Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ئىمتىھاندىن ئۆتۈڭ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    گۈزەل ئوقۇغۇچى ۋە ئىنتىلىشچان كىنو ئارتىسى دومىنىكا ئېكران چولپىنى بولۇشنى ئارزۇ قىلىدۇ. نىپىز ئۇنىڭ قېشىغا كەلگەندە ، ئۇ خالاپ ئۇنىڭغا ئەگىشىپ ، ئەجدىھا پادىشاھلىقىغا خاتىمە بەردى. دومىنىكا كۆرۈنەرلىك ئىقتىدارلارنى يوشۇردى ، ئىمپېرىيە ۋە قوشنا دۆلەتلەرگە غەلىتە يۇقۇملۇق كېسەل كەلدى ، نەتىجىدە ئەرلەرنىڭ ھەممىسى دېگۈدەك پېتەكلىشىپ كەتتى. كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ ئەڭ ئاخىرقى ۋەكىللىرىنىڭ بىرى ، ئېلف شاھزادىسى ئونوماۋ دومىنىكانىڭ سوۋغىسى بىلەن ئۇنىڭ ئۆلۈمىنى كېچىكتۈردى. ھازىر ئۇلار بىرلىكتە تىرىشىپ ، چۈشىنىشكە بولمايدىغان يۇقۇملۇق كېسەلنىڭ سىرىنى ئېچىپ ، قاراڭغۇ كۈچلەرنى ئاشكارىلىشى كېرەك.

  ئىمتىھاندىن ئۆتۈڭ
  
  ANNOTATION
  گۈزەل ئوقۇغۇچى ۋە ئىنتىلىشچان كىنو ئارتىسى دومىنىكا ئېكران چولپىنى بولۇشنى ئارزۇ قىلىدۇ. نىپىز ئۇنىڭ قېشىغا كەلگەندە ، ئۇ خالاپ ئۇنىڭغا ئەگىشىپ ، ئەجدىھا پادىشاھلىقىغا خاتىمە بەردى. دومىنىكا كۆرۈنەرلىك ئىقتىدارلارنى يوشۇردى ، ئىمپېرىيە ۋە قوشنا دۆلەتلەرگە غەلىتە يۇقۇملۇق كېسەل كەلدى ، نەتىجىدە ئەرلەرنىڭ ھەممىسى دېگۈدەك پېتەكلىشىپ كەتتى. كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ ئەڭ ئاخىرقى ۋەكىللىرىنىڭ بىرى ، ئېلف شاھزادىسى ئونوماۋ دومىنىكانىڭ سوۋغىسى بىلەن ئۇنىڭ ئۆلۈمىنى كېچىكتۈردى. ھازىر ئۇلار بىرلىكتە تىرىشىپ ، چۈشىنىشكە بولمايدىغان يۇقۇملۇق كېسەلنىڭ سىرىنى ئېچىپ ، قاراڭغۇ كۈچلەرنى ئاشكارىلىشى كېرەك.
  PROLOGUE
  كەم ئۇچرايدىغان ، ئۆزگىچە گۈزەللىكى بىلەن ئالاھىدە پەرقلەنگەن دومىنىكا دېلفىنوۋا "چولپان ئىمپېراتور" فىلىمىدىكى ئاساسلىق روللارنىڭ بىرىگە ئېرىشتى. بۇمۇ غايەت زور خامچوتقا ئىگە فىلىم بولۇپ ، زور پايدىغا ۋەدە بېرىدۇ. بۇنىڭدىن ئىلگىرى ، دومىنىكا ئاللىقاچان بىر قانچە فىلىمدە رول ئالغان ، ئەمما پەقەت بىر پۇڭلا ئالغان. ئۇنىڭ گۈزەللىكى كىشىنى ھەيران قالدۇرىدۇ ، چېچى ناھايىتى ئوچۇق باھار شامدان رەڭگىدە ئىدى ، ئاز ساندىكى كىشىلەر ئۇنى بوياق ۋە سىرسىز قىلالايدۇ دەپ قارىدى. ئەمما ئۇ قانداق بولدى. دومىنىكا كۆڭۈلدىكىدەك نىسبەتتىكى تەبىئىي ، ھەسەل سېرىق تەنلىك ، شۇنداقلا ئويۇلغان مۇسكۇل ۋە ئېسىل سوزۇلغان.
  گەرچە بۇ قىز ئۇرۇش سەنئىتى بىلەن شۇغۇللانمىغان بولسىمۇ ، ئەمما ئۇ بالېت ئۇسسۇلى ئوينىدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە سۈرئەت ، مېھىر-شەپقەت ۋە ھەرىكەتلەرنى ناھايىتى ياخشى ماسلاشتۇردى.
  مەسىلەن ، ئۇ ھەرىكەتلىك فىلىملەردە ئۆزىنى ياخشى كۆرسىتەلەيتتى. پەرىشتىلەرنىڭ قىياپىتى جەڭچى-شەيتاننى يوشۇرىدىغان قىزغا ئوخشاش.
  ھازىر ئۇ ئايىغىنى سېلىۋېتىپ خۇشال ھالدا باغچىدىن يۈگۈردى ، يالىڭاچ ئايىغى بىلەن يولنىڭ ئوت-چۆپ ۋە شېغىل تاشلىرىدىن يېقىملىق سايرىغانلىقىنى ھېس قىلدى. ئۇنىڭ پۇتى بەك مۇكەممەل ھەم جەلپ قىلارلىق بولۇپ ، ئۇلار دائىم يالاڭ ئاياغ ۋە يېقىن ئارىلىقتا سۈرەتكە تارتىلغان بولۇپ ، بۇ ئەرلەرنى ئالاھىدە خۇشال قىلغان. دومىنىكا ئۆزىنىڭ چىرايلىق پۇتىدىن پەخىرلىنىپ ، ئۈششۈككىچە قىسقا يوپكا كىيدى.
  شۇ تاپتا تۇيۇقسىز بىر قىز ئۇنىڭ ئالدىدا پەيدا بولدى. بەك ياش ، بىر قىز دېيىشى مۇمكىن. دومىنىكا ئېگىز ، مۇسكۇللۇق ، يېقىشلىق بولۇپ ، چىرايى گەرچە سىلىق ھەم يۇمىلاق تېرىگە قارىماي ، ياش ، ساددا قىزنىڭ چىرايىغا ئوخشىمايتتى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ئۇ بىر مەكتەپ ئوقۇغۇچىسىغا ئوخشايدۇ ، گەرچە ئۇ خېلى مول كىيىنگەن بولسىمۇ ، ئەمما ئۇنىڭدا بۇ كىچىك ئەينەك پارچىلار ئېسىلىپ قۇياش نۇرىدا پارقىراپ تۇراتتى.
  دومىنىكا ھەتتا بۇلار بەلكىم ھەقىقىي زىبۇزىننەت بولۇشى مۇمكىن دەپ ئويلىدى.
  قىز كىچىك ، يالىڭاچ پۇتىغا تامغا باسقان. ھەمدە قىزىل ۋە بىنەپشە بىخلار بىلەن باغلانغان بىخلار تاش يولدا پەيدا بولدى.
  دومىنىكا پۇشتەك قىلدى:
  - نېمىدېگەن ھىيلە! سىزمۇ كىنو ئارتىسىمۇ ياكى سېرك ئارتىسىمۇ؟
  قىز پىچىرلاپ جاۋاب بەردى:
  - مەن بىر نىمكەش! ئەمدى چۈشەندۈرۈشكە ۋاقىت يوق ، ماڭا ئەگىشىڭ!
  قىز ئىشەنمەي قوللىرىنى ئۇزاتتى:
  - ياخشى ، بۇ ... ياخشى چاقچاق! ئىسمىڭىز نېمە؟
  نىپىز قىستىلىپ:
  - Marquise de Cassandra. يېتەرلىك پاراڭ ، دۇنيادىكى ھەر بىر دەقىقىڭىز غايەت زور ، سېھىرلىك ئېنېرگىيە تەلەپ قىلىدۇ!
  ھەمدە ئۇ قەتئىي ھالدا بالىلىق كۈچى بىلەن دومىنىكانىڭ قولىنى تۇتۇپ ، ئالقىنىنى سىقىپ قويدى.
  كۈچلۈك ۋە چاققان كىنو ئارتىسى دەرھال بۇنداق تۇتۇشقا قارشى تۇرۇشنىڭ كارغا كەلمەيدىغانلىقىنى ھېس قىلدى.
  بۇ قىز كىچىك ، يېقىشلىق پۇتىنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرىنى ئىشلىتىپ ، ئۈزۈكنىڭ تېشىنى ئەركىن قولىنىڭ كۆرسەتكۈچ بارمىقىغا ئايلاندۇردى. شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، دومىنىكا خۇددى قۇدۇققا چۈشۈپ كەتكەندەك ھېس قىلدى. بۇ ئىنتايىن يېقىشلىق ، ئۆزگىچە ھېسسىيات ئىدى.
  ئاندىن ھەممە نەرسە كۆزنى قاماشتۇرىدىغان يورۇق نۇر بىلەن تولدى ، قارىماققا كۈچلۈك ، تەنھەركەتچان ، ئۆزگىچە گۈزەل قىزنىڭ بەدىنىنىڭ ھەربىر ھۈجەيرىسىنى تېشىپ كەتكەندەك قىلاتتى.
  . 1- باب.
  دومىنىكانىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى ئۇنىڭ ئاستىدىكى ئىسسىق يەرنى ھېس قىلدى ، بۇ ئۇنىڭ تۇنجى تەسىراتى. كۆز ئالدىمدا لەپىلدەپ تۇراتتى ، خۇددى كامېرادىكى چاقماقتەك كۈچلۈك چاقماقلار قارىغۇ بولۇپ قالغاندەك. ھەمدە قىز ئۇنىڭ قەيەرگە كەتكەنلىكىنى دەرھال كۆرەلمىدى.
  نىپىزنىڭ مۇلايىم ئاۋازى ئاڭلاندى:
  - قورقماڭ! ھازىر ئۇ ئۆتۈپ كېتىدۇ ، سىز ھەممىنى كۆرەلەيسىز.
  دومىنىكا سىلكىنىپ كۆزنى يۇمۇپ ئاچتى. ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى تېخىمۇ ئىسسىق بولۇشقا باشلىدى. يالىڭاچ ، قىز تاپاننىڭ ئاستىدا چۈشتە سەھرايى كەبىرنىڭ قۇمغا ئوخشاش كۆيگەن نەرسە بار ئىدى. دومىنىكا يالاڭ ئاياغ يۈگۈرۈشنى ياخشى كۆرەتتى. بولۇپمۇ ئېكران سىناقلىرى جەريانىدا ئۇنىڭغا ئادەتلەنگەن ۋاقتىمدا.
  ئۇ قىز ۋاقتىدا ئۇنىڭغا پارتىيەۋىلىك ئاخبارات خادىمى ئويناش تەكلىپىنى بەرگەن.
  ئەلۋەتتە ، ئۇرۇش جەريانىدا ، قىزلار يازدا يالاڭ ئاياغ ماڭدى ، چۈنكى ئاياغ ئاسراشقا موھتاج ، غەلىتە يېرى شۇكى ، ئۇزۇن يول ماڭسىڭىز ، بۇ تېخىمۇ ئاسان.
  ئاخىرىدا ئۇلار ئۇنى قاردا يالاڭ ئاياغ ئېسىپ قويۇشقا يېتەكلىدى. بۇ زويا كوسمودېميانسكايا ئۇسلۇبىدا ، پەقەت دومىنىكالا سېرىق ھەم تېخىمۇ گۈزەل ، ئۇنىڭ تەبىئىي سېھرىي كۈچى بار. ئۇ كۈلۈمسىرەپ تۇرۇپ ئاق چىشىنى چىشلىگىنىدەك ، خۇددى تەبىئىي مەرۋايىتتىن ياسالغاندەك ، ئۆگزىنى ساڭگىلاپ پۈتۈنلەي ئېلىۋېتىدۇ.
  بۇ يەردە تاپانلار كۆيۈپ كېتىدۇ ، قانداقتۇر ئىسسىق. مايدا موسكۋادا ئىسسىق بولدى ، ئەمما ئۇنى قىزىق دېمەيسىز.
  بۇ يەردە ، چۈشتە ئەرەبىستاننىڭ مەلۇم يېرىگە ئوخشايدۇ. ئۇ يەردە تېخىمۇ ئىسسىق. ئۇ بىر قېتىم ئەرەب بىرلەشمە خەلىپىلىكىدە كىنو سۈرەتكە ئالغان ، ئۇ قۇم ئۈستىدە يالاڭ ئاياغ مېڭىشقا مەجبۇر بولغان. تەبىئىيكى ، ئەتىگەندە ، قۇم كېچىدە ئازراق سوۋۇغاندا ، ئەمما يەنىلا ئىسسىق بولسىمۇ ، ئۇلار ئاسانلاشتۇرۇش ئۈچۈن ھەتتا ئۇنىڭ پۇتىنى Vaseline بىلەن مايلىدى.
  ئەمما يەرلىك بالىلار ھېچ بولمىغاندا كەمبەغەللەر ئارىسىدا يالاڭئاياغ يۈگۈرۈپ يۈرىدۇ ، ھەمدە بىئاراملىق ھېس قىلماي كىچىك چىشلىرىنى كۆرسىتىپ كۈلىدۇ.
  دەرۋەقە ، ئۇنىڭ كۆزلىرىدىكى لەرزان توختىدى ، دومىنىكا ئۇنىڭ شەھەر مەيدانىدا ئىكەنلىكىنى كۆردى. گۈزەللىكنىڭ پۇتى ئاستىدىكى تاشلار ئاپېلسىن ۋە بىنەپشە ئىدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ئەتراپتىكى ئۆيلەر قەدىمىيلىك ساقلانغان سانت پېتىربۇرگنىڭ مەركىزىدىكىدەك ئېگىز ، ئىنتايىن چىرايلىق. پەقەت بۇ يەردىلا بىنالار تېخىمۇ ئېگىز ، ھەتتا ھاياتىي كۈچكە تولغان ، رەڭدار ، باي ، ھەشەمەتلىك ۋە ئىنچىكە.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە نۇرغۇن ئالتۇن يوپۇرماق بار ، بۇ شۈبھىسىزكى كۆزنى خۇشال قىلىدۇ. كوچىلاردا نۇرغۇنلىغان چىرايلىق قىزلار بار. ئۇلار يالاڭئاياغ چاقناپ تۇرغان ، يېقىشلىق ، كۆندۈرۈلگەن ، مۇسكۇل پۇتى دومىنىكا ۋە ئۇنىڭ جەلپكار ماركىسى-نىمفانى قورشىۋېلىشقا باشلىدى.
  قىزلارنىڭ ھەممىسى بۇنىڭدىن مۇستەسنا ، چىرايلىق ، ياش ، يالاڭ ئاياغ ، ئەمما زىبۇزىننەت تاقىغان. بەزىلىرىدە قىممەتلىك تاشلار بىلەن زىبۇزىننەتلەر كۆپ ، بەزىلىرىدە ئاز. بىر نەچچە قىز پەقەت ئاق ، قىسقا تون كىيگەن.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى: قۇللار قەدىمكى دەۋرلەر توغرىسىدا فىلىم ئىشلىگەندە ئادەتتە شۇنداق بولىدۇ.
  قانداقلا بولمىسۇن ، قىزلارنىڭ ھەممىسى ئادەم ئەمەس. بەزىلىرىنىڭ قۇلاق غولىغا ئوخشاش ، بەزىلىرىنىڭ بۈركۈت بۇرنى بار. ماركۇس دې كاسساندراغا ئوخشاش بىر قانچە قىز كىچىكرەك ، پەقەت قىزلار ، ئەمما ئۇلار كىچىك پۇتى بىلەن پىيادىلەر يولىغا تەگمەيلا يولغا چىقىپ كەتتى.
  قىزىق پىيادىلەر يولىدىن قورقمايدىغان ، يالىڭاچ ، ھالرەڭ پاشنىلىق پاشنىلىق پاشنىلىق پاشنىلىق ئاياغنى چاققان پۈتۈن قىزلار خانلىقى.
  ئۇلار دومىنىكا ۋە مارجاننى ئۈزۈك بىلەن ئوراپ ، كۈلۈمسىرەپ ، جىمجىت پاراڭلاشتى.
  قىزلار ياش ، مۇسكۇل بەدىنىنىڭ ئىنتايىن يېقىملىق پۇرىقىنى چىقاردى
  ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەت ، قىممەت باھالىق ئەتىرلەر ئارىلاشتۇرۇلغان.
  بەزىلىرىنىڭ قولىدا قورالمۇ بار ئىدى. بولۇپمۇ ئوقيا ، نەپىس شەكىللىك كرېست ، قىلىچ ، قىلىچ ، خەنجەر ۋە ئوقيا ئوقلىرى.
  بۇ بىر فانتازىيىلىك فىلىمنىڭ سۈرەتكە ئېلىنىشى ئۈچۈن قوشۇمچە ماتېرىياللارنى ئەسلىتەتتى ؛ ئۇلارنىڭ نۇرغۇن نۇقسانسىز ، ئەگرى-توقاي ، تەنھەرىكەت گۈزەللىرىنى بىر يەرگە توپلىشى كىشىنى ھەيران قالدۇرىدۇ.
  قىزلارنىڭ كۆپىنچىسى يالىڭاچ دېگۈدەك بولۇپ ، پەقەت كۆكرەك ۋە بېلى قىممەتلىك تاشلاردىن ياسالغان زىبۇزىننەتلەر بىلەن قاپلانغان.
  ھايالىق تون كىيگەن ئونغا يېقىن قىز تىزلىنىپ ، پىلاتىنا پارقىراق قاچا ئىچىملىك ۋە ھەر خىل يېمەكلىك ۋە مېۋىلەرنىڭ ئالتۇن تەخسىلىرىنى تۇتتى.
  دومىنىكا گاڭگىراپ قالدى:
  - مەندىن نېمىگە ئېھتىياجلىق؟ - ۋە ئۇ ئازراق ئىشەنچ بىلەن قوشۇلدى. "ئەگەر ۋاقتىڭىز بولسا ، مەن سىزنىڭ قوشۇمچە ماتېرىياللىرىڭىزغا قاتنىشىشنى خالايمەن ، پەقەت ماڭا ياخشى تۆلەڭ".
  نىمف ماركىسى كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - قارىغاندا سىز بۇنى كىنو دەپ ئويلامسىز؟ ياق ، بۇ Elf- ئەجدىھا ئىمپېرىيىسى !
  دومىنىك كۈلۈپ تۇرۇپ سەكرىدى. تاپىنىم رەھىمسىز كۆيدى. ئۇ مونچاق تەرلىرىنى سىلكىدى. بولدى ، قىزىق. خۇددى ئەرەب قۇملۇقىدىكىگە ئوخشاش. گۈزەللەرنىڭ بۇ يەردە يالاڭ ئاياغ مېڭىشى كىشىنى ھەيران قالدۇرىدۇ ، ئۇلارنىڭ تېرىسى ئاپتاپتىن چىقمايدۇ.
  ئۇ نەدە؟ ئېنىقكى روسىيەدە ئەمەس ...
  دومىنىكا ئاسمانغا تىكىلدى ۋە پۇشتەك قىلدى. ئاسمان سېرىق ، ئاز ئۇچرايدىغان بۇلۇتلار ئاپېلسىن رەڭدە بولۇپ ، بىراقلا بىر نەچچە چىراغ بار ئىدى ... بەك ئىسسىق بولۇشى ئەجەبلىنەرلىك ئەمەس. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، چىراغ نۇرى بەك زىننەتلەنگەن ، بۈدرە ياكى مۈڭگۈزى بار ...
  دومىنىكا ئۆزىنىڭ كېسەل بولۇپ قالغانلىقىنى ھېس قىلدى. بۇنىڭغا ئوخشاش ، كىشىلەر ساراڭ بولۇپ قالىدۇ. ئۇنىڭ چىرايلىق چىرايى بۇرۇلۇپ سارغىيىپ كەتتى.
  ئۇ تىترەپ كەتتى ، ئەمما قۇلىقى بار ئىككى ئەللىك قىز ئۇنى قوللىدى. ئادىل جىنسىي ۋەكىللەر ئايرىلدى ، ئاق ، سۈزۈك تون كىيگەن گۈزەللەر قىزلارنىڭ يالىڭاچ ، شۇنداق چىرايلىق ۋە مۇسكۇل بەدىنىگە ئىچىملىك ئېلىپ قاچىلىرىنى ئېلىپ كەلدى. ئۇلار ئالتۇن قاچىلارغا زۇمرەت ھاراق قۇيدى.
  دومىنىكا ئاچكۆزلۈك بىلەن ئىچتى. ئۇ ئۈزۈم ھارىقىنىڭ ئادەتتىن تاشقىرى تاتلىق ۋە تەملىك ئىكەنلىكىنى ھېس قىلدى ؛ ئېنېرگىيە ، كۈچ ۋە كۈچ ئۇنىڭ تومۇرىدىن دەرھال ئېقىپ كەتتى.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ قىزنىڭ ئاللىقاچان يالىڭاچ پۇتلىرى ئۇنچە كۆيۈپ كەتمىدى ، توغرىسى ، ئۇلار يېقىملىق ئىللىقلىق ھېس قىلدى ، ئەتراپىدىكى تېمپېراتۇرا چۈشتىكىگە ئوخشاش كۆڭۈلدىكىدەك بولدى.
  دومىنىك ئورنىدىن تۇرۇپ ئالتۇن يوپۇرماق رەڭلىك بېشىنى لىڭشىتىپ تۇرۇپ:
  - ياخشىمۇسىز ئۇخلىغۇچىلار!
  ئاندىن قىز ناھايىتى تېزلا ئۆزىنى ئوڭشىدى:
  - مەن قېرىنداشلىرىمنى ، توغرىسى ، ئاچا-سىڭىللار بىلەن كۆرۈشكەنلىكىمدىن خۇشالمەن!
  قىزلار چاۋاك چالدى. ئۇلار خور ئېيتىشتى:
  - سىزگە بەخت تىلەيمىز ،
  سىز بىزنىڭ ئۈمىدىمىز ، ماڭا ئىشىنىڭ ...
  باشقا دۇنيا يوللىرى -
  ئىشىك ئېچىلدى!
  ماركۇس دې كاسساندرا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - شۇنداق ، سىز بىزگە ياردەم قىلىشىڭىز كېرەك. بۇنىڭ ئۈچۈن زور مۇكاپات بولىدۇ.
  دومىنىكا مۇسكۇل مۈرىسىنى قىسىپ ھەيران قېلىشتى:
  - مەن سىزگە قانداق ياردەم بېرەلەيمەن؟
  نىمكەش قىز كاناي ئاۋازى ۋە قانات ئاۋازى ئاڭلانغاندا بىر نەرسە دېمەكچى ئىدى. ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەتتىكى نۇرغۇن ۋەكىللەرنىڭ ھەممىسى بىراقلا تىزلىنىپ ھۆرمەت بىلەن ئوقيا ئېگىلىپ كەتتى.
  ماركۇس يەنە دومىنىكانى قۇچاقلىدى:
  - باش ئېگىڭ.
  قىز ئارتىس ھەيران بولۇپ:
  - نېمە ئۈچۈن؟
  نىمكەش قىز ۋارقىراپ:
  - ئەجدىھا كېنەزلىكى سىز بىلەن كۆرۈشتى. ئەجدىھا ئىمپېرىيىمىزنى باشقۇرىدۇ. كېلىڭ ، بىر تىزىڭىزدا!
  دومىنىكا ئۆزىنىڭ غۇرۇرىنى بۇزماسلىقنى قارار قىلدى. گەرچە ئۇ ئىسسىق يولنىڭ يالىڭاچ تىزىنى كۆيدۈرۈۋېتىشىدىن ئەنسىرەپ ، يېنىك مىسقا مايىل بولغان. ئەمما تېرە ئېنىقلا كۈچلۈك ۋە سەزگۈر ئەمەس. ئېنىقكى ، بۇ يەردىكى كىشىلەر نامراتلىق سەۋەبىدىن ئەمەس ، يالاڭ ئاياغ ماڭىدۇ. ئەمما تېخىمۇ ئېنىق سەۋەبلەر تۈپەيلىدىن يەنىلا ئايدىڭلاشتۇرۇشقا توغرا كېلىدۇ.
  ئاندىن ئەجدىھا كېنەزلىكى ئۆزى پەيدا بولدى. كېپىنەكتەك ناھايىتى ئوچۇق رەڭلىك ئۈچ بېشى بار ھايۋان. چوڭ ، ياخشى جەڭچىگە ئوخشاش ، ئەمما ھەرگىز قورقۇنچلۇق ئەمەس ، ياكى ئۇ بولسا قورقۇنچلۇق ئەمەس.
  باشلىرى بىر قەدەر كىچىكدەك قىلاتتى ، كىچىك ئەمما يورۇق تاجلار ئۇلارغا چاقناپ تۇراتتى.
  ئايال ئەجدىھا ئۇچۇپ ئۆتكەندە ، قانىتى ئاستىدىكى قىزلار تېرىسىنىڭ رەڭگىنى سېرىق رەڭگە ، ئاندىن زۇمرەتكە ئۆزگەرتتى. بۇ گۈزەل بولۇپ كەتتى.
  دومىنىكا خۇددى سېھىرگەردەك قىلاتتى. بۇ ئۇنىڭ ھەقىقىي ئەجدىھانى تۇنجى قېتىم كۆرۈشى ئىدى. شۇنداق ، كىنولاردا ، ئۇلار كومپيۇتېر گرافىكىسى ئارقىلىق ياخشى ئەجدىھا ياساپ بېرىدۇ. ئەمما بۇ ئەجدىھا ھەقىقىي ، ئىنتايىن گۈزەل ۋە يېقىشلىق.
  ئوتتۇرىدىكى بىرى سورىدى ، ئۇنىڭ ئاۋازى تولىمۇ يېقىملىق:
  - يەر شارىدىن كەلگەن مېھمان ، سىزنى كۆرۈپ ئىنتايىن خۇشالمەن!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - مەنمۇ سىزنى كۆرۈپ ئىنتايىن خۇشال!
  ئوڭ تەرەپتىكى باش ئاللىقاچان سۆزلەۋاتىدۇ:
  - بىز سېنى تەكلىپ قىلدۇق ، چۈنكى تومۇرىڭىزدا قاننىڭ ئېقىشى ، مەن كىمنىڭ ، ئۇ يەردە كىم ياشايدىغانلىقىنى بىلمەيمەن!
  چىشلەنگەن پۇتىنىڭ بىرىنى يەنە بىرىگە سۈرتۈپ گاڭگىراپ:
  - بۇ ئوخشايدۇ ، چۈشەنمىدىم!
  سول تەرەپتىكى ئەجدىھا كىنەزنىڭ بېشى ئۆزىگە ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ھەمدە بۇنى ئۆزىمىز چۈشەنمەيمىز. ئەمما قانداقلا بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ، بىزدە شۇنداق قورقۇنچلۇق مەسىلە باركى ، بىز سۇغا غەرق بولۇپ ، ساماننى چىڭ تۇتۇۋالغانغا ئوخشاش!
  دومىنىكا يالىڭاچ ، بەك جەلپكار پۇتىغا تامغا بېسىپ ناخشا ئېيتتى:
  - مېنى تۇتۇڭ ، سامان ، مېنى تۇتۇڭ ،
  بوران ئەتراپىدا ئون بەش نۇقتا بولغاندا ...
  پاكارلار بار دۈشمەنلەرنى پارچىلاڭ ،
  تەقدىر مېنى ھاياتتا مۇشۇنداق تاشلىدى!
  ھەر ساھەدىكى قىزلار قوللىرىنى چاۋاك چالدى ، ئۇ بەك يېقىشلىق ھەم سالقىن ئىدى.
  مەركىزى باشلىق يەنە سۆز قىلدى:
  - دېمەك ، بىزدە غەلىتە كېسەللىك بار. تېخىمۇ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ ۋەكىللىرى ، مەيلى ئەللىكلەر ، ئىنسانلار ، تۇلپارلار ، ھەۋەسلەر ، ۋومپېرلار ، گىنوملار ۋە باشقىلار بىزنىڭ ئالەمدە ياشاۋاتىدۇ ، نامەلۇم سەۋەبلەر تۈپەيلىدىن تاشقا ئايلىنىشقا ۋە بىراقلا يىمىرىلىشكە باشلىدى. مەملىكىتىمىزدە ئورك ۋە گىنودىن باشقا ، ئەرلەرنىڭ ئاياللارغا قارىغاندا ئون ئىككى ھەسسە ئاز ئىدى ، ھازىر ئۇلار پۈتۈنلەي دېگۈدەك غايىب بولدى! ئەلۋەتتە ، بۇ بىر پاجىئە!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ: "
  - بۇ بەك ئېسىل! بولمىسا بۇ تۈكلۈك ، ناچار ئەرلەردىن چىقىش يولى يوق! ھەممىدىن مۇھىمى ، ئەرنىڭ سەت يېرى شۇكى ، قازان ۋە تاقىر بېشى ، قورۇقلىرى بار ، ئۇ سىزگە شۇنچە چاپلىشىدۇ.
  ئەللىكلەرنىڭ بىرى قارشى تۇرغان:
  - قازان قورسىقى ، قورۇق ۋە تاقىر پەلەي يوق! ئۇلارنىڭ ساقاللىرى ۋە بۇرۇتلىرىمۇ يوق.
  دومىنىكا:
  " ئۇنىڭ ئۈستىگە ، بۇ ياشلار بىلەن ئارىلىشىش تېخىمۇ قىممەت!" دېدى. ئۇلارمۇ يول قويمايدۇ. مەن بۇ مەستانىلەردىن بەك زېرىكتىم. ھەمدە ، خۇداغا شۈكرى ، بۇ شەھۋەت ، تەر ، ناچار ئەرلەر بولماڭ ، ئارام ئالالايسىز.
  ئۈچ ئەجدىھا بېشىنىڭ ھەممىسى بىراقلا گۈلدۈرلىدى:
  - ئەرلەر بولمىغان دۇنيا ئۆلۈمگە مەھكۇم! يەرشارىدىكى كىشىلەر بىلەن سېلىشتۇرغاندا ، بىز ناھايىتى ئۇزۇن ياشايمىز ، بولۇپمۇ ئەجدىھا. شۇنداق ، بۇ ئەرلەرسىز زېرىكىشلىك ، كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەت بولمىسا ئالەمدە ئىناقلىق بولمايدۇ.
  قىزلار تەستىق ئاۋازىنى چىقاردى. بىرى گاڭگىراپ قالدى:
  - بارلىق ئەرلىرىمىز گۈزەل! ئىلگىرى ، نەچچە مىڭ يىللار ئىلگىرى ، ئىنسانىيەت ئەرلىرىنىڭ چېچى ، تاقىر داغلىرى ، قورۇقلىرى ، قورسىقى بار ئىدى ، ئەمما ھازىر ئۇلارنىڭ ھەممىسى ياش ، چىرايلىق ، ئەگرى-توقاي بولۇپ ، پەلەيگە ئوخشاش يېقىملىق پۇرايدۇ!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ كۆزلىرىنى يۇمدى ... ئاندىن ئۇ جاۋاب بەردى:
  - ماقۇل! بەلكىم بىر ئىككى ئايدىن كېيىن مەن ئەرلەرنى سېغىندىم. مەن سىزگە قانداق ياردەم قىلالايدىغانلىقىمنى پەقەتلا چۈشەنمىدىم؟
  ئەجدىھا كىنەزنىڭ ئوڭ بېشى جاۋاب بېرىپ:
  - راستىنى ئېيتساق ، بۇنى ئۆزىمىز بىلمەيمىز. ئەمما سىزدە باشقا بىر ئالەمدىن كەلگەن مەخلۇقنىڭ قېنى بار ، بۇ يەردىكى ئاھالىلەرنىڭ ھەممىسىدە يەرشارىدىكىگە ئوخشاش ئىككى جىنىس يوق ، ئەمما ئۈچى. بەلكىم بۇ بىزنىڭ ئەرلىرىمىزنى قايتۇرۇپ كېلىشىمىزگە ياردىمى بولۇشى مۇمكىن!
  دومىنىكا ئۆزىنى سىلكىپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ئۈچ جىنىسلىق جانلىقلار؟ شۇنداق ، مەن ئىلمىي فانتازىيىنى ئوقۇدىم ، بۇ نەزەرىيە جەھەتتىن مۇمكىن!
  نىمكەش قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە! يۇقۇملۇق كېسەل ئۇلارغا تەگمىدى. ئەمما ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەتنى بۇزىدىغان يۇقۇملىنىشنىڭ پەيدا بولماسلىقىغا كىم كاپالەتلىك قىلىدۇ؟ تېخىمۇ ناچار بولۇشى مۇمكىن! ھەتتا كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەت بولمىسىمۇ ، تاجاۋۇزچى بىزنىڭ كائىناتقا تاجاۋۇز قىلسا ، بىزنىڭ قايتا ئۇرۇش پۇرسىتىمىز بولمايدۇ.
  قىز ئارتىس بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ماقۇل! مەن سىزگە ھېسداشلىق قىلىمەن. مۇنداقچە قىلىپ ئېيتقاندا ، بۇ يەر شارىغا كېلەمدۇ؟
  ئەجدىھا كىنەزنىڭ سول بېشى جەزملەشتۈردى:
  - ھەئە! مۇمكىن. شۇڭا ئۇلار سىزدىن ياخشىلىق تىلەيدۇ دەپ ئويلىماڭ. سىزنىڭ بىر ئىنىڭىز بار ، ئۇمۇ فىلىملەردە رول ئالىدۇ. بۇ بالىنىڭ تاشقا ئايلىنىپ توپا-چاڭغا ئايلىنىشىنى خالامسىز؟
  دومىنىكا ئاچچىقلانغان ھالدا يالىڭاچ پۇتىغا تامغا بېسىپ بىزار بولغان ھالدا:
  - سىز مەن توغرۇلۇق نۇرغۇن نەرسىلەرنى بىلىسىز!
  نىپىز قىز جاۋاب بېرىپ:
  - بىز بەزىدە يەرشارىڭىزدىن كىنو كۆرۈشنى ياخشى كۆرىمىز. ئۇنى ئىنتېرنېتتىن بىۋاسىتە چۈشۈرگىلى بولىدۇ ، بۇ سېھىرلىك ئېنېرگىيەنىڭ كۆپ چىقىمىنى تەلەپ قىلمايدۇ. شۇڭلاشقا بىزمۇ سىزنى كۆردۇق. ئېگىز پەرىلەر سىزنىڭ ئۆزگىچە سۈرىڭىزنى ھېس قىلدى ، ئۇلار ئاكىڭىزنى كۆردى ، ئۇنىڭمۇ بىر پارچىسى بار ، كىملىكىنى بىلمەيمەن!
  دومىنىكا شىۋىرلىدى ۋە تىترەپ كەتتى:
  - مەن مۇمكىن بولمايدىغان ئىشلارنىڭ ھەممىسىنىڭ مۇمكىنلىكىنى ئېنىق بىلىمەن! قانداقلا بولمىسۇن ، مېنىڭ سىرتتا ئوقۇغىنىم ياخشىراق!
  Marquise de Cassandra مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئېنىق ، بۇ سىزنىڭ قىلىشقا تېگىشلىك ئىشىڭىز. قايتا ئوقۇش ، ئۆگىنىش ۋە ئۆگىنىش!
  ئوقۇغۇچى قىز نارازى بولۇپ:
  - بۇ يەنە نېمە ئۈچۈن؟
  ئەجدىھا كېنەزلىكىنىڭ ئۈچ بېشى دەرھال يېقىملىق ئاۋازىدا ماس قەدەمدە ۋە ئىناق سۆزلەشتى:
  - سېھىرگەرلىك ۋە سېھىرگەرلىك توغرىسىدا ھېچ نەرسە بىلمەيسىز! بىزگە ياردەم قىلىش ئۈچۈن كەڭ ۋە ئاساسىي بىلىملەرگە ئىگە بولۇشىڭىز كېرەك. دۇلارىس ئىمپېرىيە ئەجدىھا ئاكادېمىيىسىنى پۈتتۈرگەندىن كېيىن ، سىزدە سېھىرگەر مەلىكەنىڭ تاجىنى كىيەلەيدىغان ئىلگىرى نامەلۇم كۈچلەر بولىدۇ. پەقەت بۇ خىل ئەھۋال ئاستىدا ، سىز تېخىمۇ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەت ۋەكىللىرىنى يەر ئاستى دۇنياسىدىن قايتۇرۇش ئۈچۈن ئاز دېگەندە ئازراق پۇرسەتكە ئېرىشەلەيسىز.
  دومىنىك پۇشتەك قىلىپ مۇنداق دېدى:
  - ھە ، مەن ياقتۇرمايدىغان نەرسە ئۆگىنىش!
  دەرۋەقە ، ئۇ ئۇسسۇل ئويناش ، سەكرەش ۋە فىلىملەردە رول ئېلىشنى ياخشى كۆرەتتى. مەن ھەتتا ئۇنى بەك ياخشى كۆرەتتىم. ئەمما ئۇنىڭ ئوقۇشى ئۇنىڭغا تەس ئىدى. ئۇ ھەتتا ئازغىنە كۈچ بىلەن دىپلومنى ئالالايدىغان بولغاچقا ، ھەقلىق بۆلۈمگە تىزىملاتتى. ئەمەلىيەتتە ، بۇ ئاسان.
  ئەگەر ئالىي مائارىپ بولمىسا مودا بولمىسا ، دومىنىكا بۇ مەكتەپكە ئەسلا كىرمىگەن بولاتتى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، مىلياردېرلارمۇ دىپلومسىز قىز بىلەن توي قىلمايدۇ.
  ئەمما ئولىگارخ بىلەن توي قىلىش ، ئىمكانقەدەر باي ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، ئەڭ ياخشىسى قېرى ، كېسەل ۋە پۈتۈنلەي قېرى. ئاندىن ئۇنىڭدىن قۇتۇلۇڭ ، مىلياردېر تۇل ئايالغا ئايلىنىڭ ۋە ئۆزىڭىزنىڭ رازىلىقى ئۈچۈن ياشاڭ.
  ھەمدە كىنو سىنارىيەسىنى ئۆزىڭىز يېزىڭ. ئۇنىڭ ھەتتا بىر خىيالى بار ئىدى. ھەمدە ئۇ باش رولدا. ئىمپېراتور پالپاتىنغا ئوخشاش ، توغرىسى ، ئۇنىڭ قاراڭغۇ روھى كلون قىزغا كۆچۈپ ، پەتھى بىلەن يېڭى ئىمپېرىيە قۇرۇشقا باشلىدى.
  ھەئە ، بۇ بەك ياخشى ! قانداقلا بولمىسۇن ، ئۇنىڭ باشلامچىلىق رولى بەرىبىر يامان ئەمەس ئىدى ، ئۇ پۇراققا ئوخشاش پۇراققا ئېرىشتى. ئەمما ... ھازىر ، ئۇ ئالقىشقا ئېرىشتى . ئۇ ئۆزى ئەڭ ياخشى كۆرىدىغان ئىشنى قىلىشى كېرەك - ئۆگىنىش!
  دومىنىكا تىترىگەن ئاۋازدا:
  - رەت قىلسامچۇ؟
  ئەتراپتىكى قىزلار نارازى بولۇپ ئاۋاز چىقاردى. بىرى توۋلىدى:
  - ئۇنى ئايىغىغا ئېتىپ قويۇڭ!
  ئەجدىھا كىنەزنىڭ ئۈچ بېشى جاۋاب بېرىپ:
  - بىزنىڭ سىزنى زورلاش ئەخلاقىي ھوقۇقىمىز يوق. قانداقلا بولمىسۇن ، سىزنى يەرشارىدىن تارتىپ چىقىرىش ئۈچۈن نۇرغۇن قىممەت باھالىق سېھىرلىك ئېنېرگىيە تەلەپ قىلىندى. قايتىپ كەلمەكچى بولسىڭىز ، بۇ يەردىكى سەپەر ، سىز ئىچكەن قىممەت باھالىق ھاراق ۋە قايتىش بېلىتى ئۈچۈن پۇل تۆلەڭ.
  دومىنىكا:
  مەن قىلىشنى خالىمىغان بىر ئىش ئۈچۈن ھەق ئېلىش مۇۋاپىق ئەمەس ! مەن ئىرادىمگە قارشى ھەرىكەتلەندىم!
  ئايال ئەجدىھانىڭ مەركىزى باشلىقى جاۋاب بېرىپ:
  - سىز بىزنىڭ ، بەلكىم ، بىزنىڭ ئاخىرقى پۇرسىتىمىزنىڭ بىرى! دەرۋەقە ، سىز يەنىلا ئاكىڭىز بىلەن سىناپ باقسىڭىز بولىدۇ ، ئەمما ئۇ يەنىلا ئوغۇل ، شۇنداقتىمۇ ، ئەر ، ئۇمۇ توپا-چاڭغا پېتىپ قالىدۇ.
  دومىنىك قاتتىق ۋارقىرىدى:
  - ئاكامغا تەگمەڭ! بۇ ئۇنىڭ ئىشى ئەمەس!
  ئەجدىھا كىنەز قىزى ئىچىدىن سورىدى:
  -سىز مەلىكە بولۇشنى ئۆگىنىشنى خالامسىز؟ قانداق پۇرسەتلەرگە ئېرىشىدىغانلىقىڭىزنى تەسەۋۋۇر قىلىپ بېقىڭ. سىز قېرىمايسىز ، نەچچە مىڭ يىل ئۆمۈر كۆرىسىز ، ھەتتا تېخىمۇ ئىلغار سېھىرگە ئېرىشىپ ، ئۆلمەس ئىلاھقا ئايلانسىڭىز تېخىمۇ كۆپ بولۇشى مۇمكىن. ھەمدە سىزنىڭ سۇبيېكتىڭىز ۋە ئۆز پادىشاھلىقىڭىز بولىدۇ.
  دومىنىكا قاتتىق نەپەس ئالدى ۋە يالۋۇرۇپ:
  - ئازراق ئويلىنىپ باقاي.
  مارجان قىز جەزملەشتۈردى:
  - ھەئە ، ئۇ ئويلاپ باقسۇن. ئۇ بىزنىڭ دۇنيامىزنى تېخىمۇ ياخشى تونۇشى كېرەك. ئۇنىڭغا ماسلىشىپ ، ھوشىغا كەلسۇن. ھەمدە ئۇ توغرا قارار چىقىرىدۇ.
  ئەجدىھا كېنەز خانىمى ئۈچ بېشىنى قەتئىيلىك بىلەن بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئۇ شەھەرنى ئايلىنىپ يۈرسۇن. ئۇ چوڭ ھەم كۆركەم. ئۇنى كۆرسىتىڭ ، كاسساندرا ، سىز قىزلار ئۇنىڭغا يول بېرىڭ. ئارىلاشماڭ!
  ئادىل جىنسى ئايرىلدى. نىمف ماركىسى تەخسىدىن پىساغا ئوخشايدىغان نەرسىنى ئېلىپ دومىنىكاغا بەردى:
  - بۇ يەردە ، يە! تېخىمۇ كۈچىيىسىز.
  تون كىيگەن بىر قىز ئاللىبۇرۇن ھالرەڭ بولۇپ ، پىلاتىنا قۇتىسىدىن ئالتۇن قاچىغا قۇيدى . دومىنىكا ئېھتىياتچانلىق بىلەن پىسانى چىشلىدى. ئۇ ئىنتايىن تەملىك بولۇپ چىقتى ، قىز تېخىمۇ ئىشەنچ بىلەن يېيىشكە باشلىدى ۋە ئۇنى ھاراق بىلەن يۇيدى ، بەك تاتلىق ھەم خۇشپۇراق.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، دومىنىكانىڭ كەيپىياتى شىددەت بىلەن ئۆرلىدى. ئۇ ناخشا ئېيتىپ:
  ئوقۇتقۇچىلارنىڭ سوۋغىسى ،
  ئۇلار مەن بىلەن ۋاقىت ئۆتكۈزدى ...
  ئۇلار ماڭا ھېچنىمە ئۆگەتمىدى ...
  ئاندىن ئوقۇغۇچى قىز ماس كېلىدىغان قاپىيەنى تاپالمىدى ، ئۇنىڭ چىرايلىق بېشىدا چاقناپ تۇرغان نەرسە تولىمۇ سەت ۋە نامۇۋاپىق كۆرۈندى.
  ئۇلار بىللە يولغا چىقتى ، نىپىز ئۇنى قولى بىلەن يېتەكلىدى. گەرچە ئۇ كۈچلۈك ۋە ئېگىز ھەم مۇسكۇللۇق دومىنىكاغا قارىغاندا بېشىدىن قىسقا ھەم نېپىز ئىدى.
  ھەر ئىككى قىز يالىڭاچ پۇتىغا تامغا بېسىپ ، ياش غازلارنىڭ سۈرئىتى بىلەن ھەرىكەت قىلدى.
  ئەتراپتىكى ئۆيلەر ناھايىتى ھەشەمەتلىك ئىدى . يەرشارىدىكى ھېچقانداق شەھەر ئەزەلدىن بۇنداق ھەيۋەتلىك بولۇپ باقمىغان. بۇ يەردە گۈللەرمۇ ئۆسكەن ، شۇنچىلىك يوغان ، پارقىراق ۋە خۇشپۇراق. بۇ شەھەردىكى ھەممە نەرسە چىرايلىق ھەم جەلپكار ئىدى.
  نۇرغۇن قىزلار. ناھايىتى ھەشەمەتلىك كىيىنگەن ، ياكى ئەكسىچە ، تېخىمۇ ھايالىق ، بەزى قىزلار كوچىلارنى يۇيدى. ئەمما ھەممەيلەن ياش ، يېڭى ، چىرايلىق ۋە يالاڭ ئاياغ.
  دومىنىكا ھەيران بولۇپ:
  - ئۇلار نېمىشقا ئاياغ كىيمەيدۇ ، ياكى ھېچ بولمىغاندا چاقپەلەك تاقايدۇ؟
  ماركۇس دې كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - بۇ يەر شارىنىڭ سېھرى كۈچى. ئۇ بىزنىڭ مەڭگۈلۈك ياشلىقنى ساقلىشىمىزغا ياردەم بېرىدۇ ، سېھىرگەرلىك قىلىدۇ ، يالىڭاچ پۇت بارمىقىمىزنىمۇ جەڭدە ئىشلىتىشكە بولىدۇ!
  قىز سەنئەتكار كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - بۇ ناھايىتى قالتىس! ئادەتتە ، مەن ئىنتايىن كىچىك ۋاقتىمدا ، يالاڭ ئاياغ مېڭىشتىن خىجىل بولدۇم ، چۈنكى مەن بۇ ئىنتايىن نامراتلىقنىڭ ئالامىتى دەپ قارايتتىم. ئەمما كېيىن مەن كىنوغا كۆنۈپ قالدىم. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، مەن كىچىك ۋاقتىمدا سپارتاكۇسنىڭ سىڭلىسىنى ياكى ھەر خىل پارتىزانلارنى ئوينىغاندا ، پۇتنىڭ سەل قوپال بولۇشى زۆرۈر ئىدى. مەن ئۇنى ياقتۇردۇم. ئەمما موسكۋادا يالاڭ ئاياغ ئايلىنىپ يۈرسىڭىز ، روھىي كېسەل ئادەم دەپ خاتا چۈشىنىسىز ، كوچىلاردا يۇقۇملىنىش ۋە توپا بەك كۆپ!
  نىمكەش قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە - بۇنى چۈشىنىشكە بولىدۇ! ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ئاياغسىز يۈگۈرۈش تېخىمۇ چاققان ، چۈنكى جەڭچىنىڭ تېرىسى ئەڭ قىممەت ئۆتۈكنىڭ ئايىغىدىن كۆپ كۈچلۈك ، ئۇ ئېلاستىك ، جانلىق ۋە سېھىرگەرلىك بىلەن توك قاچىلانغان!
  ئۇلار ئالغا ئىلگىرىلىدى. ئوستانكىنو تېلېۋىزىيە مۇنارىنىڭ سىپىغا ئوخشاش ، فونتاننىڭ ئالدىراش ئايروپىلانىنىڭ قانچىلىك ئېگىزلىكىنى كۆرەلەيسىز. شۇڭا ئۇلار فىزىكا قانۇنىيىتىگە زىت ھالدا ئۇچۇپ كېتىدۇ . ئايروپىلانلارنىڭ ئۆزىمۇ كۆپ خىل. بۇ نېمىدېگەن گۈزەل.
  ئۇنىڭ ئەتراپىدا قايسى سارايلار بار؟ بۇ يەردە ھەممە نەرسە ھەشەمەتلىك. بۇ بەلگىلىمە ئالتۇن بىلەنلا ئەمەس ، يەرشارىدا نامەلۇم بىر قىسىم ئوچۇق ، قىزغۇچ سېرىق مېتاللار بىلەنمۇ چاقنايدۇ.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - شەھىرىڭىز چۆچەككە ئوخشايدۇ. قىزلارمۇ ھەيۋەتلىك ، ھەقىقىي جەننەتكە ئوخشاش ، بىزدەك كەشىپ قىلىنغان ئەمەس!
  كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - نېمىشقا جەننەتنى تەشكىل قىلىدۇ دەپ ئويلايسىز؟
  قىز سەنئەتكار خېلى لوگىكىلىق جاۋاب بەردى:
  - چۈنكى ئۇنىڭ زىددىيەتلىك تەسۋىرلىرى بار. بىر دىن بىر نەرسە ، يەنە بىرى باشقا نەرسە دەيدۇ ، ئۈچىنچىسى پۈتۈنلەي ئەكسىچە دەيدۇ!
  نىمف ماركىسى بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، بىلىمەن! مەن ئىنتېرنېتكە قارىدىم. يەر شارىغا ساياھەت قىلىشتىن ئاسان. ئۇ تېخىمۇ ئاددىي ، ھەتتا ئاددىي پەلەيلەر ، يولۋاسلار ۋە كىشىلەر ئۇنىڭغا يامىشىپ كىنو كۆرەلەيدۇ. سېھىرلىك دۇنيانىڭ بارلىق شان-شەرەپلىرى بىلەن بىزدە ، بەختكە قارشى ، يەر شارىدىكىدەك ئىلغار تېخنىكىلار يوق. سىز سېھىرگەرلىك ھەۋەسكارى ، ئەمما بىزنىڭ تېخنىكا تەرەققىياتىمىز توڭلاپ قالدى!
  دومىنىكا ھەيران بولۇپ:
  - نېمىشقا تېخنىكىنى توڭلاتتىڭىز؟
  نىمفا ئاۋازىنى پەس قىلىپ مۇنداق جاۋاب بەردى:
  - ئۇ بىز ئەمەس. بۇلار ئەجدىھا. ئۇلار ئېنىقكى ئۇلارنىڭ كۈچىگە بۇزغۇنچىلىق قىلىشنى خالىمايدۇ. ئەلۋەتتە ، ئۇلار بىزنىڭ نورمال ياشىشىمىزغا يول قويىدۇ ، ھەتتا بەزىلەر ھەتتا ھەشەمەتلىك بولسىمۇ ، ئەمما ... بۇ توغرىلىق پاراڭلاشمايلى!
  يەنە كېلىپ توختاپ قالدى. ئەتراپىدىكى ھەشەمەت ئەلۋەتتە دەرىجىدىن تاشقىرى. ھەممە نەرسە شۇنداق گۈزەل ، بۇنداق بېزەكلەر ، ھەيكەللەر ، ئۆيلەر ۋە بۇتخانىلار.
  شۇنداق ، بۇتخانىلار ئەلۋەتتە كۆپ خىل. بەزى ئوخشاشلىقلاردا يەرشارىدا ئادەتتىكىدەك ئەمەس. ھەمدە ئۇلارنىڭ ئۇسلۇبى ، رەڭگى ۋە شەكلى پۈتۈنلەي ئوخشىمايدۇ . ئەلۋەتتە ، چىرايلىق. بۇ يەردە سانلار ، گۈمبەزلەر ، كۆپ قۇتۇپلۇق ، پىرىزما قاتارلىقلار بار.
  نۇرغۇن بۇتخانىلاردا ئەڭ چىرايلىق گۈللەرنىڭ بىخ شەكلىدە گۈمبەز بار.
  دومىنىكا ھەمراھىغا قاراپ ئۇنىڭدىن ئۇنىڭدىن:
  - سىز مەكتەپ ئوقۇغۇچىسىغا ئوخشايسىز ... ئەمما سىز قانچە ياشقا كىردىڭىز؟
  كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - كىشىلەردە مۇنداق بىر گەپ بار: بىر خانىمدىن ئۇنىڭ يېشىنى سوراش ئادەت ئەمەس!
  قىز سەنئەتكار مۇنداق خۇلاسە چىقاردى:
  - بەلكىم كۆپ بولۇشى مۇمكىن.
  نىمكەش قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - مۇمكىن! ئەمما بىز پەلەي ، يولۋاس ، ئادەم ، ھەتتا گىنوم ۋە ۋومپېردىنمۇ ئۇزۇن ياشايمىز. بىزدە ئىلاھلارنىڭ قېنى بولغاچقا ، بىز ئۇلار بىلەن قان تۇغقانمىز. قالغانلىرىنىڭ ئۆلمەسلەر بىلەن تېخىمۇ ۋاسىتىلىك باغلىنىشى بار .
  دومىنىكا:
  - ھەممىمىز تەڭرىنىڭ ئوغۇل-قىزلىرى. مەلۇم دەرىجىدە.
  كاسساندرا يالىڭاچ پۇت بارمىقىنى چەكتى.
  ئاندىن كېيىن نىمفنىڭ قولىدا سېھىرلىك تاياق پەيدا بولدى. ئۇ جىمجىت پىچىرلىدى:
  - ئۇنىڭ ئىچىدە ئەجدىھا تومۇرى بار. بۇ ئىنتايىن كۈچلۈك ئاسارە-ئەتىقىلەر ، قىممەت ۋە كەم ئۇچرايدۇ. ئەمما ئۇنىڭدا زور كۈچمۇ بار. سىزگە تەسىر كۆرسىتەمدۇ؟
  دومىنىكا ئاغزى-ئاغزىغا تەگمەي:
  - مەن سېھىرلىك تاياق بار بىر بالا ھەققىدە بىر يۈرۈش كۆردۈم. ئەمما ئۇ يەردە ئورۇق بالا بار ، چاچلىرى ۋە كۆزئەينىكى بار. ئاكامغا ئوخشىمايدۇ - كېلىشكەن ، سېرىق چاچلىق مۇسكۇل. مۇنداقچە قىلىپ ئېيتقاندا ، مەن ھەم جەڭچى ، ھەم سېھىرگەر ئوينىدىم!
  كاسساندرا جەزملەشتۈردى:
  - مەن ئاكىڭىزنى بىلىمەن. شۇنداق ، ئۇ ئىنتايىن كېلىشكەن ، ئادەتتىن تاشقىرى بالا. سىزگە ئوخشىمايدىغىنى ، بالىلار ئارىسىدىكى كاراتېدا دۇنيا چېمپىيونى .
  دومىنىكا پەسكەشلىك قىلىپ:
  - گەرچە ئۇ ئوغۇل بولسىمۇ ، ئەمما ئۇ بىر ئەر! ئەمما ئەرلەرگە نىسبەتەن ئېيتقاندا ، ئۇرۇش ۋە ئۇرۇش كۆپ ئۇچرايدىغان ئىش.
  نىپىز قىز جاۋاب بېرىپ:
  - بىزدە ئەرلەرنىڭ ئىمپېرىيىدىكى ئاساسلىق خەلقلەردىن ئاياللارغا قارىغاندا ئون ئىككى ھەسسە ئاز: كىشىلەر ، پەلەيلەر ، يولۋاسلار ، قىزىققۇچىلار ۋە ۋومپېرلار. شۇڭا ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەتمۇ كۈرەش قىلىشى كېرەك. ئەكسىچە ، ئورك ۋە چىش مىلىكى ئارىسىدا ئەرلەر ئاياللارغا قارىغاندا ئون ئىككى ھەسسە كۆپ. شۇڭا ئۇ بىزگە ئىلگىرىكىگە قارىغاندا قانداقتۇر ئاسانلاشتى. ئوركلار بىلەن ئىككىمىز توختىماي ئۇرۇشتۇق ، ئۇلار خۇددى مۈشۈكئېيىقتەك يامىشىپ قىستىلىپ كەتتى ، ھازىر ئۇرۇش قىلىدىغان ئادەم يوق دېيەرلىك. گەرچە ئاياللار ۋە ئوركلار بولسىمۇ ، راستىنى ئېيتسام ، ئانچە كۆپ ئەمەس. ئەمما چىش مىلىكى تېخىمۇ ياخشى ، ئۇلار قارىماققا ئاياللارنىڭ قىزىقىشىغا ئوخشايدۇ. چىش مىلىكى ئۆزى قېرىپ ، كۈلرەڭگە ئۆزگىرىدۇ ، ئۇزۇن ساقال قويىدۇ ، ئەمما ئۇلار ۋاپات بولغۇچە تېز ھەم چاققان بولىدۇ ، قورۇق بولسىمۇ ، چىشلىرىنى ساقلاپ قالىدۇ. ئەگەر چىش ئۇرۇلسا ، ئۇ قايتا ئۆسىدۇ!
  دومىنىكا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ۋاھ! سەن لەھەڭگە ئوخشايسەن. لېكىن مەن بىر قېتىم سورىدىم ، ئەگەر ئىنسان تەڭرىنىڭ سۈرىتى ۋە ئوخشىشىدا يارىتىلغان بولسا ، ئۇنداقتا ئۇنىڭ چىشى نېمىشقا شۇنچە ئاجىز؟ روھانىي مۇنداق بىر گەپنى قىلدى: گۆش گۇناھقا يۈكلەندى. مۇنداقچە قىلىپ ئېيتقاندا ، ئاكامنىڭ چىشى ئۇرۇلغاندا ، بىر كۈن ئىچىدە ئۇ ھەقىقىي مەنىدە ئۆسۈپ كەتتى. ھەتتا ئۇنى دوختۇرغا ئاپىرىپ قويغۇم كەلدى . ئاندىن مەن پىكرىمنى ئۆزگەرتتىم ، ئۇلار بالىنى تەجرىبىخانىدا چاشقاندەك ئۆگىنىدۇ!
  كاسساندرا بېشىنى لىڭشىتتى.
  - توغرا! سىز ئەقىللىق. ئەمما سىز ئوقۇشنى ياقتۇرمايسىز.
  قىز كۈچەپ بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە! زېرىكىشلىك. بىزنىڭمۇ بار ... ياخشى ، بىلمەيمەن ، ئۈستەلدە ئولتۇرغاندا دۈمبىڭىز ئاغرىيدۇ ، يۈگۈرۈپ سەكرىمەكچى!
  نىمكەش قىز ناخشا ئېيتتى:
  - شۇنداق ، قىزلار ، بىلىڭكى ، ھەممە ئادەم قىستىلىشنى ياقتۇرمايدۇ ،
  كاشكى ، شەبنەمدىن يالاڭ ئاياغ يۈگۈرسەمچۇ!
  چىرايلىق بىر جۈپلەر كۈلۈشۈپ كەتتى. بۇ يەردە ئۇلار تېخىمۇ ئىلگىرىلەيدۇ. دومىنىكا يەر شارىدىكىگە ئوخشاش ماشىنىلارنىڭ يوقلىقىغا دىققەت قىلدى. ئەمما ناھايىتى چىرايلىق كەركىدان بار. ئۇلار كارتون رەسىم سىزغانغا ئوخشاش . ئاددىي ئاتلار پەقەت يېقىشلىق. ۋاگون ئالدىراش بولغاندا ، ئۇ چۆچەككە ئوخشايدۇ.
  بەزى قىزلار خۇددى قۇشتەك ئۇچىدۇ. دەرۋەقە ، ئۇ ناھايىتى ئاز ئۇچرايدۇ ، بۇ يەردە سېھىرگەرلەرنىڭ ھەممىسىنىڭ ئىلغار ئەمەسلىكىنى كۆرەلەيسىز. تىلەمچىلەرنىڭ ئۆيى يوق. ئەكسىچە ، پۈتۈن شەھەر مۇستەھكەم سارايلارغا ، ياكى بۇلاق ۋە باغلار بار ئۆيلەرگە ئوخشايدۇ . ئۇ نېمىدېگەن قالتىس!
  ئاساسەن ، دومىنىكا بىر ئويۇن - قۇرغۇچى ئوينىدى. ئۇ يەردە قۇرغىلى بولىدىغان نۇرغۇن نەرسە بار. دەرۋەقە ، ھەممە نەرسە جەننەت ھەققىدىكى چۆچەككە ئوخشاش شەھەر بەرپا قىلىش. بۇ يەردە ئوخشاش ئىش ئەمەلگە ئاشتى.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ھەمدە ئۇلار يەرشارىدىكى جەننەت مۇمكىن ئەمەس دەيدۇ؟ يەر شارىدىكى بارلىق دىنلار شۇنداق دەيدۇ!
  كاسساندرا چۈشەندۈرۈپ:
  - كوممۇنىزمدىن باشقا. يەر يۈزىدە جەننەتكە ۋەدە بېرىدىغان بىردىنبىر دىن. بۇ مەنتىقىلىق. ئومۇمەن ساراڭلىق بولغان دۇنيا ئاخىرلاشقاندىن كېيىنمۇ ، جەننەتكە كىم ئىشىنىشى كېرەك؟
  قىز ئارتىس قوشۇلدى:
  - شۇنداق ، مەن دۇنيانىڭ ئاخىرەت تەلىماتىنى ياقتۇرمايمەن! جەننەتنى ئۆزىڭىز قۇرغان ياخشى ، ئۇستىخان ئەمەس!
  نىمف ماركىسى سايرىدى:
  - جەننەتتە جەننەت ئۈچۈن تىرىشماڭ ، بەلكى ياشاڭ ۋە ئۆزىڭىزنىڭ خۇشاللىقىنى يارىتىڭ. ئەقىللىق بولۇڭ.
  دومىنىكا پەلسەپە بىلەن مۇنداق دېدى:
  - بىلەمسىز ، قانداقتۇر ، ئەتراپىڭىزدا پەقەت قىزلارلا بولغاندا ، بىر نەرسە كەملىكىنى ھېس قىلىسىز. گەرچە ئەرلەر ھەتتا كىنولاردىمۇ ناھايىتى چىرايلىق. شۇنداقلا ، ئوغۇللارنىڭ كۆپىنچىسى ئوماق ، قىرىق ياشقا كىرگەندە ، قورسىقى ۋە قوش ئېڭىكى يوق ئەرنى تېپىشقا تىرىشىڭ.
  كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق جاۋاب بەردى:
  - سىز ئەقىللىق. مېنىڭ سۆزۈم يوق. تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، ئانچە كۆپ ئەمەس ... ئەمما ئەرلەردە چىرايلىق چىراي ۋە ئىنچىكە سان بولۇپلا قالماي. ھەتتا يەرشارىدىكى ئاياللارمۇ ئەردىكى تاشقى سانلىق مەلۇماتتىن باشقا نەرسىلەرنى قەدىرلەيدۇ!
  دومىنىكا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، ھەئە ، ئېنىق! شۇنداقلا پۇل. پورتمالىڭىز چىڭ بولغاندا ، قورۇق ، تاقىرباش ۋە قورساق ئۇنچە كۆرۈنەرلىك بولمايدۇ.
  نىمف مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بىزدە ئەرلەرنىڭ تاشقى قىياپىتىدە مەسىلە يوق. سېھىر بۇ يەردىكى بارلىق ھاۋاغا سىڭىپ كەتكەن. ئەرلەر چىرايى ئىنتايىن چىرايلىق يىگىتلەرگە ئايلاندى ؛ ھەتتا كىشىلەرنىڭ ساقاللىرى ۋە بۇرۇتلىرىمۇ غايىب بولدى. مۇشۇ سەۋەبتىن ، ئۇلارنىڭ پەلەيلىرىنى پەقەت قۇلىقىنىڭ شەكلى بىلەنلا پەرقلەندۈرگىلى بولىدۇ. مانا بۇ ... شۇنداق ، ئاياللار كۆنۈپ قالدى. ئەمما ساقالنىڭمۇ جەزبىدارلىقى بار. مەن ساقالنى سەت دەپ قارايدىغان ئۇ قىزلارغا قوشۇلمايمەن.
  دومىنىك كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - ساقالنىڭ ماختىشى ۋە ئىززەت-ھۆرمىتى بار ، ئەمما مۈشۈكنىڭمۇ بۇرۇتى بار!
  كاسساندرا سېھىرلىك تاياقنى پۇلاڭلاتتى ... گۈزەل ئايالنىڭ قولىدا ناپالېئوننىڭ خوراز دوپپىسى شەكلىدە چىرايلىق تورت پەيدا بولدى ، ئەتىرگۈل ، كۆكنار ۋە كېپىنەكلەر كۆپ خىل رەڭلىك قايماقتىن ياسالغان.
  نىمف ماركىسى ئۇنىڭ ئەڭ نازۇك ئاۋازىدا سايرىدى:
  - سىناپ بېقىڭ ، بۇ بەك تەملىك ، يېسىۋىلەكسىز ھەقسىز!
  دومىنىكا تۇيۇقسىز ئويلىدى:
  -سىز يەنىلا ماڭا ھەق ئالسىڭىزچۇ؟
  Marquise-nymph ناخشا ئېيتتى:
  - ھەممە ئىش ئۈچۈن پۇل تۆلىشىڭىز كېرەك ، ماڭا ئىشىنىڭ ،
  شۇڭا بىز مۇۋەپپەقىيەتنىڭ دەرۋازىسىنى ئاچىمىز!
  . ئىككىنچى باب.
  كاسساندرا تاياقنى يەنە بىر قېتىم پۇلاڭلاتتى ، ئۇنىڭ ئۇچىدىن نۇر ئېقىمى چىقىپ كەتتى ، قارىماققا كىرىستالدىن ياسالغان ئىككى ئورۇندۇق ۋە كىچىك ، نەپىس ئۈستەل كۆرۈندى.
  Marquise-nymph مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - مەدەنىيەتلىك كىشىلەرگە ئوخشاش ئولتۇرۇپ تاماق يەيلى! بەلكىم سىزمۇ ئازراق ھاراقنى ياقتۇرامسىز؟
  دومىنىكا لوگىكىلىق ھالدا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئەگەر ھاراقنى كۆپ ئىچسىڭىز ، گاچا بولۇپ قالىسىز. مەن ئېنىق ۋە يېڭى باشنى ساقلىشىم كېرەك!
  كاسساندرا سەلبىي بېشىنى لىڭشىتتى.
  - قورقماڭ! ئۈزۈم ھارىقىمىزدا بىر گرام ئىسپىرت يوق. ئۇ پەقەت پايدا ئېلىپ كېلىدۇ. شۇنداقلا ئۇ دۇنيادىكى كىشىلەرنىڭ قېرىماي مىڭ يىل ياشىشىدىكى سەۋەبلەرنىڭ بىرى. كۈچلۈك ۋە ئىلغار سېھىر بىلەن سىز تېخىمۇ ئۇزۇن داۋاملاشتۇرالايسىز.
  قىز ئارتىس بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئاندىن تۆكۈڭ!
  نىمفا تاياقنىڭ ئۇچىدىن بىر دەستىنى قويۇپ ، بىر نەرسە پىچىرلىدى ... ھەمدە ئوچۇق ئاپېلسىن مېتالدىن ياسالغان كۆزەينەكلەر پەيدا بولدى ، ئۇنىڭدا سېرىق ۋە كۆپۈكچە نەرسىلەر چېچىلىپ كەتتى.
  دومىنىكا كۆزەينەكتىن ئازراق يەپ:
  - تولىمۇ يېقىملىق ۋە خۇشپۇراق ھاراق ، ئۇ ئېغىزىڭىزنى شۇنداق يېڭى ھېس قىلدۇرىدۇ ... ۋە ئۇ نېمىدىن ياسالغان؟
  كاسساندرا كەسكىن جاۋاب بەردى:
  "ئەجدىھا ئىمپېراتور ئاكادېمىيىسىدە ئوقۇسىڭىز ، بىلىسىز!".
  قىز سورىدى:
  -ئەجدىھا ئىمپېراتورى ئۆزى قەيەردە؟
  نىمف بىر ھازا بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ئۇمۇ غايىب بولدى. ھازىر ئىمپېراتور كارولىن ئۇنىڭ ئورنىدا. ئەجدىھا ئىنسانلارغا ئوخشاش ئاياللار ۋە ئەرلەرنىڭ سانى ئوخشاش. بۇ جەھەتتە سىزنىڭ ئوخشاشلىقىڭىز بار.
  دومىنىكا ئاغزى-ئاغزىغا تەگمەي:
  - نېمىشقا ئىمپېراتور مېنى شەخسەن قوبۇل قىلمىدى؟
  كاسساندرا قىستىلىپ:
  - ياخشى ، سىزدە تەكەببۇرلۇق بار! كىنەز قىزى يېتەرلىك. ئۇ زۆرۈر بولىدۇ ، ئۇلۇغ كارولىن ئۆزىمۇ ئۇنى قوبۇل قىلىدۇ.
  قىز ناخشا ئېيتتى:
  - كىشىلەر ئايال پادىشاھقا قايىل بولدى ،
  ھويلىدىكى ئوغۇللارنىڭ ھەممىسى مۇھەببەتلەشتى!
  لېكىن مەن بەك باتۇر ئىدىم
  مەن بىر مىلياردېرنى تاللىدىم!
  نىمف ماركىسى كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - سىزچە مىلياردلارچە ياخشى كۆرمەيدىغان ئادەم بىلەن بىللە ياشاشقا ئەرزىمدۇ؟ قورساقتىكى ياغ ، تاقىر داغ ، قورۇق ۋە ناچار پۇراقچۇ؟!
  دومىنىكا شىددەت بىلەن ھۆركىرىدى:
  مەن ۋە باشقا قىزلارنىڭ ھاياتىنى بۇزۇۋەتمەسلىكى ئۈچۈن ئۇنى زەھەرلەيمەن ! ياكى كارىۋاتتىكى مانېۋىرىم بىلەن ئۇنى بوغۇپ ئۆلتۈرۈۋېتىمەن!
  كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - مەن ئۇنى چاقچاق قىلىپ كۆرسىتىمەن. سىز چوقۇم ياخشىلىقنىڭ گەۋدىلىنىشىگە ئايلىنىشىڭىز كېرەك.
  قىز ئارتىس لوگىكىلىق ھالدا:
  - كۆڭۈلدىكىدەك قەھرىمانلار ئاممىنى پۇلاڭلاتماقچى !
  نىمفا جاۋاب بەرمىدى ، ئەمما پىلاتىنا قوشۇقنىڭ ياردىمىدە ئۇ تورتنى يەپ ، خۇشپۇراق شارابنى سۈمۈردى. دومىنىكامۇ ھازىرچە يېمەكلىكتىن ھۇزۇرلىنىشنى قارار قىلدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ساپ ھاۋادا سەيلە قىلىش ئىشتىھانى ئاچىدۇ.
  ئۇ ئېتىشىشنى ئېسىگە ئالدى. بولۇپمۇ ئۇلار بالىلار پارتىزانلىرىنى ئوينىغاندا. مەسىلەن ، ئۇ يەردە دەسلەپتە ئوغۇل-قىزلار ئۇرۇشتىن بۇرۇن خېلى ئوبدان توياتتى. ئىشغالىيەت ئاستىدىكى ئۇرۇش جەريانىدا ئۇلار ئورۇقلاشقا مەجبۇر بولدى. بۇنىڭ ئۈچۈن كۆپرەك يۈگۈرۈپ ، ئاز يېيىش تەۋسىيە قىلىندى. بىرىنچىسى بەرىبىر ئەمەلگە ئاشتى ، چۈنكى نۇرغۇن ئېلىشلار يۈگۈرگەن بالىلار بىلەن سۈرەتكە ئېلىنغان ، ئەمما ئىككىنچىسى تېخىمۇ قىيىن. ياش كىنو ئارتىسلىرى يايمىلارغا ھۇجۇم قىلىپ ، ئۆزى يېمەكلىك سېتىۋالغان.
  ئاندىن ئۇلارنىڭ مېھمانخانىدا كېچىنى ئۆتكۈزۈشى چەكلەنگەن ، ھەمدە چوڭ ، ئادەتتىكى كامېرغا ئوخشايدىغان قاۋاقخانا بار ئايرىم ئۆيگە سولانغان.
  دومىنىكا ئاچ قالمىدى ، ئۇلار ئۇنىڭ گۈزەللىكىنىڭ ئوزۇقلۇق يېتىشمەسلىكنىڭ ئازابىنى تارتىشىنى خالىمىدى ، قانداقلا بولمىسۇن ئۇ تەبىئىيلا بىر قەدەر قۇرغاق ، زادىلا سوقۇلمايدۇ ، ئۇسسۇل ئويناشمۇ مۇسكۇل ۋە بەدىنىنى ياخشى ھالەتتە ساقلايدۇ.
  ئەمما بۇ بالىلار ئەلۋەتتە ئازابلاندى ، چۈنكى بۇ يۈرۈشلۈك بالىلار تۈرمىسىگە ئايلانغان. بۇ يەردە مەھبۇسلار بىلەنمۇ قىسمەتلەر بولغان. بىر جۈپ ئوغۇل بالا ھەتتا بېشىنى چۈشۈردى ، بۇ بەلكىم زۆرۈر بولمىغان بولۇشى مۇمكىن.
  شۇنداق ، كىنو ئارتىسلىرىنىڭ تۇرمۇشى ئاسان ئەمەس.
  مەسىلەن ، سپارتاكنىڭ قوزغىلىڭى ھەققىدە. بىر تۈركۈم ئوغۇللار يالاڭئاياغلار پەقەت تاش ساندۇقىدىلا ئىشلەيتتى. شۇنداقلا ، بىردىن ئارتۇق ئېلىش تەلەپ قىلىنغان. مىنانىڭ ئۆتكۈر تاشلىرىغا يالاڭ ئاياغ بىلەن مېڭىشنى سىناپ بېقىڭ. بۇ يەردە ئوغۇللارنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى قاناشقا باشلىدى ۋە پۇتلىرى يېرىلىشقا باشلىدى. ئۇلار ھەقىقەتەن تەر بىلەن ھۆل بولۇپ ، ھارغىنلىق بىلەن تىترەپ كەتتى.
  بۇ فىلىمدە باش پېرسوناژ ھەتتا ئىدى سپارتاكۇس قۇل بالا ، مۇنداقچە ئېيتقاندا ، ئۇنىڭ ئەركىنلىكىنى قوبۇل قىلغان خېلى مۇۋەپپەقىيەت قازانغان ۋە باي گلادىراتورغا قوزغىلاڭ قىلىش ئويىنى ئوتتۇرىغا قويدى.
  دومىنىكا بالىلىق دەۋرىدە تۇنجى قېتىم سىپارتاكۇسنىڭ سىڭلىسىنى ئوينىدى ، ئۇ يەنە جازا ئورنىدا تاشلار ئىچىدىكى ئوغۇللار بىلەن بىللە ئۆتكۈزۈشكە مەجبۇر بولدى.
  شۇنىڭ بىلەن ئۇ يەنە ئۆتكۈر تاش ۋە ئېغىر سېۋەتنىڭ نېمىلىكىنى بىلدى.
  سىز ئۇنى ھەقىقەتەن يۇقىرىغا سۆرەيسىز. بۇ بەك چارچايدۇ ، ئەمما ئۇ سىزنىڭ قەيسەرلىكىڭىزنى ئاشۇرىدۇ.
  دومىنىكا ھەر خىل فىلىملەردە رول ئالدى. ھەتتا بىر قېتىم "خەزىنە ئارىلى" نىڭ بەزى نەشىرلىرىدە كابىنكا بالىسى جىم رولىنى ئالغان. ئۇ يەردە ھەتتا ئاشپەزلىك رولىنى ئالغاندىمۇ بىر پۇتلۇق كۈمۈش بولماستىن ، بەلكى قىزىل چاچلىق ئايال مورگاننىڭ جىيەنى ئىدى.
  بۇ ئەلۋەتتە قالتىس. دومىنىكا ئۆزى بىر ئوغۇلنىڭ رولىنى ئالغان ، ئۇلار ھەتتا ئۇنىڭ چېچىنى چۈشۈرمەكچى بولغان. ئەمما كېيىن ئۇلار ئاخىرى كالتەكنىڭ ياردىمىدە مەسىلىنى ھەل قىلدى.
  شۇنداق ، ئۇنىڭ بۇ رولى ئويۇن نۇقتىسىدىن مۇۋەپپەقىيەتلىك بولدى دېيىشكە بولىدۇ. ئەمما بۇ فىلىمنىڭ ئۆزى كانوندىن ھالقىپ ئالقىشقا ئېرىشەلمىگەن. ئۇ بىر خىل دوزاخ ئەخلەت بولۇپ قالدى.
  ھەمىشە قانۇنىيەتكە ماس كەلمەيدىغان كلاسسىك ئەسەرلەر دۈشمەنلىككە ئۇچرايدۇ.
  ماركىس-نىمف دومىنىكانىڭ ئەسلىمىلىرىنى ئۈزدى:
  - بىلەمسىز. بىز بۇ يەردە بىر مەزگىل ئولتۇردۇق. يولنى سوقۇش ۋاقتى ئەمەسمۇ؟!
  قىز قىستىلىپ تۇرۇپ دىققەت قىلدى:
  - سەيلە قىلسىڭىز بولىدۇ. مېنىڭ يەنىلا نۇرغۇن كۈچۈم بار.
  كاسساندرا تاياقنى پۇلاڭلاتتى ، يېرىم يەپ كەتكەن تورت ، ھاراق بار قاچا-قۇچىلار غايىب بولدى.
  دومىنىكا:
  - خۇددى چۆچەكتىكىگە ئوخشاش!
  مارجان:
  - ياق! بۇ بىر چۆچەك ئەمەس ، بەلكى سېھىرلىك رېئاللىق.
  ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ ئىككى ۋەكىلى يول بويىغا چېچىلىپ كەتتى. دومىنىكانىڭ كەيپىياتى پۈتۈنلەي خۇشال بولدى ! ئۇ كۈلۈمسىرىدى. ئۇ ھەتتا ناخشا ئېيتىپ:
  يول ، يول قارىماققا دوستقا ئوخشايدۇ ،
  يۈزلۈك پولاتتىن ياسالغان زەنجىر خەت ...
  قىلىچ ئىنتايىن ئۆتكۈر - دەمەشق دەمەشق پولات ،
  شۇنداق ، جەڭدە ئېغىر ئەھۋال بولىدۇ!
  ئاندىن كاسساندرا ئەستايىدىللىق بىلەن دىققەت قىلدى ۋە توختاپ:
  - بىلەمسىز! ئەستايىدىل كىرىش ئىمتىھانلىرى سىزنى مەكتەپتە ساقلايدۇ. بەلكىم ئېرسىيەت سېھرىگەرلىرى ئۈچۈن ئۇلار قارىماققا ئاساندەك قىلىدۇ ، ئەمما سىزدە سېھىرگەرلىك توغرىسىدا يىپ ئۇچىمۇ يوق.
  دومىنىكا نامۇۋاپىق كۈلۈپ قارشى چىقتى:
  - ياق! كىنولاردا مەن سېھىرگەرلىك خىزمىتىنى كۆپ قېتىم كۆردۈم. ماڭا ئىشىنىڭ ، مەن بىر نەرسىنى بىلىمەن!
  نىمف ماركىسى ، ئاۋازىنى پەس قىلىپ ، پىچىرلىدى:
  - مەن سىزگە سېھىرلىك تاياقنى بېرەي! ئۇ ئىنتايىن كۈچلۈك ، ئەجدىھا تومۇرى بار. ئۇنى ئىشلىتىپ سىناپ بېقىڭ ، مەسىلەن ، ئويلاپ بېقىڭ ... ياخشى ، مېنى ئۇنتۇپ قالماڭ گۈل!
  قىز ئارتىس كەينىگە قارىدى. ئەتراپتا ، ئۆيلەرنىڭ يېنىدا ۋە كوچىنىڭ ئۆزىدە ، چوڭ قىممەتلىك تاشلارغا ئوخشاش ئەڭ يورۇق گۈللەر بار گۈل كارىۋاتلىرى بار. كۆزنى قاماشتۇرىدىغان بىخلارمۇ دەرەخلەردە ئۆسۈپ كەتتى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، بەزى گۈللەرنىڭ ھەر خىل رەڭ ۋە سايە يوپۇرمىقىمۇ بار ئىدى. ھەتتا غەلىتە بۈدرەمۇ بار ئىدى.
  دومىنىكا ئۇنى تار مۈرىسىدىن قىستىماي خېلى ئەستايىدىللىق بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بىز نېمىشقا بىر خىل ئۇنتۇش-ئۇنتۇپ قالماسلىقىمىز كېرەك؟ بۇ يەردە ئاللىقاچان نۇرغۇن ئوخشىمىغان گۈللەر بار ، تېخىمۇ چوڭ ۋە تېخىمۇ گۈزەل.
  كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - ۋە نېمىگە ئېھتىياجلىق؟
  قىز ئارتىس كەسكىن ھالدا مۇنداق دېدى:
  - تېخىمۇ قىممەتلىك ۋە پايدىلىق نەرسىلەرنى بىرلەشتۈرگەن ياخشى! - دومىنىكا يالىڭاچ پاشنىلىق ئاياغنى بېسىپ ، رەڭلىك كاھىشلارنىڭ سۇنۇپ كەتكەن مۇزدەك قىسىپ قېلىشىنى كەلتۈرۈپ چىقاردى. ئارزۇ قىلىدىغان سېھىرگەر يەنە مۇنداق دېدى: "مەسىلەن ، كوكۇس چوڭلۇقىدىكى ئالماسنى ياسىغان ياخشىراق!". بۇ تېخىمۇ پايدىلىق ۋە قوللىنىشچان.
  ماركۇس ئۇنىڭغا گۇمان بىلەن قاراپ:
  - يەر شارىغا بارماقچىمۇ؟ بىز نېمىنى ياقتۇرمايمىز؟
  دومىنىكا مەسخىرە قىلىپ مۇنداق دېدى:
  - دۇنياڭىز ھەققىدە بىز ئوستاپ بېندېرنىڭ كاۋكازنىڭ ماھىيىتى ھەققىدە ئېيتقانلىرىنى ئېيتالايمىز - ئۇ بەك گۈزەل - ئەخمەقنىڭ تەسەۋۋۇرى !
  كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - سەن ئەقىللىق ، ئەمما ھورۇن! توختاپ قالماي رېئاكتىپ توپا ئىتتىرىش ماشىنىسىغا ئوخشاش نىشانىڭىزغا بېرىشقا يېتەرلىك ھەۋەسكارلىقىڭىز يوق!
  قىز ئارتىس چىراي ياساپ مۇنداق دېدى:
  - رېئاكتىپ بومبا يوق. ھېچ بولمىغاندا يەرشارىدا!
  نىمف ماركىسى بىردەك بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بولماسلىقىڭىز مۇمكىن. ئەمما تېخنىكا جەھەتتە ئىنسانىيەتتىنمۇ ئىلغار بولغان ئىرقلار بار. قانداقلا بولمىسۇن ، ئۇلارغا يېتىش يەرشارىغا بېرىشتىنمۇ قىيىن.
  دومىنىك سورىغاندا چىرقىراپ تۇرۇپ:
  - ھەئە؟ ئۇلار يۇلتۇزلار ئارىسىدا ئۇچالايدۇ؟
  كاسساندرا ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ئۇلار قىلالايدۇ! پىرىنسىپ جەھەتتىن ، بىز بۇنى سېھىرنىڭ ياردىمىدە قىلالايمىز.
  قىز ئارتىس ناخشا ئېيتتى:
  ئەلۋەتتە پەرەز قىلىش تەس
  بۇ ئېسىل دۇنيادا نېمىلەرنى كۈتىدۇ ...
  بىز بۇلۇتتا ئۇچۇمىز -
  يۇلتۇزلۇق ئايروپىلانغا چىقىش!
  قىز قەتئىيلىك بىلەن جاكارلاپ ، ھەيۋەتلىك چىراي قىلدى:
  - ماڭا سېھىرلىك تاياق بېرىڭ! ھەمدە ياخشى تاۋۇزنىڭ چوڭلۇقىدىكى ئالماسنى ياساپ چىقىمەن!
  كاسساندرا بىر نەرسە دېمەكچى ئىدى. ئەمما قاناتلارنىڭ غىڭشىغان ئاۋازى ئاڭلاندى. يەنە بىر ئەجدىھا ئۇچۇۋاتاتتى. ئېھتىمال بىر ئايال. ئۇ ئالتۇن يوپۇرماق ۋە ياقۇت بىلەن قاپلانغان گىرىفىننىڭ ئېغىزىدىن ئاسمانغا ئېگىز ئېتىلغان بۇلاقنىڭ ئېقىنى دېگۈدەك تۇتتى.
  ئۈچ باشلىق ئالۋاستى قورقۇنچلۇق ئەمەس.
  نىمف ماركىسى باش ئەگدى. دومىنىك بېشىنى سەل سىلكىدى.
  ئايال ئەجدىھا ئۇلارنىڭ ئالدىدا قوندى. بۇنداق چوڭ ئالۋاستى ئۈچۈن ئىنتايىن يېقىشلىق ۋە سۈزۈك ئاۋاز ئاڭلاندى:
  - سىز ئاللىبۇرۇن مەسىھ دەپ ئاتالغان مۇناپىقمۇ؟
  دومىنىكا گۇناھسىز كۈلۈمسىرەپ جاۋاب بەردى:
  - مەن مېسسى بولۇشنى ھەقىقىي خالىمايمەن!
  ئايال ئەجدىھا ھەيران قالدى:
  - نېمە ئۈچۈن؟
  قىز ئارتىس سەمىمىيلىك بىلەن جاۋاب بەردى:
  - چۈنكى messia ئادەتتە كرېستكە مىخلىنىدۇ!
  قاناتلىق مەخلۇق قانىتىنى سىلكىدى. ئۇنىڭ چوڭلىرى بار ، شەپەرەڭنىڭكىگە ئوخشايدۇ ، پەقەت قىزىل ، سېرىق ۋە يېشىلدىن ئىبارەت ئۈچ خىل رەڭدە. دېمىسىمۇ بولىدۇ ، بۇ بىر گۈزەل بىرلەشتۈرۈش.
  ئايال ئەجدىھا سايرىدى:
  - ۋە ئۇ دۇنيادىن سېھىرگەرلەرنىڭ پۈتۈنلەي ئالدامچى ۋە ئالدامچى ئىكەنلىكىنى كۆرەلەيسىز؟
  دومىنىكا كۈلۈپ جاۋاب بەردى ، ئۇنىڭغا ناھايىتى ئاق ، پارقىراق چىشلىرىنى كۆرسەتتى:
  - بەلكىم شۇنداق بولۇشى مۇمكىن. گەرچە بەزى پەيغەمبەرلەر بار ئىدى. موماي ۋانگاغا ئوخشاش. پەقەت نېمىشقىدۇر ئۇنىڭ پەرىزى قائىدە بويىچە كەينىگە ياندى.
  Marquise-nymph مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ھەتتا ئىنتايىن يۇقىرى دەرىجىدىكى سېھىرگەرلەر ۋە سېھىرگەرلەر كەلگۈسىنى ئىنتايىن مۈجمەل كۆرىدۇ. ھەتتا ئەڭ ئالىي ئىلاھلارمۇ يۈز يىلدا يۈز بېرىدىغان ئىشلارغا كاپالەت بېرەلمەيدۇ. تېخىمۇ شۇنداق ، مىڭ ۋە مىليون ئىچىدە!
  ئايال ئەجدىھا يېنىك چىراغ يېقىپ سايرىدى:
  - ھەئە ... شۇنداق قىلىپ بۇ يەرشارىدا ھەقىقىي ئالدىن پەرەز قىلغۇچىلار بار. سىزنىڭ گىپنوسفېرا جىددىيلىكىڭىزمۇ بىزنىڭكىگە پۈتۈنلەي ئوخشىمايدۇ. گەرچە ، بەلكىم سىزنىڭ ئەسلىلىكىڭىزنى ساقلاپ قېلىپ ، بىزنىڭ قۇلىمىزغا ئايلانمىغانلىقىڭىزنىڭ سەۋەبى بولسا كېرەك!
  دومىنىكا يەنە بىر قېتىم خۇشال ھالدا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - قۇل بولامسىز؟ بۇ ھەتتا قىزىقارلىق. مەڭگۈ ياش ، مەڭگۈ يالاڭ ئاياغ.
  كاسساندرا بېشىنى لىڭشىتىپ مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - نېمە قىلالايدىغانلىقىڭىزنى ئەجدىھا سانىنى كۆرسىتىڭ. ھېچ بولمىغاندا سېھىرلىك تاياقنىڭ ياردىمىدە ئاز دېگەندە بىر تامچە سۇ چۈشۈپ كېتىشكە تىرىشىڭ.
  قىز ئارتىس پەس كۆرۈشتى:
  - بىر تامچە سۇ؟ شۇنداق ، بۇ ھەرگىزمۇ ئېغىر ئەمەس. بەلكىم دەرھال بىر تۇڭ ئالتۇن ئالغىنى ياخشى.
  ئەجدىھا گرافىس مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - ئۇ ئۆزى خالىغانچە سېھىر قىلسۇن. ئۇنىڭغا بىر تاياق بېرىڭ ھەمدە ئۇنىڭ كەم دېگەندە بىر سېھىرنى توغرا ئەستە ساقلىغانلىقىنى كۆرۈڭ.
  كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - ھەئە ، قارىماققا ناھايىتى قالتىسكەن ! قاراپ بېقىڭ. سېھىرلىك تاياق بەك كۈچلۈك ، سىز شەھەرگە ، جانلىقلارغا ۋە ئۆزىڭىزگە زىيان سالىسىز.
  دومىنىكا ھۆركىرىدى:
  سىز ئويلىغاندەك ئەخمەق ئەمەس !
  ئەجدىھا گرافىس مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - ئۇ ۋاقىتتا ئۇنىڭغا تېخىمۇ زىيانسىز ۋە كۈچلۈكرەك بىر نەرسە بېرەيلى. بولمىسا ئۇمۇ مەندە تۆشۈك ياساپ بېرىدۇ.
  كاسساندرا ناخشا ئېيتتى:
  سېھىرگەرلىكتە نامايان بولۇش ،
  بىز ئىختىساسلىقلارغا موھتاج ...
  قۇرغان ياخشى
  چوڭ ئالماس!
  نىمكەش قىز يالىڭاچ پۇت بارمىقىنى چەكتى. كىچىك كۆرۈنىدىغان پىلاتىنا ئۈزۈكى پەيدا بولدى. كاسساندرا ئۇنى پۇتى بىلەن تاشلىدى ، سېھىرلىك ئاسارە-ئەتىقىلەر دومىنىكانىڭ يۈزىنىڭ يېنىغا كەلدى.
  ماركۇس سايرىدى:
  - بۇ ئۈزۈكنى ئالسىڭىز بولىدۇ. ئۇنى كۆرسەتكۈچ بارمىقىڭىزغا قويۇڭ. يۇقىرى ئاۋازدا بىر نەرسە تىلەشكە تىرىشىڭ. ئۇنىڭدىكى سېھىر كۈچلۈك ئەمەس ، ئەمما ئۇ ئاددىي ئىشلەيدۇ. ئالماسنىڭ كوكۇس چوڭلۇقىدا كۇپايە قىلمايدۇ ، ئەمما ، مەسىلەن ، نۇقۇتنىڭ چوڭلۇقى يېتەرلىك!
  قىز ئارتىس ئۇنىڭ قولىدىكى ئۈزۈكنى تۇتتى. ئەمما كۆرسەتكۈچ بارمىقىنىڭ ئورنىغا ئۇنى ئوتتۇرا بارمىقىغا قويدى ۋە مەسخىرە قىلىپ كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - بۇنداق سىناپ باقسىڭىزچۇ؟ ئۇنداقتا نېمە ئىش يۈز بېرىدۇ؟
  كاسساندرامۇ مەسخىرە قىلىپ كۈلدى:
  - ماقۇل ، سىناپ بېقىڭ!
  دومىنىكا:
  - مارجاننىڭ ئايىغىنى ئوت بىلەن پىشۇرۇڭ!
  دومىنىكانىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى ئاستىدا ئوت يالقۇنى . يالىڭاچ تەنھا قاتتىق كۆيۈپ كەتتى ، ئۇ ۋاقىرىدى ۋە يۈگۈرۈشكە باشلىدى. دەرۋەقە ، ئوت ئاجىز ئەمەس. ئەمما بىز يىراققا بارالمىدۇق . بۇ قىز ئەجدىھا سانىنىڭ ئۇزۇن قۇيرۇقىغا ئورالغان.
  كۈچلۈك ئۆمىلىگۈچىدىن يېقىملىق ، ئايالچە ئاۋاز ئاڭلاندى:
  - ۋاھ! سىز ئەمدىلا دۇنيامىزغا كەلدىڭىز ، ئەڭ ئىلاھلارنىڭ تۇغقانلىرى بولغان نىمفە مېيىپ بولغۇڭىز بارمۇ؟ بۇنىڭ ئۈچۈن تاش ساندۇقىغا قۇل سۈپىتىدە ئەۋەتىلىدىغانلىقىڭىزنى بىلەمسىز؟ ھەمدە ئۇ يەردە پۈتۈنلەي يالىڭاچ ، زەنجىر بىلەن ئىشلەيسىز ھەمدە قامچا ۋە تاياقلارنى تاپشۇرۇۋالىسىز ، بولكا ۋە سۇ يەيسىز. سىز يەنە زەنجىر بىلەن تاش ئۈستىدە ئۇخلىشىڭىز كېرەك. سىز جاپالىق ۋە قامچادىن باشقا نەرسە بىلمەيسىز. بولۇپمۇ ھازىر ، ئەر قۇللار چېچىلىپ كەتكەندە ، سىزگە ئوخشاش ئېگىز ھەم مۇسكۇللۇق قىز مىنادا بىزگە ئازار بەرمەيدۇ!
  دومىنىكا بۇ سۆزلەرگە قايىل بولدى. ئۇ بىر قېتىم تۆۋەن خامچوتلۇق فىلىمدە كلېئوپاترانىڭ رولىنى ئالغان. پۇل تېجەش ئۈچۈن ، بۇ رەسىمگە "ئاۋغۇستنىڭ ئەسىردىكى كلېئوپاترا" دەپ نام بېرىلگەن. دېمەك ، ئۇمۇ قانۇن ئەمەس. كلېئوپاترا ئۆزىنى ئۆلتۈرىۋالمىغان ۋە تۇتۇلغان.
  شۇنداق ، ئۇ مىناغا ئەۋەتىلدى. ئۇ يەردە ئۇ يېرىم يالىڭاچ ۋە يالاڭ ئاياغ ئايلىنىپ يۈردى . ئۇنىڭ ئۈستىگە مىنادا ئۆتكۈر تاش ئۈستىدە مېڭىش تولىمۇ ئازابلىق. ياخشى ، سىزمۇ يۈكنى كۆتۈرۈڭ. قۇلنىڭ تەرلىرىنىڭ ھەقىقىي بولۇشى ، چىرايىنىڭ ھەقىقىي بولۇشى ، چارچاپ كەتكەندەك قىلماسلىقى كېرەك ئىدى.
  ئەلۋەتتە ، ئۇ پەقەت بىر كىنو ، ئۇنىڭ ئۈستىگە خېلى ئەرزان. ئۇلار ئۇنى قامچا بىلەن ئۇردى ، بۇمۇ ئەمەلىيەتكە ئۇيغۇن ئەمەس. ئەمما يەنىلا ئازابلىنىدۇ . _ گەرچە قان ئەلۋەتتە ساختا بولسىمۇ.
  ئادەتتە ، بۇ فىلىم ئەرزان بولۇپ ، يېرىم يالىڭاچ قىزلار بىلەن تاش ساندۇقىدىن باشقا ، ئەمەلىيەتتە باشقا ھېچقانداق نەرسە كۆرسىتىلمىگەن. بۇ ھېسابلاش ئېنىقكى جىنسىي تەشۋىش ئەرلەرنى جەلپ قىلىش ئىدى. ياخشى ، شۇنداقلا ، ھەممەيلەن بۇ ئىسىمنى بىلىدۇ - كلېئوپاترا! ھەمدە بۇنى سېتىۋېلىشقا ئىشلىتىشكە بولاتتى
  دومىنىكا چوڭقۇر نەپەس ئالدى ، كىنو چولپانلىرى بەزىدە قانداق تەرەت قىلىدۇ؟
  نىمف ماركىسى سايرىدى:
  - قايغۇرماڭ ، ھە ، بىز سىزگە موھتاج. بىز سېنى ھېچكىمگە تاپشۇرۇپ بەرمەيمىز.
  ئەجدىھا گرافىس ھۆركىرىدى:
  - ئۇ ئىمتىھاندىن بۇرۇن قايتا مەشىق قىلىپ باقسۇن. ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم!
  دومىنىكا ئۈزۈكنى سىلاپ تۇرۇپ:
  - مەن شاكىلات ماروژنى لازىم!
  قىز ئۇنى ئېلىپ جىددىيلىشىپ مۇزلاپ كەتتى.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە ئۇششاق مۇز ۋە شاكىلات ئارىلاشتۇرۇلغان. نەتىجىدە دومىنىكا باشتىن-ئاخىر مەينەت بولۇپ ، ھەتتا سىزىلغان.
  ئەجدىھا خانىمى قاتتىق كۈلۈپ كەتتى ، بۇ فونتاننىڭ ئايروپىلانلىرى تىترەپ گۈللەر تىترەپ كەتتى.
  نىمف ماركىسى تەمكىن ھالدا مۇنداق دېدى:
  - بولدى! ئەكسىچە ، ئۇنىڭ قالتىس قابىلىيىتى بار ، ئۇ بۇنداق بۇيۇملار بىلەن نۇرغۇن ماروژنى ۋە شاكىلاتنى كۆپەيتتى ، ئادەتتە ئانچە كۈچلۈك ئەمەس!
  دومىنىكا مەڭزىدىكى شاكىلاتنى يالاپ ئۈمىدسىزلەنگەن ھالدا تۈكۈردى:
  - ئۇ ئاچچىق!
  كاسساندرا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - شاكىلات ئاچچىق. بۇنى بىلمەمسىز ؟!
  قىز ئارتىس:
  - مانا ، يەرشارىدا ۋە روسىيەدە تاتلىق !
  ماركۇس بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بىلىمەن! بىز يەنە تاتلىق شاكىلات ياساشنى بىلىمىز. ئەمما ھازىرچە ئۆزىڭىزدە بار بولغان نەرسىگە رازى بولۇشىڭىز كېرەك. تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، سىز قايسى خىل شاكىلاتنى خالايدىغانلىقىڭىزنى بەلگىلىمىدىڭىز. ئومۇمەن قىلىپ ئېيتقاندا ، پەقەت ماروژنى زاكاز قىلغانلىقىڭىز ياخشى. ئەگەر سىزدە يۈز بەرگەن بولسا ، مەسىلەن ، بىر مۇنچە ئالتۇن يۇيۇنسىڭىز ، بېشىڭىزنىڭ ئۇچىنى تېخىمۇ قاتتىق ئۇرغان بولاتتىڭىز.
  دومىنىكا ئېھتىياتچانلىق بىلەن مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ھايات قىزىپ كەتتى ، ھەممە ئىش بېشىدىن ئۆتتى!
  ئەجدىھا گرافىس مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  "ئۇ ئەجدىھا مەكتىپىگە كىرگەندە ئۇنىڭغا پايدىسى يوق قۇرۇق گەپنىڭ ئورنىغا ، ئۇنى ھەقىقەتەن كىچىك ئالماس ئىجاد قىلىشقا ئۇرۇنغان ياخشى". ئادەتتە ، سېھىرگەرلىك ئىقتىدارىنىڭ تۇغما سەۋىيىسى يۇقىرى كىشىلەر ئۈچۈن بۇ مۇمكىن.
  كاسساندرا بۇنىڭغا جاۋابەن:
  - ياق! بۇ بەك ئېنىق يول. سىز تېخىمۇ ئەپچىل ھەرىكەت قىلىشىڭىز كېرەك.
  دومىنىكا كىشىنى ھەيران قالدۇردى:
  - مەن ھۆل ھەم مەينەت ، پەقەت قورۇلغان توخۇ. بۇنى ئوڭشىيالامسىز؟
  نىمف ماركىسى بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئەلۋەتتە ، بىزنىڭ گۈزەللىكىمىز!
  ئۇ سېھىرلىك تاياق بىلەن سەككىزنى ياساپ چىقتى. ئۇ كۆك چىراغ بىلەن چاقناپ كەتتى. مانا ھازىر يەرشارىدىن كەلگەن قىز يەنە پاكىز ۋە رەتلىك بولۇپ ، سىزىلغان رەسىملەرنىڭ ھەممىسى دېگۈدەك غايىب بولدى. ئوڭ مەڭزىدىن باشقا.
  ئەمما دومىكا ئۆزىنى كۆرمىدى ، دىققەت قىلمىدى.
  ئەجدىھا گرافېس پىچىرلىدى:
  - شۇنداق ، جېنىم ... سىزنىڭ بىر نەرسىنى چۈشىنىشىڭىزنى كۆرىمەن؟ ئۇنداقتا ، ئۆسۈپ يېتىلىۋاتقان تېخنىكا پىلانىتتىكى گۈزەل قىز؟
  بۇنىڭغا قارىتا دومىنىك ناخشا ئېيتتى:
  ئەمما نېمىشقا ،
  كاللىڭىز بىلەن ياشاش مۇمكىن ئەمەس!
  نېمىشقا ، ھايات بىزگە ھېچ نەرسە ئۆگەتمەيدۇ!
  ئەمما نېمىشقا! ئەمما نېمىشقا!
  ئۇ كۈلۈپ كەتتى ، چۈنكى بويارسكىي ئورۇنلىغان بۇ ناخشا مۇۋاپىق ھەم چىرايلىق ئىدى. ئەمما ئۇنىڭ پەرىشتە ئاۋازى پەقەت بىر كۈلكە پەيدا قىلدى.
  كاسساندرا شىۋىرلىدى ، كۆزلىرى چاقناپ كەتتى:
  - يۇمۇرىستىك تۇيغۇنى رەت قىلىشقا بولمايدۇ. لېكىن سىز ئەستايىدىلمۇ؟
  دومىنىكا چىرايى تاتىرىپ كەتتى. ئۇ مەكتەپتە ناچار نومۇر ئالغان بىر قىزنى قانداق ئوينىغانلىقىنى ئېسىگە ئالدى. ئۇنىڭ چىرايىغا بىئاراملىق بېرەلەيدىغان ئامال يوق. ئەكسىچە ، مەن ھەتتا چىشىمنى يالىغۇم كەلدى. ياخشى ، بۇنى چۈشىنىشكە بولىدۇ ... ئۇنىڭ بېشىدا بەك شامال بار. مەسىلەن ، بەزى يىگىتلەر كىشىلەر توپىدا پەقەت چىشىنى يالىۋالىدۇ ، بۇ ئۇلارنىڭ پۈتۈن رولى !
  دومىنىكا ئويناشنى ئويلىدى ... مەلىكىلەر ، ئەلۋەتتە.
  ئاندىن ئەجدىھا گرافېس مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - ئۇنىڭ بىز ئۈچۈن تېخىمۇ ياخشى ئۇسسۇل ئوينىسۇن. كىنولاردا ئۇنىڭ ھەقىقەتەن ئۇسسۇل ئوينايدىغانلىقىنى كۆردىڭىز .
  ئەڭ ئاخىرقىسى راست. دومىنىكا ئۇسسۇل ئوينىيالايدۇ. ئۇلار ھەتتا ئۇنى ئېسمېرالدانىڭ رولىنى ئالماقچى بولغان. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، قانۇنىيەتكە ئاساسلانغاندا ، ئۇ ھەتتا سىگانمۇ ئەمەس. نېمىشقا كۆزنى قاماشتۇرىدىغان سېرىق تەنلىك بۇ رولنى ئوينىمايدۇ؟
  ئەمما كلاسسىك ئەسەرلەرنىڭ ، ھەتتا چەتئەللىكلەرنىڭمۇ كىنوغا ماسلىشىشىمۇ بەزى مەسىلىلەرنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. شۇڭلاشقا ، ئۇ باشقىچە رول ئالغان ، ئەمما ئۇسسۇل ئوينىغان.
  شۇنداق ، ئۇ ئەلۋەتتە ئۇسسۇل ئويناشنى ياخشى كۆرەتتى ۋە ئۇسسۇل ئويناشنى بىلەتتى. شۇنداقتىمۇ ، ئۇ ئۇنى ئېلىپ چىقىپ كەتتى:
  - تۇتقۇچنى ئالتۇن قىلىڭ!
  ماركۇس نىمفى قىسىپ:
  - يەنە نېمە؟
  دومىنىكا لوگىكىلىق جاۋاب بەردى:
  - ھەتتا بازاردىكى سىگانلارمۇ ھەقسىز ئۇسسۇل ئوينىمايدۇ. شۇڭا ماڭا بىر خالتا ئالتۇن لازىم. ئېنىق ئەمەسمۇ؟
  ئەجدىھا گرافىس ھۆركىرىدى:
  - نېمىدېگەن يېقىشلىق تورداش ! ئەمەلىيەتتە ، ئۇنىڭ ئەڭ ياخشى ئورنى تاش ساندۇقىدا. ئۇ يەردە شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا چىدامچانلىقنى تەرەققىي قىلدۇرىدۇ ۋە ئىتائەت قىلىشقا ئادەتلىنىدۇ. بۇنىڭ ئۈچۈن ئۇ قاتتىق ئۇسۇلدا تەربىيىلىنىشى كېرەك!
  تۇيۇقسىز بىر قىز ئۇلارنىڭ يېنىغا يۈگۈردى. تاشقى قىياپىتىدە ، ئۇ ئون ياشتىن ئاشمايدىغان ئىنسان بالىسىدەك قىلاتتى. ئەمما شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، ئۇ ئۈنچە-مەرۋايىت دۇكىنىغا ئوخشاش قىممەتلىك زىبۇزىننەتلەرنى كىيگەن. قاۋاق ، كىچىك ، بالىلار پۇتى بۇنداق ھەشەمەتتە نامۇۋاپىق ۋە كۈلكىلىك كۆرۈنەتتى.
  قىز تەكشۈردى:
  - مەن بۇ قۇلنى سىزدىن سېتىۋالالايمەن. ئۇنىڭغا قانچىلىك ئېھتىياجلىق ؟!
  كاسساندرا ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بۇ قىز سېتىلمايدۇ! ھالبۇكى ، ئۇ قۇل ئەمەس. قانداقلا بولمىسۇن ، بەلكىم ئۇ بەك ئۇزۇن ئەركىنلىككە ئېرىشەلمەسلىكى مۇمكىن.
  دومىنىكا:
  - كىچىك بالا ئۆزىگە قۇل سېتىۋالغاندا نېمىدېگەن ئەخلاقسىزلىق!
  Marquise-nymph ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بۇ بالا ئەمەس ، بەلكى ئاياللار قىزىقىشى! ھەۋەسلەر ئىنسان بالىلىرىغا ئوخشايدۇ ...
  قىز ئاچچىقلانغان ھالدا كىچىك پۇتىغا بېسىلدى ۋە سايرىدى:
  - مەن بىر قاۋاقخانا! بۇ دېگەنلىك ، قۇلۇڭنىڭ ماڭا باش ئېگىش مەجبۇرىيىتى بار.
  دومىنىكا كەسكىن ھالدا:
  - ھەرگىز ئويلىماڭ ! مەن بولىمەن ، بالىغا باش ئېگىمەن!
  بۇنىڭغا جاۋابەن ، قىزىقىدىغان قاۋاقخانا ئۇنىڭ ئوڭ قولىنى سىلكىدى. چاقماق ئۇچۇپ قىز ئارتىسنى يالىڭاچ پۇتىغا ئۇردى. بۇنىڭغا قارىتا ، دومىنىك بىر نەرسە توۋلىدى. قېلىن قايماق بىلەن يېپىلغان چوڭ تورت جاسارەتلىك سېھىرگەر قىزغا چۈشتى. ئۇ ھەتتا پۇتىنى يىقىتىۋەتتى ، كىچىك گۈزەللىك پىيادىلەر يولىغا چۈشۈپ كەتتى. ئەمما ئۇ دەرھال سەكرەپ كەتتى ، ھەممىسى پېچىنە ، قويۇق سۈت ۋە شاكىلات قىيامىغا پۈركۈلدى. ھەشەمەتلىك قاۋاقخانا ئۇنىڭ سول ، يالىڭاچ ، كىچىك پۇتىنى سىلكىدى ، ئۇنىڭ ئىككى پۇتىدا قىممەتلىك تاشلار پارقىراپ تۇراتتى.
  پۈتۈن سېھىرلىك دېڭىز شاۋقۇنى دولقۇنى ئۇچۇپ كەتتى. دومىنىك يىگىرمە مېتىر ئېگىزلىكتە تاشلاندى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، قىز يىقىلىپ چۈشكەن. بەختكە يارىشا ، ئۇ كىچىكىدىن باشلاپلا ئۇسسۇل ئويناپ ، كىنودا رول ئالغان ، ئۇ ئاللىبۇرۇن كۆپ قېتىم ئوخشىمىغان ئېگىزلىكتىن يىقىلىپ چۈشۈپ ، ئاكروبتىك ماھارەت كۆرسەتكەن.
  شۇڭلاشقا ، دومىنىكا كۈزدە مۈشۈككە ئوخشاش توپلىنىپ خېلى مۇۋەپپەقىيەتلىك قوندى. بۇ قىزنىڭ پۇتى ئاللىقاچان جەڭ سېھرى كۈچى بىلەن كۆيۈپ كەتكەندىن باشقا ، ئۇلار بۇ رايوننى قاپلىغان رەڭلىك كاھىشلار بىلەن ئۇچراشقاندا قاتتىق ئازابلانغان. قىز ۋارقىراپ كەتتى.
  ئەجدىھا خانىمى ئۇنىڭ ئۇزۇن ، قارىغايغا ئوخشاش قۇيرۇقىنى سېھىرگەرلىك ساتىراچلىقىغا ئوراپ پىچىرلىدى:
  - كۈرەشنى توختىتىڭ! بولمىسا ھەر ئىككىڭلار قولغا ئېلىنىسىز! ئەگەر ئۇرۇشماقچى بولسىڭىز ، سېھىرلىك ۋە باشقا دۇئېللار ئۆتكۈزۈلىدىغان ئالاھىدە مەشىق مەيدانلىرى بار!
  دومىنىكا تىۋىتتىردا:
  - ھەئە ، دەل بىر دۇئېل! پەقەت قورالسىز - قول ۋە پۇت!
  Hobbit Baroness پەسكەشلىك قىلىپ:
  - قۇل بىلەن ئۇرۇش! راستىنى ئېيتسام ، بۇ مەن ئۈچۈن قورقۇنچلۇق ! ئۇنى مىناغا ئەۋەتكەن ياخشى . بۇنداق ئەخمەقلەرگە سېھىر ئۆگىتىش تولىمۇ خەتەرلىك.
  ماركۇس-نىمف ئېغىر ئاھاڭغا قوشۇلدى:
  - مەنمۇ شۇنداق ئويلىنىشقا باشلىدىم. شۇنداق ، بۇ قىزنىڭ ئاپەت پەيدا قىلىش ۋە زىددىيەت پەيدا قىلىش ئۈچۈن ئالاھىدە سوۋغىسى بار.
  قىز ئارتىس بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - مەن ئالدى بىلەن ھېچكىمنىڭ يېنىغا بارمايمەن! قالغانلىرىغا كەلسەك ... ھەر قېتىملىق مەغلۇبىيەت بىلەن ، قانداق قىلىپ قايتۇرما زەربە بېرىشنى بىلىڭ ، بولمىسا مۇۋەپپەقىيەتنى كۆرەلمەيسىز.
  ئەجدىھا خانىشى قارىماققا بالىغا ئوخشايدىغان ، ئەمما پۈتۈن پولك تانكىنى ئۇچۇپ چىقالايدىغان سەت قىزنى قويۇپ بەردى.
  قۇيرۇق قىسمىغا قايماق ، قويۇق سۈت ، شاكىلات يېيىش ۋە پېچىنە قاتارلىقلار ئازراق بويالغان. تورت ناھايىتى چوڭ بولۇپ ، يۈرەكتىن ئېنىق ياسالغان. ھەتتا ئۇنى يېيىشنىڭ ئورنىغا ئۇنى سۇندۇرغىنى تولىمۇ ئېچىنىشلىق. ئەجدىھا خانىمى بارمىقى ۋە پاچىقىنى قېقىۋەتتى ، بۇلاقنىڭ خىرۇستال ئېقىمى ئۇنىڭ ئۈستىنى يۇيۇپ ، توپا-چاڭنى يۇيدى.
  كاسساندرا بېشىنى لىڭشىتتى.
  - پاكىزلىق ساغلاملىقنىڭ ئاچقۇچى! ئالدى بىلەن زاكاز قىلىڭ!
  Hobbit Baroness ئۇنىڭ كىچىك ، كۆندۈرۈلگەن ، يېقىشلىق پۇتىنىڭ بىرىنى يەنە بىرىگە سۈرتتى. بىر نەچچە سېكۇنت ئۇ لامپۇچكادەك يورۇدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە سېھىرگەر قىزنى ئېغىر دەرىجىدە پۈركۈۋەتكەن ئاشپەزلىكلەرنىڭ ھەممىسى غايىب بولدى. ھەشەمەتلىك زىبۇزىننەتلەر قايتىدىن ھاياتىي كۈچكە تولدى. ئۇ ئەمەلىيەتتە مەلىكەگە بەكلا ئوخشاپ قالدى ، دومىنىكا نازاكەتنى ھېس قىلدى.
  ئۇ يەنە چۆچەكلەرنىڭ بىرىدە مەلىكە قىزنى ئويناش پۇرسىتىگە ئېرىشتى. ئۇ يەردە ئۇ ھەشەمەتلىك كىيىملەر ۋە قىممەتلىك ئاياغلار بىلەن ئايرىلىپ ، جادۇگەرنىڭ خىزمەتچىسى بولۇشقا مەجبۇر بولدى. رەخت كىيىپ ، ياغاچ ئاياغ بىلەن مېڭىڭ. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇنداق ياستۇقلاردا يالاڭ ئاياغدىنمۇ ناچار. ئۇ ھەتتا رېژىسسورنى ئاياغسىز سۈرەتكە ئېلىشنىڭ ياخشى بولۇشى مۇمكىنلىكىگە قايىل قىلىشقا باشلىدى. نېمىلا دېگەن بىلەن ، بۇ قىزنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى نامراتلىق ۋە مەلىكە ئورنىنىڭ ئەمەلىيەتتە قۇلغا ئۆزگىرىشىنى تېخىمۇ كۈچلۈك تەكىتلىگەن بولاتتى.
  ئەمما مۇدىرنىڭ ئۆزىنىڭ ئوي-پىكىرلىرى ئېنىق ئىدى. ئاخىرىدا ، ئۇ ئۆلۈم مۇنارىدىن قېچىش جەريانىدا ، ئاخىرى ئاياغ ۋە پايپاقتىن قۇتۇلدى ، ئاندىن ئۇ يالاڭ ئاياغ بولۇپ ، ھەقىقىي بەخت ھېس قىلدى. ھازىر ، ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى كۆيۈپ كەتتى ، ھەتتا كىچىك قاپارتمىلارمۇ پەيدا بولدى ، بۇ ھەم ئازابلىق ھەم يىرگىنچلىك!
  ھەشەمەتلىك بارون ئۇنىڭ كىچىك پەلەمپەينى يۇمشىتىپ ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ئۇنىڭغا بويسۇندۇرۇپ ، دومىنىكانىڭ قولىنى بالىلىق كۈچ ۋە چاقچاق قىلىپ:
  - ماقۇل ، تىنچ! مېنىڭ ئىسمىم لاسكا. ئەر ، مېنى زىيانسىز قىز ، ئورك ، غولى ، كوشچېينىڭ ئىسپىرمىسى دەپ ئويلىماڭ ، ئۇلارنىڭ ھەممىسى مەندىن نۇرغۇن نەرسىلەرگە ئېرىشتى !
  دومىنىكا ھەيران بولۇپ:
  - بالام ، قانچە ياش؟
  ۋېسېل كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - ئادىل جىنسىيەت ۋەكىللىرى ئىچىدە ياش توغرىسىدا سوئال سوراش ئادەت ئەمەس! قارىسام ، سىز ماڭا قانچە ياش بەردىڭىز.
  قىز ئارتىس كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - سىز ئون ياش! ئەمدى يوق!
  ئەجدىھا گرافىس ھۆركىرىدى:
  - شۇنداق ، ئۇ ئاللىقاچان ئۈچ يۈزدىن ئېشىپ كەتتى. ئەمما ، بۇنىڭ ھېچقىسى يوق. دۇنيامىزدا بارلىق ئاياللار ياش ھەم چىرايلىق. بىز بىلەن بىللە تۇرۇڭ قىز ، سىز بىزنىڭ خانىشىمىز بولىسىز!
  دومىنىكا داڭلىق قوشاق بىلەن جاۋاب قايتۇردى:
  مۇقەددەس قوشۇن:
  رۇسنى تاشلاڭ ، جەننەتتە ياشاڭ ...
  مەن: "جەننەتنىڭ ھاجىتى يوق" دەيمەن.
  ماڭا ۋەتىنىمنى بەرگىن!
  . 3-باب.
  ماركۇس بىلەن بارونېس قوللىرىنى چاۋاك چېلىپ بىردەك توۋلىدى:
  - براۋو! بۇنى ئۆزىڭىز ياسىدىڭىزمۇ ؟!
  دومىنىكا ئالتۇن بېشىنى سەلبىي سىلكىدى:
  - ياق. مەن ئەمەس. باشقىلار ، ئاپتورنى ئېسىمدە يوق!
  كاسساندرا كۈلۈپ قويدى:
  - غەلىتە ، ئەستە تۇتۇش قابىلىيىتىڭىز ناھايىتى ياخشى!
  قىز ئارتىس سەمىمىيلىك بىلەن جاۋاب بەردى:
  - مەن ئۆزۈم ھەققىدە باشقىلارغا قارىغاندا بەك كۆپ ئويلايمەن. ئۇلارغا مەن توغرۇلۇق باشقىلارغا قارىغاندا ياخشىراق . مەنمۇ بەزىدە ئىجاد قىلىمەن ، پۇشكىندىنمۇ ناچار ئەمەس.
  ئەجدىھا خانىمى ئۇنىڭ ئاغزىدىكى ئالماسقا ئوخشاش پارقىراق ، چاقناپ تۇرغان چىشلىرىنى توسۇۋېلىپ ئەستايىدىللىق بىلەن:
  - بەلكىم سىز ئۆزىڭىزنىڭ تەركىبىدىن بىر نەرسە ئېيتالايسىز؟
  دومىنىكا يالۋۇرۇپ ، كۆيگەن پۇتىنى سىلاپ:
  - سوئال يوق! ماڭا كەم دېگەندە بىر ئالتۇن تەڭگە بېرىڭ. مەن سىز ئۈچۈن بىر پۈتۈن ناخشىنى ئورۇنلايمەن. ھېچنىمىگە ناخشا ئېيتمامسىز؟ ھۆرمەتسىز! ئۇششاق-چۈششەك ، پايدىسى يوق!
  ماركىس-نىمف چىرايى تاتىرىپ كەتتى ، ئۇنىڭ سېھىرلىك تاياقچىسى ئۇنىڭ قولىدا ھەيۋەتلىك چاقناپ كەتتى ، ئۇ ئەجدىھاغا قارشى تۇرۇشقا جۈرئەت قىلغان ھاياسىز قىزنى جازالاشنى قارار قىلدى.
  ئەجدىھا سانجىپ مۇرەسسە قىلدى:
  - ئۇنىڭغا بىر كۈمۈش تەڭگە بېرىڭ. ئۇ يۈرەكتىن ناخشا ئېيتسۇن.
  دومىنىكا كۈلۈمسىرىدى ، چىشلىرى بەك مۇكەممەل ، چۈشتە يورۇق قۇياشتىكى مۇز تاغ چوققىلىرىدەك چاقناپ كەتتى. ئۇ كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - پۇل ئالدىدا!
  ۋېسېل ئۇنىڭغا بىر تەڭگە تاشلىدى ۋە يىغلىدى:
  - مانا ، تۇت!
  قىز پۇتىنى تاشلاپ ، بارمىقى بىلەن بىر كۈمۈش يۇمىلاق پارچىنى تۇتۇشقا ئۈلگۈردى. ئاندىن ئۇنى ئالقىنىغا يۆتكىدى. مەن تەڭگەگە قارىدىم. ئۇ ھېچنېمە ئەمەس ئىدى ، كۈمۈش پۈتۈنلەي يېڭى ئىدى ، بىر تەرىپىدە يەتتە بېشى بار ئەجدىھا بار ئىدى ، پاچىقىدا تاياق ۋە كاسسى بار ئىدى. يەنە بىر تەرەپتىن ، ناھايىتى ياپيېشىل بۈدرە چاچلىق چىرايلىق قىز. ئۇ ناھايىتى سۆيۈملۈك.
  دومىنىكا تەڭگەنى سىناپ بېقىشقا قىزىقماي ، كۈلۈمسىرەپ جاۋاب بەردى:
  - بۇ ناھايىتى چىرايلىق. سالقىن نەرسىلەر.
  ۋېسېل پىچىرلىدى:
  - ھازىر ، ناخشا ئېيتىڭ! نېمە قىلالايدىغانلىقىڭىزنى كۆرۈپ باقايلى!
  ئەجدىھا سانى:
  - ۋە سىز چوقۇم يۇقىرى ئاۋازدا ناخشا ئېيتىشىڭىز كېرەك ، بىز تۆلىگەندىن بۇيان ئازدۇر-كۆپتۇر ئۇزۇن باللاد ئورۇنلاڭ!
  قىز ئارتىس كېلىشىمدە بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، مەن بۇنى چۈشىنىمەن! ناخشا ئېيتالمايسىز ...
  ئاندىن بۇ ئۇيۇشما ئۇنىڭغا يۈز بەرمىگەن. ياخشى ، بۇلبۇل دېيىش پۈتۈنلەي توغرا ياكى مۇۋاپىق ئەمەس. ئەمما باشقا بىر نەرسە ، ئەمەلىيەتتە ئۇنداق ئەمەس!
  نىمكەش قىز يالىڭاچ پۇتىغا تامغا بېسىلدى:
  - باشلايلى!
  دومىنىكا ئېنىق ۋە مۇلايىم ئاۋازى بىلەن ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى
  مەن داڭلىق ئارتىس ئىدىم
  سۈرەتكە ئېلىش ، تىللاش ، مۇزىكا ، توپ ...
  ئۇ ئاچچىق ۋە ۋەھشىي ئۇسسۇل ئويناشقا باشلىدى ،
  شەيتاننىڭ گەۋدىلىنىشىگە ئوخشاش!
  
