Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Pass De Prinses Eksamen

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    In prachtige studint en aspirant filmaktrise, Dominika, dreamt fan in skermstjer te wurden. En doe't de nimf by har kaam, folge se har frijwillich, en einiget yn it ryk fan 'e draak. Dominica hat útsûnderlike kapasiteiten ferburgen, en in frjemde pestilens is kommen yn it ryk en oanbuorjende steaten, wêrtroch't hast alle mantsjes ferstean wurden binne. Ien fan 'e lêste fertsjintwurdigers fan it sterkere seks, de elfprins Oenomaus, koe syn dea fertrage troch it kado fan Dominika. En no moatte se gearwurkje om it mystearje fan in ûnbegryplike pest te ûntdekken en de tsjustere krêften bleat te lizzen.

  PASS DE PRINSES EKSAMEN
  
  ANNOTAASJE
  In prachtige studint en aspirant filmaktrise, Dominika, dreamt fan in skermstjer te wurden. En doe't de nimf by har kaam, folge se har frijwillich, en einiget yn it ryk fan 'e draak. Dominica hat útsûnderlike kapasiteiten ferburgen, en in frjemde pestilens is kommen yn it ryk en oanbuorjende steaten, wêrtroch't hast alle mantsjes ferstean wurden binne. Ien fan 'e lêste fertsjintwurdigers fan it sterkere seks, de elfprins Oenomaus, koe syn dea fertrage troch it kado fan Dominika. En no moatte se gearwurkje om it mystearje fan in ûnbegryplike pest te ûntdekken en de tsjustere krêften bleat te lizzen.
  PROLOG
  Underskieden troch har seldsume, unike skientme, krige Dominika Delfnova ien fan 'e haadrollen yn' e blockbuster "Star Empress". En dit is in film mei in enoarm budzjet en belooft enoarme winsten. Dêrfoar hie Dominica al yn in oantal films spile, mar krige mar pennies. Har skientme wie prachtich, en har hier wie in heul ljochte spring dandelion kleur, en in pear minsken leauden dat se koe dwaan sûnder kleurstoffen en lak. Mar sa wie it. Dominika wie in natuerlike, huning blonde mei ideale proporsjes, en ek mei byldhouwen spieren en poerbêst stretch.
  Hoewol't it famke net dwaande wie mei martial arts, se dûnse yn ballet. En se hie snelheid, genede en poerbêste koördinaasje fan bewegingen.
  Se koe har bygelyks goed sjen litte yn aksjefilms. As in famke waans ingellike uterlik in strider-duvel ferberget.
  No die se de skuon út en rûn lokkich troch it park, en fielde mei har bleate soallen it noflike kieteljen fan it gers en de stiennen fan it paad. Har skonken wiene sa perfekt en ferliedlik dat se faak op bleate fuotten en yn close-up fotografearre waarden, wat foaral manlju bliid makke. Dominica wie grutsk op har moaie skonken, en droech in koarte rok oant de froast.
  Op dat stuit ferskynde ynienen in famke foar har. Hiel jong, soe men sizze, hast in famke. Dominica wie lang, spieren, sierlik, en har gesicht, nettsjinsteande de ûnberikbere glêdens en fluwelige hûd, like net as it gesicht fan in jong, naïve famke. En dit is as in skoalfamke, al is se frij ryk klaaid, en se hat dizze lytse stikjes glês oan har hingje en fleurich yn 'e sinne.
  Dominica tocht sels dat dit miskien echte sieraden wiene.
  It famke stampte har lytse, bleate foet. En bindweed shoots mei skarlaken en pearse knoppen ferskynden op it rotsige paad.
  Dominica fluite:
  - Wat in trúk! Binne jo ek in filmaktrise of sirkusartist?
  It famke antwurde flústerend:
  - Ik bin in nimf! Der is gjin tiid mear om út te lizzen, folgje my!
  It famke spriek har hannen yn ûnleauwe:
  - No, dat is... Goede grap! Wat is dyn namme?
  De nimf piepte:
  - Marquise de Cassandra. En genôch praat, elk momint fan wêzen yn jo wrâld fereasket kolossale, magyske enerzjy!
  En se pakte stevich, mei gjin bernlike krêft, Dominica har hân, krûpt mei krêftich har palm.
  De sterke en behendige filmaktrise realisearre fuortendaliks dat it nutteloos wie om sa'n grip te wjerstean.
  It famke draaide, mei de bleate teannen fan har lytse, sierlike foet, de stien fan 'e ring om 'e wiisfinger fan har frije hân. En op datselde momint hie Dominika it gefoel dat se yn in put foel. En it wie in hiel noflik, unyk gefoel.
  Doe wie alles fol mei in skitterend helder ljocht, dat like te pierce elke sel fan it lichem fan in sterke, atletyske, unyk moai famke.
  . HAADSTIK Nûmer 1.
  Dominika har bleate fuotten fielden it waarme oerflak ûnder har, en dat wie har earste yndruk. Der wie in flikkerjen foar myn eagen, as wie ik ferbline wurden troch krêftige flitsen, as in blitz yn in kamera. En it famke koe net daliks sjen wêr't se telâne kaam.
  De sêfte stim fan 'e nimf waard heard:
  - Wês net bang! No sil it foarby gean en jo sille alles sjen kinne.
  Dominica knikte en knipperde. Har bleate fuotten begûnen waarmer te fielen. Under de bleate, famkessoalen baarnde wat, lykas it sân fan de Sahara middeis. Dominika mocht graach bleatfuotten rinne. Benammen doe't ik der oan wend wie by skermtests.
  Doe't se in famke wie, waard se oanbean om in partisan-yntelliginsjeoffisier te spyljen.
  Fansels, yn 'e oarloch, famkes rûnen bleate fuotten yn' e simmer, sûnt skuon moatte wurde fersoarge, en nuver genôch, as jo rinne foar in lange tiid, it is noch makliker.
  En op it lêst brochten se har om har op te hingjen, bleate fuotten yn 'e snie. Dit is yn 'e styl fan Zoya Kosmodemyanskaya, allinich Dominika is blond en folle moaier, en se hat natuerlike sjarme. En as er glimket en syn wite tosken bleat, as makke er fan natuerlike pearels, hellet er it dak hielendal fan de skarnieren.
  En hjir baarne de soallen, en it is op ien of oare manier hyt. It wie waarm yn Moskou yn maaie, mar jo koenen it net hjitte.
  En hjir, it is as earne yn Arabië middeis. It is dêr noch waarmer. Se filme ienris in film yn 'e Emiraten, en se moast bleatfuotten op it sân rinne. Fansels, moarns, as it sân nachts wat ôfkuolle wie, mar it noch waarm wie, smieten se har sels de fuotten mei vaseline om it makliker te meitsjen.
  Mar pleatslike bern rinne bleate fuotten om, teminsten ûnder de earmen, en laitsje, litte har lytse tosken sjen, sûnder ûngemak te belibjen.
  Yndied stoppe it flikkerjen yn har eagen, en Dominica seach dat se op it stedsplein wie. De stiennen ûnder de fuotten fan 'e skientme wiene oranje en pears. En de huzen omhinne binne heech, tige moai, as yn it sintrum fan Sint-Petersburch, dêr't de âldheid bewarre bleaun is. Allinnich hjir binne de gebouwen heger en noch libbender, kleuriger, ryk, lúkser en útwurke.
  En der is in protte blêdgoud, dat is sûnder mis in noflike foar it each. En der binne in protte moaie famkes op 'e strjitte. Se, flitsende bleatefoet, sierlike, brune, gespierde skonken, begûnen Dominica en har glamoureuze markies-nymf te omringen.
  De famkes wiene allegear, sûnder útsûndering, moai, jong, bleate fuotten, mar droegen sieraden. Guon hawwe mear sieraden mei kostbere stiennen, oaren hawwe minder. Ferskate famkes hienen allinnich wite, koarte tuniken oan.
  Dit is hoe't slaven gewoanlik seagen doe't se films makken oer âlde tiden, konstatearre Dominika.
  Lykwols , net alle famkes wiene minsklik. Guon hawwe earen as in lynks, oaren hawwe earnsnoazen. Ferskate famkes wiene lytser, lykas de Marquise de Cassandra, gewoan famkes, mar se namen ôf en bewege sûnder de stoep mei har lytse fuotten te berikken.
  In hiele keninkryk fan famkes dy't, net bang foar de hite stoep, mei har bleate, rôze hakken pronkje.
  En hja omsingelen Dominica en de markies mei in ring, en glimken, praetten stil.
  De famkes emanearre in tige noflike rook fan jonge, spieren lichems
  fan it earlike geslacht, mongen mei djoere parfums.
  Guon hiene ek wapens yn hannen. Benammen bôgen, elegant foarmige krúsbôgen, swurden, sabels, dolken en pylkenkokers.
  It die tige tinken oan ekstra's foar it filmjen fan in fantasyfilm; it is sels ferrassend dat se it slagge om safolle flaterfrije, kromke, atletyske skientme op ien plak te sammeljen.
  De measte famkes wiene hast neaken, allinich har boarsten en heupen wiene bedekt mei sieraden makke fan kostbere stiennen.
  Sawat in tsiental famkes yn beskieden tunieken knibbelden, mei platina-glitterjende drankjes en gouden bakjes mei ferskate iten en fruchten.
  Dominika mompele yn betizing:
  - Wat wolsto fan my? - En hja foege der hwat mear selsbetrouwen by. "As jo tiid hawwe, sil ik ree wêze om yn jo ekstra's te ferskinen, betelje my gewoan goed."
  De nimfmarkyze antwurde mei in glimke:
  - Jo tinke blykber dat dit in film is? Nee, dit is it Elf- Dragon Empire !
  Dominique glimke en sprong. Myn hakken brânden sûnder genede. Se skodde switkralen ôf. No, it is hyt. Krekt as yn 'e Arabyske woastyn. It is geweldich hoe't de beauties hjir op bleate fuotten rinne, en har hûd net fan 'e sinne skuort.
  Wêr is sy? Fansels net yn Ruslân ...
  Dominica seach nei de loft en fluite. De loft wie giel, seldsume wolken wiene oranje, en der wiene ferskate ljochten tagelyk ... Gjin wûnder dat it sa waarm wie. Boppedat binne de ljochten sa sierlik fan foarm, mei krullen of hoarnen ...
  Dominika fielde dat se siik waard. Lykas, dit is hoe't minsken gek wurde. Har moaie gesicht draaide en waard bleek.
  Se wankele, mar twa alvefamkes mei earen stipen har. Fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks skieden, en de skientme yn wite, trochsichtige tuniken brochten har skippen mei drank op' e neakene, sa moai en muskulêre lichems fan 'e famkes. En hja gienen smaragdwyn yn gouden kommen.
  Dominika dronk gierig. En se fielde dat de wyn ûngewoan swiet en lekker wie, enerzjy, krêft en krêft streamden fuort troch har ieren.
  En de al bleate fuotten fan it famke ferbaarnen net sa folle, of leaver, se fielden in noflike waarmte, en de temperatuer rûnom waard ideaal, lykas yn in dream.
  Dominique kaam oerein en skodde har goudblêdkleurige holle, en rôp:
  - Hallo sliepwalkers!
  Doe korrigearre it famke harsels gau:
  - Ik bin bliid myn bruorren te moetsjen, of leaver, susters yn gedachten!
  De famkes klapten yn de hannen. En hja songen yn koar:
  - Wy winskje jo lok,
  Jo binne ús hope, leau my ...
  Paden nei oare wrâlden -
  De doar waard iepen!
  Marquise de Cassandra knikte:
  - Ja, jo moatte ús helpe. En dêr sil in enoarme beleanning foar wêze.
  Dominica helle har spieren skouders op en frege ferrast:
  - En hoe kin ik dy helpe?
  It nimffamke woe wat sizze, doe't it lûd fan in trompet en it lûd fan wjukken hearde. Alle tal fan fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks knibbelen yn ien kear en bûgden yn respektfol bôge.
  De Marquise joech Dominika ek oan:
  - Bûgje ek.
  De aktrise frege ferrast:
  - Foar wat?
  It nimffamke piepte:
  - De draakhertoginne moetet dy. Dragons hearskje ús ryk. Kom op, op ien knibbel!
  Dominica besleat har grutskens net te brekken. Hoewol't se bang wie dat de hite stoep har bleate knibbel ferbrâne soe, oant ljocht brûns. Mar de hûd is dúdlik wurden sterker en minder gefoelich. It is dúdlik dat minsken hjir op bleate fuotten geane net troch earmoed. Mar om mear serieuze redenen moatte dat noch dúdlik wurde.
  Doe ferskynde de drakenhertoginne sels. In bist mei trije koppen, tige felkleurich, as in flinter. Grut, as in goede strider, mar hielendal net eng, of net eng as it har is.
  De hollen liken relatyf lyts, en der fonkelden lytse, mar ljochte kroanen.
  Doe't de froulike draak foarby fleach, feroare de famkes ûnder har wjukken har hûdskleur yn lila, en dan yn smaragd. Dit is moai wurden.
  Dominica wie as tsjoen. Dit wie de earste kear dat se in echte draak yn 'e realiteit seach. Ja, yn 'e films meitsje se fansels goede draken mei kompjûtergrafiken. Mar dizze draak is echt, heul moai en sierlik.
  De holle, dy yn 't midden, frege, har stim wie tige noflik:
  - Ik bin tige bliid om dy te sjen, ús gast fan planeet Ierde!
  Dominica glimke en antwurde:
  - En ik bin tige bliid dy ek te sjen!
  De draakhertoginne knikte en gie troch, de holle rjochts al pratend:
  - Wy hawwe dy útnoege, om't yn dyn ieren it bloed fan de iene streamt, ik wit net wa, dy't dêr wennet, ik wit net wêr!
  Dominika Delfinova wriuwde ien fan har bleate, beitelde skonken tsjin de oare en sei yn ferwarring:
  - It is as, ik begryp it net!
  It haad fan 'e drakenhertoginne oan 'e lofterkant antwurde op in selsbewuste toan:
  - En dat begripe wy sels net. Mar yn alle gefallen hawwe wy sa'n ferskriklik probleem dat wy binne as ferdrinkende minsken, dy't oan it strie klamje!
  Dominica stimpele har bleate, tige ferliedlike foet en song:
  - Hâld my, strie, hâld my,
  As der fyftjin punten om de stoarm hinne...
  Skea de fijannen út dy't de elven hawwe,
  It lot hat my sa yn it libben smiten!
  Famkes fan alle streken klapten de hannen tegearre, en it wie sa leaf en koel.
  De sintrale kop spruts wer:
  - Sa, wy hawwe in nuvere pestilens. Fertsjintwurdigers fan 'e sterkere seks, oft it alven, minsken, trollen, hobbits, vampieren, kabouters en oaren libje yn ús hielal, om ûnbekende redenen begûn te kearen ta stien en crumble yn ien kear. Yn ús lân wiene der, útsein orken en kabouters, tolve kear minder mantsjes as wyfkes, en no binne se hast hielendal ferdwûn! Fansels is dit in trageedzje!
  Dominika giechele en flapte út:
  - Dit is sa prachtich! Oars is der gjin wei út dizze hierige, ferfelende mannen! En it wichtichste is dat de lelijker in man is, mei in potbûk en in keale holle, rimpels, hoe mear er him oan dy fêsthâldt.
  Ien fan de elven makke beswier:
  - Der binne gjin potbûkige, rimpelige en keale elven! Se hawwe net iens burd of snor.
  Dominica merkte op:
  " Boppedat is it djoerder om mei dizze jongeren belutsen te wêzen!" Se litte ek gjin trochgong ta. Ik bin sa wurch fan dizze fans. En jo, tankje God, hawwe dizze lustige, sweaty, ferfelende manlju net, en jo kinne rêste en ûntspanne.
  Alle trije drakekoppen donderen yn ien kear:
  - In wrâld sûnder mantsjes is feroardiele om te stjerren! Yn ferliking mei de minsken fan planeet Ierde, libje wy in hiel lange tiid, benammen draken. Ja, it is saai sûnder manlju, en d'r is gjin harmony yn it universum sûnder it sterkere seks.
  De famkes makken lûden fan goedkarring. Ien mompele:
  - Al ús manlju binne moai! Eartiids , tûzenen jierren lyn, hiene manlju fan it minsklik ras hier, keale plakken, rimpels, buiken, mar no binne se allegear jong, moai, krom en rûke noflik, as elven!
  Dominika lake en knypeage ... Doe antwurde se:
  - OK! Miskien oer in pear moanne begjin ik manlju te missen. Ik begryp gewoan net hoe't ik jo kin helpe?
  De rjochterkop fan 'e draakhartoginne antwurde:
  - Om earlik te wêzen, wy witte dit sels net. Mar jo hawwe it bloed fan in skepsel út in oar hielal, dêr't alle ynwenners hawwe net twa geslachten, lykas wy hawwe op ierde, mar trije. En miskien sil dit ús helpe om ús mantsjes werom te krijen!
  Dominica skodde harsels en merkte op:
  - Triseksuele skepsels? Ja, ik lês science fiction, dit is teoretysk mooglik!
  It nimffamke knikte:
  - Ja! De pest rekke har net. Mar wa sil garandearje dat der gjin ynfeksje sil ferskine dy't it faire geslacht sil maaie? En it koe noch slimmer! En sels sûnder it sterkere seks, as in agressor ús universum ynfalt, dan sille wy gjin kâns hawwe om werom te fjochtsjen.
  De aktrise knikte:
  - OK! Ik sympatisearje mei dy. Trouwens, kin dit op ierde komme?
  De linkerkop fan 'e draakhertoginne befêstige:
  - Ja! Heel mooglik. Tink dus net dat se jo om in geunst freegje. Jo hawwe in jongere broer, en hy docht ek yn films. Wolle jo dat dizze jonge yn stien feroaret en yn stof ferbrokkelt?
  Dominica stampte lilk mei har bleate foet en sei mei argewaasje:
  - Jo witte in protte oer my!
  It nimffamke antwurde:
  - Wy sjogge soms graach films fan jo planeet. It kin direkt fan it ynternet downloade wurde, wat gjin grutte útjeften fan magyske enerzjy nedich is. Dêrom ha wy dy ek sjoen. En de hege feeën fielden dyn unike aura, en hja seagen dyn broer, dêr hat er ek in stik fan, ik wit net wa!
  Dominica fluite en koarde:
  - Ik wit foar wis dat alles wat ûnmooglik is mooglik is! It soe lykwols better foar my wêze om yn absentia te studearjen!
  Marquise de Cassandra merkte op:
  - Krekt, dit moatte jo dwaan. Studearje, studearje en wer studearje!
  It studintefamke mompele ûntefreden:
  - Wêr is dit noch foar?
  Daliks sprieken de trije hollen fan 'e drakenhertoginne syngroan en harmonieus yn har noflike stimmen:
  - Jo witte neat fan magy en tsjoenders! En jo moatte wiidweidige en fûnemintele kennis hawwe om ús te helpen. Sadree't jo ôfstudearje fan 'e Imperial Dragon Academy fan Dularis , sille jo earder ûnbekende krêften hawwe wêrmei jo de kroan fan' e tsjoenderprinsesse kinne drage. En allinich yn dit gefal kinne jo, of leaver, jo op syn minst in lytse kâns krije om de fertsjintwurdigers fan 'e sterkere seks út' e ûnderwrâld werom te jaan.
  Dominic fluite en merkte op:
  - Och, wat ik net mei is studearje!
  Yndied, se hâldde fan dûnsjen, springen en aktearje yn films. Ik fûn it sels tige leuk. Mar har stúdzje wie dreech foar har. Sels hat se har ynskreaun op in betelle ôfdieling, sadat se mei minder muoite har diploma helje koe. Yndie, it is makliker op dizze manier.
  Dominica soe de akademy hielendal net yngien wêze as it sûnder in heger ûnderwiis net moade wie. Boppedat, sels miljardêrs sille net trouwe in famke sûnder in diploma.
  Mar mei in oligarch trouwe, sa ryk mooglik en tagelyk leafst âld, siik en folslein senyl. Krij it dan kwyt, wurde in miljardêr widdo en libje foar jo eigen wille.
  En sels filmskripts skriuwe. Se hie sels in idee. En se is yn 'e haadrol. Lykas keizer Palpatine , of leaver, ferhuze syn tsjustere geast yn in kloonfamke en begon in nij ryk te meitsjen mei feroveringen.
  Ja, dat is geweldich ! Har haadrol wie lykwols net min, en it rûkte nei grut jild. Mar ... No is se in hit wurden . En se sil dwaan moatte wat se it minste leaf hat - studearje!
  Dominica frege mei trillende stim:
  - Wat as ik wegerje?
  De famkes omhinne makken lûd fan ûnfrede. Ien rôp:
  - Sjit har op 'e hakken!
  De Three Heads of the Dragon Duchess antwurde:
  - Wy hawwe gjin moreel rjocht om jo te twingen. Om jo lykwols fan planeet Ierde te heljen, wie in protte djoere magyske enerzjy nedich. En werom, as jo werom wolle, betelje dan foar de reis hjirre, de djoere wyn dy't jo dronken hawwe, en it werombewiis.
  Dominica knikte:
  - It is net earlik om my te rekkenjen foar eat dat ik net dwaan woe! Ik waard ferpleatst tsjin myn wil!
  De sintrale kop fan 'e froulike draak antwurde:
  - Jo binne ús, miskien, ien fan ús lêste kânsen! Wier, do kinst noch besykje mei dyn broer, mar hy is noch in jonge, en dochs, in man, en ek hy kin ôfbrokkelje yn stof.
  Dominique raasde fûl:
  - Rôk myn broer net oan! It giet him net oan!
  De draakhertoginne frege ynsinuearjend:
  -Binne jo ree om te studearjen foar in prinsesse? Stel jo foar hokker kânsen jo sille hawwe. Jo sille net âld wurde, jo sille ferskate tûzen jier libje, en miskien noch mear as jo noch mear avansearre magy krije en in ûnstjerlike god wurde. En jo sille ûnderwerpen hawwe en jo eigen keninkryk!
  Dominica sykhelle swier en sei smekend:
  - Lit my in bytsje tinke.
  It marquise famke befêstige:
  - Ja, lit him der oer neitinke. Se moat ús wrâld better kennen leare. Lit him oanpasse en ta syn sinnen komme. En hy sil it goede beslút nimme.
  De draakhertoginne knikte befêstigjend mei alle trije koppen:
  - Lit him om 'e stêd rinne. It is grut en prachtich. Lit har sjen, Cassandra, en jo famkes jouwe har de wei. Net bemuoie!
  De earlike seks skieden. De nimfmarkies naam wat fan it bakje wat op pizza like en joech it oan Dominika:
  - Hjir, yt! Jo sille sterker wurde.
  In famke yn in tunika geat wyn, al rôze, yn in gouden beker út in platina-kruik . Dominika naam foarsichtich in hap fan de pizza. It die bliken te wêzen ekstreem lekker, en it famke begûn te iten, folle mear fertrouwen, en wosken it del mei wyn, sa swiet en aromaatysk.
  Dêrnei gie de stimming fan Dominica flink omheech. En hja song:
  Kado fan leararen,
  Se hawwe tiid mei my trochbrocht ...
  Se learden my foar neat...
  En doe fûn it studintefamke gjin gaadlik rym, en wat yn har moaie holle flikkere, seach der tige fulgêr en ûnfatsoenlik út.
  Se gongen tegearre ôf, en de nimf lei har by de earm. Hoewol't se mear as in holle koarter en tiner wie as de sterke en lange en sa gespierde Dominika.
  Beide famkes stampen har bleate fuotten en bewege mei de snelheid fan jonge gazellen.
  De huzen rûnom wiene tige lúkse . Gjin stêd op ierde hat ea sa prachtich west. Der groeiden hjir ek blommen, sa grut, helder en geurich. Alles oer dizze stêd wie moai en glamoureuze.
  En in protte famkes. Hiel lúkse klaaid , of, krekt oarsom, beskiedener, en guon famkes wosken de strjitten. Mar elkenien is jong, fris, moai en bleatefoet.
  Dominica frege ferrast:
  - Wêrom drage se gjin skuon, of teminsten slippers?
  De Marquise de Cassandra antwurde mei in glimke:
  - Dit is de magy fan dizze planeet. It helpt ús ivige jeugd te behâlden, magy te smiten, en ús bleate teannen kinne ek brûkt wurde yn 'e striid!
  De keunstner lake en sei:
  - Dit is geweldich! Yn 't algemien, doe't ik hiel lyts wie, wie ik ferlegen om bleatefoet te rinnen, om't ik leaude dat dit in teken wie fan ekstreme earmoede. Mar doe bin ik wend oan de films. Boppedat wie it nedich dat de soallen wat rûger wiene doe't ik yn 'e jeugd de suster fan Spartacus spile, of ferskate soarten partisanen. Ik fûn it leuk. Mar as jo rûnom Moskou rinne op bleate fuotten, dan wurde jo fersin mei in geastlik sike persoan, en d'r is tefolle ynfeksje en smoargens op 'e strjitten!
  It nimffamke knikte:
  - Ja - dat is begryplik! Plus, it rinnen sûnder skuon is folle flugger, om't de hûd fan in strider folle sterker is as de soallen fan 'e djoerste laarzen, en it is elastysk, fleksibel en beladen mei magy!
  Se gongen fierder. Jo kinne sjen hoe heech, lykas de spits fan 'e Ostankino TV toer, de jets fan' e fontein rush. Sa nimme se ôf, yn striid mei de wetten fan 'e natuerkunde. En de jets sels binne mearkleurich. Wat is dit moai.
  En hokker paleizen binne der oeral? Wat is alles hjir lúkse. En it statuut fonkelt net allinich mei goud, mar ek mei wat helder, oranje metaal dat op ierde ûnbekend is.
  Dominica notearre:
  - Jo stêd is as in mearke. En de famkes binne prachtich, as in echte paradys, en net in útfûn, lykas ús!
  Cassandra giechelde en frege:
  - Wêrom tinke jo dat jo paradys opmakke is?
  It famke keunstner antwurde frij logysk:
  - Om't er tsjinstridige beskriuwingen hat. Ien religy seit ien ding, in oar seit wat oars, en in tredde seit krekt it tsjinoerstelde!
  De nimfmarkyze knikte:
  - Ja, ik wit it! Ik seach op jo ynternet. It is makliker dan nei ierde reizgje. It is sa ienfâldiger dat sels ienfâldige elven, trollen en minsken deryn kinne klimme en in film sjen kinne. Mei alle pracht fan 'e magyske wrâld hawwe wy, spitigernôch, net sokke avansearre technologyen as de minsken fan' e ierde. Jo binne amateurs yn magy, mar ús technologyûntwikkeling is beferzen!
  Dominica frege ferrast:
  - Wêrom hawwe jo technology befrieze?
  De nimf, ferlege har stim, antwurde:
  - Wy binne it net. Dit binne draken. Se wolle har macht blykber net ûndergrave. Hoewol, fansels, se tastean ús te libjen normaal, en foar guon sels lúkse, mar ... Lit ús net prate oer dat!
  En wer wie der in skoft. De lúkse rûnom is fansels super. Alles is sa moai, sokke fersieringen, bylden, huzen en timpels.
  Ja, timpels, fansels, binne heul ferskaat. Net as gewoanlik op ierde yn bepaalde oerienkomsten. En se binne folslein oars yn styl, kleur en foarm . En fansels moai. Hjir binne de figueren, en koepels, en polygonen, prisma's ensafuorthinne.
  En in protte timpels hawwe koepels yn 'e foarm fan knoppen fan' e moaiste blommen.
  Dominica seach har partner oan en frege har:
  - Do lykje jo op in skoalfamke ... Mar hoe âld bisto eins?
  Cassandra antwurde mei in glimke:
  - Minsken hawwe dit siswize: it is net gewoan om in dame te freegjen nei har leeftyd!
  It famke keunstner konkludearre:
  - Wierskynlik in protte.
  It nimffamke knikte:
  - Miskien! Mar wy libje langer as elven, trollen, minsken, en sels as kabouters en fampiers. Om't wy it bloed fan 'e goaden yn ús hawwe, binne wy bloed sibben mei har. De rest hat in mear yndirekte ferbining mei ûnstjerliken .
  Dominica mompele:
  - Wy binne allegear soannen en dochters fan God. Bytsje.
  Cassandra klikte mei har bleate teannen.
  En doe ferskynde in toverstok yn 'e hannen fan' e nimf. Se flústere stil:
  - It hat in drakenader deryn. Dit is in heul krêftich artefakt, djoer en seldsum. Mar der sit ek grutte krêft yn. Lit jo de ynfloed sjen?
  Dominica flapte út:
  - Ik seach in searje oer in jonge mei in toverstok. Mar dêr is in meagere jonge , mei donker hier en in bril. Net as myn broer - kreas, spier mei blond hier. Trouwens, ik spile ek sawol in strider as in tsjoender!
  Cassandra befêstige:
  - Ik ken dyn broer. Ja, hy is in hiel kreas, ûngewoane jonge. En oars as jo, de wrâldkampioen yn karate ûnder bern.
  Dominika snuurde ferachtlik:
  - Al is er in jonge, hy is in man! Mar foar manlju is fjochtsjen en fjochtsjen in gewoan ding.
  It nimffamke antwurde:
  - Wy hawwe tolve kear minder manlju as froulju út de wichtichste folken fan it ryk: minsken, elven, trollen, hobbits en fampiers. Sa moat it faire geslacht ek fjochtsje. Krektoarsom, ûnder orken en kabouters binne der tolve kear mear mantsjes as wyfkes. Sa waard it sels op ien of oare manier makliker foar ús as earder. De orken en ik fochten hieltyd, en se klommen as in padde om te krampen, no is der hast gjinien om mei te fjochtsjen. Hoewol't wyfkes en Orcs, om earlik te wêzen, net hiel folle. Mar de kabouters binne better , se lykje mear op froulike hobbits. De kabouters sels ferâldere, wurde griis, groeie lang burd, mar oant harren dea binne se fluch en behendich, en nettsjinsteande de rimpels hâlde se al har tosken. En as in tosk útslein wurdt, groeit dy werom!
  Dominica knikte:
  - Wow! Jo binne as haaien. Mar ik frege ris, as de minske makke is nei it byld en likenis fan God, wêrom binne syn tosken dan sa swak. En de preester mompele wat as, it fleis is beladen mei sûnde. Trouwens, doe't myn broer syn tosk waard útslein, groeide it letterlik werom binnen in dei. Ik woe sels mei him nei de dokter. En doe feroare ik fan gedachten, se sille it bern bestudearje as in rot yn in laboratoarium!
  Cassandra knikte.
  - It is rjocht! Do bist Tûk. Mar jo wolle net studearje.
  It famke knikte krêftich:
  - Ja! It is saai. En wy hawwe ek ... No , ik wit it net, as jo by jo buro sitte docht jo rêch sear, en jo wolle rinne en springe!
  It nimffamke song:
  - Ja, famkes, wit dat elkenien net graach proppe ,
  Ik winskje dat ik bleatefuotten troch de dauwe rinne koe!
  En it prachtige pear lake. Hjir geane se fierder. Dominica merkte op dat d'r gjin auto's binne lykas dy op ierde. Mar d'r binne heul moaie ienhoarnen. Lykas dejingen dy't se tekenje yn anime . En ienfâldige hynders binne gewoan leaf. En as de koets raast, liket it in mearke.
  Guon famkes fleane as binne se fûgels. Wier , it is seldsum, hjir kinne jo sjen dat net alle tsjoenders avansearre binne. Der binne gjin bidlershutten. Krektoarsom, de hiele stêd is as fêste paleizen, of huzen dy't lykje op lângoed mei fonteinen en tunen. En wat sjocht it der geweldich út.
  Yn prinsipe spile Dominika in spultsje - bouwer. Dêr kin in protte boud wurde. En yndied, om sa'n stêd te bouwen dat it gehiel is as in mearke oer it paradys. Hjir kaam itselde út.
  Dominica notearre:
  - En se sizze dat de himel op ierde net mooglik is? Dit is wat alle religys fan 'e ierde sizze!
  Cassandra ferklearre:
  - Utsein it kommunisme. De ienige religy dy't de himel op ierde belooft. En dit is logysk. Wa moat leauwe yn 'e himel, ek net nei de dea, mar yn 't algemien, nei it ein fan 'e wrâld, dy't yn 't algemien gek is!
  De aktrise stimde yn:
  - Ja, ik hâld net fan 'e lear fan 'e ein fan 'e wrâld! It is better om sels de himel te bouwen, en net op bonken!
  De nimfmarkyze tjirpe:
  - Stribje net nei it paradys yn 'e himel, mar libje en meitsje leaver jo eigen lok. En wês slim.
  Dominica merkte filosofysk op:
  - Witst wol, op ien of oare manier, as der allinnich mar famkes om binne, fielst dat der wat mist. Hoewol't manlju binne selden moai sels yn 'e films. Ek de measte jonges binne cute, en troch de leeftyd fan fjirtich, besykje te finen in man sûnder in búk en in dûbele kin.
  Cassandra lake en antwurde:
  - Do bist Tûk. Ik haw gjin wurden. Mear krekter, net folle ... Mar net allinich in moai gesicht en in slanke figuer binne wichtich yn in man. Froulju sels op ierde wurdearje wat oars as eksterne gegevens yn in man!
  Dominica knikte:
  - No, ja, krekt! En ek jild. As jo beurs strak is, binne rimpels, kealens en buik net sa merkber.
  Nymph notearre:
  - Wy hawwe gjin problemen mei it uterlik fan manlju. Magic permeates alle loft hjir. En de mantsjes waarden jonge manlju mei tige moaie gesichten; it is sels ûnnoflik dat sels de burden en de snorren fan minsken ferdwûnen. Hjirtroch kinne har elven allinich ûnderskiede wurde troch de foarm fan har earen. En dit ... No , froulju binne wend. Mar in burd hat ek in bepaalde sjarme. Ik bin it net iens mei dy famkes dy't in burd in ûnsjoch beskôgje.
  Dominic giechelde en antwurde:
  - It burd hat lof en eare, mar de kat hat ek in snor!
  Cassandra swaaide har toverstokje ... En yn 'e hannen fan' e prachtige frou ferskynde in prachtige taart yn 'e foarm fan Napoleon's skuorre hoed, mei roazen, klaprozen en flinters makke fan mearkleurige crème.
  De nimfmarkyze tjirpele yn har teare stim:
  - Besykje it, it is heul lekker, en it is fergees sûnder kool!
  frege Dominica, ynienen tocht:
  -Wat as jo my noch in fergoeding rekkenje?
  De markiesenimf song:
  - Jo moatte alles betelje, leau my,
  Sa iepenje wy de doar nei sukses!
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  En Cassandra swaaide wer mei har stêf, in stream fan ljocht fleach út har tip, en twa stuollen ferskynden dy't liken as se makke wiene fan kristal, en in lyts, elegant tafel.
  De marquise-nymph suggerearre:
  - Lit ús sittend ite, as kultuerminsken! Miskien wolsto ek wol wat wyn?
  Dominica notearre logysk:
  - As jo in protte wyn drinke, kinne jo stom wurde. En ik moat in heldere en frisse holle hâlde!
  Cassandra skodde har holle negatyf.
  - Wês net bang! Der sit gjin gram alkohol yn ús wyn. It bringt allinich foardielen. En it is ien fan 'e redenen wêrom't minsken yn ús wrâld oant tûzen jier libje sûnder ferâldering. En mei sterke en avansearre magy kinne jo folle langer duorje.
  De aktrise knikte:
  - Giet it dan!
  De nimf liet in beam los fan 'e punt fan har stêf, flústerjend wat ... En bekers fan helder oranje metaal ferskynden, wêryn wat giel en mei bubbels spatte.
  Dominica merkte op, en naam in lyts slokje út har beker:
  - In tige noflike en aromaatyske wyn, it makket jo mûle sa fris ...En wêr is it fan makke?
  Cassandra antwurde hurd:
  "As jo studearje oan 'e Dragon Emperor Academy, sille jo útfine!"
  It famke frege:
  -Wêr is de drakekeizer sels?
  De nimf antwurde mei in sucht:
  - Hy ferdwûn ek. No is keizerinne Caroline op syn plak. Draken hawwe sawat likefolle froulju en manlju, krekt as minsken. Yn dit ferbân hawwe jo oerienkomsten.
  Dominica flapte út:
  - Wêrom hat de keizerinne my net persoanlik ûntfongen?
  Cassandra piepte:
  - No, jo hawwe in ferachting! In hertoginne is genôch. It sil nedich wêze, en de grutte Caroline sels sil it akseptearje.
  It famke song:
  - Minsken bewûnderen de keninginne,
  Alle jonges op it hôf waarden fereale!
  Mar ik wie tige dapper
  Ik keas in miljardêr!
  De nimfmarkyze antwurde mei in glimke:
  - Tinksto dat miljarden it wurdich binne te libjen mei in net leafste persoan? Hoe sit it mei búkfet, keale plakken, rimpels en minne geur?!
  Dominika gromde agressyf:
  it libben fan my en oare famkes net bedjerre ! Of ik stroffel him mei myn manen op bêd!
  Cassandra giggle en merkte op:
  - Ik sil dwaan as it in grap is. Jo moatte de belichaming fan it goede wurde.
  De aktrise hat logysk opmurken:
  - Ideale helden meitsje it publyk wol kotsen !
  De nimf antwurde net, mar mei help fan in platina-leppel iet se de koeke op en sloech de aromaatyske wyn. Dominika hat ek besletten om no noch te genietsjen fan it iten. Boppedat makket in kuier yn 'e frisse loft jo appetit.
  Se tocht oan de sjitterij. Benammen doe't se bern partisanen spile. Dêr wiene bygelyks de jonges en famkes ynearsten foar de oarloch aardich tefreden. En yn de oarloch ûnder besetting moasten se tin wurde. Om dit te dwaan, waard it oanrikkemandearre om mear te rinnen en minder te iten. De earste waard yn elts gefal realisearre, om't in protte opnames waarden ferfilme mei rinnende bern, mar de twadde is dreger. Jonge filmakteurs foelen de kreamen oan, kochten iten foar harsels.
  Doe waard se ferbean om yn it hotel te oernachtsjen, en waarden se opsletten yn in aparte keamer mei bars, dy't like op in grutte, mienskiplike sel.
  Dominika ferhongere net, se woenen net dat har skientme te lijen hie fan ûnderfieding, en yn elts gefal is se fan natuere aardich droech, hielendal net plomp, en it dûnsjen hâldt har spieren en lichem ek yn goede foarm.
  Mar de jonges hienen der fansels lêst fan omdat de set yn in bernefinzenis feroare waard. En der wiene ek ôfleveringen mei finzenen. In pear fan de jonges skeaten sels de holle, wat miskien net nedich wie.
  Ja, it libben fan in filmakteur is net maklik.
  Bygelyks oer de opstân fan Spartacus. In hiele groep jonges wurke bleatfuotten yn allinnich lendendoeken yn 'e stiennen. Ek wie mear as ien take nedich. Besykje te kuierjen mei bleate solen op 'e skerpe stiennen fan 'e minen. Hjir begûnen de bleate fuotten fan de jonges te bloeden en de fuotten begûnen te kraken. En hja wiene yndied wiet fan swit en skodden fan wurgens.
  Yn dizze film wie de haadpersoan sels Spartacus , in slave jonge, dy't, troch de wei, suggerearre it idee fan opstân oan in frij suksesfol en rike gladiator dy't krige syn frijheid.
  Dominica spile earst de suster fan Spartacus yn 'e jeugd, en se moast ek tiid trochbringe mei de jonges yn' e steengroeven as straf.
  Sa wist se ek wat skerpe stiennen en in swiere koer mei pún wiene.
  En jo slepe har echt op en omheech. It is heul útputtend, mar it fergruttet jo kondysje.
  Dominica spile yn ferskate films. Ien kear sels yn 'e rol fan kabine jonge Jim yn guon ferzje fan "Treasure Island" dat is fier fan 'e kanon. Dêr wie it sels yn de rol fan kok net de ienbenige Sulver , mar in readhierige frou, de nicht fan Morgan.
  Dit is fansels cool. Dominica sels wie yn 'e rol fan in jonge, dêr't se sels har hier foar knippe woene. Mar doe losten se it probleem úteinlik op mei help fan in pruik.
  Ja, dizze rol fan har, soe men sizze, wie suksesfol út it eachpunt fan it spul. Mar de film sels net wûn populariteit bûten de kanon. It die bliken in soarte fan helske jiskefet.
  Faak wurde klassikers dy't net neffens de kanon binne moete mei fijannigens.
  De markies-nymf ûnderbriek Dominica's oantinkens:
  - Do wist. Wy hawwe hjir al in skoft sitten. Is it net tiid om op 'e dyk te gean?!
  It famke skodholle en konstatearre:
  - Jo kinne kuierje. Ik ha noch in soad enerzjy.
  Cassandra swaaide mei har stêf, en de heal-iten koeke, en de skûtels mei wyn, ensfh.
  Dominica mompele:
  - Krekt as yn in mearke!
  De markyze kipte:
  - Nee! Dit is gjin mearke, mar in magyske realiteit.
  En twa fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks spatte lâns de dyk. De stimming fan Dominica waard folslein fleurich ! Se glimke breed. En hja song sels:
  De dyk, de wei, liket op in freon,
  Kettingbrân makke fan faceted stiel ...
  En it swurd is heul skerp - it berôve damaststaal,
  Ja, d'r sil in serieuze situaasje wêze yn 'e slach!
  Doe seach Cassandra mei in serieuze blik, stoppe:
  - Do wist! Serious talittingseksamen wachtsje op jo by de akademy. Miskien foar erflike wizards sille se maklik lykje, mar jo hawwe net iens in idee oer magy.
  Dominika lake ûnfatsoenlik en makke beswier:
  - Nee! Yn 'e films haw ik in protte kearen magysk wurk sjoen. En leau my, ik wit wat!
  De nimfmarkies, ferlege har stim, flústere:
  - Ik jou dy myn toverstokje! Se is tige sterk, mei in drakenader. Besykje it bygelyks te brûken om te toverjen ... No, in ferjit-mij-net-blom!
  It famke aktrise seach werom. Rûnom, by de huzen en op 'e strjitte sels steane blommebêden mei de helderste blommen, as grutte kostbere stiennen. Op de beammen groeiden ek skitterjende knoppen. Boppedat hienen guon blommen ek blêden fan ferskate kleuren en skaden. En der wiene sels nuvere krollen.
  Dominica skodholle har hielendal gjin smelle skouders en antwurde hiel serieus:
  - Wêrom hawwe wy in soarte fan ferjit-mij-net nedich? Hjir steane al in protte ferskillende blommen, folle grutter en moaier.
  Cassandra glimke iroanysk:
  - En wat wolsto?
  De aktrise sei beslissend:
  - It is better om wat folle weardefoller en brûkbers op te toanen! - Dominica stimpele har bleate hakke, wêrtroch't de kleurde tegels klinke as in brekende ijske. De aspirant tsjoender foege ta: "It soe bygelyks folle better wêze om in diamant te meitsjen de grutte fan in kokosnoot!" Dit is folle mear brûkber en praktysk.
  De markies seach har erchtinkend oan en frege:
  - Wolle jo nei de ierde? Wat fine wy net leuk?
  Dominica merkte iroanysk op:
  - Oer jo wrâld kinne wy itselde sizze dat Ostap Bender sei oer de natuer fan 'e Kaukasus - it is te moai - de ferbylding fan in idioat!
  Cassandra gnyske en sei:
  - En do bist tûk, mar loai! Jo hawwe net genôch fanatisme om nei jo doel te gean as in jetbuldozer, sûnder te stopjen!
  It famke aktrise makke in gesicht, opmurken:
  - Der binne gjin straalbuldozers. Alteast op ierde!
  De nimfmarkyze knikte ynstimd:
  - Jo hawwe miskien net. Mar d'r binne rassen dy't technologysk noch avansearre binne as it minskdom. It is lykwols noch dreger om by har te kommen dan nei de ierde te kommen.
  Dominique grimasde doe't se frege:
  - Ja? Kinne se tusken de stjerren fleane?
  Cassandra antwurde fol fertrouwen:
  - Se kinne! Yn prinsipe kinne wy dit dwaan mei help fan magy.
  De aktrise sjongt:
  Fansels is it dreech om te foarsizzen
  Wat wachtet yn dizze prachtige wrâld ...
  Wy sille fleane yn 'e wolken -
  Oan board op in stjerfleantúch!
  En it famke ferklearre beslissend, en makke in driigjend gesicht:
  - Jou my it toverstokje! En ik sil meitsje in diamant de grutte fan in goede watermeloen!
  Cassandra woe wat sizze. Mar it ritseljen fan de wjukken waard heard. In oare draak fleach. Meast wierskynlik, ek in wyfke. Se fong suver de stream fan 'e fontein, dy't út 'e mûning fan 'e griffioen heech yn 'e loft skeat, bedutsen mei blêdgoud en robijnen.
  It trijekoppige meunster wie moaier as skriklik.
  De nimfmarkyze bûgde. Dominique skodde mar efkes de holle.
  De froulike draak kaam foar harren telâne. In tige noflike en dúdlike stim waard heard foar sa'n grut meunster:
  - Binne jo de hypokriet dy't al de messias neamd wurdt?
  Dominica antwurde mei in ûnskuldige glimke:
  - Ik soe eins net graach in messias wêze!
  De froulike draak wie ferrast:
  - En wêrom is dat?
  De aktrise antwurde earlik:
  - Om't messias meastal krusige wurde!
  It fleugele skepsel skodde syn wjukken. Se hat grutte, fergelykber mei dy fan flearmûzen, mar yn trije kleuren: read, giel en grien. Unmooglik om te sizzen, it is in prachtige kombinaasje.
  De froulike draak tjirpe:
  - En jo kinne fan dy wrâld sjen wêr't tsjoenders folsleine oplichters en oplichters binne?
  Dominika lake en antwurde, en liet har tige wite, glimmende tosken sjen:
  - Miskien is it sa. Hoewol wiene d'r guon profeten. Lykas beppe Vanga. Allinich om ien of oare reden kamen har foarsizzingen wier, yn ' e regel, retroaktyf.
  De marquise-nymph merkte op:
  - Sels heul hege tsjoenders en tsjoenders sjogge de takomst ekstreem vague. En sels de heechste goaden sille gjin garânsje jaan oer wat der oer hûndert jier barre sil. En noch mear, yn tûzen en in miljoen!
  De froulike draak flitse in ljocht ljocht en tjirp:
  - Ja... sadat der echte foarsizzers binne op dizze planeet. Sels jo hypernoosfearspanning is folslein oars as ús. Hoewol, miskien is dat wêrom jo jo orizjinaliteit behâlden en ús slaven net wurden binne!
  Dominica lake nochris fleurich en merkte op:
  - Jo slaaf wêze? It is sels grappich. Foar altyd jong, foar altyd bleate fuotten.
  Cassandra knikte en stelde foar:
  - Lit de draakgrevinne sjen wat jo kinne dwaan. Besykje, op syn minst mei help fan in toverstok, om op syn minst ien drip wetter te fallen.
  De aktrise sneuvele ferachtlik:
  - Ien drip wetter? Ja, dit is hielendal net serieus. Miskien is it better om daliks in vat goud te krijen.
  De Dragon Countess suggerearre:
  - Lit him tsjoen dwaan sa't er wol. Jou har in stêf en sjoch dat se op syn minst ien spreuk goed ûnthâldt.
  Cassandra giechelde en piepte:
  - Ja, it sjocht der geweldich út ! Sjoch mar. De toverstok is te machtich, en jo kinne skea feroarsaakje oan 'e stêd, libbene wêzens en josels.
  Dominica gromde:
  - Ik bin net sa dom as jo tinke!
  De Dragon Countess suggerearre:
  - Litte wy har dan wat ûnskuldigers en minder machtigers jaan. Oars sil se ek in gat yn my meitsje.
  Cassandra song:
  Om te manifestearjen yn magy,
  Wy hawwe talint nedich ...
  It is better foar jo om te meitsjen
  Grutte diamanten!
  En it nimffamke klikte mei har bleate teannen. In lyts-looking platina ring ferskynde. Cassandra smiet it mei har foet, en it magyske artefakt kaam krekt neist Dominica's gesicht telâne.
  De Marquise tjirp:
  - Jo kinne dizze ring nimme. Plak it op jo wiisfinger. En besykje wat lûdop te winskjen. De magy yn it is net sterk, mar it wurket gewoan. It is net genôch foar in diamant de grutte fan in kokosnoot, mar bygelyks de grutte fan in earte is genôch!
  De aktrise fong de ring yn har hân. Mar ynstee fan de wiisfinger sette se dy op har middelfinger en frege sarkastysk glimkjend:
  - Wat as jo dit besykje? Wat sil der dan barre?
  Cassandra gnyske ek sarkastysk:
  - OK, besykje!
  Dominica knikte:
  - Roast de hakken fan de markies mei fjoer!
  De flam sloech ûnder de bleate fuotten fan Dominica . De bleate soal wie slim ferbaarnd, se raasde en begûn te rinnen. Yndied, it fjoer is net swak. Mar it is ús net slagge om fier te kommen . It famke waard om 'e lange sturt fan 'e draakgrevinne slein.
  In noflike, froulike stim waard heard fan 'e machtige reptilen:
  - Wow! Jo binne krekt yn ús wrâld kaam, en jo wolle in nimf kreupele, in sibben fan 'e heechste goaden? Witte jo dat jo hjirfoar as slaaf nei in groeve stjoerd wurde? En d'r sille jo folslein neaken wurkje, yn keatlingen en swipen en stokken krije, brea en wetter ite. En jo sille ek keatling en op stiennen sliepe moatte. En jo sille neat witte as hurd wurk en swipen. Foaral no , as manlike slaven ferspraat binne, sil in lang en spierich famke as jo ús net sear dwaan yn 'e minen!
  Dominica trille by dizze wurden. Se spile ienris Cleopatra yn in film mei leech budzjet. Om jild te besparjen krige it skilderij de titel "Cleopatra in Captivity of Augustus". Dat is, it is ek net kanon. Cleopatra pleegde gjin selsmoard en waard finzen nommen.
  No, se waard nei de minen stjoerd. En dêr rûn se heal neaken en bleate fuotten om. En rinne op skerpe stiennen yn in myn mei bleate soallen is frij pynlik. No, drage ek in lading. It wie nedich foar it swit fan 'e slaaf om echt te wêzen, en har gesicht om echt te wêzen, net pretendeare te wêzen útput.
  Mar, fansels, it is gewoan in film, en nochal goedkeap. En se sloegen har mei in sweep, dat wie ek ûnecht. Mar it docht noch sear . Hoewol't it bloed, fansels, wie nep.
  Yn 't algemien wie de film goedkeap, en ôfsjoen fan steengroeven mei healneaken famkes wie der praktysk neat oars te sjen. De berekkening wie blykber om seksueel eangstige manlju oan te lûken. No, en ek, elkenien wit de namme - Cleopatra! En dit koe brûkt wurde om te keapjen
  Dominika sykhelle djip, en yn hokker soarte fan ontlasting baden filmstjerren soms?
  De nimfmarkyze tjirpe:
  - Wês net tryst, leave, wy hawwe dy nedich. Wy sille jo oan gjinien oerjaan.
  De draakgrevinne raasde:
  - Lit him foar it eksamen nochris besykje te oefenjen. No, lit ús besykje wat op te toverjen!
  Dominica wriuwde de ring en sei:
  - Ik wol sûkelade-iis!
  It famke naam it en befrieze yn spanning.
  En in mingsel fan gemalen iis en sûkelade ploft derop. Dêrtroch wie Dominica smoarch fan kop oant tean, en sels skrast.
  De drakengrevinne lake sa bot dat de jets fan de fontein skodden en de blommen skodden.
  De nimfmarkyze sei kalm:
  - It is ok! Krektoarsom, se hat grutte kapasiteiten, se reprodusearre safolle iis en sûkelade mei sa'n artefakt, dat is oer it algemien net hiel machtich!
  Dominika slikte de sûkelade fan har wangen en spuide yn frustraasje, jankend:
  - Hy is bitter!
  Cassandra lake en sei:
  - En sûkelade is bitter. Wisten jo dit net?!
  De aktrise rôp:
  - En hjir, op ierde en yn Ruslân, it is swiet !
  De Markies knikte:
  - Wit ik! Wy witte ek hoe't jo swiete sûkelade meitsje. Mar foar no sille jo tefreden wêze moatte mei wat jo hawwe. Mear krekter, jo hawwe net oanjûn hokker soarte sûkelade jo spesifyk woenen. En yn 't algemien is it goed dat jo allinich iis besteld hawwe. As it jin opkaem om bygelyks in gouden bad te nimmen, dan slaan jo folle hurder op 'e holle.
  Dominica merkte grappich op:
  - It libben is yn folle gong, en alles is boppe de holle!
  De Dragon Countess suggerearre:
  "Ynstee fan ûnsin, dy't har net sil helpe as se de drakenakademy yngiet, is it better om har te besykjen om in echt lytse diamant te meitsjen." Meastentiids is dit mooglik foar dyjingen dy't in heech oanberne nivo fan magyske kapasiteiten hawwe.
  Cassandra antwurde:
  - Nee! Dit is in te dúdlik paad. Jo moatte folle subtiler hannelje.
  Dominika sei grillich:
  - Ik bin wiet en smoarch, gewoan grille hin. Kinne jo dit reparearje?
  De nimfmarkyze knikte:
  - Fansels, ús skientme!
  En hja makke in acht mei har toverstok. It flitse mei in blau ljocht. En no waard it famke fan 'e ierde wer skjin en skjin, en hast alle krassen ferdwûn. Behalven ien op it rjochterwang.
  Mar Domika seach harsels net, en joech gjin oandacht.
  De draakgrevinne sisde:
  - En sa, myn leave... Ik sjoch dat jo wat begripe? Dus, in prachtich famke fan 'e planeet fan groeiende technologyen?
  As antwurd song Dominique:
  Wêrom,
  It is ûnmooglik om te libjen troch jo geast!
  Wêrom, it libben leart ús neat!
  Wêrom! Wêrom!
  En se lake, om't dit liet, útfierd troch Boyarsky , passend en moai wie. Mar har ingellike stim soarge allinnich foar in laitsjen.
  Cassandra sisde, de eagen flitsen:
  - Jo kinne in gefoel foar humor net ûntsein wurde. Mar bist oait serieus?
  Dominica fronste. Se herinnerde har hoe't se in famke spile dat op skoalle in minne klasse krige. En d'r wie gjin manier dat se har antlit in oerstjoer sjen koe. Krektoarsom, ik woe sels de tosken bleate. No, dat is begryplik ... Se hat tefolle wyn yn 'e holle. Bygelyks, guon jonges sille gewoan har tosken bleate yn 'e mannichte, en dat is har hiele rol!
  En Dominica woe boartsje... Prinsessen, fansels.
  De Dragon grevinne suggerearre doe:
  - Lit har better foar ús dûnsje. Jo seagen dat se yn 'e films echt goed dûnset .
  Dat lêste is wier. Dominica koe dûnsje. Se woene har sels nimme foar de rol fan Esmeralda. Boppedat liket it der neffens de kanon op dat se net iens in sigeuner is. En wêrom net in skitterende blonde spylje dizze rol?
  Mar de ferfilming fan klassikers, en sels bûtenlânske, jout ek oanlieding ta bepaalde problemen. Dêrom waard se ferfilme yn in oare rol, mar ek dûnsjend.
  Ja, se hâldde fansels fan dûnsjen en wist te dûnsjen. Dochs naam se it en flapte út:
  - Fergulde de hân!
  De marquise nimf piepte:
  - Wat mear?
  Dominica antwurde logysk:
  - Sels sigeuners op 'e merke dûnsje net fergees. Dus ik ha in flinke tas goud nedich. Is it net dúdlik?
  De draakgrevinne raasde:
  - Wat in fretlike keardel ! Yn feite is it bêste plak yn 'e steengroeven. Dêr sil se tagelyk úthâldingsfermogen ûntwikkelje en wend wurde oan hearrigens. Dêrfoar moat se op in hurde manier grutbrocht wurde!
  Ynienen rûn der in famke op har ta. Yn uterlik like se in minskebern fan net mear as tsien jier âld te wêzen. Mar tagelyk hie se kostbere sieraden oan, as yn in sieradenwinkel. Bleate, lytse, bernlike fuotten seagen yn sa'n lúkse ûnfatsoenlik en bespotlik út.
  It famke kontrolearre:
  - Ik kin dizze slaaf fan dy keapje. Hoefolle wolle jo der foar!?
  Cassandra antwurde fol fertrouwen:
  - Dit famke is net te keap! En wylst se gjin slaaf is. Lykwols, miskien sil se net hiel lang frij wêze.
  Dominica mompele:
  - Hoe ymmoreel is it as in lyts bern slaven foar himsels keapet!
  De marquise-nymph antwurde mei fertrouwen:
  - Dit is gjin bern, mar in froulike hobbit! En hobbits lykje op minskebern...
  It famke stampte lilk mei har lytse foet en tjirre:
  - Ik bin in barones! En dit betsjut dat jo slaaf ferplichte is om my te bûgjen.
  Dominica piepte agressyf:
  - It makket neat út ! Ik sil, ik sil bûge foar it bern!
  As reaksje rukte de hobbit-barones har rjochterhân. De bliksem fleach út en sloech de aktrise op har bleate skonken. As reaksje rôp de stutsen Dominic wat. En op it dryste tsjoenderfamke foel in grutte koeke dik mei room bedutsen. Se waard sels fan har fuotten slein, en de lytse skientme foel op 'e stoep. Mar se sprong daliks oerein, allegear smoarge yn biskuit, kondinsearre molke en sûkeladepasta. De hobbit-baronesse skodde har lofts, bleate, lytse foet, op waans twa teannen ringen mei kostbere stiennen glinsteren.
  En in hiele magyske tsunami weach fleach út. Dominic waard tweintich meter omheech slingere. Dêrnei foel it famke del. Gelokkich, doe't se fan iere bernejierren dûnse en yn films spile, wie se al in protte kearen fan ferskate hichten fallen en akrobatyske stunts útfierd.
  Dêrom, Dominika groepearre harsels yn 'e hjerst as in kat en lâne frij súksesfol. Behalven dat de skonken fan it famke, al ferbaarnd troch combat magy, swiere pine ûnderfûnen doe't se yn kontakt kamen mei de kleurde tegels dy't it gebiet bedekke. It famke raasde.
  En de draakgrevinne sloech har lange, denneneftige sturt om 'e tsjoender barones en sisde:
  - Stopje de striid! Oars geane jim beide ûnder arrest! As jo fjochtsje wolle, binne d'r spesjale trainingsterreinen wêr't magy en oare duels wurde hâlden!
  Dominica tweeted:
  - Ja, krekt in duel! Allinich sûnder wapens - hannen en fuotten!
  De hobbit barones snoof ferachtlik:
  - Fjochtsje mei de slaaf! Om earlik te wêzen, is dit eng foar my ! It soe better wêze om har eins nei de minen te stjoeren . It learen fan magy oan sa'n gek is heul gefaarlik.
  De markies-nymf stimde mei in serieuze toan yn:
  - Dat begjin ik ek te tinken. Ja, dit famke hat wat spesjaal kado foar it meitsjen fan rampen en it jaan fan konflikten.
  De aktrise hat beswier makke:
  - Ik gean earst nei gjinien ta! Wat de rest oanbelanget ... Mei elke mislearring, wite hoe't jo werom moatte fjochtsje, oars sille jo gjin sukses sjen.
  De draakgrevinne liet it stoute famke frij, dat like in bern, mar wie echt by steat om in hiele rezjimint fan tanks op 'e flecht te setten.
  De sturt wie in bytsje bevlekt mei room, kondinsearre molke, sûkelade sprieding, en biskuit. De taart wie enoarm en dúdlik makke út it hert. It is sels spitich dat se it brutsen hawwe ynstee fan it te iten. De draakgrevinne knipte har fingers en poaten, en de kristallen stream fan 'e fontein woske oer har hinne, wosken de smoargens fuort.
  Cassandra knikte.
  - Skjinens is de kaai foar sûnens! Bestelle earst!
  De Hobbit Barones wreide ien fan har lytse, brune, sierlike skonken tsjin 'e oare. In pear sekonden ljochte se op as in gloeilampe. En alle kulinêre útsûnderingen dy't it tsjoenderfamke swier smard hiene, ferdwûnen. En lúkse sieraden skynden mei fernijde krêft. Se waard trouwens sa folle op in prinsesse dat Dominika tearens fielde.
  Se hie ek de kâns om te spyljen in prinses famke yn ien fan de mearkes. Dêr moast se ôfskied fan lúkse klean en kostbere skuon en in heksefeint wurde. Draach lappen en kuierje yn houten skuon. En yn sokke pads is it folle slimmer as gewoan op bleate fuotten. Se begûn sels de regisseur te oertsjûgjen dat it miskien better wie om hielendal sûnder skuon te filmjen. Ommers, de bleate fuotten fan it famke yn lappen soene earmoede en de feroaring fan 'e status fan in prinsesse ta in de facto slaaf folle sterker ûnderstreke hawwe.
  Mar de direkteur hie dúdlik syn eigen ideeën. Op 't lêst, wylst se út 'e toer fan 'e dea ûntsnapt, rekke se einlings fan 'e skuon en stocks kwyt, en doe wie se bleate fuotten, en fielde wiere blidens. No lykwols waarden har bleate fuotten ferbaarnd, en sels lytse blierren ferskynden, dy't sawol pynlik as walgelijk wie!
  De hobbit-barones luts har lytse palm út, sêft en tagelyk brune, nei har, en skodde Dominica's hân mei bernlike krêft en tjirgjen:
  - Goed, frede! Myn namme is Laska. En tink net, man, dat ik in ûnskuldich famke bin, orken, kabouters, Koshchei's sporen, se hawwe allegear in protte út my !
  Dominica frege ferrast:
  - Hoe âld bisto, bern?
  Weasel glimke en antwurde:
  - Under fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks is it net gewoanlik om te freegjen oer leeftyd! Sa fier as ik sjoch, dat is hoe âld jo my.
  De aktrise lake en sei:
  - Do bist tsien jier âld! Net mear!
  De draakgrevinne raasde:
  - Ja, se is al mear as trijehûndert. Wat lykwols net útmakket. Yn ús wrâld binne alle wyfkes jong en moai. Bliuw by ús famke, do silst ús keninginne wêze!
  Dominica antwurde mei in ferneamd koeplet:
  As it hillige leger seit,
  Smyt Rus ', wenje yn it paradys ...
  Ik sil sizze: "D'r is gjin need foar de himel,"
  Jou my myn heitelân!
  . HAADSTIK Nûmer 3.
  De markies en de barones klapten yn 'e hannen en rôpen ienriedich út:
  - Bravo! Hawwe jo dit sels betocht?!
  Dominica skodde har gouden holle negatyf:
  - Nee. Ik net. Immen oars, ik wit de skriuwer net!
  Cassandra grimeart:
  - Frjemd, do hast in treflik ûnthâld!
  De aktrise antwurde earlik:
  - Ik tink tefolle oan mysels as oer oaren. It is better om se mear oer my te litten as ik oer oaren. Ik komponearje ek soms, en net slimmer as Poesjkin.
  De drakengrevinne bleate har ljochte, fonkeljende tosken as diamanten yn har brede mûle en sei serieus:
  - Miskien kinst wat fan dyn eigen komposysje sjonge?
  Dominica sei smekend en wriuwde har ferbaarnde fuotten:
  - Gjin fraach! Jou my mar op syn minst ien gouden munt. En ik sil in hiele hit foar jo útfiere. En foar neat sjonge? Unrespektabel! En triviaal, net rendabel!
  De markies-nymf fronste, en har toverstêf flitse driigjend yn 'e hân, se wie fêststeld om it ûnhuere famke te straffen, dat de draak tsjinsprekke doarde.
  De grevinne fan 'e draak sisde fermoedlik:
  - Jou har in sulveren munt. Lit him sjonge út it hert.
  Dominica glimke, har tosken, sa perfekt, fonkelden middeis as izige berchtoppen yn 'e felle sinne. En hja raasde:
  - Jild foarop!
  De wezel smiet har in munt en koarde:
  - Hjir, fange it!
  It famke smiet de skonk omheech en wist mei de bleate fingers in sulveren rûn stik te fangen. Doe joech se it oer nei har palm. Ik seach nei de munt. It wie neat, it sulver wie folslein nij, oan 'e iene kant wie in draak mei sân koppen, en yn 'e poaten hold er in skepter en in foet. En oan 'e oare kant , in prachtich famke mei heul weelderich krullend hier. En it is moai.
  Dominika koe de ferlieding net wjerstean om de munt te besykjen en antwurde mei in glimke:
  - Dit is moai. Moai guod.
  De wezel sûpte:
  - No, sjong! Litte wy sjen wat jo kinne dwaan!
  The Dragon Countess tafoege:
  - En jo moatte lûd sjonge, en in min of mear lange ballade útfiere, om't wy betelle hawwe!
  De aktrise knikte ynstimd:
  - Ja, dat begryp ik! Jo kinne net sjonge as ...
  En doe kaam de feriening net yn har op. No, om te sizzen in nachtegaal is net hielendal korrekt of passend. Mar wat oars, net echt dat!
  It nimffamke stampte har bleate foet:
  - Litte wy begjinne!
  Dominica begûn te sjongen yn har heldere en sêfte stim;
  Ik wie in ferneamde aktrise
  Filmje, vloeken, muzyk, ballen...
  Se begon fûleindich en wyld te dûnsjen,
  Lykas de belichaming fan de satan!
  
