Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Здати Iспит На Принцесу

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Красива студентка i кiноактриса-початкiвець, Домiнiка, мрiє стати зiркою екрану. I коли до неї прийшла нiмфа, то охоче пiшла за нею, потрапивши в царство дракона. У Домiнiки є прихованi видатнi здiбностi, а в iмперiї та сумiжних державах настав дивний мор, внаслiдок чого майже всi самцi скам'янiлi. Один з останнiх чоловiкiв, принц-ельф Еномай, зумiв вiдстрочити свою загибель завдяки дару Домiнiки. I тепер вони мають разом розкрити таємницю незрозумiлого моря i викрити темнi сили.

  ЗДАТИ IСПИТ НА ПРИНЦЕСУ
  
  АННОТАЦIЯ
  Красива студентка i кiноактриса-початкiвець, Домiнiка, мрiє стати зiркою екрану. I коли до неї прийшла нiмфа, то охоче пiшла за нею, потрапивши в царство дракона. У Домiнiки є прихованi видатнi здiбностi, а в iмперiї та сумiжних державах настав дивний мор, внаслiдок чого майже всi самцi скам'янiлi. Один з останнiх чоловiкiв, принц-ельф Еномай, зумiв вiдстрочити свою загибель завдяки дару Домiнiки. I тепер вони мають разом розкрити таємницю незрозумiлого моря i викрити темнi сили.
  ПРОЛОГ
  Домiнiка Дельфiнова, яка вiдрiзняє рiдкiсну, неповторну красу, отримала одну з головних ролей у блокбастерi "Зоряна iмператриця". А це фiльм з величезним бюджетом, який обiцяє колосальнi прибутки. До цього Домiнiка вже знялася в рядi картин, але отримала лише грошi. Її краса була приголомшливою, а волосся мало дуже яскравий колiр весняного кульбаби, i мало хто вiрив, що вона обходиться без фарб i лаку. Але так воно й було. Домiнiка була натуральна, медова блондинка з iдеальними пропорцiями, а також з рельєфною мускулатурою та чудовою розтяжкою.
  Хоча дiвчина i не займалася бойовими єдиноборствами, натомiсть танцювала у балетi. I вона мала i швидкiсть, i грацiя, i вiдмiнну координацiю рухiв.
  Вона могла, наприклад, i в бойовиках показати себе непогано. Типу дiвчинки, у якої пiд ангельською зовнiшнiстю, ховається войовниця-диволиця.
  Ось зараз вона зняла туфлi i з задоволенням пробiгла парком, вiдчуваючи голою пiдошвою приємний лоскiт вiд трави i камiнцiв дорiжки. Її ноги були такої досконалої та спокусливої форми, що їх дуже часто знiмали босими та крупним планом, що особливо захоплювало чоловiкiв. Домiнiка пишалася своїми прекрасними ногами, i носила коротку спiдницю аж до морозiв.
  У цей момент перед нею постала раптово дiвчина. Зовсiм юна, можна сказати майже дiвчинка. Домiнiка була висока, м'язова, грацiозна, i її обличчя, незважаючи на бездоганну гладкiсть i бархатистiсть шкiри, не здавалося обличчям юної, наївної дiвчини. А це немов школярка, щоправда, одягнена досить багато, i на нiй такi скельця висять, i яскраво сяють на сонцi.
  Домiнiка навiть подумала, що може це справжнi коштовностi.
  Дiвчина тупнула своєю маленькою, босою ногою. I на кам'янистiй дорiжцi з'явилися пагони берiзки з червоними та фiолетовими бутонами.
  Домiнiка свиснула:
  - Оце фокус! Ти теж кiноактриса, чи циркачка?
  Дiвчина пошепки вiдповiла:
  - Я нiмфа! Бiльше, пояснювати немає часу, йди за мною!
  Дiвчина з недовiрою розвела руками:
  - Ну, це ... Гарний жарт! Як тебе хоч звати?
  Нiмфа пискнула:
  - Маркiза де Кассандра. I вистачить розмов, кожна мить перебування у вашому свiтi потребує колосальної, магiчної енергiї!
  I вона мiцно, з недитячою силою, схопила Домiнiку за руку, потужно стиснувши долоню.
  Сильна та спритна кiноактриса вiдразу зрозумiла, що чинити опiр такiй хватцi марно.
  Дiвчина, за допомогою босих пальчикiв своєї маленької, витонченої ноги, повернула камiнь персня на вказiвному пальцi вiльної руки. I в ту ж мить Домiнiка вiдчула, нiби падає в колодязь. I це було дуже приємне, неповторне почуття.
  Потiм усе залило слiпуче яскравим свiтлом, яке, здавалося, пронизало кожну клiтинку тiла сильного, спортивного, неповторно красивого дiвчиська.
  . РОЗДIЛ Љ 1.
  Босi ноги Домiнiки вiдчули пiд собою гарячу поверхню i це було її перше враження. Перед очима мигтiло, наче заслiпили потужними спалахами, типу блiц у фотоапаратi. I дiвчина не вiдразу змогла розглянути, куди потрапила.
  Пролунав нiжний голос нiмфи:
  - Не бiйся! Зараз минеться, i ти зможеш усе бачити.
  Домiнiка скривилася i заморгала. Її босi ноги почало припiкати сильнiше. Пiд голими, дiвочими пiдошвами було щось пекуче, наче пiсок Сахари опiвднi. Домiнiка любила бiгати босонiж. Особливо коли звикла до цього на кiнопробах.
  Коли вона була дiвчинкою, їй запропонували зiграти партизанку-розвiдницю.
  Звичайно, пiд час вiйни дiвчата ходили влiтку босi, бо взуття слiд берегти, та й як не дивно, але коли довго ходиш, то навiть легше.
  А пiд кiнець її вели вiшати, босу по снiгу. Це в стилi Зої Космодем'янської, тiльки Домiнiка блондинка i набагато красивiша, i чарiвнiсть у неї природна. А коли посмiхається i скеляє свої бiлi, немов iз натуральних перлiв зубки, то й зовсiм дах приховує з петель.
  А тут пiдошви палить, i якось жарко. У травнi у Москвi було тепло, але спекою це не назвеш.
  А тут, нiби десь в Аравiї опiвднi. Там, навiть палко. У кiно якось вона знiмалася в Емiратах, i пiском їй довелося ходити босонiж. Звiсно, зранку, коли пiсок за нiч трохи охолонув, але все одно припiкало, навiть ступнi змастили їй вазелiном, щоб було легше.
  Але мiсцевi дiти босi бiгають, принаймнi у бiдноти, i смiються, скелячи маленькими зубками, не вiдчуваючи дискомфорту.
  Справдi, миготiння в очах припинилося, i Домiнiка побачила, що знаходиться на майданi мiста. Палочки пiд ногами красунi були помаранчевi та фiолетовi. А будинки довкола високi, дуже гарнi, немов у центрi Санкт-Петербурга, де збереглася старовина. Тiльки тут будiвлi вищi i ще яскравiшi, барвистi, багатi, розкiшнi та химернi.
  I дуже багато сусального золота, що, безперечно, тiшить око. I на вулицях багато гарних дiвчат. Вони, миготивши босими, витонченими, засмаглими, мускулистими ногами, стали оточувати Домiнiку та її гламурну маркiзу-нiмфу.
  Дiвчата були всi без винятку гарнi, юнi, босоногi, зате в прикрасах. В одних бiльше прикрас iз дорогоцiнним камiнням, в iнших менше. Декiлька дiвчат взагалi були в одних бiлих, коротких тунiках.
  Так зазвичай виглядали рабинi, коли знiмали фiльми про античнi часи, зауважила Домiнiка.
  Однак не всi дiвчата були людьми. У деяких вушка, як у рисi, в iнших орлинi носи. Декiлька дiвчат були меншими на зрiст, типу маркiзи де Кассандри, просто дiвчатка, але вони злiтали, перемiщалися, не торкаючись своїми маленькими ногами брукiвкою.
  Цiле царство дiвчат, якi, не боячись гарячого покриття брукiвкою, хизуються голими, рожевими п'ятами.
  I оточили Домiнiку з маркiзою кiльцем, i посмiхалися, тихо галдея.
  Вiд дiвчат виходив дуже приємний запах юних, мускулистих тiл
  представниць прекрасної статi, змiшаний iз дорогою парфумерiєю.
  Дехто мав i зброю в руках. Зокрема, луки, арбалети витончених форм, мечi, шаблi, кинджали та сагайдаки зi стрiлами.
  Це дуже нагадувало масовку для зйомок фiльму з фентезi, навiть дивно , що в одному мiсцi вдалося зiбрати таку кiлькiсть бездоганних i фiгуристих спортивних красунь.
  Бiльшiсть дiвчат була майже оголена, тiльки груди i стегна прикритi ювелiрними прикрасами з дорогоцiнного камiння.
  Приблизно, дюжина дiвчат у скромних тунiках, схилила колiна, i вони тримали в руках блискучi платиною глеки з питтям та золотi тацi з рiзноманiтною їжею та фруктами.
  Домiнiка розгублено пробурмотiла:
  - Що вам вiд мене треба? - I трохи впевненiше додала. - Якщо буде час, я охоче знiмусь i у вашiй масовцi, тiльки добре заплатiть.
  Маркiза-нiмфа з усмiшкою вiдповiла:
  - Ти, мабуть, думаєш, що це кiно? Нi, це Iмперiя Ельфiя- Драконiя !
  Домiнiка хихикнула i пiдстрибнула. П'ятки палило немилосердно. Вона струсила з себе крапельки поту. Та й спека. Прямо як у Аравiйськiй пустелi. Навiть дивно, як тут красунi ходять босонiж, та й шкiра не облазить вiд сонця.
  Та де вона? Явно не в Росiї.
  Домiнiка кинула погляд на небо i свиснула. Небо було жовте, рiдкiснi хмари помаранчевi, а свiтив одразу кiлька ... Недарма так жарко. Та ще свiтила, якi химернi за формою, iз завитками, чи рiжками...
  Домiнiка вiдчула, що їй стає погано. Типу, ось саме так люди божеволiють. Її чарiвне личко перекосилося i зблiдло.
  Вона похитнулася, але двi дiвчини-ельфiйки з вушками її пiдтримали. Представницi прекрасної статi розступилися, i красунi в бiлих напiвпрозорих тунiках на голi, такi прекраснi й м'язистi тiла дiвчаток, пiднесли їй судини з питтям. I полили в золотi чашi смарагдове вино.
  Домiнiка жадiбно випила. I вiдчула, що вино надзвичайно солодке та смачне, одразу ж по її жилах потекла енергiя та сила, бадьорiсть.
  I вже голi ступнi дiвчинки палило не так сильно, точнiше, вiдчувалося приємне тепло, а температура навколо стала iдеальною, як увi снi.
  Домiнiка пiдбадьорилася i струснула головою з волоссям кольору сусального золота, вигукнувши:
  - Привiт лунатикам!
  Потiм дiвчина спiшно видужала:
  - Я рада зустрiчi зi своїми братами, точнiше сестрами по розуму!
  Дiвчата заплескали в долонi. I хором заспiвали:
  - Бажаємо щастя вам,
  Ви надiя наша, повiр....
  Шляхи до iнших свiтiв
  Вiдчинили дверi!
  Маркiза де Кассандра кивнула:
  - Так, тобi доведеться нам допомогти. I за це буде величезна нагорода.
  Домiнiка знизала м'язистими плечима i з подивом запитала:
  - I як я можу вам допомогти?
  Дiвчинка-нiмфа хотiла щось сказати, як почув звук труби i шум крил. Всi численнi представницi прекрасної статi разом схилили колiна i зiгнулися в поклонi.
  Маркiза пiдштовхнула i Домiнiку:
  - Вклонися i ти.
  Дiвчина-акторка iз подивом запитала:
  - Навiщо?
  Дiвчинка-нiмфа пискнула:
  - Герцогиня-дракон тебе зустрiчає. Дракони наказують нашою iмперiєю. Давай на одне колiно!
  Домiнiка вирiшила не ламати гординi. Хоч i побоювалася, чи не обпалить гаряча брукiвка її голе, засмагле до свiтлої бронзи колiно. Але шкiра стала явно мiцнiшою i не такою чутливою. Зрозумiло, що босонiж тут ходять не через злиднi. А з серйознiших причин, якi ще слiд з'ясувати.
  Ось з'явилася й сама герцогиня-дракон. Звiр iз трьома головами, дуже яскравого забарвлення, наче метелик. Великий, нiби добрий винищувач, але зовсiм не страшний, чи не страшна, якщо це вона.
  Голови здавалися порiвняно невеликими, а на них сяють маленькi, але яскравi корони.
  Коли самка-дракон пролетiла, дiвчата пiд крилами змiнили колiр своєї шкiри на бузковий, а потiм i на смарагдовий. Оце стало гарно.
  Домiнiка була наче заворожена. Вона вперше бачила насправдi справжнього дракона. Так, у кiно, звичайно, роблять непоганих драконiв за допомогою комп'ютерної графiки. Але цей дракон справжнiсiнький, дуже красивий i витончений.
  Голова, що посерединi, запитала, її голос був дуже приємний:
  - Я дуже рада бачити тебе, наша гостя з планети Земля!
  Домiнiка посмiхнулася i вiдповiла:
  - I я також дуже рада вас бачити!
  Герцогиня-дракон кивнула i продовжила, вже говорила голова та , що праворуч:
  - Ми тебе запросили тому, що в твоїх жилах тече кров того самого, не знаю хто, який живе там, не знаю де!
  Домiнiка Дельфiнова потерла одну свою босу, точену ногу об iншу i розгублено промовила:
  - Це як, я не зрозумiла!
  Голова герцогинi-дракона, що злiва, вiдповiла впевненим тоном:
  - А ми цього й самi не розумiємо. Але в будь-якому разi, у нас така виникла страшна проблема, що ми немов потопаючi хапаємося за соломинку!
  Домiнiка тупнула своєю голою, дуже спокусливою ногою i заспiвала:
  - Тримай мене, соломинка, тримай,
  Коли довкола шторму п'ятнадцять балiв...
  Ворогiв, що є у ельфiв, розiрвi,
  Доля мене по життю так кидала!
  Дiвчата всiх мастей дружно заплескали в долонi, i це так гарно i круто.
  Знову заговорила центральна голова:
  - Так от, у нас з'явився дивний мор. Представники сильної статi, будь це ельфи, люди, тролi, хобiти, вампiри, гноми та iншi, що живуть у нашому свiтобудовi, стали з незрозумiлих причин разом кам'янiти i розсипатися. У нас i так, крiм оркiв та гномiв, самцiв у дванадцять разiв було менше, нiж самок, а тепер вони майже зовсiм зникли! Зрозумiло - це трагедiя!
  Домiнiка хихикнула i випалила:
  - То це чудово! А то проходу немає вiд цих волохатих, неприємних чоловiкiв! I головне, чим чоловiк потворнiший, з пузом та лисиною, зморшками, тим сильнiше вiн до тебе лiпиться.
  Одна з ельфiв заперечила:
  - Ельфiв пузатих, зморшкуватих та лисих не буває! У них навiть борода та вуса не ростуть.
  Домiнiка помiтила:
  - Тим бiльше, з цими малолiтками зв'язуватись - собi дорожче! Теж проходу не дають. Я так утомилася вiд цих шанувальникiв. А у вас, слава Богу, немає цих хтивих, спiтнiлих, неприємних самцiв, i можна вiдпочити i розслабитися.
  Всi три голови дракона разом прогримiли:
  - Свiт без самцiв приречений на вмирання! У порiвняннi з людьми планети Земля ми живемо дуже довго, особливо дракони. Та й без чоловiкiв нудно, i немає у свiтобудовi гармонiї без сильної статi.
  Дiвчата схвально загомонiли. Одна буркнула:
  - У нас усi чоловiки гарнi! Це колись , тисячi рокiв тому, у чоловiкiв людського роду були броди, лисини, зморшки, животи, а зараз усi вони юнi, гарнi, фiгуристi та приємно пахнуть, як ельфи!
  Домiнiка розсмiялася i пiдморгнула ... Потiм вiдповiла:
  - Ну добре! Може, за кiлька мiсяцiв я почну нудьгувати за чоловiками. Ось тiльки не розумiю, як я зможу вам допомогти?
  Права голова герцогинi-дракона вiдповiла:
  - Ми це й самi, щиро кажучи, не знаємо. Але в тобi є кров iстоти з iншого всесвiту, де всi мешканцi мають не двi статi, як у нас i на Землi, а цiлих три. I, можливо, це нам допоможе повернути собi самцiв!
  Домiнiка струснула i вiдзначила:
  - Тристатевi iстоти? Так, я фантастику читала, таке, теоретично, можливо!
  Дiвчинка-нiмфа кивнула:
  - Так! Їхнiй мор не торкнувся. Але хто дасть гарантiю, що не з'явиться зараза, яка i прекрасну стать викосить? А може, ще й гiрше! Та й без сильної статi, якщо у нашу свiтобудову вторгнеться агресор, то в нас i не буде шансу вiдбитися.
  Дiвчина-акторка кивнула:
  - Ну добре! Я вам спiвчуваю. До речi, а на землю це може прийти?
  Лiва голова герцогинi-дракона пiдтвердила:
  - Так! Цiлком навiть може. Тож не думай, що тебе просять про позику. У тебе є молодший брат, i теж у кiно знiмається. Хочеш, щоб i цей хлопчик скам'янiв i розсипався на порох?
  Домiнiка сердито тупнула своєю босою ногою i з досадою вимовила:
  - Багато ви про мене знаєте!
  Дiвчинка-нiмфа вiдповiла:
  - Ми iнодi любимо дивитися кiно з вашої планети. Його можна завантажувати прямо з iнтернету, що не потребує великих витрат магiчної енергiї. Тому ми й тебе бачили. I вищi феї вiдчули твою унiкальну ауру, та й твого брата бачили, у нього теж частка того, не знаю кого!
  Домiнiка свиснула i проворкувала:
  - Все неможливе, можливо знаю точно! Однак краще б вчитися менi заочно !
  Маркiза де Кассандра вiдзначила:
  - Ось саме, це тобi й належить. Вчитися, вчитися та ще раз вчитися!
  Дiвчина-студентка невдоволено буркнула:
  - А це ще до чого?
  Вiдразу три голови герцогинi-дракона заговорили синхронно та злагоджено своїми приємними голосами:
  - Ти в чаклунствi i магiї нiчого не розумiєш! А тобi треба мати, щоб нам допомогти, великi та фундаментальнi знання. Закiнчиш Iмператорську Академiю iменi Дракона Дулярiса , i в тебе буде невiдома ранiше сила, яка дозволить одягнути корону принцеси-чарiвницi. I тiльки в цьому випадку ти зможеш, точнiше, отримаєш хоча б маленький шанс повернути чоловiкiв з пекла.
  Домiнiка свиснула i помiтила:
  - Ох, чого я не люблю, то це вчитися!
  Справдi, танцювати, стрибати, знiматись у кiно, вона любила. Навiть дуже любила. А ось навчання їй давалося важко. Вона навiть на платне вiддiлення надiйшла, щоби диплом отримати з меншими зусиллями. Справдi, так простiше.
  Домiнiка взагалi не почала б вступати до академiї, якби без вищої освiти було не модно. Тим бiльше, навiть мiльярдери не вiзьмуть за дружину дiвчину без диплома.
  А ось вийти замiж за олiгарха, якомога багатшого i, при цьому, бажано старого, хворого i повного маразматика. Потiм його позбутися, стати вдовою-мiльярдеркою i жити на своє задоволення.
  I самiй знiматиме сценарiї фiльмiв. Ось у неї була iдея. I вона у головнiй ролi. Типу iмператор Палпатiн , точнiше, його темний дух вселився в дiвчину-клона i став створювати нову iмперiю iз завоюваннями.
  Та це чудово ! Втiм, у неї i так роль головна була непогана, i справа пахла великими грошима. Але ... Тепер , вона стала попаданням . I їй доведеться робити те, що вона любить найменше - вчитися!
  Домiнiка тремтячим голосом запитала:
  - А якщо вiдмовлюсь?
  Дiвчата довкола невдоволено загомонiли. Одна крикнула:
  - Палиць їй по п'ятах!
  Три голови герцогинi-дракона вiдповiла:
  - Ми тебе змусити не маємо морального права. Проте, щоб витягти тебе з планети Земля знадобилося дуже багато дорогої магiчної енергiї. I назад, якщо хочеш повернутись, оплати i дорогу сюди, i випите дороге вино, i зворотнiй квиток.
  Домiнiка пискнула:
  - Це нечесно, брати плату за те, що я не хотiла робити! Мене перемiстили не з власної волi!
  Центральна голова самки-дракона вiдповiла:
  - Ти наш, можливо, один iз останнiх шансiв! Правда, ще можна спробувати з твоїм братом, але вiн ще хлопчик, проте чоловiк, i теж може розсипатися в пил.
  Домiнiка шалено заволала:
  - Не чiпайте мого брата! Це не його справа!
  Герцогиня-дракон вкрадливо запитала:
  - Ти згодно вчитися на принцесу? Уяви, якi в тебе будуть можливостi. Ти не старiтимеш, проживеш кiлька тисяч рокiв, а може навiть бiльше, якщо здобудеш ще бiльш просунуту магiю i перейдеш у розряд безсмертних богiв. I матимеш пiдданих i власне королiвство!
  Домiнiка важко задихала i благаюче промовила:
  - Дайте менi хоч трохи подумати.
  Дiвчинка-маркiза пiдтвердила:
  - Так, хай подумає. Їй треба познайомитись ближче з нашим свiтом. Нехай адаптується i прийде до тями. I ухвалить правильне рiшення.
  Герцогиня-дракон ствердно кивнула всiма трьома головами:
  - Нехай погуляє мiстом. Вiн великий та чудовий. Проведи її, Кассандро, i ви дайте їй дорогу. Не заважайте!
  Представницi прекрасної статi розступилися. Маркiза-нiмфа взяла з пiдносу щось схоже на пiцу i простягла Домiнiцi:
  - На, спiваєш! Станеш сильнiшим.
  Дiвча в тунiку линула в золотий кубок iз платинного глечика вина, вже рожевого кольору. Домiнiка з острахом вiдкусила пiци. Вона виявилася надзвичайно смачною, i дiвчисько стало їсти, куди впевненiше, i запила вином, таким солодким i ароматним.
  Пiсля чого настрiй Домiнiки рiзко пiднявся. I вона заспiвала:
  Задарма викладачi,
  Час зi мною витрачали...
  Даремно мене вчили...
  I тут дiвчина-студентка не знайшла вiдповiдної рими, а те, що в її красивiй голiвцi мелькало, виглядало дуже пiшло i недоречно.
  Вони попрямували вдвох, i нiмфа вела її пiд руку. Хоча була бiльш нiж на голову нижча i тонша, нiж сильна i висока, i така мускулиста Домiнiка.
  Обидвi дiвчата тупотiли босими ногами i пересувалися зi швидкiстю молодих газелей.
  Будинки навколо були дуже росли кiшними. Жодне мiсто на Землi таким чудовим не було. Тут ще й квiти росли, такi величезнi, яскравi та пахучi. У цьому мiстi все було чудовим та гламурним.
  I безлiч дiвчат. Дуже розкiшно одягнених , або, навпаки, скромнiше, i деякi дiвчата мили вулицi. Але всi юнi, свiжi, красивi та босi.
  Домiнiка спитала з подивом:
  - А чому вони не носять туфельок, чи хоча б ляпаса?
  Маркiза де Кассандра з усмiшкою вiдповiла:
  - Це магiя цiєї планети. Вона допомагає нам зберiгати вiчну молодiсть, чаклувати, та й ще босi пальчики нiг можна використовувати i в бою!
  Дiвчина-артистка засмiялася i помiтила:
  - Це чудово! Я взагалi, коли була зовсiм маленькою, соромилася ходити босою, бо вважала, що це ознака бiдностi. Але потiм у кiно звикла. Тим бiльше, треба було, щоб пiдошви трохи огрубiли, коли я грала сестру Спартака в дитинствi, чи рiзного роду партизанок. Менi це подобалося. Але якщо по Москвi босий ходити, то приймуть за психiчно хвору, та й зарази на вулицях i бруду занадто багато!
  Дiвчинка-нiмфа кивнула:
  - Так - це зрозумiло! Плюс ще, бiгати без взуття куди спритнiше, бо шкiра войовницi куди мiцнiша, нiж пiдошви найдорожчих чобiт, i вона пружна, гнучка i заряджена чарами!
  Вони йшли далi. Ось видно, як високо, немов шпиль Останкiнської телевежi, прямують струменi фонтану. Так вони злiтають, всупереч законам фiзики. А самi струменi багатобарвнi. До чого це красиво.
  А якi довкола палаци. Як тут все шикарно. А статут сяють не лише позолотою, а й якимось невiдомим на Землi яскравим, помаранчевим металом.
  Домiнiка зазначила:
  - Мiсто у вас, як казка. I дiвчата чудовi, мов реальний рай, а не придуманий, як у нас!
  Кассандра хихикнула i запитала:
  - А чому ти думаєш, що у вас придуманий рай?
  Дiвчина-артистка цiлком логiчно вiдповiла:
  - Тому, що має суперечливi описи. Одна релiгiя одне говорить, а iнша - iнше, а третє прямо протилежне!
  Маркiза-нiмфа кивнула:
  - Да я це знаю! Дивилася ваш iнтернет. Це простiше, нiж подорож на Землю. Настiльки простiше, що навiть простi ельфи, тролi та люди можуть у нього залiзти та подивитися кiно. При всiй пишнотi магiчного свiту, у нас, на жаль, немає таких сучасних технологiй, як у людей Землi. Ви у магiї дилетанти, а у нас заморожено розвиток технологiй!
  Домiнiка з подивом запитала:
  - А чому ви заморозили технологiї?
  Нiмфа, понизивши голос, вiдповiла:
  - Це не ми. Це дракони. Вони, певне, не хочуть пiдривати свою владу. Хоча, звичайно, вони дозволяють нам жити нормально, а деяким навiть розкiшно, але ... Не будемо про це!
  I знову виникла пауза. Розкiш навколо, звичайно, супер. Так все красиво, i такi прикраси, статуї, будинки та храми.
  Так, храми, зрозумiло, дуже рiзноманiтнi. Не так, як завжди на Землi у певнiй схожостi. А i за стилем, i за розмальовкою, i формою зовсiм рiзнi . I , звичайно ж, красивi. Ось i фiгурки, i банi, i багатокутники, призми та iнше.
  А у багатьох храмiв банi у виглядi бутонiв максимально красивих квiтiв.
  Домiнiка подивилася на свою напарницю i запитала її:
  - Ти схожа на школярку ... Про скiльки насправдi тобi рокiв?
  Кассандра з усмiшкою вiдповiла:
  - У людей є така приказка: жiнку про вiк запитувати не прийнято!
  Дiвчина-артистка зробила висновок:
  - Напевно, дуже багато.
  Дiвчинка-нiмфа кивнула:
  - Можливо! Але ми живемо довше, нiж ельфи, тролi, люди i навiть гноми з вампiрами. Тому що у нас кров богiв, ми з ними кровна рiдня. Iншi, бiльш непрямi мають зв'язок з безсмертними .
  Домiнiка буркнула:
  - Усi ми сини та дочки Божi. Певною мiрою.
  Кассандра клацнула босими пальчиками своєї ноги.
  I ось у руках у нiмфи з'явилася чарiвна паличка. Вона тихо прошепотiла:
  - Усерединi її жилка дракона. Це дуже сильний артефакт, дорогий та рiдкiсний. Але й сила у ньому велика. Показати тобi вплив?
  Домiнiка брязнула:
  - Я дивилася серiал про хлопчика з чарiвною паличкою. Але там хлопчик дохлий , з темним волоссям i в окулярах. Не те, що мiй брат - гарний, м'язистий зi свiтлим волоссям. До речi, теж грав i воїна, i чарiвника!
  Кассандра пiдтвердила:
  - Знаю я твого брата. Так, вiн дуже гарний, незвичайний хлопчик. I на вiдмiну вiд тебе, чемпiон свiту з карате серед дiтей.
  Домiнiка зневажливо пирхнула:
  - Вiн хоч i хлопчик, але чоловiк! А у чоловiкiв, справа воювати i битися звична.
  Дiвчинка-нiмфа вiдповiла:
  - У нас чоловiкiв основних народiв iмперiї: людей, ельфiв, тролiв, хобiтiв та вампiрiв, у дванадцять разiв менше, нiж жiнок. Так що воювати доводиться i прекраснiй статi. Ось у оркiв та гномiв, навпаки, самцiв у дванадцять разiв бiльше, нiж самок. Тож нам навiть стало якось легше, нiж ранiше. Ми з орками постiйно воювали, i вони лiзли, як жаба на корч, тепер боротися майже нема з ким. Хоча самки та оркiв, чесно кажучи, не дуже. А ось у гномiв, краще , вони бiльше на самок хобiтiв схожi. Самi гноми старiють, сивiють, вiдрощують собi довгi бороди, але аж до смертi швидкi i моторнi, i незважаючи на зморшки, зберiгають усi зуби. А як зуб виб'ють, вiн знову виростає!
  Домiнiка кивнула:
  - Ого! У вас як у акул. А ось я якось запитала, якщо людина створена за образом i подобою Божою, то чому у неї зуби такi слабкi. I священик пробурмотiв, щось на зразок, плоть обтяжена грiхом. До речi, коли у мого брата зуб вибили, то за день знову вирiс. Я навiть хотiла його повести до лiкаря. А потiм передумала, чи будуть дитину, немов щура в лабораторiї, дослiджувати!
  Кассандра кивнула:
  - Це вiрно! Ти розумна. А ось вчитися не любиш.
  Дiвчина енергiйно кивнула:
  - Так! Це нудно. I у нас ще ... Ну не знаю, коли сидиш за партою болить спина, i хочеться побiгати та поскакати!
  Дiвчинка-нiмфа заспiвала:
  - Так, дiвчата, знай, зубрити не люблять усi,
  Босонiж би пробiгтися по росi!
  I засмiялася чудова пара. Ось вони йдуть далi. Домiнiка звернула увагу, що автомобiлiв, таких як на Землi, тут немає. Натомiсть є дуже гарнi єдинороги. Типу тих, що малюють в анiме . Та й простi конячки просто принаднiсть. I коли карета мчить, то це скидається на казку.
  Деякi дiвчата лiтають, наче вони птахи. Щоправда , рiдко, тут видно маги просунутi далеко ще не все. Жебракiв хатин немає. Навпаки, все мiсто наче суцiльнi палаци, або будинки схожi на маєтки з фонтанами та садами. I наскiльки це чудово виглядає.
  У принципi, Домiнiка грала у гру - будiвельник. Там багато чого можна звести. I справдi, мiсто побудувати таке, що все, наче казка про рай. Тут таке ж втiлилося в реальнiсть.
  Домiнiка зазначила:
  - А кажуть, що рай на Землi не зможе? Так усi релiгiї Землi глаголют!
  Кассандра уточнила:
  - Окрiм комунiзму. Єдина релiгiя, яка обiцяє рай Землi. I це логiчно. Кому треба вiрити в рай, навiть не пiсля смертi, а взагалi, пiсля кiнця свiту, що загалом божевiлля!
  Дiвчина-акторка погодилася:
  - Так, вчення про кiнець свiту, менi не подобається! Краще, рай збудувати самим, i не на кiстках!
  Нiмфа-маркiза прочирикала:
  - Не прагну до раю на небi, а краще живи i твори своє щастя сама. I будь розумником.
  Домiнiка фiлософськи помiтила:
  - А знаєш, от якось, коли довкола тiльки дiвчата, чогось вiдчуваєш, що й не вистачає. Хоча чоловiки рiдко бувають гарними навiть у кiно. Ще хлопчики здебiльшого симпатичнi, а до сорока рокiв, спробуй знайти чоловiка без живота та подвiйного пiдборiддя.
  Кассандра розсмiялася i вiдповiла:
  - Ти розумна. Слiв немає. Точнiше, не дуже ... Адже не тiльки важлива в самцi красива мордочка i струнка фiгура. Жiнки та на Землi цiнують у чоловiковi щось iнше, крiм зовнiшнiх даних!
  Домiнiка кивнула:
  - Так, саме! Ще й грошi. Коли тугий гаманець, то зморшки, лисина i живiт менш помiтнi.
  Нiмфа зазначила:
  - У нас iз зовнiшнiстю чоловiкiв немає проблем. Магiя просочує тут все повiтря. I самцi стали юнаками з дуже гарненькими обличчями, навiть неприємно, що у людей навiть бороди та вуса зникли. Через це їх вже ельфiв можна вiдрiзнити лише за формою вух. I це ... Ну , жiнки звикли. Але в бородi є також певний шарм. Я не згодна з тими дiвчатами, що вважають бороду потворнiстю.
  Домiнiка хихикнула i вiдповiла:
  - Бородi похвальба та честь, а вуса i в кота є!
  Кассандра махнула чарiвною паличкою ... I в руках у красунi- попаданки виник гарний торт у виглядi трикутника Наполеона, з трояндочками, макiвками та метеликами з рiзнокольорового крему.
  Маркiза-нiмфа прочирикала своїм найнiжнiшим голосом:
  - Ти спробуй дуже смачно, i безкоштовно без капусти!
  Домiнiка запитала, раптом подумавши:
  -А якщо ви з мене таки платню стягнете?
  Маркiза-нiмфа заспiвала:
  - За все платити доводиться, повiр,
  За те до успiху вiдчиняємо дверi!
  . РОЗДIЛ Љ 2.
  I Кассандра знову махнула чарiвною паличкою, з її кiнчика вилетiв потiк свiтла, i виникли два стiльцi на вигляд, немов iз кришталю, i маленький, витончений столик.
  Маркiза-нiмфа запропонувала:
  - Давай поїмо, сидячи, як культурнi люди! Може, ти ще вина хочеш?
  Домiнiка логiчно помiтила:
  - Якщо багато вина випити, то можна й окосiти. А менi слiд зберiгати ясну та свiжу голову!
  Кассандра заперечливо хитнула головою:
  - Не бiйся! У нашому винi немає жодного грама спирту. Воно лише користь приносить. I вона одна i причина, чому люди в нашому свiтi живуть до тисячi рокiв, не старiючи. А сильною та просунутою магiєю можна протягнути i набагато довше.
  Дiвчина-акторка кивнула:
  - Тодi наливай!
  Нiмфа випустила з кiнчика палички промiнь, щось шепнувши ... I з'явилися кубки з яскраво-жовтогарячого металу, в яких плескалося щось жовтого кольору та з бульбашками.
  Домiнiка зазначила, трохи пригубивши з кубка:
  - Дуже приємне та ароматне вино, в ротi вiд нього така свiжiшати ... А з чого його роблять?
  Кассандра жорстко вiдповiла:
  - Коли навчатимешся в академiї iмператора-дракона, дiзнаєшся!
  Дiвчина запитала:
  - А де сам iмператор-дракон?
  Нiмфа зiтхнувши вiдповiла:
  - Теж зник. Тепер замiсть нього iмператриця Каролiна. У драконiв жiнок та чоловiкiв приблизно порiвну, як i у людей. У цьому планi є у вас схожiсть.
  Домiнiка брязнула:
  - А чому iмператриця мене особисто не прийняла?
  Кассандра пискнула:
  - Ну, у тебе i зарозумiлiсть! Достатньо i герцогинi. Потрiбно буде, прийме i сама велика Каролiна.
  Дiвчина заспiвала:
  - Королеви люди захоплювалися,
  Усi хлопчаки у дворi закохувалися!
  Але я була дуже смiлива,
  Вибрала мiльярдера!
  Маркiза-нiмфа з усмiшкою вiдповiла:
  - Ти думаєш, мiльярди вартi того, щоб жити з нелюбимою людиною? А як на рахунок живота, лисини, зморшок та неприємного запаху?!
  Домiнiка агресивно рикнула:
  - А я його притравлю, щоб менi та iншим дiвчатам життя не гадав ! Або задушу його своєю гривою в лiжку!
  Кассандра хихiкнула i вiдзначила:
  - Я вдаю, що це жарт. Адже ти маєш стати втiленням добра.
  Дiвчина-актриса логiчно помiтила:
  - Вiд iдеальних героїв публiцi хочеться блювати !
  Нiмфа не стала вiдповiдати, а за допомогою платинової ложечки їла торт i потягала запашне вино. Домiнiка теж вирiшила, поки насолодитися їжею. Тим бiльше, що прогулянка на свiжому повiтрi збуджує апетит.
  Їй пригадали зйомки. Зокрема коли грали дiтей-партизан. Там, наприклад, спочатку хлопчики та дiвчата були до вiйни досить вгодованими. А пiд час вiйни пiд окупацiєю вони мали заощаджувати. Для цього рекомендувалося бiльше бiгати i менше їсти. Перше i так реалiзувалося, тому що знiмалося безлiч дублiв з дiтьми, що бiгають, а друге складнiше. Юнi кiноактори атакували кiоски, купуючи собi їжу.
  Тодi їм заборонили ночувати в готелi, i закривали в окремiй кiмнатi з ґратами, що скидається на велику, загальну камеру.
  Домiнiка не голодувала, так не хотiли, щоб її краса постраждала вiд недоїдання, та й так вона вiд природи досить суха, зовсiм не пампушка, та ще й заняття танцями тримають м'язи i тiло в тонусi.
  Але хлопцi, звичайно ж, страждали, що знiмальний майданчик перетворили на дитячу в'язницю. Та ще були епiзоди з полоненими. Пару хлопчакiв навiть поголили наголо, що й зайве.
  Так, життя кiноактора не цукор.
  Ось, наприклад, про повстання Спартака. Цiлий загiн хлопчикiв босонiж, в одних пов'язках на стегнах вколював у каменоломнях. Адже теж не один дубль був потрiбний. А спробуй, походи голою пiдошвою по гострому каменю копалень. Тут босi ноги хлопчакiв починали кровоточити, а ступнi трiскати. I вони , i справдi, були мокрими вiд поту i тремтiли вiд втоми.
  У цьому фiльмi головним героєм був навiть на Спартак , а хлопчик-раб, який, до речi, i пiдказав досить успiшному i багатому, який отримав свободу гладiатору, iдею повстання.
  Домiнiка зiграла спочатку сестру Спартака в дитинствi, причому їй теж довелося побути разом з хлопчиками в каменоломнях як покарання.
  Тож вона теж знала, що таке гострi камiнцi та важкий кошик iз щебенем.
  I ти її реально тягнеш i ще на пiдйом. Вимотує сильно, зате додається витривалостi.
  Домiнiка знiмалася у рiзних картинах. Одного разу навiть у ролi юнги Джима у якомусь далекому вiд канону варiантi "Острова Скарбiв". Там навiть у ролi кока був не одноногий Сiльвер , а руда жiнка, племiнниця Моргана.
  Це, звичайно, круто. Сама Домiнiка була у ролi хлопчика, заради чого навiть її хотiли пiдстригти. Але потiм таки вирiшили проблему за допомогою перуки.
  Так, ця її роль, можна сказати, була вдалою з погляду гри. Але сам фiльм не за каноном популярностi не набув. Це виявився якийсь пекельний трешак.
  Ось часто класика не за каноном зустрiчається в багнети.
  Маркiза-нiмфа перервала спогади Домiнiки:
  - Знаєш. Ми тут засидiлися. А чи не час у дорогу?!
  Дiвчина знизала плечима i вiдзначила:
  - Можна й пройтися. У мене ще багато енергiї.
  Кассандра махнула паличкою, i недоїдений торт, i посуд з вином, та iнше зникли.
  Домiнiка буркнула:
  - Прямо, як у казцi!
  Маркiза пискнула:
  - Нi! Не казка, а магiчна реальнiсть.
  I двi представницi прекрасної статi зашльопали дорогою. Настрiй у Домiнiки став зовсiм веселим ! Вона широко посмiхалася. I навiть заспiвала:
  Дорога, дорога, схожа на друга,
  Зi сталi граненої дiвчинки кольчуга.
  А меч дуже гострий - хвалений булат,
  Так, буде серйозний у битву розклад!
  Тут Кассандра з серйозним виглядом помiтила, зупинившись:
  - Знаєш! На тебе в академiї чекатимуть серйознi вступнi iспити. Може, для потомствених чарiвникiв вони здадуться i легкими, але ти навiть уявлення не маєш про магiю.
  Домiнiка не зовсiм доречно розсмiялася i заперечила:
  - Нi! У кiно багато разiв бачила, як дiє магiя. I повiр, дещо знаю!
  Маркiза-нiмфа, понизивши голос, прошепотiла:
  - Я дам тобi свою чарiвну паличку! Вона дуже сильна, iз жилкою дракона. Спробуй з її допомогою, наприклад, начарувати ... Ну , квiтка незабудки!
  Дiвчина-актриса озирнулася. Навколо бiля будинкiв i на самiй вулицi клумби з яскравими, немов великi дорогоцiннi каменi, квiтами. Слiпучi бутони росли i на деревах. Причому деякi квiти мали ще й листочки рiзноманiтних кольорiв i вiдтiнкiв. I навiть були дивовижнi завитки.
  Домiнiка знизала своїми, аж нiяк не вузькими плечима, i цiлком серйозно вiдповiла:
  - А навiщо нам якась незабудка? Тут i так повно-повно рiзних кольорiв куди бiльших i прекраснiших.
  Кассандра iронiчно посмiхнулася:
  - I чого ти хочеш?
  Дiвчина-актриса рiшуче заявила:
  - Краще наворожити, щось куди цiннiше i кориснiше! - Домiнiка тупнула своєю босою п'ятою, вiд чого кольорова плитка брякнула, як бурулька, що ламається. Чарiвниця-початкiвець додала: - Наприклад, куди краще створити дiамант розмiрами з кокосовий горiх! Це куди кориснiше та практичнiше.
  Маркiза з пiдозрою подивилася на неї, запитавши:
  - Хочеш змотатися на Землю? Що не подобається у нас?
  Домiнiка з iронiєю наголосила:
  - Про ваш свiт можна сказати те ж саме , що говорив Остап Бендер про природу Кавказу - надто вже красиво - уява iдiота!
  Кассандра посмiхнулася i помiтила:
  - А ти розумна, але лiнива! Тобi не вистачає фанатизму, щоб йти до мети, наче реактивний бульдозер, не зупиняючись!
  Дiвчина-акторка скривила мордочка, помiтивши:
  - Не буває реактивних бульдозерiв. Принаймнi на Землi!
  Маркiза-нiмфа вiдповiдно кивнула:
  - Можливо, у вас немає. Але є раси технологiчно бiльш розвиненi, нiж людство. Однак до них дiстатися ще складнiше, нiж до Землi.
  Домiнiки скривилася, запитавши:
  - Так? А вони лiтати помiж зiрками вмiють?
  Кассандра впевнено вiдповiла:
  - Вмiють! В принципi i ми це за допомогою магiї можемо.
  Дiвчина-акторка заспiвала:
  Звичайно, важко передбачити,
  Що в цьому свiтi на диво чекає...
  Ми будемо у хмарах лiтати -
  Сiвши в зiрковий лiтак!
  I дiвчина рiшуче заявила, зробивши грiзне обличчя:
  - Давай чарiвну паличку! I я зроблю дiамант розмiрами з гарний кавун!
  Кассандра хотiла щось сказати. Але почувся шелест крил. Летiв ще один дракон. Швидше теж самка. Вона ледь не зачепила струмiнь фонтану, який високо в небо била з пащi, вкритої сусальним золотом i рубiнами грифона.
  Триголове чудовисько було, швидше, красивим, нiж страшним.
  Маркiза-нiмфа вклонилася. Домiнiка лише трохи махнула головою.
  Самка-дракон приземлилася перед ними. Почувся дуже приємний i дзвiнкий голос для такого великого монстра:
  - Це ти лицедiйка, яку вже називають месiєю?
  Домiнiка з безневинною посмiшкою вiдповiла:
  - Не дуже менi хотiлося б бути месiєю!
  Самка-дракон здивувалася:
  - Це ще чому?
  Дiвчина-акторка чесно вiдповiла:
  - Тому що месiї зазвичай кiнчають тим, що їх розпинають!
  Крилате створiння труснуло своїми крилами. Вони у неї великi, схожi на тi, що у кажанiв, лише трьох кольорiв: червоний, жовтий i зелений. Що й казати - гарне поєднання.
  Самка-дракон прочирикала:
  - А ти видно з того свiту, де маги, суцiльнi шахраї та пройдисвiти?
  Домiнiка засмiялася i вiдповiла, скелячи дуже бiлi, блискучi зубки:
  - Може, так воно й є. Хоча деякi пророки й були. Типу бабки Ванги. Тiльки чомусь її прогнози збувалися, зазвичай , заднiм числом.
  Маркiза-нiмфа зазначила:
  - Майбутнє, навiть дуже високого рiвня чарiвники та маги бачать вкрай туманно. I навiть вищi Боги i то не дадуть гарантiї того, що буде за сто рокiв. А тим бiльше, через тисячу та мiльйон!
  Самка-дракон злегка спалахнула вогником i прочирикала:
  - Так ... щоб на цьому планi були реальнi провiсники. У вас навiть натяг гiперноосфери зовсiм iнший, нiж у нас. Хоча, можливо, тому ви зберегли самобутнiсть i не стали нашими рабами!
  Домiнiка вкотре весело розсмiялася i вiдзначила:
  - Бути вашою рабинею? Це навiть кумедно. Вiчно молодий, вiчно босий.
  Кассандра кивнула i запропонувала:
  - Покажи, графинi-дракону що можеш. Спробуй хоча б за допомогою чарiвної палички змусити впасти хоч одну крапельку води.
  Дiвчина-актриса зневажливо пирхнула:
  - Одну крапельку води? Та це зовсiм несерйозно. Можливо, краще вiдразу ж бочку iз золотом.
  Графиня-дракон запропонувала:
  - Нехай чаклує, як хоче. Ти дай їй паличку i подивися, щоб вона правильно запам'ятала, хоч одне заклинання.
  Кассандра хихикнула i пискнула:
  - Так, це виглядає чудово ! Тiльки дивися. Чарiвна паличка дуже потужна, i можна зробити пошкодження i мiсту, i живим iстотам, i самим собi.
  Домiнiка гаркнула:
  - Я не така дурниця , як вам здається!
  Графиня-дракон запропонувала:
  - Давайте, тодi їй дамо, щось невиннiше i менш потужне. Бо вона ще й дiрку в менi зробить.
  Касандра заспiвала:
  У магiї виявити,
  Слiд нам таланти...
  Краще тобi творити,
  Великi дiаманти!
  I дiвчинка-нiмфа клацнула босими пальчиками нiг. З'явилося невелике на вигляд платинове колечко. Кассандра пiдкинула його ногою, i чарiвний артефакт опинився бiля самого обличчя Домiнiки.
  Маркiза прочирикала:
  - Можеш узяти цю каблучку. Одягни на вказiвний палець. I спробуй побажати щось вголос. Магiя в ньому не сильна, проте працює просто. На дiамант з кокосового горiха не вистачить, але, наприклад, з горошинку цiлком!
  Дiвчина-акторка спiймала в руку колечко. Але замiсть вказiвного пальця одягла собi на середнiй i, хитро посмiхнувшись, запитала:
  - А якщо спробувати так? Що тодi буде?
  Кассандра теж єхидно посмiхнулася:
  - Ну спробуй!
  Домiнiка пискнула:
  - Пiдсмажте маркiзi вогнем п'яти!
  Полум'я спалахнуло пiд босими ногами Домiнiки . Голу пiдошву сильно обпекло, вона скрикнула i кинулася тiкати. Справдi, вогонь не слабкий. Але пiти далеко не вдалось. Дiвчину обвив довгий хвiст графинi-дракона.
  Почувся могутнiй рептилiї приємний, жiночий голос:
  - Ну ти даєш! Щойно потрапила до нашого свiту, i хочеш покалiчити нiмфу родичку вищих Богiв? Ти знаєш, що за це тебе вiдправлять рабинею до каменя? I ти будеш там працювати зовсiм гола, в ланцюгах i отримати батогом, палицями, харчуючись хлiбом i водою. А спати доведеться теж прикутим ланцюгом i на камiннi. I нiчого крiм важкої роботи та батогiв знати не будеш. Тим бiльше зараз , коли самцi-раби розсипалися, то така росла i мускулиста дiвчина, як ти, на копальнях нам не завадить!
  Домiнiка при цих словах скривилася. Якось вона грала Клеопатру в однiй малобюджетнiй картинi. Щоб заощадити грошi, картину було названо - "Клеопатра у полонi у Августа". Тобто теж не канон. Клеопатра не покiнчила самогубством i потрапила в полон.
  Ну i її вiдправили до копалень. I там вона шугала напiвгола i боса. А ходити гострими каменями в шахтi з голими пiдошвами, це досить боляче. Та й тягати вантаж теж. Потрiбно було, щоб пiт у рабинi виявився справжнiм, а обличчя реально, не навмисно змученим.
  Але, зрозумiло, це просто кiно, та ще й досить дешеве. I її били батогом, теж неможливо. Але все одно , боляче . Хоча кров, зрозумiло, була бутафорська.
  Взагалi, фiльм був дешевий, i крiм каменоломень iз напiвголими дiвчатами, практично нiчого iншого й не показали. Розрахунок було видно залучити сексуально стурбованих чоловiкiв. Ну i ще, на всьому вiдоме iм'я - Клеопатра! I на це можна було купити
  Домiнiка важко вдихнула, i в яких фекалiях зiрки кiно часом не купаються.
  Маркiза-нiмфа прочирикала:
  - Не сумуй мила, ти нам потрiбна. Ми тебе не здамо нiкому.
  Графиня-дракон проревела:
  - Нехай ще раз спробує потренуватися перед iспитом. Ну, давай спробуй, щось начарувати!
  Домiнiка потерла перстень i сказала:
  - Хочу, шоколадне морозиво!
  Дiвчина взяла та завмерла у напрузi.
  I на неї, як плюхнеться сумiш дробового льоду та шоколаду. Внаслiдок чого, Домiнiка виявилася забрудненою з нiг до голови, та ще й подряпаною.
  Графiня-дракон розреготалася, та так, що здригнулися i струменi фонтану, i затремтiли квiти.
  Маркiза-нiмфа спокiйно помiтила:
  - Нiчого страшного! Навiть, навпаки, у неї великi здiбностi, стiльки морозива та шоколаду вiдтворила за такого, загалом, невеликого за силою артефакту!
  Домiнiка злизнула зi щiк шоколад i плюнула в досадi, скуливши:
  - Вiн гiркий!
  Кассандра засмiялася i помiтила:
  - А шоколад i є гiркий. Ти що, цього не знала?
  Дiвчина-актриса рикнула:
  - А в нас, на Землi та в Росiї, солодкий !
  Маркiза кивнула:
  - Я знаю! Ми теж вмiємо робити солодкий шоколад. Але поки що доведеться тобi задовольнятися тим, що є. Точнiше, ти ж не уточнила, який саме хочеш шоколад. Та й взагалi добре, що ти замовила тiльки морозиво. Якби тобi спало на думку, наприклад, прийняти ванну iз золота, то врiзало б куди сильнiше по макiвцi.
  Домiнiка дотепно зазначила:
  - Життя б'є ключем, i все по головi!
  Графиня-дракон запропонувала:
  - Замiсть дурниць, якi їй при вступi до академiї драконiв не допоможуть, краще нехай спробує створити справдi невеличкий дiамант. Зазвичай, це вдається тим, хто має високий вроджений рiвень магiчних здiбностей.
  Кассандра заперечила:
  - Нi! Це надто очевидний шлях. Слiд дiяти набагато тонше.
  Домiнiка примхливо прошипiла:
  - Я мокра та брудна, просто курка на гриль. Ви можете це виправити?
  Маркiза-нiмфа кивнула:
  - Звiсно, наша красуня!
  I зробила вiсiмку своєю чарiвною паличкою. Пахнуло синiм вогником. I ось дiвчина iз Землi знову стала чистою та акуратною, i майже всi подряпини зникли. Окрiм однiєї на правiй щоцi.
  Але Домика себе не бачила, i не звернула уваги.
  Графиня-дракон прошипiла:
  - I так мою красу... Ти бачу, дещо зрозумiла? Так, прекрасне дiвчисько з планети зростаючих технологiй?
  У вiдповiдь Домiнiка заспiвала:
  Ну чому,
  Жити неможливо з розуму!
  Ну чому життя нас не вчить нiчому!
  Ну чому! Ну чому!
  I розсмiялася, так ця пiсенька, у виконаннi Боярського , була доречною та красивою. А ось її ангельський голос викликав виключно напад смiху.
  Кассандра прошипiла, блиснувши очима:
  - У почуттi гумору тобi не вiдмовити. А от серйозної, ти хоч колись буваєш?
  Домiнiка насупилась. Їй згадалося, як вона грала дiвчинку, якiй поставили двiйку у школi. I нiяк не могла вона надати своєму обличчю засмученого вигляду. Навпаки, навiть хотiлося шкодити. Ну це зрозумiло ... У неї дуже багато вiтру в головi. Ось, як наприклад, деякi хлопцi просто вiзьмуть i по скалять зуби в масовцi, i така їхня вся роль!
  А Домiнiка хотiла грати ... Принцес, зрозумiло.
  Графиня-дракон тут запропонувала:
  - Нехай вона нам краще станцює. Ви бачили, в кiно вона дуже здорово танцює.
  Ось останнє - це правда. Домiнiка вмiла танцювати. Її навiть хотiли взяти на роль Есмеральди. Тим бiльше, вона за каноном начебто навiть не циганка. I чому не виконати цю роль слiпучою бiлявцi?
  Але екранiзацiя класики, та ще й зарубiжної, породжує також певнi проблеми. Тому її зняли в iншiй ролi, але теж танцює.
  Так, танцювати вона, зрозумiло, любила та вмiла. Тим не менш, взяла i брязнула:
  - Позолоти ручку!
  Маркiза-нiмфа пискнула:
  - Ще чого?
  Домiнiка логiчно вiдповiла:
  - Навiть циганки на базарi безкоштовно не танцюють. Тож менi потрiбен важкий мiшечок золота. Хiба не зрозумiло?
  Графиня-дракон проревела:
  - Ну i нахабниця ! Насправдi її найкраще мiсце в каменоломнях. Там вона заразом виробить у собi витривалiсть i звикне до послуху. За це її потрiбно виховати в суворому варiантi!
  Несподiвано до них пiдскочила дiвчинка. Зовнi вона здавалася людською дитиною рокiв десяти не бiльше. Але при цьому на нiй було дорогоцiнних прикрас, наче в ювелiрнiй крамницi. Босi, маленькi, дитячi нiжки виглядали в такiй розкошi недоречно та безглуздо.
  Дiвчинка перевiряла:
  - Я можу купити у вас цю рабиню. Скiльки ви за неї хочете?
  Кассандра впевнено вiдповiла:
  - Ця дiвчина не продається! I поки що вона не рабиня. Втiм, можливо, вiльною вона буде зовсiм недовго.
  Домiнiка буркнула:
  - Як це аморально, коли маленька дитина купує собi рабiв!
  Маркiза-нiмфа впевнено вiдповiла:
  - Це не дитина, а самка-хобiт! А хобiти, схожi на людських дiтей.
  Дiвчинка сердито тупнула своєю маленькою ногою i прочирикала:
  - Я баронеса! А це означає, що ваша рабиня має вiдважити менi уклiн.
  Домiнiка агресивно пискнула:
  - Фiгу тобi! Буду я перед дитиною кланятися!
  У вiдповiдь хобiт-баронеса смикнула правою рукою. Вилетiла блискавка, i лупнула дiвчинку-акторку по голих ногах. У вiдповiдь, ужалена Домiнiка щось вигукнула. I на зухвалу дiвчинку-чарiвницю впав великий, густо вкритий кремом торт. Її навiть збило з нiг, i маленька красуня шльопнулася об брукiвку. Але тут же схопилася, вся виснажена в бiсквiтi, згущеному молоцi та шоколаднiй пастi. Баронесс-хоббiт труснула лiвою, босою, маленькою ногою, на двох пальчиках якої сяяли кiльця з дорогоцiнними камiнчиками.
  I вилетiла цiла магiчна хвиля цунамi. Домiнiку пiдкинуло метрiв на двадцять нагору. Пiсля чого, дiвчисько впало вниз. На щастя, з раннього дитинства займаючись танцями i знiмаючись у кiно, вона вже багато разiв падала з рiзної висоти i виконувала акробатичнi трюки.
  Тому Домiнiка в падiннi згрупувалася, немов кiшка, i цiлком вдало приземлилася. Хiба що, i без того пiдпаленi бойовою магiєю дiвочi ноги зазнали сильного болю, доторкнувшись до кольорової плитки, що покривала площу. Дiвчина скрикнула.
  А графиня-дракон обвила своїм довгим, немов сосна хвостом баронесу-чарiвницю i прошипiла:
  - Припиняйте бiйку! А то обидвi вирушите пiд арешт! Якщо хочете побитися, то є спецiальнi полiгони, на яких проводяться магiчнi та iншi дуелi!
  Домiнiка прочирикала:
  - Так, саме дуель! Тiльки без зброї - руками та ногами!
  Баронеса-хобiт зневажливо пирхнула:
  - Битися з рабинею! Менi це, чесно кажучи, стрiмко ! Краще б її справдi вiдправити в копальнi. Навчати магiї таку дурницю дуже небезпечно.
  Маркiза-нiмфа iз серйозним тоном погодилася:
  - Я теж так починаю думати. Так, у цiєї дiвчинки якийсь особливий дар створювати катаклiзми та породжувати конфлiкти.
  Дiвчина-акторка заперечила:
  - Я нi до кого першої не лiзу! А що до iншого то ... При кожнiй невдачi, давати вмiйте здачi, iнакше вам удачi не бачити.
  Графiня-дракон вiдпустила пустуню, схожу на дитину, але реально здатну втекти цiлий полк з танками.
  Хвiст злегка забруднився в крем, згущене молоко, шоколадну пасту, бiсквiт. Торт був величезний, i явно зроблений щиро. Навiть шкода, що розбили замiсть того, щоб з'їсти. Графiня-дракон, клацнула пальцями з нiгтиками лапи, i її обдало кришталевий струмiнь фонтану, змиваючи бруд.
  Кассандра кивнула:
  - Чистота запорука здоровя! Порядок, перш за все!
  Баронеса-хобiт потерла одну свою маленьку, засмаглу, витончену ногу об iншу. На кiлька секунд вона засвiтилася, наче лампочка. I всi кулiнарнi надмiрностi, якi густо вимазали дiвчинку-чарiвницю, зникли. I розкiшнi прикраси засяяли з новою силою. Вона справдi так стала схожою на принцесу, що Домiнiка вiдчула розчулення.
  Їй теж випало грати дiвчинку-принцесу в однiй iз казок. Там їй довелося розлучитися з розкiшним одягом та дорогоцiнними туфлями, i стати служницею вiдьми. Носити лахмiття i ходити в дерев'янi черевики. А в таких колодках набагато гiрше, нiж просто босонiж. Вона навiть стала вмовляти режисера, що може краще взагалi знiматися без взуття. Адже босi ноги дiвчинки в рубищi куди сильнiше наголосили б на злиднях i змiнi статусу принцеси на фактично рабиню.
  Але у режисера було видно свої задуми. Пiд кiнець, вона, тiкаючи з вежi смертi, таки позбулася черевикiв-колодок, i далi вже була босонiж, вiдчуваючи справжнє блаженство. Зараз, щоправда, її голi ступнi пiдпалило, i навiть з'явилися дрiбнi пухирi, вiд чого було боляче i гидко!
  Баронеса-хоббiт простягла їй свою маленьку долоню, нiжну i разом з тим засмаглу, потиснувши руку Домiнiки з недитячою силою i прочирикала:
  - Гаразд, мир! Мене звуть Ласка. I не думай, людина, нiби я невинна дiвчинка, орки, гоблiни, суперечки Кощiя, всi вони вiд мене чудово отримували!
  Домiнiка з подивом просила:
  - А скiльки тобi рокiв, дитино?
  Ласка посмiхнулася i вiдповiла:
  - Серед представниць прекрасної статi про вiк запитувати не прийнято! Наскiльки виглядаю, стiльки ти менi й давай лiт.
  Дiвчина-акторка розсмiялася i помiтила:
  - Тобi рокiв iз десять! Не бiльше!
  Графиня-дракон рикнула:
  - Та їй уже триста з хвостиком. Що, втiм, байдуже. У нашому свiтi всi самки молодi i прекраснi. Залишайся дiвчинка з нами, будеш нашою королевою!
  Домiнiка у вiдповiдь видала вiдомий куплет:
  Якщо скаже рать свята,
  Кiнь ти Русь, живи в раю.
  Я скажу: - Не треба раю,
  Дайте Батькiвщину мою!
  . РОЗДIЛ Љ 3.
  Маркiза i баронеса заплескали в долонi i хором вигукнули:
  - Браво! Це ти сама написала?!
  Домiнiка негативно труснула золотистою головою:
  - Нi. Не я. Хтось iнший не пам'ятаю автора!
  Кассандра скривилася:
  - Дивно, у тебе ж чудова пам'ять!
  Дiвчина-акторка чесно вiдповiла:
  - Я надто багато думаю про себе, нiж про iнших. Краще нехай бiльше знають про мене, нiж я, про iнших. Я теж часом складаю, i не гiрше за Пушкiна.
  Графiня-дракон вишкiрила свої яскравi, блискучi, наче алмази зуби в широких пащах i серйозно вимовила:
  - Може, заспiваєш, щось власного твору?
  Домiнiка благаюче, потираючи пiдпаленi ступнi, сказала:
  - Нема питань! Тiльки дайте бодай по однiй золотiй монетi. I я вам виконаю цiлий шлягер. А спiвати задарма? Несолiдно! I тривiально, невигiдно!
  Маркiза-нiмфа нахмурило чоло, i в її руцi загрозливо блиснула чарiвна паличка, вона була сповнена рiшучостi, покарати зухвале дiвчисько, що наважилася суперечити дракону.
  Графиня-дракон примирливо прошипiла:
  - Дай їй срiбну монету. Нехай заспiває вiд душi.
  Домiнiка посмiхнулася, її зуби, ну такi добiрнi, сяють, немов гiрськi, крижанi вершини на яскравому сонцi опiвднi. I пискнула:
  - Грошi вперед!
  Ласка кинула їй монету i проворкувала:
  - На, лови!
  Дiвчина кинула свою ногу вгору i примудрилася зловити босими пальчиками срiбну кругляшку. Потiм перекинула собi в долоню. Подивилася на монету. Вона була нiчого, срiбло зовсiм нове, з одного боку дракон iз сiмома головами, а в лапах тримає скiпетр та булаву. А з iншого , красива дiвчина з дуже пишним кучерявим волоссям. I це чудово.
  Домiнiка не встояла вiд спокуси спробувати монету на зуб i з усмiшкою вiдповiла:
  - Це чудово. Класна рiч.
  Ласкання прошипiла:
  - А тепер, спiвай! Побачимо, що ти можеш!
  Графиня-дракон додала:
  - I спiвати ти маєш голосно, i виконати бiльш-менш тривалу баладу, раз ми заплатили!
  Дiвчина-акторка згiдно кивнула:
  - Так, я це розумiю! Не можна ж спiвати, наче...
  I тут їй на думку не спала асоцiацiя. Ну, сказати, соловей - не зовсiм правильно i доречно. А щось iнше, не дуже того!
  Дiвчина-нiмфа тупнула босою ногою:
  - Давай починай!
  Домiнiка заспiвала своїм чистим i нiжним голосом;
  Я була акторкою знаменитою,
  Зйомки, лайки, музика, бали...
  У танець пускалася лютий i дикий,
  Немов втiлення Сатани!
  