  پۇتۇم بەك كۈچلۈك
  ئۇلار ئاچچىق خوپقا قارشى كۈرەش قىلدى ...
  بىز شۇنداق قالتىس قىزلار
  ئوغرىلىقچە كىرگەننى دەرھال يۆتكىەيلى!
  
  ئەمما مەن ئۆزۈمنى بىر دۇنيادىن تاپتىم ، بىلەمسىز ، ئالاھىدە ،
  ئەجدىھا پادىشاھلارغا ئوخشاش ھۆكۈمرانلىق قىلىدىغان يەردە ...
  ئۇ يەردىكى زاكاز ئىنتايىن يېڭى ،
  ھېچ بولمىغاندا كۆڭلىكىڭىزنى يىرتىڭ!
  مەن يالاڭئاياغ قۇلغا ئايلىنىشىم كېرەك ئىدى
  كەينىگە قامچا ئېلىش ...
  ئۈستىمىزدىكى بۇلۇتلار كۆك ،
  بۇ يەر يەرشارىدا يېقىمسىز!
  
  بۇ يەردە قاتتىق بىر قارامتۇل مېنىڭ يېنىمغا كېلىدۇ ،
  ھەمدە ئۇ قولىغا قامچا تۇتتى ...
  ئاق تەنلىك بالا يۈگۈردى -
  قۇل يالاڭ ئاياغ ، ئىگىسى ئېنىق بېخىل!
  
  گىنو كۈلۈپ ، چىشى بىلەن پۇتىغا تېگىدۇ ،
  بار قىزغا ئوخشاش ، ئات ...
  شۇنداق قىلىپ ئېيىق ئۇنى كالتەك بىلەن چىشلىۋالىدۇ -
  بۇ پەتەكنىڭ تاقىرباشلىقىنىڭ ئاخىرى بولىدۇ!
  
  ئەمما ئۇلار مېنى مىناغا سېتىۋەتتى ،
  ھەرەمدە كۆرۈنەرلىك جايلار يوق ئىدى ...
  ئۇلار ماڭا قوغلاپ كۈچلۈك قامچا بەردى ،
  چۈنكى قىز كۆپ يەيدۇ!
  
  بۇ يەردە گىنو مېنى ئارغامچىغا باشلاپ بارماقتا ،
  قىزنىڭ جەلىپكارلىقى كىشىنى ھەيران قالدۇرىدۇ ...
  قۇلنىڭ ئاۋازى ناھايىتى ئېنىق ،
  ئەمما ئاخىرىدا پەقەت نۆل بار!
  
  مەن يالىڭاچ ۋە يالاڭ ئاياغ
  مەن ئاشۇ ئېشەكتەك مىنالاردا ئىشلەيمەن ...
  ئاپا ، دەيمەن ، جېنىم ،
  ئۇ نېمىدېگەن ئەخمەق بولۇپ قالدى!
  
  مەن ئىقتىدارلىق قىز ئىدىم
  بېشىمدىكى بۆلەكلەرنى كۆپەيتتىم ...
  ھازىر بىرنى ئويلاپ بېقىڭ ، يوپكا ،
  مەن ياۋا قۇللۇقتا!
  
  ئۇزۇن ، ئۇزۇن ۋاقىت گىنوغا بەرداشلىق بەردىم ،
  ئارقا تەرىپىگە قامچا تاپشۇرۇۋالدىم ...
  ئۇلار مېنى سودا ئۈچۈن ئەمەس ، سودا ئۈچۈن ئۇردى ،
  ئۇلار كېيىن مېنى بېقىشقا ۋەدە بەردى!
  
  ئەمما يالاڭ ئاياغ قۇللار ئاسىيلىق قىلدى ،
  ھەرىكەتتىكى قاغا ، بولقا ،
  ئەمدى ئۇنى ئېلېمېنت دەپ ئويلاڭ ،
  تاقىرباشلىق گىنوغا مەن ئۆلدىم !
  
  ياخشى ، ئۇ رەزىللەر ئۆلتۈرۈلدى ،
  بىزدە دەھشەتلىك ئۆلۈم-يېتىم بولدى ...
  ئەمما ، ماڭا ئىشىنىڭ ، بىز ئۆزىمىزنى ئازاد قىلدۇق -
  قىزلار يۇقىرى سىنىپنى كۆرسەتتى !
  
  ھازىر بىزنىڭ چوڭ قوشۇنىمىز بار ،
  يىگىتلەرمۇ بىز بىلەن جەڭگە قاتنىشىۋاتىدۇ ...
  تاختايغا ئوخشاش قالقانلارنى سۇندۇرىمىز ،
  رەزىل ھۆكۈمرانلار كاپۇت بولىدۇ!
  
  ئاندىن دوزاخنىڭ قۇللۇقى يوقىلىدۇ ،
  ئۇ كىشى مۈرىسىنى توغرىلايدۇ ...
  بىز دۈشمەنلەرگە تويۇنغان خوجايىنلىقنى ئاخىرلاشتۇرىمىز ،
  بىر ئەسىر خۇشاللىق ۋە ئىلگىرىلەش بولىدۇ!
  
  ئاندىن دۇنيانىڭ ھەممە يېرىدە تىنچلىق بولىدۇ.
  ئادەم ، ئۇلۇغ چولپان ...
  بىز يۇلتۇزلۇق ھاۋادا ئۇچىمىز ، بىلەمسىز ،
  كىشىلەرنىڭ ئارزۇسى ئەمەلگە ئاشسۇن!
  قىز يۇقىرى ئاۋاز بىلەن ئاخىرلاشتى ، ئاۋازى كۈمۈش قوڭغۇراقتەك لەرزىگە كەلدى.
  نىمكەش قىز چاۋاك چالدى. بىر قانچە تالانت ۋە تۇلپار ۋە بىر قانچە كىشىمۇ دومىنىكانىڭ ناخشىسىنى ئاڭلىدى. ئۇلار ئۇنىڭ پۇللىرىنى كۈمۈش ۋە مىستىن ئاتتى.
  قىز ئارتىس ئېگىلىپ كەتتى. ئۇ ئۇلارنى كاھىشتىن ئېلىپ كەتتى. ئۇ بىر قىسىم پۇللارنى قولى بىلەن ، بەزىلىرى يالىڭاچ بارمىقى بىلەن ئالدى. بۇ بىر گۈزەل مەنزىرە.
  شۇنداق ، ئۇنىڭ بۇنداق جەلپكار ۋە چىشلىق پۇتى بار. ئۇنىڭ ئۆزىدە نېمىدېگەن گۈزەل ۋە تەسىرلىك. ئەجەبا ، ئۇنىڭغا سېلىشتۇرغاندا باشقا ئىپتىدائىي دوننالار نەدە؟ ئۇلار يالاڭ ئاياغ سەھنىدە ئويۇن قويۇشقا جۈرئەت قىلالامدۇ؟ ياكى قىسقا يوپكىدا؟
  ئەجدىھا گرافېس مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بۇ ناخشىچى! ياق ، ئۇ ئاكادېمىيىگە تەۋە. پەقەت ئاكادېمىيىدە ، ئۆزى تاللىغان فاكۇلتېتتا.
  دومىنىك كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى:
  بىز قىزلار ئۆزىمىزنىڭ سوتچىسى بولىمىز ،
  ئەگەر تاللاشقا توغرا كەلسە ، تاللاش تەس ...
  بىز ياغاچ كاستيۇملارنى تاللايمىز ،
  چۈنكى خەلقىمىز پەقەت شەرەپكە ئىگە!
  ۋېسېل تىۋىتتىردا:
  - ئاۋازىڭىز بار ... پەقەت يۇقىرى دەرىجىلىك پەرىشتە!
  دومىنىكا كۈلۈمسىرىدى ۋە تەڭگە پۇلنىڭ بىرىنى يالىڭاچ پۇتى بىلەن تاشلىدى ، ئاندىن ئېگىلىپ تىلى بىلەن تۇتتى. ئاندىن ئۇ ۋارقىراشقا باشلىدى. شۆلگەي بىلەن ئۇچرىشىشتىن ، ئاپېلسىن مېتال دەرھال قىزىپ گۈزەللىكنىڭ ئاغزىنى كۆيدۈردى.
  قىز تۈكۈرۈشكە ۋە ئىڭراشقا باشلىدى. ئۇنىڭ ناخشا ئېيتىش ئارزۇسى تۇيۇقسىز يوقاپ كەتتى.
  نىمكەش قىز ئۈزۈكنى سىلكىدى ، دومىنىكانىڭ ئاغزىدىكى ئىسسىقلىق دەرھال يوقىدى. قىز يىغلاپ كەتتى:
  - ۋاھ! ھازىر ئوتتىن نەپەسلىنىدىغان ئەجدىھانىڭ قانداق بولىدىغانلىقىنى چۈشەندىم!
  ۋېسېل كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - كېچىكىپ ياخشىراق ،
  بۇ قىزنىڭ ئالدىدا بىر قانچە ئۇلۇغ يىللار بار!
  ئەجدىھا گرافېس مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  "بىزدە ئېغىز ۋە كېكىردەكنىڭ قۇرۇلمىسى ئىنسانلارغا ئوخشىمايدۇ ، يالقۇن ئەسلا يانمايدۇ. شۇڭا بىزدىن ئەنسىرىمەڭ.
  ئەتراپىغا يىغىلغان تاماشىبىنلار يەنىلا شاۋقۇن ۋە تەلەپچان بولۇپ ، چاۋاك چالدى:
  - باشقا بىر ئىش قىلىڭ ، قارشى ئالىمىز!
  دومىنىكا تىۋىتتىردا:
  - تەڭگە پۇل يازسىڭىز ، مەن قىلىمەن!
  بۇنىڭغا جاۋابەن ، شاۋقۇن ۋە كاپالەتلەر:
  - ھەئە ، ئەلۋەتتە! خۇش كەپسىز.
  ھەمدە بۇ قىزنىڭ يالىڭاچ ، مۇسكۇللۇق ، ئاشلانغان ۋە يېقىشلىق پۇتى ئاستىدا ، ئۇ بارماقلىرى بىلەن تەڭداشسىز مېھىر-شەپقەت ، ئالتۇن ، كۈمۈش ، ئاپېلسىن ، مىس ۋە پىلاتىنا پۇللىرى ئۇچۇپ كەتتى.
  دومىنىكا بۇنىڭدىن خۇشال بولدى ، قىزغىنلىق ھېس قىلدى ۋە قىزغىنلىق بىلەن ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى
  بوران-چاپقۇن ۋە بوران-چاپقۇن ئەر-ئاياللىرىمىزغا توسالغۇ ئەمەس ،
  ۋەتەننىڭ قىزلىرى ، گۈلگۈلدەك چېچەكلەيدۇ.
  ئۇرۇشنى بىلمىگەن كىشى شىياۋمى كاۋىسىنى يېمىگەن ،
  نىجاتكار خۇدا بىزنى جەڭگە باشلاپ كىردى!
  
  بىز بوران-چاپقۇنلۇق ئوكياندىمۇ ئۇرۇش قىلىشقا ئادەتلەنگەن ،
  ھەر بىر ئادەم ئۆزەك ئۈستىدىكىگە ئوخشايدۇ.
  مەن ئوردا ئالۋاستىلىرىنى جەڭدە پارچىلايدىغانلىقىمىزغا ئىشىنىمەن ،
  بىزنىڭ شان-شەرىپىمىزنى كالتەك بىلەن بولقا بىلەن ئۇرۇپ چىقىرىۋەتكىلى بولمايدۇ!
  
  قىلىچ قورۇدا قىزىپ كەتتى ، ناھايىتى ئىسسىق ئىنفېرنودا ،
  ئۆتكۈر تىغلار ئىنتايىن قاتتىق قوڭغۇراق!
  قورقماس ئەسكەر بولۇڭ كۈچلۈك ، مىجەزلىك يۈرەك بىلەن ،
  ئەگەر ئۆلۈم بولسا ، توختاپ تۇرۇڭ ، يۈگۈرمەڭ!
  
  شۇنداق ، ئۇرۇش ئەلۋەتتە تاتلىق ھەسەل بىلەن زىياپەت ئەمەس ،
  نېمىلا دېگەنبىلەن ، ئۇنىڭ ئۈستىدە كۆز ياشلىرى بار ، قان قېلىن ئاقىدۇ.
  بۆرە ئۇزۇنغا سوزۇلدى ۋە ئېيىق ۋەھشىي ھۆركىرىدى .
  ئۇنىڭ بەدىلىگە زەربە قاشتا ئەمەس ، كۆزدە بولسۇن!
  
  زەنجىرسىمان خەتنى تېشىپ بېرەلەيدىغان نەيزە بار ،
  بىر دۆۋە ئىچىگە سىڭىپ كېتەلمەيدىغان قالقانلار بار!
  ئەمما قورقۇنچاق بولماڭ ، شەيتانلارنىڭ چىرايى ياسىمىسۇن ،
  توردىكى ئويۇنغا ئوخشىماسلىق ئۈچۈن!
  
  ماڭا ئىشىنىڭ ، نۇرلۇق ھەل قىلىش چارىسى كېلىدۇ ،
  ھەممە ئادەم ئۈچۈن تېخىمۇ يۇقىرى تاپقىلى بولمايدىغان مۇكاپات بار!
  جىنايى پىكىر ئۈچۈن ، ئۆچ ئېلىشنىڭ كېلىدىغانلىقىغا ئىشىنىمەن ،
  قىيىن يولدىن باشقا باتۇرلۇق يوق!
  شۇنىڭ بىلەن دومىنىكا ناخشا ئېيتتى ، موتسىكلىت ئاممىسى ئۇنى قىزغىن ئالقىشلىدى. ئۇلارنىڭ ھەممىسى ئاياللار بولسىمۇ ، بۇ دۇنيادا ئەرلەر يوق. ياكى ، كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتسىز دېگۈدەك.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئەجدىھا خانىمى قۇيرۇقىنى سىلكىپ مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ياخشى ، مەن بېرىشىم كېرەك! مەن يولدىن چىقىۋاتىمەن!
  نىپىز يالىڭاچ پۇتى بىلەن تەڭگىنى ئېلىپ مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - تەكشۈرۈپ باقايلى. مەن تاشلايمەن ، سىز دەيسىز - باش ياكى قۇيرۇق ! پەرەز قىلىپ بېقىڭ ، تەڭگە سىزنىڭ ، ياق ، سىز ماڭا بىر تەڭگە قايتۇرۇڭ!
  ئەجدىھا گرافېس كۈلكە بىلەن ھۆركىرىدى ۋە جاۋاب بەردى:
  - مەن سىزنىڭ ھىيلە-مىكىرلىرىڭىزنى بىلىمەن! شۇڭا ۋاقتىڭىزنى ياكى بېشىڭىزنى ئىسراپ قىلماڭ ياخشى!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - باش قۇلاق ئەمەس ، ئۇنى قالپاقتىن يىرتىۋەتسىڭىز بولىدۇ ، قايتا تىكىپ بولالمايسىز!
  ۋېسېل سايراپ ناخشا ئېيتتى:
  -باشنىڭ ئۈستىدىكى قۇلاقلار قۇلاق!
  باشنىڭ ئۈستىدىكى قۇلاق - روھىي كېسەللەر دوختۇرخانىسىدىكى بىمار !
  ئەجدىھا گرافېس ھاۋاغا ئۇچتى. ھەمدە ئۇ نىپىز قىزنىڭ نېمە ئېيتقانلىقىغا باھا بەرمىدى. دىققەت قىلىشقا تېگىشلىكى شۇكى ، بۇ ئىنتايىن قالتىس.
  دومىنىكا قولى ۋە يالىڭاچ پۇتى بىلەن تەڭلا پۇل يىغىشقا باشلىدى. ھەمدە ئۇ بۇنى تېز سۈرئەتتە قىلدى.
  ۋېسېل سېھىرلىك تاياق بىلەن چېچىنى سىلاپ مۇنداق دېدى:
  - پۇل ئەلۋەتتە مۇھىم. ئەمما تېخىمۇ مۇھىمى سېھىرگەرلىك ، ئاسارە-ئەتىقىلەر ، تاللىمانلار ، مېداللار ، تۇمار قاتارلىقلار. بولمىسا ، ھەشەمەتلىك ۋە ھەشەمەتلىك تۇرمۇش كەچۈرەلمەيسىز !
  دومىنىكا قوشۇلدى:
  - پۇل ساغلاملىقنى سېتىۋالالمايدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ ،
  پۇل مۇھەببەت ۋە شەرەپنى سېتىۋالالمايدۇ ...
  شۇڭا ھايۋانغا ئوخشاش تالاشماڭ
  بىلىڭكى ، ۋەتىنىڭىزنى پايدا ئۈچۈن ساتمايسىز!
  قىز يالىڭاچ پەلەي بىلەن سۆسۈن تەڭگە ئۇردى. ئاندىن ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇتى تۇيۇقسىز كۆزنى يۇمۇپ ئۆردەكنىڭ پۇتىغا ئايلاندى.
  دومىنىك قورقۇپ ۋاقىرىدى:
  - بۇ نېمە دېگەن دوزاخ!
  نىمف ماركىسى كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - بۇ ئالاھىدە سېھىرلىك مېتال ، پەقەت ئائىلىسىدە ئولىمپىك ئىلاھلىرى بار بىرىنىڭ تېرىسى بىلەن ئۇچراشقاندا ئاندىن ئىشلەيدۇ!
  لاسكا خۇشال ھالدا:
  - ۋاھ! سىزدە بۇ خىل قان بار. شۇڭا بىز خاتالاشمىدۇق.
  دومىنىكا:
  - ئەمما بۇ سەت! ئەگەر قىلالىسىڭىز ، پۇتىڭىزنى ئېلىڭ. ماڭا يەنە بىر نورمال پۇت بېرىڭ.
  نىمف بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ياق! بۇنى ئۆزىڭىز قىلىشىڭىز كېرەك.
  قاپسىلىپ قالغان قىز:
  - بۇ قانداقمۇ مۇمكىن؟
  ۋېسېل تەكلىپ بەردى:
  - كۆڭلىڭىزدە پۇتىڭىزنىڭ قانداق بولۇشىنى ئارزۇ قىلىدىغانلىقىڭىزنى تەسەۋۋۇر قىلىپ بېقىڭ ، ئوڭ قولىڭىزنىڭ باش بارمىقى ۋە باش بارمىقىنى چېكىڭ ، مۇۋەپپەقىيەت قازىنىشىڭىز كېرەك!
  دومىنىك ئۇنى ئېلىپ تونۇشتۇردى. ئاندىن چېكىش كەلدى.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە بىر قاغا پۇتىنىڭ ئورنىدا ، پۇتى ھېس قىلىنغان ئۆتۈك ۋە قار تېيىلىش شەكلىدە پەيدا بولدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە قار تېيىلىش تېشى تاش ئۈستىدە دۆۋىلەنگەندىن كېيىن تېخىمۇ بىئارام بولدى.
  نىمف كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى:
  - ھەقسىز ئوقۇتقۇچىلار ،
  سىز بىلەن بىللە ۋاقىت ئىسراپ قىلدى ...
  مەن ئۇ قىز بىلەن ھېچنىمىگە جاپا تارتمىدىم ،
  ئەڭ ئۇستا سېھىرگەر!
  دومىنىكا رەنجىدى:
  - مەن سېھىرگەر ئەمەس. مەن يەنىلا ئۆگىنىۋاتىمەن. ئەمما بىلىم يولى ھەرگىز ئاسان ئەمەس ... شۇنداق ، كىنولارغا!
  ۋېسېل كېلىشىمدە بېشىنى لىڭشىتتى:
  - شۇنداق ، كىنوخانىدا ، بەلكىم تېخىمۇ شۇنداق بولۇشى مۇمكىن. بۇ ئەلۋەتتە بىزنىڭ چوڭ مەسىلىسىمىز.
  تاماشىبىنلار يەنە بىر يەرگە يىغىلىشقا باشلىدى: بۇ بىر قىزىقارلىق كۆرۈنۈش. تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، بۇ يەردە ھەر خىل قىزلار بار. ھەمدە بۇنىڭغا رەھمەت. قىز ئارتىس قايتا ئويلىنىپ پۇتىنى ئۆزگەرتمەكچى بولدى. ئەمما بۇ قېتىم كىچىك بولسىمۇ رېلىس ۋە رادار بىلەن بىر نەرسە پەيدا بولدى.
  دومىنىكا ئۈمىدۋارلىقىنى يوقاتماي ناخشا ئېيتتى:
  ھەيران قالماسلىقىڭىزنى سورايمەن
  سېھىرگەرلىك بولسا ...
  ئەگەر يۈز بەرگەن بولسا ، يۈز بەرگەن بولسا ،
  سېھىرگەرلىك بولسا!
  نىمف كەينىگە قاراپ كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - شۇنداق ، ئاۋازىڭىز بىلەن مېڭىش ئۈچۈن ، سىزدە يەنە سېھىر ئىشلىتىش ئىقتىدارى بولۇشى كېرەك!
  ئاندىن بىر قىزىقىدىغان قىز ئۇلارنىڭ يېنىغا يۈگۈرۈپ بېرىپ ، ئۆزىنىڭ سېھىرلىك تاياقنى ئۆرۈپ مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - ئۇنى تېخىمۇ ياخشى قىلايلى! بىلگىن ، مېنىڭ يېرىم مىڭ يىللىق ئەمەلىيىتىم بار!
  ۋېسېل بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - ياق! ئۇنى ئۆزى قىلسۇن!
  دومىنىكا تىۋىتتىردا:
  مەن ئەقلىمدىن ئايرىلدىم ، ئەقلىمدىن ئايرىلدىم ،
  مەن ئۆزۈم قىلىمەن ، ئۆزۈم قىلىمەن!
  قىز يەنە تەستىقلىغان نەرسىلەرنى يەنە پىچىرلىدى. ئاندىن ئۇنىڭ پۇتى رادار بىلەن تانكا شەكلىدە ئاخىرى يېقىشلىق ، بۇرۇنقى ھالىتىنى ئەسلىگە كەلتۈردى. ھەمدە ئۇ زاكاز قىلىنغاندەك بولۇپ چىقتى.
  دومىنىكا ئورنىدىن تۇرۇپ بارمىقىنى يۆتكىدى. ئۇنىڭ كەيپىياتى خۇش بولۇپ كەتتى ، ئۇ ناخشا ئېيتتى:
  بىز قىزلار دۇنيادىكى ئەڭ كۈچلۈك ،
  ھەمدە ، ماڭا ئىشىنىڭ ، سالقىن گۈزەللەرنى تاپالمايسىز ...
  بىز دۈشمەنلىرىمىزنى ھاجەتخانىغا چىلاپ قويىمىز ،
  ئۇ مەڭگۈ يىگىرمە ياشقا كىرىدۇ!
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، گۈزەللىك ، ئۇ چوڭ ھەم پارقىراق چىشلىرىنى كۆرسىتىپ كۈلۈپ كۈلىدۇ.
  دومىنىكا ئۇسسۇل ئويناشقا باشلىدى ، ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى ئېگىز كۆتۈرۈلدى. ئۇ ناخشا ئېيتىپ:
  مەن بەك قالتىس سېھىرگەر
  پۇتۇمغا تامغا باسسام يىمىرىلىدۇ ...
  مەن يالاڭ ئاياغ سەكرەشنى ياخشى كۆرەتتىم
  ئۇنى ھەقىقىي غايە دەپ قاراڭ!
  بۇ ئۇنىڭ ناخشىسى - پەقەت قالتىس ھەم قالتىس!
  يەنە بىر تەرەپتىن ، ئۇ ئىنتايىن ئاددىي ۋە مۇرەككەپ ئەمەس. شۇنداق ، قىز شۇنداق زېرىكىشلىك ئەمەس.
  قىزىقچى قىز:
  - ناھايىتى تېز ئۆگىنىدۇ!
  ھەمدە ئۇ پۇتىغا قىممەتلىك تاشلار بىلەن بېزەلگەن بىلەيزۈكلەر بىلەن بېزەلگەن پۇتىنى ۋە ھەر بىر بارمىقىغا ئۈزۈك بىلەن سىلكىدى.
  ئۇ قارىماققا بالىغا ئوخشايدۇ ، ئەمما تاش سانىغا قارىغاندا ، بولۇپمۇ ئۇنىڭ تۆۋەنكى ئەزالىرىغا قارىغاندا ، ئۇ بىر يۇقىرى دەرىجىلىك سېھىرگەر.
  ۋېسېل قىزغا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - سېنى بىر يەردە كۆردۈم. سىز تاسادىپىي پۇرسەتتە ، مەلىكە ئالسۇمۇ ؟
  ئايال قىزىقىشى بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، ئۇ شۇنداق! ئەمما بىلەمسىز ، ماركىس ، يەرشارىدىكى بۇ قىز بىلەن ، چاتاق چىقمايسىز!
  ۋېسېل قوشۇلدى:
  - توغرا! ئەمما باشقىچە مۇمكىن ئەمەس. ئالايلۇق ، بۇ دۇنيا ، مەسىلە ۋە تەۋەككۈلچىلىك بولمىسا قىلالمايدۇ.
  دومىنىك قوشۇشقا ئالدىرىدى:
  - تەۋەككۈلچىلىك ۋە پايدىسىز تۇرمۇش بەك زېرىكىشلىك. بۇ قارىمۇچسىز شورپىغا ئوخشايدۇ!
  مەلىكە ئالسۇ ماقۇل بولدى:
  - ھەئە ، توغرا! بۇ قارا نىيەتلەرنىڭ مەقسىتى. ئۇلارنىڭ بىرى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى ئۆلتۈرىدىغان ۋابا تارقاتتى.
  دومىنىكا بىر ھازا بىلەن ناخشا ئېيتتى:
  سىز ئاياللارسىز ياشىيالمايسىز ، بۇ راست ،
  ئەمما ئەرلەر بولمىسا خۇشاللىقمۇ بولمايدۇ ...
  ئۇ شۇنداق بولۇپ چىقتى ، بەك ناچار ئىدى ،
  كۈچلۈك خوجايىن بولمىسا!
  ۋېسېل قوشۇلدى:
  - مۇمكىن! ئەمما بۇ يەردە ئۇلار ئېيتقاندەك ، بۇ قوش بىسلىق قىلىچ. بىر تەرەپتىن كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەت يوق ، ئەمما بىر تەرەپتىن ...
  ئايال قىزىقىشى تېزلا قارشى چىقتى:
  - ياق! ھەر تەرەپتىن ناچار. شۇڭا قۇرۇق گەپ قىلىشنىڭ ھاجىتى يوق. ئەرلەرمۇ لازىم.
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن:
  - ھايۋانلاردىكى ئەرلەر. ئەقىللىق شەخسلەرگە نىسبەتەن بىر نەرسە ئوخشىمايدۇ.
  ۋېسېل كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق جاۋاب بەردى:
  - ھەئە ، ئەرلەر ئۈچۈن ئەلۋەتتە. ھەمدە بىر نەرسە دېيەلمىدىم.
  ئاپېلسىن پەيلىرى ۋە ئالتۇن رەڭلىك تۇمشۇقلىرى بار بىر نەچچە كەپتەر ئۇلارنىڭ يېنىدىن ئۇچۇپ ئۆتتى. قۇشلار بەك قىزىقارلىق ئىدى. ئاددىيلا بىر تەرەپتىن سۆيۈملۈك. ئەمما يەنە بىر تەرەپتىن ، ئۇلاردا يەنە بىر قىسىم تەم كەمچىل ئىدى.
  دومىنىكا ئالماشتۇردى:
  - نېمىشقا كەپتەرلەرنىڭ تۇمشۇقىنى ئالتۇن قىلىدۇ؟
  ۋېسېل چۈشەندۈرۈپ:
  - ھېچكىم ئالتۇن رەڭدە ئەمەس! چۈنكى ئۇلار بۆلجۈرگەننى توپاز بىلەن ئۇرغان.
  قىز ئارتىس:
  - نېمە؟ Topaz بىلەن؟
  قىزىقچى قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - شۇنداق ، بۇنداق بۆلجۈرگەن بار! بىلمىدىڭىزمۇ؟
  ۋېسېل ئەسكەرتىپ:
  - ئۇ قانداق بىلىدۇ؟ ئۇ يېقىندا بىزنىڭ دۇنيادا.
  ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ ئۈچ ۋەكىلى قەدىمىنى تېزلەتتى. ئۇلارنىڭ يالىڭاچ ، ھالرەڭ پاشنىلىق ئاياغلىرى چاقناپ كەتتى.
  ئۆيلەر ئەتراپىدا ئېگىز ، ئېگىز ، ھالرەڭ ، بىنەپشە ، زۇمرەتتەك مانېۋىرغا ئوخشايتتى. ئۇ قارىماققا ئىنتايىن كەلگۈسىدەك قىلاتتى. ھەتتا ئاسماندا بەزى ئايروپىلانلارمۇ بار ئىدى. تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، ئالتە قاناتلىق ، قاردەك ئاق ئات سىزغان ئالتۇندىن ياسالغان ۋە ئالماس بېسىلغان ۋاگون ئالدىراپ كەتتى.
  ئۈچ قىزنىڭ ھەممىسى ئازراق ئوقيا بەردى. ئەمما ئېنىقكى ، ئالىيجاناب كىشىنىڭ گۈزەللەرگە ۋاقتى يوق ، ئۈچ بۇرجەكلىك تېخىمۇ ئىلگىرىلىگەن.
  ئالدىدا بېگېموت بار بولۇپ ، قارىماققا ناھايىتى چوڭ تەنتەربىيە مەيدانىغا ئوخشايتتى. ئۇ ئېنىقلا ئات بەيگىسى قىلىدىغان ئورۇن ئىدى.
  Marquise-nymph مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - ئوقۇغۇچىلىرىمىزنىڭ پەلەمپەيسىمان سوۋغات بار-يوقلۇقىنى تەكشۈرۈشىمىز كېرەك. شۇڭلاشقا ، بىز مۇسابىقىگە قاتنىشىمىز.
  ئايلانما ئايلانما ئەتراپىدا كۈمۈش ۋە ئاپېلسىن مېتالدىن ياسالغان ئېگىز تور رىشاتكا بار بولۇپ ، مەرۋايىت ۋە بىر قىسىم كۆك ۋە بىنەپشە رەڭلىك تاشلار ئويۇلغان ، شۇنداقلا چېخنىڭ ئەينىكىنى ئەسلىتىدىغان ئەينەك بار . ئۇ قارىماققا ناھايىتى چىرايلىق كۆرۈندى.
  كىرىش ئېغىزىدا ئىككى تەرىپىدە ئىككى فونتان بار بولۇپ ، ئۇلار ئالتۇن رەڭلىك جۈپلەردىن كۆپ خىل رەڭلىك ئايروپىلانلارنى چىقىرىپ تاشلايتتى: - بىر پاكار بالىنى قۇچاقلىغان پەلەي.
  شۇنداق ، ھەممە نەرسە قارىماققا ناھايىتى چىرايلىق كۆرۈندى. كىرىش ئېغىزىدا قىزلارنىڭ قوغدىغۇچىسى بار. يەنە ئىنتايىن چىرايلىق ھەم يېنىك ، كۈمۈش ساۋۇت.
  ھەممە نەرسە بەك ئېسىل كۆرۈنىدۇ. ئەتراپىدا ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ ۋەكىللىرى ناھايىتى كۆپ.
  دومىنىكا گۇلاگ تاقىم ئارىلى ۋە ئاياللار لاگېرى توغرىسىدىكى فىلىمنى ئېسىگە ئالدى. ئۇ يەردىكى ئاياللارنىڭ ھەممىسى خۇددى تاللىغىنىدەك ، ياش ، چىرايلىق ۋە ئېسىل پۇتىنى پۈتۈنلەي ئاشكارىلاپ قويغان كىيىملەرنى كىيگەندەك ئىدى. شۇنداق ، سىبىرىيەدە ياز ئىسسىق بولغاچقا ، ھەتتا ئىسسىق بولۇشى مۇمكىن ، قىزلار يالاڭ ئاياغ ئىدى. بۇ فىلىمنى ئەرلەر ئارىسىدا ئىنتايىن ئالقىشقا ئېرىشتۈردى. ھەمدە دومىنىكا قوزغىلاڭچى كومسومول ئەزاسىنى ئويناپ ، قىزلارنىڭ پۈتۈن قوزغىلىڭىنى تەشكىللىدى. گۈزەللەر ھەتتا قوراللارنى قولغا چۈشۈردى ، ھەمدە جەڭدە پۈتۈن NKVD پولكىنى ئېلىپ ، غەلىبە قىلالايدىغان بولدى.
  بۇ فىلىم ئەلۋەتتە قالتىس بولۇپ چىقتى. يالاڭئاياغ ، جەلپكار ، گۈزەل جەڭچىلەر قارىماققا دەرىجىدىن تاشقىرى كۆرۈنەتتى.
  دومىنىكا مۇنداقچە ئېيتقاندا ، ئەسلىدە مەھبۇسلار توپىلاڭنى تەشكىللىگەن فاندېرانىڭ نەۋرە ئاكىسى رولىنى ئېلىشى كېرەك ئىدى ، ئەمما بۇنداق فىلىمنى چەكلەش مۇمكىن ئىدى. ھەمدە ئۇ پەقەت مۇنەۋۋەر ئوقۇغۇچى ۋە كومسومول ئەزاسى قىلىندى.
  دومىنىكا قاراۋۇلدىن قىزغا باش ئەگدى. تۇيۇقسىز ، يەر ئاستىدىن ، خۇددى ساندۇقتىن چىققان جەينەكتەك ، ئەجدىھا سەكرىدى. كىچىك ، ئالباترودىن سەل چوڭ ، ئۈچ بېشى بار.
  ئۇ قىزلارغا قاراپ ئۇچتى ، بىر ئاۋاز ياڭرىدى:
  - ئاكامنى قايتۇرۇپ بەر!
  نىمف ماركىسى بىر ھازا بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بۇ مۇمكىن ئەمەس ، بېلكا.
  بۇنىڭغا قارىتا ھەسەن-ھۈسەننىڭ رەڭگى بىلەن تارازىسى ئۈچ ئاپتاپتا پارقىراپ تۇرغان ، قانىتى بەك چىرايلىق بولغاچقا ، كۆزلىرىگە لەرزىگە كەلگەن ئەجدىھا قىز ھۆركىراشكە باشلىدى.
  - مەن بىر قېرىنداش لازىم! مەن بىر قېرىندىشىم كېرەك! ئۇ نەدە!
  قىزىقچى قىز يىغلىدى:
  - شۇنداق ، بىز ئۆزىمىز ئەرلىرىمىزنى بىزگە قانداق قايتۇرۇش توغرىسىدا ئويلىنىش بىلەن ئالدىراش. ھەم جەلپكار بولۇشنىڭ ھاجىتى يوق.
  ئەجدىھا قىز ، بىر بالىدىن نېمىلەرنى ئالالايسىز ، تىنىچلىنىپ چىرقىراپ ، دومىنىكاغا سەكرىدى:
  - بىلىمەن! سىز تاللانغان ئادەم!
  زەربىگە ئۇچرىغان قىز كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى:
  - ھەممە ئىش مۇمكىن ئەمەس ، ماڭا ئىشىنىڭ ، مۇمكىن ،
  ئەمما بۇ مەسىلىگە يېقىنلىشىش تولىمۇ مۈشكۈل ...
  قانداقلا بولمىسۇن ، ئوينىغاندا مېڭىڭىزنى جىددىيلەشتۈرسىڭىز ،
  جېدى قىزغا ئايلىنالايمەن !
  ئەجدىھا قىز خۇشال ھالدا كۈلۈپ تۇرۇپ:
  كاللىڭىز بارماقنىڭ چوڭلۇقىدا ئەمەس ،
  تالانت ئىگىسى ، بىلەمسىز ، يەرشارىدا ...
  چىرايلىق بىر بالا مېنى ساقلاۋاتىدۇ ،
  ئەگرى ئات ئۈستىدە!
  دومىنىكا قىزىقارلىق ۋە كۈلۈپ كەتتى:
  - ئات ئۈستىدىكى ئەجدىھا؟ بۇ قانداق ئىش!
  ماركۇس مۇنداق دېدى:
  تەمسىل ئۇقۇمىنى بىلمەيسىز !؟
  قىز ئارتىس كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  بىز ھەر قانداق جايدا ئۆلۈپ كېتەلەيمىز
  ھەتتا كۈن ئولتۇرغاندا ...
  ئادەتتە ، بىز ئەركىن ياشايمىز ،
  ھەئە ، ھەقسىز!
  ئوبرازلىق قىلىپ ئېيتقاندا!
  ئەجدىھا قىز ئاغزىدىن چىراغ قويۇپ بەردى ، ئۇ تېخىمۇ يېنىكرەك بولۇپ ، سىقىلىپ:
  - بۇ يېقىشلىق ناخشا. قانداقلا بولمىسۇن ، نامەلۇم يەرشارىدىن كەلگەن گۈزەل مېھماننىڭ باشقا قىزىقارلىق ئىشلارنى قىلىشىنى ئۈمىد قىلىمەن.
  دومىنىكا قىستىلىپ مۇنداق دېدى:
  تەڭگە پۇللارنى يىقىتىۋەتكەنلىكىنى بىلىمەن . قانداقلا بولمىسۇن ، مەن يەنە ئاۋازىمنى جىددىيلەشتۈرۈشىم كېرەك! نېمە ئۈچۈن؟ بۇ يەردە پۇل قەيەرگە خەجلەش كېرەك؟
  مارجان بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - بىرىنچىدىن ، بېگېموتتىكى ئاتلارنىڭ بىرىگە پۇلىڭىزنى دوغا تىكىپ ، مەبلىغىڭىزنى ئاشۇرۇشقا تىرىشىسىز. ئىككىنچىدىن ، بۇ قىز كىچىك ئايال ئەجدىھا بولۇپلا قالماي ، يەنە مەلىكە. ئۇ سىزگە ئۈزۈك بېرىدۇ ، ئۇنىڭدا غايەت زور سېھىر كۈچى بار. بۇنىڭ ئۈچۈن ماڭا ئىشىنىڭ ، توغرا سىناپ بېقىشقا ئەرزىيدۇ!
  دومىنىكا كۈچلۈك بوينىغا پارقىراق بېشىنى لىڭشىتىپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - بۇ ئەھۋالدا ، سىناپ بېقىشقا تېگىشلىك بىر نەرسە بارلىقىنى كۆردۈم! ئۇنىڭ ئۈستىگە ، سىز قانداقمۇ بالىنى رەت قىلالايسىز!
  ئەجدىھا قىز چىرقىراپ:
  - مەن ھەرگىزمۇ بالا ئەمەس. مەن بىر مەلىكە ، مەن بۇنى قىلالايمەن! مەن يەر شارىغا ئۇچىمەن. مەن سېنىڭ مەبلىغىڭنى كۆيدۈرىمەن.
  دومىنىكا ھەيۋەتلىك ھالدا:
  - ۋە بىزدەك كىشىلەرگە ھاۋا مۇداپىئەسىمىز بار! ۋەھشىي ، بۇنىڭغا نېمە دەيسىز؟
  ئەجدىھا قىز:
  - سىز تاش ساندۇقىغا ئەۋەتىسىز. سىز ئورك نازارەتچىلىرىنىڭ قامچىلىرىنىڭ زەربىسىدە يالىڭاچ ۋە زەنجىر بىلەن ئىشلەيسىز.
  قىزىقچى قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، ئۇ قىلالايدۇ! ئۇنىڭ ئۈستىگە ، سىز ئادەم. خەلقىمىز ... ئۇلار نۇرغۇن سەۋەبلەر تۈپەيلىدىن تۆۋەن قاتلام دەپ قارىلىدۇ.
  ۋېسېل سايرىدى:
  - شۇڭا ياخشىراق ناخشا ئېيتىڭ! ئامما ئاللىقاچان بۇ يەرگە يىغىلدى ، بىزمۇ پۇل تاپىمىز.
  ئەمەلىيەتتە ، ئادىل جىنسنىڭ ھەر خىل ۋەكىللىرى توپىدا شاۋقۇن-سۈرەن پەيدا بولدى ، چاۋاك چېلىش ۋە جاراڭلىق ئاۋازلار ئاڭلاندى:
  - ناخشا ئېيتىڭ ، كىچىك گۈل ، نومۇس قىلماڭ!
  ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم ، مۇزىكا قويايلى!
  بىز جەننەت قۇشلىرىنىڭ تىرىنى ئاڭلاشنى خالايمىز!
  دومىنىكا قاتتىق تىنىپ ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى.
  ئېلفادىكى قىرغاق كەڭ ، تىك ،
  دولقۇن پارقىراپ پارقىراپ پارقىراپ كەتتى ...
  ئېلىفيا مېنىڭ ئانا ۋەتىنىم بولدى ،
  بۇلبۇلنىڭ تىرىلى بىزگە ئېسىل ناخشا ئېيتىدۇ!
  
  كەڭ كېمىدە ، جېنىم ئىككىمىز يەلكەنلىك كېمە ،
  زلاتا ۋال ئۇنىڭ ئۆرۈكىنى چۈشۈردى.
  مەن ۋە سۆيۈملۈكۈم بىللە بولۇش نېمىدېگەن ياخشى ،
  ئەپسۇسلىنارلىقى شۇكى ، بېلىقچى تاياق بىلەن تىمساھنى تۇتماسلىق.
  
  ياق ، سۇ ئەمەس ، گۈلدۈراس ئالۋاستى ،
  ئۇ بىزگە شامپان بېرىدۇ.
  بۇ يەر مەن ئۈچۈن سۆيۈملۈك ئاناغا ئوخشايدۇ ،
  خان جەمەتى كىيىمى بىلەن يەرنىڭ كەڭ قورساقلىقى!
  
  ئاي نۇرى ئاستىدا مەرۋايىتقا ئوخشاش تامچە
  كۈمۈش قانىتى بار ھەسەل ھەرىلىرىدەك پارقىرايدۇ ...
  قىز ، سەن ماڭا چۈش كۆرگەن پەرىشتەگە ئوخشايسەن ،
  گۇناھسىزلىقنىڭ چىرايى بىلەن - ئەڭ ساپ مادوننا!
  
  پۇرىقى ھەسەل ، چاچ يىپەك ،
  لەۋلىرى ئەتلەسكە ئوخشاش ئايرىلدى.
  مەن ئىنتىزار بولغان پەيتنىڭ كەلگەنلىكىگە ئىشىنىمەن ،
  چۆچەكلەر رېئاللىققا ئايلىنىدۇ!
  
  لەۋلىرىمىز خۇشاللىق ئىچىدە تەگدى ،
  تاتلىقلىقى شۇنداق بولۇپ ، سۆز قالمايدۇ .
  ماڭا ئىشىنىڭ ، سەن چەكسىز گۈزەل ،
  كۆپ نەرسە قارار قىلىدۇ ، تەڭگەنى تېخىمۇ يۇقىرىغا تاشلاڭ!
  
  بۇ يەردە بىر-بىرىدىن سۆيۈشۈشلەر ،
  بوران-چاپقۇن خۇشاللىقىمىزنىڭ ئاھ ۋە كۈلكىسى.
  روھنىڭ مۇقەددەسلىكىنى كېرۇبلار ساقلايدۇ ،
  تاللانغان كىشى گۇناھلارنىڭ تىزىملىكىنى تەرەتخانىغا تاشلايدۇ.
  
  ياق ، بىلىڭ ، يەر يۈزىدە سىزدىنمۇ گۈزەل بار ،
  ھەۋەس قەلبىمدىكى يورۇق ئوتتەك كۆيۈپ كېتىدۇ!
  بىز ئەڭ ياخشى دۆلەتتە ياشايمىز ،
  دېرىزە ۋە ئىشىكنى بوشلۇققا ئاچايلى!
  گۈزەللىك شۇنداق ئېسىل ناخشىنى ئېيتتى. ھەر ساھەدىكى قىزلار ئۇنىڭ ئۈچۈن چاۋاك چالدى. شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ئۇلار ئالتۇننى ئۆز ئىچىگە ئالغان تەڭگە تاشلىدى. بۇ بەك ياخشى .
  قىزىقچى قىز سېھىرلىك تاياقنى سىلكىدى ، پۇل ئۆزلۈكىدىن ئايرىم دۆۋە ھاسىل قىلىشقا باشلىدى. ھەمدە كۆپ خىل رەڭلىك پۇللارنىڭ بىر تۈۋرۈكى ئۆسۈپ كەتتى.
  ئەجدىھا قىزمۇ ئۇنىڭ چاۋاك چېلىپ ، ئاندىن ئۈچ بېشىدىن پارقىراق يالقۇن چىقاردى. ئۇنىڭدىن كېيىن ئۇ ھاياجانلانغان ھالدا:
  - بۇ ئەلۋەتتە ياخشى ، ئەمما يېتەرلىك ئەمەس! مەنمۇ سىز ئۈچۈن ناخشا ئېيتىشىڭىزغا موھتاج!
  دومىنىكا چىرايى تاتىرىپ سورىدى:
  - بەك كۆپ ئەمەسمۇ؟
  ماركۇس ئۇنى ئىتتىرىۋەتتى:
  - پەقەت بىرلا ناخشا ئۈچۈن بۇنداق قىممەتلىك ئۈزۈككە ئېرىشىشنى خالامسىز؟ ياخشى ، سىز ھاياسىز ! ۋىجدان بولۇڭ ، چۈنكى ئاسارە-ئەتىقىلەر قىممەتلىك.
  قىزىقچى قىز سايرىدى:
  - ھەر بىر تۈرنىڭ ئۆزىگە خاس باھاسى بولىدۇ. ئادەتتە ، قىممەتلىك ئاسارە-ئەتىقىلەر ئۈچۈن ئۈچ ئارزۇنى ئەمەلگە ئاشۇرۇشىڭىز ياكى ئۈچ مۇلازىمەت بىلەن تەمىنلىشىڭىز كېرەك. بۇ قائىدىلەر. ئۇنىڭ سەۋەبىنى ئۆزىڭىز چۈشىنىسىز!
  تۈرلۈك قىزلارنىڭ تاماشىبىنلىرى چاۋاك چېلىپ ، يالىڭاچ پۇتلىرىغا تامغا باستى ، ناھايىتى ئاز ئاياغ بىلەن:
  كېلىڭ ، يەنە بىر ئاز ناخشا ئېيتىڭ!
  بىز ناخشا تەلەپ قىلىمىز!
  قالتىس بولىدۇ !
  رومانتىكىلىقنى ئورۇنلاڭ!
  بىز سىزگە ياخشى ھەق بېرىمىز!
  ۋېسېل دومىنىكاغا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ياخشى ، بۇزۇلماڭ! كېلىڭ ، ناخشا ئېيتىڭ!
  گۈزەل گۈزەللىك ئۇنىڭ پارقىراق ، پارقىراق مەڭزىنى تەۋرەتتى. ئۇ يالىڭاچ ، مۇسكۇللۇق پۇتىغا تامغا بېسىپ ناخشا ئېيتتى ، ناھايىتى ھېسسىيات ۋە ئىپادىلەش بىلەن
  بىزنىڭ ھەقىقىتىمىز ، ھەقىقىتىمىز
  ئېتىقادنى ئېلىپ يۈرۈشنى ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ!
  ئەتە ئەمەس ، ئەتە ئەمەس ،
  بۈگۈن ۋەتەننى قۇتقۇزۇۋېلىڭ!
  
  بىز Elf نى ھۆرمەتلەيمىز ،
  نېمىلا دېگەن بىلەن ئۇ پۈتۈن دۇنيا ، دۇنيانى بىلىڭ!
  ۋەتەننىڭ قىزىل بايرىقى ،
  ئۇنىڭ ئۈستىگە تېخىمۇ ئوچۇق قىزىل يوق!
  
  يول ئاچقۇچى ئاۋات ئەمەس.
  ئۇنىڭ بەلگىسى ۋەتەننىڭ بايرىقى!
  بىز رەقىبىگە ماھارەت بىلەن جەڭ قىلدۇق ،
  ئايەتتىكى مۇۋەپپەقىيەتلەرنى ئۇلۇغلاش!
  
  شۇنى بىلىڭكى ، يەر شارىدا پەقەت بىرلا ئېتىقاد بار ،
  ئىشەنچ _ قەدىرلىك ، مۇقەددەس ئەلفىزم!
  شۇڭا خۇشال بالىلار كۈلۈش ،
  ئوركېزىم ھاڭغا پارتىلاپ كېتىشى مۇمكىن !
  
  ھەر بىر چەۋەنداز پەقەت بالا ئىدى ،
  ئوت-چۆپ ۋە ئېقىنلاردا يالاڭ ئاياغ ...
  ئەمما ھازىر ئۇنىڭ قولىدا بىر كاۋچۇك بار ،
  بولقا بىلەن مېتالنى تەكشى تەكشى قىلىدۇ!
  
  بىرەيلەن ماشىنا بىلەن ئاپتوماتنى ئۆتكۈرلەيدۇ ،
  ياخشى ، بىرسى مۈرىسىدىن ئېتىۋاتىدۇ!
  قىزىل بايراق قىزىل بايراقتەك پەرۋاز قىلىدۇ ،
  بىز چاقچاق قىلماي رەزىل دۈشمەنلەرنى مەغلۇب قىلىمىز!
  
  ئەجدادلىرىمىز دادىللىق بىلەن ئوركلىننى ئالغان ،
  ياخشى ، بىزچۇ؟ بىز مارسقا قاراپ يولغا چىقتۇق!
  بىز كىشىلەر ، شاختىكى ماكا ئەمەس ،
  رەقىبىنىڭ مۇشتى ئۇنىڭ كۆزىگە ئۇرۇلدى!
  
  ئەمما بىز يەنە قانداق كۆڭۈل ئېچىشنى بىلىمىز ،
  دۇمباقنى چېلىڭ ، كاناي چېلىڭ!
  بەك ئوماق بالىلارنىڭ چىرايى ،
  تۆت ۋە بەشنىڭ دەرىجىسى!
  
  ئەڭ قىيىن جەڭ ئىمتىھانى -
  بۇنى باشتىن كەچۈرمەسلىك ئۆلۈمگە ئوخشايدۇ!
  ئەمما ئۆلۈمدە بىزدە مەشئەل بار بايراق بار ،
  ئەللىك مىس ئويما چۈشۈپ كەتمەيدۇ!
  قىز شۇنداق چىرايلىق ۋە ماھارەتلىك ناخشا ئېيتتى ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ئۇسسۇل ئوينىدى ، پۇتى بەك جەلپكار ئىدى. كىشىنى ئەپسۇسلاندۇرىدىغىنى ، ئۇنىڭ گۈزەللىكىنى قەدىرلەيدىغان ئەرلەر يوق. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ قىزدا غايەت زور سەۋىيىدە بار ، جەڭچى ئۇنىڭ غايەت زور بېسىمى ۋە مۇھىتىنى كۆرسىتىپ بېرىدۇ.
  بىر نەچچە يۈز قىز ئاللىقاچان يىغىلىپ بولدى ، ئۇلار ئاۋاز چىقارماقتا. ئۇلار پۇل تاشلايدۇ ، ئۇلاردا ياش ، يېڭى ، ئاياللار بەدىنى ۋە قىممەت باھالىق ئەتىر ۋە ئەتىرلەرنىڭ پۇرىقى ئىنتايىن كۈچلۈك. بۇ يەردە بېشىڭىزنى ئايلاندۇرىدىغان نۇرغۇن ئىشلار بار.
  بەزى پۇللار ساپال بولۇپ ، ھەتتا بىر قانچە ياغاچ پۇلمۇ بار ئىدى ، بۇ ناھايىتى ياخشى ئىدى. ئەمما يەرشارى پلانېتىسىنىڭ ئادەتتىكى قەغەز پۇلى قانداقتۇر كۆرۈنمەيدۇ. بۇ دومىنىكا ئۈچۈن قانداقتۇر نورمالسىز ئەھۋال. بەزىدە ئۇلارنىڭ بۇ يەردە قانچىلىك ۋەھشىي ئىكەنلىكى توغرىسىدىكى ئويلار كاللىڭىزدا چاقنايدۇ. چىقىم قىلىش ئۈچۈن ئېلېكترونلۇق كارتاچۇ؟ شۇنداق ، بۇ تەرەققىيات سەۋىيىسى ئۈچۈن تولىمۇ قالتىس.
  شۇنىڭ بىلەن بىرەيلەن يېرىم يەپ كەتكەن تورتنى قىز ناخشىچىنىڭ يالىڭاچ پۇتىغا قايماق بىلەن تاشلىدى.
  قىزىقچى قىز تورتتىن چاقماق بىلەن تورتنى ئۇردى. ئۇ دەرھال پارچىلىنىپ كەتتى.
  كىچىك گۈزەللىك:
  - قايتا قىلماڭ! پەقەت پۇل!
  ۋېسېل ناخشا ئېيتتى:
  - پۇل تېپىڭ! پۇل تېپىڭ!
  زېرىكىش ، ھورۇنلۇقنى ئۇنتۇپ ...
  پۇل تېپىڭ! پۇل تېپىڭ!
  ئەگەر زۆرۈر بولسا ، ھېچ بولمىغاندا پۈتۈن بىر كۈن!
  ئەجدىھا قىز قانىتىنى سىلكىپ سايرىدى:
  - ياخشى ، بۇ ئىككىنچى مۇلازىمەت! ئەمما ئاسارە-ئەتىقىلەرگە ئېرىشىش ئۈچۈن ، ئۈچىنچىسىگىمۇ ئېھتىياجلىق بولىسىز!
  دومىنىكا مەڭزىنى چىقىرىپ ، ئۆزىگە ئىشىنىدىغان ئاھاڭدا:
  - ئەگەر خالىسىڭىز ، مەن يەنە بىر قېتىم ناخشا ئېيتىپ خۇشالمەن! راستىنى ئېيتسام ، مەن ناخشا ئېيتىشنى ياخشى كۆرىمەن.
  مىڭغا يېقىن ئايالنىڭ تاماشىبىنلىرى ، ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ ۋەكىللىرى ، پۈتۈنلەي دېگۈدەك يالىڭاچ ، يېقىشلىق ، قىز پۇتلىرىنى ۋارقىراپ تامغا باسقان:
  - قايتا ناخشا ئېيتىڭ! قايتا ناخشا ئېيتىڭ!
  Bravo, encore! Bravo, encore!
  ئەجدىھا قىز بۇنىڭغا قارشى تۇرۇپ ، ئاۋازىنى ئۆستۈردى:
  - ياق! ناخشا ئۈچۈنلا بۇنداق ئۈزۈكنى بېرىڭ! بۇ يەردە ئۇ تېخىمۇ قىممەتلىك ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، قىيىن ئىشلارنى قىلىشى كېرەك.
  بۇ يەردە جىددىي توختاپ قالدى. ئوخشىمىغان ئىرقتىكى مىڭدىن ئارتۇق قىز تەقەززالىق بىلەن مۇزلاپ كەتتى.
  تۇيۇقسىز بىر بالا پەيدا بولدى. ئۇلارنىڭ ئارىسىدىكى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ بىردىنبىر ۋەكىلى. ئۇ ئىنسانىيەتتىن بولۇپ ، پەقەت كالتە ئىشتان ، مۇسكۇل كىيىپ ، مۈرىسىگە قۇل ماركىسى كىيگەن بولۇپ ، قارىماققا ئون ئىككى ياش ئەتراپىدا بولۇپ ، ئېنىقلا بىر نەچچە قېتىم تاياق يېگەن. يۈگۈرۈپ كېلىپ ، ئۇنىڭ چاڭ-توزان ، بالىلىق پاشنىلىق ئاياغلىرى ئەجدىھا قىزغا قاراپ چاقناپ ، تىزلىنىپ يىقىلىپ كەتتى:
  - ئۇلار مېنى ئازاد قىلسۇن! ئورنۇمنى قايتۇرۇڭ!
  ئەجدىھا قىز بېشىنى لىڭشىتىپ دەلىللىدى:
  - بولدى! ئەگەر سىز ئۇنى بىر پەلەيگە ئايلاندۇرسىڭىز ، بالا ئەركىن بولىدۇ!
  دومىنىكا قولىنى ئۇزاتتى:
  - ئەمما بۇ مۇمكىن ئەمەس!
  Marquise-nymph مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - بۇ قۇل بالا يېقىندا Oenomaus ئىسىملىك غايەت زور ئىمپېرىيەنىڭ تاجى شاھزادىسى ئىدى. مانا ھازىر ، ئۇ ئىنسانلارنىڭ بالىسى ۋە شەيتاننىڭ يۇقۇشىدىن ساقلىنىش ئۈچۈن قۇل بولدى. ئۇنى يەنە بىر مەلىكە شاھزادە قىلغىن ، ئاندىن بىز پۈتۈن ساڭگىلايدىغان تېمىنى تۇتالىشىمىز مۇمكىن!
  . 4-باب.
  قىزىقىدىغان مەلىكە جەزملەشتۈردى:
  - بۇ سىزنىڭ پۇرسىتىڭىز ، دومىنىك. بىزنىڭمۇ. ئەرلەرنىڭ ھەممىسى دېگۈدەك غايىب بولدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ گەرچە پۇشايمان قىلمىغان بولسىمۇ ، لېكىن ئۇنىڭ ئىسمى ۋە ئورنىنى ، ھەتتا بەدىنىنى يوقىتىپ ، ئىنسان قۇلىغا ئايلاندى.
  بالا يېنىك ، كېسىلگەن بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئۇلار ھەر كۈنى مېنى ئۇردى ، مەن تاشقا ئايلىنىپ كەتمەيمەن! مەلۇم سەۋەبلەر تۈپەيلىدىن ، يۇقۇملانغانلارغا ئەڭ قارشىلىق قىلىدىغان قۇللاردۇر!
  دومىنىكا قولىنى ئۇزىتىپ جاۋاب بەردى:
  - شۇنداق ، مەن ئۇنى قانداق ئايرىۋېتىشنى بىلمەيمەن! شاھزادەمۇ بالا ئىدى؟
  قۇل بالا بېشىنى لىڭشىتتى.
  - ياق ، مەن خېلى قۇرامىغا يەتكەن ئىدىم! ئەمما ئۇ تاشقا ئايلىنىشقا باشلىغاندا ، ۋېسېل نىمف ئالاھىدە سېھىرنى قوللانغان. مەن ياش قۇل بولۇپ قامچىلىدىم. بۇ ماڭا ئازابلىق بولسىمۇ ، بىر نەچچە ئاي ۋاقىت بەردى. ئەمما ھامان بۇ ئىش ئاخىرلىشىدۇ. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ئۇلار مېنى قاتتىق ئۇرۇشى كېرەك ، ھەر كۈنى مەن چوقۇم ئېغىر تاشلارنى ئېلىپ مېڭىشىم ، ياكى چاق ئايلىنىشىم كېرەك!
  نىمكەش قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە! بۇ قانداقتۇر تاش يۇقۇملۇق كېسەلنىڭ تەسىرىنى كېچىكتۈرۈشنىڭ بىردىنبىر ئۇسۇلى. مىنالاردا تېخى ئەرزىمەس ۋە ئىشلەۋاتقان قۇل ئوغۇللار بار. ئەمما بۇلار كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ بىردىنبىر ۋەكىللىرى. ئاندىن ئۇلارنىڭ بەزىلىرىمۇ تاشقا ئايلىنىپ ، ئاندىن توپا-چاڭغا ئايلىنىدۇ.
  دومىنىكا پۇشتەك قىلدى:
  - بۇ بەك قورقۇنچلۇق! ھەممىباب ئاپەت! ياشاش ۋە قۇل بولۇش ئۈچۈن!
  كىيىملىرىنىڭ ھەممىسىنى تەشكىل قىلىدىغان قارا قىسقا كالتە ئىشتان كىيگەن ۋە تېرىسى مايلىق بولمىغاچقا تېرە ئاستىدىكى ئورۇق مۇسكۇللار بار بۇ بالا ناخشا ئېيتتى:
  - ھەئە ، مەن بىر شاھزادە ، پەقەت بىر قۇل ، ئەمما نېمە ،
  ئاقسۆڭەكلەر مېنى شۇنداق دەپ قويسۇن ...
  ئۇلار مەندىن قانچىلىك يىراق ،
  پۇتى زەنجىرى سۇنۇپ كەتكەن بالا!
  ئەجدىھا قىز كۆزنى يۇمۇپ ئاچقۇچە:
  - شۇڭا ئۇنى يەنە بىر سەرخىل شاھزادە قىل ، ئاندىن ئەجدىھا سېھرىگەرلىكىنىڭ بۇ قىممەتلىك ئۈزۈكىگە ئېرىشەلەيسىز!
  دومىنىكا قولىنى ئۇزاتتى:
  - ياخشى ، سىز ئۇنىڭغا لەنەت ئوقۇدىڭىز ، مېنىڭ سېھىرگەرلىكنى ئاساسىي چۈشەنچىم يوق ، سىز بۇنى تەلەپ قىلىسىز! قايسى ، بەلكىم ، ئۆزىڭىز قىلالمايسىز!
  نىمف ماركىسى بىر ھازا بىلەن ئەسكەرتتى:
  - بەلكىم بىزمۇ بۇنى قىلالمايمىز ... نېمە دەيسىز؟
  ئەجدىھا قىز:
  "ئۇ ئۇزۇندىن بۇيان ئۇنىڭ پۇتىدا". ئەجدىھا مەكتىپىمۇ پات يېقىندا تاقىلىدۇ. شۇڭا ، ئۇ ئالدى بىلەن مەست قىلغۇچى ئىمتىھانلاردىن ئۆتسۇن ، ئاندىن ئوغۇل شاھزادىنى يوقىتىشقا ئۇرۇنسۇن.
  دومىنىكا ماقۇل بولدى.
  - ياخشى ، بۇ قانداق قىلىپ پىرىنسىپ جەھەتتىن ...
  نىمف ماركىسى ئۇنىڭ بوينىغا ئېسىلغان تالانتىنى ئالدى. ھەمدە ئۇنى ئالقىنى بىلەن سىلاپ ، سېھىرگە ئوخشاش بىر نەرسە مۇڭدىتىشقا باشلىدى. ئەجدىھا قىز چىشىنى چىشلەپ:
  - بۇ ئۇنىڭ ئۈچۈن بىر ئېغىر سىناق ... ئەگەر ئۇ دەرىجىدىن تاشقىرى سېھىر ئىشلەتسە ، كۆپ زىيان تارتماي ھەرىكەتلىنەلەمدۇ؟
  دومىنىكا ئۇلترا سېھىرنىڭ نېمىدىن دېرەك بېرىدىغانلىقىنى ئايدىڭلاشتۇرماقچى بولدى ، ئەمما نىمف ماركىسى يالىڭاچ پۇتىغا تامغا بېسىلدى ، ھالقا بىلەن بېزەلدى ، قىز قاينام-تاشقىنلىققا چۆمدى. خۇددى بىر گىگانت ئادەم ئۇنى قولىغا ئېلىپ ئېلىپ ماڭغاندەك بولدى.
  قىز ئارتىس:
  - نېمىدېگەن ياخشى!
  شۇنداق قىلىپ ئۇلار نىمف ماركىسى بىلەن بىرلىكتە ئوردىنىڭ كىرىش ئېغىزىدا قالدى . ئۇ سانت پېتىربۇرگدىكى ئېرمىتاجنى ئەسلىتەتتى ، پەقەت ئېگىزرەك ، ئۆگزىسى ئېگىز ئوتتۇز قەۋەت ئىدى. شۇنداقلا ، داڭلىق قىشتىنمۇ ياپيېشىل ۋە گۈزەل.
  دومىنىكا پۇتىنى سۇندى ، مۇشتلىرى بىلەن يانلىرىنى يۆلەپ تۇرۇپ:
  - ۋاھ !
  نىمف كۈلۈپ تۇرۇپ جەزملەشتۈردى:
  - شۇنداق ، بۇ ئەجدىھا ئاكادېمىيىسىنىڭ گۈزەل بىناسى.
  كىرىش ئېغىزىنىڭ ئالدىدا ، يەتتە باشلىق ئەجدىھا شەكلىدىكى بۇلاق ئالتۇن ۋە يەر يۈزىدە نامەلۇم بىر قىسىم ئوچۇق ئاپېلسىن مېتال چاقناپ تۇراتتى. ھەر بىر ئېغىزدىن بىر ئېقىن سۇ ئاسمانغا ئېقىپ ، بىر نەچچە زىننەتلەنگەن نۇرنىڭ نۇرىدا ئالماستەك چاقناپ تۇراتتى.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئايروپىلانلارنىڭ قانچىلىك ئېگىز ئۇچۇشى ناھايىتى ھەيران قالارلىق!
  Marquise-nymph لاتاپەتلىك جاۋاب بەردى:
  - Technomagic!
  ھەر بىر ئەجدىھا بېشىنىڭ قىممەتلىك تاشلاردىن ياسالغان ۋە ئوخشىمىغان رەڭدىكى كۆزلىرى بار ئىدى. قارىماققا ئىنتايىن ساغلام ، مول ۋە تەملىك كۆرۈنەتتى .
  بۇ يەردە يەنە ھەر خىل شەكىل ۋە بىخ تۈرلىرى بىلەن ئالاھىدە ئېسىل گۈللەر بار رەتلىك كوچىلار بار. قىزلارنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى تەسۋىرلىگۈسىز نەپىس ۋە يېقىشلىق يوللارنىڭ سىلىق ، ئوچۇق نەقىشلىك كاھىشلىرىنى بويلاپ ماڭدى. ئۇلار ئوخشىمىغان ياشتا ئىدى ، ئەمما ھەممىسى چىرايلىق ، نۇرغۇنلىرى قىممەتلىك زىبۇزىننەتلەرنى كىيدى.
  بۇ يەردە كۆپىنچە پەلەيلەر بار ئىدى ، ئەمما بۇ يەردە ئىنسان قىزلىرى ، ئاياللار ھارۋىسى ۋە قىزىقىشىمۇ بار ئىدى. ئاخىرقى قىزلارنى ئىنسانلاردىن پەرقلەندۈرگىلى بولمايدۇ . مۇنداقچە قىلىپ ئېيتقاندا ، نىمفا ۋە قۇرۇتقۇچ. ئۇلارنىڭ كىچىك ھەم يېقىشلىق پۇتلىرىنىڭ يالىڭاچ ئۇچىغا ئۈزۈك تاقىغانلىقى ئۈچۈنمۇ؟
  ئەمما ئىنسان قىزلىرىمۇ بۇنى قىلالايدۇ.
  خېلى ئېگىز ئوقۇغۇچى دومىنىكا قىز ئوقۇغۇچىلارغا سېلىشتۇرغاندا بەك چوڭ ۋە پىشقان كۆرۈندى. بۇ ئىش ئۇنى قاتتىق خىجىل قىلدى.
  قىز نىپىزدىن سورىدى:
  - مەن بۇ يەردىكى مۇزېي كۆرگەزمىسىگە ئوخشايمەن!
  ماركۇس كۈلۈپ تۇرۇپ سورىدى:
  -خارى پوتتېر توغرىسىدىكى فىلىمنى كۆردىڭىزمۇ؟
  دومىنىك كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - ھەئە ، ئەلۋەتتە ، مەن ئۇنى كۆردۈم. ھەتتا ئۇلار بۇ فىلىمنى قايتا ئىشلەشكە ئۇرۇندى. ياخشى ، ئۇنداقتا نېمە؟
  نىمف ئەسكەرتىپ:
  - ئۇ يەردە ئوغۇل-قىزلار بار ئىدى. بۇ يەردە ، كۆرگىنىڭىزدەك ، ئوغۇللار يوق ، بۇ ئىناقلىقنى بۇزىدۇ!
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - خاررىي پوتتېرمۇ بالا ئىدى ، ئۇنىڭ ئۈچۈن ئاسان ئىدى. ئەمما بالىلار ئارىسىدا قۇرامىغا يەتكەن بولۇش. ئىككىنچى يىل تۇرغاندىنمۇ ناچار!
  مارجان يالاڭئاياغ قىز بىر نەرسە دېگۈسى كەلدى ، ئەمما چېچىدا ئالماس بۈركۈت بار بولۇپ ، ئۇلارنىڭ يېنىغا يۈگۈردى. ئۇ ناھايىتى تاتلىق كۈلۈمسىرەپ تۇرۇپ:
  - سىز تاللانغانمۇ؟
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  -شۇنداق!
  قىز كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ئەمما سىز بەلكىم قانداق قىلىشنى بىلمەسلىكىڭىز مۇمكىن! مەسىلەن ، سىز كۆرۈنمەيدىغان دورا ياسىيالامسىز؟
  قىز ئارتىس بىر ھازا بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بەختكە قارشى ياق. ئۇ قانداق ئىشلەيدۇ؟
  ئالماس بۈركۈت ، سۆسۈن رەڭلىك ۋە ئاپېلسىن رەڭلىك چاچلىرى بار قىز بېشىنى لىڭشىتتى. ھەمدە ئۇ كىيىم خالتىسىدىن بىر بوتۇلكا ئالدى. قىستۇرمىنى ئايلاندۇردۇم. ئۇ بىر يۇتۇم ئېلىپ ... غايىب بولدى.
  دومىنىكا گاڭگىراپ قالغان كۆك ياقۇت كۆزلىرىنى چاقتى. ئاندىن بۇرنىمغا يېنىك قىسىلىپ قالغاندەك ھېس قىلدىم. ئاندىن ئۇلار چېچىنى تارتتى. دومىنىكانىڭ ئۆتكۈر كۆرۈش قۇۋۋىتى كۆرۈنمەيدىغان قىزنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرىنىڭ كۆپ خىل رەڭلىك كاھىشلارغا قەدەم باسقانلىقىنى ۋە دەرەخ ۋە گۈللەردىن كىچىككىنە چاڭ-توزان ۋە يوپۇرماقلارنى كۆتۈرگەنلىكىنى كۆردى. قىز ناھايىتى ئەپچىللىك بىلەن تىترەپ كەتتى ، يالىڭاچ پۇتى بىلەن ياش سەت قىزنىڭ قۇلىقىدىن تۇتتى.
  - دەپ ۋارقىرىدى ئۇ. ھەمدە دومىنىكا ئۇنى كۆرەلەيدىغان بولدى. قىز خۇددى ئەرۋاھ ياكى گولوگرامغا ئوخشاش سۈزۈك بولۇپ كەتتى. ئۇ قورقۇپ كەتكەن ئاۋازدا:
  - جۇرت! مېنى قويۇۋېتىڭ ، ھامما!
  ماركۇس-نىمف ھاياجانلانغان ھالدا:
  - ئەقىللىق ، شۇنداق! مەن ھېچ ئىش قىلالمايمەن دەپ ئويلاپتىمەن!
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن:
  ئاغرىپ قالسىڭىز ، مەن كېلىمەن
  ئازابنى قولۇم بىلەن تارقىتىمەن ...
  مەن ھەممە ئىشنى قىلالايمەن ، ھەممىنى قىلالايمەن ،
  مېنىڭ يۈرىكىم تاش ئەمەس!
  ئۇلارغا يېقىنلاشقان قىزلار كۈلۈشۈپ كەتتى. بېزەكلەرگە قارىماي ، ئۇلارنىڭ كىيىملىرىنىڭ بىر قەدەر قاتتىق ۋە ھەشەمەتلىك بولسىمۇ ، بىردەك ئىكەنلىكى ئېنىق ئىدى. گەرچە باشقا تەرەپلەردە كۆپ خىللىق تۇيغۇسى بولغان بولسىمۇ. بەزى قىزلارنىڭ قۇلىقىغا ھالقا بار ، بەزىلىرىدە قۇلاق يوق. يەنە بەزىلىرى ، بولۇپمۇ قىزىقىدىغان قىزلار بۇرنىغا تاش بىلەن ئالتۇن ھالقىلارنى تىزىپ قويدى.
  ئۇلار بۇنى بەك ئوخشىشىپ كېتىدىغان ئىنسان بالىلىرىدىن پەرقلەندۈرۈش ئۈچۈن قىلدى. قۇرۇتۇشلارمۇ بۇرۇن ۋە قۇلاقتىكى ھالقىلارنى ياخشى كۆرەتتى. يەتتە ياشتىن ئۆسمۈرلەرگىچە قىزلارنىڭ گۈزەل پادىشاھلىقى. قانداقلا بولمىسۇن ، پەلەيلەر ئىچىدە ، قۇرامىغا يەتكەنلەر ۋە ئۆسمۈرلۈك دەۋرى تاشقى كۆرۈنۈش جەھەتتە ئاساسەن ئوخشىمايدۇ ، خۇددى قىزىقىش ، تۇلپار ، نىمفا ۋە قۇرۇتقۇچلارغا ئوخشاش. ئەمما دومىنىكا قارىماققا قۇرامىغا يەتكەن ۋە ناھايىتى چىرايلىق قىزغا ئوخشايدۇ ، چىرايى ھەقىقىي مەلىكە. بەلكىم بەك ئاشلانغان بولۇشى مۇمكىن.
  شۇنداق ، ئۇلار ھەتتا ئوتتۇرا ئەسىردىكى ئالىيجاناب خانىملاردىن بىرىنى ئوينىغاندا ئۇنىڭ تېرىسىنى يەڭگىللەتتى. ئۇ ۋاقىتلاردا ، كۆندۈرۈلگەن چىراي تۆۋەن تۇغۇلۇشنىڭ ئالامىتى دەپ قارالغان.
  مۇنداقچە قىلىپ ئېيتقاندا ، ئۇنىڭ يۈزىدىكى تېرىلەر يېنىكلەپلا قالماي ، پۇتىمۇ يېنىكلىدى. ئۇ يالاڭئاياغ ۋە لاتاپەتلىك ھالدا تاختايغا ئېلىپ كېلىنگەن بىر بۆلۈم بار.
  ھەتتا بىر ناخشا بار ئىدى:
  قۇتۇلۇش ۋاقتى يېقىنلاپ قالدى
  ئايال پادىشاھ يالاڭئاياغ ھالدا پەلەمپەيگە ئېلىپ كېلىندى!
  ئۇ زىبۇزىننەتنىڭ ئورنىغا ئۇچىسىغا كىيىم كىيگەن ،
  ئاققۇنىڭ بوينى جاللاتلارنىڭ قۇربانى!
  شۇنداق ، ئۇ قارىماققا ئىنتايىن قىزىقارلىق كۆرۈندى ، ھەتتا ئۆز ئۇسۇلى بىلەن قانداقتۇر ئۆمىلەپ كەتتى . چاقماقتىن كېيىن ئۇ ئايال پادىشاھ سېمىرامىسنىڭ رولىنى ئېلىشى كېرەك. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ فىلىملەردە ئۇ ئاساسەن يالىڭاچ سۈرەتكە ئېلىنمىغان. شۇنداق ، بۇ بىر قىزىقارلىق رول ئىدى. ئەمما ئېنىقكى رېژىسسور ئۇنى ياقتۇرمىدى. بەك چىرايلىق ۋە ھەسەل سېرىق. سېمىرامىسنىڭ رولى ئۈچۈن ئۇلار قارا چاچلىق ياشانغان ئايالنى ياخشى كۆردى. ھەمدە دومىنىكا قۇلغا ئايلىنىشى كېرەك ئىدى. ھەتتا ئۇنىڭغا قىزىق تۆمۈر بىلەن ماركا چاپلانغان. ئۇلار مېنى خېلى قوپاللىق بىلەن ئەرلەر بىلەن چىڭ تۇتتى.
  ھەئە ، رېشاتكىدا بىر كۆرۈنۈش بار ئىدى. ئەلۋەتتە ، قامچا كۆپۈكتىن ياسالغان بولۇپ ، ئۇلار سىزنى قامچىلايدۇ ، بۇنىڭ زىيىنى يوق. ئەمما ھەممىسى ئوخشاش ، ئېسىلىپ قامچا ئۇرغاندا ، بۇ يېقىمسىز.
  قىز ئوقۇغۇچىلار بىر يەرگە جەم بولدى. ئاندىن قۇرۇق ئوقۇتقۇچى پەيدا بولدى. ئۇ ئۇچىسىغا قىزىل رەڭلىك كىيىم ۋە باشقىچە ئۇسلۇبتا ئىدى.
  ئۇ دومىنىكاغا قاراپ مېڭىپ:
  -سىز يېڭىمۇ؟
  بالا ئارتىس كىچىكلەپ:
  - مەن ئۇنداق دېمەيمەن!
  ئوقۇتقۇچى بېشىنى لىڭشىتتى. ئۇنىڭ بۇرنىدا ئاپېلسىن مېتالدىن ياسالغان ۋە سىزىقلىق تاشتىن ياسالغان ئۈزۈك بار ئىدى. ئۇمۇ ئۆسمۈر قىزغا ئوخشايدۇ ، يالاڭ ئاياغ. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ھەر بىر يالىڭاچ پۇت بارمىقىدا ئۈزۈك بار. بۇ ئاللىقاچان خېلى يۇقىرى دەرىجىدىكى سېھىرگەرلىك.
  نىمف ماركىسى مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئۇ ئىقتىدارلىق ئوقۇغۇچى ، ئۇنىڭ تالانتى بار!
  قۇرۇتۇلغان ئوقۇتقۇچى كىچىك تاشنى رەڭلىك كاھىش ئۈستىگە تاشلاپ بۇيرۇق قىلدى:
  - يېڭىنى ياساڭ ، ئۇ ئالقىنىڭىزغا ئۇچىدۇ!
  دومىنىكا ئاغزى-ئاغزىغا تەگمەي:
  - تېلېكىنېز ، ياكى نېمە؟
  بۇنىڭغا جاۋابەن قىزلار كۈلدى. ئوقۇتقۇچى توۋلىدى:
  - تارقاق! ئۇلار نېمىشقا بىر يەرگە توپلىنىدۇ؟
  نارازى بولغان غەزەپ ۋە ئاۋاز ئاڭلاندى. ئەمما قىزلار تالاش-تارتىش قىلمىدى ، ئەمما ئاستا-ئاستا تارقىلىشقا باشلىدى. ئەمما شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، يېڭى قىزغا قاراپ.
  ئوقۇتقۇچى مۇڭدىدى:
  - ياخشى ، كېلىڭ ، تاشنى ئالقىنىڭىزغا ئۇچۇشقا بۇيرۇڭ!
  دومىنىكا ئۆزىنى پۈتۈنلەي ئەخمەقتەك ھېس قىلىپ :
  - ئالقىنىمغا ئۇچۇڭ!
  تاش مىدىرلىمىدى. ئاندىن قىز ئاچچىق بىلەن ۋارقىرىدى:
  - ماڭا ئۇچۇڭ ، تېز!
  ئاندىن كېيىن بىر شېغىل تاش چۈشۈپ ، مېتېئورىتقا ئوخشاش قىزنىڭ پېشانىسىگە ئۇرۇلدى. زەربە ياخشى بولدى ، تۈزۈك بىر توپ دەرھال ئىششىپ كەتتى ، دومىنىكا ئۆزى ھوشىدىن كەتتى.
  ئايرىلىشقا ئۈلگۈرمىگەن بىر نەچچە قىز ۋە كەينىگە بۇرۇلۇپ كەتكەن قىزلار بىراقلا كۈلۈپ كەتتى. بۇ كۈلكە نەچچە يۈز كۈمۈش قوڭغۇراقنىڭ سايرىغىنىنى ئەسلىتەتتى.
  نىمف ماركىسى ئۇنىڭ قولىنى كېڭەيتىپ مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - قابىلىيەت بار ، يەنە نېمە بار! ئاددىي قىلىپ ئېيتقاندا ، ئىملاسىز تاشنى كۆتۈرۈڭ. ھەر بىر يېڭى نىمفا ياكى قۇرۇتقۇچمۇ بۇنى قىلالمايدۇ.
  ئوقۇتقۇچى قوشۇلدى:
  - ھەئە ، ئۇ ئىقتىدارلىق! ئەمما خەتەرلىك. بۇ ئەرلەرنى بىزگە قايتۇرۇپلا قالماي ، ئاياللارنى ئۆلتۈرۈشكىمۇ خېلى قادىر. بۇ ياۋايى كۈچ!
  ماركۇس مۇنداق دېدى:
  - بۇ قىز سىلىقلاشقا ئېھتىياجلىق ئالماس!
  دومىنىكا ئورنىدىن تۇرۇپ ئورنىدىن سەكرەپ كەتتى. ئۇنىڭ بېشى يېرىلىپ ، پېشانىسىدە ئىششىق بار ئىدى.
  قىز ۋارقىراپ:
  - ۋە ھازىر كىمنى ئۆلتۈرىمەن؟
  ئوقۇتقۇچى قاتتىق جاۋاب بەردى:
  - ئۆزۈم! مېڭىڭىزنى ناھايىتى ياخشى ئۇرۇپ چىقىرىۋېتەلەيسىز. بۇ سىزگە تاشنى پارتىلىتىڭ دېمىگەن ياخشى ئىش!
  دومىنىكا كۈلۈپ جاۋاب بەردى:
  - شۇنداق ، بۇ ئەھۋالدا ھەقىقىي خىروشىما بولاتتى!
  قۇرۇتۇش يېتەكچىسى ھەيرانلىق بىلەن سورىدى:
  -خىروشىما دېگەن نېمە؟
  قىز ئارتىس ئاجىز ئەمەس مۈرىسىنى قىسىپ ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بۇ ئاتوم بومبىسى تاشلانغان شەھەر ، نەتىجىدە ئەللىك مىڭ ئادەم قازا قىلىپ ، يۈز مىڭ ئادەم يارىلانغان!
  ئوقۇتقۇچى پۇشتەك قىلدى:
  - ۋاھ! ۋاھ بومبا!
  قىز ئوقۇغۇچىلاردىن بىرى:
  - بۇ ھامما كەلكۈن!
  يەنە بىرى قوشۇلدى:
  - بىنەپشەنى قۇلىقىڭىزغا ئايلاندۇرىدۇ!
  نىمف ماركىسى قارشى چىقتى:
  - مەن يەر شارىغا بىر نەچچە قېتىم بېرىپ ، ئۇلارنىڭ ئىنتېرنېت تورىغا كۆپ قېتىم چىقتىم ، خىروشىمانى بىلىمەن - بۇ ھەقىقەت. بۇ بەك قورقۇنچلۇق ، ھەتتا تېخىمۇ كۆپ كىشىلەر ئۇ يەردە قازا قىلىپ رادىئاتسىيە سەۋەبىدىن قازا قىلدى.
  قىزلارنىڭ بىرى:
  - رادىئاتسىيە دېگەن نېمە؟
  دومىنىكا گاڭگىراپ ، ئالدىراپ جاۋاب بەردى:
  - ئېلېكترون بۇلۇتى ئاتومنىڭ يادروسىدىن ئۈزۈلۈپ ئىئونغا ئايلانغاندا ، رادىئاتسىيە پەيدا بولىدۇ. ئاتومنىڭ يالىڭاچ يادروسى ئارىلىقتىكى رىشتىنى بۇزىدۇ ، بۇ ئۈزۈلۈشلەر ھەم ئىنسانغا ، ھەم مېنىڭچە بىر ئەلفەگە ئېغىر زىيان سالىدۇ.
  قىزلار بۇنىڭغا جاۋابەن قورقۇپ كەتتى. كىچىكلىرىنىڭ بىرى سايرىدى:
  - ئاپا ، مەن رادىئاتسىيەدىن قورقىمەن!
  نىمف ماركىسى ، يەنى لاسكا ، كۈلۈپ جاۋاب بەردى:
  - قورقماڭ! ئۇ سىزنى بۇ يەرگە ئېلىپ بارمايدۇ !
  دومىنىكا ئېھتىياتچانلىق بىلەن مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بىز رادىئاتسىيەنىڭ ھۇجۇمىغا ئۇچرىدۇق ،
  ھازىر قەيەردىن پاناھلىنىش ...
  بۇ يەردە سىزنىڭ بىر تەشكىلاتىڭىز بار -
  قاراڭ ، ئۇلار مېنى بوينىغا ئۇردى!
  ئۇنىڭدىن كېيىن قىز ئۇنى ئېلىپ ئۇسسۇل ئويناشقا باشلىدى. باشقا قىزلار ئۇسسۇل ئويناشقا باشلىدى.
  ئوقۇتقۇچى بارمىقىنى قېقىۋەتتى . ئۇنىڭ ئېغىزىدا بىر پۇشتەك پەيدا بولدى. بۇلبۇلنىڭ قانداق ئېقىشى. باشقا قىزلار ئۇنى بىراقلا ئېلىپ توڭلاپ قالدى . يەنە بىر ئۇستاز قاتتىق قارا كىيىمدە پەيدا بولۇپ بۇيرۇق بەردى:
  - قەدەممۇ قەدەم!
  قىزلار دەرھال بوي ئېگىزلىكىگە تىزىلدى. ئۇلار قەدەملىرىنى ئۆلچەپ ، ئەسكەرلەرگە ئوخشاش يالىڭاچ پۇتلىرىنىڭ ئايىغىنى سوزۇشقا يۈرۈش قىلىشقا باشلىدى. ھەمدە ئۇلار خۇددى پرېزىدېنت قاراۋۇللىرىغا ئوخشاش يۈرۈش ئۇلارغا تونۇشتەك قىلدى.
  كۆك رەڭلىك كىيىم كىيگەن ئوقۇتقۇچى كۆك ياقۇت ، زۇمرەت ۋە بىر قىسىم سوغۇق رەڭلىك تاشلار بىلەن زىننەتلەنگەن بولۇپ ، يەرشارىدا تېخى نامەلۇم:
  - ھازىر ، ناخشا ئېيتىڭ!
  يالىڭاچ ، ئاشلانغان ، كىچىك ۋە يېقىشلىق پۇتىغا تامغا باسقان قىزلار بىردەك سورىدى:
  - نېمە ناخشا ئېيتىش كېرەك ؟!
  يېتەكچى سوغۇق ئاۋازدا جاۋاب بەردى:
  - ئەگەر ئوغۇللار دوزاخنىڭ ھۇجۇمىغا ئۇچرىمىغان بولسا ، نېمىلەرنى ئېيتىدىغانلىقى ھەققىدە!
  قىز-ئوقۇغۇچىلار خوردا ۋە ئېسىل ئىپادىلەر بىلەن ناخشا ئېيتتى
  يۇلتۇزلار كېچىنىڭ قاراڭغۇلۇقلىرىدا چاقناپ تۇرىدۇ ،
  كۈمۈش ئاينىڭ پارقىراقلىقى!
  گۈزەللىك ئۇنىڭ ئوماق كۆزلىرىنى قاشتى ،
  بىز ئۇنىڭ بىلەن مەڭگۈ توي قىلىمىز!
  
  قىپقىزىل كۈن پېتىش قاراڭغۇ ئىدى ،
  ئەمما يورۇق تاڭ يورۇيدۇ!
  شامال خۇشال ، شاۋقۇن-سۈرەنگە ئايلاندى.
  پاراخوتنىڭ يەلكەنلىرى ئىششىپ كەتتى!
  
  مېنىڭ روھىم ئېغىر تاش ،
  كۈرەشچى ئايروپىلاننىڭ سىناقلىرى كۈتمەكتە!
  بايراقنى بېشىنىڭ ئۈستىدە ئۇچسۇن ،
  ئاخىرىغىچە ماڭايلى!
  
  مۇس بىلەن تولۇپ كەتمەيدۇ ،
  بۈركۈتنىڭ تېز ئۇچۇشى!
  قان قاينىغان تەقدىردىمۇ ، ئۇچۇپ يۈرگەن ئۇچۇش بىلەن ،
  مەن ئوقتەك ئۇچۇپ كېتىمەن!
  
  سۆگەتلەر ماڭا باش ئەگدى ،
  ھەممىگە قادىر خۇدا نەزەر تاشلىدى!
  گەرچە سىز پۈتۈنلەي ھۆرمەتسىز بولسىڭىزمۇ ،
  مەن جەڭدە سىزگە كۈچ قوشىمەن!
  
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، سىز سەمىمىيلىك بىلەن ۋەتەنگە خىزمەت قىلىسىز ،
  ئەمما گۆش ئاجىز ، روھ كېسەل!
  پۇشايمان قىلمايسىز ، مەن ھاياتنى بىلىمەن
  مېنى قوچقارنىڭ مۈڭگۈزىگە ئايلاندۇرماڭ!
  
  ئۆتۈپ كەتكەن كۈنلەرنىڭ گۇناھلىرىنى يۇيىمەن ،
  ئۆتمۈشتە يۈز بەرگەن ئىشلار تۈگىسۇن!
  قاراڭ ، نەشپۈت باغدا پىشىپ يېتىلىۋاتىدۇ ،
  سىزمىچىلىق ئايروپىلاننى كۆرسىتىپ بېرىدۇ!
  
  پۈتۈن كۈچىڭىز بىلەن ۋەتەنگە خىزمەت قىلىڭ ،
  دۇنيادا تىنچلىق بارلىقىنى ئۇنتۇپ قالماڭ!
  دەل-دەرەخلەرگە ئوت قويماسلىق ئۈچۈن ،
  كۆپچىلىك سىز بىلەن ياخشى ياشىسۇن!
  
  بۇنىڭغا ئاددىيلا جاۋاب بەردىم:
  ئى رەببىم ، مەن يەر قېزىمەن!
  شۇنداق قىلىپ بالىلار خۇشال ھالدا كۈلىدۇ ،
  ئۆز خەلقىڭىزنى ياراشتۇرمىسىڭىزمۇ بولىدۇ!
  
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، ياخشىلىق بىزگە باغلىق ،
  ھەممە ئادەم قارار قىلىدۇ - تاللاش ئۆزىنىڭ!
  سەندىن ھەممىگە قادىر تېمىلار ،
  كائىناتنى مۇشتۇڭدا تۇت!
  
  بىزمۇ سىزنى چىڭ تۇتىمىز ،
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، ۋەتەننى تېخىمۇ مۇقەددەس تاپقىلى بولمايدۇ!
  ئېتىشىش جەريانىدا ، بارماقلىرىم بەك تىت-تىت بولۇپ كەتتى ،
  بىز تېخى يىگىرمە ئەمەس!
  
  غەلىبە يەتكىلى بولمايدىغان مېۋە.
  ئاجىز ، قورقۇنچاق ياكى ئەخمەقلەر ئۈچۈن!
  ئەمما ئەسكەرلەر بارلىق چوققىلارنى بىر تەرەپ قىلالايدۇ ،
  كىندىك ئۈستىگە ئالىمىز !
  ئۇنىڭدىن كېيىن ئۇلار ئەجدىھا مەكتىپىنىڭ ھەشەمەتلىك ئوردىسىغا غايىب بولدى.
  قارا كىيىملىك ئۇستاز دومىنىكاغا ئەستايىدىللىق بىلەن قاراپ:
  - سىز بەك چىرايلىقكەنسىز. بولۇپمۇ مۇكەممەل بولمىغان ئىنسانلار ئۈچۈن. ھەيران قالارلىق!
  دومىنىكا بۇنىڭغا قىزغىنلىق بىلەن ناخشا ئېيتتى:
  مەن مۇكەممەل
  مەن مۇكەممەل
  تەبەسسۇمدىن ئىشارەتكىچە ،
  ھەممىدىن ئۈستۈن!
  ئاھ ، نېمىدېگەن بەخت!
  مېنىڭ مۇكەممەل ئىكەنلىكىمنى بىلىڭ
  مېنىڭ مۇكەممەل ئىكەنلىكىمنى بىلىڭ
  مېنىڭ غايە ئىكەنلىكىمنى بىلىڭ!
  قارا رەڭلىك كىيىم كىيگەن ئوقۇتقۇچى قىزغا قاتتىق قارىدى ۋە مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئۇنىڭدا ئاجايىپ ھايا بار! نېمىدېگەن سۆيۈملۈك!
  Weasel nymph مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - بەلكىم بىز ئۇنىڭ پۇتىنى تاياق بىلەن قىسىپ قويۇشىمىز مۇمكىن؟
  ئوقۇتقۇچى مۈرىسىنى قىسىپ بەك ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەرمىدى:
  - يامان ئەمەس! ئەمما ئۇنى ئەجدىھا خوجايىنىنىڭ يېنىغا ئېلىپ بارغىنى ياخشى. ئۇنىڭ ئىمتىھاندىن ئۆتەلەمدۇ يوق كۆرۈپ باقايلى !؟
  ماركۇس كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ئىمتىھان ئىمتىھانى؟ بۇ ئەڭ دۆت ئىدىيە ئەمەس ، ئەمما ئۇ ناھايىتى ئاددىي بولغان بىرىنچى دەرسلىكتە قوبۇل قىلىنالايدۇ!
  ئوقۇتقۇچى قاتتىق تەلەپپۇزدا:
  - ھەمدە بۇ چوڭ يىگىتنى يەتتە ياشلىق قىزلار بىلەن قويۇڭمۇ؟ شۇنداق ، ئۇلار ئۇنى مازاق قىلىپ قىستىدى. شۇنداق ، ئۇ ئۆزى بىرسىنى ئېلىپ ئۆلتۈرەلەيدۇ. ياق ، بۇ ھەرگىزمۇ سودا ئۇسۇلى ئەمەس! ياشانغان قىزلار ئۇنىڭغا موھتاج ، بۇنىڭ ئۈچۈن ئۇ چوقۇم يۇقىرى سەۋىيىلىك ئىختىساسلىقلارنى كۆرسىتىشى كېرەك!
  ۋېسېل بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئاڭلىماققا لوگىكىلىق ئاڭلىنىدۇ!
  دومىنىكا بېشىنى لىڭشىتتى ، قارىماققا ماي مايسىسىغا ئوخشايتتى:
  - مېنى كىچىك قىزلار بىلەن ئاۋارە قىلماڭ.
  ئوقۇتقۇچى بېشىنى لىڭشىتتى:
  "ئۇنداقتا ئەجدىھا ئۇستام خانىم بىلەن ئىمتىھان بېرىڭ". بۇ خىل ئەھۋالدا سىز تالانتلىق كۇرسقا قوبۇل قىلىنىسىز. سىز ھەتتا ئايرىم ، چىرايلىق ئۆيدە ، كۈمۈش قازان ۋە تۆكۈلگەن ئالما بىلەن تۇرىسىز.
  قىز ئارتىس ھەيران بولۇپ:
  - قانداقراق ، بىر كۈمۈش قازان بىلەن؟
  يېتەكچى چۈشەندۈرۈپ:
  - بۇ سىزنىڭ يەرشارىدا تېلېۋىزور باردەك. پەقەت ھازىرچە پروگراممىلار ئاز بولۇشى مۇمكىن. ئۇنداقتا نېمە؟ سىزدە تېخنىكا بار ، بىزدە سېھىر بار. ئەمما بۇ يەردە سىز بىر قازان ئارقىلىق كۆرەلەيسىز ، ئەگەر سىزدە ھەقىقىي سېھىرلىك ماھارەت بولسا ، نېمە ئىش بولۇۋاتىدۇ.
  دومىنىكا كەسكىنلىك بىلەن سورىدى:
  -سىز يەرشارىنى كۆرەلەمسىز؟
  ئوقۇتقۇچى قوشۇلۇپ بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەمدە يەر بولۇشى مۇمكىن ... ئەلۋەتتە ، سىز ناھايىتى ئىلغار سېھىرگەر. مەنمۇ تورغا چىقتىم - ئىنسانلارنىڭ قالتىس كەشپىياتى. مەن چوقۇم دەيمەن ، ئوق چىقىرىشنى ھەقىقەتەن بىلىسىز. ئۇلار قىزىقارلىق تورنى ئوتتۇرىغا قويدى. ھېچقانداق سېھىرسىز ئاددىي توكنىڭ بۇنىڭغا قادىر بولۇشى ئادەمنى ھەيران قالدۇرىدۇ!
  دومىنىكا قىستىلىپ جاۋاب بېرىپ:
  - شۇنداق ، بۇ مېنى ھەيران قالدۇرىدۇ! نېمىشقا بۇنداق قىلمايسىز؟
  ئاندىن نىمف ماركىسى جاۋاب بەردى:
  - ئىلمىي تەرەققىيات خەتەرلىك ئىش. ئەگەر بومبىمىز قايتا پارتىلاشقا باشلىسا ، ئاددىي ئەمەس ، بەلكى يادرو بومبىسى ! بۇنداق بولغاندا ، ھېچكىم ھايات قالمايدۇ ، سېھىرلىك رادىئاتسىيە نورمال رادىئاتسىيەدىن ناچار!
  دومىنىكا پۇشتەك قىلدى:
  - مانا ئۇلار ! ئۇ يۈز بېرىدۇ.
  قىز ئوقۇغۇچىلار توۋلىدى:
  بۇنداق ئادەم لازىم ئەمەس ، ئۇ بىر رەزىل ھامما!
  ئۇستاز مۇزدەك ئاھاڭدا بۇيرۇق چۈشۈردى:
  - ماڭا ئەگىشىڭ!
  ئۇ كۆچۈپ كەتتى. ئۇنىڭ پۇتىدا ئالاھىدە ئاياغ ساندۇقى بار بولۇپ ، پۇت بارمىقىنى ئوچۇق قويۇپ ، ئۈزۈك بىلەن سېھىرگەرلىك قىلىشقا يول قويغان. ئۇستازنىڭ ئۆزىمۇ ياش كۆرۈنىدۇ - بىر قورۇقمۇ ، نۇقسانسىز چىرايمۇ ئەمەس. ئەمما ئۇنىڭ قۇرۇلمىسى كۆرۈنۈپ تۇرىدۇ ، ئۆسمۈرنىڭ يۇمشاق پەيدا بولغان سىزىقلىرى ئەمەس ، بەلكى كلاسسىك ، ھەتتا ئاقسۆڭەك ئالاھىدىلىككە ئىگە قۇرامىغا يەتكەن ئايال. كۆرۈنۈش بەك تەس.
  دومىنىكا ئۇنى مەلۇم بىر ئۇنۋان بار دەپ ئويلىدى. بەلكىم كىچىك ئەمەس.
  ئۇ ئۇنىڭغا ئەگەشتى ، ماركۇس نىمف ئۇنىڭ يېنىغا سەكرەپ چىشىنى چىشلەپ سايرىدى:
  - سىز شۇنداق ئېسىل خانىش. ئەمما پېشانىڭىزدىكى سوقۇلۇش ئاللىقاچان ساقىيىپ كەتتى ، تېز ئەسلىگە كېلىسىز!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  كېڭەيتكۈچ ۋە گاڭگىراش ،
  ساغلام بەدەندىكى ساغلام ئەقىل!
  شۇنىڭ بىلەن ئۇلار بىر فونتاننىڭ يېنىدىن ئۆتۈپ ، يەتتە ئايروپىلان ياخشى يۈز مېتىر ھاۋاغا ئېتىلىپ چىقىپ ، ئاجايىپ گۈزەللىككە ھەيران قالدى. كېيىنكى دەرۋازا ، ئايال ئوقيا ئېغىزىنىڭ كىرىش ئېغىزى ۋە ئالتۇن يالىتىلغان ساۋۇت.
  ئۇلار يېڭى قىزغا بېشىنى لىڭشىتىپ ، يالىڭاچ ، چىۋىقلىق پۇتلىرىغا تامغا بېسىلدى.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  -قىزلارنىڭ ئۈچ ياخشى خۇسۇسىيىتى بار. بىرى ، ئۇلارنىڭ چىرايلىق ئىكەنلىكى ، ئىككىنچىسى ، ئۇلار ...
  ئاندىن بۇ جاۋاب ئېسىمگە كەلمىدى. مانا ئۇلار ئەجدىھا ئاكادېمىيىسى بىناسىنىڭ ئىچىدە. بۇ يەردە بۇنداق ھەشەمەت بار ، ئۇنى پېتېرخوف بىلەن سېلىشتۇرغىلى بولمايدۇ. ئالتۇن ۋە پىلاتىنادىن باشقا ، يەر شارىدا ئوخشىشىپ كېتىدىغان نۇرغۇن ئوخشىمىغان مېتاللار بار. شۇنداقلا ، زىننەت بۇيۇمى تىزىپ قويۇلغان ، چىرايلىق ، قايرىلمىغان گۈل بىخلىرى ئەڭ مۇرەككەپ ۋە چىرايلىق نەقىشلەردىن ياسالغان نۇرغۇن قىممەتلىك تاشلار. تاملاردا يەنە نۇرغۇن ئوخشىمىغان سۈرەتلەر بار. كۆپىنچە تالانت ۋە تالانت. ئەمما باشقا جانلىقلار بار. ئەمما چىراي ۋە سانلارنىڭ ھەممىسى دېگۈدەك ياش ۋە كۆزگە كۆرۈنەرلىك. ياش ئەرلەر دائىم كۆكرەك كېرىپ تۇرىدۇ. ھەمدە ئۇلار قەدىمكى گرېتسىيە ۋە رىمنىڭ ھەيكەللىرىگە ناھايىتى ئوخشايدۇ. بۇ يەردە نۇرغۇن نەرسىلەر بار ... ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇلۇڭ-پۇچقاقلاردىن چىقىدىغان بۇلاقلارمۇ بار ، ئۇلارمۇ چىرايلىق ھەم تەملىك كۆرۈنىدۇ.
  ئالماس ۋە توپاز بىلەن ئورالغان ئاپېلسىن ۋە ئالتۇن رامكىلىق ئەينەكلەرمۇ كۆرۈنۈپ تۇرىدۇ. بۇنىڭ ئۆزى قارىماققا خېلى چىرايلىق كۆرۈنىدۇ ھەمدە كۆزنىمۇ خۇشال قىلىدۇ.
  دومىنىكا ئۇنىڭ تاش سوقۇشىنىڭ ئەمەلىيەتتە يوقاپ كەتكەنلىكىنى كۆرۈپ خۇشال بولدى. ئۇ يەنە چىرايلىق ھەم ئالتۇن چاچلىق . شۇنداق قىز ...
  ئۇنىڭ چېچى بەك ئوچۇق بولۇپ ، ئاز ساندىكى كىشىلەر ئۇنى بويالمىدى دەپ قارايدۇ. ئەمما بۇ ئۇنىڭ تەبىئىي رەڭگى. ھەمدە ئۇ ياش چىرايىنىڭ مىس تانكىسىغا ناھايىتى ماس كېلىدۇ.
  ئۇ ئېسىل قانلىق قىز ، ئۇ مايمۇندەك پات-پات سەكرەپ تۇرىدۇ.
  بۇ مەكتەپنىڭ ئۆزى ۋېرسال ئوردىسىدىنمۇ قالتىس. شۇڭا ئۇنىڭغا يېقىنلىشىشقا تىرىشىڭ.
  دومىنىكا ئۇنى ئېلىپ ناخشا ئېيتتى:
  سارايلارنىڭ قوتانلىرى بىزنى قىزىقتۇرىدۇ ،
  ئەركىنلىك ھەرگىز ئالماشتۇرۇلمايدۇ!
  ئەركىنلىك ھەرگىز ئالماشتۇرۇلمايدۇ!
  ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇت بارمىقى يەردىن ئالماس شېغىلنى ئېلىپ ئېگىزرەك تاشلىدى. ئۇ ئۇچۇپ ئۆتتى ، ئەمما نىمف بارمىقىنى قېقىۋەتتى ، ئالماس ئۇنىڭ ئالقىنىغا چۈشۈپ قالدى.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - سىز ئۇنى ئەقىللىق قىلدىڭىز!
  ۋېسېل سايرىدى:
  ماكاغا قارىغاندا تېخىمۇ چاققان
  كالادىنمۇ قاتتىق ...
  پۇراش سېزىمى ئىتقا ئوخشايدۇ ،
  كۆز بولسا بۈركۈتنىڭكىگە ئوخشايدۇ!
  يېتەكچى كەسكىن ئاھاڭدا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ھازىر بىز تۆۋەنگە بارىمىز .
  دومىنىكا تىترەپ كەتتى:
  - ياكى ئەكسىچە ، ئۆرلەش ياخشىراق بولۇشى مۇمكىن؟
  ئۇ بېشىنى لىڭشىتتى:
  - تۆۋەندە يەر ئاستى تەنتەربىيە مەيدانى بار. ئەگەر سىز سەرخىللارغا كىرمەكچى بولسىڭىز ، ئۇ يەردە ماھارەت كۆرسىتىسىز!
  قىز ئارتىس تارتىنچاق سورىدى:
  - ئەگەر ئىمتىھاندىن ئۆتەلمىسەمچۇ؟
  ئوقۇتقۇچى كەسكىن ھالدا:
  - ئاندىن سەن قۇلغا ئايلىنىسەن. سىز كىنودا قۇل ئوينىدىڭىز ، ئۇنىڭ نېمە ئىكەنلىكىنى بىلەمسىز؟
  دومىنىكا كۈلۈپ جاۋاب بەردى:
  - بۈگۈن قىز يالىڭاچ قۇل ،
  ئەتە پەقەت قالتىس ئىلاھ!
  ھەمدە ئۇ ئەمەلىيەتتە كۆڭۈل ئېچىشقا ۋە ھېچقانداق قىيىنچىلىققا ئۇچرىمىدى.
  شۇنداق قىلىپ ئۇلار مەرمەر پەلەمپەيدىن چۈشۈشكە باشلىدى. ئۇ دوزاخقا چۈشكەنگە ئوخشايتتى.
  دومىنىكا ئۆزىنىڭ كىنولاردا قانداق قىلىپ سېھىرگەرلىك رولىنى ئالغانلىقىنى ئېسىگە ئالدى. ئۇ زەنجىر بىلەن كۆتۈرۈلۈپ ، قوللىرى كەينىگە ئۆگزىگە باغلانغان. بۇ ھەقىقەتەن ئازابلاندى. ھەمدە تومۇرنى چىڭىتىدۇ. قىزنىڭ ئاشلانغان ، مۇسكۇل بەدىنى ئاغرىق ۋە جىددىيلىكتىن تەر بىلەن قاپلانغان. ئاندىن زەنجىر قويۇپ بېرىلىدۇ. ھەمدە ئۇ بىر ئاز يېنىكلەپ ، پەسكە چۈشتى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ئۇ يەردە جىددىيلىك بار.
  دومىنىكا بوغۇملىرى ۋە مۈرىسىدىكى دوزاخ ئازابىدىن ۋاقىرىدى. شۇنداق ، بۇنى ھېس قىلىشىڭىز كېرەك.
  بۇ قىزچاقنىڭ چىرايىنىڭ چىرايى تاتىرىپ كەتكەنلىكىنى كۆرۈپ ، نىمف مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - قۇل بولمىسىڭىزمۇ بولىدۇ. سىز بەلكىم كىچىك گۇرۇپپىدىكى ئوقۇغۇچى بولۇپ قېلىشىڭىز مۇمكىن.
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتىپ ، ئۆزىنى مەسخىرە قىلدى ، چوڭ بولغان قىز ۋە ئارتىس:
  بىرىنچى سىنىپ ئوقۇغۇچىسى ، بىرىنچى سىنىپ ئوقۇغۇچىسى ،
  بۈگۈن سىزنىڭ بايرىمىڭىز ...
  بۇ ئاجايىپ ۋە قىزىقارلىق ۋاقىت ،
  مەكتەپ بىلەن تۇنجى ئۇچرىشىش!
  لاسكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - قىزىقارلىق ئەمەس! سىلەر كىشىلەر بىزنىڭ سېھىرگەرلىك ئىقتىدارىمىزنى ئويلاپمۇ باقمىغان!
  دومىنىكا كەسكىن جاۋاب قايتۇردى:
  - بىزنىڭ تېخنىكىلىق مۇۋەپپەقىيەتلىرىمىزنى ئويلاپ باققانمۇ؟ بىر ھىدروگېن بومبىسى سىزنىڭ بارلىق سېھرىي كۈچىڭىزنى تاقىۋېتىدۇ.
  قارا رەڭدىكى يېتەكچى مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ماختىنىشنىڭ ھاجىتى يوق . بۇ مۇۋاپىق ئەمەس!
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن:
  - بۇ ماختىنىش ئەمەس ، بەلكى پاكىت باياناتى. يۈز مېگاتونلىق ھىدروگېن بومبىسى يۈز كىلومىتىر دائىرە ئىچىدە بارلىق ھاياتلىقنى ۋەيران قىلالايدۇ. بۇنىڭ نېمە ئىكەنلىكىنى تەسەۋۋۇر قىلالامسىز؟
  نىمف جەزملەشتۈردى:
  - ئۇ يالغان سۆزلىمەيدۇ! كىشىلەرنىڭ ئەمەلىيەتتە مۇشۇنداق تەسەۋۋۇر خاراكتېرلىك بۇزغۇنچىلىق قوراللىرى بار. ھەممىدىن مۇھىمى ئۇنى نىشانغا يەتكۈزەلەيدىغان باشقۇرۇلىدىغان بومبامۇ بار.
  ئوقۇتقۇچى چىشىدىن مىدىرلىدى:
  - كىشىنى ئەپسۇسلاندۇرىدىغىنى ، ئىنسانلاردىكى يۇقۇملۇق كېسەل يەرشارىغا تەسىر كۆرسەتمىدى. سىزگە ئوخشاش تاجاۋۇزچى ئەرلەر ياشاشقا لايىق ئەمەس!
  دومىنىكا تالاش-تارتىش قىلمىدى ، بېشىنى لىڭشىتىپ:
  - بەزىدە مەنمۇ شۇنداق دەپ ئويلايمەن.
  نىمف مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - كىشىلەرمۇ ئوخشىمايدۇ. ئۇلارنىڭ ھەممىسىنى ناچار دەپ ئويلىماڭ. گەرچە ، كىشىلەر تېخىمۇ كۆپ ، ناچار ياكى ياخشى بولسىمۇ ، بىر قاراشتىلا توغرا دەپ بېرەلمەيسىز!
  دومىنىكا كۈلۈمسىرىگەن ھالدا ناھايىتى قايغۇلۇق كۆرۈندى:
  - ئەگەر مەركىزىي تېلېۋىزورنى كۆرسىڭىز ، ئۇنداقتا ، تېخىمۇ ناچارلىرى بولۇشى مۇمكىن . ھەتتا ئىنتايىن ناچار كىشىلەر!
  نىمف جەزملەشتۈردى:
  - بۇ چەتئەللىكلەرگە ئۆچمەنلىك قىلىش! سىزگە ئوخشاش بولمىغان ھەممە نەرسىگە ئۆچمەنلىك كۈچەيگەندە. ئەمما بۇنى مىسالغا ئالماسلىق كېرەك.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بولىدۇ ، سىياسەت توغرىسىدا پاراڭلاشمايلى. مېنىڭ مەقسىتىم يەرشارىدىكى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ بارلىق ۋەكىللىرىنى قۇتقۇزۇش ... يەنى كائىناتتا. بۇ يەر شارىدىن باشقا !
  ۋېسېل ئەدەپ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بۇ يەر شارى ئەمەس ، ھەتتا چوڭ يەرمۇ ئەمەس ، ئەمما ئۇمۇ ئالەم ئەمەس. ئۇ ناھايىتى چوڭ سەييارە بىلەن كائىنات ئوتتۇرىسىدىكى نەرسە. ئەمما مەن ئوت-چۆپلەرگە كىرمەيمەن ...
  ئۇستاز ئۇنىڭ چېچىدىن چىققان ئالاھىدىلىك قۇلاقلىرىنى سىلكىپ مۇنداق دېدى:
  - قانداق بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ، بىزلا ئەمەس ، ئەجدىھا ۋە ئەجدىھا بولمىغان باشقا ئاكادېمىكلارمۇ بار ، ئۇلار ئەرلەرنى قۇتقۇزۇشنىڭ يوللىرىنى ئىزدەۋاتىدۇ ، ئەگەر مۇمكىن بولسا ئۇلارنى قايتۇرۇڭ.
  دومىنىكا:
  - سۇغا غەرق بولغان ئادەم ساماننى چىڭ تۇتۇۋالىدۇ! ئۇ ھەقىقەتەن بىر خىش ...
  نىمف ماركىسى تەۋسىيە قىلدى:
  - بەلكىم سىز تېخىمۇ ياخشى ناخشا ئېيتىشىڭىز مۇمكىن ، چۈشۈش ۋاقتى ئۇزۇن!
  قىز ئارتىس بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، قوشۇلىمەن ، مېتروغا قارىغاندا تېخىمۇ قالتىس!
  دومىنىكا ئالتۇن يوپۇرماق بىلەن چاقناپ بېشىنى لىڭشىتىپ ناخشا ئېيتتى:
  ئۇرۇشتا ياش ياكى ئېگىزلىك يوق ،
  ئۇ قىز -ئوغۇللارنى باراۋەر قىلىدۇ!
  سۈكۈتتە خۇشاللىقنى خالىمايدىغانلار ،
  كىم تېخىمۇ ئېگىز ئۇچماقچى!
  
