Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Do Do Dodo Le Princess Ƒe Dododo Me

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Sukuvi dzetugbe aɖe si di be yeazu sinimawɔla, Dominika, ku drɔ̃e be yeazu sinima me ɣletivi. Eye esi nymph la va egbɔ la, elɔ̃ faa dze eyome, eye wòva wu enu ɖe ʋɔ driba la ƒe fiaɖuƒe me. Dominica ɣla ŋutete ɖedzesiwo, eye dɔvɔ̃ wɔnuku aɖe va fiaɖuƒea kple dukɔ siwo te ɖe eŋu me, si wɔe be ŋutsuwo katã kloe va zu kpe. Vidzinu si sesẽ wu teƒenɔla mamlɛawo dometɔ ɖeka, si nye elf-fiavi Oenomaus, te ŋu he eƒe ku ɖe megbe le Dominica ƒe nunana ta. Eye fifia ele be woawɔ dɔ ɖekae atsɔ aɖe dɔvɔ̃ si gɔme womate ŋu ase o ƒe nya ɣaɣla la ɖe go eye woaɖe vivimeŋusẽwo ɖe go.

  DO DO DODO LE PRINCESS ƑE DODODO ME
  
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Sukuvi dzetugbe aɖe si di be yeazu sinimawɔla, Dominika, ku drɔ̃e be yeazu sinima me ɣletivi. Eye esi nymph la va egbɔ la, elɔ̃ faa dze eyome, eye wòva wu enu ɖe ʋɔ driba la ƒe fiaɖuƒe me. Dominica ɣla ŋutete ɖedzesiwo, eye dɔvɔ̃ wɔnuku aɖe va fiaɖuƒea kple dukɔ siwo te ɖe eŋu me, si wɔe be ŋutsuwo katã kloe va zu kpe. Vidzinu si sesẽ wu teƒenɔla mamlɛawo dometɔ ɖeka, si nye elf-fiavi Oenomaus, te ŋu he eƒe ku ɖe megbe le Dominica ƒe nunana ta. Eye fifia ele be woawɔ dɔ ɖekae atsɔ aɖe dɔvɔ̃ si gɔme womate ŋu ase o ƒe nya ɣaɣla la ɖe go eye woaɖe vivimeŋusẽwo ɖe go.
  NYAGBLƆÐI ƑE NYAGBLƆÐI
  Esi Dominika Delfinova to vovo le eƒe tugbedzedze si mebɔ o, si le etɔxɛ ta la, exɔ akpa vevi siwo wòwɔ le sinima si xɔ ŋkɔ ŋutɔ si nye "Star Empress" me. Eye esia nye sinima si me gazazã geɖe le eye wòdo viɖe gã aɖe ƒe ŋugbe. Do ŋgɔ na esia la, Dominica wɔ akpa vevi aɖe le sinima geɖe me xoxo, gake gaku koe wòxɔna. Eƒe tugbedzedze wɔ nuku ŋutɔ, eye eƒe ɖa nye kele me dandelion ƒe amadede si klẽna ŋutɔ, eye ame ʋɛ aɖewo koe xɔe se be ate ŋu awɔe amadede kple aŋɔ manɔmee. Gake aleae wònɔ. Dominika nye dzɔdzɔmetɔ, si ƒe mo biã abe anyitsi ene, si ƒe lolome sɔ, eye wòganye lãmeka siwo wokpa eye wòte ŋu kekena nyuie ŋutɔ.
  Togbɔ be nyɔnuvia meƒo eɖokui ɖe aʋawɔwɔ me o hã la, eɖu ɣe le ballet me. Eye duƒuƒu, amenuveve, kple ʋuʋu ƒe ɖoɖowɔwɔ ɖe ɖoɖo nu nyuie nɔ esi.
  Le kpɔɖeŋu me, ate ŋu aɖe eɖokui afia nyuie le action filmwo me. Abe nyɔnuvi si ƒe mawudɔla ƒe dzedzeme ɣla aʋawɔla-abosam ene.
  Fifia eɖe eƒe afɔkpawo eye wòƒu du to tsaɖibɔa me dzidzɔtɔe, eye wòse ʋuʋudedi vivi si tso gbe kple kpe gbadzɛ siwo le mɔa dzi la kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo. Eƒe afɔwo de blibo eye woblea ame ale gbegbe be zi geɖe la, woɖea foto wo afɔ ƒuƒlu eye woɖea foto wo le kpuie, si doa dzidzɔ na ŋutsuwo vevietɔ. Dominica nye dada na eƒe afɔ dzeaniawo, eye wòdoa awu kpui aɖe vaseɖe esime vuvɔa tu.
  Le ɣeyiɣi ma me la, kasia nyɔnuvi aɖe do ɖe eŋgɔ. Ame aɖe ate ŋu agblɔ be ɖevi ŋutɔ, nyɔnuvi kloe. Dominica kɔkɔ, lãmekawo le eŋu, eƒe mo dze tugbe, eye togbɔ be eƒe mo le blɔ eye eƒe ŋutigbalẽ le abe velvet ene hã la, medze abe nyɔnuvi sue aɖe si mebua tame o ƒe mo ene o. Eye esia le abe sukuvi nyɔnuvi ene, togbɔ be edo awu nyuie ŋutɔ hã, eye ahuhɔ̃e sue siawo le eŋu eye wole keklẽm nyuie le ŋdɔ me.
  Dominica susui gɔ̃ hã be ɖewohĩ atsyɔ̃ɖonu ŋutɔŋutɔwoe esiawo nye.
  Nyɔnuvia ƒo eƒe afɔ sue si le ƒuƒlu la nu. Eye bindweed ƒe aŋgba siwo ƒe aŋgbawo le dzĩ kple aŋutiɖiɖi la dze le agakpemɔa dzi.
  Dominica ƒo kpẽ be:
  - Ayemɔ kae nye si! Ðe nènye sinimawɔla alo cirque-haƒola hãa?
  Nyɔnuvia ɖo eŋu kple ɣlidodo be:
  - Nyee nye nymph! Ɣeyiɣi megali maɖe eme o, dze yonyeme!
  Nyɔnuvia keke eƒe asiwo ɖe enu kple dzimaxɔse be:
  - Enyo, esiae nye... Nukokoedonamenya nyui aɖe! Ŋkɔwò ɖɛ?
  Nymph la ƒo ɣli be:
  - Marquise de Cassandra ƒe amegã. Eye nuƒoƒo si sɔ, ɣeyiɣi ɖesiaɖe si nànɔ wò xexeame bia ŋusẽ gã aɖe si nye akunyawɔwɔ!
  Eye wòlé Dominica ƒe asi sesĩe, si me ŋusẽ aɖeke mele abe ɖevi tɔ ene kura o, eye wòtsɔ ŋusẽ ƒo eƒe asibidɛ.
  Sinimawɔla sesẽ kple aɖaŋudzela la kpɔe dze sii enumake be viɖe aɖeke mele eŋu be yeatsi tre ɖe asiléle ma tɔgbe ŋu o.
  Nyɔnuvia zã eƒe afɔ sue si nya kpɔ la ƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔ trɔ asigɛa ƒe kpe ɖe eƒe asi si le ablɔɖe me ƒe asibidɛ si wotsɔ fiaa nu la dzi. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, Dominika se le eɖokui me abe ɖe wòle gegem ɖe vudo aɖe me ene. Eye enye seselelãme si doa dzidzɔ na ame ŋutɔ, si le etɔxɛ.
  Emegbe kekeli si klẽna wòklẽna ŋutɔ, si dze abe ɖe wòto nyɔnuvi sesẽ, kamedefefewɔla, si dze tugbe etɔxɛe ƒe ŋutilã ƒe lãmenugbagbevi ɖesiaɖe me ene.
  . TA 1 lia.
  Dominika ƒe afɔ ƒuƒluwo se dzoxɔxɔ si le ete, eye emae nye zi gbãtɔ si wòwɔ dɔ ɖe edzi. Kplɔ̃ aɖe nɔ ɖiɖim le nye ŋkume abe ɖe keklẽ sesẽwo gbã ŋku nam ene, abe fotoɖemɔ̃ ƒe ʋuʋudedi ene. Eye nyɔnuvia mete ŋu kpɔ afisi wòva wu enu ɖo enumake o.
  Wose nymph la ƒe gbe fafɛ be:
  - Mègavɔ̃ o! Fifia ava va yi eye miate ŋu akpɔ nusianu.
  Dominica blu ɖe eta eye wòmiã ŋku. Eƒe afɔ ƒuƒluwo te dzoxɔxɔ wu. Nane nɔ bibim le afɔkpodzi ƒuƒlu siwo le abe nyɔnuvi ene te, abe Sahara ƒe ke le ŋdɔ ga wuieve me ene. Dominika lɔ̃a duƒuƒu afɔ ƒuƒlu. Vevietɔ ne ezu numame nam le screen tests wɔwɔ me.
  Esime wònye nyɔnuvi la, wogblɔ nɛ be wòawɔ akpaɖekedzimademade ƒe nyatakakaxɔla ƒe akpa aɖe.
  Nyateƒee, le aʋawɔɣi la, nyɔnuviwo zɔa afɔ ƒuƒlu le dzomeŋɔli, elabena ele be woalé be na afɔkpawo, eye nukutɔe la, ne èzɔ ɣeyiɣi didi la, enɔa bɔbɔe wu.
  Eye mlɔeba la, wokplɔe be wòhee ɖe ati ŋu, afɔ ƒuƒlu le snoa me. Esia le Zoya Kosmodemyanskaya ƒe atsyã nu, Dominika koe nye blonde eye wòdze tugbe wu sã, eye dzɔdzɔme ƒe dzedzeme le esi. Eye ne eko alɔgbɔnu heɖe eƒe aɖu ɣiwo ɖe go, abe ɖe wotsɔ dzɔdzɔme dzonu wɔe ene la, eɖea xɔa tame ɖa keŋkeŋ le eƒe aɖuwo ŋu.
  Eye le afisia la, afɔkpodziawo le dzo dam, eye wòxɔ dzo le mɔ aɖe nu. Dzoxɔxɔ nɔ le Moscow le May me, gake màte ŋu ayɔe be dzoxɔxɔ o.
  Eye le afisia la, ele abe le Arabia ƒe teƒe aɖe le ŋdɔ ga wuieve me ene. Dzoxɔxɔ le afima wu gɔ̃ hã. Eɖe sinima aɖe le Emirates ɣeaɖeɣi, eye wòva hiã be wòazɔ afɔ ƒuƒlu le ke dzi. Le dzɔdzɔme nu la, le ŋdi me, ne kea fa vie le zã me, gake egakpɔtɔ le dzo dam la, wotsɔa Vaseline si ami nɛ gɔ̃ hã be wòanɔ bɔbɔe.
  Gake nutoa me viwo ƒua du afɔ ƒuƒlu, le ame dahewo ya teti dome, eye wokoa nu, henɔa woƒe aɖu suewo ɖem fia, evɔ womesea veve o.
  Nyateƒee, eƒe ŋkuwo ƒe ʋuʋu nu tso, eye Dominica kpɔe be yele dua ƒe ablɔdzi. Kpe siwo wotsɔ kpe gbadzɛ siwo le tugbedzedzea ƒe afɔ te la nye aŋutiɖiɖi kple aŋutiɖiɖi. Eye aƒe siwo ƒo xlãe la kɔkɔ, wonya kpɔ ŋutɔ, abe ɖe wole St. Petersburg titina, afisi wokpɔ blemanuwo ta le ene. Afisia koe xɔawo kɔkɔ wu eye wole dzo dam wu gɔ̃ hã, amadede vovovowo le wo ŋu, wo me kesinɔnuwo le, wole atsyɔ̃ɖoɖo me eye wowɔ wo nyuie wu.
  Eye sika aŋgba sɔ gbɔ ŋutɔ, si ɖikeke mele eme o be edzɔa dzi na ŋku. Eye nyɔnuvi dzetugbe geɖewo le ablɔwo dzi. Woawo, siwo nɔ keklẽm afɔ ƒuƒlu, woƒe afɔ dzeaniwo, siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie, eye lãmekawo le wo ŋu la, te ƒo xlã Dominica kple eƒe marquise-nymph dzeani la.
  Nyɔnuviawo katã dze tugbe, ɖeviwo, afɔ ƒuƒlu, gake wodo atsyɔ̃ɖonuwo, gake womeɖe wo ɖa o. Atsyɔ̃ɖonu siwo ŋu kpe xɔasiwo le la sɔ gbɔ ɖe wo dometɔ aɖewo si, eye womesɔ gbɔ ɖe bubuwo si o. Awu ɣi kpuiwo koe nyɔnuvi geɖe do.
  Dominika de dzesii be aleae kluviwo nɔna zi geɖe ne wole sinima siwo ku ɖe blemaɣeyiɣiwo ŋu wɔm.
  Ke hã , menye nyɔnuviwo katãe nye amegbetɔwo o. Wo dometɔ aɖewo ƒe towo le abe lãkle ene, bubuwo ƒe ŋɔti le abe hɔ̃ ene. Nyɔnuvi geɖe nɔ sue wu, abe Marquise de Cassandra ene, nyɔnuviwo koe, gake woɖea afɔ heʋãna evɔ wometsɔa woƒe afɔ sueawo ka asi afɔtoƒea ŋu o.
  Nyɔnuvi siwo mevɔ̃na na afɔtoƒe si le dzo dam o la, tsɔa woƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo le pink la ɖea modzakae ƒe fiaɖuƒe blibo aɖe.
  Eye wotsɔ asigɛ ƒo xlã Dominica kple marquise la, eye woko alɔgbɔnu, nɔ nu ƒom kpoo.
  Nyɔnuviawo ƒe ŋutilã siwo me lãmekawo le ƒe ʋeʋẽ vivi aɖe ŋutɔ do
  ƒe vidzinu dzẽ, si wotsaka kple ami ʋeʋĩ xɔasiwo.
  Aʋawɔnuwo hã nɔ ame aɖewo si. Vevietɔ, datiwo, atitsoga siwo ƒe nɔnɔme dzeani, yiwo, akplɔwo, akplɔwo kple aŋutrɔwo ƒe ʋuʋudedi.
  Eɖo ŋku nu bubu siwo wotsɔ kpe ɖe eŋu hena sinima si nye susumenuwo ɖeɖe dzi ŋutɔ;ewɔ nuku gɔ̃ hã be wote ŋu ƒo atsyɔ̃ɖola siwo ŋu vodada aɖeke mele o, siwo le ƒoƒom, siwo nye kamedefefewɔlawo nu ƒu ɖe teƒe ɖeka.
  Nyɔnuviawo dometɔ akpa gãtɔ nɔ amama kloe, woƒe no kple akɔta koe wotsɔ atsyɔ̃ɖonu siwo wotsɔ kpe xɔasiwo wɔe.
  Nyɔnuvi siwo ade wuieve siwo do awu ʋlaya siwo mesɔ o la dze klo, eye wolé ahagoe siwo le keklẽm abe platinum ene kple nuɖuɖu kple atikutsetse vovovowo ƒe sikagbawo ɖe asi.
  Dominika ƒo nu le ɣlidodo me kple tɔtɔ be:
  - Nukae nèdi tso gbɔnye? - Eye wògblɔ kpee vie kple kakaɖedzi. "Ne ɣeyiɣi le asiwò la, malɔ̃ be madze le wò extras me, ɖeko nàxe fe nam nyuie."
  Nymph marquise ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Edze abe èsusu be sinimae nye esia enea? Ao, esiae nye Elf- Dragon Fiaɖuƒea !
  Dominique ko alɔgbɔnu eye wòti kpo. Nye afɔkpodziwo biã nublanuimakpɔmakpɔtɔe. Eʋuʋu fifia ƒe kutsetsewo ɖa. Enyo, exɔ dzo ŋutɔ. Abe alesi wònɔ le Arabia-dzogbea dzi ene. Ewɔ nuku ŋutɔ be ame dzetugbeawo zɔa afɔ ƒuƒlu le afisia, eye woƒe ŋutigbalẽ meɖena le ŋdɔkutsu nu o.
  Afikae wòle? Edze ƒã be menye le Russia o...
  Dominica tsɔ ŋku ɖe yame eye wòƒo kpẽ. Dziŋgɔlia nɔ ɣie, alilikpo siwo mebɔ o la nye aŋutiɖiɖi, eye akaɖi geɖewo nɔ zi ɖeka ... Mewɔ nuku o be dzoxɔxɔ nɔ eme alea gbegbe. Gawu la, akaɖiawo ƒe nɔnɔme le atsyɔ̃ɖoɖo me ale gbegbe, eye wotsɔa ɖa alo dzowo...
  Dominika se le eɖokui me be yele dɔ lém. Abe, aleae amewo ƒe tagbɔ gblẽna. Eƒe mo dzeani la tro eye wòzu ɣie.
  Eʋuʋu, gake nyɔnuvi elf eve siwo si to le la kpe ɖe eŋu. Vidzinu dzẽ teƒenɔlawo klã, eye ame dzetugbe siwo do awu ɣi siwo me kɔ nyuie la tsɔ eƒe nugoe siwo me aha le ɖe nyɔnuviawo ƒe ŋutilã amama, si nya kpɔ ale gbegbe eye lãmekawo le la dzi vɛ. Eye wokɔ emerald wain ɖe sikakpluwo me.
  Dominika no aha ŋukeklẽtɔe. Eye ese le eɖokui me be wein la vivina eye wòvivina le mɔ si mebɔ o nu, ŋusẽ, ŋusẽ, kple ŋusẽ sina toa eƒe ʋukawo me enumake.
  Eye nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒlu xoxoawo mefiã nenema gbegbe o, alo ne míagblɔe tututu la, wose dzoxɔxɔ vivi aɖe, eye dzoxɔxɔ si ƒo xlãe la va sɔ nyuie, abe le drɔ̃e me ene.
  Dominique do dziku eye wòʋuʋu eƒe ta si ƒe amadede nye sika aŋgba, henɔ ɣli dom be:
  - Mido gbe na alɔ̃dɔlawo!
  Emegbe nyɔnuvia ɖɔ eɖokui ɖo kaba be:
  - Edzɔ dzi nam be medo go nɔvinyeŋutsuwo, alo ne míagblɔe tututu la, nɔvinyenyɔnuwo le susu me!
  Nyɔnuviawo ƒo asikpe. Eye wodzi ha le haƒoƒo me be:
  - Míele dzidzɔ dim na wò, .
  Wòe nye míaƒe mɔkpɔkpɔ, xɔ dzinye se...
  Mɔ siwo yi xexe bubuwo me - .
  Woʋu ʋɔa!
  Marquise de Cassandra ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃, ele be nàkpe ɖe mía ŋu. Eye teƒeɖoɖo gã aɖe anɔ esia ta.
  Dominica tsɔ eƒe abɔta siwo me lãmekawo le la eye wòbia kple movidzɔdzɔ be:
  - Eye aleke mate ŋu akpe ɖe ŋuwòe?
  Nyɔnuvi si nye nymph la di be yeagblɔ nya aɖe, esime wose kpẽ ƒe ɖiɖi kple aʋalawo ƒe ɖiɖi. Vidzinu dzẽ teƒenɔla gbogboawo katã dze klo zi ɖeka eye wobɔbɔ ɖe anyi bubutɔe.
  Marquise la ƒo Dominique hã be:
  - bɔbɔ ɖe anyi hã.
  Nyɔnuvi fefewɔla la bia kple movidzɔdzɔ be:
  - Nuka tae?
  Nyɔnuvi si nye nymph la ƒo nu kple ɣli be:
  - Ʋɔ driba Fiavinyɔnu la do go wò. Ʋɔ dribawo ɖua míaƒe fiaɖuƒea dzi. Va, le klo ɖeka dzi!
  Dominica ɖoe be yemagblẽ yeƒe dada me o. Togbɔ be enɔ vɔvɔ̃m be afɔtoƒe si le dzo dam la atɔ dzo yeƒe klo ƒuƒlu, si ƒe ŋutigbalẽ le dzo dam wòzu akɔbli si me kɔ hã. Gake edze ƒã be ŋutigbalẽa va sesẽ ɖe edzi eye megasea veve o. Edze ƒã be ame siwo le afisia yia afɔ ƒuƒlu menye le ahedada ta o. Gake le susu vevi siwo me kɔ wu ta la, egahiã kokoko be woakɔ wo me.
  Emegbe ʋɔ driba fianyɔnua ŋutɔ do. Lã si si ta etɔ̃ le, si ƒe amadede le keklẽm ŋutɔ, abe kpakpaluʋui ene. Gã, abe aʋawɔla nyui ene, gake mevɔ̃ɖi kura o, alo mevɔ̃ɖi ne eyae o.
  Edze abe taawo le sue vie ene, eye fiakuku sue siwo le keklẽm la nɔ keklẽm ɖe wo dzi.
  Esi ʋɔ driba nyɔnua dzo va yina la, nyɔnuvi siwo le eƒe aʋala te la trɔ woƒe ŋutigbalẽ ƒe amadede wòzua lilac, eye emegbe wòzua emerald. Esia va nya kpɔ ŋutɔ.
  Dominica nɔ abe ɖe wòwɔ nuku ene. Esiae nye zi gbãtɔ si wòkpɔ ʋɔ driba ŋutɔŋutɔ ŋutɔŋutɔ. Ẽ, le sinimawo me la, wozãa kɔmpiuta dzi nɔnɔmetatawo tsɔ wɔa ʋɔ driba nyuiwo ya. Gake ʋɔ driba sia nye ame ŋutɔŋutɔ, enya kpɔ ŋutɔ eye wòdze tugbe.
  Tatɔ, si le titina la bia, eƒe gbe vivi ŋutɔ be:
  - Edzɔ dzi nam ŋutɔ be mekpɔ wò, míaƒe amedzro tso ɣletinyigba Anyigba dzi!
  Dominica ko alɔgbɔnu heɖo eŋu be:
  - Eye edzɔ dzi nam ŋutɔ be mekpɔ wò hã!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ʋuʋu ta eye wòyi edzi, ta si le ɖusime la nɔ nu ƒom xoxo be:
  - Míekpe wò elabena le wò ʋukawo me la, amea ŋutɔ ƒe ʋu le sisim, nyemenya amesi, amesi le afima o, nyemenya afi si o!
  Dominika Delfinova tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotso la dometɔ ɖeka ƒo ɖe evelia ŋu eye wògblɔ kple tɔtɔ be:
  - Eɖi, nyemese egɔme o!
  Ʋɔ driba fianyɔnu si le miame ƒe ta ɖo eŋu kple gbe si me kakaɖedzi le be:
  - Eye mía ŋutɔwo míese esia gɔme o. Gake aleke kee wòɖale o, kuxi dziŋɔ aɖe le mía ŋu ale gbegbe be míele abe ame siwo le tsi nyrɔm, siwo léa gbewo ɖe asi ene!
  Dominica ƒo eƒe afɔ ƒuƒlu si blea ame ŋutɔ la nu eye wòdzi ha be:
  - Lém, gbe, lém, .
  Ne teƒe wuiatɔ̃ ƒo xlã ahom la...
  Mivuvu futɔ siwo le elfwo si, .
  Dzɔgbese tsɔm ƒu gbe alea le agbe me!
  Nyɔnuvi siwo ƒe amadede to vovo la ƒoa asikpe ɖekae, eye wòvivina ŋutɔ eye wòfa.
  Titinadzikpɔla gaƒo nu ake be:
  - Eyata, dɔvɔ̃ wɔnuku aɖe le mía si. Vidzinu si sesẽ wu teƒenɔlawo, eɖanye elfwo, amegbetɔwo, trolls, hobbits, vampires, gnomes kple ame bubu siwo le míaƒe xexeame katã o, le susu siwo womenya o ta te tɔtrɔ zu kpe eye wogbã zi ɖeka. Le míaƒe dukɔa me la, ne míeɖe orc kple gnome ɖa la, ŋutsuwo mesɔ gbɔ wu nyɔnuwo zi gbɔ zi wuieve, eye fifia wobu keŋkeŋ kloe! Nyateƒee, esia nye nublanuinya!
  Dominika ko alɔgbɔnu eye wògblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Esia wɔ nuku ŋutɔ! Ne menye nenema o la, mɔ aɖeke meli si dzi woato ado le ŋutsu siawo siwo ŋu fu le, siwo nyɔa ŋu la me o! Eye vevietɔ wu la, zi alesi ŋutsu nyɔŋu wu, si ƒe ƒodo le ze me eye ta le ɖaɖɛ, la, zi nenemae wòléna ɖe ŋuwòe.
  Elf-awo dometɔ ɖeka tsi tre ɖe eŋu be:
  - Elf siwo ƒe ƒodo le ze me, siwo ƒo ƒu eye woƒe taɖa le ɖaa meli o! Womekpɔa ɖa alo ɖa gɔ̃ hã o.
  Dominica de dzesii be:
  " Gawu la, exɔ asi wu be nàde nu ɖekakpui siawo me!" Womeɖea mɔ ɖe mɔɖeɖe hã ŋu o. Ðeɖi te ŋunye ŋutɔ le fan siawo ŋu. Eye wò, akpe na Mawu, ŋutsu siawo siwo dzroa nu, fifia, siwo nyɔa ŋu la mele asiwò o, eye àte ŋu aɖi ɖe eme ahaɖe dzi ɖi.
  Ʋɔ driba ƒe ta etɔ̃awo katã ɖi dziɖegbe zi ɖeka:
  - Xexe si me ŋutsuwo mele o la ku! Ne míetsɔe sɔ kple ɣletinyigba Anyigba dzi tɔwo la, míenɔa agbe didi ŋutɔ, vevietɔ ʋɔ dribawo. Ẽ, etea ɖeɖi ame ŋu ŋutsuwo manɔmee, eye ɖekawɔwɔ aɖeke mele xexeame katã ne gbɔdɔdɔ sesẽtɔ manɔmee o.
  Nyɔnuviawo do toɣliɖeɖe be yewoda asi ɖe yewo dzi. Ðeka ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Míaƒe ŋutsuwo katã dze tugbe! Ɣeaɖeɣi , ƒe akpe geɖe enye sia la, ameƒomea me ŋutsuwo ƒe taɖa, taɖa, flitete, ƒodo nɔ wo ŋu, gake fifia wo katã wozu sɔhɛwo, wodze tugbe, woƒo xlã wo eye woƒe ʋeʋẽ lilili, abe elfwo ene!
  Dominika ko nu eye wòɖe ŋku ɖa ... Emegbe eɖo eŋu be:
  - ENYO! Ðewohĩ le ɣleti eve alo etɔ̃ megbe la, mava nɔ ŋutsuwo dzrom. Ðeko nyemese alesi mate ŋu akpe ɖe ŋuwòe gɔme oa?
  Ʋɔ driba fianyɔnua ƒe ɖusime ta ɖo eŋu be:
  - Ne míagblɔe tututu la, mía ŋutɔwo míenya esia o. Gake nuwɔwɔ aɖe si tso xexeame bubu me ƒe ʋu le asiwò, afisi menye vidzinu eve le afima nɔlawo katã si, abe alesi wòle le mía si le Anyigba dzi ene o, ke boŋ etɔ̃. Eye ɖewohĩ esia akpe ɖe mía ŋu míagakpɔ míaƒe atsuawo ake!
  Dominica ʋuʋu eɖokui eye wòde dzesii be:
  - Nuwɔwɔ siwo ƒe vidzinu etɔ̃lia ? Ẽ, mexlẽa dzɔdzɔmeŋutinunya me nyakpakpawo, esia ate ŋu adzɔ le nukpɔsusu nu!
  Nyɔnuvi si nye nymph la ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃! Dɔvɔ̃a meka asi wo ŋu o. Gake amekae aka ɖe edzi be dɔlékui aɖe madze si atso gbɔdɔdɔ dzɔdzɔe la o? Eye ate ŋu agblẽ wu gɔ̃ hã! Eye gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu manɔmee gɔ̃ hã la, ne amedzidzela aɖe dze míaƒe xexeame katã dzi la, ekema mɔnukpɔkpɔ masu mía si be míawɔ avu ɖe eta o.
  Nyɔnuvi fefewɔla la ʋuʋu ta be:
  - ENYO! Mesea veve ɖe mia nu. Le mɔa nu la, ɖe esia ate ŋu ava Anyigba dzia?
  Ʋɔ driba fianyɔnua ƒe miame ta ɖo kpe edzi be:
  - Ɛ̃! Anɔ eme godoo. Eyata mègasusu be wole dɔmenyo aɖe biam tso asiwò o. Nɔviŋutsu sue aɖe le asiwò, eye wòwɔa nu le sinimawo hã me. Èdi be ŋutsuvi sia natrɔ zu kpe eye wòagbã azu kea?
  Dominica tsɔ dziku ƒo eƒe afɔ ƒuƒlu eye wògblɔ kple dziku be:
  - Ènya nu geɖe tso ŋunye!
  Nyɔnuvi si nye nymph la ɖo eŋu be:
  - Míelɔ̃a sinimawo kpɔkpɔ tso miaƒe ɣletinyigba dzi ɣeaɖewoɣi. Woate ŋu awɔ eƒe kɔpi tso Internet dzi tẽ, si mehiã be woazã akunyawɔwɔ ƒe ŋusẽ gã aɖeke o. Esia tae míekpɔ wò hã. Eye fairies kɔkɔawo se wò aura tɔxɛa, eye wokpɔ nɔviwòŋutsu, ema ƒe akpa aɖe hã le esi, nyemenya amesi o!
  Dominica ƒo kpẽ henɔ ɣli dom be:
  - Menyae kple kakaɖedzi be nusianu si mate ŋu adzɔ o la ate ŋu adzɔ! Ke hã , anyo wu be masrɔ̃ nu le nyemanɔmanɔ me!
  Marquise de Cassandra de dzesii be:
  - Nenema, esiae nye nusi wòle be nàwɔ. Srɔ̃ nu, srɔ̃ nu eye nàgasrɔ̃ nu ake!
  Nyɔnuvi sukuvia ƒo nu kple ɣlidodo kple dzidzɔ be:
  - Nuka ga tae esia nye?
  Enumake ʋɔ driba fianyɔnua ƒe ta etɔ̃awo ƒo nu le ɣeyiɣi ɖeka me eye wowɔ ɖeka le woƒe gbe viviwo me:
  - Mienya naneke tso akunyawɔwɔ kple afakaka ŋu o! Eye ele be sidzedze si keke ta eye wònye gɔmeɖoanyi nanɔ asiwò hafi nàte ŋu akpe ɖe mía ŋu. Ne ènya wu Fiaɖuƒe Ʋɔ driba ƒe Suku si le Dularis nu ko la, ŋusẽ siwo mènya tsã o anɔ asiwò si ana nàdo afakala fiavinyɔnu ƒe fiakuku. Eye le go sia me ko hafi nàte ŋu, alo ne míagblɔe tututu la, mɔnukpɔkpɔ sue aɖe ya teti asu asiwò be nàtrɔ gbɔdɔdɔ sesẽtɔ teƒenɔlawo tso tsiẽƒe.
  Dominic ƒo kpẽ hede dzesii be:
  - Oo, nusi medze ŋunye o enye nusɔsrɔ̃!
  Nyateƒee, elɔ̃a ɣeɖuɖu, titri, kple fefewɔwɔ le sinimawo me. Melɔ̃e ŋutɔ gɔ̃ hã. Gake eƒe nusɔsrɔ̃ sesẽ nɛ. Eŋlɔ ŋkɔ ɖe dɔwɔƒe aɖe si woxea fe na gɔ̃ hã ale be wòate ŋu axɔ eƒe ɖaseɖigbalẽa kple agbagbadzedze sue aɖe ko. Nyateƒee, ele bɔbɔe wu le mɔ sia nu.
  Dominica mage ɖe sukua me kura o ne ɖe menye atsyãe wònye ne menye suku kɔkɔ dede o. Gawu la, gatɔ biliɔnlawo gɔ̃ hã maɖe nyɔnuvi si si ɖaseɖigbalẽ mele o.
  Gake be woaɖe amegãɖeɖi, si nye kesinɔtɔ alesi wòanya wɔe eye le ɣeyiɣi ma ke me la, anyo wu be wòatsi, si dze dɔ eye wòtsi keŋkeŋ. Emegbe ɖee ɖa, zu ahosi biliɔnla eye nànɔ agbe ɖe wò ŋutɔ wò dzidzɔkpɔkpɔ ta.
  Eye wò ŋutɔ nàŋlɔ sinimawo ƒe nuŋɔŋlɔwo. Susu aɖe gɔ̃ hã va nɔ esi. Eye eyae le akpa vevitɔa wɔm. Abe Fiagã Palpatine , alo ne míagblɔe tututu la, eƒe gbɔgbɔ viviti la ʋu va zu nyɔnuvi si wowɔ le eɖokui si eye wòdze fiaɖuƒe yeye aɖe ɖoɖo gɔme kple aʋadziɖuɖuwo.
  Ẽ, enyo ŋutɔ ! Gake eƒe ŋgɔdonya megblẽ le mɔ aɖeke nu o, eye wòʋẽna abe ga gã aɖe ene. Gake ... Fifia, eva zu ame si xɔ ŋkɔ ŋutɔ . Eye ahiã be wòawɔ nusi wòlɔ̃na wu - nusɔsrɔ̃!
  Dominica bia kple gbe si le ʋuʋum be:
  - Ke ne megbe ya ɖe?
  Nyɔnuvi siwo ƒo xlãe la wɔ toɣliɖeɖe le dzimaɖitsitsi ta. Ðeka do ɣli be:
  - Da tue ɖe eƒe afɔkpodzi dzi!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnu ƒe Ta Etɔ̃awo ɖo eŋu be:
  - Agbenyuinɔnɔ ƒe gomenɔamesi aɖeke mele mía si be míazi dziwò o. Gake be woate ŋu aɖe wò tso ɣletinyigba si nye Anyigba dzi la, ehiã be nàzã akunyawɔŋusẽ xɔasi geɖe. Eye ne ètrɔ gbɔ la, ne èdi be yeatrɔ ava la, xe mɔzɔzɔa ƒe fe ɖe afisia, wein xɔasi si nèno, kple tɔtrɔgbɔ ƒe tikiti.
  Dominica ƒo nu kple ɣli be:
  - Mesɔ be woaxɔ ga le asinye ɖe nane si nyemedi be mawɔ o ta o! Eʋãm wòtsi tre ɖe nye lɔlɔ̃nu ŋu!
  Ʋɔ driba nyɔnua ƒe ta si le titina ɖo eŋu be:
  - Wòe nye míaƒe, ɖewohĩ, míaƒe mɔnukpɔkpɔ mamlɛawo dometɔ ɖeka! Nyateƒee, àte ŋu ate kpɔ kple nɔviwò kokoko, gake ŋutsuvi koe wònye, eye ke hã, ŋutsue wònye, eye eya hã ate ŋu agbã azu ke.
  Dominique do ɣli dzikutɔe be:
  - Mègaka asi nɔvinye ŋu o! Menye eƒe nya aɖekee o!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua bia kple susu be:
  -Èlɔ̃ be yeasrɔ̃ nu be yeanye fiavinyɔnua? Bu mɔnukpɔkpɔ siwo asu asiwò ŋu kpɔ. Màtsi o, ànɔ agbe ƒe akpe geɖe, eye ɖewohĩ geɖe wu gɔ̃ hã ne èkpɔ akunyawɔwɔ si de ŋgɔ wu eye nèzu mawu makumaku. Eye teviwo kple wò ŋutɔ wò fiaɖuƒe anɔ asiwò!
  Dominica gbɔ ya sesĩe eye wògblɔ kple kukuɖeɖe be:
  - Na mabu tame vie.
  Nyɔnuvi marquise la ɖo kpe edzi be:
  - Ɛ̃, na wòabu eŋu. Ele be wòanya míaƒe xexeame nyuie wu. Na wòatrɔ ɖe nɔnɔmeawo ŋu eye wòava susu me nɛ. Eye awɔ nyametsotso nyuitɔ.
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ʋuʋu ta kple ta etɔ̃awo katã be:
  - Na wòazɔ le dua me. Enye gã eye wònya kpɔ ŋutɔ. Fiae, Cassandra, eye mi nyɔnuviwo mietsɔ mɔ nɛ. Mègade nu eme o!
  Gbɔdɔdɔ dzɔdzɔe la klã. Nymph marquise la tsɔ nane si le abe pizza ene le agbaa me hetsɔe na Dominika:
  - Afisia, ɖu nu! Àsẽ ŋu ɖe edzi.
  Nyɔnuvi aɖe si do awu ʋlaya kɔ wein si ƒe amadede nye pink xoxo la ɖe sikakplu aɖe me tso platinum-go me . Dominika tsɔ ŋuɖɔɖɔɖo ɖu pizza la ƒe akpa aɖe. Eva vivi ŋutɔ, eye nyɔnuvia dze nuɖuɖu gɔme , kple kakaɖedzi geɖe wu, eye wòklɔe kple wein, si vivina eye wòʋẽna lilili ale gbegbe.
  Le ema megbe la, Dominica ƒe seselelãme dzi ɖe edzi ŋutɔ. Eye wòdzi ha be:
  Nufialawo ƒe nunana, .
  Wozã ɣeyiɣi ɖe ŋunye...
  Wofia num dzodzro...
  Eye emegbe sukuvi nyɔnuvia mekpɔ nyagbe si sɔ o, eye nusi nɔ keklẽm le eƒe ta dzeani la me dze abe nya madzetowo ŋutɔ ene eye mesɔ o.
  Woɖo ta ɖekae, eye nymph la kplɔ eƒe alɔnu. Togbɔ be eƒe ta le kpuie wu eye wòle tsɛ wu Dominika si sesẽ eye wòkɔ eye lãmekawo le eŋu alea hã la.
  Nyɔnuvi eveawo siaa ƒo woƒe afɔ ƒuƒluwo eye woʋãna abe akpɔkplɔviwo ƒe duƒuƒu ene.
  Aƒe siwo ƒo xlãe la nye esiwo me atsyɔ̃ɖoɖo le ŋutɔ . Du aɖeke mele Anyigba dzi si wɔ nuku alea gbegbe kpɔ o. Seƒoƒowo hã nɔ tsitsim le afisia, wololo ale gbegbe, wokɔ eye woʋẽna lilili. Nusianu si ku ɖe du sia ŋu nya kpɔ eye wònya kpɔ ŋutɔ.
  Eye nyɔnuvi gbogbo aɖewo hã. Wodoa awu le atsyɔ̃ɖoɖo me ŋutɔ , alo, to vovo na ema la, woɖɔa wo ɖokui ɖo wu, eye nyɔnuvi aɖewo klɔa ablɔwo. Gake amesiame nye ɖekakpui, yeye, dze tugbe eye afɔ ƒuƒlu.
  Dominica bia kple movidzɔdzɔ be:
  - Nukatae womedoa afɔkpa o, alo flip flops ya teti o?
  Marquise de Cassandra ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Esia nye ɣletinyigba sia ƒe akunyawɔwɔ. Ekpena ɖe mía ŋu míeléa sɔhɛmenɔɣi mavɔ me ɖe asi, míewɔa akunya, eye woate ŋu azã míaƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo hã le aʋawɔwɔ me!
  Nyɔnuvi nutala la ko nu hede dzesii be:
  - Esia wɔ nuku ŋutɔ! Le goawo katã me la, esime menɔ sue ŋutɔ la, ŋu kpeam be mazɔ afɔ ƒuƒlu, elabena mexɔe se be esia nye ahedada kolikoli ƒe dzesi. Gake emegbe sinimawo va zu numame nam. Gawu la, ehiã be afɔkpodzia nasẽ vie ne mewɔ Spartacus nɔvinyɔnu ƒe akpa le nye ɖevime, alo akpaɖekedzimademadela ƒomevi vovovowo. Edzɔ dzi nam ŋutɔ. Gake ne èzɔ afɔ ƒuƒlu le Moscow la, woabu vodadatɔe be tagbɔdɔlélae nènye, eye dɔlékuiwo kple ɖiƒoƒo geɖe le ablɔwo dzi akpa!
  Nyɔnuvi si nye nymph la ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃ - gɔmesese le eŋu! Gakpe ɖe eŋu la, duƒuƒu afɔkpa manɔmee nye nusi le ablaɖeɖe me wu sã, elabena aʋawɔla ƒe ŋutigbalẽ sesẽna wu afɔkpa xɔasitɔ kekeake ƒe afɔkpodzi sã, eye wòte ŋu trɔna, te ŋu trɔna bɔbɔe eye akunyawɔwɔ le eme!
  Woʋu yi ŋgɔ. Àte ŋu akpɔ alesi vudoa ƒe yameʋu siwo le du dzi la kɔ abe Ostankino TV-xɔa ƒe togbɛ ene. Eyata wodzona, si to vovo na dzɔdzɔmeŋusẽŋununya ƒe sewo. Eye jet-ʋuawo ŋutɔ hã ƒe amadede le vovovo. Aleke esia nya kpɔe nye si.
  Eye fiasã kawoe le godoo? Aleke gbegbe nusianu le atsyɔ̃ɖoɖo me le afisiae nye si. Eye menye sika koe sea klẽna o, ke boŋ ga aɖewo siwo le keklẽm, siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi si womenya le Anyigba dzi o hã.
  Dominica de dzesii be:
  - Wò du la le abe glitoto ene. Eye nyɔnuviawo nya kpɔ ŋutɔ, abe paradiso ŋutɔŋutɔ ene, eye menye esi woto vɛ, abe mía tɔ ene o!
  Cassandra ko alɔgbɔnu hebia be:
  - Nukatae nèsusu be wowɔ wò paradisoa?
  Nyɔnuvi nutala la ɖo eŋu wòsɔ ŋutɔ be:
  - Elabena eƒe nuŋlɔɖi siwo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu le esi. Subɔsubɔha ɖeka gblɔ nya ɖeka, bubu gblɔ nya bubu, eye etɔ̃lia gblɔ nya si to vovo kura!
  Nymph marquise la ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃, menyae! Melé ŋku ɖe miaƒe Internet dzi. Ele bɔbɔe wu mɔzɔzɔ yi Anyigba dzi. Ebɔbɔ ale gbegbe be elf bɔbɔewo, trolls kple amewo gɔ̃ hã ateŋu alia ayi eme akpɔ sinima. Le akunyawɔwɔ ƒe xexeame ƒe atsyɔ̃ɖoɖo katã ta la, nublanuitɔe la, mɔ̃ɖaŋununya deŋgɔwo mele mía si abe Anyigbadzitɔwo ene o. Mienye amateurs le akunyawɔwɔ me, gake míaƒe mɔ̃ɖaŋununya ƒe ŋgɔyiyi ya tsikpe!
  Dominica bia kple movidzɔdzɔ be:
  - Nukatae nètsɔ mɔ̃ɖaŋununya tsi tsikpe me?
  Nymph la, esi wòɖiɖi eƒe gbe ɖe anyi la, ɖo eŋu be:
  - Menye míawoe o. Esiawo nye ʋɔ dribawo. Edze abe womedi be yewoagblẽ yewoƒe ŋusẽ me o ene. Togbɔ be, le nyateƒe me la, woɖea mɔ na mí be míanɔ agbe abe alesi wòle ene, eye le ame aɖewo gome gɔ̃ hã le atsyɔ̃ɖoɖo me hã la, gake ... Let "s not talk about that!
  Eye wogatɔ vie ake. Atsyɔ̃ɖoɖo si ƒo xlãe nye, nyateƒee, super. Nusianu nya kpɔ ale gbegbe, atsyɔ̃ɖoɖo, kpememe, aƒewo kple gbedoxɔwo alea.
  Ẽ, gbedoxɔwo ya to vovo ŋutɔ. Menye abe alesi wònɔna le Anyigba dzi ene le nusiwo ɖi wo nɔewo aɖewo me o. Eye woƒe atsyã, amadede, kple nɔnɔme to vovo kura . Eye le nyateƒe me la, enya kpɔ ŋutɔ. Nɔnɔmetataawo, kple domewo, kple dzogoe geɖe, prismwo kple bubuawoe nye esi.
  Eye dome siwo le abe seƒoƒo dzeanitɔwo kekeake ƒe aŋgbawo ene le gbedoxɔ geɖe me.
  Dominica lé ŋku ɖe eƒe zɔhɛa ŋu hebiae be:
  - Èdze abe sukuvi nyɔnuvi ene ... Gake ƒe nenie nèxɔ ŋutɔŋutɔ?
  Cassandra ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Amewo gblɔa nya sia be: menye kɔnu be woabia nyɔnu aɖe tso eƒe ƒexɔxɔ ŋu o!
  Nyɔnuvi nutala la ƒo nya ta be:
  - Ðewohĩ geɖe ŋutɔ.
  Nyɔnuvi si nye nymph la ʋuʋu ta be:
  - Ɖewohĩ! Gake míenɔa agbe didi wu elfwo, trollwo, amewo, kple gnomewo kple vampirewo gɔ̃ hã. Esi mawuwo ƒe ʋu le mía me ta la, míenye ʋu ƒe ƒometɔwo kpli wo. Kadodo si mele tẽ o le ame susɔeawo kple ame makumakuwo dome .
  Dominica ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Mí katã míenye Mawu ƒe viŋutsuwo kple vinyɔnuwo. Le mɔ aɖe nu.
  Cassandra ƒo eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo.
  Eye emegbe akunyawɔti aɖe do le nymph la ƒe asiwo me. Eƒo nu le ɣlidodo me kpoo be:
  - Ʋɔ driba ƒe vein le eme. Esia nye asinudɔwɔwɔ si ŋu ŋusẽ le ŋutɔ, exɔ asi eye mebɔ o. Gake ŋusẽ gã aɖe hã le eme. Fia ŋusẽ si wòkpɔ ɖe ame dzi la wò?
  Dominica gblɔ kple gbe blewu be:
  - Mekpɔ nudzɔdzɔ siwo kplɔ wo nɔewo ɖo siwo ku ɖe ŋutsuvi aɖe si si akunyawɔti le ŋu. Gake ŋutsuvi ƒuƒlu aɖe le afima , si ƒe taɖa le ɣie eye wòdo ŋkumewu. Menye abe nɔvinyeŋutsu ene o - edze tugbe, lãmeka le esi eye eƒe ɖa le blɔ. Le mɔa nu la, mewɔa aʋawɔla kple afakala siaa ƒe akpa hã!
  Cassandra ɖo kpe edzi be:
  - Menya nɔviwò. Ẽ, enye ŋutsuvi dzetugbe aɖe ŋutɔ, si mebɔ o. Eye to vovo na wò, xexeame katã ƒe karat ʋiʋli ƒe ʋiʋlidziɖula le ɖeviwo dome.
  Dominika ƒo nu vlodoametɔe be:
  - Togbɔ be ŋutsuvi wònye hã la, ŋutsue wònye! Gake le ŋutsuwo gome la, avuwɔwɔ kple avuwɔwɔ nye nusi bɔ.
  Nyɔnuvi si nye nymph la ɖo eŋu be:
  - Ŋutsu siwo le mía si zi gbɔ zi wuieve wu nyɔnu siwo tso fiaɖuƒea ƒe dukɔ veviwo me: amewo, elfwo, trolls, hobbits kple vampires. Eyata ele be gbɔdɔdɔ dzɔdzɔe hã nawɔ avu. Kura o, le orc kple gnome dome la, ŋutsuwo sɔ gbɔ wu nyɔnuwo zi gbɔ zi wuieve. Eyata eva nɔ bɔbɔe na mí gɔ̃ hã le mɔ aɖe nu wu tsã. Mía kple orc-awo míewɔa avu ɣesiaɣi, eye wolia abe akpɔkplɔ ene be woawɔ avu, fifia ame aɖeke megali kloe woawɔ avu kplii o. Togbɔ be nyɔnuwo kple orcs, ne míagblɔe tututu la, menye nenema tututu o. Gake gnomeawo nyo wu , woɖi nyɔnu hobbitwo wu. Gnome-awo ŋutɔ tsina, wozua ɣie, woƒe ɖa legbe, gake vaseɖe woƒe ku me la, woƒua du henɔa ablaɖeɖe me, eye togbɔ be woƒe aɖuwo le ʋuʋum hã la, woƒe aɖuwo katã nɔa wo ŋu. Eye ne woƒo aɖu aɖe do goe la, egatsina ake!
  Dominica ʋuʋu ta be:
  - Eii! Èle abe ƒumelã klitsuwo ene. Gake mebia ɣeaɖeɣi be, ne wowɔ amegbetɔ ɖe Mawu ƒe nɔnɔme kple eƒe nɔnɔme nu la, ekema nukatae eƒe aɖuwo gbɔdzɔ nenema gbegbe ɖo. Eye nunɔla la nɔ ɣli dom abe, nuvɔ̃ ƒe agba le ŋutilã la dzi ene. Le mɔa nu la, esi woƒo nɔvinyeŋutsu ƒe aɖu la, egatsi ŋutɔŋutɔ le ŋkeke ɖeka me. Medi gɔ̃ hã be makplɔe ayi ɖɔkta gbɔ . Eye emegbe metrɔ nye susu, woasrɔ̃ nu tso ɖevia ŋu abe sisiblisi le nudokpɔƒe ene!
  Cassandra ʋuʋu ta.
  - Esɔ! Èdze aɖaŋu. Gake mèlɔ̃a nusɔsrɔ̃ o.
  Nyɔnuvia ʋuʋu ta sesĩe be:
  - Ɛ̃! Etea ɖeɖi ame ŋu. And we also have ... Enyo , nyemenya o, ne èbɔbɔ nɔ wò kplɔ̃ ŋu la, wò akɔta le veve sem, eye nèdi be yeaƒu du adzo!
  Nyɔnuvi si nye nymph la dzi ha be:
  - Ɛ̃, nyɔnuviwo, minyae be ame sia ame melɔ̃a cram o , .
  Ne ɖe mate ŋu aƒu du afɔ ƒuƒlu ato zãmu la me hafi!
  Eye atsu kple asi dzetugbeawo ko nu. Le afisia la, woyi ŋgɔ wu ema. Dominica de dzesii be ʋu aɖeke meli abe esiwo le Anyigba dzi ene o. Gake unicorn dzeani ŋutɔwo li. Abe esiwo wota le anime me ene . Eye sɔ bɔbɔewo nyea lɔlɔ̃tɔwo ko. Eye ne tasiaɖam la ƒu du la, edzena abe glitoto ene.
  Nyɔnuvi aɖewo dzona abe xeviwo ene. Nyateƒee , ƒã hafi, le afisia la, àte ŋu akpɔe be menye afakalawo katãe de ŋgɔ o. Nubiala ƒe aƒe aɖeke meli o. Kura o, du bliboa le abe fiasã sesẽwo, alo aƒe siwo le abe anyigba siwo dzi tsidzɔƒewo kple abɔwo le ene. Eye aleke gbegbe wòdzena gãe nye si.
  Le gɔmedzedzea me la, Dominika ƒoa fefe aɖe - xɔtula. Nu geɖe li woate ŋu atu le afima. Eye le nyateƒe me la, be woatu du aɖe ale be nu bliboa nanɔ abe glitoto si ku ɖe paradiso ŋu ene. Le afisia hã la, nu ma ke va eme.
  Dominica de dzesii be:
  - Eye wogblɔna be dziƒo le Anyigba dzi mate ŋu adzɔ oa? Nya siae Anyigba dzi subɔsubɔhawo katã gblɔna!
  Cassandra ɖe eme be:
  - Negbe kɔmiunisttɔnyenye ko. Subɔsubɔha ɖeka kolia si do dziƒo ƒe ŋugbe le Anyigba dzi. Eye susu le nya sia me. Amekae wòle be wòaxɔ dziƒo dzi ase, menye le ku megbe gɔ̃ hã o, ke boŋ le goawo katã me la, le xexeame ƒe nuwuwu megbe, si le goawo katã me nye tagbɔsesẽ!
  Nyɔnuvi fefewɔla la lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ẽ, xexeame ƒe nuwuwu ƒe nufiafia medze ŋunye o! Enyo wu be wò ŋutɔ nàtu dziƒo, eye menye ɖe ƒuwo dzi o!
  Nymph marquise la ƒo ɣli be:
  - Mègadze agbagba be yeawɔ paradiso le dziƒo o, ke boŋ nɔ agbe eye nàwɔ wò ŋutɔ wò dzidzɔkpɔkpɔ. Eye nàdze aɖaŋu.
  Dominica de dzesii le xexemenunya me be:
  - Ènyaa, le mɔ aɖe nu la, ne nyɔnuviwo koe le afima la, èsena le ɖokuiwò me be nane bu. Togbɔ be ƒã hafi ŋutsuwo dzea tugbe le sinimawo gɔ̃ hã me hã. Azɔ hã, ŋutsuviawo ƒe akpa gãtɔ ƒe nu léa dzi na ame, eye kaka woaxɔ ƒe blaene la, wodzea agbagba be yewoadi ŋutsu si si ƒodo kple asike eve mele o.
  Cassandra ko nu heɖo eŋu be:
  - Èdze aɖaŋu. Nya aɖeke mele asinye o. Ne míagblɔe tututu la, menye nu boo aɖeke o ... Gake menye mo dzeani kple ŋutilã tsɛ koe le vevie le ŋutsu me o. Nyɔnu siwo le Anyigba dzi gɔ̃ hã dea asixɔxɔ nu bubu aɖe ŋu tsɔ wu gotagome nyatakakawo le ŋutsu me!
  Dominica ʋuʋu ta be:
  - Enyo, ẽ, tututu! Eye ga hã. Ne wò gakotokua xaxa la, flitete, taɖa kple ƒodo medzena nenema gbegbe o.
  Nymph de dzesii be:
  - Kuxi aɖeke mele mía ŋu le ŋutsuwo ƒe dzedzeme ŋu o. Akunyawɔwɔ xɔ aƒe ɖe ya katã me le afisia. Eye atsuawo va zu ɖekakpui siwo ƒe mo nya kpɔ ŋutɔ;ewɔa nublanui gɔ̃ hã be amewo ƒe ɖa kple ɖa gɔ̃ hã bu. Le esia ta la, woƒe to ƒe nɔnɔme koe woate ŋu ade vovototo woƒe elfwo dome. Eye esia ... Enyo , nyɔnuwo zu numame nɛ. Gake nu lédziname aɖe hã le ɖa ŋu. Nyemelɔ̃ ɖe nyɔnuvi mawo siwo bua ɖa be enye nu nyɔŋu la ƒe nya dzi o.
  Dominic ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Kafukafu kple bubu le ɖa ŋu, gake aɖatsi hã le avu la si!
  Cassandra ʋuʋu eƒe akunyawɔti ... Eye le nyɔnu dzetugbe la si me la , abolo dzeani aɖe do le Napoleon ƒe kposɔ si wotsɔ koklozi wɔe ƒe nɔnɔme me, si me roses, poppies kple kpakpaluʋui siwo wotsɔ kreme si le amadede vovovowo me wɔ.
  Nymph marquise la tsɔ eƒe gbe fafɛtɔ kekeake ƒo ɣli be:
  - Tee kpɔ, evivi ŋutɔ, eye wònye femaxee ne wometsɔ cabbage o!
  Dominica bia, kasia wòsusu be:
  -Ke ne ègaxɔa ga le asinye kokoko ya ɖe?
  Marquise-nymph la dzi ha be:
  - Ele be nàxe fe ɖe nusianu ta, xɔ dzinye se, .
  Eyata míeʋua dzidzedzekpɔkpɔ ƒe ʋɔtru!
  . TA No. 2 lia.
  Eye Cassandra gaʋuʋu eƒe atikplɔa ake, kekeli ƒe tɔsisi aɖe dzo tso eƒe nugbɔ, eye zikpui eve siwo dze abe kristalo ye wotsɔ wɔe ene, kple kplɔ̃ sue aɖe si nya kpɔ ŋutɔ la do.
  Marquise-nymph la do susua ɖa be:
  - Mina míaɖu nu anɔ anyi, abe dekɔnutɔwo ene! Ðewohĩ wein aɖe hã adi veviea?
  Dominica de dzesii le susu me be:
  - Ne èno wein geɖe la, àte ŋu azu mumu. Eye ele be ta si me kɔ eye wòle yeye nanɔ asinye!
  Cassandra ʋuʋu ta le mɔ gbegblẽ nu.
  - Mègavɔ̃ o! Aha gram ɖeka pɛ hã mele míaƒe wein me o. Viɖewo koe wòhena vɛ. Eye enye susu siwo tae amewo nɔa agbe ƒe akpe ɖeka le míaƒe xexeame metsi o la dometɔ ɖeka. Eye ne èwɔ akunya sesẽ eye wòde ŋgɔ la, àte ŋu anɔ anyi eteƒe nadidi wu sã.
  Nyɔnuvi fefewɔla la ʋuʋu ta be:
  - Emegbe nàkɔe ɖe anyi!
  Nymph la ɖe asi le keklẽ aɖe ŋu tso eƒe atikplɔa ƒe nugbɔ, nɔ nane ƒom le ɣlidodo me ... Eye kplu siwo wotsɔ ga si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi si le keklẽm wɔ la do, siwo me nane si le ɣie eye kuɖɔwo le la ƒo ɖe eme.
  Dominica de dzesii esi wònɔ eƒe kplua nom vie be:
  - Wein vivi ŋutɔ eye wòʋẽna lilili, enaa wò nu sena le eɖokui me be yele yeye ale gbegbe ...Eye nukae wotsɔ wɔae?
  Cassandra ɖo eŋu sesĩe be:
  "Ne èsrɔ̃ nu le Ʋɔ driba Fiagã ƒe Suku la, àkpɔe!"
  Nyɔnuvia bia be:
  -Afikae ʋɔ driba fiagã la ŋutɔ le?
  Nymph la ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Eya hã bu. Fifia Fianyɔnu Caroline va le eteƒe. Nyɔnuwo kple ŋutsuwo ƒe xexlẽme sɔ kple ʋɔ dribawo abe amegbetɔwo ene. Le go sia me la, nu siwo ɖi wo nɔewo le mia si.
  Dominica gblɔ kple gbe blewu be:
  - Nukatae Fianyɔnu la mexɔ nye ŋutɔ o?
  Cassandra ƒo nu kple ɣli be:
  - Enyo, dada le asiwò! Fiavinyɔnu aɖe sɔ gbɔ. Ahiã, eye Caroline gã la ŋutɔ alɔ̃ ɖe edzi.
  Nyɔnuvia dzi ha be:
  - Amewo ƒe nu lé dzi na Fianyɔnua, .
  Ŋutsuvi siwo katã nɔ akpataa me lɔ̃e!
  Gake dzi nɔ ƒonye ŋutɔ
  Metia gatɔ gã aɖe!
  Nymph marquise ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Èsusu be biliɔn geɖe sɔ be woanɔ ame si mèlɔ̃ o gbɔa? Ke ƒodo me ami, taɖa, flitete kple ʋeʋẽ gbegblẽ ya ɖe?!
  Dominika ƒo nu kple ɣli sesĩe be:
  wòagagblẽ nye kple nyɔnuvi bubuwo ƒe agbe me o ! Alo matsɔ nye ɖa aƒoe le aba dzi!
  Cassandra ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Mawɔ abe fefenyae wònye ene. Ele be nàzu nyui ƒe nɔnɔme.
  Nyɔnuvi fefewɔla la gblɔ le susu me be:
  - Kalẽtɔ nyuitɔwo nana dukɔa dina be yewoaɖe aɖuɖɔ !
  Nymph la meɖo eŋu o, gake to platinum-gaku ƒe kpekpeɖeŋu me ɖu aboloa eye wòno wein ʋeʋĩ la. Dominika hã ɖoe be yease vivi na nuɖuɖua fifia. Gawu la, ya nyui me zɔzɔ doa ŋusẽ wò nuɖuɖu.
  Eɖo ŋku tudadaa dzi. Vevietɔ esime wowɔ ɖeviwo ƒe akpaɖekedzimademadelawo ƒe fefe. Le kpɔɖeŋu me, le afima la, le gɔmedzedzea me la, ŋutsuviawo kple nyɔnuviawo ɖua nu nyuie ŋutɔ hafi aʋaa dze egɔme. Eye le aʋa si dzi woɖu me la, ele be woatsi. Be woate ŋu awɔ esia la, wokafui be woaƒu du geɖe wu eye woaɖu nu ʋɛ aɖewo ko. Wokpɔ gbãtɔa dze sii le mɔ sia mɔ nu, elabena ɖevi siwo le du ƒum la ɖe foto geɖe, gake evelia ya sesẽ wu. Sɔhɛ sinimawɔlawo dze sinimadzraƒeawo dzi, eye woƒle nuɖuɖu na wo ɖokui.
  Emegbe wode se na wo be woagatsi amedzrodzeƒea o, eye wotu wo ɖe xɔ si woɖe ɖe vovo si me ahadzraƒewo le, si dze abe gaxɔ gã aɖe si me amewo bɔ ɖo ene la me.
  Dɔ mewu Dominika o, womedi be eƒe tugbedzedze nakpe fu le nunyuimakpɔɖu ta o, eye aleke kee wòɖale o, le dzɔdzɔme nu la, eƒu ŋutɔ, melolo kura o, eye ɣeɖuɖu hã nana eƒe lãmekawo kple ŋutilã nɔa nɔnɔme nyui me.
  Gake ŋutsuawo ya kpe fu elabena wotrɔ set la wòzu ɖeviwo ƒe gaxɔ. Eye nudzɔdzɔ aɖewo hã nɔ anyi siwo me gamenɔlawo nɔ. Ŋutsuviawo dometɔ eve aɖewo lũ ta gɔ̃ hã, si anya mehiã o.
  Ẽ, sinimawɔla ƒe agbenɔnɔ mele bɔbɔe o.
  Le kpɔɖeŋu me, ku ɖe Spartacus ƒe aglãdzedze ŋu. Ŋutsuviwo ƒe ha blibo aɖe wɔa dɔ afɔ ƒuƒlu le akɔtawuwo ko me le kpekuƒewo. Azɔ hã, wobia be woaxɔ nusiwo wu zi ɖeka. Te azɔlizɔzɔ kple afɔkpodzi ƒuƒlu kpɔ le tomenukuƒea ƒe kpe ɖaɖɛwo dzi. Le afisia la, ŋutsuviawo ƒe afɔ ƒuƒlu te ʋu nɔ dodom eye woƒe afɔwo te gbagbã. Eye woawo , le nyateƒe me la, fifia xɔ dzo eye ɖeɖiteameŋu nɔ wo ʋuʋum.
  Le sinima sia me la, ame vevitɔ si le sinima sia me la sɔ Spartacus , si nye kluvi, amesi, le mɔa nu la, do aglãdzedze ƒe susua ɖa na aʋawɔla si kpɔ dzidzedze vie eye wònye kesinɔtɔ si xɔ eƒe ablɔɖe.
  Dominica wɔ Spartacus nɔvinyɔnu ƒe akpa gbãtɔ le eƒe ɖevime, eye ele nɛ hã be wòazã ɣeyiɣi ɖe ŋutsuviawo ŋu le kpekuƒewo abe tohehe ene.
  Eyata enya nusi kpe gbadzɛ ɖaɖɛwo kple kusi kpekpe aɖe si me glikpowo le hã.
  Eye èhenɛ yia dzi kple dzi ŋutɔŋutɔ. Etea ɖeɖi ame ŋu ŋutɔ, gake enaa wò ŋusẽ dzina ɖe edzi.
  Dominica wɔ akpa vevi aɖe le sinima vovovowo me. Ɣeaɖeɣi gɔ̃ hã le ʋu me ŋutsuvi Jim ƒe akpa dzi le "Treasure Island" ƒe akpa aɖe si didi tso canon gbɔ. Le afima la, le nuɖala ƒe akpa dzi gɔ̃ hã la, menye Silver , si ƒe afɔ ɖeka le o , ke boŋ nyɔnu aɖe si ƒe taɖa biã, si nye Morgan ƒe nyruiyɔvi.
  Nyateƒee, esia fa miamiamia. Dominica ŋutɔ nɔ ŋutsuvi ƒe akpa dzi, si ta wodi be yewoatso eƒe taɖa gɔ̃ hã. Gake emegbe wotsɔ wig ƒe kpekpeɖeŋu kpɔ kuxia gbɔ mlɔeba.
  Ẽ, ame aɖe ate ŋu agblɔ be akpa sia si wòwɔ la kpɔ dzidzedze le fefea ƒe nukpɔsusu nu. Gake sinima la ŋutɔ mexɔ ŋkɔ wu alesi wogblɔnɛ o. Eva dzɔ be enye dzomavɔ ƒe gbeɖuɖɔ ƒomevi aɖe.
  Zi geɖe la, wotsɔa fuléle doa go agbalẽ xoxo siwo mewɔ ɖeka kple kɔnyinyiwo o.
  Marquise-nymph la do kplamatse Dominica ƒe ŋkuɖodzinyawo:
  - Ènya. Míenɔ anyi ɖe afisia ɣeyiɣi aɖee nye esia. Ðe menye ɣeyiɣia de be míadze mɔ dzi oa?!
  Nyɔnuvia tsɔ abɔta hede dzesii be:
  - Àte ŋu ayi aɖatsa le teƒea. Ŋusẽ geɖe gakpɔtɔ le ŋunye.
  Cassandra ʋuʋu eƒe atikplɔa, eye abolo si woɖu afã kple afã, kple nuɖuɖu siwo me wein le, kple bubuawo bu.
  Dominica ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Abe alesi wòle le glitoto me ene!
  Marquise la ƒo nu kple ɣli be:
  - Ao! Esia menye glitoto o, ke boŋ enye akunyawɔwɔ ƒe nu ŋutɔŋutɔ.
  Eye vidzinu dzɔdzɔe teƒenɔla eve ƒu tsi le mɔa dzi. Dominica ƒe seselelãme va zu dzidzɔkpɔkpɔ keŋkeŋ ! Eko alɔgbɔnu gã aɖe. Eye wòdzi ha gɔ̃ hã be:
  Mɔa, mɔa, dze abe xɔlɔ̃ ene, .
  Kɔsɔkɔsɔ ƒe lɛta si wotsɔ gakpo si ƒe akpa vovovowo wɔ...
  Eye yi la ɖa ŋutɔ - damask gakpo si ŋu woƒoa adegbe le, .
  Ẽ, nɔnɔme sesẽ aɖe ava le aʋa la me!
  Emegbe Cassandra de dzesii kple ŋkubiãnya, eye wòtɔ be:
  - Ènya! Dodokpɔ vevi siwo woawɔ atsɔ age ɖe sukua me la alala wò le sukua. Ðewohĩ le domenyiŋusẽfianu ƒe afakalawo gome la, adze abe ɖe wole bɔbɔe ene, gake akunyawɔwɔ ŋuti nyatakaka aɖeke gɔ̃ hã mele asiwò o.
  Dominika ko nu madzemadzee eye wòtsi tre ɖe eŋu be:
  - Ao! Le sinimawo me la, mekpɔ akunyawɔwɔ wɔa dɔ zi geɖe. Eye xɔ dzinye se be menya nane!
  Nymph marquise la, esi wòɖiɖi eƒe gbe ɖe anyi la, ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Matsɔ nye akunyawɔti la ana wò! Ŋusẽ le eŋu ŋutɔ, eye ʋɔ driba ƒe vein le eŋu. Tee kpɔ nàzãe, le kpɔɖeŋu me, atsɔ aƒo nu tso afakaka ŋu ... Enyo, seƒoƒo si meŋlɔa be o!
  Nyɔnuvi fefewɔla la trɔ kpɔ megbe. Le goawo katã me, le aƒeawo gbɔ kple le ablɔa ŋutɔ dzi la, seƒoƒobɔ siwo me seƒoƒo siwo klẽna wu, abe kpe xɔasi gãwo ene, le afima. Aŋgba siwo klẽna hã tsi ɖe atiawo dzi. Gawu la, aŋgba siwo ƒe amadede kple vɔvɔli le vovovo hã nɔa seƒoƒo aɖewo hã ŋu. Eye ɖaƒoƒo siwo mewɔ nuku o gɔ̃ hã nɔ anyi.
  Dominica tsɔ abɔta ƒo eƒe abɔta si mebɔbɔ kura o eye wòɖo eŋu vevie be:
  - Nukatae míehiã be míaŋlɔm be ƒomevi aɖe? Seƒoƒo vovovo geɖe le afisia xoxo, wo lolo wu eye wonya kpɔ wu.
  Cassandra ko alɔgbɔnu nukokoe be:
  - Eye nukae nèdi?
  Nyɔnuvi fefewɔla la gblɔ kple tameɖoɖo kplikpaa be:
  - Enyo wu be nàƒo nu tso nane si ŋu asixɔxɔ kple viɖe le wu sã la ŋu! - Dominica tre eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, si na be amadede ƒe tileawo nɔ ƒoƒom abe tsikpe si le gbagbãm ene. Adzetɔ si di be yeazu afakala la gblɔ kpee be: "Le kpɔɖeŋu me, anyo wu sã be woawɔ daimɔnd si lolo abe koklozi ene!" Esia ɖea vi wu eye wòɖea vi wu.
  Marquise la tsɔ ɖikeke kpɔe hebia be:
  - Èdi be yeayi Anyigba dzia? Nukae medzea mía ŋu o?
  Dominica de dzesii le mɔ wɔnuku aɖe nu be:
  - Le miaƒe xexeame ŋu la míate ŋu agblɔ nya ma ke si Ostap Bender gblɔ tso Caucasus ƒe nɔnɔme ŋu - enya kpɔ akpa - bometsila ƒe susu!
  Cassandra ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Eye èdze aɖaŋu, gake kuviatɔ! Zazɛ̃nyahehe si sɔ gbɔ na wò be nàyi wò taɖodzinua gbɔ abe jet bulldozer ene, màdzudzɔ o!
  Nyɔnuvi fefewɔla la wɔ mo, eye wòde dzesii be:
  - Jet bulldozer aɖeke meli o. Le Anyigba dzi ya teti!
  Nymph marquise la ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ðewohĩ mèwɔe o. Gake ameƒomevi aɖewo li siwo de ŋgɔ wu ameƒomea gɔ̃ hã le mɔ̃ɖaŋununya gome. Ke hã, wo gbɔ ɖoɖo sesẽ wu Anyigba dzi yiyi gɔ̃ hã.
  Dominique blu ɖe eta esi wònɔ biabiam be:
  - Ɛ̃? Ðe woate ŋu adzo le ɣletiviwo domea?
  Cassandra ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Woate ŋui! Le gɔmeɖose nu la, míate ŋu awɔ esia to akunyawɔwɔ ƒe kpekpeɖeŋu me.
  Nyɔnuvi fefewɔla la dzi ha be:
  Nyateƒee, esesẽ be woagblɔe ɖi
  Nukae le lalam le xexe wɔnuku sia me...
  Míadzo le alilikpowo me - .
  Yameʋu si me ɣletiviwo le me yiyi!
  Eye nyɔnuvia ɖe gbeƒãe kple tameɖoɖo kplikpaa, eye wòtsɔ mo si do ŋɔdzi nɛ be:
  - Na akunyawɔti lam! Eye mawɔ daimɔnd si lolo abe akɔɖu nyui ene!
  Cassandra di be yeagblɔ nya aɖe. Gake wose aʋalawo ƒe ɖiɖi. Ʋɔ driba bubu hã nɔ dzodzom. Anɔ eme godoo be nyɔnu hãe. Elé tsidzɔƒea ƒe tɔsisi si nɔ tu dam yi dziƒo tso griffin ƒe nu me, si dzi sika aŋgba kple kpe xɔasiwo xɔ la kloe.
  Lã wɔadã si ƒe ta etɔ̃ le la nya kpɔ wu be edoa vɔvɔ̃ na ame.
  Nymph marquise la bɔbɔ. Ðeko Dominique ʋuʋu ta vie.
  Ʋɔ driba nyɔnu la ɖi ɖe wo ŋkume. Wose gbe vivi aɖe ŋutɔ eye eme kɔ na lã wɔadã gã sia tɔgbe:
  - Wòe nye alakpanuwɔla si wole yɔyɔm be mesia xoxoa?
  Dominica ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko fɔmaɖimaɖitɔe be:
  - Nyemadi ŋutɔŋutɔ be manye mesia o!
  Ewɔ nuku na ʋɔ driba nyɔnu la be:
  - Eye nukatae wòle nenema?
  Nyɔnuvi fefewɔla la ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Elabena zi geɖe la, wowua mesiawo ɖe ati ŋu!
  Nuwɔwɔ si si aʋala le la ʋuʋu eƒe aʋalawo. Gãwo le esi, siwo ɖi ʋetsuviwo tɔ, siwo ƒe amadede nye etɔ̃ ko: dzĩ, ɣi kple amadede dzẽ. Mehiã be míagblɔe o be enye nu ƒokpli dzeani aɖe.
  Ʋɔ driba nyɔnua do ɣli be:
  - Eye àte ŋu akpɔe tso xexe ma me afisi afakalawo nye ameflulawo kple ameflulawo keŋkeŋ le?
  Dominika ko nu heɖo eŋu, eye wòtsɔ eƒe aɖu siwo le ɣie ŋutɔ eye wole keklẽm la fia be:
  - Ðewohĩ aleae wòle. Togbɔ be, nyagblɔɖila aɖewo nɔ anyi hã. Abe Tɔgbui Vanga ene. Susu aɖewo ta koe eƒe nyagblɔɖiwo va eme, abe se ene, le megbedede me.
  Marquise-nymph la de dzesii be:
  - Afakala kple afakala siwo le ɖoƒe kɔkɔ ŋutɔ gɔ̃ hã kpɔa etsɔme le mɔ si me mekɔ tututu o nu. Eye Mawu kɔkɔtɔwo gɔ̃ hã mana kakaɖedzi le nusi ava dzɔ le ƒe alafa ɖeka megbe ŋu o. Eye wògade ŋgɔ wu gɔ̃ hã, le akpe ɖeka kple miliɔn ɖeka me!
  Ʋɔ driba nyɔnua klẽ akaɖi si me kɔ eye wòdo ɣli be:
  - Ẽ... ale be nyagblɔɖila ŋutɔŋutɔwo nanɔ ɣletinyigba sia dzi. Wò hypernoosphere tension gɔ̃ hã to vovo kura tso mía tɔ gbɔ. Togbɔ be, ɖewohĩ esia tae nèlé wò gbãtɔnyenye me ɖe asi eye mèzu míaƒe kluviwo o!
  Dominica gako nu dzidzɔtɔe ake eye wòde dzesii be:
  - Be nànye wò kluvi? Enye nukokoe gɔ̃ hã. Ðekakpui tegbee, afɔ ƒuƒlu tegbee.
  Cassandra ʋuʋu ta hedo susu ɖa be:
  - Fia ʋɔ driba countess nusi nàte ŋu awɔ. Dze agbagba ne mede ɖeke o la, to akunyawɔti ƒe kpekpeɖeŋu me, be nàna tsi ɖeka ya teti nadze anyi.
  Nyɔnuvi fefewɔla la ƒo nu vlododotɔe be:
  - Tsi ɖeka? Ẽ, esia menye nu vevi kura o. Ðewohĩ anyo wu be nàxɔ sikago ɖeka enumake.
  Ʋɔ driba Countess la do susua ɖa be:
  - Na wòawɔ akunya abe alesi wòdi ene. Na atikplɔe eye nàkpɔe be eɖo ŋku afakaka ɖeka ya teti dzi nyuie.
  Cassandra ko alɔgbɔnu eye wòdo ɣli be:
  - Ẽ, edzena nyuie ŋutɔ ! Kpɔ ɖa ko. Ŋusẽ le akunyawɔti la ŋu akpa, eye àte ŋu agblẽ nu le dua, nu gbagbewo, kple ɖokuiwò ŋu.
  Dominica ƒo nu kple ɣli be:
  - Nyeme nye bometsitsi abe alesi nèsusui ene o!
  Ʋɔ driba Countess la do susua ɖa be:
  - Mina míana nane si me afɔku mele o wu eye ŋusẽ mele eŋu boo o ɣemaɣi. Ne menye nenema o la, awɔ do ɖem hã.
  Cassandra dzi ha be:
  Be woaɖe eɖokui afia le akunyawɔwɔ me la, .
  Míehiã talento...
  Enyo na wò be nàwɔ nu
  Diamond gãwo!
  Eye nymph nyɔnuvi la ƒo eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo. Platinum-kplu aɖe si le abe sue ene la do. Cassandra tsɔ eƒe afɔ tsɔe ƒu gbe, eye akunyawɔnu la va wu enu ɖe Dominica ƒe mo xa tututu.
  Marquise la tsɔ ɣlidodo be:
  - Àte ŋu atsɔ asigɛ sia. Dae ɖe wò asibidɛ si wotsɔ fiaa nu dzi. Eye dze agbagba nàdi nane sesĩe. Akunyawɔwɔ si le eme mesẽ o, gake ewɔa dɔ bɔbɔe. Mesɔ gbɔ na diamond si lolo abe koklozi ene o, gake, le kpɔɖeŋu me, pea ƒe lolome sɔ gbɔ!
  Nyɔnuvi fefewɔla la lé asigɛa ɖe asi. Gake le esi teƒe be wòatsɔ asibidɛ si wotsɔ fiaa nui la, etsɔe da ɖe eƒe titinasibidɛ dzi eye wòko alɔgbɔnu fewuɖutɔe la, ebia be:
  - Ke ne èdze agbagba alea ya ɖe? Nukae adzɔ ɣemaɣi?
  Cassandra hã ko alɔgbɔnu fewuɖutɔe be:
  - OK, dze agbagba!
  Dominica ƒo nu kple ɣli be:
  - Tsɔ dzo ɖa marquise ƒe afɔkpodzi!
  Dzoa nɔ bibim le Dominica ƒe afɔ ƒuƒluwo te . Afɔkpodzi ƒuƒlu la fiã vevie, edo ɣli eye wòdze duƒuƒu gɔme. Nyateƒee, dzoa megbɔdzɔ o. Gake míete ŋu ɖo didiƒe o. Woxatsa nyɔnuvia ɖe ʋɔ driba nyɔnua ƒe asike didi la ŋu.
  Wose nyɔnu ƒe gbe vivi aɖe tso lã si tana sesẽ la gbɔ be:
  - Eii! Ðeko nèva míaƒe xexeame, eye nèdi be yeawɔ nuwɔametɔ aɖe si nye nymph, si nye Mawu kɔkɔtɔwo ƒe ƒometɔa? Ènya be le esia ta woaɖo wò ɖe kpekuƒe abe kluvi enea? Eye àwɔ dɔ le afima amama keŋkeŋ, le kɔsɔkɔsɔ me eye nàxɔ ƒoƒo kple atiwo, anɔ abolo kple tsi ɖum. Eye ahiã hã be nàmlɔ kɔsɔkɔsɔ kple kpewo dzi. Eye mànya naneke o negbe dɔsesẽwɔwɔ kple ƒoƒoe ko. Vevietɔ fifia , ne kluvi ŋutsuwo kaka la, nyɔnuvi kɔkɔ si ƒe lãmekawo le abe wò ene mawɔ nuvevi mí le tomenukuƒewo o!
  Dominica ƒe mo ʋuʋu le nya siawo ta. Ewɔ Cleopatra ƒe akpa aɖe ɣeaɖeɣi le sinima aɖe si me womezãa ga geɖe le o me. Be woakpɔ ga ta la, wotsɔ tanya na nutata la be "Cleopatra le Augusto ƒe Aboyo me." Eyae nye be menye canon hãe wònye o. Cleopatra mewu eɖokui o eye wolée.
  Enyo, woɖoe ɖe tomenukuƒewo. Eye afimae wòzɔ amama afã kple afã kple afɔ ƒuƒlu. Eye zɔzɔ le kpe ɖaɖɛwo dzi le tomenukuƒe si ƒe afɔkpodziwo le ƒuƒlu la vea ame ŋutɔ. Enyo, tsɔ agba aɖe hã. Ehiã be kluvia ƒe fifia nanye nu ŋutɔŋutɔ, eye eƒe mo nanye nu ŋutɔŋutɔ, ke menye be wòawɔ abe ɖe ɖeɖi te eŋu ene o.
  Gake, le nyateƒe me la, sinima koe wònye, eye wònye esi ƒe asi bɔbɔ ŋutɔ le ema me. Eye wotsɔ ƒoƒoe ƒoe, si hã menye nu ŋutɔŋutɔ o. Gake egasea veve kokoko . Togbɔ be aʋatso ʋua nye ya.
  Le goawo katã me la, sinima la ƒe asi bɔbɔ, eye ne woɖe kpekuƒe siwo me nyɔnuvi siwo le amama afã kple afã le la, womeɖe nu bubu aɖeke kloe fia o. Edze abe akɔntabubuae nye be woatsɔ ahe ŋutsu siwo tsi dzimaɖi ɖe gbɔdɔdɔ ŋu ene. Enyo, eye hã, amesiame nya ŋkɔa - Cleopatra! Eye woate ŋu azã esia atsɔ aƒle nu
  Dominika gbɔ ya sesĩe, eye aɖuɖɔ ka ƒomevie sinima me fefewɔlawo tsia tsi le ɣeaɖewoɣi?
  Nymph marquise la ƒo ɣli be:
  - Mègalé blanui o, lɔlɔ̃tɔ, míehiã wò. Mímatsɔ wò ade asi na ame aɖeke o.
  Ʋɔ driba Countess la do ɣli be:
  - Na wòadze agbagba agate ŋu asrɔ̃e hafi dodokpɔa nadze egɔme. Enyo, mina míadze agbagba aƒo nu tso nane ŋu!
  Dominica tsɔ asi ƒo asigɛa hegblɔ be:
  - Medi tsokolet ice cream!
  Nyɔnuvia xɔe eye wòtsi tsikpe me le masɔmasɔ ta.
  Eye tsikpe si wofli kple tsokolet tsakatsaka ƒoa ɖe edzi. Esia wɔe be Dominica ƒo ɖi tso ta va se ɖe afɔ, eye wònɔ ƒoƒom gɔ̃ hã.
  Ʋɔ driba ƒe aƒenɔ la ko nu ale gbegbe be vudoa ƒe ʋuʋudediwo ʋuʋu eye seƒoƒoawo ʋuʋu.
  Nymph marquise gblɔ tufafatɔe be:
  - Enyo! Kura o, ŋutete gãwo le esi, egbugbɔ ice cream kple tsokolet gbogbo aɖewo wɔ kple asinudɔwɔwɔ ma tɔgbe, si zi geɖe la, ŋusẽ mele eŋu boo o!
  Dominika ƒo tsokolet la le eƒe ŋgonu eye wòɖe ta le dziɖeleameƒo ta, henɔ hũ ɖem be:
  - Eƒe dzi gbã!
  Cassandra ko nu hede dzesii be:
  - Eye tsokolet nye nu veve. Ðe mènya esia oa?!
  Nyɔnuvi fefewɔla la do ɣli be:
  - Eye le afisia, le Anyigba dzi kple le Russia la, evivina !
  Marquise la ʋuʋu ta be:
  - Menya! Míenya alesi wowɔa tsokolet vivi hã. Gake fifia ya la, ahiã be nusiwo le asiwò la nadze ŋuwò. Ne míagblɔe tututu la, mègblɔ tsokolet ƒomevi si koŋ nèdi o. Eye le goawo katã me la, enyo be ice cream koe nèbia. Le kpɔɖeŋu me, ne eva susu me na wò be nàle tsi le sika me la, àƒo wò ta tame sesĩe wu sã.
  Dominica de dzesii aɖaŋutɔe be:
  - Agbe le edzi yim vevie, eye nusianu le ta dzi!
  Ʋɔ driba Countess la do susua ɖa be:
  "Le esi teƒe be wòanye nya dzodzrowo, siwo makpe ɖe eŋu ne ege ɖe ʋɔ dribawo ƒe sukua me o la, anyo wu be nàna wòadze agbagba awɔ daimɔnd sue ŋutɔŋutɔ." Zi geɖe la, esia ate ŋu adzɔ na amesiwo si akunyawɔwɔ ƒe ŋutete deŋgɔ le le dzɔdzɔme nu.
  Cassandra ɖo eŋu be:
  - Ao! Esia nye mɔ si dze ƒã akpa. Ele be nàwɔ nu le ayemɔ nu wu sã.
  Dominika ƒo nu kple ɣlidodo le susu me be:
  - Me tsi eye meƒo ɖi, koklozi si woɖa ko. Àte ŋu aɖɔ esia ɖoa?
  Nymph marquise la ʋuʋu ta be:
  - Nyateƒee, míaƒe tugbedzedze!
  Eye wòtsɔ eƒe akunyawɔti la wɔ enyi. Eklẽ kple akaɖi blɔ aɖe. Eye fifia nyɔnuvi si tso Anyigba dzi la gava nɔ dzadzɛ hele ɖoɖo nu ake, eye ʋuʋudediawo katã kloe bu. Negbe ɖeka le ɖusime ŋgonu ko.
  Gake Domika mekpɔ eɖokui o, eye melé to ɖe eŋu o.
  Ʋɔ driba Countess la ƒo nu kple ɣli be:
  - Eye ale, nye lɔlɔ̃tɔ... Mekpɔ be èse nane gɔmea? Eyata nyɔnuvi dzetugbe aɖe si tso mɔ̃ɖaŋununya siwo le dzidzim ɖe edzi ƒe ɣletinyigba dzia?
  Le esia ta la, Dominique dzi ha be:
  Gake nukatae, .
  Manya wɔ be nànɔ agbe ɖe wò susu nu o!
  Nukatae, agbe mefiaa naneke mí o!
  Gake nukatae! Gake nukatae!
  Eye wòko nu, elabena ha sia si Boyarsky ƒo la sɔ eye wònya kpɔ ŋutɔ. Gake nukoko aɖe koe eƒe mawudɔla ƒe gbe na.
  Cassandra ƒo nu kple ɣli, eƒe ŋkuwo nɔ keklẽm:
  - Womate ŋu agbe nukokoedoname ƒe seselelãme na wò o. Gake ɖe nètsɔa ɖeke le eme vevie kpɔa?
  Dominica blu ɖe eta. Eɖo ŋku alesi wòwɔ nyɔnuvi aɖe si xɔ dzesi gbegblẽ le suku ƒe akpa dzi. Eye mɔ aɖeke meli si dzi wòato ana eƒe mo nadze dziku o. Kura o, ke medi be maɖe nye aɖuwo gɔ̃ hã. Enyo, gɔmesese le eŋu ... Ya sɔ gbɔ ɖe eƒe ta me akpa. Le kpɔɖeŋu me, ɖeko ŋutsuvi aɖewo aɖe woƒe aɖuwo ɖe go le ameha la dome, eye that"s their whole role!
  Eye Dominica di be yeafe... Fiavinyɔnuwo, nyateƒee.
  Emegbe Ʋɔ driba Countess la do susua ɖa be:
  - Na wòaɖu ɣe na mí nyuie wu. Èkpɔe be le sinimawo me la, eɖua ɣe nyuie ŋutɔ .
  Mlɔetɔ ma nye nyateƒe. Dominica te ŋu ɖua ɣe. Wodi gɔ̃ hã be yewoaxɔe awɔ Esmeralda ƒe akpaa. Gawu la, le agbalẽ siwo dzi woda asi ɖo ƒe nya nu la, edze abe menye gypsytɔ gɔ̃ hãe wònye o ene. Eye nukatae blonde si ƒe mo klẽna la mawɔ akpa sia o?
  Gake alesi wotrɔ asi le sinima xoxowo ŋu, kple dutatɔwo gɔ̃ hã, hã hea kuxi aɖewo vɛ. Eyata woɖee le video dzi le akpa bubu me, gake woɖee le ɣeɖuɖu hã me.
  Ẽ, eya hã lɔ̃a ɣeɖuɖu eye wònya ɣeɖuɖu ya. Ke hã, exɔe hegblɔ kple gbe sesẽ be:
  - Gild asiléƒea!
  Marquise nymph la do ɣli be:
  - Nukae nye ema wu ema?
  Dominica ɖo eŋu nyuie be:
  - Gypsytɔ siwo le asi me gɔ̃ hã meɖua ɣe femaxee o. Eyata mehiã sikakotoku gã aɖe. Ðe mekɔ oa?
  Ʋɔ driba Countess la do ɣli be:
  - Ame si nye cheeky ka gbegbee nye si ! Le nyateƒe me la, eƒe teƒe nyuitɔ kekeakee nye kpekuƒewo. Afimae wòatu dzidodo ɖo le ɣeyiɣi ma ke me eye toɖoɖo azu numame nɛ. Le esia ta la, ehiã be woahee le mɔ sesẽ aɖe nu!
  Kasia nyɔnuvi aɖe ƒu du va wo gbɔ. Le dzedzeme nu la, edze abe amegbetɔ vi si mexɔ wu ƒe ewo o ene. Gake le ɣeyiɣi ma ke me la, edo atsyɔ̃ɖonu xɔasiwo, abe ɖe wòle atsyɔ̃ɖonudzraƒe ene. Afɔ ƒuƒlu siwo le sue, siwo le abe ɖeviwo ene la dze abe ɖe womesɔ o eye wonye fewuɖunya le atsyɔ̃ɖoɖo ma tɔgbe me ene.
  Nyɔnuvia lé ŋku ɖe eŋu be:
  - Mate ŋu aƒle kluvi sia tso gbɔwò. Aleke gbegbee nèdi na esia!?
  Cassandra ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Nyɔnuvi sia menye nusi wodzrana o! Eye togbɔ be menye kluvie wònye o hã. Ke hã, ɖewohĩ mavo eteƒe nadidi boo o.
  Dominica ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Aleke gbegbe wònye agbegbegblẽnɔnɔe nye si ne ɖevi sue aɖe ƒle kluviwo na eɖokui!
  Marquise-nymph la ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Esia menye ɖevi o, ke boŋ nyɔnu hobbit ye! Eye hobbits le abe amegbetɔ viwo ene...
  Nyɔnuvia tsɔ dziku ƒo eƒe afɔ suea henɔ ɣli dom be:
  - Nyee nye Baroness! Eye esia fia be wò kluvi ƒe agbanɔamedzie wònye be wòade ta agu nam.
  Dominica ƒo nu kple ɣli sesĩe be:
  - Mehiã gbeɖe o ! Mawɔe, mabɔbɔ na ɖevia!
  Le esia ta la, hobbit baroness la ƒo eƒe ɖusibɔ. Dzikedzo dzo do go eye wòƒo nyɔnuvi fefewɔla la ɖe eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Le eŋuɖoɖo me la, Dominic si ƒoe la do ɣli nane. Eye abolo gã aɖe si wotsɔ kreme tsyɔ fũu la ge dze nyɔnuvi afakala dzinɔameƒotɔ la dzi. Woƒoe gɔ̃ hã le eƒe afɔwo dzi, eye atsyɔ̃ɖoɖo sue la ge ɖe afɔtoƒea. Gake etso enumake, eye wotsɔ bisiklet, notsi babla kple tsokolet-mi ƒo wo katã. Hobbit baroness la ʋuʋu eƒe miame, afɔ sue si le ƒuƒlu, si ƒe afɔbidɛ eve siwo dzi kpe xɔasiwo ƒe asigɛwo klẽ ɖo.
  Eye tsunami ƒe ƒutsotsoe akunyawɔwɔ blibo aɖe dzo do goe. Wotsɔ Dominic ƒu gbe meta blaeve yi dzi. Le ema megbe la, nyɔnuvia dze anyi. Dzɔgbenyuietɔe la, esi wònye be eɖua ɣe tso eƒe ɖevime ke eye wòwɔa nu le sinimawo me ta la, edze anyi tso kɔkɔƒe vovovowo zi geɖe xoxo eye wòwɔ aɖaŋunu siwo me wowɔa nu le.
  Eyata Dominika ƒo eɖokui nu ƒu le adame abe avu ene eye wòɖi ɖe anyigba dzidzedzetɔe ŋutɔ. Negbe ɖeko nyɔnuvia ƒe afɔ siwo aʋawɔwɔ ƒe akunya biã xoxo la se veve vevie esi wodo go amadede ƒe tile siwo tsyɔ teƒea. Nyɔnuvia do ɣli.
  Eye ʋɔ driba nyɔnuvi la xatsa eƒe asike legbe si le abe pine ene la ɖe afakala baroness la ŋu eye wòƒo ɣli be:
  - Dzudzɔ avuwɔwɔa! Ne menye nenema o la, mia kple evea siaa miayi ɖe gaxɔ me! Ne èdi be yeawɔ avu la, hehexɔƒe tɔxɛ aɖewo li siwo wowɔa akunyawɔwɔ kple aʋawɔwɔ bubuwo le!
  Dominica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Ẽ, duel tututu! Aʋawɔnuwo manɔmee koe - asiwo kple afɔwo!
  Hobbit Baroness la ƒo nu vlododotɔe be:
  - Wɔ avu kple kluvi la! Ne mato nyateƒe la, esia doa vɔvɔ̃ nam ! Anyo wu be woaɖoe ɖe tomenukuƒewo ŋutɔŋutɔ . Akunyawɔwɔ fiafia bometsila sia tɔgbe nye afɔku gã aɖe.
  Marquise-nymph la lɔ̃ ɖe edzi kple gbe sesẽ aɖe be:
  - Nye hã mele eŋu bum nenema. Ẽ, nunana tɔxɛ aɖe le nyɔnuvi sia si be wòahe afɔkuwo vɛ eye wòahe masɔmasɔwo vɛ.
  Nyɔnuvi fefewɔla la tsi tre ɖe eŋu be:
  - Nyemeyina ame aɖeke gbɔ gbã o! Le ame susɔeawo gome la ... Le kpododonu ɖesiaɖe me la, nya alesi nàwɔ avu kplii, ne menye nenema o la, màkpɔ dzidzedze o.
  Ʋɔ driba ƒe aƒenɔ la ɖe asi le nyɔnuvi dzeaglã si dze abe ɖevi ene, gake le nyateƒe me la, ete ŋu na aʋawɔʋuwo ƒe hatsotso blibo aɖe dzo.
  Wotsɔ kreme, notsi babla, tsokolet si wotsɔ kaka, kple bisiklet ƒo ɖi asikea vie. Kekea lolo ŋutɔ eye wòdze ƒã be wotsɔ dzime wɔe. Ewɔ nublanui gɔ̃ hã be wogbãe le esi teƒe be woaɖui. Ʋɔ driba-nyɔnua tsɔ eƒe asibidɛwo kple afɔwo ƒo, eye vudoa ƒe kristalo-tɔsisi la klɔ edzi, eye wòklɔ ɖia ɖa.
  Cassandra ʋuʋu ta.
  - Dzadzɛnyenye nye nu vevitɔ na lãmesẽ! Nudɔdɔ gbã!
  Hobbit Baroness la tsɔ eƒe afɔ sue siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, siwo nya kpɔ la dometɔ ɖeka ƒo ɖe evelia ŋu. Eklẽ abe akaɖi ene hena sɛkɛnd eve alo etɔ̃. Eye nuɖaɖa si gbɔ eme siwo katã ƒo ɖi nyɔnuvi si nye afakala la vevie la bu. Eye atsyɔ̃ɖonu dzeaniwo klẽ kple ŋusẽ yeye. Le nyateƒe me la, eva nɔ abe fiavinyɔnu ene ale gbegbe be Dominika se veve ɖe eɖokui nu.
  Mɔnukpɔkpɔ su esi hã be wòawɔ fiavinyɔnu nyɔnuvi ƒe akpa aɖe le gliawo dometɔ ɖeka me. Le afima la, ele nɛ be wòaklã kple awu dzeaniwo kple afɔkpa xɔasiwo eye wòazu adzetɔ. Do awu ʋlayawo eye nàzɔ le atifɔkpawo me. Eye le afɔkpa mawo tɔgbe me la, evɔ̃ɖi wu afɔ ƒuƒlu ko. Ete nuƒoƒo na sinimadzikpɔla gɔ̃ hã be ɖewohĩ anyo wu be woaɖe sinima afɔkpa manɔmee kura. Le nyateƒe me la, nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒlu siwo wòtsɔ lãgbalẽ wɔe la ate gbe ɖe ahedada kple fiavinyɔnu ƒe ɖoƒe ƒe tɔtrɔ va zu kluvi ŋutɔŋutɔ dzi vevie wu.
  Gake edze ƒã be eya ŋutɔ ƒe susuwo nɔ dɔdzikpɔla la si. Mlɔeba esi wònɔ sisim le ku ƒe xɔ kɔkɔa nu la, eɖe afɔkpaawo kple afɔkpaawo ɖa mlɔeba, eye emegbe afɔ ƒuƒlu nɔ esi, eye wòse dzidzɔ vavãtɔ. Gake fifia ya, eƒe afɔ ƒuƒluwo biã, eye ʋuʋudedi suesuesuewo gɔ̃ hã do, si nye vevesese kple ŋunyɔnu hã!
  Hobbit baroness la do eƒe asibidɛ sue si le ʋeʋẽm eye le ɣeyiɣi ma ke me la , eƒe ŋutigbalẽ le ɣie la ɖe enu, eye wòtsɔ ɖevi ƒe ŋusẽ ʋuʋu Dominica ƒe asi henɔ ɣli dom be:
  - Enyo, ŋutifafa! Nye ŋkɔe nye Laska. Eye mègasusui o, ŋutsu, be nyɔnuvi si mewɔa nuvevi ame o, orcs, goblins, Koshchei ƒe spores, wo katã wokpɔ nu geɖe tso menye !
  Dominica bia kple movidzɔdzɔ be:
  - Ƒe nenie nèxɔ, ɖevi?
  Weasel ko alɔgbɔnu heɖo eŋu be:
  - Le vidzinu dzɔdzɔe teƒenɔlawo dome la, menye kɔnu be woabia nya tso ƒexɔxɔ ŋu o! Le alesi mekpɔe nu la, ƒe si nètsɔ nam lae nye ema.
  Nyɔnuvi fefewɔla la ko nu hede dzesii be:
  - Èxɔ ƒe ewo! Megali o!
  Ʋɔ driba Countess la do ɣli be:
  - Ẽ, ewu alafa etɔ̃ xoxo. Gake nusi mehiã o. Le míaƒe xexeame la, nyɔnuwo katã nye ɖekakpuiwo eye wodze tugbe. Nɔ mía gbɔ nyɔnuvi, ànye míaƒe fianyɔnu!
  Dominica ɖo eŋu kple nya eve xɔŋkɔ aɖe be:
  Ne aʋakɔ kɔkɔe la gblɔ be, .
  Tsɔ Rus ƒe ƒu gbe, nɔ paradiso me...
  Magblɔ be: "Dziƒo mehiã o," .
  Na nye dukɔ nam!
  . TA 3 lia.
  Marquise kple Baroness ƒo asikpe eye wodo ɣli kple gbe ɖeka be:
  - Bravo - Ʋuʋudedi! Wò ŋutɔe to esia vɛa?!
  Dominica ʋuʋu eƒe sika ta le mɔ gbegblẽ nu:
  - Ao. Menye nyee o. Ame bubu, nyemeɖo ŋku agbalẽŋlɔla la dzi o!
  Cassandra tsɔ moveviɖoɖo gblɔ be:
  - Ewɔ nuku, ŋkuɖodzinu nyui aɖe le asiwò!
  Nyɔnuvi fefewɔla la ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Mebua ɖokuinye ŋu akpa wu ame bubuwo. Enyo wu be mana woanya nu geɖe tso ŋunye wu be manya nu tso ame bubuwo ŋu. Meŋlɔa ha hã ɣeaɖewoɣi, eye mevɔ̃ɖi wu Pushkin o.
  Ʋɔ driba nyɔnuvi la ɖe eƒe aɖu siwo le keklẽm eye wole keklẽm abe daimɔnd ene la ɖe go le eƒe nu si keke la me eye wògblɔ vevie be:
  - Ðewohĩ àte ŋu adzi nane si tso wò ŋutɔ wò hakpakpa mea?
  Dominica gblɔ kple kukuɖeɖe esi wònɔ eƒe afɔ siwo biã la tutum be:
  - Nyabiase aɖeke meli o! Ðeko nàna sikagaku ɖeka ya tetim. Eye mawɔ ha blibo aɖe si xɔ ŋkɔ na wò. Eye nàdzi ha dzodzroa? Bubu aɖeke mele eŋu o! Eye le nya maɖinu me la, viɖe aɖeke mele eŋu o!
  Marquise-nymph la blu ɖe eta, eye eƒe akunyawɔti la klẽ ŋɔdzitɔe le esi, eɖoe kplikpaa be yeahe to na nyɔnuvi amemabumabu si tsɔ dzideƒo tsi tre ɖe ʋɔ driba la ŋu.
  Ʋɔ driba ƒe aƒenɔ la tsɔ ɣlidodo tsɔ adzrae ɖo be:
  - Na klosalogaku aɖee. Na wòadzi ha tso dzi me.
  Dominica ko alɔgbɔnu, eƒe aɖu siwo de blibo ale gbegbe la nɔ keklẽm abe togbɛ siwo dzi tsikpe le ene le ŋdɔkutsu dzatsɛ me le ŋdɔ ga wuieve me. Eye wòdo ɣli be:
  - Ga le ŋgɔ!
  Akpɔkplɔa tsɔ gaku aɖe ƒu gbe nɛ eye wòdo ɣli be:
  - Afisia, lée!
  Nyɔnuvia tsɔ eƒe afɔ ƒu gbe ɖe dzi eye wòte ŋu tsɔ eƒe asibidɛ ƒuƒluwo lé klosalo goglo aɖe. Emegbe etsɔe yi eƒe asibidɛ dzi. Melé ŋku ɖe gaku la ŋu. Menye naneke o, klosalo la nye yeye kura, ʋɔ driba aɖe si ƒe ta adre le axa ɖeka, eye fiatikplɔ kple akplɔ le eƒe afɔwo dzi. Eye le go bubu me la , nyɔnuvi dzetugbe aɖe si ƒe ɖa le ɣie ŋutɔ. Eye elɔ̃a ame ŋutɔ.
  Dominika mete ŋu tsi tre ɖe tetekpɔa ŋu be wòate gaku la kpɔ o eye wòɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Esia nye lɔlɔ̃nu. Nu fafɛwo.
  Akpɔkplɔa ƒo ɣli be:
  - Azɔ, dzi ha! Na míakpɔ nusi nàte ŋu awɔ ɖa!
  Ʋɔ driba Countess la gblɔ kpee be:
  - Eye ele be nàdzi ha sesĩe, eye nàƒo ballad si didi wu alo wu nenema, elabena míexe fe!
  Nyɔnuvi fefewɔla la ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ɛ̃, mese egɔme nenema! Màte ŋu adzi ha abe...
  Eye emegbe hadedea meva susu me nɛ o. Enyo, be woagblɔ be zãmu la mesɔ bliboe alo mesɔ o. Gake nu bubu aɖe, menye nenema ŋutɔŋutɔ o!
  Nyɔnuvi si nye nymph la tre eƒe afɔ ƒuƒlu be:
  - Mina míadze egɔme!
  Dominica dze hadzidzi gɔme kple eƒe gbe si me kɔ eye wòfa tu;
  Fefewɔla xɔŋkɔ aɖee menye
  Filmɖeɖe, atamkaka, hadzidzi, bɔlwo...
  Edze ɣeɖuɖu gɔme dzikutɔe kple gbemelãwo, .
  Abe Satana ƒe ŋutilã ene!
  