  Мої ноги сильнi такi,
  Вiдбивали лютий гопак.
  Ми такi дiвчата крутi,
  Двинемо вiдразу пiдлому в п'ятак!
  
  Але потрапила у свiт я, знай, особливий,
  Де дракони правлять, як царi...
  Там порядок дуже новий,
  Хоч собi сорочку ти порви!
  Менi довелося стати босою рабинею,
  Отримуючи батогом по спинi.
  Хмари над нами блакитнi,
  Мiсце неприємне на Землi!
  
  Ось до мене пiдходить гном суворий,
  I в своїх руках стискає батiг.
  Хлопчик пробiг бiлоголовий -
  Раб босий, господар видно скупий!
  
  Гном смiється, лiзе в зуби лапою,
  Немов дiвка зi статтю, жеребець...
  Щоб його ведмiдь згриз клишоногий -
  Буде з плесом карлику кiнець!
  
  Але ось у рудники мене продали,
  Не знайшлося в гаремi видно мiсць.
  I навздогiн мiцно батогом дали,
  Тому що багато дiвка їсть!
  
  Ось веде мене гном на мотузцi,
  Принади дiвчинки - до фенi .
  Голосок рабинi дуже дзвiнкий,
  Але в результатi лише однi нулi!
  
  Я майже гола i боса,
  У рудниках працюю, як той вiслюк.
  Мамо, кажу, моя рiдна,
  Як же вийшло так безглуздо!
  
  Я була здатною дiвчинкою,
  Дроби хвацько множила в думцi.
  А тепер в однiй, вважай, спiдничцi,
  Перебуваю у дикiй кабалi!
  
  Довго, довго гнома я терпiла,
  Отримувала по спинi батогом.
  Били i за справу, i не дiло,
  Обiцяли погодувати потiм!
  
  Але повстали босi рабинi,
  Ломики при справi, молотки,
  I тепер у своїй, вважай, стихiя ,
  Щоб гномик iз плесом здох !
  
  Ну, яких злiсних перебили,
  Були жертви страшнi у нас.
  Але себе, повiр, звiльнили.
  Показали дiвки найвищий клас!
  
  I тепер у нас велике вiйсько,
  Хлопцi теж з нами в бiй iдуть.
  Ми щити ламаємо немов дошки,
  Буде злим правителям капут!
  
  I тодi зникне пекла рабство,
  Розпрямляє плечi людина.
  I покiнчимо з ситим ворогiв панством,
  У щастя та прогресi буде вiк!
  
  I тодi свiт буде у всьому свiтi,
  Людина, велика зiрка.
  Полетимо ми в зоряному, знай, ефiрi,
  Нехай здiйсниться людей мрiя!
  Дiвчина закiнчила на високiй нотi, своїм переливаючимся, немов срiбнi дзвiночки, голосом.
  Дiвчинка-нiмфа заплескала в долонi. Кiлька ельфiв i тролiв i пари людей також заслухалися пiсенькою Домiнiки. I кинули їй монети: i срiбнi, i бронзовi.
  Дiвчина-актриса вклонилася. I пiдiбрала їх iз плитки. Частину монет взяла руками, частина босими пальчиками ноги. I це було чудове видовище.
  Так, у неї такi спокусливi та точенi нiжки. I наскiльки вона сама по собi красива та ефектна. Ну, куди до неї iншим примадоннам. Чи наважаться вони виступити на естрадi босонiж? Чи у короткiй спiдницi?
  Графиня-дракон вiдзначила:
  - Ось це спiвачка! Нi, їй мiсце у академiї. I лише в академiї, на тому факультетi, який вона сама вибере.
  Домiнiка хихикнула i заспiвала:
  Ми будемо самi дiвки собi суддi,
  I якщо треба вибирати, i вибiр важкий.
  Ми вибираємо дерев'янi костюми,
  Бо тiльки честь мають нашi люди!
  Ласка цвiркнула:
  - Голос у тебе... Просто ангела найвищого рiвня!
  Домiнiка посмiхнулася, i пiдкинула одну з монет своє босою ногою вище, а потiм , як нагнеться i зловила її язиком. I тут, як закричить. Вiд зiткнення зi слиною, помаранчевий метал миттєво розiгрiвся, i обпiк красунi рот.
  Дiвчина почала плюватися i охати. I її бажання спiвати разом випарувалося.
  Дiвчинка-нiмфа труснула перснем, i жар у ротi у Домiнiки минув. Дiвчинка проворкувала:
  - Ось це так! Тепер я зрозумiла, як це бути вогнедишним драконом!
  Ласка помiтила з посмiшкою:
  - Краще пiзно нiж нiколи,
  Попереду, у дiвчинки крутi роки!
  Графиня-дракон вiдзначила:
  - У нас iнша будова пащi та горла, нiж у людей, i полум'я зовсiм не обпалює. Отже, не турбуйся за нас.
  Публiка, що зiбралася навколо, все ще шумiла i вимагала, ляскаючи в долонi:
  - Виконай ще що-небудь, ласкаво просимо!
  Домiнiка прочирикала:
  - Якщо накидаєте монети, то виконаю!
  У вiдповiдь шум та запевнення:
  - Так, звичайно ж! Ласкаво просимо.
  I пiд голi, м'язистi, засмаглi й витонченi нiжки дiвчинки, якими вона перебирала з неповторною грацiєю, полетiли золотi, срiбнi, помаранчевi, бронзовi, платиновi монети.
  Домiнiка повеселiшала вiд цього, вiдчула ентузiазм, i з запалом, заспiвала;
  Бурi, урагани не перешкода парi нашiй,
  Дочки Вiтчизни, що цвiтуть, як троянди кущ.
  Хто не вiдав лайки, той не їв пшоняної кашi,
  В бiй веде нас Бог Спаситель Iсус!
  
  Битися ми звикли навiть у бурхливому океанi,
  Кожна людина, вiн наче трiска за бортом.
  Нелюдiв ординцiв, вiрю, в сутичцi розтерзаємо,
  Честь у нас не вибити й кувалдою з молотком!
  
  Меч калився в горнi, в самому розпеченому пеклi,
  Загострили лез дуже жорстке хутро!
  Будь солдат безстрашним; серцем сильним, загартованим,
  Якщо смерть, то стiй на мiсцi, не бiжи!
  
  Так , вiйна, звичайно, то не бенкет з солодким медом,
  Адже на нiй є сльози, i стiкає кров.
  Вовк протяжно виє i ведмiдь з лютим ревом,
  А удар у вiдповiдь нехай буде у око, а не в брову!
  
  Є спис такий, що пробити кольчугу може,
  Є щити такi, що їх сваї не пробити!
  Але не треба трусити, нехай не корчать чорти пики ,
  Щоб не стати таким, як у мережах дичину!
  
  Ось прийде, ви вiрте, променисте рiшення,
  Кожному нагорода, що вище не знайти!
  За злочинний помисел настане, вiрю, помста,
  Немає iншої доблестi, нiж тяжкого шляху!
  Так заспiвала Домiнiка, i їй аплодувало з величезним ентузiазмом рiзношерсте збiговисько. Нехай навiть суцiльнi самки, у цьому свiтi без чоловiкiв. Або майже без сильної статi.
  Пiсля чого графиня-дракон труснула хвостом i вiдзначила:
  - Ну, менi час! Змотуюсь вiд гвинта!
  Нiмфа пiдхопила босою ногою монету i запропонувала:
  - Давай перевiримо. Я кину, а ти скажеш - орел чи решка ! Вгадаєш, монета твоя, нi, ти менi у вiдповiдь монетку!
  Графиня-дракон гримнула смiхом i вiдповiла:
  - Знаю я твої штуки! Так що краще не гаяти нi часу, нi голови!
  Домiнiка посмiхнулася i вiдзначила:
  - Голова не вушка, вiд шапки вiдiрвеш, не пришиєш!
  Ласка прочирикала i заспiвала:
  -Вушка на макiвцi - це вушка!
  Вушка на макiвцi - пацiєнт психлiкарнi !
  Графиня-дракон злетiла у повiтря. I не прокоментувала те, що заспiвала дiвчинка-нiмфа. А це, слiд зазначити, надзвичайно круто.
  Домiнiка почала спiшно збирати монети i руками, i голими ногами. I робила це у швидкому темпi.
  Ласка помiтила, почухавши собi волосся чарiвною паличкою:
  - Грошi, звичайно, важливi. Але ще важливiше заклинання, артефакти, талiсмани, медальйони, амулети та iнше. Iнакше не вийде у вас шикарно жити та шикувати !
  Домiнiка погодилася:
  - За грошi не купиш здоров'я, повiр,
  За грошi не купиш кохання та пошани...
  Тому ти не гризись, наче звiр,
  Знай, Батькiвщину ти не продаси з розрахунку!
  I дiвчина босою пiдошвою, як лясне по монетi фiолетового кольору. I тут її гола нога несподiвано перетворилася, на мить, на качину лапку.
  Домiнiка злякано заволала:
  - Що за чортiвня!
  Нiмфа-маркiза з усмiшкою вiдповiла:
  - Це особливий магiчний метал, тiльки вiн спрацьовує, коли стикається зi шкiрою того, хто має в роду олiмпiйськi боги!
  I Ласка зрадiло вигукнула:
  - Ось це так! У тебе є така кров. Виходить, ми не помилилися.
  Домiнiка буркнула:
  - Але ж це потворнiсть! Якщо можеш, прибери лапку. I зроби менi знову нормальну ногу.
  Нiмфа похитала голову:
  - Нi! Це ти вже маєш зробити сама.
  Дiвчина-попаданка пискнула:
  - А це ще як?
  Ласка пiдказала:
  - Уяви собi уявно, яку б ти хотiла бачити свою ногу, клацни великим i вказiвним пальцями правої руки, i в тебе має вийти!
  Домiнiка взяла та представила. Потiм почулося клацання.
  I замiсть гусячої лапки виникла нога у валянцi та з лижiв. I стало ще незручнiше, коли лижа застукала по брукiвках.
  Нiмфа посмiхнулася i заспiвала:
  - Даром викладачi,
  Час iз тобою витрачали...
  Дарма з дiвчиськом мучився,
  Наймайстернiший маг!
  Домiнiка образилася:
  - Я не чарiвниця. А ще тiльки вчуся. Але шлях до пiзнання не буває надто легким ... Так , у кiно!
  Ласка вiдповiдно кивнула:
  - Так, у кiно, мабуть, тим паче. I це, звичайно, наша велика проблема.
  Публiка навколо почала знову збиратися: видовище кумедне. Точнiше, суцiльнi дiвчата тут рiзних видiв. I на тому спасибi. Дiвчина-актриса спробувала знову подумати i перетворити ступню. Але цього разу зовсiм з'явилося, щось на гусеницях та з радаром, хай i невеликого розмiру.
  Домiнiка заспiвала, не втрачаючи оптимiзму:
  Я прошу не дивуватися нiкого,
  Якщо вiдбуватиметься чаклунство...
  Якщо буде, якщо буде,
  Якщо вiдбуватиметься чаклунство!
  Нiмфа усмiхнулася у вiдповiдь i вiдзначила:
  - Так, до твого голосу, ще й умiння до магiї!
  Тут до них пiдбiгла дiвчинка-хобiт i запропонувала, крутанувши чарiвною паличкою:
  - Давайте краще я! I знай, у мене половина тисячi рокiв практики!
  Ласка заперечила:
  - Нi! Нехай вона це зробить сама!
  Домiнiка прочирикала:
  Я збожеволiла, збожеволiла,
  Зроблю сама, зроблю сама!
  I попаданка знову прошепотiла щось схвальне. А потiм її нога, у виглядi танка з радаром, набула, нарештi, витончену, колишню форму. I це виявилося, нiби на замовлення зроблено.
  Домiнiка пiдвелася i поворухнула пальчиками. Її настрiй став веселiшим, i вона заспiвала:
  Ми, дiвчата найсильнiшi у свiтi,
  I крутiше красунь, повiр не знайти...
  Ворогiв ми реально замочимо в сортирi
  I рокiв буде завжди на вигляд двадцяти!
  Пiсля чого, красуня, як вiзьме i розсмiяється, вискалив свої великi та блискучi зубки.
  Домiнiка пустилася в танець, i її голi ноги високо задирали вгору. I вона спiвала:
  Я чарiвниця дуже крута,
  Якщо тупне ногою, то обвал...
  Покохала я стрибати боса,
  Справжнiй, вважай, iдеал!
  Ось це її пiсенька - просто здорово та круто!
  Хоча, з iншого боку, вкрай проста i нехитра. Так, дiвчинка така, що не скучиш.
  Дiвчинка-хобiт вiдзначила:
  - Дуже швидко вчиться!
  I труснула своїми ногами, якi були прикрашенi на кiсточках браслетами, посипаними дорогоцiнним камiнням, i на кожному пальчику по перстню.
  На вигляд вона, немов дитина, але судячи з кiлькостi каменiв, особливо на нижнiх кiнцiвках, видно чарiвницю високого рангу.
  Ласка кивнула дiвчинцi:
  - Я десь тебе бачила. Ти, випадково, не княжна Алсу ?
  Самка-хоббiт кивнула:
  - Так , так воно i є! Але знаєш маркiза, з це дiвчиною з планети Земля, ти не оберешся клопоту!
  Ласка погодилася:
  - Правильно! Але iнакше й не можна. На жаль, такий уже свiт, що не обходиться в ньому без проблем та пригод.
  Домiнiка поспiшила додати:
  -Життя без пригод i подвигiв занадто нудне. Це як суп без перцю!
  Княжна Алсу погодилася:
  - Так правильно! Для того й потрiбнi лиходiї. Хтось iз них пустив чуму, що вбиває сильну стать.
  Домiнiка з подихом проспiвала:
  Без жiнок жити не можна, то вiрно,
  Але без чоловiкiв теж радостi немає.
  Так вийшло, дуже вже погано,
  Якщо господаря сильного нема!
  Ласка погодилася з цим:
  - Можливо! Але тут, як кажуть - палиця з двома кiнцями. З одного боку немає сильної статi, а з iншого.
  Самка-хобiт спiшно заперечила:
  - Нi! Погано з усiх бокiв. Тож не варто дурницi говорити. Самцi також потрiбнi.
  Домiнiка заперечила:
  - Самцi у тварин. У розумних особин щось iнше.
  Ласка засмiялася i вiдповiла:
  - Так, у чоловiкiв, звичайно. I не знайшла, що сказати.
  Повз них пролетiли кiлька голубiв, з помаранчевим пiр'ям i позолоченими дзьобами. Дуже цiкавими були птахи. Просто принаднiсть з одного боку. Але з iншого боку , в них спостерiгалася i деяка вiдсутнiсть смаку.
  Домiнiка замiнила:
  - А навiщо золотити голубам дзьоб?
  Ласка пояснила:
  - Нiхто не золотив! Це тому, що вони клювали полуницю з топазами.
  Дiвчина-акторка буркнула:
  - Чого? Iз топазами?
  Дiвчинка-хоббiт кивнула:
  - Так, буває i така полуниця! А ти що не знала?
  Ласка помiтила:
  - А звiдки їй знати? Вона у нашому свiтi зовсiм недавно.
  Три представницi прекрасної статi додали кроку. I їхнi голi, рожевi п'яти замиготiли.
  Навколо з'явилися будинки , високi, що нагадують рожевi, фiолетовi, смарагдовi свердла. I це виглядало вкрай футуристично. Навiть якiсь лiтальнi апарати були у небi. Точнiше, пронеслася карета iз золота i посипана дiамантами, запряжена шiсткою крилатих, бiлих коней.
  Усi троє дiвчат вiдважили легкий уклiн. Але видно, знатнiй особi було не до красунь, i трiумвiрат пiшов далi.
  Ось попереду був iподром, вiн скидався на величезний стадiон. На ньому явно проходили стрибки.
  Маркiза-нiмфа запропонувала:
  - Потрiбно перевiрити, чи має наша вихованка дар ясновидiння. Тому ми вiдвiдаємо стрибки.
  Навколо iподрому була височена в сiточку, зi срiбла та помаранчевого металу, огорожа, усiяна перлами та якимись синiми та фiолетовими каменями, а також склом, що нагадує чеське . I це виглядало дуже красиво.
  А бiля входу з бокiв били два фонтани, якi викидали рiзнокольоровi струменi з позолочених гарних пар: - ельфiйки, яка обiймалася з юнаком ельфом.
  Так, виглядало все дуже гарно. А бiля входу охорона iз дiвчат. Теж дуже красивих i в легких, срiбних обладунках.
  На вигляд усе так чудово. Скiльки довкола представниць прекрасної статi.
  Домiнiка згадала фiльм про Архiпелаг ГУЛАГ та жiночий табiр. Там усi жiнки були, як на пiдбiр, молодi, красивi, i ходили в робах, що залишали цiлком вiдкритими їхнi чудовi ноги. Ну, а оскiльки лiто в Сибiру тепле i навiть, мабуть, спекотне, дiвчата були босими. Що робила фiльм дуже популярним серед чоловiкiв. А Домiнiка в ньому грала бунтарку-комсомолку, яка влаштувала цiле повстання дiвчат. I красунi навiть захопили зброю, i прийняли бiй iз цiлим полком НКВС, i змогли його виграти.
  Фiльм, звичайно ж, вийшов крутий. I босоногi, гламурнi, прекраснi воїнки виглядали просто супер.
  Домiнiка, до речi, спочатку мала б зiграти роль двоюрiдної сестри Фандери, яка влаштувала бунт ув'язнених, але такий фiльм мiг би потрапити пiд заборону. I її просто зробили вiдмiнницею та комсомолкою.
  Домiнiка вклонилася дiвчина iз варти. Несподiвано, прямо з-пiд Землi, наче чорт iз табакерки, вистрибнув дракон. Невеликий , трохи бiльший за альбатрос, з трьома головами.
  Вiн, або вона пiдлетiв до дiвчат, i пролунав голосок:
  - Повернiть менi братика!
  Нiмфа-маркiза зiтхнувши вiдповiла:
  - Це неможливо, Бiлко.
  У вiдповiдь дiвчинка-дракон, чия луска переливалася на трьох сонцях усiма кольорами веселки, а крилами були настiльки гарними, що рябило в очах, почала ревти.
  - Я братика хочу! Я братика хочу! Де вiн!
  Дiвчинка-хобiт проворкувала:
  - Та ми самi думаємо, як повернути нам чоловiкiв. I не треба вередувати.
  Дiвчинка-дракон, ну що з дитинчати вiзьмеш, заспокоїлася, i перевiрила, пiдскочивши до Домiнiки:
  - Я знаю, ти можеш! Ти вибрана!
  Дiвчина-попаданка посмiхнулася i заспiвала у вiдповiдь:
  - Все неможливе, повiр, можливо,
  Але пiдiйти до цiєї проблеми дуже складно.
  Однак, якщо пiднапружити мiзки, граючи,
  Смою я стати, прекрасною дiвчиною -джедаєм !
  Дiвчинка-дракон повеселiшала i прочирикала у вiдповiдь:
  Розум у тебе зовсiм не з пальчик,
  Генiю, знай, на Землi...
  А на мене чекає гарний хлопчик,
  На заводному конi!
  Домiнiцi стало смiшно, i вона захихотiла:
  - Дракон на конi? Адже це, як таке виглядає!
  Маркiза помiтила:
  - А що, ти уявлення про алегорiю не знаєш!?
  Дiвчина-акторка розсмiялася i вiдзначила:
  Можемо дихнути, будь-де,
  Хоч у заходi сонця бурштину...
  Загалом, ми живемо вiльно,
  Так, вiльно!
  Фiгурально, говорячи!
  Дiвчинка-дракон випустила з пащi вогники, це нагадувало запальничку, i пискнула:
  - Це чарiвна пiсенька. Однак , я хочу, щоб прекрасна гостя з невiдомої Землi ще щось цiкаве виконала.
  Домiнiка знизала плечима, зазначила:
  - Я знаю, мiй голос збиває монети не гiрше, нiж нунчаки зi снопiв зерно. Однак, що я знову мушу напружувати свiй голос! I заради чого? Куди тут витрачати грошi?
  Маркiза заперечила:
  - По-перше, ти свої грошi поставиш на одного з коней на iподромi i постараєшся примножити свiй капiтал. А по-друге, ця дiвчинка не просто маленька самка-дракон, а й принцеса. Вона тобi подарує свiй перстень, у якому мiститься колосальна магiчна мiць. I заради цього , повiр, варто постаратися i заспiвати, як слiд!
  Домiнiка кивнула своєю свiтлою головою на сильнiй шиї i помiтила:
  - У цьому випадку, я бачу, є заради чого постаратися! Тим бiльше, як вiдмовити дитинi!
  Дiвчинка-дракон прочiрикала:
  - Я зовсiм не дитина. Я принцеса i можу таке! Ось приляжу на вашу планету. I спалю вашу столицю.
  Домiнiка загрозливо пирхнула:
  - А у нас на таких, як ти, ППО є! Що скажеш на це, дикуне?
  Дiвчинка-дракон буркнула:
  - Тебе вiдправлять у каменоломнi. Працюватимеш гола i в ланцюгах пiд ударами батiгiв оркiв-наглядачiв.
  Дiвчинка-хоббiт кивнула:
  - Так, вона може! Тим бiльше, що ти людина. А люди у нас... Їх вважають, як би нижче за рiвнем, з багатьох причин.
  Ласка пискнула:
  - Так що краще заспiвай! Тут уже публiка зiбралася, ще й грошей заробимо.
  Справдi, в натовпi рiзних представниць прекрасної статi виник шум, i почулися хлопки та вигуки:
  - Спiвай квiтку, не соромся!
  Ну, людино, давай музику!
  Ми хочемо послухати трель райського птаха!
  Домiнiка важко зiтхнула i заспiвала;
  Берег на Ельфi просторий , крутий,
  Плещуються хвилi блиском глазурним.
  Стала Ельфiя Вiтчизною рiдною,
  Трель солов'я нам спiває чудовою пiснею!
  
  У човнi широкому, ми з милою пливемо,
  Коси свої злата вал розпустила.
  Як добре нам iз коханою удвох,
  Жаль не зловити на уду крокодила.
  
  Нi, не вода, шелестить за кормою,
  Це природа нас дарує шампанським.
  Край цей менi, мов мати дорогий,
  Щедрiсть землi в царському вбраннi!
  
  Краплi, як перли пiд мiсячним променем,
  Бризки, як рiй бджiл iз срiбним крилом...
  Дiва ти менi, немов ангел iз мрiєю,
  З ликом невиннiсть - Мадонни пречистої!
  
  Запах медовий, а волосся шовк,
  Губи атласним покривом розкрилися.
  Вiрю, момент довгоочiкуваний прийшов,
  Чи стануть реальними казки i були!
  
  Торкнулися в екстазi вуста,
  Насолода така, що слiв бiльше немає .
  Ти неземна, повiр, краса,
  Жереб вирiшить, кинь вище монету!
  
  Ось поцiлунки один за одним,
  Зiтхання i смiх нашої бурхливої радостi.
  Святiсть душi збереже херувим,
  Список грiхiв кине обраний до скриньки.
  
  Нi, знай, прекраснiша за тебе на Землi,
  Яскравим багаттям пристрасть горить у моєму серцi!
  Будемо ми жити в найкращiй країнi,
  У космос вiдкриємо вiкна та дверцята!
  Отак заспiвала красуня чудову пiсеньку. I їй плескали долонями дiвчата рiзних мастей. I кидали заодно монетки, в тому числi золотi. I це чудово .
  Дiвчинка-хобiт струсила чарiвною паличкою, i грошi стали самi собою злагоджуватися в окрему купу. I вирiс цiлий стовпчик iз рiзнокольорових монет.
  Дiвчинка-дракон теж плескала в долонi, а потiм випустила з трьох голiв яскраве полум'я. Пiсля цього, примхливо сказала:
  - Це, звичайно, добре, але мало! Потрiбно, щоб ти ще для мене заспiвала!
  Домiнiка насупившись, запитала:
  - А чи не надто це багато?
  Маркiза шикнула на неї:
  - Усього за одну пiсеньку хочеш отримати таку цiнну обручку? Ну, ти i нахабниця ! Май совiсть, адже артефакт цiнний.
  Дiвчинка-хобiт прочiрикала:
  - За кожну рiч своя цiна. I зазвичай за цiнний артефакт потрiбно виконати три бажання, або надати три послуги. Такi правила. I ти сама розумiєш чому!
  Публiка з рiзномастих дiвчат заплескала в долонi, i затупала босими, i дуже рiдко у взуттi, ногами:
  Давай, ще спiвай!
  Ми хочемо пiсень!
  Це буде дуже здорово !
  Виконай романс!
  Ми добре заплатимо тобi!
  Ласка кивнула Домiнiцi:
  - Ну, не ламайся! Давай собi, спiвай!
  I красуня-попаданка труснула своєю свiтлою, яскравою гривою. Тупнула голими, м'язистими ногами i заспiвала, з великим почуттям i виразом;
  Наша правда, наша правда,
  Полягає, щоб вiру нести!
  I не завтра, i не завтра,
  А сьогоднi Вiтчизну врятувати!
  
  Ми Ельфiю свою поважаємо,
  Адже вона всьому свiту, знай свiтло!
  Наше алое Батькiвщини прапор,
  I його яскравiшого за червоного немає!
  
  Пiонер вiддає честь не бюсту,
  Його знак, це Батькiвщина прапор!
  Ми билися з супостатом майстерно,
  Уславляючи звершення у вiршах!
  
  Знай, що вiра одна на планетi,
  Вiра в милий , святий ельфiнiзм!
  Щоб смiялися щасливi дiти,
  Щоб вирвався в безодню оркiзм !
  
  Кожен витязь був просто дитиною,
  По травi та струмкам босонiж...
  Але тепер у його долонях лебiдка,
  Хвацько плющить метал молотком!
  
  Автомат хтось точить верстатами,
  Ну, а хтось стрiляє з плеча!
  Кумачом риє червоний прапор,
  Лупимо злiсних ворогiв, не жартома!
  
  Брали смiливо орклiн нашi предки,
  Ну, а нам? Нам дорога на Марс!
  Люди ми, не макаки на гiлцi,
  Супостату кулак точно в око!
  
  Але вмiємо до того веселитися,
  У барабан бити, на трубах грати!
  Дуже милi дитячi особи,
  I оцiнки чотири та п'ять!
  
  Найважчий битви iспит -
  Чи не пройти це, що померти!
  Але в смертi нам смолоскипом прапор,
  Пасти не може ельфiйський горн-мiдь!
  Ось так гарно i вмiло заспiвала дiвчина i, при цьому, ще танцювала, а її ноги були такi спокусливi. Жаль тiльки, не було поруч чоловiкiв, щоб оцiнити її красу. А вона у дiвчинки на колосальному рiвнi, i показує войовниця свiй колосальний натиск та антураж.
  А зiбралося вже кiлька сотень дiвчат, i вони галасують. Грошi кидають, i в них дуже сильнi запахи юних, свiжих, жiночих тiл та дорогих парфумiв та парфумерiї. Тут є вiд чого запаморочитися головi.
  Деякi монети були з керамiки, i навiть попалася пара дерев'яних , що здорово. Але звичайних для планети Земля грошей з паперу, щось не видно. I це якось незвично для Домiнiки. Ось часом миготять думки, якi тут таки дикуни. А електроннi картки для розрахункiв? Ну, це зовсiм фантастика для такого рiвня розвитку.
  Ось хтось i недоїдене тiстечко з кремом жбурнув пiд босi ноги дiвча-певiчки.
  Дiвчинка-хобiт ударила по тiстечному блискавкою з палички. I воно миттєво розсипалося.
  Красуня малого зросту вiдзначила:
  - Бiльше так не робiть! Лише грошi!
  Ласкання заспiвала:
  - Роби грошi! Роби грошi!
  Забувши про нудьгу, лiньки...
  Роби грошi! Роби грошi!
  Якщо треба, хоч цiлий день!
  Дiвчинка-дракон труснула крильцями i прочирикала:
  - Ну, це друга послуга! Але щоб отримати колечко-артефакт , потрiбна ще й третя!
  Домiнiка надула щiчки i впевненим тоном промовила:
  - Якщо хочете, то я iз задоволенням вам ще заспiваю! Адже я, чесно кажучи, обожнюю спiвати.
  Публiка з доброї тисячi жiнок, представниць прекрасної статi, заревiла i затупотiла майже суцiльно босими, витонченими, дiвочими ногами.
  - Спiвай ще! Спiвай ще!
  Браво, бiс! Браво, бiс!
  Дiвчинка-дракон заперечила, пiдвищивши свiй голосок:
  - Нi! Вiддати таку обручку всього лише за пiсеньки! Тут потрiбно, щоб вона зробила щось цiннiше i, водночас, складне.
  Настала тягуча пауза. Бiльше тисячi дiвчаток рiзних рас, завмерли в очiкуваннi.
  Зненацька з'явився хлопчик. Єдиний чоловiк серед них. Вiн був людської раси, в одних лише шортиках, м'язистий i з клеймом раба на плечi, на вигляд рокiв дванадцяти i явно не раз битий. Пiдбiгши, миготивши запорошеними, дитячими п'ятами до дiвчинки-дракона, вiн упав на колiна i проскулив:
  - Нехай мене зроблять вiльним! Поверни менi моє становище!
  Дiвчинка-дракон кивнула i пiдтвердила:
  - Саме так! Хлопчик отримає свободу, якщо ти зможеш перетворити його на ельфа!
  Домiнiка розвела руками:
  - Але ж це неможливо!
  Маркiза-нiмфа пiдказала:
  - Ця дитина-раб зовсiм недавно була наслiдним принцом величезної iмперiї, на iм'я Еномай. А тепер вiн став хлопчиком людської раси i рабом, щоб уникнути диявольського моря. Зроби з нього знову ельфа-принца, i тодi, можливо, ми вхопимо за ниточку весь клубок!
  . РОЗДIЛ Љ 4.
  Княжна-хоббiт пiдтвердила:
  - У цьому є i твiй шанс Домiнiка. I наш також. Самцi майже всi випарувалися. I цей, хоч i не скам'янiв, але втратив i титул i становище, i навiть тiло, ставши рабом людським невiльником.
  Хлопчик кивнув свiй свiтлою, стриженою головою:
  - Мене щодня б'ють, щоб я не скам'янiв! Чомусь саме раби, яких порють, найбiльш стiйкi до епiдемiї!
  Домiнiка розвела руками i вiдповiла:
  - Та я гадки не маю, як його розчарувати! I що принц теж був дитиною?
  Хлопчик-раб хитнув головою:
  - Нi, я був цiлком дорослим! Але коли почав камiння, нiмфа-ласка застосувала особливу магiю. Я став юним рабом, i мене вiдшмагали. Це дало менi кiлька мiсяцiв, нехай болiсного, але життя. Але рано чи пiзно, i це скiнчиться. Тим бiльше, бити мене повиннi жорстко, i щодня потрiбно, чи тягати важке камiння, чи крутити колесо!
  Дiвчинка-нiмфа кивнула:
  - Так! Це єдиний спосiб якось вiдстрочити ефект кам'яного моря. Ось на рудниках ще залишилися хлопчики-раби людської раси, якi ще не скам'янiлi та трудяться. Але це єдинi чоловiки, що залишилися. I то деякi з них теж перетворюються на камiнь i розсипаються потiм на пил.
  Домiнiка свиснула:
  - Оце жах! Всесвiтня катастрофа! I щоб жити стати рабом!
  Хлопчик у чорних коротких шортах, що становили весь його одяг, при цьому жилавий, з сухими м'язами пiд шкiрою, яка через вiдсутнiсть жиру видається тонкою, заспiвав:
  - Так, я принц, i лише раб, але що ж,
  Нехай мене так звати вельможi.
  Як вони вiд мене далекi, далекi,
  Хлопчик iз ланцюгом розбитої ноги!
  Дiвчинка-дракон прочiрикала, пiдморгнувши:
  - Так ось зроби з нього знову принца-ельфа, i тодi ти зможеш отримати це цiнне колечко магiї дракона!
  Домiнiка розвела руками:
  - Ну, ви млинець даєте, та я в магiї поняття елементарного не маю, а ви потребуєте такого! Чого, можливо, й самi не зробите!
  Маркiза-нiмфа зiтхнувши помiтила:
  - Можливо, це i нам не пiд силу ... Що ти скажеш?
  Дiвчинка-дракон повiдомила:
  - Вона вже давно на ногах. Та й незабаром академiя дракона закриється. Так що, нехай спочатку скласти вспiшнi iспити, а потiм вже спробує розчарувати хлопчика-принца.
  Домiнiка згiдно кивнула:
  - Ну отак, в принципi, можна...
  Маркiза-нiмфа взяла в руки свiй талiсман, що висить на шиї. I потерла його долоньками, стала щось бурмотити, на кшталт заклинання. Дiвчинка-дракон прочiрикала, скелячи зубки:
  - Ось це для неї серйозне випробування ... Чи може вона перемiститися без особливих пошкоджень, якщо застосувати заклинання - ультра!
  Домiнiка хотiла тут отримати уточнення , що означає заклинання ультра, але нiмфа-маркiза тупнула босою, прикрашеною перснями ногою, i дiвчисько пiдхопив вихор. Немов якийсь велетень узяв її у свою руку i перенiс.
  Дiвчина-акторка пробурмотiла:
  - Ось це стрибок!
  I ось вони разом iз нiмфою-маркiзою опинилися бiля входу до палацу. Вiн нагадував Ермiтаж у Санкт-Петербурзi, тiльки був вище, на тридцять поверхiв з високою стелею. I ще, бiльш пишний та красивий, нiж знаменитий Зимовий.
  Домiнiка розставила ноги, пiдперла боки кулаками i вигукнула:
  - Вау !
  Нiмфа з усмiшкою пiдтвердила:
  - Так, це гарна будiвля академiї драконiв.
  Перед входом виблискував золотом i, якимось невiдомим на землi яскраво-жовтогарячим металом, фонтан у виглядi семиголового дракона. I з кожної пащi в небо прямував струмiнь води, що виблискував дiамантами в променях кiлькох чудернацьких свiтил.
  Домiнiка зазначила:
  - Дивно i, як високо злiтають струменi!
  Маркiза-нiмфа вiдповiла лаконiчно:
  - Техномагiя!
  Кожна голова дракона мала очi з дорогоцiнного камiння, причому, рiзних кольорiв. Виглядало подiбне надзвичайно здорово , багато i зi смаком.
  Також акуратнi алеї з чудовими квiтами, що вiдрiзняються рiзноманiтнiстю форм та видiв бутонiв. По гладких, викладених яскравим орнаментом плитках дорiжок, з невимовною витонченiстю та грацiєю ступали босi ноги дiвчаток. Вони були рiзного вiку, але всi красивi, багато хто носив прикраси з дорогоцiнних ювелiрних виробiв.
  Тут найбiльше було ельф, але зустрiчалися i людськi дiвчатка, самки тролiв i хобiтiв. Останнiх дiвчаток вiд людських i не вiдрiзниш. Як, до речi, i нiмф, i дрiад. Хiба що тим, що вони носять перснi i на босих пальчиках своїх маленьких i витончених нiжок.
  Але й людськi дiвчата так можуть також.
  Домiнiка, досить росла студентка, на тлi дiвчаток-учениць виглядала надто великою та дорослою. I це її дуже бентежило.
  Дiвчина запитала у нiмфи:
  - Я тут дивлюся, наче музейний експонат!
  Маркiза з посмiшкою запитала:
  - А ти не дивилася фiльм про Гаррi Поттера?
  Домiнiка хихикнула i вiдповiла:
  - Так, звичайно, дивилася. I навiть ми намагалися зняти ремейк на цей фiльм. Ну, i що з того?
  Нiмфа помiтила:
  - Там були хлопчики та дiвчатка. А тут, як бачиш, хлопчикiв немає, i це порушує гармонiю!
  Домiнiка помiтила:
  - Гаррi Поттер теж був дитиною, i йому було простiше. А ось дорослiй бути серед дiтей. Це гiрше, нiж залишитись на другий рiк!
  Маркiза хотiла щось сказати, як до них пiдбiгла босонога, але з дiамантовою брошкою у волоссi дiвчинка. Вона посмiхнулася дуже мило i проворкувала:
  - Ви i є обрана?
  Домiнiка посмiхнулася i вiдповiла:
  -Так!
  Дiвчинка розсмiялася i вiдзначила:
  - Але ти, мабуть, мало що вмiєш! Можеш, наприклад, виготовити зiлля невидимостi?
  Дiвчина-акторка зiтхнувши вiдповiла:
  - На жаль немає. А як воно працює?
  Дiвчинка з дiамантовою брошкою i фiолетовим у помаранчеву цятку волоссям, кивнула головою. I дiстала з кишеньки сукня бульбашку. Повернула пробку. Ковтнула трохи i ... зникла.
  Домiнiка розгублено заморгала своїми очима сапфiровими. I вiдразу вiдчула легких щипок за нiс. Потiм її смикнули за волосся. Гострий зiр Домiнiки розрiзнило, як босi ноги невидимої дiвчинки ступають на рiзнокольорову плитку i пiднiмають крихiтнi порошинки та пух вiд дерев та квiтiв. Дiвчина дуже спритно смикнулася, i своєю босою ногою, як схопила юну пустунку за вушко.
  Та заволала. I Домiнiка її змогла побачити. Дiвчинка стала прозорою, мов привид, або голограма. I вiн закричала зляканим голосом:
  - Боляче! Вiдпустiть мене, тiтко!
  Маркiза-нiмфа вигукнула:
  - Спритно, так! Я вже думала, що ти нiчого не вмiєш!
  Домiнiка у вiдповiдь заспiвала:
  Ти захворiєш, я прийду,
  Бiль розведу руками.
  Все я зумiю, все зможу,
  Серце моє не камiнь!
  Дiвчата , що пiдiйшли до них, засмiялися. Незважаючи на прикраси, було видно, що у них досить суворi i за єдиним, хай i розкiшним фасоном, сукнi. Хоча в iншому i вiдчувалася рiзноманiтнiсть. В одних дiвчат були у вухах сережки, а в iнших немає. А деякi, особливо дiвчатка-хобiти, одягали золотi з камiнцями кiльця та в нiс.
  Це вони, зокрема, робили для того, щоб вiдрiзнятися вiд людських дiтей, надто вже схожих. Дрiади теж любили кiльця i в носi, i у вухах. Гарне царство дiвчаток вiд семи до пiдлiткiв. Втiм, у ельфiйок дорослий i пiдлiтковий вiк зовнi практично не вiдрiзняється, як i у хобiтiв, i тролiв, нiмф, дрiад. А ось Домiнiка виглядає дорослою i дуже гарною дiвчиною, з виразним обличчям справжньої принцеси. Можливо, надто вже засмаглим.
  Так, їй якось навiть шкiру висвiтлили, коли вона грала одну iз знатних дам середньовiччя. Тодi засмагла особа вважалася ознакою низького походження.
  До речi, їй не лише шкiру на обличчi висвiтлили, а ще й на ногах. Там був епiзод, коли її босу i в лахмiттi вели на ешафот.
  Навiть пiсенька звучала:
  Час викуплення, майже настає,
  Королеву босу ведуть на ешафот!
  Замiсть коштовностей рубище на нiй,
  Шия лебедина - жертва катiв!
  Так, це виглядало вкрай кумедно i навiть, по-своєму, якось i стрiмко . Пiсля освiтлення їй довелося знiматися в ролi царицi Семiрамiди. I в цих зйомках її босонiж практично не знiмали. Так, цiкавою була роль. Але, видно, вона не сподобалася режисеру. Занадто красива та блондинка медова. I для ролi Семiрамiди вiддали перевагу старшiй жiнцi з чорним волоссям. А Домiнiцi довелося стати рабинею. I її навiть таврували розпеченим залiзом. I мацали, причому досить грубо чоловiки.
  Так, i була сцена на дибi. Звичайно, батiг був iз пiнопласту, i коли їм тебе сiчуть не боляче. Але все одно, коли висиш i тебе хвилюють - це неприємно.
  Дiвчата-ученицi скупчилися. Потiм з'явилася вчителька дрiаду. Вона була в сукнi червоного кольору та iншого фасону.
  Пiдiйшла до Домiнiки i проворкувала:
  - Ви нова?
  Дiвча-акторка знизала плечима:
  - Я б так не сказала!
  Вчителька струсила головою. У носi у неї було кiльце з оранжевого металу i з смугастим камiнцем. Вона ж зовнi теж, як дiвчина-пiдлiток та босонога. Причому на кожному пальчику голої ноги по перстню. А це вже досить високий рiвень чарiвництва.
  Нiмфа-маркiза зазначила:
  - Вона здатна учениця, i в нiй талант!
  Вчителька-дрiада кинула на кольорову плитку маленький камiнчик i наказала:
  - Зроби новенька, щоб вiн сам тобi залетiв у долоню!
  Домiнiка брязнула:
  - Телекiнез, чи що?
  У вiдповiдь дiвчатка розсмiялися. Вчителька крикнула:
  - Розходьтеся! Чого зiбралися!
  Почулося невдоволене мукання та шум. Але дiвчатка не стали сперечатися, а почали поволi розходитись. Але при цьому, дивлячись у бiк новенької.
  Вчителька буркнула:
  - Ну, давай, накажи каменю, щоб вiн улетiв тобi в долоню!
  Домiнiка, вiдчуваючи себе повною дурницею , вигукнула:
  - Влiтай менi в долоню!
  Камiнь не ворушився. Тодi дiвчина з люттю закричала:
  - Влiтай до мене, швидше!
  I тут камiнчик, як зiрвався i, наче метеорит, як зарядить дiвчинцi в лоба. Удар був гарний, одразу ж надулася пристойна шишка, а сама Домiнiка завалилася непритомною.
  Декiлька дiвчаток, якi не встигли пiти, i тi iншi, що оберталися, разом розреготалися. I цей смiх нагадував передзвiн сотнi срiбних дзвiночкiв.
  Нiмфа-маркiза розвела руками та вiдзначила:
  - Здiбностi є, i ще якi! Простими словами пiдняти камiнь без заклинань. Це навiть не кожна нiмфа або дрiада-початкiвець може.
  Вчителька погодилася:
  - Так, вона здатна! Але й небезпечна. Така цiлком здатна не тiльки чоловiкiв нам повернути, але ще й самок погрожувати. Оце дика сила!
  Маркiза помiтила:
  - Ця дiвчина, алмаз, який потребує шлiфування!
  Домiнiка пiдвелася i схопилася на ноги. Її голова трiщала, а на лобi здулася шишка.
  Дiвча прокричала:
  - I кого менi зараз вбивати?
  Вчителька з люттю вiдповiла:
  - Себе саму! Ти так цiлком могла вибити собi мiзки. Добре, що не сказала тобi камiнь пiдiрвати!
  Домiнiка засмiялася i вiдповiла:
  - Так, була б у цьому випадку справжня Хiросiма!
  Наставниця-дрiада з подивом запитала:
  - А що це таке Хiросiма?
  Дiвчина-акторка знизала плечима, якi у неї були не слабкi, i впевнено вiдповiла:
  - Це мiсто, на яке було скинуто атомну бомбу, внаслiдок чого п'ятдесят тисяч людей загинуло, а сто тисяч отримали поранення!
  Вчителька свиснула:
  - Ого! Нiчого бомба!
  Одна з дiвчаток-учениць пискнула:
  - Ця тiтка заливає!
  А iнша додала:
  - Фiалки за вуха заводить!
  Нiмфа-маркiза заперечила:
  - Я була не раз на Землi, i багато разiв лазила в їхнiй iнтернет, i Хiросiму знаю - це правда. I це жахливо, а людей там навiть бiльше загинуло та померло вiд радiацiї.
  Одна з дiвчаток пискнула:
  - А що таке радiацiя?
  Домiнiка буркнула, спiшно вiдповiвши:
  - Коли з ядра атома зривається електронна хмара, i вiн iонiзується, то виникає радiацiя. Голе ядро атома руйнує мiжмолекулярнi зв'язки, i цi розриви завдають найсильнiших збиткiв органiзму як людини, так, я думаю, i ельфа.
  Дiвчатка у вiдповiдь злякано запищали. Одна з тих, що була менша, прочирикала:
  - Мамо, я боюся радiацiї!
  Нiмфа-маркiза i вона ж Ласка, розсмiялася i вiдповiла:
  - Не бiйся! Тут вона тебе не дiстане !
  Домiнiка дотепно зазначила:
  - На нас напала радiацiя,
  I де знайти тепер притулок.
  А тут у вас органiзацiя -
  Дивись, по шиї надають!
  Пiсля чого дiвчина взяла та пустилася в танець. I iншi дiвчата почали танцювати.
  Вчителька клацнула пальцями . Виник у неї в ротi свисток. I як ллється солов'їна трель. Iншi дiвчата взяли разом i застигли . З'явилася ще одна наставниця у суворiй, чорнiй сукнi i вiддала команду:
  - Кроком руш!
  Дiвчата миттєво вишикувались за зростанням. I рушили марширувати, карбуючи крок i вiдтягуючи ступнi босих нiг, наче солдати. I вони це робили, нiби марширувати для них звично, як президентську гвардiю.
  Наставниця в чорнiй сукнi, прикрашенiй сапфiрами, смарагдами та якимись ще невiдомими на планетi Земля камiнням холодних тонiв, скомандувала:
  - А тепер, спiвайте!
  Дiвчата, тупаючи голими, засмаглими, маленькими та витонченими нiжками, хором запитали:
  - А про що спiвати?
  Наставниця в холодних тонах вiдповiла:
  - Про те, про що спiвали б хлопчики, якби їх не вразив пекельний мор!
  I дiвчата-ученицi хором i з великим виразом заспiвали;
  Мерехтять зiрки в темрявi ночi,
  I блиск срiбного мiсяця!
  Красуня хмурить мило очi,
  З нею ми навiки зарученi!
  
  Захiд сонця багряний був похмурим,
  Але спалахне яскрава зоря!
  I вiтер став веселим, галасливим,
  Роздулося вiтрило корабля!
  
  Душа моя - важкий камiнь,
  Чекають на випробування бiйця!
  А над головою нехай майорить прапор,
  Пройдемо всi кручi до кiнця!
  
  Не заросте серце мохом ,
  Швидкий орляти лiт!
  Хоч кров вирує, лихим польотом,
  Я кинуся стрiлою в полiт!
  
  Поклiн вiдважили менi верби,
  Погляд Бог Всевишнiй звернув!
  Хоч ти зовсiм невибагливий,
  Тобi додам у битвi сил!
  
  Адже служиш, чесно ти Батькiвщинi,
  Але тiло слабке, дух занедужав!
  Не пошкодуєш, знаю життя,
  Не дай згорнути в баранячий рiг!
  
  Грiхи вiдмию минулих днiв,
  Що було в минулому нехай пiде!
  Ось бачиш, зрiють у саду грушi,
  Ескiз окреслить лiтак!
  
  Служi Вiтчизнi всiєю силою,
  Забудь, що у свiтi є спокiй!
  Щоб не палив пожежею гаю,
  Щоб добре всiм жити з тобою!
  
  На це я просто вiдповiв:
  Господи, я землю ритиму!
  Щоб смiялися у щастя дiти,
  Щоб не довелося мирити своїх!
  
  Адже добре вiд нас залежить,
  Вирiшує кожен - вибiр по собi!
  А вiд тебе Всевишнiй нитки,
  Ти тримаєш всесвiт у кулаку!
  
  Ми теж буде за тебе триматися,
  Адже Батькiвщина - святiше не знайти!
  Стрiляючи, онiмiли сильно пальцi,
  А нам ще нема навiть двадцяти!
  
  Перемога, це плiд недосяжний;
  Для тих, хто слабкий, боягузливий, чи дурний!
  Але по плечу солдат усi вершини,
  Вiзьмемо ми вагу надмiрна ця на пуп!
  Потiм вони зникли в розкiшному палацi драконячої академiї.
  А наставниця в чорному уважно подивилася на Домiнiку i помiтила:
  - Ти дуже красива. Особливо для недосконалого людського роду. Це дивовижно!
  Домiнiка у вiдповiдь з ентузiазмом заспiвала:
  Я сама досконалiсть,
  Я сама досконалiсть,
  Вiд посмiшки до жесту,
  Вище всяких похвал!
  Ах, яке блаженство,
  Знати, що я досконалiсть,
  Знати, що я досконалiсть,
  Знати що я iдеал!
  Наставниця в чорнiй сукнi суворо подивилася на дiвчисько i вiдзначила:
  - У неї приголомшлива скромнiсть! Ось це та обраниця!
  Ласка нiмфа запропонувала:
  - Може, їй полоскотати п'яти палицями?
  Наставниця знизала плечима i не надто впевнено вiдповiла:
  - Непогана iдея! Але краще все-таки вiдвести її до магiстра-дракона. Подивимося, чи зможе вона скласти вступний iспит!?
  Маркiза вiдзначила з посмiшкою:
  - Вступнi екзамени? Це не тупа iдея, але може її прийняти на перший курс, там це буде тривiально просто!
  Наставниця у строгих тонах заперечила:
  - I посадити цю дилду iз семирiчними дiвчатками? Та вони її задражнять i защипають. Та й вона сама може когось взяти та прибити. Нi, це зовсiм не дiловий пiдхiд! Її потрiбно до старших дiвчат, а для цього вона повинна показати високий рiвень обдарованостi!
  Ласка кивнула:
  - Звучить логiчно!
  Домiнiка похитала своєю, схожою на травневу кульбабу головою:
  - Не треба мене до маленьких дiвчаток.
  Наставниця кивнула:
  - Тодi пройди iспити у ледi магiстр-дракон. У цьому випадку ти потрапиш на елiтний курс. Навiть житимеш у окремiй, гарнiй кiмнатi, зi срiбним блюдечком та наливним яблучком.
  Дiвчина-акторка здивовано запитала:
  - Як це, зi срiбною блюдечком?
  Наставниця пояснила:
  - Це на кшталт, як у вас на Землi телебачення. Тiльки програм, можливо, поки що менше. Ну що ж? У вас технологiї, у нас диво. Зате у нас можна через блюдечко, якщо є магiчна майстернiсть, реальне побачити, що дiється.
  Домiнiка вкрадливо запитала:
  - А Землю побачити можна?
  Наставниця згiдно кивнула:
  - I Землю можна ... Якщо, звичайно ж, ти дуже просунутий маг. Я ось теж в iнтернет - класний людський винахiд, лазила. I треба сказати, ви все-таки знiмати реально вмiєте. I цiкаву мережу вигадали. Навiть дивно, що проста електрика без будь-якої магiї на таке здатна!
  Домiнiка знизала плечима i вiдповiла:
  - Так, мене це дивує! А чому ви таке собi не зробите?
  Тут вiдповiла нiмфа-маркiз:
  - Науковий прогрес рiч небезпечна. Якщо у нас ще почнуть рватися бомби, i не простi, а магоядернi ! Так взагалi в живих нiкого не залишиться, а магiчна радiацiя страшнiша за звичайну!
  Домiнiка свиснула:
  - Ось тi на ! I таке буває.
  Дiвчата-ученицi прокричали:
  - Не треба нам такої , це зла тiтка!
  Наставниця в крижаних тонах наказала:
  - Слiдуй за мною!
  I рушила. У неї на ногах були особливi сандалiї, що залишали попереду пальцi нiг вiдкритими, i дозволяли чаклувати перснями. Сама наставниця теж на вигляд молода - жодної зморшки, бездоганне обличчя. Але видно її структура, не м'якi лiнiї пiдлiтка, що формуються, а дорослої жiнки з класичними i, навiть можна сказати, аристократичними рисами. I погляд такий жорсткий.
  Домiнiка подумала, що має якийсь титул. I, можливо, не маленький.
  Вона йшла за нею, а поряд пiдстрибувала маркiза-нiмфа i щебетала, скалячи зубки:
  - Ось ти така чудова краля. А ось шишка на лобi вже зажила, швидко вiдновлюєшся!
  Домiнiка вiдзначила зi смiшком:
  Експандер сила та гантелi,
  Здоровий дух у здоровому тiлi!
  Ось вони пройшли повз фонтан, i семи, що вивергаються на добрi сто метрiв у височiнь , струмiнь, подивившись дивною красою. Далi ворота, бiля входу дiвчини-лучницi, та позолоченi обладунки.
  Вони вiтали нову кивками i тупотiнням босих, точених нiг.
  Домiнiка зазначила:
  -Є три хорошi якостi у дiвчаток. Одна, що вони гарнi, а друга, що вони...
  I тут на думку не спала вiдповiдь. I ось вони усерединi будiвлi академiї дракона. Тут така розкiш, навiть iз Петергофом не порiвняти. Крiм золота та платини, ще повно рiзних металiв, яким не знайти аналога на планетi Земля. А також, численним дорогоцiнним камiнням найскладнiших i найкрасивiших вiзерункiв, викладених орнаментами, витонченими бутонами квiтiв, що переливаються. А також на стiнах багато рiзних портретiв. Здебiльшого ельфiйки та ельфи. Але є iншi iстоти. Але багато осiб i фiгурки молодi i рельєфнi. Юнаки часто позують iз оголеним торсом. I дуже схожi на статуї стародавньої Грецiї та Риму. Багато чого тут ... I ще фонтанчики б'ють iз-за кутiв, що теж виглядає красиво та зi смаком.
  Видно також i дзеркала з помаранчевими та золотими рамами, в обрамленнi дiамантiв та топазiв. Що саме собою досить пристойно виглядає, i теж тiшить око.
  Домiнiка iз задоволенням зазначила, що шишка вiд каменю у неї практично зникла. I вона знову гарна i златоволоса . I таке дiвчисько...
  Її волосся таке яскраве, що мало хто вiрить, що вона не фарбована. Але це її природний колiр. I вiн їй дуже йде на тлi бронзової засмаги молодої особи.
  Дiвчина вона благородних кровей, i пiдскакує час вiд часу, немов мавпа.
  А сама академiя по кручi Версальського палацу. Тож спробуй до неї сунься.
  Домiнiка взяла i заспiвала:
  Нам палацiв привабливi склепiння,
  Не замiнять нiколи свободи!
  Не замiнять нiколи свободи!
  I її босi пальчики нiг пiдхопили з пiдлоги дiамантовий камiнчик i шпурнули його вище. Той пролетiв, але нiмфа клацнула пальцями руки, i дiамант опинився у розкритiй долонi.
  Домiнiка помiтила:
  - Спритно ти зробила!
  Ласка прочирикала:
  Спритнiшi макаки,
  Витривалiший за вола...
  А нюх, як у собаки,
  А око, як у орла!
  Наставниця у строгих тонах вiдзначила:
  - А зараз спускатимемося вниз .
  Домiнiка пробелькотiла:
  - А може, краще, навпаки, пiднiмемося?
  Та похитала головою:
  - Внизу знаходиться пiдземний стадiон. Там ти показуватимеш вмiння, якщо хочеш потрапити до елiти!
  Дiвчина-акторка несмiливо запитала:
  - А якщо я не пройду iспити?
  Наставниця суворо сказала:
  - А тодi станеш рабинею. Адже ти грала в кiно рабинь i знаєш, що це таке?
  Домiнiка засмiялася i вiдповiла:
  - Сьогоднi дiвка гола рабиня,
  А завтра просто крута богиня!
  I їй справдi стало весело i без жодних труднощiв.
  I ось вони мармуровими сходами стали спускатися вниз. I це було, наче з'їзд у пекло.
  Домiнiка згадала, як у кiно вона грала вiдьму. Її пiднiмали на ланцюги, зi зв'язаними ззаду руками до стелi. I це справдi було боляче. I жилки натягує. Засмагле, м'язисте тiло дiвчини вiд болю i напруження покривається згодом. А потiм ланцюг вiдпускається. I вона на мить вiдчуває полегшення i мчить униз. А там бiля самої статi натяг.
  I Домiнiка кричить вiд пекельного болю в суглобах та плечах. Так, це треба вiдчути.
  Нiмфа, бачачи, що обличчя попаданки скривилося, вiдзначила:
  - Не обов'язково тобi бути рабинею. Ти цiлком можеш стати ученицею молодшої групи.
  Домiнiка хихiкнула i вiдзначила, спiваючи, знущаючись сама з себе, доросла дiвчина, та ще й актриса:
  Першокласник, першокласник,
  У тебе сьогоднi свято...
  Година прекрасна i весела,
  Зустрiч перша зi школою!
  Ласка вiдзначила:
  - Не смiшно! Вам людям i не снилися нашi можливостi у магiї!
  Домiнiка агресивно вiдповiла:
  - А вам не снилися нашi технологiчнi здобутки! Одна воднева бомба перекриє всю вашу магiю.
  Наставниця у чорному вiдзначила:
  - Хвалитися не треба . Це не пристойно!
  Домiнiка заперечила:
  - Це не хвастощi, а констатацiя фактiв. Воднева бомба потужнiстю сто мегатонн здатна знищити все живе в радiусi ста кiлометрiв. Ви уявляєте, що це таке?
  Нiмфа пiдтвердила:
  - Вона не бреше! Люди , i справдi, мають таку фантастично руйнiвну зброю. I найголовнiше, ще є ракети, здатнi його донести до мети.
  Наставниця буркнула крiзь зуби:
  - Шкода, що мор на чоловiкiв не торкнувся Землi. Такi агресивнi самцi, як у вас, недостойнi жити!
  Домiнiка не стала сперечатися, кивнувши:
  - Iнодi я також думаю, що так воно i є.
  Нiмфа зазначила:
  - Люди вони також рiзнi. Не варто думати, що вони всi поганi. Хоча, яких людей бiльше, поганих чи хороших, так прямо на перший погляд i не скажеш!
  Домiнiка вiдзначила з посмiшкою, яка виглядала дуже сумно:
  - Якщо дивитися центральне телебачення, то, мабуть, бiльше поганих . Або навiть дуже поганих!
  Нiмфа пiдтвердила:
  - Це ксенофобiя! Коли нагнiтається ненависть до всього, що не схоже на тебе. Але з цього брати приклад не слiд.
  Домiнiка зазначила:
  - Гаразд, про полiтику не будемо. Моя мета врятувати всiх представникiв сильної статi на планетi ... Тобто у вашому свiтобудовi. А це бiльше , нiж планета!
  Ласка ввiчливо вiдповiла:
  - Це i не планета, хай навiть велика, але й не зовсiм всесвiт. Це щось середнє мiж дуже великою планетою та всесвiтом. Але я краще не влазитиму в нетрi.
  Наставниця труснула своїми характерними вушками, що вилiзли з-пiд волосся, i сказала:
  - У будь-якому випадку, не тiльки ми, але й iншi академiї драконiв i не драконiв, якi шукають способи врятувати самцiв, i при можливостi повернути їх.
  Домiнiка пискнула:
  - Потопаючий хапається за соломинку! А сама реальна цегла.
  Нiмфа-маркiза запропонувала:
  - Може, ти краще заспiваєш, спуск досить довгий!
  Дiвчина-акторка кивнула:
  - Так, згодна , це навiть крутiше, нiж у метро!
  I Домiнiка, кивнувши головою, що сяяла сусальним золотом, заспiвала:
  Немає вiку та зростання на вiйнi,
  Вона рiвняє дiвок та хлопчикiв!
  Тi, хто не хоче нiжностi в тишi,
  Хто хоче вгору злетiти ще вище!
  
