика сар ҷунбонда ва чирк зад:
  Духтари мубориз хуни гарм дорад,
  Сипоҳи нобиноён ба мо ҳамла мекунад!
  Вай пичиррос зад ва борони воқеии қаймоқ, шири моеъ ва асал аз боло ба болои писарон рехт.
  Ва боз хандаи шодии бачагон. Ҳама чиз чарх мезанад ва хеле сард ва хашмгинона рӯй медиҳад. Ва дар ин тачовуз лахзахои хандаовар мавчуданд.
  Шоҳзодаи писар Оеномаус, албатта, дар бозӣ низ мебошад. Чӣ тавр касе бе он идора карда метавонад? Ва ҷанговари ҷавон хеле моҳирона ба болои худ як писарбачаеро мепартояд, ки калонтар ва калонтар менамояд. Ва боз хитобхои шавковар. Бале, ин воқеан муборизаест, ки лозим аст.
  Эномай дасташро ҷунбонд ва писарбача ба як тӯдаи кулчаҳои бо қаймоқ пушондашуда афтод. Ва онҳо хеле хандовар ва бо завқ дарида ва пароканда шуданд. Ва чунин буд накҳати ошхонаи ҷодугарӣ.
  Добрыня бо охнр кайд кард:
  - Исроф кардани чунин ғизо шармовар аст!
  Доминик хандид ва ҷавоб дод:
  - Ин хуб аст! Ман ҷодугарӣ бештар мекунам!
  Писарбачаи Финикс месуруд:
  Дар ҷое дар ҷангал ҷодугарон ҳастанд,
  Барои шайтон кафтан медузанд...
  Сангҳо ба атроф партофта шуданд,
  Кишвари афсонавии мо!
  Баъд аз ин, ӯ бо Добрыня дӯстӣ шуд. Ду писарбачаи кахрамон аввал мушт зада, ба руи хамдигар заданй шуданд . Онро як-ду бор бепарво бор карданд, доғҳо пайдо шуданд. Баъд бача-хои чанговар онро гирифта, пешона-шонро заданд. Ҳамин тавр аз чашмонам шарораҳо паридан гирифтанд.
  Онхо хамдигарро тела дода, сару руяшро бастанд ва баъд ба чанг cap карданд. Ва мубориза хеле якрав буд. Бачахои рыцарй чанг зада, хамдигарро пахш карда, якдигарро мефишурданд.
  Сипас онҳо боз сар заданд, ки аблаҳонатар аз хунук ва таҳдидкунанда ба назар мерасид. Ва ин чунон рафтор кард, ки бачагон-тамошобинонро хандахои гушношунид овард.
  Доминика парро ба дасташ гирифта, пошнаҳои урёни писарбачаҳоро ба кӯза задан гирифт. Добрыня ва Финикс ба хандидан шурӯъ карданд, ин воқеан он қадар хира ва сард аст , ки шумо хандаро бас карда наметавонед.
  Маргарита бо табассуми примадонна қайд кард:
  -Бале, ту духтари хушрӯ ҳастӣ. Танҳо як сарояндаи устод. Боз чӣ кор карда метавонед?
  Доминика гиря кард:
  - Бале, умуман, ман аз ухдаи хама кор мебароям. Ва шумо инро бештар аз як маротиба хоҳед дид!
  Добрынья ва Финикс аз ҳам ҷудо шуданд. Онхо арак ме-карданд ва танхои мучассамаашон мисли равгани зайтун чакида медурахшиданд.
  Маргарита бо нафас кашид:
  - Мо галаба дорем, вале ба максади начот додани чинси пурзуртар наздиктар нестем. Калламӯши зард ба душмани мо Бастинда тааллуқ дорад, ки ҳеҷ кас намедонад дар куҷо ғайб зад. Ва мо лӯбиёро рехтем. Хуб, беҳуда нест, аммо ҳанӯз бе натиҷае, ки мо ба он умед мебандем!
  Доминика дар ҷавоб суруд хонд:
  Зиндагӣ осон нест
  Ва роҳҳо рост намебаранд...
  Ҳама чиз хеле дер меояд
  Ҳамааш хеле зуд гузашт!