  Myn skonken binne sa sterk
  Se fochten de fûle hopak ôf...
  Wy binne sokke coole famkes
  Lit ús de sneaky daliks ferpleatse!
  
  Mar ik fûn mysels yn in wrâld, jo witte, spesjaal,
  Wêr't draken hearskje as keningen ...
  De oarder dêr is hiel nij,
  Teminsten skeur dyn shirt!
  Ik moast bleatefoet slaaf wurde
  In sweep op 'e rêch krije ...
  De wolken boppe ús binne blau,
  It plak is onaangenaam op ierde!
  
  Hjir komt in strange dwerch nei my ta,
  En hy pakt in sweep yn 'e hannen...
  In jonge mei in wite holle rûn foarby -
  De slaaf is bleatefoet, de eigner is blykber smel!
  
  De kabouter laket, rekket syn tosken oan mei syn poat,
  As in famke mei in artikel, in hynst...
  Dat de bear it mei in klompfoet knaagt -
  Dit sil it ein wêze fan 'e kealens fan' e dwerch!
  
  Mar se ferkochten my oan 'e minen,
  Der wiene gjin sichtbere plakken yn de harem...
  En hja joegen my in sterke sweep yn efterfolging,
  Want it famke yt in protte!
  
  Hjir liedt de kabouter my op in tou,
  De sjarme fan it famke is absolút geweldig ...
  De stim fan 'e slaaf is heul dúdlik,
  Mar op it lêst binne der mar nullen!
  
  Ik bin hast neaken en bleate fuotten
  Ik wurkje yn 'e minen as dy ezel...
  Mem, sis ik, myn leave,
  Hoe dom waard it!
  
  Ik wie in bekwame famke
  Ik fermannichfâldige fraksjes yn myn holle ...
  En no yn ien, tink it, in rok,
  Ik bin yn wylde bondage!
  
  Foar in lange, lange tiid haw ik de kabouter úthâlden,
  Ik krige in sweep op 'e rêch ...
  Se sloegen my foar bedriuw en net foar bedriuw,
  Se hawwe tasein my letter te fieden!
  
  Mar de barefoot slaven rebellearre,
  Koevoeten in actie, hammers,
  En no, beskôgje it jo elemint ,
  Oan in kabouter mei keal ik bin dea !
  
  No, dy kweade waarden fermoarde,
  Wy hiene ferskriklike slachtoffers...
  Mar leau my, wy befrijden ússels -
  De famkes lieten topklasse sjen !
  
  En no hawwe wy in grut leger,
  De jonges geane ek mei ús oan de slach...
  Wy brekke skylden as planken,
  De kweade hearskers sille kaput wêze!
  
  En dan sil de slavernij fan 'e hel ferdwine,
  De man rjochtet de skouders...
  En wy sille in ein meitsje oan 'e hearskippij, wurch fan fijannen,
  Der sil in ieu fan lok en foarútgong wêze!
  
  En dan sil der frede wêze oer de hiele wrâld,
  Man, geweldige stjer ...
  Wy sille fleane yn 'e stjerrelucht, jo witte,
  Lit de dreamen fan minsken útkomme!
  It famke einige op in hege noat, mei har stim glinsterjend as sulveren klokken.
  It nimffamke klapte yn 'e hannen. Ferskate elven en trollen en in pear minsken harken ek nei it liet fan Dominica. En hja smieten har munten: sulver en koper.
  It famke aktrise bûgde. En se helle se fan de tegels. Se naam guon fan 'e munten mei har hannen, en guon mei har bleate teannen. En it wie in prachtich gesicht.
  Ja, se hat sokke ferliedlike en beitele skonken. En hoe moai en yndrukwekkend is se yn harsels. No, wêr binne oare primadonna's yn ferliking mei har? Sille se op it poadium op bleate fuotten doare? Of yn in koarte rok?
  The Dragon Countess notearre:
  - Dit is de sjonger! Nee, se heart by de akademy. En allinnich op de akademy, yn de fakulteit dy't se sels kiest.
  Dominic giechelde en song:
  Wy famkes sille ús eigen rjochters wêze,
  En as jo moatte kieze, en de kar is dreech ...
  Wy kieze houten pakken,
  Want ús folk hat allinne eare!
  De wezel twittere:
  - Do hast in stim... Gewoan in ingel op heech nivo!
  Dominica glimke en smiet ien fan 'e munten heger mei har bleate foet, en bûgde har doe del en fong it mei har tonge. En doe begûn er te gûlen. Fan kontakt mei speeksel ferwaarme it oranje metaal fuortendaliks en ferbaarnde de mûle fan 'e skientme.
  It famke begûn te spuien en te kreunen. En har winsk om te sjongen ferdwûn ynienen.
  It nimffamke skodde har ring, en de waarmte yn 'e mûle fan Dominica gie fuort fuort. It famke koarde:
  - Wow! No begryp ik hoe't it is om in fjoerspuwende draak te wêzen!
  Weasel sei mei in glimke:
  - Better let as nea,
  It famke hat in pear grutte jierren foarút!
  The Dragon Countess notearre:
  "Wy hawwe in oare struktuer fan 'e mûle en kiel as minsken, en de flam baarnt hielendal net. Dus meitsje jo gjin soargen oer ús.
  It publyk dat omrûn wie, makke noch altyd lûd en easke, klapte yn 'e hannen:
  - Doch wat oars, do bist wolkom!
  Dominica tweeted:
  - As jo munten skriuwe, doch ik it!
  As antwurd, lûd en garânsjes:
  - Ja fansels! Wolkom.
  En ûnder de bleate, gespierde, brune en sierlike skonken fan it famke, dy't se mei ûnneifolgbere graasje fingere, fleagen gouden, sulveren, oranje, brûnzen en platina munten.
  Dominika waerd dêr fleurich fan, fielde entûsjasme en bigoun mei eangst to sjongen;
  Stoarmen en orkanen binne gjin barriêre foar ús pear,
  Dochters fan it Heitelân, dy't bloeie as roazestruiken.
  Wa't de oarloch net kend hat, hat gjin gierstpap iten,
  God de Ferlosser Jezus liedt ús yn 'e striid!
  
  Wy binne wend om te fjochtsjen sels yn in stoarmige oseaan,
  Elke persoan is as in chip oerboard.
  Ik leau dat wy de meunsters fan 'e Horde yn stikken sille skuorre yn' e striid,
  Us eare kin net útslein wurde mei in foarhamer en in hammer!
  
  It swurd waard ferwaarme yn 'e smid, yn 'e heul waarme inferno,
  Skerpe blêden binne heul stoere balgen!
  Wês in eangstleaze soldaat; mei in sterk, temperearre hert,
  As der dea is, stean dan stil, rinne net!
  
  Ja , oarloch is fansels gjin feest mei swiete huning,
  Der sitte ommers triennen op, en it bloed streamt dik.
  De wolf gûlt lang en de bear mei in fûle brul,
  En lit de klap as tsjinprestaasje yn it each wêze, net de wynbrau!
  
  D'r is in spear dy't de kettingbrân kin trochbrekke,
  D'r binne skylden dy't net troch in peal kinne wurde penetrearre!
  Mar wês gjin leffe, lit de duvels gjin gesichten meitsje ,
  Om net te wurden as it spultsje yn 'e netten!
  
  Leau my, in strieljende oplossing sil komme,
  Foar elkenien is d'r in beleanning dy't net heger te finen is!
  Foar in kriminele gedachte, leau ik, sil wraak komme,
  D'r is gjin oare moed as it drege paad!
  Sa song Dominica, en de bonte mannichte applaudearre har mei grut entûsjasme. Sels as se allegear froulju binne, binne d'r gjin manlju yn dizze wrâld. Of, hast sûnder de sterkere seks.
  Dêrnei skodde de draakgrevinne har sturt en merkte op:
  - No, ik moat gean! Ik kom út 'e wei!
  De nimf pakte de munt mei har bleate foet en suggerearre:
  - Lit ús kontrolearje. Ik sil goaie, en jo sizze - koppen of sturten ! Guess wat, de munt is fan jo, nee, jo jouwe my in munt werom!
  De draakgrevinne raasde fan laitsjen en antwurde:
  - Ik ken dyn trúkjes! Dus it is better om jo tiid of jo holle net te fergrieme!
  Dominika gnyske en merkte op:
  - De holle is gjin earen, jo kinne it fan 'e hoed ôfskuorre, jo kinne it net wer oannaaie!
  De wezel kipte en song:
  -De earen boppe op 'e holle binne earen!
  Earen boppe op 'e holle - in pasjint yn in geastlik sikehûs !
  De Drakengrevinne fleach de loft yn. En se hat gjin kommentaar oer wat it nimffamke song. En dit, it moat opmurken wurde, is ekstreem cool.
  Dominica begon hastich munten te sammeljen mei har hannen en bleate fuotten. En se die it yn in hurd tempo.
  Weasel merkte op, krassende har hier mei in toverstok:
  - Jild is fansels wichtich. Mar noch wichtiger binne spreuken, artefakten, talismanen, medaljes, amuletten, ensfh. Oars kinne jo net in lúkse en lúkse libben libje !
  Dominica stimde yn:
  - Jild kin gjin sûnens keapje, leau my,
  Jild kin gjin leafde en eare keapje ...
  Dus net rûzje as in bist
  Wit dat jo jo heitelân net sille ferkeapje foar winst!
  En it famke slacht mei har bleate soal in pearse munt. En doe feroare har bleate skonk ynienen, yn in eachwink, yn in einefoet.
  Dominique raasde yn eangst:
  - Wat yn de goedichheid is dit!
  De nimfmarkyze antwurde mei in glimke:
  - Dit is in spesjaal magysk metaal, allinich wurket it as it yn kontakt komt mei de hûd fan ien dy't Olympyske goaden yn har famylje hat!
  En Laska rôp bliid:
  - Wow! Jo hawwe dat soarte fan bloed yn dy. Wy hawwe ús dus net fersin.
  Dominica mompele:
  - Mar dit is ûnsjoch! As jo kinne, ferwiderje jo poat. En jou my wer in gewoane skonk.
  De nimf skodde har holle:
  - Nee! Jo moatte dit sels al dwaan.
  It ynsletten famke piepte:
  - Hoe is dit mooglik?
  Weasel suggerearre:
  - Stel jo foar hoe't jo wolle dat jo skonk der útsjocht, klikje op 'e tomme en wiisfinger fan jo rjochterhân, en jo moatte slagje!
  Dominic naam it en yntrodusearre it. Doe kaam de klik.
  En yn stee fan in krieefoet ferskynde in foet yn in filtenboot en mei in ski. En it waard noch ûngemakliker doe't de ski op 'e kasseien klettere.
  De nimf gnyske en song:
  - Fergees leararen,
  Fergrieme tiid mei dy...
  Ik haw foar neat lije mei it famke,
  De meast betûfte tsjoender!
  Dominica waard misledige:
  - Ik bin gjin tsjoender. En ik bin noch gewoan oan it learen. Mar it paad nei kennis is nea te maklik ... Ja , nei de films!
  Weasel knikte ynstimd:
  - Ja, yn 'e bioskoop, miskien wol mear. En dit is fansels ús grutte probleem.
  It publyk begûn wer te sammeljen: it wie in grappich gesicht. Mear krekter, d'r binne hjir alle soarten famkes. En tank foar dat. De aktrise besocht wer te tinken en har foet te transformearjen. Mar dizze kear ferskynde wat op spoaren en mei in radar, al wie it lyts.
  Dominica song sûnder har optimisme te ferliezen:
  Ik freegje dy net fernuvere
  As magy bart ...
  As it bart, as it bart,
  As magy bart!
  De nimf glimke werom en merkte op:
  - Ja, om mei jo stim te gean, moatte jo ek de mooglikheid hawwe om magy te brûken!
  Doe roun in hobbitfamke nei har ta en stelde har toverstok te draaien:
  - Litte wy it better dwaan! En wit, ik haw heal tûzen jier praktyk!
  Weasel makke beswier:
  - Nee! Lit har it sels dwaan!
  Dominica tweeted:
  Ik haw myn geast ferlern, ik haw myn geast ferlern,
  Ik doch it sels, ik doch it sels!
  En it famke flústere wer hwat goedkeurend. En doe krige har skonk, yn 'e foarm fan in tank mei in radar, úteinlik syn sierlike, eardere foarm werom. En it die bliken dat it op bestelling makke wie.
  Dominica gie oerein en beweech har fingers. Har stimming waerd fleurich, en hja song:
  Wy famkes binne de sterkste yn 'e wrâld,
  En leau my, jo sille gjin koelere skientme fine ...
  Wy sille ús fijannen echt yn 'e húske weagje ,
  En hy sil der foar altyd tweintich jier âld útsjen!
  Dêrnei, de skientme, sil se laitsje en laitsje, har grutte en glânzjende tosken sjen litte.
  Dominika begûn te dûnsjen, har bleate skonken heech yn 'e loft. En hja song:
  Ik bin in heul coole tsjoender
  As ik myn foet stamp, komt der in ynstoarting...
  Ik mocht graach bleatfuotten springe
  Beskôgje it in echt ideaal!
  Dit is har ferske - gewoan geweldich en cool!
  Hoewol, oan 'e oare kant, is it ekstreem ienfâldich en ûnkomplisearre. Ja, it famke is sa dat jo net ferfele sille.
  It hobbit famke merkte op:
  - Leert hiel fluch!
  En hja skodde har skonken, dy't oan 'e ankels fersierd wiene mei earmbannen dy't mei kostbere stiennen studearre wiene, en op elke finger mei in ring.
  Se sjocht der út as in bern, mar nei it oantal stiennen te oardieljen, benammen oan har ûnderste ledematen, is se in hege tsjoender.
  Weazel knikte tsjin it famke:
  - Ik seach dy earne. Binne jo, tafallich, prinses Alsou ?
  De froulike hobbit knikte:
  - Ja , sa is it! Mar jo witte, markys, mei dit famke fan planeet Ierde, sil jo gjin problemen hawwe!
  Weasel stimde yn:
  - Rjochts! Mar it is net mooglik oars. Och, dit is sa'n wrâld dat it net kin sûnder problemen en aventoeren.
  Dominic hastich ta te foegjen:
  -It libben sûnder aventoeren en eksploaten is te saai. It is as sop sûnder piper!
  Prinses Alsou stimde yn:
  - Ja dat kloppet! Dêr binne smjunten foar. Ien fan harren liet in pest los dy't it sterkere seks deadet.
  Dominica song mei in sucht:
  Jo kinne net libje sûnder froulju, dat is wier,
  Mar sûnder manlju is der ek gjin wille...
  It kaam sa út, it wie tige min,
  As der gjin sterke eigner is!
  Weasel stimde yn:
  - Miskien! Mar hjir, sa't se sizze, it is in twasnijden swurd. Oan de iene kant is der gjin sterkere seks, mar oan de oare...
  De froulike hobbit makke gau beswier:
  - Nee! Min fan alle kanten. Der hoecht dus gjin ûnsin te praten. Mantsjes binne ek nedich.
  Dominica antwurde:
  - Mantsjes yn bisten. Foar yntelliginte yndividuen is wat oars.
  Weasel lake en antwurde:
  - Ja, foar manlju fansels. En ik koe neat fine om te sizzen.
  Ferskate dowen, mei oranje fearren en fergulde bekken, fleagen der foarby. De fûgels wiene tige nijsgjirrich. Gewoan leaf oan de iene kant. Mar oan de oare kant wie der ek wat tekoart oan smaak yn harren.
  Dominica ferfong:
  - Wêrom fergulde de bekken fan dowen?
  Weasel ferklearre:
  - Nimmen fergulde! Dit komt om't se aardbeien mei topaz pikken.
  De aktrise mompele:
  - Wat? Mei topaz?
  It hobbit famke knikte:
  - Ja, der binne sokke ierdbeien! Wat, wisten jo net?
  Weasel merkte op:
  - Hoe soe se it witte? Se is koartlyn yn ús wrâld.
  De trije fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks fersnelle har tempo. En har bleate, rôze hakken flitsen.
  Hûzen ferskynden rûnom , heech, lykje op roze, pears, smaragdboarren omheech. En it like ekstreem futuristysk. Der wiene sels wat fleantugen yn 'e loft. Mear krekter, in koets makke fan goud en besetten mei diamanten, tekene troch seis wjukken, snie-wite hynders, raasde foarby.
  Alle trije famkes joegen in lichte bûging. Mar blykber hie de aadlike persoan gjin tiid foar beauties, en it triumviraat folge fierder.
  Der wie in hippodrome foarút, it like in grut stadion. It wie dúdlik de side fan hesteveddelop.
  De marquise-nymph suggerearre:
  - Wy moatte kontrolearje oft ús learling it kado fan heldersjoch hat. Dêrom sille wy de races bywenje.
  Om it hippodroom wie in hege gaashek makke fan sulver en oranje metaal, bespuige mei pearels en wat blauwe en pearse stiennen, en ek glês dat tinken docht oan Tsjechysk glês . En it seach der hiel moai út.
  En by de yngong stiene twa fonteinen oan 'e kanten, dy't mearkleurige jets út fergulde moaie pearen smieten: - in elf dy't in elfjonge oan it knuffeljen wie.
  Ja, alles seach der hiel moai út. En by de yngong stiet in wacht fan famkes. Ek hiel moai en yn ljocht, sulveren harnas.
  Alles sjocht der sa prachtich út. D'r binne safolle fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks om.
  Dominika tocht oan de film oer de Gulag-arsjipel en it frouljuskamp. Alle froulju dêr wiene, as troch kar, jong, moai, en droegen klean dy't har prachtige skonken folslein bleatlein lieten. No, sûnt de simmer yn Sibearje is waarm en sels, miskien, hyt, de famkes wiene bleate fuotten. Wat makke de film tige populêr ûnder manlju. En Dominica spile in rebel Komsomol lid dy't organisearre in hiele opstân fan famkes. En de beauties namen sels wapens, en namen in hiele NKVD-rezjimint yn 'e striid, en koene it winne.
  De film, fansels, waard cool. En de bleatefoet, glamoureuze, prachtige krigers seagen gewoan super út.
  Dominika soe trouwens oarspronklik de rol spylje fan Fandera's neef, dy't in finzeneoproer organisearre, mar sa'n film koe ferbean wurde. En se waard gewoan makke in poerbêste studint en lid fan Komsomol.
  Dominica bûgde foar it famke fan de wacht. Ynienen, krekt ûnder de ierde, as in jack út in snufdoaze, sprong in draak út. Lyts , wat grutter as in albatros, mei trije koppen.
  Hy of sy fleach nei de famkes ta, en in stim klonk:
  - Jou my myn broer werom!
  De nimfmarkyze antwurde mei in sucht:
  - Dit is ûnmooglik, Belka.
  As antwurd begûn it drakenfamke, waans skabben yn 'e trije sinnen skitteren mei alle kleuren fan 'e reinbôge, en waans wjukken sa moai wiene dat se yn 'e eagen rûnen, te razen.
  - Ik wol in broer! Ik wol in broer! Wêr is hy!
  It hobbit famke koerde:
  - Ja, wy binne sels drok oan it tinken oer hoe't wy ús manlju werombringe kinne. En d'r is gjin need om wille te wêzen.
  De drakenfamke, wat kinst fan in jong nimme, bedarre en tjirre, sprong nei Dominica:
  - Ik wit dat jo kinne! Jo binne de útkarde!
  De hit famke gnyske en song as antwurd:
  - Alles ûnmooglik, leau my, is mooglik,
  Mar it benaderjen fan dit probleem is heul lestich ...
  As jo lykwols jo harsens spanne by it spieljen,
  Ik kin in prachtich Jedi- famke wurde !
  It draakfamke fleurde op en tjirp yn antwurd:
  Jo geast is net de grutte fan in finger,
  Genius, do witst, op ierde...
  En in moaie jonge wachtet op my,
  Op in slingerjend hynder!
  Dominika fielde har grappich en giechelde:
  - In draak op in hynder? Dit is wat it liket!
  De Marquise sei:
  begryp allegory net !?
  De aktrise lake en merkte op:
  Wy kinne oeral stjerre
  Sels yn 'e sinne ûndergong fan amber ...
  Yn 't algemien libje wy frij,
  Ja, fergees!
  Figuratyf sjoen!
  It draakfamke liet ljochten út har mûle los, it like op in oanstekker, en piepte:
  - Dit is in moai ferske. Ik wol lykwols dat de prachtige gast fan in ûnbekende ierde wat oars ynteressant útfiert.
  Dominica skodholle en merkte op:
  - Ik wit dat myn stim munten net slimmer delslacht as nunchucks dy't nôtskeven útslaan. Dochs moat ik myn stim wer spanne! En foar wat? Wêr jild hjir te besteegjen?
  De marquise makke beswier:
  - As earste sille jo jo jild wedzjen op ien fan 'e hynders op' e hippodrome en besykje jo haadstêd te fergrutsjen. En twadde, dit famke is net allinich in lytse froulike draak, mar ek in prinsesse. Se sil jo har ring jaan, dy't kolossale magyske krêft befettet. En hjirfoar , leau my, is it it wurdich om te besykjen en goed te sjongen!
  Dominica knikte har heldere holle op har sterke nekke en sei:
  - Yn dit gefal sjoch ik dat der wat te besykjen is! Boppedat, hoe kinne jo wegerje in bern!
  It drakenfamke tjirpe:
  - Ik bin hielendal gjin bern. Ik bin in prinsesse en ik kin dit dwaan! Ik sil nei jo planeet fleane. En ik sil jo kapitaal ferbaarne.
  Dominica snikte driigjend:
  - En wy hawwe loftferdigening foar minsken lykas jo! Wat sizze jo hjirfan, wyld?
  It drakenmeisje mompele:
  - Jo wurde nei de steengroeven stjoerd. Jo sille neaken en yn keatlingen wurkje ûnder de klappen fan 'e swipen fan' e orc-opsichters.
  It hobbit famke knikte:
  - Ja, se kin it! Boppedat binne jo minske. En ús minsken ... Se wurde beskôge as fan in leger nivo, om in protte redenen.
  De wezel kipte:
  - Dat jo better sjonge! It publyk hat hjir al gearkommen, en wy sille ek jild fertsjinje.
  Yn feite ûntstie in lûd yn 'e mannichte fan ferskate fertsjintwurdigers fan' e faire seks, en klappen en útroppen waarden heard:
  - Sjong, lytse blomke, skamje jo net!
  No, man, litte wy muzyk spylje!
  Wy wolle harkje nei de tril fan 'e paradysfûgel!
  Dominica suchte swier en bigoun to sjongen;
  De kust op Elfa is rom , steil,
  De weagen spatten mei in glêzen glâns ...
  Elfia waard myn heitelân,
  De trille fan de nachtegaal sjongt ús in prachtich liet!
  
  Yn in brede boat farre myn leave en ik,
  Zlata Val liet har flechten del.
  Hoe goed is it foar my en myn leafste tegearre te wêzen,
  It is spitich om in krokodil net mei in angel te fangen.
  
  Nee, gjin wetter, ritseljend achterstean,
  It is de natuer dy't ús sjampanje jout.
  Dit lân is my as in leave mem,
  De generositeit fan 'e ierde yn keninklike klean!
  
  Druppels as pearels ûnder de moannebeam
  Spattet as in swerm bijen mei in sulveren wjuk...
  Virgo, do bist as in ingel mei in dream foar my,
  Mei it gesicht fan ûnskuld - de meast suvere Madonna!
  
  De rook is huning, en it hier is siden,
  De lippen skieden as satyn.
  Ik leau dat it lang ferwachte momint kommen is,
  Mearkes sille echt wurde!
  
  Us lippen rekke yn ekstase,
  De swietens is sadanich dat der gjin wurden mear binne .
  Leau my, do bist ûnierdske skientme,
  It lot sil beslute, smyt de munt heger!
  
  Hjir binne de tútsjes de iene nei de oare,
  Sucht en laitsjen fan ús stoarmige blydskip.
  De hilligens fan 'e siel sil bewarre wurde troch de cherub,
  De útkarde sil de list fan sûnden yn 'e urn smite.
  
  Nee, wit, der is moaier as jo op ierde,
  Passy baarnt as in helder fjoer yn myn hert!
  Wy sille libje yn it bêste lân,
  Litte wy de ruten en doarren yn 'e romte iepenje!
  Dit is hoe't de skientme in prachtich liet song. En famkes fan alle streken klapten foar har yn de hannen. En tagelyk smieten se munten, ynklusyf gouden. En dat is geweldich .
  It hobbitfamke skodde har toverstok, en it jild begon sels in aparte stapel te foarmjen. En in hiele kolom fan mearkleurige munten groeide.
  It draakfamke klapte ek yn 'e hannen, en liet doe ljochte flammen út har trije hollen los. Dêrnei sei se grillich:
  - Dit is fansels goed, mar net genôch! Ik moat dy ek foar my sjonge!
  Dominica fronste en frege:
  - Is dat net te folle?
  De markies sei har stil:
  - Wolle jo sa'n weardefolle ring krije foar mar ien ferske? No, do bist ûnsichtber ! Hawwe in gewisse, om't it artefakt weardefol is.
  It hobbit famke tjirp:
  - Elk item hat syn eigen priis. En meastal, foar in weardefol artefakt, moatte jo trije winsken ferfolje, of trije tsjinsten leverje. Dit binne de regels. En jo sels begripe wêrom!
  It publyk fan ferskate famkes klapte yn 'e hannen en stampte har bleate fuotten, en heul komselden mei skuon:
  Kom op, sjong noch wat!
  Wy wolle ferskes!
  It sil heul cool wêze !
  Utfiere de romantyk!
  Wy sille jo goed betelje!
  Weasel knikte nei Dominika:
  - No, brek net ôf! Kom op, sjong!
  En de moaie skientme skodde har ljochte, ljochte manen. Hja stampke har bleate, spiere skonken en song, mei great gefoel en útdrukking;
  Us wierheid, ús wierheid
  Bestiet út it dragen fan leauwen!
  En net moarn, en net moarn,
  En hjoed rêd it Heitelân!
  
  Wy respektearje ús Elf ,
  Sy is ommers de hiele wrâld, ken de wrâld!
  Us skarlaken banner fan it heitelân,
  En der is gjin helderder read!
  
  De pionier groetet net de boarstbyld,
  Syn teken is de flagge fan it heitelân!
  Wy fochten de tsjinstanner mei kunde,
  Ferhearlike prestaasjes yn fersen!
  
  Wit dat d'r mar ien leauwe is op 'e planeet,
  Fertrouwen yn leave , hillige elfinisme!
  Dat blide bern laitsje,
  it orcisme yn 'e ôfgrûn útbarst wurde kin !
  
  Elke ridder wie mar in bern,
  Op it gers en streamkes bleate fuotten...
  Mar no hat er in lier yn 'e hannen,
  Dashingly plat metaal mei in hammer!
  
  Immen skerpet in masinegewear mei masines,
  No, immen sjit fan it skouder!
  De skarlaken banner fljocht as in reade flagge,
  Wy ferslaan kweade fijannen sûnder grapke!
  
  Us foarâlden namen Orklin frijmoedich,
  No, hoe sit it mei ús? Wy binne op wei nei Mars!
  Wy binne minsken, gjin makaken op in tûke,
  De fûst fan de tsjinstanner slacht him rjocht yn it each!
  
  Mar wy witte ek hoe't wy wille hawwe,
  Sla de trommel, spylje de trompetten!
  Hiel leuke bernegesichten,
  En wurdearrings fan fjouwer en fiif!
  
  It dreechste slach eksamen -
  Net gean troch dit is as stjerre!
  Mar yn 'e dea hawwe wy in banner mei in fakkel,
  De alven koperen smid kin net falle!
  It famke song sa moai en feardich en tagelyk dûnse, en har skonken wiene sa ferliedlik. It is gewoan spitich dat der gjin manlju yn 'e buert wiene om har skientme te wurdearjen. En it famke hat it op in kolossaal nivo, en de strider toant har kolossale druk en sfear.
  En ferskate hûndert famkes hawwe al sammele, en se meitsje lûd. Se smyt jild, en se hawwe hiel sterke geuren fan jonge, frisse, froulike lichems en djoere parfums en parfums. D'r is hjir in protte om jo holle te draaien.
  Guon fan 'e munten wiene keramyk, en d'r wiene sels in pear houten munten , dat wie geweldich. Mar it gewoane papierjild foar planeet Ierde is op ien of oare manier net sichtber. En dit is ien of oare manier ûngewoan foar Dominica. Soms flitse tinzen troch jo geast oer hoe wylden se hjir binne. Hoe sit it mei elektroanyske kaarten foar betellingen? No, dit is absolút fantastysk foar dit nivo fan ûntwikkeling.
  Sa smiet ien in heal opiten koeke mei room ûnder de bleate fuotten fan in sjongster.
  It hobbitfamke sloech de taart mei bliksem út har stêf. En it foel daliks útinoar.
  De lytse skientme opmurken:
  - Doch dat net wer! Allinnich jild!
  De wezel song:
  - Jild fertsjinje! Jild fertsjinje!
  Ferjit fan ferfeling, luiheid ...
  Jild fertsjinje! Jild fertsjinje!
  As it nedich is, op syn minst de hiele dei!
  It draakfamke skodde har wjukken en tjirre:
  - No, dit is de twadde tsjinst! Mar om in artefaktring te krijen , hawwe jo ek in tredde nedich!
  Dominica sloech har wangen út en sei op in selsbewuste toan:
  - As jo wolle, dan sjong ik graach wer foar jo! Om earlik te wêzen, ik hâld fan sjongen.
  It publyk fan sa'n tûzen froulju, fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks, raasde en stampte hast hielendal har bleate, sierlike, famkesfuotten:
  - Sjong nochris! Sjong wer!
  Bravo, encore! Bravo, encore!
  It draakfamke makke beswier, en ferheft har stim:
  - Nee! Jou sa'n ring gewoan foar ferskes! Hjir moat se wat weardefollers en tagelyk lestigers dwaan.
  Der wie in spannend skoft. Mear as tûzen famkes fan ferskillende rassen beferzen yn ôfwachting.
  Ynienen ferskynde der in jonge. De ienige fertsjintwurdiger fan it sterkere seks ûnder harren. Hy wie fan it minsklik ras, hie allinnich in koarte broek oan, spieren en mei in slaaf merk op it skouder, hy like sa'n tolve jier âld en wie dúdlik mear as ien kear slein. Oprinnend, syn stoffige, bernlike hakken flitsend nei it drakenfamke, foel er op 'e knibbels en jankte:
  - Lit se my frijmeitsje! Jou my myn posysje werom!
  It draakmeisje knikte en befêstige:
  - Dat is it! De jonge sil frij wêze as jo him yn in elf meitsje kinne!
  Dominica spriek har hannen út:
  - Mar dit is ûnmooglik!
  De marquise-nymph suggerearre:
  - Dit slavenbern wie koartlyn de kroanprins fan in enoarm ryk, mei de namme Oenomaus. En no waard hy in jonge fan it minsklik ras en in slaaf om de pest fan 'e duvel te foarkommen. Meitsje him wer in alveprins, en dan kinne wy miskien de tried fan de hiele tangel pakke!
  . HAADSTIK Nûmer 4.
  De hobbitprinsesse befêstige:
  - Dit is dyn kâns, Dominic. En ús ek. De mantsjes ferdwûnen hast allegear. En dizze, hoewol net ferstean, ferlear syn titel en posysje, en sels syn lichem, en waard in minsklike slaaf.
  De jonge knikte syn ljochte, besnijde holle:
  - Se slaan my alle dagen, dat ik net yn stien feroare! Om ien of oare reden binne it de slaven dy't wurde flogged dy't it meast resistint binne foar de epidemy!
  Dominica spriek har hannen út en antwurde:
  - Ja, ik haw gjin idee hoe't ik him ûntsizze kin! En dat de prins ek in bern wie?
  De slavinne skodde de holle.
  - Nee, ik wie nochal folwoeksen! Mar doe't it begon te wurden stien, brûkte de wezelnymf spesjale magy. Ik waard in jonge slaaf en waard slein. Dit joech my ferskate moannen, hoewol pynlik, mar it libben. Mar ier of let sil dit einigje. Boppedat moatte se my hurd slaan, en alle dagen moat ik, of swiere stiennen drage, of in tsjil draaie!
  It nimffamke knikte:
  - Ja! Dit is de ienige manier om it effekt fan 'e stiennen pestilens op ien of oare manier te fertrage. D'r binne noch altyd slavejonges fan it minskdom yn 'e minen dy't noch net fersteane en wurkje. Mar dit binne de ienige fertsjintwurdigers fan 'e sterkere seks dy't bliuwe. En dan wurde guon fan harren ek yn stien en brokkelje dan yn stof.
  Dominica fluite:
  - Dit is ôfgryslik! Universele katastrofe! En om te libjen en in slaaf te wurden!
  De jonge, yn 'e swarte koarte broek dy't al syn klean bestie, en dwers, mei magere spieren ûnder 'e hûd dy't tin like troch it gebrek oan fet, song:
  - Ja, ik bin in prins, en mar in slaaf, mar wat,
  Lit de eallju my sa neame...
  Hoe fier, fier binne se fan my ôf,
  In jonge mei in brutsen skonkketting!
  It draakfamke tjirpele mei in knypeach:
  - Dus meitsje him wer in elfprins, en dan kinne jo dizze weardefolle ring fan draakmagy krije!
  Dominica spriek har hannen út:
  - No, ferdomme, ik haw gjin basisbegryp fan magy, en jo easkje dit! Wat jo miskien sels net sille dwaan!
  De nimfmarkyze sei mei in sucht:
  - Dit kinne wy miskien ek net ... Wat sizze jo?
  It draak famke sei:
  "Se is al lang op har fuotten." En de drakenakademy sil meikoarten slute. Dus, lit him earst de bedwelmende eksamens passe, en besykje dan de jonge prins te ûntsizze.
  Dominica knikte ynstimd.
  - No, sa kinne jo yn prinsipe ...
  De nimfmarkyze pakte har talisman dy't om har nekke hong. En se wreau it mei har palmen en begûn wat te mompelen, as in spreuk. It draakfamke tjirp, en liet har tosken sjen:
  - Dit is in serieuze test foar har ... Kin se sûnder folle skea bewege as se in ultra-spreuk brûkt!
  Dominica woe opheldering krije oer wat de ultra-spreuk betsjut, mar de nimf-markies stimpele har bleate foet, fersierd mei ringen, en it famke waard fongen yn in warrelwyn. It wie as naem ien of oare reus har yn 'e hân en droech har.
  De aktrise mompele:
  - Wat in sprong!
  En sa kamen se, tegearre mei de nimf-markies, by de yngong fan it paleis. It die tinken oan de Hermitage yn Sint-Petersburch, allinnich wie it heger, tritich ferdjippings mei in heech plafond. En ek, weelderiger en moaier as de ferneamde Winter.
  Dominica spriek har skonken út, stuts har kanten mei har fûsten op en rôp:
  - Wow !
  De nimf befêstige mei in glimke:
  - Ja, dit is in prachtich gebou fan de Drakenakademy.
  Foar de yngong fonkele in fontein yn 'e foarm fan in sânkoppige draak mei goud en wat helder oranje metaal dat op ierde ûnbekend is. En út elke mûle streamde in stream fan wetter de loft yn, fonkeljend as diamanten yn 'e strielen fan ferskate sierlike ljochten.
  Dominica notearre:
  - It is prachtich hoe heech de jets fleane!
  De marquise-nymph antwurde lakonysk:
  - Technomagic!
  Elke draakkop hie eagen makke fan kostbere stiennen, en fan ferskate kleuren. It like ekstreem sûn , ryk en smaakfol.
  D'r binne ek kreaze steegjes mei prachtige blommen, ûnderskiede troch in ferskaat oan foarmen en soarten knoppen. De bleate fuotten fan 'e famkes rûnen mei ûnbeskriuwlike elegantie en graasje lâns de glêde, helder patroon tegels fan 'e paden. Se wiene fan ferskillende leeftiden, mar allegear wiene moai, in protte droegen kostbere sieraden.
  Der wiene hjir meast elven, mar der wiene ek minsklike famkes, froulike trollen en hobbits. De lêste famkes kinne net ûnderskiede wurde fan minsklike. Lykas, trouwens, nimfen en dryads binne. Is it om't se ringen drage op 'e bleate teannen fan har lytse en sierlike fuotten?
  Mar minsklike famkes kinne dit ek dwaan.
  Dominika, in frij lange studint, seach der te grut en folwoeksen út yn ferliking mei de froulike studinten. En dit ferlege har tige.
  It famke frege de nimf:
  - Ik lykje hjir op in museum-eksposysje!
  De marquise frege mei in glimke:
  -Hasto de film oer Harry Potter sjoen?
  Dominic giechelde en antwurde:
  - Ja, fansels, ik haw it sjoen. En se besochten sels in remake fan dizze film te meitsjen. No, wat dan?
  De nimf merkte op:
  - Dêr wiene jonges en famkes. En hjir, lykas jo sjogge, binne d'r gjin jonges, en dit fersteurt de harmony!
  Dominica notearre:
  - Harry Potter wie ek in bern, en it wie makliker foar him. Mar om in folwoeksene te wêzen ûnder bern. It is slimmer dan in twadde jier bliuwe!
  De markyze woe wat sizze doe't in bleatefuotte famke, mar mei in diamanten broche yn it hier, op har ta rûn. Hja glimke tige swiet en koarde:
  - Binne jo de útkarde?
  Dominica glimke en antwurde:
  -Ja!
  It famke lake en konstatearre:
  - Mar jo kinne wierskynlik net folle dwaan! Kinne jo bygelyks in ûnsichtberensdrank meitsje?
  De aktrise antwurde mei in sucht:
  - Spitigernôch Nee. Hoe wurket it?
  It famke mei in diamantbroche en pears- en oranjespikkels hier knikte har holle. En se helle in flesse út har jurkbûse. Ik draaide de stekker om. Se naam in slokje en... ferdwûn.
  Dominica knipperde ferbjustere mei har saffiere eagen. En doe fielde ik in lichte knyp op myn noas. Doe lutsen se har hier. Dominica's skerpe fisy seach de bleate fuotten fan it ûnsichtbere famke op mearkleurige tegels stappe en lytse stippen stof en pluis fan beammen en blommen ophelje. It famke rukte hiel behendich en pakte mei de bleate foet it jonge stoute famke by it ear.
  Se raasde. En Dominica koe har sjen. It famke waard transparant, as in spoek of in hologram. En hy rôp mei in bang stimme:
  - Sear! Lit my gean, muoike!
  De markies-nymf rôp:
  - Slimme, ja! Ik tocht al dat jo neat dwaan koenen!
  Dominica song as antwurd:
  As jo siik wurde, kom ik
  Ik sil de pine mei myn hannen ferspriede ...
  Ik kin alles dwaan, ik kin alles dwaan,
  Myn hert is gjin stien!
  De famkes dy't har oankamen laken. Nettsjinsteande de dekoraasjes wie it dúdlik dat har jurken frij strang wiene en fan in unifoarme, hoewol lúkse, styl. Al wie der yn oare opsichten in gefoel fan ferskaat. Guon famkes hiene earrings yn 'e earen, wylst oaren net. En guon, benammen hobbit famkes, triedden gouden ringen mei stiennen yn 'e noas.
  Dat diene se benammen om har te ûnderskieden fan minsklike bern, dy't te lyk wiene. Dryads hâlde ek fan ringen yn har noas en earen. In prachtich keninkryk fan famkes, fan sân oant pubers. By elven binne folwoeksenens en adolesinsje lykwols praktysk net oars yn uterlik, krekt as by hobbits, trollen, nimfen en dryads. Mar Dominica liket in folwoeksene en in heul moai famke, mei it ekspressive gesicht fan in echte prinsesse. Miskien te brune.
  Ja, se makken har sels ljocht doe't se ien fan 'e foarname froulju fan 'e midsieuwen spile. Doedestiids waard in brune gesicht beskôge as in teken fan lege berte.
  Trouwens, net allinnich de hûd op har gesicht ferljochte, mar ek op har skonken. Der wie in ôflevering doe't se bleatefoet en yn lappen nei it steiger brocht waard.
  Der wie sels in ferske:
  De tiid foar ferlossing is hast hjir
  De keninginne wurdt bleatefoet nei it steiger brocht!
  Ynstee fan sieraden hat se lappen oan,
  De hals fan 'e swan is in slachtoffer fan 'e beulen!
  Ja, it like ekstreem grappich en sels, op syn eigen manier, op ien of oare manier griezelig . Nei ferljochting, se moast spylje yn 'e rol fan keninginne Semiramis. En yn dizze filmkes waard se praktysk net op bleate fuotten ferfilme. Ja, it wie in nijsgjirrige rol. Mar blykber mocht de direkteur har net. Te moai en huningblond. En foar de rol fan Semiramis se leaver in âldere frou mei swart hier. En Dominica moast slaaf wurde. En se waard sels brandmerke mei in waarm izer. En se taasten my, frij rûch, troch manlju.
  Ja, en der wie in sêne op it rek. Fansels wie de sweep makke fan skom, en as se jin mei swaaie docht it gjin sear. Mar lykwols, as jo hingje en wipe wurde , is it onaangenaam.
  De famkesstudinten groeven byinoar. Doe ferskynde de dryad-learaar. Se hie in skarlaken jurk oan en in oare styl.
  Se rûn nei Dominica ta en koarde:
  -Bisto nij?
  De berneaktrise skodholle:
  - Dat soe ik net sizze!
  De juf skodde har holle. Yn har noas siet in ring fan oranje metaal en mei in gestreepte stien. Se liket ek op in tienerfamke en is bleatefoet. Boppedat sit der in ring op elke bleate tean. En dit is al in frij heech nivo fan tsjoenders.
  De nimfmarkies merkte op:
  - Se is in bekwame studint, en se hat talint!
  De dryad-learaar smiet in lyts kiezeltsje op de kleurde tegel en bestelde:
  - Meitsje in nije, sadat it yn jo palm sil fleane!
  Dominica flapte út:
  - Telekinesis, of wat?
  As antwurd laken de famkes. De learaar rôp:
  - Fersprieden! Wêrom binne se drokke byinoar!
  Der wie in ûntefreden grom en lûd. Mar de famkes net argumint, mar begûn te stadich fersprieden. Mar tagelyk, sjocht nei it nije famke.
  De learaar mompele:
  - No, kom op, bestel de stien om yn dyn palm te fleanen!
  Dominika, fielde as in folsleine gek , rôp:
  - Flean yn myn palm!
  De stien beweech net. Doe raasde it famke fan lilkens:
  - Flean nei my ta, gau!
  En doe foel der in kiezel en, as in meteoryt, sloech it famke op 'e foarholle. De klap wie goed, in fatsoenlike bult swolde fuort en Dominika sels foel bewusteloos.
  Ferskate famkes dy't gjin tiid hienen om fuort te gean, en dy oaren dy't har omdraaiden, barsten yn ien kear út fan laitsjen. En dit laitsjen die tinken oan it rinkeljen fan hûnderten sulveren klokken.
  De nimfmarkyze ferspraat har earms en merkte op:
  - D'r binne kapasiteiten, en wat oare! Yn ienfâldige wurden, til in stien sûnder spreuken. Net iens elke begjinnende nimf of dryad kin dit dwaan.
  De learaar stimde yn:
  - Ja, hja is by steat! Mar ek gefaarlik. Dizze is frij yn steat om net allinich de manlju nei ús werom te jaan, mar ek de wyfkes te fermoardzjen. Dit is wylde macht!
  De Marquise sei:
  - Dit famke is in diamant dy't gepolijst nedich is!
  Dominika gyng oerein en sprong oerein. Har holle kreake en der siet in swelling op har foarholle.
  It famke rôp:
  - En wa moat ik no deadzje?
  De learaar antwurde fûl:
  - Mysels! Jo koenen hiel goed blaze dyn harsens út. It is in goede saak dat ik jo net fertelde om de rots op te blazen!
  Dominica lake en antwurde:
  - Ja, yn dit gefal soe der in echte Hiroshima wêze!
  De dryad mentor frege ferrast:
  -Wat is Hiroshima?
  De aktrise helle har skouders op, dy't net swak wiene, en antwurde mei fertrouwen:
  - Dit is de stêd dêr't in atoombom op smiten is, dêr't fyftichtûzen minsken dea en hûnderttûzen ferwûne rekke!
  De learaar fluite:
  - Wow! Wow bom!
  Ien fan de famkes-learlingen piepte:
  - Dizze muoike is oerstreamd!
  En in oar tafoege:
  - Draait fioelen yn dyn earen!
  De nimfmarkyze makke beswier:
  - Ik haw mear as ien kear op ierde west, en in protte kearen op har ynternet klom, en ik wit Hiroshima - it is wier. En dit is ferskriklik, en noch mear minsken stoaren dêr en stoaren oan strieling.
  Ien fan de famkes piepte:
  - Wat is strieling?
  Dominika mompele, hastich antwurde:
  - As in elektroanenwolk ôfbrekt fan de kearn fan in atoom en dy wurdt ionisearre, dan komt der strieling foar. De bleate kearn fan in atoom ferneatiget intermolekulêre bannen, en dizze brekken feroarsaakje swiere skea oan it lichem, sawol fan in minske as, tink ik, fan in elf.
  De famkes piepte fan eangst as reaksje. Ien fan de lytsere tjirre:
  - Mem, ik bin bang foar strieling!
  De nimf-markies, aka Laska, lake en antwurde:
  - Wês net bang! Se sil jo hjir net krije !
  Dominica merkte grappich op:
  - Wy waarden oanfallen troch strieling,
  En wêr kinst no ûnderdak fine...
  En hjir hawwe jo in organisaasje -
  Sjoch, se slaan my op 'e nekke!
  Dêrnei naam it famke it en begon te dûnsjen. En de oare famkes begûnen te dûnsjen.
  De juf knipte mei de fingers . In fluit ferskynde yn har mûle. En hoe't de nachtegaaltrille streame sil. De oare famkes namen it yn ien kear en befrieren . In oare mentor ferskynde yn in strang swarte jurk en joech it kommando:
  - Stap foar stap!
  De famkes leine daliks yn 'e hichte. En hja bigounen to marsjen, mjitten hjar stappen en spanden de soannen fen hjar bleate fuotten, as soldaten. En se diene it as wie marching harren bekend, lykas de presidintswacht.
  De learaar yn in swarte jurk, fersierd mei saffier, smaragden en wat kâldkleurige stiennen dy't noch ûnbekend binne op planeet Ierde, befel:
  - No, sjong!
  De famkes stampen har bleate, brune, lytse en sierlike skonken, fregen ienriedich:
  - Wat te sjongen?!
  De mentor antwurde yn kâlde toanen:
  - Oer wat de jonges sjonge soene as se net troch in helske pest troffen wiene!
  En de famkes-studinten songen yn koar en mei grutte útdrukking;
  De stjerren glinsterje yn it tsjuster fan 'e nacht,
  En de glâns fan 'e sulveren moanne!
  De skientme fronst har moaie eagen,
  Wy binne foar altyd mei har ferloofd!
  
  De karmozijnrode sinne ûndergong wie somber,
  Mar in ljochte moarn sil útbrekke!
  En de wyn waard fleurich, lawaaierich,
  It seil fan it skip is swollen!
  
  Myn siel is in swiere stien,
  De tests fan 'e fighter wachtsje op!
  En lit de banner boppe de holle fleane,
  Lit ús gean hielendal nei it ein!
  
  It hert sil net oergroeid wurde mei moas ,
  Snelle flecht fan in earn!
  Al siet it bloed, mei in fleurige flecht,
  Ik sil fleane as in pylk!
  
  De wylgen bûgden foar my,
  De Almachtige God draaide syn blik!
  Ek al binne jo folslein pretentieloos,
  Ik sil jo sterkte tafoegje yn 'e striid!
  
  Jo tsjinje ommers earlik it Heitelân,
  Mar it fleis is swak, de geast is siik!
  Jo sille der gjin spyt fan hawwe, ik ken it libben
  Lit my net feroarje yn in ramshoarn!
  
  Ik sil de sûnden fan dagen fuortwaskje,
  Lit wat der yn it ferline bard is fuortgean!
  Jo sjogge, pearen rypje yn 'e tún,
  De skets sil it fleantúch sketse!
  
  Tsjinje it Heitelân mei alle macht,
  Ferjit dat der frede is yn 'e wrâld!
  Om de boskjes net yn brân te stekken,
  Mei elkenien goed mei dy libje!
  
  Dêrop antwurde ik gewoan:
  Hear, ik sil de ierde grave!
  Dat bern laitsje fan lok,
  Dat jo jo eigen minsken net fermoedsoenje moatte!
  
  It goede hinget ommers fan ús ôf,
  Elkenien beslút - de kar is har eigen!
  En fan dy de Almachtige triedden,
  Jo hâlde it universum yn jo fûst!
  
  Wy hâlde jo ek oan,
  Ommers, it heitelân kin net hilliger fûn wurde!
  By it sjitten, waarden myn fingers tige flauwe,
  En wy binne noch gjin tweintich!
  
  Oerwinning is in ûnberikbere frucht;
  Foar dyjingen dy't swak, leffe, of dom binne!
  Mar de soldaten kinne alle pieken oan,
  Wy sille nimme dit oermjittich gewicht op 'e navel!
  Neitiid ferdwûnen se yn it lúkse paleis fan de drakenakademy.
  En de mentor yn it swart seach foarsichtich nei Dominica en fernaam:
  - Do bist tige moai. Benammen foar it ûnfolsleine minskeras. It is fantastysk!
  Dominica song entûsjast as antwurd:
  Ik bin folsleinens sels
  Ik bin folsleinens sels
  Fan in glimke nei in gebeart,
  Boppe alles lof!
  Och, wat blidens
  Wit dat ik perfekt bin
  Wit dat ik perfekt bin
  Wit dat ik ideaal bin!
  De learaar yn in swarte jurk seach it famke strang oan en konstatearre:
  - Se hat geweldige beskiedenens! Wat in leave!
  De wezelnymf suggerearre:
  - Miskien moatte wy har hakken mei stokken tikje?
  De juf helle har skouders op en antwurde net al te wis:
  - Gjin min idee! Mar it is better om har nei de draakmaster te nimmen. Lit sjen oft se foar it talittingseksamen slagget!?
  De Marquise merkte mei in glimke:
  - Yntree-eksamen? Dit is net it domste idee, mar it kin oannommen wurde yn 'e earste kursus, wêr't it triviaal ienfâldich sil wêze!
  De learaar makke op strange toanen beswier:
  - En sette dizze grutte keardel mei sânjierrige famkes? Ja, se sille har plagge en har knypje. Ja, en se kin sels immen nimme en se deadzje. Nee, dit is hielendal gjin saaklike oanpak! Aldere famkes hawwe har nedich, en dêrfoar moat se in heech nivo fan talint sjen litte!
  Weazel knikte:
  - Klinkt logysk!
  Dominica skodde har holle, dy't like op in maaie paardenbloem:
  - Meitsje my net mei lytse famkes.
  De learaar knikte:
  "Nim dan de eksamens mei Lady Dragon Master." Yn dit gefal wurde jo talitten ta in elitekursus. Jo sille sels wenje yn in aparte, moaie keamer, mei in sulveren skûtel en in skine appel.
  De aktrise frege ferrast:
  - Hoe is it, mei in sulveren skûtel?
  De mentor ferklearre:
  - It is as hawwe jo televyzje op ierde. Allinnich kinne der foar no minder programma's wêze. No en? Jo hawwe technology, wy hawwe magy. Mar hjir kinne jo troch in saucer sjen, as jo echte magyske feardigens hawwe, wat der bart.
  Dominica frege ynsinuearjend:
  - Kinne jo de ierde sjen?
  De juf knikte ynstimd:
  - En de ierde kin wêze ... Utsein as jo, fansels, in heul avansearre tsjoender binne. Ik surfe ek op it ynternet - in koele minsklike útfining. En ik moat sizze, jo witte echt hoe te sjitten. En se kamen mei in nijsgjirrich netwurk. It is sels ferrassend dat ienfâldige elektrisiteit sûnder magy dit yn steat is!
  Dominica skodholle en antwurde:
  - Ja, dit fernuveret my sels! Wêrom dogge jo dit net foar josels?
  Doe antwurde de nimfmarkies:
  - Wittenskiplike foarútgong is in gefaarlik ding. As ús bommen wer begjinne te eksplodearjen, en net ienfâldige, mar nukleêre ! Op dizze manier sil gjinien yn libben bliuwe, en magyske strieling is slimmer dan normale strieling!
  Dominica fluite:
  - Hjir binne se ! It bart.
  De famkes studinten rôpen:
  Sa'n ien hawwe wy net nedich , sy is in kweade muoike!
  De mentor bestelde yn izige toanen:
  - Folgje my!
  En hja ferhuze. Se hie spesjale sandalen oan 'e fuotten dy't har teannen foar iepen lieten en lit har spreuken mei ringen útbringe. De mentor sels sjocht der ek jong út - gjin inkelde rimpel, in flaterfrij gesicht. Mar har struktuer is sichtber, net de sêfte opkommende linen fan in tiener, mar in folwoeksen frou mei klassike en, men soe sels sizze, aristokratyske skaaimerken. En it uterlik is sa hurd.
  Dominika tocht dat se in soarte fan titel hie. En miskien net lyts.
  Se folge har, en de markies-nymf sprong njonken har op en tjirre, har tosken bleat:
  - Do bist sa'n prachtige keninginne. Mar de bult op dyn foarholle is al genêzen, do bist gau wer better!
  Dominika merkte mei in lach:
  Strength expander en dumbbells,
  In sûne geast yn in sûn lichem!
  Sa gongen se foarby in fontein en sân jets dy't goed hûndert meter de loft yn útbarsten , fernuverend oer de wûnderlike skientme. Folgjende is de poarte, by de yngong fan in froulike bôgesjitter, en fergulde harnas.
  Se begroete it nije famke mei knikken en it stampen fan har bleate, beitele fuotten.
  Dominica notearre:
  -Famkes hawwe trije goede kwaliteiten. Ien, dat se moai binne, en de twadde, dat se ...
  En doe kaam it antwurd net yn 't sin. En hjir binne se binnen it gebou fan de drakenakademy. Der is hjir sa'n lúkse, jo kinne it net iens fergelykje mei Peterhof. Neist goud en platina binne der noch in protte ferskillende metalen dy't gjin analogen hawwe op planeet Ierde. En ek in protte kostbere stiennen fan 'e meast komplekse en prachtige patroanen, omseame mei ornaments, sierlike, iriserende blomknoppen. D'r binne ek in protte ferskillende portretten op 'e muorren. Meast alven en elven. Mar der binne oare skepsels. Mar hast alle gesichten en figueren binne jong en prominint. Jonge manlju posearje faak mei bleate boarst. En se binne tige ferlykber mei de bylden fan it âlde Grikelân en Rome. Hjir binne in protte dingen ... En der komme ek fonteinen om 'e hoeken, dy't der ek moai en smaakfol útsjen.
  Spegels mei oranje en gouden frames, omjûn mei diamanten en topazes, binne ek sichtber. Wat der op himsels aardich fatsoenlik útsjocht en ek wol aardich is.
  Dominika wie bliid om te konstatearjen dat har stiennen bult praktysk ferdwûn wie. En hja is wer moai en gouden hier . En sa'n famke...
  Har hier is sa helder dat in pear minsken leauwe dat se net ferve is. Mar dit is har natuerlike kleur. En it past har tige goed tsjin it brûnzen tan fan har jonge gesicht.
  Se is in famke fan aadlik bloed, en springt sa no en dan op as in aap.
  En de akademy sels is koeler as it Paleis fan Versailles. Dus besykje ticht by har te kommen.
  Dominica naam it en song:
  De ferwulften fan paleizen binne ús ferliedlik,
  Frijheid sil nea wurde ferfongen!
  Frijheid sil nea wurde ferfongen!
  En har bleate teannen helle in diamantstien fan 'e flier en smiet dy heger. It fleach foarby, mar de nimf sloech har fingers, en de diamant kaam yn har iepen palm telâne.
  Dominica notearre:
  - Do hast it ferstannich dien!
  De wezel kipte:
  Behendiger as in makaak
  Harder as in okse...
  En it geursin is as dat fan in hûn,
  En it each is as dat fan in earn!
  De mentor notearre yn strange toanen:
  - No geane wy nei ûnderen .
  Dominica stammere:
  - Of miskien better, krekt oarsom, opstean?
  Se skodde har holle:
  - Der is in ûndergrûns stadion hjirûnder. Dêr sille jo jo feardigens sjen litte as jo yn 'e elite wolle komme!
  De famke-aktrise frege bang:
  - Wat as ik de eksamens net slagje?
  De learaar sei strang:
  - En dan wurde jo in slaaf. Jo hawwe slaven spile yn films en jo witte wat it is?
  Dominica lake en antwurde:
  - Hjoed is it famke in bleate slaaf,
  En moarn is gewoan in koele goadinne!
  En se begon trouwens wille te hawwen en sûnder swierrichheden.
  En sa bigounen se de moarmeren treppen del to gean. En it wie as in delgong nei de hel.
  Dominica herinnerde him hoe't se in heks spile yn 'e films. Se waard optild oan in ketting, mei de hannen efter har oan it plafond bûn. En it die echt sear. En it fersterket de ieren. It brune, gespierde lichem fan it famke is bedekt mei swit fan pine en spanning. En dan wurdt de ketting loslitten. En se fielt efkes opluchting en draaft del. En der is spanning krekt dêr op 'e flier.
  En Dominica raast fan helske pine yn har gewrichten en skouders. Ja, jo moatte it fiele.
  De nimf, dy't seach dat it gesicht fan it famke grimasde , merkte op:
  - Jo hoege gjin slaaf te wêzen. Jo kinne wol in studint wurde yn 'e juniorgroep.
  Dominika giechelde en merkte, sjongend, bespot harsels, in folwoeksen famke, en in aktrise op dat:
  Earsteklasser, earsteklasser,
  Hjoed is dyn fakânsje...
  It is in prachtige en leuke tiid,
  Earste moeting mei skoalle!
  Laska merkte op:
  - Net grappich! Jo minsken hawwe noait dreamd fan ús mooglikheden yn magy!
  Dominica antwurde agressyf:
  - Hawwe jo ea dreamd fan ús technologyske prestaasjes? Ien wetterstofbom sil al jo magy ôfslute.
  De mentor yn swart merkte op:
  - D'r is gjin need om opskeppe . Dit is net passend!
  Dominica antwurde:
  - Dit is gjin opskeppen, mar in ferklearring fan feiten. In wetterstofbom mei in krêft fan hûndert megaton is by steat alle libben te ferneatigjen binnen in straal fan hûndert kilometer. Kin jo yntinke wat dit is?
  Nymph befêstige:
  - Se liegt net! Minsken hawwe eins sokke fantastysk destruktive wapens. En it wichtichste, d'r binne ek raketten dy't it oan it doel kinne leverje.
  De juf mompele troch har tosken:
  - It is spitich dat de pest op minsken de ierde net beynfloede. Agressive mantsjes lykas jo fertsjinje net te libjen!
  Dominica hat gjin argumint, knikt:
  - Soms tink ik ek, dat it sa is.
  Nymph notearre:
  - Minsken binne ek oars. Tink net dat se allegear min binne. Hoewol, hokker minsken binne mear tal, min of goed, kinne jo net sizze rjocht op it earste eachopslach!
  Dominica merkte op mei in glimke dy't tige tryst seach:
  - As jo sintrale televyzje sjogge, dan binne d'r miskien mear minne . Of sels tige minne!
  Nymph befêstige:
  - Dit is xenofobie! As de haat fersterke wurdt tsjin alles dat net lykas jo is. Mar dit moat net as foarbyld wurde nommen.
  Dominica notearre:
  - Okee, litte wy it net oer polityk ha. Myn doel is om alle fertsjintwurdigers fan 'e sterkere seks op' e planeet te bewarjen ... Dat is, yn jo universum. En dit is mear as in planeet!
  Weasel antwurde beleefd:
  - Dit is gjin planeet, sels in grutte, mar it is ek net hielendal in hielal. It is wat tusken in heul grutte planeet en it universum. Mar ik kom leaver net yn it ûnkrûd...
  De mentor skodde har karakteristike earen, dy't ûnder har hier út kamen, en sei:
  - Yn alle gefallen, net allinich ús, mar d'r binne oare akademys fan draken en net-draken dy't op syk binne nei manieren om de mantsjes te rêden, en as it mooglik is, werom te jaan.
  Dominica knikte:
  - In ferdrinkende man klauwt oan strie! En it is echt in bakstien ...
  De nimfmarkies suggerearre:
  - Miskien moatte jo better sjonge, de delgong is frij lang!
  De aktrise knikte:
  - Ja, ik mei iens , it is noch koeler as yn 'e metro!
  En Dominica knikte mei de holle, dy't fonkele mei blêdgoud, en song:
  D'r is gjin leeftyd of hichte yn 'e oarloch,
  Se makket famkes en jonges gelyk!
  Dy't gjin sillichheit yn stilte wolle,
  Wa wol noch heger fleane!
  