  بىز چۇۋۇپ ، ئېتىپ تاشلايمىز ،
  بىز ئۈچۈن ئىشەنچ بار - ۋەتەنگە خىزمەت!
  ئەلۋەتتە ، قىلىچ سۈپىتىدە خىزمەت قىلغان ياخشى.
  جەڭدە قەتئىي غەلىبە قىلىش!
  
  ئايالىمىز ئۈچۈن يەنە نېمە مۇھىم؟
  ئەلۋەتتە ، ئۇنى كارىۋاتتا ئېلىپلا قالماي!
  سەن بۈركۈت ئېرى ، ئېچىنىشلىق تارانچى ئەمەس ،
  ئۆيلىرىمىزنى كۆيدۈرۈشتىن ساقلىنىڭ!
  
  بۇ بىر مەيدان كەسكىن جەڭ ، بىز ئۇنىڭ كېلىۋاتقانلىقىنى كۆرىمىز ،
  ئوردا يەلكەن ، ئاممىنى ساناپ بولالمايدۇ!
  ئەمما تۆمۈرچىلەر كۈچلۈك قالقان ياساپ چىقتى ،
  گۈلدۈراس ۋە يامان نىيەتلىك كىشىلەر بىزنى قورقۇتمايدۇ!
  
  بىز بىر يەرگە جەم بولدۇق ، بىڭتۇەن ،
  نەيزە كۈچلۈكلەرنىڭ قولىدا مەھكەم تۇتۇلدى!
  ھېچ بولمىغاندا ھالاكەتتە چېمپىيون بولۇڭ ،
  قەبرىلەر كۈتىدۇ ، كىندىكتىكى مېدال ئەمەس!
  
  بىز سوقۇلدۇق ، ئەمما قىزلار سېسىق ،
  قولىدىكى قىلىچلار چاقماقتەك چاقنايدۇ!
  بۇنداق كۈچلۈك قىزلار ، قەيسەر كۆرۈنۈش ،
  يۇلتۇزلارنىڭ ھەۋىسىگە Jedi !
  
  ، پادىشاھلار نېمىلەرنى ئويلىغان ؟
  ئەمما ھازىر "ئېيىق" لار يۈگۈرۈۋاتىدۇ!
  بىز رۇسنىڭ مۇقەددەس جەڭچىلىرىمىز "،
  ھەر قانداق جەڭچى ، قىز ياكى يىگىت!
  
  بىز ئۇلارنى ھەيدەپ چىقىرىمىز ، ھېچقانداق مەھبۇس ئالمايمىز ،
  ئەركىن كىشىلەر بەختسىز قۇللارنى ئىشلەپچىقارماسلىقى كېرەك!
  بىز شالاڭ قاغانى بىر تەرەپ قىلدۇق ،
  ۋەتەننىڭ مەنپەئەتى شەخسىي مەنپەئەتتىن يۇقىرى!
  شۇنداق ، ناخشا ئاجىز ئەمەس ، جەڭچىنىڭ ئاۋازى ناھايىتى قالتىس.
  چۈشۈش تاماملانغان بولۇپ ، ھازىر ئوخشىمىغان تۈردىكى ئۈچ قىز: ئېلف يېتەكچىسى ، ماركۇس نىمفا ۋە ئىنسانلار تامچىسى ، ئۇلار چوڭ يەر ئاستى تەنتەربىيە مەيدانىنىڭ زېمىنىدا بولۇپ ، ھەجىمى لۇجنىكىدىن تۆۋەن ئەمەس ، ھەتتا ئۇنىڭدىنمۇ ئۈستۈن بولۇشى مۇمكىن.
  ئۇنىڭدا نۇرغۇن ئۈسكۈنىلەر ، ئېگىز ئۆگزىسى ۋە يۈزمىڭلىغان تاماشىبىنلار بار بولۇپ ، مەخمەل ، مەرۋايىت ، ئالتۇن كەشتىلەنگەن ئورۇندۇقلار ، ھەتتا ئالماس ۋە باشقا تاشلار بار ئەڭ قىممەت مېھمانلار ئۈچۈنمۇ ئورۇنلاشتۇرۇلغان.
  شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، ئۇ ئاساسەن دېگۈدەك قۇرۇق ئىدى. دەرۋەقە ، بۇ مەركەزدە بۈيۈك ئۇستازنىڭ ئۆزى ۋە ئاكادېمىيەنىڭ باشلىقى ئەجدىھا كېنەز دې مونتسېررات بار ئىدى.
  ھەسەن-ھۈسەننىڭ رەڭگىگە بويالغان يەتتە بېشى بار ئىنتايىن چىرايلىق ئايال. ئۇ قارىماققا بەك چىرايلىق ، ئاددىيلا ھەيران قالارلىق ، بولۇپمۇ ئۇنى كىنودا ئەمەس ، بەلكى رېئاللىقتا كۆرسىڭىز.
  دومىنىكا جايىدا ناخشا ئېيتتى:
  ئېگىز ئاسمان ، يىراق ئارىلىق ،
  باتۇرلار ھەققىدىكى ناخشىنى ئاڭلاڭ Akmale ...
  ئۇ بىر يامان ئەجدىھا ، ئۇ يەر يۈزىنى قۇتۇلدۇردى ،
  بۇ چەۋەنداز ئاسماننىڭ نۇرىدىن ئايرىلدى!
  ناخشىلار يەنە ئېيتىلدى ...
  بۇ يەردە ئەجدىھا كېنەز دې مونتسېررات ئېرىخونىڭ كانايلىرىغا ئوخشاش قورقۇنچلۇق ئاۋاز بىلەن ئۈزۈلۈپ قالدى:
  - سىز ، مەن كۆرۈۋاتىمەن ، ناھايىتى ھاياسىز قىز ، تىلىڭىز بوينىڭىزنىڭ ئۇزۇن ئايلانمىسىغا ئاسانلا بۈدرە بولۇپ قالىدۇ.
  دومىنىكا گۇناھسىز كۈلۈمسىرەپ جاۋاب بەردى:
  - مەن سېنى رەنجىتىشنى ئويلىمىدىم. بۇ مېنىڭ ناخشا ئېيتىشنى بەك ياخشى كۆرىدىغانلىقىم. ئاكمال بولسا بىر چۆچەك بالا ، بالىلار فىلىمىدىكى كىنو پېرسوناژ. ئۇنىڭغا بەك ئەستايىدىل مۇئامىلە قىلماڭ!
  چوڭلۇقى تەخمىنەن يەتتە باشلىق ئايال ئەجدىھا ياخشى ئىككى كىشىلىك ھۇجۇم ئايروپىلانى كۈلۈپ تۇرۇپ دىققەت قىلدى ، ئۇنىڭ يەتتە بېشىنىڭ ھەممىسى ئوخشاش ۋاقىتتا سۆزلەيدۇ ، گەرچە ئۇلارنىڭ مېڭىسى ئوخشىمىسىمۇ ، ئۇلار بىر پۈتۈن گەۋدە ھاسىل قىلغاندەك:
  - سەن ئەقىللىق ۋە باتۇر ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، بايلىقچان. ھېچ بولمىغاندا سېھىرگەرلىك بىلەن بىرەر ئىش قىلالامسىز؟
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن بىر قىزىقارلىق ناخشىنى ئېيتتى:
  ئوقۇتقۇچىلارنىڭ سوۋغىسى ،
  ئۇلار مەن بىلەن ۋاقىت ئۆتكۈزدى ...
  ئۇ مەن بىلەن ھېچ ئىش بولمىغان.
  ئەڭ ئۇستا سېھىرگەر!
  
  دانا ئوقۇتقۇچىلار
  مەن ئېھتىياتسىزلىقتىن ئاڭلىدىم ...
  مەندىن سورالمىغانلارنىڭ ھەممىسى
  مەن ئۇنى قانداقتۇر قىلدىم!
  . 5-باب.
  قۇل بالا ۋە سابىق شاھزادە Oenomaus يەنە ئېغىر چاقنى بۇراشقا تەقسىم قىلىندى. تەخمىنەن ئون بىر ياكى ئون ئىككى ياشلاردىكى بالا ھارغىنلىقنى يېڭىپ ، يالىڭاچ پۇتلىرىنى ئۆتكۈر تاشلارغا قويۇپ ، دان ئۈزۈۋاتاتتى. ئىككى پاكار قىز بالىنىڭ يالىڭاچ ، مۇسكۇل دۈمبىسىگە تەخمىنەن تەڭ ئارىلىقتا ئۇردى. قانداقتۇر ، بۇ قۇل مەۋجۇتلۇقى تاشقا ئايلىنىشتىن ئەسلىگە كەلتۈرۈش بىلەن تەمىنلىدى. ئەمما ياش قۇل ئوغۇللارنىڭ ئارام ئېلىشىغا يول قويماسلىق ، قاتتىق ۋە خېلى كۈچلۈك زەربە بېرىش كېرەك.
  شۇنداق قىلىپ قۇل بالا پۈتۈنلەي چارچاپ ئۇخلاپ بولغۇچە. ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئۇلار ئۇنى قايتا بېقىپ ، ئۇنى بېقىپ ، ئاچلىقتىن ئۆلمەيدۇ ۋە ئىشلەش كۈچىگە ئىگە قىلىدۇ. ئۇلار يەنە جابدۇق قىلدى.
  بۇ ھاياتلىق بېرىدۇ ، ئەمما پەقەت ناھايىتى ئازابلىق ھايات. ھاياتتىكى دوزاخقا ئوخشاش ، بەدەن ياش ۋە ساغلام ، ئويلار باش ۋە ئاڭ ئېنىق. ئەمما بۇ ئۇنى تېخىمۇ ھاقارەتلەيدۇ ۋە ئازابلايدۇ. ئۇنىڭ ئازابىنى ۋە ھارغىنلىقىنى ئازراق يوقىتىش ئۈچۈن ، سابىق شاھزادە ، ھازىر قۇل بالا ئونوماۋۇس ئۇنىڭ تەسەۋۋۇرىنى ئىشلەتتى.
  جەڭ ئەجدىھاسىدىكى دېڭىز قاراقچىلىرى ئەترىتى بۇلۇتلارنى ئاختۇرۇپ ئولجى ئىزدەۋاتىدۇ. كېلىشكەن ، مۇسكۇللۇق ياش elf Oenomaus ئەقلىي ئىقتىدارلىق كاستيۇم-بۇرۇلكا ، قىزىل لاك بىلەن چاقناپ تۇرىدىغان ئۆتۈك ، ئالماس پۈركۈگۈچ بىلەن ئۇنىڭ ئۈچ باشلىق ئالۋاستىنى كونترول قىلىدۇ. كوماندىنىڭ قالغانلىرى ھەيران قالارلىق قىزلاردىن تەركىب تاپقان. ئۇلار مۇسكۇللۇق ، كۆندۈرۈلگەن ، يالاڭ ئاياغ ، ئۇلارنىڭ كىيىملىرىنىڭ ھەممىسى كۆكرەك ۋە بېلىدىكى قىممەتلىك تاشلارنىڭ زەنجىرلىرى. ئەلۋەتتە ، ھەممەيلەن پەقەت ئوچۇق چاچلىق مودا مودېللار. ئۇلار سەل كىچىكرەك ، پەقەت بىرلا بېشى بار ئەجدىھاغا مىندى .
  ئەلۋەتتە ، ئۇ بىر ئەر ، كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەت ، ئۇنىڭ گۇرۇپپىسى ئادىل جىنسىي ۋەكىللەردىن تەركىب تاپقان. ھەمدە ئۇ باشقا ئەرلەرگە موھتاج ئەمەس.
  شۇڭا پەقەت ئەر كاپىتاننىڭلا ئايىغى بار ، ئۇنىڭ يېقىملىق قول ئاستىدىكىلەر جەڭدە يالىڭاچ ، يېقىشلىق پۇتلىرى بىلەن ئىشلارنى قىلالايدۇ ، بۇنى چۆچەكتە دېيىشكە ياكى قەلەم بىلەن تەسۋىرلەشكە بولمايدۇ! گۈزەللەر ئەجەللىك كۈچ بىلەن پارتىلاتقۇچ دورا تاشلىيالايدۇ ، خەنجەر ، بۇمېراڭ ياكى زەھەرلىك يىڭنىنى تاشلىيالايدۇ.
  ياش شاھزادە ئونومائۇس خۇشاللىق ۋە خۇشاللىق بىلەن ناخشا ئېيتتى:
  باي ئەلۋەتتە كۈلىدۇ ،
  مامانىڭىزنى ، قورسىقىڭىزنى سىلكىڭ!
  بىزنىڭ تەقدىرىمىز ئازاب بىلەن ئۆلۈش ،
  ئۆلۈم ھەممەيلەننى كۆزىتىۋاتىدۇ ، كالتەك بىلەن موماي!
  
  بىز ئوت-چۆپ ئۈستىدە يۈگۈرمەكچىمىز ،
  نېمىلا دېگەن بىلەن بىز يەنىلا ماھىيەتتە پەقەت بالىلار!
  ئەمما بالا ھەسسىلەپ قۇللۇق ھېس قىلىدۇ ،
  يەر شارىدىكى ھېچقانداق تۈرمىدە ئەركىنلىك يوق!
  
  بىز چوقۇم كۈرەش قىلىشىمىز كېرەك ، بۇ تەقدىر ،
  بىر بۇرادەرنى ئۆلتۈرمەكچى بولسىڭىز ، يولداشنى ئۆلتۈرۈڭ!
  ھەممىگە قادىر خۇداغا دۇئا قىلىشنىڭ پايدىسى يوق ،
  قۇللار كىمنىڭ گۇناھلىرى ئۈچۈن جازا ئالىدۇ؟
  
  مەيداندا قان ، زىنداندا توپا بار ،
  چاشقانلار مېنىڭ پۇتلىرىمنى چىشلىدى!
  ئاچكۆز شاھزادە بۇقىنىڭ پۇتى بىلەن چاقچاق قىلىدۇ ،
  ئۇ ئۆزى ئەۋەتىلىشى كېرەك!
  
  ھايات قېلىش ئۈچۈن چوقۇم ئۆلتۈرۈشىڭىز كېرەك ،
  ھەم روھتا ، ھەم ئۆلۈك تەندە ئازابلىنىسىز!
  ئاقسۆڭەكلەر نامراتلىقنىڭ جەسىتىدە زىياپەت بېرىدۇ ،
  سېسىق پۇراق ئۆلدى ، قالغانلىرىنىڭ ھەممىسى خاككېر سەكتىسى!
  
  ئەمما ھەممىسى ئوخشاش ، ئىرادە روھى بۇزۇلمايدۇ ،
  ۋەتەن بالىنىڭ خىيالىدا ھايات!
  بىر قوشۇن خورلاش بىلەن مەڭگۈلۈك ئېلۋېسقا كېلىدۇ ،
  ئىشلىرى ئۈچۈن تاشلايمىز !
  
  ئاندىن پۇل خالتىسى تىترەپ كېتىدۇ ،
   كىملەر شەربەتلەرنى ۋەتەندىن سىقىپ چىقاردى!
  غەلىبە قىلىش ئۈچۈن بىز پارلاق ئەقىلگە موھتاج ،
  ئەگەر سىز قورقۇنچاق بولسىڭىز ، تەڭرىلەرمۇ كۈچسىز!
  
  مانا بۇ قىلىچنىڭ دولقۇنى ، بېشى ئۇچۇپ كەتتى ،
  جاللات تۇيۇقسىز زىيانكەشلىككە ئۇچرىغۇچىغا ئايلانغان!
  شەيتان تۇيۇقسىز قازاندىن قانداق قېچىپ كەتتى ،
  شۇڭا ئاچچىق چوڭ قەلبتىن قوغلىنىدۇ!
  
  ئويلاشنىڭ ھاجىتى يوق ، نۇرنىڭ پەلەيلىرى ئاجىز ،
  خەلقىمىز ھېچكىمگە باش ئەگمىدى!
  يېڭى كەلگەننى دوزاختىن ساقلايدۇ ،
  بىز قازاندىن چاي ئىچىشكە يېقىشلىق !
  چىرايلىق ناخشا ، ئۇنىڭ ئەجدىھا ئەترىتى ناھايىتى ھەيۋەتلىك. شۇڭا ئوڭ تەرەپتە لەيلەپ يۈرگەن ، پرولېتارىيات بايرىقىدەك شامالدا لەپىلدەپ تۇرغان مىس قىزىل قىزىل چاچلىق بىر پاكار قىز:
  - ئەستايىدىل بولىدىغان ۋاقىت كەلدى ، ھە ھاۋا قاراقچىلىرىنىڭ شاھزادىسى !
  ئېنوماي كۈلۈپ تۇرۇپ بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئەلۋەتتە! بۇ بىز ئۈچۈن تۇغۇلغان!
  قىزلار خوردا ناخشا ئېيتىپ ، بىردەك ، قاڭقىپ ۋە كۈچلۈك بەدىنى بىلەن ئوينىدى ، تەرەققىي قىلغان مۇسكۇللاردىن ئويۇلغان:
  بىز كەمبەغەل ، بىز نامرات دېڭىز قاراقچىلىرى ،
  بىز بەك كەچۈرۈڭ ، بەك كەچۈرۈڭ ...
  بىز كارۋانلار ئۈچۈن ئاسمانغا قاچا قويدۇق ،
  ئەمما ئۇلار بىزگە ئەخلاق سىڭدۈرمىگەنلىكى ئۈچۈن!
  جەڭچىلەر تېخىمۇ ھەيۋەتلىك ۋە ھاياجانلانغان ھالدا ناخشا ئېيتتى ، ئۇلارنىڭ ئاۋازى پۈتۈن بەدەندىكى بۇلبۇلغا ئوخشايتتى:
  دېڭىز قاراقچىلىرى ئىلىمگە موھتاج ئەمەس
  بۇنىڭ سەۋەبى ئېنىق ...
  بىزنىڭ پۇتىمىز ۋە قولىمىز بار ،
  ئەمما بىز بېشىمىزغا موھتاج ئەمەس!
  بۇ پەيتتە ، سېرىق بىنەپشە چاچلىق بىر قىز چىرقىراپ شىۋىرلىدى:
  - ئالغا ئىلگىرىلەڭ! ئوڭ تەرەپتە بىر پۈتۈن ھاۋا بوشلۇقى بار!
  قىزلار خوردا ناخشا ئېيتتى:
  Eh ما ، دېڭىز ئۈستى ، eh ma ، ئەجدىھا تەكشۈرۈلگەن ،
  Eh ما ، ھەيۋەتلىك بايلىقلارغا قاراڭ ...
  بىز قانۇنلارغا پەرۋا قىلمايمىز ، يېڭى تەرتىپ قۇرىمىز ،
  قىلىچ ئاستىدا ئاجىز ۋە ئەخمەق ئۆلۈش!
  شاھزادە Oenomaus بۇيرۇق چۈشۈردى:
  - ياخشى ، قىزلار ، ئەگەر بىز بۇلاڭچىلىق قىلماقچى بولساق ، ئۇنداقتا بىز بۇلاڭچىلىق قىلىمىز!
  ئاندىن بىر توپ ئەجدىھا ھۇجۇمغا ئاتلاندى. ئۇلار نىشانىغا قاراپ ئاتلاندى.
  گاللون چوڭ ۋە چىرايلىق پاراخوت ئىدى. گەرچە ئېغىرلىقى ۋە تۈرلۈك ماللار قاچىلانغان بولۇشىغا قارىماي ، سېھىرگەرلىك سايىسىدا ، ئۇ ئاتموسفېرادا سىلىق لەيلەپ قالدى. شامال بۇ گاللوننىڭ يەلكەنلىرىنى ئۇردى.
  ئېنوماي پاراخوتنىڭ يەلكەنلىرىنىڭ ناھايىتى ئوچۇق ۋە چىرايلىق نەقىشلەرگە ئىگە ئىكەنلىكىنى كۆرسەتتى. بۇنى ئېيتايلى ، بەك قالتىسكەن . بولۇپمۇ كۆتۈرۈلگەن قۇياش پەيدا بولغاندا.
  گاللوندىن ئۇلار بىر تۈركۈم دېڭىز قاراقچىلىرىنىڭ تەربىيەلەنگەن ئەجدىھانى كونترول قىلىۋاتقانلىقىنى بايقىدى. ھەمدە كوماندا بۇ توغرىلىق تالاش-تارتىش قىلىشقا باشلىدى. ئۇنىڭدا ، كۆپىنچىسى تون كىيگەن چىرايلىق قىزلار ۋە قۇل ئوغۇللار. ئۇلار پەقەت سۇ ئۈزۈش ساندۇقىدا ئىدى ، پەقەت بىر نەچچە ياش قۇلنىڭ پۇتى ۋە بىلىكىدە ئالتۇن ۋە كۈمۈش بىلەيزۈكلەر چاقناپ تۇراتتى.
  جەڭچى قىزلار تېخىمۇ ھەشەمەتلىك بېزەلدى. ئەمما يەنە يالاڭ ئاياغ ، ئون ئىككى ياشتىن 14 ياشقىچە بولغان ئوغۇللارغا ئوخشاش ، مۇسكۇل ، چىرايلىق ، ئەمما كۆكرەك ۋە مۈرىسىدە قۇل ماركىسى بار.
  پەقەت بىر جەڭچى قىزنىڭ پۇتىدا نەپىس ئۆتۈك بار ئىدى. قارىغاندا ئۇ بۇ يەردىكى ئەڭ مۇھىم ۋە كاپىتان. چاچلىرى بىلەن شۇنداق چىرايلىق سېرىق چاچ ئالتۇن پاراشوك بىلەن چېچىلىپ كەتكەندەك قىلاتتى.
  ئۇنىڭ قانداق ئوماق چىرايى بار. ھەمدە بەدىنى پىلاتىنا ، كۆك ياقۇت ، زۇمرەت ، توپازا ، ياقۇت ، ئاگات ۋە ئالماسقا تاشلانغان ساۋۇتلار بىلەن يېپىلغان. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، قىممەتلىك تاشلار ئەڭ گۈزەل رەڭلەرنىڭ ئېسىل زىننەت بۇيۇمىغا ئورۇنلاشتۇرۇلغان. ئەتىرگۈل ، لالە ، كۆممىقوناق گۈلى ، مېنى ئۇنتۇپ قالماسلىق ، مىموسا ، پېلەك قاتارلىقلار بار.
  ئۇنىڭ ھەشەمەتلىك ساۋۇتلىرىدا گۈللەرنىڭ ھەممىسى ئوخشىمايدۇ ، بىرمۇ تەكرارلانمايدۇ.
  دېڭىز قاراقچىسى شاھزادىسى Oenomaus ئۆزىدە پارلاق ھېسسىياتنىڭ ئەۋج ئالغانلىقىنى ھېس قىلدى ۋە تىترەپ كەتتى:
  - ياخشى ، بۇنداق گۈزەللىكنى مېيىپ قىلىپ ئۆلتۈرۈش ھەقىقەتەن مۇمكىنمۇ؟ مەن بۇنداق گۇناھنى روھىمغا كۆتۈرەلمەيمەن.
  ئوتلۇق قىزىل چاچلىق ھەمراھى مۇنداق دېدى:
  - ئەمما بۇ بىزنىڭ دېڭىز قاراقچىلىرىمىزنىڭ سەۋەبى! نېمىلا دېگەن بىلەن ... گۇناھسىز دېڭىز قاراقچىلىرى مۇمكىن ئەمەس.
  يەنە بىرى كۈلۈمسىرەپ تۇرۇپ:
  شۇنداق ، يېقىنلىرىڭىزنى ھەقىقىي ئۆلتۈرۈش تەس ،
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، بىر ئەلفە ، ماڭا ئىشىنىڭ ، بەخت ئۈچۈن تۇغۇلغان ...
  ئەمما سىز دېڭىز قاراقچىسى بولسىڭىز ، تىغ ئانا ،
  قان ، يامغۇر ۋە مەڭگۈ ناچار ناچار ھاۋارايى بولمىسا!
  قىزىل باشلىق يەنە:
  - بۇلار گۈزەل قىزلار ۋە ئوغۇللار ، ئەلۋەتتە ، ئەمما ئۇلار بىزنىڭ تالانت نەسلىمىز ئەمەس ، بەلكى كىشىلەرنىڭ ئىرقىدىن! قاراڭ ، ئۇلۇغ ، ئۇلارنىڭ قۇلىقى شەكلىدە.
  Oenomaus ھەيران قالدى:
  - كىشىلەر بەك چىرايلىق ھەم ياشمۇ؟
  ئوت ئۆچۈرگۈچى بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بولدى! سېھىرگەرلىكنىڭ ياردىمىدە ئۇلار مەڭگۈلۈك ياشلارنى قوبۇل قىلدى. مانا ھازىر بۇ ئوغۇللار ئۆسمۈرلۈك دەۋرىدە توختاپ قالدى.
  ئۇلار ھازىر ھەمىشە ياش ۋە بويسۇنغۇچى بولىدۇ.
  ياش شاھزادە ناخشا ئېيتتى:
  بارلىق تالانتلار ، يەر شارىدىكى كىشىلەر ،
  ھەمىشە دوست بولۇشى كېرەك ...
  بالىلار ھەمىشە كۈلۈش كېرەك.
  خاتىرجەم دۇنيادا ياشاڭ!
  بالىلار كۈلۈش كېرەك
  بالىلار كۈلۈش كېرەك
  بالىلار كۈلۈش كېرەك -
  خاتىرجەم دۇنيادا ياشاڭ!
  سېرىق تەنلىك ئېلف تەكلىپ بەردى:
  - بىر تاللاش بار! ئۇلارنىڭ يېنىدىكى ئەڭ ياخشى جەڭچى ۋە بىزدىن ئەڭ ياخشى ياكى ئەڭ ياخشى جەڭچى. غەلىبە قازانغاندا ، ئۇلار غەنىيمەتنى بىز بىلەن ئورتاقلىشىدۇ ، مەغلۇبىيەتكە ئۇچرىغاندا ، ئۇتتۇرغۇچى جەڭچىگە ئايلىنىدۇ . يا قۇل ياكى جەسەت!
  Oenomaus مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بۇ لوگىكىلىق! مەن جەڭ قىلىشقا تەييار!
  ئەجدىھا ئۈستىدىكى قىزلار گاللوننى قورشىۋالغان. ئۇلار تېخىمۇ تېز ؛ غايەت زور پاراخوت چاققان پادىدىن قېچىپ قۇتۇلالمىدى.
  ئەمما گاللوننىڭ مىلتىقلىرى بار ئىدى. ئۇلار ئۇلارنى يېتەكلەشكە باشلىدى ، كالتەكلەر ھەتتا تاماكا چېكىشكە باشلىدى.
  Oenomaus گۈلدۈرمامىلىق ئاۋازدا:
  - مەن بىر دۇئېل تەكلىپ قىلىمەن! ھاۋا قاراقچىلىرىنىڭ ئادىتى بويىچە. سىزدىن بىر جەڭچى ، يەنە بىرى بىزدىن. يۈكلىرىڭىزنىڭ يېرىمىنى يەڭگۈچىگە بېرىسىز. مەغلۇبىيەتكە ئۇچرىغاندا ، مەغلۇبىيەتچى بىلەن ئۆزىڭىز خالىغان ئىشنى قىلىڭ . بىز سېنى ئاۋارە قىلمايمىز.
  گۈللۈك قىممەتلىك ساۋۇت كىيگەن قىز كاپىتان جاۋاب بېرىپ:
  - ئۇلۇغ! بىز بۇ رىقابەتنى قوبۇل قىلىمىز! مەن جەڭ قىلىمەن! سىز خالىغان ئادەمنى نامزاتلىققا كۆرسىتىسىز!
  Elf Prince Oenomaus كەسكىن ھالدا مۇنداق دېدى:
  - مەن ئاراڭلاردىكى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ بىردىنبىر ۋەكىلى. شۇڭا مەن كۈرەش قىلىشىم كېرەك!
  قىزىل چاچلىق ياردەمچى تاجاۋۇزچىلىق بىلەن:
  - مەن تېخىمۇ ناچار جەڭچى ئەمەس! مەن ئۇرۇشماقچى!
  ئۇ يالاڭئاياغ ، نەپىس ، تولىمۇ چاققان پۇتىنى سىلكىدى ، بۇ ھەرىكەت خۇددى يىلاننىڭ بەدىنىگە ئوخشاش.
  ياش جەڭچى بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - بىز كاپىتان ، جەڭ قىلىمىز!
  قىممەتلىك ساۋۇت كىيگەن قىز بېشىنى لىڭشىتىپ كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - Marquise de Diana ، مۇلازىمىتىڭىزدە!
  ياش ئېلف ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - شاھزادە Oenomaus! جەڭگە تەييار!
  ناھايىتى ئەپچىللىك بىلەن ياش جەڭچى پالۇبىغا سەكرەپ ئۇزۇن ۋە نېپىز قىلىچىنى چىقاردى.
  خانىم دىئاننا خانىممۇ تىغنى سىزىپ كۈلۈپ تۇرۇپ سورىدى:
  - نېمىشقا شاھزادە تۇيۇقسىز قانخور دېڭىز قاراقچىسىغا ئايلاندى؟
  Oenomaus بۇنىڭغا كەسكىن جاۋاب بەردى:
  - بۇ ئۇزۇن ھېكايە. ئەمما مەن قانخور دېڭىز قاراقچىسى ئەمەس ، بەلكى ئالىيجاناب ئادەم! بۇنىڭ بىلەن پەرق بار.
  ماركۇس كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - مەن سېنى ئۆلتۈرمەيمەن ، سەن مېنىڭ شەخسىي قۇلۇم ۋە مەھبۇس بولىسەن. مەن سېنى تىلىڭ بىلەن پۇتۇمنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرىنى يالاپ ، شۇ ئارقىلىق ماڭا ھۇزۇر بېغىشلايمەن!
  Oenomaus كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق جاۋاب بەردى:
  سېنى ئۆلتۈرمەيمەن ! ھەتتا بۇنداق پۇتلىرىڭىزنى تىلىڭىز بىلەن قىسىپ قويسىڭىزمۇ ياخشى. گەرچە سىز بىر ئېغىر جەڭچى بولسىڭىزمۇ ، مېنىڭ مەغلۇبىيىتىمنى ساقلىمايسىز!
  دىئاننا چوڭ چىشلىرى بىلەن تېخىمۇ كۈلۈمسىرىدى ۋە جاۋاب بەردى:
  - كۆرۈپ باقايلى! مەنلا ئەمەس ، باشقا قىزلارمۇ سىزنى ئەسىرگە ئالىدۇ. بىز سېنى قىينايمىز ۋە ئۇرۇپ ئۆلتۈرىمىز. بۇ ئەھۋالدا قانداق كۈلۈمسىرىگەنلىكىڭىزنى كۆرۈپ باقايلى!
  دېڭىز قاراقچىسى شاھزادە بۇنىڭغا جاۋابەن:
  ۋاز كەچمەڭ ، ۋاز كەچمەڭ ، ۋاز كەچمەڭ
  قاباھەتلىك ئالۋاستى بىلەن بولغان جەڭدە ، تارتىنماڭ ...
  كۈلۈمسىرەڭ ، كۈلۈمسىرەڭ ، كۈلۈمسىرەڭ -
  بىلىڭكى ، ھەممە نەرسە قالتىس ھەم ياخشى !
  ماركۇس ناھايىتى خۇشال ھالدا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - سىز خۇشخۇي ياش! سىز بىر قالتىس چاقچاق قىلالايسىز. بەلكىم مەن ھەتتا ئايال پادىشاھقا بېرىشىم مۇمكىن. بۇ قىزىقارلىق بولىدۇ!
  Oenomaus غەزەپ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - يېتەرلىك بىكار پاراڭلىشىش. جەڭ قىلايلى!
  ساۋۇتلۇق قىز باتارېيەدىن سەكرەپ چۈشۈپ تەڭدىشىغا ھۇجۇم قىلدى. ئونومائۇس ئۇنىڭ بىلەن كۆرۈشتى ، زەربە بەردى ، ھەتتا جاۋاب قايتۇردى ، گۈزەللىكنىڭ قۇلىقىنى كېسىۋەتكىلى تاس قالدى. ئۇ كەينىگە سەكرەپ پانۇس كۈلۈمسىرىگەن ھالدا دىققەت قىلدى:
  - ۋە سەن يامان ئەمەس. مەن سېنى راھىبەدەك شاھزادە دەپ ئويلىدىم!
  بۇ قىز قانداقلا بولمىسۇن ، ئەلفە ئەمەس ، ئۇنىڭ ئادەمنىڭ قۇلىقى بار. ئەمما Oenomaus بولسا بىر تالانت ئىگىسى. كىشىلەر ۋە پەلەيلەرنىڭ ئورتاق بالىلىرى بار - يېرىم نەسىللىك . ئەمما ئۇلار ئادەتتە پەسكەشلەر دەپ ئاتىلىدۇ . ھەمدە ئۇلار ھەر ئىككىسىنى ھەقىقەتەن ياقتۇرمايدۇ.
  مارجان قىز يەنە ھۇجۇم قىلدى. ئۇ قىلىچ بىلەن مۇرەككەپ بىرىكمىلەرنى ئېلىپ باردى. ئۇنىڭ تىغىمۇ بوران-چاپقۇندىكى تۈگمەننىڭ قانىتىدەك لەپىلدەپ ، سەكرەپ سەكرەپ كەتتى. ئۇ ھۇجۇم قىلدى.
  سەۋەبسىزلا غايەت زور ئىمپېرىيەنىڭ ۋارىسى بولمىغان شاھزادە ئۇنىڭ كۆكرىكىگە قاتتىق زەربە بەردى. ئۇ ساۋۇتنى تېشىپ چىقتى. قان ھەتتا چاچراپ كەتتى. ھەمدە بۇ قىزنىڭ يارىلانغانلىقى ئېنىق ئىدى.
  ئۇ كەينىگە چېكىنىپ:
  - خەتەرلىك ئالۋاستى بالا!
  ئېدموند يېقىملىق كۈلۈمسىرەپ جاۋاب بەردى:
  "مەن بەلكىم ئالۋاستى بولۇشىم مۇمكىن ، ئەمما مەن بالىدىن يىراق!".
  دىئاننا كۈلۈپ يەنە ھۇجۇم قىلدى. گەرچە ئۇنىڭدىن قىزىل قان تامچىلىغان بولسىمۇ. ئۇ پالۇبىغا تارقالدى.
  قىزىل چاچلىق ئايال پادىشاھ مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - مەن ئۇنىڭ بېشىنى دەرھال كېسىۋەتكەن بولاتتىم! مەن سومكىلارنى تارتمايمەن.
  ماركۇس-كاپىتان پىچىرلىدى:
  - ھەمدە مەن سىزگە شۇنداق پۇرسەت بېرەلەيمەن!
  Oenomaus بۇنىڭغا جاۋابەن جەڭچىنى قىلىچ بىلەن قولىغا ئۇرۇپ ، پەيلىرىنى كېسىۋەتكەن. ئۇ قورالنى ئوڭ قولىدىن تاشلىدى ، ئەمما ئۇنى دەرھال سول تەرىپىگە ئالدى . ئۇ خۇددى بۇ قېتىملىق تىركىشىشتىكى ئەھۋالنىڭ خوجايىنىدەك گۆشخور ھالدا كۈلدى.
  يىگىت ئەسكەرتىپ:
  - سىز جاسارەتلىك قىز! ئەمما كېيىن ئازابلىنىسىز. ئەڭ ياخشىسى ۋاز كېچىڭ!
  دىئاننا ھاياجانلانغان ھالدا:
  - بىز ئۆلىمىز ، ئەمما ۋاز كەچمەيمىز!
  قىزىل چاچلىق دېڭىز قاراقچىسى جەڭچىسى:
  سىز بىزنى ھۆرمەتلىشىڭىز ، بىزدىن قورقۇشىڭىز كېرەك ،
  ئايال دېڭىز قاراقچىلىرىنىڭ قىلمىشلىرى چەكسىز ...
  نۇرنىڭ پەلەيلىرى دائىم قانداق ئۇرۇش قىلىشنى بىلەتتى ،
  يەر شارى بىز ئۈچۈن ساراڭ!
  ھەمدە كۈلۈپ تۇرۇپ كۈلۈش ، شۇنداق ئىتتىك ۋە جاراڭلىق. ھەممە نەرسە بەك قالتىس ھەم ھېسسىيات بىلەن كۆرۈنەتتى.
  دىئاننا يەنە ھۇجۇم قىلدى. ئۇ سول قولى بىلەن ئوڭدىن ناچار ھەرىكەت قىلدى. ئۇ خېلى چىرايلىق ، بۇنداق يېقىشلىق ھەرىكەتلەر ئىدى. ئۇنىڭدىن باشقا ، مارجان كاپىتان ئايىغىنى ئېلىۋېتىپ ، كىچىك ، مېھىر-شەپقەتلىك پۇتلىرى يالىڭاچ بولۇپ قالدى. ھەمدە بۇ ئۇنىڭ زېرەكلىكىنى ئاشۇردى.
  Oenomaus مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ۋە يالاڭ ئاياغ سىزگە ماس كېلىدۇ ، ھۆرمەتلىك گۈزەللىك!
  دىئاننا پىچىرلىدى:
  - سەن مېنىڭ يالاڭ ئاياغلىرىمنى سۆيۈپسەن!
  بۇ جەڭ ناھايىتى تاجاۋۇزچىلىق بولدى. ماركۇس ياۋا غەزەپ بىلەن ھۇجۇم قىلىپ ، قورالنى خۇددى خانىم مەستانىسىدەك ماركا قىلدى. ھەمدە بۇ ئىنتايىن چىرايلىق بولۇپ چىقتى. ئاندىن ئۇچى ئۇچىنى يۇمىلاق ، تۈكسىز ، ئەتىرگۈل مەڭزىنى بويلاپ سىزدى.
  يىگىت ئەسكەرتىپ:
  - ياخشى!
  دىئاننا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، مەن قالتىس! يەنە كېلىپ تەۋرىنىش ۋە بۇرمىلاش.
  قىزىل چاچلىق دېڭىز قاراقچىسى:
  - ئۇنى ئۇر! ئۇنى ئۆلتۈرۈڭ!
  Oenomaus كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - ھەممىگە قادىر خۇدانىڭ ئەمرىچۇ؟
  ئوت قىز جاۋاب بېرىپ:
  - ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم!
  دېڭىز قاراقچىسى شاھزادىسى:
  - ئۇنداقتا ، ياخشى قاتىللىق قىلىش مۇمكىنمۇ؟
  قىزىل چاچلىق قىز جەزملەشتۈردى:
  - بۇ ھەتتا مۇمكىن ئەمەس ، ئەمما ئۇ زۆرۈر!
  بۇ ئارىلىقتا ، يارىلانغان قىز كاپىتان يەنە ھۇجۇم قىلماقچى بولدى ، ھەمدە ناھايىتى ياخشى ھەرىكەت قىلدى. ھەمدە ئۇ ئونوماييانى قول ۋە مۈرىسىگە سىزدى.
  دىئاننا ھۆركىرىدى:
  - كۆڭلىڭىز يېرىم بولىدۇ! سېنى ئۆلتۈرىمەن ، كۈچۈك!
  Oenomaus بۇنىڭغا جاۋابەن ناخشا ئېيتىپ ، ھۇجۇملارنى تەڭلەشتۈردى.
  بىز جەڭلەردە ئۆلمەس شان-شەرەپنى بىلىمىز ،
  قورقۇشنى بىلمەي ، باتۇرلۇق بىلەن ئۈزۈڭ!
  قىلىچ بىزگە زور مۇۋەپپەقىيەتلەردە ياردەم قىلسۇن ،
  دۈشمەننى مەغلۇپ قىلىڭ - باشقا ھېچ ئىش يوق!
  
  بىز ھېچقانداق گۇماننى بىلمەيلا دېڭىزدا ماڭىمىز ،
  دېڭىز قاراقچىسى ۋە بوران ، بوران توساق ئەمەس!
  ئەسلىمە ئەۋلادلارنىڭ قەلبىدە ساقلىنىدۇ ،
  دۈشمەن مەغلۇپ بولىدۇ - بۇ پۈتۈن مۇكاپات!
  
  گۈزەللىك سىزگە قىزغىنلىق ئاتا قىلىدۇ ،
  ئەتە جاللات پالۋاننى ساقلايدۇ!
  ھاياتىڭىزنى سۈزگۈچ بىلەن ئۇلاش خەتەرلىك ،
  بايلىق تەلەينى خالىغانچە تاشلايدۇ!
  ئەڭ ئاخىرقى سۆزدە ، دېڭىز قاراقچىسى شاھزادىسى قىلىچ بىلەن ماركۇس قىزنىڭ قولىغا ئۇرۇلدى ، قورال سۇس قولىدىن چۈشۈپ كەتتى.
  دىئاننا كۈلۈمسىرىدى ۋە سەكرەپ كەتتى ، ئۇ ئونوماينىڭ ئېڭىكىگە يالىڭاچ پاشنىسىنى نىشانلىدى. قىز ئېھتىياتسىزلىقتىن ئايلىنىپ يۈردى. يىگىت ئۇنى ئېلىپ ئاندىن پەسكە تاشلىدى. دىئاننا پالۇبىغا سوقۇلۇپ ھەيران قالدى. ئۇ راستىنلا سەكرەپ باقماقچى بولدى ، ئەمما ئۆتۈكنىڭ ئۇچى بارماق ئۇچىنى ئېڭىكىگە ئۇردى ، قىز كۈچلۈك زەربىدىن پۈتۈنلەي ئۆتۈپ كەتتى.
  ئونومائۇس قولىنى كۆتۈرۈپ: "
  - غەلىبە!
  قىزلار ۋە يالاڭئاياغ ئوغۇللار گۇرۇپپىسىدىن بىر غۇڭۇلداشتى. ھەمدە قۇل ئوغۇللىرى بىلەن جەڭچىلەر قەيسەرلىك بىلەن تىزلىنىپ ئولتۇردى.
  قىزىل چاچلىق جەڭچى مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - قانداقتۇر ناھايىتى ئاسان چىقتى! مەن تېخىمۇ قىيىن بولىدۇ دەپ ئويلىدىم.
  Oenomaus مۇڭدىشىپ:
  - كۈركە توخۇ ئويلاپ شورپىغا چۈشۈپ قالدى!
  قىز كۈلۈپ تۇرۇپ كۈلۈپ تۇرۇپ دىققەت قىلدى:
  Elves ئۈستىدە ئويلىماڭ
  ۋاقىت كېلىدۇ ، ئۆزىڭىزنى چۈشىنىسىز ...
  ئۇلار ئىبادەتخانىڭىزدا ئوقتەك شىۋىرلايدۇ ،
  قىز پۈتۈنلەي يالاڭئاياغ جەڭگە يۈگۈردى !
  قىزىل بولاق تەۋسىيە قىلدى:
  - قۇل ئوغۇللارنى تاياق بىلەن تاياق بىلەن ئۇرايلى. مېنىڭچە ئۇلار ئۇنى ياخشى كۆرىدۇ!
  Oenomaus كۆزنى يۇمۇپ ئاچقۇچە:
  - سىزچە ئۇلار ياقتۇرامدۇ؟ گەرچە ئوغۇللارنىڭ قوپال پۇتلىرى بەلكىم تاياقنىڭ ئازابىغا ئۇنچە سەزگۈر ئەمەس.
  قىزىل چاچلىق دېڭىز قاراقچىسى مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئەڭ مۇھىمى بىز ياقتۇرىمىز! بىزگە ئوخشاش بۇلاڭچىلار گۈزەل ئوغۇللارنى قىيناشنى تولىمۇ يېقىشلىق ھېس قىلىدۇ!
  ئەقىللىق تون ۋە زىننەت بۇيۇملىرىدىكى بېغىش ۋە پۇتىدىكى زىننەت بۇيۇملىرى چىرايلىق بىر قىز:
  - مەن ماركنىڭ ياردەمچىسى بولۇش سۈپىتىم بىلەن ، كۈرەشنى داۋاملاشتۇرۇشقا تەييارمەن! قالغان يېرىمىنى بۇلاڭ-تالاڭ قىلىڭ!
  ئوت قاراقچىسى ھۆركىرىدى:
  - ئۇ مېنىڭ! مەن ئۇنىڭ بىلەن كۆرەش قىلىمەن! بۇ ئېنىق.
  ئېنوماي كېلىشىمدە بېشىنى لىڭشىتتى:
  - لوگىكىلىق! مېنىڭ يالغۇز ئېلىپ كېتىشىمنىڭ ھەممىسى ئەمەس. مەن سىز ئۈچۈن ئەڭ مۇھىم بولساممۇ.
  قىزىل چاچلىق جەڭچى بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - باراۋەرلەر ئارىسىدا باشلىق يوق. ھەمدە قورالسىز ئۇرۇش قىلىشنى تەشەببۇس قىلىمەن.
  تون كىيگەن جەڭچى مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - قورالسىزمۇ؟ قورقمامسىز؟
  ئوت قاراقچىسى كەسكىن جاۋاب بەردى:
  - بۆرىگە قورقۇش ئۈچۈن ئورمانغا كىرمەڭ!
  تون كىيگەن قىز ، بۇ يېقىملىق ھەسەل سېرىق تەنلىك ، مۇلايىم ئاھاڭدا سورىدى:
  - جەزبىدار يىگىت بىزگە ناخشا ئېيتسۇن. مېنىڭچە لىرىك بىر نەرسە بار ، باشقا قىزلار مېنى قوللايدۇ.
  ئىككى تەرەپتىكى گۈزەللەر بىردەك سايراشتى:
  - خۇش كەپسىز! ناخشىلىرىڭىزنىڭ ئۆپكىمىزنىڭ ئۈستىدە بولۇشىنى ئۈمىد قىلىمىز!
  Oenomaus كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى:
  ھازىر قانداق ، نۇرلۇق پارقىراق چىراي ،
  بۇ كۆرۈنۈش يۈرىكىمنى خەنجەردەك تېشىپ كەتتى!
  مەن ئوتلۇق شامالنىڭ ئېقىنلىرىدا كۆيۈپ كەتتىم ،
  بۇنىڭغا جاۋابەن سۈكۈت قىلدىڭىز!
  
  ئاۋازىڭىز نېمىدېگەن گۈزەل ۋە ساپ ،
  مەن سىزنىڭ كارىڭىزنىڭ تۈگىمەس شارقىراتمىغا ئىشىنىمەن!
  سىزدىن نەپرەتلىنىدىغان ھاياتقا موھتاج ئەمەس ،
  مانا ئەمدى مەڭگۈلۈك نۇر مېنى يورۇتۇپ بېرىدۇ!
  
  سەن چەكسىز مۇھەببەتنىڭ ئىلاھى ،
  ئاجايىپ نۇر بىلەن تولغان ئوكيان!
  چاقچاق قىلىپ مۇز كىشەنلىرىنى بۇزۇڭ ،
  سەنسىز تاڭنى كۆرمەيمەن!
  
  يۈزىڭىز قۇياشقا ئوخشاش پارقىرايدۇ ،
  ئالەمدە تېخىمۇ گۈزەل سانلار يوق!
  ھەۋەس تۇيغۇسى بوران-چاپقۇنغا ئوخشايدۇ ،
  مەڭگۈ سىز بىلەن بىللە بولۇش بەخت!
  
  روھىمدىكى ئازاب بوراندەك غەزەپلەنمەكتە ،
  كۆكرىكىمدىكى ئوت رەھىمسىز كۆيدى!
  مەن سىزنى سۆيىمەن ، سىز قايتقاندىن پەخىرلىنىسىز ،
  شارغا ئايلانغان مۇز يۈرىكىڭىزنى پاراكەندە قىلىدۇ!
  
  چەكسىز يۇلتۇزلۇق ئوكياندىكى چىراغلار ئارىسىدا ،
  سەن ۋە مەن بۈركۈتتەك ئاسماندا كۆتۈرۈلدى!
  لەۋلىرىڭىز ، ياقۇتلار بىلەن چاقناپ تۇرغان ،
  نازۇك ۋە قىزغىن بىر نەرسە دېدى!
  ئالقىش سادالىرى شۇنداق گۈزەللەر خۇشاللىقتىن بوغۇلۇپ قالىدۇ. ئەمما شۇ تاپتا قىزلارنىڭ بىرى توۋلىدى:
  - بۇ يەرگە ئىككى جەڭ پاراخوتى كېلىدۇ!
  Oenomaus قايغۇلۇق كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ياخشى ، بۇ سىز ئويلىغاندەكمۇ؟ قىزىقارلىق جەڭگە ئېھتىياجلىقمۇ؟ شۇڭا ئۇنىڭغا ئېرىشىسىز!
  قىزىل باشلىق ئاچچىقلانغان ھالدا:
  - ئۇلار ئۇلارنى چاقىردى. ئەسكەرلەر بىلەن ساياھەت پاراخوتى. مانا ئەمدى يالىڭاچ پاشنىلىق ئاياغنى ئۇرۇپلا قۇتۇلالمايسىز!
  دۇربۇننى كۆزىتىپ تۇرغان قىز:
  - پاراخوتلاردا ئوركلار بار. بۇ دېگەنلىك بىزنى ئېغىر سىناقنىڭ كۈتۈۋاتقانلىقىدىن دېرەك بېرىدۇ.
  Oenomaus لوگىكىلىق ھالدا:
  - ئەمما بىز ۋىجدانىمىزغا زىيان يەتكۈزمەي دۈشمەنلىرىمىزنى ئۆلتۈرەلەيمىز. گۈزەل جەڭچىلەرگە تەگسىڭىز ، يۈرىكىڭىز قانايدۇ!
  يېشىل چاچلىق قىز مۇنداق دېدى:
  - ئەجدىھالىرىمىز توڭلاتقۇدىن تېز. ئايرىلىشقا ۋاقتىمىز بولۇشى مۇمكىن!
  دېڭىز قاراقچىسى شاھزادە قەتئىيلىك بىلەن:
  - لۇغىتىمىزدە قېچىش دېگەن سۆز يوق!
  دېڭىز قاراقچىلىرى قىزلىرى ئاچچىق بىلەن ناخشا ئېيتىپ ، ھايات-ماماتلىق جەڭگە تەييارلاندى .
  بىز ئايرىلىش ، قايغۇغا تولغان دۇنيادا ياشاۋاتىمىز ...
  ئەسكەر يالغۇز قالغاندا نېمە قىلىشى كېرەك ؟
  ئىلاھلار توغرا ، رەھىمسىزلەرچە بىز ئۈچۈن قارار قىلدى -
  بۇ يىگىت بۇتخانىلىرىنى كۈلرەڭ قىلىۋاتىدۇ!
  
  ئالەم سۆيگۈگە بەك رەھىمسىز ،
  ئايرىلىش ياشلىرى كاساتتا ئېقىۋاتاتتى ...
  رەھىم-شەپقەت خۇددى چۈشكە ئوخشاش ئىز-دېرىكى بولماي غايىب بولدى.
  ھايات يۇمشاقلىقسىز تاشقا ئوخشاپ قالدى!
  
  ئۇ قۇملۇقتا مۇزلاپ كەتتى ، مۇز ئىسسىقتا كۆيۈۋاتىدۇ ،
  داتلىشىپ كەتكەن زەنجىر مېنىڭ يۈرىكىمنى قانداق ئورىۋالىدۇ!
  ئايرىلىشنىڭ يامغۇرلىرى ئۆگزىدىكى سۇنۇقلارغا ئوخشاش ئۇرۇلدى -
  يانچۇق قۇرۇق ، پەقەت مىسلا قالدى!
  
  ئەمما جەڭچىنىڭ قابىلىيىتىگە ئىشىنىش كىشىنى روھلاندۇرىدۇ ،
  ھەممىگە قادىر خۇدا ، قەتئىي قەسەم قىلدى!
  ئۇ بىز ئۈچۈن ماينىڭ ئىللىق يوپۇرمىقىغا ئوخشايدۇ ،
  بىخ چىقارغاندا تاڭنى ئۇچرىتىمىز!
  
  يەرشارىنى تېخىمۇ خۇشال قىلغۇڭىز بارمۇ؟
  ئۇنداقتا ھەر بىرىمىز بۇلبۇلغا ئوخشاش شانلىق ناخشا ئېيتامدۇ؟
  ئاندىن ئەڭ تاتلىق ھەسەل لىندىن دەرىخىدىن ھوسۇلغا ئايلاندى -
  گىگانتلارنىڭ روھىدا ، يالغانچىلىققا خاتىمە بېرەيلى !
  
  خۇدانى ئالداشنىڭ ھاجىتى يوق ، ماڭا ئىشىنىڭ ،
  ئۇ ئارىمىزدىن قايسىسىنىڭ قورقۇنچاق ۋە بوزەك ئىكەنلىكىنى توغرا كۆرىدۇ !
  رەببىمىزنىڭ مەنىسىنى قۇربانلىققا بېرىڭ ،
  ئەجەبلىنەرلىك ئەمەس ، مەن سىزگە جاۋاب قايتۇرىمەن!
  
  بىزنى توردا تۇتتى ،
  بۇ قاتىللىقنىڭ قەيەردە ئاخىرلاشقانلىقىنى ھېچكىم بىلمەيدۇ.
  يەھۇدا چىرىگەن ئاسپېنغا ئېسىلدى -
  مۆمىنلەر ئۈچۈن - بىر لاۋۇل تاج!
  
  ھەر قانداق ئادەم تېخىمۇ ياخشى بولۇپ كېتەلەيدۇ
  بىزنىڭ تاللىشىمىز ئاڭلىق - مەسىھ ئۈچۈن تىرىشىش.
  ئەمما بەزىدە قان ئازلىقلىرى بار ،
  ھېچ بولمىغاندا ۋەدە بار - مەن پات يېقىندا كېلىمەن!
  
  ئەي دۇنيا ، قانچىلىك زوراۋانلىقىڭ بار ،
  بىز خاتىرجەم ياشىيالمايدىغاندەك !
  ئايالى ئەسكەرنىڭ جەسەت ساندۇقىدا يىغلاپ كەتتى ،
  ھاياتنىڭ نازۇك تېمى نېپىز!
  
  قان تۆكۈش بىزنىڭ چاقىرىقىمىز ئەمەس -
  مەن سۆيگۈم بار ، ۋەتەنگە جەننەت ئاتا قىلغۇم بار!
  بۇ جازا ھەممىمىز ئۈچۈن نېمە ئۈچۈن؟
  جاۋاب: بارلىق بايلىقلىرىڭىزنى كەمبەغەللەرگە بېرىڭ!
  
  پۇل ئۈچۈن نىجاتلىق سېتىۋېلىش مۇمكىن ئەمەس ،
  چۈنكى خۇدا ئۈچۈن ئالتۇننىڭ باھاسى يوق!
  چېركاۋدا يەكشەنبە كۈنى باش ئېگىسىز ،
  بۈركۈتتەك قاناتلىق بولۇش!
  
  ۋاقىت كېلىدۇ - خۇدانىڭ پادىشاھلىقى كېلىدۇ ،
  يامانلىق ۋە يىرتقۇچ قاراڭغۇلۇق ئاخىرلىشىدۇ!
  مەنىۋى ئىرادە يوقىلىدۇ ، لەنەت قىلىنغان قۇللۇق ،
  دۆلەت بەختنىڭ ئۇلۇغلۇقىغا ئايلىنىدۇ!
  مۇشۇنداق كىشىنى تەسىرلەندۈرىدىغان ناخشىدىن كېيىن ، ئەجدىھادىكى قىزلار دېڭىز قاراقچىلىرى ئېلىپ ئوركلار بىلەن تولغان چوڭ پۇراقلارنى - پۇراقلىق ۋە تۈكلۈك ئېيىقلارنى ئېلىپ بوران-چاپقۇنغا باردى.
  سەت مەخلۇقلارغا قارىغاندا قىزلار ئاز ئىدى ، ئەمما ئۇلار تېخىمۇ چاققان ۋە چاققان ئىدى.
  ئاندىن سودا پاراخوتىدىكى قىزلارمۇ دېڭىز قاراقچىلىرى تەرەپتىكى جەڭگە كىردى. شۇنداقلا قۇل ئوغۇللار قورالنى چۇۋۇشقا ئالدىرىدى. بۇ كىشىلەرنىڭ مەڭگۈلۈك تارىخى دۈشمىنى - ئوركلارغا قارشى كىشىلەرنى تەسىرلەندۈرىدىغان ئىتتىپاقلىق.
  ئونومائۇسمۇ جەڭگە قاتناشتى. بۇ يىگىت بىراقلا ئىككى قىلىچنى ئۇرۇپ ، زاۋۇتنى باشقۇرۇپ ، ئوركنىڭ بېشىنى كېسىۋەتتى. ئۇ شىرنىڭ غەزىپى بىلەن ئۇرۇشتى.
  ئۇنىڭ يېنىدا قىزىل باش بار . قىزنىڭ يالىڭاچ پاشنىسى ئېڭەكنى ئورەككە ئۇرۇپ ئېڭىكىنى سۇندۇردى. ئاندىن ئورك يىقىلىپ چۈشتى ، مۈڭگۈزى ئۇنى ئاشقازىنىغا ئۇردى . بۇ بىر مەيدان جاپالىق جەڭ ئىدى.
  Oenomaus باتۇرلۇق بىلەن جەڭ قىلىدۇ. بۇ يەردە ئۇ شامالدۇرغۇچقا ئوخشاش قىلىچلىرى بىلەن كېپىنەكنى ئىشلىتىپ ، يېسىۋىلەكتەك دومىلاپ كەتكەن باشلارنى كېسىپ تاشلىدى.
  ياش شاھزادە قىزغىنلىق بىلەن ناخشا ئېيتىپ ، قەھرىمانلىقنىڭ مۆجىزىلىرىنى كۆرسەتتى:
  ئەگەر مۇشتىڭىز كۈچلۈك بولسا -
  بۇ سىزنىڭ ھاياتىڭىزدا بىرىنچى بولۇپ قالىدىغانلىقىڭىزدىن دېرەك بېرىدۇ!
  ئاندىن يولداش نامرات ئادەم ئەمەس ،
  ئۇنىڭ قەلبى ئالتۇن ۋە پولات نېرۋىسى بار!
  
  تېخىمۇ مۇھىمى ، ئۇنىڭغا ئىشىنىڭ ، بۇ كۈچلۈك ئەقىل ،
  ھايۋاندىنمۇ سوغۇق .
  ئەگەر ھاياتتا غەمكىن بولسىڭىز ،
  ئاندىن خۇشخۇي كۈلۈش سىزنى ياخشى كۆرىدۇ!
  
  ئاپتوماتىك تولۇقلاش ، بىلىش ، مۇشتلاش كۈچى ،
  چۈنكى ئۇ بىلىمگە تولغان ، بىلىش-قانداق!
  ئەخمەقنىڭ قولىغا بېرىشكە تىرىشىڭ ،
  ئاندىن سىز پەقەت مۇكاپات سۈپىتىدە ئازابلىنىسىز!
  
  ئۇلار بىر كۇلۇب بىلەن ئوۋ ئوۋلاشقا كەتكەن ۋاقىت بار ئىدى ،
  قېلىن تېرىگە قارشى ئوقيا ، ئوقيا ...
  ئەمما ئۇلار قەلەمكەشلەر قەيەرگە بارسا ،
  ئۇنىڭ ئۈستىگە سامانيولىغا سەكرەش ناھايىتى ئاسان!
  
  گەرچە مائارىپ ياخشى بولسىمۇ -
  ئەمما جاسارەت ئېلىشمۇ قىزىقارلىق ...
  ھەمدە قولتۇققا تەڭ بولسا ، ئۇ بىر چىۋىققا ئايلىنىدۇ ،
  بىز ئانا ۋەتەنگە ناھايىتى سەمىمىي خىزمەت قىلىمىز.
  
  ئەمما رەزىل زوراۋانلىق ئېغىر كرېست ،
  بىزنىڭ جەڭ مەيدانىمىز قان بىلەن تولدى ...
  ھەممىگە قادىر خۇدا ئازابتىن كېيىن قايتا تىرىلدى؟
  شۇنداق قىلىپ ئەسكەرلەرنىڭ ھەربىي يىغىلىشىنى كۈچەيتكىلى بولىدۇ!
  
  قىزنىڭ كۆز ياشلىرى چۈشتى - ئۇنىڭ سۆيۈملۈك دوستى يىقىلدى ،
  ئانا بىر ھازا بىلەن دۇئا قىلىدۇ ، ئۆپكىنىڭ ئۇچىدا ۋاقىرىدى ...
  ئۇ دېرىزىنىڭ سىرتىدا مۇزلاپ كەتتى ، ئوچاق ئۆچۈپ كەتتى ،
  مانا يەر ئاستىغا كۆمۈلگەن كېلىشكەن يىگىت!
  
  ئاھ ، رەھىمسىز تەقدىر ، نېمىدېگەن يامان تەقدىر ،
  مەريەم مەريەم ، ياخشى تەبىئىتىڭىز نەدە؟
  ئۇ كىشى بالدۇرراق توي قىلماقچى بولدى ،
  ھازىر شامال قارىغاينىڭ ئاستىدا چاڭ-توزان چىقىۋاتىدۇ!
  
  ھايات خۇشال بولىدۇ - ياخشى بولىدۇ ،
  ئالما پوستى ھەسەل كۆكنار ئۇرۇقىغا ئايلىنىدۇ ...
  ئالۋاستى رەقىبى توپا ۋە پاراشوكقا ئايلىنىدۇ ،
  ھەقىقىي تەلەي چەكتىن ئۆتسۇن!
  
  ھەممە ئىش Elf دا ئىشلىنىدۇ ، تاشلاش فارس ئۈستىدە ،
  يۇلتۇزلار بىلەن تولغان گۈللۈكنى مۇشتقا يىغىپ باقايلى!
  ئەسسالامۇئەلەيكۇم يىگىتلەر ، پەقەت يۇقىرى قاتلامدىكىلەر ،
  غۇۋا ئوتقا تاشلاندى !
  
  ئاپتومات ئاللىقاچان تونۇش بولۇپ قالدى - ئوقلار ئېقىنغا ئېقىۋاتىدۇ ،
  دۈشمەن تۈگىدى ، ئۇنىڭ ئارزۇ قىلغىنى نۆل!
  ئەگەر غەلىبە قىلسىڭىز ، باي بولىسىز ،
  كىم ئوتنى باشلىغان بولسا نامراتلىق ئىچىدە قالىدۇ!
  بۇ بىر ناخشا ۋە چوڭ جەڭ ، ناھايىتى ئۆتكۈر ۋە چاققان قىلىچلار. زەربە بولسا بېشىغا ئاسفالتتەك ئەگىشىدۇ. نۇرغۇن ئوركلار ئاللىقاچان ئۆلتۈرۈلگەن. قۇل ئوغۇللار. ئۇلارنىڭ ھېچقايسىسى ئون تۆت ياشتىن چوڭ كۆرۈنمەيدۇ ، ئەمما ئۇلارنىڭ ھەممىسى مۇسكۇل. قۇل ئوغۇللارنىڭ ئورۇق بەدىنى جاپالىق ئىشلەش ئارقىلىق قاتتىقلىشىدۇ. قوپال ، چاقىرىقلىق پاشنىلىق ئاياغلار توختىماستىن ئورەكنىڭ ئېڭىكىگە ئۇرۇلۇپ ، ئېڭەكلىرىنى سۇندۇردى.
  قىز كاپىتان ئۇنىڭغا كەلدى. ئۇ ئولتۇردى. ئۇنىڭ ئىككى قولى ئېغىر يارىلانغان - پەيلەر كېسىلگەن. شۇنداق ، بۇ ئەجەللىك ئەمەس ؛ سېھىرگەرلىك ۋە سېھىرگەرلىك دورىلىرىنىڭ ياردىمىدە زىياننى ئەسلىگە كەلتۈرگىلى بولىدۇ. ئەمما بۇنىڭغا كەم دېگەندە بىر ئىككى سائەت ۋاقىت كېتىدۇ. بۇ ئارىلىقتا ئۇ ئۇرۇش قىلالمايدۇ.
  ياردەم قىلىدىغان ئادەم يوق - قىز-ئوغۇللارنىڭ ھەممىسى جەڭدە ، ئۇلار ياۋا غەزەپ بىلەن ئۇرۇش قىلىدۇ. بۇ بىر رەھىمسىز كۈرەش.
  دىئاننا ھەرىكەتلەندى ، بەختكە يارىشا ئۇنىڭ پۇتى يالىڭاچ ۋە بىر قەدەر مۇكەممەل ئىدى. ھەمدە مايمۇنغا ئوخشاش چاققان بارماقلىرى بىلەن قىز كاپىتان تۇنجى قۇتقۇزۇش قوراللىرىنى ئىزدەشكە باشلىدى. جاراھەتنى ساقايتىدىغان دورا بار ، ئىنتايىن ئېغىرلىرى ۋە ئۇنىۋېرسال مەلھەم. بۇنىڭدىن باشقا ، نېمىشقا پۇت-قوللارنى ئوراپ ، مەلھەم ۋە دورىلار بىلەن سىلىقلىغاندىن كېيىن جەڭگە قاتناشمايسىز؟
  كۈچلۈك ۋە زەھەرلىك نەرسىلەرنى تاشلىيالايسىز . بۇ بەك قالتىس ۋە بۇزغۇنچىلىق بولىدۇ.
  دىئاننا ئىشەنچ بىلەن ھەرىكەت قىلدى. ئۇنىڭ پۇتى بەك يالىڭاچ ھەم چاققان. ئۇ ئىختىيارسىز ئۆتۈك كىيگەن ، پەقەت ئۇنىڭ ئورنىنى تەكىتلىگەن. بىر نەچچە نۇر ۋە مەڭگۈلۈك ياز بولغان دۇنيادا ، ئاياغنىڭ سوغۇق ھېس قىلماسلىقى ئۈچۈن ، ئەمما گۈزەللىك ئۈچۈن ئاياغ لازىم ئەمەس ، شۇنداقلا سىزنىڭ قۇل ياكى قۇل ئەمەسلىكىڭىزنى تەكىتلەش. بۇ لوگىكىلىق ...
  بۇ يەردە يەنە بىر ئوغۇل بالا يالاڭ ئاياغ ئوركنىڭ بۇرنىغا ئۆتكۈر يىڭنە تاشلىدى. ئۇ زەھەرلىك چېكىملىكنىڭ بىر قىسمىنى تاپشۇرۇۋالغاندىن كېيىن مۇزلاپ دەرھال ئۆلدى.
  قۇل بالا قىزغىنلىق بىلەن ناخشا ئېيتتى ، باشقا قۇل ئوغۇللارمۇ قوشۇلدى ، ئۇلار ئادەم بولۇپ ، ئىنساندەك ناخشا ئېيتتى:
  ھازىر ، كائىناتتا مەسىلە بولسا ،
  ھېچقانداق بەدەل تۆلىمەيدۇ ...
  ئەمدى ئۆزگەرتىشنى خالىمايسىز
  ئۇ كىشى ئۆزىنىڭ نېمىگە ئېھتىياجلىق ئىكەنلىكىنى بىلمەيدۇ!
  
  بۇ يەردە كۈچلۈك كۈچ بىلەن چېرنوبوگ بار ،
  ئۇلۇغنىڭ ئۇنىۋېرسال كۈچى بار ...
  ئۇنى پېشانىسىدىكى بىر ئادەمگە بېرىدۇ ،
  ئىنسانلار پۈتۈنلەي ياۋايى بولۇپ قالمىسۇن!
  
  شۇنداق ، ھەممىگە قادىر بەيگە ئۇنى ياراتتى ،
  شۇنداق قىلىپ كىشىلەرنىڭ تەرەققىي قىلىش سەۋەبى بار ...
  شۇنداق قىلىپ بىر ئادەم ھەممە نەرسىنى بىراقلا ئارزۇ قىلىدۇ ،
  كىشىلەر جاپالىق كۈرەش قىلىشنى ئۆگەندى!
  
  بىر جەڭچى يامانلىقنى يەڭگەندەك ،
  ئۇ رود ئىنساننىڭ مەنپەئىتى ئۈچۈن ياراتقان ...
  ئۇ جان ۋە تەن ئۈچۈن ياخشىلىق تۆكتى.
  ئۇرۇش قىلىشنى ئۆگىنىش ھەرگىز كېچىكمەيدۇ!
  
  ھەممىگە قادىر خۇدا نېمىگە ئېھتىياجلىق؟
  ئۇلار ئەلفنى تىز پۈكتۈرۈشكە جۈرئەت قىلالمىسۇن ...
  شۇڭا يامان تەقدىر ھۆكۈمرانلىق قىلمايدۇ ،
  شۇنداق قىلىپ نەچچە يۈز ئەۋلاد تەرەققىي قىلىدۇ!
  
  شۇنداق ، چېرنوبوگ كىشىلەرگە ئىلھام بېرىدۇ ،
  شۇڭا ھورۇنلۇق ، توختاپ قېلىش بولمايدۇ ...
  orkshista بولۇڭ smithereens ,
  دوستانە شەكىلدە ئوركلىننى ئايلىنىپ يۈرۈڭ!
  
  شۇڭا قىيىن بولسا يۈتۈپ كەتمەڭ ،
  ۋەتەنگە ئاۋارىچىلىق كەلسە ...
  رود ئۇنى چىرايلىق ۋە ئاسان قىلىدۇ ،
  كىشىلەرنى ھەرىكەتلەندۈرۈش ئۈچۈن!
  
  چېرنوبوگ پەقەت سىزنىڭ چوڭ ئاكىڭىز ،
  گەرچە ئۇ قاتتىق بولسىمۇ ، ئۇ سىزنى تۈگىمەس ياخشى كۆرىدۇ ...
  ئەڭ چوڭ نومۇرغا ئېرىشىسىز
  قاچان Elf غا خىزمەت قىلالايسىز!
  ئوركلار زور زىيان تارتتى ، ئۇلار قىزلار ۋە ئوغۇللار تەرىپىدىن كېسىۋېتىلدى. ھەتتا دىئاننامۇ قولى بىلەن ئورالغان ھالدا ئۇرۇشقا كىردى. ھەمدە ئۇلارنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى ئوركنىڭ بوينىغا ئۇرۇلغان تىغ ئۇچىنى ئارتېرىيە تومۇرىغا تاشلىدى. ھەر خىل كېكىردەك ۋە نەرسىلەر. قارىماققا ئىنتايىن تەسىرلىك كۆرۈنەتتى.
  ئاندىن دىئاننانىڭ يالىڭاچ پۇتى بېسىلغان ياش-ئوت-چۆپلەر بىلەن نۇقۇت تاشلىدى. ھەمدە دەرھال گېنېرال باشچىلىقىدىكى ئون نەچچە ئورك تاشلىنىپ ، قوغدىغۇچى تەرەپتىن ئۇچۇپ ئۆتتى. بۇ ھەقىقەتەن قوڭۇر ۋە سەت ئېيىقلارنىڭ غايەت زور بۇزۇلۇشى ۋە ئۆلۈمى.
  Oenomaus كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - بىز ئوخشاش قاندا: سەن ۋە مەن! توغرىمۇ؟
  دىئاننا دوستانە كۈلۈمسىرەپ جاۋاب بەردى:
  - ئىتتىپاقلاشقاندا ، يېڭىلمەيمىز! ئادەم بىلەن ئېلف كۈچ ، ئۇ ئىنتايىن پەخىرلىنىدىغاندەك قىلىدۇ!
  قىزلار بېسىمنى ئاشۇردى. ھايات قالغان ئوركلار خام پاراشوتتىن پايدىلىنىپ ، قاناتلىق قوغدىغۇچىدىن سىيرىلىپ چۈشۈشكە باشلىدى. بەزى پاراشوتچىلار ئېغىرلىقى ، يىرتىلىشى ۋە چوڭ ئېيىقلارنىڭ تاشتەك يىقىلىپ چۈشكەنلىكى سەۋەبىدىن ، تاش ئابىدىسىگە ئوخشىمايدىغىنى بىلەن ۋارقىراپ-جارقىراپ ، ئىنتايىن مەينەت!
  دىئاننا تىۋىتتىردا:
  ياخشى ئايال بولۇش ئاسان ئەمەس ،
  ئاق كۆڭۈل بوي ئېگىزلىكىگە باغلىق ئەمەس!
  ئونومائۇس ئۆتكۈر ۋە ئۇزۇن قىلىچلىرى بىلەن يەنە بىر زاۋۇتنى ئىشلەپ ، غايەت زور ئېيىق كاپىتانىنىڭ بېشىنى كېسىۋەتتى. ئۇ بىر تۇڭدەك پالۇبىدىن ئۆرۈلۈپ ، قان چاچتى. ياش شاھزادە ناخشا ئېيتتى:
  قېنى دەرياغا ئوخشاش يەنە ئېقىپ كەتتى ،
  رەقىبىڭىز بىر قەدەر جاپالىق ...
  ئەمما شەيتاندىن قورقماڭ ،
  ئالۋاستىنى قاراڭغۇلۇققا قايتۇرۇڭ!
  . 6-باب.
  يەتتە باشلىق ئەجدىھا كېنەزلىكى ۋە شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، سېھىرگەرلىك ئاكادېمىيىسىنىڭ بۈيۈك ئۇستازى شىۋىرلاپ سورىدى:
  - قۇرامىغا يەتكەن ئەرنىڭ بوي ئېگىزلىكىگە ئۆرلەپ ، كەم دېگەندە بىر مىنۇت ھاۋادا ئېسىلىۋالامسىز؟
  دومىنىكا كۈلۈپ جاۋاب بەردى:
  مەن قىلالايمەن ، ئەمما مەن باشقىچە قىلالايمەن
  شەبنەمدىن يالاڭ ئاياغ يۈگۈرۈڭ ...
  قىز پاقادەك سەكرىدى -
  بۇ باشقىلارغا ئوخشىمايدىغان بىر نەرسىنى كۆرسىتىدۇ!
  ئەجدىھا كىنەزنىڭ ئاغزى ئېچىلىپ ، ئۇنىڭدىن ئوت لاۋۇلداپ كەتتى. يالقۇن ئۆتۈپ كېتىپ ، چىرايلىق قىزنى يالىڭاچ ، ھالرەڭ ، پۇتىنىڭ ئايىغىغا ناھايىتى ئازابلىق ھالدا كۆيدۈردى.
  دومىنىك ۋاقىرىدى ، ئەمما دەرھال ئېڭىكىنى چىڭ قىسىپ قويدى. ئۇنىڭ كۆكرىكى ئېغىرلاپ كەتتى. ئۇ ياخشى ئۇردى ، ھەتتا قاپارتمىلارمۇ دەرھال ئىششىپ كەتتى. قەدىمكى تەكشۈرگۈچىلەر ئۇنى قىينىغاندەك ئىدى.
  قىز ھۆركىرىدى:
  سىز ئۈچۈن يەنىلا لانكېلوت ۋە پادىشاھ ئارتۇر بار!
  ئەجدىھا كېنەزلىكى ھۆركىرىدى:
  سىز ماڭا تەھدىد سېلىشقا جۈرئەت قىلىدىغان يەنە كىم ؟
  نىمف ماركىسى جاۋاب بەردى:
  - بۇلار ئىنسان فولكلورىدىكى قەھرىمانلار. ئۇلار سىز ئۈچۈن مۇتلەق بىخەتەر!
  ئايال ئەجدىھا ھۆركىرىدى:
  - ماقۇل! ھازىر سىزنىڭ ئەمەلىي ئىشىڭىز بار ، كۆيگەن پۇتىڭىزنى ساقايتىڭ. بۇ ئەمەلىيەتتە ئىنتايىن پايدىلىق ، تۇرمۇشتا بىر نەچچە قېتىم ئەسقاتىدۇ.
  دومىنىكا كۈلۈمسىرىگەن ھالدا ناخشا ئېيتتى:
  - ۋە بىر ، ئىككى ، ئۈچ ، بەش!
  تەكرارلاشتىن زېرىكمەيمەن ...
  ئوخشاش گەپ
  بۇ سىز ئۈچۈن سۇنى لاي قىلىشقا يېتەرلىك!
  بۈيۈك ئۇستاز ئەجدىھا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ۋە ئۇ چېۋەر قىز. بەلكىم ئۇنىڭ تاپىنىنى قورۇپلا قالماي ، يەنە پۇت بارمىقىنى سۇندۇرۇۋېتىشى مۇمكىن؟
  نىمف ماركىسى ئەسكەرتىپ:
  - بىز سەۋرچان بولۇشىمىز كېرەك ، ئەي كىنەز. بەلكىم بۇ قىز بىزنىڭ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى قۇتقۇزۇشتىكى بىردىنبىر پۇرسىتىمىز بولۇشى مۇمكىن. ئەرلەرنى قايتۇرۇپ كەل!
  ئايال ئەجدىھا ھۆركىرىدى:
  - بۇ ئەخمەق! سۇغا غەرق بولغان ئەر ساماننى تۇتۇۋالىدۇ ، سىز ئىنسان قىزنىڭ يالىڭاچ تاپىنىنى تۇتىسىز . ئۇ ھېچقانداق ئالاھىدە ئىقتىدارنى كۆرسەتمىدى.
  نىمف ماركىسى قارشى چىقتى:
  "ئۇ ھېچقانداق سېھرىگەرلىك ۋە سېھىرگەرلىك قىلمايلا ئۇنىڭ بۇيرۇقى بىلەن بىر تاشنى كۆتۈرەلەيدىغان بولدى ، بۇ بەك قىممەتلىك!".
  مونتسېررات كېنەزلىكى كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق جاۋاب بەردى:
  - شۇنداق ، ئۇ داڭلىق ھالدا پېشانىسىگە ئازار بەردى. توغرا ، ھازىر ھېچقانداق ئىز يوق. ھەمدە بۇ كىشىلەرگە خاس ئەمەس.
  ۋېسېل جەزملەشتۈردى:
  - ئۇنىڭ ئالاھىدە ۋە تاللانغانلىقى دەرھال ئېنىق! ھەمدە ئۇ ئالاھىدە ، سەمىمىي ۋە نازۇك ئۇسۇلنى تەلەپ قىلىدۇ.
  ئەجدىھا كىنەزلىكى يەتتە باشنى بىراقلا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - شۇنداق ، سەمىمىي ۋە ئالاھىدە ئۇسۇل ... بەلكىم مەن ئۇنى ھۆرمەتلەشنىڭ ئالامىتى سۈپىتىدە تىلىم بىلەن ئۇنىڭ تاپىنىنى يالىشىم مۇمكىن!
  دومىنىكا غەلىبە قىلدى ۋە ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ياق ، ئەڭ ياخشىسى تىلىڭىزنى ئىشلەتمەڭ! - ئۇ قوشۇلۇپ ، ئويلىمىغان يەردىن ئۇنىڭ چىرايىنى تېخىمۇ تاتلىق قىلدى. - گەرچە تىل شۈبھىسىزكى بەدەننىڭ ئەڭ كۈچلۈك قىسمى. ئۇ مىليونلىغان قوشۇننى يۆتكەشكە قادىر!
  نىمف ماركىسى تەۋسىيە قىلدى:
  - ئۇنىڭغا ئاددىي بىر ۋەزىپە بېرىڭ. مەسىلەن ، ئۇ مۈشۈكنى ئۇنىڭ يېنىغا كېلىپ پۈركۈپ ، ئاندىن قايتىپ كەتسۇن!
  بۇ يەردە ، بىنەپشە رەڭلىك كىيىم كىيگەن ، جىمغۇر ئاياللار قولىدا سېھىرلىك تاياق بار بولۇپ ، قارشى تۇرغان:
  - ياق! بىز ئۇنىڭ مۈشۈكئېيىقنى قىينىشىغا يول قويمايمىز. سېھىرلىك تاياق بىلەن مەن بىلەن ئۇرۇشقان ياخشى. بۇ ھەقىقەتەن ئېغىر ئىمتىھان ۋە ئۈنۈملۈك سىناق بولىدۇ!
  ئۇ ئۇچىسىغا كۆك ياقۇت ، بىنەپشە ، سېرىق ئالماس بېسىلغان ئاياغلىرىنىڭ ئايىغىغا تامغا بېسىلدى.
  ئەجدىھا كېنەزلىكى:
  "يېڭى قىزنىڭ ئەجدىھا ئاكادېمىيىسىنىڭ خوجايىنى بىلەن ئۇرۇشۇشى بەك تەس". سىز بىلەن كۆرەش قىلىش تەس ، ھەتتا بۇ تەجرىبىلىك ۋە تەجرىبىلىك لاسكا!
  ئايال تۇلپار كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - بولۇپمۇ! بۇنىڭدىن كېيىن ، ھەتتا كوشېي ئۆلمەسمۇ ئۇنىڭدىن قورقمايدۇ!
  ئاندىن دومىنىكا ئاغزى-ئاغزىغا تەگمەي:
  - نېمە ، سىزدە كوشېي ئۆلمەس بارمۇ؟
  ئەجدىھا كىنەز قىزى بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئەلۋەتتە ، ئۇ بار ، ئۇ يىراق خانلىقتىكى يىراق يەرلەردىن يىراق. ئەمما بۇ سەت مەينەت ھىيلە بار !
  زەربىگە ئۇچرىغان قىز كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ياكى ئۇ كېسەللىك پەيدا قىلغان بولۇشى مۇمكىن؟ بارلىق ئەرلەرنى ئۆلتۈرۈش ۋە ئاياللىرىڭىزنى تۇتۇش!
  ئەجدىھا كېنەزلىكى:
  - تەس! بىزدە ئەرلەرنىڭكىدىن ئون ھەسسە كۆپ. كوشچېينىڭ ئۆلمەس قوشۇنىنى تەشكىل قىلىدىغان ئورك ۋە غولى ئارىسىدا ، ئەكسىچە ، ئەرلەر ئاياللارغا قارىغاندا ئون ھەسسە كۆپ ، ئۇلار تېخىمۇ چوڭ ۋە كۈچلۈك. ئۇ نېمىشقا ئۆزىنىڭ سۇبيېكتى ۋە قوشۇنىنى يوقىتىشى كېرەك!
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئەمما يۇقۇملۇق كېسەل كوشچېينىڭ ئۆزىگە تەسىر كۆرسەتمەيدۇ؟
  ئايال تۇلپار بېشىنى لىڭشىتتى:
  - شۇنداق ، ئۇنىڭدا بىرمۇ جەڭ سېھرى كۈچى ئىشلىمەيدۇ. ھېچقانداق قورال ئالمايدۇ. ھىدروگېن بومبىڭىزمۇ ئۇنى ۋەيران قىلالمايدۇ. مانا بۇ ماھىيەت!
  زەربىگە ئۇچرىغان قىز:
  - ئەمما ئۇنىڭ تۇخۇمىدا ، يىڭنىنىڭ ئۇچىدا ئۆلۈم بولۇشى مۇمكىن!
  ئەجدىھا كېنەزلىكى گۈلدۈرمامىلىق ئاۋازدا جاۋاب بەردى:
  - بۇ ئاددىي ئەمەس! ئەگەر كوشچېينىڭ ئۆلۈمىنى تېپىش بەك ئاسان بولسا ، ئۇ ئۇزۇن يىللار ھايات بولمىغان بولاتتى. شۇنداق قىلىپ ، ئۇ شۇنچە ئەسىرلىك تارىخقا ئىگە ...
  نىمف ماركىسى ئۇنىڭغا جاۋاب بەردى:
  - سىلەر كىشىلەر يەنىلا دەرەخلەرگە سەكرىۋاتىسىلەر ، ئەمما ئۇنىڭ ئاللىبۇرۇن ئۆزىنىڭ كۈچى بار بولۇپ ، تەختتە ئولتۇردى. بۇنىڭ قانداق ئورۇن ئىكەنلىكىنى ئويلاپ بېقىڭ!
  دومىنىكا ئۇنى ئېلىپ ناخشا ئېيتتى:
  مايمۇنلار يۈز ھاسىل قىلىدۇ
  ئۇلار بىر شاخ ئۈستىدە ئولتۇرىدۇ ...
  يەنىلا ئەرزىمەس
  ئەجدادلىرىمىز بار ئىدى!
  ئايال تۇلپار ئەسكەرتىپ:
  - كوشچېي ئەلۋەتتە گۇمانلىق. ھەمدە يۇقۇملىنىش باشلانغاندا ، ئۇ ئەلۋەتتە بىرىنچى بولۇپ گۇمان قىلىنغان. بۇ مەلۇم مەنىدىن ئېيتقاندا رەزىللىك ئوقىنىڭ بېشى. يۈز باشلىق ئەر ئەجدىھاغا ئوخشاش ، ئەجدىھانىڭ ئەڭ چوڭى ، ئىمپېراتورلارنىڭ ئىمپېراتورى ۋە رەزىل. ئەمما بۇ ئالۋاستىمۇ پېتەكلىشىپ يىمىرىلدى. ئەمما كوسچېي ھېچ بولمىغاندا لەنەت بېرەتتى! ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ئۇلار يەنە جىننىڭ پادىشاھى ئىبلىسدىن گۇمانلاندى ... جىنلار روھ ، ئۇلار ئەرزىمەيدۇ.
  ئەمما گېنلار قانداقتۇر يوشۇرۇنغان. ئۇلار غايىب بولغاندەك بولدى!
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن:
  گېنى چىقىپ كەتتى ، ياق ، ماڭا ئىشىنىڭ ، قىزلارنىڭ كۈچى بار ،
  غايىب بولدى ...
  ئاندىن ئەجدىھا گۈزەللىككە قارشى چىقتى ،
  يۈگۈرۈڭ!
  ماركۇس دې لاسكا ئەسكەرتىپ:
  - ياخشى ھەم يامان گېنى بار. ئۇلار كۈچلۈك ، ئەمما ئىقتىدارى چەكلىك. ئەمما نەزەرىيە جەھەتتىن ئېيتقاندا ، ئەگەر ئەر ياكى ئاياللاردىن بىرى جىن ئىمپېراتورى ئىبلىستىن ئەر ئىرقىنى يوقىتىشنى تەلەپ قىلسا ۋە كائىناتتىكى بۇ ئەڭ چوڭ كۈچ ئۈستىدىن كۈچ-قۇدرەت ئاتا قىلىدىغان قۇدرەتلىك ئۈزۈكنى تاپالىغان بولسا ، ئۇ بۇنى كەلتۈرۈپ چىقىرىشى مۇمكىن!
  دومىنىكا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بۇ ئاللىبۇرۇن بىر نەرسە! بىز ھەممىگە قادىر ئۈزۈكنى تېپىشىمىز كېرەك. ئاندىن بىز ھەممىنى تۈزىتىمىز.
  ئايال ئەجدىھا كۈلۈپ كەتتى ، ئاۋازى گۈلدۈرمامىغا ئوخشايتتى. ئاندىن ئۇ جاۋاب بېرىپ:
  - بىر ئۈزۈكنى تېپىش ناھايىتى تەس. ئۇ پۈتكۈل سامانيولىغا سېلىشتۇرغىلى بولىدىغان تېررىتورىيەگە ھوقۇق بەرگەنلىكتىن. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ئەگەر كائىناتتا ئاز ئۇچرايدىغان يۇلتۇزلارنىڭ ئورۇنلاشتۇرۇشى سەۋەبىدىن سامانيولى ئاساسەن دېگۈدەك قۇرۇق بولسا ، ئۇنداقتا بۇ يەر تىرىليونلىغان ئەقىللىق جانلىقلار ۋە نۇرغۇن خانلىقلار ياشايدىغان تېررىتورىيە. ئېنىقكى ، چۆچەك كائىناتنىڭ ئىمپېراتورى بولمىغاچقا ، ئۇنى ھېچكىم تاپالمىدى!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - تەڭرىڭىز بارمۇ؟
  Marquise-nymph جاۋاب بېرىپ:
  بارلىق ئالىي مەكتەپلەردە مۇشۇنداق ئۇلۇغ ئىلاھ ، ياراتقۇچى بارمۇ ياكى ئۇ مەۋجۇت ئەمەسمۇ ، ھېچكىم تېخى بىلمەيدۇ. ھەتتا كوشېي ئۆلمەس. ئەمما تۆۋەن دەرىجىدىكى ئىلاھلار بار . ئەمما ئۇلار شۇنداق ئاز ، ئۇلارنىڭ پايدىسى ئاز ، يىراق تۇرۇش ئەۋزەل. ئومۇمەن قىلىپ ئېيتقاندا ، خۇدا سۆزىنىڭ نۇرغۇن مەنىلىرى بار. شۇڭا ئەڭ يۇقىرى گېنلار ئىلاھلارغا نىسبەتەن كۈچلۈك.
  ئايال تۇلپار ئەسكەرتىپ:
  - بىزنىڭمۇ دىنلىرىمىز بار ، ئەمما ئۇلارنىڭ پايدىسى ئاز. مۇنداقچە ئېيتقاندا ، سىزنىڭكىدەك. ھازىر ، تاجىسىمان ۋىرۇس بولغاندا ، چېركاۋلار ھەقىقەتەن قۇرۇق ئىدى ، دۇئا باشقىلارغا ياردەم بەردى ، ياكى ئىسرىقلار ئۇلارنى ۋىرۇستىن ساقلىدى. نېمىشقا تىز پۈكۈپ باش ئېگىش ئارقىلىق ئۇنىڭ بەدىلىگە بىر نەرسە تىلەيمەن دەپ ئويلاپ ، نېمىشقا شۇنچە گاڭگىراپ قالىسىز؟
  دومىنىكا كەسكىن جاۋاب قايتۇردى:
  - ئەمما مەن خۇداغا ياكى ئىلاھلارغا قەتئىي ئىشەنمەيمەن! ھەمدە مەن بۇنىڭغا پەرۋا قىلمايمەن. ئەمما مەن ئىلگىرى پەلەيلەرگە ئىشەنمەيتتىم ، ھەمدە ئۇلارنى چۆچەك ۋە ئىنسانلارنىڭ كەشپىياتى دەپ قارايتتىم. - قىز يالىڭاچ پۇتىنى تاش تاختايغا ئۇرۇپ داۋاملاشتۇردى. - مانا ئەمدى كۆردۈم ، تالانت ، ئەجدىھا ، تۇلپار ، نېپىزلەر بار ، ئۇنداقتا نېمىشقا خۇدا ۋە پەرىشتىلەرگە ئىشەنمەيسىز؟ ئۇنىڭ ئۈستىگە ، نۇرغۇن مىلياردلىغان كىشىلەر ھەممىگە قادىر خۇداغا ئىشىنىدۇ ، ئاساسەن دېگۈدەك كىچىك بالىلارغا ئىشىنىدۇ ، ئۇلارنىڭ ھەممىسى ئەجدىھا ۋە پەلەيگە ئەستايىدىل ئىشەنمەيدۇ.
  ماركۇس لاسكا كۈلۈپ كەتتى:
  - بىلىمەن! بۇ قىز كىچىك ۋاقتىدا دوننو توغرىسىدىكى كارتون فىلىمنى كۆرگەن ۋە ئەمەلىيەتتە ھويلىدا سېھىرلىك تاياق ئىزدەشكە باشلىغان. ئۇ ھەر بىر تال چىۋىقنى تەكشۈردى. باشقا بالىلار ئۇنىڭغا قاراپ كۈلۈشتى. ئەمەلىيەتتە ، كىچىكىدىلا نۇرغۇن كىشىلەر سېھىرلىك تاياقنىڭ چۆچەك ئىكەنلىكىنى چۈشىنىدۇ!
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئەمما دۇنيايىڭىزدا سېھىرلىك تاياق بار!
  ئايال تۇلپار بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئەلۋەتتە بار! ھايات قېلىش ئۈچۈن ، ئۇلارنى قانداق ئىشلىتىشنى ئۆگىنىشىڭىز كېرەك !
  ئايال ئەجدىھا ھۆركىرىدى:
  - ھازىر! ئۇنىڭغا سېھىرلىك تاياق بېرىڭ ، بىز ناھايىتى ئۆتكۈر ۋە دادىل تىللىق بۇ قىزنىڭ نېمە قىلالايدىغانلىقىنى كۆرىمىز!
  دومىنىكا ناخشا ئېيتتى:
  ھەيران قالماسلىقىڭىزنى سورايمەن
  سېھىرگەرلىك بولسا!
  ئەگەر يۈز بەرگەن بولسا ، سېھىرگەرلىك بولسا!
  لاسكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ياخشى ، ئۇ سۆيۈملۈك ئەمەسمۇ؟ بۇنداق سېھىرگەر!
  ئايال تۇلپار سېھىرلىك تاياقنى ئوڭ قولىغا تېخىمۇ پۇختا ئېلىپ پۇلاڭلاتتى. ھەمدە دومىنىكاغا چاقماق سوقتى. ئەمما قىز-ئارتىس ئاخىرقى پەيتتە سەكرەشكە ئۈلگۈردى ، زەربە قولدىن كەتتى. كەينىمدىكى مەرمەر تاشلار ئېرىپ تاماكا چېكىشكە باشلىدى.
  ئەجدىھا كىنەز قىزى:
  - ئېھتىيات قىلىڭ ، كوبرا! پۈتۈن سىرنى بۇزىسىز!
  ۋېسېل كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - بۇ سېھىرلىك تاياق ئۇسۇلى!
  ئايال تۇلپار كوبرا بۇنىڭغا جاۋابەن:
  - رەزىل ئانا ، مېنىڭ ئۇسۇلۇم ئاددىي ،
  مەن مۈشۈكنىڭ قۇيرۇقىنى تارتىشنى ياقتۇرمايمەن!
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن ھۆركىرىدى:
  ئوقۇغۇچىلىرىمدا بىر قاباھەتلىك چۈش بار ،
  بىر سەكرەش - بىر زەربە!
  ئەجدىھا كېنەزلىكى ئۈزۈلۈپ قالدى:
  -قاراڭ ، ئۇنىڭ قاپارتقۇلىرى ئاللىقاچان يوقالغان! كىشىلەردە زىيان ئۇنچە تېز تۈگىمەيدۇ. نېمىدېگەن قىز !
  نىمف ماركىسى:
  - بولدى! مەن بۇ توغرىدا خاتالاشمىدىم. قايتا گۈللىنىش كۈچلۈك ، ھەتتا سېھىرگەرلەر ئۈچۈنمۇ ئاز ئۇچرايدۇ ، ئۇ سېھىرگەرلىك بىلەن مۇئامىلە قىلىنمىدى.
  دومىنىكا كۆزنى يۇمۇپ ئاچقۇچە ئۇنىڭ قولىدا تۇرۇپ قالدى. ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى پىرقىرىغۇچ تىغدەك ھاۋادا چاقناپ تۇراتتى. قىز ئۇنى ئېلىپ كۈمۈش ئاۋازىدا قىزغىن ناخشا ئېيتتى:
  بىز جەڭلەردە ئىرادىمىزنى پەسەيتتۇق ،
  بۇرادەر ، ئۇلار ۋەتەن ئۈچۈن كۆرەش قىلدى.
  يىراقتىن ئەلفىنزىمغا ئوخشايدۇ ،
  Elf ئەسكىرى ئوركلىنغا كىردى!
  
  ئەجدادلىرىمىز قىلىچ ياسىغان ،
  ئاندىن مىلتىق ھەرىكەتكە ئۆتتى ...
  قارىياغاچ دەرەخلىرى شاخلىرىنى ئاچىدۇ ،
  قىزلار تورت پىشۇرماقتا!
  
  ھەر قانداق جەڭدە ئۇتۇق قازانغان ،
  ئۇ كاللىسىدا ئىشلارنى قانداق ئېلىشنى بىلىدۇ.
  بەزىدە ساپ دوزاخ كۆيۈپ كېتىدۇ.
  ئەمما بىز رەقىبىنى مەغلۇپ قىلىمىز !
  
  Elf يەرشارىنى قوغدايدۇ ،
  يالاڭئاياغ ۋە يالىڭاچ كىشىلەرگە پاناھلىق بېرىدۇ.
  بىز 5-ئايدىكى جەڭنى ئاخىرلاشتۇردۇق ،
  قاتتىق مەغلۇبىيەت ئوركماچنى ساقلىدى!
  
  قۇرۇلۇش ۋە تېرىغاندىن كېيىن ،
  ئېتىزلار پورەكلەپ ئېچىلدى ، بۇغداي دۆۋىلەپ قويۇلدى.
  سىز قەھرىمانلار ، قىزلار ، بوۋالار ،
  ئۆستەڭدە مۇز ۋە قار ياغدى!
  
  قەيسەر ۋەتىنىمىزدىن ،
  چوڭقۇر ئوقيا ئېلىڭ.
  ئەلفىزمنىڭ بايرىقى لەپىلدەپ تۇرىدۇ ،
  Fuhrer نىڭ بايرىقى بولسا بىراك قىلىش ئۈچۈن!
  
  ئەسىرلەر بىزنىڭ ئاستىمىزدا ئۆتۈپ كېتىدۇ چولپانلار ،
  ئىمپېرىيە سامانيولى توپى.
  تۇغۇلۇش ھەرگىزمۇ كېچىكمەيدۇ
  دۈشمەننى ئالەمگە دەپنە قىلىڭ!
  
