Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Passe Xikambelantwisiso Xa Princess

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Xichudeni xo saseka na ku navela ku va mutlangi wa tifilimi, Dominika, u lorha ku va nhenha ya xikirini. Kutani loko nymph yi ta eka yena, yi n"wi landzerile hi ku swi rhandza, yi hetelela yi ri emfun"weni wa dragona. Dominica yi tumbete vuswikoti lebyi xiyekaka, naswona ntungu lowu nga tolovelekangiki wu fike eka mfumo ni le ka matiko lama nga ekusuhi, lowu hikwalaho ka wona kwalomu ka vaxinuna hinkwavo va sunguleke ku chava. Un"wana wa vayimeri vo hetelela va rimbewu leri tiyeke, hosi ya elf Oenomaus, u swi kotile ku hlwela rifu ra yena hikwalaho ka nyiko ya Dominica. Naswona sweswi va fanele ku tirhisana ku paluxa xihundla xa ntungu lowu nga twisisekiki ni ku paluxa matimba ya munyama.

  PASSE XIKAMBELANTWISISO XA PRINCESS
  
  XITLHOKOVETSELO
  Xichudeni xo saseka na ku navela ku va mutlangi wa tifilimi, Dominika, u lorha ku va nhenha ya xikirini. Kutani loko nymph yi ta eka yena, yi n"wi landzerile hi ku swi rhandza, yi hetelela yi ri emfun"weni wa dragona. Dominica yi tumbete vuswikoti lebyi xiyekaka, naswona ntungu lowu nga tolovelekangiki wu fike eka mfumo ni le ka matiko lama nga ekusuhi, lowu hikwalaho ka wona kwalomu ka vaxinuna hinkwavo va sunguleke ku chava. Un"wana wa vayimeri vo hetelela va rimbewu leri tiyeke, hosi ya elf Oenomaus, u swi kotile ku hlwela rifu ra yena hikwalaho ka nyiko ya Dominica. Naswona sweswi va fanele ku tirhisana ku paluxa xihundla xa ntungu lowu nga twisisekiki ni ku paluxa matimba ya munyama.
  XITLHOKOVETSELO XA XITLHOKOVETSELO
  Hiku hlawuleka hi ku saseka ka yena loku nga tolovelekangiki, ko hlawuleka, Dominika Delfinova u amukerile yin"wana ya swiphemu leswikulu eka blockbuster "Star Empress". Naswona leyi i filimi leyi nga ni mpimanyeto lowukulu naswona yi tshembisa vuyelo lebyikulu. Emahlweni ka leswi, Dominica se a a tlangile eka tifilimi to hlaya, kambe u kume tipeni ntsena. Ku saseka ka yena a ku hlamarisa, naswona misisi ya yena a yi ri ya muvala wo vangama swinene wa dandelion ya ximun"wana, naswona a hi vangani vanhu lava a va pfumela leswaku a nga endla handle ka tidayi na varnish. Kambe hi yona ndlela leyi a swi ri ha yona. Dominika a ari munhu wa ntumbuluko, wa muhlovo wo tshwuka wa vulombe loyi ari na swipimelo leswinene, naswona atlhela ari na misiha leyi vatliweke na ku ololoka lokunene.
  Hambileswi nhwanyana loyi a a nga ngheneleli eka mintlango ya nyimpi, a a cina eka ballet. Naswona a a ri ni rivilo, tintswalo ni ku fambisana lokunene ka ku famba-famba.
  Hi xikombiso, a nga ti kombisa kahle eka tifilimi ta swiendlo. Ku fana ni nhwanyana loyi xivumbeko xa yena xa ntsumi xi tumbetaka diyavulosi wa nhenha.
  Sweswi u hluvule tintangu kutani a tsutsuma hi ntsako ephakeni, a twa ku rhurhumela loku tsakisaka loku humaka eka byanyi ni swiribyana swa patu hi swirhendze swa yena leswi nga ambalangiki nchumu. Milenge ya yena a yi hetisekile swinene naswona yi koka rinoko lerova hakanyingi a yi tekiwa swifaniso yi nga ambalanga nchumu naswona yi ri ekusuhi, leswi a swi tsakisa vavanuna ngopfu-ngopfu. Dominica a tinyungubyisa hi milenge ya yena yo saseka, naswona a ambale xikete xo koma ku kondza ku va na xirhami.
  Hi nkarhi wolowo, hi xitshuketa ku humelele nhwanyana emahlweni ka yena. A ha ri ntsongo swinene, munhu a nga ha vula leswaku, kwalomu ka nhwanyana. Dominica a a lehe, a ri ni misiha, a ri ni musa naswona xikandza xakwe, hambileswi a xi rhetela lexi nga riki na xihoxo ni nhlonge leyi nga ni velvet, a xi vonaka xi fana ni xikandza xa nhwanyana lontsongo, la nga riki na vuxiyaxiya. Nakona leswi swi fana na nhwanyana wa xikolo, hambi leswi a ambaleke kahle swinene, naswona a ri na swiphemu leswintsongo swa nghilazi leswi a swi lenga-lenga eka yena naswona swi hatima swinene edyambyini.
  Dominica u tlhele a ehleketa leswaku kumbexana leswi a ku ri swin"wetsin"wetsi swa xiviri.
  Nhwanyana loyi u kandziye nenge wakwe lowutsongo lowu a wu nga ambalanga nchumu. Naswona swirhabyani swa bindweed leswi nga ni swirhabyana swo tshwuka ni swa xivunguvungu swi humelele endleleni ya maribye.
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - I vuxisi swonghasi! Xana u tlhela u va mutlangi wa tifilimi kumbe mutlangi wa tiserekisi?
  Nhwanyana loyi u hlamule hi ku hlevetela a ku:
  - Ndzi nymph! A ka ha ri na nkarhi wo hlamusela, ndzi landzeleleni!
  Nhwanyana loyi u pfule mavoko ya yena hi ku nga tshembi:
  - Kahle kahle, hi swona... Xihlekiso lexinene! Hi wena mani vito ra wena?
  Nymph yi rhurhumerile:
  - Marquise de Cassandra, loyi a nga na vuxaka na yena. Naswona mbulavulo lowu eneleke, nkarhi wun"wana ni wun"wana wa ku va emisaveni ya wena wu lava matimba lamakulu, ya masalamusi!
  Nakona hi ku tiya, a nga ri na matimba ya vuhlangi nikatsongo, u khome voko ra Dominica, a n"wi tshikilela voko hi matimba.
  Mutlangi loyi wa tifilimi la nga ni matimba ni la nga ni vutshila u hatle a swi xiya leswaku a swi pfuni nchumu ku lwisana ni ku khomiwa ko tano.
  Nhwanyana loyi, hi ku tirhisa swikunwana leswi nga ambalangiki nchumu swa nenge wakwe lowutsongo, wo saseka, u hundzuluxe ribye ra xingwavila eka rintiho ra xinene ra voko rakwe leri ntshunxekeke. Naswona hi nkarhi lowu fanaka, Dominika u titwe onge u wela exihlobyeni. Naswona a ku ri ku titwa loku tsakisaka swinene, loku hlawulekeke.
  Kutani hinkwaswo a swi tele hi ku vonakala loku vangamaka loku hlamarisaka, loku a ku vonaka ku tlhava sele yin"wana ni yin"wana ya miri wa nhwanyana la tiyeke, la nga ni mintlango, yo saseka hi ndlela yo hlawuleka.
  . NDZIMA YA Nomboro 1.
  Milenge ya Dominika leyi a yi nga ambalanga nchumu yi twe ndhawu yo hisa ehansi ka yena, naswona yoleyo a ku ri yona yo sungula leyi a yi voneke. A ku ri ni ku rhurhumela emahlweni ka mahlo ya mina, onge hiloko ndzi pfaleriwe mahlo hi ku hatima ka matimba, ku fana ni ku rhurhumela ka khamera. Naswona nhwanyana loyi a nga hatlanga a swi vona leswaku u hetelele kwihi.
  Rito ro olova ra nymph ri twiwile:
  - U nga chavi! Sweswi swi ta hundza naswona u ta kota ku vona hinkwaswo.
  Dominica u rhurhumerile kutani a pfotlosa mahlo. Milenge ya yena leyi a yi nga ambalanga nchumu yi sungule ku hisa swinene. Ehansi ka swirhendze leswi nga ambalangiki nchumu, swa nhwanyana a ku ri ni nchumu lowu pfurhaka, ku fana ni sava ra Sahara ninhlikanhi. Dominika a a swi tsakela ku tsutsuma a nga ambalanga nchumu. Ngopfu-ngopfu loko ndzi swi toloverile hi nkarhi wa swikambelo swa le xikirinini.
  Loko a ha ri nhwanyana, u nyikiwe ku tlanga xiphemu xa mutirhela-mfumo wa vuhlayiseki loyi a nga ni xihlawuhlawu.
  I ntiyiso, hi nkarhi wa nyimpi, vanhwanyana a va famba va nga ambalanga nchumu hi ximumu, tani hi leswi tintangu ti faneleke ku hlayisiwa, naswona lexi hlamarisaka, loko u famba nkarhi wo leha, swa olova swinene.
  Naswona eku heteleleni va n"wi rhangele leswaku a n"wi hayeka, a nga ambalanga nchumu exikarhi ka gamboko. Leswi swi le ka xitayili xa Zoya Kosmodemyanskaya, i Dominika ntsena loyi a nga blonde naswona u sasekile swinene, naswona u ni ku saseka ka ntumbuluko. Naswona loko a n"wayitela a tlhela a pfula meno yakwe yo basa, onge hiloko a endliwe hi tiperela ta ntumbuluko, u susa lwangu hi ku helela eka swirhendzevutana swa rona.
  Nakona laha swirhendzevutani swa hisa, naswona hi ndlela yo karhi swa hisa. A ku kufumela eMoscow hi May, kambe a wu nga ta swi vitana ku hisa.
  Nakona lahawani, swifana na kun"wana e Arabia hi nkarhi wa ninhlikanhi. Ku hisa ngopfu kwalaho. U tshame a teka filimi eEmirates, naswona u boheke ku famba a nga ambalanga nchumu ehenhla ka sava. Hi ntumbuluko, nimixo, loko sava ri horile nyana nivusiku, kambe ra ha hisa, va tlhele va n"wi tota milenge hi Vaseline leswaku swi olova.
  Kambe vana va kwalaho va tsutsuma va nga ambalanga nchumu, hakatsongo-tsongo exikarhi ka swisiwana, naswona va hleka, va kombisa meno ya vona lamatsongo, handle ko va ni ku nga tsaki.
  Hakunene, ku rhurhumela ematihlweni yakwe ku yimile, kutani Dominica u vone leswaku a a ri exivaveni xa doroba. Maribye ya xirhendzevutani ehansi ka milenge ya mufana loyi a ma ri ya muhlovo wa orenji ni wa xivunguvungu. Naswona tindlu leti rhendzeleke ti lehe, ti sasekile swinene, onge hiloko ti ri exikarhi ka St. Laha ntsena miako yi lehe naswona yi hanya ngopfu, yi na mihlovo, yi fuwile, yi ri ya xiyimo xa le henhla naswona yi endliwe hi vutshila.
  Naswona ku ni tluka ro tala ra nsuku, leri handle ko kanakana ri tsakisaka tihlo. Naswona ku ni vanhwanyana vo tala vo saseka eswitarateni. Vona, va ri karhi va hatima va nga ambalanga nchumu, va sasekile, va tshukatshukile, milenge ya misiha, va sungule ku rhendzela Dominica na marquise-nymph ya yena yo saseka.
  Vanhwanyana lava hinkwavo, handle ko hlawuleka, a va sasekile, va ri vatsongo, va nga ambalanga nchumu, kambe va ambale swin"wetsin"wetsi. Van"wana va ni swin"wetsin"wetsi swo tala leswi nga ni maribye ya risima, van"wana va ni switsongo. Vanhwanyana vo hlayanyana a va ambale swiambalo swo basa ntsena swo koma.
  Leswi hi leswi mahlonga hi ntolovelo a ma languteka xiswona loko ma endla tifilimi leti vulavulaka hi minkarhi ya khale, ku xiye Dominika.
  Hambiswiritano , a hi vanhwanyana hinkwavo lava a va ri vanhu. Van"wana va ni tindleve to fana ni ximanga, van"wana va ni tintiho ta ntsumi. Vanhwanyana vo hlayanyana a va ri vatsongo, ku fana na Marquise de Cassandra, vanhwanyana ntsena, kambe va hluvule va famba va nga khumbi pavement hi milenge ya vona leyitsongo.
  Mfumo hinkwawo wa vanhwanyana lava, va nga chaviki pavement yo hisa, va tinyungubyisaka hi swirhendze swa vona leswi nga ambalangiki nchumu, swa pinki.
  Nakona va rhendzele Dominica na marquise hi ring, va n"wayitela, va ri karhi va vulavula hi ku miyela.
  Vanhwanyana lava a va humesa nun"hwelo wo tsakisa swinene wa mimiri leyitsongo, leyi nga ni misiha
  ya rimbewu lerinene, leyi pfanganisiweke ni swinun"hweriso swo durha.
  Van"wana na vona a va ri ni matlhari emavokweni ya vona. Ngopfu-ngopfu, vurha, swihambano leswi vumbiweke hi ndlela yo saseka, mabanga, ti- sabre, swibamu ni swibalesa swa miseve.
  A swi tsundzuxa swinene hi swin"wana swo engetela swa ku tekiwa ka filimi ya fantasy;swi hlamarisa hambi ku ri ku va va swi kotile ku hlengeleta ku saseka ko tala loku nga riki na xihoxo, loku govekeke, ka swa mintlangu eka ndhawu yin"we.
  Vunyingi bya vanhwanyana lava a va ri kusuhi ni ku va va nga ambalanga nchumu, mavele ni swikunwana swa vona ntsena a swi funengetiwe hi swin"wetsin"wetsi leswi endliweke hi maribye ya risima.
  Vanhwanyana va kwalomu ka khume-mbirhi lava ambaleke tinguvu leti nga nyawuriki va khinsamile, va khome swibya swa swakunwa leswi hatimaka ku fana ni platinum ni titreyi ta nsuku ta swakudya swo hambana-hambana ni mihandzu.
  Dominika u gungula hi ku pfilunganyeka:
  - U lava yini eka mina? - Naswona u engeterile hi ku titshemba nyana. "Loko u ri na nkarhi, ndzi ta tiyimisela ku humelela eka ti-extra ta wena, ndzi hakela kahle ntsena."
  Nymph marquise u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Swi tikomba u ehleketa leswaku leyi i filimi? Doo, lowu i Mfumo wa Elf- Dragon !
  Dominique u hlekile kutani a tlula-tlula. Swirhendze swa mina a swi hisa handle ka tintswalo. U ninginise vuhlalu bya nyuku. Kahle kahle, swa hisa. Ku fana ni le mananga ya le Arabia. Swa hlamarisa ndlela leyi va saseka va fambaka va nga ambalanga tintangu ha yona laha, naswona nhlonge ya vona a yi khuluki hi dyambu.
  Xana u kwihi? Swi le rivaleni leswaku a hi le Rhaxiya...
  Dominica u langute xibakabaka kutani a rhurhumela. Xibakabaka a xi ri xo tshwuka, mapapa lama nga tolovelekangiki a ma ri ya muhlovo wa orenji, naswona a ku ri ni mavoni yo hlayanyana hi nkarhi wun"we ... A swi hlamarisi leswi a ku hisa ngopfu. Ku tlula kwalaho, swivoni swa kona swi khavisiwile swinene hi xivumbeko, swi ri ni swirhendzevutana kumbe timhondzo...
  Dominika a a vona onge a a sungula ku vabya. Ku fana na, hi yona ndlela leyi vanhu va penga ha yona. Xikandza xa yena xo saseka xi soholote xi tlhela xi hundzuka xo basa.
  U rhendzelekile, kambe vanhwanyana vambirhi va ti- elf lava nga ni tindleve va n"wi seketerile. Vayimeri va rimbewu ro saseka va hambanile, naswona vo saseka lava ambaleke swiambalo swo basa, leswi vonakaka kahle va tise swibya swa yena na swakunwa eka mimiri leyi nga ambalangiki nchumu, yo saseka swinene na misiha ya vanhwanyana. Va chela vhinyo ya emeralda eka swibya swa nsuku.
  Dominika u nwile hi makwanga. Naswona a a twa onge vhinyo leyi a yi nandziha naswona a yi nandziha hi ndlela leyi nga tolovelekangiki, matimba, matimba ni matimba swi hatle swi khuluka hi misiha yakwe.
  Nakona milenge ya nhwanyana loyi se a yi nga ambalanga nchumu a yi nga hisi ngopfu, kumbe ku vula ntiyiso, a yi twa ku kufumela loku tsakisaka, naswona mahiselo lama rhendzeleke ma hundzuke lamanene, ku fana na le norho.
  Dominique u pfurhile kutani a ninginisa nhloko yakwe ya muvala wa matluka ya nsuku, a huwelela a ku:
  - Xewani vafambisi va vurhongo!
  Kutani nhwanyana loyi u hatlise a ti lulamisa:
  - Ndzi tsakile ku hlangana na vamakwerhu va xinuna, kumbe ku vula ntiyiso, vamakwerhu va xisati emiehleketweni!
  Vanhwanyana lava va phokotele mavoko. Naswona va yimbelele hi khwayere:
  - Hi mi navelela ntsako, .
  U ntshembo wa hina, ndzi kholwa...
  Tindlela to ya eka misava yin'wana - .
  Rivanti ri pfuriwile!
  Marquise de Cassandra u pfumerile hi nhloko:
  - Ina, u fanele ku hi pfuna. Naswona ku ta va ni hakelo leyikulu eka leswi.
  Dominica u rhurhumerile makatla ya yena ya misiha kutani a vutisa hi ku hlamala:
  - Naswona ndzi nga ku pfuna njhani?
  Nhwanyana wa nymph a lava ku vula swo karhi, loko ku twakala mpfumawulo wa mhalamhala na mpfumawulo wa timpapa. Vayimeri hinkwavo vo tala va rimbewu lerinene va khinsame hi nkarhi wun"we ivi va korhama hi xichavo.
  Marquise u tlhele a rhurhumela Dominique:
  - Na wena nkhinsama ehansi.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u vutisile hi ku hlamala:
  - Hi yini?
  Nhwanyana wa nymph u rhurhumerile:
  - Dragon Duchess yi hlangana na wena. Tidragon ti fuma mfumo wa hina. Tanani, hi matsolo man"we!
  Dominica u endle xiboho xo ka a nga tshiki ku tikukumuxa ka yena. Hambileswi a a chava leswaku patu leri hisaka ri ta hisa matsolo yakwe lama nga ambalangiki nchumu, lama nga ni muhlovo wo tshwuka ku ya eka bronze yo vevuka. Kambe swi le rivaleni leswaku nhlonge yi sungule ku tiya naswona a yi nga ha ri na vuxiyaxiya. Swi le rivaleni leswaku vanhu va laha va famba va nga ambalanga nchumu hayi hikwalaho ka vusweti. Kambe hikwalaho ka swivangelo leswikulu swinene sweswo swa ha lava ku hlamuseriwa.
  Kutani ku humelele dragon duchess hi yoxe. Xiharhi lexi nga ni tinhloko tinharhu, xa mihlovo yo vangama swinene, ku fana ni phaphatani. Big, ku fana na mulwi lonene, kambe a nga chavisi nikatsongo, kumbe a nga chavisi loko ku ri yena.
  Tinhloko a ti vonaka ti ri titsongo swinene, naswona tiharhi letitsongo kambe leti hatimaka a ti hatima eka tona.
  Loko dragona ya xisati yi haha yi hundza, vanhwanyana lava a va ri ehansi ka timpapa ta yona va cince muvala wa nhlonge ya vona va va lilac, ivi va va emerald. Leswi swi hundzuke swo saseka.
  Dominica a a fana ni loko a loya. Leri a ku ri ro sungula a vona dragona ya xiviri entiyisweni. Ina, eka tifilimi, i ntiyiso, va endla tidragoni letinene hi ku tirhisa swifaniso swa khompyuta. Kambe dragona leyi i ya xiviri, yi sasekile swinene naswona yi sasekile.
  Nhloko, leyi nga exikarhi, yi vutisa, rito ra yona a ri tsakisa swinene:
  - Ndzi tsakile swinene ku ku vona, muyeni wa hina ku suka eka pulanete ya Misava!
  Dominica u n"wayitele kutani a hlamula a ku:
  - Naswona na mina ndzi tsakile swinene ku ku vona!
  Dragon Duchess u pfumerile hi nhloko kutani a ya emahlweni, nhloko ya le tlhelo ra xinene se a yi vulavula:
  - Hi ku rhambile hikuva emitini ya wena ku khuluka ngati ya loyi hi yexe, a ndzi tivi leswaku i mani, i mani loyi a tshamaka kona, a ndzi tivi leswaku i kwihi!
  Dominika Delfinova u rhurhumerile yin"wana ya milenge ya yena leyi nga ambalangiki nchumu, leyi tsemiweke eka yin"wana kutani a vula hi ku pfilunganyeka:
  - Swi fana na, a ndzi nga swi twisisi!
  Nhloko ya dragon duchess leyi nga etlhelo ra ximatsi yi hlamule hi rito ro titshemba:
  - Naswona a hi swi twisisi leswi hi hexe. Kambe ku nga khathariseki leswaku swi njhani, hi ni xiphiqo lexi chavisaka lerova hi fana ni vanhu lava nweleke, hi khome swirhabyani!
  Dominica u kandziye nenge wakwe lowu nga ambalangiki nchumu, lowu kanganyisaka swinene kutani a yimbelela a ku:
  - Ndzi khome, straw, ndzi khome, .
  Loko kuri na khume ntlhanu wa tinhla leti rhendzeleke xidzedze...
  Hluvula valala lava ti-elf ti nga na vona, .
  Vumundzuku byi ndzi lahlele hi ndlela leyi evuton"wini!
  Vanhwanyana va mitila hinkwayo va phokotele mavoko swin"we, naswona a swi tsakisa swinene naswona a swi kufumela.
  Nhloko ya le xikarhi yi tlhele yi vulavula:
  - Kutani, hi na ntungu wo hlamarisa. Vayimeri va rimbewu leri tiyeke, kungava ti elf, vanhu, ti trolls, ti hobbits, ti vampires, ti gnomes na van"wana lava hanyaka eka vuako bya hina, hikokwalaho ka swivangelo leswinga tivekiki vasungule ku hundzuka ribye va tlhela va tshoveka hi nkarhi wun"we. E tikweni ra hina, handle ka ti orcs na ti gnomes, akuri na ta xinuna letintsongo kutlula ta xisati leti phindhiweke ka khume mbirhi, naswona sweswi ti lava ku nyamalala hiku hetiseka! I ntiyiso leswaku leswi i khombo!
  Dominika u hlekile a tlhela a vula hi ku rhurhumela:
  - Leswi swa hlamarisa swinene! Handle ka sweswo a ku na ndlela yo huma eka vavanuna lava va voya, vo nyenyetsa! Naswona xa nkoka swinene, loko wanuna a bihile, a ri na khwiri ra poto na nhloko ya mpandla, a rhurhumela, a ya a ku namarhela.
  Un"wana wa ti- elf u kanetile:
  - A ku na ti-elf leti nga ni khwiri ra poto, leti nga ni swirhumbana ni leti nga ni mpandla! A va na hambi ku ri malebvu kumbe malebvu.
  Dominica u te:
  " Ku tlula kwalaho, swa durha ngopfu ku tihlanganisa ni vantshwa lava!" Na vona a va pfumeleli ku hundza. Ndzi karhele ngopfu hi vaseketeri lava. Nakona wena, ndza khensa Xikwembu, a wu na swona swa xinuna leswi swo navela, swo nyuhela, swo nyenyetsa, naswona u nga wisa u wisa.
  Tinhloko hinkwato tinharhu ta dragona ti duma hi nkarhi wun"we:
  - Misava leyi nga riki na va xinuna yi fanele ku fa! Loko hi pimanisiwa ni vanhu va pulanete ya Misava, hi hanya nkarhi wo leha swinene, ngopfu-ngopfu tidragon. Ina, swa borha handle ka vavanuna, naswona a ku na ku twanana evuakweni hinkwabyo handle ka rimbewu leri tiyeke.
  Vanhwanyana lava va endle mimpfumawulo ya ku amukela. Un"wana u gungurile a ku:
  - Vavanuna va hina hinkwavo va sasekile! Khale ka khaleni , magidi ya malembe lama hundzeke, vavanuna va rixaka ra vanhu a va ri na misisi, swivati swa mpandla, swirhumbana, khwiri, kambe sweswi hinkwavo va ha ri vatsongo, va sasekile, va govekile naswona va nun"hwela ku tsakisa, ku fana na ti-elf!
  Dominika u hlekile a tlhela a rhurhumela ... Kutani a hlamula a ku:
  - LULAMILE! Kumbexana endzhaku ka tinhweti timbirhi ndzi ta sungula ku tsundzuka vavanuna. Ndzi nga swi twisisi ntsena leswaku ndzi nga ku pfuna njhani?
  Nhloko ya xinene ya dragon duchess yi hlamurile:
  - Ku vula ntiyiso, a hi swi tivi leswi hi hexe. Kambe u na ngati ya xivumbiwa lexi humaka eka vuako byin"wana, laha vaaki hinkwavo va nga riki na rimbewu rimbirhi, ku fana na leswi hi nga na swona eMisaveni, kambe swinharhu. Naswona kumbexana leswi swi ta hi pfuna ku vuyisa ta xinuna ta hina!
  Dominica u tikhomile kutani a xiya:
  - Swivumbiwa swa rimbewu rin'we ? Ina, ndzi hlaya tibuku ta sayense, leswi hi tlhelo ra mianakanyo swa koteka!
  Nhwanyana wa nymph u pfumerile hi nhloko:
  - Ina! Ntungu a wu va khumbanga. Kambe i mani loyi a nga ta tiyisekisa leswaku vuvabyi lebyi a byi nge humeleli lebyi nga ta tsemeta rimbewu lerinene? Naswona swi nga ha bihe ngopfu! Naswona hambi ku ri handle ka rimbewu leri tiyeke, loko muhlaseri a hlasela vuako bya hina, kutani a hi nge vi na nkarhi wo lwisana na swona.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u pfumerile hi nhloko:
  - LULAMILE! Ndza mi twela vusiwana. Hi ndlela leyi, xana leswi swi nga ta eMisaveni?
  Nhloko ya ximatsi ya dragon duchess yi tiyisisile:
  - Ina! Swi nga ha endleka swinene. Kutani u nga ehleketi leswaku va ku kombela tintswalo. U ni makwerhu lontsongo, naswona u tlhela a tlanga eka tifilimi. Xana u lava leswaku mufana loyi a hundzuka ribye ivi a tshoveka a va ntshuri?
  Dominica hi ku hlundzuka u kandziye nenge wakwe lowu nga ambalangiki nchumu kutani a vula hi ku hlundzuka:
  - U tiva swo tala hi mina!
  Nhwanyana wa nymph u hlamurile a ku:
  - Minkarhi yin'wana hi tsakela ku hlalela tifilimi ku suka eka pulanete ya wena. Yi nga dawunilodiwaka hi ku kongoma eka Internet, leyi nga laviki ku tirhisiwa lokukulu ka matimba ya masalamusi. Hi yona mhaka leyi na hina hi ku voneke. Nakona ti high fairies ti twe aura ya wena yo hlawuleka, nakona ti vone makwenu, na yena una xiphemu xa sweswo, andzi tivi leswaku i mani!
  Dominica u rhurhumerile a tlhela a rhurhumela:
  - Ndza swi tiva hi ku tiyiseka leswaku hinkwaswo leswi nga kotekiki swa koteka! Hambiswiritano , swi nga antswa loko ndzi dyondza ndzi nga ri kona!
  Marquise de Cassandra u xiye:
  - Kahle kahle, leswi hi swona leswi u faneleke ku swi endla. Dyondza, dyondza u tlhela u dyondza!
  Nhwanyana loyi wa xichudeni u gungurile a nga tsakanga a ku:
  - Xana leswi swi endleriwa yini swin'wana?
  Hi ku hatlisa, tinhloko tinharhu ta dragon duchess ti vulavule hi ku fambisana ni hi ku twanana hi marito ya tona lama tsakisaka:
  - A wu tivi nchumu hi masalamusi na vungoma! Naswona u fanele u va ni vutivi lebyikulu ni bya xisekelo leswaku u hi pfuna. Loko se u thwasile eka Imperial Dragon Academy of Dularis , u ta va na matimba lama nga tiviwiki khale lawa ya nga ta ku pfumelela ku ambala harhi ya hosi ya xisati ya masalamusi. Naswona ntsena eka xiyimo lexi u ta swi kota, kumbe ku vula ntiyiso, u ta kuma kwalomu ka nkarhi wutsongo wo tlherisela vayimeri va rimbewu leri tiyeke ku suka emisaveni ya vafi.
  Dominic u rhurhumerile kutani a vula leswaku:
  - Oh, leswi ndzi nga swi tsakeriki i ku dyondza!
  Hakunene, a a swi tsakela ku cina, ku tlula-tlula ni ku tlanga eka tifilimi. Ndzi tlhele ndzi swi tsakela swinene. Kambe tidyondzo ta yena a ti n"wi tikela. U tlhele a tsarisa eka ndzawulo leyi hakeriwaka leswaku a ta kuma diploma yakwe hi matshalatshala lamatsongo. Hakunene, swa olova hi ndlela leyi.
  Dominica a yi nga ta nghena eka xikolo lexi nikatsongo loko a xi nga ri fexeni handle ka dyondzo ya le henhla. Ku tlula kwalaho, hambi ku ri vafumi va tibiliyoni a va nge teki nhwanyana la nga riki na diploma.
  Kambe ku teka oligarch, leyi fuweke hilaha swinga kotekaka hakona naswona, hi nkarhi lowu fanaka, swikahle kuva yi dyuharile, yivabya naswona yi dyuharile hiku hetiseka. Kutani swi susa, u va noni ya biliyoni ivi u hanya hi ku titsakisa.
  Naswona tsala switshuriwa swa tifilimi hi wexe. A a ri ni hambi ku ri mianakanyo. Naswona u le ka xiphemu xo rhangela. Ku fana na Mufumi Palpatine , kumbe ku vula ntiyiso, moya wa yena wa munyama wu rhurhele eka nhwanyana wa clone kutani wu sungula ku tumbuluxa mfumo lowuntshwa hi ku hlula.
  Ina, sweswo i swinene ! Hambiswiritano, xiphemu xa yena xo rhangela a xi nga bihanga hambi swi ri tano, naswona a xi nun"hwela ku fana ni mali leyikulu. Kambe ... Sweswi, u hundzuke hit . Naswona u ta boheka ku endla leswi a swi tsakelaka ngopfu - ku dyondza!
  Dominica u vutisile hi rito ro rhurhumela:
  - Ku vuriwa yini loko ndzi ala?
  Vanhwanyana lava a va ri ekusuhi a va endla huwa hi ku nga tsaki. Un"wana u huwelerile a ku:
  - N'wi duvule hi swirhendze!
  Tinhloko Tinharhu ta Dragon Duchess ti hlamurile:
  - A hi na mfanelo ya mahanyelo yo ku sindzisa. Hambiswiritano, leswaku ku ta ku humesa eka pulanete ya Misava, a ku laveka matimba yo tala ya masalamusi lama durhaka. Nakona ku vuya, loko u lava ku vuya, hakela riendzo lahawani, vhinyo yo durha leyi u yi nweke, na thikithi ro vuyela.
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - A swi lulamanga ku ndzi hakela mali ya nchumu lowu a ndzi nga lavi ku wu endla! Ndzi susumeteleke ku lwisana ni ku navela ka mina!
  Nhloko ya le xikarhi ya dragona ya xisati yi hlamurile:
  - U hina, kumbexana, yin'wana ya minkarhi ya hina yo hetelela! I ntiyiso, wa ha swi kota ku ringeta na makwenu, kambe wa ha ri mufana, naswona hambi swi ri tano, i wanuna, naswona na yena a nga tshoveka a va ntshuri.
  Dominique u huwelerile hi ku hlundzuka:
  - U nga khumbi makwerhu! A hi mhaka ya yena!
  Dragon Duchess u vutisile hi ku rhurhumela:
  -U tiyimisele ku dyondza ku va hosi ya xisati? Anakanya hi minkarhi yihi leyi u nga ta va na yona. A wu nge dyuhali, u ta hanya magidi yo hlayanyana ya malembe, naswona kumbexana ku tlula kwalaho loko wo kuma masalamusi lama tlakukeke swinene ivi u va xikwembu lexi nga fiki. Naswona u ta va ni vafumiwa ni mfumo wa wena!
  Dominica u hefemulele ehenhla kutani a vula hi ku kombela:
  - Ndzi pfumeleleni ndzi ehleketa nyana.
  Nhwanyana wa marquise u tiyisisile:
  - Ina, a a ehlekete hi swona. U fanele a tiva misava ya hina ku antswa. A a pfumelelanile ni swiyimo kutani a vuya. Naswona u ta endla xiboho lexinene.
  Dragon Duchess u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela hi tinhloko hinkwato tinharhu:
  - A a famba-famba edorobeni. I yikulu naswona yi sasekile. N"wi kombe, Cassandra, na n"wina vanhwanyana mi n"wi nyika ndlela. U nga kavanyeti!
  Rimbewu ra fair ri hambanile. Nymph marquise yi teke nchumu lowu a wu fana na pizza eka thireyi kutani yi wu nyika Dominika:
  - Laha, dya! U ta tiya swinene.
  Nhwanyana un"wana la ambaleke xiambalo xa le henhla u chele vhinyo, leyi se a yi ri ya xitshopana, eka xibya xa nsuku lexi humaka eka xigwitsirisi xa platinum . Dominika hi vukheta u teke xiphemu xa pizza. Swi tikombe swi nandziha swinene, kutani nhwanyana loyi a sungula ku dya, hi ku titshemba swinene, kutani a yi hlambisa ehansi hi vhinyo, yi nandziha swinene naswona yi nun"hwela.
  Endzhaku ka sweswo, mianakanyo ya Dominica yi tlakuke swinene. Naswona u yimbelele a ku:
  Nyiko ya vadyondzisi, .
  Va hete nkarhi na mina...
  Va ndzi dyondzisile mahala...
  Nakona nhwanyana wa xichudeni a nga kumanga risimu leri faneleke, naswona leswi a swi ri karhi swi hatima enhlokweni ya yena yo saseka a swi languteka swi ri swa manyala swinene naswona swi nga fanelanga.
  Va kongomile swin"we, kutani nymph yi n"wi rhangela hi voko. Hambileswi a a komile ku tlula nhloko naswona a a tsindziyerile ku tlula Dominika loyi a a ri ni matimba ni wo leha naswona a a ri ni misiha swinene.
  Vanhwanyana lava havambirhi va kandziye milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu naswona va famba hi rivilo ra ti- gazelle letitsongo.
  Tindlu leti a ti ri ekusuhi a ti ri ta xiyimo xa le henhla swinene . Ku hava doroba eMisaveni leri tshameke ri va leri hlamarisaka swonghasi. Nakambe a ku ri ni swiluva leswi milaka laha, leswikulu swinene, swo vangama naswona swi nun"hwela. Hinkwaswo leswi a swi ri edorobeni leri a swi sasekile naswona a swi sasekile.
  Na vanhwanyana vo tala. Very luxuriously dressed , kumbe, ku hambana na sweswo, hi ndlela yo titsongahata swinene, naswona vanhwanyana van"wana a va hlamba eswitarateni. Kambe un"wana ni un"wana i vantshwa, i vantshwa, va sasekile naswona a nga ambalanga nchumu.
  Dominica u vutisile hi ku hlamala:
  - Ha yini va nga ambali swihlangi, kumbe at least ti flip flops?
  Marquise de Cassandra u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Leyi i masalamusi ya pulanete leyi. Swi hi pfuna ku hlayisa vuntshwa lebyi nga heriki, ku hoxa masalamusi, naswona swikunwana swa hina leswi nga ambalangiki nchumu na swona swi nga tirhisiwa enyimpini!
  Mutshila wa nhwanyana u hlekile kutani a vula leswaku:
  - Leswi swa hlamarisa! Hi ku angarhela, loko ndza ha ri ntsongo swinene, a ndzi khomiwa hi tingana ku famba ndzi nga ambalanga nchumu, hikuva a ndzi pfumela leswaku leswi a ku ri xikombiso xa vusweti lebyikulu. Kambe endzhaku ka sweswo ndzi toloverile tifilimi. Ku tlula kwalaho, a swi laveka leswaku swirhendze swi va leswi nga ni swirhumbana nyana loko ndzi tlanga sesi wa Spartacus evuhlangini, kumbe mixaka yo hambana-hambana ya vaseketeri va xihlawuhlawu. Ndzi swi tsakerile. Kambe loko wo famba-famba eMoscow u nga ambalanga nchumu, u ta endla xihoxo hi ku va u ri munhu la vabyaka emianakanyweni, naswona ku ni mavabyi yo tala ngopfu ni thyaka eswitarateni!
  Nhwanyana wa nymph u pfumerile hi nhloko:
  - Ina - sweswo swa twisiseka! Plus, ku tsutsuma handle ka tintangu swi agile swinene, tani hi leswi nhlonge ya nhenha yi tiyeke swinene ku tlula swirhendze swa maphaxani yo durha swinene, naswona yi olova, yi olova naswona yi charged hi masalamusi!
  Va ye emahlweni. U nga vona ndlela leyi swihaha-mpfhuka swa xihlovo swi tsutsumaka ha yona, ku fana ni xihondzo xa xihondzo xa TV xa Ostankino. Kutani va suka, ku hambana ni milawu ya fizikisi. Naswona tijeti hi toxe ti ni mihlovo yo hambana-hambana. Leswi swi sasekile swonghasi.
  Naswona hi swihi swigodlho leswi nga kona hinkwako-nkwako? Swilo hinkwaswo swi ri swa xiyimo xa le henhla swonghasi laha. Naswona nawu lowu a wu voningi hi nsuku ntsena, kambe na hi nsimbi yin"wana yo vangama, ya orenji leyi nga tiviwiki eMisaveni.
  Dominica u xiye:
  - Doroba ra wena ri fana na ntsheketo. Nakona vanhwanyana va hlamarisa, ku fana na paradeyisi ya xiviri, naswona a hi leyi tumbuluxiweke, ku fana na ya hina!
  Cassandra u hlekile kutani a vutisa a ku:
  - Ha yini u ehleketa leswaku paradeyisi ya wena yi endliwile?
  Mutshila wa nhwanyana u hlamule hi ndlela leyi twisisekaka swinene:
  - Hikuva u na tinhlamuselo leti kanetanaka. Vukhongeri byin"wana byi vula nchumu wun"wana, byin"wana byi vula swin"wana, kasi bya vunharhu byi vula leswi hambaneke swinene!
  Nymph marquise u pfumerile hi nhloko:
  - Ina, ndza swi tiva! Ndzi langute eka Internet ya n"wina. Swi olova ku tlula ku famba u ya eMisaveni. It"s so simpler that hambi ti simple elves, ti trolls na vanhu vanga khandziya eka yona va hlalela movie. Hi ku vangama hinkwako ka misava ya masalamusi, hina, khombo ra kona, a hi na thekinoloji ya xiyimo xa le henhla ku fana na vanhu va Misava. Mi va-amateur eka masalamusi, kambe nhluvukiso wa hina wa thekinoloji wu titimela!
  Dominica u vutisile hi ku hlamala:
  - Ha yini u freeze thekinoloji?
  Nymph, yi ehlisa rito ra yona, yi hlamurile:
  - A hi hina. Lava i tidragon. Swi tikomba onge a va lavi ku tekela ehansi matimba ya vona. Hambi leswi, hi ntiyiso, va hi pfumelelaka ku hanya hi ntolovelo, naswona eka van"wana hambi ku ri hi vulovolovo, kambe ... Let "s not talk about that!
  Naswona nakambe ku ve ni ku yimanyana. Vuxongi lebyi rhendzeleke, hi ntiyiso, i super. Hinkwaswo swi sasekile swinene, ku khavisa ko tano, swifaniso, tindlu na titempele.
  Ina, titempele, hakunene, ti hambanile swinene. A hi tanihi ntolovelo eMisaveni eka ku fana ko karhi. Naswona ti hambanile hi ku helela hi xitayili, mihlovo ni xivumbeko . Naswona hakunene, ku saseka. Hi leswi swifaniso, na ti domes, na ti polygons, ti prisms na swin"wana.
  Naswona titempele to tala ti ni ti- dome hi xivumbeko xa swiluva swa swiluva swo saseka swinene.
  Dominica u langutile munghana wa yena kutani a n'wi vutisa a ku:
  - U languteka ku fana na nhwanyana wa xikolo ... Kambe u na malembe mangani hakunene?
  Cassandra u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Vanhu va na xivuriso lexi: a hi ntolovelo ku vutisa wansati hi malembe ya yena!
  Mutshila wa nhwanyana u gimete hi ku:
  - Kumbexana swo tala.
  Nhwanyana wa nymph u pfumerile hi nhloko:
  - Kumbexana! Kambe hi hanya nkarhi wo leha ku tlula ti- elf, ti- troll, vanhu hambi ku ri ku tlula ti- gnome ni ti- vampire. Hikuva hi na ngati ya swikwembu eka hina, hi maxaka ya ngati na swona. Lavan"wana hinkwavo va ni vuxaka lebyi nga kongomangiki swinene ni vanhu lava nga fiki .
  Dominica u gungurile a ku:
  - Hinkwerhu hi vana va majaha na vanhwanyana va Xikwembu. Hi ndlela yo karhi.
  Cassandra u clickile swikunwana swa yena leswi a swi nga ambalanga nchumu.
  Kutani ku humelele nhonga ya masalamusi emavokweni ya nymph"s. U hlevetele hi ku miyela:
  - Yi na xirho xa dragon endzeni ka yona. Lexi i xitirhisiwa xa matimba swinene, xa durha naswona a xi talanga. Kambe ku tlhela ku va ni matimba lamakulu eka yona. Ku ku komba nkucetelo wa kona?
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Ndzi hlalerile nongonoko lowu vulavulaka hi mufana loyi a nga ni nhonga ya masalamusi. Kambe ku na mufana wo olova kwalahaya , wa misisi ya ntima na tinghilazi. A swi fani na makwerhu wa mina - wo saseka, wa misiha na misisi ya blond. Hi ndlela leyi, ndzi tlhele ndzi tlanga nhenha ni muloyi!
  Cassandra u tiyisisile:
  - Ndza n'wi tiva makwenu. Ina, i mufana wo saseka swinene, la nga tolovelekangiki. Naswona ku hambana na wena, nghwazi ya misava eka karati exikarhi ka vana.
  Dominika u rhurhumerile hi ku delela:
  - Hambileswi a nga mufana, i wanuna! Kambe eka vavanuna, ku lwa ni ku lwa i nchumu lowu tolovelekeke.
  Nhwanyana wa nymph u hlamurile a ku:
  - Hi na vavanuna va khume mbirhi ku tlula vavasati lava humaka eka vanhu lavakulu va mfumo: vanhu, ti elf, ti trolls, ti hobbits na ti vampires. Kutani rimbewu lerinene na rona ri fanele ri lwa. Kuhambana na sweswo, exikarhi ka ti orcs nati gnomes kuna khume mbirhi wa vavanuna votala kutlula ta xisati. Kutani swi ve ni ku olova hi ndlela yo karhi eka hina ku tlula eku sunguleni. Mina na ti orcs a hi tshamela ku lwa, naswona a ti khandziya ku fana na ximanga ku cramp, sweswi ku lava ku va ku nga ri na munhu wo lwa na yena. Hambi leswi ta xisati na ti orcs, ku vula ntiyiso, hayi ngopfu. Kambe ti gnomes ta antswa , ti languteka ngopfu ku fana na ti hobbit ta xisati. Ti gnomes hi toxe ti dyuhala, ti hundzuka mpunga, ti mila malebvu yo leha, kambe kufikela loko ti fa ti hatlisa naswona ti hatlisa, naswona hambi leswi tingana swirhumbana, ti hlayisa meno ya tona hinkwawo. Naswona loko meno ma hoxiwa, ma tlhela ma kula!
  Dominica u pfumerile hi nhloko:
  - Hlamala! U fana ni tishaka. Kambe ndzi tshame ndzi vutisa, loko munhu a vumbiwile hi xifaniso ni ku fana ni Xikwembu, kutani ha yini meno yakwe ma tsanile swonghasi. Nakona muprista a gungulela swin"wana swo fana na, nyama yi tikeriwe hi xidyoho. Hi ndlela leyi, loko meno ya makwerhu ya xinuna ma gongoriwile, ma tlhele ma kula hi ku kongoma ku nga si hela siku rin"we. A ndzi lava ni ku n"wi yisa eka dokodela. Nakona ndzi cince miehleketo ya mina, va ta dyondza n"wana ku fana na mbewulani elaboratori!
  Cassandra u pfumerile hi nhloko.
  - Swi lulamile! U tlharihile. Kambe a wu swi tsakeli ku dyondza.
  Nhwanyana loyi u pfumerile hi nhloko hi matimba:
  - Ina! Swi borha. And we also have ... Well , a ndzi swi tivi, loko u tshama edeskini ra wena nkolo wa wena wa vava, naswona u lava ku tsutsuma u tlula!
  Nhwanyana wa nymph u yimbelele a ku:
  - Ina, vanhwanyana, tivani leswaku vanhu hinkwavo a va swi tsakeli ku cram , .
  Ndzi navela onge ndzi nga tsutsuma ndzi nga ambalanga tintangu exikarhi ka mberha!
  Naswona mpatswa lowu wo saseka wu hlekile. Laha va ya emahlweni. Dominica u xiye leswaku a ku na timovha to fana ni leti nga eMisaveni. Kambe ku ni ti- unicorn to saseka swinene. Ku fana na leti va ti dirowaka eka anime . Naswona tihanci to olova ti rhandzeka ntsena. Naswona loko kalichi yi tsutsuma, yi languteka onge i ntsheketo.
  Vanhwanyana van"wana va haha onge i swinyenyana. True , it"s rare, laha u nga swi vona leswaku a hi vangoma hinkwavo lava nga emahlweni. A ku na mikhukhu ya vakomberi. Ku hambana ni sweswo, muti hinkwawo wu fana ni swigodlho leswi tiyeke, kumbe tindlu leti langutekaka ku fana ni switandi leswi nga ni swihlovo ni swirhapa. Naswona swi languteka swi ri swikulu swonghasi.
  Kahle-kahle, Dominika a a tlanga ntlangu - muaki. Kuna swotala leswinga akiwa kwalahaya. Naswona hakunene, ku aka muti lerova mhaka hinkwayo yi fana ni ntsheketo lowu vulavulaka hi paradeyisi. Laha ku humelele nchumu lowu fanaka.
  Dominica u xiye:
  - Naswona va vula leswaku tilo eMisaveni a ri koteki? Leswi hi leswi vukhongeri hinkwabyo bya Misava byi swi vulaka!
  Cassandra u hlamuserile:
  - Handle ka vukhomunisi. Vukhongeri byin"we ntsena lebyi tshembisaka tilo eMisaveni. Naswona leswi swa twala. I mani loyi a lavaka ku pfumela etilweni, hambi ku ri endzhaku ka rifu, kambe hi ku angarhela, endzhaku ka ku hela ka misava, leswi hi ku angarhela ku nga ku penga!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u pfumerile:
  - Ina, a ndzi yi tsakeli dyondzo ya makumu ya misava! Swa antswa ku aka tilo hi wexe, naswona ku nga ri ehenhla ka marhambu!
  Nymph marquise yi rhurhumerile:
  - U nga tikarhati ku va paradeyisi etilweni, kambe ku ri na sweswo hanya u tlhela u tumbuluxa ntsako wa wena. Naswona u tlharihile.
  Dominica u vule hi ndlela ya filosofi:
  - Wa tiva, hi ndlela yo karhi, loko ku ri na vanhwanyana ntsena ekusuhi, u twa ku ri na leswi kayivelaka. Hambileswi vavanuna va nga talaka ku saseka hambi ku ri eka tifilimi. Nakambe, vunyingi bya vafana va sasekile, naswona loko va ri ni malembe ya makume mune, ringeta ku kuma wanuna la nga riki na khwiri ni xikandza lexi nga ni swilebvu swimbirhi.
  Cassandra u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - U tlharihile. A ndzi na marito. More precisely, not very much ... Kambe a hi xikandza xo saseka na xivumbeko xo olova ntsena i swa nkoka eka wanuna. Vavasati hambi ku ri eMisaveni va teka swin"wana swi ri swa nkoka handle ka data ya le handle eka wanuna!
  Dominica u pfumerile hi nhloko:
  - Kahle kahle, ina, kahle-kahle! Naswona na mali. Loko xipachi xa wena xi tiyile, swirhumbana, mpandla na khwiri a swi vonaki ngopfu.
  Nymph u xiyile:
  - A hi na swiphiqo hi ku languteka ka vavanuna. Vungoma byi nghene emoyeni hinkwawo laha. Naswona ta xinuna ti hundzuke majaha ya swikandza swo saseka swinene;a swi tsakisi hambi ku ri malebvu ya vanhu na malebvu ya nyamalala. Hikwalaho ka leswi, ti elf ta tona tinga hambanisiwa ntsena hi xivumbeko xa tindleve ta tona. Na leswi ... Kahle kahle , vavasati va swi toloverile. Kambe malebvu na wona ma ni ku tsakisa ko karhi. A ndzi pfumelelani na vanhwanyana volavo lava tekaka malebvu tanihi vubihi.
  Dominic u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - Malebvu ya na ku dzunisiwa na ku xiximiwa, kambe kati na rona ri na malebvu!
  Cassandra waved her magic wand ... Naswona emavokweni ya wansati wo saseka , khekhe ro saseka ri humelerile hi xivumbeko xa xihuku xa Napoleon"s cocked, na ti roses, poppies na maphaphatani lawa ya endliweke hi khirimi ya mihlovo yo hambana hambana.
  Nymph marquise yi rhurhumerile hi rito ra yona ro olova swinene:
  - Ringeta, swa nandziha swinene, naswona i mahala handle ka khavichi!
  Dominica u vutisile, hi xitshuketa a ehleketa:
  -Ku vuriwa yini loko wa ha ndzi hakela mali?
  Marquise-nymph yi yimbelele yi ku:
  - U fanele ku hakela hinkwaswo, ndzi kholwa, .
  Kutani hi pfula nyangwa wa ku humelela!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 2.
  Nakona Cassandra u tlhele a tshukatshukisa nhonga ya yena, nambu wa ku vonakala wu haha wu huma eka nhloko ya wona, kutani ku humelela switulu swimbirhi leswi a swi languteka onge swi endliwe hi kristala, na tafula lerintsongo, ro saseka.
  Marquise-nymph yi ringanyete leswaku:
  - A hi dyeni hi tshamile ehansi, ku fana na vanhu va ndhavuko! Kumbexana na wena u nga tsakela vhinyo?
  Dominica u xiye hi laha ku twisisekaka:
  - Loko u nwa vhinyo yo tala, u nga hundzuka ximumu. Naswona ndzi fanele ndzi hlayisa nhloko leyi nga erivaleni ni leyi tengeke!
  Cassandra u ninginise nhloko hi ndlela yo biha.
  - U nga chavi! A ku na gram ya byala eka vhinyo ya hina. Swi tisa mimpfuno ntsena. Naswona i xin"wana xa swivangelo leswi endlaka leswaku vanhu emisaveni ya hina va hanya ku fikela eka gidi ra malembe va nga dyuhali. Naswona hi masalamusi lama tiyeke ni ya xiyimo xa le henhla u nga tshama nkarhi wo leha swinene.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u pfumerile hi nhloko:
  - Kutani yi chela!
  Nymph yi humesile rivoni kusuka enhlokweni ya wand ya yona, yi hlevetela swin"wana ... Naswona swikotela leswi endliweke hi nsimbi ya orenji yo vangama swi humelerile, laha ku nga rhurhumela nchumu wo tshwuka naswona wu ri na swiphepherhele.
  Dominica u xiyile, a ri karhi a nwa nyana eka xibya xa yena:
  - Vhinyo yo tsakisa swinene no nun'hwela, yi endla leswaku nomu wa wena wu twa wu ri fresh swinene ...Naswona yi endliwe hi yini?
  Cassandra u hlamule hi ndlela yo vava:
  "Loko u dyondza eDragon Emperor Academy, u ta swi kuma!"
  Nhwanyana loyi u vutisile a ku:
  -Xana mufumi wa dragona hi yexe u kwihi?
  Nymph yi hlamule hi ku hefemula:
  - Na yena u nyamalarile. Sweswi Hosi ya Xisati Caroline u le ndzhawini ya yena. Ti dragon tina nhlayo leyi ringanaka ya vavasati na vavanuna, kufana na vanhu. Emhakeni leyi, u ni swilo leswi fanaka.
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Ha yini Hosi ya Xisati yi nga ndzi amukelanga hi xiviri?
  Cassandra u rhurhumerile a ku:
  - Kahle kahle, u na ku tikukumuxa! Duchess yi ringene. Swi ta laveka, naswona Caroline lonkulu hi yexe u ta swi amukela.
  Nhwanyana loyi u yimbelele a ku:
  - Vanhu va tsakele Hosi ya Xisati, .
  Vafana hinkwavo lava a va ri exivaveni va sungule ku rhandzana!
  Kambe a ndzi ri ni xivindzi swinene
  Ndzi hlawule mufumi wa tibiliyoni!
  Nymph marquise u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Xana u ehleketa leswaku tibiliyoni ti fanerile ku hanya na munhu loyi a nga rhandziwiki? Ku vuriwa yini hi mafurha ya le khwirini, swivati swa mpandla, swirhumbana na nun"hwelo wo biha?!
  Dominika u rhurhumerile hi tihanyi:
  onhi vutomi bya mina na vanhwanyana van"wana ! Kumbe ndzi ta n"wi pfotlosa hi mane ya mina emubedweni!
  Cassandra u hlekile kutani a xiya:
  - Ndzi ta endla onge i xihlekiso. U fanele ku va muvumbi wa leswinene.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u vule hi ndlela leyi twisisekaka:
  - Tinhenha letinene ti endla leswaku vaaki va lava ku puke !
  Nymph a yi hlamulanga, kambe hi ku pfuniwa hi xipunu xa platinum u dye khekhe ivi a nwa vhinyo leyi nun"hwelaka. Dominika na yena u endle xiboho xo tiphina hi swakudya swa sweswi. Ku tlula kwalaho, ku famba-famba emoyeni wo tenga swi endla leswaku u navela swakudya.
  U tsundzuke ku duvuriwa loku. Ngopfu-ngopfu, loko va tlanga vaseketeri va vana. Hi xikombiso, kwalaho eku sunguleni vafana ni vanhwanyana a va dyisiwe kahle swinene nyimpi yi nga si sungula. Naswona hi nkarhi wa nyimpi leyi a yi tekiwa a va fanele va olova. Leswaku ku endliwa leswi, a swi bumabumeriwa ku tsutsuma ngopfu ni ku dya switsongo. Xo sungula xi hetisekile hambi swi ri tano, tanihi leswi swifaniso swo tala leswi tekiweke swi tekiweke tifilimi ni vana lava tsutsumaka, kambe xa vumbirhi xa tika swinene. Vatlangi lavatsongo va tifilimi va hlasele switolo, va tixavela swakudya.
  Kutani va yirisiwile ku etlela ehotela, naswona va pfaleriwe ekamareni leri hambaneke leri nga ni tibara, leri a ri languteka ku fana ni sele leyikulu, leyi tolovelekeke.
  Dominika a nga dlayi hi ndlala, a va nga lavi leswaku ku saseka ka yena ku karhatiwa hi ku pfumaleka ka swakudya leswi ringaneleke, naswona hambi swi ri tano hi ntumbuluko a a omile swinene, a nga nyuheli nikatsongo, naswona ku cina na kona ku endla leswaku misiha na miri wa yena wu tshama wu ri eka xiyimo lexinene.
  Kambe majaha lawa, hi ntiyiso, ma xanisekile hikuva sete yi hundzuriwile khotso ra vana. Naswona a ku ri ni swiendlakalo leswi a swi ri ni vabohiwa. Vafana vambirhi va tlhele va byevula tinhloko, leswi swi nga ha endlekaka a swi nga laveki.
  Ina, vutomi bya mutlangi wa tifilimi a byi olovi.
  Hi xikombiso, malunghana ni ku pfukela ka Spartacus. Ntlawa hinkwawo wa vafana a wu tirha wu nga ambalanga nchumu hi swiambalo swa le matsolweni ntsena etindhawini leti ku ceriwaka maribye. Nakambe, a ku laveka ku teka ku tlula kan"we. Ringeta ku famba u nga ambalanga nchumu ehenhla ka maribye yo kariha ya migodi. Laha milenge ya vafana leyi a yi nga ambalanga nchumu yi sungule ku huma ngati naswona milenge ya vona yi sungula ku pandzeka. Naswona vona , hakunene, a va tsakamile hi nyuku naswona va rhurhumela hi ku karhala.
  Eka filimi leyi, ximunhuhatwa-nkulu a xi ringana Spartacus , mufana wa hlonga, loyi, hi ndlela leyi, a ringanyeteke mianakanyo ya ku pfukela eka mudlayi la humelelaka swinene ni la fuweke loyi a kumeke ntshunxeko wakwe.
  Dominica u sungule ku tlanga makwavo wa xisati wa Spartacus loko a ha ri ntsongo, naswona u tlhele a boheka ku heta nkarhi ni vafana lava eku cereni ka maribye tanihi nxupulo.
  Kutani a a tlhela a swi tiva leswaku swiribyana leswi karihaka ni xirhundzu xo tika xa marhumbi i yini.
  Nakona hakunene u n"wi koka ehenhla na le henhla. Swi karharisa swinene, kambe swi engetela matimba ya wena.
  Dominica u tlange eka tifilimi to hambana-hambana. Kan"we hambi ku ri eka xiphemu xa mufana wa le khabini Jim eka vuhundzuluxeri byin"wana bya "Xihlala xa Nhundzu" lebyi nga ekule na canon. Kwalaho, hambi ku ri eka xiphemu xa mupheki a ku nga ri Silver wa nenge wun"we , kambe a ku ri wansati wa misisi yo tshwuka, n"wana wa makwavo wa Morgan.
  Leswi, i ntiyiso, swa phyuphyisa. Dominica hi yexe a a ri eka xiphemu xa mufana, leswi a va lava ni ku n"wi tsemeta misisi. Kambe endzhaku ka sweswo va hetelele va tlhantlhe xiphiqo lexi hi ku pfuniwa hi wigi.
  Ina, xiphemu lexi xa yena, munhu a nga ha vula leswaku, xi humelerile hi ku ya hi langutelo ra ntlangu. Kambe filimi hi yoxe a yi kumanga ndhuma ku tlula nxaxamelo wa tibuku. Swi hundzuke muxaka wo karhi wa thyaka ra tihele.
  Hakanyingi tibuku ta xikhale leti nga riki hi ku ya hi milawu ya milawu ti hlangana ni vulala.
  Marquise-nymph yi kavanyete miehleketo ya Dominica:
  - Wa swi tiva. Hi tshamile lahawani nkarhinyana. Xana a hi nkarhi wo chayisa egondzweni?!
  Nhwanyana loyi u rhurhumerile kutani a xiya:
  - U nga famba u ya famba-famba. Ndza ha ri ni matimba yo tala.
  Cassandra u tshukatshukise nhonga ya yena, kutani khekhe leri a ri dyiwile hafu, na swibya leswi nga na vhinyo, na swin"wana swi nyamalarile.
  Dominica u gungurile a ku:
  - Ku fana na le ka ntsheketo!
  Marquise u rhurhumerile a ku:
  - E-e! Lexi a hi ntsheketo, kambe i ntiyiso wa masalamusi.
  Naswona vayimeri vambirhi va rimbewu leri ringaneleke va khulukile endleleni. Nsusumeto wa Dominica wu ve lowu tsakisaka hi ku helela ! U n"wayitele ngopfu. Naswona u yimbelele hambi ku ri:
  Ndlela, ndlela, yi languteka ku fana na munghana, .
  Chain mail leyi endliweke hi nsimbi ya faceted...
  Naswona banga ri kariha swinene - nsimbi ya damask leyi tinyungubyisaka, .
  Ina, ku ta va ni xiyimo xo biha enyimpini!
  Kutani Cassandra u xiye hi ku languta lokukulu, a yima:
  - Wa swi tiva! Swikambelo swo nghena leswikulu swi ta ku rindza eka xikolo xa dyondzo. Kumbexana eka valoyi va ndzhaka, va ta vonaka va olova, kambe a wu na hambi ku ri xikombiso xa masalamusi.
  Dominika u hlekile hi ndlela leyi nga fanelangiki kutani a kaneta a ku:
  - E-e! Eka tifilimi, ndzi vone masalamusi ma tirha minkarhi yo tala. Nakona ndzi kholwani, ndzi tiva swo karhi!
  Nymph marquise, yi hunguta rito, yi hlevetela:
  - Ndzi ta ku nyika nhonga ya mina ya masalamusi! U ni matimba swinene, u ni misiha ya dragona. Ringeta ku yi tirhisa, xikombiso, ku loya ... Kahle kahle, xiluva lexi nga rivalekiki!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u langute endzhaku. Hinkwako-nkwako, ekusuhi ni tindlu ni le xitarateni hi xoxe, ku ni swiluva leswi nga ni swiluva leswi hatimaka swinene, ku fana ni maribye lamakulu ya risima. Swihluke leswi hatimaka na swona a swi mila emirhini. Ku tlula kwalaho, swiluva swin"wana na swona a swi ri ni matluka ya mihlovo ni mindzhuti yo hambana-hambana. Naswona a ku ri ni hambi ku ri swirhendzevutana leswi nga tolovelekangiki.
  Dominica u n"wi rhurhumerise makatla lama nga riki matsongo nikatsongo kutani a hlamula hi ku kongoma swinene:
  - Ha yini hi lava muxaka wo karhi wa ku rivala? Se kuna swiluva swotala swohambana hambana laha, leswikulu swinene naswona swo saseka swinene.
  Cassandra u n"wayitele hi ndlela yo hlamarisa:
  - Naswona u lava yini?
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u vule hi ku tiyimisela:
  - Swa antswa ku loya nchumu wa nkoka swinene no pfuna! - Dominica u steme xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu, leswi endleke leswaku tithayile ta mihlovo ti rhurhumela ku fana na icicle leyi tshovekaka. Muloyi loyi a navelaka ku va mungoma u engeterile: "Hi xikombiso, swi nga antswa swinene ku endla dayimani leyi ringanaka ni khokhonati!" Leswi swi pfuna swinene naswona swa tirha.
  Marquise u n"wi langutile hi ku kanakana kutani a vutisa:
  - Xana u lava ku ya eMisaveni? I yini leswi hi nga swi tsakeriki?
  Dominica u xiye hi ndlela yo hlamarisa:
  - Hi misava ya wena hi nga vula leswi fanaka na leswi Ostap Bender a swi vuleke hi ntumbuluko wa Caucasus - it"s too beautiful - the imagination of an idiot!
  Cassandra u n"wayitele kutani a vula leswaku:
  - Naswona u tlharihile, kambe u loloha! A wu na ku hisekela etlhelo loku ringaneke ku ya eka pakani ya wena ku fana na jet bulldozer, handle ko yima!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u endle xikandza, a xiya:
  - A ku na ti jet bulldozers. Hakatsongo-tsongo eMisaveni!
  Nymph marquise u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - Swi nga endleka u nga ri na swona. Kambe ku ni tinxaka leti nga ni vutshila swinene ku tlula vumunhu hi tlhelo ra thekinoloji. Hambiswiritano, ku fika eka tona swa tika swinene ku tlula ku fika eMisaveni.
  Dominique u rhurhumerile loko a ri karhi a vutisa:
  - Ina? Xana ti nga ha haha exikarhi ka tinyeleti?
  Cassandra u hlamule hi ku tiyiseka:
  - Va nga swi kota! Hi ku ya hi nsinya wa nawu, hi nga endla leswi hi ku pfuniwa hi masalamusi.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u yimbelele a ku:
  I ntiyiso leswaku swa tika ku swi vhumbha
  Leswi swi rindzeleke emisaveni leyi yo hlamarisa...
  Hi ta haha emapapeni - .
  Ku khandziya xihaha-mpfhuka xa tinyeleti!
  Kutani nhwanyana loyi u vule hi ku tiyimisela, a endla xikandza xo chavisa:
  - Ndzi nyike nhonga ya masalamusi! Naswona ndzi ta endla dayimani leyi ringanaka ni makwembe lamanene!
  Cassandra a a lava ku vula swo karhi. Kambe ku rhurhumela ka timpapa ku twiwile. Dragona yin"wana a yi ri karhi yi haha. Swinga endleka ngopfu, nakambe i ya xisati. U hetelele a khome nambu wa xihlovo, lowu a wu duvula ehenhla exibakabakeni wu huma enon"wini wa griffin, lowu funengetiweke hi tluka ra nsuku ni tirubi.
  Xiharhi xa tinhloko tinharhu a xi sasekile ku tlula ku chavisa.
  Nymph marquise yi nkhinsamile. Dominique u lo vhe a dzungudza nhloko nyana.
  Dragona ya xisati yi fike yi tshama emahlweni ka vona. Rito ro tsakisa swinene ni leri nga erivaleni ri twiwile eka xivandzana lexikulu swonghasi:
  - Xana hi wena mukanganyisi loyi se a vuriwaka mesiya?
  Dominica u hlamule hi ku n"wayitela loku nga riki na nandzu:
  - A ndzi nga ta swi tsakela ku va mesiya hakunene!
  Dragona ya xisati yi hlamarile:
  - Naswona hikokwalaho ka yini sweswo?
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u hlamule hi ku tshembeka a ku:
  - Hikuva vamesiya hi ntolovelo va hetelela va vambiwile!
  Xivumbiwa lexi nga ni timpapa xi ninginise timpapa ta xona. Yina letikulu, leti fanaka na ta makondlo, ntsena hi mihlovo yinharhu: yo tshwuka, yo tshwuka na ya rihlaza. A swi bohi ku vula leswaku i nkatsakanyo wo saseka.
  Dragona ya xisati yi rhurhumerile:
  - Naswona wa swi vona ku suka emisaveni yoleyo laha vangoma va nga vaxisi na swigevenga leswi heleleke?
  Dominika u hlekile kutani a hlamula, a komba meno ya yena yo basa swinene, yo vangama:
  - Kumbexana hi yona ndlela leyi swi nga xiswona. Hambileswi, a ku ri ni vaprofeta van"wana. Ku fana na Kokwana Vanga. Ntsena hikwalaho ka swivangelo swo karhi ku vhumbha ka yena ku hetisekile, tanihi nawu, hi ku tlhelela endzhaku.
  Marquise-nymph yi xiyile:
  - Hambi ku ri valoyi na masalamusi va xiyimo xa le henhla swinene va vona vumundzuku hi ndlela leyi nga twisisekiki swinene. Naswona hambi ku ri Swikwembu leswi tlakukeke a swi nge nyiki xitiyisekiso xa leswi nga ta humelela endzhaku ka malembe ya dzana. Naswona ku tlula kwalaho, hi gidi ni miliyoni!
  Dragona ya xisati yi voningile rivoni ro olova kutani yi rhurhumela:
  - Ina... leswaku ku va na swivoni swa xiviri eka pulanete leyi. Hambi ku ri tension ya wena ya hypernoosphere yi hambanile hi ku helela na ya hina. Hambi leswi, kumbexana hi yona mhaka leyi u hlayiseke vusunguri bya wena naswona a wu hundzukanga mahlonga ya hina!
  Dominica u tlhele a hleka hi ntsako kutani a xiya:
  - Ku va hlonga ra wena? Swi tlhela swi hlekisa. Hi laha ku nga heriki u ri muntshwa, hi laha ku nga heriki a nga ambalanga nchumu.
  Cassandra u pfumerile hi nhloko kutani a ringanyeta:
  - Kombisa dragon countess leswi u nga swi endlaka. Ringeta, hi ku pfuniwa hi nhonga ya masalamusi, ku endla leswaku thonsi rin"we ra mati ri wa.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u rhurhumerile hi ku delela:
  - Thonsi rin'we ra mati? Ina, leswi a hi swa nkoka nikatsongo. Kumbexana swa antswa ku hatla u kuma barrel ya nsuku.
  Dragon Countess yi ringanyete:
  - A a endle masalamusi hilaha a lavaka hakona. N"wi nyike nhonga ivi u vona leswaku u tsundzuka kahle xipele xin"we.
  Cassandra u hlekile a tlhela a rhurhumela:
  - Ina, swi languteka swi ri swinene ! Languta ntsena. Nhonga ya masalamusi yi ni matimba swinene, naswona u nga onha doroba, swivumbiwa leswi hanyaka ni wena n"wini.
  Dominica u rhurhumerile:
  - A ndzi xiphukuphuku ku fana na leswi u swi ehleketaka!
  Dragon Countess yi ringanyete:
  - A hi n'wi nyike swin'wana leswi nga riki na khombo na leswi nga riki na matimba ngopfu ke. Handle ka sweswo na yena u ta ndzi endlela khumbi.
  Cassandra u yimbelerile a ku:
  Ku tikombisa hi masalamusi, .
  Hi lava talenta...
  Swi antswa leswaku u tumbuluxa
  Tidayimani letikulu!
  Naswona nhwanyana wa nymph u clickile swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu. Ku humelele xingwavila xa platinum lexi langutekaka xi ri xitsongo. Cassandra u yi hoxe hi nenge wakwe, kutani nchumu lowu wa masalamusi wu hetelele wu ri ekusuhi ni xikandza xa Dominica.
  Marquise u rhurhumerile a ku:
  - U nga teka ring leyi. Yi veke eka rintiho ra wena ra xikombo. Naswona ringeta ku navelela nchumu wo karhi hi rito leri tlakukeke. Masalamusi lama nga eka yona a ma tiyi, kambe ma tirha hi ku olova. A swi enelanga eka dayimani leyi ringanaka na khokhonati, kambe, hi xikombiso, vukulu bya pea byi ringanerile!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u khome xingwavila hi voko ra yena. Kambe ematshan"weni ya rintiho ra xinene, u ri veke eka rintiho rakwe ra le xikarhi kutani, hi ku n"wayitela hi ndlela yo hlekula, u vutisile:
  - Ku vuriwa yini loko wo ringeta hi ndlela leyi? Xana ku ta endleka yini hi nkarhi wolowo?
  Cassandra na yena u n"wayitela hi ndlela yo hlekula:
  - OK, ringeta!
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Oxiwa swirhendze swa marquise hi ndzilo!
  Langavi ri pfurha ehansi ka milenge ya Dominica leyi nga ambalangiki nchumu . Xirhendzevutana lexi a xi nga ambalanga nchumu a xi hisiwile swinene, a huwelela a sungula ku tsutsuma. Hakunene, ndzilo a wu tsani. Kambe a hi swi kotanga ku ya ekule. Nhwanyana loyi a a phutseriwe hi ncila wo leha wa dragon countess.
  Rito ro tsakisa, ra xisati ri twiwile ri huma eka xihadyana lexi hahaka xa matimba:
  - Hlamala! U lo nghena emisaveni ya hina ntsena, naswona u lava ku lema nymph, xaka ra Swikwembu leswi tlakukeke? Xana wa swi tiva leswaku hikwalaho ka leswi u ta rhumeriwa u ri hlonga endhawini leyi ku ceriwaka maribye? Naswona u ta tirha kona u nga ambalanga nchumu hi ku helela, u bohiwile hi tinketana naswona u amukela swibakele ni tinhonga, u dya xinkwa ni mati. Naswona u ta tlhela u etlela u bohiwile hi tinketana ni hi maribye. Naswona a wu nge tivi nchumu handle ka ku tirha hi matimba ni swibakele. Ngopfu ngopfu sweswi , loko mahlonga ya xinuna ya hangalakile, nhwanyana wo leha na misiha yo fana na wena a nge hi vavisi emigodini!
  Dominica u rhurhumerile hi marito lawa. U tshame a tlanga Cleopatra eka filimi leyi nga durhiki mali ya le hansi. Leswaku ku hlayisiwa mali, xifaniso lexi a xi ri ni nhloko-mhaka leyi nge "Cleopatra evuhlongeni bya Augustus." Hi leswaku, nakambe a hi canon. Cleopatra a nga tidlayanga naswona u khomiwile.
  Phela, u rhumeriwe emigodini. Nakona kwalaho a famba-famba a nga ambalanga nchumu naswona a nga ambalanga nchumu. Naswona ku famba ehenhla ka maribye yo kariha emugodini lowu nga ambalangiki nchumu swa vava swinene. Kahle kahle, rhwala ndzhwalo na wena. A swi laveka leswaku nyuku wa hlonga wu va wa xiviri, naswona xikandza xa yena xi va xa xiviri, ku nga ri ku endla onge xi karhele.
  Kambe, kunene, i filimi ntsena, naswona yi chipa swinene eka sweswo. Naswona va n"wi ba hi xibakele, lexi na xona a xi nga ri xa xiviri. Kambe swa ha vava . Hambileswi ngati, hakunene, a yi ri ya vuxisi.
  Hi ntolovelo, filimi leyi a yi chipa, naswona handle ka tindhawu to cela maribye leti nga ni vanhwanyana lava nga ambalangiki nchumu, kahle-kahle a ku kombisiwanga nchumu wun"wana. Swi tikomba onge xibalo lexi a ku ri ku koka vavanuna lava karhatekeke hi tlhelo ra rimbewu. Kahle kahle, naswona nakambe, un"wana na un"wana wa ri tiva vito - Cleopatra! Naswona leswi a swi nga tirhisiwa ku xava
  Dominika u hefemulele ehenhla, naswona i manyoro ya muxaka muni lawa tinhenha ta tifilimi ti hlambelaka eka wona minkarhi yin"wana?
  Nymph marquise yi rhurhumerile:
  - U nga vileli, murhandziwa, ha ku lava. A hi nge ku nyiketi eka munhu.
  Dragon Countess yi rhurhumerile:
  - A a ringete ku titoloveta nakambe xikambelo xi nga si sungula. Phela, a hi ringeteni ku loya swo karhi!
  Dominica u tswontswe ring kutani a ku:
  - Ndzi lava ayisi khirimi ya chokoleti!
  Nhwanyana loyi u yi tekile kutani a titimela hi ku nonon"hweriwa.
  Naswona nkatsakanyo wa ayisi leyi pfotlosiweke ni chokoleti swi plop eka yona. Hikwalaho ka sweswo, Dominica a a thyakile ku sukela enhlokweni ku ya fika emilengeni, naswona a a tlhela a khwaxa.
  Dragon countess yi hlekile swinene lerova ti jets ta xihlovo ti rhurhumela naswona swiluva swi rhurhumela.
  Nymph marquise yi vule hi ku rhula:
  - Swi lulamile! Ku hambana ni sweswo, u ni vuswikoti lebyikulu, u tlhele a humesa ayisi khirimi ni chokoleti yo tala swinene hi nchumu wo tano wa khale, lowu hi ntolovelo wu nga riki na matimba swinene!
  Dominika u nantswe chokoleti leyi a yi huma emarhumbyini yakwe kutani a tshwutela hi ku vilela, a ri karhi a rhurhumela:
  - U hlundzukile!
  Cassandra u hlekile kutani a vula leswaku:
  - Naswona chokoleti ya bava. Xana a wu nga swi tivi leswi?!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u rhurhumerile a ku:
  - Nakona laha, eMisaveni na le Russia, swa nandziha !
  Marquise u pfumerile hi nhloko:
  - Ndza swi tiva! Hi tlhela hi tiva ku endla chokoleti yo tsokombela. Kambe sweswi u ta boheka ku eneriseka hi leswi u nga na swona. Hi ku kongoma, a wu boxi leswaku u lava chokoleti ya muxaka muni hi ku kongoma. Naswona hi ku angarhela, i swinene leswaku u oda ayisi khirimi ntsena. Loko swi ta emiehleketweni ya wena, hi xikombiso, ku hlamba hi nsuku, a wu ta ba ehenhla ka nhloko ya wena hi matimba swinene.
  Dominica hi vutlhari u xiye:
  - Vutomi byi le ku fambeni hi xihatla, naswona hinkwaswo swi le henhla ka nhloko!
  Dragon Countess yi ringanyete:
  "Ematshan"wini ya vuhunguki, leswi nga ta n"wi pfuna loko a nghena eka xikolo xa dragon, swa antswa ku n"wi tshika a ringeta ku tumbuluxa dayimani leyitsongo hakunene." Hi ntolovelo, leswi swa koteka eka lava nga ni vuswikoti lebyi tlakukeke bya masalamusi lebyi va velekiweke na byona.
  Cassandra u hlamule a ku:
  - E-e! Leyi i ndlela leyi nga erivaleni ngopfu. U fanele u endla swilo hi ndlela leyi tumbeleke swinene.
  Dominika u rhurhumerile hi ndlela ya vukanganyisi:
  - Ndzi tsakamile naswona ndzi thyakile, huk huku leyi griyiweke ntsena. Xana u nga swi lulamisa leswi?
  Nymph marquise u pfumerile hi nhloko:
  - I ntiyiso, ku saseka ka hina!
  Naswona u endle eight hi nhonga ya yena ya masalamusi. Yi hatima hi rivoni ra wasi. Nakona sweswi nhwanyana loyi a humaka eMisaveni u tlhele a basile naswona a hlelekile, naswona kwalomu ka swirhumbana hinkwaswo swi nyamalarile. Handle ka yin"we exifuveni xa xinene.
  Kambe Domika a nga ti vonanga, naswona a nga nyiki nyingiso.
  Dragon Countess yi rhurhumerile:
  - Nakona, murhandziwa wa mina... Ndza swi vona leswaku u twisisa swo karhi? Kutani, nhwanyana wo saseka ku suka eka pulanete ya thekinoloji leyi kulaka?
  Loko a hlamula, Dominique u yimbelerile a ku:
  Kambe ha yini, .
  A swi koteki ku hanya hi mianakanyo ya wena!
  Phela, vutomi a byi hi dyondzisi nchumu!
  Kambe ha yini! Kambe ha yini!
  Nakona u hlekile, hikuva risimu leri, leri tlangiweke hi Boyarsky , a ri fanelekile naswona a ri sasekile. Kambe rito ra yena ra ntsumi ri vange ku hleka ntsena.
  Cassandra u rhurhumerile, mahlo ya yena ya ri karhi ya hatima:
  - A wu nge ariwi ku va na vuxiyaxiya. Kambe xana u tshama u ri serious?
  Dominica u rhurhumerile. U tsundzuke ndlela leyi a tlangeke ha yona nhwanyana loyi a nga kuma giredi yo biha exikolweni. Naswona a ku nga ri na ndlela leyi a nga nyika xikandza xa yena ku languteka loku hlundzukeke. Ku hambana ni sweswo, a ndzi lava ni ku pfula meno. Kahle kahle, sweswo swa twisiseka ... U na moya wo tala swinene enhlokweni ya yena. Xikombiso, majaha man"wana ma ta pfula meno ntsena exikarhi ka ntshungu, and that"s their whole role!
  Na Dominica a lava ku tlanga... Tihosana, hi ntiyiso.
  Kutani Dragon Countess yi ringanyete:
  - A a hi cinele ku antswa. U swi vonile leswaku eka tifilimi u cina kahle swinene .
  Yoleyo yo hetelela i ntiyiso. Dominica a a kota ku cina. Va lave ni ku n"wi teka a tlanga xiphemu xa Esmeralda. Ku tlula kwalaho, hi ku ya hi nxaxamelo wa tibuku, swi vonaka onge a hi hambi ku ri mugypsy. Naswona ha yini munhu wa misisi yo basa loyi a dazzling a nga tlangi xiphemu lexi?
  Kambe ku cinciwa ka tifilimi ta xikhale, hambi ku ri ta matiko mambe, na kona ku vanga swiphiqo swo karhi. Hikwalaho, u tekiwile eka filimi hi xiphemu xo hambana, kambe a tlhela a cina.
  Ina, yena, entiyisweni, a a swi tsakela ku cina naswona a a swi tiva ku cina. Hambi swi ri tano, u yi tekile kutani a vula hi ku rhurhumela:
  - Gild xikhomela!
  Nymph ya marquise yi rhurhumerile:
  - I yini swin'wana?
  Dominica u hlamule hi ndlela leyi twisisekaka:
  - Hambi ku ri magypsy emakete a ma cina mahala. Kutani ndzi lava nkwama wo tika wa nsuku. Xana a swi le rivaleni?
  Dragon Countess yi rhurhumerile:
  - I munhu wo chavisa swonghasi ! Entiyisweni, ndhawu ya yona leyinene ngopfu i laha ku ceriwaka maribye. Kwalaho hi nkarhi lowu fanaka u ta hlakulela ku tiyisela ni ku tolovela ku yingisa. Hikwalaho ka leswi, u fanele a kurisiwa hi ndlela ya tihanyi!
  Hi xitshuketa nhwanyana un"wana u tsutsumele eka vona. Hi ku languteka, a a vonaka a ri n"wana wa munhu la nga hundziki khume ra malembe hi vukhale. Kambe hi nkarhi lowu fanaka, a a ambale swin"wetsin"wetsi swa risima, onge hiloko a ri exitolo xa swin"wetsin"wetsi. Milenge leyi nga ambalangiki nchumu, leyitsongo, ya vuhlangi a yi languteka yi nga fanelanga naswona yi hlekisa eka vulovolovo byo tano.
  Nhwanyana loyi u kamberile:
  - Ndzi nga xava hlonga leri eka wena. Xana u lava mali muni eka yona!?
  Cassandra u hlamule hi ku tiyiseka:
  - Nhwanyana loyi a nga xavisiwi! Naswona hambileswi a nga riki hlonga. Hambiswiritano, kumbexana a nge ntshunxekanga nkarhi wo leha swinene.
  Dominica u gungurile a ku:
  - Swi tikhoma hi ndlela yo biha swonghasi loko n'wana lontsongo a tixavela mahlonga!
  Marquise-nymph yi hlamule hi ku tiyiseka:
  - Loyi a hi n'wana, kambe i hobbit ya xisati! Naswona ti hobbits ti languteka ku fana na vana va vanhu...
  Nhwanyana loyi u kandziye nenge wakwe lowutsongo hi ku hlundzuka kutani a rhurhumela a ku:
  - Ndzi baroness! Naswona leswi swi vula leswaku hlonga ra wena ri boheka ku ndzi nkhinsamela.
  Dominica u rhurhumerile hi matimba:
  - A swi na mhaka na swona ! Ndzi ta, ndzi ta nkhinsamela n"wana!
  Hi ku hlamula, baroness ya hobbit yi rhurhumerise voko ra yona ra xinene. Rihati ri haha ri huma ri ba mutlangi wa nhwanyana loyi hi milenge ya yena leyi nga ambalangiki nchumu. Loko a hlamula, Dominic loyi a a lumekile u huwelerile swo karhi. Naswona khekhe lerikulu leri a ri funengetiwe swinene hi khirimi ri wele eka nhwanyana wa masalamusi la nga ni xivindzi. U tlhele a wisiwa hi milenge, kutani ku saseka lokutsongo ku wele ehenhla ka patu. Kambe u hatle a tlula a pfuka, hinkwaswo swi totiwile hi biscuit, masi lama pfanganisiweke na paste ya chokoleti. Baroness ya hobbit yi ninginise nenge wa yona wa ximatsi, wu nga ambalanga nchumu, lowutsongo, lowu eka swikunwana swimbirhi swa wona a ku ri ni swirhendzevutana leswi nga ni maribye ya risima.
  Naswona magandlati hinkwawo ya tsunami ya masalamusi ma haha ma huma. Dominic u lahleriwe makume mbirhi wa timitara ehenhla. Endzhaku ka sweswo, nhwanyana loyi u wele ehansi. Nkateko wa kona, leswi a a cina ku sukela evuhlangini naswona a a tlanga eka tifilimi, se a a wile eka swiyimo swo hambana-hambana minkarhi yo tala naswona a a endla swilo swo hlamarisa swa acrobatic.
  Hikwalaho, Dominika u tihlanganise hi ku wa hi xixika ku fana ni kati kutani a fika a dzima misava hi ndlela leyi humelelaka swinene. Handle ka leswaku milenge ya nhwanyana loyi, leyi se a yi hisiwa hi masalamusi ya nyimpi, a yi vava swinene loko yi hlangana ni tithayile ta mivalavala leti funengetaka ndhawu yoleyo. Nhwanyana loyi u huwelerile.
  Naswona dragon countess yi phutsele ncila wa yona wo leha, wo fana na muphayini eka baroness ya masalamusi ivi yi hisa:
  - Yimisa nyimpi! Handle ka sweswo havumbirhi bya n'wina mi ta ya ehansi ka ku khomiwa! Loko u lava ku lwa, ku ni tindhawu to hlawuleka to leteriwa laha ku khomeriwaka masalamusi ni ti- duel tin"wana!
  Dominica u tsarile eka twitter:
  - Ina, kahle-kahle i duel! Ntsena handle ka matlhari - mavoko na milenge!
  Hobbit Baroness u rhurhumerile hi ku delela:
  - Lwa na hlonga! Ku vula ntiyiso, leswi swa ndzi chavisa ! Swi nga antswa ku n"wi rhumela emigodini hakunene . Ku dyondzisa xiphukuphuku xo tano masalamusi swi ni khombo swinene.
  Marquise-nymph yi pfumelelanile hi rito lerikulu:
  - Na mina ndzi sungula ku ehleketa tano. Ina, nhwanyana loyi u ni nyiko yo karhi yo hlawuleka yo vanga makhombo ni ku vanga timholovo.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u kanetile a ku:
  - A ndzi rhanga hi ku ya eka munhu! Loko ku ri lavan'wana ... Hi ku tsandzeka kun'wana na kun'wana, tiva ku lwisana na swona, handle ka sweswo a wu nge voni ku humelela.
  Dragon countess yi ntshunxe nhwanyana loyi wo biha, loyi a languteka ku fana na n"wana, kambe hakunene a ri na vuswikoti byo veka regiment hinkwayo ya mathangi eka xihahampfhuka.
  Ncila wa kona a wu ri ni khirimi, masi lama pfanganisiweke, chokoleti leyi andlariweke ni biscuit. Khakhi a ri ri rikulu swinene, naswona swi le rivaleni leswaku ri endliwe hi mbilu. It"s even a pity ku va va yi tshove ematshan"wini yo yi dya. Dragon countess yi tshove tintiho na swikunwana swa yona, kutani nambu wa kristala wa xihlovo wu n"wi hlambela, wu hlantswa thyaka.
  Cassandra u pfumerile hi nhloko.
  - Ku basa i xilotlelo xa rihanyo! Oda ku sungula!
  Baroness ya Hobbit yi rhurhumerile yin"wana ya milenge ya yona leyitsongo, leyi nga ni muhlovo wo tshwuka, yo saseka eka yin"wana. Ku ringana tisekoni ti nga ri tingani u voningile ku fana ni bulb ya rivoni. Naswona ku tlula mpimo hinkwako ka swakudya leswi a swi tote ngopfu nhwanyana wa muloyi ku nyamalarile. Naswona swin"wetsin"wetsi swa xiyimo xa le henhla a swi voninga hi matimba lama pfuxetiweke. Entiyisweni, yena u sungule ku fana swinene ni hosi ya xisati lerova Dominika u titwe a ri ni vuxiyaxiya.
  U tlhele a kuma nkarhi wo tlanga nhwanyana wa hosi ya xisati eka yin"wana ya mintsheketo. Kwalaho u boheke ku hambana ni swiambalo swa xiyimo xa le henhla ni tintangu ta risima kutani a va nandza wa valoyi. Ambala swiambalo swo khwaxa naswona u famba hi swiambalo swa mapulanga. Naswona eka ti pads to tano swi bihe ngopfu ku tlula ku pfumala tintangu ntsena. U sungule ni ku kucetela mukongomisi leswaku swi nga antswa ku teka filimi u nga ambalanga swiambalo nikatsongo. Phela, milenge ya nhwanyana leyi a yi nga ambalanga nchumu leyi ambaleke swiambalo swo khwaxa a yi ta va yi kandziyise vusweti ni ku cinca ka xiyimo xa hosi ya xisati ku ya eka hlonga ra xiviri hi matimba swinene.
  Kambe swi le rivaleni leswaku mukongomisi loyi a a ri ni mianakanyo ya yena n"wini. Eku heteleleni, loko a ri karhi a baleka exihondzweni xa rifu, u hetelele a hluvule swiambalo ni switoki, ivi a nga ambalanga nchumu, a titwa a tsakile hakunene. Hambiswiritano, sweswi milenge yakwe leyi a yi nga ambalanga nchumu a yi hisiwe, hambi ku ri swirhumbana leswitsongo a swi humelela, leswi a swi vava ni ku nyenyetsa!
  Baroness ya hobbit u andlale voko ra yena lerintsongo, ro olova naswona hi nkarhi lowu fanaka ri ri na muhlovo wo tshwuka, eka yena, a khoma voko ra Dominica hi matimba ya vuhlangi na ku rhurhumela:
  - Swi lulamile, ku rhula! Vito ra mina ndzi Laska. Naswona u nga ehleketi, wanuna, leswaku ndzi nhwanyana la nga riki na khombo, ti-orc, ti-goblin, ti- spores ta Koshchei, hinkwato ti kume swo tala eka mina !
  Dominica u vutisile hi ku hlamala:
  - U na malembe mangani n'wana?
  Weasel u n"wayitele kutani a hlamula a ku:
  - Exikarhi ka vayimeri va rimbewu ro lulama a hi ntolovelo ku vutisa hi malembe! Hi laha ndzi langutaka ha kona, hi wona malembe lawa u ndzi nyikaka wona.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u hlekile kutani a vula leswaku:
  - U na khume ra malembe hi vukhale! A ku nge he vi kona!
  Dragon Countess yi rhurhumerile:
  - Ina, se u tlula madzana manharhu. Leswi, hambiswiritano, swi nga riki swa nkoka. Emisaveni ya hina, ta xisati hinkwato i tintshwa naswona ti sasekile. Tshama na hina ntombhi, u ta va hosi ya hina ya xisati!
  Dominica u hlamule hi xitlhokovetselo lexi dumeke:
  Loko vuthu ro kwetsima ri ku, .
  Lahla Rus', tshama eparadeyisini...
  Ndzi ta ku: "A ku laveki tilo," .
  Ndzi nyike tiko ra rikwavo!
  . NDZIMA YA No. 3.
  Marquise na Baroness va phokotele mavoko va huwelela hi vun"we:
  - Bravo! Xana u tiendlele leswi?!
  Dominica u ninginise nhloko yakwe ya nsuku hi ndlela yo biha:
  - E-e. A hi mina. Munhu un"wana, a ndzi n"wi tsundzuki mutsari!
  Cassandra u rhurhumerile a ku:
  - Swi hlamarisa, u na memory ya kahle swinene!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u hlamule hi ku tshembeka a ku:
  - Ndzi ehleketa ngopfu hi mina ku tlula van'wana. Swa antswa ku va tivisa swo tala hi mina ku tlula van"wana. Nakambe minkarhi yin"wana ndzi qambha, naswona a swi bihanga ku tlula Pushkin.
  Dragon countess yi paluxe meno ya yona yo vangama, yo vangama ku fana na dayimani enon"wini wa yona wo anama kutani a vula hi ku tiyimisela:
  - Kumbexana u nga yimbelela swin'wana swa vuyimbeleri bya wena?
  Dominica u vule hi ku kombela, a ri karhi a tswontswa milenge ya yena leyi a yi hisiwa:
  - A ku na xivutiso! Ndzi nyike ntsena kwalomu ka mali yin"we ya nsuku. Naswona ndzi ta mi tlangela risimu leri nga duma swinene. Naswona yimbelela mahala? A swi xiximiwi! Naswona hi ndlela leyi nga riki ya nkoka, a swi vuyerisi!
  Marquise-nymph u rhurhumerile, naswona nhonga ya yena ya masalamusi yi hatima hi ndlela yo chavisa evokweni ra yena, a tiyimisele ku xupula nhwanyana loyi a nga na vuxiyaxiya loyi a nga na xivindzi xo kanetana na dragona.
  Dragon countess yi hisile hi ndlela yo vuyelelana:
  - N'wi nyike mali ya silivhere. A a yimbelele swi huma embilwini.
  Dominica u n"wayitele, meno yakwe, lama hetisekeke swinene, a ma hatima ku fana ni tinhlohlorhi ta tintshava leti nga ni ayisi edyambyini leri hatimaka hi nkarhi wa ninhlikanhi. Naswona u rhurhumerile:
  - Mali emahlweni!
  Ximanga xi n"wi hoxe mali ya nsimbi kutani xi rhurhumela:
  - Laha, yi khome!
  Nhwanyana loyi u lahlele nenge wa yena ehenhla kutani a swi kota ku khoma xiphemu xa xirhendzevutana xa silivhere hi tintiho ta yena leti nga ambalangiki nchumu. Kutani u yi hundzisele exifuveni xakwe. Ndzi langutile mali ya nsimbi. A ku nga ri nchumu, silivhere a yi ri yintshwa hi ku helela, eka tlhelo rin"wana a ku ri ni dragona leyi nga ni tinhloko ta nkombo, naswona emakun"wini ya yona a yi khome nhonga ya vuhosi ni nhonga. And on the other hand , nhwanyana wo saseka wa misisi yo tlhuma swinene yo gombonyoka. Naswona swa tsakisa.
  Dominika a nga swi kotanga ku lwisana ni ndzingo wo ringeta mali ya nsimbi kutani a hlamula hi ku n"wayitela a ku:
  - Leswi swa tsakisa. Swilo swo kufumela.
  Ximanga xi hise:
  - Sweswi, yimbelela! A hi voneni leswi u nga swi endlaka!
  Dragon Countess yi engeterile:
  - Naswona u fanele ku yimbelela hi rito leri tlakukeke, naswona u tlanga ballad yo leha ngopfu kumbe ku tlula, tanihileswi hi hakeleke!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u pfumerile hi nhloko a pfumela:
  - Ina, ndza swi twisisa sweswo! A wu nge swi koti ku yimbelela ku fana na...
  Nakona ku hlangana loku a ku nga n"wi tiveki. Phela, ku vula leswaku nightingale a swi lulamanga hi ku helela kumbe a swi fanelanga. Kambe swin"wana, ku nga ri sweswo hakunene!
  Nhwanyana wa nymph u kandziye nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu:
  - A hi sunguleni!
  Dominica u sungule ku yimbelela hi rito ra yena leri nga erivaleni ni ro olova;
  A ndzi ri mutlangi la dumeke
  Ku teka tifilimi, ku rhukana, vuyimbeleri, mabilomu...
  U sungule ku cina hi vukarhi ni hi vukarhi, .
  Ku fana ni xivumbeko xa Sathana!
  