  Wy hakje, sjitte en sjitte,
  Foar ús is d'r leauwe - tsjinst oan it heitelân!
  Fansels is it better om te tsjinjen as in swurd,
  Om de slach beslissend te winnen!
  
  Wat oars is wichtiger foar ús froulju?
  Fansels, nim it net allinnich op it bêd!
  Jo binne in earn man, gjin jammerdearlike sparrow,
  Stribje om ús huzen net te ferbaarnen!
  
  Dit is in fûle striid, wy sjogge dat it komt,
  De horde sylt, de massa's kinne net teld wurde!
  Mar de smeden smieten in sterk skyld,
  De brul en kweade peallen sille ús net bang meitsje!
  
  En wy kamen gear, legioen,
  De spearen wurde fêst hâlden yn 'e hannen fan 'e machtigen!
  Wês de fijân op syn minst in kampioen yn ferneatiging,
  Grêven wachtsje, gjin medaljes by de navel!
  
  Wy botsten , mar de famkes stjonke,
  Swurden yn hannen skitterje as bliksem!
  Sokke sterke famkes, stoere look,
  Ta oergeunst sels de stjerren Jedi !
  
  tochten de orken, de skepsels , de keningen ?
  Mar no rinne de "bearen"!
  Wy binne de hillige krigers fan Rus',
  Elke fjochter, famke of guy!
  
  Wy ride se fuort en nimme gjin finzenen,
  Frije minsken moatte gjin ûngelokkige slaven produsearje!
  Wy behannelen de shaggy kraai,
  De belangen fan it heitelân binne heger as partikuliere!
  Ja, it liet is net swak en de stim fan 'e strider is prachtich.
  De komôf wie foltôge, en no trije famkes fan ferskillende soarten: in elf mentor, in markies nimf en in minsklike drop-in, fûn harsels op it grûngebiet fan in grut ûndergrûnsk stadion, net inferior yn grutte oan Luzhniki, en miskien sels superior.
  It hie in protte allerhanne apparaten, in heech plafond en tribunes foar hûnderttûzenen taskôgers, en stuollen dy't borduerd wiene mei fluweel, pearels, goud, of sels foar de djoerste gasten mei diamanten en oare stiennen.
  Tagelyk wie it hast leech. Wier, yn it sintrum wie de Grand Master sels en it haad fan 'e akademy, de Dragon Duchess de Montserrat.
  In hiel moai wyfke mei sân koppen, skildere yn alle kleuren fan de reinbôge. En it sjocht der sa moai út, gewoan geweldich, foaral as jo it yn 'e realiteit sjogge en net yn in film.
  Dominica song út plak:
  Hege loft, fiere ôfstannen,
  Harkje nei it liet oer de dapperen Akmale ...
  Hy is in kweade draak, hy ferlost de ierde,
  En dizze ridder ferliet it ljocht fan 'e himel!
  Der wurde wer ferskes songen...
  Hjir ûnderbrutsen de draakhertoginne de Montserrat mei in driigjende stim, lykas de trompetten fan Jericho:
  - Do bist , sjoch ik, in tige ûnbedoeld famke, mei in tonge dy't maklik yn in lange lus om dyn minsklike nekke krûle koe.
  Dominica antwurde mei in ûnskuldige glimke:
  - Ik wie net fan doel dy te misledigjen. It is gewoan dat ik echt hâld fan sjongen. En Akmal is gewoan in mearke-jonge, in filmkarakter út in bernefilm. Nim it net te serieus!
  Seven-headed froulike draak, oer de grutte fan in goed twasitter oanfalsfleantúch, lake en notearre, mei alle sân fan har hollen tagelyk praten, as foarmen se ien gehiel, nettsjinsteande har ferskillende harsens:
  - En do bist geastich en dapper, en tagelyk, ynsjochsinnich. Kinne jo op syn minst wat dwaan yn magy?
  Dominica song in komysk ferske as antwurd:
  Kado fan leararen,
  Se hawwe tiid mei my trochbrocht ...
  Hy hat foar neat mei my lijen -
  De meast betûfte tsjoender!
  
  Wize leararen
  Ik harke ûnopmerklik...
  Alles wat my net frege waard
  Ik die it ien of oare manier!
  . HAADSTIK Nûmer 5.
  De slavenjonge en âld-prins Oenomaus krige wer de opdracht om it swiere tsjil te draaien. In bern, sa'n alve of tolve jier âld, oerhearskjende wurgens en rêste mei bleate fuotten op skerpe stiennen, wie nôt te malen. Twa elffamkes sloegen, mei likernôch gelikense tuskenskoften, op de bleate, gespierde rêch fan de jonge. Op ien of oare manier joech dit slavebestean in útstel fan it omslaan yn stien. Mar jonge slavenjonges moatte net rêste wurde en moatte hurd en frij krêftich slein wurde.
  En sa oant de slaaf, folslein útput, yn 'e sliep falt. En dêrnei ferheegje se him wer, fiede him, sadat er net stjert fan honger en de krêft hat om te wurkjen. En se harkje wer.
  Dit jout it libben, mar allinich in heul pynlik. Lykas, as de hel yn it libben, útsein dat it lichem jong en sûn is en de gedachten yn 'e holle binne en it bewustwêzen dúdlik is. Mar dit makket it noch fernederjend en pynliker. Om syn geast in bytsje fan 'e pine en wurgens ôf te heljen, brûkte de eardere prins en no slavinne Oenomaus syn ferbylding;
  In bemanning fan piraten op slachdraken skuort de wolken op syk nei proai. In kreaze, gespierde jonge elf Oenomaus yn in tûk pak, laarzen dy't skitterje mei skarlaken fernis, en mei diamantsporen kontrolearret syn trijekoppige meunster. En de rest fan it team bestiet út geweldige famkes. Se binne spieren, tanned, bleate fuotten, en al har klean binne kettingen fan kostbere stiennen op har boarsten en heupen. En elkenien is fansels gewoan moademodellen mei helder hier. Se montearden draken dy't wat lytser wiene en mar ien kop hiene.
  No, fansels, hy is in man, de sterkere seks, en syn team bestiet út fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks. En hy hat gjin oare manlju nedich.
  Allinne de manlike kaptein hat dus skuon, en syn hearlike ûndergeskikten kinne dingen dwaan mei har bleate, sierlike fuotten yn 'e striid dy't net yn in mearke sein wurde kinne of mei in pinne beskreaun wurde! De skientme binne yn steat om eksplosiven mei deadlike krêft te smiten, en in dolk, boemerang of giftige naald te smiten.
  Oenomaus, de jonge prins, song mei wille en blydskip:
  De rike man sil fansels laitsje,
  Skodzje dyn mammon, dyn folle búk!
  En ús lot is om te stjerren mei pine,
  De dea waacht oer elkenien, in âld wyfke mei in sjit!
  
  En wy wolle op it gers rinne,
  Ommers, wy binne noch, yn wêzen, gewoan bern!
  Mar de jonge sil dûbele slavernij fiele,
  D'r is gjin frijheid yn elke finzenis op 'e planeet!
  
  Wy moatte fjochtsje, dit is needlot,
  Deadzje in kameraad as jo moatte deadzje in broer!
  It hat gjin sin om te bidden ta de Almachtige,
  Foar waans sûnden drage slaven ferjilding?
  
  D'r is bloed yn 'e arena en smoargens yn' e dungeon,
  De rotten bieten myn bleate fuotten!
  De gierige prins pleitet mei syn bollefoet,
  Hy moat sels fuortstjoerd wurde!
  
  Om te oerlibjen, moatte jo deadzje,
  Jo lije sawol yn siel as yn stjerlik lichem!
  De eallju feestje op 'e liken fan 'e earmoed,
  De stank stoar, der bleau allinnich in krytstreek oer!
  
  Mar dochs kin de geast fan wil net brutsen wurde,
  It Heitelân libbet yn 'e tinzen fan 'e jonge!
  In leger sil ivich nei de Elven komme mei misbrûk,
  Wy sille de rike deljaan foar har dieden !
  
  Dan sil de jildbag trilje ,
   Wa hat de sûpen út it Heitelân perske!
  Om te winnen, hawwe wy in heldere geast nedich,
  En as jo in leffe binne, binne sels de goaden machteleas!
  
  Hjir is in swaai fan it swurd, de holle fleach ôf,
  De beul feroare ynienen yn in slachtoffer!
  Hoe't de duvel ynienen út 'e ketel ûntsnapte,
  Sa lilkens wurdt ferdreaun út in grut hert!
  
  Net hoege te tinken, de elven fan it ljocht binne swak,
  Us folk hat foar gjinien bûgd!
  de nijkommer út 'e hel ,
  En wy binne aardich genôch om tee te drinken út it skûtel!
  In prachtich ferske, en syn team fan draken is prachtich. Sa sweefend op 'e rjochterhân rôp in elffamke mei koperread hier dat as in proletaryske banier yn 'e wyn fladdere:
  - It is tiid om serieus te wurden, o prins fan loftpiraten!
  Enomai knikte mei in glimke:
  - Wis! Dit is wêr't wy foar berne binne!
  De famkes songen yn koar, unisono, stuiterjend en boartsjen mei har sterke lichems, byldhouwen fan ûntwikkele spieren:
  Wy binne earm, wy binne earme piraten,
  Wy binne tige, heul sorry ...
  Wy sette potten yn 'e himel foar de karavels,
  Mar om't se gjin moraal yn ús ynsteld hawwe!
  En de krigers songen mei noch gruttere fleurigens en opwining, en har stimmen wiene as folsleine nachtegale trillen:
  Piraten hawwe gjin wittenskip nedich
  En it is dúdlik wêrom ...
  Wy hawwe skonken en earms,
  Mar wy hawwe ús holle net nedich!
  Op dit stuit fluite in famke mei giel-fiolet hier skril:
  - Foarút! D'r is in hiele loftgaljoen op 'e rjochter kop!
  De famkes songen yn koar:
  Eh ma , oer de oseaan, eh ma , draken yn kontrôle,
  Eh ma , sjoch oer de bjusterbaarlike rykdom ...
  Wy skele ús net oer de wetten, wy bouwe in nije oarder,
  Om swak en dom te stjerren ûnder swurden!
  Prins Oenomaus bestelde:
  - No, famkes, as it ús bestemd is om te rôven, dan sille wy rôve!
  En doe ried in hiele keppel draken oan. Se raasden nei har doel.
  De galjoen wie in grut en moai skip. Nettsjinsteande it swiere gewicht en beladen mei ferskate guod, tanksij magy, floeide it soepel yn 'e sfear. En de wyn blies de seilen fan dizze galjoen.
  Enomai merkte op dat de seilen fan it skip heul ljochte en prachtige patroanen hienen. En dit, lit ús sizze, is heul cool . Benammen doe't de opkommende sinne ferskynde.
  Fanút it galjoen seagen se in keppel piraten dy't trained draken kontrolearje. En it team begûn deroer te droegjen. Ek dêryn binne de mearderheid moaie famkes yn tunieken en slavenjonges. Se sieten allinnich yn swimbroek, mar in pear jonge slaven hiene gouden en sulveren earmbannen fonkeljend op har ankels en polsen.
  De stridersfamkes wiene weelderiger fersierd. Mar ek bleate fuotten, as jonges fan tolve oant fjirtjin jier âld, spierich, moai, mar mei slavemerken op it boarst en skouders.
  Allinnich ien striderfamke hie elegante laarzen oan har fuotten. Blykber is sy hjir de wichtichste en de kaptein. Sa'n moaie blonde mei hier dat like as wie it besprenkeld mei gouden poeder.
  En wat hat se in kreas gesicht. En it lichem is bedekt mei harnas dat is getten yn platina, saffier, smaragden, topazes, robijnen, agaten en diamanten. Boppedat binne de kostbere stiennen ynrjochte yn in prachtich ornament fan 'e moaiste kleuren. D'r binne roazen, tulpen, koarnblommen, ferjit-my-nots, mimosas, pioenen en in protte oaren.
  Op har lúkse harnas binne alle blommen oars, en net ien wurdt werhelle.
  De piraatprins Oenomaus fielde in opwelling fan ljochte gefoelens yn himsels en koarde:
  - No, is it echt mooglik sa'n skientme te kreupeljen en te deadzjen! Ik kin sa'n sûnde net op myn siel drage.
  De fûle readhierige partner sei:
  - Mar dêrom binne wy piraten! Ommers ... it is ûnmooglik om te piraten sûnder sûnde.
  In oar sei mei in glimke:
  Ja, it is dreech om leafsten wirklik te deadzjen,
  Ommers, in elf , leau my, waard berne foar lok ...
  Mar as jo in piraat binne, is it blêd de mem,
  Sûnder bloed, rein en ivich min waar!
  De redhead merkte ek op:
  - Dit binne fansels moaie famkes en jonges, mar it binne net ús ras fan elven, mar út it ras fan minsken! Sjoch, geweldige ien , nei de foarm fan har earen.
  Oenomaus wie ferrast:
  - Binne minsken sa moai en jong?
  De brânwacht knikte:
  - Dat is it! Mei help fan magy krigen se ivige jeugd. En no sitte dizze jonges fêst yn har iere teenagejierren.
  Se sille no altyd jong en ûnderdanich wêze.
  De jonge prins song:
  Alle elven, minsken op 'e planeet,
  Moat altyd freonen wêze ...
  Bern moatte altyd laitsje.
  En libje yn in freedsume wrâld!
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje -
  En libje yn in freedsume wrâld!
  De blonde elf suggerearre:
  - Der is in opsje! De bêste fjochter fan har kant en de bêste of bêste fan ús kant sille fjochtsje. Yn gefal fan oerwinning diele se de bút mei ús, en yn gefal fan nederlaach wurdt de ferliezende strider . of in slaaf of in lyk!
  Oenomaus merkte op:
  - Dit is logysk! Ik bin ree om te fjochtsjen!
  Famkes op draken omsingelen it galjoen. Se binne rapper; in massaal skip koe gewoan net oan 'e agile keppel ûntkomme.
  Mar de galjoen hie gewearen. En hja bigounen hjar to rjochtsjen, en de wicken bigounen sels to smoken.
  Oenomaus sei mei in donderende stim:
  - Ik stel in duel foar! Neffens de gewoante fan loftpiraten. Ien fjochter fan jo kant, en ien fan ús. Jo sille de helte fan jo lading jaan oan de winner. En yn gefal fan nederlaach , doch wat jo wolle mei de ferliezer. Wy sille jo net lestich falle.
  De famkeskaptein yn kostber harnas mei blommen antwurde:
  - Grut! Wy akseptearje dizze útdaging! Ik sil fjochtsje! En jo nominearje wa't jo wolle!
  Elfprins Oenomaus stelde beslissend:
  - Ik bin de ienige fertsjintwurdiger fan it sterkere geslacht ûnder jimme. Dus ik moat fjochtsje!
  De readhierige assistint sei agressyf:
  - Ik bin gjin slimmer in fjochter! Ik wol fjochtsje!
  En hja skodde har bleate fuotten, elegante, tige flinke skonk, dy't mobyl is, as it lichem fan in kobra.
  De jonge strider makke beswier:
  - Wy binne kapteins, wy sille fjochtsje!
  It famke yn kostbere harnas knikte en sei mei in glimke:
  - Marquise de Diana, ta jo tsjinst!
  De jonge elf antwurde fol fertrouwen:
  - Prins Oenomaus! Klear foar slach!
  En tige behendich sprong de jonge strider op it dek en luts syn lange, tinne swurd.
  Lady de Diana tekene ek har blêd en frege mei in glimke:
  - Wêrom waard de prins ynienen in bloeddorstige seerower?
  Oenomaus antwurde dit beslissend:
  - It is in lang ferhaal. Mar ik bin gjin bloeddorstige piraat, mar in foarname! En dat makket in ferskil.
  De marquise antwurde mei in glimke:
  - Ik sil dy net deadzje, do silst myn persoanlike slaaf en finzene wêze. Ik sil dy mei dyn tonge de bleate soallen fan myn fuotten slikje en my dêrmei nocht jaan!
  Oenomaus lake en antwurde:
  sil dy ek net deadzje! En it is sels moai om sokke fuotten mei de tonge te tikkeljen. Mar ek al binne jo in serieuze strider, jo sille net wachtsje op myn nederlaach!
  Diana glimke breder , mei har grutte tosken, en antwurde:
  - Lit ús sjen! Net allinnich ik, mar ek oare famkes sille ride dy finzen. En wy sille jo martelje en jo dea slaan. Litte wy sjen hoe't jo yn dit gefal glimkje!
  De piraatprins song as antwurd:
  Jou net op, jou net op, jou net op
  Wês net bang yn 'e striid mei it nachtmerjemonster ...
  Smile, smile, smile -
  Wit dat alles der geweldich en goed útsjocht !
  De Marquise knikte mei in tige bliid blik:
  - Do bist in fleurich jonkje! Jo soene in geweldige nar meitsje. Miskien jou ik dy sels oan 'e keninginne. En it sil leuk wêze!
  Oenomaus antwurde lilk:
  - Genôch leech praatsje. Lit ús fjochtsje!
  It famke yn harnas sprong fan de batterijflier en foel har tsjinhinger oan. Oenomaus moete har, parearre de klappen en reagearre sels, hast it ear fan 'e skientme ôf. Se sprong werom en merkte mei in panter glimke:
  - En do bist net min. Ik tocht dat jo in prins wiene as ik in non wie!
  It famke is lykwols gjin elf, se hat in minsklik ear. Mar Oenomaus is in elf. Minsken en elven hawwe mienskiplike bern - healrassen . Mar se wurde meast bastards neamd . En se hâlde net fan beide.
  It marquise famke foel wer oan. Se útfierd komplekse kombinaasjes mei swurden. En har blêd flikkere, sloech en draaide wer, as de wjukken fan in mûne yn in orkaan. En hja foel oan.
  De prins, dy't net sûnder reden de erfgenamt fan in grut ryk wie, joech har in sterke klap foar it boarst. En hy stiek it harnas troch. Bloed spatte sels. En it wie dúdlik dat it famke ferwûne rekke.
  Se stapte werom en sisde:
  - Gefaarlike meunsterjonge!
  Edmond antwurde mei in dellizzende glimke:
  "Ik kin in meunster wêze, mar ik bin fier fan in jonge!"
  Diana lake en foel wer oan. Hoewol't der skarlaken bloed fan har dripke. En hja ferspraat oer it dek.
  De readhierige keninginne merkte op:
  - Ik soe har daliks de holle ôfsnije! Ik soe de doedelsak net lûke.
  De Marquise-Kaptein sisde:
  - En ik kin dy sa'n kâns jaan!
  Oenomaus reagearre troch de strider mei syn swurd ûnder de hân te slaan en har pees te snijen. Se liet it wapen út har rjochterhân falle, mar pakte it daliks yn har linker. En se gniisde fleislik, as wie se de mêtresse fan 'e situaasje yn dizze showdown.
  De jonge man merkte op:
  - Do bist in moedich famke! Mar dan krije jo sear. Better opjaan!
  Diana rôp:
  - Wy sille stjerre, mar wy jouwe net op!
  De readhierige piratenstrider tjirpe:
  Jo moatte ús respektearje, ús freze,
  De eksploaten fan froulike piraten binne einleaze ...
  De elven fan it ljocht wisten altyd hoe te fjochtsjen,
  En de planeet is gek op ús!
  En laitsjen as antwurd, sa irisjend en rinkeljend. Alles seach der sa koel en mei gefoel út.
  En Diana foel wer oan. Se die mei har lofterhân net slimmer as mei har rjochter. En it wie hiel moai, sokke sierlike bewegingen. Dêrnjonken die de markyze-kaptein har learzens út, en har lytse, sierlike fuotten waarden bleat. En dit joech har handigens ta.
  Oenomaus merkte op:
  - En bleate fuotten past by dy, leave skientme!
  Diana sei:
  - Jo sille myn bleate hakken tútsje!
  De striid wie tige agressyf. De Markies foel mei wylde grime oan en swaaide har wapen as wie it in fanke fan in dame. En dit waard ekstreem moai. En doe kraste de tip Oenomaus lâns it glêde, hierleaze, rôze wang fan 'e elf.
  De jonge man merkte op:
  - Do bist goed!
  Diana knikte:
  - Ja, ik bin cool! En wer de swing en twist.
  De readhierige piraat rôp:
  - Sla har! Fermoardzje har!
  Oenomaus antwurde mei in glimke:
  - Hoe sit it mei it gebod fan 'e Almachtige - net deadzje?
  It fjoer famke antwurde:
  - Letterlik - doch gjin kweade moard!
  De piratenprins mompele:
  - Dus, is it mooglik om in goede moard te begean?
  It readhierige famke befêstige:
  - It is net iens mooglik, mar it is nedich!
  Underwilens besocht de ferwûne famkeskaptein wer oan te fallen, en die hiel goed. En se kraste Oenomaia op 'e earm en skouder.
  Diana raasde:
  - Jo sille fiele min! Ik sil dy deadzje, pup!
  Oenomaus song yn antwurd, parrying de oanfallen;
  Wy kenne ûnstjerlike gloarje yn fjildslaggen,
  Witte gjin eangst, hakje moedich!
  Mei it swurd ús helpe by grutte prestaasjes,
  Ferslaan de fijân - oars makket neat út!
  
  Wy farre op see, sûnder twifels te witten,
  In piraat en in stoarm, in orkaan is gjin barriêre!
  It oantinken sil bliuwe yn 'e herten fan generaasjes,
  De fijân is ferslein - dat is de hiele beleanning!
  
  De skientme sil jo hertstochtlik leafde jaan,
  En moarn wachtet de beul it steiger!
  Jo libben ferbine mei in filibuster is gefaarlik,
  Fortune smyt de dobbelstiennen op in grillige manier!
  En op it lêste wurd sloech de seerôverprins mei syn swurd yn 'e hân fan 'e markyzefamke, en it wapen foel út har bleke hân.
  Diana glimke en sprong, en rjochte har bleate hakke op Oenomai syn kin. En it famke rûn samar om. De jonge helle har op en smiet har doe del. Diana botste op it dek en wie ferbjustere. Se besocht echt oerein te springen, mar de punt fan 'e tean fan 'e laarzen sloech har yn 't kin, en it famke foel folslein út 'e krêftige klap.
  Oenomaus helle de hannen omheech en rôp:
  - Oerwinning!
  In rommel gie troch de bemanning fan famkes en bleate fuotten. En de krigers mei har slavenjonges knibbelen útdaagjend del.
  De readhierige strider merkte op:
  - Op ien of oare manier kaam it hiel maklik! Ik tocht dat it dreger wêze soe.
  Oenomaus mompele:
  - De kalkoen tocht en bedarre yn 'e sop!
  It famke lake en konstatearre mei in gniffel:
  Tink net oan elven
  De tiid sil komme, jo sille sels begripe ...
  Se fluite as kûgels nei dyn timpel,
  En it famke rint folslein bleate fuotten yn 'e slach !
  De redhead suggerearre:
  - Lit ús slavenjonges op har bleate hakken mei stokken slaan. Ik tink dat se it leuk fine!
  Oenomaus knikte en merkte op:
  - Tinksto dat se it leuk fine? Al binne de rûge soalen fan jonges nei alle gedachten net sa gefoelich foar de pine fan in stôk.
  De readhierige piraat merkte op:
  - It wichtichste is dat wy it leuk fine! Rovers lykas wy fine it tige noflik om moaie jonges te marteljen!
  In moai famke yn in tûke tuniek en sieraden op har polsen en ankels koarde:
  - Ik bin ree, as assistint fan de markies, om de striid troch te gean! En leverje de oare helte fan 'e bút!
  De fjoerpiraat grommele:
  - Se is myn! Ik sil mei har fjochtsje! Dit is dúdlik.
  Enomai knikte ynstimd:
  - Logysk! It is net alles foar my om allinich fuort te nimmen. Ek al bin ik de wichtichste foar jo.
  De readhierige strider makke beswier:
  - Der binne gjin opperhaad ûnder gelikensen. En ik stel foar om sûnder wapens te fjochtsjen.
  De strider yn in tunika merkte op:
  - Sûnder wapens? Bist net bang, elf?
  De fjoerpiraat antwurde beslissend:
  - Gean net de bosk yn om bang te wêzen foar wolven!
  It famke yn 'e tunika, dizze hearlike huningblonde, frege op in sêfte toan:
  - Lit de sjarmante jongfeint foar ús sjonge. Ik tink wat lyrysk, en oare famkes sille stypje my.
  De beauties oan beide kanten tjirpen yn ienriedigens:
  - Wolkom! Wy wolle jo ferskes op 'e top fan ús longen!
  Oenomaus song mei in glimke:
  Ik herinner my hoe't no, it strieljende ljochte gesicht,
  It uterlik trochbriek myn hert as in dolk!
  Ik baarnde yn 'e streamen fan fjoerige wyn,
  Jo bleauwen gewoan stil as antwurd!
  
  Jo stim, hoe moai en suver it is,
  Ik leau yn 'e einleaze wetterfal fan jo aaien!
  Ik haw gjin haatlik libben nedich sûnder dy,
  En no sil in ivige striel my ferljochtsje!
  
  Jo binne de goadinne fan ûnbeheinde leafde,
  In oseaan fol wûnderlik ljocht!
  Brek de iisboeien, grapke,
  Ik sil de moarn net sjen sûnder dy!
  
  Jo antlit skynt as de sinne boppe,
  D'r binne gjin prachtige figueren mear yn it universum!
  It gefoel fan passy bedekt as in orkaan,
  Foar altyd by dy wêze is lok!
  
  De pine yn myn siel raast as in stoarm,
  En it fjoer yn myn boarst baarnt sûnder genede!
  Ik hâld fan dy, do sjochst grutsk werom,
  Iis yn stikken brekt dyn hert!
  
  Tusken de ljochten yn 'e grinsleaze stjerrende oseaan,
  Do en ik sweefden yn 'e loft as earnen!
  En dyn lippen, fonkeljend mei robijnen,
  wat tears en hertstochtlik!
  En it applaus is sa dat de beauties gewoan smoargje fan wille. Mar op dat stuit rôp ien fan de famkes:
  - Twa gefjochtsfregatten komme hjir!
  Oenomaus konstatearre mei in tryst gnizen:
  - No, is dit krekt wat jo woene? Hawwe jo in nijsgjirrige striid nedich? Dus jo sille it krije!
  De redhead merkte lilk op:
  - Hja neamden se! Cruisers mei soldaten. En no komme jo net fuort mei gewoan klappen op jo bleate hakken!
  It famke dat troch de verrekijker seach, merkte op:
  - Der binne orken op 'e skippen. En dit betsjut dat in serieuze test op ús wachtet.
  Oenomaus notearre logysk:
  - Mar wy kinne ús fijannen deadzje sûnder skea oan ús gewisse. As jo moaie krigers oanreitsje, bloed dyn hert letterlik!
  It famke mei grien hier sei:
  - Us draken binne rapper dan fregatten. Wy kinne wol tiid hawwe om fuort te gean!
  De piratenprins sei beslissend:
  - Yn ús wurdboek is der gjin wurd as ûntsnapping!
  En de piratenfamkes songen fan lilkens, klear foar in libben-of-dea-slach;
  Wy libje yn in wrâld fol skieding, fertriet ...
  Wat moat in soldaat dwaan as er iensum is ?
  De goaden, mei rjocht, wreed foar ús besletten -
  Dizze keardel makket syn timpels griis!
  
  It universum is sa wreed om leaf te hawwen,
  Triennen fan skieding streamden yn in kaskade ...
  Meilijen ferdwûn sûnder in spoar, as in dream,
  En it libben waard as in stien sûnder sêftens!
  
  It friest yn 'e woastyn, en it iis baarnt fan waarmte,
  Hoe omfettet in roestige ketting myn hert!
  En de rein fan skieding slacht as fraksjes op it dak -
  De pockets binne leech, allinich koper bliuwt oer!
  
  Mar leauwen yn 'e feat fan in fjochter ynspirearret,
  De Almachtige God, jo witte, hat in fêste gelofte makke!
  En it sil foar ús wêze as blêden yn waarme maaie,
  As wy groeie, treffe wy de moarn!
  
  Wolle jo de planeet lokkiger meitsje?
  Dat elk fan ús hearlik sjongt as in nachtegaal?
  Doe waard de swietste huning in rispinge fan 'e linebeam -
  Yn 'e siel fan reuzen, lit ús in ein meitsje oan ligen !
  
  D'r is gjin need om God te ferrifeljen, leau my,
  Hy sjocht rjocht troch hwa fan ús in leffert en in boer is !
  Jou de betsjutting fan 'e Hear oan it offer,
  Gjin wûnder dat it seit, Ik sil jo minsken fergoedzje!
  
  fong ús online ,
  Nimmen wit wêr't de moarden einigje.
  Judas hinget oan in rotte aspen -
  En foar dyjingen dy't leaude - in laurierkroan!
  
  Elke persoan kin better wurde
  Us kar is bewust - stribjen nei Kristus.
  Mar soms binne der plassen bloed,
  Der is teminsten in belofte - ik kom gau!
  
  O wrâld, hoefolle geweld hawwe jo,
  As kinne wy net fredich libje !
  De frou gûlde oer de kiste fan 'e soldaat,
  Hoe tin is de breklike tried fan it libben!
  
  Bloed ferjitte is net ús rop -
  Ik wol leaf ha, it Heitelân paradys jaan!
  Wêrom is dizze straf foar ús allegearre?
  Antwurd: jou al dyn rykdom oan de earmen!
  
  It is ûnmooglik om heil te keapjen foar jild,
  Want der is gjin priis foar goud foar God!
  En yn 'e tsjerke bûgje jo op snein,
  Om wjukken te wurden as earnen!
  
  En de tiid sil komme - Gods Keninkryk sil komme,
  It kweade en rôfdierlike tsjuster sil einigje!
  De geastlike wil ferdwine, ferdomde slavernij,
  En it lân sil wurde yn Greatens of Happiness!
  Nei sa'n ynspirearjend liet, namen en gongen de famkes-piraten op draken grutte fregatten te stoarmjen, dy't fol mei orken sieten - stinkende en hierige bearen.
  D'r wiene minder famkes as de ferfelende skepsels, mar se wiene folle behendiger en handiger.
  En doe gienen de famkes dy't op it keapskip sieten ek de slach oan 'e kant fan 'e piraten. En ek de slavenjonges haasten har om de wapens útinoar te nimmen. Dit is sa'n oandwaanlike ienheid fan minsken en elven tsjin har ivige histoaryske fijannen - de orken.
  Oenomaus die ek oan de slach. De jongfeint swaaide twa swurden tagelyk, rûn de mûne, snijde de hollen fan 'e orken ôf. Hy focht mei de grime fan in liuw.
  En neist him stiet de reade . De bleate hakke fan it famke rekke de ork yn it kin en bruts syn kaak. En doe foel de ork del, en syn hoarnen sloegen him yn 'e mage. En it wie in hurde striid.
  Oenomaus fjochtet moedich. Hjir swaait er mei syn swurden in flinter, as in fanke, en snijt hollen ôf dy't as koalen rôlje.
  De jonge prins song mei entûsjasme, en liet de wûnders fan heroïsme sjen:
  As jo fûst sterk is -
  Dit betsjut dat jo de earste yn it libben sille wêze!
  En dan is de kammeraat gjin earm man,
  Hy hat in hert fan goud en senuwen fan stiel!
  
  Mar noch wichtiger, leau it, it is in sterke geast,
  Want in alvestrider is koeler as in bist .
  As jo somber binne yn it libben,
  Dan sil in fleurich laitsjen jo leafhawwe!
  
  Automatysk oanfolling, witte, sterkte ta fûst,
  Omdat it is fol mei kennis, Know-How!
  Mar besykje de macht yn 'e hannen fan in gek te jaan ,
  Dan krije jo allinich pine as beleanning!
  
  Der wie in tiid dat se mei in klup op jacht giene,
  In bôge, in pylkkoker tsjin dikke hûd...
  Mar se makken chervonetten dêr't pennies gongen,
  En it is heul maklik om yn 'e galaxy te springen!
  
  Hoewol it ûnderwiis goed is -
  Mar it is ek nijsgjirrich om moed op te nimmen...
  En gelyk oan in bajonet sil it in beitel wurde,
  En wy tsjinje it Memme Heitelân hiel earlik.
  
  Mar kwea geweld is in swier krús,
  Us slachfjild is fol mei bloed ...
  Wêrom is de Almachtige God wer opstien nei lijen?
  Sadat de militêre byienkomst fan soldaten kin wurde fersterke!
  
  De triennen fan 'e faam falle - har leafste freon is fallen,
  De mem bidt mei in kreun, gûlend boppe har longen...
  It friest bûten de ruten, en de kachel is útgien,
  Hjir is in kreaze jonge man begroeven ûnder de grûn!
  
  Och, wreed lot, wat in kwea lot,
  Maagd Maria , wêr is dyn goede aard?
  De man woe earder ferloofd wurde,
  En no waait de wyn stof ûnder de dinnen!
  
  It libben sil lokkich komme - it sil goed wêze,
  Appeltaart sil huningmamoan sied wurde ...
  De fijân fan it monster feroaret yn stof en poeier,
  Lit wier gelok de drompel oerstekke!
  
  Alles wurdt dien op Elf, en de goad is op Fars,
  Litte wy in slinger fol stjerren sammelje yn in fûst!
  En hallo jonges, gewoan topklasse,
  En in skriklike ghoul waard yn it fjoer smiten !
  
  It masinegewear is al fertroud wurden - de kûgels rinne yn in stream,
  En de fijân wie útput, wat er woe wie nul!
  As jo winne, sille jo ryk wurde,
  Wa't it fjoer oanstuts, komt yn earmoede telâne!
  Dit is in liet en in grut gefjocht, mei swingen fan heul skerpe en agile swurden. En de klappen folgje op 'e koppen, as op asfalt. En in protte orken binne al fermoarde. En slavenjonges yn 'e striid. Net ien fan harren liket âlder as fjirtjin, mar se binne allegear spieren. De meagere lichems fan 'e slavenjonges wurde ferhurde troch hurd wurk. En de rûge, eelere hakken sloegen hieltyd de kinen fan 'e orken, en brekke har kaken.
  De famkeskaptein kaam ta har ferstân. En hja gyng sitten. Har beide earms waarden slim ferwûne - de pezen waarden trochsnien. No, dit is net fataal; mei help fan toverdrankjes en hekserijdrankjes kin de skea hersteld wurde. Mar dit sil op syn minst in pear oeren duorje. Yntusken kin se net fjochtsje.
  En der is gjinien om te helpen - alle famkes en jonges binne yn 'e striid, en se fjochtsje mei wylde grime. Dit is sa'n brutale striid.
  Diana ferhuze, gelokkich wiene har fuotten bleat en relatyf yntakt. En mei flinke fingers as in aap begûn de famkeskaptein te sykjen nei de EHBO-kit. D'r is in drankje dy't wûnen healet, en heul swiere, en in universele balsem. Boppedat, wêrom net meidwaan oan 'e slach nei't jo de ledematen ynpakke en se mei balsem en drankje smeer?
  krêftige en giftige objekten smite . En dat soe sa cool en destruktyf wêze.
  Diana die mei fertrouwen. En har fuotten binne sa keal en flink. Se droech laarzen mei tsjinsin, allinich om har status te beklamjen. Yn in wrâld wêr't d'r ferskate ljochten en ivige simmer binne, binne skuon net nedich, sadat jo fuotten net kâld fiele, mar foar skientme, en om te betinken dat jo gjin slaaf noch in slaaf binne. En dit is logysk ...
  Hjir smiet ien fan de jonges, ek bleatefoet, in skerpe naald yn 'e noas fan 'e ork. En hy, nei't er in part fan gif krige, beferzen en stoar daliks.
  De slavenjonge song entûsjast, en de oare slavenjonges diene mei, se wiene minske en songen as minsken:
  No, as d'r problemen binne yn it universum,
  It bart net foar elke priis ...
  Jo wolle gjin feroaring mear
  De man wit net wat er wol!
  
  En d'r is Chernobog mei machtige macht,
  De Grutte hat universele krêft ...
  Hy jout it oan in man op 'e foarholle,
  Dat it minsklik ras net folslein wyld wurdt!
  
  Ja, it Almachtige Ras hat Him makke,
  Dat minsken in reden hawwe om te ûntwikkeljen ...
  Dat in minske alles yn ien kear wol,
  En minsken learden hurd te fjochtsjen!
  
  As in strider it kwea oerwint,
  Dy Rod makke foar it foardiel fan 'e minske ...
  En hy útgotte goedens foar sielen en lichems,
  It is noait te let om te learen fjochtsjen!
  
  Wat wol de Almachtige God?
  Dat se de Elf net op 'e knibbels doare...
  Dat it kweade lot net hearsket,
  Dat hûnderten generaasjes ûntwikkelje!
  
  Ja, Chernobog is in stimulâns foar minsken,
  Dat d'r gjin luiheid is, gjin stagnaasje ...
  Meie jo in orkshista wêze yn stikken brekke,
  Rinne om Orklin yn freonlike formaasje!
  
  Ferdwaal dus net as it dreech is,
  As problemen it Heitelân oerkomme ...
  Rod sil it moai en maklik dwaan,
  Krekt om minsken te bewegen!
  
  En Chernobog is gewoan dyn âldere broer,
  Hoewol hy strang is , hâldt hy einleaze fan dy ...
  Jo sille de grutste skoare slaan
  As jo sille tsjinje de Elf foar altyd!
  De orken hawwe grutte ferliezen te lijen, se waarden besunigje troch sawol famkes as jonges. En sels Diana, mei har hannen ferpakt, gie de slach yn. En har bleate teannen smieten skearmesjes dy't de nekken fan 'e orken sloegen en har slachieren snijden. En allerhande kieltsjes en sa. En it like ekstreem yndrukwekkend.
  En doe smiet Diana har bleate foet in earte mei yndrukt triengers. En daliks waarden in tsiental orken, ûnder lieding fan de generaal, opsmiten en fleagen oer de kant fan it fregat. Dit is wirklik kolossale ferneatiging en dea fan brune en ûnsjogge bearen.
  Oenomaus sei mei in glimke:
  - Wy binne fan itselde bloed: do en ik! Rjochts?
  Diana antwurde mei in freonlike glimke:
  - As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik! Man en elf binne macht, en it klinkt hiel grutsk!
  De famkes ferhege harren druk. De oerlibjende orken, mei help fan rûge parachutes, begûnen del te springen, glied fan fleugele fregatten. Guon fan 'e parachutes, troch har swiere gewicht, skuorde, en grutte bearen foelen del as stiennen, mar oars as de kasseien, razen en ferflokten se tige smoarch!
  Diana tweeted:
  It is net maklik om in goede frou te wêzen,
  Kindness is net ôfhinklik fan hichte!
  Oenomaus fierde in oare mûne út mei syn skerpe en lange swurden, en snijde de kop fan in geweldige bearkaptein ôf. Se rôle oer it dek as in ton, bloed spatte. En de jonge prins song:
  Bloed streamde wer as in rivier,
  Jo tsjinstanner is frij taai ...
  Mar wês net bang foar de satan,
  En bring it meunster werom nei it tsjuster!
  . HAADSTIK Nûmer 6.
  De draakhertoginne mei sân koppen en tagelyk de grutmaster fan 'e Akademy fan Magic, sisde en fregen:
  - Kinne jo de hichte fan in folwoeksen man opkomme en op syn minst in minút yn 'e loft hingje?
  Dominica lake en antwurde:
  Ik kin, mar ik kin it oars
  Rinne bleatefoet troch de dauwe...
  It famke springt as in kikkert -
  Dit betsjut wat oars as alle oaren!
  De mûle fan 'e draakhertoginne gyng iepen, en der kaem fjoer út. De flam gong troch en ferbaarnde it moaie famke tige pynlik op har bleate, rôze, soallen fan har fuotten mei in sierlike krom fan 'e hak.
  En Dominic raasde, mar sloech daliks de kaak fêst. En har boarst helle swier. It rekke goed, sels de blieren swollen fuort. It wie as hiene de âlde ynkwisysjers har martele.
  It famke gromde:
  Lancelot en kening Arthur foar jo !
  De draakhertoginne raasde:
  Hwa is dit oars , datstû my doarst to driigjen?
  De nimfmarkyze antwurde:
  - Dit binne helden út 'e minsklike folkloare. Se binne perfoarst feilich foar jo, Jo genede!
  De froulike draak raasde:
  - OK! No hawwe jo in praktyske taak, genêze jo ferbaarnde fuotten. Dit is heul nuttich yn 'e praktyk, en sil mear as ien kear yn it libben fan pas komme.
  Dominica, mei krêftich glimkjend, song:
  - En ien, en twa, en trije, en fiif!
  Ik sil net wurch wurde fan herheljen ...
  Itselde sizzen
  Dat is genôch om it wetter foar jo te modderjen!
  Grand Master Dragon notearre:
  - En it is in grou famke. Miskien net allinnich har hakken frietje, mar ek har teannen brekke?
  De nimfmarkyze merkte op:
  - Wy moatte geduld hawwe, o hertoginne. Miskien is dit famke ús ienige kâns om it sterkere seks te rêden. En bring de mannen werom!
  De froulike draak raasde:
  - Dit is dwaas! In ferdrinkende man grypt in strie, en jo gripe de bleate hakke fan in minskefamke . Se toande gjin spesjale kapasiteiten.
  De nimfmarkyze makke beswier:
  "Se koe sûnder magy of spreuken in stien ophelje mei har bestelling, en dat is in protte wurdich!"
  De hartochinne fan Montserrat lake en antwurde:
  - Ja, se hat har foarholle ferneamd. Wier, no is der gjin spoar. En dit is net typysk foar minsken.
  Weasel befêstige:
  - It is fuortendaliks dúdlik dat se spesjaal en útkard is! En it freget om in spesjale, oprjochte en subtile oanpak.
  De draakhertoginne knikte mei sân koppen tagelyk:
  - Ja, in oprjochte en bysûndere oanpak... Miskien moat ik har hakken mei de tonge slikje, as teken fan grut respekt!
  Dominica knikte en antwurde fol fertrouwen:
  - Nee, better net de tonge brûke! - En hja foege der oan, ûnferwachts makke har gesicht folle swieter. - Hoewol't de tonge is sûnder mis it sterkste diel fan it lichem. Hy is yn steat om miljoenen legers te ferpleatsen!
  De nimfmarkies suggerearre:
  - Jou har in ienfâldige taak. Lit har bygelyks de kat nei har ta komme en spinje, en dan weromgean!
  Hjir makke de earder stille froulike trol yn in pearse jurk, mei in toverstok yn 'e hannen, beswier:
  - Nee! Wy litte har it kitten net martelje. It is better om my te fjochtsjen mei toverstokken. Dit sil in echt serieus eksamen wêze en in effektive test!
  En se stimpele de hak fan har sandalen, beslaaid mei saffieren en pearse en lila diamanten.
  The Dragon Duchess antwurde:
  "It is te dreech foar in begjinnende famke om te fjochtsjen mei de master fan 'e Dragon Academy." It wie lestich om mei dy te fjochtsjen, sels dizze tige betûfte en betûfte Laska!
  De froulike troll lake en merkte op:
  - Benammen! Dêrnei sil sels Koschey de Immortal net bang wêze foar har!
  Doe flapte Dominika út:
  - Wat, hast Koschey de ûnstjerlike?
  De draakhertoginne knikte:
  - Fansels, der is lykwols, hy is fier fan fiere lannen yn it fiere keninkryk. Mar d'r is dizze ôfgryslike smoarge trúk !
  It hit famke merkte mei in glimke:
  - Of hat er miskien in pest feroarsake? Om alle mantsjes te deadzjen en jo wyfkes te fangen!
  The Dragon Duchess antwurde:
  - Hast net! Wy hawwe tsien kear mear froulju as manlju. En ûnder de orken en kabouters dy't it leger fan Koshchei de Unstjerlike foarmje, binne d'r oarsom tsien kear mear mantsjes as wyfkes, en se binne folle grutter en sterker. Wêrom soe er syn eigen ûnderdanen en leger ferneatigje!
  Dominica notearre:
  - Mar de pest rekket Koshchei sels net?
  De froulike troll knikte:
  - Ja, net ien fjochtsmagy wurket op him. Nimt gjin wapens. Sels jo wetterstofbom kin it net ferneatigje. Soks is de essinsje!
  It sloech famke merkte op:
  - Mar hy hat nei alle gedachten de dea yn syn aai, op it puntsje fan in naald!
  De draakhertoginne antwurde mei in donderende stim:
  - Sa ienfâldich is it net! As it sa maklik wie om de dea fan Koshchei te finen, dan soe hy lang lyn net libbe. En sa, it is safolle ieuwen âld dat ...
  De nimfmarkyze antwurde foar har:
  - Jimme sprongen noch yn beammen, mar hy hie al syn eigen krêft en siet op 'e troan. Tink oan hokker soarte fan entiteit dit is!
  Dominica naam it en song:
  Apen meitsje gesichten
  En se sitte op in tak...
  Noch frivolous
  Dêr wiene ús foarâlden!
  De froulike troll sei:
  - Koshchei wurdt fansels ek fertocht. En doe't de pest begûn, wie hy fansels de earste dy't fertocht waard. Dit is op in manier de kop fan 'e as fan it kwea. Lykas de hûndertkoppige manlike draak, de grutste fan de draken, de keizer fan de keizers en de kweade. Mar dit meunster fersteane ek en ferbrokkele. Mar Koschey soe op syn minst in ferdomd jaan! Boppedat fertochten se ek de kening fan 'e Jinn, Iblis ... Jinn binne geasten, en se kinne net fersteanje.
  Mar de geasten ferburgen op ien of oare manier. En it wie as wiene se ferdwûn!
  Dominica song as antwurd:
  De geast flapte út, nee, leau my, famkes hawwe krêft,
  En ferdwûn ...
  En doe makke de draak beswier tsjin de skientme ,
  Rinne, asjebleaft!
  De Marquise de Lasca sei:
  - Der binne sawol goede as kweade genies. Se binne sterk, mar har mooglikheden binne beheind. Mar teoretysk, as ien fan 'e mantsjes of wyfkes de jinn-keizer Iblis frege om it manlike ras te ferneatigjen, en in ring fan almacht fine koe dy't macht jaan soe oer dizze grutste krêft yn ús universum, dan koe hy dit feroarsaakje!
  Dominica knikte:
  - Dit is al wat! Wy moatte de Ring fan Almacht fine. En dan sille wy alles reparearje.
  De froulike draak lake, en har stim wie as tonger. En doe antwurde se:
  - De iene ring is heul lestich te finen. Sûnt it jout macht oer in territoarium te fergelykjen mei de hiele galaxy. Boppedat, as yn jo universum de galaxy hast leech is troch de seldsume arranzjemint fan stjerren, dan is it hjir in territoarium bewenne troch trillions yntelliginte wêzens en in protte keninkriken. En blykber hat gjinien him noch fûn, om't der gjin keizer wie fan ús mearke-universum!
  Dominika giechele en frege:
  - Hawwe jo in God?
  De Marquise-nymph antwurde:
  - Oft der sa'n Allerheechste God is, in Skepper yn alle hielal, of oft Hy net bestiet, wit noch gjinien eins. Sels Koschey de ûnstjerlike. Mar der binne goaden fan legere rang. Mar se binne sa dat se binne fan bytsje nut, en it is better om te bliuwen fuort. Yn 't algemien hat it wurd God in protte betsjuttingen. Dat de heechste genies binne frij lykweardich yn krêft oan 'e goaden.
  De froulike troll sei:
  - Wy hawwe ek religys, mar dy binne fan min nut. Lykas jo is, trouwens. No, doe't d'r in coronavirus wie , wiene de tsjerken echt leech, en gebeden holpen ien, as wierook beskerme har tsjin firussen. Wêrom binne jim minsken sa goedgelovich, tinkend dat je troch knibbeljen en bûgjen om wat werom smeke kinne!
  Dominica antwurde agressyf:
  - Mar ik leau hielendal net yn God of goaden! En dêr haw ik neat om. Mar ik leaude net earder yn elven, en beskôge se as in mearke en in minsklike útfining. - It famke sloech mei har bleate soal op 'e stiennen plaat en gie fierder. - En no sjoch ik dat der elven, draken, trollen, nimfen binne, dus wêrom net leauwe yn God en ingels? Boppedat leauwe in protte miljarden minsken yn 'e Almachtige, en hast allinich lytse bern, en net allegear, leauwe serieus yn draken en elven.
  Marquise Laska lake:
  - Wit ik! Dit famke, doe't se lyts wie, seach in tekenfilm oer Dunno en begon trouwens te sykjen nei in toverstok yn 'e tún. En hja kontrolearre elke tûke. En de oare bern laken har út. Yn feite, sels op jonge leeftyd begripe de measte minsken dat toverstokken mearkes binne!
  Dominica notearre:
  - Mar yn dyn wrâld binne toverstokken!
  De froulike troll knikte:
  - Fansels is der! En om te oerlibjen, sille jo moatte leare hoe't jo se brûke !
  De froulike draak raasde:
  - Fuortendaalks! Jou har in toverstokje, wy sille sjen wêr't dit famke, tige skerp en moedich, ta kin!
  Dominica song:
  Ik freegje dy net fernuvere
  As magy bart!
  As it bart, as magy bart!
  Laska merkte op:
  - Nou, is se net leaflik? Sa'n tsjoender!
  De froulike trol naam har toverstêf fêster yn har rjochterhân en swaaide dermei. En de bliksem sloech Dominika. Mar it famke-aktrise slagge te springen ôf op it lêste momint, en de klap miste. De moarmeren tegel efter my smolt en begûn te smoken.
  De draakhertoginne rôp:
  - Wês foarsichtich, Cobra! Jo sille de hiele coating beskeadigje!
  Weasel lake en merkte op:
  - Dit is de toverstokmetoade!
  De froulike troll Cobra song as antwurd:
  - Kweaze mem, myn metoade is ienfâldich,
  Ik hâld der net fan om de kat syn sturt te lûken!
  Dominica grommele yn antwurd:
  Der is in nachtmerje yn myn learlingen,
  Ien sprong - ien hit!
  De draakhertoginne ûnderbrutsen:
  -Sjoch, har blierren binne al fuort! By minsken giet skea net sa gau fuort. Wat in famke !
  De nimfmarkies befêstige:
  - Dat is it! Ik wie der net ferkeard oer. Regeneraasje is seldsum yn krêft, sels foar sorceresses, en it waard net behannele mei magy.
  Dominika knikte en stie demonstratyf op 'e hannen. En har bleate fuotten flitsen yn 'e loft as propellerblêden. En it famke naem it en song entûsjast, mei har sulveren stim:
  Wy temperearren ús wil yn fjildslaggen,
  Broer, hja fochten foar it Heitelân.
  Liket elfinisme fan fierren,
  In Elf soldaat is yn Orklin kommen!
  
  Us foarâlden smieten swurden,
  En doe gongen de gewearen yn aksje...
  Birkebeammen iepenje har tûken,
  De famkes bakken taarten!
  
  is suksesfol yn elke slach ,
  Se wit dingen mei har geast te nimmen.
  Soms baarnt de reine hel.
  Mar wy sille de tsjinstanner ferslaan !
  
  Elf beskermet de ierde,
  Jout ûnderdak oan dyjingen dy't bleatefoet en neaken binne.
  Wy hawwe de slach yn maaie ôfmakke,
  In fûle nederlaach wachte op Orkmacht!
  
  En nei bou en sied,
  De fjilden bloeie en de rogge is yn steapels.
  Do bist helden, famkes, pakes,
  Der wie froast en snie yn 'e sleatten!
  
  Ut ús dappere heitelân,
  Nim in djippe bôge.
  De banners fan it elfinisme fleane,
  En de banners fan de Fuhrer binne foar sloop!
  
  Ieuwen sille ûnder ús trochgean Stjerren,
  Ryk is in galaxy swerm.
  It is noait te let om berne te wurden
  En begrave de fijân yn romte!
  