  ئەمما مەن كۆڭۈلنىڭ تىنچ بولىدىغانلىقىغا ئىشىنىمەن ،
  ئادەم ھەممە ئادەمگە ئانىغا ئوخشايدۇ ،
  بۇ يەردە قەدىمكى ئائىلە گۈللەنگەن ،
  شان-شەرەپنىڭ نۇرى - مەرھەمەت!
  بۇ قىز ناھايىتى چىرايلىق ناخشا ئېيتىدۇ ، ئۇ شۇنداق ئېسىل دۇنيا دەرىجىلىك ناخشىچى. ياكى دۇنياۋى - تېخىمۇ قىزىقارلىق.
  ئەجدىھا كېنەزلىكى ھۆركىرىدى:
  -ئەگەر! ياكى ئۇنى ئېلىپلا قىلىڭ ...
  ئايال تۇلپار كوبرا:
  - سېھىرلىك تاياق بىلەن ئۇرۇش قىلىدىغان پەيت كەلدى! ھېچقانداق تىرناقسىز مىخ يوق! بىز ئاخىرىغىچە دۈشمەن بىلەن كۈرەش قىلىمىز!
  نىمف ماركىسى قىستىلىپ:
  - ئەخمەق بولما! ئۇ سىزگە نېمىدېگەن دۈشمەن؟ بۇ بىزنىڭ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى قۇتقۇزۇش ۋە قايتۇرۇشتىكى ئەڭ ئاخىرقى پۇرسىتىمىز بولۇشى مۇمكىن!
  دومىنىكا ئاچچىقلىنىپ:
  - ماڭا سېھىرلىك تاياق بېرىڭ ، مەن ئارىلاشما رەقىبىمنى شاللىۋېتىمەن. مەن خاررى پوتتېر يوپكىدا ، بەزى دوننو ئەمەس!
  ئەجدىھا كىنەز قىزى مۇڭدىشىپ:
  - بۇ قانداق گۇرۇھ؟
  ۋېسېل چۈشەندۈرۈپ:
  - ئىنسانلارنىڭ چۆچەكلىرىدىكى پېرسوناژلار ۋە فولكلور خاررىي پوتتېر سېھىرگەرلىك مەكتىپىدە ئوقۇغان بالا ، دوننو بولسا ھەجۋىي كارتون .
  كوبرا كۈلۈپ تۇرۇپ تاياقنى سىلكىدى. پۇلسار ئۇچۇپ قىز كىنو ئارتىسى تۇرغان ئورۇنغا ئۇرۇلدى . ئۇنىڭ ئۈستىگە ئۇ دومىنىكا ناھايىتى ئەپچىللىك بىلەن كەينىگە سەكرىدى ، ئەمەلىيەتتە توپا-چاڭ يوق ھالرەڭ پاشنىلىق ئاياغنى چاقنىدى. ئوت يالقۇنى ئۇنى ئېلىپ يېنىك يەڭدى.
  قىز ۋارقىراپ:
  - ھە ، بۇزۇق !
  ئۇ قولىنى پۇلاڭلاتتى. تۇيۇقسىز نىمفنىڭ قولىدا تۇتۇۋالغان سېھىرلىك تاياق قورقۇنچلۇق كۈچ بىلەن ئالقىنىغا ئالدىرىدى.
  دومىنىك چاققان مايمۇنغا ئوخشاش ئۇنى مەھكەم تۇتتى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئۇ بۇنىڭغا جاۋابەن تومۇر سوقۇۋەتكەن.
  بۇ قىز ئارتىس ھېچقانداق سېھىرگەرلىك قىلمىدى ، بوشاشمىدى ، ئۇ پەقەت بىر سېھىرلىك ئاسارە-ئەتىقىلەرنى پۇلاڭلاتتى. ئوت يالقۇنى كوبرا تەرەپكە قاراپ ئۇچتى. ئۇ بۇنى ئويلىمىغان ۋە يىقىلىپ چۈشكەن. ئۇنىڭ ئاياغلىرى ، پەقەت ئاياغنىلا قاپلىغان يېرىم ئاياغ ئۇسلۇبى يۇقىرىغا تىترەپ كەتتى. ھەمدە ئايال يۈك ماشىنىسىنىڭ ئېغىر يارىلانغانلىقى ئېنىق ئىدى. ئۇ ئۇزۇنغىچە نالە قىلدى. ئۇ سېھىرلىك تاياقتىن ئوت يېقىشقا باشلىدى.
  تومۇرلار ئاسماندىن مۆلدۈر ياغقاندەك چېچىلىپ كەتتى. ھەقىقەتەن زەربە بولدى.
  تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، بىر قېتىملىق قاتتىق زەربە ۋە بىر قاتار ئېغىشلار نىشاننى قولدىن بېرىپ قويدى.
  پۇلسار يەنە ئەجدىھا كىنەزلىكىنى ئۇردى. ئۇ ئۇنى ئېلىپ ئاغزىدىن ئوت بىلەن ۋارقىراپ جاۋاب قايتۇردى. ئۇنىڭ نۇرى زىيانسىز ئەمەس ، ھەتتا مارجان نىپىزنى تۇتتى.
  ئۇ يەنە سېھىرلىك تاياقنى سىلكىپ ھۆركىرىدى:
  - يېتەرلىك بالىلار! سىز ئاللىقاچان بارلىق چەكتىن ئېشىپ كەتتىڭىز.
  ئەمما ھەر ئىككى قىز تىنىچلىنىشنى ئويلاپمۇ باقمىغانىدى. دومىنىكا ئۆزىدىكى ئالۋاستىنىڭ كۈچىنى ھېس قىلىپ ، سېھىرلىك تاياق بىلەن ئۇرۇلدى ۋە كەينى-كەينىدىن پۇلسار تاشلىدى. ئۇنىڭ توپلىرى ئايال تۇلپار خوجايىنىنىڭ پۇتىغا ئۇرۇلۇپ ، ئايىغىنى كۆيدۈردى.
  ئۇ ئاچچىق بىلەن ۋارقىرىدى:
  - ئادەم توخۇ!
  نىمف ماركىسى قارشى چىقتى:
  - ياق! بۇ بەلكىم بىر خانىم بۈركۈت ، ياكى ھېچ بولمىغاندا لەگلەك بولۇشى مۇمكىن!
  دومىنىكا يەنە بىر قېتىم ئۇردى ، بۇ قېتىم ئۇنىڭ قاتتىق ئوت ئاپىتىنىڭ دېڭىز شاۋقۇنى دولقۇنى ھەقىقەتەن يالقۇندىن ياسالغان كۇلۇبقا ئوخشاش ئۇرۇلدى.
  ھەمدە ئايال تۇلپار كوبرا گۈلدۈرلەپ ، چەكلىمىسىز سېھىر قويۇپ بېرىدۇ. ئەمما ئوت تۈۋرۈكى ئۇنى تاشلىۋەتكەن ھامان ، ئۇ ھەقىقىي ھالدا ئۇنىڭ كىيىمىنى كۆيدۈرۈپ كۆكرىكىگە ئۇردى.
  ئايال تۇلپارنىڭ نەپسى تۇتۇلدى. ھەمدە دومىنىكا ئۇنى تېخىمۇ ئېلىپ ، بېشىغا قاتىل پۇلسار قوشتى. بۇ خۇددى كالتەك بىلەن مېڭىگە ئۇرغانغا ئوخشايتتى.
  كەركىدان ھۆركىرىدى ۋە ئاخىرى ئۆتۈپ كەتتى. ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى كۆيۈپ كەتتى. سۇ بۇرنى بار قىز ناخشا ئېيتىلدى ۋە ئۇرۇلدى.
  ئەجدىھا كېنەزلىكى خۇشال ھالدا:
  - ۋاھ! بارلىق ئۈمىدلەردىن ئېشىپ كەتتىڭىز! ئوچۇقىنى ئېيتقاندا ، مەن بۇنداق ئىشنى قىلالايمەن دەپ ئويلىماپتىمەن - كوبرانىڭ ئۆزىنى شاللىۋېتىڭ!
  نىمف ماركىسى بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئۇ بىزنىڭ ئاساسلىق ، پەقەت دېگۈدەك ئۈمىدىمىز! ئۇ بەلكىم يوللۇق بولۇشى مۇمكىن. بۇ بويالغان گۈزەللىكنىڭ نېمە قىلىۋاتقانلىقىغا قاراڭ!
  دەرۋەقە ، دومىنىكا ئۇنى ئېلىپ يالىڭاچ ، يېقىشلىق پۇتىنى سىلكىدى ، ماراكەش بېسىلغان "ئۆچكە" تۇيۇقسىز قانىدى ۋە ئەتراپقا سەكرىدى. ئۇ ھەقىقىي ھايات ۋە كۆچمە بولۇپ قالغاندەك قىلاتتى. بىز ھەقىقەتەن سەكرەپ سەكرەپ يۈرەيلى.
  قىزى يەتتە بېشىنى لىڭشىتىپ كۈلۈپ كەتتى :
  - ۋاھ! ئۇ قانداق قىلىدۇ؟
  دومىنىكا قىستىلىپ سايرىدى:
  راستىنى ئېيتسام ، بىلمەيمەن
  چۈشلۈك ئىسسىقتا ھەممە نەرسە ئارىلاشتۇرۇلدى ...
  مەن ئەزەلدىن سېھىرلەرنى ئوقۇمايمەن.
  مەن شامال روھى بىلەن ئەسلا ئوينىمايمەن!
  ئۇنىڭ ئورنىغا ، سېنى دائىم سېغىندىم ، ئەپەندى ،
  قىزنى ئۆزىڭىز بىلەن بىللە ئېلىپ بېرىڭ!
  ئەجدىھا كېنەزلىكى ھۆركىرىدى:
  - دومىنىكا قوبۇل قىلىندى! ئۇنىڭ ئالاھىدە تالانتىنى كۆزدە تۇتۇپ ، ئۇ ئەجدىھا ئاكادېمىيىسىنىڭ سەرخىل بۆلۈمىگە تىزىملىتىدۇ. ئۇ يەردە ئوقۇش پۇلى تۆلەپلا قالماي ، ئەكسىچە ، ئۇنىڭغا ئوقۇش ياردەم پۇلى بېرىلىدۇ!
  دومىنىكا تېخىمۇ ئېگىز سەكرەپ ، ئايلىنىپ ئايلىنىپ ناخشا ئېيتتى:
  ياخشى دومىنىكا يوق
  ئۇ يەرنىڭ رەڭگى ...
  قۇياش يەر شارى ئۈستىدە كۆتۈرۈلدى ،
  ھەممىلا يەردە نۆل بار!
  نىمف ماركىسى تاتلىق تەبەسسۇم بىلەن سورىدى:
  - بۇنىڭ ئۈچۈن نېمىگە ئېرىشىمەن؟
  بىر دەم توختاپ قالدى ... دومىنىكا ئاغزى-ئاغزىغا تەگمەي :
  - كېلىشكەن ئوغۇل تېپىشىڭىز كېرەك!
  ئەجدىھا كىنەز قىزى كۈلۈپ جاۋاب بەردى:
  - قانداقلا بولمىسۇن ، يېڭى ئوقۇغۇچى كۈچلۈك ئىپتىخارلىنىشتىن باش قېيىپ كەتتى! شۇڭلاشقا ، مەن پۇشايمان قىلىمەن - يۈز قاناتلىق ئاپتوماتىك سۆزلەشنى تەلەپ قىلىمەن. ئۇنى دەرھال قىلىڭ!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئۆتۈنۈڭ! مېنىڭ فىلىملەردە رول ئالغانلىقىم بىكار ئەمەس ، مېنىڭ ئەستە تۇتۇش قابىلىيىتىم بار!
  ئەجدىھا كىنەز قىزى مۇڭدىشىپ:
  - تېز كېلىڭ! مېنىڭمۇ ۋاقتىم بار!
  دومىنىكا چوڭقۇر نەپەس ئېلىپ ، ئاپتوماتنىڭ سۈرئىتىگە خەت يازدى:
  ھېچكىم ئۆلۈك ئېشەكنىڭ قۇلىقىغا موھتاج ئەمەس ، ئەمما تىرىك تۈلكىنىڭ ئاڭلاش مەقسىتىگە يېتىش ئۈچۈن ئېشەككە ئېھتىياجلىق بولمىغانلارغا سوۋغا!
  كاللىڭىزغا ئاياغ سالغاندىن كېيىن ، مەڭگۈ يالاڭ ئاياغ قالىسىز!
  ئۇرۇش ئۆپكە ئۈچۈن ھاۋا ، ئەمما پەقەت ئىككىلىك گاز بىلەن ئارىلاشتۇرۇلىدۇ!
  ئەگەر دۈشمەن ۋاز كېچىشنى خالىمىسا ۋە ئۇتتۇرۇشنى بىلمىسە ، بىز ئۇنى كىيىملىرىنى سېلىۋېتىشكە ۋە ئۇنىڭغا قانداق غەلبە قىلىشنى ئۆگىتىمىز!
  ناچار كىشىلەر قارا سېھىرنى ياخشى كۆرىدۇ ، ياخشى بولمىغان ئىنسانلار ئاق سېھىرنى ياخشى كۆرىدۇ!
  ئۇرۇشتا ئۆلتۈرۈش بۇ جەرياندا مۈشكۈل ، تۇيغۇدا يىرگىنچلىك ، ئەمما ئاخىرىدا نېمىدېگەن قالتىس ! دېمەك ، ئۇرۇش روھقا ساغلاملىق ئېلىپ كېلىدۇ ، بەدەنگە قاتتىقلىشىدۇ ۋە ھەمياننى تازىلايدۇ!
  بەزىدە ئۇرۇش ھەمياننى تولدۇرىدۇ ، ھەمدە قان تۆكۈشنىڭ تولۇقلىقى ۋە بۇزۇلغان يۈرەكنىڭ قۇرۇقلۇقىغا بىۋاسىتە ماس كېلىدۇ!
  ۋەتەنگە بولغان قەرز پىداكارلىق بىلەن ساداقەت بىلەن مۇكاپاتلىنىدۇ!
  ئۇرۇش ئەقىللىقلارنى سىنايدۇ ، كۈچلۈكلەرنى قاتتىقلاشتۇرىدۇ ، ئەخمەقلەرنى قىزىقتۇرىدۇ ! -
  كۈلۈش پاي چېكى بولۇش قىزىقارلىق ئەمەس ، باشقىلارنى يىغلاش زېرىكىشلىك ئەمەس!
  ياخشى ھەسەل تاتلىق ھەسەلگە ئوخشاش ئالدى بىلەن يالىدۇ ، ئاندىن تۈكۈرۈلىدۇ !
  رەزىل ھۆكۈمدار خۇددى قۇرۇت ياغىچىغا ئوخشاش ، ئالدى بىلەن تۈزلىنىپ ئاندىن ئاياق ئاستى قىلىنىدۇ!
  شۇنداق ، ئالتۇن يۇمشاق ، ئەمما ئۇنى ئاسانلا ئۆتكىلى بولمايدىغان قالقان ياساشقا ئىشلىتىشكە بولىدۇ!
  سۈپەت ھەمىشە ساندىن ئېشىپ كېتىدۇ - ھەتتا مەرۋايىت ئارپا كاۋىپىنىڭ ئوكيانمۇ پالتاغا توسالغۇ ئەمەس!
  ياخشىلىق قورقۇنچتىن ئاجىزلاشقاندا يامانلىق تولۇپ تاشقان بولىدۇ!
  چاقچاق ياخشى ، بىر قوشۇق كەچلىك تاماققا پايدىلىق ، ئېھتىياجلىق بولغاندا ياردەم!
  سىز بىر ياكى ئىككى قېتىم تەلەيگە ئېرىشەلەيسىز - ماھارەت بولمىسا ، تەلەي يوقىلىدۇ!
  لېۋ تولستوي بولمىغان ئادەم ئەدەبىيات تىرامپ!
  ئەدەبىياتنىڭ سۈمۈرگۈچىسى بولۇش ئۈچۈن تولستوي تۇغۇلۇشىڭىزنىڭ ھاجىتى يوق!
  ئاجرىشىشتا قىزىرىپ كېتىشنىڭ سەۋەبىدىن كۆپ خوتۇنلۇق بولايلى!
  شەھۋەت ئاياللارنىڭ رەھىم-شەپقىتىدىنمۇ كۆپ ئەرلەرنى ۋەيران قىلدى!
  توغرا كۆز ، ساڭگىلاپ تۇرغان قول ، دۈشمەن قولدىن كەتمەيدۇ - يىراقنى كۆرەلمەسلىك!
  پەلسەپە ئۆمرىنى ئۇزارتمايدۇ ، ئەمما ئۇ زىننەتلەيدۇ ، پارچىلارنى سوزۇپ قويىدۇ!
  بىر قوماندان ماھارەت بىلەن غەلىبە قىلىدۇ ، سان بىلەن قاسساپ ، سەنئەت بىلەن تالانت ئىگىسى ، ئالدامچىلىق بىلەن باھانە!
  شۇڭا ئۈمىد ئۆلمىسۇن ، پەقەت ئۇنىڭغا ماس كەلمەيدىغانلارلا ئۆلىدۇ.
  ئۈمىد ئاخىرقى قېتىم ئۆلىدۇ ... ۋە بىرىنچىسى ئۇنى ئاقلىمىغانلار!
  ئۇرۇشتا ، لوگىكا شاكىلاتقا ئوخشاش نىسپىي ئۇقۇم ؛ سىز قاۋاقخانىلارنى تاماشا قىلىشقا ئۈلگۈرمەي تۇرۇپلا ، ئۇلار ئاللىبۇرۇن ئاغزىڭىزدا بولىدۇ ؛ ئۇلارنى يۇتۇشقا ۋاقتىڭىز يەتمەي تۇرۇپ ، ئۇلار يان تەرەپكە چىقىدۇ!
  مۇۋەپپەقىيەت بەزىدە سېسىق پۇرايدۇ ، مۇۋەپپەقىيەت خۇددى جەسەتكە ئوخشايدۇ ، ئەمما خۇشاللىق سېسىق پۇرالمايدۇ!
  خۇدا ھەر نەرسىنىڭ يۈزىدە ، ئىبلىس ئۇنىڭ تەپسىلاتلىرىدا!
  تاياق يېيىش ھەتتا ماسساچلىق ئۈچۈنمۇ يېقىمسىز!
  خۇدا بىلمەيدىغان نەرسە پەقەت ئۇ جاۋاب بېرەلمەيدىغان سوئال!
  مايمۇن ئىنساندىن ياخشى ، چۈنكى ئۇ پەقەت ھايۋان بولالايدۇ!
  ياخشىلىققا باشلىمايدىغان ۋەز-نەسىھەت پالتاغا تۇتىشىدىغان يولغا ئوخشايدۇ!
  ئىنجىلنىڭ تېكىستلىرىگە ھەر قانداق تەلىمات بەرپا قىلىش ئاكا-ئۇكا گىرىم ھېكايىسىدىكى كىۋانت مېخانىكىسىنى ئۆگەنگەنگە ئوخشاش!
  خۇدا بولۇش تەس ، ئەمما شەيتان بولۇپ قېلىش پۈتۈنلەي چىدىغۇسىز!
  دۈشمەنلەر بىر ھەسسە كۆپەيگەن تەقدىردىمۇ ، ئەقىل تۆت ھەسسە كۈچىيىدۇ!
  ھايات پۈتۈنلەي مۇرەسسە ، كىشىلەر بىلەن ئەمەس ، بەلكى تەبىئەت بىلەن!
  پېشانىسى قوڭغۇراق شەكىللىك ، يەنى بوغۇمنىڭ قالتىسلىقىدىن دېرەك بېرىدۇ!
  ئەخمەقلەر ئۈچۈن يېزىلمايدۇ ، تەبىئەتنىڭ قانۇنىيەتلىرى تالانت ئىگىلىرىگە بېكىتىلمەيدۇ!
  ئەقىللىقلارغا ئەخمەق ۋە مەنىسىز ئىشلار توغرىسىدىكى ئويلارنى يوشۇرۇش ئۈچۈن بېرىلگەن !
  قايغۇ ئىچىدە قىزىقارلىقنى كۆرگەن كىشى ئېچىنىشلىق ھالدا ئېغىر خۇشاللىقتىن قارىغۇ بولۇپ قالىدۇ!
  - ئالدىراقسانلىق قىلماڭ - ئالدىرىماڭ! مۇرەككەپ ھەرىكەتنى ھەل قىلىش ئارقىلىق دەرستىن A ئېلىڭ!
  مۇكاپاتقا ئېرىشكۈچىلەرگە ھۆكۈم قىلىنمايدۇ ... گەرچە ، بەزىدە ئۇلار باھالىنىدۇ!
  - ئىنسانلارنىڭ ئەخمەقلىقى كىشىلەرگە دۈشمەن بولغان ئىلاھلارنىڭ ئىتتىپاقدىشى!
  قوتاندىكى ئادەم ئەر ، ئەمما سارايدىمۇ چوشقا توڭگۇزدىن ئېگىز چىقمايدۇ!
  ئىككى چەكسىز نەرسە بار: كائىنات ۋە ئىنسانلارنىڭ ئەقىل-پاراسىتى ، قانداقلا بولمىسۇن ، بىرىنچىسى نىسپىي ، ئىككىنچىسى مۇتلەق!
  روسىيەلىكلەرنىڭ ماشىنا ھەيدەشنى ياقتۇرمايدىغان يېرى ، تېز ئۇچۇشنى لەنەتلەڭ!
  - ھەممەيلەن دوزاخقا كىرىشنى خالىمايدۇ ، ئەمما پەقەت ئاز ساندىكى كىشىلەرلا شەيتاننىڭ پۇرسىتىگە بولغان ئىنتىلىشنى تېتىيالايدۇ!
  ئەمما كۆز يېشى بىلەن سۇغارمىسىڭىز ، خۇشاللىقنىڭ ھوسۇلىنى ئالالمايسىز ، سۇغىرىش بولمىسا ، مۇۋەپپەقىيەتنىڭ ساۋابى ئۆسمەيدۇ!
  تەڭرى ھەر بىر ئىشتا ياكى ئۇنىڭ يۈزىدە ، شەيتان شەيئىلەرنىڭ يوقلۇقىدا ياكى ماددى كەمچىللىكنىڭ چوڭقۇرلۇقىدا!
  كىم ۋاقىت چىقىرىپ ئېھتىيات قىلسا ، ئۇنىڭ دەپنە مۇراسىمىدا ئەبەدىيلىكنى ساقلاپ قالىدۇ!
  جىمجىتلىق ئالتۇن ، بۇ سۆز كۈمۈش ، ئەمما ئاياللارنىڭ ئاغزىدىن نۇرغۇن نەرسە تۆكۈلۈپ ، ھەتتا ئالماسمۇ سۇسلىشىپ كېتىدۇ!
  جىمجىتلىق ئالتۇن ، ئۇزۇن ئېقىندىكى ئېقىنلارنىڭ ساقلىنىشى داتلاشمايدۇ!
  ئەگەر ئالتۇن ئۈن-تىنسىز يەرگە كۆمۈلۈپ قالسا قىممىتىنى يوقىتىدۇ!
  يۇقىرى ئاۋازدا تىلەمچىلىك قىلغانغا قارىغاندا تېخىمۇ كۆپ ئالتۇن بىلەن تولدۇرىسىز !
  ئۇرۇش ھەرگىزمۇ زېرىكىشلىك ئەمەس ، ئۇ دائىملىق بولىدۇ ، ئەمما پەقەت بىرىنچى ئوققىچە!
  تىنچلىق ۋاقتى تەكرارلىنىشقا مايىل ، پەقەت بىر جەڭ ھەمىشە يەككە بولىدۇ!
  ئۇرۇشتا ، شاھماتقا ئوخشاش ، سىز خاتالىق ئۆتكۈزەلمەيسىز ، ئەمما پەرقى دائىملىق ۋاقىت بېسىمىدا!
  ئۇرۇش بىرىنچى ھەرىكەتتىن ئىلگىرىمۇ مەڭگۈلۈك قىيىنچىلىق!
  شاھماتتا ھەرىكەتلەر نۆۋەت بىلەن ئېلىپ بېرىلىدۇ ، ئەمما ئۇرۇشتا ئۇلار ئالمىشىدۇ!
  ئۇرۇش شاھماتقا ئوخشايدۇ ، پەقەت قائىدىسىز ۋە دەل ۋاقتىدا!
  ئۇرۇشتا مەڭگۈلۈك ۋاقىت كەمچىل بولىدۇ ، تىنچلىق ھۆكۈمرانلىق قىلغاندا ، خۇشاللىق كەمچىل بولىدۇ!
  ئۇرۇشتىكى ئەڭ قىزىقارلىق يېرى شۇكى ، ھەممە نەرسە ھەمىشە ئەستايىدىل ، تەسلىم بولۇش پەقەت كۆڭۈل ئېچىش ئۈچۈن !
  سىز قەتئىيلىك بىلەن ۋاز كەچسىڭىز بولىدۇ ، ئەمما ، ئەپسۇس ، سىز پەقەت ھەقىقىي ۋاز كەچسىڭىز بولىدۇ!
  مەشىقنىڭ جاپالىق ئەمگىكى جەڭنىڭ ئاسانلىقى بىلەن نەتىجىگە ئېرىشىدۇ! ھورۇن بولمىغان ئادەم قەھرىمانغا ئايلىنىدۇ!
  ئۆلۈپ كەتمىسىڭىز ئۆگىنىش ھەرگىز كېچىكمەيدۇ!
  ھەتتا ئۆلۈك ئادەمنىڭ ئۆچ ئېلىش پۇرسىتى بار ، ئەگەر ئۇ ئاتېئىست بولمىسا!
  ئاتېئىزمچى بولۇش ئۆلمەسلىكتىن ۋاز كېچىشنى كۆرسىتىدۇ!
  ئۇلار بېشىنى ئويلايدۇ ، ئەمما قورسىقى بىلەن ھەرىكەت قىلىدۇ!
  يامانلىق قەلبتە ئەمەس ، قورسىقىدا ياشايدۇ!
  يۈرەك پات-پات شەخسىيەتچى بولىدۇ ، ئەمما ئاشقازان ھەمىشە!
  ئاشقازان بەدەننىڭ ئەڭ قورقۇنچلۇق قىسمى ، ئەمما ئۇ بىزنى ئىشلەشكە ئۈندەيدۇ!
  يۈرەك بولمىسا ئادەم بولمايدۇ ، قورسىقى بولمىسا ئىنسانلارنىڭ ئاچكۆزلىكى بولمايدۇ!
  ئۇلار يۈرەككە تەسەللىي بېرىدۇ ۋە ئاشقازاننى تىنچلاندۇرىدۇ!
  مەن ماشىنىنىڭ قانچىلىك پۇل خەجلىشىگە پەرۋا قىلمايمەن ، مۇھىمى ۋەتەننىڭ ئىناۋىتىنىڭ باھاسى يوق!
  ئەگەر ئەيسا قەلبتە ياشىسا ، شەيتان ئاشقازاندا ياشايدۇ!
  ئاچ قورساق سىزنى ھەمياننى تولدۇرۇشقا ئىلھاملاندۇرىدۇ!
  قۇرۇق باش ھەمياننى بوشاتتى!
  چوڭ قورساق ئۇلۇغ ئادەمنىڭ بەلگىسى ئەمەس ، ئەمما ئۇ ئاز ئىرادىنى كۆرسىتىدۇ!
  ئاچ قورساق روھنى ئاچچىق بىلەن تولدۇرىدۇ!
  ئەڭ ئېغىر قورساق بولسا قۇرۇقلىقى مېڭىسىز باشتىن كېلىدۇ !
  بىر ئايال پۇتى بىلەن بۆرىگە ئوخشاش بېقىلىدۇ ، پەقەت ئېگىز پاشنىلىق ئاياغ!
  كەلگۈسىدە نۇرغۇن كىشىلەر ئالتۇن تاغقا ۋەدە بېرىدۇ ، ئەمما خۇشاللىق يەنىلا يېقىنلاپ قالدى!
  ھايات كارتىغا ئوخشىمايدۇ ، مۇۋەپپەقىيەت قازىنىش ئۈچۈن ھەمىشە پۈتۈن كۈچىڭىزنى بېرىشىڭىز كېرەك !
  بىر نىشان ماياكقا ئوخشايدۇ ، سىز ئۇنىڭغا تىرىشىسىز ، ئەمما ئۇنىڭغا يەتكەندە مەسىلىلەرنىڭ پەقەت كۆپەيگەنلىكىنى كۆرىسىز!
  تاماكا ئەڭ ئۈنۈملۈك قاتىل ، بولۇپمۇ خېرىدارغا قارشى! تاماكا جىمجىت مىلتىققا ئوخشايدۇ ، ئەمما ئۇ ھەۋەسكارلارنىڭ قولىدا ئەجەللىك!
  تاماكا ئەڭ ئىشەنچلىك مەرگەن ، ئۇ ھەمىشە ئۆلتۈرىدۇ!
  تاماكىنىڭ تەمى ئاچچىق ، ئەمما ئۇ كەمپۈتتىنمۇ بەكرەك جەلپ قىلىدۇ!
  قىزغا ئوخشايدۇ ، ئەمما ئۇنىڭ بىلەن ئايرىلىش تېخىمۇ ئازابلىق!
  تاماكا ، گراناتقا ئوخشىمايدىغىنى ، تاشلىغاندا ئۆمرىنى ئۇزارتىدۇ!
  ئۇرۇشتا ، نىشانغا يېتىشنىڭ ئەڭ قىسقا يولى ئايلانما مانېۋىر ، ساپ ھەقىقەت بولسا رەزىل ئالدامچىلىق!
  ئايلانما مانېۋىر نىشانىڭىزغا بارىدىغان يولنى قىسقارتىشنىڭ ئەڭ ئىشەنچلىك ئۇسۇلى!
  ھايات قىزىل ، ئەمما ئۇ قىزىل قان بىلەن ئايرىلىدۇ!
  ئۇرۇشتا ، ھايات قىممىتىنى يوقىتىدۇ ، ئەمما مەنىگە ئېرىشىدۇ !
  ئۇرۇش خۇددى يىگىتكە ئوخشاش خىيانەتكە ئاسان ئۇچرايدۇ ، ئەمما ئۇنىڭ ئۇزۇنغا سوزۇلۇشىغا يول قويمايدۇ!
  ئۇرۇش ئەرلەرنىڭ بەدىنىنى يەيدىغان شەھۋەت ئايال!
  بارلىق ياشلار مۇھەببەتكە ئوخشاش ئۇرۇشقا ئۇچرايدۇ ، ئەمما بۇ كۆڭۈللۈك كۆڭۈل ئېچىش ئەمەس !
  ئۇرۇش خۇددى ھۆرمەتكە سازاۋەر ، قىممەت ۋە ئۆزگىرىشچان ، ئەمما ئۇ ھەمىشە قەھرىمانلىق ئەسلىمىسىنى قالدۇرىدۇ!
  ئۇرۇش چۈشكە ئوخشىمايدۇ ؛ كۈچلۈك ھېسسىيات بولمىسا قىلالمايسىز!
  دۇنيا زېرىكىشلىك ۋە ئازادە ، ئۇرۇش قىزىقارلىق ۋە ھاياجانلىق!
  ئۇرۇش ، بۇ قان ۋە تەر ، جاسارەت تۇغدۇرىدىغان كۆچەتلەرنى ئوغۇتلايدۇ!
  ئۇرۇش جەريانى قانچىلىك قىزىقارلىق بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ، ھەممەيلەن ئاخىرلىشىشنى خالايدۇ!
  ئۇرۇش كىتاب ئەمەس ، ئۇنى تاقىۋېتەلمەيسىز ، ياستۇقنىڭ ئاستىغا يوشۇرۇپ قويالمايسىز ، ئۇنىمۇ مەينەت قىلىۋېتەلەيسىز!
  ئۇرۇش بىر دىن: ئۇ ھەۋەسكارلىقنى ، ئىنتىزامنى ، شەك-شۈبھىسىز ئىتائەت قىلىشنى تەلەپ قىلىدۇ ، ئەمما ئۇنىڭ ئىلاھلىرى ھەمىشە ئەجەللىك!
  ئۇرۇشتا ، قىمارخانىدىكىگە ئوخشاش ، خەتەر يۇقىرى ، ئەمما ئۇتۇش ۋاقتى قىسقا!
  بۇ ئەسكەر ئەجەللىك ، شان-شەرەپ ئۇنتۇلدى ، لوڭقىلار كونىراپ كەتتى ، پەقەت يېڭى قىرغىنچىلىقنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدىغان سەۋەبلەرلا ساقلانغىلى بولمايدۇ!
  بىز بىر قاتىلنى ئالدىنقى سەپتىكى ئەسكەر بولمىسىلا پەس كۆرىمىز ؛ ئەگەر ئۇ جەڭ مەيدانىدا قاراقچى بولسا ، ئوغرىنى يامان كۆرىمىز ، ھەسسىلەپ شۇنداق!
  ئەسكەر ، بۇ ساۋۇت جاسارەت ۋە شەرەپكە ئېرىشكەن چەۋەنداز! تاجى ئاقىلانە ۋە ئەقىللىق گېنېرال بارون!
  بۇ ئەسكەر پەخىرلەنگەندەك ئاڭلىنىدۇ ، شەخسىي ئاۋاز كەمسىتىلىدۇ!
  ھۇجۇمدىكى بىرىنچىسى ئۆلۈپ كېتىشى مۇمكىن ، ئەمما ئەڭ ئاخىرقىسى ئەستە قالمايدۇ!
  غەنىيمەتنى ئورتاقلىشىشتا بىرىنچى بولۇپ ھۇجۇم قىلىشتىن ياخشىراق!
  ئۇرۇش خۇددى ئاياللارغا ئوخشاش ، ئەرلەرنى بۇزمايلا ياتقۇزۇپ قويىدۇ!
  بىر ئايال ئۇرۇشقا ئوخشىمايدىغىنى ، ئەرنى ئۆلتۈرۈشكە ئالدىرىمايدۇ!
  ئۇرۇش ئاياللارغا ئوخشىمايدىغىنى ، تەقسىم قىلىنغان ئەرلەرنىڭ سانىدىن ھەرگىز رازى ئەمەس!
  ئۇرۇش ئەڭ تويۇنمايدىغان ئايال ، ئەرلەر ئۇنىڭغا ھەرگىز يەتمەيدۇ ، ئۇ ئايالنى رەت قىلمايدۇ!
  ئاياللار ئۇرۇش قىلىشنى ياقتۇرمايدۇ ، ئەمما ئەرنى ئۆلتۈرۈش ئىستىكى ئوقتىن كۆپ ناچار ئەمەس!
  كىچىك ئوقمۇ ئەرنى ئۆلتۈرەلەيدۇ ، يۈرىكى يوغان ئايال ئۇنى خۇشال قىلالايدۇ!
  چوڭ يۈرەك ھەمىشە ئازراق شەخسىي مەنپەئەتنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ!
  ئۇرۇشتا ئاياللارنىڭ چىرايى بولمايدۇ ، ئەمما ئۇ ئەرلەرنى ئايالىدىن ياخشى قانايدۇ!
  ئۇرۇش خۇشاللىق ئېلىپ كەلمەيدۇ ، ئەمما ئۇ تاجاۋۇزچىلىق تۇيغۇسىنى قاندۇرىدۇ!
  ئۇرۇشتىكى خۇشاللىق ، دۈشمەنلەرنىڭ جەسىتى پەقەت باھادا!
  ئۇرۇش بىر مەيدان يەر ھەيدەش: ئۇ جەسەتلەر بىلەن ئوغۇتلىنىدۇ ، قان بىلەن سۇغاردى ، ئەمما ئۇ غەلىبە بىلەن بارلىققا كېلىدۇ!
  غەلىبە جەسەت ۋە قان ئۈستىدە يېتىلىدۇ ، ئەمما ئۇ شان-شەرەپ بىلەن مېۋە بېرىدۇ!
  ئۇرۇش ئادەم يېگەن گۈلگە ئوخشايدۇ ، پارقىراق ، گۆشخور ۋە پۇراقسىز!
  ئۇرۇش ئالغا ئىلگىرىلەشنىڭ ئانىسى ۋە ھورۇنلۇقنىڭ ئۆگەي ئانىسى!
  ئۇرۇشتا ، بىر ئەسكەرنىڭ ھاياتى قىممەتلىك ئەمەس ، گېنېراللار ھەتتا زىيان!
  ئەگەر تىنچلىقنى ئويلىسىڭىز ، قورقۇنچ پەيدا قىلىڭ ؛ ئەگەر ئۇرۇش قىلماقچى بولسىڭىز ، كۈلكە سىڭدۈرۈڭ!
  ئەگەر سىز ھەربىي ئىشلاردا كۈلكە بولمىسىڭىز ، كۈلۈش گۇناھ ئەمەس!
  ئۇرۇش سېركقا ئوخشايدۇ ، پەقەت يەڭگۈچىنىڭ ئەڭ ئاخىرقى كۈلكىسى بار!
  ئۇرۇشتا ، سېركتىكىگە ئوخشاش ، پەقەت ئوغرىلىقچە ، ئېغىر قاتىل!
  قالايمىقانچىلىق ئاستىدا قالايمىقانچىلىقتىن ياخشى !
  ئۆلۈم بىر ئەھدىنامە ، نومۇسسىزلىق مۇتلەق !
  پادىشاھ قانچىلىك ئۇلۇغ بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ، ئۇ خۇددى ئوۋچىغا ئوخشاش قەبرىگە بارىدۇ!
  بىر سىياسىئون ھەمىشە يالغان سۆزلەيدۇ ، پەقەت ئۇ ھەقىقىي ئۆلىدۇ!
  ئۆلمەس ھەقىقىي ، ئەمما ئۆلۈم خام خىيال!
  پادىشاھلار ھەممە ئىشنى قىلالايدۇ ، ئەمما بىرمۇ ئەمەس ، بىر پادىشاھمۇ قەبرىدىن يەر يۈزىگە قېچىپ قۇتۇلالمايدۇ!
  ھەممە ئادەم گۈزەل ياشاشنى خالايدۇ ، ئەمما پەقەت ئاز ساندىكى كىشىلەرلا ئىززەت-ھۆرمەت بىلەن ئۆلىدۇ!
  ئۆلۈم ئاۋارىچىلىققا ۋەدە بېرىدۇ ، ئەگەر ئۇ مۇۋەپپەقىيەت نۇرى بىلەن چاقناپ كەتمىسىلا!
  كۆڭۈل ئېچىشسىز تۇرمۇش ھەۋەسسىز مۇھەببەت!
  مۇھەببەت بولغاندا ياخشى ، قان تۆككەندە تېخىمۇ ناچار!
  جىنسىي مۇناسىۋەت مەشئەلگە ئوخشايدۇ ، ئەمما تولۇقلاش تېخىمۇ كۆپ!
  جىنسىي مۇناسىۋەتسىز ياشىيالايسىز ، ئەمما كۆپەيتەلمەيسىز!
  مۇھەببەت قانچە ئىسسىق بولسا ، قان شۇنچە كۈچلۈك ئاقىدۇ!
  كىشىلەر مۇھەببەتنى ، ھايۋانلار جىنسىي مۇناسىۋەتنى ، تالانت ئىگىلىرى ئاشكارىلاشنى خالايدۇ!
  ھەتتا چوشقا جۈپتى ، ئېستېتىكلار ئۇنى ياخشى كۆرىدۇ!
  جىنسىي مۇناسىۋەتمۇ ئوتتۇراھاللىقنى تەلەپ قىلىدۇ ، شۇنچە ياخشى!
  مۇھەببەتنىڭ چېكى يوق ، جىنسىي سۆزدە يېتەرلىك!
  ئەگەر يۈرىكىڭىزدە يالقۇن بولسا ، ئوت ئاستىدا ئاسان!
  قابىلنىڭ روھىغا ئايلانغاندىن كۆرە ، ئوتتا كۆيگەن ياخشى!
  ئۇرۇش گۇرۇپپا جىنسىي مۇناسىۋەت: نۇرغۇن نالە-پەرياد ۋە ۋارقىراشلار ، ئەمما مىڭ قىزدىنمۇ ئۇنچە كۆپ قان بولمايدۇ!
  جىنسىي مۇناسىۋەت ئۇرۇشقا ئوخشايدۇ ، ئەمما ئۇزۇن ۋە دائىملىق ئەمەس!
  ئۇرۇش قىلىش مۇھەببەتلىشىشكە ئوخشايدۇ ، ئەمما نالە قىلىش ئىلھاملانمايدۇ!
  جىنسىي مۇناسىۋەت ئەلۋەتتە ياخشى ، ئەمما يۆتەل قاننى ناچار!
  ئۇرۇش مۈشكۈل ، ئەمما ھاقارەت ھەرقانداق ھەربىي يۈكتىن ئېغىر!
  ئەگەر ياشاشنى ئويلىسىڭىز ، ئۇرۇش قىلىشنى ئۆگىنىۋېلىڭ ، ئەگەر ھايات قېلىشنى ئويلىسىڭىز ، غەلىبە قىلىشنى ئۆگىنىۋېلىڭ!
  ئۇرۇشتا ، توخۇ بېقىشتىن باشقا بارلىق ۋاسىتىلەر ياخشى!
  ھەممە ئادەم جەڭ قىلالايدۇ ، ئەمما پەقەت لاياقەتلىك كىشىلەرلا غەلىبە قىلالايدۇ!
  ئۇرۇش تەپەككۇر قىلىدىغان جاي ئەمەس ، ئۇ چوڭ ساراڭلىق بىلەن تولغان!
  ۋەتەننى سودا قىلغاندىن كۆرە كۈرەش قىلىش ئەۋزەل!
  ئۇرۇش كەمپۈت ئەمەس ، ئەمما ئۇنى يۇتقاندا خۇشاللىققا تولدۇرىدۇ!
  جەڭ ھەرگىز ئاخىرلاشمايدۇ ، پەقەت زەمبىرەكنىڭ گۈدۈكى بېسىلىدۇ!
  زەمبىرەك بېسىلىشى مۇمكىن ، تۇڭ يېرىلىشى مۇمكىن ، ئەمما ئۇرۇش ھەرگىز توختاپ قالمايدۇ!
  ئۇرۇشتا ، ئەڭ قىزىقارلىق بولغىنى مۆلچەرلىگىلى بولمايدىغان ، ھەقىقىي كۈرەش!
  كىشىلەرنىڭ دۈشمىنى ئۆلتۈرۈلگەنلىكى ئۈچۈن نېمىشقا ستالىننىڭ ئاستىدا باھا تۆۋەنلەيدۇ؟
  ھېچنىمىگە پايپاق كىيگەندىن كۆرە ، پۇل ئۈچۈن كىيىم كىيگەن ياخشى!
  ئاياغ كىيىش ئوبرازلىق ھالدا ئاياغ كىيىشتىنمۇ چىرايلىق!
  ئۇرۇش سېركقا ئوخشايدۇ ، پەقەت كۈلۈشنىڭ ئورنىغا كۆز ياشلىرى بولىدۇ ، مەيدان بولسا يەر شارىنىڭ چوڭلۇقى!
  مەن تىنچلىقنى خالايمەن ، ئۇ ئۇرۇش بولۇپ چىقىدۇ ، مەن ئۇرۇش قىلىشنى خالايمەن ، ئۇ كاپىتانغا ئايلىنىدۇ!
  ئۇرۇش مەلۇم مەنىدىن ئېيتقاندا ئانا ، ھەقىقىي قېرىنداشلىقنى تۇغدۇرىدۇ!
  ئۇرۇش رەزىل ، ئەمما ئۇ ياخشى يولداشلارنى تۇغدۇرىدۇ!
  ئەگەر كاللىسى قىسقا بولمىسا ئۇزۇن قوراللار ياخشى!
  كۈچ غەلىبە قىلىدۇ ، پەقەت ئەمەلىي ئەقىللا غەلىبە سوۋغاتلىرىنى مۇكاپاتلايدۇ!
  ئەر-ئايالغا ئوخشاش كۈچ ۋە ئەقىل پەقەت جۈپ بولۇپ غەلبىنى تۇغدۇرىدۇ!
  ئادەم ئېھرامغا ئوخشىمايدىغىنى ، چىدامچانلىقى تەكشى ئەمەس!
  ئەلئېھرامنىڭ تۆت بۇلۇڭى بار ، ئەمما تەكشى يۈزى ئۇنىڭغا مۇقىملىق ئاتا قىلىدۇ!
  بەختسىز تۇرمۇشتىن ياخشى !
  دالىدا خۇدا بولۇش ياخشى ، ئەمما بۇ رايوندا شەيتان بولۇش ناچار!
  قۇياش يېرىم كۈن ئىچىدە پېتىدۇ ، ئەمما شان-شەرەپ ئەسىرلەر بويى ساقلىنىپ قالىدۇ!
  شۆھرەت قىسقا مۇددەتلىك ، باشقا نەرسىلەردىن باشقا!
  مەڭگۈ ياشاڭ ، مەڭگۈ ئۆگىنىڭ ، ئەمما قايتا ئۆگەنمەڭ!
  شان-شەرەپ ئالتۇندىنمۇ پارقىراق ، پارقىراق بولىدۇ ، ئەمما ۋاقىتنىڭ ئۆتۈشىگە ئەگىشىپ سۇسلايدۇ!
  شان-شەرەپ قۇياشقا ئوخشايدۇ ، ئەمما كېچىدە پاتمايدۇ!
  تىرىشچانلىق بىلەنمۇ داڭق چىقىرىش ئاسان ئەمەس ، ئەمما ھورۇنلۇق ئاسانلا نومۇسنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ!
  شۆھرەت ئوتقا ئوخشايدۇ ، كۆزنى خۇش قىلىدۇ ، ئەمما ئۇنىڭغا ئېرىشىش ئۈچۈن چوقۇم بىرسىنى كۆيدۈرۈشىڭىز كېرەك!
  - شەرەپكە ئېرىشىش ياخشى ، شۆھرەتنى چىڭ تۇتقان چىۋىنلەر بىلەن قورشالغان ناچار!
  . 7-باب.
  ئويغانغاندىن كېيىن ، ئوغۇل شاھزادە Oenomaus يەنە چاققا باغلانغان. بۇنىڭدىن ئىلگىرى ، ئۇ سالقىن ئېقىندا ئۆزىنى يۇيۇپ ، چىش چوتكىلاشقا رۇخسەت قىلىنغان. ئاندىن ئازراق ناشتا قىلىڭ.
  توختىماي ھەرىكەت ۋە بالىنىڭ بەدىنىدە داۋاملىق ھەرىكەت قىلىڭ ، بۇنداق بولغاندا سىز تاش يۇقۇملۇق كېسەلنىڭ تەسىرىگە ئۇچرىمايسىز. بۈيۈك ئالۋاستى ئىمپېرىيىسىنىڭ ۋارىسى ئاۋگۇستنىڭ قىيىن تەقدىرى مانا مۇشۇنداق.
  ھايات قېلىشنىڭ بىردىنبىر يولى ياش قۇل بولۇش ۋە جاپالىق ئىشلەش. بۇ نېفىت ئايرىشتىن ۋاقىتلىق قوغداش بىلەن تەمىنلەيدۇ. بۇ يەردە مەۋجۇتلۇقىڭىزنى ئۇزارتىش ئۈچۈن بەزى پۇرسەتلەر بار ، ئەمما ئۇ بىر قەدەر بىئارام ۋە ئازابلىق.
  قانداقلا بولمىسۇن ، بۇ بالا چاقنى ئايلاندۇرۇپ ، ئۆزىنىڭ مول تەسەۋۋۇرىدىن پايدىلىنىپ ئۆزىنى خىيالىي دۇنياغا چۆمدۈرىدۇ ۋە ئىختىيارىي مەجبۇرىي ئەسىردىكى خۇشاللىقسىز مەۋجۇتلۇقىنى يورۇتۇپ بېرىدۇ.
  بىر كابىنكا بالىسى كىچىك ، ئۈچ باشلىق ئەجدىھاغا ئۇچىدۇ. ئۇ نامەلۇم بىر دۆلەتتىن تېپىشنى ئويلايدۇ ، نېمىنى تېخى بىلمەيدۇ ، ئەمما نېمىلەرنى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتكە قايتۇرۇپ كېلىپ ، ئەرلەرنىڭ يوقىلىشى ۋە ئەرزىمەسلىكىنى توختىتىدۇ.
  ئەجدىھامۇ تېخى بالا ، بۇ بالا تېخى نەچچە ياش ئەمەس ، ئۇ پەقەت كالتە ئىشتان ۋە سومكا كىيىپ ، قورال-ياراغ ئىسكىلاتى ، بەلۋاغدا ئوقيا ، ئىككى قىلىچ ۋە بىر جۈپ خەنجەر كىيگەن.
  Oenomaus ئۇنىڭ ئات ئۈستىدە ئۇچۇپ ئۆتتى. ئۇنىڭ يېنىدا قىز مارگارىتا كىچىك ئەجدىھا ئۈستىدە ئولتۇردى. ئۇ پەقەت تون كىيگەن ، كۆندۈرۈلگەن ، يالىڭاچ پۇت بارمىقىدا سېھىرلىك ھالقا بار. ئۇ جەڭگە ۋەكىللىك قىلىدۇ ئىنسانىيەت دۇنياسىنىڭ زەربىسى .
  بۇ قىز ئاددىي ئەمەس. يەرشارىدا ، ئۇ بۈيۈك ۋەتەن ئۇرۇشى مەزگىلىدە پارتىيەۋىلىك ۋە ئاخبارات خادىمى بولغان. ئۇ ئۆلگەندىن كېيىن سېھىرگەرلىك ۋە سېھىرگەرلىك دۇنياسىغا كۆچۈپ كىردى. ھەمدە ئۇ بۇ يەردە توقسان ئۈچ يىلدىن كۆپرەك ۋاقىت بولدى. ئۇ ئەجدىھا ئاكادېمىيىسىنى پۈتتۈردى ۋە كۈچلۈك سېھىرگەرلىكنى ئىگىلىدى. ئەمما ئۇ گېرمانلار ئۇنى دارغا ئېسىپ قويغاندىكىگە ئوخشايدۇ. نېمىشقىدۇر ئۇ ئۆسمەيدۇ ، بۇ مارگارىتانى بىئارام قىلىدۇ. قاچانغىچە مەڭگۈلۈك بالا بولالايسىز؟
  توغرا ، Oenomaus نىڭ دېيىشىچە ، ئۇ ئۆزى قۇرامىغا يەتكەن ئېلف شاھزادىسى ، ئەمما قۇل بالا بولۇپ قالغان. شۇنداقلا ، بۇ ئۇنىڭ بۇنىڭدىن خاپا بولۇشىنىڭ سەۋەبى. گەرچە ياق ، بالا بولۇش ئۇنچە ناچار ئەمەس ، ئەمما سىزمۇ قۇل بولغاندا ...
  ئەمما ھازىر ئۇ ئاللىقاچان باشقا بىر دۇنيادا بولۇپ ، ئۇ قۇل چاقىنى ئايلاندۇرماي ، ئەجدىھا ئۈستىدە ئۇچۇۋاتىدۇ. ئۇنىڭ بىلەن پارتىيەۋىلىك قىز مارگارىتامۇ بار بولۇپ ، ئۇ قاردىن يالاڭ ئاياغ ئېلىپ ئۆلۈم جازاسى ئىجرا قىلىنغان. ئۇنىڭدىن ئىلگىرى ئۇلارمۇ مېنى قىينىدى. ئۇلار تىكەنلىك سىم بىلەن ئۇنىڭ دۈمبىسىنى ئۇرۇپ ، ياش قەھرىماننىڭ ئايىغىنى ئوتتا كۆيدۈردى.
  ئۇلار قاپارتمىلار بىلەن قاپلانغان بولۇپ ، سوغۇق قارغا قەدەم باسسىڭىز ، يېقىملىق دېگۈدەك كېلىدۇ ، چۈنكى كۆيگەن پۇتىڭىزدىكى ئاغرىق قىچىشىش پەسەيدى. يول ئاچقۇچىلارنىڭ بوينىدا لەۋھە بار - "مەن بىر پارتىيە ئەزاسى". ئۇلار ئېسىلىۋالغاندا ، بۇ ئازاپلانمايدۇ ، كراۋت ۋە ساقچىلارنىڭ خۇشال چىرايىغا قاراش پەقەت يىرگىنچلىك . ئەجەبا ، قورقۇش ، ئەگەر دوزاخ ئۇنى باشلامچى ۋە قىزغىن ئاتېئىستقا ئوخشاش ساقلىسا قانداق بولار؟ ئۇلار قەيەردە پاچىقىڭىزنىلا ئەمەس ، پۈتۈن بەدىنىڭىزنى مەڭگۈ قورۇۋالىدۇ.
  گەرچە ، ئۇ نېمىشقا بۇنداق قۇرۇق گەپلەرگە ئىشىنىدۇ؟ گەرچە ، بەك ئاز ياشىغانلىقىڭىز ئۈچۈن ، ئۆلۈش ۋە ئۇنتۇلۇپ كېتىش تولىمۇ ئېچىنىشلىق.
  ئەمما ئۇنىڭ نازۇك بوينىدىكى بويۇن قىسىلىپ قالغاندا ، قىز ئەجدىھاغا ئويغىنىپ كەتتى. ئۇنىڭ يېنىدا پەرىشتەدەك چىرايلىق بىر نىپىز بار ئىدى. مارگارىتا جەننەت يەنىلا مەۋجۇت دەپ ئويلىدى . يول ئاچقۇچىلار قەھرىمانلىرى ۋە دىنسىزلار ئۈچۈن بۇنداق ئالاھىدە جەننەت.
  ئەمما ئەمەلىيەتتە ، سېھىرلىك دۇنيادا ياخشىلىق ۋە يامانلىق ۋە ئۇنىڭ مەسىلىسى بار. ئۇ سېھىرگەرلىك ئارقىلىق كېسىش ۋە كۆيۈشتىن تېزلا ساقىيىپ كەتتى. ھەمدە بۇ قىز ئەڭ ياش سىنىپتا ئەجدىھا ئاكادېمىيىسىگە كىردى. ئەمما ئۇ تالانتلىق ، ئىقتىدارلىق ۋە تېز ئۆگەنگۈچى ئىدى.
  ھەمدە كۈچلۈك سېھىرگەرلىك ماھارىتىنى ئىگىلىدى. شۇڭلاشقا ، ئۇ بالىلىق قىياپىتىگە قارىماي ، شاھزادە ئوېنومائۇس بىلەن بىللە ئالاھىدە بىر ۋەزىپە - تېخىمۇ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى قۇتقۇزۇشقا ياردىمى بولىدىغان نەرسىنى تېپىش ئۈچۈن باردى. نېمىلا دېگەن بىلەن ، ئەرسىز دۇنيا ئىناقلىق ۋە قىزىقىشتىن خالىي. ئۇنىڭ ئۈستىگە ئادىل جىنسىي مۇناسىۋەت زېرىكىشلىك ۋە قولايسىز.
  مارگارىتا ئۇچۇۋاتقاندا مۇنداق دېدى:
  - بەزىدە ئەرلەر قايتىپ كېلىدۇ ، دەپ ئويلايمەن. كىچىك قىزغا كىم ئېھتىياجلىق؟ قانداق قىلىپ چوڭ بولۇپ چوڭ بولغۇم بار!
  Oenomaus ئۆزىگە ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ئەگەر سېھىرگەرلىك ھاياتنى ئەرلەرگە قايتۇرۇپ كېلەلەيدىغان بولسا ، ئۇنداقتا ئۇ سىزنى قۇرامىغا يەتكەن بولۇشى مۇمكىن. شۇنى ئۇنتۇپ قالماڭكى ، پەلەي ۋە نىمفا ۋە قۇرۇتقۇچلار قېرىمايدۇ ، بۇ ئۇلارنىڭ تەبىئىي مۈلكى. ئەمما ئىنسان ئاياللىرى ، ياق. ئۇلارنىڭ سەت ، ناچار ۋە قاملاشقان ياشانغان ئاياللارغا ئايلىنىپ كېتىشىنىڭ ئالدىنى ئېلىش ئۈچۈن كۈچلۈك سېھىرگەرلىك لازىم. سەت موماي بولۇش گۈزەل قىز بولۇشتىن كۆپ ناچار. كىشىلەرگە ھۇجۇم قىلىدىغان قېرىلىق كېسەللىكلىرىنى دېمەيلا قويايلى. سىزدە يەرشارىدا ھېچقانداق ئېغىر سېھىر يوق ، بەلكىم سىز ياشانغانلارنىڭ ، بولۇپمۇ ئاياللار ئۈچۈن قانچىلىك يىرگىنچلىك ۋە يىرگىنچلىك ئىكەنلىكىنى ئۆزىڭىز كۆرگەن بولۇشىڭىز مۇمكىن.
  مارگارىتا سەلبىي بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ياق ، مېنىڭ موماي بولغۇم يوق! قېرى ئايال پادىشاھتىن ياخشى قۇل بولۇش ئەۋزەل!
  ئوغۇل شاھزادە كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - سەن مەڭگۈ ياش ، مەڭگۈ يالاڭ ئاياغ!
  قىز كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - مەن ئۇرۇشتىن ئىلگىرى شەھەر قىزى ئىدىم. لېنىنگرادتا قانداقتۇر يالاڭ ئاياغ مېڭىش ئەخلاقسىزلىق ئىدى ، ئۇ يەرنىڭ ھاۋاسى ئانچە ئىسسىق ئەمەس ئىدى. شۇڭلاشقا ، كەنتتە قانداقتۇر ئاياق ئاستى قىلغانلىقىمدىن خىجىل بولدۇم . پەقەت ئىشغالىيەت جەريانىدا ، بالىلارنىڭ ئايىغى ئۈزۈلۈپ ، كىچىك تىپتىكى ئاياغ ئېلىش ناھايىتى تەسكە توختايدىغان ۋاقىتتا ، مەن بۇنداق ئىشنى قىلىشنى ئۆگەندىم. بىلەمسىز ، دەسلەپكى كۈنلەردە ئازابلىق ۋە سوغۇق بولىدۇ ، بولۇپمۇ ھەرىكەتلەنمىسىڭىز ، ئەمما كېيىن كۆنۈپ قالىسىز ، ھەتتا يېقىملىق. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ئۇكرائىنادا ياز تولىمۇ ئىسسىق ۋە مۇلايىم.
  بالا شاھزادە بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە! چۈشەندىم. ئەمما كىمنىڭ ئۇچۇۋاتقانلىقىغا قاراڭ!
  دەرۋەقە ، ئۇلارنىڭ ئالدىدا ئالتۇن يالىتىلغان بىر خانىم پەيدا بولدى. ياق ، بابا ياگا ئەمەس ، بەلكى گىرىم بەك كۆپ بولسىمۇ ، ئاجايىپ سېرىق گۈزەل. مەرۋايىت چىشلىرى بىلەن پارقىرايدۇ. ئۇنىڭ ئۈستىگە سۈپۈرگە ئورنىدا پۈتۈنلەي زامانىۋى ئېلېكتر چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچ بار. شۇنداق ، بۇ بىر قىزىقارلىق ھېكايە.
  ئۇ بالىلارغا سۆيۈپ قويدى ۋە ناخشا ئېيتتى:
  چاناق ، كەركىدان بىلەن تولغان
  مەن ئازراق مۇراببا تېجەيمەن ...
  نېمىلا دېگەن بىلەن ئوغۇل-قىزلار
  نېمىلا دېگەن بىلەن ئوغۇللار ۋە قىزلار ...
  مەن ھەقىقەتەن ، ھەقىقەتەن ، ئۇنى ھەقىقەتەن ياخشى كۆرىمەن!
  مارگارىتا بۇنىڭغا جاۋابەن بېشىنى لىڭشىتىپ مۇنداق دېدى:
  - شۇنداق ، بۇ زامانىۋىلىق. يېڭى ئۇسۇلدا كونا سۇپا!
  چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچ بىلەن سېرىق چاچ بۇنى ئاڭلاپ ، كەينىگە بۇرۇلۇپ ئۈمىدسىزلەنگەن ھالدا:
  - سۇپا كونا دېگەن قاراشنى نەدىن تاپتىڭىز؟ شۇنداق ، سىز ئۆزىڭىز ، ئەگەر يەر يۈزىدە تۇرسىڭىز ، ئاللىبۇرۇن موماي بولاتتىڭىز! جەسەت ساندۇقىدا بولمىسا بەك سەت !
  مارگارىتا بىر ھازا بىلەن قوشۇلدى:
  - ھەئە ، توغرا! بەلكىم سۆڭەكلەر قەبرىدە لەيلەپ يۈرگەن بولۇشى مۇمكىن ، ياكى ئۇ بەك سەت بولۇپ كەتكەن بولۇپ ، قاراش يىرگىنچلىك ئىدى.
  Oenomaus ئەسكەرتىپ:
  - كىشىلەر خۇدادىن مەھرۇم مەخلۇقلار. ئۇلار تالانت ئىگىلىرىدىن - مەڭگۈلۈك ياشلاردىن مەھرۇم قالدى! كۈچلۈكرەك جىنسىي مۇناسىۋەتمۇ ساقاللىرىنى چۈشۈرۈشى كېرەك . ئوغۇللار بۇ بەك ئازابلىق ۋە يېقىمسىز دېيىشىدۇ!
  چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچ بىلەن سېرىق چاچ ئۇنى ئېلىپ سىلكىدى. ھەمدە كۆپ خىل كۆپۈكچىلەر ياش ئەجدىھا ئۈستىدە ئولتۇرغان بالىلارغا قاراپ ئۇچتى.
  بۇنىڭغا جاۋابەن ، يىگىتلەر ئەجدىھادىن ئۇچۇپ كەتتى ، كۆپۈكلەر كەينىگە قايتىپ كەتتى ، بۇنىڭغا جاۋابەن سېرىق چاچ ئۇنىڭ تايىقىنى سىلكىدى. ھەممە نەرسە ئايلىنىشقا باشلىدى.
  كۆپۈكلەر يارىلانغاندەك يۇمىلاق ئۇسسۇلدا ئايلىنىشقا باشلىدى. بەك ياخشى بولدى .
  قىز ئەسكەرتىپ:
  - سىز بابا ياگا ئەمەس - سۆڭەك پۇتى ،
  سالقىن سېرىق تەنلىك بولسا خۇشاللىقنىڭ يېرىمى!
  چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچ بىلەن جەڭچى ئاچچىق بىلەن مۇنداق دېدى:
  بالىلار قاتناش قىستاڭچىلىقىغا ئوخشاش ئەخمەق
  سىز تورغا تارتىلىۋاتىسىز ...
  مەن سېنى قازانغا يۈكلەيمەن ،
  مەن سىزگە ئوت ياقتۇرىمەن!
  ئۇنىڭ جاۋابىدا شۇنداق خۇشال ۋە خۇشال كۈلكە بار. بۇ ھەقىقەتەن بىر ئايال - ناھايىتى قالتىس.
  بالىلار ئەجدىھاغا سەكرەپ بابا ياگاغا سەكرىدى. قىز سومكىسىدىن سىيرىلما رەسىمنى ئېلىپ يىغلاپ كەتتى:
  - ئۇنى قوبۇل قىلامسىز؟
  ئاقكۆڭۈل كۈلۈپ تۇرۇپ پىئونېر سېھرىگەرنى ئۇنىڭ پولى بىلەن ئۇردى. ئۇ ئەجدىھاغا باش ئەگدى. ھەمدە بۇنىڭغا جاۋابەن ئۇ يەنە كرېست بەلگىسىنى سىيرىلما قىلىپ ، سىزنى قانداق تەپتى .
  ھەمدە بىر ئوتلۇق تور ياش بابا ياگانى قورشاۋغا ئالدى. شۇنىڭ بىلەن ئۇ ئۆزىگە باغلانغانلىقىنى بايقىدى.
  بالا Oenomai مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ياخشى ، ئېتىراپ قىلىڭ ، قايسى بالىلارنى تۇتقۇن قىلدىڭىز؟
  پارتىزان قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - توغرا! بىز سىزنىڭ زەمبىرەككە ئوخشايدىغان يىلان بارلىقىنى بىلىمىز!
  سېرىق تەنلىك ياگا ھۆركىرىدى ، ئايلانغان:
  - ھەئە ، مەن ئۇنى ئېلىپ بېرىمەن ۋە ...
  گەپ قىلمايلا گۈزەللىك تىترەپ تورنى بۇزماقچى بولدى. ئەمما يول ئاچقۇچى قەھرىمان سىيرىلغۇچتىن ئۆتۈپ ، سېھىرگەرلىك ۋە بىشارەتلەرنىڭ كۈچى بىلەن ياگىناغا قارىتىپ ئوق چىقاردى. سېرىق چاچ قانداق تەۋرىنىشكە ۋە يېزىشقا باشلىدى. قىز ناخشا ئېيتتى:
  بىز قىيىن ۋاقىتلاردا ئىلھاملاندۇق ،
  ئىرادىنى پولاتتىن كۈچلۈك قىلىش ...
  دۇنيانى ۋابادىن قۇتۇلدۇردى -
  ھۆرمەتلىك يولداش ستالىن!
  
  رەسىملەردە مەن ئۆلچىدىم ،
  تۈگىمەس ئالەمدە ...
  سەن بىزگە توغرا يول ئاچتىڭ ،
  بەلكىم ئۇنى كۆرسىتىۋاتقان بولۇشى مۇمكىن!
  
  مەن ھەيران قالدىم
  سېھىرگەرلىكتىن كەلگەن سېھىر ...
  ۋاقىت جەدۋىلى:
  فاشىزىمنىڭ بويۇنتۇرۇقى چۈشۈپ كېتىدۇ!
  Elf boy مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئېنىقكى ئۇ قالتىس يىگىت ئىدى ، ستالىن! ئەمما ئۇ بەلكىم يەرشارىدىكى بارلىق كىشىلەرگە ئوخشاش قېرىپ كەتكەن بولۇشى مۇمكىن.
  بۇ قىز يەنە ياش ئۆزگەرتىشتە بابا ياگاغا قارىتىپ ئوق چىقارغان:
  لېنىن مېنىڭ قەلبىمدە ياشايدۇ ،
  قايغۇنى بىلمەسلىكىمىز ئۈچۈن ...
  بوشلۇقنىڭ ئىشىكى ئېچىلدى -
  يۇلتۇزلار ئۈستىمىزدە چاقناپ تۇراتتى!
  سېرىق تەنلىك ياگا تىلەمچىلىك قىلدى:
  - بولدى! مېنى قويۇپ بېرىڭ ، تەلەپ قىلىڭ ، مەن ھەر قانداق ئىشنى قىلىمەن!
  مارگارىتا تىۋىتتىردا:
  - تۇتۇلغان بالىلارنى قويۇپ بېرىڭ! ئۇنداقتا بىز سىزنى كەچۈرۈم قىلىشىمىز مۇمكىن. ئۇلارنىڭ قانچىسى چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچنى سۈمۈردىڭىز؟
  سېرىق چاچ:
  - سېنى قويۇپ بېرەي! پەقەت كرېستنىڭ سېھرىي كۈچىنى ماڭا تاشلىماڭ!
  قىز كەينىگە بۇرۇلدى. مودا خانىم بىلەن ئوتلۇق تور ئۇخلىدى. ئۇ ئايلىنىپ ئايلىنىپ كەتتى . مارگارىتا ئاگاھلاندۇرۇپ:
  - بارلىق بالىلارنى ئالدايسىز!
  سېرىق تەنتەنىلىك ھالدا كاپالەت بەردى:
  - مەن سۆزۈمنى بېرىمەن!
  ھەمدە چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچنى ئاچتى. بالىلارنىڭ سۇس سايىسى ئۇنىڭدىن سەكرەشكە باشلىدى. ئالۋاستىغا ئوخشاش سۈزۈك. ئەمما مارگارىتا سېھىرلىك تاياقنى پۇلاڭلاتتى ، بۇ سايە ئوغۇل-قىزلارغا ئايلاندى. كېيىنكىلەردىن ئۈچ ھەسسە كۆپ بولغان. ئەمما ھەممىسى ئوخشاش ، ئونوماي خۇشال بولدى:
  - بۇ دۇنيادا ھېچ بولمىغاندا كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەت بار. ئەرلىرىمىزنىڭ ھەممىسى دېگۈدەك قازا قىلدى!
  مارگارىتا نۇرلۇق تەبەسسۇم بىلەن مۇنداق دېدى:
  - ئۇ كەلمىدى! ئىلاھلارغا شۈكۈر!
  ئوغۇللارنىڭ بىرى ، يالاڭئاياغ ، ئەمما ھەشەمەتلىك ، گەرچە يىرتىلىپ كەتكەن بولسىمۇ ، كامېراسى ئونوماياغا ئۇچۇپ كېلىپ ئۆزىنى تونۇشتۇردى:
  - Viscount de Lafer! ۋاھ ، چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچنىڭ ئىچىدە بولۇش نېمىدېگەن يىرگىنچلىك. بۇ كەركىدانمۇ ھەقىقىي ئەجدىھا خۇرۇمدىن ياسالغان ئۆتۈكلىرىمنى تارتىپ چىقاردى.
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - كېلىڭ ، ئوغرىلانغان نەرسىلەرنى ۋىسكونتقا قايتۇرۇڭ !
  سېرىق تەنلىك ياگا كۈلۈپ قويدى:
  - مەن قىلالمايمەن!
  ئونومائۇسمۇ سېھىرلىك تاياقنى چىقىرىپ ، ئۇنى سىلكىپ ، ھۆركىرىدى:
  - نېمە ئۈچۈن؟
  چىرايلىق سېھىرگەر :
  - مەن ئۇلارنى ساتتىم! ئۇلار ئىنتايىن نوپۇزلۇق ئىدى. بىر شاھزادە ئۇلارغا يېرىم خالتا ئالتۇن تۆلىدى!
  مارگارىتا:
  - ياخشى ، ئاق ... بۇنىڭ ئۈچۈن ئايىغىڭىزنى ئېلىۋالىمىز. ئۇلار يەنە ئەجدىھا تېرىسىدىن ، ھەتتا يولۋاس تېرىسىدىن ياسالغان.
  سېرىق تەنلىك ياگا ئەسكەرتىپ:
  - ئۇلار ئوغۇل ئۈچۈن بەك چوڭ بولىدۇ. مەرتىۋىمنىڭ بىر جادۇگەرنىڭ يالاڭ ئاياغ كۆرۈنۈشى نومۇسسىزلىق.
  مارگارىتا كۈلۈپ جاۋاب بەردى:
  "مەنمۇ ئاجىز جادۇگەر ئەمەس ، ئەمما سوغۇق دۇنيادىمۇ ھەر ۋاقىت يالاڭ ئاياغ". سەنمۇ شۇنداق خانىم. ھەمدە بالىنىڭ چوڭ-كىچىكلىكىنى تەڭشەيمەن!
  شاھزادە ئونومائۇس ھۆركىرىدى:
  - ھەمدە بالىلارنى تۇتقۇن قىلمايمەن دەپ قەسەم قىلىڭ. بولمىسا سېنى ئىلاھلار مەھكىمىسىگە ئېلىپ بارىمىز.
  ياش بابا ياگا تىترەپ كەتتى:
  - مەن ئۇلارغا يامان ئىش قىلمايمەن. ئۇ پەقەت بالىلارنىڭ ئېنىرگىيىسى بولۇپ ، ئۇ مېنى مەڭگۈ ياش ۋە گۈزەل قىلىپ تۇرالايدۇ. شۇنداق قىلىپ ، ئۇلار ھايات.
  مارگارىتا قاتتىق ھۆركىرىدى:
  - ياشارتىشنىڭ باشقا يولىنى تاپالايسىز. ئەمەلىيەتتە ، سىزگە دەرس بېرىدىغان پەيت كەلدى.
  قىز بىر ئېغىز گەپ قىلدى. ئۇ قانداق قىلىپ يالىڭاچ پۇت بارمىقىدىن ۋە سېھىرلىك تاياقنىڭ ئۇچىدىن تومۇر ئېنېرگىيىسىنىڭ ئېقىنلىرىنى قويۇپ بەردى.
  ئۇلار سېرىق چاچنى ئۇردى. ئۇ تۇيۇقسىز كىچىكلەپ ، ھەجىمى كىچىكلىدى. ھازىر ئۇلارنىڭ ئالدىدا ، ئېگىز بويلۇق قىزنىڭ ئورنىدا ، ئون ياشتىن ئاشمىغان قورقۇنچلۇق بىر قىز بار ئىدى ، چوشقا قۇيرۇقى ۋە پۇتى يالىڭاچ ئىدى. ئۇ پىچىرلىدى:
  - ھاجىتى يوق! مەن ياخشى بولىمەن! مېنى ئۇرماڭ!
  مارگارىتانىڭ قولىدا ئۆتۈك بار ئىدى. ئۇ ئالقىنىنى پۇلاڭلاتتى ، ئۇلار يالىڭاچ بالا ۋىسكونت تەرەپكە قاراپ لەيلەپ قالدى ، ئۇ باشقا ئەركىنلىككە ئېرىشكەن بالىلار بىلەن بىللە ھاۋادىن ئېغىرلىقى يوقتەك ماڭدى.
  ئېسىل ئائىلىدىن كەلگەن بىر بالا ئۆتۈكىنى كىيىپ ناخشا ئېيتتى:
  بالىنىڭ ئەتراپىدا نۇرغۇن خەتەرلەر بار ،
  بەزىدە دۇنيا سوغۇق تاشتەك پارقىرايدۇ ...
  قانداقلا بولمىسۇن ، بالىمىز سافادىن ئورنىدىن تۇرۇپ كەتتى ،
  چۈنكى ئۇ ئالىيجاناب جەڭچى ، ماڭا ئىشىنىڭ!
  ياگا قىز تىنىچلىنىپ مۇڭدىدى:
  - مېنى قامچىلامسىز؟
  مارگارىتا كەسكىن ھالدا:
  - ئەگەر سىز ھەددىدىن زىيادە ھەرىكەت قىلمىسىڭىز ، ئۇنداقتا نېمىشقا تاياق يېيىشىڭىز كېرەك؟
  سېرىق قىز سايرىدى ، ھالرەڭ مەڭزىگە ياش ئاقتى:
  "مەن ھازىر بالا ، باشقا جادۇگەرلەر مېنى ھۆرمەتلىمەيدۇ!".
  قويۇپ بېرىلگەن قىزلارنىڭ بىرى:
  - بىزمۇ بالىلار ، بىز يىغلىمايمىز!
  ئوغۇل-قىزلار كۈلۈشۈپ كەتتى.
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - قورسىقىڭىز ئاچ! بەلكىم بىز تۆۋەنگە چۈشۈپ ئۇ يەردە بىر نەرسە يېيەلەيمىز؟
  بالىلار شاۋقۇن چىقاردى. ۋىسكونت تۆۋەنگە قاراپ مۇنداق دېدى:
  - ئاستىمىزدا گىگانت قەلئە ، ئۇ بابا ياگادىن ياخشى ئەمەس. شۇڭا...
  Oenomaus ھاياجانلانغان ھالدا:
  - ۋە بۇ گىگانت ئادەمنىڭمۇ تۇتقۇندىكى بالىلىرى بار. بىز ئۇلارغا ياردەم قىلىشىمىز كېرەك.
  مارگارىتا كۈلۈمسىرەپ تۇرۇپ قىزغا ياگاغا تەكلىپ بەردى:
  - بەلكىم بالىلارنى بىللە ئېلىپ ، گىگانت ئادەمدىن قۇتۇلدۇرالىشىمىز مۇمكىن؟ ياخشى ئىش قىلىڭ ، سىز پەرى ئاكادېمىيىسىدە ئوقۇشقا قوبۇل قىلىنىسىز. ئۇ يەردە سىز ياخشى ئىشلارنى قىلىشنى ئۆگىنىسىز!
  جادۇگەر قىز:
  كىشىلەرگە ياردەم بېرىدۇ
  ئۇ ۋاقتىنى ئىسراپ قىلىۋاتىدۇ ...
  ياخشى ئەمەللەر -
  داڭلىق بولالمايسىز!
  مارگارىتا بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  گۈلنىڭ يوپۇرمىقى نازۇك ،
  ئەگەر ئۇ خېلى بۇرۇنلا يىرتىلىپ كەتكەن بولسا ...
  گەرچە ئەتراپىدىكى دۇنيا رەھىمسىز بولسىمۇ ،
  مەن ياخشى قىلىشنى خالايمەن!
  
  كىشىلەرگە ياخشىلىق قىلىڭ
  ياخشى ئەمەللەرنى قىل ...
  ئۇلار گۈلدەك چېچەكلەيدۇ ،
  نۇردىكى كۆك گۈللەر!
  ئوغۇل شاھزادە تېخىمۇ ئېغىر ئاھاڭدا:
  ياخشىلىق قىلىشقا ۋە يامانلىققا قارشى تۇرۇشقا تىرىشىسىز ، مەن سىزنىڭ ئۇنى ياقتۇرىدىغانلىقىڭىزغا ئىشىنىمەن!
  قىز ياگا مۇشتلىرىنى چىڭ تۇتۇپ:
  - ياخشى ، مەن سىناپ باقاي. ئوخشاشلا ، رەزىل سېھىرگەرلەرگە قايتىشنىڭ يولى يوق - ئۇلار كۈلۈپ سىزنى قىسىپ قويىدۇ ! مەن ياخشى پەرى سۈپىتىدە قايتا مەشىق قىلىمەن!
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى:
  دۇنيادا ئەقىل-پاراسىتى بارلارنىڭ ھەممىسى ،
  چوقۇم دائىم دوست بولۇشىڭىز كېرەك ...
  بۇنداق بولغاندا ئۇ سۈرەتكە ئېلىش كارىدورىدىكىدەك يۈز بەرمەيدۇ -
  ئەقىللىق ئويۇن بولۇپ قالمىدى!
  ئوغۇل شاھزادە:
  - ياخشى ، بىز گىگانت ئادەمگە چۈشەيلى!
  بىر توپ بالىلار ئاسماندىن ئېتىلىپ چىقتى.
  مارگارىتا بىلەن ئونوماي ئەجدىھاغا ، قىزغا ئايلانغان ياگا مىناميوتقا چۈشتى. چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچ ئۇنىڭ قولىدا قالدى ، گەرچە بۇ بالىلارنىڭ قولى ئۈچۈن بەك چوڭدەك قىلسىمۇ.
  بۇ يەرگە چۈشكەن كوماندا. يوغان باش سۆڭەكلىرى بار مۇنارلار بار يوغان قەلئەگە ھېچ نەرسە يوق . ئەمما كىرىش ئېغىزى ئىسكىلىت تەرىپىدىن كونترول قىلىنغان ، ئۇنىڭدىن باشقا پۈتۈن ئوركلار ئەترىتى قوشۇلغان.
  بالىلار قوندى. ئۇلار ئۇرۇشقا تەييار ئىدى. ياگا قىز چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچنىڭ كۇنۇپكىسىنى بېسىپ قىلىچ ، قىلىچ ، نەيزە ، خەنجەر ھەتتا ئۇنىڭدىن بىر قانچە ئاپتومات چۈشۈپ كەتتى. ئۇ بالىلارنىڭ گاڭگىراپ قالغان قىياپىتىنى كۆرۈپ مۇنداق چۈشەندۈردى:
  - ئۇنى چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچ بىلەن تۇتۇۋالدىم. سۈپۈرگەدىن كۆپ ياخشى. ئۇنىڭدىكى قوراللار توپلىمى.
  مارگارىتا سېھىرلىك تاياق ۋە يالىڭاچ پۇتىنى سىلكىدى ، ئەمما سېھىرلىك ھالقا بىلەن بېزەلدى ۋە تىكىلدى:
  - ھازىر مەن قوراللىرىڭىزنى ئالاھىدە ، مۆجىزە كۈچىگە ئىگە قىلىدىغان سېھىرنى تاشلايمەن.
  سېھىرگەر قىز:
  - ئابرا ، كابرا ، كودابرا ! - ئۇنىڭ سېھىرلىك تاياق ۋە سېھىرلىك ئۈزۈكلىرىدىن ئېنېرگىيە ئېقىمى ئۇچۇپ كەتتى. ھەمدە بابا ياگا بالىلارغا بەرگەن قورال پارقىراشقا باشلىدى.
  Oenomai تېخىمۇ تەجرىبىلىك كۈرەشچى بولۇش سۈپىتى بىلەن ، ئىنچىكە يىڭنىنى ئاتقان قىسقا ، يېنىك ئاپتوماتنى ئالدى. بالا شىرنىلىك لەۋلىرىنى يالاپ ناخشا ئېيتتى:
  - ياخشى ئاپتومات بىلەن بولۇشى كېرەك ،
  ئاچچىق پولاتتەك زەربە بېرىش ...
  ئۇ قان شارقىراتمىغا ئوخشاش ئاقمىدى ،
  جەننەتتە جەننەت ھۆكۈمرانلىق قىلدى!
  بالىلار بىردەك ۋارقىراپ مىلتىقنى كۆتۈردى:
  جاللات ھىيلىگەر ۋە رەھىمسىز ،
  كىشىلەر تامغا ئورنىتىلدى ...
  ئەمما ئىشىنىمەن ، بىزنىڭ بوران-چاپقۇنلىرىمىز ،
  ئەمما ئىشىنىمەنكى ، قۇياش ئېقىمى -
  تۈرمە زىنداننىڭ قاراڭغۇلۇقلىرىنى يوقىتىڭ!
  شۇنداق قىلىپ سېھىرلىك قورال-ياراغ ئامبىرى بىلەن قوراللانغان بىر تۈركۈم بالىلار ھۇجۇمغا ئاتلاندى. ئوغۇللارنىڭ كىچىك ، يالىڭاچ پاشنىلىق ئاياغلىرى ھەتتا تېخىمۇ كۆپ قىزلار چاقناپ كەتتى. گەرچە پۈتۈن تۈكلۈك ، پۇراقلىق ، يىرگىنچلىك ئوركلار ئۇلارغا يېقىنلاشقان بولسىمۇ ، ئۇلار ئالۋاستىلاردىن قورقمىدى.
  ئەجدىھادا ئۇچۇۋاتقان ئونوماي ئاپتوماتتىن دۈشمەنگە قارىتىپ ئوق چىقاردى. كىچىك يىڭنىلەر ئوركنىڭ تۈكلۈك بەدىنىنى تېشىپ ، ئاندىن بىر مۆجىزە يۈز بەردى: ئۇلار چوڭ شاكىلات قاۋاقخانىسى ۋە ھەسەل بولكىسىغا ئايلاندى.
  مارگارىتا يەنە يالىڭاچ پۇت بارمىقى ۋە سېھىرلىك ھالقىلارنى ئىشلىتىپ دۈشمەننى تەپتى . شۇنداق قىلىپ ھۇجۇمغا ئۇچرىغان قىلىچ بىلەن ئوركلار دەرھال بۇرۇلدى شاكىلات بىلەن قاپلانغان ۋە ئىچىگە قۇش سۈتى قاچىلانغان كەمپۈتلەرنى ئۆز ئىچىگە ئالغان ھەر خىل مەززىلىك نەرسىلەر . بۇ ھەقىقەتەن مەززىلىك. پىشلاق ، كۆكنار ئۇرۇقى ۋە دارچىن بىلەن قورۇما.
  پارتىزان قىزنىڭ سېھىرلىك تاياق دولقۇنى كىشىنى ھەيران قالدۇرىدىغان ئىشلارنى بارلىققا كەلتۈرىدۇ.
  شۇنداق قىلىپ بالىلار ئوركلار بىلەن جەڭگە ئاتلاندى. ئالدى بىلەن ، ۋىسكونت. ئۇنىڭ كىيىملىرى ، بالا ئايىغىنى كىيگەندىن كېيىن ، پۈتۈنلەي يېڭىدەك بولۇپ كەتتى. ھەمدە ئۇ ئوڭ قولىدا قىلىچ بىلەنلا ئەمەس ، سول تەرىپىدە قىلىچ تۇتتى.
  تىغنىڭ تېگىشىدىنلا كىشىنى ھەيران قالدۇرىدىغان ئۆزگىرىشلەر بولدى. ھازىر ، ئوركنىڭ ئورنىدا ، قۇرۇق ئۈزۈم بىلەن كىشىنى ھەيران قالدۇرىدىغان چوڭلۇقتىكى تورت پەيدا بولدى. قىلىچنىڭ زەربىسىدىن شاكىلات پىشلاق پەيدا بولدى. جەڭدىكى باشقا يىگىتلەر.
  قارىماققا بىر تەرەققىي قىلغان دۆلەتتىن كەلگەن بىر قىز يالىڭاچ پۇتىنى ئوت-چۆپكە قويۇپ ، ئاپتوماتتىن يېزىپ چىقتى. ھەر خىل چۆچەكلەرنىڭ ئۆزگىرىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدىغان نەرسە. ئوركتىن چوڭ ، قاچىلانغان كولباسا ، ئاندىن ئېغىرلىقتىكى كۈركە توخۇ چىقتى. يەنە قانداق مەززىلىك نازۇ-نېمەتلەر كۆرۈنمىدى .
  ھەمدە تىغنىڭ تېگىشىدىن پەيدا بولغان خۇشپۇراق كوكۇس لوڭقىسى. ئېسىل ماروژنىمۇ.
  پارتىزان قىز مارگارىتا جەڭ شادلىقىدا ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى
  بىز يول ئاچقۇچىلار ، كوممۇنىزمنىڭ بالىلىرى ،
  كىم دۆلەتنى ئۆستۈرمەكچى؟
  گىتلېر ئاچچىقى ئۈچۈن كەسكىن جاۋاب بېرىدۇ ،
  بىز تارمار قىلىمىز ، ماڭا ئىشىنىڭ ، شەيتان!
  
  بىز خۇدا ئالدىدا قەسەم قىلدۇق.
  ھەمدە لېنىن يۈرىكىنى ياشلارغا بەردى ...
  ھە ، يول ئاچقۇچىلارغا قاتتىق ھۆكۈم قىلماڭ ،
  ھەممىگە قادىر ئۇلارغا تېخىمۇ كۆپ كۈچ ئاتا قىلدى!
  
  بىز ئالدى يالاڭ ئاياغ يىگىتلەرگە باردۇق ،
  ئۇلار ۋەتىنىنى ساقلاپ قېلىش ئۈچۈن ئۇرۇشماقچى بولغان ...
  كالتەك بىلەن ئوغۇللارمۇ ، قىزلارمۇ بىز ئۈچۈن ،
  بىزنىڭ ساداقەتمەنلىكىمىز كۈچلۈك ساۋۇت!
  
  موسكۋاغا يېقىن ئۇرۇشلار
  تانكىلار كۆيۈۋاتاتتى ، ئاسفالت ئېرىپ كەتتى ...
  بىز كوممۇنىزمنى كۆرىمىز ، ئىشىنىمەن ، بەردۇق ،
  سىز كەڭ مەنىدىكى فاشىستنى چىقارسىڭىز بولىدۇ!
  
  ماڭا ئىشەنمەڭ ، كىشىلەر ، گىتلېر ھەممىگە قادىر ئەمەس ،
  گەرچە فۇخېرنىڭ ئىدىيىسى ھايات بولسىمۇ ...
  بىز فاشىستلارنى قاتتىق ئۇردۇق ،
  ئۇلۇغ سەپىرىمىزنى داۋاملاشتۇرايلى !
  
  بىز رۇسنىڭ دۈشمەنلىرىدىن قورقمايمىز "،
  بىز ئانا يۇرتى سوۋېت ئىتتىپاقىنى ياخشى كۆرىمىز ...
  سىز بىر كلوننىڭ روھى بىلەن چەۋەنداز ئەمەس ،
  خۇدانىڭ پادىشاھلىقىغا ئۈلگە بولايلى!
  
  گىتلېر بىلمەيدۇ ، ئۇ قاتتىق تاياق يەيدۇ ،
  دوزاخنىڭ كۈچى ئۇنىڭ ئىچىدە غەزەپلەنسىمۇ ...
  پارازىت قۇرتلارمۇ كېلىدۇ ،
  بۇ تىنچلىقنى ئوت بىلەن تولدۇرىدۇ!
  
  روسلارنىڭ ئۇلۇغلۇقى ئويناش ئارقىلىق غەلىبە قىلىش ،
  گەرچە بۇنىڭ ئارقىسىدا غايەت زور خىزمەت بولسىمۇ ...
  غەلبە كېلىدۇ ، ئىشىنىمەن ، مايدا ،
  Fuhrer بولسا پۈتۈنلەي كاپۇت بولىدۇ!
  
  بۇ بىزنىڭ ئېتىقادىمىز ، كوممۇنىزمنىڭ كۈچى ،
  سوۋېت ئىتتىپاقى مەڭگۈ گۈللەنسۇن ...
  بىز بىلىمىز ، فاشىزىمنىڭ بويۇنتۇرۇقى ،
  روسىيە ئارمىيەگە ئايلاندى!
  
  ستالىنگرادتا فرىتز تاياق يېگەن ،
  ئۇلار بىزنىڭ كۈچلۈك مۇشتىمىزنى تونۇپ يەتتى ...
  بىز قالتىس سوۋغاتلارنى بەردۇق ،
  ئۇلار دىكتاتۇرغا بىر نىكېل بەردى!
  
  ۋەتىنىم ، گۈزەل روسىيە ،
  ئۇنىڭدا ، شىمالىي قۇتۇپتا ئالما دەرىخى چېچەكلەيدۇ ...
  سۋاروگ بىلەن ستالىن ، بىلەمسىز ، مەسىھ ،
  ناتسىستلار روسىيە جەڭچىلىرىدىن قېچىۋاتىدۇ!
  
  كائىنات نېمىدېگەن گۈزەل ،
  كوممۇنىزم ئۇنىڭ ئۈستىدە پارلاق بولغاندا ...
  سىناقلار بولسا تەھرىرلەش ئۈچۈن بولىدۇ.
  پەقەت بىر قېتىملا ئۇچۇڭ!
  
  بىز قىشنى ياۋا قىزىل يىغلاپ ئېلىپ كەتتۇق ،
  ئۇلار ئاق قوغدىغۇچىنىڭ ئومۇرتقىسىنى سۇندۇردى ...
  كوممۇنىزم روسىيەنىڭ دۈشمەنلىرى ئۇرۇلدى ،
  بىزدە يەنىلا چۈشلۈك تاماق لوڭقىسى بار!
  
  بىز ستالىننى ناھايىتى چىڭ تۇتتۇق ،
  قىزلار ھەر قانداق ئۈششۈكتە يالاڭ ئاياغ ...
  سەن ماڭا ئىشىنىڭ ، كۈچلۈك ئادەم بولۇپ قالدىڭ ،
  يول ئاچقۇچى بولسا چەۋەندازغا ئايلاندى!
  
  ياق ، روسىيە ھەرگىز بۇزۇلمايدۇ ،
  ئۆلمەس لېنىن يولنى كۆرسىتىپ بېرىدۇ ...
  بىز پارقىراق ئوتتىن قورقمايمىز ،
  روسلار كوممۇنىزمدىن يۈز ئۆرۈەلمەيدۇ!
  
  
  روسىيە ئانىمىزنىڭ نامىدا ،
  قەلبلەرنى بىر گۈلگە ئايلاندۇرايلى ...
  خۇرراي ، قىزلار قاتتىق ۋارقىراشتى ،
  ئۇلۇغ ئارزۇ ئەمەلگە ئاشىدۇ!
  
  شۇنداق ، بىزنىڭ ئېتىقادىمىز ھەمىشە ئاتىلىرىمىز بىلەن بىللە بولۇش ،
  ئەجدادلىرىڭىزدىن ئېشىپ كېتەلىسىڭىز ...
  بىز مەڭگۈ باتۇرلۇق بىلەن ياخشى ئىشلەيمىز ،
  گەرچە ئۇ يىگىرمە دىن ئېشىپ كەتمىسىمۇ!
  
  ماڭا ئىشىنىڭ ، بىز ۋەتىنىمىزنى سۆيىمىز ،
  بىز مەڭگۈ بەخت تىلەيمىز ...
  لۇسىفېر ، ماڭا ئىشىنىڭ ، بىزنى ھالاك قىلمايدۇ ،
  ياز كېلىدۇ - سوغۇق يوقىلىدۇ!
  
  روسىيەدە ھەممە نەرسە ناھايىتى ھەيۋەتلىك چېچەكلەيدۇ ،
  ئاۋارىچىلىق دۇنيادىن غايىب بولغاندەك ...
  كوممۇنىزمنىڭ دەۋرى كېلىدۇ ، دەپ قارايمەن.
  بايلىق ۋە خۇشاللىق مەڭگۈ بولىدۇ!
  
  ئىلىم ئۇرۇشتا قازا قىلغانلارنى تىرىلدۈرىدۇ ،
  كىشىلەر مەڭگۈ ياش بولىدۇ ...
  ئىنسان ھەممىگە قادىردۇر ،
  قارا نىيەت يوقىلىدۇ ، بىلىمەن ، ئەبەدىيلىككە!
  
  قىسقىسى ، كائىناتتىكى ھەممە ئادەم ئۈچۈن خۇشاللىق پارقىرايدۇ ،
  دۇنيادىكى بارلىق كىشىلەر بىر ئائىلىگە ئوخشايدۇ ...
  بالىلار كۈلۈشۈپ جەننەتتە ئوينايدۇ ،
  سىز مېنى بىر ناخشا بىلەن ياخشى كۆرىسىز!
  شۇنىڭ بىلەن ئۇ ناخشا ئېيتتى ، بالىلار ئوركلارنى سېھىرلىك قوراللار بىلەن ئادەتتىن تاشقىرى مەززىلىك ۋە ئىشتىھاغا ئايلاندۇردى. ئەمما سېھىرگەر قىز چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچتىن ئېنېرگىيە قويۇپ بەرگەندىمۇ ، بېلىق بىلەن كۆزئەينەك ، قوشۇمچە تاماقلار ۋە مەززىلىك پوستى بىلەن ئاققۇلار پەيدا بولۇشقا باشلىدى ، بۇ رەھىمسىز ئوركلار بۇرۇلدى. ئۇ بەك چىرايلىق ئىدى.
  بۇ يەردە گوبلىن ئورك قوماندانى ياخشى سېھىرنىڭ زەربىسىگە ئۇچرىغاندىن كېيىن ، ئەتىرگۈل ، قايماق كۆممىقوناق ۋە كەمپۈت مېۋىلىرى بىلەن يېپىلغان ياپيېشىل خۇشپۇراق تورتقا ئايلاندى.
  نۇرغۇن ئوخشىمىغان تەملىك نەرسىلەر بىگۇناھ بالىلارنىڭ قولىدا سېھىرلىك قوراللارنى تۇغدۇردى.
  ئەمما ئىسكىلىتلارمۇ ئوركتىن كېيىن جەڭگە كىرگەن. چوڭ ۋە قورقۇنچلۇق. ئۇلار ياغاچتەك ھەرىكەت قىلدى. بالىلار ئۇلارغا قىلىچ ۋە قىلىچ بىلەن ھۇجۇم قىلىپ ، خەنجەر تاشلىدى. ئەجدىھادىن Oenomai ۋە پىيادە ماڭغان قىز ئىسكىلىتقا قارىتىپ ئوق چىقارغان.
  مارگارىتا يەنە سېھىر ئىشلىتىپ ، مەرۋايىت چىشلىرىنى كۆرسەتتى. ئۇ كونكرېت مۆجىزىلەرنى كۆرسەتتى. ئۇنىڭ سېھرىي كۈچى ئىسكىلىتلارنى رەڭلىك ماروژنى ۋە مول بېزەلگەن تورتلار بىلەن تولغان ئالتۇن ئۈزۈم ھارىقىغا ئايلاندۇردى.
  ھەمدە ۋىسكونت دې لافېرنى ئۆز ئىچىگە ئالغان ئوغۇللارنىڭ قىلىچلىرىنىڭ زەربىسىدىن ھەر خىل تەملىك ۋە ئىشتىھا پەيدا بولدى. ھەمدە بۇ خىل پۇراق پۈتۈن قەلئەگە تارقالدى. پەقەت بىر مۆجىزە.
  يوغان ئىسكىلىتلارنىڭ بىرىدىن پۈتۈن تورت تېغى پەيدا بولدى. ھەمدە بۇ تورتلار ھەسەن-ھۈسەننىڭ ھەر خىل قايماقلىرىدىكى رەڭلىرى بىلەن چاقناپ تۇراتتى.
  شۇنداق ، بۇ يەردە شۇنداق تەملىك ، بەك ئىشتىھا قىلىدىغان ئىشلار بار ئىدى. بەزى خەتەرلىك قارا ئىسكىلىتلار چوڭ رازمېرلىق لۆڭگە بولۇپ قالدى.
  قورسىقى ئاچقان بالىلار مەززىلىك نازۇ-نېمەتلەرنى سىناپ بېقىشقا قارشى تۇرالمىدى. مارگارىتا گوڭنى چېلىپ توۋلىدى:
  ئاشقازان بىزنىڭ ئاساسلىق دۈشمىنىمىز ،
  يامان ئىشلارغا تاشلايدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ ...
  بىر بالا تورتنى كۆرگەندە ،
  ئۇ ئاشقازىنىنى ئوغرىلىقچە ئوغرىلاشقا ئىتتىرىلىۋاتىدۇ!
  
  شۇڭا بالام ئالدىرىماڭ
  ۋاقىت كېلىدۇ ، سىز يەنىلا يەيسىز ...
  خۇدا ئالدىدا گۇناھ قىلماڭ ، قەدىرلىك ،
  بولمىسا سىز ئوت ئۆچۈرگۈچىگە ئايلىنىسىز!
  Oenomaus بالىلارغا چۈشەندۈرۈپ:
  - يەيدىغان گىگانت ئادەم مەغلۇپ بولغۇچە ، يېمەكلىك يېيىش خەتەرلىك. ئاساسلىق قارا نىيەت چوقۇم قويۇلۇشى كېرەك!
  قاتتىق ئاۋاز ئاڭلاندى ، دەسلەپتە مەيداننىڭ يېرىمىنى قاپلاپ ، ھەر خىل تورت ۋە قاچا-قۇچىلار بىلەن تولغان يوغان سايە پەيدا بولدى. ئاندىن كېيىن مۈڭگۈزلۈك گىگانت ئادەم ئۆزى. ئۇنىڭدا ئىسپېرما كىتنىڭ ئېغىزى ۋە تىرنىقى بار ئىدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە مۇنار ۋە ئىسكىلىت بار غايەت زور قەلئەدىن ئېگىز .
  بالىلار قورقۇپ ۋارقىراپ كەتتى ، ئادەم يېگەن لۈكچەك دەرھال چوڭايدى.
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - قورقماڭ! ئۇ سىزدىن قورققاندىلا ئاندىن چوڭ بولىدۇ!
  Oenomaus ئاچچىقلانغان ھالدا:
  يىگىت بەلكىم قورقۇنچاق بولماسلىقىڭىز مۇمكىن ، ئەمما سىز ئەخمەق ، بىز مەنزىرىلەرنى كۆردۇق!
  جادۇگەر قىز ياگا سايرىدى:
  - ھۆرمەتلىك ، قەدىرلىك ئوغلۇم ،
  مەززىلىك تاتلىق يېمەكلىكلەرنى خالامسىز؟
  ياكى زەربەنىڭ سېھرى كۈچى ،
  ئۇنى يەنە ھەقسىز تاپشۇرۇۋالىسىز!
  مارگارىتا توۋلىدى:
  - بالىلار ، بىردەك توۋلاڭ: بىز سىزدىن قورقمايمىز! ياخشى ، بىز بىر يەرگە جەم بولايلى.
  قورقۇنچاقنىڭ ئالدىدا ئۆزىنى يىغىشى تەس ئىدى . قىز كىچىك يۇمىلاق پاشنىلىق ئاياغ بىلەن قېچىشقا باشلىدى. تېخىمۇ قەيسەر ۋىسكونت دې لافېر ۋە بىر جۈپ ئوغۇل بالا ئۇلارنى توسۇشقا باشلىدى. يىگىتلەرنىڭ قورقۇنچ بىلەن سۇس ئىكەنلىكى ئېنىق ئىدى. ئاندىن مارگارىتا ناخشا ئېيتىپ ، جاسارەت ئاتا قىلدى ، ئۇرۇشتىكى جەڭ ناخشىسى
  بىز سوۋېت ئىتتىپاقىدىن كەلگەن قىزلار ،
  بۇ پۈتۈن دۇنيا ئۈچۈن مەشئەل ...
  بىلەيلى ، بىلەمسىز ، ئۇلۇغلۇقنىڭ ئۈلگىسى ،
  بۇ يەردە ئېيتىلغان قەھرىمانلىق ئىشلىرى!
  
  قىزلار قىزىل بايراق ئاستىدا تۇغۇلغان ،
  يالاڭئاياغ ئۇلار ئۈششۈكتىن ئالدىراش ...
  قىزلار ۋە ئوغۇللار رۇس ئۈچۈن كۈرەش قىلىدۇ ',
  بەزىدە كېلىن يىگىتكە ئەتىرگۈل بېرىدۇ!
  
  كائىنات ئۈستىدە قىزىل بايراق بولىدۇ ،
  مەشئەل يالقۇنىدەك شۇنداق پارقىرايسىز ...
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، سىز بىلىسىز ، قەھرىمان ، بىزدە دولقۇن بار ،
  بايرىقىمىز قىزىلدەك چاقناپ كەتتى!
  
  ئۇنىڭغا ئىشەنمەڭ ، لەنەت قىلىنغان فاشىست ئۆتۈپ كەتمەيدۇ ،
  روسىيە روھى ھەرگىز ئۆچمەيدۇ ...
  غەلىبە تۈگىمەس ھېسابات ئاچىدۇ ،
  كۆپچىلىككە سالام ۋە سالام ئېيتايلى!
  
  روسىيە ئېسىل دۆلەت ،
  سەن خەلقلەرگە كوممۇنىزم بەردىڭ ...
  خۇدا تەرىپىدىن كەڭ قورساقلىق بىلەن بېرىلگەن ،
  ۋەتەن ئۈچۈن ، خۇشاللىق ۋە ئەركىنلىك ئۈچۈن!
  
  دۈشمەن ۋەتەننى مەغلۇب قىلالمايدۇ ،
  ئۇنىڭ قانچىلىك رەھىمسىز ۋە ھىيلىگەر بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ...
  يېڭىلمەس روسىيە ئېيىقىمىز ،
  روسىيە ئەسكىرى غەلبىسى ئۈچۈن بەك شەرەپلىك!
  
  گۈزەل سوۋېت دۆلىتى ،
  ئۇنىڭدىكى قىزلار ئۆزلىرىنىڭ گۈزەللىكىدىن پەخىرلىنىدۇ ...
  ئۇ بىزگە تۇغۇلۇشىدىنلا ئاتا قىلىنغان ،
  بىز كومسومول ئەزالىرىنى ئادىل قىلايلى!
  
  بىز موسكۋانىڭ چېتىدە ئۇرۇش قىلىۋاتىمىز ،
  قار شىۋىرغان ، قار يېغىش ، قىزلار يالاڭ ئاياغ ...
  بىز ۋەتىنىمىزنى شەيتانغا بەرمەيمىز ،
  ھەتتا تاياقلىرىمىزمۇ توغرا ئېتىلىدۇ!
  
  شۇڭا ئاچچىقلانغان قىزلار ئۇرۇشقا ھېرىسمەن ،
  يالىڭاچ پاشنىلىق ئاياغ بىلەن ئۇلار پارتىلاش بولىقىنى تاشلايدۇ ...
  بىر فاشىست ، ئۇ پەقەت قالتىس كۆرۈنىدۇ ،
  ئەمەلىيەتتە ، پەقەت رەزىل قابىل!
  
  دۈشمەن قىزلارنى مەغلۇپ قىلالمايدۇ ،
  ئۇلار مۇشۇنداق يۇلتۇز ئاستىدا تۇغۇلغان ...
  يېڭىلمەس ئالۋاستىمىز ئېيىق ،
  كىم ۋەتەننى ئايالى قىلدى!
  
  بىز رۇس قىزلىرى ياخشى ،
  بىز قىيناش ۋە ئۈششۈكتىن قورقمايمىز ...
  بىز رەزىل ئوردانىڭ ھۇجۇمىنى قايتۇرۇۋالىمىز ، ماڭا ئىشىنىڭ ،
  دۈشمەن دورا مىقدارىدىن ساراڭ بولۇپ قالىدۇ !
  
  ئۇلار دۈشمەننى موسكۋادىن يىراقلاشتۇردى ،
  گەرچە ئۇ غايەت زور كۈچ بىلەن تولغان بولسىمۇ ...
  بىز قىزلار ئۆزىمىزدىن تولىمۇ پەخىرلىنىمىز ،
  قارشى تۇرغۇچىلارنىڭ ھەممىسى ئۇلارنىڭ قەبرىسىگە غايىب بولىدۇ!
  
  ئۇنىڭغا ئىشەنمەڭ ، دۈشمەنلەر رۇسنى مەغلۇب قىلالمايدۇ "،
  ھەر بىر چەۋەنداز زاكا ئىشتىنىدىن كەلگەنلىكى ئۈچۈن ...
  ئوۋچى ئېنىقكى ئويۇنغا ئايلانغان ،
  رەقىبى يەنىلا بىر بالا !
  
  ئەمما روسىيە روھى ئۇلۇغ ، روھقا ئىشىنىدۇ ،
  بىلەمسىز ، ئۇنىڭدا يوشۇرۇن كۈچلەر بار ...
  دۈشمەن پۈتۈنلەي تارمار قىلىنىدۇ ،
  نېمىلا دېگەنبىلەن ، چەۋەندازلار جەڭدە يېڭىلمەيدۇ!
  
  گۇمانلىرىڭىزنى تاشلاڭ ، قىزلار ،
  بىز دۇنيادىكى ئەڭ باتۇر ، بىلەمسىز ...
  بىز شەيتاننىڭ ئوردىسىنى يەكۈنگە تاشلايلى ،
  رەقىبلەرنى ھاجەتخانىغا چىلاپ قويايلى !
  
  مۇقەددەس ئۇرۇش ئاخىرلىشىدۇ
  يەر شارىغا تىنچلىق ۋە سەھەر كېلىدۇ ...
  ئۇ قۇياش بىلەن مەڭگۈ بىللە ، بىلەمسىز ، بېرىلگەن ،
  ياز مەڭگۈ كۆيسۇن!
  
  كوممۇنىزم شان -شەرەپتە ئەبەدىي ،
  لېنىن ۋە ئۇلۇغ ستالىن بىز بىلەن بىللە ...
  قانلىق كىنولاردا پەقەت فاشىزم ،
  بىزنىڭ ئىرادىمىز ، ماڭا ئىشىنىڭ ، پولاتتىن كۈچلۈك!
  
  مېنىڭ روسىيە ئەسىرلەر بويى ھۆكۈمرانلىق قىلىدۇ ،
  ھەمدە پۈتكۈل ئالەمگە خۇشاللىق ئاتا قىلدى ...
  سىز پولات مۇشتنىڭ كۈچىگە موھتاج ،
  جاسارەتلىك ، ئەمما مۇۋاپىق ئۇسۇلدا!
  دەسلەپتە مارگارىتا يالغۇز ناخشا ئېيتتى ، ئەمما كېيىن ئېنوماي ، قىز ياگا ، ۋىسكونت دې لافېر ۋە باشقا بالىلار بۇ ناخشىنى ئالدى. ھەمدە بۇ ئاللىبۇرۇن كۈچلۈك ، تولۇق ئاۋازلىق خور بولۇپ ، ھەممە نەرسە تىترەپ كەتتى. ئۇنىڭ ئۈستىگە غايەت زور ، ھەقىقىي گىگانت ئادەم كىچىكلەشكە باشلىدى. ئۇ ئەمدى ئۇنچە قالتىس ھەم ھەيۋەتلىك كۆرۈنمەيتتى. مۈڭگۈزلەر كىچىكلەپ ، تىرناقلىرى كىچىكلىدى. ۋاھ...
  قىز ياگا كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى:
  ياخشى قىلدىڭىز ، ياخشى قىلدىڭىز ، سىز ئۇنىڭدىن پەخىرلىنەلەيسىز -
  يەتتىسى بىرىدىن قورقمايدۇ!
  بالىلار بىردەك ۋارقىراپ-جارقىراپ ، يالىڭاچ پۇتلىرىغا:
  بىز سىزدىن قورقمايمىز ،
  بالىنىڭ پۇتى ئاستىدا ئاياق ئاستى قىلىنىدۇ ...
  گەرچە بىز يېتەرلىك جەڭچى بولالمىساقمۇ ،
  بىز بىر قېتىم بابا ياگانىڭ ئاستىدا ئىدۇق !
  بۇلار بالىلار ، ھەم روھ ھەم چىراي بەك چىرايلىق. ئۇلار گىگانت ئادەملەردەك ئۇرۇش قىلىدۇ. گەرچە ھازىر ئادەم يېگەن گىگانت ئادەم ئەخلاقنى تۈگىتىشى كېرەك. بالىلار ئۇسسۇل ئويناشقا باشلىدى.
  قىز ياگا چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچنى ئېلىپ لۈكچەكنى كۆرسىتىپ ، بىر نەرسە دېيىشكە باشلىدى.
  ئوغۇللارنىڭ بىرى كوكېل شەكلىدە چوڭ لۆڭگىنى يالاپ ، ئىسكىلىتقا ئايلاندى ، قىز ماروژنىنى چىشلىدى.
  بالىلار گىگانت ئادەمگە تەھدىد سالغان:
  - ئۇمۇ سىزگە يۈز بېرىدۇ!
  ئۇ تىترەپ كەتتى. ئۇ تېخىمۇ كىچىكلىدى. ھەسەن-ھۈسەننىڭ رەڭگىدىكى ماروژنى بار ئالتۇن كۆزئەينەك تېخىمۇ پارقىراق ۋە تېخىمۇ گۈزەل بولۇشقا باشلىدى.
  يول ئاچقۇچى قەھرىمان مارگارىتا يەنە غەزەپ بىلەن ناخشا ئېيتتى ، ئۇرۇشتىن كەلگەن ۋەتەنپەرۋەرلىك ناخشىسى ، قالغان بالىلار ناخشا ئېيتتى:
  مەن ئويناۋاتقاندا كومسومولغا قوشۇلدۇم ،
  گۈزەل چۈشتىكى قىز ...
  مەن دۇنيا مەڭگۈ ماي بولىدۇ دەپ ئويلىدىم ،
  ھەر كۈنى باھارنىڭ تۇغۇلۇشى!
  
  ئەمما نېمىشقىدۇر كارغا كەلمىدى ،
  قانداقتۇر ، مەن مۇھەببەتلىشەلمەيمەن ...
  ئەسسالامۇئەلەيكۇم ، بالىلار ، مېنىڭ رەھمىتىم بىلەن ،
  ھايات ئىنتايىن كۈچلۈك تۇخۇم!
  
  تۇيۇقسىز ئۇرۇش تۇيۇقسىز گۈلدۈرلىدى ،
  بوران-چاپقۇن تېزلىكتە ...
  قىزلىرىمنىڭ بەدىنى كۈچلۈك ،
  ئۆزىڭىزنى بىراقلا ھۇجۇمغا ئۇچرىتالايسىز!
  
  ماڭا ئىشىنىڭ ، مەن ۋاز كېچىشنى خالىمايمەن ،
  ۋەتەن ئۈچۈن كۈرەش قىلىش ...
  بىز كۈچلۈك سومكىغا قول بومبىسى ئېلىپ يۈرىمىز ،
  ستالىن قەلبىدە دادىسىنىڭ ئورنىنى ئالدى!
  
  روسىيەنىڭ ئۇلۇغ جەڭچىلىرى.
  بىز تىنچلىق ۋە تەرتىپنى قوغدىيالايمىز ...
  ئاسماندىكى يۇلتۇزلار مەخمەلنى سۇغاردى ،
  ئوۋچى ئويۇنغا ئايلاندى!
  
  مەن ، يالاڭ ئاياغ قىز
  تولغان ...
  بىلىمەن ، بۇ جەننەتتە بىر يەر بولىدۇ ،
  قانغا خۇشاللىق قۇرالمايسىز!
  
  ۋەتەننىڭ ئۇلۇغ جەڭچىلىرى ،
  بىز موسكۋاغا يېقىن جايدا قەتئىي كۈرەش قىلىمىز ...
  ئاندىن كوممۇنىزم ئاستىدىكى چۈش ،
  شەيتان بىلەن يەر ئاستىغا قارشى!
  
  باتۇر رۇس يىگىتلىرى ،
  ئۇلارنىڭ ئاخىرىغىچە سەمىمىي كۈرەش قىلىدىغانلىقى ...
  ئاپتومات بىلەن ئېتىۋاتىدۇ ،
  ئەگەر سىزگە ئالتۇن تاج لازىم بولسا!
  
  بىر پاي ئوقمۇ بىزنى توسىيالمايدۇ
  ئۇلۇغ خۇدا تىرىلدى ...
  يىرتقۇچ ئەجدىھانىڭ كۈنلىرى ئۆتۈپ كەتتى ،
  ئۇ ئاسماندىن تېخىمۇ يورۇق بولدى!
  
  مەن سىزنى ياخشى كۆرىمەن ، قەدىرلىك لادا ،
  ئەڭ ئۇلۇغ خۇدا سۋاروگ شان -شەرەپتە بولىدۇ ...
  بىز روسىيە ئۈچۈن كۈرەش قىلىشىمىز كېرەك ،
  ئەڭ ياخشى ئاق خۇدا بىز بىلەن بىللە!
  
  روسلارنى تىز پۈكتۈرمەڭ ،
  بىزنىڭ تېنىمىز ، ماڭا ئىشىنىڭ ، تىزگىنلەشكە بولمايدۇ ...
  ستالىن ۋە ئۇلۇغ لېنىن بىز بىلەن بىللە ،
  سىزمۇ بۇ ئىمتىھاندىن ئۆتۈشىڭىز كېرەك!
  
  ۋەتەننىڭ ئازابىمۇ قەلبىمىزدە ،
  بىز ئۇنىڭ ئۇلۇغلۇقىغا ئىشىنىمىز ...
  بىز بوشلۇقنىڭ دەرۋازىسىنى تېزلا ئاچىمىز ،
  بۇ تولىمۇ تاتلىق ھايات بولىدۇ!
  
  بىز يالاڭئاياغ گۈزەل قىزلار ،
  بىز قار تازىلاش ماشىنىسىدىن شۇنداق تېز يۈگۈردۇق ...
  بىزگە بۇ ئاچچىق ھاراق لازىم ئەمەس ،
  كېرۇب قاناتلىرىنى كېڭەيتىدۇ!
  
  بىز قىزلار ۋەتەن ئۈچۈن تۇرىمىز ،
  بىز رەزىل كراۋتلارغا جاۋاب بېرىمىز ، ياق ،
  دوزاخ قابىل ھالاك بولىدۇ ،
  قۇتقۇزغۇچى مەسىھكە سالام!
  
  بىر دەۋر بولىدۇ - تېخىمۇ ياخشى بولالمايدۇ ،
  ئۆلۈكلەر مەڭگۈ تىرىلىدۇ ...
  ئالەم ھەقىقىي جەننەتكە ئايلىنىدۇ ،
  كۆپچىلىكنىڭ ئارزۇسى ئەمەلگە ئاشىدۇ!
  مارگارىتا سەل قايغۇلۇق ھېس قىلدى - ئۇ ئاللىقاچان يۈز يىلدىن ئاشتى ، ئۇ يەنىلا بىر قىز. بەلكىم ئۇ مەڭگۈ بالا بولۇپ قېلىشى مۇمكىن.
  ئەمما قالغان بالىلار بۇ ناخشىدىن خۇشال بولدى ۋە خۇشال بولدى.
  ھەيۋەتلىك ئادەم يەيدىغان گىگانت ئادەم بويى بويى تېخىمۇ كىچىك بولۇپ ، ئالۋاستىغا قارىغاندا قورقۇنچلۇق غولىغا ئوخشايتتى.
  بىر پارچە ماروژنى ۋە تورت ئۇنىڭغا قاراپ ئۇچتى. بالىلار كۈلۈشۈپ ، تىلىنى چىقىرىپ قويدى. بۇ قارىماققا ناھايىتى قىزىقارلىق كۆرۈنەتتى. خۇشخۇي يىگىتلەر داۋاملىق چىراي ياساپ چىقتى.
  قىز ياگا لەۋلىرىنى سىلاپ تۇرۇپ سايرىدى:
  بالىلار كۈلۈش كېرەك
  بالىلار كۈلۈش كېرەك -
  قەھرىمانلار قانداق ياشايدۇ!
  قەھرىمانلار قانداق ياشايدۇ!
  ھەمدە بابا ياگا چاڭ-توزان سۈمۈرگۈچنى قەلئەدىن سەكرىگەن باشقا ئورك ۋە كاۋاپخانىلارغا كۆرسەتتى. ئېنوماي بىلەن قىز ئاپتومات بىلەن ئۇلارغا قارىتىپ ئوق چىقىرىشقا باشلىغان. ئۇلار ناھايىتى ياخشى قىلدى . يەنە كېلىپ بۇ يەردە ئوچۇق ماروژنى ، قۇرۇق ئۈزۈم ، قايماق تورت ، كۆممىقوناق ، پاختا كەمپۈت قاتارلىقلار بار كۆزئەينەك بار . ھەممە نەرسە بەك ياخشى پۇراپ ، قارىماققا بەك ئىشتىھا كۆرۈنەتتى.
  جەڭچى بالىلار كۈلۈشۈپ ، بۆرە بالىلىرىغا ئوخشاش ئۆتكۈر ، ئاق چىشلىرىنى كۆرسەتتى.
  بۇ ھەرىكەت نېمىدېگەن ھەيران قالارلىق ۋە ئۆزگىچە كۆرۈندى.
  مارگارىتا ئورك ۋە ئىسكىلىتنى چاقماق بىلەن ئۇرۇپ ، ئۇلارنىڭ ئاجايىپ ئۆزگىرىشىنى داۋاملاشتۇردى.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، يول ئاچقۇچى قىز يەنە بىر قېتىم ۋەتەنپەرۋەرلىك ۋە ئېسىل ناخشىنى ئېيتتى ، خوردىكى قالغان بالىلار ئۇنىڭ قايناق ۋە خۇشخۇي ناخشىسىنى ئالدى:
  شەيتان بىزنى مەغلۇپ قىلمايدۇ
  مېنىڭ ۋەتىنىم ، دۇنيادىكى ئەڭ گۈزەل ،
  گۈزەل دۆلەت داڭلىق ...
  چوڭلار ۋە بالىلار بۇنىڭدىن خۇشال بولىدۇ!
  
  جىلغىنىڭ لەيلىلىرى ئۇنىڭدا ھەيۋەتلىك ئېچىلسۇن ،
  كېرۇبلار لايىق مەدھىيە ئوينايدۇ ...
  The Fuhrer will be kaput,
  روسلار جەڭلەردە يېڭىلمەيدۇ!
  
  كومسومول ئەزالىرى يالاڭ ئاياغ يۈگۈرەيدۇ ،
  ئۇلار يالىڭاچ پاشنىلىق ئاياغ بىلەن قار ئۈستىدە دەسسەپ كەتتى ...
  گىتلېر قارىماققا بەك قالتىسكەنسىز
  مەن سېنى تانكا بىلەن يۈگۈرەيمەن!
  
  ناتسىستلارنى مەغلۇپ قىلالامدۇق؟
  بۇرۇنقىدەكلا ، بىز يالاڭ ئاياغ ، قىزلار ...
  بىزنىڭ ئەڭ قورقۇنچلۇق چەۋەندازمىز ئېيىق ،
  ئۇ ئاپتومات بىلەن ھەممەيلەننى ئۆلتۈرىدۇ!
  
  ياق ، بىز قىزلار ئاللىبۇرۇن بەك قالتىسكەن ،
  بىز بارلىق دۈشمەنلەرنى ھەقىقىي تۈردە پارچىلىۋېتىمىز ...
  تىرناق ، چىش ، مۇشت ...
  بىز ئاجايىپ جەننەتتە ئورۇن قۇرىمىز!
  
  سالقىن كوممۇنىزمنىڭ بولىدىغانلىقىغا ئىشىنىمەن ،
  نەسىھەت دۆلىتى ، ماڭا ئىشىنىڭ ، ئۇنىڭدا چېچەكلەۋاتىدۇ ...
  ۋەھشىي ناتسىزىم يوقىلىدۇ ،
  ئەمەللىرىڭىزنىڭ ئۇلۇغلىنىدىغانلىقىغا ئىشىنىمەن!
  
  بۇ رايون شىددەت بىلەن چېچەكلەيدۇ ، ئىشىنىمەن ،
  غەلبىدىن بىز غەلىبىگە قايتىمىز ...
  نىكولاي ياپونلارنى مەغلۇب قىلدى ،
  سامۇراي مەنىسى ئۈچۈن جاۋاب بېرىدۇ!
  
  ئۆزىمىزنىڭ يانتۇ بولۇشىغا يول قويمايمىز ،
  دۈشمىنىمىزنى بىر زەربە بىلەن تارمار قىلايلى ...
  ئوۋچى ئويۇنغا ئايلانسۇن ،
  بىز ۋېرماچنى تارمار قىلغىنىمىز بىكار ئەمەس!
  
  
  ماڭا ئىشىنىڭ ، بىزنىڭ ۋاز كېچىشىمىز ئاسان ئەمەس ،
  روسلار ئەزەلدىن قانداق ئۇرۇش قىلىشنى بىلىدۇ ...
  بىلەن ئۆتكۈرلەشتۈردۇق ،
  Fuhrer بىر كلوننىڭ ئوبرازىغا ئايلىنىدۇ!
  
  بۇ مېنىڭ ۋەتىنىم قانداق ،
  روسىيە ئاككوردىيونى ئۇنىڭدا ئوينايدۇ ...
  بارلىق دۆلەتلەر دوستانە ئائىلە ،
  ھابىل غەلىبە قىلدى ، قابىل ئەمەس!
  