  Milenge ya mina yi tiyile swinene
  Va lwile na hopak leyi hlundzukeke...
  Hi vanhwanyana vo kufumela swonghasi
  A hi rhurhiseni lexi nga ni vukanganyisi hi ku hatlisa!
  
  Kambe ndzi tikume ndzi ri emisaveni, ma swi tiva, yo hlawuleka, .
  Laha tidragon ti fumaka ku fana na tihosi...
  Odara ya kona i yintshwa swinene, .
  At least handzula xikipa xa wena!
  A ndzi fanele ndzi va hlonga leri nga ambalangiki tintangu
  Ku kuma xibakele endzhaku...
  Mapapa lama nga ehenhla ka hina i ya wasi, .
  Ndhawu leyi a yi tsakisi eMisaveni!
  
  Laha ximanga xa le ndzhaku xi ta eka mina, .
  Naswona u khome xibakele emavokweni ya yena...
  Mufana wa nhloko yo basa u tsutsumile hi - .
  Hlonga ri nga ambalanga nchumu, n"wini wa rona swi tikomba a ri ni vuxiyaxiya!
  
  Gnome yi hleka, yi khumba meno hi xirhendze xa yona, .
  Ku fana na nhwanyana loyi a nga na article, stallion...
  Leswaku bere yi yi rhundza hi nenge wa xibakele - .
  Leswi ku ta va ku ri makumu ya ku rhurhumela ka ximanga!
  
  Kambe va ndzi xavise emigodini, .
  A ku nga ri na tindhawu leti vonakaka eka harem...
  Kutani va ndzi tlhave hi xibakele xa matimba va ndzi hlongorisa, .
  Hikuva nhwanyana loyi u dya ngopfu!
  
  Laha gnome yi ndzi rhangela hi ntambhu, .
  Switlhavelo swa nhwanyana loyi swa hlamarisa hi ku helela ...
  Rito ra hlonga ri le rivaleni swinene, .
  Kambe eku heteleleni ku ni ti- zero ntsena!
  
  Ndzi lava ku va ndzi nga ambalanga nchumu naswona ndzi nga ambalanga nchumu
  Ndzi tirha emigodini ku fana na mbhongolo yoleyo...
  Manana, ndzi ri, murhandziwa wa mina, .
  Swi hundzuke vuphukuphuku swonghasi!
  
  A ndzi ri nhwanyana la nga ni vuswikoti
  Ndzi andzisile swiphemu-phemu enhlokweni ya mina...
  Nakona sweswi eka yin"we, yi tekeni, xikete, .
  Ndzi le vuhlongeni bya nhova!
  
  Ku ringana nkarhi wo leha, wo leha ndzi tiyiserile gnome, .
  Ndzi amukele xibakele endzhaku...
  Va ndzi be hikwalaho ka bindzu ku nga ri hi bindzu, .
  Va tshembise leswaku va ta ndzi dyisa endzhaku!
  
  Kambe mahlonga lama nga ambalangiki tintangu ma xandzukile, .
  Ti crowbars ti ri karhi ti tirha, tihammer, .
  Naswona sweswi, yi teke elemente ya wena , .
  Eka gnome leyi nga ni mpandla Ndzi file !
  
  Phela, vanhu volavo vo biha va dlayiwile, .
  Hi vile na ku vaviseka loku chavisaka...
  Kambe, ndzi kholwani, hi ti ntshunxile - .
  Vanhwanyana va kombise xiyimo xa le henhla!
  
  Nakona sweswi hi na vuthu lerikulu, .
  Vafana na vona va nghena enyimpini na hina...
  Hi tshovela switlhangu ku fana ni tibodo, .
  Vafumi vo biha va ta kaput!
  
  Kutani vuhlonga bya tihele byi ta nyamalala, .
  Wanuna loyi u lulamisa makatla ya yena...
  Hi ta herisa vuhosi, hi karhele hi valala, .
  Ku ta va ni ntsako ni nhluvuko wa lembe-xidzana!
  
  Kutani ku ta va ni ku rhula emisaveni hinkwayo, .
  Munhu, nyeleti leyikulu...
  Hi ta haha emoyeni lowu nga ni tinyeleti, ma swi tiva, .
  Milorho ya vanhu a yi hetiseka!
  Nhwanyana loyi u hetelele hi noti ya le henhla, rito ra yena ri ri karhi ri hatima ku fana ni tintangu ta silivhere.
  Nhwanyana wa nymph u phokotele mavoko. Ti elf to hlaya na ti troll na vanhu vambirhi na vona va yingisele risimu ra Dominica. Kutani va n'wi hoxa mali ya nsimbi: silivhere ni koporo.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u nkhinsamile. Nakona a ti tlakula eka tithayile. U teke yin"wana ya mali ya nsimbi hi mavoko yakwe, kasi yin"wana hi swikunwana swakwe leswi nga ambalangiki nchumu. Naswona a ku ri xivono lexi rhandzekaka.
  Ina, u ni milenge yo tano leyi kokaka ni leyi tsemiweke. Naswona ndlela leyi a sasekeke ni ku hlamarisa ha yona eka yena n"wini. Kahle kahle, xana ti prima donna tin'wana ti kwihi loko ti pimanisiwa na yena? Xana va ta va ni xivindzi xo tlanga exitejini va nga ambalanga nchumu? Kumbe hi xikete xo koma?
  Dragon Countess yi xiyile:
  - Lexi i xiyimbeleri! Doo, u wela eka xikolo xa dyondzo. Naswona ntsena eka xikolo xa dyondzo, eka faculty leyi yena hi yexe a yi hlawulaka.
  Dominic u hlekile kutani a yimbelela a ku:
  Hina vanhwanyana hi ta va vaavanyisi va hina vini, .
  Naswona loko u fanele ku hlawula, naswona ku hlawula ku tika...
  Hi hlawula tisudu ta mapulanga, .
  Hikuva vanhu va hina va ni ku xiximeka ntsena!
  Weasel yi rhumele eka twitter:
  - U na rito... Ntsumi ya xiyimo xa le henhla ntsena!
  Dominica u n"wayiterile kutani a hoxa yin"wana ya mali ya nsimbi ehenhla hi nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu, ivi a korhama a yi khoma hi ririmi ra yena. Nakona a sungula ku huwelela. Hikwalaho ka ku khumbana ni mathe, nsimbi ya orenji yi hatle yi hisa ivi yi hisa nomu wa mufana loyi.
  Nhwanyana loyi u sungule ku tshwutela a tlhela a rhurhumela. Naswona ku navela ka yena ku yimbelela ku nyamalarile hi xitshuketa.
  Nhwanyana wa nymph u ninginise xingwavila xa yena, ku hisa loku a ku ri enon"wini wa Dominica ku hatle ku famba. Nhwanyana loyi u rhurhumerile:
  - Hlamala! Sweswi ndza swi twisisa leswaku swi njhani ku va dragona leyi hefemulaka ndzilo!
  Weasel u vule hi ku n"wayitela:
  - Swi antswa ku hlwela ku tlula ku nga si tshama, .
  Nhwanyana loyi u ni malembe man"wana lamakulu emahlweni ka yena!
  Dragon Countess yi xiyile:
  "Hi ni xivumbeko lexi hambaneke xa nomu ni nhamu ku tlula vanhu, naswona langavi a ri pfurhi nikatsongo. Kutani u nga vileli hi hina.
  Vayingiseri lava a va hlengeletanile a va ha endla huwa naswona va lava, va ba mavoko:
  - Endla swin'wana, u amukelekile!
  Dominica u tsarile eka twitter:
  - Loko u tsala mali ya nsimbi, ndzi ta swi endla!
  Hi ku hlamula, mpfumawulo na switiyisekiso:
  - Ina swi tano! Amukela.
  Naswona ehansi ka milenge ya nhwanyana leyi a yi nga ambalanga nchumu, ya misiha, leyi nga ni muhlovo wo tshwuka ni yo saseka, leyi a yi khoma hi tintiho hi musa lowu nga tekeleriwiki, mali ya nsimbi ya nsuku, silivhere, ya orenji, ya bronze ni ya platinamu a yi haha.
  Dominika u sungule ku tsaka hikwalaho ka leswi, a twa ku hiseka, kutani a sungula ku yimbelela hi ku hiseka;
  Swidzedze ni swidzedze a hi xihinga eka mpatswa wa hina, .
  Vanhwanyana va Tiko ra Vatatana, lava hlukaka ku fana ni swihlahla swa ti- rose.
  Loyi a nga tivangiki nyimpi a nga dyanga mapa ya mavele, .
  Xikwembu Muponisi Yesu xi hi kongomisa enyimpini!
  
  Hi toloverile ku lwa hambi ku ri elwandle leri nga ni xidzedze, .
  Munhu un"wana ni un"wana u fana ni xichipi lexi nga ehenhla ka lwandle.
  Ndza tshemba leswaku hi ta handzula swiharhi swa nhova swa Horde hi swiphemu-phemu enyimpini, .
  Ku xiximeka ka hina a ku nge hlongoriwi hi xibalesa ni hamele!
  
  Banga a ri hisiwa exigwitsirisini, endzilweni lowu hisaka swinene, .
  Ti blade leti lotiwe i ti bellows to tiya swinene!
  Vana socha leri nga chaviki; hi mbilu yo tiya, leyi hlundzukeke, .
  Loko ku ri na rifu, kutani yima mi nga tsekatseki, mi nga tsutsumi!
  
  Ina , nyimpi, hakunene, a hi nkhuvo lowu nga ni vulombe byo nandziha, .
  Phela, ku ni mihloti eka yona, naswona ngati yi khuluka hi matimba.
  Mpfundla wu rila nkarhi wo leha naswona bere hi ku rhurhumela lokukulu, .
  Naswona ku biwa hi ku tlherisela a ku ve etihlweni, ku nga ri eka xikandza!
  
  Ku ni fumu leri nga tlhavaka hi tinketana, .
  Ku ni switlhangu leswi nga ngheniwiki hi nhulu!
  Kambe u nga vi xiphukuphuku, u nga pfumeleli madimona ma endla swikandza , .
  Leswaku u nga fani ni ntlangu lowu nga eka tinkoka!
  
  Ndzi kholwani, ntlhantlho lowu voningaka wu ta ta, .
  Eka un"wana ni un"wana ku ni hakelo leyi nga kumekiki leyi tlakukeke!
  Hikuva miehleketo ya vugevenga, ndza pfumela, ku rihisela ku ta ta, .
  A ku na xivindzi xin"wana handle ka ndlela yo tika!
  Hiloko Dominica a yimbelela, naswona ntshungu lowu nga ni swivumbeko swo hambana-hambana wu n"wi hoxe mavoko hi ku hiseka lokukulu. Hambi loko hinkwavo va ri va xisati, a ku na vavanuna emisaveni leyi. Kumbe, kwalomu ka handle ka rimbewu leri tiyeke.
  Endzhaku ka sweswo, dragon countess yi ninginise ncila wa yona kutani yi xiya:
  - Kahle kahle, ndzi fanele ku famba! Ndzi huma endleleni!
  Nymph yi teke mali ya nsimbi hi nenge wa yona lowu nga ambalangiki nchumu kutani yi ringanyeta leswaku:
  - A hi kambeleni. Ndzi ta lahlela, kutani u ku - tinhloko kumbe misisi ! Guess what, mali ya nsimbi i ya wena, hayi, u ndzi tlherisela mali ya nsimbi!
  Dragon Countess yi rhurhumerile hi ku hleka kutani yi hlamula:
  - Ndza swi tiva vuxisi bya wena! Kutani swa antswa u nga tlangi hi nkarhi wa wena kumbe nhloko ya wena!
  Dominika u n"wayitele kutani a xiya:
  - Nhloko a hi tindleve, u nga yi handzula xihuku, a wu nge yi rhungi u tlhelela eka yona!
  Ximanga xi rhurhumerile xi yimbelela:
  -Tindleve ta le henhla ka nhloko i tindleve!
  Tindleve ehenhla ka nhloko - muvabyi exibedlhele xa miehleketo !
  Dragon Countess yi haha emoyeni. Naswona a nga vulanga nchumu hi leswi nhwanyana loyi wa nymph a yi yimbeleleke. Naswona leswi, swi fanele ku xiyiwa, swi kufumela swinene.
  Dominica u sungule ku hlengeleta mali ya nsimbi hi ku hatlisa hi mavoko ni milenge leyi nga ambalangiki nchumu. Naswona u swi endle hi rivilo lerikulu.
  Weasel u vule tano, a ri karhi a khwaxa misisi yakwe hi nhonga ya masalamusi:
  - Mali, hi ntiyiso, i ya nkoka. Kambe xa nkoka swinene i swipele, swilo swa khale, switlhavelo, timendhe, switlhavelo, na swin"wana. Handle ka sweswo, a wu nge swi koti ku hanya vutomi bya xiyimo xa le henhla ni bya vulovolovo !
  Dominica u pfumerile:
  - Mali a yi nge xavi rihanyo, ndzi kholwani, .
  Mali a yi nge xavi rirhandzu na ku xiximeka...
  Hikwalaho u nga holoveli ku fana ni xiharhi
  Tiva leswaku a wu nge xavisi tiko ra ka n"wina leswaku u kuma vuyelo!
  Naswona nhwanyana loyi, hi xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu, u ba mali ya nsimbi ya xivunguvungu. Nakona nenge wa yena lowu a wu nga ambalanga nchumu hi xitshuketa wu hundzuka, hi ku copeta ka tihlo, wu va nenge wa nkuku.
  Dominique u huwelerile hi ku chava:
  - I yini lexi!
  Nymph marquise u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Leyi i nsimbi yo hlawuleka ya masalamusi, yi tirha ntsena loko yi hlangana na nhlonge ya munhu loyi a nga na swikwembu swa Olympian endyangwini wa yena!
  Naswona Laska u huwelerile hi ntsako:
  - Hlamala! U na ngati ya muxaka wolowo eka wena. Kutani a hi endlanga xihoxo.
  Dominica u gungurile a ku:
  - Kambe leswi i vubihi! Loko u swi kota, susa xirhendze xa wena. Naswona ndzi nyike nenge lowu tolovelekeke nakambe.
  Nymph yi dzungudza nhloko:
  - E-e! Se u fanele u endla leswi hi wexe.
  Nhwanyana loyi a khomiweke u rhurhumerile:
  - Xana leswi swi koteka njhani?
  Weasel u ringanyete leswaku:
  - Anakanya emiehleketweni ya wena leswaku u nga tsakela leswaku nenge wa wena wu languteka njhani, u tsindziyela xikunwana na xikunwana xa voko ra wena ra xinene, kutani u fanele ku humelela!
  Dominic u yi tekile kutani a yi nghenisa. Kutani ku fike ku clicka.
  Naswona ematshan"weni ya nenge wa ximanga, nenge wu humelele eka xihuku xa felt naswona wu ri ni ski. Naswona swi sungule ku nga nyawuli ngopfu loko xikipa xi rhurhumela ehenhla ka maribye ya maribye.
  Nymph yi n"wayitela yi yimbelela yi ku:
  - Vadyondzisi va mahala, .
  Nkarhi lowu tlangisiweke na wena...
  Ndzi xanisekile mahala na nhwanyana loyi, .
  Muendli wa masalamusi la nga ni vutshila swinene!
  Dominica u khunguvanyekile:
  - A ndzi muloyi. Naswona ndza ha dyondza ntsena. Kambe ndlela yo ya eka vutivi a yi si tshama yi olova ngopfu ... Ina , ku ya eka tifilimi!
  Weasel u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - Ina, eka cinema, kumbexana ku tlula kwalaho. Naswona lexi, hi ntiyiso, i xiphiqo xa hina lexikulu.
  Vayingiseri va sungule ku hlengeletana nakambe: a ku ri xivono xo hlekisa. Hi ku kongoma, ku na tinxaka hinkwato ta vanhwanyana laha. Naswona ndza khensa eka sweswo. Mutlangi wa nhwanyana loyi u ringetile ku ehleketa nakambe no hundzula nenge wa yena. Kambe enkarhini lowu ku humelele nchumu wo karhi eka swiporo ni hi radar, hambileswi a wu ri wutsongo.
  Dominica u yimbelele handle ko lahlekeriwa hi ntshembo wa yena:
  Ndzi kombela leswaku mi nga hlamali
  Loko masalamusi ya humelela...
  Loko swi humelela, loko swi humelela, .
  Loko masalamusi ma humelela!
  Nymph yi n"wayitela yi tlhelela endzhaku kutani yi xiya:
  - Ina, ku famba na rito ra wena, u fanele ku tlhela u va na vuswikoti byo tirhisa masalamusi!
  Kutani nhwanyana un"wana wa hobbit u tsutsumele eka vona kutani a ringanyeta, a ri karhi a rhendzeleka ni nhonga yakwe ya masalamusi:
  - A hi swi endleni ku antswa! Nakona tiva, ndzi na hafu ya gidi ra malembe yo titoloveta!
  Weasel u kanetile a ku:
  - E-e! A a swi endle hi yexe!
  Dominica u tsarile eka twitter:
  Ndzi lahlekeriwe hi miehleketo, ndzi lahlekeriwe hi miehleketo, .
  Ndzi ta swi endla hi ndzexe, ndzi ta swi endla hi ndzexe!
  Naswona nhwanyana loyi u tlhele a hlevetela nchumu wo karhi lowu pfumelelaka. Nakona nenge wa yena, hi xivumbeko xa thangi leri nga na radar, eku heteleleni wu tlhele wu kuma xivumbeko xa wona xo saseka, xa khale. Naswona swi tikombe onge swi endliwe hi ku landza oda.
  Dominica u yimile a tshukatshukisa tintiho. Nsusumeto wa yena wu ve lowu tsakisaka, naswona u yimbelele a ku:
  Hina vanhwanyana hi matimba swinene emisaveni, .
  Naswona, ndzi kholwani, a wu nge kumi ku saseka loku kufumelaka...
  Hakunene hi ta tsakamisa valala va hina exihambukelweni , .
  Naswona u ta languteka a ri ni malembe ya makume-mbirhi hilaha ku nga heriki!
  Endzhaku ka sweswo, ku saseka, u ta hleka a hleka, a kombisa meno ya yena lamakulu ni yo vangama.
  Dominika u sungule ku cina, milenge yakwe leyi a yi nga ambalanga nchumu yi tlakusiwile ehenhla emoyeni. Naswona u yimbelele a ku:
  Ndzi muloyi wo kufumela swinene
  Loko ndzi stampa nenge wa mina, ku ta va na ku wa...
  A ndzi swi tsakela ku tlula-tlula ndzi nga ambalanga nchumu
  Yi teke tanihi nchumu lowunene wa xiviri!
  Leri i risimu ra yena - ntsena lerikulu naswona ri phyuphyisaka!
  Hambileswi, hi hala tlhelo, yi olovaka swinene naswona yi nga rharhanganangiki. Ina, nhwanyana loyi u tano lerova a wu nge borheki.
  Nhwanyana loyi wa hobbit u xiye:
  - U dyondza hi ku hatlisa swinene!
  Kutani a ninginisa milenge yakwe, leyi a yi khavisiwe emakun"wini hi swingwavila leswi nga ni maribye ya risima, naswona eka rintiho rin"wana ni rin"wana hi xingwavila.
  U languteka ku fana ni n"wana, kambe loko hi avanyisa hi nhlayo ya maribye, ngopfu-ngopfu eka swirho swa yena swa le hansi, i muloyi wa xiyimo xa le henhla.
  Weasel u pfumerile hi nhloko eka nhwanyana loyi:
  - Ndzi ku vonile kun'wana. Xana wena, hi xihoxo xihi na xihi, Princess Alsou ?
  Hobbit ya xisati yi pfumerile hi nhloko:
  - Ina , hi yona ndlela leyi! Kambe wa tiva, Marquis, na nhwanyana loyi wa pulanete ya Misava, a wu nge vi na xiphiqo!
  Weasel u pfumerile:
  - Mfanelo! Kambe a swi koteki hi ndlela yin"wana. Khombo ra kona, leyi i misava yo tano leyi yi nga ta ka yi nga yi endli handle ka swiphiqo ni maendzo yo hlamarisa.
  Dominic u hatlisile ku engetela a ku:
  -Vutomi lebyi nga riki na ti adventures na ti exploits byi borha ngopfu. Swi fana ni supu leyi nga riki na phepha!
  Princess Alsou u pfumerile:
  - Ina, hi swona! Sweswo hi leswi swigevenga swi endleriweke swona. Un"wana wa vona u humese ntungu lowu dlayaka rimbewu leri nga ni matimba.
  Dominica u yimbelele hi ku hefemula:
  A wu nge hanyi handle ka vavasati, sweswo i ntiyiso, .
  Kambe handle ka vavanuna, na kona a ku na ntsako...
  Swi tikombe hi ndlela yoleyo, a swi bihile swinene, .
  Loko ku nga ri na n"wini wa matimba!
  Weasel u pfumerile:
  - Kumbexana! Kambe laha, tani hi leswi va vulaka swona, i banga ra matlhelo mambirhi. Hi tlhelo rin'we a ku na rimbewu leri tiyeke, kambe hi tlhelo rin'wana...
  Hobbit ya xisati yi hatle yi kaneta:
  - E-e! Ku biha ku suka eka matlhelo hinkwawo. Kutani a swi bohi ku vulavula vuhunguki. Ta xinuna na tona ta laveka.
  Dominica u hlamule a ku:
  - Va xinuna eka swiharhi. Eka vanhu lava tlhariheke, nchumu wun"wana wu hambanile.
  Weasel u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - Ina, eka vavanuna, hakunene. Naswona a ndzi nga kumi nchumu wo wu vula.
  Matuva yo hlayanyana, lama nga ni tinsiva ta orenji ni milomu leyi nga ni nsuku, ma haha ma hundza ma hundza. Tinyenyana a ti tsakisa swinene. Ku rhandzeka ntsena hi voko rin"we. Kambe hi hala tlhelo , a ku tlhela ku va ni ku pfumaleka ko karhi ka nantswo eka tona.
  Dominica u sivile:
  - Why gild milomu ya maphaphatani?
  Weasel u hlamuserile:
  - A ku na munhu loyi a gilded! Leswi swi vangiwa hikuva a va peka switluka leswi nga ni topazi.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u gungurile a ku:
  - Yini? Hi topazi?
  Nhwanyana loyi wa hobbit u pfumerile hi nhloko:
  - Ina, ku na switluka swo tano! I yini, a wu nga swi tivi?
  Weasel u vule leswi:
  - Xana a a ta swi tivisa ku yini? U le misaveni ya hina sweswinyana swinene.
  Vayimeri vanharhu va rimbewu leri ringaneleke va hatlisise rivilo ra vona. Naswona swirhendze swa vona leswi nga ambalangiki nchumu, swa pinki a swi hatima.
  Tindlu a ti humelela ti rhendzela , ti lehe, ti fana na ti drills ta pink, purple, emerald leti yaka ehenhla. Naswona a swi languteka swi ri swa vumundzuku lebyikulu. A ku ri ni hambi ku ri swihaha-mpfhuka swin"wana exibakabakeni. Hi ku kongoma, kalichi leyi endliweke hi nsuku naswona yi ri ni tidayimani, leyi kokiwaka hi tihanci ta tsevu leti nga ni timpapa, to basa ku fana ni gamboko, yi tsutsumele yi hundza.
  Vanhwanyana lavanharhu hinkwavo va nyikele vurha nyana. Kambe swi tikomba onge munhu wa xiyimo xa le henhla a a nga ri na nkarhi wa ku saseka, naswona ntlawa wa vunharhu wu landzerile ku ya emahlweni.
  A ku ri ni ndhawu yo tlangela eka yona hippodrome emahlweni, a yi languteka ku fana ni xitediyamu lexikulu. Swi le rivaleni leswaku a ku ri ndhawu ya mphikizano wa tihanci.
  Marquise-nymph yi ringanyete leswaku:
  - Hi fanele ku kambela loko mudyondzi wa hina a ri na nyiko ya clairvoyance. Hikwalaho, hi ta va kona eka mimphikizano.
  Ku rhendzela hippodrome a ku ri ni rirhangu ro leha ra mesh leri endliweke hi nsimbi ya silivhere ni ya orenji, leri nga ni tiperela ni maribye man"wana ya wasi ni ya xivunguvungu, swin"we ni nghilazi leyi tsundzuxaka nghilazi ya le Czech . Naswona a yi languteka yi sasekile swinene.
  Naswona enyangweni akuri na swihlovo swimbirhi ematlhelo, leswi aswi lahlela ehandle ti jets ta mihlovo yohambana hambana kusuka eka mimpatswa yo saseka leyi ayiri na gild: - elf leyi ayi angarha mufana wa elf.
  Ina, hinkwaswo a swi languteka swi sasekile swinene. Naswona enyangweni ku ni murindzi wa vanhwanyana. Nakambe yi sasekile swinene naswona yi ri ni swisirhelelo swo olova, swa silivhere.
  Hinkwaswo swi languteka swi hlamarisa swinene. Kuna vayimeri votala swinene va fair sex around.
  Dominika u tsundzuke filimi leyi vulavulaka hi Swihlala swa Gulag ni kampa ya vavasati. Vavasati hinkwavo lava a va ri kwalaho, onge hi loko hi ku hlawula, a va ri vantshwa, va sasekile naswona a va ambale tinguvu leti siyeke milenge ya vona yo hlamarisa yi ri erivaleni hi ku helela. Phela, tanihi leswi ximumu xa le Siberia xi kufumelaka naswona hambi ku ri, kumbexana, xi hisaka, vanhwanyana lava a va nga ambalanga nchumu. Leswi endleke leswaku filimi leyi yi duma swinene eka vavanuna. Naswona Dominica u tlange xirho xa Komsomol lexi xandzukeke lexi hleleke ku pfukela hinkwako ka vanhwanyana. Naswona va saseka va tlhele va khoma matlhari, va teka regiment hinkwayo ya NKVD enyimpini, naswona va swi kotile ku yi hlula.
  Filimi leyi, hakunene, yi hundzuke leyi phyuphyisaka. Naswona tinhenha leti nga ambalangiki tintangu, to saseka, to saseka a ti languteka ti ri super ntsena.
  Dominika, hi ndlela leyi, eku sunguleni a a fanele a tlanga xiphemu xa muzala wa Fandera, loyi a hleleke mpfilumpfilu wa vabohiwa, kambe filimi yo tano a yi ta va yi yirisiwile. Naswona u endliwe ntsena xichudeni lexinene ngopfu ni xirho xa Komsomol.
  Dominica u nkhinsame eka nhwanyana loyi a ri eka murindzi. Hi xitshuketa, ku suka ehansi ka Misava, ku fana na jack leyi humaka ebokisini ra swisibi, dragona yi tlulerile yi huma. Small , yikulu nyana kutlula albatross, yina tinhloko tinharhu.
  U haha a ya eka vanhwanyana, kutani ku twala rito:
  - Ndzi tlherisele makwerhu!
  Nymph marquise u hlamule hi ku hefemula:
  - Leswi a swi koteki, Belka.
  Hi ku hlamula, nhwanyana wa dragona, loyi swikalo swa yena a swi hatima hi dyambu manharhu hi mihlovo hinkwayo ya n"weti, naswona timpapa ta yena a ti sasekile swinene lerova ti rhurhumela ematihlweni, u sungule ku rhurhumela.
  - Ndzi lava makwerhu! Ndzi lava makwerhu! U kwihi!
  Nhwanyana wa hobbit u rhurhumerile:
  - Ina, hina hi hexe hi khomekile hi ku ehleketa leswaku hi nga tlherisela njhani vavanuna va hina eka hina. Naswona a swi bohi leswaku u va ni vukanganyisi.
  Nhwanyana wa dragona, u nga teka yini eka xinyenyana, u rhulile a rhurhumela, a tlula-tlula a ya eDominica:
  - Ndza swi tiva leswaku u nga swi kota! Hi wena la hlawuriweke!
  Nhwanyana loyi a hlaseriweke u n"wayitela kutani a yimbelela a hlamula a ku:
  - Hinkwaswo leswi nga kotekiki, ndzi kholwani, swa koteka, .
  Kambe ku tshinelela xiphiqo lexi swa tika swinene...
  Hambiswiritano, loko u tshikilela byongo bya wena loko u ri karhi u tlanga, .
  Ndzi nga va nhwanyana wo saseka wa Jedi !
  Nhwanyana wa dragona u tsakile a tlhela a rhurhumela a hlamula:
  Miehleketo ya wena a yi ringananga ni rintiho, .
  Genius, wa tiva, eMisaveni...
  Naswona mufana wo saseka u ndzi rindzile, .
  Eka hanci leyi rhendzelekaka!
  Dominika u titwe a hlekisa naswona a hleka:
  - Dragona leyi nga ehenhla ka hanci? Leswi hi leswi swi langutekisaka xiswona!
  Marquise u vule leswi:
  - I yini, a wu yi tivi concept ya allegory!?
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u hlekile kutani a xiya:
  Hi nga fa kun"wana ni kun"wana
  Hambi ku ri eku pela ka dyambu ra amber...
  Hi ku angarhela, hi hanya hi ntshunxekile, .
  Ina, mahala!
  Hi ndlela yo fanekisela!
  Nhwanyana wa dragona u humese mavoni enon"wini wa yena, a wu fana na rivoni, a tlhela a rhurhumela:
  - Leri i risimu ro tsakisa. Kambe , ndzi lava leswaku muyeni wo saseka loyi a humaka eMisaveni leyi nga tiviwiki a endla swin"wana leswi tsakisaka.
  Dominica u rhurhumerile kutani a xiya:
  - Ndza swi tiva leswaku rito ra mina ri wisela ehansi mali ya nsimbi leyi nga bihangiki ku tlula ti-nunchuck leti hoxaka swirhabyani swa mavele. Hambiswiritano, ndzi fanele ndzi tlhela ndzi tshikilela rito ra mina! Naswona hikwalaho ka yini? Xana u nga yi tirhisa kwihi mali laha?
  Marquise u kanetile a ku:
  - Xo sungula, u ta becha mali ya wena eka yin"wana ya tihanci ta le hippodrome ivi u ringeta ku engetela capital ya wena. Naswona xa vumbirhi, nhwanyana loyi a hi dragona leyitsongo ya xisati ntsena, kambe i hosi ya xisati. U ta ku nyika xingwavila xa yena, lexi nga ni matimba lamakulu ya masalamusi. And for this , kholwani, swi fanerile ku ringeta no yimbelela kahle!
  Dominica u pfumerile hi nhloko yakwe leyi a yi vangama enhan"wini yakwe leyi tiyeke kutani a vula leswaku:
  - Eka mhaka leyi, ndza swi vona leswaku ku na leswi ndzi nga swi ringetaka! Ku tlula kwalaho, u nga n"wi ala njhani n"wana!
  Nhwanyana wa dragona u rhurhumerile:
  - A ndzi n'wana nikatsongo. Ndzi hosi ya xisati naswona ndzi nga endla leswi! Ndzi ta haha ndzi ya eka pulanete ya wena. Naswona ndzi ta hisa ntsindza wa wena.
  Dominica u rhurhumerile hi ndlela yo chavisa:
  - Naswona hi na air defense eka vanhu vo fana na wena! Xana u ri yini hi leswi, savage?
  Nhwanyana wa dragona u gungurile a ku:
  - U ta rhumeriwa eka tindhawu to cela maribye. U ta tirha u nga ambalanga nchumu naswona u bohiwile hi tinketana ehansi ka swibakele swa swibakele swa valanguteri va orc.
  Nhwanyana loyi wa hobbit u pfumerile hi nhloko:
  - Ina, a nga swi kota! Ku tlula kwalaho, u munhu. Na vanhu va hina... Va tekiwa va ri va xiyimo xa le hansi, hi swivangelo swo tala.
  Ximanga xi rhurhumerile:
  - Kutani swa antswa u yimbelela! Vaaki se va hlengeletanile laha, naswona hi ta tlhela hi kuma mali.
  Entiyisweni, ku pfuke huwa exikarhi ka ntshungu wa vayimeri vo hambana-hambana va rimbewu lerinene, naswona ku twiwile ku ba mavoko ni ku huwelela:
  - Yimbelela, xiluva lexitsongo, u nga khomiwi hi tingana!
  Kahle kahle, wanuna, a hi tlangeni vuyimbeleri!
  Hi lava ku yingisela ku rhurhumela ka xinyenyana xa paradeyisi!
  Dominica u hefemute hi matimba kutani a sungula ku yimbelela;
  Ribuwa ra le Elfa ri anama , ri ni swiganga, .
  Magandlati ya khuluka hi ku vonakala ka glazed...
  Elfia u ve tiko ra rikwavo, .
  Trill ya nightingale yi hi yimbelelela risimu ro hlamarisa!
  
  Eka xikepe xo anama, mina na murhandziwa wa mina hi famba hi xikepe, .
  Zlata Val u hungute ti braids ta yena.
  Swi tsakisa swonghasi eka mina ni murhandziwa wa mina ku va swin"we, .
  Swi twisa ku vava ku nga khomi ngwenya hi nhonga yo phasa tinhlampfi.
  
  Doo, hayi mati, ku rhurhumela endzhaku, .
  I ntumbuluko lowu hi nyikaka champagne.
  Tiko leri ri fana ni manana la rhandzekaka eka mina, .
  Ku hanana ka misava hi swiambalo swa vuhosi!
  
  Mathonsi yo fana ni tiperela ehansi ka rivoni ra n"weti
  Ku phatsama ku fana na ntlhambi wa tinyoxi lowu nga na ripapa ra silivhere...
  Virgo, u fana na ntsumi leyi nga na norho eka mina, .
  Hi xikandza xa ku pfumala nandzu - Madonna wo basa swinene!
  
  Ku nun'hwela ka kona i vulombe, ni misisi i silika, .
  Milomu yi hambanile ku fana na satin.
  Ndza tshemba leswaku nkarhi lowu a wu rindzeriwile nkarhi wo leha wu fikile, .
  Mintsheketo yi ta va ya xiviri!
  
  Milomu ya hina yi khumbe hi ntsako lowukulu, .
  Ku nandziha ka kona ku lerova a ka ha ri na marito .
  Ndzi kholwani, u ku saseka loku nga riki ka misava, .
  Loti yi ta endla xiboho, lahlela mali ya nsimbi ehenhla!
  
  Hi leswi ku tswontswana hi ku landzelelana, .
  Ku hefemula na ku hleka ka ntsako wa hina wa xidzedze.
  Ku kwetsima ka moya-xiviri ku ta hlayisiwa hi kerubu, .
  Loyi a hlawuriweke u ta lahlela nxaxamelo wa swidyoho exigwitsirisini.
  
  E-e, tiva, ku na ku saseka ku tlula wena eMisaveni, .
  Ku navela ku pfurha ku fana ni ndzilo wo vangama embilwini ya mina!
  Hi ta hanya etikweni lerinene ngopfu, .
  A hi pfuleni mafasitere ni nyangwa wo nghena exibakabakeni!
  Leyi i ndlela leyi muxongi loyi a yimbeleke risimu ro hlamarisa ha yona. Naswona vanhwanyana va mitila hinkwayo va n"wi hoxe mavoko. Naswona hi nkarhi lowu fanaka va hoxe mali ya nsimbi, ku katsa ni ya nsuku. Naswona sweswo i swinene .
  Nhwanyana wa hobbit u ninginise nhonga ya yena ya masalamusi, kutani mali yi sungula ku vumba nhulu leyi hambaneke hi yoxe. Naswona kholomo hinkwayo ya mali ya nsimbi ya mihlovo yo hambana-hambana yi kule.
  Nhwanyana wa dragona na yena u phokotele mavoko, ivi a humesa malangavi yo vangama eka tinhloko ta yena tinharhu. Endzhaku ka sweswo u vule hi ku tikukumuxa:
  - Leswi, hi ntiyiso, i swinene, kambe a swi enelanga! Ndzi lava leswaku na wena u ndzi yimbelela!
  Dominica u rhurhumerile kutani a vutisa a ku:
  - Xana sweswo a swi tele ngopfu?
  Marquise u n"wi rhurhumerile:
  - Xana u lava ku kuma ring ya nkoka swonghasi hi risimu rin'we ntsena? Kahle kahle, u na vuxiyaxiya ! Vana ni ripfalo, hikuva nchumu lowu endliweke hi mavoko i wa nkoka.
  Nhwanyana wa hobbit u rhurhumerile a ku:
  - Nchumu wun'wana na wun'wana wu na nxavo wa wona. Naswona hi ntolovelo, eka xitirhisiwa xa nkoka, u fanele ku hetisisa ku navela kanharhu, kutani u nyika vukorhokeri byinharhu. Leyi i milawu. Naswona wena hi wexe wa swi twisisa leswaku ha yini!
  Vayingiseri va vanhwanyana vo hambana-hambana a va phokotela mavoko ni ku kandziyela milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu, naswona a hi kanyingi swinene hi tintangu:
  Tanani, yimbelela swin"wana!
  Hi lava tinsimu!
  Swi ta va swi kufumela swinene !
  Endla rirhandzu ra kona!
  Hi ta ku hakela kahle!
  Weasel u pfumerile hi nhloko eka Dominika:
  - Kahle kahle, u nga tshoveki! Tanani, yimbelelani!
  Naswona ku saseka ko saseka ku ninginise misisi ya yena yo vangama, yo vangama. U kandziye milenge yakwe leyi nga ambalangiki nchumu, leyi nga ni misiha kutani a yimbelela, hi ku titwa lokukulu ni ku kombisa mahlo;
  wa hina , ntiyiso wa hina
  Swi vumbiwa hi ku rhwala ripfumelo!
  Naswona ku nga ri mundzuku, naswona ku nga ri mundzuku, .
  Naswona namuntlha ponisa Tiko ra Vatatana!
  
  Hi xixima Elf ya hina , .
  Phela hi yena misava hinkwayo, tiva misava!
  Banner ya hina yo tshwuka ya Tiko ra Manana, .
  Naswona a ku na muhlovo wo tshwuka wo vangama ku tlula lowu!
  
  Phayona ri losa hayi xifuva, .
  Xikombiso xa yena i mujeko wa Tiko ra Manana!
  Hi lwisane ni nala hi vutshila, .
  Ku dzunisa ku humelela eka ndzimana!
  
  Tiva leswaku ku ni ripfumelo rin"we ntsena emisaveni, .
  Ripfumelo eka murhandziwa , vuelfini byo kwetsima!
  Leswaku vana lava tsakeke va hleka, .
  Orcism yi ta pfurha yi nghena ekheleni !
  
  Knight yin"wana ni yin"wana a yi ri n"wana ntsena, .
  Eka byanyi na swinambyana u nga ambalanga nchumu...
  Kambe sweswi u ni winchi emavokweni yakwe, .
  Hi ku hatlisa u phaphata nsimbi hi hamele!
  
  Munhu un"wana u lota xibamu xa muchini hi michini, .
  Phela, un"wana u duvula hi makatla!
  Mujeko wo tshwuka wu haha ku fana ni mujeko wo tshwuka, .
  Hi ba valala vo biha handle ko hleka!
  
  Vakokwa wa hina hi xivindzi va teke Orklin , .
  Phela, ku vuriwa yini hi hina? Hi le ndleleni yo ya eMars!
  Hi vanhu, a hi ti- macaque leti nga erhavini, .
  Xibakele xa nala xi n"wi ba kahle etihlweni!
  
  Kambe ha swi tiva ni ku titsakisa, .
  Beta xigubu, tlanga timhalamhala!
  Swikandza swa vana swo saseka swinene, .
  Na swiringanyeto swa mune na ntlhanu!
  
  Xikambelo xa nyimpi xo tika swinene - .
  Ku nga hundzeli eka leswi swi fana ni ku fa!
  Kambe eku feni hi ni mujeko lowu nga ni torha, .
  Forge ya koporo ya elven a yi nge wi!
  Nhwanyana loyi u yimbelele hi ndlela yo saseka swinene ni hi vutshila naswona, hi nkarhi lowu fanaka, a a cina, naswona milenge yakwe a yi kanganyisa swinene. It"s just a pity ku a ku nga ri na vavanuna lava a va ta tlangela ku saseka ka yena. Naswona nhwanyana u na swona eka xiyimo xa colossal, naswona nhenha yi kombisa ntshikelelo wa yena lowukulu na ambience.
  Naswona madzana yo hlayanyana ya vanhwanyana se va hlengeletanile, naswona va endla huwa. Va hoxa mali, naswona va ni nun"hwelo lowukulu swinene wa mimiri ya vantshwa, yo basa, ya xisati ni swinun"hweriso swo durha ni swinun"hweriso. Kuna swotala swo endla leswaku nhloko ya wena yi rhendzeleka laha.
  Tin"wana ta mali ya nsimbi a ti ri ta ceramic, naswona a ku ri ni hambi ku ri mali yimbirhi ya nsimbi ya mapulanga , leswi a swi ri swinene. Kambe mali ya maphepha leyi tolovelekeke ya pulanete ya Misava hi ndlela yo karhi a yi vonaki. Naswona leswi hi ndlela yo karhi a swi tolovelekanga eka Dominica. Minkarhi yin"wana miehleketo yi voninga emiehleketweni ya wena malunghana ni ndlela leyi va nga ni tihanyi ha yona laha. Ku vuriwa yini hi makhadi ya elektroniki yo hakela? Kahle kahle, leswi swi hlamarisa hi ku helela eka xiyimo lexi xa nhluvukiso.
  Kutani un"wana u lahlele khekhe leri dyiweke hafu leri nga ni khirimi ehansi ka milenge leyi nga ambalangiki nchumu ya xiyimbeleri xin"wana xa nhwanyana.
  Nhwanyana wa hobbit u tlhave khekhe hi rihati leri humaka eka nhonga ya yena. Naswona hi ku hatlisa yi wile.
  Ku saseka lokutsongo ku xiye:
  - U nga ha endli sweswo nakambe! Mali ntsena!
  Ximanga lexi xi yimbelele:
  - Endla mali! Endla mali!
  Ku rivala hi ku borheka, ku loloha...
  Endla mali! Endla mali!
  Loko swi laveka, hakatsongo-tsongo siku hinkwaro!
  Nhwanyana wa dragona u ninginise timpapa a tlhela a rhurhumela:
  - Kahle kahle, leyi i vukorhokeri bya vumbirhi! Kambe leswaku u kuma ring ya artifact , u tlhela u lava ya vunharhu!
  Dominica u pfurhetele marhama kutani a vula hi rito ro titshemba:
  - Loko u swi lava, ndzi ta tsaka ku ku yimbelela nakambe! Ku vula ntiyiso, ndzi rhandza ku yimbelela.
  Vayingiseri va kwalomu ka gidi ra vavasati, vayimeri va rimbewu ro saseka, va rhurhumerile ni ku kandziyela milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu, yo saseka, ya nhwanyana kwalomu ka hinkwayo:
  - Yimbelela nakambe! Yimbelela nakambe!
  Bravo, encore, ku tlherisela! Bravo, encore, ku tlherisela!
  Nhwanyana wa dragona u kanetile, a tlakusa rito ra yena:
  - E-e! Nyika xingwavila xo tano ntsena hikwalaho ka tinsimu! Laha u fanele a endla nchumu wa nkoka swinene naswona, hi nkarhi lowu fanaka, wu tika.
  Ku ve ni ku yimanyana loku nga ni ntshikelelo. Vanhwanyana vo tlula gidi va tinxaka to hambana-hambana va titimela hi ku langutela.
  Hi xitshuketa ku humelele mufana. Muyimeri un"we ntsena wa rimbewu leri tiyeke exikarhi ka vona. A ari wa rixaka ra vanhu, a ambale swiambalo swo koma ntsena, ari na misiha naswona ari na brand ya mahlonga emakatleni ya yena, a languteka ari na kwalomu ka khume mbirhi wa malembe naswona swile rivaleni leswaku u biwile kutlula kan"we. Hi ku tsutsuma a ya ehenhla, swirhendze swa yena swa ritshuri, swa vuhlangi swi ri karhi swi hatima swi kongoma eka nhwanyana wa dragona, u wele ehansi hi matsolo a rhurhumela:
  - A va ndzi ntshunxile! Ndzi tlherisele xiyimo xa mina!
  Nhwanyana wa dragona u pfumerile hi nhloko kutani a tiyisisa:
  - Hi swona! Mufana loyi u ta ntshunxeka loko u nga n"wi hundzula elf!
  Dominica u pfule mavoko yakwe:
  - Kambe leswi a swi koteki!
  Marquise-nymph yi ringanyete leswaku:
  - N"wana loyi wa hlonga sweswinyana a a ri hosi ya harhi ya mfumo lowukulu, lowu vuriwaka Oenomaus. Nakona sweswi, u hundzuke mufana wa rixaka ra vanhu na hlonga ku papalata ntungu wa diyavulosi. N"wi endle hosi ya elf nakambe, kutani kumbexana hi nga khoma thyaka ra tangle hinkwayo!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 4.
  Princess ya hobbit yi tiyisisile:
  - Leyi i chance ya wena, Dominic. Na ya hina na yona. Va xinuna kwalomu ka hinkwavo va nyamalarile. Naswona loyi, hambi leswi a nga chaviwiki, u lahlekeriwe hi xithopo ni xikhundlha xa yena, hambi ku ri miri wa yena, a va hlonga ra munhu.
  Mufana loyi u pfumerile hi nhloko yakwe yo vevuka, leyi tsemiweke :
  - Va ndzi ba siku na siku leswaku ndzi nga hundzuki ribye! Hikwalaho ka swivangelo swo karhi, i mahlonga lama biwaka lama lwisanaka ngopfu ni ntungu lowu!
  Dominica u pfule mavoko yakwe kutani a hlamula a ku:
  - Ina, a ndzi na mhaka na leswaku ndzi nga n'wi disenchant njhani! Naswona leswaku hosinkulu na yona a yi ri n"wana?
  Mufana wa hlonga u ninginise nhloko.
  - E-e, a ndzi ri munhu lonkulu swinene! Kambe loko yi sungula ku hundzuka ribye, nymph ya weasel yi tirhise masalamusi yo hlawuleka. Ndzi ve hlonga lerintsongo naswona ndzi biwe hi swibakele. Leswi swi ndzi nyike tin"hweti to hlayanyana, hambileswi a swi vava, kambe vutomi. Kambe hi ku hatlisa kumbe endzhakunyana, leswi swi ta hela. Ku tlula kwalaho, va fanele va ndzi ba hi matimba, naswona siku rin"wana ni rin"wana ndzi fanele, kumbe ku rhwala maribye yo tika, kumbe ku rhendzeleka ni vhilwa!
  Nhwanyana wa nymph u pfumerile hi nhloko:
  - Ina! Leyi hi yona ntsena ndlela yo hlwela hi ndlela yo karhi vuyelo bya ntungu wa maribye. Ku ha ri na vafana va mahlonga va rixaka ra vanhu emigodini lava nga si vaka ribye naswona va tirha. Kambe lava hi vona ntsena vayimeri va rimbewu leri tiyeke lava saleke. Nakona tin"wana ta tona na tona ti hundzuka ribye ivi ti tshoveka ti va ntshuri.
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Leswi swa chavisa! Khombo ra misava hinkwayo! Naswona leswaku a hanya ni ku va hlonga!
  Mufana loyi, a ambale swiambalo swo koma swa ntima leswi a swi endla swiambalo swa yena hinkwaswo, naswona a ri na tintambhu, a ri na misiha yo olova ehansi ka nhlonge leyi a yi vonaka yi olova hikwalaho ka ku pfumaleka ka mafurha, u yimbelerile a ku:
  - Ina, ndzi hosinkulu, naswona ndzi hlonga ntsena, kambe yini, .
  Vakulukumba a va ndzi vitane sweswo...
  Va le kule swonghasi, va le kule swinene na mina, .
  Mufana la nga ni nketani ya milenge leyi tshovekeke!
  Nhwanyana wa dragona u rhurhumerile hi ku rhurhumela:
  - Kutani n'wi endle hosi ya elf nakambe, kutani u nga kuma ring leyi ya nkoka ya masalamusi ya dragon!
  Dominica u pfule mavoko yakwe:
  - Kahle kahle, you damn it, a ndzi na ku twisisa ka xisekelo ka masalamusi, naswona u lava leswi! Leswi, kumbexana, wena hi wexe u nga ta ka u nga swi endli!
  Nymph marquise u vule hi ku hefemula:
  - Kumbexana na hina a hi nge swi koti ku endla leswi ... U ri yini?
  Nhwanyana wa dragona u te:
  "I khale a yime hi milenge." Naswona xikolo xa dragon xi ta pfala ku nga ri khale. Kutani, a a rhange hi ku pasa swikambelo leswi dakwaka, ivi a ringeta ku hlundzukisa mufana wa hosi.
  Dominica u pfumerile hi nhloko a pfumela.
  - Kahle kahle, hi yona ndlela leyi, hi ku ya hi nawu, u nga...
  Nymph marquise u teke xitlhangu xa yena lexi a xi lengalenga enhan"wini ya yena. Nakona a yi tswontswa hi mavoko ya yena kutani a sungula ku gungulela swin"wana, ku fana na xipele. Nhwanyana wa dragona u rhurhumerile, a kombisa meno ya yena:
  - Lexi i xikambelo lexikulu eka yena ... Xana a nga famba a nga onhakanga ngopfu loko a tirhisa ultra spell!
  Dominica a lava ku kuma ku hlamuseriwa hi leswi ultra spell yi vulaka swona, kambe nymph-marquise yi stempe nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu, wu khavisiwile hi swingwavila, kutani nhwanyana loyi a khomiwa hi xidzedze. A swi fana ni loko xihontlovila xin"wana xi n"wi khome hi voko xi n"wi rhwala.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u gungurile a ku:
  - I ku tlula swonghasi!
  Nakona vona, kun"we na nymph-marquise, va tikume va ri enyangweni wa xigodlho. A yi tsundzuxa Hermitage eSt. Naswona nakambe, swi tlhuma swinene naswona swi sasekile ku tlula Vuxika lebyi dumeke.
  Dominica u pfule milenge yakwe, a seketela matlhelo yakwe hi swibakele swakwe ivi a huwelela a ku:
  - Wow !
  Nymph yi tiyisisile hi ku n"wayitela:
  - Ina, lowu i muako wo saseka wa Dragon Academy.
  Emahlweni ka nyangwa, xihlovo xa xivumbeko xa dragona ya tinhloko ta nkombo a xi hatima hi nsuku ni nsimbi yin"wana ya orenji yo vangama leyi nga tiviwiki emisaveni. Naswona ku suka enon"wini wun"wana ni wun"wana nambu wa mati a wu tsutsumela exibakabakeni, wu hatima ku fana ni dayimani hi miseve ya swivoni swo hlayanyana leswi khavisiweke.
  Dominica u xiye:
  - Swa hlamarisa ndlela leyi ti jets ti hahaka ehenhla ha yona!
  Marquise-nymph yi hlamule hi ndlela ya laconical:
  - Vutlhari bya thekinoloji!
  Nhloko yin"wana ni yin"wana ya dragona a yi ri ni mahlo lama endliweke hi maribye ya risima, ni ya mihlovo yo hambana-hambana. It looked extremely healthy , yi fuwile naswona yi nandziha.
  Nakambe ku ni switarata leswi hlelekeke leswi nga ni swiluva swo hlamarisa, leswi hambanisiweke hi swivumbeko swo hambana-hambana ni mixaka ya swiluva. Milenge leyi nga ambalangiki nchumu ya vanhwanyana lava a yi famba hi tithayile to rhetela, leti nga ni swifaniso swo vangama ta tindlela hi vuxongi lebyi nga hlamuselekiki ni musa. A va ri va malembe yo hambana, kambe hinkwavo a va sasekile, vo tala a va ambala swin"wetsin"wetsi swa risima.
  A kuri na ti elf ngopfu laha, kambe akuri na vanhwanyana va vanhu, ti trolls ta xisati na ti hobbits. Vanhwanyana vo hetelela a va nge hambanisiwi ni va vanhu. Tani hileswi, hi ndlela, kunga ti nymphs na dryads. Xana swi vangiwa hileswi ti ambalaka swingwavila eka swikunwana leswi nga ambalangiki nchumu swa milenge ya tona leyitsongo ni leyi sasekeke?
  Kambe vanhwanyana va vanhu na vona va nga swi endla leswi.
  Dominika, xichudeni xo leha swinene, a a languteka a ri xikulu ngopfu naswona xi vupfile loko xi pimanisiwa ni swichudeni swa xisati. Naswona leswi swi n"wi khomise tingana swinene.
  Nhwanyana loyi u vutise nymph a ku:
  - Ndzi languteka ku fana na nkombiso wa museum laha!
  Marquise u vutisile hi ku n"wayitela:
  -Xana u yi vonile filimi leyi vulavulaka hi Harry Potter?
  Dominic u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - Ina, hi ntiyiso, ndzi yi hlalerile. Naswona va ringete ni ku endla filimi leyi hi vuntshwa. Kahle kahle, kutani ku vuriwa yini?
  Nymph yi xiyile:
  - A ku ri na vafana na vanhwanyana kwalaho. Nakona laha, tani hi leswi mi swi vonaka, a ku na vafana, naswona leswi swi kavanyeta ku twanana!
  Dominica u xiye:
  - Harry Potter na yena a ri n'wana, naswona a swi n'wi olovela. Kambe ku va munhu lonkulu exikarhi ka vana. Swi bihe ngopfu ku tlula ku tshama lembe ra vumbirhi!
  Marquise a lava ku vula swo karhi loko nhwanyana un"wana loyi a nga ambalanga nchumu, kambe a ri na broxa ya dayimani eka misisi ya yena, a tsutsumela eka vona. U n"wayitele hi ndlela yo nandziha swinene a tlhela a rhurhumela:
  - Xana hi wena loyi a hlawuriweke?
  Dominica u n"wayitele kutani a hlamula a ku:
  -Ina!
  Nhwanyana loyi u hlekile kutani a xiya:
  - Kambe kumbexana a wu swi tivi ku endla swo tala! Hi xikombiso, xana u nga endla murhi lowu nga vonakiki?
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u hlamule hi ku hefemula a ku:
  - Khombo ra kona e-e. Xana swi tirha njhani?
  Nhwanyana loyi a a ri ni broxa ya dayimani ni misisi ya xivunguvungu ni ya orenji u pfumerile hi nhloko. Naswona u humese bodlhela exikhwameni xa yena xa nguvu. Ndzi hundzuluxe pulagi. U nwile nyana ivi... a nyamalala.
  Dominica u pfotlose mahlo ya yena ya safire hi ku pfilunganyeka. Nakona ndzi twe ku rhurhumela ko olova enon"wini wa mina. Kutani va n"wi koka misisi. Xivono lexinene xa Dominica xi vone milenge ya nhwanyana loyi a nga vonakiki leyi nga ambalangiki nchumu yi kandziya tithayile ta mihlovo yo hambana-hambana naswona yi tlakusa swiphemu leswitsongo swa ntshuri ni swirhumbana leswi humaka emirhini ni swiluva. Nhwanyana loyi u rhurhumerile hi vutshila swinene naswona, hi nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu, u khome nhwanyana lontsongo wa vusopfa hi ndleve.
  U huwelerile. Naswona Dominica u swi kotile ku n"wi vona. Nhwanyana loyi u ve erivaleni, ku fana ni xipoko kumbe hologram. Kutani a huwelela hi rito ro chava:
  - Vavisa! Ndzi tshike ndzi famba mhani!
  Marquise-nymph yi huwelerile:
  - Hi vutlhari, ina! Se a ndzi ehleketa leswaku a wu nge swi koti ku endla nchumu!
  Dominica u yimbelerile loko a hlamula a ku:
  Loko wo vabya, ndzi ta ta
  Ndzi ta hangalasa ku vava hi mavoko ya mina...
  Ndzi nga endla hinkwaswo, ndzi nga endla hinkwaswo, .
  Mbilu ya mina a hi ribye!
  Vanhwanyana lava a va va tshinelela va hlekile. Ku nga khathariseki swilo leswi khavisiweke, a swi ri erivaleni leswaku swiambalo swa vona a swi tiyile swinene naswona a swi ri swa xitayili lexi fanaka, hambileswi a xi ri xa xiyimo xa le henhla. Hambileswi eka swiyenge swin"wana a ku ri ni ku titwa ka ku hambana-hambana. Vanhwanyana van"wana a va ri ni swingwavila etindleveni, kasi van"wana a va nga ri na swona. Naswona van"wana, ngopfu-ngopfu vanhwanyana va ti- hobbit, a va nghenisa swingwavila swa nsuku leswi nga ni maribye etinhompfini ta vona.
  Va endle leswi, ngopfu-ngopfu, leswaku va tihambanisa ni vana va vanhu, lava a va fana ngopfu. Ti dryad na tona a ti tsakela swingwavila eka tintiho ni le tindleveni ta tona. Mfumo wo saseka wa vanhwanyana, ku sukela eka nkombo ku ya eka vantshwa. Hambiswiritano, exikarhi ka ti- elf, vukulu ni vuntshwa kahle-kahle a swi hambananga hi ku languteka, ku fana ni le ka ti- hobbit, ti- troll, ti- nymph ni ti- dryad. Kambe Dominica u languteka a ri munhu lonkulu naswona a ri nhwanyana wo saseka swinene, a ri ni xikandza lexi kombisaka xa hosi ya xisati ya xiviri. Kumbexana u tanned ngopfu.
  Ina, va n"wi voninge ni nhlonge loko a tlanga un"wana wa vavasati lava tlakukeke va Malembe ya le Xikarhi. Hi nkarhi wolowo, xikandza lexi nga ni muhlovo wo tshwuka a xi tekiwa tanihi xikombiso xa ku velekiwa ka le hansi.
  Hi ndlela leyi, a ku nga ri ntsena nhlonge ya xikandza xa yena, kambe na le milengeni ya yena. Ku vile na xiendlakalo lexi a a kongomisiwa a nga ambalanga nchumu naswona a ambale swiambalo swo khwaxa a yisiwa eka xikalo.
  A ku ri ni hambi ku ri risimu leri nge:
  Nkarhi wa ku kutsuriwa wu le kusuhi ni ku fika
  Hosi ya xisati yi kongomisiwa yi nga ambalanga tintangu yi ya eka xikalo!
  Ematshan"weni ya swin"wetsin"wetsi, u ambale swiambalo swo khwaxa, .
  Nhamu ya ximanga i muhlaseriwa wa vadlayi!
  Ina, a yi languteka yi hlekisa swinene naswona hambi ku ri, hi ndlela ya yona, hi ndlela yo karhi yi chavisa . Endzhaku ko vevuka, u boheke ku tlanga xiphemu xa Hosi ya Xisati Semiramis. Naswona eka ku tekiwa loku ka tifilimi, kahle-kahle a nga tekiwanga a nga ambalanga nchumu. Ina, a ku ri xiphemu lexi tsakisaka. Kambe swi tikomba onge mukongomisi a a nga n"wi tsakeli. Ku saseka ngopfu na vulombe blonde. Naswona eka xiphemu xa Semiramis va tsakele wansati lonkulu wa misisi ya ntima. Naswona Dominica a a fanele a va hlonga. Naswona a a tlhela a funghiwa hi nsimbi yo hisa. Nakona va ndzi khomakhomile, hi ndlela yo biha swinene, hi vavanuna.
  Ina, naswona a ku ri ni xivono lexi a xi ri ehenhla ka rhaki. I ntiyiso, xibakele lexi a xi endliwe hi foam, naswona loko va ku ba hi xona a swi vavisi. Kambe hinkwaswo swi fana, loko u lenga-lenga u biwa , a swi tsakisi.
  Swichudeni swa vanhwanyana swi hlangana swin"we. Kutani ku humelela mudyondzisi wa dryad. A a ambale nguvu yo tshwuka ni xitayili lexi hambaneke.
  U fambe a ya eDominica kutani a rhurhumela a ku:
  -Xana u lontshwa?
  Mutlangi wa n"wana u rhurhumerile:
  - A ndzi nga ta vula sweswo!
  Mudyondzisi u ninginise nhloko. Enhan"wini yakwe a ku ri ni xingwavila lexi endliweke hi nsimbi ya orenji naswona a xi ri ni ribye leri nga ni mitila. Nakambe u languteka ku fana ni nhwanyana wa malembe ya kondlo-a-ndzi-dyi naswona a nga ambalanga nchumu. Ku tlula kwalaho, ku ni xingwavila eka xikunwana xin"wana ni xin"wana lexi nga ambalangiki nchumu. Naswona leswi se i xiyimo xa le henhla swinene xa vungoma.
  Nymph marquise yi xiyile:
  - I xichudeni lexi nga na vuswikoti, naswona u na talenta!
  Mudyondzisi wa dryad u hoxe xiribyana lexitsongo ehenhla ka tile ya mivalavala kutani a oda:
  - Endla leyintshwa leswaku yi ta haha yi nghena evokweni ra wena!
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Telekinesis, kumbe yini?
  Loko va hlamula, vanhwanyana lava va hlekile. Mudyondzisi u huwelerile a ku:
  - Ku hangalaka! Ha yini va hlangana swin"we!
  Ku ve ni ku rhurhumela loku nga eneriseki ni huwa. Kambe vanhwanyana a va nga kaneti, kambe va sungule ku hangalaka hakatsongo-tsongo. Kambe hi nkarhi lowu fanaka, a languta eka nhwanyana lontshwa.
  Mudyondzisi u gungurile a ku:
  - Kahle kahle, tana, oda ribye leswaku ri haha ri nghena evokweni ra wena!
  Dominika, hi ku titwa onge i xiphukuphuku lexi heleleke , u huwelerile a ku:
  - Haha u nghena evokweni ra mina!
  Ribye a ri nga tshukatshuki. Kutani nhwanyana loyi a huwelela hi vukarhi a ku:
  - Haha u ya eka mina, hi ku hatlisa!
  Kutani xiribyana xi wa naswona, ku fana na meteorite, xi ba nhwanyana loyi enhan"wini. Ku biwa a ku ri kahle, xirhumbana lexi xiximekaka xi hatle xi pfimba naswona Dominika hi byakwe u wile a titivala.
  Vanhwanyana vo hlayanyana lava a va nga ri na nkarhi wo famba, ni van"wana volavo lava hundzukeke, va pfurhile va hleka hi nkarhi wun"we. Naswona ku hleka loku a ku tsundzuxa ku rila ka madzana ya tintangu ta silivhere.
  Nymph marquise yi pfule mavoko ya yona kutani yi xiya:
  - Ku na vuswikoti, naswona i byin'wana byihi! Hi marito yo olova, tlakusa ribye leri nga riki na swipele. Hambi ku ri novice nymph kumbe dryad yin"wana na yin"wana leyi nga endlaka leswi.
  Mudyondzisi u pfumerile:
  - Ina, u na vuswikoti! Kambe swi tlhela swi va ni khombo. Leyi yi na vuswikoti swinene byo ka yi nga tlheriseli vavanuna eka hina ntsena, kambe yi tlhela yi dlaya ta xisati. Leri i matimba ya nhova!
  Marquise u vule leswi:
  - Nhwanyana loyi i dayimani leyi lavaka ku pholishiwa!
  Dominika u yimile kutani a tlula a yima hi milenge. Nhloko ya yena a yi pandzeka naswona a ku ri na ku pfimba enhan"wini ya yena.
  Nhwanyana loyi u huwelerile a ku:
  - Naswona ndzi fanele ndzi dlaya mani sweswi?
  Mudyondzisi u hlamule hi ku hlundzuka a ku:
  - Mina! U nga ha pfurheta byongo bya wena kahle swinene. I mhaka ya kahle ndzi nga ku byelanga leswaku u pfurheta ribye!
  Dominica u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - Ina, eka mhaka leyi a ku ta va na Hiroshima ya xiviri!
  Mutsundzuxi wa dryad u vutisile hi ku hlamala:
  -Xana Hiroshima i yini?
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u rhurhumerile makatla ya yena, lawa a ya nga tsani, kutani a hlamula hi ku tiyiseka:
  - Leri i doroba leri ku hoxiweke bomo ya athomo eka rona, hikwalaho ka rona ku file vanhu va makume ntlhanu wa magidi naswona dzana ra magidi va vavisekile!
  Mudyondzisi u rhurhumerile a ku:
  - Hlamala! Wow bomo!
  Xin"wana xa swichudeni swa vanhwanyana u rhurhumerile:
  - Mhani loyi u khukhula!
  Naswona un"wana u engeterile:
  - U hundzula ti violets ti va tindleve ta wena!
  Nymph marquise yi kanetile:
  - Ndzi tshame ndzi ya eMisaveni ku tlula kan"we, naswona ndzi khandziye Internet ya vona minkarhi yo tala, naswona ndzi tiva Hiroshima - i ntiyiso. Naswona leswi swa chavisa, naswona vanhu vo tala swinene va file kwalaho naswona va file hikwalaho ka miseve ya miseve.
  Un"wana wa vanhwanyana lava u rhurhumerile:
  - Xana radiation i yini?
  Dominika u gungurile, a hlamula hi ku hatlisa a ku:
  - Loko papa ra tielektroni ri tshoveka eka nyutliyasi ya athomo ivi ri va na ionized, ku humelela miseve. Nyutliyasi leyi nga ambalangiki nchumu ya athomo yi herisa swiboho swa le xikarhi ka timolekhuli, naswona ku tshoveka loku ku onha ngopfu emirini, ka munhu naswona, ndzi ehleketa leswaku, wa elf.
  Vanhwanyana lava va rhurhumerile hi ku chava loko va hlamula. Un"wana wa lavatsongo u rhurhumerile:
  - Manana, ndzi chava radiation!
  Nymph-marquise, aka Laska, u hlekile kutani a hlamula:
  - U nga chavi! A nge ku fiki laha !
  Dominica hi vutlhari u xiye:
  - Hi hlaseriwe hi radiation, .
  Naswona u nga kuma kwihi vutumbelo sweswi...
  Naswona laha u na nhlangano - .
  Vona, va ndzi ba enhan"wini!
  Endzhaku ka sweswo nhwanyana loyi u yi tekile a sungula ku cina. Naswona vanhwanyana lavan"wana va sungule ku cina.
  Mudyondzisi u n'wi rhurhumerise tintiho . Ku humelele xichayachayana enon"wini wa yena. Na ndlela leyi nightingale trill yi nga ta khuluka ha yona. Vanhwanyana van'wana va yi teke xikan'we-kan'we va titimela . Mutsundzuxi un"wana u humelele a ambale nguvu ya ntima leyi tiyeke kutani a nyika xileriso lexi nge:
  - Goza hi goza!
  Vanhwanyana lava va hatle va fola layini hi ku leha. Kutani va sungula ku famba, va pima magoza ya vona, va olola swirhendze swa milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu, ku fana ni masocha. Nakona va swi endlile onge ku macha a swi tolovelekile eka vona, ku fana na murindzi wa muungameri.
  Mudyondzisi loyi a ambaleke nguvu ya ntima, leyi khavisiweke hi tisafire, ti- emerald ni maribye man"wana ya muvala wo titimela lama nga si tiviwaka eka pulanete ya Misava, u lerisile:
  - Sweswi, yimbelela!
  Vanhwanyana lava, va kandziyela milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu, leyi nga ni misisi, leyitsongo ni leyi sasekeke, va vutisile hi vun"we:
  - Xana ndzi ta yimbelela hi yini?!
  Mutsundzuxi u hlamule hi tithoni to titimela:
  - Malunghana ni leswi vafana a va ta yimbelela ha swona loko a va nga hlaseriwanga hi ntungu wa tihele!
  Naswona vanhwanyana-swichudeni a swi yimbelela hi khwayere ni hi ku kombisa lokukulu;
  Tinyeleti ta vangama emunyameni wa vusiku, .
  Ni ku vangama ka n"weti wa silivhere!
  Ku saseka ku rhurhumerisa mahlo yakwe yo saseka, .
  Hi tshembisanile na yena hilaha ku nga heriki!
  
  Ku pela ka dyambu ro tshwuka a ku ri ni gome, .
  Kambe ku ta pfuka nimixo swinene!
  Kutani moya wu sungula ku tsaka, wu va ni huwa, .
  Seyila ya xikepe yi pfimbile!
  
  Moya wa mina i ribye ro tika, .
  Swikambelo swa mulwi swi rindzele!
  Naswona mujeko a wu haha ehenhla ka nhloko, .
  A hi fambeni ndlela hinkwayo ku ya fika emakumu!
  
  Mbilu a yi nge talanga hi swivungu , .
  Ku haha hi xihatla ka ntsumi!
  Hambileswi ngati yi vila, hi ku haha loku hatlisaka, .
  Ndzi ta teka xihahampfhuka ku fana ni nseve!
  
  Ti willow ti ndzi nkhinsamile, .
  Xikwembu xa Matimba Hinkwawo xi hundzuluxe mahlo ya xona!
  Hambileswi u nga riki na vukanganyisi nikatsongo, .
  Ndzi ta ku engetela matimba enyimpini!
  
  Phela, hi ku tshembeka u tirhela Tiko ra Vatatana, .
  Kambe nyama yi tsanile, moya wa vabya!
  A wu nge tisoli, ndzi tiva vutomi
  U nga ndzi pfumeleli ku hundzuka rimhondzo ra khuna!
  
  Ndzi ta hlantswa swidyoho swa masiku lama hundzeke, .
  Leswi humeleleke enkarhini lowu hundzeke a swi fambile!
  Wa vona, mapiyere ma vupfa entangeni, .
  Xifaniso lexi xi ta andlala xihaha-mpfhuka!
  
  Tirha Tiko ra Vatatana hi matimba ya n'wina hinkwawo, .
  Rivala leswaku ku ni ku rhula emisaveni!
  Leswaku ku nga tshuki ku hisiwa swihlahla, .
  Onge un"wana ni un"wana a nga hanya kahle na wena!
  
  Eka leswi ndzi hlamule ntsena:
  Hosi, ndzi ta cela misava!
  Leswaku vana va hleka hi ntsako, .
  Leswaku u nga boheki ku vuyelelana ni vanhu va wena n"wini!
  
  Phela leswinene swi titshege hi hina, .
  Un"wana na un"wana u teka xiboho - ku hlawula i ka yena!
  Naswona ku suka eka wena tintambhu ta Matimba Hinkwawo, .
  U khoma vuako hinkwabyo hi voko ra wena!
  
  Hi ta tlhela hi ku khomelela, .
  Phela, Tiko ra Manana a ri nge kumiwi ri kwetsima ku tlula leri!
  Loko ndzi ri karhi ndzi duvula, tintiho ta mina ti sungule ku rhurhumela swinene, .
  Naswona a hi si va na makume mbirhi wa malembe!
  
  Ku hlula i mihandzu leyi nga fikeleriki;
  Eka lava va tsaneke, va nga ni vugwala kumbe lava nga ni swiphukuphuku!
  Kambe masocha ma swi kota ku khoma tinhlohlorhi hinkwato, .
  Hi ta teka ntiko lowu wo tlula mpimo eka nhamu!
  Endzhaku ka sweswo va nyamalarile exigodlhweni xa xiyimo xa le henhla xa xikolo xa dragon.
  Naswona mutsundzuxi loyi a ambaleke swa ntima u langute Dominica hi vukheta kutani a xiya:
  - U sasekile swinene. Ngopfu-ngopfu eka rixaka ra vanhu leri nga hetisekangiki. Swa hlamarisa!
  Dominica u yimbelele hi ku hiseka loko a hlamula:
  Ndzi ku hetiseka hi koxe
  Ndzi ku hetiseka hi koxe
  Ku suka eka ku n"wayitela ku ya eka ku tshukatshukisa miri, .
  Ehenhla ka hinkwaswo ku dzunisa!
  Oho, i ntsako swonghasi
  Tiva leswaku ndzi hetisekile
  Tiva leswaku ndzi hetisekile
  Tiva leswaku ndzi ideal!
  Mudyondzisi loyi a ambaleke nguvu ya ntima u langute nhwanyana loyi hi ku nonoka kutani a xiya:
  - U na ku titsongahata loku hlamarisaka! Mawaku murhandziwa swonghasi!
  Nymph ya weasel yi ringanyete:
  - Kumbexana hi fanele hi n'wi ticklela swirhendze hi tinhonga?
  Mudyondzisi u n"wi rhurhumerise makatla kutani a hlamula a nga tiyiseki ngopfu a ku:
  - A hi miehleketo yo biha! Kambe swa antswa ku n"wi yisa eka n"wini wa dragona. A hi voneni loko a nga pasa xikambelo xo nghena!?
  Marquise u xiye hi ku n"wayitela:
  - Swikambelo swo nghena? Leyi a hi mianakanyo ya vuphukuphuku swinene, kambe yi nga amukeriwa eka khoso yo sungula swinene, laha yi nga ta olova hi ndlela leyi nga riki ya nkoka!
  Mudyondzisi u kanete hi tithoni to nonon"hwa:
  - Naswona veka jaha leri lerikulu na vanhwanyana va malembe ya nkombo? Ina, va ta n"wi hlekula ni ku n"wi pfotlosa. Ina, naswona yena hi byakwe a nga teka munhu a n"wi dlaya. Doo, leyi a hi ndlela ya bindzu nikatsongo! Vanhwanyana lavakulu va n"wi lava, naswona eka leswi u fanele ku kombisa xiyimo xa le henhla xa talenta!
  Weasel u pfumerile hi nhloko:
  - Swi twala swi twala!
  Dominica u ninginise nhloko, leyi a yi languteka ku fana na dandelion ya May:
  - U nga ndzi karhati hi swinhwanyetana.
  Mudyondzisi u pfumerile hi nhloko:
  "Kutani tsala swikambelo na Lady Dragon Master." Eka xiyimo lexi, u ta amukeriwa eka khoso ya xiyimo xa le henhla. U ta tshama hambi ku ri ekamareni leri hambaneke, lerinene, leri nga ni xigwitsirisi xa silivhere ni apula leri chelaka.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u vutisile hi ku hlamala:
  - Swi njhani, hi xigwitsirisi xa silivhere?
  Mutsundzuxi u hlamuserile:
  - Swi fana na loko u ri na thelevhixini eMisaveni. Ntsena ku nga ha va ni minongonoko yitsongo sweswi. Kutani ku vuriwa yini? U na thekinoloji, hina hi na masalamusi. Kambe laha unga vona hiku tirhisa saucer, loko uri na vutshila bya masalamusi bya xiviri, leswi humelelaka.
  Dominica u vutisile hi ku rhuketela a ku:
  -Xana wa swi vona Misava?
  Mudyondzisi u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - Naswona Misava yi nga va ... Handle ka loko, hi ntiyiso, u ri muendli wa masalamusi wa xiyimo xa le henhla swinene. Mina, na mina, ndzi nghene eka Internet - vutumbuluxi byo kufumela bya munhu. Nakona ndzi fanele ku vula, hakunene wa swi tiva ku duvula. Naswona va tile na network yo tsakisa. It"s even surprising leswaku gezi ro olova leri nga riki na masalamusi ri kota ku endla leswi!
  Dominica u rhurhumerile kutani a hlamula a ku:
  - Ina, leswi swa ndzi hlamarisa hi ndzexe! Ha yini u nga tiendli leswi?
  Kutani nymph marquise yi hlamula a ku:
  - Nhluvuko wa sayense i nchumu lowu nga ni khombo. Loko tibomo ta hina ti sungula ku buluka nakambe, naswona ku nga ri to olova, kambe ta nyutliya ! Hi ndlela leyi, a nga kona loyi a nga ta sala a ha hanya, naswona miseve ya masalamusi yi bihe ku tlula miseve leyi tolovelekeke!
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Hi vona lava ! Swi endleka.
  Swichudeni swa nhwanyana swi huwelerile swi ku:
  - A hi lavi munhu wo fana na loyi , she"s an evil aunt!
  Mutsundzuxi hi tithoni ta ayisi u lerisile:
  - Ndzi landzeleleni!
  Naswona u rhurhile. A a ri ni swiambalo swo hlawuleka emilengeni yakwe leswi a swi siya swikunwana swakwe swi pfulekile emahlweni naswona a swi n"wi pfumelela ku loya hi swingwavila. Mutsundzuxi hi yexe na yena u languteka a ha ri ntsongo - ku nga ri na xirhumbana na xin"we, xikandza lexi nga riki na xihoxo. Kambe xivumbeko xa yena xa vonaka, ku nga ri milayeni yo olova leyi humelelaka ya muntshwa, kambe wansati lonkulu la nga ni swivumbeko swa xikhale naswona, munhu a nga ha vula hambi ku ri leswaku, swa xiyimo xa le henhla. Naswona ku languteka ka kona ku tika swinene.
  Dominika a a ehleketa leswaku u ni muxaka wo karhi wa xithopo. Naswona kumbexana a hi switsongo.
  U n"wi landzerile, kutani marquise-nymph yi tlula-tlula etlhelo ka yena yi rhurhumela, yi pfula meno ya yona:
  - U hosi ya xisati yo hlamarisa swonghasi. Kambe xirhumbana xa nhloko ya wena se xi horile, u hatla u hola!
  Dominika u xiye hi ku hleka:
  Xipfuneti xa matimba na ti dumbbells, .
  Miehleketo leyi hanyeke kahle emirini lowu hanyeke kahle!
  Kutani va hundze hi xihlovo ni swihaha-mpfhuka swa nkombo leswi pfurhaka emoyeni hi timitara ta dzana lerinene , va hlamarisiwa hi ku saseka loku hlamarisaka. Endzhaku ka sweswo ku ni nyangwa, enyangweni wa muhlaseri wa xisati, ni swisirhelelo leswi nga ni nsuku .
  Va xewete nhwanyana lontshwa hi ku pfumela hi nhloko ni ku kandziyela milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu, leyi vatliweke.
  Dominica u xiye:
  -Vanhwanyana va na timfanelo tinharhu letinene. Yin"wana, leswaku va sasekile, kasi ya vumbirhi, leswaku va...
  Nakona nhlamulo a yi nga ti emiehleketweni. Nakona laha va le ndzeni ka muako wa dragon academy. Kuna vuxongi byo tano laha, a wu nge byi pimanisi na Peterhof. Ku engetela eka nsuku na platinum, ka ha ri na tinsimbi to tala to hambana hambana leti nga riki na ti analogues eka pulanete ya Misava. Naswona nakambe, maribye yo tala ya risima ya swivumbeko leswi rharhanganeke swinene ni swo saseka, lama rhendzeriweke hi swikhaviso, swiluva swo saseka, swa iridescent. Nakambe ku ni swifaniso swo tala swo hambana-hambana emakhumbini. Ngopfu ngopfu ti elf na ti elf. Kambe ku ni swivumbiwa swin"wana. Kambe kwalomu ka swikandza ni swifaniso hinkwaswo i swintshwa naswona swi vonaka. Hakanyingi majaha ma tiphofula ma nga ambalanga nchumu. Naswona ti fana swinene ni swifaniso swa le Grikiya ni le Rhoma wa khale. Kuna swilo swotala laha ... Naswona kuna na swihlovo leswi humaka kusuka eka makhon"wa, leswi na swona swi langutekaka swi sasekile naswona swi nandziha.
  Swivoni leswi nga ni tifureme ta orenji ni ta nsuku, leswi fuleriweke hi dayimani ni ti- topaze, na swona swa vonaka. Lexi hi xoxe xi langutekaka xi xiximeka swinene naswona xi tlhela xi tsakisa tihlo.
  Dominika u tsakile ku xiya leswaku xirhumbana xa yena xa ribye xi nyamalarile swinene. Naswona u sasekile nakambe naswona u ni misisi ya nsuku . Na nhwanyana wo tano...
  Misisi ya yena yi vangama swinene lerova a hi vangani vanhu lava pfumelaka leswaku a nga dayiwanga. Kambe lowu i muvala wa yena wa ntumbuluko. Naswona swi n"wi fanela swinene loko swi pimanisiwa na bronze tan ya xikandza xa yena lexitsongo.
  I nhwanyana wa ngati ya xiyimo xa le henhla, naswona u tlula-tlula nkarhi na nkarhi ku fana na nghala.
  Naswona xikolo lexi hi xoxe xi kufumela ku tlula Xigodlho xa Versailles. Kutani ringeta ku tshinela ekusuhi na yena.
  Dominica u yi tekile kutani a yimbelela:
  Tivault ta tindlu ta vuhosi ta hi ringa, .
  Ntshunxeko a wu nge pfuki wu siviwe!
  Ntshunxeko a wu nge pfuki wu siviwe!
  Naswona swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu swi teke ribye ra dayimani ehansi swi ri hoxa ehenhla. Yi haha yi hundza, kambe nymph yi tshove tintiho ta yona, kutani dayimani yi hetelela yi ri eka voko ra yona leri pfulekeke.
  Dominica u xiye:
  - U swi endlile hi vutlhari!
  Ximanga xi rhurhumerile:
  Ku hatlisa ngopfu ku tlula macaque
  Ku tiya ku tlula homu...
  Naswona ku nun"hwetela ku fana ni ka mbyana, .
  Naswona tihlo ri fana ni ra ntsumi!
  Mutsundzuxi u xiye hi tithoni to nonon"hwa:
  - Sweswi hi ta ya ehansi .
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Kumbe swi nga antswa, ku hambana na sweswo, ku pfuka?
  U ninginise nhloko:
  - Kuna xitediyamu xa le hansi ka misava laha hansi. Kwalaho u ta kombisa vutshila bya wena loko u lava ku nghena eka elite!
  Mutlangi loyi wa nhwanyana u vutisile hi tingana a ku:
  - Ku vuriwa yini loko ndzi nga pasi swikambelo?
  Mudyondzisi u vule hi ku nonoka a ku:
  - Nakona u ta hundzuka hlonga. U tlange mahlonga eka tifilimi naswona wa swi tiva leswaku i yini?
  Dominica u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - Namuntlha nhwanyana loyi i hlonga leri nga ambalangiki nchumu, .
  Naswona mundzuku i xikwembu-kati xo kufumela ntsena!
  Naswona yena, entiyisweni, u sungule ku titsakisa naswona a nga ri na swiphiqo.
  Nakona va sungule ku rhelela hi switepisi swa marble. Naswona a swi fana ni ku rhelela etiheleni.
  Dominica u tsundzuke ndlela leyi a a tlanga xiloyi ha yona eka tifilimi. U tlakusiwile hi nketani, mavoko yakwe ma boheleriwe endzhaku ka yena ku ya fika esirheni. Naswona a swi vava hakunene. Naswona yi tiyisa misiha. Miri wa nhwanyana loyi lowu nga ni misiha leyi nga ni misisi, wu funengetiwe hi nyuku hikwalaho ka switlhavi ni ku nonon"hweriwa. Naswona endzhaku ka sweswo nketani yi ntshunxiwile. Naswona u titwe a ntshunxekile swa xinkarhana kutani a tsutsumela ehansi. Nakona ku na tension kwalahaya ehansi.
  Naswona Dominica u huwelela hikwalaho ka switlhavi swa tihele eka mahlangano ni le makatleni yakwe. Ina, u fanele u swi twa.
  Nymph, hi ku vona leswaku xikandza xa nhwanyana loyi a xi rhurhumela , yi xiye:
  - A swi bohi leswaku u va hlonga. U nga ha va xichudeni eka ntlawa wa lavatsongo.
  Dominika u hlekile a xiya, a yimbelela, a ti hlekula, nhwanyana lonkulu, na mutlangi wa swifaniso eka sweswo:
  Mudyondzi wa giredi yo sungula, mudyondzi wa giredi yo sungula, .
  Namuntlha i holideyi ya wena...
  I nkarhi wo hlamarisa no tsakisa, .
  Ku hlangana ko sungula ni xikolo!
  Laska u xiyile:
  - A swi hlekisi! N"wina vanhu a mi si tshama mi lorha hi vuswikoti bya hina eka masalamusi!
  Dominica u hlamule hi tihanyi:
  - Xana u tshame u lorha hi ku humelela ka hina ka thekinoloji? Bomo yin"we ya hayidirojeni yi ta pfala masalamusi ya wena hinkwawo.
  Mutsundzuxi loyi a ambaleke swa ntima u xiyile:
  - A ku na xilaveko xo tibuma . Leswi a swi fanelanga!
  Dominica u hlamule a ku:
  - Leswi a hi ku tinyungubyisa, kambe i xitatimende xa timhaka. Bomo ya hayidirojeni leyi nga ni matimba ya dzana ra ti- megatoni yi kota ku herisa vutomi hinkwabyo lebyi nga eka radius ya dzana ra tikhilomitara. Xana u nga anakanya leswaku leswi i yini?
  Nymph u tiyisisile:
  - A nga hembi! Vanhu entiyisweni va ni matlhari yo tano lama onhaka hi ndlela yo hlamarisa. Naswona xa nkoka swinene, ku tlhela ku va ni swibuluki leswi kotaka ku yi yisa laha yi kongomisiweke kona.
  Mudyondzisi u gungurile hi meno ya yena:
  - Swi twisa ku vava leswaku ntungu lowu a wu ri eka vanhu a wu khumbanga Misava. Vavanuna lava nga ni tihanyi vo fana ni va wena a va faneriwi hi ku hanya!
  Dominica a nga kanetananga, a pfumela hi nhloko a ku:
  - Minkarhi yin'wana ndzi tlhela ndzi ehleketa leswaku swi tano.
  Nymph u xiyile:
  - Vanhu na vona va hambanile. U nga ehleketi leswaku hinkwavo va bihile. Hambileswi, hi vahi vanhu lava nga tala ngopfu, vo biha kumbe lavanene, a wu nge swi tivi kahle loko u swi languta ro sungula!
  Dominica u xiye hi ku n"wayitela loku a ku languteka ku ri ni gome swinene:
  - Loko u hlalela thelevhixini ya le xikarhi, kutani, kumbexana, ku ni swin"wana swo biha . Kumbe hambi ku ri to biha swinene!
  Nymph u tiyisisile:
  - Leswi i ku vengiwa ka vahlapfa! Loko rivengo ri nyanyisiwa eka hinkwaswo leswi nga fani na wena. Kambe leswi a swi fanelanga swi tekiwa tanihi xikombiso.
  Dominica u xiye:
  - Okay, a hi vulavuli hi tipolitiki. Xikongomelo xa mina i ku ponisa vayimeri hinkwavo va rimbewu leri tiyeke eka pulanete ... Hi leswaku, eka vuako bya wena. Naswona leswi a hi pulanete ntsena !
  Weasel u hlamule hi ndlela ya xichavo:
  - Leyi a hi pulanete, hambi ku ri leyikulu, kambe na yona a hi vuako hinkwabyo. I nchumu lowu nga exikarhi ka pulanete leyikulu swinene ni vuako hinkwabyo. Kambe ndzi nga tsakela ku nga ngheni eka nhova...
  Mutsundzuxi u ninginise tindleve ta yena ta xihlawulekisi, leti a ti huma ehansi ka misisi ya yena, a ku:
  - Eka xiyimo xin"wana na xin"wana, a hi hina ntsena, kambe ku na tiakhademi tin"wana ta tidragon na leti nga riki tidragon leti lavaka tindlela to ponisa ta xinuna, naswona loko swi koteka, ti ti tlherisela.
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Wanuna loyi a nweleke u khome swirhabyani! Naswona i xitina hakunene...
  Nymph marquise yi ringanyete leswaku:
  - Kumbexana u fanele u yimbelela ku antswa, ku rhelela ku lehe swinene!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u pfumerile hi nhloko:
  - Ina, ndza pfumela , swi kufumela hambi ku ri eka xitimela xa le hansi ka misava!
  Nakona Dominica a pfumela hi nhloko, leyi a yi hatima hi tluka ra nsuku, a yimbelela:
  A ku na malembe kumbe ku leha enyimpini, .
  U endla leswaku vanhwanyana ni vafana va ringana!
  Lava va nga laviki ntsako hi ku miyela, .
  I mani loyi a lavaka ku haha ehenhla swinene!
  