  Mar ik leau dat de geast fredich sil wêze,
  En in persoan is as in mem foar elkenien,
  Hjir bloeit de âlde famylje,
  Radiance of Glory - Grace!
  En it famke sjongt hiel moai, it is sa'n prachtige sjongeres fan wrâldklasse. Of kwasi-wrâldlik - dat is noch grappiger.
  De draakhertoginne raasde:
  - Geweldich! Of miskien gewoan nim it en doch it ...
  De froulike troll Cobra krokte:
  - It is tiid om te fjochtsjen mei toverstokken! En sûnder stompe nagels! Wy sille de fijân fjochtsje oant it ein!
  De nimfmarkyze piepte:
  - Wês net dom! Wat in fijân is se foar dy. Dit kin ús lêste kâns wêze om it sterkere seks te bewarjen en werom te jaan!
  Dominica mompele fan lilkens:
  - Jou my in toverstokje en ik sil it mingsel fan myn tsjinstanner slaan. Ik bin Harry Potter yn in rok, en net wat Dunno!
  De draakhertoginne mompele:
  - Wat is dit foar bende?
  Weasel ferklearre:
  - Karakters út minsklike mearkes en folkloare Harry Potter is in jonge dy't studearre oan in magyske akademy, en Dunno is in stripferhaal .
  Cobra gnyske en skodde har stêf. In pulsar fleach út en rekke dêr't de famke film aktrise stie. En hja, Dominika, sprong tige behendich werom, flitsend mei har rôze hakken, dy't suver stoffrij wiene. En de flammen namen har soal en slikken it licht.
  It famke rôp:
  - Och , dy pervers !
  En hja swaaide mei de hân. En ynienen raasde de toverstok dy't de nimf yn 'e hannen hie har palm mei freeslike krêft.
  En Dominic pakte har fêst, as in behendige aap. Dêrnei skeat se as reaksje in pulsar ôf.
  De aktrise flústere gjin spreuken, koe net, se swaaide gewoan in magysk artefakt. En de fjoerige klont fleach nei Cobra ta. Se ferwachte dit net en waard delslein. Har sandalen, in heale skuonstyl dy't allinnich de hak bedekte, skodden nei boppen. En it wie dúdlik dat de froulike troll slim ferwûne rekke. En hja kreunde lang. En hja begûn te fjoer werom út har toverstok.
  En de pulsars ferspraat as foelen hagelstiennen út 'e loft. Der wie echt in útwikseling fan klappen.
  Mear krekter, ien hurde slach en in searje skuorjende klappen miste it doel.
  De pulsar rekke ek de draakhartoginne. Se reagearre troch it te nimmen en te snauwen mei fjoer út 'e mûle. En har ljocht wie net ûnskuldich, it fong sels de markiesnimf.
  Se skodde ek har toverstok en raasde:
  - Bern genôch! Jo hawwe wier al oer alle grinzen.
  Mar beide famkes tochten net iens oer kalmearjen. Dominika, fielde de demonyske macht yn harsels, sloech mei har toverstokje en smiet de iene pulsar nei de oare. En har ballen sloegen de fuotten fan 'e froulike trollmaster en ferbaarnen har sandalen.
  Se raasde fan lilkens:
  - Minske hin!
  De nimfmarkyze makke beswier:
  - Nee! It is nei alle gedachten in dame hawk, of op syn minst in kite!
  Dominica sloech wer , en dizze kear sloech de tsunami-weach fan har frantic fjoer echt as in klub makke fan flam.
  En de froulike troll Cobra sil roarje en magy frijlitte sûnder beheiningen. Mar sadree't de fjoerkolom har opsmyt, skroeit it letterlik har jurk en slacht har oer it boarst.
  De froulike troll hat de adem beet. En Dominica naam it fierder en joech in killer pulsar oan 'e holle. En it wie as sloech in foarhamer myn harsens.
  De kobra raasde en ferdwûn úteinlik. Har bleate fuotten waarden ferbaarnd en blierren. It famke mei de aquiline noas waard songen en slein.
  De draakhertoginne rôp bliid:
  - Wow! Jo hawwe boppe alle ferwachtings! Earlik sein, ik tocht net dat jo soks kinne dwaan - de Cobra sels útslaan!
  De nimfmarkyze knikte:
  - Se is ús wichtichste en hast iennichste hoop! En hy kin wol terjochte wêze. Sjoch wat dizze skildere skientme docht!
  Yndied, Dominika naam it en skodde har bleate, sierlike foet, en de yn Marokko beklaaide "geit" blierde ynienen en galoppearre om. It wie as wie er wier libben en mobyl wurden. En lit ús echt springe en flirten.
  De draakhertoginne barste yn laitsjen, skodde har sân hollen en sei:
  - Wow! Hoe docht se it?
  Dominica skodholle en tjirpe:
  Om earlik te wêzen, ik wit it net
  Alles trochinoar yn 'e middei waarmte ...
  Ik lês hast noait spreuken.
  Ik boartsje hielendal net mei de wyngeast!
  Ynstee, ik mis dy altyd, hear,
  Nim it famke mei!
  De draakhertoginne raasde:
  - Dominica akseptearre! En mei it each op syn bysûndere talint, hy skriuwt yn 'e elite ôfdieling fan' e Dragon Academy. Wêr't se net allinich net foar har stúdzje hoecht te beteljen, mar, krekt oarsom, in ferhege beurs betelle wurdt!
  Dominica sprong heger, draaide om en song:
  Der is gjin better Dominica
  Se is de kleur fan 'e ierde ...
  De sinne komt op oer de planeet,
  En rûnom binne der nullen!
  De nimfmarkies frege mei in swiete glimke:
  - Wat krij ik hjirfoar?
  Der wie in skoft... Dominica flapte út :
  - Jo moatte in kreaze jonge fine!
  De draakhertoginne lake en antwurde:
  - De nije studint wie lykwols dúdlik dizich fan sterke grutskens! Dêrom set ik in boete op - om hûndert fleugele aforismen út te sprekken. En doch it daliks!
  Dominica knikte mei in glimke:
  - Asjebleaft! It is net foar neat dat ik hannele yn films, en ik haw in poerbêst ûnthâld!
  De draakhertoginne mompele:
  - Kom gau! Ik haw ek in limyt op tiid!
  Dominika sykhelle djip en skreaude mei masinegewearsnelheid:
  Nimmen hat de earen fan in deade ezel nedich, mar it hearren fan in libbene foks is in kado foar dyjingen dy't gjin ezels nedich hawwe om har doelen te berikken!
  Sadree't jo sette skuon op dyn geast, do silst bliuwe in bleatefoet foar altyd!
  Oarloch is lucht foar de longen, mar allinich mingd mei binêr gas!
  As de fijân net opjaan wol en net wit hoe te ferliezen, sille wy him twinge om syn klean út te dwaan en him te learen hoe te winnen!
  Minske minsken hâlde fan swarte magy, goede net-minsken hâlde fan wite magy!
  Killing yn oarloch is dreech yn it proses, walgelijk yn 'e waarnimming, mar hoe geweldich is it op it lêst! Dit betsjut dat oarloch sûnens bringt oan 'e siel, ferhurding oan it lichem en it skjinmeitsjen fan' e beurs!
  Soms follet de oarloch de slúven tige folle, en yn direkte ferhâlding mei de folsleinens fan it fergetten bloed, en de leechte fan it korrupte hert!
  Skuld oan it Heitelân wurdt beleanne troch selsleaze tawijing!
  Oarloch testet de tûken, fersterket de sterke, fermakket de dwazen ! -
  In laitsjen wêze is net leuk, oaren te gûlen is net saai!
  In goede hearsker , lykas swiete huning, sil earst lekke wurde, dan útspuie !
  En de kweade hearsker wurdt, lykas alsem, earst plat slein en dan fertrape!
  Ja, goud is sêft, mar it kin maklik brûkt wurde om in ûntrochsichtich skyld te smeden!
  Kwaliteit is altyd boppe kwantiteit - sels in oseaan fan pearl gerspap is gjin obstakel foar in byl!
  It kwea is fol krêft as it goede wurdt ferswakke troch eangst!
  In grap is goed, in leppel is goed foar it iten, en help yn need!
  Jo kinne ien of twa kear gelok krije - sûnder feardigens ferdwynt gelok!
  Elkenien dy't gjin Leo Tolstoj is, is in literêre tramp!
  Jo hoege net Tolstoj berne te wurden om in sûger te wêzen foar literatuer!
  Lit ús drinke om mear froulju te hawwen dan redenen om te blussen by in skieding!
  Lust hat mear manlju ferneatige as it meilijen fan froulju!
  Akkuraat each, skuorjende hannen, de fijân is gjin miss - bysichtich!
  Filosofy ferlingt it libben net, mar it makket it sierlik, strekt de fragminten út!
  In kommandant wint mei feardigens, in slachter mei sifers, in sjeny mei keunst, in pretender mei bedrog!
  Lit ús dus drinke, dat hope net stjert, en allinnich dejingen dy't der net oan libje stjerre!
  Hoop stjert as lêste ... En de earsten binne dyjingen dy't it net rjochtfeardigje!
  Yn oarloch is logika in betreklik begryp, lykas sûkelade; foardat jo sels tiid hawwe om de bars te bewûnderjen, binne se al yn jo mûle; foardat jo tiid hawwe om se te slikken, komme se fan 'e kant út!
  Sukses stjonkt soms, prestaasje rûkt nei in lyk, mar lok kin net stjonke!
  God is op it oerflak fan elk ding, en de duvel is yn syn details!
  Slaen wurde is sels foar in masochist onaangenaam!
  Wat God net wit is gewoan in fraach dy't hy net koe beäntwurdzje!
  In aap is better as in minske yn dat it kin allinnich wêze in bist letterlik!
  In preek dy't net ta it goede liedt, is as in paad dat nei in bile liedt!
  It bouwen fan alle doktrines op 'e teksten fan it Evangeelje is itselde as it bestudearjen fan kwantummeganika út' e mearkes fan 'e bruorren Grimm!
  It is lestich om God te wêzen, mar in duvel bliuwe is folslein net te fernearen!
  De geast fjouwerfâldiget sterkte sels as it oantal fijannen ferdûbele!
  It libben is in folslein kompromis, net mei minsken, mar mei de natuer!
  De foarholle is klokfoarmich , wat betsjut dat de wurdlid cool is!
  foar dwazen , wetten fan 'e natuer binne net foarskreaun foar sjenyen!
  Taal wurdt jûn oan de tûken om gedachten oer domme en sinleaze dingen te ferbergjen!
  Wa't it grappich yn it tryste sjocht, sil tragysk blyn wurde fan serieuze blydskip!
  - Haast sûnder haast - haast sûnder haast! Krij in A út 'e les troch in komplekse aksje op te lossen!
  De winners wurde net beoardiele ... Hoewol, soms wurde se beoardiele!
  - Minske dommens is in bûnsmaat fan goaden fijannich foar minsken!
  In man yn in skuorre is in man, mar in baarch sels yn in paleis sil net heger opkomme as in boer!
  D'r binne twa ûneinige dingen: it universum en minsklike fernimstigens, lykwols, de earste is relatyf, en de twadde is absolút!
  Wat Russysk net graach fluch riden, en ferdomd flugge flecht!
  - Elkenien wol net nei de hel, mar mar in pear kinne de winsk foar de kâns fan 'e duvel priuwe!
  Mar sûnder it wetterjen mei triennen kinne jo de rispinge fan freugde net rispje, en sûnder irrigaasje, dan sille de laurels fan sukses net groeie!
  God is yn elk ding, of op syn oerflak, en de Duvel is yn it ûntbrekken fan dingen, of yn 'e djipten fan materieel tekoart!
  Wa't de tiid nimt om foarsichtich te wêzen, sil de ivichheid bewarje op syn begraffenis!
  Stilte is gouden, it wurd is sulver, mar der wurdt safolle út de mûle fan in frou getten dat sels diamanten dof wurde!
  Stilte is gouden en de lange opslach fan sprekkende streamen sil net roastje!
  En goud ferliest syn wearde as it stil yn 'e grûn begroeven wurdt!
  Soms sille jo, troch stil te bliuwen, jo portemonnee folje mei mear goud dan troch lûd te smeken om in handout!
  Oarloch is nea saai, it kin routine wêze, mar allinich oant it earste skot!
  Peacetime hat de neiging om repetitive te wêzen, en allinich in slach is altyd yndividueel!
  Yn oarloch, lykas yn skaken, kinne jo net blundere, mar it ferskil is yn 'e konstante tiidsdruk!
  Oarloch is in ivige tiidprobleem sels foar de earste beweging!
  Yn skaken wurde bewegingen om beurten makke, mar yn oarloch wurde se beurten makke!
  Oarloch is as skaken, allinich sûnder regels en yn echte tiid!
  Yn 'e oarloch is der in ivige tekoart oan tiid, as frede hearsket, is der in tekoart oan wille!
  It meast nijsgjirrige ding yn 'e oarloch is dat alles altyd serieus is, en it is allinich om te sjen dat it kapitulaasje is!
  Jo kinne feint opjaan, mar, helaas , jo kinne allinich opjaan foar echt!
  It hurde wurk fan training betellet út mei it gemak fan fjochtsjen! Wa't net lui is, wurdt in held!
  It is noait te let om te learen, útsein as jo dea binne!
  Sels in deade hat kâns op wraak, útsein as hy in ateïst is!
  Ateïst wurde betsjut ophâlde ûnstjerlik te wêzen!
  Se tinke mei de holle, mar dogge mei de mage!
  It kwea libbet net yn herten, mar yn magen!
  It hert is allinich egoïstysk fan tiid ta tiid, mar de mage is altyd!
  De mage is it skriklikste diel fan it lichem, mar it is wat ús motivearret om te wurkjen!
  Sûnder in hert is der gjin minske, sûnder in mage is der gjin minsklike habsucht!
  Se treastje it hert en kalmearje de mage!
  It makket my net út hoefolle in auto kostet, it wichtichste is dat it prestiizje fan it heitelân gjin priis hat!
  As Jezus yn it hert libbet, dan libbet de satan yn 'e mage!
  In lege mage stimulearret jo om jo portemonnee te foljen!
  In lege holle makket dyn beurs leech!
  In grutte búk is gjin teken fan in geweldige persoan, mar it jout wol in bytsje wilskrêft oan!
  In lege mage follet de siel mei bitterheid!
  De swierste búk is dejinge waans leechte komt fan in holle sûnder harsens!
  In frou wurdt as in wolf by har fuotten fied, allinnich op hege hakken!
  Yn 'e takomst, in protte belofte bergen fan goud, mar lok is noch krekt om 'e hoeke!
  It libben is net as kaarten, jo moatte altyd alles jaan foar sukses !
  In doel is as in baken, jo stribje der nei, mar as jo it berikke, sjogge jo dat problemen allinich tanommen binne!
  De sigaret is de meast effektive moardner , foaral tsjin de klant! In sigaret is as in stil gewear, mar it is deadlik sels yn 'e hannen fan in amateur!
  De sigaret is de meast betroubere sniper, it slacht altyd!
  De sigaret smakket bitter, mar it lûkt mear as snoep!
  In sigaret is as in min famke , mar it ôfskie is folle pynliker!
  In sigaret, yn tsjinstelling ta in granaat, as se smiten, ferlingt it libben!
  Yn oarloch is it koartste paad nei it doel in rotonde-manoeuvre, en de suvere wierheid is in fûle bedrog!
  In rotonde-manoeuvre is de wisste manier om it paad nei jo doel te ferkoartjen!
  It libben is read, mar it bliuwt mei skarlaken bloed!
  Yn 'e oarloch ferliest it libben syn wearde, mar krijt betsjutting!
  Oarloch , lykas in brêgeman, is gefoelich foar ferried, mar lit it net bliuwe!
  Oarloch is in lustige frou dy't de lichems fan manlju opslurget!
  Alle leeftiden binne ûnderwurpen oan oarloch, lykas leafde, mar it is gjin noflik tiidferdriuw !
  Oarloch, lykas in koertisane, is djoer en feroare, mar it lit altyd in heroysk oantinken efter!
  Oarloch is net as in dream; jo kinne net sûnder sterke emoasjes!
  De wrâld is saai en ûntspannend, oarloch is nijsgjirrich en spannend!
  Oarloch, dit bloed en swit, befruchtet de seedlings dy't moed jaan!
  Nettsjinsteande hoe nijsgjirrich it proses fan oarloch is, elkenien wol it ein!
  Oarloch is gjin boek, jo kinne it net slute, jo kinne it net ûnder jo kessen ferbergje, jo kinne it ek gewoan smoargje!
  Oarloch is in religy: it fereasket fanatisme, dissipline, ûnbestriden hearrigens, mar syn goaden binne altyd stjerlik!
  Yn oarloch, lykas yn in kasino, is it risiko heech, mar de winst is koart!
  De soldaat is stjerlik, gloarje is fergetten, trofeeën drage út, en allinich de redenen om in nij bloedbad te begjinnen binne net te ferwiderjen!
  Wy ferachtsje in moardner, útsein as hy in soldaat oan it front is; wy ferachtsje in dief as hy in marauder op it slachfjild is, dûbeld sa!
  Soldaat, dit is in ridder waans harnas moed en eare hat! Generaal Baron, waans kroan foarsichtigens en yntelliginsje is!
  De soldaat klinkt grutsk, de privee klinkt minachtend!
  De earste yn 'e oanfal kin stjerre, mar de lêste sil net yn it ûnthâld bliuwe!
  It is better om earste te wêzen yn it dielen fan de bút dan yn oanfal!
  Oarloch, lykas in frou, leit allinich manlju sûnder te brekken!
  In frou, oars as in oarloch, hat gjin haast om in man te deadzjen!
  Oarloch, yn tsjinstelling ta froulju, is nea tefreden mei it oantal tawiisde manlju!
  Oarloch is de meast ûnfoldwaande female , se kin nea krije genôch manlju, en hja sil net wegerje in frou!
  Froulju hâlde net fan fjochtsjen, mar de drang om in man te deadzjen is net folle slimmer as in kûgel!
  Sels in lytse kûgel kin in man deadzje, in frou mei in grut hert kin him bliid meitsje!
  In grut hert liedt faaks ta lyts eigenbelang!
  Oarloch hat gjin froulik gesicht, mar it bloedt manlju better as in frou!
  Oarloch bringt gjin freugde, mar it foldocht oan agressive ynstinkten!
  Bliid yn oarloch, de liken fan fijannen binne allinich yn priis!
  Oarloch is it ploegjen fan in fjild: it wurdt befruchte mei liken, wetter mei bloed, mar it komt út yn 'e oerwinning!
  Oerwinning wurdt koestere op liken en bloed , mar it draacht frucht mei gloarje!
  Oarloch is as in minske-iten blom, helder, fleisetend en mei in minne geur!
  Oarloch is de mem fan foarútgong en de styfmem fan loaiens!
  En yn 'e oarloch is it libben fan in soldaat net weardefol, en de generaals binne sels in ferlies!
  As jo frede wolle, bybringe eangst by; as jo oarloch wolle, smeekje dan laitsjen!
  Laitsjen is gjin sûnde as jo gjin laitsjen binne yn militêre saken!
  Oarloch is as in sirkus, allinich de winner hat de lêste laitsje!
  Yn oarloch, lykas yn it sirkus, allinich de sneaky, serieuze moardner!
  Ienheid ûnder in hurd rezjym is better dan gaos en sleauwens ûnder in sêft!
  De dea is in konvinsje, skande is absolút !
  Hoe grut de kening ek is, hy sil nei it grêf gean, krekt as de jager!
  In politikus liedt altyd, allinich stjert hy foar echt!
  Unstjerlikheid is echt, mar de dea is yllúzje!
  Keningen kinne alles dwaan, mar net ien, net ien kening kin ûntkomme út it grêf yn 'e ierde!
  Elkenien wol moai libje, mar in pear stjerre mei weardichheid!
  De dea belooft problemen, útsein as er fonkelet mei de stralen fan prestaasje!
  It libben sûnder ferdivedaasje is leafde sûnder hobby's!
  It is goed as der leafde is, slimmer as der bloedfergiet is!
  Seks is as in fakkel, mar refills kostje mear!
  Jo kinne sûnder seks libje, mar jo kinne net reprodusearje!
  Hoe waarmer de leafde, hoe sterker it bloed streamt!
  Minsken wolle leafde, bisten wolle seks, en sjenyen wolle iepenbieringen!
  Sels bargen mate, esteten hâlde derfan!
  Seks freget ek moderaasje, hoe mear hoe better!
  D'r binne gjin grinzen yn 'e leafde, yn sekswurden binne genôch!
  It is makliker ûnder fjoer as d'r in flam yn jo hert is!
  It is better om yn flammen te brânen as de siel fan Kaïn te wurden!
  Oarloch is groepseks: in protte kreunen en gûlen, mar der sil net safolle bloed wêze, sels fan tûzen jongfammen!
  Seks is as oarloch, mar net sa lang en routine!
  Fjochtsje is as leafde meitsje, mar kreunen wurdt net oanmoedige!
  Seks is fansels goed, mar bloed ophoesten is min!
  Oarloch is hurd, mar fernedering weaget swierder dan elke militêre lêst!
  As jo wolle libje, learje te fjochtsjen, as jo wolle oerlibje, learje te winnen!
  Yn 'e oarloch binne alle middels goed, útsein chicken out!
  Elkenien kin fjochtsje, mar allinich de weardige kin winne!
  Oarloch is gjin plak om te tinken, it is fol mei grutte waansin!
  It is better om te fjochtsjen as om it Heitelân te hanneljen!
  Oarloch is gjin snoep, mar it follet jo mei wille as jo it slikke!
  De slach einiget noait, allinich it gebrul fan 'e kanonade nimt ôf!
  De kanonade kin sakje, de loop kin barste, mar de striid sil noait stopje!
  Yn oarloch is it meast nijsgjirrige ding de ûnfoarspelberens, de striid foar echt!
  Wêrom gongen de prizen ûnder Stalin om't de fijannen fan 'e minsken deade waarden!
  It is better om útklaaid te wurden foar jild dan om foar neat te skodzjen!
  It is letterlik moaier om bleatefoet te wêzen as figuerlik skuon oan te hawwen!
  Oarloch is as in sirkus, allinich ynstee fan laitsjen binne d'r triennen, en de arena is de grutte fan in planeet!
  Ik wol frede, it blykt oarloch te wêzen, ik wol oarloch, it wurdt kapitulaasje!
  Oarloch, foar in part, is in mem, jout berte oan echte bruorskip!
  Oarloch is kwea, mar it jout berte oan goede kameraden!
  Lange earms binne goed as de geast net koartsluten is!
  Sterkte wint, en allinich de praktyske geast jout de kado's fan oerwinning ta!
  Krêft en yntelliginsje, lykas man en frou, jouwe de oerwinning allinich yn pearen!
  In persoan, yn tsjinstelling ta in piramide, hat in net-platte stipe yn úthâldingsfermogen!
  De piramide hat fjouwer hoeken, mar it platte oerflak jout it stabiliteit!
  In goede dea is better as in kreaze libben!
  It is goed om God te wêzen yn it wyld, mar it is slim om in duvel yn 'e sône te wêzen!
  De sinne giet oer in heale dei, mar de gloarje bliuwt ieuwen!
  Fame is koart libbe, útsein al it oare!
  Libje foar altyd, lear foar altyd, mar lear net opnij!
  Glory kin heul helder wêze, helderder as goud, mar ferdwynt mear oer de tiid!
  Glory is as de sinne, mar it giet net by nacht!
  It is net maklik om ferneamd te wurden, sels mei muoite, mar luiheid liedt maklik ta skande!
  Fame is as fjoer, noflik foar it each, mar om it te krijen, moatte jo immen ferbaarne!
  It is goed om yn ' e gloarje te wêzen, it is min om omjûn te wurden troch miggen dy't oan 'e bekendheid hingje!
  . HAADSTIK Nûmer 7.
  Nei it wekkerjen wurdt de jonge prins Oenomaus wer oan it tsjil keatling. Dêrfoar mocht er him yn in koele stream waskje en de tosken poetse. En dan in beskieden moarnsiten.
  En fierder te bewegen yn konstante beweging en in bern syn lichem, sadat jo net shackled troch de stiennen pestilens. Sa is it dreech lot fan 'e hege persoan en erfgenamt fan it grutte elven ryk.
  De ienige manier om te oerlibjen is in jonge slaaf te wêzen en hurd te wurkjen. Dit soarget foar tydlike beskerming tsjin ferstening. D'r binne hjir wat kânsen om jo bestean te ferlingjen, mar it is frij ûngemaklik en pynlik.
  Lykwols, de jonge, dy't it tsjil draait, brûkt syn rike ferbylding om him yn in tinkbyldige wrâld te ferdjipjen en syn freugdeleaze bestean yn frijwillich-ferplichte finzenskip op te fleurjen.
  In kabinejonge fljocht op in lytse, trijekoppige draak. Hy wol fine yn in ûnbekend lân, noch net wittende wat, mar wat er kin bringe werom nei it sterkere seks en stopje it útstjerren en fersteaning fan manlju.
  De draak is ek noch in bern, en de jonge is net folle jier âld, en hy hat allinnich koarte broek en in rêchsek mei in combat arsenal, en in bôge, twa swurden en in pear dolken yn syn riem.
  Oenomaus fljocht op syn hynder. En neist har sit it famke Margarita op in lytse draak. Se hat allinnich in tunika oan, brune, en op har bleate teannen binne ringen mei magy. Se fertsjintwurdiget de striid in hit út de minskewrâld.
  It famke is net ienfâldich. Op ierde wie se in partisan en ynljochtingsoffisier yn 'e Grutte Heitelânske Kriich. En nei har dea ferhuze se yn 'e wrâld fan magy en magy. En hy sit der al mear as trijeennjoggentich jier yn. Se studearre ôf oan 'e Dragon Academy en behearske machtige hekserij. Mar se sjocht der sa út as doe't de Dútsers har ophongen. Om ien of oare reden groeit it net, en dit fersteurt Margarita. Hoe lang kinne jo in ivich bern wêze?
  Wier, Oenomaus seit dat er sels in folwoeksen elfprins wie, mar in slavejonge waard. En ek, dêrom is er der oer. Hoewol nee, bern wêze is net sa slim, mar as jo ek in slaaf binne...
  Mar no is er al yn in oare wrâld, hy draait gjin slavetsjil, mar fljocht op in draak. En by him wie it partisanfamke Margarita, dy't bleatefoet troch de snie nei har eksekúsje brocht waard. En dêrfoar martelden se my ek. Se sloegen har mei stikeltried yn 'e rêch en roasten de soallen fan 'e jonge heldinne oer in fjoer.
  Se binne bedutsen mei blierren, en as jo op 'e kâlde snie stappe, is it hast noflik, om't it pynlike jeuk yn jo skroeie fuotten minder wurdt. En op 'e nekke fan' e pionier wie in plakette - "Ik bin in partisan." As se hingje, docht it amper sear, it is gewoan ferfelend om te sjen nei de blide gesichten fan de Krauts en plysjes. No, eangst, wat as de hel har wachtet, as in pionier en in fûle ateïst? Dêr't se sille fry net allinnich dyn hakken, mar dyn hiele lichem, foar altyd.
  Hoewol, wêrom leaut se yn sokke ûnsin? Hoewol, it is spitich om te stjerren en yn it ferjit te gean, sa'n bytsje libbe.
  Mar doe't de strop oan har teare nekke oanstuts, waard it famke wekker op in draak. En neist har wie in nimf sa moai as in ingel. En Margarita tocht dat de himel noch bestiet. Sa'n spesjaal paradys foar pioniershelden en ateïsten.
  Mar yn feite, yn 'e magyske wrâld is d'r goed en kwea, en har problemen. Se waard gau genêzen fan har besunigings en brânwûnen mei magy. En it famke kaam yn 'e Dragon Academy yn' e jongste klasse. Mar se wie talintearre, kapabel en in flugge learaar.
  En se behearske sterke magyske feardichheden. Dêrom gie se, nettsjinsteande har bernelike uterlik, mei Prins Oenomaus op in spesjale missy - om wat te finen dat it sterkere seks helpe soe te rêden. Ommers, in wrâld sûnder manlju is sûnder harmony en ynteresse. En de earlike seks is der ferfeeld en ûngemaklik yn.
  Margarita, wylst se fleach, sei:
  - Soms tink ik, de mannen komme werom, en wat dan? Wa hat in lyts famke nedich? Hoe ik woe dat ik koe opgroeie en wurden in folwoeksene!
  Oenomaus antwurde op in selsbewuste toan:
  - As magy it libben werom kin bringe oan manlju, dan is it mooglik om jo in folwoeksene te meitsjen. Ferjit gewoan net dat elven en nimfen en dryads net âlder wurde, en dit is har natuerlike eigendom. Mar minsklike froulju, nee. Sterke magy is nedich om foar te kommen dat se feroarje yn ûnsjogge, ferfelende en bochelde âlde froulju. En in ûnsjogge âlde frou wêze is folle slimmer as in moai famke. Net te hawwen oer de sykten fan âlderdom dy't minsken oanfallen. Jo hawwe gjin serieuze magy op ierde, en jo hawwe wierskynlik sels sjoen hoe walgelijk en walgelijk âlderdom is, benammen foar froulju.
  Margarita skodde har holle negatyf:
  - Nee, ik wol gjin âld wiif wêze! Better in jonge slaaf te wêzen as in âlde keninginne!
  De jonge prins gniisde en merkte op:
  - Jo sille foar altyd jong wêze, foar altyd bleate fuotten!
  It famke lake en sei:
  - Ik wie foar de oarloch in stedsfamke. Yn Leningrad wie it op ien of oare manier ûnfatsoenlik om bleate fuotten te rinnen, en it klimaat dêr wie net heul waarm. Dêrom wie ik yn it doarp op ien of oare manier ferlegen om te trampjen . Pas yn de besetting, doe't de sandalen fan de bern skuord wiene en it hiel lestich wie om lytse skuon te krijen, learde ik soks te dwaan. En jo witte, yn 'e earste dagen is it pynlik en kâld, benammen as jo net bewege, mar dan wurde jo wend en it is sels noflik. Boppedat is de simmer yn Oekraïne tige waarm en sêft.
  De jonge prins knikte:
  - Ja! Ik begryp it. Mar sjoch wa't fleant!
  Ja , in dame yn in fergulde stupa ferskynde foar har. Nee, net Baba Yaga, mar in spektakulêre blonde skientme, al mei tefolle make-up. En glinsteret mei pearlyske tosken. En ynstee fan in biezem hat se in folslein moderne elektryske stofsûger. Ja, dit is in fermaaklik ferhaal.
  Se blies de bern in tút en song:
  Fol mei kantarellen, iikhoarntsjes,
  Ik sil wat jam bewarje ...
  Nei alle gedachten jonges en famkes
  Ommers jonges en famkes...
  Ik hâld der echt, echt, echt fan!
  Margarita knikte as antwurd en merkte op:
  - Ja, dit is moderniteit. In âlde stupa op in nije manier!
  De blondine mei de stofsûger hearde dit blykber en draaide har om en raasde yn frustraasje:
  - Wêr krigest it idee dat de stupa âld is? Ja, jo sels, as jo op jo ierde bleauwen, soe al in âld wyfke wêze! En hiel ûnsjoch , as net yn in kiste!
  Margarita stimde mei in sucht yn:
  - Ja dat kloppet! Wierskynlik wiene de bonken yn it grêf sweefd, of se wie sa ûnsjoch wurden dat it walgelijk wie om nei te sjen.
  Oenomaus merkte op:
  - Minsken binne skepsels dy't fan God beroofd binne. Se wurde berôve fan wat de elven hawwe - ivige jeugd! En it sterkere geslacht moat ek har burd skeare. De jonges sizze dat it heul pynlik en onaangenaam is!
  De blondine mei de stofsûger naam it en skodde it. En mearkleurige bubbels fleagen nei de bern dy't op 'e jonge draken sieten.
  As antwurd bliezen de jonges fan har draken, en de bubbels fleagen werom, as antwurd skodde de blonde har stêf. En alles begon te draaien.
  De bubbels begûnen te spinnen yn in rûne dûns, as opwûn. En it wie geweldich .
  It famke merkte op:
  - Jo binne gjin Baba Yaga - in bonke skonk,
  En in koele blondine is de helte fan lok!
  De strider mei de stofsûger merkte lilk op:
  Bern binne sa dom as files
  Jo wurde yn it net lutsen ...
  Ik sil dy yn 'e ketel laden,
  Ik sil in fjoer foar dy oanstekke!
  En as antwurd is der sa'n fleurige en blide laits. Dit is wirklik in frou - mei geweldige cool.
  De bern spûnen op har draken en sprongen op nei Baba Yaga. It famke helle in katapult út har rêchsek en koarde:
  - Wolle jo it ûntfange?
  De blondine lake en sloech de pionierstsjoender mei har pulsar. Se ûntwykte har draak. En as antwurd sil hy ek meitsje it teken fan it krús mei in slingervel, en hoe't hy sil skop dy .
  En in fûle web ferwûne de jonge Baba Yaga. Sa fûn se har der yn bûn.
  De jonge Oenomai merkte op:
  - No ja, jou it ta, hokker fan 'e bern hawwe jo ûntfierd?
  It partisan famke knikte:
  - Rjochts! Wy witte dat jo in kanon-like snút hawwe!
  Blonde Yaga gromde, draaide:
  - Ja, ik nim dy der foar en...
  Sûnder praten skodde de skientme en besocht it net te brekken. Mar de pionier heldinne krúst de slingshot en skeat op Yagina mei de enerzjy fan magy en foartekens. Hoe't de blondine begûn te triljen en te wrotten. En it famke song:
  Wy waarden ynspirearre yn drege tiden,
  De wil sterker makke hawwe as stiel...
  De wrâld ferlost fan 'e pest -
  Beste kameraad Stalin!
  
  Yn in protte bylden haw ik metten,
  Yn in einleaze universum ...
  Jo hawwe it goede paad foar ús iepene,
  Wierskynlik oanjout it!
  
  Ik brûkte in skok
  Magie út Solcenism ...
  Hjir is it skema:
  Dat it jok fan it faksisme falle sil!
  De elfjonge merkte op:
  - Hy wie blykber in koele keardel, Stalin! Mar hy wie wierskynlik, lykas alle minsken op ierde, ek âlder wurden.
  It famke skeat ek op Baba Yaga yn 'e jonge modifikaasje en tjirp:
  Lenin libbet yn myn hert,
  Dat wy gjin fertriet witte ...
  De doar nei romte waard iepene -
  De stjerren fonkelden boppe ús!
  Blonde Yaga smeekte:
  - Genôch! Lit my gean, easkje it, ik sil alles dwaan!
  Margarita tweeted:
  - Lit de fongen bern frij! Dan ferjaan wy dy miskien. Hoefolle fan har hawwe jo yn jo stofsûger sûge?
  De blonde mompele:
  - Ik lit dy út! Smyt de magy fan it krús net op my!
  It famke draaide har om. It fjoerige web mei de modieuze mefrou sliepte. En hja draaide om . Margarita warskôge:
  - Lit alle bern gean, sûnder bedrog!
  De blonde fersekerde plechtich:
  - Ik jou myn wurd!
  En sette de stofsûger oan. Bleke skaden fan bern begûnen der út te springen. Trochsichtich, as spoeken. Mar Margarita swaaide har toverstok, en dizze skaden feroare yn jonges en famkes. Dat lêste wiene der trije kear mear. Mar dochs wie Oenomai bliid:
  - Yn dizze wrâld is der teminsten in sterker geslacht. En hast al ús manlju binne útstoarn!
  Margarita sei mei in strieljende glimke:
  - It kaam net! En tankje de goaden!
  Ien fan 'e jonges fleach op bleate fuotten, mar yn in lúkse, hoewol ôfsniene, camisole op nei Oenomaia en stelde him foar:
  - Burggraaf de Lafer! Wow, wat is it walgelijk om yn in stofsûger te sitten. En dizze teef luts ek myn laarzen út, makke fan echt drakenleer.
  Margarita mompele mei in gnyske:
  - Kom, jou wat stellen is werom nei de burggraaf !
  Blonde Yaga neuriede:
  - Ik kin net!
  Oenomaus helle ek syn toverstokje út en skodde it en raasde:
  - En wêrom is dat?
  De moaie heks gûlde :
  - Ik haw se ferkocht! Se wiene tige prestizjeuze. Ien prins betelle in heale sek goud foar harren!
  Margarita mompele:
  - No, wyt ... Dêrfoar nimme wy jo learzens fan jo ôf. Se wurde ek makke fan drakenhûd, en sels tigerhûd.
  Blonde Yaga merkte op:
  - Se sille te grut wêze foar de jonge. En it soe skande wêze foar in heks fan myn rang om bleatefoet te ferskinen.
  Margarita lake en antwurde:
  "Ik bin ek gjin swakke heks, mar ik bin de hiele tiid bleatefoet, sels yn kâlde wrâlden." En do bist sa'n dame. En ik sil de grutte fan 'e jonge oanpasse!
  Prins Oenomaus raasde:
  - En swar in eed dat jo gjin bern ûntfiere. Oars sille wy jo nei it hof fan 'e goaden bringe.
  Jonge Baba Yaga stammere:
  - Ik doch har neat min oan. It is gewoan de enerzjy fan bern dy't my foar altyd jong en moai kin bliuwe. En sa binne se yn libben.
  Margarita gromde fûl:
  - Jo sille in oare manier fine om te ferjongjen. Eins is it tiid om jo in les te learen.
  En it famke mompele in tsjoen. En hoe't se streamen fan pulsar enerzjy loslitte út har bleate teannen en út it puntsje fan har toverstokje.
  En se sloegen de blonde. It skrok ynienen en naam ôf yn grutte. No foar harren, yn stee fan in lang famke, wie der in bang famke net âlder as tsien jier âld, mei pigtails en bleate fuotten. Se flústere:
  - Gjin need! Ik sil goed wêze! Slaen my net!
  Margarita hie laarzen yn har hannen. Se swaaide mei har palm, en se sweefden nei de bleatefoete jonge Viscount, dy't tegearre mei de oare befrijde bern as gewichtleas troch de loft rûn.
  In jonge út in aadlike famylje die syn learzens oan en song:
  D'r binne in protte gefaren om 'e jonge hinne,
  Soms glinstert de wrâld as in kâlde stien...
  jonge kaam lykwols oerein fan 'e bank,
  Want hy is in foarname strider, leau my!
  It famke fan Yaga bedarre en mompele:
  - Sille jo my net swipe?
  Margarita sei strang:
  - As jo net skandalich dogge, wêrom soene jo dan slein wurde?
  It blonde famke tjirre, en in trien rûn oer har rôze wang:
  "Ik bin no in bern, en oare heksen sille my net respektearje!"
  Ien fan 'e frijlitten famkes sei:
  - Wy binne ek bern, en wy skrieme der net om!
  De jonges en famkes laken.
  Margarita merkte op:
  - Jo moatte honger hawwe! Miskien kinne wy nei ûnderen en dêr wat ite?
  De bern makken lûd. De Viscount seach nei ûnderen en sei:
  - Under ús is it kastiel fan 'e reus, en hy is net better as Baba Yaga. Sa...
  Oenomaus rôp:
  - En de reus hat ek bern yn finzenskip. Wy moatte har helpe.
  Margarita glimke en stelde oan it famke Yaga:
  - Miskien kinne wy de bern byinoar nimme en fan 'e reus rêde? Doch in goede die, en jo wurde akseptearre om te studearjen oan 'e fairy akademy. Dêr sille jo leare goede dieden te dwaan!
  It heksefamke song:
  Wa helpt minsken
  Hy fergriemt syn tiid...
  Goede dieden -
  Jo kinne net ferneamd wurde!
  Margarita makke beswier:
  It blomblêd fan in blom is breklik,
  As it al lang lyn ôfskuord wie...
  Hoewol de wrâld omhinne is wreed,
  Ik wol goed dwaan!
  
  Doch goed oan minsken
  Doch goede dieden ...
  En se sille bloeie as blommen,
  Blauwe blommen yn it ljocht!
  De jonge prins merkte op in mear serieuze toan:
  - En jo besykje it goede te dwaan en it kwea te bestriden, en ik leau dat jo it leuk fine!
  It famke Yaga balde har fûsten en sei:
  - No, ik sil besykje. Dochs is d'r gjin wei werom nei kweade heksen - se sille laitsje en jo knype ! Ik sil my opnij opliede as in goede fee!
  Margarita glimke en song:
  Elkenien dy't yntelliginsje hat yn 'e wrâld,
  Moat altyd freonen wêze ...
  Dat it net bart lykas yn in sjitgalerij -
  It yntelliginte spultsje waard net!
  De jonge prins tjirp:
  - No, litte wy nei de reus del!
  In horde bern, hast hielendal bleate fuotten en raffele, meager en bleek, mar enerzjyk en optein, raasde út 'e loft.
  Margarita en Oenomai kamen del op draken, en Yaga, dy't in famke waard, op 'e mortier. En de stofsûger bleau har by, al like it te grut foar bernehannen.
  Dit is it team dat nei de grûn delkaam. D'r is neat oan it enoarme kastiel fan 'e reus mei tuorren mei grutte skulls dy't út har stekke . Mar de yngong wurdt regele troch skeletten, plus in hiele squad fan Orcs.
  De bern binne telâne kommen. Se wiene ree om te fjochtsjen. It famke fan Yaga drukte op de knop fan de stofsûger en der foelen sabels, swurden, spearen, dolken en sels in pear masinegewearen út. Doe't se it betize uterlik fan 'e bern seach, ferklearre se:
  - Ik pakte it mei myn stofsûger. It is folle better as in biezem. En in hiele kolleksje wapens deryn.
  Margarita skodde har toverstokje en har bleate fuotten, mar fersierd mei toverringen, en koarde:
  - No sil ik in tsjoen útbringe dy't jo wapen in spesjale, wûnderlike krêft jaan sil.
  En de tsjoenster sei:
  - Abra , kabra , codabra ! - En streamen fan enerzjy fleagen út har toverstok en toverringen. En it wapen dat Baba Yaga oan 'e bern joech begon te gloeien.
  Oenomai, as in mear betûfte jager, pakte in koart, ljocht masinegewear dat tinne naalden skeat. De jonge slikte syn sappige lippen en song:
  - Goed moat wêze mei in masinegewear,
  Sla as fûleindich stiel...
  Dat bloed streamde net as in wetterfal,
  En it paradys hearske yn it hielal!
  De bern rôpen ienriedich út, en tilden har gewearen op:
  De beul is slûch en wreed,
  De minsken binne tsjin de muorre set...
  Mar ik leau, ús stoarmige spruit,
  Mar ik leau, de sinnestream -
  Ferdriuwe it tsjuster fan 'e finzenis dungeon!
  En sa hastich in detasjemint fan bern, bewapene mei in magysk arsenaal, oan te fallen. De lytse, bleate hakken fan jonges en noch mear fammen flitsen. Se wiene net bang foar meunsters, hoewol in hiele regimint fan harige, stinkende , walgelijke orken har oankaam .
  Oenomai, fleanend op in draak, iepene fjoer op 'e fijân út in masinegewear. Lytse naalden stieken de hierige lichems fan 'e orken, en doe barde der in wûnder: se feroare yn grutte sûkeladebarren en huningbollen.
  Margarita skopte ek de fijân, mei har bleate teannen en magyske ringen derop. En sa kearden de orken mei swurden, dy't ûnder oanfal kamen, daliks yn allerhande lekkere dingen, ynklusyf snoepjes bedekt mei sûkelade en mei fûgelmolke deryn. Dit is echt lekker. En cheesecakes, en donuts mei maanzaad en kaniel.
  En de toverstok fan it partisanfamke weaget en makket fantastyske dingen.
  En sa gienen de bern yn 'e striid mei de orken. Earst fan alle, Viscount. Syn klean waarden, nei't de jonge syn learzens oandien hie, gloednij, as gloednij. En hy focht net allinnich mei in swurd yn 'e rjochterhân, mar hold ek in swurd yn 'e lofterhân.
  En út it oanreitsjen fan it blêd fûnen fantastyske transformaasjes plak. No, ynstee fan in orc, ferskynde in yndrukwekkend grutte taart mei rozijnen. En út 'e slach fan it swurd ferskynde in sûkelade-tsiiskoek. En oare jonges yn 'e striid.
  Ien famke, blykber út in mear ûntwikkele lân, rêste har bleate fuotten op it gers en krabbele út in masinegewear. Wat jout oanlieding ta ferskate soarten mearke-transformaasjes. En út 'e ork kaam in grutte, opfolle woarst, en dan in kalkoen mei sûch. En hokker oare lekkere lekkernijen ferskynden net.
  En de geurige kokosnoot cupcakes dy't ûntstien út it touch fan blêden. En ek geweldich iis.
  It partisan famke Margarita begûn te sjongen yn striid ekstase;
  Wy binne pioniers, bern fan it kommunisme,
  Wa wol it lân grutbringe...
  Hitler sil fûleindich antwurdzje foar syn grime,
  Wy sille ferpletterje, leau my, satan!
  
  Wy namen in eed foar God,
  En Lenin joech syn hert oan 'e jonge ...
  O, oardielje de pioniers net hurd,
  De Almachtige joech harren mear krêft!
  
  Wy gongen nei de foarkant bleate fuotten jonges,
  Se woene fjochtsje, har heitelân behâlde ...
  Sawol de jonges as de famkes mei scythes binne foar ús,
  En ús loyaliteit is sterke harnas!
  
  Slach by Moskou woeden,
  Tanks brânden, asfalt smolt...
  Wy sille it kommunisme sjen, leau ik, wy hawwe jûn,
  En jo kinne in faksist útnimme mei in breedswurd!
  
  Leau my net, minsken, Hitler is net almachtig,
  Hoewol it idee fan 'e Führer libbet ...
  En wy sloegen de fascisten hurd,
  Litte wy op ús geweldige reis gean!
  
  Wy sille de fijannen fan Rus net bang wêze,
  Wy hâlde fan ús lânseigen USSR ...
  Do bist gjin ridder mei de siel fan in clown,
  Lit ús in foarbyld sette foar it keninkryk fan God!
  
  Hitler wit it net, hy sil slim slein wurde,
  Ek al raast de macht fan 'e hel yn him ...
  En de parasitêre Krauts komme,
  Dy't de frede mei fjoer folje sil!
  
  De grutheid fan Russen is om te winnen troch te spyljen,
  Hoewol d'r in kolossaal wurk efter dit ...
  De oerwinning sil komme, leau ik, yn weelderige maaie,
  En de Fuhrer sil folslein kaput wêze!
  
  Dit is ús leauwen, de krêft fan it kommunisme,
  Lit de USSR foar altyd bloeie ...
  Wy sille, jo witte, it jok fan it faksisme ferpletterje,
  Dit is hoe't Ruslân in leger wurden is!
  
  Yn Stalingrad waarden de Fritz slein,
  Se herkenden ús sterke fûst...
  En wy joegen koele kado's út,
  En se joegen de diktator in nikkel!
  
  Myn lân, moaie Ruslân,
  Dêryn bloeie yn de Arktyske appelbeammen...
  Svarog en Stalin binne, jo witte, de Messias,
  De nazi's flechtsje foar de Russyske fjochters!
  
  Sa moai is it hielal,
  As it kommunisme boppe him skynt...
  En de besikingen sille wêze foar opbou,
  Flecht allinich omheech en gjin sekonde del!
  
  Wy namen de winter mei in wylde reade gjalp,
  Se bruts de rêchbonke fan de Wite Garde...
  De fijannen fan Ruslân fan it kommunisme wurde slein,
  Wy hawwe noch de trofeeën foar lunch!
  
  Wy holden Stalin hiel strak,
  Famkes bleate fuotten yn elke froast...
  Do bist, leau my, in sterk persoan wurden,
  En de pionier is útgroeid ta in ridder!
  
  Nee, Ruslân sil nea brekke,
  De ûnstjerlike Lenin wiist de wei...
  Wy binne net bang foar glossy flammen,
  En de Russen kinne net ôfkeare fan it kommunisme!
  
  
  Yn 'e namme fan ús Mem Ruslân,
  Litte wy harten kombinearje yn ien krâns ...
  Hoera, rôpen de famkes lûd,
  In grutte dream sil útkomme!
  
  Ja, ús leauwe is altyd by ús heiten te wêzen,
  En as jo jo foarâlden oertreffe kinne ...
  Wy sille foar altyd dapper goed dien wêze,
  Al liket er net mear as tweintich!
  
  Leau my, wy hâlde fan ús heitelân,
  Wy wolle gelok foar altyd ...
  Lucifer, leau my, sil ús net ferneatigje,
  Simmer sil komme - de kjeld sil ferdwine!
  
  Alles sil heul prachtich bloeie yn Ruslân,
  It is as is de problemen út 'e wrâld ferdwûn ...
  It tiidrek, leau ik, fan it kommunisme sil komme,
  Rykdom en freugde sil foar altyd wêze!
  
  Wittenskip sil de fermoarde yn fjildslaggen opwekke,
  Minsken sille foar altyd jeugd hawwe ...
  En de minske is as de Almachtige,
  De smjunt sil ferdwine, wit ik, yn 'e ivichheid!
  
  Koartsein, lok skynt foar elkenien yn it universum,
  Alle minsken fan 'e wrâld binne as ien famylje ...
  Bern laitsje en boartsje yn 'e himel,
  Jo sille fan my hâlde mei in liet!
  Sa song se, en de bern makken de orken yn wat ûngewoan lekker en appetitearjend mei magyske wapens. Mar sels doe't it hekse famke de enerzjy út 'e stofsûger frijlitten, begon te ferskinen glêzen mei fisk, side skûtels en swannen mei in lekkere koarst , wêryn't de genedeleaze orken kearden. En it wie hiel moai.
  Hjir feroare de kommandant fan 'e goblin orc, dy't ûnder de klap fan goede magy kaam, yn in weelderige geurige taart, bedekt mei roazen, crème korenblommen en kandearre fruchten.
  En safolle ferskillende lekkere dingen joech berte oan magyske wapens yn 'e hannen fan ûnskuldige bern.
  Mar de skeletten kamen ek nei de orken de slach yn. Grut en skriklik. Se bewege as hout. De bern foelen har oan mei swurden en sabels en smieten dolken. En Oenomai fan 'e draak en it famke te foet sjitte mei masinegewear barsten op 'e skeletten.
  Margarita brûkte ek magy en liet har pearlyske tosken sjen. En se die konkrete wûnders. En har magy feroare skeletten yn gouden wynglêzen fol kleurich iis en ryk fersierde koeken.
  En út 'e slach fan 'e swurden fan 'e jonges, ynklusyf de burggraaf de Lafer, ûntstiene allerhanne lekkere en appetitearjende dingen. En sa'n geur ferspraat oer it kastiel. Gewoan in wûnder fan wûnders.
  Ut ien fan de grutte skeletten kaam in hiele berch koeken te foarskyn. En dizze koeken fonkelden mei alle kleuren fan 'e reinbôge fan ferskate crèmes.
  Ja, der wiene hjir sokke lekkere, tige smakke dingen. Guon driigjende swarte skeletten waarden kolossale grutte lollipops.
  En de hongerige bern koene it net tsjinhâlde om de lekkere lekkernijen te besykjen. Margarita blies de gong en rôp:
  Magen binne ús wichtichste fijannen,
  Se smite ús, leau my, yn kweade aksjes ...
  As in jonge taarten sjocht,
  Hy wurdt triuwd om magen te stellen!
  
  Dus poppe net haasten
  De tiid sil komme, en jo sille noch ite ...
  En sûndigje net foar God, leave,
  Oars wurde jo yn brânwachten!
  Oenomaus lei de bern út:
  - Oant de kannibale reus is ferslein, is it iten gefaarlik. De wichtichste smjunt moat dellein wurde!
  Der waerd in lûde stomp heard, en earst ferskynde in gigantyske skaad, dy't de helte fan it fjild bedekte, fol mei allerhanne koeken en skûtels. En dan de hoarnende reus sels. It hie de mûle fan in potfisk en klauwe fuotten. En sa heech dat it heger is as it al enoarme kastiel mei tuorren en skeletten.
  De bern skriemden fan eangst, en de kannibale boef waard fuortendaliks yn grutte.
  Margarita sei mei in glimke:
  - Wêz net bang! Hy is allinich grut as jo bang binne foar him!
  Oenomaus rôp mei grime:
  Jo guy kin net in leffe, mar do bist in gek, en wy hawwe sjoen de sights!
  It heksefamke Yaga tjirpe:
  - Dear, leave ogre,
  Wolle jo lekker snoep...
  Of de magy fan in slach,
  Jo krije it wer fergees!
  Margarita rôp:
  - Bern, roppe ienriedich: wy binne net bang foar jim! No, lit ús gearkomme.
  Mar it wie dreech foar de jonges om har foar sa'n skarrel te sammeljen . It famke begûn fuort te rinnen, har lytse rûne hakken. De moediger burggraaf de Lafer en in pear jonges begûnen har werom te hâlden. It wie dúdlik dat de jonges bleek wiene fan eangst. En doe song Margarita, om moed te jaan, in striidliet út de oarloch;
  Wy binne famkes út it lân fan 'e USSR,
  Dat is in fakkel foar de hiele wrâld ...
  Lit ús sjen litte, jo witte, in foarbyld fan grutheid,
  Hjir binne de heldedieden songen!
  
  Famkes waarden berne ûnder de reade flagge ,
  En bleatfuotten rinne se troch de froast...
  Dochters en soannen fjochtsje foar Rus',
  Soms jout de breid de keardel in roas!
  
  D'r sil in reade flagge oer it universum wêze,
  Ljocht sa helder, as in fakkelflam ...
  Ommers, jo witte, heroysk, wy hawwe in swing,
  En ús banner skittert as read!
  
  Leau it net, de ferdomde faksist sil net trochjaan,
  En de Russyske geast sil nea ferdwine ...
  Oerwinningen sille in einleaze akkount iepenje,
  Litte wy hallo en hallo sizze tsjin elkenien!
  
  Ruslân is in prachtich lân,
  Jo joegen kommunisme oan 'e folken ...
  Foar altyd jûn troch God royaal ,
  Foar it heitelân, foar lok en frijheid!
  
  De fijân sil it Heitelân net kinne ferslaan,
  En hoe wreed en ferriedlik hy ek wie ...
  Us ûnoerwinlike Russyske bear,
  De Russyske soldaat is sa glorieuze foar syn oerwinning!
  
  Moai Sovjet lân,
  De famkes deryn binne grutsk dat se moai binne...
  Se is ús jûn troch berte foar altyd,
  En lit ús Komsomol-leden earlik wêze!
  
  Wy fjochtsje oan 'e râne fan Moskou,
  Blizzard, sniedriften, en de famkes binne bleatefoet ...
  Wy sille ús heitelân net opjaan oan de satan,
  sels ús sjiten sjitte sekuer!
  
  Dus yn grime binne de famkes entûsjast om te fjochtsjen,
  En mei de neakene hak smite se in eksploazjepakket ...
  In fascist, hy sjocht gewoan cool,
  Yn feite, gewoan kwea Kain!
  
  Fijannen kinne famkes net ferslaan,
  Se binne berne ûnder sa'n stjer ...
  Us ûnoerwinlik meunster is de bear,
  Wa makke it heitelân syn frou!
  
  Wy Russyske famkes binne goed,
  Wy binne net bang foar marteling en froast...
  En wy sille, leau my, de oanfal fan 'e kweade horde ôfwize,
  De fijân sil gek wurde fan 'e dosis!
  
  Se wienen by steat om triuwe de fijân fuort fan Moskou,
  Hoewol hy is fol mei enoarme krêft ...
  Wy famkes binne sa grutsk op ússels,
  Tsjinstanners sille allegear ferdwine yn har grêven!
  
  Leau it net, fijannen kinne Rus net ferslaan,
  Sûnt elke ridder komt fan luiers ...
  De jager is blykber feroare yn spultsje,
  En de tsjinstanner is noch mar in bern!
  
  Mar de Russyske geast, great, leau de geast,
  Jo witte, d'r binne ferburgen krêften yn ...
  De fijân sil folslein ferpletterd wurde,
  Ommers, ridders binne ûnoerwinlik yn 'e striid!
  
  Lit jo twifels oan 'e kant , famkes ,
  Wy binne de dapperste, do witst, yn 'e wrâld ...
  Lit ús de horden fan satan yn it inferno smite,
  Litte wy alle tsjinstanners yn it húske weagje!
  
  De hillige oarloch sil einigje
  Frede en moarn sille oer de planeet komme ...
  Se is foar altyd mei de sinne, jo witte, jûn,
  Mei de simmer foar altyd blaze!
  
  En it kommunisme ivich yn gloarje,
  En Lenin en de grutte Stalin binne by ús ...
  Yn bloedige bioskoop is no pas faksisme,
  En ús wil, leau my, is sterker as stiel!
  
  Myn Ruslân regearret ieuwenlang,
  En joech lok oan it hiele universum ...
  Jo hawwe de krêft fan in stielen fûst nedich,
  En weagje, mar op in ferstannige manier!
  Earst song Margarita allinich, mar doe namen Enomai, it famke Yaga, burggraaf de Lafer en oare bern it liet op. En dit wie al in sterk, fol lûd koar, dêr't alles fan skodde. En de enoarme, echte reus begon yn grutte te ferminderjen. Hy seach der net mear sa koel en driigjend út. En de hoarnen waarden lytser, en de klauwen waarden lytser. Wow...
  It famke Yaga song mei in laitsjen:
  Goed dien, goed dien, jo kinne grutsk op him wêze -
  Sân binne net bang foar ien!
  De bern rôpen ienriedich út en stampen mei bleate fuotten:
  Wy binne net bang foar dy ogre,
  Jo wurde ûnder de foet fan in bern trape...
  Ek al binne wy net âld genôch krigers,
  Wy wiene ienris ûnder Baba Yaga !
  Dit binne bern, sa moai yn siel en gesicht. En se fjochtsje as reuzen. Hoewol't no moat de kannibale reus moreel ôfmakke wurde. En de bern begûnen te dûnsjen.
  En it famke Yaga naam de stofsûger en wiisde it op 'e boef, en begon wat te mompelen.
  Ien fan 'e jonges slikte in grutte lolly yn 'e foarm fan in haan , dy't feroare yn in skelet, en it famke naam in hap iis.
  De bern bedrige de reus:
  - It sil dy ek barre!
  En hy skodde letterlik. Hy kromp noch mear. En de gouden glêzen mei iis yn alle kleuren fan 'e reinbôge begûnen noch helderder en moaier te skitterjen.
  De pionierheldinne Margarita song wer mei lilkens, in patriottysk liet út 'e oarloch, en de rest fan 'e bern koarde:
  Ik kaam by de Komsomol by it boartsjen,
  Meisje fan in moaie dream...
  Ik tocht dat de wrâld ivich maaie wêze soe,
  Elke dei is de berte fan 'e maitiid!
  
  Mar om ien of oare reden slagge it net,
  Op ien of oare manier kin ik net fereale wurde ...
  No, fertel my, jonges, op myn genede,
  It libben is in tige sterke oar!
  
  Ynienen dondere de oarloch ynienen,
  En in orkaan fan 'e dea raasde ...
  En myn famkes hawwe in sterk lichem,
  Jo kinne josels yn ien kear ûnder oanfal sette!
  
  Leau my, ik wol net opjaan,
  Fjochtsje foar it Heitelân oant it ein...
  Wy drage granaten yn in sterke rêchsek,
  Stalin ferfong syn heit yn 'e herten!
  
  Grutte krigers fan Ruslân.
  Wy kinne frede en oarder beskermje ...
  De stjerren fan 'e himel wetteren it fluweel,
  En de jager feroare yn spultsje!
  
  Ik, in bleatefoet famke, fjochtsje
  Fol ferlieding en leafde ...
  D'r sil, ik wit, in plak wêze yn dit paradys,
  Jo kinne gjin lok bouwe op bloed!
  
  Grutte krigers fan it Heitelân,
  Wy sille stevich fjochtsje by Moskou ...
  En dan de dream ûnder it kommunisme,
  Tsjin de ûnderwrâld mei de satan!
  
  Brave Russyske jonges,
  Dat se earlik stride oant de ein...
  sjitte mei in masinegewear,
  As jo nedich hawwe in kroan fan goud!
  
  Net iens in kûgel kin ús stopje
  Jezus de grutte God is opstien ...
  De dagen fan 'e rôfdierige draak binne foarby,
  It waard noch helderder út de loft!
  
  Ik hâld fan dy, leave Lada,
  De heechste God Svarog sil yn gloarje wêze ...
  Wy moatte fjochtsje foar Ruslân,
  De bêste Wite God is by ús!
  
  Bring de Russen net op 'e knibbels,
  Us fleis, leau my, kin net bedarre wurde ...
  Stalin en de grutte Lenin binne by ús,
  Jo moatte dit eksamen ek trochjaan!
  
  De pine fan it Heitelân is ek yn ús herten,
  Wy leauwe yn har grutheid ...
  Wy iepenje gau de doar nei romte,
  It sil in heul swiet libben wêze!
  
  Wy binne bleate fuotten moaie famkes ,
  Wy rinne sa flink troch de sniedriften...
  Wy hawwe dizze bittere wodka net nedich,
  De cherub spreit syn wjukken út!
  
  Wy famkes sille opkomme foar it Heitelân,
  En wy sille de kweade Krauts antwurdzje, nee,
  Hellish Kain sil ferneatige wurde,
  En hallo foar Kristus de Ferlosser!
  
  Der sil in tiidrek wêze - it koe net better,
  De deaden sille foar altyd opstean ...
  It universum sil in echt paradys wurde,
  De dream fan elkenien sil útkomme!
  Margarita fielde in bytsje tryst - se is al mear as hûndert jier âld, en se is noch in famke. En miskien bliuwt er foar altyd in bern.
  Mar de rest fan 'e bern wiene bliid en wiene bliid mei dit liet.
  En de formidabele kannibale reus waard noch lytser fan stal, en like mear op in bang kabouter as in meunster.
  Stikken iis en koeke fleagen op him ta. De bern laken en stekken de tonge út. Dit like hiel komysk. En de fleurige keardels bleauwen gesichten meitsje.
  It famke Yaga sloech har lippen en tjirre:
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje -
  En hoe libje helden!
  En hoe libje helden!
  En Baba Yaga wiisde de stofsûger op oare orken en kabouters dy't út it kastiel sprongen. En Enomai en it famke begûnen op har te sjitten mei masinegewearen. En se diene it geweldich . En wer wiene der glêzen mei fleurich iis, rozijnenrollen, kreamkoeken, maisflokken, sûkelarje en mear . Alles rûkte sa goed en seach der ekstreem smakelijk út.
  En de stridersbern laken en lieten har skerpe, wite tosken sjen, lyk as dy fan wolven.
  Hoe geweldich en unyk seach dizze aksje der út.
  En Margarita sloech de orken en skeletten mei bliksem, trochgean mei har prachtige transformaasje.
  Dêrnei song it pioniersfamke wer in patriottysk en sublym liet, en de rest fan 'e bern yn koar helle har parmantige en fleurige liet:
  De satan sil ús net ferslaan
  Myn heitelân, it moaiste fan 'e wrâld,
  It moaie lân is ferneamd...
  Folwoeksenen en bern sille der bliid wêze!
  
  Lit de lelies fan 'e delling der prachtich yn bloeie,
  En de cherubs spylje in fatsoenlike hymne...
  De Fuhrer sil kaput wêze,
  Russen binne ûnoerwinlik yn fjildslaggen!
  
  Komsomol-leden rinne bleatefoet,
  Se stampe op 'e snie mei har bleate hakken...
  Hitler, jo sjogge gewoan cool
  Ik sil dy oerrinne mei in tank!
  
  Kinne wy de nazi's ferslaan?
  Lykas altyd binne wy bleate fuotten, famkes...
  Us meast formidabele ridder is de bear,
  Hy sil elkenien deadzje mei in masinegewear!
  
  Nee, wy famkes binne al hiel cool,
  Wy skuorre letterlik alle fijannen útinoar ...
  Us klauwen, tosken, fûsten ...
  Wy sille bouwe in plak yn in prachtich paradys!
  
  Ik leau dat d'r koel kommunisme sil wêze,
  It lân fan advys, leau my, bloeit deryn...
  En jammerdearlik nazisme sil ferdwine,
  Ik leau dat jo dieden ferhearlike wurde!
  
  De regio sil wyld bloeie, leau ik,
  Fan oerwinning binne wy werom nei oerwinning...
  Nikolai fersloech de Japanners,
  De samoerai sil antwurdzje foar gemienens!
  
  Wy sille ús net litte litte,
  Litte wy ús fijannen mei ien slach ferpletterje ...
  Lit de jager yn spultsje feroarje,
  It wie net foar neat dat wy de Wehrmacht ferplettere!
  
  
  Leau my, it is net maklik foar ús om op te jaan,
  Russen hawwe altyd wist hoe te fjochtsjen ...
  skerpen ús bajonetten mei stiel,
  De Fuhrer sil it byld wurde fan in clown!
  
  Dit is wat myn heitelân is,
  De Russyske akkordeon spilet deryn...
  Alle folken binne in freonlike famylje,
  Abel triomfeart, net Kaïn!
  
  Meikoarten sil de USSR yn gloarje wêze,
  Ek al is ús fijân wreed en ferriederlik ...
  Wy sille in foarbyld sette foar moed,
  De Russyske geast sil wurde ferhearlike yn fjildslaggen!
  By de lêste sin naam it pionierfamke bliksem út har toverstokje en loslitte, en pulsars út har bleate teannen mei magyske ringen en stiennen. Se bedutsen op it lêst de reus dy't as in slak ynkrompen wie. Dy wie hielendal bedutsen troch de fjoerige gloed. Doe flitse it wer. Orcs en skeletten binne úteinlik feroare yn allerhanne prachtige lekkernijen. Sa lekker en bakt, fan ferskate soarten hammen, gevulde fisk en guozzen, oant koeke, gebak, karamels en iisglêzen.
  De bern wiene bliid en sprongen op en del. Se liken tige bliid en bliid.
  Hjir, op it plak fan de formidabele en stoere kannibaalreus, ferdwûn it ljocht. In tinne, ljochthierige jonge yn koarte broek, sa'n sân jier âld, ferskynde. Sa'n harmless en swiet bern ynstee fan in formidabel meunster. Hy knipperde mei de eagen en gnyske:
  - Sla my net!
  Margarita rôp:
  - Wês net bang! Wy sille jo net oanreitsje. No kinne jo jo libben fanôf it begjin begjinne en nei skoalle gean!
  De jonge en eardere kannibaal gûlde:
  Wat foar skoallelibben is dit?
  de test alle dagen ...
  Oanfolling, ferdieling,
  Multiplikaasjetabel!
  It kastiel fan 'e kannibale reus waard omfoarme rjocht foar ús eagen. Ynstee fan skulls bloeiden blommen fan fabulous skientme op 'e koepels. En de koepels sels fonkelden mei goud. En alles waard sa prachtich, fonkeljend, skitterend, de muorren fan it kastiel wiene bedutsen mei blommen. En ynstee fan bloed begûnen de fonteinen te streamen mei diamantstreamen, en de wolken ferdwûnen, en fjouwer sinnen skynden tagelyk.
  En de befrijde bern bigounen mei fleurich laitsjen it slot út to rinnen. Mûle, raffele, bleate fuotten wiene se dochs bliid.
  Jonges en famkes sprongen op 'e lekkere lekkernijen, en barrels mei cocktails en sop ferskynden krekt ûnder it gers.
  It famke Yaga fleach op in mortier nei de eardere kannibalreus en joech de jonge iis. Hy slokte it op en bruts yn in glimke:
  - Lekker!
  En hy foege eangstich ta:
  - Ferjou my, bern! Ik skamje my dat ik dy opiten. Hoe walgelijk is dit!
  Hieltyd mear bern rûnen út. Ynklusyf dyjingen dy't earder opiten troch de kannibaal. De ûnskuldige jonge sloech mei de eagen en song sels;
  No, is it gjin wûnder, is it net in mearke,
  Alles is sa wurden, leau my, prachtich!
  Nee, it is better om goed foar ús te dwaan -
  En it kwea sil ferdwine yn tiidleazens!
  Ja , it wie in oerwinning. Wier, ien fan 'e jonges, mei in heul gespierde romp en yn koarte broek, seach nei it reflektearjende oerflak en jankte:
  - Wêr is myn heldhaftige hichte hinne?
  Oenomaus frege:
  - En wa bisto?
  De jonge mei tige definieare spieren antwurde:
  - Nikitich.
  En syn bernich gesicht waard tsjuster, en hy mompele:
  - Ik wie in grutte held, en no bin ik mar in bleate jonge yn koarte broek, dy't my sa nedich hat.
  De eardere kannibaal flapte út:
  - Litte wy tegearre nei skoalle gean!
  Dobrynya raasde yn lilkens, en skopte syn bleate jongesfoet sa hurd dat de stien spjalte:
  - No, nei de hel mei skoalle! Ik tocht dat ik útput wie !
  Margarita antwurde mei in sucht:
  - Ik begryp it!
  De jonge Dobrynya raasde:
  - Wat begrypst! No sil myn frou my ferlitte! Wa hat my sa'n sneuperbern nedich !
  Oenomaus antwurde mei in glimke:
  - It wichtichste ding yn it libben is de siel. Grutte makket neat út!
  Dobrynya beswier:
  - Nee! Do kenst myn frou net. Ien kear beweech se har hakke sa hurd, dat se de fluitende tosk fan 'e nachtegaalrôver útsloech! Se is strang, en wêrom hat se in jonge sûnder snor nedich ! - En de jonge sloech op 'e nij mei de bleate fuotten, bernlike, mar sterke foet, as in hammer, dat de stiennen stien yn lytse brokstikken ferplettere. En de jonge held rôp. - Meitsje my gau folwoeksen!
  Oenomaus antwurde mei in sucht:
  - Spitigernôch kinne wy dit net dwaan, toch?
  Margarita antwurde:
  - Op dit stuit kinne wy eins net, mar as jo mei ús reizgje foar in grut doel, dan komme wy miskien wat op!
  De jonge Dobrynya frege driigjend:
  - Wat is dyn doel?
  Oenomaus antwurde fol fertrouwen:
  - Om it sterkere seks op in universele skaal te rêden fan 'e dea. D'r is in pest yn ús universum, en it kin jo ek berikke!
  Margarita knikte ynstimd:
  - Ja, Dobrynya, doch mei. Jo hawwe noch altyd jo heroyske krêft, en jo sille ús tige nuttich wêze!
  De titanenjonge, hoewol hy fan uterlik net âlder of langer wie as Oenomai, in jonge fan likernôch tolve jier âld , mar hy hie kolossale fysike krêft. Sa knypte er mei de bleate fingers de stiennen en naem it letterlik en ferpletterde it, wêrnei't er mei in glimke opmurken:
  - En ik bin noch goed! Goed, ik gean mei dy. It sil eng wêze om werom te gean nei myn frou oant ik grut wurde !
  Margarita, mei in glimke dat wie as in mearke, antwurde:
  - In tige wiis beslút!
  En se klikte mei har bleate teannen. In tredde, adorable baby draak ferskynde.
  It famke ferklearre:
  - Jo moatte net rinne as in bidler mei in tas!
  . HAADSTIK Nûmer 8.
  Dominika wie tige útput by de oergong en it trochjaan fan de eksamens. Dêrom waarden har prachtige fammen wosken yn in gouden bad en dûs. En doe sette se har yn in sêft, waarm bêd yn in aparte, lúkse keamer foar elite studinten en froulike studinten. Dominica rekke yn in nuvere dream, har lêste winsk wie by Prins Oenomaus te wêzen , foar wa't se grutte sympaty en sympaty fielde.
  En krekt sa gau as se omearme waard troch de god Morpheus, sy
  Dominica fielde ynienen dat de wyn yn har gesicht waaide, en se siet op in glêde, skuorjende rêch. En wolken flitse om.
  En it famke kearde har om en seach in kreaze, spierige jonge, dy't se daliks herkende. Ja, it wie prins Oenomaus, dy't in jonge slaaf waard. En no rydt er op in lytse, trijekoppige draak. In famke fljocht nei rjochts fan him. Se is ek hiel moai en swiet, mei goudread hier. Se liket net âlder as Oenomaus. En oan de linkerkant is in jonge. Ek ljochthierich , kreas en heul gespierd, mei in ekspressyf gesicht. Sa'n groep bern mei rêchsekken en wapens. En it famke hat ek ringen oan har teannen en hannen ek.
  De draak fielde it ekstra gewicht en begûn faker mei de wjukken te klappen om net yn te fallen.
  It famke Margarita skodde har toverstok en raasde:
  - Wa bisto? Wêr kaam it wei?
  Oenomaus erkende Dominica lykwols en sei op in selsbewuste toan:
  - Dit is in útkarde fan planeet Ierde. Se moat bewarje it sterkere seks yn ús hielal, neffens profesije.
  It famke Margarita gnyske:
  - Fan planeet Ierde? Hawwe jo de Grutte Heitelânske Kriich meimakke?
  Dominica befêstige mei fertrouwen:
  - Ja, it wie!
  De pionierheldinne frege ynsinuearjend:
  - En wannear is it foarby?
  It sloech famke, net minder selsbetrouwen, antwurde:
  - Fan twaentweintich juny ienenfjirtich oant njoggen maaie fiifenfjirtich, no, fansels, wy hawwe wûn!
  Margarita antwurde mei in glimke:
  - Ik wit dat wy wûn hawwe! Oars soene wy net mei dy prate. Dat betsjut dus dat wy lângenoaten binne, gewoan ferspraat oer de tiid. Hoe moai is it om ien te moetsjen fan jo thúsplaneet, en noch mear út jo lân!
  Dominica antwurde mei in sucht:
  - Doe't de Grutte Heitelânske Kriich einige, wie myn pake noch net berne. Dit is in lang ferhaal foar ús!
  Margarita sei ek mei in sucht:
  - En ik libbe net om syn foltôging te sjen. Ik waard yn jannewaris '44 ophongen. Mar ik leaude yn ús oerwinning. Kiev wie al befrijd, en Stalingrad en de Koersk Bulge tongerden. Wat in meilijen om te stjerren as jo noch mar tolve binne , sûnder by de Komsomol te kommen.
  Dominica wie ferrast:
  - As jo sa lang lyn stoarn binne, wêrom is it dan noch in famke?
  Margarita skodholle:
  - Dat wit ik net. Der binne hast hûndert jier ferlyn sûnt myn dea, en ik bliuw in bern. Mar d'r is ek in plus: ik bin hielendal net âld, en ik haw gjin inkele vulling yn myn tosken!
  Dominic giechelde en merkte op:
  - Ja, âlderdom is tige min, gewoan walgelijk!
  En de moaie filmaktrise begûn te sjongen;
  It minskdom is yn grutte fertriet,
  Wierskynlik tinkt elkenien oan him!
  Triennen waarden fergetten oer dizze see,
  De eangst fan in persoan baarnt mei fjoer!
  