  ئۇزۇن ئۆتمەي سوۋېت ئىتتىپاقى شان-شەرەپكە ئېرىشىدۇ ،
  دۈشمىنىمىز رەھىمسىز ۋە خىيانەتچى بولسىمۇ ...
  بىز باتۇرلۇققا ئۈلگە بولىمىز ،
  روسىيە روھى جەڭلەردە ئۇلۇغلىنىدۇ!
  ئالدىنقى جۈملىدە ، يول ئاچقۇچى قىز سېھىرلىك تاياقتىن چاقماقنى ، يالىڭاچ پۇت بارمىقىدىن سېھىرلىك ئۈزۈك ۋە تاشلارنى ئېلىپ قويۇپ بەردى. ئۇلار ئاخىرى يىلاندەك كىچىكلەپ كەتكەن يوغاننى ياپتى. ئۇ پۈتۈنلەي ئوت يالقۇنى بىلەن قاپلانغان. ئاندىن يەنە چاقناپ كەتتى. ئورك ۋە ئىسكىلىت ئاخىرى ھەر خىل ئېسىل نازۇ-نېمەتلەرگە ئايلاندى. ئوخشىمىغان تۈردىكى قومۇش ، قاچىلانغان بېلىق ۋە غازلاردىن تارتىپ ، تورت ، پېچىنە-پىرەنىك ، كارامېل ۋە ماروژنى كۆزئەينىكىگىچە بەك مەززىلىك ۋە قورۇلغان.
  بالىلار خۇشال بولۇپ سەكرەپ سەكرىدى. ئۇلار ئىنتايىن خۇشال ۋە خۇشال كۆرۈنەتتى.
  بۇ يەردە ، ھەيۋەتلىك ۋە قاتتىق ئادەم يېگەن گىگانت ئادەمنىڭ ئورنىدا نۇر تارقىلىپ كەتتى. كالتە ئىشتان كىيگەن ئورۇق ، چىرايلىق چاچلىق بالا پەيدا بولدى. بۇنداق زىيانسىز ۋە تاتلىق بالا قورقۇنچلۇق ئالۋاستىنىڭ ئورنىغا. ئۇ كۆزلىرىنى يۇمۇپ ئاچتى:
  - مېنى ئۇرماڭ!
  مارگارىتا توۋلىدى:
  - قورقماڭ! بىز سىزگە تەگمەيمىز. ھازىر ھاياتىڭىزنى نۆلدىن باشلاپ مەكتەپكە بارالايسىز!
  بالا ۋە ئىلگىرىكى ئادەم يېگەنلەر:
  بۇ قانداق مەكتەپ ھاياتى؟
  ھەر كۈنى سىناق نەدە ...
  قوشۇش ، بۆلۈش ،
  كۆپەيتىش جەدۋىلى!
  ئادەم يېگەن گىگانت قەلئە بىزنىڭ كۆز ئالدىمىزدا ئۆزگەرتىلدى. باش سۆڭەكنىڭ ئورنىغا ، گۈمبەزلەردە كىشىنى ھەيران قالدۇرىدىغان گۈزەل گۈللەر ئېچىلدى. گۈمبەزلەرنىڭ ئۆزىمۇ ئالتۇن بىلەن چاقناپ تۇراتتى. ھەممە نەرسە شۇنداق ھەيۋەتلىك ، چاقناپ تۇرىدىغان ، كۆزنى قاماشتۇرىدىغان بولۇپ قالدى ، قەلئەنىڭ تاملىرى گۈللەر بىلەن قاپلاندى. قاننىڭ ئورنىغا بۇلاقلار ئالماس ئېقىنلار بىلەن ئېقىشقا باشلىدى ، بۇلۇتلار تارقىلىپ ، بىرلا ۋاقىتتا تۆت قۇياش پارقىراپ كەتتى.
  ئازاد قىلىنغان بالىلار خۇشاللىق كۈلكىسى بىلەن قەلئەدىن قېچىشقا باشلىدى. قورسىقى توق ، يىرتىلىپ كەتكەن ، يالاڭ ئاياغ بولسىمۇ ، ئۇلار يەنىلا خۇشال ئىدى.
  ئوغۇللار ۋە قىزلار مەززىلىك نازۇ-نېمەتلەرنى ئۇردى ، بىر تۇڭ كوكتېل ۋە شەربەت ئوت-چۆپنىڭ ئاستىدىن پەيدا بولدى .
  قىز ياگا مىناميوتتا ئىلگىرىكى ئادەم يېگەن گىگانت ئادەمگە قاراپ ئۇچۇپ ، بالىغا ماروژنى بەردى. ئۇ ئۇنى يۇتۇۋەتتى ۋە كۈلۈمسىرىدى:
  - تەملىك!
  ئۇ قورقۇپ:
  - مېنى كەچۈرۈڭ ، بالىلار! سېنى يەپ بولغانلىقىمدىن نومۇس قىلىمەن. بۇ نېمىدېگەن يىرگىنچلىك!
  تېخىمۇ كۆپ بالىلار تۈگەپ كەتتى. بۇنىڭ ئىچىدە يېگەنلەر بۇرۇن يېگەنلەرنىمۇ ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ. زىيانسىز بالا كۆزىنى ئۇردى ، ھەتتا ناخشا ئېيتتى
  ياخشى ، ئۇ بىر مۆجىزە ئەمەس ، چۆچەك ئەمەسمۇ ،
  ھەممە ئىشلار شۇنداق بولۇپ كەتتى ، ماڭا ئىشىنىڭ ، قالتىس!
  ياق ، بىز ئۈچۈن ياخشىلىق قىلغان ياخشى -
  يامانلىق ۋاقىتسىز يوقىلىدۇ!
  شۇنداق ، بۇ بىر غەلىبە. دەرۋەقە ، ناھايىتى مۇسكۇللۇق بەدىنى ۋە كالتە ئىشتان كىيگەن ئوغۇللارنىڭ بىرى نۇر قايتۇرۇش يۈزىگە قاراپ ۋارقىراپ:
  - مېنىڭ قەھرىمانلىق ئېگىزلىكىم نەگە كەتتى؟
  Oenomaus سورىدى:
  - سەن كىم؟
  مۇسكۇلى ناھايىتى ئېنىق بولغان بالا:
  - Nikitich.
  ئۇنىڭ بالىلىق چىرايى قاراڭغۇلىشىپ ، گاڭگىراپ قالدى:
  - مەن قالتىس قەھرىمان ئىدىم ، ھازىر مەن كالتە ئىشتان كىيگەن ئاياغسىز بالا ، ماڭا كىم موھتاج؟
  ئالدىنقى ئادەم يېگەن ئادەم:
  - بىللە مەكتەپكە بارايلى!
  دوبرىنيا ئاچچىقلانغان ھالدا ۋارقىراپ ، يالىڭاچ ئوغۇل بالىنىڭ پۇتىنى شۇنداق تەپتى ، تاش يېرىلىپ كەتتى:
  - ياخشى ، مەكتەپ بىلەن دوزاخقا! مەن چارچاپ كەتتىم دەپ ئويلىدىم !
  مارگارىتا بىر ھازا بىلەن جاۋاب بەردى:
  - چۈشەندىم!
  بالا دوبرىنيا ھۆركىرىدى:
  - نېمىنى چۈشىنىسىز؟ ھازىر ئايالىم مەندىن ئايرىلىدۇ! ماڭا بۇنداق قاملاشقان بالا كىمگە موھتاج !
  Oenomaus كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - ھاياتتىكى ئەڭ مۇھىمى روھ. چوڭلۇقى مۇھىم ئەمەس!
  دوبرىنيا بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - ياق! سەن مېنىڭ ئايالىمنى بىلمەيسەن. بىر قېتىم ئۇ تاپىنىنى قاتتىق يۆتكىدى ، ئۇ بۇلبۇل بۇلاڭچىنىڭ شىۋىرغان چىشىنى ئۇرۇپ چىقىرىۋەتتى! ئۇ قاتتىق ، نېمىشقا بۇرۇتسىز بالىغا موھتاج ! - بالا يەنە يالاڭئاياغ ، بالىلىق ، ئەمما كۈچلۈك پۇتى بىلەن كالتەك بىلەن ئۇردى ، شۇنىڭ بىلەن بۇ تاش تاش كىچىك پارچىلارغا پارچىلىنىپ كەتتى. ياش قەھرىمان ۋارقىراپ كەتتى. - مېنى تېزلا قۇرامىغا يەتكەن قىلىڭ!
  Oenomaus بىر ھازا بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بەختكە قارشى ، بىز بۇنى قىلالمايمىز ، شۇنداقمۇ؟
  مارگارىتا جاۋاب بېرىپ:
  - ھازىرچە ، بۇ راست ، بىز قىلالمايمىز ، ئەمما ئەگەر سىز بىز بىلەن بىر ئۇلۇغ مەقسەتتە ساياھەتكە بارسىڭىز ، ئۇنداقتا بىز بىر نەرسە ئويلاپ چىقىشىمىز مۇمكىن!
  بالا دوبرىنيا ھەيۋەتلىك ھالدا سورىدى:
  - نىشانىڭىز نېمە؟
  Oenomaus ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ئالەمدىكى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى ئۆلۈمدىن قۇتقۇزۇش. كائىناتتا يۇقۇملۇق كېسەل بار ، ئۇمۇ سىزگە يېتىپ بارالايدۇ!
  مارگارىتا كېلىشىمدە بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، دوبرىنيا ، بىزگە قوشۇلۇڭ. سىزدە يەنىلا قەھرىمانلىق كۈچى بار ، بىز ئۈچۈن ئىنتايىن پايدىلىق بولىسىز!
  تىتان بالا گەرچە تاشقى قىياپىتىدە ئۇ ئونومايدىن چوڭ ياكى ئېگىز بولمىسىمۇ ، ئەمما ئون ئىككى ياش ئەتراپىدىكى بالا بولسىمۇ ، ئەمما ئۇنىڭ غايەت زور جىسمانىي كۈچى بار ئىدى. شۇنىڭ بىلەن ئۇ يالىڭاچ بارمىقى بىلەن شېغىل تاشنى سىقىپ ، ئۇنى ئېلىپ ئۇنى ئېزىۋەتكەندىن كېيىن ، ئۇ كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ۋە مەن يەنىلا ياخشى! ماقۇل ، مەن سىز بىلەن بىللە بارىمەن. مەن چوڭ بولغۇچە ئايالىمغا قايتىش بەك قورقۇنچلۇق !
  مارگارىتا پەرىگە ئوخشايدىغان تەبەسسۇم بىلەن جاۋاب بېرىپ:
  - ناھايىتى ئاقىلانە قارار!
  ھەمدە ئۇ يالىڭاچ پۇت بارمىقىنى چەكتى. ئۈچىنچى ، سۆيۈملۈك بوۋاق ئەجدىھا پەيدا بولدى.
  قىز چۈشەندۈرۈپ:
  - سومكا بىلەن تىلەمچىدەك ماڭماسلىقىڭىز كېرەك!
  . 8-باب.
  دومىنىكا ئۆتكۈنچى ۋە ئىمتىھاندىن ئۆتۈش جەريانىدا بەك چارچاپ كەتتى. شۇڭلاشقا ، ئۇنىڭ چىرايلىق قىزلىرى ئالتۇن مۇنچا ۋە مۇنچىدا يۇيۇلدى. ئاندىن ئۇلار ئۇنى تالانتلىق ئوقۇغۇچىلار ۋە قىز ئوقۇغۇچىلار ئۈچۈن ئايرىم ، ھەشەمەتلىك ئۆيگە يۇمشاق ، ئىسسىق كارىۋاتقا قويدى. دومىنىكا غەلىتە چۈشكە پېتىپ قالدى ، ئۇنىڭ ئاخىرقى ئارزۇسى شاھزادە ئونومائۇس بىلەن بىللە بولۇش ، ئۇنىڭغا ھېسداشلىق ۋە ھېسداشلىق ھېس قىلدى.
  ئۇ ئىلاھ مورفۇس تەرىپىدىن قۇچاقلانغان ھامان ، ئۇ
  دومىنىكا تۇيۇقسىز ئۇنىڭ يۈزىدە شامال چىقىۋاتقانلىقىنى ھېس قىلدى ، ئۇ تېيىلغاق ، كەينىدە ئولتۇراتتى. بۇلۇتلار چاقناپ تۇرىدۇ.
  قىز بۇرۇلۇپ كېلىشكەن ، مۇسكۇللۇق بىر بالىنى كۆرۈپ ، ئۇنى دەرھال تونۇدى. شۇنداق ، ئۇ ياش قۇلغا ئايلانغان شاھزادە ئونومائۇس ئىدى. ھازىر ئۇ كىچىك ، ئۈچ باشلىق ئەجدىھاغا مىندى. بىر قىز ئوڭ تەرەپكە ئۇچۇۋاتىدۇ. ئۇ يەنە ئىنتايىن چىرايلىق ھەم تاتلىق ، ئالتۇن- قىزىل چاچلىق. ئۇ Oenomaus دىن چوڭ ئەمەس. سول تەرىپىدە بىر ئوغۇل بالا بار. يەنە چىرايلىق چاچلىق ، كېلىشكەن ۋە ئىنتايىن مۇسكۇللۇق ، چىرايى ئوچۇق. سومكىسى ۋە قوراللىرى بار بۇنداق بىر توپ بالىلار. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ قىزنىڭ پۇت بارمىقى ۋە قولىدىمۇ ئۈزۈك بار.
  ئەجدىھا ئارتۇقچە ئېغىرلىقنى ھېس قىلىپ ، يىقىلىپ چۈشمەسلىك ئۈچۈن قانىتىنى دائىم ئۇرۇشقا باشلىدى.
  قىز مارگارىتا سېھىرلىك تاياقنى سىلكىپ ھۆركىرىدى:
  - سەن كىم؟ ئۇ نەدىن كەلگەن؟
  Oenomaus بولسا دومىنىكانى تونۇدى ۋە ئۆزىگە ئىشىنىدىغان ئاھاڭدا:
  - بۇ يەر شارىدىن تاللانغان. ئۇ چوقۇم كائىناتتىكى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى قۇتقۇزۇشى كېرەك.
  قىز مارگارىتا كۈلۈپ قويدى:
  - يەر شارىدىنمۇ؟ بۈيۈك ۋەتەنپەرۋەرلىك ئۇرۇشىنى باشتىن كەچۈردىڭىزمۇ؟
  دومىنىكا ئىشەنچ بىلەن دەلىللىدى:
  - ھەئە ، بولدى!
  يول ئاچقۇچى قەھرىمان ھاياجانلانغان ھالدا سورىدى:
  - ۋە قاچان ئۆتۈپ كەتتى؟
  زەربىگە ئۇچرىغان قىز ئۆزىگە ئىشەنمەيلا جاۋاب بەردى:
  - 6-ئاينىڭ يىگىرمە ئىككىنچى كۈنىدىن قىرىق بىرىنچى مايدىن توققۇزىنچى قىرىق بەش كۈنگىچە ، ئەلۋەتتە ، بىز يەڭدۇق!
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - بىزنىڭ غەلىبە قىلغانلىقىمىزنى بىلىمەن! بولمىسا بىز سىز بىلەن پاراڭلاشمايمىز. دېمەك ، بىز يۇرتداش ، ۋاقىتنىڭ ئۆتۈشىگە ئەگىشىپ تارقاق. ئانا يۇرتىڭىزدىن ، ھەتتا دۆلىتىڭىزدىن كەلگەنلەر بىلەن كۆرۈشۈش نېمىدېگەن يېقىشلىق!
  دومىنىكا بىر ھازا بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بۈيۈك ۋەتەن ئۇرۇشى ئاخىرلاشقاندا ، بوۋام تېخى تۇغۇلمىغان. بۇ بىز ئۈچۈن ئۇزۇن ھېكايە!
  مارگارىتا يەنە بىر ھازا بىلەن مۇنداق دېدى:
  - ھەمدە ئۇنىڭ تاماملىنىشىنى كۆرۈش ئۈچۈن ياشىمىدىم. مەن 44-يىلى 1-ئايدا دارغا ئېسىلدىم. ئەمما مەن بىزنىڭ غەلىبىمىزگە ئىشەندىم. كىيېۋ ئاللىبۇرۇن ئازاد قىلىنغان بولۇپ ، ستالىنگراد ۋە كۇرسكى گۈلدۈرماما گۈلدۈرلىگەن. كومسومولغا قوشۇلماي ، ئاران ئون ئىككى ياشقا كىرگەندە ئۆلۈپ كېتىش نېمىدېگەن ئېچىنىشلىق .
  دومىنىكا ھەيران قالدى:
  - ئەگەر سىز شۇنچە ئۇزۇن ئۆلۈپ كەتكەن بولسىڭىز ، ئۇنداقتا ئۇ نېمىشقا يەنىلا قىز؟
  مارگارىتا قىستىلىپ:
  - بۇنى بىلمەيمەن. مەن ۋاپات بولغىنىمغا يۈز يىلدەك ۋاقىت بولدى ، مەن يەنىلا بالا. ئەمما يەنە بىر ئارتۇقچىلىقى بار: مەن ھەرگىز قېرىمايمەن ، چىشىمدا بىرمۇ تولدۇرغۇدەك نەرسە يوق!
  دومىنىك كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - شۇنداق ، قېرىلىق بەك ناچار ، پەقەت يىرگىنچلىك!
  گۈزەل كىنو ئارتىسى ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى
  ئىنسانىيەت قاتتىق قايغۇ ئىچىدە ،
  بەلكىم ھەممەيلەن ئۇنى ئويلىشى مۇمكىن!
  بۇ دېڭىزنىڭ ئۈستىگە ياش تۆكۈلدى ،
  ئادەمنىڭ ۋەھىمىسى ئوت بىلەن كۆيۈپ كېتىدۇ!
  
  يىللار كارۋاندا يىلمۇ-يىل ئۆمىلەيدۇ ،
  موماي مەڭزىگە خېنە سۈرتىدۇ!
  قىزنىڭ ئىنچىكە فىگۇرىسىدا بىر ئىش يۈز بەردى ،
  قورۇقلارنىڭ نەدىن كەلگەنلىكىنى چۈشەنمەيمەن!
  
  نېمىشقا تەبىئەتنىڭ تاجى يورۇق بولىدۇ؟
  ماشىنا ياراتقۇچى تۇيۇقسىز قۇرۇپ كېتىشى كېرەك!
  شامالنىڭ كۈچىنى ھارۋىغا ئىشلەتكەن كىشى ،
  ئۇ قېرىشنىڭ رەزىللىكىگە تاقابىل تۇرالمايدۇ!
  
  گۈزەللىك چاققان بولۇپ قالىدۇ
  قەھرىمان كۆز ئالدىمىزدا قۇرۇپ كېتىۋاتىدۇ!
  ھازىر ھەر قانداق ناچار ھاۋارايى ،
  كەچتە مەن ياۋا قورقۇنچنىڭ ئازابىنى تارتىۋاتىمەن!
  
  ئەمما مەن نىجاتلىقنىڭ يوقلىقىغا ئىشەنمەيمەن ،
  ئادەم خۇدا بىلەن مۇنازىرىلىشەلەيدۇ!
  شۇنداق قىلىپ دوستانە ئائىلە مەڭگۈلۈك بولىدۇ ،
  شۇنداق قىلىپ يول ئوڭاي ۋە تىك ھالدا يۇقىرىغا ئۆرلەيدۇ!
  
  ياشانغان ئاياللارنىڭ قورۇقلىرى بولمايدۇ ،
  نومۇس ئىچىدە قېرىلىق چېكىنىشنى قىلايلى!
  ئىنسان ، تەرەققىياتنىڭ كۈچلۈك ئوغلى ،
  ئۇ يورۇق كۆزلەر بىلەن ھاياتنىڭ يۇقىرى پەللىسىگە قارايدۇ!
  
  تۈگىمەس گۈزەللىك بولىدۇ
  كۈنلەر تولۇپ تاشقان دەريادەك ئاقىدۇ!
  ئىنسانلارنىڭ مېھرى-شەپقىتى پەيدا بولىدۇ
  نېمىلا دېگەن بىلەن قەلب پاك ۋە ئالىيجاناب بولىدۇ!
  
  ئىشىنىڭ ، يېڭى خۇشاللىق كېلىدۇ ،
  كۆپ يىللاردىن بۇيان ، ئەقىل-پاراسەت كۆپىيىدۇ!
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، مۇز ياش بەدەندە تۇرمايدۇ ،
  بەش ئوقۇغۇچى ئوقۇشقا ھېرىسمەن مەكتەپ ئوقۇغۇچىسىغا ئوخشاش!
  
  بەلگە تېخىمۇ يۇقىرى ، كېلىڭ ، ئىزدەڭ ،
  ئىمتىھاننى كەم دېگەندە يۈز قېتىم تەكرارلايسىز!
  پاسخا بايرىمىدىكى تورتلارنى ھەسەل بىلەن يېسىڭىز بولىدۇ ،
  ياخشى ، ھازىر قېرى قىز بولۇڭ!
  دومىنىكا نېمىدېگەن چىرايلىق ناخشا ئېيتتى ، ھەقىقىي پىرىم دوننا. ئۇنىڭ ناخشىلىرى خۇددى بىر بۇلبۇلنىڭ تىرىلىغا ئوخشاش پۈتۈن بەدەن ۋە قايناق ئىدى.
  ئېنوماي كېلىشىمدە بېشىنى لىڭشىتتى:
  تالاش-تارتىش قىلالمايسىز !
  بالا دوبرىنيا ئەسكەرتىپ:
  - قېرىلىق ناچار. ئەمما ئۆزۈم ۋە ئايالىم ئۈچۈن ياشارتىدىغان ئالما ئالدىم. ئەگەر ئۇلاردىن ئازراق يېسىڭىز ، قېرىمايسىز ، بالىغا ئايلانمايسىز. ئاندىن بىر ئەخمەق جادۇگەر بۇنداق ئالمىلارغا ئۆزىنى بېغىشلىدى . ئۇ بىر موماي ئىدى ، ئەمما ئۇ قازانغا چۈشۈپ قالدى. شۇڭا سىز ھەممە ئىشتا ئوتتۇراھاللىقنى بىلىشىڭىز ، ھەمدە بارلىق ياشلارنىڭ مۇھەببەتكە بويسۇنىدىغانلىقىنى ئېسىڭىزدە تۇتۇڭ.
  ئېنوماي تۇيۇقسىز ئەسكەرتىپ:
  - ئەجدىھا قاتتىق نەپەس ئېلىۋاتىدۇ! ئۇنىڭ ئۈچۈن ئىككى ئادەمنى ئېلىپ يۈرۈش تەس ، بولۇپمۇ دومىنىكا بالا ئەمەس ، بەلكى ناھايىتى چوڭ ۋە مۇسكۇللۇق قىز. ئۇ يېڭى تەشۋىقات ۋاراقچىسىغا موھتاج!
  مارگارىتا ئىشەنچ بىلەن مۇنداق دېدى: يالىڭاچ پۇت بارمىقىنى چېكىپ:
  - بىر ۋاراقچى بولىدۇ!
  كىچىك ئۈچ باشلىق ئەجدىھا تۇنجى قېتىم ھاۋادا پەيدا بولدى. ئەمما پارتىيەۋىلىك قىز ئۇنىڭغا بىر نۇر نۇرى ئەۋەتتى ، بۇ ئەجدىھا ئۆسۈشكە باشلىدى.
  دومىنىكا ھەيران قالدى:
  - بۇ ھەرىكەتتىكى سېھىردۇر. بۇ مېنىڭ تۇنجى قېتىم ئەجدىھانىڭ كۆتۈرۈلگەنلىكىنى كۆرۈشىم.
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - ئەجدىھا ئادەم ئەمەس ، ئۇلارنى بېقىش ئاسان!
  بۇ ھايۋان باشقا ئۈچ ئەجدىھادىن سەل چوڭايغان. يەنە بىر قېتىم بارماقنى ئۇرۇپ ، بۇ قېتىم قولنى ، دومىنىكا ئۆزىنى راھەت ئېگەردە تاپتى!
  يول ئاچقۇچى قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئۇنىڭ نەقەدەر ئاددىيلىقىنى كۆرىسىز! ھازىر ئۆزىڭىزنىڭ ئەجدىھاسى بار. بۇنىڭدىن خۇشال بولۇڭ!
  زەربىگە ئۇچرىغان قىز كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - بۇ ئەلۋەتتە قالتىسكەن ، ئەمما خۇشاللىق بىلەن تامغا چىقىشنىڭ نېمە ھاجىتى؟
  مارگارىتا كۈلۈپ جاۋاب بەردى:
  - ئۆزىڭىزنىڭ ئەجدىھاسىنى خىيال قىلىپ باقمىدىڭىزمۇ؟
  دومىنىكا سەمىمىيلىك بىلەن:
  - مەن ئۆزۈمنىڭ تىك ئۇچار ئايروپىلانىنى خىيال قىلدىم. ئەمما ئۇنىڭ ئۈچۈن پۇل تېپىشقا ۋاقتى يوق. شۇڭا ئالاھىدە خۇشاللىنارلىق ئىش يوق!
  ئېنوماي كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ئەمما مەن بىر شەخسىي ئەجدىھانى خىيال قىلدىم.
  دوبرىنيا جەزملەشتۈردى:
  - شەخسىي ئەجدىھا قالتىس! قانداقلا بولمىسۇن ، مەن سېھىر ئىشلەتسەم قەھرىمان ئاتۇممۇ ئۇچالايدۇ. ئەمما ئالاھىدە سېھىرگەرلەر ئۈچۈن سېھىرگەرلەرگە ئالتۇن تۆلەش كېرەك. ئەجدىھا ھەقسىز.
  مارگارىتا يەنە:
  - ئەجدىھامۇ ياخشى ، چۈنكى ئۇ يالغۇز سۇ بىلەنلا ئوزۇقلىنالايدۇ. ياخشى ، ئۇنىڭغا ئازراق ئوت-چۆپ قوشۇڭ ، بەك ياخشى بولىدۇ. ئۇ ئوتتىن نەپەس ئالىدۇ.
  دومىنىكا قىزىقىپ سورىدى:
  - سىز ھەقىقەتەن گېرمانلار بىلەن ئۇرۇشتىڭىزمۇ؟
  مارگارىتا سەمىمىيلىك بىلەن جاۋاب بەردى:
  - مەن ھەقىقەتەن ئۇرۇشمىدىم. مەن ئاخبارات ۋە ئالاقە ئىشلىرىدا كۆپرەك ئىشلىدىم. مەن يېزا-كەنتلەردىن ، ئورمانلار ئارىسىدىن ماڭدىم. ياخشى ، قىشتىن قىشقىچە تىلەمچى سومكىسى ۋە يالاڭ ئاياغ بارلار گۇمانلىنىدۇ. دەرۋەقە ، ئۇ ناتسىستلارغا بىر قانچە قېتىم پارتىلاتقۇچ دورا تىكتى. ياخشى ، ئۇ مېنى ئېلىپ كەتكەندىلا ئاندىن ئېتىۋەتتى. ئۇ ئەڭ ئاخىرقى ئوققىچە كەينىگە قارىتىپ ئوق چىقاردى. ئۇ تۇتۇلدى. شۇنداق ، ئۇلار ئالدىراپ-تېنەپ بولسىمۇ مېنى قىينىدى ، ئۇلار مېنى ئېسىپ قويۇشقا ئالدىرىدى ، چۈنكى قىزىل ئارمىيە ئەينى ۋاقىتتا ئۇ تەرەپكە قاراپ ئىلگىرىلەۋاتاتتى. بولمىسا ئۇلار ئۇنى ئۇزۇن قىينىغان بولاتتى.
  بىر قېتىم مەن يەنە ئىككى ساقچىنى ئۇخلاپ ، پارتىزانلارغا تاپشۇرۇپ بەردىم. ھەئە ، مەن ئىشلارنى ۋۇجۇدقا چىقارمايمەن ، ئەمما ئەلۋەتتە تەۋەككۈلچىلىكلەر كۆپ ئىدى.
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ سورىدى:
  - زاكازڭىز بارمۇ؟
  مارگارىتا بىر ھازا بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ياق! پەقەت "جاسارەت ئۈچۈن" مېدالى ، مەن بەك كىچىك دەپ قارىلىپ ، ئېغىر ئىشلارغا ئېرىشەلمىدىم. ياخشى ، ئۇلارنىڭ ئۆلگەندىن كېيىن مۇكاپاتلانغان ياكى بېرىلمىگەنلىكىنى بىلمەيمەن ...
  Oenomaus ئەسكەرتىپ:
  - ئون ئىككى ياشقا كىرگەندە ، بىر قىزنىڭ ھەربىي مۇكاپاتقا ئېرىشىشى ئاللىقاچان يامان ئەمەس! ئېيتقىن ، ئۇ قانداقراق؟
  يول ئاچقۇچى قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، ھەئە ، ئېيتقىن ، كوممۇنىزم قۇرۇلدى ، ئۇرۇشلار ئاخىرلاشتى؟
  دومىنىكا بىر ھازا تۇرۇپ ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ياق! ئۇرۇش جەھەتتە تېخىمۇ ناچارلاشتى. ئەمما بۇ توغرىلىق سۆزلىگۈم يوق. ئەمما كىشىلەر تېخىمۇ ناچارلاشتى.
  بالا دوبرىنيا مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - سېھىرلىك ئىقتىدارلار ھەققىدە تېخىمۇ ياخشى پاراڭلىشايلى. بولمىسا سىز ھازىر تانكا ھەققىدە سۆزلەشكە باشلايسىز ...
  مارگارىتا چىرايى تاتىرىپ:
  - تانكىلار ھەققىدە نېمىلەرنى بىلىسىز؟
  دوبرىنيا جاۋاب بېرىپ:
  - مەن تېخىمۇ تەرەققىي قىلغان دۇنيادا ئىدىم ، بۇ مېتال ئالۋاستىلارمۇ بار ئىدى. ئۇلار يۇقىرى ئاۋازدا ئوق چىقىرىدۇ ، ئىنتايىن خەتەرلىك. ئۇلارنى ئەسلەش يىرگىنچلىك.
  پارتىزان قىز كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - مەن يولۋاس باكىنىڭ ماي باكىغا قۇم قۇيدۇم. ئۇ توختاپ قالدى. شۇنداق بولدى. ھەمدە ئۇ بىر ئەۋلات ئىشلىتىپ ناتسىستلارنىڭ ماشىنىسىنىڭ چاقىنى تېشىپ چىقتى . مەن بىر كىچىك قىز ، مېنىڭ بۇنداق قىلىشىم ئاسان ئىدى.
  دومىنىك كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ياخشى! سىز بىر باشلامچى قەھرىمان. بىز سىز ھەققىدە فىلىم ئىشلەپ ، سىز ھەققىدە كىتاب يېزىشىمىز كېرەك.
  مارگارىتا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بىلىمەن ، بەزىلىرى بار - "قىزىل ئالۋاستى" ، مەسىلەن. ئومۇمەن قىلىپ ئېيتقاندا ، مەن خۇداغا ئىشەنمەيلا قالماي ، بەزىدە مەن ھازىر نومۇس قىلىدىغان ئىشلارنى قىلدىم!
  ئېنوماي كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - يۈز بېرىدۇ. بەزىدە ئىلاھلار ئانچە ياخشى ھەرىكەت قىلمايدۇ. ئەمما قانداقلا بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ، سىز ھازىر ناھايىتى تالانتلىق سېھىرگەر ، سىز چوقۇم ...
  ئۇ تۈگىمىدى. ئۇلارنىڭ ئالدىدا بىر توپ ئۇچۇۋاتقان مايمۇن پەيدا بولدى. ئۇلار بەك يىراقتا ئىدى ، ئەمما ئەلفە ئوغۇل ۋە سېھىرگەر قىزنىڭ ئۆتكۈر تەسەۋۋۇرى بۇ قاناتلىق پىرىماتلارنىڭ كەم دېگەندە ئون نەچچە بالىنى تورغا سۆرىگەنلىكىنى كۆردى. بەختسىز ئوغۇل-قىزلار ھەر ئىككىسى بوغۇلۇپ ، ئۇچقاندا قاتتىق ئازابلىنىدۇ ، ئۇلار تاشلانغاندا ، بالىلارنىڭ جەسىتى تورنىڭ پولات چىۋىقلىرى تەرىپىدىن كېسىلىدۇ.
  دومىنىكامۇ بۇنى كۆرۈپ ۋاقىرىدى:
  - بىز يىگىتلەرنى ئازاد قىلىشىمىز كېرەك!
  دوبرىنيا بېشىنى لىڭشىتىپ تۇرۇپ قىلىچىنى چىقاردى:
  - بىز دادىللىق بىلەن جەڭگە قاتنىشىمىز ،
  Holy Rus '-
  بىز قىلىچ بىلەن ئۇرۇش قىلىمىز ،
  مەن ساتمايمەن!
  دومىنىكا چىشىنى چىشلەپ مۇنداق دېدى:
  - بالىلارغا ياردەم قىلىش ئەلۋەتتە قىزىقارلىق. ئەمما بىزدە يېتەرلىك كۈچ بارمۇ؟ مەن ئۇچۇۋاتقان مايمۇنلار توغرىسىدىكى چۆچەكنى ئوقۇدىم ، ئۇلار قارىماققا ناھايىتى كۈچلۈكتەك قىلىدۇ!
  مارگارىتا قوشۇلۇپ بېشىنى لىڭشىتىپ ناخشا ئېيتتى:
  قاراڭغۇلۇق جەڭچىلىرى ئەلۋەتتە كۈچلۈك ،
  رەزىللىك ساننى بىلمەي دۇنيانى باشقۇرىدۇ ...
  سىلەرگە شەيتاننىڭ ئوغۇللىرى -
  مەسىھنىڭ كۈچىنى بۇزماڭ!
  دوبرىنيا ئەسكەرتىپ:
  - بىزنىڭ ئوخشىمىغان رەقىبلىرىمىز بار ئىدى. ئۇلارنىڭ كۈچلۈك بولۇشى قائىدە بويىچە بىزنى توسۇپ قالالمىدى!
  ئەجدىھا بىلەن تۆت تەرەپ ئۇچۇۋاتقان مايمۇنلارنىڭ ئارقىسىدىن ئالدىرىدى. ئۇلارنىڭ ئىچىدە پەقەت ئون لەنەت بار - ئۇلارنىڭ ئون ئۈچى. ھەمدە ئوخشاش ساندىكى تۇتقۇن قىلىنغان بالىلار. مانا بۇ جەڭنىڭ كەسكىن ھەقىقىتى.
  مارگارىتا ئالدىراپ-تېنەپ ئالدىغا قاراپ ئۇچۇۋاتقان مايمۇنلارغا يېقىنلاشتى.
  - بالىلارنى قويۇپ بەرگىن ، ئالۋاستىلار!
  مايمۇنلارنىڭ رەھبىرى پىچىرلىدى:
  - كەت ، قىزىم ، بولمىسا بىزمۇ سىزنى ئورىۋالىمىز.
  مارگارىتا باتۇرلۇق بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ياق! ئۇلارنى قويۇپ بەردىڭىز ، بولمىسا بىز بىلەن ئۇرۇشۇشىڭىز كېرەك!
  مايمۇنلار چىشلەپ ، چىشلىرىنى چىشلەپ:
  - ھەرگىز بولمايدۇ!
  ئۇلارنىڭ تۆتى بالىلار بىلەن تورنى ساقلاپ قالدى ، قالغانلىرى كىچىك قۇتقۇزۇش ئەترىتىنىڭ كىچىك ئەترىتىگە قاراپ ئاتلاندى.
  دومىنىكا مۇشتىنى سىلكىدى ، ئۇنىڭ قولىدا قىلىچ پەيدا بولدى.
  مارگارىتا سورىدى:
  - قورشاۋنى قانداق بىلەمسىز؟
  دومىنىكا ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بىر ئۇقۇم بار! ئۇ فىلىملەردە رول ئالغان.
  پارتىزان قىز يىغلىدى:
  - بۇ سىزگە پايدىلىق.
  قىز ئارتىس ناخشا ئېيتتى:
  قىلىچىڭىزنى ئۇرغۇدەك ۋاقتىڭىز كەلدى ،
  ئالدىراقسانلىق قىلىدىغان پەيت كەلدى ...
  قىلىچىڭىزنى پۇلاڭلىتىدىغان ۋاقتىڭىز كەلدى -
  ئەگەر قولايلىق بولسا قانداق بولار؟
  ئۇنى دەپتىرىڭىزگە يېزىڭ -
  ھەر بىر بەتتە!
  قىلىچىڭىزنى ئۇرغۇدەك ۋاقتىڭىز كەلدى ،
  قىلىچىڭىزنى ئۇرغۇدەك ۋاقتىڭىز كەلدى ،
  قىلىچىڭىزنى ئۇرغۇدەك ۋاقتىڭىز كەلدى!
  ئۇنىڭدىن كېيىن تۆت كىشى كۈلدى. ئۇچۇۋاتقان مايمۇنلار ھۇجۇم قىلماقچى بولغان. ئۇلار تارانچىلارغا ھۇجۇم قىلغان لەگلەكلەردەك ھەرىكەت قىلدى.
  مارگارىتا ئۇچۇۋاتقان مايمۇنلارنىڭ رەھبىرىنى يالىڭاچ پۇتلىرىغا سېھىرلىك تاياق ۋە سېھىرلىك ھالقا بىلەن ئۇردى . ئۇ قاتتىق زەربە بەردى.
  رەھبەر قاتتىق چۆچۈپ كەتتى ، ئۇنىڭ بېشى دەرھال ناھايىتى تەملىك كوكۇس تورتقا ئايلاندى. ئۇچۇۋاتقان مايمۇننىڭ پاچىقى ھەۋەس بىلەن تارتتى. باشقا ئۇچۇۋاتقان مايمۇنلار قورقۇپ شىۋىرلىدى.
  ئۇلارنىڭ بىرى ئالدىراپ تۆت تەرەپكە قاراپ ماڭدى ، ئەمما بالا دوبرىنيا يالىڭاچ پاشنىسى بىلەن پېشانىسىگە ئۇرۇلدى ، شۇنىڭ بىلەن مايمۇن كۈچلۈك زەربىگە ئۇچرىغاندىن كېيىن كەينىگە بۇرۇلدى.
  دومىنىكا قىلىچىنى پۇلاڭلىتىپ ئۇچۇۋاتقان مايمۇننىڭ مۈڭگۈزىنى كېسىۋەتتى ، ئۇنىڭدىن كېيىن ئۇ ناخشا ئېيتتى:
  بىز ياۋا مايمۇنلار زېمىنىدىكى جاڭگالدا ،
  بىز ئاسماندىكى قاناتلىقلار بىلەن ئۇرۇش قىلىمىز ...
  ئوۋ ئوۋلاش پىشقان بانان -
  كىمنى دەرەختىن ئوغرىلىغان بولسا ئېسىڭ!
  Oenomaus يەنە مايمۇننى ئۇردى ، بۇ قېتىم قاناتقا ئۇرۇلدى ۋە پىچىرلىدى:
  مەن نۇر چەۋەندازى ، تىزلىرىڭىزدا ۋەھشىي ،
  مەن ۋەتەننىڭ دۈشمەنلىرىنى يەر يۈزىدىن سۈپۈرۈپ تاشلايمەن!
  ئۇ قىلىچ بىلەن سەككىز ساننى ياسىدى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، بالا ئەپچىللىك بىلەن يارىلانغان پىرىماتنى بويلاپ قويدى. ئەجدىھا ئوت ئالغاندا ، قارىغۇ مايمۇن ۋاقىرىدى. شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا كۆيگەن پۇراق بار ئىدى.
  تۆت جەڭچى ھۇجۇمغا ئۆتتى. مايمۇنلار قايتۇرما ھۇجۇم قىلماقچى بولغان. ئەجدىھا ئۇلارغا پىرىماتلارنىڭ قانىتىنى ھەقىقىي مەنىدە كۆيدۈرگەن ئوت ئايروپىلانى بىلەن ئۇردى . ئۇنىڭ پۇرىقى پۇرىدى.
  قىز مارگارىتا سېھىرلىك ئېقىنلارنى ئېلىپ قويۇپ بەردى. ئۇنىڭ ئۈستىگە كېيىنكى مايمۇننىڭ بېشىدا شاكىلات بار.
  دوبرىنيا يالىڭاچ پۇتلىرى بىلەن بىر مايمۇننى قاناتتىن تۇتۇپ يەنە بىر قۇشقا تاشلىدى. ئاندىن كېيىن ئۇچقۇن بىلەن سوقۇلغان.
  تىتان بالا ناخشا ئېيتتى:
  -سىز بىلەمسىز ، مېنىڭ نۇرلۇق كۈچۈم بار ،
  ئۇنىڭ بىلەن دوست بولۇش تىمساھ بىلەن ئوينىغانغا ئوخشاش!
  ئاندىن دومىنىكنىڭ قىزى قىلىچ بىلەن مايمۇننىڭ قانىتىنى ئۇردى. ئۇ يانتۇ ۋە بىنەپشە قان بۇلىقىنى قويۇپ بەردى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئۇ ھەمراھىغا سوقۇلغان.
  دومىنىكا يالىڭاچ پاشنىسى بىلەن قانىتىدىكى مەخلۇقلارنىڭ بىرىنى ئېڭىكىگە تەپتى ۋە سايرىدى:
  ياخشى ، بولىدۇ ، مەخلۇق پاتقاقتا ئۇخلاپ قالدى ،
  بولىدۇ ، ئۇلار مېنى ئېڭىكىگە تەپتى ...
  بولىدۇ ، ئۇلار مېنى سوزۇلمىغا سۆرەپ كىردى -
  ھايات بولغانلىقىڭىزغا رەھمەت ئېيتىڭ !
  قىز يەنە بىر مايمۇننى بېشىغا قىلىچ بىلەن ئۇردى . ئۇنىڭدىن كېيىن ، مەخلۇقلار قېچىشقا باشلىدى. شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، تۆت قاناتلىق پىرىمات تۇتقۇنلارنى ئېلىپ كېتىشكە ئۇرۇندى ، بالىلار تورغا قاپسىلىپ قالدى.
  مارگارىتا ئۇلارغا سېھىرلىك نۇر چاچتى ، مايمۇن پۈتۈنلەي ئۈششۈك بىلەن دارچىن تورتىغا ئايلاندى.
  قالغانلىرى ۋارقىراپ-جارقىراپ تورنى قويۇپ بەردى. تۇتقۇن قىلىنغان بالىلار يىقىلىشقا باشلىدى.
  مارگارىتا توۋلىدى:
  - تورنى تۇتۇڭ ، كېلىڭ ، تېخىمۇ كۈچلۈك.
  ئۇ ئەجدىھاغا سەكرىدى. ئۇنىڭ ئارقىسىدىن باشقا ئۈچ جەڭچى يۈگۈردى.
  بالا دوبرىنيا ناخشا ئېيتتى:
  ھە ، بالىلىق ، بالىلىق ، نەگە ئۇچۇۋاتىسىز؟
  ئاھ ، بالىلىق ، بالىلىق ، ئالدىراقسانلىق ...
  تۈكلۈك مايمۇنلار بىلەن تولغان ، بىلىمەن ،
  ئۇلار سىزنى ئوخشىمىغان دۆلەتلەردىن تۇتۇۋاتىدۇ!
  ئوغۇل-قەھرىمان يالىڭاچ پۇتلىرى بىلەن تورنى ئالدى. شۇنداقتىمۇ ، كالتە ئىشتان يىگىت بولۇشنىڭ ئەۋزەللىكى بار. قۇرامىغا يەتكەنلەرنىڭ ئۆتۈكسىز مېڭىشى ئەخلاقسىزلىق ، ئەمما ئوغۇل بالا ئۈچۈن تەبىئىي ، ئۇ كۈچلۈك پۇتىنى ھەرىكەتتە ئىشلىتەلەيدۇ.
  تۆتى ھەممىسى چۈشكەن تورنى ئاستىلاتتى ۋە ئوڭۇشلۇق چۈشۈشكە باشلىدى.
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - مەن سىزگە يېتىمنىڭ ئۈلۈشىنى ئۈمىد قىلمايمەن ،
  سىزگە جاپالىق كۈنلەرنى تىلەيمەن ...
  يەر شارى پارلاق جەننەتكە ئايلانسۇن ،
  مۇقەددەس پەرۋەردىگار بالىلارنى قوغدىسۇن!
  يىگىتلەر سىزىلغان ۋە سىزىلغان بولۇپ ، نەپىس ، بەلكىم زۇمرەت ۋە ياقۇت بىلەن كەشتىلەنگەن ھەشەمەتلىك كىيىم ۋە ئاياغتىن باشقا ، ھەممىسى دېگۈدەك يالاڭ ئاياغ ئىدى.
  قىز چىرقىراپ:
  - ئېھتىيات قىلىڭ ، قۇتقۇزۇش ئەترىتى مېنىڭ دادام ، كىنەز ، مەن ئاللىبۇرۇن بارونېس دېگەن نامنى ئالدىم!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  پادىشاھلار ھەر قانداق ئىشنى قىلالايدۇ
  پادىشاھلار ھەر قانداق ئىشنى قىلالايدۇ ...
  ئەمما دائىم بۇزۇلدى
  بەزىدە ئۇلار ئولتۇرىدۇ!
  مۇھەببەت ئۈچۈن توي قىلىڭ
  مۇھەببەت ئۈچۈن توي قىلىڭ ...
  ھەر قانداق ئادەم سىز ئۈچۈن ئاجىز
  سەن خۇدا ئەمەس ، پادىشاھ!
  ھەرقانداق ئادەم سىز ئۈچۈن ئاجىز -
  سەن خۇدا ئەمەس ، پادىشاھ!
  بۇ ئەترەت بالىلارنى ئەستايىدىللىق بىلەن قوندۇردى. ئۇ تورنى ئاچتى. بالىلار - ئوغۇللار ۋە قىزلار ئەركىنلىك ھېس قىلدى. ئۇلار يۈگۈرمەكچى بولغاندا ئۇلارنىڭ يۇمىلاق پاشنىلىق ئاياغلىرى چاقناپ كەتتى.
  ئەمما مارگارىتا ئۇلارنى قورقۇنچلۇق ۋارقىراش بىلەن توستى:
  -سىزلەر نەگە بارىسىز؟ رەھمەت دېسەمچۇ؟
  بالىلار توختاپ قالدى. قاۋاقخانا قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - توغرا ، سىز مېنى ئەسىردىن قۇتۇلدۇردىڭىز. مېنى دادامغا تاپشۇرۇپ بېرىڭ ، يۇقىرى مۇكاپات سىزنى ساقلايدۇ. قالغانلىرى ئۆزلىرى ئۇ يەرگە بارسۇن - ئۇلار تىلەمچى ۋە يالاڭ ئاياغ.
  مەھبۇسلار ئارىسىدىن بىر بالا قارشى چىقتى:
  - دادام ساناق! مەن يالاڭئاياغ ، چۈنكى مەن مەشىق جەريانىدا تۇتۇلغان!
  مارگارىتا: "ئۇلار نېمىشقا سېنى تۇتۇۋالىدۇ؟" دەپ سورىدى.
  ۋىسكونت بالىسى مۈرىسىنى قىسىپ قويدى ؛ ئۇنىڭ يالىڭاچ ، مۇسكۇللۇق بەدىنى بار ، ئاشلانغان ، سىلىق بولۇپ ، پەقەت ئىپادىلەشچان ، بالىلىق بولسىمۇ ، چىرايى ئۇنىڭ نەسىللىرىگە خىيانەت قىلغان.
  بارون قىز جاۋاب بېرىپ:
  سكېلتونغا ئېلىپ بارماقچى بولدى . بۇ كوشچېي ئۆلمەس بىلەن يىراق مۇناسىۋىتى بار كۈچلۈك سېھىرگەر!
  مارگارىتا لەۋلىرىنى ئۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ئەسكى سېھىرگەر ۋە ئېلېمېنتلارنىڭ خوجايىنى سكېلېنتوننىڭ قارا يولۋاس يادىكارلىقلىرى بار. بەلكىم بۇ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى قۇتقۇزۇشقا ياردىمى بولۇشى مۇمكىن.
  ئوغۇل شاھزادە Oenomaus مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بۇنىڭدىن باشقا ، قاباھەتلىك سېھىرگەر تەرىپىدىن ئەسىرگە ئېلىنغان باشقا تۇتقۇن قىلىنغان بالىلارنى قۇتۇلدۇرۇش كېرەك. بولمىسا ئالەمگە زور زىيان بولىدۇ .
  دومىنىكا سورىدى ، بەك ئىشەنچلىك ئەمەس:
  - بۇ بىزنى ئاساسلىق نىشاندىن يىراقلاشتۇرمامدۇ؟
  مارگارىتا بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - ئەكسىچە! ئەگەر ئون ئىككى ئاسارە-ئەتىقىلەرنى يىغىپ ساقلىسىڭىز ، ھەممىگە قادىر خۇدانىڭ كۈچىگە ئېرىشەلەيسىز. ھەمدە بۇ تېخىمۇ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى تېجەپلا قالماي ، يەنە نۇرغۇن ياخشى نەرسىلەرنى بارلىققا كەلتۈرەلەيدۇ.
  بالا دوبرىنيا:
  - بۇ ھەيران قالارلىق! ئاندىن بىز باشقا قەھرىمانلار ئويلاپ باقمىغان بىر ئىشنى قىلالايمىز!
  دومىنىكا خۇشال ھالدا ناخشا ئېيتتى:
  دۇنيامىز رەھىمسىز ، رەھىمسىز ، خىيانەتچى ،
  كىشىلەرنىڭ قېنى بوران-چاپقۇندەك ئېقىۋاتىدۇ ...
  ئەمما بۇ ئادەم ئەقىللىق ، ئالغا ئىلگىرىلىشى بىلەن داڭق چىقارغان -
  ئويناۋاتقاندا توسالغۇلارنى يېڭىڭ!
  
  سانسىزلىغان كېچىدە تەھدىد
  تەقدىر رەھىمسىز ، قايغۇلۇق ۋە قىزىقارلىق ...
  گۇماندا غەلىتە ياش تۆكتۇق -
  ئاسمانغا ئورۇنسىز مۇڭلۇق قاراڭلار !
  
  تۆكۈش كېرەك
  بىر مەيدان كەسكىن جەڭدە ، ئىنسانلارنىڭ قېنى ...
  قىلىچ ، ئوق بىلەن ھاياتنىڭ تېمىنى سۇندۇرۇڭ ،
  بىز مۇھەببەتكە مەڭگۈ خىيانەت قىلمايمىز!
  مارگارىتا ئالتۇن بېشىنى لىڭشىتتى:
  - سىز دومىنىكنى ياخشى ئېيتىسىز ، ئەقىللىق سۆزلەر روھقا تەسىر قىلىدۇ! ئەمما بۇ يېتەرلىك ئەمەس...
  قىز ئارتىس ناخشا ئېيتتى:
  ئۇ ناھايىتى يېنىك بولدى
  مەن ۋەتەننى قۇتۇلدۇردۇم ...
  مەن ھەقىقەتەن تەلەيلىك -
  پەقەت بۇ يېتەرلىك ئەمەس!
  پەقەت ، پەقەت ، پەقەت -
  بۇ يېتەرلىك ئەمەس!
  ۋىسكونت بالىسى يالىڭاچ پۇتىغا قاتتىق تامغا باسقانلىقتىن ، شەبنەملەر ئاپېلسىن ئوت-چۆپتىن ئۇچۇپ ھۇۋلىدى:
  - ناخشا ئېيتىشنى توختىتىڭ! Skelentom غا بارايلى ، ئۇنى پارچىلايمىز!
  مارگارىتا بىر ھازا بىلەن مۇنداق دېدى:
  - مېڭىش بەك ئۇزۇن. سىز يا ئەجدىھا ئۈستىدە ئۇچۇشىڭىز ، ياكى مېدال ئىشلىتىپ توشۇشىڭىز كېرەك!
  Oenomaus كۈلۈپ تۇرۇپ سورىدى:
  - مېدال بارمۇ؟ شۇڭا بىزنى ئېلىپ كېلىڭ!
  پارتىزان قىز بىر ھازا بىلەن جاۋاب بەردى:
  - پۈتۈن كوماندىنى توشۇش ئۈچۈن ئۇنىڭغا توك تولۇقلاش كېرەك. ھازىرچە يەيلى. بالىلار بەلكىم قورسىقى ئاچقان بولۇشى مۇمكىن.
  قاۋاقسىز قىز بېشىنى لىڭشىتتى ، ئالماس ھالقا جىرىڭلىدى:
  - شۇنداق ، بۇ قىلىشقا تېگىشلىك ئىش. قورسىقىمدا ئوت بار!
  بۇ بالىنىڭ ۋىسكونت نومۇرى:
  - جەڭدە قورسىقى توق.
  قالغان بالىلار ، كۆپىنچىسى قىزلار بىردەك ۋارقىراپ كەتتى:
  بىز يېيىشنى خالايمىز
  ئىشىكنى تېخىمۇ كەڭ ئېچىڭ
  بولمىسا بىز ئاشپەزنى يەيمىز ...
  ئاشپەزلەرنىڭ ئۇششاق-چۈششەك يېمەكلىكلىرى بولىدۇ ،
  ۋەزىپە ئىجرا قىلغۇچىلارغا ئىچەيلى ،
  بىز بارلىق تاماقخانىلارنى ۋەيران قىلىمىز
  بىز قاچا-قۇچىلارنى پارچىلايمىز!
  مارگارىتا سېھىرلىك تاياقنى سىلكىدى. ئۈستەلدە بىر نەچچە قاچا ۋە تورت قويۇلغان.
  قىز خۇشال ھالدا ناخشا ئېيتتى:
  بالىلار سىز ئۈچۈن يىغدى ،
  بىز ھەرگىزمۇ تاشلاندۇق ئەمەس -
  سوغۇق مۇئامىلىلەر ،
  شىياۋمى بىلەن قورۇمالا ئەمەس!
  دومىنىكا بېشىنى لىڭشىتىپ مۇنداق دېدى:
  - ئەمما ئالدى بىلەن قولنى يۇيۇڭ!
  بالىلار دەرياغا يۈگۈردى. پەقەت بارونا قىزلا تۇرۇپ قالدى. قىز ئارتىس:
  - ئالاھىدە تەكلىپكە ئېھتىياجلىقمۇ؟
  ياش قاۋاقخانا:
  - ھەمدە قولۇم ۋە پۇتۇمنى پلېبيانلار بىلەن ھۆل قىلىپ زېرىكتىم!
  دومىنىكا كەسكىن جاۋاب بەردى:
  - ئۇنداقتا مەن سىزنى ئۈستەلگە قويمايمەن!
  ھۆرمەتلىك قىز:
  قىز ، ماڭا كۆرسەتمەكچىمۇ ؟ ھەئە ، مەن سېنى قامچىلاشقا بۇيرۇيمەن.
  دومىنىكا ئورنىدىن تۇرۇپ مۇشتىنى چىڭ تۇتتى:
  - كىمگە زاكاز قىلىسىز؟
  بارونېس كەينىگە قارىدى. دومىنىكا ئېگىز ھەم مۇسكۇللۇق بولۇپ ، رەخت پەقەت ئۇنىڭ كۆكرەك ۋە يوتىسىنى ياپقان. ئۇنىڭ ئۈستىگە مۇسكۇل توپلىرىنىڭ ئاشلانغان تېرىنىڭ ئاستىدا دومىلاپ كەتكەنلىكى ، ئاشقازاندا كاھىش كاھىشلىرى بارلىقى ئېنىق ئىدى. بۇنداق قەھرىمان قىز سىزنى ئۇرالايدۇ.
  قانداقلا بولمىسۇن ، مارگارىتا ياراشتۇرۇش ئاھاڭىدا:
  - ھەممىمىز ئاللىقاچان قولىمىزنى يۇيايلى. ئەگەر سىز دومىنىكا قۇرامىغا يەتكەن بولسىڭىز ، ئۇنداقتا سىز بىزگە ئۈلگە بولۇشىڭىز كېرەك. ئۇنداقتا ھەممىمىز بىرلىكتە يۇيايلى.
  ئۇ ئېقىنغا قاراپ ماڭدى. ئۇنىڭ بىلەن بارونېس قىز ۋە دومىنىكا بار. سۇنى تۆت قۇياش قىزىتتى ، مۇلايىم ۋە ئىللىق ، شۇڭا يۇيۇش خۇشاللىنارلىق ئىش ئىدى. بالىلار ھەتتا ئېقىندا ئۈزدى. ئۇلار بىر-بىرىگە سۇ چېچىشقا باشلىدى.
  دومىنىكامۇ كىچىك قىزدەك چېچىلىپ ناخشا ئېيتتى:
  سۇ ، سۇ ، سوغۇق سۇ ،
  ئۇنىڭ چېلەكتىن تۆكۈلۈپ كېتىشى سەۋەبسىز ئەمەس!
  ئۇنىڭ ئەتراپىدا شۇنداق ئېسىل تەبىئەت بار ئىدى. ياپيېشىل دەرەخلەردە ھەر خىل شەكىلدىكى ھەشەمەتلىك گۈللەر ئۆسۈپ كەتتى. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ گۈللەرنىڭ يوپۇرمىقىنىڭ رەڭگى ۋە رەڭگى ئوخشىمايدۇ. ھەسەن-ھۈسەننىڭ بارلىق رەڭلىرى بىلەن چاقناپ تۇرغان ۋە تۆت قۇياش نۇرىدا چاقناپ تۇرغان بىخلارنى تەسەۋۋۇر قىلىپ بېقىڭ.
  بۇ ھەقىقەتەن ئېسىل گۈزەللىك. ئۇنىڭ ئۈستىگە ئالباتروس چوڭلۇقىدىكى كېپىنەكلەر ئۇچىدۇ ، قانىتىنىڭ ھەرىكەت دولقۇنى دېڭىز دولقۇنىنىڭ چېچىلىشىغا ئوخشاش. ئاجايىپ ھەرىكەت يۈز بېرىدۇ.
  دومىنىكا ناخشا ئېيتتى:
  ئۇ كېپىنەكنىڭ قانىتى
  ئۇلار بەك ياخشى ئىدى ...
  بالا خاتىرجەملىكىنى يوقاتتى ،
  ئۇ چىن كۆڭلىدىن دېدى ...
  ياش ۋاراق ، چاققان ، ئەسكەرتىپ:
  - شۇنداق ، ئەتراپتىكى گۈزەل ...
  ئەمەلىيەتتە ، نۇرغۇن دەرەخلەر پاقلاننىڭ گۆھەر قۇيرۇقىغا ئوخشايتتى. ئۇلارنىڭ ئۈستىدە ، كېپىنەكتىن باشقا ، پىلاتىنا ئەجدىھاسىمۇ قاناتلىرىنى ھەرىكەتلەندۈردى. ئورمانلىقتا ھەيۋەتلىك قۇشلارنىڭ ئىزلىرى ئاڭلاندى. ئۇلار ئاۋازى بىلەن بەك ھەيران قالارلىق ھەم ئېسىل بولۇپ ، سىز پەقەت ھەيران قالىسىز.
  دومىنىكا تىۋىتتىردا:
  قارا قۇشلارنىڭ ناخشا ئېيتقانلىقىنى ئاڭلىدىڭىزمۇ ؟
  بۇلبۇل ۋە ئورېلېسلار ئالدىراش ...
  بەزىدە ئېشەكلەر ، ئېشەكلەر مۇشۇنداق ئۆرۈلۈپ كېتىدۇ ،
  قىزلار يالاڭ ئاياغ يۈگۈرۈۋاتىدۇ!
  ھەئە ، ھەقىقەتەن ، بۇ بەك قىزىقارلىق كۆرۈندى.
  يۇيۇنۇپ بولغاندىن كېيىن ، بالىلار ئۈستەلگە قاراپ ماڭدى. ئۇلارنىڭ كەيپىياتى چوڭ بولۇپ ، خۇشاللىق ئىچىدە ناخشا ئېيتتى.
  ياخشى پەرى بىزگە بەردى
  نۇرغۇن ئويۇنچۇقلار ، ھەر خىل ...
  بىز غايەت زور كۈچ بىلەن تۇغۇلدۇق ،
  قۇش ۋە ھايۋانلارغا ئوخشاش!
  
  بالىلار كۈلۈمسىرەپ تۇرۇپ ئوينايدۇ ،
  دۇنياغا زور خۇشاللىق كەلدى ...
  بىز تۇنجى سىناقتا ئۇ يەرگە بارالايمىز -
  ھەتتا ساراڭ بولۇپ قالغان بويۇنتۇرۇقتا ، ئېشەك!
  
  بىز شەبنەمدىن يالاڭ ئاياغ يۈرىمىز ،
  دۇنيادا نۇرغۇنلىغان ئېسىل پىكىرلەر بار ...
  بالىلار مەرۋايىت كۆز ياشلىرىنى تاشلايدۇ ،
  ماڭا ئىشىنىڭ ، روھىڭىز تېخىمۇ خۇشال بولىدۇ!
  
  رەزىل كوشچېي بىزگە ھۇجۇم قىلىۋاتىدۇ ،
  بابا ياگا مىناميوتتا ئالدىراش بولۇۋاتىدۇ ...
  ئۇلار يالىڭاچ قىزنى قاتتىق قامچا بىلەن قامچىلايدۇ ،
  دەريا قىرغاقلارنى سۇ بېسىپ كەتتى!
  
  ئەمما بىز تەۋرەنمەيمىز ، ئوغۇللار ۋە قىزلار ،
  بىز تىتانغا ئوخشاش كۈرەش قىلىمىز ...
  ئاۋازىمىز شۇنداق ئېنىق بولىدۇ ،
  يول ئاچقۇچىلار توپىغا ئوخشاش ، دۇمباق!
  
  ياخشى ، ئوركلار بىزگە توسالغۇ ئەمەس ،
  ساراڭ ترول سىزنى قورقۇتمايدۇ ...
  باتۇرلۇق ئۈچۈن كاتتا مۇكاپات بولىدۇ ،
  ئەگەر بالا خورلاشتا نۆل بولمىسا!
  
  باتۇر ئوغۇللار ئۈچۈن يىلان گورنىچ نېمە ،
  بىز ئۈچۈن ھېچقانداق توسالغۇ يوق ، بىز يامانلىققا قارشى تۇرۇشنى خالايمىز ...
  بىز ئۇنىڭغا بىر مۇنچە ئۇششاق-چۈششەك نەرسىلەرنى بېرىمىز ،
  بىز ئۇنى ئۇدۇل قوتانغا قۇلۇپلايمىز!
  
  ئەگەر زالىم زەمبىرەك زەمبىرەكتىن ئېتىلسا ،
  ئاندىن بىز ئۇنىڭغا پۇل بىلەن جاۋاب قايتۇرىمىز ...
  تۈگمەن يىگىتلىرىڭىزنى سۈرتۈشنى توختىتىڭ ،
  شەيتاننى بىر قېتىم مەغلۇپ قىلايلى!
  
  قانلىق جەڭگە ، مۇقەددەس ۋە توغرا ،
  باتۇر قىزلار ، ئوغۇللار يۈگۈردى ...
  بىز مۇقەددەس كۈچنى باشقۇرىمىز ،
  رەزىل ئەجدىھانى قاپلاپ قويايلى!
  
  ئەزىزلىرىمىز ئۈچۈن تېخىمۇ خۇشال قىرغاق يوق ،
  بىر پۈتۈن كۆلچەكنى تۇتايلى ...
  ئۇلۇغ ، جەلپكار Elfia ئۈچۈن ،
  بالا ئۆزىنىڭ ناھايىتى قالتىس ئىكەنلىكىنى ئىسپاتلايدۇ!
  
  دۇنيانى شۇنداق گۈزەل قىلايلى
  شۇنداق قىلىپ جەننەتتىكى گۈللەر ئۆسۈپ يېتىلىدۇ ...
  بىز بەزىدە خەتەرلىك جەڭ قىلساقمۇ ،
  نېمىلا دېگەن بىلەن چۈشلەر يورۇقلۇقتا ئەمەلگە ئاشىدۇ!
  
  ياق ، بىز ھەرگىز دۈشمەننىڭ ئاستىدا بولمايمىز ،
  قىزلار ، ئوغۇللار ئالغا ئىلگىرىلەيلى دەيلى ...
  بىز كاپىر قوشۇننى ئايىغىمىز ئاستىدا دەپسەندە قىلىمىز ،
  مۇكاپاتقا ئېرىشكۈچىگە تالون تارقىتىمىز!
  
  ماڭا ئىشىنىڭ ، دۇنيادا مەڭگۈلۈك ياز بولىدۇ ،
  بالىلىقىمىز ھەرگىز ئۆتمەيدۇ ...
  چەۋەندازلارنىڭ قىلىقلىرى ھەقىقەتەن ئېيتىلغان ،
  غەلىبە پائالىيىتىگە قاتنىشىڭ!
  
  ياخشى ، بىز بارلىق ئوركلارنى مەغلۇب قىلغىنىمىزدا ،
  جەڭ شانلىق غەلىبە بىلەن ئاخىرلىشىدۇ ...
  ئۇ مېنىڭ ساپ روھىمدا ئاجايىپ گۈزەل بولىدۇ ،
  بىز قىلىچنى ، كۈچلۈك قالقاننى كۆتۈرىمىز!
  بالىلار ناچار ناخشىنى ئېيتىپ ئۈستەلدە ئولتۇردى. ئۇلار قوشۇمچە تاماقلار بىلەن قورۇلغان ئۆردەك ، كاۋاپدان ۋە بېلىقلارنى يېيىشكە ئامراق.
  دومىنىكا ئۇلارغا قوشۇلدى. ئۇ پىچاق بىلەن بىر پارچە كېسىپ مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئېسىل گۆش!
  مارگارىتا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ياخشى ، مەن قانداق قىلىپ سېھىرگەرلىك قىلىمەن؟ قوشۇلۇڭ ، ئۇ ھەقىقىي نەرسىدىن پەرقلەنمەيدۇ!
  بارونېس قىز:
  - ھەئە ، ئېسىل گۆش ، ئەمما بېلىقچۇ؟
  مەن بىر پارچە سىناپ باقتىم. دەرۋەقە ، يېمەكلىك ناھايىتى ئېسىل ئىدى. بالىلار يېدى ۋە خۇشال ھالدا دىققەت قىلدى:
  - قانداق تاماقلار ، قانداق تاماقلار ،
  ھەممە نەرسىنى مەن بىلەن بىللە ئېلىپ كەتسەم دەيمەن ...
  ئۈستەلنىڭ دائىم بۇنداق بولماسلىقى تولىمۇ ئېچىنىشلىق -
  ئۇلار پەقەت بوغۇزلاش ئۈچۈن بېقىلىدۇ!
  يالاڭئاياغ ، تىلەمچى قىزلار:
  - ئازراق شاكىلات كەمپۈت ئالسام بولامدۇ؟
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ تاياقنى پۇلاڭلاتتى. پاقلاننىڭ قۇيرۇقىدەك يوغان دەرەخكە ئېسىلىپ ، قوڭۇر دەرھال ئۈستەلگە يۈگۈرۈپ كېلىپ ، شاكىلات بىلەن يېپىلغان ۋە ئېسىل تولدۇرۇلغان چىرايلىق ، ھايۋان ۋە بېلىق شەكىللىك قاۋاقخانىلارغا ئۆزگەردى .
  بالىلار رازىمەنلىك بىلەن سايراشتى:
  - بۇ نېمىدېگەن قالتىس ، شۇنداقلا ، بىز ماروژنى لازىم!
  شۇ تاپتا ، قىزىل تۈكلۈك بىر نەچچە چوڭ چاشقان ئاپېلسىن ئوت-چۆپنىڭ ئاستىدىن سەكرەپ بالىلارغا ھۇجۇم قىلماقچى بولدى. ئۇلار قورقۇپ ۋارقىراپ كەتتى ، ھەر بىر چاشقان ياخشى بۆرىنىڭ چوڭلۇقىدا. مارگارىتا ئۇلارنى سېھىرلىك تاياق ۋە چاققان پۇتلىرىنىڭ سېھىرلىك ھالقىلىرىدىن چاقماق سوقتى. ئۇنىڭ ئۈستىگە دومىنىكامۇ سېھىرلىك تاياقنى ئىشلىتىپ تومۇرنى قويۇپ بەردى.
  ئالتۇن ئۈزۈم ھارىقى ئاجايىپ گۈللەر شەكلىدە قويۇلغان مول ، ياپيېشىل ماروژنى بىلەن پەيدا بولدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، بۆلجۈرگەن ، ئەنجۈر ، ياۋا بۆلجۈرگەن ۋە باشقا ئېسىل مېۋىلەر بار.
  دومىنىكا گاڭگىراپ تۇرۇپ ، ئەڭ چوڭ ئۈزۈم ھارىقىنى كۆرسىتىپ ، بۇ ئالتۇن بولۇپلا قالماستىن ، بەلكى ئالماس بىلەن ئورالغانلىقىنى كۆرسەتتى. ئۇنىڭدىكى ماروژنى ھەسەن-ھۈسەننىڭ بارلىق رەڭلىرىگە قويۇلغان ئاجايىپ زىننەتكە ئوخشايتتى. ئۇ نېمىدېگەن گۈزەل!
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  -سىزدە ئەجدىھانىڭ يۈرەك تومۇرىدىن ياسالغان سېھىرلىك تاياق بار - بۇ ئىنتايىن ئاز ئۇچرايدۇ. ئۇنى نەدىن تاپتىڭىز؟
  دومىنىكا سەمىمىيلىك بىلەن جاۋاب بەردى:
  - جەڭدە! بۇ ھەقىقەت ۋە باتۇر!
  Oenomaus خۇشاللىق بىلەن ناخشا ئېيتتى:
  ئۇرۇشقانلارغا ۋاي!
  جەڭدە چىرايلىق بىر قىز بىلەن ...
  ئەگەر دۈشمەن ئاچچىقلانسا -
  مەن باسقۇنچىلارنى ئۆلتۈرىمەن ! مەن باسقۇنچىلارنى ئۆلتۈرىمەن !
  بالا دوبرىنيا ھۆركىرىدى:
  - سەن نېمە ، قىزىم ، نېمىشقا بۇنداق ناخشا ئېيتىسەن؟ بىز چوقۇم ناخشا ئېيتىشىمىز كېرەك: جەڭدە كۈچلۈك بالا بىلەن! تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، جەڭدە كۈچلۈك ئادەم بىلەنمۇ. بىز پەقەت تاشقى قىياپەتتىكى ئوغۇللار ، ئەمما كۆپ يىللاردىن بۇيان بىز ئەر بولدۇق!
  Oenomaus كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  بىز مەڭگۈ بالىلار بولىمىز ،
  پەقەت يىللار ئۆزگىرىدۇ!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - بۇ يەردە بىزدە چۆچەك دۇنياسى ۋە ئۆزگىرىش بولىدۇ.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئۇ ئۇلانغان ماروژنىنى يېيىشكە باشلىدى. ئۇنىڭ تەمى ناھايىتى ياخشى. مانا بۇ قانچىلىك ھەيۋەتلىك بولۇپ چىقتى. ماروژنىنىڭ تاتلىق ، مۇلايىم تەمى قىزنىڭ تىلىغا تارقالدى.
  بۇ بالا دوبرىنيا بېلىق ۋە گۆشتىن كېيىن ، خۇشاللىق بىلەن ماروژنىغا ھۆرمەت بىلدۈردى. بۇ ھەقىقەتەن بىر ئىش .
  بالىلار مەدەنىيەتلىك كۆرۈنگەن ۋە ئېغىپ كەتمەيدىغان ئۇسۇلدا يېيىشكە ئۇرۇندى . شۇنداق ، گۆشخور چاشقان ماروژنىسى ناھايىتى ياخشى ئىش.
  دومىنىكا پارقىراپ كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  سېھىرگەرلىك قىلالايدىغان قانچىلىك ياخشى ،
  رەزىل چاشقاننى ماروژنىغا ئايلاندۇرۇڭ ...
  بىز پۇختا بەشكە ئېرىشىمىز -
  قىلىشقا تېگىشلىك بولمىغان ئىشنى قىلىش!
  يەنە كېلىپ بالىلارنىڭ كۈلكە ئاۋازى. رازى بولغان سايراش ...
  ئاسماندا بىر ئاۋاز ئاڭلاندى. قىرغاقنىڭ مەلۇم يېرىدە يوغان ئەجدىھا ئۇچۇۋاتاتتى. يىراقتىن قارىغاندا ئۇ يەتتە بېشىغا قارىماي كىچىك ھەم قورقۇنچلۇق ئەمەس ئىدى. ھەمدە ئۇ زىيانسىز ئۇسۇلدا بىر خىل ئالۋاستى ئىدى.
  بالىلار كۈلۈشۈپ بىر-بىرىگە قاراشقا باشلىدى. بۇ ھەقىقەتەن قىزىقارلىق. ئۇلار ئالقانغا ئالقان چاۋاك چالدى.
  بۇ يەردە بىر قوڭغۇراق بار.
  دومىنىكا ئۇنى ئېلىپ ، پۇت بارمىقى بىلەن بۇمېراڭنى تاشلىدى. ئۇ ئۇچۇپ كېلىپ سوقۇلۇشنى ئۈزدى ، كۈزدە گۈزەللىك ئۇنى سېھىرلىك تاياقتىن ئېنېرگىيە بىلەن ئۇردى . ناپالېئوننىڭ خوراز دوپپىسى شەكلىدە كۆك ، قىزىلگۈل ۋە كۆممىقوناق گۈللىرى تىكىلگەن چوڭ تورت پەيدا بولدى.
  بالىلار ئاللىقاچان ياخشى تويۇپ ، ئوتتۇراھال قىزغىنلىق بىلەن سوۋغاتنى قارشى ئالدى.
  بالا ۋىسكونت:
  -تورت بەك ياخشى ، ئەمما سىز يەنىلا ئوتتۇراھاللىقنى كۆزىتىشىڭىز كېرەك ...
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى:
  تۇغۇلغان كۈنۈم ئۈچۈن ئاشپەز ،
  تورتنى تەبرىكلەپ يازدىم ...
  قايماقتىن رەڭلىك خەت -
  سان رېمو شەھىرىگە بارىدىغان ۋاقىت كەلدى!
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، قىز ئۇنى ئېلىپ بۇمېراڭنى يەنە چىقاردى. ئۇ ئۇچۇپ ، ئۆپكە ۋە ئايلىنىپ كەتتى. قىز ئۇنى يالىڭاچ پۇتى بىلەن يەنە تۇتۇپ ناخشا ئېيتتى:
  تورتقا قارىماڭ
  ئۆلىدىغان ۋاقىت كېلىدۇ ...
  زەنجىۋىل نان بۇتخانىدىكى ئوقتەك شىۋىرلايدۇ ،
  يېمەك-ئىچمەك بىلەن ئۆزىڭىزنى ھەقىقىي قىينايسىز!
  قاۋاقخانا قىز خوراز دوپپا بىلەن بىر پارچە تورتنى تەستە يۇتۇۋەتتى ، لەۋلىرىنى يالاپ مۇنداق دېدى:
  - مەززىلىك! ئەمما ئۇ ئەمدى ماس كەلمەيدۇ.
  بۇ بالىنىڭ ۋىسكونت نومۇرى:
  - سەمىرىپ كېتىشكە ئۇزۇن ۋاقىت كەتمەيدۇ.
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ چاقچاق قىلىپ ناخشا ئېيتتى:
  ئاپامنىڭ قوشۇقلىرى ، دادىسىنىڭ قوشۇقلىرى ئۈچۈن ،
  موماي ئۈچۈن بىر كارىۋات ...
  ۋە كارىۋاتنىڭ يان تەرىپىدە!
  بالىلار ھەقىقەتەن تاماق يېگەندىن كېيىن ئېغىرلىشىپ ، يۇمشاق ، ئاپېلسىن ئوت-چۆپلەرگە يىقىلىپ ، بۇرنى بىلەن پۇراپ كەتتى. تەلىيىمىزگە بۇ يەردە يىرتقۇچ پاشا ياكى ھاشارات يوق ئىدى. ئۇچقانلار چوڭ ھەم چىشلىمىگەن ، ئۇلاردا ھېچقانداق مەسىلە يوق دېيەرلىك.
  دومىنىكا مارگارىتادىن سورىدى ، يول ئاچقۇچى قىزمۇ ئەسنەپ ، ئالقىنى بىلەن ئاغزىنى تېزلا ياپتى:
  -سىز ئۇخلامسىز ياكى؟
  پارتىيە قەھرىمانى جاۋاب بېرىپ:
  نېمە ، قىز خورلىنىش ۋە تەشۋىش ئىچىدە ئۇخلىيالمايدۇ؟
  بىر يەردە توي قىلغانلار ئورمان يولىنى بويلاپ ئايلىنىپ يۈرمەكتە ...
  ئۇ يالپۇز ئوت-چۆپلىرىنى ئايلىنىپ ئايلىنىپ ھېچنىمىنى بىلمەيدۇ ،
  لەنەت قىلىنغان تەقدىر چاقچاقلىرى ۋە ئويۇنلىرى!
  قەھرىمان بالا دوبرىنيا ئاللىبۇرۇن بۇرنىدىن پۇراپ تۇراتتى.
  شۇنداق ، بالىلار نۇرغۇن سەرگۈزەشتىلەرنى باشتىن كەچۈردى.
  دومىنىكا چاقچاق قىلىپ ناخشا ئېيتتى:
  بىز قىينالماي ئۇخلايمىز ،
  بۇ راست ، شۇنداق ...
  ئەمما ، قانداق قىيىنچىلىق بىلەن ،
  كېيىن ئويغىنىمىز!
  . 9-باب.
  دومىنىكا ئويغىنىپ ئۇنى پاراللېل دۇنياغا ئېلىپ بارىدىغان سېھىرلىك چۈشتىن چىقتى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، قىز ئۆزىنى يۇيۇپ ، ئالتۇن ئۈسكۈنىدىن پايدىلىنىپ يۇيۇندى. مەن چىشىمنى چوتكىلاپ ناشتىغا باردىم.
  ئۇ يەردە ئۇ سەرخىل سىنىپتىكى باشقا قىزلار ۋە قىزلار بىلەن كۆرۈشتى. ئۇلار قول ئېلىشىپ كۆرۈشۈپ ، ئەدەپلىك كۆرۈندى. بۇ يەردە يەنە پاكارلار ، ئاياللار ھارۋىسى ، قىزلارغا ئوخشايدىغان ئاياللار قىزىقىشى ، نىمفا ، قۇرۇتقۇچ ، ئىنسان قىزلىرى بار ئىدى ، گەرچە بۇلار ئاز بولسىمۇ. چىرايلىق بىر شىركەت يىغىلدى.
  قىزلار نەپىس كىيىم-كېچەك ۋە زىبۇ-زىننەتلەردە ئىدى ، ئەمما يالاڭ ئاياغ ئىدى ، بۇنداق بولغاندا سېھىرگەرلىك جەريانىدا پۇتىنى ئىشلىتىش تېخىمۇ قۇلايلىق بولاتتى. سەرخىللار سىنىپىدا مائارىپ بىر ئاز ئوخشىمايتتى - ئۇلار تېز سۈرئەتلىك ئوت شەكلىدە تۈگرە سۆزلىگەن دەرسلەرنى ئاڭلىدى ۋە تۈرلۈك ۋەزىپىلەرنى ئورۇندىدى. بۇ قىز ئاللىقاچان ئاساسىي بىلىملەرنى بىلىدۇ دەپ قارالغان.
  دومىنىكا بۇ يەردە بىر قانچە ۋەزىپىنى ئورۇندىدى. ئۇ سېھىرلىك تاياقتىن ئېتىپ ئۆزگەرتىش ئېلىپ باردى. ئاندىن ئۇ سېھىرگەرلىك قىلدى. ئۇنىڭغا بىر نەچچە مۇرەككەپ سۆز بىرىكمىسى ئوقۇلدى ، دومىنىكا ئۇلارنى تەكرارلىدى.
  كىنو ئارتىسى بولۇش سۈپىتى بىلەن ، بۇ قىزنىڭ ئەستە تۇتۇش قابىلىيىتى بار ، چۈنكى ئۇ قويۇلغاندىن كېيىن ئۇ نۇرغۇن دىئالوگلارنى تەلەپپۇز قىلىشقا موھتاج.
  ھەممىنى ئەسلەپ قالدىم. ئەمما بۇلارنىڭ ھەممىسى گۈل ؛ ئەڭ مۇھىمى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى قۇتقۇزۇش ئۈچۈن ئاسارە-ئەتىقىلەرنى ئىزدەش.
  شۇنداق قىلىپ دومىنىكا نېلۇپەر ئورنىدا ئولتۇرۇپ ، ئۇنىڭ كۈچلۈك ، مۇسكۇل پۇتىغا قوشۇلدى ۋە دۈمبىسىنى تۈزلىدى. يەنە كېلىپ ئۇ پاراللېل ئالەمگە شۇڭغۇدى ، ئۇلارنىڭ گۇرۇپپىسى تېخىمۇ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى قۇتقۇزۇشنىڭ يولىنى ئىزدەۋاتاتتى.
  دەل ۋاقتىدا. چۈنكى ئۇ يەردە غوجايىن ۋە بۇلاڭچى بۇلبۇل ئۇچىغا سەكرىگەن. بۇ ئىككى قارا نىيەت ئاللىقاچان سېھىرلىك تور تارقىتىپ ، ئۇخلاۋاتقان يالاڭ ئاياغ كوماندىسىنى قاپلىدى.
  مارگارىتامۇ ئۇخلىدى ، ئۇ خىيال قىلدى ...
  قىز كۆۋرۈكنى پارتىلىتىش ۋەزىپىسىنى تاپشۇرۇۋالغان. شۇنىڭ بىلەن ئۇ يالاڭ ئاياغ ، يىرتىلىپ كەتكەن پاختا كىيىم ۋە تىلەمچى سومكا بىلەن رازۋېدكا قىلدى. كۈز پەسلى ، ھاۋارايى ئانچە ياخشى ئەمەس. كېچىدە ئۈششۈك بولۇپ ، ئوت-چۆپلەر ئۈششۈك بىلەن قاپلانغان بولۇپ ، قىزنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى كىچىك ، يېقىشلىق ئاياغلارنى قالدۇردى. ئۇ ئىنتايىن نەم ھەم سوغۇق بولۇپ ، يامغۇرغا قار ئارىلاشتۇرۇلغان.
  يالاڭ ئاياغ پارتىزاننىڭ كىچىك پۇتلىرى سوغۇق ۋە نەملىكتىن كۆك رەڭگە كىردى. ئەمما ئۇ جاسارەت بىلەن ئالغا ئىلگىرىلىدى ، ھەتتا سۈرئەتنىمۇ ئالدى.
  شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ئۇ ناخشا ئېيتتى.
  يامغۇر يۇلتۇز پارچىلىرىنى ئاسمانغا چاچتى ،
  ئۇلار فاشىزم ئۈچۈن ئۆتكۈر پاينى تەييارلىدى!
  يولۋاس باكلىرى پەقەت ئەخلەت - مەينەت بۈركۈت بازىرى ،
  ۋېرماچت قاتتىق مەغلۇبىيەتنى كۈتىدۇ!
  ۋېرماچت قاتتىق مەغلۇبىيەتنى كۈتىدۇ!
  
  يولدىشىمىز ستالىن ، رەھبەر ، مىليونلىغان كىشىلەرنىڭ كۈچى ،
  ئۇنىڭ گرانىت مۇشتى ، قولىدا ئاپتومات بار!
  بىز سودومدىن ئارمىيەنى مەغلۇب قىلالايمىز ،
  بىزنىڭ كۈچىمىز مونوپول ، بەختكە يارىشا يەرشارىدا!
  بىزنىڭ كۈچىمىز مونوپول ، بەختكە يارىشا يەرشارىدا!
  
  پارتىيىمىزنىڭ تېخىمۇ مۇھىم قىلىدىغان ئىشى يوق ،
  خەلقنى ، ۋەتەننىڭ ياخشىلىقىنى قانداق قۇتقۇزۇش كېرەك!
  گوببېلس ئىگە ، قۇرۇق گەپ بىلەن دوزاخقا ،
  بارلىق شەيتانلارغا قارىماي غەلىبە بولىدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ!
  بارلىق شەيتانلارغا قارىماي غەلىبە بولىدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ!
  
  روسىيەلىك گۈزەللىك ، بىلەمسىز ، ئۇنىڭ كۈچى بىلەن داڭلىق ،
  ئۇنىڭ ئېغىر قوڭۇر ئۆرۈكى بار!
  فاشىستلار بىلەن بولغان جەڭلەردە ياشلار داڭق چىقىرىدۇ ،
  نۇر دۆلىتى تىرىلىدۇ ، قەد كۆتۈرىدۇ!
  نۇر دۆلىتى تىرىلىدۇ ، قەد كۆتۈرىدۇ!
  
  بۇرنىنى رۇسلارغا ئۇرۇشىغا يول قويماڭ ،
  بۇرۇتلۇق يىگىت ئۇنى قالتىس خۇدا دەپ ئويلايدۇ!
  بىز بېرلىن كوچىسىدا ماڭىمىز ،
  ياق ، روھى پاك ئادەم قۇل بولۇپ قالمايدۇ!
  ياق ، روھى پاك ئادەم قۇل بولۇپ قالمايدۇ!
  
  بايرىقىمىز قىزىل ، ئاچچىق قاننىڭ رەڭگى ،
  رېيچستاگدا قۇياش ئاللىبۇرۇن پارقىراپ تۇراتتى!
  ئەزىز بالىلىرىمىز ئۈچۈن تېخىمۇ سېخىي سوۋغات يوق ،
  يۈرەك باتۇر بولسا ، قورقۇنچ تارمار قىلىنسا!
  يۈرەك باتۇر بولسا ، قورقۇنچ تارمار قىلىنسا!
  شۇنىڭ بىلەن مارگارىتا يۈگۈردى ، سوغۇق ئۇنىڭ يالاڭ ئاياغلىرىنى چىشلەپ كۆۋرۈككە كەلدى. ئەتراپتا سىم سىم بار ، ئاپتومات مۇنارى بار.
  گېرمانلار ئاي نۇرىنى ئىچىدۇ ۋە ئوت ياقتۇرىدۇ. مارگارىتا ئۇلارنىڭ يېنىغا يۈگۈردى. بىچارە ، سېرىق تەنلىك كىچىك قىز كراۋتلارغا قورقۇنچلۇق ئەمەس. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، بۇنداق نەم ۋە سوغۇقتا ، ئاخىرقى تىلەمچىلەردىن باشقا ھېچكىم يالاڭ ئاياغ مېڭىشقا جۈرئەت قىلالمايدۇ.
  قىز ئۇلارغا زىيانسىز ۋە خۇشخۇي ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى:
  مەن كەمبەغەل يېتىم
  مەن سوغۇقتا قاردىن يالاڭ ئاياغ يۈگۈرەيمەن ...
  ئەمما قىزنىڭ ئاۋازى ناھايىتى ئېنىق ،
  ئۇ زورلۇق بىلەن ئۈششۈكنى ھەيدەيدۇ!
  
  ئۇرۇش ئانامنى بومبا بىلەن ئېلىپ كەتتى ،
  ئەلۋەتتە دادا ئالدىنقى سەپكە چاقىرىلدى ...
  بۈدرە چاچلىق بۇرادەر سوغۇقتىن مۇزلاپ كەتتى ،
  چوڭ ئاچىسى پەلەمپەيدە!
  
  قورسىقىم ئاچتى ، مەن بىر پارچە بولكا چىشلىدىم ،
  كىچىك پۇتلىرىم ئۈششۈكتىن قىزىل ...
  مەن تىرامپ ئىتنىڭ تاماق يەيدىغان يېرى
  گەرچە قىز ئوماق ھەم چىرايلىق بولسىمۇ!
  
  مەن كۆپچىلىككە دادىل ۋە جاسارەت بىلەن ئېيتالايمەن ،
  ئەلۋەتتە ، ئۇرۇشقا لەنەت بولسۇن ...
  بىزنىڭ نېمە ئۈچۈن كۈرەش قىلىۋاتقانلىقىمىز مۇھىم ئەمەس ،
  ئالۋاستى شەيتان بۇنىڭ ئۈچۈن گۇناھكار!
  
  ھە ، قىزنىڭ پۇتى ئازابلىنىۋاتىدۇ ،
  ئۇلار بۇ سوغۇقتا بەك ئاغرىيدۇ ...
  كاشكى ئىسسىق مايدا پات ئارىدا تاڭ ئېتىشنى تىلەيمەن ،
  نۇرلۇق بۈركۈت ئۇچسۇن!
  
  بىز ۋەتىنىمىزنى تېخىمۇ گۈزەل قىلماقچىمىز ،
  ئەمما ئاچلىق ، سوغۇق ، شىۋىرغان ۋە شىۋىرغان ...
  بەختسىز روسىيە نەگە بارىسىز؟
  مۇشۇنداق قىيىن تەقدىر!
  
  مەن بىر قىز ، پەقەت بىر بالا ،
  مەن نۇرغۇن ئىشلارنى باشتىن كەچۈردۈم ...
  مەن بۆشۈكتىن دېگۈدەك ئىشلىدىم ،
  مەن پەقەت تۆت ياكى بەش ئوقۇدۇم!
  
  بۇ قايغۇ نېمىشقا ماڭا كەلدى؟
  سۇنۇق يۈرەكلەرنىڭ رەھىمسىز تەقدىرى ...
  ماڭا ئىشىنىڭ ، بۇنداق رەزىللىك چۈشۈپ كەتتى ،
  قارىماققا ئازراق بولسىمۇ ، ئاخىرى!
  
  ئەمما بويۇنتۇرۇق ئاستىدىكى قىز بۇزۇلمىدى ،
  ئۇ تەييارلىق قىلىشقا ئۈلگۈردى ۋە مېڭىۋاتىدۇ ...
  ئۇ بالا ، قېرىلىقتىن يىراق ،
  ئۇ يالاڭئاياغ ئايلىنىشنى ياخشى كۆرىدۇ!
  
  بىر كىچىك قىزنىڭ ئىزى يېقىشلىق ،
  رافائىل ئۇلارغا رەسىم سىزدى ...
  كىچىك بالىنىڭ خۇشال بولىدىغانلىقىغا ئىشىنىمەن ،
  پەرۋەردىگار بالىلىرىنى كۆرىدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ!
  
  شۇڭلاشقا مەن بۇ ناخشىنى ئېيتىمەن
  رەببىمىز ئەيسا مەسىھنىڭ شان-شەرىپى ئۈچۈن ...
  مەن يەر شارىنىڭ جەننەتكە ئايلىنىدىغانلىقىغا ئىشىنىمەن
  مەن دادام بىلەن كۆرۈشىمەن ، ماڭا ئىشىنىڭ!
  
  ئۇ ۋاقىت كېلىدۇ ، ئۇلار قايتا تىرىلىدۇ ،
  كىم ئۆلدى ، كىم قازا قىلدى ، كىم كېسەل بولدى ...
  قېرىلىق ۋە بالىلىق دەۋرىدە خۇشاللىق بولىدۇ ،
  چۈنكى ئەيسا ئۇنى ئارزۇ قىلاتتى!
  
  ھەئە ، مەن خۇدا ئالدىدا تىزلىنىمەن ،
  مەن بۇ زەبۇرنى نۇرنىڭ خۇشاللىقىدا ئورۇندايمەن ...
  كەلگۈسى ئەۋلادلارنىڭ نامىدا ،
  جىنايەتچى ئالۋاستىلار مەغلۇپ بولىدۇ!
  
  ئاندىن ئۇ قىز مەڭگۈلۈك بەخت ئىچىدە بولىدۇ ،
  ئانا تۇپراقتىكى بارلىق خەلقلەر ...
  ناچار ناچار ھاۋارايى تارقىلىدۇ ،
  خەلقىمىز بۇزۇلمايدۇ!
  
  ئۇ ئۆزىنى كېسىپ ئۆتۈپ ، تىزلىنىپ ئولتۇردى ،
  كۈمۈش كرېستنى سۆيدى ...
  ئېنىقكى ئۇ خۇدا ئۈچۈن ئازراق ئىش قىلدى
  ئەيسا بىز ئۈچۈن ئاسماندىن چۈشتى!
  
  بىز ھەممىمىز ھەممىگە قادىر خۇدا بىلەن بىللە بولىمىز ،
  ئۇنىڭ چىرايلىق ، سۆيۈملۈك قولىدا ...
  ئوي-پىكىرلىرىمىز تېخىمۇ يۇقىرى كۆتۈرۈلسۇن
  كۈچ بولسا بالىلارچە ، كۈچلۈك مۇشتتا!
  
  ھازىر مەن نامازنى ئوقۇدۇم ،
  ئۇ: خۇدايىم ، مېنى كەچۈرۈڭ ...
  ھازىر بىز ئۇنىڭ بىلەن بىللە پىيادە مېڭىۋاتىمىز ،
  مەسىھ ۋە مەن ، ماڭا ئىشىنىڭ ، يولىمىزغا ماڭدۇق!
  
  بىز ئۇنىڭ بىلەن قول تۇتۇشۇپ جەننەتكە بارىمىز.
  ئۇ يەردە ئالتۇن يامغۇر ياغىدۇ ...
  پەرۋەردىگار ئۆزىنىڭ كەڭ قورساقلىقىنى نامايان قىلىدۇ ،
  ئۇ رەقىبىنى تىترەپ بىۋاسىتە ئەۋەتىدۇ!
  
  ئاخىرىدا ، دۇنيادا خۇشاللىق بار ،
  بىز مەسىھنىڭ كۆرۈنۈشىنى ساقلىدۇق ...
  بىز پەرىشتىلەردەك ئۇچۇپ ھاۋادىكى زىياپەتكە ،
  رەببىمىزنىڭ مۇھەببىتى پارلاق ۋە پاك!
  بۇنداق ناخشىدىن كېيىن ، ناتسىستلار ھېسسىياتچان بولۇپ ، بەختسىز قىزنى قىزىتىپ ئۇنىڭغا ئىسسىق چاي بەردى. مارگارىتا تۆمۈر يولنىڭ ئاستىدىكى سومكىسىغا بىر بولكادەك ياسىنىۋالغان پارتىلاتقۇچنى جىمجىت تىكىشنى پىلانلىدى ، ئەمما ۋاقتى بولمىدى - ئۇ ئويغىنىپ كەتتى.
  بۇلبۇل بىلەن بۇلاڭچى ناھايىتى يېقىن ئىدى. گوبلىننىڭ بۇرنىنىڭ ئورنىدا سوقۇلۇش ، بىر قەدەر ناچار چىراي ۋە ئۇزۇن پاچاق بار. ئۇمۇ خېلى ئېگىز ، تەخمىنەن ئۈچ مېتىر كېلىدۇ. ئۇنىڭ تورنى سۆرىگەنلىكى ئەجەبلىنەرلىك ئەمەس. بۇلبۇل بولسا سېمىز ، قوپال ئادەم بولۇپ ، مەڭزى مەڭزى بار ، ئالدى چىشلىرى چىقىپ ، مېداللار بىلەن ھەشەمەتلىك فورما كىيگەن. ياخشى ، بۇرۇتنى قوشقاندا ، پرۇسسىيەلىكلەرگە خاس.
  تۇيۇقسىز ھۇجۇمنىڭ كارغا كەلمىگەنلىكىنى كۆرگەن بۇلاڭچى بۇلبۇل بۇ ئىككى بارمىقىنى ئاغزىغا سېلىپ پۇشتەك قىلماقچى بولدى.
  دومىنىكا ئۇنىڭغا يالىڭاچ پاشنىسى بىلەن يۇمىلاق ئۈستەل بەردى . بۇلاڭچى ئازاب ئىچىدە ھۆركىرىدى. ھەتتا ئۇ قان تۆكتى.
  غوجايىن ئۇنىڭ كۇلۇبىنى پۇلاڭلاتتى. قەھرىمان بالا دوبرىنيا سەكرەپ چۈشۈپ ، گوبلىننىڭ چېچىدىن تۇتۇپ ، دۈمبىسىگە يىقىلىپ ئۇنى ئۆزىگە تاشلىدى. گوبلىن گۈللۈك كاكتۇسقا ئوخشاش ئۆسۈملۈككە سوقۇلۇپ ، گاس ئاڭلىدى. ئۇنىڭ ھۆركىرىشى ياۋا ئېشەككە ئوخشايتتى.
  مارگارىتا كۈلۈپ كەتتى. بۇلبۇل دومىنىكا تىزى بىلەن ئېڭىكىگە ئۇرغاندا يەنە پۇشتەك قىلماقچى بولدى. ئۇ تىترەپ كەتتى.
  قەھرىمان بالا دوبرىنيا ناخشا ئېيتتى:
  غوجايىن بىزدىن سورىدى ،
  سىز كامو كېلىۋاتامسىز ؟
  شەھەرگە قاراپ يول ئالدى -
  بىزنىڭ قىلىشقا تېگىشلىك ئىشلىرىمىز بار!
  غوجايىن كۇلۇب بىلەن قايتا ھۇجۇم قىلماقچى بولدى. قەھرىمان بالا زەربە بېرىپ ، چوڭ ئادەمنى يەنە ئۆزىگە تاشلىدى ، چۈنكى دوبرىنيانىڭ بالىنىڭ كۈچى يوق. ھەممە ئىشلار ئوڭۇشلۇق بولۇۋاتقاندەك قىلىدۇ.
  غوجايىن يەنە سوزۇلدى. ئۇ ئاستا ئاستا ئورنىدىن تۇردى. بالىلار ئويغىنىپ سازلىق شەيتانغا ئالتۇن قوڭغۇراق تاشلاشقا باشلىدى. ئۇلار ئۇنى ئۇرۇپ ھۆركىرىدى. Twitch.
  مارگارىتا سېھىرلىك تاياقنى سىلكىدى. كونۇسلار تورتقا ئايلىنىشقا باشلىدى ، ئۇلار ھەقىقىي مەنىدە غولىنى قايماق بىلەن پۈركۈپ ، ئۇنىڭ قازاندىكى لۆڭگەدەك تىترىشىنى كەلتۈرۈپ چىقاردى.
  ھەمدە دوبرىنيا نىكىتىچ بۇلبۇلنى بۇلاڭچىنى سۇنغان قولىغا كۆتۈردى ۋە ئۇنى كۈمۈش قوڭۇر بىلەن ئېغىر قارىغاي دەرىخىگە تاشلىدى. زەربىدىن قارىغاندا ، بۇلبۇل سوقۇلۇپ تىترەپ ، ئۇنى ئەرۋاھىدىن ۋاز كېچىشكە ، تېخىمۇ توغرىسى قان تۈكۈشكە مەجبۇرلايدۇ.
  بالا دوبرىنيا ناخشا ئېيتتى:
  - بۇلاڭچى بۇلبۇل ، سەن بىر قارا نىيەت ،
  يۈزىڭىزگە تېخىمۇ قاتتىق ئۇرۇڭ ...
  سەن ئەمدى ئۆلدىڭ ، ئەخمەق ،
  سىزنىمۇ ئۆلتۈرۈڭ ، پۇشتەك!
  ئاندىن ئۇنى ئېلىپ بېشىغا كۈچىنىڭ يېتىشىچە مۇشت بىلەن ئۇردى. بۇلاڭچىنىڭ بۇلبۇلنىڭ قۇلىقىدا جاراڭلىق ئاۋاز بار. دومىنىكا كۆرسەتكۈچ تاياقنى غولىغا كۆرسىتىپ ، ئۇنىڭ قانداق قىلىپ مۇرەككەپ سېھىرگەرلىك قىلغانلىقىنى ئوتتۇرىغا قويدى. ھەمدە ئۇنى ئېنېرگىيە كاساتلىرى بولغان ئەجەللىك كۈچكە ئايلاندۇرىدۇ.
  ئاندىن كېيىن ... ئېگىزلىكى ئۈچ مېتىر كېلىدىغان تۈكلۈك يىگىت بار ئىدى ، ھازىر ئۇنىڭ ئورنىدا ھەر خىل ئىنتايىن مول يېمەكلىكلەر ۋە ئېسىل تاتلىق يېمەكلىكلەر قاچىلانغان ئۈستەل بار ئىدى. مانا مۇشۇنداق خۇشپۇراقلار بۇ ئېسىل ئاشخانىدىن چىقىپ كەتتى.
  دومىنىكا تىۋىتتىردا:
  - بۇلار ئۆزگىرىش ۋە مۆجىزە مۆجىزىلىرى ،
  بىز جەننەتتىكى ھەممە نەرسىدە ئاددىي جەننەتنى كۆرىمىز ...
  ھەممە يەردە بۇنداق نۇرلۇق گۈزەللىك ،
  ھەممىگە قادىر پەرۋەردىگار قايتا تىرىلسۇن!
  ئەمەلىيەتتە ، ئۈستەلگە تورت بىلەن ئالتۇن ۋە قىزغۇچ سېرىق ، ئاجايىپ ، چاقناپ تۇرىدىغان مېتال تەخسە ياتاتتى ، ئوخشىمىغان ئون نەچچە خىل رەڭ ۋە سايە قايماقلىرى بار ، شۇنداقلا باشقا ئىنتايىن ئېسىل يېمەكلىكلەر ۋە خۇشپۇراق ئېقىمى ئەڭ مەززىلىك .
  دانچىلار نېمىدېگەن ھەيۋەتلىك ، ئېسىل پاراشوك بىلەن چېچىلىپ كەتتى. بۇ يەردە ئەمدى قوشۇش ياكى ئېلىش يوق. كۆزئەينەك ھەر خىل شەربەتلەردىن كوكتېللار بىلەن چېچىلىپ كەتتى ، خۇشپۇراقلار ۋە سىرلىق لايىھەلەرنى ھەيران قالدۇرىدىغان ئاجايىپ تولدۇرۇشلار بار. ئۇ يەردە قانداق بىخلار بار ئىدى؟
  مارگارىتا گاڭگىراپ كۈلۈپ تۇرۇپ ھەيران قالدى:
  -سىز شەيتاننى ئايلاندۇردىڭىز! ئەسسالامۇ ئەلەيكۇم ! بۇنداق ئىشنى قىلالايدىغان بولۇشىڭىز كېرەك!
  گاڭگىراپ قالغان دومىنىكا:
  - قىيىنمۇ؟
  پارتىزان قىز جاۋاب بېرىپ:
  - ھەئە ، مۇمكىن ئەمەس! ھەمدە سىز مۇنداق بىر ئىشنى قىلالايدىغان بولدىڭىز.
  بۇ ئارىلىقتا ، بۇلاڭچى بۇلبۇل يەنە پۇشتەك قىلماقچى بولدى. ھەمدە ئۇ كەڭ ، ھامستېرغا ئوخشاش مەڭزىنى چىقاردى. ئەمما ئوغۇل-قەھرىمان ئۇنى ئالغان ھامان ئۇنى بالىلىق ، ئەمما ئەجەللىك ، خۇددى كالتەك ، مۇشت بىلەن ئەيىبلەيدۇ. پۇشتەك بولسا ، مۇنداقچە ئېيتقاندا ، بىر نەچچە قېتىم شاللىۋېتىلدى ، قارىماققا سوقۇلغان ، تاشلانغان چىشتەك.
  ئۇ ئاستىن-ئۈستۈن بولۇپ ئۇچتى. ئۇ يىقىلىپ چۈشكەندەك سوزۇلدى. ئەمما كېيىن ئورنىدىن تۇرۇپ ، بارمىقىنى يەنە ئاغزىغا سېلىپ پۈۋلىدى. ئەمما پۇشتەكنىڭ ئورنىغا چىققانلارنىڭ ھەممىسى ئېچىنىشلىق شىۋىرغان . بۇ بەك قىزىقارلىق. بالىلار كۈلۈشۈپ كەتتى. بۇلاڭچى بۇلبۇل:
  "مەن سېنى بىر دەمدىلا يۇتۇۋېتىمەن ، سېنى يۇتۇۋېتىمەن ، سېنى يۇتۇۋېتىمەن ، رەھىم قىلمايمەن!".
  بۇنىڭغا جاۋابەن ، بۇ قەھرىمان بالا دوبرىنيا يالاڭ ئاياغ بىلەن بۇلبۇلنىڭ ئېڭىكىنى تەپتى. چىشلار يەنە ئۇچتى. قولىنى سىرتقا تاشلاپ ، بۇلاڭچى كەينىگە ياندى.
  دوبرينا:
  بىز جەڭدە كىمنى تاپىمىز ، كىمنى جەڭدە تاپالايمىز ،
  بىز بۇنىڭ بىلەن چاقچاق قىلمايمىز ، بىر غالجىرلىقنى ئۆلتۈرىمىز!
  بىز سېنى گاچادەك ئۆلتۈرىمىز!
  دومىنىكا سېھىرلىك تاياقنى مەغلۇپ بولغان بۇلبۇلغا كۆرسەتتى. مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئۇنىمۇ ئۆزگەرتمەكچىمۇ؟
  قىز ئارتىس بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھېچ بولمىغاندا پايدىلىق نەرسە بولسۇن!
  پارتىزان قىز ناخشا ئېيتتى:
  بۇ بالا تۆمۈر ۋاقىت جەدۋىلى بىلەن كىشەنلەنگەن ،
  مەن پەقەت بىرلا ساغلام نەرسىنى يېدىم ...
  ئېغىر يۈك سەۋەبىدىن تۇيۇقسىز ھۇجۇم يۈز بەردى ،
  ھەمدە ئۇ غايەت زور كۈچنىڭ تور تالانتى بولۇپ چىقتى!
  ئاندىن دومىنىكا ئايلىنىپ ، ئۆزىنىڭ سېھىرلىك تاياقچىسى بىلەن سەككىزنى ھاسىل قىلدى.
  ھازىر ، بۇلاڭچى بۇلبۇلنىڭ ئورنىدا ، تاتلىق تاغلار ، سۇلار ۋە ماروژنىنىڭ بىر قىسمى پەيدا بولدى.
  خۇشخۇي كۈلكە ئاۋازى ئاڭلاندى ، بالىلار ئوت-چۆپتىن سەكرەشكە باشلىدى. ئۇلار ئوماق ، ئەمما نېپىز ، يىرتىلىپ ، ئەنئەنىۋى يالاڭ ئاياغ ئىدى. ئۇلار ناھايىتى ئاچكۆزلۈك بىلەن بۇلاڭچىلىققا پېتىپ قالدى ، بۇلاڭچى بۇلبۇل ۋە سازلىق گوبلىن بۇرۇلدى. مارگارىتا بارمىقى بىلەن شىۋىرلىدى ۋە توۋلىدى:
  - توختاڭ ، يىگىتلەر ۋە قىزلار! سىزنى چۈشىنىمەن ، سىز بۇ قارا نىيەتلەر تەرىپىدىن تۇتۇلغاندىن كېيىن قورسىقىڭىز ئاچ ، ئەمما ئالدى بىلەن قولنى يۇيۇڭ.
  ئۇ قانداق قىلىپ سېھىرلىك تاياقتىن چاقماق قويۇپ بېرىدۇ. ئوغۇللار ئېقىنغا يۈگۈرۈشى كېرەك ئىدى ، ئۇلارنىڭ كۆك پاشنىلىق ئاياغلىرى چاقناپ تۇراتتى. ئەمەلىيەتتە ، مەينەت قول بىلەن يېمەكلىك يېيىش قوپاللىق.
  دومىنىكا سورىدى:
  - بۇلبۇل ۋە گوبلىننىڭ مەھبۇسلىرى ۋە تۇتقۇنلىرى بۇلار نېمە؟
  مارگارىتا پارقىراق بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە! بىز ئۇلارنى ئازاد قىلدۇق. تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، سىز مېنى ئازاد قىلدىڭىز. بۇ بەك قالتىس .
  بۇ يەردە يۈزدىن ئارتۇق بالا ، ئوغۇل-قىز بار ئىدى. ئادەتتىكىگە ئوخشاش ، ئادىل جىنسنىڭ ۋەكىللىرى كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتتىن ئۈچ ھەسسە كۆپ.
  دومىنىكا ھەيران بولۇپ:
  - بۇ يەردە ئۇلارنىڭ ھەممىسى ئون ئىككى ياشتىن ئېشىپ كەتمەيدۇ. نېمە ، بۇ بۇلاڭچىلار چوڭلارنى ئۆلتۈرمىدى؟
  مارگارىتا چۈشەندۈرۈپ:
  - ياق ، ئەلۋەتتە ، ئۇلار چوڭلارنىمۇ ئۆلتۈرىدۇ. ئازاد قىلىنغاندىن كېيىن ئاندىن چوڭلار بالىلارنىڭ جەسىتىنى قوبۇل قىلىدۇ. مەسىلەن ، دوبرىنيا نىكىتىچ بىلەن بولغاندەك. مەنمۇ بىللە ، مەن يەنىلا قىزغا ئوخشايتتىم.
  قىز ئارتىس مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئەبەدىي بالىلىق خۇددى چۆچەكتىكىگە ئوخشاش قالتىس ! ھەتتا ئېيتالايسىز - قالتىس!
  مارگارىتا چىشلىرىنى چىشلەپ:
  - شۇنداق ، بۇلار ئېسىل دۇنيا ، ھەممە نەرسە ناھايىتى قالتىس . ئەمما بۇ يەردە نۇرغۇن خەتەرلەر بار. بولۇپمۇ ، بۇلاڭچى ۋە بۇلبۇلدىنمۇ خەتەرلىك كىشىلەر بار.
  دومىنىكا پىچىرلاپ سورىدى:
  - مەسىلەن ، كىم؟
  پارتىزان قىز جىمجىت:
  - موماي شاپوكلىياك!
  قىز ئارتىس تىۋىتتىردا:
  ياخشى قىلدىڭىز ، ياخشى قىلدىڭىز ، موماي باشلامچى!
  ئۇنىڭ بىلەن دوست بولۇش تىمساھ بىلەن ئوينىغانغا ئوخشاش!
  قىز ئۇنى ئېلىپ يالىڭاچ بارمىقى بىلەن كونۇسنى تاشلىدى. ئۇ ئەجدىھاغا زەربە بەردى. ھاشارات پارتىلاپ ، كونفېرانغا چېچىلىپ كەتتى.
  مارگارىتا ئالتۇن بۈدرە بىلەن بېشىنى لىڭشىتىپ مۇنداق دېدى:
  - جانلىقلارنى ئۆلتۈرۈش ياخشى ئەمەس!
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئەمما ئۇ پەقەت بىر ھاشارات!
  مارگارىتا بۇنىڭغا جاۋابەن ناخشا ئېيتتى:
  - شۆلگەيڭىزنى شامالغا تۈكۈردىڭىز ،
  كەمتۈك ياكى چۈمۈلىنى ئېزىۋەتمەڭ ...
  ئورماندىكى بىر شاخنىمۇ سۇندۇرماڭ -
  يەرشارىدىكى بارلىق ھاياتلىق بىر ئائىلە!
  قىز ئارتىس چىشىنى چىشلەپ سايرىدى:
  - مەن ، سىز ، ئۇ ، ئۇ - پۈتۈن دۆلەت ،
  دوستانە ئائىلە!
  بىز دېگەن سۆزدە ، يۈز مىڭ مەن!
  بالىلار ئېقىندا ئۆزىنى يۇيدى. ھازىر ئۇلار خۇشال ۋە پارقىراق يېمەكلىككە يۈگۈردى .
  دومىنىكا بىلەن مارگارىتا بىرلىكتە سېھىرگەرلىك قىلدى ، ئۈستەل ئۇزۇن بولدى. ھازىر ھەممەيلەننىڭ ئولتۇرۇشىغا يېتەرلىك بوشلۇق بار ئىدى.
  بالىلار يالىڭاچ پۇتلىرىنى سىلكىپ ئولتۇرۇپ ، ئېنىق ئاۋازدا خور ئېيتىپ ناخشا ئېيتتى:
  داستىخان قاردەك يېيىلىدۇ
  ياخشىلىقلار قويۇلدى ...
  بالىلارنىڭ ھەممىسى مۇۋەپپەقىيەت قازىنىدۇ ،
  ۋە چېبۇراشكادىن قورۇلىدۇ!
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئۇلار تاماق يېيىشكە باشلىدى. ئاچلىق ۋە مەھرۇملۇقتىن ھېرىپ كەتكەن تەقدىردىمۇ ، بۇ يەردە نۇرغۇن گۈزەل بالىلار بار.
  دومىنىكا بىلەن مارگارىتا ياخشى ئوزۇقلانغانلىقتىن ، ئىككى قېتىم ئويلانمايلا ئۇسسۇل ئويناشقا باشلىدى. يالىڭاچ ، چىۋىق ، ئاشلانغان پۇتلىرىڭىزنى دەسسەپ باقايلى.
  قىزلار نۇرلۇق ئاۋازى بىلەن ناخشا ئېيتتى
  مەن ئالەم بوشلۇقىدا تۇغۇلغان
  قەيەردە بارلىق قىزلار ناھايىتى جىھاد قىلىۋاتىدۇ ...
  شەيتان ۋەتەننى مەغلۇب قىلالمايدۇ ،
  ئانىمىز روسىيەنىڭ شان-شەرىپى ئۈچۈن!
  
  بىز مۇقەددەس رۇسنى قوغدىيالايمىز "،
  دۈشمەن قانچىلىك رەھىمسىز ۋە ھىيلىگەر بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ...
  رەقىبلىرىمىزنى قاتتىق مەغلۇب قىلىمىز ،
  روسىيەنىڭ قىلىچ بىلەن روھى ئۇلۇغلىنىدۇ!
  
  روسىيە ، بۇ مېنىڭ ۋەتىنىم ،
  يەر يۈزىدىكى مۇقەددەس ۋە ئالەم ...
  ھەممە دۆلەتلەر بىر ئائىلە ،
  قىز مەڭگۈ ياش!
  
  بىز ۋەتىنىمىزنى جەڭلەردە قوغدايمىز ،
  رەقىبى ئۈچۈن بىرمۇ پۇرسەت ئەمەس ...
  ئۈستىمىزدە ئالتۇن قاناتلىق كېرۇب بار.
  روسىيە ئەسكىرىگە سوۋغات بېرەيلى!
  
  روسىيەدە ھەممە ئىشلار ياخشى ، ياخشى ،
  بىزنىڭ ئىرادىمىز پولاتتىن كۈچلۈك بولىدۇ ...
  بالىنىڭ قولىدا كۈچلۈك تۇخۇم بار ،
  يولداش ستالىن ئۇ يەردە قائىدە!
  
  كىشىلەر مېنىڭ ۋەتىنىمنى ياخشى كۆرىدۇ ،
  ئۇنى مەڭگۈ تېخىمۇ گۈزەل قىلىمىز ...
  ۋەتەن بىر رۇبلى ئۈچۈن ئوغرىلانمايدۇ ،
  تەڭرى سۋاروگ بولسا ئۇلۇغ مەسىھ!
  
  ۋەتىنىم ئۇلۇغلانسۇن ،
  جەڭدە رەقىبىنى يوقىتىمىز ...
  لادا تەڭرىنىڭ ئانىسى مەن ئۈچۈن سۆيۈملۈك ،
  روسىيەنىڭ دۈشمەنلىرى ئۇلارنىڭ ئالقىشىغا ئېرىشسۇن!
  
  زۆرۈر تېپىلغاندا ، بىز دۈشمەننىڭ قېنىنى تۆكەلەيمىز ،
  روسىيەنى تىز پۈكتۈرگىلى بولمايدۇ ...
  ئوۋچى پات يېقىندا ئويۇنغا ئايلىنىدۇ ،
  ئۇلۇغ رەھبەر لېنىن بىز بىلەن بىللە بولىدۇ!
  
  بىز بوشلۇقنىڭ كەڭلىكىنى بويسۇندۇرىمىز ،
  بىز پۈتكۈل ئالەمگە خۇشاللىق ، خۇشاللىق ئاتا قىلىمىز ...
  موسكۋا ھەتتا رىمنىڭ ئۆزىدىنمۇ ئېگىز ،
  جەڭدىكى ئۆزگەرمەس كۈچى بىلەن!
  
  ئۇرۇش بىزنىڭ پارلاق زېمىنىمىزغا كەلگەندە ،
  بىز فۇخېرغا كۈچلۈك خاراكتېرىمىزنى كۆرسىتىمىز ...
  روسىيەلىكلەر سېخىي ھەق ئالىدۇ ،
  بىز قۇياشتىن ئېگىز ، دەرەخلەردىنمۇ گۈزەل!
  
  ماڭا ئىشىنىڭ ، رۇس ۋەيران بولمايدۇ ،
  ئوردا بىزنى تىز پۈكتۈرمەيدۇ ...
  ۋەتىنىڭىز ئۈچۈن كۆرەش قىلىڭ ، قورقماڭ ،
  رۇس ئاجىزلىق ۋە ھورۇنلۇقنى بىلمەيدۇ!
  
  قەدىرلىك دۆلىتىمىز يەنە قەد كۆتۈرىدۇ ،
  پۈتكۈل كائىناتقا ئۆزىنىڭ كۈچىنى كۆرسىتىپ بېرىدۇ ...
  شەيتان ھالاك بولىدۇ
  ۋەتەننىڭ دۈشمىنى قەبرىگە يىمىرىلىدۇ!
  يالىڭاچ پۇتلىرى بىلەن سەكرەپ ، شەيتانلاردەك ئايلىنىدىغان قىزلار مانا مۇشۇنداق ۋارقىراشقا ۋە قوش سەكرەپ سەكرەشكە باشلىدى.
  بۇلار بۇ يەردىكى چىرايلىق ۋە تاجاۋۇزچى قىزلار . ئۇلار قانداق ۋارقىراپ-جارقىراپ كەتتى.
  ياخشى ، بولىدۇ ، بالىلار تاماق يەيدۇ ، شۇنداقلا ئۆزى بىر نەرسە ئېيتىدۇ. ھەمدە ئۇلار ناھايىتى ئىجابىي ئۇسۇلدا قىلىدۇ. بۇلار ئۇلارنىڭ ناخشىلىرى. ھەمدە ئۇلار ئايلانما ئۈستۈنكىدەك ئايلىنىدۇ.
  ئالدىنقى قاتاردىكى قىزلار.
  ئەمما كېيىن ھەقىقىي ئەجدىھاغا ئوخشاش ئاسماندا ناھايىتى چوڭ كېپىنەك پەيدا بولدى. ئۇنىڭ قانىتى ناھايىتى يوغان بولۇپ ، ئۇلار قىممەتلىك تاشلار بىلەن ئورالغان ئالتۇندەك چاقناپ تۇراتتى. ئۇ قارىماققا بەك ھەيران قالارلىق ھەم چىرايلىق كۆرۈندى. بۇلار راستىنى ئېيتقاندا ، دىنوزاۋرغا ئوخشاش بەك يوغان كېپىنەكلەر ئىدى.
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - سىز بۇ يەردە ھېچقانداق مۆجىزە كۆرەلمەيسىز. ھەيران قالارلىق!
  مارگارىتا كۈلۈپ جاۋاب بەردى:
  - شۇنداق ، بۇلار ھەقىقەتەن ھەيران قالارلىق بوغۇملار. ئەمما بۇ ئەڭ ھەيران قالارلىق ئىش ئەمەس. باشقا نۇرغۇن قالتىس ئىشلار بار.
  دومىنىكا ناخشا ئېيتتى:
  ئەمما نە كىتاب ، نە مۇزېي ،
  ئۇلار بىزنىڭ دوستلىرىمىزنى ئالماشتۇرمايدۇ!
  سېھىرلىك تاياقتىن كەلگەن قىز لىم قويۇپ بېرىدۇ. ھەمدە يېڭى كوكتېل كۆزئەينىكى پەيدا بولدى. بالىلار ئۇلارغا ھۇجۇم قىلدى.
  مانا مۇشۇنداق قالتىس بولدى . كاللامدا پەقەت بىر خىل مۇزىكا چالىدۇ.
  دومىنىك بىلەن مارگارىتا قانداقمۇ ناخشا ئېيتالمايدۇ؟
  گۈزەللەر يالاڭ ئاياغ ھۇجۇم قىلىدۇ ،
  ئۇلار يۈگۈرۈۋاتىدۇ ، شۇنداق چىرايلىق قىزلار ...
  ئەگەر سىز فرىتزنى مۇشت بىلەن ئۇرماقچى بولسىڭىز ،
  ياكى ئۇلار ئۇنى ئاپتومات بىلەن ئۇرۇپ ئۆلتۈرۈۋېتىدۇ !
  
  قىزلار گۇمانلىنىشقا قۇربى يەتمەيدۇ
  ئۇلار ناتسىستلارنى ئۆلۈك دەپنە قىلىدۇ ...
  ئۇلار ئۇنى پۇتىدىن قاتتىق ھەيدەيدۇ ،
  يەنە بىر يەردە بۆرىلەر گۆشسىز يىغلايدۇ!
  
  روسىيە ، بۇ ئەسكەرلەرگە نىسبەتەن بىر سۆز ،
  قاچان ، ماڭا ئىشىنىڭ ، ھېچقانداق سوۋۇتۇشقا ئېرىشەلمەيدۇ ...
  گەرچە بەزىدە ئەھۋال ناچار بولسىمۇ ،
  رەزىل قارا قابىل غەلىبە قىلغان يەردە!
  
  ئۇنىڭغا ئىشەنمەڭ ، كومسومول ئەزالىرى قېچىپ كەتمەيدۇ ،
  ئەگەر ئۇلار يۈگۈرسە ، ئۇنداقتا پەقەت ھۇجۇم قىلىش ...
  بارلىق ناتسىستلار بىراقلا ئۆلتۈرۈلىدۇ ،
  Fuhrer بولسا چوكا توپىغا كۆتۈرۈلىدۇ!
  
  روسىيە ، بۇ مېنىڭ ۋەتىنىم ،
  ئۇ نۇرلۇق ، ئاددىيلا گۈزەل ...
  كىمكى قورقۇنچاق بولسا ، بىر رۇبلىغىمۇ ئەرزىمەيدۇ ،
  ھەمدە بىلەمسىز ، بىر جەڭچى بىلەن مۇنازىرىلىشىش خەتەرلىك!
  
  شۇنى بىلىڭكى ، بىز فاشىستلارنى مەغلۇب قىلىمىز ،
  يامانلىق تەختتە ھۆكۈمرانلىق قىلمايدۇ ...
  ئۈستىمىزدە ئالتۇن قاناتلىق كېرۇب ،
  تەڭرى سۋاروگ تاجدىكى ئۇلۇغلۇق بىلەن!
  
  كىمكى قورقۇنچاق بولسا ، ماڭا ئىشىنىڭ ، ئۇ ئاجىز قۇل ،
  ئۇنىڭ تەقدىرى بىر - ھاقارەتلەرگە بەرداشلىق بېرىش ...
  بۈگۈن سىز مېخانىك ، ئەتە سىز باشلىق ،
  ھەمدە ئۆزىڭىز باشقىلارنىڭ دۈمبىسىنى ئۇرالايسىز!
  
  قىزلارنىڭ كۈچى بار ، پەقەت يانار تاغ ،
  بەزىدە ئۇ كۈچلۈك ھالدا تاغلارنى چېقىۋېتىدۇ ...
  ئۇرۇش يامان بوران بىلەن داۋام قىلماقتا ،
  ئۆلۈم ئوچۇق-ئاشكارە ئىنسانلارنى كېسىپ تاشلايدۇ!
  
  مەن سىزگە سەمىمىيلىك بىلەن ئېيتالايمەن ، چەۋەندازلار ،
  بىز رۇسلار ئىتتىپاقلاشقاندا كۈچلۈك بولىمىز ...
  چاتقال ۋە پىچاق بىلەن بىللە بېرىش ئۈچۈن ئۇششاق-چۈششەك يېمەكلىك لازىم ،
  بىز جەڭلەردە يېڭىلمەيدىغان چەۋەندازلار!
  
  رەببىمىز ئەيساغا بولغان ئېتىقادىمىز نېمە؟
  گەرچە بىز لادانىمۇ ھۆرمەتلەيمىز ...
  يولداش ستالىن ئاتىمىزغا ئوخشايدۇ ،
  جەننەت كوممۇنىزمنىڭ ئورنى بولىدۇ!
  