  Nye afɔwo sesẽ ale gbegbe
  Wowɔ avu kple hopak si do dziku vevie la...
  Nyɔnuvi fafɛ mawo tɔgbee míenye
  Mina míaʋu adzodala la enumake!
  
  Gake mekpɔ ɖokuinye le xexe aɖe me, mienya, etɔxɛ, .
  Afisi ʋɔ dribawo ɖua dzi le abe fiawo ene...
  Ðoɖo si wowɔ le afima la nye nu yeye ŋutɔ, .
  Ne mede ɖeke o la, vuvu wò awudziwui!
  Ele be mazu kluvi afɔ ƒuƒlu
  ƒoƒo ƒe ƒoƒo ɖe megbe...
  Alilikpo siwo le mía tame la le blɔ, .
  Teƒea mevivina le Anyigba dzi o!
  
  Le afisia la, stern dwarf aɖe va gbɔnye, .
  Eye wòlé ƒoƒoe ɖe asi...
  Ŋutsuvi aɖe si ƒe ta le ɣie ƒu du to - .
  Kluvia nye afɔ ƒuƒlu, edze ƒã be aƒetɔa nye ŋuklẽla!
  
  Gnome la koa nu, tsɔa eƒe afɔti ka asi eƒe aɖuwo ŋu, .
  Abe nyɔnuvi si si nyati le ene la, sɔdola...
  Ale be dzata la tsɔa atikplɔ ɖunɛ - .
  Esia anye dwarf la ƒe taɖa ƒe nuwuwu!
  
  Gake wodzram na tomenukuƒewo, .
  Teƒe aɖeke menɔ anyi si woate ŋu akpɔ le harem la me o...
  Eye wotsɔ ƒoƒo sesẽ aɖem le yome tim, .
  Elabena nyɔnuvia ɖua nu geɖe!
  
  Afisiae gnome la le kplɔm le ka dzi, .
  Nyɔnuvia ƒe adzewɔwɔwo wɔ nuku ŋutɔ ...
  Kluvi la ƒe gbe me kɔ ŋutɔ, .
  Gake mlɔeba la, zero koe li!
  
  Meɖe amama kloe eye nyemetsɔ afɔ ƒuƒlu o
  Mewɔa dɔ le tomenukuƒewo abe kposɔ ma ene...
  Dada, megblɔ be, nye lɔlɔ̃tɔ, .
  Aleke gbegbe wòva zu bometsitsie nye si!
  
  Nyɔnuvi si si ŋutete le menye
  Medzi nu suesuesuewo ɖe edzi le nye ta me...
  Eye azɔ le ɖeka me la, bu eŋu kpɔ, awudziwui, .
  Mele kluvinyenye gbegblẽ me!
  
  Medo dzi le gnome la me ɣeyiɣi didi aɖe, .
  Mexɔ ƒoƒoe le megbe...
  Woƒom ɖe asitsanyawo ta ke menye le asitsatsa ta o, .
  Wodo ŋugbe be yewoana nuɖuɖum emegbe!
  
  Gake kluvi siwo metsɔ afɔ ƒuƒlu la dze aglã, .
  Akpɔkplɔwo le dɔ wɔm, akplɔwo, .
  Eye azɔ, bu eŋu be wò element , .
  Na gnome si ƒe taɖa le ƒoƒom Meku !
  
  Enyo, wowu ame vɔ̃ɖi mawo, .
  Míexɔ abi dziŋɔwo...
  Gake, xɔ dzinye se, míeɖe mía ɖokui - .
  Nyɔnuviawo ɖe klass kɔkɔtɔ fia!
  
  Eye fifia aʋakɔ gã aɖe le mía si, .
  Ŋutsuawo hã le aʋa wɔm kpli mí...
  Míegbãa akpoxɔnuwo abe ʋuƒo ene, .
  Dziɖula vɔ̃ɖiawo anye kaput!
  
  Eye emegbe dzomavɔ ƒe kluvinyenye nu ayi, .
  Ŋutsua ɖɔ eƒe abɔta ɖo...
  Eye míatsi aƒetɔnyenye la nu, eye futɔwo ƒe nu ti kɔ na mí, .
  Dzidzɔ kple ŋgɔyiyi anɔ anyi ƒe alafa ɖeka!
  