  Jierren krûpe nei jier yn in karavan,
  Beppe wriuwt har henna oer de wangen!
  En der barde wat mei de slanke figuer fan it famke,
  Ik begryp net wêr't de rimpels weikomme!
  
  Wêrom is de kroan fan 'e natuer helder?
  De skepper fan masines moat ynienen ferdwine!
  Dejinge dy't de krêft fan 'e wyn oan' e karre brûkte,
  Hy kin net omgean mei it kwea fan fergrizing!
  
  In skientme wurdt in freak
  En de held ferdwynt foar ús eagen!
  No al grimmitich waar,
  En nachts bin ik martele troch wylde eangst!
  
  Mar ik leau net dat der gjin heil is,
  In persoan kin mei God argumearje!
  Sadat in freonlike famylje ivich wurdt,
  Dat de dyk mei gemak en steil omheech giet!
  
  Alde froulju sille gjin rimpels mear hawwe,
  Lit ús âlderdom weromlûke yn skamte!
  En man, de machtige soan fan foarútgong,
  Hy sjocht mei ljochte eagen nei it hichtepunt fan it libben!
  
  En d'r sil einleaze skientme wêze
  De dagen sille streame as in folstreamende rivier!
  Minsklike goedens sil ferskine
  It hert sil ommers suver en foarname wurde!
  
  Leau, nij wille sil komme,
  Yn 'e rin fan' e jierren sil wiisheid tanimme!
  Iis leit ommers net yn in jong lichem,
  As in skoaljonge dy't graach studearje foar fiif!
  
  It mark is heger, kom op, sykje it,
  Jo sille it eksamen op syn minst hûndert kear opnij meitsje!
  En jo kinne Peaskekoeken mei huning ite,
  No, wurden in âld famke no!
  Wat song Dominika moai, in echte primadonna. En har lieten wiene fol en irisjend, as de trille fan in nachtegaal.
  Enomai knikte ynstimd:
  - Hjir kinne jo net tsjin pleitsje !
  Boy Dobrynya merkte op:
  - Alderdom is min. Mar ik krige ferjongende appels foar mysels en myn frou . As jo der in bytsje fan ite, wurde jo net âld en wurde jo net in bern. En doe sloech ien domme heks har oan sokke apels. Se wie in âld wyfke, mar se kaam op 'e pot telâne. Dat jo moatte matearje yn alles witte, en ûnthâlde dat alle leeftiden ûnderwurpen binne oan leafde.
  Enomai merkte ynienen op:
  - Myn draak sykhellet swier! It is dreech foar him om twa minsken te dragen, benammen om't Dominica gjin bern is, mar in heul grut en spierich famke. Se hat in nije flyer nedich!
  Margarita sei fertroulik, en klikte mei har bleate teannen:
  - Der komt in flyer!
  In lytse trijekoppige draak ferskynde earst yn 'e loft. Mar it partisan famke stjoerde in striel fan enerzjy yn him, en dizze draak begûn te groeien.
  Dominica wie ferrast:
  - Dit is magy yn aksje. Dit is myn earste kear dat ik draken sjoch wurde grutbrocht.
  Margarita antwurde mei in glimke:
  - Draken binne gjin minsken, it is makliker om se op te bringen!
  It bist groeide ta in grutte wat grutter as de oare trije draken. En noch in knip fan 'e fingers, dizze kear fan 'e hannen, en Dominika fûn harsels yn in noflik seal!
  It pioniersmeisje knikte:
  - Jo sjogge hoe ienfâldich it is! No hawwe jo jo eigen draak. Bliid yn dit!
  It slachtoffer sei mei in gniffel:
  - Dit is fansels geweldich , mar wat is it punt om mei blydskip de muorre op te klimmen?
  Margarita lake en antwurde:
  - Hawwe jo net dreamd fan jo eigen draak?
  Dominica mompele earlik:
  - Ik dreamde fan myn eigen helikopter. Mar se hie gjin tiid om jild foar him te fertsjinjen. Dus d'r is neat om spesjaal bliid oer te wêzen!
  Enomai merkte mei in glimke op:
  - Mar ik dreamde fan in persoanlike draak.
  Dobrynya befêstige:
  - Persoanlike draak is cool! Myn heroyske hynder koe lykwols ek fleane as ik magy brûkte. Mar foar spesjale spreuken moatte tsjoenders wurde betelle yn goud. En de draak is fergees.
  Margarita hat tafoege:
  - De draak is ek goed, om't er allinnich op wetter fiede kin. No, foegje der in bytsje weed oan, en it sil geweldich wêze. Hy sil fjoer sykhelje.
  Dominica frege nijsgjirrich:
  - Hawwe jo de Dútsers echt bestriden?
  Margarita antwurde earlik:
  - Ik fjochte net echt. Ik wurke mear yn yntelliginsje en kommunikaasje. Ik rûn troch doarpen en tusken bosken. No ja, elkenien mei in bidlertas en bleatefuotten fan winter oant winter sil fermoedzje. Wier, se plante in pear kear eksplosiven op 'e nazi's. No, se skeat pas doe't se my namen. Se skeat werom oant de lêste kûgel. Sy waard finzen nommen. No ja, se martelden my, al wie it hastich, en se hiene haast om my op te hingjen, om't it Reade Leger doe krekt yn dy rjochting oprûn. Oars hiene se him langer martele kinnen.
  Ien kear makke ik noch twa polysjemannen slieperich en joech dy oer oan de partizanen. No, ik sil gjin dingen opmeitsje, mar der wiene fansels genôch aventoeren.
  Dominica frege mei in glimke:
  - Hawwe jo oarders?
  Margarita antwurde mei in sucht:
  - Nee! Allinnich de medalje "Foar Moed", waard ik beskôge as te lyts om wat serieus te krijen. No, ik wit net oft se postúm útrikt binne en hoe ...
  Oenomaus merkte op:
  - Op tolve jier is it al net slim foar in famke om in militêre priis te hawwen! Sis my, hoe is it mei dy?
  It pioniersmeisje knikte:
  - No, ja, sis my, it kommunisme is boud en de oarloggen binne foarby?
  Dominica suchte en antwurde fol fertrouwen:
  - Nee! It waard noch slimmer yn termen fan oarloggen. Mar ik wol der net oer prate. Mar minsken binne noch slimmer wurden.
  De jonge Dobrynya suggerearre:
  - Lit ús better prate oer magyske feats. Oars sille jo no begjinne te praten oer tanks...
  Margarita fronste:
  - Wat witsto oer tanks?
  Dobrynya antwurde:
  - Ik wie yn in mear ûntwikkele wrâld, en d'r wiene dizze metalen meunsters. Se sjitte hurd en binne tige gefaarlik. It is walgelijk om se te ûnthâlden.
  It partisan famke gniisde en sei:
  - Ik gie sân yn de gastank fan de Tiger tank. En hy stie op. It wie sa. En se brûkte in awl om de tsjillen fan 'e auto's fan' e nazi's troch te stekken. Ik bin in lyts famke, en it wie makliker foar my in dwaan dit.
  Dominic giechelde en merkte op:
  - Goed dien! Jo binne in pionier heldinne. Wy moatte films oer dy meitsje en boeken oer dy skriuwe.
  Margarita knikte:
  - Ik wit it, der binne guon - "Reade Duvels", bygelyks. Yn it algemien leaude ik net allinnich net yn God, mar soms die ik dingen dêr't ik my no foar skamje!
  Enomai sei mei in glimke:
  - It bart. Soms dogge de goaden har net sa goed. Mar yn alle gefallen binne jo no in heul talintearre tsjoender, en jo moatte ...
  Hy die net ôf. In keppel fleanende apen ferskynde foar har. Se wiene fier fuort, mar it skerpe fisy fan 'e elfjonge en it tsjoenderfamke seach dat dizze fleugele primaten op syn minst in tsiental bern yn it net sleepten. Sawol de ûngelokkige jonges as famkes stikje en lije tige yn 'e flecht, as se opsmiten wurde en de lichems fan 'e bern troch de stielen gaas fan it net snien wurde.
  Dominica seach dit ek en rôp:
  - Wy moatte de jonges befrije!
  Dobrynya knikte en luts syn swurd mei in gjalp:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean,
  Foar Holy Rus' -
  Wy fjochtsje mei in swurd,
  Ik bin net ferkeapjen!
  Dominica merkte op, har tosken bleat:
  - It is fansels tige nijsgjirrich om bern te helpen. Mar hawwe wy genôch krêft? Ik lês in mearke oer fleanende apen, en se lykje te wêzen hiel sterk!
  Margarita knikte ynstimd en song:
  De krigers fan it tsjuster binne wis sterk,
  Evil regearret de wrâld sûnder it nûmer te witten ...
  Mar foar jimme, soannen fan Satan -
  Brek de krêft fan Kristus net!
  Dobrynya merkte op:
  - Wy hiene ferskillende tsjinstanners. En it feit dat se sterk binne, yn 'e regel, stoppe ús net!
  En it kwartet mei draken raasde efter de fleanende apen oan. Der wiene mar in ferrekte tsiental fan harren - trettjin fan harren. En likernôch itselde oantal finzen bern. En dit is de hurde wierheid fan 'e striid.
  Margarita raasde nei foaren en, nei de fleanende apen, rôp:
  - Lit de bern gean, jim meunsters!
  De lieder fan 'e apen sisde:
  - Gean fuort, famke, oars swadlje wy dy ek.
  Margarita antwurde moedich:
  - Nee! Jo litte se gean, of jo moatte tsjin ús fjochtsje!
  De apen gûlden, en lieten har fangeande tosken:
  - Nea!
  Fjouwer fan harren bleauwen om it net mei de bern te hâlden, en de rest raasde nei it lytse detasjemint fan jonge rêders.
  Dominica skodde har fûsten en der kaam in sabel yn har hân.
  Margarita frege:
  - Witte jo hoe't jo omheine moatte?
  Dominica antwurde fol fertrouwen:
  - Der is in konsept! Se spile yn films.
  It partisan famke koarde:
  - Dit sil jo nuttich wêze.
  De aktrise sjongt:
  It is tiid foar jo om jo swurd te swaaien,
  It is tiid om te haasten ...
  It is tiid foar jo om jo swurd te swaaien -
  Wat as it fan pas komt!
  Skriuw it op yn jo notebook -
  Op elke side!
  It is tiid foar jo om jo swurd te swaaien,
  It is tiid foar jo om jo swurd te swaaien,
  It is tiid foar jo om jo swurd te swaaien!
  Dêrnei laken de fjouwer. En de fleanende apen besochten oan te fallen. Se bewege as kites dy't sparrows oanfallen.
  Margarita sloech de lieder fan 'e fleanende apen mei in toverstok en toverringen op har bleate fuotten. En it rekke tige hurd.
  De lieder krige in skok, en syn holle feroare fuortendaliks yn in hiel lekker kokosnoot cake. En de poaten fan de fleanende aap trille hysterysk. De oare fleanende apen fluiten fan eangst.
  Ien fan harren raasde nei de fjouwer, mar de jonge Dobrynya sloech har foarholle mei syn bleate hakke, sadat de aap, nei't er in sterke klap krige, omdraaide.
  Dominica swaaide har swurd en snijde de fleanende aap syn hoarn, wêrnei't se song:
  Wy binne yn 'e jungle yn it lân fan wylde apen,
  Wy fjochtsje mei de wjukken yn 'e loft ...
  Jacht om op te gobbeljen ripe banaan -
  Hingje wa't bern oan in beam stelt!
  sloech ek de aap, dizze kear op 'e wjuk, en hyske:
  Ik bin in ridder fan ljocht, op dyn knibbels wylde,
  Ik sil de fijannen fan it Heitelân fan 'e ierde wei feie!
  En hy makke in figuer acht mei swurden. Dêrnei ûntwyk de jonge de ferwûne primaat behendich. En doe't de draak yn 'e flammen barste, raasde de bline aap. Tagelyk wie der in rook fan brân.
  De fjouwer fjochters giene yn it offensyf. De apen besochten tsjinoanfal. De draken sloegen har mei fjoerstralen dy't letterlik de wjukken fan 'e primaten yn 'e brân sette. En it rûkte fried.
  It famke Margarita naam en útbrocht streamen fan magy. En de folgjende aap hie in sûkelade donut ynstee fan in kop.
  Dobrynya pakte de iene aap mei syn bleate teannen by de wjuk en smiet dy nei de oare fûgel. En doe wie der in botsing mei vonken.
  The Titan Boy song:
  - Jo wite, ik haw strieljende krêft,
  Freon wêze mei har is as boartsje mei in krokodil!
  En doe sloech it famke fan Dominic de aap syn wjuk mei har swurd. Se helle en liet in fontein fan pears bloed los. Dêrnei botste se op har partner.
  Dominica skopte ien fan 'e fleugele skepsels mei har bleate hak yn 'e kaak en tjirre:
  No, okee, it skepsel foel yn 'e sliep yn 't siegesel,
  Ok, se skopten my yn 'e kaak...
  Okee, se sleepten my op in brancard -
  Sis tank foar it libben !
  En it famke sloech in oare aap op 'e holle mei in swurd. Dêrnei begûnen de skepsels fuort te rinnen. Tagelyk besochten fjouwer fleugele primaten de finzenen fuort te nimmen, bern ferwûne yn in net.
  Margarita skeat in magyske beam op har ôf, de aap feroare folslein yn in kanieltaart mei frosting.
  De rest rûn roppend fuort, en liet it net los. En de finzen bern begûnen te fallen.
  Margarita rôp:
  - Hâld it net, kom op, sterker.
  En hja sloech del op 'e draak. Trije oare fjochters rûnen efter har oan.
  De jonge Dobrynya song:
  Och, bernetiid, bernetiid, wêr fleane jo?
  Och, bernetiid, bernetiid, wêr bisto haast...
  Fol furry apen, wit ik,
  Se fange jo út ferskate lannen!
  En de jonge-held pakte it net mei de bleate teannen. Dochs hat in man yn koarte broek syn foardielen. It is ûnfatsoenlik foar in folwoeksene om sûnder laarzen te rinnen, mar foar in jonge is it natuerlik, en hy kin syn sterke skonken yn aksje brûke.
  Alle fjouwer fertrage it fallende net en begûnen soepel del te fallen.
  Dominica merkte mei in glimke op:
  - Ik winskje dy gjin diel fan wees,
  Ik winskje jo gjin drege dagen ...
  Lit de planeet in helder paradys wurde,
  Mei de hillige Hear de bern beskermje!
  De jonges waarden bekrast en fersmoarge, hast allegear bleate fuotten, útsein ien famke yn in elegante en, miskien, lúkse jurk en skuon borduerd mei smaragden en robijnen.
  It famke tjirp:
  - Wês foarsichtich, it rêdingsteam is myn heit, de hartoch, en ik drage al de titel fan barones!
  Dominica antwurde mei in gniffel:
  Keningen kinne alles dwaan
  Keningen kinne alles dwaan ...
  Mar faak bruts
  Soms sitte se!
  Trouwe foar leafde
  Trouwe foar leafde ...
  Swak foar dy, elkenien
  Do bist gjin God, kening!
  Elkenien is swak foar jo -
  Do bist gjin God, kening!
  It team liet de bern foarsichtich lâns. En se ûntraffele it web. Bern - jonges en famkes - fielden frijheid. En har rûne hakken flitsen doe't se besochten te rinnen.
  Mar Margarita stoppe harren mei in driigjende gjalp:
  - Wêr geane jim hinne? Hoe sit it mei tank sizze?
  De bern stoppe. De baronesse knikte:
  - Jawis, do hast my út finzenskip rêden. Lever my oan myn heit, en in hege beleanning sil op jo wachtsje. En lit de rest der sels komme - it binne bidlers en bleate fuotten.
  In jonge út 'e finzenen makke beswier:
  - Myn heit is de greve! En ik bin bleatefoet om't ik pakt waard tidens in trainingsloop!
  Margarita frege: "Wêrom hawwe se jo finzen?"
  De Viscount-jonge helle syn skouders op; hy hie in bleate, gespierde romp, brune, dikke, en allinnich syn ekspressive, alhoewol't bernich, gesicht ferriede syn ras.
  It famke fan de barones antwurde:
  Skelenton bringe . Dit is in machtige tsjoender dy't fier besibbe is oan Koshchei de Immortal!
  Margarita sloech har lippen en sei:
  - Skelenton , in kweade tsjoender en master fan 'e eleminten, hat in artefakt fan swarte tiger. Miskien sil dit helpe om it sterkere seks te rêden.
  De jonge prins Oenomaus merkte op:
  - Dêrneist is it nedich om oare finzen bern te befrijen dy't finzen hâlden wurde troch de nachtmerje-tsjoender. Oars sil d'r in grutte skea wêze foar it universum.
  Dominica frege, net al te fertrouwen:
  - Sil dit ús net ôfliede fan it haaddoel?
  Margarita makke beswier:
  - Fice fersa! As jo alle tolve artefakten sammelje, kinne jo de krêft fan 'e Almachtige God krije. En dit sil it mooglik meitsje om net allinich it sterkere seks te bewarjen, mar in protte oare goede dingen te meitsjen.
  De jonge Dobrynya rôp:
  - Dit is geweldich! Dan sille wy wat kinne dwaan wêr't oare helden noait fan dreamd hawwe!
  Dominika song ferheard:
  Us wrâld is genedeleas, wreed, ferriederlik,
  It bloed fan minsken streamt as in stoarmige stream...
  Mar de man is tûk, ferneamd om syn foarútgong -
  Oerwinne obstakels by it spieljen!
  
  Untelbere nachtmerje bedrigings
  It lot is wreed, tryst en grappich ...
  Wy ferjitte frjemde triennen yn twifel -
  Sjoch nei de himel mei ûnierdske weemoed !
  
  En lit it nedich wêze om te skodzjen
  Yn in fûle striid, minsklik bloed ...
  Brek de tried fan it libben mei in swurd, in pylk,
  Wy sille de leafde net foar altyd ferriede!
  Margarita knikte mei har gouden holle:
  - Do sjongst Dominic goed, en de ferstannige wurden reitsje de siel! Mar dit is net genôch ...
  De aktrise sjongt:
  It waard tige ljocht
  Ik rêde it heitelân ...
  Ik hie echt gelok -
  Allinne dit is net genôch!
  Allinnich, allinich, allinich -
  Dit is net genôch!
  De boargemaster stampte sa hurd mei de bleate foet, dat de daudruppels fan it oranje gers fleagen en grommelen:
  - Hâld op mei sjongen! Lit ús nei Skelentom gean en wy skuorre him yn stikken!
  Margarita sei mei in sucht:
  - It is te lang om te rinnen. Jo moatte of fleane op draken, of wurde ferfierd mei in medalje!
  Oenomaus frege mei in glimke:
  - Hasto in medalje? Dus drage ús oer!
  It partisan famke antwurde mei in sucht:
  - It moat opladen wurde om it hiele team te ferfieren. Lit ús ite foar no. De bern hawwe wierskynlik honger.
  It baronesfamke knikte mei de holle, har diamanten earrings rinkelden:
  - Ja, dat moat krekt dien wurde. Der is fjoer yn myn mage!
  De jonge Viscount merkte op:
  - In folsleine búk is dôf yn 'e striid!
  De rest fan 'e bern, meast famkes, raasden yn iensumens:
  Wy wolle ite
  Iepenje de doarren breder
  Oars ite wy de kok op...
  De koks sille in hapke hawwe,
  En lit ús drinke foar de tsjinstoffisieren,
  Wy sille de hiele ytseal ferneatigje
  En wy sille de skûtels brekke!
  Margarita skodde har toverstok. En in tafel ferskynde mei ferskate skûtels en in koeke derop.
  It famke song mei wille:
  De bern hawwe foar jo sammele,
  Wy binne hielendal gjin skrapkes -
  En coole lekkernijen,
  Net allinnich pap mei gierst!
  Dominica knikte en merkte op:
  - Mar waskje earst dyn hannen!
  De bern raasden nei de stream. Allinne it baronesfamke bleau stean. De aktrise rôp:
  - Binne jo in spesjale útnoeging nedich?
  De jonge barones mompele:
  - En ik ha der nocht fan om myn hannen en fuotten wiet te meitsjen mei de plebejers!
  Dominica antwurde strang:
  - Dan lit ik dy net oan tafel!
  It weardich famke sei:
  - Sille jo my sjen litte, bleatefuotte famke ? Ja, ik sil jo befelje dat jo slein wurde.
  Dominika gyng oerein en balde har fûsten:
  - En wa silsto bestelle?
  De barones seach werom. Dominica wie lang en gespierd, en de stof bedekte allinnich har boarsten en dijen. En it wie dúdlik dat ballen fan spieren rôlje ûnder de bruane hûd, en der wiene tegels fan abs op 'e mage. Sa'n heroysk famke kin dy slaan.
  Mar Margarita sei yn in fersoenlike toan:
  - Lit ús allegearre ús hannen al waskje. En as jo, Dominica, in folwoeksene binne, dan moatte jo in foarbyld foar ús jaan. Dus litte wy allegear tegearre waskje.
  En hja gong nei de stream. En mei har is it baronesfamke en Dominica. It wetter waard ferwaarme troch de fjouwer sinnen, sêft en waarm, dus it waskjen wie in genot. De bern swommen sels yn de stream. En hja bigounen wetter op elkoar to spatten.
  Dominika spatte ek om as in lyts famke en song:
  Wetter, wetter, kâld wetter,
  It wie net sûnder reden dat it út 'e bak spielde!
  En der wie sa'n prachtige natuer om. Lúkse blommen fan ferskate foarmen groeiden op weelderige beammen. En de petalen fan dizze blommen hawwe ferskillende kleuren en skaden. Stel jo gewoan foar dat knoppen fonkelje mei alle kleuren fan 'e reinbôge en skitterje yn' e strielen fan fjouwer sinnen.
  Dit is echt in prachtige skientme. En flinters de grutte fan albatrossen fleane, en har wjukken hawwe bewegende patroanen, lykas it spatten fan seewellen. En der komt in prachtige beweging.
  Dominica song:
  De wjukken fan dy flinter
  Se wiene sa goed ...
  De jonge ferlear syn frede,
  En hy sei út it hert ...
  De jonge boargemaster, spattend, sei:
  - Ja, it is oeral moai...
  Yn feite seagen in protte fan 'e beammen út as de juwelierde sturten fan pauwen. En boppe harren, neist flinters, ek platina libellen beweecht harren wjukken. En yn 'e bosk waarden de trillen fan prachtige fûgels heard. Se binne sa geweldich en prachtich mei har stimmen dat jo gewoan fernuverje binne.
  Dominica tweeted:
  jo de blackbirds sjongen heard ?
  Nachtegalen en orioles binne dashing ...
  En soms ezels, ezels baarne sa,
  De famkes rinne bleatefoet!
  Ja, yndied, dit seach der hiel grappich út.
  Nei it baden gongen de bern nei de tafel. En hjar stimming waerd great, en hja songen yn blydskip;
  De goede fee joech ús
  In protte boartersguod, fan ferskate soarten...
  Wy binne berne troch in geweldige krêft,
  Lykas fûgels en bisten!
  
  Bern boartsje yn it ljocht fan in glimke,
  Grutte freugde is nei de wrâld kommen ...
  Wy kinne der by de earste poging komme -
  Sels yn it jok dat gek waard, de ezel!
  
  Wy rinne bleatefuotten troch de dauwedruppels,
  D'r binne safolle prachtige ideeën yn 'e wrâld ...
  Bern falle pearly triennen,
  Leau my, dyn siel wurdt fleuriger!
  
  De kweade Koshchei oanfallen ús,
  Baba Yaga raast yn in mortier ...
  Se swipe wreed in bleatefoet famke mei in sweep,
  En de rivier oerstreamt de banken!
  
  Mar wy sille net wekkerje, jonges en famkes,
  Wy sille fjochtsje as in titan ...
  En ús stim sil sa dúdlik wêze,
  As in pioniersbugel, drum!
  
  No, de orken binne gjin obstakel foar ús,
  In gekke troll sil jo net bang meitsje ...
  D'r sil in grutte beleanning wêze foar moed,
  As it bern is net nul yn misbrûk!
  
  Wat is de slang Gorynych foar dappere jonges,
  D'r is gjin obstakel foar ús, wy binne entûsjast om it kwea te bestriden ...
  Wy jouwe him in boskje bulten,
  En wy slute him rjocht yn 'e skuorre!
  
  As in kweade kabouter fjoer út in kanon,
  Dan beäntwurdzje wy him mei buckshot...
  Stopje jo snot te smeren jongens ,
  Lit ús de satan ien kear ferslaan!
  
  Oan 'e bloedige striid, hillich en rjocht,
  Dappere famkes, jonges rinne...
  Wy sille de hillige macht regearje,
  Lit ús kaput de kweade draak!
  
  Der binne gjin lokkiger kusten foar ús leafsten,
  Lit ús in hiele fiver fisk fange...
  Om 'e wille fan 'e grutte, glamoureuze Elfia,
  De jonge sil bewize dat hy heul cool is!
  
  Litte wy de wrâld sa moai meitsje
  Dat der blommen út it paradys yn groeie...
  Ek al fjochtsje wy soms gefaarlik,
  Ommers, dreamen sille útkomme yn it ljocht!
  
  Nee, wy sille nea ûnder fijannen wêze,
  Litte wy sizze famkes, jonges gean foarút ...
  Wy sille it ûnleauwe leger ûnder ús fuotten fertrape,
  Wy jouwe in faktuer foar de winner!
  
  Leau my, der sil ivige simmer yn 'e wrâld wêze,
  Us bernetiid sil noait foarby gean ...
  De eksploaten fan 'e ridders wurde wier songen,
  En gean op in oerwinnende kampanje!
  
  No, as wy alle Orks ferslaan,
  De striid sil einigje mei in glorieuze oerwinning ...
  It sil prachtich wêze yn myn reine siel,
  Wy ferheegje it swurd, it sterke skyld!
  De bern songen in mislik liet en sieten oan tafel. Se begûnen te genietsjen fan it iten fan spiisde einen, roasts en fisk mei sidegerjochten.
  Dominica kaam by harren. Se snijde in stik mei in mes en merkte op:
  - Prachtich fleis!
  Margarita knikte:
  - No, hoe doch ik magy? Iens, it is net te ûnderskieden fan it echte ding!
  It famke fan 'e barones merkte op:
  - Ja , poerbêst fleis, mar hoe sit it mei de fisk?
  En ik besocht in stik. Yndied, it iten wie prachtich. De bern ieten en notearren mei wille:
  - Wat foar skûtels, wat foar skûtels,
  Ik woe dat ik alles meinimme koe ...
  It is spitich dat de tafel net sa faak is -
  Se wurde gewoan fied foar slacht!
  Ien fan 'e bleatefuotten , bidler famkes frege:
  - Mei ik wat sûkelade snoepjes?
  Margarita lake en swaaide mei har stêf. Hingjend oan in beam sa grut as in pau syn sturt, de kegels daliks nei de tafel en waarden omfoarme ta prachtige, dier en fisk-foarmige bars, bedekt mei sûkelade en mei in prachtige folling.
  De bern tjirpen tefreden:
  - Wat is dit geweldich , en ek wolle wy iis!
  Op dat stuit sprongen ferskate grutte rotten mei skarlaken bont ûnder it oranje gers út en besochten de bern oan te fallen. Se skriemden fan eangst, elke rôt de grutte fan in goede wolf. Margarita sloech se mei bliksem út har toverstokje en de toverringen fan har bleate fuotten. En Dominica brûkte ek har toverstokje om in pulsar los te litten.
  Gouden wynglêzen ferskynden mei ryk, weelderich iis pleatst yn 'e foarm fan wûnderlike blommen. Boppedat mei ierdbeien, figen, wylde ierdbeien en oare prachtige beien.
  Dominika mompele en notearde, en wiisde op it grutste wynglês, dat bliek net allinich goud te wêzen, mar mei diamanten studearre. En it iis deryn like in wûnderlik ornament, útlein yn alle kleuren fan 'e reinbôge. En wat seach it der moai út.
  Margarita merkte op:
  -Jo hawwe in toverstok makke fan 'e hertsader fan in draak - dit is heul seldsum. Wêr hasto dat wei?
  Dominica antwurde earlik:
  - Yn 'e striid! En dit is wier en dapper!
  Oenomaus song mei wille:
  Wee him dy't striidt,
  Mei in moai famke yn 'e striid ...
  As de fijân lilk is -
  Ik sil de bastard deadzje! Ik sil de bastard deadzje!
  De jonge Dobrynya grommele:
  - Wat bisto, famke , wêrom sjongst sa? Wy moatte sjonge: mei in sterke jonge yn 'e striid! Mear krekter, sels mei in machtige man yn 'e striid. Wy binne mar jonges yn uterlik, mar al jierren binne wy manlju!
  Oenomaus lake en merkte op:
  Wy bliuwe bern foar altyd,
  Allinnich de jierren feroarje!
  Dominika lake en sei:
  - Hjir sille wy in mearkewrâld en transformaasje hawwe.
  Dêrnei begûn se har toveriis te iten. It smakke gewoan geweldich. Dit is hoe prachtich it bliek te wêzen. En de swiete, sêfte smaak fan iis ferspraat oer de tonge fan it famke.
  De jonge Dobrynya, nei de fisk en fleis, ek graach hulde oan it iis. Dit is echt in ding, lekker .
  De bern besochten te iten op in manier dy't beskaafd like en net te slurpen. Ja, fleskes rat-iis is in prachtich ding.
  Dominica merkte mei in strieljende glimke:
  Hoe goed is it om magy te casten,
  En meitsje de kweade rot yn iis ...
  Wy krije in solide fiif -
  Iets dwaan dat hielendal net dien wurde moat!
  En op 'e nij bernegichels as antwurd. En in tefreden piip...
  Der wie in lûd yn 'e loft. Earne fan 'e râne fleach in geweldige draak. Fan in ôfstân like er lyts en net bang, nettsjinsteande syn sân koppen. En it wie in soarte fan in meunster op in harmless manier.
  De bern laken en bigounen nei elkoar to knypjen. Dit is echt leuk. En se klappe palm op palm.
  Dat der in rinkeljen is.
  Dominika naam it en smiet de boemerang mei de bleate teannen. Hy fleach oer en snijde de bult ôf, en yn 'e hjerst sloech de skientme it mei enerzjy fan in toverstok. Der ferskynde in grutte koeke yn 'e foarm fan Napoleon's skuorre hoed, bespuige mei klaprozen, roazen en koarnblommen.
  De bern wiene al goed iten en begroete it kado mei matich entûsjasme.
  De jonge boargemaster sei:
  -Taarken binne heul goed, mar jo moatte noch moderaasje observearje ...
  Dominika giechelde en merkte, sjongend:
  In kok foar myn jierdei,
  Ik skreau lokwinsken mei de taart ...
  En de ynskripsje kleure fan crème -
  It is tiid om nei de stêd San Remo te gean!
  Dêrnei naam it famke it en lansearre de boemerang wer. En hy fleach oer, lunged en draaide. En it famke fong him wer mei de bleate foet en song:
  Sjoch net del op de taart
  De tiid sil komme dat jo ek stjerre ...
  De peperkoek fluit as in kûgel by de timpel,
  Mei it dieet sille jo josels echt skruten!
  It baronesfamke slokte mei muoite in stik koeke mei in skuorre hoed, slikte har lippen en konstatearre:
  - Lekker! Mar it past net mear.
  De jonge Viscount merkte op:
  - It sil net lang duorje om fet te wurden.
  Dominica song mei in glimke en grapke:
  Foar de leppel fan mem , foar de leppel fan heit,
  En foar beppe in leppel ...
  En oan 'e kant fan 't bêd!
  De bern waarden ommers swier nei it iten en foelen op it sêfte, oranje gers, snuffeljend mei de noas. Gelokkich wiene hjir gjin rôfmiggen of ynsekten. Dejingen dy't fleagen wiene grut en byten net, en der wiene praktysk gjin problemen mei har.
  Dominica frege Margarita, it pionierfamke gûlde ek en sloech har mûle fluch mei har palm:
  -Sille jo sliepe of?
  De partisan heldinne antwurde:
  Wat, it famke kin net sliepe yn 'e misbrûk en eangst?
  Earne swalket de ferloofde lâns in boskwei...
  Hy swalket troch it mintgers en wit neat,
  En ferdomd lot grappen en toanielstikken!
  De heldhaftige jonge Dobrynya snuffele al troch syn noas.
  Ja, de bern ha in protte aventoeren hân.
  Dominika song grappig:
  Wy falle sûnder muoite yn sliep,
  It is wier, ja...
  Mar dan, mei hokker muoite,
  Wy wurde letter wekker!
  . HAADSTIK Nûmer 9.
  Dominica waard wekker en kaam út in magyske dream dy't har nei in parallelle wrâld naam. Dêrnei woske it famke harsels en naam in dûs mei in gouden apparaat. Ik poetse myn tosken en gie nei it moarnsiten.
  Dêr waard se moete troch oare famkes en famkes út de elite klasse. Se skodden de hân en seagen der beleefd út. Der wiene ek alven, froulike trollen, froulike hobbits dy't op famkes liken, nimfen, dryads, minsklike famkes, hoewol't der mar in pear fan wiene. In prachtich bedriuw sammele.
  De famkes wiene yn elegante jurken en sieraden, mar bleate fuotten, sadat it handiger wêze soe om har fuotten te brûken by hekserij. En yn 'e elite klasse wie it ûnderwiis wat oars - se harke nei lêzingen levere troch in ûle yn fluch-fjoer modus, en fierden ferskate soarten taken. It waard leaud dat it famke al wist de basis.
  Dominica hat hjir ferskate taken foltôge. Se skeat út in toverstok en makke transformaasjes. En doe flústere se spreuken. Ferskate komplekse kombinaasjes fan wurden waarden har foarlêzen, en Dominika herhelle se.
  As in filmaktrise hie it famke in fenomenaal ûnthâld, om't se op 'e set in protte dialogen moast útsprekke.
  En ik herinnerde my alles perfekt. Mar dit binne allegear blommen; it wichtichste ding is fansels it sykjen nei artefakten om it sterkere geslacht te rêden.
  En sa gyng Dominika yn 'e lotusposysje sitten, har sterke, gespierde skonken byinoar en har rêch rjochte. En wer dûkte se yn in parallel universum, wêr't har team socht nei in manier om it sterkere seks te rêden.
  En krekt op 'e tiid. Want dêr krûpen de kabouter en de rôversnachtegaal op 'e teannen. Dizze twa skurken hawwe al in magysk net ferspraat om it sliepende bleatefoetteam te dekken.
  Margarita sliepte ek, en se dreamde ...
  It famke krige de opdracht om de brêge op te blazen. Sa gyng se bleatefoet, yn in skuorde katoenen jurk en mei in biddeljende tas, op ferkenning. It is hjerst en it waar is net sa goed. Der wie nachts froast, en it gers wie bedutsen mei froast, dêr't de bleate fuotten fan it famke lytse, sierlike fuotprinten op lieten. It wie tige fochtich en kâld, mei rein mingd mei snie.
  De lytse teannen fan 'e bleatefoet partisan waarden blau fan 'e kjeld en focht. Mar se rûn moedich nei foaren, sels helle snelheid op.
  En tagelyk song se;
  De rein fersprate stjerfragminten oer de himel,
  Se hawwe in skerpe stek taret foar faksisme!
  De Tiger tanks binne gewoan rommel - in smoarge rommelmerk ,
  De Wehrmacht wachtet op in fûle nederlaach!
  De Wehrmacht wachtet op in fûle nederlaach!
  
  Us kameraad Stalin, de lieder, is de krêft fan miljoenen,
  Hy hat in graniten fûst, in masinegewear yn 'e hân!
  Wy sille it leger út Sodom kinne ferslaan,
  Us krêft is in monolyt, gelokkich op ierde!
  Us krêft is in monolyt, gelokkich op ierde!
  
  Us partij hat neat wichtiger te dwaan,
  Hoe kinne jo de minsken rêde, it goede fan it heitelân!
  Goebbels hie, nei de hel mei ûnsin,
  En der sil oerwinning wêze, leau my, nettsjinsteande alle duvels!
  En der sil oerwinning wêze, leau my, nettsjinsteande alle duvels!
  
  De Russyske skientme, jo witte, is ferneamd om har macht,
  Se hat in swiere brune flecht!
  En yn fjildslaggen mei de fascisten sil de jeugd ferneamd wurde,
  It Ljochtlân sil ta libben komme, opstean!
  It Ljochtlân sil ta libben komme, opstean!
  
  Lit Hitler syn noas net yn 'e Russen stekke,
  De snor mei snor tinkt dat hy in koele God is!
  Wy sille marchearje lâns in Berlynske strjitte,
  Nee, dy't suver fan siel is, sil gjin slaaf wurde!
  Nee, dy't suver fan siel is, sil gjin slaaf wurde!
  
  Us banner is read, de kleur fan fûleindich bloed,
  De sinne skynt al op de Ryksdei!
  Der is gjin romhertich kado mear foar ús leave bern,
  As it hert dapper is en eangst wurdt ferpletterd!
  As it hert dapper is en eangst wurdt ferpletterd!
  Dat Margarita rûn op, de kjeld byt op har bleate hakken, nei de brêge. Der is oeral stikeltried en der steane masinegeweartuorren.
  De Dútsers drinke moanneskyn en reekbrânen. Margarita rûn nei harren ta. It earme, blonde famke liket de Krauts net eng. Boppedat soe yn sa'n fochtigens en kjeld hast gjinien, útsein de lêste bidlers, weagje om bleatefoet te gean.
  En it famke begûn harmless en fleurich liet te sjongen:
  Ik bin in earme lytse wees
  Ik rin op bleate fuotten troch de snie yn de kjeld...
  Mar it famke syn stim is hiel dúdlik,
  Hja sil de froast útdriuwe as mei geweld!
  
  De oarloch naam myn mem mei in bom,
  Heit waard fansels nei foaren roppen...
  Krullhierige broer is beferzen fan 'e kjeld,
  De âldere suster is op it steiger!
  
  Hongerich knaag ik in koarst fan bôle,
  En myn lytse fuotten binne read fan de froast...
  Ik bin wêr't de tramphûn ite
  Hoewol't it famke is leuk en moai!
  
  Ik kin elkenien frijmoedich en moed fertelle,
  Dat, fansels, oarloch wurde ferdomd ...
  It makket net út wêr't wy foar stride,
  It meunster Satan is hjir de skuld foar!
  
  Och, de skonken fan it famke lije,
  En se dogge in soad yn dizze kjeld...
  Ik winskje dat der gau dage yn waarme maaie komme soe,
  Mei de strieljende falk fleane!
  
  Wy wolle ús heitelân moaier meitsje,
  Mar honger, kjeld, blizzards en blizzards...
  Wêr geane jo hinne, ûngelokkige Ruslân?
  Sa'n dreech lot!
  
  Ik bin in famke, mar in bern,
  Ik haw in protte belibbe ...
  Ik wurke hast fan 'e wieg ôf,
  Ik studearre mar fjouwer of fiif!
  
  Wêrom kaam dit fertriet ta my?
  It wrede lot fan brutsen herten ...
  Leau my, sa'n kwea is fallen,
  Wat liket mar in bytsje en dat is de ein!
  
  Mar it famke ûnder it jok briek net,
  Se wist har klear te meitsjen en rint...
  Se is in bern, fier fan âld,
  En se stompet lekker op bleate fuotten!
  
  De fuotprinten fan in lyts famke binne sierlik,
  Raphael makke tekeningen op har ...
  En ik leau dat de lytse lokkich wêze sil,
  De Heare sil syn bern sjen, leau my!
  
  Dêrom sjong ik it liet
  Ta eare fan God de Hear Kristus ...
  Ik leau dat de planeet in paradys wurdt
  En ik sil myn heit moetsje, leau my!
  
  Dan komt de tiid en se sille wer opstean,
  Wa stoar, wa stoar en wa wie siik...
  En der sil gelok wêze yn âlderdom en bernetiid,
  Om't Jezus it woe!
  
  Ja, ik sil knibbelje foar God,
  Ik sil dizze psalm ferfolje yn it lok fan ljocht ...
  Yn 'e namme fan alle takomstige generaasjes,
  De kriminele meunsters sille wurde ferslein!
  
  Dan sil it famke yn ivich lok wêze,
  En alle folken fan Mem Ierde...
  It folsleine minne waar sil ferdwine,
  Us folk sil net brek wêze!
  
  Se krúste harsels, foel op 'e knibbels,
  Kuste it sulveren krús...
  Se hat blykber net folle dien foar God
  Jezus kaam foar ús út 'e himel!
  
  Wy sille meikoarten allegear by de Almachtige wêze,
  Yn syn moaie, leafdefolle hân ...
  Lit ús tinzen heger fleane
  En krêft sit yn in bernlike, sterke fûst!
  
  En no lês ik it gebed,
  Se sei: Myn God, ferjou my...
  No steane wy mei him op it fuotstik,
  En Kristus en ik, leau my, binne ûnderweis!
  
  En wy sille earm yn earm mei Him nei de himel gean,
  En dêr sil gouden rein falle...
  De Heare sil syn romhertich karakter sjen litte,
  En it sil de tsjinstanner rjocht yn 'e trilling stjoere!
  
  Uteinlik is der gelok yn 'e wrâld,
  Wy hawwe wachte op it ferskinen fan Kristus ...
  Wy fleane as ingels nei in feest op 'e loft,
  De leafde fan 'e Hear is helder en suver!
  Nei sa'n ferske waarden de nazi's emosjoneel en lieten it ûngelokkige famke yn 'e waarmte en joegen har waarme tee. Margarita plande om rêstich in eksplosyf te planten, ferklaaid as in brea, yn har tas ûnder it spoar, mar hie gjin tiid - se waard wekker.
  De nachtegaal de rôver en de kabouter wiene hiel ticht. De kabouter hie in bult yn stee fan in noas, in nochal ferfelend gesicht en lange hoektanden. Hy is ek frij lang, sa'n trije meter. Gjin wûnder dat er it net sleepte. En Nightingale wie in dikke, rûzige man mei hamsterwangen, útstekke foartosken en yn in lúks unifoarm mei medaljes. No ja, plus in snor, typysk foar Prusen.
  Doe't er seach dat de ferrassende oanfal net slagge, stie de Nachtegaal de Rover him twa fingers yn 'e mûle en besocht te fluitsjen.
  Dominika joech him mei har bleate hakke in rûnhûsskop. En de rôver raast fan pine. En hy spuide sels bloed út.
  De kabouter swaaide syn klup. De heldejonge Dobrynya sprong oerein en pakte de kabouter by it hier, foel op 'e rêch en smiet him oer himsels. De kabouter stoarte op in plant as in kaktus mei blommen en jankte oerdoefjend. En syn brul wie as dy fan in wylde ezel.
  Margarita gnyske. Nachtegaal besocht nochris te fluitjen doe't Dominika him mei de knibbel yn it kin sloech. En hy gûlde.
  De heldhaftige jonge Dobrynya song:
  De kabouter frege ús,
  Jo kamen komme jo ?
  Gean nei de stêd -
  Wy hawwe dingen te dwaan!
  De kabouter besocht wer mei de klup oan te fallen. De heldejonge ûntwykte de klap en smiet de grutte man wer oer himsels, om't Dobrynya net de krêft fan in bern hat. En alles liket te wurkjen.
  De kabouter spande him wer út. En hy kaam stadiger oerein. De bern waarden wekker en begûnen gouden kegels nei de sompeduvel te smiten. Se sloegen him en makken him razen. En tsjokke.
  Margarita skodde har toverstok. En de kegels begûnen te feroarjen yn koeken, en se smarden de kabouter letterlik mei crème, wêrtroch't hy twitch as in loach yn in frettenpanne.
  En Dobrynya Nikitich tilde de Nachtegaal de Rover yn syn útstutsen earms en smiet him op in swiere dennebeam mei sulveren kegels. Fan 'e slach sil de Nightingale crashe en skodzje, en twinge him om de geast op te jaan, of leaver, bloed út te spuie.
  De jonge Dobrynya song:
  - Nightingale de Rover, do bist in skurk,
  En slach dy hurder yn it gesicht ...
  Do bist no dea, do skurk ,
  Deadzje dy ek, de fluiter!
  En dan nimt er it en slacht it mei de fûst sa hurd as er kin op 'e holle. De Nachtegaal de Rover hat in lûd yn 'e earen. En Dominica wiisde har yndeksstok op 'e kabouter, en hoe't se in komplekse tsjoen útgie foar transformaasje. En it sil it in deadlike krêft meitsje wêryn d'r kaskaden fan enerzjy binne.
  En doe ... Der wie in lange trije meter hierige keardel, en no op syn plak wie der in tafel beladen mei allerhanne tige ryk iten en prachtige snoep. En sokke aroma's kamen út dizze prachtige keuken.
  Dominica tweeted:
  - Dit binne transformaasjes en wûnders fan wûnders,
  Wy sjogge gewoan it paradys yn alles himelske ...
  Sa'n strieljende skientme oeral ,
  Mei de Heare de Almachtige wer opstean!
  Op 'e tafel leinen trouwens gouden en oranje, wûnderlike, fonkeljende metalen bakjes mei koeken, mei crèmes fan tsientallen ferskillende kleuren en skaden, en ek oare heul prachtige iten, en aromaatyske oerstreamingen, allegear it lekkerste.
  En hoe prachtich wiene de donuts, bestrûn mei prachtich poeder. D'r is hjir net mear optellen of ôfrekkenje. En glêzen spatte mei cocktails út in ferskaat oan sappen, mei prachtige vullingen dy't skokt mei aroma's en swiete ûntwerpen mei glaze. En wat foar knoppen wiene der?
  Margarita glimke yn betizing en rôp ferrast:
  - Do kearde de duvel! No, neat ! Jo moatte sa'n ding dwaan kinne!
  Dominica, ferbjustere, frege:
  - Is it dreech?
  It partisan famke antwurde:
  - Ja, hast ûnmooglik! En jo koene soks dwaan.
  Underwilens besocht de rôversnachtegaal wer te fluitsjen. En hy sloech syn brede, hamsterlike wangen út. Mar de jonge-held, sa gau as er it nimt, sil it mei syn bernlike, mar deadlike, as in foarhamer, fûst belêste. En de fluiter slacht trouwens mear as ien kear út, it liket in útsleine, getten gouden tosk.
  En hy fleach op 'e kop. Hy plofte del en spande him út as wie er útslein. Mar doe sprong er oerein, stiek de fingers wer yn 'e mûle en blies. Mar yn stee fan in fluitsje kaam der allinnich mar in jammerdearlik gesis út. En it is hiel grappich. De bern laken. De nachtegaal de rôver rôp:
  "Ik sil dy yn in momint opslokje, ik sil dy opslokje, ik sil dy opslokje, ik sil gjin genede hawwe!"
  As antwurd skopte Dobrynya, dizze heldhaftige jonge, it kin fan 'e Nightingale mei syn bleate hakke. En de tosken fleagen wer. De haadrôver smiet de earms út en bûgde him werom.
  Dobrynya raasde:
  En wa sille wy fine yn 'e striid, en wa sille wy fine yn' e striid,
  Wy sille gjin grap mei dat, wy sille deadzje in gadfly!
  Wy sille dy deadzje as in gadfly!
  Dominica wiisde har toverstok op de fersleine Nightingale de Rover. Margarita merkte op:
  - Wolle jo him ek feroarje?
  De aktrise knikte:
  - Lit der teminsten wat nuttichs wêze!
  It partisan famke song:
  De jonge waard boeien troch in izeren skema,
  En ik iet mar ien sûn ding...
  Troch de swiere lading kaam der ynienen in oanfal,
  En it die bliken in cyber sjeny fan kolossale macht te wêzen!
  En doe draaide Dominica, en makke in yngewikkeld figuer acht mei har toverstok.
  En no ferskynde op it plak fan de Rovernachtegaal in hiele berch fan snoep, dragees en porsjes iis.
  In fleurich laitsjen waard heard, en bern begûnen út it gers te springen. Se wiene cute, mar tin, ragged, en tradisjoneel bleate fuotten. En mei grutte habsucht sprongen se op 'e traktaasje, dêr't de Rovernachtegaal en de Moerasgoblin yn kearden. Margarita fluite mei har fingers en rôp:
  - Stopje, jonges en famkes! Ik begryp jo, jo hawwe honger nei't jo troch dizze skurken finzen binne, mar waskje jo hannen earst.
  En hoe't hy bliksem sil loslitte út in toverstok. De jonges moasten nei de stream rinne, de blauwe hakken flikkeren. Yn feite is it grof om iten te iten mei smoarge hannen.
  Dominica frege:
  - Wat binne dat, finzenen en finzenen fan 'e Nightingale en de Goblin?
  Margarita knikte har heldere holle:
  - Ja eksakt! Wy hawwe se befrijd. Mear krekter, it wiene jo dy't my befrijde. En dit is heul cool .
  Der wiene mear as hûndert bern, jonges en famkes. As gewoanlik binne d'r trije kear mear fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks as it sterkere seks.
  Dominica frege ferrast:
  - Hjir lykje se allegearre net mear as tolve jier. Wat, dizze rôvers hawwe gjin folwoeksenen fermoarde?
  Margarita ferklearre:
  - Nee, fansels, se deadzje ek folwoeksenen. Pas nei de befrijing krije folwoeksenen it lichem fan bern. Sa't it wie, bygelyks, mei Dobrynya Nikitich. En ek by my like ik noch wol in famke.
  It famke aktrise opmurken:
  - De ivige bernetiid, lykas yn in mearke, is geweldich ! En jo kinne sels sizze - cool!
  Margarita tjirpele, har tosken bleat:
  - Ja, dit binne prachtige wrâlden wêryn alles heul cool is . Mar hjir binne in protte gefaren. Benammen der binne minsken dy't folle gefaarliker binne as de kabouter en de Nachtegaal de Rover.
  Dominica frege flústerend:
  - Wa bygelyks?
  It partisan famke sei stil:
  - Alde frou Shapoklyak!
  De aktrise twittere:
  Goed dien, goed dien, beppe is de lieder!
  Freon wêze mei har is as boartsje mei in krokodil!
  En it famke naem it en smiet de kegel mei de bleate teannen. It rekke in libelle. It ynsekt eksplodearre, ferspraat yn konfetti.
  Margarita merkte op en skodde har holle mei gouden krullen:
  - It is net goed om libbene wêzens te deadzjen!
  Dominica notearre:
  - Mar it is mar in ynsekt!
  Margarita song as antwurd:
  - Jo spuie jo speeksel yn 'e wyn,
  Ferpletterje gjin brek of in mier ...
  Brek net iens in tûke yn 'e bosk -
  Alle libben op ierde is ien famylje!
  De aktrise tjirpelde har tosken bleat:
  - Ik, do, hy, sy - tegearre it hiele lân,
  Tegearre in freonlike famylje!
  Yn it wurd wy, hûndert tûzen ik!
  De bern wosken har yn de stream. En no rounen se nei it iten, fleurich en glâns.
  Dominica en Margarita flústerden in tsjoen tegearre, en de tafel waard langer. No wie der genôch plak foar elkenien om te sitten.
  De bern, dy't har bleate fuotten trillen, sieten en songen yn koar yn har heldere stimmen:
  It tafelkleed ferspraat as snie
  En de lekkernijen waarden pleatst ...
  De bern sille allegear suksesfol wêze,
  En roast út Cheburashka!
  Dêrnei begûnen se te iten. D'r binne hjir safolle moaie bern, ek al binne se wurch fan honger en tekoart.
  Dominica en Margarita, sûnt se wiene goed fied, sûnder tinken twa kear, begûn te dûnsjen. En lit ús jo bleate, beitelde, bruane fuotten stompje.
  De famkes songen mei har strieljende stimmen;
  Ik bin berne yn in romtelân
  Wêr't alle famkes tige fjochtsje ...
  Satan kin it Heitelân net ferslaan,
  Ta eare fan ús mem Ruslân!
  
  Wy sille it hillige Rus kinne ferdigenje ',
  En hoe wreed en ferriedlik de fijân ek is ...
  Wy sille ús tsjinstanners hurd slaan,
  En de Russyske geast mei it swurd sil ferhearlike wurde!
  
  Ruslân, dit is myn heitelân,
  Hillich en kosmysk ierdsk ...
  Alle folken binne ien famylje,
  En it famke is foar altyd jong!
  
  Wy sille ús heitelân ferdigenje yn fjildslaggen,
  Gjin inkele kâns foar de kweade tsjinstanner ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken.
  Litte wy in kado jaan oan in Russyske soldaat!
  
  Yn Ruslân is alles goed, goed,
  En ús wil sil sterker wêze as stiel ...
  De jonge hat in sterke oar yn 'e hannen,
  En kameraad Stalin regearret dêr!
  
  Minsken hâlde fan myn heitelân,
  Wy sille it foar altyd moaier meitsje ...
  It Heitelân sil net stellen wurde foar in roebel,
  En God Svarog is de grutte messias!
  
  Mei myn heitelân ferhearlike wurde,
  de tsjinstanner yn 'e striid ferneatigje ...
  Lada Mem fan God is my dierber,
  Lit de fijannen fan Ruslân har opkomst krije!
  
  As it nedich is, kinne wy it bloed fan 'e fijân ferjitte,
  Ruslân kin net op 'e knibbels brocht wurde ...
  De jager sil gau yn spultsje feroarje,
  En de grutte lieder, Lenin, sil by ús wêze!
  
  Wy sille de grutte romte fan 'e romte feroverje,
  Wy sille it hiele universum lok, freugde jaan ...
  Moskou is noch heger as Rome sels,
  Mei syn ûnferoarlike krêft yn 'e striid!
  
  As de oarloch nei ús ljochte lân komt,
  Wy sille de Fuhrer ús machtige karakter sjen litte ...
  De Rus sil in royale fergoeding krije,
  Wy binne heger as de sinne en moaier as de beammen!
  
  Leau my, Rus sil net yn ruïnes wêze,
  De Horde sil ús net op 'e knibbels bringe ...
  Fjochtsje foar dyn heitelân en wês net bang,
  De Rus wit gjin swakte en loaiens!
  
  Us leave lân sil wer opstean,
  Sil it hiele universum syn krêft sjen litte ...
  En satan sil wurde ferneatige
  De fijân fan it Heitelân sil yn it grêf ynstoarte!
  Sa bigounen de fammen, mei bleate fuotten springend en as duvels te spinnen, te razen en te springen yn dûbele salto's.
  Dit binne de moaie en agressive famkes hjir . En hoe't se skrieme, opspringe.
  No, goed, de bern ite en sjonge ek wat fan har eigen. En se dogge it op in heul positive manier. Dit binne har ferskes. En se draaie om as in draaiende top.
  Topklasse famkes.
  Mar doe ferskynde in hiel grutte flinter yn 'e loft, as in echte draak. En har wjukken wiene sa grut, dat se fonkelden as goud beslaaid mei kostbere stiennen. En it seach der sa geweldich en moai út. Dit wiene yndie, earlik sein, flinters dy't sa grut wiene, lykas dinosaurussen.
  Dominica merkte mei in glimke op:
  - Jo sille hjir gjin wûnders sjen. Ferbazend!
  Margarita lake en antwurde:
  - Ja, dat binne yndie arthropoden dy't fernuverje. Mar dit is net it meast ferrassende ding. D'r binne in protte oare heul coole dingen.
  Dominica song:
  Mar gjin boek noch in museum,
  Se sille ús freonen net ferfange!
  En it famke út 'e toverstok sil in beam loslitte. En nije cocktailglêzen ferskynden. En de bern foelen har oan.
  Sa is alles geweldich wurden . En krekt wat soarte fan muzyk spilet yn myn holle.
  En hoe kinne Dominic en Margarita net sjonge;
  Beauties oanfal bleatefoet,
  Se rinne, sokke aardige famkes...
  As jo de Fritz mei de fûst moatte slaan,
  Of se sille him mei in masinegewear slaan!
  
  Famkes kinne net betelje om te twifeljen
  Se sille de dea fan 'e nazi's begrave ...
  En se sille him hurd fan 'e fuotten trape,
  En earne gûle wolven fleis!
  
  Ruslân, dit is in wurd foar soldaten,
  As, leau my, wurdt it net koeler ...
  Hoewol't soms de situaasje is somber,
  Wêr't de kweade swarte Kaïn triomfeart!
  
  Leau it net, Komsomol-leden rinne net fuort,
  En as se rinne, dan allinich om oan te fallen ...
  En alle nazi's sille tagelyk fermoarde wurde,
  En de Führer sil opheft wurde ta it hakblok!
  
  Ruslân, dit is myn heitelân,
  Se is stralend, gewoan prachtich ...
  Wa't in leffe is, is net iens in roebel wurdich,
  En, jo witte, arguminten mei in strider is gefaarlik!
  
  Mar wit dat wy de fascisten sille ferslaan,
  Kwea sil net hearskje op 'e troan ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  En God Svarog mei gruttens yn 'e kroan!
  
  Wa't in leffe is, leau my, is in swakke slaaf,
  Syn bestimming is ien - beledigingen ferneare ...
  Hjoed bist in monteur, moarn bist in foarman,
  En jo kinne sels de rêch fan oaren slaan!
  
  Famkes hawwe krêft, gewoan in fulkaan,
  Soms sloopt se mei macht bergen...
  De oarloch raast mei in kweade orkaan,
  En de dea maait earlik it minsklik ras del!
  
  Ik sil jim earlik sizze, ridders,
  Wy binne sterk as wy Russen ferienige binne ...
  In snack nedich om te gean mei jo foarke en mes,
  Wy binne ridders dy't ûnoerwinlik binne yn fjildslaggen!
  
  Wat is ús leauwen yn 'e Hear Kristus,
  Hoewol wy ek Lada respektearje ...
  Kameraad Stalin is as ús heit,
  En d'r sil in plak wêze fan it paradys kommunisme!
  