  بىر قېتىم ئۆلگەن كىشى تىرىلىدۇ
  بىز تېخىمۇ گۈزەل ۋە ئەقىللىق بولىمىز ...
  بۇ ئادەم ئەلۋەتتە ئىنتايىن پەخىرلىنىدۇ ،
  گەرچە بەزىدە ئۇ قۇرۇق گەپلەرنى قىلسىمۇ!
  
  مۇھەببەتتە ، ۋەتىنىمىز يۇلتۇزغا ئوخشايدۇ ،
  ماڭا ئىشىنىڭ ، ئۇ ھەرگىز سىرتقا چىقمايدۇ ...
  ئۇلۇغ ئارزۇ ئەمەلگە ئاشىدۇ
  كائىناتتا تىنچلىق ۋە خۇشاللىق بولىدۇ!
  
  مەن مارىيانى ياخشى كۆرىمەن ، لادانى مۇقەددەس ھۆرمەتلەيمەن ،
  سۋاروگ گۈزەل ، پېرۇن قالتىس ...
  مەن ئەيسا ۋە ستالىننى ياخشى كۆرىمەن ،
  سىنبەلگىلەرنىڭ مۇقەددەس چىرايلىرى مەن ئۈچۈن سۆيۈملۈك!
  
  ھەقىقىي جەننەت قاچان بولىدۇ؟
  ماڭا ئىشىنىڭ ، بارلىق ئۈمىدلىرىڭىز ئۇنىڭدا ئەمەلگە ئاشىدۇ ...
  قەلبىڭىزنى ۋەتىنىڭىزگە بېرىڭ ،
  ھەممە ئىشلار ياخشى بولىدۇ ، ئىلگىرىكىگە قارىغاندا كۈچلۈك بولىدۇ!
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئاخىرى ، قويۇپ بېرىلگەن بالىلار يېدى. ئاندىن ئۇلار بىر ئەترەت بولۇپ قۇرۇلدى. يۈزدىن ئارتۇق ئوغۇل-قىز.
  ئۇلار يۈرۈشكە ئاتلاندى. دوبرىنيا تاتلىق كۈلۈمسىرەپ تۇرۇپ:
  - ئۇلار ئۇرۇش قىلىدۇ ، ئىشىنىمەن!
  قەھرىمان بالا ئەجدىھاغا سەكرىدى.
  Oenomaus مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بۇنداق ئەترەت بەك ئاستا ھەرىكەت قىلىدۇ. ئەجدىھا ئۈستىدە تېخىمۇ تېز ھەرىكەت قىلىمىز. بۇ يەردە سىز يەنە قاچان توختاپ قېلىشنى بىلىشىڭىز كېرەك.
  بالىلار قۇرۇلدى. پەقەت بىرلا قاۋاقخانا لايىق ، ھەتتا ھەشەمەتلىك كىيىنگەن. قالغانلىرى تىلەمچى ، ياش راگامۇفىنغا ئوخشايتتى . قانداقلا بولمىسۇن ، يالاڭئاياغ ھەرىكەت قىلىش تېخىمۇ ئەپچىل.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئەگەر قاۋاقخانا قىز ماڭسا ، ئۇنداقتا ئۇنىڭ قىممەتلىك ئايىغى چېقىلىپ پارچىلىنىدۇ. بەلكىم سىز باشقىلارغا ئوخشاش يالاڭ ئاياغ بولۇشىڭىز مۇمكىن؟
  بارونېس جاۋاب بېرىپ:
  - ساقلاپ تۇرالمايسىز! ئەڭ ياخشىسى مېنى دادام كىنەزگە ئەۋەتكىن ، ئۇ سىزگە مۇكاپات بېرىدۇ ، سىزگە ئازار بەرمەيدۇ!
  مارگارىتا دومىنىكاغا بېشىنى لىڭشىتتى:
  -سىزدە شۇنداق سېھىرلىك تەبىئىي كۈچ بار. ئۇنداقتا كېلىڭ ، ئۇنى بىللە ئېلىپ نۇرلۇق ھەق ئەۋەتەيلى ، ھەمدە قىزنى دادىسىنىڭ قەلئەسىگە تاشلايلى!
  قىز ئارتىس مۇنداق دېدى:
  - مۇكاپاتچۇ؟
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ياخشى ، ئۇلار سىزگە بىر خالتا ئالتۇن بېرىدۇ ، ئۇنداقتا بۇ راستىنلا كۆپمۇ؟ ئۇنىڭ ئۈستىگە ، مەن ئادەتتىكى دەرەخ ۋە قوڭۇردىن ئالتۇننى ئۇلىيالايمەن ، سىزمۇ قىلالايسىز!
  دومىنىكا پۇشتەك قىلدى:
  - ۋاھ! شۇڭا بىز ئۆزىمىزگە دۇقدومنى سېتىۋالالايمىز!
  پارتىيەۋىلىك قىز بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - ئۇ چەكلەنگەن! سېھىرلىك ئالتۇننىڭ ئوبوروت قىلىنىشى چەكلىنىدۇ ، بولمىسا تۆمۈردىنمۇ كۆپ بولىدۇ. چۈشىنىسىز ، قىممەتلىك پۇلنىڭ پۇل پاخاللىقى!
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بۇ ئىنژېنېر گارىننىڭ يۇقىرى قان تومۇردىكىگە ئوخشامدۇ؟
  مارگارىتا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بۇنىڭغا ئوخشاش بىر نەرسە. مەن بۇ كىتابنى كىچىك ۋاقتىمدا ئوقۇغان. شۇنداق ، ئاندىن ئالتۇن ئۆلچىمى يىمىرىلدى ، بۇ بەك قورقۇنچلۇق .
  ئېنوماي كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ئەمما يەنىلا ، بەلكىم قاۋاقخانىنى ئۆستۈرۈشىڭىز مۇمكىن؟ ئۇنىڭ بۇنداق يىرگىنچلىك بولماسلىقى ئۈچۈن!
  دوبرىنيا كۈلۈپ تۇرۇپ بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، بىز بۇنى بىراقلا قىلىمىز ،
  ئۇنىڭغا بىر نەرسە سوۋغا قىلايلى!
  بارونېس يەنە تاپىنىغا ئوت-چۆپ بېسىلدى ۋە ھۆركىرىدى:
  - مېنى دادامنىڭ يېنىغا ئېلىپ بېرىڭ! ياكى ھەممىڭلارنى ئىجرا قىلىمەن!
  بالىلار بىردەك كۈلۈشتى.
  تۇيۇقسىز ، ئوت-چۆپنىڭ ئاستىدىن دوپپا كىيگەن بىر چىش مىلىكى پەيدا بولدى. ئۇ ئېنىقلا تېخى ياش ، ساقالسىز ئىدى. ئەمما قولىدىكى سېھىرلىك تاياق بىلەن.
  كىچىككىنە بىر ئاۋاز:
  - ئاندىن مەن يېقىشلىق بىر قىزنىڭ ئاۋازىنى ئاڭلايمەن. بەلكىم ئۇنى تەربىيەلەيدىغان پەيت كەلدىمۇ؟
  بارونېس ھۆركىرىدى:
  - سىناپ بېقىڭ .
  ھەمدە ئۇ ئايىغى بىلەن پۇتىنى يۆتكىمەكچى بولدى. ئۇ سېھىرلىك تاياقنى سىلكىدى. قەدىمكى كىشىلەردىن جەلپكار قىز ۋە ئوغۇل غايىب بولدى.
  دومىنىكا ھاياجانلانغان ھالدا:
  - ۋاھ!
  مارگارىتا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بۇ بىر پەتەك بالا. سېھىرگەرلىك سوۋغا قىلىنغان ئالاھىدە بىر خىل گىنوم. ھازىر ئۇ يېقىشلىق قىزنى بېقىپ چوڭ قىلدى. قاۋاقخانا ئېنىقكى مەدەنىيەتنى ، ئەدەپنى ئۆگىنىشى ۋە ئەستايىدىللىق بىلەن ئىشلىشى كېرەك.
  ئېنوماي كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ۋە مەن ئۇنى ئۇرماقچى ئىدىم! شۇنداق قىلىپ ، يۈك سىزنىڭ مۈرىڭىزدىن چىقتى.
  دوبرىنيا تەكلىپ بەردى:
  -سىز ئىسكىلىتقا بارامسىز؟ شۇڭا بەلكىم يولنى سوقۇش ۋاقتى كەلدى.
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - سەل يېقىنراق بۇ يەردە سېھىرگەر سېھىرگەر باسىندانىڭ قەلئەسى بار ، ئۇ ئون ئىككىسىنىڭ ئىچىدە يەنە بىر ئاسارە-ئەتىقە - سېرىق چاشقان. بۇ بىز تۇتۇشىمىز كېرەك بولغان نەرسە.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە ، بىزدە ئاللىقاچان كىچىك قوشۇن بار ، يۈزدىن ئارتۇق يىگىت. ئۇلارنىڭ ئىچىدە قەھرىمان فىنكىس فالكونمۇ بار. ئۇمۇ بىر ئوغۇل ، ئەمما زور كۈچ بىلەن.
  دوبرىنيا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - مەن فىنكىسنى بىلىمەن. ئۇ قانداق تۇتۇلدى؟
  پارتىزان قىز جاۋاب بېرىپ:
  - ھىيلىگەرلىك بىلەن ، سىزگە ئوخشاش. ئەمما ھازىر بىزنىڭ قوشۇنىمىز بار ، بىز باسىندانىڭ ئوردىسىغا بېسىپ كىرىمىز!
  دومىنىكا قورسىقىدىكى قورسىقى بىلەن ئوينىدى. ئاندىن ئۇنى ئېلىپ يالىڭاچ پۇتلىرى بىلەن ئوت-چۆپ ئۈستىدە ياتقان ياڭاقنى ئېزىۋەتتى. ئۇ مېغىزىنى تاشلىدى ، ئاغزىغا تۇتتى ، كۈچلۈك چىشى بىلەن چايناپ:
  - ھۇجۇمغا بارامسىز؟ ياخشى ، مەن بۇ پىكىرنى ياقتۇرىمەن. گەرچە ، باستىندا دېگەن ئىسىم ماڭا بالىلار چۆچەكلىرىنى ئەسلىتىدۇ. ئۇ ئەزەلدىن ئۆزىنى يۇيمايدىغان ئادەم ئەمەسمۇ؟
  مارگارىتا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - مەنمۇ بۇ چۆچەكنى بىلىمەن. ياق ، بۇ سەل ئوخشىمايدىغان جادۇگەر. ئۇنىڭ پۈتۈن چاشقان قوشۇنى بار. ياخشى ، شۇنداقلا ياللانما ئوركلار. چاشقان بىلەن Artefa CT چاشقانلارغا غايەت زور كۈچ بېرىدۇ ، شۇڭا ...
  پارتىزان قىز بۇيرۇق چۈشۈردى:
  - بالىلار! يېقىن ئەتراپتىكى كۈمۈش ئارغامچىلاردىن يىڭنىنى چىقىرىپ تاشلاڭ ، دەرەخزارلىققا كىرگەندە پات يېقىندا ئۇلارنى كۆرىسىز. بۇ تۈزۈك قورال ياسىيالايدۇ.
  يىگىتلەر جاۋاب بەردى:
  - بىز ھەممىنى قىلىمىز ، نىجاتكارىمىز!
  ئەترەت يۈرۈش قىلدى. گەرچە قىزلار ئوغۇللارغا قارىغاندا ئۈچ ھەسسە كۆپ بولسىمۇ ، ئۇلار يەنە قانداق يۈرۈشنى بىلەتتى. ئۇلار پۇتلىرىنىڭ بارماقلىرىنى تارتتى. شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، مۇزىكا چېلىناتتى.
  بۇ ئەترەت يۈرۈشكە يۈرۈش قىلدى. بۇ يەردە ، تاماق يەپ بولغاندىن كېيىن ، بىر قىسىم يىگىتلەر قاتتىق ئەسنەپ كەتتى ، ئەمما قىزلار پاقلان يوپۇرمىقىدىن ياسالغان ئۆزلىرى ياسىغان دۇمباقلارنى چېلىشقا باشلىدى ، كەيپىيات تېخىمۇ خۇشال بولدى.
  بالىلار شەكىللىنىشكە قەدەم قويدى. دومىنىكا مالچىش-كىبالچىش ھەققىدىكى فىلىمدىكىگە ئوخشايدۇ دەپ ئويلىدى . يالاڭ ئاياغ ماڭغان يىگىتلەرمۇ بار ئىدى. ئەمما نېمىشقىدۇر سوۋېت ئىتتىپاقى فىلىمىدە قىزلار يوق ئىدى. بۇمۇ غەلىتە ، چۈنكى قىزىل ھاكىمىيەت ئاستىدا ئۇلار توختىماي جىنىسلارنىڭ باراۋەرلىكىدە چىڭ تۇرغان.
  بۇ يەردە قىزلار بەك كۆپ ، ئۇلار يۈرۈشتىكى تەبىئىي تۇغۇلغان جەڭچىلەرگە ئوخشايدۇ - قىسمەن كىشىلەر ، بەزىلىرى ئېلف جەمەتىدىن ، ئۇلارنىڭ قۇلاق قۇلىقىدىن كۆرۈۋېلىشقا بولىدۇ. ياخشى ، بىر خىل ماترىتسىيە.
  بالىلار يۈرۈش قىلدى ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ئۇلار ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى:
  ئەلفىيە بىزنىڭ دانا دۆلىتىمىز ،
  مەسىھ پادىشاھىنىڭ ھۆكۈمرانلىقىدا ...
  ئۇ بىزگە خۇدا تەرىپىدىن مەڭگۈ بېرىلگەن.
  تۇرمۇشىمىزنى تېخىمۇ بەختلىك قىلىش!
  
  ياخشى Oenomaus شان -شەرەپتە بولسۇن ،
  ۋەتەن دۈشمەنلىرىنى كىم مەغلۇب قىلدى ...
  سىز ئۇنىڭ ئۈچۈن كۆرەش قىلىپ ، جۈرئەت قىلىڭ ،
  يالغۇزلۇق دەۋرىدە ياشاشقا باشلايمىز !
  
  يالاڭئاياغ قىزلار يۈگۈردى
  ئۇلار دۈشمەنگە قارشى تۇرۇشنى خالايدۇ ...
  بۇ ئوركلېر ئۇنچە قالتىس ئەمەس ،
  بەلكى ئۇ پەقەت بىر كلوننىڭ ئوبرازى!
  
  ئۇلۇغ تۈگىمەس دۆلەت
  قايسى ئىرادە ، بىلەمسىز ، ئەۋلاد ...
  شەيتاننىڭ بەندىلىرى سۇيىقەست قىلىۋاتقان بولسىمۇ ،
  ئەمما ئوتلۇق تالانت ئىگىسى بىز بىلەن بىللە بولىدۇ!
  
  بىزنىڭ بېسىمىمىزنى باسقىلى بولمايدىغانلىقىغا ئىشىنىمەن ،
  ئەلۋەتتە ، دۈشمەنلىرىمىزنى يەرگە تاشلايمىز ...
  ئۇنى دەپتىرىڭىزگە يېزىڭ ، كىچىك بالا ،
  كىشىلەرنىڭ ئونوماۋۇس ئاستىدا ياشىشى نېمىدېگەن گۈزەل !
  
  بىز ۋەتەننى باشقىلارغا قارىغاندا تېخىمۇ گۈزەل قىلىمىز ،
  جەننەت بۇ ئۆمرىدە كېلىدۇ ...
  ياۋا مۇۋەپپەقىيىتىمىزنى تەبرىكلەيلى
  ئۇزۇن ئۆتمەي بىز ئەلفىزم ئاستىدا ياشايمىز!
  
  ياق ، ماڭا ئىشىنىڭ ، بىز ئوركىچىلار بۇزۇلمايمىز ،
  گەرچە دۈشمەن كۈچلۈك ۋە ناھايىتى ھىيلىگەر بولسىمۇ ...
  ئەمما بىز A بىلەن ئىمتىھاندىن ئۆتىمىز ،
  Oenomaus ئاستىدا ياخشى بولسۇن !
  
  چار پادىشاھنىڭ شانلىق ئۇلۇغلۇقى ، ماڭا ئىشىنىڭ ،
  تاجىڭىز ئالماس بىلەن تولغان ...
  بىلەمسەن ، رەھىمسىز ھايۋان يىرتىلىدۇ ،
  ۋابامۇ چېكىنىدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ ، ماخاۋ كېسىلى!
  
  ياق ، Elfia ئۈچۈن سىزمۇ Elfrog غا ئېھتىياجلىق ،
  دوستلار ، ئىلاھلىرىڭىزغا خىيانەت قىلماڭ ...
  ئۇلۇغ ۋە شەرەپلىك ھەممىگە قادىر ئائىلە ،
  ئاجىزلىقىڭىزنى كۆرسەتمەڭ!
  
  گۈزەل لادا ئىلاھلارنىڭ قورغىنى ،
  ماڭا ئىشىنىڭ ، ئۇ مۇھەببەتنى تۇغدى ...
  كىشىلەرنى بىھۇدە سۆزلەرنى ئىسراپ قىلماڭ ،
  چەكسىز ئۇلۇغلۇقنى ئاچتى!
  
  Elfrog نىڭ يا ئوقنى تۇتالمايسىز ،
  رەقىبىنى تېشىۋالىدۇ ...
  پەقەت ئەخمەق نەرسىلەرگە تىلەكداشلىق قىلماڭ ،
  ئەللىك ئەسكەرنىڭ قالقىنى يېپىپ تۇرىدۇ!
  
  Elfia ، بۇ شۈبھىسىزكى كۈچ ،
  ئۇ تاغلارنى يۆتكىيەلەيدۇ ...
  گەرچە بەزىدە گۆش كۆپ جاپا تارتسىمۇ ،
  بىز بارلىق توسالغۇلارنى رەت قىلالايمىز!
  
  پات ئارىدا شانلىق دۇنيالار بارلىققا كېلىدۇ ،
  ئالەمنى دەپسەندە قىلغان ...
  خۇدانىڭ كېرۇبلىرى قاناتلىرىنى كېڭەيتىدۇ.
  يەنە بىر ئىش بولىدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ ، يارىتىلىش ...
  
  ئىلاھ لادا شانلىق ، ماڭا ئىشىنىڭ ،
  ئۇ بارلىق ئوغۇللىرىغا مۇھەببەت بەردى ...
  ھازىر ئۇ كۈچلۈك چەۋەنداز بولىدۇ.
  رەقىبىگە قاتتىق زەربە بېرەيلى !
  
  سىز فىيېۋ ، ئەلۋىلەرنىڭ پايتەختىگە ئوخشاش ،
  ئانا ، ماڭا ئىشىنىڭ ، شەرەپلىك درۇسسىيە شەھەرلىرى ...
  رەقىبىگە زەربە بېرەيلى ،
  بىز چەۋەندازلار ، ماڭا ئىشىنىڭ ، بىز قورقۇنچاق ئەمەسمىز!
  
  مۇقەددەس ۋەتىنىم ئۈچۈن ،
  بىز ناھايىتى جاپالىق كۈرەش قىلىمىز ...
  ئەلف رۇبلىنى بۇلىمايدۇ ،
  نېمىلا دېگەنبىلەن ، يېنىك پەلەيلەر دائىم ئۇرۇش قىلىشنى بىلەتتى!
  
  چىرايلىق قىزلار بار ، ماڭا ئىشىنىڭ ،
  ئۇلارنىڭ سوغۇقتا ناھايىتى ئالدىراشلىق بىلەن ئالدىراشلىقى ...
  فۇخېر ، ياۋا ھايۋان يىرتىلىدۇ ،
  بىز چىرايلىق ئۆسىمىز ، بىلەمسىز ، ئەتىرگۈل!
  
  ياق ، بىز ھەرگىز ئاچچىقلانمايمىز ،
  قۇياش نۇرى Elf نى كۆتۈرەيلى ...
  ئۇلۇغ ئارزۇ ئەمەلگە ئاشىدۇ
  بۇ ئاسماننىڭ ئاستىدا پارقىراق كۆك!
  
  Elfrog كېلىپ ئۆلۈكلەرنى تىرىلدۈرىدۇ ،
  ئەمما بىز ئۇنى ھاياتلىق ئۈچۈن جانلاندۇرۇشىمىز كېرەك ...
  بىز ئالەمنىڭ كەڭلىكىنى بويسۇندۇرىمىز ،
  مەسىھ ئۆلمەس ، يەھۇدا دوزاختا!
  
  Oenomai غا سادىقلىق بىلەن خىزمەت قىلىڭ ،
  پادىشاھلارغا ئاسىيلىق قىلماڭ ...
  ئەۋلىيالارنىڭ ئوغۇللىرى شان-شەرەپتە بولسۇن ،
  Elfia ، بۇ خەرىتىدىكى ئورۇن ئەمەس!
  
  بىز ئۇزۇن ئۆتمەي ئالەمنى بويسۇندۇرىمىز ،
  ھايات ۋە ئۆلۈم ئۈستىدە كۈچ بولسۇن ...
  ياشايدىغانلار كېرۇبقا ئايلىنىدۇ ،
  ئۇ ئادەم خۇداغا ئوخشايدۇ ، ئۇنىڭغا ئىشىنىڭ!
  . 10-باب.
  دومىنىكا ئۆزىنىڭ لاتارىيە ئورنىدا ئولتۇرۇشىنى ئاخىرلاشتۇرۇپ ، ئۆزىنىڭ ئاكادېمىك دەرسخانىسىغا قايتىپ كەلدى. ھازىر ئۇ يەنە ھەر خىل شەكىل ۋە ھەر خىل سېھىرلەرنى تەتقىق قىلىشقا باشلىدى. ھەمدە ئۇ بۇنى ناھايىتى خۇشاللىق بىلەن قىلدى.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، مەن كەچلىك تاماققا باردىم. ئۇنىڭ يېنىدا قىز Fiesta بار ئىدى. ئۇلار قىيادا سىياھ بېلىقىنى بىللە يەپ ، سۈت ۋە پەمىدۇر شەربىتىنى ئارىلاشتۇرۇپ يۇيۇۋەتتى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، ھەممە ئىشلار ئاساسلىق بولۇپ قالدى.
  كەچلىك تاماقتىن كېيىن ، دومىنىكا سېھىرلىك تاياق ئىشلىتىپ Fiesta بىلەن قورشاۋغا ئالدى. ھەمدە ئۇنىڭغا چوڭ قايماق بىلەن چوڭ تورت تاشلىدى ۋە ئۇنى باشتىن-ئاخىر سۈرۈپ قويدى.
  ئۇ مەغلۇبىيىتىنى ئېتىراپ قىلدى ۋە ھەر بىر يالىڭاچ پۇتىدىن ئۈزۈك بەردى. ھازىر دومىنىكا تېخىمۇ كۈچلۈك ۋە ئەجەللىك قوراللانغان .
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، ھەر ئىككى قىز يۇيۇنۇپ ھۇجرىسىغا باردى.
  ئۆيدە ، دومىنىكا كارىۋاتتا ئولتۇرۇپ ، پۇتىنى نېلۇپەر شەكلىدە قاتلاپ ، ئۆزىنىڭ جىسمانىي ۋە مەنىۋى ماھىيىتىنى يەنە روھىي دۇنيانىڭ يەنە بىر سەۋىيىسىگە يۆتكىدى.
  ھازىر ئۇلار ئەجدىھاغا قاراپ ئۇچۇۋاتىدۇ ، بىر گۇرۇپپا بالىلار ئۇلارنىڭ ئاستىغا يۈرۈش قىلدى.
  ئىككى ئوغۇلنىڭ يېتەكچىلىكىدە: ۋىسكونت ۋە قەھرىمان فىنكىس فالكون. ھەر ئىككى ئوغۇل ناھايىتى كېلىشكەن مۇسكۇللىرى بار ، پەقەت كالتە ئىشتان. كۈچلۈك ، ئالايلى ، بالىلار. ئۇلار يۈرۈش قىلىپ ، تۈۋرۈكنى بېسىپ ئۆتتى.
  بالىلار ئىمكانقەدەر تېز ھەرىكەت قىلىشقا تىرىشىدۇ ، پات-پات يۈگۈرۈشكە باشلايدۇ. ئۇ قارىماققا پارقىراق ، ئوماق بېشى بار پەرىشتىلەر قوشۇنىغا ئوخشايدۇ. ئۇلار ئۆيدە ياسالغان كالتەكتىن باشقا ، ئۇلار يەنىلا قورالسىز.
  ئەمما كېيىن ئۇلار قارىغاي دەرىخىگە كىردى. بىر نەچچە بۆرە ھۆركىرىدى ، ئەمما فىنكىس يالىڭاچ پۇتى بىلەن ئۇلارغا ئېغىر كونۇس تاشلىدى ، ئۇ يىرتقۇچ ھايۋاننىڭ باش سۆڭىكىنى سۇندۇردى.
  ئۇ يىقىلىپ چۈشتى ، باشقا بۆرىلەر قېچىشقا باشلىدى. بالىلار قوۋزاق ۋە شاخلارنى رەتلەشكە باشلىدى.
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  "ئېسىمدە قېلىشىچە ، بىر قېتىم پۈتۈن پارتىيە بالىلىرى بىر مەيدان ئېغىر جەڭ قىلغان. گېرمانىيە باتالىيونى قېچىپ كەتتى. بالىلار ئۇلارنىڭ ئارقىسىدىن يۈگۈرۈپ كېلىپ ، ئوقيا بىلەن ئۇردى .
  دومىنىكا قوشۇلدى:
  - سىلىڭشوت ، بۇ ئەجەللىك كۈچ!
  بالىلار جەڭچىلىرى ئەمەلىيەتتە ئوقيا ئېتىشقا باشلىدى. ھەمدە ئوقياغا ئوخشاش بىر نەرسە ياساڭ.
  مارگارىتا ئۇنى ئېلىپ كۈلۈمسىرىدى:
  - بىزنىڭ قورالىمىز سېھىرگەرلىك بىلەن قوغلاپ چىقىرىلسا ئەڭ مۇكەممەل بولىدۇ.
  دومىنىكا چىشىنى چىشلەپ سايرىدى:
  - بولۇپمۇ مەن قوشسام!
  بالىلار قوراللانغاندىن كېيىن ، ھەر ئىككى كۈچلۈك سېھىرگەر تاياقنى ئالدى.
  مارگارىتا:
  - بىز بىردەك ماسلاشتۇرىمىز!
  دومىنىكا جەزملەشتۈردى:
  - ئېنىق!
  ھەر ئىككى قىز سېھىرلىك تاياقنىڭ ئېنېرگىيىسىنى يىغىپ ، غايەت زور كۈچى بىلەن قوزغىدى. ئاندىن كېيىن گۈزەللەر بالىلار توپى ئارقىلىق يالىڭاچ پۇتلىرىدىن ئېنېرگىيە ئېقىمىنى ئېلىپ قوزغىدى. ئاندىن بىر مۆجىزە يۈز بەردى ، مىڭلىغان فوتوبلىتز ياكى كىچىك دەرىجىدىن تاشقىرى يېڭى يۇلتۇزغا ئوخشاش ئوت كەتتى.
  مارگارىتا بىلەن دومىنىكا سېھىرگەرلىك ۋە ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى:
  بىز قىزلار ، پانۇسخانىغا كىرىمىز ،
  ئۇلار ۋەتەنگە سادىق بولۇشقا قەسەم بەردى ...
  شۇنداق قىلىپ قاتتىق مەغلۇبىيەت ئوركىستلارنى ساقلايدۇ ،
  ياخشى ، ئېلۋېس قۇياش نۇرى ئاستىدا ياشايدۇ !
  
  نىمفىن مېتالغا ئوخشاش بىز بىلەن بىللە ،
  ھەر قانداق پولاتتىن كۈچلۈك بولغان مىستىن ياسالغان ...
  مەن دۇنيانى ئاستىن-ئۈستۈن قىلىۋېتىشنى ئارزۇ قىلاتتىم ،
  ئۇلۇغ تالانت ئىگىسى گرالىن ۋەسىيەت قىلغاندەك!
  
  بىز ۋەتەننى تېخىمۇ سالقىن قىلىمىز ،
  بىز ۋەتەننى يۇلتۇزلاردىن ئۈستۈن قىلىمىز ...
  Elf- قىزلار بىلەن ئۇتۇقلۇق بولسۇن .
  كىچىك پۇتلىرىمىز پۈتۈنلەي يالىڭاچ بولسىمۇ !
  
  ئوركشىست ۋەتىنىمگە ھۇجۇم قىلدى ،
  سامۇراي يۈك ماشىنىسى شەرقتىن كېلىۋاتىدۇ ...
  مەن Solcesus ۋە Gralin نى ياخشى كۆرىمەن ،
  ھەمدە ، ئىشىنىمەنكى ، بىز رەقىبىنى پارچىلايمىز !
  
  Elfrog بىز بىلەن بىللە ،
  قايسى Solcenism بەرپا قىلىدۇ ...
  كائىناتتىكى ئەڭ كۈچلۈك بولغىنى شانلىق ئائىلە ،
  ئۇ بىزگە ئاڭ ۋە ئىرادە قوشىدۇ!
  
  ئىشىنىمەنكى ، بىز ھەرگىز ۋاز كەچمەيمىز ،
  ۋەتەننى تىز پۈكتۈرگىلى بولمايدۇ ...
  يولداش گرالىن يورۇق چولپان ،
  ئۇستازىمىز دانا تالانت ئىگىسى درېنېن !
  
  بىز ۋەتىنىمىزنى قىلىمىز.
  يەر شارىدا تېخىمۇ گۈزەل ۋە نۇرلۇق ...
  بىلەمسىز ، قاتىل مىلتىق بولىدۇ ،
  چوڭلار ۋە بالىلار كۆڭۈل ئاچسۇن!
  
  Elfrog نى كۆيدۈرۈڭ ، يۈرىكىڭىزدە كۆيمەڭ ،
  سىز بارلىق Elf قىلىچلىرىنىڭ ھىمايىچىسى ...
  بىز پات يېقىندا كۈچلۈك جەننەت قۇرىمىز ، ئىشىنىمەن.
  Solcesus كېلىدۇ ، مۇقەددەس ۋەزىپە!
  
  ئوركلېر شايكىسىغا ئىشەنمەڭ ، دوستلار ،
  ئۇنىڭ ئاسان ۋە ھەيۋەتلىك غەلىبە قىلىدىغانلىقى ...
  ھەممىمىز بىر ئائىلە كىشىلىرى -
  ماڭا ئىشىنىڭ ، ۋەتىنىڭىزنى سۆيۈش كېچىككەن ئەمەس!
  
  ھەممىگە قادىر پەرۋەردىگار ھەممىمىزنى قوغدايدۇ ،
  يەر يۈزىگە يەتتە خىل رەڭلىك بايراق چىقىرىدۇ ...
  رەزىل يىرتقۇچ ھايۋان ئويۇنغا ئايلىنىدۇ ،
  بىزمۇ شەيتانغا تاقابىل تۇرالايمىز!
  
  مەن ئۇلۇغ ۋەتەننى ياخشى كۆرىمەن ،
  پۈتكۈل كائىناتتا سىزدىن گۈزەل يوق ،
  بىز Elfia نى بىر رۇبلىغا ساتمايمىز ،
  ئالەمدە تىنچلىق ۋە خۇشاللىق بەرپا قىلايلى!
  
  ۋەتىنىمىزنىڭ نامىدا بىر چۈش ،
  ئۇلۇغ ئەلف قەد كۆتۈرىدۇ ...
  باشقا ھەممە نەرسە پەقەت بىھۇدەلىق
  يېڭى بىر مەسىھ بىز بىلەن بىللە بولىدۇ!
  
  ئەي لادا ، ھەممىگە قادىر ،
  نۇر پەلەيلىرىگە مۇھەببەت ۋە تىنچلىق ئاتا قىلىسىز ...
  مەن سىزدىن ئۆتۈنەي ، سىزدىن ئۆتۈنەي ،
  ئەگەر زۆرۈر بولسا چاقماق بىلەن ئۇر!
  
  ئەلفىرىيە ، جەننەت خانىمىمىز ،
  Solcesus بەردى ...
  سەن ئۈچۈن ئۇلۇغ خۇدا تىرىلدى ،
  كىشىلەر ھەقىقەتەن تەمىنى يوقاتمىدى!
  
  دىققەت قىلىڭ ، elves مۇشۇنىڭغا ئوخشايدۇ ،
  ئېلۋېن ئىلاھلىرى ناھايىتى ھۆرمەتكە سازاۋەر ...
  بىز ۋەتەننىڭ ئۇلۇغ ئوغۇللىرى ،
  قىزلار ھەمىشە دۇنياغا ئېرىشىدۇ!
  
  دوستلار ، بىز ۋەتەنگە دۇئا قىلىشىمىز كېرەك ،
  پېرۇن ، يارىلو ۋە ئېلفروگ كۈچلۈك ...
  بىز ناھايىتى كۈچلۈك ئەرلەر بولىمىز ،
  بىز ھەتتا ئاسماندىكى بۇلۇتلارنىمۇ چىقىرىپ تاشلايمىز!
  
  ئېلفسكۋادىن قوغلاندى ،
  سىز مۇھىت ئاسراش خادىملىرىغا كۆپ ئازار بەردىڭىز ...
  بىز سولكۇس ۋە گرالىنغا سادىقمىز ،
  ئۇنىڭ ئۈستىگە مىلتىق بىلەن تانكىلار كۆپ بولىدۇ!
  
  ياق ، دۈشمەن پەلەينى تىزگىنلىيەلمەيدۇ ،
  جەڭچىلىرىمىز ھەممىگە قادىر بولغاچقا ...
  ئىمتىھاندىن ئۆتۈش ، پەقەت بەش ،
  شۇنداق قىلىپ ھەر بىر ئوغۇل بالا بەك كۈچلۈك بولىدۇ!
  
  سولتسېگراد شانلىق بولىدۇ ،
  بىز ئۇنى ھۇجۇمدىن ساقلايمىز ...
  چەۋەندازلارنىڭ غەلىبە ماسلىشىشى كېلىدۇ ،
  گەرچە كونترول قىلغىلى بولمايدىغان ئېقىندا قان ئېقىۋاتقان بولسىمۇ!
  
  قىزلار سوغۇقتا يالاڭ ئاياغ ،
  ئۇلار يۈگۈردى ، تاپىنى چاقناپ كەتتى ...
  ئۇلار ئوركىسنى مۇشتلىرى بىلەن ئۇرۇپ ،
  ئايرىلمايدىغان قابىل تەكشى بولىدۇ!
  
  ھەممە ئىش ياخشى بولىدۇ ، كىشىلەر بىلىدۇ ،
  ئالەم بوشلۇقىدا يۇلتۇز تۈركۈمى بايقايمىز ...
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، باتۇرلۇقتىن گۇمانلىنىش گۇناھ ،
  خۇدانىڭ تەختىدە بىر ئادەم بولىدۇ!
  
  بىز پات يېقىندا ئىلىم بىلەن ئۆلۈكلەرنى تىرىلدۈرىمىز ،
  بىز تېخىمۇ ياش ۋە تېخىمۇ گۈزەل بولالايمىز ...
  ئۈستىمىزدە ئالتۇن قاناتلىق كېرۇب ،
  گۈزەل Elf ئاپامغا!
  شۇنىڭ بىلەن قىزلار ناخشا ئېيتتى ، پۈتكۈل بالىلار قوشۇنى پارقىراق ساۋۇت ۋە كۈچلۈك ، ھەتتا سوغۇق قوراللار بىلەن ئۆزىنى تاپتى.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئوغۇل-قىزلارنى قايتا تەشكىللەش تاماملاندى. ئۇلار ئېغىر ئۇرۇشقا تەييارلاندى.
  دومىنىكا بىلەن مارگارىتا چوڭ نۇرنىڭ ئۆزگىرىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدىغان كۈچ نۇرلىرىنى چىقاردى. ھازىر بالىلار قوشۇنى تەييار بولدى.
  شۇنداق قىلىپ ئۇ جەڭگە ئاتلاندى.
  دوبرىنيا ناھايىتى خۇشال ھالدا مۇنداق دېدى:
  - بىز يەنە غەلىبە قىلىمىز! بۇ بىزنىڭ ماھىيىتىمىز.
  گېرمانىيە ياخشى يولۋاس باكىنىڭ چوڭلۇقىدىكى تاشپاقىسى ئالدىغا ئۆمىلەپ كىردى. ئۇنىڭ ئالماس قېپى بار ، توغرىسى ، قىممەتلىك تاشلار بىلەن قاپلانغاندەك چاقناپ تۇراتتى. ناھايىتى ئوماق ھايۋان.
  مارگارىتا ئەقىللىق ھالدا مۇنداق دېدى:
  - بۇنداق قۇلۇلە بىلەن تاشپاقىنىڭ ئۆزى ئۇلۇغۋار ئوۋچىنىڭ قۇربانىغا ئايلىنىش خەۋىپىگە دۇچ كېلىدۇ!
  دومىنىكا بېشىنى لىڭشىتىپ ناخشا ئېيتتى:
  شارلار ياخشى
  ئاپتوماتقا قارشى ، ئەپسۇس ، ھېچنىمە!
  ئەمما ئۇنىڭ ناخشىسى ئانچە مۇۋاپىق ئەمەس ، جايىدا ئەمەس بولۇپ چىقتى.
  جەڭچى بالىلار تاشپاقىنى ئايلىنىپ يۈردى. ئوغۇللارنىڭ بىرى ئۇنىڭغا قارىتىپ ئوق چىقارماقچى بولغان ، ئەمما قىز ئەسكەر قولىنى بالىنىڭ مۈرىسىگە قويۇپ ۋارقىراپ:
  - ھاجىتى يوق!
  يەنە بىر قىز ئەسكەرتىپ:
  - بۇ كوماندىنىڭ مەقسىتى!
  بۇلار ئۇرۇشقا ھېرىسمەن بالىلار.
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  سول تەرەپتە بىزنىڭ قوشۇنىمىز ، ئوڭ تەرەپتە بىزنىڭ قوشۇنىمىز ،
  يۈزۈمگە ئۇرغان ياخشى !
  جەڭچىلەرنىڭ كەيپىياتى ئىنتايىن ياخشى ئىدى . قارىماققا ئۇلار ناھايىتى ئۇزۇن سەپەرگە ئاتلىنىشقا تەييارلانغاندەك قىلىدۇ. ئۇلارنىڭ كەيپىياتى ھەقىقەتەن سۇسلاشمايدۇ.
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ھەئە ، مەن چوقۇم تەلەيلىك دېيىشىمىز كېرەك.
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ سورىدى:
  - قانچىلىك تەلەيلىك؟
  پارتىيەۋىلىك قىز ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - بۈيۈك ۋەتەن ئۇرۇشىنىڭ تۆت يىلغا يەتمىگەن ۋاقىت. ئەمەلىيەتتە ، گېرمانلار كۈچلۈك مۇداپىئە سېپىدە تېخىمۇ ئۇزۇن قارشىلىق كۆرسىتەلەيتتى !
  قىز ئارتىس بېشىنى لىڭشىتتى:
  - مەن بۇنىڭغا قوشۇلىمەن. بۇ تېمىدا باشقا تاللاش ھېكايىلىرىمۇ بار. ئەمما قانداقلا بولمىسۇن ، بىز بىر مۆجىزە يارىتالايمىز. گېرمانلارغا كەلسەك ، ئۇرۇشنىڭ ئاللىقاچان مەغلۇپ بولغانلىقىنى ھېس قىلىپ ، ئۇلار قەتئىي قارشى تۇرۇشنى خالىمىدى. شۇنداق قىلىپ ئۇلار ئۆزلىرىنىڭ ئەمەلىي ئۇسۇلى بىلەن ھەرىكەت قىلدى!
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بۇ يەردە ئانچە ئۇتۇقلۇق بولمىغان ماشىنا - بۇ يولۋاس ، بەك ئېغىر ، تورۇس بىلەن قاپارتما ئوتتۇرىسىدا ياخشى قوغدالمىغان. ئېتىراپ قىلىشىڭىز كېرەككى ، بۇ باك ئالاھىدە ياخشى ئەمەس. بەك ئېغىر ۋە ۋاقتى ئۆتكەن ، ھەتتا ساۋۇتمۇ مۇۋاپىق يانتۇلۇققا جايلاشقان ئەمەس. سۈرئەت ئۆزگەرتكۈچنى ماتوردىن ئايرىم قويۇش چوڭ خاتالىق.
  دومىنىكا ماقۇل بولدى.
  تالاش-تارتىش قىلالمايسىز ! ئەلۋەتتە بۇ بىر خاتالىق! ئەمما يەنە بىر تەرەپتىن ، پەقەت ئۆلۈكلەرلا خاتالىق ئۆتكۈزمەيدۇ ، پەقەت ئۇلار باشقا ھاياتتىن كەلگەن بولسا. مېنىڭچە ئۇ شۇنداق. ھېچ بولمىغاندا سىز ئۈچۈن!
  مارگارىتا كېلىشىمدە بېشىنى لىڭشىتتى:
  - شۇنداق ، جەزمەن ئاخىرەت بار ! ھەمدە مەن ئۆزۈمگە قايىل بولدۇم. ئەگەر بۇ كائىناتتا مەن ھالاك بولسام ، ئۇنداقتا باشقا بىر ئىش داۋاملىشىدۇ!
  قىز ئارتىس بېشىنى لىڭشىتتى:
  - سان-ساناقسىز ئوخشىمىغان دەرىجىدىكى كومپيۇتېر ئويۇنىغا ئوخشاش!
  پارتىيەۋىلىك قىز جەزملەشتۈردى:
  - ھەئە ، شۇنداق! بۇنىڭغا ئوخشاش بىر ئىش ، مەن چوقۇم دەيمەن ، بەك قالتىسكەن ! بۇ يەردە سىز بىر ياكى ئىككى قېتىمدىن ئارتۇق خۇشاللىنالايسىز.
  قەھرىمان بالا دوبرىنيا ناخشا ئېيتتى:
  - ۋاقتى كەلدى ، ۋاقتى كەلدى ، خۇشاللىنايلى ،
  ئۆمرۈمدە ...
  گۈزەللىككە ۋە لوڭقىغا ، تەلەيلىك تىغ.
  خوش ، خوش ، تەۋرەنمە ، قالپاقتىكى پەيلەر ،
  بىز تەقدىرگە بىر نەچچە قېتىم پىچىرلايمىز!
  بىز تەقدىرگە بىر نەچچە قېتىم پىچىرلايمىز!
  مەن دۈشمەننى پارچىلايمەن! مەن دۈشمەننى پارچىلايمەن! مەن دۈشمەننى پارچىلايمەن!
  بالىلارنىڭ سونور كۈلكىسى ئاڭلاندى. كىچىك دىنوزاۋر كىچىك قوشۇننىڭ ئالدىدا پەيدا بولدى . دەرۋەقە ، ئۇ بەك ھەيۋەتلىك كۆرۈنمەيتتى ، ئەمما ئۇ چوڭ ئىدى. ئۇنىڭ بەدىنى چوڭ ، ئەمما ئۇنىڭ بېشى كىچىك ، ئۇزۇن قۇيرۇقى قوشۇلغان. ئۇنىڭ ئۈستىگە يەنە بوغما يىلان بار.
  دومىنىكا ھاياجانلانغان ھالدا:
  - بۇ بىر ھايۋان - قالتىس !
  مارگارىتا كېلىشىمدە بېشىنى لىڭشىتتى:
  - Hefty animal! لېكىن ئەنسىرىمەڭ. ئەگەر ئۇنىڭغا تەگمىسەك ، ئۇ بىزگە تەگمەيدۇ!
  پارتىزان قىز بۇيرۇق چۈشۈردى:
  - ياش جەڭچىلەر - ئوق چىقارماڭ ۋە ئاۋاز چىقارماڭ!
  بالىلار جىمجىت بولۇپ كەتتى. ئۇلار ئاۋاز چىقارماي يالىڭاچ پۇتلىرى بىلەن مېڭىشقا ئۇرۇندى.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - دىنوزاۋر گاس بولسا قانداق بولار؟
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ بىر نەرسە دېمەكچى بولدى. تۇيۇقسىز شاۋقۇن-سۈرەن ۋە شاخلار يېرىلىپ كەتتى. يەتتە قەۋەتلىك بىنانىڭ چوڭلۇقىدىكى ھايۋان پەيدا بولۇپ ، ئېغىزى يوغان ، ئۇزۇنغا سوزۇلغان ئىسپېرما كىتقا ئوخشاش. بۇ ھەقىقەتەن چوڭ رەھىمسىزلىك. ئۇنىڭ ئۇزۇنلۇقى تەخمىنەن بەش مېتىر كېلىدۇ.
  دىنوزاۋر ئورنىدىن تۇرۇپ بالىلار توپىغا قىزىقىپ قارىدى ، دەھشەتلىك ئالۋاستىنى كۆرۈپ قېچىشقا ئالدىرىدى. ئەمەلىيەتتە ، ئۇ ئىلگىرى سۈرۈلگەندەك بولدى. بۇ قىلىچ چىشلىق تىراننوزاۋرغا ئوخشاش گىگانت ئادەم بىلەن ئۇرۇش قىلىش تېخىمۇ قىممەت.
  دومىنىكا بىلەن مارگارىتا سېھىرلىك تاياقلىرىنى كۆتۈردى. پارتىزان قىز ئالدى بىلەن ئىشتىن بوشاتتى. ئۇنىڭ كاللىسىنىڭ ئۇچىدىن بىر قاتىل پالسار ئۇچۇپ كېتىدۇ. ئۇ ئالۋاستىنىڭ ئاغزىغا تېگىدۇ . ئۇ چىرايلىق كۆيۈپ كېتىدۇ. ئەمما بۇنىڭغا جاۋابەن تېخىمۇ قورقۇنچلۇق ۋە گاس-گاچا ئاۋاز ئاڭلاندى.
  دومىنىكا ئۇنى ئېلىپ جاۋاب قايتۇردى ، ئۇ پۈتۈن كۈچى بىلەن ئۇنى ئۇردى ، خۇددى قاتىل دۆۋىسىنى ئۇرغاندەك ۋە كۈچ بىلەن ھەرىكەت قىلدى:
  دىنوزاۋرلار ، بەلكىم سىز بۇ يەردە ، ئافرىقىدا ئەمەس ،
  بەلكىم ناشتىدا ئوت-چۆپ چاينىشىڭىز مۇمكىن ،
  Dinosaurs, ...
  قىز سېھىرنىڭ بىر قىسمىنى گىگانت ئادەمگە ئەۋەتتى. ئۇلار ئۇنىڭ فاڭ چىشىنى ئالدى ، ئۇلار ئۇرۇلغاندا چىرايلىق ، ھالرەڭ بىخلارغا ئايلاندى.
  دومىنىكا ناخشا ئېيتتى:
  مەن تۆمۈر ياسىماقچى ئىدىم
  پىل تۇيۇقسىز پەيدا بولدى ...
  قانىتى ھەسەلگە ئوخشايدۇ -
  قۇلاقنىڭ ئورنىغا گۈل!
  مارگارىتا كۈلۈپ كەتتى ، يەنە كېلىپ ئۇ ئۇنى ۋەيران قىلغۇچ ۋە بۇزغۇنچىلىققا ئۇچرىدى. ئەمما بالىلار قوشۇنى ئالۋاستىنى ئوق بىلەن يۇيۇشقا باشلىدى. ئۇنىڭ كۆلەمدىكى ساۋۇتلىرى كۆپۈكلىشىشكە باشلىدى .
  دومىنىكا يالىڭاچ پۇتىدىن ۋە تاياقتىن سېھىرنى ئېلىپ قويۇپ بەردى. بۇ يەردە ياخشى ئىشلىدى.
  خۇددى سېھىرلىك بىر نەرسە ئۇنى ئېلىپ ، ئۆزىنى غايەت زور بۇزغۇنچىلىق كۈچى بىلەن ئەيىبلىگەندەك بولدى.
  مارگارىتا ئۇنى ئېلىپ كۆك ياقۇت كۆزلىرى بىلەن كۆزنى يۇمۇپ ئاچتى:
  - ۋاھ!
  تىراننوزاۋر ئۆرۈلۈپ چۈشتى ، ئۇنىڭ ئورنىدا يېمەكلىكلەر قويۇق يوغان ۋە كەڭ ئۈستەل كۆرۈندى. بۇ يەردە ئۇ ئاللىبۇرۇن شۇنداق ھەشەمەتلىك ۋە مىسلى كۆرۈلمىگەن ، ئۆزگىچە ئىدى. شۇنداق كۆزنى قاماشتۇرىدىغان نازۇ-نېمەتلەر.
  دومىنىكا ناخشا ئېيتتى:
  بۇ ناھايىتى مەززىلىك بولۇپ چىقتى
  ئۇنىڭ ئۈستىگە خۇش پۇراق ھەسەلدىن كۆپ تاتلىق ...
  بىز باشتىن-ئاخىر غەلىبە قىلمايمىز ،
  تەبىئىتىمىز گۈللىنىدۇ!
  مارگارىتا كۈلۈمسىرىگەن ھالدا چىشىنى چىشلەپ دەلىللىدى:
  - ھەئە ، ئۇ گۈللىنىدۇ! بۇ بەك ياخشى!
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، پارتىيەۋىلىك قىز:
  - ھەمدە سېھىرگەرلىكنى قانداق تاشلاشنى بىلىسىز. بۇ چوقۇم دەيمەن ، ھەيران قالارلىق! بۇنداق چوڭ رازمېرنى مەززىلىك تاماققا ئايلاندۇرۇڭ . بۇلار ئورك ياكى كۆزەينەك ئەمەس - ئۇلار بىلەن ئاسان!
  دومىنىكا بېشىنى لىڭشىتىپ ناخشا ئېيتتى:
  - مۇمكىن بولمايدىغان ھەممە ئىش مۇمكىن ، مەن ئېنىق بىلىمەن ،
  سېھىرگەرلىك قىلىشنى ئۆگىنىۋېلىڭ.
  پۇتىڭىزنى ناھايىتى كۈچلۈك پولاتقا ئۇرۇڭ ،
  ھەمدە ئالۋاستىنى ئۆتكۈر ئۆتكۈر بىلەن ئۇرۇڭ !
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ كۈلۈپ تۇرۇپ ئۆزىنىڭ مەرۋايىت بىلەن چاقناپ تۇرغانلىقىنى ئەسكەرتتى:
  - شۇنداق ، سىز بەك تەسىرلىك ناخشا ئېيتىسىز ، خاتالىق تاپالمايسىز! دەرىجىدىن تاشقىرى!
  دومىنىكا قوشۇلدى:
  - مەن بىر قالتىس دەرىجىدىن تاشقىرى - دۇنيادىنمۇ قالتىس جەڭچى!
  ئۇ قانداقمۇ كۆك ۋە يۇلتۇزلارغا ئوخشاش كۆزلىرى بىلەن ئېلىپ دومىلاپ كېتىدۇ.
  تاماق بىلەن ئۈستەل بالىلار جەڭچىلىرىنى ئىشارەت قىلدى ، ئۇلارنىڭ بەزىلىرى ئۇنىڭغا يېقىنلىشىشقا باشلىدى ۋە شاكىلات ۋە ھەر خىل قايماقلارغا چىلانغان دان ۋە تورتلارنى ئېلىشقا باشلىدى. ياخشىسى ، ماروژنىنى تۇتۇڭ. بۇ مۇتلەق قالتىس.
  مارگارىتا مۈڭگۈزىنى چېلىپ ھۆركىرىدى:
  - سىلەر بەك كۆپ يېيىشنىڭ ھاجىتى يوق ،
  ھەممىڭلارنىڭ بۇرژۇئازىيەگە ئالدىرىشىڭىزنىڭ ھاجىتى يوق ...
  ئۆزىڭىزگە خاتىرە دەپتەر يېزىڭ ،
  ھەرىكەت يەنىلا پايدىلىق بولىدۇ!
  دومىنىكا تاتلىق كۈلۈمسىرەپ تۇرۇپ:
  - ھەئە ، ھەقىقەتەن قالتىس بولدى!
  ئۇ قوناق گۈلى كۆك كۆزلىرى بىلەن كۆزنى يۇمۇپ ئاچتى.
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - دىنوزاۋرنىڭ گۆشى بەك تەملىك ئەمەس ، ھەتتا گۆشخور ھايۋانلار ئۈچۈنمۇ شۇنداق. ئەمما ئاتنى يېيىش ...
  دوبرينا:
  - مەن سىزگە ئات يېيىشكە يول قويمايمەن!
  ئوغۇل-قەھرىمان ناخشا ئېيتتى:
  سىۋكا-بۇركا ، پەيغەمبەرلىك كاۋكا ،
  مېنىڭ ئالدىمدا تۇرۇڭ
  ئوت-چۆپنىڭ ئالدىدىكى يوپۇرماقتەك!
  سىۋكا-بۇركا ، پەيغەمبەرلىك كاۋكا ،
  تولىمۇ زۆرۈر
  سىز بىلەن كۆرۈشۈڭ!
  Oenomaus ئۇنى ئېلىپ ئەجدىھادىن سەكرىدى. ئۇ دىنوزاۋرنىڭ قانداق يېمەكلىككە ئايلانغانلىقىنى سىناپ باقماقچى بولغان. ئېھتىمال بۇ كىشىنى مەپتۇن قىلارلىق بىر ئىش بولۇشى مۇمكىن. بالا شاھزادە تورتنى شاكىلات بىلەن ئېلىپ ئاغزىغا تاشلىدى.
  ھەمدە ئۇ كۈچلۈك چايناشقا باشلىدى ، ئۇ قايماق ۋە تاتلىق ئىدى. ئۇ بەك مەززىلىك.
  بالىلار بىردەك يىغلىدى:
  - ياخشى ، مەن سىناپ باقاي! يامان ئاچا-سىڭىل بولماڭ!
  مارگارىتا گۇناھسىز كۈلۈمسىرىدى:
  - مېنىڭ ئىسمىم ھامما؟ بۇ قىزىقارلىق!
  پارتىزان قىز ۋارقىراپ:
  - سىزگە ئون مىنۇت ۋاقىت بېرىمەن! يېسىڭىز بولىدۇ ، ئەمما مۇۋاپىق دەرىجىدە!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ سورىدى:
  -سىز ئۇرۇش جەريانىدا قورسىقىڭىز ئاچتىمۇ؟
  مارگارىتا ئالتۇن بېشىنى لىڭشىتتى ، بۇلاق دانچىسى رەڭگى:
  - ھەئە ، قانداق! ئۇ بەك چارچاپ كەتتى!
  قىز ئېنىق ئاۋازدا ناخشا ئېيتىپ ، ۋەزىيەتنىڭ پاجىئەسىنى تەكىتلىدى.
  ناخشا ئېيتىش جەريانىدا ، قىز ھەتتا ئەجدىھادىن سەكرەپ چۈشتى. ھەمدە ئۇ يالىڭاچ پۇتى بىلەن ئاپېلسىن ئوت-چۆپتە ئۇسسۇل ئويناشقا باشلىدى.
  ئۇنىڭ ئاۋازى شۇنداق يېقىشلىق ۋە نۇرلۇق ئىدى:
  بىز كومسومول ئەزالىرى ، ئارزۇ قىلىدىغان قىزلار ،
  بۇ گۈزەل دۆلەت خەلقىنىڭ كەلگۈسى ھەققىدە ...
  بىز يەرشارى ۋە يەرشارىغا سادىق بولساق ،
  بىز بۇ خەتەرلىك جەڭدە غەلىبە قىلىمىز!
  
  ھەر قانداق بىر سودا تالاش-تارتىش قىلىنىدۇ ،
  ياش يۈرەكتە ئوت كۆيۈپ كەتتى ...
  قىزلار ، بۇ پەقەت گۈزەل
  بوشلۇقنىڭ كەڭلىكىگە ئىشىكنى ئاچايلى!
  
  ئادەم بولغان ئادەم گىگانت ئادەم
  ئىلىم ، بىلىمەن ، ئۇنىڭغا كۈچ بېرىدۇ ...
  ماڭا ئىشىنىڭ ، تېلېفونىمىز ھەمىشە ئوخشاش ،
  شۇنداق قىلىپ ھابىل ھۆكۈمرانلىق قىلىدۇ ، قابىل ئەسىردە!
  
  مول ھوسۇلنىڭ پىشىپ يېتىلىشىنى ئۈمىد قىلىمەن ،
  يەر شارىنىڭ گۈللىنىشى ئۈچۈن ...
  شۇنداق قىلىپ گۈزەل ، ئېسىل جەننەت كېلىدۇ ،
  دوستلۇق مېتالدىن كۈچلۈك ئىدى!
  
  بىز ئالەم بوشلۇقىنى بويسۇندۇرىمىز ،
  قىزلار كۆلچەكتىن يالاڭ ئاياغ يۈگۈردى ...
  ئۈستىمىزدە ئالتۇن قاناتلىق كېرۇب ،
  شىۋىرغان ۋە سوغۇق بىزنى قورقۇتمايدۇ!
  
  ماڭا ئىشىنىڭ ، دۈشمەنلىرىمىز بىزنى مەغلۇپ قىلالمايدۇ ،
  پولاتنىڭ نېرۋىسى ۋە يۈرەكتىكى يالقۇن ...
  روھنىڭ كۈچىمۇ سىز ئېيىققا ئوخشاش ،
  بايراقنى ئۆستۈرىمىز ، بىلىمەن!
  
  كىم ئەڭ نۇرلۇق قىزلارنى ياخشى كۆرىدۇ ،
  ئۇ ھەم روھ ھەم ئوبرازدا گۈزەل ...
  كۈچلۈك ئاپتومات تەييارلاڭ ،
  رەقىبىڭىز خەتەرلىك بولسىمۇ!
  
  مەن چوقۇم غەلىبە قىلىدىغانلىقىمىزنى بىلىمەن ،
  بىز ۋەتىنىمىز بىلەن مەڭگۈ ئىتتىپاقلىشىمىز ...
  نېمىلا دېگەنبىلەن ، ئالدىمىزدا بىر پۈتۈن چولپان دۇنيا بار ،
  ئىنسان كۈچلۈك مەخلۇققا ئايلىنايلى!
  
  ھەيۋەتلىك چېگراسى يوق ۋەتەننىڭ نۇرى -
  ياقۇت يۇلتۇزلار ئۈستىدىن ئوت ئالىدۇ.
  رۇس ئۆزىنى ئۆلمەس شان-شەرەپ بىلەن قاپلىدى -
  قۇدرەتلىك قەھرىمان ، دۇمباقچى!
  
  زۇمرەت يوپۇرمىقىدىكى روۋان ياقۇت -
  كۆك ياقۇت ئېتىزدا چاقناپ تۇرىدۇ ، كۆممىقوناق گۈلى ...
  خىياللىرىمنى سىزگە ئەۋەتىمەن ، روسىيە -
  قوش باشلىق بۈركۈت ناخشا بىلەن ئۇچىدۇ!
  
  شەبنەمدە مەرۋايىت قار ئۇچقۇسى ئالماس ،
  ئۇلۇغ ۋەتەندە ھەممە نەرسە ياخشى!
  يەر سېمىز ، ئۇنىڭ پەيلىرىدەك تومۇرلىرى بار ،
  قار ئۇچقۇنلىرى يېڭى شامال تەرىپىدىن سۈپۈرۈلۈپ كەتتى!
  
  روسىيەنىڭ بىر رايونىدا مۇز ، تامغا بار ،
  IN دوستۇم ، تۆگىلەر قۇملۇقنىڭ ئالتۇنلىرى.
  قار بوران چىققاندا بۇ يەردە ئىسسىق ،
  چۈنكى بىز خۇدانى قەلبىمىزدە ساقلايمىز!
  
  تاۋۇز ، قوغۇن ۋە بانان ئۆسىدۇ ،
  يازنىڭ مەلۇم يېرىدە مۇز تېيىلىش مۇسابىقىسى قىلىۋاتىسىز ...
  ياخشى ، دۇنيادىكى بۇنداق دۆلەتلەرنى نەدىن تاپالايسىز؟
  قەيەردە خەلق مۇشتلىرى شۇنداق كۈچلۈك!
  
  روسىيەدە قورال قابىلىيىتى يۇقىرى كۆتۈرۈلدى ،
  ئۇنىڭدا ئىنسان ئۆز تەقدىرىنى ياراتقۇچىدۇر!
  ياخشى جەڭ قىلالايمىز ،
  شۇنداق قىلىپ ئاۋارىچىلىق كەلكۈن رۇسقا كەلمىسۇن '!
  
  ئاياللىرىمىز گۈزەل ، ھەممەيلەن بىلىدۇ
  جاسارەت بىلەن كۈچلۈك ئەرلەر يوق!
  ۋەتەن ، سەن جەننەتنىڭ نامايەندىسى -
  بىر ئىگىلىك ھوقۇقلۇق خۇدا ئائىلىنىڭ خوجايىنى!
  
  پراۋۇسلاۋىيە سىنبەلگىسى تەستىقلىنىدۇ ،
  بىر ئەسكەر يولغا قويغان سەپەرۋەرلىك ...
  بىز سېخىي غەنىيمەتلەر بىلەن ئۆيگە كېلىمىز ،
  ئوقيا ئېتىشنى قولدىن بېرىپ قويماي ، دۈشمەنلىرىنى ئۇردى!
  
  پۈتكۈل كائىناتقا تىنچلىق ۋە خۇشاللىق ئاتا قىلايلى ،
  بىز خۇدا بىلەن بىرلىكتە ئۆلۈكلەرنى تىرىلدۈرىمىز!
  چىرىمەيدىغان ۋەتىنىمىزنىڭ شان-شەرىپى ئۈچۈن -
  بىز چوقۇم غەلىبە قىلىمىز ، بىلىمەن!
  دومىنىكامۇ ئۇنىڭ ناخشىلىرىنى ئالدى. ئۇلار ھەممىنى بىللە ئۇسسۇل ئوينىدى ، ئۇلارنىڭ يالىڭاچ ، ئاشلانغان ، پۇتى ھەرىكەتلىنىپ ئۇسسۇل ئوينىدى.
  ئاندىن مارگارىتا مۈڭگۈزىنى چېلىپ:
  - چىراغلار! بولدى ، تاماق ۋاقتى ئۆتۈپ كەتتى.
  جەڭچى بالىلار ئىختىيارسىز ئۈستەلدىن ئايرىلدى. ئەمەلىيەتتە ، ئۇنى قانداقمۇ گاڭگىرىتىپ قويمايسىز ؟ ئوخشىمىغان ئون نەچچە خىل قايماق بار. ئۇ بەك مەززىلىك. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ ماروژنىلار ، پېچىنە-پىرەنىك ، تورت ، پېلەك ۋە باشقا مەززىلىك ۋە ئىشتىھانىڭ پۇرىقى كىشىنى ھاياجانلاندۇرىدۇ ۋە جەلپ قىلىدۇ.
  دومىنىكا قاۋاشتى :
  - ھەددىدىن ئاشماڭ ! ئوتتۇراھاللىقنى مەشىق قىلىڭ!
  مارگارىتا تىۋىتتىردا:
  - بىر ئادەمنىڭ چوشقا ئەمەسلىكىنى ھەممە ئادەمگە بىلىڭ! ھەمدە ناھايىتى ئاقىلانە يېيىش كېرەك.
  ئۆزى ئەمدىلا ئون نەچچە تورت يەپ ، ئۆزىنى كۆپ خىل رەڭلىك قايماق بىلەن پۈركۈپ چىققان قەھرىمان بالا دوبرىنيا: - دېدى.
  - بۇلارنىڭ ھەممىسى ھەيران قالارلىق! ئەمما سىز قاچان توختاپ قېلىشنى بىلىشىڭىز كېرەك. يېيىش ياخشى ، ئەمما ھەددىدىن زىيادە كۆپ يېيىش ناچار.
  بالا شاھزادە Oenomaus قوشۇلدى:
  - ئاساسلىق دۈشمىنىڭىز ئاشقازىنىڭىز. ئەمما ئۇلار - كەچلىك تامىقىڭىزنى دۈشمەنگە بېرىڭ دېسە ، بۇ ئۇنى ھەقىقىي مەنىدە ئېلىش دېگەنلىك ئەمەس!
  دوبرىنيا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ئەمما جاپالىق بىر كۈن ، ياكى جەڭ ياكى مەشىقتىن كېيىن ، چوقۇم ياخشى يېيىش كېرەك! بولمىسا كۈچ بولمايدۇ.
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ بېشىنى لىڭشىتىپ:
  - شەخسەن مەن كەچلىك تاماقتا سۈتتىكى ئاقسىلنى ئېرىتىپ ئىچىشنى ياخشى كۆرىمەن. بۇ كىشىنى رازى قىلىدۇ ، كەچتە مۇسكۇللار ئۆسۈپ ، كۆيمەيدۇ. ياخشى ، كەچلىك تاماقتا بېلىق بار داچا پىشلاق ئىنتايىن ساغلام. تەنھەرىكەتچىلەرنىڭ بەدىنى ئاقسىلغا موھتاج.
  بالا جەڭچىلەر قانداقتۇر قۇرۇلدى. ئۇلار يەنە رەزىل سېھىرگەر باسىندا قەلئەسىگە يۈرۈش قىلىشقا باشلىدى. ئەتراپىدىكى مەنزىرىلەر داۋاملىق ياپيېشىل ئىدى. قانداقلا بولمىسۇن ، كىچىك ، ياش قوشۇن يالىڭاچ ، چاڭ-توزان پاشنىلىق ئاياغنى قانچە يىراقلاشتۇرسا ، تەبىئەت كۆز ئالدىمىزدا شۇنچە قۇرۇپ كەتتى.
  ئۇلار چاشقانلار پادىشاھلىقىغا يېقىنلىشىۋاتاتتى ، بۇلار ئىنتايىن ۋەيرانە خوجايىنلار.
  ئۆزىنى خۇشال قىلىش ئۈچۈن ، بالىلار جەڭچىلىرى ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى ۋە پۇتىنى تېخىمۇ جۇشقۇن دەسسەپ باشلىدى:
  ئەلفىيە پادىشاھلارنىڭ ئاستىدىكى دەرەخكە ئوخشاش چېچەكلەيدۇ ،
  ئۇ ئالەمدىنمۇ چەكسىز ۋە گۈزەل ...
  غەلىبە چەكسىز ھېسابات ئاچتى ،
  ئېتىقادىمىز رودنوۋېردا تىرىلىدۇ !
  
  ۋەتەننىڭ ئۇلۇغلۇقى ، ئۇنىڭغا ئىشىنىڭ
  ئۇنىڭ سۆيۈملۈك يۈرىكى تېخىمۇ يۇقىرى كۆتۈرۈلسۇن ...
  شۇڭا كائىناتنىڭ خۇشاللىقى ياتقان بولىدۇ
  كۈچلۈك ئۆگزىسى بار Elfia غا ئېرىشىش!
  
  ئېلىمىزنىڭ ئالغا ئىلگىرىلەۋاتقانلىقىغا دىققەت قىلىڭ ،
  كۆكرىكى بىلەن دولقۇننى كېسىپ تاشلايدۇ ...
  ئەمما بىز چوقۇم ، باشقا تەرەپكە كېلىمىز ،
  باشقىلارمۇ بولىدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ ، سوتچىلار!
  
  ۋەتىنىمىزنىڭ ئۇلۇغ دۇنياسى بولىدۇ ،
  قايسىسى يورۇق نۇر بىلەن لاۋۇلدايدۇ ...
  ھەممىدىن مۇھىمى Elfrog روھنىڭ مەبۇدىسى ،
  قايسىسى قىشنى يازغا ئايلاندۇرىدۇ!
  
  ھەئە ، بىلىمەن ، بۇ بىز ئۈچۈن قىيىن ،
  ئەمما سىز Oenomai غا سادىقلىق بىلەن خىزمەت قىلىسىز ...
  كېمە سوقۇلدى ، كېمە بۇزۇلدى ،
  بىر يەردە ۋەھشىي ئىت ھەيۋەتلىك قاۋايدۇ!
  
  ياق ، بىز ئەلفنى رەقىبىگە بەرمەيمىز ،
  قىلىچلىرىمىز تىغلىق ، ماڭا ئىشىنىڭ ، ئۆتكۈر ...
  بىز يەنە بىر قېتىم غەلىبە قىلىمىز
  قۇرۇق گەپلەرنى قىلماڭ ، ئالۋاستىلار!
  
  بۇ يەردە بىز پارات ئۈچۈن جەم بولۇۋاتىمىز ،
  ئالەمدە تېخىمۇ گۈزەل مۇقەددەس دۆلەت يوق ...
  ماڭا ئىشىنىڭ ، بىز دۈشمەنلىرىمىزنى دوزاخقا ئەۋەتىمىز ،
  بىز ئۆزىمىز جەننەت قۇرىمىز ، بىلەمسىز ، ھەتتا!
  
  ھېچكىم بىزنى توسىيالمايدۇ
  بىز ئېلۋېسنىڭ ئۇلۇغ چەۋەندازلىرى ...
  بۇنداق كۈچ ، يېڭىلمەس قوشۇن ،
  پۈتكۈل يەرشارىنى تېخىمۇ خۇشال قىلايلى!
  
  ئۆزىمىزنى گۈزەللىك بىلەن دۇنياغا نامايان قىلايلى ،
  يەر شارىدا يەتتە خىل رەڭلىك بايراقنى كۆتۈرەيلى ...
  بىز خۇشال بولىمىز ، ماڭا ئىشىنىڭ ، ھەممە يەردە ،
  نېمىلا دېگەن بىلەن قەھرىمانلىق ئىشلىرى ئېيتىلىدۇ!
  
  شۇنىڭغا دىققەت قىلىڭكى ، ئەلف تىنچلىقى ھەممە جايدا ئالدىنقى قاتاردا تۇرىدۇ ،
  ئۇ ئۈزلۈكسىز كېڭىيىدۇ ...
  كىشىلەر يەر يۈزىدە خۇشال بولىدۇ ،
  چۈنكى ۋەتەن ئۈچۈن نومۇس يوق!
  
  ئۇلۇغ Solcesus كەلگەندە ،
  كائىناتتا قاراڭغۇلۇق بولمايدۇ ...
  ئەگەر ئادەم ۋە ئەلفە قورقۇنچاق بولمىسا ،
  ئۇنىڭ تەقدىرى قۇياش چىقىش ۋە يارىتىش!
  بۇ روھقا تەسىر قىلىدىغان ناخشا! يېقىملىق ۋە ئېسىل ناخشا.
  گەرچە ئەتراپىدىكى مەنزىرە تېخىمۇ ناچارلاشقان بولسىمۇ - دەرەخلەر ، توغرالغان ئوت-چۆپلەر ، ھەممە نەرسە ئېزىپ چاشقان پاچىقىنىڭ ئىزى بىلەن قاپلانغان.
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ھەئە ، بۇ چاشقانلاردىن ياخشىلىق كۈتمەڭ! ئۇنىڭ ئەتراپىدا نۆل بار.
  دومىنىكا كۈلۈمسىرىگەن ھالدا شۇنداق پارقىراپ ، چىشىنى چىشلەپ مۇنداق دېدى:
  - بۇ ئەلۋەتتە كۈتۈلمەكچى ئىدى! ھەممە نەرسە بەك بىمەنە بولۇپ قالدى . ئەمما چاشقاندىن نېمە ئالالايسىز - چوڭ تەرەتتىن ئوغۇتتىن باشقا!
  ھەر ئىككى قىز كۈلۈپ كەتتى. ئۇنىڭدىن كېيىن پۈتكۈل بالىلار ئەترىتى يالاڭ ئاياغ قەدەملىرىنى ئاشۇردى. ئىككى جەڭچى بالا ئالدىغا ئۆتۈپ ، شامال توسۇش ماشىنىسىدەك قىلىچلىرىنى ئۇردى .
  شۇنداق قىلىپ تۇنجى بولكا چوڭلۇقىدىكى چوڭ چاشقاننى ئىككى تەرەپتىكى قەھرىمان ئوغۇللار ئۈزۈۋەتتى. بۇ بىر مەيدان كەسكىن جەڭ.
  بالىلار قەدىمىنى تېخىمۇ ئاشۇردى ۋە ھەقىقىي مەنىدە يۈگۈرۈشكە باشلىدى. ئاندىن كېيىن چوڭ بىر تۈركۈم چاشقانلار پەيدا بولدى. ئۇلارنىڭ چوڭى ياخشى بۇقانىڭ چوڭلۇقىدا ئىدى. قىز ئارتىس دومىنىكا ئەجدىھا بىلەن جەڭگە ئاتلاندى. ئۇ جەڭ قىلىشقا تەييارلاندى ، ئەمما ئۇنىڭ سېھىرلىك تاياقتىن تۇنجى ئۇرغىنى كونا چاشقانغا تېگىپ كەتتى.
  ھەمدە ئۇ يورۇتۇپ ، تۆشۈك بىلەن تاللانغان پىشلاقنىڭ چوڭ چەمبىرىكىگە ئايلاندى. ئۇنىڭ ئۈستىگە شۇنداق ئىشتىھا پۇرىقى تارقالغان بولۇپ ، چاشقانلار بالىلار باتالىيونىغا قىلىنغان ھۇجۇمدىن چېچىلىپ ، ئىلگىرىكى رەھبىرىگە ھۇجۇم قىلغان ، ئۇلار چاشقانلارغا ئەڭ ئېسىل نازۇ-نېمەتلەرنىڭ پۇرىقى بىلەن بەك ئىشتىياق باغلىغان.
  بۇ ھەيران قالارلىق بولۇپ قالدى.
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - قابىلىيىتىڭىز ھەر سائەتتە كۈچىيىۋاتىدۇ! بۇ چوقۇم دەيمەنكى ، بەك قالتىسكەن !
  دومىنىكا ئالتۇن بېشىنى لىڭشىتتى:
  - مەن نۇرغۇن ئىشلارنى قىلالايمەن! بۇ مېنىڭ ئۇلۇغ ئىناۋىتىم! ئەگەر مەن باشلىسام ، ھېچ ئىش مېنى توسىمايدۇ.
  قىز ئۇنى ئېلىپ سېھىرلىك چاقماق بىلەن باشقا ئەترەتنى ئۇردى . قوشۇمچە ئۆزگەرتىشلەر ئېلىپ بېرىلدى.
  بىر نەچچە ئون چاشقان ناھايىتى ئىشتىھا كۆرۈنگەن چوڭ ، سىزىقلىق تاۋۇزغا ئايلاندى.
  جەڭچى بالىلار خوردا ناخشا ئېيتتى:
  قوغۇن ، تاۋۇز ، بۇغداي بولكىسى ،
  كەڭ قورساق ، گۈللەنگەن يەر ...
  ئەلفىبۇرگدا تەختتە ئولتۇرىدۇ -
  ئاتا پادىشاھ ئونوماي!
  شۇنداق قىلىپ بالىلار جەڭچىلىرى ئاخىرى چاشقانلار بىلەن ئۇرۇشتى ، ئۇلارنى ئۈزمەي ئۈزۈۋەتەيلى. جەڭچىلەر قىلىچلىرىنى جۇشقۇن ھالدا پۇلاڭلاتتى . قىزلار ئوقيادىن ئېتىشقا باشلىدى . ئۇلارنىڭ بەزىلىرى پەلەي بولۇپ ، ئۇلار ئېتىشقا ناھايىتى ئۇستا ئىدى. بۇ ھەقىقەتەن بىر مەيدان كۈرەش ئىدى.
  يەنە بىر قانچە چاشقان ئەترىتى جەڭگە ئاتلىنىدۇ. ئۇلار چوڭقۇر دەريادەك ئاقىدۇ.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ناچار ۋە يامان ئىشلار توغرىسىدا پاراڭلاشقاندا ، چەك يوقتەك تۇيغۇ پەيدا بولىدۇ!
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى ، ئەمما ، بۇ ئېچىنىشلىق:
  قاراڭغۇلۇق جەڭچىلىرى ھەقىقەتەن كۈچلۈك ،
  رەزىللىك ساننى بىلمەي دۇنيانى باشقۇرىدۇ ...
  ئەمما سەن شەيتاننىڭ ئوغۇللىرى ،
  مەسىھنىڭ كۈچىنى بۇزماڭ!
  ئەجدىھادىن سەكرەپ چۈشكەن دوبرىنيا چاشقانلارنى كېسىشكە باشلىدى. ئۇ بۇنى بىراقلا ئىككى قىلىچ بىلەن قىلدى ، بالىنىڭ ھەرىكىتى تېز بولغاچقا ، قەھۋە ئۇۋاقچىسى ئىشلەۋاتقاندەك قىلاتتى. بۇ يەردە يوقىتىش باشلانغان.
  ئونومائۇسمۇ جەڭگە قاتناشتى. بالا بارمىقى بىلەن بىر چاشقاننى قۇيرۇقىدىن تۇتۇپ يەنە بىرىگە تاشلىدى ، سۆڭەك سۇندى. ئاندىن ئۇ ناخشا ئېيتتى:
  - مېنىڭ زور كۈچۈم زور ،
  مەن ھەرگىزمۇ دۈشمەنلىرىمگە تەسلىم بولمايمەن ...
  بالىنىڭ مۇشتىنىڭ ئۇرۇلۇشىدىن ،
  رەزىل چاشقان نومۇسقا ئۇچىدۇ!
  دەرۋەقە ، ئوغۇل شاھزادە ئۆزىنى جەڭدە ناھايىتى قەيسەر جەڭچى دەپ كۆرسەتتى.
  دوبرىنيامۇ كۈچلۈك ، مۇسكۇللۇق ، گەرچە ئۇ ئوغۇل بالىلارنى ئىشلەتكەن بولسىمۇ ، قىلىچنى ئۇنتۇپ قالمىغان . ھەمدە ئۇ كۆرۈنەرلىك دەرىجىدە خورلاشنى كۆرسىتىشكە باشلىدى. ھەممىسى نېمىدېگەن جاپالىق ۋە قانلىق ئىدى.
  بۇ بالا ياش ئارمىيەنىڭ باشقا جەڭچىلىرىگە ئوخشاش ئىنتايىن تاجاۋۇزچى ۋە جەڭگىۋار بولۇپ چىقتى.
  بالىنىڭ يالىڭاچ پاشنىسى چاشقاننىڭ باش سۆڭىكىنى تېشىپ ئۆتتى.
  بالىنىڭ لەۋلىرىدە تەبەسسۇم جىلۋىلەندى .
  دومىنىكا ئۆزىنىڭ سېھىرلىك كۈچىنى كېيىنكى ئۆزگىرىشلەر ئۈچۈن ئىشلىتىدۇ. ئۇ ئىنتايىن ئاكتىپ.
  جەڭچى سەكرەپ ئايلىنىپ ئايلىنىپ كەتتى. ھازىر ئۇنىڭ سېھىرلىك تاياقچىسىدىن يەنە بىر ئېنىرگىيە ئېقىۋاتىدۇ. Orc نى ئۇردى.
  شالاڭ ، قوڭۇر ئېيىق دەرھال شاكىلات سازلىقىغا ئايلىنىدۇ. بۇ نېمىدېگەن قالتىس ؟
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ سورىدى:
  -خالۋا قىلالامسىز؟
  دومىنىكا ئالتۇن بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئەلۋەتتە قىلالايمەن! بۇ ئاجايىپ ئېسىل!
  ھەمدە بۇ قىز ھەم قولىدىن ھەم يالىڭاچ پۇتلىرىدىن سېھىرلىك ھەقلەرنى قويۇپ بەردى. ئوت ئورك ئەترىتىنى ئۇردى. ھەسەلنىڭ پۈتۈن دەرياسى ئېقىپ كەتتى ... ھەسەل سېرىق-قىزغۇچ سېرىق بولۇپ ، دولقۇن تېيىلىپ چاچتى.
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - بىلەمسىز ، بۇ سىزگە لازىملىق نەرسە ئەمەس!
  دومىنىكا ماقۇل بولدى.
  - راست ، خېلى ھالۋا ئەمەس ، ئەمما خېلى تاتلىق!
  پارتىزان قىز:
  - خالۋا ئۇرۇشتىن ئىلگىرى ناھايىتى ئاز ئۇچرايتتى. ئەمما ئۇلار ئىشغالىيەتتىمۇ ھەسەل يېگەن.
  يەنە بىر قېتىم تەپتى ، بۇ قېتىم چاشقانلارغا قاراپ ناخشا ئېيتتى:
  ئەڭ ياخشى سوۋغات ئەلۋەتتە ھەسەل ،
  بالا ئەلۋەتتە بۇنى چۈشىنىدۇ ...
  ئازراق بولسىمۇ - بىر قوشۇق ،
  بۇ ئاللىقاچان ياخشى ، ياخشى ، بىر قازاننى دېمەيلا قويايلى!
  مارگارىتامۇ ئالدى بىلەن سېھىرلىك تاياق بىلەن ، ئاندىن يالىڭاچ پۇتلىرى بىلەن تەپتى:
  ئەمما ھەسەل ، بۇ بەك غەلىتە ئىش ،
  ھەممە نەرسە يا مەۋجۇت ياكى مەۋجۇت ئەمەس ...
  ئەمما ھەسەل ، مەن بۇنىڭ سىرىنىڭ نېمە ئىكەنلىكىنى پەقەتلا چۈشەنمەيمەن ،
  ئەگەر ئۇ مەۋجۇت بولسا ، ئۇ دەرھال يوقىلىدۇ!
  ئەمما ئۇنى يېسىڭىز ، بۇنىڭدىن كېيىن چاتاق چىقمايدۇ!
  دومىنىكا ئۇنى ئېلىپ ئەجدىھا ئۈستىدە ئايلىنىپ چىقتى. ئۇنىڭ تەبەسسۇمى شۇنداق قەبىھ بولۇپ كەتتى ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا خۇشال بولدى. قىز ئۆزىدە غايەت زور كۈچ ھېس قىلدى. ئاندىن ئۇنىڭ سېھىرلىك تاياقچىسىدىن دولقۇن چىقتى. بىراقلا بىر نەچچە مىڭ چاشقان قىيامىدىكى مەززىلىك چوكىلارغا ئايلاندى. سېھىرلىك تاياقنىڭ يەنە بىر دولقۇنى ، چاشقانلار بېلىق قاچىسىغا ئايلاندى.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ئۇلارنىڭ يان تاماقلىرى ھەشەمەتلىك بولۇپ ، بانان ، ئاناناس ۋە باشقا ئىنتايىن مەززىلىك مېۋىلەر بار. ئۇنىڭ ئۈستىگە ھەممە نەرسە بەك ھەيران قالارلىق ھەم ئېسىل.
  دومىنىكا ناخشا ئېيتتى:
  يان تاماقلار ناھايىتى ئېسىل
  قىزلار جەزبىدار ...
  تۆت چىراغ نۇرى پارقىرايدۇ ،
  ئورەكنى ئۇششاق-چۈششەك ئۇرۇڭ!
  مارگارىتا ئەقىللىق ھالدا مۇنداق دېدى:
  - ياخشى ئاشپەز ئورك ۋە چاشقاندىن چوكا تەييارلايدۇ ، ئۇنىڭدا يېيىشلىك!
  بالا دوبرېنيا ئېلىپ گوبلىننىڭ پېشانىسىگە ئېغىر تاش تاشنى تاشلىدى. ئۇ باش سۆڭىكىنى تېشىپ تۇرۇپ ناخشا ئېيتتى:
  -ئەگەر سىز بەك ئەخمەق بولسىڭىز ،
  سېنى سېغىندىم ...
  ياخشى ، ئەگەر سىز توسۇق بولسىڭىز ،
  ئاندىن ئاكتىپ پىلان تەييار!
  . 11-باب.
  دومىنىكا دولفىنوۋانىڭ ئىنىسى ئۇنىڭ ئىسمىنى ئۆزگەرتتى. ھازىر ئۇ ئۆزىنى ئىنتايىن قالتىس - كالىگۇلا دەپ ئاتىدى. يا مەشھۇر ئىمپېراتورنىڭ شەرىپىگە ، ياكى دوننو توغرىسىدىكى كارتوندىكى ئېشەكلەرنىڭ بىرىنىڭ نامىنى دورىغان.
  ھازىر جەڭگىۋار بالا كالىگۇلا دېلفىنس سىڭلىسىنى ئىزدەپ مېڭىشنى قارار قىلدى. ئەمما يوقاپ كەتكەن ئادەمنى نەدىن ئىزدەش كېرەك؟
  بالا سېھىرگەرلىك توغرىسىدىكى بىر داڭلىق كىتابقا يۈزلەندى. ئۇ ئەلۋەتتە ھەر خىل پىسخىكا ۋە سېھىرگەرلەرگە ئىشەنمەيتتى.
  ئەمما نېمىشقا ئۆزىڭىزنى خىيال قىلىشقا ئۇرۇنمايسىز. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ئۇنىڭ دادىسى ئادەم ئەمەس ، ئۇنىڭ ئۆزىگە خاس سېھىرگەرلىك ئىقتىدارى ۋە پۈتۈنلەي پەۋقۇلئاددە سەۋىيىسى بولۇشى مۇمكىن.
  بالا كالىگۇلا دېلفىننى ئېلىپ نېلۇپەر ئورنىدا سافادا ئولتۇردى. ھەمدە زېھنىنى مەركەزلەشتۈرۈشكە ئۇرۇندى. ياش كىنو ئارتىسى ئۇنىڭ پۇتىدىن ئۆتۈپ دۈمبىسىنى تۈزلىدى. شۇنداق قىلىپ بۇ بالا پۈتۈنلەي ساراڭ ۋە رەڭدار نەرسىگە شۇڭغۇپ ، دومىنىكانى تاپماقچى بولدى .
  تىياتىرخانىنىڭ ھەيۋەتلىكلىكىنى تەسۋىرلەش تەس. بولۇپمۇ پەلەي ، ئورك ، غوجايىنلار ئۇرۇشقاندا ... ھەر مىللەت ۋە ئوخشىمىغان دەرىجىدە يالىڭاچ دەرىجىدىكى نۇرغۇن قىزلار بىلەن كىيىم-كېچەك كۆرگەزمىسى. بۇ تاماشا ئەسلى ۋە گۈزەل بولۇپ ، بولۇپمۇ قىزلار يالىڭاچ پۇتلىرىنى ئىسسىق قۇمغا ياكى قار تېيىلىش مەيدانىغا چاچقاندا.
  ئۇلار ھەر خىل تانكىلارنىڭ ساۋۇتلىرىغا قىلىچ ۋە نەيزە بىلەن ھۇجۇم قىلىپ ھۇجۇم قىلىدۇ. مېتال ئالۋاستىلار قىزىق ئوت يالقۇنى بىلەن جاۋاب قايتۇرىدۇ. يالقۇننىڭ تېمپېراتۇرىسى تۆۋەن بولۇپ ، ۋارقىراپ-جارقىراپ كەتكەن قىزلار پەقەت ئازراق كۆيۈپ ، يۈرەكنى لەرزىگە سالىدۇ. ئوركلار تېخىمۇ جاراڭلاپ ، پېشانىلىرى ئۇرۇلدى ، ئۇرۇلدى ، ئۇرۇلدى - كۆپ خىل رەڭلىك كەركىدان سوقۇلۇشتىن يىمىرىلدى.
  زىننەتلەنگەن ئىككى قۇتۇپلۇق يۇقىرىدىن ئالدىراش بولۇپ ، ھەر خىل گۈزەللىك كاساتلىرى بىلەن ئېسىل پويىزلارنىڭ گۈللىرىنى قالدۇردى.
  ئەڭ ساراڭ نەرسە ، بۇ ھەتتا ئۆگزىسىنى ساڭگىلاپ كېتىشى مۇمكىن ، بۇ خىيال دۇنياسى يىراق ئۆتمۈشتىن بولسىمۇ ھەقىقىي ، تارىخىي شەخسلەر بىلەن ئارىلاشتۇرۇلغان.
  ستالىن بۇ پۇرسەتتە ئويلىمىغان يەردىن زۆرۈر بولمىغان مەخپىيەتلىكنى تاشلاپ مۇنداق دېدى:
  - Luftwaffe ئاۋىئاتسىيەدىكى ئەڭ ئىلغار پەللىگە يەتتى. بولمىسىمۇ
  دېسكوخانىلارنى ھېسابلىسىڭىز ، ئەللىك توننا بومبا ئېلىپ يۈرەلەيدىغان TA-700 بومباردىمانچى ئايروپىلانى ئېغىر تەسىر قالدۇردى.
  گىتلېر چاقچاق قىلدى:
  - ئەمما 3200 مىللىمېتىرلىق كالىبېر مىلتىق ، ئىككى يۈز توننا راكېتا ھەققى بار " دەرىجىدىن تاشقىرى ئالۋاستى " يەنىلا ھەربىي سەنئەتنىڭ تەڭداشسىز ئەسىرى.
  ستالىن ئاندىن توستىنى ئوتتۇرىغا قويدى:
  ئېغىزنى ھەربىي سەنئەتتىن باشقا ھەرقانداق سەنئەت تەلەپ قىلىدىغانلىقىغا ئىچەيلى !
  ھەر زامان ۋە خەلقلەرنىڭ بۈيۈك رەھبىرى ئەيسا مەسىھ تۇغۇلۇشتىن بۇرۇن پېچەتلەنگەن شارابنى خۇشاللىق بىلەن تېتىدى ، دۇنيا فۇخېر توقسان ئون مېۋىدىن شەربەت ئىچتى. ھەر ئىككى دىكتاتۇرا يۇقىرىغا قاراپ ئۇچقان راكېتانىڭ ئىزىنىڭ ئېكراندا قانداق قىلىپ ئاسماننى كېسىپ ئۆتكەنلىكىگە قارىدى. روسىيەلىك قىزنىڭ خۇشخۇي ئاۋازىنى قانداق ئاڭلاش:
  - ئوربىتىغا كىرىش مۇۋەپپەقىيەتلىك بولدى.
  بارلىق مەيدانلاردىن گۈلدۈراس ئالقىش سادالىرى - بولدى! ئىنسان ئاخىرى ئالەمدە ، بۇنى يەرشارىدىكى ئەڭ چوڭ ئىرق ۋەكىللىرى - رۇسلار ۋە گېرمانلار قىلغان.
  ئۇپۇقتىن ئۇپۇققىچە بولغان پۈتكۈل ئاسمان ھەسەن-ھۈسەننىڭ ھەر خىل رەڭدىكى مىڭلىغان پوجاڭزا ۋە مىليونلىغان سايە بىلەن بويالغان بولۇپ ، قارىماققا ، كېچە بوشلۇقنىڭ سىياھلىرىغا تارقالغان كىشىنى ھەيران قالدۇرىدىغان ناپالم. شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، يەككە لاۋۇلداپ تۇرغان خاسىيەتلىك كېمە ئېنىق يېزىق - شۇئارغا ئايلاندى. مەسىلەن: "ۋەتەن ۋە ئالەم" ، "يۇلتۇزلارغا قاراپ ئىلگىرىلەش" ، "يەر شارى خەلقلىرى ئىتتىپاقى"!
  بۇ ھەقىقەتەن بىر خىل ساراڭلىق. ئۇ دەرىجىدىن تاشقىرى ئالەم ۋە قالتىس ئىقتىدار پەيدا بولغاندەك بولدى . ئۈچىنچى خىل رېيچ بىلەن سوۋېت ئىتتىپاقى ئوتتۇرىسىدا ئۇرۇش بولمىغان بىر خىل باشقا تاللاش تارىخى ، ئۇ ناھايىتى قالتىس بولۇپ چىقتى . ئەمما ھازىر مۇلايىملىق بىلەن ئېيتقاندا ، بۇ ئانچە ياخشى ئەمەس.
  ئۇ چوقۇم چوڭ سىڭلىسىنى تېپىشى كېرەك. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ بالىنىڭ ئاساسلىق ۋەزىپىسى بولۇپ ، ئۇ ئاللىبۇرۇن بىر يۈرۈش فىلىملەردە رول ئالغان ، ناھايىتى كېلىشكەن ۋە مۇسكۇللۇق بولۇپ ، كاھىشتەك مۇسكۇلنى يېنىكلىتىدۇ.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە Caligula نىڭ يېڭى ئىسمى نۇرغۇن كىشىلەرنىڭ دىققىتىنى قوزغىشى كېرەك ئىدى.
  بالا داۋاملىق ئويلىنىشنى داۋاملاشتۇردى. تۇيۇقسىز پەرىشتەدەك چىرايلىق ، بۈدرە چاچلىرى بىلەن ئالتۇن يوپۇرماقنىڭ رەڭگى بار بىر قىزنى كۆردۈم. ئۇ قولىنى بالىغا ئۇزاتتى ۋە كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - بىزنىڭ سىز بىلەن تاماملايدىغان بىر قاتار مۇھىم ۋەزىپىلىرىمىز بار!
  بالا كالىگۇلا كۈلۈپ تۇرۇپ سورىدى:
  - ئاندىن مەن نامەلۇم بىر جايدا غايىب بولغان سىڭلىمنى تاپالايمەن؟
  قىز ئالتۇن چاچلىرىنى سىلكىپ ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ھەئە ، مۇمكىن. ئەمما سىڭلىڭىز ھازىر بىر مۈشكۈل ۋەزىپىنى ئورۇندىماقتا - ھالاكەت خەۋىپى ئېسىلغان كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنىڭ بارلىق ۋەكىللىرىنى قۇتقۇزۇش. بۇ بەك تەس.
  كالىگۇلا دېلفىنس:
  - ئىسمىڭىز نېمە ، سىز كىم؟
  قىز تاتلىق كۈلۈمسىرەپ جاۋاب بەردى:
  - مەن مارگارىتا كورشۇنوۋا ، ناتسىستلار دارغا ئېسىلغان ، ھازىر يېڭى دۇنيادا تىرىلگەن پارتىيە قىز. بۇ مېنىڭ تەقدىرىم ، ياخشىلىققا خىزمەت قىلىش ۋە كىشىلەرنى قۇتقۇزۇش.
  بالا ئارتىس بېشىنى لىڭشىتتى:
  - مەن سىزنى بەك چۈشىنىمەن. ئۇنداقتا ، بىز بىر قىسىم قىزىقارلىق ۋەزىپىلەرگە قاتنىشىۋاتامدۇق؟ كىنولاردىكىگە ئوخشاش ، ئەمما ھەقىقىيمۇ؟
  مارگارىتا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە ، ھەقىقىي ئۈچۈن! ئەمما بىزدە شۇنداق پۇرسەت بار ، بىز قورقماسلىقىمىز كېرەك.
  دېلفىننىڭ كالىگۇلاسى ۋە باشلامچى پارتىيە ئەزاسى مارگارىتانىڭ كىشىنى ھەيران قالدۇرىدىغان بۇ مەنزىرىنى مۇزاكىرە قىلىشقا ۋە قوبۇل قىلىشقا ۋاقتى يوق ، ئۇ ھەقىقەتەن يېڭى دۇنياغا ، ۋە جەڭگىۋار ھالەتتە!
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ھازىر بىزنىڭ پۈتۈن قوشۇنىمىز بار. سىز ۋە مېنىڭ قانداق مەسئۇلىيىتىم بارلىقىنى چۈشىنىسىز!
  كالىگۇلا ئىشەنچ بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ئەلۋەتتە چۈشىنىمەن! ھەمدە لايىق قوماندان بولۇپ چىقىشنى ئۈمىد قىلىمەن.
  بالا ئۆتكۈر قىلىچىنى ئۆرۈۋەتتى.
  بىز ناھايىتى تېزلا غىزالىنىپ ، قوشۇن قۇرۇشقا ئاتلاندۇق. ئۇلار بالدۇرراق ئىتالىيەگە بېرىپ پاپانىڭ پەيلىرىنى كۆيدۈرۈشى كېرەك ئىدى.
  ئارمىيە ۋيېنادىن دۇمباق چېلىش ۋە چوڭ كاناي چېلىشقا قاراپ يولغا چىقتى. پىيادە ئەسكەرلەر تېخى يېقىنلىشىشقا ئۈلگۈرمىگەن بولۇپ ، ئاتلىق ئەسكەرلەر ئەتراپنى ئايلىنىپ يۈرگەن. چار پادىشاھ روسىيە ئىمپېرىيىسىگە كىرگەن ھەر قايسى دۆلەتلەردىن كەلگەن نۇرغۇن چەۋەندازلار. بۇنىڭ بىلەن نەچچە ئون مىڭ تۇياق تۇياق بىلەن ئېتىكىنى ئاياق ئاستى قىلدى . داشىڭ كازاكلىرى ۋە يېنىك تاتار ئاتلىق ئەسكەرلىرى ئالدىغا قاراپ ئىلگىرىلەيدۇ. كېيىنكى قەدەمدە پولشالىق ئەپەندىلەرنىڭ مول بېزەلگەن ئەترەتلىرى. شۇنداق ، نەپىس ئەپەندىلەر خۇددى خان جەمەتى نامايىشىغا يىغىلغاندەك قىلاتتى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ھەممەيلەن قالپىقىدىن تارتىپ جابدۇققىچە بولغان كىيىملىرىنىڭ ئېسىللىقىدا قارشى تەرەپتىن ئېشىپ كېتىشنى خالايدۇ. ساۋۇتتا Teutonic چەۋەندازلىرىمۇ بار. ساۋۇت پارقىراق ، ئالتۇن ياكى كۈمۈشتىن سىلىقلانغان. بۇ يەردە يەنە ئالاھىدە فورما كىيگەن شىۋىتسىيەلىكلەر ، فىنلاندىيەلىكلەرمۇ بار. مىنگەن جانىۋارلار ۋە سپاگى ، ئەرەب ئاتلىق ئەسكەرلىرى.
  ئېكۋاتوردىن شىمالىي قۇتۇپقىچە بولغان نۇرغۇن بايراق ۋە بايراقلار. يەنە قانچە لوڭقا ... بۇلار بويسۇندۇرۇلغان كۈچلەر.
  بۇ يەردە ئاۋسترىيەلىكلەر ۋە ئۇلار بىلەن گېرمانلار كېلىدۇ. بىز پىيادە مېڭىشقا پىدائىي بولدۇق. شۇنداقلا ، ئىتالىيەنى بۇلاڭ-تالاڭ قىلىش ئىدىيەسى بىر چوڭ ئېزىقتۇرۇش. تەبىئەت ئۇ يەردە كەڭ قورساق ، نۇرغۇن پۇل بار! گۈرجەك بىلەن يىغىۋالغىلى بولىدىغان باشقا ياخشى نەرسىلەرگە ئوخشاش.
  كالىگۇلا تومباي ناخشا ئېيتتى:
  قوشۇنىمىز كۈچلۈك
  ئۇ دۇنيانى قوغدايدۇ ...
  ياخشى ، ئۇرۇش بولسا قانداق بولار؟
  ئۇ بىزنىڭ تەرىپىمىزدە ئەمەس!
  بالا يالىڭاچ پۇتىنى كۆلچەككە بېسىپ قويدى. ئەلۋەتتە ، ئۇ پەقەت كالتە ئىشتان كىيگەن ، چۈنكى ئۇ ئۇرۇش ھالىتىدە ناھايىتى تېز ھەرىكەت قىلىۋاتقان بولغاچقا ، كىيىملىرى پەقەت يولدا مېڭىپ يىرتىلىپ كېتەتتى.
  مارگارىتا دوستى ۋە ھەمراھىنى يوقىتىشنى سورىدى:
  - ياكى بەلكىم ناخشا ئېيتىشىڭىز مۇمكىن؟ ئۇنىڭ ئۈستىگە ، ئۇ دەل سىزنىڭ!
  بالا ئارتىس بۆرە بالىسىغا ئوخشايدىغان تەبەسسۇم بىلەن بېشىنى لىڭشىتتى:
  - مېنىڭچە ، مەن قىلالمايمەن.
  دېلفىنلىق كالىگۇلا ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى.
  ئاھ ، بۇ دۇنيا ، سەن بەك قايغۇلۇق ،
  پەقەت كۆز ياشلىرى دېڭىزى - بىر ئوكيان ...
  روھنىڭ چۈشلۈك ئاستى يولى قەيەردە ،
  ئۆلۈك يىغلاش ئېرەمگە بېرىشنى ئارزۇ قىلاتتى!
  
  ئۇنىڭدا يۈرەك مۇزلىرى ، مۇزلاپ كەتكەن يەر پوستى ،
  ھەسەتخورلۇق ھەۋەسلىرىنىڭ كۆيگەن ئىسسىقلىقى.
  ھەتتا گۆشلۈك ياشمۇ نېمىدېگەن چاقىرىق ،
  قايغۇلۇق بۇلبۇل ماتەمدە ئوينايدۇ!
  
  ياغاچنىڭ شىلىمشىق سۇيۇقلۇقىغا ئوخشاش ، دائىملىق روھ ،
  غەم-ئەندىشىدىن قەبرىنىڭ چىرىشى.
  ئەمما بىز ئىتتىپاقلاشقان بولساق قىلالايمىز
  كىشىلەرنى پاتقاقتىن قۇتۇلدۇرۇڭ!
  
  كائىناتنىڭ مەنىسىنى يوقىتىڭ ،
  لەنەتلەرنى يوقىتىش بىر قورقۇنچلۇق بەلگە ..
  بىز ئازابنىڭ تىزگىنىگە تاقەت قىلالمايمىز ،
  ئىبلىس تۇپراققا ئايلانسۇن!
  
  يەر شارى زەنجىرىنى تېزلا تاشلايدۇ ،
  قانداقلا بولمىسۇن ، ئۇ ئوربىتىدىن ئايرىلمايدۇ.
  TO بىر- بىرىمىزگە سەمىمىي مۇئامىلە قىلايلى
  ئاندىن خەلق قەد كۆتۈرىدۇ!
  
  قورقماي ئورنىدىن تۇرالايسىز ،
  باشقا كىشىلەرنى ئىتتىرىۋەتمەڭ ...
  پەسكەشلەر ياغ بىلەن ئۈزمىسۇن ،
  ئانىمىزنىڭ قېرىماسلىقى ئۈچۈن!
  
  بىز بۇنىڭ ئۈچۈن ئازراق ئىچىمىز ،
  ھەسەل ھەرىسىدىنمۇ تاتلىق ھاراق!
  رېئاللىقتا چاتاق چىقسۇن ،
  ئەمما ھېسابلاش ۋاقتى كەلمىدى!
  