  Ми рубаємося, стрiляємо i сiчемо,
  Для нас є вiра - Батькiвщинi служiння!
  Звичайно, краще послужити мечем,
  Щоб виграти рiшуче бiй!
  
  А що ще для наших дружин важливiше,
  Звiсно, брати не лише на лiжку!
  Ти чоловiк орел, не жалюгiдний горобець,
  Прагни, щоб нашi хати не горiли!
  
  Ось бiй жорстокий, бачимо, має бути,
  Пливе орда, не порахувати громади!
  Але ковалi скували мiцний щит,
  Не лякає нас рик i злих гуркiт!
  
  А ми згуртувалися дружно, легiон,
  У руках могутнiх списи мiцно стиснули!
  Будь ворог хоч у руйнуваннях чемпiон,
  Могили чекають, а не на пуп медалi!
  
  Ми збилися , ну а дiвчата разять,
  Мечi в руках, як блискавки сяють!
  Такий дiвчат сильних, жорсткий погляд,
  На заздрiсть навiть зоряному Джедаю !
  
  Що орки, тварюки думали , царi,
  А ось тепер "ведмедi" побiгли!
  Ми воїни священнi Русi,
  Будь-який боєць, дiвчисько, чи хлопець!
  
  Ми женемо їх, i полонених не беремо,
  Вiльним не плодити рабiв нещасних!
  Розправилися з волохатим воронням,
  Вiтчизни iнтереси вищi за приватнi!
  Так, пiсня не слабка i голос у войовницi чудовий.
  Спуск завершився, i ось три дiвчини рiзних видiв: наставниця-ельфiйка, нiмфа-маркiза та попадання людського роду, опинилися на територiї великого пiдземного стадiону, що не поступається розмiром Лужникам, а може навiть перевершує.
  На ньому було безлiч всяких пристосувань, височену стелю та трибуни на сотнi тисяч глядачiв, причому, крiсла шитi оксамитом, перлами, золотом, або навiть для найдорожчих гостей дiамантами та iншими каменями.
  При цьому вiн був майже порожнiй. Щоправда, у центрi була найбiльший магiстр та голова академiї, герцогиня-дракон де Монсеррат.
  Дуже навiть красива самка з сiмома головами, розфарбованими пiд усi кольори веселки. I це так виглядає красиво, просто чудово, особливо якщо ти це бачиш в реальностi, а не в кiно.
  Домiнiка заспiвала не зовсiм до мiсця:
  Високе небо, далекi дали,
  Послухайте пiсню, про хороброго Акмалi ...
  Вiн злого дракона, вiн землю врятував,
  I свiтло небосхилу, цей витязь залишив!
  Знов пiснi спiвають...
  Тут герцогиня-дракон де Монсеррат перебила грiзним голосом, наче труби Єрихона:
  - Ти , я бачу, дуже зухвале дiвчисько, з язиком, який цiлком може звитися в довгу петлю навколо твоєї людської шийки.
  Домiнiка з безневинною посмiшкою вiдповiла:
  - Я не збиралася вас образити. Просто я дуже люблю спiвати. А Акмаль, це лише хлопчик казковий, кiношний персонаж iз дитячого фiльму. Не варто його приймати надто близько до серця!
  Семиголова самка-дракон, розмiром з хороший двомiсний штурмовик, засмiялася i вiдзначила, причому всi її сiм голiв говорили одночасно, немов становили єдине цiле, незважаючи на рiзнi мiзки:
  - А ти дотепна i смiлива, i водночас винахiдлива. У магiї, хоч щось та вмiєш?
  Домiнiка у вiдповiдь заспiвала, жартiвливу пiсню:
  Задарма викладачi,
  Час зi мною витрачали...
  Дарма зi мною мучився -
  Наймайстернiший маг!
  
  Мудрих викладачiв,
  Слухала неуважно.
  Все, що не задавали мене,
  Робила абияк!
  . РОЗДIЛ Љ 5.
  Хлопчик-раб i колишнiй принц Еномай знову приставили крутити важке колесо. Дитина, рокiв на вигляд одинадцяти-дванадцяти, пересилуючи втому i впираючись босими ногами в гостре камiння, перемелювала зерно. Двi дiвчини-ельфiйки наносили через приблизно рiвнi промiжки часу удари по голiй, м'язистiй спинi хлопчика. Чомусь це рабське iснування давало вiдстрочку вiд перетворення на камiнь. Але молодим хлопчикам-рабам не можна давати вiдпочивати, i слiд жорстко i досить сильно завдавати ударiв.
  I так доти , поки хлопчик-раб в повнiй знемозi не порине в сон. А пiсля чого його знову пiднiмають, годують так, щоб не помер з голоду i мав сили працювати. I знову впрягають.
  Це дає життя, але тiльки дуже болiсне. Типу, як пекло за життя, хiба що тiло юне i здорове i думки в головi, i свiдомiсть ясна. Але вiд цього ще принизливiше i болiсне. Щоб хоч трохи вiдволiктися вiд болю та втоми, колишнiй принц, а нинi хлопчик-раб Еномай, пустив у хiд уяву;
  Команда пiратiв на бойових драконах нишпорить мiж хмарами у пошуках видобутку. Красивий, мускулистий юнак-ельф Еномай у чепурному костюмi, в чоботях, що сяють червоним кольором лаку, i з алмазними шпорами керує своїм триголовим монстром. А решта команди складається з чудових дiвчат. Вони м'язистi, засмаглi, босоногi, i весь їхнiй одяг це намисто з дорогоцiнного камiння на грудях i на стегнах. I все, зрозумiло, просто фотомоделi з яскравим волоссям. Вони осiдлали драконiв трохи по дрiбнiших i тiльки з однiєю головою.
  Ну, звичайно, вiн же чоловiк, сильна стать, i команда у нього з представниць прекрасної статi. Та й iншi чоловiки йому не потрiбнi.
  Так i взуття тiльки у самця-капiтана, а його чудовi пiдлеглi можуть своїми босими, витонченими ногами у бою таке витворяти, що не в казцi сказати, нi пером описати! Здатнi красунi шпурнути i вибухiвку вбивчої сили, i кинути кинжал, бумеранг, або отруйну голку.
  Еномай, юнак-принц заспiвав iз захопленням та радiстю:
  Багач, звичайно, реготатиме,
  Трясти своїм мамоном, ситим черевом!
  А доля наша з болем вмирати,
  За кожним смерть стежить, з косою стара!
  
  А хочеться нам бiгати травою,
  Адже ми ще, насправдi, тiльки дiти!
  Але рабство вiдчуй пацан подвiйно,
  Свободи немає у в'язницi, що на планетi!
  
  Маємо битися, у цьому рок-доля,
  Товариша вбити, якщо треба брата!
  Безглузда до Всевишнього благання,
  За чиїсь грiхи несуть раби розплату!
  
  Кров на аренi, а в темницi бруд,
  Босi ноги щури покусали!
  Дражнить ногою бичачої жадiбний князь,
  Його б самого вiдправити в дали!
  
  Доводиться, щоб вижити, вбивати,
  Страждаєш i душею, i тлiнним тiлом!
  На трупах злиднiв бенкетує знати,
  Загнувся смерд, залишився розчерк крейдою!
  
  Але все одно, дух волi не зламати,
  Вiтчизна жива в помислах хлопчика!
  Прийде Ельфiї вiчної з лайкою рать,
  Ми скинемо багатiїв за їхнi справи !
  
  Тодi трястися вже буде товстосум .
   Який iз Вiтчизни вичавив соки!
  Щоб перемогти, нам потрiбний свiтлий розум,
  А якщо боягуз, безсилi навiть Боги!
  
  Ось помах мечем, злетiла голова,
  Кат раптово обернувся жертвою!
  Як чорт раптово вирвався з котла,
  Так гнiв викинутий iз великого серця!
  
  Не треба думати, ельфи-свiтло слабкi,
  Не перед ким народ наш не прогнувся!
  Прибульця з пекла скоро чекають труни,
  А добрим ми чайку, щоби пив iз блюдця!
  Красива пiсня, i чудова команда драконiв. Ось дiвчина-ельфiйка, що ширяла по праву руку з мiдно-червоним волоссям, яке розвiвалося на вiтрi, немов пролетарський прапор, вигукнула:
  - Пора зайнятися серйозною справою, о принц повiтряних пiратiв!
  Еномай кивнув з усмiшкою:
  - Звичайно! Адже ми для цього i народженi!
  Дiвчата хором, в унiсон, пiдстрибуючи i граючи своїми сильними, рельєфними вiд розвинених м'язiв тiлами, заспiвали:
  Ми бiднi, ми бiднi пiратки,
  Нас дуже, дуже шкода...
  Ми ставимо каравелам у небi банки,
  А тому, що нам не прищепили мораль!
  I воїнки заспiвали з ще бiльшою веселiстю та азартом, а їхнi голоси, немов повнозвучнi, солов'їнi трелi:
  Пiраткам не потрiбнi науки,
  I це ясно чому...
  У нас i ноги є i руки,
  А голова нам нi до чого!
  У цей момент, дiвчина з жовто-фiолетовою шевелюрою пронизливо засвистiла:
  - Попереду видобуток! Праворуч по курсу повiтряний галеон!
  Дiвчата хором заспiвали:
  Ех ма , над океаном, ех ма , у вуздi дракони,
  Ех ма , над багатством казковим дивитися...
  Наплювали на закони, будуємо порядок новий,
  Щоб слабким, безглуздим пiд мечами померти!
  Принц Еномай наказав:
  - Ну, дiвчата, якщо вже судилося нам пограбувати, то й пограбуємо!
  I ось цiла зграя драконiв кинулася на штурм. Вони помчали до своєї мети.
  Галеон був кораблем великим та красивим. Незважаючи на велику вагу та навантаженiсть рiзними товарами, вiн завдяки магiї плавно парив в атмосферi. I вiтер роздмухував вiтрила цього галеону.
  Еномай зазначив, що у посудини вiтрила мають дуже яскравi та красивi малюнки. I це, скажiмо так, дуже здорово . Особливо, коли здалося сонце, що сходить.
  З галеону помiтили зграю пiратiв, якi керували привченими драконами. I на нiй заметушилася команда. У нiй також бiльшiсть красивi дiвчата в тунiках i хлопчики-раби. Вони були тiльки в плавках, лише у пари юних невiльникiв на кiсточках та зап'ястях виблискували золотi та срiбнi браслети.
  Дiвчата-войовницi були прикрашенi щедро. Але теж босоногi, як i хлопчики рокiв дванадцяти-чотирнадцяти, м'язистi, гарнi, але з рабськими таврами на грудях та плечах.
  Лише одна дiвчина-войовниця мала на ногах витонченi чобiтки. Видно, вона тут найголовнiша i капiтан. Така красива блондинка з волоссям, немов присипаним золотистою пудрою.
  А яке у неї миле личко. I тiло прикрите з обладунками, що вiдливають платиною, сапфiрами, смарагдами, топазами, рубiнами, агатами та алмазами. Причому, дорогоцiннi каменi складенi в чудовий орнамент найпрекраснiших кольорiв. Тут i троянди, i тюльпани, волошки, незабудки, мiмози, пiвонiї та безлiч рiзних iнших.
  На її розкiшних обладунках всi квiти рiзнi, i не одна не повторюється.
  Принц-пiрат Еномай вiдчув у собi приплив свiтлих почуттiв i проворкував:
  - Ну, хiба можна таку красу калiчити та вбивати! Не можу брати такого грiха на душу.
  Вогняно-руда напарниця помiтила:
  - Але ж ми на те й пiрати! Адже...без грiха неможливо пiратувати.
  Iнша , помiтила з посмiшкою:
  Так, важко вiрно близьких вбивати,
  Адже ельф , повiрте ж, народжений для щастя.
  Але якщо ти пiрат, меч є мати,
  Без кровi дощ та вiчна негода!
  Руда також помiтила:
  - Це красивi, безумовно, дiвчата та хлопчики, але вони не нашої породи ельфiв, а з людей! Подивiться великий на форму їх вух.
  Еномай здивувався:
  - Люди такi гарнi та юнi?
  Вогняна войовниця кивнула:
  - Саме так! Вони за допомогою магiї здобули вiчну юнiсть. I тепер цi хлопчики застрягли у пiдлiтковому ранньому вiцi.
  Вони тепер будуть завжди юними та покiрними.
  Юнак-принц заспiвав:
  Усi ельфи, люди на планетi,
  Повиннi завжди дружити.
  Повиннi завжди смiятися дiти.
  I у мирному свiтi жити!
  Повиннi смiятися дiти,
  Повиннi смiятися дiти,
  Повиннi смiятися дiти
  I у мирному свiтi жити!
  Ельфiйка-блондинка запропонувала:
  - Є варiант! Найкращий боєць з їхнього боку i найкращий, чи найкраща з нашого, проведуть поєдинок. У разi перемоги, вони дiляться з нами здобиччю, а у разi поразки, воїн, що програв, стає . i чи рабом, чи трупом!
  Еномай зазначив:
  - Це логiчно! Я готовий битися!
  Дiвчата на драконах оточили галеон. Вони ж швидше, масивний корабель тривiально не мiг уникнути спритної зграї.
  Але на галеонi були гармати. I їх почали наводити, i навiть задимилися ґноти.
  Еномай громовим голосом промовив:
  - Я пропоную поєдинок! За звичаєм повiтряних пiратiв. Один боєць iз вашого боку, i один iз нашого. Переможцю ви вiддасте половину свого вантажу. А у разi поразки , з програвшим робiть, що хочете. Ми ж вам заважати не будемо.
  Дiвчина-капiтан у дорогоцiнних обладунках з квiточками вiдповiла:
  - Чудово! Ми приймаємо цей виклик! Битися буду я! А ви виставляйте когось хочете!
  Принц-ельф Еномай рiшуче заявив:
  - Я, єдиний чоловiк з вас. Так що менi i належить битися!
  Руда помiчниця агресивно заявила:
  - Я боєць анiтрохи не гiрший! Хочу у бiй!
  I струснула своєю босою, витонченою, дуже спритною ногою, яка рухлива, наче тулуб кобри.
  Юний воїн заперечив:
  - Ми капiтани, ми й боротимемося!
  Дiвчина в дорогоцiнних обладунках кивнула i вимовила з усмiшкою:
  - Маркiза де Дiана, до ваших послуг!
  Юнак-ельф впевнено вiдповiв:
  - Принц Еномай! Готовий до бою!
  I дуже спритно юний воїн зiстрибнув на палубу i оголив свiй довгий, тонкий меч.
  Ледi де Дiана теж оголила клинок, i з усмiшкою запитала:
  - А чому принц раптом став кровожерливим пiратом?
  Еномай на це рiшуче вiдповiв:
  - Довго розповiдати. Але я пiрат не кровожерний, а шляхетний! I у цьому є рiзниця.
  Маркiза з усмiшкою вiдповiла:
  - Я не вбиватиму тебе, ти будеш моїм особистим рабом i бранцем. Я примушу тебе язиком лизати голу пiдошву моїх нiг i тим самим приносити менi задоволення!
  Еномай засмiявся i вiдповiв:
  - Я тобi теж не вбиватиму! А такi ноги полоскотати язиком навiть приємно. Але моєї поразки, ти хоч i серйозний воїн, не дочекаєшся!
  Дiана посмiхнулася ширше , своїми великими зубками i вiдповiла:
  - Подивимося! Не тiльки я, а й iншi дiвчата їздитиму на тобi бранець. I ми тебе замучимо i заїздимо до смертi. Подивимося, як ти в цьому випадку посмiхатимешся!
  Принц-пiрат у вiдповiдь заспiвав:
  Не здавайся, не здавайся, не здавайся,
  У битвi з кошмарним нелюдом не бiйся...
  Посмiхайся, посмiхайся, посмiхайся -
  Знай, все виглядає чудово i окей !
  Маркiза кивнула з дуже задоволеним виглядом:
  - Веселий ти юнак! З тебе вийшов би чудовий блазень. Може, навiть, я подарую тебе королевi. I це буде кумедно!
  Еномай сердито вiдповiв:
  - Досить балакати порожньому. Давай битися!
  Дiвчина в обладунках зiскочила з настилу батареї та атакувала свого вiзавi. Еномай зустрiв її, парирував удари, i навiть вiдповiв, мало не вiдрубавши красунi вухо. Вона вiдскочила i вiдзначила з посмiшкою пантери:
  - А ти непоганий. Я думала, що ти такий принц, як монашка!
  Дiвчина, втiм, не ельфiйка, вушко у неї людське. А ось Еномай ельф. Бувають у людей та ельфiв спiльнi дiти - напiвкровки . Але їх називають, як правило, ублюдками . I не дуже люблять i тi, i iншi.
  Дiвча-маркiза знову атакувала. Вона провела мечами складнi комбiнацiї. I її клинок блимав, перескакував, i знову крутився, наче крила млина в ураган. I вона атакувала.
  Принц, який недарма спадкоємець величезної iмперiї, завдав сильного удару їй по грудях. I пробив зброю. Навiть бризнула кров. I видно було, дiвчисько поранило.
  Вона вiдступила i прошипiла:
  - Небезпечний хлопчик-монстр!
  Едмонд вiдповiв з поблажливою усмiшкою:
  - Може , я й монстр, але далеко не хлопчик!
  Дiана засмiялася i знову атакувала. Хоча з неї i капала червона кров. I вона розпливалася на палубi.
  Руда краля вiдзначила:
  - Я б їй одразу ж зрубала голову! Не стала б тягнути волинку.
  Маркiза-капiтан прошипiла:
  - А я тобi можу надати таку нагоду!
  Еномай у вiдповiдь ударив мечем пiд пензель войовницi, i надрубав їй сухожилля. Вона випустила зброю з правої руки, але вiдразу пiдхопила її в лiву. I пожадливо посмiхнулася, немов була панi становище в цiй розбiрцi.
  Юнак зазначив:
  - Ти мужнє дiвчисько! Але потiм тебе калiчити. Краще здайся!
  Дiана вигукнула:
  - Помремо, але не здамося!
  Руда войовниця-пiратка прочирикала:
  Ти нас маєш поважати, боятися,
  Подвигам пiраток немає числа.
  Ельфи-свiтло , завжди вмiли битися,
  I вiд нас планета без розуму!
  I смiх у вiдповiдь, такий переливистий i дзвiнкий. Так все виглядало чудово i з почуттям.
  А Дiана знову атакувала. Вона дiяла лiвою рукою не гiрше, нiж правою. I це було досить красиво, такi грацiйнi рухи. Крiм того, маркiза-капiтан скинула з нiг свої чобiтки, i її маленькi, витонченi ступнi стали босими. I це додало їй спритностi.
  Еномай зазначив:
  - А тобi босонiж, люба красуне, йде!
  Дiана прошипiла:
  - Ти цiлуватимеш менi голi п'яти!
  Бiй йшов дуже агресивно. Маркiза атакувала з дикою люттю i розмахувала своєю зброєю, наче це був жiночий вiяло. I подiбне виявилося надзвичайно красиво. I ось вiстря подряпнуло Еномая по гладкiй, безволосiй, рум'янiй щоцi ельфа.
  Юнак зазначив:
  - Ти гарна!
  Дiана кивнула:
  - Так, я крута! I знову помах i крутiння.
  Руда пiратка кричала:
  - Врiж їй! Убий її!
  Еномай з усмiшкою вiдповiв:
  - А як щодо заповiдi Всевишнього - не вбив?
  Вогняна дiвка вiдповiла:
  - Дослiвно - не роби злого вбивства!
  Принц-пiрат буркнув:
  - А значить, вчинити добре вбивство можна?
  Дiвчина рудої мастi пiдтвердила:
  - Навiть не можна, а треба!
  А тим часом, поранена дiвчина-капiтан знову намагалася атакувати, i дiяла дуже непогано. I дряпнула Еномая по руцi та плечi.
  Дiана проревела:
  - Тобi буде погано! Я зарубаю тебе цуценя!
  Еномай у вiдповiдь заспiвав, парируючи випади;
  Безсмертну славу пiзнаємо в битвах,
  Не знаючи страху, рубатися вiдважно!
  Нехай меч нам допоможе у великих звершеннях,
  Ворога перемоги - решта не має значення!
  
  По морю пливемо ми, не знаючи, сумнiвiв,
  Пiрату та шторм, ураган не перешкода!
  Залишиться пам'ять у серцях поколiнь,
  Противник повалений - ось вся i нагорода!
  
  Красуня подарує любов тобi пристрасно,
  А завтра кат, ешафот чекає!
  Зв'язати своє життя з флiбустьєром небезпечно,
  Фортуна химерно кiстки кидає!
  I на останньому словi принц-пiрат рубанув по пензлю дiвчинки-маркiзи мечем, i зброя випала з її зблiдлої руки.
  Дiана посмiхнулася, i як стрибне, цiлячись голою п'ятою в пiдборiддя Еномая. I дiвчина пройшлася побiжно. Юнак її пiдняв, а потiм, як кинув. Про палубу впала Дiана, i виявилася приголомшеною. Спробувала правда схопитися, але вiстря шкарпетки чобота потрапило їй у пiдборiддя, i дiвчина вiд сильного удару остаточно вiдключилася.
  Еномай пiдняв руки вгору i вигукнув:
  - Перемога!
  Екiпажем з дiвчат i босоногих хлопчакiв пройшов гул. I войовницi з пацанами рабами демонстративно стали на колiна.
  Руда войовниця вiдзначила:
  - Якось дуже вже легко вийшло! Я думала, буде важче.
  Еномай буркнув:
  - Iндик думав i в суп потрапив!
  Дiвча засмiялася i вiдзначила з смiхом:
  Не думайте про ельфiв зверхньо,
  Настане час, ви зрозумiєте самi...
  Свистять вони, як кулi бiля скронi,
  А дiвка в бiй бiжить зовсiм боса !
  Руда запропонувала:
  - Давайте хлопчикiв-рабiв битимемо палицями по босих п'ятах. Я думаю, це їм сподобається!
  Еномай пiдморгнув i помiтив:
  - Думаєте, це їм сподобається? Хоча, огрубiлi пiдошви хлопчикiв, напевно, не такi чутливi до болю вiд палицi.
  Руда пiратка вiдзначила:
  - Головне, щоб нам сподобалося! Гарних хлопчикiв таким розбiйницям, як ми, мучити дуже приємно!
  Красива дiвчина в ошатнiй тунiцi та з прикрасами на зап'ястях i кiсточках, проворкувала:
  - Я готова, як помiчниця маркiзи продовжити бiй! I поставити другу половину видобутку!
  Вогняна пiратка прогарчала:
  - Вона моя! Я з нею битимуся! Це однозначно.
  Еномай згiдно кивнув:
  - Логiчно! Не все ж таки забирати менi одному. Нехай я навiть у вас найголовнiший.
  Руда войовниця заперечила:
  - Немає головних серед рiвних. I я пропоную провести бiй без зброї.
  Войовниця у тунiку зазначила:
  - Без зброї? А ти не боїшся, ельфiйко?
  Вогняна пiратка рiшуче вiдповiла:
  - Вовкiв боятися - до лiсу не ходити!
  Дiвчина у тунiку, ця чудова медова блондинка, ласкавим тоном попросила:
  - Нехай чарiвний юнак нам заспiває. Я думаю, щось лiричне, i iншi дiвчата пiдтримають мене.
  Красунi з обох бокiв хором прочiркали:
  - Ласкаво просимо! Ми хочемо твоїх пiсень на все горло!
  Еномай з посмiшкою заспiвав:
  Пам'ятаю, як зараз, лик променисто свiтлий,
  Погляд пронизав мене серце вiстрям кинджала!
  Я згоряв у потоках вогняного вiтру,
  Ти у вiдповiдь лише промовчала!
  
  Голос твiй, до чого вiн прекрасний i чистий,
  Вiрю я у водоспад твоїх пестощiв нескiнченний!
  Без тебе не потрiбне менi осоромлене життя,
  I тепер висвiтлюватиме мене промiнь вiчний!
  
  Ти богиня безмежного кохання,
  Океан повний чудового свiтла!
  Крижанi кайдани, жартома, розiрви,
  Без тебе не побачу свiтанку!
  
  Сонцем у висотi обличчя твоє сяє,
  У всесвiтi не знайти фiгур прекраснiше!
  Почуття пристрастi ураганом накриває,
  Бути з тобою назавжди, це щастя!
  
  Бiль у душi моїй вирує бурхливим штормом,
  I багаття в грудях безжально палає!
  Я люблю тебе, у вiдповiдь дивишся гордо,
  Лiд в уламки серце розбиває!
  
  Мiж вогнiв у безкрайньому зоряному океанi,
  Ми з тобою орлами в небi ширяли!
  I твої уста, рубiнами сяючи,
  Щось нiжно з пристрастю говорили!
  I оплески такi, що просто захлинають красунi вiд захоплення. Але в цей момент одна з дiвчат крикнула:
  - Два бойовi фрегати йдуть сюди!
  Еномай вiдзначив з невеселою усмiшкою:
  - Ну, ви цього й хотiли? Цiкавий потрiбен вам був бiй? Так його й отримаєте!
  Руда помiтила зi злобою:
  - Це вони їх викликали! Крейсера iз солдатами. I тепер одними лише ударами по босих п'ятах, ви не вiдбудетеся!
  Дiвча, що дивилася через бiнокль, вiдзначила:
  - На кораблях орки. I це означає, що на нас чекає серйозне випробування.
  Еномай логiчно зазначив:
  - Зате вбивати ворогiв ми можемо без жодної шкоди совiстi. Ось гарних воїнок чiпати, то серце буквально кров'ю обливається!
  Дiвча з зеленим волоссям помiтила:
  - Нашi дракони швидше за фрегатiв. Ми можемо встигнути пiти!
  Принц-пiрат рiшуче заявив:
  - У нашому словнику немає такого слова, як втеча!
  I дiвчина-пiратки з люттю заспiвали, готовi до битви не на життя, а на смерть;
  Живемо у свiтi повному розлуки, смутку...
  Що робити солдатовi, коли самотнiй ?
  За нас Боги, право, жорстоко вирiшували -
  Вiд цього хлопця сивiє скроня!
  
  Настiльки жорстоко до любовi свiтобудова,
  У ньому сльози розлуки каскадом лилися.
  Безслiдно зникло, як сон спiвчуття,
  I стало, як камiнь без м'якостi життя!
  
  У пустелi морозить, а лiд спекою пашить,
  Як серце огорнув iржавий ланцюг!
  I дощ розлуки б'є дробом по даху.
  Кишенi порожнiють, залишилася лише мiдь!
  
  Але вiра на подвиг бiйця надихає,
  Всевишнiй Бог, знайте, дав тверду обiтницю!
  I буде нам, немов листя в теплому травнi,
  Коли проростаючи, зустрiчаємо свiтанок!
  
  Хочете планету ви зробити щасливiшим,
  Щоб кожен iз нас славно спiвав солов'ям?
  Тодi мед найсолодший став збором на липi -
  В душi велетнi покiнчимо з брехнею !
  
  Не треба обманювати Бога, повiрте,
  Вiн бачить наскрiзь, хто з нас боягуз i хам !
  Надайте значення Господа жертвi,
  Недарма каже, Я вам люди вiддам!
  
  Але зле насильство нас у мережi влучило ,
  Не знає нiхто, де вбивства кiнець.
  Юда висить на осинi, що пiдгнила.
  А тим, хто повiрив - лавровий вiнець!
  
  Будь-який з людей може стати кращим,
  Наш вибiр усвiдомлений - прагнення Христа.
  Але кровi часом бувають i калюжi,
  Хоч є обiцянка - Я скоро прийду!
  
  Про мир, до чого в тобi багато насильства,
  Начебто не можна нам по- мирному жити!
  Над труною солдата дружина голосила,
  Наскiльки тонка життя тендiтна нитка!
  
  Пролиття кровi не наше покликання -
  Полювання любити, дати Батькiвщинi рай!
  За що таке нам усiм покарання -
  Вiдповiдь: ти багатства все жебракам роздай!
  
  Купити неможливо за грошi порятунок,
  Бо для Бога немає золота цiни!
  I в церквi поклони ти бий у Недiлю,
  Щоб стали крилатими наче орли!
  
  I час настане - прийде Боже Царство,
  Закiнчиться зла та хижа iмла!
  Духовне згине прокляте рабство,
  А стане у Величчi Щастя країна!
  Пiсля такої пiснi, яка надихає, дiвчата-пiратки на драконах взяли та пiшли на штурм великих фрегатiв, на яких повно оркiв - смердючих та волохатих ведмедiв.
  Дiвчат було менше, нiж неприємних тварин, але зате вони набагато спритнiше i спритнiше.
  I тут у бiй на боцi пiраток вступили й дiвчата, що були на купецькому кораблi. А також хлопцi раби кинулися розбирати зброю. Ось така зворушлива єднiсть людей та ельфiв проти їхнiх вiчних iсторичних ворогiв - оркiв.
  У битвi вступив i Еномай. Юнак махнув одразу двома мечами, провiвши млин, зрубуючи голови оркам. Вiн бився з люттю лева.
  А поруч iз ним i руда . Гола п'ята дiвчинки потрапила орку в пiдборiддя i зламала щелепу. I ось орк завалився, i його роги довбали по животi. I це була запекла битва.
  Еномай вiдважно б'ється. Ось проводить мечами метелика, наче вiяло, i зрубує голови, що котяться, наче капуста.
  Юнак-принц iз наснагою заспiвав, показуючи чудеса героїзму:
  Якщо мiцний у тебе кулак-
  Значить, ти будеш за життя першим!
  I тодi товариш не бiдняк,
  У нього iз злата серце та сталевi нерви!
  
  Але ще важливiше, вiрте, це сильний розум,
  Тому, що ельф-боєць по кручi тварини .
  Якщо ж по життю ти похмурий,
  То тебе веселий смiх зробить коханим!
  
  Автомат добавка, знай, мiцнiсть до кулака,
  Тому що в ньому багато знань, Ноу-Хау!
  Але спробуй силу дай у руки дурню .
  То отримаєш тiльки бiль собi нагороду!
  
  Був час, що з дубом на полювання йшли,
  Цибуля, сагайдак зi стрiлами проти шкiри товстої...
  Але в червiнцi зробили там, де йшли грошi,
  I вже в галактику стрибнути дуже просто!
  
  Хоч освiта, це добре -
  Але до розуму вiдвагу взяти, теж цiкаво.
  I до багнета прирiвняно, стане долото,
  I Вiтчизнi-матiнцi служимо дуже чесно.
  
  Але насильство злобне - це тяжкий хрест,
  Кров'ю заливається поле наше лайка...
  Навiщо Всевишнiй Бог пiсля мук воскрес?
  Щоб крiпилося солдатське ратне зборище!
  
  Сльози дiви капають - упав улюблений друг,
  Мати зi стогоном молиться, з криками у надрив...
  Ледить за вiкнами, i вогнище погас,
  Ось гарний юнак пiд землею закопаний!
  
  Ох, доля кручинушка, що за зла доля,
  Дiва Богородиця , де твоя добра вдача?
  Стати швидше звуженим людина хотiла,
  А тепер пiд соснами жене вiтер порох!
  
  Життя прийде щасливе - буде добре,
  Стане медом маковим яблучний пирiг.
  Супостата-изверга в пил та порошок,
  Нехай удача вiрна переступить порiг!
  
  На Ельфi все зроблено, i кидок на Фарс,
  Зiрок гiрлянди повнi зберемо в кулак!
  I привiт дiтлахи, просто вищий клас,
  А в багаття закинутий був моторошний вовкулак!
  
  Кулемет рiдним уже став - кулi ллють струмком,
  А противник видихнувся, що хотiв, то нуль!
  Здобувши перемогу, ти станеш багатiєм,
  У злиднях виявиться, хто пожежа роздула!
  Ось це пiсня i велика бiйка, з помахами дуже гострих та спритних мечiв. I удари йдуть по головах, наче по асфальту. I безлiч оркiв уже вбито. I хлопчаки-раби у бою. Серед них на вигляд нiхто не старший за чотирнадцять, але всi вони м'язистi. Пiдсмаженi тiла хлопчакiв-невiльникiв загартованi тяжкою роботою. А грубi, мозолистi п'яти раз у раз потрапляють у пiдборiддя оркiв, ламаючи їм щелепи.
  Дiвчина-капiтан прийшла до тями. I сiла. Обидвi її руки отримали серйознi поранення - перерiзанi сухожилля. Ну, це не смертельно, за допомогою магiчних та чаклунських зелий ушкодження можна й вiдновити. Але на це пiде, як мiнiмум, кiлька годин. А поки що вона не може битися.
  Та й допомогти нiкому - усi дiвчата та хлопчики у бою, i борються з дикою люттю. Ось це такий жорстокий бiй.
  Дiана рушила, благо її ноги босi й вiдносно цiлi. I спритними, як у мавпочки пальчиками, стало дiвчисько-капiтан шукати аптечку. Там i зiлля, що зцiлює рани, причому дуже важкi, i унiверсальний бальзам. Крiм того, а чому, перемотавши кiнцiвки та змастивши бальзамом та зiллям, не вступити в бiй.
  Адже босими ногами можна дуже сильно отруйнi i отруйнi предмети метати. I це було б так круто та руйнiвно.
  Дiана дiяла впевнено. I її ноги такi босi та спритнi. Вона й чоботи носила з небажанням, аби пiдкреслити свiй статус. У свiтi, де дещо свiтив i вiчне лiто, взуття не потрiбне для того, щоб ногам не було холодно, а для краси, i наголосити, що ти не раб i не рабиня. I це логiчно...
  Ось один iз хлопчикiв, теж босою ногою, кинув гостру голку орку в нiс. I той, отримавши порцiю отрути, застиг i вмить околiв.
  Хлопчик-раб з ентузiазмом заспiвав, i решта хлопчакiв-невiльникiв пiдхопили, вони були людьми i спiвали, як люди:
  Ось якщо у свiтобудовi проблем,
  Нiяк за всяку цiну не буває.
  Вже ти не бажаєш змiн,
  Чого вiн хоче, людина не знає!
  
  А є з могутньою силою Чорнобог,
  Має владу вселенську Великий ...
  Дає Вiн людинi прямо в лоб,
  Щоб не був рiд людський зовсiм диким!
  
  Так Всемогутнiй Рiд створив Його,
  Щоб люди сенс мали розвиватися.
  Щоб людина хотiла за все,
  I люди навчилися мiцно битися!
  
  Оскiльки воїн перемагає зло,
  То Рiд для блага людини створив...
  I для душi i тiл вилив добро,
  Вчитися воювати завжди не пiзно!
  
  Чого ж хоче Всемогутнiй Бог,
  Щоб Ельф не смiли ставити на колiна.
  Щоб не правил злiсний рок,
  Щоб розвивалися сотнi поколiнь!
  
  Так Чорнобог то стимул для людей,
  Щоб не було нi лiнi, не застою.
  Щоб ти оркшиста в брязкiт розбий,
  Пройтися, щоб по Орклiну дружним ладом!
  
  Так не губiться якщо важко,
  Якщо лиха на Вiтчизну навалилися...
  Рiд зробить чудово i легко,
  От тiльки щоб люди рухалися!
  
  А Чорнобог вам просто старший брат,
  Хоч строгий , але вас любить нескiнченно.
  Ти виб'єш найбiльший результат,
  Коли служити Ельфiї будеш вiчно!
  Орки зазнавали величезних втрат, їх рубали i дiвчата, i хлопчики. I навiть Дiана iз замотаними руками вступила в бiй. I босi пальчики нiг жбурляли леза бритви, якi потрапляли по шиях оркiв, i рiзали їм артерiї. I рiзного роду горлянки та iнше. I це виглядало надзвичайно ефектно.
  I ось боса нога Дiани жбурнула i горошинку з пресованою розрив-травою. I одразу дюжина оркiв на чолi з генералом була пiдкинута вгору i вилетiла за борт фрегата. Ось це, справдi, колосальна руйнацiя та загибель бурих та потворних ведмедiв.
  Еномай з посмiшкою промовив:
  - Ми з тобою однiєї кровi: ти та я! Правильно?
  Дiана вiдповiла, привiтно посмiхаючись:
  - Коли ми єдинi ми непереможнi! Людина та ельф - це сила, i це звучить дуже гордо!
  Дiвчата посилили тиск. Уцiлiлi орки, використовуючи грубi подоби парашутiв, почали стрибати вниз, плануючи з крилатих фрегатiв. У деяких парашути, через велику вагу, рвалися, i великi ведмедi впали вниз, як камiння, але на вiдмiну вiд каменiв вони кричали , i дуже брудно лаяли!
  Дiана прочирикала:
  Доброю бабою бути зовсiм непросто,
  Не залежить доброта зростання!
  Еномай провiв черговий млин своїми гострими та довгими мечами, зрубав голову величезному ведмедевi-капiтановi. Вона, мов бочка, розбризкуючи кров, покотилася палубою. I юнак-принц заспiвав:
  Знову пролилася кров рiчкою,
  Противник твiй цiлком крутий.
  Але ви не бiйтеся, Сатани,
  I монстра поверни до темряви!
  . РОЗДIЛ Љ 6.
  Семиголова герцогиня-дракон i, водночас, ще Великий магiстр Академiї чарiвництва, прошипiвши, запитала:
  - Чи можеш пiднятися на висоту зростання дорослого чоловiка i повисiти в повiтрi хоча б хвилину?
  Домiнiка засмiялася i вiдповiла:
  Я можу, але я можу iнакше,
  Пробiгтися босий по росi.
  Дiвчина, як жабеня скаче -
  Це означає iнакше, нiж усi!
  Пащi герцогинi-дракона розкрилися, i з них спалахнуло вогником. Полум'я пройшлось i дуже боляче обпалило красивiй дiвчинi її босi, рожевi, з витонченим вигином п'яти пiдошви нiг.
  I Домiнiка скрикнула, але вiдразу мiцно стиснула щелепи. I її груди важко здiймалися. Пальнуло непогано, навiть пухирi миттю здулися. Наче її давнi iнквiзитори катували.
  Дiвчина рикнула:
  - На тебе знайдеться i Ланселот , i король Артур!
  Герцогиня-дракон гаркнула:
  - А це ще хтось такi , що ти ними смiєш менi загрожувати?
  Нiмфа-маркiза вiдповiла:
  - Це герої з людського фольклору. Вони абсолютно безпечнi для вас, ваша свiтлiсть!
  Самка-дракон проревела:
  - Ну добре! Ось тепер у тебе є практичне завдання, зцiли свої обпаленi ноги. Це на практицi дуже корисно, i стане в нагодi ще в життi не раз.
  Домiнiка, через силу посмiхнувшись, заспiвала:
  - I раз, i два, i три, i п'ять!
  Я не втомлюся повторювати...
  Те саме говорити,
  Що вистачить воду вам каламутити!
  Великий магiстр-дракон вiдзначила:
  - А вона зухвале дiвчисько. Може їй на ногах не лише п'ята пiдсмажити, але ще й пальчики зламати?
  Нiмфа-маркiза помiтила:
  - Потрiбно виявляти терпiння, о герцогиня. Можливо, ця дiвчинка є наш єдиний шанс врятувати сильну стать. I повернути назад чоловiкiв!
  Самка-дракон рикнула:
  - Це безглуздо! Потопаючий хапається за соломинку, а ви за голу п'яту людської дiвки . Вона не показала у собi жодних особливих здiбностей.
  Нiмфа-маркiза заперечила:
  - Вона змогла пiдняти своїм наказом без усякої магiї та заклинань камiнь, а це дорогого варте!
  Герцогиня де Монсеррат розсмiялася i вiдповiла:
  - Так, хвацько вона собi розбила чоло. Щоправда, зараз i слiду нема. А це для людей не типово.
  Ласка пiдтвердила:
  - Вiдразу видно, вона особлива та обрана! I до неї потрiбний особливий, душевний та тонкий пiдхiд.
  Герцогиня-дракон кивнула вiдразу сiмома головами:
  - Так, душевний i особливий пiдхiд ... Можливо, менi їй п'яти лизнути мовою, на знак величезної поваги!
  Домiнiка скривилася i впевнено вiдповiла:
  - Нi, краще язиком не треба! - I додала, несподiвано зробивши мордочку куди солодшою. - Хоча мова, безперечно, найсильнiша частина тiла. Вiн здатний зрушити з мiсця мiльйоннi армiї!
  Нiмфа-маркiза запропонувала:
  - Дайте їй просте завдання. Наприклад, нехай змусить котика пiдiйти до неї i промуркотить, а потiм пiти назад!
  Тут, до того мовчала самка-троль у фiолетовому платтi, з чарiвною паличкою в руках заперечила:
  - Нi! Не дамо їй мучити кошеня. Нехай краще битиметься зi мною на чарiвних паличках. Ось це буде справдi серйозним iспитом та ефективним випробуванням!
  I тупнула каблуком своїх босонiжок, усипаних сапфiрами та алмазами фiолетового та бузкового кольору.
  Герцогиня-дракон заперечила:
  - Надто вже важко битися дiвчинцi-новачковi з магiстром академiї драконiв. З тобою, навiть цiй досвiдченiй i досвiдченiй Ласцi, вести бiй було важко!
  Самка-троль розсмiялася i вiдзначила:
  - Тим бiльше! Їй пiсля цього навiть Кощiй Безсмертний не буде страшний!
  Тут Домiнiка брязнула:
  - А що, у вас Кощiй Безсмертний є?
  Герцогиня-дракон кивнула:
  - Зрозумiло, є, правда, вiн далеко за тридев'ять земель у тридев'ятому царствi. Але є цей мерзенний капосник !
  Дiвчина-попаданка вiдзначила з посмiшкою:
  - А може, вiн мор i влаштував? Щоб усiх самцiв виморити та вас самок захопити!
  Герцогиня-дракон заперечила:
  - Навряд чи! У нас самок бiльше , нiж самцiв удесятеро. А в оркiв, гоблiнiв, що становлять армiю Кощiя Безсмертного, навпаки, самцiв удесятеро бiльше, нiж самок, i вони куди бiльшi та сильнiшi. Навiщо йому знищувати своїх власних пiдданих та армiю!
  Домiнiка помiтила:
  - Але на самого Кощiя мор не дiє?
  Самка-троль кивнула:
  - Та на нього жодна бойова магiя не дiє. Не бере жодної зброї. Навiть вашою водневою бомбою її неможливо знищити. Така ось суть!
  Дiвчина-попаданка вiдзначила:
  - Але в яйцi в нього, напевно, смерть є, на кiнчику голки!
  Герцогиня-дракон вiдповiла громовим голосом:
  - Все не так просто! Якщо так запросто можна було б знайти смерть Кощiя, то його б давно не було в живих. А так, йому стiльки столiть, що...
  Нiмфа-маркiза вiдповiла за неї:
  - Ви ще люди по деревах стрибали, а вiн уже мав свою державу i сидiв на тронi. Подумайте, що це за суть!
  Домiнiка взяла i заспiвала:
  Мавпи корчать пики ,
  I сидять на гiлцi.
  Легковажнi все ж,
  Були нашi предки!
  Самка-троль помiтила:
  - Кощiя, звичайно, теж пiдозрюють. I його, коли мор почався, зрозумiло, запiдозрили насамперед. Це, свого роду, голова осi зла. Як i стоголовий дракон-самець, найбiльший iз драконiв, iмператор iмператорiв i злий. Але й цей монстр скам'янiв та розсипався. А ось Кощiю хоч би хни! Та ще пiдозрювали й царя Джиннов Iблiса... Джинни, це духи, i вони не можуть скам'янiти.
  Але джини, якось причаїлися. I наче згинули!
  Домiнiка у вiдповiдь заспiвала:
  Джинн брязнув, нi, вiрте, дiвки сил,
  I згинув...
  I тодi дракон красунi заперечив,
  Бiжи мовляв!
  Маркiза де Ласка помiтила:
  - Джини є i добрi, i злi. Вони сильнi, та їх можливостi обмеженi. Але теоретично, якщо хтось iз самцiв, або самок попросив iмператора джинiв Iблiса , щоб перевести чоловiчий рiд, i змiг вiдшукати обручку всевладдя, що дає владу над цiєю найбiльшою силою в нашому свiтобудовi, то таке вiн мiг викликати!
  Домiнiка кивнула:
  - Це вже дещо! Потрiбно знайти кiльце всевладдя. I тодi ми усi виправимо.
  Самка-дракон засмiялася, i її голос був, як гуркiт грому. I потiм вiдповiла:
  - Кiльце всевладдя знайти дуже складно. Тому що воно дає владу над територiєю, що можна порiвняти з цiлою галактикою. Причому, якщо у вашому всесвiтi галактика майже порожня через рiдкiсне розташування зiрок, то тут це територiя населена трильйонами розумних iстот i безлiччю царств. I зважаючи на все, нiхто поки що його не знайшов, бо iмператора нашого казкового свiтобудови не було i немає!
  Домiнiка хихикнули i запитала:
  - А Бог у вас є?
  Вiдповiла Маркiза-нiмфа:
  - Чи є такий Всевишнiй Бог, Творець У всiх Всесвiтiв, або Його немає, досi нiхто до ладу не знає. Навiть Кощiй Безсмертний. Але iснують боги за дрiбнiшим рангом. Але вони такi, що вiд них користi мало, i краще триматися подалi. А взагалi, слово Бог має багато значень. Ось i вищi джини за силою цiлком дорiвнюють богам.
  Самка-троль помiтила:
  - Релiгiї i в нас є, але користi вiд них небагато. Як, до речi, й у вас. Ось, коли був коронавiрус , то храми реально спорожнiли, i що допомогли будь-кому молитви, або захистив вiд вiрусiв ладан. Ну чому ви люди такi легковiрнi, думаючи, що, ставши навколiшки i вiдваживши уклiн, можна щось вимолити натомiсть!
  Домiнiка агресивно вiдповiла:
  - А я в Бога i в богiв взагалi не вiрю! I менi немає жодної справи, до цього. Але я ранiше i в ельфiв не вiрила, i вважала їх казкою та людською вигадкою. - Дiвчина шльопнула голою пiдошвою по кам'янiй плитi, i продовжила. - А тепер бачу, що iснують ельфи, дракони, тролi, нiмфи, то чому не повiрити i в Бога i ангелiв? Тим бiльше, у Всевишнього вiрять багато мiльярдiв людей, а всерйоз у драконiв та ельфiв майже виключно маленькi дiти, i то далеко не всi.
  Маркiза Ласка засмiялася:
  - Я знаю! Ця дiвчинка, коли була маленькою, подивилася мультик про Незнайка i, справдi, почала шукати у дворi чарiвну паличку. I перевiряла кожен прутик. А iншi дiти з неї смiялися. Насправдi, навiть у ранньому вiцi бiльшiсть розумiє, що чарiвнi палички казки!
  Домiнiка помiтила:
  - Але ж у вашому свiтi чарiвнi палички є!
  Самка-троль кивнула:
  - Звiсно ж, є! I тобi, щоб вижити, доведеться навчитися ними користуватися !
  Самка-дракон рикнула:
  - Ось i зараз! Дай їй чарiвну паличку, ми подивимося, на що це дiвчисько, дуже гостре i зухвале на язик, здатне!
  Домiнiка заспiвала:
  Я прошу не дивуватися нiкого,
  Якщо вiдбуватиметься чаклунство!
  Якщо буде, якщо вiдбуватиметься чаклунство!
  Ласка вiдзначила:
  - Ну, хiба вона не краса? Така чарiвниця!
  Самка-троль взяла мiцнiше праву руку свою чарiвну паличку i махнула їй. I блискавка вдарила по Домiнiцi. Але дiвчина-акторка в останню мить встигла зiскочити, i удар припав мимо. Ззаду розплавився i почав димитися мармур плитки.
  Герцогиня-дракон вигукнула:
  - Обережнiше, Кобра! Ти так зруйнуєш все покриття!
  Ласка розсмiялася i вiдзначила:
  - Ось це метод впливу чарiвною паличкою!
  Самка-троль Кобра у вiдповiдь заспiвала:
  - Зла мати, мiй метод простий,
  Я не люблю тягнути кота за хвiст!
  Домiнiка у вiдповiдь гаркнула:
  У моїх зiницях - нiчний жах,
  Один стрибок - один удар!
  Герцогиня-дракон перервала:
  -Дивiться, у неї вже зiйшли пухирi! Люди так швидко пошкодження не сходять. Ось це дiвка !
  Нiмфа-маркiза пiдтвердила:
  - Саме так! Адже я не помилилася в нiй. Рiдкiсна за силою регенерацiя, навiть для чарiвниць, адже вона не лiкувалася магiєю.
  Домiнiка пiдморгнула i демонстративно стала на руки. I її босi ноги замиготiли в повiтрi, мов лопатi пропелера. I дiвчина взяла i з ентузiазмом заспiвала, своїм срiблястим голосом:
  Ми в битвах волю загартували,
  Воювали за Вiтчизну брат.
  Дивилися ельфiнiзму дали,
  В Орклiн увiйшов Ельфi солдат!
  
  Мечi кували нашi предки,
  А пiсля гармати в хiд пiшли...
  Берiзки розпускають гiлки,
  Печуть дiвчата пирiжки!
  
  У будь-якiй битвi Ельф успiшна ,
  Вона вмiє брати розумом.
  Часом палає пекло непроглядне.
  Але супостата розiб'ємо!
  
  Ельфiя Землю захищає,
  Дає притулок, хто босий i гол.
  Ми завершили битву у травнi,
  Чекав Оркмахт шалений розгром!
  
  А пiсля будiвництва та посiви,
  Поля цвiтуть, i жито у стогах.
  Герої ви, дiвчата, дiди,
  У траншеях мерзли та снiгах!
  
  Вiд нашої доблесної Вiтчизни,
  Приймiть низький ви уклiн.
  Прапори лунають ельфiнiзму,
  А прапори фюрера на злам!
  
  Пройдуть столiття пiд нами Зiрки,
  Iмперiя - галактик рiй.
  Народиться нiколи не пiзно
  I в космосi ворога зарою!
  