  Eye emegbe ŋutifafa ava xexeame katã, .
  Amegbetɔ, ɣletivi gã...
  Míadzo le ya si me ɣletiviwo le me, ènya, .
  Mina amewo ƒe drɔ̃ewo nava eme!
  Nyɔnuvia wu enu kple toŋtoŋ kɔkɔ aɖe, eye eƒe gbe nɔ keklẽm abe klosalogaƒoɖokuiwo ene.
  Nyɔnuvi si nye nymph la ƒo asikpe. Elf kple troll geɖewo kpakple ame eve aɖewo hã se Dominica ƒe hadzidzia. Eye wotsɔ gakuwo ƒu gbe nɛ: klosalo kple akɔbli siaa.
  Nyɔnuvi fefewɔla la bɔbɔ. Eye wòfɔ wo tso tileawo dzi. Etsɔ gakuawo dometɔ aɖewo kple eƒe asiwo, eye ɖewo tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo. Eye enye nukpɔkpɔ si me lɔlɔ̃ le.
  Ẽ, afɔ siwo blea ame eye wotsɔa lãgbalẽ wɔe alea le esi. Eye aleke gbegbe wòdze tugbe eye wòwɔa dɔ ɖe ame dzi le eɖokui me. Enyo, afikae prima donna bubuwo le ne wotsɔe sɔ kple eyama? Ðe dzi anɔ wo ƒo awɔ fefe le fefewɔƒea afɔ ƒuƒlua? Alo le awu kpui aɖe mea?
  Ʋɔ driba Countess de dzesii be:
  - Esiae nye hadzila la! Ao, enye sukua me tɔ. Eye le sukuxɔa me koe, le faculty si eya ŋutɔ tia me.
  Dominic ko alɔgbɔnu hedzi ha be:
  Mí nyɔnuviwo míanye mía ŋutɔwo ƒe ʋɔnudrɔ̃lawo, .
  Eye ne ele be nàtiae, eye tiatia la sesẽ...
  Míetiaa atikplɔwo, .
  Elabena bubu koe le míaƒe amewo si!
  Weasel la ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Gbe le asiwò... Mawudɔla si le ɖoƒe kɔkɔ aɖe ko!
  Dominica ko alɔgbɔnu eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ gakuawo dometɔ ɖeka ƒu gbe ɖe dzi, eye emegbe wòbɔbɔ hetsɔ eƒe aɖe lée. Eye emegbe edze ɣlidodo gɔme. Esi ga si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ka aɖuɖɔ ta la, exɔ dzo enumake eye wòfiã atsyɔ̃ɖola la ƒe nu.
  Nyɔnuvia te taƒoƒo kple hũɖeɖe. Eye didi be yeadzi ha la nu yi zi ɖeka.
  Nyɔnuvi si nye nymph la ʋuʋu eƒe asigɛ, eye dzoxɔxɔ si nɔ Dominica ƒe nu me la nu yi enumake. Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Eii! Fifia mese alesi wòle be woanye ʋɔ driba si gbɔa dzoe gɔme!
  Weasel de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Enyo wu be woatsi megbe wu be gbeɖe o, .
  Ƒe gã aɖewo le nyɔnuvia ŋgɔ!
  Ʋɔ driba Countess de dzesii be:
  "Nu kple ŋɔti ƒe wɔwɔme to vovo na amegbetɔwo tɔ, eye dzoa mebiãna kura o. Eya ta mègatsi dzi ɖe mía ŋu o.
  Nyasela siwo ƒo ƒu ɖe afima la gakpɔtɔ nɔ toɣli ɖem henɔ biabiam, nɔ asi ƒom be:
  - Wɔ nu bubu, woxɔ wò nyuie!
  Dominica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Ne èŋlɔ gaku la, mawɔe!
  Le esia ta la, toɣliɖeɖe kple kakaɖedzinyawo:
  - Tututu! Woezɔ̃.
  Eye le nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒlu, lãmeka, ɖa eye wònya kpɔ, siwo wòtsɔ asibidɛwo tsɔ amenuveve si womate ŋu asrɔ̃ o, te la, sika, klosalo, aŋutiɖiɖi, akɔbli, kple platinum gakuwo nɔ dzodzom.
  Dominika va kpɔ dzidzɔ le esia ta, dzo le eme, eye wòdze hadzidzi gɔme kple dzonɔameme;
  Ahom kple ahomya menye mɔxenu na míaƒe srɔ̃tɔ o, .
  Fofonyigba ƒe vinyɔnuwo, siwo sea seƒoƒo abe rose-tiwo ene.
  Ame si menya aʋawɔwɔ o la meɖu mɔli o, .
  Mawu Ðela Yesu kplɔ mí yi aʋa me!
  
  Ezu numame na mí be míawɔ avu le atsiaƒu si me ahom le gɔ̃ hã, .
  Ame sia ame le abe chip si le ƒua dzi ene.
  Mexɔe se be míavuvu Horde ƒe lã wɔadãwo kakɛkakɛ le aʋawɔwɔ me, .
  Womate ŋu atsɔ aŋetu kple akplɔ aƒo míaƒe bubu ɖa o!
  
  Wodo dzo yi la le aŋɔka me, le dzomavɔ si le dzo dam ŋutɔ la me, .
  Akplɔ siwo woɖa nye akɔtaɖonu sesẽ ŋutɔ!
  Nye asrafo si mevɔ̃na o; kple dzi sesẽ si doa dziku, .
  Ne ku li la, ekema tsi tre ɖe teƒe ɖeka, mègaƒu du o!
  
  Ẽ , le nyateƒe me la, aʋawɔwɔ menye kplɔ̃ɖoɖo si me anyitsi vivi le o, .
  Le nyateƒe me la, aɖatsi le eŋu, eye ʋu le sisim sesĩe.
  Amegãxi la le ɣli dom ɣeyiɣi didi eye dzata la le ɣli dom sesĩe, .
  Eye na ƒoƒo si woatsɔ aɖo eteƒe la nanɔ ŋku me, ke menye ŋkume o!
  
  Akplɔ aɖe li si ate ŋu ato kɔsɔkɔsɔwo me, .
  Akpoxɔnu aɖewo li siwo me ƒuƒoƒo mate ŋu age ɖo o!
  Gake mèganye vɔvɔ̃nɔtɔ o, mègana abosamwo nawɔ mo o , .
  Ale be wòagava nɔ abe fefe si wowɔna le ɖɔwo me ene o!
  
  Xɔ dzinye se be egbɔkpɔnu si me keklẽ le ava, .
  Le amesiame gome la, teƒeɖoɖo aɖe li si womate ŋu akpɔ wu ema o!
  Le nuvlowɔha ƒe susu aɖe ta la, mexɔe se be hlɔ̃biabia ava, .
  Dzideƒo bubu aɖeke meli wu mɔ sesẽa o!
  Eyata Dominica dzi ha, eye ameha siwo ƒe nɔnɔme to vovo la tsɔ dzonɔameme gã aɖe ƒo asikpe nɛ. Ne wo katã wonye nyɔnuwo hã la, ŋutsu aɖeke mele xexe sia me o. Alo, gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu manɔmee kloe.
  Le ema megbe la, ʋɔ driba la ʋuʋu eƒe asike eye wòde dzesii be:
  - Enyo, ele nam be mayi! Mele dodom le mɔa dzi!
  Nymph la tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu fɔ gaku la eye wòdo susua ɖa be:
  - Mina míalé ŋku ɖe eŋu. Matsɔe aƒu gbe, eye nàgblɔ be - ta alo asike ! Bu eŋu kpɔ, gaku la nye tɔwò, ao, ègbugbɔ gaku aɖe nam!
  Ʋɔ driba Countess la do ɣli kple nukoko eye wòɖo eŋu be:
  - Menya wò ayemɔwo! Eyata anyo wu be màgblẽ wò ɣeyiɣi alo wò ta o!
  Dominika ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Ta la menye to o, àte ŋu avuvui le kposɔa dzi, màte ŋu agbugbɔe alɔ̃e o!
  Akpɔkplɔa nɔ ɣli dom henɔ ha dzim be:
  -To siwo le ta tame la nye to!
  Towo le ta tame - dɔnɔ aɖe le tagbɔdɔlélawo ƒe kɔdzi !
  Ʋɔ driba Countess la dzo yi yame. Eye meƒo nu tso nusi nymph nyɔnuvia dzi ŋu o. Eye ele be míade dzesii be esia fa miamiamia ŋutɔ.
  Dominica te gakuwo nuƒoƒoƒu kabakaba kple eƒe asiwo kple afɔ ƒuƒlu. Eye wòwɔe kabakaba.
  Weasel de dzesii esi wòtsɔ akunyawɔti ƒo eƒe taɖa be:
  - Ga, le nyateƒe me, le vevie. Gake esiwo le vevie wue nye afakakawo, blemanuwo, aŋenuwo, medalẽwo, aŋenuwo, kple bubuawo. Ne menye nenema o la, màte ŋu anɔ agbe si me atsyɔ̃ɖoɖo kple atsyɔ̃ɖoɖo le o !
  Dominica lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ga mateŋu aƒle lãmesẽ o, xɔ dzinye se, .
  Ga mateŋu aƒle lɔlɔ̃ kple bubu o...
  Eyata mègahe nya abe lã ene o
  Nyae be màdzra wò denyigba hena viɖekpɔkpɔ o!
  Eye nyɔnuvia, kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la, ƒo gaku dzĩ aɖe. Eye emegbe kasia eƒe afɔ ƒuƒlu la trɔ, le ŋkuʋuʋu me, zu dadi ƒe afɔ.
  Dominique do ɣli le vɔvɔ̃ ta be:
  - Nukae nye esia!
  Nymph marquise ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Esia nye akunyawɔ ga tɔxɛ aɖe, ne edo go ame aɖe si si Olympic mawuwo le le woƒe ƒomea me ƒe ŋutigbalẽ ko hafi wòwɔa dɔ!
  Eye Laska do ɣli kple dzidzɔ be:
  - Eii! Ʋu ma ƒomevi le mewò. Eyata míeda vo o.
  Dominica ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Gake esia nye vɔ̃ɖinyenye! Ne àte ŋui la, ɖe wò afɔkpodzi ɖa. Eye nàgatsɔ afɔ si sɔ nam ake.
  Nymph la ʋuʋu ta be:
  - Ao! Ele be wò ŋutɔ nàwɔ esia xoxo.
  Nyɔnuvi si tsi mɔ̃ me la do ɣli be:
  - Aleke esia ate ŋu adzɔe?
  Weasel do susua ɖa be:
  - Bu alesi nàdi be yeƒe afɔ nanɔ le susu me, zi wò ɖusibɔ ƒe asibidɛ gã kple asibidɛ dzi, eye ele be nàkpɔ dzidzedze!
  Dominic xɔe eye wòɖee fia. Emegbe click la va.
  Eye le esi teƒe be akpɔkplɔ ƒe afɔ nanye afɔ la, afɔ aɖe do le afɔkpa si wotsɔ lãfu wɔe me eye wotsɔ tsikpedzifefe aɖe kpe ɖe eŋu. Eye wògava nɔ bɔbɔe wu esime tsikpedzifefea nɔ ɖiɖim le kpe gbadzɛawo dzi.
  Nymph la ko alɔgbɔnu hedzi ha be:
  - Nufialawo faa, .
  Ɣeyiɣi gbegblẽ ɖe ŋuwò...
  Mekpe fu dzodzro kple nyɔnuvia, .
  Akunyawɔla bibitɔ kekeake!
  Dominica do dziku be:
  - Menye afakalae menye o. Eye ɖeko megale nu srɔ̃m kokoko. Gake sidzedze ƒe mɔ la mele bɔbɔe akpa gbeɖe o ... Ẽ , yi sinimawo me!
  Weasel ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ẽ, le sinima me la, ɖewohĩ ele nenema wu gɔ̃ hã. Eye esiae nye míaƒe kuxi gãtɔ ya.
  Nyaselawo gadze ƒuƒoƒo gɔme ake: enye nukpɔkpɔ si doa dzidzɔ na ame. Ne míagblɔe tututu la, nyɔnuvi ƒomevi ɖesiaɖe le afisia. Eye akpe na wò ɖe ema ta. Nyɔnuvi fefewɔla la dze agbagba be yeagabu tame ake eye yeatrɔ yeƒe afɔ. Gake fifia ya nane do le mɔdodowo dzi kple radar, togbɔ be ele sue hã.
  Dominica dzi ha evɔ mebu eƒe mɔkpɔkpɔ nyui o:
  Mele biabiam tso mia si be miagawɔ nuku na mi o
  Ne akunyawɔwɔ dzɔ la...
  Ne edzɔ, ne edzɔ la, .
  Ne akunyawɔwɔ dzɔ!
  Nymph la ko alɔgbɔnu ɖe eŋu eye wòde dzesii be:
  - Ẽ, be nàyi kple wò gbe la, ele be ŋutete nanɔ asiwò be nàzã akunyawɔwɔ hã!
  Emegbe nyɔnuvi hobbit aɖe ƒu du va wo gbɔ hedo susua ɖa, eye wònɔ eƒe akunyawɔti la ƒom be:
  - Mina míawɔe nyuie wu! Eye nyae, ƒe akpe afã ƒe hehexɔxɔ le asinye!
  Weasel tsi tre ɖe eŋu be:
  - Ao! Na eya ŋutɔ nawɔe!
  Dominica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  Nye susu bu, nye susu bu, .
  Nye ŋutɔ mawɔe, nye ŋutɔ mawɔe!
  Eye nyɔnuvia gagblɔ nya aɖe le ɣlidodo me si da asi ɖe edzi. Eye emegbe eƒe afɔ si le abe aʋawɔʋu si me radar le ene la gava nɔ eƒe nɔnɔme dzeani si nɔ esi tsã la me mlɔeba. Eye eva dze abe ɖe wowɔe ɖe ɖoɖo nu ene.
  Dominica tsi tre heʋuʋu eƒe asibidɛwo. Eƒe seselelãme va nɔ dzidzɔ kpɔm, eye wòdzi ha be:
  Mí nyɔnuviwoe nye ŋusẽtɔwo wu le xexeame, .
  Eye, xɔ dzinye se, màkpɔ atsyɔ̃ɖonu siwo fa wu o...
  Míanyrɔ míaƒe futɔwo ɖe nugododeƒe ŋutɔŋutɔ , .
  Eye adze abe exɔ ƒe blaeve ene tegbee!
  Le ema megbe la, tugbedzedzea, ako nu ahako nu, atsɔ eƒe aɖu gã siwo le keklẽm la afia.
  Dominika dze ɣeɖuɖu gɔme, eye eƒe afɔ ƒuƒluwo kɔ ɖe dzi le yame. Eye wòdzi ha be:
  Nyee nye afakala si fa miamiamia ŋutɔ
  Ne metre nye afɔ la, adze anyi...
  Melɔ̃a titri afɔ ƒuƒlu
  Bu eŋu be enye nusi sɔ ŋutɔŋutɔ!
  Esia nye eƒe hadzidzi - ɖeko wònye gã eye wòfa!
  Togbɔ be le go bubu me la, ele bɔbɔe ŋutɔ eye mesesẽ o hã. Ẽ, nyɔnuvia le ale gbegbe be nu maɖe fu na wò o.
  Nyɔnuvi hobbit la de dzesii be:
  - Esrɔ̃a nu kaba ŋutɔ!
  Eye wòʋuʋu eƒe afɔ siwo wotsɔ asigɛ siwo ŋu kpe xɔasiwo ɖo atsyɔ̃ na le afɔkpodzi, eye wotsɔ asigɛ ɖe asibidɛ ɖesiaɖe ŋu.
  Edze abe ɖevi ene, gake ne míebu kpeawo ƒe xexlẽme ŋu, vevietɔ le eƒe abɔwo te la, enye afakala si le ɖoƒe kɔkɔ aɖe.
  Weasel ʋuʋu ta na nyɔnuvia be:
  - Mekpɔ wò le afi aɖe. Ðe nènye, le vome, Fiavinyɔnu Alsou ?
  Hobbit nyɔnua ʋuʋu ta be:
  - Ẽ , aleae wòle! Gake ènya, Marquis, kple nyɔnuvi sia si tso ɣletinyigba Anyigba dzi la, màkpɔ kuxi aɖeke o!
  Weasel lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Nyui! Gake manya wɔ ne menye nenema o. Nyateƒee, xexe sia tɔgbee nye esia si mate ŋu awɔ kuxiwo kple afɔkuwo manɔmee o.
  Dominic wɔ kaba tsɔ kpe ɖe eŋu be:
  -Agbe si me adventures kple exploits mele o la tea ɖeɖi ame ŋu akpa. Ele abe mɔli si me atadi mele o ene!
  Fiavinyɔnu Alsou lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ɛ̃, esɔ! Ema tae ame vɔ̃ɖiwo nye. Wo dometɔ ɖeka ɖe dɔvɔ̃ aɖe si wua vidzinu si ŋu ŋusẽ le wu la ɖe go.
  Dominica dzi ha kple hũɖeɖe be:
  Màte ŋu anɔ agbe nyɔnuwo manɔmee o, nyateƒee, .
  Gake ŋutsuwo manɔmee la, dzidzɔ hã meli o...
  Eva dzɔ nenema, evɔ̃ɖi ŋutɔ, .
  Ne aƒetɔ sesẽ aɖeke meli o!
  Weasel lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ɖewohĩ! Gake le afisia la, abe alesi wogblɔnɛ ene la, yi nuevee wònye. Le go ɖeka me la, gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu meli o, gake le go bubu me la...
  Nyɔnu hobbit la tsi tre ɖe eŋu enumake be:
  - Ao! Vɔ̃ɖi tso goawo katã me. Eyata mehiã be woaƒo nu totro o. Ŋutsuwo hã hiã.
  Dominica ɖo eŋu be:
  - Atsuwo le lãwo me. Le ame ɖekaɖeka siwo si nunya le gome la, nane to vovo.
  Weasel ko nu heɖo eŋu be:
  - Ẽ, na ŋutsuwo, nyateƒee. Eye nyemekpɔ nya aɖeke magblɔ o.
  Akpakpa geɖe siwo ƒe fuwo le abe aŋutiɖiɖi ene eye woƒe nuyiwo wotsɔ sika wɔe la dzo to wo ŋu. Xeviawo doa dzidzɔ na ame ŋutɔ. Ðeko wònye lɔlɔ̃tɔ le akpa ɖeka. Gake le go bubu me la , vivisese ƒe anyimanɔmanɔ aɖewo hã nɔ wo me.
  Dominica xɔ ɖe eteƒe:
  - Nukatae wotsɔ sika wɔ akpakpawo ƒe nuyiwo?
  Weasel ɖe eme be:
  - Ame aɖeke metsɔ sika wɔe o! Esia le alea elabena wotsɔa topaz ƒoa strawberrywo.
  Nyɔnuvi fefewɔla la ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Nu ka? Le topaz gomea?
  Nyɔnuvi hobbit la ʋuʋu ta be:
  - Ẽ, strawberry mawo tɔgbe li! Nuka, mènya o?
  Weasel de dzesii be:
  - Aleke wòawɔ anya? Ele míaƒe xexeame nyitsɔ laa ŋutɔ.
  Vidzinu dzẽ teƒenɔla etɔ̃awo na woƒe ablaɖeɖe kabakaba. Eye woƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo le pink la nɔ keklẽm.
  Aƒewo dze ƒo xlã , kɔkɔ, siwo ɖi pink, purple, emerald drills siwo nɔ dzi yim. Eye edze abe etsɔme ŋu nya si gbɔ eme ene. Yameʋu aɖewo gɔ̃ hã nɔ yame. Ne míagblɔe tututu la, tasiaɖam aɖe si wotsɔ sika wɔ eye wotsɔ daimɔnd ƒoe, si sɔ ade siwo ƒe aʋala le abe sno ene hea la ƒu du va to afima.
  Nyɔnuvi etɔ̃awo katã da akɔ vie. Gake edze abe ɣeyiɣi aɖeke menɔ bubumea si na tugbedzedzewo o ene, eye ame etɔ̃awo ƒe ha la kplɔe ɖo yi ŋgɔe.
  Tɔdzisasrã aɖe nɔ ŋgɔ, edze abe bɔlƒoƒe gã aɖe ene. Edze ƒã be afimae woƒua du le.
  Marquise-nymph la do susua ɖa be:
  - Ele be míakpɔe ɖa be nukpɔkpɔ ƒe nunana le míaƒe sukuvi si hã. Eyata míade duɖimekekeawo.
  Wotsɔ klosalo kple ga si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi wɔ gli kɔkɔ aɖe si wotsɔ lãgbalẽ wɔe, si wotsɔ dzonu kple kpe blɔ kple aŋutiɖiɖi aɖewo ƒo xlãe, kpakple ahuhɔ̃e si ɖoa ŋku Czechtɔwo ƒe ahuhɔ̃e dzi . Eye edze tugbe ŋutɔ.
  Eye le mɔnu la, tsidzɔƒe eve nɔ axawo dzi, siwo tsɔa yameʋu siwo le amadede vovovowo me ƒua gbe tso srɔ̃tɔ dzetugbe siwo wotsɔ sika wɔe gbɔ: - elf aɖe si nɔ atuu wɔm na elf ŋutsuvi aɖe.
  Ẽ, nusianu dze tugbe ŋutɔ. Eye nyɔnuviwo ƒe dzɔla aɖe le agbo nu. Azɔ hã enya kpɔ ŋutɔ eye le kekeli me, klosalo ƒe aʋawɔnuwo.
  Nusianu dzena nukutɔe ale gbegbe. Vidzinu dzɔdzɔe teƒenɔla geɖe ŋutɔ le afima.
  Dominika ɖo ŋku sinima si ku ɖe Gulag Ƒukpohatsotsoa kple nyɔnuwo ƒe asaɖaa ŋu dzi. Nyɔnu siwo katã nɔ afima la, abe ɖe wotiae ene, nye ɖekakpuiwo, dze tugbe, eye wodo awu ʋlaya siwo na woƒe afɔ dzeaniawo dze keŋkeŋ. Enyo, esi wònye be dzomeŋɔli xɔa dzo eye ɖewohĩ dzoxɔxɔ gɔ̃ hã le Siberia ta la, nyɔnuviawo nye afɔ ƒuƒlu. Nusi na sinima la xɔ ŋkɔ ŋutɔ le ŋutsuwo dome. Eye Dominica wɔ Komsomol me tɔ aglãdzela aɖe si wɔ ɖoɖo ɖe nyɔnuviwo ƒe aglãdzedze blibo aɖe ŋu la ƒe akpa aɖe. Eye ame dzetugbeawo xɔ aʋawɔnuwo gɔ̃ hã, eye woxɔ NKVD ƒe asrafoha blibo aɖe le aʋawɔwɔ me, eye wote ŋu ɖu edzi.
  Nyateƒee, sinima la va fa miamiamia. Eye aʋawɔla siwo ƒe afɔ ƒuƒlu, siwo ƒe nu léa dzi na ame, siwo dze tugbe la dzena abe ɖe wo de ŋgɔ ŋutɔ ene.
  Le mɔa nu la, ele be Dominika nawɔ Fandera ƒe tɔɖiayɔvi, amesi wɔ ɖoɖo ɖe gamenɔlawo ƒe ʋunyaʋunyawɔwɔ ŋu, gake woate ŋu axe mɔ ɖe sinima ma tɔgbe nu hafi. Eye ɖeko wowɔe sukuvi nyui aɖe kple Komsomol me tɔ.
  Dominica de ta agu na nyɔnuvia tso dzɔla la gbɔ. Kasia, tso Anyigba te tututu, abe jack si do tso snuff box me ene la, ʋɔ driba aɖe ti kpo do go. Sue , lolo vie wu albatross, eye ta etɔ̃ le eŋu.
  Edzo yi nyɔnuviawo gbɔ, eye gbe aɖe ɖi be:
  - Gbugbɔ na nɔvinye!
  Nymph marquise ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Esia manya wɔ o, Belka.
  Le esia ta la, ʋɔ driba nyɔnuvi si ƒe nudanu nɔ keklẽm le ɣe etɔ̃awo me kple dziŋgɔli ƒe amadedewo katã, eye eƒe aʋalawo nya kpɔ ale gbegbe be wole ʋuʋum le ŋkume la te gbeɖeɖe.
  - Medi nɔviŋutsu! Nɔviŋutsu aɖee medi! Afikae wòle!
  Nyɔnuvi hobbit la do ɣli be:
  - Ɛ̃, mía ŋutɔwo míele vovom le alesi míatrɔ míaƒe ŋutsuwo ava mía gbɔ ŋu bum. Eye mehiã be woawɔ nusiwo me susu mele o.
  Ʋɔ driba nyɔnuvi la, nukae nàte ŋu axɔ le vi aɖe si la, fa tu eye wònɔ ɣli dom, henɔ ti kpom yi Dominica:
  - Menya be àte ŋui! Wòe nye ame tiatia la!
  Nyɔnuvi si woƒo la ko alɔgbɔnu hedzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  - Nusianu si mate ŋu adzɔ o, xɔ dzinye se, ate ŋu adzɔ, .
  Gake kuxi sia gbɔ kpɔkpɔ sesẽ ŋutɔ...
  Gake ne ètena ɖe wò ahɔhɔ̃ dzi esime nèle fefem la, .
  Mate ŋu azu Jedi nyɔnuvi dzetugbe aɖe !
  Ʋɔ driba nyɔnuvia do dzidzɔ eye wòdo ɣli tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Wò susu melolo abe asibidɛ ene o, .
  Genius, ènya, le Anyigba dzi...
  Eye ŋutsuvi dzetugbe aɖe le lalayem, .
  Le sɔ si le tsatsam dzi!
  Dominika se le eɖokui me be yeko nu eye wòko alɔgbɔnu:
  - Ʋɔ driba aɖe si le sɔ dzia? Aleae wòdzenae!
  Marquise la de dzesii be:
  - Nuka, mènya kpɔɖeŋunyagbɔgblɔ ƒe nukpɔsusu o !?
  Nyɔnuvi fefewɔla la ko nu eye wòde dzesii be:
  Míate ŋu aku le afi sia afi
  Le ɣeɖoto gɔ̃ hã me la, amber...
  Le goawo katã me la, míenɔa agbe faa, .
  Ẽ, femaxee!
  Le kpɔɖeŋunyagbɔgblɔ nu!
  Ʋɔ driba nyɔnuvia ɖe asi le akaɖiwo ŋu le eƒe nu me, eɖi akaɖi, eye wònɔ ɣli dom be:
  - Esia nye hadzidzi lɔlɔ̃tɔe. Gake , medi be amedzro dzetugbe si tso Anyigba si womenya o dzi nawɔ nu dodzidzɔname bubu aɖe.
  Dominica tsɔ abɔta ƒoe eye wòde dzesii be:
  - Menya be nye gbe ƒoa gaku siwo mevɔ̃ɖi wu nunchucks siwo ƒoa nukuwo ƒe ƒuƒoƒo o. Ke hã, ele be magate nye gbe ɖe te ake! Eye nuka tae? Afikae woazã ga le le afisia?
  Marquise la tsi tre ɖe eŋu be:
  - Gbã la, àtso wò ga ɖe sɔ siwo le sɔdoƒea dometɔ ɖeka dzi eye nàdze agbagba adzi wò fiadu ɖe edzi. Eye evelia, nyɔnuvi sia menye ʋɔ driba sue aɖe ko o, ke boŋ enye fiavinyɔnu hã. Ana eƒe asigɛ si me akunyawɔwɔ ƒe ŋusẽ gã aɖe le la wò. And for this , xɔ dzinye se, enyo be nàte kpɔ ahadzi ha nyuie!
  Dominica ʋuʋu ta si le keklẽm la ɖe eƒe kɔ sesẽa dzi eye wòde dzesii be:
  - Le go sia me la, mekpɔe be nane li si woate kpɔ! Gawu la, aleke nàwɔ agbe ɖevi!
  Ʋɔ driba nyɔnuvia ƒo ɣli be:
  - Nyemenye ɖevi kura o. Nyee nye fiavinyɔnu eye mate ŋu awɔ esia! Madzo ayi wò ɣletinyigba dzi. Eye matɔ dzo wò fiadu.
  Dominica ƒo nu kple hũɖeɖe ŋɔdzitɔe be:
  - Eye yameʋuɖoɖo le mía si na amewo abe wò ene! Nukae nègblɔ na esia, gbemelã?
  Ʋɔ driba nyɔnuvia ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Woaɖo wò ɖe kpekuƒewo. Àwɔ dɔ amama kple kɔsɔkɔsɔ le orc dzikpɔlawo ƒe ƒoƒo te.
  Nyɔnuvi hobbit la ʋuʋu ta be:
  - Ẽ, ate ŋu awɔe! Gawu la, amegbetɔe nènye. Eye míaƒe amewo... Wobua wo be wole ɖoƒe si bɔbɔ ɖe anyi wu, le susu geɖewo ta.
  Weasel la ƒo nu kple ɣli be:
  - Eyata anyo be nàdzi ha! Dukɔmeviwo ƒo ƒu ɖe afisia xoxo, eye míakpɔ ga hã.
  Le nyateƒe me la, toɣliɖeɖe aɖe do mo ɖa le ameha si nye ŋutsu alo nyɔnu dzẽ teƒenɔla vovovowo dome, eye wose asikpeƒoƒo kple ɣlidodo be:
  - Dzi ha, seƒoƒo sue, mègakpe ŋu o!
  Enyo, ŋutsu, na míaƒo ha!
  Míedi be míaɖo to paradisoxevi la ƒe ɣlidodo!
  Dominica ƒo nu sesĩe eye wòdze hadzidzi gɔme;
  Elfa ƒe ƒuta keke , togbɛ, .
  Ƒutsotsoeawo ƒua du kple glazed keklẽ...
  Elfia va zu nye dedukɔ, .
  Nightingale ƒe trill dzia ha wɔnuku aɖe na mí!
  
  Le tɔdziʋu gbadza aɖe me la, mía kple nye lɔlɔ̃tɔ míele tɔdziʋu kum, .
  Zlata Val ɖe asi le eƒe ɖaƒoƒoawo ŋu.
  Aleke wònyo na nye kple nye lɔlɔ̃tɔ enye si be míanɔ anyi ɖekae, .
  Ewɔ nublanui ŋutɔ be màtsɔ tɔƒodeti alé atiglinyi o.
  
  Ao, menye tsi o, megbe si le ɣli dom, .
  Dzɔdzɔmenuwoe naa champagne mí.
  Anyigba sia le abe vidada lɔlɔ̃tɔ ene nam, .
  Anyigba ƒe dɔmenyonyo le fia ƒe awudodo me!
  
  Eɖina abe dzonu ene le ɣletia ƒe keklẽ te
  Eƒua tsi abe anyiwo ƒe ha aɖe si ƒe aʋala nye klosalo ene...
  Ðetugbui leaƒe, èle abe mawudɔla si ku drɔ̃e nam ene, .
  Le fɔmaɖimaɖi ƒe mo - Madonna si le dzadzɛ wu!
  
  Ʋeʋẽ la nye anyitsi, eye taɖa la le abe seda ene, .
  Nuyiawo ma abe satin ene.
  Mexɔe se be ɣeyiɣi si míele mɔ kpɔm na ɣeyiɣi didi aɖe la va ɖo, .
  Gliwo ava zu nu ŋutɔŋutɔwo!
  
  Míaƒe nuyiwo ka asi mía ŋu le dzidzɔ gã aɖe me, .
  Vivi la le ale gbegbe be nya aɖeke megali o .
  Xɔ dzinye se be ènye tugbedzedze si mele anyigba dzi o, .
  Lot lae atso nya me, atsɔ gaku la aƒu gbe ɖe dzi wu!
  
  Nugbugbɔgbugbɔawoe nye esi, .
  Míaƒe dzidzɔ si le ahom la ƒe hũɖeɖe kple nukoko.
  Kerubi akpɔ luʋɔ ƒe kɔkɔenyenye ta, .
  Ame si wotia la atsɔ nuvɔ̃ siwo woŋlɔ ɖi la aƒu gbe ɖe nugoe la me.
  
  Ao, nyae, ame nya kpɔ wu wò le Anyigba dzi, .
  Dzodzo le bibim abe dzo si le keklẽm ene le nye dzi me!
  Míanɔ dukɔ nyuitɔ kekeake me, .
  Mina míaʋu fesreawo kple ʋɔtruawo ayi yamenutome!
  Aleae tugbedzedzea dzi ha wɔnuku aɖee. Eye nyɔnuvi siwo ƒe amadede to vovo la ƒo asikpe ɖe eta. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, woda gaku, siwo dome sika hã nɔ. Eye esia nyo ŋutɔ .
  Nyɔnuvi si nye hobbit la ʋuʋu eƒe akunyawɔti, eye ga la te ƒuƒoƒo ɖe vovo wɔwɔ le eɖokui si. Eye gaku siwo le amadede vovovowo me ƒe sɔti blibo aɖe tsi.
  Ʋɔ driba nyɔnuvia hã ƒo asikpe, eye emegbe wòɖe dzo bibi siwo le dzo dam le eƒe ta etɔ̃awo me. Le ema megbe la, egblɔ kple susu be:
  - Esia nyo ya, gake mesɔ gbɔ o! Mehiã wò hã be nàdzi ha nam!
  Dominica blu ɖe eta hebia be:
  - Ðe ema menye nusi gbɔ eme oa?
  Marquise la ƒo nu tsi tre ɖe eŋu be:
  - Èdi be yeaxɔ asigɛ xɔasi sia tɔgbe ɖe ha ɖeka ko ta? Enyo, ènye amemabumabutɔe ! Dzitsinya nanɔ asiwò, elabena asixɔxɔ le asinudɔwɔwɔa ŋu.
  Nyɔnuvi hobbit la ƒo nu kple ɣli be:
  - Nu ɖesiaɖe kple eƒe asi. Eye zi geɖe la, le asinudɔwɔwɔ xɔasi aɖe gome la, ele be nàwɔ didi etɔ̃ dzi, alo awɔ dɔ etɔ̃. Esiawoe nye seawo. Eye wò ŋutɔ se nusitae gɔme!
  Nyɔnuvi vovovowo ƒe nyaselawo ƒoa asikpe henɔa afɔ ƒuƒlu ƒom, eye ƒã ŋutɔ hafi wotsɔa afɔkpawo ƒoa afɔkpodzi:
  Va, nàgadzi ha aɖewo!
  Míedi be míadzi ha!
  Afa miamiamia ŋutɔ !
  Wɔ lɔlɔ̃nya la!
  Míaxe fe na wò nyuie!
  Weasel ʋuʋu ta na Dominika be:
  - Enyo, mègagbã o! Va, dzi ha!
  Eye tugbedzedze dzeani la ʋuʋu eƒe ɖa si le keklẽm eye wòle keklẽm. Etre eƒe afɔ ƒuƒlu siwo me lãmekawo le la nu hedzi ha, kple seselelãme kple mo ƒe dzedzeme gã aɖe;
  Míaƒe nyateƒe, míaƒe nyateƒe
  Xɔse tsɔtsɔ ɖe asi le eme!
  Eye menye etsɔ o, eye menye etsɔ hã o, .
  Eye egbea ɖe Fofonyigba la!
  
  Míedea bubu míaƒe Elf ŋu , .
  Le nyateƒe me la, eyae nye xexeame katã, nya xexeame!
  Míaƒe aflaga dzĩ si nye Dadanyigba, .
  Eye dzodzro aɖeke meli si klẽna wu ema o!
  
  Mɔɖela la doa gbe na menye akɔta o, .
  Eƒe dzesie nye Dadanyigba ƒe aflaga!
  Míewɔ avu kple futɔa aɖaŋutɔe, .
  Nusiwo wowɔ ƒe ŋutikɔkɔe le kpukpui me!
  
  Nyae be xɔse ɖeka koe le ɣletinyigba la dzi, .
  Xɔse le lɔlɔ̃tɔ , elfinism kɔkɔe!
  Ale be ɖevi kpɔdzidzɔwo nako nu, .
  Orcism nate ŋu agbã ɖe aʋli me !
  
  Ðevi koe sɔdola ɖesiaɖe nye, .
  Le gbe kple tɔsisiwo dzi afɔ ƒuƒlu...
  Gake fifia winch le esi, .
  Dashingly tsɔa akplɔ ƒoa ga gbadzaa!
  
  Ame aɖe tsɔa mɔ̃wo ƒoa tu si wotsɔna ƒoa tu, .
  Enyo, ame aɖe le tu dam tso abɔta!
  Aflaga dzĩ la dzona abe aflaga dzĩ ene, .
  Míeƒoa futɔ vɔ̃ɖiwo fefenya manɔmee!
  
  Mía tɔgbuiwo tsɔ dzideƒo xɔ Orklin , .
  Enyo, ke míawo ya ɖe? Míele mɔ dzi yina Mars!
  Amewoe míenye, ke menye macaque siwo le alɔdze aɖe dzi o, .
  Futɔa ƒe asibidɛ ƒoe ɖe ŋkume tututu!
  
  Gake míenya alesi míaɖe modzaka hã, .
  Miƒo kpẽa, miƒo kpẽwo!
  Ðeviwo ƒe mo dzeani ŋutɔ, .
  Eye dzeside ene kple atɔ̃!
  
  Aʋawɔwɔ dodokpɔ sesẽtɔ kekeake - .
  Esia me toto le abe ku ene!
  Gake le ku me la, aflaga si ŋu akaɖi le le mía si, .
  Elventɔwo ƒe akɔbli-mɔ̃a mate ŋu adze anyi o!
  Nyɔnuvia dzi ha nyuie eye aɖaŋutɔe ale gbegbe eye le ɣeyiɣi ma ke me la, eɖu ɣe, eye eƒe afɔwo blea ame ale gbegbe. Ðeko wòwɔ nublanui be ŋutsu aɖeke menɔ afima si akpɔ ŋudzedze ɖe eƒe tugbedzedze ŋu o. Eye nyɔnuvia si le ɖoƒe gã aɖe, eye aʋawɔla la ɖea eƒe nyaƒoɖeamenu kple nɔnɔme gã la fiana.
  Eye nyɔnuvi alafa geɖe ƒo ƒu xoxo, eye wole toɣli ɖem. Wotsɔa ga ƒua gbe, eye nyɔnuwo ƒe ŋutilã siwo nye sɔhɛ, yeye, kple ami ʋeʋĩ kple ami ʋeʋĩ xɔasiwo ƒe ʋeʋẽ sesẽ ŋutɔ. Nu geɖe li si ana wò ta natrɔ le afisia.
  ati gaku eve aɖewo gɔ̃ hã nɔ anyi , si nyo ŋutɔ. Gake pepa ga si wozãna zi geɖe na ɣletinyigba Anyigba la medzena le mɔ aɖe nu o. Eye esia mebɔ na Dominica le mɔ aɖe nu o. Ɣeaɖewoɣi la, susuwo nɔa susu me na wò ku ɖe alesi gbegbe wonye lã wɔadãwoe le afisia ŋu. Ke elektrɔnik-kaɖi siwo wotsɔ xea fe ya ɖe? Enyo, esia wɔ nuku ŋutɔ na ŋgɔyiyi ƒe ɖoƒe sia.
  Eyata ame aɖe tsɔ abolo si woɖu afã kple afã kple kreme ƒu gbe ɖe nyɔnuvi hadzila aɖe ƒe afɔ ƒuƒlu te.
  Nyɔnuvi hobbit la tsɔ dzikedzo ƒo aboloa tso eƒe atikplɔa me. Eye wògbã enumake.
  Atsyɔ̃ɖoɖo sue la de dzesii be:
  - Mègawɔ nenema ake o! Ga koe!
  Weasel la dzi ha be:
  - Wɔ ga! Di ga!
  Ŋlɔ kuviawɔwɔ, kuviawɔwɔ be...
  Di ga! Di ga!
  Ne ehiã la, ŋkeke bliboa ya teti!
  Ʋɔ driba nyɔnuvia ʋuʋu eƒe aʋalawo henɔ ɣli dom be:
  - Enyo, subɔsubɔdɔ eveliae nye esia! Gake be nàxɔ asigɛ si wotsɔ asi wɔe la , èhiã etɔ̃lia hã!
  Dominica do eƒe ŋgonu eye wògblɔ kple gbe si me kakaɖedzi le be:
  - Ne èdi la, adzɔ dzi nam be magadzi ha na wò ake! Ne mato nyateƒe la, melɔ̃a hadzidzi.
  Nyɔnu siwo ade akpe ɖeka, siwo nye ŋutsu alo nyɔnu nyenye teƒenɔlawo, ƒe nyaselawo do ɣli eye wotre woƒe afɔ ƒuƒlu siwo le atsyɔ̃ɖoɖo me, siwo le abe nyɔnuvi ene la katã kloe:
  - Gadzi ha ake! Migadzi ha ake!
  Bravo, encore, encore! Bravo, encore, encore!
  Ʋɔ driba nyɔnuvia tsi tre ɖe eŋu, eye wòkɔ eƒe gbe dzi be:
  - Ao! Na asigɛ ma tɔgbe ɖe hadzidziwo ta ko! Le afisia la, ele be wòawɔ nane si ŋu asixɔxɔ le wu eye le ɣeyiɣi ma ke me la, wòasesẽ wu.
  Tɔtɔ aɖe si me dziɖeleameƒo nɔ. Nyɔnuvi siwo wu akpe ɖeka siwo tso ameƒomevi vovovowo me tsi tsikpe me le mɔkpɔkpɔ me.
  Kasia ŋutsuvi aɖe do. Gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu le wo dome la teƒenɔla ɖeka kolia. Amegbetɔƒomea mee wònye, awu kpui koe wòdo, lãmeka le eŋu eye kluvi ƒe dzesi le eƒe abɔta, edze abe exɔ abe ƒe wuieve ene eye edze ƒã be woƒoe wu zi ɖeka. Esi wònɔ du dzi yina, eƒe afɔkpodzi siwo me ke le, siwo le abe ɖevi ene la nɔ keklẽm ɖo ta ʋɔ driba nyɔnuvia gbɔ la, edze klo henɔ ɣli dom be:
  - Mina woaɖe asi le ŋunye! Gbugbɔ nye ɖoƒe nam!
  Ʋɔ driba nyɔnuvia ʋuʋu ta heɖo kpe edzi be:
  - Eyae nye ema! Ŋutsuvia avo ne àte ŋu atrɔe wòazu elf!
  Dominica keke eƒe asiwo ɖe enu be:
  - Gake esia manya wɔ o!
  Marquise-nymph la do susua ɖa be:
  - Kluvivi sia nye fiaɖuƒe gã aɖe ƒe fiakukufia nyitsɔ laa, si ŋkɔe nye Oenomaus. Eye fifia, eva zu ŋutsuvi si tso ameƒomea me kple kluvi be wòaƒo asa na abosam ƒe dɔvɔ̃. Gawɔe elf-fiavi ake, eye emegbe ɖewohĩ míate ŋu alé ka si le tangle bliboa me!
  . TA No. 4 lia.
  Hobbit fiavinyɔnua ɖo kpe edzi be:
  - Esia nye wò mɔnukpɔkpɔ, Dominic. Eye mía tɔ hã. Atsuawo katã kloe bu. Eye ame sia, togbɔ be mevɔ̃ɖi o hã la, ebu eƒe dzesideŋkɔ kple ɖoƒe, eye eƒe ŋutilã gɔ̃ hã bu, eye wòva zu amegbetɔ kluvi.
  Ŋutsuvia ʋuʋu ta si me kɔ eye wòtso ta be:
  - Woƒoam gbesiagbe ale be nyematrɔ zu kpe o! Le susu aɖewo ta la, kluvi siwo woƒo lae te ŋu nɔa te ɖe dɔvɔ̃a nu wu!
  Dominica keke eƒe asiwo ɖe enu heɖo eŋu be:
  - Ẽ, nyemenya alesi mawɔ aɖe dzi le eƒo o! Eye be fiavi la hã nye ɖevi?
  Kluviŋutsua ʋuʋu ta.
  - Ao, ame tsitsi ŋutɔe menye! Gake esi wòte tɔtrɔ zu kpe la, weasel nymph zã akunya tɔxɛ aɖe. Mezu kluvi ɖekakpui eye woƒom. Esia na ɣleti geɖe su asinye, togbɔ be ese veve hã, gake menɔ agbe. Gake kaba alo emegbe la, esia awu enu. Gawu la, ele be woaƒom sesĩe, eye gbesiagbe la, ele nam, alo matsɔ kpe kpekpewo, alo atrɔ tasiaɖamfɔ!
  Nyɔnuvi si nye nymph la ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃! Esia koe nye mɔ si dzi woato ahe kpedɔvɔ̃a ƒe ŋusẽkpɔɖeamedzi ɖe megbe le mɔ aɖe nu. Amegbetɔƒomea ƒe kluvi ŋutsuviwo gakpɔtɔ le tomenukuƒea siwo mevɔ̃ɖi haɖe o eye wole dɔ wɔm. Gake amesiawo koe nye ŋutsu alo nyɔnu si ŋu ŋusẽ le wu teƒenɔla siwo susɔ. Eye emegbe wo dometɔ aɖewo hã trɔna zua kpe eye emegbe wogbãna zua ke.
  Dominica ƒo kpẽ be:
  - Esia nye nu dziŋɔ ŋutɔ! Xexeame katã ƒe afɔku! Eye be wòanɔ agbe ahazu kluvi!
  Ŋutsuvia, si do awu kpui yibɔ si ƒo ƒu wɔ eƒe awuwo katã, eye wòle ka ƒom, eye lãmeka siwo me mekɔ o le ŋutigbalẽ te siwo dze abe ɖe wole tsɛ ene le ami ƒe anyimanɔmanɔ ta la, dzi ha be:
  - Ɛ̃, amegãe menye, eye kluvi koe menye, gake nuka, .
  Ame ŋkutawo nayɔm be...
  Aleke gbegbe wole adzɔge tso gbɔnye, .
  Ŋutsuvi aɖe si ƒe afɔ kɔsɔkɔsɔ gbã!
  Ʋɔ driba nyɔnuvia tsɔ ŋkubiãnya ƒo nu kple ɣli be:
  - Eyata gawɔe elf fiavi ake, eye emegbe àte ŋu axɔ ʋɔ driba ƒe akunyawɔwɔ ƒe asigɛ xɔasi sia!
  Dominica keke eƒe asiwo ɖe enu be:
  - Enyo, èƒo fi de, gɔmesese vevi aɖeke mele asinye le akunyawɔwɔ ŋu o, eye nèbia esia! Nusi, ɖewohĩ, wò ŋutɔ màwɔ o!
  Nymph marquise de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Ðewohĩ míawo hã míate ŋu awɔ esia o ... Nukae nègblɔ?
  Ʋɔ driba nyɔnuvia gblɔ be:
  "Ele eƒe afɔwo dzi ɣeyiɣi didi aɖee nye esia." Eye ʋɔ driba ƒe sukua atɔ kpuie. Eyata, na wòato dodokpɔ siwo mua aha la me gbã , eye emegbe wòadze agbagba be yeaɖe dzi le ŋutsuvi fiavi la ƒe dzi me.
  Dominica ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi.
  - Enyo, aleae, le gɔmeɖose nu la, àte ŋu...
  Nymph marquise la fɔ eƒe akplɔ si le eƒe kɔ ŋu. Eye wòtsɔ eƒe asibidɛwo ƒoe eye wòdze nane gbɔgblɔ gɔme, abe afakaka ene. Ʋɔ driba nyɔnuvia ƒo ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo fia be:
  - Esia nye dodokpɔ sesẽ aɖe nɛ ... Ðe wòate ŋu aʋuʋu nu gbegblẽ geɖe manɔmee ne ezã ultra spell!
  Dominica di be yeaxɔ numekɔkɔ tso nusi ultra spell fia ŋu, gake nymph-marquise la tre eƒe afɔ ƒuƒlu, si wotsɔ asigɛwo ɖo atsyɔ̃ na, eye ahomya aɖe lé nyɔnuvia. Ðeko wònɔ abe ɖe ame dzɔtsu aɖe lée ɖe asi hekɔe ene.
  Nyɔnuvi fefewɔla la ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Titri ka gbegbee nye si!
  Eye ale woawo kple nymph-marquise la, wokpɔ wo ɖokui le fiasãa ƒe mɔnu. Eɖo ŋku Hermitage si le St. Petersburg dzi, ɖeko wòkɔ wu, dzisasrã blaetɔ̃ eye eƒe dzisasrã kɔkɔ. Eye hã, ati damawo kple atsyɔ̃ɖoɖo wu Dzomeŋɔli xɔŋkɔa.
  Dominica keke eƒe afɔwo ɖe enu, tsɔ eƒe asibidɛwo ɖo eƒe axawo dzi eye wòdo ɣli be:
  - Wow !
  Nymph la ɖo kpe edzi kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ẽ, esia nye Ʋɔ driba ƒe Suku ƒe xɔ dzeani aɖe.
  Le agbo la ŋgɔ la, tsidzɔƒe aɖe si ƒe nɔnɔme le abe ʋɔ driba si ta adre ene la nɔ keklẽm kple sika kple ga aɖe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi si le keklẽm si womenya le anyigba dzi o. Eye tsi ƒe tɔsisi aɖe tso nu ɖesiaɖe me ƒu du yi yame, eye wònɔ keklẽm abe daimɔnd ene le akaɖi geɖe siwo woɖo atsyɔ̃ na ƒe keklẽ me.
  Dominica de dzesii be:
  - Ewɔ nuku ŋutɔ be yameʋuawo dzona yia dzi!
  Marquise-nymph la ɖo eŋu kple gbe sesẽ be:
  - Mɔ̃ɖaŋununya ƒe akunyawɔwɔ!
  Ʋɔ driba ƒe ta ɖesiaɖe ƒe ŋkuwo nye kpe xɔasiwo, eye woƒe amadede to vovo. Edze abe ɖe wòle lãmesẽ me ŋutɔ , kesinɔnuwo eye wòvivina ene.
  Mɔdodo siwo le dzadzɛ hã li siwo dzi seƒoƒo dzeaniwo le, eye woƒe aŋgbawo ƒe nɔnɔme kple ƒomevi vovovowo dea vovototo wo dome. Nyɔnuviawo ƒe afɔ ƒuƒluwo zɔ mɔawo ƒe xɔtunu siwo le gbadzaa eye woƒe nɔnɔme le keklẽm la dzi kple atsyɔ̃ɖoɖo kple amenuveve si womate ŋu aɖɔ o. Woƒe ƒexɔxɔ to vovo, gake wo katã nya kpɔ ŋutɔ, wo dometɔ geɖe doa atsyɔ̃ɖonu xɔasiwo.
  Elfwo ƒe akpa gãtɔ nɔ afisia, gake nyɔnuvi amegbetɔwo, nyɔnu trollwo kple hobbitwo hã nɔ anyi. Womate ŋu ade vovototo nyɔnuvi mamlɛawo kple amegbetɔwo dome o. Abe alesi, le mɔa nu la, nye nymphs kple dryads ene. Ðe wònye esi wodoa asigɛ ɖe woƒe afɔ sue siwo nya kpɔ la ƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ŋua?
  Gake nyɔnuvi amegbetɔwo hã ate ŋu awɔ esia.
  Dominika, si nye sukuvi si kɔkɔ vie la, ƒe dzedzeme lolo akpa eye wòtsi akpa ne wotsɔe sɔ kple nyɔnu sukuviawo. Eye esia do ŋukpee ŋutɔ.
  Nyɔnuvia bia nymph la be:
  - Medze abe blemanudzraɖoƒe ƒe ɖeɖefia ene le afisia!
  Marquise la bia kple alɔgbɔnukoko be:
  -Èkpɔ sinima si ku ɖe Harry Potter ŋu kpɔa?
  Dominic ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Ẽ, nyateƒee, mekpɔe. Eye wodze agbagba gɔ̃ hã be yewoagbugbɔ sinima sia awɔ. Enyo, ekema nukae?
  Nymph la de dzesii be:
  - Ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo nɔ afima. Eye le afisia, abe alesi nèkpɔe ene la, ŋutsuvi aɖeke meli o, eye esia gblẽa ɖekawɔwɔ me!
  Dominica de dzesii be:
  - Harry Potter hã nye ɖevi, eye wònɔ bɔbɔe nɛ wu. Gake be woanye ame tsitsi le ɖeviwo dome. Evɔ̃ɖi wu be nànɔ anyi ƒe evelia!
  Marquise la di be yeagblɔ nya aɖe esime nyɔnuvi aɖe si metsɔ afɔ ƒuƒlu o, gake wòtsɔ daimɔnd-kplu le eƒe taɖa me, ƒu du va wo gbɔ. Eko alɔgbɔnu vivi ŋutɔ eye wòdo ɣli be:
  - Wòe nye ame tiatiaa?
  Dominica ko alɔgbɔnu heɖo eŋu be:
  -Ɛ̃!
  Nyɔnuvia ko nu hede dzesii be:
  - Gake ɖewohĩ mènya alesi nàwɔ nu geɖe o! Le kpɔɖeŋu me, ɖe nàte ŋu awɔ atike si womate ŋu akpɔ oa?
  Nyɔnuvi fefewɔla la ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Nublanuitɔe la, ao. Aleke wòwɔa dɔe?
  Nyɔnuvi si do daimɔnd-wu kple ɖa si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi kple aŋutiɖiɖi la ʋuʋu ta. Eye wòɖe aŋetu aɖe le eƒe awu kotoku me. Metrɔ plug la. Eno tsi eye... ebu.
  Dominica blu eƒe ŋku siwo le abe safir ene la le tɔtɔ ta. Eye emegbe mese le ɖokuinye me be nye ŋɔti le ƒoƒom vie. Emegbe wohe eƒe taɖa. Dominica ƒe ŋkuléle ɖe nu ŋu nyuie la kpɔ nyɔnuvi makpɔmakpɔa ƒe afɔ ƒuƒluwo tsɔ afɔ ɖe xɔtunu siwo le amadede vovovowo me dzi eye wodo ke kple ʋuʋudedi suesuesuewo ɖe dzi tso atiwo kple seƒoƒowo me. Nyɔnuvia ʋuʋu aɖaŋutɔe ŋutɔ eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu lé nyɔnuvi ɖetugbui vɔ̃ɖi la ƒe to.
  Edo ɣli. Eye Dominica te ŋu kpɔe. Nyɔnuvia va zu nusi me kɔ abe gbɔgbɔ alo hologram ene. Eye wòdo ɣli kple gbe si vɔvɔ̃ ɖo be:
  - Xɔ abi! Na mayi, nyrui!
  Marquise-nymph la do ɣli be:
  - Aɖaŋutɔe, ẽ! Mesusui xoxo be màte ŋu awɔ naneke o!
  Dominica dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Ne èdze dɔ la, mava
  Matsɔ nye asiwo akaka vevesesea...
  Mate ŋu awɔ nusianu, mate ŋu awɔ nusianu, .
  Nye dzi menye kpe o!
  Nyɔnuvi siwo te ɖe wo ŋu la ko nu. Togbɔ be woɖo atsyɔ̃ na wo hã la, edze ƒã be woƒe awuwo me kɔ ŋutɔ eye woƒe awuwo sɔ, togbɔ be wonye atsyɔ̃ɖoɖo hã. Togbɔ be le go bubuwo me la, ame vovovowo ƒe seselelãme nɔ anyi hã. Togɛ nɔ nyɔnuvi aɖewo ƒe to me, evɔ menɔ togɛ bubuwo me o. Eye ame aɖewo, vevietɔ nyɔnuvi siwo nye hobbit, tsɔa kpewo tsɔa sikasigɛwo dea woƒe ŋɔti me.
  Wowɔ esia, vevietɔ, be yewoato vovo tso amegbetɔ viwo gbɔ, amesiwo ɖi wo nɔewo akpa. Dryads hã lɔ̃a asigɛ siwo le woƒe ŋɔti kple to me. Nyɔnuviwo ƒe fiaɖuƒe dzeani aɖe, tso ƒe adre dzi va ɖo ƒewuiviwo dzi. Gake le elfwo dome la, tsitsi kple sɔhɛmenɔɣi meto vovo kura le dzedzeme gome o, abe alesi wòle le hobbit, troll, nymph, kple dryad dome ene. Gake Dominica dze abe ame tsitsi kple nyɔnuvi dzetugbe ŋutɔ ene, eye fiavinyɔnu ŋutɔŋutɔ ƒe mo si ɖea nu fiana le eŋu. Ðewohĩ eƒe ŋutigbalẽ ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi akpa.
  Ẽ, wona eƒe ŋutigbalẽ gɔ̃ hã kɔ esime wòwɔ Titinaɣeyiɣiwo me nyɔnu bubumewo dometɔ ɖeka ƒe akpa aɖe. Ɣemaɣi la, wobua mo si ƒe amadede biã be enye vidzidzi si mebɔ o ƒe dzesi.
  Le mɔa nu la, menye ɖeko eƒe mo ƒe ŋutigbalẽa kɔ o, ke boŋ eƒe afɔwo hã. Nudzɔdzɔ aɖe dzɔ esime wokplɔe afɔ ƒuƒlu eye wòdo awu ʋlayawo yi xɔtaxɔa gbɔ.
  Ha aɖe gɔ̃ hã nɔ anyi be:
  Ðeɖekpɔkpɔ ƒe ɣeyiɣia ɖo kloe
  Wokplɔ fianyɔnua afɔ ƒuƒlu yi xɔmetsovɔa gbɔ!
  Le atsyɔ̃ɖonuwo teƒe la, edo awu ʋlaya, .
  Akpɔkplɔ ƒe kɔ nye amewulaawo ƒe futɔ!
  Ẽ, edze nukokoedonamenya si gbɔ eme eye le eƒe mɔ nu gɔ̃ hã la, ewɔ nuku ŋutɔ le mɔ aɖe nu . Esi wòɖiɖi vɔ la, eva hiã be wòawɔ Fianyɔnu Semiramis ƒe akpaa. Eye le sinimaɖeɖe siawo me la, womeɖe fotoe afɔ ƒuƒlu o kloe. Ẽ, akpa dodzidzɔname aɖee wònye. Gake edze abe dɔdzikpɔla la melɔ̃e o ene. Edze tugbe akpa eye honey blonde. Eye le Semiramis ƒe akpaa ta la, wolɔ̃ nyɔnu tsitsi aɖe si ƒe taɖa le yibɔ. Eye eva hiã be Dominica nazu kluvi. Eye wotsɔ gayibɔ dzodzoe aɖe gɔ̃ hã de dzesii. Eye wotsɔ asi ƒom, le mɔ gbegblẽ nu ŋutɔ, to ŋutsuwo dzi.
  Ẽ, eye nukpɔkpɔ aɖe nɔ agbalẽdzraɖoƒea. Nyateƒee, futukpɔe wotsɔ wɔ ƒoƒoea, eye ne wotsɔe ƒo wò la, mevea ame o. Gake ne ele alea la, ne wole wò hem hele ƒoƒom , mevivina o.
  Nyɔnuvi sukuviawo ƒo ƒu ɖekae. Emegbe dryad nufiala la do. Edo awu dzĩ aɖe eye wòdo awu si ƒe atsyã to vovo.
  Ezɔ yi Dominica eye wòdo ɣli be:
  -Ènye ame yeyea?
  Ðevi fefewɔla la tsɔ abɔta be:
  - Nyemagblɔe nenema o!
  Nufiala la ʋuʋu ta. Asigɛ aɖe si wotsɔ ga si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi wɔ eye kpe si ŋu fli le la nɔ eƒe ŋɔti me. Edze abe nyɔnuvi ƒewuivi ene hã eye afɔ ƒuƒlu. Gawu la, asigɛ aɖe le afɔbidɛ ƒuƒlu ɖesiaɖe ŋu. Eye esia nye afakaka si de ŋgɔ ŋutɔ xoxo.
  Nymph marquise de dzesii be:
  - Enye sukuvi si si ŋutete le, eye ŋutete le esi!
  Dryad nufiala la tsɔ kpe sue aɖe ƒu gbe ɖe tile si le amadede vovovowo me la dzi eye wòɖe gbe be:
  - Wɔ yeye ale be wòadzo ayi wò asibidɛ me!
  Dominica gblɔ kple gbe blewu be:
  - Telekinesis, alo nukae?
  Le esia ta la, nyɔnuviawo ko nu. Nufiala la do ɣli be:
  - Kaka! Nukatae woƒo ƒu ɖe wo nɔewo ŋu ɖo!
  Gbeɖiɖi kple toɣliɖeɖe si me dzi medzɔ o nɔ anyi. Gake nyɔnuviawo mehe nya o, ke boŋ wote kaka vivivi. Gake le ɣeyiɣi ma ke me la, ŋkuléle ɖe nyɔnuvi yeyea ŋu.
  Nufiala la ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Enyo, va, de se na kpea be wòadzo ayi wò asibidɛ me!
  Dominika, si se le eɖokui me abe bometsitsi blibo ene , do ɣli be:
  - Dzo yi nye asibidɛ me!
  Kpe la meʋuʋu o. Emegbe nyɔnuvia do ɣli kple dziku be:
  - Yameʋuɖoɖo va gbɔnye, kaba!
  Eye emegbe kpe gã aɖe ge eye abe yamenutomeyimɔ̃ ene la, eƒo nyɔnuvia ƒe ŋgonu. ƒoƒoa nyo, ƒunukpeƒetetedɔ nyui aɖe vuvu enumake, eye Dominika ŋutɔ hã dze anyi manyamanya.
  Nyɔnuvi geɖe siwo mekpɔ ɣeyiɣi adzo o, kple ame bubu mawo siwo trɔ la, do nukoko zi ɖeka. Eye nukoko sia ɖo ŋku klosalogaƒoɖokui alafa geɖe ƒe ɖiɖi dzi.
  Nymph marquise la keke eƒe abɔwo ɖe enu eye wòde dzesii be:
  - Ŋutetewo li, eye bubu kawoe! Ne míagblɔe bɔbɔe la, kɔ kpe aɖe dzi afakaka aɖeke manɔmee. Menye nymph alo dryad yeye ɖesiaɖe gɔ̃ hã mate ŋu awɔ esia o.
  Nufiala la lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ẽ, ŋutete le esi! Gake afɔku hã le eme. Menye ɖeko esia te ŋu trɔa ŋutsuawo na mí ko o, ke ewua nyɔnuawo hã. Esia nye ŋusẽ gbegblẽ!
  Marquise la de dzesii be:
  - Nyɔnuvi sia nye diamond si hiã polishing!
  Dominika tsi tre heti kpo tso eƒe afɔwo dzi. Eƒe ta nɔ gbagbãm eye vuvu nɔ eƒe ŋgonu.
  Nyɔnuvia do ɣli be:
  - Eye amekae mawu fifia?
  Nufiala la ɖo eŋu dzikutɔe be:
  - Nye ŋutɔ! Àte ŋu aƒo wò ahɔhɔ̃wo nyuie ŋutɔ. Enye nu nyui aɖe be nyemegblɔ na wò be nàda kpea o!
  Dominica ko nu heɖo eŋu be:
  - Ẽ, le go sia me la, Hiroshima ŋutɔŋutɔ anɔ anyi!
  Dryad ƒe aɖaŋuɖola la bia kple movidzɔdzɔ be:
  -Nukae nye Hiroshima?
  Nyɔnuvi fefewɔla la tsɔ eƒe abɔta, siwo megbɔdzɔ o, eye wòɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Esiae nye du si dzi woda atɔmik bɔmb ɖo, si wɔe be ame akpe blaatɔ̃ ku eye ame akpe alafa ɖeka xɔ abi!
  Nufiala la ƒo kpẽ be:
  - Eii! Wow bɔmb!
  Nyɔnuvi sukuviawo dometɔ ɖeka do ɣli be:
  - Daɖia sia le tsi ɖɔm!
  Eye ame bubu gblɔ kpee be:
  - Trɔa violets wòzua wò towo!
  Nymph marquise tsi tre ɖe eŋu be:
  - Meyi Anyigba dzi wu zi ɖeka, eye melia woƒe Internet zi geɖe, eye menya Hiroshima - nyateƒee. Eye esia dzi ŋɔ ŋutɔ, eye ame geɖe wu gɔ̃ hã ku le afima eye woku le keklẽŋusẽ ta.
  Nyɔnuviawo dometɔ ɖeka do ɣli be:
  - Nukae nye keklẽŋusẽ?
  Dominika ƒo nu le ɣlidodo me, eye wòɖo eŋu kabakaba be:
  - Ne elektrɔnik alilikpo aɖe gbã tso atɔm ƒe nucleus me eye wòzu ionized la, keklẽŋusẽ dzɔna. Atɔm ƒe nucleus ƒuƒlu gblẽa molecule dome kadodowo dome, eye gbagbã siawo gblẽa nu le ŋutilãa ŋu vevie, amegbetɔ kple mesusu be elf siaa.
  Nyɔnuviawo ƒo ɣli le vɔvɔ̃ ta tsɔ ɖo eŋu nɛ. Sueawo dometɔ ɖeka do ɣli be:
  - Dada, mele vɔvɔ̃m na keklẽŋusẽ!
  Nymph-marquise, si woyɔna be Laska, ko nu heɖo eŋu be:
  - Mègavɔ̃ o! Makplɔ wò ava afisia o !
  Dominica de dzesii aɖaŋutɔe be:
  - Wotsɔ keklẽŋusẽ dze mía dzi, .
  Eye afisi woakpɔ bebeƒe le fifia...
  Eye afisiae habɔbɔ aɖe le asiwò - .
  Kpɔ ɖa, wole nye kɔ ƒom!
  Le ema megbe la, nyɔnuvia tsɔe hedze ɣeɖuɖu gɔme. Eye nyɔnuvi bubuawo dze ɣeɖuɖu gɔme.
  Nufiala la ƒo eƒe asibidɛwo . Kpẽ aɖe do le eƒe nu me. Eye alesi nightingale trill la asisie. Nyɔnuvi bubuawo xɔe zi ɖeka eye wòtsi tsikpe me . Aɖaŋuɖola bubu aɖe do le awu yibɔ sesẽ aɖe me eye wòde se be:
  - Afɔɖeɖe ɖesiaɖe!
  Nyɔnuviawo ɖo fli enumake le kɔkɔƒe. Eye wodze azɔlizɔzɔ gɔme, wodzidze woƒe afɔtiwo, eye wokeke woƒe afɔ ƒuƒluwo abe asrafowo ene. Eye wowɔe abe ɖe azɔlizɔzɔ nye nusi wonya nyuie ene, abe dukplɔla ƒe dzɔla ene.
  Nufiala si do awu yibɔ, si wotsɔ safir, emerald kple kpe aɖewo siwo ƒe amadede fa miamiamia siwo womenya haɖe o le ɣletinyigba Anyigba dzi ɖo atsyɔ̃ na la de se be:
  - Azɔ, dzi ha!
  Nyɔnuviawo, siwo nɔ woƒe afɔ ƒuƒlu, siwo ƒe ŋutigbalẽ le dzo dam, siwo le sue eye wonya kpɔ la ƒom la, bia kple gbe ɖeka be:
  - Nuka ŋue woadzi ha le?!
  Aɖaŋuɖola la ɖo eŋu kple gbe fafɛ be:
  - Ku ɖe nusi ŋutsuviawo adzi ha tsoe ne menye dzomavɔ ƒe dɔvɔ̃ aɖeke meƒo wo o ŋu!
  Eye nyɔnuvi-sukuviawo dzi ha le haƒoƒo me eye wotsɔ mo ƒe mo wɔ yaa ŋutɔ;
  Ɣletiviwo le keklẽm le zã ƒe viviti me, .
  Eye klosalo dzinu ƒe keklẽ hã!
  Atsyɔ̃ɖola la blu eƒe ŋku viviawo, .
  Míedo ŋugbe nɛ tegbee!
  