  Dejinge dy't ienris dea wie sil opwekke wurde
  En wy wurde moaier en wizer...
  En de man is fansels tige grutsk,
  Hoewol't er soms ûnsin praat!
  
  Yn leafde is ús Heitelân as in stjer,
  Leau my, it sil noait útgean ...
  In grutte dream sil útkomme
  D'r sil frede en lok wêze yn it heule universum!
  
  Ik hâld fan Maria, ik earje Lada hillich,
  Svarog is prachtich en Perun is geweldich ...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin,
  Hillige gesichten fan ikoanen binne my dierber!
  
  Wannear sil d'r echt paradys wêze?
  Leau my, al jo hope sille deryn útkomme ...
  Jou dyn hert oan dyn heitelân,
  Alles sil goed wêze, sterker as foarhinne!
  Dêrnei ieten úteinlik de befrijde bern. Se waarden doe foarme yn in detasjemint. Mear as hûndert jonges en famkes.
  En se giene op in mars. Dobrynya notearre mei in swiete glimke:
  - Se sille fjochtsje, ik bin der wis fan!
  En de heldejonge sprong op 'e draak.
  Oenomaus merkte op:
  - Sa'n detasjemint sil te stadich bewege. Wy bewege folle flugger op draken. En hjir moatte jo ek witte wannear't te stopjen.
  De bern waarden boud. Allinne ien barones wie fatsoenlik en sels lúkse klaaid. De rest like bidlers, jonge ragamuffins . It is lykwols folle handiger om bleatefoet te bewegen.
  Dominica notearre:
  - As it baronesfamke rint, dan wurde har kostbere skuon ôfbrutsen en útinoar falle. Miskien moatte jo op bleate fuotten wêze lykas elkenien?
  De barones antwurde:
  - Jo kinne net wachtsje! Stjoer my better nei myn heit, de hartoch, hy sil jo in beleanning jaan en jo net sear dwaan!
  Margarita knikte nei Dominika:
  -Jo hawwe sa'n magyske natuerlike krêft. Sa kom op, lit ús it tegearre nimme en strieljende ladingen stjoere en it famke yn har heite kastiel smite!
  De aktrise sei:
  - Hoe sit it mei de beleanning?
  Margarita lake en sei:
  - No ja, se jouwe dy in beurs mei goud, is dat dan ek in protte? Boppedat kin ik goud oproppe út gewoane beammen en kegels, en dat kinst ek!
  Dominica fluite:
  - Wow! Sa kinne wy ússels in hartochdom keapje!
  It partisan famke makke beswier:
  - It is ferbean! It is ferbean om magysk goud yn omrin te bringen, oars soe der mear fan wêze as izer. Jo begripe, ynflaasje fan 'e kostbere munt!
  Dominica notearre:
  - Is dit lykas yn yngenieur Garin's hyperboloïde?
  Margarita knikte:
  - Soksawat. Ik lies dit boek doe't ik lyts wie. Ja, doe foel de gouden standert yn, en it wie eng .
  Enomai merkte mei in glimke op:
  - Mar dochs, miskien in barones grutbringe? Dat se net sa walgelijk wêze soe!
  Dobrynya knikte mei in glimke:
  - Ja, dat dogge wy daliks,
  Litte wy har wat cools jaan!
  De barones stampte wer mei de hakke op it gers en raasde:
  - Nim my nei heit! Of ik sil jim allegearre eksekutearje!
  De bern laken byinoar.
  Ynienen kaam der in kabouter yn in hoed ûnder it gers wei. Hy wie dúdlik noch hiel jong, sûnder burd. Mar mei in toverstok yn 'e hân.
  In lytse stimme sei:
  - Dan hear ik de stim fan in grillich famke. Miskien is it tiid om har op te learen?
  De barones raasde:
  - Besykje it mar, sûger !
  En se besocht de kabouter mei har skuonfoet te ferpleatsen. Hy skodde syn toverstok. It grillige famke en jonge út 'e âlde minsken ferdwûnen.
  Dominica rôp:
  - Wow!
  Margarita knikte:
  - Dit is in dwerchjonge. In spesjaal soarte kabouter bejeftige mei magy. No naam er it grillige famke om grut te wurden. En de barones sil blykber kultuer, hoflikheid en konsjinsjeuze wurk leare moatte.
  Enomai sei mei in glimke:
  - En ik woe har slaan! En sa, de lêst is fan jo skouders.
  Dobrynya suggerearre:
  - Giest nei Skeleton? Dus miskien is it tiid om op 'e dyk te gean.
  Margarita merkte op:
  - In bytsje tichterby is it kastiel fan 'e kweade tsjoender Bastinda, dy't in oar artefakt út tolve besit - in giele rôt. Dit is wat wy moatte hawwe fêstlein.
  Boppedat hawwe wy al in lyts leger, mear as hûndert keardels. Under harren is de held Phoenix Falcon. Hy is ek in jonge, mar mei grutte krêft.
  Dobrynya merkte op:
  - Ik ken Phoenix. Krekt hoe waard er finzen nommen?
  It partisan famke antwurde:
  - Troch list, krekt as dy. Mar no hawwe wy in leger, en wy sille it paleis fan Bastinda bestoarme!
  Dominika boarte mei har abs op 'e mage. Doe naem se it en sloech in nut dy't op it gers lei mei de bleate teannen. Se smiet de kearn, fong it yn 'e mûle, kau it mei har sterke tosken en koarde:
  - Gean foar in oanfal? No, ik hâld fan dit idee. Hoewol, de namme Bastinda docht my tinken oan in bern mearke. Is dat net dejinge dy't har noait wasket?
  Margarita skodde har holle:
  - Ik ken dit mearke ek. Nee, dit is in wat oare heks. Se hat in hiel leger fan rotten. No ja, en ek hiersoldaat-orken. Artefa CT mei in rat jout enoarme macht oer knaagdieren, dus...
  It partisan famke bestelde:
  - Bern! Brek de naalden út de tichteby lizzende sulveren sparren, dy sille jo gau sjen as wy de boskje yngeane. Dit kin meitsje in fatsoenlik wapen.
  De jonges antwurden:
  - Wy sille alles dwaan, ús rêder!
  En de ploech marchearre. Hoewol't der trije kear mear famkes wiene as jonges, wisten se ek hoe't se marsjeare moasten. En hja lutsen de teannen fen hjar fuotten omheech. Tagelyk spile der muzyk.
  It detasjemint ferhuze op 'e mars. Hjir, nei it iten, gûpte guon fan 'e jonges swier, mar de famkes begûnen selsmakke trommels fan paublêden te slaan , en de stimming waard fleuriger.
  De bern trape yn formaasje. Dominica tocht dat it wie as yn 'e film oer Malchish-Kibalchish . Der kamen ek jonges op bleate fuotten. Mar foar guon reden wiene der gjin famkes yn 'e Sovjet-film. En dit is sels frjemd, om't ûnder it Reade rezjym se konstant oanstien op gelikensens fan 'e seksen.
  En der binne hjir safolle famkes, en se binne as natuerberne krigers op 'e mars - foar in part minsken, foar in part út 'e elffamylje, sa't te sjen is oan har lynksearen. No, in soarte fan matriarchy.
  De bern marsjerden, en tagelyk begûnen se te sjongen, as sûnder dit:
  Elfia is ús wiis lân,
  Under it bewâld fan 'e Messias Kening ...
  It is ús foar altyd jûn troch God,
  Om ús libben lokkiger te meitsjen!
  
  Mei goede Oenomaus yn gloarje wêze,
  Wa't de fijannen fan it Heitelân fersloech...
  Jo fjochtsje foar har en doarst,
  En wy sille meikoarten begjinne te libjen ûnder Solcenism !
  
  Barefoot famkes rinne
  Se wolle de fijân bestride ...
  En dizze Orkler is net sa cool,
  Leaver, hy is gewoan in byld fan in clown!
  
  Great einleaze lân
  wêryn't de wil, jo witte, fan generaasjes ...
  Ek al binne de tsjinners fan 'e satan komplot,
  Mar it fjoerige sjeny sil by ús wêze!
  
  Ik leau dat ús druk net bewarre wurde kin,
  Fansels sille wy ús fijannen mei de grûn ferrifelje ...
  Do skriuwst it op yn dyn notebook, lytse jonge,
  Hoe prachtich is it foar minsken om ûnder Oenomaus te libjen !
  
  Wy sille it Heitelân moaier meitsje as immen oars,
  De himel sil komme yn dit libben ...
  Lit ús ús wylde súkses fiere
  En meikoarten sille wy libje ûnder elfinisme!
  
  Nee, leau my, wy Orkishisten kinne net brutsen wurde,
  Hoewol de fijân sterk en heul slûch is ...
  Mar wy sille de eksamens slagje mei in A,
  Mei it goed wêze ûnder Oenomaus !
  
  De glorieuze grutheid fan 'e tsaar, leau my,
  Mei dyn kroan fol mei diamanten...
  En, jo witte, it fûle bist sil ferpletterd wurde,
  De pest sil ek weromgean, leau my, melaetskheit!
  
  Nee, foar Elfia hawwe jo ek Elfrog nedich ,
  Freonen, ferriedt jo goaden net ...
  Grut en hearlik is de almachtige Famylje,
  Lit jo swakkens net sjen!
  
  Moaie Lada is de smidse fan 'e goaden,
  Leau my, se hat de leafde berne ...
  Fergrieme minsken net gewoan ûnnedige wurden,
  Unbeheinde grutheid iepene!
  
  de pylk fan Elfrog net hâlde ,
  Se sil elke tsjinstanner trochborje ...
  Gewoan gjin domme dingen winskje,
  It skyld fan 'e elven soldaat sil dekke!
  
  Elfia, dit is sûnder twifel macht,
  Se kin bergen ferpleatse ...
  Hoewol't soms it fleis tige lijt,
  Wy kinne alle obstakels ôfwize!
  
  fan elven sil gau ûntstean ,
  Wat it universum fertrape...
  Gods cherub sil syn wjukken útspreidzje,
  En d'r sil in ding wêze, leau my, fan 'e skepping ...
  
  Goadinne Lada is hearlik, leau my,
  Se joech leafde oan al har soannen ...
  En no sil er in sterke ridder wêze,
  En lit ús de tsjinstanner hurd yn 'e snút slaan!
  
  Do bist Fiev , lykas de haadstêd foar de elven ,
  De mem fan, leau my, glorieuze Drussyske stêden...
  Lit ús slaan op 'e tsjinstanner ,
  Wy binne ridders, leau my, wy binne gjin leffe!
  
  Foar myn hillige heitelân,
  Wy sille heul hurd fjochtsje ...
  Elf sil gjin roebel berôve wurde,
  De ljochtelven wisten ommers altyd te fjochtsjen!
  
  Der binne moaie famkes, leau my,
  Dat se hurd yn 'e kjeld rinne...
  De Fuhrer, in wyld bist, sil útinoar skuord wurde,
  Wy sille groeie in moaie, do witst, roas!
  
  mei lilkens ophâlde ,
  de sinneljochte Elf opstekke ...
  In grutte dream sil útkomme
  Under dizze loft is strieljend blau!
  
  Elfrog sil komme en de deaden opwekke,
  Mar wy moatte it wer oplibje foar it libben cool ...
  Wy sille de gruttens fan it universum feroverje,
  Kristus is ûnstjerlik, en Judas is yn 'e hel!
  
  Tsjinje Oenomai trou,
  En kom asjebleaft net yn opstân tsjin keningen ...
  Mei de soannen fan 'e elven yn gloarje wêze ,
  Elfia, dit is gjin plak op de kaart!
  
  Wy sille gau it universum feroverje,
  Lit der macht wêze oer libben en dea...
  Elkenien dy't libbe sil in cherub wurde,
  Dy man is as God, leau it!
  . HAADSTIK Nûmer 10.
  Dominica gie werom nei har akademyklaslokaal, en einige har sesje yn 'e lotusposysje. No begûn se wer ferskate soarten spreuken te bestudearjen, fan ferskate foarmen en soarten. En se die dit mei grutte reewilligens.
  Dêrnei gie ik te iten. Neist har wie it famke Fiesta. Se ieten tegearre inktvis yn saus en wosken it mei in mingsel fan molke en tomatensap. Dêrnei waard alles majoar.
  Nei it iten omkearde Dominica mei Fiesta mei help fan toverstokken. En se smiet in grutte koeke mei room op har , smerend har fan kop oant tean.
  Se joech de nederlaach ta en joech har in ring fan elk fan har bleate fuotten. En no is Dominica noch sterker en deadliker bewapene .
  Dêrnei namen beide famkes in dûs en gongen nei harren keamers.
  Yn 'e keamer gie Dominica sitten op it bêd, fold har skonken yn' e foarm fan in lotus, en wer ferhuze har fysike en geastlike essinsje nei in oar nivo fan 'e geastlike wrâld.
  No sweve se op draken, en in groep bern marsjeart ûnder har.
  Under lieding fan twa jonges: de Viscount en de held Phoenix Falcon. Beide jonges binne knappe jonges mei tige promininte spieren, en allinnich yn koarte broek. Sterk, litte wy sizze, jonges. En se marsjearje, ynhelle de kolom.
  Bern besykje sa gau mooglik te bewegen, en sa no en dan begjinne se te rinnen. En it liket op in leger fan ingels mei ljochte, leuke hollen. En se binne noch ûnbewapene, útsein selsmakke batons.
  Mar doe kamen se de denneboskje yn . Ferskate wolven grommelen, mar Phoenix smiet in swiere kegel op har mei syn bleate foet, en it bruts letterlik de skedel fan 'e predator.
  Hy foel om, en de oare wolven begûnen fuort te rinnen. En de bern begûnen de kegels en tûken út te sortearjen.
  Margarita merkte op:
  "Ik herinner my dat ienris in hiel detasjemint fan partisan bern in serieuze slach opfierde. En it Dútske bataljon flechte. En de bern rûnen efternei en sloegen se mei slingers .
  Dominica stimde yn:
  - Slingshot, dit is deadlike krêft!
  Bern striders, yn feite, begûn te bouwen slingshots. En meitsje wat as bôgen.
  Margarita naam it en merkte mei in glimke:
  - Us wapen sil it meast perfekte wêze as it mei magy fuortdreaun wurdt.
  Dominika tjirpe, har tosken bleat:
  - Benammen as ik it der by!
  Nei't de bern har wapene hiene, namen de beide sterke tsjoensters har stêf op.
  Margarita sei:
  - Wy tsjogge ienriedich!
  Dominica befêstige:
  - Krekt!
  Beide famkes sammele de enerzjy fan har toverstokken en lansearre it mei har kolossale krêft. En doe namen en lansearren de skientme streamen fan enerzjy út har bleate teannen troch de groep bern. En doe barde in wûnder, en tûzenen fotoblitzes , of, as in miniatuer supernova, barsten yn flammen.
  Margarita en Dominica begûnen spreuken te lêzen en te sjongen:
  Wy binne famkes, geane it pantheon yn,
  Se swarden in eed om trou te wêzen oan it Heitelân...
  Dat in fûle nederlaach wachtet de Orkishists,
  No, hoe sit it mei de Elven libje ûnder sinneskyn !
  
  Nymphin is by ús , lykas metaal,
  Makke fan brûns, dat sterker is dan hokker stiel ...
  Ik dreamde der fan om wrâlden op 'e kop te kearen,
  As de grutte sjeny Gralin neilitten!
  
  Wy sille it Heitelân koeler meitsje,
  En wy sille it Heitelân boppe de stjerren ferheffe...
  Mei de elf-famkes súkses wêze ,
  Al binne ús lytse fuotten hielendal bleat !
  
  Orkshist foel myn heitelân oan,
  Samurai trollen komme út it easten ...
  Ik hâld fan Solcesus en Gralin ,
  En , leau ik, wy sille de tsjinstanner yn stikken skuorre !
  
  Elfrog is by ús ,
  Hokker solcenisme , grappig, sil bouwe ...
  Sterkste fan alles yn it universum is de glorieuze famylje,
  It sil ús bewustwêzen en wil tafoegje!
  
  Ik leau dat wy noait sille opjaan,
  It Heitelân kin net op de knibbels brocht wurde...
  Kameraad Gralin is in heldere stjer,
  En ús learaar is it wize sjeny Drenin !
  
  Wy sille ús heitelân meitsje,
  Mooier en stralender op 'e planeet ...
  En jo witte, d'r sil in moardnergewear wêze,
  Lit folwoeksenen en bern wille hawwe!
  
  Elfrog ferbaarne , ferbaarne net yn dyn hert,
  Jo binne de beskermhear fan alle Elf-swurden ...
  Wy sille gau bouwe, leau ik, in sterk paradys,
  Solcesus sil komme, hillige missy!
  
  Orkler- bende net , freonen,
  Dat se maklik en driigjend winne sil...
  Wy binne allegear ien famylje -
  En leau my, it is net te let om fan dyn heitelân te hâlden!
  
  De Heare de Almachtige beskermet ús allegearre,
  Sil in sânkleurige flagge oer de grûn heve...
  En de kweade rôfdier sil feroarje yn spultsje,
  Wy kinne ek mei de satan omgean!
  
  Ik hâld fan it Grutte Heitelân,
  Yn it hiele hielal is d'r gjin moaier dy,
  Wy sille Elfia net ferkeapje foar in roebel,
  Litte wy frede en lok bouwe yn it universum!
  
  Yn 'e namme fan ús heitelân, in dream,
  De grutte elf sil opstean ...
  Al it oare is gewoan idelens
  En in nije messias sil by ús wêze!
  
  Och Lada, myn almachtige,
  Jo sille leafde en frede jaan oan 'e ljochte elven ...
  Ik draai my nei dy, smekend dy,
  En as it nedich is, slaan mei bliksem!
  
  Ælfria , Our Lady of Heaven,
  Joech Solcesus oan it universum ...
  Om jo wille is de grutte God opstien,
  Minsken binne net echt de smaak ferlern!
  
  Tink derom, elven binne sa,
  De Elvengoaden wurde heech respektearre...
  Wy binne grutte soannen fan it heitelân,
  En dochters winne altyd de wrâld!
  
  Freonen, wy moatte bidde ta it heitelân,
  Perun, Yarilo en Elfrog machtich ...
  Wy sille tige sterke manlju wêze,
  En wy sille sels de wolken yn 'e loft fuortblaze!
  
  No is de fijân al weromdreaun út Elfskva ,
  Jo dogge de miljeubestriders in protte sear ...
  Wy binne trou oan Solcesus en Gralin ,
  En d'r sille genôch tanks mei gewearen wêze!
  
  Nee, de fijân sil net by steat wêze om de elven te beheinen,
  Sûnt ús krigers binne almachtig ...
  Trochgean fan eksamens, mar in fiif,
  Dat elke jonge soe tige sterk wêze!
  
  Soltsegrad sil hearlik wêze ,
  En wy sille him hâlde fan 'e oanfal ...
  De oerwinnende ôfstimming fan 'e ridders sil komme,
  Ek al streamt bloed yn in ûnkontrolearbere stream!
  
  Famkes bleate fuotten yn 'e kjeld,
  Se rinne, har hakken flikkerje ...
  En se sille de Orken mei har fûsten slaan,
  De ûngesellige Kaïn sil ôfflakke wurde!
  
  Alles sil goed komme, minsken witte,
  Wy sille stjerrebylden yn 'e romte ûntdekke ...
  Ommers, it is in sûnde om te twifeljen oan moed,
  En der sil in man op Gods troan wêze!
  
  Wy sille gau de deaden opwekke mei wittenskip,
  Wy kinne jonger en moaier wurde...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Oan myn moaie Elf mem!
  Sa songen de famkes, en it hiele leger fan bern fûn harsels yn ljochte harnas en mei sterke, sels kâlde, wapens.
  Dêrnei wie de werbewapening fan de jonges en famkes klear. En se wiene klear foar in serieuze striid.
  Dominika en Margarita emittearren machtstralen dy't liede ta grutskalige transformaasjes. En no wie it berneleger klear.
  En sa sette se op in slachmars.
  Dobrynya merkte op mei in heul tefreden uterlik:
  - Wy sille wer winne! En dit is ús essinsje.
  In skyldpod de grutte fan in goede Dútske Tiger tank kroep foarút. Se hie in diamanten shell, of leaver, fonkeljend as bedutsen mei kostbere stiennen. In hiel leaf bist.
  Margarita merkte grappich op:
  - Mei sa'n skulp riskearret de skyldpod sels it slachtoffer te wurden fan in ambisjeuze jager!
  Dominica knikte en song:
  Shards binne goed
  Tsjin in masinegewear, och , neat!
  Mar har liet blykte net hiel reedlik te wêzen, en net te plak.
  De krigersbern rûnen om 'e skilpadde hinne. Ien fan de jonges woe op har sjitte, mar de soldaat lei de hân op it skouder fan de jonge en piepte:
  - Gjin need!
  In oar famke sei:
  - Dêr is it team foar!
  Dit binne wirklik fjochtsjende bern dy't graach fjochtsje.
  Dominika merkte mei in lach:
  En links is ús leger, en rjochts is ús leger,
  It is goed om my yn it gesicht te slaan mei tefolle drinken !
  De krigers wiene yn in tige goede stimming . En it liket derop dat se ree binne om in heul lange reis te begjinnen. En har stimming sil echt net ferdwine.
  Margarita sei mei in glimke:
  - Ja, ik moat sizze dat wy noch gelok hawwe.
  Dominica frege mei in glimke:
  - Hoe gelok?
  It partisan famke antwurde fol fertrouwen:
  - It feit dat de Grutte Heitelânske Kriich duorre minder as fjouwer jier. Yn werklikheid koenen de Dútsers folle langer ferset hawwe op har machtige ferdigeningslinen!
  De aktrise knikte:
  - Ik bin it hjirmei iens. D'r binne sels wat alternative ferhalen oer dit ûnderwerp. Mar yn alle gefallen binne wy by steat om in wûnder te meitsjen. Wat de Dútsers oanbelanget, nei't se realisearre dat de oarloch al ferlern wie, woene se hielendal net fersette. En sa diene se op har eigen pragmatyske wize!
  Margarita merkte op:
  - Hjir is ien net heul suksesfolle auto - dit is de Tiger, te swier, en mei in min beskerme ferbining tusken de turret en de romp. Dizze tank, moatte jo tajaan, is net bysûnder goed. Te swier en ferâldere, sels it pânser leit net op rasjonele hellingen. En it pleatsen fan de oerdracht apart fan 'e motor is in grutte flater.
  Dominica knikte ynstimd.
  - Hjir kinne jo net tsjin pleitsje ! Fansels is it in flater! Mar oan 'e oare kant meitsje allinich de deaden gjin flaters, en allinich as se út in oar libben binne. En ik tink dat sy is. Alteast foar dy!
  Margarita knikte ynstimd:
  - Ja, der is grif in neilibjen! En dêr wie ik persoanlik fan oertsjûge. En as ik yn dit universum foarbestemd bin om te gean, dan sil yn in oar wat trochgean!
  De aktrise knikte:
  - As in einleaze kompjûterspultsje mei in ûntelbere oantal ferskillende nivo's!
  It partisan famke befêstige:
  - No, ja! Sokssawat, en dit, moat ik sizze, is heul cool ! En hjir kinne jo mear as ien of twa kear bliid wêze.
  De heldejonge Dobrynya song:
  - It is tiid, it is tiid, lit ús bliid wêze,
  Yn myn libben ...
  Nei de skientme en de beker, it lokkige blêd.
  Bye, bye, swingende, fearren op helmen,
  Wy sille mear as ien kear nei it lot flústerje!
  Wy sille mear as ien kear nei it lot flústerje!
  Ik sil de fijân útinoar skuorre! Ik sil de fijân útinoar skuorre! Ik sil de fijân útinoar skuorre!
  En it sonore laitsjen fan 'e bern waard heard. In grutte dinosaurus ferskynde foar it lytse leger . Wier, hy seach der net al te driigjend út, mar hy wie grut. En syn lichem is grut, mar syn holle, krekt oarsom, is lyts, plus in lange sturt. En boppe-op sitte ek knokkelfinnen.
  Dominica rôp:
  - Dit is in bist - geweldich !
  Margarita knikte ynstimd:
  - Krêftich bist! Mar meitsje jo gjin soargen. As wy it net oanreitsje, sil it ús net oanreitsje!
  En it partisan famke bestelde:
  - Jonge krigers - sjit net en meitsje gjin lûd!
  De bern waarden stil. En se besochten mei har bleate fuotten te rinnen sûnder lûd te meitsjen.
  Dominica notearre:
  - Wat as de dinosaurus dôf is?
  Margarita glimke en woe wat sizze. Ynienen wie der in brul en it kreakjen fan brekkende tûken. In bist fan de grutte fan in sân-boulaach gebou ferskynde, mei in grutte mûle, as in langwerpige sperma walfisk. Dit is echt in grutte brute. En de fangs binne sa'n fiif meter lang.
  De dinosaurus, dy't stil stie en nijsgjirrich nei de groep bern seach, seach in ferskriklik meunster en draafde fuort. En it wie as wie er trouwens oanstutsen. It is djoerder om te fjochtsjen tsjin in reus lykas dizze saber-toothed tyrannosaurus.
  Dominica en Margarita hellen har toverstokken op. It partisan famke skeat earst. En út it puntsje fan har stôk sil in moardnerige pulsar útfleane. En hy sil de mûle fan it meunster slaan. En hy sil moai ferbaarnd wêze. Mar as antwurd wie der in noch ferskrikliker en oerdoarjend brul.
  Dominica naam it en as antwurd sloech se it mei alle macht, hanneljend mei macht, as sloech se in moardlike steapel en tjirpend :
  Dinosauriërs, miskien binne jo hjir, en net yn Afrika,
  Miskien kôgje jo hea foar it moarnsiten,
  Dinosaurussen, ...
  En it famke stjoerde har diel fan magy nei de reus. En se namen syn fangtosken, en doe't se rekke waarden, feroaren se yn prachtige, rôze knoppen.
  Dominica song:
  Ik woe in izer meitsje
  De oaljefant ferskynde ynienen...
  Wings as in bij -
  Blommen ynstee fan earen!
  Margarita barste út laitsjen en, wer, se soe har slaan mei in destruktive en destruktive pulsar. Mar it berneleger begon it meunster mei pylken te dûsen. En syn skaalpânser begûn te borrelen .
  Dominika naam en loslitte magy út sawol har bleate fuotten as har stêf. En it wurke hjir goed.
  It wie as hie wat magysk it nommen en himsels opladen mei kolossale destruktive krêft.
  Margarita naem it en tjirpende, kniperend mei har saffiereagen:
  - Wow!
  De Tyrannosaurus stoarte yn, en yn syn plak ferskynde in grutte en brede tafel, dik beladen mei iten. En hjir wie it al sa lúkse en net earder meimakke, unyk. En sokke skitterende lekkernijen.
  Dominica song:
  Dit waard lekker
  En it aroma is folle swieter dan huning ...
  Wy sille net fan nul winne,
  En ús natuer sil bloeie!
  Margarita befêstige mei in glimke, har tosken bleat:
  - Ja, it sil bloeie! En dat is geweldich!
  Dêrnei tafoege it partisan famke:
  - En jo witte hoe't jo magy castje. Dit , ik moat sizze, is geweldig! Feroarje sa'n grutte maat yn in lekker lekkernij . Dit binne gjin orken of kabouters - it is makliker mei har!
  Dominica knikte en song:
  - Alles ûnmooglik is mooglik, ik wit it wis,
  En learje magy te casten, hielendal yn absentia!
  En skop dyn foet op hiel sterk stiel,
  En snij it meunster mei in skerper!
  Margarita giggle en merkte mei in glimke op dat se fonkele mei pearels:
  - Ja, jo sjonge sa oandwaanlik, dat jo gjin skuld fine! Super!
  Dominica stimde yn:
  - Ik bin in geweldige super - in fjochter koeler dan de wrâld!
  En hoe sil er nimme en rôlje mei syn eagen dat se binne sa saffier en as stjerren.
  De tafel mei iten winkt de bern striders, en guon fan harren begûn te benaderjen it en nimme donuts en koeken, dipped yn sûkelade en ferskate soarten crèmes. Better noch, nim wat iis. Dit is absolút prachtich.
  Margarita blaasde op har hoarn en raasde:
  - Jo moatte net te folle ite ,
  D'r hoege jo net allegear yn 'e boargerij te haasten ...
  En skriuw sels in notebook,
  Mobiliteit sil noch wol goed fan pas komme!
  Dominica merkte mei in swiete glimke op:
  - Ja, it is echt geweldich wurden!
  En se knypeage mei har koarnblomblauwe eagen.
  Margarita merkte op:
  - It fleis fan dinosaurussen is net heul lekker, en noch minder foar fleisetende wêzens. Mar om it hynder te iten...
  Dobrynya raasde:
  - Ik lit dy it hynder net ite!
  En de jonge-held song:
  Sivka-burka, profetyske kaurka,
  Stean foar my
  As in blêd foar it gers!
  Sivka-burka, profetyske kaurka,
  Hiel, heul nedich
  Moetsje dy!
  Oenomaus naam it en sprong fan 'e draak. Hy woe echt besykje wat foar iten de dinosaurus hie feroare yn. Meast wierskynlik, it is wat sjarmante. En de jonge-prins naem de taart mei sûkelade en smiet dy yn 'e mûle.
  En hy begûn krêftich te kôgjen, it wie romig en swiet. It is sa lekker.
  De bern gûlde yn iensumens:
  - No, lit my besykje! Wês gjin kweade muoikes!
  Margarita glimke ûnskuldich:
  - Myn namme is Muoike? It is grappich!
  En it partisan famke rôp:
  - Ik jou dy tsien minuten te iten! Jo kinne ite, mar mei mate!
  Dominica frege mei in glimke:
  - Moasten jo yn 'e oarloch honger gean?
  Margarita knikte har gouden holle, de kleur fan in spring paardebloem:
  - Ja, hoe! En it wie ekstreem útputtend!
  It famke begon te sjongen yn har dúdlike stim om de trageedzje fan 'e situaasje te beklamjen.
  Under it sjongen sprong it famke sels fan 'e draak. En hja bigoun to dûnsjen op it oranje gers mei de bleate fuotten.
  En har stim wie sa irisjend en strieljend:
  Wy binne Komsomol leden, dream famkes,
  Oer de takomst fan de minsken fan dit moaie lân...
  As wy trou binne oan 'e ierde en planeet,
  En wy winne dizze gefaarlike striid!
  
  Elk bedriuw wurdt dan argumintearre,
  In fjoer baarnt mei geweld yn in jong hert...
  Famkes, dit is gewoan moai
  Litte wy de doar iepenje nei de grutte romte!
  
  Elkenien dy't in man is, is in reus
  Wittenskip, ik wit, sil him macht jaan ...
  Leau my, ús oprop is altyd itselde,
  Dat Abel regearret, en Kaïn is yn finzenskip!
  
  Ik wol in oerfloedich rispinge rypje,
  Foar de planeet om te bloeien ...
  Dat in prachtich, prachtich paradys komme mei,
  En freonskip wie sterker as metaal!
  
  Wy sille de bûtenromte feroverje,
  Famkes rinne bleatefoet troch plassen...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Blizzard en kjeld sille ús net bang meitsje!
  
  Leau my, ús fijannen kinne ús net ferslaan,
  Senuwen fan stiel en in flam yn it hert...
  En de krêft fan 'e geast, lykas jo in bear binne,
  Wy sille de banner ophelje, ik wit it!
  
  Wa hâldt fan de meast strieljende famkes,
  Hy is prachtich yn sawol siel as byld ...
  Bereid in machtich masinegewear,
  Hoewol jo tsjinstanner gefaarlik is!
  
  Ik wit dat wy wis sille winne,
  Wy sille foar altyd ferienige wurde mei ús heitelân ...
  D'r is ommers in hiele stjerrewrâld foar ús,
  Lit de minske in sterk skepsel wurde!
  
  It ljocht fan it Heitelân sûnder syn majestueuze grinzen -
  Ruby stjerren fjoer boppe.
  Rus' bedutsen himsels mei ûnstjerlike gloarje -
  De machtige held, de drayman, slacht!
  
  Rowan ruby yn smaragdblêden -
  Safier fonkelt yn it fjild , koarnblom ...
  Ik stjoer myn gedachten nei dy, Ruslân -
  In dûbelkoppige earn nimt flecht mei ferskes!
  
  Yn dauwedruppels binne pearels snieflokdiamanten,
  Alles is goed yn it grutte heitelân!
  De ierde is fet, it hat ieren as fearren,
  De sniedriften binne mei de frisse wyn fuortswaaid!
  
  Yn ien regio fan Ruslân binne d'r iis, seehûnen,
  YN freon , kamielen binne it goud fan 'e woastyn.
  It is hjir waarm as de sniestoarmen raze,
  Om't wy God yn ús hert hâlde!
  
  Watermeloenen, meloenen en bananen groeie,
  En earne yn de simmer ride je op reedriders...
  No, wêr kinne jo sokke lannen yn 'e wrâld fine?
  Dêr't folken sa sterk yn 'e fûsten binne!
  
  Yn Ruslân is de feat fan wapens ferheven,
  Dêryn is de minske de Skepper fan syn eigen lot!
  Wy kinne goed fjochtsje ,
  Dat in floed fan problemen net nei Rus komt!
  
  Us froulju binne moai, elkenien wit
  En der binne gjin sterkere mannen mei moed!
  Heitelân, do bist de belichaming fan it paradys -
  Ien soevereine God is de Master fan 'e Famylje!
  
  Ortodokse ikoanen sille wurde goedkard,
  De kampanje dy't in soldaat útset...
  Wy komme thús mei royale bút,
  Sûnder in beat te missen slaan de bôgesjitters har fijannen del!
  
  Lit ús frede en lok jaan oan it hiele universum,
  En tegearre mei God sille wy de deaden opwekke!
  Foar de gloarje fan ús ûnfergonklike heitelân -
  Wy sille grif winne, ik wit it!
  Dominika pakte ek har ferskes op. En se dûnsen it allegear byinoar, en har neakene, brune, sterke skonken wiene yn beweging en dûnsen.
  Doe blaasde Margarita op de hoarn:
  - Ljochten út! Dat is it, de mieltiid is foarby.
  De krigersbern ferlieten mei tsjinsin de tafel. Yn feite, hoe kinne jo it net opslokje ? As d'r letterlik tsientallen ferskillende soarten crème binne. En it is ekstreem lekker. En de geuren fan dizze iisko's, gebak, koeken, pretzels en oare lekkere en smakelike dingen binne sa spannend en oantreklik.
  Dominica blafte :
  - Net oeriten ! Oefenje moderaasje!
  Margarita tweeted:
  - Wit elkenien dat in persoan gjin varken is! En jo moatte tige ferstannich ite.
  De heldhaftige jonge Dobrynya, dy't sels krekt in tsiental koeken iten hie en himsels mei mearkleurige crème besmarde, mompele:
  - Dit is allegear geweldich! Mar jo moatte witte wannear't te stopjen. Iten is goed, mar oeriten is min.
  De jonge prins Oenomaus wie it iens:
  - Jo wichtichste fijân is jo mage. Mar as se sizze - jou jo diner oan 'e fijân, dit betsjut net dat jo it letterlik nimme!
  Dobrynya sei mei in glimke:
  - Mar nei in drege dei, of gefjochten, of training, moatte jo goed ite! Oars komt der gjin macht.
  Dominica knikte mei in glimke en sei:
  - Ik persoanlik leaver it proteïne op te lossen yn molke foar it iten en it te drinken. It is befredigjend, en nachts groeie de spieren en ferbaarne net. No, kwark mei fisk foar itenjen is hiel sûn. It lichem fan atleten hat aaiwiten nedich.
  De bernekrigers waarden op ien of oare manier boud. En hja begûnen wer te marsjen nei it kastiel fan 'e kweade tsjoender Bastinda. It lânskip rûnom bleau weelderich. Hoe fierder it lytse, jonge leger lykwols mei syn bleate, stoffige hakken gyng, hoe mear de natuer krekt foar ús eagen ferdwûn.
  Se kamen it keninkryk fan rotten oan, en dit binne heul ferneatige eigners.
  Om harsels op te fleurjen, begûnen de bern-striders te sjongen en begûnen har enerzjy te stompjen:
  Elfia bloeit as in struik ûnder keningen,
  It is einleaze en moaier dan it universum ...
  Victory iepene in limitless account,
  Us leauwe sil opwekke wurde yn Rodnovery !
  
  De grutheid fan it Heitelân, leau it, is
  Mei har leave hert heger opkomme ...
  Sadat it lok fan it universum leit yn
  Om Elfia mei in sterk dak te hawwen!
  
  Merk op dat ús Elf nei foaren fljocht,
  En snijt de weagen mei syn boarst...
  Mar wy moatte, wy komme oarsom,
  En der sille oaren wêze, leau my, rjochters!
  
  Us heitelân sil in grutte wrâld hawwe,
  Dy't mei helder ljocht blaast ...
  En boppe alles is Elfrog it idoal fan 'e siel,
  Wat winter yn simmer feroaret!
  
  Ja, ik wit it, it is dreech foar ús jonges,
  Mar jo tsjinje Oenomai trou ...
  De boat waard rekke, de oar bruts,
  En earne blaft in fûle hûn driigjend!
  
  Nee, wy sille Elf net jaan oan 'e tsjinstanner ,
  Us swurden binne blêdden, leau my, skerper ...
  Wy sille stean en winne wer
  En prate gjin ûnsin, demoanen!
  
  Hjir komme wy byinoar foar de parade,
  D'r is gjin moaier hillich lân yn it hielal ...
  Leau my, wy sille ús fijannen tegearre nei de hel stjoere,
  En wy sille sels in paradys bouwe, do witst sels!
  
  Nimmen kin ús stopje
  Wy binne de grutte ridders fan 'e Elven ...
  Sa'n macht, in ûnoerwinlik leger,
  En lit ús meitsje de hiele planeet lokkiger!
  
  Lit ús ússels oan 'e wrâld sjen litte yn skientme,
  Litte wy de flagge fan sân kleuren op 'e planeet hesje ...
  En wy sille bliid wêze, leau my, oeral,
  Heroïske dieden wurde ommers songen!
  
  Tink derom dat elffrede oeral op in premium is,
  En it sil kontinu útwreidzje ...
  En minsken sille bliid wêze op ierde,
  Want der is gjin skande foar it Heitelân!
  
  As de grutte Solcesus komt ,
  D'r sil gjin tsjuster wêze yn ús universum ...
  En as minske en elf gjin leffe binne,
  Syn bestimming is sinne-opgong en skepping!
  Dit is in ferske dat de siel oanrekket! In hearlik en prachtich ferske.
  Hoewol't it lânskip deromhinne folle slimmer wurden is - rôze beammen, kapt gers, alles is ferpletterd en bedutsen mei spoaren fan rottepoaten.
  Margarita merkte op:
  - Ja, forwachtsje gjin goeds fan dizze rotten! En rûnom binne der nullen.
  Mei in glimke sa strieljend en fris, sei Dominica, har tosken bleat:
  - Dit wie fansels te ferwachtsjen! Alles is te ûnsin wurden . Mar wat kinne jo nimme fan in rat - útsein dongstoffen fan feces!
  En beide famkes barsten út laitsjen. Dêrnei fergrutte de hiele berneploech har bleatefuottestap. Twa krigersjonges raasden nei foaren en swaaiden har swurden as wynmûnen.
  troch de heldhaftige jonges oan beide kanten ophakt . Dit wie in serieuze striid.
  De bern makken har tempo noch mear omheech en begûnen letterlik te rinnen. En doe ferskynde in grutte troep rotten foarút. De âldste fan harren wie de grutte fan in goede bolle. De famkesaktrise Dominika ried yn 'e striid op in draak. En se wie ree om te fjochtsjen, mar har earste slach út 'e toverstok rekke de âldere rôt.
  En it ljochte op en feroare yn in grutte sirkel fan selektearre tsiis mei gatten. En sa'n smakke rook gyng fan him ôf, dat de rotten ôfwiisd waarden fan 'e oanfal op it bernebataljon en har eardere lieder oanfoelen, dy't sa appetitearjend wurden wie mei it aroma fan 'e moaiste lekkernij foar mûzen.
  Dit blykte in ferrassing te wêzen.
  Margarita merkte op:
  - Jo kapasiteiten groeie elk oere! En dit, ik moat sizze, is heul cool !
  Dominica knikte har gouden holle:
  - Ik kin in protte! En dit is myn grutte credo! En as ik begjinne, dan sil neat my tsjinhâlde.
  En it famke naam it en sloech in oare squad mei magyske bliksem. En ekstra transformaasjes fûnen plak.
  Ferskate tsientallen rotten waarden grutte, gestreepte watermeloenen dy't tige appetitearjend seagen.
  De krigersbern songen yn koar:
  Meloenen, watermeloenen, tarwe buns,
  In royaal, bloeiend lân ...
  En sit op 'e troan yn Elfiburg -
  Heit kening Oenomai!
  En sa fochten de bernekrigers einlings mei de rotten, en litte wy se sûnder ûnderbrekking hakje. En de krigers swaaie enerzjyk mei har swurden . En de famkes begûnen te sjitten fan bôgen. Guon fan harren wiene elven, en se wiene tige betûft yn sjitten. Dit wie echt in echte striid.
  En noch ferskate rattenploegen geane yn 'e striid. Se streame as in djippe rivier.
  Dominica notearre:
  - As wy prate oer wat min en kwea, is d'r in gefoel dat der gjin limyt is!
  Margarita song mei in glimke, dy't lykwols tryst wie:
  Krigers fan it tsjuster binne wier sterk,
  Evil regearret de wrâld sûnder it nûmer te witten ...
  Mar jimme binne de soannen fan de satan,
  Brek de krêft fan Kristus net!
  Dobrynya, sprong fan 'e draak, begon de rotten te hakken. Dat die er mei twa swurden tagelyk, en troch de rappe bewegingen fan de jonge like it wol oft der in kofjemolen wurke. Dit is wêr't de ferneatiging begon.
  Oenomaus die ek oan de slach. De jonge pakte de iene rôt mei de teannen by de sturt en smiet dy nei de oare, bonken brekke. Doe song er:
  - Myn grutte krêft is grut,
  En ik sil my noait oerjaan oan myn fijannen ...
  Fan 'e slach fan 'e jonge syn fûst,
  De kweade rot sil ta skande fleane!
  Yndied, de jonge prins lit him sjen as in heul taaie fjochter yn 'e striid.
  Dobrynya is ek machtich, spieren, hoewol hy brûkte jongesige skonken en, net te ferjitten oer swurden . En hy begon in treflik nivo fan misbrûk te sjen. Hoe stoer en bloedich wie it allegear.
  De jonge blykte tige agressyf en striidber te wêzen, lykas de oare fjochters fan it jonge leger.
  En de bleate hakke fan de jonge stekt de rotteskedels der trochhinne.
  Dit is killer en tagelyk is d'r in glimke op 'e lippen fan' e jonge .
  Dominica brûkt har magyske krêft foar de folgjende transformaasjes. En hy is ekstreem aktyf.
  De strider springt oerein en draait om. En no fljocht der wer in stream fan enerzjy út har toverstokje. En rekket de ork.
  In skerpe, brune bear feroaret fuortendaliks yn in sûkelademarshmallow. Hoe geweldich is dit ?
  Margarita frege mei in glimke:
  - Kinne jo halva meitsje?
  Dominica knikte har gouden holle:
  - Fansels kin ik dat! En it sil prachtich wêze!
  En it famke liet magyske ladingen los fan har hannen en fan har bleate teannen. Flammen sloegen it team fan Orcs. En in hiele rivier hunich streamde... De huning wie giel-oranje en spatte as in branding.
  Margarita antwurde mei in gniffel:
  - Jo witte, dit is net hielendal wat jo nedich hawwe!
  Dominica knikte ynstimd.
  - Wier, net hielendal halva, mar ek hiel swiet!
  It partisan famke merkte op:
  - Halva wie foar de oarloch in seldsumheid. Mar se ieten sels ûnder de besetting huning.
  skopte nochris , dizze kear nei de rotten, en song:
  It bêste kado is fansels huning,
  De jonge sil dit fansels begripe...
  Sels in bytsje - in teeleppel,
  Dit is al goed, no, lit stean in hiele pot!
  Margarita skopte ek, earst mei in toverstok, en doe mei har bleate teannen, trochgean:
  Mar leave, dit is in hiel frjemd ding,
  Elk ding bestiet of bestiet net ...
  Mar leave, ik begryp gewoan net wat it geheim is,
  As it bestiet, dan is it fuort fuort!
  Mar as jo it ite, dan sil der gjin problemen mear wêze!
  Dominica naam it en draaide om op 'e draak. Har glimke waard sa sinister, en tagelyk bliid. It famke fielde kolossale krêft yn harsels. En doe kaam der in weach út har toverstok. En yn ien kear feroare in pear tûzen rotten yn lekkere koteletten yn saus. En noch ien weach fan 'e toverstok, en de rotten feroare yn fiskgerjochten.
  Boppedat wie har bywurk lúkse, mei bananen, ananas en oare heul lekkere fruchten. En alles is sa ongelooflijk lekker en prachtich.
  Dominica song:
  De side skûtels binne prachtich
  De famkes binne sjarmante...
  En fjouwer ljochten skine,
  Sla de ork yn 'e snút!
  Margarita merkte grappich op:
  - In goede kok makket koteletten fan orken en rotten, en ek ytbere!
  De jonge Dobrynya naam en smiet in swiere keistien op 'e foarholle fan' e kabouter. Hy stiek syn skedel troch en song:
  - As jo sa'n freak binne ,
  Ik skop dy...
  No, wat as jo in blokkop binne,
  Dan is in aktyf plan klear!
  . HAADSTIK Nûmer 11.
  Dominika Dolfinova syn broer feroare syn namme. En no neamde hy himsels tige cool - Caligula. Of ta eare fan de beruchte keizer, of it imitearjen fan de namme fan ien fan de ezels yn de cartoon oer Dunno.
  En no besleat de fjochtsjende jonge Caligula Dolphins dat hy moast gean op syk nei syn suster. Mar wêr te sykjen foar har fermiste persoan?
  En de jonge kearde nei ien ferneamd boek oer magy. Hy fertroude fansels net allerhanne psychiken en tsjoenders.
  Mar wêrom net besykje sels yn trance te gean. Boppedat, syn heit is net minsklik, en hy kin hawwe syn eigen magyske kapasiteiten, en fan in folslein bûtengewoane nivo.
  De jonge Caligula naam de Dolfinen en siet op 'e bank yn' e lotusposysje. En besocht te konsintrearjen. De jonge filmakteur krúste syn skonken en rjochte syn rêch. En sa dûkte de jonge yn wat folslein gek en kleurichs, om Dominica te finen.
  De pracht fan de toanielfoarstelling is min te beskriuwen. Doe't benammen elven, orken, kabouters fochten ... In kostúmshow mei in protte famkes fan alle nasjonaliteiten en ferskate graad fan neakenens. It spektakel is moai en yndrukwekkend yn syn orizjinaliteit, benammen as de famkes har bleate fuotten spatte op it waarme sân of op 'e sniedriften.
  Se oanfallen troch te slaan mei swurden en spearen op it pânser fan ferskate foarmen fan tanks. En de metalen meunsters reagearje mei jets fan hjitte flamethrowers. De temperatuer fan 'e flam is leech en de famkes, skriemend, binne mar in bytsje ferbaarnd, en skrieme hertskuorrend. En de orken raze noch lûder, en har foarholle knallen , bang , bang - mearkleurige konfetti brokkelt fan 'e klappen.
  En fersierde twadekkers raasten fan boppen, litte slingers fan fancy treinen efter mei ferskate kaskaden fan skientme.
  It gekste, en dat kin sels it dak fan 'e skarnieren waaie, is dat de fantasywrâld mongen is mei echte, histoaryske figueren, al út it fiere ferline.
  Stalin, by dizze gelegenheid, ûnferwachts, ferlitten fan ûnnedige geheimhâlding, sei:
  - De Luftwaffe hat de meast avansearre hichten yn 'e loftfeart berikt. Sels as net
  As jo telle diskoteken , de TA-700 bommesmiter, by steat om te dragen maksimaal fyftich ton bommen, makke in serieuze yndruk.
  Hitler sei:
  - Mar de " Super Monster " mei in 3200-mm kaliber gewear, twahûndert ton raket ladingen, is noch altyd in unsurpassed wurk fan militêre keunst.
  Stalin stelde doe in toast foar:
  - Lit ús dus drinke op it feit dat de mûle elke keunst fereasket útsein militêre keunst!
  De grutte lieder fan alle tiden en folken savored mei nocht de wyn fersegele foar de berte fan Jezus Kristus, en de wrâld Fuhrer dronk sap út njoggenentjin fruchten. Beide diktators seagen nei hoe't it spoar fan in raket dy't nei boppen fljocht, dúdlik oer de loft snijde op 'e monitor. Hoe te hearren de fleurige stim fan in Russyske famke:
  - De yngong yn 'e baan wie suksesfol.
  En daverend applaus fan alle tribunes - it is dien! De minske is úteinlik yn 'e romte, en dit waard dien troch fertsjintwurdigers fan' e grutste rassen op ierde - de Russen en de Dútsers.
  De hiele himel fan hoarizon oant hoarizon waard skildere mei flitsen fan tûzenen fjoerwurk fan alle kleuren fan 'e reinbôge en miljoenen skaden, doe't, it like, in fabulous napalm ferspraat oer de inket fan 'e nachtromte. Tagelyk feroare yndividuele flammende supernovae yn dúdlike ynskripsjes - slogans. Lykas: "Motherland and Space", "Forward to the Stars", "Union of the Peoples of the Earth"!
  Dit is wier in soarte fan waansin. It wie as ûntstie der in super-kosmyske en fantastyske foarstelling. In soarte fan alternative skiednis, dêr't der wie gjin oarloch tusken it Tredde Ryk en de USSR, en it die bliken te wêzen hiel cool . Mar dit sjocht der no net sa goed út, om it mar te sizzen.
  Hy moat syn âldere suster fine. En dit is de wichtichste taak fan de jonge, dy't hie al spile yn in rige fan films, en wie hiel kreas en spieren, mei tegel-like spieren reliëf.
  En de nije namme Caligula hie in protte oandacht lûke moatten.
  De jonge gie troch mei syn meditaasje. En ynienen seach ik in famke, moai as in ingel, en mei krullend hier de kleur fan blêdgoud. Se stiek de hân út nei de jonge en sei mei in glimke:
  - Wy hawwe in oantal wichtige misjes om mei jo te foltôgjen!
  De jonge Caligula frege mei in glimke:
  - En dan kin ik myn suster fine, dy't earne ûnbekend ferdwûn is?
  It famke skodde har gouden hier en antwurde fol fertrouwen:
  - Ja, it is mooglik. Mar jo suster ferfollet no in lestige messias - om alle fertsjintwurdigers fan 'e sterkere seks te rêden, oer wa't de driging fan ferneatiging hinget. En it is sa dreech.
  Caligula Dolphins frege:
  - Wat is dyn namme, en wa bisto?
  It famke antwurde mei in swiete glimke:
  - Ik bin Margarita Korshunova, in partisan famke dat troch de nazi's ophongen is, en no wer opstien yn in nije wrâld. En dit is myn bestimming, om goedens te tsjinjen en minsken te rêden.
  De jonge akteur knikte:
  - Ik begryp dy tige. Dus, binne wy yn foar wat leuke misjes? Soart as yn 'e films, mar echt?
  Margarita knikte:
  - Ja, as wier! Mar wy hawwe sokke kânsen dat wy net bang wêze moatte.
  Caligula fan de Dolphins en pionier partisan Margarita hie gjin tiid om te besprekken en akseptearje it fabulous spektakel, en echt ynfierd de nije wrâld, en yn in steat fan combat trance!
  Margarita merkte op:
  - Wy hawwe no in hiel leger. En jo begripe hokker ferantwurdlikens jo en ik hawwe!
  Caligula antwurde fol fertrouwen:
  - Fansels begryp ik it! En ik hoopje in weardich kommandant te wurden.
  En de jonge draaide syn skerpe swurd.
  Wy hienen gau in hapke en haasten om troepen te bouwen. Se hiene sa gau mooglik nei Itaalje moatten en de fearren fan it pausdom yn 'e brân stekke.
  It leger sette út Wenen op de slach fan trommels en it spyljen fan grutte trompetten. De ynfantery hie noch gjin tiid hân om oan te kommen en de kavalery skarrele om. In protte ruters út ferskate lannen dy't ynfierd it tsaristyske Russyske Ryk. Dit makke it mooglik om de útrinners mei tsientûzenen hoeven te traapjen. Dashing Kozakken en ljocht Tatar kavalery rush foarút. Folgjende beweging ryk fersierde detasjeminten fan 'e Poalske adel. No, de elegante hearen liken as wiene se sammele foar in keninklike parade. Boppedat wol elk de oar yn 'e pracht fan har klaaiïng oerwinne, fan helm oant harnas. Der binne ek Teutonyske ridders yn harnas. It pânser is gepolijst ta in glans, fergulde of sulveren. Der binne ek Sweden mei in spesjale unifoarm, en Finnen. Mounted Janissaries en Spagi, Arabyske kavalery.
  En in protte banners en flaggestokken fan folken fan 'e evener oant de Arktyske Oseaan. En hoefolle trofeeën ... Dit binne de ferovere machten.
  En hjir komme de Eastenrikers , en mei harren de Dútsers. Wy hawwe ús frijwillich oanmeld foar de kuier. Ek it idee om Itaalje te plonderjen is in grutte ferlieding. De natuer is dêr royaal en der is in soad jild! Lykas oare goede dingen dy't mei skeppen sammele wurde kinne.
  Caligula de Tomboy song:
  Us leger is sterk
  Se beskermet de wrâld ...
  No, wat as der in oarloch is,
  It is net oan ús kant!
  En de jonge stampte mei de bleate foet yn 'e plas. Fansels hie er allinnich in koarte broek oan, om't er sa fluch beweecht yn in steat fan striidtrance dat syn klean allinnich yn 'e wei komme en skuorre.
  Margarita frege har freon en kollega annihilator:
  - Of sjonge jo miskien eins? Boppedat, it is krekt dyn!
  De jonge akteur knikte mei in glimke dat wie as in wolf welp:
  - Wat tinksto, ik kin net?
  En Caligula fan 'e Dolfinen begûn te sjongen;
  O, dizze wrâld, do bist sa tryst,
  Gewoan in see fan triennen - in oseaan ...
  Wêr is it middeis astrale paad fan 'e siel,
  De deade gjalp dreamde om nei Eden te kommen!
  
  It befettet it iis fan herten, beferzen korsten,
  En de baarnende waarmte fan oergeunstige hertstochten.
  Hoe eefkes, wa is sels jong fan it fleis,
  De tryste nachtegaal spilet yn rou!
  
  Lykas it slym fan in boskluzen, de geast fan routine,
  En it ferfal fan it grêf fan soargen.
  Mar wy kinne as wy ferienige binne
  Meitsje de minsken út 'e moeras!
  
  Ferdriuwe de gemienens fan it universum,
  Flok wiskje is in ferskriklik teken ..
  Wy kinne de teugels fan lijen net drage,
  Lit de duvel yn stof feroarje!
  
  De planeet sil gau syn keatlingen ôfsmite,
  It sil lykwols gjin baan ferlitte.
  NEI Litte wy inoar earlik behannelje
  Dan komme de minsken oerein!
  
  Jo kinne opstean sûnder eangst,
  Net triuwe oare minsken ...
  Dat de bastard net swimme mei fet,
  Dat ús mem net âld wurdt!
  
  Dêr drinke wy in bytsje foar,
  Wyn dy't swieter is as huning fan bijen!
  Lit d'r problemen wêze yn 'e realiteit ,
  Mar de oere fan rekkenjen is net kommen!
  