  Hi tsemelela, hi duvula hi tlhela hi tsema, .
  Eka hina ku na ripfumelo - vutirheli eka Tiko ra Manana!
  I ntiyiso leswaku swa antswa ku tirha tanihi banga, .
  Ku hlula enyimpini hi ku tiyimisela!
  
  I yini swin"wana leswi nga swa nkoka swinene eka vasati va hina?
  I ntiyiso leswaku u nga yi teki ntsena emubedweni!
  U nuna wa ntsumi, a hi ximanga lexi twelaka vusiwana, .
  Tikarhatele ku endla leswaku tindlu ta hina ti nga hisi!
  
  Leyi i nyimpi yo tika, ha yi vona yi ta, .
  Ntshungu wu famba hi xikepe, vunyingi a byi nge hlayiwi!
  Kambe vafuri va tinsimbi va vumbe xitlhangu xo tiya, .
  Ku rhurhumela ni swichayachayana swo biha a swi nge hi chavisi!
  
  Nakona hi hlengeletanile swin"we, legion, .
  Mafumu ma khomiwe hi matimba emavokweni ya tinhenha!
  Vana nala at least nghwazi ya ku lovisiwa, .
  Masirha ma rindzele, ku nga ri timendhe leti nga exifuveni!
  
  Hi tlumbane , kambe vanhwanyana va nun'hwela, .
  Mabanga lama nga emavokweni ma hatima ku fana ni rihati!
  Vanhwanyana vo tiya swonghasi, tough look, .
  Ku va ni mavondzo hambi ku ri tinyeleti Jedi !
  
  , tihosi a ti ehleketa yini ?
  Kambe sweswi "tibere" ta tsutsuma!
  Hi tinhenha to kwetsima ta Rus', .
  Mulwi un"wana ni un"wana, nhwanyana kumbe jaha!
  
  Hi va hlongola naswona hi nga teki vabohiwa, .
  Vanhu lava ntshunxekeke a va fanelanga va humesa mahlonga lama nga tsakiki!
  Hi langutane ni ximanga xa shaggy, .
  Switsakelo swa tiko ra vatatana swi le henhla ku tlula swa le xihundleni!
  Ina, risimu a ri tsani naswona rito ra nhenha ra hlamarisa.
  Ku rhelela ku hetisiwile, naswona sweswi vanhwanyana vanharhu va tinxaka to hambana: mutsundzuxi wa elf, marquise nymph na drop-in ya munhu, va tikume vari ensin"wini ya xitediyamu lexikulu xale hansi ka misava, kungari ehansi hi vukulu eka Luzhniki, naswona kumbexana hambi kuri ku tlakuka.
  A yi ri ni switirhisiwa swo tala swa mixaka hinkwayo, silingi leyi tlakukeke naswona yi yimela madzana ya magidi ya vahlaleri, ni switulu leswi lukiweke hi velvet, tiperela, nsuku kumbe hambi ku ri eka vaendzi lava durhaka swinene hi tidayimani ni maribye man"wana.
  Hi nkarhi lowu fanaka , a yi lava ku va yi nga ri na nchumu. I ntiyiso leswaku exikarhi a ku ri ni Nkulukumba hi yexe ni nhloko ya xikolo xa dyondzo, Dragon Duchess de Montserrat.
  Ya xisati yo saseka swinene leyi nga ni tinhloko ta nkombo, leyi pendiweke hi mihlovo hinkwayo ya n"weti. Naswona yi languteka yi sasekile swinene, yi hlamarisa ntsena, ngopfu-ngopfu loko u yi vona hi xiviri ku nga ri eka filimi.
  Dominica u yimbelele ehandle ka ndhawu:
  Xibakabaka lexi tlakukeke, mpfhuka wa le kule, .
  Yingisela risimu leri vulavulaka hi xivindzi Akmale ...
  I dragona yo biha, yi kutsurile misava, .
  Naswona nhenha leyi yi siye ku vonakala ka xibakabaka!
  Tinsimu ti yimbeleriwa nakambe...
  Laha Dragon Duchess de Montserrat u kavanyetile hi rito leri chavisaka, ku fana ni timhalamhala ta le Yeriko:
  - Wena , ndza swi vona, u nhwanyana wo pfumala vuxiyaxiya swinene, wa ririmi leri a ri kota ku goveka hi ku olova ri va xirhendzevutana xo leha enhan"wini ya wena ya munhu.
  Dominica u hlamule hi ku n"wayitela loku nga riki na nandzu:
  - A ndzi nga lavi ku ku khunguvanyisa. I ntsena leswaku ndzi swi tsakela swinene ku yimbelela. Naswona Akmal i mufana wa ntsheketo ntsena, ximunhuhatwa xa tifilimi lexi humaka eka filimi ya vana. U nga swi teki swi ri swa nkoka ngopfu!
  Dragona ya xisati ya tinhloko ta nkombo, leyi ringanaka ni xihaha-mpfhuka lexinene xo hlasela xa switulu swimbirhi, xi hlekile xi tlhela xi xiya, tinhloko ta xona hinkwato ta nkombo ti vulavula hi nkarhi wun"we, onge hiloko ti vumba nchumu wun"we, ku nga khathariseki byongo bya tona byo hambana:
  - Naswona u na vutlhari na xivindzi, naswona hi nkarhi lowu fanaka, u na vutshila. Xana u nga endla swo karhi hi vungoma?
  Dominica u yimbelele risimu ra vuhlekuri loko a hlamula:
  Nyiko ya vadyondzisi, .
  Va hete nkarhi na mina...
  U xanisekile na mina mahala - .
  Muendli wa masalamusi la nga ni vutshila swinene!
  
  Vadyondzisi vo tlhariha
  Ndzi yingiserile ndzi nga ri na vuxiyaxiya...
  Hinkwaswo leswi a swi nga komberiwanga eka mina
  Ndzi swi endlile hi ndlela yo karhi!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 5.
  Mufana wa hlonga tlhelo khale ka hosi Oenomaus u tlhele a averiwe ku jikajika vhilwa ro tika. N"wana, kwalomu ka khume-n"we kumbe khume-mbirhi wa malembe hi vukhale, a hlula ku karhala naswona a wisa milenge yakwe leyi nga ambalangiki nchumu ehenhla ka maribye yo kariha, a a ri karhi a sila mavele. Vanhwanyana vambirhi va ti- elf va tlhave, hi nkarhi lowu ringanaka, enhlaneni wa mufana loyi lowu nga ambalangiki nchumu, lowu nga ni misiha. Hi ndlela yo karhi, vukona lebyi bya mahlonga byi nyikele nkarhi wo wisa eka ku hundzuka ribye. Kambe vafana lavatsongo va mahlonga a va fanelanga va pfumeleriwa ku wisa naswona va fanele va biwa hi tihanyi ni hi matimba swinene.
  Naswona swi ya emahlweni ku kondza mufana wa hlonga, a karhele hi ku helela, a khomiwa hi vurhongo. Naswona endzhaku ka sweswo, va n"wi pfuxa nakambe, va n"wi phamela leswaku a nga fi hi ndlala naswona a va ni matimba yo tirha. Naswona va tlhela va harness.
  Leswi swi nyika vutomi, kambe byi vava swinene ntsena. Ku fana na, ku fana na tihele hi nkarhi wa vutomi, handle ka leswaku miri wu ri wuntshwa naswona wu hanye kahle naswona miehleketo yi le enhlokweni naswona ku twisisa ku le rivaleni. Kambe leswi swi endla leswaku swi khomisa tingana ni ku vava swinene. Leswaku a susa mianakanyo yakwe eka ku vava ni ku karhala katsongo, khale ka hosi naswona sweswi i mufana wa hlonga Oenomaus u tirhise mianakanyo yakwe;
  Ntlawa wa swigevenga swa le lwandle leswi nga eka tidragon ta nyimpi wu rhendzeleka emapapeni wu lava xiharhi lexi. Elf lontsongo wo saseka, wa misiha Oenomaus hi sudu yo tlhariha, maphaxani lama hatimaka hi varnish yo tshwuka, naswona hi swiphepherhele swa dayimani u lawula xivandzana xa yena xa tinhloko tinharhu. Naswona xipano hinkwaxo xi vumbiwa hi vanhwanyana vo hlamarisa. Va ni misiha, va tsindziyerile, va nga ambalanga tintangu naswona swiambalo swa vona hinkwaswo i swingwavila swa maribye ya risima eswifuveni ni le swikun"wini swa vona. Naswona un"wana ni un"wana, hakunene, i vaendli va fexeni ntsena lava nga ni misisi yo vangama. A va khandziya tidragon leti a ti ri titsongonyana naswona a ti ri ni nhloko yin"we ntsena.
  Phela, i ntiyiso, i wanuna, rimbewu leri tiyeke, naswona xipano xa yena xi vumbiwa hi vayimeri va rimbewu leri ringaneleke. Naswona a nga lavi vavanuna van"wana.
  Kutani i mukaputeni wa xinuna ntsena loyi a nga ni tintangu, naswona vatirhi va le hansi ka yena lava tsakisaka va nga endla swilo hi milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu, leyi nga ni musa enyimpini leyi nga vuriwiki eka ntsheketo kumbe ku hlamuseriwa hi peni! Swilo swo saseka leswi swi kota ku hoxa swibalesa hi matimba lama dlayaka, ni ku hoxa banga, boomerang kumbe naliti leyi nga ni chefu.
  Oenomaus, hosi leyitsongo, yi yimbelele hi ntsako ni ntsako:
  Mufuwi, hakunene, u ta hleka, .
  Hlengeleta mammon ya wena, khwiri ra wena leri teleke!
  Naswona vuyelo bya hina i ku fa hi ku vava, .
  Rifu ri langute vanhu hinkwavo, mukhegula loyi a khomeke xikepe!
  
  Nakona hi lava ku tsutsuma ehenhla ka byanyi, .
  Phela, ha ha ri, kahle-kahle, vana ntsena!
  Kambe mufana loyi u ta titwa a ri vuhlonga kambirhi, .
  A ku na ntshunxeko ekhotsweni rihi na rihi emisaveni!
  
  Hi fanele hi lwa, leswi i vumundzuku, .
  Dlaya comrade loko u fanele ku dlaya makwerhu!
  A swi pfuni nchumu ku khongela eka Lowa Matimba Hinkwawo, .
  Xana mahlonga ma rihisela swidyoho swa mani?
  
  Ku ni ngati endhawini ya mintlango ni thyaka ekhotsweni, .
  Timbavala ti ndzi luma milenge leyi nga ambalangiki nchumu!
  Hosana ya makwanga yi hlekula hi nenge wa yona wa nkunzi, .
  U fanele a tlheriseriwa ekule hi yexe!
  
  Leswaku u hanya, u fanele u dlaya, .
  U xaniseka hi moya-xiviri ni le mirini lowu faka!
  Vakulukumba va dya nkhuvo wa mintsumbu ya vusweti, .
  Ku nun"hwela ku file, leswi a swi sele a ku ri ku rhurhumela ka choko!
  
  Kambe hinkwaswo leswi fanaka, moya wa ku navela a wu nge tshoveki, .
  Tiko ra Vatatana ri hanya emiehleketweni ya mufana!
  Vuthu ri ta ta eka ti-Elf leti nga heriki hi ku xanisiwa, .
  Hi ta lahlela ehansi vafumi hikwalaho ka mintirho ya vona !
  
  Kutani nkwama wa mali wu ta va wu rhurhumela , .
   I mani loyi a tshoveleke tijuzi eTikweni ra Vatatana!
  Leswaku hi hlula, hi lava mianakanyo yo tlhariha, .
  Naswona loko u ri xiphukuphuku, hambi Swikwembu a swi na matimba!
  
  Hi leswi swinghana swa banga, nhloko yi haha yi famba, .
  Mudlayi loyi hi xitshuketa u hundzuke muhlaseriwa!
  Ndlela leyi diyavulosi a balekeke ha yona hi xitshuketa exigwitsirisini, .
  Kutani vukarhi byi hlongoriwa embilwini leyikulu!
  
  A swi bohi ku ehleketa, ti elf ta ku vonakala ti tsanile, .
  Vanhu va hina a va nkhinsamela munhu!
  muntshwa loyi a humaka etiheleni , .
  Naswona hi ni musa wo nwa tiya leyi humaka eka xigwitsirisi!
  Risimu ro saseka, naswona ntlawa wa yena wa tidragon wu hlamarisa swinene. Kutani a ri karhi a rhendzeleka hi voko ra xinene, nhwanyana wa elf loyi a nga ni misisi yo tshwuka ya koporo leyi a yi ri karhi yi rhurhumela emoyeni ku fana ni banner ya proletarian u huwelerile:
  - I nkarhi wo va serious, oh hosi ya swigevenga swa le moyeni!
  Enomai u pfumerile hi nhloko hi ku n"wayitela:
  - Hakunene! Leswi hi swona leswi hi velekiweke swona!
  Vanhwanyana lava a va yimbelela hi khwayere, hi vun"we, va tlula-tlula ni ku tlanga hi mimiri ya vona leyi tiyeke, leyi vatliweke hi misiha leyi hluvukeke:
  Hi swisiwana, hi swisiwana swigevenga, .
  Hi tisorile swinene, swinene...
  Hi veka swibya exibakabakeni swa tikharavha, .
  Kambe hikuva a va nga nghenisi mahanyelo lamanene eka hina!
  Tinhenha a ti yimbelela hi ntsako ni ku nyanyuka lokukulu swinene, ni marito ya tona a ma fana ni swibalesa swa nightingale leswi heleleke;
  Vaphangi va lwandle a va lavi sayense
  Naswona swi le rivaleni leswaku hikokwalaho ka yini...
  Hi na milenge na mavoko, .
  Kambe a hi lavi tinhloko ta hina!
  Hi nkarhi lowu, nhwanyana un"wana la nga ni misisi yo tshwuka-violet u huwelele hi ku rhurhumela:
  - Prey emahlweni! Kuna air galleon hinkwayo eka nhloko ya xinene!
  Vanhwanyana va yimbelele hi khwayere:
  Eh ma , ehenhla ka lwandle, eh ma , tidragona leti nga eku cheleni, .
  Eh ma , languta ehenhla ka rifuwo ro hlamarisa...
  A hi na mhaka na milawu, hi aka fambiselo lerintshwa, .
  Ku fa u tsanile naswona u ri xiphukuphuku ehansi ka mabanga!
  Prince Oenomaus u lerisile:
  - Kahle kahle vanhwanyana, loko hi kunguhateriwe ku phanga, kutani hi ta phanga!
  Kutani ntlhambi hinkwawo wa tidragon wu tsutsumele ku ya hlasela. Va tsutsumele eka pakani ya vona.
  Galion a ku ri xikepe lexikulu ni xo saseka. Hambileswi a yi tika naswona a yi rhwale nhundzu yo hambana-hambana, hikwalaho ka masalamusi, a yi papamala kahle exibakabakeni. Naswona moya wu hunga maseyila ya xigolonyana lexi.
  Enomai u xiye leswaku maseyila ya xikepe a ma ri ni swifaniso swo vangama swinene ni swo saseka. Naswona leswi, a hi nge, swi phyuphyisa swinene . Ngopfu-ngopfu loko dyambu leri humaka ri humelerile.
  Loko va ri eka galleon va xiye ntlhambi wa swigevenga swa le lwandle leswi lawulaka tidragon leti leteriweke. Naswona xipano xi sungule ku rhurhumela hi mhaka leyi. Eka yona, na yona, vunyingi i vanhwanyana vo saseka lava ambaleke tinguvu na vafana va mahlonga. A va ri eka swikhwama swo hlambela ntsena, i mahlonga mambirhi ntsena lamatsongo lama a ma ri ni swingwavila swa nsuku ni swa silivhere leswi a swi hatima emakun"wini ni le mavokweni ya wona.
  Vanhwanyana va tinhenha a va khavisiwe hi ndlela ya xiyimo xa le henhla swinene. Kambe na vona va nga ambalanga nchumu, kufana na vafana va khume mbirhi kuya eka khume mune wa malembe hi vukhale, va na misiha, va sasekile, kambe va ri na swifaniso swa mahlonga eswifuveni na le makatleni ya vona.
  I nhwanyana un"we ntsena wa nhenha loyi a a ri ni maphaxani yo saseka emilengeni yakwe. Swi tikomba onge hi yena wa nkoka swinene laha na mukaputeni. Blonde yo saseka swonghasi leyi nga na misisi leyi a yi languteka onge yi fafazeriwile hi golden powder.
  Naswona i xikandza xo saseka swonghasi lexi a nga na xona. Naswona miri wu funengetiwe hi swisirhelelo leswi hoxiweke hi platinum, safire, emerald, topaze, rubies, agates na dayimani. Ku tlula kwalaho, maribye ya risima ma hleriwe hi xikhaviso xo hlamarisa xa mihlovo yo saseka swinene. Kuna ti roses, ti tulips, ti cornflowers, ti forget-me-nots, ti mimosas, ti peonies na swin"wana swotala.
  Eka swisirhelelo swa yena swa xiyimo xa le henhla, swiluva hinkwaswo swi hambanile, naswona a ku na xin"we lexi phindhiweke.
  Hosana ya swigevenga swa le lwandle Oenomaus u twe ku tlakuka ka mintlhaveko yo vangama endzeni ka yena kutani a rhurhumela:
  - Kahle kahle, xana swa koteka hakunene ku lema no dlaya ku saseka ko tano! A ndzi nge swi koti ku rhwala xidyoho xo tano emoyeni wa mina.
  Mutirhi-kulobye wa misisi yo tshwuka leyi pfurhaka ndzilo u vule leswi:
  - Kambe hi yona mhaka leyi hi nga swigevenga swa le lwandle! Phela...a swi koteki ku pirate handle ka xidyoho.
  Un"wana u vule hi ku n"wayitela:
  Ina, swa tika ku dlaya varhandziwa hakunene, .
  Phela, elf , ndzi kholwani, yi velekeriwe ntsako...
  Kambe loko u ri pirate, blade i manana, .
  Handle ka ngati, mpfula na maxelo yo biha lama nga heriki!
  Muhlovo wo tshwuka u tlhele a xiya:
  - Lava i vanhwanyana na vafana vo saseka, hakunene, kambe a hi muxaka wa hina wa ti-elf, kambe i ku suka eka rixaka ra vanhu! Languta, lonkulu , eka xivumbeko xa tindleve ta vona.
  Oenomaus u hlamarile:
  - Xana vanhu va sasekile swinene naswona va ha ri vantshwa?
  Nhenha ya ndzilo yi pfumerile hi nhloko:
  - Hi swona! Hi ku pfuniwa hi masalamusi va amukele vuntshwa lebyi nga heriki. Naswona sweswi vafana lava va khomiwile hi malembe ya vona yo sungula ya kondlo-a-ndzi-dyi.
  Sweswi va ta tshama va ri vantshwa naswona va titsongahata.
  Hosana leyitsongo yi yimbelele yi ku:
  Ti elf hinkwato, vanhu va pulanete, .
  Swi fanele swi tshama swi ri vanghana...
  Vana va fanele va tshama va ri karhi va hleka.
  Naswona hanya emisaveni leyi nga ni ku rhula!
  Vana va fanele va hleka
  Vana va fanele va hleka
  Vana va fanele va hleka - .
  Naswona hanya emisaveni leyi nga ni ku rhula!
  Elf ya blonde yi ringanyete:
  - Ku na ndlela yo hlawula! Mulwi lonene ku suka eka tlhelo ra vona na lonene kumbe lonene ku suka eka tlhelo ra hina va ta lwa. Loko ko tshuka ku hlula, va avelana na hina swilo leswi phangiweke, naswona loko ko hluriwa, nhenha leyi hluriweke yi va . kumbe hlonga kumbe ntsumbu!
  Oenomaus u xiyile:
  - Leswi swa twala! Ndzi lunghekele ku lwa!
  Vanhwanyana lava ambaleke tidragon va rhendzele xigolonyana lexi. Swi hatlisa ngopfu;xikepe lexikulu ntsena a xi nga swi koti ku balekela ntlhambi lowu hatlisaka.
  Kambe galleon a yi ri ni swibamu. Kutani va sungula ku va kongomisa, naswona swivoni swi sungula ni ku khuluka musi.
  Oenomaus u vule hi rito ro duma:
  - Ndzi ringanyeta ku duel! Hi ku ya hi mukhuva wa swigevenga swa le moyeni. Mulwi un"we a huma etlhelweni ra wena, ni un"wana a huma eka ra hina. U ta nyika hafu ya ndzhwalo wa wena eka muhluri. And in case of defeat , endla leswi u swi lavaka na loyi a hluriweke. A hi nge ku karhati.
  Kaputeni wa nhwanyana loyi a ambaleke swisirhelelo swa risima leswi nga ni swiluva u hlamule a ku:
  - Swikulu! Hi amukela ntlhontlho lowu! Ndzi ta lwa! Naswona u hlawula mani na mani loyi u n"wi lavaka!
  Elf Prince Oenomaus u vule hi ku tiyimisela:
  - Hi mina ntsena muyimeri wa rimbewu leri tiyeke exikarhi ka n'wina. Kutani ndzi fanele ndzi lwa!
  Mupfuni wa misisi yo tshwuka u vule hi tihanyi:
  - I"m no worse a ndzi ri mulwi! Ndzi lava ku lwa!
  Nakona u ninginise nenge wa yena lowu a wu nga ambalanga nchumu, wo saseka, lowu nga ni vutshila swinene, lowu famba-fambaka, ku fana ni miri wa ximanga.
  Nhenha lontsongo yi kanetile:
  - Hi ti captain, hi ta lwa!
  Nhwanyana loyi a ambaleke swisirhelelo swa risima u pfumerile hi nhloko kutani a vula hi ku n"wayitela:
  - Marquise de Diana, eka ntirho wa wena!
  Elf leyintsongo yi hlamule hi ku tiyiseka:
  - Hosana Oenomaus! U lunghekele nyimpi!
  Nakona hi vutshila swinene nhenha lontsongo yi tlulele ehenhla ka xitepisi kutani yi humesa banga ra yona ro leha, ro olova.
  Lady de Diana na yena u hoxe tlhari ra yena kutani a vutisa hi ku n"wayitela:
  - Ha yini hosinkulu yi hundzuke xigevenga xa le lwandle lexi nga ni torha ra ngati hi xitshuketa?
  Oenomaus u hlamule leswi hi ku tiyimisela:
  - I xitori xo leha. Kambe a ndzi muphangi wa le lwandle la nga ni torha ra ngati, kambe ndzi munhu wa xiyimo xa le henhla! Naswona sweswo swi endla ku hambana.
  Marquise u hlamule hi ku n"wayitela:
  - A ndzi nge ku dlayi, u ta va hlonga ra mina ra munhu hi xiyexe na mubohiwa. Ndzi ta ku endla u nantswa swirhendze swa milenge ya mina leswi nga ambalangiki nchumu hi ririmi ra wena naswona hi ndlela yoleyo ndzi ta ndzi tsakisa!
  Oenomaus u hlekile kutani a hlamula a ku:
  Na mina a ndzi nge ku dlayi ! Naswona swa tsakisa hambi ku ri ku ticklela milenge yo tano hi ririmi ra wena. Kambe hambileswi u nga nhenha leyikulu, a wu nge rindzeli ku hluriwa ka mina!
  Diana u n"wayitele hi ku anama , hi meno yakwe lamakulu, kutani a hlamula a ku:
  - A hi voneni! A hi mina ntsena, kambe ni vanhwanyana van"wana va ta ku khandziya u ri evuhlongeni. Naswona hi ta ku xanisa hi ku ba ku fikela eku feni. A hi voneni ndlela leyi u n"wayitelaka ha yona emhakeni leyi!
  Hosana ya swigevenga yi yimbelele yi hlamula yi ku:
  U nga tshiki, u nga heli matimba, u nga heli matimba
  Eka nyimpi na xiharhi xa norho wo biha, u nga vi na tingana...
  Ku n'wayitela, ku n'wayitela, ku n'wayitela - .
  Tiva leswaku hinkwaswo swi languteka swi ri swinene naswona swi lulamile !
  Marquise u pfumerile hi nhloko hi ku languta loku tsakeke swinene:
  - U jaha ro tsaka! U ta endla xihlekiso lexikulu. Kumbexana ndzi ta ku nyika na hosi ya xisati. Naswona swi ta tsakisa!
  Oenomaus u hlamule hi ku hlundzuka a ku:
  - Ku vulavula loku nga tirhiki loku eneleke. A hi lweleni!
  Nhwanyana loyi a ambaleke swisirhelelo u tlulele ehansi ka betri kutani a hlasela mutirhi-kulobye. Oenomaus u hlangane na yena, a sivela switlhavi, a tlhela a hlamula, a lava ku tsema ndleve ya beauty. U tlulele endzhaku kutani a xiya hi ku n"wayitela ka panther:
  - Naswona a wu bihanga. A ndzi ehleketa leswaku u hosinkulu onge na mina ndzi nga mungoma!
  Nhwanyana loyi, hambiswiritano, a hi elf, u na ndleve ya munhu. Kambe Oenomaus i ximanga. Vanhu na ti elf va na vana lava tolovelekeke - hafu ya tinxaka . Kambe hi ntolovelo va vuriwa swigangu . Naswona a va va tsakeli ngopfu havumbirhi bya vona.
  Nhwanyana wa marquise u tlhele a hlasela. U endle ku hlanganisiwa loku rharhanganeke hi mabanga. Naswona tlhari ra yena ri rhurhumerile, ri tlula-tlula, ri tlhela ri rhendzeleka, ku fana ni timpapa ta xigayo eka xidzedze. Naswona u hlasele.
  Hosana leyi, leyi a yi nga ri mudyandzhaka wa mfumo lowukulu handle ka xivangelo, yi n"wi tlhave hi matimba exifuveni. Kutani a tlhava swisirhelelo. Ngati yi tlhele yi khuluka. Naswona a swi ri erivaleni leswaku nhwanyana loyi u vavisekile.
  U tlhelele endzhaku kutani a hisa:
  - Mufana wa xiharhi xa khombo!
  Edmond u hlamule hi ku n"wayitela loku titsongahataka:
  "Ndzi nga ha va ndzi ri xivandzana, kambe ndzi le kule swinene ni mufana!"
  Diana u hlekile a tlhela a hlasela. Hambileswi ngati yo tshwuka a yi ri karhi yi thona eka yena. Nakona u hangalakile a tsemakanya xitepisi.
  Hosi ya xisati ya misisi yo tshwuka yi xiyile:
  - A ndzi ta va ndzi n'wi tseme nhloko hi ku hatlisa! A ndzi nga ta koka ti- bagpipe.
  Marquise-Captain u rhurhumerile a ku:
  - Naswona ndzi nga ku nyika nkarhi wo tano!
  Oenomaus u hlamule hi ku ba nhenha leyi ehansi ka voko hi banga rakwe ivi a tsema misiha yakwe. U wise tlhari leri evokweni ra yena ra xinene, kambe hi ku hatlisa a ri teka hi voko ra yena ra ximatsi. Nakona a n"wayitela hi ndlela yo dya nyama, onge hi loko a ri n"wini wa xiyimo eka showdown leyi.
  Jaha leri ri xiye:
  - U nhwanyana wa xivindzi! Kambe endzhaku ka sweswo u vaviseka. Swi antswa u tshika!
  Diana u huwelerile a ku:
  - Hi ta fa, kambe a hi nge tshiki!
  Nghwazi ya swigevenga ya le lwandle ya misisi yo tshwuka yi rhurhumerile:
  U fanele ku hi xixima, u hi chava, .
  Swiendlo swo hlamarisa swa swigevenga swa le lwandle swa xisati a swi heli...
  Ti elf ta ku vonakala a ti tshama ti tiva ku lwa, .
  Naswona pulanete yi hlanya hi hina!
  Na ku hleka ku hlamula, so iridescent and ringing. Hinkwaswo a swi languteka swi ri cool swinene naswona swi ri na ku titwa.
  Naswona Diana u tlhele a hlasela. U endle hi voko ra ximatsi leri nga bihangiki ku tlula ra xinene. Naswona a swi sasekile swinene, ku famba-famba ko tano ka musa. Ku engetela kwalaho, marquise-captain u hluvule maphaxani yakwe, naswona milenge yakwe leyitsongo yo saseka yi hundzuke yi nga ambalanga nchumu. Naswona leswi swi engetele vutshila bya yena.
  Oenomaus u xiyile:
  - Naswona ku pfumala milenge swi ku fanela, ku saseka loku rhandzekaka!
  Diana u rhurhumerile a ku:
  - U ta tswontswa swirhendze swa mina leswi nga ambalangiki nchumu!
  Nyimpi leyi a yi ri ya tihanyi swinene. Marquise u hlasele hi vukarhi bya nhova kutani a tshukatshukisa tlhari ra yena onge hi loko ku ri muyingiseri wa wansati. Naswona leswi swi hundzuke leswi sasekeke swinene. Nakona nhloko yi rhurhumerile Oenomaus etlhelo ka marhama ya elf"s yo rhetela, yo pfumala misisi, ya rosy.
  Jaha leri ri xiye:
  - U kahle!
  Diana u pfumerile hi nhloko:
  - Ina, ndzi phyuphyile! Naswona nakambe swing na ku soholota.
  Muphangi wa lwandle wa misisi yo tshwuka u huwelerile:
  - N'wi tlhave! N"wi dlayeni!
  Oenomaus u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Ku vuriwa yini hi xileriso xa Lowa Matimba Hinkwawo - u nga dlayi?
  Nhwanyana wa ndzilo u hlamurile a ku:
  - Hi ku kongoma - u nga endli ku dlaya ko biha!
  Hosana ya swigevenga swa le lwandle yi gungurile:
  - Kutani, swa koteka ku endla ku dlaya lokunene?
  Nhwanyana loyi wa misisi yo tshwuka u tiyisisile:
  - A swi koteki hambi ku ri, kambe swa laveka!
  Hi nkarhi wolowo, mukaputeni wa nhwanyana loyi a vavisekeke u ringetile ku hlasela nakambe, naswona u endle kahle swinene. Naswona u rhurhumerile Oenomaia evokweni ni le makatleni.
  Diana u rhurhumerile a ku:
  - U ta titwa u bihile! Ndzi ta ku dlaya, mbyana!
  Oenomaus u yimbelele hi ku hlamula, a sivela minhlaselo;
  Hi tiva ku vangama loku nga fiki etinyimpini, .
  Hi ku tiva ku nga chavi, tsema hi xivindzi!
  Onge banga ri nga hi pfuna eka ku humelela lokukulu, .
  Hlula nala - a ku na nchumu wun'wana lowu nga wa nkoka!
  
  Hi famba hi xikepe elwandle, hi nga tivi ku kanakana, .
  Muphangi wa swikepe ni xidzedze, xidzedze a hi xihinga!
  Ku tsundzuka ku ta tshama etimbilwini ta tinxaka, .
  Nala u hluriwile - hi yona hakelo hinkwayo!
  
  Ku saseka ku ta ku nyika rirhandzu hi ku hisekela, .
  Naswona mundzuku mudlayi u rindzele xikalo!
  Ku hlanganisa vutomi bya wena hi filibuster swi ni khombo, .
  Fortune u hoxa dayizi hi ndlela yo hlamarisa!
  Naswona hi rito ro hetelela, hosi ya swigevenga yi tseme voko ra nhwanyana wa marquise hi banga ra yona, kutani tlhari ri wa evokweni ra yena ro basa.
  Diana u n"wayitele kutani a tlula, a kongomisa xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu exifuveni xa Oenomai. Naswona nhwanyana loyi a a famba-famba hi ku olova. Jaha leri ri n"wi tlakula ivi ri n"wi lahlela ehansi. Diana u wele ehenhla ka xitepisi kutani a hlamala. Hakunene u ringetile ku tlula-tlula, kambe nhloko ya xikunwana xa xihuku yi n"wi tlhave exifuveni, kutani nhwanyana loyi u titivarile hi ku helela hikwalaho ka ku biwa ka matimba.
  Oenomaus u tlakuse mavoko yakwe ehenhla kutani a huwelela a ku:
  - Ku hlula!
  Ku huwelela ku hundze exikarhi ka ntlawa wa vanhwanyana ni vafana lava nga ambalangiki swiambalo. Naswona tinhenha ni vafana va vona va mahlonga va khinsamile ehansi hi ku kaneta.
  Nhenha ya misisi yo tshwuka yi xiyile:
  - Hi ndlela yo karhi swi hundzuke swi olova swinene! A ndzi ehleketa leswaku swi ta tika swinene.
  Oenomaus u gungurile a ku:
  - Turkey yi ehlekete yi hetelela yi ri eka supu!
  Nhwanyana loyi u hlekile kutani a xiya hi ku hleka:
  U nga ehleketi ehansi hi ti-elf
  Nkarhi wu ta fika, u ta ti twisisa hi wexe...
  Va huwelela ku fana ni swibalesa etempeleni ya wena, .
  Naswona nhwanyana loyi u tsutsumela enyimpini a nga ambalanga nchumu hi ku helela !
  Muhlovo wo tshwuka u ringanyete leswaku:
  - A hi ba vafana va mahlonga hi swirhendze swa vona leswi nga ambalangiki nchumu hi tinhonga. Ndzi ehleketa leswaku va ta swi tsakela!
  Oenomaus u rhurhumerile kutani a vula leswaku:
  - U ehleketa leswaku va ta swi tsakela? Hambileswi swirhendzevutana leswi nga ni swirhendzevutana swa vafana kumbexana a swi nga ri na vuxiyaxiya ngopfu eka ku vava loku humaka eka nhonga.
  Muphangi wa lwandle wa misisi yo tshwuka u xiye:
  - Mhaka nkulu hileswaku ha swi tsakela! Vaphangi vo fana na hina va swi kuma swi tsakisa swinene ku xanisa vafana vo saseka!
  Nhwanyana wo saseka loyi a ambaleke nguvu yo tlhariha ni swin"wetsin"wetsi emavokweni ni le matsolweni yakwe u rhurhumerile:
  - Ndzi lunghekele, tani hi mupfuni wa marquise, ku yisa nyimpi emahlweni! Naswona u nyikela hafu yin"wana ya swilo leswi phangiweke!
  Pirate ya ndzilo yi rhurhumerile:
  - Hi yena wa mina! Ndzi ta lwa na yena! Leswi swi le rivaleni.
  Enomai u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - Swi twisiseka! A hi hinkwaswo swa mina ku swi teka ndzi ri ndzexe. Hambi loko ndzi ri wa nkoka swinene eka wena.
  Nhenha ya misisi yo tshwuka yi kanetile:
  - A ku na ndhuna exikarhi ka lava ringanaka. Naswona ndzi ringanyeta ku lwa handle ka matlhari.
  Nhenha leyi ambaleke xiambalo xa le henhla u xiye:
  - Handle ka matlhari? Xana a wu chavi, elf?
  Muphangi wa ndzilo u hlamule hi ku tiyimisela:
  - U nga ngheni ekhwatini ku chava timhisi!
  Nhwanyana loyi a ambaleke xiambalo xa le henhla, loyi a tsakisaka wa misisi yo basa ya vulombe, u vutisile hi rito ro olova:
  - Jaha ro saseka a ri hi yimbelelela. Ndzi ehleketa leswaku swin"wana swa lyrical, naswona vanhwanyana van"wana va ta ndzi seketela.
  Vanhu vo saseka va matlhelo hamambirhi va rhurhumerile hi vun"we:
  - Amukela! Hi lava tinsimu ta wena ehenhla ka mahahu ya hina!
  Oenomaus u yimbelele hi ku n"wayitela:
  Ndzi tsundzuka ndlela leyi sweswi, xikandza lexi hatimaka, .
  Ku languteka ku ndzi tlhave mbilu ku fana ni banga!
  Ndzi pfurhile eswinambyini swa mheho ya ndzilo, .
  U lo miyela ntsena u hlamula!
  
  Rito ra wena, ri sasekile ni ku tenga swonghasi, .
  Ndzi pfumela eka xihlovo lexi nga heriki xa ku tswontswa ka wena!
  A ndzi lavi vutomi bya rivengo handle ka wena, .
  Naswona sweswi miseve leyi nga heriki yi ta ndzi voningela!
  
  U xikwembu xa xisati xa rirhandzu leri nga pimekiki, .
  Lwandle leri teleke hi ku vonakala loku hlamarisaka!
  Pfuxeta swihuku swa ayisi, hi ku hleka, .
  A ndzi nge voni ku xava handle ka wena!
  
  Xikandza xa wena xi vangama ku fana ni dyambu leri nga ehenhla, .
  A ku na swifaniso swo saseka swo tlula sweswo evuakweni hinkwabyo!
  Ntlhaveko wa ku navela wu funengeta ku fana ni xidzedze, .
  Ku va na wena hilaha ku nga heriki i ntsako!
  
  Ku vava loku nga emoyeni wa mina ku pfurha ku fana ni xidzedze, .
  Naswona ndzilo lowu nga exifuveni xa mina wu pfurha handle ka tintswalo!
  Ndza ku tsakela, u languta hi ku tikukumuxa hi ku tlherisela, .
  Ayisi yi va swiphemuphemu yi tshoveka mbilu ya wena!
  
  Exikarhi ka mavoni elwandle leri nga riki na ndzilakano leri nga ni tinyeleti, .
  Mina na wena hi tlakukile empfhukeni ku fana ni tintsumi!
  Ni milomu ya wena, leyi hatimaka hi tirubi, .
  swo karhi hi rirhandzu ni hi ku hisekela!
  Naswona ku phokotela mavoko ku lerova vanhu vo saseka va lo tikhoma ntsena hi ntsako. Kambe hi nkarhi wolowo un"wana wa vanhwanyana lava u huwelerile:
  - Ti frigate timbirhi ta nyimpi ti ta laha!
  Oenomaus u xiye hi ku n"wayitela loku khomisaka gome:
  - Kahle kahle, xana leswi hi swona leswi a wu swi lava? Xana a wu lava nyimpi leyi tsakisaka? Kutani u ta yi kuma!
  Muhlovo wo tshwuka u vule hi ku hlundzuka:
  - Va va vitanile! Swikepe leswi fambaka hi swikepe leswi nga ni masocha. Naswona sweswi a wu nge poni hi ku biwa ntsena eka swirhendze swa wena leswi nga ambalangiki nchumu!
  Nhwanyana loyi a a languta hi swivoni swa le kule u xiye:
  - Kuna ti orcs eka swikepe. Naswona leswi swi vula leswaku ndzingo lowukulu wu hi rindzile.
  Oenomaus u xiye hi laha ku twisisekaka:
  - Kambe hi nga dlaya valala va hina handle ko onha ripfalo ra hina. Loko u khumba tinhenha to saseka, mbilu ya wena yi huma ngati hi ku kongoma!
  Nhwanyana loyi a nga ni misisi ya rihlaza u vule leswi:
  - Ti dragon ta hina ti hatlisa ku tlula ti frigates. Hi nga ha va hi ri ni nkarhi wo famba!
  Hosana ya swigevenga swa le lwandle yi vule hi ku tiyimisela:
  - Eka xihlamusela-marito xa hina a ku na rito leri vuriwaka ku baleka!
  Naswona vanhwanyana va swigevenga va yimbelele hi vukarhi, va lunghekele nyimpi ya vutomi kumbe rifu;
  Hi hanya emisaveni leyi taleke hi ku hambana, gome...
  Xana socha ri fanele ri endla yini loko ri ri roxe ?
  Swikwembu, hi mfanelo, hi tihanyi swi hi endle xiboho - .
  Mufana loyi u hundzula swirho swa yena swa grey!
  
  Vuako byi ni tihanyi swinene ku byi rhandza, .
  Mihloti ya ku hambana yi khulukile hi xirhendzevutani...
  Ntwela-vusiwana wu nyamalarile wu nga ri na nchumu, ku fana ni norho, .
  Naswona vutomi byi hundzuke ku fana ni ribye leri nga riki na ku olova!
  
  Ku titimela emananga, naswona ayisi yi pfurha hi ku hisa, .
  Vona ndlela leyi nketani leyi nga ni rust yi funengeteke mbilu ya mina ha yona!
  Naswona mpfula ya ku hambana yi ba ku fana ni swiphemu-phemu ehenhla ka lwangu - .
  Swikhwama a swi nga ri na nchumu, ku sale koporo ntsena!
  
  Kambe ripfumelo eka feat ya mulwi ri hlohlotela, .
  Xikwembu xa Matimba Hinkwawo, ma swi tiva, xi endle xihlambanyo lexi tiyeke!
  Naswona swi ta fana ni matluka hi May wo kufumela eka hina, .
  Loko hi hluka, hi hlangana ni dyambu!
  
  Xana u lava ku endla leswaku pulanete leyi yi tsaka?
  Leswaku un"wana ni un"wana wa hina a yimbelela hi ku vangama ku fana ni nightingale?
  Kutani vulombe byo nandziha swinene byi hundzuke ntshovelo lowu humaka eka murhi wa linden - .
  Eka moya-xiviri wa swihontlovila, a hi heriseni mavunwa !
  
  A ku na xilaveko xo kanganyisa Xikwembu, ndzi kholwani, .
  U vona kahle hi leswaku hi wihi eka hina loyi a nga xigangu na boor !
  Nyika nhlamuselo ya Hosi eka gandzelo, .
  A swi hlamarisi leswi yi ku, ndzi ta mi tlherisela vanhu!
  
  khome eka Internet , .
  A nga kona loyi a tivaka leswaku ku dlayiwa loku ku helela kwihi.
  Yudasi u lengalenga ehenhla ka nsinya lowu boleke - .
  Naswona eka lava a va pfumela - harhi ya laurel!
  
  Munhu un"wana ni un"wana a nga va lonene
  Ku hlawula ka hina i ka vutivi - ku lwela Kriste.
  Kambe minkarhi yin"wana ku va ni swihlovo swa ngati, .
  At least ku na xitshembiso - ndzi ta ta ku nga ri khale!
  
  Oh misava, u na madzolonga yo tanihi kwihi, .
  Onge a hi nge swi koti ku hanya hi ku rhula !
  Nsati a rila ehenhla ka bokisi ra socha, .
  Vona ndlela leyi ntambhu ya vutomi leyi nga ni vuxiyaxiya yi olovaka ha yona!
  
  Ku halata ngati a hi xirhambo xa hina - .
  Ndzi lava ku rhandza, ku nyika Tiko ra Vatatana paradeyisi!
  Ha yini nxupulo lowu wu ri eka hina hinkwerhu?
  Nhlamulo: nyikela rifuwo ra wena hinkwaro eka swisiwana!
  
  A swi koteki ku xava ku ponisiwa hi mali, .
  Hikuva a ku na nxavo wa nsuku eka Xikwembu!
  Naswona ekerekeni u nkhinsama hi Sonto, .
  Ku va ni timpapa ku fana ni tintsumi!
  
  Naswona nkarhi wu ta fika - Mfumo wa Xikwembu wu ta fika, .
  Munyama wo biha ni lowu dlayaka wu ta hela!
  Swi ta lova swa moya, vuhlonga lebyi rhukaniweke, .
  Naswona tiko ri ta va eka Vukulu bya Ntsako!
  Endzhaku ka risimu ro hlohlotela swonghasi, vanhwanyana-va-pirates eka ti dragons va teke va ya hlasela ti frigates letikulu, leti a ti tele hi ti orcs - tibere to nun"hwela na voya.
  A ku ri ni vanhwanyana va nga ri vangani ku tlula swivumbiwa leswi nyenyetsaka, kambe a va ri ni vutshila swinene naswona a va ri ni vutshila.
  Nakona vanhwanyana lava a va ri eka xikepe xa vaxavisi na vona va nghene enyimpini hi tlhelo ra vaphangi va lwandle. Naswona nakambe vafana va mahlonga va tsutsumele ku ya hahlula matlhari. Lexi i vun"we lebyi khumbaka mbilu bya vanhu na ti elf ku lwisana na valala va vona va matimu lava nga heriki - ti orcs.
  Oenomaus na yena u joyine nyimpi. Jaha leri ri rhurhumerise mabanga mambirhi hi nkarhi wun"we, ri tsutsuma xigayo, ri tsema tinhloko ta ti- orc. U lwile hi vukarhi bya nghala.
  Naswona etlhelo ka yena ku ni munhu wa misisi yo tshwuka . Xirhendze xa nhwanyana loyi lexi a xi nga ambalanga nchumu xi tlhave orc hi xikandza ivi xi tshoveka nhlana. Nakona orc yi wela ehansi, kutani timhondzo ta yona ti n"wi ba ekhwirini. Naswona a ku ri nyimpi leyi lwiweke hi matimba.
  Oenomaus u lwa hi xivindzi. Laha u tirhisa phaphatani hi mabanga yakwe, ku fana ni fan, a tsema tinhloko leti rhendzelekaka ku fana ni khavichi.
  Hosana leyitsongo yi yimbelele hi ku hiseka, yi kombisa swihlamariso swa vunhenha:
  Loko xibakele xa wena xi tiyile - .
  Leswi swi vula leswaku u ta va wo sungula evuton"wini!
  Nakona comrade a hi xisiwana, .
  U ni mbilu ya nsuku ni misiha ya nsimbi!
  
  Kambe xa nkoka swinene, kholwa, i mianakanyo leyi tiyeke, .
  Hikuva mulwi wa ti- elf u kufumela ku tlula xiharhi .
  Loko u ri ni gome evuton"wini, .
  Kutani ku hleka hi ntsako ku ta ku endla u rhandzeka!
  
  Xiengetelo xa otomatiki, tiva, matimba ku fist, .
  Hikuva yi tele hi vutivi, Vutivi-Ndlela!
  Kambe ringeta ku nyiketa matimba emavokweni ya xiphukuphuku , .
  Kutani u ta kuma ku vava ntsena tanihi hakelo!
  
  Kuve na nkarhi lowu ava ya hlota na xibakele, .
  Vurha, xibalesa xa miseve lexi lwisanaka ni nhlonge yo tiya...
  Kambe va endle ti- chervonet laha tipeni ti yaka kona, .
  Naswona swa olova swinene ku tlula u nghena eka xirimela!
  
  Hambileswi dyondzo yi nga kahle - .
  Kambe swi tlhela swi tsakisa ku va na xivindzi...
  Naswona ku ringana ni bayonet, yi ta hundzuka xibalesa, .
  Naswona hi tirhela Manana Tiko ra Vatatana hi ku tshembeka swinene.
  
  Kambe madzolonga yo biha i xihambano xo tika, .
  Ndhawu ya hina ya nyimpi yi tele hi ngati...
  Ha yini Xikwembu xa Matimba Hinkwawo xi pfukile endzhaku ka ku xaniseka?
  Leswaku nhlengeletano ya masocha ya masocha yi ta tiyisiwa!
  
  Mihloti ya nhwanyana ya khuluka - munghana wa yena la rhandzekaka u wile, .
  Manana u khongela hi ku rhurhumela, a huwelela ehenhla ka mahahu ya yena...
  Ku titimela ehandle ka mafasitere, naswona ndhawu yo hisela ndzilo yi timiwile, .
  Hi leri jaha ro saseka leri lahliweke ehansi ka misava!
  
  Oho, vumundzuku bya tihanyi, i vumundzuku byo biha swonghasi, .
  Nhwana Mariya , xana ntumbuluko wa wena lowunene wu kwihi?
  Wanuna loyi a a lava ku hatla a tshembisana, .
  Naswona sweswi moya wu hunga ntshuri ehansi ka miphayini!
  
  Vutomi byi ta ta byi tsakile - byi ta va kahle, .
  Apple pie yi ta hundzuka mbewu ya vulombe bya poppy...
  Nala wa xivandzana u hundzuka ntshuri ni phoyizeni, .
  Nkateko wa ntiyiso a wu tsemakanye xirhendzevutani!
  
  Hinkwaswo swi endliwile eka Elf, naswona ku hoxa ku endliwa eka Fars, .
  A hi hlengeleteni harhi leyi teleke hi tinyeleti yi va xibakele!
  Na miri vafana, ntsena top class, .
  Naswona ghoul yo chavisa yi hoxiwe endzilweni !
  
  Xibamu xa muchini se xi tolovelekile - swibalesa swi chululela enambyeni, .
  Naswona nala a a karhele, leswi a a swi lava a ku ri zero!
  Loko wo hlula, u ta fuwa, .
  Loyi a nga sungula ndzilo u ta hetelela a ri evuswetini!
  Leri i risimu na nyimpi leyikulu, na ku swing ka mabanga yo kariha swinene na ku hatlisa. Naswona switlhavi swi landzela etinhlokweni, onge hiloko swi ri eka asphalt. Naswona ti orcs to tala se ti dlayiwile. Na vafana va mahlonga enyimpini. Ku hava na un"we wa vona loyi a langutekaka a ri nkulu ku tlula khume mune, kambe hinkwavo va na misiha. Miri wo olova wa vafana va mahlonga wu nonon"hwa hi ku tirha hi matimba. Naswona swirhendze leswi nga ni swirhumbana leswi nga ni swirhumbana swi tshamela ku ba swilebvu swa ti- orc, swi tshoveka tinhlaya ta tona.
  Kaputeni wa nhwanyana u fike a titivala. Kutani a tshama ehansi. Mavoko ya yena hamambirhi ya vavisekile swinene - ti tendons ti tsemiwile. Phela, leswi a swi dlayi, hi ku pfuniwa hi masalamusi ni mirhi ya vuloyi, ku onhaka ku nga vuyiseriwa. Kambe leswi swi ta teka tiawara ti nga ri tingani. Hi nkarhi wolowo, a nga swi koti ku lwa.
  Naswona a ku na munhu wo pfuna - vanhwanyana na vafana hinkwavo va le nyimpini, naswona va lwa hi vukarhi bya nhova. Leyi i nyimpi ya tihanyi swonghasi.
  Diana u rhurhile, nkateko wa kona milenge ya yena a yi nga ambalanga nchumu naswona a yi nga onhakanga. Futhi hi tintiho to olova ku fana na ta monkey"s, nhwanyana captain u sungule ku lava xitirhisiwa xa mpfuneto wo sungula. Kuna murhi lowu horisaka swilondza, na leswikulu swinene, na balm ya misava hinkwayo. Handle ka sweswo, ha yini u nga hlanganyeli enyimpini endzhaku ko phutsela swirho ni ku swi tota hi balsama ni murhi?
  Hi milenge leyi nga ambalangiki nchumu u nga hoxa swilo leswi nga ni matimba swinene ni leswi nga ni chefu. Naswona sweswo a swi ta va swi kufumela swinene naswona swi onha.
  Diana u endle hi ku tiyiseka. Naswona milenge yakwe yi nga ambalanga nchumu naswona yi ni vutshila. A a ambala maphaxani a nga swi lavi, ntsena leswaku a kandziyisa xiyimo xa yena. Emisaveni leyi ku nga na swivoni swo hlayanyana na ximumu lexi nga heriki, swiambalo a swi laveki leswaku milenge ya wena yi nga titwi, kambe ku saseka, na ku kandziyisa leswaku a wu hlonga kumbe hlonga. Naswona leswi swa twala...
  Laha un"wana wa vafana, loyi na yena a nga ambalanga nchumu, u hoxe naliti yo kariha enon"wini wa orc"s. Kutani yena, loko a kume xiphemu xa chefu, u titimela kutani a fa hi ku hatlisa.
  Mufana wa hlonga u yimbelele hi ku hiseka, naswona vafana van"wana va mahlonga va joyine, a va ri vanhu naswona a va yimbelela ku fana ni vanhu:
  Sweswi, loko ku ri ni swiphiqo evuakweni hinkwabyo, .
  A swi endleki hi ndlela yihi na yihi...
  A wa ha lavi ku cinca
  Wanuna loyi a nga swi tivi leswaku u lava yini!
  
  Naswona ku ni Chernobog leyi nga ni matimba lamakulu, .
  Lonkulu u ni matimba ya misava hinkwayo ...
  U ri nyika wanuna kunene enhan'wini, .
  Leswaku rixaka ra vanhu ri nga hundzuki nhova hi ku helela!
  
  Ina, Rixaka ra Matimba Hinkwawo ri N"wi tumbuluxe, .
  Leswaku vanhu va va na xivangelo xo hluvuka...
  Leswaku munhu a lava hinkwaswo hi nkarhi wun"we, .
  Naswona vanhu va dyondze ku lwa hi matimba!
  
  Tanihi leswi nhenha yi hlulaka vubihi, .
  Nhonga yoleyo yi tumbuluxeke ku vuyerisa munhu...
  Kutani a chululela mimoya-xiviri ni mimiri vunene, .
  A swi si tshama swi hlwela ku dyondza ku lwa!
  
  Xana Xikwembu xa Matimba Hinkwawo xi lava yini?
  Leswaku va nga vi na xivindzi xo tisa Elf ematsolweni ya yena...
  Leswaku vumundzuku byo biha a byi fumi, .
  Leswaku madzana ya tinxaka ti hluvuka!
  
  Ina, Chernobog i nsusumeto eka vanhu, .
  Leswaku ku nga vi na vulolo, ku nga vi na ku yima...
  Onge u nga va orkshista ku tshoveka ku ya eka swirhendzevutana, .
  Famba eOrklin hi xivumbeko xa xinghana!
  
  Kutani u nga lahleki loko swi tika, .
  Loko swiphiqo swi wela Tiko ra Vatatana...
  Rod u ta swi endla hi ndlela yo saseka no olova, .
  Ku endla leswaku vanhu va rhurha ntsena!
  
  Naswona Chernobog i makwenu lonkulu ntsena, .
  Hambileswi a nga strict , u ku rhandza hi ndlela leyi nga heriki...
  U ta ba xikoro lexikulu
  Loko u ta tirhela Elf hilaha ku nga heriki!
  Ti orcs ti lahlekeriwile swinene, ti tsemiwile hi vanhwanyana na vafana. Naswona hambi Diana, a phutsele mavoko, u nghene enyimpini. Naswona swikunwana swa vona leswi nga ambalangiki nchumu a swi hoxa swirhendzevutana leswi a swi ba tinhamu ta ti- orc ni ku tsema misiha ya tona. Na tinxaka hinkwato ta milomu na swin"wana. Naswona a swi languteka swi hlamarisa swinene.
  Kutani nenge wa Diana lowu nga ambalangiki nchumu wu hoxe pea hi byanyi bya mihloti lebyi tshikileleriweke. Nakona hi ku hatlisa khume-mbirhi wa ti-orc, leti a ti rhangela hi jenerala, ti lahliwile ehenhla ti haha ehenhla ka tlhelo ra xikepe xa le henhla. Hakunene leswi i ku onhaka lokukulu swinene ni ku fa ka tibere ta buraweni ni to biha.
  Oenomaus u vule hi ku n"wayitela:
  - Hi va ngati yin'we: mina na wena! Mfanelo?
  Diana u hlamule hi ku n"wayitela ka xinghana:
  - Loko hi hlanganisiwile, a hi hluriwi! Munhu na elf i matimba, naswona swi twala swi tinyungubyisa swinene!
  Vanhwanyana lava va engetele ntshikilelo wa vona. Ti- orc leti poneke, hi ku tirhisa tiparachute leti nga si swekiwaka, ti sungule ku tlula-tlula ehansi, ti rhelela ti suka eka swikepe leswi nga ni timpapa. Tin"wana ta tiparachute, hikwalaho ka ntiko wa tona wo tika, ti handzukile, naswona tibere letikulu ti wele ehansi ku fana ni maribye, kambe ku hambana ni maribye ya cobblestone, a ti huwelela ni ku rhukana ti thyakile swinene!
  Diana u tsarile eka twitter:
  A swi olovi ku va wansati lonene, .
  Musa a wu titsheganga hi ku leha!
  Oenomaus u endle xigayo xin"wana hi mabanga yakwe yo kariha ni yo leha, kutani a tsema nhloko ya ndhuna leyikulu ya bere. U rhendzelekile a tsemakanya xitepisi ku fana ni barhele, a ri karhi a fafazela ngati. Naswona hosana leyitsongo yi yimbelele yi ku:
  Ngati yi tlhela yi khuluka ku fana ni nambu, .
  Mukaneti wa wena u tough swinene...
  Kambe u nga chavi Sathana, .
  Naswona tlherisela xivandzana emunyameni!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 6.
  Duchess ya dragona ya tinhloko ta nkombo naswona, hi nkarhi lowu fanaka, Grand Master ya Academy of Magic, yi hisile yi vutisa:
  - Xana u nga tlakuka u ya fika eka ku leha ka wanuna lonkulu ivi u lenga-lenga emoyeni ku ringana minete?
  Dominica u hlekile kutani a hlamula a ku:
  Ndza swi kota, kambe ndzi nga swi endla hi ndlela leyi hambaneke
  Tsutsuma u nga ambalanga tintangu exikarhi ka mberha...
  Nhwanyana u tlula ku fana na ximanga - .
  Leswi swi vula nchumu lowu hambaneke ni wa vanhu hinkwavo!
  Nomu wa dragon duchess wu pfulekile, kutani ndzilo wu pfurha eka wona. Langavi ri hundze hi le ndzeni ri hisa nhwanyana wo saseka hi ku vava swinene eka swirhendze swa yena leswi nga ambalangiki nchumu, swa pinki, swa milenge ya yena hi ku gombonyoka ko saseka ka xirhendze.
  Naswona Dominic u huwelerile, kambe hi ku hatlisa u n"wi khome hi matimba. Naswona xifuva xa yena xi tika swinene. Yi ba kahle, hambi ku ri swirhumbana swi hatle swi pfimba. A swi fana ni loko valavisisi va khale va n"wi xanise.
  Nhwanyana loyi u rhurhumerile:
  Lancelot na King Arthur eka wena !
  Dragon Duchess yi rhurhumerile:
  I mani un'wana loyi u nga na xivindzi xo ndzi xungeta hi yena?
  Nymph marquise yi hlamurile:
  - Lava i tinhenha leti humaka eka mintsheketo ya vanhu. Va hlayisekile hi ku helela eka wena, Tintswalo ta Wena!
  Dragona ya xisati yi rhurhumerile:
  - LULAMILE! Sweswi u ni ntirho lowu tirhaka, horisa milenge ya wena leyi hisiweke. Leswi swa pfuna swinene eka matirhelo, naswona swi ta pfuna ku tlula kan"we evuton"wini.
  Dominica, a n"wayitela hi matimba, u yimbelele a ku:
  - Na yin'we, na timbirhi, na tinharhu, na ntlhanu!
  A ndzi nge karhali ku phindha-phindha...
  Ku vula leswi fanaka
  Sweswo swi ringanerile ku ku rhuketela mati!
  Grand Master Dragon u xiye:
  - Naswona i nhwanyana wa cheeky. Kumbexana a nga gayeli swirhendze swa yena ntsena, kambe u tlhela a tshoveka swikunwana swa yena?
  Nymph marquise yi vule leswi:
  - Hi fanele ku lehisa mbilu, oh duchess. Kumbexana nhwanyana loyi hi yena ntsena nkarhi wa hina wo ponisa rimbewu leri tiyeke. Naswona vuyisa vavanuna!
  Dragona ya xisati yi rhurhumerile:
  - Leswi i vuphukuphuku! Wanuna la nweleke u khoma byanyi, kutani wena u khoma xirhendze lexi nga ambalangiki nchumu xa nhwanyana wa munhu . A nga kombisanga vuswikoti byo hlawuleka.
  Nymph marquise yi kanetile:
  "U swi kotile ku tlakusa ribye hi oda ya yena handle ka masalamusi kumbe ku loya, naswona sweswo swi fanerile swinene!"
  Duchess ya Montserrat yi hlekile kutani yi hlamula a ku:
  - Ina, u dume hi ku vaviseka enhan'wini. I ntiyiso, sweswi a ku na xikombiso. Naswona leswi a swi tolovelekanga eka vanhu.
  Weasel u tiyisisile:
  - It"s immediately obvious leswaku u hlawulekile naswona u hlawuriwile! Naswona swi lava ndlela yo hlawuleka, yo tshembeka ni leyi tumbeleke.
  Dragon Duchess yi pfumerile hi nhloko hi tinhloko ta nkombo hi nkarhi wun"we:
  - Ina, endlelo ro tshembeka no hlawuleka... Kumbexana ndzi fanele ndzi n'wi nantswa swirhendze hi ririmi ra mina, tani hi xikombiso xa xichavo lexikulu!
  Dominica u rhurhumerile kutani a hlamula hi ku tiyiseka:
  - E-e, swa antswa u nga tirhisi ririmi ra wena! - Naswona a engetela, a nga swi langutelanga a endla leswaku xikandza xa yena xi nandziha swinene. - Hambi leswi ririmi handle ko kanakana ku nga xiphemu xo tiya swinene xa miri. U swi kota ku rhurhela timiliyoni ta mavuthu!
  Nymph marquise yi ringanyete leswaku:
  - N'wi nyike ntirho wo olova. Hi xikombiso, a a endle leswaku kati ri ta eka yena ri rhurhumela, ivi a tlhelela endzhaku!
  Laha, troll ya xisati leyi khale a yi miyerile leyi ambaleke nguvu ya xivunguvungu, yi khome nhonga ya masalamusi emavokweni ya yona, yi kanetile:
  - E-e! A hi nge n"wi pfumeleli ku xanisa ximanga. Swi antswa ku lwa na mina hi magic wands. Lexi xi ta va xikambelo lexikulu hakunene naswona xi ta va xikambelo lexi humelelaka!
  Naswona u kandziye xirhendze xa tintanghu ta yena, leti nga ni tisafira ni tidayimani ta xivunguvungu ni ta lilac.
  Dragon Duchess yi hlamule a ku:
  "Swa tika swinene eka nhwanyana wa novice ku lwa na n"wini wa Dragon Academy." A swi tika ku lwa na wena, hambi ku ri Laska loyi a nga ni ntokoto lowukulu ni la nga ni ntokoto!
  Troll ya xisati yi hlekile kutani yi xiya:
  - Ngopfu-ngopfu! Endzhaku ka leswi, hambi ku ri Koschey loyi a nga fiki a nge n"wi chavi!
  Kutani Dominika u rhurhumerile a ku:
  - I yini, xana u na Koschey loyi a nga fiki?
  Dragon Duchess yi pfumerile hi nhloko:
  - I ntiyiso, ku na, hambiswiritano, u le kule na matiko ya le kule eka mfumo wa le kule. Kambe ku na rhengu leri ro nyenyetsa ra thyaka !
  Nhwanyana loyi a hlaseriweke u xiye hi ku n"wayitela:
  - Kumbe swi nga endleka a vange ntungu? Ku dlaya ta xinuna hinkwato ni ku khoma ta xisati ta wena!
  Dragon Duchess yi hlamule a ku:
  - A swi talangi! Hi ni ta xisati leti phindhiweke ka khume ku tlula ta xinuna. Naswona exikarhi ka ti orcs na ti goblins leti vumbaka vuthu ra Koshchei the Immortal, ku hambana na sweswo, ku na va xinuna vo tala ku tlula va xisati hilaha ku phindhiweke ka khume, naswona vakulu swinene naswona va tiyile. Ha yini a fanele a lovisa vafumiwa va yena ni vuthu ra yena!
  Dominica u xiye:
  - Kambe ntungu a wu khumbi Koshchei hi yexe?
  Troll ya xisati yi pfumerile hi nhloko:
  - Ina, a ku na masalamusi ni man'we ya nyimpi lama tirhaka eka yena. A nga teki matlhari wahi na wahi. Hambi ku ri bomo ya wena ya hayidirojeni a yi nge swi koti ku yi herisa. Nkoka wa kona hi wona!
  Nhwanyana loyi a hlaseriweke u xiye:
  - Kambe kumbexana u na rifu eka tandza ra yena, ehenhla ka nhloko ya naliti!
  Dragon Duchess yi hlamule hi rito ro duma:
  - A swi olovi swonghasi! Loko a swi olova swonghasi ku kuma rifu ra Koshchei, kutani a a nga ta va a hanya khale swinene. Nakona, yi na malembe xidzana yo tala swinene lerova...
  Nymph marquise u n"wi hlamule a ku:
  - N'wina vanhu a ma ha tlula-tlula emirhini, kambe se a ri na matimba ya yena a tshama exiluvelweni. Anakanya leswaku lexi i xivumbiwa xa muxaka muni!
  Dominica u yi tekile kutani a yimbelela:
  Tindlopfu ti endla swikandza
  Naswona va tshama ehenhla ka rhavi...
  Hambi swi ri tano swi nga ri swa nkoka
  A ku ri na vakokwa wa hina!
  Troll ya xisati yi vule leswi:
  - Koshchei, hi ntiyiso, na yena wa ehleketeleriwa. Naswona loko ntungu wu sungula, entiyisweni, a a ri wo sungula ku ehleketeleriwa. Leyi, hi ndlela yo karhi, i nhloko ya xirhendzevutani xa vubihi. Ku fana na dragona ya xinuna ya tinhloko ta dzana , leyikulu eka tidragon, mufumi wa vafumi na lowo biha. Kambe xiharhi lexi xa nhova xi tlhele xi chava ni ku tshoveka. Kambe Koschey hi xiringaniso a a ta nyikela hi ku rhuketela! Ku tlula kwalaho, va tlhele va sola hosi ya Jinn, Iblis... Jinn i mimoya, naswona a va nge swi koti ku petrify.
  Kambe ti- geni hi ndlela yo karhi ti tumbele. Naswona a swi fana ni loko va nyamalarile!
  Dominica u yimbelerile loko a hlamula a ku:
  Genie yi rhurhumerile, hayi, kholwa, vanhwanyana va na matimba, .
  Naswona u nyamalarile...
  Kutani dragona yi kaneta ku saseka , .
  Tsutsuma, ndzi kombela!
  Marquise de Lasca u vule leswi:
  - Ku na ti genies letinene na to biha. Ti tiyile, kambe vuswikoti bya tona byi ringaniseriwile. Kambe hi ku ya hi mianakanyo, loko un"wana wa va xinuna kumbe va xisati a kombela mufumi wa jinn Iblis leswaku a herisa rixaka ra xinuna, naswona a swi kotile ku kuma xingwavila xa matimba hinkwawo lexi nga ta nyika matimba eka matimba lawa lamakulu swinene evuakweni bya hina, kutani a nga vanga leswi!
  Dominica u pfumerile hi nhloko:
  - Leswi se i nchumu! Hi fanele hi kuma Ring ya Matimba Hinkwawo. Nakona hi ta lulamisa hinkwaswo.
  Dragona ya xisati yi hlekile, rito ra yona a ri fana ni ku dzindza ka tilo. Kutani a hlamula a ku:
  - One Ring swa tika swinene ku yi kuma. Tanihi leswi yi nyikaka matimba eka nsimu leyi ringanisiwaka ni xirimela hinkwaxo. Ku tlula kwalaho, loko evuakweni bya wena xirimela xi lava ku va xi nga ri na nchumu hikwalaho ka malunghiselelo lama nga tolovelekangiki ya tinyeleti, kutani laha i ndhawu leyi tshamaka tibiliyoni ta swivumbiwa leswi tlhariheke ni mimfumo yo tala. Naswona swi tikomba onge a ku na munhu loyi a n"wi kumeke ku fikela sweswi, tanihi leswi a ku nga ri na mufumi wa vuako bya hina bya ntsheketo!
  Dominika u hlekile kutani a vutisa a ku:
  - Xana u na Xikwembu?
  Marquise-nymph yi hlamurile:
  - Leswaku ku na Xikwembu lexi Tlakukeke swonghasi, Muvumbi eka Vuako hinkwabyo, kumbe loko xi nga ri kona, a nga kona loyi a swi tivaka hakunene. Hambi ku ri Koschey loyi a nga fiki. Kambe ku ni swikwembu swa xiyimo xa le hansi. Kambe swi tano lerova a swi pfuni nchumu, naswona swa antswa ku tshama ekule. Hi ku angarhela, rito Xikwembu ri ni tinhlamuselo to tala. Kutani ti- genie leti tlakukeke ti ringana swinene hi matimba ni swikwembu.
  Troll ya xisati yi vule leswi:
  - Na hina hi na vukhongeri, kambe a byi pfuni nchumu. Tani hi leswi swi nga swa wena, hi ndlela leyi. Sweswi, loko ku ri na coronavirus , tikereke a ti nga ri na nchumu hakunene, naswona swikhongelo a swi pfuna munhu, kutani mirhi ya risuna a yi n"wi sirhelela eka switsongwatsongwana. Ha yini n"wina vanhu mi nga pfumeli swonghasi, mi ehleketa leswaku hi ku khinsama ni ku nkhinsama mi nga kombela swo karhi hi ku tlherisela!
  Dominica u hlamule hi tihanyi:
  - Kambe a ndzi pfumeli eka Xikwembu kumbe swikwembu nikatsongo! Naswona a ndzi na mhaka na sweswo. Kambe a ndzi nga pfumeli eka ti-elf khale, naswona a ndzi ti teka tanihi ntsheketo na vutumbuluxi bya munhu. - Nhwanyana loyi u tlhave xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu eka xiphepherhele xa ribye kutani a ya emahlweni. - Nakona sweswi ndza swi vona leswaku ku na ti elf, ti dragon, ti trolls, ti nymphs, so why u nga pfumeli eka Xikwembu na tintsumi? Ku tlula kwalaho, magidi yo tala ya vanhu va pfumela eka Lowa Matimba Hinkwawo, naswona kwalomu ka vana lavatsongo ntsena, naswona a hi hinkwavo, va pfumela swinene eka tidragoni ni ti- elf.
  Marquise Laska u hlekile a ku:
  - Ndza swi tiva! Nhwanyana loyi, loko a ha ri ntsongo, u hlalele khathuni leyi vulavulaka hi Dunno naswona, entiyisweni, u sungule ku lava nhonga ya masalamusi exivaveni. Naswona u kambisise xirhabyani xin"wana ni xin"wana. Naswona vana lavan"wana va n"wi hlekile. Entiyisweni, hambiloko va ha ri vatsongo vanhu vo tala va swi twisisa leswaku tinhonga ta masalamusi i mintsheketo!
  Dominica u xiye:
  - Kambe emisaveni ya wena ku na ti magic wands!
  Troll ya xisati yi pfumerile hi nhloko:
  - I ntiyiso leswaku swi kona! Naswona leswaku u hanya, u ta boheka ku dyondza ndlela yo ti tirhisa !
  Dragona ya xisati yi rhurhumerile:
  - Nkarhi lowu! N"wi nyike nhonga ya masalamusi, hi ta vona leswi nhwanyana loyi, wo kariha swinene naswona wa ririmi ra xivindzi, a swi kotaka!
  Dominica u yimbelerile a ku:
  Ndzi kombela leswaku mi nga hlamali
  Loko masalamusi ma humelela!
  Loko swi humelela, loko masalamusi ma humelela!
  Laska u xiyile:
  - Kahle kahle, xana a nga rhandziwi? Muloyi wo tano!
  Troll ya xisati yi teke nhonga ya yona ya masalamusi yi tiya swinene evokweni ra yona ra xinene kutani yi yi tshukatshukisa. Naswona rihati ri hlasele Dominica. Kambe nhwanyana-mutlangi u swi kotile ku tlula-tlula hi nkarhi wo hetelela, naswona ku biwa ku hundze. Tithayile ya marble endzhaku ka mina yi n"oka kutani yi sungula ku tswonga musi.
  Dragon Duchess yi huwelerile:
  - Tivonele, Cobra! U ta onha xifunengeto hinkwaxo!
  Weasel u hlekile kutani a xiya:
  - Leyi i ndlela ya magic wand!
  Troll ya xisati Cobra yi yimbelele ku hlamula:
  - Manana wo biha, ndlela ya mina yi olovile, .
  A ndzi swi tsakeli ku koka ncila wa kati!
  Dominica u rhurhumerile loko a hlamula a ku:
  Kuna norho wo biha eka vadyondzi va mina, .
  Ku tlula kan'we - ku ba kun'we!
  Dragon Duchess yi kavanyetile:
  -Vona, swirhumbana swa yena se swi herile! Eka vanhu, ku onhaka a ku heli hi ku hatlisa swonghasi. I nhwanyana swonghasi !
  Nymph marquise yi tiyisisile:
  - Hi swona! A ndzi nga hoxanga hi mhaka leyi. Ku pfuxetiwa a ku talanga hi matimba, hambi ku ri eka valoyi, naswona a ku nga tshunguriwi hi masalamusi.
  Dominika u rhurhumerile naswona hi ndlela yo kombisa u yime hi mavoko. Naswona milenge yakwe leyi a yi nga ambalanga nchumu a yi hatima emoyeni ku fana ni swiphepherhele swa xihaha-mpfhuka. Kutani nhwanyana loyi u yi tekile a yimbelela hi ku hiseka, hi rito ra yena ra silivhere:
  Hi hungute ku navela ka hina etinyimpini, .
  Makwerhu, va lwele Tiko ra Vatatana.
  A swi languteka ku fana na elfinism loko u ri ekule, .
  Socha ra Elf ri nghene eOrklin!
  
  Vakokwa wa hina va vumbe mabanga, .
  Nakona swibamu swi nghene eka ntirho...
  Mirhi ya birch yi pfula marhavi ya yona, .
  Vanhwanyana va baka tiphayi!
  
  yi humelela eka nyimpi yihi na yihi , .
  Wa swi tiva ku teka swilo hi miehleketo ya yena.
  Minkarhi yin"wana tihele leti tengeke ta hisa.
  Kambe hi ta hlula nala !
  
  Elf yi sirhelela Misava, .
  Yi nyika vutumbelo eka lava nga ambalangiki tintangu naswona va nga ambalanga nchumu.
  Hi hete nyimpi hi May, 1999.
  Ku hluriwa lokukulu a ku rindzele Orkmacht!
  
  Naswona endzhaku ko aka ni ku byala, .
  Masimu ya hluka naswona rye yi le ka swirhabyani.
  Mi tinhenha, vanhwanyana, vakokwani, .
  A ku ri ni xirhami ni gamboko emigerhweni!
  
  Ku suka eTikweni ra hina ra Tatana ra xivindzi, .
  Teka vurha lebyi dzikeke.
  Ti banner ta elfinism ti haha, .
  Naswona ti banner ta Fuhrer i ta ku scrapping!
  
  Malembe-xidzana ya ta hundza ehansi ka hina Tinyeleti, .
  Mfumo i ntlawa wa swirimela.
  A swi si tshama swi hlwela ku velekiwa
  Naswona u lahla nala exibakabakeni!
  