  Але вiрю, розум буде мирним,
  А людина для всiх, як мати,
  Ось процвiтає рiд старовинний,
  Сяйво Слави - Благодать!
  I дiвчинка дуже гарно спiває, така вона чудова спiвачка свiтового рiвня. Або квазiмiрового - що ще смiшнiше.
  Герцогиня-дракон проревела:
  -Чудово! А ще можливо взяти i зробити ...
  Самка-троль Кобра прохрипiла:
  - На чарiвних паличках настав час влаштувати бiй! I без жодних тупих цвяхiв! Битимемося з ворогом до кiнця!
  Нiмфа-маркiза пискнула:
  - Не дурiй! Який вона тобi ворог. Це, можливо, наш останнiй шанс врятувати та повернути сильну стать!
  Домiнiка буркнула з люттю:
  - Дайте менi чарiвну паличку, i я зiб'ю з противницi сумiш. Я Гаррi Поттер у спiдницi, а не якийсь там Незнайко!
  Герцогиня-дракон буркнула:
  - А що це за банда?
  Ласка пояснила:
  - Персонажi з людських казок та фольклору. Гаррi Поттер - це хлопчик, який навчався в магiчнiй академiї, а Незнайка - це зовсiм комiчна мультяшка .
  Кобра посмiхнулася i струсила чарiвною паличкою. Вилетiв пульсар i довбав там, де тiльки стояло дiвчисько-кiноакторка. I вона, Домiнiка, дуже спритно вiдскочила, блиснувши рожевими п'ятами, якi практично не запилилися. I язики полум'я взяли її пiдошву злегка лизнули.
  Дiвчина прокричала:
  - Ах ти, збоченко !
  I махнула рукою. I в її долоню раптом зi страшною силою поринула та чарiвна паличка, яку тримала в руках нiмфа.
  I мiцно її схопила Домiнiка, наче спритна мавпочка. Пiсля чого, пальнула пульсаром у вiдповiдь.
  Дiвчина-акторка не шепотiла заклинань, не воркувала, просто махнула магiчним артефактом. I вогняний потiк полетiв у Кобру. Та не чекала такого i була збита з нiг. Її сандалiї, фасону пiдлозi босонiжок, що прикривають тiльки п'яту, труснулися вгору. I видно було, самку-троля серйозно зашкодило. I вона протяжно застогнала. I почала палити зi своєї чарiвної палички у вiдповiдь.
  I розлiталися пульсари, наче падали градинки з неба. Ось це справдi пiшов обмiн ударами.
  Точнiше, одне жорстке влучення i серiя розкосих ударiв повз цiль.
  Потрапило пульсаром i по герцогинi-дракону. Та у вiдповiдь взяла i огризнулася вогником з пащ. I вогник її не був невинним, навiть зачепило нiмфу-маркiзу.
  Та теж труснула чарiвною паличкою i проревела:
  - Досить дiти! Ви справдi вже перейшли всi межi.
  Але обидвi дiвчата й не думали заспокоюватись. Домiнiка, вiдчувши в собi демонську силу, лупила чарiвною паличкою i кидала один пульсар за iншим. I її кульки потрапили по ногах магiстра самки-троля i спалили їй сандалiї.
  Та заверещала з люттю:
  - Людське курча!
  Нiмфа-маркiза заперечила:
  - Нi! Швидше, це ледi-яструб, або щонайменше шулiка!
  Домiнiка знову довбала , i цього разу хвиля цунамi її шаленого вогника, справдi, врiзала немов палиця, виткана з полум'я.
  I самка-троль Кобра, як зареве, i пустить магiю без обмежень. Але вогневий стовп, як пiдкине її, i буквально обпалить сукню i лупне по грудях.
  Дихання самки-троля перехопило. А Домiнiка ще взяла та додала вбивчим пульсаром по головi. I нiби кувалда довбала по мiзках.
  Кобра рикнула, i остаточно вiдключилася. Її босi ноги були обпаленi i вкрилися пухирями. Дiвчина з орлиним носом виявилася обпаленою та побитою.
  Герцогиня-дракон радiсно вигукнула:
  - Ось це так! Ти перевершила всi очiкування! Зiзнатись, я не думала, що таке зможеш створити - вирубати саму Кобру!
  Нiмфа-маркiза кивнула:
  - Вона наша головна та майже єдина надiя! I цiлком може виправдатись. Дивись, що творить, ця писана красуня!
  Справдi, Домiнiка взяла й босою, витонченою ногою труснула, i тих, що стояли оббитий саф'яном "козел", раптом заблияв i заскакав. Немов став справдi живим i рухливим. I давай реально пiдскакувати та загравати.
  Герцогиня-дракон розреготалася, i трясучи своїми сiмома головами, зазначила:
  - Ось це так! Як це вона робить?
  Домiнiка знизала плечима i прочирикала:
  Якщо чесно сказати, то не знаю,
  Все змiшалося в полуденну спеку.
  Заклинань майже не читаю,
  З духом вiтру зовсiм не граю!
  Натомiсть вiчно сумую, Сер,
  Вiзьмiть дiвчисько з собою!
  Герцогиня дракон проревела:
  - Домiнiка прийнята! I через особливу обдарованiсть записується в елiтне вiддiлення Академiї Дракона. Де їй не тiльки не доведеться платити за навчання, а й, навпаки, виплачуватимуть пiдвищену стипендiю!
  Домiнiка пiдстрибнула вище, перевiрилася i заспiвала:
  Краще Домiнiки немає ,
  Колiр вона Землi.
  Сонце сходить над планетою,
  А довкола однi нулi!
  Нiмфа-маркiза з милою посмiшкою запитала:
  - А що за це я отримаю?
  Виникла пауза ... Домiнiка брязнула :
  - Тобi треба гарного хлопчика знайти!
  Герцогиня дракон розсмiялася i вiдповiла:
  - Однак у нової ученицi явно закружляла вiд сильної гординi голова! Тому я накладаю на епiтiмiю - вимовити сотню крилатих афоризмiв. До того ж зробити це негайно!
  Домiнiка з усмiшкою кивнула:
  - Будь ласка! Я недарма знiмалася у кiно, i в мене чудова пам'ять!
  Герцогиня-дракон буркнула:
  - Давай швидше! У мене часу теж лiмiт!
  Домiнiка набрала в легенi повiтря i з кулеметною швидкiстю застрочила:
  Мертвого осла вуха нiкому не потрiбнi, але ось слух живої лисицi - дар для тих, хто не потребує досягнення цiлi в iшаках!
  Взувши свiй розум, назавжди залишишся босяком!
  Вiйна, це повiтря для легень, але тiльки вперемiш iз бiнарним газом!
  Якщо ворог не хоче здаватися i не вмiє програвати, змусимо роздягнутися i вiдучимо вигравати!
  Поганi люди люблять чорну магiю, добрi нелюди бiлу!
  Вбивати на вiйнi важко по процесу, гидко по сприйняттю, зате, як здорово за пiдсумком! Значить, вiйна приносить здоров'я душi, загартування тiлу i чистку гаманця!
  Часом вiйна чудово наповнює гаманцi, причому прямо пропорцiйно повнотi пролитої кровi, i порожнечi продажного серця!
  Обов'язок перед Вiтчизною, червоний платежем безкорисливої вiдданостi!
  Вiйна випробування розумним, загартування сильним, розвага дурням ! -
  Бути посмiховиськом не весело, змушувати пускати сльози iнших, не нудно!
  Добрий правитель , як нудотний мед, спочатку розлижуть, потiм розплюють !
  А злий правитель, немов полин, спочатку розплюють , а потiм розтопчуть!
  Так, золото м'яке, але з нього легко кується щит, що не пробивається!
  Якiсть завжди перевершує кiлькiсть - навiть океан перлової кашi не перешкода сокирi!
  Зло повне сил, коли добро знесилено страхом!
  Жарт доречний до мiсця, ложка до обiду, а допомога в бiдi!
  Пощастити може раз, два - без умiння удача йде!
  Хто не Лев Толстой, той лiтературний босяк!
  Не обов'язково народитися Толстим, щоб бути босяком вiд лiтератури!
  Вип'ємо за те, щоб у нас було бiльше дружин, нiж причин червонiти при розлученнi!
  Пожадливiсть занапастила чоловiкiв бiльше, нiж спiвчуття жiнок!
  Влучне око, косi руки, ворог не промах - короткозоре!
  Фiлософiя життя не продовжує, але зате робить її хитромудрим, розтягуючи фрагменти!
  Полководець перемагає вмiнням, м'ясник числом, генiй мистецтвом, удавач обманом!
  Тож вип'ємо за те, щоб надiя не вмирала, а дохли тiльки тi, хто її не виправдовує!
  Надiя вмирає останньою ... А першими тi, хто її не виправдовує!
  На вiйнi логiка поняття вiдносне, як шоколад, не встиг помилуватися плитками, як вони вже в ротi, не встиг проковтнути, як вони вже вилазять боком!
  Успiх часом погано пахне, досягнення несе трупом, але щастя смердiти не може!
  Бог на поверхнi кожної речi, а Диявол у її деталях!
  Бути побитим неприємно навiть мазохiстовi!
  Чого не знає Бог, тiльки питання, на яке не змогло б дати вiдповiдь!
  Мавпа краща за людину тим, що може бути твариною тiльки буквально!
  Проповiдь, що не веде до добра, як стежка, що приведе до сокири!
  Будувати якiсь доктрини на текстах Євангелiя, це все одно, що вивчати квантову механiку за казками братiв Грiмм!
  Важко бути Богом, але чортом залишитися зовсiм нестерпно!
  Розум утверджує сили навiть, якщо кiлькiсть ворогiв подвоюється!
  Життя суцiльний компромiс, не з людьми, то з природою!
  Лоб толокольний , а значить склад прикольний!
  Дурням не писанi закони, генiям не наказанi закони природи!
  Мова дана розумному , щоб приховувати роздуми про дурнi та безглуздi речi!
  Хто бачить смiшне в сумному, трагiчно заслiпне вiд серйозної радостi!
  - Поспiшай не поспiшаючи - поспiшай не поспiшаючи! Отримай iз уроку п'ять, складною дiєю вирiшуючи!
  Переможцiв не судять ... Хотя, iнодi й засуджують!
  - Людська дурiсть союзник ворожих до людей богiв!
  Людина в сараї, людина, а свиня i в палацi не пiднiметься вище за кнура!
  Є двi нескiнченнi речi: всесвiт i людська винахiдливiсть, втiм, перша вiдносна, а друга абсолютна!
  Який росiйська не любить швидкої їзди, а чорт стрiмкого польоту!
  - У пекло всi не хочуть, зате лише одиницi можуть скуштувати бажання диявольської можливостi!
  Але без поливання сльозами не зiбрати врожаю радостi, а без зрошення, потiм не зростають лаври успiху!
  Бог у кожнiй речi, чи її поверхнi, а Диявол у вiдсутностi речей, чи глибинах матерiальної недостачi!
  Хто згаяє час на обережнiсть, той заощадить вiчнiсть на своєму похоронi!
  Мовчання золото, слово срiбло, але з жiночих вуст його виливається стiльки, що тьмянiють i дiаманти!
  Мовчання золото i вiд довгого зберiгання красномовних струмкiв не заiржавiє!
  I золото втрачає цiну, якщо його мовчазно закопують у землю!
  Часом, промовчавши, ти наб'єш золотим гаманець бiльше , нiж балакучим клянченням подачки!
  На вiйнi не буває нудно, буває рутинно, але лише до першого пострiлу!
  Мирний час схильний до повторюваностi, i лише баталiя завжди iндивiдуальна!
  На вiйнi, як у шахах, не можна позiхати, але вiдмiннiсть у постiйному цейтнотi!
  Вiйна, це вiчний цейтнот ще до першого ходу!
  У шахах ходи роблять по черзi, а на вiйнi чергою!
  Вiйна, це шахи, тiльки без правил i реального часу!
  На вiйнi вiчна нестача часу, коли панує свiт, дефiцит втiхи!
  Найцiкавiше на вiйнi, що все завжди всерйоз, а навмисне тiльки капiтуляцiя!
  Здаватися можна удавано, але ось здавати, на жаль , лише по-справжньому!
  Працi вчення окупаються легкiстю бою! Хто не лiнується, той стане героєм!
  Вчитися нiколи не пiзно, якщо тiльки ти не небiжчик!
  Навiть у покiйника є шанс на реванш, якщо вiн лише не атеїст!
  Стати атеїстом, отже, перестати бути безсмертним!
  Головою думають, а шлунком надходять!
  Зло живе не в серцях, а у шлунках!
  Серце егоїстично лише iнодi, а шлунок завжди!
  Шлунок найкошмарнiша частина тiла, але саме вiн спонукає нас працювати!
  Без серця немає людини, без шлунка немає людської жадiбностi!
  Серце втiшають, а шлунок тiшать!
  Менi все одно пощо автомобiль, головне, престиж Батькiвщини не має цiни!
  Якщо Iсус живе в серцi, то сатана у шлунку!
  Порожнiй шлунок стимулює наповнення гаманця!
  Порожня голова спустошує гаманець!
  Великий живiт не ознака великої людини, але говорить про малу силу волi!
  Порожнiй живiт наповнює душу гiркотою!
  Найважчий живiт той, у якого порожнеча походить вiд голови без мiзкiв!
  Жiнку, як вовка, годують ноги, тiльки на високих пiдборах!
  У майбутньому багато хто обiцяє золотi гори, а щастя, як i ранiше, за горами!
  У життi не як у картах, треба викладатися для успiху завжди i повним !
  Цiль, це як маяк, до неї прагнеш, але досягнувши, бачиш, що проблем лише додалося!
  Сигарета найрезультативнiший кiлер , особливо, проти замовника! Цигарка, як безшумна гвинтiвка, але вбивча i в руках дилетанта!
  Сигарета найнадiйнiший снайпер, вбиває завжди!
  Цигарка гiрка на смак, але притягує сильнiше цукерок!
  Цигарка, як погана дiвка , тiльки розставання з нею куди болiснiше!
  Сигарета, на вiдмiну вiд гранати, коли кидаєш, продовжує життя!
  На вiйнi найкоротший шлях до мети обхiдний маневр, а правда - пiдлий обман!
  Обхiдним маневром найвiрогiднiше зрiзаєш шлях до мети!
  Життя червоне, але залишає з червоною кров'ю!
  На вiйнi життя втрачає цiну, але набуває змилу!
  Вiйна , як наречений, ласа на зраду, але не дає залежатися!
  Вiйна, це хтива жiнка у пожираннi чоловiчих тiл!
  Вiйнi, як i любовi, пiдкоренi всi вiки, тiльки проведення часу не з приємних !
  Вiйна, як куртизанка, обходиться дорого, мiнлива, але завжди залишає про себе героїчну пам'ять!
  На вiйнi не як увi снi, без сильних емоцiй не обiйтися!
  Свiт нудний i розслаблює, вiйна цiкава та збуджує!
  Вiйна, це кров i пiт, удобрює сходи, що народжують мужнiсть!
  Як не цiкавий процес вiйни, всiм хочеться кiнця!
  Вiйна не книга, її не захлопнеш, не сховаєш пiд подушку, лише забруднити теж можна!
  Вiйна, це релiгiя: вимагає фанатизму, дисциплiни, беззаперечного пiдпорядкування, та її боги завжди смертнi!
  На вiйнi, як у казино, ризик великий, а виграш недовгий!
  Солдат смертний, слава забувається, трофеї зношуються, i лише причини почати бiйню за новою, непереборною!
  Вбивця зневажаємо, якщо вiн не солдат на фронтi, злодюжка зневажаємо, якщо вiн мародер на полi лайки, подвiйно!
  Солдат, це лицар, у якого зброя мужнiсть i честь! Генерал барон, у якого вiнець: розважливiсть та розум!
  Солдат звучить гордо, рядовий зневажливо!
  Перший в атацi може загинути, проте останнiй у пам'ятi не залишиться!
  Краще бути першим у розподiлi трофеїв, нiж в атацi!
  Вiйна, як жiнка, тiльки укладає чоловiкiв, не ламаючись!
  Жiнка, на вiдмiну вiйни, не поспiшає вкласти чоловiка!
  Вiйна, на вiдмiну жiнки, нiколи не задовольняється кiлькiстю покладених чоловiкiв!
  Вiйна найненаситнiша самка, їй завжди мало чоловiкiв, та й вiд жiнки не вiдмовиться!
  Жiнки не люблять воювати, але потяг укласти чоловiка не багатьом поступається кулi!
  Укласти чоловiка може i мала куля, зробити щасливим жiнка з великим серцем!
  Велике серце часто веде до малої користi!
  У вiйни не жiноче обличчя, зате кров мужикам вона пускає по кручi дружини!
  Вiйна не приносить радостi, натомiсть задовольняє агресивнi iнстинкти!
  Радiсть на вiйнi, трупи ворогiв лише у цiнi!
  Вiйна, це оранка поля: удобрюється трупами, зрошується кров, натомiсть сходить перемогою!
  Перемога вирощується на трупах та кровi , зате плоди приносить зi славою!
  Вiйна, як квiтка-людожер, яскрава, плiтка i з поганим запахом!
  Вiйна, це мати прогресу та мачуха лiнощiв!
  А на вiйнi життя солдата не в цiнi, а вiд генералiв зовсiм збиток!
  Хочеш миру - вселяй страх, хочеш вiйни - викликай смiх!
  Смiх не грiх, якщо ти не посмiховисько у ратнiй справi!
  Вiйна це як цирк, тiльки переможець смiється останнiм!
  На вiйнi, як у цирку, тiльки килимний неабиякий убивця!
  Єднiсть при жорсткому режимi, краще за бардак i розгильдяйство , при м'якому!
  Смерть, це умовнiсть, безслав'я абсолют !
  Як не великий цар, у труну пiде, як i псар!
  Полiтик завжди бреше, тiльки вмирає по-справжньому!
  Безсмертя реальне, а смерть примарна!
  Всi можуть королi, але втекти вiд труни в землi, не може, жоден, жоден король!
  Усi хочуть жити красиво, але вмирають лише одиницi!
  Смерть обiцяє неприємностi, якщо тiльки вона не сяє променями подвигу!
  Життя без розваг - кохання без захоплень!
  Добре, коли є кохання, гiрше, якщо ллється кров!
  Секс, це як смолоскип, але заправка коштує дорожче!
  Без сексу можна жити, але не можна розмножуватись!
  Чим спекотнiше кохання, тим сильнiше ллється кров!
  Люди хочуть кохання, тварини сексу, а генiї одкровення!
  Спарюються навiть свинi, люблять естети!
  У сексi теж потрiбна мiра, чим бiльше, тим краще!
  У коханнi немає лiмiту, у сексi слова вистачить!
  Пiд вогнем легше, як у серцi полум'я!
  Краще горiти в полум'ї, анiж стати душею Каїном!
  Вiйна, це груповий секс: багато стогонiв та крикiв, тiльки стiльки кровi не буде i вiд тисячi дiв!
  Секс схожий на вiйну, але не такий тривалий i рутинний!
  Воювати, що кохатися, тiльки стогiн не заохочуються!
  Секс, звичайно, добре, харкати кров'ю погано!
  Вiйна, це важко, але приниження тисне сильнiше за будь-який ратний тягар!
  Хочеш жити, навчися битися, хочеш вижити - навчися перемагати!
  На вiйнi всi кошти хорошi, крiм , злякатися!
  Усi можуть воювати, але перемагати дано лише гiдним!
  Вiйна не мiсце для роздумiв, вона сповнена великих божевiлля!
  Краще воювати, анiж Вiтчизною торгувати!
  Вiйна не цукерка, але сповнює радiстю, коли її ковтаєш!
  Бiй нiколи не закiнчується, принишується лише гул канонади!
  Канонада може притихнути, стовбур розiрватися, але боротьба нiколи не припиниться!
  На вiйнi, найцiкавiше , непередбачуванiсть, боротьба по-справжньому!
  Чому за Сталiна знижувалися цiни, бо ворогiв народу ставили раком!
  Краще бути роздягненою за грошi, нiж взутiй задарма!
  Босонiж буквально приємнiше, нiж фiгурально бути взутим!
  Вiйна, як цирк, тiльки замiсть смiху сльози, а арена розмiром iз планету!
  Хочу миру, виходить вiйна, хочу вiйни - виходить капiтуляцiя!
  Вiйна, це певною мiрою рiдна мати, породжує справжнє братство!
  Вiйна зла, але породжує добрих товаришiв!
  Довгi руки добре, якщо розум не закоротило!
  Перемагає сила, нагороджує дарами перемоги лише практичний розум!
  Сила та розум, як чоловiк та дружина, народжують перемогу лише в парi!
  Людина, на вiдмiну вiд пiрамiди, має не пласку опору у стiйкостi!
  У пiрамiди чотири кути, але стiйкiсть надає пласка поверхня!
  Хороша смерть, краще за погане життя!
  Добре бути Богом на волi, поганий на зонi!
  Сонце заходить за половину доби, а слава залишається у вiках!
  Слава недовговiчна, якщо не рахувати всього iншого!
  Вiк живи, вiк навчайся, але не перевчивайся!
  Слава дуже яскрава буває, яскравiша за золото, вiд часу тьмянiє сильнiше!
  Слава, як сонце, тiльки заходить не вночi!
  Прославитися нелегко, навiть при зусиллi, але лiньки легко приводить до безслав'я!
  Слава схожа на вогонь, приємна для очей, але щоби її добути, треба когось спалити!
  Добре бути у славi, погано бути в оточеннi липких до слави мух!
  . РОЗДIЛ Љ 7.
  Пiсля пробудження, хлопчик-принц Еномай знову прикутий до колеса. Перед цим йому дали помитись у прохолодному струмку та почистити зуби. А потiм скромно поснiдати.
  I далi рухатись у постiйному русi та дитячому тiлi, щоб тебе не скував кам'яний мор. Така ось нелегка доля у найяснiшої особи i спадкоємця великої iмперiї ельфiв.
  Єдиний спосiб вижити - це бути молодим рабом i важко працювати. Це дає тимчасовий захист вiд скам'янення. Тут є якiсь можливостi продовжити собi iснування, але досить дискомфортне та болiсне.
  Тим не менш, хлопчик, обертаючи колесо, пускає в хiд багату уяву, щоб поринути у вигаданий свiт i скрасити своє безрадiсне iснування у добровiльно-примусовiй неволi.
  Хлопчисько-юнга летить на невеликому триголовому драконi. Вiн хоче знайти в невiдомiй країнi, сам ще не знаючи що, але що зможе повернути сильну стать i припинити вимирання та скам'янення чоловiкiв.
  Дракон теж ще дитина, i пацану рокiв небагато, i на ньому однi лише шорти та ще ранець з бойовим арсеналом, i цибуля, два мечi та пара кинджалiв за поясом.
  Еномай летить на своєму скакунi. А поряд на маленькому драконi сидить дiвчинка Маргарита. Вона в однiй тунiцi, засмагла, i на босих пальчиках нiжок каблучки з магiєю. Представляє вона бойову попадання з людського свiту.
  Дiвчинка не проста. На Землi вона була партизанкою та розвiдницею пiд час Великої Вiтчизняної вiйни. А пiсля загибелi, перемiстилася у свiт чаклунства та магiї. I вже понад дев'яносто трьох рокiв перебуває у ньому. Закiнчила академiю Дракона та оволодiла сильним чаклунством. Але виглядає такою самою, як i була, коли її нiмцi повiсили. Чомусь не росте, i це Маргариту засмучує. Скiльки можна бути вiчною дитиною.
  Щоправда, Еномай каже, що сам був дорослим принцом-ельфом, а став хлопчиком-рабом. I також, тому приводу засмучується. Хоча нi, бути дитиною це пiвбiди, але коли ти при цьому ще раб.
  Але зараз вiн уже в iншому свiтi, не крутить рабське колесо, а летить на драконi. I з ним дiвчинка-партизанка Маргарита, яку вели босонiж по снiгу на страту. А перед цим ще й катували. Сполосували спину колючим дротом i пiдсмажили на вогнику пiдошви юної героїнi.
  Вони вкрилися пухирями, i коли ступаєш по холодному снiгу, то майже приємно, бо вщухає болiсний свербiж у пiдпалений ступнях. А на шиї пiонерка мала дощечку - "Я партизанка". Коли вiшають, це майже не боляче, тiльки гидко дивитися на задоволенi пики фрицiв та полiцаїв. Ну i страх, а раптом попереду її, як пiонерку i затяту безбожницю, чекає пекло? Де будуть смажити не лише п'яти, а й усе тiло, причому вiчне.
  Хоча, що вона вiрить у таку дурницю? Хоча, шкода вмирати i йти в небуття, так мало проживши.
  Але коли петля на нiжнiй шиї затяглася, дiвчинка прокинулася на драконi. А поряд з нею була чудова, як ангел, нiмфа. I Маргарита подумала, що iснує рай. Такий особливий рай для пiонерiв-героїв та безбожникiв.
  Але насправдi i в магiчному свiтi є добро i зло, i свої проблеми. Її швидко вилiкували вiд порiзiв та опiкiв за допомогою магiї. I дiвчинка вступила до Академiї Дракона, до наймолодшого класу. Але вона була талановитою, здатною та швидко вчилася.
  I опанувала сильну магiчну майстернiсть. Тому, незважаючи на дитячу зовнiшнiсть, вона й вирушила разом iз принцом Еномаєм на особливе завдання - знайти те, що допоможе врятувати сильну стать. Адже свiт без чоловiкiв позбавлений гармонiї та iнтересу. Та й прекраснiй пiдлозi в ньому нудно та не комфортно.
  Маргарита, здiйснюючи полiт, помiтила:
  - Ось я думаю часом, повернуться чоловiки, i що далi? Кому потрiбна маленька дiвчинка? Як би менi хотiлося вирости та стати дорослою!
  Еномай вiдповiв упевненим тоном:
  - Якщо магiя зможе повернути життя чоловiкам, то для неї реально i зробити тебе дорослим. Тiльки не забувати, ельфiйки та нiмфи, i дрiада не старiють, i це їхня природна властивiсть. А от людськi жiнки, нi. Потрiбна сильна магiя, щоб вони не перетворилися на потворних, неприємних i горбатих стареньких. А бути потворною старенькою куди гiрше, нiж красивою дiвчинкою. Не кажучи про старечi болячки, якi атакують людей. У вас на Землi немає серйозної магiї, i ти, напевно, сама бачила, наскiльки огидна i огидна старiсть, особливо у жiнок.
  Маргарита замотала головою:
  - Нi, бути старою я не хочу! Краще бути юною рабинею, анiж старою королевою!
  Хлопчик-принц, хихiкнувши, зазначив:
  - Будеш вiчно молодий, вiчно босий!
  Дiвчинка засмiялася i помiтила:
  - Я мiська була до вiйни. У Ленiнградi якось босонiж ходити було непристойно, та й клiмат там не дуже теплий. Тому, в дернi я якось соромилася босячити . Лише за окупацiї, коли дитячi сандалiї порвалися, а дiстати взуття малого розмiру було дуже важко, привчилася, хоч так. I знаєш, у першi днi боляче i прохолодно, особливо якщо не рухатися, а потiм звикаєш i навiть приємно. Тим бiльше, в Українi лiто дуже тепле та лагiдне.
  Хлопчик-принц кивнув:
  - Так! Я розумiю. Але подивися, хто летить!
  Дiйсно , перед ними з'явилася жiнка в позолоченiй ступi. Нi, не баба Яга, а ефектна блондинка-красуня, щоправда, надто нафарбована. I сяє перлинними зубками. А замiсть мiтли у неї цiлком сучасний електричний пилосос. Так, це цiкава краля.
  Вона послала повiтряний поцiлунок дiтям i заспiвала:
  Повно лисичок, бiлочок,
  Варення накопичу.
  Адже хлопчикiв та дiвчаток,
  Адже хлопчикiв та дiвчаток...
  Я дуже, дуже, дуже люблю!
  Маргарита кивнула їй у вiдповiдь i вiдзначила:
  - Так, це сучаснiсть. Стара ступа на новий лад!
  Блондинка з пилососом видно це почула i, розвернувшись, у досадi проревела:
  - А чого ти взяла, що ступа стара? Та ти сама, якби залишилася на своїй Землi, вже була б старою! I дуже потворною , якщо не в трунi!
  Маргарита зiтхнувши погодилася:
  - Так правильно! Мабуть , у могилi кiстки ширяла, чи стала б такою потворою, що дивитись гидко.
  Еномай помiтив:
  - Люди, iстоти, обдiленi Богом. Вони позбавленi того, що мають ельфи - вiчної молодостi! А сильнiй пiдлозi доводиться ще й голити бороду. Юнаки кажуть, що це дуже болiсно та неприємно!
  Блондинка з пилососом взяла i струсила своїм приладом. I на дiтей, що сидiли на юних драконах, полетiли рiзнокольоровi бульки.
  У вiдповiдь хлопцi подули зi своїх драконiв, i бульбашки понесло назад, у вiдповiдь блондинка труснула своєю паличкою. I все взяло та закружляло.
  Бульбашки стали крутитися в хороводi, наче заведенi. I це було чудово .
  Дiвчинка вiдзначила:
  - Ти ж не Баба Яга - кiстяна нога,
  А крута блондинка - половина щастя!
  Войовниця з пилососом помiтила з люттю:
  Дурнi, як пробки дiти,
  Вас затягують у мережi.
  Завантажу я вас у котел,
  Розпалю для вас багаття!
  I у вiдповiдь лунає такий завзятий i радiсний смiх. Ось це справдi баба - з великою крутiстю.
  Дiти крутнулися на своїх драконах i пiдскочили до баби Яги. Дiвчинка витягла з рюкзака рогатку i проворкувала:
  - Хочеш отримати?
  Блондинка засмiялася i лупнула по пiонерцi-чарiвницi пульсаром. Та ухилилася на своєму драконi. I теж у вiдповiдь перехрестить рогатку, i як довбане .
  I вогненна павутинка обплутала молоду Бабу Ягу. Так у нiй вона була пов'язана.
  Хлопчик Еномай зазначив:
  - А ну зiзнавайся, кого з дiтей викрала?
  Дiвчинка-партизанка кивнула:
  - Правильно! Ми ж знаємо, у тебе рильце в гармату!
  Блондинка Яга рикнула, крутячись:
  - Та я вас за це вiзьму i...
  Не домовившись, красуня струснула i спробувала порвати мережу. Але пiонерка-героїня перехрестила рогатку i вистрiлила по Ягинi енергiєю магiї та знамення. Як затрясло i стало корчити бiлявку. А дiвчинка заспiвала:
  У важку годину нас надихнув,
  Зробивши волю мiцнiшою стали...
  Вiд чуми позбавив свiт -
  Дорогий товаришу Сталiн!
  
  У багатьох образах мiряв,
  У всесвiтi нескiнченної...
  Шлях нам вiрний ти вiдкрив,
  Вказавши його напевно!
  
  Застосувала я розряд,
  Чари вiд солценiзму...
  Вийшов тут розклад,
  Що спаде ярмо фашизму!
  Хлопчик-ельф зазначив:
  - Видно крутий був хлопець, Сталiн! Але вiн, мабуть, як i всi люди на землi теж старiв.
  Дiвчинка ще стрiльнула по Бабi Язi в молодiй модифiкацiї i прочирикала:
  Ленiн живе в моєму серцi,
  Щоб ми не знали смутку.
  У космос вiдчинили дверцята -
  Зiрки над нами сяяли!
  Блондинка Яга благала:
  - Досить! Вiдпустiть, вимагайте, все зроблю!
  Маргарита прочирикала:
  - Вiдпусти полонених дiтей! Тодi, можливо, ми пробачимо тебе. Скiльки ти їх всмоктала у свiй пилосос?
  Блондинка буркнула:
  - Випущу! Тiльки не накладай на мене хресної магiї!
  Дiвчинка обернулася. Вогняне павутиння з модною мадам спала. I вона крутнулася . Маргарита попередила:
  - Усiх дiтей вiдпусти, без обману!
  Блондинка урочисто запевнила:
  - Даю слово!
  I ввiмкнула пилосос. З нього почали вискакувати блiдi тiнi дiтей. Напiвпрозорi, мов привиди. Але Маргарита змахнула чарiвною паличкою, i цi тiнi звернулися до хлопчикiв та дiвчаток. Останнiх було втричi бiльше. Але все одно , Еномай зрадiв:
  - У цьому свiтi хоч сильна стать є. А у нас майже всi чоловiки вимерли!
  Маргарита помiтила з променистою усмiшкою:
  - Не дiйшло! I слава богам!
  Один з хлопчикiв, босоногий, але в розкiшному, хоч i порваному камзолi, пiдлетiв до Еномая i представився:
  - Вiконт де Лафер! Ух, до чого це гидко перебувати всерединi пилососа. Та й ще це стерво стягло з мене чобiтки з натуральної шкiри дракона.
  Маргарита з усмiшкою буркнула:
  - Ану, поверни вiконтовi вкрадене !
  Блондинка Яга промичала:
  - Не можу!
  Еномай теж витяг чарiвну паличку i, труснувши, проревiв:
  - Це ще чому?
  Симпатична вiдьма пробулькала :
  - Я їх продала! Вони дуже престижнi були. Один принц вiдвалив за них пiвмiшка золота!
  Маргарита буркнула:
  - Ну бiла ... За це ми заберемо чобiтки у тебе. Адже вони зi шкiри теж дракона, та ще тигрового.
  Блондинка Яга помiтила:
  - Вони хлопчику будуть великi. Та й ганебно вiдьмi мого рангу буде босонiж.
  Маргарита засмiялася i вiдповiла:
  - Я теж вiдьма не слабка, а весь час босонiж, навiть у холодних свiтах. А ти така панi. А розмiр я хлопчику пiджену!
  Принц Еномай рикнув:
  - I дай клятву, що не будеш дiтей викрадати. Бо ми тебе вiдведемо до суду Богiв.
  Молода Баба Яга пробелькотiла:
  - Я їм нiчого поганого не роблю. Просто енергiя дiтей дозволяє менi завжди залишатися молодою i красивою. А так вони живi.
  Маргарита люто рикнула:
  - Знайдеш iнший спосiб омолоджуватися. А взагалi-то, пора тебе провчити.
  I дiвчинка пробурмотiла заклинання. I як випустила з босих пальчикiв нiг та з кiнчика чарiвної палички потоки енергiї пульсара.
  I вони потрапили до блондинки. Та раптом зморщилася i зменшилась у розмiрах. Тепер перед ними замiсть рослої дiвчини, була перелякана дiвчинка не старше десяти рокiв, з кiсками та босими нiжками. Вона шепотiла:
  - Не треба! Я буду гарною! Не треба мене пороти!
  У руках Маргарити опинилися чобiтки. Вона махнула долонею, i вони попливли до босоногого хлопчика вiконту, який разом з iншими звiльненими дiтьми, мов невагомий, ступав повiтрям.
  Хлопчик iз знатного роду начепив на себе чобiтки i заспiвав:
  Небезпек багато навколо хлопчика,
  Iнодi свiт мерехтить, як холодний камiнь...
  Однак пiднявся пацан наш з дивана,
  Бо боєць вiн, повiр, благородний!
  Дiвчинка Яга заспокоїлася i пробурмотiла:
  - А ви мене сiч не будете?
  Маргарита суворо промовила:
  - Якщо бешкетувати не будеш, то за що тебе сiч?
  Дiвчинка-блондинка прочирикала, i її рожевою щiчкою пройшла сльозинка:
  - Я тепер дитина, i iншi вiдьми мене не поважатимуть!
  Одна зi звiльнених дiвчаток заявила:
  - Ми теж дiти, i не плачемо з цього приводу!
  Хлопцi та дiвчата засмiялися.
  Маргарита вiдзначила:
  - Ви, мабуть, голоднi! Може, спустимося вниз i там чимось пiдкрiпимося?
  Дiти загомонiли. Вiконт подивився вниз i помiтив:
  - Пiд нами замок велетня, а вiн нiтрохи не кращий за Бабу Ягу. Так що...
  Еномай вигукнув:
  - I велетень теж має дiтей у полонi. Ми просимо їх виручити.
  Маргарита посмiхнулася i запропонувала дiвчинцi Язi:
  - Може, разом вiзьмемо та врятуємо дiтей вiд велетня? Зробиш добро, i тебе вiзьмуть вчитися в академiю фей. Там навчишся робити добрi справи!
  Дiвчинка-вiдьма заспiвала:
  Хто людям допомагає,
  Той витрачає час даремно.
  Хорошими справами -
  Уславитися не можна!
  Маргарита заперечила:
  Тендiтна квiтка пелюстки,
  Якщо його зiрвано давно...
  Хоч свiт навколо i жорстокий,
  Хочеться робити добро!
  
  Благотвори людям ти,
  Роби вчинки добрi...
  I розквiтнуть, як квiти,
  Свiтло квiти блакитнi!
  Хлопчик-принц вже серйознiшим тоном вiдзначив:
  - А ти спробуй робити добре , i боротися зi злом, i тобi, вiрю, сподобається!
  Дiвчинка Яга стиснула кулачки i сказала:
  - Що ж, спробую. Все одно зворотної дороги до злих вiдьом немає - засмiють i защипають ! Переквалiфiкуюсь у добрi феї!
  Маргарита посмiхнулася i заспiвала:
  Усi хто має розум у свiтi,
  Повинний завжди дружити.
  Щоб не було, як у тирi -
  Не став розумний дичину!
  Хлопчик-принц прочитав:
  - Ну що, спускаємось до велетня!
  Орава дiтей, майже суцiльно босоногих i обiрваних, схудлих i блiдих, але енергiйних i збуджених, побiгла з неба.
  Маргарита i Еномай спускалася на драконах, а Яга, що стала дiвчинкою, на ступi. I пилосос залишався при нiй, хоч здавався i завеликим для дитячих рук.
  Ось це команда спускалася на землю. До величезного замку велетня з вежами, на яких стирчать великi черепи, зовсiм нiчого. Але входом керують скелети, плюс ще цiлий загiн оркiв.
  Дiти приземлились. Вони були готовi боротися. Дiвчинка Яга натиснула кнопку пилососа i з нього посипалися шаблi, мечi, списи, кинджали i навiть пара автоматiв. Бачачи розгублений вигляд дiтей, пояснила:
  - прихопила своїм пилососом. Вiн набагато кращий за мiтлу. I цiла колекцiя у ньому зброї.
  Маргарита труснула чарiвною паличкою i своїми босими, але прикрашеними магiчними колечками ногами, i проворкувала:
  - Зараз я вимовлю заклинання, яке дасть вашiй зброї особливу, чудодiйну силу.
  I дiвчинка-чарiвниця сказала:
  -Абра , кабра , кодабра ! _ - I з її чарiвної палички та чарiвних кiлець вилетiли потоки енергiї. I зброя, яку передала баба Яга дiтям, засвiтилася.
  Еномай, як бiльш досвiдчений боєць, узяв у руки короткий, легкий автомат, що стрiляв тонкими голками. Хлопчик облизнув свої соковитi губи i заспiвав:
  - Добро має бути з автоматом,
  Разити, як запекла сталь...
  Що не лилася кров водоспадом,
  I в свiтобудовi панував рай!
  Дiти хором вигукнули, пiднявши автомати:
  Кат пiдступний i жорстокий,
  Народ поставлений до стiнки.
  Але вiрю, бурхливий наш паросток,
  Але вiрю, сонячний потiк
  Розсiє морок тюремного катiвня!
  I ось загiн дiтей, озброївшись магiчним арсеналом, кинувся в атаку. Замиготiли маленькi, босi п'ятки хлопчикiв i ще численнiших дiвчаток. Вони не боялися монстрiв, хоча на них насувався цiлий полк волохатих, смердючих , огидних оркiв.
  Еномай, летячи на драконi, вiдкрив супротивнику вогонь з автомата. Маленькi голки встромлялися у волосатi тiла оркiв, i тут же вiдбувалося диво: вони перетворювалися на великi шоколаднi батончики та медовi булки.
  Маргарита теж довбала по супротивнику, використовуючи босi пальчики нiг i чарiвнi каблучки на них. I ось орки з мечами, що потрапили пiд удар, разом перетворювалися на Рiзнi смачнi речi, в тому числi, i цукерки, вкритi шоколадом i з пташиним молоком всерединi. Ось це , дiйсно, смакота. I ватрушки, i пончики з маком та корицею.
  I чарiвна паличка дiвчинки-партизанки, як махне та творить казковi речi.
  А ось i дiти вступили до оркiв у бiй. Насамперед, вiконт. Його одяг, пiсля того, як хлопчик одягнув чобiтки, став новеньким, наче з голочки. I вiн бився не лише мечем у правiй руцi, а й у лiвiй тримав шпагу.
  I вiд дотикiв леза вiдбувалися казковi перетворення. Ось замiсть орка з'явився пирiжок значних розмiрiв iз родзинками. А вiд удару шпаги виникла шоколадна ватрушка. I iншi хлопцi у бою.
  Одна дiвчинка, видно з розвиненiшої країни, вперлася босими ногами в траву i строчить з автомата. Вiд чого походять рiзного роду казковi перетворення. I ось з орка виникла велика, фарширована ковбаса, а потiм iндичка з соусом. I яких ще тiльки смакот не з'явилося.
  А ароматнi кекси з кокосом, що виникали вiд дотикiв мечiв. I ще й чудове морозиво.
  Дiвчинка-партизанка Маргарита в бойовому екстазi заспiвала;
  Ми пiонери, комунiзму дiти,
  Якi хочуть пiдняти країну...
  За злiсть Гiтлер люто вiдповiсть,
  Ми зламаємо, повiрте, Сатану!
  
  Ми приймали клятву перед Богом,
  I Ленiн серце юним подарував...
  Про не судiть пiонерiв суворо,
  Їм дарував Всевишнiй бiльше сил!
  
  На фронт пiшли ми босi хлопцi,
  Хотiли битися, Батькiвщину зберiгаючи.
  За нас i хлопцi, i з косою дiвчата,
  I наша вiрнiсть - мiцна броня!
  
  Ось пiд Москвою битви вирували,
  Горiли танки, плавився асфальт.
  Побачимо комунiзму, вiрю, дали,
  I ти фашиста палашем дiстань!
  
  Не вiрте люди, Гiтлер не всесильний,
  Хоча iдея фюрера живе...
  А ми ударам по фашистам сильно,
  Вирушимо у великий свiй похiд!
  
  Не станемо ми ворогiв Русi боятися,
  Ми любимо наш рiдний СРСР.
  Ти витязь зовсiм не з душею паяця,
  Покажемо царства Божого приклад!
  
  Не знає Гiтлер, буде сильно битим,
  Хоч сила пекла так вирує в ньому.
  I наступають фрицi-паразити,
  Якi , заллють спокiй вогнем!
  
  Велич росiйських перемагати, граючи,
  Хоча за цим колосальна праця...
  Прийде перемога, вiрю, у пишному травнi,
  А фюреру прийде суцiльний капут!
  
  Ось наша вiра, сила комунiзму,
  Дасть СРСР на вiки процвiтати...
  Ми зламаємо, ти знай, ярмо фашизму,
  Така у Росiї почала рать!
  
  Пiд Сталiнградом фрицiв пошматували,
  Вони впiзнали мiцний наш кулак...
  I ми презенти класнi роздали,
  I рушили диктаторовi у п'ятак!
  
  Моя країна, прекрасна Росiя,
  У нiй у заполяр'ї яблунi цвiтуть.
  Сварог i Сталiн - це, знай, месiя,
  Нацисти вiд бiйцiв Русi тiкають!
  
  Ось до чого прекрасне свiтобудова,
  Коли над ним сяє комунiзм...
  А випробування будуть у навчаннi,
  Полiт лише вгору i жодної секунди вниз!
  
  Ми брали Зимовий з диким червоним криком,
  Ломали бiлої гвардiї хребет.
  Вороги Росiї комунiзму битi,
  Трофеї нам залишились на обiд!
  
  Ми, Сталiна тримали дуже мiцно,
  Дiвчата босонiж у будь-який мороз.
  Ти став, повiрте, сильною людиною,
  А пiонер до витязя дорiс!
  
  Нi, нiколи Росiї не зламатися,
  Безсмертний Ленiн вказує шлях...
  Нас не лякає полум'я кольору глянцю,
  I з комунiзму росiянам не повернути!
  
  
  В iм'я нашої матiнки-Росiї,
  З'єднаємо в один вiнок серця...
  Ура, дiвчата голосно голосили,
  Здiйсниться велика мрiя!
  
  Так, наша вiра, бути завжди з батьками,
  I якщо можна предкiв перевершити...
  На вiки будемо хоробро молодцями,
  Хоча на вигляд не бiльше двадцяти!
  
  Ми нашу Батькiвщину, повiрте, любимо,
  Бажаємо, щоб було щастя назавжди...
  Нас Люцифер, повiрте, не загубить,
  Настане лiто - згинуть холоди!
  
  У Росiї зацвiте все дуже пишно,
  Наче у свiтi згинула бiда...
  Прийде епоха, вiрю, комунiзму,
  Багатство, радiсть будуть назавжди!
  
  Наука воскресить у боях загиблих,
  Надовго юнiсть буде у людей.
  А людина така, як i Всевишнiй,
  Зникне, знаю, у вiчностi лиходiй!
  
  Коротше, щастя всiм у всесвiтi свiтить,
  Усi люди свiту, як одна сiм'я...
  Смiються i грають у раї дiти,
  Ви полюбите мене з пiснею!
  Ось вона спiвала, а дiти перетворювали магiчною зброєю оркiв на щось надзвичайно смачне та апетитне. А ось навiть коли дiвчинка-вiдьма запустила енергiю з пилососа, то стали з'являтися фужери з рибою, гарнiром i лебедями з апетитною скоринкою , в яких перетворювалися нещаднi орки. Та це було дуже красиво.
  Ось командир оркiв гоблiн, потрапивши пiд удар доброї магiї, обернувся в пишний ароматний торт, вкритий трояндочками, волошки з крему та цукатами.
  I стiльки рiзних смачних речей породила чарiвна зброя у руках невинних дiтей.
  А ось у бiй слiдом за орками вступили i скелети. Величезнi та страшнi. Вони рухалися, мов дерев'янi. Дiти в атацi кололи їх мечами та шаблями, кидали кинджали. А Еномай iз дракона та дiвчинка з пiшого ходу стрiляли кулеметними чергами по кiстяках.
  Маргарита теж застосувала магiю i показувала свої перлиннi зубки. I робила конкретнi чудеса. I її магiя перетворювала скелети на золотi фужери, повнi рiзнокольорового морозива, i багато розмальованi торти.
  А вiд ударiв шпаг хлопчакiв, у тому числi i вiконта де Лафер, виникали рiзноманiтнi смачнi та апетитнi речi. I такий аромат розносився замком. Просто диво iз чудес.
  Ось iз одного з величезних скелетiв виникла цiла гора тiстечок. I цi тiстечка блищали всiма кольорами веселки з рiзних кремiв.
  Такi тут виявлялися смачнi, дуже апетитнi речi. Деякi загрозливi чорнi скелети ставали колосальних розмiрiв льодяниками на паличцi.
  I голоднi дiти не втримавшись стали куштувати смакоти. Маргарита засурмила в гонг i прокричала:
  Шлунки нашi головнi вороги,
  Вони кидають нас, повiр, у зла вчинки...
  Коли хлопчик бачить пироги,
  Його штовхають пiдло красти шлунки!
  
  Тому, дитина не поспiшай,
  Настане час, i ще од'їжся ...
  I перед Богом милий не грiши,
  Iнакше перетворишся на головешки!
  Еномай пояснив дiтям:
  - Поки не переможений велетень-людожер, їсти страви небезпечно. Слiд укласти головного лиходiя!
  Почувся гучний тупiт, i з'явилася, спочатку гiгантська тiнь, що закрила половину поля, заставленого рiзного роду тортами та наїдками. А потiм i сам рогатий гiгант-велетень. У нього була паща кашалота та пазурi лапи. I зростанням такий , що вище, i без того величезного з вежами та скелетами замку.
  Дiти злякано запищали, i громила-людожер вiдразу вирiс у розмiрах.
  Маргарита з усмiшкою промовила:
  - Не бiйтеся! Вiн великий, лише коли його боятися!
  Еномай люто вигукнув:
  Ти хлопець може бути не боягуз, але ти дурень, а ми бачили краєвиди!
  Дiвчинка-вiдьма Яга прочирикала:
  - Милий, милий людожер,
  Хочеш смачних ти цукерок...
  Або магiю удару,
  Ти отримаєш знову задарма!
  Маргарита прокричала:
  - Дiти, хором кричiть: ми тебе не боїмося! Ну, давайте хором.
  Але хлопцям було важко зiбратися перед такою страшною . Дiвчинка почали тiкати, дрiбна круглими п'ятами. Вiдважнiший вiконт де Лафер iз парою хлопчикiв їх став стримувати. Видно було, що хлопцi блiдi вiд страху. I тодi Маргарита заспiвала, щоб надати мужностi, бойовi пiсеньку часiв вiйни;
  Ми дiвчата країни СРСР,
  Яка, є смолоскип усьому свiту...
  Покажемо, знай, величi приклад,
  Ось героїзму подвиги оспiванi!
  
  Пiд прапором червоним дiвки народженi,
  I босi мчать по морозу.
  За Русь б'ються дочки та сини,
  Часом наречена дарує хлопцевi троянду!
  
  Ось буде над всесвiтом червоний прапор,
  Сяяти так яскраво, наче смолоскип-полум'я...
  Адже богатирське, знай, у нас замах,
  I кумачем сяє наш прапор!
  
  Не вiр, фашист проклятий не пройде,
  I росiйських дух на вiки не згасне ...
  Перемогу вiдкриємо нескiнченний рахунок,
  Будь-кому скажемо i привiт, i здраст!
  
  Росiя, це чудова країна,
  Ти подарувала комунiзм народам...
  Навiки Богом щедра дана,
  За Батькiвщину, за щастя та свободу!
  
  Не зможе ворог Вiтчизну здолати,
  I як би вiн не був жорстокий, пiдступний...
  Непереможний росiйський наш ведмiдь,
  Солдат Росiї такий перемогою славний!
  
  Прекрасна радянська країна,
  Дiвчата в нiй пишаються, що гарнi.
  Вона на вiки Родом нам дана,
  I будемо комсомолки справедливi!
  
  Б'ємося ми на пiдступах до Москви,
  Завiрюха, кучугури, а дiвчата боси...
  Не вiддамо Вiтчизнi Сатанi,
  У нас стрiляють влучно навiть коси!
  
  Так в лютi дiвчата рвуться в бiй,
  I п'ятою голий вибух-пакет кидають.
  Фашист, вiн тiльки на вигляд крутий,
  Насправдi, просто злий Каїн!
  
  Дiвчат ворогам нiяк не здолати,
  Вони народилися пiд такою зiркою.
  Непереможний монстр наш ведмiдь,
  Який зробив Батькiвщину дружиною!
  
  Ми росiйськi дiвчата гарнi,
  Нас не лякають тортури та морози.
  I вiдобразимо, вiр, натиск злої орди,
  Противник зануриться вiд дози!
  
  Вороги змогли вiдкинути вiд Москви,
  Хоч у нього повно величезної сили.
  Ми дiвчата собою такi гордi,
  Противники зникнути у могили!
  
  Не вiрте, Русь ворогам не перемогти,
  Оскiльки кожен витязь iз пелюшок...
  Мисливець перетворився видно на дичину,
  А супостат , зовсiм ще дитина!
  
  Але росiйський дух, великий, вiрте дух,
  У ньому ж такi , знайте, прихованi сили.
  Розгромлений же противник буде в пух,
  Адже витязi у боях непереможнi!
  
  Сумнiви вiдкиньте дiвки , ви,
  Ми найвiдважнiшi, знай, у свiтi...
  Звернем у пекло орди Сатани,
  Замочимо супостатiв усiх у сортирi!
  
  Закiнчиться священна вiйна,
  Настане мир i ранок над планетою.
  Вона навiки з сонцем, знай, дана,
  Щоб надовго палахкотiло лiто!
  
  I вiчний у славi комунiзм,
  I з нами Ленiн i великий Сталiн...
  У кiно кривавому лише тепер фашизм,
  А наша воля, вiрте, мiцнiшала!
  
  Моя Росiя править на вiки,
  I всьому всесвiту щастя подарувала....
  Потрiбна сталева сила кулака,
  I молодецтво, але розумного розливу!
  Спочатку спiвала одна Маргарита, але потiм пiдхопив Еномай, дiвчинка Яга, вiконт де Лафер та iншi дiти. I це вже був сильний, повнозвучний хор, вiд якого все тряслося. I величезний, справжнiй велетень велетень став зменшуватися в розмiрах. Вiн уже не виглядав таким крутим та грiзним. I роги стали меншi, i пазурi. Ось це так...
  Дiвчинка Яга зi смiшком проспiвала:
  Молодець, молодець, можна ним пишатися -
  Семерим одного не боїться!
  Дiти вигукнули хором, тупаючи босими нiжками:
  Ми не боїмося тебе людожер,
  Будеш розтоптаний ти дитячою ногою.
  Хоч нам i мало воїнам рокiв,
  Були колись пiд бабою Ягою !
  Оце дiти, такi красивi i душею, i обличчями. I вони б'ються, наче велетнi. Хоча зараз велетня-людожера варто було б добити морально. I дiти пустилися в танець.
  А дiвчинка Яга взяла i направила на громилу пилосос, i стала щось бурмотити.
  Один з хлопчикiв лизнув великих льодяник у формi пiвня , на який перетворився скелет, а дiвчинка вiдкусила морозиво.
  Дiти погрозили велетню:
  - Теж i з тобою буде!
  I того буквально затрясло. Вiн ще бiльше зiщулився. I золотi фужери з мороженими всiх кольорiв веселки стали сяяти ще яскравiше та красивiше.
  Пiонерка-героїня Маргарита знову заспiвала з люттю, патрiотичну пiсеньку часiв вiйни, а решта дiтей хором пiдхопила:
  Я вступила до комсомолу, граючи,
  Дiвчина прекрасної мрiї.
  Думала, свiт буде вiчним травнем,
  Щодня народження весни!
  
  Але чомусь не склалося,
  Якось, менi закохатися не дано ...
  Ну, скажiть, хлопцi менi на милiсть,
  Життя дуже мiцне весло!
  
  Раптом вiйна раптово загримiла,
  I зазнав смертi ураган...
  I моє дiвча сильної тiло,
  Можна вкотре пiдставити пiд удар!
  
  Не хочу, повiрте, я здаватися,
  За Вiтчизну битися до кiнця.
  Носимо ми гранати в мiцному ранцi,
  Сталiн замiнив у серцях батька!
  
  Воїни великi Росiї.
  Можемо мир, порядок захистити.
  Зорi неба оксамит оросили,
  I мисливець перетворився на дичину!
  
  Я, дiвчисько боса борюся,
  Повна спокуса та кохання...
  Буде, знаю, мiсце у цьому раї,
  Не збудуєш щастя на кровi!
  
  Воїни великi Вiтчизни,
  Битимемося твердо пiд Москвою...
  А потiм мрiя при комунiзмi,
  Проти пекла з Сатаною!
  
  Бравi росiйськi хлопцi,
  Що б'ються чесно до кiнця.
  Луплять же вони з автомата,
  Якщо треба iз золота вiнця!
  
  Нас не зупинить навiть куля,
  Iсус великий Бог воскрес...
  Днi дракона хижi минули,
  Стало навiть яскравiше з неба!
  
  Я люблю тебе Рiдна Лада,
  Буде у славi найвищий Бог Сварог...
  За Росiю нам боротися треба,
  З нами найкращий Бiлий Бог!
  
  Не поставити росiян на колiна,
  Нашу плоть, повiр не приборкати.
  З нами Сталiн i великий Ленiн,
  Цей iспит теж треба скласти!
  
  Бiль Вiтчизни теж у нашому серцi,
  Вiримо ми у велич її...
  Вiдкриваємо в космос жваве дверцята,
  Буде дуже солодке життя!
  
  Босi ми дiвчата-красунi ,
  По кучугурах жваво так бiжимо...
  Нам не треба цiєї гiркої горiлки,
  Крила простягає херувим!
  
  За Вiтчизну ми дiвчата встанемо,
  I вiдповiмо фрицям злим, нi,
  Буде знищено пекельний Каїн,
  А Христу Спасителю привiт!
  
  Буде ера - краще не буває,
  Мертвi воскреснуть назавжди.
  Свiтобудова стане сущим раєм,
  Усiх людей здiйсниться мрiя!
  Маргарiтi стало трохи сумно - їй уже понад сто рокiв, а вона все ще дiвчинка. I, можливо, назавжди залишиться дитиною.
  А ось iншi дiти вiд цiєї пiсеньки трiумфували i були в захватi.
  А грiзний людожер-велетень став ростом ще менше, i бiльше скидався на переляканого гоблiна, нiж монстра.
  У нього полетiли шматочки морозива та тiстечка. Дiти смiялися та показували мови. Виглядало таке дуже комiчно. А веселi хлопцi продовжували корчити пики.
  Дiвчинка Яга прицмокнула губками i перевiряла:
  Повиннi смiятися дiти,
  Повиннi смiятися дiти
  I як герої жити!
  I як герої жити!
  I баба Яга направила пилосос на iнших оркiв та гоблiнiв, якi вискакували iз замку. I по них почали стрiляти з автоматiв Еномай та дiвчинка. I робили вони це чудово . I знову виникали фужери з яскравим морозивом, булки з родзинками, кремовi тiстечка, кукурудзянi пластiвцi, цукрова вата та iнше . Наскiльки все мало приємнi запахи i виглядало дуже апетитно.
  I дiти-воїни смiялися i скалили свої гостренькi та бiленькi, як у вовченят, зубки.
  Наскiльки ця дiя виглядала чудово i неповторно.
  А Маргарита довбала по орках i скелетах блискавкою, продовжуючи їхнє дивне перетворення.
  Пiсля чого, дiвчинка-пiонерка знову заспiвала патрiотичне та пiднесене, i решта дiтей хором пiдхопила її задерикувату i веселу пiсеньку:
  Нас не здолає Сатана,
  Батькiвщина моя, найкрасивiша на свiтi,
  Славиться красива країна....
  Будуть щасливi в нiй дорослi та дiти!
  
  Нехай у нiй пишно конвалiї цвiтуть,
  I пристойний гiмн грають херувими.
  Фюреру прийде капут,
  Росiяни у боях непереможнi!
  
  Комсомолки босi бiжать,
  Голою п'ятою тупотять по снiгу.
  Гiтлер ти на вигляд тiльки крут,
  Я тебе на танку переїду!
  
  Чи зможемо ми нацистiв здолати,
  Як завжди ми босонiж, дiвчата...
  Найгрiзнiший витязь наш ведмiдь,
  Вiн замочить усiх iз автомата!
  
  Нi, ми дiвки дуже вже крутi,
  Усiх ворогiв буквально розриваємо...
  Нашi пазурi, зуби, кулаки...
  Ми побудуємо мiсце у чудовому раї!
  
  Вiрю, буде класний комунiзм,
  У ньому цвiте країна, повiр, порад.
  I зникне сумний нацизм,
  Стануть, вiрю, подвиги оспiванi!
  
  Зацвiте, я вiрю, бурхливо край,
  Вiд перемоги знову ми до перемоги...
  Перемiг японцiв Микола,
  Самурай за пiдлостi вiдповiсть!
  
  Не дамо себе ми нахилити,
  Зламаємо ворогiв одним ударом...
  Перетвориться нехай мисливець на дичину,
  Скрушували вермахт ми недарма!
  
  
  Нам здаватися, вiрте, не з руки,
  Росiяни завжди вмiли битися.
  Нагострили зi сталi ми багнети,
  Чи стане фюрер образом паяця!
  
  Ось яка Батькiвщина моя,
  У нiй гармонiйка росiйська грає...
  Всi народи дружна сiм'я,
  Авель трiумфує, а не Каїн!
  