  ئاندىن بىز جەننەت جەننەت قۇرىمىز ،
  بارلىق بالىلار مەڭگۈ ھۇزۇرلىنىدۇ.
  بىز ئاسماندىكى ئۇچۇشقا ئوقيادەك ئۇچىمىز ،
  پارلاق ئارزۇ ئەمەلگە ئاشتى!
  بۇ ناخشا ئاخىرلاشتى ۋە ئۇنىڭ بىلەن ئۇرۇشقان بىر جۈپلەر ئىتالىيە ئالپىس مەنزىرىسىدىن ...
  زەمبىرەكلەر پارتىلاپ كەتتى ، تېخىمۇ كۆپ زامانىۋى قوراللار ئېتىلدى. بۇ يەردە رىۋايەتلىك شەھەر ئارتۇر پورتى بار. دەل ئۇنىڭ يىقىلىشى رومانوف خاندانلىقىنىڭ ۋە پۈتكۈل مۇستەبىت ھاكىمىيەتنىڭ زاۋاللىققا يۈز تۇتقانلىقىنى كۆرسىتىپ بەردى. ئەگەر بۇ قەلئە تۇرغان بولسا ، بۇنداق چوڭ كۆلەملىك ئىنقىلاب بولمىغان بولاتتى. كۆپىنچە ۋاقىتلاردا ئۇلار ئازراق ئاۋاز چىقىرىپ ، بولقا ۋە ئورغاقلىرىنى ياتاتتى. ئەمما بۇ يەردىكى مەغلۇبىيەت بۈيۈك ئۆكتەبىر ئىنقىلابىنى كەلتۈرۈپ چىقارغان ۋەقەلەرنىڭ زەنجىرىنى كەلتۈرۈپ چىقاردى.
  بۇ ياخشىمۇ ياكى ناچارمۇ؟ پائالىيەت قىممەت. مىليونلىغان زىيانكەشلىككە ئۇچرىغۇچىلار ۋە كۆچمەنلەر ، ئەمما كېيىنچە ، دۆلەت تەرەققىياتنى كۆرۈنەرلىك تېزلەتتى.
  ناھايىتى يۇقىرى بەدەل تۆلىگەن تەقدىردىمۇ ، روسىيەنىڭ نوپۇسى يۈز مىليون ئادەم ئازايدى.
  ئۇلار ئېيتقاندەك ، قان تۆكۈش بىمارنى ساقايتتى.
  ئەمما ھازىر ئارتۇر پورتىنى قايتۇرۇۋالغاندىن كېيىن ، تارىخنى بۇراپ ، ئۆزگىچە بىر سىزىققا ئەگىشىش پۇرسىتى بار. مەسىلەن ، رومانوۋلار ھوقۇقنى ساقلاپ قالغاندا ، ھەتتا ئاپتوماتىك نۇسخىدا. بۇ ئەلۋەتتە ئىلمىي فانتازىيىلىك ، ئەمما قىزىقارلىق. ئۇنداقتا ، راستىنلا چار پادىشاھلىقنىڭ نۇسخىسى ساقلىنىپ قالسا ، روسىيەنى نېمىنى ساقلايدۇ؟ توختاپ قېلىش ، ياكى ئەكسىچە ، غەلىبە ?? مۇتلەق پادىشاھلىق تۈزۈمى غەرب دېموكراتىك دۆلەتلىرىگە قارىغاندا تېخىمۇ ئۈنۈملۈك بولامدۇ؟ كېيىنكىسى ئاللىبۇرۇن مودا بولۇپ قالدى. دەرۋەقە ، 21-ئەسىردىكى روسىيە بىلەن غەربنىڭ مۇناسىۋىتى كۆرۈنەرلىك ناچارلاشتى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، غەرب پارلامېنتىنىڭ ئورنىغا باشقا يوللارنى ئىزدەش مودىغا ئايلاندى. بۇ ئۇقۇم پەيدا بولدى: باشقۇرۇلىدىغان دېموكراتىيە. بۇ رەسمىي سايلام بولغاندا رەسمىي بولىدۇ ، ئەمما ئەمەلىيەتتە ئۇلارنىڭ نەتىجىسى ئالدىن بەلگىلىنىدۇ. ئەمما بۇ خىل ھۆكۈمەت شەكلى تۇراقسىز ، ھاكىمىيەت بېشىدىكى پارتىيە ئۆزىنىڭ ئورنىنى ساقلاپ قېلىش ئۈچۈن ، قانۇن چىقىرىش ئارقىلىق دېموكراتىيەنى قىسقارتىۋاتىدۇ. ئاندىن ھەممە نەرسە دىكتاتۇراغا قاراپ ماڭىدۇ ، ئۆكتىچىلەر ئاللىبۇرۇن پارلامېنتتىكى ۋەكىللىك ئورنىنى يوقىتىدۇ.
  ئاندىن باستۇرۇش ۋە تېرورلۇق مېخانىزمى يولغا قويۇلدى ، ياكى ئەكسىچە ، گورباچېۋ دەۋرىدىكىگە ئوخشاش ياكى يۇقىرىدىن ئىنقىلاب يۈز بەردى ، بۇمۇ بىر نەچچە قېتىم يۈز بەردى.
  روسىيەدە مۇستەبىتلىك دەۋرىدە ھەممە نەرسە ئاددىيراق. پادىشاھنىڭ مۇتلەق ھوقۇقى بار: ئىجرا قىلىش ، كەچۈرۈم قىلىش ، بۇيرۇق قىلىش. ئۇنىڭ ئەڭ يۇقىرى ئەدلىيە ، ئىجرائىيە ۋە قانۇن چىقىرىش ھوقۇقى بار. پادىشاھ تەرىپىدىن تەيىنلەنگەن دۆلەت كېڭىشى بار ، ئۇلار پەقەت ئۇنىڭغا نەسىھەت قىلىدۇ ، پادىشاھنىڭ ئىرادىسىنى ئىجرا قىلىدىغان ئەمەلدارلارمۇ بار.
  دۆلەت دۇما مۇتلەق پادىشاھلىقنى چەكلەپ ، ئىمپېراتورنى قانۇن چىقىرىش ھوقۇقىدىن مەھرۇم قىلدى ۋە قىسمەن خامچوتنى كونترول قىلدى. ئەمما ئەڭ مۇھىمى ، دۇما ھەر خىل سۇيىقەستلەرنىڭ كۆپىيىش مەيدانى ۋە يىلانغا ئايلانغان. بۇ ئۇنىڭ سەلبىي تەرىپى!
  قانداق بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ، ھەتتا پارتىيەۋىلىك قىزمۇ پادىشاھقا ياردەم بېرىشكە قارشى ئەمەس. مارگارىتا كالىگۇلادىن بوزەك قىلىشنى سورىدى:
  - شۇڭا تاللاش ئېنىق ، ھۇجۇم قىلايلى!
  ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالا جاۋاب بېرىپ:
  - باشقا تاللاش يوق! ئەلۋەتتە بىز ھۇجۇم قىلىمىز!
  كېسىش قالايمىقانچىلىقى باشلاندى. سېھىرلىك قابىلىيەتنىڭ ياردىمى بىلەن سائىتىگە ئالتە يۈز كىلومىتىر تېزلىك بىلەن كېرۇب ئوغۇللىرى توپ ۋە ئاپتوماتنىڭ پارتىلىشىغا دىققەت قىلماي دېگۈدەك دۈشمەن سېپىگە ئېتىلىپ چىقتى. تەلىيىمىزگە ، ھاۋارايىمۇ تەلەيسىز ، يامغۇر ۋە قاراڭغۇلۇق ئىدى. كۇروپاتكىن كىشىلەرنى ھۇجۇمغا ئەۋەتمىگەن. ھەمدە زەمبىرەك تەييارلىقىنى ئېلىپ باردى. ئاۋامنىڭ ئېتىقادىنىڭ ئەكسىچە ، گېنېرال ۋە سابىق مۇداپىئە مىنىستىرى ئەخمەق ئەمەس. كۇروپاتكىن ئەسكەرلەرنىڭ ھالىدىن خەۋەر ئېلىش ۋە ئىلمىي كۈرەش قىلىشقا ئۇرۇندى. بۇ ئۇنى ئۈمىدسىزلەندۈردى. قارارسىزلىق ، ئاستا بولۇش ، جەزمەن زەربە بېرىش ئارزۇسى ، قېلىپ بويىچە ھەرىكەت قىلىش - باتۇر ياپونلار بىلەن بولغان جەڭنىڭ غەلىبىسىدىن مەھرۇم قالدى . شۇڭلاشقا ، سۇۋوروفنىڭ جاسارەتلىك ھۇجۇملىرىنىڭ ئارتۇر پورتىنى ھەرىكەتتە تۇتۇشىنى ئۈمىد قىلىشنىڭ ھاجىتى يوق. ئالايلۇق ، كۇروپاتكىن پەقەت غەلبە قىلدى ، چۈنكى نوگى بىڭتۇەنى ئۆلگەندىن كېيىن ، ياپونلارمۇ شەكىلنى ئۆزگەرتمەي ، ئالدىغا چىقىپ ، ئۆز-ئارا ھۇجۇم قىلغان. نەتىجىدە ئۇلار سېپىنى شاللىۋەتتى ۋە كەينىگە ئۆرۈلدى.
  ئەمما ھازىر كۇروپاتكىن ھەم قاپنى ھەم ئۆزىنىڭكىنى تۇتۇۋالغان.
  دېمەك ، ياپونلار پارچىلىنىپ كەتسە قانداق ھېسابلاپ بىر نەچچە كۈن بولسىمۇ زەمبىرەك ئوقى ئېلىپ بارالايسىز. ئىمپېراتور نىكولاسنىڭ قەلئەگە دەرھال ھۇجۇم قىلىپ ، خەزىنىگە بۇزغۇنچىلىق قىلغان ئۇرۇشنى ئاخىرلاشتۇرۇش ئۈچۈن كاتېگورىيەلىك بۇيرۇق بەرگەنلىكىگە قارىماي .
  ئەلۋەتتە ، بۇ يەردە كۇروپاتكىن تاش بىلەن قاتتىق يەرنىڭ ئوتتۇرىسىدا. ئەمما ئارتۇر پورتى كۈچلۈك قەلئە ، ھازىر ياپونلار ئۇنىڭغا ئورۇنلاشتى - سىناپ بېقىڭ ، ئېلىڭ!
  ئەمما دېلفىندىكى مارگارىتا ۋە كالىگۇلا قىلىچ بىلەن ئۈزۈپ ، يالىڭاچ پۇتلىرىنى بالىلىرىنىڭ پۇتى بىلەن تاشلىدى ، ئەمما پىرقىرىغۇچنىڭ تىۋىشىدەك چاققان بولغاچقا ، قورغىنى بويلاپ ھەرىكەتلىنىپ ، ئۇلارنى ئەسكەرلەردىن تازىلىدى. ئالدى بىلەن ، سىز ھۆكۈمرانلىق ئېگىزلىكىنى بىلىشىڭىز كېرەك ، ئاندىن ھۇجۇم قىلغۇچى قوشۇنغا يول ئاچقىلى بولىدۇ.
  سامۇراينى ئۈزۈۋاتقاندا ، مارگارىتا ئەپچىللىك بىلەن مۇنداق دېدى:
  - ئادەتتە ئۇلار ئالغا ئىلگىرىلەش ئۈچۈن كۈرەش قىلىدۇ ، ئەمما بىز ، قارىماققا ، چېكىنىش ئۈچۈن كۈرەش قىلىۋاتقاندەك قىلىمىز!
  كالىگۇلا بالا كۈلۈپ قويدى:
  - بۇ قەلئەنى قايتۇرۇۋېلىشنىڭ مۇستەبىتلىكنىڭ ئورنىنى كۈچەيتىدىغانلىقىنى دېمەكچىمۇ؟
  ھەمدە قىلىچ بىلەن بىر قاتار تېخنىكىلارنى يولغا قويدى. قىلىچلىرى مانا مۇشۇنداق كۆتۈرۈلدى.
  بالىنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى باش ، بويۇن ۋە سۆڭەك سۇنۇپ كەتكەن زەربىنى بىر تەرەپ قىلدى.
  مارگارىتا قولى ۋە پۇتى بىلەن تېز ئۇرۇلۇشىدىن لەۋلىرىدىكى قاننى يالاپ ، جەزملەشتۈردى:
  - ھېچ بولمىغاندا شۇنداق! نېمىلا دېگەن بىلەن ، ئۇرۇشتا غەلىبە قىلغان پادىشاھنىڭ ئالقىشقا ئېرىشكەنلىكى ئېنىق. ھېچ بولمىغاندا بىر مەزگىل. ئاندىن غەلىبە ئۇنتۇلۇپ كېتىدۇ ، ئادەتتىكى كىشىلەر ياكى ئادەتتىكى كىشىلەر چەكلەنگەن خىزمەت ئادىتىگە جەلپ قىلىنىدۇ. ئۇ يەنە مۇنداق دېدى : پارتىيەۋىلىك قىز بىر تەپكەندىن كېيىن ، بىراقلا ئالتە ياپوننى يىقىتىۋەتتى ، ئىككىسى كۈچلۈك ئىتتىرىش ئارقىلىق ئۆزىنىڭ قولتۇقى تەرىپىدىن تېشىپ كەتتى. - بەلكىم بۇ پەقەت ۋاقىتلىق ئەسلىگە كەلتۈرۈش بولۇشى مۇمكىن!
  يەنە كېلىپ ئۇ يالىڭاچ پاشنىسىنى يۆتكىدى ، ئۈچ ئوفىتسېرنى ئۆز ئىچىگە ئالغان كۈن چىققان زېمىندىكى بەش جەڭچىنى مەغلۇب قىلدى.
  كالتە ئىشتان كالتە ئىشتان كىيىپ ، ياپونلارنى يېسىۋىلەكنى ئۈزۈۋەتتى ، كالىگۇلا لوگىكىلىق ھالدا مۇنداق دېدى:
  - غەلبىدىن كېيىن ، روسىيەدە ئىقتىسادنىڭ تېز ئېشىشى باشلىنىدۇ. دېمەك ، كىشىلەر تېخىمۇ ياخشى ياشايدۇ ، ئىنقىلابىي كەيپىيات تۆۋەنلەيدۇ.
  ياش جەڭچى زەمبىرەكنى شۇنداق تەپتى ، ئون نەچچە سامۇراي ئەسكىرى تەتۈر ئۇچۇپ كەتتى . ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالا قوشۇلدى. - كىشىلەر ئادەتتە ئاچلىق سەۋەبىدىن مالىمانچىلىق قىلىدۇ!
  مارگارىتا ئاغزىدىن ئۈزۈلۈپ قالغان باش سۆڭىكىدىن بىر سۆڭەكنى تۈكۈردى ، تۈكۈرۈك ئۈچ ياپون ئەسكىرىنى ئۇردى ، پەقەت قىسمەن قوشۇلدى:
  - ئەمەلىيەتتە بۇ ئەمەلىيەت ئەمەس! شۇنداق ، ئىنقىلاب ۋە توپىلاڭ ئادەتتە ئىقتىسادىي ۋەزىيەتنىڭ يامانلىشىشىغا تۈرتكە بولىدۇ ، ئەمما ... نېمىلا دېگەنبىلەن ، دېكمېبرىستلار ئۆزلىرىنىڭ نامراتلىقى سەۋەبىدىن ھەرىكەتكە بارمىدى.
  جەڭچى بالا كالىگۇلا كېپىنەك ھەرىكىتىنى قىلىپ ، ئون نەچچە ياپون بېشىنى كېسىپ ، ئاندىن ماقۇل بولدى:
  - توغرا ، نامراتلىق سەۋەبىدىن ئەمەس! - ياش جەڭچى بىر نەچچە مىلتىقنى كېسىپ قوشتى. - قورسىقىڭىز بىلەن ئويلاش ھەمىشە پايدىلىق ئەمەس!
  مارگارىتا تۈزىتىپ ، رەھىمسىزلەرچە ئۈزدى ، شۇنىڭ بىلەن ياپونلارنىڭ پۇت-قوللىرى چېچىلىپ كەتتى:
  - تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، قورسىقىڭىز بىلەن ئويلاشنىڭ پايدىسى يوق!
  كالىگۇلا بۇ يەردىكى قەبرىستانلىق قوشۇلدى ، سامۇراينى ئۈزدى ۋە قالپاق بېشىنى ئوخشىمىغان تەرەپكە تاشلىدى ۋە ناھايىتى قىزغىنلىق بىلەن:
  - سىز يۈز پىرسەنت توغرا! قارشى تۇرىدىغان نەرسە يوق!
  بىر جەڭچى ۋە ھەقىقىي باشلامچى پارتىيە ئەزاسى ، ئۇنىڭدىن باشقا ، ئەڭ خاتىرجەم مەلىكە ، سېھىرلىك دۇنيانىڭ بىرىدە قىلغان مۇلازىمىتى ئۈچۈن بۇ نامغا ئېرىشكەندىن كېيىن:
  - ھەمدە ماينى ئۆزىمىزدىن چىقىرىۋېتىمىز! شۇنداق بولۇڭ - بانزاي !
  ياپوننى پۇتى بىلەن سۇندۇردى ، ھەتتا ناخشا ئېيتتى:
  مېنىڭ رۇسقا ئەۋەتىلگەنلىكىم بىكار ئەمەس ".
  سىزگە مېھىر-شەپقەت ئېلىپ كېلىڭ!
  قىسقىسى! قىسقىسى!
  قىسقىسى - جىم تۇرۇڭ!
  بۇنداق سۆزلەردىن كېيىن قان تېخىمۇ شىددەت بىلەن ئېقىپ كەتتى. ئەلۋەتتە ، بۇ ياپونلارغا ئېچىنىشلىق. بۇ دۆلەت تىرىشچان ۋە ئالقىشلىق ، ئەمما ئۇ تۈگمەن تېشىنىڭ ئاستىغا چۈشۈپ قالدى ۋە ھازىر توختاپ قالدى. نېمە ئىش يۈز بېرىدۇ - ئۇن ياكى ئۇن ، سوئال سوئالى!
  يالاڭئاياغ پارتىيەۋىلىك قىز مارگارىتا بىر سېكۇنتتا ئون نەچچە قېتىم ئۇرۇپ ، تېزلىكتە يامىشىپ چىقىپ ، ئېزىپ كەتكەن جەسەتلەرنى كېيىنكى قورۇغا چېچىپ ، پۇتىنى ئېڭەكتىكى كېيىنكى سامۇرايغا يۆتكىدى ۋە ھەيران قالارلىق دەرىجىدە ئەپچىللىك بىلەن:
  -ئەگەر ئۇلۇغ ئىش ، ئۇلۇغ خىياللار بىلەن سادىق!
  قىز دوستىدىن سەل تېز ھەرىكەت قىلغان ۋە يالىڭاچ مۇسكۇلى بىلەن يالىڭاچ بەدىنىدىن يامغۇر قان ۋە سۆڭەك پارچىلىرىنى يۇيۇپ تاشلىغان بالا ئارتىس كالىگۇلا سۆزىنى داۋاملاشتۇردى:
  - ئۇرۇش بەدەننى چارچىتىدۇ ، ئەمما روھنى ئۇرغۇتىدۇ!
  مارگارىتا ياپونلارنى كېسىپ ، 20-ئەسىرنىڭ 70-يىللىرىدىكى داڭلىق ناخشىدىن بىر جۈملە سۆزنى ئىجاد قىلدى:
  - خۇشخۇي ، مېھىر-شەپقەت ۋە سۇلياۋلىق! ئادەتتىكى ، كۈچلەندۈرىدىغان ، كۈچلۈك رىغبەتلەندۈرىدىغان ، كارىۋاتتىن چۈشۈپ گىمناستىكا قىلىڭ!
  كالىگۇلا دېلفىن مۇسكۇل پۇتىدىن يىرىڭغا ئۇرۇلۇپ ، ياپون پولكوۋنىكىنى ھاۋادىن ئۇچۇشقا قىستىدى ۋە مۇناردا تۇرغان ئىككى ئاپتوماتنى دەرھال يىقىتىۋەتتى. مېخانىكىلىق ئالۋاستى قوغۇشۇنغا تۈكۈرگەن ، ئىنېرتسىيە ئارقىلىق يىقىلىپ ، ئۆزلىرىنى ئۇرۇپ ، قاتارنى قىرقىۋەتكەن. ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالا:
  - كەچۈرۈڭ ، كۆزلىرى تار ، ئەمما مەن بىرىنچى بولغۇم بار! مەن پەقەت ئارزۇ قىلىپلا قالماي ، يەنە شۇنداق قىلىمەن!
  مارگارىتا سەكرىگەندە يالىڭاچ پۇتى بىلەن ئامېرىكىدا ياسالغان ئاپتومات بىلەن يەنە بىر مۇنارنى ئۆرۈۋەتتى ، لوگىكىلىق ھالدا:
  - بىرىنچى بولۇش ، جەزىملەشتۈرۈش يامان ئەمەس ، ئەمما ئۇلار كەينىدىن توپ پىشۇرماسلىقى كېرەك!
  بالا ئارتىس كالىگۇلا يالىڭاچ بارمىقى بىلەن زەمبىرەك تاشلىدى ، پارتىلاتقۇچ بومبا پارتىلاپ سامۇرايلارنى چېچىۋەتتى:
  - توپنى كېچە-كۈندۈز قاينىتقان ئادەم ئۆزىنى تىرىك يېيىشكە يول قويمايدۇ!
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ سەكرەپ كەتتى ۋە يالىڭاچ پۇتىنى ئاپتومات مۇنارىنىڭ مېتالغا ئۇردى. داتلاشماس پولات كەينىگە قايتىپ كەلدى ، ياپون ئوفېتسىرلىرى ئاستىن-ئۈستۈن ئۇچۇپ ، پۇت-قوللىرى لەپىلدەپ كەتتى. دەرۋەقە ، ئۇلار ھاشاراتلارغا ئوخشايتتى.
  مارگارىتا بۇ يەردە سۆز قىلدى:
  - بىر ترامۋاي ھەتتا پاشنىلىق ئاياغ بىلەن "قوزغىتىش" نى كىيەلەيدۇ!
  كالىگۇلا خولىگانمۇ سەكرەپ مىلتىقنى ئۇرۇپ كۆپچىلىكنىڭ ئۇچۇشىنى كەلتۈرۈپ چىقاردى:
  - "ئۆتۈك" ئاياغنى سىلىقلاش ئۈچۈن مېڭىسى يوق كىشىگە ئاياغ سالمايدۇ!
  مارگارىتا بۇنىڭغا جاۋابەن يەنە بىر قېتىم ياپونچە بىر ياپوننى كېسىپ تاشلىدى. ئاخىرلاشتۇرغۇچى قىزمۇ بۇ يەردە چاقنىدى:
  - غەلىتە يېرى شۇكى ، يۇقىرىدا نۇرغۇن سەمىمىي كىشىلەر بار ، ئەمما ئۇلارنىڭ ئارىسىدا كەسپىي ھاياتىدا ئالدامچىلىق قىلماي ، قىلالايدىغانلار ناھايىتى ئاز!
  كالىگۇلا يارىلانغاندەك ئايلىنىپ ئايلىنىپ ، ياپونلارنى يىقىتىۋەتتى ۋە كېسىپ تاشلىدى ۋە مۇۋاپىق كاپالەتكە ئىگە قىلدى:
  - بىر سىياسىئون دائىم كان ئىشچىسى ئاق چاپان بىلەن كانغا چۈشۈپ كەتسە ئادىل ئوينايدۇ ، مۇددىئاسىمۇ ئوخشاش: داغلانغان نامنى يۇيۇش ئۈچۈن تولۇقلىما ئېلىش!
  مارگارىتا بۇنىڭغا جاۋاب بېرىپ ، چېچىدىن قان سىلكىدى:
  -بىر سىياسىئون ، ئۇ ھاياتتىكى يالغانچى ، ئىشلاردا مۇناپىق ، ئەمما ئۆلۈم بۇ لۈكچەكلەر بىلەنمۇ ئادىل!
  ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالا ياپون مىلتىقىنى چېقىپ ، كۆتۈرۈلگەن قۇياش ئىمپېرىيىسىنىڭ ئىككى ئون ئەسكىرىنىڭ سۆڭىكىنى سۇندۇرۇپ مۇنداق جاۋاب بەردى:
  - ئۆلۈم ھەمىشە كېلىدۇ ، ئەمما ئۇ زىيارەت ۋاقتىنى تاللاشتا ئىختىيارى بولىدۇ!
  ئارتۇر پورتى چوڭ شەھەر ، ئۇنىڭ نۇرغۇن مۇداپىئە لىنىيىسى بار. شۇڭا ، بەختكە قارشى ، تەلىيىمىزگە ، جەڭچىلەرنىڭ جەڭ قىلىشقا يېتەرلىك ۋاقتى بار.
  بالا جەڭچى كالىگۇلا ، جەڭچىلەرنى قىلىچ بىلەن ئۈزۈۋەتتى ، ھەتتا يالىڭاچ پۇتى بىلەن يوقىتىش نوقۇتىنى تاشلاپ ، سامۇرايلارنى يىرتىۋەتتى ، ناخشا ئېيتتى:
  - مەن قانداق سىناپ باقمىدىم ، قانداق تىرىشمىدىم! بىرەرسى ئۇرۇشۇپ قالسا ھېچقىسى يوق!
  مارگارىتا چاقماقتەك چاقنىغان پارتىيەۋىلىك قىزنىڭ زەربىسىدە ئۆلۈپ كېتىۋاتقان يەنە بىر تۈركۈم ئەسكەرلەرنى ئۈزۈۋەتتى.
  - مەلۇم مەنىدىن ئېيتقاندا ، بىز ئۆزىمىز ئۇرۇش قىلىشنى تەلەپ قىلىمىز. نېمىلا دېگەن بىلەن ئېتىراپ قىلىڭ ، كالىگۇلا ، ئارتۇر پورتىغا بارغۇڭىز بارمۇ؟
  ياش ئاخىرلاشتۇرغۇچى سەمىمىيلىك بىلەن:
  - تەبىئىي! بۇ مېنىڭ ئەڭ قىزغىن ئارزۇيۇم ئىدى.
  پارتىزان قىز مارگارىتا يەنە تىغ ئۇچىنى ياپونلارنى ئۈزۈۋەتتى ، ئۇ كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - ھەئە ، شۇنداق! روسىيەنى دۆلىتىمىزنىڭ ئۇرۇش تارىخىدىكى مىڭ يىللىق تارىختىكى ئەڭ ھۇجۇم خاراكتېرلىك مەغلۇبىيەتتىن قۇتۇلدۇرۇڭ!
  بالا كالىگۇلا بىر نەچچە تەۋرىنىش بىلەن ئىككى ئون ياپوننى كېسىپ ، ھەمراھىنى تۈزەتتى:
  - ئەڭ ھۇجۇم خاراكتېرلىك مەغلۇبىيەت بەلكىم چېچىنىيە بىلەن بولغان بىرىنچى قېتىملىق ئۇرۇشتا بولۇشى مۇمكىن.
  مارگارىتا بۇنىڭغا قوشۇلۇپ بېشىنى لىڭشىتتى ، ھەتتا كېسىش قەدىمىنى تېزلەتتى:
  - شۈبھىسىزكى! بىز ئۇتتۇرغان رەقىبىمىز بەك ئاجىز! ئۇ چېچىنىيە بەك كۆپ ئىدى ، ھەتتا ئۇلارنىڭ يېرىمى بىز ئۈچۈن كۆرەش قىلدى.
  كالىگۇلا قەبرىسى كۈلۈپ تۇرۇپ ، يوقىتىش جەريانىدا ھەمراھىدىن ئۈستۈن تۇرماقچى بولدى:
  - موسكا پىلنى قانداق توۋلايدۇ!
  مارگارىتا بۇنى سەزگۈرلۈك بىلەن تىلغا ئېلىپ ، چېچىدىكى سۆڭەك ۋە قانلىق ئۇششاق-چۈششەك نەرسىلەرنى يەنە بىر قېتىم سىلكىپ ، ئالتۇن چېچىش ئارقىلىق قارنىڭ رەڭگىنى ، تەسلىم بولۇشنى خالىمايدىغان باتۇر ياپونلارنى داۋاملىق يوقىتىپ ، كۈچلۈكلۈك ۋە قول ۋە پۇت بىلەن:
  - ئارمىيە ۋە خەلق ئۇرۇش قىلىشنى خالىمىغاندا ، بۇنداق مۆجىزىلەر يۈز بېرىدۇ. بىرىنچى چېچەن ئۇرۇشىدا ، روسىيە-ياپون ئۇرۇشىدا .
  دېلفىنلارنىڭ كالىگۇلاسى سامۇرايلارنى يوقىتىش بىلەن بىر ۋاقىتتا ، بۇنىڭغا قوشۇلدى:
  - توغرا دەيسىز! رۇسىيە خەلقى ، بەختكە قارشى ، ياپونلار بىلەن ئۇرۇش قىلىشنى خالىمايدۇ. - ھەمدە ياش جەڭچى ، پۈتۈن سامۇراي شىركىتىنى بېشىنى كېسىپ تاشلاپ قويدى:
  - ئەمما بىزنىڭ كىشىمىزدە بىر مۆجىزە ئامىل پەيدا بولدى ، بۇ بىزنىڭ قارشى ئېلىنمايدىغان ئۇرۇشتا غەلىبە قىلىشىمىزغا يول قويىدۇ. ھەتتا سىمۋوللۇق سىمۋوللۇق ، ئۇرۇشتا بېشىغا پادىشاھ بولمىسا ، كېرۇبلار ياردەم قىلىدۇ!
  مارگارىتا كالپۇكىدىن قان تۈكۈردى ۋە يالىڭاچ ئايىغى بىلەن زەھەرلىك يىڭنىنى تاشلىدى ، ياپونلارنى تېشىپ ئۆلتۈردى:
  - ۋەھالەنكى ، بىزنىڭ ئۈچىنچى قېتىم ئارىلىشىشىمىز زۆرۈر!
  كالىگۇلا بالا باشقا بىر قاتار جەسەتلەرنى پارچە-پارچە قىلىپ تاشلاپ ، ئالاھىدە گۇمانلانماي ، يەنىلا سورىدى:
  -سىز بۇنىڭغا ئىشىنەمسىز؟
  ياش جەڭچى پورت ئارتۇردىكى ياپونلارنى يوقىتىشنى تاماملاپ ، بىر ھازا بىلەن دەلىللىدى:
  - دېڭىزدا ، توگو بەك كۈچلۈك. قايسى خىل قوماندان ، تېخىمۇ ئېنىقراق دېڭىز ئارمىيىسىنىڭ قوماندانى روجدېستۋېنىسكىي بەختكە قارشى ھەممىگە ئايان. بالىلار بەلكىم دېڭىز ئىستراتېگىيىسىدە تېخىمۇ ياخشى بولۇشى مۇمكىن!
  رەھىم-شەپقەتسىز سامۇراينى كېسىپ تاشلىغان كالىگۇلا ئېنىقلارغا قوشۇلۇشقا مەجبۇر بولىدۇ :
  - ئەلۋەتتە ، روجدېستۋېنىسكىيغا ئوخشاش ئادەم بىلەن ، ھەتتا ئارگېنتىنادا ياسالغان يەتتە قوشۇمچە ئۇرۇش پاراخوتىنى تاپشۇرۇۋالغان ، ھەمدە ئاستىدىن كۆتۈرۈلگەن تۇنجى تېنچ ئوكيان ئەترىتىنىڭ پاراخوتلىرىنى رېمونت قىلىپ بولغاندىن كېيىن ، غەلىبىگە تايانغىلى بولمايدۇ. بولۇپمۇ ئېسىڭىزدە بولسا ، ئەللىك بىر روسىيە پاراخوتى تۇشىمادا ئۇرۇشقان ، پەقەت بىرلا ياپون قوغلىغۇچى پاراخوتى چۆكۈپ كەتكەن!
  مارگارىتا ھاياجانلانغان ھالدا مىلتىقنىڭ تۇڭىنى سۇندۇردى ، يەنە تۆت ياپونىيەنىڭ قىلىچىنى ئۇرۇپ ، يەنە ئۈچ كىشىنىڭ ئۆتكۈر يىڭنىسى بىلەن:
  توگو بازىغا كېلىشتىن بۇرۇن ئۇلارنى توسۇۋېلىشى ناھايىتى مۇھىم . بۇ نۇقتىدىن ئېيتقاندا ، روجدېستۋېنىسكى فلوتىنىڭ ئورنى ئىنتايىن مۈشكۈل.
  كالىگۇلا تومپاي ، پۇتى مايمۇنغا ئوخشاش چاققان ھالدا قويۇپ بەردى ، ياپونلارنى مىناغا ئوخشاش ئۆلتۈرگەن يەنە بىر قاپ.
  پولتاۋا ئەتراپىدىكى شىۋىتسىيەگە ئوخشاش ،
  روجدېستۋېنىسكىي ئاۋارىچىلىققا يولۇقتى ...
  ئۇ جەسۇر كۆرۈنىدۇ
  ئەمەلىيەتتە ، ئۇ ئەكسىچە!
  پارتىيەۋىلىك قىز قوش كۈچ بىلەن دۈشمەننى داۋاملىق پارچىلاپ ، لوگىكا ۋە ھېسابلاش ئارقىلىق بىر تۈركۈم جەسەتلەرنى قالدۇردى:
  - ئەگەر سىز ياپونىيەنى دېڭىزدا مەغلۇپ قىلمىسىڭىز ، ئۇنداقتا جاھىل سامۇرايلار ئۇزۇن مۇددەت كۈرەش قىلىدۇ ، روسىيە تاجىنىڭ خەزىنىسى ئاللىقاچان قۇرۇق ، كىشىلەر قىرغاقتا. بىز جەڭنى قايتىدىن غەلىبە بىلەن ئاخىرلاشتۇرۇشىمىز كېرەك. ئۇنداق بولمايدىكەن ، ئىنقىلاب ۋە رۇسىيە ئۈچۈن زۆرۈر بولمىغان ، ھەتتا زىيانلىق پارلامېنت بارلىققا كېلىشى مۇمكىن!
  ئارتىس بالا كالىگۇلا ياپون گېنىرالىنى يۆلەپ تۇرۇپ ئۇنى ئېگىزلىككە كۆتۈردى ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ئىپتىدائىي بومبا قويۇپ بەرمەكچى بولغان ماسكا تاقىۋالغان ئۈچ يىگىتنى مەغلۇب قىلدى. ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالا:
  - يېتەرلىك ۋاقىت بولسا ، ئۇلار نەگە بارىدۇ؟
  مارگارىتا ياپونلارنى پارچىلاپ قانلىق قالايمىقانچىلىققا بۆلۈپ ، كۆرۈنەرلىك ئاگاھلاندۇرۇش بىلەن ئەسكەرتتى:
  - بۇ يەردە مەسىلە بار. ھازىر بىز قەلئەدىن قەلئەگە قاراپ ئىلگىرىلەۋاتىمىز. دېڭىزچۇ؟
  تومباي كالىگۇلا كۈلۈپ تۇرۇپ كۆزىدىن ئوق دورا ئىسكىلاتىغا ئۇرغان ئۇچقۇن قويۇپ بەردى. پۈتۈن باتالىيون ياپون ئەسكەرلىرىنى ھاۋاغا تاشلىغان پارتىلاش يۈز بەردى.
  بالا ئارتىس ۋارقىراپ ۋارقىراپ كەتتى:
  - ئالاھىدە نەرسە يوق! سانلىق مەلۇماتلىرىمىز بىلەن ياخشى سۇ ئۈزدۇق ، قىلىچ بىلەن غەرق بولمايمىز. ئۇ ئۇرۇش پاراخوتىدىن ئۇرۇش پاراخوتىغىچە ئۈزۈپ ، پالۋانلارنى تازىلايدۇ!
  قىلىچلىرى ئۆتكۈر تىغغا ئوخشاش نۇرغۇن ، باتۇر ، ئەمما ئەقىلسىز ئۆلۈپ كېتىۋاتقان ئەسكەرلەرنى ئۈزۈۋەتكەن مارگارىتا تېخىمۇ ئوچۇق ئۆتكۈر چىشلىرى بىلەن جاۋاب قايتۇردى:
  - سىز ئەلۋەتتە بىر گىگانت ئادەم!
  دېلفىنلىق كالىگۇلا خۇددى كومپيۇتېر ئويۇنىدەك ياپونلارنى ئۇرۇپ ، سەمىمىيلىك بىلەن جاۋاب بەردى:
  - ئەگەر تەپەككۇر سۈرئىتىنى ئالساق ، ئۇنداقتا بىز ئەمەلىيەتتە باراۋەر ئەمەس !
  ئاخىرلاشتۇرغۇچى قىز بۇنىڭغا قوشۇلدى ، قايىل قىلارلىق بولغىنى ئۈچۈن ئۇ سامۇراينىڭ پۈتۈن باتالىيونىنى بېسىپ ئۆتتى.
  ھەمدە ئۇ قىزنىڭ يالىڭاچ ، چىشلىق پۇتىنىڭ ئىزى بىلەن قانلىق ئىز قالدۇردى.
  شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ئۇ:
  - ۋە بەدەننىڭ سۈرئىتى تېخىمۇ مۇھىم!
  بىللە ، ھەمدە بۇنداق تېزلىكتە ئالدىراش ، تەڭپۇڭلۇقنى ساقلاپ ، يىقىلىپ چۈشمەسلىكىڭىز كېرەك. كالىگۇلا ئازدۇر-كۆپتۇر مۇۋەپپەقىيەت قازاندى. ئومۇمەن قىلىپ ئېيتقاندا ، نەزەرىيە جەھەتتىن ئېيتقاندا ، ئاساسىي قانۇن بولمىغان مۇستەبىتلىك رۇسىيەدە مەڭگۈ مەۋجۇت بولماسلىقى كېرەك. غەرب دۆلەتلىرىنىڭ پارلامېنتلىرى بىلەن بولغان مىسالى بەك يۇقۇملۇق. ئولىگارچلارنىڭ كۈچىنى ئىقتىسادتىلا ئەمەس ، بەلكى سىياسىي تەرەپتىمۇ ئىشلىتىشنى خالايدىغانلىقىنى دېمەيلا قويايلى. ھازىرچە ئۇلار مۇستەبىتلىك بىلەن ئازدۇر-كۆپتۇر دوستانە ، تىنچ ئوكياندا غەلىبە قىلىش ۋە ئۇنىڭدىن كېيىن جۇڭگوغا كېڭىيىش بۇ دوستلۇقنى ئۇزاققىچە كۈچەيتىدۇ. مۇنداقچە قىلىپ ئېيتقاندا ، روسىيە-ياپون ئۇرۇشىمۇ ئۇزۇن مۇددەتلىك نۇقتىدىن ئىنتايىن مۇھىم. سېرىق روسىيەنىڭ بارلىققا كېلىشى ۋە مانجۇرىيەنىڭلا ئەمەس ، جۇڭگونىڭ باشقا رايونلىرىنىڭمۇ ئۆز ئىچىگە ئېلىنىشى ساماۋى ئىمپېرىيەنىڭ ئاخىرقى بۆلۈنۈشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. دېمەك ، 21-ئەسىردىكى دەرىجىدىن تاشقىرى چوڭ دۆلەت ۋە يەر شارى زومىگەرلىكى دەپ قارالغان جۇڭگونىڭ قۇدرەتلىك مۇستەملىكىسى دۆلەت سۈپىتىدە مەۋجۇت بولۇپ تۇرالمايدۇ.
  ئۆكتەبىر ئىنقىلابى بولمىسا ، يەر شارى مۇستەملىكىسى سىستېمىسىنىڭ يىمىرىلىشى مۇمكىن ئەمەس. دۇنيا 21-ئەسىردىكىگە قارىغاندا تېخىمۇ ئەقىللىق ۋە بىخەتەر بولىدۇ ، ئۇ ۋاقىتتا كىچىك يەر شارىدا ئىككى يۈزدىن ئارتۇق دۆلەت بار. ئەكسىچە ، بىر قانچە ئىمپېرىيە بارلىققا كېلىدۇ ، ھەتتا روسىيە ئىمپېرىيىسى ئەڭ كۈچلۈك ، ياكى ھېچ بولمىغاندا ئەڭ كەڭ دۆلەتكە ئايلىنىشى مۇمكىن.
  ياپونىيە ئۈستىدىن غەلىبە قىلغان ئەھۋالدا نېمە ئىشلارنىڭ يۈز بېرىدىغانلىقىنى مۆلچەرلەش ئۇنچە تەس ئەمەس. روسىيە ئارمىيىسى چوڭ ئورگانغا ئايلىنىدىغان گېرمانىيە روسىيەگە قارشى ئۇرۇش ئېلان قىلىش خەۋىپىگە دۇچ كەلمەسلىكى مۇمكىن . ئەمما بەلكىم ئۇ بىر سەپتە بېلگىيە ۋە فرانسىيەگە زەربە بېرىشنى خالايدۇ.
  قانداقلا بولمىسۇن ، چار نىكولاس شۇنداق بولۇپ ، ئۇ ھەقىقىي تارىختا يۈز بەرگەندەك ئارقا تەرەپكە ھۇجۇم قىلىشى مۇمكىن. ھېچ بولمىغاندا ، تاجاۋۇزچى گېرمانلار بەك كۈچلۈك بولۇپ كەتمەسلىكى ئۈچۈن.
  ئاندىن بىرىنچى دۇنيا ئۇرۇشى. روسىيەنىڭ ئالدى تەرىپىدە جۇڭگونىڭ دىۋىزىيىسى ۋە كۈچلۈك تىنچ ئوكيان فىلوتى بولۇشى مۇمكىن ، بۇ بىر ئارتۇقچىلىق بولىدۇ ، ئەمما ... رېئال تارىختا ، ياپونىيە Entente تەرەپتە ئۇرۇش قىلدى ، ئوخشاش تاللاشتا ، "قۇياش نۇرى يۇرتى" كۆرسىتىشى مۇمكىن ئۆچ ئېلىش ئارزۇسى. ئاندىن بىز شەرقتە ئىككىنچى سەپكە ئېرىشىمىز. بۇ ئانچە چوڭ ئەمەس .
  بۇنىڭدىن باشقا ، رېئال تارىخقا سېلىشتۇرغاندا ، روسىيە ئارمىيىسىنىڭ كۆرۈنەرلىك كۈچىيىشىنى ئۈمىد قىلغىلى بولمايدۇ. ئەلۋەتتە ، ئىقتىسادنىڭ تېز ئەسلىگە كېلىشى 1909-يىلى ئەمەس ، بەلكى 1906-يىلى بالدۇر باشلىنىشى مۇمكىن ، ھەتتا تېخىمۇ تىك بولۇشى مۇمكىن. نېمىلا دېگەنبىلەن ، روسىيەنىڭ غەلبىسى چەتئەل ۋە دۆلەت ئىچىدىكى مەبلەغ سالغۇچىلارنىڭ ھاكىمىيەت يۈرگۈزۈشتىكى ئېتىقادىنى كۈچەيتەلەيدۇ ، مەبلەغنىڭ ئېقىشى رېئاللىقتىن كۆپ بولىدۇ.
  بۇ ئۆز نۆۋىتىدە ئارمىيەگە مەبلەغنى كۆپەيتىدۇ. ئەلۋەتتە ، چار پادىشاھ ھۆكۈمىتى ئۆزىگە بەك ئىشىنىدىغان بولۇپ چىقمىسىلا. بولۇپمۇ ، بىز ھەممەيلەننى مەغلۇپ قىلىپ ئاسفالتقا ئايلاندۇرىدىغاندەك قىلىمىز. پىرىنسىپ جەھەتتىن ئېيتقاندا ، بىرىنچى دۇنيا ئۇرۇشىنىڭ نەتىجىسى بۇ ئەھۋالدا ئېنىق ئەمەس. بەلكىم ، ئۇنداقتا ، ھەممە ئىشنىڭ ياخشى ھەل قىلىنىشى ئۈچۈن ، بىز تۆتىنچى قېتىم ئارىلىشىشىمىز كېرەك.
  گەرچە بىرىنچى دۇنيا ئۇرۇشىنىڭ يۈز بېرىش ئېھتىماللىقى پىرىنسىپ جەھەتتىن چىقىرىۋېتىلمىگەن. بۇ خىل ئەھۋالدا ... بۇنىڭدىن كېيىنكى ۋەقەلەرنىڭ قانداق تەرەققىي قىلىدىغانلىقىنى بىر نېمە دېمەك تەس. چار نىكولاس II قاچانغىچە ھۆكۈمرانلىق قىلىدۇ ، ئۇنىڭ ئورنىغا كىم ۋارىسلىق قىلىدۇ؟ تسارېۋىچ ئالېكسېي گۇمانلىق ؛ ئۇ بەلكىم بالاغەتكە يەتمەسلىكى مۇمكىن. مىخائىل ئاكا ۋە ئۇنىڭ بالىلىرى؟ بۇ ۋە باشقا تاللاشلارنىڭ ھەممىسى مۇمكىن.
  نىكولاس II قاچانغىچە ياشىيالايدۇ؟ رومانوۋلار ئارىسىدا ئۇزۇن ئۆمۈر كۆرگۈچىلەر يوق ئىدى ، ئەمما ، ئومۇمەن قىلىپ ئېيتقاندا ، ئازراق ھاراق ئىچكەن ۋە تاماكا چەكمىگەن چار پادىشاھ خېلى ئۇزۇن ياشىيالايدۇ. گەرچە ئۇ مۇلايىم ۋە ئاق كۆڭۈل دەپ باھالانغان بولسىمۇ ، ئەمما ئۇ ئەركىن ئەمەس. شۇڭا ئىمپېراتورنىڭ چېكىدىن ئاشقان بېسىم بولماي تۇرۇپ ئاساسىي قانۇن بېرىشى مۇمكىن ئەمەس. قانداقلا بولمىسۇن ، رەببىمىزنىڭ يوللىرى ئېنىق ئەمەس. ھەممە ئىش ئويلىمىغان يەردىن يۈز بېرىدۇ. بۆرە قوزىغا ، قوزا بۆرىگە ئايلىنىدۇ!
  ھازىر ئۇلار تاشقى جەھەتتە شۇنداق چىرايلىق ھەم ئوماق بالىلار - بىر قەدەر يېشى چوڭ بولغان ئوغۇل-قىز ، قورغاندىن كېيىن قورغاننى تازىلايدۇ. مەسىلەن ، بۇ يەردە ئاددىي ئىسىم Vysoka بار. بۇ يەردىن سىز تۇنجى تىنچ ئوكيان ئەترىتىنىڭ روسىيە پاراخوتلىرى رېمونت قىلىنغان پۈتۈن پورتنى ، شۇنداقلا باشقا مەيدان ۋە شەھەرگە يېقىنلاشقانلىقىنى كۆرەلەيسىز.
  مارگارىتا ئىشەنچلىك ھالدا نۇرغۇن كىشىلەرنى كېسىپ ، ياپونلارنى قانىدى ، بۇيرۇق:
  - ياخشى ، بىزمۇ ئۇنى تازىلامدۇق؟
  بالا جەڭچى كالىگۇلا قىلىچلىرى بىلەن ئەڭ ئاخىرقى سامۇراينى تۈگىتىپ ، مەسخىرە قىلىپ جاۋاب بەردى:
  - ئەلۋەتتە ، بىز تازىلىۋېتىمىز ۋە قايتا تازىلايمىز!
  ھەمدە بۇ بىر جۈپ ئەر-ئايال كۈرەشچى ئايروپىلاننىڭ تېزلىكى بىلەن ئېگىزلىككە قاراپ ئاتلانغان. بىز ئالدىراقسانلىق قىلىشىمىز كېرەك. مارت ئېيىدا ، كېچىلەر ئۇنچە ئۇزۇن ئەمەس ، كۈندۈزى ھەتتا ئۇلارنىڭ سۈرئىتى بىلەنمۇ نۇرغۇن مۇسكۇللارنىڭ ، يەنى مىلتىقنىڭ ، ئەڭ مۇھىمى ئاپتوماتنىڭ سوقۇلۇشىدىن پۈتۈنلەي ساقلانغىلى بولمايدۇ. .
  ئاپتوماتىك ماشىنا يوق ياخشى. قانداقتۇر تىنىچلىنىدۇ. كۆتۈرۈلگەن قۇياش قاراڭغۇلۇقنى يامغۇردىن ۋە ھەممە نەرسىنى تولدۇرىدىغان سۈتتەك تۇماندىن يىراقلاشتۇرۇشقا ئالدىرىمايدۇ.
  ئۇ ئەتىگەندە ئۈششۈك بولۇپ ، ئاخىرلاشتۇرغۇچى يىگىتلەرنىڭ چاقىرىق پۇتى ئاستىدا مۇز پوستى ئېزىپ كېتىدۇ ، ئۇلار خالىسىمۇ ئايىغىنى كىيمەيدۇ - ئۇلار يىرتىلىدۇ. ئۇلارنىڭ پۇتىمۇ قوراللار ئەڭ چاققان قوللاردىن ناچار ئەمەس. مۇز پوستى يېرىلىپ كېتىدۇ ، ئەمما يۇقىرىغا قاراپ ئۇچۇش ۋە ئۇ يەردىكى بۇزغۇنچىلىقنى داۋاملاشتۇرۇشقا قىلچە ئارىلاشمايدۇ ، جۈملىدىن 11 دىيۇملۇق مىلتىق.
  بۇنداق غوللارنىڭ نېمە پايدىسى بار؟ ئەمما سىز ئۇلارغا ئوخشاش نىشانلارنى چوڭ مىلتىق بىلەن ئۇرالمايسىز ، ئەمما قاراۋۇللارنى تازىلاش ناھايىتى ئاسان. مارگارىتا ئون نەچچە ياپوننى بىر بۇرۇلۇش ئارقىلىق ھاڭغا تاشلىغاندىن كېيىن ، ئۇلار يىقىلىپ قاتتىق يىغلىدى :
  - شۇڭا تىركىشىش سالقىن ئۇسۇلدا ئېلىپ بېرىلماقتا ...
  ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالا كالىگۇلا كۈلۈپ تۇرۇپ ، ئون نەچچە باتۇر ياپون جەڭچىسىنى ھاڭغا تاشلىدى ۋە خۇشاللىق بىلەن مۇنداق دېدى:
  - ھەتتا زېرىكىشلىك بولۇۋاتىدۇ ...
  مارگارىتا ئۇنى پۇلاڭلىتىپ ، كېسىلگەن بېشىنى ھەمراھىغا ئوقياغا تاشلىدى:
  - بولدى. ئۇ تېخىمۇ ئۈنۈملۈك. ياكى سېھىرگەرلەر بىلەن دۇئېل قىلىشنى خالامسىز؟
  ئۇنىڭ ھازىر قانداق دەرىجىدىن تاشقىرى چوڭ دۆلەتلىرى بار ، يىلانغا ئوخشاش تۆمۈر پۇرچاقنى چايناپ جاۋاب بەردى:
  - مەن رەت قىلمايمەن ، ئەمما 20-ئەسىردە ئۇلارغا پۇت دەسسەپ تۇرۇش پۇرسىتى ئاز !
  مارگارىتا يىرتىلغان گۆش ئۈچۈن يەنە ئون نەچچە ياپوننى ئۈزۈۋەتتى ، ئۇ كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - ئەمما قاراڭ ، نىنجا!
  دەرۋەقە ، قارا رەڭلىك كىيىم كىيگەن ئىككى يۈز نىقابلىق جەڭچى بەس-بەستە جەڭچىگە ھۇجۇم قىلدى. ئۇلار قىلىچ بىلەن قوراللانغان ، ھەر ئىككى قولىدا ئىككىسى بار. ئىنسانلارغا نىسبەتەن نىنجالار ياخشى ھەرىكەت قىلدى. ئادەم كىچىكىدىن تارتىپلا ئادەتتىن تاشقىرى تەييارلىق ۋە ۋەھشىي مەشىقنى ھېس قىلالايدۇ. ئەمما ئەمەلىيەتتە ، كېرۇبلارغا نېمە قارشى تۇرغىلى بولىدۇ؟ ئۆلمەسلەرنىڭ سۈرئىتىنىڭ پەرقى ، بالىلار سېھىرگەرلىكنىڭ ياردىمىدە پومپىغا چۈشتى ، ئىنسانلار بەك چوڭ. نىنجالار گەرچە ياخشى مەشىقلەنگەن جەڭچىلەر بولسىمۇ ، يەنىلا ئادەم.
  مارگارىتا تېز شامال توسۇش ماشىنىسى بىلەن ئىككىسىنى بىراقلا كېسىپ تاشلىدى ، شۇنىڭ بىلەن ئۈچىنچىسىگە يالىڭاچ ، قىز ، نەپىس ، ئەمما ئەجەللىك پۇتى بىلەن توك قاچىلاپ ، ئەللىك مېتىردىن ئارتۇق ئۇچۇپ مۇناردىن بايراقنى يىرتىۋەتتى. مارگارىتا ئۆزىگە تاشلانغان يۇلتۇزلار بىلەن ئېلىشىپ ، داۋاملىق ھەرىكەت قىلىپ ، يەنە ئۈچنى كېسىپ ، تۆتىنچىسىنى پۇت بارمىقى بىلەن ئۈچ خەنجەرنى ئېتىپ ئۆلتۈردى. نىنجا ئىككىدىن يىراقلاشتى ، ئەمما ئۈچىنچىسى بۇزۇلغان يولنى بويلاپ ئۇچۇپ يۈردى.
  تومپايسىمان كالىگۇلامۇ بۇ مەيدانغا كىردى. ئۇ سۆسۈن رەڭلىك گىرۋەكلىك نىنجانى ئىككىگە بۆلۈپ ، تېخىمۇ تېز ھۇجۇم قوزغىدى ۋە ماسكا تاقىۋالغان ئەرلەرنىڭ بېشىنى ئۇرۇپ ئۇنىڭ جۈپلىرىگە ھۇجۇم قىلماقچى بولدى.
  قارا كۆرۈنمەيدىغان ئەرلەر ۋاز كەچمىدى ، ئەمما ئۇلارغا ھۇجۇم قىلغان ئوغۇل ۋە كېرۇب قىزغا سېلىشتۇرغاندا ئۇلارنىڭ سۈرئىتى بەك ئاستا ئىدى. ئۇلارنىڭ ھېچقانداق پۇرسىتى يوق ئىدى.
  مارگارىتا ، چاققان ئەرۋاھنىڭ قارشى تۇرغىلى بولمايدىغان ھەرىكىتىدە ، ھەتتا ناخشا ئېيتتى:
  ھۆل يامغۇردەك شولغا بارىسىز ! باشقا پەرىشتىلەر بىزگە خىزمەت قىلىدۇ ، سىز دراكۇلا بىلەن جەسەت ساندۇقىغا كىرىسىز!
  نىنجا يىقىلىپ ، پارچە-پارچە بولۇپ ، تازىلاش ماشىنىسىنىڭ ئاستىدا پىشقان تاۋۇزدەك قان چاچتى. ئۇلار ھۇجۇم قىلىشنى توختاتمىدى. ئەمما ... يىگىرمە ئۈچ ئۇلۇغ جەڭچىنىڭ ھەممىسى جەڭدە يىقىلدى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، ھەيۋەتلىك ئەر-ئايال مىلتىقتا ھايات قالغان خىزمەتچىلەرنى تۈگىتىشكە ئۆتتى ...
  تۇمان ئاللىقاچان تارقىلىشقا باشلىغان بولۇپ ، قۇياش تېخىمۇ كۈچلۈك يورۇشقا باشلىغان. باتۇر جەڭچىلەر يەنە بىر مۇداپىئە سېپىگە يۆتكەلدى. ھۇجۇم تېخى باشلانمىدى ، بىز ئۆزىمىز بىلەن كۈرەش قىلىشىمىز كېرەك ئىدى. قانداقلا بولمىسۇن ، جەڭچىلەر تېخى ئېغىر ھارغىنلىق ھېس قىلمىدى ، پەقەت تاماق يېگۈسى كەلدى. ياخشى ، بىز خام ئات گۆشىنى يەنە يېيىشكە باشلىدۇق. نېمىلا دېگەن بىلەن ئادەم يوق.
  ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالا كالىگۇلا يالىڭاچ پۇتى بىلەن يىڭنىنى تاشلاپ ، ئۇنىڭ بىلەن بىر قانچە ياپوننى تېشىپ سۆز قىلدى:
  - ئەڭ قىيىن قۇللۇق ئاشقازاننىڭ قۇلى بولۇش - خوجايىن قۇرۇق ياكى تولۇق بولۇشىدىن قەتئىينەزەر رەھىمسىز!
  دولقۇندا لەپىلدەپ تۇرغان ساناقسىز چېكەتكە ئوخشاش يەنىلا ئۆمىلەپ يۈرگەن سامۇرايلارنى داۋاملىق ئۈزدى . ياپونلار ئىچىدە ئون ئالتە ياكى ئون يەتتە ياش ئەتراپىدا ئىنتايىن ياش يىگىتلەر بار بولۇپ ، ئۇلارنى ئۆلتۈرۈش تولىمۇ يېقىمسىز ئىدى. ئېنىقكى ، قۇياش كۆتۈرۈلگەن زېمىن دائىرىلىرى ئۇرۇش ئۈچۈن بارلىق زاپىسىنى يىغىۋالغان. ئەمما ھەممەيلەن تۈكۈرۈپ تۈكۈرگەن كۇروپاتكىن يەنىلا ئەسكەرلەرنىڭ ھالىدىن خەۋەر ئالدى ۋە ياپونلارغا قارىغاندا كۆپ زىيان تارتتى. ھەمدە بۇنىڭ ئۈچۈن ئۇنىڭغا ئىناۋەت بېرىلىشى كېرەك. ئاستا-ئاستا ياپون قىسىملىرى تېخىمۇ ياخشى جەڭ قىلدى ، يېڭى ، ياخشى مەشىقلەندۈرۈلگەن كۈچلەر روسىيەنىڭ ياۋروپا رايونىدىن كەلدى. قاراۋۇل پولكىنىمۇ ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ.
  پارتىيەۋىلىك قىز ئىككىنچى دۇنيا ئۇرۇشىدا مۇشۇنىڭغا ئوخشاش ئىش يۈز بەردى دەپ ئويلىدى. ھەيۋەتلىك گېرمانلار ئىلغار ئورۇنلار پۈتۈنلەي ياكى پۈتۈنلەي دېگۈدەك شاللىغۇچە ئالغا ئىلگىرىلەپ مۇۋەپپەقىيەت قازاندى. ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئۇلار قىزىل ئارمىيەنى بېسىشقا ئامالسىز قالدى.
  توغرا ، شۇنداق دېيىشكە بولىدۇكى ، قىزىل ئارمىيەنىڭ خادىملىرىمۇ چېقىۋېتىلدى. بۇ ھەقىقەتەن بىر مەسىلە بولۇپ قالدى.
  مارگارىتا بۇ سۆزلەر بىلەن جەڭگە ئاتلاندى:
  - خۇدا سىزدىن ۋاز كەچمەيدۇ ، چوشقا سىزنى يېمەيدۇ ، يامان ئەجدىھالار قولغا ئېلىنىدۇ!
  . 12-باب.
  دومىنىكا ئەجدىھا ئاكادېمىيىسىگە بىر مەزگىل قايتىپ كەلدى. ئۇ يەنە بىر نەچچە ئون خىل سېھىرگەرلىك ۋە بەزى مۇرەككەپ سۆزلەرنى تېزلا ئۆگەندى.
  ئاندىن ئۈچ قىز: بىر پاكار ، بىر قىزىقىش ۋە ئاياللار ھارۋىسى ئۇنىڭ بىلەن سېھىرلىك تاشلارنى ئېگىزرەك تاشلىدى.
  دومىنىكا ئۇلارنى مەغلۇب قىلدى. بۇ تاشلارنىڭ ئۆزىمۇ تۆت نۇرنىڭ نۇرىدىكى شەبنەم تامچىلىرىدەك ناھايىتى پارقىراپ پارقىراپ كەتتى.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، قىز سېھىرگەرلەر ئۇنىڭغا ئىككى ئۈزۈكنى ھەر بىر پۇتىدىن تاش بىلەن بەردى ، شۇنداق قىلىپ جەڭچى تېخىمۇ كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى ساقلاپ قېلىشتەك ئۇلۇغ نىشان ئۈچۈن سېھىرگەرلىكىنى كۈچەيتەلەيدۇ.
  ھازىر ئارتىس قىزنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرىنىڭ ھەممىسىدە دېگۈدەك كىچىك بارمىقىدىن باشقا ، سېھىرلىك ئۈزۈك بار. ئۇ سېھىرگەرلىكتىكىگە قارىغاندا تېخىمۇ كۈچلۈك بولدى. بۇ ئەمەلىيەتتە بىر شەھەرنى ۋەيران قىلىپ ، ساراي قۇرالايدىغان قىز.
  شۇنداق قىلىپ ئۇ تېزلا يەنە يۈز سېھىرنى ئۆگەندى ، ئارام ئېلىشنىڭ ئورنىغا ئۇ تۈك گىلەم ئۈستىدە ئولتۇردى. ئۇ نېلۇپەر ئورنىغا شۇڭغۇپ كەتتى ، دەرھال دېگۈدەك ئۇنىڭ روھىي ماھىيىتى ۋە روھى ۋە بەدىنى قوش بولۇپ ، سىرتقى ياش بولسىمۇ ، جەڭ ئەترىتى بىلەن بىللە پاراللېل ئالەمدە قالدى.
  تۆت كىشىلىك جەڭچىلەر باشچىلىقىدىكى بالىلار قوشۇنى رەزىل سېھىرگەر باسىندانىڭ دۆلىتىدە داۋاملىق چاشقانلار توپىغا قارشى كۈرەش قىلدى.
  گۆشخور چاشقانلارنىڭ بىرىنچى توپى ئۆلتۈرۈلگەن ياكى ئۆزگىرىشلەرنى باشتىن كەچۈرگەن.
  ئاندىن ئېتىزلار بەختسىز بالا قۇللار ئىشلەيدىغان يەردە پەيدا بولدى. ئۇلارنى لايىق توڭگۇزنىڭ چوڭلۇقىدىكى چوڭ چاشقان نازارەتچىلىرى كۆردى. ئۇلار پاچىقىدا قامچا تۇتۇپ ، يېرىم يالىڭاچ ئوغۇل-قىزلارنى قامچا قىلدى.
  دومىنىكا ئاچچىقلاندى:
  - بالىلار ئازابلانغاندا نېمىدېگەن ناچار!
  ئاچچىقلانغاندىن كېيىن ئۇ چاشقانلارغا بىراقلا بىر نەچچە چاقماق چاقتى ، ئۇلار چوڭ ، شاكىلات بىلەن قاپلانغان مومايغا ئايلاندى.
  بالا قۇللار ھەيرانلىق بىلەن ۋارقىراپ كەتتى ، ئاندىن شۇنداق ئىشتىھا ۋە خۇشپۇراق پۇراقلىق يېمەكلىكلەرگە ئالدىرىدى. ئۇنىڭ پارچىلىرىنى يىرتىپ تاشلايلى.
  دومىنىكا سېھىرلىك تاياقنى يەنە بىر قېتىم پۇلاڭلاتتى ، ھەمدە يەنە ئۆزگەرتىش ئېلىپ بېرىپ ، ناچار چاشقانلارنى مەززىلىك تاماقلارغا ئايلاندۇردى.
  بالىلار ، بۇلار ئاسماندىكى يۇلتۇزلار ،
  يايلاقتا گۈللەر ئۆسۈۋاتىدۇ ...
  يەر شارىدا خۇشاللىق بولىدۇ ،
  گۈزەل چۈشلەر گۈللىنىدۇ!
  ئۆزگەرتىشكە قاتناشقان مارگارىتا لوگىكىلىق ھالدا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - سىزدە زور ئىللىقلىق ۋە ئاق كۆڭۈللۈك بار!
  تۇيۇقسىز ، ساندۇقتىكى جاكقا ئوخشاش ، دىنوزاۋرغا ئوخشاش يوغان چاشقان پەيدا بولدى. ئۇ ئاغزىنى ئېچىپ گاس ئاڭلايدىغان بىر نەرسە توۋلىدى.
  ھەر ئىككى قىز سېھىرگەر ، ئۇلار ئۇنىڭغا چاقماق ۋە تومۇرنى قانداق قويۇپ بېرىدۇ ، سېھىرلىك تاياقتىن ۋە يالىڭاچ پۇتىدىكى ھالقىلاردىن. ئۇلانغان ئېنېرگىيە ئېقىمى ئېگىزلىكى يىگىرمە بەش مېتىر كېلىدىغان غايەت زور ئالۋاستىنى ئۇردى. ئۇ يىقىلىپ چۈشتى ۋە دەرھال كەينىگە بۇرۇلۇپ ئۇزۇن ئۈستەلدىكى نۇرغۇن ئوخشىمىغان ، مول ۋە ھەر خىل تاماقلارنى كۆردى. بۇ يەردە ، باشقا ئىشلار ئىچىدە ، ھەر خىل ماروژنى بار ئالتۇن ئۈزۈم ھارىقى بار.
  قۇل بالىلار ئەتراپىدىكى خىزمەتلەرنى تاشلاپ ، ئۆچ كۆرىدىغان چاشقانلارغا ھۇجۇم قىلىشقا باشلىدى ۋە ئۇلارنى ئورغاق ، تۇياق ۋە باشقا دېھقانچىلىق بۇيۇملىرى بىلەن كېسىشكە باشلىدى.
  ئۇلاردا شۇنچە غەزەپ بار ئىدى. توپىلاڭچى ئوغۇللار ھەتتا قىزغىن ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى
  كىم قۇللۇق قاراڭغۇلۇقتا بولسا ، قىلىچنى قولىڭىزغا ئېلىڭ ،
  ھاقارەتلەنگەن نومۇسقا يول قويماڭ ...
  دۈشمىنىڭىز قانغا ئاساس سالمايدۇ ،
  ئۇنىڭغا بەختسىز بىر جۈملە سۆز بېرىسىز!
  
  بالا يامان قامچا بىلەن ئۇرۇلدى ،
  جاللات ئۇنى يامان چاشقان بىلەن ئازابلاۋاتىدۇ ...
  ئەمما رەزىل ئازاب قىلغۇچى جەسەتكە ئايلىنىدۇ ،
  ئەمدى قىزلارنىڭ يىغلىغان ئاۋازىنى ئاڭلىماڭ!
  
  قۇل بولماڭ ، تۇپراقتا خورلۇق ،
  بېشىڭىزنى تېز كۆتۈرۈڭ ...
  يىراقتا ئەلفىزم بولىدۇ ،
  مەن Solntsus ۋە Spartak نى ياخشى كۆرىمەن!
  
  ئالەمدە پارلاق دۇنيا بولسۇن ،
  بۇنىڭدا خۇشاللىق كىشىلەر ئۈچۈن مەڭگۈ داۋاملىشىدۇ ...
  بالىلار ئۇ يەردە خۇشال-خۇرام ئۆتكۈزىدۇ ،
  ئۇ پادىشاھلىق قان ئەمەس ، مۇشت ئەمەس!
  
  ئىشىنىمىزكى ، پۈتكۈل ئالەمدە جەننەت بولىدۇ ،
  بوشلۇقنى ئىگىلەيمىز ...
  بۇ توغرىدا ، جەڭچى بالا ، جۈرئەت قىلىڭ ،
  شۇڭا بۇ يەردە قاباھەتلىك چۈش ۋە رەزىل نومۇس يوق!
  
  شۇنداق ، بىز قۇل ، زۇلۇم ئاستىدا زەنجىر بىلەن ئىڭرىغان ،
  كۆيگەن قامچا بىزنى قوۋۇرغىمىزغا قامچىلايدۇ ...
  ئەمما مەن بارلىق ئورك چاشقانلارنى ئۆلتۈرىدىغانلىقىمىزغا ئىشىنىمەن ،
  چۈنكى قوزغىلاڭچىلارنىڭ رەھبىرى بەك قالتىسكەن!
  
  بۇ سائەتتە ئوغۇللارنىڭ ھەممىسى ئاسىيلىق قىلدى ،
  قىزلارمۇ ئوخشاش ئىش ئۈچۈن ئۇلار بىلەن بىللە ...
  ھەمدە ئۇلارنىڭ يالغۇزلۇق قىلىدىغانلىقىغا ئىشىنىمەن ،
  بىز ئۆچ كۆرىدىغان بويۇنتۇرۇقنى تاشلايمىز!
  
  ئاندىن بىلەمسىز ، غەلىبە مۈڭگۈزى چېلىنىدۇ ،
  بالىلار شان- شەرەپتە گۈللىنىدۇ ...
  ئۆزگىرىش بىزنى خۇشاللىق ئىچىدە ساقلايدۇ ،
  ئىمتىھان ، ھەممە نەرسىنى مۇكەممەل نومۇر بىلەن ئۆتكۈزىدۇ!
  
  بىز مۇشۇنداق مۆجىزەگە ئېرىشىمىز ، ئىشىنىمەن ،
  ھەقىقىي جەننەتنىڭ بولىدىغانلىقى ...
  ھېچ بولمىغاندا بىر جادۇگەر رەزىل يەھۇدا ،
  ئوغۇللارنى ئېغىلغا نېمە ھەيدەيدۇ!
  
  يەر ئاستىدىكى قۇللارغا ئورۇن يوق ،
  بىز شەيتانلارنى يېرىقتىن قوغلىيالايمىز ...
  رەببىمىزنىڭ مۇقەددەس بولغان جەننەت نامىدا ،
  بارلىق ھەقسىز خۇشال كىشىلەر ئۈچۈن!
  
  پۈتۈن دۇنيا مىقياسىدا تىنچلىق بولسۇن.
  قۇياش نۇرى بولسۇن ...
  بىز خۇددى ئوق چىقىرىش سارىيىغا ئوخشاش دۈشمەنلەرگە قارىتىپ ئوق چىقىرىمىز ،
  شۇنداق قىلىپ پەقەت يۇقىرىغا ئۆرلەيدۇ ، ئىككىنچى سېكۇنت ئەمەس!
  
  ھەئە ، ماڭا ئىشىنىڭ ، بىزنىڭ كۈچىمىز قۇرۇپ كەتمەيدۇ ،
  ئۇ جەننەتنىڭ كائىناتقا تۇتىشىدىغان يولى بولىدۇ ...
  قوزغىلاڭچىلار قوشۇنى قاتتىق ۋارقىرايدۇ ،
  دۈشمەن چاشقاننى غەرق قىلىش!
  
  بۇ نېمىدېگەن خۇشال ، خۇشال ،
  ئوت-چۆپ ئەتراپتىكى ئەتىرگۈلدەك ئۆسىدۇ ...
  ئوغۇللار كوماندىسى
  كۆرۈنۈش ئەلۋەتتە تاغ بۈركۈتى!
  
  غەلىبە چوقۇم بولىدۇ ،
  قۇرايلى ، ئىشىنىمەن ، راستىنى ئېيتقاندا بىز ئېدەن ...
  ھەر قانداق يەرشارىدىكى بارلىق خۇشاللىق ، خۇشاللىق ،
  قىزىل بولاق ئەمەس ، بەلكى ھۆرمەتلىك ئەپەندى!
  بۇ ھەقىقەتەن چاشقان ۋە ئوركلارنى ئېزىپ ئويغانغان قۇللارنىڭ ناخشىسى.
  بۇ ئارىلىقتا ، دومىنىكا بىلەن مارگارىتا ئەجدىھا ئۈستىدە ، ئارمىيەنىڭ ئالدىدا قەلئەگە قاراپ ئۇچتى.
  سېھىرلىك تاياق ۋە چاققان چاققان ئىككى سېھىرگەر ، يالىڭاچ پۇتىدا تاللىمان بار ئۈزۈك. بۇنىڭ بىلەن ئۇلار كىشىنى ھەيران قالدۇرىدىغان ئۆزگەرتىشلەرنى ئېلىپ بارىدۇ. ئۇنىڭ ئۈستىگە ھازىر باشقا ، تېخىمۇ خەتەرلىك قاناتلىق چاشقانلار ئۇلارغا ھۇجۇم قىلماقچى بولۇۋاتىدۇ.
  چاشقان ئاۋىئاتسىيەسى چاقچاق ئەمەس. ئەمما قىزلار سېھىرگەرلىك كۈچى بىلەن ئۇلارنى ئۇردى . ئالۋاستىنىڭ ئورنىغا پاختا كەمپۈت پەيدا بولىدۇ. بەك تاتلىق ھەم خۇشپۇراق.
  ئۇنىڭدىن باشقا ، بىر قىسىم قاناتلىق مايمۇنلار بۆلجۈرگەنگە ئايلىنىدۇ. قايسىسى پىشقان ۋە ياقۇت ۋە توپاز بىلەن پارقىرايدۇ.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە قانىتى بار يەنە بىر قىسىم مايمۇنلار شارغا ئايلاندى.
  Oenomai بىلەن Dobrynya مۇ ئەجدىھا بىلەن جەڭگە كىرگەن. ئۇلار بىر قەدەر ئاددىي ۋە تۈز بولغان كەسىپداشلىرىنى قىلىچ بىلەن كېسىشكە باشلىدى. شۇنداق ، ئەجدىھا ئۆزى ئېلىپ ، ئوت ئالغاندا. ئۇلار پۇشايمان قىلماي ۋە گۇمانلانماي قاناتلىقلارنى كۆيدۈرۈۋېتىدۇ.
  Oenomaus ئەسكەرتىپ ، دۈشمەننى كېسىپ تاشلىدى:
  - بۇ ، كۆرۈۋاتامسىز ، بەك قىزىقارلىق ۋە قالتىس بولىدۇ!
  دوبرىنيا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - شۇنداق ، بۇنى سۆزگە قويغىلى بولمايدۇ!
  قەھرىمان بالا دۈشمەنگە ناھايىتى ئۆتكۈر ۋە ئەجەللىك يىڭنىنى چىقاردى. ئۇ چاشقاننىڭ كۆزىگە تېگىپ ، باشقا بىر چاشقان بىلەن سوقۇلغان. مالىمانچىلىق مۇشۇ يەردىن باشلانغان.
  Oenomaus ناخشا ئېيتتى:
  چاشقانلار بەك قالتىس
  ئۇلار ھەتتا بىر دۇبنى چىشلىۋالىدۇ ...
  مېڭىڭىزنى كۆرۈش تەس ،
  تەۋرىنىش بولسا بىر تېمىغا ئوخشايدۇ!
  دوبرىنيا بۇنىڭغا قوشۇلدى:
  - شۇنداق ، چاشقانلار ھەر خىل ناچار نەرسىلەرنى چىشلەيدۇ!
  مارگارىتا كۆزنى يۇمۇپ ئاچتى. ئۇ پارتىيەۋى بالا ئاندرېيكانىڭ قانداق تۇتۇلغانلىقىنى ئېسىگە ئالدى. ھەمدە ئۇ چاشقانلار بىلەن تولغان سوغۇق يەر ئاستى ئۆيىگە سولاپ قويۇلغان. چاشقانلار سوغۇقتىن تىترەپ بالىنىڭ يالىڭاچ پۇتىنى چىشلىدى. ئاندرېيكا كېچىچە چاشقانلار بىلەن ئېلىشىپ ئۇخلىمىغان. ئەتىگەندە ئۇ سوراققا تارتىلدى ، ئالدى بىلەن ئۇلار A بالىنىڭ پۇتىدىكى جاراھەتلەرگە تۇز چاچتى. بۇ بەك ئازابلىق بولۇپ ، ئاندرېيكا ۋارقىراشقا باشلىدى . ئۇلار يەنە تىكەنلىك سىم بىلەن ئۇنى ئۇردى.
  ئەمما پارتىيەۋىلىك بالا ئاغرىق ئازابىدىن ھوشىنى يوقاتتى ، ئەمما ھېچنېمە دېمىدى.
  مارگارىتا ئاندرېيكانىڭ قېچىشىنى ئورۇنلاشتۇردى. بۇ ئۇنىڭ قابىلىيىتى ئىدى. بالا ئاغرىقنى يېڭىپ ، مېيىپ ، چىشلىگەن پۇتىغا كېتىپ قالدى. ھەمدە بۇنىڭ ئۈچۈن ئۇنىڭغا كۇدوس.
  پارتىزان قىز چاشقانلارنى ئۇرۇپ ناھايىتى قىزغىنلىق بىلەن ناخشا ئېيتتى:
  مىلتىق چوڭ ئاكامغا ئوخشايدۇ
  ناھايىتى توغرا ، توغرا ...
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، بىر قىزنىڭ ئۈچىيىدە ئاپتومات بار ،
  گەرچە بەزىدە ھايات قەپەسكە ئوخشايدۇ!
  
  مەن كۈچلۈك بولمىغان قىز
  بىر سىناقتا بۆرە ۋە يولۋاس ...
  ئەمما بۇ سۆز تارانچى ئەمەس ،
  سۆيۈملۈكۈم بىلەن بىللە بولغاندا ، ئىشىنىمەن ، بىللە!
  
  مەن قايسى پاسنى ئالدىم ،
  ئىران تاغلارغا بېسىپ كىردى ...
  ئۇ نۇرغۇن ئوخشىمىغان دۆلەتلەرنى بويسۇندۇردى ،
  ياق ، مەن سافادا خاتىرجەم ئولتۇرالمايمەن!
  
  بەلكىم بۇنى چۈشەنمەسلىكىڭىز مۇمكىن ،
  مەستانىلەر بىلەن ئۇرۇشۇشنىڭ مەنىسى ...
  ئۇنى دەپتىرىڭىزگە يېزىڭ ،
  لايىق ئۇرۇش قىلىشنى ئۆگىنىۋېلىڭ ، يىگىت!
  
  مېنىڭ ۋەتىنىم يوق ، ماڭا ئىشىنىڭ ، باتۇر ،
  ئۇ پارقىراق ياقۇتتەك پارقىرايدۇ ...
  گەرچە مىليونلىغان شەيتان شاخلىرى بولسىمۇ ،
  بىز يەنىلا جەننەتتىكى بىر ئورۇنغا ئېرىشىمىز!
  
  رەببىم مېنى قوغدىسۇن
  ئۇلۇغ چەۋەندازمىز ، ھەممىگە قادىر ...
  بۇ قىزنىڭ كۈچلۈك گۆشى بار ،
  ئۇ ئېنىق ئاۋاز بىلەن گىلاسنى يىقىتىۋەتتى!
  
  ھېچكىم مېنى مەغلۇپ قىلالمايدۇ
  مەن ئىسمى لەگلەكچى قىز!
  ئېيىقمۇ پۇتۇمغا باش ئېگىدۇ ،
  خەرىتە پات يېقىندا سىزگە ئالتۇن بېرىدۇ!
  
  ئۈششۈك ، قاردىن يالاڭ ئاياغ يۈگۈرگەن ،
  قار تازىلاش ماشىنىسى ، بىلەمسىز ، بىر قىزنى قورقۇتماڭ ...
  مەن رەقىبىمگە چاچ پاسونىنى بېرىمەن ،
  ئۇلار مېنى كۈلرەڭدەك تونۇيدۇ!
  
  مەن باھارنىڭ بېشىدا تۇغۇلغان ،
  خۇددى بايراقتەك ...
  خاراكتېرى ئىنتايىن كۈلرەڭ ، قاملاشقان ،
  قەلبىمدە بىر قىزىق ئوت كۆيۈپ كەتتى!
  
  شۇنداق ، سىز تېخىمۇ چىرايلىق قىز تاپالمىدىڭىز ،
  ئۇ ھەممەيلەنگە مول مۇھەببەت ئاتا قىلىدۇ ...
  ھەتتا يىگىرمە كۆرۈنمەيدۇ .
  ئەمما ئۇ ھەتتا قاتتىق ئۇردى !
  
  
  شۇڭلاشقا ، قىزغا باش ئېگىڭ ،
  ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇتىنى سۆيۈڭ ...
  چەۋەنداز ئوقيادەك يۇقىرىغا قاراپ ماڭىدۇ ،
  مەسىلىنى ھەل قىلىشىمىز تەس ئەمەس!
  پارتىزان قىز ناھايىتى روھلۇق ناخشا ئېيتتى. ئۇچۇۋاتقان چاشقانلارنىڭ ھەممىسى ئۆزگەردى. بەزىلىرى پاختا كەمپۈت ، بەزىلىرى قوناق ، بەزىلىرى سۇلۇ ياكى سوپۇن كۆپۈكچىسى. يەنە بىر قىسىم قەھرىمان ئوغۇللار ئۇششاق-چۈششەك ھۇجۇمغا ئۇچراپ ئۆلتۈرۈلدى ، ياكى ئەجدىھا ئۇلارنى ئوت بىلەن كۆيدۈردى. بۇلار ھەقىقەتەن چىرايلىق ، گۆشلۈك چوكىلارنىڭ مۇفتى ۋە كاۋاپلىرى ئىدى.
  دوبرىنيا پۇت بارمىقى بىلەن يىڭنىنى ئېلىپ قويۇپ بەردى ، ئۇ قاناتلىق خورازنى تېشىپ ، تاش تامغا سانجىپ قويدى. ئۇ بەك قالتىس ھەم سالقىن بولۇپ چىقتى .
  خوراز تۇيۇقسىز يېنىپ ، ئۇنىڭ ئورنىدا كىشىنى ھەيران قالدۇرىدىغان ئالماس زەنجىر پەيدا بولدى.
  دوبرىنيا ناخشا ئېيتتى:
  مەن قاۋاقخانىنى كۆرۈپ ،
  Ay, ay , ay!
  ئوغۇللار پۇللىرى ئۈچۈن يۈگۈردى ،
  ئۇخلىماڭ!
  بالا ئېنوماي جاۋاب بېرىپ:
  - ۋاھ! قانداق بولدى. بۇ بىر گۆھەر.
  دوبرىنيا ھۆركىرىدى ۋە ھۆركىرىدى:
  - ھەممىمىز قىلالايمىز ، ئەپەندىلەر ، بىز تېرىۋاتقىلى ئۇزۇن بولدى ، نەدە؟
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن چىرقىراپ كەتتى ، شۇنداقلا قەلئەنىڭ شۇم مۇنارىدىن لەپىلدەپ تۇرغان ئون نەچچە قاناتلىق خورازنى پۈتۈن گۆھەر تۈركۈمىگە ئايلاندۇردى. ئۇنىڭ قانداق قىلىپ ئاجايىپ پارقىرايدىغانلىقى ۋە پارقىرايدىغانلىقى ، قۇياش نۇرىنى ئەۋەتىدىغان تۆت نۇر چىرىغىدىكى مۇزدەك.
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ئىشىنىمەنكى ، ياخشىلىق يامانلىق ئۈستىدىن غالىب كېلىدۇ!
  ئېنوماي كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ياخشىلىق بىلەن يامانلىق نىسپىي ئۇقۇم. مانا بۇ چاشقان ، ئۇمۇ ھايات ، بىز ئۇنى ئۈزۈۋېتىمىز!
  دوبرىنيا ئەسكەرتىپ:
  - ئۆسۈملۈكلەر؟ ئوخشاش كۆكتات ۋە مېۋىلەرمۇ ھايات ، ئۇلارمۇ يېيىلىدۇ ، ئېچىنىشلىق!
  دومىنىكا تىۋىتتىردا:
  - ئۇ قانداق بولىدۇ ، قانداق بولىدۇ ،
  ھەر بىرى بىراقلا بىرىنى يەيدۇ !
  گۈلدۈرلىگەن قىز ئارتىس ئۇنى ئېلىپ يالىڭاچ پۇتىدىن سېھىر قويۇپ بەردى. ھەمدە چاشقان باش سۆڭىكى بىلەن مۇنار ئۆزگەرتىلدى. ئۇ ئالتۇن رەڭگە كىردى ، ئۈستىگە قىزىلگۈل پارقىراپ تۇراتتى.
  مارگارىتا ئېھتىياتچانلىق بىلەن ئەسكەرتىپ ، چىشىنى چىشلەپ ، يالىڭاچ ئۇچىدىن قاتىللىق ۋە بۇزغۇنچىلىق نۇرلىرىنى كاسات ئەۋەتتى. سېھىرگەرلىك قىلدى. ۋە ئۇردى قاتىللىق ۋە بۇزغۇنچىلىق ، ئۇ دەرھال ئىجادچانلىققا ۋە گۈللىنىشكە ئايلاندى.
  ئورك ۋە غولى قەلئەدىن يەنە تۆكۈلدى . ئۇلار ھەقىقىي ئورداغا چىقتى . بىر قىسىم شالاڭ ئېيىقلار پولات ساۋۇت كىيگەن. بۇلار بولسا ناھايىتى پارقىراق ساۋۇت ، نەيزە ۋە پالتا.
  دومىنىكا كەسكىن ھالدا چىشىنى چىشلەپ مۇنداق دېدى:
  - ھازىر بۇ ئاللىقاچان يامىشىپ چىققان سىيرىلما ئوردا . ئەجەبا ، بىز ئۇلارنى ئەجەللىك بىر نەرسە بىلەن ئۇچرىتامدۇق؟
  مارگارىتا يامان غەرەز بىلەن كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ھەئە ، ئەلۋەتتە بىز قىلالايمىز!
  سېھىرگەر قىزلار سېھىرلىك تومۇرلىرىنى ئېلىپ ئورك ۋە كاۋاپخانىلارغا چىقاردى.
  بالا دوبرىنيا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بۇ يامان ئەمەس ، ئەمما بىز چوقۇم بالىلار جەڭچىلىرىگە ئۇرۇش پۇرسىتى بېرىشىمىز كېرەك .
  دەرۋەقە ، مىڭلىغان توپىلاڭچى بالىلار ئوخشىمىغان تەرەپتىن قەلئەگە يۈگۈردى. ئۇلارنىڭ كۆپىنچىسى ، بولۇپمۇ ئوغۇللار زەنجىر تاقىغان. بەزى يىگىتلەر سېھىرگەر باسىنداغا ئابىدە ۋە ھەيكەللەرنى تىكلەپ ئىشلىدى . بەزى ھەيكەللەرنىڭ ئېگىزلىكى يۈز مېتىرغا يەتتى ، پەقەت يوغان قەلئە ئۇلارنىڭ ئۈستىدە قەد كۆتۈردى.
  ئەڭ كۈچلۈك ئىككى كىشى گەرچە ئەڭ چوڭ ئوغۇللار ۋىسكونت ۋە فىنكىس بولمىسىمۇ ، قالغانلارنىڭ ئالدىدا جەڭ قىلىپ ، چاشقانلارنى قويدى.
  ئوركلارمۇ ئۆز نۆۋىتىدە ئوقيادىن ئېتىشقا باشلىدى. ئەمما سېھىرگەرلەر ئۇلارغا قاتتىق زەربە بەردى. ئەگەر چاشقانلارنى ئۆلتۈرۈش بىر قەدەر ئاسان بولسىمۇ ، گەرچە ئۇلار سېمىز ھەم چوڭ بولسىمۇ ، ئەمما بۇ ئۇلارنىڭ يۆتكىلىشچانلىقىغا تەسىر قىلغان. ئاندىن ئوركلار تېخىمۇ كۈچلۈك جەڭچىلەرگە ئايلىنىدۇ ، غولى ئاددىيلا گىگانت ئادەم.
  فىنكىس مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - مەن كارتائۇس بىلەن ئۇرۇش قىلدىم . شۇڭا ئۇنىڭ جەڭچىلىرى تېخىمۇ چاققان ئىدى!
  ۋىسكون جەڭچىسى ناخشا ئېيتتى:
  مەن ئۇرۇشنى بەك ياخشى كۆرىمەن
  خورازغا ئوخشاش ئۇرۇش ...
  قولمۇ-قول جەڭدە ،
  مەن ئىككى ئالۋاستى ئۈچۈن كۈرەش قىلىۋاتىمەن!
  فىنكىس كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - ھەئە ، راستىنى ئېيتسام ، بۇ بەك ياخشى ! ئەمما بىز مىڭلىغان ئالۋاستىلارنى ئۆلتۈرۈشكە ئادەتلەنگەن.
  شۇنداق قىلىپ قەھرىمان ئوغۇللار غولىنى ئۆلتۈردى. قالغان ئالۋاستىلار ئاللىقاچان قىسمەن ئۆزگەرتىلگەن ھەر خىل يېمەكلىك ۋە تاتلىق يېمەكلىكلەر. ئەمما بىر غولى زۇمرەتتىن ئويۇلغان ئۈزۈم ھارىقىدا بۇنداق ماروژنى ئىشلەپچىقاردى.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە كۆپ خىل رەڭلىك ماروژنى ، شاكىلات پارچىلىرى ، كەمپۈت مېۋىسى ، بۆلجۈرگەن ، پىستە قاتارلىقلار بار ، بەك ئىشتىھا.
  جەڭچى بالىلار خۇشاللىق بىلەن ۋارقىرايدۇ. شۇنداق ، ئۇ ھەقىقەتەن ئىنتايىن تەملىك بولۇپ كۆزنى مەپتۇن قىلاتتى.
  ئىشتىھاغا ئايلاندۇرۇش مەسىلىسىدە تاجاۋۇزچىلىق كارتىسىنى ياساپ ، تارقىتىپ بەردى:
  - بەزى تەرەپلەردە سېھىرگەرلىك تەبىئىي جەرياندىن ياخشى ، شۇنداقمۇ؟
  دومىنىكا قوشۇلدى:
  - شۇنداق ، شۈبھىسىزكى ، بىز چىرايلىق ۋە تەملىك بىر نەرسە يارىتىۋاتىمىز. ئەمما نېمىشقا بۇ يەردە مىڭلىغان قۇل بار ، ئۇلارنىڭ ھەممىسى بالىلار ، كۆز ئالدىدا چوڭلار يوق؟
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - يەرلىك سېھىرگەرلىكنىڭ تەسىرى. ئۇ ناھايىتى كۈچلۈك. ئەمەلىيەتتە ، بۇ دۇنيادا پەقەت كىچىك بالىلارلا بار. ئەمما ئەنسىرىمەڭ ، يەرلىك ھاۋانىڭلا سىزنى كىچىك قىزغا ئايلاندۇرمايدۇ.
  دومىنىكا ھەيران بولۇپ:
  - نېمىشقا؟
  پارتىزان قىز جاۋاب بېرىپ:
  - ۋە يېسىۋىلەكنىڭ بېشى ھەققىدە!
  رەزىل ئورك ۋە غالجىرلارنىڭ ھۇجۇمى ئاجىزلاشقا باشلىدى. ئۇلارنىڭ بەزىلىرى بالىلار جەڭچىلىرى تەرىپىدىن ئۆلتۈرۈلگەن ، كۆپىنچىسى گۈزەل بىر جۈپلەرنىڭ كۈچلۈك سېھرىي كۈچى بىلەن ئۆزگەرتىلگەن. بۇ ھەقىقەتەن سېھىرلىك بولۇپ ، دوننونىڭ قولىدىكى تاياقنى تۇتۇۋالىدۇ.
  دومىنىكا تاتلىق كۈلۈپ تۇرۇپ:
  ھېسابلاش ۋاقتى كەلدى ،
  بىز ئوركنى كۆزىمىزگە ئۇردۇق ...
  بۇنىڭغا جاۋابەن ئۇ تورتقا ئوخشاپ قالدى ،
  ئۇ چىش تەلەپ قىلدى.
  ھەقىقەتەن _ ھەر خىل مەززىلىك نازۇ-نېمەتلەر ئورك ۋە غولىغا ئايلىنىدۇ.
  بالىلار جەڭچىلىرى بۇنىڭدىن خۇشال بولدى. چاشقانلار ھېچقانداق چاتاق چىقماي يوقىتىلىدۇ . ئەمما ئۇلارنىڭ زەربىسىدىن مەززىلىك تاماقلار يەنە كۆرۈلۈشكە باشلىدى. ۋە باشقا مەززىلىك ۋە ئىشەنگۈسىز ئىشلار.
  چاشقانلار ناھايىتى تېزلا پايدىلىق ۋە يېيىشكە بولىدىغان نەرسىگە ئايلىنىدۇ.
  پارتىزان قىز مارگارىتا:
  - بەلكىم ھازىر بىز قەلئەنىڭ ئىچىگە كىرىمىز!؟
  قىز ئارتىس مۇنداق دېدى:
  ئۇ يەردە بىزنى قورشىۋېلىشى مۇمكىن ". قانداقلا بولمىسۇن ، بىز بۇنىڭغا تەييارمىز!
  مارگارىتا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - مەن بىر يول ئاچقۇچى ، يەنى مەن ھەر ۋاقىت تەييار!
  ھازىر بالا قۇللار قەلئەگە بۆسۈپ كىردى. ئۇلارنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى قارا مەرمەر تاشقا دەسسىدى. ئىچىدە ئۇلار ئورك ، كاۋاپدان ۋە چاشقانلار بىلەن ئۇرۇشتى. ئۇلار قىلىچنىڭ ئورنىدا كەسكۈچىلەردەك ئۈزدى. كېسىش مۇشۇ يەردىن باشلانغان.
  ئوغۇللار قىلىچ بىلەن ئۇرۇشتى. قىزلار ئوقيا بىلەن ئېتىشنى ياخشى كۆردى. تەلىيىمىزگە ، مارگارىتا ئورغاق ۋە تۇياقنى ھەقىقىي ئوقياغا ئايلاندۇرالايتتى. ھەمدە ئۇلار پۈتۈن بولاق ئوقلارنى ئېتىپ ، چاشقانلارنى تېشىپ ئۆتتى.
  دومىنىكا ئېھتىياتچانلىق بىلەن مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - قاتىل يولنىڭ ئۆتكۈر ئوقلىرى ، سالقىن بولۇڭ بالىلىرىم.
  تۇيۇقسىز جادۇگەر باسىندا ئۆزى مۇناردىن ئۇچۇپ چىقىپ كەتتى. ئۇ قارىماققا ئوتتۇز بەش ياشلاردىكى ئايالغا ئوخشايتتى ، ھەمدە ئۈستۈنكىدەك ئايلىنىپ ئايلىنىپتۇ. ئۇنىڭ چېچى قارا ، بۈدرە بولۇپ ، ئۇ ئۆزى پەلەي قولىدا ئىككى سېھىرلىك تاياقنى تۇتىدۇ.
  جادۇگەر موتسىكلىت بىلەن ئۇچۇۋاتاتتى ، پۇتىدا ئىتتىك ئۆتۈك بار ئىدى.
  باسىندا ئۇنى ئېلىپ ھۆركىرىدى:
  - مەن كۈچلۈكلەرنى ھۆرمەتلەيمەن
  مەن ئاجىزلارنى رەنجىتىمەن ...
  مەن چوڭ رەزىل
  يالاڭئاياق سىزچۇ؟
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن تىۋىتتىردا:
  مېنىڭ قانۇنىم ئاددىي
  مەن رەزىللەرنى مەغلۇب قىلىمەن ...
  كىم ئاجىز بولسا ، مەن ياردەم قىلىمەن ،
  مەن باشقا ئامال قىلالمايمەن!
  باستىندا خۇددى دومىنىكا بىلەن تومۇر سوقۇۋاتقاندەك سېھىرلىك تاياقتىن ئالدى. شۇنىڭ بىلەن ئۇ جاۋاب قايتۇردى. تومۇرلار دەرھال تورتقا ئايلىنىپ قىز ئارتىسنىڭ ئۈستىگە يىقىلىپ چۈشۈپ ، ئۇنى پۈتۈنلەي سارغىيىپ كەتتى.
  بۇنىڭغا قارىتا دومىنىكا ئاچچىقلانغان ھالدا تاياق ۋە يالىڭاچ پۇت بارمىقىدىن غايەت زور تومۇر چىقاردى.
  ئۇ ئۇچۇپ ئۆتتى ، ئەمما باسىندا قېچىپ قۇتۇلالايدىغان بولۇپ ، قەلئەدىكى سۇنىڭ زەربىسىگە ئۇچرىغان. ئۇ دەرھال دېگۈدەك يورۇپ ، ئۆزگىرىشكە باشلىدى. شۇم قەلئەنىڭ ئورنىدا ئەڭ ھەشەمەتلىك ئوردا بارلىققا كەلدى - پۈتۈنلەي ۋە دەرھال.
  باسىندا ئۇنىڭغا بىر قاراپ ، كۆزىنى يۇمۇپ قېچىپ كەتتى. تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، ئۇچۇڭ. ئۇنىڭ ئارقىسىدا ئوتلۇق قۇيرۇق قالدى.
  دومىنىكا بىلەن مارگارىتا ئۇنىڭ كەينىدىن يۈگۈردى. ھەر ئىككى سېھىرگەر ئېنىقلا ئارقىدا قالغان.
  شۇنداقتىمۇ ، ئۇچۇۋاتقان موتسىكلىت ئەجدىھادىن كۆپ تېز.
  سېھىرگەر قىزلار باسىنداغا ئوق چىقىرىشقا باشلىدى . ئەمما ئۇ پات-پات ئۆزىنى قاچۇردى ياكى مۇداپىئە قىلدى. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، موتسىكلىت ناھايىتى تېزلا ئارىلىقنى ئاشۇرۇپ ، ئۇنى سېھىرگەرلىك بىلەن ئوق چىقىرىش دائىرىسىدىن چىقاردى.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئۇ ۋەتىنى ، سۇبيېكتى ۋە كۈچىدىن ئايرىلدى. شۇڭا ، بىز ھازىر ئۇنىڭغا ھەقىقىي ئېھتىياجلىق ئەمەسمىز!
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  "ئەگەر ئۇ ئوغرىلاپ سېرىق چاشقان بۇيۇملىرىنى ئېلىپ كەتسە ، ئۇنداقتا بىزنىڭ غەلىبىمىز ئەرزىمەيدۇ!".
  قىز ئارتىس ، يالىڭاچ ، كۆندۈرۈلگەن پۇتىنىڭ پۇت بارمىقىنى قېقىپ ، ئىشەنچ بىلەن:
  - ئەمما مىڭلىغان بالىلار ئەركىنلىككە ئېرىشتى! بۇمۇ بىر نەرسىگە ئەرزىيدۇ!
  پارتىزان قىز ماقۇل بولدى:
  - توغرا! بىزنىڭ ئىشلىگەنلىكىمىز ئەجەبلىنەرلىك ئەمەس.
  دەرۋەقە ، چاشقانلار ئورك ۋە غولىغا ئوخشاش ئاخىرى ئۆزگەرتىلگەن ۋە ئۆلتۈرۈلگەن. شۇنداق قىلىپ چوڭ غەلىبە قولغا كەلتۈرۈلدى.
  نۇرغۇن مىڭلىغان بالىلار - ئوغۇل-قىزلار مەيدانغا يىغىلىپ ناخشا ئېيتىپ ، يالىڭاچ پۇتىغا تامغا باستى:
  -قەھرىمانلارغا شان-شەرەپ! ئازاد قىلغۇچىلارغا شان-شەرەپ! قۇللۇق بىلەن!
  بۇ چاشقان دۆلىتىدىكى ئەڭ چوڭ غەلىبە. ئۇنىڭ ئۈستىگە بۇ يەردە ناھايىتى ھەيۋەتلىك ۋە ھاۋالىق نەرسىلەر بار.
  مارگارىتا ئالدى بىلەن سۆز قىلدى. ئۇ ، ئۇسسۇل ئويناپ ، ئۇنى ئېلىپ ناخشا ئېيتاتتى ، ئۇنىڭ ناخشىسى پارتىيەۋىلىك قىزنىڭ ناخشىسى:
  بىز ، نامرات بالىلار ۋە يازنىڭ غەمخورلۇقى ،
  يامغۇردا كەپە ئۆيدە تۇغۇلغان ...
  قىزنىڭ ئارزۇسى ئېيتىلسۇن ،
  قاچان يەنە بىر قېتىم قىزىق جەڭگە كىرىمىز!
  
  ئېھتىياتسىزلىقتىن Elfxik غا كەلدىم ،
  ۋەتىنىم ، مۇقەددەس رۇس "...
  مېنىڭ تەقدىرىم بىلەن ، پۈتۈنلەي پەۋقۇلئاددە ،
  مەن دۆلەتنىڭ خۇشاللىقى ۋە سۆيگۈسى ئۈچۈن كۈرەش قىلىمەن!
  
  بۇنىڭدىن باشقا روسىيەنىڭ گۈزەل ۋەتىنى يوق ،
  سىز ئۈچۈن ئۇنىڭغا قارشى كۈرەش قىلىڭ ، قورقماڭ ...
  ئالەمدە بەختلىك دۆلەت يوق ،
  سەن كائىناتنىڭ يورۇق مەشئىلى ، رۇس!
  
  مەن سىلەرگە ئوت ۋە سۇدىن ئۆتىمەن ،
  يول ئاچقۇچىلار غەلىبە قىلىشقا ئادەتلەنگەن ...
  بىز ھەمىشە خەلقنى خۇشال قىلىمىز ،
  چۈنكى ئارمىيەنىڭ كۈچى چەكسىز!
  
  ۋەتەن ئۈچۈن ھۇجۇمغا ئۆتەيلى ،
  كۈچلۈك ، غەزەپلەنگەن ھۇررانىڭ ئاۋازى ئاستىدا ...
  گىتلېر ئۇنىڭ پۇلىنى ئاخىرىغىچە ئالىدۇ ،
  ناتسىستلارنى ھويلىدىن قوغلاپ چىقىرىمىز!
  
  مېنىڭ ۋەتىنىم قەھرىمانلار بىلەن تولغان ،
  ستالىن بولسا بىر ئۇلۇغ گىگانت ...
  يول ئاچقۇچىلار شەكىللىنىشكە يۈرۈش قىلدى ،
  ھەممىگە قادىر ئائىلە ، پەرۋەردىگارىمىز ، ئى بىر!
  
  نۇر ۋە ياخشى تۇرمۇش نامىدا ،
  بىز باتۇرلارچە كۈرەش قىلىمىز ، بالىلار ...
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، بىر ئەۋلاد كوممۇنىزم ئاستىدا ياشايدۇ ،
  ماڭا ئىشىنىڭ ، ئۈمىد بىزدىن تارتىۋېلىنمايدۇ!
  
  بىز ۋەتىنىمىزنى ياخشى كۆرىمىز ، يىگىتلەر ،
  بىز سىزنى بۇلۇتنىڭ ئۈستىدە كۆتۈرمەكچىمىز ...
  فاشىزم كۈچلۈك جازاغا ئېرىشىدۇ ،
  يول ئاچقۇچىلاردىن ، باتۇر بۈركۈتلەر!
  
  بىز ئۇنى ئەمەلگە ئاشۇرىمىز ، ئىشىنىمەن ، پات يېقىندا غەلىبە قىلىمىز ،
  گەرچە فاشىزم ھىيلىگەر ۋە رەھىمسىز بولسىمۇ ...
  بوۋايلار بىزدىن پەخىرلىنىدۇ ،
  سۋاروگ سىزنى جەڭگە باشلاپ كىرىدۇ!
  
  باتۇر ۋەتىنىمىزنىڭ شان-شەرىپى ئۈچۈن ،
  ھەممىگە قادىر پەرۋەردىگار ئۆزى كرېستكە چىقتى ...
  بىز رۇسىيە ئۈچۈن ھاياتىمىزدىن پۇشايمان قىلمايمىز ،
  ئاسماندىن يۇقىرى ئاۋاز ئاڭلانسۇن!
  
  ۋەتىنىمىزنىڭ شان-شەرىپى ئۈچۈن كۆرەش قىلىڭ ،
  سادىق جەڭچىلەر ئۇنى ياخشى كۆرىدۇ ...
  سىز بۆرە بالىسى ، قورقۇنچاق ھەرە ئەمەس ،
  ھەتتا چەۋەندازلارمۇ ئىنتايىن پەخىرلىنىدۇ!
  
  ئاينى قوتاندىن ئالالايمىز ،
  بىر مۈشۈكنى تۇتۇڭ ، چوڭ مۈشۈك ...
  ئۇلۇغ لېنىن ئەركىنلىك ئۈچۈن قەد كۆتۈردى ،
  بىنانى جانلاندۇرىمىز!
  
  ئائىلە نامىدا ئېھرام ياساڭ ،
  جەننەتنىڭ ئامبىرىنى يىرتىۋېتىدىغان پاراخوتلار ...
  گىتلېر چاقچاق قىلىپ جەڭچىلەرنى ئۆلتۈردى ،
  ھەممىگە قادىر ۋاپات بولدى ۋە بىز ئۈچۈن قايتا تىرىلدى!
  
  سىز قەدىرلىك ، ناچار لادا ،
  ئۇلۇغ ئاق تەڭرى سىز تەرىپىدىن تۇغۇلغان ...
  بىز چوقۇم باتۇرلۇق بىلەن كۈرەش قىلىشىمىز كېرەك ،
  ھەممىگە قادىر سىزگە مەڭگۈ ياشىسۇن!
  
  خۇدانى سۆيۈڭ ، ھۆرمەتلەڭ ،
  ئۇ روسىيەلىك يىگىت ، بىز بىلەن مەڭگۈ ...
  زىننەتنى ماھارەت بىلەن كەشتىلەيدىغان پەيت كەلدى ،
  يىللار مەڭگۈ خۇشاللىققا تولسۇن!
  
  مېنىڭ مۇقەددەس روسىيەنىڭ ئۇلۇغلۇقى ،
  رەقىبلىرىنى مەغلۇب قىلىشقا قادىر ...
  ئاياللار قورقۇپ ۋارقىرىغان بولسىمۇ ،
  بىز ئەجدىھانى سۇندۇرالايمىز!
  
  مۇقەددەس ۋەتىنىنىڭ شان-شەرىپى ئۈچۈن ماڭا ئىشىنىڭ ،
  روسىيە ئىلاھى مەسىھنىڭ نامىدا ...
  بىز پات يېقىندا چوڭ چېركاۋ قۇرىمىز ،
  يولىمىزنى ئاخىرىغىچە ماڭايلى!
  
  مۇھەببەت ، ماڭا ئىشىنىڭ ، كېرەكسىز سۆزلەرنى بىلمەيدۇ ،
  ئۇنىڭدا كۆرۈلىدىغان ئارتۇقچە زېرىكىش يوق ...
  قابىل يەر ئاستىدا ھالاك بولسۇن ،
  ھابىل ئۇنىڭ ناخشىسىنى يەنە ئېيتىدۇ!
  
  بۇ يەردە بىز بىر بوغچا بىلەن بېرلىننى چۆرۈپ تاشلاۋاتىمىز ،
  كاناي ئاۋازى قوڭغۇراققا ئوخشايدۇ ...
  ئەڭ ياخشىسى ناھايىتى ھايالىق جەڭچى بولۇڭ ،
  بېشىنى پالتا بىلەن ئۇر !
  
  ئۆيدىكىلەر تىرىلىدۇ ، ماڭا ئىشىنىڭ ، ئۆلۈكلەر ،
  ئاق تەڭرى ھەر بىر مۇھەببەتنى بېرىدۇ
  بىز ناھايىتى ئېنىق قارار چىقاردۇق.
  پارلاق ئۆزگىرىشلەرنىڭ ئەبەدىيلىكى نېمە بولىدۇ!
  ئۇسسۇل ئويناپ ، يالىڭاچ پۇتلىرىغا خۇشاللىق ۋە قىزغىنلىق بىلەن تامغا باستى. باشقا بالىلار ، ئىلگىرىكى قۇللار ناخشا ئېيتىپ ، ئۇسسۇل ئويناپ ، ئۆرلىمەكچى ، تېخىمۇ توغرىسى ئېگىزگە سەكرىمەكچى بولغان.
  دوبرىنيا كۈچلۈك بالا بولغاچقا ، بىر تاشنى ئېلىپ ئېگىزرەك تاشلىدى. ئۇ ئۇچۇپ پارتىلاپ ، پوجاڭزادەك مىڭلىغان كۆپ خىل رەڭلىك پارچىلارغا چېچىلىپ كەتتى.
  بۇ بالا ۋىۋىسكا ئېسىپ:
  - بۇ ھەقىقەتەن قالتىس!
  دوبرىنيا بۇ تاشنى يەنە بىر قېتىم تاشلاش ئارقىلىق بۇنىڭغا قارشى تۇرغان ، مارگارىتا ئۇنى چاقماق سوقۇۋەتكەندىن كېيىن ، نۇرغۇنلىغان رەڭلىك ۋە كۆزنى قاماشتۇرىدىغان پارقىراق پارچىلارغا چېچىلىپ كەتكەن:
  - ياق! بۇ بىر رېئاللىق. ھەمدە بۇ رېئاللىقتىن يۇقىرى نەرسە يوق!
  قەھرىمان بالا فىنكىس قاتتىق ئاچچىقلىنىپ ، يالىڭاچ پۇتلىرىنى بېسىپ ، ئوت-چۆپلەر تاماكا چېكىشكە باشلىدى.
  - بىزنىڭ پاراۋۇزمىز ئالدىغا ئۇچىدۇ - ئۇ كوممۇنىزمدا توختاپ قالىدۇ!
  بىزنىڭ باشقا ئامالىمىز يوق - كۈچلۈك مىلتىق!
  ئۇلارنىڭ يېنىدىكى قىزمۇ سەكرەپ سەكرەپلا يۈرىدۇ.
  ئۇلارنىڭ كەيپىياتى ئاكتىپ بولۇپ ، خۇشاللىق تولۇپ تاشقان ئىدى.
  دومىنىكامۇ ئۆزىنىڭ ئەقىل-پاراسىتىنى ئازراق كۆرسىتىشنى قارار قىلدى.
  ئېسىل ، ياخشى مەشىق قىلغان ئېفورزىملىرىڭىزنىڭ پۈتۈن ئېقىنلىرىنى يېزىپ چىقايلى.
  قۇل ئەركىنلىككە ، ئەخمەق ئەقىلگە ئايلىنالايدۇ ، نامرات ئادەم باي بولالايدۇ ، ئەمما ئەگەر ئېشەكنىڭ جاھىللىقى بولسا ، سىز ھەمىشە ئېشەك بولۇپ قالىسىز!
  بىچارە پۇلى يوق ئادەم ئەمەس ، بەلكى بېشى شاخ بىلەن تولغان ئادەم!
  ئەگەر مېڭىڭىز بولمىسا پادىشاھ بولۇشنى ئارزۇ قىلماڭ!
  شاھ ھەتتا ئېشەكتەك ساراڭ بولۇپ قالىدۇ!
  پادىشاھ ئەلۋەتتە شىر ، ئەمما تۈلكەدەك بايلىق بولمىسا بولمايدۇ ، شىرلار تېرىسى!
  ھۇۋلىماڭ ، بەلكى ئەگەر سىز تېخى شىرنىڭ ئورنىدا بولمىسىڭىز ، تۈلكە ئۇنىڭ كىيىمىنى بەرمىگەن بولسا سۈكۈت قىلىڭ!
  بىر سىياسىئون كىرىلوفنىڭ ھېكايىسىدىكى تۈلكەگە ئوخشايدۇ ، ئەمما سايلىغۇچىلاردەك قاغا بولماڭ!
  ئەگەر سىز غولىغا ئوخشايدىغان بولسىڭىز ، ئۇنداقتا ئۇلار سىزدىكى يىلتىزلارنى يىلتىزىدىن چىقىرىپ تاشلايدۇ!
  دۆلەتنىڭ بويۇنتۇرۇققا ئىشلىتىلمەسلىكى ئۈچۈن ، ئۇ چوقۇم بۇقادەك كۈچلۈك بولۇشى كېرەك!
  دۆلەت ئۇچۇش ئۈچۈن ئاۋىئاتسىيە كېرەك!
  سىياسىئون ئايغا ۋەدە بېرىشكە تەييار ، پەقەت سۇغا چۈشۈپ كەتمەيدۇ!
  سالامەتلىكىنى ئىچمىگەن ئادەم مەڭگۈ ياش!
  دۇب تالاش-تارتىشلىرى تاياق ئۈستىدە ھەرىكەت قىلىۋاتىدۇ!
  بىر سىياسىئون ئەگەر سىز بىر پاچاق بولسىڭىز ، ئىختىيارسىز ھالدا ساقاللىرىڭىزنى ئېلىۋالىدۇ!
  ئەمما ئىنساننىڭ مايمۇنلارغا قارىغاندا بىر ئارتۇقچىلىقى بار: بەزىدە ئۇ ھېچ بولمىغاندا ھەقىقىي تۈلكە بولۇپ قالىدۇ!
  بۇ سىياسىئوندا شىرنىڭ ئارزۇسى ، تۈلكىنىڭ ھىيلىسى بار ، ئەمما ئۇنىڭ ئۇسۇللىرى پۈتۈنلەي چاققان!
  ئەگەر بىر سىياسىئون بەك كۆپ تۈلكە بولسا ، ئۇنداقتا ئۇ پۈتۈنلەي چوشقا بولۇپ قالىدۇ!
  تۈلكىنىڭ ھىيلىگەرلىكى ۋە بۆرىنى تۇتۇۋالغان سىياسىئون سايلىغۇچىلاردىن كاۋاپ ياساپ چىقىدۇ!
  تەلەي تىرىشچانلىق تەلەپ قىلىدۇ ، پەقەت ئاتنىڭ جاپالىق ئەمگىكى بىلەنلا بويسۇنۇشنىڭ ياقىسىنى تاشلىۋېتەلەيسىز!
  ھەممەيلەندىن ئېشىپ كەتسىڭىز مۇۋەپپەقىيەتكە ئىشىنىڭ!
  بىر سىياسىئون ھەتتا تۈلكىنىمۇ بېسىپ چۈشىدۇ ، ئەمما ئۇ ۋاقىتنى مەڭگۈ ئەخمەق قىلالمايدۇ!
  بىر سايلىغۇچى ھەمىشە سىياسىئونلارنىڭ ھەسەل سۆزىدە ھەسەل ھەرىسىدەك ئۇچىدۇ ، ئەمما ھەمىشە ئۇ ئۆزى سوقۇلۇپ كېتىدۇ!
  بىر سىياسىئون سايلىغۇچىلارنى بوغما يىلانغا ئوخشاش يۇتۇۋالىدۇ ، ھاراق ۋە تاتلىق ۋېلكروغا ئوخشاش چىۋىنلەرنى جەلپ قىلىدۇ!
  بۆرە گۆشسىز ياشىيالمايدۇ ، سىياسەتچىمۇ ئالدانماي ياشىيالمايدۇ!
  ئەڭ تېز ئات ياخشى بىلىدىغان كىشىگە ئىتائەت قىلىدۇ!
  بىر سىياسىئوننىڭ قىلىشقا بولىدىغان ئىشلارغا ۋەدە بەرگەندىن كۆرە ، ئۆزىنى سىرتقا ئايلاندۇرۇشى ئاسان!
  كىمگە بېلەت تاشلىسىڭىز ، نەتىجىنى بىر مىنۇت سۈكۈتتە ھۆرمەتلەيسىز!
  ئەگەر خاككېرلىق ئېشەك بولغۇڭىز كەلمىسە ، ھېچ بولمىغاندا ئازراق بايلىق تۈلكىسى بولۇڭ!
  سىياسىئونلارغا ئىشەنمەڭ ، سايلىغۇچىلار ئۈچۈن ئۇلار پەقەت دۇب دەرىخىدىكى قۇم قەغەزلىرىنى ئېلىۋاتىدۇ!
  ئەخمەق بولمىسا ، بىر تىيىننى ئېغىر بىر پۇڭغا ئايلاندۇرىدۇ!
  قېرىنداشلىرىڭىزدەك ئورتاقلىشىشنى خالايدىغانلار بولىدۇ !
  تۇرمۇشتا نۇرغۇن ناچار ئىشلار بار ، ئەمما ئەڭ ناچار بولغىنى ھايات ئاخىرلاشقاندا!
  ئەگەر خۇداغا يېقىنلاشماقچى بولسىڭىز ، روھىڭىزدىكى مايمۇننى كرېستكە مىخلاڭ!
  ئىنسان بارلىققا كەلگەن ، ئەگەر مايمۇندىن بولمىسا ، ئۇنداقتا ، قانداقلا بولمىسۇن ، مايمۇن بولۇشتىن توختىغان!
  ئەگەر سىزدە مايمۇننىڭ كاللىسى بولسا ، ئۇنداقتا تۈلكە سىزنى يىرتقۇچ بوغما يىلاندەك يۇتۇۋالىدۇ!
  سىياسىئونلارنىڭ ۋەدە قىلغانلىرىنى يەتكۈزۈشكە كەتكەن ۋاقىتتىن باشقا ھېچ نەرسە چەكسىز!
  قاۋاشسىڭىز ، ئۇرغان ئىتقا ئوخشاش ۋارقىرايسىز !
  يۇقىرى ئاۋازدا سۆزلەيدىغان ئادەمگە ئىشەنمەڭ ، قىزىل ئوت سىزنى كۆيدۈرۈۋېتىدۇ!
  ھەتتا خۇدا بىر ئايالنى تالاش-تارتىش قىلالمايدۇ ۋە مايمۇننى ئىنسانىيەت مەدەنىيىتى سەۋىيىسىگە كۆتۈرەلمەيدۇ!
  مۇھەببەت بولمىسا تەبەسسۇم بولمايدۇ ، پەقەت بىر سىياسىئوننىڭ يىرتقۇچ كۈلكىسى بولمىسا!
  بۇلۇتتا بەك ئۇزۇن تۇرغان قانىتى يوق سىياسىئون سۇدىن چۈشۈپ كەتتى!
  كىچىك روھنىڭ ھەمىشە يوغان ئارزۇسى بولىدۇ!
  كىچىككىنە بىر روھنىڭ غايىسى بار!
  سىياسەتچى ئۆزى ئۈچۈن قانۇن يازىدىغان ۋە دۆلەتنى رايون زېمىنى دەپ قارايدىغان ئوغرى!
  ۋەدىگە ئەمەل قىلىشقا توغرا كەلگەندە ، يەھۇدىيلار شەنبە كېلىدۇ!
  ئىتتىپاقلىق ياخشى ، پەقەت بىر سىياسىئون بىلەن ماسلاشمىسىلا!
  بىر سىياسىئون مۇشۇنداق مەخلۇق ، ئۇ سىزنى ئاقارتىش ئۇسۇللىرى ئارقىلىق قوي قىلماقچى!
  سىياسىئونلارنىڭ چاققان ئۇسۇللىرى سايلىغۇچىلارنى چوكاغا ئايلاندۇرىدۇ!
  چوشقا ھۆكۈمرانى ئاستىدا ، ھايات ھەرگىز سېمىز ئەمەس!
  چوشقا پرېزىدېنتى قىلىش بەك سېمىز!
  ئەگەر پرېزىدېنت بولماقچى بولسىڭىز ، پۇرسەتنى چىڭ تۇتۇڭ!
  سايلىغۇچىلارنى قوي دەپ قارايدىغان ھۆكۈمران تىپىك چوشقا!
  تەڭرىم ، بۇ ھەممىگە قادىر بولۇپلا قالماستىن ، يەنە قوشنىڭىز ئۈچۈن كرېستكە چىقىشنى خالايدۇ!
  ئۇزۇن مۇددەت تەختتە ئولتۇرغان ھۆكۈمران دۆلەتنىڭ ساڭگىلاپ كېتىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ!
  ياش رەھبەر يېڭى ئاتقا ئوخشايدۇ ، كونىسى تۇياق سۇنۇپ كەتكەن بايغا ئوخشايدۇ!
  ئىلاھىي ئېگىزلىككە يېتىشنىڭ ۋاسىتىلىرىدە ، شەيتاننىڭ ئۆزى بىر سىياسەتچى!
  بىر سىياسىئون پەقەت بىرلا ئىشتا خۇدا ، ئۇنىڭ سايلام ۋەدىلىرىنىڭ نېمىشقا شەيتاننىڭ مەغلۇب بولغانلىقىنى باھانە قىلىپ ئوتتۇرىغا قويىدۇ!
  سىياسىئون پىۋاغا ئوخشاش پەقەت سوغۇق ھەم ئۈستەلدە!
  سىياسىئون نۇتۇقلىرى بىلەن تاتلىق ، ئەمما ئۇلاردىن كەلگەن ئاچچىق تەم ھەرگىزمۇ پىۋاغا ئوخشىمايدۇ!
  سىياسەتچىنىڭ ئاغزىدىن ھەقىقەتنىڭ بىردىنبىر چىقىشى ، ئۇ ئۆزىنى خاتا چۈشەندۈرگەندە!
  بىر سىياسىئون ، ھېچ بولمىغاندا ئازراق ئىلاھىي بولۇش ئۈچۈن ، سايلىغۇچىلارنى تولۇق كرېستكە مىخلايدۇ !
  ئەگەر كاللىڭىز پالۋان بولسا ئېيىقنىڭ كۈچىمۇ سىزنى قۇتۇلدۇرالمايدۇ!
  تۈلكە شۇنداق ھايۋان ، ئۇ شىردىن ئۈچ تېرىنى ئېلىپ كېتىدۇ!
  سايلىغۇچىلارنىڭ كۆڭلى ئاجىز بولغاندا بىر سىياسىئون ئەڭ كۈچلۈك!
  شۇڭلاشقا بىر سىياسىئون سايلىغۇچىلار تۈكۈرۈۋەتمەسلىكى ئۈچۈن ھەسەل بىلەن چىقىدۇ!
  بېشىغا سازاڭ بار كىشى كالتەك بىلەن قاتتىق زەربىگە ئۇچرايدۇ!
  ئۆرۈك دەرەخلەرنىڭ پادىشاھى ، دۇب بېشى ھەر قانداق بىر تۈپنى سۇبيېكتقا ئايلاندۇرىدۇ!
  دۇب چىرىشكە چىداملىق ، دۇب بېشى توپا بىلەن تولغان!
  بېشىڭىزدا پاي بار !
  نامەلۇم قورقۇنچلۇق ، ئەمما بىلىنگەن بەزىدە سىزنى قورقىتىدۇ!
  بىلىم قىيىن بولغان تەقدىردىمۇ ئىشەنچ ، نادانلىق ، گاڭگىراش بولسىمۇ ئىشەنچ پەيدا قىلىدۇ!
  قورقۇنچاق قورقىدىغان ئادەم ئەمەس ، بەلكى جاسارەت يېتىلدۈرۈشكە ھورۇن!
  قورقۇنچ ئاجىزلىق ، جاسارەت كۈچ ، ئەمما ئۆزىڭىزدىكى سەھەردىن ئېھتىيات قىلىڭ !
  ئۆزىنى بۇرنىنىڭ يېتەكلىشىگە يول قويغان ئادەم ئۈچ قارىغاي ئارىسىدا يوقاپ كېتىش خەۋىپىگە دۇچ كېلىدۇ!
  تۈگىمەس ئەخمەقلىق سىزنى چەمبىرەكتە مېڭىشقا ئۈندەيدۇ ، ئەقىل-پاراسىتىڭىز بىكار بولىدۇ!
  كالپۇكىڭىزدىكى سۈت قۇرۇپ كەتمىسە ھېچقىسى يوق ، قەلبىڭىزدە چاقىرىق بولسا تېخىمۇ ناچار!
  سەدىقە نانلىرى ، تەۋبەنىڭ ئاچچىق تۇزى!
  بىر سىياسىئوننىڭ لەۋلىرىدىكى ھەسەل سۈتلىرى قۇرۇتمىغانلارنى جەلپ قىلىدۇ!
  سىياسەتچى قانۇن ئوغرى ئەمەس ، ئۇ قانۇن چىقىرىدىغان ئوغرى!
  سىياسىئون تاتلىق ھاياتقا ۋەدە بېرىدۇ ، لەۋلىرىدىن ھەسەل تۆكۈدۇ ، ئەمما پاچىقى چىۋىندەك يېپىشقاق!
  نۇتۇق سۆزلەيدىغان سىياسىئون سايلىغۇچىلارنىڭ ھەميانىغا سىڭىپ كىردى!
  نېمە ئۈچۈن سۈكۈت قىلىش ئالتۇن بولىدۇ؟
  دۇنيادىكى ئەڭ چوڭ نەرسە نېمە؟ بىر سىياسىئون بەرگەن ۋەدىلەر تېغى!
  سىياسىئون پۇل ۋە كۈچ تەلەپ قىلىدۇ ، ئۇ ھەر قانداق ئادەمنى پارچىلاشقا تەييار!
  بىر سىياسىئون ئالدى بىلەن تۈلكە ، تاشقى كۆرۈنۈشى ھەمىشە يورۇق ئەمەس ، ئەمما ھەمىشە قۇيرۇقىنى پۇلاڭلىتىدۇ!
  سىياسەتچى ھەمياننى قۇرۇق ۋەدىلەر بىلەن تولدۇرغىنىدىن خۇشال!
  بىر سىياسىئون پەقەت بىرلا ئىشتا سەمىمىي بولىدۇ - بىز ، چۈنكى ئۇ ئەمدى ئۆزىنىڭ ئۆزىگە تەۋە ئەمەس!
  كائىناتتىكى ئاتومدىن باشقا نەرسە نېمە؟ سىياسىئونلارنىڭ چىرايى ۋە نىقابلىرى!
  بىر سىياسىئوننىڭ ئەڭ رازى بولغىنى نېمە سايلىغۇچىلارنىڭ يانچۇقىنى تاللاش!
  بىر سىياسىئوننىڭ ھەپتىدە يەتتە جۈمە كۈنى بولىدۇ ، ئەمما سايلىغۇچىلارنى ئاڭلاش ھەمىشە ئۇنىڭ دەم ئېلىش كۈنى!
  كىم بىرىنچى بولدى؟ سىياسەتچىلەر ، چۈنكى ئۇلار قالايمىقانچىلىق پەيدا قىلدى!
  خوراز سىياسىئونلىرىنىڭ سالقىنلىقىغا ئىشەنمەڭ ، ئۇلار ھەمىشە باشقىلارنىڭ ئاۋازىدىن ، تۈلكىدىن ناخشا ئېيتىدۇ!
  ئەگەر بىر سىياسىئون ئۇنىڭ سۆزىنى بۇلبۇلغا ئوخشاش تۆكسە ، بۇ تۈلكىنىڭ فونوگراممىسىنى ياسىغانلىقىدىن دېرەك بېرىدۇ!
  بىر سىياسىئوننىڭ قىزارماي ۋەدىسىنى ئەمەلگە ئاشۇرۇشىغا قارىغاندا ، راكنىڭ تاغدا شىۋىرلىشى تېخىمۇ مۇمكىن!
  بىر سىياسىئون كەچلىك پەرىگە ئوخشايدۇ ، پەقەت ئۇ ئادەتتە كۈندۈزى خېرىدارلارنى يىرتىۋېتىدۇ!
  سىياسەتچى ئىتقا قانداق ئوخشايدۇ؟ ئۇ نۇرغۇن نەرسىلەرنى بۇزغاندا ، جەزمەن كۆندۈرۈلگەن ۋە ئىگىسى بار!
  ئۇلار قەلبى بىلەن بېلەت تاشلىغانلار ھەمىشە سايلىغۇچىلارنىڭ جىگىرىگە ئايلىنىدۇ!
  بىر سىياسىئون ھاراققا ئوخشايدۇ ، سايلىغۇچىلار جىگەر بىلەن ئۇنىڭ كۆيگەنلىكىنى ھېس قىلىدۇ!
  بىر سىياسىئون مېڭىڭىزنى ھاراققا ئوخشاش ئايلاندۇرىدۇ ، پەقەت ئۇنىڭغا ئوخشىمايدىغىنى ئۇ تولغاق!
  سىياسەتچى باي بولۇشنىڭ سۈزۈك نىشانى بىلەن تۇمان پەيدا قىلىشنى ياخشى كۆرىدۇ!
  بىر سىياسىئوننىڭ نۇرغۇن ۋەدىلىرى بار ، ئەمما ئۇلار ئىجرا قىلىنمىسا تېخىمۇ كۆپ باھانە!
  بىر سىياسىئون تۈلكە ، ئەمما كۆپىنچە ھاللاردا كۈلرەڭ!
  سىياسىئون دۇب دەرىخىدىكى ساقاللارنى چىقىرىپ ، چوشقادەك ئۆرۈكلەرنى يىقىتىۋېتىدۇ!
  ئەگەر بىر سىياسىئون پالۋانغا ئوخشاش سۆزلىسە ، ئۇنداقتا ئۇ چوقۇم سايلىغۇچىلاردىن غولى چىقىدۇ!
  سىياسىئون خۇدا ھەققىدە سۆزلەشنى ياخشى كۆرىدۇ ، چۈنكى ئۇ ئۆزى شەيتان!
  بىر سىياسىئون شەيتانغا ئوخشاش ھىيلىگەر ، ئەمما ۋەدىلەرنى تارقىتىشتىكى پەرىشتە !
  سىياسىئون ئۆزىنى كېسىپ ئۆتۈشنى ياخشى كۆرىدۇ ، ئەمما ئۇنىڭ قولى ھەمىشە ھەميانغا يېتىۋالىدۇ!
  ئاۋازىڭىزنى پاساھەتلىك سىياسەتچىگە بېرىش ئارقىلىق ، قان يۆتەل خەۋىپىگە دۇچ كېلىسىز!
  ئادەتتە كىشىلەر پوككىدىكى مۈشۈكلەرنى ، قوي كىيىملىرىدىكى بۆرىلەرنى ۋە چىرىگەن پىشلاق بىلەن تۈلكىنى تاللايدۇ!
  ئەگەر بىر سىياسىئون ۋەدىسىنى ئەمەلگە ئاشۇرغان بولسا ، تاغقا قاراپ راكنىڭ پۇشتەك قىلىۋاتقانلىقىنى كۆرۈڭ!
  ۋەدىسىنى ئورۇنداشقا زورلىغاندىن كۆرە ، كولوبوكنى ئېسىپ قويۇش ئاسان !
  سىياسىئون پەقەت بىرلا ئىشتا بىردەك - ئۆزىنىڭ يانچۇقىغا پايدا ئىزدەش!
  بىر سىياسىئون شېرىكلىرىنى پەلەيگە ئوخشاش ئۆزگەرتىدۇ ، پەقەت بۇ ئۇنىڭ قولىنى تېخىمۇ مەينەت قىلىدۇ!
  سىياسىئون سايلىغۇچىلاردىن بۇغا ياساپ بېرىدىغان ھايۋان!
  سىياسىئون ، ئەگەر قوينىڭ كىيىمىدىكى بۆرە بولمىسا ، ئۇنداقتا تىپىك قوچقار!
  تۈلكە بولمىغان سىياسەتچى قوچقار ياكى بۇغا!
  بىر سىياسىئون تاغقا ۋەدە بېرەلەيدۇ ، ئەمما ئۇنىڭدىن كېيىن سىز پەقەت خارابىلىكنى تازىلايسىز!
  خورازغا بېلەت تاشلاشقا ئالدىرىماڭ ، ئۇ سىزنى ئۆلتۈرىدۇ!
  دىكتاتۇر ، بۇ قوچقار بىلەن قورشالغان شىر تەختىدىكى تۈلكە!
  ئەگەر بۇغا بولۇپ قېلىشنى خالىمىسىڭىز ، ھېچ بولمىغاندا ئۆزىڭىز ئازراق تۈلكە بولۇڭ!
  قاغانى ھېچنىمىگە ھېسابلىمىغان كىشى سايلامدا غەلىبە قىلىدۇ!
  قەلبىڭىز بىلەن بېلەت تاشلىيالايسىز ، ئەمما يەڭگۈچى مېڭىڭىز بىلەن غەلىبە قىلىدۇ!
  