  Охиста-охиста табъи бачагони озодшуда ором гардид. Ва задухурдхо, хатто хандаовар хам хомуш мешуданд ва садои мусикй паст мешуд.
  Ва ногаҳон садое шунида шуд. Садои бонги хатар баланд шуд.
  Писарону духтарон дархол аз чойхояшон чахида, шамшеру найзахо мезаданд. Онҳо ба ҷанг омода буданд.
  Дар осмон аждаҳо пайдо шуданд. Онҳо се сар, ҳафт сар ва дувоздаҳ сар буданд . Ва хеле зиёд буданд, ва хазандагон калонҳаҷм. Табиист, ки чӣ қадаре ки сар зиёд бошад, андозаи он ҳамон қадар калонтар мешавад. Ва дар байни онҳо ҷодугари шинос Бастинда буд, ки дар пасманзари аждаҳо хурд ба назар менамуд.
  Доминик хуштак зад ва қайд кард:
  - Вой! Чунин ба назар мерасад, ки ҳанӯз тамом нашудааст!
  Маргарита дар ҷавоб суруд хонд:
  Меафтам бо синаи худ,
  Замин пур аз сӯрохиҳост, мисли баст...
  Аммо ман медонам, ки ин ҳанӯз интиҳо нест -
  Интиҳо танҳо ибтидо аст!
  Такрибан панчох хазор фарзандони чанговар - ин як лашкар аст, аз дусад аждахо зиёд набуд. Аз ин ру, чанговарони чавон гурехта на-шуданд. Онҳо омода буданд, ки мубориза баранд ва ҷони худро қурбон кунанд ва шояд ҳатто ғалаба кунанд!
  Хар ду тараф мубори-заю катъй доранд.
  Бузургтарин аждаҳои дувоздаҳсар раъд зад:
  - Натарс! Мо бо кӯдакон ҷанг намекунем! Мо тарафдори сулху адолатем!
  Доминика дод зад:
  -Пас чаро ба ин ҷо омадӣ?
  Ана, Бастинда хашмгинона табассум карда, наъра зад:
  - Ман медонам, ки ҳадафи асосии шумо ба даст овардани осори каламуши зард буд, на озод кардани ғуломони кӯдакон!
  Маргарита эътироз кард:
  - Ин халал намерасонад! Дар ҳар сурат, мо фарзандони худро тарк кардан намехостем ва ҳеҷ гоҳ намехоҳем!
  Ҳама дувоздаҳ сари аждаҳо якбора гуфтанд:
  "Мо аз ашрофи ту қадр мекунем!". Аммо Бастинда шуморо ба бозӣ даъват мекунад. Агар ғолиб шавӣ, каламуши зардро ба ту медиҳад, агар кунад, чори ту абадан гуломи он мешавад.
  Ҷодугар Бастинда сар ҷунбонд:
  - Ҳа! Ана тамом! Хуб, бачаҳо, бо онҳо ғавғо аз ҳад зиёд аст. Чор нафари шумо дар ғуломӣ хеле муфидтар хоҳанд буд!
  Доминика бо табассум қайд кард:
  - Мо метавонем бозӣ кунем. Танҳо бигзоред, ки дар сурати гум шудан, ҷодугар Бастинда на танҳо артифакти каламуши зардро ба мо диҳад, балки ғуломи мо шавад.
  Маргарита пои лучашро зада тасдик кард:
  - Ана тамом! Ин маҳз ҳамон чизест, ки ба мо лозим аст! Аз рӯи адолат мебуд, агар Бастинда низ озодии худро зери хатар гузорад!
  Дувоздаҳ Сарвар гуфт:
  - Бигзор ҳамин тавр бошад! Артефакт ва озодии ҷодугар, бар зидди озодии чаҳор шахси муҳим - одилона!
  Ҷодугар Бастинда бо мӯйи сиёҳ сар ҷунбонд:
  - Хуб, ҳамин тавр шавад! Ба ҳар ҳол, ман ҳамеша дар ин бозӣ ғолибам. Ва ҳатто дониши ҷоду ба онҳо кӯмак намекунад!