  Dan bouwe wy in himelsk paradys,
  Alle bern sille genietsje foar altyd.
  Wy fleane as in pylk yn 'e himelske flecht,
  In ljochte dream dy't útkomt!
  It liet einige en dêrmei ferhuze it fjochtsjen fan it lânskip fan 'e Italjaanske Alpen nei ...
  Skulpen eksplodearren, en folle mear moderne gewearen skeaten. Hjir is it Port Arthur, de legindaryske stêd. It wie syn fal dy't markearre de delgong fan de Romanov-dynasty en de hiele Autocracy as gehiel. As dizze festing stien hie, hie der net sa'n grutskalige revolúsje west. Op syn heechst makken se in bytsje lûd en leine har hammers en sieden del. Mar it wie de nederlaach hjir dy't late ta de keatling fan barrens dy't feroarsake de Grutte Oktoberrevolúsje.
  Is dit goed of min? It evenemint is djoer. Miljoenen slachtoffers en emigranten, mar letter, it lân gâns fersneld syn ûntwikkeling.
  Sels as op in tige hege kosten, de befolking fan Ruslân fermindere troch hûndert miljoen minsken.
  Sa't se sizze, bloedletten genêzen de pasjint.
  Mar no is d'r in kâns om, nei't Port Arthur wer ferovere is, de skiednis werom te draaien en in unike line te folgjen. As bygelyks de Romanovs de macht behâlde, en sels yn 'e autokratyske ferzje. Dit is fansels science fiction, mar ynteressant. Dat, echt, wat wachtet Ruslân as de ferzje fan tsarisme bewarre bleaun is?? Stagnaasje, of oarsom, oerwinning ?? Sil it systeem fan absolute monargy effektiver wurde as westerske demokrasyen?De lêste is al moade wurden. Yndied binne de relaasjes tusken Ruslân en it Westen fan 'e ienentweintichste ieu gâns minder wurden. Dêrnei waard it moade om te sykjen nei manieren alternatyf foar westersk parlemintarisme. It konsept ferskynde: managed demokrasy. Dit is as der formeel frije ferkiezings binne, mar yn 'e realiteit binne har resultaten fan tefoaren bepaald. Mar dizze foarm fan bestjoer is ynstabyl, en de partij oan 'e macht, om har posysje te behâlden, beheint de demokrasy al troch wetjouwing. En dan giet alles rjochting diktatuer, de opposysje ferliest al fertsjintwurdiging yn it parlemint.
  En dan wurdt it meganisme fan ûnderdrukking en terreur lansearre, of krekt oarsom, der komt in revolúsje, of fan boppen, lykas ûnder Gorbatsjov, of fan ûnderen, dy't ek mear as ien kear bard is.
  Yn Ruslân tidens de Autocracy is alles ienfâldiger. De kening hat absolute macht: útfiere, ferjaan, befelje. Hy hat de heechste rjochterlike, útfierende en wetjouwende foegen. Der is in Steatsried fan persoanen beneamd troch de monarch, dy't him allinnich advisearje, en der binne amtners dy't de wil fan 'e kening útfiere.
  De Steatsduma beheine de monargy fan absolutisme, ûntnommen de keizer fan it rjocht om wetten te meitsjen, en, foar in part, de kontrôle oer de begrutting. Mar it wichtichste wie it de Duma dy't in briedplak en adder waard foar ferskate konspiraasjes. Dit is syn negatyf!
  Yn alle gefallen wie sels it partisanfamke net tsjin it helpen fan de kening. Margarita frege Caligula de bully:
  - De kar is dus dúdlik, lit ús oanfalle!
  Terminator boy antwurde:
  - Der is gjin oare kar! Fansels falle wy oan!
  En de snijgaos begûn. Nei't se mei help fan magyske kapasiteiten op seishûndert kilometer yn 'e oere fersneld, barsten de cherubjonges, hast net omtinken foar de eksploazjes fan skulpen en masinegewearen, yn 'e rigen fan' e fijân. Lokkich wie it waar ek pech, rein en tsjuster. Kuropatkin hat noch gjin minsken op it offensyf stjoerd. En hy die artillery tarieding. Yn tsjinstelling ta populêr leauwen wie de generaal en eardere minister fan definsje gjin gek. Kuropatkin besocht te soargjen foar de soldaten en fjochtsje wittenskiplik. Dit wie wat him liet. Unbeslutenens, traagheid, de winsk om wis te slaan, aksje neffens in sjabloan - ûntnommen it sukses fan 'e striid mei de dappere Japanners. Dêrom wie d'r gjin need te ferwachtsjen fan Suvorov's dryste oanfallen om Port Arthur ûnderweis te fangen. Och, Kuropatkin wûn allinich om't nei de dea fan it korps fan Nogi de Japanners, ek sûnder formaasje te feroarjen , foarút klommen, frontaal oanfallen. En as gefolch sloegen se har rigen út en rôlen werom.
  Mar no Kuropatkin hat sawol skulpen en syn eigen ferovere.
  Dit betsjut dat jo in oantal dagen artillery-beskutting kinne útfiere, berekkenje wat as de Japanners brekke. En dit nettsjinsteande it feit dat keizer Nikolaas in kategoaryske opdracht joech om fuortendaliks de festing te stoarmjen en de oarloch te beëinigjen, dy't ruïne wie foar de skatkiste.
  Hjir, fansels, Kuropatkin is tusken in rots en in hurd plak. Mar Port Arthur is in krêftige festing, en no't de Japanners har har nei wenjen setten - besykje it, nim it!
  Mar Margarita en Caligula fan 'e Dolfinen, hakken mei swurden en smieten har bleate teannen mei de skonken fan har bern, mar sa flak as propellerblêden, bewege de bastions lâns, en reinden se fan soldaten. Earst moatte jo de dominante hichten kennen en dan sil it mooglik wêze om de wei te iepenjen foar de oanfallende troepen.
  By it hakken fan samûrai merkte Margarita grappich op:
  - Meastentiids fjochtsje se om 'e foarútgong, mar wy, sa docht bliken, lykje te striden om' e regression!
  Caligula de jonge gnyske:
  - Bedoele jo dat it weromnimmen fan dizze festing de posysje fan 'e Autocracy fersterkje sil?
  En hy útfierd in hiele rige fan techniken mei swurden. Dit is hoe't syn swurden droegen waarden.
  En de bleate fuotten fan de jonge diene slagen dy't de holle, nekke en bonken bruts.
  Margarita, dy't mei har hannen en fuotten it bloed fan har lippen slikke dat oerfloedich fan har flugge klappen ferspraat, befêstige:
  - Alteast sels sa! It is ommers dúdlik dat in monarch dy't oarloggen wint populêr wurdt. Alteast foar in skoftke. Dan wurdt de oerwinning fergetten, en de trochsneed persoan, of gewoane minsken, wurdt lutsen yn in banale wurkroutine. - It partisan famke mei ien skop , nei't se seis Japanners tagelyk delslein hawwe, en twa waarden troch har eigen bajonet troch in sterke druk trochstutsen, tafoege se. - Miskien is dit mar in tydlike útstel!
  En wer ferhuze se har bleate hakke, en fersloech fiif krigers fan it lân fan 'e opkommende sinne, wêrûnder trije ofsieren.
  In bleate jonge yn koarte broek, dy't de Japanners hakke as koal, sei Caligula logysk:
  - Nei de oerwinning sil rappe ekonomyske groei begjinne yn Ruslân. Dit betsjut dat minsken better sille libje, en revolúsjonêre gefoelens sille ôfnimme.
  De jonge strider skopte it kanon op sa'n manier dat in tsiental samoerai-soldaten op 'e kop fleagen . Terminator jonge tafoege. - Minsken meitsje gewoanlik oproer fanwege honger!
  Margarita, dy't in bonke út in ôfsnien skedel út har mûle spuide, de spit dy't trije Japanske soldaten rekke, wie mar foar in part iens:
  - Eins is dit net wier! Ja, revolúsjes en rellen wurde meastentiids oanstutsen troch in minder ekonomyske sitewaasje, mar ... De Desembrists binne ommers net yn aksje gien fanwegen har eigen earmoede.
  De kriichsjonge Caligula, nei't er in flinterbeweging dien hie en in tsiental Japanske hollen ôfsnien hie, stimde doe yn:
  - Dat kloppet, net om earmoed! - De jonge strider snijde in hiele hânfol gunners del en tafoege. - It is net altyd nuttich om mei de mage te tinken!
  Margarita korrizjearre, trochgean mei brutaal te hakken, sadat de lidden fan 'e Japanners ferspraat:
  - Mear krekter, tinken mei jo mage is noait nuttich!
  Caligula, de tomboy hjir, wie it iens, de samûrai op te hakken en har helmkoppen yn ferskate rjochtingen te smiten, en mei grutte iver:
  - Do hast hûndert prosint gelyk! Der is neat te beswieren!
  In strider en in echte pionierspartij, en boppedat, de meast serene prinsesse, dy't dizze titel krige foar har tsjinsten yn ien fan 'e magyske wrâlden, grommele:
  - En wy sille it fet fan ússels fuorthelje! So be it - banzai !
  Sûnder meilijen of ophâlden, Caligula, hakkend mei swurden en brekt Japansk mei syn fuotten , sels song:
  It wie net om 'e nocht dat ik nei Rus stjoerd waard',
  Bring dy genede!
  Koartsein! Koartsein!
  Koartsein - stilhâlde!
  En nei sokke wurden streamde it bloed noch heftiger. Fansels is it spitich foar de Japanners. De naasje is hurdwurkjend en bewonderenswaardig, mar it is ûnder de mûne stien en is no stil. Krekt wat sil barre - moal of moal, in fraach fan fragen!
  It bleatefoet partisan famke Margarita, it leverjen fan tsientallen klappen yn in twadde en dashingly klimmen, ferspriede verfrommelde liken, op 'e folgjende bastion, ferklearre, ferpleatst har foet nei de folgjende samûrai yn' e kaak, en mei in ferrassend treffend aforisme:
  -Oarloch is in basis ding, begien mei hege gedachten!
  Caligula, de jonge akteur dy't sels in bytsje rapper beweech as syn freondinne en fan waans neakene romp mei tegels fan spieren, de rein it bloed en bonkefragminten fuortwosken, gie troch:
  - Oarloch makket it lichem út, mar stimulearret de geast!
  Margarita makke in kaskade fan salto's, snijde troch de Japanners, en song in sin út in hitliet fan 'e santiger jierren fan' e tweintichste ieu:
  - Fleurens, genede en plastykens! Algemien , fersterkjen, krêftich stimulearjen, út bêd komme en gymnastyk dwaan!
  Caligula Dolphins, mei in klap fan syn spierskonk nei de liif, twong de Japanske kolonel om troch de loft te fleanen en sloegen fuortendaliks twa masinegewearen dy't op 'e toer stiene. Meganyske meunsters dy't lead spuie, troch inerty, falle, slaan har eigen , maaien de rigen del. De Terminator-jonge bûgde:
  - Sorry, smelle eagen , mar ik woe earst wêze! En net allinnich woe ik, mar ik sil!
  Margarita, dy't by it springen in oare toer mei masinegewearen makke yn 'e FS mei har bleate foet delslaan, merkte logysk op:
  - It is net min om earst te wêzen, foar wis, mar se moatte de ballen net fan efteren koekje!
  De jonge-akteur Caligula, smiet in projektyl mei syn bleate fingers, de heech-eksplosive shimosa eksplodearre, ferspriede de samûrai, sei:
  - Dy't de ballen nacht en dei siedt, lit him net libben opfrette!
  Margarita giechele en sprong en sloech har bleate foet yn it metaal fan 'e masinegeweartoer. It roestfrij stiel springt werom, en de Japanske ofsieren fleane op 'e kop, har booted ledematen fladderje. Echt, se liken op ynsekten.
  Margarita spruts hjir ek út:
  - In tramp kin sels in "boot" mei in hak oansette!
  Caligula de hooligan, dy't ek in gewear yn 'e sprong sloech en elkenien fuort fleach, sei:
  - "Boots" sette gjin skuon op ien dy't gjin harsens hat om skuon te poetsen!
  Margarita reagearre troch wer om te draaien en in hiele peloton Japanners del te snijen. It Terminator-famke skynde hjir ek:
  - Nuver genôch, der binne in protte earlike minsken oan de top, mar der binne in pear ûnder harren dy't kin dwaan sûnder ferrifeljende list yn harren karriêre groei!
  Caligula draaide as in wûne boppekant, sloech en sloech de Japanners del, en ridlik wis:
  - In politikus spilet earlik sa faak as in mynwurker yn in wite jas yn in myn delgiet, en it motyf is itselde: subsydzjes útlûke om in skansearre reputaasje te waskjen!
  Margarita reagearre op dit, skodde bloed út har hier:
  -In politikus, hy is in liuwer yn it libben en in hypokriet yn dieden, mar de dea is ek mei dizze skelm earlik!
  De Terminator-jonge sloech in Japansk gewear, brekke de bonken fan twa tsientallen soldaten fan it Ryk fan 'e Rising Sun, en antwurde:
  - De dea is earlik yn dat er altyd komt, mar it is willekeurich by it kiezen fan de tiid fan syn besite!
  Port Arthur is in grutte stêd, en it hat in protte ferdigeningslinen. Sa, spitigernôch en gelokkich, de fjochters hawwe genôch tiid om te fjochtsjen.
  De jonge fjochter Caligula, dy't de fjochters mei swurden hakken, sels mei syn bleate foet in earte fan ferneatiging smiet, de samûrai útinoar skuorde, song:
  - Hoe haw ik it net besocht, hoe stribje ik net! It makket neat út as immen wie dêr te fjochtsjen!
  Margarita, dy't in oare kroade fan soldaten ôfsnien hie dy't stoar ûnder de klappen fan in partisan famke dat flitse as bliksem, merkte op:
  - En foar in part, wy sels freegje om in striid. Jou it ommers ta, Caligula, woene jo nei Port Arthur?
  De jonge terminator sei earlik:
  - Fansels! Dit wie myn meast hertstochtlike winsk.
  Margarita, it partisanfamke, dy't de Japanners wer ôfsnijde as in scheermesje, giggle:
  - No, ja! Rêd Ruslân fan 'e meast offensive nederlaach yn' e heule tûzenjierrige skiednis fan 'e oarloggen fan ús lân!
  Boy Caligula snijde twa tsientallen Japanners mei in pear swingen ôf, korrizjearre syn partner:
  - De meast offensive nederlaach, miskien, wie yn 'e earste oarloch mei Tsjetsjenië.
  Margarita knikte ynstimd mei dit, en versnelt sels it hakproses:
  - Sûnder mis! De tsjinstanner dy't wy ferlern hawwe is te swak! Der wie safolle fan dat Tsjetsjenië, en sels de helte fan harren fochten foar ús.
  Caligula, de tomboy gniisde, en besocht syn partner foar te kommen yn it proses fan ferneatiging:
  - Hoe blaft Moska op in oaljefant!
  Margarita merkte dêr ferstannich op, wylst se mei in gouden ferspuie bonken en bloedige kruimels fan har hier de kleur fan snie wer ôfskodde, mei hannen en fuotten de dappere Japanners dy't net oerjaan woene útroege:
  - As it leger en it folk net fjochtsje wolle, dan barre sokke wûnders. En yn 'e earste Tsjetsjeenske oarloch, en yn ' e Russysk-Japanske oarloch.
  Caligula fan 'e Dolfinen wurdt twongen, wylst se de samûrai útroege, iens:
  - Do hast gelyk! De minsken fan Ruslân, spitigernôch, net wolle fjochtsje de Japanners. - En de jonge jager, dy't in hiele samoerai-kompanjy mei de holle ôfstutsen liet, tafoege:
  - Mar yn ús persoan is in wûnderlike faktor ferskynde, dy't ús de ympopulêre oarloch kinne winne. It is sels symboalysk dat yn in oarloch sûnder in kening yn 'e holle, cherubs helpe!
  Margarita, dy't bloed fan har lippen spuide en mei har bleate soallen giftige naalden smiet, en de Japanners dea trochbriek, sei:
  - En dochs is in tredde yngreep fan ús kant nedich!
  Caligula de jonge, nei't er in oare rige liken yn fragminten snijde litten hie, sûnder der benammen te twifeljen, frege lykwols:
  -Binne jo hjir wis fan?
  De jonge strider, dy't de ferneatiging fan 'e Japanners yn Port Arthur foltôge, befêstige mei in sucht:
  - Op see is Togo te sterk. En wat foar kommandant, of mear krekter marinekommandant Rozhdestvensky, is spitigernôch al te bekend. Bern binne wierskynlik noch better yn nautyske strategyen!
  Caligula, dy't de samûrai sûnder genede slacht, wurdt twongen om mei it fanselssprekkende iens te wurden :
  - Fansels, mei sa'n persoan as Rozhdestvensky, sels te hawwen krigen sân ekstra slach krusers boud yn Argentynje, en it reparearjen fan de skippen fan de earste Pacific squadron opwekke fan de boaiem, men kin net rekkenje op oerwinning. Benammen as jo ûnthâlde dat ienenfyftich Russyske skippen fochten yn Tsushima, en mar ien Japanske ferneatiger waard sonken!
  Margarita, yn 'e opwining, bruts de loop fan it gewear, en mei in oare swing fan it swurd fan fjouwer Japanners, en mei in skerpe naald fan trije mear, tafoege:
  - En it is ek wichtich dat it eskader fan 'e dappere admiraal goed ûnderskept wurde kin foardat it by de basis oankomt troch it ûngrypbere en fleisetende Togo . Yn dit ferbân, de posysje fan de Rozhdestvensky float is ekstreem dreech.
  Caligula, de tomboy, lansearde mei syn skonken sa flink as in aap, in oare shell dy't de Japanners as in lânmyn fermoarde, sei:
  As in Sweed by Poltava,
  Rozhdestvensky kaam yn de problemen...
  Hy sjocht moedich
  Yn feite is it it tsjinoerstelde!
  Partisan famke, fierder te shred de fijân mei ferdûbele krêft, en it ferlitten fan in massa fan liken, logysk en mei berekkening, opmurken:
  - As jo Japan net op see ferslaan, dan sil de koppige samoerai in lange tiid fjochtsje, en de skatkiste fan 'e Russyske kroan is al leech, en de minsken binne op 'e râne. Wy moatte de striid fluch einigje mei in klinkende oerwinning. Oars komt der in revolúsje en it ûntstean fan in mooglik ûnnedich en sels skealik parlemint foar Ruslân!
  Caligula, de akteur-jonge, elbow de Japanske generaal en liet him fleane yn 'e hichten, en tagelyk sloech trije maskere jonges sûnder súkses besykje te setten in primitive bom launcher. Terminator jonge sei:
  - As der genôch tiid is, wêr sille se dan hinne?
  Margarita, dy't de Japanners yn splinters hakke en in bloedige puinhoop, merkte mei merkber alarm:
  - Der is in probleem hjir. No geane wy sa fan fort nei fort. Hoe sit it mei de see?
  Tomboy Caligula gniisde en liet in spark út syn eagen los dy't it ammunysjedepot rekke. Der wie in eksploazje dy't in hiele bataljon Japanske soldaten yn 'e loft smiet.
  De jonge akteur rôp oer it brul:
  - Neat spesjaals! Mei ús gegevens swimme wy goed, wy sille net mei swurden ferdrinke. Hy sil swimme fan slachskip nei slachskip, en de dekken wiskje!
  Margarita, waans swurden, as in skerpe skearmes, in protte, dappere, mar sinleas stjerrende soldaten ôfsnien, glimke yn antwurd mei noch helderder skerpe tosken:
  - Jo binne grif in reus fan gedachten!
  Caligula fan 'e dolfinen, dy't de Japanners sloech as wie it in kompjûterspul, antwurde earlik:
  - As wy de snelheid fan tinken nimme, dan hawwe wy eins gjin gelikense !
  It famke fan Terminator wie it dêrmei iens, en om oertsjûgjend te wêzen, rûn se troch in hiele bataljon samûraien.
  En hja liet in bloedich spoar efter mei spoaren fan de bleate, beitele fuotten fan it famke.
  Tagelyk sei se:
  - En de snelheid fan 'e lichems, dat is folle wichtiger!
  Tegearre, en rushing op sa'n snelheid, jim moatte wêze kinne om te behâlden lykwicht en net falle om. Caligula de hooligan slagget min of mear. Yn it algemien, teoretysk sprutsen, soe in autokrasy sûnder grûnwet net foar altyd yn Ruslân moatte bestean. It foarbyld fan westerske lannen mei harren parleminten is te besmetlik. Net te hawwen oer it feit dat de oligarchen harren macht net allinnich yn it ekonomyske, mar ek yn it politike aspekt útoefenje wolle. Foar no binne se min of mear freonlik mei de autokrasy, en in wierskynlike oerwinning yn 'e Stille Oseaan en de dêropfolgjende útwreiding yn Sina sil dizze freonskip foar in lange tiid fersterkje. Troch de wei, de Russysk-Japanske oarloch is ek tige wichtich út in lange-termyn perspektyf. De oprjochting fan Giele Ruslân en it opnimmen fan net allinich Mantsjoerije, mar ek oare Sineeske regio's, kinne liede ta de definitive ferdieling fan it Celestial Empire. Dit betsjut dat de machtige Sineeske kolossus yn 'e ienentweintichste ieu, dy't beweart in Superpower en wrâldwide hegemony te wêzen, net as steat bestean kin.
  En wierskynlik, sûnder de Oktoberrevolúsje, sil it ynstoarten fan it globale koloniale systeem net foarkomme. De wrâld sil rasjoneler en feiliger wêze as yn 'e ienentweintichste ieu, as d'r mear as twahûndert steaten op in lytse planeet binne. Ynstee dêrfan sille ferskate riken ûntstean, miskien sels de Russyske sil de machtichste wurde, of op syn minst de meast wiidweidige.
  It is net sa dreech om te foarsjen wat der barre sil yn it gefal fan in oerwinning op Japan. Meast wierskynlik , Dútslân, dêr't it Russyske leger sil wurden in grutte autoriteit, sil net risiko ferklearje oarloch oan Ruslân. Mar miskien wol hy in oarloch op ien front, dy't Belgje en Frankryk treft.
  , lykas barde yn 'e echte skiednis, nei efteren kin oanfalle . No ja, alteast sadat de agressive Dútsers net te sterk wurde koenen.
  Dan wer de Earste Wrâldoarloch. Ruslân kin Sineeske divyzjes en in krêftige Pacific Fleet oan 'e foarkant hawwe, dat sil in plus wêze, mar ... Yn 'e echte skiednis focht Japan oan' e kant fan 'e Entente, yn itselde alternatyf kin it Lân fan' e Rising Sun sjen litte in winsk foar wraak. En dan krije wy in twadde front yn it easten. En dit is net hiel geweldich .
  Dêrneist kin men net ferwachtsje in signifikante fersterking fan it Russyske leger, yn ferliking mei Real History. Hoewol't, fansels, in flugge ekonomyske herstel koe begjinne earder, net yn 1909, mar yn 1906, en wurde noch steiler. Ommers, de oerwinning fan Ruslân koe fersterkje it leauwen fan sawol bûtenlânske as ynlânske ynvestearders yn it hearskjende rezjym, en de ynstream fan kapitaal soe grutter wêze as yn werklikheid.
  Dit sil op syn beurt de finansiering foar it leger ferheegje. Utsein as it tsaristyske regear fansels te selsbewust blykt te wêzen. As, benammen, liket it dat wy sille ferslaan elkenien en rôlje se yn asfalt. Yn prinsipe is de útkomst fan de Earste Wrâldoarloch, yn dit gefal, hielendal net dúdlik. En miskien moatte wy dan, om alles goed op te lossen, in fjirde kear yngripe.
  Al is de mooglikheid dat der hielendal gjin Earste Wrâldoarloch komt yn prinsipe net útsletten. Yn dit gefal ... It is al dreech om te sizzen hoe't fierdere eveneminten sille ûntwikkelje. Hoe lang sil tsaar Nikolaas II hearskje, en wa sil him opfolgje? Tsarevich Alexei is yn twifel; hy kin net oant folwoeksenen libje. Broer Mikhail en syn bern? Sawol dizze en oare opsjes binne mooglik.
  Hoe lang kin Nikolaas II libje? Under de Romanovs wiene der gjin lange libbens, mar yn 't algemien koe in tsaar dy't net folle dronk en net smoke koe in lange tiid libje. En hoewol't er mei myldens en goedens fan hert taskreaun waard, wie hy gjin liberaal. Sa is it net wierskynlik dat de keizer in grûnwet sil jaan sûnder ekstreme druk. De wegen fan 'e Hear binne lykwols ûnbegryplik. Alles kin barre sa't it minst ferwachte wurdt. En de wolf feroaret yn in laem, en it laem yn in wolf!
  En no binne it uterlik sokke moaie en kreaze bern - in jonge en in famke, fan in nochal sêfte leeftyd, fort nei fort en bastion nei bastion. Hjir is bygelyks de wichtichste berch mei de ienfâldige namme Vysoka. Hjirwei kinne jo de hiele haven sjen mei de Russyske skippen fan it earste Pacific squadron wurde reparearre, lykas oare pleinen en oanpak nei de stêd.
  Margarita, dy't mei fertrouwen in protte en bliedende Japanners delhakt, befelt:
  - No, sille wy it ek opromje?
  De jonge jager Caligula, dy't de lêste samoerai mei syn swurden ôfmakke, antwurde sarkastysk:
  - Fansels sille wy skjinmeitsje en opnij skjinmeitsje!
  En it pear raasde nei de hichte mei de snelheid fan in jachtfleanmasine. Wy moatte hastich. Yn 'e moanne maart binne de nachten net sa lang, en oerdeis, sels mei har snelheid, is it net wierskynlik dat it mooglik is om hits fan in protte musketten folslein te foarkommen, dat is gewearen en, it wichtichste, masinegewearen .
  It is goed dat der gjin automatyske masines. En op ien of oare manier kalmer. De opkommende sinne hat gjin haast om it tsjuster te ferdriuwen fan 'e rein en de molke mist dy't alles follet.
  It is moarns froast, en de iiskrust knarst ûnder de eelere fuotten fan 'e Terminator-jonges, dy't, sels as se dat woene, de skuon net oandwaan soene - se skuorre. En har skonken binne ek wapens net slimmer as de meast agile hannen. De krust fan iis knarst, mar hinderet alhiel net mei it opfleanen nei de top en it fuortsetten fan de ferneatiging dêr, ynklusyf de tsjinst fan de alve-inch kanonnen.
  Wat is it nut fan sokke stammen? Mar do kinst net reitsje doelen lykas harren mei grutte gewearen, mar it is hiel maklik te skjin út de bewakers. Margarita, nei't se mei ien draaiskiif in tsiental Japanners yn 'e ôfgrûn smiten hie, gûlde se ferskriklik doe't se foelen, sei:
  - Dat de showdown giet op in koele manier troch ...
  De terminatorjonge Caligula gniisde, smiet in tsiental dappere Japanske krigers yn 'e ôfgrûn en merkte mei wille:
  - It wurdt sels saai...
  Margarita swaaide it ôf, en smiet har ôfsnien holle yn in bôge nei har partner:
  - It is goed. It is noch effektiver. Of wolle jo in duel mei tsjoenders?
  supermacht hie er no , kau izeren beantsjes as in slang en antwurde:
  - Ik soe net wegerje , mar yn 'e tweintichste ieu is der in bytsje kâns op har stroffelje !
  Margarita, dy't noch in tsiental Japanners hakke foar ôfbrutsen fleis, giggle:
  - Mar sjoch, ninja!
  Ja, twa tsientallen maskere fjochters yn swarte gewaden haasten de strider oan te fallen. En se binne bewapene mei swurden, twa yn elke hân. Foar minsken bewege ninjas goed. Men koe de bûtengewoane tarieding en wrede oplieding fan iere bernetiid fiele. Mar yn werklikheid, wat kin tsjin cherubs wêze? It ferskil yn snelheid tusken ûnstjerliken, bern oppompt mei help fan magy, en minsken is te grut. En ninjas, hoewol goed oplaat fjochters, binne noch altyd minsken.
  Margarita skuorde der twa tagelyk mei in flugge wynmûne ôf, en helle de tredde sa mei har bleate, famkesachtige, elegante, mar deadlike foet yn 'e liif, dat er mear as fyftich meter omheech fleach en de flaggepeal út 'e toer skuorde. Margarita focht tsjin 'e stjerren dy't op har smiten wiene en, troch te bewegen, snijde trije mear, en fermoarde de fjirde troch trije dolken mei har teannen te smiten. De ninja kaam fuort fan twa, mar de tredde, fleanend lâns in brutsen trajekt, kaam rjocht yn it hert telâne.
  De tomboyish Caligula kaam ek yn 'e striid. Hy snijde de ninja mei purperrâne yn 'e helte en liet in noch rappere oanfal los dy't de hollen fan' e maskere manlju dy't besochten syn pearen oan te fallen, sloegen.
  De swarte ûnsichtbere manlju joegen net op, mar se wiene te stadich yn snelheid yn ferliking mei de jonge en cherubfamke dy't har oanfallen. Se hiene hielendal gjin kâns.
  Margarita, yn 'e ûnwjersteanbere beweging fan in flugge geast, song sels:
  Sheol gean ! Oare ingels tsjinje ús, en jo sille gean yn 'e kiste mei Dracula!
  De ninja foel, yn stikken snien, en spatte bloed as ripe watermeloenen ûnder de klaver. En se hâlde net op mei oanfallen. Mar ... Alle trijeentweintich grutte jagers foelen yn 'e striid. Dêrnei gie it prachtige pear oer op it ôfmeitsjen fan de oerlibjende feinten by de gewearen...
  De mist wie al begûn te ferdwinen, en de sinne begon sterker te skinen. En de dappere krigers ferhuze nei in oare line fan ferdigening. De oanfal wie noch net begûn, en wy moasten sels fjochtsje. De fjochters fielden har lykwols noch net slim wurch, mar woene gewoan ite. No, wy binne wer begûn mei rau hynstefleis. No, der binne ommers gjin minsken.
  Terminatorjonge Caligula, dy't in naald mei syn bleate foet smiet, en dêr ferskate Japanners mei trochbriek, spruts út:
  - De swierste slavernij is in slaaf fan 'e mage te wêzen - de master is genedeleas, nettsjinsteande leechte of folsleinens!
  Margarita gie it dêrmei iens, en bleau de samûrai del te hakken dy't noch krûpen, lykas ûntelbere sprinkhoannen, dy't yn weagen sierden . Under de Japanners wiene hiel jonge keardels, sa'n sechtjin of santjin jier âld, en it wie sa ûnnoflik om te deadzjen. Blykber hawwe de autoriteiten fan it Lân fan 'e Rising Sun al har reserves skrast foar oarlochsfiering. Mar Kuropatkin, dêr't elkenien op spuide en spuide, soarge dochs foar de soldaten, en ferlear folle minder as de Japanners. En dêrfoar moat hy kredyt krije. En stadichoan fochten de Japanske ienheden better út, en út it Jeropeeske diel fan Ruslân kamen frisse, goed oplaat troepen. Ynklusyf bewakers rezjiminten.
  Partisan famke tocht dat der yn de Twadde Wrâldoarloch wat ferlykber barde. De formidabele Dútsers foarútgongen en berikten súkses oant har elite-ienheden folslein, of hast folslein, útskeakele waarden. Dêrnei koenen se it Reade Leger net befetsje.
  Wier, it moat sein wurde dat de personiels ienheden fan it Reade Leger ek slein waarden. En dit, yndie, bliek in probleem te wêzen.
  Margarita raasde yn 'e striid mei de wurden:
  - God sil jo net opjaan, it baarch sil jo net ite, en de kweade draken sille arresteare wurde!
  . HAADSTIK Nûmer 12.
  Dominica kaam mar in skoft werom nei de Dragon Academy. Se learde wer gau ferskate tsientallen spreuken, en wat komplekse wurden.
  Doe boarten trije famkes: in elf, in hobbit en in froulike troll mei har yn it goaien fan magyske stiennen heger.
  Dominica sloech se. En de stiennen sels glânzen tige helder en glinsteren, as dauwedrippen yn 'e strielen fan 'e fjouwer ljochten.
  Dêrnei joegen de tsjoensters har twa ringen mei stiennen fan elke foet, sadat de strider har spreuken fersterkje koe foar in grut doel: it rêden fan it sterkere geslacht.
  No hiene hast alle teannen fan 'e bleate fuotten fan it aktrise famke, útsein de lytse finger, magyske ringen. En hja waard noch machtiger yn magy as se wie foar. Dit is trouwens in famke dat by steat is om in stêd te ferneatigjen en in paleis te bouwen.
  En sa learde se gau noch hûndert spreuken, en yn plak fan te rêstjen, gyng se op it bontkleed sitten. Se stoarte yn 'e lotusposysje, en hast fuortendaliks har mentale essinsje en siel, en har lichem dûbeld, fûnen har yn in parallel universum, tegearre mei in fjochtsteam, al is it ek jong.
  In leger fan bern, ûnder lieding fan in kwartet fjochters, bleau te fjochtsjen tsjin horden rotten yn it lân fan 'e kweade tsjoender Bastinda.
  De earste groepen fan fleisetende knaagdieren waarden fermoarde of ûnderfûn transformaasjes.
  Doe ferskynden de fjilden dêr't de ûngelokkige berneslaven wurken. Se waarden besjoen troch grutte rattenopsichters, de grutte fan fatsoenlike bearen. Hja holden swipen yn 'e poaten en sloegen healneaken jonges en famkes.
  Dominica wie fergriemd:
  - Hoe slim is it as bern lije!
  En yn lilkens skeat se tagelyk ferskate bliksemflitsen op 'e rotten, en dy feroaren yn grutte, mei sûkelade bedekte beppe.
  De bernslaven raasden fan fernuvering, en raasden doe nei sa'n appetitearjend en geurige iten. En lit ús der stikjes fan skuorre.
  Dominica swaaide wer mei har toverstokje, en makke wer transformaasjes, wêrtroch't de ferfelende rotten yn lekkere gerjochten, koarjend:
  Bern, dit binne de stjerren oan 'e himel,
  Yn de greiden groeie blommen...
  D'r sil wille wêze op 'e planeet,
  Moaie dreamen sille bloeie!
  Margarita, dy't ek belutsen wie by transformaasjes, konstatearre logysk:
  - Jo hawwe grutte ynderlike waarmte en goedens!
  Ynienen, as in jack-in-the-box, ferskynde in enoarme dinosaurus-achtige rôt. Se die de mûle iepen en raasde wat earmoedich.
  Beide famkes binne tsjoensters, hoe't se bliksem en pulsars by har loslitte, en fan toverstokken en fan ringen op har bleate fuotten. En de ferbûne stream fan enerzjy rekke in grut meunster, fiifentweintich meter heech. Hy foel yninoar en draaide him daliks om om de protte ferskillende, rike en fariearre gerjochten op 'e lange tafel te sjen. En hjir stiene ûnder oare gouden wynglêzen mei in grut ferskaat oan iis.
  Slaven bern begûnen te stopjen mei it wurk om 'e perimeter en oanfallen de hate rotten, en hakje se mei sikkels, hoes en oare lânbouobjekten .
  En der wie safolle grime yn harren. De rebellejonges begûnen sels entûsjast te sjongen;
  Wa't yn it tsjuster fan 'e slavernij is, nim it swurd yn jo hannen,
  En tolerearje gjin fernedere skamte ...
  Jo fijân sil gjin stifting op bloed bouwe,
  Jo sille in ûngelokkige sin oer him útlizze!
  
  De jonge wurdt slein troch in kweade sweep,
  In beul martelet him mei in kweade rat...
  Mar de kweade tormentor sil feroarje yn in lyk,
  Hearst gjin famkes mear gûlen!
  
  Wês gjin slaaf, fernedere yn it stof,
  Hâld de holle gau op ...
  En d'r sil elfinisme yn 'e fierte wêze,
  Ik hâld fan Solntsus en Spartak!
  
  Mei der in ljochte wrâld wêze yn it hielal,
  Yn hokker lok sil foar altyd duorje foar minsken ...
  En de bern sille dêr in fleurich feest hawwe,
  Dat ryk is net fan bloed, fan fûsten!
  
  D'r sil, leauwe wy, it paradys wêze yn it heule universum,
  Wy sille de romte behearskje ...
  Oer dit, strider jonge, doarst,
  Dat hjir gjin nachtmerje en kweade skamte is!
  
  Ja, wy binne slaven, kreunend yn keatlingen ûnder ûnderdrukking,
  En in baarnende sweep slacht ús yn 'e ribben...
  Mar ik leau dat wy alle orc-ratten sille deadzje,
  Om't de lieder fan 'e rebellen heul cool is!
  
  Op dit oere binne de jonges allegearre yn opstân kommen,
  De famkes binne ek mei har foar itselde ding ...
  En ik leau dat se solcenisme sille jaan,
  Wy sille it hate jok ôfsmite!
  
  Dan, witst, sil de hoarn fan 'e oerwinning klinke,
  En de bern sille bloeie yn gloarje ...
  Feroaringen wachtsje op ús yn lok,
  Eksamen, alles trochjaan mei perfekte punten!
  
  Wy sille sa'n wûnder berikke, leau ik,
  Dat der in echt paradys fan ljocht komt...
  Teminsten earne is in heks in ferfelende Judas,
  Wat driuwt de jonges yn 'e skuorre!
  
  D'r is gjin plak foar ús slaven yn 'e ûnderwrâld,
  Wy kinne de duvels út 'e kraken ferdriuwe...
  Yn 'e namme fan it paradys, dat hillich is des Heare,
  Foar alle frije blide minsken!
  
  Mei der frede wêze yn 'e ûndermûne wrâld,
  Mei der lok en hillige sinne wêze ...
  Wy sjitte op fijannen lykas yn in sjitgalerij,
  Dus dat mar omheech en gjin sekonde del!
  
  Ja, leau my, ús macht sil net opdroege,
  Se sil it paad fan 'e himel wêze nei it universum ...
  En it leger fan 'e rebellen sil lûd blaffen ,
  Om de fijannige rotten te ferdrinken!
  
  Dit is hoe bliid, bliid,
  It gers groeit as roazen rûnom...
  Us jongesteam
  It uterlik is perfoarst dat fan in berch-earn!
  
  De oerwinning sil wis wêze,
  Litte wy bouwe, leau ik, earlik, wy binne Eden ...
  Al it lok, freugde op elke planeet,
  En do bist gjin redneck , mar in respektabele hear!
  Dit is, yndie, it hymne fan 'e wekker slaven dy't rotten en orken ferpletterje.
  Underwilens fleane Dominica en Margarita op draken, foar it leger, op nei it kastiel.
  Twa tsjoensters, fluch en fonkeljend mei toverstokken en ringen mei talismanen op 'e bleate fuotten. Dêrmei fiere se fabulous transformaasjes. En der is neat mis mei it feit dat no oare, gefaarliker winged rotten besykje harren oanfallen.
  Rodent loftfeart is gjin grap. Mar de famkes sloegen se mei har magyske krêften en spreuken. En ynstee fan meunsters ferskynt katoenen snoep. Sa swiet en geurich.
  Dêrnjonken feroarje guon fan 'e fleugele apen yn ierdbeien. Dat is sa ryp en skitteret mei robijnen en topaas.
  En wat mear apen mei wjukken waarden ballonnen.
  Oenomai en Dobrynya gongen ek yn 'e striid op draken. Se begûn te snijen harren tsjinhingers mei swurden, dat is relatyf ienfâldich en rjochtlinige. No, en de draken sels, as se it nimme en mei fjoer blaze. En se sille de wjukken ferbaarne sûnder spyt of twifels.
  Oenomaus merkte op, de fijân del te snijen:
  - Dit, sjogge jo, sil heul grappich en cool wêze!
  Dobrynya merkte mei in glimke op:
  - Ja, dit kin net yn wurden wurde!
  En de held jonge lansearre in hiel skerpe en deadlike needle op 'e fijân. It sloech de rôt rjocht yn it each, en it botste mei in oar kjifdier. Dit is wêr't de gaos begon.
  Oenomaus song:
  Ratten binne heul cool
  Se kinne sels in iik knaagje...
  Jo harsens is min te sjen,
  En de konvolúsjes binne as in tried!
  Dobrynya wie it hjirmei iens:
  - Ja, rotten gnize allerhande ferfelende dingen!
  Margarita knikte. Se ûnthâlde hoe't de partisan jonge Andreika waard finzen nommen. En hy siet opsletten yn in kâlde kelder fol rotten. En de knaagdieren biten de jonge op 'e bleate fuotten, stiif fan 'e kjeld. Andreika fochten de hiele nacht fan rotten en sliepte net. En moarns waerd er meinommen foar ferhoar, en earst sprinkelen se sâlt op de wûnen oan jonge A syn skonken. It wie heul pynlik, en Andreika begon te skriemen . En se sloegen him ek mei stikeltried.
  Mar de partisan jonge ferlear it bewustwêzen fan pine shock, mar sei neat.
  Margarita koe de ûntsnapping fan Andreika regelje. En dit wie har prestaasje. De jonge koe de pine oerwinne en ferlitte op kreupele, biten skonken. En dêrfoar, lof foar him.
  It partisan famke sloech de rotten en song mei grut entûsjasme:
  Myn gewear is as in âldere broer
  Sjit heul akkuraat, akkuraat ...
  In famke hat ommers in mitrailleur yn har mage,
  Hoewol soms is it libben as in koai!
  
  Ik bin in famke dat net sterker is
  Wolf en tiger yn ien test...
  Mar it wurd is gjin sparrow,
  As ik by myn leafste bin, leau ik, tegearre!
  
  Ik naam al hokker pas,
  Iran bestoarme de bergen ...
  Se ferovere in protte ferskillende lannen,
  Nee, ik kin net rêstich by de bank sitte!
  
  Jo sille dit wierskynlik net begripe,
  Wat betsjut it om te fjochtsjen mei fanatyk...
  Skriuw it op yn jo notebook,
  En lear fatsoenlik te fjochtsjen, keardel!
  
  Der is gjin heitelân fan my, leau my, dapperder,
  Se glinstert as in ljochte ruby ...
  Ek al binne d'r miljoenen duvels tûken,
  Wy sille noch in plak yn 'e himel berikke!
  
  Mei de Heare my beskermje
  grutte ridder, de Almachtige...
  It famke hat machtich fleis,
  Se slacht de kers del mei in presys salve!
  
  Nimmen kin my ferslaan
  Ik bin it famke waans namme is legioenen!
  De bear bûcht ek foar myn fuotten,
  En de maples sille jo gau goud jaan!
  
  Frost, rinnen bleatefoet troch de snie,
  Snowdrifts, jo witte, meitsje in famke net bang ...
  Ik sil myn tsjinstanner in skitterend kapsel jaan,
  Se werkenne my as in wynhûn!
  
  Ik bin berne yn 'e iere maitiid,
  Sa read, as wie it in spandoek...
  It karakter is heul greyhound , groovy,
  En in waarme flam baarnt yn myn hert!
  
  Ja, in moaier famke koest net fine,
  Se sil elkenien leafde oerfloedich jaan ...
  liket net iens tweintich,
  Mar se slacht sels hiel hurd!
  
  
  Dêrom, bûgje foar it famke,
  En tútsje har bleate fuotten...
  De ridder sil omheech as in pylk,
  It sil foar ús net dreech wêze om it probleem op te lossen!
  It partisan famke song tige siele. Alle fleanende rotten binne feroare. Guon yn katoenen snoep, guon yn popcorn, guon yn havermout, of seepbellen. En guon fan 'e heldenjonges waarden triviaal deamakke, of de draken ferbaarnen se mei fjoer. Dit wiene yndied muffins en roasten fan moaie, fleisige koteletten.
  Dobrynya naam en lansearde de naald mei syn teannen, en it trochbriek de wjukkende kakkerlak, en pinde it oan 'e stiennen muorre. En it waard sa koel en koel.
  De kakkerlak ljochte ynienen op en op it plak ferskynde in yndrukwekkende diamanten ketting.
  Dobrynya song:
  En doe't ik de barbel seach,
  Ay, ay , ay!
  De jonges joegen har jild oan,
  Net snooze!
  De jonge Enomai antwurde:
  - Wow! Wat kaam it goed út. Dit is in gem.
  Dobrynya gromde en raasde:
  - Wy kinne it allegear, hearen, wy hawwe al lang siedde, wêr?
  Dominica tjirpele yn antwurd, en ek feroare in tsiental wjukken kakkerlakken dy't fladdere út 'e onheilspellende toer fan it kastiel yn hiele konstellaasjes fan juwielen. En hoe't it prachtich skitteret en skittert, as ispegels op 'e fjouwer ljochten dy't sinnestralen útstjoere.
  Margarita merkte mei in gniffel:
  - Ik leau dat it goede triomfeart oer it kwea!
  Enomai merkte mei in glimke op:
  - Goed en kwea binne relative begripen. Hjir is in rot, it libbet ek, en wy hakje it op!
  Dobrynya merkte op:
  - En de planten? Itselde griente en fruit binne ek yn libben, en se wurde ek iten, en it is spitich!
  Dominica tweeted:
  - Dat is hoe't it bart, dat is hoe't it bart,
  Elk fortarre de oare yn ien kear!
  De famke-aktrise mei in brul naam it en liet magy út har bleate fuotten los. En de toer mei de rotteskedel waard omfoarme. It waard ferguld, en in roas fonkele mei robijnen derop.
  Margarita merkte grappich op, bleatte har tosken en stjoerde kaskaden fan moardzjende en destruktive strielen út har bleate teannen. En de magy wurke. En sloech moardzjend en ferneatigjend, dy't daliks feroare yn kreatyf en bloeiend.
  Orken en kabouters streamden wer út it kastiel . En se klommen yn in echte horde . Guon fan 'e shaggy bearen droegen stielen harnas. En dit binne tige glâns harnas, mei spearen en billen.
  Dominica merkte agressyf op, har tosken bleat:
  - No is dit in skriklike horde dy't al yn klimt . No, sille wy se moetsje mei wat deadliks?
  Margarita merkte op mei in kweade glimlach:
  - Ja, dat kinne wy fansels!
  En de tsjoensters namen en lansearren har magyske pulsars by de orken en kabouters.
  Boy Dobrynya merkte op:
  - Dit is net slim, mar wy moatte bernekrigers de kâns jaan om te fjochtsjen.
  En, yndie, tûzenen rebellen bern rûnen nei it kastiel út ferskate rjochtingen. In protte fan harren, benammen de jonges, droegen keatlingen. Guon fan 'e jonges wurken, it oprjochtsjen fan monuminten en bylden foar de heks Bastinda . Guon bylden groeiden oant hûndert meter yn 'e hichte, en allinnich it reus kastiel toerde boppe harren.
  De twa sterkste, hoewol net de grutste jonges, de Viscount en Phoenix, fochten foar de rest, en sette de knaagdieren del.
  De orken begûnen op har beurt ek te sjitten fan bôgen. Mar de tsjoensters sloegen har hurd. As it relatyf maklik wie om rotten te deadzjen, ek al wiene se fet en grut, hie dit ynfloed op har mobiliteit. Dan sille de orken sterkere fjochters wêze, en de kabouters binne gewoan reuzen.
  Phoenix notearre:
  - Ik fochten mei Kartaus . Dus syn fjochters wiene behendiger!
  De viscount fighter song:
  Ik hâld ferskriklik fan oarloch
  Fjochtsje as in hoanne...
  En yn hân-oan-hân striid,
  Ik fjochtsje foar twa meunsters!
  Phoenix merkte mei in glimke op:
  - Ja, om earlik te wêzen, dit is geweldich ! Mar wy binne wend om meunsters troch tûzenen te fermoardzjen.
  En sa fermoarde de heldejonges de kabouter. En de rest fan 'e meunsters wie al foar in part omfoarme ta ferskate soarten iten en snoep. Mar ien fan 'e kabouters produsearre sa'n iis yn in wynglês út smaragd.
  En boppe-op lizze heapjes mearkleurich iis, stikjes sûkelade, kandearre fruchten, ierdbeien, pistachenoten ensafuorthinne, tige appetizer.
  De krigersbern sille gûle fan wille. Ja, it is echt heul lekker en betovert de eagen.
  De famke-tsjoender Margarita, nei't se in oare weach fan ferneatiging en ferneatiging frijlitten hie, makke in agressive carte blanche yn 'e kwestje fan it omfoarmjen fan' e ûnsjogge yn in appetizer , en joech út:
  - Op guon manieren is magy better dan it natuerlike proses, toch?
  Dominica stimde yn:
  - Ja, sûnder twifel, wy meitsje wat moais en lekkers. Mar wêrom binne der tûzenen slaven hjir, en se binne allegear bern, en der binne gjin folwoeksenen yn sicht?
  Margarita antwurde mei in glimke:
  - De ynfloed fan lokale magy. It is moai sterk. En yndie, it docht bliken dat der allinnich pjutten yn dizze wrâld. Mar meitsje jo gjin soargen, de pleatslike loft allinich sil jo net in lyts famke meitsje.
  Dominica frege ferrast:
  - En werom?
  It partisan famke antwurde:
  - En oer de kop fan 'e koal!
  De oanfal fan kweade orken en kabouters begûn te ferswakken. Guon fan harren waarden fermoarde troch bern krigers, en de measten waarden omfoarme troch de sterke magy fan in moai pear. Dit is wirklik magy, it oertsjûgjen fan 'e stêf dy't Dunno hie.
  Dominica merkte op, swiet gnyskjend:
  De tiid fan rekkenjen is kommen,
  Wy slaan de ork yn it each...
  As antwurd waard hy as in taart,
  En hy frege om in tosk!
  En yndied yn Alle soarten lekkere lekkernijen wurde omfoarme ta orken en kabouters.
  En de bernekrigers binne der bliid mei. En rotten wurde sûnder problemen útroege . Mar fan har klappen begûnen wer lekkere gerjochten te ferskinen. En oare lekkere en ongelooflijke dingen.
  En de rotten wurde gau omfoarme ta wat nuttich en kin wurde iten.
  It partisan famke Margarita rôp:
  - Miskien geane wy no it kastiel sels yn!?
  De aktrise sei:
  "En dêr kin in hinderlaag op ús wachtsje." Wy binne lykwols klear foar dit!
  Margarita gnyske en antwurde:
  - Ik bin in pionier, dat betsjut dat ik altyd klear bin!
  No binne de berneslaven yn it kastiel ynbrutsen. Har bleate fuotten stampen op it swarte moarmer. Binnen fochten se mei orken, kabouters en rotten. En se hakken se del as hiene se snijders ynstee fan swurden. Dit is wêr't it snijen begon.
  De jonges fochten foaral fûl mei swurden. En de famkes sjitte leaver mei bôgen. Gelokkich koe Margarita siken en hoes omsette yn echte bôgen. En se sjitte hiele pakken pylken, trochboarje de rotten.
  Dominica merkte grappich op:
  - Skerpe pylken fan in moardnerpaad, wês cool, myn bern.
  Ynienen fleach de heks Bastinda sels de toer út. Se like in frou fan sa'n fiifentritich, en draaide om as in top. Har hier is swart, krullend, en se hâldt sels twa toverstokken yn har gloved hannen.
  De heks fleach op in motorfyts, en op har fuotten sieten laarzen mei sporen.
  Bastinda naam it en raasde:
  - Ik respektearje de sterke
  En ik misledigje de swakken ...
  Ik bin in grut kwea
  En hoe sit it mei dy, bleate fuotten?
  Dominica tweeted as antwurd:
  Myn wet is ienfâldich
  Ik ferslaan dyjingen dy't kwea binne ...
  Wa't swak is, ik sil helpe,
  Ik kin it net oars!
  Bastinda naam fan 'e toverstokken, as soe se Dominica mei pulsars slaan . Sa fluite se as antwurd. En de pulsars fuortendaliks feroare yn cakes en foelen op it famke-aktrise, yngeand smeer har.
  As antwurd liet Dominica, yn in grime, in geweldige pulsar út har stêf en út har bleate teannen.
  It fleach foarby, mar Bastinda koe ûntkomme en waard rekke troch in ûntslach yn it kastiel. It ljochte hast fuortendaliks op en begon te transformearjen. En op it plak fan it onheilspellende kastiel ûntstie in heul lúkse paleis - folslein en fuortdaliks.
  Bastinda seach nei him, knipperde mei har eagen en rûn fuort. Mear krekter, fleane fuort. En in fjoerige sturt bleau efter har.
  Dominica en Margarita raasden har efternei. Beide tsjoensters wiene dúdlik achterop yn snelheid.
  Dochs is in fleanende motorfyts folle flugger dan draken.
  De tsjoender famkes begûnen te sjitten op Bastinda . Mar sa no en dan ûntwike se of sette har ferdigening op. Boppedat, de motorfyts fergrutte de ôfstân hiel fluch, en naam him mei magy út it fjoerfjild.
  Dominica notearre:
  - Se ferlear har lân, ûnderwerpen en macht. Dat, wy hawwe it no net echt nedich!
  Margarita merkte op:
  "As se it artefakt fan 'e giele rotte stiel en fuorthelle, dan sil ús oerwinning weardeleas wêze!"
  De aktrise, dy't de teannen fan har bleate, brune skonken knipte, ferklearre mei fertrouwen:
  - Mar tûzenen bern krigen frijheid! Dit is ek wat wurdich!
  It partisan famke stimde yn:
  - Rjochts! Gjin wûnder dat wy wurken.
  Yndied waarden de rotten úteinlik omfoarme en fermoarde, lykas de orken en kabouters. Sa waard in grutte oerwinning helle.
  Tûzenen bern - jonges en famkes - sammele har op it plein en songen mei bleate fuotten:
  - Gloarje oan 'e helden! Gloarje oan de befrijers! Ned mei slavernij!
  Dit wie de grutste oerwinning yn it lân fan rotten. En d'r is hjir safolle fantastysk en loftich spul.
  Margarita spruts earst. Se, dûnsjend , soe it nimme en sjonge, en har liet wie it liet fan in partisan famke:
  Wy, bern fan earmoede en de streling fan 'e simmer,
  Berne yn in hok yn 'e rein ...
  Lit de dream fan it famke songen wurde,
  Wannear geane wy wer yn in hite slach!
  
  Ik kaam by ûngelok yn Elfxik telâne,
  En myn heitelân, Hillige Rus'...
  Mei myn lot, folslein bûtengewoan,
  Ik fjochtsje foar it lok en de leafde fan it lân!
  
  En der is gjin moaier heitelân fan Ruslân,
  Binne jo foar fjochtsje it , en wês net bang ...
  En der is gjin lokkiger lân yn it hielal,
  Do bist de fakkel fan it ljocht fan it hielal, Rus!
  
  Ik sil foar dy troch fjoer en wetter gean,
  De pioniers binne wend om te winnen...
  Wy sille altyd bliid wêze foar de minsken,
  Om't de krêft fan it leger limitless is!
  
  Lit ús gean op 'e oanfal foar it heitelân,
  Under de gjalp fan in machtige, fûle hoera...
  Hitler sil syn beteljen oan it ein krije,
  Wy sille de nazi's út it hôf ferdriuwe!
  
  Myn heitelân is fol mei helden,
  En Stalin is in grutte reus ...
  De pioniers marsjearje yn formaasje,
  De Almachtige Famylje, ús Hear, o ien!
  
  Yn 'e namme fan ljocht en goed libben,
  Wy sille moedich fjochtsje, bern...
  Ommers, in generaasje sil libje ûnder kommunisme,
  Leau my, hope kin ús net ôfnommen wurde!
  
  Wy hâlde fan ús heitelân, jonges,
  Wy wolle jo boppe de wolken ferheegje ...
  Fascisme sil in sterke ferjilding krije,
  Fan de pioniers, de dappere earnen!
  
  Wy sille it berikke, leau ik, wy sille gau winne,
  Hoewol it faksisme ferrifeljend en wreed is ...
  Pakes sille grutsk op ús wêze,
  En Svarog sil jo liede yn 'e striid!
  
  Foar de gloarje fan ús dappere Heitelân,
  De Heare de Almachtige sels gie op nei it krús ...
  Wy sille gjin spyt fan ús libben foar Ruslân,
  Lit in lûde stim hearre út 'e himel!
  
  Fjochtsje foar de gloarje fan ús heitelân,
  Loyale fjochters hâlde fan har ...
  Do bist wolfswelpen, gjin leffe hazzen,
  Sels de ridders binne tige grutsk!
  
  kinne de moanne út 'e ferwulft krije,
  Fange in snoek, in grutte meerval...
  De grutte Lenin kaam op foar frijheid,
  Wy sille it gebou ta libben bringe!
  
  Yn 'e namme fan' e famylje bouwe piramiden,
  En de skippen dy't it ferwulft fan 'e himel skuorre sille ...
  En Hitler , grapke, deadzje de fjochters ,
  De Almachtige stoar en kaam wer op foar ús!
  
  Do bist leave, mislike Lada,
  De grutte Wite God waard berne troch jo ...
  En wy moatte moedich foar dy fjochtsje,
  Mei de Almachtige jo helpe foar ivich te libjen!
  
  Leafde, eare God Jezus,
  Hy is in Russyske keardel, by ús foar altyd ...
  It is tiid om it ornament feardigens te borduerjen,
  Meie de jierren foar altyd fol wêze mei freugde!
  
  De grutheid fan myn hillige Ruslân,
  Yn steat om tsjinstanners te ferslaan ...
  Al rôpen de froulju fan eangst,
  Wy kinne de draak brekke!
  
  Foar de gloarje fan it hillige heitelân, leau my,
  Yn 'e namme fan' e Russyske God Kristus ...
  Wy sille gau grutte tsjerken bouwe,
  Litte wy ús wei nei it ein rinne!
  
  Leafde, leau my, ken gjin ûnnedige wurden,
  Der is gjin ûnnedige ferfeling mear yn te sjen...
  Lit Kaïn omkomme yn 'e ûnderwrâld,
  En Abel sil syn liet wer sjonge!
  
  Hjir stampe wy mei in bugel om Berlyn,
  De trompet klinkt as in klok...
  Jo kinne better in strider wêze, heul beskieden,
  Blaas de holle fan 'e nazi's ôf mei in byl!
  
  De famylje sil wer opstean, leau my, de deaden gau,
  Wite God sil jo elke leafde jaan
  En wy besletten hiel dúdlik,
  Wat sil in ivichheid wêze fan ljochte feroaringen!
  dûnse it pioniersfamke, stompe mei bleate fuotten, fleurich en entûsjast . En oare bern, eardere slaven, songen en dûnsen, besykje op te kommen, of leaver, heger te springen.
  Dobrynya, as in sterke jonge , naam in stien en smiet dy heger. It fleach omheech en eksplodearre, ferspraat as fjoerwurk yn tûzenen mearkleurige fragminten.
  De jonge boargemaster rôp:
  - Dit is echt fantastysk!
  Dobrynya makke dêr beswier tsjin troch de stien nochris te smiten, en Margarita sloech it mei de bliksem, wêrtroch't it yn in protte mearkleurige en skitterend fonkeljende fragminten fersprate:
  - Nee! Dit is sa'n realiteit. En der is neat heger as dizze realiteit!
  De heldejonge Phoenix raasde fûleindich, mei syn bleate fuotten stampen sadat it gers begûn te smoken:
  - Us lokomotyf fleane foarút - it hâldt yn 'e gemeente!
  Wy hawwe gjin oare manier - in machtich gewear!
  En it famke njonken harren sil ek mar op en del springe.
  Har stimming wie posityf, en freugde wie yn folle gong.
  Dominica besleat ek om har wit in bytsje sjen te litten.
  En lit ús hiele streamen fan jo treflike, goed oefene aforismen útskriuwe;
  In slaaf kin frij wurde, in gek kin tûk wurde, in earm kin ryk wurde, mar as jo de koppens fan in ezel hawwe, sil jo altyd in ezel wêze!
  Earme is net dejinge dy't gjin jild hat, mar dejinge dy't de holle fol is mei siedsel!
  Stribje net nei kening te wêzen as jo gjin harsens hawwe!
  Sels de Sjah sil sa gek wêze as in ezel!
  De kening is fansels in liuw, mar net sûnder fokselike ynsjochsinnigens, en liuwen wurde fel!
  Grom net, mar bliuw leaver stil as jo noch net op it plak fan 'e liuw binne, en de foks hat syn pak net jûn!
  In politikus is as de foks yn Krylov syn fabel, mar wês gjin kraai as kiezer!
  As jo binne as in stomp, dan sille se de krûden fan jo fuortsmite nei de woartels!
  Om it lân net oan in jok te spannen, moat it sterk wêze, as in bolle!
  Loftfeart is nedich om it lân te fleanen!
  De politikus is ree om de moanne te belofjen, gewoan net yn 'e drain te gean!
  Wa't syn sûnens net dronken hat, is foar altyd jong!
  Oak arguminten hannelje op 'e stomp!
  In politikus sil jo graach de skuorren fan jo nimme as jo in stompe binne!
  Mar de minske hat ien foardiel boppe de apen: soms is er teminsten in bytsje in echte foks!
  De politikus hat de ambysjes fan in liuw, de list fan in foks, mar syn metoaden binne folslein swinish!
  As in politikus tefolle in foks is, dan wurdt er in folslein pig!
  In politikus mei de list fan in foks en in wolfsgreep sil kebab fan kiezers meitsje!
  En gelok fereasket ynspanning, allinnich mei it hurde wurk fan in hynder kinne jo smite út de kraach fan yntsjinjen!
  Leau yn sukses as jo elkenien oerlêst!
  In politikus kin sels in foks oerlibje, mar hy kin de tiid net foar altyd gek meitsje!
  In kiezer fljocht gauris as in bij nei de honingpraat fan in politikus, mar faak wurdt er sels stutsen!
  In politikus slokt kiezers op as in python slokt kninen, lûkt miggen as wodka en swiete klittenband!
  In wolf kin net sûnder fleis, en in politikus kin net libje sûnder bedrog!
  It rapste hynder sil dejinge folgje dy't goed ynsjoch is!
  It is makliker foar in politikus om himsels binnenste út te kearen dan wat te beloven dat dien wurde kin!
  Foar wa't jo ek stimme sille jo it resultaat earje mei in minút stilte!
  Wês op syn minst in bytsje ynsjochsinnige foks as jo gjin ferwûne ezel wurde wolle!
  Fertrouwe politisy net, foar kiezers binne se gewoan skuorpapier dy't chips fan ikebeammen strippen!
  Wa't gjin folsleine gek is , sil fan in penny in gewichtige penny feroarje!
  D'r binne gjin sibben yn 'e polityk, mar d'r sille dejingen wêze dy't wolle diele wat jo as bruorren hawwe!
  D'r binne in protte ferfelende dingen yn it libben, mar it slimste is as it libben oan in ein komt!
  As jo tichter by God komme wolle, spikerje dan de aap yn jo siel oan it krús!
  De minske is ûntstien, as net út in aap, dan hâldt yn alle gefallen op in aap te wêzen!
  As jo de geast fan in aap hawwe, dan sil de foks jo opslokje as in rôfdierige boa-constrictor!
  Neat is ûneinich, útsein de tiid dy't it duorret foar politisy om te leverjen wat se tasizze!
  As jo in protte blaft , sille jo gûle as in slein hûn!
  Fertrou net ien dy't lûd praat, en read fjoer kin jo ferbaarne!
  Sels God kin in frou net útprate en in aap opbringe nei it nivo fan minsklike kultuer!
  Sûnder leafde is der gjin glimke, útsein as it de rôfdierige grins fan in politikus is!
  Nei't er te lang yn 'e wolken west hat, fljocht de wjukkenleaze politikus de drain del!
  In lytse siel hat altyd de ambysjes fan in reus!
  In lytse siel hat in gigantyske ferbylding!
  In politikus is in dief dy't wetten foar himsels skriuwt en it lân as in sônegebiet beskôget!
  De politikus hat sân freeds yn 'e wike, mar as it nedich is om de belofte nei te kommen , komt de joadske sneon!
  Ienheid is goed, salang't it net mei in politikus pareart!
  In politikus is sa'n skepsel dat mei swinske metoaden in skiep fan jo meitsje wol!
  De swinske metoaden fan politisy meitsje kiezers in chop!
  Under in pig hearsker is it libben nea fet!
  In pig presidint meitsje is te fet!
  As jo presidint wolle wurde, gryp dan jo kânsen!
  In hearsker dy't kiezers beskôget as skiep is in typysk pig!
  God, dit is net allinnich almacht, mar ek de reewilligens om om 'e wille fan jo neiste nei it krús te gean!
  In hearsker dy't lang op 'e troan sit, lit de steat sakje!
  In jonge lieder is as in fris hynder, in âld is as in merrie mei brutsen hoeven!
  Yn 'e middels om Godlike hichten te berikken, is de satan sels in politikus!
  In politikus is God yn mar ien ding, yn it betinken fan excuses wêrom't syn ferkiezingsbeloftes sa duvels mislearre waarden!
  Politikus, lykas bier, is allinnich goed kâld en op 'e tafel!
  De politikus is swiet mei syn taspraken, mar de bittere neismaak fan har is hielendal net as bier!
  De iennichste kear dat de wierheid út 'e mûle fan in politikus komt, is as hy himsels ferkeard ynterpretearret!
  In politikus, om op syn minst in bytsje godlik te wurden, krusiget de kiezer folslein !
  Sels de krêft fan in bear sil jo net rêde as jo geast in dek is!
  In foks is sa'n bist dat it trije felen fan in liuw ôfhelje sil!
  In politikus is it sterkst as syn kiezer swak yn gedachten is!
  Dêrom komt in politikus mei huning út, sadat de kiezer hielendal net spuie!
  Dejinge mei seage yn 'e holle wurdt hurd slein mei in stokje!
  De iik is de kening fan de beammen, de ikekop makket fan elke stobbe in ûnderwerp!
  Oak is resistint foar rot, de ikekop is fol stof!
  As jo in stompe binne, dan hawwe jo teminsten in stek op 'e holle !
  It ûnbekende is eng, mar it bekende makket jo soms gewoan bang!
  Kennis skept fertrouwen sels as it lestich is, ûnwittendheid , betizing sels as it maklik is!
  In leffe is net ien dy't bang is, mar ien dy't lui is om de moed op te kweken!
  Eangst is swakte, moed is krêft, mar pas op foar de idioat yn dysels !
  Elkenien dy't him by de noas liede lit, riskearret te ferdwalen tusken de trije dennen!
  Einleaze dommens makket dat jo yn sirkels rinne, mei jo fernimstigens annulearre!
  It makket net út as de molke op jo lippen net droech is, it is slimmer as d'r eelt yn jo herten is!
  Mâl brea fan aalmoezen, bitter sâlt fan berou!
  Huning út 'e lippen fan in politikus lûkt dyjingen waans lippen gjin droege molke hawwe!
  In politikus is gjin dief yn 'e wet, hy is in dief dy't wetten makket!
  De politikus belooft in swiet libben, giet huning út 'e lippen, mar syn poaten binne kleverig, as in fly!
  In sprekkende politikus lûkt yn 'e kiezersbeurs!
  Wêrom is stilte gouden omdat it betelle wurdt!
  Wat is it grutste ding yn 'e wrâld? In berch beloften makke troch in politikus!
  De politikus wol jild en macht, hy is ree om elkenien oan stikken te skuorjen!
  In politikus is foarearst in foks, net altyd fleurich fan uterlik, mar altyd mei de sturt swaaiend!
  De politikus is bliid om jo portemonnee te foljen mei gewoan lege beloften!
  In politikus is mar earlik oer ien ding as er seit - wy, om't er syn eigen sels net mear hat!
  Wat binne mear as atomen yn it hielal? Gesichten en maskers fan politisy!
  Wat in politikus it meast wol docht is de bûsen fan kiezers út te heljen!
  In politikus hat sân freeds yn 'e wike, mar harkje nei kiezers is altyd syn frije dei!
  Wa kaam earst? Politisy, om't se gaos makken!
  Leau net yn de koelens fan hoannepolityk, dy sjonge altyd út in oar syn stim, in foks!
  As in politikus syn wurden útgiet as in nachtegaal, betsjut dat dat in foks syn fonogram makke hat!
  It is wierskynliker dat in kanker op 'e berch fluitet as dat in politikus syn belofte sûnder blozen neikomt!
  In politikus is te fergelykjen mei in nachtfee, allinich skuort hy oerdei kliïnten ôf!
  Hoe liket in politikus op in hûn? As er in protte brekt, is er seker tam en hat er in eigner!
  Wa't se mei har hert foar stimme komme faak yn 'e lever fan kiezers telâne!
  In politikus is as wodka, de kiezer sil mei syn lever fiele dat dy ferskuord is!
  In politikus draait jo harsens út, lykas wodka, allinich yn tsjinstelling ta har is it fol mei drek!
  De politikus hâldt fan mist te meitsjen mei it transparante doel om ryk te wurden!
  In politikus hat in protte beloften, mar noch mear ekskús as se net neikommen wurde!
  In politikus is in foks, mar faker fan in grize kleur!
  De politikus helle krûden fan 'e ikebeammen en slacht eikels del as in baarch!
  As in politikus praatsk is as in seage, dan makket er grif in stompe fan in kiezer!
  De politikus praat graach oer God, om't hy sels de satan is!
  In politikus is sa slûch as de duvel, mar in ingel yn it fersprieden fan beloften !
  De politikus krúst him graach, mar syn hannen reitsje altyd nei syn beurs!
  Troch jo stim te jaan oan in sprekkende politikus, riskearje jo bloed op te hoesten!
  Meastentiids kieze minsken tusken katten yn in poke, wolven yn skieppeklean, en in foks mei rotte tsiis!
  As in politikus syn belofte neikommen hat, sjoch dan nei de berch oft der kanker op fluitet!
  It is makliker om in kolobok op te hingjen dan in politikus te twingen om syn belofte nei te kommen !
  De politikus is konsekwint yn mar ien ding - op syk nei foardielen foar syn eigen bûse!
  In politikus feroaret syn meiwurkers as wanten, allinne dat makket syn hannen noch smoarger!
  In politikus is in bist dat fan in kiezer in ree makket!
  Politikus, as gjin wolf yn skieppeklean, dan in typyske ram!
  In politikus dy't gjin foks is, is in ram of in ree!
  In politikus kin bergen tasizze, mar dêrnei ryd je allinnich it pún fuort!
  Haast net om op 'e hoanne te stimmen, hy sil dy dea pikke!
  Diktator, dit is in foks op in liuwetroan omjûn troch rammen!
  As jo net wolle blike te wêzen in hert, wês op syn minst in lytse foks sels!
  Dejinge dy't gjin kraaien foar neat telt wint de ferkiezing!
  Jo kinne stimme mei jo hert, mar de winner sil winne mei jo harsens!
  