  Скоро буде у славi СРСР,
  Хоч супротивник наш жорстокий, пiдступний...
  Ми покажемо доблестi приклад,
  Буде росiйських дух у боях уславлений!
  На останнiй фразi дiвчинка-пiонерка взяла i випустила з чарiвної палички блискавку, i з босих пальчикiв нiжок iз магiчними перстнями та камiнчиками, пульсари. Вони остаточно накрили скуйовдженого, нiби равлик велетня. Того остаточно закрила вогняна заграва. Потiм спалахнуло ще раз. Орки i скелети , звичайно, перетворилися на рiзного роду чудовi смакоти. Такi апетитнi та пiдсмаженi, вiд рiзного виду окiстiв, фаршированих риб та гусей, до тортiв, тiстечок, карамелек та фужерiв з морозивом.
  Дiти трiумфували i пiдскакували. Вони мали дуже задоволений i радiсний вигляд.
  Ось на мiсцi грiзного i крутого велетня-людожера свiтло розвiялося. З'явився бiлявий, худенький хлопчик у шортах семи рокiв. Така невинна i мила дитина замiсть грiзного монстра. Вiн заплескав очима i проскулив:
  - Не бийте мене!
  Маргарита крикнула:
  - Не бiйся! Ми тебе не чiпатимемо. Тепер ти можеш розпочати життя з чистого аркуша i пiдеш у школу!
  Хлопчик i колишнiй людожер проскулив:
  Що за життя шкiльне,
  Де кожен день ...
  Додавання, подiл,
  Таблиця множення!
  Замок велетня-людожера перетворився просто на очах. Замiсть черепiв на куполах зацвiли квiти казкової краси. А самi куполи засяяли позолотою. I все стало таким чудовим, сяючим, слiпучим, стiни замку вкрилися квiтами. А замiсть кровi, фонтани забили дiамантовими струменями, i хмари розвiялися, i засяяли одразу чотири сонця.
  А iз замку з радiсним смiхом почали вибiгати звiльненi дiти. Схудлi, обiрванi, босоногi, вони були щасливi.
  Хлопчики i дiвчатка накинулися на чудовi смакота, i прямо з -пiд трави з'явилися барильця з коктейлем i соком.
  Дiвчинка Яга пiдлетiла на ступi до колишнього велетня-людожера i сунула хлопцевi морозиво. Той його проковтнув i розплився в посмiшцi.
  - Смачно!
  I злякано додав:
  - Вибачте мене, дiти! Менi соромно, що я їв вас. Наскiльки це огидно!
  Дiти вибiгали дедалi новi. У тому числi, i з'їденi ранiше людожером. Безневинний хлопчик плескав очима i навiть заспiвав;
  Ну, хiба не диво, ну хiба не казка,
  Все стало настiльки, повiрте, чудово!
  Нi, краще творити нам добро.
  I згине в лихолiття зло!
  Так , це була перемога. Правда один з хлопчакiв, з дуже мускулистим торсом i в шортах, подивившись на поверхню, що вiдбиває, заскулив:
  - Куди подiлося моє богатирське зростання?
  Еномай запитав:
  - А ти хто?
  Хлопчик з дуже рельєфними м'язами вiдповiв:
  - Добриня Микитович.
  I його дитяче личко затьмарилося, i вiн пробурмотiв:
  - Я був великий богатир, а тепер лише босоногий пацан у шортиках, кому я такий потрiбен.
  Колишнiй людожер брякнув:
  - Ходiмо разом до школи!
  Добриня проревiв у гнiвi, так стукнувши босою, хлопчачою ногою, що розколовся камiнь:
  - Ну, до бiса школу! Я думав, що вiдмучився !
  Маргарита зiтхнувши вiдповiла:
  - Я це розумiю!
  Хлопчик Добриня проревiв:
  - Що ти розумiєш! Мене тепер дружина покине! Кому я така дитина сморката потрiбна!
  Еномай вiдповiв iз усмiшкою:
  - У життi головне душа. Розмiр не має значення!
  Добриня заперечив:
  - Нi! Ви не знаєте мою дружину. Одного разу вона каблуком так рушила, що вибила свистовий зуб солов'ю розбiйниковi! Вона строга, i навiщо їй безусий пацан ! - I хлопчик знову вдарив босою, дитячою, але мiцною, як кувалда ногою, що камiнь розлетiвся на дрiбнi уламки. I юний богатир прокричав. - Робiть мене скорiше дорослим!
  Еномай зiтхнув i вiдповiв:
  - Ми цього, на жаль, не можемо, адже?
  Маргарита вiдповiла:
  - Поки, мабуть, не можемо, але якщо ти поїдеш подорожувати разом з нами заради великої мети, то ми можливо, щось та придумаємо!
  Хлопчик Добриня грiзно запитав:
  - А яка ваша цiль?
  Еномай впевнено вiдповiв:
  - Щоб урятувати вiд загибелi сильну стать у масштабах всесвiту. У нашому свiтi мор, i вiн може дiйти i до вас!
  Маргарита вiдповiдно кивнула:
  - Так, Добрине, приєднуйся до нас. У тебе залишилася твоя богатирська сила, i ти нам дуже станеш у нагодi!
  Хлопчик-титан, хоча на вигляд i не був старшим i вищим, нiж Еномай, рокiв так дванадцяти пацан , але в ньому була колосальна фiзична сила. Ось вiн босими пальцями стиснув камiнчик i буквально його взяв i розфарбував, пiсля чого помiтив iз усмiшкою:
  - А я ще нiчого! Ну гаразд, пiду з вами. До дружини повертатися, доки не пiдросту, буде стрiмко !
  Маргарита з посмiшкою, що була, як у феї, вiдповiла:
  - Дуже мудре рiшення!
  I клацнула босими пальчиками нiг. З'явилося третє, чарiвне дитинча-дракон.
  Дiвчинка пояснила:
  - Не йти тобi пiшки, немов жебраку з мiшком!
  . РОЗДIЛ Љ 8.
  Домiнiка дуже сильно вимоталася за час переходу та складання iспитiв. Тому її красивi дiвчата-прислужницi вимили в золотiй ваннi i пiд душем. А потiм уклали в м'яку, теплу постiль в окремiй розкiшнiй кiмнатi для елiтних учнiв та учениць. Домiнiка поринула в дивний сон, її останнiм бажанням було опинитися разом iз принцом Еномаєм , до якого вона вiдчула велике спiвчуття та симпатiю.
  I ось ледве її охопили обiйми бога Морфея, як вона,
  Домiнiка несподiвано вiдчула, що вiтер їй дме в обличчя, i вона сидить на слизькiй, покритiй лускою спинi. I навколо мелькають хмари.
  А дiвчина обернулася i побачила гарного, мускулистого хлопчика, якого впiзнала одразу. Так, це був принц Еномай, який став молодим невiльником. I зараз вiн мчить на невеликому, триголовому драконi. Праворуч вiд нього летить дiвчинка. Теж дуже красива i мила, iз золотаво-рудим волоссям. Рокiв їй на вигляд не бiльше, нiж Еномаю. А з лiвого боку хлопчик. Також свiтловолосий , симпатичний i дуже м'язистий, з виразним обличчям. Така ось дитяча компанiя з рюкзаками та зброєю. А у дiвчинки ще й на пальчиках нiг перснi та рук теж.
  Дракон вiдчув зайву вагу i став, щоб не впасти, махати крилами частiше.
  Дiвчинка Маргарита труснула чарiвною паличкою, i проревела:
  - Ти хто? Звiдки взялася?
  Еномай, втiм, дiзнався Домiнiка i вимовив упевненим тоном:
  - Це обрана влучка з планети Земля. Вона має врятувати сильну стать у нашому свiтобудовi, згiдно з пророцтвом.
  Дiвчинка Маргарита посмiхнулася:
  - З планети Земля? А у вас була Велика Вiтчизняна вiйна?
  Домiнiка впевнено пiдтвердила:
  - Да була!
  Пiонерка-героїня вкрадливо запитала:
  - I коли вона проходила?
  Дiвчина-попаданка, не менш впевнено, вiдповiла:
  - З двадцять другого червня сорок першого року до дев'ятого травня сорок п'ятого року, ну, звичайно ж, ми перемогли!
  Маргарита з усмiшкою вiдповiла:
  - Я знаю, що ми перемогли! Iнакше ми б iз тобою не розмовляли. Отже ми з вами земляки, тiльки розкиданi за часом. Як приємно зустрiти когось зi своєї рiдної планети, а тим паче країни!
  Домiнiка за зiтханням вiдповiла:
  - Коли скiнчилася Велика Вiтчизняна вiйна, ще мiй дiд не народився. Для нас це давня iсторiя!
  Маргарита теж зiтхнувши помiтила:
  - А я не дожила до її закiнчення. Мене повiсили у сiчнi сорок четвертого року. Але я вiрила у нашу перемогу. Вже був звiльнений Київ, i прогримiв Сталiнград та Курська дуга. Як шкода вмирати, коли тебе лише дванадцять , не вступивши до комсомолу.
  Домiнiка здивувалася:
  - Якщо ти так давно померла, то чому ще дiвчинка?
  Маргарита знизала плечима:
  - Я цього не знаю. З моменту моєї смертi майже сто рокiв минуло, а я залишаюся дитиною. Але є i плюс, зовсiм не старiючи, i в зубах жодної пломби немає!
  Домiнiка хихiкнула i вiдзначила:
  - Так, старiсть це дуже погано, просто огидно!
  I красуня-кiноакторка заспiвала;
  У людства велике горе,
  Мабуть, кожен думає про нього!
  Пролилося слiз про це море,
  Страх людини палить вогнем!
  
  Повзуть за роком роки караваном,
  Втирає бабця у щоки свої хну!
  I щось стало з струнким дiви табором,
  Звiдки пруть зморшки, не зрозумiю!
  
  Ну чому вiнець природи свiтлий,
  Творець машин, раптом має в'янути!
  Той, хто запряг у воз силу вiтру,
  Не може зi злим старiнням упоратися!
  
  Красуня стає виродком .
  А богатир хирiє на очах!
  Будь-яка тепер бридка погода,
  I ночами мучить дикий страх!
  
  Але що спасiння немає, не вiрю я,
  Чи здатна людина посперечатися з Богом!
  Щоб стала вiчною дружна сiм'я,
  Щоб легкою в гору круто йшла дорога!
  
  Не буде у старих тепер зморшок,
  Змусимо старiсть вiдступити з ганьбою!
  I людина, прогресу потужний син,
  На вершину життя дивиться свiтлим поглядом!
  
  I буде нескiнченною краса,
  Днi потечуть рiчкою повноводною!
  Виявиться людська доброта,
  Адже стане серце чистим, благородним!
  
  Вiр, насолода нова прийде,
  З роками мудрiсть додаватиме!
  Адже в юному тiлi не селиться крига,
  Як школяр iз запалом навчатися на п'ять!
  
  Позначку вище, ну пошукай,
  Iспит перездаси хоч сотню разiв!
  I можеш їсти у смак з медом паски,
  Ну, стань дiвчиськом стара зараз!
  Як гарно спiвала Домiнiка, ну примадонна. I її пiснi були повнозвучнi та переливистi, наче трель соловейка.
  Еномай згiдно кивнув:
  - Проти цього не попреш !
  Хлопчик Добриня помiтив:
  - Старiсть, це погано. Але я дiстав для себе й дружини яблука . Якщо їх потроху їсти, то й старiти не будеш, i на дитину не перетворишся. А то одна дурна вiдьма обжерлася такими яблуками. Була старою, а опинилася на горщику. Так що в усьому слiд знати мiру, i пам'ятати про те, що любовi всi вiки покiрнi.
  Еномай зазначив раптом:
  - Мiй дракон важко дихає! Йому важко нести двох, тим бiльше Домiнiка не дитина, а дуже велика i м'язова дiвчина. Їй потрiбний новий летун!
  Маргарита впевнено промовила, клацнувши босими пальцями нiг:
  - Летун буде!
  У повiтрi з'явився спочатку малих розмiрiв триголовий дракон. Але дiвчинка-партизанка пустила в нього промiнчик енергiї, i цей дракон почав зростати.
  Домiнiка здивувалася:
  - Оце магiя в дiї. Вперше бачу вирощування драконiв.
  Маргарита з усмiшкою вiдповiла:
  - Дракони не люди, їх вирощувати простiше!
  Звiр вирiс до розмiрiв, трохи бiльше, нiж три iншi дракони. I ще клацання пальцями, цього разу рук, i Домiнiка опинилася у зручному сiдлi!
  Дiвчинка-пiонерка кивнула:
  - Ось бачиш, як просто! Тепер ти маєш власний дракон. Радуйся цьому!
  Дiвчина-попаданка зi смiшком помiтила:
  - Це, звичайно, здорово , але який сенс особливо лiзти на стiну вiд радостi?
  Маргарита засмiялася i вiдповiла:
  - Невже ти не мрiяла про власного дракона?
  Домiнiка чесно буркнула:
  - Я мрiяла про власний гелiкоптер. Але не встигла заробити йому грошi. Так що особливо радiти нема чому!
  Еномай вiдзначив iз посмiшкою:
  - А я ось мрiяв про особистого дракона.
  Добриня пiдтвердив:
  - Особистий дракон круто! Втiм, мiй богатирський кiнь теж мiг, якщо застосувати магiю, злетiти. Але за особливi заклинання чаклунам треба платити золотом. А дракон безплатний.
  Маргарита додала:
  - Дракон добрий ще й тим, що може харчуватися однiєю водою. Ну i ще до нього трохи трави, i це буде чудово. Вiн дихатиме вогником.
  Домiнiка запитала, цiкавлячи:
  - А ти що, справдi, воювала з нiмцями?
  Маргарита вiдповiла:
  - Не зовсiм воювала. Бiльше у розвiдцi та зв'язнiй працювала. Ходила по селах, мiж лiсами. Ну хто дiвчинку з жебрачною сумкою та босу вiд зими до зими, пiдозрюватиме. Щоправда, кiлька разiв пiдклала гiтлерiвцям вибухiвку. Ну а стрiляла тiльки, коли мене брали. До останньої кулi вiдстрiлювалася. Потрапила до полону. Ну, катували мене, правда спiшно, i поспiшили повiсити, бо Червона армiя саме тодi наступала в цьому напрямку. А так могли б i довше мучити.
  Одного разу я ще двох полiцаїв напоїла сонним i здала партизанам. Ну, не вигадуватиму, але звичайно ж, пригод вистачало.
  Домiнiка запитала з усмiшкою:
  - А ордени в тебе були?
  Маргарита вiдповiла зiтхнувши:
  - Нi! Тiльки медаль "За вiдвагу" мене вважали надто маленькою, щоб чимось серйозним нагороджувати. Ну не знаю, чи нагородили посмертно i як...
  Еномай помiтив:
  - У дванадцять рокiв дiвчинцi мати бойову нагороду вже непогано! А ти скажи, як у вас?
  Дiвчинка-пiонерка кивнула:
  - Ну так, розкажи, комунiзм побудований, i з вiйнами покiнчено?
  Домiнiка зiтхнула i впевнено вiдповiла:
  - Нi! Стало ще гiрше у планi воєн. Але я про це не хочу казати. Але люди стали ще гiршими.
  Хлопчик Добриня запропонував:
  - Давайте краще поговоримо про магiчнi подвиги. А то ви зараз почнете про танки.
  Маргарита спохмурнiла:
  - А що ти знаєш про танки?
  Добриня вiдповiв:
  - Я був у бiльш розвиненому свiтi, i там були цi металевi чудовиська. Вони стрiляють iз гуркотом i дуже небезпечнi. Про них згадувати гидко.
  Дiвчинка-партизанка посмiхнулася i помiтила:
  - Я танку "Тигр" у бензобак пiску насипала. I вiн забуксував. Було таке. I ще шилом колеса протикала у машинах гiтлерiвцям. Я маленька дiвчинка, i менi це було простiше зробити.
  Домiнiка хихiкнула i вiдзначила:
  - Молодець! Ти героїня-пiонерка. Про тебе треба фiльми знiмати та книжки писати.
  Маргарита кивнула:
  - Знаю, є такi - "Червонi дияволята", наприклад. Взагалi, я в Бога не тiльки не вiрила, а й часом таке робила, що менi тепер за це соромно!
  Еномай помiтив iз посмiшкою:
  - Буває. Iнодi боги не дуже добре поводяться. Але в будь-якому випадку, ти зараз дуже талановита чарiвниця, i тобi слiд...
  Вiн не домовив. Перед ними постала якась зграя летючих мавп. Вони були далеко, але гострий зiр хлопчика-ельфа i дiвчинка-чарiвницi розглянуло, що в мережi цi крилатi примати тягнуть, як мiнiмум, дюжину дiтей. I нещаснi хлопчики та дiвчатка задихаються i дуже мучаться у польотi, коли їх пiдкидає, а дитячi тiлi рiжуть сталевi осередки сiтки.
  Домiнiка це теж побачила i крикнула:
  - Треба хлопцiв звiльнити!
  Добриня кивнув i оголив меч iз криком:
  - Ми смiливо в бiй пiдемо,
  За Русь святу -
  Воюємо з мечем,
  Я не продую!
  Домiнiка зазначила, вискалив зубки:
  - Це, зрозумiло, дуже цiкаво допомогти дiтям. Але чи вистачив у нас сил? Я читала казку про летючих мавп, i вони наче дуже сильнi!
  Маргарита вiдповiдно кивнула i заспiвала:
  Воїни темряви, мабуть, сильнi,
  Зло править свiтом, не знаючи числа.
  Але вам, сини Сатани
  Чи не зламати мiць Христа!
  Добриня помiтив:
  - У нас були рiзнi супротивники. I те, що вони сильнi, нас зазвичай не зупиняло!
  I квартет iз драконами попрямував за летючими мавпами. Їх якраз була чортова дюжина - тринадцять штук. I приблизно стiльки ж полонених дiтей. I це сувора правда битви.
  Маргарита вирвалася вперед i, наближаючись до летючих мавп, прокричала:
  - Вiдпустiть дiтей, нелюди!
  Провiдник мавп прошипiв:
  - Пiди дiвчинка, iнакше ми i тебе сповиємо.
  Маргарита вiдважно вiдповiла:
  - Нi! Ви їх вiдпустите, або доведеться боротися з нами!
  Мавпи провили, вишкiривши зуби-клики:
  - Та нiколи!
  Чотири з них залишилися утримувати мережу з дiтьми, а решта кинулися на маленький загiн юних рятувальникiв.
  Домiнiка труснула кулаками, i в її руцi з'явилася шабля.
  Маргарита запитала:
  - Фехтувати вмiєш?
  Домiнiка впевнено вiдповiла:
  - Є поняття! У кiно знiмалася.
  Дiвчинка-партизанка проворкувала:
  - Це тобi знадобиться.
  Дiвчина-акторка заспiвала:
  Час мечем тобi махати,
  Час поспiшити...
  Час мечем тобi махати -
  А раптом та знадобиться!
  Ти запиши собi в зошит
  На кожну сторiнку!
  Час мечем тобi махати,
  Час мечем тобi махати,
  Настав час мечем тобi махати!
  Пiсля чого розсмiялася четвiрка. А летючi мавпи спробували атакувати. Вони рухалися немов шулiки, що атакували горобцiв.
  Маргарита довбала за ватажком летючих мавп iз чарiвної палички, i з магiчних перстнiв на босих ногах. I лупнуло дуже забiйно.
  Головник отримав розряд, i його голова вiдразу перетворилася на вельми апетитний кокосовий кекс. А лапи летючої мавпи iстерично засмикалися. Iншi летючi мавпи злякано засвистiли.
  Одна з них рвонула до четвiрки, але хлопчик Добриня, як рушив їй босою п'ятою в чоло, то мавпа, отримавши сильний удар, перекинулася.
  Домiнiка змахнула мечем i надрубала летючiй мавпi рiг, пiсля чого заспiвала:
  Ми в джунглях у краї диких мавп,
  Воюємо з крилатими на небi.
  Полювання з'їсти стиглий банан -
  Повiсити, хто дiтей краде на деревi!
  Еномай теж довбав мавпу, цього разу по крилу, i прошипiв:
  Я лицар свiтла, на колiна дикуни,
  Ворогiв Вiтчизни я кошторис з лиця землi!
  I зробив мечами вiсiмку. Пiсля чого, хлопчик спритно ухилився вiд пораненого примату. А дракон, як вiзьме i спалахне вогнем, заслiплена мавпа заверещала. Заодно запахло паленим.
  Четвiрка бiйцiв перейшла у наступ. Мавпи намагалися контратакувати. По них довбали вогняними струменями дракони, що буквально запалили крила приматам. I запахло смаженим.
  Дiвчинка Маргарита взяла та випустила струменi магiї. I в чергової мавпи замiсть голови з'явився шоколадний пончик.
  Добриня ж схопив босими пальцями нiг одну мавпу за крило i шпурнув її в iншого пернатого. I ось було зiткнення з iскрами.
  Хлопчик-титан заспiвав:
  -У мене, знайте все, промениста сила,
  З нею дружити, що грати з крокодилом!
  I ось дiвчина Домiнiка рубала мечем мавпу по крилу. Та нахилилася i випустила фонтан фiолетової кровi. Пiсля чого врiзалася у свою напарницю.
  Домiнiка голою п'ятою довбанула в щелепу однiєї з крилатих тварин i прочирикала:
  Ну гаразд, що заснула тварюка в тирсi,
  Ну гаразд, у щелепу врiзали ногою.
  Ну гаразд, потягли на ношах -
  Скажи ще дякую, що живий !
  I дiвчина обiгрiла чергову мавпу мечем по головi. Пiсля чого, тварюки почали тiкати. Заодно четвiрка крилатих приматiв намагалася вiдвести полонених, заплутаних у мережу дiтей.
  Маргарита випустила по них магiчний промiнь, мавпа перетворилася цiлком на пирiг з корицею i глазурною скоринкою.
  Iншi з виттям кинулися навтьоки, випустивши мережу. I полоненi дiти почали падати.
  Маргарита прокричала:
  - Тримайте сiтку, ну, мiцнiше.
  I спiкувала на драконi. Троє iнших бiйцiв рушили за нею.
  Хлопчик Добриня проспiвав:
  Ах, дитинство, дитинство ти куди летиш,
  Ах, дитинство, дитинство ти кудись поспiшаєш...
  Повно волохатих, знаю, мавп,
  Вони вас ловлять iз рiзних країн!
  I хлопчисько-богатир пiдхопив мережу босими пальцями нiг. Все-таки, коли ти пацан у шортах, є свої переваги. Дорослому без чобiт ходити непристойно, а ось хлопчику природно, i можна сильнi ноги використовувати.
  Усi четверо пригальмували мережу, що падає, i стали плавно спускатися.
  Домiнiка вiдзначила з посмiшкою:
  - Частки вам сирiтської не бажаю,
  Не бажаю вам важких днiв.
  Нехай планета стане свiтлим раєм,
  Нехай береже Господь святий дiтей!
  Хлопцi були подряпанi й обiрванi, майже всi босонiж, крiм однiєї дiвчинки в ошатнiй i, мабуть, розкiшнiй сукнi та з туфельками, вишитими смарагдами та рубiнами.
  Дiвчинка прочирикала:
  - Акуратнiше, рятувальна команда - мiй батько герцог, а я вже ношу титул баронеси!
  Домiнiка зi смiшком вiдповiла:
  Усi можуть королi,
  Усi можуть королi...
  Але часто на мiлини,
  Вони сидять часом!
  Одружитися з кохання,
  Одружитися з кохання...
  Слабо тобi будь-хто,
  Ти не Бог, королю!
  Слабо тобi будь-хто -
  Ти не Бог, королю!
  Команда акуратно приземлила дiтей. I розплутала мережу. Дiти - хлопчики та дiвчатка вiдчули свободу. I замиготiли їхнi круглi п'яти, коли вони спробували втекти.
  Але Маргарита зупинила їх грiзним окриком:
  -Куди ви хлопцi? А дякую сказати?
  Дiти зупинились. Дiвчинка-баронеса кивнула:
  - Мабуть, ви врятували мене вiд полону. Доставте мене моєму батьковi, i на вас чекатиме висока нагорода. А решта нехай дiстаються самi - вони жебраки та босi.
  Хлопчик iз числа бранцiв заперечив:
  - Мiй батько графе! А босонiж я тому, що мене захопили пiд час тренувальної пробiжки!
  Маргарита поцiкавилася: - А навiщо вас захопили?
  Хлопчик-вiконт знизав плечима, вiн був iз голим, мускулистим торсом, засмаглий, жилистий, i тiльки виразне, хоч i дитяче обличчя, видавало в ньому породу.
  Дiвчинка-баронеса вiдповiла:
  -Вони хотiли доставити нас до Скелентона . Це сильний чарiвник у дальнiй рiднi з Кощiєм Безсмертним!
  Маргарита прицмокнула губами i помiтила:
  - У Скелентона , злого чарiвника та повелителя стихiй, є артефакт чорного тигра. Можливо, це допоможе врятувати сильну стать.
  Хлопчик-принц Еномай зазначив:
  - Крiм того, треба звiльнити й iнших полонених дiтей, що у полонi у жахливого чарiвника. Iнакше буде велика пакiсть свiтобудови.
  Домiнiка запитала, чи не надто впевнено:
  - А це чи не вiдверне нас вiд головної мети?
  Маргарита заперечила:
  - Навпаки! Якщо зiбрати всi дванадцять артефактiв, можна отримати силу Всемогутнього Бога. А це дасть можливiсть врятувати не тiльки сильну пiдлогу, а й створити безлiч iнших хороших речей.
  Хлопчик Добриня вигукнув:
  - Це чудово! Ми тодi зможемо зробити таке, що не снилося iншим богатирям!
  Домiнiка в захватi заспiвала:
  Свiт нещадний наш, жорстокий, пiдступний,
  Потокою бурхливим ллється кров людей.
  Але людина розумна, прогресом славний -
  Перешкоди, граючи, здолай!
  
  Численнi кошмарнi загрози,
  Долi жорстокого, сумного та смiшного...
  Роняємо ми у сумнiвах дивних сльози -
  Погляд у небi з тугою неземною!
  
  I нехай доводиться пролити,
  У битвi лютому людську кров...
  Перервати мечем, стрiлою життя нитку,
  На вiки вiчнi не зрадимо любов!
  Маргарита кивнула своєю золотистою головою:
  - Добре ти спiваєш Домiнiка, i слова розумнi беруть за душу! Але цього замало...
  Дiвчина-акторка заспiвала:
  Стало дуже свiтло,
  Я Вiтчизну рятувала.
  Менi, i справдi, щастило -
  Лише цього мало!
  Тiльки, тiльки, тiльки -
  Цього замало!
  Хлопчик-вiконт тупнув босою ногою, та так, що злетiли росинки з помаранчевої трави, i прогарчав:
  - Годi спiвати! Пiшли до Скелентом , i порвемо його на частини!
  Маргарита зiтхнувши помiтила:
  - То його йти пiшки надто довго. Потрiбно або летiти на драконах, або перенестися за допомогою медальйону!
  Еномай iз посмiшкою запитав:
  - У тебе є медальйон? Тож перенеси нас!
  Дiвчинка-партизанка зiтхнувши вiдповiла:
  - Його треба пiдзарядити, щоби всю команду перенести. Давайте поки що поїмо. Дiти, мабуть, голоднi.
  Дiвчинка-баронеса кивнула своєю головою, брязнули дiамантовi сережки:
  - Так, це якраз i слiд зробити. У мене у шлунку пожежа!
  Хлопчик-вiконт зазначив:
  - Сите черево в бою глухо!
  Iншi дiти, переважно дiвчата, запищали хором:
  Їсти хочемо,
  Вiдкривай по ширше дверi,
  А то кухарi з'їмо...
  Кухарями закусимо,
  А черговим зап'єм,
  Всю їдальню зруйнуємо,
  I посуд переб'ємо!
  Маргарита труснула чарiвною паличкою. I виник стiл, на якому красувалися кiлька страв та тортик.
  Дiвчинка iз захопленням заспiвала:
  Для вас зiбрали дiтки,
  Ми зовсiм не недоїдки -
  А класнi ласощi,
  Не просто з пшонкою кашки!
  Домiнiка кивнула i вiдзначила:
  - Але спершу вимийте руки!
  Дiти кинулися до струмка. Тiльки дiвчинка-баронеса лишилася стояти. Дiвчина-актриса рикнула:
  - Тобi що, особливе запрошення треба?
  Юна баронеса буркнула:
  - А менi западло з плебеями руки та ноги мочити!
  Домiнiка суворо вiдповiла:
  - Тодi я тебе не допущу до столу!
  Дiвчинка-санiвниця заявила:
  - Ти менi, боса дiвко , будеш вказувати? Та я накажу тебе вiдшмагати.
  Домiнiка набула i стиснула кулаки:
  - I кому ти накажеш?
  Баронеса озирнулася. Домiнiка була росла i мускулиста, причому тканина прикривала їй тiльки груди i берда. I було видно, що пiд засмаглою шкiрою перекочуються кульки м'язiв, але в животi плиточки преса. Така дiвчина-богатир i врiзати може.
  Втiм, Маргарита заявила примирливим тоном:
  - Давайте вже все помиємо собi руки. I якщо ти, Домiнiко, доросла, то маєш нам показати приклад. Тож давайте всi разом помиємося.
  I попрямувала до струмка. I з нею дiвчинка-баронеса та Домiнiка. Вода була нагрiта на чотирьох сонцях, нiжна i тепла, так що митися було насолодою. Дiти навiть викупалися у струмку. I почали хлюпати один на одного воду.
  Домiнiка теж хлюпалася, як маленька, i спiвала:
  Вода, вода, студена вода,
  Що пролилася недарма з цебра!
  А довкола була така чудова природа. На пишних деревах росли розкiшнi квiти рiзноманiтних форм. А пелюстки у цих кольорiв рiзних кольорiв та вiдтiнкiв. Ось уявiть собi бутони, що сяють усiма кольорами веселки i переливаються в променях чотирьох сонцiв.
  Ось це справдi чудова краса. А ще й лiтають метелики розмiром з альбатросiв, i у них крила мають малюнки, що рухаються, немов плескiт морських хвиль. I вiдбувається чудове перемiщення.
  Домiнiка заспiвала:
  Крила метелика того,
  Були такi гарнi...
  Хлопчик згинув спокiй,
  I сказав вiд душi.
  Юний вiконт, плескаючись, зауважив:
  - Так, кругом красиво.
  Справдi, багато дерев схожi на посипанi дорогоцiнним камiнням хвости павичiв. А над ними, крiм метеликiв, ворушили крилами та платиновi бабки. А в лiсi лунали трелi чудових птахiв. Вони настiльки чудовi i чудовi своїми голосами, що просто дивуєшся.
  Домiнiка прочирикала:
  Ви чули , як спiвають дрозди,
  Солов'яни та iволги лихi...
  А часом так ревуть вiслюки, вiслюки,
  Дiвчата розбiгаються босi!
  Так, дiйсно, виглядало подiбне дуже смiшно.
  Викупавшись, дiти попрямували до столу. I їхнiй настрiй став мажорним, i вони радо спiвали;
  Добра фея нам подарувала,
  Масу iграшок, рiзних мастей.
  Нас породила величезна сила,
  Немов у пташок та у звiрiв!
  
  Дiти грають у свiтлi посмiшки,
  Радiсть велика у свiтi прийшла...
  Чи зможемо потрапити ми з першої спроби -
  Навiть у ярмо, що розлютився, осла!
  
  Ми босонiж мчимося раз по росинцi,
  Стiльки прекрасних у свiтi iдей...
  Дiти кидають перли сльози,
  Стане, повiр, на душi веселiше!
  
  Злi Кощi нас атакують,
  У ступi мчить Баба Яга...
  Плеткою зло хльостають дiвчисько босу,
  I заливає рiчка берега!
  
  Але ми не здригнемо хлопчики, дiвчата,
  Боротимемося, наче титан...
  I голосок у нас буде такий дзвiнкий,
  Як пiонерський горн, барабан!
  
  Що ж, i орки нам не перешкода,
  Не злякає шалений троль.
  Буде за хоробрiсть велика нагорода,
  Якщо дитина у боротьбi не нуль!
  
  Що змiй Горинич для хоробрих хлопчакiв,
  Нам не перешкода, рвемося зло в лайку...
  Ми наставляємо йому купу шишок,
  I замикаємо прямо в сарай!
  
  Якщо з гармат вдарить злий гоблiн,
  То ми вiдповiмо картеччю йому...
  Досить хлопцi розмазувати соплi ,
  Вкотре переможемо, вважай, Сатану!
  
  На бiй кривавий, святий i правий,
  Смiливо дiвчата, хлопчаки бiжать...
  Правитиме ми священною державою,
  Зламу дракону влаштуємо капут!
  
  Немає берегiв наших милих щасливiших,
  Виловимо риби, вважай, цiлий ставок.
  Заради великої, гламурної Ельфiї,
  Хлопчик доведе, що вiн дуже крутий!
  
  Зробимо свiт настiльки прекрасним,
  Щоб росли в ньому з раю квiти.
  Хоч i б'ємося часом небезпечно,
  Адже здiйсняться у свiтлi мрiї!
  
  Нi, нiколи нам не бути пiд ворогами,
  Скажiмо дiвчата, хлопчики вперед.
  Рати басурман ми затопчемо ногами,
  Почесний переможний виставимо рахунок!
  
  Буде, повiр, у свiтi вiчне лiто,
  Дитинство у нас нiколи не пройде.
  Подвиги витязiв вiрно оспiванi,
  I вирушай у переможний похiд!
  
  Ну, а коли переможемо всiх оркшистiв,
  Славною перемогою все лайка завершить...
  Буде чудово в душi моєї чистої,
  Ми пiднiмаємо меч, мiцний щит!
  Дiти заспiвали пустотливу пiсеньку i засiли за стiл. Взялися iз задоволенням поїдати смажених качечок, спекотне, рибу з гарнiром.
  Домiнiка приєдналася до них. Вiдрiзала ножем скибочку i вiдзначила:
  - Чудове м'ясо!
  Маргарита кивнула:
  - Ну, як я чаклую? Погодься, не вiдрiзнити вiд сьогодення!
  Дiвчинка-баронеса вiдзначила:
  - Так , чудове м'ясо, а як риба?
  I скуштувала шматок. Насправдi, їжа була чудовою. Дiти їли i iз захопленням вiдзначали:
  - Що за страви, що за страви,
  Захопити б усе iз собою...
  Шкода, що стiл такий не часто -
  Годують просто на забiй!
  Одна з босоногих , жебракiв попросила:
  - А цукерки шоколаднi, можна?
  Маргарита засмiялася i махнула паличкою. Висячi на великому, як хвiст павича, деревi шишечки разом домчалися до столу i перетворилися на красивi, у формi звiрят i рибок, батончики, вкритi шоколадом i з чудовою начинкою.
  Дiти досить прочирикали:
  - Як це здорово , а ще, ми хочемо морозива!
  У цей момент вискочили з-пiд помаранчевої трави кiлька великих, з червоного кольору шерстi щурiв, вони спробували атакувати дiтей. Тi злякано завищали, кожен щур завбiльшки з доброго вовка. Маргарита вдарила блискавками по них iз чарiвної палички та магiчними кiльцями своїх босих нiг. А Домiнiка теж чарiвною паличкою випустила пульсар.
  З'явилися золотi фужери з багатим, пишним, накладеним у формi чудових квiтiв морозивом. Причому, з полуницею, iнжиром, суницею та iншими чудовими ягiдками.
  Домiнiка буркнула i вiдзначила, вказавши на найбiльший фужер, який виявився не лише золотим, а й усипаним дiамантами. А морозиво в ньому було схоже на чудовий орнамент, викладений усiма кольорами веселки. I як це гарно виглядало.
  Маргарита помiтила:
  - У тебе чарiвна паличка iз серцевої жилки дракона - це велика рiдкiсть. Де ти її здобула?
  Домiнiка чесно вiдповiла:
  - В бою! I це правильно, i хоробро!
  Еномай iз захопленням заспiвав:
  Горе тому, хто воює,
  З дiвою гарною в бою.
  Якщо противник розлютився -
  Я його гада вб'ю! Я його гада вб'ю!
  Хлопчик Добриня рикнув:
  - Ти що, дiвко , що так спiваєш? Треба спiвати: з мiцним хлопчиськом у бою! Точнiше, навiть iз потужним чоловiком у бою. Адже ми тiльки зовнi хлопчики, а роками мужики!
  Еномай розсмiявся i зазначив:
  Залишаємося ми дiтьми назавжди,
  Змiнюються лише року!
  Домiнiка засмiялася i помiтила:
  - Ось у нас i буде казковий свiт та перетворення.
  Пiсля чого, стала їсти своє зачароване морозиво. Воно було на смак просто супер. Ось така тут виявилася пишнiсть. I солодкий, лагiдний смак морозива розтiкся язиком дiвчини.
  Хлопчик Добриня пiсля рибки та м'яса теж iз задоволенням вiддав належне морозиву. Це справдi рiч, смакота .
  Дiти намагалися їсти так, щоб виглядало культурно, i не чавкати. Так, морозиво iз хижих щурiв, це чудова рiч.
  Домiнiка вiдзначила з променистою посмiшкою:
  Як добре вмiти чаклувати,
  I перетворити злий щур на морозиво...
  Ми отримуємо тверде п'ять -
  Роблячи те, що зовсiм не належить!
  I знову дитячi смiшки у вiдповiдь. I задоволений писк...
  Ось у небi почувся галас. Десь iз краю летiв величезний дракон. Здалеку вiн здавався маленьким i нестрашним, незважаючи на сiм голiв. I це був свого роду монстр у невинному виглядi.
  Дiти розреготалися i почали пiдморгувати один одному. Ось це справдi весело. I ляскають долоня по долонi.
  Що йде дзвiн.
  Домiнiка взяла i босими пальчиками ноги жбурнула бумеранг. Той пролетiв i зрiзав шишечку, i пiд час падiння красуня по нiй довбала енергiєю з чарiвної палички. Виник великий торт у виглядi трикутника Наполеона, усiяний макiвками, трояндами i волошки.
  Дiти вже були ситi та зустрiли подарунок з помiрним ентузiазмом.
  Хлопчик-вiконт сказав:
  -Торти, це дуже добре, але слiд дотримуватися все-таки помiрностi.
  Домiнiка хихiкнула i вiдзначила, спiваючи:
  Менi кухар до дня народження,
  На тортi писав вiтання.
  I напис кольоровий iз крему -
  Час з'їздити до мiста Сан-Ремо!
  Пiсля чого дiвчина взяла i знову запустила бумеранг. I той пролетiв, зробив випад, прокрутився. I дiвчисько його знову спiймало босою ногою i заспiвало:
  Не думайте про торт зверхньо,
  Настане час, i ви теж здохнете ...
  Свистять пряники кулею бiля скронi,
  З дiєтою ви себе реально кокнете!
  Дiвчинка-баронеса насилу проковтнула шматок торта з трикутником, облизнулася i вiдзначила:
  - Дуже смачно! Але вже не лiзе.
  Хлопчик-вiконт зазначив:
  - Так i погладшати недовго.
  Домiнiка з посмiшкою i жартома заспiвала:
  За маманю ложечку, за тато ложечку,
  А за бабусю черпачок ...
  I в постiльку на бочок!
  Дiти, справдi, пiсля їжi обважнiли i повалилися на м'яку, помаранчеву траву, засопiли носиками. На благо хижих комарiв i комах тут не було. Тi, що лiтали, були великi i не кусачi, i з ними практично не було проблем.
  Домiнiка запитала Маргарити, дiвчинка-пiонерка теж позiхнула, i швидко прикрила рот долонькою:
  - Спатимеш, чи?
  Героїня-партизанка вiдповiла:
  Що, не спиться дiвчинi в лайцi та тривозi?
  Десь блукає суджений лiсовою дорогою.
  Бродить травою м'ятою нi про що не знає,
  А доля проклята жартує та грає!
  Хлопчик-богатир Добриня вже сопiв своїм носом.
  Так, дiти пережили багато пригод.
  Домiнiка заспiвала жартома:
  Засинаємо легко,
  Це правда, це так...
  Але зате, наскiльки важко,
  Прокидаємося потiм!
  . РОЗДIЛ Љ 9.
  Домiнiка прокинулася i вийшла з магiчного сну, який перенiс її у паралельний свiт. Пiсля чого дiвчина помилася, прийняла душ iз золотого приладу. Почистила зуби та пiшла на снiданок.
  Там її зустрiли iншi дiвчата та дiвчатка з елiтного класу. Вони знизали руки i виглядали ввiчливо. Тут були й ельфiйки, самки тролiв, самки хобiтiв, схожi на дiвчаток, нiмфи, дрiади, людськi дiвчата, щоправда, їх мало. Красива зiбралася компанiя.
  Дiвчата були в ошатних сукнях i з прикрасами, але босонiж, щоб зручнiше було використовувати ноги при чаклунствi. I в елiтному класi було дещо iнше навчання - слухали лекцiї, якi вимовляла скоромовкою сова, i виконували рiзноманiтнi завдання. Вважалося, що засади дiвчини i так знають.
  Домiнiка виконала кiлька завдань. Вона стрiляла з чарiвної палички, робила перетворення. А потiм шепотiла заклинання. Їй прочитали кiлька складних слiв, i Домiнiка їх повторювала.
  Будучи актрисою кiно, дiвчина мала феноменальну пам'ять, тому що на зйомках потрiбно вимовляти багато дiалогiв.
  I чудово все запам'ятовувала. Але це все квiточки, головне це, зрозумiло, пошук артефактiв, щоб урятувати сильну стать.
  I ось Домiнiка взяла i вмостилася в позу лотоса, з'єднавши свої сильнi, мускулистi ноги, випростала спину. I знову поринула у паралельну свiтобудову, де їхня команда шукала спосiб врятувати сильну стать.
  I якраз вчасно. Так як раз у ньому навшпиньки пiдкрадалися лiсовик i соловей-розбiйник. Цi два лиходiї вже розкинули чарiвну мережу, щоб накрити ними босоногу команду, що спала.
  Спала i Маргарита, i їй снилося.
  Дiвчинка отримала завдання пiдiрвати мiст. Ось вона босонiж, у рванiй ситцевiй сукнi i з жебрачною сумкою вирушила в розвiдку. Осiнь i погода не дуже. Вночi був заморозок, i трава вкрилася iнеєм, де босi нiжки дiвчинки залишали маленькi, витонченi слiди. Було дуже сиро й холодно, мрячив змiшаний зi снiгом дощ.
  Пальчики на маленьких ногах босоногої партизанки посинiли вiд холоду та вогкостi. Але вона мужньо йшла вперед, навiть набираючи швидкостi.
  I при цьому спiвала;
  Дощ по небу розкидав зiрковi уламки,
  Приготували фашизму загострений кiлок!
  Танки "Тигри" просто мотлох - брудної барахолки ,
  Чекає вермахт у раз лютий розгром!
  Чекає вермахт у раз лютий розгром!
  
  Наш товариш Сталiн вождь - сила мiльйонiв,
  У нього кулак гранiт, автомат у руцi!
  Ми зумiємо розгромити ратi з Содому,
  Нашої сили монолiт, на щастя Землi!
  Нашої сили монолiт, на щастя Землi!
  
  Немає в нашої партiї справи важливiше ,
  Чим врятувати народне, Батькiвщини добро!
  Геббельса бiснуватого, до бiса ахiнею,
  А перемога буде, вiр, усiм чортам на зло!
  А перемога буде, вiр, усiм чортам на зло!
  
  Росiйська красуня могутнiстю, знайте, славиться,
  У неї важка русява коса!
  I в боях з фашистами молодь прославиться,
  Оживе, пiдвiвшись, вгору Свiтла країна!
  Оживе, пiдвiвшись, вгору Свiтла країна!
  
  Не давайте Гiтлеру рилом до росiян сунуться,
  Думає вусатенький, що вiн Бог крутий!
  Пройдемо маршем ми по берлiнськiй вулицi,
  Нi, рабом не стане той, хто чистий душею!
  Нi, рабом не стане той, хто чистий душею!
  
  Прапор наш червоний, кольори кровi лютої,
  Ось уже, як сонечко осяє Рейхстаг!
  Нашим милим дiточкам немає щедр подаруночка,
  Якщо серце смiливе i розчавлений страх!
  Якщо серце смiливе i розчавлений страх!
  Маргарита пiдбiгла, холод кусав її за босi п'яти, до мосту. Навколо намотаний колючий дрiт i стоять кулеметнi вишки.
  Нiмцi тягнуть самогон i димлять багаттями. Маргарита пiдбiгла до них. Жебрачка, бiлява маленька дiвчинка не здається фрицям страшною. Тим бiльше, в таку вогкiсть i холод навряд чи хтось, крiм останнiх жебракiв, ризикне пiти босонiж.
  I дiвчинка почала спiвати їм невинну i веселу пiсеньку:
  Я кругла нещасна сирiтка,
  Бiжу по снiгу в холоднечу босонiж.
  Але голосок дiвчинки дуже дзвiнкий,
  Вона мороз вижене, як силомiць!
  
  Вiйна забрала бомбою мою маму,
  Батька, звичайно, викликали на фронт.
  Замерз вiд холоду братик кучерявий,
  Сестру, що старше, ось на ешафот!
  
  Голодна гризу я скоринку хлiба,
  I вiд морозу ножi червонi...
  Я там, де пес волоцюга пообiдав,
  Хоча дiвчисько милої краси!
  
  Можу сказати всiм смiливо та вiдважно,
  Що будь, звичайно, проклята вiйна...
  За що б'ємося, то вважай неважливо,
  Винен у цьому нелюд Сатана!
  
  Про ноженьки у дiвчинки страждають,
  I сильно ниють на морозi...
  Скорiше б бути свiтанку в теплому травнi,
  Щоб сокiл променистий прилетiв!
  
  Хочемо зробити Батькiвщину красивiшою,
  Але голод, холод, завiрюхи та завiрюха...
  Куди йдеш нещасна Росiя,
  Така вже нелегка доля!
  
  Я дiвчинка, зовсiм ще дитина,
  Встигла дуже багато випробувати.
  Працювала мало не з пелюшок,
  Навчалася лише на чотири, п'ять!
  
  За що ж горе це менi з'явилося,
  Жорстокий рок зруйнованих сердець.
  Таке зло, повiрте, навалилося,
  Що здається, трохи i ось кiнець!
  
  Але дiвчинка пiд ярмом не зламалася,
  Змогла зiбратися i йде пiшки.
  Вона дитина, далеко не старiсть,
  I їй приємно тупотiти босонiж!
  
  Слiди дiвчинки маленької витонченi,
  На них малюнки робив Рафаель .
  I вiрю, буде у малюка щастя,
  Господь побачить своїх, повiр, дiтей!
  
  Тому я пiсню виконую,
  На славу Бога Господа Христа...
  Я вiрю, що планета стане раєм,
  I зустрiч свого, повiр, батька!
  
  Тодi настане час i воскреснуть,
  Хто помер, хто загинув i хто хворiв...
  I буде щастя в старостi та дитинствi,
  Бо Iсус того хотiв!
  
  Так, я перед Богом стану на колiна,
  Виконаю в щастя свiтла, цей псалом.
  На iм'я всiх прийдешнiх поколiнь,
  Прийде злочинним нелюдам розгром!
  
  Тодi дiвчисько буде у вiчному щастя,
  I всi народи матiнки Землi.
  Розвiється непроглядна негода,
  Не будуть нашi люди на мiлинi!
  
  Перехрестилася, на колiна встала,
  Поцiлувала срiблястий хрест.
  Для Бога створила видно мало,
  Адже за нас Iсус зiйшов з небес!
  
  Ми скоро будемо все з Всевишнiм,
  У його прекраснiй руцi, що любить.
  Нехай злiтають думки нашi вище,
  I сила у дитячому, мiцному кулаку!
  
  I ось тепер молитву прочитала,
  Сказала, Боже Мiй, мене вибач...
  Тепер ми разом з ним на п'єдесталi,
  I нам з Христом, повiрте, дорогою!
  
  I пiд руку пiдемо ми з Ним на небо,
  I там посипле золотистий дощ.
  Господь виявить свiй характер щедрий,
  А супостата вжене прямо в тремтiння!
  
  Ось, нарештi, настало щастя у свiтi,
  Дочекалися ми явлення Христа...
  Летимо, як ангели на бенкет в ефiрi,
  Любов Господня яскрава чиста!
  Пiсля такої пiснi гiтлерiвцi розчулилися i впустили нещасну дiвчинку до себе погрiтися та напоїли гарячим чаєм. Маргарита планувала пiд шумок пiдкласти замаскований пiд буханець хлiба в сумцi вибухiвку пiд рейку, але не встигла - прокинулася.
  Соловей-розбiйник i лiсовик були зовсiм поруч. Лiсовик мав шишку замiсть носа, досить неприємну фiзiономiю i довгi iкла. Зростання в нього теж чимало, метра так три. Недарма вiн тягнув сiтку. А Соловей був товстий, рум'яний чоловiк iз щоками хом'яка, що стирчали переднiми зубами i в розкiшному мундирi з медальками. Ну плюс ще й вуса, характернi для прусакiв.
  Бачачи, що несподiваного нападу не вийшло, Соловей-розбiйник вклав два пальцi в рот, i спробував було засвистiти.
  Домiнiка довбала йому голою п'ятою ноги з розвороту. I розбiйник, як зареве вiд болю. I навiть сплюнув кров'ю.
  Лiсовик же замахнувся кийком. Хлопчик-богатир Добриня схопився i схопив лiсовика за волосся, впав на спину i перекинув його через себе. Лiсовик впав на рослину на кшталт кактуса з квiточками, i оглушливо завив. I його рев був немов у дикого iшака.
  Маргарита посмiхнулася. Соловей знову намагався засвистiти, як Домiнiка йому зарядила в пiдборiддя колiном. I той захрипiв.
  Хлопчик-богатир Добриня проспiвав:
  Запитав у нас лiсовик,
  Ви камо прийдеш ?
  Намилились у мiсто -
  Адже у нас справи!
  Лiсовик пробував знову атакувати палицею. Хлопчик-богатир ухилився вiд удару, i знову перекинув через себе здоров'я, адже у Добринi не дитяча сила. I все начебто виходить.
  Лiсовик знову розтягнувся. I пiднiмався вже повiльнiше. Дiти, що прокинулися, почали жбурляти в болотяного чорта золотистими шишечками. Вони потрапляли по ньому, i змушували ревти. I смикатися.
  Маргарита труснула чарiвною паличкою. I шишечки стали перетворюватися на торти, i вони буквально забрудненi кремом дiдька, змусивши його сiпатися, наче в'юна на сковородi.
  А Добриня Микитович пiдняв на витягнутi руки Солов'я-розбiйника i жбурнув його на важку сосну зi срiбними шишками. Вiд удару Соловей як гримнеться, i його струсить, змусивши випустити дух, а точнiше, виплюнути кров.
  Хлопчик Добриня проспiвав:
  - Соловей-розбiйник ти лиходiй,
  I тебе по мордi мiцнiше бий...
  Ти тепер небiжчик, пройдисвiт ,
  I тебе, свистуно прибий!
  I ось вiн, як вiзьме й рушить його кулаком iз усього розмаху по головi. У Солов'я-розбiйника у вухах дзвiн. А Домiнiка направила вказiвну паличку на дiдька, i як скаже складне заклинання з перетворення. I зробить це забiйною силою, у якiй каскади енергiї.
  I тут же ... Був високий триметровий волохатий хлопець, а тепер на його мiсцi з'явився стiл заставлений рiзного роду вельми багатою на їжу i чудовими ласощами. I такi аромати розносилися при цiй чудовiй кухнi.
  Домiнiка прочирикала:
  - Ось це перетворення i диво дива,
  Ми бачимо просто рай у всьому небесний...
  Така промениста всюди краса,
  Нехай Господь Всевишнiй, нехай воскресне!
  Справдi, на столi лежали золотi i з помаранчевого дивовижного, блискучого металу тацi з тiстечками, причому, креми були десяткiв рiзних кольорiв i вiдтiнкiв, а також iншi дуже дивнi страви, i ароматнi переливи, всього найсмачнiшого .
  А наскiльки були чудовi, посипанi чудовою пудрою пончики. Тут уже не взяти i не додати, i не зменшити. I хлюпалися фужери з коктейлями з безлiчi сокiв, з чудовими наповнювачами, якi вражали ароматами та солодкими малюнками з глазур'ю. А якi тут були бутони?
  Маргарита розгублено посмiхалась i з подивом вигукнула:
  -Ти Лiсовика перетворила! Ну, нi дуля собi! Це треба вмiти, створити таке!
  Домiнiка, дивуючись, запитала:
  - А що це важко?
  Дiвчинка-партизанка вiдповiла:
  - Та майже неможливо! А ти змогла зробити таке.
  Тим часом соловей-розбiйник знову намагався засвистiти. I роздув свої широкi, як у хом'яка щоки. Але хлопчик-богатир, як вiзьме i з усього розмаху своїм дитячим, але забiйним, як кувалда, кулаком зарядить. I вибиває свистовий, до речi, вже не раз, схоже на вибитий, iз золота литий зуб.
  I полетiв вiн догори шкереберть. Плюхнувся i розтягнувся, наче його вирубали. Але тут схопився, знову сунув пальцi до рота i дунув. Але замiсть свисту, вийшло лише жалюгiдне шипiння. I це дуже смiшно. Дiти засмiялися. Соловей-розбiйник прохрипiв:
  - Я вас миттю проковтну, проковтну, проковтну, не помилую!
  У вiдповiдь Добриня, цей хлопчик-богатир, посунув голою п'ятою в пiдборiддя Солов'ю. I знову полетiли зуби. Розкидавши руки, головний розбiйник вiдкинувся.
  Добриня проревiв:
  А кого в бою знайдемо, а кого в бою знайдемо,
  З тим жартувати не станемо, як овода приб'ємо!
  Як овода приб'ємо!
  Домiнiка навела на поваленого Солов'я-розбiйника чарiвну паличку. Маргарита помiтила:
  - Хочеш i його перетворити?
  Дiвчина-акторка кивнула:
  - Нехай буде хоч щось корисне!
  Дiвчинка-партизанка заспiвала:
  Був хлопчик скований графiком залiзним,
  I харчувався лише одним корисним...
  Вiд великого навантаження напад раптом стався,
  I кiбер-генiй колосальної могутностi вийшов!
  I ось Домiнiка крутанула, зробивши чарiвною паличкою химерну вiсiмку.
  I ось на мiсцi Солов'я розбiйника виникла цiла гора цукерок, драже та порцiй морозива.
  Почувся задерикуваний смiх, i з трави почали вискакувати дiти. Вони були милi, але худенькi, обiрванi, за традицiєю, босоногi. I з великою жадiбнiстю накинулися на частування, на яке перетворилися Соловей-розбiй i болотяний лiсовик. Маргарита засвистiла своїми пальцями i крикнула:
  - Стоп, хлопцi та дiвчата! Я розумiю вас, ви голоднi пiсля полону цих лиходiїв, але спочатку помийте руки.
  I як випустить iз чарiвної палички блискавку. Довелося хлопцям, миготивши сизими п'ятами, бiгти до струмка. Насправдi непристойно їсти їжу брудними руками.
  Домiнiка запитала:
  - Це що, бранцi та бранцi Солов'я та дiдька?
  Маргарита кивнула своєю свiтлою головою:
  - Так саме! Ми їх звiльнили. Точнiше сказати, скорiше звiльнила саме ти. I це дуже здорово .
  Дiтей хлопчикiв та дiвчаток було понад сотню. Як завжди, представниць прекрасної статi втричi бiльше, нiж сильної.
  Домiнiка з подивом запитала:
  - Тут їм усiм не бiльше на вигляд дванадцять рокiв. Що цi розбiйники не губили дорослих?
  Маргарита пояснила:
  - Нi, звичайно, вони гублять i дорослих. Тiльки пiсля звiльнення дорослi отримують дитячi тiла. Як це було, наприклад, i з Добринею Микитовичем. Та й зi мною теж, адже я залишилася на вигляд дiвчинкою.
  Дiвчина-актриса вiдзначила:
  - Вiчне дитинство, як у казцi - це здорово ! I навiть можна сказати - круто!
  Маргарита прочирикала, скелячи зубки:
  - Так, це чудовi свiти, в яких все дуже здорово . Але тут повно небезпек. Зокрема, є особи, куди небезпечнiшi, нiж лiсовик i Соловей-розбiйник.
  Домiнiка пошепки запитала:
  - Хто, наприклад?
  Дiвчинка-партизанка тихо промовила:
  - Стара Шапокляк!
  Дiвчина-актриса прочiрикала:
  Молодець, молодець, бабка-заводила!
  З нею дружити, що грати з крокодилом!
  I дiвчина взяла та босими пальчиками ноги кинула гулю. Та потрапила у бабку. Комаха вибухнула, розлетiвшись на конфеттi.
  Маргарита вiдзначила, похитавши головою iз золотистими кучерями.
  - Погано вбивати живi iстоти!
  Домiнiка зазначила:
  - Але це всього лише комаха!
  Маргарита у вiдповiдь заспiвала:
  - Ти плюй слиною своєю за вiтром,
  Нi комашку не тисни, нi мурашки.
  Не ламай ти навiть у лiсi гiлку -
  Все живе на землi одна сiм'я!
  Дiвчина-актриса прочирикала, вискалив зубки:
  - Я, ти, вiн, вона - разом цiла країна,
  Водночас дружна родина!
  У словi ми сто тисяч я!
  Дiти помилися в струмку. I тепер бiгли до їжi, радiснi та блискучi.
  Домiнiка i Маргарита разом прошепотiли заклинання, i стiл став довшим. Тепер щоб за нього сiсти всiм вистачало мiсця.
  Дiти, смикаючи босими ногами, розсiлися i хором заспiвали, своїми дзвiнкими голосами:
  Скатертина стелиться, як снiг,
  I розставилися ласощi...
  Буде дiтям усiм успiх,
  I спекотне з Чебурашки!
  Пiсля чого стали їсти. Стiльки тут гарних, хай навiть змучених голодом та позбавленнями дiтей.
  Домiнiка i Маргарита, бо були ситими, недовго думаючи пустилися в танець. I давай тупотiти своїми босими, точеними, засмаглими ногами.
  Дiвчина спiвали, своїми променистими голосами;
  Я народилася в космiчнiй країнi,
  Де всi дiвчата дуже бойовi.
  Не здолати Вiтчизну Сатанi,
  На славу нашої матерi-Росiї!
  
  Зумiємо Русь святу захистити,
  I як би не був ворог жорстокий, пiдступний...
  Противникiв ми мiцно битимемо,
  I буде росiйський дух iз мечем уславлений!
  
  Росiя, це Батькiвщина моя,
  Свята та космiчно земна...
  Усi нацiї єдина сiм'я,
  I дiвчина назавжди молода!
  
  Ми Батькiвщину в битвах захистимо,
  Нi грама шансiв злому супостату ...
  Над нами золотокрилий херувим.
  Дамо подарунок росiйському солдатовi!
  
  У Росiї все чудово, добре,
  I наша воля буде мiцнiшою за сталi...
  В руках хлопчаки мiцне весло,
  А править там товариш Сталiн!
  
  Любiть люди Батькiвщину мою,
  Ми зробимо її повiк красивiшою.
  Вiтчизну не розтягнуть по рублю,
  А Бог Сварог велика месiя!
  
  Хай славиться нехай Батькiвщина моя,
  Ми знищимо у битвi супостату ...
  Менi Лада Богородиця рiдня,
  Ворогам Росiї нехай прийде розплата!
  
  Якщо треба, зможемо кров ворога пролити,
  Росiю не поставити не колiна.
  Мисливець перетвориться скоро на дичину,
  А з нами великий вождь буде, Ленiне!
  
  Ми космосу простори пiдкоримо,
  Дамо ми щастя, радiсть всього всесвiту....
  Москва вище навiть, нiж сам Рим,
  Своєю силою у битвах незмiнною!
  
  Коли вiйна прийде у наш свiтлий край,
  Ми фюреру свою сильну вдачу покажемо ...
  Отримає росiйський щедрий гонорар,
  Ми вище сонця та дерев гарнiше!
  
  Повiрте, не в руїнах буде Русь,
  Орда нас не поставить на колiна.
  За Батькiвщину бiйся i не лякайся,
  Не знає росiйської слабкостi та лiнощiв!
  
  Воскресне наша мила країна,
  Покаже всьому всесвiту свою силу.
  I буде знищено Сатана,
  Ворог Вiтчизни впаде в раз на могилу!
  Ось так дiвчата, пiдскакуючи голими ногами i крутячись, мов чортiвки, стали ревти i пiдстрибувати в подвiйному сальто.
  Ось такi тут гарнi та агресивнi дiвки . А як вони верещать, пiдскакуючи.
  Ну гаразд, а дiти їдять i теж щось своє спiвають. I роблять це дуже позитивно. Ось якi у них пiсеньки. I крутяться собi, наче дзиґа.
  Дiвчата найвищого класу.
  Але в небi з'явився дуже великих розмiрiв, немов справжнiй дракон, метелик. I її крильця були такi величезнi, що сяяли, наче золото, усипане коштовним камiнням. I це виглядало так чудово i красиво. Ось це, справдi, були тут, прямо скажемо, такi метелики, якi такi величезнi, наче динозаври.
  Домiнiка вiдзначила з посмiшкою:
  - Яких тiльки тут чудес не побачиш. Приголомшливо!
  Маргарита засмiялася i вiдповiла:
  - Так, це дiйсно членистоногi, якi вражають. Але це ще не найдивовижнiше. Багато чого є ще дуже крутого.
  Домiнiка заспiвала:
  Але нi книга, нi музей,
  Чи не замiнять нам друзiв!
  I дiвчина з чарiвної палички , як випустить промiнь. I з'явилися новi фужери iз коктейлем. I дiти накинулися на них.
  Ось як все виявилося чудово . I просто музика якась у головi грає.
  I як тут Домiнiцi та Маргаритi i не заспiвати;
  Красунi в атаку босонiж,
  Бiжуть, такi славнi дiвчата...
  Якщо треба врiжуть фрицу кулаком,
  Або полоснуть його з автомата!
  