  Kambe ndza pfumela leswaku mianakanyo yi ta va ni ku rhula, .
  Naswona munhu u fana ni manana eka vanhu hinkwavo, .
  Laha ndyangu wa khale wa humelela, .
  Ku Vonakala ka Ku vangama - Tintswalo!
  Naswona nhwanyana loyi u yimbelela kahle swinene, i xiyimbeleri xa xiyimo xa misava xo hlamarisa swonghasi. Kumbe quasi-worldly - leswi swi hlekisaka ngopfu.
  Dragon Duchess yi rhurhumerile:
  -Kahle! Kumbe swi nga endleka ntsena u swi teka u swi endla...
  Troll ya xisati Cobra yi rhurhumerile:
  - I nkarhi wo lwa na ti magic wands! Naswona handle ka swipikiri leswi nga riki na nchumu! Hi ta lwa na nala ku fikela emakumu!
  Nymph marquise u rhurhumerile:
  - U nga vi xiphukuphuku! I nala swonghasi eka wena. Leri ri nga ha va nkarhi wa hina wo hetelela wo ponisa no tlherisela rimbewu leri tiyeke!
  Dominica u gungurile hi ku hlundzuka:
  - Ndzi nyike magic wand ndzi ta gongondza mixture eka opponent ya mina. Ndzi Harry Potter hi xikete, naswona hayi Dunno un"wana!
  Dragon Duchess yi gungurile:
  - Xana i gang ya muxaka muni leyi?
  Weasel u hlamuserile:
  - Swimunhuhatwa leswi humaka eka mintsheketo ya vanhu na ntsheketo wa ndhavuko Harry Potter i mufana loyi a dyondzeleke eka xikolo xa masalamusi, naswona Dunno i khathuni ya vuhlekuri .
  Cobra u n"wayitele a tlhela a rhurhumela hi nhonga ya yena. Pulsar yi haha yi huma yi ba laha mutlangi wa tifilimi wa nhwanyana a a yime kona. Nakona yena, Dominika, u tlulele endzhaku hi vutshila swinene, a ri karhi a voninga swirhendze swa yena swa pinki, leswi kahle-kahle a swi nga ri na ntshuri. Naswona malangavi ma teke xirhendze xa yena ma xi nantswa hi ku olova.
  Nhwanyana loyi u huwelerile a ku:
  - Oh , wena muhundzuluxi !
  Kutani a tshukatshukisa voko. Nakona hi xitshuketa nhonga ya masalamusi leyi nymph a yi khomile hi mavoko ya yena yi tsutsumele exifuveni xa yena hi matimba yo chavisa.
  Naswona Dominic u n"wi khomile hi matimba, ku fana na nghala leyi nga ni vutshila. Endzhaku ka sweswo, u duvule pulsar leswaku a hlamula.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi a nga hlevetelanga swipele swihi na swihi, a nga coo, u lo vhe a tshukatshukisa nchumu wa masalamusi. Naswona xirhumbana xa ndzilo xi haha xi kongoma eCobra. A a nga swi langutelanga leswi kutani a wisiwa ehansi. Tintangu ta yena, ta xitayili xa hafu ya xihlangi lexi a xi funengeta xirhendze ntsena, a ti rhurhumela ti ya ehenhla. Naswona a swi ri erivaleni leswaku troll ya xisati yi vavisekile swinene. Naswona u rhurhumerile nkarhi wo leha. Nakona u sungule ku duvula endzhaku ku suka eka nhonga ya yena ya masalamusi.
  Naswona ti- pulsar ti hangalakile onge hi loko maribye ya xihangu ma ri karhi ma wa hi le tilweni. Hakunene a ku ri ni ku cincana ka swibakele.
  Hi ku kongoma, ku biwa kan"we hi matimba ni nxaxamelo wa ku biwa loku rhetaka swi hundze laha a ku ri kona.
  Pulsar yi tlhele yi ba dragon duchess. U hlamule hi ku yi teka a rhurhumela hi ndzilo lowu humaka enon"wini wakwe. Naswona ku vonakala ka yena a ku nga ri na khombo, ku khome hambi ku ri marquise nymph.
  U tlhele a rhurhumela hi nhonga ya yena ya masalamusi kutani a rhurhumela:
  - Vana va enerile! Hakunene se u tlulele swipimelo hinkwaswo.
  Kambe vanhwanyana lava havambirhi a va nga ehleketi ni ku rhurisa mbilu. Dominika, hi ku twa matimba ya mademona eka yena n"wini, u tlhave hi nhonga ya yena ya masalamusi kutani a hoxa pulsar yin"wana na yin"wana. Naswona mabilomu ya yena ya ba milenge ya trol master ya xisati ya hisa ti sandals ta yena.
  U huwelerile hi vukarhi:
  - Nkuku wa munhu!
  Nymph marquise yi kanetile:
  - E-e! Swi nga endleka ngopfu leswaku i lady hawk, kumbe hi xiringaniso i khayiti!
  Dominica u tlhele a ba , naswona enkarhini lowu magandlati ya tsunami ya ndzilo wakwe lowu pfurhaka hakunene ma tlhave ku fana ni xibakele lexi endliweke hi langavi.
  Naswona troll ya xisati Cobra yi ta rhurhumela yi humesa masalamusi handle ka swipimelo. Kambe hi ku hatlisa loko kholomo ya ndzilo yi n"wi lahlela ehenhla, hi ku kongoma yi hisa nguvu yakwe ivi yi n"wi ba yi tsemakanya xifuva.
  Ku hefemula ka troll ya xisati ku khome. Naswona Dominica u yi teke emahlweni a engetela pulsar yo dlaya enhlokweni. Naswona a swi fana ni loko xibalesa xi ndzi tlhave byongo bya mina.
  Cobra yi rhurhumerile naswona eku heteleleni yi titivarile. Milenge ya yena leyi a yi nga ambalanga nchumu a yi hisiwile naswona a yi ri ni swirhumbana. Nhwanyana loyi a ri na nomo wa aquiline u yimbeleriwe a tlhela a biwa.
  Dragon Duchess yi huwelerile hi ntsako:
  - Hlamala! U tlula hinkwaswo leswi a swi languteriwile! Ku vula ntiyiso, a ndzi nga ehleketi leswaku u nga endla nchumu wo tano - knock out Cobra hi yoxe!
  Nymph marquise u pfumerile hi nhloko:
  - Hi yena ntshembo wa hina lonkulu naswona kwalomu ka ntshembo ntsena! Naswona a nga ha va a lulamile swinene. Languta leswi ku saseka loku ku pendiweke ku swi endlaka!
  Hakunene, Dominika u yi tekile kutani a ninginisa nenge wakwe lowu nga ambalangiki nchumu, wo saseka, naswona "mbuti" leyi a yi funengetiwe hi morocco hi xitshuketa yi rhurhumerile yi tlhela yi tsutsuma yi rhendzeleka. A swi fana ni loko a hanya hakunene naswona a a famba-famba. Naswona a hi tluleni hakunene hi jola.
  Dragon Duchess yi pfurhile hi ku hleka, yi dzungudza tinhloko ta yona ta nkombo kutani yi vula leswaku:
  - Hlamala! Xana u swi endlisa ku yini?
  Dominica u rhurhumerile a tlhela a rhurhumela:
  Ku vula ntiyiso, a ndzi swi tivi
  Hinkwaswo swi hlangana hi ku hisa ka ninhlikanhi...
  Ku lava ku va ndzi nga si tshama ndzi hlaya swipele.
  A ndzi tlangi hi moya wa moya nikatsongo!
  Ematshan"weni ya sweswo, ndzi tshama ndzi ku tsundzuka, Nkulukumba, .
  Teka nhwanyana loyi u famba na yena!
  Duchess ya dragona yi rhurhumerile:
  - Dominica u amukerile! Naswona hi ku languta talenta ya yena yo hlawuleka, u tsarisa eka ndzawulo ya xiyimo xa le henhla ya Dragon Academy. Laha a nga ta ka a nga boheki ku hakela tidyondzo ta yena ntsena, kambe, ku hambana na sweswo, u ta hakeriwa mali ya dyondzo leyi engetelekeke!
  Dominica u tlulele ehenhla, a rhendzeleka a yimbelela:
  A ku na Dominica yo antswa yo antswa
  Hi yena muvala wa Misava...
  Dyambu ri tlhava ehenhla ka pulanete, .
  Naswona hinkwako-nkwako ku ni ti- zero!
  Nymph marquise u vutisile hi ku n"wayitela ko nandziha:
  - Xana ndzi ta kuma yini eka leswi?
  Ku ve na ku yimanyana... Dominica u rhurhumerile :
  - U fanele u kuma mufana wo saseka!
  Dragon Duchess yi hlekile kutani yi hlamula a ku:
  - Kambe , xichudeni lexintshwa a swi ri erivaleni leswaku a xi ri ni xivundza hikwalaho ka ku tikukumuxa lokukulu! Hikwalaho, ndzi sindzisa ku hundzuka - ku vitana dzana ra ti-aphorism leti nga ni timpapa. Naswona swi endle hi ku hatlisa!
  Dominica u pfumerile hi nhloko hi ku n"wayitela:
  - Kombela! It"s not for nothing leswaku ndzi tlangile eka tifilimi, naswona ndzi na memory ya kahle swinene!
  Dragon Duchess yi gungurile:
  - Tana hi ku hatlisa! Nakambe ndzi ni mpimo wa nkarhi!
  Dominika u hefemulele ehenhla kutani a tsala hi rivilo ra xibamu xa muchini:
  A nga kona loyi a lavaka tindleve ta mbhongolo leyi feke, kambe ku twa mpfundla lowu hanyaka i nyiko eka lava va nga laviki timbhongolo leswaku va fikelela swikongomelo swa vona!
  Loko se u veke tintangu emianakanyweni ya wena, u ta tshama u nga ambalanga nchumu hilaha ku nga heriki!
  Nyimpi i moya wa mahahu, kambe wu pfanganisiwe ni gasi ya binary ntsena!
  Loko nala a nga lavi ku tshika naswona a nga tivi ku hluriwa, hi ta n"wi sindzisa ku hluvula swiambalo swakwe hi n"wi dyondzisa ndlela yo hlula!
  Vanhu vo biha va tsakela masalamusi ya ntima, lavanene lava nga riki vanhu va tsakela masalamusi yo basa!
  Ku dlaya enyimpini swa tika loko swi ri karhi swi famba, swa nyenyetsa hi ku swi vona, kambe eku heteleleni i swikulu swonghasi ! Leswi swi vula leswaku nyimpi yi tisa rihanyo eka moya-xiviri, yi nonon"hwa emirini ni ku basisa xipachi!
  Minkarhi yin"wana nyimpi yi tata swipachi swinene , naswona hi ku ringana hi ku kongoma ni ku tala ka ngati leyi halatiweke, ni ku pfumala nchumu ka mbilu leyi onhakeke!
  Swikweleti eka Tiko ra Vatatana swi hakeriwa hi ku tinyiketela loku nga riki na vutianakanyi!
  Nyimpi yi ringa lava tlhariheke, yi nonon"hwisa lava tiyeke, yi tsakisa swiphukuphuku ! - .
  Ku va xihlekiso a swi tsakisi, ku rila van"wana a swi borha!
  Mufumi lonene , ku fana na vulombe byo tsokombela, u ta rhanga hi ku nantswa, ivi a tshwutela !
  Naswona mufumi lowo biha, ku fana ni xivungu, u ta rhanga a phaphatiwa ivi a kandziyeriwa!
  Ina, nsuku wa olova, kambe wu nga tirhisiwa hi ku olova ku vumba xitlhangu lexi nga ngheniwiki!
  Khwalithi yi tshama yi tlula nhlayo - hambi ku ri lwandle ra pearl barley porridge a hi xihinga eka xikele!
  Vubihi byi tele matimba loko leswinene swi tsanisiwa hi ku chava!
  Xihlekiso i xinene, xipunu i xinene eka swakudya swa nimadyambu, naswona mpfuno eka lava pfumalaka!
  U nga kuma nkateko kan"we kumbe kambirhi - handle ka vutshila, nkateko wa nyamalala!
  Un"wana na un"wana loyi a nga riki Leo Tolstoy i mufambisi wa matsalwa!
  A swi bohi leswaku u velekiwa u ri Tolstoy leswaku u va munyama wa matsalwa!
  A hi nweni ku va na vavasati vo tala ku tlula swivangelo swo rhurhumela hi ku dlaya vukati!
  Ku navela ku lovise vavanuna vo tala ku tlula ntwela-vusiwana wa vavasati!
  Tihlo leri kongomeke, mavoko yo rhetela, nala a hi ku pfumala - myopic!
  Filosofi a yi lehisi vutomi, kambe yi endla leswaku yi khavisiwa, yi andlala swiphemu-phemu!
  Ndhuna ya masocha yi hlula hi vutshila, muxavisi wa nyama hi tinomboro, mutivi wa vutshila, muendli wa onge u hlula hi vuxisi!
  Kutani a hi nweni leswaku ntshembo wu nga fi, naswona ku fa ntsena lava nga hanyiki hi ku pfumelelana na wona!
  Ntshembo wu fa ro hetelela ... Naswona wo sungula hi lava va nga wu lulamisiki!
  Eka nyimpi, logic i mhaka leyi ringanaka, kufana na chokoleti;unga se kuma hambi kuri nkarhi wo tsakela ti bars, se tiri enon"wini wa wena;unga se kuma nkarhi wo ti mita, ti huma etlhelo!
  Ku humelela minkarhi yin"wana swa nun"hwela, ku humelela ku nun"hwela ku fana ni ntsumbu, kambe ntsako a wu nge nun"hweli!
  Xikwembu xi le henhla ka nchumu wun"wana ni wun"wana, naswona Diyavulosi u le ka vuxokoxoko bya wona!
  Ku biwa a swi tsakisi hambi ku ri eka masochist!
  Leswi Xikwembu xi nga swi tiviki i xivutiso ntsena lexi xi nga swi kotiki ku xi hlamula!
  Nghwazi yi antswa ku tlula munhu hikuva yi nga va xiharhi ntsena hi ku kongoma!
  Dyondzo leyi nga yisaka eka leswinene yi fana ni ndlela leyi yisaka eka xikele!
  Ku aka tidyondzo tihi na tihi eka matsalwa ya Evhangeli swi fana ni ku dyondza quantum mechanics ku suka eka mintsheketo ya Vamakwerhu Grimm!
  Swa tika ku va Xikwembu, kambe ku tshama u ri diyavulosi a swi tiyiseleki nikatsongo!
  Mianakanyo yi andzisa matimba ka mune hambiloko nhlayo ya valala yi phindhiwe kambirhi!
  Vutomi i ku pfumelelana loku heleleke, ku nga ri ni vanhu, kambe ni ntumbuluko!
  Nhamu yi na xivumbeko xa bele , leswi vulaka leswaku xitwari xa kona xa kufumela!
  swiphukuphuku , milawu ya ntumbuluko a yi vekeriwanga tintlhari!
  Ririmi ri nyikiwa lava tlhariheke ku tumbeta miehleketo ya swilo swa vuphukuphuku na leswi nga pfuniki nchumu!
  Loyi a vonaka leswi hlekisaka eka gome hi ndlela yo vava u ta fa mahlo hikwalaho ka ntsako lowukulu!
  - Hatlisa u nga hatliseli - hatlisa u nga hatliseli! Kuma A eka dyondzo hi ku tlhantlha xiendlo lexi rharhanganeke!
  Vahluri a va avanyisiwi ... Hambileswi, minkarhi yin"wana va avanyisiwa!
  - Vuphukuphuku bya vanhu i munghana wa swikwembu leswi nga ni vulala eka vanhu!
  Munhu loyi a nga exivaleni i munhu, kambe nguluve hambi ku ri exigodlhweni a yi nge tlakuke ku tlula nguluve!
  Ku ni swilo swimbirhi leswi nga heriki: vuako hinkwabyo ni vutlhari bya munhu, hambiswiritano, xo sungula i xa xiyimo xa le henhla, kasi xa vumbirhi i lexi heleleke!
  What Russian a nga swi tsakeli ku chayela hi rivilo, na damn fast flight!
  - Un"wana na un"wana a nga lavi ku ya etiheleni, kambe i vatsongo ntsena lava nga nantswa ku navela nkarhi wa diyavulosi!
  Kambe handle ko cheleta hi mihloti, a wu nge tshoveli ntshovelo wa ntsako, naswona handle ko cheleta, kutani ti laurels ta ku humelela a ti nge kuli!
  Xikwembu xi le ka nchumu wun"wana ni wun"wana, kumbe ehenhla ka wona, naswona Diyavulosi u le ku pfumaleka ka swilo, kumbe evuentweni bya ku pfumaleka ka swilo leswi vonakaka!
  Loyi a tinyikaka nkarhi wo tivonela u ta ponisa hilaha ku nga heriki eka xilahlo xa yena!
  Ku miyela i ka nsuku, rito i silivhere, kambe ku chuluriwa swo tala enon"wini wa wansati lerova hambi ku ri tidayimani ti va ni xivundza!
  Ku miyela i ka nsuku naswona vuhlayiselo byo leha bya swinambyana leswi vulavulaka kahle a byi nge rhumbuki!
  Naswona nsuku wu lahlekeriwa hi ntikelo wa wona loko wu lahliwa ehansi hi ku miyela!
  Minkarhi yin"wana, hi ku miyela, u ta tata xipachi xa wena hi nsuku wo tala ku tlula ku kombela hi rito leri tlakukeke leswaku u ku nyika xiphephana!
  Nyimpi a yi si tshama yi borha, yi nga va ya ntolovelo, kambe ntsena ku fikela loko ku duvuriwa ro sungula!
  Nkarhi wa ku rhula wu tala ku phindha-phindha, naswona i nyimpi ntsena leyi tshamaka yi ri ya munhu hi xiyexe!
  Enyimpini, ku fana ni le ka chess, a wu nge swi koti ku endla xihoxo, kambe ku hambana ku le ka ntshikilelo wa nkarhi lowu tshamaka wu ri kona!
  Nyimpi i xiphiqo xa nkarhi lowu nga heriki hambi ku ri emahlweni ka ku rhurha ko sungula!
  Eka chess, ku rhurha ku endliwa hi ku cincana, kambe enyimpini, ku cincana!
  Nyimpi yi fana ni chess, ntsena yi nga ri na milawu naswona hi nkarhi wa xiviri!
  Enyimpini ku na ku pfumaleka loku nga heriki ka nkarhi, loko ku rhula ku fuma, ku pfumaleka ka ku titsakisa!
  Lexi tsakisaka ngopfu enyimpini hileswaku hinkwaswo swi tshama swi ri swa nkoka, naswona ku tinyiketa ntsena i ku titsakisa !
  U nga tshika hi ku tiendla onge, kambe, khombo ra kona , u nga tshika ntsena hi xiviri!
  Ntirho wo tika wa ku leteriwa wu vuyerisa hi ku olova ka nyimpi! Loyi a nga lolohaka u ta hundzuka nhenha!
  A swi si tshama swi hlwela ku dyondza, handle ka loko u file!
  Hambi ku ri munhu la feke u ni lunghelo ro rihisela, handle ka loko a ri munhu la nga pfumeriki leswaku Xikwembu xi kona!
  Ku va munhu la nga pfumeriki leswaku Xikwembu xi kona swi vula ku tshika ku nga fi!
  Va ehleketa hi tinhloko, kambe va endla hi switumbulukwana!
  Vubihi a byi hanyi etimbilwini, kambe emakhwirini!
  Mbilu yi na vutianakanyi ntsena nkarhi na nkarhi, kambe khwiri ri tshama ri ri kona!
  Xitombo i xiphemu xo chavisa ngopfu xa miri, kambe hi xona xi hi susumetelaka ku tirha!
  Handle ka mbilu a ku na munhu, handle ka khwiri a ku na makwanga ya munhu!
  Ma chavelela mbilu ni ku rhurisa khwiri!
  A ndzi na mhaka na leswaku movha wu durha mali muni, nchumu lowukulu hileswaku ndhuma ya Tiko ra Manana a yi na nxavo!
  Loko Yesu a hanya embilwini, kutani Sathana u hanya ekhwirini!
  Xitombo lexi nga riki na nchumu xi ku khutaza ku tata xipachi xa wena!
  Nhloko leyi nga riki na nchumu yi khulukisa xipachi xa wena!
  Xitombo lexikulu a hi xikombiso xa munhu lonkulu, kambe xi kombisa matimba matsongo ya ku navela!
  Xitombo lexi nga riki na nchumu xi tata moya-xiviri hi ku bava!
  Xitombo xo tika ngopfu hi lexi ku pfumala nchumu ka xona ku humaka eka nhloko leyi nga riki na byongo!
  Wansati u dyisiwa hi milenge ku fana ni mpfundla, a ambale swirhendze swo leha ntsena!
  Enkarhini lowu taka, vo tala va tshembisa tintshava ta nsuku, kambe ntsako wa ha ri ekusuhi!
  Vutomi a byi fani na makhadi, u fanele ku tshama u ri karhi u nyikela hinkwaswo swa wena leswaku u humelela !
  Pakani yi fana ni rivoni, wa tikarhatela ku yi fikelela, kambe loko u yi fikelela, u vona leswaku swiphiqo swi engetelekile ntsena!
  mudlayi leri tirhaka swinene , ngopfu-ngopfu eka muxavi! Fole ri fana ni xibamu lexi nga vulavuriki, kambe ra dlaya hambi ku ri emavokweni ya munhu la nga riki na ntokoto!
  Fole i muhlaseri la tshembekaka swinene, ri tshama ri dlaya!
  Fole leri ri nandziha swinene, kambe ri koka rinoko ku tlula swilondza!
  Fole ri fana ni nhwanyana wo biha , kambe ku hambana na rona swa vava swinene!
  Fole, ku hambana ni xibamu, loko ri hoxiwa, ri lehisa vutomi!
  Enyimpini, ndlela yo koma yo ya eka pakani i ku rhendzeleka-rhendzeleka, naswona ntiyiso lowu tengeke i vuxisi lebyi nyenyetsaka!
  Ku rhendzeleka-rhendzeleka i ndlela leyi tiyisekisiweke swinene yo pfuxeta ndlela yo ya eka pakani ya wena!
  Vutomi byi tshwuka, kambe byi huma hi ngati yo tshwuka!
  Enyimpini, vutomi byi lahlekeriwa hi nkoka wa byona, kambe byi kuma nhlamuselo!
  Nyimpi , ku fana ni muteki, yi olova ku xengiwa, kambe a yi yi pfumeleli leswaku yi tshama nkarhi wo leha!
  Nyimpi i wansati wa ku navela loyi a dyaka mimiri ya vavanuna!
  Malembe hinkwawo ya le hansi ka nyimpi, ku fana na rirhandzu, kambe a hi nkarhi wo tsakisa !
  Nyimpi, ku fana ni wansati wa le hubyeni, ya durha naswona ya cinca-cinca, kambe minkarhi hinkwayo yi siya xitsundzuxo xa vunhenha!
  Nyimpi a yi fani ni norho, a wu nge swi koti ku endla handle ka mintlhaveko leyi tiyeke!
  Misava ya borha naswona ya ntshunxeka, nyimpi ya tsakisa naswona ya tsakisa!
  Nyimpi, ngati leyi na nyuku, yi nonisa swimilani leswi tswalaka xivindzi!
  Ku nga khathariseki leswaku endlelo ra nyimpi ri tsakisa ku fikela kwihi, un"wana ni un"wana u lava makumu!
  Nyimpi a hi buku, a wu nge swi koti ku yi pfalela, a wu nge yi tumbeti ehansi ka mubedo wa wena, na wena u nga yi thyakisa ntsena!
  Nyimpi i vukhongeri: yi lava ku hisekela etlhelo, ku laya, ku yingisa loku nga kanakanisiki, kambe swikwembu swa yona swi tshama swi fa!
  Enyimpini, ku fana ni le khasino, khombo ri le henhla, kambe ku hlula ka kona a ku tshami nkarhi wo leha!
  Socha ra fa, ku vangama ka rivariwa, swidlodlo swa hela, naswona i swivangelo ntsena swo sungula ku dlayeteriwa lokuntshwa loku nga susiwiki!
  Hi delela mudlayi handle ka loko a ri socha ra le mahlweni;hi delela khamba loko ri ri muphangi endhawini ya nyimpi, swi phindhiwe kambirhi!
  Socha, loyi i nhenha leyi swisirhelelo swa yona swi nga ni xivindzi ni ku xiximeka! Jenerala Baron, loyi harhi yakwe ku nga vutlhari ni vutlhari!
  Socha ri twala ri tikukumuxa, ra le xihundleni ri twala ri ri leri tekelaka ehansi!
  Lowo sungula eka nhlaselo a nga ha fa, kambe wo hetelela a nge tshami emiehleketweni!
  Swa antswa ku va wo sungula eku avelaneni ka swilo leswi phangiweke ku ri ni ku hlasela!
  Nyimpi, ku fana ni wansati, yi veka vavanuna ehansi ntsena handle ko tshoveka!
  Wansati, ku hambana ni nyimpi, a nga hatliseli ku dlaya wanuna!
  Nyimpi, ku hambana ni vavasati, a yi si tshama yi eneriseka hi nhlayo ya vavanuna lava averiweke!
  Nyimpi i ya xisati leyi nga enerisiki ngopfu, a yi nge pfuki yi kume vavanuna lava eneleke, naswona a yi nge ali wansati!
  Vavasati a va swi tsakeli ku lwa, kambe ku navela ku dlaya wanuna a ku bihanga ngopfu ku tlula xibamu!
  Hambi ku ri xibamu lexitsongo xi nga dlaya wanuna, wansati la nga ni mbilu leyikulu a nga n"wi tsakisa!
  Mbilu leyikulu hakanyingi yi yisa eka ku titsakisa lokutsongo!
  Nyimpi a yi na xikandza xa wansati, kambe yi humesa ngati ya vavanuna ku tlula nsati!
  Nyimpi a yi tisi ntsako, kambe yi enerisa mikhuva ya vukarhi!
  Ntsako enyimpini, mintsumbu ya valala yi ni nxavo ntsena!
  Nyimpi i ku rima nsimu: yi nonisiwa hi mintsumbu, yi cheletiwa hi ngati, kambe yi huma hi ku hlula!
  Ku hlula ku kurisiwa eka mintsumbu ni ngati , kambe ku tswala mihandzu hi ku vangama!
  Nyimpi yi fana ni xiluva lexi dyaka vanhu, xa hatima, lexi dyaka nyama naswona xi ni nun"hwelo wo biha!
  Nyimpi i manana wa nhluvuko na manana wa vumbirhi wa vulolo!
  Naswona enyimpini, vutomi bya socha a byi ri bya nkoka, naswona tindhuna-nkulu ti tlhela ti lahlekeriwa!
  Loko u lava ku rhula, nghenisa ku chava, loko u lava nyimpi, nghenisa ku hleka!
  Ku hleka a hi xidyoho loko u nga ri xihlekiso etimhakeni ta masocha!
  Nyimpi yi fana ni serekisi, i muhluri ntsena la hlekaka ro hetelela!
  Enyimpini, ku fana ni le tiserekisi, i mudlayi la nga ni vukanganyisi, la nga ni vuxiyaxiya ntsena!
  Vun"we ehansi ka mfumo wo tika swa antswa ku tlula mpfilumpfilu ni ku rhurhumela ehansi ka mfumo wo olova!
  Rifu i ntsombano, tingana i ku hetiseka !
  Ku nga khathariseki leswaku hosi i yikulu ku fikela kwihi, yi ta ya esirheni, ku fana ni muhloti!
  N"watipolitiki u tshama a hemba, ntsena u fa hi xiviri!
  Ku nga fi i ka xiviri, kambe rifu i vukanganyisi!
  Tihosi ti nga endla hinkwaswo, kambe a ku na hosi yin"we, ku hava hosi yin"we leyi nga balekela esirheni yi nghena emisaveni!
  Un"wana ni un"wana u lava ku hanya hi ndlela yo saseka, kambe i vatsongo ntsena lava faka hi xindzhuti!
  Rifu ri tshembisa swiphiqo, handle ka loko ri hatima hi miseve ya ku humelela!
  Vutomi lebyi nga riki na vuhungasi i rirhandzu leri nga riki na swilo swo titsakisa!
  Swi kahle loko ku ri na rirhandzu, swo biha ngopfu loko ku ri na ku halatiwa ka ngati!
  Rimbewu ri fana ni tochi, kambe ku tata nakambe swi durha ngopfu!
  U nga hanya handle ka rimbewu, kambe a wu nge swi koti ku veleka!
  Loko rirhandzu ri hisa, ngati yi khuluka hi matimba!
  Vanhu va lava rirhandzu, swiharhi swi lava rimbewu naswona tintlhari ti lava tinhlavutelo!
  Hambi tinguluve ti hlangana, va aesthetes va swi tsakela!
  Rimbewu na rona ri lava ku ringanisela, loko swi tele swa antswa!
  Akuna swipimelo eka rirhandzu, eka masangu marito ya ringanerile!
  Swi olova ehansi ka ndzilo loko ku ri ni langavi embilwini ya wena!
  Swa antswa ku pfurha hi malangavi ku ri ni ku va moya-xiviri wa Kayini!
  Nyimpi i rimbewu ra ntlawa: ku rhurhumela ni ku huwelela ngopfu, kambe a ku nge vi na ngati yo tala swonghasi hambi ku ri ku suka eka gidi ra vanhwana!
  Rimbewu ri fana ni nyimpi, kambe a ri lehi ku fana ni leri tolovelekeke!
  Ku lwa swi fana ni ku endla rirhandzu, kambe ku rila a swi khutaziwi!
  Rimbewu i rinene, hakunene, kambe ku khohlola ngati swi bihile!
  Nyimpi ya tika, kambe ku tsongahatiwa ku tika ku tlula ndzhwalo wihi na wihi wa masocha!
  Loko u lava ku hanya, dyondza ku lwa, loko u lava ku pona, dyondza ku hlula!
  Enyimpini, tindlela hinkwato i tinene, handle ka ku chickening out!
  Un"wana ni un"wana a nga lwa, kambe i lava fanelekaka ntsena lava nga hlulaka!
  Nyimpi a hi ndhawu yo ehleketa, yi tele hi vuhlanya lebyikulu!
  Swa antswa ku lwa ku ri ni ku xaviselana Tiko ra Vatatana!
  Nyimpi a hi swilondza, kambe yi ku tata hi ntsako loko u yi mita!
  Nyimpi a yi heli, ku rhurhumela ntsena ka swibamu leswi hungutaka!
  Ku buluka ka swibamu ku nga ha hunguteka, xibamu xi nga ha pfurha, kambe nyimpi a yi nge yimi!
  Enyimpini, nchumu lowu tsakisaka ngopfu i ku nga languteriwi, ku lwa hi xiviri!
  Ha yini minxavo yi yile ehansi ehansi ka Stalin hikuva valala va vanhu va dlayiwile!
  Swa antswa ku hluvula hi mali ku ri ni ku ambala swiambalo swa mahala!
  Hi ku kongoma swa tsakisa ku va u nga ambalanga nchumu ku tlula hi ndlela yo fanekisela ku ambala swiambalo!
  Nyimpi yi fana ni serekisi, ntsena ematshan"weni yo hleka ku va ni mihloti, naswona ndhawu ya mintlango yi ringana ni pulanete!
  Ndzi lava ku rhula, swi hundzuka nyimpi, ndzi lava nyimpi, swi hundzuka ku tinyiketa!
  Nyimpi, hi mpimo wo karhi, i manana, yi veleka vumakwerhu bya xiviri!
  Nyimpi yi bihile, kambe yi tswala vanghana lavanene!
  Mavoko yo leha i manene loko mianakanyo yi nga short-circuited!
  Matimba ya hlula, naswona i mianakanyo leyi tirhaka ntsena leyi nyikaka tinyiko ta ku hlula!
  Matimba ni vutlhari, ku fana ni nuna ni nsati, swi veleka ku hlula hi vambirhi-mbirhi ntsena!
  Munhu, ku hambana ni piramidi, u ni nseketelo lowu nga riki wa xiphepherhele eku tiyiseleni!
  Piramidi leyi yi ni makhon"wa ya mune, kambe vuandlalo bya yona bya xiphepherhele byi yi endla yi tiya!
  Rifu lerinene ra antswa ku tlula vutomi bya vuhunguki !
  Swi kahle ku va Xikwembu ekhwatini, kambe swi bihile ku va diyavulosi ezoni!
  Dyambu ri pela hi hafu ya siku, kambe ku vangama ka ha ri kona ku ringana malembe-xidzana yo tala!
  Ndhuma a yi hanyi nkarhi wo leha, handle ka swin"wana hinkwaswo!
  Hanya hilaha ku nga heriki, dyondza hilaha ku nga heriki, kambe u nga tlheli u dyondza!
  Ku vangama ku nga ha vangama swinene, ku vangama ku tlula nsuku, kambe ku nyamalala ngopfu hi ku famba ka nkarhi!
  Ku vangama ku fana ni dyambu, kambe a ri peli nivusiku!
  A swi olovi ku va ni ndhuma, hambi ku ri hi matshalatshala, kambe ku loloha swi yisa eku khomisiweni tingana hi ku olova!
  Ndhuma yi fana ni ndzilo, ya tsakisa tihlo, kambe leswaku u yi kuma, u fanele u hisa munhu!
  I swinene ku va eku vangameni, swi bihile ku rhendzeriwa hi tinjiya leti namarhelaka ndhuma!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 7.
  Endzhaku ko pfuka, mufana hosi Oenomaus u tlhele a bohiwa hi tinketana eka vhilwa. Emahlweni ka leswi, a a pfumeleriwa ku hlamba enambyeni wo kufumela ni ku hlamba meno. Kutani u dya swakudya swa nimixo leswi ringaniseriweke.
  Naswona yana emahlweni u famba hi ku famba-famba nkarhi hinkwawo na miri wa n"wana, leswaku u nga bohiwi hi ntungu wa maribye. Sweswo i vuyelo byo tika bya munhu wa august ni mudyandzhaka wa mfumo lowukulu wa ti- elven.
  Ndlela yin"we ntsena yo hanya i ku va hlonga lerintsongo ni ku tirha hi matimba. Leswi swinyika nsirhelelo wa xinkarhana eka petrification. Kuna minkarhi yin"wana laha yo lehisa vukona bya wena, kambe aswi ntshunxekanga ngopfu naswona swa vava.
  Hambiswiritano, mufana loyi, a ri karhi a rhendzeleka ni vhilwa, u tirhisa mianakanyo yakwe leyi fuweke leswaku a tipeta emisaveni leyi ehleketiwaka ni ku voningela vukona bya yena lebyi nga tsakisiki evuhlongeni bya ku tirhandzela.
  Mufana wa le khabini u haha ehenhla ka dragona leyitsongo leyi nga ni tinhloko tinharhu. U lava ku kuma etikweni leri nga tiviwiki, a nga si swi tiva leswaku i yini, kambe leswi a nga swi vuyisaka eka rimbewu leri tiyeke no yimisa ku herisiwa na ku va vavanuna va ri maribye.
  Dragona na yona ya ha ri n"wana, naswona mufana loyi a nga ri na malembe yo tala, naswona u ambale ntsena swiambalo swo koma ni nkwama wa le ndzhaku lowu nga ni matlhari ya nyimpi, ni vurha, mabanga mambirhi ni swibamu leswi nga ebandhini rakwe.
  Oenomaus u haha hi hanci yakwe. Naswona etlhelo ka yena ku tshame nhwanyana Margarita ehenhla ka dragona leyitsongo. U ambale nguvu ntsena, a ri ni muhlovo wo tshwuka naswona eka swikunwana swakwe leswi nga ambalangiki nchumu ku ni swingwavila leswi nga ni masalamusi. U yimela nyimpi ku hlaseriwa loku humaka emisaveni ya vanhu.
  Nhwanyana loyi a nga olovi. EMisaveni, a a ri muyimeri wa xihlawuhlawu na mutirhela-mfumo wa vuhlayiseki hi nkarhi wa Nyimpi Leyikulu ya Rixaka. Naswona endzhaku ka rifu ra yena, u rhurhele emisaveni ya masalamusi ni masalamusi. Naswona u ni malembe yo tlula makume-nhungu-nharhu a ri eka yona. U thwasile eDragon Academy naswona u tiva vungoma bya matimba. Kambe u languteka ku fana ni loko Majarimani ma n"wi hayeka. Hikwalaho ka swivangelo swo karhi a yi kuli, naswona leswi swi hlundzukisa Margarita. Xana u nga va n"wana la nga heriki ku fikela rini?
  I ntiyiso, Oenomaus u vula leswaku yena hi yexe a a ri hosi ya elf leyikulu, kambe u ve mufana wa hlonga. Nakona, hi yona mhaka leyi a hlundzukeke hi swona. Hambi leswi e-e, ku va n'wana a swi bihanga ngopfu, kambe loko na wena u ri hlonga...
  Kambe sweswi se u le misaveni yin"wana, a nga rhendzeleki vhilwa ra mahlonga, kambe u haha ehenhla ka dragona. Naswona a a ri na yena a ku ri na nhwanyana wa xihlawuhlawu Margarita, loyi a a kongomisiwa a nga ambalanga nchumu exikarhi ka gamboko ku ya dlayiwa ka yena. Naswona emahlweni ka sweswo na vona a va ndzi xanisa. Va n"wi tseme nkolo hi ntambhu ya mitwa ivi va sweka swirhendze swa nhenha leyitsongo hi ndzilo.
  Ti funengetiwe hi swirhumbana, naswona loko u kandziya gamboko leyi titimelaka, swi lava ku tsakisa, tanihi leswi ku rhurhumela loku vavaka emilengeni ya wena leyi hisiweke ku hungutaka. Naswona enhan"wini ya phayona a ku ri na xiphepherhele - "I am a partisan." Loko va lenga-lenga, a swi vavisi ngopfu, swi nyenyetsa ntsena ku languta swikandza leswi tsakeke swa va ka Kraut na maphorisa. Phela, ku chava, ku vuriwa yini loko tihele ti n"wi rindzile, ku fana ni phayona ni mupfumeri la hisekaka leswaku Xikwembu xi kona? Laha va nga ta gayela swirhendze swa wena ntsena, kambe miri wa wena hinkwawo, hilaha ku nga heriki.
  Hambileswi, ha yini a pfumela eka vuhunguki byo tano? Hambi leswi, swi khomisaka gome ku fa u nghena eku rivariweni, ndzi hanye switsongo swinene.
  Kambe loko ntambhu leyi a yi ri enhan"wini yakwe leyi nga ni vuxiyaxiya yi tiyile, nhwanyana loyi u pfuke a ri eka dragona. Naswona ekusuhi na yena a ku ri na nymph yo saseka ku fana na ntsumi. Naswona Margarita a a ehleketa leswaku tilo ra ha ri kona. Paradeyisi yo tano yo hlawuleka eka tinhenha ta maphayona ni lava nga pfumeriki leswaku Xikwembu xi kona.
  Kambe entiyisweni, emisaveni ya masalamusi ku ni leswinene ni leswo biha, ni swiphiqo swa swona. U hatle a horisiwa eka swirhumbana ni ku hisiwa ka yena hi ku tirhisa masalamusi. Nakona nhwanyana loyi u nghene eka Dragon Academy, eka tlilasi leyitsongo swinene. Kambe a a ri na vuswikoti, a ri na vuswikoti naswona a a hatla a dyondza.
  Naswona a a ri ni vutshila byo tiya bya masalamusi. Hikokwalaho, hambi leswi a languteka a ri n"wana, u fambe na Prince Oenomaus eka vurhumiwa byo hlawuleka - ku kuma nchumu lowu nga ta pfuna ku ponisa rimbewu leri tiyeke. Phela, misava leyi nga riki na vavanuna a yi na ku twanana ni ku tsakela. Naswona rimbewu ro lulama ri borhekile naswona a ri ntshunxekanga eka rona.
  Margarita, loko a ri karhi a haha hi xihaha-mpfhuka, u xiye:
  - Minkarhi yin'wana ndzi ehleketa, vavanuna va ta vuya, ivi ku landzela yini? I mani loyi a lavaka xinhwanyetana? Hakunene ndzi navela onge ndzi nga kula ndzi va munhu lonkulu!
  Oenomaus u hlamule hi rito ro titshemba a ku:
  - Loko masalamusi ya nga vuyisa vutomi eka vavanuna, kutani swa koteka leswaku ya ku endla munhu lonkulu. Just don"t forget leswaku ti elves nati nymphs nati dryads ati dyuhali, naswona leswi i nhundzu ya tona ya ntumbuluko. Kambe vavasati va vanhu, e-e. Masalamusi yo tiya ya laveka kuva ya sivela ku hundzuka vakhalabye vo biha, vo nyenyetsa na lava rhurhumelaka. Naswona ku va mukhegula wo biha swi bihe ngopfu ku tlula ku va nhwanyana wo saseka. A hi nge vuli mavabyi ya vudyuhari lama hlaselaka vanhu. A wu na masalamusi lamakulu eMisaveni, naswona kumbexana u tivonele hi wexe ndlela leyi vudyuhari byi nyenyetsaka no nyenyetsa ha yona, ngopfu-ngopfu eka vavasati.
  Margarita u ninginise nhloko hi ndlela yo biha:
  - E-e, a ndzi lavi ku va mukhegula! Swi antswa ku va hlonga lerintsongo ku tlula hosi ya xisati ya khale!
  Mufana wa hosi u hlekile kutani a xiya:
  - U ta va u ri muntshwa hilaha ku nga heriki, u nga ambalanga nchumu hilaha ku nga heriki!
  Nhwanyana loyi u hlekile kutani a vula leswaku:
  - A ndzi ri nhwanyana wa le dorobeni emahlweni ka nyimpi. Le Leningrad, hi ndlela yo karhi a swi nga fanelanga ku famba u nga ambalanga nchumu, naswona maxelo ya kwalaho a ma nga kufumela ngopfu. Hikwalaho, eximutanini lexi hi ndlela yo karhi a ndzi khomiwa hi tingana hi ku va ndzi kandziyela . Hi nkarhi wa ku tekiwa ka tiko ntsena, loko swiambalo swa vana swi handzukile naswona swi tika swinene ku kuma tintangu letitsongo, laha ndzi dyondzeke ku endla nchumu wo fana ni lowu. Futhi wa tiva, eka masiku yo sungula swa vava no titimela, ngopfu ngopfu loko u nga tshukatshuki, kambe endzhaku u swi tolovela naswona swi tlhela swi tsakisa. Ku tlula kwalaho, eUkraine ximumu xa kufumela swinene naswona xa olova.
  Mufana wa hosi u pfumerile hi nhloko:
  - Ina! Ndza twisisa. Kambe vona leswaku i mani loyi a hahaka!
  Hakunene , wansati un"wana loyi a ambaleke stupa leyi nga ni nsuku u humelele emahlweni ka vona. Doo, hayi Baba Yaga, kambe ku saseka loku hlamarisaka ka blonde, hambi leswi a nga ni makeup yo tala. Naswona yi hatima hi meno ya tiperela. Naswona ematshan"weni ya xifafa, u ni muchini wo hlantswela wa gezi wa manguva lawa hi ku helela. Ina, lexi i xitori lexi tsakisaka.
  U pfurhetele vana hi ku tswontswa a yimbelela a ku:
  Ku tele hi ti chanterelles, swinyenyana, .
  Ndzi ta hlayisa jamu yin"wana...
  Phela vafana na vanhwanyana
  Phela vafana na vanhwanyana...
  Ndzi swi tsakela hakunene, hakunene, hakunene!
  Margarita u pfumerile hi nhloko loko a hlamula kutani a xiya:
  - Ina, leswi i swa manguva lawa. Stupa ya khale hi ndlela leyintshwa!
  Swi tikomba onge blonde leyi a yi ri ni muchini wo hlantswela u twe leswi naswona, loko a hundzuluka, a rhurhumela hi ku vilela:
  - Xana u wu kume kwihi mianakanyo ya leswaku stupa i ya khale? Ina, wena hi wexe, loko wo tshama eMisaveni ya wena, se a wu ta va u ri mukhegula! And very ugly , loko ku nga ri ebokisini ra vafi!
  Margarita u pfumerile hi ku hefemula:
  - Ina, hi swona! Kumbexana marhambu a ma ta va ma papamala esirheni, kutani a a ta va a bihile swinene lerova a swi nyenyetsa ku ma languta.
  Oenomaus u vule leswi:
  - Vanhu i swivumbiwa leswi tsoniweke Xikwembu. Va tsoniwa leswi ti elf ti nga na swona - vuntshwa lebyi nga heriki! Naswona rimbewu leri tiyeke na rona ri fanele ri byevula malebvu ya rona. Vafana va vula leswaku swa vava swinene naswona a swi tsakisi!
  Blonde leyi a yi ri na vacuum cleaner yi yi tekile yi yi rhurhumela. Naswona swiphepherhele swa mihlovo yo hambana-hambana swi haha swi kongoma eka vana lava a va tshame ehenhla ka tidragon letitsongo.
  Hi ku hlamula, majaha ma pfurha hi ti dragon ta wona, na swiphepherhele swi haha swi tlhelela endzhaku, hi ku hlamula blonde yi ninginisa wand ya yona. Naswona hinkwaswo swi sungule ku rhendzeleka.
  Swiphepherhele swi sungule ku rhendzeleka hi ku cina ka xirhendzevutana, onge hiloko swi rhendzelekile. Naswona a swi ri swinene .
  Nhwanyana loyi u xiye:
  - A wu Baba Yaga - nenge wa marhambu, .
  Naswona blonde yo kufumela i hafu ya ntsako!
  Nhenha leyi a yi ri ni muchini wo hlantswela u vule hi ku hlundzuka:
  Vana i swiphukuphuku ku fana ni ku hlangana ka timovha
  U kokiwa endzeni ka nete...
  Ndzi ta ku layicha endzeni ka xigwitsirisi, .
  Ndzi ta ku lumeka ndzilo!
  Naswona hi ku hlamula ku ni ku hleka ko tano loku tsakisaka ni loku tsakisaka. Loyi i wansati hakunene - hi ku kufumela lokukulu.
  Vana va rhendzelekile eka tidragon ta vona kutani va tlula va ya eka Baba Yaga. Nhwanyana loyi u teke xibalesa enkwameni wakwe kutani a rhurhumela:
  - Xana u lava ku yi amukela?
  Blonde u hlekile kutani a ba muloyi wa phayona hi pulsar ya yena. U papalate dragona yakwe. Naswona hi ku hlamula u ta tlhela a endla xikombiso xa xihambano hi xibalesa, ni ndlela leyi a nga ta ku raha ha yona .
  Naswona webu leyi pfurhaka ndzilo yi pfanganise Baba Yaga lontsongo. Hiloko a tikuma a boheleriwile eka yona.
  Mufana Oenomai u xiye:
  - Kahle kahle, pfumela, hi vahi eka vana lava u va tekeke?
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u pfumerile hi nhloko:
  - Mfanelo! Ha swi tiva leswaku u ni nomu lowu fanaka ni xibamu!
  Blonde Yaga u rhurhumerile, a ri karhi a rhendzeleka:
  - Ina, ndzi ta ku teka hi swona ivi...
  Handle ko vulavula, ku saseka loku ku tsekatseka kutani a ringeta ku tshova rikoka. Kambe nhenha ya phayona yi tsemakanye xibalesa kutani yi duvula Yagina hi matimba ya masalamusi ni swikombiso. Ndlela leyi blonde yi sunguleke ku rhurhumela no rhurhumela ha yona. Naswona nhwanyana loyi u yimbelele a ku:
  Hi huhuteriwe eminkarhini yo tika, .
  Leswi a endleke leswaku will yi tiya ku tlula nsimbi...
  U kutsurile misava eka ntungu - .
  Murhandziwa Comrade Stalin!
  
  Eka swifaniso swo tala ndzi pimile, .
  Eka vuako lebyi nga heriki...
  U hi pfulele ndlela leyinene, .
  Kumbexana swi kombisa swona!
  
  Ndzi tirhise xitshuketa
  Vutlhari lebyi humaka eka Vusolcen...
  Hi lexi xiyimiso:
  Leswaku joko ra vufasisi ri ta wa!
  Mufana wa elf u xiyile:
  - Swi tikomba a ri jaha ro kufumela, Stalin! Kambe yena, kumbexana, ku fana ni vanhu hinkwavo eMisaveni, na yena a a dyuharile.
  Nhwanyana loyi u tlhele a duvula Baba Yaga eka ku cinca lokuntshwa kutani a rhurhumela:
  Lenin u hanya embilwini ya mina, .
  Leswaku hi nga tivi gome...
  Rivanti ra xibakabaka ri pfuriwile - .
  Tinyeleti a ti hatima ehenhla ka hina!
  Blonde Yaga u kombele a ku:
  - Enerile! Ndzi tshike ndzi famba, ndzi swi lava, ndzi ta endla xin"wana na xin"wana!
  Margarita u tsarile eka twitter:
  - Ntshunxa vana lava khomiweke! Kutani kumbexana hi ta ku rivalela. I tingani ta tona leti u ti mamaka eka vacuum cleaner ya wena?
  Mulungu wa xitshopana u gungurile a ku:
  - Ndzi ta ku tshika u huma! Ntsena u nga ndzi hoxi masalamusi ya xihambano!
  Nhwanyana loyi u hundzuluke. Webu ya ndzilo na madam wa fexeni yi etlele. Naswona a rhendzeleka-rhendzeleka . Margarita u tsundzuxile:
  - Tshika vana hinkwavo va famba, handle ka vuxisi!
  Muhlovo wa misisi yo tshwuka u tiyisekise hi ku xiximeka:
  - Ndzi nyika rito ra mina!
  Naswona u pfule xigwitsirisi xa vacuum. Mindzhuti yo basa ya vana yi sungule ku tlula-tlula yi huma eka yona. Translucent, ku fana na swipoko. Kambe Margarita u tshukatshukise nhonga yakwe ya masalamusi, kutani mindzhuti leyi yi hundzuka vafana ni vanhwanyana. A ku ri ni leti engetelekeke kanharhu ta leti to hetelela. Kambe hinkwaswo leswi fanaka , Oenomai a a tsakile:
  - Emisaveni leyi at least ku na rimbewu ro tiya. Naswona kwalomu ka vavanuna va hina hinkwavo va file!
  Margarita u vule hi ku n"wayitela loku hatimaka:
  - A yi fikanga! Naswona nkhensa swikwembu!
  Un"wana wa vafana lava, a nga ambalanga nchumu, kambe a ambale camisole ya xiyimo xa le henhla, hambileswi a yi handzukile, u haha a ya eOenomaia kutani a titivisa:
  - Viscount de Lafer loyi a nga ta! Wow, swi nyenyetsa swonghasi ku va endzeni ka vacuum cleaner. Futhi xigangu lexi xi tlhele xi hluvula maphaxani ya mina lama endliweke hi dzovo ra dragon ra xiviri.
  Margarita u rhurhumerile hi ku n"wayitela:
  - Tana, tlherisela leswi yiviweke eka Viscount !
  Yaga wa misisi yo tshwuka u rhurhumerile:
  - A ndzi nge swi koti!
  Oenomaus na yena u humese nhonga ya yena ya masalamusi kutani, hi ku yi rhurhumela, a rhurhumela:
  - Naswona hikokwalaho ka yini sweswo?
  Muloyi wo saseka u gungurile : .
  - Ndzi va xavisile! A va ri ni ndhuma swinene. Hosana yin"wana yi va hakele hafu ya saka ra nsuku!
  Margarita u gungurile a ku:
  - Kahle kahle, mulungu ... Hikwalaho ka leswi hi ta ku tekela maphaxani ya wena. Titlhela ti endliwa hi dzovo ra dragon, hambi kuri dzovo ra yingwe.
  Blonde Yaga u vule leswi:
  - Va ta va vakulu ngopfu eka mufana. Naswona swi ta khomisa tingana loko muloyi wa xiyimo xa mina a humelela a nga ambalanga nchumu.
  Margarita u hlekile kutani a hlamula a ku:
  "Na mina a ndzi loyi la tsaneke, kambe ndzi nga ambalanga nchumu nkarhi hinkwawo, hambi ku ri emisaveni leyi titimelaka." Naswona u wansati wo tano. Naswona ndzi ta lulamisa sayizi ya mufana!
  Prince Oenomaus u rhurhumerile a ku:
  - Naswona hlambanya hi ku hlambanya leswaku a wu nge tekeli vana. Handle ka swona hi ta ku yisa ehubyeni ya Swikwembu.
  Baba Yaga lontsongo u rhurhumerile:
  - A ndzi va endli nchumu wo biha. I matimba ya vana ntsena lama ndzi pfumelelaka ku tshama ndzi ri ntsongo naswona ndzi sasekile hilaha ku nga heriki. Nakona, va hanya.
  Margarita u rhurhumerile hi matimba:
  - U ta kuma ndlela yin'wana yo pfuxeta. Entiyisweni, i nkarhi wo ku dyondzisa dyondzo.
  Naswona nhwanyana loyi u gungurile hi ku loya. Naswona ndlela leyi a humesaka swinambyana swa matimba ya pulsar ha yona eka swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu ni le makumu ya nhonga ya yena ya masalamusi.
  Naswona va ba blonde. Hi xitshuketa yi tshovekile naswona yi hungutekile hi vukulu. Sweswi emahlweni ka vona, ematshan"wini ya nhwanyana wo leha, a ku ri na nhwanyana loyi a chavaka loyi a nga tluli khume ra malembe hi vukhale, a ri na tinguluve ta tinguluve na milenge leyi nga ambalangiki nchumu. U hlevetele a ku:
  - A ku na xilaveko! Ndzi ta va kahle! U nga ndzi rhuketeli!
  Margarita a a khome maphaxani emavokweni yakwe. U tshukatshukise voko ra yena, kutani va papamala va kongoma eka mufana loyi a nga ambalanga nchumu Viscount, loyi, swin"we na vana van"wana lava ntshunxiweke, a va famba onge a nga tiki emoyeni.
  Mufana un"wana wa ndyangu wa xiyimo xa le henhla u ambale maphaxani yakwe kutani a yimbelela a ku:
  Ku ni makhombo yo tala lama rhendzeleke mufana loyi, .
  Minkarhi yin"wana misava yi hatima ku fana ni ribye ro titimela...
  Hambiswiritano, mufana wa hina u pfukile esofeni, .
  Hikuva i mulwi wa xiyimo xa le henhla, ndzi kholwani!
  Nhwanyana wa Yaga u rhulile kutani a rhurhumela a ku:
  - A wu nge ndzi tlhavi hi xibakele?
  Margarita u vule hi ku nonoka:
  - Loko u nga endli hi ndlela yo hlundzukisa, kutani hikokwalaho ka yini u fanele ku biwa?
  Nhwanyana loyi wa misisi yo tshwuka u rhurhumerile, mihloti yi khulukela exifuveni xa yena xa pinki:
  "Ndzi n"wana sweswi, naswona valoyi van"wana a va nge ndzi xiximi!"
  Un"wana wa vanhwanyana lava ntshunxiweke u vule leswaku:
  - Na hina hi vana, naswona a hi rili hi swona!
  Vafana ni vanhwanyana va hlekile.
  Margarita u xiyile:
  - U fanele u ri na ndlala! Kumbexana hi nga rhelela ehansi hi dya swo karhi kwalahaya?
  Vana va endle huwa. Viscount u langute ehansi kutani a vula leswaku:
  - Ehansi ka hina ku na xigodlho xa xihontlovila, naswona a nga antswi ku tlula Baba Yaga. Kutani...
  Oenomaus u huwelerile a ku:
  - Naswona xihontlovila xi tlhela xi va na vana lava nga evuhlongeni. Hi fanele hi va pfuna ku huma.
  Margarita u n"wayitele kutani a ringanyeta eka nhwanyana Yaga:
  - Kumbexana hi nga teka vana swin'we hi va ponisa eka xihontlovila? Endla ntirho lowunene, kutani u ta amukeriwa ku dyondza eka xikolo xa tifayili. Kwalaho u ta dyondza ku endla mintirho leyinene!
  Nhwanyana loyi wa valoyi u yimbelele a ku:
  Loyi a pfunaka vanhu
  U tlanga hi nkarhi wa yena...
  Swiendlo leswinene - .
  A wu nge swi koti ku va ni ndhuma!
  Margarita u kanetile a ku:
  Xiluva xa xiluva xa tsana, .
  Loko yi handzuriwile khale swinene...
  Hambileswi misava leyi rhendzeleke yi nga ni tihanyi, .
  Ndzi lava ku endla leswinene!
  
  Endla leswinene eka vanhu
  Endla mintirho leyinene...
  Naswona ti ta hluka ku fana ni swiluva, .
  Swiluva swa wasi eku vonakaleni!
  Hosana ya mufana yi xiye hi rito lerikulu swinene:
  - Naswona u ringeta ku endla leswinene no lwisana na leswo biha, naswona ndza tshemba leswaku u ta swi tsakela!
  Nhwanyana Yaga u khome swibakele a ku:
  - Kahle kahle, ndzi ta ringeta. Hinkwaswo swi fana, a ku na ndlela yo tlhelela eka valoyi vo biha - va ta hleka va ku pincha ! Ndzi ta tlhela ndzi titoloveta tanihi fairy leyinene!
  Margarita u n"wayitele kutani a yimbelela a ku:
  Un"wana ni un"wana la nga ni vutlhari emisaveni, .
  Swi fanele swi tshama swi ri vanghana...
  Leswaku swi nga endleki ku fana na le ka gallery yo duvula - .
  Ntlangu wa vutlhari a wu hundzukanga!
  Mufana wa hosi u rhurhumerile:
  - Kahle kahle, a hi rheleleni eka xihontlovila!
  Ntshungu wa vana, lava lavaka ku va va nga ambalanga nchumu naswona va nga ri na swirhumbana, va ondza naswona va ri ni muhlovo wo tshwuka, kambe va ri ni matimba naswona va tsakile, va tsutsumele empfhukeni.
  Margarita na Oenomai va xike ehenhla ka tidragon, kasi Yaga, loyi a veke nhwanyana, a xika ehenhla ka xikontiri. Naswona xigwitsirisi xi sale na yena, hambi leswi a xi vonaka xi ri xikulu ngopfu eka mavoko ya vana.
  Lexi i xipano lexi nga rhelela ehansi. A ku na nchumu eka xigodlho lexikulu xa xihontlovila lexi nga ni swihondzo leswi nga ni swikandza leswikulu leswi humaka eka swona . Kambe ndlela yo nghena yi lawuriwa hi marhambu, ku katsa ni ntlawa hinkwawo wa ti- orc.
  Vana va fike va fika emisaveni. A va lunghekele ku lwa. Nhwanyana wa Yaga u tshikilele buti ya vacuum cleaner kutani ti sabres, mabanga, mafumu, ti dagger hambi ku ri swibamu swimbirhi swa michini swi wile eka xona. Loko a vona ku languteka loku pfilunganyekeke ka vana, u hlamuserile:
  - Ndzi yi khomile hi vacuum cleaner ya mina. Swi antswa swinene ku tlula xifafa. Naswona nhlengeleto hinkwawo wa matlhari eka yona.
  Margarita u ninginise nhonga ya yena ya masalamusi na milenge ya yena leyi nga ambalangiki nchumu, kambe yi khavisiwile hi swingwavila swa masalamusi, kutani a rhurhumela:
  - Sweswi ndzi ta hoxa xipele lexi nga ta nyika tlhari ra wena matimba yo hlawuleka, ya singita.
  Naswona nhwanyana loyi wa muloyi a ku:
  - Abra , kabra , codabra ! - Naswona swinambyana swa matimba swi haha swi huma eka nhonga ya yena ya masalamusi na swirhendzevutana swa masalamusi. Naswona tlhari leri Baba Yaga a ri nyikeke vana ri sungule ku voninga.
  Oenomai, tanihi mulwi la nga ni ntokoto swinene, u teke xibamu xo koma xo vevuka xa muchini lexi a xi duvula tineleta to olova. Mufana loyi u rhurhumerile milomu ya yena leyi nga na juzi a yimbelela a ku:
  - Leswinene swi fanele swi va na xibamu xa muchini, .
  Strike ku fana na nsimbi leyi hlundzukeke...
  Ngati yoleyo a yi khuluka ku fana ni xihlovo xa mati, .
  Naswona paradeyisi yi fume evuakweni hinkwabyo!
  Vana va huwelerile hi vun"we, va tlakusa swibamu swa vona:
  Mudlayi u ni mano naswona u ni tihanyi, .
  Vanhu va vekiwile ehenhla ka rirhangu...
  Kambe ndza pfumela, xihluke xa hina xa xidzedze, .
  Kambe ndza pfumela, xidziva xa dyambu - .
  Susa munyama wa khotso ra le khotsweni!
  Nakona ntlawa wa vana, lowu hlomeke hi vuhlayiselo bya masalamusi, wu tsutsumele ku ya hlasela. Swirhendze leswitsongo leswi nga ambalangiki nchumu swa vafana ni vanhwanyana vo tala swinene a swi vangama. A va nga swi chavi swiharhi swa nhova, hambileswi ntlawa hinkwawo wa ti- orc leti nga ni voya, leti nun"hwelaka , leti nyenyetsaka a ti tshinela eka tona .
  Oenomai, loyi a a haha ehenhla ka dragona, u duvule nala hi xibamu xa muchini. Ti needle letintsongo ti tlhave mimiri ya voya ya ti orcs, kutani ku humelela singita: ti hundzuke ti chokoleti letikulu na ti buns ta vulombe.
  Margarita u tlhele a raha nala, a tirhisa swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu ni swingwavila swa masalamusi eka swona. Nakona ti orcs leti nga na mabanga, leti nga ta ehansi ka nhlaselo, hi ku hatlisa ti hundzukile eka mixaka hinkwayo ya swilo swo nandziha, ku katsa ni swilondza leswi funengetiweke hi chokoleti ni leswi nga ni masi ya xinyenyana endzeni. Leswi swa nandziha hakunene. Na ti cheesecakes, na ti donuts leti nga na ti poppy seeds na cinnamon.
  Naswona partisan girl"s magic wand ya tshukatshuka yi tumbuluxa swilo swo hlamarisa.
  Nakona vana va nghene enyimpini na ti orcs. Xo sungula, Viscount. Swiambalo swa yena, endzhaku ka loko mufana a ambale maphaxani ya yena, swi hundzuke swintshwa, onge hi loko swi ri swintshwa. Naswona a nga lwanga hi banga ntsena evokweni ra yena ra xinene, kambe u khome banga hi ximatsi.
  Naswona ku suka eka ku khumba ka blade, ku cinca loku hlamarisaka ku humelerile. Sweswi, ematshan"weni ya orc, ku humelele phayi ya sayizi leyi hlamarisaka leyi nga ni raisins. Naswona hi ku biwa ka banga ku humelele khekhe ra chizi ra chokoleti. Na majaha man"wana enyimpini.
  Nhwanyana un"wana, loyi swi tikombaka a huma etikweni leri hluvukeke swinene, u wisisile milenge yakwe leyi nga ambalangiki nchumu ebyanyini ivi a tsala hi xibamu xa muchini. Leswi nyikaka tinxaka to hambana ta ku cinca ka ntsheketo. Nakona ku huma eka orc ku hume soseji leyikulu, leyi tatiweke, ivi ku landzela turkey leyi nga na gravy. Naswona hi swihi swin"wana swo nandziha leswi nga humelelangiki.
  Na ti cupcakes ta khokhonati leti nun"hwelaka leti a ti humelela hi ku khumbiwa ka ti blades. Na ice cream leyikulu na yona.
  Nhwanyana la nga ni xihlawuhlawu Margarita u sungule ku yimbelela hi ntsako wa nyimpi;
  Hi maphayona, vana va vukhomunisi, .
  I mani loyi a lavaka ku kurisa tiko...
  Hitler u ta hlamula hi matimba hikwalaho ka vukarhi bya yena, .
  Hi ta pfotlosa, ndzi kholwa, Sathana!
  
  Hi hlambanyile emahlweni ka Xikwembu, .
  Naswona Lenin u nyikele mbilu ya yena eka vantshwa ...
  Oho, u nga avanyisi maphayona hi tihanyi, .
  Lowa Matimba Hinkwawo u va nyike matimba lama engetelekeke!
  
  Hi ye emahlweni hi nga ambalanga tintangu vafana, .
  A va lava ku lwa, va hlayisa tiko ra rikwavo...
  Vafana na vanhwanyana lava nga na swikepe i swa hina, .
  Naswona ku tshembeka ka hina i swisirhelelo leswi tiyeke!
  
  Tinyimpi ti pfurha ekusuhi na Moscow, .
  Mathangi a ma ri karhi ma pfurha, asphalt a yi ri karhi yi n"oka...
  Hi ta vona vukhomunisi, ndza pfumela, hi nyikile, .
  Naswona u nga humesa mufasisi hi banga ro anama!
  
  Mi nga ndzi kholwi vanhu, Hitler a hi wa matimba hinkwawo, .
  Hambileswi mianakanyo ya Fuhrer"s yi hanyaka hi...
  Naswona hi ba vafasisi hi matimba, .
  A hi yeni eka riendzo ra hina lerikulu!
  
  A hi nge va chavi valala va Rus", .
  Hi rhanda tiko ra hina ra rixaka ra USSR...
  A wu nhenha leyi nga ni moya-xiviri wa xihlekiso, .
  A hi vekeni xikombiso xa mfumo wa Xikwembu!
  
  Hitler a nga swi tivi, u ta biwa swinene, .
  Hambi leswi matimba ya tihele ya nga karhi ya pfurha endzeni ka yena...
  Naswona ti- Kraut leti nga ni switsotswana ta ta, .
  Lexi nga ta tata ku rhula hi ndzilo!
  
  Vukulu bya Marhaxiya i ku hlula hi ku tlanga, .
  Hambi leswi ku nga na ntirho lowukulu swinene endzhaku ka leswi...
  Ku hlula ku ta ta, ndza pfumela, hi May wo tlhuma, 2019.
  Naswona Fuhrer yi ta va yi kaput hi ku helela!
  
  Leri i ripfumelo ra hina, matimba ya vukhomunisi, .
  USSR a yi humelela hilaha ku nga heriki ...
  Hi ta pfotlosa, ma swi tiva, joko ra vufasisi, .
  Leyi i ndlela leyi Rhaxiya ri hundzukeke vuthu ha yona!
  
  Le Stalingrad va ka Fritz va biwile, .
  Va lemukile xibakele xa hina xo tiya...
  Naswona hi nyikele tinyiko to kufumela, .
  Naswona va nyike mufumi wa tihanyi nikele!
  
  Tiko ra mina, Rhaxiya ro saseka, .
  Eka yona, eArctic, mirhi ya maapula yi hluka...
  Svarog na Stalin i, ma swi tiva, Mesiya, .
  Manazi ma balekela valwi va le Rhaxiya!
  
  Hi yona ndlela leyi vuako byi sasekeke ha yona, .
  Loko vukhomunisi byi voninga ehenhla ka yena...
  Naswona miringo yi ta va ya ku aka, .
  Ku haha ntsena ehenhla naswona ku nga ri na sekoni ehansi!
  
  Hi teke Winter hi xirilo xo tshwuka xa nhova, .
  Va tshove nkolo wa White Guard...
  Valala va Rhaxiya va vukhomunisi va biwa, .
  Ha ha ri na swidlodlo swa swakudya swa ninhlikanhi!
  
  Hi khome Stalin hi matimba swinene, .
  Vanhwanyana va nga ambalanga nchumu eka xirhami xin'wana na xin'wana...
  U hundzuke, ndzi kholwa, munhu wo tiya, .
  Naswona phayona leri ri kurile ri va nhenha!
  
  Doo, Rhaxiya a ri nge pfuki ri tshovekile, .
  Lenin loyi a nga fiki u kombisa ndlela...
  A hi chavi malangavi lama hatimaka, .
  Naswona Marhaxiya a ma nge swi koti ku fularhela vukhomunisi!
  
  
  Hi vito ra Manana wa hina Rhaxiya, .
  A hi hlanganiseni timbilu ti va xirhabyani xin'we...
  Hurray, vanhwanyana va huwelerile hi rito lerikulu, .
  Norho lowukulu wu ta hetiseka!
  
  Ina, ripfumelo ra hina i ku tshama hi ri ni vatata wa hina, .
  Naswona loko u nga tlula vakokwa wa wena...
  Hi ta va hi endliwe kahle hi xivindzi hilaha ku nga heriki, .
  Hambileswi a langutekaka a nga hundzi makume mbirhi!
  
  Ndzi kholwani, hi rhanda Tiko ra hina ra Manana, .
  Hi lava ntsako hilaha ku nga heriki...
  Lucifer, ndzi kholwa, a nge hi lovisi, .
  Ximumu xi ta fika - xirhami xi ta nyamalala!
  
  Hinkwaswo swi ta hluka hi ndlela yo hlamarisa swinene eRhaxiya, .
  Swi fana na loko swiphiqo swi nyamalarile emisaveni...
  Nguva, ndza pfumela, ya vukhomunisi yi ta fika, .
  Rifuwo ni ntsako swi ta va kona hilaha ku nga heriki!
  
  Sayense yi ta pfuxa lava dlayiweke etinyimpini, .
  Vanhu va ta va na vuntshwa hilaha ku nga heriki...
  Naswona munhu u fana ni Lowa Matimba Hinkwawo, .
  Mudlayi u ta nyamalala, ndza swi tiva, ku ya fika hilaha ku nga heriki!
  
  Hi ku komisa, ntsako wu voninga eka un"wana ni un"wana evuakweni hinkwabyo, .
  Vanhu hinkwavo va misava va fana ni ndyangu wun'we...
  Vana va hleka va tlanga etilweni, .
  U ta ndzi rhandza hi risimu!
  Hiloko a yimbelela, naswona vana va hundzule ti- orc ti va nchumu lowu nandzihaka hi ndlela leyi nga tolovelekangiki ni lowu nandzihaka hi matlhari ya masalamusi. Kambe hambi loko nhwanyana wa valoyi a humesa matimba eka xigwitsirisi, tinghilazi leti nga ni tinhlampfi, swakudya swa le tlhelo ni swinyenyana leswi nga ni xirhendzevutana xo nandziha swi sungule ku humelela , leswi ti- orc leti nga riki na tintswalo ti hundzukeke eka tona. Naswona a swi sasekile swinene.
  Laha murhangeri wa goblin orc, loko a nghene ehansi ka ku biwa ka masalamusi ya kahle, u hundzuke khekhe ro nun"hwela ro tlhuma, leri funengetiweke hi ti roses, cream cornflowers na mihandzu leyi swekiweke.
  Naswona swilo swo tala swo hambana-hambana swo nandziha swi tswale matlhari ya masalamusi emavokweni ya vana lava nga riki na nandzu.
  Kambe marhambu na wona ma nghene enyimpini endzhaku ka ti- orc. Huge naswona ya chavisa. A va famba-famba ku fana ni tihunyi. Vana va va hlasele hi mabanga ni mabanga va tlhela va hoxa swibakele. Naswona Oenomai ku suka eka dragona na nhwanyana loyi a famba hi milenge va duvule swibamu swa muchini leswi pfurhaka eka marhambu.
  Margarita u tlhele a tirhisa masalamusi naswona u kombe meno yakwe lama nga ni tiperela. Naswona u endle masingita lama kongomeke. Naswona masalamusi ya yena ma hundzule marhambu ma va tinghilazi ta vhinyo ta nsuku leti teleke hi ayisi khirimi ya mihlovo-hlovo ni makhekhe lama khavisiweke hi ndlela yo fuwa.
  Naswona eka ku biwa ka mabanga ya vafana, ku katsa na Viscount de Lafer, ku humelele mixaka hinkwayo ya swilo swo nandziha ni leswi nandzihaka. Naswona nun"hwelo wo tano wu hangalake exigodlhweni hinkwaxo. Singita ntsena ra masingita.
  Eka rin"wana ra marhambu lamakulu ku humelele ntshava hinkwayo ya makhekhe. Naswona makhekhe lawa a ma hatima hi mihlovo hinkwayo ya n"weti lowu humaka eka tikhrimisi to hambana-hambana.
  Ina, a ku ri ni swilo swo tano swo nandziha, leswi nandzihaka swinene laha. Marhambu man"wana ya ntima lama chavisaka ma hundzuke ti- lollipop letikulu swinene.
  Naswona vana lava a va ri ni ndlala a va nga swi koti ku lwisana ni ku ringeta swakudya swo nandziha. Margarita u pfurhetele gong kutani a huwelela a ku:
  Makhwiri i valala va hina lavakulu, .
  Va hi lahlela, ndzi kholwa, eka swiendlo swo biha...
  Loko mufana a vona tiphayi, .
  U susumetiwa ku yiva switumbulukwana hi ndlela yo nyenyetsa!
  
  So baby unga tsutsumeli
  Nkarhi wu ta fika, naswona wa ha ta dya...
  Naswona u nga dyohi emahlweni ka Xikwembu, murhandziwa, .
  Handle ka sweswo u ta hundzuka ti firebrands!
  Oenomaus u hlamusele vana a ku:
  - Kufikela loko xihontlovila xa cannibal xi hluriwa, ku dya swakudya swina khombo. Mudlayi lonkulu u fanele a vekiwa ehansi!
  Ku twakala ku kandziya lokukulu, naswona eku sunguleni ku humelele ndzhuti lowukulu, lowu funengetaka hafu ya nsimu, lowu teleke hi mixaka hinkwayo ya makhekhe ni swibya. Nakona xihontlovila xa timhondzo hi xoxe. A yi ri ni nomu wa sperm whale ni milenge leyi nga ni tintiho. Naswona yi lehe swinene lerova yi lehe ku tlula xigodlho lexi se a xi ri xikulu lexi nga ni swihondzo ni marhambu.
  Vana va rhurhumerile hi ku chava naswona xigevenga lexi dyaka vanhu xi hatle xi kula hi vukulu.
  Margarita u vule hi ku n"wayitela:
  - U nga chavi! I lonkulu ntsena loko u n"wi chava!
  Oenomaus u huwelerile hi ku hlundzuka:
  Wena jaha u nga ha va u nga ri xiphukuphuku, kambe u xiphukuphuku, naswona hi swi vonile swivono!
  Nhwanyana wa valoyi Yaga u rhurhumerile:
  - Murhandziwa, murhandziwa ogre, .
  Xana u lava swiwitsi swo nandziha...
  Kumbe masalamusi ya ku biwa, .
  U ta yi kuma mahala nakambe!
  Margarita u huwelerile a ku:
  - Vana, huwelelani hi vun'we: a hi mi chavi! Kahle kahle, a hi hlanganiseni.
  Kambe a swi tika eka majaha ku ti hlengeleta emahlweni ka xiharhi xo tano xo chavisa . Nhwanyana loyi u sungule ku baleka, swirhendze swa yena leswintsongo swa xirhendzevutani. Viscount de Lafer loyi a a ri ni xivindzi swinene ni vafana vambirhi va sungule ku va sivela. A swi ri erivaleni leswaku majaha lawa a ma ri pale hi ku chava. Nakona Margarita u yimbelerile, ku nyika xivindzi, risimu ro lwa ku suka enyimpini;
  Hi vanhwanyana lava humaka etikweni ra USSR, .
  Lexi nga tochi ya misava hinkwayo...
  A hi kombiseni, ma swi tiva, xikombiso xa vukulu, .
  Hi leswi swiendlo swa vunhenha leswi yimbeleriweke!
  
  Vanhwanyana va velekiwe ehansi ka mujeko wo tshwuka , .
  Naswona va nga ambalanga tintangu va tsutsumela exikarhi ka xirhami...
  Vanhwanyana ni vana va majaha va lwela Rus', .
  Minkarhi yin"wana mutekiwa u nyika jaha rose!
  
  Ku ta va ni mujeko wo tshwuka ehenhla ka vuako hinkwabyo, .
  Ku voninga swinene, ku fana na langavi ra tochi...
  Phela wa tiva, nhenha, hi na swing, .
  Naswona banner ya hina yi hatima ku fana ni yo tshwuka!
  
  U nga swi kholwi, mufasisi la rhukaniweke a nge hundzi, .
  Naswona moya wa le Rhaxiya a wu nge pfuki wu nyamalarile...
  Ku hlula ku ta pfula akhawunti leyi nga heriki, .
  A hi xeweni hi tlhela hi xeweta mani na mani!
  
  Rhaxiya i tiko ro hlamarisa, .
  U nyikile vukhomunisi eka vanhu...
  heriki u nyikeriwile hi Xikwembu hi ku hanana , .
  Eka Tiko ra Manana, eka ntsako na ntshunxeko!
  
  Nala a nge swi koti ku hlula Tiko ra Vatatana, .
  Naswona ku nga khathariseki leswaku a a ri ni tihanyi ni vukanganyisi ku fikela kwihi...
  Bere ya hina ya le Rhaxiya leyi nga hluriwiki, .
  Socha ra le Rhaxiya ri vangama swinene hikwalaho ka ku hlula ka rona!
  
  Tiko ro saseka ra Soviet, .
  Vanhwanyana lava nga eka yona va tinyungubyisa hi ku va va sasekile...
  U nyikiwile hina hi ku velekiwa hilaha ku nga heriki, .
  Naswona hina swirho swa Komsomol a hi lulameni!
  
  Hi lwa ehandle ka doroba ra Moscow, .
  Blizzard, snowdrifts, na vanhwanyana va nga ambalanga nchumu...
  A hi nge nyikeli Tiko ra Vatata wa hina eka Sathana,
  hambi ku ri swikepe swa hina swi duvula hi ku kongoma!
  
  Kutani hi vukarhi vanhwanyana va hisekela ku lwa, .
  Naswona hi xirhendze lexi nga ambalangiki nchumu va hoxa explosion-package ...
  Mufasisi, u languteka ntsena a ri cool, .
  Entiyisweni, Kayini wo biha ntsena!
  
  Valala a va nge swi koti ku hlula vanhwanyana, .
  Va velekiwe ehansi ka nyeleti yo tano...
  Xivandzana xa hina lexi nga hluriwiki i bere, .
  I mani loyi a endleke Tiko ra Manana nsati wa yena!
  
  Hina vanhwanyana va le Rhaxiya hi kahle, .
  A hi chavi ku xanisiwa na xirhami...
  Nakona hi ta hlongola, ndzi kholwa, nhlaselo wa ntshungu wo biha, .
  Nala u ta penga hikwalaho ka mpimo!
  
  Va swi kotile ku susumeta nala ekule na Moscow, .
  Hambi leswi a tele hi matimba lamakulu swinene...
  Hina vanhwanyana ha tinyungubyisa swinene, .
  Vakaneti hinkwavo va ta nyamalala emasirheni ya vona!
  
  U nga swi kholwi, valala a va nge swi koti ku hlula Rus", .
  Leswi knight yin'wana na yin'wana yi humaka eka ti diapers...
  Swi tikomba onge muhloti u hundzuke swiharhi, .
  Naswona nala wa ha ri n"wana ntsena!
  
  Kambe moya wa Rhaxiya, lowukulu, pfumela moya, .
  Wa tiva, ku na matimba lama fihliweke eka yona ...
  Nala u ta pfotlosiwa hi ku helela, .
  Phela, tinhenha a ti hluriwi enyimpini!
  
  Lahla ku kanakana ka n'wina etlhelo vanhwanyana , .
  Hi hina va xivindzi, ma swi tiva, emisaveni...
  A hi lahleleni mintshungu ya Sathana endzilweni, .
  A hi tsakiseni valala hinkwavo exihambukelweni !
  
  Nyimpi yo kwetsima yi ta hela
  Ku rhula na mixo swi ta ta ehenhla ka pulanete...
  U na hilaha ku nga heriki na dyambu, ma swi tiva, u nyikiwile, .
  Onge ximumu xi nga pfurha hilaha ku nga heriki!
  
  Naswona vukhomunisi lebyi nga heriki eku vangameni, .
  Naswona Lenin na Stalin lonkulu va na hina...
  Eka tifilimi leti nga ni ngati sweswi ntsena ku ni vufasisi, .
  Naswona ku navela ka hina, ndzi kholwani, ku tiyile ku tlula nsimbi!
  
  Rhaxiya ra mina ri fuma ku ringana malembe-xidzana yo tala, .
  Naswona u nyikile ntsako eka vuako hinkwabyo...
  U lava matimba ya xibakele xa nsimbi, .
  Naswona hi xivindzi, kambe hi ndlela leyi twalaka!
  Eku sunguleni, Margarita a ri yexe u yimbelele, kambe endzhaku Enomai, nhwanyana Yaga, Viscount de Lafer ni vana van"wana va teke risimu leri. Nakona leyi se a ku ri khwayere yo tiya, ya rito leri heleleke, leyi hinkwaswo a swi tsekatseka eka yona. Naswona xihontlovila lexikulu, xa xiviri xi sungule ku hunguteka hi vukulu. A a nga ha languteki a ri cool ni ku chavisa swonghasi. Kutani timhondzo ti va titsongo, ni tintiho ti va titsongo. Hlamala...
  Nhwanyana loyi Yaga u yimbelele hi ku hleka:
  U endlile kahle, u endlile kahle, u nga tinyungubyisa hi yena - .
  Nkombo a va chavi un"we!
  Vana va huwelerile hi vun"we, va kandziyela milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu:
  A hi chavi wena ogre, .
  U ta kandziyeriwa ehansi ka nenge wa n'wana...
  Hambileswi hi nga riki tinhenha leti dyuhaleke, .
  Hi tshame hi va ehansi ka Baba Yaga !
  Lava i vana, va sasekile swinene emoyeni ni le mahlweni. Naswona va lwa ku fana ni swihontlovila. Hambileswi sweswi xihontlovila lexi dyaka vanhu xi faneleke xi hetiwa hi tlhelo ra mahanyelo. Naswona vana va sungule ku cina.
  Na nhwanyana Yaga u teke vacuum cleaner a yi kombetela eka xigevenga, a sungula ku gungulela swin'wana.
  Un"wana wa vafana lava u nantswe lollipop leyikulu leyi nga ni xivumbeko xa cockerel , leyi hundzukeke marhambu, kutani nhwanyana loyi a nwa ayisi khirimi.
  Vana va xungeta xihontlovila lexi:
  - Na wena swi ta ku humelela!
  Naswona u rhurhumerile hi ku kongoma. U hungutekile swinene. Naswona tinghilazi ta nsuku leti nga ni ayisi khirimi hi mihlovo hinkwayo ya n"weti ti sungule ku hatima swinene ni ku saseka swinene.
  Nghwazi ya phayona Margarita yi tlhele yi yimbelela hi vukarhi, risimu ra ku rhandza tiko leri humaka enyimpini, naswona vana lavan"wana hinkwavo va yimbelerile:
  Ndzi joyine Komsomol loko ndzi ri karhi ndzi tlanga, .
  Nhwanyana wa norho wo saseka...
  A ndzi ehleketa leswaku misava yi ta va leyi nga heriki May, 2019.
  Siku rin"wana ni rin"wana ku velekiwa ka ximun"wana!
  
  Kambe hikwalaho ka swivangelo swo karhi a swi nga fambi kahle, .
  Hi ndlela yo karhi, a ndzi nge swi koti ku wela exikarhi ka rirhandzu ...
  Kahle kahle, ndzi byele, vafana, hi tintswalo ta mina, .
  Vutomi i xihaha-mpfhuka xo tiya swinene!
  
  Hi xitshuketa nyimpi yi pfurha hi xitshuketa, .
  Naswona xidzedze xa rifu xi tsutsumele...
  Naswona vanhwanyana va mina va ni miri lowu tiyeke, .
  U nga ti veka ehansi ka nhlaselo hi nkarhi wun"we!
  
  Ndzi kholwani, a ndzi lavi ku tshika, .
  Lwela Tiko ra Vatatana ku fikela emakumu...
  Hi rhwala tibomo ta tibomo hi nkwama lowu tiyeke, .
  Stalin u sivele tata wakwe etimbilwini!
  
  Tinhenha letikulu ta le Rhaxiya.
  Hi nga sirhelela ku rhula na ku hleleka...
  Tinyeleti ta xibakabaka ti cheleta velvet, .
  Naswona muhloti u hundzuke swiharhi!
  
  Mina, nhwanyana la nga ambalanga nchumu, ndzi lwa
  Ku tele hi ndzingo na rirhandzu...
  Ku ta va, ndza swi tiva, ndhawu eparadeyisini leyi, .
  A wu nge swi koti ku aka ntsako hi ngati!
  
  Tinhenha letikulu ta Tiko ra Vatatana, .
  Hi ta lwa hi matimba ekusuhi na Moscow...
  Nakona norho ehansi ka vukhomunisi, .
  Ku lwisana na misava ya vafi na Sathana!
  
  Vafana va xivindzi va le Rhaxiya, .
  Leswaku va lwa hi ku tshembeka ku fikela emakumu...
  duvula hi xibamu xa muchini, .
  Loko u lava harhi ya nsuku!
  
  Hambi ku ri xibamu a xi nge hi siveli
  Yesu Xikwembu lexikulu u pfukile...
  Masiku ya dragona leyi dlayaka ma herile, .
  Yi sungule ku vangama swinene ku suka ematilweni!
  
  Ndza ku tsakela, Lada la rhandzekaka, .
  Xikwembu lexi tlakukeke swinene Svarog xi ta va hi ku vangama...
  Hi fanele hi lwela Rhaxiya, .
  Xikwembu xo Basa lexinene xi na hina!
  
  U nga tisi Marhaxiya ematsolweni ya wona, .
  Nyama ya hina, ndzi kholwani, a yi nge siveriwi...
  Stalin na Lenin lonkulu va na hina, .
  Na wena u fanele u pasa xikambelo lexi!
  
  Ku vava ka Tiko ra Vatatana na kona ku le timbilwini ta hina, .
  Hi pfumela eka vukulu bya yena...
  Hi hatlisa hi pfula nyangwa wa le xibakabakeni, .
  Swi ta va vutomi byo nandziha swinene!
  
  Hi vanhwanyana vo saseka lava nga ambalangiki tintangu , .
  Hi tsutsuma hi rivilo lerikulu swinene hi le xikarhi ka swidzedze swa gamboko...
  A hi lavi vodka leyi yo bava, .
  Kerubu ri pfula timpapa ta rona!
  
  Hina vanhwanyana hita yimela Tiko ra Vatatana, .
  Nakona hi ta hlamula Krauts yo biha, e-e, .
  Kayini wa le tiheleni u ta lovisiwa, .
  Naswona mi xeweta Kriste Muponisi!
  
  Ku ta va na nguva - a yi nga ta antswa, .
  Vafi va ta pfuka hilaha ku nga heriki...
  Vuako byi ta hundzuka paradeyisi ya xiviri, .
  Norho wa un'wana na un'wana wu ta hetiseka!
  Margarita u titwe a ri na gome nyana - se a ri na malembe yo tlula dzana, naswona wa ha ri nhwanyana. Naswona kumbexana u ta tshama a ri n"wana hilaha ku nga heriki.
  Kambe vana lavan"wana hinkwavo va tsakile naswona va tsakisiwe hi risimu leri.
  Naswona xihontlovila lexi chavisaka lexi dyaka vanhu xi hundzuke xitsongo swinene hi ku leha, naswona a xi languteka ku fana na goblin leyi chavaka ku tlula xiharhi xa nhova.
  Swiphemu swa ayisi khirimi ni khekhe swi n"wi haha. Vana va hlekile va humesa tindzimi. Leswi a swi languteka swi hlekisa swinene. Naswona majaha lama tsakeke ma ye emahlweni ma endla swikandza.
  Nhwanyana loyi Yaga u n"wi tlhave milomu a tlhela a rhurhumela:
  Vana va fanele va hleka
  Vana va fanele va hleka - .
  Naswona tinhenha ti hanya njhani!
  Naswona tinhenha ti hanya njhani!
  Naswona Baba Yaga u kombetele vacuum cleaner eka ti orcs tin"wana na ti goblins leti a ti tlula ti huma exigodlhweni. Naswona Enomai ni nhwanyana loyi va sungule ku va duvula hi swibamu swa michini. Naswona va swi endlile swinene . Naswona nakambe a ku ri ni tinghilazi leti nga ni ayisi khirimi yo vangama, ti- raisin roll, tikhekhe ta khirimi, swiphemu swa mavele, swilondza swa khotoni ni swin"wana . Hinkwaswo a swi nun"hwela swinene naswona a swi languteka swi nandziha swinene.
  Naswona vana va tinhenha va hleka va kombisa meno ya vona yo kariha, yo basa, ku fana na ya swinyenyana swa timhisi.
  Xiendlo lexi a xi languteka xi hlamarisa ni lexi hlawulekeke swonghasi.
  Nakona Margarita u tlhave ti orcs na marhambu hi rihati, a yisa emahlweni ku hundzuka ka tona loku hlamarisaka.
  Endzhaku ka sweswo, nhwanyana wa phayona u tlhele a yimbelela risimu ra ku rhandza tiko ni leri tlakukeke, naswona vana lavan"wana hinkwavo lava a va ri eka khwayere va teke risimu rakwe leri nga ni vuxiyaxiya ni leri tsakisaka:
  Sathana a nge hi hluli, .
  Tiko ra ka hina, leri sasekeke swinene emisaveni, .
  Tiko ro saseka ri dume...
  Vanhu lavakulu ni vana va ta tsaka eka yona!
  
  Swiluva swa nkova a swi hluka hi ndlela yo hlamarisa eka yona, .
  Naswona makerubu ma tlanga risimu leri xiximekaka...
  Fuhrer yi ta va kaput, .
  Marhaxiya a ma hluriwi etinyimpini!
  
  Swirho swa Komsomol swi tsutsuma swi nga ambalanga nchumu, .
  Va kandziya gamboko hi swirhendze swa vona leswi nga ambalangiki nchumu...
  Hitler u languteka u ri cool ntsena
  Ndzi ta ku tsutsumisa hi thangi!
  
  Xana hi nga hlula Manazi?
  Tani hi minkarhi hinkwayo, hi nga ambalanga nchumu, vanhwanyana...
  Knight ya hina leyi chavisaka swinene i bere, .
  U ta dlaya vanhu hinkwavo hi xibamu xa muchini!
  
  Doo, hina vanhwanyana se hi phyuphyile swinene, .
  Hi ku kongoma hi handzula valala hinkwavo...
  Ti claws ta hina, meno, swibakele...
  Hi ta aka ndhawu eparadeyisini yo hlamarisa!
  
  Ndza pfumela leswaku ku ta va ni vukhomunisi byo kufumela, .
  Tiko ra switsundzuxo, ndzi kholwani, ri hluka eka rona...
  Naswona Vunazi lebyi khomisaka gome byi ta nyamalala, .
  Ndza pfumela leswaku swiendlo swa wena swi ta dzunisiwa!
  
  Xifundzha lexi xi ta hluka hi ndlela ya vuharhi, ndza pfumela, .
  Ku suka eka ku hlula hi tlhelele eka ku hlula...
  Nikolai u hlule Majapani, .
  Samurai yi ta hlamula hi vubihi!
  
  A hi nge pfumeli ku rhetela, .
  A hi pfotloseni valala va hina hi ku biwa kun'we...
  Muhloti a a hundzuke swiharhi, .
  A swi nga ri swa hava leswi hi pfotloseke xikepe xa Wehrmacht!
  
  
  Ndzi kholwani, a swi olovi leswaku hi tshika, .
  Marhaxiya i khale ma swi tiva ku lwa...
  lote ti bayonet ta hina hi nsimbi, .
  Fuhrer u ta va xifaniso xa xihlekiso!
  
  Leswi tiko ra ka hina ri nga xiswona, .
  Accordion ya le Rhaxiya yi tlanga eka yona...
  Matiko hinkwawo i ndyangu lowu nga ni xinghana, .
  Avele wa hlula, ku nga ri Kayini!
  