  In politikus is in foks dy't griene tsiis leaver hat, lykas de kleur fan 'e dollar, fan dyjingen dy't kraaien telle!
  In frou is gjin want, sadree't jo wanten wikselje, sille jo grif feroarje yn in skuorre fan sulverige aventoeren!
  Geniale jonges meitsje folle mear ûntdekkingen dan middelmadige âlde manlju fan ynstruksjes!
  Yn jeugd is d'r fjoer yn it hert, ûntdekking yn 'e holle, en it resultaat is oerwinning!
  It paad nei súkses is net altyd rjocht, mar it tolerearret gjin rêch bûgd yn yntsjinjen!
  De politikus bûcht him om de noas heger op te stekken!
  De politikus bûcht om dan oer de kiezer te bûgjen!
  De politikus is ree om syn noas yn 'e grûn te graven om syn ferantwurdlikens foar kiezers te begraven!
  Alles ûnmooglik is mooglik yn ús wrâld, en leau my, libje is hiel lestich, as yn in sjitgalerij!
  In ezel mei in tas goud kin better troch in festingsmuorre brekke as in mammoet mei in stielen ram!
  In politikus mei in gouden mûle feroaret kiezers yn ezels mei gouden sekken mei offers!
  Wa is it sterkste bist? Fansels, in ezel laden mei in tas mei goud! De foks hâldt fan de giele kleur fan ferrie en gouden munten fan offer!
  Politisy swaaie faak mei reade flaggen om 'e giele kleur fan 'e munten dy't se sûnder blozen út 'e bûsen fan kiezers nimme!
  De sprekkende taspraken fan melifluous politisy fergetten bittere triennen fan memmen waans soannen omkommen binne yn 'e bloedige slach!
  Wa't bergen fan goud belooft, is gjin brutsen koperen penny wurdich!
  . HAADSTIK Nûmer 13.
  Caligula Delfinov hat syn eigen missy. Jo moatte jo âldere suster fine foar elke priis. En jo sels waarden yntusken ferfierd nei in parallelle wrâld, wêr't jo jo eigen unike en tagelyk heul coole en unike misjes makke hawwe.
  Margarita en Caligula berikten har bleate, rûne hakken en raasden:
  - Staart foar sturt,
  Oog foar each!
  Net Barbos -
  Fantomas !
  No binne de jonges ferspraat yn ferskate rjochtingen om fluch ôfmeitsje it slypjen fan 'e rigen dy't de oanpak fan Port Arthur, it leger fan it Land of the Rising Sun. De Terminator-bern bewege as elektryske scythes troch sêft gers, en ferneatige de Japanners sûnder genede.
  Kuropatkin noch twifele mei de opdracht om te begjinnen de oanfal, hoewol't op Mount High it fjochtsjen pear ynstallearre de Tricolor tricolor , de bern krigers gewoan skildere grut karton, en it is no dúdlik sichtber oerdeis. Mar de eardere minister fan definsje wie noch twifelich. Hoewol , tagelyk, Kuropatkin wie gjin leffe. Yn de oarloch fan 1877-1878 liet er bûtengewoane moed sjen.
  Ja, en om it libben fan gewoane soldaten te ferbetterjen, as minister fan definsje die hy in protte, en waard net betrape yn stellerij. Hoewol't de bestriding effektiviteit fan it leger net tanommen folle ûnder him. Mar hy hie gjin Suvorov's fêststelling, of sels aventoerisme. Alexander Suvorov focht tige frijmoedich, hieltyd lykwicht op 'e râne fan in folsleine nederlaach. Lykwols, de yntuysje jûn troch de natuer en fenomenaal gelok makke it mooglik om te foarsizze de fijân ferjilding stappen, syn reaksje en win oerwinningen. Dit is yn 'e styl fan Tal, dy't ferkearde offers makke, riskearre in nederlaach, mar yn' e measte gefallen wûn ... Mar de bêste skakers yn 'e wrâld seagen Tal troch.
  De earste dy't joech him in fleis molen en nederlaach wie Mikhail Botvinnik. Dizze kampioen wist de swakke punten fan 'e fijân te programmearjen en te markearjen.
  En de stjer fan it sjeny Tal dimmen.
  Wierskynlik soe Suvorov, as hy langer libbe hie en as hy tafallich mei Napoleon fochten hie, slein wêze. Mar it Turkske leger, dêr't Alexander Vasilyevich mei fochten, wie te efterút út alle stânpunten, en kommandanten waarden net beneamd neffens harren liederskip kwaliteiten.
  En yn 'e oarloch mei de Frânsen hienen de peddelplassen in te jong befel en in oermjittich ûnderskatting fan it leger fan' e Russyske bear.
  Kuropatkin, oan 'e oare kant, wie oer it algemien bang om oan te fallen, en siet leaver yn' e ferdigening. It berekkenjen fan it is dúdlik dat de fijân himsels sil ferpletterje tsjin de redubten. It wie mei sa'n kommandant dat de oarloch ferlern gie.
  En it famke Margarita en Caligula Dolphins kamen ûnder fjoer ... Se waarden rêden , lykwols, troch snelheid, doe't de ûnstjerlike krigers yn 'e bastions útbrieken en al elkenien fan binnen grinden, hast ûntrochsichtich hûd en , fansels, de mooglikheid om hast te herstellen daliks.
  Dolfinov Jr. , dy't in oare Japanske generaal delsloech, raasde in sin út "Highlander", wylst hy mei syn bleate fuotten giftige naalden smiet en bloed útspuide:
  - Der moat mar ien oerbliuwe!
  En syn swurden, as bliksem, drage in moardzjende, unike mûne út. Mear krekter, hûndert slyptechniken mei it ôfsnijen fan fijannen yn in minút fan in pear bataljons.
  De samûrai foel út 'e slagen, en de bleate fuotten fan' e terminator jonge lieten in hiele patroan fan springen en slingerjende spoaren efter.
  It moaie partisanfamke Margarita blies, wylst er in oar wapene betonnen fort wie, de ammunysje op, wêrtroch't tûzenen krêftige gewearen de loft yn fleagen. Nei syn freon werhelle de jonge keunstner Caligula in ferlykbere manoeuvre.
  Margarita, dy't in granaat smiet mei har bleate, famkesfoet in lange ôfstân, goedkard:
  - Jo dogge it geweldich, jonge !
  De ûnoerwinlike strider, dy't ek mei grutte fersnelling it moardzjende kado fan ferneatiging smiet, en de samûrai delsloech, antwurde:
  - It is better om te learen as om te learen!
  Krêftige eksploazjes fan de bastions net gean ûngemurken yn 'e rigen fan it Russyske leger. Luitenant-generaal Zeleny rapportearre oan adjudant-generaal Kuropatkin:
  - Jo Excellence. Neffens ús gegevens hat de slach al in lange tiid yn 'e fijânske sitadel west, en sels, wis, binne ferskate bastions eksplodearre!
  Kuropatkin antwurde traach:
  - Rêstich, gewoan rêstich!
  No, krekt as Carleson, waans dak fan 'e skarnieren waaide. Hoewol't de situaasje krekt fereasket drastyske maatregels. Algemien Zeleny en Kondratenko steane der op:
  - Wy moatte daliks slaan!
  Kuropatkin seach troch syn bril nei beide generaals. Grien is noch jong, mar sjocht noch jonger as syn jierren, fluch, ympulsyf. Kondratenko is de broer fan 'e held fan Port Arthur, ek út 'e jongere generaasje fan bekwame lieders. Fansels binne sokke falkûzen begearich om te fjochtsjen. Boppedat is der in kategoaryske opdracht fan de keizer en soeverein fan alle Rus', Nikolaas II, om daliks de sitadelstêd te bestoargjen. En it is in no brainer dat de keninklike skatkiste de lêst fan sa'n drege oarloch net lang kin ferneare.
  As jo lykwols de feart net kenne, gean dan net yn it wetter! Wy moatte útfine wat is wat en wêr wa't oanfallen.
  Kuropatkin frege Kondratenko:
  - Hokker Japanske ienheden diene it sjitten?
  De generaal sei dúdlik:
  - De ferkenners melde dat der ingels ferskynden - in moaie jonge man en in famke mei gouden hier, dy't mei ongelooflijke snelheid bewege, en as se ôfsnien wurde, kinne se net sjoen wurde.
  Kuropatkin krúste himsels trije kear yn in fûleindich tempo en mompele:
  - Dat docht bliken dat dit wer ingels binne?
  Generaal Zeleny stampte syn hak op 'e flier:
  - Ja eksakt! Himelske hûndert!
  Kuropatkin fluite sels:
  - Wow! De Heare lit Ruslân net ferlitte!
  Kondratenko sei ynstruktiv:
  - Wy moatte de fijân daliks oanfalle, fjildmaarskalk! Of wy sels geane yn it offensyf!
  Kuropatkin sei lomp:
  - Nee, hearen. Ik jou de opdrachten. Sûnt God besleat ús te helpen, dan is it in sûnde om soldaten yn in fleismolen te setten!
  Kondratenko notearre logysk:
  - Ek yn Israel easke de Almachtige God dat de Joaden ek fjochtsje, en net alles foar neat en sûnder striid krije.
  De fjildmaarskalk út 'e sompe, in strateeg fan wacht-en-sjoch taktyk, reagearre hjirop:
  - Mar de apostel Paulus sei dat it tsjinjen fan God gjin minsklike hannen fereasket!
  Al flakke generaal Zeleny op:
  - Wêrom krúst jo jo dan, jo Excellinsje, josels hieltyd, foaral as skulpen tichtby eksplodearje!
  Kuropatkin begon al lilk te wurden:
  - Mar omdat alles bart neffens de wil fan God. Lit ús dus earst in gebedstsjinst dwaan. As jo frjemd binne, wurde jo beide arresteare!
  Oer it algemien seach it idee om in gebedstsjinst te hâlden ynteressant. Lit de cherubs de rap nimme foar elkenien.
  Caligula de tomboy en it partisan famke Margarita binne al in bytsje wurch, en it grutste part fan it wurk is al klear. Dus wêrom net opfrissen yn 'e see, en it squadron fan Togo goed sân. Se kin ommers ek fjoer iepenje, ûnder oare út tolve-inch kanonnen. En dit is in kaliber fan 306 millimeter, dat kin liede ta wichtige ferliezen foar de oanfallen troepen.
  Wier, de Japanners sille yn dit gefal hast blyn moatte sjitte, oer de berch. En se sille allinich mei direkt fjoer kinne slaan as de slach yn 'e stedsgrinzen beweecht.
  It haaddoel is fjouwer slachskippen mei tolve-inch kanonnen oan board.
  It partisan famke, dy't de Japanners mei har moardzjende swurden delsloech en de fêste bonkechips ôfskodde, suggerearre:
  - Miskien kinne wy ús kânsen noch in bytsje útmeitsje? T. hat superioriteit yn gewear combat boppe Rozhdestvensky syn squadron, likernôch 1,8 oan 1. Op dizze manier sille wy in bytsje lykwicht it lykwicht fan krêften.
  Caligula fan 'e dolfinen, dy't de lêste samoerai ôfsnien hie, frege de strider Margarita:
  - Sille wy begjinne mei it flaggeskip?
  It partisan famke , smiet in shell mei har bleate teannen en skuorde noch in tsiental Japanners útinoar, wêrtroch't allinich skuorde flarden efterlitte, beswier:
  - Se begjinne net mei de lekkerste! Gelokkich is it net nedich om in squadron te sykjen. Litte wy troch de earste twa gordeldieren klikke.
  Caligula de tomboy gniisde, smiet in granaat mei syn bleate hakke, wiisde syn bloedige swurd op it Nutili- skip , fleurich útroppend:
  - En dizze is myn!
  Margarita, nei't se de Japanners wer fataal sloech, stelde har partner foar:
  - Mar litte wy in healoere yn it wetter lizze om by te kommen.
  Yndie, rêst sil gjin sear. Mar Caligula Dolphins fergrieme gjin tiid yn 'e koarte pauze. Benammen wy koenen beskôgje wat nijsgjirrich.
  De gearspanners sammelen yn 'e kelder. In elektryske lampe ûnder it plafond smyt onheilspellende skaden. De ferneamde keale holle fan Lenin skynt dimmen, njonken de shaggy Koba , better bekend by de wrâld as Stalin, doe in marineoffisier yn in kreas unifoarm, wylst de lyts bekende luitenant Schmit, mei in dandy burd, Bukharin.
  Trotski is net genôch foar de folsleine gearkomste, mar foarearst binne hy en Lenin yn 'e striid. En sa kamen de meast ynfloedrike bolsjewiken gear, ree om in revolúsje te organisearjen, of in steatsgreep, wat dan ek, gewoan om macht te krijen.
  Lenin naam earst it wurd:
  - It is ekstreem wichtich , kameraden, om foar elke priis de oerwinning fan 'e Autokrasy yn har ûnrjochtfeardige imperialistyske oarloch mei Japan te foarkommen. De oarsaak fan de revolúsje easket dit!
  Tiid spanks yn reaksje.
  Bukharin klapte mei syn palmen en skodde de swarte burd dy't syn noch jonge gesicht fersierde, befêstige:
  - Ja, wy moatte de autokrasy net de minste kâns jaan. Dit kin rûke as ferrie, mar ik sil sizze, Mikado is de bêste en wichtichste bûnsmaat fan de bolsjewiken en it wrâldkommunisme!
  Koba Joseph mompele lilk:
  - Moai sein! Hoewol dit net nei ferrie rûkt, is it al ferrie sels!
  Lenin, dy't doe ûnder it pseudonym Karpov gie, sei mei in gnizen:
  - Om 'e wille fan 'e wrâldwide revolúsje moatte jo soms offers bringe. Ynklusyf it offerjen fan in diel fan jo gewisse en jo eigen siel. - Ulyanov makke in flesse Dúts bier, en skroefde de kop los. Foar wolsprekking moatte jo de kiel ferfarskje. Hy naam in pear slokjes en gie troch. - Tinksto dat ik sels bliid bin om myn eigen lân kwea en nederlaach te winskjen. Ik sil lykwols earlik wêze, revolúsje is allinich mooglik as it rezjym fan 'e autokrasy serieus ferswakke is. En wat koe de Autocracy mear ferswakke as nederlaach yn oarloch?
  Koba knikte ynstimd:
  - Neat... Soms fereasket it heechste doel offers, en flinke offers!
  Lenin sette syn filosofy troch:
  - Sa, wy sille net besprekke de moraal en filosofy fan ateïsme. Dit is net it wichtichste ding. It is dúdlik dat it wurk dat wy ûndernimme sil liede ta de befrijing fan arbeiders en slaven fan alle lannen en de hiele wrâld. En it feit dat alle ferliezen fan ús steat en oare folken hûndertfâldich fergoede wurde. - Ulyanov stoppe en foege op in oare toan ta. - En hokker konkrete stappen kinne wy nimme om de Autocracy te ferslaan dy't troch de minsken en ús hate?
  Hjir sei luitenant Schmid mei in tinne lûd:
  - Ik tink om te begjinnen, it Trans-Sibearyske Spoar op ferskate plakken tagelyk op te blazen. Dit soe in fatale ynfloed hawwe op de bevoorrading fan de tsaristyske troepen yn Mantsjoerije.
  Koba gnyske as in foks:
  - Bravo , de jonge makket foarútgong! En ik tocht oer it beroven fan ferskate banken om de gouden standert fan 'e roebel fan' e tsaar te ûndergraven.
  Ulyanov skodde strang mei syn wiisfinger nei de "prachtige Georgyske":
  - Wês net stout! In tige nijsgjirrich foarstel. Jo kinne Kuropatkina frijwat bedjerre.
  Schmid ferfolge:
  - Yn 't algemien giet myn plan om it ferheegjen fan in opstân op alle skippen fan' e Swarte See Fleet. Dan giet it leger oan 'e kant fan 'e arbeiders, en de Autokrasy sil yn ien kear ynstoarte!
  Koba glimke iroanysk:
  - Ja, de kanker sil op 'e berch fluitje!
  - Koba , stopje! - Lenin blafte en tafoege. - It is ommers nedich om in opstân yn 'e Swarte See ta te rieden en út te fieren. En as de slein Kuropatkin út Port Arthur flechtet , sil de muiterij yn it leger echt wurde!
  Schmid ferlear syn temperatuer:
  - Ja, wy sille it yn 'e geast dwaan!
  Boekarin naam it wurd:
  - Us mannichfâldichste bûnsmaat op ierde binne de boeren; as se oerein komme, kinne se alle krêften fan 'e Autokrasy keppelje. Wy moatte ús agitators nei de doarpen stjoere, easkje dat de boeren net allinnich lân krije, mar ek lângoed, alles wat fan de lânbesitters is!
  Koba ûnderbrutsen iroanysk:
  - Mei har froulju en dochters!
  Bucharin gniisde:
  - En dit ek! It is sa ienfâldich as Emelyan Pugachev dien hat - de holle sil ôfsnien wurde, de bar wurdt ophongen, en har guod wurdt foar josels nommen en gelyk ferdield! En de froulju en dochters fan 'e grûnbesitters binne jo slaven!
  Ulyanov hat dizze oprop goedkard:
  - Rjochts! Wy sille se allegear ophingje! Al de wei nei de Noardpoal!
  Koba suggerearre:
  - Wy moatte it rôverselemint safolle mooglik aktyf brûke. Benammen de sterkste en meast súksesfolle revolúsjonêren komme út kriminelen. Bygelyks, Kotovsky is gjin held? Held! En heit Makhno is net slimmer!
  Bucharin knikte heftich:
  - Dat is it! Wy sille se allegear ferpletterje mei kriminaliteit !
  Ulyanov sloech de fûst op 'e tafel:
  - Terror, terreur en nochris revolúsjonêre terreur!
  It wie net mooglik om it fierdere petear fan 'e "prachtige fjouwer" te observearjen. Nei't er wekker waard, wie it nedich om te gean nei it praktyske nivo fan it útfieren fan in winnende strategy. Ferwiderje benammen de slachskippen fan 'e teams.
  Caligula swom fluch nei syn doel, en Margarita nei harres. De jonges, mei help fan harren fingers en teannen, daliks klommen op harren slachtoffer skippen.
  Caligula de tomboy fielde net mear de remmen, doe't hy begûn te hakken elkenien op in rige. It is net dreech om oan board op in skip, yn wêzen in slachskip klasse. Utsein as jo fansels mear binne as minske. Dus, rinne en snij. En mei sa'n boppenatuerlike snelheid hat gjinien in kâns om jo te wjerstean.
  No, mei de bleate fingers fan jo bern, mar flugger as de poaten fan 'e skonken fan in cheetah, smyt giftige naalden. En dit sil de Japanners ek folslein skokke.
  De fjochters fan it Land of the Rising Sun lizze wer ôfsnien , en it plan fan it pear terminators is ienfâldich. Gean nei it munysjefak, dan detonearje de munysje op sa'n manier dat de boilers ek bedekt binne. Dêrnei sil it skansearre skip gjin oare kar hawwe as nei de boaiem te gean.
  Caligula fan 'e Dolfinen, snijend en spikere mei syn swurd, bruts troch nei de munysjefoarsjenning. No, wat binne yndividuele kûgels foar him, dy't de jonge op 'e flecht delsjit, of sels weromsmyt op 'e fijân. It is foaral goed as jo mei jo bleate foet daliks in hânfol cartridges yn 'e fijân smite mei ferwoaste en deadlike, deadlike en ûnwjersteanbere krêft.
  Sa waard it paad fan 'e samûrai nei it keninklike ryk fan Nikolaas II blokkearre.
  It is ek net dreech om de munysje oer te bringen yn it ruim sadat de boaiem fan it slachskip opblaasd wurdt, ek mei syn fysike krêft.
  It stielen dek, ferwaarme yn 'e maartsinne, kietelt noflik de bleate elastyske soallen fan 'e terminatorjonge. En heftige heech-eksplosive skulpen fol mei shimosa lûke de skouders del. Jo springe del, negearje de spiraaltrap, en no binne jo op it goede plak. No sille de partysjes ynbrutsen wurde en de boilers sille eksplodearje, sadat sokke gatten meitsje dat sels dit geweldige ding net oerlibje sil.
  Dit nijsgjirrige ding is de Japanske armadillo. It skip is rom en breed, mei in grutte dikte fan harnas dy't bedekt de dekken. En de lange en dikke kanonlopen, by steat om te slaan in pear tsientallen kilometers, of noch mear ... Wier, it waard net boud troch de Japanners, mar troch de Britten. Mar de keninklike float is hast hielendal út eigen produksje, dat hat syn foar- en neidielen. Sa makken de Britten in slachskip - in aadlike masine. It is spitich, mar wy moatte him nei ûnderen stjoere...
  Der wie in eksploazje, en it metaal fan it brekende dek sloech de bleate, spierlike skonken fan 'e jonge, en smiet him heech boppe it oerflak. Dêrnei plofte de jonge yn it wetter en swom krêftich, om te besykjen fuort te kommen fan 'e draaikolk. Sa'n kolos sinkt.
  En Margarita's slachskip splitst: skjin wurke en syngroan. No is it tiid om de oerlibjende twa pânsere slachkrúsers te sinkjen.
  Lit Togo , dy't safolle problemen soarge foar de Russyske float, ek nei ûnderen gean. Dit sil in les wurde foar al dyjingen dy't nei it lân fan jo heitelân komme mei wapens yn har hannen.
  Caligula fan 'e Dolfinen harket it oseaanwetter krêftich mei syn hannen en fuotten en fluiten:
  - Jo sille wurde ferslein troch de Japanners! Dit is gjin gekkehûsspultsje !
  Krekt as de lêste kear, hast sûnder it metaal en harnas oan te reitsjen fleane jo op it dek. Dêr begjinne jo sokke trage samoerai yn koal te hakken. Wierskynlik, sels in spin dy't fêst yn hars is hûndert kear flugger as dizze ynsekten út it Lân fan 'e Rising Sun. Dus jo rinne troch en snije earms, skonken, hollen ôf ... En se regelje gewoan. Op syn bêst slagget ien fan harren te sizzen:
  - Banzai!
  Tomboy Caligula giggelt en tûmet syn noas nei harren:
  - Banzai, doar net!
  En mei syn bleate teannen smyt er de patroanen, troch de samûrai syn foarholle, mûle en kiel troch te stekken.
  Folgjende, werhelje de foarige kombinaasje. Lykwols, foar in feroaring, rjochte de prachtige Caligula fluch it al laden tolve-inch gewear en skeat in lading yn 'e tichtstby lizzende striidkrúser. De hit die bliken krekt te wêzen, en in hege eksplosive Japanske lading feroarsake in grutte brân op it dek.
  De jonge strider fernaam dat yndie, as in produkt fan yndustry yn it Land of the Rising Sun binnenkomt, in protte fjoer en reek útkomt. Wat, fansels, makket it sjitten makliker . Yn betinken nommen dat de samoerai hawwe west yn oarloch mei Ruslân foar in lange tiid, harren combat squadron yndie hat in kwalitative superioriteit.
  Wier, hoefolle kinne de Japanners berikke as se al har grutte skippen ferlieze?
  It flaggeskip fan Togo signalearret te let fertrek. Mar dit is echt gjin nuttige oplossing . It enoarme slachskip eksplodearret, en twa sekonden letter eksplodearret ek it skip mei Caligula fan de Dolfinen. Hy skopte úteinlik in offisier fan it Japanske Ryk mei syn hak. En wer waarden beide dappere krigers útsmiten troch de skokweach...
  In fjochtsjende famkespartij, dy't de holle fan in kaptein fan 'e earste rang ôfblaasd hat, raast op 'e top fan har longen:
  - Seehockeywedstriid: Ruslân tsjin Japan - skoare fjouwer oant nul!
  Ja, no hat Japan gjin ien slachskip yn tsjinst. Wier, d'r binne noch safolle as acht krusers fan 'e striidklasse. En der is in kar: se fersûpe of net fersûpe?
  Caligula, nei't er de haai mei syn swurd nei him ta ried, besleat logysk:
  - Slaen wylst it izer hyt is! Dat is, wy fersûpe se!
  Margarita, nei't se in oare seepredator ôfsnien hie, stimde mei dit beslút:
  - Wêrom fergrieme tiid oan lytse dingen? Der kin gjin folgjende kear foar ús!
  Caligula de tomboy, dy't de patroonkast mei syn foet smiet, rjocht yn it each fan 'e haai, logysk beswier:
  - Ik tink dat it sil! God hâldt fan trije-ienheid!
  Mar hy swom dochs. Se kinne nachts werom nei de sitadelfesting. Dit sil se net oeral bringe. En as Kuropatkin it bolwurk nimt sûnder har dielname, dan is it sa folle better. Yndied, se kinne net alles allinnich. It is sels nijsgjirrich wat neikommelingen sille sizze oer dizze frjemde oarloch mei Japan? Se sille it as in glorieuze died beskôgje, of krekt oarsom, se sille it boeije as allinich wûn troch boppenatuerlike krêften!
  Mar Caligula maklik ynhelle syn folgjende slachtoffer - de striid cruiser. Ekstern binne se wat oars as armadillos. Benammen is der in bytsje minder harnas, en ynstee fan tolve-inch gewearen binne der tsien-inch ones, mar de prestaasje is folle better. Mar dit binne ek skippen fan 'e lineêre klasse. En dan binne der medium en ljocht krusers.
  De jonge strider hjir feroare syn taktyk in bytsje en snijde de samûraisilannen del en spikere guon mei patronen dy't er mei syn bleate jongesfuotten smiet . Doe naam er en detonearre de munysje, sadat de slachkrúser syn noas yn it wetter begroeven en sadwaande net daliks nei ûnderen gie, mar stadichoan omkearde.
  Miskien woe de jonge akteur Caligula op dizze manier op syn minst in part fan 'e bemanning fan' e dea rêde. Yndied, wêr koe hy safolle eksplosiven sette ... Margarita, nei't se in grutte massa samûraisilannen fermoarde hie, tilde har kruser oan board.
  It famke fierde grutsk har sukses, en har partner ek:
  - Skoare: seis - nul!
  Caligula de tomboy, yn grime en blydskip, út grut súkses, song:
  - En de samûrai fleach nei de grûn, ûnder de druk fan stiel en fjoer!
  Nije seeslachtoffers ... Ja , it liket derop dat de Japanners dy't op dizze kampanje setten binne berne ûnder in ûngelokkige stjer. En sels de acht miljoen goaden yn har Shinto-religy helpe harren net.
  Foar de tomboyish Caligula liket in slachkrúser in stik karton dat sonken wurde moat. Hy besleat sels in wat oare taktyk te besykjen, nammentlik troch yn it ruim yn te dringen en dêr mei swurden de boaiem te snijen. Ommers, hy hat in magysk metaal finzen nommen fan ninjas en tsjoenders. Dit betsjut dat der in operaasje plakfine moat.
  En sa ... It docht bliken dat it lineêre izer barst ... It is nedich om trije compartments om te soargjen dat. De Terminator-jonge seit mei in gnyske:
  - Hjir binne wy op dat skip...
  Om in slachkruser te sinkjen mei slach fan in swurd, moatte jo wirklik boppeminsklike krêft en bûtengewoane ferbylding hawwe.
  Margarita leaver in folle ienfâldiger oanpak, mei it argumint dat werhelling de mem fan learen is. En as dat sa is, dan sil de fijân oerstreamd wurde troch de eksploazje.
  De stridergoadinne en partisan famke stekt har tomme omheech en seit:
  - It is al acht oere!
  Boy Caligula, sûnder seremoanje, in protte samûraien del te snijen en deadlike cartridges mei syn fuotten te smiten, ropt:
  - Mar dit is gewoan hearlik!
  Der binne noch fjouwer slachtoffers oer... Se moatte op ien of oare manier ferdronken wurde, sadat dit net al te gewoan wurdt. Kom mei wat spesjaal, unyk. En de jonges, sûnder in wurd te sizzen, dogge as folget. Se pakke nammentlik de kontrôleroeren ... Gelokkich binne de skippen al op folle snelheid, dat betsjut dat it net sa dreech is om dermei oan te gean. En sa pakke jo de kontrôleroeren en gean nei ram ... Battlecruisers, de skippen binne nij, mar d'r binne in protte ferâldere skippen yn 'e Japanske float dy't gjin kâns hawwe om te ûntkommen fan in rjochtline-ram.
  Wat as skippen, en sels dy makke fan metaal, mei hege snelheid yn 'e see botse?
  Dan bart it folgjende: in ferskriklik brul, it slijpen fan harnas, de stielen platen fan beide skippen barsten. Tsientallen en hûnderten matroazen, mei fertekene giele gesichten, raze oer de stikkene dekken, har smelle eagen bulte út 'e foarholle, en streamen bloed fleane har út 'e mûle mei útsleine tosken.
  En de Japanske jagers falle oerboard, falle yn skomjende streamen dy't se yn ien kear opsnuorje. En de skippen begjinne fluch te sinkjen, en slepe in protte libbens yn 'e djipten.
  Margarita, trochgean mei it útroegjen fan de seelju sûnder meilijen of seremoanje, ferklearre mei in glimke:
  "It is ek goed dat de Japanners gjin froulju en bern oan board nimme."
  Caligula, dy't de haai ûntsloech dy't op him klommen, wie it maklik mei dit iens:
  - Ja, de kultus fan 'e amazones hat net woartele ûnder de samûraien. Wier, se lykje froulike ninjas te hawwen!
  De jonge strider-goadinne en, tagelyk, partisan famke gearfette:
  - Tolve nul yn ús foardiel ... Mar der binne noch twa lêste deilelies oer. Wat te dwaan mei harren?
  Caligula de tomboy snijde in oare haai yn stikken en suggerearre gewoan:
  - Litte wy se nei de haven fan Dalniy bringe. It is no ûnder Russyske kontrôle, en twa prachtige, state-of-the-art krusers sille ús float gâns ferbetterje!
  Margarita, dy't de rôfdieren fan 'e see mei swurden ferplettere, wie it maklik mei dit iens:
  - Ja, en dit is de bêste oplossing!
  Hoewol't de Japanners in reputaasje hawwe om unbending fjochters te wêzen, oertrof it morele effekt fan 'e fûle klappen fan' e twa super-ingelen ús wyldste ferwachtingen. Yndied, as jo moatte fjochtsje net mei minsken, mar mei skepsels fergelykber mei de meast echte goaden, en miskien sels demiurges, dan sels de fjochters fan it Lân fan 'e Rising Sun meie misse moed.
  Dêrom, nei't Margarita op 'e iene kruser, en Caligula op' e oare, de iverichste ofsieren ôfsnien en guon fan har skopten, beskôgen oare seelju en monteurs it bêste om har te ûnderjaan oan dizze superwesens . En beide slachkrúsers gongen nei de haven fan Dalniy, dy't de Japanners opjaan, nei har resinte nederlaach, sûnder striid foar it Russyske leger.
  Caligula Dolfinov tocht dat, ommers, it gesach fan opfallende krêft is autoriteit. Bygelyks, tidens de Slach by Khalkhin Gol, hoefolle Japanners waarden finzen nommen troch it formidabele Sovjet-leger? Neffens Sovjet gegevens, 476 minsken, neffens oare lettere berekkeningen, sa'n 200, en as gefolch fan ûnderlinge útwikseling, mar 88 werom nei de Japanners, dat is, sa'n bytsje werom nei harren heitelân.
  Dat is, de samûrai toande fêstigens. Nei't ferlern, neffens Sovjet gegevens, sa'n tweintich tûzen minsken fermoarde.
  Foar ferliking, it Sovjet leger ferlear hast likefolle fermoarde ( net telle dejingen dy't stoaren yn finzenskip) yn de Twadde Wrâldoarloch as finzenen.
  En dit nettsjinsteande it feit dat de NKVD brutaal omgie mei de famyljes fan dyjingen dy't har oerlevere.
  Sa is de fearkrêft fan Japanske soldaten net oerdreaun. Yn de Russysk-Japanske Oarloch ferlearen de Japanners hûndert kear minder soldaten as kriichsfinzenen as de Russen!
  Mar, lykwols, dit is foar in part te tankjen oan it feit dat it Russyske leger net wûn ien grutte slach. En sûnder oerwinningen binne der gjin finzenen.
  It komt lykwols foar dat it oprukkende leger ek in protte soldaten finzen lit.
  De krigersjonge Caligula sei tsjin Margarita fia in primitive walkie-talkie:
  - Miskien hikke wy dochs de wite flagge, oars fersûpe se ús?
  Margarita makke beswier:
  "It is in skande om ûnder in wite flagge te farren." Jou it trijekleurige Russysk better oer de holle!
  De jonge strider lansearde de naald yn 'e bleatefoet fan' e jonge-terminator syn bleate foet, en nei't er de folgjende samûrai yn 'e foarholle trochstutsen hie, merkte hy op:
  - En nei myn miening sil Andreevsky mei in krús suksesfol wêze!
  Mei de skoare fan fjirtjin oant nul binne de marinemêsten mei Japan foltôge en no kinne jo net allinich de ferovere skippen nei josels nimme , mar ek sjonge. Caligula of the Dolphins song syn oerwinningsliet op 'e top fan syn longen:
  Grutte gebieten fan seeën, oseanen -
  Wy ploege se ûnder de trijekleurige flagge!
  De soldaten feroveren torenhoge bergen,
  De earnen raasden yn oerwinning!
  
  Russyske krigers waarden erkend troch de planeet,
  Wy slaan de fijannen mei swurden en bajonetten!
  Wy koenen it jok fan it faksisme út 'e heale wrâld ôfsmite,
  Wy hawwe ús mars ôfsletten mei oerwinning yn Berlyn!
  
  kamen op bultrêden tanks,
  Se driigje alle Russyske fjilden te ferneatigjen!
  Mar se slaan de ferdomde freaks hurd ,
  Dat ús bern lokkich libje kinne sûnder in jok!
  
  Wy binne de bern fan it Heitelân, dat heger is as alle oaren yn 'e wrâld,
  Wy binne berne, kealje mei bleate fuotten!
  gong foar ús foar, stjoerde ús yn ' e striid ,
  En God brocht maaie ta bloei yn blydskip!
  
  D'r is gjin diel fan in fjochter en in heger hert,
  Wat jout in dream en werberte!
  Iepenje de glorieuze doar nei ûnstjerlikens,
  Mar as jo yn in hinderlaag sitte, wês dan stil !
  
  D'r binne wolven en skiep, mar jo binne de hoeders fan it universum,
  En it is jo diel om de oarder oan it neiteam oer te bringen!
  Om de saak nei it ein fan 'e skepping te dragen,
  Dat it ivige fjoer yn dyn hert fan leafde net útgiet!
  
  Wa wit wêr't in fijânske kûgel in soldaat sil stopje,
  Mar dochs, yn 'e striid, is de dea better as rotte sykten!
  En as jo stjerre, dan sil jo freon de tsjinstanner ferpletterje ,
  Hy sil it net ferneare, want bleate fuotten wurde yn finzenskip dreaun!
  
  Och, it Russyske lot, oarloch en fjoer nei oarloch,
  Foar dyjingen dy't wolle gean op fakânsje, der is gjin plak foar harren, do witst, yn it paradys!
  Hjir kaam de helske Sam yn in gearspanning mei de satan,
  Driget: - Ik sil it atoom delhelje en de hagel brekke!
  
  Mar d'r sil ek beskerming wêze tsjin raketten,
  En in nukleêre bom kin Moskou net ferneatigje ...
  Wy kinne tanks brûke om de parasyt te krijen,
  En saaie ferskes oer de fallen meitsje jo tryst!
  
  Ferkeapje foar in penny, net in Russyske oandiel,
  Ommers, elk fan ús is in grutte strider!
  Leau net dat God ús al yn 'e rol pleatst hat,
  Yn feite beslute jo hoe cool it gjalp is!
  
  Der wiene mislearrings, der wiene nederlagen,
  It barde as hazzen dy't har weromlutsen fan freeslike wolven!
  Mar as de oarloch begjint, sille wy der wer wêze,
  Smash it brutale leger fan meunsters yn in helsk ritme!
  
  Leau my, wy spylje net om 'e oarloch,
  Wy hawwe gjin oare ropping as aardige freonen te wêzen!
  Wy binne bruorren, net Abel en Kaïn,
  Foar ús is in fûgel in liet, en gjin fet spul!
  . EPILOUW
  Nei't Dominica har geast flitse, gûlen de bern en klapten lang yn 'e hannen. Ja, it is geweldich , jo kinne sizze dat se slagge - aforismen sprinkelje en nei harsels neuriën.
  Dêrnei kundige Margarita en Dominica in feest foar de hiele wrâld oan, sadat der wille en freugde yn 'e siel wêze soe.
  Se swaaiden mei har toverstokken, en lúkse tafels ferskynden, dik beladen mei iten . Alles wie hjir lúkse en tige ryk.
  Sokke prachtige gerjochten en in protte koeken, vla-taarten, donuts, krakels, muffins en ryk fersierde koeken. It is ûnmooglik te sizzen yn in mearke, noch te beskriuwen mei in pinne.
  En alles is sa appetitearjend en aromatysk dat it letterlik unyk is yn syn ferfining en skientme.
  Margarita tweeted:
  Al it bêste, it bêste foar bern,
  Op ús fleurige planeet...
  Lang libje de sinne en wyn,
  Beskôgje de feeën ferantwurdlik foar alles!
  En hja begûn te dûnsjen. En Dominica folge har, en ferskate oare famkes mei harren. It gie geweldich .
  Margarita notearre logysk:
  - Alles sil goed wêze, alles sil goed komme as wy net fergrieme !
  En it partisan famke naam en los in oar fjoerwurk út har toverstok. En it wie as in fontein fan diamanten dy't streamde yn in tige stoarmige stream.
  Dominica notearre:
  - Skientme, skientme.
  It sjit út as in fontein út in walfisk!
  Nei ôfrin wie it tiid foar fermaak. Ferskate fan de grutste jonges, sa'n fjirtjin jier âld en tige gespierd, diene sêfte wanten op 'e hannen en begûnen mei elkoar te fjochtsjen.
  Se sloegen mei har hannen en bleate fuotten, wylst se glimkje en laitsje.
  Dobrynya merkte mei in gnizen op:
  - Se hawwe ommers kollektyf pleatsapparatuer!
  Prins Oenomaus knikte:
  - Se wurde net traind yn martial arts !
  De jonge Dobrynya sisde, sprong yn 'e provisoryske ring:
  - Lit my gean!
  En twa fjochtsjende spiertieners botsten op elkoar. De jonges barsten út laitsjen en foelen Dobrynya oan. Der waard ôfbrutsen en mei earms en skonken wappere.
  Dobrynya fersprate behendich en skowe se oan 'e kant. Doe pakte er ien fan de jonges mei de bleate teannen by de noas . Hy gûlde fan wylde pine. En de heldejonge wer, sûnder ienige seremoanje, smiet him en twong him om te draaien.
  De bern omhinne laken en klapten yn de hannen. En Dobrynya triuwde fjouwer jonges tagelyk byinoar en sloech se behendich yn in tafelkleed.
  Dêrnei waard it laitsjen folslein oerdoefjend. Krekt as it applaus fan de bern. Yndied, it like heul cool .
  Dobrynya merkte grappich op:
  - Dy't it doarst iet!
  Dominika kaam ek yn de ring. Se die ek martial arts. Ommers, aktearjen yn films is gjin grap. Se liet harsels sjen as in Supergirl en focht mei in superskurk . De beide famkes sloegen doe elkoar foar in tsiental take. En dat is geweldich . Sels har kneuzingen wiene echt.
  No kaam in sterke, gespierde puber fan sa'n fjirtjin yn swimbroek tsjin Dominica op. En hy besocht it famke oan te fallen. Dominica reagearre mei in krekte klap fan har bleate hakke nei de sinne plexus, en de jonge foel en begûn te wrotten.
  Dominica tweeted:
  - Do bist gjin jonge , do bist gjin jonge,
  Net echt...
  Do bist gjin jonge , do bist gjin jonge -
  Rotte doaze!
  sloech Dominica mei alle macht op 'e spiere rêch. It famke raasde en skopte him werom. Hy ûntwykte en raasde op Dominika en besocht har te fjochtsjen. De puber wie sterk en ferhurde troch hurd wurk op in bouplak. En Dominika moast al har krêft ynspanne om net te fallen. Mar se glied út en smiet doe de sterke jonge oer har hinne. Hy foel, botste yn in skûtel mei steur. En de jonge waard tige smoarch.
  En de rest fan de bern laken wyld en makken gesichten. Dit seach der echt geweldich út .
  De jonge sprong oerein, mar krige in hurde skop
  aktrise famkes yn it kin, hy waard rekke mei syn skien yn 'e oankommende beweging, en de spieren jonge foel om.
  Dominic song agressyf:
  Hy wachtet ferrifeljend op in slachtoffer yn 'e myn,
  In radar yn 'e loft rjochte ...
  Ien flater - in tafallich start,
  En in klap is ûnûntkomber!
  Dit is, yndie, in karate famke. Sa draaide se har om en skopte in oare jonge mei har bleate hakke yn 'e noas. Hy foel en liet in fontein fan bloed út syn sniffer los . Mar hy sprong dalik oerein. En wer yn 'e slach. En Dominika triuwt him, en twingt him te fallen. Dit is echt in frou.
  Dobrynya knikte goedkeurend:
  - Gean sa troch! No, do bist in cool famke !
  Hjir is in oare sterke jonge dy't fleach fuort fan Dominica syn klap.
  Dit is wêr't de showdown begon. It famke smiet in oare tiener oer har hinne en tjirp:
  Meisjes út hege maatskippij,
  Ik wol echt de keardel ferslaan!
  Dêrnei triuwde it famke de jonges wer byinoar, wêrtroch't se kneuzingen en bulten joech. En it like ekstreem grappich en grappich.
  de jonges del :
  - Do bist ús famke ! Hiel waarm en striidber!
  Dominica knikte en tjirpe:
  De strider hat hyt bloed,
  De bline horde falt ús oan!
  Se flústere spreuken, en in echte rein fan room, kondinsearre molke en huning gie op de jonges fan boppen del.
  En wer it blide laitsjen fan bern. Alles draait en bart sa koel en agressyf. En d'r binne grappige mominten yn dizze agression.
  De jonge prins Oenomaus is fansels ek yn it spul. Hoe kin immen sûnder it beheare? En de jonge strider smyt tige behendich in jonge oer him hinne, dy't âlder en grutter sjocht. En wer entûsjaste útroppen. Ja, dit is echt in gefjocht dat nedich is.
  Enomai swaaide mei de hân, en de jonge foel op in steapel mei crème bedekte koeken. En se barsten en ferspriede sa grappich en mei gusto. En sa wiene de aroma's fan 'e magyske keuken.
  Dobrynya merkte mei in sucht:
  - It is spitich om sa'n iten te fergriemjen!
  Dominic giechelde en antwurde:
  - Dat is goed! Ik sil mear magy dwaan!
  De Phoenix-jonge song:
  Earne yn 'e bosk binne tsjoenders,
  Se naaie in kaftan foar Satan ...
  Keien waarden omsmiten,
  Us bjusterbaarlike lân!
  Dêrnei waard hy befreone mei Dobrynya. De twa heldhaftige jonges begûnen earst mei de fûsten te swaaien, en besochten inoar yn it gesicht te slaan . Se laden it tafallich in pear kear, en kneuzingen ferskynden. Doe namen de jonges-fjochters it en stompten har foarholle. Sa begûnen der vonken út myn eagen te fleanen.
  Se triuwen elkoar, sloegen de hollen en begûnen doe te fjochtsjen. En de striid wie tige koppich. De ridderjonges grypten, ferpletterden inoar en knypten inoar.
  Doe bigounen se wer de hollen to botsen, dy't der stommer as koel en driigjend útseagen. En dat die sa, dat it de bernskôgers yn it oerdôgjend laitsjen brocht.
  Dominica naam de fear yn 'e hannen en begûn de jonges oan 'e bleate hakken te kieteljen. Dobrynya en Phoenix begûnen te laitsjen, it is echt sa kietelich en koel dat jo net kinne stopje mei laitsjen.
  Margarita merkte op mei in primadonna-glimke:
  - Ja, do bist in koel famke. Gewoan in master entertainer. Wat kinne jo oars dwaan?
  Dominica gromde:
  - Ja, yn 't algemien kin ik absolút alles. En jo sille dit mear as ien kear sjen!
  Dobrynya en Phoenix skieden. Se sieten oan it switten en har byldhouwen torso's glinsteren as wiene se mei olive-oalje oerstutsen.
  Margarita sei mei in sucht:
  - Wy hawwe oerwinning, mar wy binne net tichter by it doel om it sterkere geslacht te rêden. De giele rôt is fan ús fijân Bastinda, dy't ferdwûn is oan nimmen wit wêr. En wy sloegen de beanen. No ja, net om 'e nocht, mar dochs sûnder it resultaat dêr't wy op rekkene hiene!
  Dominica song as antwurd:
  It libben is net maklik
  En de paden liede net rjocht...
  Alles komt te let
  It is allegear te gau fuort!
  Stadichoan waard de stimming fan de befrijde bern rêstiger. En de gefjochten, sels humoristyske, stoaren ôf, en de muzyk waard minder lûd.
  En doe waard der ynienen in lûd heard. De alarmhoarn klonk.
  De jonges en famkes sprongen daliks út har sitten en brûsten mei swurden en spearen. Se wiene klear foar in gefjocht.
  Dragons ferskynden yn 'e himel. Se wiene trijekoppige, sânkoppige en tolvekoppige . En der wiene nochal in protte fan har, en grutte reptilen. Fansels, hoe mear koppen, hoe grutter de grutte. En ûnder harren wie de bekende heks Bastinda, dy't lyts like tsjin 'e eftergrûn fan 'e draken.
  Dominic fluite en merkte op:
  - Wow! It liket derop dat it noch net foarby is!
  Margarita song as antwurd:
  Ik falt mei myn boarst, gryp it lead,
  De ierde is fol gatten, lykas bast...
  Mar ik wit dat dit noch net it ein is -
  It ein is mar it begjin!
  Der wiene sa'n fyftich tûzen bern fan krigers - dit is in hiele leger, der wiene net mear as twahûndert draken. Dêrom rûnen de jonge krigers net fuort. Se wiene ree om te fjochtsjen en har libben djoer te jaan, en miskien sels te winnen!
  Beide kanten binne striidber en fêststeld.
  De grutste tolvekoppige draak dondere:
  - Wêz net bang! Wy sille net fjochtsje mei bern! Wy binne foar frede en gerjochtichheid!
  Dominica rôp:
  - Dus wêrom binne jo hjir kommen?
  Hjir raasde Bastinda, agressyf gnyskjend:
  - Ik wit dat jo haaddoel wie om it artefakt fan 'e Yellow Rat te krijen, en net om de bernslaven te befrijen!
  Margarita makke beswier:
  - It hinderet net! Yn alle gefallen, wy woene net ferlitte ús bern en wy sille nea!
  Alle tolve koppen fan 'e draak seine tagelyk:
  "Wy wurdearje jo adel!" Mar Bastinda noeget jo út om in spultsje te spyljen. As jo winne, sil hy jo de giele rôt jaan, as hy dat docht, dan wurde jo fjouwer syn slaven foar altyd.
  De tsjoender Bastinda knikte:
  - Ja! Dat is it! No, bern, der is tefolle drokte mei. Jo fjouwer sille folle nutticher wêze yn slavernij!
  Dominica merkte mei in glimke op:
  - Wy kinne in spultsje spylje. Lit, yn gefal fan ferlies, de heks Bastinda ús net allinich har artefakt fan Yellow Rat jaan, mar ek ús slaaf wurde.
  Margarita befêstige, mei har bleate foet stampen:
  - Dat is it! Dit is krekt wat wy nedich hawwe! It soe earlik wêze as Bastinda har frijheid ek riskearre!
  De Tolvekoppige sei:
  - Lit it sa wêze! It artefakt en de frijheid fan 'e heks, tsjin' e frijheid fan fjouwer wichtige persoanen - earlik!
  De tsjoender Bastinda knikte har holle mei swart hier:
  - Okee, sa wêze it! Ik win altyd dit spul dochs. En sels kennis fan magy sil har net helpe!
  De tolvekoppige draak raasde:
  - Belofte jo dat jo jo beloften neikomme sille yn gefal fan nederlaach?
  Alle fiif rôpen ienriedich út:
  - Wy jouwe!
  De tsjoender Bastinda naam in boerd mei fjouwerkanten út har rêchsek en sei:
  - Lit ús dan begjinne!
  En hja rôp it boerd út, der stiene daliks sifers op. It die wat tinken oan tradisjoneel skaken, allinnich de fjilden wiene net twa, mar trije kleuren: wyt, swart en griis. En wy hiene folle mear sifers. Der is in nar, bôgesjitters en in offisier, in generaal, in maarskalk, in ballista, in wein en wat oars.
  Dominica mompele:
  - Ja, ik wit net iens hoe't se rinne! Dit is ûnrjochtfeardich!
  De tsjoender Bastinda antwurde mei in glimke:
  - Do hast dyn wurd al jûn en der is nearne om werom te lûken. Wegering om te spyljen is gelyk oan nederlaach!
  Margarita knikte:
  - Ik ken dit spul! En hoe rinne de figueren der ek yn! Dus litte wy spylje!
  De tsjoender Bastinda knikte:
  - No dan! De haadfiguer hjir is de kening en wy sille spylje oant skaakmat!
  De bernekrigers klapten yn 'e hannen. Margarita skodde har toverstok, en foar har ferskynde in byld fan in enoarm boerd mei trije soarten sellen. En no koene tûzenen eardere slaven har tagelyk sjen.
  Margarita merkte op:
  - Foar de oarloch wûn ik in skaakpartij tsjin Botvinnik sels, hoewol net persoanlik, mar yn in simultane partij. Mar op acht jier âld, it ferslaan fan de USSR kampioen is cool!
  De tsjoender Bastinda mompele:
  - Dit is in folslein oar spultsje! Skaken wie har net iens ticht!
  It partisan famke knikte:
  - Wit ik! It is yngewikkelder en der binne mear stikken, mar ik kin it spylje! Tink dus net dat it maklik foar jo sil wêze!
  De heks mei swart hier knikte:
  - Myn stikken binne read - se begjinne earst!
  En hja sette de slinger foarút . Margarita reagearre troch it bewegen fan de bôgesjitter. Sa'n rêstich spul begûn. Der wiene hûndert figueren oan elke kant, en alle trije, útsein de keningen. Der binne ien fan harren, en it spul einiget mei mate. No, dit is moai en logysk.
  Bastinda spile en gnyske. De earste útwikselings folgen. Dan de manoeuvres fan flugge jesters. Dominica merkte op dat de nar beweecht as in keninginne yn tradisjoneel skaken, mar slacht as in ridder.
  Ja, it is nijsgjirrich. De offisier liket op in biskop, mar slacht as in kening. En de generaal beweecht as in roek, mar slacht as in ridder. De maarskalk beweecht as in keninginne, mar slacht allinnich as in roek. Fansels binne de machtichste figueren de grutte viziers, se bewege as in keninginne en as in ridder, en slaan ek. D'r binne fansels keninginnen, en se binne krekt as yn gewoan skaken. Bôgesjitters bewege as pionnen, mar se sjitte diagonaal trije fjilden foarút, en slingers mar twa. It liket derop dat gewoane ynfanteristen de swaksten binne, mar se kinne, by it berikken fan de lêste line, yn elk stik feroarje, útsein de kening.
  De wein rint as in hynder, mar slacht as in oaljefant. Ja, it is nijsgjirrich hoe't it komt. D'r is ek in ballista - it beweecht as in roek, mar slacht as in keninginne. Roken, ridders en biskoppen, lykas yn it gewoane skaken. Mar der is ek in ienhoarn. Hy rint as in kening, mar slacht as in keninginne. En in keninklike ienhoarn. Hy rint as in oaljefant, mar slacht as in grutfizier, dat is as in keninginne en in ridder. Ja, dit is gjin grapspultsje. En der binne trije figueren elk. En besykje wat sûnder te gapjen. En no liket it derop dat Bastinda al mear territoarium hat ferovere en in materieel foardiel krige.
  It is dúdlik, se is folle mear betûft as Margarita.
  Dominica twittere mei fertrouwen, of leaver ironysk,:
  - Rin mei it hynder! Hynder!
  Margarita swaaide har ôf:
  - Bemearje jo net! Wat der dien wurde moat, doch ik!
  En it partisan famke ferhuze har figuer beslissend. Bastinda bleau oanfallen. De striid wie tige eigensinnich en genedeleas.
  Margarita, om wer in bytsje fertrouwen en kalmte te krijen en ynspiraasje yn it spul te generearjen, begon te sjongen;
  It skuimt omheech, de steile hellingen omheech,
  De weach, de boaien fan iis ferneatige de oseaan!
  De beam snijde, de wolken wiene fol mei lead,
  En in frisse wyn sloech de mist!
  
  Ik bin by dy op in kustklip,
  De swolling fan 'e see kietelt dyn ear!
  De fjochter omfette har nekke mei in sêfte hân,
  De hillige Hear is opstien yn myn siel!
  
  De toppen fan 'e sniebergen binne fergulde,
  En pearelflinters op it boarst!
  Yn 'e fierte rûnen skippen ûnder seil,
  Jo kinne jo dream net opjaan en yn sliep falle!
  
  Ik wiisde op dy, leave,
  Jo strieljende eagen fan triennen!
  Ommers, sûnder dy, sels de wrâld is net genôch foar my,
  Stoarmen en tongerbuien raze yn it hert!
  
  Tegearre mei dy sille wy in protte gloarje priuwe,
  En gif dringt ambysje troch!
  Lûk dyn swurd yn 'e namme fan dy macht,
  om te tsjinjen !
  Margarita song perfekt en, fleurich, lansearre in beslissende oanfal. Partisan famke net aarzele om te offerjen, en op in stuit it materiële lykwicht fan krêften like katastrofysk foar har. Mar hjir binne in pear mear sterke taktyske stakings en ...
  Margarita sei mei in ûnskuldige glimke:
  - Skaakmat, frou Bastinda!
  Se knipperde wyld en seach om har hinne, seach fansiden nei de grutste, tolvekoppige draak. It wie de grutte fan in fleanmasine fan grutte klasse , de span fan elke wjuk wie goed twahûndert meter - dit is in meunster. Miskien sels de fenomenale magy fan 'e keazen famke-aktrise Dominica koe sa'n reus net oerwinne.
  De enoarme draaklieder raasde mei tolve koppen tagelyk:
  -Jo hawwe ferlern fan Bastind. Jou jo winst dus oan 'e Giele Rat - in weardefol artefakt, en gean yn slavernij oan jo nije masters!
  Bastinda suchte en helle in artefakt út har rêchsek. Unferwachts wie it allinich de grutte fan in kokosnoot, mar it gloeide mei in helder, giel ljocht.
  De heks hold it út en merkte op:
  - Hy is fan dy. Lykas alles wat fan my is, is it no fan jo!
  Margarita naam it artefakt yn har hannen en ferstoppe it doe yn har rêchsek. En sy merkte op:
  - Dit is goed! No, wat moatte jo en ik dwaan, Bastinda?
  Uterlik antwurde in noch frij jonge en oantreklike swarte frou:
  - Ik kin in protte dingen dwaan. Ik bin al mear as tûzen jier âld. En wat as ik jo ûnbekende magyske techniken kin leare. No, en wês ek de manager fan it keninkryk. Ik haw in protte ûnderfining yn dit, en net allinnich it behearen fan bern.
  Margarita skodholle en merkte op:
  "Ik tink dat ik jo miskien litte lit, nei't ik earst in eed ôflein haw om allinich goede dieden te dwaan."
  Dominica mompele:
  - Wat as se liedt? Wy hawwe minsken, witst wol. Sels de Koran seit dat eeden yn guon gefallen ferbrutsen wurde kinne.
  En de aktrise song:
  Leau my, jins tsjinstfeinten sille har ôfdroege,
  Jo sille ferriede wurde, jo sille ferriede wurde ...
  En dy't sa yn 'e leafde swarre,
  Sjoch mar, se sille dy deadzje!
  Margarita makke beswier:
  "It is gewoanlik foar ús tsjoenders om sawol har wurden as har eeden te hâlden." In eedbrekker wurde betsjut om fan elkenien ivige feroardieling en ferachting op te heljen. Dat Bastinda sil har eed hâlde of wegerje it te nimmen. Sa hat se in kar tusken slavernij en it opjaan fan kweade dieden foar altyd!
  Heks mei swart hier skodholle:
  - Hjir is wat te tinken. Nea kwea dwaan, dit is ek heul lestich, en net altyd noflik!
  Dominica wie fergriemd:
  - Wêrom beslute jo foar ús, Margot? Ik tink, it is better dat se ús slaaf is. In magyske en leeftydleaze tsjinstfeint sil heul nuttich wêze yn 'e húshâlding. Se soe net jo slaaf wêze moatte, mar ús gewoane!
  De heldhaftige jonge Dobrynya befêstige:
  - Ja dat kloppet! Wy hawwe alle fjouwer ús frijheid op it risiko brocht. En jo wolle har allinich befelje.
  De jonge prins Oenomaus miende:
  "Ik tink ek dat it better is om har los te litten, in eed te nimmen om allinich goede dieden te dwaan." Wêrom, wylst jo alve mear artefakten sammelje, in slaaf mei jo slepe? Se is gewoan in lêst!
  Dobrynya en Dominica seine byinoar:
  - Nee, hja is ús slaaf! En wy litte har net litte!
  De draaklieder sei:
  - Jo hawwe in split: twa tsjin twa! Ik stel foar om in munt te smiten. As it koppen binne, sille wy dwaan lykas Margarita wol, as it sturten binne , sille wy dwaan lykas Dominica wol!
  De krigersbern rôpen byinoar:
  - Rjochts! Rjochts! Rjochts! It lot sil beslute!
  Dominica mompele lilk:
  -Wa sil de munt goaie?
  De draak dondere:
  - ik!
  En doe smiet syn sturt in sulveren sirkel dy't troch de loft fleach en foel op 'e rotsige stoep. De munt sloech en ... It kaam op 'e râne telâne ...
  De gigantyske draak lake en antwurde:
  - As dat sa is, dan nim ik Bastinda as faam. En jo binne oerbleaun mei har artefakt, de giele rôt, as trofee. Krekt sa't jo woene, trouwens!
  Dominica mompele:
  - En in motorfyts. Ik wol sa'n flyer.
  De gigantyske draak sisde:
  - Sjong in ferske! En wy draken sille it wurdearje. As jo it leuk fine, sil de magyske fleanende motorfyts fan jo wêze. En sa net, dan ... Jo sille ek ús slaaf wurde!
  Dominica wie fergriemd:
  - Sa kinne jo sizze dat jo gjin fan myn ferskes leuk fine!
  De holle draak kundige oan:
  - Net allinnich wy sille oardielje, mar ek it publyk, ynklusyf bern en eardere slaven!
  Dominica knikte mei in sucht.
  - Dan bin ik it iens!
  En it famke begûn te sjongen mei gefoel en útdrukking;
   Klaaid om de oergeunst te wêzen fan alle keningen,
  Crimson, goud, blêden yn robijnen!
  As jûnsflinters sweve,
  En de stim fan 'e wyn is de organen fan cherubs!
  
  De meast lúkse frede is romme yn 'e hjerst,
  Beammen, koepels fan hillige tsjerken!
  Elke tûke mei beitele snijwurk,
  Dewdrop pearels en ûnbeskate stiennen!
  
  De plas wie bedutsen mei tinne sulver,
  Under de hoeven fan it hynder skitterje vonken!
  Jo behannelje inoar freonlik,
  Meie jo lokkich libje ûnder in heldere loft!
  
  Yn 'e felle sinne, mei myn jurk los,
  Birken en popelen dûnsje de wals fan 'e leafde!
  Wy binne fertrietlik oer de dagen dy't yn 'e ôfgrûn sonken binne,
  Hâld de oantinkens oan gearkomsten by my!
  
  De winter sil komme, de jeugd dêryn is ivich,
  Gjin griis hier, diamanten yn hier!
  Wy sille al ús freonen sammelje foar de fakânsje,
  En lit ús de dream útdrukke yn skerpe fersen!
  Stoarmich applaus en roppen fan "Bravo! Encore!", tsientûzenen kielen oerstreamden it hiele plein. Dit soe in glorieuze oere wêze, in oere triomf foar Dominica, dy't har talint as primadonna ûntduts!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"