  дувоздаҳсар наъра кард:
  - Оё ваъда медихед, ки дар сурати маглуб шудан ба ваъдаатон вафо мекунед?
  Хамаи панч нафар бо як овоз хитоб карданд:
  - Мо медиҳем!
  Ҷодугар Бастинда аз ҷузвдони худ тахтаи чоркунҷаҳоро гирифта гуфт:
  - Пас биёед оғоз кунем!
  Ва вай тахтаро кушод; дарҳол дар он рақамҳо пайдо шуданд. Он то андозае шоҳмотбозии анъанавиро ба хотир меовард, танҳо чоркунҷаҳо ду не, балки се ранг буданд: сафед, сиёҳ ва хокистарранг. Ва мо рақамҳои бештаре доштем . Дар он ҷо як шӯхӣ, камонварон ва офицер, генерал, маршал, баллист, ароба ва чизи дигар вуҷуд дорад.
  Доминика ѓурѓур кард:
  - Бале, ман ҳатто намедонам, ки онҳо чӣ гуна роҳ мераванд! Ин беадолатист!
  Ҷодугар Бастинда бо табассум ҷавоб дод:
  - Кавл додай, чои акибнишинй нест. Рад кардани бозӣ баробар ба мағлубият аст!
  Маргарита сар ҷунбонд:
  - Ман ин бозиро медонам! Ва чӣ гуна рақамҳо дар он роҳ мераванд! Пас биёед бозӣ кунем!
  Ҷодугар Бастинда сар ҷунбонд:
  - Хуб, пас! Фикри асосӣ дар ин ҷо подшоҳ аст ва мо то мат бозӣ хоҳем кард!
  Бачахои чанговар кафкубй карданд. Маргарита асои сехрнокашро чунбонд ва дар пеши назари онхо тасвири тахтаи азим, ки се хели хучрахо дорад, пайдо шуд. Ва акнун ҳазорон ғуломони собиқ ӯро якбора диданд.
  Маргарита қайд кард:
  - Пеш аз чанг дар шохмотбозй бо худи Ботвинник, гарчанде шахсан не, балки дар бозии якзайл галаба карда будам. Аммо дар ҳаштсолагӣ ғолиб шудан ба чемпиони СССР хеле хуб аст!
  Ҷодугар Бастинда ғур-ғур кард:
  - Ин бозии тамоман дигар аст! Шоҳмот ҳатто ба ӯ наздик набуд!
  Духтари партизанй бо сари худ гуфт:
  - Медонам! Ин мураккабтар аст ва қисмҳои бештар вуҷуд дорад, аммо ман онро бозӣ карда метавонам! Пас фикр накунед, ки ин барои шумо осон хоҳад буд!
  Ҷодугари мӯйи сиёҳ бо сар ҷунбонд:
  - Порчаҳои ман сурханд - онҳо аввал оғоз мекунанд!
  Ва ӯ занҷирро ба пеш ҳаракат кард . Маргарита дар ҷавоб камонварро ҳаракат дод. Чунин як бозии оромона сар шуд. Дар ҳар тараф сад пайкар буд ва ҳар се, ҷуз подшоҳон. Яке аз онҳо вуҷуд дорад ва бозӣ бо ҳамсар ба охир мерасад. Бале, ин зебо ва мантиқист.
  Бастинда бозй карда табассум кард. Мубодилаи аввалин аз паи. Баъд манёврхои чусту чолок. Доминика қайд кард, ки масхарабоз дар шоҳмоти анъанавӣ мисли малика ҳаракат мекунад, аммо мисли рыцар зарба мезанад.