  Ɣe ƒe toɖoɖo dzĩ la do viviti, .
  Gake ŋdi kanya aɖe adze!
  Eye ya la va zu dzidzɔ, toɣliɖeɖe, .
  Tɔdziʋua ƒe ʋuƒoa vuvu!
  
  Nye luʋɔ nye kpe kpekpe, .
  Aʋawɔla la ƒe dodokpɔwo le lalam!
  Eye aflaga la nadzo le ta dzi, .
  Mina míayi mɔa katã dzi vaseɖe nuwuwu!
  
  Dzi la mayɔ fũ kple ʋuʋudedi o , .
  Hɔ̃tsu aɖe ƒe dzodzo kabakaba!
  Togbɔ be ʋua le ƒoƒom, kple dzodzo sesẽ hã la, .
  Maɖo yameʋu abe aŋutrɔ ene!
  
  Willow-tiwo bɔbɔ ɖe tame nam, .
  Mawu Ŋusẽkatãtɔ la trɔ eƒe ŋkume!
  Togbɔ be mènye ame si mewɔa nu abe ɖe nèle ene kura o hã la, .
  Matsɔ ŋusẽ akpe ɖe ŋuwò le aʋa la me!
  
  Le nyateƒe me la, miesubɔa Fofonyigba la anukwaretɔe, .
  Gake ŋutilã la gbɔdzɔ, gbɔgbɔ la le dɔ lém!
  Màve wò o, menya agbe
  Mègana matrɔ azu agbo ƒe dzo o!
  
  Maklɔ ŋkeke siwo va yi ƒe nuvɔ̃wo ɖa, .
  Nu siwo dzɔ va yi la nadzo!
  Èkpɔa, pears le tsitsim le abɔ me, .
  Nɔnɔmetata la agblɔ yameʋua ƒe nɔnɔmetata!
  
  Misubɔ Fofonyigba la kple miaƒe ŋusẽ katã, .
  Ŋlɔ be be ŋutifafa le xexeame!
  Be woagatɔ dzo avewo o, .
  Neva eme be amesiame nanɔ agbe nyuie kpli wò!
  
  Ðeko meɖo eŋu na esia be:
  Aƒetɔ, maɖe anyigba!
  Ale be ɖeviwo nako nu le dzidzɔ me, .
  Ale be mahiã be nàdzra wò ŋutɔ wò amewo dome ɖo o!
  
  Le nyateƒe me la, nyui nɔ te ɖe mía dzi, .
  Amesiame tso nya me - tiatia la nye eya ŋutɔ tɔ!
  Eye tso gbɔwò Ŋusẽkatãtɔ la ƒe kawo, .
  Èlé xexeame katã ɖe wò asibidɛ me!
  
  Míalé wò hã ɖe asi, .
  Le nyateƒe me la, womate ŋu akpɔ Dadanyigba si le kɔkɔe wu o!
  Esi menɔ tu dam la, nye asibidɛwo va nɔ ʋuʋum ŋutɔ, .
  Eye míexɔ ƒe blaeve gɔ̃ hã haɖe o!
  
  Aʋadziɖuɖu nye kutsetse si gbɔ womate ŋu aɖo o;
  Le amesiwo gbɔdzɔ, vɔvɔ̃nɔtɔwo, alo bometsilawo gome!
  Gake asrafoawo ate ŋu akpɔ toawo katã gbɔ, .
  Míatsɔ kpekpeme si gbɔ eme sia ɖe akɔta!
  Emegbe wobu ɖe ʋɔ dribawo ƒe suku ƒe fiasã dzeani la me.
  Eye aɖaŋuɖola si do awu yibɔ la lé ŋku ɖe Dominica ŋu nyuie eye wòde dzesii be:
  - Èdze tugbe ŋutɔ. Vevietɔ na ameƒome madeblibo la. Ewɔ nuku ŋutɔ!
  Dominica dzi ha dzonɔamemetɔe tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Nyee nye blibodede ŋutɔ
  Nyee nye blibodede ŋutɔ
  Tso alɔgbɔnukoko dzi va ɖo asiwɔwɔ ɖe nya dzi dzi, .
  Ƒo wo katã ta la, kafukafu!
  Oo, dzidzɔ ka gbegbee nye si
  Nyae be mede blibo
  Nyae be mede blibo
  Nyae be nyee nye ame si sɔ nyuie!
  Nufiala si do awu yibɔ la lé ŋku ɖe nyɔnuvia ŋu vevie eye wòde dzesii be:
  - Eƒe ɖokuibɔbɔ wɔnuku aɖe le esi! Lɔlɔ̃tɔ ka gbegbee nye si!
  Weasel nymph do susua ɖa be:
  - Ðewohĩ ele be míatsɔ atiwo aƒo eƒe afɔkpodziwoa?
  Nufiala la tsɔ eƒe abɔta eye wòɖo eŋu kakaɖedzimanɔmee akpa be:
  - Menye susu gbegblẽe o! Gake enyo wu be nàkplɔe ayi ʋɔ driba ƒe aƒetɔ gbɔ. Mina míakpɔe ɖa be ate ŋu ato dodokpɔ si wowɔna tsɔ gena ɖe eme la me hã!?
  Marquise la de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Dodokpɔ siwo woatsɔ age ɖe eme? Esia menye susu si me susu mele o wu o, gake woate ŋu axɔe le nusɔsrɔ̃ gbãtɔ ŋutɔ me, afisi wòanɔ bɔbɔe le!
  Nufiala la tsi tre ɖe eŋu kple gbe sesẽwo be:
  - Eye nàtsɔ ŋutsu gã sia ade nyɔnuvi ƒe adre viwo gbɔa? Ẽ, woaɖu fewu le eŋu ahaƒoe. Ẽ, eye eya ŋutɔ ate ŋu axɔ ame aɖe awui. Ao, esia menye asitsatsa ƒe mɔnu kura o! Nyɔnuvi tsitsiwo hiãe, eye le esia ta la, ele be wòaɖe ŋutete deŋgɔ aɖe afia!
  Weasel ʋuʋu ta be:
  - Eɖi nya si me susu le!
  Dominica ʋuʋu ta, si le abe May ƒe dandelion ene:
  - Mègaɖe fu nam kple nyɔnuvi suewo o.
  Nufiala la ʋuʋu ta be:
  "Ekema wɔ dodokpɔawo kple Aƒenɔ Ʋɔ driba Aƒetɔ." Le go sia me la, woaxɔ wò ɖe suku kɔkɔ aɖe me. Ànɔ xɔ nyui aɖe si le vovo, si me klosaloze kple akɔɖu si wokɔ ɖe eme le gɔ̃ hã me.
  Nyɔnuvi fefewɔla la bia kple movidzɔdzɔ be:
  - Aleke wòle, kple klosaloze?
  Mɔfiala la ɖe eme be:
  - Ele abe television le asiwò le Anyigba dzi ene. Ðeko ɖewohĩ ɖoɖowɔɖi ʋɛ aɖewo koe anɔ anyi fifia. Eyata nukae? Mɔ̃ɖaŋununya le asiwò, akunyawɔwɔ le mía si. Gake le afisia la, àte ŋu akpɔ to agba me, ne akunyawɔwɔ ƒe aɖaŋu ŋutɔŋutɔ le asiwò la, nusi le edzi yim.
  Dominica bia kple susu be:
  -Àte ŋu akpɔ Anyigba la?
  Nufiala la ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Eye Anyigba ateŋu anye ... Negbe ɖe, nyateƒee, ènye afakala deŋgɔ ŋutɔ. Nye hã, meʋu Internet - amegbetɔ ƒe nutovɛ fafɛ aɖe. Eye ele nam be magblɔ be, ènya tudada ŋutɔŋutɔ. Eye woto network dodzidzɔname aɖe vɛ. Ewɔ nuku gɔ̃ hã be elektrikŋusẽ bɔbɔe si me akunya aɖeke mele o te ŋu wɔa esia!
  Dominica tsɔ abɔta ƒoe eye wòɖo eŋu be:
  - Ẽ, esia wɔ nuku nam ŋutɔ! Nukata màwɔ esia na ɖokuiwò o?
  Emegbe nymph marquise ɖo eŋu be:
  - Dzɔdzɔmeŋutinunya ƒe ŋgɔyiyi nye nusi me afɔku le. Ne míaƒe bɔmbwo gadze wowó gɔme ake, eye menye esiwo le bɔbɔe o, ke boŋ nukliaʋawɔnuwo ! To mɔ sia dzi la, womagblẽ ame aɖeke ɖi agbagbee o, eye akunyawɔwɔ ƒe keklẽ vɔ̃ɖi wu keklẽ dzɔdzɔe!
  Dominica ƒo kpẽ be:
  - Woawoe nye esi ! Edzɔna.
  Nyɔnuvi sukuviawo do ɣli be:
  - Míehiã ame ma tɔgbe o , she"s an evil aunt!
  Mɔfiala la le gbeɖiɖi siwo le abe tsikpe ene me ɖe gbe be:
  - Dze yonyeme!
  Eye wòʋu. Afɔkpa tɔxɛwo nɔ eƒe afɔwo ŋu siwo nana eƒe afɔbidɛwo ʋuna le ŋgɔgbe eye wònana wòte ŋu tsɔa asigɛwo wɔa afakaka. Mɔfiala la ŋutɔ hã dze ɖekakpui - menye fli ɖeka pɛ hã o, mo si ŋu vodada aɖeke mele o. Gake menye ƒewuivi ƒe fli fafɛ siwo le dodom la dzena le eƒe wɔwɔme ŋu o, ke boŋ nyɔnu tsitsi aɖe si ƒe nɔnɔme nye blematɔwo eye ame aɖe ate ŋu agblɔ gɔ̃ hã be enye aƒetɔ ƒe nɔnɔmewo. Eye dzedzemea sesẽ ale gbegbe.
  Dominika susui be dzesideŋkɔ aɖe ƒomevi le ye si. Eye ɖewohĩ menye sue o.
  Edze eyome, eye marquise-nymph la ti kpo ɖe egbɔ henɔ ɣli dom, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Wòe nye fianyɔnu wɔnuku sia tɔgbe. Gake wò ŋgonu ƒe ƒoƒoa haya xoxo, èle hayahayam kabakaba!
  Dominika de dzesii kple nukoko be:
  Ŋusẽ kekeɖenudɔ kple dumbbells, .
  Susu si le lãmesẽ me le ŋutilã si le lãmesẽ me!
  Eyata woto vudo aɖe kple yameʋu adre siwo nɔ dodom le yame meta alafa nyui aɖe ŋu , eye woƒe atsyɔ̃ɖoɖo wɔnukua wɔ nuku na wo. Ekplɔe ɖoe nye agbo la, le nyɔnu aŋutrɔdala aɖe ƒe mɔnu, kple aʋawɔnu siwo wotsɔ sika wɔe .
  Wotsɔ ta ʋuʋu kple woƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la ƒoƒo do gbe na nyɔnuvi yeyea.
  Dominica de dzesii be:
  -Nɔnɔme nyui etɔ̃ le nyɔnuviwo si. Ðeka, be wodze tugbe, eye evelia, be wo...
  Eye emegbe ŋuɖoɖoa meva susu me nam o. Eye kpɔ ɖa, wole ʋɔ driba ƒe sukuxɔa me. Atsyɔ̃ɖoɖo sia tɔgbe le afisia, màte ŋu atsɔe asɔ kple Peterhof gɔ̃ hã o. Tsɔ kpe ɖe sika kple platinum ŋu la, ga vovovo gbogbo aɖewo gakpɔtɔ li siwo ƒe sɔsɔme aɖeke mele ɣletinyigba Anyigba dzi o. Eye hã, kpe xɔasi gbogbo aɖewo siwo ƒe nɔnɔmewo sesẽ wu eye wonya kpɔ wu, siwo ŋu wotsɔ atsyɔ̃ɖonuwo ɖo, seƒoƒo ƒe aŋgba dzeani siwo le dzo dam. Nɔnɔmetata vovovo geɖewo hã le gliawo ŋu. Wo dometɔ akpa gãtɔ nye elfwo kple elfwo. Gake nuwɔwɔ bubuwo hã li. Gake mo kple nɔnɔmeawo katã kloe nye sɔhɛwo eye woɖe dzesi. Zi geɖe la, ɖekakpuiwo ɖea woƒe akɔta ƒuƒlu. Eye woɖi blema Hela kple Roma ƒe kpememewo ŋutɔ. Nu geɖewo le afisia ... Eye tsidzɔƒewo hã le dodom tso dzogoeawo dzi, si hã dzena nyuie eye wòvivina.
  Ahuhɔ̃e siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi kple sika, siwo wotsɔ daimɔnd kple topaze wɔe hã dzena. Nusi le eɖokui si dzena nyuie ŋutɔ eye wòdoa dzidzɔ na ŋku hã.
  Edzɔ dzi na Dominika be yede dzesii be yeƒe kpe gbadzɛa bu kloe. Eye wògadze tugbe eye eƒe taɖa le abe sika ene . Eye nyɔnuvi sia tɔgbe...
  Eƒe ɖa klẽ ale gbegbe be ame ʋɛ aɖewo koe xɔe se be womede amae o. Gake esiae nye eƒe dzɔdzɔme amadede. Eye esɔ nɛ ŋutɔ ne wotsɔ akɔbli si le eƒe mo si nye ɖekakpui la ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi.
  Nyɔnuvi si ƒe ʋu deŋgɔe wònye, eye wòti kpo tso ɣeyiɣi yi ɣeyiɣi abe boso ene.
  Eye sukua ŋutɔ hã fa wu Versailles Fiasã. Eyata dze agbagba nàte ɖe eŋu.
  Dominica xɔe hedzi ha be:
  Fiasãwo ƒe nudzraɖoƒewo tea mí kpɔ, .
  Womaxɔ ɖe ablɔɖe teƒe gbeɖe o!
  Womaxɔ ɖe ablɔɖe teƒe gbeɖe o!
  Eye eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo fɔ daimɔnd-kpe aɖe tso anyigba hetsɔe ƒu gbe ɖe dzi wu. Edzo to afima, gake nymph la ŋe eƒe asibidɛwo, eye diamond la va wu enu ɖe eƒe asibidɛ si le ʋuʋu ɖi la me.
  Dominica de dzesii be:
  - Èwɔe aɖaŋutɔe!
  Weasel la ƒo ɣli be:
  Ablaɖeɖe wu macaque
  Sesẽ wu nyitsu...
  Eye ʋeʋẽse le abe avu tɔ ene, .
  Eye ŋku le abe hɔ̃ tɔ ene!
  Mɔfiala la de dzesii le gbe sesẽwo me be:
  - Azɔ míaɖi ɖe anyigba .
  Dominica ƒo nu kple ɣli be:
  - Alo ɖewohĩ anyo wu, le go bubu me, be woafɔ?
  Eʋuʋu ta be:
  - Anyigba te bɔlƒoƒe aɖe le ete. Afimae nàɖe wò aɖaŋu afia le ne èdi be yeage ɖe ame ŋkutawo me!
  Nyɔnuvi fefewɔla la bia vɔvɔ̃tɔe be:
  - Ke ne nyemeto dodokpɔawo me o ɖe?
  Nufiala la gblɔ sesĩe be:
  - Eye emegbe la, àzu kluvi. Èwɔ kluviwo ƒe akpa le sinimawo me kpɔ eye nènya nusi wònyea?
  Dominica ko nu heɖo eŋu be:
  - Egbea nyɔnuvia nye kluvi amama, .
  Eye etsɔ nye mawunɔ fafɛ aɖe ko!
  Eye le nyateƒe me la, edze modzakaɖeɖe gɔme eye kuxi aɖeke menɔ eŋu o.
  Eye ale wodze atrakpui siwo wotsɔ kpe xɔasi si nye marble wɔ la dzi ɖiɖi gɔme. Eye wònɔ abe ɖiɖi yi dzomavɔ me ene.
  Dominica ɖo ŋku alesi wòwɔa adzetɔ ƒe akpa le sinimawo me dzi. Wokɔe ɖe kɔsɔkɔsɔ dzi, eye wobla eƒe asiwo ɖe megbe le dzisasrãa dzi. Eye ewɔ nuvevi ame ŋutɔ. Eye wònaa ʋukawo me sẽna. Fifia si le vevesese kple teteɖeanyi ta xɔ nyɔnuvia ƒe ŋutilã si ƒe ŋutigbalẽ le ɣie eye lãmekawo le eŋu. Eye emegbe woɖea asi le kɔsɔkɔsɔa ŋu. Eye wòkpɔ gbɔdzɔe hena ɣeyiɣi kpui aɖe eye wòƒu du yi anyime. Eye masɔmasɔ le anyigba afima tututu.
  Eye Dominica doa ɣli le dzomavɔ ƒe vevesese si le eƒe ƒunukpeƒewo kple abɔta ta. Ẽ, ele be nàse le ɖokuiwò me.
  Esi nymph la kpɔ be nyɔnuvia ƒe mo le ʋuʋum la , ede dzesii be:
  - Mehiã be nànye kluvi o. Àte ŋu ava zu sukuvi le ƒuƒoƒo suea me nyuie.
  Dominika ko alɔgbɔnu hede dzesii, nɔ ha dzim, nɔ fewu ɖum le eɖokui ŋu, nyɔnuvi tsitsi aɖe, kple fefewɔla aɖe le ema me be:
  Klas gbãtɔ, klass gbãtɔ, .
  Egbee nye wò ŋkekenyui...
  Enye ɣeyiɣi wɔnuku aɖe si doa dzidzɔ na ame, .
  Kpekpe gbãtɔ kple suku!
  Laska de dzesii be:
  - Menye nukokoe o! Mi amewo mieku drɔ̃e kpɔ be míaƒe ŋutetewo le akunyawɔwɔ me o!
  Dominica ɖo eŋu vevie be:
  - Èku drɔ̃e kpɔa míaƒe mɔ̃ɖaŋununya ƒe dzidzedzekpɔkpɔwo kpɔa? Haidrodzin bɔmb ɖeka atɔ te wò akunyawɔwɔwo katã.
  Mɔfiala si do awu yibɔ de dzesii be:
  - Mehiã be woaƒo adegbe o . Esia mesɔ o!
  Dominica ɖo eŋu be:
  - Esia menye adegbeƒoƒo o, ke boŋ nyateƒenyawo gbɔgblɔ. Haidrodzin bɔmb si ƒe ŋusẽ nye megaton alafa ɖeka te ŋu tsrɔ̃a nu gbagbewo katã le kilometa alafa ɖeka ƒe didime me. Àte ŋu akpɔ nusi esia nye le susu mea?
  Nymph ɖo kpe edzi be:
  - Menye alakpa dam wòle o! Le nyateƒe me la, aʋawɔnu siwo gblẽa nu wɔnuku mawo tɔgbe le amewo si. Eye vevietɔ wu la, tu siwo ate ŋu atsɔe ayi afisi woɖoe ɖo hã li.
  Nufiala la nɔ ɣli dom to eƒe aɖuwo me be:
  - Ewɔ nublanui ŋutɔ be dɔvɔ̃ si le amewo dzi la mekpɔ ŋusẽ ɖe Anyigba dzi o. Ŋutsu adãwɔlawo abe tɔwò ene medze be woanɔ agbe o!
  Dominica meʋli nya o, eye wòʋuʋu ta be:
  - Ɣeaɖewoɣi la, mesusuna hã be ele nenema.
  Nymph de dzesii be:
  - Amewo hã to vovo. Mègasusu be wo katã wonye ame vɔ̃ɖiwo o. Togbɔ be, ame kawoe sɔ gbɔ wu, vɔ̃ɖi alo nyui hã la, màte ŋu anyae nyuie le ŋkuléle ɖe eŋu zi gbãtɔ me o!
  Dominica de dzesii kple alɔgbɔnukoko si dze abe ɖe wòlé blanui ŋutɔ ene be:
  - Ne èkpɔa titina television la, ekema, ɖewohĩ, gbegblẽ geɖe wu . Alo esiwo gblẽ ŋutɔ gɔ̃ hã!
  Nymph ɖo kpe edzi be:
  - Esia nye amedzrowo ƒe fuléle! Ne fuléle nu sẽ ɖe nusianu si mele abe wò ene o ŋu. Gake mele be míabu esia abe kpɔɖeŋu ene o.
  Dominica de dzesii be:
  - Enyo, mina míagaƒo nu tso dunyahehe ŋu o. Nye taɖodzinu enye be maɖe gbɔdɔdɔ sesẽtɔ teƒenɔlawo katã le ɣletinyigba dzi ... Eyae nye be, le wò xexeame katã. Eye esia de ŋgɔ wu ɣletinyigba aɖe ko!
  Weasel ɖo eŋu bubutɔe be:
  - Esia menye ɣletinyigba o, lolo gɔ̃ hã, gake menye xexeame katã tututu hãe wònye o. Enye nusi le ɣletinyigba gã aɖe ŋutɔ kple xexeame katã dome. Gake anyo nam wu be nyemage ɖe gbewo me o...
  Mɔfiala la ʋuʋu eƒe to siwo ɖe dzesi, siwo do tso eƒe taɖa te, eye wògblɔ be:
  - Aleke kee wòɖale o, menye míawo ɖeɖekoe o, ke boŋ ʋɔ dribawo kple amesiwo menye ʋɔ dribawo o ƒe suku bubuwo li siwo le mɔnu dim be yewoaɖe atsuawo, eye ne anya wɔ la, woatrɔ wo.
  Dominica ƒo nu kple ɣli be:
  - Ŋutsu aɖe si le tsi me lém ɖe asi le gbewo ŋu! Eye wònye brik ŋutɔŋutɔ...
  Nymph marquise do susua ɖa be:
  - Ðewohĩ ele be nàdzi ha nyuie wu, ɖiɖia didi ŋutɔ!
  Nyɔnuvi fefewɔla la ʋuʋu ta be:
  - Ẽ, melɔ̃ ɖe edzi , efa wu le tomemɔ gɔ̃ hã me!
  Eye Dominica ʋuʋu ta, si le keklẽm kple sika aŋgba, eye wòdzi ha be:
  Ƒe alo kɔkɔme aɖeke mele aʋawɔwɔ me o, .
  Ena nyɔnuviwo kple ŋutsuviwo sɔ!
  Amesiwo medi dzidzɔkpɔkpɔ le ɖoɖoezizi me o, .
  Amekae di be yeadzo ayi dzi wu gɔ̃ hã!
  
  Míetsoa nu, daa tu heɖea lã, .
  Le mía gome la, xɔse li - subɔsubɔ na Dadanyigba!
  Nyateƒee, anyo wu be woasubɔ abe yi ene, .
  Be woaɖu aʋa la dzi vevie!
  
  Nukae le vevie na mía srɔ̃nyɔnuwo wu?
  Nyateƒee, menye aba dzi ɖeɖeko tsɔe o!
  Hɔ̃ srɔ̃ŋutsue nènye, menye atsutsrɔe nublanuitɔ o, .
  Dze agbagba be míaƒe aƒewo nagafiã o!
  
  Esia nye aʋa sesẽ aɖe, míekpɔe be ele vava ge, .
  Ameha la le tɔdziʋu kum, womate ŋu axlẽ amehawo o!
  Gake gaŋudɔwɔlawo to akpoxɔnu sesẽ aɖe, .
  Gbeɖiɖi kple ɣlidodo vɔ̃ɖiwo mado vɔvɔ̃ na mí o!
  
  Eye míeƒo ƒu ɖekae, asrafoha, .
  Wolé akplɔawo ɖe kalẽtɔwo si me sesĩe!
  Nye futɔ la ya teti ʋlila le tsɔtsrɔ̃ me, .
  Yɔdowo le lalam, ke menye medalẽ siwo le akɔta o!
  
  Míedo go , gake nyɔnuviawo ya ʋẽna lilili, .
  Yi siwo le asiwo me le keklẽm abe dzikedzo ene!
  Nyɔnuvi sesẽ mawo tɔgbe, dzedzeme sesẽ, .
  Na ɣletiviwo gɔ̃ hã ʋã ŋui Jedi !
  
  , fiawo susu ?
  Gake fifia "dzatawo" le du dzi!
  Míawoe nye Rus ƒe aʋawɔla kɔkɔewo, .
  Aʋawɔla, nyɔnuvi, alo ŋutsu ɖesiaɖe!
  
  Míenya wo dzona eye míeléa gamenɔla aɖeke o, .
  Mele be ablɔɖeviwo nadzi kluvi siwo mekpɔa dzidzɔ o!
  Míewɔ nu kple akpɔkplɔ si le ɖaɖɛ, .
  Vifofonyigba ƒe didiwo kɔ wu ame ŋutɔ tɔ!
  Ẽ, hadzidzia megbɔdzɔ o eye aʋawɔla la ƒe gbe hã wɔ nuku ŋutɔ.
  Wowu ɖiɖia nu, eye fifia nyɔnuvi etɔ̃ siwo tso lã ƒomevi vovovowo me: elf-mɔfiala, marquise nymph kple amegbetɔ si wotsɔna ƒua gbe, kpɔ wo ɖokui le bɔlƒoƒe gã aɖe si le anyigba te ƒe anyigbamama me, si ƒe lolome mede Luzhniki tɔ o, eye ɖewohĩ wode ŋgɔ wu gɔ̃ hã.
  Mɔ̃ ƒomevi ɖesiaɖe sɔ gbɔ ɖe eme, eƒe dzisasrã kɔkɔ eye nukpɔla akpe alafa geɖe ƒe tsitrenu nɔ eŋu, eye zikpui siwo dzi wotsɔ velvet, dzonu, sika, alo na amedzro siwo xɔ asi wu gɔ̃ hã kple daimɔnd kple kpe bubuwo.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la , enɔ ƒuƒlu kloe. Nyateƒee, Aƒetɔ Gãtɔ la ŋutɔ kple sukua ƒe tatɔ, si nye Ʋɔ driba Fiavinyɔnu de Montserrat, nɔ titina.
  Nyɔnu dzetugbe aɖe ŋutɔ si si ta adre le, si wota ɖe dziŋgɔli ƒe amadedewo katã me. Eye enya kpɔ ale gbegbe, ɖeko wòwɔ nuku ŋutɔ, vevietɔ ne èkpɔe le nyateƒe me ke menye le sinima me o.
  Dominica dzi ha si mesɔ o be:
  Dziŋgɔli kɔkɔ, didiƒe ʋĩ, .
  Se hadzidzi si ku ɖe kalẽtɔwo ŋu Akmale ...
  Ʋɔ driba vɔ̃ɖie wònye, eɖe anyigba, .
  Eye sɔdola sia gblẽ dziŋgɔli ƒe kekeli ɖi!
  Wogadzia hawo ake...
  Le afisia la, Ʋɔ driba Fiavinyɔnu de Montserrat tsɔ gbe si do ŋɔdzi na ame, abe Yerixo ƒe kpẽwo ene, tso nyaa me:
  - Wò , mekpɔe, nyɔnuvi si mebua ame ŋu o ŋutɔ, si ƒe aɖe ate ŋu aƒo xlã wò amegbetɔ ƒe kɔ bɔbɔe wòazu ka didi aɖe.
  Dominica ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko fɔmaɖimaɖitɔe be:
  - Nyemeɖoe be mado dziku na wò o. Ðeko wònye be melɔ̃a hadzidzi ŋutɔŋutɔ. Eye ŋutsuvi si wogblɔna le gliwo me koe Akmal nye, si nye sinima me ame aɖe si woɖe tso ɖeviwo ƒe sinima aɖe me. Mègabui nu vevii akpa o!
  Ʋɔ driba nyɔnu si ƒe ta adre, si ƒe lolome anɔ abe ... amedzidzeyameʋu nyui aɖe si me ame eve nɔna, ko nu hede dzesii, eye eƒe ta adreawo katã nɔ nu ƒom le ɣeyiɣi ɖeka me, abe ɖe wowɔ nu blibo ɖeka ene, togbɔ be woƒe ahɔhɔ̃ to vovo hã be :
  - Eye ènye nukokoedonamela kple kalẽtɔ, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, ènye aɖaŋudzela. Ðe nàte ŋu awɔ nane ya teti le akunyawɔwɔ mea?
  Dominica dzi nukokoedonameha aɖe tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Nufialawo ƒe nunana, .
  Wozã ɣeyiɣi ɖe ŋunye...
  Ekpe fu kplim dzodzro - .
  Akunyawɔla bibitɔ kekeake!
  
  Nufiala nunyalawo
  Meɖo toe le susumanɔmee...
  Nusianu si womebia tso asinye o
  Mewɔe le mɔ aɖe nu!
  . TA No. 5 lia.
  Wogade dɔ asi na kluviŋutsuvi kple fiaviŋutsu tsãtɔ Oenomaus be wòatrɔ tasiaɖamfɔ kpekpea. Ðevi aɖe si xɔ abe ƒe wuiɖekɛ alo wuieve ene, si ɖu ɖeɖiteameŋu dzi eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo nɔ kpe ɖaɖɛwo dzi la nɔ nukuwo tum. Nyɔnuvi eve siwo nye elf ƒo ŋutsuvia ƒe akɔta ƒuƒlu si me lãmekawo le la, le dometsotso siwo sɔ me. Le mɔ aɖe nu la, kluvinyenye sia na woɖe asi le ame ŋu tso tɔtrɔ zu kpe me. Gake mele be woaɖe mɔ na kluvi suewo be woagbɔ ɖe eme o eye ele be woaƒo wo sesĩe ahaƒo wo sesĩe ŋutɔ.
  Eye wòyia edzi vaseɖe esime kluviŋutsua, si ŋu ɖeɖi te keŋkeŋ la, dɔ alɔ̃. Eye le ema megbe la, woganyinɛ, naa nuɖuɖui ale be dɔ nagakui o eye ŋusẽ nanɔ eŋu be wòawɔ dɔ. Eye wogawɔa kamedede ake.
  Esia naa agbe, gake vevesese gã aɖe koe wònye. Abe, abe dzomavɔ ene le agbe me, negbe ɖe ŋutilã la nye ɖekakpui eye wòle lãmesẽ me eye susuawo le ta me eye sidzedze me kɔ. Gake esia na wògaɖia gbɔ ame eye wòvea ame wu. Be Oenomaus si nye fiavi tsã eye wònye kluvi fifia la naɖe eƒe susu ɖa le vevesese kple ɖeɖiteameŋua ŋu vie la, ezã eƒe susu;
  Ƒudzidzodalawo ƒe ha aɖe si le aʋawɔʋɔ dribawo dzi le alilikpowo me dzrom hele lã dim. Elf ɖekakpui dzetugbe aɖe si ƒe lãmekawo le ʋuʋu ɖi si nye Oenomaus si do awu si me nunya le, afɔkpa siwo wotsɔa aŋɔ dzĩ si le keklẽm, eye wòtsɔ daimɔnd-fɔkpawo ɖua eƒe lã wɔadã si ƒe ta etɔ̃ le la dzi. Eye nyɔnuvi wɔnukuwoe le ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo me. Woƒe lãmekawo, woƒe ŋutigbalẽ le ɣie, afɔ ƒuƒlu, eye woƒe awuwo katã nye kpe xɔasiwo ƒe kɔgɛwo le woƒe akɔta kple akɔta. Eye le nyateƒe me la, amesiame nye atsyãwɔla siwo ƒe ɖa le keklẽm ko. Wodoa ʋɔ driba siwo le sue vie eye ta ɖeka koe le wo si.
  Enyo, le nyateƒe me la, ŋutsue wònye, ŋutsu alo nyɔnu si sẽ wu, eye eƒe ƒuƒoƒoa nye ŋutsu alo nyɔnu dzɔdzɔe teƒenɔlawo. Eye mehiã ŋutsu bubuwo o.
  Eyata ŋutsu ʋumefia koe si afɔkpa le, eye etevi siwo doa dzidzɔ na ame ate ŋu awɔ nuwo kple woƒe afɔ ƒuƒlu siwo le atsyɔ̃ɖoɖo me le aʋawɔwɔ me siwo womate ŋu agblɔ le glitoto me alo aɖɔ kple nuŋlɔti o! Atsyɔ̃ɖolaawo te ŋu tsɔa ŋusẽ si wua bɔmb ƒua gbe, eye wotsɔa akplɔ, boomerang, alo aŋe si me aɖi le ƒua gbe.
  Oenomaus, ɖekakpui fiavi la, dzi ha kple dzidzɔ kple dzidzɔ be:
  Kesinɔtɔ la, ako nu ya, .
  Ʋuʋu wò mammon, wò ƒodo si yɔ fũ!
  Eye míaƒe dzɔgbevɔ̃e nye be míaku kple vevesese, .
  Ku le ŋku lém ɖe amesiame ŋu, nyɔnu tsitsi aɖe si si akplɔ le!
  
  Eye míedi be míaƒu du le gbea dzi, .
  Le nyateƒe me la, le nyateƒe me la, ɖeviwo koe míegakpɔtɔ nye!
  Gake ŋutsuvia ase le eɖokui me be yezu kluvi zi gbɔ zi eve, .
  Ablɔɖe aɖeke mele gaxɔ aɖeke me le ɣletinyigba dzi o!
  
  Ele be míawɔ avu, esia nye dzɔgbese, .
  Wu zɔhɛ ne ehiã be nàwu nɔvi!
  Viɖe aɖeke mele gbedodoɖa na Ŋusẽkatãtɔ la ŋu o, .
  Ameka ƒe nuvɔ̃wo tae kluviwo tsɔa hlɔ̃biabia?
  
  Ʋu le fefewɔƒea eye ɖi le gaxɔa me, .
  Akpɔkplɔawo ɖu nye afɔ ƒuƒluwo!
  Fiavi ŋuklẽla la tsɔa eƒe nyitsu ƒe afɔ ɖua fewu le eŋu, .
  Ele be woaɖee ɖa le eɖokui si!
  
  Be nàtsi agbe la, ele be nàwu ame, .
  Èkpe fu le luʋɔ kple ŋutilã si kuna siaa me!
  Ame ŋkutawo ɖua ahedada ƒe kukuawo, .
  Ʋeʋẽa ku, nusi susɔ koe nye chalk stroke!
  
  Gake le wo katã me la, womate ŋu agbã lɔlɔ̃nu ƒe gbɔgbɔ o, .
  Fofonyigba la le agbe le ŋutsuvia ƒe susu me!
  Aʋakɔ aɖe ava Elves mavɔwo gbɔ kple ŋlɔmiwɔwɔ, .
  Míatsɔ kesinɔtɔwo aƒu gbe ɖe woƒe dɔwɔwɔwo ta !
  
  Ekema gakotokua aʋuʋu , .
   Amekae ƒo detsiƒonuwo do goe le Fofonyigba la me!
  Be míaɖu dzi la, míehiã susu si me kɔ, .
  Eye ne vɔvɔ̃nɔtɔe nènye la, ŋusẽ aɖeke mele Mawuawo gɔ̃ hã ŋu o!
  
  Yi ƒe ʋuʋu enye si, ta dzo dzo, .
  Kasia amewula la trɔ zu amesi ŋu wowɔ nuvevii!
  Alesi abosam si le zea me zi ɖeka, .
  Eyata woɖea dziku ɖa le dzi gã aɖe me!
  