  Ku nga ri khale USSR yi ta va yi vangama, .
  Hambi leswi nala wa hina a nga na tihanyi na vukanganyisi...
  Hi ta veka xikombiso xa vutlhari, .
  Moya wa le Rhaxiya wu ta dzunisiwa etinyimpini!
  Eka xiga xo hetelela, nhwanyana wa phayona u teke a tlhela a humesa rihati eka nhonga ya yena ya masalamusi, na ti pulsars kusuka eka swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu hi swingwavila swa masalamusi na maribye. Va hetelele va funengete xihontlovila lexi a xi hungutekile ku fana ni ximanga. Yoleyo a a funengetiwe hi ku helela hi ku vonakala ka ndzilo. Kutani yi tlhela yi voninga. Ti- orc ni marhambu eku heteleleni swi hundzuke mixaka hinkwayo ya swakudya swo nandziha swo hlamarisa. Swi nandziha swinene naswona swi oxiwile, kusuka eka tinxaka tohambana hambana ta ti hams, tihlampfi leti tatiweke na ti geese, kuya eka tikhekhe, ti pastry, ti caramels na tinghilazi ta ice cream.
  Vana va tsakile va tlula-tlula va ya ehenhla ni le hansi. A va languteka va tsakile swinene naswona va tsakile.
  Laha, ematshan"weni ya xihontlovila lexi chavisaka ni lexi nonon"hwaka lexi dyaka vanhu, ku vonakala ku hangalakile. Ku humelele mufana wo olova wa misisi yo basa loyi a ambaleke buruku ro koma, a ri ni malembe ya kwalomu ka nkombo hi vukhale. N"wana wo tano la nga riki na khombo ni wo nandziha ematshan"weni ya xivandzana lexi chavisaka. U pfotlose mahlo kutani a rhurhumela a ku:
  - U nga ndzi ba!
  Margarita u huwelerile a ku:
  - U nga chavi! A hi nge ku khumbi. Sweswi u nga sungula vutomi bya wena ku suka eka xiyimo xa le hansi ivi u ya exikolweni!
  Mufana loyi ni khale ka mudlayi wa vanhu va rhurhumerile:
  Xana vutomi bya xikolo bya njhani lebyi?
  xikambelo xi kwihi siku na siku ...
  Ku engetela, ku avanyisa, .
  Tafula ra ku andzisa!
  Xigodlho xa xihontlovila lexi dyaka vanhu xi hundzuriwile emahlweni ka mahlo ya hina. Ematshan"weni ya swikandza, swiluva swa ku saseka loku hlamarisaka a swi hluka eka ti- dome. Naswona ti- dome hi toxe a ti hatima hi nsuku. Nakona hinkwaswo swi hundzuke leswi hlamarisaka swinene, swi hatima, swi vangama, marhangu ya xigodlho a ma funengetiwe hi swiluva. Naswona ematshan"weni ya ngati, swihlovo swi sungule ku khuluka hi swinambyana swa dayimani, naswona mapapa ma hangalaka, naswona dyambu ra mune ri voninga hi nkarhi wun"we.
  Naswona vana lava ntshunxiweke va sungule ku tsutsuma va huma exigodlhweni hi ku hleka loku tsakisaka. Leswi a va omile, va rhurhumerile, va nga ambalanga nchumu, hambi swi ri tano a va tsakile.
  Vafana ni vanhwanyana va rhurhumerile va dya swakudya swo nandziha, naswona migerho ya ti- cocktail ni juzi a yi humelela yi huma ehansi ka byanyi.
  Nhwanyana Yaga u haha a ya eka khale ka xihontlovila lexi dyaka vanhu hi xikontiri kutani a nyika mufana loyi ayisi khirimi. U yi mita kutani a tshoveka a n"wayitela:
  - Nantswo!
  Naswona u engeterile hi ku chava:
  - Ndzi rivaleleni vana! Ndzi khomiwe hi tingana leswaku ndzi ku dyile. Leswi swa nyenyetsa swonghasi!
  Vana vo tala va heleriwe hi matimba. Ku katsa na leti dyiweke khale hi munhu loyi a dyaka vanhu. Mufana loyi a nga riki na khombo u ba mahlo yakwe hambi ku ri ku yimbelela;
  Kahle kahle, xana a hi singita, xana a hi ntsheketo, .
  Hinkwaswo swi hundzuke tano, ndzi kholwani, swa hlamarisa!
  Doo, swa antswa ku hi endlela leswinene - .
  Naswona vubihi byi ta nyamalala byi va lebyi nga hundzeriwiki hi nkarhi!
  Ina , a ku ri ku hlula. I ntiyiso leswaku un"wana wa vafana lava, la nga ni misiha swinene naswona a ambale swiambalo swo koma, u langute eka ndhawu leyi vonakaka kutani a rhurhumela:
  - Xana ku leha ka mina ka nhenha ku ye kwihi?
  Oenomaus u vutisile a ku:
  - Naswona u mani?
  Mufana loyi a nga ni misiha leyi hlamuseriweke swinene u hlamule a ku:
  - Nikitich.
  Xikandza xa yena xa vuhlangi xi va munyama, a rhurhumela:
  - A ndzi ri nhenha leyikulu, naswona sweswi ndzi mufana wo pfumala swiambalo ntsena hi swiambalo swo koma, i mani loyi a ndzi lavaka hi ndlela yoleyo?
  Khale ka mudlayi wa vanhu u rhurhumerile a ku:
  - A hi yeni exikolweni swin'we!
  Dobrynya u rhurhumerile hi ku hlundzuka, a raha nenge wa yena wa mufana lowu nga ambalangiki nchumu hi matimba lerova ribye ri pandzeka:
  - Kahle kahle, ku ya etiheleni hi xikolo! A ndzi ehleketa leswaku ndzi karhele !
  Margarita u hlamule hi ku hefemula a ku:
  - Ndza swi twisisa!
  Mufana Dobrynya u rhurhumerile:
  - U twisisa yini! Sweswi nsati wa mina u ta ndzi siya! I mani loyi a ndzi lavaka n'wana wo rhurhumela swonghasi !
  Oenomaus u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Nchumu wa nkoka swinene evuton'wini i moya-xiviri. Vukulu a byi na mhaka!
  Dobrynya u kanetile a ku:
  - E-e! A wu n'wi tivi nsati wa mina. Nkarhi wun"wana u tshukatshukise xirhendze xakwe hi matimba lerova a hoxa meno lama rhurhumelaka ya muphangi wa nightingale! U strict, naswona ha yini a lava mufana la nga riki na malebvu ! - Nakona mufana loyi a tlhela a ba hi nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu, wa vuhlangi, kambe wo tiya, ku fana na xibalesa, lerova ribye ra cobblestone ri tshoveka ri va swiphemu leswintsongo. Naswona nhenha leyitsongo yi huwelerile. - Ndzi endle munhu lonkulu ku nga ri khale!
  Oenomaus u hlamule hi ku hefemula:
  - Khombo ra kona, a hi nge swi koti ku endla leswi, a swi tano ke?
  Margarita u hlamule a ku:
  - Sweswi, hakunene a hi nge swi koti, kambe loko wo famba na hina hi xikongomelo lexikulu, kutani hi nga ha ta na swo karhi!
  Mufana Dobrynya u vutisile hi ndlela yo chavisa:
  - Hi xihi xikongomelo xa wena?
  Oenomaus u hlamule hi ku tiyiseka:
  - Ku ponisa rimbewu leri tiyeke eka xikalo xa vuako hinkwabyo eka rifu. Ku ni ntungu evuakweni bya hina, naswona wu nga ku fikelela na wena!
  Margarita u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - Ina, Dobrynya, hi joyina. Wa ha ri na matimba ya wena ya vunhenha, naswona u ta hi pfuna swinene!
  Mufana wa titan, hambi leswi hi ku languteka a nga ri nkulu kumbe ku leha ku tlula Oenomai, mufana wa kwalomu ka khume-mbirhi wa malembe hi vukhale , kambe a a ri ni matimba lamakulu swinene ya miri. Hiloko a pfotlosa ribye leri hi tintiho ta yena leti nga ambalangiki nchumu kutani hi ku kongoma a ri teka a ri pfotlosa, endzhaku ka sweswo u vule hi ku n"wayitela:
  - Naswona ndza ha ri kahle! Okay, ndzi ta famba na wena. Swi ta chavisa ku tlhelela eka nsati wa mina ku kondza ndzi kula !
  Margarita, hi ku n"wayitela loku fanaka ni ka fairy"s, u hlamule a ku:
  - Xiboho xa vutlhari swinene!
  Nakona a tsindziyela swikunwana swa yena leswi a swi nga ambalanga nchumu. Ku humelele n"wana wa vunharhu, la rhandzekaka wa dragona.
  Nhwanyana loyi u hlamuserile a ku:
  - A wu fanelanga ku famba ku fana na mukomberi loyi a khomeke nkwama!
  . NDZIMA YA No. 8.
  Dominika a a karhele swinene hi nkarhi wa ku cinca ni ku pasa swikambelo. Hikwalaho, vanhwanyana va yena vo saseka a va hlantswiwa hi bath ni shawara ya nsuku. Kutani va n"wi veka emubedweni wo olova, wo kufumela ekamareni leri hambaneke, ra xiyimo xa le henhla ra swichudeni swa xiyimo xa le henhla na swichudeni swa xisati. Dominica u wele eka norho lowu nga tolovelekangiki, ku navela ka yena ko hetelela a ku ri ku va na Prince Oenomaus , loyi a n"wi twela vusiwana swinene ni ntwela-vusiwana.
  Nakona hi ku hatlisa loko a angarhiwa hi xikwembu Morpheus, yena
  Hi xitshuketa Dominica u twe onge moya a wu ri karhi wu hunga emahlweni ka yena, naswona a a tshame ehenhla ka xirhendzevutana lexi rhetaka, lexi nga ni swirhumbana. Naswona mapapa ma hatima ma rhendzeleka.
  Naswona nhwanyana loyi u hundzuluke a vona mufana wo saseka, wa misiha, loyi a n"wi lemuke hi ku hatlisa. Ina, a ku ri Hosana Oenomaus, loyi a veke hlonga leritsongo. Nakona sweswi u khandziye dragona leyintsongo, ya tinhloko tinharhu. Nhwanyana u haha a ya exineneni xa yena. Nakambe u sasekile swinene naswona u nandziha, u ni misisi yo tshwuka ya nsuku. U languteka a nga ri nkulu ku tlula Oenomaus. Naswona etlhelo ra ximatsi ku ni mufana. Nakambe i misisi yo basa , yi sasekile naswona yi ni misiha swinene, yi ri ni xikandza lexi kombisaka. Ntlawa wo tano wa vana lava nga ni swikhwama swa le ndzhaku ni matlhari. Naswona nhwanyana loyi na yena u na swingwavila eka swikunwana na mavoko na yena.
  Dragona yi twe ntiko lowu engetelekeke kutani yi sungula ku rhurhumela timpapa ta yona nkarhi na nkarhi leswaku yi nga wi.
  Nhwanyana Margarita u ninginise nhonga ya yena ya masalamusi kutani a rhurhumela:
  - Hi wena mani? Xana yi huma kwihi?
  Hambiswiritano, Oenomaus u xiye Dominica kutani a vula hi rito ro titshemba:
  - Leyi i leyi hlawuriweke ku suka eka pulanete ya Misava. U fanele ku ponisa rimbewu leri tiyeke evuakweni bya hina, hi ku ya hi vuprofeta.
  Nhwanyana loyi Margarita u n"wayitele a ku:
  - Ku suka eka pulanete ya Misava? Xana u tshame u langutana ni Nyimpi Leyikulu ya Rixaka?
  Dominica u tiyisekise hi ku tiyiseka:
  - Ina, a swi ri tano!
  Nghwazi ya phayona yi vutisile hi ku rhurhumela:
  - Naswona swi hundze rini?
  Nhwanyana loyi a hlaseriweke, a nga titshembi ehansi, u hlamule a ku:
  - Ku sukela hi siku ra makume mbirhi mbirhi ra June makume mune n'we ku ya eka ra vunhungu ra May makume mune ntlhanu, kahle, hi ntiyiso, hi hlule!
  Margarita u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Ndza swi tiva leswaku hi hlule! Handle ka sweswo a hi ta va hi nga vulavuli na wena. Kutani sweswo swi vula leswaku hi va ka hina, hi hangalakile ntsena hi ku famba ka nkarhi. Swi tsakisa swonghasi ku hlangana ni munhu la humaka eka pulanete ya ka n"wina, naswona ku tlula kwalaho swi tsakisa ngopfu ku hlangana ni munhu la humaka etikweni ra ka n"wina!
  Dominica u hlamule hi ku hefemula a ku:
  - Loko Nyimpi Leyikulu ya Rixaka yi hela, kokwa wa mina a nga si velekiwa. Lexi i xitori xo leha eka hina!
  Margarita u tlhele a vula hi ku hefemula:
  - Naswona a ndzi hanyanga ku vona ku hetisisiwa ka yona. Ndzi hayekiwile hi January '44. Kambe a ndzi pfumela eka ku hlula ka hina. Kiev se a yi ntshunxiwile naswona Stalingrad na Kursk Bulge a swi duma. What a pity ku fa loko u ri na khume mbirhi ntsena , handle ko joyina Komsomol.
  Dominica u hlamarile:
  - Loko u file khale swonghasi, kutani hikokwalaho ka yini ya ha ri nhwanyana?
  Margarita u rhurhumerile a ku:
  - A ndzi swi tivi sweswo. Ku hundze malembe ya kwalomu ka dzana ku sukela loko ndzi file, naswona ndza ha ri n"wana. Kambe ku tlhela ku va ni plus: A ndzi dyuhali nikatsongo, naswona a ndzi na ni ku tata ni kan"we eka meno ya mina!
  Dominic u hlekile kutani a xiya:
  - Ina, vudyuhari byi bihile swinene, byi nyenyetsa ntsena!
  Naswona mutlangi wo saseka wa tifilimi u sungule ku yimbelela;
  Vumunhu byi le ku vileleni lokukulu, .
  Kumbexana un"wana ni un"wana u ehleketa hi yena!
  Mihloti yi khulukile ehenhla ka lwandle leri, .
  Ku chava ka munhu ku pfurha hi ndzilo!
  
  Malembe ya gayela endzhaku ka lembe eka kharavhani, .
  Kokwana u n"wi tswontswa henna emarhameni!
  Naswona ku humelele swo karhi eka xivumbeko xo olova xa nhwanyana, .
  A ndzi swi twisisi leswaku swirhumbana swi huma kwihi!
  
  Ha yini harhi ya ntumbuluko yi vangama?
  Muvumbi wa michini u fanele a vuna hi xitshuketa!
  Loyi a tirhiseke matimba ya moya eka kalichi, .
  A nga swi koti ku langutana ni vubihi bya ku dyuhala!
  
  Ku saseka ku hundzuka freak
  Naswona nhenha yi oma emahlweni ka hina!
  Maxelo wahi na wahi yo biha sweswi, .
  Naswona nivusiku ndzi xanisiwa hi ku chava lokukulu!
  
  Kambe a ndzi tshembi leswaku a ku na ku ponisiwa, .
  Munhu a nga kanetana ni Xikwembu!
  Leswaku ndyangu lowu nga ni xinghana wu va lowu nga heriki, .
  Leswaku gondzo ri ya ehenhla hi ku olova naswona ri ri ni swiganga!
  
  Vakhalabye a va nge he vi na swirhumbana, .
  A hi endleni leswaku vudyuhari byi tlhelela endzhaku hi tingana!
  Naswona munhu, n"wana wa matimba wa nhluvuko, .
  U languta nhlohlorhi ya vutomi hi mahlo yo vangama!
  
  Naswona ku ta va ni ku saseka loku nga heriki
  Masiku ma ta khuluka ku fana ni nambu lowu khulukaka hi ku helela!
  Musa wa vanhu wu ta humelela
  Phela mbilu yi ta va leyi tengeke ni ya xiyimo xa le henhla!
  
  Pfumela, ntsako lowuntshwa wu ta ta, .
  Hi ku famba ka malembe, vutlhari byi ta engeteleka!
  Phela, ayisi a yi tshami emirini lontsongo, .
  Ku fana ni mufana wa xikolo loyi a hisekelaka ku dyondza ku ringana ntlhanu!
  
  Mfungho wu le henhla, tana, u wu lava, .
  U ta tlhela u tsala xikambelo minkarhi ya dzana!
  Naswona u nga dya makhekhe ya Paseka hi vulombe, .
  Kahle kahle, va nhwanyana wa khale sweswi!
  Dominika u yimbelele kahle swonghasi, prima donna ya xiviri. Naswona tinsimu ta yena a ti tele miri naswona ti ri na iridescent, ku fana na trill ya nightingale.
  Enomai u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - A wu nge swi koti ku kanetana na leswi !
  Mufana Dobrynya u vule leswi:
  - Vudyuhari byi bihile. Kambe ndzi kume maapula lama pfuxetaka ya mina ni nsati wa mina . Loko wo dya swintsongo swa swona, a wu nge dyuhali naswona a wu nge hundzuki n"wana. Nakona muloyi un"wana wa xiphukuphuku u tikhome hi maapula yo tano. A a ri mukhegula, kambe u hetelele a ri ehenhla ka poto. Kutani u fanele u tiva ku ringanisela eka xin"wana ni xin"wana, naswona tsundzuka leswaku malembe hinkwawo ma titsongahata eka rirhandzu.
  Hi xitshuketa Enomai u xiye:
  - Dragona ya mina yi hefemula hi matimba! It"s hard for him ku rhwala vanhu vambirhi, ngopfu ngopfu leswi Dominica a nga ri n"wana, kambe a ri nhwanyana lonkulu swinene na misiha. U lava xiphephana lexintshwa!
  Margarita u vule hi ku tiyiseka, a ri karhi a tsindziyela swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu:
  - Ku ta va na xiphephana!
  Dragona leyitsongo ya tinhloko tinharhu yi sungule ku humelela emoyeni. Kambe nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u rhumele miseve ya matimba eka yena, kutani dragona leyi yi sungula ku kula.
  Dominica u hlamarile:
  - Leswi i masalamusi hi xiendlo. Leri i ro sungula ndzi vona tidragon ti ri karhi ti kurisiwa.
  Margarita u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Ti dragon a hi vanhu, swa olova ku ti kurisa!
  Xivandzana lexi xi kule xi va xikulunyana ku tlula tidragoni tin"wana tinharhu. Naswona ku rhurhumela kun"wana ka tintiho, nkarhi lowu ka mavoko, naswona Dominika u tikume a ri eka xitulu xo olova!
  Nhwanyana loyi wa phayona u pfumerile hi nhloko:
  - Wa vona ndlela leyi swi olovaka ha yona! Sweswi u ni dragona ya wena n"wini. Tsakani hi leswi!
  Nhwanyana loyi a hlaseriweke u vule hi ku hleka:
  - This, of course, is great , kambe xana swi pfuna yini ku khandziya rirhangu hi ntsako?
  Margarita u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - Xana a wu lorha hi dragona ya wena n"wini?
  Dominica u gungurile hi ku tshembeka:
  - Ndzi lorhe hi xihahampfhuka xa mina. Kambe a a nga ri na nkarhi wo n"wi holela mali. Kutani a ku na nchumu lowu hi nga wu tsakelaka ngopfu!
  Enomai u xiye hi ku n"wayitela:
  - Kambe ndzi lorhe dragona ya munhu hi xiyexe.
  Dobrynya u tiyisisile:
  - Dragon ya munhu hi xiyexe yi phyuphyile! Hambiswiritano, hanci ya mina ya nhenha na yona a yi nga ha haha yi ya ehenhla loko ndzi tirhisa masalamusi. Kambe eka swipele swo hlawuleka, valoyi va fanele va hakeriwa hi nsuku. Naswona dragona yi ntshunxekile.
  Margarita u engeterile a ku:
  - Dragona na yona yi kahle hikuva yikota ku dya mati ntsena. Kahle kahle, engetela nhova yitsongo eka yona, kutani yi ta va yikulu. U ta hefemula ndzilo.
  Dominica u vutisile, a lava ku tiva:
  - Xana u lwile na Majarimani hakunene?
  Margarita u hlamule hi ku tshembeka a ku:
  - A ndzi nga lwi kahle. Ndzi tirhe ngopfu eka swa vutlhari ni swa vuhlanganisi. Ndzi fambe eswimitanini ni le xikarhi ka makhwati. Phela, un"wana ni un"wana la nga ni nkwama wa mukomberi naswona a nga ambalanga nchumu ku sukela hi xixika ku ya eka xixika u ta kanakana. I ntiyiso leswaku u byale swibamu eka Manazi minkarhi yi nga ri yingani. Phela, u duvule ntsena loko va ndzi teka. U tlhelele endzhaku ku kondza ku va ni xibamu xo hetelela. U khomiwile. Phela, va ndzi xanisile, hambileswi hi ku hatlisa, naswona a va hatlisela ku ndzi hayeka, tanihi leswi Vuthu ro Tshwuka a ri ri karhi ri ya emahlweni hi tlhelo rero hi nkarhi wolowo. Handle ka sweswo a va ta va va n"wi xanise nkarhi wo leha.
  Nkarhi wun"wana ndzi endle leswaku maphorisa man"wana mambirhi ma etlela kutani ndzi ma nyiketa eka vaseketeri. Kahle kahle, a ndzi nge swi endli swilo, kambe kahle-kahle a ku ri na maendzo yo tala ya vuhungasi.
  Dominica u vutisile hi ku n"wayitela:
  - Xana a wu ri na swileriso?
  Margarita u hlamule hi ku hefemula a ku:
  - E-e! Ntsena mendlele ya "For Courage", a ndzi tekiwa ndzi ri lontsongo swinene lerova ndzi nga nyikiwa nchumu wa nkoka. Kahle kahle, a ndzi tivi loko va nyikiwile sagwadi endzhaku ka rifu na leswaku va nyikiwile njhani...
  Oenomaus u vule leswi:
  - Hi khume mbirhi wa malembe, se a swi bihanga leswaku nhwanyana a va na sagwadi ra masocha! Ndzi byele, swi njhani eka wena?
  Nhwanyana loyi wa phayona u pfumerile hi nhloko:
  - Kahle kahle, ina, ndzi byele, vukhomunisi byi akiwile naswona tinyimpi ti herile?
  Dominica u hefemute hi matimba kutani a hlamula hi ku tiyiseka:
  - E-e! Swi nyanyile swinene hi tlhelo ra tinyimpi. Kambe a ndzi lavi ku vulavula hi mhaka leyi. Kambe vanhu va nyanyile swinene.
  Mufana Dobrynya u ringanyete:
  - Swa antswa hi vulavula hi swiendlo swa masalamusi. Handle ka sweswo sweswi u ta sungula ku vulavula hi mathangi...
  Margarita u rhurhumerile a ku:
  - Xana u tiva yini hi mathangi?
  Dobrynya u hlamule a ku:
  - A ndzi ri emisaveni leyi hluvukeke swinene, naswona a ku ri na swiharhi leswi swa nsimbi. Ti duvula hi rito lerikulu naswona ti ni khombo swinene. Swa nyenyetsa ku va tsundzuka.
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u n"wayitele kutani a vula leswaku:
  - Ndzi chele sava eka thangi ra gasi ra thangi ra Tiger. Nakona a yima. A swi ri tano. Naswona u tirhise xihuku leswaku a tlhava mavhilwa ya timovha ta Manazi. Ndzi xinhwanyetana, naswona a swi ndzi olovela ku endla leswi.
  Dominic u hlekile kutani a xiya:
  - Tirhe kahle! U nhenha ya vuphayona. Hi fanele hi endla tifilimi hi wena ni ku tsala tibuku hi wena.
  Margarita u pfumerile hi nhloko:
  - Ndza swi tiva, ku na van"wana - "Red Devils", xikombiso. Hi ku angarhela, a ndzi nga pfumeli ntsena leswaku Xikwembu xi kona, kambe minkarhi yin"wana a ndzi endla swilo leswi sweswi ndzi khomiwaka hi tingana ha swona!
  Enomai u vule hi ku n"wayitela:
  - Swi humelela. Minkarhi yin"wana swikwembu a swi tikhomi kahle ngopfu. Kambe eka xiyimo xin"wana na xin"wana, sweswi u muloyi wa vuswikoti swinene, naswona u fanele ku...
  A nga hetanga. Ntlhambi wa tindlopfu leti hahaka wu humelerile emahlweni ka vona. A va ri ekule, kambe xivono lexinene xa mufana wa elf ni nhwanyana wa muloyi xi vone leswaku ti- primate leti leti nga ni timpapa a ti koka vana va kwalomu ka khume-mbirhi eka nete. Vafana ni vanhwanyana lava nga riki na nkateko va titivala naswona va xaniseka swinene loko va haha, loko va lahleriwa ehenhla, naswona mimiri ya vana yi tsemiwa hi tintambhu ta nsimbi ta nete.
  Dominica na yena u swi vonile leswi kutani a huwelela a ku:
  - Hi lava ku ntshunxa majaha!
  Dobrynya u pfumerile hi nhloko kutani a humesa banga rakwe hi ku rila:
  - Hi ta nghena enyimpini hi xivindzi, .
  Eka Rus yo Kwetsima' - .
  Hi lwa hi banga, .
  A ndzi xavisi!
  Dominica u xiye, a ri karhi a pfula meno yakwe:
  - I ntiyiso, swa tsakisa swinene ku pfuna vana. Kambe xana hi ni matimba lama eneleke? Ndzi hlaye ntsheketo lowu vulavulaka hi tindlopfu leti hahaka, naswona ti vonaka ti ri ni matimba swinene!
  Margarita u pfumerile hi nhloko a pfumela kutani a yimbelela a ku:
  Tinhenha ta munyama hakunene ti ni matimba, .
  Vubihi byi fuma misava handle ko tiva nhlayo...
  Kambe eka n'wina vana va Sathana - .
  U nga tshovi matimba ya Kriste!
  Dobrynya u vule leswi:
  - A hi ri na vakaneti vo hambana. Naswona mhaka ya leswaku va tiyile, tanihi nawu, a yi hi sivelanga!
  Naswona ntlawa wa mune lowu a wu ri ni tidragon wu tsutsumele endzhaku ka tindlopfu leti hahaka. A ku ri na khume-mbirhi ntsena wa vona - khume-nharhu wa vona. Naswona kwalomu ka nhlayo leyi fanaka ya vana lava khomiweke. Naswona lowu i ntiyiso wo tika wa nyimpi.
  Margarita u tsutsumele emahlweni kutani, loko a tshinelela tindlopfu leti hahaka, a huwelela a ku:
  - Tshikani vana va famba, n'wina swivandzana!
  Murhangeri wa tindlopfu u rhurhumerile:
  - Famba nhwanyana, handle ka sweswo na wena hi ta ku swaddle.
  Margarita u hlamule hi xivindzi a ku:
  - E-e! U va tshike va famba, kutani u ta boheka ku lwa na hina!
  Tindlopfu ti huwelela, ti paluxa meno ya tona lama nga ni tintiho:
  - Endleki!
  Mune wa vona va sale va khoma nete ni vana, naswona lavan"wana va tsutsumele eka ntlawa lowutsongo wa vaponisi lavatsongo.
  Dominica u rhurhumerile hi swibakele kutani ku humelela saber evokweni ra yena.
  Margarita u vutisile a ku:
  - Xana wa swi tiva ku biyela?
  Dominica u hlamule hi ku tiyiseka:
  - Ku na mhaka! U tlange eka tifilimi.
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u rhurhumerile:
  - Leswi swi ta ku pfuna.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u yimbelele a ku:
  I nkarhi wa leswaku u tshukatshukisa banga, .
  I nkarhi wo hatlisa...
  I nkarhi wa leswaku u tshukatshukisa banga ra wena - .
  Ku vuriwa yini loko swi ta pfuna!
  Yi tsale ehansi eka buku ya wena yo tsalela eka yona - .
  Eka tluka rin"wana ni rin"wana!
  I nkarhi wa leswaku u tshukatshukisa banga, .
  I nkarhi wa leswaku u tshukatshukisa banga, .
  I nkarhi wa leswaku u tshukatshukisa banga ra wena!
  Endzhaku ka sweswo lava mune va hlekile. Naswona tindlopfu leti hahaka ti ringete ku hlasela. A ti famba ku fana ni tikhayiti leti hlaselaka swinyenyana.
  Margarita u be murhangeri wa tindlopfu leti hahaka hi nhonga ya masalamusi ni swingwavila swa masalamusi emilengeni yakwe leyi nga ambalangiki nchumu. Naswona yi ba hi matimba swinene.
  Murhangeri u kume xitshuketa, kutani nhloko ya yena yi hatle yi hundzuka khekhe ra khokhonati leri nandzihaka swinene. Naswona swikunwana swa nghala leyi hahaka swi rhurhumerile hi ndlela ya hysterical. Tindlopfu tin"wana leti hahaka ti rhurhumerile hi ku chava.
  Un"wana wa vona u tsutsumele eka lava mune, kambe mufana Dobrynya u n"wi ba enhan"wini hi xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu, lerova nghala leyi, leyi a yi biwe hi matimba, yi hundzuluka.
  Dominica u rhurhumerise banga rakwe kutani a tsema rimhondzo ra nghala leyi hahaka, endzhaku ka sweswo u yimbelele a ku:
  Hi le khwatini etikweni ra tindlopfu ta nhova, .
  Hi lwa na lava nga na timpapa exibakabakeni...
  Ku hlota ku gobble up banana leyi vupfeke - .
  Hayeka loyi a yivaka vana emurhini!
  Oenomaus na yena u tlhave nghala, nkarhi lowu a ri eka ripapa, kutani a hisa:
  Ndzi knight ya ku vonakala, ematsolweni ya wena savages, .
  Ndzi ta khukhula valala va Tiko ra Vatatana va suka emisaveni!
  Kutani a endla xifaniso xa vutsevu hi mabanga. Endzhaku ka sweswo, mufana loyi hi vutshila u papalate primate leyi vavisekeke. Naswona loko dragona yi pfurha malangavi, nghala leyi feke mahlo yi huwelerile. Hi nkarhi lowu fanaka a ku ri ni nun"hwelo wa ku hisa.
  Valwi lava va mune va ye emahlweni va hlasela. Tindlopfu ti ringete ku hlasela hi ndlela yo tlherisela. Tidragon ti ti ba hi swibalesa swa ndzilo leswi hi ku kongoma swi hisa timpapa ta ti- primate. Naswona a yi nun"hwela yi oxiwile.
  Nhwanyana loyi Margarita u teke a tlhela a humesa swinambyana swa masalamusi. Naswona nghala leyi landzelaka a yi ri na donut ya chokoleti ematshan"wini ya nhloko.
  Dobrynya u khome nghala yin"we hi ripapa hi swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu kutani a yi hoxa eka xinyenyana lexin"wana. Nakona ku ve na ku tlumbana na swibalesa.
  Mufana wa Titan u yimbelele a ku:
  -Wa tiva, ndzi na matimba yo vangama, .
  Ku va munghana na yena swi fana ni ku tlanga ni ngwenya!
  Kutani nhwanyana wa Dominic u tseme ripapa ra nghala hi banga ra yena. U rhendzelekile kutani a humesa xihlovo xa ngati ya xivunguvungu. Endzhaku ka sweswo, u tlumbane ni munghana wakwe.
  Dominica u raha xin"wana xa swivumbiwa leswi nga ni timpapa enhlaneni hi xirhendze xakwe lexi nga ambalangiki nchumu ivi a rhurhumela:
  Kahle kahle, swi lulamile, xivumbiwa lexi xi etlele exikarhi ka sawdust, .
  Okay, va ndzi raha-raha hi nhlana...
  Okay, va ndzi kokile hi stretcher - .
  Vula ndza khensa ku va u hanya !
  Naswona nhwanyana loyi u tlhave nghala yin"wana enhlokweni hi banga. Endzhaku ka sweswo, swivumbiwa swi sungule ku baleka. Hi nkarhi lowu fanaka, ti- primate ta mune leti nga ni timpapa ti ringete ku teka vabohiwa, vana va phatluriwile hi nete.
  Margarita u va duvule hi rivoni ra masalamusi, nghala yi hundzuke hi ku helela phayi ya sinamoni leyi nga ni frosting.
  Lavan"wana hinkwavo va balekile va ri karhi va huwelela, va ntshunxa nete. Kutani vana lava khomiweke va sungula ku wa.
  Margarita u huwelerile a ku:
  - Khoma nete, tana, u tiya.
  Kutani a rhelela ehansi eka dragona. Valwi van"wana vanharhu va tsutsumele endzhaku ka yena.
  Mufana Dobrynya u yimbelele a ku:
  Oh, vuhlangi, vuhlangi, u haha kwihi?
  Oh, vuhlangi, vuhlangi, u hatlisa kwihi...
  Ku tele hi tindlopfu ta voya, ndza swi tiva, .
  Va ku khoma va huma ematikweni yo hambana-hambana!
  Naswona nhenha ya mufana yi teke nete hi swikunwana swa yona leswi nga ambalangiki nchumu. Hambi swi ri tano, ku va jaha leri ambaleke swiambalo swo koma swi ni swipfuno swa swona. A swi xiximeki leswaku munhu lonkulu a famba a nga ri na maphaxani, kambe eka mufana i swa ntumbuluko, naswona a nga tirhisa milenge yakwe leyi tiyeke hi ku endla swilo.
  Hinkwavo va mune va hungute rivilo ra nete leyi a yi wa kutani va sungula ku rhelela hi ku olova.
  Dominica u xiye hi ku n"wayitela:
  - A ndzi ku naveli xiphemu xa xisiwana, .
  A ndzi mi naveli masiku yo tika...
  Pulanete a yi hundzuke paradeyisi yo vangama, .
  Hosi yo kwetsima a yi sirhelele vana!
  Vafana lava a va khwaxa ni ku rhurhumela, kwalomu ka hinkwavo va nga ambalanga nchumu, handle ka nhwanyana un"we loyi a ambaleke nguvu yo saseka naswona, kumbexana, ya xiyimo xa le henhla ni swihlangi leswi lukiweke hi ti- emerald ni ti- rubi.
  Nhwanyana loyi u rhurhumerile a ku:
  - Tivonele, ntlawa wo ponisa i tatana, Duke, naswona se ndzi rhwale xithopo xa Baroness!
  Dominica u hlamule hi ku hleka:
  Tihosi ti nga endla xin"wana ni xin"wana
  Tihosi ti nga endla xin'wana na xin'wana...
  Kambe hakanyingi a a tshoveka
  Minkarhi yin"wana va tshama!
  Teka hi rirhandzu
  Teka hi rirhandzu...
  Ku tsana eka wena, mani na mani
  A wu Xikwembu, hosi!
  Un'wana na un'wana u tsanile eka wena - .
  A wu Xikwembu, hosi!
  Xipano lexi xi fikelele vana hi vukheta. Naswona u pfule webu. Vana - vafana na vanhwanyana - va titwe va ntshunxekile. Naswona swirhendze swa vona swa xirhendzevutana a swi hatima loko va ringeta ku tsutsuma.
  Kambe Margarita u va yimise hi ku huwelela loku chavisaka:
  -Xana n'wina mi ya kwihi? Ku vuriwa yini hi ku nkhensa?
  Vana va yimile. Nhwanyana wa baroness u pfumerile hi nhloko:
  - Hi swona, u ndzi ponisile evuhlongeni. Ndzi nyikete eka tatana, hakelo ya le henhla yi ta ku rindzile. Naswona lavan'wana a va fike kona hi voxe - i vakomberi naswona va nga ambalanga nchumu.
  Mufana un"wana loyi a humaka exikarhi ka vabohiwa u kanetile a ku:
  - Tatana wa mina i xihlayela! Naswona ndzi nga ambalanga nchumu hikuva ndzi khomiwile hi nkarhi wa ku tsutsuma ka ndzetelo!
  Margarita u vutisile: "Ha yini va ku khomile?"
  Mufana wa Viscount u rhurhumerise makatla ya yena;a ri na xirho xa miri lexi nga ambalangiki nchumu, xa misiha, lexi nga na muhlovo wo tshwuka, lexi nga na tintambhu, naswona i xikandza xa yena ntsena lexi kombisaka, hambi leswi a xi ri xa vuhlangi, lexi a xi xenga muxaka wa yena.
  Nhwanyana wa baroness u hlamurile a ku:
  -A va lava ku hi yisa eSkelenton . Loyi i muloyi wa matimba loyi a yelanaka swinene na Koshchei loyi a nga fiki!
  Margarita u n"wi tlhave milomu kutani a vula leswaku:
  - Skelenton , mutivi wo biha na n'wini wa swilo, u na xitirhisiwa xa yingwe ya ntima. Kumbexana leswi swi ta pfuna ku ponisa rimbewu leri tiyeke.
  Mufana hosi Oenomaus u xiyile:
  - Ku engetela kwalaho, swa laveka ku ntshunxa vana van'wana lava khomiweke lava khomiweke hi muloyi wa norho wo biha. Handle ka sweswo ku ta va ni khombo lerikulu eka vuako hinkwabyo.
  Dominica u vutisile, a nga titshembi ngopfu:
  - Xana leswi a swi nge hi kavanyeti eka xikongomelonkulu?
  Margarita u kanetile a ku:
  - Hi ndlela yo hambana! Loko u hlengeleta swilo hinkwaswo swa khume-mbirhi swa khale, u nga kuma matimba ya Xikwembu xa Matimba Hinkwawo. Naswona leswi swi ta endla leswaku swi koteka ku ponisa ku nga ri rimbewu leri tiyeke ntsena, kambe ku tumbuluxa swin"wana swo tala leswinene.
  Mufana Dobrynya u huwelerile a ku:
  - Leswi swa hlamarisa! Kutani hi ta kota ku endla nchumu lowu tinhenha tin"wana ti nga si tshamaka ti wu lorha!
  Dominika u yimbelele hi ntsako:
  Misava ya hina a yi na tintswalo, ya tihanyi, ya vukanganyisi, .
  Ngati ya vanhu yi khuluka ku fana na nambu wa xidzedze...
  Kambe wanuna loyi u tlharihile, u dume hi nhluvuko wa yena - .
  Hlula swihinga loko u ri karhi u tlanga!
  
  Minxungeto leyi nga hlayekiki ya norho wo biha
  Vumundzuku byi na tihanyi, bya gome naswona bya hlekisa...
  Hi halatise mihloti yo hlamarisa hi ku kanakana - .
  Languta xibakabaka hi ku vilela loku nga riki ka misava !
  
  Naswona a swi laveka ku halata
  Eka nyimpi leyi hlundzukeke, ngati ya munhu...
  Pfuxa ntambhu ya vutomi hi banga, hi nseve, .
  A hi nge ri xengi rirhandzu hilaha ku nga heriki!
  Margarita u pfumerile hi nhloko yakwe ya nsuku:
  - U yimbelela kahle Dominic, naswona marito lama twisisekaka ma khumba moya! Kambe leswi a swi enelanga...
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u yimbelele a ku:
  Swi ve swo olova swinene
  Ndzi ponise Tiko ra Vatatana...
  Ndzi vile na nkateko hakunene - .
  Leswi ntsena a swi enelanga!
  Ntsena, ntsena, ntsena - .
  Leswi a swi enelanga!
  Mufana wa Viscount u kandziye nenge wakwe lowu nga ambalangiki nchumu hi matimba lerova mathonsi ya mberha ma haha ma suka eka byanyi bya orenji ivi ma rhurhumela:
  - Tshika ku yimbelela! A hi yeni eSkelentom hi ta n'wi handzula hi swiphemu-phemu!
  Margarita u vule hi ku hefemula:
  - Swi lehe ngopfu ku famba. U fanele ku haha hi ti dragon, kutani u fambisiwa hi ku tirhisa medallion!
  Oenomaus u vutisile hi ku n"wayitela:
  - Xana u na medallion? Kutani hi rhwalani!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u hlamule hi ku hefemula:
  - Yi lava ku chajiwa nakambe leswaku yi ta kota ku fambisa xipano hinkwaxo. A hi dyeni sweswi. Vana kumbexana va khomiwe hi ndlala.
  Nhwanyana wa baroness u pfumerile hi nhloko, swingwavila swa yena swa dayimani swi ri karhi swi rhurhumela:
  - Ina, leswi hi swona leswi faneleke ku endliwa. Ku ni ndzilo ekhwirini ra mina!
  Mufana wa viscount u xiye:
  - Xitombo lexi teleke xi fe tindleve enyimpini!
  Vana lavan"wana hinkwavo, lava ngopfu-ngopfu a va ri vanhwanyana, va rhurhumerile hi vun"we:
  Hi lava ku dya
  Pfula tinyangwa hi ku anama
  Handle ka sweswo hi ta dya mupheki...
  Vapheki va ta dya swakudya swo olova, .
  Naswona a hi nweni eka vatirhela-mfumo lava nga entirhweni, .
  Hi ta onha kamara hinkwaro ro dyela eka rona
  Naswona hi ta tshovela swibya!
  Margarita u ninginise nhonga yakwe ya masalamusi. Naswona ku humelele tafula leri nga ni swibya swo hlayanyana ni khekhe eka rona.
  Nhwanyana loyi u yimbelele hi ntsako:
  Vana va ku hlengeleterile, .
  A hi swikhwama nikatsongo - .
  Na swin"wana swo kufumela, .
  A hi mapa ntsena lama nga ni mavele!
  Dominica u pfumerile hi nhloko kutani a xiya:
  - Kambe hlamba mavoko ku sungula!
  Vana va tsutsumele enambyeni. I nhwanyana wa baroness ntsena loyi a sale a yimile. Mutlangi wa nhwanyana loyi u rhurhumerile a ku:
  - Xana u lava xirhambo xo hlawuleka?
  Baroness lontsongo u gungurile a ku:
  - Naswona ndzi karhele ku tsakamisa mavoko na milenge ya mina hi ti plebeians!
  Dominica u hlamule hi ku nonoka a ku:
  - Kutani a ndzi nge ku pfumeleli ku ya etafuleni!
  Nhwanyana loyi wa xichavo u te:
  - U ta ndzi komba, nhwanyana wo pfumala swiambalo ? Ina, ndzi ta lerisa leswaku u biwa.
  Dominika u yimile a khoma swibakele:
  - Naswona u ta oda mani?
  Baroness u langute endzhaku. Dominica a a lehe naswona a ri ni misiha naswona lapi a ri funengeta mavele ni marhaku ntsena. Nakona a swi ri erivaleni leswaku mabilomu ya misiha a ya ri karhi ya rhendzeleka ehansi ka nhlonge leyi a yi ri na xitshopana, naswona a ku ri na tithayile ta ti-abs ekhwirini. Nhwanyana wo tano wa nhenha a nga ku ba.
  Hambiswiritano, Margarita u vule hi rito ro vuyelelana:
  - Hinkwerhu a hi hlambeni mavoko se. Naswona loko wena Dominica u ri munhu lonkulu, kutani u fanele u hi vekela xikombiso. Kutani hinkwerhu a hi hlambeni swin'we.
  Kutani a kongoma enambyeni. Naswona na yena ku na nhwanyana wa Baroness na Dominica. Mati a ma hisiwa hi dyambu ra mune, ma olova naswona ma kufumela, hikwalaho ku hlamba a swi tsakisa. Vana a va hlambela ni le nambyeni. Kutani va sungula ku khunyetelana mati.
  Dominika na yena u rhurhumerile ku fana na xinhwanyetana a yimbelela a ku:
  Mati, mati, mati yo titimela, .
  A swi nga ri handle ka xivangelo leswaku yi chulukela ebakweni!
  Nakona a ku ri na ntumbuluko wo hlamarisa swonghasi ekusuhi. Swiluva swa xiyimo xa le henhla swa swivumbeko swo hambana-hambana a swi mila emirhini leyi tlhumeke. Naswona swiluva swa swiluva leswi swi ni mihlovo ni mindzhuti yo hambana-hambana. Anakanya ntsena swirhabyani leswi hatimaka hi mihlovo hinkwayo ya ntima naswona swi hatima hi miseve ya dyambu ra mune.
  Hakunene leswi i ku saseka loku hlamarisaka. Naswona maphaphatani lama ringanaka ni ti- albatross ma haha, naswona timpapa ta wona ti ni swivumbeko leswi famba-fambaka, ku fana ni ku khuluka ka magandlati ya lwandle. Naswona ku famba-famba loku hlamarisaka ku humelela.
  Dominica u yimbelerile a ku:
  Timpapa ta phaphatani rero
  A va ri kahle swinene...
  Mufana loyi u lahlekeriwe hi ku rhula, .
  Nakona u te hi mbilu...
  Viscount lontsongo, a ri karhi a rhurhumela, u vule leswi:
  - Ina, swi sasekile hinkwako...
  Entiyisweni, mirhi yo tala a yi languteka ku fana ni misisi leyi nga ni maribye ya risima ya tipikoko. Naswona ehenhla ka tona, handle ka maphaphatani, ti- dragonfly ta platinum na tona a ti fambisa timpapa ta tona. Naswona ekhwatini ku twakala swichayachayana swa swinyenyana leswi hlamarisaka. Va hlamarisa swinene naswona va hlamarisa hi marito ya vona lerova u hlamala ntsena.
  Dominica u tsarile eka twitter:
  u swi twile swinyenyana swa ntima swi ri karhi swi yimbelela?
  Ti nightingales na ti orioles ti dashing...
  Naswona minkarhi yin"wana timbhongolo, timbhongolo ti rhurhumela hi ndlela yoleyo, .
  Vanhwanyana va tsutsuma va nga ambalanga nchumu!
  Ina, hakunene, leswi a swi languteka swi hlekisa swinene.
  Endzhaku ko hlamba, vana va kongomile etafuleni. Kutani miehleketo ya vona yi va leyikulu, kutani va yimbelela hi ntsako;
  Fairy leyinene yi hi nyikile
  Switoyi swo tala, swa tinxaka to hambana...
  Hi velekiwe hi matimba lamakulu, .
  Ku fana ni swinyenyana ni swiharhi!
  
  Vana va tlanga hi ku vonakala ka ku n"wayitela, .
  Ntsako lowukulu wu fikile emisaveni...
  Hi nga fika kona eka ku ringeta ko sungula - .
  Hambi ku ri eka joko leri nga hlanya, mbhongolo!
  
  Hi tsutsumela hi nga ambalanga tintangu exikarhi ka mathonsi ya mberha, .
  Kuna miehleketo yotala swinene yo hlamarisa emisaveni...
  Vana va hoxa mihloti ya tiperela, .
  Ndzi kholwa, moya-xiviri wa wena wu ta tsaka swinene!
  
  Vakoshchei vo biha va hi hlasela, .
  Baba Yaga u tsutsumela hi xibalesa xa xikontiri...
  Va ba nhwanyana la nga ambalangiki tintangu hi xibakele hi tihanyi, .
  Naswona nambu wu khukhula matlhelo!
  
  Kambe a hi nge rhurhumeli, vafana ni vanhwanyana, .
  Hi ta lwa ku fana na titan...
  Naswona rito ra hina ri ta va ri ri erivaleni swinene, .
  Ku fana ni xigubu xa phayona, xigubu!
  
  Phela, ti- orc a hi xihinga eka hina, .
  Troll yo penga a yi nge ku chavisi...
  Ku ta va ni hakelo leyikulu ya vutlhari, .
  Loko n"wana a nga ri zero eka ku xanisiwa!
  
  I yini nyoka Gorynych eka vafana va xivindzi, .
  A ku na xihinga eka hina, hi hisekela ku lwisana na vubihi...
  Hi n"wi nyika ntlhambi wa swirhumbana, .
  Naswona hi n"wi pfalela hi ku kongoma exigwitsirisini!
  
  Loko goblin yo biha yi duvula hi xibamu, .
  Kutani hi ta n'wi hlamula hi buckshot...
  Tshikani ku tota switombo swa n'wina vafana , .
  A hi hluleni Sathana kan"we!
  
  Ku ya enyimpini leyi halateke ngati, yo kwetsima ni leyinene, .
  Hi xivindzi vanhwanyana, vafana va tsutsuma...
  Hi ta fuma matimba yo kwetsima, .
  A hi kaput dragona yo biha!
  
  A ku na mativa lama tsakisaka ku tlula lawa eka varhandziwa va hina, .
  A hi khomeni xidziva hinkwaxo xa tinhlampfi...
  Hikwalaho ka Elfia lonkulu, wo saseka, .
  Mufana loyi u ta kombisa leswaku u phyuphyile swinene!
  
  A hi endleni misava yi saseka swinene
  Leswaku swiluva leswi humaka eparadeyisini swi mila eka yona...
  Hambileswi minkarhi yin"wana hi lwaka hi ndlela leyi nga ni khombo, .
  Phela milorho yi ta hetiseka eku vonakaleni!
  
  Doo, a hi nge pfuki hi ve ehansi ka valala, .
  A hi nge vanhwanyana, vafana va ya emahlweni...
  Hi ta kandziyela vuthu ra lava nga pfumeriki ehansi ka milenge ya hina, .
  Hi ta humesa invoice ya muhluri!
  
  Ndzi kholwani, ku ta va na ximumu lexi nga heriki emisaveni, .
  Vuhlangi bya hina a byi nge pfuki byi hundzile...
  Swiendlo swo hlamarisa swa tinhenha swi yimbeleriwa hakunene, .
  Naswona yana eka tsima ro hlula!
  
  Phela, loko hi hlula ma-Ork hinkwawo, .
  Nyimpi yi ta hela hi ku hlula loku vangamaka...
  Swi ta hlamarisa emoyeni wa mina wo tenga, .
  Hi tlakusa banga, xitlhangu xo tiya!
  Vana va yimbelele risimu ra vusopfa va tshama ehansi etafuleni. Va sungule ku tsakela ku dya tidada leti oxiweke, ti- roast ni tinhlampfi leti nga ni swakudya swa le tlhelo.
  Dominica u va joyinile. U tseme xilayi hi banga kutani a xiya:
  - Nyama ya kahle swinene!
  Margarita u pfumerile hi nhloko:
  - Kahle kahle, ndzi endla njhani masalamusi? Pfumelana, a swi hambanisiwi ni nchumu wa xiviri!
  Nhwanyana wa Baroness u xiyile:
  - Ina , nyama ya kahle swinene, kambe ku vuriwa yini hi nhlampfi?
  Nakona ndzi ringetile xiphemu. Hakunene, swakudya a swi hlamarisa. Vana va dye va tlhela va xiya hi ntsako:
  - I swibya swa muxaka muni, swibya swa muxaka muni, .
  Ndzi navela onge ndzi nga famba na hinkwaswo...
  Swi twisa ku vava leswaku tafula a ri nga fani hi ndlela leyi hakanyingi - .
  Ti dyisiwa ntsena leswaku ti ta dlayiwa!
  Un"wana wa vanhwanyana lava nga ambalangiki tintangu , lava kombelaka u vutisile:
  - Xana ndzi nga va na swin'wana swo sweka swa chokoleti?
  Margarita u hlekile kutani a tshukatshukisa nhonga yakwe. Leswi a swi lengalenga emurhini lowukulu ku fana ni ncila wa pikoko, tikhoni ti hatle ti tsutsumela etafuleni kutani ti hundzuriwa tibara to saseka, leti nga ni xivumbeko xa swiharhi ni nhlampfi, ti funengetiwe hi chokoleti naswona ti tatiwe hi ndlela yo hlamarisa.
  Vana va rhurhumerile hi ku eneriseka:
  - Leswi swikulu swonghasi , naswona nakambe, hi lava ayisi khirimi!
  Hi nkarhi wolowo, timbavala to hlayanyana letikulu leti nga ni voya byo tshwuka ti tlulele ehandle ehansi ka byanyi bya orenji kutani ti ringeta ku hlasela vana. Va rhurhumerile hi ku chava, mbewulani yin"wana ni yin"wana yi ringana ni mpfundla lowunene. Margarita u va tlhave hi rihati leri humaka eka nhonga ya yena ya masalamusi ni swirhendzevutana swa masalamusi swa milenge yakwe leyi a yi nga ambalanga nchumu. Naswona Dominica na yena u tirhise nhonga ya yena ya masalamusi ku humesa pulsar.
  Tinghilazi ta vhinyo ta nsuku ti humelele ti ri ni ayisi khirimi leyi fuweke, yo tlhuma leyi vekiweke hi xivumbeko xa swiluva swo hlamarisa. Ku tlula kwalaho, hi switluka, makuwa, switluka swa nhova na ti berries tin"wana to hlamarisa.
  Dominika u gungurile a tlhela a xiya, a kombetela eka nghilazi leyikulu ya vhinyo, leyi tikombeke yi nga ri nsuku ntsena, kambe yi tele hi tidayimani. Naswona ayisi khirimi leyi a yi ri eka yona a yi languteka ku fana ni xikhaviso xo hlamarisa, lexi andlariweke hi mihlovo hinkwayo ya ntima. Naswona a swi languteka swi sasekile swonghasi.
  Margarita u xiyile:
  -U na magic wand leyi endliweke hi mbilu ya dragon - leswi a swi talanga swinene. Xana u yi kume kwihi?
  Dominica u hlamule hi ku tshembeka a ku:
  - Eka nyimpi! Naswona leswi i ntiyiso naswona i xivindzi!
  Oenomaus u yimbelele hi ntsako:
  Khombo eka loyi a lwaka, .
  Na nhwanyana wo saseka enyimpini...
  Loko nala a hlundzukile - .
  Ndzi ta dlaya xigangu! Ndzi ta dlaya xigangu!
  Mufana Dobrynya u rhurhumerile:
  - U yini nhwanyana , why u yimbelela hi ndlela yaleyo? Hi fanele ku yimbelela: na mufana wo tiya enyimpini! Hi ku kongoma, hambi ku ri na wanuna wa matimba enyimpini. Hi vafana ntsena hi ku languteka, kambe ku ringana malembe hi ri vavanuna!
  Oenomaus u hlekile kutani a xiya:
  Hi tshama hi ri vana hilaha ku nga heriki, .
  Ku cinca malembe ntsena!
  Dominika u hlekile kutani a vula leswaku:
  - Laha hi ta va na misava ya ntsheketo na ku hundzuka.
  Endzhaku ka sweswo, u sungule ku dya ayisi khirimi yakwe leyi a yi loyile. A swi nandziha swinene ntsena. Leyi i ndlela leyi yi hundzukeke yi hlamarisa ha yona. Naswona nantswo wo nandziha, wo olova wa ayisi khirimi wu hangalakile eka ririmi ra nhwanyana.
  Mufana Dobrynya, endzhaku ka nhlampfi na nyama, na yena hi ntsako u xixime ayisi khirimi. Lexi i nchumu hakunene, yummy .
  Vana va ringete ku dya hi ndlela leyi a yi languteka yi hluvukile naswona va nga rhurhumeli. Ina, ayisi khirimi ya timbavala leyi dyaka nyama i nchumu wo hlamarisa.
  Dominica u xiye hi ku n"wayitela loku hatimaka:
  Swi kahle swonghasi ku kota ku hoxa masalamusi, .
  Naswona hundzula mbewulani yo biha yi va ice cream...
  Hi kuma ntlhanu wo tiya -
  Ku endla nchumu lowu nga fanelangiki ku endliwa nikatsongo!
  Naswona nakambe ku hleka ka vana ku hlamula. Na ku rhurhumela loku enerisaka...
  Ku ve ni huwa exibakabakeni. Kun"wana ku suka emakumu a ku ri karhi ku haha dragona leyikulu. Loko a ri ekule a a vonaka a ri ntsongo naswona a nga chavisi, hambileswi a a ri ni tinhloko ta nkombo. Nakona a ku ri muxaka wa xiharhi xa nhova hi ndlela leyi nga riki na khombo.
  Vana va hleka va sungula ku rhurhumelana. Leswi swa tsakisa hakunene. Naswona va ba mavoko hi voko.
  Leswaku ku ni ku rila.
  Dominika u yi tekile kutani a hoxa boomerang hi swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu. U haha a ya tsema xirhumbana, naswona hi nkarhi wa ku wa ku saseka ku xi ba hi matimba lama humaka eka nhonga ya masalamusi. Ku humelele khekhe lerikulu hi xivumbeko xa xihuku xa Napoleon lexi cocked, lexi a xi tele hi ti poppies, ti roses na ti cornflowers.
  Vana se a va dyisiwe kahle naswona va amukele nyiko hi ku hiseka loku ringaniseriweke.
  Mufana wa viscount u te:
  -Makhekhe ya kahle swinene, kambe wa ha fanele ku hlayisa ku ringanisela...
  Dominika u hlekile kutani a xiya, a yimbelela:
  Mupheki wa siku ra mina ra ku velekiwa, .
  Ndzi tsarile ndzi hoyozela eka khekhe...
  Naswona tsalwa leri nga ni mihlovo ku suka eka khirimi - .
  I nkarhi wo ya edorobeni ra San Remo!
  Endzhaku ka sweswo, nhwanyana loyi u yi tekile kutani a tlhela a rhumela boomerang. Nakona u haha a ya ehenhla, a rhurhumela, a rhendzeleka. Kutani nhwanyana loyi a tlhela a n'wi khoma hi nenge lowu nga ambalangiki nchumu, a yimbelela:
  U nga languti khekhe ehansi
  Nkarhi wu ta fika lowu na wena u nga ta fa ...
  Xinkwa xa ginger xi rhurhumela ku fana ni xibamu etempeleni, .
  Hi swakudya u ta ti screw hakunene!
  Nhwanyana wa baroness u mite hi ku nonoka xiphemu xa khekhe leri nga na xihuku xo cocked, a n'wi nantswa milomu a xiya:
  - Nandzika! Kambe a swa ha ringani.
  Mufana wa viscount u xiye:
  - A swi nge teki nkarhi wo leha ku nona.
  Dominica u yimbelele hi ku n"wayitela naswona hi ku hleka a ku:
  Hi xipunu xa mama , xa xipunu xa papa, .
  Na kokwa wa xisati ladle ...
  Na le tlhelo ka mubedo!
  Vana, hakunene, va tika endzhaku ko dya kutani va wela ehenhla ka byanyi byo olova, bya orenji, va ri karhi va nun"hwetela hi tintiho ta vona. Nkateko wa kona a ku nga ri na switsotswana leswi dyaka swiharhi kumbe switsotswana laha. Leti a ti haha a ti ri tikulu naswona a ti nga luma, naswona kahle-kahle a ku nga ri na swiphiqo eka tona.
  Dominica u vutisile Margarita, nhwanyana wa phayona na yena u rhurhumerile kutani a hatla a funengeta nomu hi voko ra yena:
  -U ta etlela kumbe?
  Nghwazi ya xihlawuhlawu yi hlamurile:
  I yini, nhwanyana loyi a nga swi koti ku etlela eka ku xanisiwa ni ku vilela?
  Kun"wana loyi a tshembisaneke u ri karhi a famba-famba egondzweni ra le khwatini...
  U famba-famba exikarhi ka byanyi bya mint naswona a nga tivi nchumu, .
  Na damned fate swihlekiso na mintlangu!
  Mufana wa nhenha Dobrynya se a ri karhi a rhurhumela hi nhlonge.
  Ina, vana va ve ni maendzo yo tala yo hlamarisa.
  Dominika u yimbelele hi ku hleka a ku:
  Hi khomiwa hi vurhongo handle ko tika, .
  I ntiyiso, ina...
  Kambe endzhaku, hi ku nonon"hweriwa kwihi, .
  Hi pfuka endzhaku ka nkarhi!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 9.
  Dominica u pfukile kutani a huma eka norho wa masalamusi lowu n"wi yiseke emisaveni leyi fanaka. Endzhaku ka sweswo, nhwanyana loyi u hlamberile kutani a hlamba hi ku tirhisa xitirhisiwa xa nsuku. Ndzi hlamba meno kutani ndzi ya dya swakudya swa nimixo.
  Kwalaho u hlangane ni vanhwanyana van"wana ni vanhwanyana lava humaka eka ntlawa wa xiyimo xa le henhla. Va khomane hi mavoko naswona a va languteka va ri ni xichavo. Nakambe akuri na ti elf, ti trolls ta xisati, ti hobbits ta xisati leti a ti languteka kufana na vanhwanyana, ti nymphs, ti dryads, vanhwanyana va vanhu, hambi leswi akuri vatsongo va vona. Khampani yo saseka yi hlengeletanile.
  Vanhwanyana lava a va ambale swiambalo swo saseka ni swin"wetsin"wetsi, kambe va nga ambalanga nchumu, leswaku swi ta olova ku tirhisa milenge ya vona hi nkarhi wa vuloyi. Naswona eka tlilasi ya xiyimo xale henhla, dyondzo ayi hambanile nyana - ava yingisela tinkulumo leti nyikeriwaka hi ximanga hi ndlela ya rapid-fire, naswona ava endla tinxaka tohambana hambana ta mintirho. A ku tshembiwa leswaku nhwanyana loyi se a a swi tiva swilo swa xisekelo.
  Dominica u hetile mintirho yo hlayanyana laha. U duvule hi nhonga ya masalamusi kutani a endla ku hundzuka. Nakona a hlevetela swipele. Ku hlayeriwe marito yo hlayanyana lama rharhanganeke naswona Dominika u ma phindhe.
  Leswi a a ri mutlangi wa tifilimi, nhwanyana loyi a a ri ni ku tsundzuka loku hlamarisaka, tanihi leswi eka sete a a fanele a vitana mimbulavurisano yo tala.
  Nakona ndzi tsundzuke hinkwaswo hi ku hetiseka. Kambe leswi hinkwaswo i swiluva;nchumu lowukulu, hi ntiyiso, i ku lavisisa swilo swa khale leswaku ku ponisiwa rimbewu leri tiyeke.
  Nakona Dominika u tshamile ehansi eka xiyimo xa lotus, a hlanganisa milenge ya yena yo tiya, ya misiha a tlhela a lulamisa nkolo wa yena. Nakona nakambe u nghene hi nhloko eka vuako lebyi fambelanaka, laha xipano xa vona a xi lava ndlela yo ponisa rimbewu leri tiyeke.
  Naswona hi nkarhi lowu faneleke. Hikuva hi kona laha goblin na robber nightingale a va ri karhi va gayela ehenhla hi tintiho. Swigevenga leswi swimbirhi se swi hangalase nete ya masalamusi leswaku swi funengeta xipano lexi etleleke xi nga ambalanga tintangu.
  Margarita na yena u etlele, naswona u lorhile...
  Nhwanyana loyi u amukele ntirho wo bulusa buloho. Hiloko a famba a nga ambalanga nchumu, a ambale nguvu ya khotoni leyi handzukeke naswona a ri ni nkwama wo kombela, a ri eku kambeleni. I ximun"wana naswona maxelo a ma nga ri kahle ngopfu. A ku ri ni xirhami nivusiku, naswona byanyi a byi funengetiwe hi xirhami, lexi eka xona milenge ya nhwanyana leyi a yi nga ambalanga nchumu yi siyeke swikombiso leswitsongo, leswi sasekeke. A ku tsakama swinene naswona a ku titimela, mpfula yi pfanganisiwe ni gamboko.
  Swikunwana leswintsongo swa partisan loyi a nga ambalanga nchumu swi hundzuke swa wasi hikwalaho ka xirhami ni ku kufumela. Kambe hi xivindzi u fambe a ya emahlweni, hambi ku ri ku tlakusa rivilo.
  Naswona hi nkarhi lowu fanaka a yimbelela;
  Mpfula yi hangalase swiphemu swa tinyeleti exibakabakeni, .
  Va lunghiselele mhandzi leyi lotiweke ya vufasisi!
  Mathangi ya Tiger i thyaka ntsena - makete wa ti flea lowu thyakeke , .
  Wehrmacht yi rindzele ku hluriwa hi vukarhi!
  Wehrmacht yi rindzele ku hluriwa hi vukarhi!
  
  Khomaredi ya hina Stalin, murhangeri, i matimba ya timiliyoni, .
  U ni xibakele xa granite, xibamu xa muchini evokweni rakwe!
  Hi ta swi kota ku hlula mavuthu lama humaka eSodoma, .
  Matimba ya hina i monolith, nkateko wa kona eMisaveni!
  Matimba ya hina i monolith, nkateko wa kona eMisaveni!
  
  Vandla ra hina a ri na nchumu wa nkoka ku tlula lowu, .
  Ndlela yo ponisa vanhu, vunene bya Tiko ra Manana!
  Goebbels possessed, ku ya etiheleni hi vuhunguki, .
  Nakona ku ta va na ku hlula, ndzi kholwani, ku nga khathariseki mademona hinkwawo!
  Nakona ku ta va na ku hlula, ndzi kholwani, ku nga khathariseki mademona hinkwawo!
  
  Ku saseka ka le Rhaxiya, ma swi tiva, u dume hi matimba ya yena, .
  U ni xirhendzevutana xo tika xa buraweni!
  Naswona etinyimpini ni vafasisi vantshwa va ta duma, .
  Tiko ra Ku Vonakala ri ta hanya, ri pfuka!
  Tiko ra Ku Vonakala ri ta hanya, ri pfuka!
  
  U nga pfumeli Hitler a nghenisa nhlonge yakwe eka Marhaxiya, .
  Mufana wa malebvu u ehleketa leswaku i Xikwembu xo kufumela!
  Hi ta macha hi xitarata xa Berlin, .
  Doo, loyi a tengeke hi moya-xiviri a nge hundzuki hlonga!
  Doo, loyi a tengeke hi moya-xiviri a nge hundzuki hlonga!
  
  Banner ya hina i yo tshwuka, muvala wa ngati leyi hlundzukeke, .
  Dyambu se ri voninga eReichstag!
  A ku na nyiko yo hanana ku tlula leyi eka vana va hina lava rhandzekaka, .
  Loko mbilu yi ri na xivindzi naswona ku chava ku pfotlosiwa!
  Loko mbilu yi ri na xivindzi naswona ku chava ku pfotlosiwa!
  Hiloko Margarita a tsutsumela ehenhla, xirhami xi n"wi luma swirhendze leswi nga ambalangiki nchumu, a ya ebuloho. Kuna tintambhu ta mitwa hinkwako naswona kuna swihondzo swa swibamu swa michini.
  Majarimani ma nwa musi wa n"weti naswona ma tswonga ndzilo. Margarita u tsutsumele eka vona. Xinhwanyetana lexi xa xisiwana, xa misisi yo tshwuka a xi vonaki xi chavisa eka va ka Kraut. Ku tlula kwalaho, eka ku kufumela ni ku titimela ko tano, a ku nga ri na munhu, handle ka vakomberi vo hetelela, loyi a a ta va ni xivindzi xo famba a nga ambalanga nchumu.
  Kutani nhwanyana loyi a sungula ku va yimbelela risimu leri nga riki na khombo ni leri tsakisaka:
  Ndzi xisiwana lexitsongo xa xisiwana
  Ndzi tsutsuma ndzi nga ambalanga nchumu exikarhi ka gamboko hi xirhami...
  Kambe rito ra nhwanyana loyi ri le rivaleni swinene, .
  U ta hlongola xirhami onge hiloko a sindzisiwa!
  
  Nyimpi yi teke manana hi bomo, .
  Tatana, hi ntiyiso, u vitaniwile emahlweni...
  Makwerhu wa xinuna wa misisi yo gombonyoka u titimela hikwalaho ka xirhami, .
  Makwerhu wa xisati lonkulu u le ka xikalo!
  
  Hi ndlala, ndzi rhurhumela xirhundzu xa xinkwa, .
  Naswona milenge ya mina leyintsongo yi tshwuka hikwalaho ka xirhami...
  Ndzi laha mbyana ya tramp yi dyeke kona
  Hambileswi nhwanyana loyi a sasekeke naswona a sasekeke!
  
  Ndzi nga byela un"wana ni un"wana hi xivindzi ni xivindzi, .
  Leswaku, hi ntiyiso, nyimpi yi rhukaniwa...
  A swi na mhaka leswaku hi lwela yini, .
  Xiharhi xa nhova Sathana hi xona xi nga ni nandzu eka leswi!
  
  Oh, milenge ya nhwanyana loyi ya xaniseka, .
  Naswona va vava ngopfu eka xirhami lexi...
  Ndzi navela onge ku nga ri khale ku ta va ku ri ni dyambu hi May, 2019.
  Onge falcon leyi hatimaka yi nga haha!
  
  Hi lava ku endla tiko ra ka hina ri saseka swinene, .
  Kambe ndlala, xirhami, swidzedze na swidzedze...
  Xana u ya kwihi, Rhaxiya leri nga ni khombo?
  Vumundzuku byo tika swonghasi!
  
  Ndzi nhwanyana, ndzi n'wana ntsena, .
  Ndzi swi kotile ku hlangana na swo tala...
  Ndzi tirhe kwalomu ka ku suka exibedlhele, .
  Ndzi dyondze mune kumbe ntlhanu ntsena!
  
  Ha yini gome leri ri fike eka mina?
  Vuyelo bya tihanyi bya timbilu leti tshovekeke...
  Ndzi kholwani, vubihi byo tano byi wile, .
  Leswi swi vonakaka swi ri nyana ntsena and that"s the end!
  
  Kambe nhwanyana loyi a nga ehansi ka joko a nga tshovekanga, .
  U swi kotile ku tilulamisela naswona u famba...
  I n"wana, kule swinene na ku dyuhala, .
  Naswona u tsakela ku kandziya a nga ambalanga nchumu!
  
  Mikondzo ya xinhwanyetana yi sasekile, .
  Raphael u endle swifaniso eka tona ...
  Naswona ndza pfumela leswaku lontsongo u ta tsaka, .
  HOSI Xikwembu xi ta vona vana va xona, ndzi kholwani!
  
  Hi yona mhaka ndzi yimbelelaka risimu
  Ku dzunisiwa ka Xikwembu Hosi Kriste...
  Ndza pfumela leswaku pulanete leyi yi ta hundzuka paradeyisi
  Nakona ndzi ta hlangana na tatana, ndzi kholwani!
  
  Kutani nkarhi wu ta fika kutani va pfuka, .
  I mani loyi a feke, i mani loyi a feke na loyi a vabyaka...
  Naswona ku ta va ni ntsako eku dyuhaleni ni le vuhlangini, .
  Hikuva Yesu a a swi lava!
  
  Ina, ndzi ta khinsama emahlweni ka Xikwembu, .
  Ndzi ta hetisisa pisalema leyi hi ntsako wa ku vonakala...
  Hi vito ra switukulwana hinkwaswo leswi taka, .
  Swivandzana swa vugevenga swi ta hluriwa!
  
  Kutani nhwanyana loyi u ta va a ri eku tsakeni loku nga heriki, .
  Na vanhu hinkwavo va Manana Misava...
  Maxelo yo biha hi ku helela ma ta nyamalala, .
  Vanhu va hina a va nge tshoveki!
  
  U ti tsemakanye, a khinsama hi matsolo, .
  Ku tswontswa xihambano xa silivhere...
  Swi tikomba onge a nga endlanga swo tala eka Xikwembu
  Yesu u xikile a huma etilweni hikwalaho ka hina!
  
  Ku nga ri khale hinkwerhu hi ta va na Lowa Matimba Hinkwawo, .
  Hi voko ra yena ro saseka, ra rirhandzu...
  Miehleketo ya hina a yi haha yi ya ehenhla
  Naswona matimba ma le ka xibakele xa vuhlangi, lexi tiyeke!
  
  Nakona sweswi ndzi hlaya xikhongelo, .
  U te, Xikwembu xa mina, ndzi rivalele...
  Sweswi hi le xisekelweni na yena, .
  Nakona mina na Kriste, ndzi kholwani, hi le ndleleni ya hina!
  
  Nakona hi ta famba hi mavoko na Yena etilweni, .
  Naswona mpfula ya nsuku yi ta na kona...
  HOSI Xikwembu xi ta kombisa vumunhu bya xona byo hanana, .
  Naswona wu ta rhumela nala hi ku kongoma eku rhurhumela!
  
  Xo hetelela, ku ni ntsako emisaveni, .
  Hi rindzele ku humelela ka Kriste...
  Hi haha ku fana ni tintsumi hi ya enkhubyeni emoyeni, .
  Rirhandzu ra Hosi ra vangama, ri basile!
  Endzhaku ka risimu ro tano, Manazi ma sungule ku va ni mintlhaveko kutani ma pfumelela nhwanyana loyi a nga riki na nkateko leswaku a nghena leswaku a kufumela kutani ma n"wi nyika tiya yo hisa. Margarita u kunguhate ku byala hi ku miyela xibalesa lexi fihliweke tanihi xinkwa enkwameni wa yena ehansi ka xiporo, kambe a nga ri na nkarhi - u pfukile.
  Nightingale muphangi na goblin a va ri ekusuhi swinene. Goblin a yi ri na xirhumbana ematshan"wini ya nhlonge, xikandza xo biha swinene na tintiho to leha. Nakambe u lehe swinene, kwalomu ka timitara tinharhu. A swi hlamarisi leswi a kokeke rikoka. Naswona Nightingale a a ri wanuna wo nona, wo tshwuka loyi a a ri ni marhama ya hamster, meno ya le mahlweni lama humeke ehandle naswona a ambale yunifomo ya xiyimo xa le henhla leyi nga ni timendhe. Phela, ku engetela eka malebvu, lama tolovelekeke ya vanhu va le Prussia.
  Hi ku vona leswaku nhlaselo wo hlamarisa a wu nga fambi kahle, Nightingale the Robber u nghenise tintiho timbirhi enon"wini wa yena kutani a ringeta ku rhurhumela.
  Dominika u n"wi nyike roundhouse kick hi xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu. Naswona muphangi u rhurhumela hi ku vava. Naswona u tshwutele ni ngati.
  Goblin yi rhurhumerile xibakele xa yona. Mufana wa nhenha Dobrynya u tlulerile a khoma goblin hi misisi, a wela hi nhloko a n'wi lahlela ehenhla ka yena n'wini. Goblin yi tshovekile eka ximilani xo fana na cactus leyi nga na swiluva kutani yi huwelela hi ndlela leyi dlayaka tindleve. Naswona ku rhurhumela ka yena a ku fana ni mbhongolo ya nhova.
  Margarita u n"wayitela. Nightingale u ringetile ku tlhela a rhurhumela loko Dominika a n"wi ba exifuveni hi matsolo. Naswona a hefemuteka.
  Mufana wa nhenha Dobrynya u yimbelerile a ku:
  Goblin yi hi vutisile, .
  Wena camo xana wa ta ?
  Ku kongoma edorobeni - .
  Hi ni swilo leswi hi faneleke hi swi endla!
  Goblin yi ringetile ku hlasela nakambe na xipano. Mufana wa nhenha u papalate ku biwa ivi a tlhela a lahlela wanuna lonkulu ehenhla ka yena, hikuva Dobrynya a nga na matimba ya n"wana. Naswona hinkwaswo swi vonaka swi ri karhi swi famba kahle.
  Goblin yi tlhele yi ololoka. Naswona u pfukile hi ku nonoka swinene. Vana va pfukile va sungula ku hoxa tikhoni ta nsuku eka diyavulosi wa swihlahla. Va n"wi ba va n"wi endla a rhurhumela. Na ku rhurhumela.
  Margarita u ninginise nhonga yakwe ya masalamusi. Nakona tikhoni ti sungule ku hundzuka tikhekhe, naswona hi ku kongoma ti tota goblin hi khirimi, leswi endleke leswaku a rhurhumela ku fana na loach eka pani ro sweka.
  Naswona Dobrynya Nikitich u tlakuse Nightingale the Robber emavokweni ya yena lama andlariweke kutani a n"wi hoxa ehenhla ka murhi wo tika wa muphayini lowu nga ni tikhoni ta silivhere. Ku suka eka ku biwa, Nightingale yi ta tshoveka yi tlhela yi rhurhumela, yi n"wi sindzisa ku tshika xipoko, kumbe ku vula ntiyiso, yi tshwutela ngati.
  Mufana Dobrynya u yimbelele a ku:
  - Nightingale the Robber, u xigangu, .
  Naswona a ku ba emahlweni hi matimba swinene...
  U file sweswi, wena xigevenga , .
  Na wena u dlaya, muchayeri wa xichayachayana!
  Nakona a yi teka a yi ba hi xibakele xa yena hi matimba hilaha a nga kotaka hakona enhlokweni. Nightingale the Robber yi na ku rila etindleveni ta yona. Nakona Dominica u kombetele wand ya yena ya index eka goblin, na ndlela leyi a hoxeke xipele xo rharhangana xa ku hundzuka. Naswona swi ta yi endla matimba lama dlayaka lawa eka wona ku nga ni swirhendzevutana swa matimba.
  Nakona ... A ku ri na jaha ro leha ra timitara tinharhu ra voya, nakona sweswi endhawini ya yena a ku ri na tafula leri a ri tele hi tinxaka hinkwato ta swakudya leswi fuweke swinene na swiwitsi swo hlamarisa. Naswona nun"hwelo wo tano a wu huma ekhixini leri ro hlamarisa.
  Dominica u tsarile eka twitter:
  - Leswi i ku hundzuka na masingita ya masingita, .
  Hi vona paradeyisi ntsena eka hinkwaswo swa le tilweni...
  ko tano loku hatimaka hinkwako-nkwako , .
  Hosi ya Matimba Hinkwawo yi nga pfuka nakambe!
  Entiyisweni, etafuleni a ku ri ni titreyi ta nsimbi ta nsuku ni ta orenji, to hlamarisa, leti hatimaka leti nga ni makhekhe, leti nga ni tikhrimisi ta mihlovo yo hambana-hambana ni tindzhuti to tala, swin"we ni swakudya swin"wana swo hlamarisa swinene, ni ku tala ka nun"hwelo, hinkwaswo a swi nandziha swinene .
  Naswona ndlela leyi ti donuts a ti hlamarisa ha yona, ti hangalakile hi powder yo hlamarisa. A ka ha ri na ku engetela kumbe ku susa laha. Naswona tinghilazi ti fafazeriwile hi ti cocktails kusuka eka ti juzi to hambana hambana, na ti fillings to hlamarisa leti a ti hlamarisa hi swinun"hweriso na ti design to nandziha hi glaze. Naswona a ku ri ni swirhabyani swa muxaka muni.
  Margarita u n"wayitele hi ku pfilunganyeka kutani a huwelela hi ku hlamala:
  -U hundzule diyavulosi! Kahle kahle, nevermind ! U fanele u kota ku endla nchumu wo fana ni lowu!
  Dominica, hi ku pfilunganyeka, u vutisile:
  - Xana swa tika?
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u hlamule a ku:
  - Ina, swi lava ku va swi nga koteki! Nakona u swi kotile ku endla nchumu wo fana na lowu.
  Hi nkarhi wolowo, nightingale ya muphangi yi ringete ku tlhela yi ba xibakele. Naswona u pfurhetele marhama yakwe lama anameke lama fanaka ni ya hamster. Kambe nhenha ya mufana, hi ku hatlisa loko yi yi teka, yi ta yi chajiwa hi xibakele xa yona xa vuhlangi, kambe lexi dlayaka, ku fana ni xibalesa. Nakona muchayeri wa xichayachayana, hi ndlela, u gongondza ehandle ku tlula kan"we, swi languteka ku fana na meno ya nsuku lama hoxiweke ehandle, lama hoxiweke.
  Naswona u haha a langute ehansi. U lo vhe a rhurhumela a tlhela a ololoka onge hiloko a gongondzeriwe ehandle. Kambe endzhaku ka sweswo u tlulele ehenhla, a tlhela a nghenisa tintiho enon"wini wakwe kutani a pfurha. Kambe ematshan"weni ya ku rhurhumela, leswi humeke a ku ri ku hisa loku khomisaka gome. Naswona swa hlekisa swinene. Vana va hlekile. Nightingale the Robber yi rhurhumerile:
  "Ndzi ta ku mita hi ku hatlisa, ndzi ta ku mita, ndzi ku mita, a ndzi nge vi na tintswalo!"
  Hi ku hlamula, Dobrynya, mufana loyi wa nhenha, u raha xikandza xa Nightingale"s hi xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu. Naswona meno ma haha nakambe. Hi ku lahlela mavoko ya yena ehandle, muphangi lonkulu u titshege hi le ndzhaku.
  Dobrynya u rhurhumerile a ku:
  Hi ta kuma mani enyimpini, naswona hi ta kuma mani enyimpini, .
  A hi nge hleki hi sweswo, hi ta dlaya gadfly!
  Hi ta ku dlaya ku fana na gadfly!
  Dominica u kombetele nhonga ya yena ya masalamusi eka Nightingale the Robber loyi a hluriweke. Margarita u xiyile:
  - Xana na wena u lava ku n'wi hundzula?
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u pfumerile hi nhloko:
  - A ku ve na at least nchumu lowu pfunaka!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u yimbelerile a ku:
  Mufana loyi u bohiwile hi xiyimiso xa nsimbi, .
  Naswona ndzi dye nchumu wun'we ntsena lowu nga ni rihanyo...
  Hikwalaho ka ndzhwalo wo tika, nhlaselo wu humelerile hi xitshuketa, .
  Naswona swi hundzuke vutlhari bya le ka khompyuta bya matimba lamakulu!
  Kutani Dominica u rhendzelekile, a endla xifaniso xo rharhangana xa vutsevu hi nhonga ya yena ya masalamusi.
  Nakona sweswi, ematshan"wini ya Robber Nightingale, ntshava hinkwayo ya swiwitsi, ti dragees na swiphemu swa ice cream swi humelerile.
  Ku twala ku hleka loku tsakeke, kutani vana va sungula ku tlula-tlula va huma ebyanyini. A ti sasekile, kambe a ti olovile, ti ri ni swirhumbana naswona hi ntolovelo a ti nga ambalanga tintangu. Nakona hi makwanga lamakulu va rhurhumerile eka treat, leyi Robber Nightingale na Swamp Goblin va hundzukeke eka yona. Margarita u rhurhumerile hi tintiho ta yena kutani a huwelela a ku:
  - Yimani, vafana na vanhwanyana! Ndza ku twisisa, u khomiwe hi ndlala endzhaku ko khomiwa hi swigevenga leswi, kambe hlamba mavoko ku sungula.
  Ni ndlela leyi a nga ta humesa rihati ha yona eka nhonga ya masalamusi. Vafana lava a va fanele va tsutsumela enambyeni, swirhendze swa vona swa wasi swi ri karhi swi vangama. Entiyisweni, i vusopfa ku dya swakudya hi mavoko lama thyakeke.
  Dominica u vutisile a ku:
  - Hi vahi lava, vabohiwa na vabohiwa va Nightingale na Goblin?
  Margarita u pfumerile hi nhloko yakwe leyi a yi vangama:
  - Ina hi ku kongoma! Hi va ntshunxile. Hi ku kongoma, hi wena u ndzi ntshunxeke. Naswona leswi swi phyuphyisa swinene .
  A ku ri ni vana vo tlula dzana, vafana ni vanhwanyana. Tani hi ntolovelo, kuna vayimeri votala va rimbewu ro lulama kanharhu kutlula rimbewu leri tiyeke.
  Dominica u vutisile hi ku hlamala:
  - Laha hinkwavo va languteka va nga hundzi khume mbirhi wa malembe hi vukhale. I yini, swigevenga leswi a swi dlayanga vanhu lavakulu?
  Margarita u hlamuserile:
  - E-e, hi ntiyiso, na vona va dlaya lavakulu. Endzhaku ka ntshunxeko ntsena laha vanhu lavakulu va kumaka mimiri ya vana. Hilaha a swi ri hakona, hi xikombiso, eka Dobrynya Nikitich. Naswona na mina, a ndza ha languteka ku fana na nhwanyana.
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u xiye:
  - Vuhlangi lebyi nga heriki, ku fana na le ka ntsheketo, i byikulu ! Naswona u nga ha vula hambi ku ri - cool!
  Margarita u rhurhumerile, a pfula meno yakwe:
  - Ina, leyi i misava yo hlamarisa leyi eka yona hinkwaswo swi kufumelaka swinene . Kambe ku ni makhombo yo tala laha. Ngopfu-ngopfu, ku ni vanhu lava nga ni khombo swinene ku tlula goblin ni Nightingale the Robber.
  Dominica u vutisile hi ku hlevetela:
  - I mani, hi xikombiso?
  Nhwanyana loyi wa xihlawuhlawu u vule hi ku miyela:
  - Mukhalabye Shapoklyak!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u tsarile eka twitter:
  U endlile kahle, u endlile kahle, kokwani i murhangeri wa ntlawa!
  Ku va munghana na yena swi fana ni ku tlanga ni ngwenya!
  Naswona nhwanyana loyi u yi tekile a hoxa khoni hi swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu. Yi hlasele ximanga. Xitsotswana lexi xi bulukile, xi hangalaka xi va ti- confetti.
  Margarita u xiye, a ri karhi a dzungudza nhloko hi swirhendzevutana swa nsuku:
  - A swi kahle ku dlaya swivumbiwa leswi hanyaka!
  Dominica u xiye:
  - Kambe i xitsotswana ntsena!
  Margarita u yimbelerile loko a hlamula a ku:
  - U tshwutela mathe ya wena emoyeni, .
  U nga pfotlosi xitsotswana kumbe ximanga...
  U nga tshovi hambi ku ri rhavi ekhwatini - .
  Vutomi hinkwabyo eMisaveni i ndyangu wun"we!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u rhurhumerile, a pfula meno yakwe:
  - Mina, wena, yena, yena - swin"we tiko hinkwaro, .
  Swin"we ndyangu lowu nga ni xinghana!
  Hi rito hina, dzana ra magidi I!
  Vana va hlambela enambyeni. Nakona sweswi va tsutsumele eka swakudya, va tsakile naswona va hatima.
  Dominica na Margarita va hlevetele xipele swin"we, kutani tafula ri lehe. Sweswi a ku ri ni ndhawu leyi eneleke leswaku un"wana ni un"wana a tshama ehansi.
  Vana, va ri karhi va rhurhumela hi milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu, va tshama ehansi va yimbelela hi khwayere hi marito ya vona lama nga erivaleni:
  Lapi ra tafula ri hangalaka ku fana ni gamboko
  Naswona swilo leswinene swi vekiwile...
  Vana hinkwavo va ta humelela, .
  Na roast kusuka eka Cheburashka!
  Endzhaku ka sweswo, va sungule ku dya. Ku ni vana vo tala swinene vo saseka laha, hambiloko va karhele hi ndlala ni ku pfumala.
  Dominica na Margarita, tanihi leswi a va dyisiwe kahle, va nga ehleketi kambirhi, va sungule ku cina. Naswona a hi kandziyeni milenge ya wena leyi nga ambalangiki nchumu, leyi tsemiweke, leyi nga ni muhlovo wo tshwuka.
  Vanhwanyana lava a va yimbelela hi marito ya vona lama hatimaka;
  Ndzi velekiwe etikweni ra le xibakabakeni
  Laha vanhwanyana hinkwavo va lwaka swinene...
  Sathana a nge swi koti ku hlula Tiko ra Vatatana, .
  Ku dzunisa mana wa hina Rhaxiya!
  
  Hi ta kota ku sirhelela Rus wo kwetsima, .
  Naswona ku nga khathariseki leswaku nala u ni tihanyi ni vukanganyisi ku fikela kwihi...
  Hi ta hlula valala va hina hi matimba, .
  Naswona moya wa Murhaxiya lowu nga ni banga wu ta dzunisiwa!
  
  Russia, leyi i Tiko ra Manana, .
  Ku kwetsima na cosmically misava...
  Matiko hinkwawo i ndyangu wun"we, .
  Naswona nhwanyana loyi u ha ri ntsongo hilaha ku nga heriki!
  
  Hi ta sirhelela Tiko ra hina ra Manana etinyimpini, .
  A ku na nkarhi wun'we wa nala wo biha ...
  Ehenhla ka hina ku ni kerubu leyi nga ni timpapa ta nsuku.
  A hi nyikeni nyiko eka socha ra le Rhaxiya!
  
  Le Rhaxiya hinkwaswo swi kahle, swi kahle, .
  Naswona ku navela ka hina ku ta tiya ku tlula nsimbi...
  Mufana loyi u ni xikepe xo tiya emavokweni yakwe, .
  Naswona Comrade Stalin u fuma kwalaho!
  
  Vanhu va rhandza Tiko ra Manana, .
  Hi ta yi endla yi saseka swinene hilaha ku nga heriki...
  Tiko ra Vatatana a ri nge yiviwi hi ruble, .
  Naswona Xikwembu Svarog i mesiya lonkulu !
  
  Onge Tiko ra Manana ri nga dzunisiwa, .
  lovisa nala enyimpini ...
  Lada Manana wa Xikwembu u rhandzeka eka mina, .
  Valala va Russia a va kume comeuppance ya vona!
  
  Loko swi laveka, hi nga ha halata ngati ya nala, .
  Russia a yi nge tisiwa ematsolweni ya yona...
  Muhloti u ta hundzuka swiharhi ku nga ri khale, .
  Naswona murhangeri lonkulu, Lenin, u ta va na hina!
  
  Hi ta hlula vukulu bya xibakabaka, .
  Hi ta nyika ntsako, ntsako eka vuako hinkwabyo...
  Moscow yi tlakukile hambi ku ri ku tlula Rhoma hi roxe, .
  Hi matimba ya yona lama nga cinciki enyimpini!
  
  Loko nyimpi yi fika etikweni ra hina leri voningaka, .
  Hi ta komba Fuhrer vumunhu bya hina bya matimba...
  Murhaxiya u ta kuma mali yo hanana, .
  Hi tlakukile ku tlula dyambu naswona hi sasekile ku tlula mirhi!
  
  Ndzi kholwani, Rus' a yi nge vi marhumbi, .
  Horde a yi nge hi tisi hi matsolo...
  Lwela Tiko ra Manana u nga chavi, .
  Murhaxiya a nga swi tivi ku tsana ni ku loloha!
  
  Tiko ra hina leri rhandzekaka ri ta tlhela ri pfuka, .
  U ta kombisa vuako hinkwabyo matimba ya yena...
  Naswona Sathana u ta lovisiwa
  Nala wa Tiko ra Vatatana u ta wela esirheni!
  Hi yona ndlela leyi vanhwanyana lava, va tlula-tlula va nga ambalanga nchumu va tlhela va rhendzeleka ku fana na mademona, va sunguleke ku rhurhumela va tlhela va tlula hi ti double somersaults.
  Lava i vanhwanyana vo saseka no va na tihanyi laha . Na ndlela leyi va rhurhumelaka ha yona, va tlula-tlula.
  Kahle kahle, okay, vana va dya va tlhela va yimbelela swin"wana swa vona. Naswona va swi endla hi ndlela leyinene swinene. Lawa i tinsimu ta vona. Naswona ti rhendzeleka ku fana ni xiphepherhele lexi rhendzelekaka.
  Vanhwanyana va xiyimo xa le henhla.
  Kambe endzhaku ka sweswo ku humelele phaphatani lerikulu swinene exibakabakeni, ku fana ni dragona ya xiviri. Naswona timpapa ta yena a ti ri tikulu swinene lerova a ti hatima ku fana ni nsuku lowu nga ni maribye ya risima. Naswona a swi languteka swi hlamarisa swinene naswona swi sasekile. Hakunene lawa a ku ri maphaphatani lamakulu swinene, ku fana ni ti- dinosaur.
  Dominica u xiye hi ku n"wayitela:
  - A wu nge voni masingita laha. Hlamarisa!
  Margarita u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - Ina, hakunene leti i ti arthropods leti hlamarisaka. Kambe leswi a hi nchumu lowu hlamarisaka ngopfu. Kuna swinwana swotala swinene swotsakisa swinene.
  Dominica u yimbelerile a ku:
  Kambe ku nga ri buku kumbe muziyamu, .
  A va nge siva vanghana va hina!
  Naswona nhwanyana loyi a humaka eka nhonga ya masalamusi u ta humesa rivoni. Naswona ku humelele tinghilazi letintshwa ta cocktail. Naswona vana va va hlasela.
  Hi yona ndlela leyi hinkwaswo swi veke swikulu ha yona . Nakona ntsena muxaka wo karhi wa vuyimbeleri wu tlanga enhlokweni ya mina.
  Naswona Dominic na Margarita va nga yimbelela njhani;
  Vanhu vo saseka va hlasela va nga ambalanga nchumu, .
  Va tsutsuma, vanhwanyana vo saseka swonghasi...
  Loko u lava ku ba Fritz hi xibakele, .
  Kumbe va ta n"wi tlhava hi xibamu xa muchini!
  