  Бале, ҷолиб аст. Офицер ба усқуф монанд аст, аммо мисли подшоҳ мезанад. Ва генерал мисли калла ҳаракат мекунад, аммо мисли рыцар зарба мезанад. Маршал мисли малика ҳаракат мекунад, аммо танҳо мисли калла мезанад. Албатта, шахсиятҳои пурқувваттарин вазирони бузурганд, онҳо мисли малика ва мисли рыцар ҳаракат мекунанд ва инчунин зарба мезананд. Албатта, маликаҳо ҳастанд ва онҳо мисли шоҳмотҳои муқаррарӣ ҳастанд. Камонварон мисли пиёда ҳаракат мекунанд, аммо ба таври диагоналӣ се мураббаъ ба пеш мепарронанд ва танҳо ду нафар мезананд . Чунин ба назар мерасад, ки пиёдагардони оддӣ аз ҳама заифтаранд, аммо онҳо метавонанд, пас аз расидан ба хати охирин, ба ҷуз подшоҳ ба ҳама гуна порча табдил ёбанд.
  Ароба мисли асп роҳ меравад, аммо мисли фил мезанад. Бале, ҷолиб аст, ки он чӣ гуна мешавад. Баллиста низ вуҷуд дорад - он мисли қалъа ҳаракат мекунад, аммо мисли малика мезанад. Рукҳо, рыцарҳо ва усқуфҳо, мисли шоҳмотҳои оддӣ. Аммо дар он ҷо як ҷӯйбор низ ҳаст. Ӯ мисли подшоҳ роҳ меравад, аммо мисли малика мезанад. Ва як шохаи шоҳона. Мисли фил роҳ меравад, аммо чун вазир, яъне малика ва рыцар бархӯрд мекунад. Бале, ин бозии шӯхӣ нест. Ва ҳар як се рақам вуҷуд дорад. Ва чизеро бидуни дашном кӯшиш кунед. Ва акнун, ба назар чунин мерасад, ки Бастинда аллакай территорияи бештарро ишғол карда, бартарии моддӣ ба даст овардааст.
  Маълум аст, ки вай аз Маргарита хеле ботаҷрибатар аст.
  Доминика бо итминон, ё дурусттараш таассурот, твиттер навишт:
  - Аспро пиёда кун! Асп!
  Маргарита бо ишораи вай даст кашид:
  - дахолат накунед! Чӣ бояд кард, ман мекунам!
  Духтари партизан бошад, фигураи худро катъиян ба харакат овард. Бастинда хучумро давом дод. Ҷанг хеле якрав ва бераҳмона буд.
  Маргарита барои он ки каме эътимод ва оромӣ пайдо кунад ва дар бозӣ илҳом пайдо кунад, ба сурудхонӣ шурӯъ кард;
  Вай ба боло кафк мебарорад, нишебихои нишебиро баланд мекунад,
  Мавч, занчири ях укьёнусро вайрон кард!
  Нур бурида шуд, абрҳо пур аз сурб,
  Ва шамоли тоза туманро пахш кард!
  
  Ман бо ту дар кӯҳи соҳилӣ,
  Варами бахр ба гуши ту хичак мезанад!
  Мубориза бо дасти нарм гарданашро ба оғӯш гирифт,
  Худованди муқаддас дар ҷони ман эҳьё шуд!
  
  Қуллаҳои кӯҳҳои барфӣ тиллоӣ шудаанд,
  Ва шабпаракҳои марворид дар сандуқ!
  Дар дур киштиҳо дар зери бодбон сайр мекарданд,
  Шумо наметавонед аз орзуи худ даст кашед ва хоб равед!
  
  Ба ту ишора мекардам, азизам,
  Чашмони нурони ту аз ашк!
  Охир, бе ту дунё ба ман басанда нест,
  Дар дил туфону раъду барк гурриш мекунад!
  
  Бо ту ҷалоли фаровон хоҳем чашид,
  Ва заҳр ба шӯҳратпарастӣ ворид мешавад!
  Шамшери худро ба номи он қудрат бикаш,
  аз хидмат кардан шод аст !
  Маргарита хеле хуб суруд хонд ва рухбаланд шуда, ба хучуми халкунанда гузашт. Духтари партизанй аз курбонй дарег намедошт ва дар баъзе маврид таносуби моддии куввахо барои у фалокатовар менамуд. Аммо инҳоянд чанд зарбаи тактикии қавитар ва...
  Маргарита бо табассуми бегуноҳ гуфт:
  - Шакар, хонум Бастинда!