  Mehiã be woabu tame o, kekeli ƒe elfwo gbɔdzɔ, .
  Míaƒe dukɔ mebɔbɔ ta agu na ame aɖeke o!
  ame yeye si tso dzomavɔ me la lalam , .
  Eye míenyo dɔme na mí be míano tii tso zea me!
  Ha vivi aɖe, eye eƒe ʋɔ dribawo ƒe ƒuƒoƒoa wɔ nuku ŋutɔ. Eyata esi wònɔ dzodzom le ɖusime la, nyɔnuvi elf aɖe si ƒe taɖa biã abe akɔbli ene si nɔ ʋuʋum le ya me abe dɔsesẽwɔlawo ƒe aflaga ene do ɣli be:
  - Ɣeyiɣia de be míawɔ nu vevi, oo yameʋu me ƒudzidzodalawo ƒe fiavi !
  Enomai ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko be:
  - Godoo! Esia tae wodzi mí ɖo!
  Nyɔnuviawo dzia ha le haƒoƒo me, le ɖekawɔwɔ me, nɔa dzodzom henɔa fefem kple woƒe ŋutilã sesẽ siwo wotsɔ lãmeka siwo tsi la kpae:
  Míenye ame dahewo, míenye ƒudzidzodala dahewo, .
  Míeɖe kuku ŋutɔ, ŋutɔ...
  Míetsɔa nugoewo dana ɖe dziƒo na mɔzɔtiwo, .
  Gake esi womeƒã agbenyuinɔnɔ ɖe mía me o ta!
  Eye aʋawɔlawo nɔ ha dzim kple dzidzɔ kple dzidzɔ si lolo wu, eye woƒe gbewo le abe zãdokeli ƒe ʋuʋudedi siwo ƒe ŋutilã blibo ene.
  Ƒudzidzodalawo mehiã dzɔdzɔmeŋutinunya o
  Eye eme kɔ ƒã be nusitae...
  Afɔwo kple abɔwo le mía si, .
  Gake míehiã míaƒe ta o!
  Le ɣeyiɣi sia me la, nyɔnuvi aɖe si ƒe ɖa le ɣie-violet la ƒo kpẽ sesĩe be:
  - Prey do ŋgɔ! Yameʋuʋu blibo aɖe le ɖusime ta!
  Nyɔnuviawo dzi ha le hadzidzi me be:
  Eh ma , atsiaƒu dzi, eh ma , ʋɔ driba siwo le xɔxlɔ̃m, .
  Eh ma , kpɔ kesinɔnu wɔnukuawo ɖa...
  Míetsɔ ɖeke le seawo me o, míele ɖoɖo yeye aɖe tum, .
  Be woaku gbɔdzɔgbɔdzɔ kple bometsitsi le yiwo te!
  Fiavi Oenomaus de se be:
  - Enyo, nyɔnuviwo, ne woɖoe be míada adzo la, ekema míada adzo!
  Eye emegbe ʋɔ dribawo ƒe ha blibo aɖe ƒu du yi ɖadze wo dzi. Woƒu du yi woƒe taɖodzinua gbɔ.
  Tɔdziʋu si woyɔna be galleon la nye meli gã aɖe si nya kpɔ ŋutɔ. Togbɔ be eƒe kpekpeme lolo eye adzɔnu vovovowo yɔe hã la, le akunyawɔwɔ ta la, enɔa tsia dzi nyuie le yame. Eye ya ƒo tɔdziʋu sia ƒe tɔdziʋuwo.
  Enomai de dzesii be tɔdziʋua ƒe ʋuƒoawo ƒe nɔnɔme klẽna ŋutɔ eye wonya kpɔ ŋutɔ. Eye mina míagblɔ be esia fa miamiamia ŋutɔ . Vevietɔ esime ɣe si le dodom la do.
  Wode dzesi ƒudzidzodalawo ƒe ha aɖe si nɔ ʋɔ driba siwo wona hehee dzi ɖum tso tɔdziʋua me. Eye ƒuƒoƒoa te zitɔtɔ le eŋu. Le eme hã la, wo dometɔ akpa gãtɔ nye nyɔnuvi dzetugbe siwo do awu ʋlayawo kple ŋutsuvi kluviwo. Tsiƒuƒewo koe wonɔ, ɖekakpui kluvi eve aɖewo koe si sika kple klosalo asigɛwo nɔ keklẽm le woƒe afɔkpodzi kple asibidɛwo ŋu.
  Woɖo atsyɔ̃ na nyɔnuvi aʋawɔlaawo wònya kpɔ wu. Gake afɔ ƒuƒlu hã, abe ŋutsuvi siwo xɔ ƒe wuieve va ɖo wuiene ene, lãmekawo le wo ŋu, wodze tugbe, gake kluviwo ƒe dzesiwo le woƒe akɔta kple abɔta.
  Nyɔnuvi aʋawɔla ɖeka koe do afɔkpa dzeaniwo ɖe eƒe afɔwo dzi. Edze abe eyae nye ame vevitɔ kekeake le afisia eye eyae nye ʋumefia ene. Blonde dzetugbe sia tɔgbe si ƒe taɖa le abe sikatu si wotsɔ ƒu gbe ɖe edzi ene.
  Eye mo vivi ka gbegbee nye si le esi. Eye wotsɔa aʋawɔnu siwo wotsɔ platinum, safir, emerald, topaze, rubi, agate kple diamond ƒo ƒui la tsyɔ ŋutilãa dzi. Gawu la, woɖo kpe xɔasiawo ɖe atsyɔ̃ɖonu wɔnuku aɖe si ƒe amadede dzeani wu la me. Roses, tulips, cornflowers, forget-me-nots, mimosas, peonies kple bubu geɖewo li.
  Le eƒe aʋawɔnu dzeaniawo dzi la, seƒoƒoawo katã to vovo, eye womegagbugbɔa seƒoƒo ɖeka aɖeke gblɔna o.
  Ƒudzidzodala ƒe fiavi Oenomaus se seselelãme siwo me kɔ le eɖokui me eye wòdo ɣli be:
  - Enyo, ɖe wòanya wɔ ŋutɔŋutɔ be woazu nuwɔametɔ ahawu tugbedzedze sia tɔgbea! Nyemate ŋu atsɔ nuvɔ̃ sia tɔgbe ɖe nye luʋɔ dzi o.
  Eƒe zɔhɛ si ƒe taɖa biã dzobibi la de dzesii be:
  - Gake esia tae míenye ƒudzidzodalawo ɖo! Le nyateƒe me la...manya wɔ be woawɔ adzodada nuvɔ̃ manɔmee o.
  Ame bubu gblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  Ẽ, esesẽna be woawu ame veviwo vavã, .
  Le nyateƒe me la, wodzi elf , xɔ dzinye se, ɖe dzidzɔkpɔkpɔ ta...
  Gake ne ƒudzidzodalae nènye la, akplɔae nye dadaa, .
  Ʋu, tsidzadza kple yame ƒe nɔnɔme gbegblẽ mavɔ manɔmee!
  Ta dzĩtɔ la de dzesii hã be:
  - Nyɔnuvi kple ŋutsuvi dzetugbe siawo nye nyateƒe, gake menye míaƒe elf ƒomeviwoe wonye o, ke boŋ wotso amewo ƒe ƒomea me! Kpɔ, gã , woƒe to ƒe nɔnɔme ɖa.
  Ewɔ nuku na Oenomai be:
  - Ðe amewo dze tugbe eye wonye sɔhɛwo alea gbegbea?
  Dzotsilawo ʋuʋu ta be:
  - Eyae nye ema! To akunyawɔwɔ ƒe kpekpeɖeŋu me la, woxɔ sɔhɛmenɔɣi mavɔ. Eye fifia ŋutsuvi siawo tsi woƒe ƒewuiwo ƒe gɔmedzedze.
  Fifia woanye sɔhɛwo kple ɖokuibɔbɔlawo ɣesiaɣi.
  Ðekakpui fiavi la dzi ha be:
  Elfwo katã, ame siwo le ɣletinyigba dzi, .
  Ele be woanye xɔlɔ̃wo ɣesiaɣi...
  Ele be ɖeviwo nako nu ɣesiaɣi.
  Eye nànɔ xexe si me ŋutifafa le me!
  Ele be ɖeviwo nako nu
  Ele be ɖeviwo nako nu
  Ele be ɖeviwo nako nu - .
  Eye nànɔ xexe si me ŋutifafa le me!
  Elf si ƒe mo biã la do susua ɖa be:
  - Tiatia aɖe li! Aʋawɔla nyuitɔ kekeake tso woƒe akpa dzi kple nyuitɔ alo nyuitɔ kekeake tso míaƒe akpa dzi awɔ avu. Ne woɖu dzi la, woama aboyonuawo kpli mí, eye ne woɖu wo dzi la, aʋawɔla si bu la va zua . kluvi alo ame kuku!
  Oenomaus de dzesii be:
  - Esia nye nusi me susu le! Mele klalo be mawɔ avu!
  Nyɔnuvi siwo le ʋɔ dribawo dzi ƒo xlã galleon la. Woƒua du wu, ɖeko meli gã aɖe mete ŋu si le alẽha si le ablaɖeɖe me la nu o.
  Gake tu nɔ galleon la si. Eye wodze mɔfiafia gɔme, eye fiawo te dzudzɔ dodo gɔ̃ hã.
  Oenomaus gblɔ kple gbe si ɖi dziɖegbe be:
  - Medo susu ɖa be woawɔ duel! Le yameʋu me ƒudzidzodalawo ƒe kɔnu nu. Aʋawɔla ɖeka tso miaƒe akpa dzi, eye ɖeka tso mía tɔ gbɔ. Àtsɔ wò agbaa ƒe afã ana amesi aɖu dzi. Eye ne èɖu dzi la , wɔ nusi nèdi kple amesi bu. Míaɖe fu na wò o.
  Nyɔnuvi ʋumefia si do aʋawɔnu xɔasi siwo ŋu seƒoƒowo le la ɖo eŋu be:
  - Nyo ŋutɔ! Míelɔ̃ ɖe kuxi sia dzi! Mawɔ avu! Eye ètia amesiame si nèdi!
  Elf Fiavi Oenomaus gblɔe kple kakaɖedzi be:
  - Nye ɖeka koe nye gbɔdɔdɔ sesẽtɔ teƒenɔla le mia dome. Eyata ele be mawɔ avu!
  Kpeɖeŋutɔ si ƒe taɖa biã la gblɔ dzikutɔe be:
  - Nyeme nye aʋawɔla vɔ̃ɖi wu o! Medi be mawɔ avu!
  Eye wòʋuʋu eƒe afɔ ƒuƒlu, dzeani, si le ablaɖeɖe ŋutɔ, si ʋãna, abe akpɔkplɔ ƒe ŋutilã ene.
  Ðekakpui aʋawɔla la tsi tre ɖe eŋu be:
  - Míenye captains, míawɔ avu!
  Nyɔnuvi si do aʋawɔnu xɔasiwo ʋuʋu ta hegblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  - Marquise de Diana, le miaƒe subɔsubɔdɔ me!
  Elf ɖekakpui la ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Fiaviŋutsu Oenomaus! Dzra ɖo ɖe aʋawɔwɔ ŋu!
  Eye aɖaŋutɔe ŋutɔ ɖekakpui aʋawɔla la ti kpo yi ʋua ƒe ʋuƒoa dzi heɖe eƒe yi legbe si le tsɛ la.
  Aƒenɔ de Diana hã he eƒe akplɔa hebiae kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nukatae fiaviŋutsua va zu ƒudzidzodala ʋukɔkɔɖitɔ kasia?
  Oenomaus ɖo nya sia ŋu vevie be:
  - Enye ŋutinya didi aɖe. Gake menye ƒudzidzodala ʋukɔkɔɖilae menye o, ke boŋ ame ŋkutae menye! Eye ema naa vovototo nɔa ame ŋu.
  Marquise la ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nyemawu wò o, ànye nye ŋutɔ nye kluvi kple gamenɔla. Mana nàtsɔ wò aɖe aƒo nye afɔkpodzi ƒuƒluwo eye mato esia me ana dzi nadzɔm!
  Oenomaus ko nu eye wòɖo eŋu be:
  hã nyemawu wò o ! Eye enyo gɔ̃ hã be nàtsɔ wò aɖe aƒo afɔ mawo tɔgbe. Gake togbɔ be aʋawɔla veviedonulae nènye hã la, màlala nye dziɖuɖu o!
  Diana ko alɔgbɔnu wòkeke wu , kple eƒe aɖu gãwo, eye wòɖo eŋu be:
  - Na míakpɔe ɖa! Menye nye ɖeɖekoe ado sɔ na wò aboyoe o, ke nyɔnuvi bubuwo hã. Eye míawɔ funyafunya wò ahaƒo wò wòaku. Na míakpɔ alesi nàko alɔgbɔnu le nya sia me ɖa!
  Ƒudzidzodala ƒe fiavi la dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Mègana ta o, mègana ta o, mègana ta o
  Le aʋawɔwɔ kple drɔ̃e baɖa ƒe lã wɔadã la me la, mègavɔ̃ o...
  Alɔgbɔnukoko, alɔgbɔnukoko, alɔgbɔnukoko - .
  Nyae be nusianu dzena nyuie eye wònyo !
  Marquise la ʋuʋu ta kple dzidzɔkpɔkpɔ ŋutɔ:
  - Ðekakpui kpɔdzidzɔe nènye! Àwɔ fewuɖula gã aɖe. Ðewohĩ matsɔ wò ana fianyɔnua gɔ̃ hã. Eye anye nukokoe!
  Oenomaus ɖo eŋu dzikutɔe be:
  - Dzeɖoɖo dzodzro si sɔ gbɔ. Mina míawɔ avu!
  Nyɔnuvi si do aʋawɔnuwo ti kpo tso batri ƒe anyigba eye wòdze ehati dzi. Oenomaus do goe, exe mɔ ɖe ƒoƒoawo nu, eye wòɖo eŋu gɔ̃ hã, eye wòtso atsyɔ̃ɖola la ƒe to kloe. Eti kpo trɔ yi megbe eye wòtsɔ alɔgbɔnukoko si nye panther de dzesii be:
  - Eye mènye ame vɔ̃ɖi o. Mesusu be ènye fiavi abe nyɔnu saɖagaxɔmenɔla ene!
  Gake nyɔnuvia ya menye elf o, amegbetɔ ƒe to le esi. Gake Oenomaus nye elf. Vi ɖekae le amewo kple elfwo si - ƒome afã . Gake zi geɖe la, woyɔa wo be ame manyanuwo . Eye wo ame evea siaa ƒe nu medzea wo ŋu ŋutɔŋutɔ o.
  Nyɔnuvi marquise la gadze edzi ake. Etsɔ yiwo wɔa nusiwo wotsɔ ƒo ƒui sesẽwoe. Eye eƒe akplɔa nɔ ʋuʋum, ti kpo, eye wògatrɔ ake, abe nutunu ƒe aʋala siwo le ahom sesẽ aɖe me ene. Eye wòdze wo dzi.
  Fiaviŋutsu si menye fiaɖuƒe gã aɖe ƒe domenyila susumanɔmee o la ƒo eƒe akɔta sesĩe. Eye wòto aʋawɔnuawo me. Ʋu gɔ̃ hã kaka. Eye eme kɔ ƒã be nyɔnuvia xɔ abi.
  Eɖe afɔ ɖe megbe eye wòƒo ɣli be:
  - Afɔku lã wɔadã ŋutsuvi!
  Edmond ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko ɖokuibɔbɔtɔe be:
  "Ðewohĩ lã wɔadãe menye, gake nyemele adzɔge tso ŋutsuvi gbɔ!"
  Diana ko nu eye wògadze edzi ake. Togbɔ be ʋu dzĩ nɔ dodom tso eme hã. Eye wòkaka ɖe ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo la dzi.
  Fianyɔnu si ƒe taɖa biã la de dzesii be:
  - Anye ne metso ta enumake! Nyemahe akploawo o.
  Marquise-Captain la ƒo nu kple ɣli be:
  - Eye mate ŋu ana mɔnukpɔkpɔ sia tɔgbe wò!
  Oenomaus ɖo eŋu esi wòtsɔ eƒe yi ƒo aʋawɔla la ƒe asi te eye wòtso eƒe lãkusi. Etsɔ aʋawɔnua ƒu gbe tso eƒe ɖusime, gake efɔe enumake le eƒe miame. Eye wòko alɔgbɔnu abe lãɖula ene, abe ɖe eyae nye nɔnɔmea ƒe aƒenɔ le aʋawɔwɔ sia me ene.
  Ðekakpuia de dzesii be:
  - Nyɔnuvi dzinɔameƒotɔe nènye! Gake emegbe la, èwɔa nuvevi. Anyo wu be nàna ta!
  Diana do ɣli be:
  - Míaku, gake míana ta o!
  Ƒudzidzodala ƒe aʋawɔla si ƒe taɖa biã la do ɣli be:
  Ele be nàde bubu mí, nàvɔ̃ mí, .
  Nyɔnu ƒudzidzodalawo ƒe aʋadziɖuɖuwo nuwuwu meli na o...
  Kekeli ƒe elfwo nya alesi woawɔ avu ɣesiaɣi, .
  Eye ɣletinyigba la ƒe tagbɔ le gbegblẽm ɖe mía ŋu!
  Eye nukoko le eŋuɖoɖo me, ale gbegbe be iridescent kple gbeɖiɖi. Nusianu dze abe ɖe wòfa ale gbegbe eye wòse le eɖokui me ene.
  Eye Diana gadze wo dzi ake. Ewɔ nu kple eƒe miasi mevɔ̃ɖi wu eƒe ɖusibɔ o. Eye enya kpɔ ŋutɔ, ʋuʋu dzeani mawo tɔgbe . Tsɔ kpe ɖe eŋu la, marquise-captain la ɖe eƒe afɔkpawo, eye eƒe afɔ sue siwo nya kpɔ la va zu ƒuƒlu. Eye esia na eƒe aɖaŋudzedze gadzi ɖe edzi.
  Oenomaus de dzesii be:
  - Eye afɔ ƒuƒlu sɔ na wò, tugbedzedze lɔlɔ̃tɔ!
  Diana ƒo nu kple ɣli be:
  - Àgbugbɔ nu na nye afɔkpodzi ƒuƒlu!
  Avuwɔwɔa nu sẽ ŋutɔ. Marquise la dze wo dzi kple dziku gã aɖe eye wòʋuʋu eƒe aʋawɔnua abe nyɔnu aɖe ƒe alɔdzedɔwɔƒee wònye ene. Eye esia va zu nusi nya kpɔ ŋutɔ. Eye emegbe nugbɔa ƒo Oenomaus ɖe elf la ƒe ŋgonu si le gbadzaa, si me fu mele o, si le abe rose ene la ŋu.
  Ðekakpuia de dzesii be:
  - Wòe nyo!
  Diana ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃, mefa tu! Eye agate ŋu adzɔ be swing kple twist la hã.
  Ƒudzidzodala si ƒe taɖa biã la do ɣli be:
  - Tsɔe ƒoe! Miwui!
  Oenomaus ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ke Ŋusẽkatãtɔ ƒe sedede ya ɖe - mègawu ame o?
  Dzotsila la ɖo eŋu be:
  - Le nyateƒe me la - mègawɔ amewuwu vɔ̃ɖi o!
  Ƒudzidzodala ƒe fiavi la ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Eyata, anya wɔ be woawɔ amewuwu nyui aɖea?
  Nyɔnuvi si ƒe taɖa biã la ɖo kpe edzi be:
  - Manya wɔ gɔ̃ hã o, gake ehiã!
  Le ɣeyiɣi sia me la, nyɔnuvi si xɔ abi la ƒe ʋumefia gadze agbagba be yeadze ame dzi ake, eye wòwɔ nu nyuie ŋutɔ. Eye wòƒo Oenomaia ƒe alɔnu kple abɔta.
  Diana do ɣli be:
  - Àse le ɖokuiwò me be yeƒe lãme gblẽ! Mawu wò, avuvi!
  Oenomaus dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ, eye wòxe mɔ ɖe amedzidzedzeawo nu;
  Míenya ŋutikɔkɔe makumaku le aʋawɔwɔwo me, .
  Esi mènya vɔvɔ̃ aɖeke o ta la, lãe dzinɔameƒotɔe!
  Yi nekpe ɖe mía ŋu le dzidzedzekpɔkpɔ gãwo me, .
  Miɖu futɔa dzi - nu bubu aɖeke megale vevie o!
  
  Míeɖoa tɔdziʋu le atsiaƒua dzi, ɖikeke aɖeke mele mía si o, .
  Ƒudzidzodala kple ahom, ahom menye mɔxenu o!
  Ŋkuɖodzia anɔ dzidzimewo ƒe dzi me, .
  Futɔ la ɖu dzi - teƒeɖoɖo bliboae nye ema!
  
  Atsyɔ̃ɖoɖoa ana nàlɔ̃ wò dzonɔamemetɔe, .
  Eye etsɔ la, amewulaa le xɔtunua lalam!
  Wò agbe tsɔtsɔ do ƒome kple filibuster nye afɔku, .
  Fortune ƒua dice la le mɔ si me susu mele o nu!
  Eye esi wògblɔ nya mamlɛtɔ la, ƒudzidzodala ƒe amegã la tsɔ eƒe yi ƒo nyɔnuvi marquise la ƒe asi, eye aʋawɔnua ge tso eƒe asi si le ɣie la me.
  Diana ko alɔgbɔnu heti kpo, eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la ɖo Oenomai ƒe asike gbɔ. Eye nyɔnuvia nɔ tsa ɖim le vo me. Ðekakpuia fɔe eye emegbe wòtsɔe ƒu gbe. Diana ge dze ʋua ƒe ʋuƒoa dzi eye eƒe mo wɔ yaa. Edze agbagba ŋutɔŋutɔ be yeati kpo, gake afɔkpaa ƒe afɔbidɛ ƒe nugbɔ ƒo eƒe asike, eye nyɔnuvia ƒe mo ku keŋkeŋ le ƒoƒo sesẽa ta.
  Oenomaus kɔ eƒe asiwo ɖe dzi hedo ɣli be:
  - Aʋadziɖuɖu!
  Gbeɖiɖi aɖe to nyɔnuviwo kple ŋutsuvi siwo metsɔ afɔ ƒuƒlu o ƒe dɔwɔlawo dome. Eye aʋawɔlaawo kple woƒe kluvi ŋutsuviwo dze klo dzitsitsitɔe.
  Aʋawɔla si ƒe taɖa biã la de dzesii be:
  - Le mɔ aɖe nu la, eva le bɔbɔe ŋutɔ! Mesusu be asesẽ wu.
  Oenomaus ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Turkey la susu eye wòwu enu ɖe mɔli la me!
  Nyɔnuvia ko nu eye wòtsɔ nukoko de dzesii be:
  Mègabu elfwo ŋu tsɛe o
  Ɣeyiɣia ava, wò ŋutɔ àse egɔme...
  Woƒoa kpẽ abe tu ene le wò gbedoxɔ me, .
  Eye nyɔnuvia ƒu du yi aʋa me afɔ ƒuƒlu keŋkeŋ !
  Ta dzĩtɔa do susua ɖa be:
  - Mina míatsɔ atiwo aƒo kluvi ŋutsuviwo le woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo dzi. Mesusu be woalɔ̃e ŋutɔ!
  Oenomaus blu ɖe eta eye wòde dzesii be:
  - Èsusu be adzɔ dzi na woa? Togbɔ be anɔ eme be ŋutsuviwo ƒe afɔkpodzi siwo le gbadzaa mesea veve si tso ati aɖe me nu nenema gbegbe o hã la.
  Ƒudzidzodala si ƒe taɖa biã la de dzesii be:
  - Nu vevitɔe nye be edzɔa dzi na mí! Adzodala siwo le abe míawo ene kpɔnɛ be evivina ŋutɔ be yewoawɔ funyafunya ŋutsuvi dzetugbewo!
  Nyɔnuvi dzetugbe aɖe si do awu ʋlaya si me nunya le eye wòtsɔ atsyɔ̃ɖonuwo ɖo eƒe asibidɛwo kple afɔkpodziwo dzi la nɔ ɣli dom be:
  - Mele klalo, abe marquise ƒe kpeɖeŋutɔ ene, be mayi avuwɔwɔa dzi! Eye nàtsɔ aboyonuawo ƒe afã mamlɛa ana!
  Dzotsilawo ƒe ƒudzidzodala la ƒo nu kple ɣli be:
  - Nye tɔe wònye! Mawɔ avu kplii! Esia me kɔ.
  Enomai ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Susu le eme! Menye nye ɖeka koe atsɔe adzoe o. Ne nyee nye ame vevitɔ kekeake na wò gɔ̃ hã.
  Aʋawɔla si ƒe taɖa biã la tsi tre ɖe eŋu be:
  - Amegã aɖeke mele amesiwo sɔ dome o. Eye medo susua ɖa be woawɔ aʋa aʋawɔnuwo manɔmee.
  Aʋawɔla si do awu ʋlaya de dzesii be:
  - Aʋawɔnuwo manɔmee? Ðe mèvɔ̃na oa, elf?
  Dzotsilawo ƒe ƒudzidzodala la ɖo eŋu vevie be:
  - Mègayi ave me be yeavɔ̃ amegãxiwo o!
  Nyɔnuvi si do awu ʋlaya la, si nye anyitsi ƒe amadede dzẽ vivi sia, bia kple gbe fafɛ be:
  - Na ɖekakpui dzetugbe la nadzi ha na mí. Mesusu be nane si nye hadzidzi, eye nyɔnuvi bubuwo akpe asi ɖe ŋunye.
  Atsyɔ̃ɖola siwo le akpa evea siaa nɔ ɣli dom le ɖekawɔwɔ me:
  - Woezɔ̃! Míedi be miaƒe hadzidziwo nanɔ míaƒe lãkusiwo tame!
  Oenomaus dzi ha kple alɔgbɔnukoko be:
  Meɖo ŋku alesi fifia, mo si klẽna nyuie la, .
  Dzedzemea to nye dzi me abe akplɔ ene!
  Mefiã le dzobibi ƒe tɔsisiwo me, .
  Ðeko nèzi ɖoɖoe tsɔ ɖo eŋu nɛ!
  
  Wò gbe, aleke gbegbe wònya kpɔ eye wòle dzadzɛe nye si, .
  Mexɔ wò asiléle ƒe tsitsetse si nuwuwu meli na o la dzi se!
  Nyemehiã fuléle ƒe agbe wò manɔmee o, .
  Eye fifia keklẽ mavɔ aɖe aklẽ nam!
  
  Wòe nye lɔlɔ̃ si seɖoƒe meli na o ƒe mawunɔ, .
  Atsiaƒu si me kekeli wɔnukuwo yɔ fũ!
  Gbu tsikpe ƒe kɔsɔkɔsɔawo, fefetɔe, .
  Nyemakpɔ ŋdi kanya wò manɔmee o!
  
  Wò mo le keklẽm abe ɣe si le dziƒo ene, .
  Nɔnɔmetata dzeani aɖeke megali le xexeame katã o!
  Dzodzro ƒe seselelãmea tsyɔa nu abe ahom sesẽ ene, .
  Wò gbɔ nɔnɔ tegbee nye dzidzɔ!
  
  Vevesese si le nye luʋɔ me le bibim abe ahom ene, .
  Eye dzo si le nye akɔta la le bibim nublanuimakpɔmakpɔtɔe!
  Melɔ̃ wò, èkpɔa nu dadatɔe ɖe eteƒe, .
  Tsikpe zua kakɛwo gbãa wò dzi!
  
  Le akaɖi siwo le atsiaƒu si me ɣletiviwo yɔ fũ si seɖoƒe meli na o la dome la, .
  Mía kpli wò míedzo le yame abe hɔ̃ ene!
  Eye wò nuyi siwo le keklẽm kple kpe xɔasiwo, .
  nya aɖe vividoɖeameŋutɔe kple dzonɔamemetɔe!
  Eye asikpeƒoƒoa le ale gbegbe be ɖeko ame dzetugbeawo ƒoa nu le dzidzɔ ta. Gake le ɣeyiɣi ma me la, nyɔnuviawo dometɔ ɖeka do ɣli be:
  - Aʋawɔʋu eve le vavam le afisia!
  Oenomaus de dzesii kple alɔgbɔnukoko nublanuitɔe be:
  - Enyo, esia tututue nèdia? Ðe nèhiã avuwɔwɔ dodzidzɔname aɖea? Eyata àxɔe!
  Ta dzĩtɔ la de dzesii dzikutɔe be:
  - Woyɔ wo! Cruisers siwo me asrafowo le. Eye fifia màte ŋu asi le ƒoƒo ɖe wò afɔkpodzi ƒuƒluwo dzi ko o!
  Nyɔnuvi si nɔ ŋku lém ɖe nu ŋu to ŋkubiãnu dzi de dzesii be:
  - Orcwo le meliawo dzi. Eye esia fia be dodokpɔ sesẽ aɖe le mía lalam.
  Oenomaus de dzesii le susu me be:
  - Gake míate ŋu awu míaƒe futɔwo evɔ magblẽ nu le míaƒe dzitsinya ŋu o. Ne èka asi aʋawɔla dzetugbewo ŋu la, wò dzi ʋuna ŋutɔŋutɔ!
  Nyɔnuvi si ƒe ɖa le amadede dzẽ me la de dzesii be:
  - Míaƒe ʋɔ dribawo ƒua du wu frigatewo. Ðewohĩ ɣeyiɣi asu mía si míadzo!
  Ƒudzidzodala ƒe fiavi la gblɔ kple tameɖoɖo kplikpaa be:
  - Le míaƒe nyagɔmeɖegbalẽ me la, nya aɖeke meli si woyɔna be sisi o!
  Eye nyɔnuvi ƒudzidzodalaawo dzi ha kple dziku, henɔ klalo na agbe alo ku ƒe aʋawɔwɔ;
  Míele xexe si yɔ fũ kple kaklã, blanuiléle...
  Nukae wòle be asrafo nawɔ ne etsi akogo ?
  Mawuawo, esɔ, tso nya me ŋutasesẽtɔe na mí - .
  Ŋutsu sia le eƒe gbedoxɔwo trɔm ɣie!
  
  Xexeame katã nye ŋutasẽnuwɔwɔ ale gbegbe be woalɔ̃e, .
  Kaklã ƒe aɖatsiwo nɔ sisim le tsidzadza me...
  Nublanuikpɔkpɔ bu dzesi aɖeke manɔmee, abe drɔ̃e ene, .
  Eye agbe va zu abe kpe si fa miamiamia ene!
  
  Vuvɔ le wɔwɔm le gbedadaƒo, eye tsikpe le dzo dam le dzoxɔxɔ ta, .
  Aleke kɔsɔkɔsɔ si xɔ dzo la tsyɔ nye dzi dzi enye si!
  Eye tsidzadza si me woɖea wo nɔewo ɖa le la ƒoa abe nu suesuesuewo ene le xɔa tame - .
  Kotokuwo ƒuƒlu, akɔbli koe susɔ!
  
  Gake xɔse le aʋawɔla ƒe aʋadziɖuɖu me ʋãa ame, .
  Ènyaa Mawu Ŋusẽkatãtɔ la do adzɔgbe sesĩe!
  Eye anɔ abe aŋgbawo ene le May si xɔ dzo me na mí, .
  Ne míemie la, míedoa go ŋdi kanya!
  
  Ðe nèdi be yeana ɣletinyigba la nakpɔ dzidzɔ geɖe wua?
  Ale be mía dometɔ ɖesiaɖe nadzi ha le ŋutikɔkɔe me abe zãmu enea?
  Emegbe anyitsi vivitɔ kekeake va zu nuŋeŋe tso linden-ti me - .
  Le ame dzɔtsuwo ƒe luʋɔ me la, mina míaɖe alakpanyawo ɖa !
  
  Mehiã be woable Mawu o, xɔ dzinye se, .
  Ekpɔa nu to mía dometɔ si nye vɔvɔ̃nɔtɔ kple boor dzi tututu !
  Na gɔmesese si le Aƒetɔ la ŋu na vɔsa la, .
  Mewɔ nuku o be egblɔ be, maɖo eteƒe na mi amewo!
  
  lé mí le Internet dzi , .
  Ame aɖeke menya afisi amewuwuawo wu enu ɖo o.
  Yuda le atiglinyi si gblẽ la dzi - .
  Eye na amesiwo xɔe se - laurel fiakuku!
  
  Ame sia ame ate ŋu ava nyo wu
  Míaƒe tiatia nye nyanya - agbagbadzedze ɖe Kristo ŋu.
  Gake ɣeaɖewoɣi la, ʋu ƒe tsiʋewo nɔa anyi, .
  Ne mede ɖeke o la, ŋugbedodo aɖe li - mava kpuie!
  
  Oo xexeame, ŋutasẽnuwɔwɔ ka gbegbee nye si, .
  Abe ɖe míate ŋu anɔ anyi le ŋutifafa me o ene !
  Srɔ̃nyɔnua fa avi le asrafoa ƒe aɖaka la ta, .
  Aleke gbegbe agbemeka si mebɔbɔ o la le tsɛ enye si!
  
  Ʋukɔkɔɖi menye míaƒe yɔyɔ o - .
  Medi be malɔ̃, be mana Fofonyigba la paradiso!
  Nukatae tohehe sia nye na mí katã?
  Ŋuɖoɖo: tsɔ wò kesinɔnuwo katã na ame dahewo!
  
  Manya wɔ be woaƒle ɖeɖekpɔkpɔ ɖe ga ta o, .
  Elabena sika ƒe asi aɖeke meli na Mawu o!
  Eye le sɔleme la, èbɔbɔa ta le Kwasiɖagbe, .
  Be woazu aʋala abe hɔ̃ ene!
  
  Eye ɣeyiɣia ava - Mawu Fiaɖuƒea ava, .
  Viviti vɔ̃ɖi kple adzodala la nu ayi!
  Gbɔgbɔmenuwo atsrɔ̃, kluvinyenye si woƒo fi de, .
  Eye dukɔa ava nɔ Dzidzɔkpɔkpɔ ƒe Gãnyenye me!
  Le hadzidzi ʋãme sia tɔgbe megbe la, nyɔnuvi-ƒudzidzodala siwo le ʋɔ dribawo dzi la tsɔ frigate gãwo, siwo yɔ fũ kple orc - dzata siwo ʋẽna lilili eye fu le wo ŋu eye woyia wo dzi.
  Nyɔnuvi ʋɛ aɖewo koe nɔ anyi wu nuwɔwɔ nyɔŋuawo, gake woƒe ablaɖeɖe kple aɖaŋudzedze wu sã.
  Eye emegbe nyɔnuvi siwo nɔ asitsamelia me hã ge ɖe aʋa la me le ƒudzidzodalawo ƒe akpa dzi. Eye kluvi ŋutsuviawo hã ƒu du yi ɖaɖe aʋawɔnuawo ɖa. Esia nye amewo kple elfwo ƒe ɖekawɔwɔ si wɔa dɔ ɖe ame dzi ale gbegbe ɖe woƒe ŋutinya me futɔ mavɔwo ŋu - orcs.
  Oenomaus hã va kpe ɖe aʋa la ŋu. Ðekakpuia ʋuʋu yi eve zi ɖeka, nɔ du ƒum le nutunua me, eye wòtso orc-awo ƒe ta. Ewɔ avu kple dzata ƒe dziku.
  Eye ɖa dzĩ la le egbɔ . Nyɔnuvia ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la ƒo orc la ƒe asike eye wògbã eƒe aɖu. Eye emegbe orc la dze anyi, eye eƒe dzowo ƒoe ɖe dɔme. Eye aʋa sesẽ aɖee wònye.
  Oenomaus wɔa avu dzinɔameƒotɔe. Le afisia la, etsɔa eƒe yiwo tsɔa kpakpaluʋui, abe fesre ene, eye wòlãa ta siwo le ʋuʋum abe kakɛ ene.
  Ðekakpui fiavi la dzi ha kple dzonɔameme, heɖe kalẽwɔwɔ ƒe nukunuwo fia be:
  Ne wò asibidɛ sesẽ la - .
  Esia fia be wòe anye ame gbãtɔ le agbe me!
  Eye emegbe zɔhɛa menye ame dahe o, .
  Sika ƒe dzi kple gakpo ƒe lãmekawo le esi!
  
  Gake vevietɔ wu la, xɔe se, enye susu sesẽ, .
  Elabena elf-ʋawɔla fa wu lã .
  Ne èdo viviti le agbe me la, .
  Ekema nukoko dzidzɔtɔe ana woalɔ̃ wò!
  
  Automatic supplement, nya, ŋusẽ na fist, .
  Elabena sidzedze yɔ eme fũ, Sidzedze-Alesi!
  Ke dze agbagba nàtsɔ ŋusẽ la ade bometsila si me , .
  Ekema vevesese koe nàxɔ abe fetu ene!
  
  Ɣeyiɣi aɖe va yi esime wotsɔ atikplɔ yi adedada, .
  Dati, aŋutrɔwo ƒe ʋuʋudedi ɖe ŋutigbalẽ ɣi ŋu...
  Gake wowɔa chervonets le afisi gakuwo yina, .
  Eye ele bɔbɔe ŋutɔ be nàti kpo age ɖe ɣletivihatsotsoa me!
  
  Togbɔ be sukudede nyo hã la - .
  Gake edzɔa dzi na ame hã be nàlé dzi ɖe ƒo...
  Eye ne esɔ kple bayonet la, azu lãgbalẽgolo, .
  Eye míesubɔa Dada Fofonyigba la anukwaretɔe ŋutɔ.
  
  Gake ŋutasẽnuwɔwɔ vɔ̃ɖi nye atitsoga kpekpe, .
  Míaƒe aʋagbedzi yɔ fũ kple ʋu...
  Nukatae Mawu Ŋusẽkatãtɔ la gafɔ ɖe tsitre le fukpekpe megbe?
  Ale be woate ŋu ado ŋusẽ asrafowo ƒe nuƒoƒoƒu le asrafowo me!
  
  Ðetugbui la ƒe aɖatsiwo le gegem - exɔlɔ̃ lɔlɔ̃a ge, .
  Vidadaa doa gbe ɖa kple hũɖeɖe, hele ɣli dom le eƒe lãkusi tame...
  Vuvɔ le ƒoƒom le fesreawo godo, eye dzodoƒea tsi, .
  Ðekakpui dzetugbe aɖe si woɖi ɖe anyigba te enye si!
  
  Oo, dzɔgbevɔ̃e vɔ̃ɖi, dzɔgbese vɔ̃ɖi ka gbegbee nye si, .
  Ðetugbi Nɔaƒe Maria , afikae wò nɔnɔme nyui le?
  Ŋutsua di be yeado ŋugbe na ye kaba, .
  Eye fifia ya la le ke ƒom le pine-tiwo te!
  
  Agbe ava dzidzɔtɔe - anyo, .
  Apple pie ava zu anyitsi poppy nuku...
  Futɔ gã la trɔna zua ke kple aŋɔ, .
  Na dzɔgbenyui vavãtɔ natso agbo la!
  
  Wowɔa nusianu ɖe Elf dzi, eye ƒuƒua le Fars dzi, .
  Mina míaƒo seƒoƒotsihe si yɔ fũ kple ɣletiviwo nu ƒu wòazu asibide!
  Eye hello guys, ɖeko top class, .
  Eye wotsɔ gbɔgbɔ vɔ̃ dziŋɔ aɖe ƒu gbe ɖe dzoa me !
  
  Tu si wotsɔna ƒoa tu la va zu ame nyanyɛ xoxo - tuawo le sisim le tɔsisi aɖe me, .
  Eye ɖeɖi te futɔa ŋu, nusi dim wònɔ la nye zero!
  Ne èɖu dzi la, àzu kesinɔtɔ, .
  Ame sia ame si de dzoa la, ava da ahe!
  Esia nye hadzidzi kple avu gã aɖe, si me yi ɖaɖɛ ŋutɔ siwo le ablaɖeɖe me ƒe ʋuʋu le. Eye ƒoƒoawo kplɔa taawo ɖo, abe ɖe wole asfalt dzi ene. Eye wowu orc gbogbo aɖewo xoxo. Kple kluvi ŋutsuviwo le aʋawɔwɔ me. Wo dometɔ aɖeke medze abe ɖe wòtsi wu wuiene ene o, gake wo katã ƒe lãmekawo le wo ŋu. Dɔ sesẽ wɔwɔ na kluvi ŋutsuviawo ƒe ŋutilã ƒuƒlu la sesẽna. Eye afɔkpodzi ƒuƒlu siwo me ʋuʋudedi mele o la nɔa orc-awo ƒe asikewo ƒom ɣesiaɣi, eye wogbãa woƒe aɖuwo.
  Nyɔnuvi si nye ʋumefia la ƒe susu va ɖo eɖokui ŋu. Eye wòbɔbɔ nɔ anyi. Eƒe abɔ eveawo xɔ abi vevie - wotso lãkusiawo. Enyo, esia mewua ame o, to akunyawɔwɔ kple adzetɔtikewo ƒe kpekpeɖeŋu me la, woate ŋu agbugbɔ nusiwo gblẽ la aɖo eteƒe. Gake esia axɔ gaƒoƒo eve alo etɔ̃ ya teti. Le ɣeyiɣi sia me la, mate ŋu awɔ avu o.
  Eye ame aɖeke meli akpe ɖe eŋu o - nyɔnuviawo kple ŋutsuviawo katã le aʋa wɔm, eye wole avu wɔm kple dziku gbegblẽ. Esia nye avuwɔwɔ ŋutasesẽtɔe ale gbegbe.
  Diana ʋuʋu, dzɔgbenyuietɔe la, eƒe afɔwo nɔ ƒuƒlu eye womegblẽ o. Eye nyɔnuvi si nye ʋumefia la tsɔ asibidɛ siwo le ablaɖeɖe me abe boso tɔ ene la dze kpekpeɖeŋunanu gbãtɔwo didi gɔme. Atike aɖe li si daa abi, kple esiwo nu sẽ ŋutɔ, kple xexeame katã ƒe balsam. Gakpe ɖe eŋu la, nukata màwɔ ɖeka kple aʋa la ne èxatsa abɔ kple afɔawo hetsɔ balsam kple atike sisi ɖe wo ŋu vɔ o?
  Ne ètsɔ afɔ ƒuƒlu la, àte ŋu atsɔ nusiwo ŋu ŋusẽ le ŋutɔ eye aɖi le wo me aƒu gbe. Eye ema anye nusi fa miamiamia eye wòagblẽ nu ale gbegbe.
  Diana wɔ nu kple kakaɖedzi. Eye eƒe afɔwo le ƒuƒlu eye wowɔa dɔ kabakaba ale gbegbe. Edoa afɔkpa kple dzitsitsi, gake ɖeko wòtea gbe ɖe eƒe ɖoƒe dzi. Le xexe si me akaɖi geɖewo kple dzomeŋɔli mavɔ le me la, afɔkpawo mehiã ale be wò afɔwo nagase le wo ɖokui me be vuvɔ nagafa o, ke boŋ ɖe atsyɔ̃ɖoɖo ta, eye be nàte gbe ɖe edzi be menye kluvi alo kluvi ye nènye o. Eye esia nye nusi me susu le...
  Le afisia la, ŋutsuviawo dometɔ ɖeka, si hã nye afɔ ƒuƒlu, tsɔ aŋe ɖaɖɛ aɖe ƒu gbe ɖe orc la ƒe ŋɔti me. Eye esi wòxɔ aɖi ƒe akpa aɖe ta la, etsi tsikpe me eye wòku enumake.
  Kluviŋutsua dzi ha dzonɔamemetɔe, eye kluvi bubuawo hã kpe ɖe eŋu, wonye amegbetɔwo eye wodzi ha abe amegbetɔwo ene be:
  Fifia, ne kuxiwo le xexeame godoo la, .
  Medzɔna le mɔ aɖeke nu o...
  Mègadi be tɔtrɔ nava o
  Ŋutsua menya nusi dim wòle o!
  
  Eye Chernobog hã li si si ŋusẽ sesẽ le, .
  katã ƒe ŋusẽ le Gãtɔ la si ...
  Etsɔe na ŋutsu aɖe le ŋgonu tututu, .
  Ale be ameƒomea nagazu gbemelãwo keŋkeŋ o!
  
  Ẽ, Dukɔ Ŋusẽkatãtɔ lae wɔe, .
  Ale be susu aɖe nanɔ amewo si be woatsi...
  Ale be ame nadi nusianu zi ɖeka, .
  Eye amewo srɔ̃ avuwɔwɔ sesĩe!
  
  Abe alesi aʋawɔla ɖua vɔ̃ɖinyenye dzi ene la, .
  Ati ma si wowɔ hena amegbetɔ ƒe viɖe...
  Eye wòkɔ nu nyuiwo ɖi na luʋɔwo kple ŋutilãwo, .
  Metsi megbe akpa be woasrɔ̃ avuwɔwɔ o!
  
  Nukae Mawu Ŋusẽkatãtɔ la di?
  Ale be dzi nagaƒo wo be woatsɔ Elf la adze klo o...
  Ale be dzɔgbevɔ̃e meɖua dzi o, .
  Ale be dzidzime alafa geɖe natsi!
  
  Ẽ, Chernobog nye dzideƒonamenu na amewo, .
  Ale be kuviawɔwɔ, tsitretsitsi aɖeke naganɔ anyi o...
  Neva eme be nànye orkshista gbagbã ɖe lãgbalẽgolowo me, .
  Zɔ ƒo xlã Orklin le xɔlɔ̃wɔwɔ ƒe ɖoɖo me!
  
  Eyata mègabu ne esesẽ o, .
  Ne xaxawo va Fofonyigba dzi...
  Rod awɔe wòanya kpɔ eye wòanɔ bɔbɔe, .
  Be woana amewo naʋu ko!
  
  Eye nɔviwò tsitsitɔ koe Chernobog nye, .
  Togbɔ be ewɔa nu sesẽ hã la , elɔ̃ wò nuwuwu manɔmee...
  Àƒo dzesi gãtɔ kekeake
  Ne èsubɔ Elf la tegbee!
  Orc-awo bu nu geɖe ŋutɔ, nyɔnuviwo kple ŋutsuviwo siaa lã wo. Eye Diana gɔ̃ hã, si bla eƒe asiwo la, ge ɖe aʋa la me. Eye woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo tsɔa lãgbalẽŋudɔwɔnu siwo ƒoa orc-awo ƒe kɔwo eye wotsoa woƒe ʋukawo la ƒua gbe. Eye ŋɔti ƒomevi ɖesiaɖe kple nu bubuwo. Eye edze abe ɖe wòwɔ dɔ ɖe ame dzi ŋutɔ ene.
  Eye emegbe Diana ƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ pea si me aɖatsi-gbe si womi ɖo la ƒu gbe. Eye enumake wotsɔ orc wuieve, siwo aʋafiagã la nɔ ŋgɔ na la ƒu gbe ɖe dzi hedzo to frigate la ƒe axadzi. Esia nye tsɔtsrɔ̃ gã aɖe kple dzata siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi kple dzata nyɔŋuwo ƒe ku vavã.
  Oenomaus gblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ʋu ɖeka mee míetso: nye kple wò! Nyui?
  Diana ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko xɔlɔ̃wɔwɔtɔe be:
  - Ne míewɔ ɖeka la, womate ŋu aɖu mía dzi o! Amegbetɔ kple elf nye ŋusẽ, eye eɖi dada ŋutɔ!
  Nyɔnuviawo dzi woƒe nyaƒoɖeamenu ɖe edzi. Orc siwo tsi agbe, siwo zãa parachute siwo me mekɔ o la, te titri yi anyime, nɔ dzodzom tso frigate siwo si aʋala le dzi. Parachute aɖewo, le woƒe kpekpeme kpekpe ta, wovuvu, eye dzata gãwo ge dze anyi abe kpe ene, gake to vovo na kpe gbadzɛawo la, wodo ɣli heƒo fi de wo ƒo ɖi ŋutɔ!
  Diana ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  Mele bɔbɔe be woanye nyɔnu nyui o, .
  Dɔmenyonyo menɔ te ɖe kɔkɔme dzi o!
  Oenomaus tsɔ eƒe yi ɖaɖɛ kple didiwo tsɔ nutunu bubu, eye wòtso dzata gã aɖe ƒe ta. Eʋuʋu le ʋua ƒe akpa si le ʋua me abe ʋuƒo ene, eye wònɔ ʋu ƒom. Eye ɖekakpui fiavi la dzi ha be:
  Ʋu gakɔ abe tɔsisi ene, .
  Wò tsitretsiɖeŋula sesẽ ŋutɔ...
  Gake mègavɔ̃ Satana o, .
  Eye nàtrɔ lã wɔadã la ayi viviti me!
  . TA No. 6 lia.
  Ʋɔ driba ƒe fiavinyɔnu si ƒe ta adre kple le ɣeyiɣi ma ke me la, Akunyawɔwɔ Suku ƒe Aƒetɔ Gãtɔ, ƒo ɣli hebia be:
  - Àte ŋu akɔ ayi ŋutsu tsitsi ƒe kɔkɔme gbɔ eye nànɔ yame aɖabaƒoƒo ɖeka ya teti?
  Dominica ko nu heɖo eŋu be:
  Mate ŋui, gake mate ŋu awɔe le mɔ bubu nu
  Du afɔ ƒuƒlu to zãmu la me...
  Nyɔnuvia ti kpo abe akpɔkplɔ ene - .
  Esia fia nusi to vovo na ame bubu ɖesiaɖe!
  Ʋɔ driba fianyɔnua ƒe nu ʋu, eye dzo do tso eme. Dzoa to eme eye wòfiã nyɔnuvi dzetugbe la vevesesetɔe ŋutɔ le eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, pink, kple afɔkpodzi ƒe ƒoƒo dzeani aɖe.
  Eye Dominic do ɣli, gake enumake ebla eƒe aɖu sesĩe. Eye eƒe akɔta ʋuʋu sesĩe. Eƒo nyuie, ʋuʋudediawo gɔ̃ hã vuvu enumake. Ðeko wònɔ abe ɖe blema nyabialaawo wɔ funyafunyae ene.
  Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  Lancelot kple Fia Arthur gakpɔtɔ li na wò !
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua do ɣli be:
  Amekae nye esia si nètsɔ dzideƒo do ŋɔdzi nam?
  Nymph marquise ɖo eŋu be:
  - Esiawo nye kalẽtɔ siwo tso amegbetɔ ƒe blemanuwo me. Wole dedie keŋkeŋ na wò, Wò Amenuveve!
  Ʋɔ driba nyɔnu la do ɣli be:
  - ENYO! Fifia dɔ ŋutɔŋutɔ aɖe le asiwò, da gbe le wò afɔ siwo fiã la ŋu. Esia ɖea vi ŋutɔ le nuwɔna me, eye wòaɖe vi wu zi ɖeka le agbe me.
  Dominica, si nɔ alɔgbɔnu kom sesĩe la, dzi ha be:
  - Eye ɖeka, kple eve, kple etɔ̃, kple atɔ̃!
  Ðeɖi mate ŋunye be magbugbɔ agblɔ...
  Nya ma ke gbɔgblɔ
  Ema sɔ gbɔ be wòana tsiawo nazu ʋuʋudedi na wò!
  Aƒetɔ Gãtɔ Ʋɔ driba de dzesii be:
  - Eye enye nyɔnuvi si nye cheeky. Ðewohĩ menye ɖeko wòaɖa eƒe afɔkpodzi ko o, ke agbã eƒe afɔbidɛwo hãa?
  Nymph marquise de dzesii be:
  - Ele be míagbɔ dzi ɖi, oh duchess. Ðewohĩ nyɔnuvi sia koe nye mɔnukpɔkpɔ na mí be míaɖe gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu la. Eye nàkplɔ ŋutsuawo vɛ!
  Ʋɔ driba nyɔnu la do ɣli be:
  - Esia nye bometsitsi! Ŋutsu aɖe si le tsia lém lé gbe aɖe, eye wò hã èlé nyɔnuvi nyɔnuvi aɖe ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu . Meɖe ŋutete tɔxɛ aɖeke fia o.
  Nymph marquise tsi tre ɖe eŋu be:
  "Ete ŋu kɔ kpe aɖe kple eƒe sedede akunya alo afakaka aɖeke manɔmee, eye esia xɔ asi ŋutɔ!"
  Montserrat Fiavinyɔnua ko nu heɖo eŋu be:
  - Ẽ, exɔ ŋkɔ be ewɔ nuvevi eƒe ŋgonu. Nyateƒee, fifia la, dzesi aɖeke megali o. Eye esia mebɔ ɖe amewo gome o.
  Weasel ɖo kpe edzi be:
  - Edze ƒã enumake be enye ame tɔxɛ eye wotiae! Eye ebia mɔnu tɔxɛ aɖe si tso anukwareɖiɖi kple esi menya kpɔna dzea sii bɔbɔe o.
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ʋuʋu ta kple ta adre zi ɖeka:
  - Ẽ, anukwareɖiɖi kple mɔnu tɔxɛ aɖe... Ðewohĩ ele be matsɔ nye aɖe aƒo eƒe afɔkpodziwo, abe bubu gã aɖe ƒe dzesi ene!
  Dominica blu ɖe eta eye wòɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Ao, anyo wu be màzã wò aɖe o! - Eye wògblɔ kpee, si na eƒe mo vivi wu le vome. - Togbɔ be ɖikeke mele eme o be aɖee nye ŋutilã ƒe akpa si sesẽ wu hã. Ete ŋu ʋãa aʋakɔ miliɔn geɖe!
  Nymph marquise do susua ɖa be:
  - Na dɔ bɔbɔe aɖee. Le kpɔɖeŋu me, na wòana avu la nava egbɔ ahaƒo ɣli, eye emegbe wòatrɔ ayi megbe!
  Le afisia la, nyɔnu troll si nɔ anyi kpoo tsã si do awu dzĩ, eye akunyawɔti le esi la tsi tre ɖe eŋu:
  - Ao! Míaɖe mɔ nɛ wòawɔ funyafunya avuvi la o. Enyo wu be nàtsɔ akunyawɔtiwo awɔ avu kplim. Esia anye dodokpɔ vevi aɖe ŋutɔŋutɔ eye wòanye dodokpɔ nyui aɖe!
  Eye wòtre eƒe afɔkpa siwo wotsɔ safir kple daimɔnd dzĩ kple lilac ƒo xlãe la ƒe afɔkpodzi.
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ɖo eŋu be:
  "Esesẽ akpa na nyɔnuvi yeye be wòawɔ avu kple Ʋɔ driba ƒe Suku ƒe aƒetɔ." Esesẽ be mawɔ avu kpli wò, Laska sia si si nuteƒekpɔkpɔ geɖe le eye wònya nu geɖe gɔ̃ hã!
  Nyɔnu troll la ko nu eye wòde dzesii be:
  - Kã! Le esia megbe la, Koschey Makumaku la gɔ̃ hã mavɔ̃ nɛ o!
  Emegbe Dominika gblɔ kple gbe blewu be:
  - Nuka, ɖe Koschey Makumaku la le asiwòa?
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ʋuʋu ta be:
  - Nyateƒee, ke hã, ele adzɔge ʋĩ tso anyigba didiwo gbɔ le fiaɖuƒe didi la me. Gake ayemɔ ƒoɖi nyɔŋu sia li !
  Nyɔnuvi si woƒo la de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Alo ɖewohĩ ehe dɔvɔ̃ aɖe vɛa? Be nàwu atsuawo katã eye nàlé wò nyɔnuwo!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ɖo eŋu be:
  - Sesẽna ŋutɔ! Nyɔnuwo sɔ gbɔ ɖe mía si wu ŋutsuwo zi gbɔ zi ewo. Eye le orc kple goblin siwo wɔ Koshchei Makumaku ƒe aʋakɔa dome la, to vovo na ema la, ŋutsuwo sɔ gbɔ wu nyɔnuwo zi gbɔ zi ewo, eye wololo wu eye ŋusẽ le wo ŋu wu sã. Nukatae wòatsrɔ̃ eya ŋutɔ teviwo kple aʋakɔ!
  Dominica de dzesii be:
  - Gake dɔvɔ̃a mekpɔa ŋusẽ ɖe Koshchei ŋutɔ dzi oa?
  Nyɔnu troll la ʋuʋu ta be:
  - Ẽ, aʋawɔwɔ ƒe akunya ɖeka pɛ hã mewɔa dɔ ɖe edzi o. Mexɔa aʋawɔnu aɖeke o. Wò haidrodzin bɔmb gɔ̃ hã mate ŋu atsrɔ̃e o. Aleae nu vevitɔa le!
  Nyɔnuvi si woƒo la de dzesii be:
  - Gake ɖewohĩ ku le eƒe azi me, le aŋe ƒe nugbɔ!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ɖo eŋu kple gbe si ɖi dziɖegbe be:
  - Menye nu bɔbɔe nenema gbegbe o! Ne ɖe wònɔ bɔbɔe nenema gbegbe be woake ɖe Koshchei ƒe ku ŋu la, anye ne menɔ agbe ɣeyiɣi didi aɖeke o. Eye ale, exɔ ƒe alafa geɖe ale gbegbe be...
  Nymph marquise la ɖo eŋu nɛ be:
  - Mi amewo mieganɔ ti kpom le atiwo me, gake eya ŋutɔ ƒe ŋusẽ nɔ esi xoxo eye wòbɔbɔ nɔ fiazikpui la dzi. Bu nuwɔwɔ ka ƒomevie esia nye ŋu kpɔ!
  Dominica xɔe hedzi ha be:
  Bokɔwo wɔa mo
  Eye wonɔa anyi ɖe alɔ aɖe dzi...
  Egakpɔtɔ nye nya maɖinu
  Mía tɔgbuiwo nɔ afima!
  Nyɔnu troll la de dzesii be:
  - Koshchei, nyateƒee, wosusui hã. Eye esi dɔvɔ̃a dze egɔme la, eyae nye ame gbãtɔ si ŋu woke ɖi le ya. Le mɔ aɖe nu la, esiae nye vɔ̃ɖinyenye ƒe axa ƒe ta. Abe ʋɔ driba ŋutsu si ƒe ta alafa , ʋɔ driba gãtɔ kekeake, fiagãwo ƒe fiagã kple vɔ̃ɖitɔ ene. Gake lã wɔadã sia hã na kpe eye wògbã. Gake Koschey ya teti agblɔ nya aɖe! Gawu la, wosusui hã be Jinntɔwo ƒe fia, Iblis... Jinnwo nye gbɔgbɔwo, eye womate ŋu awɔ nuku o.
  Gake gbɔgbɔ vɔ̃awo ɣla wo ɖokui le mɔ aɖe nu. Eye ɖeko wònɔ abe ɖe wobu ene!
  Dominica dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Gbɔgbɔ vɔ̃a gblɔ kple gbe blewu be, ao, xɔ dzinye se, ŋusẽ le nyɔnuviwo si, .
  Eye wòbu...
  Eye emegbe ʋɔ driba la tsi tre ɖe atsyɔ̃ɖoɖoa ŋu , .
  Meɖe kuku, ƒu du!
  Marquise de Lasca de dzesii be:
  - Gbɔgbɔ vɔ̃ nyuiwo kple vɔ̃ siaa li. Wosẽ ŋu, gake woƒe ŋutetewo ya se ɖe afi aɖe. Gake le nukpɔsusu nu la, ne ŋutsu alo nyɔnuawo dometɔ ɖeka bia tso jinn-fiagã Iblis si be wòatsrɔ̃ ŋutsu ƒe ƒomea, eye wòte ŋu kpɔ ŋusẽkatãtɔ ƒe asigɛ aɖe si ana ŋusẽ nanɔ ŋusẽ gãtɔ kekeake sia si le míaƒe xexeame katã dzi la, ekema ate ŋu ahe esia vɛ!
  Dominica ʋuʋu ta be:
  - Esia nye nane xoxo! Ele be míadi Ŋusẽkatãtɔ ƒe Kplɔ̃. Eye emegbe míaɖɔ nusianu ɖo.
  Ʋɔ driba nyɔnu la ko nu, eye eƒe gbe nɔ abe dziɖegbe ene. Eye emegbe eɖo eŋu be:
  - Kplɔ̃ Ðeka la didi sesẽ ŋutɔ. Esi wònye be enaa ŋusẽ ɖe anyigbamama si sɔ kple ɣletivihatsotso bliboa dzi ta. Gawu la, ne le wò xexeame katã la, ɣletivihatsotsoa tsi ƒuƒlu kloe le ɣletiviwo ƒe ɖoɖo si mebɔ o ta la, ekema anyigbamama si me nunya triliɔn geɖe kple fiaɖuƒe geɖewo le enye si. Eye edze abe ame aɖeke mekpɔe haɖe o ene, elabena míaƒe glitoto me xexeame katã ƒe fiagã aɖeke menɔ anyi o!
  Dominika ko alɔgbɔnu hebia be:
  - Mawu aɖe le asiwòa?
  Marquise-nymph la ɖo eŋu be:
  - Ne Mawu Kɔkɔe ma tɔgbe, Wɔla le Xexeame katã me, alo be meli o, ame aɖeke menyae ŋutɔŋutɔ haɖe o. Koschey Ame Makumaku la gɔ̃ hã. Gake mawu siwo le ɖoƒe si bɔbɔ ɖe anyi wu li. Gake wole ale gbegbe be viɖe boo aɖeke mele wo ŋu o, eye anyo wu be míanɔ adzɔge. Le goawo katã me la, gɔmesese geɖe le nya Mawu ŋu. Eyata gbɔgbɔ vɔ̃ kɔkɔtɔwo ƒe ŋusẽ sɔ kple mawuwo kura.
  Nyɔnu troll la de dzesii be:
  - Subɔsubɔhawo hã le mía si, gake viɖe boo aɖeke mele wo ŋu o. Abe alesi wòle le tɔwò gome ene la, le mɔa nu. Fifia, esi coronavirus va , sɔlemexɔawo tsi ƒuƒlu ŋutɔŋutɔ, eye gbedodoɖawo kpena ɖe ame aɖe ŋu, alo dzudzɔdonu ʋeʋĩ kpɔa eta tso dɔlékuiwo si me. Nukatae mi amewo mienye amesiwo mexɔa se o alea gbegbe, eye miesusuna be ne miedze klo hede ta agu na mi be yewoate ŋu abia nane ɖe eteƒe!
  Dominica ɖo eŋu vevie be:
  - Gake nyemexɔ Mawu alo mawuwo dzi se kura o! Eye nyemetsɔ ɖeke le eme o. Gake nyemexɔ elfwo dzi se tsã o, eye mebu wo be wonye glitoto kple amegbetɔ ƒe nutovɛ. - Nyɔnuvia ƒo eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ɖe kpe gbadzɛa dzi eye wòyi edzi. - Eye fifia mekpɔe be elfwo, ʋɔ dribawo, trolls, nymphs li, eyata nukata màxɔ Mawu kple mawudɔlawo dzi ase o? Gawu la, ame biliɔn geɖe xɔ Ŋusẽkatãtɔ la dzi se, eye ɖevi suewo koe kloe xɔ ʋɔ dribawo kple lãklewo dzi se vevie, eye menye wo katãe o.
  Marquise Laska ko nu be:
  - Menya! Nyɔnuvi sia, esime wònye sue la, ekpɔa nutata aɖe si ku ɖe Dunno ŋu eye le nyateƒe me la, edze akunyawɔti didi gɔme le akpataa me. Eye wòlé ŋku ɖe alɔ ɖesiaɖe ŋu. Eye ɖevi bubuawo ko nu nɛ. Le nyateƒe me la, le woƒe ɖevime gɔ̃ hã la, ame akpa gãtɔ se egɔme be akunyawɔtiwo nye gliwo!
  Dominica de dzesii be:
  - Gake le wò xexeame la, akunyawɔtiwo li!
  Nyɔnu troll la ʋuʋu ta be:
  - Nyateƒee, ele eme! Eye hafi nàte ŋu anɔ agbe la, ahiã be nàsrɔ̃ alesi nàzã woe !
  Ʋɔ driba nyɔnu la do ɣli be:
  - Fifi laa! Na akunyawɔti aɖee, míakpɔ nusi nyɔnuvi sia si ƒe aɖe ɖa ŋutɔ eye eƒe aɖe le dzideƒo la te ŋu wɔna!
  Dominica dzi ha be:
  Mele biabiam tso mia si be miagawɔ nuku na mi o
  Ne akunyawɔwɔ dzɔ!
  Ne edzɔ, ne akunyawɔwɔ dzɔ!
  Laska de dzesii be:
  - Enyo, ɖe menye lɔlɔ̃tɔe wònye oa? Akunyawɔla sia tɔgbe!
  Nyɔnu troll la tsɔ eƒe akunyawɔti la sesĩe wu ɖe eƒe ɖusime eye wòʋuʋui. Eye dzikedzo ƒo Dominica. Gake nyɔnuvi fefewɔla la te ŋu ti kpo tso le ɣeyiɣi mamlɛtɔ me, eye ƒoƒoa to eŋu. Marble-ti si le megbenye la ƒo eye wòte dzudzɔ dodo.
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua do ɣli be:
  - Kpɔ nyuie, Cobra! Àgblẽ nu le nusi wotsɔ blae la katã ŋu!
  Weasel ko nu eye wòde dzesii be:
  - Esia nye akunyawɔti ƒe mɔnu!
  Nyɔnu troll Cobra dzi ha tsɔ ɖo eŋu be:
  - Dada vɔ̃ɖi, nye mɔnu le bɔbɔe, .
  Nyemelɔ̃a avu ƒe asike hehe o!
  Dominica ƒo nu kple ɣli tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Drɔ̃e baɖa aɖe le nye sukuviwo ŋu, .
  Titri ɖeka - ɖeka ƒoƒo!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua tso nya me be:
  -Kpɔ ɖa, eƒe ʋuʋudediwo nu yi xoxo! Le amewo gome la, nusiwo gblẽ la nu yina kaba nenema gbegbe o. Nyɔnuvi ka gbegbee nye si !
  Nymph marquise ɖo kpe edzi be:
  - Eyae nye ema! Nyemeda vo le eŋu o. Gbɔdzɔgbɔdzɔ mebɔ o, le afakanyɔnuwo gɔ̃ hã gome, eye wometsɔ akunyawɔwɔ wɔe o.
  Dominika blu ɖe eta eye wòtsi tre ɖe eƒe asiwo dzi tsɔ ɖee fia. Eye eƒe afɔ ƒuƒluwo nɔ keklẽm le yame abe ʋuʋudedi ene. Eye nyɔnuvia xɔe hedzi ha dzonɔamemetɔe, le eƒe klosalogbe me be:
  Míeɖea míaƒe lɔlɔ̃nu dzi kpɔtɔna le aʋawɔwɔwo me, .
  Nɔviŋutsu, woʋli Fofonyigba la ta.
  Edze abe elfinism ene tso didiƒe, .
  Elf-srafo aɖe ge ɖe Orklin!
  