  Дiвчатам сумнiватися не з руки,
  Вони фашистiв мертво закопають.
  I мiцно довбануть йому з ноги,
  А десь вовки химерно виють!
  
  Росiя, це слово для солдатiв,
  Коли, повiрте, крутiше не буває.
  Хоча часом безрадiсний розклад,
  Де трiумфує злий чорний Каїн!
  
  Не вiрте, комсомолки не бiжать,
  А якщо бiжать, то тiльки в атаку ...
  I всiх нацистiв разом переб'ють,
  I фюрера пiднiмуть усi на плаху!
  
  Росiя, це Батькiвщина моя,
  Вона промениста, просто прекрасна ...
  Хто боягуз, не варто навiть рубля,
  I сперечатися, знай, iз воїном небезпечно!
  
  Але знайте, ми фашистiв переможемо,
  Не буде зло панувати на тронi.
  Над нами золотокрилий херувим,
  I Бог Сварог iз величчю в коронi!
  
  Хто трусить, той повiрте, слабкий раб,
  Його доля одна - терпiти образи...
  Сьогоднi слюсар, завтра ти виконроб,
  I сам ти зможеш бити чужi спини!
  
  У дiвчатах сила, просто вулкан,
  Вона часом, i гори потужно зносить.
  Вiйни вирує злiсний ураган,
  I смерть людський рiд, вiдверто косить!
  
  Ось я вам чесно, витязi скажу,
  Сильнi, коли ми росiйськi єдинi...
  Потрiбна закуска до вилки та ножа,
  Ми лицарi у боях непереможнi!
  
  У чому наша вiра в Господа Христа,
  Хоча i Ладу теж шануємо...
  Товариш Сталiн наче нам батька,
  I буде мiсце комунiзму раю!
  
  Воскресне той, хто був, колись мертвий,
  I станемо ми красивiшими i мудрiшими...
  I людина, звичайно, дуже гордий,
  Хоча часом несе i ахiнею!
  
  В любовi Вiтчизна наша, як зiрка,
  Вона повiк, повiрте, не згасне...
  Здiйсниться велика мрiя,
  У всьому всесвiтi буде мир i щастя!
  
  Люблю Марiю, Ладу свято шаную,
  Сварог прекрасний i Перун великий.
  Я люблю Iсуса зi Сталiним,
  Менi дорогi iкони святi лики!
  
  Коли ж буде справжнiй рай,
  У ньому збудуться, повiрте, всi надiї...
  Ти своє серце Батькiвщинi вiддай,
  Все буде добре, сильнiше , нiж ранiше!
  Пiсля чого нарештi звiльненi дiти наїлися. Їх тодi збудували в загiн. Бiльше сотнi хлопчикiв та дiвчаток.
  I вони рушили строєм у похiд. Добриня вiдзначив iз милою посмiшкою:
  - Битимуться, я певен!
  I хлопчик-богатир заскочив на дракона.
  Еномай зазначив:
  - Такий загiн рухатиметься надто повiльно. Ми ж на драконах рухаємося набагато швидше. I тут слiд також знати мiру.
  Дiтей збудували. Тiльки одна баронеса була пристойно i навiть розкiшно одягнена. Iншi виглядали жебраками, малолiтнiми обiрванцями . Втiм, босонiж пересуватися куди спритнiше.
  Домiнiка помiтила:
  - Якщо дiвчинка-баронеса пiде пiшки, то її дорогоцiннi черевички зносяться та розваляться. Може, хай будеш боса, як i все?
  Баронеса заперечила:
  - Не дочекаєтесь! Краще вiдправте мене до мого батька герцога, вiн вам видасть нагороду, не скривдить!
  Маргарита кивнула Домiнiцi:
  - У тебе така магiчна природна сила. Так що давай, разом вiзьмемо i пошлемо променистi заряди, i перекинемо дiвчисько до батькiвського замку!
  Дiвчина-акторка помiтила:
  - А як же нагорода?
  Маргарита засмiялася i помiтила:
  - Ну, дадуть тобi гаманець iз золотом, то це хiба багато? Тим бiльше, я можу наворожити золото зi звичайних дерев i шишок, та й ти теж!
  Домiнiка свиснула:
  - Ого! Так ми можемо самi собi за герцогством купити!
  Дiвчинка-партизанка заперечила:
  - Не можна! Магiчне золото заборонено пускати в обiг, iнакше його було б бiльше, нiж залiза. Сама розумiєш, iнфляцiя дорогоцiнної монети!
  Домiнiка зазначила:
  - Це як у гiперболоїдi iнженера Гарiна?
  Маргарита кивнула:
  - Типу того. Я читала цю книжку, коли була маленькою. Так, тодi обвалився золотий стандарт, i це було стрiмко .
  Еномай вiдзначив iз посмiшкою:
  - А все-таки, можливо виховати баронесу? Щоб не була такою вже гидкою!
  Добриня кивнув з усмiшкою:
  - Так, це ми разом зробимо,
  Ото влаштуємо їй таке класне!
  Баронеса знову тупнула по травi каблучком i проревела:
  - Доставте мене до батька! Або я накажу вас усiх страчувати!
  Дiтлахи хором розреготалися.
  Несподiвано з-пiд трави з'явився гномик у шапочцi. Вiн був видно ще зовсiм молодий, без бороди. Але з чарiвною паличкою у руках.
  Тоненький голосок сказав:
  - Тут я чую голосок примхливої дiвчинки. Може, час би її виховати?
  Баронеса проревела:
  - Тiльки спробуй, молокосос !
  I спробувала посунути гномiка своєю ногою у туфлi. Той труснув чарiвною паличкою. Примхлива дiвчинка i хлопчик iз найдавнiшого народу зникли.
  Домiнiка вигукнула:
  - Ось це так!
  Маргарита кивнула:
  - Це хлопчик-гном. Особливий вид обдарованих до магiї гномiв. Тепер вiн забрав примхливу дiвчинку на виховання. I баронесi, видно, доведеться вчитися культурi, ввiчливостi i попрацювати на совiсть.
  Еномай помiтив iз посмiшкою:
  - А менi її хотiлося вiдшльопати! А так, тягар iз плечей.
  Добриня запропонував:
  - Ви зiбралися до Скелетона? Так може бути час у дорогу.
  Маргарита помiтила:
  - Трохи ближче є замок злої чарiвницi Бастiнди, яка володiє ще одним артефактом iз дванадцяти - жовтим щуром. Ось його нам i слiд було б захопити.
  Тим бiльше, у нас уже є невелика армiя, понад сто хлопцiв. Серед них богатир Фiнiкс Сокiл. Вiн теж хлопчик, але з великою силою.
  Добриня зазначив:
  - Знаю я Фiнiкса. Тiльки як його в полон взяли?
  Дiвчинка-партизанка вiдповiла:
  - Хитрiстю, як i тебе. Але тепер ми маємо армiю, i ми пiдемо на штурм палацу Бастiнди!
  Домiнiка пограла м'язами преса на животi. Потiм взяла i босими пальцями нiг розчавила горiх, що лежав на травi. Пiдкинула його ядра, i спiймала ротом, розжувала сильними зубами i проворкувала:
  - На штурм iти? Що ж менi ця iдея подобається. Хоча iм'я Бастiнда нагадує менi одну дитячу казку. Це не та випадково, що нiколи не миється?
  Маргарита похитала головою:
  - Я цю казку також знаю. Нi, це трохи iнша вiдьма. Має цiлу армiю щурiв. Та ще й найманих оркiв. Артефа кт з крiсом дає величезну владу над гризунами, так що...
  Дiвчинка-партизанка наказала:
  - Дiти! Виламайте голки з найближчих срiблястих ялин, ви їх скоро побачите, коли увiйдемо в гай. Iз цього можна зробити пристойну зброю.
  Хлопцi вiдповiли:
  - Ми все зробимо, наша рятiвниця!
  I команда виступила маршем. Хоча дiвчаток i було втричi бiльше, нiж хлопчикiв, вони теж маршувати вмiли. I вiдтягували шкарпетки своїх нiжок. Одночасно грала музика.
  Загiн рухався маршем. Тут пiсля їди деякi хлопцi позiхали, тяжкi, але дiвчатка стали бити в саморобнi барабани з павичових листочкiв, i настрiй став бадьорiшим.
  Дiти тупотiли строєм. Домiнiка подумала, що це, як у фiльмi про Мальчиша-Кiбальчиша . Там теж марширували хлопцi босими ногами. Тiльки чомусь у радянському фiльмi не було дiвчаток. I це навiть дивно, оскiльки постiйно твердили при червонiй владi про рiвноправнiсть статей.
  А тут стiльки дiвчаток, i вони наче природженi войовницi на маршi - частина люди, частина з роду ельфiв, що видно по рисових вушках. Що ж, свого роду матрiархат.
  Дiти марширували, i разом з тим взяли i заспiвали, як без цього:
  Ельфiя наша мудра країна,
  Пiд керуванням царя-месiї...
  Вона навiки Богом нам дана,
  Щоб зробити наше життя щасливiшим!
  
  Хай буде в славi добрий Еномай,
  Який перемiг ворогiв Вiтчизни.
  Ти за неї бiйся i дерзай,
  I станемо скоро жити при солценiзмi !
  
  Дiвчата босоногi бiжать,
  Вони хочуть боротися з ворогом.
  I цей Орклер не такий вже крутий,
  Скорiше, просто образ вiн паяця!
  
  Велика безкрайня країна,
  В якiй воля, знайте, поколiнь...
  Хоч будують пiдступи слуги Сатани,
  Але з нами буде вогняний генiй!
  
  Я вiрю, наш натиск не втримати,
  Ворогiв iз землею, звичайно, ми зрiвняємо...
  Ти запиши хлопчика в зошит,
  Як славно людям жити при Еномаї !
  
  Ми зробимо Батькiвщину кращою за всiх,
  Настане рай ще за цього життя.
  Вiдсвяткуємо ми шалений успiх,
  I скоро житимемо при ельфiнiзмi!
  
  Нi, нас оркшистам, вiрте, не зламати,
  Хоч сильний ворог i дуже вже пiдступний.
  Але ми складемо iспити на п'ять,
  Щоб було добре при Еномаї !
  
  Царя велич славне, повiр,
  Своєю короною повною алмазiв.
  I журиться, знайте, лютий звiр,
  Вiдступить i чума, повiр, проказа!
  
  Нi, для Ельфiї потрiбен i Ельфрог ,
  Своїх Богiв друзi не зраджуйте...
  Великий i славний Всемогутнiй Рiд,
  Ви свої слабкостi не видавайте!
  
  Прекрасна Лада - кузня богiв,
  Вона кохання, повiрте, породила...
  Не витрачайте люди просто зайвих слiв,
  Велич безмежно вiдкрила!
  
  Стрiлу Ельфрога вам не втримати,
  Вона пронизує будь-якого супостата .
  Не треба тiльки дурниць бажати,
  Прикриє щит ельфiйського солдата!
  
  Ельфiя, це без сумнiву мiць,
  Вона здатна гори пересунути.
  Хоча часом страждає сильно тiло,
  Ми зможемо всi перешкоди вiдкинути!
  
  Виникне незабаром ельфiв славний свiт,
  Що зневажає свiтобудови...
  Розкине крила Божий херувим,
  I буде справа, вiрте, Творення...
  
  Богиня Лада славна, повiр,
  Вона кохання синам усiм дарувала...
  I буде сильним витязем тепер,
  I двинем супостата мiцно в рило!
  
  Ти Фiєв , як столиця для ельфян ,
  Мати мiст, повiрте, славних друських...
  По супостату завдамо удару,
  Ми витязi, повiрте, що не труси!
  
  За Батькiвщину священну мою,
  Ми будемо дуже люто боротися.
  Ельфiю не розтягнуть по рублю,
  Адже ельфи-свiтло завжди вмiли битися!
  
  Є дiвчата красивi, повiр,
  Що дуже лихо мчать по морозу.
  Розiрваний буде фюрер, дикий звiр,
  Ми виростимо гарну, знай, троянду!
  
  Нi, не змиримося зi злобою нiколи,
  Пiднiмемо сонцезарну Ельфiю...
  Здiйсниться велика мрiя,
  Пiд цим небом променисто синiм!
  
  Ельфрог прийде i мертвих воскресить,
  А треба, вiдродимо для життя круто.
  Простори свiтобудови пiдкоримо,
  Христос безсмертний, i в пеклi Юда!
  
  Служiть Еномаю вiрно ви,
  I на царiв, прошу, не повставайте...
  Нехай у славi ельфiв-свiтло сини,
  Ельфiя, це не пляма на картi!
  
  Всесвiт ми скоро пiдкоримо,
  Нехай буде влада над життям та над смертю...
  Кожен живе стане херувим,
  Що людина, як Бог, ви в це вiрте!
  . РОЗДIЛ Љ 10.
  Домiнiка повернулася до класу своєї академiї, завершивши сеанс у позi лотоса. Тепер вона знову почала вивчати рiзного роду заклинання, рiзних форм i видiв. I це робила з великим полюванням.
  Пiсля чого вирушила на вечерю. З нею поряд була дiвчина Фiєста. Вони разом там з'їли кальмара в соусi i запили сумiшшю молока та томатного соку. Пiсля чого стало все мажорно.
  Домiнiка пiсля вечерi фехтувала з Фiєстою на чарiвних паличках. I скинула на неї великий торт з кремом , вимазавши з нiг i до голови.
  Та визнала свою поразку i подарувала по кiльце з кожної своєї босої ноги. I тепер Домiнiка озброїлася ще дужче й забiйнiше .
  Пiсля чого обидвi дiвчата прийняли душ i вирушили за своїми номерами.
  Домiнiка в номерi сiла на лiжко, пiдiгнула ноги у формi лотоса, i знову перейшла своєю фiзичною та духовною сутнiстю на iнший рiвень ментального свiту.
  Ось тепер вони ширяють на драконах, а пiд ними марширує загiн дiтей.
  На чолi два хлопчики: вiконт i богатир Фiнiкс Сокiл. Обидва пацана симпатичнi юнаки з дуже рельєфними м'язами, i в одних лише шортах. Сильнi, скажiмо так, хлопцi. I марширують, обганяючи колону.
  Дiти намагаються рухатися, якнайшвидше, i раз у раз переходять на бiг. I це виглядає, нiби воїнство ангелiв зi свiтлими, милими голiвками. I вони поки що беззбройнi, якщо не брати до уваги саморобних палиць.
  Але вони увiйшли в сосновий гай. Декiлька вовкiв загарчали, але Фiнiкс запустив у них босою ногою важку шишку, i та буквально проломила череп хижаковi.
  Той завалився, та iншi вовки кинулися тiкати. А дiти почали розбирати шишечки та гiлочки.
  Маргарита вiдзначила:
  - Пам'ятається, якось цiлий загiн дiтей партизанiв влаштував неабиякий бiй. I батальйон нiмцiв тiкав. А дiти за ними бiгли i з рогаток так довбали .
  Домiнiка погодилася:
  - Рогатка, це забiйна сила!
  Дiти-воїни, справдi, стали споруджувати рогатки. I робити подобу цибулi.
  Маргарита взяла i з усмiшкою вiдзначила:
  - Наша зброя найдосконалiша буде, якщо її прогнати магiєю.
  Домiнiка прочирикала, вискалив зубки:
  - Особливо, якщо я додам!
  Пiсля того, як дiти озброїлися, обидвi сильнi чарiвницi взяли до рук палички.
  Маргарита проворкувала:
  - Чаруємо в унiсон!
  Домiнiка пiдтвердила:
  - Саме так!
  Обидвi дiвчата зiбрали енергiю чарiвних паличок та запустили її зi своєю колосальною мiццю. А потiм красунi взяли та запустили з босих пальчикiв нiг та потоки енергiї по загону дiтей. I ось трапилося диво, i спалахнули тисячi фотоблиц , або, типу мiнiатюрної наднової зiрки.
  Маргарита i Домiнiка стали читати заклинання i спiвати:
  Ми дiвчата, вступаючи в пантеон,
  Давали клятву вiрною бути Вiтчизнi.
  Щоб чекав на оркшистiв лютий розгром,
  Ну, а Ельфiї жити при сонценiзмi !
  
  Адже з нами Нiмфiн , наче, як метал,
  З бронзи, що мiцнiшою за всяку стали...
  Перевернути свiти я так мрiяв,
  Як заповiв великий генiй Гралiн!
  
  Ми зробимо Вiтчизну крутiше,
  I вище зiрок Батькiвщину пiднiмемо...
  Нехай буде з ельфсомолками успiх,
  Хоч ноженьки у нас зовсiм босi !
  
  Оркшист напав на Батькiвщину мою,
  Зi сходу лiзуть тролi-самураї.
  Я Солцесуса з Гралiним люблю,
  I супостата , вiрю, роздерти!
  
  Адже з нами знаменитий Бог Ельфрог ,
  Який солценiзм , жартома, побудує...
  Найсильнiше у всесвiтi славний Рiд,
  Додасть нам свiдомостi та волi!
  
  Ми, вiрю, не здамося нiколи,
  Вiтчизну не поставити на колiна.
  Товариш Гралiн яскрава зiрка,
  I наш учитель мудрий генiй Дренiн !
  
  Ми зробимо Батькiвщину свою,
  Прекраснiше i променистих на планетi...
  I буде, знай, забiйна рушниця,
  Нехай веселяться дорослi та дiти!
  
  Горi Ельфрог , ти в серцi не згорай,
  Ти покровитель усiх мечiв Ельфiї.
  Збудуємо скоро, вiрю, сильний рай,
  Солцесус прийде, свята мiсiя!
  
  Не вiрте бандi Орклера , друзi,
  Що переможе вона легко i грiзно.
  Ми всi єдина сiм'я -
  I Батькiвщину любити, повiр, не пiзно!
  
  Господь Всевишнiй нас усiх захистiв,
  Пiднiме прапор семикольоровий над землею.
  I перетвориться хижак злiсний на дичину,
  Ми зможемо впоратися i з Сатаною!
  
  Велику Батькiвщину люблю,
  У всьому всесвiтi немає тебе прекраснiше,
  Не продамо Ельфiю по рублю,
  Побудуємо у свiтобудовi мир та щастя!
  
  В iм'я нашої Батькiвщини мрiя,
  Здiйметься велика Ельфiя...
  Все iнше просто суєта,
  I буде з нами нова месiя!
  
  О Ладо, всемогутня моя,
  Любов i мир ти подаруєш ельфам-свiтло ...
  До тебе я звертаюся, так благаючи,
  I якщо треба блискавкою вдариш!
  
  Ельфрiя , Богородиця небес,
  Всесвiту подарувала Солцесуса ...
  Заради тебе великий Бог воскрес,
  Не втратили люди правильно смаку!
  
  Зауважте, ельфсомолки такi,
  Богiв Ельфiї дуже поважають...
  Ми Батькiвщини великi сини,
  I доньки свiтло завжди перемагають!
  
  Молитися треба Батькiвщинi друзi,
  Перун, Ярило та Ельфрог могутнi ...
  Ми будемо дуже сильнi чоловiки,
  I рознесемо на небi навiть хмари!
  
  Ось ворог уже вiдкинутий вiд Ельфскви ,
  Ви зробили окршистам дуже боляче.
  Ми Солцесусу з Гралiним вiрнi,
  I буде танкiв iз гарматами досить!
  
  Нi, ворог не зможе ельфiв приборкати,
  Оскiльки нашi воїни всесильнi.
  Iспити, здаючи, лише на п'ять,
  Щоб кожен хлопчик був би дуже сильний!
  
  Повiрте, буде славним Солцеград ,
  I ми його вiд натиску втримаємо.
  Прийде переможний витязей розклад,
  Хоч ллється кров потоком нестримним!
  
  Дiвчата по морозу босонiж,
  Бiжуть, своїми п'ятами миготить...
  I по оркшистах врiжуть кулаком,
  Розплющений буде нелюдимий Каїн!
  
  Все буде, знайте, люди добре,
  Ми у космосi сузiр'я вiдкриємо...
  Адже сумнiватися у доблестi грiшно,
  I буде людина на Божому тронi!
  
  Наукою скоро мертвих воскресимо,
  Зумiємо стати молодшою i красивiшою.
  Над нами золотокрилий херувим,
  Моїй прекраснiй матерi-Ельфiї!
  Отак дiвчата заспiвали, i вся армiя дiтей опинилася в блискучих обладунках i з сильною, хай навiть холодною зброєю.
  Пiсля чого завершилося переозброєння хлопцiв та дiвчат. I вони виявилися готовими до неабиякої бiйки.
  Домiнiка i Маргарита випускали променi сили, що призводили до масштабних перетворень. А тепер дитяча армiя була готова.
  I ось вона рушила бойовим маршем.
  Добриня вiдзначив iз досить задоволеним виглядом:
  - Ми йдемо знову перемагати! I в цьому наша суть.
  Попереду повзла черепаха розмiром iз добрий нiмецький танк "Тигр". У неї був алмазний панцир, точнiше, сяючий так, нiби вкритий дорогоцiнним камiнням. Дуже навiть симпатична тварина.
  Маргарита дотепно вiдзначила:
  - З таким панцирем черепаха сама ризикує стати жертвою честолюбного мисливця!
  Домiнiка кивнула i заспiвала:
  Черепки - це добре,
  Проти автомата ж, на жаль , нiщо!
  Але її пiсня виявилася не надто розумною, i не доречно.
  Дiти-воїни обiйшли черепаху. Один з хлопчикiв хотiв стрiляти по нiй, але дiвчинка-солдат поклала руку на плече пацану i пискнула:
  - Не треба!
  Iнше дiвчисько помiтило:
  - На те є команда!
  Ось це справдi бойовi дiти, якi рвуться у бiй.
  Домiнiка вiдзначила зi смiшком:
  I злiва наша рать, i справа наша рать,
  Добре з перепою у морду дати!
  Вiйницi були налаштованi дуже здорово . I схоже, готовi пуститись у дуже далекий похiд. I їхнiй настрiй реально не згасне.
  Маргарита помiтила з усмiшкою:
  - Так, треба сказати, що нам ще пощастило.
  Домiнiка запитала у посмiшцi:
  - У чому пощастило?
  Дiвчинка-партизанка впевнено вiдповiла:
  - У тому, що Велика Вiтчизняна вiйна тривала менше чотирьох рокiв. Реально, нiмцi могли на своїх потужних оборонних рубежах чинити опiр набагато довше!
  Дiвчина-акторка кивнула:
  - Я iз цим згiдно. Навiть є деякi альтернативнi iсторiї на цю тему. Але в будь-якому випадку ми здатнi створити диво. А щодо нiмцiв, то зрозумiвши, що вiйну вже програно, вони зовсiм i не хотiли чинити опору. I цим вчинили по-своєму прагматично!
  Маргарита помiтила:
  - Ось одна не найвдалiша машина - це "Тигр", надто важкий, i з погано захищеним стиком мiж вежею та корпусом. Цей танк, погодься, не дуже гарний. Занадто важкий та застарiлий, навiть броня не розташована пiд рацiональними ухилами. Та й мати трансмiсiю окремо вiд двигуна - це велика помилка.
  Домiнiка згiдно кивнула:
  - Проти цього не попреш ! Зрозумiло, помилка! Але з iншого боку - не помиляються лише небiжчики, i то якщо з iншого життя. А я гадаю, що вона є. Принаймнi у тебе!
  Маргарита вiдповiдно кивнула:
  - Так, є безумовно потойбiчне життя! I я особисто в цьому переконалася. I якщо в цьому свiтобудовi судилося менi загинути, то в iншому щось буде продовжено!
  Дiвчина-акторка кивнула:
  - Типу нескiнченної комп'ютерної гри з незлiченною кiлькiстю рiзних рiвнiв!
  Дiвчинка-партизанка пiдтвердила:
  - Ну так! Типу того, i це, треба сказати, дуже здорово ! I тут можна не раз i не два порадiти.
  Хлопчик-богатир Добриня заспiвав:
  - Пора, пора, порадiємо,
  За своє життя...
  Красива жiнка i кубок, щасливi меч.
  Поки, поки, похитуючи, пiр'ям на шоломах,
  Долi не раз шепнемо!
  Долi не раз шепнемо!
  Ворога порву! Ворога порву! Ворога порву!
  I почувся дзвiнкий смiх дiтей. Ось попереду маленького вiйська з'явився великий динозавр. Щоправда, вiн виглядав не надто грiзно, але був великий. I його тулуб великий, а голова навпаки маленька, плюс ще й довгий хвiст. А зверху ще й кiсточки-плавцi.
  Домiнiка вигукнула:
  - Ось це звiр - здорово !
  Маргарита вiдповiдно кивнула:
  - Здоров'яна тварина! Але не хвилюйтесь. Якщо ми його не чiпатимемо, то воно нас не чiпатиме!
  I дiвчинка-партизанка наказала:
  - Юнi воїни - не стрiляти та не шумiти!
  Дiти принишкли. I намагалися босими нiжками ступати без галасу.
  Домiнiка помiтила:
  - А якщо глухий динозавр?
  Маргарита посмiхнулася i хотiла щось сказати. Як раптом почувся рев i трiск гiлок, що ламаються. Виникла тварина розмiром iз семиповерховий будинок, i величезною пащею, немов подовжений кашалот. Ось це справдi велика громила. А iкла довжиною метрiв за п'ять.
  Динозавр, який стояв на мiсцi i з цiкавiстю дивився на загiн дiтей, побачивши страшного монстра, кинувся тiкати. I його нiби й справдi пришпорило. Битися з подiбним гiгантом, як цей шаблезубий тиранозавр, собi дорожче.
  Домiнiка та Маргарита скинули чарiвнi палички. Першою вистрiлила дiвчинка-партизанка. I з кiнчика її палицi, як вилетить убивчий пульсар. Та й довбає по пащi монстра. I його добряче обпалить. Але у вiдповiдь ще бiльш кошмарний i оглушливий рев.
  Домiнiка взяла i у вiдповiдь , як довбає з усього розмаху, дiючи з могутнiстю, немов б'є вбивча паля i, прочiрiкавши:
  Динозаврики, може ви у нас, а не в Африцi,
  Може, сiно ви жуєте на снiданки,
  Динозаврики,...
  I дiвчина послала свою порцiю чаклунства в гiганта. I в того взяли i зуби-клики, потрапивши пiд удар, перетворилися на гарнi, рожевi бутони.
  Домiнiка заспiвала:
  Зробити хотiв праска,
  Слон з'явився раптом.
  Крила, як у бджоли -
  Замiсть вух квiти!
  Маргарита розреготалася i, знову, як вiзьме i довбає руйнiвним i згубним пульсаром. А ось дитяча армiя почала обсипати монстра стрiлами. I його луска-броня залякалася .
  Домiнiка взяла та випустила магiю i зi своїх босих нiг, i за допомогою чарiвної палички. I спрацювало тут добре.
  Наче щось чарiвне взяло i зарядилося з колосальною забiйною мiццю.
  Маргарита взяла i прочирикала, пiдморгуючи своїми сапфiровими очима:
  - Ось це так!
  Тиранозавр впав, i на його мiсцi з'явився величезний i широкий стiл, густо заставлений стравами. I тут уже таке розкiшне та небувале, неповторне було. I такi слiпучi смакоти.
  Домiнiка заспiвала:
  Ось це вийшла смакота,
  I аромат куди по солодшi меду...
  Ми переможемо не з чистого аркуша,
  I процвiтатиме у нас природа!
  Маргарита з усмiшкою пiдтвердила, вишкiривши зубки:
  - Так, процвiтатиме! I це класно!
  Пiсля чого дiвчинка-партизанка додала:
  - А ти вмiєш чаклувати. Це , треба сказати, приголомшливо! Такий великий розмiр перетворити на смакоту . Адже це не орки i не гоблiни - з ними простiше!
  Домiнiка кивнула i заспiвала:
  - Все неможливе можливе, знаю точно,
  I навчитися чаклувати, цiлком заочно!
  I довбати ногою по сталi дуже мiцною,
  I полоснути по монстру гострою заточкою!
  Маргарита хихикнула i вiдзначила з усмiшкою, що сяяла перлинами:
  - Та ти ще так спiваєш зворушливо, що не причепишся! Супер!
  Домiнiка iз цим погодилася:
  - Я велика супер - боєць крутiший за свiт!
  I як вiзьме i зверне очима, що такi сапфiровi i, мов зiрки.
  Стiл з наїдками манив дiтей-воїнiв, i деякi з них стали до нього пiдходити, i брати пончики та тiстечка, политi шоколадом та рiзного роду кремами. А ще краще взяти та морозиво прихопити. Ось це зовсiм супер.
  Маргарита засурмила в горн, проревiвши:
  - Не треба хлопцi вам зайве жерти ,
  Не варто в буржуї вам усiм поспiшати.
  I запишiть собi ви зошит,
  Рухливiсть ще знадобиться!
  Домiнiка вiдзначила з милою посмiшкою:
  - Так, це справдi, вийшло супер!
  I пiдморгнула волошковими очима.
  Маргарита помiтила:
  - У динозаврiв м'ясо не надто смачне, а у м'ясоїдних тварин тим бiльше. А ось коня з'їсти.
  Добриня проревiв:
  - Не дам з'їсти коня!
  I хлопчик-богатир проспiвав:
  Сивка-бурка, вiщає каурка,
  Устань ти передi мною,
  Як лист перед травою!
  Сивка-бурка, вiщає каурка,
  Дуже, дуже треба,
  Зустрiтись з тобою!
  Еномай узяв i зiскочив iз дракона. Йому дуже хотiлося спробувати, на яку їжу все-таки перетворився динозавр. Швидше за все це щось чарiвне. I хлопчик-принц узяв i тiстечко iз шоколадом у рот закинув.
  I став енергiйно жувати, це кремове та солодке. Ось так смачно.
  Дiти хором заскулили:
  - Ну, дайте спробувати! Не будьте тiтки злими!
  Маргарита з невинним виглядом усмiхнулася.
  - Мене звуть тiткою? Це забавно!
  I дiвчинка-партизанка кричала:
  - Даю десять хвилин на їжу! Можете пiдкрiпитися, але з мiрою!
  Домiнiка запитала з усмiшкою:
  - А пiд час вiйни тобi доводилося голодувати?
  Маргарита кивнула своєю золотистою, пiд колiр весняного кульбаби, головою:
  - Та ще й як! I це надзвичайно вимотує!
  Дiвчинка взяла i заспiвала своїм чистим голоском, щоб пiдкреслити трагiзм ситуацiї.
  Пiд час спiву, дiвчисько навiть зiскочило з дракона. I почала танцювати на помаранчевiй травi своїми босими ногами.
  I її голос розливався такий переливистий i променистий:
  Ми комсомолки, дiвчата мрiї,
  Про майбутнє людей країни є прекрасною...
  Коли планетi Землi ми вiрнi,
  I перемагаємо в битвi, цiй небезпечнiй!
  
  Будь-яка справа сперечається тодi,
  Пожежа палає бурхлива в юному серцi.
  Дiвчата, це просто краса,
  Вiдкриємо в простори космосу дверцята!
  
  Будь-хто, хто людина, той велетень,
  Наука, знаю, мiць йому подарує...
  Заклик, повiр, у нас завжди єдиний,
  Щоб правив Авель, i в неволi Каїн!
  
  Хочу, щоб визрiв рясний урожай,
  Щоб планета бурхливо розцвiтала...
  Щоб настав прекрасний, чудовий рай,
  А дружба була сильнiшою за метал!
  
  Космiчний простiр ми пiдкоримо,
  Дiвчата босонiж бiжать по калюжах.
  Над нами золотокрилий херувим,
  Не злякають нас завiрюха i холод!
  
  Повiрте, нас ворогам не здолати,
  Сталевi нерви i на серцi полум'я.
  I сила духу, наче ти ведмiдь,
  Ми розуму пiднiмемо, знаю, прапор!
  
  Хто любить променистих дiвчат,
  Той i душею, i образом прекрасний.
  Ти приготуй могутнiй автомат,
  Хоча супротивник у тебе небезпечний!
  
  Я знаю, неодмiнно переможемо,
  Навiки будемо з Батькiвщиною єдинi...
  Адже перед нами цiлий зоряний свiт,
  Нехай людина стане творiнням сильним!
  
  Вiтчизни свiтло без величних граней-
  Рубiн зiрок пожежi над головою.
  Покрила Русь себе безсмертною славою.
  Б'є богатир могутнiй, ломовий!
  
  Рубiн горобини в смарагдовому листi-
  Сапфiр сяє в полi , волошка ...
  До тебе Росiя спрямовую думки
  Орлом двоголовим iз пiснями в полiт!
  
  У росинках перли - дiамант снiжинки,
  Все в Батькiвщинi велике добре!
  Земля жирна, в нiй як пушинки жилки,
  Кучугури вiтром свiжим намело!
  
  В одному краю Росiї - льоди, тюленi,
  У другом , верблюди - золото пустель.
  У нас тепло, коли ревуть хуртовини,
  Бо в серцi Бога ми бережемо!
  
  Зростають кавуни, динi та банани,
  А десь улiтку мчиш на ковзанах...
  Ну, де знайти такi у свiтi країни,
  Де такi сильнi народи в кулаках!
  
  У Росiї ратний подвиг звеличено,
  У нiй людина - Творець своєї долi!
  Ми може битися просто на вiдмiнно.
  Щоб не прийшов на Русь потiк лиха!
  
  Красивi нашi жiнки, всi знають,
  I немає сильнiшої за мужнiсть чоловiкiв!
  Батькiвщина, ти втiлення раю
  Один володар Бог - Рiд Пане!
  
  Схвалять Православнi iкони,
  Похiд, що вирушає солдат...
  Прийдемо зi здобиччю щедрою ми додому,
  Без промаху стрiльцi ворогiв розбивають!
  
  Подаруємо мир i щастя всього всесвiту,
  I мертвих разом iз Богом воскресимо!
  На славу нашої Батькiвщини нетлiнної -
  Ми неодмiнно , знаю, переможемо!
  Її пiснi пiдхопила Домiнiка. I вони танцювали це все разом, i їхнi голi, засмаглi, сильнi ноги були в русi та танцi.
  Потiм Маргарита протрубила в рiг:
  - Вiдбiй! Все, час їжi закiнчено
  Дiти-воїни неохоче залишили стiл. Справдi, як це та не з'їсти . Коли рiзних сортiв крему - буквально десятки. I це надзвичайно апетитно. I запахи цих i морожених, i тiстечок, i тортiв, i кренделiв, та iншого чудового та апетитного так збудливi та привабливi.
  Домiнiка гаркнула :
  - Не обжирайтеся ! Дотримуйтесь помiрностi!
  Маргарита прочирикала:
  - Знайте все, що людина, це не свиня! I їсти треба дуже з розумом.
  Хлопчик-богатир Добриня, який сам щойно вмяв дюжину тiстечок i вимазався рiзнокольоровим кремом, пробурчав:
  - Це все чудово! Але треба знати мiру. Їсти добре, а об'їдатися погано.
  Хлопчик-принц Еномай погодився:
  - Твiй головний ворог - це шлунок. Але коли кажуть - вечерю вiддай вороговi, то це не означає розумiти буквально!
  Добриня помiтив iз посмiшкою:
  - Але пiсля важкого дня, чи битв, чи тренувань, слiд добре поїсти! Iнакше сили не буде.
  Домiнiка кивнула з усмiшкою i вiдкидала:
  - Я ось особисто на вечерю волiю розчинити протеїн у молоцi i випити. Це i ситно, i вночi м'язи ростуть, а чи не горять. Та й сир iз рибою на вечерю дуже корисно. Потрiбнi органiзму спортсменiв бiлки.
  Дiтей-воїнiв абияк побудували. I вони знову рушили марширувати до замку злої чарiвницi Бастiнди. Пейзаж довкола продовжував залишатися пишним. Проте чим далi йшло невелике, юне, хизування голими, запорошеними п'ятами вiйсько, тим бiльше природа прямо на очах в'яла.
  Вони наближалися до царства щурiв, а це дуже руйнiвнi господарi.
  Щоб пiдбадьоритися, дiти-воїни заспiвали, i тупотiти стали нiжками енергiйнiше:
  Ельфiя за царiв, як кущ цвiте,
  Вона безкрайня i свiтобудови гарнiша...
  Перемогу вiдкрила безмежний рахунок,
  Воскресне у Рiдновiр'ї вiра наша!
  
  Велич Батькiвщини, вiрте, в тому,
  Щоб їй серцю милому вище...
  Щоб щастя свiтобудова в тому,
  Щоб мати Ельфiю мiцним дахом!
  
  Зауважте, наша Ельф летить уперед,
  I розтинає хвилi своїми грудьми...
  А треба, ми прийдемо навпаки,
  I будуть решта, вiрте, суддi!
  
  У нашої Батькiвщини чудовий буде свiт,
  Який палає яскравим свiтлом...
  I вище за всiх Ельфрог душi кумир,
  Який перетворює зиму на лiто!
  
  Так, знаю, нам хлопцям важко,
  Але ви служите вiрно Еномаю.
  Пробили човен, лопнуло весло,
  I десь пес лютий грiзно гавкає!
  
  Нi, супостату Ельф не вiддамо,
  У нас мечi клинком, повiр, гострiше.
  Ми вистоємо i знову переможемо,
  I не несiть бiси ахiнею!
  
  Ось збираючись дружно на парад,
  Країни святої немає в свiтобудовi красивiше ...
  Ворогiв вiдправимо, вiрте, дружно в пекло,
  А самi рай збудуємо, знайте, навiть!
  
  Нiхто нас не зможе втримати,
  Ми витязi великi Ельфiї...
  Така мiць, непереможна рать,
  I зробимо планету всю щасливiшою!
  
  Покажемо свiтовi себе в красi,
  Пiднiмемо прапор семикольоровий над планетою.
  I будемо щасливi, повiр, скрiзь,
  Адже героїзму подвиги оспiванi!
  
  Зауважте, ельфiв свiт скрiзь у цiнi,
  I буде розширюватися безперервно.
  I буде людям щастя на Землi,
  Бо за Батькiвщину не соромно!
  
  Коли прийде великий Солцесус ,
  Не буде мороку в нашому свiтобудовi...
  I якщо людина i ельф не боягуз,
  Його доля схiд i творення!
  Оце пiсня - за душу бере! Чудова та чудова пiсенька.
  Хоча краєвид навколо став куди гiршим - порiзанi дерева, поколота трава, все розмелене й у слiдах щурових лапок.
  Маргарита вiдзначила:
  - Та вже, вiд цих щурiв ти добра не чекай! I навколо однi нулi.
  Домiнiка з посмiшкою, такою променистою та свiжою, помiтила, скелячи зубки:
  - Цього, зрозумiло, i слiд було чекати! Дуже вже все стало надто галимим . Але що з щура вiзьмеш - крiм добрив iз фекалiй!
  I обидвi дiвчата розреготалися. Пiсля цього додав босоногого кроку весь дитячий загiн. Два хлопчики-воїни вирвалися вперед i розмахували мечами , наче млинами.
  I ось перший щур, розмiром з доброго бульдога, був розрубаний пацанами-богатирями з обох бокiв. Ось це назрiвав неабиякий бiй.
  Дiти додали ще бiльше кроку i перейшли буквально на бiг. I ось попереду з'явився великий загiн щурiв. Старша з них була розмiром iз доброго бика. Дiвчина-акторка Домiнiка мчала у бiй на драконi. I була готова битися, але своїм першим ударом iз чарiвної палички припала по старшому щуру.
  I та засвiтилася i перетворилася на великий гурток добiрного, у дiрочках сиру. I вiд нього йшов такий апетитний запах, що щури вiдволiклися вiд атаки на дитячий батальйон i обрушилися на свою колишню ватажку, яка стала такою апетитною з ароматом найвишуканiших ласощiв для мишей.
  Ось це виявилося несподiванкою.
  Маргарита вiдзначила:
  - З кожною годиною твої здiбностi зростають! I це, треба сказати, дуже здорово !
  Домiнiка кивнула своєю золотистою головою:
  - Я дуже багато можу! I в цьому моє велике кредо! I якщо вже заведусь, то мене нiчого не зупинить.
  I дiвчина взяла i довбала магiчною блискавкою по iншому загону. I сталися додатковi перетворення.
  Декiлька десяткiв щурiв стали великими, смугастими кавунами, якi виглядали дуже апетитно.
  Дiти-воїни хором проспiвали:
  Динi, кавуни, пшеничнi булки,
  Щедрий, заможний край.
  А на престолi сидить у Ельфiбурзi -
  Батюшка-цар Еномай!
  I ось дiти-воїни нарештi зчепилися в лайки з щурами, i давай їх без перерви рубати. I помахи мечами у воїн енергiйнi. А дiвчатка почали стрiляти iз лукiв. Частина з них були ельфiйки, а вони дуже вправнi у стрiльбi. Ось це справдi був справжнiй бiй.
  А в бiй iде ще кiлька щурiв. Вони течуть, наче повноводна рiчка.
  Домiнiка зазначила:
  - Коли йдеться про щось погане i зло, то тут таке вiдчуття, що лiмiту, як би i нi!
  Маргарита заспiвала з посмiшкою, яка, втiм , була невеселою:
  Воїни темряви - вiрно сильнi,
  Зло править свiтом, не знаючи числа.
  Але вам сини Сатани,
  Не зламати силу Христа!
  Добриня, зiстрибнувши з дракона, заходився рубати пацюкiв. Вiн це робив вiдразу двома мечами, i здавалося, через стрiмкi рухи хлопчика, нiби працює кавомолка. Ось це пiшло винищення.
  Еномай теж вступив у бiй. Хлопчик схопив одного пацюка за хвiст своїми пальцями ноги i шпурнув у iнший, ламаючи кiстки. Пiсля чого проспiвав:
  - Моя велика сила велика,
  I я нiколи не здамся ворогам.
  Вiд удару хлопчика кулака,
  Полетить злий щур у сором!
  Дiйсно, хлопчик-принц у бою показує себе дуже крутим бiйцем.
  Добриня теж потужнi, мускулистi, хоч i хлопчачi ноги пустив у хiд i, не забуваючи про мечi. I став показувати видатний рiвень лайки. Наскiльки це все було жорстко та криваво.
  Пацан виявився дуже агресивним i бойовим, як i iншi бiйцi юної армiї.
  I гола п'ята хлопчика пробиває черепа щурiв наскрiзь.
  Ось це забiйно i, разом з тим, на вустах пацана усмiшка.
  Домiнiка використовує свою магiчну силу для чергових перетворень. I дiє вкрай активно.
  У ителька пiдскакує i крутиться. I ось iз її чарiвної палички знову летить потiк енергiї. I потрапляє до орки.
  волохатий, бурий ведмiдь перетворюється разом на пастилу в шоколадi. Наскiльки це здорово .
  Маргарита запитала з усмiшкою:
  - А халву зробити можеш?
  Домiнiка кивнула золотистою головою:
  - Звiсно ж, можу! I це буде чудово!
  I дiвчина випустила магiчнi заряди i з рук, i босих пальчикiв нiг. Запало по загону оркiв. I полилася цiла рiчка з меду... Мед був жовто-жовтогарячим i хлюпався, наче прибiй.
  Маргарита з смiхом вiдповiла:
  - Знаєш, це не зовсiм те, що потрiбне!
  Домiнiка згiдно кивнула:
  - Авжеж, не зовсiм халва, але теж досить солодко!
  Дiвчинка-партизанка вiдзначила:
  - Халва була до вiйни рiдкiстю. А ось мед навiть пiд час окупацiї їли.
  Домiнiка хихикнула, знову довбанула , цього разу по щурам, i заспiвала:
  Кращий подарунок, звичайно ж, мед,
  Це i хлопчик, звiсно, зрозумiє...
  Навiть трiшечки - чайну ложечку,
  Це вже добре, ну, а тим паче цiлий горщик!
  Маргарита теж довбанула спочатку з чарiвної палички, а потiм i босими пальчиками нiг, продовживши:
  Але мед, це дуже дивний предмет,
  Будь-яка рiч, чи є, чи нi...
  Але мед, я нiяк не зрозумiю в чому секрет,
  Вiн якщо є, то його одразу немає!
  Але якщо з'їв, то вже не буде бiд!
  Домiнiка взяла та перекрутилася на драконi. Її усмiшка стала такою зловiсною, i водночас радiсною. Дiвча вiдчувала в собi сили колосальнi. I ось з її чарiвної палички пiшла хвиля. I разом пара тисяч щурiв перетворилася на апетитнi вiдбивнi у соусi. А ще один помах чарiвної палички, i щури звернулися до рибних страв.
  Причому гарнiр у них був розкiшний, i з бананами, i ананасами, та iншими дуже вишуканими фруктами. I таке все дивовижно смачне та чудове.
  Домiнiка заспiвала:
  Гарнiри чудовi,
  Дiвчата привабливi...
  I свiтять чотири свiтила,
  Ти руш кулаком орку в рило!
  Маргарита дотепно вiдзначила:
  - Гарний кухар робить з оркiв та щурiв вiдбивнi котлети, причому їстiвнi!
  Хлопчик Добриня взяв i запустив важкий камiнь у лоб гоблiну. Пробив йому череп наскрiзь i заспiвав:
  -Якщо ти виродок такий,
  Врiжу по тобi ногою.
  Ну, а якщо ти чурбан,
  То готовий активний план!
  . РОЗДIЛ Љ 11.
  Брат Домiнiки Дельфiнової взяв та змiнив собi iм'я. I тепер назвав себе дуже круто - Калiгула. Чи то на честь скандально вiдомого iмператора, чи то, наслiдуючи iм'я одного з ослiв у мультфiльмi про Незнайка.
  I тепер бойовий хлопчик Калiгула Дельфiнов вирiшив, що треба вирушити на пошуки сестри. Але де її шукати, що зникла безвiсти?
  I хлопчик звернувся до однiєї вiдомої книги з магiї. Рiзного роду екстрасенсам та чаклунам вiн, зрозумiло, не довiряв.
  Але чому б не спробувати самому поринути у транс. Тим бiльше, у нього батько не людина, i вiн може мати власнi магiчнi здiбностi, причому, зовсiм неабиякий рiвень.
  Хлопчик Калiгула Дельфiнов взяв i сiв на диван у позi лотоса. I спробував зосередитись. Юний кiноактор схрестив ноги, i випнув собi спину. I ось хлопчик поринув у щось зовсiм божевiльне та барвисте, прагнучи знайди Домiнiку.
  Пишнiсть театралiзованої вистави важко описати. Коли, зокрема, билися ельфи, орки, гоблiни... Костюмова вистава з безлiччю дiвчат усiх нацiональностей та рiзного ступеня оголеностi. Видовище красиве i значне у своїй неординарностi, особливо, коли дiвчата шльопають босими ногами то гарячим пiском, то кучугурами.
  Атакують, завдаючи ударiв мечами та списами по бронi рiзноманiтних форм танкiв. А металевi монстри вiдповiдають струменями iз жарких вогнеметiв. Температура полум'я невелика i, дiвчата, скрикуючи, лише трохи обпiкаються, несамовито верещать. А орки ревуть ще голоснiше, i лобами бух , бух, бух - вiд ударiв розсипається рiзнокольорове конфеттi.
  А зверху мчать прикрашенi бiплани, що залишають за собою гiрлянди химерних шлейфiв iз рiзними каскадами краси.
  Найбожевiльнiше, i вiд цього може навiть знести дах iз петель, що свiт фентезi змiшаний iз реальними, iсторичними особистостями, хай i далекого минулого.
  Сталiн, з цього приводу, несподiвано, вiдмовившись вiд зайвої прихованостi, зауважив:
  - Люфтваффе досягло найпередовiших висот в авiацiї. Навiть якщо не
  Вважаючи дисколетами , то ТА-700 бомбардувальник, здатний нести до п'ятдесяти тонн бомб, справив серйозне враження.
  Гiтлер уїдливо помiтив:
  - Але " Супермонстр " iз знаряддям калiбру 3200 - мiлiметрiв, реактивним зарядом у двiстi тонн, все ще неперевершений витвiр вiйськового мистецтва.
  Сталiн запропонував тодi тост:
  - Так вип'ємо за те, щоб ртв вимагало будь-яке мистецтво, крiм вiйськового!
  Великий вождь усiх часiв та народiв iз задоволенням смакував вино, запечатане ще до народження Iсуса Христа, а всесвiтнiй фюрер пив сiк iз дев'яноста десяти фруктiв. Обидва диктатори дивилися на те, як по монiтору чiтко розрiзає небо шлейф ракети, що неслася вгору. Як чується бадьорий голос росiйської дiвчинки:
  - Вихiд на орбiту пройшов успiшно.
  I бурхливi овацiї всiма трибунами - вiдбулося! Людина, нарештi, у космосi, i це зробили представники найбiльших рас Землi - росiяни i нiмцi.
  Все небо вiд горизонту до горизонту забарвилося спалахами тисяч феєрверкiв усiх кольорiв веселки та мiльйонiв вiдтiнкiв, коли, здавалося, по чорнилу нiчного космосу, розлився казковий напалм. При цьому , окремi надновi, що горять, перетворювалися на виразнi написи - гасла. Типу: "Батькiвщина та космос", "Вперед до зiрок", "Спiлка народiв Землi"!
  Ось це справдi якесь божевiлля. Наче суперкосмiчне та фантастичне виникло уявлення. Якась альтернативна iсторiя, де не було мiж Третiм Рейхом та СРСР вiйни, i це виявилося дуже класно . Але зараз таке виглядає, м'яко кажучи, не дуже.
  Вiн повинен знайти свою старшу сестру. I в цьому головне завдання хлопчика, який уже встиг знятися в серiї фiльмiв, i був дуже гарним i мускулистим, з рельєфом плиточкою м'язiв.
  I нове iм'я Калiгула мало привертати багато уваги.
  Хлопчик продовжував медитацiю. I раптом побачив дiвчинку, прекрасну, як ангел, i з кучерявим волоссям, кольори сусального золота. Вона простягла хлопчику руку i з усмiшкою промовила:
  - Нам належить з тобою виконати низку важливих мiсiй!
  Хлопчик Калiгула з посмiшкою запитав:
  - I що, тодi зможу знайти свою сестру, яка невiдомо куди згинула?
  Дiвчинка труснула золотим волоссям i впевнено вiдповiла:
  - Так можливо. Але твоя сестра зараз виконує важку месiю - порятунок усiх представникiв сильної статi, над якими нависла загроза знищення. I це непросто.
  Калiгула Дельфiнов запитав:
  - А звати тебе як, i хто ти?
  Дiвчинка вiдповiла мило усмiхнувшись:
  - Я Маргарита Коршунова, дiвчинка-партизанка, повiшена гiтлерiвцями, а тепер воскресена у новому свiтi. I це моя така доля служити добру i рятувати людей.
  Хлопчик-актор кивнув:
  - Я тебе дуже розумiю. То що, нас чекають веселi мiсiї? Типу, як у кiно, але по-справжньому?
  Маргарита кивнула:
  - Так, як би по-справжньому! Але ми маємо такi можливостi, що не варто боятися.
  Калiгула Дельфiнiв та пiонерка-партизанка Маргарита не встигли обговорити та прийняти казкове видовище, i справдi вийшли у новий свiт, причому, у станi бойового трансу!
  Маргарита вiдзначила:
  - У нас тепер цiла армiя. I ти розумiєш, яка вiдповiдальнiсть на тобi та на менi!
  Калiгула впевнено вiдповiв:
  - Звiсно ж, розумiю! I сподiваюся виявитися гiдним командиром.
  I хлопчик крутнув гострим мечем.
  Нашвидкуруч перекусили i помчали будувати вiйська. Потрiбно було йти скорiше на Iталiю i пiдпалити папству пiр'я.
  Армiя виступила з Вiдня пiд барабанний бiй та гру великих труб. Пiхота ще не встигла пiдiйти i снувала кавалерiя. Безлiч вершникiв iз рiзних країн, що увiйшли до царської Росiйської iмперiї. Що дозволило топтати передгiр'я десятками тисяч копит. Вперед вириваються лихi козаки та легка татарська кiннота. Далi рухаються багато прикрашенi загони польської шляхти. Та й ошатнi пани, наче на царський парад зiбралися. Причому кожен хоче перевершити iншого в пишнотi вбрання, вiд шолома до збруї. Є тут i тевтонськi лицарi у бронi. Зброя надраена до блиску, в позолотi, або срiблi. Тут ще й шведи з особливою формою та фiни. Кiннi яничари та спаги, арабська кавалерiя.
  I безлiч прапорiв i флагштокiв народiв вiд екватора до Льодовитого океану. А скiльки трофеїв ... Тут пiдкоренi держави.
  А ось i австряки , а з ними i нiмцi. Ув'язалися в похiд добровольцями. Адже iдея пограбувати Iталiю, велика спокуса. Там i щедра природа, i грошей багато! Як i iншого добра, що можна збирати лопатами.
  Калiгула-зiрванець заспiвав:
  Наша армiя сильна,
  Охороняє свiт вона...
  Ну, а якщо бути вiйнi,
  То не в нашому боцi!
  I хлопець тупнув босою ногою по калюжi. Зрозумiло, вiн був в одних лише шортах, тому що рухався в станi бойового трансу так швидко, що одяг тiльки заважала, i при цьому б рвалася.
  Маргарита попросила свого друга i побратима з анiгiляцiї:
  - А може ти i справдi заспiваєш? Причому саме своє!
  Хлопчик-актор кивнув з усмiшкою, яка була в нього, як у вовченя:
  - А що думаєш, не зможу?
  I Калiгула Дельфiнiв заспiвав;
  Ох, цей свiт, ти до чого сумний,
  Сльозинок просто море - океан...
  Де шлях душi пiвденний астральний,
  Потрапити до Едему загибле виття мрiяло!
  
  У ньому лiд сердець, застиглих кiрок,
  I пекучий жар заздрiсних пристрастей.
  Як черств, хто навiть тiлом молодий,
  Грає в жалобу сумний соловей!
  
  Як слиз мокрицi дух рутини,
  I тлiн могильний вiд турбот.
  Але зможемо, якщо ми єдинi,
  З трясовини вивести народ!
  
  Розвiяти пiдлiсть свiтобудови,
  Стерти прокляття страшний знак .
  Нам не терпiти вуздечки страждання,
  Нехай Диявол звернутися на порох!
  
  Планета скине ланцюги швидко,
  З орбiти, зрештою, не зiйде.
  До один одному ставимося чесно,
  Тодi здiйметься народ!
  
  Пiднести можна i без страху,
  Iнших людей не нахиляти.
  Щоб не запливла жиром ряха,
  Щоб не старiла наша мати!
  
  За це вип'ємо ми трошки,
  Вина, що солодша за мед бджiл!
  Нехай будуть бiди по нарошку ,
  А час розплати не настав!
  