  Вай ба таври ваҳшиёна чашмак зад ва ба атроф нигарист ва ба паҳлӯ ба калонтарин аждаҳои дувоздаҳсара нигоҳ кард . Он ба андозаи як ҳавопаймои дараҷаи олӣ буд , дарозии ҳар як болаш дусад метри хуб буд - ин ҳаюло аст. Шояд ҳатто ҷодугарии аҷиби духтари интихобшуда-актрисаи Доминика чунин бузургҷуссаро мағлуб карда натавонист.
  Сарвари аждаҳои азим бо дувоздаҳ сар ҳамзамон наъра зад:
  -Шумо ба Бастинд мағлуб шудед. Пас, бурди худро ба каламуши зард диҳед - як артефакти арзишманд ва ба ғуломии оғоёни нави худ равед!
  Бастинда оҳ кашид ва аз ҷузвдони худ артефактро баровард. Ногаҳон, он танҳо ба андозаи кокос буд, вале он бо нури равшани зард медурахшид.
  Ҷодугар онро дароз карда қайд кард:
  - Вай аз они шумост. Мисли он чизе, ки аз они ман аст, акнун аз они шумост!
  Маргарита артефактро ба дасташ гирифт ва баъд дар халтааш пинхон кард. Ва ӯ қайд кард:
  - Ин хуб аст! Хуб, ману ту чӣ кор кунем, Бастинда?
  Дар берун, зани сиёҳпӯсти хеле ҷавон ва ҷолиб ҷавоб дод:
  - Ман аз ухдаи бисьёр корхо баромада метавонам. Ман аллакай зиёда аз хазорсола шудаам. Ва чӣ мешавад, агар ман метавонам ба шумо усулҳои ҷодугарии номаълумро таълим диҳам. Хуб, инчунин мудири салтанат бошед. Ман дар ин кор таҷрибаи зиёд дорам, на танҳо дар идоракунии кӯдакон.
  Маргарита китф дархам кашид ва кайд кард:
  "Ман фикр мекунам, ки шояд ман шуморо иҷозат медиҳам, ки аввал қасам хӯрдам, ки танҳо корҳои нек кунед."
  Доминика ѓурѓур кард:
  -Агар вай дурӯғ гӯяд? Мо одамон дорем, медонед. Ҳатто дар Қуръон гуфта мешавад, ки қасамро дар баъзе мавридҳо шикастан мумкин аст.
  Ва духтараки ҳунарпеша суруд хонд:
  Бовар кун, бандагони ту хушк мешаванд,
  Хиёнат мекуни, туро хиёнат мекунанд...
  Ва онон, ки ба ошиқӣ қасам мехӯранд,
  Фақат бубин, туро мекушанд!
  Маргарита эътироз кард:
  "Барои ҷодугарони мо одат шудааст, ки ҳам сухан ва ҳам ба савганди худ вафо кунанд". Савгандхӯр шудан маънои онро дорад, ки ба лаънати абадӣ ва нафрати ҳама гирифтор шудан. Пас, Бастинда ё савганди худро риоя хоҳад кард ё аз гирифтани он даст мекашад. Пас вай интихоби байни ғуломӣ ва даст кашидан аз аъмоли бади абадӣ дорад!
  Ҷодугар бо мӯи сиёҳ китф дарҳам кашида:
  - Дар ин чо як чизи фикр кардан лозим аст. Ҳеҷ гоҳ бадӣ накунед, ин ҳам хеле душвор аст ва на ҳамеша гуворо!
  Доминика хашмгин шуд:
  - Чаро шумо барои мо тасмим мегиред, Марго? Ман фикр мекунам, беҳтар аст, ки вай ғуломи мо бошад. Хизматгори ҷодугар ва пиронсол дар хона хеле муфид хоҳад буд. Вай бояд ғуломи шумо не, балки ғуломи мо бошад!
  Бачаи кахрамон Добрыня тасдик кард:
  - Бале, дуруст! Мо чор нафар озодии худро зери хатар гузоштем. Ва шумо мехоҳед, ки ба ӯ танҳо фармон диҳед.