  Mía tɔgbuiwo kpa yiwo, .
  Eye emegbe tuawo yi dɔwɔwɔ me...
  Birch-tiwo ʋua woƒe alɔwo, .
  Nyɔnuviawo le pie ɖam!
  
  la kpɔa dzidzedze le aʋa ɖesiaɖe me , .
  Enya alesi wòatsɔ nuwo kple susu.
  Ɣeaɖewoɣi la, dzomavɔ dzadzɛ biãna.
  Gake míaɖu futɔ la dzi !
  
  Elf kpɔa Anyigba ta, .
  Enaa bebeƒe amesiwo le afɔ ƒuƒlu kple amama.
  Míewu aʋa la nu le May, 1994 me.
  Dziɖuɖu dzikutɔe nɔ Orkmacht lalam!
  
  Eye le xɔtutu kple nukuwo ƒaƒã vɔ megbe la, .
  Agbleawo le seƒoƒo ƒom eye rye la le ƒuƒoƒo me.
  Mienye kalẽtɔwo, nyɔnuviwo, tɔgbuiwo, .
  Tsikpe kple sno nɔ doawo me!
  
  Tso mía Fofo Kalẽtɔ la me, .
  Tsɔ dati si goglo.
  Elfinism ƒe aflagawo dzona, .
  Eye Fuhrer ƒe aflagawo nye esiwo wotsɔ ƒua gbe!
  
  Ƒe alafa geɖe ava yi le mía te Ɣletiviwo, .
  Fiaɖuƒea nye ɣletivihatsotsowo ƒe ƒuƒoƒo.
  Metsi megbe akpa be woadzii gbeɖe o
  Eye nàɖi futɔa ɖe yamenutome!
  
  Gake mexɔe se be susua anɔ ŋutifafa me, .
  Eye ame le abe vidada ene na amesiame, .
  Le afisia la, blema ƒomea le dzidzedze kpɔm, .
  Ŋutikɔkɔe ƒe keklẽ - Amenuveve!
  Eye nyɔnuvia dzia ha nyuie ŋutɔ, enye xexeame ƒe hadzila wɔnuku aɖe ale gbegbe. Alo quasi-worldly - si nye nukokoe wu gɔ̃ hã.
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua do ɣli be:
  -Wɔ nuku! Alo ɖewohĩ ɖeko nàtsɔe awɔe...
  Nyɔnu troll Cobra do ɣli be:
  - Ɣeyiɣia de be míawɔ avu kple akunyawɔtiwo! Eye ɖa aɖeke si me mekɔ o manɔmee! Míawɔ avu kple futɔ la vaseɖe nuwuwu!
  Nymph marquise la do ɣli be:
  - Mèganye bometsitsi o! Futɔ ka gbegbee nye si wònye na wò. Esia ate ŋu anye mɔnukpɔkpɔ mamlɛtɔ na mí be míaɖe gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu la ahagbugbɔe ana!
  Dominica ƒo nu kple dziku be:
  - Na akunyawɔti aɖem eye maƒo tsakatsaka la le nye futɔa dzi. Nyee nye Harry Potter si do awu ʋlaya, eye menye Dunno aɖewo o!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Gbevuha ka ƒomevie nye esia?
  Weasel ɖe eme be:
  - Ame siwo tso amegbetɔ ƒe gliwo me kple amewo ƒe nyakpakpawo Harry Potter nye ŋutsuvi aɖe si srɔ̃ nu le akunyawɔwɔ ƒe suku aɖe, eye Dunno nye nukokoedonamela ƒe nutata .
  Cobra ko alɔgbɔnu eye wòʋuʋu eƒe atikplɔa. Pulsar aɖe dzo do go eye wòƒo afisi nyɔnuvi sinimawɔla la tsi tre ɖo. Eye eya, Dominika, ti kpo trɔ yi megbe aɖaŋutɔe ŋutɔ, nɔ eƒe afɔkpodzi pink siwo me ke mele o kloe la klẽm. Eye dzoa xɔ eƒe afɔkpodzi heƒoe bɔbɔe.
  Nyɔnuvia do ɣli be:
  - Oo , wò ame gbegblẽ !
  Eye wòʋuʋu asi. Eye kasia akunyawɔti si nymph la lé ɖe asi la ƒu du yi eƒe asibidɛ me kple ŋusẽ dziŋɔ aɖe.
  Eye Dominic lée sesĩe abe boso si le ablaɖeɖe me ene. Le ema megbe la, eda tu si woyɔna be pulsar tsɔ ɖo eŋu nɛ.
  Nyɔnuvi fefewɔla la meƒoa afakaka aɖeke le ɣlidodo me o, meƒoa ɣli o, ɖeko wòʋuʋu akunyawɔnu aɖe. Eye dzo ƒe ʋuʋudedi la dzo ɖo ta Cobra gbɔ. Menɔ mɔ kpɔm na esia o eye wodze anyi. Eƒe afɔkpa, si nye afɔkpa afã ƒe atsyã si tsyɔa afɔkpodzi ɖeɖeko dzi la nɔ ʋuʋum yi dzi. Eye eme kɔ ƒã be nyɔnu troll la xɔ abi vevie. Eye wòfa avi ɣeyiɣi didi aɖe. Eye wòdze tudada gɔme tso eƒe akunyawɔti la me.
  Eye pulsar-awo kaka abe ɖe tsikpewo le gegem tso dziƒo ene. Woɖɔli wo nɔewo ŋutɔŋutɔ.
  Ne míagblɔe tututu la, ƒoƒo sesẽ ɖeka kple ƒoƒo ɖe wo nɔewo yome si le ŋgɔgbe la to taɖodzinua ŋu.
  Pulsar la ƒo ʋɔ driba fianyɔnua hã. Eɖo eŋu esi wòxɔe eye wòtsɔ dzo nɔ ɣli dom tso eƒe nu me. Eye eƒe kekeli megblẽa nu le eŋu o, elé marquise nymph gɔ̃ hã.
  Eʋuʋu eƒe akunyawɔti hã eye wòdo ɣli be:
  - Ðeviwo sɔ gbɔ! Mietso seɖoƒewo katã xoxo vavã.
  Gake nyɔnuvi evea siaa mebu tame gɔ̃ hã be yewoƒe dzi nadze eme o. Dominika, si se gbɔgbɔ vɔ̃wo ƒe ŋusẽ si le eɖokui me la, tsɔ eƒe akunyawɔti la ƒoe eye wòtsɔ pulsar ɖeka ƒu gbe ɖe wo nɔewo yome. Eye eƒe bɔlwo ƒo nyɔnu troll master la ƒe afɔwo eye wotɔ dzo eƒe afɔkpawo.
  Edo ɣli kple dziku be:
  - Amegbetɔ ƒe koklozi!
  Nymph marquise tsi tre ɖe eŋu be:
  - Ao! Anɔ eme godoo be nyɔnu akpɔkplɔe, alo akpakpa ya teti!
  Dominica gadze ake , eye fifia ya, eƒe dzo si nɔ dzodzom nyanyanya ƒe tsunami ƒe ƒutsotsoea ƒo ŋutɔŋutɔ abe atikplɔ si wotsɔ dzo wɔe ene.
  Eye nyɔnu troll Cobra aƒo ɣli eye wòaɖe asi le akunyawɔwɔ ŋu mɔxeɖenu aɖeke manɔmee. Gake ne dzo ƒe sɔti la nya tsɔe ƒu gbe ɖe dzi ko la, etɔa dzo eƒe awua ŋutɔŋutɔ eye wòƒonɛ ɖe akɔta.
  Nyɔnu troll la ƒe gbɔgbɔ lé. Eye Dominica tsɔe yi ŋgɔe eye wòtsɔ pulsar si wua ame kpe ɖe ta ŋu. Eye ɖeko wònɔ abe akplɔ aɖe ƒo nye ahɔhɔ̃ ene.
  Akpɔkplɔa do ɣli eye wòtsi dzodzodzoe mlɔeba. Eƒe afɔ ƒuƒluwo fiã eye ʋuʋudedi nɔ eŋu. Wodzi ha na nyɔnuvi si ƒe ŋɔti nye aquiline eye woƒoe.
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua do ɣli kple dzidzɔ be:
  - Eii! Èwɔ nu wògbɔ nusiwo katã wokpɔ mɔ na! Ne magblɔe tututu la, nyemesusu be àte ŋu awɔ nu ma tɔgbe o - ƒu Cobra ŋutɔ!
  Nymph marquise la ʋuʋu ta be:
  - Eyae nye míaƒe mɔkpɔkpɔ vevitɔ eye wònye mɔkpɔkpɔ ɖeka ko kloe! Eye ate ŋu atso afia nɛ ŋutɔ. Kpɔ nusi atsyɔ̃ɖoɖo sia si wota la le wɔwɔm ɖa!
  Nyateƒee, Dominika xɔe heʋuʋu eƒe afɔ ƒuƒlu si nya kpɔ la, eye kasia "gbɔ̃" si wotsɔ morocco-wu ƒo xlãe la ƒo ɣli heƒu du ƒo xlãe. Ðeko wònɔ abe ɖe wòva le agbe vavã eye wònɔa ʋuʋum ene. Eye mina míati kpo adze ahiã mía nɔewo ŋutɔŋutɔ.
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ko nu, eye wòʋuʋu ta adre eye wòde dzesii be:
  - Eii! Aleke wòwɔnae?
  Dominica tsɔ abɔta ƒoe eye wònɔ ɣli dom be:
  Ne mato nyateƒe la, nyemenya o
  Nusianu tsaka le ŋdɔ me dzoxɔxɔa me...
  Nyemexlẽa afakakawo gbeɖe o kloe.
  Nyemefena kple ya ƒe gbɔgbɔ kura o!
  Ke boŋ mesusua wò ɣesiaɣi, Aƒetɔ, .
  Kplɔ nyɔnuvia ɖe asi!
  Ʋɔ driba fianyɔnua do ɣli be:
  - Dominica xɔe! Eye le eƒe ŋutete tɔxɛ ta la, eŋlɔa ŋkɔ ɖe Ʋɔ driba ƒe Suku ƒe dɔwɔƒe si nye ame ŋkutawo. Afisi menye ɖeko mahiã be wòaxe fe ɖe eƒe nusɔsrɔ̃ ta o, ke boŋ, ke boŋ, woaxe fe nɛ be wòadzi ɖaseɖigbalẽ si dzi ɖe edzi le!
  Dominica ti kpo yi dzi, ƒo xlãe hedzi ha be:
  Dominica aɖeke megali si nyo wu esia o
  Eyae nye Anyigba ƒe amadede...
  Ɣea dona ɖe ɣletinyigba la dzi, .
  Eye zerowo le ƒo xlãe godoo!
  Nymph marquise la bia kple alɔgbɔnukoko vivi be:
  - Nukae makpɔ ɖe esia ta?
  Wotɔ vie... Dominica do ɣli be :
  - Ele be nàdi ŋutsuvi dzetugbe aɖe!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ko nu eye wòɖo eŋu be:
  - Ke hã , edze ƒã be sukuvi yeyea ƒe ta ʋuʋu le dada sesẽ ta! Eyata mezi dzimetɔtrɔ dzi - be mayɔ aʋala alafa ɖeka ƒe aphorisms. Eye wɔe enumake!
  Dominica ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko be:
  - Taflatsɛ! Menye dzodzroe mewɔa nu le sinimawo me o, eye ŋkuɖodzinu nyui aɖe le asinye!
  Ʋɔ driba Fiavinyɔnua ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Va kaba! Seɖoƒe li na ɣeyiɣia hã!
  Dominika gbɔ ya sesĩe eye wòŋlɔ nu kple tu ƒe duƒuƒu be:
  Ame aɖeke mehiã kposɔ kuku ƒe to o, gake akpɔkplɔ gbagbe ƒe tosese nye nunana na amesiwo mehiã kposɔ be woaɖo woƒe taɖodzinuwo gbɔ o!
  Ne ènya tsɔ afɔkpa de susu me ko la, ànɔ afɔ ƒuƒlu tegbee!
  Aʋawɔwɔ nye ya na lãkusiwo, gake gas eve koe wotsakae!
  Ne futɔ la medi be yeana ta o eye menya alesi wòada o la, míazi edzi be wòaɖe eƒe awuwo ahafia alesi wòaɖu dzii lae!
  Ame vɔ̃ɖiwo lɔ̃a akunyawɔwɔ yibɔ, ame nyui siwo menye amegbetɔwo o lɔ̃a akunyawɔwɔ ɣiwo!
  Amewuwu le aʋawɔwɔ me sesẽna le edziyiyi me, nyɔa ŋu le alesi wobunɛ me, gake aleke gbegbe wòlolonae nye si mlɔeba! Esia fia be aʋawɔwɔ hea lãmesẽ vɛ na luʋɔ, esẽna ɖe ŋutilã ŋu, eye wòkɔa gakotokua ŋu!
  Ɣeaɖewoɣi la, aʋawɔwɔ yɔa gakotokuwo me fũ , eye wòsɔna ɖe ʋu si wokɔ ɖi ƒe yɔyɔ, kple dzi gbegblẽ la ƒe gbɔdzɔgbɔdzɔ nu tẽ!
  Woɖoa fe si wonyi na Fofonyigba la teƒe na wo to ɖokuitsɔtsɔna ɖokuitɔmadimaditɔe me!
  Aʋa doa aɖaŋudzelawo kpɔna, esẽa ŋusẽ ame sesẽwo, eɖea modzaka na bometsilawo ! - .
  Nukokoedonamela nyenye menye modzakaɖeɖe o, ame bubuwo ƒe avifafa metea ɖeɖi ame ŋu o!
  Woaƒo dziɖula nyui , abe anyitsi vivi ene, gbã, emegbe woaƒoe !
  Eye woaƒo dziɖula vɔ̃ɖi la, abe aŋɔ ene, gbadzaa gbã eye emegbe woatu afɔ edzi!
  Ẽ, sika fa, gake woate ŋu azãe bɔbɔe atsɔ awɔ akpoxɔnu si womate ŋu age ɖo o!
  Dzɔdzɔmeŋutete ƒoa agbɔsɔsɔme ta ɣesiaɣi - atsiaƒu si me dzonu ƒo ƒe mɔli le gɔ̃ hã menye mɔxenu na fía o!
  Ŋusẽ yɔa vɔ̃ɖinyenye fũ ne vɔvɔ̃ na nyui gbɔdzɔ!
  Nukokoedoname nyo, gaku nyo na fiẽnuɖuɖu, eye kpekpeɖeŋu nana ame siwo hiã tu!
  Àte ŋu akpɔ dzɔgbenyuie zi ɖeka alo zi eve - aɖaŋu manɔmee la, dzɔgbenyui nu yina!
  Amesiame si menye Leo Tolstoy o la nye agbalẽŋɔŋlɔ ƒe afɔzɔla!
  Mehiã be woadzi wò Tolstoy hafi anye agbalẽwo nono o!
  Mina míano aha be srɔ̃ geɖe nanɔ mía si wu susu siwo ta míatsi dzodzodzoe le srɔ̃gbegbe ta!
  Dzodzrowo tsrɔ̃ ŋutsu geɖe wu nyɔnuwo ƒe dɔmetɔtrɔ!
  Ŋku si sɔ pɛpɛpɛ, asi siwo le ŋgɔgbe, futɔ la menye nusi bu o - myopic!
  Xexemenunya menaa agbenɔƒe didi o, ke boŋ ena wònyea atsyɔ̃ɖoɖo, eye wòkekea kakɛawo ɖe enu!
  Aʋafia ɖua dzi kple aɖaŋu, lãwula tsɔa xexlẽdzesiwo ɖua dzi, nunyala ɖua dzi le aɖaŋudɔwo me, amesi wɔa eɖokui abe ɖe wòtsɔa amebeble ene!
  Eyata mina míanoe ale be mɔkpɔkpɔ nagaku o, eye amesiwo menɔa agbe ɖe enu o koe aku!
  Mɔkpɔkpɔ kuna mlɔeba ... Eye gbãtɔwoe nye amesiwo metsɔe ɖo kpe edzi o!
  Le aʋawɔwɔ me la, susuŋudɔwɔwɔ nye nukpɔsusu si sɔ, abe tsokolet ene, hafi nàkpɔ ɣeyiɣi gɔ̃ hã akpɔ aha sesẽawo la, wole nu me na wò xoxo, hafi nàkpɔ ɣeyiɣi ami wo la, wodona ɖe axadzi!
  Dzidzedzekpɔkpɔ ʋẽna ɣeaɖewoɣi, dzidzedzekpɔkpɔ ʋẽna abe ame kuku ene, gake dzidzɔkpɔkpɔ mate ŋu aʋẽna o!
  Mawu le nu sia nu ƒe gotagome, eye Abosam le eme tsitotsito!
  Be woaƒoe mevivina na masochist gɔ̃ hã o!
  Nusi Mawu menya o nye nyabiase aɖe si ŋu mete ŋu ɖo o!
  Boso nyo wu amegbetɔ le esi lã ŋutɔŋutɔ koe wòate ŋu anye ta!
  Mawunya si mekplɔa ame yia nyui me o la le abe mɔ si kplɔa ame yia fía gbɔ ene!
  Nufiafia ɖesiaɖe tutu ɖe Nyanyuia ƒe nuŋlɔɖiwo dzi sɔ kple quantum mechanics sɔsrɔ̃ tso Nɔviŋutsu Grimm ƒe gliwo me!
  Esesẽna be woanye Mawu, gake abosam gakpɔtɔ nye nusi dzi womate ŋu ado dzi le kura o!
  Susua dzia ŋusẽ ɖe edzi zi gbɔ zi ene ne futɔwo ƒe xexlẽme dzi ɖe edzi zi gbɔ zi eve gɔ̃ hã!
  Agbe nye nugblẽfexexe blibo, menye kple amewo o, ke boŋ kple dzɔdzɔme!
  Ŋgɔgbea le abe gaƒoɖokui ene , si fia be gbeɖiɖimɔ̃a fa miamiamia!
  na bometsilawo o , womeɖo dzɔdzɔmesewo na nunyala bibiwo o!
  Wotsɔa gbegbɔgblɔ naa aɖaŋudzelawo be woatsɔ aɣla susu siwo ku ɖe bometsinya kple nusiwo ŋu gɔmesese aɖeke mele o ŋu!
  Amesi kpɔa nukokoedonamenyawo le blanuiléle me la, agbã ŋku nublanuitɔe le dzidzɔ gã aɖe ta!
  - Wɔ kaba kpata manɔmee - wɔ kaba kpata manɔmee! Na dzeside A tso nusɔsrɔ̃a me to nuwɔna sesẽ aɖe gbɔ kpɔkpɔ me!
  Womedrɔ̃a ʋɔnu amesiwo ɖu dzi o ... Togbɔ be, ɣeaɖewoɣi la, wodrɔ̃a ʋɔnu wo hã!
  - Amegbetɔ ƒe bometsitsi nye mawu siwo tsi tre ɖe amewo ŋu ƒe hadɔwɔla!
  Ame si le nudzraɖoƒe nye ame, gake ha si le fiasã me gɔ̃ hã makɔ ayi dzi wu gbɔ̃ o!
  Nu eve li siwo seɖoƒe meli na o: xexeame katã kple amegbetɔ ƒe aɖaŋudzedze, gake gbãtɔa nye nusi sɔ, eye evelia nye nusi de blibo!
  Nukae Russiatɔ melɔ̃a ʋukuku kabakaba o, kple yameʋuɖoɖo kabakaba damn !
  - Ame sia ame medi be yeayi dzomavɔ me o, gake ame ʋɛ aɖewo koe ate ŋu aɖɔ abosam ƒe mɔnukpɔkpɔ ƒe didia kpɔ!
  Gake ne mède tsi kple aɖatsi o la, màte ŋu aŋe dzidzɔ ƒe nuku o, eye ne mède tsi o la, ekema dzidzedzekpɔkpɔ ƒe kafukafu matsi o!
  Mawu le nusianu me, alo le eƒe gotagome, eye Abosam le nuwo ƒe anyimanɔmanɔ me, alo le ŋutilãmenuhiahiã ƒe gogloƒe!
  Ame sia ame si di ɣeyiɣi aɖɔ ŋu ɖo la axɔ mavɔmavɔ ɖe eƒe kunuwɔwɔ me!
  Ðoɖoe nye sika, nya la nye klosalo, gake wokɔa nu geɖe tso nyɔnu ƒe nu me ale gbegbe be daimɔnd gɔ̃ hã va zua ŋdɔkutsu!
  Ðoɖoezizi nye sika eye tɔsisi siwo me nuƒoƒo le ƒe nudzraɖoƒe didi maxɔ dzo o!
  Eye asixɔxɔ meganɔa sika ŋu ne woɖii ɖe anyigba kpoo!
  Ɣeaɖewoɣi la, ne èzi ɖoɖoe la, àtsɔ sika geɖe ayɔ wò gakotokua me wu be nànɔ kuku ɖem sesĩe be woana agbalẽvi!
  Aʋawɔwɔ metea ɖeɖi ame ŋu gbeɖe o, ate ŋu anye nusi wowɔna edziedzi, gake vaseɖe esime woada tu gbãtɔ ko!
  Ŋutifafaɣi te ŋu gbugbɔna dzɔna, eye aʋawɔwɔ koe nyea ame ɖekaɖekawo ɣesiaɣi!
  Le aʋawɔwɔ me, abe alesi wòle le chess me ene la, màte ŋu awɔ vodada o, gake vovototoa le ɣeyiɣi ƒe nyaƒoɖeamenu ɣesiaɣi me!
  Aʋawɔwɔ nye ɣeyiɣi ƒe kuxi mavɔ hafi ʋuʋu gbãtɔ gɔ̃ hã!
  Le chess me la, wowɔa ʋuʋu ɖe wo nɔewo yome, gake le aʋawɔwɔ me la, woɖɔlia wo nɔewo!
  Aʋawɔwɔ le abe chess ene, se aɖeke mele eme o eye wòle ɣeyiɣi ŋutɔŋutɔ me ko!
  Le aʋawɔwɔ me la, ɣeyiɣi ƒe anyimanɔmanɔ tegbee nɔa anyi, ne ŋutifafa le dzi ɖum la, modzakaɖeɖe mehiãna o!
  Nusi doa dzidzɔ na ame wu le aʋawɔwɔ mee nye be nusianu nyea nu vevi ɣesiaɣi, eye ɖokuitsɔtsɔna koe nyea modzakaɖeɖe !
  Àte ŋu ana ta le aʋatsokaka me, gake, baba , ɖeko nàte ŋu ana ta ŋutɔŋutɔ!
  Hehexɔxɔ ƒe dɔ sesẽ wɔwɔ ɖea vi ne aʋawɔwɔ le bɔbɔe! Ame si menye kuviatɔ o la ava zu kalẽtɔ!
  Metsi megbe akpa be nàsrɔ̃ nu gbeɖe o, negbe ɖe nèku hafi!
  Mɔnukpɔkpɔ le ame kuku gɔ̃ hã si be wòabia hlɔ̃, negbe ɖe wònye mawudzimaxɔsela ko hafi!
  Mawumaxɔsela nyenye fia be míadzudzɔ makumakunyenye!
  Wotsɔa ta bua tame, gake wowɔa nu kple woƒe dɔgbo!
  Vɔ̃ɖinyenye menɔa agbe le dziwo me o, ke boŋ le dɔgbowo me!
  Ɣeaɖewoɣi koe dzi nyea ɖokuitɔdila, gake dɔgbo ya nɔa nenema ɣesiaɣi!
  Dɔgboe nye ŋutilã ƒe akpa si dzi ŋɔ wu, gake eyae ʋãa mí be míawɔ dɔ!
  Dzi manɔmee la, ame aɖeke meli o, ƒodo manɔmee la, amegbetɔ ƒe ŋukeklẽ meli o!
  Wofaa akɔ na dzi eye wofaa akɔ na dɔgbo!
  Nyemetsɔ ɖeke le ʋu ƒe asi me o, nu vevitɔe nye be bubu aɖeke mele Dadanyigba ƒe bubu ŋu o!
  Ne Yesu le dzi me la, ekema Satana hã le dɔme!
  Dɔgbo ƒuƒlu dea dzi ƒo na wò be nàde wò gakotokua me!
  Ta ƒuƒlu aɖe ƒua gbe ɖe wò gakotokua me!
  Ƒodo gã menye ame gã aɖe ƒe dzesi o, gake efia be lɔlɔ̃nu faa ƒe ŋusẽ boo aɖeke mele ame si o!
  Ƒo ƒuƒlu yɔa luʋɔ me fũ kple vevesese!
  Ƒodo si kpekpe wue nye esi ƒe ƒuƒlu tsoa ta si me ahɔhɔ̃ mele o gbɔ!
  Nyɔnu ƒe afɔwo naa nuɖuɖu abe amegãxi ene, afɔkpa kɔkɔwo koe wòdona!
  Le etsɔme la, ame geɖe doa sikatowo ƒe ŋugbe, gake dzidzɔkpɔkpɔ gakpɔtɔ le ŋgɔ gbɔna!
  Agbe mele abe agbalẽvi ene o, ele be nàtsɔ wò ŋutete katã ana ɣesiaɣi be nàkpɔ dzidzedze !
  Taɖodzinu aɖe le abe akaɖi ene, èdzea agbagba be yeaɖo egbɔ, gake ne èɖo egbɔ la, àkpɔe be ɖeko kuxiwo dzi ɖe edzi!
  Sigaret lae nye amewula si wɔa dɔ wu , vevietɔ ɖe asisi la ŋu! Sigaret le abe tu si meɖoa to o ene, gake ewua ame le ame si melɔ̃a nu le o gɔ̃ hã si me!
  Sigaret lae nye tudala si dzi woate ŋu aka ɖo wu, ewua ame ɣesiaɣi!
  Sigaret la vivina, gake ehea nu geɖe wu akpɔnɔ vivi!
  Sigaret le abe nyɔnuvi vɔ̃ɖi ene , gake kaklã tso egbɔ vea ame wu kura!
  Sigaret, si to vovo na bɔmb, ne wodae la, enaa agbenɔƒe didi!
  Le aʋawɔwɔ me la, mɔ kpuitɔ kekeake si dzi woato ayi taɖodzinua gbɔe nye aʋatsokaka, eye nyateƒe dzadzɛa nye ameflunya nyɔŋu!
  Mɔ si dzi nàto aƒo xlãe nye mɔ si ŋu kakaɖedzi le wu si dzi nàto aɖe mɔ si dzi nàto aɖo wò taɖodzinua gbɔ la dzi akpɔtɔ!
  Agbe biã, gake edzona kple ʋu dzĩ!
  Le aʋawɔwɔ me la, asixɔxɔ meganɔa agbe ŋu o, gake gɔmesese va nɔa eŋu !
  Aʋa , abe ŋugbetɔsrɔ̃ ene, ate ŋu ade ame asi bɔbɔe, gake meɖea mɔ wònɔa anyi didi o!
  Aʋawɔwɔ nye nyɔnu dzodzro si le ŋutsuwo ƒe ŋutilã ɖum!
  Ƒewo katã le aʋawɔwɔ te, abe lɔlɔ̃ ene, gake menye modzakaɖeɖe vivi aɖekee wònye o !
  Aʋawɔwɔ, abe fianyɔnu ene, xɔ asi eye wòtrɔna, gake egblẽa kalẽwɔwɔ ƒe ŋkuɖodzinu ɖi ɣesiaɣi!
  Aʋawɔwɔ mele abe drɔ̃e ene o, màte ŋu awɔe seselelãme sesẽwo manɔmee o!
  Xexeame tea ɖeɖi ame ŋu eye wòɖea dzi ɖi, aʋawɔwɔ doa dzidzɔ na ame eye wòdoa dzidzɔ na ame!
  Aʋawɔwɔ, ʋu kple fifia sia, dea vi nuku siwo dzia dzinɔameƒo!
  Aleke kee aʋawɔwɔ ƒe ɖoɖoa doa dzidzɔ na ame o, amesiame dina be nuwuwu nava!
  Aʋa menye agbalẽ o, màte ŋu ablae o, màte ŋu aɣlae ɖe wò akɔtaɖonu te o, ɖeko nàte ŋu aƒo ɖii hã!
  Aʋawɔwɔ nye subɔsubɔha: ebia zazɛ̃nyahehe, amehehe, toɖoɖo ɖikekemanɔmee, gake eƒe mawuwo nye ame kukuwo ɣesiaɣi!
  Le aʋawɔwɔ me, abe alesi wòle le tsatsadaƒe ene la, afɔkua lolo ŋutɔ, gake aʋadziɖuɖuawo ya nɔa anyi ɣeyiɣi kpui aɖe ko!
  Asrafoa nye ame kuku, woŋlɔa ŋutikɔkɔe be, kpluwo vuvuna, eye susu siwo ta woadze amewuwu yeye gɔme koe womate ŋu aɖe ɖa o!
  Míedoa vlo amewula negbe ɖe wònye asrafo le ŋgɔgbe hafi, míedoa vlo fiafitɔ ne enye adzodala le aʋagbedzi, zi gbɔ zi eve!
  Asrafo, sɔdola si ƒe aʋawɔnuwo dzideƒo kple bubu le lae nye esia! Aʋafia Baron, amesi ƒe fiakukue nye aɖaŋudzedze kple nunya!
  Asrafoa ɖi dada, ame ŋutɔ tɔ ɖi vlododo!
  Ame gbãtɔ si le amedzidzedzea me ate ŋu aku, gake mamlɛtɔa ya maganɔ susu me o!
  Enyo be nànye gbãtɔ le aboyonuawo mama me tsɔ wu be nàdze ame dzi!
  Ðeko aʋawɔwɔ, abe nyɔnu ene, mlɔa ŋutsuwo ɖe anyi evɔ megbãna o!
  Nyɔnu, si to vovo na aʋawɔwɔ la, mewɔa kaba be yeawu ŋutsu o!
  Aʋawɔwɔ, to vovo na nyɔnuwo la, ŋutsu agbɔsɔsɔme si wode dɔ asi na la medzea eŋu gbeɖe o!
  Aʋae nye nyɔnu si meɖia ƒo o wu, ŋutsuwo mate ŋu asu esi gbeɖe o, eye magbe nyɔnu hã o!
  Nyɔnuwo melɔ̃a avuwɔwɔ o, gake didi be woawu ŋutsu mevɔ̃ɖi boo wu tu o!
  Tu sue aɖe gɔ̃ hã ate ŋu awu ŋutsu, nyɔnu si ƒe dzi lolo ate ŋu ana wòakpɔ dzidzɔ!
  Zi geɖe la, dzi gã aɖe metsɔa ɖeke le eme na ame ŋutɔ o!
  Nyɔnu ƒe mo mele aʋawɔwɔ me o, gake eɖea ʋu na ŋutsuwo nyuie wu srɔ̃nyɔnu!
  Aʋawɔwɔ mehea dzidzɔ vɛ o, gake enaa dzikudodo ƒe dzɔdzɔmeŋutetewo dzea ame ŋu!
  Dzidzɔ le aʋawɔwɔ me, futɔwo ƒe kukuawo ƒe asi koe!
  Aʋawɔwɔ nye agblede agble: wotsɔa ame kukuwo dea vi nɛ, wotsɔa ʋu dea tsii, gake edona le aʋadziɖuɖu me!
  Wonyia aʋadziɖuɖu ɖe ame kukuwo kple ʋu dzi , gake etsea ku kple ŋutikɔkɔe!
  Aʋawɔwɔ le abe seƒoƒo si ɖua amegbetɔ ene, si klẽna, ɖua lã eye wòʋẽna lilili!
  Aʋawɔwɔe nye ŋgɔyiyi dada kple kuviawɔwɔ ƒe srɔ̃nyɔnu!
  Eye le aʋawɔwɔ me la, asixɔxɔ menɔa asrafo ƒe agbe ŋu o, eye aʋafiagãwo hã nyea nusiwo bu!
  Ne ŋutifafa dim nèle la, de vɔvɔ̃ ɖe ame me, ne èdi be yeawɔ aʋa la, ƒã nukoko ɖe ame me!
  Nukoko menye nuvɔ̃ ne menye nukokoedonamelae nènye le asrafonyawo me o!
  Aʋawɔwɔ le abe cirque ene, amesi ɖu dzi koe koa nu mamlɛtɔ!
  Le aʋawɔwɔ me, abe alesi wòle le ɣeɖuƒea ene la, amewula si le adzame, si nye amewula veviedonula koe!
  Ðekawɔwɔ le dziɖuɖu sesẽ aɖe te nyo wu zitɔtɔ kple alɔmeɖeɖe le dziɖuɖu fafɛ te!
  Ku nye takpekpe, ŋukpe nye nusi de blibo !
  Aleke kee fia la loloe o, ayi yɔdo me abe adela ene!
  Dunyahela daa alakpa ɣesiaɣi, eya koe kuna ŋutɔŋutɔ!
  Makumakunyenye nye nu ŋutɔŋutɔ, gake ku nye alakpanuwɔwɔ!
  Fiawo ate ŋu awɔ nusianu, gake fia ɖeka, ɖeka mate ŋu asi le yɔdo me ayi anyigba dzi o!
  Amesiame dina be yeanɔ agbe nyuie, gake ame ʋɛ aɖewo koe kuna le bubu me!
  Ku doa kuxi ƒe ŋugbe, negbe ɖe wòklẽna kple nusiwo wowɔ ƒe keklẽ ko hafi!
  Agbe si me modzakaɖeɖe mele o nye lɔlɔ̃ si me modzakaɖeɖe aɖeke mele o!
  Enyo ne lɔlɔ̃ li, evɔ̃ɖi wu ne ʋukɔkɔɖi le eme!
  Gbɔdɔdɔ le abe akaɖi ene, gake ga si wogbugbɔ de eme la xɔa ga geɖe wu!
  Àte ŋu anɔ agbe gbɔdɔdɔ manɔmee, gake màte ŋu adzi vi o!
  Zi alesi lɔlɔ̃a le dzo dam la, zi nenemae ʋua sẽna ɖe edzii!
  Amewo dina be yewoalɔ̃ yewo, lãwo dina be yewoadɔ yewo, eye nunyalawo dina be yewoaɖe ɖeɖefiawo!
  Hawo gɔ̃ hã ɖea wo nɔewo, atsyɔ̃ɖolawo lɔ̃nɛ!
  Gbɔdɔdɔ hã bia be woada asɔ, zi alesi wòsɔ gbɔe la, zi nenemae wòanyo wu!
  Seɖoƒe meli na lɔlɔ̃ o, le gbɔdɔdɔ gome la, nyawo sɔ gbɔ!
  Ele bɔbɔe wu le dzo te ne dzo aɖe le wò dzi me!
  Enyo wu be nàtɔ dzo dzobibi tsɔ wu be nàzu Kain ƒe luʋɔ!
  Aʋawɔwɔ nye ƒuƒoƒo me gbɔdɔdɔ: hũɖeɖe kple ɣlidodo geɖe, gake ʋu manɔ anyi tso ɖetugbui leaƒe akpe ɖeka gɔ̃ hã gbɔ o!
  Gbɔdɔdɔ le abe aʋawɔwɔ ene, gake menye ɣeyiɣi didi kple nusi wowɔna edziedzi nenema o!
  Avuwɔwɔ le abe lɔlɔ̃wɔwɔ ene, gake womedea hũɖeɖe ƒe dzi ƒo o!
  Gbɔdɔdɔ nyo ya, gake ʋu ƒe kɔdzidede menyo o!
  Aʋawɔwɔ sesẽ, gake ŋukpe kpekpe wu asrafowo ƒe agba ɖesiaɖe!
  Ne èdi be yeanɔ agbe la, srɔ̃ avuwɔwɔ, ne èdi be yeatsi agbe la, srɔ̃ alesi nàɖu dzi!
  Le aʋawɔwɔ me la, mɔnuwo katã nyo, negbe koklozi ɖeɖe ko!
  Amesiame ate ŋu awɔ avu, gake ame siwo dze koe ate ŋu aɖu dzi!
  Aʋawɔwɔ menye teƒe si wobua tame le o, eyɔ fũ kple aɖaʋawɔwɔ gãwo!
  Enyo wu be woawɔ avu tsɔ wu be woadzra Fofonyigba la!
  Aʋa menye akpɔnɔ o, gake enaa dzidzɔ yɔa wò fũ ne èmie!
  Aʋa la mewu enu gbeɖe o, tudada ƒe ɣlidodo koe nu fa!
  Tudadaa ate ŋu aɖiɖi, tu la ate ŋu agbã, gake avuwɔwɔa madzudzɔ gbeɖe o!
  Le aʋawɔwɔ me la, nusi doa dzidzɔ na ame wue nye alesi womate ŋu agblɔe ɖi o, avuwɔwɔ ŋutɔŋutɔ!
  Nukatae nuwo ƒe asi ɖiɖi le Stalin ƒe dziɖuɣi le esi wowu ameawo ƒe futɔwo ta!
  Enyo be woaɖe awu le ame ŋu le ga ta tsɔ wu be nàdo afɔkpa dzodzro!
  Le nyateƒe me la, enyo wu be nànɔ afɔ ƒuƒlu wu be nàdo afɔkpa le kpɔɖeŋumɔ nu!
  Aʋawɔwɔ le abe ɣeɖuƒe ene, ɖeko aɖatsiwo le le nukoko teƒe, eye fefewɔƒea lolo abe ɣletinyigba ene!
  Medi ŋutifafa, eva zua aʋawɔwɔ, medi aʋawɔwɔ, eva zua asiɖeɖe le ame ŋu!
  Aʋawɔwɔ, vaseɖe afi aɖe la, enye vidada, dzia nɔviwɔwɔ ŋutɔŋutɔ!
  Aʋawɔwɔ nye vɔ̃ɖinyenye, gake edzia zɔhɛ nyuiwo!
  Abɔ didiwo nyo ne susua metso kpuie o!
  Ŋusẽ ɖua dzi, eye susu si wɔa dɔ koe naa aʋadziɖuɖu ƒe nunanawo!
  Ŋusẽ kple nunya, abe srɔ̃ŋutsu kple srɔ̃nyɔnu ene, dzia aʋadziɖuɖu le eve eve ko!
  Ame, si to vovo na piramid la, kpena ɖe ame ŋu si menye gbadzaa o le dzidodo me!
  Dzogoe ene le piramid la ŋu, gake anyigba gbadzaa na wòli ke!
  Ku nyui nyo wu agbe gbegblẽ !
  Enyo be nànye Mawu le gbe me, gake enyo be nànye abosam le zone me!
  Ɣea tona le ŋkeke afã megbe, gake ŋutikɔkɔe la gakpɔtɔ li ƒe alafa geɖe!
  Xɔse menɔa anyi didi o, negbe nu bubu ɖesiaɖe ko!
  Nɔ agbe tegbee, srɔ̃ nu tegbee, gake mègagasrɔ̃ nu ake o!
  Ŋutikɔkɔe ate ŋu aklẽ ŋutɔ, wòaklẽ wu sika, gake nu yina ɖe edzi le ɣeyiɣi aɖe megbe!
  Ŋutikɔkɔe le abe ɣe ene, gake meɖoa to le zã me o!
  Mele bɔbɔe be woaxɔ ŋkɔ o, ne wodze agbagba gɔ̃ hã, gake kuviawɔwɔ hea ŋukpe vɛ bɔbɔe!
  Xɔŋkɔ le abe dzo ene, edzea ŋku ŋu, gake be wòaxɔe la, ele be nàtɔ dzo ame aɖe!
  Enyo be nànɔ ŋutikɔkɔe me , enyo be ʋetsuvi siwo léna ɖe ŋkɔxɔxɔ ŋu naƒo xlã wò!
  . TA 7 lia.
  Esi nyɔ vɔ la, wogade kɔsɔkɔsɔ ŋutsuvi fiavi Oenomaus ɖe tasiaɖamfɔa ŋu ake. Do ŋgɔ na esia la, woɖea mɔ nɛ be wòaklɔ eɖokui le tɔsisi fafɛ aɖe me ahaklɔ aɖu. Eye emegbe nàɖu ŋdinu si mesɔ o.
  Eye nàyi edzi anɔ ʋuʋum le ʋuʋu ɣesiaɣi kple ɖevi ƒe ŋutilã me, ale be kpedɔvɔ̃a nagabla wò o. Aleae dzɔgbese sesẽ si dzɔ ɖe ame bubume kple elf-fiaɖuƒe gã la ƒe domenyila dzi.
  Mɔ ɖeka kolia si dzi nàto anɔ agbee nye be nànye kluvi ɖekakpui ahawɔ dɔ sesĩe. Esia kpɔa ame ta hena ɣeyiɣi aɖe tso kpewo ƒe dzedzeme me. Mɔnukpɔkpɔ aɖewo li le afisia be nàdidi wò anyinɔnɔ ɖe edzi, gake meɖea fu na ame kura o eye wòvea ame.
  Gake ŋutsuvia, si le tasiaɖamfɔa ƒom la, zãa eƒe susuŋudɔwɔwɔ si me kesinɔnuwo le tsɔ nyrɔa eɖokui ɖe xexe aɖe si wosusuna me eye wòna eƒe anyinɔnɔ si me dzidzɔ mele o le lɔlɔ̃nu faa ƒe aboyomenɔnɔ me klẽna.
  Ŋutsuvi aɖe si le xɔdɔme me le dzodzom le ʋɔ driba sue aɖe si ta etɔ̃ le la dzi. Edi be yeake ɖe dukɔ aɖe si yemenya o me, menya nusi haɖe o, ke boŋ nusi yeate ŋu atrɔ ava gbɔdɔdɔ si sesẽ wu gbɔ eye yeatɔ te ŋutsuwo ƒe tsɔtsrɔ̃ kple kpewɔwɔ.
  Ʋɔ driba la hã gakpɔtɔ nye ɖevi, eye ŋutsuvia mexɔ ƒe geɖe o, eye awu kpui kple akplo si me aʋawɔnuwo le, kple dati, yi eve kple akplɔ eve koe wòdo le eƒe alidziblanu me.
  Oenomaus dzona le eƒe sɔ dzi. Eye nyɔnuvi Margarita bɔbɔ nɔ ʋɔ driba sue aɖe dzi le egbɔ. Awudziwui koe wòdo, eƒe ŋutigbalẽ le dzo dam, eye asigɛ siwo me akunyawɔwɔ le le eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dzi. Etsi tre ɖi na aʋawɔwɔa a hit tso amegbetɔ ƒe xexeame.
  Nyɔnuvia mele bɔbɔe o. Le Anyigba dzi la, enye akpaɖekedzimademade kple nyatakakaxɔla le Dukɔlɔlɔ̃ ƒe Aʋa Gã la me. Eye le eƒe ku megbe la, eʋu yi akunyawɔwɔ kple akunyawɔwɔ ƒe xexeame. Eye ele eme ƒe blaasieke vɔ etɔ̃ kple edzivɔe nye sia. Ewu Ʋɔ driba ƒe Suku nu eye wòbi ɖe adzewɔwɔ sẽŋu me. Gake eƒe dzedzeme le abe alesi wònɔ esime Germanytɔwo hee ɖe ati ŋu ene. Le susu aɖewo ta la, mele tsitsim o, eye esia doa dziku na Margarita. Ɣeyiɣi didi kae nàte ŋu anye vi mavɔ?
  Nyateƒee, Oenomaus gblɔ be ye ŋutɔ ye nye elf-fia tsitsi, gake eva zu kluvi. Eye hã, esia tae wòdo dziku ɖe eŋu ɖo. Togbɔ be ao hã la, ɖevi nyenye megblẽ nenema gbegbe o, gake ne ènye kluvi hã...
  Gake fifia ele xexe bubu me xoxo, menye kluvi ƒe tasiaɖamfɔe wòle tsatsam o, ke boŋ ele dzodzom le ʋɔ driba dzi. Eye nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademadela Margarita, si wokplɔ afɔ ƒuƒlu to snoa me yi ɖawui la hã nɔ eŋu. Eye do ŋgɔ na ema la, wowɔ funyafunyam hã. Wotsɔ ka si wotsɔ lãgbalẽ wɔe la lã eƒe akɔta eye wotɔ dzo ɖetugbui kalẽtɔ la ƒe afɔkpodzi.
  Wotsyɔ wo dzi kple ʋuʋudedi, eye ne èɖo afɔ sno fafɛa dzi la, evivina kloe, esime wò afɔ siwo biã la ƒe ʋuʋudedi si le veve sem la nu fa. Eye woŋlɔ kpe ɖe mɔɖela la ƒe kɔ ŋu - "I am a partisan." Ne wole xɔxlɔ̃m la, mevea ame kura o, ɖeko wònye ŋunyɔnu be woakpɔ Krauttɔwo kple kpovitɔwo ƒe mo siwo le dzidzɔ kpɔm. Enyo, vɔvɔ̃, ne dzomavɔ le elala, abe mɔɖela kple mawudzimaxɔsela veviedonula ene ya ɖe? Afisi woaɖa menye wò afɔkpodzi ɖeɖeko o, ke boŋ wò ŋutilã bliboa, tegbee.
  Togbɔ be, nukatae wòxɔ nya dzodzro mawo dzi se? Togbɔ be, ewɔ nublanui be woaku eye woayi ɖe ŋkuɖoɖo edzi me, esi menɔ agbe sue aɖe ko hã.
  Gake esi ka si le eƒe kɔ si le bɔbɔe la ŋu la sesẽ la, nyɔnuvia nyɔ le ʋɔ driba aɖe dzi. Eye nymph aɖe si dze tugbe abe mawudɔla ene nɔ egbɔ. Eye Margarita susui be dziƒo gakpɔtɔ li. Paradiso tɔxɛ sia tɔgbe na kalẽtɔ mɔɖelawo kple mawudzimaxɔselawo.
  Gake le nyateƒe me la, le akunyawɔwɔ xexeame la, nyui kple vɔ̃, kple eƒe kuxiwo hã li. Woda gbe le eŋu kaba tso eƒe lãɖeɖe kple dzobibi me to akunyawɔwɔ zazã me. Eye nyɔnuvia ge ɖe Ʋɔ driba ƒe Suku, le klass suetɔ kekeake me. Gake ŋutete le esi, ŋutete le esi eye wòsrɔ̃a nu kabakaba.
  Eye ebi ɖe akunyawɔwɔ ƒe aɖaŋu sẽŋuwo me. Eyata togbɔ be eƒe dzedzeme le abe ɖevi ene hã la, eyi kple Fiavi Oenomaus le dɔ tɔxɛ aɖe me - be yeadi nane si akpe ɖe eŋu woaɖe gbɔdɔdɔ si sesẽ wu la. Le nyateƒe me la, xexe si me ŋutsuwo mele o la mewɔ ɖeka kple ɖetsɔleme o. Eye gbɔdɔdɔ dzɔdzɔe la tea ɖeɖi ame ŋu eye meɖea dzi ɖi le eme o.
  Margarita, esime wònɔ yameʋu me la, ede dzesii be:
  - Ɣeaɖewoɣi la, mesusuna be, ŋutsuawo atrɔ ava, eye emegbe nuka? Amekae hiã nyɔnuvi sue aɖe? Aleke gbegbe wòdzrom enye si be matsi azu ame tsitsi!
  Oenomaus ɖo eŋu kple gbe si me kakaɖedzi le be:
  - Ne akunyawɔwɔ ateŋu ahe agbe vɛ na ŋutsuwo la, ekema ateŋu adzɔ be wòana nàzu ame tsitsi. Ðeko mègaŋlɔ be o be elfs kple nymphs kple dryads metsina o, eye esia nye woƒe dzɔdzɔmenunɔamesi. Gake amegbetɔ nyɔnuwo, ao. Akunyawɔwɔ sesẽ hiã be woaxe mɔ na wo be woagatrɔ azu nyɔnu tsitsi nyɔŋu, nyɔŋu kple akɔtaɖonu o. Eye nyɔnu tsitsi nyɔŋu nyenye vɔ̃ɖi wu nyɔnuvi dzetugbe nyenye kura. Ne míagblɔ tsitsidɔ siwo dzea amewo dzi la ya o. Akunyawɔwɔ vevi aɖeke mele asiwò le Anyigba dzi o, eye ɖewohĩ wò ŋutɔ èkpɔ alesi tsitsi nyɔŋu kple ŋunyɔnui, vevietɔ na nyɔnuwo.
  Margarita ʋuʋu ta le mɔ gbegblẽ nu be:
  - Ao, nyemedi be manye nyɔnu tsitsi o! Enyo wu be nànye kluvi ɖekakpui wu fianyɔnu tsitsi!
  Ŋutsuvi fiavi la ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Ànye ɖekakpui tegbee, afɔ ƒuƒlu tegbee!
  Nyɔnuvia ko nu hede dzesii be:
  - Menye dugã me nyɔnuvi do ŋgɔ na aʋaa. Le Leningrad la, enye nusi medze o le mɔ aɖe nu be woazɔ afɔ ƒuƒlu, eye yame ƒe nɔnɔme mexɔ dzo boo o. Eyata le kɔƒea me la, ŋu kpem le mɔ aɖe nu be menɔ afɔ ƒom . Le anyigbadzinɔɣia, esime ɖeviawo ƒe afɔkpawo vuvu eye wòsesẽ ŋutɔ be woakpɔ afɔkpa suewo ko hafi mesrɔ̃ nane si le abe esia ene wɔwɔ. Eye ènya, le ŋkeke gbãtɔwo me la, evea ame eye vuvɔ le wɔwɔm, vevietɔ ne mèʋã o, gake emegbe wòzu numame na wò eye wòvivina gɔ̃ hã. Gawu la, le Ukraine la, dzomeŋɔli xɔa dzo ŋutɔ eye wòfa tu.
  Ŋutsuvi fiavi la ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃! Mese egᴐme. Gake kpɔ amesi le yameʋu me ɖa!
  Nyateƒee , nyɔnu aɖe si do stupa si wotsɔ sika wɔe la do ɖe wo ŋkume. Ao, menye Baba Yaga o, ke boŋ nyɔnu dzetugbe wɔnuku aɖe si ƒe mo biã, togbɔ be ewɔa atsyɔ̃ɖonuwo fũ akpa hã. Eye wòklẽna kple aɖu siwo le abe dzonu ene. Eye le esi teƒe be ʋuʋudedi nanɔ esi la, elektrik-mɔ̃ si wotsɔna klɔa yae si sɔ ɖe ɣeyiɣia nu kura le esi. Ẽ, ŋutinya dodzidzɔname aɖee nye esia.
  Eku nugbugbɔ na ɖeviawo eye wòdzi ha be:
  Chanterelles, akpɔkplɔwo, .
  M"adzra jam aɖewo ɖo...
  Le nyateƒe me la, ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo
  Le nyateƒe me la, ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo...
  Melɔ̃e ŋutɔ, ŋutɔŋutɔ, ŋutɔŋutɔ!
  Margarita ʋuʋu ta tsɔ ɖo eŋu nɛ eye wòde dzesii be:
  - Ẽ, esia nye egbegbe nuwɔna. Stupa xoxo aɖe le mɔ yeye aɖe nu!
  Edze abe blonde si si vacuum cleaner le la se nya sia eye esi wòtrɔ la, edo ɣli le dziɖeleameƒo ta be:
  - Afikae nèkpɔ susu si nye be stupa la do xoxo? Ẽ, wò ŋutɔ, ne ètsi wò Anyigba dzi la, anye nyɔnu tsitsi xoxo! Eye wòvɔ̃ɖi ŋutɔ , ne menye le aɖaka me o!
  Margarita lɔ̃ ɖe edzi kple hũɖeɖe be:
  - Ɛ̃, esɔ! Ðewohĩ ƒuawo anɔ tsia dzi le yɔdoa me hafi, alo azu nyɔŋu ale gbegbe be wòanye ŋunyɔnu be woakpɔe.
  Oenomaus de dzesii be:
  - Amewo nye nuwɔwɔ siwo Mawu xɔ le wo si. Woxɔ nusi le elfwo si - sɔhɛmenɔɣi mavɔ! Eye ele be gbɔdɔdɔ sesẽtɔwo hã nalũ woƒe ɖa. Ŋutsuviawo gblɔ be evea ame ŋutɔ eye mevivina o!
  Blonde si si vacuum cleaner le la tsɔe heʋuʋui. Eye kuɖɔ siwo le amadede vovovowo me dzo yi ɖevi siwo bɔbɔ nɔ ʋɔ driba sueawo dzi la gbɔ.
  Le esia ta la, ŋutsuawo ƒo ya tso woƒe ʋɔ dribawo gbɔ, eye kuɖɔawo dzo yi megbe, le esia ta la, blonde la ʋuʋu eƒe atikplɔa. Eye nusianu te tsatsam.
  Kuɖɔawo te tsatsa le ɣeɖuɖu goglo aɖe me, abe ɖe woƒoe ene. Eye enyo ŋutɔ .
  Nyɔnuvia de dzesii be:
  - Menye Baba Yaga ye nènye o - ƒu ƒe afɔ, .
  Eye blonde fafɛ nye dzidzɔkpɔkpɔ ƒe afã!
  Aʋawɔla si si vacuum cleaner le la de dzesii kple dziku be:
  Ðeviwo nye bometsilawo abe ʋuwo ƒe xaxa ene
  Wole wò hem yi ɖe ɖɔa me...
  Matsɔ wò agba ade zea me, .
  Mado dzo na wò!
  Eye le eŋuɖoɖo me la, nukoko si me dzidzɔ kple dzidzɔ le alea nɔa anyi. Esia nye nyɔnu vavã - kple fafa gã aɖe.
  Ðeviawo ƒo xlã woƒe ʋɔ dribawo eye woti kpo yi Baba Yaga gbɔ. Nyɔnuvia ɖe akplɔ aɖe le eƒe akplo me eye wòdo ɣli be:
  - Èdi be yeaxɔea?
  Blonde la ko nu eye wòtsɔ eƒe pulsar ƒo mɔɖela afakala la. Eƒo asa na eƒe ʋɔ driba la. Eye le eŋuɖoɖo me la, atsɔ akplɔ awɔ atitsoga ƒe dzesi hã, kple alesi wòaƒo wòe .
  Eye dzo ƒe nyatakakadzraɖoƒe aɖe xatsa ɖekakpui Baba Yaga. Eyata ekpɔe be wobla ye ɖe eme.
  Ŋutsuvi si nye Oenomai de dzesii be:
  - Enyo, lɔ̃ ɖe edzi, ɖeviawo dometɔ kae nèlé dzoe?
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la ʋuʋu ta be:
  - Nyui! Míenya be nuyi si le abe tu ene le asiwò!
  Yaga si ƒe mo biã la ƒo nu kple ɣli, nɔ tsatsam:
  - Ɛ̃, maxɔ wò ɖe eta eye...
  Nuƒoƒo manɔmee la, tugbedzedzea ʋuʋu eye wòdze agbagba be yeagbã ɖɔa. Gake kalẽtɔ mɔɖela la tso aŋea eye wòda tu Yagina kple akunyawɔwɔ kple dzesiwo ƒe ŋusẽ. Alesi blonde la te ʋuʋu kple ʋuʋu. Eye nyɔnuvia dzi ha be:
  Gbɔgbɔ ʋã mí le ɣeyiɣi sesẽwo me, .
  Esi wòwɔ lɔlɔ̃nu faa la sesẽ wu gakpo ta la...
  Eɖe xexeame tso dɔvɔ̃a me - .
  Hati lɔlɔ̃tɔ Stalin!
  