  Тодi збудуємо рай небесний,
  Всiм дiтям радiсть на вiки.
  Стрiлою в полiт летимо небесний,
  Насправдi свiтла мрiя!
  Пiсня закiнчилася i разом з нею бойова пара перемiстилася з пейзажу iталiйських Альп у ...
  Рвалися снаряди, гармати били набагато сучаснiшi. Ось вiн Порт-Артур, мiсто-легенда. Саме його падiння ознаменувало захiд сонця династiї Романових i всього Самодержав'я в цiлому. Якби ця фортеця встояла, то не було б такої масштабної революцiї. Максимум трохи пошумiли б i склали серпи i молоти. Але саме поразка тут i призвела до ланцюжка подiй, що викликали Велику Жовтневу революцiю.
  А добре це чи погано? Захiд витратний. Мiльйони жертв та емiгрантiв, але надалi, країна значно прискорила свiй розвиток.
  Нехай навiть дуже високою цiною, скоротилося населення Росiї на сто мiльйонiв людей.
  Як заведено говорити, кровопускання вилiкувало хворого.
  А ось тепер є шанс, вiдвоювавши Порт-Артур, повернути iсторiю назад i простежити за унiкальною лiнiєю. Коли, наприклад, зберiгають владу Романови, та ще й у самодержавному варiантi. Це, безперечно, фантастика, але цiкава. Ось, дiйсно, що чекає на Росiю при збереженнi варiанта царату?? Застiй, чи навпаки, перемоги? Чи стане система абсолютної монархiї ефективнiшою за Захiднi демократiї, останнє стало вже модним. Справдi, вiдносини Росiї двадцять першого столiття Заходу значно погiршилися. Пiсля цього стало модним шукати шляхи альтернативнi захiдному парламентаризму. З'явилося поняття: керована демократiя. Це коли формально вiльнi вибори є, але реально їх пiдсумки зумовленi заздалегiдь. Але подiбна форма правлiння є нестiйкою, i партiя влади, щоб зберегти позицiї, вже законодавчим шляхом урiзує демократiю. I тодi все йде вже до диктатури, опозицiя вже втрачає виставу в парламентi.
  А далi запускається механiзм репресiй i терору, або ж навпаки, вiдбувається революцiя, або зверху, як за Горбачова, або знизу, що теж не раз бувало.
  У Росiї часiв самодержавства все простiше. Цар має абсолютну владу: страчувати, милувати, наказувати. Йому належить найвища судова, виконавча та законодавча влада. Є Державна рада осiб, що призначаються монархом, що йому тiльки рекомендують, та й чиновники виконують волю царя.
  Державна Дума обмежила монархiю абсолютизму, позбавивши iмператора права видавати закони, i, частково, взявши пiд контроль бюджет. Але найголовнiше, саме Дума стала розсадником та гадюшником для рiзних змов. У цьому її негатив!
  Принаймнi навiть дiвчинка-партизанка була не проти допомогти царевi. Маргарита запитала Калiгулу-хулiгана:
  - Значить, вибiр зрозумiлий, атакуємо!
  Хлопчик-термiнатор вiдповiв:
  - Iншого, вибору немає! Звiсно ж, атакуємо!
  I почалася рiжуча катавасiя. Розiгнавшись за допомогою магiчних здiбностей пiд шiстсот кiлометрiв на годину, хлопцi-херувими, майже не звертаючи уваги на розриви снарядiв та кулеметнi пострiли, увiрвалися до лав супротивника. Благо ще й з погодою пощастило, дощ та пiтьма. Куропаткiн поки що не кидав людей у наступ. А проводив артпiдготовку. Всупереч поширенiй думцi, генерал i колишнiй мiнiстр оборони не був дурником. Куропаткiн намагався берегти солдатiв i воювати по-науковому. Це його й пiдводило. Нерiшучiсть, повiльнiсть, прагнення вдарити напевно, дiя за шаблоном - позбавляли успiху у битвi з вiдважними японцям. Тому, суворовських зухвалих кидкiв iз захопленням Порт-Артура з ходу, чекати не доводилося. На жаль, Куропаткiн перемiг лише тому, що пiсля загибелi корпусу Ноги, японцi, теж не перестроєвшись , лiзли напролом, атакуючи в лоб. I в результатi повибивали свої ряди, вiдкотившись.
  Але зараз Куропаткiн має i трофейнi снаряди, i свої власнi.
  Отже, можна вести артобстрiл навiть кiлька днiв, розраховуючи, а раптом японцi зламаються. I це незважаючи на те, що iмператор Микола, вiддав категоричний наказ негайно штурмувати фортецю i закiнчити руйнiвну для скарбницi вiйну.
  Тут, звичайно ж, Куропаткiн мiж молотом i ковадлом. Адже Порт-Артур мiцнiсть потужна, i тепер, коли японцi в нiй засiли - спробуй, вiзьми!
  Але Маргарита i Калiгула Дельфiнiв, рубаючи мечами, i кидаючи босими пальчиками дитячих, але спритних, як лопатi пропелера, нiг, рушили бастiонами, зачищаючи їх вiд солдатiв. Насамперед потрiбно знати панiвнi висоти i тодi можна буде вiдкрити шлях вiйськам, що штурмують.
  Рубаючи самураїв, Маргарита дотепно помiтила:
  - Зазвичай борються заради прогресу, а ми, виходить, нiби заради регресу!
  Калiгула-хлопчисько посмiхнувся:
  - Ти маєш на увазi, що вiдвоювання цiєї фортецi змiцнить позицiї самодержавства?
  I провiв мечами цiлу серiю прийомiв млин. Ось як його мечi гасали.
  А босi ноги хлопчика завдавали ударiв, що ламали i голови, i шиї, i кiстки.
  Маргарита, злизуючи з губ кров, що рясно розлiталася вiд її стрiмких ударiв руками та ногами, пiдтвердила:
  - Хоч би й так! Адже зрозумiло, що монарх, який виграє вiйни, стає популярним. Принаймнi на якийсь час. Потiм перемога забувається, i обивателя, чи простолюд, затягує банальна трудова рутина. - Дiвчинка-партизанка одним ударом ноги, збивши одразу шiстьох японцiв, причому двоє виявилися вiд сильного поштовху пробитi власним багнетом, додала. - Може, це просто тимчасова вiдстрочка!
  I знову рушила босою п'ятою, вбив п'ятьох воїнiв країни сонця, що сходить, у тому числi й трьох офiцерiв.
  Босоногий хлопчик у шортах, що рубає японцiв, немов капусту, Калiгула логiчно зауважив:
  - Пiсля перемоги в Росiї розпочнеться бурхливе економiчне зростання. А значить, народу краще житиме, i революцiйнi настрої пiдуть на спад.
  Юний воїн так рушив ногою в стрибку гармату, що десяток самурайських солдатiв полетiли шкереберть . Хлопчик-термiнатор додав. - Зазвичай народ бунтує через голод!
  Маргарита, виплюнувши з рота кiстку, що потрапила вiд розрубаного черепа, плювок забив трьох японських солдатiв, погодилася лише частково:
  - Насправдi це не зовсiм так! Так, революцiї та бунти зазвичай пiдхльостуються погiршенням економiчного становища, але ... Адже декабристи пiшли на виступ не через власну бiднiсть.
  Хлопчик-воїн Калiгула, зробивши прийом метелика, зрiзавши дюжину японських голiв, тут погодився:
  - Авжеж, не через бiднiсть! - Юний воїн зрубав цiлу жменю гармат i додав. - Не завжди корисно думати шлунком!
  Маргарита поправила, продовжуючи жорстоко рубати, тож розлiталися кiнцiвки японцiв:
  - Точнiше сказати, думати шлунком не корисно нiколи!
  Калiгула-шибеник тут погодився, рубаючи самураїв, i вiдкидаючи в рiзнi боки їх голови в касках, причому, з величезним полюванням:
  - Ти маєш рацiю на всi сто! Заперечити нiчого!
  Войовниця i справжня партизанка-пiонерка, i, крiм того, найсвiтлiша княгиня, отримавши це звання за заслуги в одному з магiчних свiтiв, прогарчала:
  - А ми жир з себе зженемо! Хай буде так - банзай !
  Калiгула без жалю i зупинки, рубаючи мечами i ламаючи ногами японцi , навiть проспiвав:
  Я посланий у Русь зовсiм не дарма,
  Нести вам благодать!
  Коротше кажучи! Коротше кажучи!
  Коротше кажучи - мовчати!
  I кров пiсля таких слiв полилася ще бурхливiше. Безперечно, шкода японцiв. Нацiя працьовита i гiдна захоплення, але потрапила пiд жорна i тепер мелеться. Щойно ось вийде - борошно або борошно, питання з питань!
  Босонога дiвчинка-партизанка Маргарита, завдаючи за секунду десятки ударiв i хвацько пiдбираючись, розкидаючи покрученi трупи, на черговий бастiон, заявила, рушивши ногою черговому самураю в щелепу, причому, напрочуд влучним афоризмом:
  -Вiйна, це низовина справа, що вiдбувається з пiднесеними помислами!
  Калiгула, актор-хлопчик, який рухався навiть трохи швидше за подругу i з чийого оголеного з плиточками м'язiв торсу, дощ змивав кров i кiстковi уламки, продовжив:
  - Вiйна виснажує тiло, але пiдбадьорює дух!
  Маргарита створила каскад сальто, розрубуючи японцiв, i заспiвала фразу з шлягера сiмдесятих рокiв ХХ столiття:
  - Бадьорiсть духу, грацiя та пластика! Загальний , що змiцнює, бурхливо пiдбадьорює, встань з лiжка виконуй гiмнастику!
  Калiгула Дельфiнов ударом мускулистої ноги в пах змусив японського полковника полетiти в повiтря i збити вiдразу два кулемети, що стоять на вишцi. Механiчнi плюються свинцем монстри за iнерцiєю, падаючи, лупили своїх , викошуючи ряди. Хлопчик-термiнатор вклонився:
  - Вибачте вузькоокi , але я хотiв бути першим! I не тiльки хотiв, а й буду!
  Маргарита, зносячи ударом босою ногою в стрибку, чергову вишку з виготовленими в США кулеметами, логiчно зауважила:
  - Першим бути непогано, що й казати, але повиннi не ззаду кульки варити!
  Пацан-актор Калiгула, метнувши босими пальцями снаряд, фугасна шимоза рвонула, розкидаючи самураїв, заявив:
  - Не дозволить собi з'їсти живцем той, у кого варять кульки вночi та вдень!
  Маргарита хихикнула i в стрибку ляснула босою ногою в метал кулеметної вежi. Нержавiюча сталь вiдпружинила, i японськi офiцери полетiли вгору кишенями, розмахуючи взутими в чоботи кiнцiвками. Право, як вони були схожi на комах.
  Маргарита i тут висловилася:
  - Босяка без розуму може взути навiть "чобiт", пiд пiдбором!
  Калiгула-хулiган, теж вибиваючи в стрибку зброю i змушуючи всiх розлiтатися, зауважив:
  - "Чоботи" не взують того, у кого мiзки не вакса для чищення взуття!
  Маргарита у вiдповiдь знову вивернулася i зрубала цiлий взвод японцiв. Дiвчина-термiнатор i тут сяяла:
  - Чесних людей i нагорi, як не дивно, багато, але мало серед них, здатних обiйтися без брехливої хитростi при кар'єрному зростаннi!
  Калiгула прокрутився заведеним дзиґом, збиваючи i зрубуючи японцiв, i розумно запевнив:
  - Полiтик грає чесно також часто, як шахтар спускається до шахти у бiлому халатi, i мотив однаковий: вибити субсидiї на вiдмивання заплямованої репутацiї!
  Маргарита на це, струшуючи з волосся кров, вiдповiла:
  -Полiтик, це брехун по життю i лицемiр по дiянням, але смерть чесна навiть з цим пройдисвiтом!
  Хлопчик-термiнатор довбанув японське знаряддя, зламавши кiстки двом десяткам солдатiв iмперiї сонця, що вiдходить, на це вiдповiв:
  - Смерть чесна в тому, що завжди приходить, проте довiльна у виборi часу вiзиту!
  Порт-Артур мiсто велике, та й оборонних лiнiй у нього багато. Тож побитися, на жаль та щастя, часу у бiйцiв вистачає.
  Хлопчик-боєць Калiгула, рубаючи мечами бiйцiв, навiть шпурнувши босою ногою, горошинку анiгiляцiї, розриваючи самураїв, заспiвав:
  - Як же я не намагався, як же я не прагнув! Все одно, щоб побитися, хтось був!
  Маргарита, зрiзуючи черговий виводок солдатiв, якi гинули пiд ударами дiвчинки-партизанки, що майнула, як блискавка, помiтила:
  - А якоюсь мiрою ми самi i напрошуємось на бiйки. Адже зiзнайся, Калiгуло, тобi хотiлося в Порт-Артур?
  Молодий термiнатор чесно сказав:
  - Звичайно! Це було моє найпалкiше бажання.
  Маргарита, дiвчинка-партизанка, знову зрiзаючи японцiв, наче лезом бритви, хихикнула:
  - Ну так! Врятувати Росiю вiд найприкрiшої поразки за всю тисячолiтню iсторiю воєн нашої країни!
  Хлопчик Калiгула зрубав двi дюжини японцiв парою помахiв, поправив напарницю:
  - Найприкрiше поразка, мабуть, була пiд час першої вiйни з Чечнею.
  Маргарита на це згiдно кивнула, навiть прискоривши процес рубання:
  - Безперечно! Аж надто слабкий суперник, якому ми програли! Скiльки було тiєї Чечнi, та й тих половина боролася за нас.
  Калiгула-шибеник хихикнув, намагаючись випередити в процесi винищення напарницю:
  - Як Моська гавкає на слона!
  Маргарита на це розумно помiтила, знову струшуючи з волосся кольору снiгу з золотим розсипом кiсткову, криваву крихту, продовжуючи винищувати вiдважних, не бажаючих здаватися японцiв, з iнтенсивнiстю, що все зростає, руками i ногами:
  - Коли армiя та народ не хочуть воювати, то такi дива трапляються. I в першiй Чеченськiй, i в Росiйсько-японськiй.
  Калiгула Дельфiнов змушений, винищуючи самураїв, погодитися:
  - Ти права! Народ Росiї, на жаль, не хоче воювати з японцями. - I юний винищувач, залишивши цiлу самурайську роту зi зрубаними головами, додав:
  - Але натомiсть у нашiй особi з'явився чудодiйний чинник, який дозволить виграти непопулярну вiйну. Це навiть символiчно, що у вiйнi без царя в головi допомагають, херувими!
  Маргарита, спльовуючи з губ кров, i босою пiдошвою шпурнувши отруйнi голки, що пробивають на смерть японцiв, помiтила:
  - А все ж таки i третє втручання з нашого боку необхiдне!
  Калiгула-хлопчисько, залишивши черговий ряд трупiв, розрубаних на фрагменти, не особливо в цьому сумнiваючись, все ж таки запитав:
  - А ти в цьому певна?
  Юна воїнка, завершуючи винищення японцiв у Порт-Артурi, зiтхнувши пiдтвердила:
  - На морi Того надто вже сильний. А який полководець, чи точнiше флотоводець Рiздвяний, на жаль, надто добре вiдомо. Дiти, напевно, i те морськi стратегiї краще грають!
  Рубаючий без пощади самураїв Калiгула, змушений погодитися з очевидним :
  - Звiсно, з таким кадром, як Рiздвяний, навiть здобувши сiм додаткових лiнiйних крейсерiв, збудованих в Аргентинi, i вiдремонтувавши пiднятi з дна кораблi першої тихоокеанської ескадри, розраховувати на перемогу не доводиться. Особливо якщо згадати, що в Цусiмi бився п'ятдесят один Росiйський корабель, а виявився потопленим тiльки один японський мiноносець!
  Маргарита, що в азартi перебила стовбур зброї, i ще одним помахом меча чотирьох японцiв, i гострою голкою ще трьох, додала:
  - А ще суттєве, що ескадра бравого адмiрала цiлком може бути перехоплена до прибуття на базу невловимим i м'ясоїдним Того . У цьому планi становище Рождественського флоту вкрай важке.
  Калiгула-шибеник, запустивши спритними, як у мавпи ногами, черговий снаряд, що вбивав японцiв, немов фугас, зiстрiв:
  Як швед пiд Полтавою,
  Потрапив Рiздвяний у палiтурку...
  На вигляд вiн бравий,
  Насправдi ж навпаки!
  Дiвчинка-партизанка, продовжуючи шматувати ворога з подвоєною силою, i залишаючи масу трупiв, логiчно та з розрахунком, зазначила:
  - Якщо не розбити Японiю на морi, то впертi самураї ще довго воюватимуть, а скарбниця у Росiйської корони i так порожня, а народ на взводi. Потрiбно швидше завершувати битву гучною перемогою. А iнакше революцiя та поява, можливо, i непотрiбного i навiть шкiдливого для Росiї парламенту!
  Калiгула актор-пацан, довбавши лiктем японського генерала i змусивши його полетiти у висоти, i заразом звалив трьох типiв у масках безуспiшно намагаються розгорнути примiтивний бомбомет. Хлопчик-термiнатор заявив:
  - Якщо вистачить часу, то куди вони подiнуться?
  Маргарита, рубаючи японцiв у трiски та криваву кашу, з помiтною тривогою вiдзначила:
  - Тут є проблема. Ось зараз ми ось так носимося вiд форту до форту. А що на морi?
  Калiгула-шибеник хихикнув i випустив з очей iскру, яка вдарила до складу боєприпасiв. Пролунав вибух, вiд якого пiдкинуло у повiтря цiлих батальйон японських солдатiв.
  Хлопчик-актор перекричав гуркiт:
  - А нiчого особливого! З нашими даними ми i плаваємо непогано, не втопимося з мечами. Перепливатиме вiд броненосця до броненосця, виробляючи зачистки палуб!
  Маргарита, чиї мечi, немов гостра бритва, зрiзала численних, вiдважних, але без сенсу вмираючих солдатiв, посмiхнулася у вiдповiдь ще яскравiшими зубками:
  - Безперечно, ти гiгант думки!
  Калiгула Дельфiнов, рубаючи японцiв, немов це комп'ютерна гра, чесно вiдповiв:
  - Якщо брати швидкiсть мислення, то нам по сутi немає рiвних !
  Дiвча-термiнатор iз цим погодилася, а для переконливостi пройшлася по цiлому батальйону самураїв.
  I залишила за собою криваву дорiжку зi слiдами босих, точених нiг дiвчинки.
  При цьому заявила:
  - I швидкiсть тiл, що значно суттєвiше!
  Вдвох, та з такою швидкiстю нестись, потрiбно вмiти пiдтримувати рiвновагу i не завалюватися. У Калiгули-хулiгана, це бiльш-менш виходить. Взагалi, якщо мiркувати теоретично, Самодержавство без конституцiї має iснувати у Росiї вiчно. Приклад Захiдних країн iз їхнiми парламентами надто заразливий. Не кажучи вже про те, що олiгархи хочуть реалiзовувати свою владу не лише в економiчному, а й у полiтичному аспектi. Поки вони бiльш-менш дружнi з самодержавством, i ймовiрна перемога на Тихому океанi i експансiя, що йде за нею, до Китаю, надовго укрiплять цю дружбу. До речi, росiйсько-японська вiйна є дуже важливою i з погляду довгострокової перспективи. Створення Жовтої Росiї i включення до її складу як Маньчжурiї, а й iнших китайських областей, може призвести до остаточного подiлу пiднебесної iмперiї. А отже , могутнiй у двадцять першому столiттi Китайський колос, який претендує на роль Наддержави та на всесвiтню гегемонiю, не зможе iснувати як держава.
  I, швидше за все, без Жовтневої Революцiї не вiдбудеться розпад всесвiтньої колонiальної системи. Свiт буде рацiональнiшим i безпечнiшим, нiж у двадцять першому столiттi, коли на маленькiй планетi iснує понад двiстi держав. Натомiсть виникне кiлька iмперiй, може навiть Росiйська стане наймогутнiшою, або, принаймнi, великою.
  Передбачати, що буде у разi перемоги над Японiєю, не так уже й складно. Швидше за все Нiмеччина, на яку росiйська армiя стане великим авторитетом, не ризикне оголосити вiйну Росiї. Але можливо захоче вiйни на один фронт, вдаривши по Бельгiї та Францiї.
  Однак цар Микола такий, що цiлком може саданути , як це й трапилося в реальнiй iсторiї в тил. Ну, хоча б для того, щоб агресивнi нiмцi не змогли надто посилитися.
  Тодi знову перша свiтова вiйна. У Росiї можуть з'явитися на фронтi китайськi дивiзiї та потужний Тихоокеанський флот, що буде плюсом, але ... У реальнiй iсторiї Японiя воювала на боцi Антанти, у цiй же альтернативi, країна Вранiшнього Сонця може виявити прагнення реваншу. I тодi ми матимемо другий фронт на сходi. А це не дуже здорово .
  Крiм того, суттєвого посилення Росiйської армiї, порiвняно з Реальною iсторiєю, не варто очiкувати. Хоча, звичайно, бурхливий економiчний пiдйом може початися ранiше, не в 1909 роцi, а в 1906 роцi, i бути ще крутiшим. Адже перемога Росiї може змiцнити вiру i iноземних, i внутрiшнiх iнвесторiв у правлячий режим, i приплив капiталiв буде бiльшим, нiж у реальностi.
  Це своє чергу посилить фiнансування армiї. Якщо, звичайно ж, царський уряд не виявиться надто самовпевненим. Коли, зокрема, здається, що ми i так усiх переможемо i в асфальт закатаємо. У принципi, результат першої свiтової, у разi, зовсiм не очевидний. I може тодi, щоб усе вирiшилося добре, доведеться втручатися i вчетверте.
  Хоча варiант того, що першої свiтової вiйни взагалi не буде, у принципi не виключено. У цьому випадку ... Тут уже важко сказати, як розвиватимуться подальшi подiї. Скiльки часу правитиме цар Микола Другий, хто йому успадковує? Царевич Олексiй пiд питанням може i не дожити до зрiлих рокiв. Брат Михайло та його дiти? Можливий i цей, та iнший варiанти.
  Скiльки зможе прожити Микола Другий? Серед Романових довгожителiв був, але, загалом, малоп'ючий i некурящий цар може протягнути досить довго. I хоча йому й приписували м'якiсть та сердечну доброту, лiбералом вiн не був. Отже, навряд чи iмператор без найсильнiшого тиску дарує конституцiю. Втiм, несповiднi шляхи Господнi. Все може статися так, як найменше очiкують. I вовк перетворюється на ягня, а ягня на вовка!
  Ось i зараз вони зовнi такi гарнi та симпатичнi дiти - хлопчик та дiвчинка, досить нiжного вiку, зачищають форт за фортом та бастiон за бастiоном. Ось, наприклад, головна гора з нехитрою назвою Висока. З неї проглядається вся гавань з росiйськими судами, що ремонтуються, першої Тихоокеанської ескадри, та й iншi площi та пiдступи до мiста.
  Маргарита, впевнено дорубуючи численних японцiв, що стiкають кров'ю, командує:
  - Ну що, i її зачистимо?
  Хлопчик-боєць Калiгула, добиваючи мечами останнiх самураїв, єхидно вiдповiв:
  - Безумовно, зачистимо та перечистимо!
  I пара зi швидкiстю реактивного винищувача рвонула до висоти. Треба поспiшати. У березнi мiсяцi ночi не такi вже й довгi, а вдень, все ж таки за їхньої швидкостi, зовсiм уникнути попадань з численних мушкетiв, тобто рушниць i головне кулеметiв, навряд чи вдасться.
  Добре, що автоматiв немає. I якось спокiйнiше. Сонце, що сходить, не поспiшає розвiяти iмлу вiд дощу, i заливає все молочного туману.
  Пiд ранок морозно, i крижана кiрка хрумтить пiд мозолистими ступнями хлопцiв-термiнаторiв, якi навiть якби й хотiли б не одягати взуття - порветься. А у них ноги - це теж зброя не гiрша вiд найшвидших рук. Корка льоду хрумтить, але зовсiм не заважає злетiти на вершину i там продовжити винищення, у тому числi й обслуги одинадцяти дюймових гармат.
  А що толку вiд подiбних стволiв? А в такi мiшенi, як вони, з великих гармат не потрапиш, зате вичистити охорону дуже просто. Маргарита, скинувши однiєю вертушкою дюжину японцiв у прiрву, тi страшно вили падаючи, заявила:
  - Ось i проходять розбирання по-крутому ...
  Хлопчик-термiнатор Калiгула хихикнув, скинув сам у прiрву дюжину вiдважних воїнiв Японiї i зi смаком помiтив:
  - Стає навiть нудно...
  Маргарита вiдмахнулася, запустивши напарника по дузi зрубану голову:
  - А нiчого страшного. Так навiть ефективнiше. Чи ти хотiв би поєдинку з чаклунами?
  Калiгула-хлопчисько вишкiрив зуби, спiймавши ними кулю, якi тепер у нього надздiбностi вiдкрилися, розжував, немов змiй залiзнi боби i вiдповiв:
  - Не вiдмовився б, але в ХХ столiттi на них мало шансiв натрапити !
  Маргарита, зрубуючи черговий десяток японцiв на рване м'ясо, хихикнула:
  - Зате дивись, нiндзя!
  Дiйсно, два десятки бiйцiв у масках та чорних балахонах кинулися на войовницю в атаку. I озброєнi вони мечами, по два в кожнiй руцi. Для людей нiндзя рухалися непогано. Вiдчувалася неабияка пiдготовка та iзуверськi з раннього дитинства тренування. Але насправдi, що можна протиставити херувiмам? Занадто велика рiзниця в швидкостi у безсмертних, прокачених за допомогою магiї дiтей, i людини. А нiндзя, хоч i чудово пiдготовленi бiйцi, але люди.
  Маргарита зрубала стрiмким млином одразу двох, а третьому так зарядила босою, дiвочою, витонченою, але смертоносною ногою в пах, що той пролетiв понад пiвсотнi метрiв нагору, i зiрвав флагшток з вежi. Маргарита вiдбила кинутi в неї зiрочки i, продовжуючи рух, зрубала ще трьох, а четвертого вбила, кинувши пальцями нiжок три кинджали. Нiндзя пiшов вiд двох, але третiй, пролетiвши зламаною траєкторiєю, потрапив прямо в серце.
  Калiгула-шибеник теж вступив у бiй. Розсiк навпiл нiндзя з пурпуровим обрамленням i провiв ще стрiмкiшу атаку, вiд якої злетiли голови в масках, якi пробували атакувати його пари.
  Чорнi невидимки не здавалися, але надто вже програвали у швидкостi, що атакував їх хлопчику та дiвчинцi-херувиму. Вони взагалi не мали шансiв.
  Маргарита, в чарiвному русi стрiмкого привиду, навiть заспiвала:
  - Мене ти скоро забудеш, пiдеш у шеол , як мокрий дощ! Iншi ангели нам служать, а ти до труни з Дракулою увiйдеш!
  Нiндзя падали розрубанi, бризкаючи, мов стиглi кавуни, пiд тесаком кров'ю. I не зупинялися вони в атацi. Але ... Усi двадцять три великi бiйцi впали в битвi. Пiсля цього, чудова пара переключилася на добивання вцiлiлої прислуги бiля гармат.
  Вже й туман почав розсiюватись, i Сонце почало свiтити сильнiше. А вiдважнi воїни перейшли до iншого кордону оборони. Штурм поки що не починався, i битися доводилося самим. Втiм, бiйцi поки що не вiдчували серйозної втоми, а просто хотiли їсти. Що ж, знову взялися за сиру конину. Ну, не людей же є, зрештою.
  Хлопчик-термiнатор Калiгула, кинув босою ногою голку, пробивши нею кiлька японцiв, висловився:
  - Найважче рабство, бути невiльником шлунка - пан нещадний, незалежно вiд порожнечi, чи повноти!
  Маргарита з цим погодилася, продовжуючи рубати тих, що все ще наповзали, немов незлiченна сарана, самураїв, що перли хвилею. Серед японцiв були зовсiм молодi хлопцi рокiв шiстнадцяти-сiмнадцяти, i їх було так неприємно вбивати. Видно пiдскребала влада країни Вранiшнього Сонця всi резерви для лайки. А Куропаткiн, якого всi обпльовували кому не лiньки, таки берiг солдатiв, i втрачав набагато менше, нiж японцi. I в цьому йому слiд вiддати належне. I поступово краще японськi частини вибивались, та якщо з європейської частини Росiї прибували свiжi, добре навченi сили. Включно з гвардiйськими полками.
  Дiвчинка-партизанка подумала, що щось схоже було й у Другу свiтову вiйну. Грiзнi нiмцi наступали i досягали успiху, поки їх добiрнi частини були повнiстю, або майже повнiстю вибитi. Пiсля чого вони Червону Армiю не змогли стримати.
  Щоправда, треба сказати, що кадровi частини Червоної Армiї теж були вибитi. I це справдi виявилася проблема.
  Маргарита кинулася в бiй зi словами:
  - Бог не видасть, свиня не з'їсть, а злих драконiв пiд арешт!
  . РОЗДIЛ Љ 12.
  Домiнiка повернулася до академiї Дракона лише на якийсь час. Вона знову в швидкому темпi вивчила кiлька десяткiв заклинань, i деякi складнi слова.
  Потiм троє дiвчат: ельфiйка, хобiт i самка-троль, зiграли з нею в пiдкидання вище магiчних каменiв.
  Домiнiка у них виграла. А самi камiнчики дуже яскраво свiтилися, i переливалися, нiби крапельки роси у променях чотирьох свiтил.
  Пiсля чого чарiвницi-дiвчата подарували їй по два перснi з камiнчиками з кожної ноги, щоб войовниця могла посилити свої заклинання заради великої мети: порятунку сильної статi.
  Тепер майже на всiх пальчиках босих нiг дiвчата-актриси, окрiм мiзинця, були чарiвнi каблучки. I вона стала в магiї ще сильнiшою, нiж була ранiше. Ось це, справдi, дiвчина здатна зруйнувати мiсто i побудувати палац.
  I ось вона вивчила в швидкому темпi ще сотню заклинань, i замiсть вiдпочинку взяла i сiла на хутряний килимок. Занурилася в позу лотоса, i майже одразу ж її ментальна сутнiсть i душа, i двiйник тiла, опинилися в паралельному свiтобудовi разом iз бойовою, хоч зовнi й юною командою.
  Армiя дiтей, на чолi з квартетом бiйцiв, продовжувала битися з полчищами щурiв у країнi злої чарiвницi Бастiнди.
  Першi загони м'ясоїдних гризунiв були перебитi, або пережили перетворення.
  Ось з'явилися й поля, на яких працювали нещаснi дiти-раби. За ними спостерiгали великi щури наглядачi розмiрами з пристойних кнурiв. У своїх лапах вони тримали батоги i пiдхльостували напiвголих хлопчикiв i дiвчаток.
  Домiнiка обурилася:
  - Як це погано, коли страждають дiти!
  I випустила в гнiвi одразу кiлька блискавок по щурiв, i тi перетворилися на великi, вкритi шоколадом бабки.
  Дiти-раби здивовано заверещали, i потiм кинулися до такої апетитної їжi, що ароматно пахла. I давай вiд неї вiдривати шматки.
  Домiнiка знову махнула чарiвною паличкою, i знову зробила перетворення, роблячи з мерзенних щурiв апетитнi страви, проворкувавши:
  Дiти, це зiрки у небi,
  На луках ростуть швидше квiти.
  Буде радiсть на планетi,
  Розквiтнуть чудовi мрiї!
  Маргарита, яка теж займалася перетвореннями, логiчно зауважила:
  - Ти маєш велику, внутрiшню теплоту i доброту!
  Раптом з'явився, немов чортик з табакерки, величезний, мов динозавр щур. Вона розкрила пащу i щось оглушливе, як закричає.
  Обидвi дiвчата-чарiвницi, як випустять по нiй блискавки i пульсари, i з чарiвних паличок, i з перснiв на босих ногах. I з'єднаний потiк енергiї лупнув у величезного, метрiв двадцяти п'яти висотою монстра. Вiн звалився, i вiдразу обернувся безлiч рiзноманiтних, багатих i рiзноманiтних страв на довгому столi. I тут, крiм iншого, були i золотi фужери з найрiзноманiтнiшим морозивом.
  Дiти-невiльники стали по всьому периметру кидати роботу i накидатися на ненависних щурiв, i рубати їх серпами, мотиками та iншими сiльськогосподарськими предметами.
  I в них було стiльки лютi. Повсталi хлопцi навiть у ентузiазмi заспiвали;
  Хто в темрявi рабства, в руки вiзьми меч,
  I не терпи принижену ганьбу...
  Не зведе фундамент твiй ворог на кровi,
  Йому ти винесеш нещасний вирок!
  
  Хлопчика бить злий батiг,
  Терзає злим щуром кат.
  Але перетвориться злий мучитель на труп,
  Не чути бiльше там дiвчат плач!
  
  Не будь рабом, приниженим у пилу,
  А скинь швидше голову свою...
  I буде ельфiнiзму свiтло в далинi,
  Я Сонцесуса зi Спартаком люблю!
  
  Хай буде у свiтобудовi свiтлий свiт,
  У якому щастя людям на вiки...
  I справлять дiти там веселий бенкет,
  Це царство i не кровi, кулака!
  
  У всьому всесвiтi буде, вiримо, рай,
  Космiчний освоїмо ми простiр.
  Про це хлопчик-воїн ти дерзай,
  Щоб не був тут кошмар i зла ганьба!
  
  Так, ми раби, в ланцюгах пiд гнiтом стогнемо,
  I плескає нас по ребрах пекучий батiг.
  Але вiрю, оркiв-щур ми всiх уроєм,
  Оскiльки вождь повсталих дуже крутий!
  
  Ось зараз хлопчики всi повстали,
  Дiвчата теж з ними за одне ...
  I вiрю, будуть солценiзму дали,
  Ми скинемо ненависне ярмо!
  
  Тодi ж загримить, знай, горн переможний,
  I будуть у славi дiти процвiтати...
  Нас чекають на щастя змiни,
  Iспити, здаючи всi на п'ять!
  
  Доб'ємося ми такого, вiрю, дива,
  Що буде справжнiй свiтла рай.
  Хоч десь вiдьма - пiдла Юда,
  Що заганяє хлопчикiв у хлiв!
  
  Для нас рабiв немає мiсця в пекло,
  Ми зможемо вигнати з щiлин чортiв.
  В iм'я раю, що святий Господнiй,
  Для всiх вiльних радiсних людей!
  
  Хай буде мир у всьому пiдмiсячному свiтi,
  Хай стане щастя i священний сонценiзм .
  Ми по ворогах палимо, як у тирi,
  Щоб тiльки нагору i не секунди вниз!
  
  Так, наша влада, повiрте, не вичерпається,
  Вiн всесвiту буде райський шлях.
  I армiя повсталих сильно гаркне ,
  Щоб ворожим щурам потонути!
  
  Ось до чого радiсно, щасливо,
  Росте, як троянди колiр навколо трава.
  У нашого хлопчика колективу,
  Погляд, безперечно, гiрського орла!
  
  Перемога буде в безперечному свiтлi,
  Побудуємо, вiрю, чесно ми Едем.
  Все щастя, радiсть на будь-якiй планетi,
  I ти не бидло , а поважний сер!
  Ось це, дiйсно, гiмн рабiв, що прокинулися, якi тиснуть щурiв i оркiв.
  А тим часом Домiнiка i Маргарита на драконах, випередивши вiйсько, пiдлiтають до замку.
  Двi чарiвницi, стрiмкi та блискучi з чарiвними паличками та колечками з талiсманами на босих нiжках. Якими вони здiйснюють казковi перетворення. I нiчого страшного немає в тому, що зараз їх намагаються атакувати вже iншi, небезпечнiшi крилатi щури.
  Авiацiя гризунiв - це не жарт. Але дiвчата б'ють по них своєю чарiвною силою i вимовляють заклинання. I замiсть монстрiв з'являється цукрова вата. Така солодка та ароматна.
  Крiм того, частина крилатих мавп перетворюється на полуницю. Яка така стигла, i переливається рубiнами та топазами.
  I ще деякi мавпи iз крилами стали повiтряними кульками.
  У бiй вступили на драконах та Еномай iз Добринею. Вони стали рубати своїх вiзавi за допомогою мечiв, що порiвняно просто i просто. Ну i ще самi дракони, як вiзьмуть i вогником палахнуть. I опалять крилатих без жодних жалю i сумнiвiв.
  Еномай зазначив, рубаючи супротивника:
  - Це, погодьтеся, буде дуже кумедно i круто!
  Добриня з посмiшкою зазначив:
  - Так, таке не передати словами!
  I хлопчик-богатир запустив у противника дуже гостру i забiйну голку. Та вразила пацюка просто в око, i вона зiткнулася з iншим гризуном. Ось це пiшла катавасiя.
  Еномай проспiвав:
  Пацюки, це дуже круто,
  Вони можуть i дуб згризти.
  У вас з мiзками видно туго,
  I звивини, як нитка!
  Добриня з цим погодився:
  - Так, щури гризуть усяку гидоту!
  Маргарита пiдморгнула. Їй згадалося, як хлопчик-партизан Андрiйко потрапив у полон. I його замкнули в холодному повному пацюку пiдвалi. I гризуни покусували хлопцевi босi, задубiлi вiд холоду ноги. Андрiйко всю нiч вiдбивався вiд щурiв i не спав. А вранцi його вiдвели на допит, i спочатку посипали сiллю рани на ногах хлопчика . Було дуже боляче, i Андрiйко почав кричати . I його ще стьобали колючим дротом.
  Але хлопчик-партизан вiд больового шоку знепритомнiв, але нiчого не сказав.
  Маргарита змогла влаштувати Андрiю втечу. I це був її подвиг. Хлопчик змiг подолати бiль i пiти на скалiчених, покусаних ногах. I за це йому слава.
  Дiвчинка-партизанка била по щурiв i спiвала, з великим ентузiазмом:
  Моя рушниця, як старший брат,
  Стрiляє дуже точно, влучно.
  Адже по нутру дiвчинцi автомат,
  Хоча часом життя, наче клiтка!
  
  Я дiвчина, якої немає сильнiшої,
  Вовчиця та тигриця в одному тестi.
  А слово ж не горобець,
  Коли з коханим буду, вiрю разом!
  
  Брала вже, який перевал,
  Iрану гори штурмувала...
  Чимало пiдкорила рiзних країн,
  Нi, не сидiти менi мирно бiля дивану!
  
  Вам цього, мабуть, не зрозумiти,
  Що значить iз бузувiрами боротися...
  Ти запиши собi у зошит,
  I навчись пристойно хлопець битися!
  
  Нi Батькiвщини моєї, повiр, хоробрий,
  Вона яскравим рубiном так сяє...
  Хоч мiльйони пруть чортiв,
  Ми все одно досягнемо мiсця в раї!
  
  Хай захистить мене Господь,
  Великий лицар наш, Всевишнiй...
  Могутня у дiвки плоть,
  Вона збиває точним залпом вишнi!
  
  Нiхто мене не зможе здолати,
  Я дiвчина, чиє iм'я - легiони!
  Менi кланяється в ноги та ведмiдь,
  А золото подарують незабаром клени!
  
  Мороз, по снiгу боса бiжу,
  Кучугури дiву, знайте, не лякають.
  Я супостата лихо пiдстрижу,
  Мене таку хорт дiзнаються!
  
  Я народилася ранньою весною,
  Такою рудою, наче цей прапор...
  Характер дуже хортовий , заводний,
  А в серцi горить жарко полум'я!
  
  Так, дiвчата прекраснiше не знайти,
  Вона обдарує всiх кохання рясно.
  На вигляд їй навiть немає двадцяти,
  Але лупить вона навiть дуже сильно!
  
  
  Тому, дiвчинцi вклонися,
  I поцiлунок її босi нiжки.
  Стрiлою спрямує витязь вгору,
  Вирiшити завдання буде нам не складно!
  Дiвчинка-партизанка дуже задушевно заспiвала. Усi леткi щури змiнилися. Хтось у цукрову вату, хтось у повiтряну кукурудзу, хтось у вiвсянi пластiвцi, чи мильнi бульбашки. А деяких хлопчикiв-богатир тривiально зарубали, або спалили дракони вогнем. Ось це, дiйсно, були кекси та спекотне з приємних, м'ясних вiдбивних.
  Добриня взяв i запустив голку пальцями ноги, i та пробила крилатого таргана, приколовши його до кам'яної стiни. I це виявилося так здорово та круто.
  Що тарган раптом засвiтився, на його мiсцi виникло величезне, дiамантове кольє.
  Добриня проспiвав:
  А побачивши вусана,
  Ай, ай , ай!
  Хлопцi дали стрекача,
  Не позiхай!
  Хлопчик Еномай вiдповiв:
  - Ого! Як добре вийшло. Ось це коштовнiсть.
  Добриня крекнув i проревiв:
  - Усi ми можемо панове, довго сiяли, куди?
  Домiнiка прочирикала у вiдповiдь, i теж перетворила вже цiлу дюжину, що випорхнули iз зловiсної вежi замку крилатих тарганiв, на цiлi сузiр'я коштовностей. I як це сяє i дивно переливається, немов бурульки на чотирьох свiтилах пускають сонячнi зайчики.
  Маргарита вiдзначила з смiхом:
  - Вiрю, що добро перемагає зло!
  Еномай вiдзначив iз посмiшкою:
  - Добро та зло, вiдноснi поняття. Ось щур, вiн теж живий, i ми його рубаємо!
  Добриня помiтив:
  - А рослини? Тi ж овочi та фрукти - теж живi, i їх теж їдять, i шкода!
  Домiнiка прочирикала:
  - Ось як буває, ось як буває,
  Кожен iншого вiдразу ж пожирає!
  Дiвчина-акторка з ревом взяла i з босих нiг випустила магiю. I вежа з щурячим черепом перетворилася. Вона стала позолоченою, а зверху вже блищала рубiнами троянда.
  Маргарита дотепно вiдзначила, скелячи зубки i посилаючи з босих пальчикiв нiг каскади вбивчих та руйнiвних променiв. I магiя спрацьовувала. I лупила вбивче i руйнiвне, що вiдразу перетворювалося на творче i квiтуче.
  Iз замку знову поперли орки та гоблiни. I вони лiзли справжньою плетеною . Частина волохатих ведмедiв була в обладунках зi сталi. I це дуже блискучi лати, з списами та сокирами.
  Домiнiка агресивно вiдзначила, вискалив зубки:
  - Ось це вже лiзе моторошна орава . Ну що, зустрiнемо їх чимось забiйним?
  Маргарита вiдзначила з єхидною посмiшкою:
  - Так, ми це, звичайно ж, можемо!
  I дiвчата-чарiвницi, як взяли та запустили по орках та гоблiнах свої магiчнi пульсари.
  Хлопчик Добриня зазначив:
  - Це непогано, але треба дати i дiтям-воїнам можливiсть поборотися .
  I, справдi, з рiзних бокiв до замку пiдбiгали тисячi дiтей, що повстали. На багатьох iз них, особливо хлопчиках, висiли ланцюги. Частина хлопцiв працювала, зводячи пам'ятники та скульптури вiдьмi Бастiндi . Деякi статуї виростали до ста метрiв заввишки, i над ними височiв лише замок-гiгант.
  Ось два найсильнiшi, хоч i не великi хлопчики, вiконт i Фiнiкс билися попереду iнших, укладаючи гризунiв.
  Орки теж стали стрiляти з лукiв. Але по них забили посилено чарiвницi. Якщо щурiв вбивати було порiвняно легко, хоч вони жирнi та великi, але це впливало на їхню рухливiсть. То орки бiйцi сильнiшими будуть, а гоблiни просто гiганти.
  Фiнiкс зазначив:
  - Бився я з Картаусом . Так у нього бiйцi спритнiшi були!
  Вiконт-боєць проспiвав:
  Вiйну люблю я страшно,
  Борючись, як пiвень...
  I в сутичцi рукопашної,
  Б'юся за монстрiв двох!
  Фiнiкс вiдзначив iз посмiшкою:
  - Так, це, якщо чесно говорити, здорово ! Але ми звикли вбивати монстрiв тисячами.
  I ось хлопчики-богатирi завалили гоблiна. А iншi монстри вже були частково перетворенi на рiзного роду їжу та солодощi. А ось з одного з гоблiнiв таке морозиво вийшло у фужерi, виточеному iз смарагду.
  I зверху купи рiзнокольорового пломбiру, шматки шоколаду, цукати, полуницi, фiсташки та iнше, дуже апетитне.
  Ось дiти-воїни, як закричать iз захопленням. Так, це справдi надзвичайно вийшло смачно, i зачаровує очi.
  Дiвчинка-чарiвниця Маргарита, випустивши чергову хвилю знищення та анiгiляцiї, зробила агресивний карт-бланш у справi перетворення потворного на апетитне i видала:
  - У чомусь магiя краще, нiж природний процес, чи не так?
  Домiнiка iз цим погодилася:
  - Так, ми без жодних сумнiвiв, творимо щось прекрасне та смачне. Але чому тут тисячi рабiв, i всi вони дiти, i не видно дорослих?
  Маргарита з усмiшкою вiдповiла:
  - вплив мiсцевої магiї. Воно досить сильне. I справдi, так виходить, що у цьому свiтi однi карапузи. Але не хвилюйся, ти вiд одного мiсцевого повiтря маленькою дiвчинкою не станеш.
  Домiнiка з подивом запитала:
  - А чому?
  Дiвчинка-партизанка вiдповiла:
  - А по качанi!
  Натиск злих оркiв i гоблiнiв став слабшати. Частину з них перебили дiти-воїни, а бiльшiсть виявилися перетвореними на сильну магiю прекрасної пари. Ось це справдi чари, що затьмарюють ту паличку, яку мав Незнайко.
  Домiнiка вiдзначила, скелячись у милiй посмiшцi:
  Настала розплата година,
  Ми орку довбали в око...
  У вiдповiдь вiн став, як пирiжок,
  I сам просився на зубок!
  I справдi, в рiзного роду ласощi вiдбуваються перетворення оркiв i гоблiнiв.
  I воїни-дiти вiд цього у захватi. А щурiв, без зайвих проблем, винищують. Але вiд їхнiх ударiв знову почали з'являтися смачнi страви. I iнше апетитне та неймовiрне.
  I щури переводяться у форсованому порядку у щось корисне та здатне до поїдання.
  Дiвчинка-партизанка Маргарита вигукнула:
  - Може, тепер у сам замок посунемося!?
  Дiвчина-акторка помiтила:
  - А там нас може чекати засiдка. Втiм, ми готовi до цього!
  Маргарита посмiхнулася i вiдповiла:
  - Я пiонерка, а отже, завжди готова!
  Ось уже дiти-раби увiрвалися до замку. Їхнi босi ноги тупотiли по чорному мармуру. Усерединi вони боролися з орками, гоблiнами, пацюками. I рубали їх так, немов у них рiзаки замiсть мечiв. Ось ця рубка пiшла.
  Хлопчики билися мечами особливо затято. А дiвчатка вважали за краще стрiляти iз лукiв. Благо Маргарита могла серпи та сапки переробити в реальнi луки. I тi стрiляють цiлими пачками стрiл, пробиваючи щурiв.
  Домiнiка дотепно зазначила:
  - Гострi стрiли забiйної стежки, будьте крутими, дiти мої.
  Раптом iз вежi вилетiла сама вiдьма Бастiнда. Вона була на вигляд, як жiнка рокiв тридцяти п'яти, i крутилася, мов дзиґа. Волосся у неї чорне, кучеряве, а сама вона тримає двi чарiвнi палички в руках, що в рукавичках.
  Лiтала вiдьма на мотоциклi, а на ногах чобiтки зi шпорами.
  Бастiнда взяла i проревела:
  - Я сильних поважаю,
  А слабких ображаю...
  Я зло велике,
  А ти що босо?
  Домiнiка у вiдповiдь прочирикала:
  У мене закон простий,
  Перемагаю тих, хто злий...
  Хто ж слабкий, допоможу,
  Я не можу iнакше!
  Бастiнда взяла i з чарiвних паличок, як довбає пульсарами по Домiнiцi. Так та у вiдповiдь засвистiла. I пульсари разом перетворилися на торти, i обрушилися на дiвчину-акторку, її капiтально вимазавши.
  У вiдповiдь, Домiнiка люто випустила величезний пульсар зi своєї чарiвної палички i з босих пальчикiв нiг.
  Пролетiло, але Бастiнда змогла пiти i потрапило розрядом у замок. Той майже миттєво засвiтився i став перетворюватись. I на мiсцi зловiсного замку з'явився найрозкiшнiший палац - цiлком i вiдразу.
  Бастiнда глянула на нього, заморгала очима i кинулася тiкати. Точнiше, вiдлiтати. I за нею залишився вогненний хвiст.
  Домiнiка та Маргарита кинулися за нею. Обидвi чарiвницi явно вiдставали за швидкiстю.
  Все-таки лiтаючий мотоцикл набагато швидше, нiж дракони.
  Дiвчата-чарiвницi стали стрiляти Бастiндою . Але та раз у раз ухилялася, або ставила захист. Тим бiльше, мотоцикл дуже швидко збiльшував вiдстань, виводячи iз сектора обстрiлу магiєю.
  Домiнiка помiтила:
  - Вона втратила свою країну, пiдданих i владу. Значить, не надто вона нам тепер i потрiбна!
  Маргарита вiдзначила:
  - Якщо вона стягнула i забрала артефакт жовтого пацюка, то наша перемога буде знецiнена!
  Дiвчина-акторка, клацаючи пальцями своїх голих, засмаглих нiг, впевнено заявила:
  - Зате тисячi дiтей здобули свободу! Це теж чогось та варте!
  Дiвчинка-партизанка погодилася:
  - Правильно! Недарма ми попрацювали.
  Дiйсно, щури були остаточно перетворенi i перебитi, як i орки з гоблiнами. Так було здобуто велику перемогу.
  Багато тисяч дiтей - хлопчикiв та дiвчаток, зiбралися на площi та скандували, тупаючи босими ногами:
  -Слава героям! Слава визволителям! Геть рабство!
  Ось це була величезна перемога в країнi щурiв. I стiльки всього тут казкового та повiтряного.
  Маргарита виступила перша. Вона, пританцьовуючи , взяла i заспiвала, i її пiсенька була пiсенькою дiвчинки-партизанки:
  Ми, дiти злиднiв та ласки лiта,
  Народженi в халупi пiд дощем.
  Нехай мрiя, дiвча оспiвана,
  Коли ми знову у спекотний бiй пiдемо!
  
  Я виявилася в Ельфксицi випадково,
  А Батькiвщина моя, свята Русь...
  З долею своєю, надзвичайною,
  За щастя та любов країни борюся!
  
  I немає прекраснiшої за Батькiвщину Росiї,
  Ти за її бiйся, i не лякайся...
  I у всесвiтi немає країни щасливiшою,
  Ти свiтобудовою смолоскип свiтла Русь!
  
  Я за тебе пiду у вогонь та воду,
  Звикли пiонери перемагати...
  Догодимо ми завжди народу,
  Бо безмежна сила рать!
  
  За Батькiвщину пiдемо бiйцi в атаку,
  Пiд криком потужним, лютим ура.
  Отримає Гiтлер до кiнця розплату,
  Ми виженемо фашистiв iз двору!
  
  Повно у Батькiвщинi моєму героїв,
  I Сталiн є великий велетень...
  Крокують пiонери строєм,
  Всевишнiй Рiд, Господь у нас Одiн !
  
  В iм'я свiтла та доброго життя,
  Ми будемо хоробро, дiти воюватимуть...
  Адже поколiнню жити за комунiзму,
  У нас надiю, вiрте, не вiдiбрати!
  
  Ми любимо нашу Батькiвщину, хлопцi,
  Хочемо пiдняти вище хмар...
  Фашизм отримає мiцну розплату,
  Вiд пiонерiв, доблесних орлiв!
  
  Досягнемо, вiрю, скоро ми перемоги,
  Хоча фашизм пiдступний i жорстокий.
  Пишатимуться нами смiливо дiди,
  А поведе в бiй Сварог!
  
  Для слави нашої доблесної Вiтчизни,
  Господь Всевишнiй сам зiйшов на хрест.
  Не пошкодуємо за Росiю життя,
  Нехай пролунає голосний голос з небес!
  
  На славу нашої Батькiвщини борiться,
  Її любите вiрнi бiйцi.
  Вовченята ви, а не боягузливi зайцi,
  Дуже навiть витязi гордi!
  
  Дiстати здатнi ми Мiсяць зi склепiння,
  Спiймати i щуку, великого сома.
  Пiдняв великий Ленiн за волю,
  Ми доведемо будову до пуття!
  
  В iм'я Роду пiрамiди будуйте,
  I кораблi, що пiдрiють склепiння небес...
  I Гiтлера , жартома, бiйцi врийте ,
  За нас Всевишнiй помер i воскрес!
  
  Ти дорога, бешкетна Лада,
  Тобою народжений великий Бiлий Бог.
  I за тебе битися смiливо треба,
  Щоб Всевишнiй вiчно жити допомiг!
  
  Любiть, шануйте Бога Iсуса,
  Вiн росiйський хлопець, з нами назавжди.
  Орнамент вишивати час майстерно,
  Нехай будуть вiчно на радiсть року!
  
  Велич моєї святої Росiї,
  Здiбно супостатiв перемагати...
  Хоч жiнки з переляку голосили,
  Дракона ми зможемо розiрвати!
  
  На славу Батькiвщини святої, повiрте,
  В iм'я Бога Росiйського Христа ...
  Збудуємо ми великi скоро церкви,
  Пройдемо свiй шлях до самого кiнця!
  
  Кохання, повiрте, зайвих слiв не знає,
  У нiй зайвої нудьги бiльше не бачити.
  Нехай згине в пекло Каїн,
  А Авель пiсню заспiває свою знову!
  
  Ось по Берлiну топаємо ми з горном,
  Труба гримить, як дзвiн...
  Ти краще будь воїн дуже скромним,
  Знеси голову нацистам сокирою!
  
  Рiд воскресить, повiрте, скоро мертвих,
  Дасть Бiлий Бог вам кожному кохання
  А ми вирiшили дуже чiтко,
  Що буде вiчнiсть, свiтлих змiн!
  Ось так задерикувато i з азартом спiвала дiвчинка-пiонерка i танцювала босими ногами. I iншi дiти, колишнi раби, спiвали та танцювали, намагаючись пiдвестися, точнiше, пiдскочити вище.
  Добриня, будучи сильним пацаном , як узяв i запустив вище камiнь. Той злетiв угору i вибухнув, розлетiвшись феєрверком на тисячi рiзнокольорових уламкiв.
  Хлопчик-вiконт проревiв:
  - Ось це справдi фантастика!
  Добриня заперечив на це, знову запустивши камiнь, а Маргарита довбанула по ньому блискавкою, змусивши розлетiтися на безлiч рiзнокольорових i слiпуче блискучих уламкiв.
  - Нi! Це така дiйснiсть. I вище за цю реальнiсть нiчого немає!
  Хлопчик-богатир Фiнiкс з люттю тупотiв босими ногами, так що трава задимилася, закричав:
  - Наш паровоз уперед лети - у комунi зупинка!
  Iншого немає в нас шляху - могутня гвинтiвка!
  А дiвчинка поруч iз ними теж, як вiзьме та пiдскочить.
  Настрiй у них був мажорний i радiсть била ключем.
  Домiнiка ж вирiшила теж трохи вiдзначитися дотепнiстю.
  I давай писати цiлими потоками своїх вiдмiнних, вiдпрацьованих афоризмiв;
  Раб може стати вiльним, дурень розумним, бiдний багатим, але якщо в тебе осляча впертiсть, то будеш iшачити завжди!
  Бiдолашний не той, у кого немає грошей, а той, у кого в головi повно тирси!
  Не прагну в царi, якщо розуму не палата!
  Без розуму навiть шах буде, як iшак!
  Цар - це, звичайно, лев, але не без лисячої спритностi, i з левiв спускають шкуру!
  Не ричi, а краще промовчи, якщо ти поки що не на мiсцi лева, i лисиця свою масть не дала!
  Полiтик , як лисиця в байцi Крилова, тiльки виборець ти не будь вороною!
  Якщо ти як пень, то з тебе знiмуть стружку по корiнь!
  Щоб країну не запрягли в хомут, вона має бути сильною, як бик!
  Авiацiя потрiбна, щоб зробити крилатою країну!
  Полiтик готовий i мiсяць пообiцяти, аби не вилетiти в трубу!
  Вiчно молодий той, хто не пропив здоров'я!
  Дубовi аргументи дiю на пень!
  Полiтик залюбки знiме з тебе стружку, якщо ти пень!
  А в людини одна перевага перед мавпою, вона iнодi хоч трохи справжня лисиця!
  У полiтика амбiцiї лева, хитрiсть лисицi, але прийоми зовсiм свинськi!
  Якщо полiтик надто лисиця, то вiн стає повною свинею!
  Полiтик iз лисячою хитрiстю та вовчою хваткою зробить iз виборцiв шашлик!
  I удача вимагає зусиль, тiльки маючи працьовитiсть коня, скинеш хомут пiдпорядкування!
  Вiр у успiх, якщо обхитриш усiх!
  Полiтик може обхитрити навiть лисицю, але час йому не обдурити на вiки вiчнi!
  Виборець часто, як бджiлка, летить до медової промови полiтика, але часто його самого й ужалить!
  Полiтик ковтає виборцiв, як пiтон кроликiв, приваблює, як горiлка алкоголiкiв та солодка липучка мух!
  Вовк не може без м'яса, а полiтик без обману!
  Найшвидший скакун пiдкориться тому, хто добре пiдкований!
  Для полiтика легше вивернути себе навиворiт, нiж пообiцяти здiйснене!
  За кого не вiддай свiй голос, результат вшануєш хвилиною мовчання!
  Будь хоч трохи спритною лисицею, якщо не хочеш стати заїждженим iшаком!
  Не вiр полiтикам, вони для виборця лише наждак, що здирає стружку з дубiв!
  Хто не круглий дурень , той грiш перетворить на важкий п'ятак!
  У полiтицi немає рiднi, але бажаючi подiлити твоє по-братськи знайдуться!
  У життi багато гидот, але найгидкiше, що, коли життя добiгає кiнця!
  Хочеш стати ближче до Бога, прибий до хреста мавпу у своїй душi!
  Людина сталася якщо не вiд мавпи, то принаймнi перестав бути мавпою!
  Якщо ти розумом мавпа, то лисиця тебе проковтне, наче хижий удав!
  Немає нiчого нескiнченного, окрiм часу, який потрiбний полiтикам, щоб виконати обiцяне!
  Якщо багато гавкаєш , то будеш скиглити побитим псом!
  Не вiр тому, хто має червону мову, i вогонь червоного кольору здатний спалити!
  Навiть Бог не може заперечити жiнку i виховати мавпу до рiвня людської культури!
  Без кохання немає посмiшки, якщо тiльки це не хижий оскал полiтика!
  Надто довго кручена в хмарах, безкрилий полiтик пролiтає в трубу!
  Дрiбна душа завжди має амбiцiї гiганта!
  У дрiбної душi, гiгантська зарозумiлiсть!
  Полiтик - це злодюжка, який пише для себе закони, i вважає країну територiєю зони!
  У полiтика сiм п'ятниць на тижнi, але коли потрiбно виконувати обiцяне - настає юдейська субота!
  Єднiсть - це добре, якщо це не спарювання з полiтиком!
  Полiтик - це така iстота, що хоче зробити з тебе вiвцю свинськими методами!
  Свинськi методи полiтикiв перетворюють виборцiв на вiдбивну!
  За правителя-свиня життя не буває жирним!
  Зробити президентом свиню - надто жирно!
  Хочеш стати президентом, лови удачi моменти!
  Правитель, який вважає виборцiв за баранiв, типова свиня!
  Бог, це не тiльки всемогутнiсть, а ще й готовнiсть пiти на хрест заради свого ближнього!
  Правитель, який довго сидить на тронi, викликає просiдання держави!
  Молодий лiдер, як свiжий кiнь, старий, немов iз розбитими копитами кобила!
  У засобах досягнення Божественних висот полiтик сам Сатана!
  Полiтик Бог лише в одному, у вигадуваннi виправдань, чому його передвиборчi обiцянки були так по-диявольськи проваленi!
  Полiтик, як пиво, гарний лише у холодному виглядi та на столi!
  Полiтик солодкий промовами, але гiркий осад вiд них зовсiм не пивний!
  У полiтика тiльки тодi з вуст правда, коли вiн перекручує сам себе!
  Полiтик, щоб хоч трохи заробитися Божеством, розпинає виборця на повну !
  Навiть ведмежа сила не врятує, якщо ти розумом колода!
  Лисиця - це такий звiр, що i з лева спустить три шкури!
  Полiтик тодi найсильнiший, коли його виборець слабкий розумом!
  Тому полiтик виходить медом, щоб виборець зовсiм не розплювався!
  Мiцно отримає кийком той, у кого в головi тирса!
  Дуб цар дерев, дубова голова перетворює на пiдданого будь-який пень!
  Дуб стiйкий до гнилi, дубова голова сповнена пилу!
  Якщо ти пень, то тобi хоч кiлок на головi чешi!
  Невiдомiсть лякає, але вiдоме часом змушує просто боятися!
  Знання народжує впевненiсть навiть коли важко, незнання , розгубленiсть навiть коли легко!
  Боягуз не той, хто боїться, а хто хоробрiсть виховати в собi лiнується!
  Страх - це слабкiсть, вiдвага сила, але побоюйся в собi дебiла !
  Хто дозволяє себе поводити за нiс, ризикує заблукати серед трьох сосен!
  Примушує ходити по колу нескiнченна дурiсть, з обнуленою кмiтливiстю!
  Не бiда, якщо не висохло молоко на губах, гiрше, якщо черствiсть у серцях!
  Черствий хлiб милостинi, гiрка сiль покаяння!
  Мед iз вуст полiтика приваблює тих, у кого молоко на губах не обсохло!
  Полiтик - це не злодiй у законi, це злодiй, який видає закони!
  Полiтик обiцяє солодке життя, виливає мед iз вуст, але лапки в нього липкi, як у мухи!
  Промовистий полiтик п'явкою впивається в гаманець виборця!
  Чому мовчання золото, бо його оплачують!
  Яка найбiльша рiч у свiтi? Гора виданих полiтиком обiцянок!
  Полiтик хоче грошей та влади, готовий порвати будь-кого на частини!
  Полiтик, це в першу чергу лисиця, не завжди яскраво зовнi, але завжди крутить хвостом!
  Полiтик радий наповнити ваш гаманець лише одними порожнiми обiцянками!
  Полiтик тiльки в одному чесний, коли каже - ми, бо свого я вже не маю!
  Чого бiльше, нiж атомiв у всесвiтi? Личин та масок полiтикiв!
  Що полiтик робить найохочiше - обчищає кишенi виборцiв!
  У полiтика тижнiв сiм п'ятниць, але слухати виборцiв завжди вихiдний!
  Хто був найперше? Полiтики, бо вони зробили хаос!
  Не вiр у крутiсть полiтикiв-пiвнiв, вони завжди спiвають iз чужого голосу лисицi!
  Якщо полiтик виливається солов'ям, то фонограму йому виготовила лисиця!
  Скорiше рак на горi засвистить, анiж полiтик виконає обiцяне, не червонiючи!
  Полiтик схожий на нiчну фею, тiльки зазвичай обдирає клiєнтiв у денний час!
  Чим полiтик схожий на собаку? Коли багато бреше, то точно ручний i має господаря!
  Тi, за кого голосують серцем, часто опиняються у виборцiв у печiнках!
  Полiтик, як горiлка, виборець печiнкою вiдчує, що вона палена!
  Полiтик вивертає мiзки, наче горiлка, тiльки на вiдмiну вiд неї повний каламутi!
  Полiтик любить напустити туман, iз прозорою метою збагатитися!
  У полiтика багато обiцянок, але ще бiльше вiдмовок у разi їхнього невиконання!
  Полiтик - це лисиця, але найчастiше сiрої мастi!
  Полiтик з дубiв знiмає стружку i збиває по-свинськи жолудi!
  Якщо полiтик балакучий, як пила, то з виборця точно зробить пня!
  Полiтик любить говорити про Бога, бо сам вiн сатана!
  Полiтик хитрий, як диявол, але ангел у роздачi обiцянок !
  Полiтик любить хреститися, але його руки завжди тягнуться до гаманця!
  Вiддавши голос промовистому полiтикану, ризикуєш потiм харкати кров'ю!
  Зазвичай люди вибирають мiж котами в мiшку, вовками в овечiй шкурi, i лисицею з протухлим сиром!
  Якщо полiтик виконав свою обiцянку, подивiться на гору, чи не свистить на нiй рак!
  Легше повiсити колобка, нiж змусити полiтика виконати обiцяне !
  Тiльки в одному полiтик послiдовний - у пошуках вигоди у власну кишеню!
  Полiтик змiнює соратникiв, як рукавички, тiльки руки вiд цього в нього стають ще бруднiшими!
  Полiтик - це така тварина, що з виборця робить оленя!
  Полiтик, якщо не вовк у овечiй шкурi, то типовий баран!
  Полiтик, який не лисиця, чи то баран, чи олень!
  Полiтик може наобiцяти гори, але пiсля нього лише розгрiбаєш завали!
  Не поспiшайте голосувати за пiвня, вас же вiн i заклює з тельбухами!
  Диктатор, це лисиця на тронi лева в оточеннi баранiв!
  Не хочеш виявитися оленем, будь сам хоч трохи лисицею!
  Виграє вибори той, хто задарма ворон не рахує!
  Голосувати можна i серцем, тiльки без розуму вiдiб'є переможець мiзки!
  