  Vanhwanyana a va swi koti ku kanakana
  Va ta lahla Manazi va file...
  Va ta n'wi raha hi matimba emilengeni ya yena, .
  Naswona kun"wana timhisi ti huwelela hi ndlela leyi dyaka nyama!
  
  Rhaxiya, leri i rito leri vulaka masocha, .
  Loko, ndzi kholwani, swi nga ha kuli ku kufumela...
  Hambileswi minkarhi yin"wana xiyimo xi nga tsakisiki, .
  Laha Kayini wa ntima wo biha a hlulaka kona!
  
  U nga swi kholwi, swirho swa Komsomol a swi baleki, .
  Naswona loko va tsutsuma, kutani ntsena ku hlasela...
  Naswona Manazi hinkwawo ma ta dlayiwa hi nkarhi wun"we, .
  Naswona Fuhrer yi ta tlakusiwa yi ya eka chopping block!
  
  Russia, leyi i Tiko ra Manana, .
  U hatima, u sasekile ntsena...
  Loyi a nga xiphukuphuku a nga ringani hambi ku ri ruble, .
  Naswona, ma swi tiva, ku holova ni nhenha swi ni khombo!
  
  Kambe tiva leswaku hi ta hlula vafasisi, .
  Vubihi a byi nge fumi exiluvelweni...
  Ehenhla ka hina ku ni kerubu leyi nga ni timpapa ta nsuku, .
  Na Xikwembu Svarog hi vukulu eka harhi!
  
  Loyi a nga xiphukuphuku, ndzi kholwani, i hlonga leri tsaneke, .
  Vumundzuku bya yena i byin'we - ku tiyisela ku rhuketeriwa...
  Namuntlha u makhanikhi, mundzuku u foromani, .
  Naswona wena hi wexe u nga ba tinhlaya ta vanhu van"wana!
  
  Vanhwanyana va ni matimba, i vholkheno ntsena, .
  Minkarhi yin"wana u hirimuxa tintshava hi matimba...
  Nyimpi yi pfurha hi xidzedze xo biha, .
  Naswona rifu ri tsema rixaka ra vanhu hi ku kongoma!
  
  Ndzi ta mi byela hi ku tshembeka, tinhenha, .
  Hi tiyile loko hina ma-Russia hi hlanganile...
  Lava swakudya swo olova ku fambisana na foroko na banga ra wena, .
  Hi tinhenha leti nga hluriwiki etinyimpini!
  
  Hi rihi ripfumelo ra hina, eka Hosi Kriste, .
  Hambi leswi hi tlhelaka hi xixima Lada...
  Comrade Stalin u fana na tata wa hina, .
  Naswona ku ta va ni ndhawu ya vukhomunisi bya paradeyisi!
  
  Loyi a tshameke a fa u ta pfuxiwa eku feni
  Naswona hi ta saseka swinene no tlhariha...
  Naswona wanuna loyi, hakunene, wa tikukumuxa swinene, .
  Hambileswi minkarhi yin"wana a vulavulaka vuhunguki!
  
  Hi rirhandzu, Tiko ra Vatatana ra hina ri fana ni nyeleti, .
  Ndzi kholwani, a swi nge pfuki swi humile...
  Norho lowukulu wu ta hetiseka
  Ku ta va ni ku rhula ni ntsako evuakweni hinkwabyo!
  
  Ndzi n"wi tsakela Maria, ndzi xixima Lada hi ndlela yo kwetsima, .
  Svarog yi sasekile naswona Perun yi sasekile swinene...
  Ndzi n"wi rhandza Yesu na Stalin, .
  Swikandza swo kwetsima swa swifaniso swa rhandzeka eka mina!
  
  Xana ku ta va ni paradeyisi ya xiviri rini?
  Ndzi kholwani, ntshembo wa wena hinkwawo wu ta hetiseka eka wona...
  Nyika mbilu ya wena eka Tiko ra Manana, .
  Hinkwaswo swi ta va swi ri kahle, swi ta tiya ku tlula eku sunguleni!
  Endzhaku ka sweswo, eku heteleleni, vana lava ntshunxiweke va dye. Kutani va vumbiwe va va ntlawa wa ntlawa. Vafana ni vanhwanyana vo tlula dzana.
  Kutani va teka riendzo ro famba. Dobrynya u xiye hi ku n"wayitela ko nandziha:
  - Va ta lwa, ndza tiyiseka!
  Naswona mufana wa nhenha u tlulele ehenhla ka dragona.
  Oenomaus u xiyile:
  - Detachment yo tano yi ta famba hi ku nonoka ngopfu. Hi famba hi rivilo lerikulu swinene eka tidragon. Naswona laha u fanele u tlhela u tiva leswaku u fanele u yima rini.
  Vana va akiwe. I baroness yin"we ntsena leyi a yi ambale hi ndlela leyi xiximekaka hambi ku ri hi ndlela ya xiyimo xa le henhla. Lavan"wana hinkwavo a va languteka ku fana ni vakomberi, ti- ragamuffin letitsongo . Hambiswiritano, i vutshila swinene ku famba-famba u nga ambalanga nchumu.
  Dominica u xiye:
  - Loko nhwanyana wa baroness a famba, kutani tintangu ta yena ta risima ti ta mbundzumuxiwa ti wa. Kumbexana u fanele u nga ambalanga nchumu ku fana ni vanhu hinkwavo?
  Baroness yi hlamurile a ku:
  - A wu nge swi koti ku rindza! Swi antswa u ndzi rhumela eka tatana, Duke, u ta ku nyika hakelo naswona a nge ku vavisi!
  Margarita u pfumerile hi nhloko eka Dominica:
  -U na matimba ya ntumbuluko ya masalamusi yo tano. Kutani tanani, a hi swi teke swin"we hi rhumela swihehlo swo vangama, hi lahlela nhwanyana loyi exigodlhweni xa tata wa yena!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u vule leswi:
  - Ku vuriwa yini hi hakelo?
  Margarita u hlekile kutani a vula leswaku:
  - Kahle kahle, va ta ku nyika xipachi xa nsuku, se xana sweswo swi tele hakunene? Ku tlula kwalaho, ndzi nga loya nsuku eka mirhi leyi tolovelekeke ni tikhoni, naswona na wena u nga endla tano!
  Dominica u rhurhumerile a ku:
  - Hlamala! Kutani hi nga tixavela vuhosi!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u kanetile a ku:
  - Swi yirisiwile! Nsuku wa masalamusi wu yirisiwile ku tirhisiwa, handle ka sweswo a ku ta va ku ri ni swo tala swa wona ku tlula nsimbi. Wa swi twisisa, inflexini ya mali ya risima!
  Dominica u xiye:
  - Xana leswi swi fana na le ka hyperboloid ya mininjhere Garin?
  Margarita u pfumerile hi nhloko:
  - Xin'wana xo fana na sweswo. Ndzi hlaye buku leyi loko ndza ha ri ntsongo. Ina, kutani mpimanyeto wa nsuku wu wile, naswona a wu chavisa .
  Enomai u xiye hi ku n"wayitela:
  - Kambe hambi swi ri tano, kumbexana ku tlakusa baroness? Leswaku a nga vi la nyenyetsaka swonghasi!
  Dobrynya u pfumerile hi nhloko hi ku n"wayitela:
  - Ina, hi ta endla leswi hi nkarhi wun'we, .
  A hi n"wi nyikeni swin"wana swo kufumela!
  Baroness u tlhele a kandziyela xirhendze xa yena ebyanyini kutani a rhurhumela:
  - Ndzi yise eka tatana! Kumbe ndzi ta endla leswaku mi dlayiwa hinkwenu!
  Vana va hleka hi vun"we.
  Hi xitshuketa, ku humelele gnome leyi ambaleke xihuku ehansi ka byanyi. Swi le rivaleni leswaku a ha ri ntsongo swinene, a nga ri na malebvu. Kambe hi nhonga ya masalamusi evokweni.
  Rito leritsongo ri te:
  - Kutani ndzi twa rito ra nhwanyana wa xihlawuhlawu. Kumbexana i nkarhi wo n'wi dyondzisa?
  Baroness u rhurhumerile:
  - Ringeta ntsena, sucker !
  Nakona u ringetile ku fambisa gnome hi nenge wa yena wa xihlangi. U ninginise nhonga yakwe ya masalamusi. Nhwanyana ni mufana lava nga ni vuxiyaxiya lava humaka eka vanhu va khale va nyamalarile.
  Dominica u huwelerile a ku:
  - Hlamala!
  Margarita u pfumerile hi nhloko:
  - Loyi i mufana wa dwarf. Muxaka wo hlawuleka wa gnome lowu nyikiweke nyiko ya masalamusi. Sweswi u teke nhwanyana loyi wa capricious leswaku a ta kurisiwa. Naswona baroness swi tikomba yi ta boheka ku dyondza ndhavuko, vuxongi na ku tirha hi ripfalo.
  Enomai u vule hi ku n"wayitela:
  - Naswona a ndzi lava ku n'wi ba hi xibakele! Nakona, ndzhwalo wu sukile emakatleni ya wena.
  Dobrynya u ringanyete:
  -U ya eSkeleton? Kutani kumbexana i nkarhi wo chayisa egondzweni.
  Margarita u xiyile:
  - Kusuhi nyana kuna xigodlho xa muloyi wo biha Bastinda, loyi anga na xitirhisiwa xin"wana xa khale eka khume mbirhi - mbewulani yo tshwuka. Leswi hi leswi a hi fanele hi swi khomile.
  Ku tlula kwalaho, se hi ni vuthu leritsongo, ku tlula dzana ra majaha. Exikarhi ka vona ku na nhenha Phoenix Falcon. Nakambe i mufana, kambe u ni matimba lamakulu.
  Dobrynya u xiyile:
  - Ndzi tiva Phoenix. Xana u khomiwile njhani?
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u hlamule a ku:
  - Hi vuxisi, ku fana na wena. Kambe sweswi hi ni vuthu, naswona hi ta hlasela xigodlho xa Bastinda!
  Dominika a tlanga hi ti abs ta yena ehenhla ka khwiri ra yena. Kutani a yi teka a pfotlosa nati leyi a yi etlele ehenhla ka byanyi hi swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu. U hoxe xirhabyani xa yona, a xi khoma enon"wini, a xi hlafuna hi meno ya yena yo tiya a tlhela a rhurhumela:
  - Famba u ya hlasela? Kahle kahle, ndzi tsakela mianakanyo leyi. Hambi leswi, vito ra Bastinda ri ndzi tsundzuxa ntsheketo wa vana. Xana a hi yena loyi a nga si tshamaka a hlamba?
  Margarita u ninginise nhloko:
  - Na mina ntsheketo lowu ndza wu tiva. Doo, loyi i valoyi lava hambaneke nyana. U ni vuthu hinkwaro ra timbavala. Kahle kahle, na na ti mercenary orcs. Artefa CT na rat yi nyika matimba lamakulu swinene eka ti rodents, so...
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u lerisile:
  - Vana! Pfuxeta ti needles kusuka eka ti silver spruces tale kusuhi, uta hatla u ti vona loko hi nghena ekhwatini. Leswi swi nga endla tlhari leri xiximekaka.
  Vafana va hlamurile va ku:
  - Hi ta endla hinkwaswo, muponisi wa hina!
  Naswona xipano xi mache. Hambileswi a ku ri ni vanhwanyana lava phindhiweke kanharhu ku tlula vafana, na vona a va swi tiva ku macha. Kutani va koka swikunwana swa milenge ya vona. Hi nkarhi lowu fanaka, vuyimbeleri a byi ri karhi byi tlanga.
  Ntlawa lowu wu rhurhile hi ku famba. Laha, endzhaku ko dya, van"wana va majaha va rhurhumerile swinene, kambe vanhwanyana va sungule ku ba swigubu leswi endliweke ekaya leswi endliweke hi matluka ya pikoko , naswona moya wu sungule ku tsakisa swinene.
  Vana va kandziyerile hi xivumbeko. Dominica a a ehleketa leswaku swi fana ni le ka filimi leyi vulavulaka hi Malkish-Kibalchish . Nakambe a ku ri ni majaha lama a ma macha ma nga ambalanga nchumu. Kambe hikwalaho ka swivangelo swo karhi a ku nga ri na vanhwanyana eka filimi ya Soviet. Naswona leswi swa hlamarisa swinene, tanihi leswi ehansi ka mfumo wa Red a va tshamela ku sindzisa ku ringana ka rimbewu.
  Naswona kuna vanhwanyana votala swinene laha, naswona vafana na tinhenha leti velekiweke hi ntumbuluko eka ku famba - xiphemu xa vanhu, xiphemu xin"wana kusuka eka ndyangu wa ti elf, tani hileswi swinga voniwaka kusuka eka tindleve ta vona ta lynx. Kahle kahle, muxaka wa matriarchy.
  Vana va mache, naswona hi nkarhi lowu fanaka, va sungula ku yimbelela, onge hiloko va nga ri na leswi:
  Elfia i tiko ra hina ro tlhariha, .
  Ehansi ka vulawuri bya Hosi ya Mesiya...
  Ri nyikiwile hina hilaha ku nga heriki hi Xikwembu, .
  Ku endla leswaku vutomi bya hina byi tsakisa!
  
  Oenomaus lonene a nga va eku vangameni, .
  loyi a hluleke valala va Tiko ra Vatatana...
  U n"wi lwela naswona u ni xivindzi, .
  Naswona ku nga ri khale hi ta sungula ku hanya ehansi ka Vusolcen !
  
  Vanhwanyana lava nga ambalanga nchumu va tsutsuma
  Va lava ku lwa na nala...
  Naswona Orkler leyi a yi kufumela ngopfu, .
  Ematshan"weni ya sweswo, i xifaniso xa xihlekiso ntsena!
  
  Tiko lerikulu leri nga heriki
  Eka yona ku navela, ma swi tiva, ka tinxaka...
  Hambiloko malandza ya Sathana ma endla makungu, .
  Kambe vutlhari bya ndzilo byi ta va na hina!
  
  Ndza pfumela leswaku ntshikilelo wa hina a wu nge siveriwi, .
  I ntiyiso, hi ta mbundzumuxa valala va hina ehansi...
  U yi tsala ehansi ebukwini ya wena yo tsalela eka yona, xifanyetana, .
  Swi tsakisa swonghasi leswaku vanhu va hanya ehansi ka Oenomaus !
  
  Hi ta endla leswaku Tiko ra Vatatana ri saseka ku tlula mani na mani, .
  Tilo ri ta ta eka vutomi lebyi...
  A hi tlangeleni ku humelela ka hina ka nhova
  Naswona ku nga ri khale hi ta hanya ehansi ka vuelfini!
  
  Doo, ndzi kholwani, hina Ma-Orkish a hi nge tshoveki, .
  Hambileswi nala a nga ni matimba naswona a nga ni vukanganyisi swinene...
  Kambe hi ta pasa swikambelo hi A, .
  Onge swi nga va swinene ehansi ka Oenomaus !
  
  Vukulu bya ku vangama bya Tsar, ndzi kholwani, .
  Hi harhi ya wena leyi taleke hi tidayimani...
  Nakona, ma swi tiva, xivandzana xa tihanyi xi ta pfotlosiwa, .
  Ntungu na wona wu ta hunguteka, ndzi kholwani, nhlokonho!
  
  Doo, eka Elfia u tlhela u lava Elfrog , .
  Vanghana, mi nga xengi Swikwembu swa n'wina...
  Ndyangu wa matimba hinkwawo wukulu ni ku vangama, .
  U nga kombisi ku tsana ka wena!
  
  Lada yo saseka i xivumbiwa xa swikwembu, .
  Ndzi kholwani, u velekile rirhandzu...
  U nga tlangi hi vanhu hi marito lama nga lavekiki ntsena, .
  Ku pfule vukulu lebyi nga riki na ndzilakano!
  
  A wu nge swi koti ku khoma nseve wa Elfrog , .
  U ta tlhava nala wihi na wihi ...
  Ntsena u nga naveli swilo swa vuphukuphuku, .
  Xitlhangu xa socha ra elven xi ta funengeta!
  
  Elfia, leswi handle ko kanakana i matimba, .
  A nga swi kota ku rhurhela tintshava...
  Hambileswi minkarhi yin"wana nyama yi xanisekaka swinene, .
  Hi nga ala swihinga hinkwaswo!
  
  ya ti- elf yi ta humelela ku nga ri khale , .
  Lexi kandziyelaka vuako hinkwabyo...
  Kerubu ya Xikwembu yi ta pfula timpapa ta yona, .
  Nakona ku ta va na nchumu, ndzi kholwani, wa Ntumbuluko...
  
  Xikwembu-kati Lada xa vangama, ndzi kholwani, .
  U nyikile rirhandzu eka vana va yena hinkwavo va majaha...
  Nakona sweswi u ta va nhenha ya matimba, .
  Naswona a hi ba nala hi matimba enon"wini!
  
  U Fiev , ku fana ni ntsindza wa ti elf , .
  Mana wa, ndzi kholwani, madoroba yo vangama ya Drussian...
  A hi hlaseleni nala , .
  Hi ti knights, ndzi kholwani, a hi magwala!
  
  Eka tiko ra ka hina ro kwetsima, .
  Hi ta lwa hi matimba swinene...
  Elf a nge tekeriwanga ruble, .
  Phela, ti-light elf a ti tshama ti swi tiva ku lwa!
  
  Kuna vanhwanyana vo saseka, kholwani, .
  Leswaku va tsutsumela hi ndlela yo dashing swinene hi xirhami...
  Fuhrer, xivandzana xa nhova, xi ta handzuriwa, .
  Hi ta byala rosa ro saseka, ma swi tiva!
  
  Doo, a hi nge pfuki hi tiyiselele ku hlundzuka, .
  A hi tlakuseni Elf leyi voningeriweke hi dyambu ...
  Norho lowukulu wu ta hetiseka
  Ehansi ka xibakabaka lexi ku ni wasi wo vangama!
  
  Elfrog yi ta ta yi pfuxa vafi, .
  Kambe hi fanele hi yi pfuxa for life cool...
  Hi ta hlula vukulu bya vuako hinkwabyo, .
  Kriste a nga fi, naswona Yudasi u le tiheleni!
  
  Tirhela Oenomai hi ku tshembeka, .
  Naswona ndzi kombela mi nga xandzuki tihosi...
  Onge vana va ti- elf va nga va eku vangameni, .
  Elfia, leyi a hi ndhawu emepeni!
  
  Ku nga ri khale hi ta hlula vuako hinkwabyo, .
  A ku ve ni matimba ehenhla ka vutomi ni rifu...
  Un'wana ni un'wana la hanyaka u ta hundzuka kerubu, .
  Wanuna yoloye u fana na Xikwembu, kholwa!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 10.
  Dominica u tlhelele etlilasini ya yena ya xikolo, a heta xiyenge xa yena eka xiyimo xa lotus. Sweswi u tlhele a sungula ku dyondza mixaka yo hambana-hambana ya swipele, swa swivumbeko ni mixaka yo hambana-hambana. Naswona leswi u swi endle hi ku tiyimisela lokukulu.
  Endzhaku ka sweswo, ndzi ye ndzi ya dya swakudya swa nimadyambu. Etlhelo ka yena a ku ri na nhwanyana Fiesta. Va dye squid hi sauce swin"we kutani va yi hlamba ehansi hi nkatsakanyo wa masi na juzi ya matamatisi. Endzhaku ka sweswo, hinkwaswo swi ve leswikulu.
  Endzhaku ka swakudya swa nimadyambu, Dominica u biyele na Fiesta hi ku tirhisa tinhonga ta masalamusi. Naswona u hoxe khekhe lerikulu leri nga ni khirimi eka yena , a n"wi tota ku sukela enhlokweni ku ya fika emilengeni.
  U pfumerile leswaku u hluriwile kutani a n"wi nyika xingwavila eka milenge yakwe yin"wana ni yin"wana leyi a yi nga ambalanga nchumu. Naswona sweswi Dominica yi hlomile hi matimba swinene naswona yi dlaya swinene .
  Endzhaku ka sweswo, vanhwanyana lava havambirhi va hlambe va ya emakamareni ya vona.
  Ekamareni, Dominica u tshame ehansi emubedweni, a peta milenge yakwe hi xivumbeko xa lotus, ivi a tlhela a yisa xivumbeko xa yena xa miri ni xa moya eka xiyimo xin"wana xa misava ya mianakanyo.
  Sweswi ti khandziya tidragon, naswona ntlawa wa vana wu macha ehansi ka tona.
  Ku rhangela hi vafana vambirhi: Viscount na nhenha Phoenix Falcon. Vafana lava havambirhi i vafana vo saseka lava nga na misiha leyi vonakaka swinene, naswona va ambale swiambalo swo koma ntsena. Strong, a hi nge, vafana. Naswona va macha, va hundza kholomo.
  Vana va ringeta ku famba hi ku hatlisa hilaha swi nga kotekaka hakona, naswona nkarhi na nkarhi va sungula ku tsutsuma. Naswona yi languteka ku fana ni vuthu ra tintsumi leti nga ni tinhloko to vangama, to saseka. Naswona va ha hlomanga, handle ka tinhonga leti endliweke ekaya.
  Kambe endzhaku ka sweswo va nghene ensin"wini ya miphayini. Timhisi to hlayanyana ti rhurhumerile, kambe Phoenix u ti hoxe khoni yo tika hi nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu, naswona hi ku kongoma yi tshove khwiri ra xiharhi lexi.
  U wile, kutani timhisi tin"wana ti sungula ku baleka. Kutani vana va sungula ku hlela tikhoni ni swirhabyana.
  Margarita u xiyile:
  "Ndzi tsundzuka nkarhi wun"wana ntlawa hinkwawo wa vana lava nga ni xihlawuhlawu wu endle nyimpi leyikulu. Naswona vuthu ra le Jarimani ri balekile. Naswona vana va tsutsumele endzhaku va va ba hi swibalesa .
  Dominica u pfumerile:
  - Slingshot, lawa i matimba yo dlaya!
  Vana va tinhenha, entiyisweni, va sungule ku aka swibalesa. Naswona endla nchumu wo fana ni vurha.
  Margarita u yi tekile kutani a xiya hi ku n"wayitela:
  - Tlhari ra hina ri ta va leri hetisekeke swinene loko ri hlongoriwa hi masalamusi.
  Dominika u rhurhumerile, a pfula meno yakwe:
  - Ngopfu ngopfu loko ndzi yi engetela!
  Endzhaku ka loko vana va hlomile, valoyi havambirhi lava nga ni matimba va teke tinhonga ta vona.
  Margarita u rhurhumerile:
  - Hi loya hi vun'we!
  Dominica yi tiyisisile:
  - Kwatsa!
  Vanhwanyana lava havambirhi va hlengelete matimba ya tinhonga ta vona ta masalamusi ivi va ma sungula hi matimba ya vona lamakulu. Kutani va saseka va teke va tlhela va sungula swinambyana swa matimba ku suka eka swikunwana swa vona leswi nga ambalangiki nchumu hi ntlawa wa vana. Kutani ku humelele singita, naswona magidi ya ti- photoblitzes , kumbe, ku fana ni supernova leyitsongo, ma pfurha malangavi.
  Margarita na Dominica va sungule ku hlaya swipele ni ku yimbelela:
  Hi vanhwanyana, hi nghena eka pantheon, .
  Va hlambanyile ku tshembeka eka Tiko ra Vatatana...
  Leswaku ku hluriwa lokukulu ku rindzele Ma-Orkish, .
  Kahle kahle, swi njhani loko ti Elves ti hanya ehansi ka dyambu !
  
  Nymphin u na hina , ku fana na nsimbi, .
  Yi endliwe hi bronze, leyi tiyeke ku tlula nsimbi yin"wana ni yin"wana...
  Ndzi lorhe hi ku hundzula misava yi va yi langute ehansi, .
  Hilaha mutivi lonkulu Gralin a siyeke hakona!
  
  Hi ta endla leswaku Tiko ra Vatatana ri kufumela, .
  Naswona hi ta tlakusa Tiko ra Vatatana ehenhla ka tinyeleti...
  Onge ku nga va na ku humelela eka vanhwanyana va ti-elf , .
  Hambileswi milenge ya hina leyitsongo yi nga ambalangiki nchumu hi ku helela !
  
  Orkshist yi hlasele tiko ra ka hina, .
  Ti trolls ta Samurai ti huma evuxeni...
  Ndzi va tsakela Solcesus na Gralin , .
  Naswona , ndza pfumela, hi ta handzula nala hi swiphemuphemu !
  
  Elfrog xi na hina , .
  Which Solcenism , hi ku hleka, yi ta aka...
  Lexi tiyeke ku tlula hinkwaswo evuakweni hinkwabyo i Ndyangu lowu vangamaka, .
  Swi ta engetela ku twisisa ni ku navela eka hina!
  
  Ndza tshemba leswaku a hi nge pfuki hi tshikile, .
  Tiko ra Vatatana a ri nge tisiwa ematsolweni ya rona...
  Comrade Gralin i nyeleti yo vangama, .
  Naswona mudyondzisi wa hina i mutivi wo tlhariha Drenin !
  
  Hi ta endla Tiko ra Vatatana, .
  Ku saseka swinene no vangama swinene eka pulanete...
  Nakona ma swi tiva, ku ta va na xibamu xo dlaya, .
  Vanhu lavakulu ni vana a va tiphine!
  
  Burn Elfrog , u nga hisi embilwini ya wena, .
  U patron ya mabanga hinkwawo ya Elf...
  Hi ta aka ku nga ri khale, ndza pfumela, paradeyisi yo tiya, .
  Solcesus u ta ta, vurhumiwa byo kwetsima!
  
  U nga tshembi ntlawa wa swigevenga swa Orkler , vanghana, .
  Leswaku u ta hlula hi ku olova na hi ndlela yo chavisa...
  Hinkwerhu hi ndyangu wun'we - .
  Naswona ndzi kholwani, a swi hlweli ngopfu ku rhanda Tiko ra wena ra Manana!
  
  Hosi ya Matimba Hinkwawo ya hi sirhelela hinkwerhu, .
  Yi ta tlakusa mujeko wa mihlovo ya nkombo ehenhla ka misava...
  Naswona xiharhi xo biha xi ta hundzuka xiharhi, .
  Na hina hi nga langutana na Sathana!
  
  Ndzi rhandza Tiko Lerikulu ra Vatatana, .
  Eka vuako hinkwabyo a ku na wena wo saseka, .
  A hi nge xavisi Elfia hi ruble, .
  A hi akeni ku rhula ni ntsako evuakweni hinkwabyo!
  
  Hi vito ra Tiko ra hina ra Manana, norho, .
  Elf leyikulu yi ta pfuka...
  Hinkwaswo leswin"wana i vuhava ntsena
  Naswona mesiya lontshwa u ta va na hina!
  
  Oh Lada, wa mina wa matimba hinkwawo, .
  U ta nyika rirhandzu na ku rhula eka ti light elves ...
  Ndzi hundzukela eka wena, ndzi ku kombela, .
  Naswona loko swi laveka, hlasela hi rihati!
  
  Ælfria , Nkosikazi wa Hina wa le Tilweni, .
  U nyikile Solcesus eka Vuako hinkwabyo ...
  Xikwembu lexikulu xi pfukile hikwalaho ka n'wina, .
  Vanhu a va lahlekeriwanga hi ku navela ka vona hakunene!
  
  Hi kombela mi xiya, ti elf ti fana na leti, .
  Swikwembu swa Elven swi xiximiwa swinene...
  Hi vana lavakulu va Tiko ra Manana, .
  Naswona vana va vanhwanyana minkarhi hinkwayo va hlula misava!
  
  Vanghana, hi lava ku khongela eka Tiko ra Manana, .
  Perun, Yarilo na Elfrog matimba ...
  Hi ta va vavanuna lava tiyeke swinene, .
  Naswona hi ta hunga hambi ku ri mapapa lama nga empfhukeni!
  
  Sweswi nala se u hlongoriwile endzhaku eElfskva , .
  U vavisa vativi va mbango swinene...
  Hi tshembekile eka Solcesus na Gralin , .
  Naswona ku ta va ni mathangi yo tala lama nga ni swibamu!
  
  Doo, nala a nge swi koti ku sivela ti- elf, .
  Leswi tinhenha ta hina ti nga na matimba hinkwawo...
  Ku pasa swikambelo, ntsena ntlhanu, .
  Leswaku mufana un"wana ni un"wana a ta va ni matimba swinene!
  
  Soltsegrad yi ta vangama , .
  Naswona hi ta n'wi hlayisa eka nhlaselo...
  Ku ringanana loku hlulaka ka tinhenha ku ta ta, .
  Hambileswi ngati yi khulukaka hi xidziva lexi nga lawulekiki!
  
  Vanhwanyana lava nga ambalangiki tintangu hi xirhami, .
  Va tsutsuma, swirhendze swa vona swi ri karhi swi hatima...
  Nakona va ta ba Orks hi swibakele swa vona, .
  Kayini loyi a nga riki na vuxaka na vanhu u ta phaphamala!
  
  Hinkwaswo swi ta va swi lulamile, vanhu va swi tiva, .
  Hi ta tshubula mintlawa ya tinyeleti exibakabakeni...
  Phela, i xidyoho ku kanakana vutlhari, .
  Naswona ku ta va ni munhu loyi a nga exiluvelweni xa Xikwembu!
  
  Ku nga ri khale hi ta pfuxa vafi hi sayense, .
  Hi nga va vantshwa no saseka...
  Ehenhla ka hina ku ni kerubu leyi nga ni timpapa ta nsuku, .
  Eka manana wa mina wo saseka wa Elf!
  Kutani vanhwanyana va yimbelele, kutani vuthu hinkwaro ra vana ri tikume ri ambale swisirhelelo leswi hatimaka naswona ri ri ni matlhari ya matimba, hambi ku ri yo titimela.
  Endzhaku ka sweswo, ku hloma nakambe ka vafana ni vanhwanyana ku hetiwile. Naswona a va lunghekele nyimpi leyikulu.
  Dominica na Margarita va humese miseve ya matimba leyi endleke leswaku ku va ni ku cinca lokukulu. Naswona sweswi vuthu ra vana a ri lunghekile.
  Kutani u teke riendzo ro ya enyimpini.
  Dobrynya u xiye hi ku languta loku tsakeke swinene:
  - Hi ta tlhela hi hlula! Naswona leswi i xisekelo xa hina.
  Xifufunhunu lexi ringanaka ni thangi lerinene ra German Tiger xi gayele emahlweni. A a ri ni xikhegelo xa dayimani, kumbe ku vula ntiyiso, a xi hatima onge hiloko xi funengetiwe hi maribye ya risima. Xiharhi xo saseka swinene.
  Margarita hi vutlhari u xiye:
  - Hi xikhegelo xo tano, xifuwo hi xoxe xi le khombyeni ro va muhlaseriwa wa muhloti la nga ni vutianakanyi!
  Dominica u pfumerile hi nhloko kutani a yimbelela a ku:
  Ti shards ti kahle
  Ku lwisana na xibamu xa muchini, khombo ra kona , a ku na nchumu!
  Kambe risimu ra yena ri hundzuke ri nga twisiseki ngopfu, naswona ri nga ri endhawini ya rona.
  Vana va tinhenha va fambe va rhendzeleka na ximanga. Un"wana wa vafana lava a a lava ku n"wi duvula, kambe socha ra nhwanyana ri veke voko ra rona emakatleni ya mufana loyi kutani ri rhurhumela:
  - A ku na xilaveko!
  Nhwanyana un"wana u vule leswi:
  - Hi swona leswi xipano xi nga swona!
  Lava i vana lava lwaka hakunene lava hisekelaka ku lwa.
  Dominika u xiye hi ku hleka:
  Hi tlhelo ra ximatsi ku ni vuthu ra hina, kasi hi tlhelo ra xinene ku ni vuthu ra hina, .
  Swi kahle ku ndzi ba hi xibakele emahlweni hi ku nwa ngopfu !
  Tinhenha a ti ri eka xiyimo lexinene swinene . Naswona swi vonaka onge va lunghekele ku teka riendzo ro leha swinene. Naswona ndlela leyi va titwaka ha yona hakunene a yi nge heli.
  Margarita u vule hi ku n"wayitela:
  - Ina, ndzi fanele ku vula leswaku ha ha ri na nkateko.
  Dominica u vutisile hi ku n"wayitela:
  - Xana u na nkateko wo tanihi kwihi?
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u hlamule hi ku tiyiseka a ku:
  - Mhaka ya leswaku Nyimpi Leyikulu ya Rixaka yi teke malembe ya le hansi ka mune. Entiyisweni, Majarimani a ma ta va ma lwile nkarhi wo leha swinene eka milayeni ya wona ya matimba yo sirhelela!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u pfumerile hi nhloko:
  - Ndzi pfumelelana na leswi. Ku na hambi ku ri switori swin"wana leswi nga eka nhlokomhaka leyi. Kambe eka xiyimo xin"wana ni xin"wana, hi ni vuswikoti byo tumbuluxa singita. Loko ku ri Majarimani, leswi a ma swi xiyile leswaku nyimpi se a yi hluriwile, a ma nga lavi ku lwisana nikatsongo. Naswona xisweswo va endle hi ndlela ya vona leyi tirhaka!
  Margarita u xiyile:
  - Hi lowu movha wun"we lowu nga humelelangiki ngopfu - lowu i Tiger, wu tika ngopfu, naswona wu na nhlangano lowu nga sirhelelekangiki kahle exikarhi ka turret na hull. Thangi leri, u fanele ku pfumela, a ri kahle ngopfu. Leswi swi tika ngopfu naswona swi hundzeriwile hi nkarhi, hambi ku ri swisirhelelo a swi kumekanga eka swirhendzevutana leswi twisisekaka. Naswona ku veka transmission yi hambanile na njhini i xihoxo lexikulu.
  Dominica u pfumerile hi nhloko a pfumela.
  - A wu nge swi koti ku kanetana na leswi ! I ntiyiso leswaku i xihoxo! Kambe hi hala tlhelo, i vafi ntsena lava nga endliki swihoxo, naswona ntsena loko va huma evuton"wini byin"wana. Naswona ndzi ehleketa leswaku hi yena. At least eka wena!
  Margarita u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - Ina, hakunene ku na vutomi bya le ndzhaku ka rifu! Naswona mina hi ndzexe a ndzi khorwisekile hi leswi. Naswona loko eka vuako lebyi ndzi kunguhateriwe ku lova, kutani eka byin"wana, nchumu wo karhi wu ta ya emahlweni!
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u pfumerile hi nhloko:
  - Ku fana na ntlangu wa khompyuta lowu nga heriki lowu nga na nhlayo leyi nga hlayekiki ya swiyimo swo hambana!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u tiyisisile:
  - Kahle kahle, ina! Xin"wana xo fana na xexo, naswona leswi, ndzi fanele ku vula, swa tsakisa swinene ! Naswona laha u nga tsaka ku tlula kan"we kumbe kambirhi.
  Mufana wa nhenha Dobrynya u yimbelerile a ku:
  - I nkarhi, i nkarhi, a hi tsakeni, .
  Evuton'wini bya mina...
  Eka ku saseka na xinwelo, xibalesa xa nkateko.
  Bye, bye, ku rhurhumela, tinsiva eka swihuku, .
  Hi ta hlevetela eka vumundzuku ku tlula kan"we!
  Hi ta hlevetela eka vumundzuku ku tlula kan"we!
  Ndzi ta handzula nala! Ndzi ta handzula nala! Ndzi ta handzula nala!
  Naswona ku hleka lokukulu ka vana ku twiwile. Dinosaur leyikulu yi humelele emahlweni ka vuthu leritsongo . I ntiyiso leswaku a a languteka a ri ni nxungeto ngopfu, kambe a a ri nkulu. Naswona miri wa yena i wukulu, kambe nhloko ya yena, ku hambana na sweswo, i yitsongo, ku engeteriwa ncila wo leha. Naswona ehenhla kutlhela kuva na ti knuckle fins.
  Dominica u huwelerile a ku:
  - Lexi i xiharhi - lexikulu !
  Margarita u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - Xiharhi xo tika ! Kambe u nga vileli. Loko hi nga yi khumbi, a yi nge hi khumbi!
  Naswona nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u lerisile:
  - Vantshwa va tinhenha - a va duvuli naswona a va endli huwa!
  Vana va sungule ku miyela. Naswona va ringete ku famba va nga ambalanga nchumu handle ko endla huwa.
  Dominica u xiye:
  - Ku vuriwa yini loko dinosaur yi fe tindleve?
  Margarita u n"wayitele kutani a lava ku vula swo karhi. Hi xitshuketa ku ve ni ku rhurhumela ni ku pandzeka ka marhavi lama tshovekeke. Ku humelele xiharhi lexi ringanaka ni muako wa swithezi swa nkombo, lexi nga ni nomu lowukulu, ku fana ni sperm whale leyi leheke. Hakunene leyi i xiharhi lexikulu . Naswona tintiho ta kona ti lehe kwalomu ka timitara ta ntlhanu.
  Dinosaur leyi a yi yimile yi langute ntlawa wa vana hi ku lava ku tiva, yi vone xivandzana xo chavisa kutani yi tsutsumela ku baleka. Naswona a swi fana ni loko, entiyisweni, a a hlohloteriwile. Swi durha ngopfu ku lwisana na xihontlovila xo fana na tyrannosaurus leyi ya meno ya saber.
  Dominica na Margarita va tlakuse tinhonga ta vona ta masalamusi. Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u duvule ku sungula. Naswona ku suka enhlokweni ya nhonga ya yena, pulsar leyi dlayaka yi ta haha yi huma. Naswona u ta ba nomu wa xivandzana. Naswona u ta va a hisekile swinene. Kambe loko ku hlamula ku ve ni ku rhurhumela loku chavisaka swinene ni loku pfalaka tindleve.
  Dominica u yi tekile naswona hi ku hlamula , u yi ba hi matimba ya yena hinkwawo, a endla hi matimba, onge hiloko a ba nhulu yo dlaya naswona, a ri karhi a rhurhumela:
  Ti dinosaur, kumbexana u kona laha, naswona hayi eAfrika, .
  Kumbexana u hlafuna byanyi hi swakudya swa nimixo, .
  Ti- dinosaur,...
  Naswona nhwanyana loyi u rhumele xiphemu xa yena xa masalamusi eka xihontlovila. Nakona va teke meno ya yena ya ti fang, nakona loko ya biwa, ya hundzuka swirhabyani swo saseka, swa pinki.
  Dominica u yimbelerile a ku:
  A ndzi lava ku endla nsimbi
  Ndlopfu yi humelerile hi xitshuketa...
  Timpapa ku fana na nyoxi - .
  Swiluva ematshan"weni ya tindleve!
  Margarita u pfurhile a hleka naswona, nakambe, a a ta n"wi ba hi pulsar leyi onhaka ni leyi onhaka. Kambe vuthu ra vana ri sungule ku chululela xivandzana hi miseve. Naswona swisirhelelo swa yena swa xikalo swi sungule ku rhurhumela .
  Dominika u teke a tlhela a humesa masalamusi eka milenge ya yena leyi a yi nga ambalanga nchumu na nhonga ya yena. Naswona swi tirhile kahle laha.
  A swi fana ni loko nchumu wo karhi wa masalamusi wu yi tekile ivi yi tihlasela hi matimba lamakulu lama onhaka.
  Margarita u yi tekile kutani a rhurhumela, a ri karhi a rhurhumela hi mahlo yakwe ya safire:
  - Hlamala!
  Tyrannosaurus yi wile, naswona ematshan"weni ya yona ku humelele tafula lerikulu ni leri anameke, leri a ri tele hi swakudya. Nakona laha se a yi ri ya xiyimo xa le henhla swinene naswona a yi nga si tshama yi va kona, yi hlawulekile. Naswona swakudya swo tano swo nandziha leswi hlamarisaka.
  Dominica u yimbelerile a ku:
  Leswi swi hundzuke swi nandziha
  Naswona nun"hwelo wa kona wu nandziha swinene ku tlula vulombe...
  A hi nge hluli ku suka eka xiyimo xa le hansi, .
  Naswona ntumbuluko wa hina wu ta humelela!
  Margarita u tiyisisile hi ku n"wayitela, a pfula meno yakwe:
  - Ina, swi ta humelela! Naswona sweswo i swinene!
  Endzhaku ka sweswo, nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u engeterile:
  - Naswona wa swi tiva ku hoxa masalamusi. Leswi , ndzi fanele ndzi vula leswaku swa hlamarisa! Hundzula sayizi leyikulu swonghasi yi va swakudya swo nandziha . Lava a hi ti orcs kumbe ti goblins - swa olova eka vona!
  Dominica u pfumerile hi nhloko kutani a yimbelela a ku:
  - Hinkwaswo leswi nga kotekiki swa koteka, ndza swi tiva hi ku tiyiseka, .
  Naswona dyondza ku hoxa masalamusi, u nga ri kona!
  Naswona raha nenge wa wena eka nsimbi leyi tiyeke swinene, .
  Naswona u tsemelela xiharhi lexi hi xilo xo kariha!
  Margarita u hlekile kutani a xiya hi ku n"wayitela leswaku u hatima hi tiperela:
  - Ina, u yimbelela hi ndlela yo khumba mbilu lerova a wu nge kumi xihoxo! Kahle!
  Dominica u pfumerile:
  - Ndzi super leyikulu - mulwi wo kufumela ku tlula misava!
  Ni ndlela leyi a nga ta teka ni ku rhendzeleka ha yona hi mahlo yakwe leswaku ma va safire swinene ni ku fana ni tinyeleti.
  Tafula leri a ri ri na swakudya ri kombetele vana va tinhenha, kutani van"wana va vona va sungula ku ri tshinelela va teka ti donuts na tikhekhe, ti cheriwile eka chokoleti na tinxaka to hambana ta ti cream. Ku antswa ngopfu, khoma ayisi khirimi. Leswi i swa xiyimo xa le henhla hi ku helela.
  Margarita u chaye rimhondzo rakwe kutani a rhurhumela a ku:
  - N"wina vafana a mi lavi ku dya ngopfu , .
  Akuna xilaveko xa leswaku hinkwenu mi tsutsumela eka bourgeoisie...
  Naswona u titsalela buku yo tsalela eka yona, .
  Ku famba-famba ka ha ta pfuna!
  Dominica u xiye hi ku n"wayitela ko nandziha:
  - Ina, hakunene swi humelerile swinene!
  Naswona u rhurhumerile hi mahlo ya yena ya wasi ya xiluva xa mavele.
  Margarita u xiyile:
  - Nyama ya ti dinosaurs ayi nandzihi ngopfu, naswona yitsongo swinene eka swivumbiwa leswi dyaka nyama. Kambe ku dya hanci...
  Dobrynya u rhurhumerile a ku:
  - A ndzi nge ku pfumeleli ku dya hanci!
  Naswona mufana-nhenha yi yimbelele a ku:
  Sivka-burka, kaurka ya vuprofeta, .
  Yima emahlweni ka mina
  Ku fana ni tluka emahlweni ka byanyi!
  Sivka-burka, kaurka ya vuprofeta, .
  Swi laveka swinene, swinene
  Hlangana na wena!
  Oenomaus u yi tekile kutani a tlula a suka eka dragona. Hakunene a a lava ku ringeta leswaku dinosaur yi hundzuke swakudya swa njhani . Swi nga ha endleka ngopfu, i nchumu lowu tsakisaka. Naswona mufana-hosana u teke khekhe leri nga na chokoleti a ri hoxa enon"wini wa yena.
  Nakona a sungula ku hlafuna hi matimba, a swi ri na khirimi naswona a swi nandziha. Swi nandziha swinene.
  Vana va rhurhumerile hi vun"we:
  - Kahle kahle, ndzi pfumeleleni ndzi ringeta! Mi nga vi vamanana vo biha!
  Margarita u n"wayitele a nga ri na nandzu:
  - Vito ra mina ndzi Mhani? Swi hlekisa!
  Naswona nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u huwelerile a ku:
  - Ndzi ta ku nyika khume ra timinete leswaku u dya! U nga dya, kambe hi ku ringanisela!
  Dominica u vutisile hi ku n"wayitela:
  -Xana u boheke ku khomiwa hi ndlala hi nkarhi wa nyimpi?
  Margarita u pfumerile hi nhloko yakwe ya nsuku, muvala wa dandelion ya ximun"wana:
  - Ina, njhani! Naswona a swi karharisa swinene!
  Nhwanyana loyi u sungule ku yimbelela hi rito ra yena leri nga erivaleni leswaku a kandziyisa khombo ra xiyimo lexi.
  Loko a ri karhi a yimbelela, nhwanyana loyi u tlhele a tlula a suka eka dragona. Nakona a sungula ku cina ehenhla ka byanyi bya orenji a nga ambalanga nchumu.
  Naswona rito ra yena a ri ri ra iridescent swinene naswona ri vangama:
  Hi swirho swa Komsomol, vanhwanyana va milorho, .
  Malunghana na vumundzuku bya vanhu va tiko leri ro saseka...
  Loko hi tshembekile eka Misava na pulanete, .
  Naswona hi hlula enyimpini leyi leyi nga ni khombo!
  
  Bindzu rin"wana ni rin"wana ri kanetiwa ke, .
  Ndzilo wu pfurha hi matimba embilwini leyitsongo...
  Vanhwanyana, leswi swi sasekile ntsena
  A hi pfuleni nyangwa wa ndhawu leyikulu!
  
  Un"wana ni un"wana loyi a nga wanuna i xihontlovila
  Sayense, ndza swi tiva, yi ta n'wi nyika matimba...
  Ndzi kholwani, xirhambo xa hina xi tshama xi fana, .
  Kutani Avele a fuma, naswona Kayini u le vuhlongeni!
  
  Ndzi lava leswaku ntshovelo wo tala wu vupfa, .
  Leswaku pulanete leyi yi humelela...
  Leswaku ku ta paradeyisi yo saseka, yo hlamarisa, .
  Naswona vunghana a byi tiyile ku tlula nsimbi!
  
  Hi ta hlula xibakabaka, .
  Vanhwanyana va tsutsuma va nga ambalanga tintangu exikarhi ka swidziva...
  Ehenhla ka hina ku ni kerubu leyi nga ni timpapa ta nsuku, .
  Blizzard na xirhami a swi nge hi chavisi!
  
  Ndzi kholwani, valala va hina a va nge hi hluli, .
  Misiha ya nsimbi na langavi embilwini...
  Naswona matimba ya moya, ku fana na wena u bere, .
  Hi ta tlakusa banner, ndza swi tiva!
  
  I mani a rhandzaka vanhwanyana lava hatimaka ngopfu , .
  U sasekile hi moya na xifaniso...
  Lunghiselela xibamu xa matimba xa muchini, .
  Hambileswi loyi u lwaka na yena a nga ni khombo!
  
  Ndza swi tiva leswaku hi ta hlula hakunene, .
  Hi ta tshama hi ri na vun'we na Tiko ra hina ra Manana...
  Phela, ku ni misava hinkwayo leyi nga ni tinyeleti emahlweni ka hina, .
  Munhu a a ve xivumbiwa lexi tiyeke!
  
  Ku vonakala ka Tiko ra Vatatana handle ka mindzilakano ya rona yo vangama - .
  Tinyeleti ta Ruby ti pfurha ndzilo ehenhla ka nhloko.
  Rus' yi tifunengete hi ku vangama loku nga fiki - .
  Nghwazi ya matimba, drayman, ya ba!
  
  Rowan ruby eka matluka ya emerald - .
  Safire yi hatima enhoveni , xiluva xa mavele...
  Ndzi rhumela miehleketo ya mina eka wena, Russia - .
  Nghwazi ya tinhloko timbirhi yi haha hi tinsimu!
  
  Eka mathonsi ya mberha tiperela ku ni tidayimani leti nga ni swiphepherhele, .
  Hinkwaswo swi kahle eka Tiko ra Manana lerikulu!
  Misava yi nonile, yi ni misiha yo fana ni tinsiva, .
  Swidzedze swa gamboko swi khukhuriwe hi moya wo tenga!
  
  Eka xifundzha xin"wana xa Rhaxiya ku ni ayisi, ti- seal, .
  ENDZENI munghana , tikamela i nsuku wa mananga.
  Ku kufumela laha loko swidzedze swa gamboko swi rhurhumela, .
  Hikuva hi hlayisa Xikwembu etimbilwini ta hina!
  
  Makwembe, makuwa ni mabanana swa mila, .
  Naswona kun'wana hi ximumu u tsutsuma hi swiketi...
  Phela, xana u nga ma kuma kwihi matiko yo tano emisaveni?
  Laha vanhu va nga ni matimba swinene eka swibakele swa vona!
  
  Le Rhaxiya, xiendlo xa matlhari xa tlakukile, .
  Eka yona, munhu i Muvumbi wa vumundzuku bya yena n"wini!
  Hi nga lwa kahle ntsena , .
  Leswaku ndhambi ya maxangu yi nga fiki eka Rus"!
  
  Vavasati va hina va sasekile, un'wana na un'wana wa swi tiva
  Naswona a ku na vavanuna lava tiyeke ku tlula lava nga ni xivindzi!
  Tiko ra vatatana, u muvumbi wa paradeyisi - .
  Xikwembu xin"we lexi fumaka i N"wini wa Ndyangu!
  
  Swifaniso swa Orthodox swi ta pfumeleriwa, .
  Pfhumba leri socha ri ri sungulaka...
  Hi ta vuya ekaya hi ri ni swilo leswi phangiweke hi ku hanana, .
  Handle ko pfumala ku ba, vahlaseri va miseve va ba valala va vona ehansi!
  
  A hi nyikeni ku rhula ni ntsako eka vuako hinkwabyo, .
  Naswona swin"we na Xikwembu hi ta pfuxa vafi!
  Ku dzuneka ka Tiko ra Manana ra hina leri nga onhakiki - .
  Hakunene hi ta hlula, ndza swi tiva!
  Dominika na yena u teke tinsimu ta yena. Nakona va swi cina hinkwaswo swin"we, naswona milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu, yo tshuka, yo tiya a yi ri eku fambeni ni ku cina.
  Kutani Margarita a chaya rimhondzo:
  - Mavoni ya timeka! Hi swona, nkarhi wa swakudya wu herile.
  Vana va tinhenha va humile etafuleni va nga swi lavi. Entiyisweni, xana u nga swi kotisa ku yini ku nga yi dyi ? Loko ku ri ni mixaka yo hambana-hambana ya khirimi hi ku kongoma. Naswona swi nandziha swinene. Naswona ku nun"hwela ka ti- ice cream leti, ti- pastry, tikhekhe, ti- pretzel ni swilo swin"wana swo nandziha ni leswi nandzihaka swa tsakisa swinene naswona swa koka rinoko.
  Dominica u rhurhumerile :
  - U nga dyi ku tlula mpimo ! Titolovete ku ringanisela!
  Margarita u tsarile eka twitter:
  - Tiva vanhu hinkwavo leswaku munhu a hi nguluve! Naswona u fanele u dya hi vutlhari swinene.
  Mufana wa nhenha Dobrynya, loyi hi yexe a ha ku dya makhekhe ya khume-mbirhi a tlhela a ti tota hi khirimi ya mihlovo yo hambana-hambana, u gungurile:
  - Leswi hinkwaswo swa hlamarisa! Kambe u fanele u tiva leswaku u fanele u tshika rini. Ku dya i swinene, kambe ku dya ku tlula mpimo swi bihile.
  Mufana hosi Oenomaus u pfumerile:
  - Nala wa wena lonkulu i khwiri ra wena. Kambe loko va ku - nyika nala swakudya swa wena swa nimadyambu, leswi a swi vuli ku swi teka hi ku kongoma!
  Dobrynya u vule hi ku n"wayitela:
  - Kambe endzhaku ka siku ro tika, kumbe tinyimpi, kumbe ku titoloveta, u fanele ku dya kahle! Handle ka sweswo a ku nge vi na matimba.
  Dominica u pfumerile hi nhloko hi ku n"wayitela kutani a ku:
  - Mina hi ndzexe ndzi tsakela ku n"okisela protein eka masi eka swakudya swa nimadyambu ndzi yi nwa. Swa enerisa, naswona nivusiku misiha ya kula naswona a yi hisi. Phela, cottage cheese leyi nga ni nhlampfi ya swakudya swa nimadyambu yi ni rihanyo swinene. Miri wa vatlangi wu lava tiphrotheyini.
  Vana va tinhenha va akiwe hi ndlela yo karhi. Kutani va tlhela va sungula ku macha va ya exigodlhweni xa n"anga yo biha Bastinda. Ndhawu leyi rhendzeleke yi ye emahlweni yi va leyi tlhumeke. Kambe , loko vuthu leritsongo, leritsongo, leri a ri tinyungubyisa hi swirhendze swa rona leswi nga ambalangiki nchumu, leswi nga ni ritshuri, ri ya emahlweni, ntumbuluko a wu oma swinene emahlweni ka mahlo ya hina.
  A va tshinela eka mfumo wa timbavala, naswona lava i vini lava onhaka swinene.
  Leswaku va titsakisa, vana-tinhenha va sungule ku yimbelela kutani va sungula ku kandziya milenge ya vona hi matimba swinene:
  Elfia yi hluka ku fana ni xihlahla ehansi ka tihosi, .
  A yi heli naswona yi sasekile ku tlula vuako hinkwabyo...
  Ku hlula ku pfule akhawunti leyi nga riki na swipimelo, .
  Ripfumelo ra hina ri ta pfuxiwa eRodnovery !
  
  Vukulu bya Tiko ra Vatatana, pfumela, i
  Onge mbilu ya yena leyi rhandzekaka yi nga tlakuka ehenhla...
  Leswaku ntsako wa vuako hinkwabyo wu le ka
  Ku va na Elfia loyi a nga ni lwangu ro tiya!
  
  Xiya leswaku Elf ya hina yi haha yi ya emahlweni, .
  Naswona a tsema magandlati hi xifuva xa yena...
  Kambe hi fanele, hi ta ta hi ndlela yin"wana, .
  Nakona ku ta va na van"wana, ndzi kholwani, vaavanyisi!
  
  Tiko ra hina ra Manana ri ta va na misava leyikulu, .
  Lexi pfurhaka hi ku vonakala lokukulu...
  Naswona ehenhla ka hinkwaswo Elfrog i xifaniso xa moya-xiviri, .
  Lexi hundzulaka xixika xi va ximumu!
  
  Ina, ndza swi tiva, swa tika eka hina vafana, .
  Kambe u tirhela Oenomai hi ku tshembeka ...
  Xikepe xi biwe, xikepe xi tshoveka, .
  Naswona kun"wana mbyana ya tihanyi yi rhurhumela hi ndlela leyi chavisaka!
  
  Doo, a hi nge n"wi nyiki Elf eka nala , .
  Mabanga ya hina ya blade, kholwa, sharper...
  Hi ta yima hi hlula nakambe
  Naswona mi nga vulavuli vuhunguki, mademona!
  
  Laha hi hlangana eka parade, .
  A ku na tiko ro kwetsima ro saseka ku tlula leri evuakweni hinkwabyo...
  Ndzi kholwani, hi ta rhumela valala va hina swin'we etiheleni, .
  Nakona hi ta aka paradeyisi hi hexe, ma swi tiva, hambi!
  
  A nga kona loyi a nga hi sivelaka
  Hi hina ti knights letikulu ta ti Elves...
  Matimba yo tano, vuthu leri nga hluriwiki, .
  Naswona a hi endleni pulanete hinkwayo yi tsaka swinene!
  
  A hi tikombiseni emisaveni hi ku saseka, .
  A hi tlakuseni mujeko wa mihlovo ya nkombo ehenhla ka pulanete...
  Nakona hi ta tsaka, kholwa mina, hinkwako, .
  Phela swiendlo swa vunhenha swa yimbeleriwa!
  
  Hi kombela mi xiya leswaku ku rhula ka elf ku le ka xiyimo xa le henhla hinkwako,
  Naswona yi ta ndlandlamuxa hi ku ya emahlweni...
  Naswona vanhu va ta tsaka eMisaveni, .
  Hikuva a ku na tingana eka Tiko ra Vatatana!
  
  Solcesus lonkulu a fika , .
  A ku nge vi na munyama eka vuako bya hina...
  Naswona loko munhu na elf va nga ri magwala, .
  Vumundzuku bya yena i ku huma ka dyambu ni ku tumbuluxiwa!
  Leri i risimu leri khumbaka moya! Risimu ro tsakisa no hlamarisa.
  Hambi leswi ndzhawu leyi rhendzeleke yinga biha swinene - misinya ya rutted , byanyi lebyi tsemiweke, hinkwaswo swi pfotloseriwile naswona swifunengetiwe hi swirhabyani swa ti rat paws.
  Margarita u xiyile:
  - Yeah, u nga languteli leswinene eka ti rats leti! Naswona hinkwako-nkwako ku ni ti- zero.
  Hi ku n"wayitela loku hatimaka swinene ni loku tengeke, Dominica u vule tano, a pfula meno yakwe:
  - Leswi, hi ntiyiso, a swi fanele ku languteriwa! Hinkwaswo swi hundzuke leswi nga pfuniki nchumu ngopfu . Kambe unga teka yini eka mbewulani - handle ka manyoro kusuka eka manyoro!
  Naswona vanhwanyana lava havambirhi va pfurha hi ku hleka. Endzhaku ka sweswo xipano hinkwaxo xa vana xi engetele goza ra xona ro pfumala tintangu. Vafana vambirhi va tinhenha va tsutsumele emahlweni kutani va rhurhumela mabanga ya vona ku fana ni swigolonyana swa moya.
  Nakona mbewulani yosungula, leyi ringanaka na bulldog ya kahle, yi tsemiwile hi vafana va tinhenha eka matlhelo hamambirhi. Leyi a ku ri nyimpi leyikulu leyi a yi ri karhi yi pfurha.
  Vana va engetele rivilo ra vona swinene naswona hi ku kongoma va sungule ku tsutsuma. Kutani ku humelele ntlawa lowukulu wa timbavala emahlweni. Lonkulu eka vona a a ringana ni nkunzi leyinene. Mutlangi wa nhwanyana Dominika u khandziye dragona a ya enyimpini. Nakona a lunghekele ku lwa, kambe ku biwa ka yena ko sungula ku suka eka nhonga ya masalamusi ku tlhave mbewulani leyikulu.
  Naswona yi voningile yi hundzuka xirhendzevutana lexikulu xa chizi leyi hlawuriweke leyi nga ni timbobo. Naswona nun"hwelo wo tsakisa swinene wu huma eka yena lerova timbavala ti kavanyetiwile eka nhlaselo wa ntlawa wa vana ivi ti hlasela khale ka murhangeri wa tona, loyi a a sungule ku navela ngopfu hi nun"hwelo wa swakudya swo nandziha leswinene ngopfu eka timbeva.
  Leswi swi hundzuke xihlamariso.
  Margarita u xiyile:
  - Vuswikoti bya wena byi kula awara yin'wana na yin'wana! Naswona leswi, ndzi fanele ku vula leswaku, swi phyuphyisa swinene !
  Dominica u pfumerile hi nhloko yakwe ya nsuku:
  - Ndzi nga endla swo tala! Naswona leyi i credo ya mina leyikulu! Naswona loko ndzi sungula, kutani a ku na nchumu lowu nga ta ndzi sivela.
  Naswona nhwanyana loyi u yi tekile a ba xipano xin"wana hi rihati ra masalamusi. Naswona ku cinca loku engetelekeke ku humelerile.
  Timbavala to hlayanyana ti hundzuke makwembe lamakulu, lama nga ni mitila lama langutekaka ma tsakisa swinene.
  Vana va tinhenha va yimbelele hi khwayere:
  Ti- melon, ti- watermelon, ti- buns ta koroni, .
  Tiko ro hanana, leri humelelaka...
  Naswona u tshama exiluvelweni eElfiburg - .
  Tatana Hosi Oenomai!
  Nakona vana-vahlapfa va hetelele va lwile na timbavala, naswona a hi ti tsemeni ehansi handle ko kavanyetiwa. Naswona tinhenha ti rhurhumela mabanga ya tona hi matimba . Naswona vanhwanyana va sungule ku duvula hi vurha. Van"wana va vona a va ri ti- elf, naswona a va ri ni vutshila swinene eku duvuleni. Hakunene leyi a ku ri nyimpi ya xiviri.
  Naswona swipano swin"wana swo hlayanyana swa timbavala swi ya enyimpini. Ma khuluka ku fana ni nambu lowu dzikeke.
  Dominica u xiye:
  - Loko hi vulavula hi nchumu wo biha na wo biha, ku va na ku titwa leswaku a ku na mpimo!
  Margarita u yimbelele hi ku n"wayitela, leswi, hambiswiritano , a swi khomisa gome:
  Tinhenha ta munyama ti ni matimba hakunene, .
  Vubihi byi fuma misava handle ko tiva nhlayo...
  Kambe n'wina mi vana va Sathana, .
  U nga tshovi matimba ya Kriste!
  Dobrynya, a tlula-tlula eka dragona, u sungule ku tsemelela timbavala. Leswi u swi endle hi mabanga mambirhi hi nkarhi wun"we, naswona hikwalaho ka ku famba-famba ka mufana loyi hi ku hatlisa, a swi vonaka onge muchini wo sila kofi wa tirha. Laha hi laha ku herisiwa ka vanhu ku sunguleke kona.
  Oenomaus na yena u joyine nyimpi. Mufana loyi u khome mbewulani yin"wana hi ncila hi swikunwana a yi hoxa eka yin"wana, yi tshoveka marhambu. Kutani a yimbelela a ku:
  - Matimba ya mina lamakulu i makulu, .
  Naswona a ndzi nge pfuki ndzi tinyikerile eka valala va mina...
  Hi ku biwa ka xibakele xa mufana, .
  Mbeva yo biha yi ta haha yi khomiwa hi tingana!
  Hakunene, mufana wa hosi u tikombisa a ri mulwi wo nonon"hwa swinene enyimpini.
  Dobrynya na yena u ni matimba, u ni misiha, hambileswi a a tirhisa milenge ya mufana naswona, a nga rivali hi mabanga . Naswona u sungule ku kombisa mpimo lowu xiyekaka wa ku xanisiwa. Hinkwaswo a swi tika ni ku halata ngati swonghasi.
  Mufana loyi u hundzuke la nga ni tihanyi swinene naswona a a lwa, ku fana ni valwi van"wana va vuthu leritsongo.
  Naswona xirhendze xa mufana lexi nga ambalangiki nchumu xi tlhava tinhloko ta timbavala kunene.
  Leswi i mudlayi naswona, hi nkarhi lowu fanaka, ku ni ku n"wayitela emilon"wini ya mufana .
  Dominica u tirhisa matimba ya yena ya masalamusi eka ku hundzuka loku landzelaka. Naswona u gingiriteka swinene.
  Nhenha yi tlula yi tlakuka yi rhendzeleka. Nakona sweswi nambu wa matimba wu haha ku suka eka nhonga ya yena ya masalamusi nakambe. Naswona u ba orc.
  Bere leyi nga ni swirhumbana, ya buraweni yi hatla yi hundzuka marshmallow ya chokoleti. Xana leswi swikulu ku fikela kwihi ?
  Margarita u vutisile hi ku n"wayitela:
  -U nga endla halva?
  Dominica u pfumerile hi nhloko yakwe ya nsuku:
  - I ntiyiso ndzi nga swi kota! Naswona swi ta va leswi hlamarisaka!
  Naswona nhwanyana loyi u humese swihehlo swa masalamusi emavokweni yakwe ni le ka swikunwana swakwe leswi nga ambalangiki nchumu. Malangavi ya hlasele ntlawa wa ti- orc. Naswona nambu hinkwawo wa vulombe wu khulukile... Vulombe a byi ri bya muhlovo wo tshwuka-orenji naswona a byi khuluka ku fana na magandlati.
  Margarita u hlamule hi ku hleka:
  - Wa tiva, leswi a hi swona leswi u swi lavaka!
  Dominica u pfumerile hi nhloko a pfumela.
  - I ntiyiso, a hi halva swinene, kambe yi tlhela yi nandzika swinene!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u xiye:
  - Halva a yi ri rarity emahlweni ka nyimpi. Kambe a va dya vulombe hambi ku ri hi nkarhi wa ku tekiwa ka tiko.
  tlhela a raha , enkarhini lowu eka timbavala, kutani a yimbelela:
  Nyiko leyinene ngopfu, i ntiyiso, i vulombe, .
  Mufana loyi, hi ntiyiso, u ta twisisa leswi...
  Hambi ku ri xitsongo - xipunu xa tiya, .
  Leswi se swi kahle, kahle, hi nga ha vuli poto hinkwaro!
  Margarita na yena u raha, ro sungula hi nhonga ya masalamusi, ivi a raha hi swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu, a ya emahlweni:
  Kambe murhandziwa, leswi i nchumu wo hlamarisa swinene, .
  Xin'wana na xin'wana xi kona kumbe a xi kona...
  Kambe murhandziwa, ntsena a ndzi swi twisisi leswaku xihundla i yini, .
  Loko yi ri kona, kutani hi ku hatlisa yi herile!
  Kambe loko wo yi dya, kutani a ku nge he vi na swiphiqo!
  Dominica u yi tekile a rhendzeleka ehenhla ka dragona. Ku n"wayitela ka yena ku ve loku chavisaka swinene, naswona hi nkarhi lowu fanaka, ku va loku tsakisaka. Nhwanyana loyi u twe matimba lamakulu swinene endzeni ka yena. Kutani ku hume magandlati eka nhonga ya yena ya masalamusi. Naswona hi nkarhi wun"we magidi mambirhi ya timbavala ma hundzuke ti chops to nandziha leti nga eka sauce. Na magandlati man"wana ya nhonga ya masalamusi, na timbavala ti hundzuka swibya swa tinhlampfi.
  Ku tlula kwalaho, swakudya swa vona swa le tlhelo a swi ri swa xiyimo xa le henhla, a swi ri ni mabanana, tiphayinaphu ni mihandzu yin"wana yo nandziha swinene. Naswona hinkwaswo swi nandziha hi ndlela yo hlamarisa swinene naswona swa hlamarisa.
  Dominica u yimbelerile a ku:
  Swibya swa le tlhelo swa hlamarisa
  Vanhwanyana lava va charming...
  Naswona swivoni swa mune swa voninga, .
  Punch orc hi xibakele hi nomu!
  Margarita hi vutlhari u xiye:
  - Mupheki lonene u endla ti chops kusuka eka ti orcs na ti rats, na leti dyiwaka eka sweswo!
  Mufana Dobrynya u tekile a hoxa ribye ro tika ra cobblestone enhan"wini ya goblin"s. U tlhave khwiri rakwe kunene kutani a yimbelela a ku:
  -Loko u ri freak yo tano , .
  Ndzi ta ku raha...
  Kahle kahle, ku vuriwa yini loko u ri blockhead, .
  Kutani pulani leyi tirhaka yi lunghekile!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 11.
  Makwavo wa Dominika Dolfinova u cince vito ra yena. Nakona sweswi a tivula cool swinene - Caligula. Ku nga va ku xixima mufumi loyi a nga na ndhuma yo biha, kumbe ku tekelela vito ra yin"wana ya timbhongolo eka khathuni leyi vulavulaka hi Dunno.
  Nakona sweswi mufana loyi a lwaka Caligula Dolphins u endle xiboho xa leswaku u fanele ku ya lava sesi wa yena. Kambe xana u nga n"wi lava kwihi munhu loyi a lahlekeke?
  Naswona mufana loyi u hundzukele eka buku yin"wana leyi dumeke ya masalamusi. Yena, entiyisweni, a a nga va tshembi mixaka hinkwayo ya vativi va miehleketo ni valoyi.
  Kambe ha yini u nga ringeti ku nghena eka trance hi wexe. Ku tlula kwalaho, tata wa yena a hi munhu, naswona a nga ha va na vuswikoti bya yena bya masalamusi, naswona bya xiyimo lexi nga tolovelekangiki hi ku helela.
  Mufana Caligula u teke ti Dolphins a tshama ehansi esofeni hi xiyimo xa lotus. Naswona u ringete ku dzikisa mianakanyo. Mutlangi lontsongo wa tifilimi u tsemakanye milenge yakwe kutani a lulamisa nhloko yakwe. Nakona mufana loyi u nghene hi nhloko eka nchumu wo penga hi ku helela na mihlovo, a ringeta ku kuma Dominica.
  Ku saseka ka ntlangu wa mintlangu ya le theatre swa tika ku ku hlamusela. Loko, ngopfu-ngopfu, ti-elf, ti-orc, ti-goblin ti lwile... Nkombiso wa swiambalo leswi nga ni vanhwanyana vo tala va matiko hinkwawo ni tidigri to hambana-hambana ta ku pfumala swiambalo. Xivono lexi xi sasekile naswona xa hlamarisa hi ndlela ya xona yo sungula, ngopfu-ngopfu loko vanhwanyana va fafazela milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu kumbe ehenhla ka sava leri hisaka kumbe ehenhla ka gamboko.
  Va hlasela hi ku ba hi mabanga ni mafumu eka swisirhelelo swa swivumbeko swo hambana-hambana swa mathangi. Naswona swiharhi leswikulu swa nsimbi swi hlamula hi swibalesa swa swibalesa leswi hisaka swa malangavi. Ku hisa ka langavi ri le hansi naswona vanhwanyana, va ri karhi va huwelela, va hisiwa nyana ntsena, naswona va huwelela hi ndlela leyi tsemaka mbilu. Naswona ti- orc ti rhurhumela swinene, naswona mimombo ya tona yi bang , bang, bang - ti- confetti ta mihlovo yo hambana-hambana ti tshoveka hikwalaho ka switlhavi.
  Naswona swihaha-mpfhuka leswi khavisiweke swi tsutsuma swi huma ehenhla, swi siya swiluva swa switimela swo saseka leswi nga ni swirhendzevutana swo hambana-hambana swa ku saseka.
  Nchumu wo penga swinene, naswona leswi swi nga ha pfurheta hambi ku ri lwangu ku suka eka ti- hinge ta rona, hileswaku misava ya vuxongi yi hlanganisiwe na vanhu va xiviri, va matimu, hambi leswi va humaka eka nkarhi lowu hundzeke wa le kule.
  Stalin, eka xiendlakalo lexi, swi nga languteriwanga, hi ku tshika xihundla lexi nga lavekiki, u vule leswi:
  - Luftwaffe yi fikelele swiyimo swa le henhla swinene eka vutleketli bya swihahampfhuka. Hambi loko swi nga ri tano
  Loko u hlaya ti- disco , xihaha-mpfhuka lexi hoxaka tibomo xa TA-700, lexi kotaka ku rhwala tithani ta makume ntlhanu ta tibomo, xi endle leswaku vanhu va hlamarisa swinene.
  Hitler u hlekile a ku:
  - Kambe " Super Monster " leyi nga na xibamu xa 3200-mm caliber, madzana mambirhi ya tithani ta swibalesa swa rocket, ya ha ri ntirho lowu nga ringanisiwiki na nchumu wa vutshila bya masocha.
  Kutani Stalin u ringanyete leswaku ku endliwa toast:
  - So let"s drink to the fact leswaku nomu wu lava art yin"wana na yin"wana handle ka military art!
  Murhangeri lonkulu wa minkarhi hinkwayo na vanhu u nantswe hi ntsako vhinyo leyi pfaleriweke emahlweni ka ku velekiwa ka Yesu Kriste, naswona misava Fuhrer u nwile juzi eka mihandzu ya makume-nhungu-khume. Vafumi lava havambirhi va langute ndlela leyi ndlela ya rocket leyi hahaka yi ya ehenhla yi tsemeke erivaleni ha yona exibakabakeni eka monitor. Ndlela yo twa rito leri tsakeke ra nhwanyana wa le Rhaxiya:
  - Ku nghena eka orbit swi humelerile.
  Na ku phokotela mavoko lokukulu ku suka eka switandi hinkwaswo - it"s done! Munhu ekuheteleleni u le xibakabakeni, naswona leswi swi endliwile hi vayimeri va tinxaka letikulu swinene eMisaveni - Marhaxiya na Majarimani.
  Xibakabaka hinkwaxo ku suka empfhukeni ku ya empfhukeni a xi pendiwe hi ku hatima ka magidi ya swibalesa swa ndzilo swa mihlovo hinkwayo ya ntima ni timiliyoni ta mindzhuti, loko, swi vonaka onge, napalm yo hlamarisa yi hangalakile eka inki ya ndhawu ya vusiku. At the same time , ti supernovae leti pfurhaka ha yin"we yin"we ti hundzuke matsalwa lama nga erivaleni - swiga. Ku fana na: "Tiko ra Manana na Xibakabaka", "Emahlweni eka Tinyeleti", "Nhlangano wa Vanhu va Misava"!
  Hakunene lowu i muxaka wo karhi wa vuhlanya. A swi fana ni loko ku humelele ntlangu wa super-cosmic ni lowu hlamarisaka. Muxaka wun"wana wa matimu man"wana, laha a ku nga ri na nyimpi exikarhi ka Third Reich na USSR, naswona swi tikombe swi ri leswi phyuphyisaka swinene . Kambe sweswi leswi a swi languteki swi ri swinene ngopfu, loko hi swi veka hi ndlela yo olova.
  U fanele a kuma sesi wa yena lonkulu. Naswona lowu i ntirho lowukulu wa mufana loyi, loyi se a a tlangile eka nxaxamelo wa tifilimi, naswona a a sasekile swinene naswona a ri ni misiha, a ri ni ku ntshunxeka ka misiha loku fanaka ni tile.
  Naswona vito lerintshwa ra Caligula a ri fanele ri koke nyingiso lowukulu.
  Mufana loyi u ye emahlweni ni ku anakanyisisa ka yena. Nakona hi xitshuketa ndzi vona nhwanyana, wo saseka ku fana na ntsumi, naswona a ri na misisi yo gombonyoka ya muvala wa tluka ra nsuku. U andlale voko ra yena eka mufana loyi kutani a ku hi ku n"wayitela:
  - Hi na nhlayo ya mintirho ya nkoka leyi hi faneleke ku yi hetisisa na n'wina!
  Mufana Caligula u vutisile hi ku n"wayitela:
  - Nakona ndzi nga kuma sesi wa mina, loyi a nyamalaleleke kun'wana laha a nga tiviwiki?
  Nhwanyana loyi u ninginise misisi yakwe ya nsuku kutani a hlamula hi ku tiyiseka a ku:
  - Ina, swa koteka. Kambe sesi wa wena sweswi u hetisisa mesiya wo tika - ku ponisa vayimeri hinkwavo va rimbewu leri tiyeke, lava nxungeto wa ku lovisiwa wu lengalengaka ehenhla ka vona. Naswona swa tika swinene.
  Caligula Dolphins yi vutisile:
  - Vito ra wena i mani, naswona u mani?
  Nhwanyana loyi u hlamule hi ku n"wayitela ko nandziha:
  - Mina ndzi Margarita Korshunova, nhwanyana wa xihlawuhlawu loyi a hayekiweke hi Manazi, naswona sweswi u pfuxiwile emisaveni leyintshwa. Naswona leswi i vumundzuku bya mina, ku tirhela vunene ni ku ponisa vanhu.
  Mutlangi wa mufana u pfumerile hi nhloko:
  - Ndza ku twisisa swinene. Kutani, xana hi le ka vurhumiwa byin"wana byo tsakisa? Muxaka wo fana na le ka tifilimi, kambe hi xiviri?
  Margarita u pfumerile hi nhloko:
  - Ina, onge hi loko swi ri swa xiviri! Kambe hi ni minkarhi yo tano lerova hi nga fanelanga hi chava.
  Caligula wa Dolphins na muphayona wa xihlawuhlawu Margarita a va nga ri na nkarhi wo burisana na ku amukela xivono xo hlamarisa, naswona hakunene va nghene emisaveni leyintshwa, naswona va ri eka xiyimo xa ku tikhoma ka nyimpi!
  Margarita u xiyile:
  - Sweswi hi na vuthu hinkwaro. Naswona wa swi twisisa leswaku mina na wena hi ni vutihlamuleri byihi!
  Caligula u hlamule hi ku tiyiseka:
  - I ntiyiso ndza swi twisisa! Naswona ndzi tshemba leswaku ndzi ta hundzuka ndhuna leyi faneleke.
  Kutani mufana loyi a rhendzeleka ni banga rakwe ro kariha.
  Hi hatlise hi dya swakudya swo olova kutani hi tsutsumela ku ya aka masocha. A va fanele va ye eItaly hi ku hatlisa hilaha swi nga kotekaka hakona kutani va hisa tinsiva ta vupapa.
  Vuthu ri suke eVienna hi ku chayiwa ka swigubu ni ku chayiwa ka timhalamhala letikulu. Vuthu leri fambaka hi milenge a ri nga si kuma nkarhi wo tshinela naswona masocha lama gadeke tihanci a ma ri karhi ma tsutsuma-tsutsuma. Vagadi vo tala va tihanci lava humaka ematikweni yo hambana-hambana lava ngheneke eMfun"weni wa Rhaxiya wa Tsar. Leswi swi endle leswaku swi koteka ku kandziyela ehansi ka swintshabyana hi makume ya magidi ya swikunwana. Macossack lama tsutsumaka ni masocha yo olova ya Matatar lama gadeke tihanci ma tsutsumela emahlweni. Next move ti detachments leti khavisiweke hi ndlela yo fuwa ta vakulukumba va le Poland. Phela, vakulukumba lava sasekeke a va languteka onge va hlengeletanile eka mphikizano wa vuhosi. Ku tlula kwalaho, un"wana ni un"wana u lava ku tlula un"wana hi ku vangama ka swiambalo swa yena, ku sukela eka xihuku ku ya eka xihuku. Nakambe ku ni tinhenha ta Teutonic leti ambaleke swisirhelelo. Swisirhelelo swi pholishiwile kuva swiva na ku vonakala, swi endliwe hi nsuku kumbe silivhere. Nakambe ku ni vanhu va le Sweden lava nga ni yunifomo yo hlawuleka, ni vanhu va le Finland. Tihanci ta Janissaries na Spagi, masocha ya Maarabu lama gadeke tihanci.
  Naswona mijeko yo tala ni timhandzi ta mijeko ta vanhu ku sukela equator ku ya eLwandle ra Arctic. Naswona i swidlodlo swingani ... Lawa i matiko lama hluriweke.
  Naswona laha ku ta Ma-Austria , naswona na wona Majarimani. Hi tinyiketele hi ku tirhandzela ku famba hi milenge. Nakambe, mianakanyo ya ku phanga tiko ra Italy i ndzingo lowukulu. Ntumbuluko wu hanana kwalaho naswona ku ni mali yo tala! Kufana na swin"wana leswinene leswinga hlengeletiwaka hi mafoxolo.
  Caligula wa Tomboy u yimbelerile a ku:
  Vuthu ra hina ri ni matimba
  U sirhelela misava...
  Phela, ku vuriwa yini loko ku ri ni nyimpi, .
  A swi le tlhelweni ra hina!
  Kutani mufana loyi u kandziye nenge wakwe lowu nga ambalangiki nchumu exidziveni. I ntiyiso leswaku a a ambale swiambalo swo koma ntsena, tanihi leswi a a famba hi ku hatlisa swinene a ri eka xiyimo xa nyimpi lerova swiambalo swa yena a swi ta nghena ntsena endleleni naswona a swi ta handzuka.
  Margarita u vutise munghana wakwe ni mudlayi-kulobye a ku:
  - Kumbe u ta yimbelela hakunene? Ku tlula kwalaho, i ya wena hi ku kongoma!
  Mutlangi wa mufana u pfumerile hi nhloko hi ku n"wayitela loku a ku fana ni xinyenyana xa mpfundla:
  - U ehleketa yini, a ndzi nge swi koti?
  Kutani Caligula wa Tidolfini a sungula ku yimbelela;
  Oho, misava leyi, u ni gome swinene, .
  Lwandle ra mihloti ntsena - lwandle...
  Xana ndlela ya astral ya ninhlikanhi ya moya-xiviri yi kwihi, .
  Xirilo lexi feke xi lorhe ku fika eEdeni!
  
  Yi ni ayisi ya timbilu, swiphepherhele leswi titimelaka, .
  Ni ku hisa loku pfurhaka ka ku navela ka mavondzo.
  Vona ndlela leyi a nga riki na ntwela-vusiwana ha yona, loyi a nga ntsongo hambi ku ri enyameni, .
  Nightingale leyi khomisaka gome yi tlanga hi ku rila!
  
  Ku fana ni mucus wa woodlice, moya wa ntolovelo, .
  Ni ku bola ka sirha hikwalaho ka ku vilela.
  Kambe hi nga swi kota loko hi ri ni vun"we
  Humesa vanhu ekheleni!
  
  Susa vubihi bya vuako hinkwabyo, .
  Ku sula ndzhukano i xikombiso xo chavisa .. .
  A hi nge swi koti ku tiyisela swirhalanganyi swa ku xaniseka, .
  Diyavulosi a a hundzuke ntshuri!
  
  Pulanete yi ta hatla yi lahla tinketana ta yona, .
  Hambiswiritano, a yi nge suki eka orbit.
  EKA A hi khomeni hi ku tshembeka
  Kutani vanhu va ta pfuka!
  
  U nga pfuka u nga chavi, .
  U nga susumeti vanhu van'wana...
  Leswaku xigangu xi nga hlambeli hi mafurha, .
  Leswaku mana wa hina a nga dyuhali!
  
  Hi ta nwa nyana hikwalaho ka sweswo, .
  Vhinyo leyi nandzihaka ku tlula vulombe bya tinyoxi!
  A ku ve ni swiphiqo entiyisweni , .
  Kambe nkarhi wa ku hlayela a wu si fika!
  