  Шоҳзода Оеномаус чунин гуфт:
  "Ман ҳам фикр мекунам, беҳтар аст, ки ӯро раҳо созам ва савганд хӯрда, ки танҳо корҳои нек кунад." Чаро ҳангоми ҷамъоварии ёздаҳ осори дигар ғуломро бо худ кашола кунед? Вай танҳо бори гарон аст!
  Добрынья ва Доминика якдилона гуфтанд:
  - Не, вай гуломи мост! Ва мо ӯро намегузорем!
  Сарвари аждаҳо қайд кард:
  - Шумо тақсим доред: ду бар ду! Ман пешниҳод мекунам, ки танга партофтан. Агар ин калла бошад, мо ончунон ки Маргарита мехоҳад, иҷро мекунем, агар ин думҳо бошад , ҳамон тавре ки Доминика мехоҳад!
  Бачахои чанговар бо як овоз нидо карданд:
  - Дуруст! Дуруст! Дуруст! Қуръа ҳал хоҳад кард!
  Доминика хашмгинона ѓурѓур кард:
  -Кӣ танга мепартояд?
  Аждаҳо раъд зад:
  - Ман!
  Ва он гох думи у як доирае нукрагинеро партофт, ки дар хаво парвоз карда, ба болои санглох афтод. Танга бархурд ва ... Дар канори худ фуруд омад...
  Аждахои азим хандида чавоб дод:
  - Агар ин тавр бошад, пас ман Бастиндаро каниз мегирам. Ва шумо бо артефакти вай, каламуши зард ҳамчун тӯҳфа боқӣ мондаед. Ҳамон тавре ки шумо мехостед, ба ҳар ҳол!
  Доминика ѓурѓур кард:
  - Ва мотоцикл. Ман чунин флаер мехоҳам.
  Аждаҳои азим хиҷил дод:
  - Суруд хонед! Ва мо аждаҳо онро қадр хоҳем кард. Агар ба шумо маъқул бошад, мотосикли ҷодугарӣ аз они шумо хоҳад буд. Ва агар не, пас ... Ту ҳам ғуломи мо мешавӣ!
  Доминика хашмгин шуд:
  - Пас шумо метавонед бигӯед, ки ягон суруди ман ба шумо маъқул нест!
  Сари аждаҳо эълон кард:
  - На танхо мо, балки ахли чамъият, аз чумла бачахо ва гуломони собик хам доварй мекунем!
  Доминика бо оҳе сар ҷунбонд.
  - Пас ман розӣ!
  Ва духтарак бо эҳсос ва баён ба суруд сар кард;
   Либоси ҳасад аз ҳама подшоҳон,
  Аргувон, тилло, баргхои рубин!
  Мисли шабпаракҳо парвоз мекунанд,
  Ва овози бодҳо узвҳои каррубҳост!
  
  Боҳашаматтарин сулҳ дар тирамоҳ васеъ аст,
  Дарахтҳо, гумбазҳои калисоҳои муқаддас!
  Ҳар навда бо кандакорӣ,
  Марвориди шабнам ва сангҳои бебаҳо!
  
  кӯл бо нуқраи тунук пӯшида буд,
  Аз зери наъли асп шарора медурахшад!
  Ба ҳамдигар меҳрубонона муносибат мекунед,
  Бигзор дар зери осмони соф хушбахтона зиндагӣ кунед!
  
  Дар офтоби дурахшон, бо либоси ман,
  Берчҳо ва сафедорҳо вальси ишқро мерақсиданд!
  Мо аз он рӯзҳо, ки ба варта афтодаем, ғамгинем,
  Хотираи вохӯриҳо бо манро нигоҳ доред!
  
  Зимистон меояд, ҷавонӣ дар он ҷовидона аст,
  Мӯи сафед не, алмос дар мӯй!
  Мо ҳама дӯстони худро барои ид ҷамъ мекунем,
  Ва биёед орзуро бо мисраъҳои пуртаъсир баён кунем!
  Чапакзании пурмавч ва нидохои "Браво! Энкор!", даххо хазор гулухо тамоми майдонро пур карданд. Ин барои Доминика, ки истеъдоди худро ҳамчун примадонна кашф кардааст, як соати пурҷалол, як соати ғалаба хоҳад буд!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"