  Le nɔnɔmetata geɖe siwo medzidze me la, .
  Le xexeame katã si nuwuwu meli na o me la...
  Èʋu mɔ nyuitɔ na mí, .
  Ðewohĩ efiae!
  
  Mezã nusi gbãa dzi na ame
  Akunyawɔwɔ tso Solcenism me...
  Ðoɖowɔɖiae nye esi:
  Be fasitɔwo ƒe kɔkuti la adze anyi!
  Elf ŋutsuvi la de dzesii be:
  - Edze abe ŋutsu fafɛ aɖee wònye ene, Stalin! Gake eya, ɖewohĩ, abe ame siwo katã le Anyigba dzi ene la, hã nɔ tsitsim.
  Nyɔnuvia da tu Baba Yaga hã le sɔhɛ ƒe tɔtrɔa me eye wòdo ɣli be:
  Lenin le nye dzi me, .
  Ale be míanya blanuiléle o...
  Woʋu ʋɔtru si yi yamenutome - .
  Ɣletiviwo nɔ keklẽm le mía tame!
  Blonde Yaga ɖe kuku be:
  - Ede! Mina mayi, biae, mawɔ nusianu!
  Margarita ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Miɖe asi le ɖevi siwo wolé la ŋu! Ekema ɖewohĩ míatsɔe ake wò. Wo dometɔ nenie nèno ɖe wò yaƒoƒomɔ̃a me?
  Blonde la ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Maɖe asi le ŋuwò nàdo go! Ðeko mègatsɔ atitsoga ƒe akunya la aƒu gbe ɖe dzinye o!
  Nyɔnuvia trɔ. Dzo ƒe nyatakakadzraɖoƒe si me aƒenɔ si le atsyã me le la mlɔ anyi. Eye wòtrɔ ƒo xlãe . Margarita xlɔ̃ nu be:
  - Na ɖeviawo katã nadzo, ameflunya manɔmee!
  Blonde la ka ɖe edzi vevie be:
  - Metsɔ nye nya na!
  Eye wòʋu vacuum cleaner la. Ðeviwo ƒe vɔvɔli siwo me kɔ o te titri tso eme. Nusi me kɔ, abe gbɔgbɔwo ene. Gake Margarita ʋuʋu eƒe akunyawɔti, eye vɔvɔli siawo trɔ zu ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo. Mlɔetɔawo sɔ gbɔ wu zi gbɔ zi etɔ̃. Gake wo katã , dzi dzɔ Oenomai be:
  - Le xexe sia me la, gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu ya teti li. Eye míaƒe ŋutsuwo katã kloe ku!
  Margarita tsɔ alɔgbɔnukoko si klẽna de dzesii be:
  - Meva ɖo o! Eye akpe na mawuwo!
  Ŋutsuviawo dometɔ ɖeka, si me afɔ ƒuƒlu o, gake wòdo camisole dzeani aɖe, togbɔ be evuvu hã la, dzo yi Oenomaia eye wòɖe eɖokui fia be:
  - Viscount de Lafer ƒe amegã! Wow, aleke gbegbe wònye ŋunyɔnue nye si be nànɔ vacuum cleaner me. Eye nyɔnuvi sia hã ɖe nye afɔkpa siwo wotsɔ ʋɔ driba ƒe lãgbalẽ vavãtɔ wɔ la ɖa.
  Margarita ƒo nu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Va, trɔ nusi wofi la na Viscount !
  Yaga si ƒe mo biã la ƒo nu kple ɣli be:
  - Nyemate ŋui o!
  Oenomaus hã ɖe eƒe akunyawɔti la do goe eye esi wòʋuʋui la, edo ɣli be:
  - Eye nukatae wòle nenema?
  Adzetɔ dzetugbe la ƒo nu kple ɣli be :
  - Medzra wo! Woxɔ ŋkɔ ŋutɔ. Fiavi ɖeka xe sikakotoku afã ɖe wo ta!
  Margarita ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Enyo, yevu ... Le esia ta la, míaxɔ wò afɔkpawo le asiwò. Wotsɔa ʋɔ driba ƒe lãgbalẽ, kple amegãxi ƒe lãgbalẽ gɔ̃ hã wɔa woe.
  Blonde Yaga de dzesii be:
  - Woalolo akpa na ŋutsuvia. Eye anye ŋukpe be adzetɔ si le nye ɖoƒe nadze afɔ ƒuƒlu.
  Margarita ko nu heɖo eŋu be:
  "Menye adzetɔ si gbɔdzɔ hãe menye o, gake afɔ ƒuƒlue menɔna ɣesiaɣi, le xexe siwo me vuvɔ le gɔ̃ hã me." Eye wòe nye aƒenɔ ma tɔgbe. Eye matrɔ asi le ŋutsuvia ƒe lolome ŋu!
  Fiavi Oenomaus do ɣli be:
  - Eye nàka atam be yemaɖe ɖeviwo adzoe o. Ne menye nenema o la, míakplɔ wò ayi Mawuwo ƒe fiasã me.
  Ðekakpui Baba Yaga ƒo nu kple gbe blewu be:
  - Nyemewɔa nu gbegblẽ aɖeke ɖe wo ŋu o. Ðeviwo ƒe ŋusẽ koe na mete ŋu nɔa ɖekakpui kple dzedzeme tegbee. Eye ale, wole agbe.
  Margarita ƒo nu kple ɣli sesĩe be:
  - Àkpɔ mɔ bubu si dzi nàto azu ɖekakpui. Le nyateƒe me la, ɣeyiɣia de be míafia nu aɖe wò.
  Eye nyɔnuvia ƒo nu le ɣlidodo aɖe me. Eye alesi wòɖea asi le pulsar ŋusẽ ƒe tɔsisiwo ŋu tso eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo kple eƒe akunyawɔti ƒe nugbɔ me.
  Eye woƒo blonde la. Kasia evuvu eye eƒe lolome dzi ɖe kpɔtɔ. Fifia le wo ŋkume, le nyɔnuvi kɔkɔ aɖe teƒe la, nyɔnuvi aɖe si vɔvɔ̃ ɖo si mexɔ ƒe ewo haɖe o, si ƒe asike le abe haƒoƒo ene eye eƒe afɔ ƒuƒlu la nɔ anyi. Egblɔ le ɣlidodo me be:
  - Mehiã o! Mawɔ dɔ nyuie! Mègaƒom o!
  Afɔkpawo nɔ Margarita si. Eʋuʋu eƒe asibidɛ, eye woƒu tsi ɖo ta ŋutsuvi afɔkpa ƒuƒlu si nye Viscount gbɔ, amesi kple ɖevi bubu siwo woɖe asi le la zɔ to yame abe ɖe kpekpeme aɖeke mele wo ŋu o ene.
  Ŋutsuvi aɖe si tso bubumewo ƒe ƒome aɖe me do eƒe afɔkpawo hedzi ha be:
  Afɔku geɖewo ƒo xlã ŋutsuvia, .
  Ɣeaɖewoɣi la, xexeame klẽna abe kpe fafɛ ene...
  Ke hã, mía viŋutsuvia fɔ tso sofa la dzi, .
  Esi wònye aʋawɔla bubume ta la, xɔ dzinye se!
  Yaga nyɔnuvia ƒe dzi dze eme eye wòƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Mèle ƒoƒo ge nam oa?
  Margarita gblɔ sesĩe be:
  - Ne mèwɔ nu dzikutɔe o la, ekema nukatae wòle be woaƒo wò?
  Nyɔnuvi si ƒe mo biã la ƒo ɣli, eye aɖatsi aɖe ge le eƒe ŋgonu pink la dzi:
  "Ðevi menye fifia, eye adzetɔ bubuwo made bubu ŋunye o!"
  Nyɔnuvi siwo woɖe asi le la dometɔ ɖeka gblɔ be:
  - Míawo hã míenye ɖeviwo, eye míefaa avi le eŋu o!
  Ŋutsuviawo kple nyɔnuviawo ko nu.
  Margarita de dzesii be:
  - Ele be dɔ nawu wò! Ðewohĩ míate ŋu aɖiɖi aɖaɖu nane le afima?
  Ðeviawo wɔ toɣliɖeɖe. Viscount la tsɔ ŋku ɖe anyi hede dzesii be:
  - Le mía te la, ame dzɔtsu la ƒe fiasã le, eye menyo wu Baba Yaga o. Eyata...
  Oenomaus do ɣli be:
  - Eye viwo hã le ame dzɔtsu la si le aboyo me. Ele be míakpe ɖe wo ŋu woado le eme.
  Margarita ko alɔgbɔnu eye wòdo susua ɖa na nyɔnuvi Yaga be:
  - Ðewohĩ míate ŋu axɔ ɖeviawo ɖekae eye míaɖe wo tso ame dzɔtsu la si mea? Wɔ nu nyui aɖe, eye woaxɔ wò be nàsrɔ̃ nu le glitotowo ƒe suku. Àsrɔ̃ nu nyui wɔwɔ le afima!
  Nyɔnuvi adzetɔ la dzi ha be:
  Ame si kpena ɖe amewo ŋu
  Ele eƒe ɣeyiɣi gblẽm...
  Dɔ nyui wɔwɔ - .
  Màte ŋu axɔ ŋkɔ o!
  Margarita tsi tre ɖe eŋu be:
  Seƒoƒo ƒe aŋgba te ŋu gblẽna bɔbɔe, .
  Ne woɖee ɖa ɣeyiɣi didi aɖee nye sia la...
  Togbɔ be xexe si ƒo xlãe nye ŋutasẽnuwɔwɔ hã la, .
  Medi be mawɔ nyui!
  
  Wɔ nyui na amewo
  Wɔ dɔ nyuiwo...
  Eye woase seƒoƒo abe seƒoƒo ene, .
  Seƒoƒo blɔ siwo le kekeli me!
  Ŋutsuvi fiavi la de dzesii kple gbe si me nu veviwo le wu be:
  - Eye nèdzea agbagba be yeawɔ nyui eye yeawɔ avu kple vɔ̃, eye mexɔe se be adzɔ dzi na wò!
  Nyɔnuvi Yaga ƒo eƒe asibidɛwo hegblɔ be:
  - Enyo, madze agbagba. Nenema ke, mɔ aɖeke meli si dzi woato atrɔ ayi adzetɔ vɔ̃ɖiwo gbɔ o - woako nu ahaƒo wò ! Magbugbɔ axɔ hehe abe glimeme nyui ene!
  Margarita ko alɔgbɔnu hedzi ha be:
  Ame sia ame si si nunya le le xexeame, .
  Ele be woanye xɔlɔ̃wo ɣesiaɣi...
  Ale be wòagadzɔ abe le tudada ƒe xɔ me ene o - .
  Fefe si me nunya le la meva zu o!
  Ŋutsuvi fiavi la tsɔ ɣlidodo be:
  - Enyo, na míaɖiɖi ayi ame dzɔtsu la gbɔ!
  ƒe ha aɖe , siwo katã kloe nye afɔ ƒuƒlu eye woƒe ŋutilã vuvu, wole tsɛ eye woƒe ŋutigbalẽ le ɣie, gake ŋusẽ le wo ŋu eye dzi le wo ƒo la, ƒu du do go le yame.
  Margarita kple Oenomai ɖiɖi ɖe ʋɔ dribawo dzi, eye Yaga, si va zu nyɔnuvi la ɖiɖi ɖe aŋɔa dzi. Eye yaƒomɔ̃a gakpɔtɔ nɔ eŋu, togbɔ be edze abe elolo akpa na ɖeviwo ƒe asiwo ene hã.
  Esiae nye ƒuƒoƒo si ɖiɖi va anyigba. Naneke mele ame dzɔtsu sia ƒe fiasã gã si me xɔ kɔkɔ siwo me taɖu gãwo le do tso eme la ŋu o . Gake ƒunukpeƒewoe kpɔa mɔ si dzi woato age ɖe eme, tsɔ kpe ɖe orc-ha blibo aɖe ŋu.
  Ðeviawo ɖi go. Wonɔ klalo be yewoawɔ avu. Yaga nyɔnuvia te yaƒomɔ̃a ƒe abɔta eye sabers, yiwo, akplɔwo, akplɔwo kple tu eve aɖewo gɔ̃ hã ge tso eme. Esi wòkpɔ ɖeviawo ƒe dzedzeme tɔtɔ la, eɖe eme be:
  - Metsɔ nye vacuum cleaner lée. Enyo wu ʋuʋudedi sãsãsã. Eye aʋawɔnuwo ƒe ƒuƒoƒo blibo aɖe le eme.
  Margarita ʋuʋu eƒe akunyawɔti kple eƒe afɔ ƒuƒluwo, gake wotsɔ akunyawɔsigɛwo ɖo atsyɔ̃ nɛ, eye wòdo ɣli be:
  - Azɔ mawɔ afakaka aɖe si ana ŋusẽ tɔxɛ, nukunu nanɔ wò aʋawɔnu ŋu.
  Eye nyɔnuvi afakala la gblɔ be:
  - Abra , kabra , codabra ! - Eye ŋusẽ ƒe tɔsisiwo dzo tso eƒe akunyawɔti kple akunyawɔsigɛwo me. Eye aʋawɔnu si Baba Yaga tsɔ na ɖeviawo la dze keklẽ gɔme.
  Oenomai, esi wònye aʋawɔla bibi wu ta la, efɔ tu kpui aɖe si me mekɔ o si daa aŋe tsɛwo. Ŋutsuvia ƒo eƒe nuyi siwo me detsi le eye wòdzi ha be:
  - Ele be nyui nanɔ kple tu si wotsɔna ƒoa tu, .
  Ƒu abe gakpo si do dziku ene...
  Ʋu ma menɔ sisim abe tsitsetse ene o, .
  Eye paradiso ɖu fia le xexeame katã!
  Ðeviawo do ɣli kple gbe ɖeka, wodo woƒe tu ɖe dzi be:
  Amewulaa nye ayetɔ kple ŋutasẽla, .
  Wotsɔ ameawo ɖo gli ŋu...
  Gake mexɔe se be, míaƒe ahomya ƒe aŋgba, .
  Gake mexɔe se be, ɣe ƒe tɔsisi - .
  Miɖe viviti si le gaxɔa me ɖa!
  Eye ale ɖeviwo ƒe hatsotso aɖe si tsɔ akunyawɔnuwo ƒe aʋawɔnuwo ƒu du yi ɖadze wo dzi. Ŋutsuviwo kple nyɔnuvi siwo sɔ gbɔ wu gɔ̃ hã ƒe afɔkpodzi sue siwo le ƒuƒlu la nɔ keklẽm. Womevɔ̃na na lã wɔadãwo o, togbɔ be orc-ha siwo ƒe fu le ʋeʋẽm, siwo ʋẽna lilili , siwo nyɔa ŋu ƒe asrafoha blibo aɖe nɔ tetem ɖe wo ŋu hã .
  Oenomai, si nɔ dzodzom le ʋɔ driba dzi la, da tu futɔa tso tu si wotsɔna ƒoa tue me. Aŋe suewo to orc-awo ƒe ŋutilã si me fu le la me, eye emegbe nukunu aɖe dzɔ: wotrɔ zu tsokolet gãwo kple anyitsibolowo.
  Margarita hã ƒo afɔkpodzi na futɔa, eye wòzã eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo kple akunyawɔwɔ ƒe asigɛwo ɖe wo ŋu. Eye ale orc siwo si yiwo le, siwo va dze wo dzi la, trɔ zu enumake nu vivi ƒomevi ɖesiaɖe , siwo dometɔ aɖewoe nye akpɔnɔ vivi siwo wotsɔ tsokolet tsyɔ eye xeviwo ƒe notsi le eme. Esia vivina ŋutɔ. Eye cheesecakes, kple donuts siwo me poppy seeds kple cinnamon le.
  Eye nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade ƒe akunyawɔti la ʋuʋuna hewɔa nu wɔnukuwo.
  Eye ale ɖeviawo ge ɖe aʋa me kple orc-ha la. Gbã la, Viscount. Eƒe awuwo, esi ŋutsuvia do eƒe afɔkpawo vɔ la, va zu yeye ŋutɔ, abe ɖe wozu yeye ŋutɔ ene. Eye menye yi ɖe eƒe ɖusime koe wòtsɔ wɔ aʋa o, ke elé yi ɖe eƒe miame hã.
  Eye tso asikaka akplɔa ŋu me la, tɔtrɔ wɔnukuwo va. Fifia, le orc teƒe la, pie si ƒe lolome wɔdɔɖeamedzi si me waintsetse ƒuƒu le do. Eye tso yi ƒe ƒoƒo me la, tsokolet cheesecake aɖe do. Eye ŋutsu bubuwo hã le aʋawɔwɔ me.
  Nyɔnuvi aɖe si edze abe dukɔ deŋgɔ aɖe mee wòtso ene la tsɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo da ɖe gbea dzi eye wòŋlɔ nu tso tu si wotsɔa mɔ̃ wɔe me. Nusi hea tɔtrɔ vovovowo vɛ le gliwo me. Eye sose gã aɖe si wotsɔ nu ƒomevi aɖe ƒoe do tso orc la me, eye emegbe koklozi si me wotsɔ nuɖuɖuvivinu ɖo. Eye nuɖuɖu vivi bubu kawoe medze o.
  Eye koklozi ƒe kplu siwo ʋẽna lilili siwo dona tso akplɔwo ƒe asikaka wo ŋu me. Eye ice cream gã aɖe hã.
  Nyɔnuvi si nye Margarita si nye akpaɖekedzimademade la dze hadzidzi gɔme le aʋawɔwɔ ƒe dzidzɔkpɔkpɔ me;
  Míenye mɔɖelawo, kɔmiunisttɔwo ƒe viwo, .
  Ame siwo di be yewoahe dukɔa ɖe dzi...
  Hitler aɖo eŋu vevie ɖe eƒe dziku ta, .
  Míagbã, xɔ dzinye se, Satana!
  
  Míeka atam le Mawu ŋkume, .
  Eye Lenin tsɔ eƒe dzi na ɖekakpui ...
  Oo, mègadrɔ̃ ʋɔnu mɔɖelawo vevie o, .
  Ŋusẽkatãtɔ la na ŋusẽ geɖe wu wo!
  
  Míeyi ŋgɔgbe afɔ ƒuƒlu ŋutsuwo gbɔ, .
  Wodi be yewoawɔ avu, akpɔ yewo denyigba ta...
  Ŋutsuviawo kple nyɔnuvi siwo si aŋetu le siaa nye mía tɔ, .
  Eye míaƒe nuteƒewɔwɔ nye aʋawɔnu sesẽ!
  
  Aʋawo nɔ edzi yim le Moscow gbɔ, .
  Aʋawɔʋuwo nɔ bibim, asphalt nɔ xɔxlɔ̃m...
  Míakpɔ kɔmiunisttɔnyenye, mexɔe se, míena, .
  Eye àte ŋu atsɔ yi gbadza aɖe aɖe fasitɔ aɖe ado goe!
  
  Migaxɔ dzinye se o, amewo, Hitler menye ŋusẽkatãtɔ o, .
  Togbɔ be Fuhrer ƒe susua gakpɔtɔ le agbe hã la...
  Eye míeƒo fasitɔwo sesĩe, .
  Mina míayi míaƒe mɔzɔzɔ gã la dzi!
  
  Mímavɔ̃ Rus ƒe futɔwo o, .
  Míelɔ̃ mía de USSR...
  Menye sɔdola si si aɖaʋawɔla ƒe luʋɔ le nènye o, .
  Mina míaɖo kpɔɖeŋu na Mawu fiaɖuƒe la!
  
  Hitler menya o, woaƒoe vevie, .
  Togbɔ be dzomavɔ ƒe ŋusẽ le dzo dam le eme hã...
  Eye Kraut siwo nye parasitic la gbɔna, .
  Nusi atsɔ dzo ayɔ ŋutifafa me fũ!
  
  Russiatɔwo ƒe gãnyenyee nye be woaɖu dzi to fefe me, .
  Togbɔ be dɔ gã aɖe le megbe na esia hã la...
  Mexɔe se be aʋadziɖuɖu ava le May, 1999, si me ati damawo bɔ ɖo la me.
  Eye Fuhrer la anye kaput keŋkeŋ!
  
  Esiae nye míaƒe xɔse, kɔmiunisttɔnyenye ƒe ŋusẽ, .
  Na USSR nakpɔ dzidzedze tegbee ...
  Míagbã, ènya, fasitɔwo ƒe kɔkuti la, .
  Aleae Russia va zu asrafohae!
  
  Le Stalingrad la, woƒo Fritztɔwo, .
  Wokpɔ míaƒe asibidɛ sesẽ la dze sii...
  Eye míena nunana fafɛwo, .
  Eye wotsɔ nikel na ŋutasẽdziɖula la!
  
  Nye dukɔ, Russia dzeani la, .
  Le eme, le Arctic la, akɔɖutiwo sea seƒoƒo...
  Svarog kple Stalin nye, ènya, Mesia la, .
  Nazitɔwo le sisim le Russia-ʋawɔlawo nu!
  
  Aleae xexeame katã nya kpɔe, .
  Ne kɔmiunist-dziɖuɖu klẽ ɖe edzi la...
  Eye dodokpɔawo anye tutuɖo, .
  Yameʋuɖoɖo yi dzi ko eye menye sɛkɛnd ɖeka pɛ hã yi anyime o!
  
  Míetsɔ Dzomeŋɔli kple ɣlidodo dzĩ gbegblẽ aɖe, .
  Wogbã White Guard ƒe megbeƒu...
  Woƒoa kɔmiunisttɔnyenye ƒe futɔ siwo le Russia, .
  Kpluawo gakpɔtɔ le mía si na ŋdɔnuɖuɖu!
  
  Míelé Stalin ɖe asi sesĩe ŋutɔ, .
  Nyɔnuviwo afɔ ƒuƒlu le vuvɔ ɖesiaɖe me...
  Èzu ame sesẽ aɖe, xɔ dzinye se, .
  Eye mɔɖela la tsi va zu sɔdola!
  
  Ao, Russia magbã gbeɖe o, .
  Lenin makumaku la ɖe mɔa fia...
  Míevɔ̃na na dzobibi siwo le keklẽm o, .
  Eye Russiatɔwo mate ŋu atrɔ le kɔmiunisttɔnyenye ŋu o!
  
  
  Le mía Dada Russia ƒe ŋkɔ me la, .
  Mina míaƒo dziwo nu ƒu ɖe seƒoƒotsihe ɖeka me...
  Hurray, nyɔnuviawo do ɣli sesĩe be, .
  Drɔ̃e gã aɖe ava eme!
  
  Ẽ, míaƒe xɔse enye be míanɔ mía fofowo gbɔ ɣesiaɣi, .
  Eye ne àte ŋu aƒo tɔgbuiwòwo ta...
  Míawɔ dɔ nyuie dzinɔameƒotɔe tegbee, .
  Togbɔ be eƒe dzedzeme mewu ƒe blaeve o hã!
  
  Xɔ dzinye se, míelɔ̃ mía Dadanyigba, .
  Míedi dzidzɔkpɔkpɔ tegbee...
  Lusifa, xɔ dzinye se, matsrɔ̃ mí o, .
  Dzomeŋɔli ava - vuvɔa nu ayi!
  
  Nusianu adzi seƒoƒo wòwɔ nuku ŋutɔ le Russia, .
  Ewɔ abe ɖe kuxi bu le xexeame ene...
  Mexɔe se be kɔmiunist-dziɖuɖu ƒe ɣeyiɣia ava, .
  Kesinɔnuwo kple dzidzɔ anɔ anyi tegbee!
  
  Dzɔdzɔmeŋutinunya afɔ amesiwo wowu le aʋawɔwɔwo me ɖe tsitre, .
  Sɔhɛme anɔ amewo si tegbee...
  Eye amegbetɔ le abe Ŋusẽkatãtɔ la ene, .
  Ame vɔ̃ɖi la abu, menyae, vaseɖe mavɔmavɔ me!
  
  Kpuie ko la, dzidzɔkpɔkpɔ klẽna na amesiame le xexeame katã, .
  Xexeametɔwo katã le abe ƒome ɖeka ene...
  Ðeviwo koa nu hefena le dziƒo, .
  Àlɔ̃m kple hadzidzi!
  Eyata edzi ha, eye ɖeviawo tsɔ akunyawɔnuwo trɔ orc-ha la wozu nusi vivina eye wòvivina le mɔ si mebɔ o nu. Gake esi adzetɔ nyɔnuvia ɖe ŋusẽ do goe le yaƒomɔ̃a me gɔ̃ hã la, kplu siwo me tɔmelãwo le, axadzinuɖuɖuwo kple swan siwo me lãgbalẽ vivi aɖe le la te dodo , si me orc-nublanuimakpɔlawo trɔna yia. Eye wònya kpɔ ŋutɔ.
  Le afisia la, esi goblin orc ƒe amegã la va le akunyawɔwɔ nyui ƒe ƒoƒo te la, etrɔ zu abolo ʋeʋĩ si me wodea amii, si wotsɔ roses, bli seƒoƒo siwo me wodea amii kple atikutsetse siwo wotsɔ sukli wɔe la tsyɔ edzi.
  Eye nu vivi vovovo geɖewo dzi akunyawɔnu siwo le ɖevi maɖifɔwo si me.
  Gake ƒunukpeƒewo hã ge ɖe aʋa la me le orc-ha la megbe. Gã ŋutɔ eye wòdoa vɔvɔ̃ na ame. Woʋuʋu abe ati ene. Ðeviawo tsɔ yiwo kple akplɔwo dze wo dzi eye woda akplɔwo. Eye Oenomai si tso ʋɔ driba la gbɔ kple nyɔnuvi si nɔ afɔ dzi la da tu siwo wotsɔna ƒoa tu ɖe ƒunukpeƒewo.
  Margarita hã zã akunya eye wòɖe eƒe aɖu siwo le abe dzonu ene fia. Eye wòwɔ nukunu ŋutɔŋutɔwo. Eye eƒe akunyawɔwɔ trɔ ƒunukpeƒewo wozu sika wein kplu siwo yɔ fũ kple ice cream si le amadede vovovowo me kple abolo siwo woɖo atsyɔ̃ na nyuie.
  Eye tso ŋutsuviawo ƒe yiwo ƒoƒo me, siwo dome Viscount de Lafer hã nɔ la, nu vivi ƒomevi ɖesiaɖe do mo ɖa. Eye ʋeʋẽ lilili sia tɔgbe kaka ɖe fiasãa me katã. Nukunu wɔnuku aɖe koe wònye.
  Abolo gbogbo aɖewo do tso ƒunukpeƒe gãawo dometɔ ɖeka me. Eye abolo siawo klẽna kple dziŋgɔli ƒe amadede siwo katã tso kreme vovovowo me.
  Ẽ, nu vivi mawo tɔgbe, siwo dzroa ame ŋutɔ la nɔ afisia. Ƒumelã yibɔ aɖewo siwo doa ŋɔdzi na ame va zu lollipop siwo ƒe lolome lolo ŋutɔ.
  Eye ɖevi siwo dɔ nɔ wuwum la mete ŋu tsi tre ɖe nuɖuɖu viviawo dodo kpɔ ŋu o. Margarita ku gong la hedo ɣli be:
  Dɔgbowoe nye míaƒe futɔ vevitɔwo, .
  Wotsɔa mí ƒua gbe, xɔ dzinye se, ɖe nuwɔna vɔ̃ɖiwo me...
  Ne ŋutsuvi aɖe kpɔ pie la, .
  Wole eƒom ɖe enu be wòafi dɔgbowo vɔ̃ɖitɔe!
  
  Eyata vidzĩ mègawɔ kaba o
  Ɣeyiɣia ava, eye àgaɖu nu kokoko...
  Eye mègawɔ nuvɔ̃ le Mawu ŋkume o, lɔlɔ̃tɔ, .
  Ne menye nenema o la, àtrɔ azu dzotsinuwo!
  Oenomaus ɖe eme na ɖeviawo be:
  - Vaseɖe esime woɖu ameɖula gã la dzi la, nuɖuɖu ɖuɖu nye afɔku. Ele be woatsɔ ame vɔ̃ɖi vevitɔa aƒu gbe!
  Wose afɔkpodzi sesẽ aɖe, eye gbã la, vɔvɔli gã aɖe do, si xɔ agblea ƒe afã, si yɔ fũ kple abolo kple nuɖuɖu ƒomevi ɖesiaɖe. Eye emegbe ame dzɔtsu si ŋu dzo le la ŋutɔ. Sperm whale ƒe nu kple afɔ siwo ŋu asike le nɔ esi. Eye wòkɔ ale gbegbe be ekɔ wu fiasã gã si lolo xoxo si me xɔ kɔkɔwo kple ƒunukpeƒewo le.
  Ðeviawo do ɣli le vɔvɔ̃ ta, eye gbevuvi ameɖula la ƒe lolome va nɔ tsitsim enumake.
  Margarita gblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  - Mègavɔ̃ o! Ne èvɔ̃nɛ ko hafi wòlolona!
  Oenomaus do ɣli kple dziku be:
  Ðewohĩ mànye vɔvɔ̃nɔtɔ o, gake bometsitsie nènye, eye míekpɔ nukpɔkpɔawo!
  Nyɔnuvi adzetɔ Yaga ƒo nu kple ɣli be:
  - Lɔlɔ̃tɔ, lɔlɔ̃tɔ ogre, .
  Èdi be yeaɖu nu vivi viviwoa...
  Alo ƒoƒo ƒe akunyawɔwɔ, .
  Àgaxɔe femaxee ake!
  Margarita do ɣli be:
  - Ðeviwo, mido ɣli le ɖekawɔwɔ me be: míele vɔvɔ̃m na mi o! Enyo, mina míaƒo ƒu.
  Gake esesẽ na ŋutsuviawo be woaƒo wo ɖokui nu ƒu ɖe ŋɔdzidonametɔ sia tɔgbe ŋkume . Nyɔnuvia dze sisi gɔme, eƒe afɔkpodzi sue siwo le goglo la. Viscount de Lafer si dzi ɖe le wu la kple ŋutsuvi eve aɖewo te wo hehe ɖe megbe. Edze ƒã be ŋutsuawo ƒe mo biã le vɔvɔ̃ ta. Eye emegbe Margarita dzi, be yeana dzi naɖo ye ƒo, avuwɔwɔha aɖe tso aʋa la me;
  Míenye nyɔnuvi siwo tso USSR dukɔa me, .
  Nusi nye akaɖi na xexeame katã...
  Mina míaɖe gãnyenye ƒe kpɔɖeŋu aɖe afia, mienya, .
  Kalẽwɔwɔ siwo wodzi lae nye esi!
  
  nyɔnuviwo le aflaga dzĩ te , .
  Eye afɔ ƒuƒlu la, woƒua du toa vuvɔa me...
  Vinyɔnuwo kple viŋutsuwo ʋlia Rus tɔ ta, .
  Ɣeaɖewoɣi la, ŋugbetɔa naa rose ŋutsua!
  
  Aflaga dzĩ aɖe anɔ xexeame katã dzi, .
  Klẽ ale gbegbe, abe akaɖi ƒe dzo ene...
  Le nyateƒe me la, ènya, kalẽtɔ, swing le mía si, .
  Eye míaƒe aflagaa le keklẽm abe dzodzro ene!
  
  Mègaxɔe se o, fasitɔ si woƒo fi de la mato o, .
  Eye Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ ma nu ayi gbeɖe o...
  Aʋadziɖuɖuwo aʋu akɔnta si nuwuwu meli na o, .
  Mina míado gbe na ame sia ame eye míado gbe na mí!
  
  Russia nye dukɔ wɔnuku aɖe, .
  Mietsɔ kɔmiunist dziɖuɖua na dukɔwo...
  Mawu tsɔe na dɔmenyotɔe tegbee , .
  Le Dadanyigba gome, na dzidzɔkpɔkpɔ kple ablɔɖe!
  
  Futɔ la mate ŋu aɖu Fofonyigba dzi o, .
  Eye aleke kee wòɖanye ŋutasẽla kple ayemɔ o...
  Míaƒe Russia-dzata si dzi womate ŋu aɖu o, .
  Russia-srafoa ƒe ŋutikɔkɔe le eƒe aʋadziɖuɖua ta ale gbegbe!
  
  Soviet-dukɔ dzeani aɖe, .
  Nyɔnuvi siwo le eme la nye dada be yewodze tugbe...
  Wotsɔe na mí tso dzidzi me tegbee, .
  Eye mina mí Komsomol me tɔwo míawɔ nu dzɔdzɔe!
  
  Míele avu wɔm le Moscow ƒe gbɔto, .
  Blizzard, snowdrifts, kple nyɔnuviawo afɔ ƒuƒlu...
  Míatsɔ mía Fofonyigba ana Satana o,
  míaƒe akplɔwo gɔ̃ hã daa tu pɛpɛpɛ!
  
  Eyata le dziku me la, nyɔnuviawo di vevie be yewoawɔ avu, .
  Eye wotsɔa afɔkpodzi amama la ƒua gbe ɖe wowó-nubablɛ aɖe ...
  Fasitɔ, ɖeko wòdzena fafɛ, .
  Le nyateƒe me la, Kain vɔ̃ɖi koe!
  
  Futɔwo mate ŋu aɖu nyɔnuviwo dzi o, .
  Wodzi wo le ɣletivi sia tɔgbe te...
  Míaƒe lã wɔadã si dzi womate ŋu aɖu o lae nye dzata, .
  Amekae tsɔ Dadanyigba la wɔ srɔ̃ae!
  
  Mí Russia nyɔnuviwo míenyo, .
  Míevɔ̃na na funyafunyawɔwɔ kple vuvɔ o...
  Eye míanya ameha vɔ̃ɖi la ƒe amedzidzedze, xɔ dzinye se, .
  Futɔa azu tagbɔsesẽ le atike si wodo nɛ ta!
  
  Wote ŋu ƒo futɔwo ɖa le Moscow, .
  Togbɔ be ŋusẽ gã aɖe yɔe fũ hã la...
  Mí nyɔnuviwo míedaa akpe na mía ɖokui ale gbegbe, .
  Tsitretsiɖeŋulawo katã abu ɖe woƒe yɔdowo me!
  
  Mègaxɔe se o, futɔwo mate ŋu aɖu Rus tɔ dzi o, .
  Esi wònye be knight ɖesiaɖe tso diapers me ta la...
  Edze abe adela la trɔ zu lã ene, .
  Eye ɖevi koe futɔa gakpɔtɔ nye!
  
  Gake Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ, gã, xɔ gbɔgbɔa dzi se, .
  Ènyaa, ŋusẽ ɣaɣlawo le eme ...
  Woagbã futɔ la keŋkeŋ, .
  Le nyateƒe me la, womate ŋu aɖu sɔdolawo dzi le aʋawɔwɔ me o!
  
  Miɖe miaƒe ɖikekewo ɖa , nyɔnuviwo , .
  Míawoe nye kalẽtɔwo wu, mienya, le xexeame...
  Mina míatsɔ Satana ƒe amehawo aƒu gbe ɖe dzomavɔ me, .
  Mina míanyrɔ futɔawo katã ɖe nugododeƒea!
  
  Aʋa kɔkɔe la awu enu
  Ŋutifafa kple ŋdi ava ɣletinyigba la dzi...
  Enɔ ɣea gbɔ tegbee, ènya, wona, .
  Neva eme be dzomeŋɔli naxɔ dzo tegbee!
  
  Eye kɔmiunisttɔnyenye mavɔ le ŋutikɔkɔe me, .
  Eye Lenin kple Stalin gã la le mía gbɔ...
  Le sinima si me ʋu yɔ fũu me la, fifia koe fasitɔwo ƒe dziɖuɖu le, .
  Eye xɔ dzinye se be míaƒe lɔlɔ̃nu sesẽ wu gakpo!
  
  Nye Russia ɖua dzi ƒe alafa geɖe, .
  Eye wòna dzidzɔ xexeame katã...
  Èhiã gakpo ƒe alɔnu ƒe ŋusẽ, .
  Eye dzinɔameƒotɔe, gake le mɔ si me susu le nu!
  Gbã la, Margarita ɖeka koe dzia ha, gake emegbe Enomai, nyɔnuvi Yaga, Viscount de Lafer kple ɖevi bubuwo va xɔ hadzidzia. Eye esia nye hadziha sesẽ aɖe si ƒe gbe de blibo xoxo, si me nusianu ʋuʋu tsoe. Eye ame dzɔtsu gã ŋutɔŋutɔ la ƒe lolome te ɖiɖi. Megadze abe ɖe wòfa tu eye wòdoa ŋɔdzi na ame nenema gbegbe ene o. Eye dzoawo va nɔ sue, eye asikeawo va nɔ sue. Eii...
  Nyɔnuvi Yaga dzi ha kple nukoko be:
  Èwɔe nyuie, èwɔe nyuie, àte ŋu aƒo adegbe nɛ - .
  Ame adre mevɔ̃na na ɖeka o!
  Ðeviawo do ɣli ɖeka, henɔ woƒe afɔ ƒuƒluwo ƒom be:
  Míevɔ̃na na wò ogre, .
  Woatu afɔ wò ɖe ɖevi ƒe afɔ te...
  Togbɔ be míetsi abe aʋawɔlawo ene o hã la, .
  Míenɔ Baba Yaga te ɣeaɖeɣi !
  Ðeviwoe amesiawo nye, wodze tugbe ale gbegbe le luʋɔ kple mo siaa me. Eye wowɔa avu abe ame dzɔtsuwo ene. Togbɔ be fifia ele be woawu ame ɖula gã la nu le agbenyuinɔnɔ gome hã. Eye ɖeviawo dze ɣeɖuɖu gɔme.
  Eye nyɔnuvi Yaga tsɔ vacuum cleaner la hefia asi gbevuvi la, eye wòdze nane gbɔgblɔ gɔme.
  Ŋutsuviawo dometɔ ɖeka ƒo lollipop gã aɖe si ƒe nɔnɔme le abe koklozi ene , si trɔ zu ƒunukpeƒe, eye nyɔnuvia ɖu ice cream.
  Ðeviawo do ŋɔdzi na ame dzɔtsu la be:
  - Adzɔ ɖe wò hã dzi!
  Eye wòʋuʋu ŋutɔŋutɔ. Eɖe eɖokui ɖe aga wu. Eye sikakplu siwo me ice cream le le dziŋgɔli ƒe amadedewo katã me la te keklẽ ɖe edzi eye wònya kpɔ wu.
  Mɔɖela kalẽtɔ Margarita gadzi ha kple dziku, si nye dulɔlɔ̃ha aɖe si wodzi le aʋaa me, eye ɖevi mamlɛawo ƒo ha kple haƒoƒo be:
  Meva ge ɖe Komsomol-ha la me esime menɔ fefem, .
  Nyɔnuvi si ku drɔ̃e dzeani aɖe...
  Mesusu be xexeame anɔ anyi tegbee May, 1999.
  Gbesiagbe nye kele ƒe dzidzi!
  
  Gake le susu aɖewo ta la, medze edzi o, .
  Le mɔ aɖe nu la, nyemate ŋu adze lɔlɔ̃ me o ...
  Enyo, migblɔe nam, ŋutsuwo, le nye nublanuikpɔkpɔ nu, .
  Agbe nye tɔdziʋu sesẽ ŋutɔ!
  
  Kasia aʋa la ɖi dziɖegbe zi ɖeka, .
  Eye ku ƒe ahom sesẽ aɖe tu kabakaba...
  Eye ŋutilã sesẽ le nye nyɔnuviawo si, .
  Àte ŋu atsɔ ɖokuiwò ade amedzidzedze te zi ɖeka!
  
  Xɔ dzinye se be nyemedi be mana ta o, .
  Miʋli Fofonyigba la ta vaseɖe nuwuwu...
  Míetsɔa bɔmb ɖe akplo sesẽ aɖe me, .
  Stalin va xɔ ɖe fofoa teƒe le dziwo me!
  
  Russia ƒe aʋawɔla gãwo.
  Míate ŋu akpɔ ŋutifafa kple ɖoɖo ta...
  Dziŋgɔli ƒe ɣletiviwo de tsi velvet la, .
  Eye adela la trɔ zu lãwo!
  
  Nye, nyɔnuvi si metsɔ afɔ ƒuƒlu o, mewɔa avu
  Tetekpɔ kple lɔlɔ̃ yɔ fũu ...
  Menya be teƒe aɖe anɔ paradiso sia me, .
  Màte ŋu atu dzidzɔkpɔkpɔ ɖe ʋu dzi o!
  
  Fofonyigba ƒe aʋawɔla gãwo, .
  Míawɔ avu sesĩe le teƒe si gogo Moscow...
  Eye emegbe drɔ̃e si woku le kɔmiunist dziɖuɖu te, .
  Tsitretsitsi ɖe tsiẽƒe ŋu kple Satana!
  
  Russiatɔ kalẽtɔwo, .
  Be wowɔa avu anukwaretɔe vaseɖe nuwuwu...
  Wole tu dam kple tu si wotsɔna ƒoa tu, .
  Ne èhiã sikafiakuku!
  
  Tu ɖeka gɔ̃ hã mate ŋu axe mɔ na mí o
  Yesu Mawu gã la tsi tre...
  Ʋɔ driba lénu la ƒe ŋkekewo wu enu, .
  Eva nɔ keklẽm ɖe edzi tso dziƒo!
  
  Melɔ̃ wò, Lada lɔlɔ̃tɔ, .
  Mawu kɔkɔtɔ kekeake Svarog anɔ ŋutikɔkɔe me ...
  Ele be míaʋli Russia ta, .
  Mawu Yevu nyuitɔ kekeake le mía gbɔ!
  
  Mègana Russiatɔwo nadze klo o, .
  Míaƒe ŋutilã, xɔ dzinye se, womate ŋu axe mɔ ɖe enu o...
  Stalin kple Lenin gã la le mía gbɔ, .
  Ele be wò hã nàto dodokpɔ sia me!
  
  Fofonyigba ƒe vevesese hã le míaƒe dzi me, .
  Míexɔ eƒe gãnyenye dzi se...
  Míeʋua yamenutome ƒe ʋɔtrua kaba, .
  Anye agbe vivi ŋutɔ!
  
  Míenye nyɔnuvi dzetugbe afɔ ƒuƒlu , .
  Míeƒua du sesĩe ale gbegbe to sno siwo le ʋuʋum la me...
  Míehiã vodka veve sia o, .
  Kerubi la keke eƒe aʋalawo ɖe enu!
  
  Mí nyɔnuviwo míatsi tre ɖe Fofonyigba la ta, .
  Eye míaɖo Kraut vɔ̃ɖiawo ŋu be, ao, .
  Woatsrɔ̃ Hela Kain, .
  Eye mido gbe na Kristo Ðela la!
  
  Ɣeyiɣi aɖe anɔ anyi - mate ŋu anyo wu o, .
  Ame kukuwo afɔ tegbee...
  Xexeame katã ava zu paradiso ŋutɔŋutɔ, .
  Amesiame ƒe drɔ̃e ava eme!
  Margarita se le eɖokui me be yelé blanui vie - exɔ wu ƒe alafa ɖeka xoxo, eye wògakpɔtɔ nye nyɔnuvi. Eye ɖewohĩ ayi edzi anye ɖevi tegbee.
  Gake ɖevi mamlɛawo kpɔ dzidzɔ eye wodzi dzidzɔ ɖe hadzidzi sia ŋu.
  Eye ame ɖula gã dziŋɔ la va le sue wu gɔ̃ hã, eye wòdze abe goblin si vɔvɔ̃ ɖo ene wu lã wɔadã aɖe.
  Ice cream kple abolo kakɛwo dzo ɖe edzi. Ðeviawo ko nu hedo woƒe aɖe ɖe go. Esia dze nukokoedonamenya ŋutɔ. Eye ŋutsu dzidzɔtɔawo yi edzi nɔ mo ʋuʋum.
  Nyɔnuvi Yaga ƒo eƒe nuyiwo eye wòdo ɣli be:
  Ele be ɖeviwo nako nu
  Ele be ɖeviwo nako nu - .
  Eye aleke kalẽtɔwo nɔa agbee nye si!
  Eye aleke kalẽtɔwo nɔa agbee nye si!
  Eye Baba Yaga fia asi vacuum cleaner la ɖe orc kple goblin bubu siwo nɔ titim tso fiasãa me. Eye Enomai kple nyɔnuvia dze tudada wo gɔme kple tu siwo wotsɔna ƒoa tu. Eye wowɔe gã aɖe ŋutɔ . Eye le afisia hã la, kplu siwo me ice cream si le keklẽm, waintsetse ƒuƒu, kremebolo, bli ƒuƒu, kotoku kple bubuwo nɔ . Nusianu ʋẽna lilili ale gbegbe eye wòdzena abe ɖe wòvivina ŋutɔ ene.
  Eye ɖevi aʋawɔlaawo ko nu heɖe woƒe aɖu ɖaɖɛ siwo le ɣie, abe amegãxi viwo tɔ ene la fia.
  Aleke nuwɔna sia dze nu wɔnuku kple etɔxɛe nye si.
  Eye Margarita tsɔ dzikedzo ƒo orcs kple ƒunukpeƒewo, eye wòyi woƒe tɔtrɔ wɔnukua dzi.
  Le ema megbe la, nyɔnuvi mɔɖela la gadzi dulɔlɔ̃ ƒe ha si de ŋgɔ wu, eye ɖevi mamlɛ siwo nɔ haƒoƒo me la fɔ eƒe hadzidzi si me dzidzɔ le eye wòdoa dzidzɔ na ame la:
  Satana maɖu mía dzi o
  Nye dukɔ, si nya kpɔ wu le xexeame, .
  Dukɔ dzeani la xɔ ŋkɔ...
  Ame tsitsiwo kple ɖeviwo akpɔ dzidzɔ le eme!
  
  Balia me lilitiwo naƒo se le eme nukutɔe, .
  Eye kerubiwo ƒoa ha si dze...
  Fuhrer la anye kaput, .
  Womate ŋu aɖu Russiatɔwo dzi le aʋawɔwɔwo me o!
  
  Komsomol me tɔwo ƒua du afɔ ƒuƒlu, .
  Wotsɔa woƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo ƒoa afɔ snoa...
  Hitler wò dzedzeme fa miamiamia ko
  Matsɔ aʋawɔʋu aɖe aƒu du adze ŋuwò!
  
  Ðe míate ŋu aɖu Nazitɔwo dzia?
  Abe alesi wònɔna ɖaa ene la, míenye afɔ ƒuƒlu, nyɔnuviwo...
  Míaƒe sɔdola dziŋɔtɔ kekeakee nye dzata, .
  Atsɔ tu si wotsɔna ƒoa tue awu amesiame!
  
  Ao, mí nyɔnuviwo míefa tu ŋutɔ xoxo, .
  Míegbãa futɔwo katã ŋutɔŋutɔ...
  Míaƒe asikewo, aɖuwo, asikewo...
  Míatu teƒe aɖe ɖe paradiso wɔnuku aɖe me!
  
  Mexɔe se be kɔmiunisttɔ fafɛ anɔ anyi, .
  Aɖaŋuɖoɖo ƒe dukɔ, xɔ dzinye se, le seƒoƒo ƒom le eme...
  Eye Nazitɔnyenye wɔnublanui la nu ayi, .
  Mexɔe se be woado ŋutikɔkɔe na wò dɔwɔwɔwo!
  
  Mexɔe se be nutoa aƒo seƒoƒo gbegblẽ, .
  Tso aʋadziɖuɖu me la míetrɔ yi aʋadziɖuɖu gbɔ...
  Nikolai ɖu Japantɔwo dzi, .
  Samurai la aɖo eŋu ɖe ameŋugblẽnyawo ta!
  
  Míaɖe mɔ be woabɔbɔ mí o, .
  Mina míagbã míaƒe futɔwo kple ƒoƒo ɖeka...
  Na adela la natrɔ azu lã, .
  Menye dzodzroe míegbã Wehrmacht-ʋua o!
  
  
  Xɔ dzinye se be mele bɔbɔe na mí be míana ta o, .
  Russiatɔwo nya alesi woawɔ avu tso gbaɖegbe ke...
  gakpo ƒoa míaƒe bayonetwo , .
  Fuhrer la ava zu aɖaʋawɔla ƒe nɔnɔmetata!
  
  Aleae nye denyigba le, .
  Russiatɔwo ƒe accordion la ƒoa ha le eme...
  Dukɔwo katã nye ƒome xɔlɔ̃wɔwɔtɔe, .
  Habel ye ɖu dzi, ke menye Kain o!
  