  Полiтик - це лисиця, яка вiддає перевагу сиру зеленому, як колiр долара, вiд тих, хто вважає ворон!
  Дружина не рукавиця, як рукавички мiнятимеш, то точно перетворишся на вiдморозку вiд спекотних пригод!
  Генiальнi хлопчики роблять набагато бiльше вiдкриттiв, нiж посереднi старi iнструкцiї!
  В юностi у серцi вогонь, у головi вiдкриття, а в результатi перемога!
  Шлях до успiху не завжди прямий, але не терпить зiгнутої у покiрливостi спини!
  Полiтик згинається в уклiн, щоб вище задерти нiс!
  Полiтик кланяється, щоб потiм нагнути виборця!
  Полiтик готовий носом землю копати, щоб вiдповiдальнiсть перед виборцями поховати!
  Все неможливе, можливо в нашому свiтi, i жити, повiрте, дуже складно, немов у тирi!
  Iшак iз мiшком золота краще проб'є фортечну стiну, нiж мамонт iз сталевим тараном!
  Полiтик iз золотими вустами перетворює виборцiв на iшакiв, iз золотими мiшками пiдношень!
  Хто найсильнiший звiр? Звичайно iшак, навантажений мiшком золота! Лисиця обожнює жовтий колiр зради та золотих монет дарiв!
  Полiтики часто махають червоними прапорами, заради жовтого кольору монет, що беруть iз кишень виборцiв, не червонiючи!
  Червонi промови солодкозвучних полiтикiв проливають гiркi сльози матерiв, чиї сини згинули у кривавiй сiчi!
  Хто обiцяє золотi гори, не вартий i ламаного мiдного гроша!
  . РОЗДIЛ Љ 13.
  У Калiгули Дельфiнова своя мiсiя. Потрiбно знайти за будь-яку цiну свою старшу сестру. А сам ти тим часом перенiсся в паралельний свiт, де творив свої неповторнi i, водночас, дуже крутi та неповторнi мiсiї.
  Маргарита i Калiгула стукнулися босими, круглими п'ятами i проревiли:
  -Хвiст за хвiст,
  Око за око!
  Чи не Барбос -
  Фантомас !
  Тепер хлопцi розiйшлися в рiзнi боки, щоб швидше завершити перемелювання рядiв, що прикривають пiдступи до Порт-Артура, армiї Країни Сонця, що сходить. Дiти термiнатори рухалися, мов електричнi коси по м'якiй травi, безжально винищуючи японцiв.
  Куропаткiн все ще зволiкав з наказом почати штурм, хоча на горi Висока бойова пара встановила триколiрний триколор , дiти-воїни просто розфарбували великих розмiрiв картон, i вдень його тепер добре видно. Але колишнiй мiнiстр оборони все ще виявляв нерiшучiсть. Хоча при цьому Куропаткiн не був боягузом. Пiд час вiйни 1877-1878 вiн показав неабияку хоробрiсть.
  Та й для покращення побуту простих солдатiв, на посадi мiнiстра оборони зробив чимало, у крадiжцi не помiчено. Хоча боєздатнiсть армiї за нього не особливо зросла. Але суворовської рiшучостi, чи навiть авантюризму вiн не мав. Олександр Суворов воював дуже зухвало, постiйно балансуючи на межi повного розгрому. Однак дана природою iнтуїцiя i феноменальна удача, дозволяли передбачати кроки ворога у вiдповiдь, його реакцiю i здобувати перемоги. Це в стилi Таля, який йшов на некоректнi жертви, ризикуючи поразкою, але здебiльшого вигравав ... Але кращi шахiсти свiту Таля розкусили.
  Першим, хто влаштував йому м'ясорубку та розгром був Михайло Ботвинник. Цей чемпiон умiв програмувати та вiдзначати слабкi мiсця ворога.
  I зiрка генiя Таля потьмянiла.
  Напевно, i Суворов, якби прожив довше i якби йому битися з Наполеоном, був би побитим. Але турецька армiя, з якою боровся Олександр Васильович, надто вiдстала з усiх точок зору, а полководцiв призначали зовсiм не за командирськими якостями.
  А пiд час вiйни з французами, у жабникiв надто молоде командування i надмiрна недооцiнка армiї росiйського ведмедя.
  Куропаткiн ж, взагалi боявся наступати, вважаючи за краще сидiти в оборонi. Розраховуючи видно, що противник сам себе про редути перемеле. Ось iз таким полководцем вiйна виявилася програною.
  А дiвчинка Маргарита i Калiгула Дельфiнiв потрапили пiд обстрiл... Їх виручала , втiм, швидкiсть, коли безсмертнi воїни вривалися в бастiони i вже перемелювали всiх усерединi, майже непробивна шкiра i , зрозумiло, здатнiсть майже миттєво вiдновлюватися.
  Дельфiнов-молодший , зрубуючи чергового японського генерала, прогарчав фразу з "Горца", при цьому, кидаючи босими ногами отруйнi голки та спльовуючи кров:
  - Маю залишитися тiльки один!
  I його мечi, наче блискавка, проводять убивчий неповторний млин. Точнiше, сотню прийомiв млин iз зрiзанням ворогiв за хвилину пару батальйонiв.
  Самураї падали вiд ударiв, а босi ноги хлопчаки-термiнатора залишали за собою цiлий орнамент стрибаючих i звивистих слiдiв.
  Красуня, дiвчинка-партизанка Маргарита, зачищаючи iнший залiзобетонний форт, пiдiрвала боєприпаси, змусивши злетiти в повiтря тисячi найпотужнiших знарядь. Слiдом за подругою, i хлопчик-артист Калiгула повторив подiбний маневр.
  Маргарита, жбурнувши босою, дiвочою ногою на велику вiдстань гранату, схвалила:
  - Ти чудово вчишся, пацан !
  Непереможний воїн, теж кинувши з великим прискоренням вбивчий подарунок анiгiляцiї, рубаючи самураїв, вiдповiв:
  - Краще вчитися, нiж переучуватися!
  Потужнi пiдриви бастiонiв не залишилися непомiченими у лавах росiйської армiї. Генерал-ад'ютанту Куропаткiну доповiв генерал-поручик Зелений:
  - Ваше превосходительство. За нашими даними у ворожiй цитаделi вже давно вирує бiй, i навiть, що точно, вибухнули кiлька бастiонiв!
  Куропаткiн мляво вiдповiв:
  - Спокiй тiльки спокiй!
  Ну, прямо Карлесон, у якого зiрвало з петель дах. Хоча ситуацiя якраз вимагає рiшучих заходiв. Генерал Зелений та Кондратенко наполягають:
  - Потрiбно вдарити негайно!
  Куропаткiн подивився крiзь окуляри на обох генералiв. Зелений ще молодий, а виглядає ще молодший за свої роки, швидкий, рвучкий. Кондратенко брат героя Порт-Артура, теж iз молодого поколiння здiбних начальникiв. Звiсно, такi соколики рвуться у бiй. Та ще є категоричний наказ Iмператора та Государя всiєї Русi, Миколи Другого - негайно штурмувати мiсто-цитадель. I їжу зрозумiло, що царська скарбниця не зможе довго витримувати тягар такої важкої вiйни.
  Однак, не знаючи броду, не лiзь у воду! Потрiбно ж розiбратися, що до чого i де хтось атакує.
  Куропаткiн запитав Кондратенко:
  - А якi японськi частини вчинили стрiлянину?
  Генерал чiтко заявив:
  - Розвiдники повiдомляють, що з'явилися ангели - прекраснi юнак i дiвчина iз золотистим волоссям, що рухаються з неймовiрною швидкiстю, що коли рубають їх i розглянути не можна.
  Куропаткiн у шаленому темпi тричi перехрестився i промимрив:
  - То це виявляється знову ангели?
  Генерал Зелений тупнув пiдбором по пiдлозi:
  - Так саме! Небесна сотня!
  Куропаткiн навiть свиснув:
  - Ого! Господь не залишає Росiю!
  Кондратенко промовив:
  - Треба негайно атакувати ворога, фельдмаршале! Або ми самi перейдемо у наступ!
  Куропаткiн мляво промовив:
  - Нi панове. Накази я вiддаю. Якщо Боженька вирiшив нам допомогти, то грiх пускати солдатiв у м'ясорубку!
  Кондратенко логiчно зауважив:
  - Навiть в Iзраїлi Всевишнiй Бог вимагав, щоб євреї теж билися, а не отримували все задарма i без боротьби.
  Фельдмаршал iз болота, стратег вичiкувальної тактики, на це вiдповiв:
  - Але сказано Апостолом Павлом, що служiння Боговi не потребує людських рук!
  Вже генерал Зелений розлютився:
  - А чого тодi ви, ваше превосходительство, постiйно хреститеся, особливо коли поблизу рвуться снаряди!
  Куропаткiн вже почала сердитися:
  - А тому, що все вiдбувається з Божої волi. Тож давайте спочатку справимо молебень. А дерзiтимете, то пiд арешт обох!
  Iдея вiдслужити молебень, загалом, виглядала цiкаво. От нехай за всiх херувими вiддмухуються.
  Калiгула-шибеник i дiвчинка-партизанка Маргарита вже трохи втомилися, та й бiльша частина справи вже виконана. Так чому не освiжитися в морi, i не гарненько пропiсочити ескадру Того . Адже вона також може вiдкрити вогонь, зокрема, i з дванадцятидюймових гармат. А це калiбр у 306 - мiлiметрiв, що здатне завдати штурмуючим вiйськам вiдчутних втрат.
  Щоправда, японцям, у разi, доведеться палити практично наослiп, через гряду. А бити прямим наведенням вони зможуть лише, коли бiй перейде в межi мiста.
  Найголовнiша мета, це чотири броненосцi з дванадцятидюймовими гарматами на борту.
  Дiвчинка-партизанка, дорубуючи японцiв своїми вбивчими мечами i струшуючи з себе прилiплу кiстяну крихту, запропонувала:
  - Може, трохи пiдрiвняємо нашi шанси? Того над ескадрою Рiздвяного перевага в гарматному бою, приблизно 1,8 до 1. Так ми трохи пiдрiвняємо спiввiдношення сил.
  Калiгула Дельфiнiв, дорубуючи останнiх самураїв, запитав воїнку Маргариту:
  - Почнемо iз флагмана?
  Дiвчинка-партизанка , кинувши босими пальчиками нiг снаряд, i розiрвавши ще дюжину японцiв, залишивши лише рванi клаптi, заперечила:
  - З найсмачнiшого не починають! Добре, що ескадру шукати не треба. Переклацаємо ось першi два броненосцi.
  Калiгула-шибеник хихикнув, кинув голою п'ятою гранату, вказавши закривавленим мечем на корабель " Нутiлi ", весело вигукнувши:
  - А цей мiй!
  Маргарита, знову рубанувши смертельно японцiв, запропонувала напарниковi:
  - Але давай полежимо половину годинки у водi для вiдновлення.
  Справдi, вiдпочинок не завадить. А Калiгула Дельфiнов не гаяв, пiд час короткої паузи, часу. Зокрема вдалося дещо цiкаве розглянути.
  У пiдвалi зiбралися змовники. Електрична лампа пiд стелею вiдкидає зловiснi тiнi. Тьмяно блищить знаменита лисина Ленiна, поруч кудлатий Коба , бiльш вiдомий свiтовi, як Сталiн, далi морський офiцер в акуратному мундирi, поки маловiдомий лейтенант Шмiт, з чепурною борiдкою Бухарiн.
  Для повних зборiв не вистачає Троцького, але поки що вони з Ленiним на ножах. А так, зiбралися найвпливовiшi бiльшовики, готовi влаштувати революцiю, або переворот, що завгодно, аби здобути владу.
  Першим слово взяв Ленiн:
  - Архiважно , товаришi, за всяку цiну не допустити перемоги Самодержавства в його неправеднiй iмперiалiстичнiй вiйнi з Японiєю. Справа революцiї потребує цього!
  Боязкi шльопання у вiдповiдь.
  Бухарiн, поплескуючи долонями i трясучись чорною борiдкою, що прикрашає ще молоде обличчя, пiдтвердив:
  - Так, ми маємо не дати самодержавству жодного шансу. Нехай це i пахне зрадою, але я скажу, Мiкадо найкращий i головний союзник бiльшовикiв та свiтового комунiзму!
  Коба Йосип сердито буркнув:
  - Непогано сказано! Хоча це не пахне зрадою, а вже є сама зрада!
  Ленiн, вiн тодi носив псевдонiм Карпов, з усмiшкою помiтив:
  - Заради всесвiтньої революцiї часом доводиться йти на жертви. У тому числi й жертвувати частиною совiстi та власної душi. - Ульянов вiдкоркував, вiдгвинчуючи голiвку, пляшку з нiмецьким пивом. Для красномовства слiд освiжити горло. Зробив пару ковткою та продовжив. - Думаєте, менi самому приємно бажати зла та поразки власної країни. Однак буду вiдвертим, революцiя можлива лише у разi серйозного послаблення режиму самодержавства. А що може послабити самодержавство сильнiше, нiж поразка у вiйнi?
  Коба вiдповiдно кивнув:
  - Та нiчого... Iнодi найвища мета вимагає жертв, i жертв чималих!
  Ленiн продовжив фiлософiю:
  - Так ось, обговорювати мораль та фiлософiю атеїзму ми не будемо. Головне зовсiм не в цьому. Зрозумiло, що справа, яку ми починаємо, призведе до звiльнення трудящих i невiльникiв усiх країн i всього свiту. I те, що всi втрати нашої держави та iнших народiв будуть компенсованi сторицею. - Улянов зробив паузу i вже iншим тоном додав. - А якi конкретнi ми можемо зробити крок для поразки ненависного народу та нам Самодержавства?
  Тут тонкий голос подав лейтенант Шмiд.
  - Гадаю, спочатку, вiдразу в кiлькох мiсцях пiдiрвати Транссибiрську магiстраль. Це фатально позначиться на постачаннi царських вiйськ у Манчжурiї.
  Коба немов лис посмiхнувся:
  - Браво , хлопчик робить успiхи! А я то, думав, грабнути кiлька банкiв, щоб пiдiрвати золотий стандарт царського рубля.
  Ульянов суворо пригрозив "чудовому грузину" вказiвним пальцем:
  - Не шали! Дуже навiть архiзанятна пропозицiя. Можна неабияк пiдгадати Куропаткiну.
  Шмiд продовжив:
  - А загалом, мiй план передбачає пiдняти повстання на всiх кораблях Чорноморського морського флоту. Тодi армiя перейде на бiк трудового народу, i Самодержавство вiдразу впаде!
  Коба iронiчно хмикнув:
  - Та швидше рак на горi свисне!
  - Коба , перестати! - гаркнув Ленiн i додав. - Слiд, i справдi, пiдготувати та провести повстання у Чорному морi. А коли битий Куропаткiн побiжить iз Порта-Артура , заколот у всiй армiї стане реальним!
  Шмiд визвiрився:
  - Так, ми це зробимо як на духу!
  Слово взяв Бухарiн:
  - Найчисленнiший наш союзник на Землi, це селяни, повставши, вони зможуть скувати всi сили Самодержавства. Нам треба вiдправити своїх агiтаторiв до сiл, вимагаючи дати селянам не лише землi, а й маєтки, все, що належить помiщикам!
  Коба iронiчно перебив:
  - Включно з їхнiми дружинами та дочками!
  Бухарiн хихiкнув:
  - I це також! Так просто, як це робив Омелян Пугачов - голова буде рубана, бар вiшати, а їхнє добро забирати собi i дiлити порiвну! А дружини та дочки помiщикiв вашi рабинi!
  Ульянов схвалив i цей заклик:
  - Правильно! Вiшатимемо їх усiх! До Пiвнiчного полюса!
  Коба запропонував:
  - Потрiбно максимально активно використати i розбiйний елемент. Зокрема , з кримiнальникiв з'являються i зароджуються найсильнiшi та найудачливiшi революцiонери. Ось, наприклад, Котовський - чим не герой? Герой! Та й батько Махна не гiрший!
  Бухарiн енергiйно кивнув:
  - Саме так! Ми їх усiх придушимо кримiнальнiстю !
  Ульянов стукнув кулаком по столу:
  - Терор, терор та ще раз революцiйний терор!
  Подальшу розмову "чудової четвiрки" розглядати не вдалося. Прокинувшись, слiд було перейти у практичну площину реалiзацiї переможної стратегiї. Зокрема, зачистити броненосцi вiд команд.
  Калiгула стрiмко пiдплив до своєї мети, а Маргарита до своєї. Хлопцi, використовуючи пальчики рук та нiг, миттю пiднялися на свої кораблi-жертви.
  Калiгула-шибеник уже не вiдчував гальм, як почав рубати всiх поспiль. На абордаж корабель, насправдi класу лiнкор, брати нескладно. Якщо, звичайно, ти бiльше , нiж людина. А так, бiжи та рубай. А з такою надприродною швидкiстю проти тебе нiхто не має шансiв встояти.
  Ну i ще босими пальцями своїх дитячих, але швидше, нiж лапи гепарда нiг, жбурляй отруйнi голки. I це теж японцiв капiтально вражатиме.
  Бiйцi країни Вранiшнього Сонця знову валяться розрубаними , причому план у пари термiнаторiв простий. Дiстатись до вiддiлення боєприпасiв, потiм пiдiрвати боєкомплекти таким чином, щоб накрило i казани. Пiсля чого пошкодженому кораблю не залишиться нiчого iншого, як пiти на дно.
  Калiгула Дельфiнов, розрубуючи i цвяха мечем, прорвався до боєкомплекту. Ну, що для нього окремi кулi, якi хлопчик збиває на льоту, або навiть кидає назад у супротивника. Особливо добре, якщо босою ногою вiдразу ж жменю патронiв у ворога довбаєш з шаленою i забiйною, смертельною i чарiвною силою.
  Для того, щоб самураям шлях до царської iмперiї Миколи Другого був замовлений.
  Боєкомплект перекинути у трюм, щоб пiдiрвалося днище лiнiйного корабля, також iз його фiзичною силою нескладно.
  Нагрiта на березневому сонцi сталева палуба, приємно лоскоче голi пружнi пiдошви хлопчиська-термiнатора. А фугаснi снаряди , начиненi шимозою, вiдтягують плечi. Ти зiстрибуєш униз, iгноруючи гвинтовi сходи, i ось уже у потрiбному мiсцi. Тепер рознесе перегородки, i рвонуть котли, зробивши такi дiрки, що навiть ця громада не вцiлiє.
  Цiкава ця рiч японський броненосець. Просторий та широкий корабель, велика товщина бронi, що прикриває палуби. А довгi та товстi стовбури гармат, здатнi лупити на пару десяткiв кiлометрiв, а то й бiльше ... Щоправда, будували його не японцi, а англiйцi. А ось царський флот майже цiлком власного виробництва, що має свої плюси i мiнуси. Ось англiйцi зробили броненосець - почесна машина. Жаль, але доводиться його вiдправляти на дно.
  Прогримiв вибух, i метал палуби, що ламається, врiзав хлопчику по голих, м'язистих ногах, високо пiдкинувши його над поверхнею. Пiсля чого, пацан плюхнувся у воду i енергiйно погрiб, прагнучи пiти подалi вiд виру. Така махiна тоне.
  I броненосець Маргарити розколовся: чисто спрацьовано та синхронно. Тепер настав час топити i вцiлiли два броньованi лiнiйнi крейсери.
  Нехай Того , що завдав стiльки неприємностей росiйському флоту, теж вирушає на дно. Це стане наука всiм, хто зi зброєю в руках приходить на землю твоєї Батькiвщини.
  Калiгула Дельфiнiв енергiйно розгрiбає руками та ногами океанську воду i присвистує:
  - Чи буде вам японцi розгром! Це вам не iгри в дурдом !
  Ось так само, як i минулого разу, майже не торкаючись металу та бронi злiтаєш на палубу. Там i починаєш рубати в капусту таких повiльних самураїв. Напевно, навiть у смолi застряглий павук, у сто разiв спритнiшi, нiж цi комашки з Країни Вранiшнього Сонця. Ось ти проносишся i зрубаєш руки, ноги, голови ... А тi лише осiдають. У кращому разi, хтось iз них встигає вимовити:
  - Банзай!
  Калiгула-шибеник хихикає i показує їм нiс:
  - Банзай не дерзай!
  I босими пальцями нiг жбурляє гiльзи, пробиваючи самураєм i лоби, i роти, i горло.
  Далi повторення колишньої комбiнацiї. Втiм, для рiзноманiтностi чудовий Калiгула стрiмко навiв уже заряджену дванадцятидюймову зброю i всадив заряд у найближчий лiнiйний крейсер. Влучення виявилося точним, а фугасний японський заряд викликав на палубi велику пожежу.
  Юний воїн звернув увагу, що справдi, при попаданнi у витвiр промисловостi країни Вранiшнього Сонця, багато виходить вогню та диму. Що, звичайно, полегшує пристрiлювання . Враховуючи, що самураї вже воюють з Росiєю давно, їхня бойова ескадра, i справдi, має якiсну перевагу.
  Щоправда, чи багато зможуть досягти японцi, втративши всi свої великi кораблi?
  Флагман Того iз запiзненням сигналить вiдхiд. Але це, дiйсно, рiшення, що не приносить користi. Величезний броненосець вибухає, а за двi секунди рве i корабель, на якому знаходиться Калiгула Дельфiнiв. Вiн пiд кiнець лягнув п'ятою офiцера японської iмперiї. I знову обидва вiдважнi воїни викинутi ударною хвилею...
  Бойова дiвчинка-партизанка, знiсши голову капiтановi першого рангу, репетує на всю горлянку:
  - Щогли морського хокею: Росiя проти Японiї - рахунок чотири нуль!
  Дiйсно, тепер у Японiї немає жодного броненосця. Щоправда, ще цiлих вiсiм крейсерiв лiнiйного класу. I чи є вибiр, топити їх, чи не топити?
  Калiгула, рубанувши мечем акулу, що кинулася до нього, вирiшив логiчно:
  - Куй залiзо поки гаряче! Тобто, топимо їх!
  Маргарита, розрубавши iншу морську хижачку, з цим рiшенням погодилася:
  - Чого дрiб'язатися. Може, наступного разу для нас i не буде!
  Калiгула-шибеник, жбурнувши гiльзу ногою, прямо в око акулi, логiчно заперечив:
  - Думаю, буде! Бог любить трiйцю!
  Але все одно поплив. До фортецi-цитаделi вони можуть i вночi повернутися. Це нiкуди не втече вiд них. А якщо Куропаткiн вiзьме твердиню i без їхньої участi, то краще. Дiйсно, не все ж таки їм одним робити. Ось навiть цiкаво, що нащадки скажуть про цю дивну вiйну з Японiєю? Вважають її славним дiянням, або навпаки, освистять , як виграну за рахунок, виключно, надприродних сил!
  Але Калiгул легко наздогнав свою чергову жертву - лiнiйний крейсер. Зовнi вони дещо вiдрiзняються вiд броненосцiв. Зокрема, трохи менше бронi, i замiсть дванадцятидюймових гармат десятидюймовi, зате набагато кращi ходовi якостi. Але також це ще посудини лiнiйного класу. А далi йдуть середнi та легкi крейсери.
  Юний воїн тут трохи змiнив тактику i, перерубавши самурайських матросiв, i прибивши частину гiльзами, що кидав своїми босими хлопчачими ногами. Потiм узяв i пiдiрвав боєкомплект так, щоб лiнiйний крейсер закопався у воду носом i пiшов таким чином на дно не вiдразу, а поступово перевертаючись.
  Можливо, хлопчику-актору Калiгулi захотiлося, у такий спосiб врятувати вiд загибелi хоча б частину екiпажу. Справдi, куди вiн мiг сунути стiльки вибухiвки... Маргарита, перебивши велику масу матросiв-самураїв, нахилила крейсер на борт.
  Дiвча гордо вiдзначила свiй успiх, та й напарника теж:
  - Рахунок: шiсть - нуль!
  Калiгула-шибеник в лютi та радостi, вiд крутих успiхiв, проспiвав:
  - I летiли додолу самураї, пiд натиском стали i вогню!
  Новi морськi жертви ... Так , пiд нещасливою зiркою, схоже, народилися японцi, якi вирушили в цей похiд. I навiть вiсiм мiльйонiв богiв у їхнiй релiгiї синтоїзм їм не допомагають.
  Калiгулi-шибенику лiнiйний крейсер представляється картонкою, яку потрiбно потопити. Вiн навiть вирiшив спробувати дещо iншу тактику, а саме, проникнувши в трюм розрубати там дно мечами. Адже в нього чарiвний метал, захоплений у нiндзей та чаклунiв. А отже, має вiдбутися операцiя.
  I що ж ... Удається, лiнiйне залiзо лопається... Потрiбно для гарантiї затопити три вiдсiки. Хлопчик-термiнатор iз усмiшкою заявляє:
  - Ось ми на тому кораблi...
  Щоб ударами меча потопити лiнiйний крейсер, потрiбно, i справдi, мати надлюдську силу i неабияку фантазiю.
  Маргарита волiє куди простiше, розмiрковуючи, що повторення, мати вчення. А якщо так, то буде противник затоплений вибухом.
  Войовниця-богиня та дiвчинка-партизанка пiднiмає вгору великий палець i вимовляє:
  - Ось уже вiсiм нуль!
  Хлопчик Калiгула, без церемонiй, розрубуючи численних самураїв, i кидаючи ногами забiйнi гiльзи, вигукує:
  - Але ж це , просто чарiвно!
  Залишилося ще чотири жертви... Їх треба потопити якось, щоб не з'явилося це надто пересiчною справою. Вигадати щось особливе, неповторне. I хлопцi не змовляючись, чинять так. А саме, захоплюють керма управлiння ... У їдь кораблi благо i так йдуть повним ходом, а значить, з ними впоратися не так вже й складно. А так, захоплюєш керма управлiння, i йдеш на таран... Лiнiйнi крейсери, кораблi новi, але є чимало в японському флотi посудин застарiлих, якi не мають шансiв уникнути прямолiнiйного тарану.
  А якщо на великiй швидкостi стикаються в морi кораблi та ще й з металу?
  Тодi вiдбувається таке: страшний гуркiт, скрегiт бронi, лопаються сталевi листи в обох посудин. Десятки та сотнi матросiв, з перекошеними жовтими обличчями, гасають по зламаних палубах, їхнi вузькi очi вилазять на лоб, а з пащ з вибитими зубами вилiтають потоки кровi.
  I падають японськi бiйцi за борт, потрапляють у пiни потоки, якi разом пожирають їх. А кораблi починають швидко тонути, захоплюючи у глибини безлiч життiв.
  Маргарита, продовжуючи без жалостi та церемонiй винищувати матросiв, з усмiшкою заявила:
  - Це ще добре, що японцi не беруть на борт жiнок та дiтей.
  Калiгула, розтинаючи акулу, що на нього полiзла, iз цим охоче погодився:
  - Так, у самураїв не прижився культ амазонок. Щоправда, жiнки-нiндзя у них, здається, є!
  Юна войовниця-богиня i, водночас, дiвчинка-партизанка пiдбила пiдсумок:
  - Дванадцять нуль на нашу користь ... Але ще залишилися два останнi лiлiйники. Що з ними робити?
  Калiгула -шибеник розрубав на частини чергову акулу, просто запропонував:
  - Давай їх вiдведемо в порт Далекий. Вiн зараз пiд контролем росiян, а два чудовi, новiтнi крейсери значно прикрасять наш флот!
  Маргарита, ламаючи мечами хижачок морiв, з цим охоче погодилася:
  - Так, i це найкраще рiшення!
  Хоча про японцiв i йде слава, як про незламних бiйцiв, але моральний ефект вiд запеклих ударiв двох суперангелiв перевищив найсмiливiшi очiкування. Справдi, якщо тобi доводиться битися не з людьми, а з iстотами, подiбними до найреальнiших богiв, а може навiть i демiургiв, то мужнiсть навiть бiйцям Країни Вранiшнього Сонця може вiдмовити.
  Тому, пiсля того, як Маргарита на одному крейсерi, а Калiгула на iншому, зрiзали найзатятiших офiцерiв, а частину забили ногами, iншi матроси i механiки вважали за благо пiдкоритися цим надiстотним . I обидва лiнiйнi крейсери попрямували до порту Далекий, який японцi вiддали, пiсля свого недавнього розгрому, без бою росiйської армiї.
  Калiгула Дельфiнов подумав, що все-таки авторитет сили, це i є авторитет. Ось, наприклад, у ходi битви пiд Халхiн-Голом скiльки грiзна радянська армiя змогла взяти в полон японцiв? За радянськими даними 476 осiб, за iншими пiзнiшими розрахунками близько 200, а в результатi взаємного обмiну, японцям повернули всього 88, тобто так мало повернулися на Батькiвщину.
  Тобто самураї виявили твердiсть. Втративши, за радянськими даними, вбито близько двадцяти тисяч людей.
  Для порiвняння, радянська армiя втратила вбитими ( не рахуючи померлими в полонi) в ходi Другої свiтової вiйни майже стiльки скiльки i полоненими.
  I це при тому, що НКВС жорстоко розправлялося iз сiм'ями тих, хто здався в полон.
  Тож стiйкiсть японських солдатiв не перебiльшена. У ходi росiйсько-японської вiйни вiйськовополоненими японцi втратили в сто разiв менше солдатiв, нiж росiяни!
  Але, правда, частково це викликано тим, що росiйська армiя не виграла жодної великої битви. А без перемог немає й полонених.
  Втiм, буває, що й у армiї, що наступає, багато солдатiв опиняються в полонi.
  Воїн-пацан Калiгула через примiтивну рацiю сказав Маргарiтi:
  - Може, таки бiлий прапор пiднiмемо, а то нас потоплять?
  Маргарита заперечила:
  - Пiд бiлим прапором плаватиме ганьба. Краще давай триколiрний росiйський над головою!
  Юний воїн запустив босою, моторною ногою хлопчика-термiнатора голку, i пробивши чергового за рахунком самурая в чоло, зауважив:
  - А на мою думку, Андрiївський з хрестиком буде вдалим!
  З рахунком чотирнадцять нуль морської щогли з Японiєю завершено i тепер можна не лише вiдвести трофейнi кораблi до себе, а й заспiвати. Калiгула Дельфiнiв на всю горлянку погнав переможну пiсню:
  Морей, океанiв великi простори
  Ми їх борознили пiд триколiрним прапором!
  Бiйцi пiдкорювали вгору пручi гори,
  Орли оголошували гуркотом переможним!
  
  Воїнiв росiян визнала планета,
  Мечами, багнетами ворогiв вразили!
  Змогли скинути ярмо фашизму з пiвсвiту,
  Закiнчили ходу з перемогою у Берлiнi!
  
  Приперлися нацисти на горбатих танках,
  Погрожують знищити всi росiйськi ниви!
  Але мiцно молотять виродкiв проклятих,
  Щоби жити нашим дiтям без ярма щасливо!
  
  Ми дiти Вiтчизни, що у свiтi всiх вище,
  Народилися, босики кумач розминаючи!
  За нас заступався, на лайку посилаючи, Всевишнiй,
  I Боже довiв до квiтучого у радостi травня!
  
  Немає частки бiйця i пiднесеного серця,
  Що дарує мрiю та народження згори!
  Вiдкрийте до безсмертя славнi дверцята,
  Але якщо в засiдцi сидите, базарте тихiше !
  
  Є вовки та вiвцi, але ви пастухи всесвiту,
  I частка у вас донести до нащадкiв наказ!
  Щоб вести до кiнця творення,
  Щоб вiчний вогонь у твоєму серцi кохання не згас!
  
  Хто знає, де куля ворога зупинить солдата,
  Але все ж таки в бою смерть за краще хвороб гнилих!
  А якщо загинув, то твiй друг зламає супостата ,
  Не буде терпiти, адже в полон женуть дiвчат босих!
  
  О, росiйська частка, вiйна та пожежа за вiйною,
  Хто хоче на вiдпочинок, тим немає мiсця, знайте, в раю!
  Ось у змову вступив пекельний Сем iз Сатаною,
  Погрожує: - Я атом обрушу i град розiб'ю!
  
  Але проти ракет, теж буде захист,
  I ядернiй бомбi не гримнути Москву...
  Ми зможемо на танках дiстати паразита,
  А нуднi пiснi про полеглих вганяють у тугу!
  
  Продатись за грiш, не росiйська частка,
  Адже кожен iз нас, це воїн великий!
  Не вiрте, що Бог уже розставив нас у ролi,
  Насправдi, ти сам виття вирiшуєш наскiльки крутий!
  
  Бували провали, бували розгроми,
  Траплялося, як зайцям вiд страшних вовкiв вiдступати!
  Але якщо почнеться вiйна - будемо знову,
  Громити в пекельному ритмi жорстоку люду рать!
  
  Не заради вiйни, ми, повiрте, гру починаємо,
  У нас немає iншого покликання, як мило дружити!
  Ми братнiй народ, а не Авель та Каїн,
  Для нас птах - пiсня, а зовсiм не жирна дичина!
  . ЕПIЛОГ
  Пiсля того як Домiнiка блиснула дотепнiстю, дiти довго кричали i ляскали в долонi. Так, це чудово , можна сказати у неї вийшло - сипати афоризмами i наспiвувати собi.
  Пiсля чого, Маргарита та Домiнiка оголосили бенкет на весь свiт, щоб було весело та мажорно на душi.
  Вони змахнули чарiвними паличками, i з'явилися розкiшнi столи, густо заставленi їжею . Тут все було i розкiшно, i дуже багато.
  Такi страви дивовижнi i маса тортiв, тiстечок, пончикiв, кренделiв, кексiв i багато прикрашених тортiв. Не в казцi сказати, нi пером описати.
  I все настiльки апетитне та ароматне, що буквально неповторне у своїй вишуканостi та красi.
  Маргарита прочирикала:
  Все найкраще, найкраще дiтям,
  На нашiй веселiй планетi...
  Хай живе сонце та вiтер,
  За все, вважай, феї у вiдповiдi!
  I кинулась у танець. I Домiнiка слiдом за нею, i ще кiлька дiвчаток iз ними. Це чудово пiшло.
  Маргарита логiчно вiдзначила:
  - Все буде добре, все буде добре, якщо ми не накосячим !
  I дiвчинка-партизанка взяла та випустила з чарiвної палички черговий феєрверк. I вiн нiби фонтан iз дiамантiв бив дуже бурхливим ключем.
  Домiнiка зазначила:
  - Краса, краса.
  Б'є фонтаном iз кита!
  Пiсля настав час розваг. Декiлька найбiльших хлопчикiв, рокiв на вигляд чотирнадцяти, i дуже мускулистих одягли на руки м'якi рукавички i стали битися один з одним.
  Вони завдавали ударiв i руками, i босими ногами, при цьому посмiхалися та смiялися.
  Добриня зазначив з усмiшкою:
  - Колгоспна таки у них технiка!
  Принц Еномай кивнув:
  - Єдиноборствам не навченi !
  Хлопчик Добриня прошипiв, схоплюючись на iмпровiзований ринг:
  - Давайте вже я!
  I двоє м'язистих пiдлiткiв, що б'ються, зiткнулися один з одним. Хлопцi розреготалися i накинулися на Добриню. Пiшла розбирання та махання руками та ногами.
  Добриня спритно їх розкидав i зiштовхував. Потiм босими пальцями нiг схопив одного з хлопцiв за нiс. Той завив вiд дикого болю. I його хлопчик-богатир знову без жодних церемонiй жбурнув i змусив перевернутися.
  Дiти довкола смiялися i ляскали в долонi. А Добриня зiштовхнув разом одразу вже чотирьох хлопчакiв i спритно загорнув їх у скатертину.
  Пiсля чого, смiх став уже зовсiм оглушливим. Як i оплески дiтей. Справдi, виглядало дуже здорово .
  Добриня дотепно зауважив:
  - Хто смiв, той i з'їв!
  Вийшла на ринг та Домiнiка. Адже вона теж єдиноборствами займалася. Адже у кiно знiматися не жарт. Вона в ролi Супердiвчинки себе показувала i билася з суперлиходiйкою . Обидвi дiвчата тодi дюжину дублiв били один одного. I це чудово . Навiть синцi мали справжнi.
  Ось зараз проти Домiнiки виступив мiцний, м'язистий пiдлiток рокiв чотирнадцяти у плавках. I вiн пробувала атакувати дiвчисько. Домiнiка вiдповiла точним ударом голої п'яти в сонячне сплетiння, i хлопчик упав, почав корчитися.
  Домiнiка прочирикала:
  -Ти не пацан , ти не пацан,
  Не справжнiй...
  Ти не пацан , ти не пацан -
  Прогнилий ящик!
  Iнший хлопчик узяв у руку палицю i з усього розмаху огрiв Домiнiку по м'язистiй спинi. Дiвчина скрикнула i лягнула його у вiдповiдь. Той ухилився i кидався на Домiнiку, спробував побороти. Пiдлiток був сильною i загартованою важкою працею на будiвництвi. I Домiнiцi довелося напружити всi свої сили, щоби не впасти. Але вона вислизнула, а потiм перекинула сильного пацана через себе. Той упав, врiзавшись у блюдо з осетром. I хлопчик сильно вимазався.
  А решта дiтей дико смiялися i корчили пики. Ось це справдi виглядало чудово .
  Хлопчисько, було, схопився, але отримав жорсткий удар ногою
  дiвчата-акторки в пiдборiддя, йому потрапило гомiлом у зустрiчному русi, i м'язистий хлопчик завалився.
  Домiнiка агресивно заспiвав:
  Вiн жертву в шахтi пiдступно чекає,
  Направивши в небо радар.
  Одна помилка - випадковий злiт,
  I неминучий удар!
  Ось це справдi дiвчина-каратистка. Ось розвернулась i довбала голою п'ятою в нiс iншому пацану. Той упав, випустив фонтанчик кровi зi своєї нюхалки . Але одразу ж схопився. I знову у бiй. I Домiнiка йому ставить пiднiжку, змушуючи падати. Ось це справдi баба.
  Добриня схвально кивнув:
  - Так тримати! Ну, ти i дiвко , крута!
  Ось ще один хлопчик-силач вiдлетiв вiд удару Домiнiки.
  Ось це i пiшла розбирання. Дiвча перекинула ще одного пiдлiтка через себе i прочирикала:
  Дiвчатам iз вищого суспiльства,
  Дуже бити хлопця хочеться!
  Пiсля чого, дiвчинка знову зiштовхнула мiж собою хлопчакiв, ставлячи їм синцi та шишки. I це виглядало вкрай кумедно та смiшно.
  Добриня зазначив, теж збиваючи з нiг пацанiв :
  - Ти наша дiвка ! Дуже гаряча та бойова!
  Домiнiка кивнула i прочирикала:
  У дiвчинки-бiйця кров гаряча,
  Атакує орда нас незряча!
  Прошепотiла заклинання, i на хлопчакiв зверху полився справжнiй дощ iз крему, згущеного молока та меду.
  I знову радiснi смiхи дiтей. Все крутиться i так здорово та агресивно вiдбувається. I у цiй агресiї є смiшнi моменти.
  Хлопчик-принц Еномай, зрозумiло, також у грi. А як тут може обiйтись без нього? I юний воїн дуже спритно кидає через себе хлопчика, який виглядає старшим i бiльшим. I знову захопленi вигуки. Так, це справдi бiй, що треба.
  Еномай зробив помах рукою, i пацан упав на купу тiстечок у кремi. I тi лопалися i розлiталися так кумедно та зi смаком. I такi тут були пахощi чарiвної кухнi.
  Добриня зазначив, зiтхнувши:
  - Таку їжу псувати шкода!
  Домiнiка хихикнула i вiдповiла:
  - Ну нiчого! Я ще начарую!
  Хлопчик Фiнiкс заспiвав:
  Десь у лiсi чаклуни,
  Шиють каптан для сатани.
  Розкидали валуни,
  Нашiй казковiй країнi!
  Пiсля чого вiн зiйшовся з Добринею. Два богатирi-хлопчаки почали спочатку махати кулаками, намагаючись потрапити один одному по мордi . Пару разiв зарядили так побiжно, з'явилися синцi. Потiм хлопчаки-бiйцi взяли i стукнулися лобами. Тож iскри з очей посипалися.
  Поштовхалися, побадьорилися i потiм почали боротися. I боротьба була дуже завзятою. Хлопчики-витязi зчепилися, давили один одного й лещали.
  Потiм знову почали бодатися, що виглядало швидше безглуздо, нiж прикольно i грiзно. I це дiяло так, що заводило дiтей-глядачiв у приголомшливий регiт.
  Домiнiка взяла в руки пiр'їнку i почала лоскотати хлопчикам босi п'яти. Добриня i Фiнiкс почали реготати, це справдi так лоскiтно i здорово , що не зможеш зупинитися в смiху.
  Маргарита вiдзначила з усмiшкою примадонни:
  - Так, ти прикольна дiвчина. Просто майстриня витiвниця. А що ти можеш?
  Домiнiка гаркнула:
  - Так, взагалi, абсолютно все можу. I ви це ще неодноразово побачите!
  Добриня та Фiнiкс розiйшлися. Вони спiтнiли та їхнi рельєфнi торси блищали, наче политi оливковою олiєю.
  Маргарита помiтила зiтхаючи:
  - Перемога у нас є, але ми до мети - врятувати сильну стать, нiяк не наблизилися. Жовтий щур у нашої противницi Бастiнди, яка згинула, невiдомо куди. I ми проговорили. Ну не по-пустому, але все ж таки без того результату, на який розраховували!
  Домiнiка у вiдповiдь заспiвала:
  Життя влаштоване непросто,
  I шляхи ведуть не прямо...
  Все приходить надто пiзно,
  Все йде надто рано!
  Поступово настрiй звiльнених дiтей ставав спокiйнiшим. I бiйки, причому жартiвливi, затихали, i музика вже стала не такою гучною.
  I тут несподiвано почувся гомiн. Зазвучав горн тривоги.
  Хлопчаки та дiвчата одразу ж зiскочили з мiсць i наїжачилися мечами та списами. Вони були готовi до бiйки.
  У небi з'явилися дракони. Вони були i триголовi, i семиголовi, i дванадцятиголовi . I їх було чимало, причому, рептилiї великих розмiрiв. Звичайно, чим бiльше голiв, тим i бiльший розмiр. А серед них виявилась i знайома вiдьма Бастiнда, яка на тлi драконiв здавалася маленькою.
  Домiнiка свиснула i вiдзначила:
  - Ого! Схоже, це ще не кiнець!
  Маргарита у вiдповiдь заспiвала:
  Я падаю грудьми, хапаючи свинець,
  Земля в дiрках вся, як мочало.
  Але знаю, що це ще не кiнець.
  Кiнець, це лише початок!
  Дiтей воїнiв було близько п'ятдесяти тисяч - це цiла армiя, драконiв не бiльше двохсот. Тому юнi воїни не почали розбiгатися. Вони були готовi боротися i дорого вiддати своє життя, а може, навiть i перемогти!
  Обидвi сторони налаштованi по-бойовому та рiшуче.
  Найбiльший дванадцятиголовий дракон прогримiв:
  - Не бiйтеся! Ми не битимемося з дiтьми! Ми за мир та справедливiсть!
  Домiнiка кричала:
  - То навiщо ви сюди прилетiли?
  Тут ревла Бастiнда, агресивно скелячись:
  - Я знаю, що головна ваша мета була отримати артефакт Жовтого Пацюка, а зовсiм не звiльнити дiтей-рабiв!
  Маргарита заперечила:
  - Одне iншому не заважає! Дiтей , у будь-якому випадку, ми кидати не хотiли i нiколи не кинемо!
  Усi дванадцять голiв дракона разом промовили:
  - Ми цiнуємо ваше благородство! Але Бастинда пропонує вам зiграти в гру. Якщо переможете ви - вiн вiддасть вам жовтий щур, якщо вона, то ваша четвiрка стане надовго її рабами.
  Чарiвниця Бастiнда кивнула:
  - Так! Саме так! Ну, а дiти, з ними занадто багато метушнi. Ось вiд вашої четвiрки в рабствi набагато бiльше толку буде!
  Домiнiка вiдзначила з посмiшкою:
  - Ми можемо зiграти у гру. Тiльки нехай, у разi програшу, вiдьма Бастiнда не лише вiддасть нам свiй артефакт Жовтий Пацюк, а й сама стане нашою рабинею.
  Маргарита пiдтвердила, тупнувши босою ногою:
  - Саме так! Нам це якраз i треба! Буде справедливо, якщо Бастiнда теж ризикне свободою!
  Дванадцятиголовий сказав:
  - Нехай буде так! Артефакт i свобода вiдьми проти свободи чотирьох значущих особистостей - справедливо!
  Чарiвниця Бастiнда кивнула своєю головою з чорною шевелюрою:
  - Добре нехай буде так! Я все одно цю гру завжди виграю. I їм не допоможе навiть знання магiї!
  Дванадцятиголовий дракон проревiв:
  - Даєте слово, що виконаєте обiцянки у разi поразки?
  Уся п'ятiрка хором вигукнула:
  - Даємо!
  Чарiвниця Бастiнда витягла з ранця дошку з клiтинами i вимовила:
  - Тодi почнемо!
  I розгорнула дошку, на нiй одразу ж виникли постатi. Це нагадувало чимось традицiйнi шахи, тiльки клiтини були не двох, а трьох кольорiв: бiлий, чорний та сiрий. I фiгур було набагато бiльше. Тут i блазень, лучники та офiцер, генерал, маршал, балiста, колiсниця та ще дещо.
  Домiнiка пробурмотiла:
  - Та я й не знаю, як вони ходять! Це не чесно!
  Чарiвниця Бастiнда вiдповiла з посмiшкою:
  - Ви вже дали слово i вiдступати нема куди. Вiдмова вiд гри рiвносильна поразцi!
  Маргарита кивнула:
  - Я цю гру знаю! I як фiгури у нiй ходять теж! Тож гратимемо!
  Чаклунка Бастiнда кивнула:
  - Ну що ж! Тут головна фiгура король i гратимемо до мату!
  Дiти-воїни заляскали в долонi. Маргарита труснула чарiвною паличкою, i перед ними з'явилося зображення величезної дошки з трьома видами клiток. I тепер могли її бачити одразу тисячi колишнiх невiльникiв.
  Маргарита вiдзначила:
  - Я до вiйни виграла у шахи у самого Ботвинника, щоправда, не очно, а у сеансi одночасної гри. Але у вiсiм рокiв перемогти чемпiона СРСР - це круто!
  Чарiвниця Бастiнда буркнула:
  - Це зовсiм iнша гра! З нею шахи i близько не стояли!
  Дiвчинка-партизанка кивнула:
  - Знаю! Вона складнiша i фiгур бiльше, але я в неї грати вмiю! Тож не думай, що тобi буде легко!
  Вiдьма з чорним волоссям кивнула:
  - Мої фiгури червонi - вони починають першими!
  I рушила вперед пращика . Маргарита вiдповiла, пересунувши лучника. Почалася така некваплива гра. Фiгур було по сто з кожного боку, i всiх по три, окрiм королiв. Їх по одному, i гра закiнчується матюком. Що ж, це красиво та логiчно.
  Бастiнда грала i посмiхалася. Ось були першi розмiни. Потiм маневри швидких блазнiв. Домiнiка зазначила, що блазень ходить як ферзь у традицiйних шахах, але зате б'є, як кiнь.
  Так це цiкаво. Офiцер нагадує слона ходам, але б'є, як король. А генерал ходить, як човна, але б'є, як кiнь. Маршал ходить, як ферзь, але б'є тiльки, як тура. Зрозумiло, найбiльш сильнi фiгури великi вiзирi, вони ходять як ферзь i, як кiнь, i б'ють. Є, звичайно, i ферзi, i вони, як у звичайних шахах. Лучники ходять, як пiшаки, але б'ють навскiс на три поля вперед, а пращики тiльки на два. Здається, найслабшi звичайнi пiхотинцi, але вони можуть, дiйшовши до останньої лiнiї, перетворитися на будь-яку постать, крiм короля.
  Колiсниця ходить, як кiнь, але б'є, як слон. Так, цiкаво так виходить. Є ще й балiста - вона ходить, як човна, але б'є, мов ферзь. Човни, конi та слони, як у звичайних шахах. Але є й єдинорiг. Вiн ходить як король, але б'є, як ферзь. I королiвський єдинорiг. Ходить вiн, як слон, але б'є, як великий вiзир, як ферзь i кiнь. Так, тут гра не жартiвлива. I постатi по три кожна. I спробуй щось та не позiвни. I ось, схоже , Бастiнда вже захопила бiльше територiї, i отримала матерiальну перевагу.
  Зрозумiло, адже вона набагато досвiдченiша, нiж Маргарита.
  Домiнiка впевнено, точнiше iронiчно прочирикала:
  - Конем ходи! Конем!
  Маргарита вiд неї вiдмахнулася:
  - Не заважай! Що робити, то я роблю!
  I дiвчинка-партизанка рiшуче пересунула постать. Бастiнда продовжувала атакувати. Бiй був дуже впертий i нещадний.
  Маргарита, щоб трохи повернути собi впевненостi та холоднокровностi та породити натхнення у грi, заспiвала;
  Вгору пiниться, здiймаючи кручi,
  Хвиля, кайдани льоду порушив океан!
  Розрiзав промiнь, свинцем налитi хмари,
  I свiжий вiтер розтрощив туман!
  
  З тобою я разом на прибережнiй скелi,
  Лоскоче вухо брили морський плескiт!
  Бiйця обняла шию рукою нiжною,
  У моїй душi Господь святий воскрес!
  
  Вершини гiр снiгу позолотили,
  I метелики перлиннi на груди!
  Вдалинi судна пiд вiтрилом бродили,
  З мрiєю не можна розлучитися та заснути!
  
  Я на тебе коханий спрямовувала,
  Свої вiд слiз променистi очi!
  Адже без тебе менi навiть свiту мало,
  Грюкають у серцi бурi та гроза!
  
  З тобою разом скуштуємо багато слави,
  I честолюбство проникає отрута!
  Меч оголи в iм'я тiєї держави,
  Служити якiй , чесний воїн радий!
  Маргарита чудово заспiвала i, пiдбадьорившись, перейшла у вирiшальну атаку. Дiвчинка-партизанка не соромилася жертвувати, i в якийсь момент матерiальне спiввiдношення сил для неї здавалося катастрофiчним. Але ще кiлька сильних тактичних ударiв i...
  Маргарита з безневинною посмiшкою промовила:
  - Вам матюку, панi Бастiнда!
  Та дико заморгала i озирнулася, зиркнула на найбiльшого, дванадцятиголового дракона. Той був розмiром, немов авiалайнер грос-класу , розмах кожного крила в добрих двiстi метрiв - ось це чудовисько. Такого гiганта, можливо, навiть феноменальна магiя обраної дiвчини-акторки Домiнiки не змогла б здолати.
  Величезний дракон-главар проревiв одночасно дванадцятьма головами:
  - Ти програла Бастiнда. Тож вiддавай виграш Жовтий щур - цiнний артефакт, i йти в рабство до своїх нових господарiв!
  Бастiнда зiтхнула i витягла з рюкзака артефакт. Несподiвано вiн виявився розмiром лише з кокосовий горiх, зате свiтився яскравим, жовтим свiтлом.
  Вiдьма простягла його i вiдзначила:
  - Вiн ваш. Як i все моє тепер ваше!
  Маргарита взяла артефакт собi до рук, а потiм сховала його до рюкзака. I наголосила:
  - Це добре! Ну а що нам з тобою Бастiнда робити?
  Зовнi ще досить молода та приваблива жiнка чорної мастi вiдповiла:
  - Я багато чого вмiю. Менi вже понад тисячу рокiв. I якщо, що я можу тебе та прийомам магiї невiдомим навчити. Ну, i керуючою королiвством також бути. У мене в цьому великий досвiд, i не тiльки керувати дiтьми.
  Маргарита знизала плечима i вiдзначила:
  - Я думаю, можливо тебе вiдпустити, взявши перед цим клятву творити тiльки добрi справи.
  Домiнiка буркнула:
  - А якщо вона збреше. У нас у людей сама знаєш. Навiть у Коранi написано, що можна порушувати у деяких випадках клятви.
  I дiвчина-актриса заспiвала:
  Повiр, твої слуги втручаться,
  Тебе зрадять, тебе зрадять...
  I тi, хто в коханнi так клянуться,
  Того й дивись, що вб'ють!
  Маргарита заперечила:
  - У нас у чарiвникiв прийнято тримати i слова, i клятви. Стати клятвозлочинцем - значить накликати вiчне прокляття та зневагу з боку всiх. Так що Бастiнда свою клятву або стримає, або вiдмовиться давати. Тож вона має вибiр мiж рабством i вiдмовою назавжди вiд злих справ!
  Вiдьма з чорним волоссям знизала плечима:
  - Тут є над чим подумати. Нiколи не робити зла, це теж дуже важко, i не завжди приємно!
  Домiнiка обурилася:
  - А чого ти Марго за нас вирiшуєш? Я ось думаю, хай краще вона буде нашою рабинею. Цiлком нагодi в господарствi магiчна служниця, що не старiє. Вона повинна бути не твоєю рабинею, а нашою спiльною!
  Хлопчик-богатир Добриня пiдтвердив:
  - Так правильно! Ми всi четверо ризикували своєю свободою. А ти хочеш нею командувати сама.
  Хлопчик-принц Еномай висловив думку:
  - Я теж думаю, краще її вiдпустити, взявши клятву творити лише добрi справи. Навiщо, збираючи ще одинадцять артефактiв, тягти за собою ще й рабиню. Вона тiльки тягар!
  Добриня та Домiнiка хором заявили:
  - Нi, вона наша рабиня! I ми її не вiдпустимо!
  Ватажок драконiв помiтив:
  - У вас розкол: два проти двох! Пропоную кинути монету. Якщо буде орел - вчинимо, як хоче Маргарита, якщо решка , як Домiнiка!
  Дiти-воїни хором заволали:
  - Правильно! Правильно! Правильно! Жереб вирiшить!
  Домiнiка буркнула зi злiстю:
  - Хто кине монету?
  Дракон прогримiв:
  - Я!
  I тут його хвiст пiдкинув срiблястий гурток, що пролетiв у повiтрi i впав на кам'янисту брукiвку. Монета стукнулася i ... Про сталася на ребрi...
  Гiгант-дракон засмiявся i вiдповiв:
  - Якщо так, то я забираю Бастiнду собi в служницi. А вам залишається як трофей її артефакт, жовтий щур. Як, до речi, ви й хотiли!
  Домiнiка буркнула:
  - I мотоцикл. Я хочу такий лiтун.
  Дракон-гiгант прошипiв:
  - Заспiвай пiсеньку! I ми дракони її оцiнимо. Якщо сподобається, то магiчний лiтаючий мотоцикл буде твiй. А якщо нi, то ... Нашою рабинею станеш i ти!
  Домiнiка обурилася:
  - То ви можете сказати, що вам будь-яка моя пiсня не подобається!
  Головний дракон оголосив:
  - Судитимемо не лише ми, а й публiка, у тому числi й дiти, колишнi раби!
  Домiнiка зiтхнувши кивнула:
  - Тодi я згодна!
  I дiвчина з почуттям i виразом заспiвала;
   Одягненi на заздрiсть усiм царям,
  Багрянець, золото, листочки в рубiнах!
  Як метелики вечiрнi парять,
  I вiтру голос - органи херувимiв!
  
  Просторий осенi розкiшний спокiй,
  Дерева, банi церков священних!
  Будь-яка гiлочка з точеним рiзьбленням,
  Росинок перлiв камiнцiв безцiнних!
  
  Вкрилася калюжа тонким срiблом,
  З-пiд копит коня сяють iскри!
  Один до одного ставитеся ви з добром,
  Щоб щасливо жилося пiд чистим небом!
  
  На сонцi яскравому, плаття розпустивши,
  Берези, тополi танцюють вальс кохання!
  Про днi, що в безодню канули, сумуємо,
  Згадка зустрiчей зi мною зберiгай!
  
  Зима настане, вiчна юнiсть у нiй,
  Не сивина, алмази у волоссi!
  Ми зберемо на свято всiх друзiв,
  I висловимо мрiю у лихих вiршах!
  Бурхливi оплески та крики "Браво! Бiс!", iз десяткiв тисяч ковток затопили всю площу. Це б славна година, година трiумфу Домiнiки, яка вiдкрила в собi талант примадонни!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"