  Kutani hi ta aka paradeyisi ya le tilweni, .
  Vana hinkwavo va ta tiphina hilaha ku nga heriki.
  Hi haha ku fana ni nseve hi ya eku balekeni etilweni, .
  Norho wo vangama wu hetiseka!
  Risimu leri ri hele naswona, hi rona, mpatswa lowu a wu lwa wu rhurhile eka ndhawu ya tintshava ta Alps ta le Italy wu ya ...
  Swibamu a swi buluka naswona swibamu swin"wana swa manguva lawa a swi ri karhi swi duvula. Laha i Port Arthur, doroba ra ntsheketo. I ku wa ka yena loku fungheke ku hohloka ka ndyangu wa vuhosi wa Romanov ni Vulawuri hinkwabyo bya Vulawuri hi ku angarhela. Loko khokholo leri a ri yime, a ku nga ta va na ku hundzuka lokukulu swonghasi. Hi xitalo a va endla huwa yitsongo ivi va veka ehansi tihamula ni swikepe swa vona. Kambe ku hluriwa laha a ku ri ku endla leswaku ku va ni nxaxamelo wa swiendlakalo leswi vangeke Nkutsulo Lowukulu wa October.
  Xana leswi i swinene kumbe swi bihile? Xiendlakalo lexi xa durha. Timiliyoni ta vahlaseriwa ni vahlapfa, kambe endzhakunyana, tiko ri hatlisise swinene nhluvuko wa rona.
  Hambiloko swi durha ngopfu, vaaki va le Rhaxiya va hunguteke hi vanhu va dzana ra timiliyoni.
  Hilaha va vulaka hakona, ku halata ngati ku horise muvabyi.
  Kambe sweswi kuna nkarhi, hiku tlhela wu teka Port Arthur, ku tlherisela matimu endzhaku no landzelela layini yo hlawuleka. Loko, hi xikombiso, va ka Romanov va hlayisa matimba, naswona hambi ku ri eka vuhundzuluxeri bya vulawuri bya tihanyi. I ntiyiso leswaku leswi i ntsheketo wa sayense, kambe swa tsakisa. Kutani, hakunene, i yini lexi yimeleke Russia loko version ya tsarism yi hlayisiwa?? Ku yima, kumbe vice versa, ku hlula?? Xana fambiselo ra vuhosi lebyi heleleke ri ta tirha swinene ku tlula tidemokirasi ta le Vupela-dyambu?Leswi swo hetelela se swi hundzuke fexeni. Hakunene, vuxaka exikarhi ka Rhaxiya ra lembe-xidzana ra vu-21 ni matiko ya le Vupela-dyambu byi onhake swinene. Endzhaku ka sweswo, swi ve fexeni ku lava tindlela tin"wana to tlula vulawuri bya palamende bya le Vupela-dyambu. Mhaka yi humelerile: xidemokirasi lexi lawuriwaka. Leswi hi loko hi ximfumo ku va na nhlawulo lowu ntshunxekeke, kambe entiyisweni mbuyelo wa wona wu vekiwile ka ha ri emahlweni. Kambe xivumbeko lexi xa mfumo a xi tshamisekanga, naswona vandla leri nga ematimbeni, leswaku ri hlayisa xiyimo xa rona, se ri hunguta xidemokirasi hi ku tirhisa milawu. Nakona hinkwaswo swi ya eka vulawuri bya tihanyi, nkaneto se wu lahlekeriwa hi vuyimeri epalamende.
  Kutani ku sunguriwa endlelo ra ku tshikileriwa ni ku chavisa, kutani, ku hambana ni sweswo, ku humelela ku hundzuka, ku nga ha va ku suka ehenhla, tanihi le hansi ka Gorbachev, kumbe ku suka ehansi, loku na kona ku humeleleke ku tlula kan"we.
  Le Rhaxiya hi nkarhi wa Autocracy, hinkwaswo swi olovile. Hosi yi ni matimba lama heleleke: ku dlaya, ku rivalela, ku lerisa. U na matimba ya le henhla ya vuavanyisi, vufambisi na ku endla milawu. Ku ni Huvo ya Mfumo ya vanhu lava hlawuriweke hi hosi, lava yi tsundzuxaka ntsena, naswona ku ni vatirhela-mfumo lava endlaka ku navela ka hosi.
  State Duma yi sive vuhosi bya absolutism, yi tsona mufumi mfanelo yo endla milawu, naswona, hi xiphemu, yi teka vulawuri bya mpimanyeto wa mali. Kambe xa nkoka swinene, akuri Duma leyi hundzukeke ndzhawu yo tswala na nyoka eka makungu yohambana hambana. Lexi i xihoxo xa yona!
  Ku nga khathariseki leswaku swi njhani, hambi ku ri nhwanyana loyi a a ri ni xihlawuhlawu a a nga lwisani ni ku pfuna hosi. Margarita u vutise Caligula muxanisi a ku:
  - Kutani ku hlawula ku le rivaleni, a hi hlaseleni!
  Mufana wa Terminator u hlamurile a ku:
  - A ku na ndlela yin'wana! I ntiyiso leswaku ha hlasela!
  Naswona mpfilumpfilu lowu tsemaka wu sungule. Leswi a va hatlisile hi ku pfuniwa hi vuswikoti bya masalamusi hi madzana ya tsevu ya tikhilomitara hi awara, vafana va makerubu, lava a va lava ku nga nyiki nyingiso eka ku buluka ka swibamu ni ku duvula ka swibamu swa michini, va pfurhile exikarhi ka nala. Nkateko wa kona, maxelo na wona a ma nga ri na nkateko, mpfula na munyama. Kuropatkin a nga si rhumela vanhu eka nhlaselo. Naswona u endle malunghiselelo ya swibamu. Ku hambana ni leswi vanhu vo tala va swi pfumelaka, jenerala ni khale ka holobye wa vusirheleri a a nga ri xiphukuphuku. Kuropatkin u ringete ku khathalela masocha ni ku lwa hi ndlela ya sayense. Leswi hi swona swi n"wi khomiseke tingana. Ku pfumala xiboho, ku nonoka, ku navela ku hlasela hi ntiyiso, goza hi ku ya hi xifaniso - swi tsonile ku humelela ka nyimpi na Majapani ya xivindzi. Hikwalaho, a ku nga ri na xilaveko xo langutela leswaku minhlaselo ya xivindzi ya Suvorov yi ta teka Port Arthur loko yi ri karhi yi famba. Khombo ra kona, Kuropatkin u hlule ntsena hikuva endzhaku ka rifu ra Nogi"s corps, Majapani, na wona handle ko cinca xivumbeko , ma khandziye emahlweni, ma hlasela hi nhloko. Naswona hikwalaho ka sweswo, va hoxe swirhendzevutana swa vona ivi va tlhelela endzhaku.
  Kambe sweswi Kuropatkin u khome swikhegelo ni swa yena.
  Leswi swi vula leswaku u nga endla ku buluka ka swibamu hambi ku ri masiku yo hlayanyana, u hlayela leswaku ku vuriwa yini loko Majapani ma tshoveka. Naswona leswi ku nga khathariseki mhaka ya leswaku Mufumi Nicholas u nyikele xileriso xa xiyenge xa leswaku hi ku hatlisa a hlasela khokholo leri ivi a herisa nyimpi, leyi a yi onha vuhlayiselo bya mali.
  Laha, i ntiyiso, Kuropatkin yi le xikarhi ka ribye ni ndhawu yo tika. Kambe Port Arthur i khokholo ra matimba, naswona sweswi leswi Majapani ya tshamisekeke eka rona - ringeta, ri teke!
  Kambe Margarita na Caligula va le Dolphin, va tsemelela hi mabanga ni ku hoxa swikunwana swa vona leswi nga ambalangiki nchumu hi milenge ya vana va vona, kambe va ri ni vutshila ku fana ni swibalesa swa xihaha-mpfhuka, va famba-famba eka swisirhelelo, va swi basisa masocha. Xo sungula, u fanele ku tiva tindhawu leti tlakukeke leti lawulaka kutani swi ta koteka ku pfulela masocha lama hlaselaka ndlela.
  Loko a ri karhi a tsemelela samurai, Margarita hi vutlhari u vule leswi:
  - Hi ntolovelo va lwela nhluvuko, kambe hina, swi tikomba, hi vonaka hi lwela ku tlhelela endzhaku!
  Caligula mufana loyi a n'wayitela:
  - Xana u vula leswaku ku tekiwa nakambe ka khokholo leri swi ta tiyisa xiyimo xa Autocracy?
  Naswona u endle nxaxamelo hinkwawo wa tindlela hi mabanga. Hi yona ndlela leyi mabanga yakwe a ma rhwariwe ha yona.
  Naswona milenge ya mufana leyi a yi nga ambalanga nchumu yi tlhave switlhavi leswi tshovekeke tinhloko, tinhamu ni marhambu.
  Margarita, a ri karhi a nantswa ngati leyi humaka emilon"wini yakwe leyi a yi hangalakile hi xitalo hikwalaho ka ku biwa ka yena hi rivilo hi mavoko ni milenge, u tiyisisile:
  - At least hambi ku ri ku fana na sweswo! Phela, swi le rivaleni leswaku hosi leyi hlulaka etinyimpini yi va leyi dumeke. Hi xiringaniso swa xinkarhana. Kutani ku hlula ka rivariwa, naswona munhu la tolovelekeke, kumbe vanhu lava tolovelekeke, u kokiwa eka xiyimiso xa ntirho lexi nga riki na nchumu. - Nhwanyana wa xihlawuhlawu hi ku raha kun"we , endzhaku ko wisela ehansi Majapani ya tsevu hi nkarhi wun"we, naswona vambirhi va tlhaviwile hi bayonet ya vona hi ku susumetiwa lokukulu, u engeterile. - Kumbexana leswi i ku wisa swa xinkarhana ntsena!
  Naswona nakambe u rhurhise xirhendze xakwe lexi nga ambalangiki nchumu, a hlula tinhenha ta ntlhanu ta tiko ra dyambu leri humaka, ku katsa ni tindhuna tinharhu.
  Mufana la nga ambalanga nchumu hi swiambalo swo koma, a tsemelela Majapani ku fana ni khavichi, Caligula u vule hi ndlela leyi twisisekaka:
  - Endzhaku ka ku hlula, ku kula ka ikhonomi hi xihatla ku ta sungula eRussia. Leswi swi vula leswaku vanhu va ta hanya ku antswa, naswona mintlhaveko ya ndzhundzunuko yi ta hunguteka.
  Nhenha leyitsongo yi raha xibamu hi ndlela leyi masocha ya khume-mbirhi ya samurai ma haha ma langute ehansi . Mufana wa Terminator u engeterile. - Vanhu va tala ku pfuxa mpfilumpfilu hikwalaho ka ndlala!
  Margarita, a tshwutela marhambu lama humaka eka khwiri leri tsemiweke enon"wini wakwe, marha ma be masocha manharhu ya Majapani, u pfumerile hi xiphemu ntsena:
  - Kahle kahle leswi a hi ntiyiso! Ina, ku hundzuka ni madzolonga hi ntolovelo swi hlohloteriwa hi xiyimo xa ikhonomi lexi nyanyaka, kambe ... Phela , va-Decembrist a va yanga ku teka goza hikwalaho ka vusweti bya vona.
  Mufana wa nyimpi Caligula, endzhaku ko endla ntirho wa phaphatani ivi a tsema tinhloko ta khume-mbirhi ta Majapani, kutani u pfumerile:
  - Hi swona, hayi hikwalaho ka vusweti! - Nhenha lontsongo yi tseme voko hinkwaro ra swibamu yi engetela. - A hi minkarhi hinkwayo swi pfunaka ku ehleketa hi khwiri ra wena!
  Margarita u lulamise, a ya emahlweni a tsemelela hi tihanyi, lerova swirho swa Majapani swi hangalaka:
  - Hi ku kongoma, ku ehleketa hi khwiri ra wena a swi pfuki swi pfunile!
  Caligula tomboy laha u pfumerile, a tsema ti- samurai a hoxa tinhloko ta tona leti nga na swihuku eka matlhelo yo hambana, naswona hi ku hiseka lokukulu:
  - U vula ntiyiso hi tiphesente ta dzana! A ku na nchumu lowu nga kanetaka!
  Nghwazi na phayona ra xiviri ra xihlawuhlawu, naswona ku tlula kwalaho, hosi ya xisati leyi rhuleke swinene, leyi amukeleke xithopo lexi hikwalaho ka mintirho ya yona eka yin"wana ya misava ya masalamusi, yi rhurhumerile:
  - Naswona hi ta susa mafurha eka hina! Swi ve tano - banzai !
  Handle ko twela vusiwana kumbe ku yima, Caligula, a tsemelela hi mabanga ni ku tshoveka Xijapani hi milenge yakwe , u tlhele a yimbelela:
  A swi nga ri swa hava leswi ndzi rhumeriweke eka Rus", .
  Ku tisela tintswalo!
  Hi ku komisa! Hi ku komisa!
  Hi ku komisa - miyela!
  Naswona endzhaku ka marito yo tano ngati yi khuluke hi matimba swinene. I ntiyiso leswaku swi khomisa gome eka Majapani. Rixaka leri ri tirha hi matimba naswona ra bumabumeriwa, kambe ri wele ehansi ka ribye ro sila naswona sweswi ri sila ri yima. Ntsena leswi nga ta humelela - vuswa kumbe vuswa, xivutiso xa swivutiso!
  Nhwanyana la nga ambalangiki tintangu wa xihlawuhlawu Margarita, a humesa switlhavi swo tala hi sekoni naswona hi ku hatlisa a khandziya, a hangalasa mintsumbu leyi khwaxaka, eka xisirhelelo lexi landzelaka, u tivise, a yisa nenge wa yena eka samurai leyi landzelaka enhlaneni, naswona hi aphorism leyi faneleke hi ndlela yo hlamarisa:
  -Nyimpi i nchumu wa xisekelo, wu tinyiketela hi miehleketo yo tlakuka!
  Caligula, mutlangi wa mufana loyi a famba-fambaka hambi ku ri ku hatlisanyana ku tlula ntombhi yakwe naswona ku suka eka xirho xakwe lexi nga ambalangiki nchumu lexi nga ni tithayile ta misiha, mpfula yi hlantswe ngati ni swiphemu swa marhambu, u ye emahlweni:
  - Nyimpi yi karharisa miri, kambe yi khutaza moya!
  Margarita u tumbuluxe cascade ya somersaults, a tsema Majapani, naswona u yimbelele xiga lexi humaka eka risimu leri dumeke ra malembe yava makume nkombo ya lembe xidzana ravu makume mbirhi:
  - Ku tsaka, tintswalo na vupulasitiki! General , ku tiyisa, ku khutaza hi matimba, pfuka emubedweni u endla vutiolori!
  Caligula Dolphins, hi ku biwa hi nenge wa yena wa misiha ku ya fika exifuveni, u sindzise kolonele wa le Japani ku haha emoyeni kutani hi ku hatlisa a wisela ehansi swibamu swimbirhi swa michini leswi a swi yime ehenhla ka xihondzo. Swiharhi swa michini leswi tshwutaka swi rhangela, hi ku nga tirhi, swi wa, swi ba swa swona , swi tsemeta ehansi hi swirhendzevutana. Mufana wa Terminator u nkhinsamile:
  - Sorry, narrow-eyed , kambe a ndzi lava ku va wo sungula! Naswona a ndzi swi lava ntsena, kambe ndzi ta swi lava!
  Margarita, a ri karhi a wisela xihondzo xin"wana hi swibamu swa michini leswi endliweke eUSA a nga ambalanga nchumu loko a ri karhi a tlula-tlula, hi laha ku twisisekaka u vule leswi:
  - A swi bihanga ku va wo sungula, ku tiyisisa, kambe a va fanelanga ku sweka mabilomu hi le ndzhaku!
  Mufana-mutlangi Caligula, a hoxa xibalesa hi tintiho ta yena leti nga ambalangiki nchumu, shimosa leyi pfurhaka swinene yi bulukile, yi hangalasa samurai, u te:
  - Loyi a virisa mabilomu vusiku na nhlikanhi a nge pfumeli ku dyiwa a ha hanya!
  Margarita u hlekile kutani a tlula-tlula a tlhela a rhurhumela nenge wakwe lowu nga ambalangiki nchumu eka nsimbi ya xihondzo xa swibamu swa michini. Nsimbi leyi nga riki na swilo yi tlhelela endzhaku, naswona maphorisa ya le Japani ma haha ma langute ehansi, swirho swa wona leswi nga ni maphaxani swi ri karhi swi rhurhumela. Hakunene, a va languteka ku fana ni switsotswana.
  Margarita na yena u vulavule laha:
  - Mufambi a nga ha ambala hambi ku ri "boot" leyi nga ni xirhendze!
  Caligula xigevenga, na yena a hoxe xibamu hi ku tlula ivi a endla leswaku un"wana ni un"wana a haha, u xiye:
  - "Mabutsu" a yi veki swiambalo eka munhu loyi a nga riki na byongo byo pholisha swiambalo!
  Margarita u hlamule hi ku hundzuluka nakambe kutani a tsema ntlawa hinkwawo wa Majapani. Nhwanyana wa Terminator u voningile na laha:
  - Lexi hlamarisaka, ku na vanhu vo tala vo tshembeka ehenhla, kambe a hi vatsongo exikarhi ka vona lava nga endlaka handle ka vuxisi bya vuxisi eka ku kula ka ntirho wa vona!
  Caligula u rhendzelekile ku fana ni xilondza ehenhla, a wisela ehansi ni ku tsema Majapani, naswona hi ndlela leyi twalaka u tiyisekise:
  - N'watipolitiki u tlanga hi ndlela leyinene nkarhi na nkarhi tanihi leswi mutirhi wa le mugodini a rhelelaka emugodini a ambale jazi ro basa, naswona nsusumeto wa kona wa fana: ku humesa mali yo pfuneta ku hlantswa ndhuma leyi thyakeke!
  Margarita u hlamule eka leswi, a rhurhumela ngati leyi humaka eka misisi yakwe:
  -N'watipolitiki, i muhembi evuton'wini na mukanganyisi hi swiendlo, kambe rifu ri lulama hambi ku ri na xigevenga lexi!
  Mufana wa Terminator u tshove xibamu xa Majapani, a tshoveka marhambu ya masocha ya khume-mbirhi ya Mfumo wa Dyambu leri Humaka, kutani a hlamula a ku:
  - Rifu ri tshembekile hileswi ri tshamaka ri ta, kambe i ku tihlawulela eku hlawuleni ka nkarhi wa ku endzela ka rona!
  Port Arthur i doroba lerikulu, naswona ri ni milayeni yo tala yo sirhelela. Kutani, khombo ra kona na nkateko, valwi va na nkarhi lowu ringaneke wo lwa.
  Mufana wa mulwi Caligula, a tsema valwi hi mabanga, hambi ku ri ku hoxa pea ya ku lovisa hi nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu, a handzula samurai, u yimbelele:
  - Ndlela leyi ndzi nga ringetangiki ha yona, ndlela leyi ndzi nga tikarhatiki ha yona! A swi na mhaka loko munhu a a ri kona leswaku a ta lwa!
  Margarita, a tsema ntungu wun"wana wa masocha lama a ma ri karhi ma fa ehansi ka switlhavi swa nhwanyana la nga ni xihlawuhlawu loyi a a vangama ku fana ni rihati, u xiye:
  - Naswona ku fikela eka mpimo wo karhi, hina hi hexe hi kombela ku lwa. Phela, pfumela, Caligula, xana a wu lava ku ya ePort Arthur?
  Musunguri lontsongo u vule hi ku tshembeka:
  - Hi ntumbuluko! Lexi a ku ri ku navela ka mina lokukulu swinene.
  Margarita, nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu, nakambe a tsema Majapani ku fana ni xirhendzevutana, u hlekile:
  - Kahle kahle, ina! Ponisa Rhaxiya eka ku hluriwa loku hlaselaka swinene ematin"wini hinkwawo ya gidi ra malembe ya tinyimpi ta tiko ra hina!
  Mufana Caligula u tseme khume mbirhi wa Majapani hi swingheniso swimbirhi, a lulamisa munghana wa yena:
  - Ku hluriwa loku hlaselaka swinene, kumbexana, a ku ri hi nkarhi wa nyimpi yo sungula na Chechnya.
  Margarita u pfumerile hi nhloko a pfumelelana na leswi, hambi ku ri ku hatlisisa endlelo ro tsemelela:
  - Handle ko kanakana! Mukaneti loyi hi hluriweke hi yena u tsanile ngopfu! A ku ri ni swo tala swa le Chechnya rero, naswona hambi ku ri hafu ya vona a va hi lwela.
  Caligula the tomboy u hlekile, a ringeta ku rhangela munghana wa yena eka endlelo ro herisa:
  - Ndlela leyi Moska a rhurhumelaka ha yona eka ndlopfu!
  Margarita u vule hi vutlhari eka leswi, nakambe a rhurhumela marhambu ni swiphemu leswi nga ni ngati emisisi yakwe ya muvala wa gamboko hi ku hangalaka ka nsuku, a ya emahlweni a herisa Majapani ya xivindzi lama a ma nga lavi ku tinyiketa, hi matimba lama engetelekeke, hi mavoko ni milenge:
  - Loko vuthu na vanhu va nga lavi ku lwa, kutani masingita yo tano ya humelela. Naswona enyimpini yo sungula ya le Chechen, ni le nyimpini ya Rhaxiya ni Majapani.
  Caligula wa Tidolphin u sindzisiwa, loko a ri karhi a herisa ti- samurai, ku pfumela:
  - U vula ntiyiso! Vanhu va le Rhaxiya, khombo ra kona, a va lavi ku lwa ni Majapani. - Naswona mulwi lontsongo, a siya khamphani hinkwayo ya samurai yi tsemiwile tinhloko, u engeterile:
  - Kambe eka munhu wa hina ku humelerile mhaka ya singita, leyi nga ta hi pfumelela ku hlula nyimpi leyi nga tsakeriwiki. It"s even symbolic that eka nyimpi leyi nga riki na hosi enhlokweni, makerubu ya pfuna!
  Margarita, a tshwutela ngati emilon"wini yakwe ni ku hoxa tineleta leti nga ni chefu hi swikunwana swakwe leswi nga ambalangiki nchumu, a tlhava Majapani ku fikela loko a fa, u xiye:
  - Naswona hambi swi ri tano ku nghenelela ka vunharhu eka tlhelo ra hina ka laveka!
  Caligula mufana loyi, leswi a siyeke layini yin"wana ya mintsumbu leyi tsemiweke yi va swiphemu-phemu, handle ko kanakana ngopfu-ngopfu, hambi swi ri tano u vutisile:
  -Xana wa tiyiseka hi mhaka leyi?
  Nhenha leyitsongo, yi hetisa ku herisiwa ka Majapani ePort Arthur, yi tiyisisile hi ku hefemula:
  - elwandle, Togo yi tiyile ngopfu. Naswona i ndhuna ya muxaka muni, kumbe hi ku kongoma murhangeri wa masocha ya le matini Rozhdestvensky, leyi khombo ra kona yi tivekaka swinene. Vana kumbexana va antswa swinene eka tindlela ta le lwandle!
  Caligula, loyi a tsemakanya samurai handle ka tintswalo, u boheka ku pfumelelana ni leswi nga erivaleni :
  - I ntiyiso, hi munhu wo fana na Rozhdestvensky, hambi ku ri ku amukela swikepe swa nkombo leswi engetelekeke swa nyimpi leswi akiweke eArgentina, naswona a lunghise swikepe swa ntlawa wo sungula wa Pacific squadron leswi tlakusiweke ku suka ehansi, munhu a nge swi koti ku titshega hi ku hlula. Ngopfu-ngopfu loko u tsundzuka leswaku swikepe swa 51 swa le Rhaxiya swi lwile eTsushima, naswona ku nwile xikepe xin"we ntsena xa le Japani lexi lovisaka!
  Margarita, hi ku tsaka, u tshove xibamu xa xibamu, naswona hi ku rhurhumela kun"wana ka banga ra mune wa Majapani, ni hi naliti yo kariha ya van"wana vanharhu, u engeterile:
  - Naswona switlhela swiva na nkoka leswaku brave admiral"s squadron yinga kavanyetiwa kahle yinga se fika eka base hi Togo leyi nga kumekiki na leyi dyaka nyama . Emhakeni leyi, xiyimo xa swikepe swa Rozhdestvensky xa tika swinene.
  Caligula the tomboy, a ri karhi a rhurhumela hi milenge yakwe leyi nga ni vutshila ku fana ni ya nghala, xikhegelo xin"wana lexi dlayeke Majapani ku fana ni bomo leyi nga ehansi ka misava, u hlevetele:
  Ku fana ni Musweden ekusuhi na Poltava, .
  Rozhdestvensky u nghene ekhombyeni...
  U languteka a ri ni xivindzi
  Entiyisweni, swi hambanile na sweswo!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu, a ya emahlweni a pfotlosa nala hi matimba lama phindhiweke kambirhi, naswona a siya mintsumbu yo tala, hi ndlela leyi twisisekaka ni hi ku hlayela, u xiye:
  - Loko u nga hluli Japani elwandle, kutani samurai yo nonon"hwa yi ta lwa nkarhi wo leha, naswona vuhlayiselo bya xuma bya harhi ya le Rhaxiya se a byi nga ri na nchumu, naswona vanhu va le ku heleni. Hi fanele hi hatla hi herisa nyimpi hi ku hlula lokukulu. Handle ka sweswo, ku ta va ni ndzhundzunuko ni ku humelela ka palamendhe leyi nga ha vaka yi nga laveki hambi ku ri leyi nga ni khombo eka Rhaxiya!
  Caligula, mutlangi-mufana, u rhurhumerise jenerala wa le Japani hi mavoko kutani a n"wi endla a haha a ya ehenhla, naswona hi nkarhi lowu fanaka u wise majaha manharhu lama ambaleke swisirhelelo swa le mahlweni lama ringetaka ku tirhisa xihaha-mpfhuka xa khale xa bomo kambe a nga humelelanga. Mufana wa Terminator u te:
  - Loko ku ri na nkarhi lowu ringaneke, va ta ya kwihi?
  Margarita, a tsemelela Majapani ma va swiphemuphemu ni mpfilumpfilu lowu nga ni ngati, u xiye hi ku chava loku xiyekaka:
  - Ku na xiphiqo laha. Sweswi hi famba hi ndlela leyi kusuka eka fort kuya eka fort. Ku vuriwa yini hi lwandle?
  Tomboy Caligula u hlekile kutani a humesa ntlhaveko ematihlweni wa yena lowu nga ba ndhawu yo hlayisela swibalesa. Ku ve ni ku buluka loku hoxeke ntlawa hinkwawo wa masocha ya Majapani emoyeni.
  Mutlangi wa mufana u huwelerile ehenhla ka ku rhurhumela:
  - A ku na nchumu wo hlawuleka! Hi data ya hina, hi hlambela kahle, a hi nge nweli hi mabanga. U ta hlambela ku suka eka xikepe xa nyimpi ku ya eka xikepe xa nyimpi, a basisa swithezi!
  Margarita, loyi mabanga yakwe, ku fana ni xirhendzevutana xo kariha, ma tsemeke masocha yo tala, lama nga ni xivindzi, kambe lama faka hi ndlela leyi nga twisisekiki, u n"wayitele a hlamula hi meno lama karihaka swinene:
  - Hakunene u xihontlovila xa miehleketo!
  Caligula wa Tidolphin, a ri karhi a tlhava Majapani onge hiloko ku ri ntlangu wa khompyuta, u hlamule hi ku tshembeka:
  - Loko hi teka rivilo ro ehleketa, kutani hina, entiyisweni, a hi na ku ringana !
  Nhwanyana wa Terminator u pfumerile na leswi, naswona leswaku a khorwisa, u fambe exikarhi ka ntlawa hinkwawo wa va- samurai.
  Naswona u siye ndlela leyi nga ni ngati leyi nga ni swikombiso swa milenge ya nhwanyana leyi a yi nga ambalanga nchumu, leyi vatliweke.
  Hi nkarhi lowu fanaka u vule leswaku:
  - Na rivilo ra mimiri, leri nga ra nkoka swinene!
  Swin"we, naswona mi tsutsumela hi rivilo ro tano, mi fanele mi kota ku hlayisa ku ringanisela naswona mi nga wi. Caligula the hooligan ngopfu kumbe ku tlula yi humelela. Hi ku angarhela, loko hi vulavula hi ku ya hi mianakanyo, vulawuri bya vulawuri bya tihanyi lebyi nga riki na vumbiwa a byi fanelanga byi va kona eRhaxiya hilaha ku nga heriki. Xikombiso xa matiko ya le Vupela-dyambu lama nga ni tipalamende ta wona xi tlulela ngopfu. A hi nge vuli mhaka ya leswaku ti oligarchs ti lava ku tirhisa matimba ya tona ku nga ri eka ikhonomi ntsena, kambe na le ka xiphemu xa tipolitiki. Sweswi va ni xinghana lexikulu kumbe ku tlula ni vulawuri bya tihanyi, naswona ku hlula loku nga ha vaka kona eLwandle ra Pacific ni ku ndlandlamuxiwa loku landzelaka eChayina swi ta tiyisa vunghana lebyi ku ringana nkarhi wo leha. Hi ndlela leyi, nyimpi ya Rhaxiya na Japani na yona i ya nkoka swinene hi ku ya hi langutelo ra nkarhi wo leha. Ku tumbuluxiwa ka Yellow Russia na ku katsa kungari Manchuria ntsena, kambe na tindzhawu tin"wana ta China, swinga endla leswaku kuva na ku avana ko hetelela ka Celestial Empire. Leswi swivula leswaku colossus ya matimba ya China eka lembe xidzana ravu makume mbirhi n"we, leyi tivulaka Superpower na hegemony ya misava hinkwayo, ayi nge swikoti kuva kona tani hi mfumo.
  Naswona swi nga ha endleka ngopfu, handle ka Nkutsulo wa October, ku wa ka fambiselo ra vukoloni ra misava hinkwayo a ku nge humeleli. Misava yi ta va yi twisiseka swinene naswona yi hlayisekile ku tlula eka lembe xidzana ra vu makume mbirhi n"we, loko ku ri na matiko yo tlula madzana mambirhi eka pulanete leyitsongo. Ematshan"weni ya sweswo, ku ta humelela mimfumo yo hlayanyana, kumbexana hambi ku ri ya le Rhaxiya yi ta va leyi nga ni matimba swinene, kumbe hakatsongo-tsongo yi ta va leyi anameke swinene.
  A swi nonon"hwi ngopfu ku vona ka ha ri emahlweni leswi nga ta humelela loko ko tshuka ku hluriwa Japani. Swi nga ha endleka ngopfu , Jarimani, leri vuthu ra Rhaxiya ri nga ta va vulawuri lebyikulu eka rona, a ri nge ekhombyeni ro tivisa nyimpi na Rhaxiya. Kambe kumbexana u ta lava nyimpi eka tlhelo rin"we, yi hlasela Belgium na Furwa.
  Hambiswiritano, Tsar Nicholas u tano lerova a nga ha hlasela kahle , hilaha swi humeleleke hakona ematin"wini ya xiviri, endzhaku. Phela, hakatsongo-tsongo leswaku Majarimani lama nga ni tihanyi ma nga swi koti ku va ni matimba ngopfu.
  Kutani Nyimpi yo Sungula ya Misava nakambe. Russia yi nga ha va na swiyenge swa China na Pacific Fleet ya matimba emahlweni, leswi nga ta va plus, kambe ... Eka matimu ya xiviri, Japani ri lwile etlhelo ka Entente, eka ndlela yin"wana leyi fanaka, Tiko ra Dyambu leri Humaka ri nga ha kombisa ku navela ku rihisela. Nakona hi ta kuma front ya vumbirhi evuxeni. Naswona leswi a hi swikulu ngopfu .
  Ku engetela kwalaho, munhu a nge languteli ku tiyisiwa lokukulu ka vuthu ra le Rhaxiya, loko ri pimanisiwa ni Matimu ya Xiviri. Hambileswi, kunene, ku pfuxetiwa ka ikhonomi hi xihatla ku nga sungulaka ka ha ri emahlweni, ku nga ri hi 1909, kambe hi 1906, naswona ku nga ha va ku ri ni swiganga swinene. Phela, ku hlula ka Russia ku nga tiyisa ripfumelo ra vavekisi va le matikweni mambe ni va laha kaya eka mfumo lowu fumaka, naswona ku nghena ka mali-nkulu a ku ta va kukulu ku tlula ntiyiso.
  Leswi hi ku famba ka nkarhi swi ta engetela mali ya vuthu. Handle ka loko, kunene, hulumendhe ya tsarist yi hundzuka leyi titshembaka ngopfu. Loko, ngopfu-ngopfu, swi vonaka onge hi ta hlula un"wana ni un"wana ivi hi va peta va va asphalt. Hi ku ya hi nsinya wa nawu, vuyelo bya Nyimpi yo Sungula ya Misava, emhakeni leyi, a byi le rivaleni nikatsongo. Nakona kumbexana kutani, leswaku hinkwaswo swi lulamisiwa kahle, hi ta boheka ku nghenelela ra vumune.
  Hambileswi ku koteka ka leswaku ku nga vi na Nyimpi yo Sungula ya Misava nikatsongo ku nga hlongoriwiki hi ku ya hi nsinya wa nawu. Eka mhaka leyi ... Se swa tika ku vula leswaku swiendlakalo leswi yaka emahlweni swi ta hluvuka njhani. Xana Tsar Nicholas wa Vumbirhi u ta fuma ku fikela rini naswona i mani loyi a nga ta n"wi tlhandlama? Tsarevich Alexei wa kanakana;swi nga endleka a nga hanyi ku fikela loko a kurile. Makwerhu Mikhail ni vana vakwe? Leswi ni swin"wana leswi u nga swi hlawulaka swa koteka.
  Xana Nicholas wa Vumbirhi a nga hanya nkarhi wo tanihi kwihi? A ku nga ri na vanhu lava hanyaka nkarhi wo leha exikarhi ka va ka Romanov, kambe, hi ku angarhela, tsar loyi a a nwa switsongo naswona a nga dzahi fole a a ta hanya nkarhi wo leha swinene. Naswona hambileswi a a xiximiwa hi ku olova ni mbilu ya musa, a a nga ri munhu la ntshunxekeke. Kutani a swi tikombi leswaku mufumi a ta nyikela vumbiwa handle ka ntshikilelo lowukulu. Hambiswiritano, tindlela ta Hosi a ti kambisisiwi. Hinkwaswo swi nga endleka hi ndlela leyi nga languteriwangiki ngopfu. Kutani mpfundla wu hundzuka xinyimpfana, ni xinyimpfana xi hundzuka mpfundla!
  Naswona sweswi ehandle i vana vo saseka no saseka swonghasi - mufana na nhwanyana, va malembe yo olova swinene, va basisa khokholo endzhaku ka khokholo na xisirhelelo endzhaku ka xisirhelelo. Hi xikombiso, laha ku ni ntshava leyikulu leyi nga ni vito ro olova leri nge Vysoka. Ku suka laha u nga vona ribuwa hinkwaro leri nga ni swikepe swa le Rhaxiya swa ntlawa wo sungula wa Pacific squadron leswi lunghisiwaka, swin"we ni swikwere swin"wana ni tindlela to tshinela edorobeni.
  Margarita, hi ku tiyiseka a tsema Majapani yo tala ni lama humaka ngati, u lerisa:
  - Kahle kahle, xana na hina hi ta yi basisa?
  Mufana wa mulwi Caligula, a heta samurai yo hetelela hi mabanga ya yena, u hlamule hi ku hlekula:
  - I ntiyiso, hi ta basisa hi tlhela hi basisa!
  Naswona mpatswa lowu wu tsutsumele etindhawini leti tlakukeke hi rivilo ra xihaha-mpfhuka xa nyimpi. Hi fanele hi hatlisa. Hi nhweti ya March, vusiku a byi lehi ngopfu, naswona ninhlikanhi, hambi ku ri hi rivilo ra byona, a swi tikombi leswaku swi ta koteka ku papalata hi ku helela ku biwa hi swibamu swo tala, hi leswaku, swibamu naswona xa nkoka swinene, swibamu swa michini .
  I swinene leswaku a ku na michini ya otomatiki. Naswona hi ndlela yo karhi a rhulile. Dyambu leri humaka a ri hatliseli ku susa munyama eka mpfula ni nkungu wa masi lowu tataka hinkwaswo.
  It"s frosty nimixo, naswona ice crust yi crunches ehansi ka milenge ya calloused ya majaha ya Terminator, lawa, hambi loko ya swilava, a ya nga ta ambala swiambalo swa wona - a ya ta handzula. Naswona milenge ya tona na yona i matlhari lama nga bihangiki ku tlula mavoko lama hatlisaka swinene. Xiphemu xa ayisi xa crunches, kambe axi kavanyeti nikatsongo eka ku haha kuya e henhla naku yisa emahlweni ku onhiwa kwalahaya, kukatsa na vukorhokeri bya swibamu swa khume n"we wa ti inch.
  Xana swirhabyani swo tano swi pfuna yini? Kambe a wu nge swi koti ku ba swikongomelo swo fana na swona hi swibamu leswikulu, kambe swa olova swinene ku basisa varindzi. Margarita, leswi a lahlele khume-mbirhi wa Majapani ekheleni hi xigwitsirisi xin"we, va huwelerile hi ndlela yo chavisa loko va ri karhi va wa, u te:
  - So showdown yi ya emahlweni hi ndlela yo kufumela ...
  Mufana wa terminator Caligula u hlekile, a lahlela khume-mbirhi wa tinhenha ta xivindzi ta Majapani ekheleni ivi a vula hi ku tsakela:
  - Swi tlhela swi borha...
  Margarita u yi tshukatshukise, a hoxa nhloko yakwe leyi tsemiweke hi arc eka munghana wakwe:
  - Swi lulamile. Swi tirha swinene. Kumbe xana u nga tsakela ku lwa ni vangoma?
  matimba wahi lamakulu lawa sweswi a nga na wona, a hlafuna tinyawa ta nsimbi ku fana na nyoka kutani a hlamula a ku:
  - A ndzi nga ta ala , kambe eka lembe xidzana ra vu makume mbirhi ku na nkarhi wutsongo wo khunguvanyeka eka vona !
  Margarita, a ri karhi a tsema khume-mbirhi wa Majapani man"wana leswaku a lava nyama leyi handzukeke, u hlekile:
  - Kambe languta, ninja!
  Hakunene, valwi va khume-mbirhi lava ambaleke tinguvu ta ntima va tsutsumele ku ya hlasela nhenha leyi. Naswona va hlomile hi mabanga, vambirhi hi voko rin"wana ni rin"wana. Eka vanhu, ti- ninja a ti famba kahle. Munhu a nga twa ku lunghiselela loku nga tolovelekangiki ni ndzetelo wa tihanyi ku sukela evuhlangini. Kambe entiyisweni, i yini lexi nga kanetiwa ni makerubu? Ku hambana ka rivilo exikarhi ka vanhu lava nga fiki, vana lava pompiweke hi ku pfuniwa hi masalamusi ni vanhu i kukulu ngopfu. Naswona ti- ninja, hambileswi ti leteriweke kahle valwi, ta ha ri vanhu.
  Margarita u tseme timbirhi ta tona hi nkarhi wun"we hi xigolonyana xa moya lexi hatlisaka, kutani a chaja wa vunharhu hi nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu, wa nhwanyana, wo saseka, kambe lowu dlayaka exifuveni lerova a haha ku tlula makume ntlhanu wa timitara a ya ehenhla kutani a handzula nsinya wa mujeko ku suka exihondzweni. Margarita u lwile na tinyeleti leti a ti hoxiwile eka yena naswona, loko a ya emahlweni a famba, u tseme tin"wana tinharhu, kutani a dlaya wa vumune hi ku hoxa swibalesa swinharhu hi swikunwana swa yena. Ninja yi balekile eka timbirhi, kambe ya vunharhu, yi haha hi ndlela leyi tshovekeke, yi fike yi dzima kunene embilwini.
  Caligula wa tomboyish na yena u nghene eka nyimpi. U tseme ninja leyi a yi ri ni swirhendzevutana swa xivunguvungu hi le xikarhi kutani a humesa nhlaselo lowu hatlisaka swinene lowu wiseke tinhloko ta vavanuna lava ambaleke swisirhelelo leswi a va ringeta ku hlasela mimpatswa yakwe.
  Vavanuna va vantima lava nga vonakiki a va tshikanga, kambe a va nonoka ngopfu hi rivilo loko va pimanisiwa ni mufana ni nhwanyana wa makerubu loyi a va va hlasela. A va nga ri na chance nikatsongo.
  Margarita, eka ku famba-famba loku nga siveriwiki ka xipoko xa rivilo, u tlhele a yimbelela:
  - U ta ndzi rivala ku nga ri khale, u ta ya eSheol ku fana na mpfula yo tsakama! Tintsumi tin"wana ta hi tirhela, naswona u ta nghena ebokisini ra vafi na Dracula!
  Ninja yi wile, yi tsemiwile yi va swiphemu-phemu, yi ri karhi yi khuluka ngati ku fana na makwembe lama vupfeke ehansi ka cleaver. Naswona a va tshikanga ku hlasela. Kambe ... Valwi lavakulu hinkwavo va makume mbirhi nharhu va wele enyimpini. Endzhaku ka sweswo, mpatswa lowu wo hlamarisa wu cincile wu ya heta malandza lama poneke eka swibamu...
  Nkungu se a wu sungule ku nyamalala, naswona Dyambu ri sungule ku voninga hi matimba. Naswona tinhenha leti nga ni xivindzi ti rhurhele eka layini yin"wana yo tisirhelela. Nhlaselo a wu nga si sungula, naswona a hi fanele hi tilwa. Hambiswiritano, valwi a va nga si titwa va karhele swinene, kambe a va lava ku dya ntsena. Phela, hi sungule ku dya nyama ya tihanci leyi nga swekiwangiki nakambe. Kahle kahle, a ku na vanhu, phela.
  Mufana wa Terminator Caligula, a hoxa naliti hi nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu, a tlhava Majapani yo hlayanyana hi wona, u vulavule hi ku kongoma:
  - Vuhlonga byo tika swinene i ku va hlonga ra khwiri - n'wini a nga na tintswalo, ku nga langutiwi ku pfumala nchumu kumbe ku tala!
  Margarita u pfumerile na leswi, a ya emahlweni a tsema ti- samurai leti a ta ha gayela, ku fana ni tinjiya leti nga hlayekiki, leti a ti ri karhi ti khuluka hi magandlati. Exikarhi ka Majapani a ku ri na majaha lamatsongo swinene, kwalomu ka khume-nhungu kumbe khume-nkombo wa malembe hi vukhale, naswona a swi nga tsakisi ngopfu ku va dlaya. Swi tikomba onge valawuri va Tiko ra Dyambu leri Humaka va khwaja swilo hinkwaswo leswi va swi hlayiseke leswaku va ta lwa nyimpi. Kambe Kuropatkin, loyi un"wana ni un"wana a n"wi tshwuteleke ni ku n"wi tshwutela, a ha ri karhi a khathalela masocha, naswona u lahlekeriwe hi mali yitsongo swinene ku tlula Majapani. Naswona hikwalaho ka leswi u fanele ku nyikiwa ku dzuneka. Naswona hakatsongo-tsongo mavuthu ya Majapani ma lwile ku antswa, naswona mavuthu lamantshwa lama leteriweke kahle ma fike ma huma exiphen"wini xa le Yuropa xa Rhaxiya. Ku katsa na ti regiment ta varindzi.
  Nhwanyana loyi a a ri ni xihlawuhlawu a a ehleketa leswaku ku humelele nchumu lowu fanaka eka Nyimpi ya Vumbirhi ya Misava. Majarimani lama chavisaka ma ye emahlweni naswona ma fikelele ku humelela ku kondza tiyuniti ta wona ta xiyimo xa le henhla ti hlongoriwa hi ku helela, kumbe kwalomu ka hi ku helela. Endzhaku ka sweswo, a va swi kotanga ku lawula Vuthu ro Tshwuka.
  I ntiyiso leswaku ku fanele ku vuriwa leswaku tiyuniti ta vatirhi ta Vuthu ro Tshwuka na tona ti hlongoriwile. Naswona leswi, hakunene, swi hundzuke xiphiqo.
  Margarita u tsutsumele enyimpini hi marito lama nge:
  - Xikwembu a xi nge ku tshiki, nguluve a yi nge ku dyi, na tidragon to biha ti ta khomiwa!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 12.
  Dominica u tlhelele eDragon Academy swa xinkarhana ntsena. U tlhele a hatla a dyondza swipele swa khume-mbirhi, ni marito man"wana lama rharhanganeke.
  Kutani vanhwanyana vanharhu: elf, hobbit na troll ya xisati, va tlanga na yena hi ku hoxa maribye ya masalamusi ehenhla.
  Dominica u va hlule. Naswona maribye hi woxe a ma vangama swinene ni ku vangama, ku fana ni mathonsi ya mberha eka miseve ya swivoni swa mune.
  Endzhaku ka sweswo, vanhwanyana va valoyi va n"wi nyike swingwavila swimbirhi leswi nga ni maribye lama humaka eka nenge wun"wana ni wun"wana, leswaku nhenha yi ta tiyisa swipele swa yona hikwalaho ka pakani leyikulu: ku ponisa rimbewu leri tiyeke.
  Sweswi kwalomu ka swikunwana hinkwaswo swa milenge ya nhwanyana wa mutlangi loyi a nga ambalanga nchumu, handle ka rintiho leritsongo, a swi ri na swingwavila swa masalamusi. Naswona u ve ni matimba swinene eka masalamusi ku tlula eku sunguleni. Entiyisweni loyi i nhwanyana la kotaka ku lovisa doroba ni ku aka xigodlho.
  Nakona hi ku hatlisa u dyondze swipele swin"wana swa dzana, nakona ematshan"wini yo wisa, u tshamile ehansi ehenhla ka rug ya voya. U nghene hi nhloko eka xiyimo xa lotus, naswona kwalomu ka hi ku hatlisa xivumbeko xa yena xa miehleketo na moya wa yena, na miri wa yena kambirhi, swi tikume swi ri eka vuako lebyi fambelanaka, kun"we na ntlawa wa nyimpi, hambi leswi a wu ri wuntshwa ehandle.
  Vuthu ra vana, leri a ri rhangela hi ntlawa wa mune wa valwi, ri ye emahlweni ri lwa ni mintshungu ya timbavala etikweni ra n"anga yo biha Bastinda.
  Mintlawa yosungula ya ti rodents leti dyaka nyama yi dlayiwile kutani yiva na ku cinca.
  Kutani ku humelele masimu laha mahlonga ya vana lama nga riki na nkateko a ma tirha kona. A ti langutiwa hi valanguteri lavakulu va timbavala lava ringanaka ni tinguluve leti xiximekaka. A va khome swibakele eswikondleni swa vona va tlhela va ba vafana ni vanhwanyana lava nga ambalangiki nchumu.
  Dominica u hlundzukile:
  - Swi bihe ngopfu loko vana va xaniseka!
  Nakona hi ku hlundzuka u duvule swibalesa swo hlayanyana swa rihati hi nkarhi wun"we eka timbavala, kutani ti hundzuka vakokwana lavakulu, lava funengetiweke hi chokoleti.
  Vana va mahlonga va rhurhumerile hi ku hlamala, ivi va tsutsumela eka swakudya swo tano leswi nandzihaka ni leswi nun"hwelaka. Nakona a hi handzuleni swiphemu eka yona.
  Dominica u tlhele a tshukatshukisa nhonga ya yena ya masalamusi, kutani a tlhela a endla ku hundzuka, a hundzula timbavala leti nyenyetsaka ti va swakudya swo nandziha, a ri karhi a rhurhumela:
  Vana, leti i tinyeleti ta le tilweni, .
  Swiluva swi mila emakhwatini...
  Ku ta va ni ntsako eka pulanete, .
  Milorho yo saseka yi ta hluka!
  Margarita, loyi na yena a a katseka eku hundzukeni, u xiye hi laha ku twisisekaka:
  - U na ku kufumela lokukulu ka le ndzeni na musa!
  Hi xitshuketa, ku fana ni jack-in-the-box, ku humelele mbewulani leyikulu leyi fanaka ni dinosaur. U pfule nomu kutani a huwelela nchumu lowu a wu pfalela tindleve.
  Vanhwanyana lava havambirhi i valoyi, ndlela leyi va nga ta humesa rihati na swibalesa eka yena, na ku suka eka tinhonga ta masalamusi, na ku suka eka swirhendzevutani emilengeni ya vona leyi nga ambalangiki nchumu. Naswona nambu lowu hlanganisiweke wa matimba wu hlasele xivandzana lexikulu, lexi leheke timitara ta makume mbirhi ntlhanu. U wile, kutani hi ku hatlisa a hundzuluka a vona swakudya swo tala swo hambana-hambana, leswi fuweke ni swo hambana-hambana leswi a swi ri etafuleni ro leha. Naswona laha, exikarhi ka swin"wana, a ku ri ni tinghilazi ta vhinyo ta nsuku leti nga ni ayisi khirimi yo hambana-hambana.
  Vana va mahlonga vasungule ku tshika ntirho hinkwako eka perimeter kutani va hlasela ti rats leti vengiwaka, kutani va ti tsema hi swikele, ti hoes na swin"wana swa vurimi .
  Naswona a ku ri ni vukarhi lebyikulu swinene eka vona. Vafana lava xandzukeke va sungule ni ku yimbelela hi ku hiseka;
  Loyi a nga emunyameni wa vuhlonga, teka banga emavokweni ya wena;
  Naswona u nga tiyiseli tingana leti khomisiweke tingana...
  Nala wa wena a nge aki masungulo ehenhla ka ngati, .
  U ta n"wi hundzisela xigwevo lexi nga tsakisiki!
  
  Mufana u biwa hi xibakele xo biha, .
  Mudlayi u n'wi xanisa hi mbewulani yo biha...
  Kambe muxanisi lowo biha u ta hundzuka ntsumbu, .
  U nga ha twi vanhwanyana va rila!
  
  U nga vi hlonga, u tsongahatiwa entshurini, .
  Tlakusa nhloko ya wena hi ku hatlisa...
  Naswona ku ta va ni vu-elfinism ekule, .
  Ndzi tsakela Solntsus na Spartak!
  
  Onge ku nga va ni misava leyi voningaka evuakweni hinkwabyo, .
  Eka yona ntsako wu ta tshama hilaha ku nga heriki eka vanhu...
  Vana va ta dya nkhuvo wa nkhuvo kwalaho, .
  Mfumo wolowo a hi wa ngati, wa swibakele!
  
  Ha pfumela leswaku ku ta va ni paradeyisi evuakweni hinkwabyo, .
  Hi ta master ndhawu...
  Malunghana ni leswi, mufana wa nyimpi, dare, .
  Leswaku ku nga vi na norho wo biha ni tingana to biha laha!
  
  Ina, hi mahlonga, hi konya hi tinketana ehansi ka ntshikilelo, .
  Naswona xibakele lexi pfurhaka xi hi tlhava hi timbanga...
  Kambe ndza pfumela leswaku hi ta dlaya ti- orc-rat hinkwato, .
  Hikuva murhangeri wa vaxandzuki u phyuphyile swinene!
  
  Hi nkarhi lowu vafana hinkwavo va xandzukile, .
  Vanhwanyana na vona va na vona hi mhaka leyi fanaka ...
  Naswona ndza pfumela leswaku va ta nyika solcenism, .
  Hi ta lahla joko leri vengiwaka!
  
  Kutani, ma swi tiva, rimhondzo ra ku hlula ri ta twala, .
  Naswona vana va ta humelela hi ku vangama...
  Ku cinca ku hi rindzile hi ntsako, .
  Swikambelo, ku pasa hinkwaswo hi timaraka leti hetisekeke!
  
  Hi ta fikelela singita ro tano, ndza pfumela, .
  Leswaku ku ta va ni paradeyisi ya xiviri ya ku vonakala...
  At least kun"wana muloyi i Yudasi wo nyenyetsa, .
  I yini lexi susumetelaka vafana va nghena exigwitsirisini!
  
  A ku na ndhawu ya hina mahlonga emisaveni ya vafi, .
  Hi nga hlongola madimona eka maphaphatani...
  Hi vito ra paradeyisi, leyi hlawulekeke ya Hosi, .
  Eka vanhu hinkwavo lava tsakeke lava ntshunxekeke!
  
  Onge ku nga va ni ku rhula emisaveni hinkwayo leyi nga ehansi ka n"weti, .
  Onge ku nga va na ntsako na dyambu ro kwetsima ...
  Hi duvula valala ku fana na le gallery yo duvula, .
  Kutani sweswo ntsena ehenhla ku nga ri sekoni ehansi!
  
  Ina, ndzi kholwani, matimba ya hina a ma nge omi, .
  U ta va ndlela ya tilo ku ya evuakweni hinkwabyo...
  Naswona vuthu ra vaxandzuki ri ta rhurhumela hi rito lerikulu , .
  Ku nwela timbavala leti nga ni vulala!
  
  Leyi i ndlela leyi ku tsakisaka, ku tsaka, .
  Byanyi byi mila ku fana na ti-rose hinkwako-nkwako...
  Xipano xa hina xa vafana
  Ku languteka ka kona hakunene i ka ntsumi ya le ntshaveni!
  
  Ku hlula ku ta tiyiseka, .
  A hi akeni, ndza pfumela, ku vula ntiyiso hi Edeni...
  Ntsako hinkwawo, ntsako eka pulanete yihi na yihi, .
  Naswona a wu redneck , kambe u xiximeka nkulukumba!
  Hakunene, leri i risimu ra mahlonga lama pfuxiweke lama pfotlosaka timbavala ni ti- orc.
  Hi nkarhi wolowo, Dominica na Margarita lava nga eka tidragon, va rhangela vuthu, va haha va ya ehenhla exigodlhweni.
  Valoyi vambirhi, lava hatlisaka naswona va hatimaka hi tinhonga ta masalamusi ni swingwavila leswi nga ni switlhavelo emilengeni ya vona leyi nga ambalangiki nchumu. Leswi va endlaka ku cinca loku hlamarisaka ha swona. Naswona a ku na lexi hoxeke hi mhaka ya leswaku sweswi timbavala tin"wana, leti nga ni timpapa leti nga ni khombo swinene ti ringeta ku ti hlasela.
  Ku famba hi swihaha-mpfhuka swa ti- rodent a hi xihlekiso. Kambe vanhwanyana lava va va ba hi matimba ya vona ya masalamusi ni ku va loya. Naswona ematshan"weni ya swiharhi swa nhova, ku humelela swilondza swa khotoni. Swi nandziha swinene naswona swi nun"hwela.
  Ku engetela kwalaho, tin"wana ta tindlopfu leti nga ni timpapa ti hundzuka switluka. Lexi vupfeke swinene naswona xi hatimaka hi ti- rubies na topaz.
  Naswona tindlopfu tin"wana leti nga ni timpapa ti hundzuke tibaluni.
  Oenomai na Dobrynya na vona va nghene enyimpini ya tidragon. Va sungule ku tsema vatirhi-kulobye hi mabanga, leswi olovaka swinene naswona swi kongomeke. Kahle kahle, na tidragon hi toxe, loko ti yi teka ti pfurha hi ndzilo. Naswona va ta hisa lava nga ni timpapa handle ko tisola kumbe ku kanakana.
  Oenomaus u xiye, a tsema nala:
  - Leswi, wa vona, swi ta hlekisa swinene no kufumela!
  Dobrynya u xiye hi ku n"wayitela:
  - Ina, leswi a swi nge vekiwi hi marito!
  Naswona mufana wa nhenha u hoxe naliti leyi karihaka swinene ni leyi dlayaka eka nala. Yi ba mbewulani leyi kahle-kahle etihlweni, kutani yi tlumbana ni xivungu xin"wana. Laha hi laha mpfilumpfilu wu sunguleke kona.
  Oenomaus u yimbelerile a ku:
  Ti rats ti kufumela swinene
  Va nga ha tlhela va rhurhumela xihlahla xa oak...
  Byongo bya wena bya tika ku byi vona, .
  Naswona swirhendzevutana swi fana ni ntambhu!
  Dobrynya u pfumelelane na leswi:
  - Ina, timbavala ti luma mixaka hinkwayo ya swilo swo nyenyetsa!
  Margarita u rhurhumerile hi mahlo. U tsundzuke ndlela leyi mufana la nga ni xihlawuhlawu Andreika a khomiweke ha yona. Naswona a a pfaleriwile ekamareni ra le hansi leri titimelaka leri teleke hi timbavala. Naswona switsotswana swi luma milenge ya mufana leyi a yi nga ambalanga nchumu, swi titivarile hikwalaho ka xirhami. Andreika u lwisane ni timbavala vusiku hinkwabyo naswona a nga etlelanga. Naswona nimixo u yisiwe ku ya konanisiwa, naswona ro sungula va fafazela munyu eka swilondza leswi a swi ri emilengeni ya mufana A. A swi vava swinene naswona Andreika u sungule ku huwelela . Naswona va n"wi ba hi tintambhu ta mitwa.
  Kambe mufana loyi wa xihlawuhlawu u lahlekeriwe hi ku titivala hikwalaho ka ku chava ka switlhavi, kambe a nga vulanga nchumu.
  Margarita u swi kotile ku hlela ku baleka ka Andreika. Naswona leswi a ku ri xiendlo xa yena. Mufana loyi u swi kotile ku hlula ku vava ivi a famba hi milenge leyi lamaleke, leyi lumiweke. Naswona hikwalaho ka sweswo, kudos eka yena.
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u be timbavala ivi a yimbelela hi ku hiseka lokukulu:
  Xibamu xa mina xi fana ni makwerhu lonkulu
  Ku duvula hi ku kongoma swinene, hi ku kongoma...
  Phela nhwanyana u ni xibamu xa muchini emarhumbyini yakwe, .
  Hambileswi minkarhi yin"wana vutomi byi fana ni xisaka!
  
  Ndzi nhwanyana loyi a nga riki na matimba ku tlula
  Mpfundla na tinghala eka xikambelo xin'we...
  Kambe rito a hi ximanga, .
  Loko ndzi ri na murhandziwa wa mina, ndza pfumela, swin"we!
  
  Se ndzi teke pasi rihi, .
  Iran yi hlasele tintshava hi xihatla...
  U hlule matiko yo tala yo hambana-hambana, .
  Doo, a ndzi nge swi koti ku tshama hi ku rhula ekusuhi ni sofa!
  
  Kumbexana a wu nge swi twisisi leswi, .
  Swi vula yini ku lwa na vafanatics...
  Yi tsale ehansi ebukwini ya wena yo tsalela eka yona, .
  Naswona dyondza ku lwa hi ndlela yo xiximeka, guy!
  
  A ku na Tiko ra Manana ra mina, ndzi kholwani, xivindzi, .
  U hatima ku fana na ruby yo vangama...
  Hambileswi ku nga ni timiliyoni ta swirhabyana swa mademona, .
  Ha ha ta fikelela ndhawu etilweni!
  
  Hosi a yi ndzi sirhelele
  leyikulu , Lowa Matimba Hinkwawo...
  Nhwanyana loyi u ni nyama ya matimba , .
  U wise cherry ehansi hi volley leyi kongomeke!
  
  A nga kona loyi a nga ndzi hlulaka
  Hi mina nhwanyana loyi vito ra yena ku nga legions!
  Bere na yona yi nkhinsama emilengeni ya mina, .
  Naswona maple ku nga ri khale ma ta ku nyika nsuku!
  
  Xirhami, xi tsutsuma xi nga ambalanga nchumu exikarhi ka gamboko, .
  Snowdrifts, wa tiva, u nga chavisi nhwanyana...
  Ndzi ta nyika nala wa mina ku tsemeta misisi hi dashing, .
  Va ndzi lemuka ku fana ni greyhound!
  
  Ndzi velekiwe eku sunguleni ka ximun"wana, .
  So red, onge i banner...
  Ximunhuhatwa lexi i greyhound swinene , groovy, .
  Naswona langavi ro hisa ri pfurha embilwini ya mina!
  
  Ina, a wu nga ta n"wi kuma nhwanyana wo saseka ku tlula yena, .
  U ta nyika un'wana na un'wana rirhandzu hi xitalo...
  A nga languteki hambi ku ri makume mbirhi, .
  Kambe u tlhela a ba hi matimba swinene!
  
  
  Hikwalaho, nkhinsamela nhwanyana loyi, .
  Naswona u n'wi tswontswa milenge leyi nga ambalangiki nchumu...
  Knight yi ta tsutsumela ehenhla ku fana ni nseve, .
  A swi nge hi tikeli ku tlhantlha xiphiqo!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u yimbelele hi moya-xiviri swinene. Timbavala hinkwato leti hahaka ti cincile. Tin"wana ti ri eka cotton candy, tin"wana eka ti popcorn, tin"wana eka oatmeal kumbe ti soap bubbles. Naswona van"wana va vafana va tinhenha va tsemiwile hi ndlela leyi nga riki ya nkoka va fa, kutani tidragon ti va hisa hi ndzilo. Hakunene leswi a ku ri ti- muffin ni swilo leswi oxiweke swa ti- chops to saseka, leti nga ni nyama.
  Dobrynya u teke a tlhela a hoxa naliti hi swikunwana swa yena, kutani yi tlhava ximanga lexi nga ni timpapa, xi xi khoma hi rirhangu ra maribye. Naswona swi hundzuke swi kufumela swinene naswona swi kufumela.
  Xikhovha xi voningile hi xitshuketa kutani ku humelela xingwavila xa dayimani lexi hlamarisaka endhawini ya xona.
  Dobrynya u yimbelerile a ku:
  Naswona loko ndzi vona barbel, .
  Ay, ay , ay!
  Vafana va nyikerile ku tsutsuma hi mali ya vona, .
  U nga etleli!
  Mufana Enomayi u hlamule a ku:
  - Hlamala! Swi humelerile kahle swonghasi. Leri i ribye ra risima.
  Dobrynya u rhurhumerile a tlhela a rhurhumela:
  - Hi nga swi endla hinkwaswo, vakulukumba, i khale hi ri karhi hi byala, kwihi?
  Dominica u rhurhumerile loko a hlamula, naswona u tlhele a hundzula switsotswana swa khume-mbirhi leswi nga ni timpapa leswi a swi haha swi huma eka xihondzo lexi chavisaka xa xigodlho swi va mintlawa hinkwayo ya tinyeleti ta swibye swa risima. Naswona ndlela leyi yi hatimaka ni ku vangama ha yona hi ndlela yo hlamarisa, ku fana ni swirhendzevutana swa ayisi eka swivoni swa mune leswi rhumelaka miseve ya dyambu.
  Margarita u xiye hi ku hleka:
  - Ndza pfumela leswaku leswinene swi hlula leswo biha!
  Enomai u xiye hi ku n"wayitela:
  - Leswinene na leswo biha i miehleketo ya xiringaniso. Hi leyi mbewulani, na yona ya hanya, naswona hi yi tsemelela!
  Dobrynya u vule leswi:
  - Na swimilani? Miroho na mihandzu leyi fanaka na yona ya hanya, naswona ya dyiwa na yona, naswona swa khomisa gome!
  Dominica u tsarile eka twitter:
  - Hi yona ndlela leyi swi humelelaka ha yona, hi yona ndlela leyi swi humelelaka ha yona, .
  ni un"wana u dya un"wana hi nkarhi wun"we!
  Nhwanyana-mutlangi loyi a nga ni ku rhurhumela u yi tekile kutani a humesa masalamusi emilengeni yakwe leyi a yi nga ambalanga nchumu. Naswona xihondzo lexi nga ni khwiri ra mbewulani xi hundzuriwile. Yi hundzuke nsuku, naswona rosa yi hatima hi tirubi ehenhla.
  Margarita u xiye hi vutlhari, a pfula meno yakwe naswona a rhumela swirhendzevutana swa miseve yo dlaya ni leyi onhaka ku suka eka swikunwana swakwe leswi nga ambalangiki nchumu. Naswona masalamusi ma tirhile. Naswona a thrashed ku dlaya ni ku onha, leswi hi ku hatlisa swi hundzukeke swi va leswi tumbuluxaka ni leswi humelelaka.
  Ti- orc ni ti- goblin ti tlhele ti chuluriwa ehandle ka xigodlho . Naswona va khandziye hi ntshungu wa xiviri . Tin"wana ta tibere leti nga ni swirhendzevutana a ti ambale swisirhelelo swa nsimbi. Naswona leswi i swisirhelelo leswi hatimaka swinene, leswi nga ni mafumu ni swikele.
  Dominica u xiye hi tihanyi, a pfula meno yakwe:
  - Sweswi leyi i creepy horde se yi khandziya yi nghena . Phela, xana hi ta hlangana na vona hi nchumu lowu dlayaka?
  Margarita u xiye hi ku n"wayitela ka vubihi:
  - Ina, hakunene hi nga endla leswi!
  Nakona vanhwanyana va valoyi va tekile va tlhela va rhumela ti pulsar ta vona ta masalamusi eka ti orcs na ti goblins.
  Mufana Dobrynya u xiyile:
  - Leswi a swi bihanga, kambe hi fanele ku nyika tinhenha ta vana nkarhi wo lwa.
  Naswona, hakunene, magidi ya vana lava xandzukeke va tsutsumele ehenhla exigodlhweni va huma ematlhelo yo hambana-hambana. Vo tala va vona, ngopfu-ngopfu vafana, a va ambale tinketana. Van"wana va majaha lawa a va tirha, va yimisa switsundzuxo ni swifaniso leswi vatliweke swa valoyi Bastinda . Swifaniso swin"wana swi kule ku fika eka dzana ra timitara hi ku leha, naswona i xigodlho lexikulu ntsena lexi a xi tlakukile ehenhla ka swona.
  Vafana vambirhi lava tiyeke swinene, hambi leswi kungari lavakulu swinene, Viscount na Phoenix, va lwile va rhangela lavan"wana, va veka switsotswana ehansi.
  Ti orcs, hi hala tlhelo, na tona ti sungule ku duvula hi vurha. Kambe vangoma va va ba hi matimba. Loko a swi olova swinene ku dlaya timbavala, hambileswi a ti nonile naswona ti ri tikulu, leswi a swi khumba ku famba-famba ka tona. Kutani ti- orc ti ta va valwi lava tiyeke, naswona ti- goblin i swihontlovila ntsena.
  Phoenix u xiyile:
  - Ndzi lwile na Kartaus . Kutani valwi va yena a va ri ni vutshila swinene!
  Mulwi wa viscount u yimbelele a ku:
  Ndzi rhandza nyimpi swinene
  Ku lwa ku fana na huku...
  Naswona eka nyimpi ya mavoko, .
  Ndzi lwela swiharhi swimbirhi swa nhova!
  Phoenix u xiye hi ku n"wayitela:
  - Ina, ku vula ntiyiso, leswi swikulu ! Kambe hi toloverile ku dlaya swiharhi swa nhova hi magidi.
  Nakona vafana va tinhenha va dlaye goblin. Naswona swiharhi leswin"wana hinkwaswo se a swi hundzuriwile hi xiphemu tinxaka to hambana ta swakudya na swiwitsi. Kambe yin"wana ya ti- goblin yi endle ayisi khirimi yo tano eka nghilazi ya vhinyo leyi vatliweke hi emeralda.
  Naswona ehenhla kuna tinhulu ta ayisi khirimi ya mihlovo yohambana hambana, swiphemu swa chokoleti, mihandzu leyi swekiweke, switluka, ti pistachios na swin"wana, leswi tsakisaka swinene.
  Vana va tinhenha va ta huwelela hi ntsako. Ina, hakunene swi hundzuke swi nandziha swinene naswona swi hlamarisa mahlo.
  Nhwanyana-muloyi Margarita, loko a humese gasi rin"wana ra ku lovisa ni ku herisiwa, u endle carte blanche ya tihanyi emhakeni yo hundzula leswi nyenyetsaka swi va leswi nandzihaka swakudya , naswona u humese:
  - Hi tindlela tin'wana, masalamusi ya antswa ku tlula endlelo ra ntumbuluko, a swi tano ke?
  Dominica u pfumerile:
  - Ina, handle ko kanakana, hi tumbuluxa nchumu wo saseka no nandziha. Kambe ha yini ku ri ni magidi ya mahlonga laha, naswona hinkwavo i vana, naswona ku nga ri na vanhu lavakulu lava vonakaka?
  Margarita u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Nkucetelo wa masalamusi ya ndhawu. Swi tiyile swinene. Naswona hakunene, swi tikomba onge ku ni vana lavatsongo ntsena emisaveni leyi. Kambe u nga vileli, moya wa kwalaho ntsena a wu nge ku hundzuli xinhwanyetana.
  Dominica u vutisile hi ku hlamala:
  - Naswona hikokwalaho ka yini?
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u hlamule a ku:
  - Na hi nhloko ya khavichi!
  Nhlaselo wa ti orc to biha na ti goblin wu sungule ku tsana. Van"wana va vona va dlayiwile hi tinhenha ta vana, naswona vo tala va hundzuriwile hi masalamusi lama tiyeke ya mpatswa wo saseka. Leswi i masalamusi hakunene, swi sirhelela wand lowu Dunno a a ri na wona.
  Dominica u xiyile, a ri karhi a n"wayitela hi ndlela yo nandziha:
  Nkarhi wa ku hlayela wu fikile, .
  Hi ba orc hi tihlo...
  Hi ku hlamula, u ve ku fana ni phayi, .
  Naswona u kombele meno!
  Naswona hakunene, eka Tinxaka hinkwato ta swakudya swo nandziha ti hundzuriwa ti va ti orcs na ti goblins.
  Naswona vana va tinhenha va tsakisiwa hi leswi. Naswona timbavala ti herisiwa handle ka swiphiqo . Kambe hi ku biwa ka vona, swakudya swo nandziha swi sungule ku tlhela swi humelela. Na swin"wana swo nandziha no hlamarisa.
  Naswona timbavala ti hatla ti hundzuriwa nchumu lowu pfunaka ni lowu kotaka ku dyiwa.
  Nhwanyana la nga ni xihlawuhlawu Margarita u huwelerile a ku:
  - Kumbexana sweswi hi ta nghena exigodlhweni hi xoxe!?
  Mutlangi wa nhwanyana loyi u vule leswi:
  "Naswona ku nga ha hi rindza ku tumbelela kwalaho." Hambiswiritano, hi lunghekele leswi!
  Margarita u n"wayitele kutani a hlamula a ku:
  - Ndzi phayona, leswi vulaka leswaku ndzi tshama ndzi lunghekile!
  Sweswi vana va mahlonga va nghene hi nhloko exigodlhweni. Milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu yi kandziye marble ya ntima. Endzeni a va lwa ni ti- orc, ti- goblin ni timbavala. Naswona va ma tsemelela onge hiloko va ri ni switsemeni ematshan"weni ya mabanga. Laha hi laha ku tsemiwa ku sunguleke kona.
  Vafana lava a va lwa hi mabanga ngopfu-ngopfu hi matimba. Naswona vanhwanyana lava a va tsakela ku duvula hi vurha. Nkateko wa kona, Margarita a a kota ku hundzula swikele ni swikepe swi va vurha bya xiviri. Naswona ti duvula mintlawa hinkwayo ya miseve, ti tlhava timbavala.
  Dominica hi vutlhari u xiye:
  - Miseve yo kariha ya ndlela ya mudlayi, mi kufumela vana va mina.
  Hi xitshuketa muloyi Bastinda hi yexe u haha a huma exihondzweni. A languteka ku fana na wansati wa malembe ya kwalomu ka makume nharhu ntlhanu, naswona a rhendzeleka ku fana na xirhendzevutani. Misisi ya yena i ya ntima, yi govekile, naswona yena hi byakwe u khome tinhonga timbirhi ta masalamusi emavokweni yakwe lama nga ni magilavu.
  N"anga leyi a yi haha hi xithuthuthu, naswona emilengeni yakwe a ku ri ni maphaxani lama nga ni swiphepherhele.
  Bastinda u yi tekile kutani a rhurhumela:
  - Ndzi xixima lava tiyeke
  Naswona ndzi khunguvanyisa lava tsaneke...
  Ndzi vubihi lebyikulu
  Naswona ku vuriwa yini hi wena, u nga ambalanga nchumu?
  Dominica u rhumele eka twitter loko a hlamula:
  Nawu wa mina wu olovile
  Ndzi hlula lava nga ni vubihi...
  Loyi a tsaneke, ndzi ta pfuna, .
  A ndzi nge swi koti ku swi endla hi ndlela yin"wana!
  Bastinda u teke eka swibakele swa masalamusi, onge a a ba Dominica hi ti pulsar. Hiloko a rhurhumela a hlamula. Naswona ti pulsar ti hatle ti hundzuka tikhekhe ti wela eka nhwanyana-mutlangi, ti n"wi tota hi vukheta.
  Hi ku hlamula, Dominica, hi ku hlundzuka, u humese pulsar leyikulu eka nhonga ya yena ni le ka swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu.
  Yi haha yi hundza, kambe Bastinda u swi kotile ku baleka kutani a biwa hi ku khuluka ka mati exigodlhweni. Ku lava ku va hi ku hatlisa yi voningile kutani yi sungula ku hundzuka. Naswona ematshan"wini ya xigodlho lexi chavisaka, ku pfuke xigodlho xa xiyimo xa le henhla swinene - hi ku helela naswona hi ku hatlisa.
  Bastinda u n"wi langutile hi tihlo ro tshwuka, a pfotlosa mahlo kutani a baleka. Hi ku kongoma, haha u famba. Naswona ncila wa ndzilo wu sale endzhaku ka yena.
  Dominica na Margarita va tsutsumele endzhaku ka yena. Swi le rivaleni leswaku vangoma lava havambirhi a va sale endzhaku hi rivilo.
  Hambi swi ri tano, xithuthuthu lexi hahaka xi hatlisa swinene ku tlula tidragon.
  Vanhwanyana va valoyi va sungule ku duvula Bastinda . Kambe nkarhi na nkarhi a a papalata kutani a veka xisirhelelo. Ku tlula kwalaho, xithuthuthu lexi xi hatle xi engetela mpfhuka, xi n"wi humesa laha ku duvuriwaka kona hi masalamusi.
  Dominica u xiye:
  - U lahlekeriwe hi tiko ra yena, vafumiwa na matimba. Kutani, a hi swi lavi hakunene sweswi!
  Margarita u xiyile:
  "Loko a yivile a tlhela a teka nchumu lowu endliweke hi timbavala to tshwuka, kutani ku hlula ka hina a ku nge pfuni nchumu!"
  Mutlangi wa nhwanyana loyi, a ri karhi a rhurhumela swikunwana swa milenge yakwe leyi nga ambalangiki nchumu, leyi nga ni muhlovo wo tshwuka, u tivise hi ku tiyiseka leswaku:
  - Kambe magidi ya vana va kume ntshunxeko! Leswi na swona swi fanerile swo karhi!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u pfumerile:
  - Mfanelo! A swi hlamarisi leswi hi tirheke.
  Hakunene, timbavala ti hetelele ti hundzuriwile ivi ti dlayiwa, ku fana ni ti- orc ni ti- goblin. Xisweswo ku hlula lokukulu ku hluriwile.
  Magidi yo tala ya vana - vafana na vanhwanyana - va hlengeletanile exivaveni va huwelela, va kandziyela milenge ya vona leyi nga ambalangiki nchumu:
  -Ku vangama eka tinhenha! Ku vangama eka vantshunxa! Ehansi hi vuhlonga!
  Lowu a ku ri ku hlula lokukulu etikweni ra timbavala. Naswona ku na swilo swo tala swo hlamarisa na leswi nga na moya laha.
  Margarita u vulavule ku sungula. Yena, a cina , a a ta yi teka a yimbelela, naswona risimu ra yena a ku ri risimu ra nhwanyana wa xihlawuhlawu:
  Hina vana va vusweti ni ku tswontswiwa ka ximumu, .
  U velekiwe emukhukhwini hi mpfula...
  A ku yimbeleriwe norho wa nhwanyana, .
  Hi ta tlhela hi nghena rini enyimpini yo hisa!
  
  Ndzi hetelele ndzi ri eElfxik hi xihoxo, .
  Na Tiko ra Manana ra mina, Holy Rus'...
  Hi vuyelo bya mina, lebyi nga tolovelekangiki hi ku helela, .
  Ndzi lwela ntsako na rirhandzu ra tiko!
  
  Naswona a ku na Tiko ra Manana ro saseka ra Rhaxiya, .
  Xana u va kona lwa na yona , naswona u nga chavi...
  Naswona a ku na tiko leri tsakeke ku tlula leri evuakweni hinkwabyo, .
  U tochi ya ku vonakala ka vuako hinkwabyo, Rus"!
  
  Ndzi ta hundza endzilweni ni mati hikwalaho ka wena, .
  Maphayona ya toloverile ku hlula...
  Hi ta tshama hi ri lava tsakisaka vanhu, .
  Hikuva matimba ya vuthu a ma pimeli!
  
  A hi yeni emahlweni hi hlasela Tiko ra Manana, .
  Ehansi ka xirilo xa hurrah ya matimba, ya vukarhi...
  Hitler u ta kuma ku hakeriwa ka yena ku ya fika emakumu, .
  Hi ta hlongola Manazi exivaveni!
  
  Tiko ra Vatatana ri tele hi tinhenha, .
  Naswona Stalin i xihontlovila lexikulu...
  Maphayona ma macha hi ku vumbiwa, .
  Ndyangu wa Matimba Hinkwawo, Hosi ya hina, Wena un"we!
  
  Hi vito ra ku vonakala ni vutomi lebyinene, .
  Hi ta lwa hi xivindzi, vana...
  Phela xitukulwana xi ta hanya ehansi ka vukhomunisi, .
  Ndzi kholwani, ntshembo a wu nge tekeriwi eka hina!
  
  Hi rhandza tiko ra hina ra Manana, vafana, .
  Hi lava ku ku tlakusa ehenhla ka mapapa...
  Vufasisi byi ta kuma ku rihisela lokukulu, .
  Ku suka eka maphayona, tintsumi ta tinhenha!
  
  Hi ta swi fikelela, ndza pfumela, hi ta hlula ku nga ri khale, .
  Hambileswi vufasisi byi nga ni vukanganyisi ni tihanyi...
  Vakokwana va ta tinyungubyisa hi hina, .
  Naswona Svarog u ta ku rhangela enyimpini!
  
  Ku vangama ka Tiko ra hina ra Tatana ra xivindzi, .
  Hosi ya Matimba Hinkwawo hi yoxe yi tlhandlukele exihambanweni...
  A hi nge tisoli hi vutomi bya hina hikwalaho ka Rhaxiya, .
  A ku twiwa rito lerikulu ri huma etilweni!
  
  Lwela ku dzuneka ka Tiko ra Manana, .
  Valwi vo tshembeka va n'wi tsakela...
  Mi swinyenyana swa timhisi, a hi swinyenyana swa vugwala, .
  Hambi ku ri tinhenha ti tinyungubyisa swinene!
  
  Hi kota ku kuma n"weti eka vault, .
  Khoma pike, catfish leyikulu...
  Lenin lonkulu u pfuke a lava ntshunxeko, .
  Hi ta endla leswaku muako wu hanya!
  
  Hi Vito ra Ndyangu, aka tiphiramidi, .
  Na swikepe leswi nga ta handzula xivala xa tilo...
  Naswona Hitler , hi ku hleka, a dlaya valwi , .
  Lowa Matimba Hinkwawo u file a tlhela a pfuka hikwalaho ka hina!
  
  U murhandziwa, Lada wo biha, .
  Xikwembu lexikulu xa Valungu xi velekiwe hi wena...
  Naswona hi fanele hi ku lwela hi xivindzi, .
  Onge Lowa Matimba Hinkwawo a nga ku pfuna ku hanya hilaha ku nga heriki!
  
  Rhandza, xixima Xikwembu Yesu, .
  I jaha ra le Russia, na hina hilaha ku nga heriki...
  I nkarhi wo rhungela xikhaviso hi vutshila, .
  Onge malembe ma nga tala hi ntsako hilaha ku nga heriki!
  
  Vukulu bya Rhaxiya ra mina ro kwetsima, .
  Ku kota ku hlula valala ...
  Hambileswi vavasati lava a va huwelela hi ku chava, .
  Hi nga tshoveka dragona!
  
  Hiku vangama ka Tiko ra Manana ro kwetsima, ndzi kholwani, .
  Hi Vito Ra Xikwembu xa le Rhaxiya Kriste...
  Hi ta aka tikereke letikulu ku nga ri khale, .
  A hi fambeni ndlela ya hina ku ya fika emakumu!
  
  Rirhandzu, ndzi kholwa, a ri tivi marito lama nga lavekiki, .
  A ku na ku borheka loku nga lavekiki loku nga voniwaka eka yona...
  Kayini a a lovile emisaveni ya vafi, .
  Naswona Avele u ta tlhela a yimbelela risimu ra yena!
  
  Laha hi kandziyela eBerlin hi bugle, .
  Mhalamhala yi twala onge i bele...
  Swa antswa u va nhenha yo titsongahata swinene, .
  Pfuxeta nhloko ya Manazi hi xikele!
  
  Ndyangu wu ta pfuxa, ndzi kholwani, vafi ku nga ri khale, .
  Xikwembu xo basa xi ta ku nyika rirhandzu rin"wana na rin"wana
  Nakona hi endle xiboho lexi nga erivaleni swinene, .
  I yini lexi nga ta va xi nga heriki xa ku cinca loku vangamaka!
  ku cina ha yona, a ri karhi a kandziyela milenge yakwe leyi nga ambalangiki nchumu, hi ntsako ni hi ku hiseka . Naswona vana van"wana, khale ka mahlonga, a va yimbelela ni ku cina, va ringeta ku tlakuka, kumbe ku vula ntiyiso, va tlula ehenhla.
  Dobrynya, leswi a a ri mufana wo tiya , u teke ribye a ri hoxa ehenhla. Yi haha yi ya ehenhla yi tlhela yi buluka, yi hangalaka ku fana ni swibalesa swa ndzilo yi va magidi ya swiphemu swa mihlovo yo hambana-hambana.
  Mufana wa viscount u huwelerile a ku:
  - Leswi swa hlamarisa hakunene!
  Dobrynya u kanete leswi hi ku hoxa ribye leri nakambe, naswona Margarita u ri tlhave hi rihati, a endla leswaku ri hangalaka ri va swiphemu swo tala swinene swa mihlovo yo hambana-hambana ni leswi hatimaka hi ndlela leyi hlamarisaka:
  - E-e! Lexi i ntiyiso wo tano. Naswona a ku na nchumu lowu tlakukeke ku tlula ntiyiso lowu!
  Mufana wa nhenha Phoenix hi vukarhi, a kandziyela milenge ya yena leyi nga ambalangiki nchumu leswaku byanyi byi sungula ku khuluka, u huwelerile:
  - Xitimela xa hina xi haha xi ya emahlweni - xi yima eka commune!
  A hi na ndlela yin'wana - xibamu xa matimba!
  Nakona nhwanyana loyi a nga ekusuhi na vona, na yena, u ta tlula ntsena ehenhla na le hansi.
  Nsusumeto wa vona a wu ri lowunene naswona ntsako a wu ri karhi wu kula.
  Dominica na yena u endle xiboho xo kombisa vutlhari bya yena nyana.
  Naswona a hi tsaleni swinambyana hinkwaswo swa ti-aphorism ta wena letinene, leti titoloveteriweke kahle;
  Hlonga ri nga ntshunxeka, xiphukuphuku xi nga tlhariha, xisiwana xi nga fuwa, kambe loko u ri na ku nonoka ka mbhongolo, u ta tshama u ri mbhongolo!
  Xisiwana a hi loyi a nga riki na mali, kambe i loyi nhloko ya yena yi teleke ntshuri wa saha!
  U nga navela ku va hosi loko u nga ri na byongo!
  Hambi ku ri Shah u ta penga ku fana na mbhongolo!
  I ntiyiso leswaku hosi i nghala, kambe a yi nga ri na vutshila byo fana ni bya mpfundla, naswona tinghala ti rhurhumerisiwa!
  U nga rhurhumeli, kambe ematshan"wini ya sweswo tshama u miyela loko u nga si fika endhawini ya nghala, naswona mpfundla wu nga si nyika xisuti xa yena!
  N"watipolitiki u fana ni mpfundla eka ntsheketo wa Krylov, kambe u nga vi ximanga tanihi muvhoti!
  Loko u fana ni xikundzu, kutani va ta ku susa swirhumbana ku ya fika emimitsuni!
  Leswaku tiko ri nga bohiwi hi joko, ri fanele ri tiya, ku fana ni nkunzi!
  Swihaha-mpfhuka swa laveka leswaku tiko ri haha!
  N"watipolitiki u lunghekele ku tshembisa n"weti, ntsena a nga yi ehansi hi ndzhendzeleko wa mati!
  Loyi a nga nwiki rihanyo ra yena i ntsongo hilaha ku nga heriki!
  Minjhekanjhekisano ya oak yi tirha eka xikundzu!
  N"watipolitiki u ta ku susa swirhumbana hi ku tirhandzela loko u ri xikundzu!
  Kambe munhu u ni vuyelo byin"we eka tindlopfu: minkarhi yin"wana u va a ri mpfundla wa xiviri nyana!
  N"watipolitiki u na swikongomelo swa nghala, vuxisi bya mpfundla, kambe maendlelo ya yena ya swinish hi ku helela!
  Loko n"watipolitiki a ri mpfundla ngopfu, kutani u hundzuka nguluve leyi heleleke!
  N'watipolitiki loyi a nga na vuxisi bya mpfundla na ku khoma ka mpfundla u ta endla kebab eka vavhoti!
  Naswona nkateko wu lava matshalatshala, hi ku tirha hi matimba ka hanci ntsena laha u nga lahlaka khola ya ku titsongahata!
  Pfumela ku humelela loko u tlula vanhu hinkwavo hi vutlhari!
  N"watipolitiki a nga hlula hambi ku ri mpfundla, kambe a nge kanganyisa nkarhi hilaha ku nga heriki!
  Hakanyingi muvhoti u haha ku fana ni nyoxi eka nkulumo ya n"watipolitiki leyi nga ni vulombe, kambe hakanyingi yena hi byakwe u tlhaviwa!
  N"watipolitiki u mita vavhoti ku fana na python yi mita mimpfundla, yi koka tinyenyana to fana na vodka na Velcro yo nandziha!
  Mpfundla a wu nge hanyi handle ka nyama, na n"watipolitiki a nge hanyi handle ka vuxisi!
  Hanci leyi hatlisaka swinene yi ta yingisa leyi nga ni vutivi lebyinene!
  Swa olova eka n"watipolitiki ku tihundzula endzeni-ndzeni ku ri ni ku tshembisa nchumu lowu nga endliwaka!
  Eka mani na mani loyi u n"wi vhotelaka, u ta xixima mbuyelo hi minete yo miyela!
  Be at least a little resourceful fox loko u nga lavi ku va mbhongolo ya hackneyed!
  U nga tshembi van"watipolitiki, eka vavhoti i va sandpaper stripping chips ntsena eka mirhi ya oak!
  Loyi a nga riki xiphukuphuku lexi heleleke u ta hundzula peni yi va peni yo tika!
  A ku na maxaka eka tipolitiki, kambe ku ta va na lava lavaka ku avelana leswi mi nga na swona tani hi vamakwerhu!
  Ku ni swilo swo tala leswi nyenyetsaka evuton"wini, kambe lexi biheke ngopfu i loko vutomi byi fika emakumu!
  Loko u lava ku tshinela ekusuhi na Xikwembu, belela nghala emoyeni wa wena exihambanweni!
  Munhu u sungule, loko ku nga ri eka nghala, kutani, eka xiyimo xihi na xihi, u tshike ku va nghala!
  Loko uri na miehleketo ya nghala, kutani mpfundla wuta ku mita kufana na predatory boa constrictor!
  A ku na nchumu lowu nga heriki handle ka nkarhi lowu wu tekaka leswaku van"watipolitiki va humesa leswi va swi tshembisaka!
  Loko u rhurhumela ngopfu , u ta rhurhumela ku fana ni mbyana leyi biweke!
  U nga tshembi munhu loyi a vulavulaka hi rito leri tlakukeke, naswona ndzilo wo tshwuka wu nga ku hisa!
  Hambi Xikwembu a xi nge swi koti ku tlula wansati xi kurisa nghala ku ya eka xiyimo xa ndhavuko wa vanhu!
  Handle ka rirhandzu a ku na ku n"wayitela, handle ka loko ku ri ku n"wayitela loku dlayaka ka n"watipolitiki!
  Leswi a nga ni nkarhi wo leha swinene emapapeni, n"watipolitiki loyi a nga riki na timpapa u haha a ya ehansi hi ndzhendzeleko wa mati!
  Moya-xiviri lowutsongo wu tshama wu ri ni swikongomelo swa xihontlovila!
  Moya-xiviri lowutsongo wu ni ku tikukumuxa lokukulu!
  N'watipolitiki i khamba leri ti tsalelaka milawu ri teka tiko ri ri zone territory!
  N"watipolitiki u ni Ravuntlhanu ra nkombo hi vhiki, kambe loko swi laveka ku hetisisa xitshembiso , Mugqivela wa Vayuda wa fika!
  Vun'we i byinene, ntsena loko ku nga ri ku hlangana na n'watipolitiki!
  N"watipolitiki i xivumbiwa xo tano lexi lavaka ku ku endla nyimpfu hi ku tirhisa tindlela ta swinish!
  Maendlelo ya swinish ya van"watipolitiki ya hundzula vavhoti va va chop!
  Ehansi ka mufumi wa tinguluve, vutomi a byi si tshama byi nona!
  Ku endla president wa nguluve swi nonile ngopfu!
  Loko u lava ku va muungameri, tirhisa minkarhi ya wena!
  Mufumi loyi a tekaka vavhoti tanihi tinyimpfu i nguluve leyi tolovelekeke!
  Xikwembu, leswi a hi matimba hinkwawo ntsena, kambe na ku tiyimisela ku ya exihambanweni hikwalaho ka muakelani wa wena!
  Mufumi loyi a tshamaka exiluvelweni nkarhi wo leha u endla leswaku mfumo wu rhelela!
  Murhangeri lontsongo u fana ni hanci leyintshwa, lonkulu u fana ni mbyana leyi tshovekeke swikunwana!
  Hi ndlela yo fikelela swiyimo swa le henhla swa Vukwembu, Sathana hi byakwe i n"watipolitiki!
  N"watipolitiki i Xikwembu eka nchumu wun"we ntsena, hi ku ta na swivangelo swa leswaku hikokwalaho ka yini switshembiso swa yena swa nhlawulo swi tsandzekile hi ndlela ya vudimona!
  N"watipolitiki, ku fana na biya, u titimela kahle ntsena naswona u le tafuleni!
  N"watipolitiki u nandzika hi tinkulumo ta yena, kambe aftertaste yo bava leyi humaka eka tona a yi fani nikatsongo na biya!
  Nkarhi lowu ntiyiso wu humaka enon"wini wa n"watipolitiki i loko a tihlamusela hi ndlela yo biha!
  N"watipolitiki, leswaku a va at least Divine nyana, u belela muvhoti hi ku helela !
  Hambi ku ri matimba ya bere a ma nge ku ponisi loko mianakanyo ya wena yi ri deki!
  Mpfundla i xiharhi lerova wu ta susa madzovo manharhu eka nghala!
  N'watipolitiki u tiya ngopfu loko muvhoti wa yena a tsanile emiehleketweni!
  Hi yona mhaka n"watipolitiki a huma na vulombe leswaku muvhoti a nga tshwuteli nikatsongo!
  Loyi a nga ni sawdust enhlokweni u ta biwa swinene hi nhonga!
  Oak i hosi ya mirhi, nhloko ya oak yi hundzula xikundzu xin"wana na xin"wana xi va nhlokomhaka!
  Oak ayi tiyiseli ku bola, nhloko ya oak yitele ntshuri!
  Loko u ri xikundzu, kutani at least u na mhandzi enhlokweni ya wena !
  Leswi nga tiviwiki swa chavisa, kambe leswi tiviwaka minkarhi yin"wana swi ku endla u chava ntsena!
  Vutivi byi endla leswaku munhu a titshemba hambiloko swi tika, ku pfumala vutivi , ku pfilunganyeka hambiloko swi olova!
  Mugwala a hi loyi a chavaka, kambe i loyi a lolohaka ku hlakulela xivindzi!
  Ku chava i ku tsana, xivindzi i matimba, kambe tivonela eka moron eka wena !
  Un"wana ni un"wana loyi a pfumelelaka ku kongomisiwa hi nhlonge u le khombyeni ro lahleka exikarhi ka miphayini yinharhu!
  Vuphukuphuku lebyi nga heriki byi ku endla u famba hi swirhendzevutana, vutlhari bya wena byi nga pfuni nchumu!
  A swi na mhaka loko masi ya milomu ya n"wina ma nga oma, swi bihe ngopfu loko ku ri na ku pfumala ntwela-vusiwana etimbilwini ta n"wina!
  Xinkwa xo biha xa tinyiko, munyu wo bava wa ku hundzuka!
  Vulombe lebyi humaka emilon'wini ya n'watipolitiki byi koka lava milomu ya vona yi nga omiki masi!
  N'watipolitiki a hi khamba ra nawu, i khamba leri endlaka milawu!
  N"watipolitiki u tshembisa vutomi byo nandziha, a chela vulombe emilon"wini ya yena, kambe swikunwana swa yena swi namarhela, ku fana na ximanga!
  N"watipolitiki la nga ni vutshila u ri karhi a rhurhumela exipachini xa muvhoti!
  Ha yini ku miyela ku ri nsuku hikuva ku hakeriwa!
  Hi xihi nchumu lowukulu emisaveni? Ntshava ya switshembiso leswi endliweke hi n"watipolitiki!
  N'watipolitiki u lava mali na matimba, u lunghekele ku handzula mani na mani!
  N"watipolitiki, xo sungula, i mpfundla, a hi minkarhi hinkwayo a hatimaka hi xivumbeko, kambe u tshama a ri karhi a rhurhumela ncila wakwe!
  N"watipolitiki u tsakile ku tata xipachi xa wena hi switshembiso leswi nga riki na nchumu ntsena!
  N"watipolitiki u tshembeka ntsena eka nchumu wun"we loko a ku - hina, tani hi leswi a nga ha ri na yena n"wini!
  I yini leswi tlulaka tiatomo evuakweni hinkwabyo? Swikandza na swisirhelelo swa van"watipolitiki!
  Leswi n"watipolitiki a swi endlaka hi ku swi tsakela ngopfu i ku hlawula swikhwama swa vavhoti!
  N"watipolitiki u na Ravuntlhanu ra nkombo hi vhiki, kambe ku yingisela vavhoti minkarhi hinkwayo i siku ra yena ro wisa!
  I mani loyi a nga ta ku sungula? Van"watipolitiki, hikuva va tumbuluxe mpfilumpfilu!
  U nga pfumeli eka ku kufumela ka van"watipolitiki va tihuku, va tshama va yimbelela hi rito ra munhu un"wana, mpfundla!
  Loko n"watipolitiki a chululela marito yakwe ku fana ni nightingale, swi vula leswaku mpfundla wu endle phonogram yakwe!
  It"s more likely leswaku khensa yi ta rhurhumela entshaveni ku tlula n"watipolitiki ku hetisisa xitshembiso xa yena handle ko rhurhumela!
  N"watipolitiki u fana ni ntsheketo wa vusiku, ntsena hi ntolovelo u handzula tiklayenti hi nkarhi wa nhlikanhi!
  Xana n"watipolitiki u fana njhani ni mbyana? Loko a tshoveka ngopfu, hakunene u tame naswona u ni n"wini!
  Lava va va vhotelaka hi timbilu ta vona hakanyingi va hetelela va ri eswivindzini swa vavhoti!
  N'watipolitiki u fana na vodka, muvhoti u ta twa hi xivindzi xa yena leswaku xi hisiwe!
  N"watipolitiki u hundzula byongo bya wena, ku fana na vodka, ntsena ku hambana na yena it"s full of dregs!
  N"watipolitiki u tsakela ku tumbuluxa nkungu hi xikongomelo lexi nga erivaleni xo fuwa!
  N"watipolitiki u ni switshembiso swo tala, kambe swivangelo swo tala swinene loko swi nga hetiseki!
  N"watipolitiki i mpfundla, kambe hakanyingi i wa muvala wa grey!
  N"watipolitiki u susa swirhumbana emirhini ya oak ivi a wisela ehansi ti- acorn ku fana ni nguluve!
  Loko n"watipolitiki a vulavula ku fana na saha, kutani hakunene u ta endla xikundzu hi muvhoti!
  N"watipolitiki u rhandza ku vulavula hi Xikwembu hikuva yena hi yexe i Sathana!
  N'watipolitiki u na vuxisi ku fana na diyavulosi, kambe ntsumi eku hangalaseni ka switshembiso !
  N"watipolitiki u tsakela ku ti tsemakanya, kambe mavoko yakwe ma tshama ma ri karhi ma khoma xipachi xakwe!
  Hi ku nyika vhoti ya wena eka n"watipolitiki la nga ni vutshila byo vulavula, u tipeta ekhombyeni ro khohlola ngati!
  Hi ntolovelo vanhu va hlawula exikarhi ka tikati leti ambaleke poke, timhisi leti ambaleke swiambalo swa tinyimpfu ni mpfundla lowu nga ni chizi leyi boleke!
  Loko n"watipolitiki a hetisisile xitshembiso xa yena, languta ntshava ku vona loko khensa yi ri karhi yi rhurhumela eka yona!
  Swa olova ku hayeka kolobok ku tlula ku sindzisa n"watipolitiki ku hetisisa xitshembiso xa yena !
  N'watipolitiki u tshamisekile eka nchumu wun'we ntsena - a lava mimbuyelo ya xikhwama xa yena n'wini!
  N"watipolitiki u cinca vanghana va yena ku fana na magilavu, ntsena leswi swi endla leswaku mavoko ya yena ma thyakisa ngopfu!
  N"watipolitiki i xiharhi lexi endlaka ximanga hi muvhoti!
  N"watipolitiki, loko ku nga ri mpfundla lowu ambaleke swiambalo swa tinyimpfu, kutani khuna leri tolovelekeke!
  N"watipolitiki loyi a nga riki mpfundla i khuna kumbe ximanga!
  N"watipolitiki a nga tshembisa tintshava, kambe endzhaku ka sweswo u basisa ntsena marhumbi!
  U nga tsutsumeli ku vhotela huku, yi ta ku peta u file!
  Mufumi wa tihanyi, leyi i mpfundla lowu nga exiluvelweni xa nghala leyi rhendzeriweke hi makhuna!
  Loko u nga lavi ku hundzuka ximanga, va at least fox nyana hi wexe!
  Loyi a nga hlayeliki makhalava ya hava u hlula eka nhlawulo!
  U nga vhota hi mbilu ya wena, kambe muhluri u ta hlula hi byongo bya wena!
  