  بىر سىياسىئون قاغا سانايدىغانلاردىن دوللارنىڭ رەڭگىگە ئوخشاش يېشىل پىشلاقنى ياخشى كۆرىدىغان تۈلكە!
  بىر خوتۇن ئەمەس ، پەلەينى ئالماشتۇرسىڭىزلا ، جەزمەن ئۇششاق-چۈششەك ئىشلاردىن ئەخلەتكە ئايلىنىپ قالىسىز!
  ئوتتۇرا يولدىكى ياشانغانلارغا قارىغاندا تېخىمۇ كۆپ بايقاشلارنى قىلىدۇ !
  ياشلاردا قەلبتە ئوت بار ، بېشىدا بايقاش ، نەتىجىدە غەلىبە!
  مۇۋەپپەقىيەت قازىنىش يولى ھەمىشە تۈز ئەمەس ، ئەمما ئۇ بوي سۇنغاندا ئارقىغا ئېگىلىشكە يول قويمايدۇ!
  سىياسىئون بۇرنىنى ئېگىز كۆتۈرۈش ئۈچۈن ئېگىلىدۇ!
  سىياسىئون ئاندىن سايلىغۇچىلارغا ئېگىلىش ئۈچۈن باش ئېگىدۇ!
  سىياسىئون ئۆزىنىڭ سايلىغۇچىلارغا بولغان مەسئۇلىيىتىنى دەپنە قىلىش ئۈچۈن بۇرنىنى يەرگە كولاشقا تەييار!
  مۇمكىن بولمايدىغان ئىشلارنىڭ ھەممىسى دۇنيامىزدا مۇمكىن ، ماڭا ئىشىنىڭ ، ياشاش خۇددى ئوق چىقىرىش كارىدورىدىكىدەك!
  بىر خالتا ئالتۇن بار ئېشەك پولات قوچقار بىلەن مامۇتقا قارىغاندا قەلئە تېمىدىن بۆسۈپ ئۆتەلەيدۇ .
  ئاغزى ئالتۇن بولغان سىياسىئون سايلىغۇچىلارنى ئالتۇن خالتا سوۋغاتلار بىلەن ئېشەككە ئايلاندۇرىدۇ!
  ئەڭ كۈچلۈك ھايۋان كىم؟ ئەلۋەتتە ، بىر خالتا ئالتۇن قاچىلانغان ئېشەك! تۈلكە خىيانەتنىڭ سېرىق رەڭگىنى ۋە سوۋغاتلارنىڭ ئالتۇن پۇللىرىنى ياخشى كۆرىدۇ!
  سىياسىئونلار قىزارمايلا سايلىغۇچىلارنىڭ يانچۇقىدىن ئالغان پۇللارنىڭ سېرىق رەڭگى ئۈچۈن دائىم قىزىل بايراق لەپىلدىتىدۇ!
  مۇنەۋۋەر سىياسىئونلارنىڭ نۇتۇق سۆزلىرى ئوغۇللىرى قانلىق قىرغىنچىلىقتا قازا قىلغان ئانىلارنىڭ ئاچچىق ياشلىرىنى تۆكتى!
  كىمكى ئالتۇن تاغلارنى ۋەدە قىلسا ، بۇزۇلغان مىس پۇلغا ئەرزىمەيدۇ!
  . 13-باب.
  كالىگۇلا دېلفىنوفنىڭ ئۆزىنىڭ بۇرچى بار. ھەر قانداق بەدەل تۆلەش ئارقىلىق چوڭ سىڭلىڭىزنى تېپىشىڭىز كېرەك. سىزمۇ ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، پاراللېل دۇنياغا توشۇلدىڭىز ، بۇ يەردە سىز ئۆزىڭىزنىڭ ئۆزگىچە ، شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، ئىنتايىن قالتىس ۋە ئۆزگىچە ۋەزىپىلەرنى ياراتتىڭىز.
  مارگارىتا بىلەن كالىگۇلا يالىڭاچ ، يۇمىلاق پاشنىلىق ئاياغلىرىغا تېگىپ ھۆركىرىدى:
  قۇيرۇق قۇيرۇقى ،
  كۆزگە كۆز!
  باربوس ئەمەس -
  Fantomas !
  ھازىر يىگىتلەر ئوخشىمىغان تەرەپكە تارقالدى ، ئۇلار قۇياش نۇرى زېمىنىنىڭ ئارمىيىسى ئارتۇر پورتىغا يېقىنلىشىشنى ئۆز ئىچىگە ئالغان قاتارنىڭ ئۇلىنىشىنى تېز تاماملىدى. ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالىلار يۇمشاق ئوت-چۆپلەردىن توك سىمىدەك ھەرىكەتلىنىپ ، ياپونلارنى رەھىمسىزلەرچە يوقىتىۋەتتى.
  كۇروپاتكىن ھۇجۇمنى باشلاش بۇيرۇقى بىلەن يەنىلا ئىككىلىنىپ قالدى ، گەرچە ئېگىز تاغدا جەڭچى ئەر-ئايال ئۈچ خىل رەڭلىك ئۈچبۇلۇڭنى ئورناتقان بولسىمۇ ، بالا جەڭچىلەر پەقەت چوڭ كارتوننى سىزىپ چىقتى ، ھازىر ئۇ كۈندۈزى ئېنىق كۆرۈندى. ئەمما سابىق دۆلەت مۇداپىئە مىنىستىرى يەنىلا ئىككىلىنىپ قالدى. گەرچە شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، كۇروپاتكىن قورقۇنچاق ئەمەس ئىدى. 1877-1878-يىللىرىدىكى ئۇرۇش جەريانىدا ئۇ پەۋقۇلئاددە جاسارەت كۆرسەتتى.
  شۇنداق ، ھەمدە ئادەتتىكى ئەسكەرلەرنىڭ تۇرمۇشىنى ياخشىلاش ئۈچۈن ، دۆلەت مۇداپىئە مىنىستىرى بولۇش سۈپىتى بىلەن ئۇ نۇرغۇن ئىشلارنى قىلدى ، ھەمدە ئوغرىلىقتا تۇتۇلمىدى. گەرچە ئۇنىڭ قول ئاستىدا ئارمىيەنىڭ جەڭ قىلىش ئۈنۈمى ئانچە يۇقىرى كۆتۈرۈلمىگەن. ئەمما ئۇنىڭدا سۇۋوروفنىڭ ئىرادىسى يوق ، ھەتتا تەۋەككۈلچىلىكمۇ يوق. ئالېكساندىر سۇۋوروۋ ناھايىتى دادىل جەڭ قىلىپ ، توختىماي مەغلۇبىيەت گىردابىغا بېرىپ قالدى. قانداقلا بولمىسۇن ، تەبىئەت ۋە ھادىسە تەلىيى ئاتا قىلغان تۇيغۇ ، دۈشمەننىڭ ئۆچ ئېلىش قەدەملىرىنى ، ئۇنىڭ ئىنكاسىنى ۋە غەلىبىسىنى ئالدىن پەرەز قىلىشقا شارائىت ھازىرلاپ بەردى. بۇ تالنىڭ ئۇسلۇبىدا ، ئۇ خاتا قۇربانلىق قىلغان ، مەغلۇبىيەت خەۋىپىگە دۇچ كەلگەن ، ئەمما كۆپىنچە ھاللاردا غەلىبە قىلغان ... ئەمما دۇنيادىكى ئەڭ ياخشى شاھماتچىلار تال ئارقىلىق كۆرگەن.
  گۆش ئۇۋىلاش ۋە مەغلۇبىيەت بەرگەن كىشى مىخايىل بوتۋىننىك. بۇ چېمپىيون دۈشمەننىڭ ئاجىز نۇقتىلىرىنى قانداق پروگرامما تۈزۈش ۋە بەلگە قىلىشنى بىلەتتى.
  تالانت ئىگىسىنىڭ تاللىرى سۇسلاشتى.
  بەلكىم ، سۇۋوروف ئۇزۇن ئۆمۈر كۆرگەن بولسا ۋە ناپالېئون بىلەن ئۇرۇشقان بولسا ، تاياق يېگەن بولاتتى. ئەمما ئالېكساندىر ۋاسلىيېۋىچ بىلەن ئۇرۇشقان تۈركىيە ئارمىيىسى ھەر جەھەتتىن بەك ئارقىدا قالدى ، قوماندانلار ئۇلارنىڭ رەھبەرلىك ساپاسىغا ئاساسەن تەيىنلەنمىدى.
  فرانسىيەلىكلەر بىلەن بولغان ئۇرۇشتا ، پاتقاق كۆلچەكلىرى بەك ياش قوماندانلىق قىلغان ۋە روسىيە ئېيىق قوشۇنىنى ھەددىدىن زىيادە تۆۋەن مۆلچەرلىگەن.
  كۇروپاتكىن بولسا ھۇجۇمدا قورقۇپ ، مۇداپىئەدە ئولتۇرۇشنى ياخشى كۆرىدۇ. ھېسابلىغاندا ، دۈشمەننىڭ ئۆزىنى قايتا-قايتا گۇمران قىلىدىغانلىقى ئېنىق. شۇنداق بىر قوماندان بىلەن ئۇرۇش مەغلۇب بولدى.
  بۇ قىز مارگارىتا بىلەن كالىگۇلا دېلفىنلىرى ئوت ئاپىتىگە ئۇچرىدى ... ئەمما ، ئۇلار تېزلىكتە ، ئۆلمەس جەڭچىلەر قورۇغا بۆسۈپ كىرىپ ، ئىچىدىكى ھەممەيلەننى ئۇۋۇلاۋاتاتتى ، دېگۈدەك تېشىپ كېتەلمەيدىغان تېرە ، ئەلۋەتتە ، ئەسلىگە كېلىش ئىقتىدارى ئاساسەن دېگۈدەك ئەسلىگە كەلدى. شۇئان.
  دولفىنوف كىچىك ، ياپونىيەنىڭ يەنە بىر گېنىرالىنى كېسىپ ، "ئېگىزلىك" تىن كەلگەن بىر جۈملىنى ۋارقىراپ ، يالىڭاچ پۇتلىرى بىلەن زەھەرلىك يىڭنىنى تاشلىدى ۋە قان تۈكۈردى:
  - پەقەت بىرلا بولۇشى كېرەك!
  ئۇنىڭ قىلىچلىرى چاقماقتەك قاتىل ، ئۆزگىچە تۈگمەننى ئىجرا قىلىدۇ. تېخىمۇ ئېنىق قىلىپ ئېيتقاندا ، بىر نەچچە باتالىيوندا بىر مىنۇتتا دۈشمەنلەرنى يوقىتىش بىلەن يۈز تارتىش تېخنىكىسى .
  سامۇرايلار زەربىدىن يىقىلىپ چۈشتى ، ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالىنىڭ يالىڭاچ پۇتلىرى سەكرەش ۋە ئەگرى-توقاي يوللارنىڭ پۈتۈن ئەندىزىسىنى قالدۇردى.
  چىرايلىق پارتىزان قىز مارگارىتا يەنە بىر مۇستەھكەم بېتون قەلئەنى تازىلاپ ، ئوق-دورا پارتىلاپ ، مىڭلىغان كۈچلۈك مىلتىقنىڭ ھاۋاغا ئۇچۇشىنى كەلتۈرۈپ چىقاردى. دوستىغا ئەگىشىپ ، ئوغۇل سەنئەتكار كالىگۇلا مۇشۇنىڭغا ئوخشاش مانېۋىرنى تەكرارلىدى.
  مارگارىتا يالىڭاچ ، قىز پۇتى بىلەن ئۇزۇن ئارىلىققا قول بومبىسى ئېتىپ تەستىقلىدى:
  - بەك ياخشى قىلىۋاتىسىز ، بالام !
  يېڭىلمەس جەڭچى يەنە قاتىللىق سوۋغىسىنى ناھايىتى تېزلىك بىلەن تاشلاپ ، سامۇراينى كېسىپ مۇنداق جاۋاب بەردى:
  - ئۆگەنگەندىن ئۆگەنگەن ياخشى!
  قورغاننىڭ كۈچلۈك پارتىلىشى روسىيە ئارمىيىسى سېپىدە كىشىلەرنىڭ دىققىتىنى تارتمىدى. گېنېرال لېيتېنانت زېلېنىي گېنېرال پولكوۋنىك كۇروپاتكىنغا دوكلات بەردى:
  - ھۆرمەتلىك. سانلىق مەلۇماتلىرىمىزغا قارىغاندا ، بۇ جەڭ دۈشمەن قەلئەسىدە ئۇزۇندىن بۇيان داۋام قىلىۋاتقان بولۇپ ، ھەتتا ئېنىقكى ، بىر قانچە قورۇمۇ پارتىلىغان!
  كۇروپاتكىن ئاستا جاۋاب بەردى:
  - خاتىرجەم بولۇڭ ، خاتىرجەم بولۇڭ!
  شۇنداق ، كارلېسونغا ئوخشاش ، ئۇنىڭ ئۆگزىسى ساڭگىلاپ كەتتى. گەرچە ئەھۋال پەقەت كەسكىن تەدبىرلەرنى تەلەپ قىلىدۇ. گېنېرال زېلېنىي ۋە كوندراتېنكو تەكىتلەيدۇ:
  - بىز دەرھال زەربە بېرىشىمىز كېرەك!
  كۇروپاتكىن كۆزئەينىكىدىن ھەر ئىككى گېنېرالغا قارىدى. يېشىل يەنىلا ياش ، ئەمما ئۇنىڭ يېشىدىنمۇ ياش كۆرۈنىدۇ ، چاققان ، چاققان. كوندراتېنكو ئارتۇر پورتىدىكى قەھرىماننىڭ ئىنىسى ، شۇنداقلا ياش ئەۋلاد ئىقتىدارلىق رەھبەرلەردىن. ئەلۋەتتە ، بۇنداق لاچىنلار ئۇرۇش قىلىشقا ھېرىسمەن. ئۇنىڭ ئۈستىگە ، بارلىق رۇسلارنىڭ ئىمپېراتورى ۋە ھۆكۈمرانى نىكولاس ئىككىنچىدىن قەلئە شەھىرىگە دەرھال ھۇجۇم قىلىش توغرىسىدا كاتېگورىيەلىك بۇيرۇق بار. خان جەمەتى خەزىنىسىنىڭ بۇنداق مۈشكۈل ئۇرۇشنىڭ يۈكىگە ئۇزاققىچە بەرداشلىق بېرەلمەسلىكى ئەقىلگە سىغمايدىغان ئىش.
  قانداقلا بولمىسۇن ، فوردنى بىلمىسىڭىز ، سۇغا كىرمەڭ! بىز نېمىنىڭ ، قەيەردە ھۇجۇم قىلىۋاتقانلىقىنى ئېنىقلىشىمىز كېرەك.
  كۇروپاتكىن كوندراتېنكودىن:
  - قايسى ياپون قىسىملىرى ئېتىشىش ئېلىپ باردى؟
  گېنېرال ئېنىق ئوتتۇرىغا قويدى:
  - رازۋېدچىكلار پەرىشتىلەرنىڭ پەيدا بولغانلىقىنى دوكلات قىلدى - چىرايلىق يىگىت ۋە ئالتۇن چاچلىق قىز ، ئۇلار ئاجايىپ تېز ھەرىكەت قىلىدۇ ، كېسىپ تاشلىغاندا ئۇلارنى كۆرگىلى بولمايدۇ.
  كۇروپاتكىن جىددىيلىك بىلەن ئۆزىنى ئۈچ قېتىم كېسىپ ئۆتۈپ كەتتى:
  - ئۇنداقتا بۇلار يەنە پەرىشتىلەر بولۇپ قالدىمۇ؟
  گېنېرال زېلېنىي تاپىنىنى يەرگە بېسىپ قويدى:
  - ھەئە! جەننەت يۈز!
  كۇروپاتكىن ھەتتا پۇشتەك قىلدى:
  - ۋاھ! پەرۋەردىگار روسىيەدىن ۋاز كەچمەيدۇ!
  كوندراتېنكو ئىبرەتلىك ھالدا:
  - بىز دەرھال دۈشمەنگە ھۇجۇم قىلىشىمىز كېرەك ، مەيدان مارشال! ياكى بىز ئۆزىمىز ھۇجۇمغا ئۆتىمىز!
  كۇروپاتكىن تىنىمسىز ھالدا:
  - ياق ، ئەپەندىلەر. مەن بۇيرۇق بېرىمەن. خۇدا بىزگە ياردەم قىلىشنى قارار قىلغاچقا ، ئەسكەرلەرنى گۆش ئۇۋاقچىسىغا سېلىش گۇناھ!
  كوندراتېنكو لوگىكىلىق ھالدا:
  - ئىسرائىلىيەدىمۇ ، ھەممىگە قادىر خۇدا يەھۇدىيلارنىڭمۇ ئۇرۇش قىلىشىنى ، ھەممىنى ھېچنىمىگە ۋە ئۇرۇشماي قوبۇل قىلماسلىقىنى تەلەپ قىلدى.
  سازلىقتىن كەلگەن مەيدان مارشالى ، ساقلاش ۋە كۆرۈش تاكتىكىسىنىڭ ئىستراتېگىيىچىسى بۇنىڭغا جاۋاب قايتۇردى:
  - ئەمما ئەلچى پاۋلۇس خۇداغا خىزمەت قىلىش ئىنسانلارنىڭ قولىنى تەلەپ قىلمايدۇ دېدى.
  گېنېرال زېلېنىي ئاللىقاچان قىزىرىپ كەتتى:
  - ئۇنداقتا نېمىشقا ، ھۆرمەتلىك ، توختىماي ئۆزىڭىزنى كېسىپ ئۆتىسىز ، بولۇپمۇ يېقىن ئەتراپتا توپ پارتىلىغاندا!
  كۇروپاتكىن ئاللىقاچان ئاچچىقلىنىشقا باشلىغان:
  - ئەمما ھەممە ئىش ئاللاھنىڭ ئىرادىسى بويىچە بولىدۇ. شۇڭا ئالدى بىلەن دۇئا-تىلاۋەت قىلايلى. ئەگەر ھاقارەتسىز بولسىڭىز ، ھەر ئىككىڭلار قولغا ئېلىنىسىز!
  ئومۇمەن قىلىپ ئېيتقاندا ، دۇئا-تىلاۋەت قىلىش ئويى قىزىقارلىق كۆرۈندى. كېرۇبلار ھەممەيلەنگە رەپ ئالسۇن.
  كالىگۇلا قەبرىستانلىقى ۋە پارتىيەۋىلىك قىز مارگارىتا ئاللىقاچان سەل چارچاپ كەتتى ، نۇرغۇن خىزمەتلەر ئاللىقاچان تاماملاندى. ئۇنداقتا نېمىشقا دېڭىزدا يېڭىلماي ، توگونىڭ ئەترىتىنى ئوبدان قۇم قىلىسىز. نېمىلا دېگەن بىلەن ، ئۇ يەنە ئوت ئاچالايدۇ ، جۈملىدىن ئون ئىككى دىيۇملۇق مىلتىق. ھەمدە بۇ 306 مىللىمېتىرلىق كالىبېر بولۇپ ، ھۇجۇم قىلغۇچى ئەسكەرلەرگە زور زىيانلارنى ئېلىپ كېلىدۇ.
  دەرۋەقە ، ياپونلار بۇ ئەھۋالدا تاغ باغرىدا قارىغۇلارچە دېگۈدەك ئوق چىقىرىشى كېرەك. ئۇلار ئۇرۇش شەھەر دائىرىسىگە ئۆتكەندىلا ئاندىن بىۋاسىتە ئوت بىلەن زەربە بېرەلەيدۇ.
  ئاساسلىق نىشان ئون ئىككى دىيۇملۇق مىلتىق بىلەن تۆت ئۇرۇش پاراخوتى.
  پارتىيەۋىلىك قىز قاتىل قىلىچلىرى بىلەن ياپونلارنى كېسىپ ، چاپلانغان سۆڭەك ئۆزىكىنى سىلكىپ مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - بەلكىم بىز پۇرسەتنى ئازراق چىقىرىپ تاشلىشىمىز مۇمكىن؟ T نىڭ قورال ئۇرۇشىدا روجدېستۋېنىسكىي ئەترىتىدىن ئۈستۈنلىكى بار ، تەخمىنەن 1.8 دىن 1 گىچە. بۇنداق بولغاندا بىز كۈچ تەڭپۇڭلۇقىنى ئازراق تەڭلەشتۈرىمىز.
  دېلفىنلىق كالىگۇلا ئەڭ ئاخىرقى سامۇراينى كېسىپ ، جەڭچى مارگارىتادىن سورىدى:
  - بايراقداردىن باشلامدۇق؟
  پارتىيەۋىلىك قىز يالىڭاچ پۇت بارمىقى بىلەن قېپىنى تاشلاپ ، يەنە ئون نەچچە ياپوننى يىرتىۋەتتى ، پەقەت يىرتىلىپ كەتكەن پارچىلىرى قالدى.
  - ئۇلار ئەڭ مەززىلىك بىلەن باشلىمايدۇ! تەلىيىمىزگە ، ئەترەت ئىزدەشنىڭ ھاجىتى يوق. ئالدىنقى ئىككى armadillos نى بېسىپ باقايلى.
  كالىگۇلا تومپاي كۈلۈپ كەتتى ، يالىڭاچ پاشنىسى بىلەن قول بومبىسى تاشلىدى ، قانلىق قىلىچىنى نۇتلى پاراخوتىغا كۆرسەتتى ۋە خۇشال ھالدا:
  - ۋە بۇ مېنىڭ!
  مارگارىتا ياپونلارنى يەنە بىر قېتىم ئەجەللىك ئۇرۇپ ، ھەمراھىغا مۇنداق تەكلىپ بەردى:
  - ئەمما ئەسلىگە كېلىش ئۈچۈن يېرىم سائەت سۇدا ياتايلى.
  ھەقىقەتەن ، ئارام ئالمايدۇ. ئەمما كالىگۇلا دېلفىن قىسقا ۋاقىتلىق توختاپ ۋاقىت ئىسراپ قىلمىدى. بولۇپمۇ بىز قىزىقارلىق ئىشلارنى ئويلاشتۇق.
  سۇيىقەستچىلەر يەر ئاستى ئۆيىگە يىغىلدى. ئۆگزىنىڭ ئاستىدىكى ئېلېكتر چىرىغى شۇم سايە تاشلايدۇ. لېنىننىڭ داڭلىق تاقىرباش بېشى غۇۋا پارقىرايدۇ ، شالاڭ كوبانىڭ يېنىدا ، دۇنياغا ستالىن دەپ تونۇلغان ، ئەينى ۋاقىتتا رەتلىك فورما كىيگەن دېڭىز ئارمىيىسى ئوفىتسېرى ، ئانچە تونۇلمىغان لېيتېنانت شىمىت ، ساقال قويغان بۇخارىن.
  تروتسكىي تولۇق ئۇچرىشىشقا يەتمەيدۇ ، ئەمما ھازىر ئۇ ۋە لېنىن تالاش-تارتىشتا. شۇنداق قىلىپ ، تەسىرى ئەڭ كۈچلۈك بولشېۋىكلار يىغىلىپ ، پەقەت ھوقۇققا ئېرىشىش ئۈچۈنلا ئىنقىلاب ياكى سىياسىي ئۆزگىرىش قوزغاشقا تەييارلاندى.
  لېنىن ئالدى بىلەن سۆز قىلدى:
  - يولداشلار ، بەرىبىر بەدەل تۆلەش ئارقىلىق ياپونىيە بىلەن بولغان ئادالەتسىز جاھانگىرلىك ئۇرۇشىدا مۇستەبىتلىكنىڭ غەلبىسىنىڭ ئالدىنى ئېلىش تولىمۇ مۇھىم . ئىنقىلابنىڭ سەۋەبى بۇنى تەلەپ قىلىدۇ!
  تارتىنچاق جاۋاب قايتۇردى.
  بۇخارىن ئالقىنىنى چاۋاك چېلىپ ، ياش چېچىنى زىننەتلىگەن قارا ساقالنى سىلكىپ:
  - شۇنداق ، بىز مۇستەبىتلىككە ئازراقمۇ پۇرسەت بەرمەسلىكىمىز كېرەك. بۇ بەلكىم خىيانەتچىلىكنىڭ پۇرىقى بولۇشى مۇمكىن ، ئەمما مەن دەيمەن ، مىكادو بولشېۋىكلار ۋە دۇنيا كوممۇنىزمىنىڭ ئەڭ ياخشى ۋە ئاساسلىق ئىتتىپاقدىشى!
  كوبا يۈسۈپ ئاچچىقلانغان ھالدا:
  - ياخشى! گەرچە بۇ خىيانەتنىڭ پۇرىقى بولمىسىمۇ ، ئۇ ئاللىبۇرۇن خىيانەتنىڭ ئۆزى!
  كېيىن كارپوۋ تەخەللۇسى بىلەن ئۆتكەن لېنىن كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - يەر شارى ئىنقىلابى ئۈچۈن ، بەزىدە قۇربانلىق قىلىشىڭىز كېرەك. ۋىجدانىڭىزنىڭ ۋە ئۆزىڭىزنىڭ روھىنىڭ بىر قىسمىنى قۇربان قىلىشنى ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ. - ئۇليانوف بېشىنى ئاچماي ، بىر بوتۇلكا گېرمانىيە پىۋىسىنى ئاچتى. نۇتۇق سۆزلەش ئۈچۈن كېكىردەكنى يېڭىلاش كېرەك. ئۇ بىر جۈپ يۇتۇمنى ئېلىپ داۋاملاشتۇردى. - مېنىڭچە ، مەن ئۆز دۆلىتىمگە يامانلىق ۋە مەغلۇبىيەت تىلەشنى خالايمەن. قانداقلا بولمىسۇن ، مەن راستىنى ئېيتقاندا ، مۇستەبىت ھاكىمىيەت ئېغىر دەرىجىدە ئاجىزلاشقاندىلا ، ئىنقىلاب مۇمكىن. ئۇرۇشتا مەغلۇبىيەتتىن باشقا ، مۇستەبىتلىكنى نېمە ئاجىزلاشتۇرالايدۇ؟
  كوبا ماقۇل بولدى:
  - ھېچنېمە ... بەزىدە ئەڭ يۇقىرى نىشان قۇربانلىق ۋە نۇرغۇن قۇربانلىقلارنى تەلەپ قىلىدۇ!
  لېنىن پەلسەپەسىنى داۋاملاشتۇردى:
  - شۇڭا ، بىز ئاتېئىزىمنىڭ ئەخلاقى ۋە پەلسەپىسىنى مۇزاكىرە قىلمايمىز. بۇ ئاساسلىق ئىش ئەمەس. ئېنىقكى ، بىز قىلىۋاتقان خىزمەت بارلىق دۆلەتلەر ۋە دۇنيانىڭ ئىشچىلىرى ۋە قۇللىرىنىڭ ئازاد قىلىنىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ. ۋىلايىتىمىز ۋە باشقا خەلقلەرنىڭ بارلىق زىيىنى يۈز ھەسسە تۆلىنىدۇ. - ئۇليانوف توختاپ باشقا ئاھاڭدا قوشۇلدى. - ۋە خەلق ۋە بىز نەپرەتلىنىدىغان مۇستەبىتلىكنى مەغلۇب قىلىش ئۈچۈن قانداق كونكرېت قەدەملەرنى تاشلىيالايمىز؟
  بۇ يەردە لېيتېنانت شىمىد نېپىز ئاۋازدا سۆز قىلدى:
  - مېنىڭچە ، باشلىغۇچىلار ئۈچۈن سىبىرىيەدىن ھالقىغان تۆمۈر يولنى بىراقلا بىر قانچە جايدا پارتىلىتىدۇ. بۇ مانجۇرىيەدىكى چار پادىشاھلىرىنىڭ تەمىناتىغا ئەجەللىك تەسىر كۆرسىتىدۇ.
  كوبا تۈلكەدەك كۈلۈپ كەتتى:
  - براۋو ، بالا ئالغا ئىلگىرىلەۋاتىدۇ! ھەمدە چار رۇبلىنىڭ ئالتۇن ئۆلچىمىگە بۇزغۇنچىلىق قىلىش ئۈچۈن بىر قانچە بانكىنى بۇلاشنى ئويلىدىم.
  ئۇليانوف كۆرسەتكۈچ بارمىقىنى "ئېسىل گرۇزىيەلىك" كە قاتتىق سىلكىدى:
  - نومۇس قىلماڭ! ناھايىتى قىزىقارلىق تەكلىپ. سىز كۇروپاتكىنانى خېلىلا بۇزۇۋېتەلەيسىز.
  شىمىد سۆزىنى داۋاملاشتۇردى:
  - ئومۇمەن قىلىپ ئېيتقاندا ، مېنىڭ پىلانىم قارا دېڭىز فلوتىنىڭ بارلىق پاراخوتلىرىدا قوزغىلاڭ كۆتۈرۈشنى ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ. ئاندىن ئارمىيە ئىشلەۋاتقان كىشىلەرنىڭ يېنىغا ئۆتىدۇ ، مۇستەبىتلىك بىراقلا يىمىرىلىدۇ!
  كوبا مەسخىرە قىلىپ كۈلۈپ كەتتى:
  - شۇنداق ، راك تاغدا شىۋىرلايدۇ!
  - كوبا ، توختاڭ! - لېنىن قاۋاشتى ۋە قوشۇلدى. - قارا دېڭىزدا قوزغىلاڭ تەييارلاش ۋە ئېلىپ بېرىش ھەقىقەتەن زۆرۈر. تاياق يېگەن كۇروپاتكىن ئارتۇر پورتىدىن قاچقاندا ، پۈتۈن ئارمىيەدىكى توپىلاڭ ھەقىقىي بولىدۇ!
  شىمىد مىجەزىنى يوقاتتى:
  - شۇنداق ، بىز ئۇنى روھ بىلەن قىلىمىز!
  بۇخارىن سۆز قىلدى:
  - بىزنىڭ يەرشارىدىكى ئەڭ كۆپ ئىتتىپاقدىشىمىز دېھقانلار ؛ ئۇلار ئورنىدىن تۇرغاندا ، مۇستەبىتلىكنىڭ بارلىق كۈچلىرىنى تۇتالايدۇ. بىز قوزغىلاڭچىلىرىمىزنى يېزا-كەنتلەرگە ئەۋەتىپ ، دېھقانلارغا يەر بولۇپلا قالماي ، يەنە ئۆي-مۈلۈك ، يەر ئىگىلىرىگە تەۋە بارلىق نەرسىلەرنى بېرىشنى تەلەپ قىلىشىمىز كېرەك!
  كوبا مەسخىرە قىلىپ:
  - ئۇلارنىڭ ئايالى ۋە قىزلىرىنىمۇ ئۆز ئىچىگە ئالىدۇ!
  بۇخارىن كۈلۈپ قويدى:
  - ۋە بۇمۇ! بۇ ئېمىليان پۇگاچېۋغا ئوخشاش ئاددىي - بېشىنى كېسىپ تاشلايدۇ ، قاۋاقخانا ئېسىلىدۇ ، ئۇلارنىڭ ماللىرى ئۆزىڭىزگە ئېلىپ تەڭ بۆلۈنىدۇ! يەر ئىگىلىرىنىڭ ئايالى ۋە قىزلىرى سىزنىڭ قۇللىرىڭىز!
  ئۇيانوف بۇ چاقىرىقنى تەستىقلىدى:
  - توغرا! بىز ئۇلارنىڭ ھەممىسىنى ئېسىپ قويىمىز! شىمالىي قۇتۇپقا قەدەر!
  كوبا تەكلىپ بەردى:
  - بىز بۇلاڭچى ئېلېمېنتىنى ئىمكانقەدەر ئاكتىپ ئىشلىتىشىمىز كېرەك. بولۇپمۇ ئەڭ كۈچلۈك ۋە مۇۋەپپەقىيەت قازانغان ئىنقىلابچىلار جىنايەتچىلەردىن بارلىققا كېلىدۇ. مەسىلەن ، كوتوۋىسكىي قەھرىمان ئەمەسمۇ؟ قەھرىمان! ئاتىسى ماخنومۇ ناچار ئەمەس!
  بۇخارىن كۈچەپ بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بولدى! بىز ئۇلارنىڭ ھەممىسىنى جىنايەت بىلەن تارمار قىلىمىز !
  ئۇلانوف ئۈستەلگە مۇشتىنى ئۇردى:
  - تېرورلۇق ، تېرورلۇق ۋە يەنە بىر قېتىم ئىنقىلابىي تېرورلۇق!
  "ھەيۋەتلىك تۆت" نىڭ كېيىنكى سۆھبىتىنى كۆزىتىش مۇمكىن ئەمەس. ئويغانغاندىن كېيىن ، غەلىبە ئىستراتېگىيىسىنى يولغا قويۇشنىڭ ئەمەلىي سەۋىيىسىگە ئۆتۈش كېرەك ئىدى. بولۇپمۇ ئۇرۇش پاراخوتلىرىنى كوماندىلاردىن تازىلاڭ.
  كالىگۇلا تېزلا ئۆزىنىڭ نىشانىغا ، مارگارىتامۇ ئۇنىڭغا ئۈزدى. يىگىتلەر بارمىقى ۋە پۇت بارمىقىنى ئىشلىتىپ دەرھال زىيانكەشلىككە ئۇچرىغۇچى پاراخوتلىرىغا چىقتى.
  كالىگۇلا تومپاي ئەمدى تورمۇزنى ھېس قىلمىدى ، چۈنكى ئۇ ھەممەيلەننى ئۇدا ئۈزۈشكە باشلىدى. پاراخوتقا چىقىش تەس ئەمەس ، ماھىيەتتە ئۇرۇش پاراخوتى سىنىپى. ئەلۋەتتە ، سىز ئىنساندىن كۆپ . شۇڭا ، يۈگۈرۈپ كېسىڭ. بۇنداق ئادەتتىن تاشقىرى سۈرئەت بىلەن ھېچكىمنىڭ سىزگە قارشى تۇرۇش پۇرسىتى يوق.
  ياخشى ، بالىلىرىڭىزنىڭ يالىڭاچ بارمىقى بىلەن ، ئەمما يىلپىزنىڭ پۇتىنىڭ پۇتىدىن تېز ، زەھەرلىك يىڭنە تاشلاڭ. بۇمۇ ياپونلارنى پۈتۈنلەي ھەيران قالدۇرىدۇ.
  كۆتۈرۈلگەن قۇياش زېمىنىنىڭ جەڭچىلىرى يەنە بىر قېتىم كېسىپ ياتماقتا ، بۇ بىر جۈپ ئاخىرلاشتۇرغۇچىنىڭ پىلانى ئاددىي. ئوق-دورا بۆلۈمچىسىگە بېرىڭ ، ئاندىن ئوق-دورا پارچىلىرىنى يېپىپ قويغۇدەك دەرىجىدە پارتىلىتىڭ. ئۇنىڭدىن كېيىن ، بۇزۇلغان پاراخوتنىڭ ئاستىغا بېرىشتىن باشقا ئامالى يوق.
  دېلفىنلىق كالىگۇلا قىلىچ بىلەن كېسىپ مىخلاپ ، ئوق دورا بىلەن تەمىنلىدى. ياخشى ، ئۇنىڭ ئۈچۈن ئايرىم ئوقلار نېمە ، بۇ بالا چىۋىننى ئېتىپ تاشلايدۇ ، ھەتتا دۈشمەنگە تاشلايدۇ. بولۇپمۇ ، يالىڭاچ پۇتىڭىز بىلەن جىددىي ۋە ئەجەللىك ، ئەجەللىك ۋە قارشى تۇرغىلى بولمايدىغان كۈچ بىلەن بىر نەچچە كارىدورنى دەرھال دۈشمەنگە ئۇرۇپ قويسىڭىز تېخىمۇ ياخشى.
  شۇنداق قىلىپ سامۇرايلارنىڭ نىكولاس ئىككىنچى خان جەمەتىگە تۇتىشىدىغان يولى توسۇلۇپ قالدى.
  ئوق-دورىلارنى تۇتۇپ قېلىشقا يۆتكەشمۇ تەس ئەمەس ، شۇنداق بولغاندا ئۇرۇش پاراخوتىنىڭ ئاستى پارتىلاپ كېتىدۇ ، ئۇنىڭ جىسمانىي كۈچىمۇ بار.
  3-ئايدىكى قۇياش نۇرىدا قىزىتىلغان پولات پالۋان ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالىنىڭ يالىڭاچ ئېلاستىكىلىق پۇتىنى يېقىملىق قىسىپ قويىدۇ. ھەمدە شىموزا بىلەن تولغان ئېگىز پارتىلاتقۇچ قاپنىڭ مۈرىسىنى تارتىپ چىقىرىدۇ. ئايلانما پەلەمپەيگە پەرۋا قىلماي پەسكە سەكرىسىز ، ھازىر دەل جايىدا. ھازىر بۆلەكلەر چېقىلىپ ، پار قازانلىرى پارتىلاپ ، بۇنداق تۆشۈكلەرنى ياساپ ، ھەتتا بۇ غايەت زور نەرسەمۇ ھايات قالمايدۇ.
  بۇ قىزىقارلىق نەرسە ياپون ئارمادىلو. بۇ پاراخوت كەڭ ھەم كەڭ بولۇپ ، پالۋاننى يېپىپ تۇرىدىغان چوڭ تىپتىكى ساۋۇت بار. ئۇنىڭ ئۈستىگە ئۇزۇن ھەم قېلىن زەمبىرەك تۇڭى بىر نەچچە ئون كىلومېتىر ، ھەتتا ئۇنىڭدىنمۇ ئېشىپ كېتەلەيدۇ ... توغرا ، ئۇنى ياپونلار ئەمەس ، بەلكى ئەنگىلىيەلىكلەر قۇرغان. ئەمما خان جەمەتى فىلوتى پۈتۈنلەي دېگۈدەك ئۆزىنىڭ ئىشلەپچىقىرىشتىن كەلگەن ، ئۇنىڭ ياخشى ۋە ناچار تەرەپلىرى بار. شۇنىڭ بىلەن ئەنگىلىيەلىكلەر ئۇرۇش پاراخوتى - ئېسىل ماشىنا ياساپ چىقتى. بۇ تولىمۇ ئېچىنىشلىق ، ئەمما بىز ئۇنى ئاستىغا ئەۋەتىشىمىز كېرەك ...
  پارتىلاش يۈز بەرگەن بولۇپ ، سۇنۇپ كەتكەن پالۇبىنىڭ مېتال بالىنىڭ يالىڭاچ ، مۇسكۇل پۇتىغا ئۇرۇلۇپ ، ئۇنى يەر يۈزىگە ئېگىز تاشلىغان. ئۇنىڭدىن كېيىن ، بالا سۇغا شۇڭغۇپ كۈچەپ ئۈزۈپ ، قاينامدىن يىراقلاشماقچى بولدى. بۇنداق كولوس چۆكۈپ كېتىۋاتىدۇ.
  ھەمدە مارگارىتانىڭ ئۇرۇش پاراخوتى بۆلۈندى: پاكىز ئىشلىدى ۋە ماس قەدەمدە ئىشلىدى. ھازىر ھايات قالغان ئىككى برونېۋىك ئۇرۇش پاراخوتىنى چۆكتۈرەلەيدىغان پەيت كەلدى.
  روسىيە فىلوتىغا نۇرغۇن ئاۋارىچىلىق تۇغدۇرغان توگومۇ ئاستىغا ئۆتسۇن . بۇ ئانا يۇرتىڭىزغا قولىدا قورال ئېلىپ كەلگەنلەرنىڭ ھەممىسىگە ئىبرەت بولىدۇ.
  دېلفىننىڭ كالىگۇلاسى قول-پۇت ۋە پۇشتەك بىلەن دېڭىز سۈيىنى كۈچەپ تەۋرىتىدۇ:
  - سىز ياپونلار تەرىپىدىن مەغلۇپ بولىسىز! بۇ ساراڭ ئويۇن ئەمەس !
  قېتىمدىكىگە ئوخشاش ، مېتال ۋە ساۋۇتلارغا تەگمەي دېگۈدەك پالۇبىغا چىقىسىز. ئۇ يەردە سىز ئاستا ئاستا سامۇراينى يېسىۋىلەككە بۆلۈشكە باشلايسىز. بەلكىم ، تاشقا قاپسىلىپ قالغان ئۆمۈچۈكمۇ قۇياش نۇرى زېمىنىدىكى بۇ ھاشاراتلارغا قارىغاندا يۈز ھەسسە چاققان بولۇشى مۇمكىن. شۇڭا سىز ئالدىراپ-تېنەپ قول ، پۇت ، باشنى كېسىپ ئېلىسىز ... ئۇلار پەقەت ئورۇنلاشتى. ئەڭ ياخشىسى ، ئۇلارنىڭ بىرى:
  - Banzai!
  تومباي كالىگۇلا ئۇلارغا كۈلۈپ تۇرۇپ بۇرنىنى بارمىقىغا قويدى:
  - بانزاي ، جۈرئەت قىلماڭ!
  ئۇ يالىڭاچ پۇت بارمىقى بىلەن كارىدورنى تاشلاپ ، سامۇراينىڭ پېشانىسى ، ئېغىزى ۋە كېكىردەكلىرىنى تېشىپ كەتتى.
  كېيىنكى ، ئالدىنقى بىرلەشتۈرۈشنى تەكرارلاڭ. قانداقلا بولمىسۇن ، بىر ئۆزگىرىش ئۈچۈن ، ھەيۋەتلىك كالىگۇلا ناھايىتى تېزلا ئاللىبۇرۇن قاچىلانغان ئون ئىككى دىيۇملۇق مىلتىقنى نىشانلاپ ، ئەڭ يېقىن جەڭ پاراخوتىغا توك قاچىلىدى. زەربە بېرىش توغرا بولۇپ چىقتى ، پارتىلاشچانلىقى يۇقىرى بولغان ياپونىيەنىڭ زەربىسى پالۇبىدا چوڭ ئوت ئاپىتىنى كەلتۈرۈپ چىقاردى.
  ياش جەڭچى ھەقىقەتەن ، قۇياش نۇرى زېمىنىدىكى سانائەت مەھسۇلاتى كىرگەندە ، نۇرغۇن ئوت ۋە ئىس چىقىدىغانلىقىنى بايقىدى. بۇ ئەلۋەتتە ئوق چىقىرىشنى ئاسانلاشتۇرىدۇ . سامۇرايلارنىڭ روسىيە بىلەن ئۇزۇندىن بۇيان ئۇرۇشقانلىقىنى كۆزدە تۇتقاندا ، ئۇلارنىڭ جەڭ ئەترىتى ھەقىقەتەن سۈپەت ئەۋزەللىكىگە ئىگە.
  توغرا ، ياپونلار بارلىق چوڭ پاراخوتلىرىنى يوقىتىپ قويسا ، قانچىلىك نەتىجىگە ئېرىشەلەيدۇ؟
  توگونىڭ بايراقدار بايرىمى كېچىكىپ كېتىشنىڭ سىگنالىنى بەردى. ئەمما بۇ ھەقىقەتەن پايدىلىق ھەل قىلىش چارىسى ئەمەس. غايەت زور ئۇرۇش پاراخوتى پارتىلاپ كەتتى ، ئىككى سېكۇنتتىن كېيىن دېلفىننىڭ كالىگۇلانى ئېلىپ ماڭغان پاراخوتىمۇ پارتىلىدى. ئۇ ئاخىرى ياپون ئىمپېرىيىسىنىڭ بىر ئوفىتسېرىنى تاپىنى بىلەن تەپتى. يەنە كېلىپ ھەر ئىككى باتۇر جەڭچى زەربە دولقۇنى بىلەن تاشلىۋېتىلدى ...
  جەڭگىۋار قىز پارتىزان ، بىرىنچى دەرىجىلىك كاپىتاننىڭ بېشىنى پارتىلاتقاندىن كېيىن ، ئۆپكىسىدە ۋاقىرىدى:
  - دېڭىز مۇز توپ مۇسابىقىسى: روسىيە بىلەن ياپونىيە كوماندىسى تۆت نومۇرغا ئېرىشتى!
  دەرۋەقە ، ھازىر ياپونىيەنىڭ مۇلازىمەتتە بىرلا جەڭ پاراخوتى يوق. دەرۋەقە ، يەنىلا سەككىز جەڭ تۈرىدىكى ساياھەت پاراخوتى بار. يەنە بىر تاللاش بار: ئۇلارنى غەرق قىلىش ياكى غەرق قىلماسلىق؟
  كالىگۇلا قىلىچ بىلەن ئۇنىڭغا قاراپ ئالدىراش لەھەڭنى كېسىپ ، لوگىكىلىق قارار چىقاردى:
  - تۆمۈر ئىسسىق بولغاندا زەربە بېرىڭ! دېمەك ، بىز ئۇلارنى غەرق قىلىۋەتتۇق!
  مارگارىتا يەنە بىر دېڭىز يىرتقۇچ ھايۋاننى كېسىپ ، بۇ قارارغا قوشۇلدى:
  - نېمىشقا ئۇششاق-چۈششەك ئىشلارغا ۋاقىت ئىسراپ قىلىسىز؟ كېيىنكى قېتىم بىز ئۈچۈن بولماسلىقى مۇمكىن!
  كالىگۇلا قەبرىسى ، پۇتى بىلەن كارىدور قېپىنى لەھەڭنىڭ كۆزىگە تاشلىدى ، لوگىكا جەھەتتىن قارشى چىقتى:
  - مېنىڭچە بولىدۇ! تەڭرى ئۈچنى ياخشى كۆرىدۇ!
  ئەمما ئۇ قانداقلا بولمىسۇن ئۈزدى. ئۇلار كېچىدە قەلئە قەلئەسىگە قايتىپ كېلەلەيدۇ. بۇ ئۇلارنى ھېچ يەرگە ئېرىشەلمەيدۇ. ئەگەر كۇروپاتكىن ئۇلارنىڭ ئىشتىراك قىلماي قورغاننى ئالسا ، ئۇنداقتا شۇنچە ياخشى. دەرۋەقە ، ئۇلار ھەممە ئىشنى يالغۇز قىلالمايدۇ. ھەتتا ياپونلار بىلەن بولغان بۇ غەلىتە ئۇرۇش توغرىسىدا ئەۋلادلارنىڭ نېمە دېيىشى قىزىقارلىقمۇ؟ ئۇلار ئۇنى شەرەپلىك ئىش دەپ قارايدۇ ، ياكى ئەكسىچە ، ئۇنى ئادەتتىن تاشقىرى كۈچلەرلا يەڭگەندەك قايتۇرىدۇ !
  ئەمما كالىگۇلا كېيىنكى زىيانكەشلىككە ئۇچرىغۇچى - جەڭ پاراخوتىنى ئاسانلا بېسىپ چۈشتى. تاشقى جەھەتتىن ، ئۇلار ئارمادىلوغا ئوخشىمايدۇ. بولۇپمۇ ساۋۇت سەل ئاز ، ئون ئىككى دىيۇملۇق مىلتىقنىڭ ئورنىغا ئون دىيۇملۇق قورال بار ، ئەمما ئىقتىدارى تېخىمۇ ياخشى. ئەمما بۇلارمۇ تۈز سىزىقلىق پاراخوتلار. ئاندىن كېيىن ئوتتۇرا ۋە يېنىك ساياھەت پاراخوتى بار.
  ئوغۇل بالىلىرى بىلەن تاشلىغان كارىدور بىلەن بەزىلىرىنى مىخلىدى . ئاندىن ، ئۇ ئوقنى ئېلىپ پارتىلىغان ، شۇنىڭ بىلەن ئۇرۇش پاراخوتى بۇرنىنى سۇغا كۆمۈۋەتكەن ، شۇنىڭ بىلەن دەرھال ئاستىغا بارمىغان ، ئەمما ئاستا-ئاستا بۇرۇلۇپ كەتكەن.
  بەلكىم ئوغۇل ئارتىس كالىگۇلا مۇشۇ ئۇسۇلدا پاراخوت خادىملىرىنىڭ ئاز دېگەندە بىر قىسمىنى ئۆلۈمدىن قۇتۇلدۇرماقچى بولغان بولۇشى مۇمكىن. دەرۋەقە ، ئۇ شۇنچە كۆپ پارتىلاتقۇچ دورا قەيەرگە قويالايدۇ ... مارگارىتا سامۇراي ماتروسلىرىنى زور تۈركۈمدە ئۆلتۈرگەندىن كېيىن ، ساياھەت پاراخوتىنى يانتۇ قىلدى.
  قىز پەخىرلەنگەن ھالدا ئۆزىنىڭ مۇۋەپپەقىيىتىنى تەبرىكلىدى ، ھەمراھىمۇ:
  - نومۇر: ئالتە - نۆل!
  كالىگۇلا قەبرىستانلىق ، غەزەپ ۋە خۇشاللىقتىن ، زور ئۇتۇقتىن ناخشا ئېيتتى:
  - سامۇرايلار پولات ۋە ئوتنىڭ بېسىمى بىلەن يەرگە ئۇچتى!
  يېڭى دېڭىز زىيانكەشلىكىگە ئۇچرىغانلار ... شۇنداق ، قارىماققا بۇ سەپەرگە ئاتلانغان ياپونلار تەلەيسىز چولپان ئاستىدا تۇغۇلغاندەك قىلىدۇ. ھەتتا ئۇلارنىڭ شىنتو دىنىدىكى سەككىز مىليون ئىلاھمۇ ئۇلارغا ياردەم قىلمايدۇ.
  قەبرىستانلىق كالىگۇلاغا نىسبەتەن ، ئۇرۇش پاراخوتى چۆكۈپ كېتىشكە تېگىشلىك بىر پارچە كارتونغا ئوخشايدۇ. ئۇ ھەتتا سەل ئوخشىمايدىغان تاكتىكىنى سىناپ بېقىشنى قارار قىلدى ، يەنى تۇتقۇچقا سىڭىپ كىرىش ۋە ئۇ يەرنى قىلىچ بىلەن كېسىش. نېمىلا دېگەن بىلەن ، ئۇنىڭ نىنجا ۋە سېھىرگەرلەردىن تۇتۇلغان سېھىرلىك مېتال بار . بۇ چوقۇم بىر مەشغۇلات ئېلىپ بېرىلىشى كېرەكلىكىدىن دېرەك بېرىدۇ.
  شۇنداق قىلىپ ... سىزىقلىق تۆمۈرنىڭ يېرىلىپ كەتكەنلىكى چىقىپ تۇرىدۇ ... بۇنىڭغا كاپالەتلىك قىلىش ئۈچۈن ئۈچ بۆلەكنى سۇ بېسىپ كېتىش كېرەك. ئاخىرلاشتۇرغۇچى بالا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - مانا بىز ئۇ پاراخوتتا ...
  قىلىچنى ئۇرۇپ ئۇرۇش پاراخوتىنى چۆكتۈرۈش ئۈچۈن ، سىزدە ئادەتتىن تاشقىرى كۈچ ۋە ئادەتتىن تاشقىرى تەسەۋۋۇر بولۇشى كېرەك.
  مارگارىتا تېخىمۇ ئاددىي ئۇسۇلنى ياخشى كۆرىدۇ ، ئۇ تەكرارلاشنىڭ ئۆگىنىش ئانىسى ئىكەنلىكىنى ئوتتۇرىغا قويدى. ئەگەر شۇنداق بولسا ، ئۇنداقتا دۈشمەننى پارتىلاش كەلتۈرۈپ چىقىرىدۇ.
  جەڭچى ئىلاھ ۋە پارتىيەۋىلىك قىز باش بارمىقىنى كۆتۈرۈپ مۇنداق دېدى:
  - ئاللىقاچان سەككىز سائەت بولدى!
  بالا كالىگۇلا مۇراسىمسىز نۇرغۇن سامۇرايلارنى كېسىپ ، پۇتى بىلەن ئەجەللىك كارىدورلارنى تاشلىدى:
  - ئەمما بۇ پەقەت خۇشاللىنارلىق ئىش!
  يەنە تۆت زىيانكەشلىككە ئۇچرىغۇچى قالدى ... ئۇلار بەك ئادەتتىكىگە ئايلىنىپ قالماسلىقى ئۈچۈن قانداقتۇر سۇغا غەرق بولۇشى كېرەك. ئالاھىدە ، ئۆزگىچە بىر نەرسىنى ئويلاپ چىقىڭ. يىگىتلەرمۇ بىر ئېغىزمۇ گەپ قىلماي ، تۆۋەندىكىدەك ھەرىكەت قىلىدۇ. يەنى ، ئۇلار كونترول رولنى تارتىۋالىدۇ ... بەختكە يارىشا ، پاراخوتلار ئاللىقاچان تولۇق سۈرئەتتە بولۇپ ، بۇ ئۇلارغا تاقابىل تۇرۇشنىڭ ئۇنچە تەس ئەمەسلىكىنى بىلدۈرىدۇ. شۇنداق قىلىپ ، سىز كونترول رولنى تۇتۇپ قوچقارغا بارىسىز ... جەڭ پاراخوتى ، پاراخوتلار يېڭى ، ئەمما ياپونىيە فىلوتىدا كونىراپ كەتكەن نۇرغۇن پاراخوتلار بار ، ئۇلارنىڭ تۈز قوچقاردىن قېچىش پۇرسىتى يوق.
  پاراخوتلار ، ھەتتا مېتالدىن ياسالغانلارمۇ دېڭىزدا يۇقىرى سۈرئەتتە سوقۇلسا قانداق بولار؟
  ئاندىن تۆۋەندىكى ئىشلار يۈز بېرىدۇ: دەھشەتلىك گۈلدۈرماما ، ساۋۇتنى ئۇۋلاش ، ئىككى پاراخوتنىڭ پولات تاختىلىرى يېرىلىپ كەتتى. سېرىق يۈزلىرى بۇرمىلانغان ئون نەچچە يۈزلىگەن ماتروس سۇنۇق پالۋاننى بويلاپ ئالدىراش بولۇپ كەتتى ، تار كۆزلىرى پېشانىسىدىن چىقىپ كەتتى ، چىشلىرىنى چىشلەپ ئاغزىدىن قان ئېقىمى چىقىپ كەتتى.
  ياپون جەڭچىلىرى پاراخوتقا چۈشۈپ كېتىپ ، ئۇلارنى بىراقلا يەيدىغان كۆپۈك ئېقىنغا چۈشۈپ كېتىدۇ. پاراخوتلار تېزلىكتە چۆكۈشكە باشلايدۇ ، نۇرغۇن كىشىلەرنى چوڭقۇرلۇققا سۆرەپ كىرىدۇ.
  مارگارىتا ماتروسلارنى كۆيۈمچان ۋە مۇراسىمسىز يوقىتىشنى داۋاملاشتۇرۇپ ، كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  ياپونلارنىڭ ئاياللار ۋە بالىلارنى ئېلىپ كەتمەسلىكىمۇ ياخشى ".
  كالىگۇلا ئۆزىگە چىققان لەھەڭنى پارچىلاپ ، بۇنىڭغا ئاسانلا قوشۇلدى:
  - شۇنداق ، ئامازوننىڭ چوقۇنىشى سامۇرايلار ئارىسىدا يىلتىز تارتمىدى. دەرۋەقە ، ئۇلاردا ئايال نىنجا باردەك قىلىدۇ!
  ياش جەڭچى-ئىلاھ ۋە شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا ، پارتىيەۋىلىك قىز خۇلاسە قىلدى:
  - بىز ئۈچۈن 12 نۆل ... ئەمما ئاخىرقى ئىككى كۈنلۈك يەنىلا قالدى. ئۇلار بىلەن نېمە قىلىش كېرەك؟
  كالىگۇلا قەبرىسى يەنە بىر لەھەڭنى پارچە قىلىپ ئاددىيلا تەكلىپ بەردى:
  - ئۇلارنى دالنىي پورتىغا ئېلىپ بارايلى. ئۇ ھازىر روسىيەنىڭ كونتروللۇقىدا ، ئىككى ھەيۋەتلىك ، زامانىۋى ساياھەت پاراخوتى پاراخوتىمىزنى زور دەرىجىدە ئۆستۈرىدۇ!
  مارگارىتا دېڭىزدىكى يىرتقۇچ ھايۋانلارنى قىلىچ بىلەن ئېزىپ ، بۇنىڭغا قوشۇلدى:
  - ھەئە ، بۇ ئەڭ ياخشى ھەل قىلىش چارىسى!
  گەرچە ياپونلار ئېگىلىپ كەتمەيدىغان جەڭچى دېگەن نامغا ئېرىشكەن بولسىمۇ ، ئەمما ئىككى دەرىجىدىن تاشقىرى پەرىشتىنىڭ قاتتىق زەربىسىنىڭ ئەخلاقىي تەسىرى بىزنىڭ ئويلىغىنىمىزدىن ئېشىپ كەتتى. دەرۋەقە ، ئەگەر سىز كىشىلەر بىلەن ئەمەس ، بەلكى ئەڭ ھەقىقىي ئىلاھلارغا ئوخشايدىغان مەخلۇقاتلار بىلەن ، ھەتتا ھەتتا چۈشكۈنلىشىشكە قارشى تۇرۇشقا توغرا كەلسە ، ئۇنداقتا كۈن چىققان قۇياش يۇرتىنىڭ جەڭچىلىرىمۇ جاسارەت كەمچىل بولۇشى مۇمكىن.
  مەخلۇقلارغا بويسۇنۇشنى ئەڭ ياخشى دەپ قارىدى . ھەمدە ھەر ئىككى جەڭچى روسىيە ئارمىيىسى بىلەن ئۇرۇشماي ، ياپونلار يېقىنقى مەغلۇبىيىتىدىن كېيىن ۋاز كەچكەن دالنىي پورتىغا قاراپ يول ئالدى.
  كالىگۇلا دولفىنوف نېمىلا دېگەن بىلەن زەربە بېرىش كۈچىنىڭ ھوقۇقى ھوقۇق دەپ قارىدى. مەسىلەن ، خالخىن گول ئۇرۇشىدا ، قانچىلىك ياپون ھەيۋەتلىك سوۋېت ئارمىيىسى تەرىپىدىن ئەسىرگە ئېلىنغان؟ سوۋېت ئىتتىپاقىنىڭ سانلىق مەلۇماتلىرىغا قارىغاندا ، كېيىنكى ھېسابلارغا قارىغاندا 476 ئادەم تەخمىنەن 200 ئەتراپىدا بولۇپ ، ئۆز-ئارا ئالماشتۇرۇش نەتىجىسىدە ئاران 88 ئادەم ياپونلارغا قايتۇرۇلغان ، يەنى ناھايىتى ئاز ساندىكى كىشىلەر ۋەتىنىگە قايتىپ كەلگەن.
  دېمەك ، سامۇرايلار قەتئىيلىكنى كۆرسەتتى. سوۋېت ئىتتىپاقىنىڭ سانلىق مەلۇماتلىرىغا قارىغاندا ، يۈتۈپ كەتكەن بولۇپ ، تەخمىنەن يىگىرمە مىڭ ئادەم قازا قىلغان.
  سېلىشتۇرۇشقا سېلىشتۇرغاندا ، سوۋېت ئارمىيىسى ئىككىنچى دۇنيا ئۇرۇشىدا ئۆلتۈرۈلگەنلەرنى ( ئەسىردە قازا قىلغانلارنى ھېسابقا ئالمىغاندا) مەھبۇس سۈپىتىدە يوقاتقان.
  گەرچە بۇ NKVD تەسلىم بولغانلارنىڭ ئائىلە-تاۋابىئاتلىرىغا رەھىمسىزلەرچە مۇئامىلە قىلغان بولۇشىغا قارىماي.
  شۇڭا ياپون ئەسكەرلىرىنىڭ قەيسەرلىكى مۇبالىغە قىلىنمايدۇ. رۇس-ياپون ئۇرۇشى مەزگىلىدە ، ياپونلار ئۇرۇش ئەسىرلىرى سۈپىتىدە رۇسلارغا قارىغاندا يۈز ھەسسە ئاز ئەسكەردىن ئايرىلدى!
  ئەمما ، بۇ قىسمەن روسىيە ئارمىيىسىنىڭ بىر قېتىملىق چوڭ جەڭدە غەلىبە قىلالمىغانلىقىدىندۇر. غەلىبە بولمىسا مەھبۇسلار بولمايدۇ.
  قانداقلا بولمىسۇن ، ئالغا ئىلگىرىلەۋاتقان ئارمىيەنىڭمۇ نۇرغۇن ئەسكەر تۇتۇلغانلىقى يۈز بېرىدۇ.
  جەڭچى بالا كالىگۇلا ئىپتىدائىي پىيادە مېڭىش ئارقىلىق مارگارىتاغا:
  - بەلكىم بىز ئاق بايراقنى زادى كۆتۈرەلەيمىز ، بولمىسا ئۇلار بىزنى غەرق قىلامدۇ؟
  مارگارىتا بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  "ئاق بايراق ئاستىدا مېڭىش نومۇسسىزلىق". ئۈچ بۇرجەكلىك رۇسنى بېشىڭىزغا بېرىڭ !
  ياش جەڭچى يىڭنىنى بالا ئاخىرلاشتۇرغۇچىنىڭ يالاڭ ئاياغ ، چاققان پۇتىغا قويۇپ بەردى ۋە كېيىنكى سامۇراينى پېشانىسىگە تېشىپ مۇنداق دېدى:
  - ۋە مېنىڭچە ، كرېست بىلەن ئاندرېۋىسكىي تېخىمۇ ئۇتۇقلۇق بولىدۇ!
  نومۇر ئون تۆتتىن نۆلگە يەتكەندە ، ياپونىيە بىلەن بولغان دېڭىز ماسكىسى تاماملاندى ، ھازىر سىز تۇتۇلغان پاراخوتلارنى ئۆزىڭىزگە ئېلىپلا قالماي ، ناخشا ئېيتالايسىز. دېلفىنلىق كالىگۇلا غەلبە ناخشىسىنى ئۆپكىنىڭ ئۈستىدە ئېيتتى:
  دېڭىز ، ئوكيانلارنىڭ چوڭ كەڭلىكى -
  بىز ئۇلارنى ئۈچبۇلۇڭلۇق بايراقنىڭ ئاستىغا سۈردۇق!
  لەشكەرلەر ئېگىز تاغلارنى بويسۇندۇردى ،
  بۈركۈت غەلبىدە ھۆركىرىدى!
  
  روسىيە جەڭچىلىرى يەر شارى تەرىپىدىن ئېتىراپ قىلىندى ،
  بىز دۈشمەنلەرنى قىلىچ ۋە قولتۇق بىلەن ئۇردۇق!
  بىز فاشىزىمنىڭ بويۇنتۇرۇقىنى دۇنيانىڭ يېرىمىدىن تاشلىۋەتتۇق ،
  بىز بېرلىندىكى غەلىبە بىلەن مارشىمىزنى ئاخىرلاشتۇردۇق!
  
  سوقۇلغان تانكىلارغا كەلدى ،
  ئۇلار روسىيەنىڭ بارلىق مەيدانلىرىنى ۋەيران قىلىۋېتىمىز دەپ تەھدىد سېلىۋاتىدۇ!
  ئەمما ئۇلار لەنەتلەنگەن توڭلارنى قاتتىق ئۇردى ،
  شۇنداق قىلىپ بالىلىرىمىز بويۇنتۇرماي خۇشال ياشىيالايدۇ!
  
  بىز دۇنيادىكى بارلىق كىشىلەردىن ئۈستۈن تۇرىدىغان ۋەتەننىڭ بالىلىرى ،
  بىز تۇغۇلدۇق ، يالىڭاچ پۇتىمىز بىلەن كالىكونى يۇغۇردۇق!
  بىزگە شاپائەت قىلدى ، بىزنى ئۇرۇشقا ئەۋەتتى ،
  تەڭرى ماينى خۇشاللىق ئىچىدە چېچەكلىدى!
  
  تېخىمۇ ئېگىز يۈرەكنىڭ نېسىۋىسى يوق ،
  نېمە ئارزۇ ۋە قايتا تۇغۇلۇش!
  ئۆلمەسلىككە شانلىق ئىشىكنى ئېچىڭ ،
  ئەگەر قورشاۋدا ئولتۇرسىڭىز ، جىم تۇرۇڭ !
  
  بۆرە ۋە قوي بار ، ئەمما سىز كائىناتنىڭ پادىچىلىرى ،
  بۇيرۇقنى ئەۋلادلارغا يەتكۈزۈش سىزنىڭ نېسىۋىڭىز!
  بۇ ئىشنى يارىتىلىشنىڭ ئاخىرىغىچە داۋاملاشتۇرۇش ،
  شۇنداق بولغاندا قەلبىڭىزدىكى مەڭگۈلۈك ئوت ئۆچمەيدۇ!
  
  دۈشمەن ئوقنىڭ ئەسكەرنى قەيەردە توختىتىدىغانلىقىنى كىم بىلىدۇ ،
  ئەمما يەنىلا ، جەڭدە ، ئۆلۈم چىرىگەن كېسەللىكلەردىن ياخشى !
  ئەگەر ئۆلسىڭىز ، دوستىڭىز رەقىبىنى تارمار قىلىدۇ ،
  ئۇ بۇنىڭغا بەرداشلىق بېرەلمەيدۇ ، چۈنكى يالاڭ ئاياغ قىزلار ئەسىرگە ئېلىنىۋاتىدۇ!
  
  ھە ، روسىيەنىڭ تەقدىرى ، ئۇرۇشتىن كېيىنكى ئۇرۇش ۋە ئوت ،
  تەتىلگە چىقماقچى بولغانلار ئۈچۈن جەننەتتە ئۇلارغا ئورۇن يوق!
  بۇ يەردە دوزاخ سام شەيتان بىلەن تىل بىرىكتۈردى ،
  تەھدىد: - مەن ئاتومنى چۈشۈرۈپ مۆلدۈرنى بۇزىمەن!
  
  ئەمما باشقۇرۇلىدىغان بومبىدىن مۇداپىئەلىنىشمۇ بولىدۇ ،
  يادرو بومبىسى موسكۋانى ۋەيران قىلالمايدۇ ...
  بىز تانكا ئىشلىتىپ پارازىت قۇرتقا ئېرىشەلەيمىز ،
  يىقىلغانلار توغرىسىدىكى زېرىكىشلىك ناخشىلار سىزنى قايغۇغا سالىدۇ!
  
  بىر تىيىنغا سېتىڭ ، روسىيەنىڭ ئۈلۈشى ئەمەس ،
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، ھەر بىرىمىز ئۇلۇغ جەڭچى!
  تەڭرىنىڭ بىزنى ئاللىبۇرۇن رولغا قويغانلىقىغا ئىشەنمەڭ ،
  ئەمەلىيەتتە ، ھۇۋلاشنىڭ نەقەدەر قالتىس ئىكەنلىكىنى قارار قىلىسىز!
  
  مەغلۇبىيەت بار ، مەغلۇبىيەت بار ،
  ئۇ قورقۇنچلۇق بۆرىلەردىن چېكىنگەن ھەرەگە ئوخشاش يۈز بەردى!
  ئەمما ئۇرۇش باشلانسا ، بىز يەنە شۇ يەردە بولىمىز ،
  ئالۋاستىلارنىڭ رەھىمسىز قوشۇنىنى دوزاخ رىتىمىدا چېقىڭ!
  
  ماڭا ئىشىنىڭ ، بىز ئۇرۇش ئۈچۈن ئوينىمايمىز ،
  بىزنىڭ ياخشى دوستلاردىن باشقا چاقىرىقىمىز يوق!
  بىز قېرىنداش كىشىلەر ، ھابىل ۋە قابىل ئەمەس ،
  بىز ئۈچۈن قۇش بىر ناخشا ، سېمىز ئويۇن ئەمەس!
  . EPILOGUE
  دومىنىكا ئەقىل-پاراسىتىنى چاققاندىن كېيىن ، بالىلار ۋارقىراپ-جارقىراپ ئۇزاققىچە چاۋاك چالدى. شۇنداق ، بۇ بەك قالتىسكەن ، سىز ئۇنى مۇۋەپپەقىيەت قازاندى دېيەلەيسىز - ئاپتوماتىك چېچىش ۋە ئۆزىگە غۇڭۇلداش.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، مارگارىتا بىلەن دومىنىكا پۈتۈن دۇنيا ئۈچۈن زىياپەت ئېلان قىلدى ، شۇنداق بولغاندا روھتا خۇشاللىق ۋە خۇشاللىق بولىدۇ.
  ئۇلار سېھىرلىك تاياقلىرىنى پۇلاڭلاتتى ، قويۇق يېمەكلىكلەر قاچىلانغان ھەشەمەتلىك ئۈستەللەر پەيدا بولدى . بۇ يەردىكى ھەممە نەرسە ھەشەمەتلىك ۋە ناھايىتى باي ئىدى.
  بۇنداق ئېسىل تاماقلار ۋە نۇرغۇن تورتلار ، قوغدىغۇچى تورتلار ، قومۇش ، پېلەك ، مۇففىن ۋە مول بېزەلگەن تورتلار. چۆچەكتە دېيىشمۇ ، قەلەم بىلەن تەسۋىرلەشمۇ مۇمكىن ئەمەس.
  ئۇنىڭ ئۈستىگە ھەممە نەرسە ئىشتىھا ۋە خۇشپۇراق بولۇپ ، مۇرەككەپلىكى ۋە گۈزەللىكى بىلەن ھەقىقىي مەنىدە ئۆزگىچە.
  مارگارىتا تىۋىتتىردا:
  بالىلار ئۈچۈن ئەڭ ياخشى ، ئەڭ ياخشى ،
  خۇشخۇي پىلانىتىمىزدا ...
  قۇياش ۋە شامال ياشىسۇن ،
  ھەممە ئىشلارغا مەسئۇل پەرىلەرنى ئويلاڭ!
  ئۇ ئۇسسۇل ئويناشقا باشلىدى. دومىنىكا ئۇنىڭغا ئەگىشىپ باشقا بىر قانچە قىزلار بىلەن بىللە ماڭدى. بەك ياخشى بولدى .
  مارگارىتا لوگىكىلىق ھالدا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  قالايمىقان قىلمىساق ھەممە ئىشلار ياخشى بولىدۇ !
  پارتىزان قىز سېھىرلىك تاياقتىن يەنە بىر پوجاڭزا ئېتىپ قويۇپ بەردى. ئۇ خۇددى ناھايىتى بوران-چاپقۇنلۇق ئېقىندا ئېقىۋاتقان ئالماس بۇلىقىغا ئوخشايتتى.
  دومىنىكا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - گۈزەللىك ، گۈزەللىك.
  ئۇ كىتنىڭ بۇلىقىدەك ئېتىلىپ چىقىدۇ!
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، كۆڭۈل ئېچىشنىڭ ۋاقتى كەلدى. تەخمىنەن ئون تۆت ياش ۋە ناھايىتى مۇسكۇللۇق بىر قانچە چوڭ ئوغۇللار قولىغا يۇمشاق پەلەي قويۇپ ، ئۆز-ئارا ئۇرۇشۇشقا باشلىدى.
  ئۇلار كۈلۈمسىرەپ كۈلۈش جەريانىدا قوللىرى ۋە يالىڭاچ پۇتلىرى بىلەن ئۇردى.
  دوبرىنيا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - نېمىلا دېگەن بىلەن ، ئۇلارنىڭ كوللىكتىپ دېھقانچىلىق ئەسلىھەلىرى بار!
  شاھزادە Oenomaus بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ئۇلار ئۇرۇش سەنئىتى بويىچە تەربىيەلەنمەيدۇ !
  بالا دوبرىنيا پىچىرلىدى ، ۋاقىتلىق ئۈزۈككە سەكرىدى:
  - مېنى قويۇۋېتىڭ!
  ھەمدە جەڭ قىلىۋاتقان ئىككى مۇسكۇل ئۆسمۈر ئۆز-ئارا سوقۇلغان. ئوغۇللار كۈلۈپ تۇرۇپ دوبرىنياغا ھۇجۇم قىلدى. چۇۋۇش ۋە قول ۋە پۇت پۇلاڭلاتتى.
  دوبرىنيا ئەپچىللىك بىلەن چېچىلىپ ئۇلارنى بىر چەتكە ئىتتىرىۋەتتى. ئاندىن ئۇ يالىڭاچ بارمىقى بىلەن ئوغۇللارنىڭ بىرىنى بۇرنىدىن تۇتتى . ئۇ ياۋا ئازاب ئىچىدە يىغلىدى. قەھرىمان بالا يەنە ھېچقانداق مۇراسىم ئۆتكۈزمەيلا ئۇنى تاشلاپ ئۇنى بۇرۇلۇشقا قىستىدى.
  ئەتراپتىكى بالىلار كۈلۈشۈپ ، چاۋاك چالدى. ھەمدە دوبرىنيا تۆت بالىنى بىراقلا ئىتتىرىپ ، ئەپچىللىك بىلەن ئۈستەلگە ئوراپ قويدى.
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، بۇ كۈلكە پۈتۈنلەي گاس بولۇپ قالدى. بالىلارنىڭ ئالقىش سادالىرىغا ئوخشاش. دەرۋەقە ، قارىماققا ناھايىتى قالتىس كۆرۈندى .
  دوبرىنيا ئەقىللىق ھالدا مۇنداق دېدى:
  - جۈرئەت قىلغان كىشى ئۇنى يېدى!
  دومىنىكامۇ ئۈزۈككە كىردى. ئۇ يەنە ئۇرۇش سەنئىتى بىلەن شۇغۇللانغان. نېمىلا دېگەن بىلەن ، فىلىملەردە رول ئېلىش چاقچاق ئەمەس. ئۇ ئۆزىنى دەرىجىدىن تاشقىرى قىزدەك كۆرسىتىپ ، نازارەتچى بىلەن ئۇرۇشتى . كېيىن ھەر ئىككى قىز بىر-بىرىنى ئۇرۇپ ئون نەچچە قېتىم ئالدى. بۇ بەك ياخشى . ھەتتا ئۇلارنىڭ جاراھەتلىرىمۇ ھەقىقىي ئىدى.
  ھازىر سۇ ئۈزۈش غولىدىكى تەخمىنەن ئون تۆت ياشلىق كۈچلۈك ، مۇسكۇللۇق ئۆسمۈر دومىنىكاغا قارشى چىقتى. ھەمدە ئۇ قىزغا ھۇجۇم قىلماقچى بولدى. دومىنىكا يالىڭاچ تاپىنىدىن قۇياش ئېنىرگىيىسىگە ئېنىق زەربە بەردى ، بالا يىقىلىپ چۈشۈشكە باشلىدى.
  دومىنىكا تىۋىتتىردا:
  ئوغۇل ئەمەس ، سىز ئوغۇل ئەمەس ،
  ھەقىقىي ئەمەس...
  ئوغۇل ئەمەس ، ئوغۇلمۇ ئەمەس -
  چىرىگەن قۇتا!
  پۈتۈن كۈچى بىلەن دومىنىكانى مۇسكۇلنىڭ دۈمبىسىگە ئۇردى . قىز ۋارقىراپ ئۇنى كەينىگە تەپتى. ئۇ بېشىنى لىڭشىتىپ دومىنىكاغا يۈگۈردى ۋە ئۇنىڭ بىلەن ئۇرۇشماقچى بولدى. ئۆسمۈر قۇرۇلۇش ئورنىدا جاپالىق ئىشلەش ئارقىلىق كۈچلۈك ۋە قاتتىقلاشقان. دومىنىكا يىقىلىپ چۈشمەسلىك ئۈچۈن پۈتۈن كۈچىنى سەرپ قىلىشى كېرەك ئىدى. ئەمما ئۇ سىيرىلىپ چۈشۈپ ئاندىن كۈچلۈك بالىنى ئۇنىڭ ئۈستىگە تاشلىدى. ئۇ يىقىلىپ چۈشتى. بالا بەك مەينەت بولۇپ كەتتى.
  قالغان بالىلار ۋەھشىيلەرچە كۈلۈپ ، چىراي ياسىدى. بۇ ھەقىقەتەن قالتىس كۆرۈندى .
  بالا سەكرەپ كەتتى ، ئەمما قاتتىق تەپتى
  ئېڭەكتىكى ئارتىس قىزلار ، ئۇ كېلىۋاتقان ھەرىكەتتە ئېڭىكى بىلەن ئۇرۇلدى ، مۇسكۇل بالا يىقىلىپ چۈشتى.
  دومىنىك تاجاۋۇزچىلىق بىلەن ناخشا ئېيتتى:
  ئۇ ھىيلىگەرلىك بىلەن كاندا زىيانكەشلىككە ئۇچرىغۇچىنى ساقلاۋاتىدۇ ،
  ئاسمانغا رادار كۆرسىتىپ ...
  بىر خاتالىق - تاسادىپىي ئۇچۇش ،
  بىر زەربە مۇقەررەر!
  بۇ ھەقىقەتەنمۇ بىر كاراتلىق قىز. شۇنىڭ بىلەن ئۇ كەينىگە بۇرۇلۇپ ، يالىڭاچ پاشنىسى بىلەن يەنە بىر بالىنى بۇرنىغا تەپتى . ئۇ يىقىلىپ چۈشۈپ ، مەرگەندىن بىر بۇلاق قويۇپ بەردى . بىراق ئۇ دەرھال ئورنىدىن تۇردى. يەنە جەڭگە ئاتلاندى. ھەمدە دومىنىكا ئۇنى يىقىتىشقا قىستىدى. بۇ ھەقىقەتەن بىر ئايال.
  دوبرىنيا تەستىق بىلەن بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ساقلاپ تۇرۇڭ! ياخشى ، سىز بىر قالتىس قىز !
  بۇ يەردە دومىنىكانىڭ زەربىسىدىن قېچىپ كەتكەن يەنە بىر كۈچلۈك بالا.
  بۇ يەردە نامايىش باشلانغان. قىز يەنە بىر ئۆسمۈرنى ئۇنىڭ ئۈستىگە تاشلىدى ۋە:
  يۇقىرى جەمئىيەتتىكى قىزلار ،
  مەن بۇ يىگىتنى ئۇرماقچى!
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، قىز يەنە ئوغۇللارنى ئىتتىرىپ ، ئۇلارغا جاراھەت ۋە داغ چۈشتى. ئۇ قارىماققا ئىنتايىن قىزىقارلىق ۋە قىزىقارلىق كۆرۈنەتتى.
  ئوغۇللارنىمۇ يىقىتىۋەتتى :
  - سەن بىزنىڭ قىز ! بەك ئىسسىق ۋە جەڭگىۋار!
  دومىنىكا بېشىنى لىڭشىتىپ تۇرۇپ سايرىدى:
  قىز جەڭچىنىڭ ئىسسىق قېنى بار ،
  ئەما ئوردا بىزگە ھۇجۇم قىلماقتا!
  ئۇ سېھىرلەرنى پىچىرلىدى ، يۇقىرىدىكى ئوغۇللارغا ھەقىقىي قايماق ، قويۇق سۈت ۋە ھەسەل ياغدى.
  يەنە كېلىپ بالىلارنىڭ خۇشاللىق كۈلكىسى. ھەممە نەرسە ئايلىنىۋاتىدۇ ۋە شۇنداق قالتىس ۋە تاجاۋۇزچىلىق بىلەن يۈز بېرىۋاتىدۇ. بۇ تاجاۋۇزچىلىقتا قىزىقارلىق دەقىقىلەر بار.
  ئوغۇل شاھزادە Oenomaus ئەلۋەتتە بۇ ئويۇندىمۇ. ئۇ بولمىسا ھېچكىم قانداق باشقۇرالايدۇ؟ ياش جەڭچى ناھايىتى ئەپچىللىك بىلەن ئۆزىنى چوڭ ۋە چوڭ كۆرۈنىدىغان بىر بالىنى ئۆزىگە تاشلىدى. يەنە قىزغىن ھاياجانلاندى. شۇنداق ، بۇ ھەقىقەتەن ئېھتىياجلىق بىر كۈرەش.
  ئېنوماي قولىنى پۇلاڭلاتتى ، بالا بىر دۆۋە قايماق بىلەن قاپلانغان تورتقا چۈشۈپ كەتتى. ئۇلار پارتىلاپ شۇنداق قىزىقارلىق ۋە قىزغىنلىق بىلەن چېچىلىپ كەتتى. سېھىرلىك ئاشخانىنىڭ پۇرىقىمۇ شۇنداق ئىدى.
  دوبرىنيا بىر ھازا بىلەن مۇنداق دېدى:
  - بۇنداق يېمەكلىكلەرنى ئىسراپ قىلىش نومۇس!
  دومىنىك كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - بولدى! مەن تېخىمۇ كۆپ سېھىرگەرلىك قىلىمەن!
  فىنكىس بالىسى ناخشا ئېيتتى:
  ئورماننىڭ مەلۇم يېرىدە سېھىرگەرلەر بار ،
  ئۇلار شەيتانغا بىر قەھۋە تىكىدۇ ...
  تاشلار ئەتراپقا تاشلاندى ،
  ھەيۋەتلىك دۆلىتىمىز!
  ئۇنىڭدىن كېيىن ، ئۇ دوبرىنيا بىلەن دوست بولغان. بۇ ئىككى قەھرىمان ئوغۇل ئالدى بىلەن بىر-بىرىنىڭ يۈزىگە ئۇرماقچى بولۇپ مۇشتىنى پۇلاڭلىتىشقا باشلىدى . ئۇلار ئۇنى بىر قانچە قېتىم تاسادىپىي يۈكلىدى ، جاراھەتلەر پەيدا بولدى. ئاندىن ئوغۇل جەڭچىلەر ئۇنى ئېلىپ پېشانىسىنى ئۇردى. شۇنىڭ بىلەن ئۇچقۇن كۆزلىرىمدىن ئۇچۇشقا باشلىدى.
  ئۇلار بىر-بىرىنى ئىتتىرىدى ، ئەمما بېشىنى ئۇرۇپ ئاندىن ئۇرۇشۇشقا باشلىدى. بۇ جەڭ ناھايىتى جاھىل ئىدى. چەۋەنداز ئوغۇللار بىر-بىرىنى ئېزىپ ، بىر-بىرىنى قىستىدى.
  ئاندىن ئۇلار يەنە بېشىنى سوقۇشقا باشلىدى ، بۇ قارىماققا سالقىن ۋە ھەيۋەتلىكتىنمۇ ئەخمەق كۆرۈندى. ھەمدە بۇ شۇنداق ھەرىكەت قىلىپ ، بالىلار-تاماشىبىنلارنى گاس كۈلكىگە ئېلىپ كىردى.
  دومىنىكا پەينى قولىغا ئېلىپ ، ئوغۇللارنىڭ يالىڭاچ پاشنىسىنى قىستىشقا باشلىدى. دوبرىنيا بىلەن فىنكىس كۈلۈشكە باشلىدى ، ھەقىقەتەن بەك چاققان ھەم سالقىن ، كۈلۈشنى توختىتالمايسىز.
  مارگارىتا ئىپتىدائىي دوننا كۈلۈمسىرىگەن ھالدا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ھەئە ، سىز بىر قالتىس قىز. پەقەت ئۇستا كۆڭۈل ئاچقۇچى. سىز يەنە نېمە قىلالايسىز؟
  دومىنىكا ھۆركىرىدى:
  - شۇنداق ، ئومۇمەن قىلىپ ئېيتقاندا ، مەن ھەممە ئىشنى مۇتلەق قىلالايمەن. بۇنى بىر نەچچە قېتىم كۆرىسىز!
  دوبرىنيا بىلەن فىنكىس ئايرىلدى. ئۇلار تەرلەۋاتاتتى ، ئويۇلغان تورۇسلىرى خۇددى زەيتۇن يېغى بىلەن تامچىلىغاندەك پارقىراپ كەتتى.
  مارگارىتا بىر ھازا بىلەن مۇنداق دېدى:
  - بىزنىڭ غەلبىمىز بار ، ئەمما بىز كۈچلۈك جىنسىي مۇناسىۋەتنى قۇتقۇزۇش نىشانىغا يېقىنلاشمايمىز. سېرىق چاشقان دۈشمىنىمىز باستىنداغا تەۋە ، ئۇ ھېچكىم نەدىن غايىب بولدى. بىز پۇرچاقنى تۆكتۇق. ھەئە ، بىكارغا ئەمەس ، ئەمما يەنىلا بىز سانايدىغان نەتىجىسىز!
  دومىنىكا بۇنىڭغا جاۋابەن:
  تۇرمۇش ئاسان ئەمەس
  يوللارمۇ توغرا يولغا باشلىمايدۇ ...
  ھەممە ئىش بەك كېچىكىپ كېلىدۇ
  ھەممىسى تېزلا تۈگىدى!
  بارا-بارا ئەركىنلىككە ئېرىشكەن بالىلارنىڭ كەيپىياتى تىنىچلاندى. جەڭلەر ، ھەتتا يۇمۇرلۇقلارمۇ ئۆلدى ، مۇزىكا تېخىمۇ جاراڭلىق بولدى.
  ئاندىن تۇيۇقسىز بىر ئاۋاز ئاڭلاندى. قوڭغۇراق ئاۋازى ئاڭلاندى.
  ئوغۇل-قىزلار دەرھال ئورنىدىن سەكرەپ ، قىلىچ ۋە نەيزە بىلەن ئۇرۇلدى. ئۇلار ئۇرۇشقا تەييارلاندى.
  ئەجدىھا ئاسماندا پەيدا بولدى. ئۇلار ئۈچ باشلىق ، يەتتە باشلىق ۋە ئون ئىككى باشلىق ئىدى . ئۇلارنىڭ ئىچىدە خېلى كۆپ ، چوڭ تىپتىكى ئۆمىلىگۈچى ھايۋانلارمۇ بار ئىدى. تەبىئىيكى ، باش قانچە كۆپ بولسا ، چوڭلۇقىمۇ شۇنچە چوڭ بولىدۇ. ئۇلارنىڭ ئىچىدە تونۇش سېھىرگەر باستىندا بار بولۇپ ، قارىماققا ئەجدىھانىڭ ئارقا كۆرۈنۈشىگە قارىماققا كىچىك كۆرۈنەتتى.
  دومىنىك پۇشتەك قىلىپ مۇنداق دېدى:
  - ۋاھ! قارىغاندا ئۇ تېخى ئاخىرلاشمىغان ئوخشايدۇ!
  مارگارىتا بۇنىڭغا جاۋابەن ناخشا ئېيتتى:
  مەن كۆكرىكىم بىلەن يىقىلىپ ، قوغۇشۇننى تۇتۇۋالىمەن ،
  يەر تۆشۈكلەر بىلەن تولغان ، خۇددى ...
  ئەمما مەن بۇنىڭ ئاخىرى ئەمەسلىكىنى بىلىمەن -
  ئاخىرلىشىش پەقەت باشلىنىش!
  بۇ يەردە تەخمىنەن ئەللىك مىڭ جەڭچى بالىسى بار - بۇ بىر پۈتۈن قوشۇن ، ئىككى يۈزدىن ئارتۇق ئەجدىھا يوق ئىدى. شۇڭلاشقا ، ياش جەڭچىلەر قېچىپ كەتمىدى. ئۇلار ئۇرۇش قىلىشقا ۋە ھاياتىنى قەدىرلەشكە تەييار ئىدى ، ھەتتا غەلىبە قىلىشى مۇمكىن!
  ھەر ئىككى تەرەپ جەڭگىۋار ۋە ئىرادىلىك.
  ئەڭ چوڭ ئون ئىككى باشلىق ئەجدىھا گۈلدۈرلىدى:
  - قورقماڭ! بىز بالىلار بىلەن ئۇرۇشمايمىز! بىز تىنچلىق ۋە ئادالەت ئۈچۈن!
  دومىنىكا توۋلىدى:
  - ئۇنداقتا نېمىشقا بۇ يەرگە كەلدىڭىز؟
  بۇ يەردە باسىندا ۋارقىراپ-جارقىراپ كەتتى:
  - بىلىمەن ، سىزنىڭ ئاساسلىق مەقسىتىڭىز سېرىق چاشقان ئاسارە-ئەتىقىلەرگە ئېرىشىش ، بالا قۇللارنى ئازاد قىلماسلىق!
  مارگارىتا بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  - ئۇ ئارىلاشمايدۇ! قانداق بولۇشىدىن قەتئىينەزەر ، بىز بالىلىرىمىزنى تاشلاپ كېتىشنى خالىمىدۇق ، ھەرگىز كەتمەيمىز!
  ئەجدىھانىڭ ئون ئىككى بېشىنىڭ ھەممىسى بىراقلا:
  "ئالىيجانابلىقىڭىزنى قەدىرلەيمىز!" دېدى. ئەمما باستىندا سىزنى ئويۇن ئويناشقا تەكلىپ قىلىدۇ. ئەگەر غەلىبە قىلسىڭىز ، ئۇ سىزگە سېرىق چاشقان بېرىدۇ ، ئەگەر ئۇ شۇنداق قىلسا ، ئۇنداقتا تۆتىڭىز مەڭگۈ ئۇنىڭ قۇلى بولۇپ قالىدۇ.
  سېھىرگەر باسىندا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ھەئە! بولدى! ياخشى ، بالىلار ، ئۇلار بىلەن بەك جىدەللىشىپ قالدى. تۆتىڭىز قۇللۇققا تېخىمۇ پايدىلىق بولىدۇ!
  دومىنىكا كۈلۈپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  - بىز بىر ئويۇن ئوينىيالايمىز. يول قويسىڭىز ، زىيان تارتقاندا ، جادۇگەر باسىندا بىزگە سېرىق چاشقان يادىكارلىقلىرىنى بېرىپلا قالماي ، يەنە بىزنىڭ قۇلىمىزغا ئايلىنىدۇ.
  مارگارىتا جەزملەشتۈردى ، ئۇنىڭ يالىڭاچ پۇتىغا:
  - بولدى! بۇ بىزگە لازىملىق نەرسە! ئەگەر باسىندامۇ ئۇنىڭ ئەركىنلىكىگە تەۋەككۈل قىلسا ، بۇ ئادىل بولاتتى!
  ئون ئىككى باشلىق :
  - شۇنداق بولسۇن! سەنئەت بۇيۇمى ۋە جادۇگەرنىڭ ئەركىنلىكى ، تۆت مۇھىم شەخسنىڭ ئەركىنلىكىگە قارشى - ئادىل!
  سېھىرگەر باسىندا قارا چاچ بىلەن بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ماقۇل ، شۇنداق! مەن ھەر ھالدا بۇ ئويۇندا غەلىبە قىلىمەن. ھەتتا سېھىرگەرلىك بىلىملىرىمۇ ئۇلارغا ياردەم قىلمايدۇ!
  ئون ئىككى باشلىق ئەجدىھا ھۆركىرىدى:
  - مەغلۇبىيەتكە يولۇققاندا ۋەدىڭىزنى ئورۇندايدىغانلىقىڭىزغا ۋەدە بېرەمسىز؟
  بەش كىشىنىڭ ھەممىسى بىردەك:
  - بېرىمىز!
  سېھىرگەر باسىندا سومكىسىدىن چاسا ئېلىپ تاختاي ئېلىپ:
  - ئۇنداقتا باشلايلى!
  ئۇ تاختاينى ئاچتى. ئۇ بىر ئاز ئەنئەنىۋى شاھماتنى ئەسلىتەتتى ، پەقەت مەيدانلا ئىككى ئەمەس ، ئاق ، قارا ۋە كۈلرەڭدىن ئىبارەت ئۈچ خىل رەڭ ئىدى. بىزنىڭ يەنە نۇرغۇن سانلىرىمىز بار . بۇ يەردە چاقچاقچى ، ئوقيا ئېتىش ماھىرى ۋە ئوفېتسىر ، گېنېرال ، مارشال ، باللىست ، ھارۋا ۋە باشقا بىر نەرسە بار.
  دومىنىكا:
  - شۇنداق ، ئۇلارنىڭ قانداق ماڭغانلىقىنىمۇ بىلمەيمەن! بۇ ئادالەتسىزلىك!
  سېھىرگەر باسىندا كۈلۈپ تۇرۇپ جاۋاب بەردى:
  - ئاللىقاچان سۆزىڭىزنى بەردىڭىز ، چېكىنىشكە بولىدىغان يەر يوق. ئويناشنى رەت قىلىش مەغلۇبىيەت بىلەن باراۋەر!
  مارگارىتا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - مەن بۇ ئويۇننى بىلىمەن! رەقەملەرمۇ ئۇنىڭدا قانداق ماڭىدۇ! ئۇنداقتا ئوينايلى!
  سېھىرگەر باسىندا بېشىنى لىڭشىتتى:
  - ياخشى! بۇ يەردىكى ئاساسلىق سان پادىشاھ ، بىز تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى تاكى بىز ئوينايمىز!
  بالا جەڭچىلەر قوللىرىنى چاۋاك چالدى. مارگارىتا سېھىرلىك تاياقنى سىلكىدى ، ئۇلارنىڭ ئالدىدا ئۈچ خىل ھۈجەيرە بار يوغان تاختاينىڭ سۈرىتى پەيدا بولدى. ھازىر مىڭلىغان ئىلگىرىكى قۇللار ئۇنى بىراقلا كۆرەلەيتتى.
  مارگارىتا مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئۇرۇشتىن بۇرۇن ، مەن بوتۋىننىكنىڭ ئۆزى بىلەن بولغان شاھمات مۇسابىقىسىدە ، گەرچە شەخسەن بولمىسىمۇ ، بىراق بىرلا ۋاقىتتا غەلىبە قىلدىم. ئەمما سەككىز ياشتا ، سوۋېت ئىتتىپاقىنىڭ چېمپىيونىنى مەغلۇب قىلىش تولىمۇ قالتىس!
  سېھىرگەر باسىندا مۇڭدىشىپ:
  - بۇ پۈتۈنلەي ئوخشىمايدىغان ئويۇن! شاھمات ھەتتا ئۇنىڭغا يېقىن ئەمەس ئىدى!
  پارتىزان قىز بېشىنى لىڭشىتتى:
  - بىلىمەن! بۇ تېخىمۇ مۇرەككەپ ، پارچىلىرى تېخىمۇ كۆپ ، ئەمما مەن ئۇنى قويالايمەن! شۇڭا ئۇنى ئاسان دەپ ئويلىماڭ!
  قارا چاچلىق جادۇگەر بېشىنى لىڭشىتتى:
  - مېنىڭ پارچىلىرىم قىزىل - ئۇلار ئالدى بىلەن باشلىنىدۇ!
  ھەمدە ئۇ سىيرىلغۇچنى ئالدىغا يۆتكىدى . مارگارىتا ئوقيا ئېتىش ئارقىلىق جاۋاب قايتۇردى. بۇنداق ئازادە ئويۇن باشلاندى. ھەر بىر تەرىپىدە يۈز سان بار ، پادىشاھلاردىن باشقا ئۈچى. ئۇلارنىڭ بىرى بار ، ئويۇن جۈپتى بىلەن ئاخىرلىشىدۇ. ياخشى ، بۇ گۈزەل ۋە مەنتىقىلىق.
  باسىندا ئويناپ كۈلۈپ كەتتى. بىرىنچى قېتىملىق ئالماشتۇرۇشتىن كېيىن. ئاندىن تېز چاقچاقچىلارنىڭ مانېۋىرى. دومىنىكا چاقچاقچىنىڭ ئەنئەنىۋى شاھماتتىكى خانىشتەك ھەرىكەت قىلىدىغانلىقىنى ، ئەمما چەۋەندازغا ئوخشاش ئۇرغانلىقىنى كۆرسەتتى.
  ھەئە ، قىزىقارلىق. بۇ ئەمەلدار قارىماققا ئېپىسكوپقا ئوخشايدۇ ، ئەمما پادىشاھقا ئوخشايدۇ. گېنېرال بولسا كالتەكتەك ھەرىكەت قىلىدۇ ، ئەمما چەۋەندازغا ئوخشاش زەربە بېرىدۇ. مارشال ئايال پادىشاھقا ئوخشاش ھەرىكەت قىلىدۇ ، ئەمما پەقەت كالتەكتەك ئۇرۇلدى. ئەلۋەتتە ، ئەڭ كۈچلۈك شەخسلەر بۈيۈك ۋەزىرلەر ، ئۇلار خانىشتەك ۋە چەۋەندازغا ئوخشاش ھەرىكەت قىلىدۇ ، شۇنداقلا ئۇردى. ئەلۋەتتە ، خانىشلار بار ، ئۇلار ئادەتتىكى شاھماتقا ئوخشايدۇ. ئوقيا ئېتىش ماھىرىغا ئوخشاش ھەرىكەت قىلىدۇ ، ئەمما ئۇلار دىئاگوناللىق ھالدا ئۈچ كۋادراتنى ئالدىغا ئېتىدۇ ، سىيرىلغۇچ پەقەت ئىككى. قارىماققا ئادەتتىكى پىيادە ئەسكەرلەر ئەڭ ئاجىزدەك قىلىدۇ ، ئەمما ئۇلار ئاخىرقى لىنىيىگە يەتكەندىن كېيىن ، پادىشاھتىن باشقا ھەر قانداق ئەسەرگە ئايلىنالايدۇ.
  ھارۋا ئاتقا ئوخشاش ماڭىدۇ ، ئەمما پىلغا ئوخشايدۇ. شۇنداق ، ئۇنىڭ قانداق بولۇپ چىقىشى قىزىقارلىق. باللىستىكىمۇ بار - ئۇ ئارغامچادەك ھەرىكەت قىلىدۇ ، ئەمما ئايال پادىشاھقا ئوخشايدۇ. ئادەتتىكى شاھماتقا ئوخشاش روك ، چەۋەندازلار ۋە ئېپىسكوپلار. ئەمما بۇ يەردە يەنە بىر كەركىدان بار. ئۇ پادىشاھقا ئوخشاش ماڭىدۇ ، ئەمما ئايال پادىشاھقا ئوخشايدۇ. ۋە خان جەمەتى كەركىدان. ئۇ پىلدەك ماڭىدۇ ، ئەمما چوڭ ۋەزىرگە ئوخشاش ، يەنى ئايال پادىشاھ ۋە چەۋەندازغا ئوخشاش ئۇرۇلدى. شۇنداق ، بۇ چاقچاق ئويۇنى ئەمەس. ھەمدە ھەر بىرىدە ئۈچ سان بار. ئەسنەپمۇ قويماي سىناپ بېقىڭ. ھازىر ، قارىماققا باستىندا ئاللىبۇرۇن تېخىمۇ كۆپ زېمىنىنى ئىگىلىدى ۋە ماددى ئەۋزەللىككە ئېرىشتى.
  ئېنىقكى ، ئۇ مارگارىتادىن كۆپ تەجرىبىلىك.
  دومىنىكا ئىشەنچ بىلەن ، توغرىسى مەسخىرە قىلىپ تىۋىتتىردا:
  - ئاتنى مېڭىڭ! ئات!
  مارگارىتا ئۇنى پۇلاڭلاتتى:
  - ئارىلاشماڭ! نېمە قىلىش كېرەك ، مەن قىلىمەن!
  ھەمدە پارتىيەۋىلىك قىز كەسكىن ھالدا ئۇنىڭ فىگۇرىسىنى يۆتكىدى. باسىندا داۋاملىق ھۇجۇم قىلدى. بۇ جەڭ ناھايىتى جاھىل ۋە رەھىمسىز ئىدى.
  مارگارىتا ئازراق ئىشەنچ ۋە تەمكىنلىككە ئېرىشىش ۋە ئويۇندا ئىلھام يارىتىش ئۈچۈن ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى.
  ئۇ يۇقىرىغا كۆپۈك چىقىدۇ ، تىك يانتۇلۇقنى ئۆستۈرىدۇ ،
  دولقۇن ، مۇز كىشەنلەر ئوكياننى ۋەيران قىلدى!
  لىم كېسىلگەن ، بۇلۇتلار قوغۇشۇن بىلەن تولغان ،
  يېڭى شامال تۇماننى تارمار قىلدى!
  
  مەن سىز بىلەن دېڭىز بويىدىكى قىيادا ،
  دېڭىز دولقۇنى قۇلىقىڭىزنى قىستايدۇ!
  كۈرەشچى مۇلايىم قولى بىلەن بوينىنى قۇچاقلىدى ،
  مۇقەددەس رەببىم روھىمدا تىرىلدى!
  
  قار تاغلىرىنىڭ چوققىلىرى ئالتۇن يالىتىلغان ،
  كۆكرەكتىكى مەرۋايىت كېپىنەكلەر!
  يىراقتا ، پاراخوتلار يەلكەن ئاستىدا ئايلىنىپ يۈردى ،
  ئارزۇيىڭىزدىن ۋاز كېچىپ ئۇخلىيالمايسىز!
  
  مەن سىزگە كۆرسەتتىم ، سۆيۈملۈكۈم ،
  كۆز ياشلىرىڭىزدىن نۇرلۇق كۆزلىرىڭىز!
  نېمىلا دېگەن بىلەن ، سەنسىز ، ھەتتا دۇنيامۇ ماڭا يەتمەيدۇ ،
  يۈرەكتە بوران ۋە گۈلدۈرمامىلىق گۈلدۈرماما گۈلدۈرلەيدۇ.
  
  بىز سىز بىلەن بىللە نۇرغۇن شان-شەرەپنى تېتىمىز ،
  زەھەرلىك ئارزۇغا سىڭىپ كىرىدۇ!
  قىلىچنى شۇ كۈچنىڭ نامىدا چىقىرىڭ ،
  خىزمەت قىلىشقا خۇشال !
  مارگارىتا مۇكەممەل ناخشا ئېيتىپ ، خۇشال بولۇپ ، ھەل قىلغۇچ ھۇجۇم قوزغىدى. پارتىيەۋىلىك قىز ئىككىلەنمەي قۇربانلىق قىلىشقا باشلىدى ، مەلۇم ۋاقىتتا كۈچلەرنىڭ ماددىي تەڭپۇڭلۇقى ئۇنىڭغا ئاپەتتەك تۇيۇلدى. ئەمما بۇ يەردە يەنە بىر قانچە كۈچلۈك تاكتىكىلىق زەربە ۋە ...
  مارگارىتا گۇناھسىز كۈلۈمسىرەپ تۇرۇپ:
  - تەكشۈرگۈچى ، باسىندا خانىم!
  ئۇ ۋەھشىي كۆزنى چاقنىتىپ ئەتراپقا قارىدى ، ئەڭ چوڭ ، ئون ئىككى باشلىق ئەجدىھاغا يان تەرەپكە قارىدى. ئۇ چوڭ تىپتىكى ئايروپىلاننىڭ چوڭلۇقىدا ، ھەر بىر قانىتىنىڭ ئۇزۇنلۇقى ئىككى يۈز مېتىر ياخشى ئىدى - بۇ ئالۋاستى. بەلكىم تاللانغان قىز-ئارتىس دومىنىكانىڭ ئاجايىپ سېھرىي كۈچىمۇ بۇنداق يوغاننى يېڭىپ كېتەلمەسلىكى مۇمكىن.
  غايەت زور ئەجدىھا رەھبىرى بىرلا ۋاقىتتا ئون ئىككى باش بىلەن ھۆركىرىدى:
  -سىز باسىندقا ئۇتتۇرۇپ قويدىڭىز. شۇڭا ئۇتۇپ چىققانلىرىڭىزنى سېرىق چاشقانغا - قىممەتلىك ئاسارە-ئەتىقىلەرگە بېرىڭ ، يېڭى خوجايىنلىرىڭىزغا قۇل بولۇڭ!
  باسىندا بىر ھازا تۇرۇپ سومكىسىدىن ئاسارە-ئەتىقىلەرنى ئالدى. ئويلىمىغان يەردىن ، ئۇ پەقەت كوكۇسنىڭ چوڭلۇقىدا ئىدى ، ئەمما ئۇ ئوچۇق ، سېرىق چىراغ بىلەن پارقىراپ كەتتى.
  جادۇگەر ئۇنى تۇتۇپ تۇرۇپ مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - ئۇ سىزنىڭ. مېنىڭ بارلىق نەرسىلەرگە ئوخشاش ، ئۇ ھازىر سىزنىڭ!
  مارگارىتا بۇ ئاسارە-ئەتىقىلەرنى قولىغا ئېلىپ ، ئاندىن سومكىسىغا يوشۇرۇپ قويدى. ئۇ يەنە مۇنداق دەپ كۆرسەتتى:
  - بۇ ياخشى! ياخشى ، سىز ۋە مەن نېمە قىلىشىمىز كېرەك ، باسىندا؟
  تاشقى جەھەتتە ، يەنىلا خېلى ياش ھەم جەلپكار قارا تەنلىك ئايال جاۋاب بەردى:
  - مەن نۇرغۇن ئىشلارنى قىلالايمەن. مەن ئاللىقاچان مىڭ يىلدىن ئاشتى. مەن سىزگە نامەلۇم سېھىرگەرلىك تېخنىكىسىنى ئۆگەتسەم قانداق بولار؟ ياخشى ، شۇنداقلا خانلىقنىڭ باشقۇرغۇچىسى بولۇڭ. مېنىڭ بۇ يەردە نۇرغۇن تەجرىبىلىرىم بار ، بالىلارنى باشقۇرۇشلا ئەمەس.
  مارگارىتا قىستىلىپ تۇرۇپ مۇنداق دېدى:
  "مېنىڭچە بەلكىم سىزنى قويۇپ بېرىشىم مۇمكىن ، ئالدى بىلەن پەقەت ياخشى ئىشلارنى قىلىشقا قەسەم بەرگەن".
  دومىنىكا:
  - ئەگەر ئۇ يالغان سۆزلىسەچۇ؟ بىزنىڭ ئادەملىرىمىز بار ، بىلەمسىز. ھەتتا قۇرئان كەرىم بەزى ئەھۋاللاردا قەسەمنى بۇزغىلى بولىدۇ دەيدۇ.
  قىز ئارتىس ناخشا ئېيتتى:
  ماڭا ئىشىنىڭ ، بەندىلىرىڭىز ئۆزىنى قۇرۇتىدۇ ،
  سىزگە خىيانەت قىلىنىدۇ ، خىيانەت قىلىنىدۇ ...
  بۇنداق مۇھەببەت بىلەن قەسەم قىلغانلار ،
  قاراڭ ، ئۇلار سېنى ئۆلتۈرىدۇ!
  مارگارىتا بۇنىڭغا قارشى چىقتى:
  سېھىرگەرلىرىمىز ئۈچۈن ھەم ئۇلارنىڭ گېپىنى ، قەسىمىنى ساقلاپ قېلىش ئادەتكە ئايلانغان ". قەسەم بەرگۈچىگە ئايلىنىش دېگەنلىك ، ھەممە ئادەمدىن مەڭگۈلۈك ئەيىبلەش ۋە ھۆرمەتسىزلىك قىلىش دېگەنلىك. شۇڭا باستىندا يا قەسەم بېرىدۇ ، ياكى ئۇنى قوبۇل قىلىشنى رەت قىلىدۇ. شۇڭا ئۇنىڭ قۇللۇق بىلەن يامان ئىشلاردىن مەڭگۈ ۋاز كېچىشنىڭ تاللىشى بار!
  Witch with قارا چاچ قىسقاردى:
  - بۇ يەردە ئويلىنىشقا تېگىشلىك بىر نەرسە بار. ھەرگىز يامانلىق قىلماڭ ، بۇمۇ ناھايىتى مۈشكۈل ، ھەمىشە يېقىملىق ئەمەس!
  دومىنىكا ئاچچىقلاندى:
  - مارگوت نېمىشقا بىز ئۈچۈن قارار قىلىسىز؟ مېنىڭچە ، ئۇ بىزنىڭ قۇلىمىز بولغىنى ياخشى. سېھىرلىك ۋە قېرى قۇل خىزمەتچى ئائىلىدە خېلى پايدىلىق بولىدۇ. ئۇ سىزنىڭ قۇلىڭىز بولماسلىقى كېرەك ، بەلكى بىزنىڭ ئورتاق قۇلمىز!
  قەھرىمان بالا دوبرىنيا جەزملەشتۈردى:
  - ھەئە ، توغرا! تۆتىمىز ئەركىنلىكىمىزگە تەۋەككۈل قىلدى. ھەمدە ئۇنىڭغا يالغۇز بۇيرۇق قىلماقچى.
  ئوغۇل شاھزادە Oenomaus مۇنداق دەپ قارىدى:
  "مەنمۇ ئۇنى قويۇپ بەرگەن ياخشى ، پەقەت ياخشى ئىشلارنى قىلىشقا قەسەم قىلىمەن". نېمىشقا يەنە ئون بىر ئاسارە-ئەتىقىلەرنى يىغىش بىلەن بىللە ، قۇلنى ئۆزىڭىز بىلەن بىللە سۆرەيسىز؟ ئۇ پەقەت بىر يۈك!
  دوبرىنيا بىلەن دومىنىكا بىردەك:
  - ياق ، ئۇ بىزنىڭ قۇلىمىز! بىز ئۇنى قويۇپ بەرمەيمىز!
  ئەجدىھا رەھبىرى مۇنداق دېدى:
  - سىزدە بۆلۈنۈش بار: ئىككىسى ئىككىگە قارشى! بىر تەڭگە تاشلاشنى تەۋسىيە قىلىمەن. ئەگەر ئۇ باش بولسا ، بىز مارگارىتا ئارزۇ قىلغاندەك قىلىمىز ، ئەگەر قۇيرۇق بولسا ، دومىنىكا خالىغانچە قىلىمىز!
  جەڭچى بالىلار بىردەك ۋارقىراشتى:
  - توغرا! توغرا! توغرا! لاتارىيە قارار قىلىدۇ!
  دومىنىكا ئاچچىقلانغان ھالدا:
  -بۇ پۇلنى كىم تاشلايدۇ؟
  ئەجدىھا گۈلدۈرلەپ:
  - مەن!
  ئاندىن ئۇنىڭ قۇيرۇقى ھاۋادىن ئۇچۇپ ئۆتۈپ ، تاش يولدا يىقىلىپ چۈشكەن بىر كۈمۈش چەمبىرەكنى تاشلىدى. تەڭگە ئۇرۇلدى ۋە ... ئۇنىڭ چېتىگە چۈشتى ...
  يوغان ئەجدىھا كۈلۈپ تۇرۇپ:
  - ئەگەر شۇنداق بولسا ، مەن باستىندانى خىزمەتكارىم دەپ قارايمەن. ئۇنىڭ ئۈستىگە سىز ئۇنىڭ سەنئەت بۇيۇمى ، سېرىق چاشقاننى لوڭقىغا ئايلاندۇرۇپ قويدىڭىز. دېگىنىڭىزدەك ، مۇنداقچە ئېيتقاندا!
  دومىنىكا:
  - ۋە موتسىكلىت. مەن بۇنىڭغا ئوخشاش تەشۋىقات ۋاراقچىسى لازىم.
  يوغان ئەجدىھا پىچىرلىدى:
  - ناخشا ئېيتىڭ! بىز ئەجدىھا ئۇنى قەدىرلەيمىز. ياقتۇرسىڭىز ، سېھىرلىك ئۇچۇۋاتقان موتسىكلىت سىزنىڭ بولىدۇ. ئەگەر ئۇنداق بولمىسا ، ئۇنداقتا ... سىزمۇ بىزنىڭ قۇلىمىزغا ئايلىنىسىز!
  دومىنىكا ئاچچىقلاندى:
  - شۇڭا سىز مېنىڭ ناخشىلىرىمنى ياقتۇرمايمەن دېيەلەيسىز!
  باش ئەجدىھا:
  - بىز ھۆكۈم قىلىپلا قالماي ، بالىلار ۋە ئىلگىرىكى قۇللارنى ئۆز ئىچىگە ئالغان ئامماغىمۇ ھۆكۈم قىلىمىز!
  دومىنىكا بىر ھازا تۇرۇپ بېشىنى لىڭشىتتى.
  - ئۇنداقتا ماقۇل!
  قىز ھېسسىيات ۋە ئىپادىلەش بىلەن ناخشا ئېيتىشقا باشلىدى.
   بارلىق پادىشاھلارنىڭ ھەسەت قىلىشى ئۈچۈن كىيىنىدۇ ،
  قىپقىزىل ، ئالتۇن ، ياقۇتتىكى يوپۇرماق!
  كەچلىك كېپىنەكلەرگە ئوخشاش ،
  شامالنىڭ ئاۋازى بولسا كېرۇبلارنىڭ ئەزالىرى!
  
  ئەڭ ھەشەمەتلىك تىنچلىق كۈزدە كەڭرى ،
  مۇقەددەس چېركاۋلارنىڭ دەرەخلىرى ، گۈمبەزلىرى!
  چىۋىق ئويۇلغان ھەر قانداق شاخ ،
  شەبنەم مەرۋايىت ۋە بىباھا تاشلار!
  
  كۆلچەك نېپىز كۈمۈش بىلەن قاپلانغان ،
  ئاتنىڭ تۇياقلىرىنىڭ ئاستىدىن ئۇچقۇنلار چاقناپ تۇرىدۇ!
  سىلەر بىر-بىرىڭلارغا ياخشى مۇئامىلە قىلىسىلەر ،
  سۈزۈك ئاسمان ئاستىدا خۇشال ياشىسۇن!
  
  پارقىراق قۇياشتا ، كىيىمىم بوشاپ ،
  قاشتېشى ۋە تېرەكلەر مۇھەببەتنىڭ ۋالتىسىنى ئۇسسۇل ئوينايدۇ!
  بىز ھاڭغا پېتىپ قالغان كۈنلەردىن قايغۇردۇق ،
  مەن بىلەن كۆرۈشكەن ئەسلىمىلەرنى ساقلاڭ!
  
  قىش كېلىدۇ ، ئۇنىڭدىكى ياشلار مەڭگۈلۈك ،
  كۈلرەڭ چاچ ئەمەس ، چاچتىكى ئالماس!
  بىز بارلىق دوستلىرىمىزنى بايرام ئۈچۈن يىغىمىز ،
  چۈشنى ئايەتتىكى ئايەتلەردە ئىپادىلەيلى!
  قاتتىق ئالقىش ۋە "براۋو! قورشاۋ! "، تۈمەنلىگەن كېكىردەك پۈتۈن مەيداننى سۇ بېسىپ كەتتى. بۇ دومىنىكا ئۈچۈن شەرەپلىك بىر سائەت ، غەلىبە سائىتى بولىدۇ ، ئۇ ئۆزىنىڭ تالانتىنى دەسلەپكى دوننا سۈپىتىدە بايقىغان!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"