  N"watipolitiki i mpfundla lowu rhandzaka chizi ya rihlaza, ku fana ni muvala wa dolara, eka lava va hlayelaka tinjiya!
  Nsati a hi mitten, hi ku hatlisa loko u cinca magilavu, hakunene u ta hundzuka scumbag ku suka eka sultry adventures!
  Vafana va vutlhari va tshubula swo tala swinene ku tlula vakhalabye va le xikarhi va swiletelo!
  Eka vuntshwa ku ni ndzilo embilwini, ku tshuburiwa enhlokweni, naswona vuyelo bya kona i ku hlula!
  Ndlela yo humelela a hi minkarhi hinkwayo yi kongomeke, kambe a yi tiyiseli ku goveka ka nkolo eku titsongahateni!
  N"watipolitiki u korhama leswaku a tlakusa nhlonge yakwe ehenhla!
  N"watipolitiki u nkhinsama leswaku a tlhela a korhama ehenhla ka muvhoti!
  N'watipolitiki u lunghekele ku cela nomo wa yena ehansi leswaku a ta lahla vutihlamuleri bya yena eka vavhoti!
  Hinkwaswo leswi nga kotekiki swa koteka emisaveni ya hina, naswona ndzi kholwani, ku hanya swa tika swinene, onge hiloko u ri egalari yo duvula!
  Mbhongolo leyi nga ni nkwama wa nsuku yi kota ku tlula rirhangu ra khokholo ku tlula mammoth leyi nga ni khuna ra nsimbi!
  N"watipolitiki loyi a nga ni nomu wa nsuku u hundzula vavhoti va va timbhongolo leti nga ni minkwama ya nsuku ya magandzelo!
  I mani xivandzana lexi nga ni matimba swinene? I ntiyiso, mbhongolo leyi rhwaleke nkwama wa nsuku! Mpfundla wu tsakela muvala wo tshwuka wa vuxengi ni mali ya nsuku ya magandzelo!
  Hakanyingi van"watipolitiki va tshukatshukisa mijeko yo tshwuka hikwalaho ka muvala wo tshwuka wa mali ya nsimbi leyi va yi tekaka eswikhwameni swa vavhoti handle ko rhurhumela!
  Tinkulumo leti nga ni vutshila ta van"watipolitiki lava nga ni vutshila ti halatele mihloti yo vava ya vamanana lava vana va vona va majaha va feke eku dlayiweni loku halateke ngati!
  Loyi a tshembisaka tintshava ta nsuku a nga ringani na peni ya koporo leyi tshovekeke!
  . NDZIMA YA Nomboro ya 13.
  Caligula Delfinov u ni vurhumiwa bya yena n"wini. U fanele u kuma sesi wa wena lonkulu ku nga khathariseki mali yihi na yihi. Nakona wena hi wexe, hi nkarhi wolowo, u rhurhisiwile eka misava leyi fambelanaka, laha u tumbuluxeke mintirho ya wena yo hlawuleka naswona, hi nkarhi lowu fanaka, yo kufumela swinene na ku hlawuleka.
  Margarita na Caligula va khumbe swirhendze swa vona leswi nga ambalangiki nchumu, swa xirhendzevutana ivi va rhurhumela:
  -Ncila hi ncila, .
  Tihlo hi tihlo!
  A hi Barbos - .
  Fantomas !
  Sweswi majaha lawa ya hangalakile eka matlhelo yohambana hambana leswaku yata hatlisa ya hetisa ku sila ka ti ranks leti funengetaka tindlela to tshinela e Port Arthur, vuthu ra Tiko ra Dyambu leri Humaka. Vana va Terminator a va famba-famba ku fana ni swihloka swa gezi exikarhi ka byanyi byo olova, va herisa Majapani handle ka tintswalo.
  Kuropatkin a ha kanakana hi xileriso xo sungula nhlaselo, hambi leswi eNtshaveni ya le Henhla mpatswa lowu lwaka wu ngheniseke Tricolor tricolor , tinhenha ta vana a ti penda ntsena khadibodo lerikulu, naswona sweswi ri vonaka kahle hi nkarhi wa nhlikanhi. Kambe khale ka holobye wa vusirheleri a a ha kanakana. Hambileswi , hi nkarhi lowu fanaka, Kuropatkin a a nga ri xigangu. Hi nkarhi wa nyimpi ya 1877-1878 u kombise xivindzi lexi nga tolovelekangiki.
  Ina, na ku antswisa vutomi bya masocha lama tolovelekeke, tani hi Holobye wa Vusirheleri u endle swo tala, naswona a nga khomiwanga hi ku yiva. Hambileswi ku humelela ka nyimpi ka vuthu ku nga engetelekanga ngopfu ehansi ka yena. Kambe a a nga ri na ku tiyimisela ka Suvorov, hambi ku ri ku tiyimisela. Alexander Suvorov u lwile hi xivindzi swinene, a tshamela ku ringanisela ekusuhi ni ku hluriwa hi ku helela. Kambe, ku twisisa loku nyikiwaka hi ntumbuluko na nkateko wo hlamarisa swi endle leswaku swi koteka ku vhumbha magoza yo rihisela ya nala, ku angula ka yena na ku hlula. Leswi swi le ka xitayili xa Tal, loyi a endleke magandzelo lama hoxeke, a tipeta ekhombyeni ro hluriwa, kambe eka swiyimo swo tala u hlule ... Kambe vatlangi va chess lavanene emisaveni va vone hi ku tirhisa Tal.
  Loyi a n"wi nyikeke muchini wo sila nyama ni ku hluriwa a ku ri Mikhail Botvinnik. Nghwazi leyi a yi tiva ku phurogirema ni ku fungha tindhawu leti nala a tsaneke eka tona.
  Naswona nyeleti ya mutivi wa vutlhari Tal yi nyamalarile.
  Kumbexana, Suvorov, loko a a hanye nkarhi wo leha naswona loko a swi endlekile leswaku a lwa na Napoleon, a a ta va a biwile. Kambe vuthu ra le Turkey, leri Alexander Vasilyevich a lweke na rona, a ri tlhelele endzhaku ngopfu eka mavonelo hinkwawo, naswona varhangeri a va hlawuriwa hi ku ya hi timfanelo ta vona ta vurhangeri.
  Naswona hi nkarhi wa nyimpi ni Mafurwa, swidziva swo khandziya swikepe a swi ri ni xileriso lexitsongo ngopfu ni ku tekela ehansi swinene vuthu ra bere ya le Rhaxiya.
  Hi hala tlhelo, Kuropatkin hi ntolovelo a a chava ku hlasela, a tsakela ku tshama a ri eku sirheleleni. Loko hi hlayela swi le rivaleni leswaku nala u ta ti pfotlosa eka swisirhelelo. A ku ri hi ndhuna yo tano laha nyimpi yi hluriweke kona.
  Naswona nhwanyana Margarita na Caligula Dolphins va ponisiwile , hambiswiritano, hi rivilo, loko tinhenha leti nga fi ti pfurha ti nghena eka swisirhelelo naswona se a ti sila un"wana na un"wana endzeni, kwalomu ka nhlonge leyi nga nghenekiki naswona , hi ntiyiso, vuswikoti byo hola kwalomu ka hi ku hatlisa.
  Dolfinov Jr. , a tsema jenerala un"wana wa Mujapani, u rhurhumerile xiga lexi humaka eka "Highlander," loko a ri karhi a hoxa tineleta leti nga ni chefu hi milenge yakwe leyi nga ambalangiki nchumu ni ku tshwutela ngati:
  - Ku fanele ku sala yin'we ntsena!
  Naswona mabanga yakwe, ku fana ni rihati, ma endla xigayo lexi dlayaka, xo hlawuleka. Hi ku kongoma, dzana ra tindlela to sila hi ku tsema valala hi minete ya mavuthu mambirhi.
  Samurai yi wile hikwalaho ka switlhavi, naswona milenge leyi nga ambalangiki nchumu ya mufana wa terminator yi siye xivumbeko hinkwaxo xa tindlela to tlula ni ku rhendzeleka.
  Nhwanyana wo saseka wa xihlawuhlawu Margarita, loko a ri karhi a basisa khokholo rin"wana ra khonkhriti leyi tiyisiweke, u buluse swibalesa, leswi endleke leswaku magidi ya swibamu swa matimba swi haha emoyeni. Hi ku landzela munghana wakwe, mufana wa mutshila Caligula u phindhe ndlela leyi fanaka.
  Margarita, a hoxa xibamu xa xibamu hi nenge wakwe lowu nga ambalangiki nchumu, wa nhwanyana mpfhuka wo leha, u pfumerile:
  - U endla swinene, mufana !
  Nhenha leyi nga hluriwiki, leyi na yona yi hoxeke nyiko yo dlaya ya ku lovisa hi ku hatlisa swinene, yi tsema samurai, yi hlamurile:
  - Swa antswa ku dyondza ku tlula ku dyondza nakambe!
  Ku buluka ka matimba ka swisirhelelo a ku fambanga ku nga xiyiwi eka mintlawa ya vuthu ra Rhaxiya. Lieutenant General Zeleny u vikile eka Adjutant General Kuropatkin:
  - Muchaviseki wa wena. Hi ku ya hi rungula ra hina, nyimpi leyi yi ve kona eka xihondzo xa nala nkarhi wo leha, naswona hambi ku ri, hi ntiyiso, swisirhelelo swo hlayanyana swi bulukile!
  Kuropatkin u hlamule hi ku nonoka:
  - Ku rhula, ku rhula ntsena!
  Phela, ku fana na Carleson, loyi lwangu ra yena a ri buluka ri suka eka swihinga swa rona. Hambileswi xiyimo lexi xi lavaka ntsena magoza lamakulu. Jenerala Zeleny na Kondratenko va sindzisa leswaku:
  - Hi fanele ku hlasela hi xihatla!
  Kuropatkin u langute tijenerala leti hatimbirhi hi tinghilazi ta yena. Green wa ha ri ntsongo, kambe u languteka a ri ntsongo swinene ku tlula malembe ya yena, a hatlisa, a ri na xihatla. Kondratenko i makwavo wa nhenha ya le Port Arthur, leyi na yona yi humaka eka xitukulwana lexintshwa xa varhangeri lava nga ni vuswikoti. I ntiyiso leswaku ti- falcon to tano ti hisekela ku lwa. Ku tlula kwalaho, ku ni xileriso xa swiyenge lexi humaka eka Mufumi ni Hosi ya Hinkwaswo Rus", Nicholas wa Vumbirhi, leswaku a hatla a hlasela doroba ra citadel. And it"s a no brainer leswaku vuhlayiselo bya vuhosi a byi nge swi koti ku tiyisela ndzhwalo wa nyimpi yo tika swonghasi nkarhi wo leha.
  Hambiswiritano, loko u nga yi tivi ford, u nga ngheni ematini! Hi fanele ku kuma leswaku i yini lexi hlaselaka naswona i mani loyi a hlaselaka kwihi.
  Kuropatkin u vutise Kondratenko a ku:
  - Hi tihi tiyuniti ta le Japani leti endleke ku duvula?
  Jenerala u vule kahle leswaku:
  - Vahloti va vika leswaku tintsumi ti humelerile - jaha ro saseka na nhwanyana wa misisi ya nsuku, lava fambafambaka hi rivilo leri nga tshembisiki, naswona loko va tsemiwa a va voniwi.
  Kuropatkin u ti tsemakanye kanharhu hi rivilo lerikulu kutani a rhurhumela:
  - Se swi tikomba onge lava i tintsumi nakambe?
  Jenerala Zeleny u kandziye xirhendze xakwe ehansi:
  - Ina hi ku kongoma! Dzana ra le tilweni!
  Kuropatkin u tlhele a rhurhumela a ku:
  - Hlamala! Hosi a yi tshiki Rhaxiya!
  Kondratenko u vule hi ndlela yo dyondzisa:
  - Hi fanele ku hlasela nala hi ku hatlisa, Field Marshal! Kumbe hina hi hexe hi ta ya emahlweni hi hlasela!
  Kuropatkin u vule hi ku karhala:
  - E-e, vakulukumba. Ndzi nyika swileriso. Leswi Xikwembu xi endleke xiboho xo hi pfuna, kutani i xidyoho ku nghenisa masocha eka xigwitsirisi xa nyama!
  Kondratenko u xiye hi laha ku twisisekaka:
  - Hambi ku ri eIsraele, Xikwembu xa Matimba Hinkwawo xi lave leswaku Vayuda na vona va lwa, naswona va nga amukeli hinkwaswo mahala naswona handle ko lwa.
  Field marshal loyi a humaka exihlahleni, mutivi wa maqhinga ya tindlela to rindza u vona, u hlamule eka leswi:
  - Kambe Muapostola Pawulo u vule leswaku ku tirhela Xikwembu a swi lavi mavoko ya vanhu!
  Se General Zeleny u pfurhile:
  - Ha yini wena, Muchaviseki, u tshama u ri karhi u ti tsemakanya, ngopfu-ngopfu loko swikhegelo swi ri karhi swi buluka ekusuhi!
  Kuropatkin se a a sungula ku hlundzuka:
  - Kambe hikuva hinkwaswo swi humelela hi ku ya hi ku rhandza ka Xikwembu. Kutani a hi rhangeni hi endla ntirho wa xikhongelo. Loko mi nga ri na xichavo, havumbirhi bya n"wina mi ta khomiwa!
  Hi ku angarhela, mianakanyo ya ku khoma ntirho wa xikhongelo a yi languteka yi tsakisa. Tikerubu a ti teke rap ya vanhu hinkwavo.
  Caligula the tomboy na nhwanyana wa partisan Margarita se va karhele nyana, naswona ntirho wo tala se wu hetiwile. Kutani ha yini u nga phyuphyile elwandle, naswona u sandiwa kahle Togo "s squadron. Phela, a nga ha tlhela a duvula, ku katsa ni swibamu swa khume-mbirhi wa tisentimitara. Naswona leyi i caliber ya 306 millimeters, leyi nga vangaka ku lahlekeriwa lokukulu eka masocha lama hlaselaka.
  I ntiyiso, Majapani, emhakeni leyi, ma ta boheka ku duvula kwalomu ka mabofu, ma tsemakanya ntshava. Naswona va ta kota ku ba hi ndzilo lowu kongomeke ntsena loko nyimpi yi ya endzilakaneni wa doroba.
  Xihlovo lexikulu i swikepe swa mune swa nyimpi leswi nga ni swibamu swa khume-mbirhi wa tisentimitara leswi nga eka swona.
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu, a tsema Majapani hi mabanga yakwe yo dlaya ni ku rhurhumela swiphemu swa marhambu leswi a swi namarherile, u ringanyete:
  - Kumbexana hi nga even out ti chance ta hina nyana? T. u ni vukulu eka nyimpi ya swibamu ku tlula ntlawa wa masocha ya Rozhdestvensky, kwalomu ka 1,8 ku ya eka 1. Hi ndlela leyi hi ta ringana katsongo ku ringanisela ka mavuthu.
  Caligula wa Dolphins, a tsema samurai yo hetelela, u vutise nhenha Margarita:
  - Xana hi ta sungula hi flagship?
  The partisan girl , a hoxa xikhegelo hi swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu naswona a handzula khume-mbirhi wa Majapani man"wana, a siya ntsena swiphemu leswi handzukeke, u kanetile:
  - A va sunguli hi leswi nandzihaka ngopfu! Nkateko wa kona, a ku na xilaveko xo lava ntlawa wa masocha. A hi clickeni hi ti armadillo timbirhi to sungula.
  Caligula the tomboy u hlekile, a hoxa grenade hi xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu, a kombetela banga ra yena ra ngati eka xikepe xa Nutili , a huwelela hi ntsako:
  - Naswona loyi i wa mina!
  Margarita, leswi a tlheleke a tsema Majapani hi ndlela leyi dlayaka, u ringanyete eka munghana wakwe:
  - Kambe a hi etleleni ematini ku ringana hafu ya awara leswaku hi hlakarhela.
  Hakunene, ku wisa a swi nge vavisi. Kambe Caligula Dolphins a yi tlanganga hi nkarhi hi nkarhi wo yimanyana. Ngopfu-ngopfu, hi kote ku kambisisa nchumu lowu tsakisaka.
  Vaendli va xikungu va hlengeletanile ekamareni ra le hansi. Rivoni ra gezi leri nga ehansi ka silingi ri endla mindzhuti leyi chavisaka. Nhloko ya Lenin leyi dumeke ya mpandla yi voninga hi ku olova, ekusuhi ni Koba la nga ni swirhumbana , loyi a tiviwaka ngopfu hi misava tanihi Stalin, loyi hi nkarhi wolowo a a ri mutirhela-mfumo wa masocha ya le matini la ambaleke yunifomo leyi hlelekeke, kasi Lieutenant Schmit la nga tiviwiki ngopfu, la nga ni malebvu ya dandy, Bukharin.
  Trotsky a nga enelanga eka nhlengeletano leyi heleleke, kambe sweswi yena na Lenin va le ku holoveni. Nakona, mabolshevik lawa yanga na nkucetelo swinene ya hlengeletanile, ya lunghekele ku endla ndzhundzunuko, kumbe ku hluriwa ka mfumo, hambi kuri yini, ntsena ku kuma matimba.
  Lenin u teke rito ro sungula:
  - I swa nkoka swinene , vanghana, ku sivela ku hlula ka Autocracy eka nyimpi ya yona leyi nga lulamangiki ya vuimperiyali na Japani hi ndlela yihi na yihi. Xivangelo xa ndzhundzunuko xi lava leswi!
  Tingana ti spanks hi ku hlamula.
  Bukharin, a ri karhi a ba mavoko ni ku rhurhumela malebvu ya ntima lama khavisaka xikandza xakwe lexi a xa ha ri xitsongo, u tiyisisile:
  - Ina, a hi fanelanga ku nyika vulawuri bya vulawuri bya tihanyi nkarhi wutsongo. Leswi swi nga ha nun"hwela ku fana ni ku xenga, kambe ndzi ta vula leswaku, Mikado i munghana lonene ni lonkulu wa Mabolshevik ni vukhomunisi bya misava!
  Koba Joseph u gungurile hi ku hlundzuka:
  - Swi vurile kahle! Hambileswi leswi swi nga nun"hweriki ku fana ni vuxengi, se i vuxengi hi byoxe!
  Lenin, loyi endzhaku a fambeke hi vito ra vuxisi ra Karpov, u vule hi ku n"wayitela:
  - Hikwalaho ka nhluvuko wa misava hinkwayo, minkarhi yin"wana u fanele ku titsona swo karhi. Ku katsa ni ku nyikela hi xiphemu xa ripfalo ra wena ni moya-xiviri wa wena n"wini. - Ulyanov u pfule khokho, a pfula nhloko, bodlhela ra biya ya le Jarimani. Leswaku u kota ku vulavula kahle, u fanele u phyuphyisa nhamu ya wena. U teke swinwelo swimbirhi kutani a ya emahlweni. - Xana u ehleketa leswaku mina hi ndzexe ndzi tsakela ku navelela vubihi na ku hluriwa eka tiko ra mina. Kambe, ndzi ta vula ntiyiso, ndzhundzunuko wu koteka ntsena loko mfumo wa Autocracy wu tsanile swinene. Naswona i yini lexi nga tsanisaka Vulawuri bya Vulawuri bya Vulawuri ku tlula ku hluriwa enyimpini?
  Koba u pfumerile hi nhloko hi ku pfumela:
  - A ku na nchumu... Minkarhi yin"wana pakani ya le henhla yi lava ku tinyikela, na ku tinyikela lokukulu!
  Lenin u ye emahlweni ni filosofi yakwe:
  - Kutani, a hi nge vulavuli hi mahanyelo na filosofi ya ku pfumela leswaku Xikwembu xi kona. Lexi a hi xona nchumu lowukulu. Swi le rivaleni leswaku ntirho lowu hi wu endlaka wu ta yisa eka ku ntshunxiwa ka vatirhi na mahlonga ya matiko hinkwawo na misava hinkwayo. Naswona mhaka ya leswaku ku lahlekeriwa hinkwako ka mfumo wa hina na vanhu van"wana ku ta hakeriwa ka dzana. - Ulyanov u yimile nyana a engetela hi thoni yo hambana. - Naswona hi wahi magoza lama kongomeke lawa hi nga ma tekaka ku hlula Autocracy leyi vengiwaka hi vanhu na hina?
  Laha Lieutenant Schmid u vulavule hi rito ro olova:
  - Ndzi ehleketa, ku sungula, ku bulusa Xiporo xa Trans-Siberian eka tindhawu to hlaya hi nkarhi wun'we. Leswi a swi ta va ni vuyelo lebyi dlayaka eka mphakelo wa masocha ya tsarist eManchuria.
  Koba u n"wayitela ku fana na mpfundla:
  - Bravo , mufana u endla nhluvuko! Naswona ndzi ehlekete hi ku phanga tibangi to hlayanyana leswaku ndzi ta tekela ehansi mpimanyeto wa nsuku wa Tsar"s ruble.
  Ulyanov u ninginise rintiho rakwe ra xikombiso hi matimba eka "Mugeorgia wo hlamarisa":
  - U nga vi na vusopfa! Xiringanyeto lexi tsakisaka swinene . U nga ha onha Kuropatkina swinene.
  Schmid u ye emahlweni a ku:
  - Hi ku angarhela, pulani ya mina yi katsa ku pfukela mfumo eka swikepe hinkwaswo swa Black Sea Fleet. Kutani vuthu ri ta ya etlhelo ka vanhu lava tirhaka, naswona Autocracy yi ta wa hi nkarhi wun"we!
  Koba u hlekile hi ndlela yo hlamarisa:
  - Ina, khensa yi ta rhurhumela entshaveni!
  - Koba , yima! - Lenin a rhurhumela a engetela. - Hakunene, swa laveka ku lunghiselela no endla ku pfukela mfumo eLwandle ra Ntima. Naswona loko Kuropatkin la biweke a baleka ePort Arthur , ku xandzuka loku nga kona eka vuthu hinkwaro ku ta va ka xiviri!
  Schmid u lahlekeriwe hi vukarhi bya yena:
  - Ina, hi ta swi endla hi moya!
  Bukharin u teke rito:
  - Muhlanganisi wa hina wo tala swinene eMisaveni i varimi;loko va pfuka, va ta kota ku boha matimba hinkwawo ya Autocracy. Hi fanele ku rhumela vapfukeri va hina emigangeni, hi lava leswaku varimi va nga nyikiwi misava ntsena, kambe na switandi, hinkwaswo leswi nga swa vini va misava!
  Koba u nghenelerile hi ndlela yo hlamarisa:
  - Ku katsa na vasati na vana va vona va vanhwanyana!
  Bukharin u hlekile a ku:
  - Na leswi na swona! It"s as simple as Emelyan Pugachev did - nhloko yita tsemiwa, bar yita hayekiwa, naswona nhundzu ya vona yita tekiwa ya wena yi avanyisiwa hiku ringana! Naswona vasati ni vana va vanhwanyana va vini va misava i mahlonga ya n"wina!
  Ulyanov u amukele xirhambo lexi:
  - Mfanelo! Hi ta va hayeka hinkwavo! Ndlela hinkwayo ku ya fika eNorth Pole!
  Koba u ringanyete:
  - Hi fanele ku tirhisa hi xihatla elemente ya robber hi laha swi kotekaka ha kona. Ngopfu-ngopfu , vapfukeri va ndzhundzunuko lava nga ni matimba ni lava humelelaka swinene va huma eka swigevenga. Hi xikombiso, Kotovsky a hi nhenha? Nghwazi! Naswona Tatana Makhno a nga bihanga ku tlula sweswo!
  Bukharin u pfumerile hi nhloko hi matimba:
  - Hi swona! Hi ta va pfotlosa hinkwavo hi vugevenga !
  Ulyanov u tlhave hi voko ra yena etafuleni:
  - Ku chava, ku chava na ku tlhela ku chava ka ndzhundzunuko!
  A swi nga koteki ku xiya mbulavurisano lowu yaka emahlweni wa "mune wo hlamarisa". Leswi a pfukile, a swi laveka ku ya eka xiyimo lexi tirhaka xo tirhisa maqhinga yo hlula. Ngopfu-ngopfu, susa swikepe swa nyimpi eka swipano.
  Caligula u hlambele hi ku hatlisa a ya eka pakani yakwe, kasi Margarita a ya eka ya yena. Vafana lava, hi ku tirhisa tintiho na swikunwana, hi ku hatlisa va khandziye swikepe swa vona swa vahlaseriwa.
  Caligula tomboy a nga ha twanga maburuku, loko a sungula ku tsemelela vanhu hinkwavo hi ku landzelelana. A swi nonon"hwi ku khandziya xikepe, kahle-kahle i ntlawa wa swikepe swa nyimpi. Handle ka loko, kunene, u tlula munhu . Kutani, tsutsuma u ya tsema. Naswona hi rivilo ro tano leri tlulaka ra ntumbuluko, a nga kona loyi a nga ni lunghelo ro ku lwisana.
  Phela, hi tintiho ta vana va wena leti nga ambalangiki nchumu, kambe hi ku hatlisa ku tlula swikunwana swa milenge ya cheetah, hoxa swinaliti leswi nga ni chefu. Naswona leswi swi ta tlhela swi hlamarisa Majapani hi ku helela.
  Valwi va Tiko ra Dyambu leri Humaka va tlhele va etlela va tsemiwile , naswona pulani ya mpatswa wa ti- terminator yi olovile. Fika ekamareni ra swibalesa, kutani u bulusa swibalesa hi ndlela leyi ti boiler na tona ti funengetiweke. Endzhaku ka sweswo, xikepe lexi onhakeke a xi nge vi na ndlela yin"wana handle ko ya ehansi.
  Caligula wa Tidolphin, a tsema ni ku belela hi banga rakwe, u tshovekile a ya eka mphakelo wa swibalesa. Phela, hi swihi swibalesa ha xin"we-xin"we eka yena, leswi mufana a swi duvulaka ehansi hi ku hatlisa, kumbe hambi ku ri ku swi lahlela endzhaku eka nala. Swikahle ngopfu loko, hi nenge wa wena lowu nga ambalangiki nchumu, u hatla u pfotlosa ti cartridges to hlaya eka nala hi matimba yo chavisa no dlaya, yo dlaya na ku nga lwisani na nchumu.
  Leswaku ndlela ya samurai yo ya emfun"weni wa vuhosi wa Nicholas wa Vumbirhi yi pfaleriwile.
  Nakambe a swi nonon"hwi ku hundzisela swibalesa eka xigwitsirisi leswaku ehansi ka xikepe xa nyimpi xi buluka, na xona hi matimba ya yena ya miri.
  Deki ya nsimbi, leyi hisiweke hi dyambu ra March, yi tsakisa hi ku rhurhumela eka swirhendzevutana swa elastic leswi nga ambalangiki nchumu swa mufana wa terminator. Naswona swikhegelo leswikulu leswi pfurhaka swinene leswi teleke hi shimosa swi koka ehansi emakatleni. U tlula u ya ehansi, u honisa xitepisi lexi rhendzelekaka, naswona sweswi u le ndzhawini leyinene. Sweswi swiphemu swi ta tshoveka naswona swigwitsirisi swi ta buluka, swi endla makhumbi lerova hambi ku ri nchumu lowu lowukulu a wu nge hanyi.
  Nchumu lowu wo tsakisa i armadillo ya le Japani. Xikepe lexi xi anamile naswona xi anamile, xi ni swisirhelelo leswikulu swo enta leswi funengetaka swithezi. Naswona migerho yo leha no tiya ya swibamu, leyi kotaka ku ba makume mbirhi wa makume ya tikhilomitara, kumbe ku tlula ... I ntiyiso, a yi akiwanga hi Majapani, kambe hi Manghezi. Kambe swikepe swa vuhosi swi lava ku va hinkwaswo swi endliwe hi swona, leswi nga ni swilo leswinene ni leswo biha swa swona. Kutani Manghezi ma endle xikepe xa nyimpi - muchini wa xiyimo xa le henhla. Swi twisa ku vava, kambe hi fanele hi n'wi rhumela ehansi...
  Ku ve ni ku buluka, naswona nsimbi ya xitepisi lexi tshovekeke yi tlhave milenge ya mufana leyi a yi nga ambalanga nchumu, leyi nga ni misiha, yi n"wi lahlela ehenhla ehenhla ka misava. Endzhaku ka sweswo, mufana loyi u rhurhumerile ematini kutani a hlambela hi matimba, a ringeta ku suka eka xidzedze. Colossus yo tano yi ri karhi yi nwela.
  Naswona xikepe xa nyimpi xa Margarita xi avanile: xi tirhile hi ndlela yo basa naswona hi ku fambisana. Sweswi i nkarhi wo nwela swikepe swimbirhi swa nyimpi leswi poneke leswi nga ni swisirhelelo swa nyimpi.
  Togo , loyi a vangeke swiphiqo swo tala eka swikepe swa le Rhaxiya, na yona a yi ya ehansi. Leswi swi ta hundzuka dyondzo eka hinkwavo lava taka etikweni ra Tiko ra Manana va khome matlhari emavokweni ya vona.
  Caligula wa Tidolphin u rhurhumela hi matimba mati ya lwandle hi mavoko ni milenge ni ku rhurhumela:
  - U ta hluriwa hi Majapani! Lowu a hi ntlangu wa madhouse !
  Ku fana na nkarhi lowu hundzeke, kwalomu ka handle ko khumba nsimbi na swisirhelelo u haha u ya ehenhla ehenhla ka deck. Kwalaho u sungula ku tsemelela ti- samurai to tano leti nonokaka ti va khavichi. Kumbexana, hambi ku ri xihadyana lexi khomiweke hi resin xi ni rivilo leri phindhiweke ka dzana ku tlula switsotswana leswi leswi humaka eTikweni ra Dyambu leri Humaka. Kutani u tsutsumela u tsema mavoko, milenge, tinhloko ... Nakona va tshamiseka ntsena. Hi ndlela leyinene, un"wana wa vona u swi kota ku vula leswaku:
  - Banzai!
  Tomboy Caligula u hleka a va khoma hi tintiho:
  - Banzai, u nga vi na xivindzi!
  Naswona hi swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu u hoxa tikhathirijhi, a tlhava mimombo, milomu ni milomu ya samurai.
  Endzhaku ka sweswo, phindha nkatsakanyo lowu hundzeke. Kambe, leswaku ku cinca, Caligula yo hlamarisa yi hatle yi kongomisa xibamu xa khume-mbirhi wa tisentimitara lexi se a xi tele kutani xi duvula xibalesa eka xikepe xa nyimpi xa le kusuhi. Ku biwa loku ku hundzuke loku kongomeke, naswona ku buluka lokukulu ka Majapani ku vange ndzilo lowukulu ehenhla ka xitepisi.
  Nhenha leyitsongo yi xiye leswaku hakunene, loko ku nghena xiendliwa xa tiindasitiri eTikweni ra Dyambu leri Humaka, ku huma ndzilo wo tala ni musi. Leswi, entiyisweni, swi endlaka leswaku ku duvula swi olova . Loko hi xiya leswaku va- samurai va ni nkarhi wo leha va ri enyimpini na Rhaxiya, hakunene ntlawa wa vona wa nyimpi wu ni vukulu bya xiyimo xa le henhla.
  I ntiyiso, xana Majapani ma nga swi fikelela ku fikela kwihi loko ma lahlekeriwa hi swikepe swa wona hinkwaswo leswikulu?
  Xikepe lexikulu xa Togo xi kombisa ku suka endzhaku ka nkarhi. Kambe leswi hakunene a hi ntlhantlho lowu pfunaka . Xikepe lexikulu xa nyimpi xi buluka, naswona endzhaku ka tisekoni timbirhi xikepe lexi rhwaleke Caligula wa Tidolphin na xona xi buluka. U hetelele a raha phorisa ra Mfumo wa Japani hi xirhendze xakwe. Naswona nakambe tinhenha leti hatimbirhi ta xivindzi ti lahleriwe ehandle hi xidzedze xa ku chava...
  Nhwanyana la lwaka la nga ni xihlawuhlawu, loyi a nga pfurha nhloko ya mukaputeni wa xiyimo xo sungula, u huwelela ehenhla ka mahahu yakwe:
  - Ntlangu wa hockey ya le lwandle: Russia na Japani - swikoro swa mune ku ya eka ziro!
  Hakunene, sweswi Japani a ri na xikepe xin"we xa nyimpi lexi tirhaka. I ntiyiso leswaku ka ha ri ni swikepe leswi ringanaka swa tsevu leswi fambaka hi swikepe swa nyimpi. Naswona ku ni ku hlawula: ku va nwela kumbe ku nga va nweli?
  Caligula, loko a tseme shaka leri a ri tsutsumela eka yena hi banga rakwe, u endle xiboho lexi twisisekaka:
  - Hlasela loko nsimbi yi ri karhi yi hisa! Hi leswaku, hi va nwela!
  Margarita, leswi a tsemeke xiharhi xin"wana lexi dyaka swiharhi swa le lwandle, u pfumelelane ni xiboho lexi:
  - Ha yini u tlanga hi nkarhi eka swilo leswi nga riki swa nkoka? Swi nga ha endleka ku nga ri na nkarhi lowu taka eka hina!
  Caligula tomboy, a hoxa xigwitsirisi xa khathixi hi nenge wa yena, kunene etihlweni ra shaka, hi ndlela leyi twisisekaka u kanetile:
  - Ndzi ehleketa leswaku swi ta! Xikwembu xi rhandza vunharhu-un"we!
  Kambe u hlambele hambi swi ri tano. Va nga tlhelela eka khokholo ra citadel nivusiku. Leswi a swi nge va yisi kun"wana ni kun"wana. Naswona loko Kuropatkin a teka khokholo handle ka ku hlanganyela ka vona, kutani swi antswa swinene. Hakunene, a va nge swi koti ku endla hinkwaswo va ri voxe. It"s even interesting leswaku vatukulu va ta vula yini hi nyimpi leyi yo hlamarisa na Japani? Va ta wu teka wu ri xiendlo xo vangama, kutani, ku hambana ni sweswo, va ta wu rhuketela tanihi lowu wu hluriweke ntsena hi matimba lama tlulaka ya ntumbuluko!
  Kambe Caligula u tlule muhlaseriwa wa yena loyi a landzelaka hi ku olova - battle cruiser. Ehandle, tihambanile nyana na ti armadillos. Ngopfu ngopfu, kuna swisirhelelo swintsongo nyana, naswona ematshan"wini ya swibamu swa khume mbirhi wa ti inch kuna swa khume ra ti inch, kambe matirhelo ya antswa swinene. Kambe leswi na swona i swibya swa ntlawa wa linear. Nakona ku na swikepe swa le xikarhi na swo olova swa cruiser.
  Nhenha lontsongo laha u cince tindlela ta yena nyana kutani a tsema vatluti va samurai kutani a belela van"wana hi tikhathirijhi leti a ti hoxa hi milenge ya yena ya mufana leyi nga ambalangiki nchumu . Kutani, u teke a tlhela a bulusa swibalesa lerova xikepe xa nyimpi xi lahla nhlonge ya xona ematini xisweswo xi ya ehansi ku nga ri hi ku hatlisa, kambe hakatsongo-tsongo xi hundzuluka.
  Kumbexana mutlangi wa mufana Caligula a a lava ku ponisa kwalomu ka xiphemu xa ntlawa wa vatirhi eka rifu hi ndlela leyi. Hakunene, a nga swi veka kwihi swibamu swo tala swonghasi... Margarita, leswi a dlayeke vunyingi lebyikulu bya vatluti va samurai, u rhendzele xikepe xa yena xa xikepe.
  Nhwanyana loyi u tlangele ku humelela ka yena hi ku tinyungubyisa, naswona munghana wa yena na yena:
  - Xikoro: tsevu - zero!
  Caligula the tomboy, hi vukarhi ni ntsako, hi ku humelela lokukulu, u yimbelele a ku:
  - Naswona samurai yi haha yi ya ehansi, ehansi ka ntshikelelo wa nsimbi na ndzilo!
  Vahlaseriwa lavantshwa va lwandle ... Ina , swi vonaka onge Majapani lama sunguleke tsima leri ma velekiwe ehansi ka nyeleti leyi nga riki na nkateko. Naswona hambi ku ri swikwembu swa timiliyoni ta tsevu eka vukhongeri bya vona bya Vushinto a swi va pfuni.
  Eka Caligula wa tomboyish, battle cruiser yi vonaka yi fana na khadibodo leyi lavaka ku nwela. U tlhele a endla xiboho xo ringeta rhengu leri hambaneke nyana, ku nga ku nghena endzeni ka xikhomela ivi a tsema ehansi kwalaho hi mabanga. Phela u ni nsimbi ya masalamusi leyi khomiweke eka ti- ninja ni valoyi. Leswi swi vula leswaku vuhandzuri byi fanele ku endliwa.
  Nakona ... Swi tikomba onge nsimbi ya linear ya pfurha... Swi fanerile ku khukhula swiyenge swinharhu ku tiyisisa sweswo. Mufana wa Terminator u vula hi ku n"wayitela:
  - Hi lava hi le xikepe xexo...
  Leswaku u nwela xikepe xa nyimpi hi ku biwa hi banga, hakunene u fanele u va ni matimba lama tlulaka ya munhu ni mianakanyo leyi nga tolovelekangiki.
  Margarita u tsakela ndlela yo olova swinene, a vula leswaku ku phindha-phindha i manana wa ku dyondza. Naswona loko swi ri tano, kutani nala u ta khukhuriwa hi ku buluka.
  Xikwembu xa xisati xa nhenha na nhwanyana wa xihlawuhlawu xi tlakusa xikunwana xa xona ehenhla xi ku:
  - Se i awara ya tsevu!
  Mufana Caligula, handle ka nkhuvo, a tsema ti- samurai to tala, naswona a hoxa tikhathirijhi leti dlayaka hi milenge yakwe, wa huwelela:
  - Kambe leswi swa tsakisa ntsena!
  Ku sale vahlaseriwa van"wana va mune... Va lava ku nwela hi ndlela yo karhi leswaku leswi swi nga hundzuki leswi tolovelekeke ngopfu. Tana na nchumu wo hlawuleka, wo hlawuleka. Naswona majaha, handle ko vula rito, ma endla hi ndlela leyi landzelaka. Hi leswaku, va khoma swikepe swo lawula ... Nkateko wa kona, swikepe se swi le ka rivilo lerikulu, leswi vulaka leswaku a swi nonon"hwi ngopfu ku langutana na swona. Nakona, u khoma ti control rudders u ya eka ram... Battlecruisers, swikepe i swintshwa, kambe ku na swikepe swo tala leswi nga ha tirhisiwiki eka swikepe swa Japan leswi nga riki na nkarhi wo baleka eka straight-line ram.
  Ku vuriwa yini loko swikepe, hambi ku ri leswi endliweke hi nsimbi, swi tlumbana hi rivilo lerikulu elwandle?
  Kutani ku humelela leswi landzelaka: ku rhurhumela loku chavisaka, ku sila ka swisirhelelo, ku pfurha swiphepherhele swa nsimbi swa swikepe leswimbirhi. Makume ni madzana ya vatluti, lava nga ni swikandza swo tshwuka leswi soholotiweke, va tsutsumela eka swithezi leswi tshovekeke, mahlo ya vona lamatsongo ma rhurhumela emimombyeni ya vona naswona swinambyana swa ngati swi haha emilon"wini ya vona hi meno lama hoxiweke.
  Naswona swihaha-mpfhuka swa nyimpi swa Majapani swi wela elwandle, swi wela eswinambyini leswi khulukaka mafurha leswi swi dyaka hi nkarhi wun"we. Naswona swikepe swi sungula ku nwela hi ku hatlisa, swi koka vutomi byo tala evuentweni.
  Margarita, a ya emahlweni a herisa vatluti handle ko va twela vusiwana kumbe nkhuvo, u tivise hi ku n"wayitela:
  "I swinene leswaku Majapani ma nga teki vavasati ni vana va khandziya."
  Caligula, loko a ri karhi a tsema shaka leri n"wi khandziyeke, u pfumelelane na leswi hi ku olova:
  - Ina, vukhongeri bya ma-Amazon a byi dzima timitsu exikarhi ka va-samurai. I ntiyiso leswaku va vonaka va ri ni ti- ninja ta xisati!
  Xikwembu-kati lexitsongo xa nhenha naswona, hi nkarhi lowu fanaka, nhwanyana la nga ni xihlawuhlawu va katsakanye:
  - Khume mbirhi wa zero eka hina ... Kambe ka ha sele ti daylilies timbirhi to hetelela. Xana ku endliwa yini hi vona?
  Caligula the tomboy u tseme shaka rin"wana ri va swiphemu-phemu ivi a ringanyeta ntsena:
  - A hi va yiseni eribuweni ra Dalniy. Sweswi yi le hansi ka vulawuri bya Rhaxiya, naswona swikepe swimbirhi swo hlamarisa, swa xiyimo xa le henhla leswi fambaka hi swikepe swi ta ndlandlamuxa swinene swikepe swa hina!
  Margarita, a pfotlosa swiharhi leswi dyaka elwandle hi mabanga, u pfumerile hi ku olova na leswi:
  - Ina, naswona lowu i ntlhantlho lowunene!
  Hambileswi Majapani ma nga ni ndhuma ya ku va valwi lava nga govekiki, vuyelo bya mahanyelo bya ku biwa lokukulu ka tintsumi timbirhi letikulu byi tlula leswi a hi swi languterile swinene. Hakunene, loko u fanele ku lwa hayi na vanhu, kambe na swivumbiwa leswi fanaka na swikwembu swa xiviri swinene, naswona kumbexana hambi ku ri ti demiurges, kutani hambi ku ri valwi va Tiko ra Dyambu leri Humaka va nga ha pfumala xivindzi.
  Hikwalaho, endzhaku ka loko Margarita a khandziye xikepe xin"wana xa swikepe, na Caligula hi lerin"wana, a tseme tindhuna leti hisekaka swinene, ivi a raha van"wana va vona, vatluti van"wana ni makhanikhi va swi teke swi antswa ku titsongahata eka swivumbiwa leswi leswikulu . Naswona swikepe leswimbirhi swa nyimpi swi kongomile eribuweni ra Dalniy, leri Majapani ma ri tshikeke, endzhaku ka ku hluriwa ka rona ka sweswinyana, handle ko lwa ni vuthu ra le Rhaxiya.
  Caligula Dolfinov a a ehleketa leswaku, phela, vulawuri bya ku hlasela hi matimba i vulawuri. Hi xikombiso, hi nkarhi wa Nyimpi ya Khalkhin Gol, i Majapani mangani lama khomiweke hi vuthu leri chavisaka ra Soviet? Hi ku ya hi rungula ra Soviet, vanhu va 476, hi ku ya hi swibalo swin"wana swa le ndzhaku, kwalomu ka 200, naswona hikwalaho ka ku cincana, i 88 ntsena lava tlheriseriweke eka Majapani, hi leswaku, i vatsongo swinene lava tlheleleke etikweni ra rikwavo.
  Hi leswaku, va- samurai va kombise ku tiya. Leswi va lahlekeke, hi ku ya hi rungula ra Soviet, vanhu va kwalomu ka makume-mbirhi wa magidi va dlayiwile.
  Loko hi pimanisa, vuthu ra Soviet ri lahlekeriwe hi vanhu vo tala lava dlayiweke ( hi nga hlayi lava feke evuhlongeni) hi nkarhi wa Nyimpi ya Vumbirhi ya Misava ku fana ni vabohiwa.
  Naswona leswi hambileswi NKVD yi tirhisaneke hi tihanyi ni mindyangu ya lava va tinyiketeleke.
  Kutani ku tiyisela ka masocha ya le Japani a ku hundzeletiwi. Hi nkarhi wa Nyimpi ya le Rhaxiya ni Majapani, Majapani ma lahlekeriwe hi masocha ma nga ri mangani lama phindhiweke ka dzana tanihi vabohiwa va nyimpi ku tlula Marhaxiya!
  Kambe, hambiswiritano, leswi swi vangiwa hi ndlela yo karhi hileswi vuthu ra le Rhaxiya ri nga hlulangiki enyimpini yin"we leyikulu. Naswona handle ka ku hlula a ku na vabohiwa.
  Hambiswiritano, swi endleka leswaku vuthu leri yaka emahlweni na rona ri va ni masocha yo tala lama khomiweke.
  Mufana wa nyimpi Caligula u byele Margarita hi ku tirhisa walkie-talkie ya khale:
  - Kumbexana hi ta tlakusa mujeko wo basa phela, handle ka swona va ta hi nwela?
  Margarita u kanetile a ku:
  "I tingana ku famba hi xikepe ehansi ka mujeko wo basa." Swi antswa u nyika Xirhaxiya xa mihlovo yinharhu ehenhla ka nhloko ya wena!
  Nhenha leyitsongo yi hoxe naliti emilengeni ya boy-terminator leyi a yi nga ambalanga nchumu, leyi nga ni vutshila, naswona leswi a tlhave samurai leyi landzelaka enhan"wini, u xiye:
  - Naswona hi ku vona ka mina, Andreevsky hi xihambano u ta humelela swinene!
  Hi xikoro xa khume mune kuya eka zero, ti naval masts na Japan ti hetisiwile naswona sweswi awu nge swikoti ntsena ku teka swikepe leswi khomiweke eka wena, kambe u tlhela u yimbelela. Caligula wa Dolphins u yimbelele risimu ra yena ro hlula ehenhla ka mahahu ya yena:
  Swivandla leswikulu swa malwandle, malwandle - .
  Hi ti rima ehansi ka mujeko wa mihlovo yinharhu!
  Masocha ma hlule tintshava leti tlakukeke, .
  Tintsumi ti rhurhumerile hi ku hlula!
  
  Tinhenha ta le Rhaxiya ti tiviwe hi pulanete, .
  Hi ba valala hi mabanga ni tibayonet!
  Hi swi kotile ku lahla joko ra vufasisi eka hafu ya misava, .
  Hi hete ku famba ka hina hi ku hlula eBerlin!
  
  ma fike hi mathangi lama nga ni swirhendzevutana, .
  Va xungeta ku lovisa masimu hinkwawo ya le Rhaxiya!
  Kambe va thrash ti damned freaks hi matimba , .
  Leswaku vana va hina va ta hanya hi ntsako va nga ri na joko!
  
  Hi vana va Tiko ra Vatatana, leri tlakukeke ku tlula vanhu hinkwavo emisaveni, .
  Hi velekiwe, hi ri karhi hi hlanganisa calico hi milenge ya hina leyi nga ambalangiki nchumu!
  u hi khongelele, a hi rhumela enyimpini , .
  Naswona Xikwembu xi tise May leswaku a hluka hi ntsako!
  
  A ku na xiphemu xa mulwi ni mbilu leyi tlakukeke , .
  I yini lexi nyikaka norho ni ku tswariwa nakambe!
  Pfula nyangwa wo vangama ya ku nga fi, .
  Kambe loko u tshame u tumbele, miyela !
  
  Ku ni timhisi ni tinyimpfu, kambe n'wina mi varisi va vuako hinkwabyo, .
  Naswona i xiphemu xa wena ku hundzisela ku hleleka eka vatukulu!
  Ku yisa mhaka leyi ku ya fika emakumu ka ntumbuluko, .
  Leswaku ndzilo lowu nga heriki lowu nga embilwini ya wena ya rirhandzu wu nga timeki!
  
  I mani la tivaka laha xibamu xa nala xi nga ta yimisa socha, .
  Kambe hambi swi ri tano, enyimpini, rifu ra antswa ku tlula mavabyi lama boleke!
  Naswona loko wo fa, kutani munghana wa wena u ta pfotlosa nala , .
  A nge swi tiyiseleli, hikuva vanhwanyana lava nga ambalangiki tintangu va hlongoriwa evuhlongeni!
  
  Oh, vuyelo bya le Rhaxiya, nyimpi ni ndzilo endzhaku ka nyimpi, .
  Eka lava va lavaka ku ya eku wiseni, a ku na ndhawu ya vona, ma swi tiva, eparadeyisini!
  Laha Sam wa tihele u nghene eka xikungu na Sathana, .
  Ku xungeta: - Ndzi ta wisela athomo ehansi ndzi tshovela xihangu!
  
  Kambe ku ta tlhela ku va ni nsirhelelo eka swibuluki, .
  Naswona bomo ya nyutliya a yi nge swi koti ku lovisa Moscow...
  Hi nga tirhisa mathangi ku kuma xitsotswana lexi, .
  Naswona tinsimu leti borhaka leti vulavulaka hi lava weke ti ku vavisa!
  
  Xavisa hi peni, ku nga ri hi xiphemu xa le Rhaxiya, .
  Phela, un"wana ni un"wana wa hina i nhenha leyikulu!
  U nga tshembi leswaku Xikwembu se xi hi vekile eka xiave, .
  Entiyisweni, u endla xiboho xa leswaku ku rila ku kufumela ku fikela kwihi!
  
  Ku vile na ku tsandzeka, ku vile na ku hluriwa, .
  Swi humelele ku fana ni timhisi leti tlhelelaka endzhaku eka timhisi leti chavisaka!
  Kambe loko nyimpi yi sungula, hi ta tlhela hi va kona, .
  Pfuxeta vuthu ra tihanyi ra swiharhi swa nhova hi ncincancincano wa tihele!
  
  Ndzi kholwani, a hi tlangi hi xikongomelo xa nyimpi, .
  A hi na xirhambo xin"wana handle ko va vanghana lavanene!
  Hi vanhu va vamakwavo, hayi Avele na Kayini, .
  Eka hina, xinyenyana i risimu, naswona a hi ntlangu wo nona!
  . XITLHOKOVETSELO XA XITLHOKOVETSELO
  Endzhaku ka loko Dominica a lumekile vutlhari bya yena, vana va huwelerile va tlhela va ba mavoko nkarhi wo leha. Yes, it"s great , u nga vula leswaku u humelerile - a fafazela ti aphorism na ku ti humming.
  Endzhaku ka sweswo, Margarita na Dominica va tivise nkhuvo wa misava hinkwayo, leswaku ku ta va ni ntsako ni ntsako emoyeni.
  Va tshukatshukise tinhonga ta vona ta masalamusi, kutani ku humelela matafula ya xiyimo xa le henhla, lama teleke hi swakudya swo tala . Hinkwaswo laha a swi ri swa xiyimo xa le henhla naswona swi fuwile swinene.
  Swibya swo hlamarisa swonghasi na makhekhe yo tala, ti custard pies, ti donuts, ti pretzels, ti muffins na tikhekhe leti khavisiweke hi ndlela yo fuwa. A swi koteki ku swi vula eka ntsheketo, kumbe ku swi hlamusela hi peni.
  Naswona xin"wana ni xin"wana xa tsakisa swinene naswona xa nun"hwela lerova hi ku kongoma xi hlawulekile hi ku rharhangana ni ku saseka ka xona.
  Margarita u tsarile eka twitter:
  Hinkwaswo leswinene, leswinene eka vana, .
  Eka pulanete ya hina leyi tsakeke...
  Ha hanya dyambu ni moya, .
  Anakanya hi ti- fairy leti nga ni vutihlamuleri eka xin"wana ni xin"wana!
  Naswona u sungule ku cina. Nakona Dominica u n"wi landzerile, na vanhwanyana van"wana vo hlayanyana na vona. Swi fambe swinene .
  Margarita u xiye hi laha ku twisisekaka:
  - Hinkwaswo swi ta va kahle, hinkwaswo swi ta va kahle loko hi nga pfilunganyeki !
  Nakona nhwanyana loyi a nga na xihlawuhlawu u teke a humesa xibalesa xin"wana xa ndzilo eka nhonga ya yena ya masalamusi. Naswona a swi fana ni xihlovo xa tidayimani lexi khulukaka enambyeni lowu nga ni xidzedze swinene.
  Dominica u xiye:
  - Ku saseka, ku saseka.
  Yi duvula ku fana ni xihlovo lexi humaka eka whale!
  Endzhaku ka sweswo a ku ri nkarhi wa vuhungasi. Vafana vo hlayanyana lavakulu, va kwalomu ka khume mune wa malembe hi vukhale naswona va ri na misiha swinene, va veke magilavu yo olova emavokweni ya vona kutani va sungula ku lwa.
  Va ba hi mavoko ni milenge leyi nga ambalangiki nchumu, va ri karhi va n"wayitela ni ku hleka.
  Dobrynya u xiye hi ku n"wayitela:
  - Phela va na switirhisiwa swa purasi leswi hlengeletiweke!
  Prince Oenomaus u pfumerile hi nhloko:
  - A va dyondzeriwanga eka vutshila bya nyimpi !
  Mufana Dobrynya u rhurhumerile, a tlula-tlula eka ring ya nkarhinyana:
  - Ndzi tshike ndzi famba!
  Naswona vantshwa vambirhi lava lwaka lava nga ni misiha va tlumbane. Vafana lava va pfurha hi ku hleka va hlasela Dobrynya. Ku ve ni ku hahluka ni ku tshukatshuka ka mavoko ni milenge.
  Dobrynya hi vutshila u hangalakile kutani a va susumeta etlhelo. Kutani a khoma un'wana wa vafana hi nhlonge hi swikunwana swa yena leswi nga ambalangiki nchumu . U huwelerile hi ku vava lokukulu. Nakona mufana wa nhenha nakambe, handle ka nkhuvo, u n"wi lahlele a n"wi sindzisa ku hundzuluka.
  Vana lava a va ri ekusuhi va hlekile va tlhela va ba mavoko. Naswona Dobrynya u susumetele vafana va mune hi nkarhi wun"we ivi hi vutshila a va phutsela hi lapi ra tafula.
  Endzhaku ka sweswo, ku hleka ku ve loku pfalaka tindleve hi ku helela. Ku fana na ku phokotela mavoko ka vana. Hakunene, a swi languteka swi kufumela swinene .
  Dobrynya hi vutlhari u vule leswi:
  - Loyi a nga na xivindzi xo yi dya!
  Dominika na yena u nghene eringi. U tlhele a endla vutshila bya nyimpi. Phela ku tlanga eka tifilimi a hi xihlekiso. U tikombise tani hi Supergirl naswona u lwile na supervillain . Vanhwanyana lava havambirhi va tlhele va ba un"wana na un"wana ku ringana khume-mbirhi wa ti take. Naswona sweswo i swinene . Hambi ku ri swirhumbana swa vona a swi ri swa xiviri.
  Sweswi muntshwa la tiyeke, la nga ni misiha wa malembe ya kwalomu ka khume-mune la ambaleke swiambalo swo hlambela u fike a hlangana na Dominica. Naswona u ringete ku hlasela nhwanyana loyi. Dominica u hlamule hi ku biwa loku kongomeke ku suka eka xirhendze xa yena lexi nga ambalangiki nchumu ku ya eka xirho xa dyambu, kutani mufana loyi a wa kutani a sungula ku rhurhumela.
  Dominica u tsarile eka twitter:
  -A wu mufana , a wu mufana, .
  A hi swa xiviri...
  A wu mufana , a wu mufana - .
  Bokisi leri boleke!
  a ba Dominica enhlaneni wa misiha hi matimba ya yena hinkwawo . Nhwanyana loyi u huwelerile a n"wi tlherisela endzhaku. U papalate a tsutsumela eka Dominika kutani a ringeta ku lwa na yena. Muntshwa loyi a a tiyile naswona a a nonon"hwile hi ku tirha hi matimba endhawini yo aka. Naswona Dominika a a fanele a tikarhata matimba yakwe hinkwawo leswaku a nga wi. Kambe u rhelerile a huma ivi a lahlela mufana wa matimba ehenhla ka yena. U wile, a tlumbana ni xibya lexi nga ni sturgeon. Naswona mufana loyi u thyakile swinene.
  Naswona vana lavan"wana hinkwavo va hleka hi ndlela yo biha va endla swikandza. Leswi a swi languteka swi ri swinene hakunene .
  Mufana loyi u tlulerile ehenhla, kambe a kuma ku raha hi matimba
  actress girls in the chin, u biwe hi xirhendze xa yena eka ku famba loku a ku ri karhi ku humelela, kutani mufana wa misiha a wela ehansi.
  Dominic u yimbelele hi matimba:
  Hi vukanganyisi u rindzele muhlaseriwa emugodini, .
  Ku kongomisa radar exibakabakeni...
  Xihoxo xin'we - ku suka hi xihoxo, .
  Naswona ku biwa a ku papalateki!
  Hakunene loyi i nhwanyana wa karate. Hiloko a hundzuluka a raha mufana un"wana enon"wini hi xirhendze xakwe lexi nga ambalangiki nchumu. U wile kutani a humesa xihlovo xa ngati eka xigwitsirisi xa yena . Kambe u hatle a tlula-tlula. Naswona nakambe ku nghena enyimpini. Naswona Dominika u n"wi khunguvanyisa, a n"wi sindzisa ku wa. Loyi i wansati hakunene.
  Dobrynya u pfumerile hi nhloko hi ku pfumelelana:
  - Tshamisani tano! Kahle kahle, u nhwanyana wo kufumela !
  Hi loyi mufana un"wana wo tiya loyi a hahaka a suka eka Dominica"s blow.
  Laha hi laha ku sunguleke ku lwisana na kona. Nhwanyana loyi u lahlele jaha rin"wana ehenhla ka yena kutani a rhurhumela a ku:
  Vanhwanyana lava humaka eka vaaki va le henhla, .
  Ndzi lava ku ba jaha leri swinene!
  Endzhaku ka sweswo, nhwanyana loyi u tlhele a susumeta vafana lava, a va nyika swirhumbana ni swirhumbana. Naswona a swi languteka swi hlekisa swinene naswona swi hlekisa.
  vafana ehansi :
  - U nhwanyana wa hina ! Ku hisa swinene naswona ku lwa!
  Dominica u pfumerile hi nhloko a tlhela a rhurhumela:
  Nhwanyana mulwi u na ngati yo hisa, .
  Ntshungu lowu feke mahlo wu hi hlasela!
  U hlevetele swipele, naswona mpfula ya xiviri ya khirimi, masi yo tsindziyela na vulombe yi chulule ehansi eka vafana lava ku suka ehenhla.
  Naswona nakambe ku hleka loku tsakisaka ka vana. Hinkwaswo swi rhendzeleka swi humelela so cool and aggressively. Naswona ku na minkarhi yo hlekisa eka vukarhi lebyi.
  Mufana hosi Oenomaus, hi ntiyiso, na yena u le ka ntlangu lowu. Xana munhu a nga swi kotisa ku yini ku swi lawula handle ka swona? Naswona nhenha lontsongo hi vutshila swinene u tiphofula ehenhla ka yena mufana loyi a langutekaka a kurile naswona a kurile. Naswona nakambe ku huwelela loku hisekaka. Ina, leyi hakunene i nyimpi leyi lavekaka.
  Enomai u tshukatshukise voko, kutani mufana loyi a wela ehenhla ka nhulu ya makhekhe lama funengetiweke hi khirimi. Nakona va pfurha va hangalaka va hlekisa swinene na hi ntsako. Naswona ku nun"hwela ko tano ka khixi ra masalamusi.
  Dobrynya u xiye hi ku hefemula:
  - I tingana ku tlanga hi swakudya swo tano!
  Dominic u hlekile kutani a hlamula a ku:
  - Sweswo swi lulamile! Ndzi ta endla masalamusi lama engetelekeke!
  Mufana wa le Phoenix u yimbelerile a ku:
  Kun"wana ekhwatini ku ni vangoma, .
  Va rhungela Sathana caftan...
  Maribye lamakulu a ma lahleriwa etlhelo, .
  Tiko ra hina ra xiyimo xa le henhla!
  Endzhaku ka sweswo, u ve munghana na Dobrynya. Vafana lavambirhi va tinhenha va sungule ku tshukatshukisa swibakele, va ringeta ku ba hi swibakele emahlweni . Va yi layicha hi ku olova minkarhi yi nga ri yingani, naswona ku humelele swirhumbana. Kutani vafana-valwi va yi teka va rhurhumela hi mimombo. Kutani swibalesa swi sungule ku haha swi huma ematihlweni ya mina.
  Va susumetelena, va rhurhumerisa tinhloko ivi va sungula ku lwa. Naswona nyimpi leyi a yi nonon"hwa swinene. Vafana va knight va rhurhumerile, va pfotlosana va tlhela va tsindziyelana.
  Kutani va sungula ku rhurhumela tinhloko nakambe, leswi a swi languteka swi ri vuphukuphuku ku tlula ku kufumela ni ku chavisa. Naswona leswi swi endle hi ndlela leyi swi endleke leswaku vana-vahlaleri va hleka loku pfalaka tindleve.
  Dominica u teke xisibi hi mavoko kutani a sungula ku rhurhumela swirhendze swa vafana lava a swi nga ambalanga nchumu. Dobrynya na Phoenix va sungule ku hleka, hakunene a swi ticklish and cool lero a wu nge swi koti ku tshika ku hleka.
  Margarita u xiye hi ku n"wayitela ka prima donna:
  - Ina, u nhwanyana wo kufumela. Ntsena muhungasi wa vutshila. I yini swin"wana leswi u nga swi endlaka?
  Dominica u rhurhumerile:
  - Ina, hi ku angarhela, ndzi nga endla hinkwaswo hi ku helela. Naswona u ta swi vona leswi ku tlula kan"we!
  Dobrynya na Phoenix va hambanile. A va nyuhela naswona swirho swa vona leswi vatliweke a swi hatima onge hiloko va cheriwile mafurha ya mutlhwari.
  Margarita u vule hi ku hefemula:
  - Hi na ku hlula, kambe a hi le kusuhi na xikongomelo xo ponisa rimbewu leri tiyeke. Mbewu yo tshwuka i ya nala wa hina Bastinda, loyi a nyamalaleleke ku nga ri na munhu loyi a tivaka leswaku kwihi. Naswona hi chululele tinyawa. Phela, a hi swa hava, kambe hambi swi ri tano handle ka vuyelo lebyi a hi byi hlayela!
  Dominica u yimbelerile loko a hlamula a ku:
  Vutomi a byi olovi
  Naswona tindlela a ti kongomisi hi ku kongoma...
  Hinkwaswo swi ta endzhaku ka nkarhi swinene
  Hinkwaswo swi fambile hi ku hatlisa swinene!
  Hakatsongo-tsongo, mianakanyo ya vana lava ntshunxiweke yi sungule ku rhula. Naswona tinyimpi, hambi ku ri leti hlekisaka, ti file naswona vuyimbeleri a byi nga ha twali ngopfu.
  Kutani hi xitshuketa ku twiwile mpfumawulo. Nanga ya alamu yi twala.
  Vafana ni vanhwanyana va hatle va tlula va huma eswitulwini swa vona va rhurhumela hi mabanga ni mafumu. A va lunghekele ku lwa.
  Tidragon ti humelele exibakabakeni. A va ri ni tinhloko tinharhu, tinhloko ta nkombo ni tinhloko ta khume-mbirhi . Naswona a ku ri na swo tala swinene swa swona, na swihadyana leswi hahaka swa vukulu lebyikulu. Hi ntumbuluko, loko tinhloko ti tele, vukulu bya kona byi va byikulu. Naswona exikarhi ka vona a ku ri ni n"anga leyi a yi tolovelekile Bastinda, loyi a a vonaka a ri ntsongo loko a langutane ni tidragon.
  Dominic u rhurhumerile kutani a xiya:
  - Hlamala! Swi vonaka onge a swi si hela!
  Margarita u yimbelerile loko a hlamula a ku:
  Ndzi wa hi xifuva, ndzi khoma ntsopfu, .
  Misava yi tele hi makhumbi, ku fana na bast...
  Kambe ndza swi tiva leswaku lawa a hi makumu ku fikela sweswi - .
  Makumu i masungulo ntsena!
  A ku ri na kwalomu ka makume ntlhanu wa magidi ya vana va tinhenha - leri i vuthu hinkwaro, a ku nga ri na ku tlula madzana mambirhi ya tidragon. Hikwalaho, tinhenha letitsongo a ti balekanga. A va lunghekele ku lwa ni ku nyikela hi vutomi bya vona hi mali yo tala, kumbexana ni ku hlula!
  Matlhelo hamambirhi ma lwa naswona ma tiyimisele.
  Dragona leyikulu swinene ya tinhloko ta khume-mbirhi yi dume:
  - U nga chavi! A hi nge lwi ni vana! Hi lava ku rhula ni vululami!
  Dominica u huwelerile a ku:
  - Se hikokwalaho ka yini u tile laha?
  Laha Bastinda u rhurhumerile, a ri karhi a n"wayitela hi matimba:
  - Ndza swi tiva leswaku xikongomelo xa wena lexikulu a ku ri ku kuma xitirhisiwa xa Yellow Rat, naswona ku nga ri ku ntshunxa vana va mahlonga!
  Margarita u kanetile a ku:
  - A swi kavanyeti! Ku nga khathariseki leswaku swi njhani, a hi nga lavi ku siya vana va hina naswona a hi nge pfuki hi va siye!
  Tinhloko hinkwato ta khume-mbirhi ta dragona ti vule hi nkarhi wun"we:
  "Hi tlangela vukulukumba bya wena!" Kambe Bastinda u ku rhamba leswaku u tlanga ntlangu. Loko u hlula, u ta ku nyika mbewulani yo tshwuka, loko a endla tano, kutani mune wa wena wu ta va mahlonga ya wona hilaha ku nga heriki.
  Muloyi Bastinda u pfumerile hi nhloko:
  - Ina! Hi swona! Kahle kahle vana, ku na mpfilumpfilu wo tala ngopfu na vona. Mune wa n"wina wu ta pfuna swinene evuhlongeni!
  Dominica u xiye hi ku n"wayitela:
  - Hi nga tlanga ntlangu. Ntsena a hi pfumeleleni, loko ko tshuka ku lahlekeriwa, valoyi Bastinda a nga hi nyiki ntsena xitirhisiwa xa yena xa Yellow Rat, kambe u tlhela a va hlonga ra hina.
  Margarita u tiyisisile, a kandziyela nenge wa yena lowu nga ambalangiki nchumu:
  - Hi swona! Leswi hi swona leswi hi swi lavaka! Swi ta va swi lulamile loko Bastinda na yena a veka ntshunxeko wa yena ekhombyeni!
  Loyi wa Tinhloko ta Khume-mbirhi u te:
  - A swi ve tano! Xitirhisiwa xa khale na ntshunxeko wa valoyi, ku lwisana na ntshunxeko wa vanhu va mune va nkoka - fair!
  Muloyi Bastinda u pfumerile hi nhloko hi misisi ya ntima:
  - Swi lulamile, swi ve tano! Ndzi tshama ndzi hlula ntlangu lowu hambi swi ri tano. Naswona hambi ku ri vutivi bya masalamusi a byi nge va pfuni!
  ya tinhloko ta khume-mbirhi yi rhurhumerile:
  - Xana wa tshembisa leswaku u ta hetisisa switshembiso swa wena loko wo hluriwa?
  Hinkwavo va ntlhanu va huwelerile hi vun"we:
  - Hi nyika!
  Muloyi Bastinda u teke bodo leyi nga ni swikwere enkwameni wakwe kutani a ku:
  - Kutani a hi sunguleni!
  Kutani a pfula bodo, hi ku hatlisa ku humelela swifaniso eka yona. A swi tsundzuxa hi ndlela yo karhi hi chess ya ndhavuko, ntsena swikwere a swi nga ri swimbirhi, kambe mihlovo yinharhu: yo basa, ya ntima na ya grey. Naswona a hi ri na tinhlayo to tala swinene. Kuna muhlekisani, vahlaseri va miseve na phorisa, jenerala, marshal, ballista, kalichi na swinwana.
  Dominica u gungurile a ku:
  - Ina, a ndzi swi tivi na leswaku va famba njhani! Leswi a swi lulamanga!
  Muloyi Bastinda u hlamule hi ku n"wayitela:
  - Se u nyikile rito ra wena naswona a ku na laha u nga tlhelelaka endzhaku. Ku ala ku tlanga swi fana ni ku hluriwa!
  Margarita u pfumerile hi nhloko:
  - Ndza wu tiva ntlangu lowu! Naswona ndlela leyi tinhlayo ti fambaka ha yona eka yona na tona! Kutani a hi tlangeni!
  Muloyi Bastinda u pfumerile hi nhloko:
  - Kahle kahle ke! Xifaniso lexikulu laha i hosi naswona hi ta tlanga ku kondza ku va checkmate!
  Vana va tinhenha va phokotele mavoko. Margarita u ninginise nhonga ya yena ya masalamusi, kutani ku humelela xifaniso xa bodo leyikulu leyi nga ni mixaka yinharhu ya tisele emahlweni ka vona. Naswona sweswi magidi ya khale ka mahlonga a ma kota ku n"wi vona hi nkarhi wun"we.
  Margarita u xiyile:
  - Loko nyimpi yi nga si sungula, ndzi hlule ntlangu wa chess loko ndzi hlangana na Botvinnik hi yexe, hambi leswi a ndzi nga ri hi xiviri, kambe hi ntlangu wa nkarhi wun"we. Kambe loko u ri ni malembe ya tsevu, ku hlula nghwazi ya USSR swa tsakisa!
  Muloyi Bastinda u gungurile a ku:
  - Lowu i ntlangu lowu hambaneke hi ku helela! Chess a yi nga ri ekusuhi na yena!
  Nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u pfumerile hi nhloko:
  - Ndza swi tiva! Swi rharhanganile swinene naswona ku ni swiphemu swo tala, kambe ndzi nga swi tlanga! Kutani u nga ehleketi leswaku swi ta ku olovela!
  Muloyi wa misisi ya ntima u pfumerile hi nhloko:
  - Swiphemu swa mina swi tshwuka - swi sungula ku sungula!
  Naswona u yise xibalesa emahlweni . Margarita u hlamule hi ku susumeta muchayeri wa miseve. Ntlangu wo tano wo wisa wu sungule. A ku ri ni swifaniso swa dzana etlhelweni rin"wana ni rin"wana, naswona hinkwaswo swinharhu, handle ka tihosi. Kuna yin"we ya tona, naswona ntlangu wu hela hi mate. Phela, leswi swa saseka naswona swa twala.
  Bastinda u tlangile a tlhela a n"wayitela. Ku cincana ko sungula ku landzerile. Kutani ku endliwa manoeuvres ya vahleki lava hatlisaka. Dominica u xiyile leswaku muhlekisani u famba ku fana na hosi ya xisati eka chess ya ndhavuko, kambe u ba ku fana na knight.
  Ina, swa tsakisa. Phorisa leri ri languteka ku fana na bixopo, kambe ri ba ku fana na hosi. Naswona jenerala u famba ku fana na rook, kambe u ba ku fana na knight. Marshal yi famba ku fana na hosi ya xisati, kambe yi ba ntsena ku fana na rook. I ntiyiso, vanhu lava nga na matimba swinene i va grand viziers, va famba ku fana na queen na ku fana na knight, naswona va tlhela va ba. I ntiyiso leswaku ku ni tihosi ta xisati, naswona ti fana ni le ka chess leyi tolovelekeke. Vahlaseri va miseve va famba ku fana ni ti- pawn, kambe va duvula hi diagonally swikwere swinharhu emahlweni, naswona va slingers va duvula timbirhi ntsena. Swi vonaka onge masocha lama tolovelekeke lama fambaka hi milenge hi wona lama tsaneke swinene, kambe loko ma fika eka layini yo hetelela, ma nga hundzuka xiphemu xin"wana ni xin"wana handle ka hosi.
  Kalichi yi famba ku fana ni hanci, kambe yi ba ku fana ni ndlopfu. Ina, swa tsakisa ndlela leyi swi humelelaka ha yona. Kutlhela kuva na ballista - yi famba kufana na rook, kambe yi ba kufana na queen. Rooks, knights na bishops, tani hi le ka chess leyi tolovelekeke. Kambe ku tlhela ku va ni unicorn. U famba ku fana ni hosi, kambe u ba ku fana ni hosi ya xisati. Na unicorn ya vuhosi. U famba ku fana na ndlopfu, kambe u ba ku fana na grand vizier, hi leswaku, ku fana na hosi ya xisati na knight. Ina, lowu a hi ntlangu wa ku hleka. Naswona ku ni swifaniso swinharhu xin"wana ni xin"wana. Naswona ringeta nchumu wo karhi handle ko rhurhumela. Naswona sweswi, swi vonaka onge Bastinda se u teke nsimu yo tala naswona u kume vuyelo bya swilo leswi vonakaka.
  Swi le rivaleni, u na ntokoto swinene ku tlula Margarita.
  Dominica hi ku tiyiseka, kumbe hi ndlela yo hlamarisa, u rhumele eka twitter:
  - Famba hanci! Hanci!
  Margarita u n"wi tshukatshuke a n"wi tshukatshukisa a ku:
  - U nga ngheneleli! Leswi lavaka ku endliwa, ndza swi endla!
  Naswona nhwanyana loyi a nga ni xihlawuhlawu u rhurhise xivumbeko xakwe hi ku tiyimisela. Bastinda u ye emahlweni a hlasela. Nyimpi leyi a yi nonon"hwa swinene naswona a yi nga ri na tintswalo.
  Margarita, leswaku a ta tlhela a titshemba nyana na ku rhula no humesa nhlohlotelo eka ntlangu lowu, u sungurile ku yimbelela;
  Yi foma yi ya ehenhla, yi tlakusa swirhendzevutana leswi nga ni swiganga, .
  Magandlati, swiboha swa ayisi swi onhe lwandle!
  Xirhendzevutana xi tsemiwile, mapapa ma tele hi ntsopfu, .
  Naswona moya lowuntshwa wu pfotlose nkungu!
  
  Ndzi na wena ehenhla ka ribye ra le ribuweni, .
  Ku pfimba ka lwandle ku ku rhurhumerisa ndleve!
  Mulwi u n"wi angarhile nhamu hi voko ro olova, .
  Hosi yo kwetsima yi pfukile emoyeni wa mina!
  
  Tinhlohlorhi ta tintshava ta gamboko ti pendiwe nsuku, .
  Naswona maphaphatani ya tiperela exifuveni!
  Ekule, swikepe a swi famba-famba ehansi ka seyila, .
  A wu nge swi koti ku tshika norho wa wena ivi u khomiwa hi vurhongo!
  
  A ndzi ku kombetela, murhandziwa, .
  Mahlo ya wena lama hatimaka hikwalaho ka mihloti!
  Phela handle ka wena, hambi misava a yi ndzi enelanga, .
  Swidzedze ni swidzedze swi rhurhumela embilwini!
  
  Swin"we na n"wina hi ta nantswa ku vangama lokukulu, .
  Naswona chefu yi nghena eka ku navela ku va ni ndhuma!
  Koka banga ra wena hi vito ra matimba wolawo, .
  ku tirhela !
  Margarita u yimbelele hi ndlela leyi hetisekeke naswona, hi ku tsaka, u sungule nhlaselo wa xiboho. Nhwanyana loyi a a ri ni xihlawuhlawu a nga kanakana ku tinyikela, naswona hi nkarhi wun"wana ku ringanisela ka swilo leswi vonakaka ka matimba a ku vonaka ku ri khombo eka yena. Kambe hi leswi switereka swi nga ri swingani swo tiya swa tindlela na...
  Margarita u vule hi ku n"wayitela loku nga riki na nandzu:
  - Chekemate, Manana Bastinda!
  U pfotlose mahlo hi ndlela yo hlamarisa kutani a languta etlhelo, a languta etlhelo eka dragona leyikulu swinene, ya tinhloko ta khume mbirhi . It was the size of a grand-class airliner , span ya wing yin"wana na yin"wana a yi ri kahle madzana mambirhi ya timitara - leyi i xiharhi xa nhova. Kumbexana hambi ku ri masalamusi lama hlamarisaka ya mutlangi wa nhwanyana la hlawuriweke Dominica a ma nga ta swi kota ku hlula xihontlovila xo tano.
  Murhangeri lonkulu wa dragona u rhurhumerile hi tinhloko ta khume-mbirhi hi nkarhi wun"we:
  -U hluriwile hi Bastind. Kutani nyika ku hlula ka wena eka Yellow Rat - xitirhisiwa xa nkoka, naswona nghena evuhlongeni eka vini va wena lavantshwa!
  Bastinda u hefemute hi matimba kutani a humesa nchumu wa khale enkwameni wakwe wa le ndzhaku. Swi nga languteriwanga, a yi ringana ni khokhonati ntsena, kambe a yi voninga hi rivoni ro vangama ni ro tshwuka.
  Muloyi u yi khomile kutani a xiya:
  - I wa wena. Ku fana na hinkwaswo leswi nga swa mina, sweswi i swa wena!
  Margarita u teke nchumu lowu wa khale emavokweni yakwe ivi a wu tumbeta enkwameni wakwe wa le ndzhaku. Naswona u xiyile:
  - Leswi swi kahle! Kahle kahle, xana mina na wena hi fanele hi endla yini, Bastinda?
  Ehandle, wansati wa muntima loyi a ha ri ntsongo swinene naswona a a sasekile u hlamule a ku:
  - Ndzi nga endla swilo swo tala. Se ndzi ni malembe yo tlula gidi hi vukhale. Naswona ku vuriwa yini loko ndzi nga ku dyondzisa tindlela ta masalamusi leti nga tiviwiki. Kahle kahle, naswona u tlhela u va mufambisi wa mfumo. Ndzi na ntokoto wo tala eka leswi, naswona ku nga ri ku lawula vana ntsena.
  Margarita u rhurhumerile kutani a xiya:
  "Ndzi ehleketa leswaku kumbexana ndzi ta ku tshika u famba, ndzi rhanga hi ku hlambanya ku endla mintirho leyinene ntsena."
  Dominica u gungurile a ku:
  - Ku vuriwa yini loko a hemba? Hi na vanhu, ma swi tiva. Hambi ku ri Koran yi vula leswaku swihlambanyo swi nga tshoviwa eka swiyimo swin"wana.
  Naswona mutlangi wa nhwanyana loyi u yimbelele a ku:
  Ndzi kholwani, malandza ya wena ma ta ti omisa, .
  U ta xengiwa, u ta xengiwa...
  Naswona lava hlambanyaka hi rirhandzu hi ndlela leyi, .
  Languta ntsena, va ta ku dlaya!
  Margarita u kanetile a ku:
  "I mukhuva leswaku vangoma va hina va hlayisa marito ya vona ni swihlambanyo swa vona." Ku va mutluri wa xihlambanyo swi vula ku tikuma u rhukaniwa hi laha ku nga heriki ni ku delela eka un"wana ni un"wana. Kutani Bastinda u ta hlayisa xihlambanyo xa yena kumbe a ala ku xi teka. Kutani u ni ku hlawula exikarhi ka vuhlonga ni ku tshika swiendlo swo biha hilaha ku nga heriki!
  Valoyi na misisi ya ntima yi rhurhumerile:
  - Ku na leswi hi faneleke ku swi ehleketa laha. U nga tshuki u endla swo biha, leswi na swona swa tika swinene, naswona a hi minkarhi hinkwayo swi tsakisaka!
  Dominica u hlundzukile:
  - Hikwalaho ka yini u hi endlela xiboho, Margot? Ndzi ehleketa, swa antswa leswaku a va hlonga ra hina. Nandza wa masalamusi ni la nga dyuhariki u ta pfuna swinene endyangwini. A nga fanelanga a va hlonga ra wena, kambe ra hina leri tolovelekeke!
  Mufana wa nhenha Dobrynya u tiyisisile:
  - Ina, hi swona! Hinkwerhu ka hina va mune hi veke ntshunxeko wa hina ekhombyeni. Naswona u lava ku n"wi lerisa a ri yexe.
  Hosana ya mufana Oenomaus yi nyike mavonelo ya:
  "Ndzi tlhela ndzi ehleketa leswaku swa antswa ku n"wi tshika a famba, u hlambanya leswaku u ta endla mintirho leyinene ntsena." Ha yini, loko u ri karhi u hlengeleta swilo swin"wana swa khume-n"we swa khale, u koka hlonga na wena? I ndzhwalo ntsena!
  Dobrynya na Dominica va vule hi vun"we:
  - E-e, i hlonga ra hina! Naswona a hi nge n"wi tshiki a famba!
  Murhangeri wa dragona u vule leswi:
  - U na ku avana: vambirhi ku lwisana na vambirhi! Ndzi ringanyeta ku hoxa mali ya nsimbi. Loko ku ri tinhloko, hi ta endla hilaha Margarita a lavaka hakona, loko ku ri misisi , hi ta endla hilaha Dominica a lavaka hakona!
  Vana va tinhenha va huwelerile hi vun"we va ku:
  - Mfanelo! Mfanelo! Mfanelo! Loti yi ta endla xiboho!
  Dominica u gungula hi ku hlundzuka:
  -I mani loyi a nga ta hoxa mali ya nsimbi?
  Dragona yi rhurhumerile:
  - MINA!
  Nakona ncila wa yena wu hoxe xirhendzevutana xa silivhere lexi a xi haha emoyeni xi wela ehenhla ka pavement ya maribye. Mali ya nsimbi yi ba ivi ... Yi fike yi tshama etlhelo ka yona...
  Dragona leyikulu yi hlekile kutani yi hlamula yi ku:
  - Loko swi ri tano, kutani ndzi teka Bastinda tanihi mutirhi wa mina wa xisati. Nakona u sale na xitirhisiwa xa yena xa khale, mbewulani yo tshwuka, tani hi xidlodlo. Hilaha a wu swi lava hakona, hi ndlela leyi!
  Dominica u gungurile a ku:
  - Na xithuthuthu. Ndzi lava xiphephana xo fana na lexi.
  Dragona leyikulu yi hisile yi ku:
  - Yimbelela risimu! Naswona hina tidragon hi ta swi tlangela. Loko u swi tsakela, xithuthuthu xa masalamusi lexi hahaka xi ta va xa wena. Naswona loko swi nga ri tano, kutani ... Na wena u ta va hlonga ra hina!
  Dominica u hlundzukile:
  - Kutani u nga vula leswaku a wu swi tsakeli tinsimu ta mina!
  Dragona ya nhloko yi tivise leswaku:
  - A hi ta avanyisa ntsena, kambe na vaaki, ku katsa na vana na khale ka mahlonga!
  Dominica u pfumerile hi nhloko hi ku hefemula.
  - Kutani ndza pfumela!
  Kutani nhwanyana loyi u sungule ku yimbelela hi ku titwa ni ku kombisa mahlo;
   A ambale mavondzo ya tihosi hinkwato, .
  Crimson, nsuku, matluka eka ti rubies!
  Ku fana ni maphaphatani ya nimadyambu lama hahaka, .
  Naswona rito ra timheho i swirho swa makerubu!
  
  Ku rhula ka xiyimo xa le henhla swinene ku anama hi ximun"wana, .
  Mirhi, ti- dome ta tikereke to kwetsima!
  Xirhabyani xin"wana ni xin"wana lexi nga ni swifaniso leswi vatliweke, .
  Tiperela ta mberha ni maribye ya risima swinene!
  
  Xidziva a xi funengetiwe hi silivhere yo olova, .
  Swibalesa swi hatima swi huma ehansi ka swikunwana swa hanci!
  Mi khomana hi musa, .
  Onge u nga hanya hi ntsako ehansi ka xibakabaka lexi baseke!
  
  Hi dyambu leri hatimaka, ndzi ntshunxekile nguvu ya mina, .
  Ti- birch ni ti- poplar ti cina waltz ya rirhandzu!
  Hi vilerisiwa hi masiku lawa ya nweleke ekheleni, .
  Hlayisa miehleketo ya minhlangano na mina!
  
  Vuxika byi ta fika, vuntshwa eka byona byi nga heli, .
  A hi misisi ya mpunga, tidayimani eka misisi!
  Hi ta hlengeleta vanghana va hina hinkwavo hi holideyi, .
  Naswona a hi hlamuseleni norho hi tindzimana leti nga ni swiphemuphemu!
  Ku phokotela mavoko ka xidzedze ni ku huwelela ka "Bravo! Encore!", makume ya magidi ya milomu yi khukhule xivandla hinkwaxo. Leyi a yi ta va awara yo vangama, awara ya ku hlula eka Dominica, loyi a tshubuleke talenta ya yena tanihi prima donna!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"