  Eteƒe madidi o USSR ava le ŋutikɔkɔe me , .
  Togbɔ be míaƒe futɔ nye ŋutasẽla kple alakpatɔ hã la...
  Míaɖo kpɔɖeŋu na kalẽwɔwɔ, .
  Woado Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ ɖe dzi le aʋawɔwɔwo me!
  Le nyagbe mamlɛtɔ me la, nyɔnuvi mɔɖela la tsɔ dzikedzo le eƒe akunyawɔti la me heɖe asi le eŋu, eye wòɖe asi le eŋu tso eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu siwo ŋu akunyawɔsigɛwo kple kpewo le la me. Wotsyɔ nu ame dzɔtsu si ƒe lãme vuvu abe ʋetsuvi ene la dzi mlɔeba. Dzo ƒe keklẽa xɔ ɖeka ma keŋkeŋ. Emegbe egaklẽ ake. Orctɔwo kple ƒunukpeƒewo trɔ zu nuɖuɖu vivi wɔnuku ƒomevi ɖesiaɖe mlɔeba. Ale gbegbe wòvivina eye woɖanɛ, tso ham ƒomevi vovovowo, tɔmelã kple akpɔkplɔ siwo wotsɔ nu ƒomevi aɖe wɔe dzi va ɖo abolo, abolomegba, caramel kple ice cream kpluwo dzi.
  Ðeviawo kpɔ dzidzɔ eye woti kpo yi dzi kple anyime. Wodze abe dzi dzɔ wo ŋutɔ eye dzi dzɔ wo ene.
  Le afisia la, kekelia nu yi le ame ɖula gã dziŋɔ kple sesẽ la teƒe. Ŋutsuvi tsɛ aɖe si ƒe taɖa le ɣie si do awu kpui aɖe, si xɔ abe ƒe adre ene, do. Ðevi si mewɔa nuvevi ame o eye wòvivina alea ɖe lã wɔadã dziŋɔ aɖe teƒe. Emiã ŋku henɔ hũ ɖem be:
  - Mègaƒom o!
  Margarita do ɣli be:
  - Mègavɔ̃ o! Míaka asi ŋuwò o. Fifia àte ŋu adze wò agbe gɔme tso gɔmedzedzea me eye nàyi suku!
  Ŋutsuvia kple amewula tsã la ƒo nu kple ɣli be:
  Sukugbenɔnɔ ka ƒomevie nye esia?
  dodokpɔa le gbesiagbe ...
  Tsɔ kpe ɖe eŋu, mama, .
  Dzidziɖedzi ƒe kplɔ̃!
  Wotrɔ ame dzɔtsu si ɖua ame la ƒe fiasã le míaƒe ŋkume tututu. Le taɖuwo teƒe la, seƒoƒo siwo nya kpɔ ŋutɔ la nɔ seƒoƒo ƒom ɖe domeawo dzi. Eye domeawo ŋutɔ hã nɔ keklẽm kple sika. Eye nusianu va nya kpɔ ale gbegbe, nɔ keklẽm, nɔ keklẽm ale gbegbe, seƒoƒowo xɔ fiasãa ƒe gliwo. Eye le esi teƒe be ʋu nado la, tsidzɔƒeawo te sisi kple daimɔnd-tɔsisiwo, eye alilikpoawo kaka, eye ɣe ene klẽ zi ɖeka.
  Eye ɖevi siwo woɖe asi le la te duƒuƒu le fiasãa me kple nukoko dzidzɔtɔe. Esi wogbɔdzɔ, woƒe ŋutilã vuvu, afɔ ƒuƒlu ta la, wokpɔ dzidzɔ ke hã.
  Ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo ƒu du ɖe nuɖuɖu viviawo ŋu, eye kɔktail kple detsiƒonu siwo me wodea tsii ƒe agbawo do tso gbea te tututu.
  Nyɔnuvi Yaga dzo yi ame dzɔtsu si nye ame ɖula tsã la gbɔ le aŋɔ aɖe dzi eye wòtsɔ ice cream de asi na ŋutsuvia. Emie eye wògbã alɔgbɔnukoko be:
  - Le aɖe!
  Eye wògblɔ kpee vɔvɔ̃tɔe be:
  - Mitsɔe kem, ɖeviwo! Ŋu kpem be meɖu wò. Aleke gbegbe esia nyɔ ŋui enye si!
  Ðevi geɖe wu va nɔ vɔvɔm. Nusiwo ameɖula la ɖu do ŋgɔ hã le eme. Ŋutsuvi si mewɔa nuvevi ame o la ƒo ŋkume eye wòdzi ha gɔ̃ hã;
  Enyo, ɖe menye nukunue wònye oa, ɖe menye glitotoe wònye oa, .
  Nusianu va zu nu wɔnuku aɖe ale gbegbe, xɔ dzinye se!
  Ao, enyo wu be woawɔ nyui na mí - .
  Eye vɔ̃ɖinyenye nu ayi azu ɣeyiɣimavɔ!
  Ẽ , aʋadziɖuɖue wònye. Nyateƒee, ŋutsuviawo dometɔ ɖeka, si ƒe akɔta le lãmekawo ŋutɔ eye wòdo awu kpui la, lé ŋku ɖe afisi wòklẽna le ŋu henɔ hũ ɖem be:
  - Afikae nye kalẽtɔ ƒe kɔkɔme yi?
  Oenomaus bia be:
  - Eye amekae nènye?
  Ŋutsuvi si ƒe lãmekawo me kɔ ŋutɔ la ɖo eŋu be:
  - Nikitich ƒe nyawo.
  Eye eƒe mo do viviti abe ɖevi ene, eye wònɔ ɣli dom be:
  ŋutsuvi afɔ ƒuƒlu si do awu kpui aɖe koe menye , amesi hiãm nenema.
  Ame si nye amewula tsã la gblɔ kple gbe blewu be:
  - Mina míayi suku ɖekae!
  Dobrynya do ɣli le dziku me, eye wònɔ eƒe ŋutsuvi ƒe afɔ ƒuƒlu la ƒom sesĩe ale gbegbe be kpea me mã:
  - Enyo, yi dzomavɔ me kple suku! Mesusu be ɖeɖi te ŋunye !
  Margarita ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Mese egɔme!
  Ŋutsuvi Dobrynya do ɣli be:
  - Nuka gɔmee nèse! Fifia srɔ̃nye adzo le gbɔnye! Amekae hiã ɖevi si le ʋuʋum alea nam !
  Oenomaus ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nu vevitɔ le agbe me enye luʋɔ. Agbɔsɔsɔme mele vevie o!
  Dobrynya tsi tre ɖe eŋu be:
  - Ao! Mienya srɔ̃nye o. Ɣeaɖeɣi la, eʋuʋu eƒe afɔkpodzi sesĩe ale gbegbe be wòƒo nightingale robber"s whistling tooth! Ewɔa nu kpata, eye nukatae wòhiã ŋutsuvi si ƒe aɖatsi mele o ! - Eye ŋutsuvia gatsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu, ɖevi tɔ, gake sesẽ, abe akplɔ ene, ale be kpe gbadzɛa gbã zu kakɛ suesuesuewo. Eye ɖekakpui kalẽtɔ la do ɣli. - Na mazu ame tsitsi kpuie!
  Oenomaus ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Nublanuitɔe la, míate ŋu awɔ esia o, alo?
  Margarita ɖo eŋu be:
  - Fifia la, míate ŋui ŋutɔŋutɔ o, gake ne èyi mɔ zɔm kpli mí le taɖodzinu gã aɖe ta la, ekema míate ŋu ato nane vɛ!
  Ŋutsuvi Dobrynya bia ŋɔdzitɔe be:
  - Nukae nye wò taɖodzinu?
  Oenomaus ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Be woaɖe gbɔdɔdɔ si sesẽ wu le xexeame katã ƒe dzidzenu dzi tso ku me. Dɔvɔ̃ aɖe le míaƒe xexeame katã, eye ate ŋu aɖo wò hã gbɔ!
  Margarita ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ɛ̃, Dobrynya, wɔ ɖeka kpli mí. Wò kalẽwɔwɔ ƒe ŋusẽ gakpɔtɔ le asiwò, eye àɖe vi na mí ŋutɔ!
  Ŋutsuvi titan la, togbɔ be le dzedzeme nu la, metsi alo kɔkɔ wu Oenomai, ŋutsuvi si xɔ abe ƒe wuieve ene o hã , gake ŋutilã me ŋusẽ gã aɖe nɔ esi. Eyata etsɔ eƒe asibidɛ ƒuƒluwo ƒo kpe gbadzɛa eye wòxɔe ŋutɔŋutɔ hegbãe, eye le ema megbe la, etsɔ alɔgbɔnukoko de dzesii be:
  - Eye megale nyuie kokoko! Enyo, mayi kpli wò. Adzi ŋɔ ŋutɔ be matrɔ ayi srɔ̃nye gbɔ vaseɖe esime matsi !
  Margarita, kple alɔgbɔnukoko si le abe glimeme tɔ ene, ɖo eŋu be:
  - Nyametsotso si me nunya le ŋutɔ!
  Eye wòzi eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dzi. Ʋɔ driba vidzĩ etɔ̃lia si dze tugbe la do.
  Nyɔnuvia ɖe eme be:
  - Mele be nàzɔ abe nubiala si tsɔ akplo ene o!
  . TA 8 lia.
  Ðeɖi te Dominika ŋu ŋutɔ le tɔtrɔɣia kple dodokpɔawo me toto. Eyata woklɔa eƒe ɖetugbui dzetugbeawo le sika tsileƒe kple tsileƒe. Eye emegbe wotsɔe mlɔ aba falɛfalɛ si me dzoxɔxɔ le dzi le xɔ si to vovo, si me atsyɔ̃ɖoɖo le na sukuvi bibiwo kple nyɔnu sukuviwo. Dominica ku drɔ̃e wɔnuku aɖe, eƒe didi mamlɛtɔe nye be yeanɔ Fiavi Oenomaus , amesi wòse veve ɖe enu vevie eye wòse veve ɖe enu la gbɔ.
  Eye esi mawu Morpheus kpla asi kɔ nɛ ko la, ewɔ atuu nɛ
  Kasia Dominica se le eɖokui me be ya le ƒoƒom ɖe yeƒe mo, eye wòbɔbɔ nɔ megbe si le glidzaglidza, si le ʋuʋum la dzi. Eye alilikpowo le keklẽm ƒo xlãe.
  Eye nyɔnuvia trɔ hekpɔ ŋutsuvi dzetugbe aɖe si ƒe lãmekawo le ʋuʋu ɖi, eye wòde dzesii enumake. Ẽ, Fiavi Oenomaus ye va zu kluvi ɖekakpui. Eye fifia ele ʋɔ driba sue aɖe si ƒe ta etɔ̃ le dom. Nyɔnuvi aɖe le dzodzom le eƒe ɖusime. Edze tugbe ŋutɔ eye wòvivina hã, eye eƒe taɖa biã abe sika ene. Edze abe metsi wu Oenomaus o ene. Eye ŋutsuvi aɖe le miame. Also fair-haired , dzetugbe kple lãmekawo ŋutɔ, kple mo si ɖea nu fiana. Ðeviwo ƒe ƒuƒoƒo sia tɔgbe si si akplo kple aʋawɔnuwo le. Eye asigɛwo le nyɔnuvia hã ŋu le eƒe afɔbidɛwo kple asiwo hã ŋu.
  Ʋɔ driba la se kpekpeme si sɔ gbɔ wu la le eɖokui me eye wòte eƒe aʋalawo ƒoƒo zi geɖe wu be wòagamu o.
  Nyɔnuvi Margarita ʋuʋu eƒe akunyawɔti eye wòdo ɣli be:
  - Ame kae nenye? Afikae wòtso?
  Gake Oenomaus de dzesi Dominica eye wògblɔ kple gbe si me kakaɖedzi le be:
  - Esia nye esi wotia tso ɣletinyigba Anyigba dzi. Ele be wòaɖe gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu le míaƒe xexeame katã, le nyagblɔɖi nu.
  Nyɔnuvi Margarita ko alɔgbɔnu be:
  - Tso ɣletinyigba Anyigba dzi? Ðe nèkpɔ Dulɔlɔ̃ ƒe Aʋa Gã la teƒea?
  Dominica ɖo kpe edzi kakaɖedzitɔe be:
  - Ɛ̃, enɔ nenema!
  Kalẽtɔ mɔɖela la bia kple susu be:
  - Eye ɣekaɣie wòto?
  Nyɔnuvi si woƒo la ɖo eŋu kple kakaɖedzi si mede nenema o be:
  - Tso June blaene vɔ ɖeka ƒe ŋkeke blaeve vɔ evelia dzi vaseɖe May blaene vɔ atɔ̃ ƒe ŋkeke enyilia dzi la, nyuie, nyateƒee, míeɖu dzi!
  Margarita ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Menya be míeɖu dzi! Ne menye nenema o la, anye ne míele nu ƒom kpli wò o. Eyata ema fia be míenye dukɔmeviwo, ɖeko míekaka le ɣeyiɣi aɖe megbe. Aleke gbegbe wòvivinae nye si be nàdo go ame aɖe si tso ɣletinyigba si dzi nètso, eye wòdoa dzidzɔ na wò wu gɔ̃ hã tso wò dukɔ me!
  Dominica ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Esi Dulɔlɔ̃ ƒe Aʋa Gã la wu enu la, womedzi tɔgbuinye haɖe o. Esia nye ŋutinya didi aɖe na mí!
  Margarita hã de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Eye nyemenɔ agbe kpɔ eƒe nuwuwu o. Wohem ɖe ati ŋu le January "44 me. Gake mexɔ míaƒe aʋadziɖuɖua dzi se. Woɖe asi le Kiev ŋu xoxo, eye Stalingrad kple Kursk Bulge-tɔsisia nɔ dziɖegbe. Nublanuinya kae nye si be nàku esime nèxɔ ƒe wuieve pɛ ko , evɔ mège ɖe Komsomol me o.
  Ewɔ nuku na Dominica be:
  - Ne èku ɣeyiɣi didi aɖee nye sia la, ekema nukatae wògakpɔtɔ nye nyɔnuvi?
  Margarita tsɔ abɔta ƒoe be:
  - Nyemenya esia o. Ƒe alafa ɖeka kloe va yi tso esime meku, eye megakpɔtɔ nye ɖevi. Gake nu bubu aɖe hã li si kpe ɖe eŋu: Nyemetsi kura o, eye aɖu ɖeka pɛ hã mele nye aɖuwo me o!
  Dominic ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Ẽ, tsitsi gblẽ ŋutɔ, ɖeko wònye ŋunyɔnu!
  Eye sinimawɔla dzetugbe la dze hadzidzi gɔme;
  Amegbetɔƒomea le nuxaxa gã aɖe me, .
  Ðewohĩ amesiame bua eŋu!
  Aɖatsi ge le atsiaƒu sia dzi, .
  Ame ƒe vɔvɔ̃ biãna kple dzo!
  
  Ƒewo nɔa tsatsam ƒe sia ƒe le mɔzɔha aɖe me, .
  Tɔgbui tsɔa henna ƒoa eƒe ŋgonu!
  Eye nane dzɔ ɖe ɖetugbui la ƒe ŋutilã tsɛ la dzi, .
  Nyemese afisi ʋuʋudediawo tso gɔme o!
  
  Nukatae dzɔdzɔmefiakukua klẽna?
  Ele be mɔ̃wo wɔla nayrɔ zi ɖeka!
  Ame si tsɔ ya ƒe ŋusẽ de tasiaɖam la, .
  Mate ŋu anɔ te ɖe tsitsi ƒe vɔ̃ɖinyenye nu o!
  
  Atsyɔ̃ɖola va zua nusi mewɔa nuku o
  Eye kalẽtɔa le ƒuƒum le míaƒe ŋkume!
  Yame ƒe nɔnɔme nyɔŋu ɖesiaɖe fifia, .
  Eye le zã me la, vɔvɔ̃ sesẽ aɖe ɖea fu nam!
  
  Gake nyemexɔe se be ɖeɖekpɔkpɔ aɖeke meli o, .
  Ame ate ŋu ahe nya kple Mawu!
  Ale be ƒome si me xɔlɔ̃wɔwɔ le nazu mavɔmavɔ, .
  Ale be mɔa lia to bɔbɔe eye wòle togbɛ dzi!
  
  Nyɔnu tsitsiwo maganɔ ƒoƒom o, .
  Mina míana tsitsi nagbugbɔ le ŋukpe me!
  Eye amegbetɔ, ŋgɔyiyi ƒe viŋutsu ŋusẽtɔ, .
  Etsɔa ŋku siwo le keklẽm la léa ŋku ɖe agbe ƒe taƒoƒo ŋu!
  
  Eye atsyɔ̃ɖoɖo si nuwuwu meli na o anɔ anyi
  Ŋkekeawo atso abe tɔsisi si le sisim bliboe ene!
  Amegbetɔ ƒe dɔmenyonyo adze
  Le nyateƒe me la, dzia azu dzadzɛ kple bubume!
  
  Xɔe se be vivisese yeye ava, .
  Le ƒeawo me la, nunya adzi ɖe edzi!
  Le nyateƒe me la, tsikpe menɔa ɖekakpui ƒe ŋutilã me o, .
  Abe sukuvi si di vevie be yeasrɔ̃ nu hena ƒe atɔ̃ ene!
  
  Dzesi la kɔkɔ wu, va, die, .
  Àgawɔ dodokpɔa ake zi alafa ɖeka ya teti!
  Eye àte ŋu aɖu Easter-bolo siwo me anyitsi le, .
  Enyo, zu nyɔnuvi tsitsi fifia!
  Aleke gbegbe Dominika dzi ha wònya kpɔe nye si, prima donna ŋutɔŋutɔ. Eye eƒe hadzidziwo nye esiwo me wodea bliboe eye wole keklẽm abe zãmuka ƒe ʋuʋudedi ene.
  Enomai ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Màte ŋu aʋli nya ɖe esia ŋu o !
  Ŋutsuvi Dobrynya de dzesii be:
  - Tsitsi nye nu gbegblẽ. Gake mexɔ akɔɖu siwo naa nye ɖekakpuiwo na nye ŋutɔ kple srɔ̃nye . Ne èɖu wo vi aɖe la, màtsi o eye màtrɔ azu ɖevi o. Eye emegbe adzetɔ bometsila aɖe tsɔ akɔɖu mawo ɖu eɖokui . Nyɔnu tsitsi aɖee wònye, gake eva wu enu ɖe zea dzi. Eyata ele be nànya alesi nàda asɔ le nusianu me, eye nàɖo ŋku edzi be ƒe ɖesiaɖe me tɔwo bɔbɔa wo ɖokui ɖe lɔlɔ̃ te.
  Enomai de dzesii kasia be:
  - Nye ʋɔ driba la le gbɔgbɔm sesĩe! Esesẽ nɛ be wòatsɔ ame eve, vevietɔ esi Dominica menye ɖevi o, ke boŋ nyɔnuvi si lolo ŋutɔ eye lãmekawo le eŋu. Ehiã agbalẽvi yeye aɖe!
  Margarita gblɔ kple kakaɖedzi, eye wòzi eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dzi be:
  - Agbalẽvi aɖe anɔ anyi!
  Ʋɔ driba sue aɖe si si ta etɔ̃ le la dze le yame gbã. Gake nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la ɖo ŋusẽ ƒe keklẽ aɖe ɖe eme, eye ʋɔ driba sia te tsitsi.
  Ewɔ nuku na Dominica be:
  - Esia nye akunyawɔwɔ le nuwɔna me. Esiae nye zi gbãtɔ si mekpɔ ʋɔ dribawo wole nyim.
  Margarita ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ʋɔ dribawo menye amewo o, ele bɔbɔe be woahe wo!
  Lã la tsi va lolo vie wu ʋɔ driba etɔ̃ bubuawo. Eye asibidɛwo ƒe ʋuʋu bubu, fifia ya asiwo, eye Dominika kpɔ eɖokui le sɔdola si me wofa tu me!
  Nyɔnuvi mɔɖela la ʋuʋu ta be:
  - Èkpɔ alesi wòle bɔbɔee! Fifia wò ŋutɔ wò ʋɔ driba le asiwò. Dzi nedzɔ mi le esia me!
  Nyɔnuvi si woƒo la gblɔ kple nukoko be:
  - Esia, nyateƒee, nyo ŋutɔ , gake viɖe kae le gli lialia kple dzidzɔ me?
  Margarita ko nu heɖo eŋu be:
  - Ðe mèku drɔ̃e le wò ŋutɔ wò ʋɔ driba ŋu oa?
  Dominica ƒo nu le ɣlidodo me anukwaretɔe be:
  - Meku drɔ̃e le nye ŋutɔ nye helikɔpta ŋu. Gake ɣeyiɣi menɔ esi wòakpɔ ga nɛ o. Eyata naneke meli si ŋu wòle be míakpɔ dzidzɔ le etɔxɛe o!
  Enomai de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Gake meku drɔ̃e tso ame ŋutɔ ƒe ʋɔ driba aɖe ŋu.
  Dobrynya ɖo kpe edzi be:
  - Ame ŋutɔ ƒe ʋɔ driba la fa miamiamia! Ke hã, nye sɔ kalẽtɔ la hã ate ŋu adzo ayi dzi ne mezã akunyawɔwɔ. Gake le afakaka tɔxɛwo gome la, ele be woatsɔ sika axe fe na afakalawo. Eye ʋɔ driba la le ablɔɖe me.
  Margarita gblɔ kpee be:
  - Ʋɔ driba hã nyo elabena ate ŋu aɖu tsi ɖeɖeko. Enyo, tsɔ gbe vi aɖe kpe ɖe eŋu, eye anyo ŋutɔ. Agbɔ dzo.
  Dominica bia esi wòdi vevie be:
  - Ðe nèwɔ avu kple Germanytɔwo nyateƒea?
  Margarita ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Nyemewɔ avu ŋutɔŋutɔ o. Mewɔ dɔ geɖe wu le nunya kple kadodomɔnuwo me. Mezɔ to kɔƒewo me kple avewo dome. Enyo, amesiame si si nubiala ƒe akplo le eye wòtsɔ afɔ ƒuƒlu tso dzomeŋɔli vaseɖe dzomeŋɔli la ake ɖi. Nyateƒee, ede bɔmb ɖe Nazitɔwo dzi zi eve alo etɔ̃. Enyo, ne wokplɔm koe wòda tu. Eda tu ɖe megbe vaseɖe esime wòda tu mamlɛtɔ. Wolée. Enyo, wowɔ funyafunyam, togbɔ be wowɔ kaba hã, eye wole du dzi be yewoahem ɖe ati ŋu, elabena ɣemaɣi tututue Asrafoha Dzĩa nɔ ŋgɔ yim ɖo ta mɔ ma dzi. Ne menye nenema o la, woate ŋu awɔ funyafunyae ɣeyiɣi didi wu hafi.
  Ɣeaɖeɣi la, mena kpovitɔ eve bubuwo dɔ alɔ̃ eye metsɔ wo de asi na akpaɖekedzimademadelawo. Enyo, nyemawɔ nuwo o, gake le nyateƒe me la, afɔku geɖewo nɔ anyi.
  Dominica bia kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ðe sedede aɖewo nɔ asiwòa?
  Margarita ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Ao! Medalẽ si nye "Na Dzideƒo" koe wobu nam be mele sue akpa be woatsɔ nu vevi aɖeke anam. Enyo, nyemenya nenye be wotsɔ kafukafu na wo le ku megbe o eye alesi...
  Oenomaus de dzesii be:
  - Le ƒe wuieve xɔxɔ me la, megblẽ xoxo be nyɔnuvi naxɔ asrafo ƒe kafukafu o! Gblɔe nam, aleke wòle na wò?
  Nyɔnuvi mɔɖela la ʋuʋu ta be:
  - Enyo, ẽ, gblɔe nam, wotu kɔmiunist eye aʋawɔwɔwo wu enu?
  Dominica ƒo nu kple hũɖeɖe eye wòɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Ao! Egagblẽ ɖe edzi le aʋawɔwɔ gome. Gake nyemedi be maƒo nu tso eŋu o. Gake amewo gavloe ɖe edzi.
  Ŋutsuvi Dobrynya do susua ɖa be:
  - Anyo wu be míaƒo nu tso akunyawɔwɔ ƒe aʋadziɖuɖuwo ŋu. Ne menye nenema o la, àdze nuƒoƒo tso aʋawɔʋuwo ŋu gɔme azɔ...
  Margarita blu ɖe eta be:
  - Nukae nènya tso aʋawɔʋuwo ŋu?
  Dobrynya ɖo eŋu be:
  - Menɔ xexe si de ŋgɔ wu me, eye ga lã wɔadã siawo nɔ anyi. Wodaa tu sesĩe eye afɔku le wo me ŋutɔ. Enye ŋunyɔnu be woaɖo ŋku wo dzi.
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la ko alɔgbɔnu hede dzesii be:
  - Mekɔ ke ɖe gas-go si le Tiger-ʋua me la me. Eye wòtɔ te. Aleae wònɔ. Eye ezãa akplɔ tsɔ to Nazitɔwo ƒe ʋuwo ƒe tasiaɖamfɔwo me. Nyɔnuvi sue aɖee menye, eye esia wɔwɔ nɔ bɔbɔe nam wu.
  Dominic ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii be:
  - Ewɔ nyuie! Ènye kalẽtɔ mɔɖela. Ele be míawɔ sinimawo tso ŋuwò eye míaŋlɔ agbalẽwo tso ŋuwò.
  Margarita ʋuʋu ta be:
  - Menya, ɖewo li - "Abosam Dzĩwo", le kpɔɖeŋu me. Le goawo katã me la, menye ɖeko nyemexɔ Mawu dzi se o, ke ɣeaɖewoɣi la, mewɔa nu siwo ŋu kpeam fifia!
  Enomai de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Edzɔna. Ɣeaɖewoɣi la, mawuwo mewɔa nu nyuie o. Gake aleke kee wòɖale o, fifia èzu afakala si si ŋutete le ŋutɔ, eye ele be...
  Mewu enu o. Boso dzodzoewo ƒe ha aɖe do ɖe wo ŋgɔ. Wonɔ adzɔge ʋĩ, gake ŋutsuvi si nye elf kple nyɔnuvi si nye afakala la ƒe nukpɔkpɔ nyuie la kpɔe be lãkle siawo siwo si aʋala le la nɔ ɖevi wuieve ya teti hem le ɖɔa me. Ŋutsuvi kple nyɔnuvi dzɔgbevɔ̃etɔwo siaa ƒe gbɔgbɔ tsia dzodzodzoe eye wokpea fu ŋutɔ le yameʋuɖoɖo me, ne wotsɔ wo ƒu gbe ɖe dzi, eye ɖɔa ƒe gakpowo lã ɖeviawo ƒe ŋutilã.
  Dominica hã kpɔ esia eye wòdo ɣli be:
  - Ele be míaɖe asi le ŋutsuawo ŋu!
  Dobrynya ʋuʋu ta eye wòɖe eƒe yi kple ɣlidodo be:
  - Míayi aʋa dzideƒotɔe, .
  Na Rus Kɔkɔe' - .
  Míetsɔa yi wɔa avu, .
  Menye ɖe mele nu dzram o!
  Dominica de dzesii esi wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Enye nusi doa dzidzɔ na ame ŋutɔ be woakpe ɖe ɖeviwo ŋu ya. Gake ɖe ŋusẽ le mía si wòsɔ gbɔa? Mexlẽ gli aɖe si ku ɖe boso siwo dzona ŋu, eye edze abe ŋusẽ le wo ŋu ŋutɔ ene!
  Margarita ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi eye wòdzi ha be:
  Viviti me aʋawɔlawo sesẽ godoo, .
  Vɔ̃ɖinyenye ɖua xexeame dzi evɔ menya xexlẽmea o...
  Ke na mi, Satana viwo - .
  Mègagbã Kristo ƒe ŋusẽ o!
  Dobrynya de dzesii be:
  - Tsitretsiɖeŋula vovovowo nɔ mía si. Eye nyateƒe si wònye be wosẽ ŋu, abe se ene la, mexe mɔ na mí o!
  Eye ame ene siwo si ʋɔ dribawo nɔ la ƒu du ti boso siwo nɔ dzodzom la yome. Wo dometɔ wuieve koe nɔ anyi - wo dometɔ wuietɔ̃. Eye ɖevi siwo woɖe aboyoe hã ƒe xexlẽme ma ke. Eye esiae nye aʋa la ƒe nyateƒe sesẽ .
  Margarita ƒu du yi ŋgɔ eye esi wògogo boso siwo nɔ dzodzom la, edo ɣli be:
  - Mina ɖeviawo nadzo, mi lã wɔadãwo!
  Bosoawo ƒe ŋgɔnɔla ƒo nu kple ɣli be:
  - Yi ɖa, nyɔnuvi, ne menye nenema o la, míabla wò hã.
  Margarita ɖo eŋu dzinɔameƒotɔe be:
  - Ao! Èɖe asi le wo ŋu wodzo, ne menye nenema o la, ahiã be nàwɔ avu kpli mí!
  Bokɔawo do ɣli, eye woɖe woƒe aɖu siwo le abe asike ene la ɖe go:
  - Gbɛɖɛ!
  Wo dometɔ ene susɔ be woalé ɖɔa kple ɖeviawo, eye ame mamlɛawo ƒu du yi ɖe sɔhɛ xɔnamelawo ƒe hatsotso suea gbɔ.
  Dominica ʋuʋu eƒe asibidɛwo eye saber aɖe do le esi.
  Margarita bia be:
  - Ènya alesi wowɔa gli ɖoa?
  Dominica ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Nukpɔsusu aɖe li! Ewɔa nu le sinimawo me.
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la ƒo nu kple ɣli be:
  - Esia aɖe vi na wò.
  Nyɔnuvi fefewɔla la dzi ha be:
  Ɣeyiɣia de be nàʋuʋu wò yi, .
  Ɣeyiɣia de be míawɔ kaba...
  Ɣeyiɣia de be nàʋuʋu wò yi - .
  Ke ne eɖea vi ya ɖe!
  Ŋlɔe ɖe wò nuŋlɔɖigbalẽ me - .
  Le axa ɖesiaɖe dzi!
  Ɣeyiɣia de be nàʋuʋu wò yi, .
  Ɣeyiɣia de be nàʋuʋu wò yi, .
  Ɣeyiɣia de be nàʋuʋu wò yi!
  Le ema megbe la, ame eneawo ko nu. Eye boso siwo nɔ dzodzom la dze agbagba be yewoadze wo dzi. Wonɔ ʋuʋum abe akpakpa siwo le atsutsurɔewo dzi dzem ene.
  Margarita tsɔ akunyawɔti kple akunyawɔsigɛwo ƒo boso siwo dzona la ƒe ŋgɔnɔla ɖe eƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Eye wòƒoe sesĩe ŋutɔ. Kplɔla
  la ƒe mo wɔ yaa, eye enumake eƒe ta trɔ zu akɔɖubolo si vivi ŋutɔ. Eye boso si nɔ dzodzom la ƒe afɔwo ʋuʋu le dziku me. Boso bubu siwo nɔ dzodzom la ƒo kpẽ le vɔvɔ̃ ta.
  Wo dometɔ ɖeka ƒu du yi eneawo gbɔ, gake ŋutsuvi Dobrynya tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo eƒe ŋgonu, ale be bosoa, esi woƒoe sesĩe la, etrɔ.
  Dominica ʋuʋu eƒe yi eye wòtso boso si nɔ dzodzom la ƒe dzo, eye le ema megbe la, edzi ha be:
  Míele ave me le boso gbemelãwo ƒe anyigba dzi, .
  Míewɔa avu kple aʋala siwo le yame...
  Adedada be woaɖu nu akɔɖu si tsi nyuie - .
  Mihe ame sia ame si fi ɖeviwo ɖe ati ŋu la ɖe ati ŋu!
  Oenomaus hã ƒo bosoa, fifia ya le aʋala dzi, eye wòƒo ɣli be:
  Nyee nye kekeli ƒe sɔdola, le wò klo dzi gbemelãwo, .
  Matutu Fofonyigba ƒe futɔwo ɖa le anyigba dzi!
  Eye wòtsɔ yiwo wɔ nɔnɔmetata enyi. Le ema megbe la, ŋutsuvia ƒo asa na lãkle si xɔ abi la aɖaŋutɔe. Eye esi ʋɔ driba la wó dzo la, boso si ƒe ŋku gbã la do ɣli. Le ɣeyiɣi ma ke me la, dzobibi ƒe ʋeʋẽ aɖe nɔ ɖiɖim.
  Aʋawɔla eneawo yi edzi dze wo dzi. Bokɔawo dze agbagba be yewoatsi tre ɖe wo ŋu. Ʋɔ dribaawo tsɔa dzobibi siwo dea dzo lãklewo ƒe aʋalawo me ŋutɔŋutɔ la ƒoa wo . Eye wòʋẽna lilili be woɖae.
  Nyɔnuvi si Margarita tsɔ akunyawɔwɔ ƒe tɔsisiwo eye wòɖe asi le eŋu. Eye tsokolet donut nɔ boso si kplɔe ɖo si ɖe ta teƒe.
  Dobrynya tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo lé boso ɖeka ƒe aʋala hetsɔe ƒu gbe ɖe xevi kemɛa ŋu. Eye emegbe dzobibiwo va dze wo nɔewo dzi.
  Titan Boy la dzi ha be:
  -Ènyaa, ŋusẽ si klẽna le asinye, .
  Xɔlɔ̃wɔwɔ kplii le abe fefe kple atiglinyi ene!
  Eye emegbe Dominic ƒe nyɔnuvi la tsɔ eƒe yi lã boso la ƒe aʋala. Ebɔbɔ eye wòɖe ʋu si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi ƒe vudo aɖe ɖe go. Le ema megbe la, edze eƒe zɔhɛa dzi.
  Dominica tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo nu gbagbe siwo si aʋala le la dometɔ ɖeka ƒe aɖu eye wònɔ ɣli dom be:
  Enyo, enyo, nuwɔwɔa dɔ alɔ̃ le aŋɔka la me, .
  Enyo, woƒo nye afɔ ɖe aɖu me...
  Enyo, wohem ɖe abadzivɔ dzi - .
  Gblɔ be akpe na wò be nèle agbe !
  Eye nyɔnuvia tsɔ yi ƒo boso bubu ƒe ta. Le ema megbe la, nuwɔwɔawo te sisi. Le ɣeyiɣi ma ke me la, lãkle ene siwo si aʋala le la dze agbagba be yewoakplɔ aboyomeawo adzoe, ɖevi siwo xaxa ɖe ɖɔ me.
  Margarita da akunya aɖe ɖe wo dzi, bosoa trɔ keŋkeŋ zu sinamɔn-pie si me wotsɔ tsikpe ƒoe.
  Ame susɔeawo si dzo henɔ ɣli dom, eye woɖe asi le ɖɔa ŋu. Eye ɖevi siwo woɖe aboyoe la te gege.
  Margarita do ɣli be:
  - Lé ɖɔa, va, sesẽ wu.
  Eye wòdze ʋɔ driba la dzi. Aʋawɔla etɔ̃ bubuwo ƒu du dze eyome.
  Ŋutsuvi Dobrynya dzi ha be:
  Oo, ɖevimenɔɣi, ɖevimenɔɣi, afikae nèle yameʋu me le?
  Oo, ɖevimenɔɣi, ɖevimenɔɣi, afikae nèle du dzi le...
  Boso siwo ƒe fuwo yɔ fũ, menyae, .
  Wole wò lém tso dukɔ vovovowo me!
  Eye ŋutsuvi kalẽtɔa tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo fɔ ɖɔa. Ke hã, viɖewo le ŋutsuvi si do awu kpuiwo nyenye ŋu. Enye nusi medze be ame tsitsi nazɔ afɔkpa manɔmee, gake le ŋutsuvi gome la, ele dzɔdzɔme nu, eye ate ŋu azã eƒe afɔ sesẽwo le nuwɔna me.
  Wo ame eneawo katã ɖe ɖɔ si nɔ gegem la dzi kpɔtɔ eye wodze ɖiɖi gɔme bɔbɔe.
  Dominica de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nyemedi tsyɔ̃evi ƒe gome na wò o, .
  Nyemedi ŋkeke sesẽwo na wò o...
  Na ɣletinyigba la nazu paradiso si me keklẽ le, .
  Aƒetɔ kɔkɔe la nekpɔ ɖeviawo ta!
  Ŋutsuawo ƒo ƒu hevuvu, wo katã kloe nye afɔ ƒuƒlu, negbe nyɔnuvi ɖeka si do awu dzeani aɖe si ɖewohĩ wodo atsyɔ̃ na kple afɔkpa siwo wotsɔ emerald kple rubi-tiwo lɔ̃e la koe susɔ.
  Nyɔnuvia ƒo nu kple ɣli be:
  - Kpɔ nyuie, xɔnameha la nye fofonye, Duke, eye metsɔ Baroness ƒe dzesideŋkɔ xoxo!
  Dominica ɖo eŋu kple nukoko be:
  Fiawo ate ŋu awɔ nusianu
  Fiawo ateŋu awɔ nusianu...
  Gake zi geɖe la, egbãna
  Ɣeaɖewoɣi la, wonɔa anyi!
  Srɔ̃ ɖe lɔlɔ̃ ta
  Srɔ̃ ɖe lɔlɔ̃ ta...
  Gbɔdzɔgbɔdzɔ na wò, ame sia ame
  Menye Mawue nènye o, fia!
  Ame sia ame gbɔdzɔ na wò - .
  Menye Mawue nènye o, fia!
  Agbalẽtaƒea tsɔ ŋuɖɔɖɔɖo tsɔ ɖeviawo ɖo anyigba. Eye wòɖe web la me. Ðeviwo - ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo - se le wo ɖokui me be ablɔɖe le yewo si. Eye woƒe afɔkpodzi gogloawo nɔ keklẽm ne wodze agbagba be yewoaƒu du.
  Gake Margarita tsɔ ɣlidodo si do ŋɔdzi na wo tɔ te wo be:
  -Afikae miele yiyim ɖo? Ke akpedada ya ɖe?
  Ðeviawo tɔ. Nyɔnuvi baroness la ʋuʋu ta be:
  - Enyo, èɖem tso aboyo me. Tsɔm de asi na fofonye, eye fetu gã aɖe anɔ lalawòm. Eye na ame susɔeawo ŋutɔ naɖo afima - wonye nubiala kple afɔ ƒuƒlu.
  Ŋutsuvi aɖe si tso gamenɔlawo dome tsi tre ɖe eŋu be:
  - Fofonyee nye xexlẽdzesi! Eye afɔ ƒuƒlue mele elabena wolém le hehexɔxɔ ƒe duɖimekeke aɖe me!
  Margarita bia be: "Nukatae wolé wò?"
  Viscount ŋutsuvi la tsɔ abɔta ƒoe, eƒe akɔta ƒuƒlu, lãmekawo le eŋu, eƒe ŋutigbalẽ biã, ka le eŋu, eye eƒe mo si ɖea nu fiana, togbɔ be ɖevi tɔ hã, koe de eƒe ƒomea asi.
  Nyɔnuvi baroness la ɖo eŋu be:
  -Wo di be yewoakplɔ mí ayi Skelenton . Esia nye afakala sẽŋu aɖe si do ƒome kple Koshchei Makumaku la le didiƒe ʋĩ!
  Margarita ƒo eƒe nuyiwo hede dzesii be:
  - Skelenton , afakala vɔ̃ɖi kple yame ƒe nɔnɔme ŋuti nunyala, ƒe amegãxi yibɔ ƒe asinudɔwɔwɔ aɖe le esi. Ðewohĩ esia akpe ɖe ame ŋu wòaɖe gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu la.
  Ŋutsuvi fiavi Oenomaus de dzesii be:
  - Gakpe ɖe eŋu la, ehiã be woaɖe asi le ɖevi bubu siwo woɖe aboyoe siwo drɔ̃e baɖa ƒe afakala la lé aboyoe la ŋu. Ne menye nenema o la, agblẽ nu le xexeame katã ŋu ŋutɔ .
  Dominica bia, kakaɖedzimanɔamesi akpa be:
  - Ðe esia mahe míaƒe susu ɖa le taɖodzinu vevitɔa ŋu oa?
  Margarita tsi tre ɖe eŋu be:
  - Vice versa! Ne èƒo blemanu wuieveawo katã nu ƒu la, àte ŋu akpɔ Mawu Ŋusẽkatãtɔ la ƒe ŋusẽ. Eye esia ana wòanya wɔ be menye gbɔdɔdɔ si nu sẽ wu koe woaɖe o, ke boŋ woawɔ nu nyui bubu geɖewo hã.
  Ŋutsuvi Dobrynya do ɣli be:
  - Esia wɔ nuku ŋutɔ! Ekema míate ŋu awɔ nane si kalẽtɔ bubuwo meku drɔ̃e kpɔ o!
  Dominika dzi ha kple dzidzɔ be:
  Míaƒe xexeame nye nublanuimakpɔmakpɔ, ŋutasẽla, alakpatɔ, .
  Amewo ƒe ʋu sina abe tɔsisi si me ahom le ene...
  Gake ŋutsua dze aɖaŋu, exɔ ŋkɔ le eƒe ŋgɔyiyi ta - .
  Ðu mɔxenuwo dzi esime nèle fefem!
  
  drɔ̃e baɖa ƒe ŋɔdzidoname manyaxlẽwo
  Dzɔgbese nye ŋutasẽnuwɔwɔ, nublanuinya kple nukokoe...
  Míekɔ aɖatsi wɔnukuwo ɖi le ɖikeke ta - .
  Kpɔ dziŋgɔli ɖa kple blanuiléle si mele anyigba dzi o !
  
  Eye mina wòahiã be woakɔ tsi
  Le aʋa si me dziku le me la, amegbetɔ ƒe ʋu...
  Mitsɔ yi, aŋutrɔ gbã agbe ƒe ka, .
  Míade lɔlɔ̃ asi tegbee o!
  Margarita ʋuʋu ta si le abe sika ene be:
  - Èdzia ha Dominic nyuie, eye nya siwo me susu le la ka luʋɔ la! Gake esia mesɔ gbɔ o...
  Nyɔnuvi fefewɔla la dzi ha be:
  Eva nɔ bɔbɔe ŋutɔ
  Meɖe Fofonyigba la...
  Mekpɔ dzɔgbenyuie ŋutɔŋutɔ - .
  Esia koe mesɔ gbɔ o!
  Ðeko, ɖeɖeko, ko - .
  Esia mesɔ gbɔ o!
  Viscount ŋutsuvi la ƒo eƒe afɔ ƒuƒlu sesĩe ale gbegbe be zãmuawo dzo le gbe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la dzi henɔ ɣli dom be:
  - Dzudzɔ hadzidzi! Mina míayi Skelentom eye míavuvui!
  Margarita de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Edidi akpa be woazɔ. Ele be nàdzo le ʋɔ dribawo dzi, alo nàtsɔ medalẽ aɖe atsɔe ayi teƒe bubu!
  Oenomaus bia kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ðe medalẽ le asiwòa? Eyata tsɔ mí yi ŋgɔe!
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la ɖo eŋu kple hũɖeɖe be:
  - Ele be woagbugbɔ axɔe hafi woate ŋu atsɔ ƒuƒoƒo bliboa. Mina míaɖu nu fifia. Anɔ eme be dɔ le ɖeviawo wum.
  Nyɔnuvi baroness la ʋuʋu ta, eƒe togɛ siwo wotsɔ daimɔnd wɔe la nɔ ɖiɖim:
  - Ẽ, esia tututue wòle be woawɔ. Dzo le nye dɔgbo me!
  Ŋutsuvi si nye viscount de dzesii be:
  - Ƒodo si yɔ fũu la nye tokunɔ le aʋawɔwɔ me!
  Ðevi mamlɛawo, siwo ƒe akpa gãtɔ nye nyɔnuviwo, do ɣli kple gbe ɖeka be:
  Míedi be míaɖu nu
  Ʋu ʋɔtruawo wòkeke wu
  Ne menye nenema o la, míaɖu nuɖala la...
  Nuɖalawo aɖu numeɖenu aɖe, .
  Eye mina míano tsi na amegã siwo le dɔ wɔm, .
  Míagblẽ nuɖuxɔ bliboa me
  Eye míagbã nuɖugbawo!
  Margarita ʋuʋu eƒe akunyawɔti. Eye kplɔ̃ aɖe do si dzi nuɖugba geɖe kple abolo le.
  Nyɔnuvia dzi ha kple dzidzɔ be:
  Ðeviawo ƒo nu ƒu na wò, .
  Menye kakɛwoe míenye kura o - .
  Eye nuɖuɖu fafɛwo, .
  Menye mɔli si me wotsɔa lãgbalẽ wɔe koe o!
  Dominica ʋuʋu ta hede dzesii be:
  - Gake klɔ asi gbã!
  Ðeviawo ƒu du yi tɔsisia gbɔ. Baroness nyɔnuvi la koe susɔ ɖe tsitrenu. Nyɔnuvi fefewɔla la do ɣli be:
  - Ðe nèhiã amekpekpe tɔxɛ aɖea?
  Ðetugbui baroness la ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Eye ɖeɖi te ŋunye be matsɔ nye asiwo kple afɔwo aƒo tsi kple plebeians!
  Dominica ɖo eŋu sesĩe be:
  - Ekema nyemaɖe mɔ na wò be nàɖo kplɔ̃a dzi o!
  Nyɔnuvi bubume la gblɔ be:
  - Èle eɖe ge afiam, nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu ? Ẽ, maɖe gbe be woaƒo wò.
  Dominika tsi tre hebla eƒe asibidɛwo:
  - Eye amekae nàbia?
  Baroness la trɔ kpɔ megbe. Dominica kɔkɔ eye lãmekawo le eŋu, eye eƒe no kple ata koe avɔa tsyɔ. Eye eme kɔ ƒã be lãmekawo ƒe bɔlwo nɔ ʋuʋum le ŋutigbalẽ si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la te, eye abs ƒe tilewo nɔ ƒodoa ŋu. Nyɔnuvi kalẽtɔ sia tɔgbe ate ŋu aƒo wò.
  Gake Margarita gblɔ le avuléle ƒe gbe me be:
  - Mina mí katã míaklɔ míaƒe asiwo xoxo. Eye ne wò Dominica nye ame tsitsi la, ekema ele be nàɖo kpɔɖeŋu na mí. Eyata mina mí katã míaklɔ nu ɖekae.
  Eye wòɖo ta tɔsisi la gbɔ. Eye Baroness nyɔnuvi kple Dominica hã kpe ɖe eŋu. Ɣe eneawo doa dzo na tsia, fafɛ eye wòxɔa dzo, eyata tsilele nyea dzidzɔ. Ðeviawo ƒu tsi gɔ̃ hã le tɔʋua me. Eye wote tsi sisi ɖe wo nɔewo dzi.
  Dominika hã nɔ tsi ƒum abe nyɔnuvi sue ene henɔ ha dzim be:
  Tsi, tsi, tsi fafɛ, .
  Menye susu manɔmee wòkɔ tso gazea me o!
  Eye dzɔdzɔme wɔnuku mawo tɔgbe nɔ afima ƒo xlãe. Seƒoƒo dzeani siwo ƒe nɔnɔme le vovovo la mie ɖe ati damawo dzi. Eye seƒoƒo siawo ƒe aŋgbawo ƒe amadede kple vɔvɔli to vovo. Kpɔe ɖa le susu me ko be aŋgbawo le keklẽm kple dziŋgɔli ƒe amadedewo katã eye wole keklẽm le ɣe ene ƒe keklẽ me.
  Esia nye atsyɔ̃ɖoɖo wɔnuku aɖe vavã. Eye kpakpaluʋui siwo lolo abe albatross ene la dzona, eye woƒe aʋalawo ƒe nɔnɔme ʋãna, abe atsiaƒu ƒe ƒutsotsoewo ƒe sisi ene. Eye ʋuʋu wɔnuku aɖe dzɔna.
  Dominica dzi ha be:
  Kpakpaluʋui ma ƒe aʋalawo
  Wonyo ale gbegbe...
  Ŋutsuvia bu eƒe ŋutifafa, .
  Eye wògblɔ tso dzi me be...
  Ðekakpui viscount la, si nɔ tsi ƒum la, de dzesii be:
  - Ẽ, enya kpɔ le goawo katã me...
  Le nyateƒe me la, atiawo dometɔ geɖe ɖi akpakpawo ƒe asike siwo wotsɔ kpe xɔasiwo wɔe. Eye le wo tame la, tsɔ kpe ɖe kpakpaluʋuiwo ŋu la, platinum-ʋetsuviwo hã ʋãa woƒe aʋalawo. Eye le avea me la, wose xevi wɔnukuwo ƒe ɖiɖi. Wowɔa nuku eye wowɔa nuku le woƒe gbewo ta ale gbegbe be ɖeko wòwɔa nuku na wò.
  Dominica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  Èse xevi yibɔwo ƒe hadzidzi kpɔa ?
  Nightingales kple orioles le du dzi...
  Eye ɣeaɖewoɣi kposɔwo, kposɔwo ƒoa ɣli nenema, .
  Nyɔnuviawo le du ƒum afɔ ƒuƒlu!
  Ẽ, le nyateƒe me la, esia dze nukokoe ŋutɔ.
  Esi ɖeviawo le tsi vɔ la, woɖo ta kplɔ̃a gbɔ. Eye woƒe seselelãme va zu gã, eye wodzi ha kple dzidzɔ;
  Gli nyui lae na mí
  Fefenu gbogbo aɖewo, siwo ƒe ƒomevi vovovowo...
  Ŋusẽ gã aɖee dzi mí, .
  Abe xeviwo kple lãwo ene!
  
  Ðeviwo fena le alɔgbɔnukoko ƒe kekeli me, .
  Dzidzɔ gã aɖe va xexeame...
  Míate ŋu aɖo afima le agbagbadzedze gbãtɔ me - .
  Le kɔkuti si ƒe tagbɔ gblẽ gɔ̃ hã me la, kposɔ la!
  
  Míeƒua du afɔ ƒuƒlu to zãmuawo me, .
  Susu wɔnuku geɖewo le xexeame...
  Ðeviwo tsɔa aɖatsi siwo le abe dzonu ene, .
  Xɔ dzinye se be wò luʋɔ akpɔ dzidzɔ geɖe wu!
  
  Koshchei vɔ̃ɖiwo le mía dzi dzem, .
  Baba Yaga le du dzi le aŋɔ aɖe me...
  Wotsɔa ƒoƒo ƒoa nyɔnuvi afɔ ƒuƒlu aɖe ŋutasesẽtɔe, .
  Eye tɔsisia yɔa eƒe gowo!
  
  Gake míatsi dzodzodzoe o, ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo, .
  Míawɔ avu abe titan ene...
  Eye míaƒe gbe me kɔ ale gbegbe, .
  Abe mɔɖela ƒe kpẽkuku ene la, kpẽ!
  
  Enyo, orc-wo menye mɔxenu na mí o, .
  Troll si ƒe tagbɔ gblẽ mado vɔvɔ̃ na wò o...
  Teƒeɖoɖo gã aɖe anɔ kalẽwɔwɔ ta, .
  Ne ɖevia menye zero le ŋlɔmiwɔwɔ me o!
  
  Nukae nye da Gorynych na ŋutsuvi kalẽtɔwo, .
  Kplamatsedonu aɖeke meli na mí o, míedi vevie be míawɔ avu kple vɔ̃ɖinyenye...
  Míenaa ʋuʋudedi gbogbo aɖewoe, .
  Eye míetue ɖe nudzraɖoƒea tẽ!
  
  Ne goblin vɔ̃ɖi aɖe da tu tso tu me la, .
  Emegbe míaɖo eŋu nɛ kple buckshot...
  Dzudzɔ wò snot guys sisi , .
  Mina míaɖu Satana dzi zi ɖeka!
  
  Na ʋukɔkɔe ƒe aʋawɔwɔ, kɔkɔe kple dzɔdzɔe, .
  Dzinɔameƒotɔe nyɔnuviwo, ŋutsuviwo ƒua du...
  Míaɖu ŋusẽ kɔkɔe la dzi, .
  Mina mía kaput ʋɔ driba vɔ̃ɖi la!
  
  Ƒuta aɖeke meli si me dzidzɔ le wu na míaƒe lɔlɔ̃tɔwo o, .
  Mina míalé tɔmelãwo ƒe ta blibo aɖe...
  Le Elfia gã si ƒe nu léa dzi na ame la ta la, .
  Ŋutsuvia aɖo kpe edzi be yefa tu ŋutɔ!
  
  Mina míana xexeame nanya kpɔ ale gbegbe
  Ale be seƒoƒo siwo tso paradiso me natsi ɖe eme...
  Togbɔ be míewɔa avu le afɔku me ɣeaɖewoɣi hã la, .
  Le nyateƒe me la, drɔ̃ewo ava eme le kekeli me!
  
  Ao, míanɔ futɔwo te gbeɖe o, .
  Míagblɔ be nyɔnuviwo, ŋutsuviwo yi ŋgɔ...
  Míatu afɔ dzimaxɔsetɔwo ƒe aʋakɔ la ɖe míaƒe afɔ te, .
  Míana adzɔxegbalẽvi na amesi ɖu dzi!
  
  Xɔ dzinye se be dzomeŋɔli mavɔ anɔ xexeame, .
  Míaƒe ɖevimenɔɣi mava yi gbeɖe o...
  Wodzia sɔdolawo ƒe aʋadziɖuɖuwo vavã, .
  Eye miyi aʋadziɖuɖu ƒe aʋawɔwɔ dzi!
  
  Enyo, ne míeɖu Orktɔwo katã dzi la, .
  Aʋa la awu enu kple ŋutikɔkɔe ƒe aʋadziɖuɖu...
  Awɔ nuku le nye luʋɔ dzadzɛ me, .
  Míekɔa yi, akpoxɔnu sesẽ la ɖe dzi!
  Ðeviawo dzi ha vɔ̃ɖi aɖe eye wobɔbɔ nɔ kplɔ̃a ŋu. Wova nɔ vivi sem na dadi siwo wofli, nuɖuɖu siwo woɖa, kple tɔmelã siwo wotsɔ kpe ɖe nuɖuɖu siwo wotsɔ kpe ɖe eŋu la ɖuɖu.
  Dominica hã va kpe ɖe wo ŋu. Etsɔ hɛ lã lãgbalẽ aɖe eye wòde dzesii be:
  - Lã nyui aɖe ŋutɔ!
  Margarita ʋuʋu ta be:
  - Enyo, aleke mawɔ awɔ akunya? Lɔ̃ ɖe edzi, womate ŋu ade vovototoe kple nu ŋutɔŋutɔ o!
  Baroness nyɔnuvia de dzesii be:
  - Ẽ , lã nyuitɔ kekeake, gake tɔmelãa ya ɖe?
  Eye mete eƒe akpa aɖe kpɔ. Nyateƒee, nuɖuɖua nyo ŋutɔ. Ðeviawo ɖu nu eye wotsɔ dzidzɔ de dzesii be:
  - Nuɖuɖu ka ƒomevie, nuɖuɖu ka ƒomevie, .
  Medi be matsɔ nusianu ɖe asi...
  Ewɔ nublanui ŋutɔ be kplɔ̃a menɔa alea zi geɖe o - .
  Ðeko wonaa nuɖuɖu wo be woawu!
  nɔ afɔ ƒuƒlu , siwo le nu biam la dometɔ ɖeka bia be:
  - Ðe mate ŋu akpɔ tsokolet akpɔnɔ vivi aɖewoa?
  Margarita ko nu eye wòʋuʋu eƒe atikplɔa. Esi wotsɔ ati aɖe si lolo abe akpakpa ƒe asike ene la ƒo xlãe la, kɔnuawo ƒu du yi kplɔ̃a gbɔ enumake eye wotrɔ wo wozu atikpo dzeani siwo le abe lãwo kple tɔmelãwo ene, siwo wotsɔ tsokolet tsyɔ wo dzi eye wotsɔ nu wɔnuku aɖe yɔ wo me.
  Ðeviawo nɔ ɣli dom dzidzɔtɔe be:
  - Aleke gbegbe esia loloe nye si , eye hã, míedi ice cream!
  Le ɣeyiɣi ma me la, sisiblisi gã geɖe siwo ƒe fu le dzo dam la ti kpo do go tso gbe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la te hedze agbagba be yewoadze ɖeviawo dzi. Wodo ɣli le vɔvɔ̃ ta, eye sisiblisi ɖesiaɖe lolo abe amegãxi nyui ene. Margarita tsɔ dzikedzo si tso eƒe akunyawɔti kple eƒe afɔ ƒuƒlu ƒe akunyawɔwɔ ƒe asigɛwo ƒo wo. Eye Dominica hã zã eƒe akunyawɔti tsɔ ɖe asi le pulsar aɖe ŋu.
  Sika weinkpluwo do kple ice cream si me wodea amae si me wode seƒoƒo wɔnukuwo ƒe nɔnɔme. Gawu la, kple strawberry, gbotsetse, gbeme strawberry kple atikutsetse wɔnuku bubuwo.
  Dominika ƒo nu le ɣlidodo me eye wòde dzesii, eye wòfia asi wein kplu gãtɔ kekeake, si va zu be menye sika koe wònye o, ke boŋ daimɔndwoe wotsɔ ƒoe. Eye ice cream si le eme la le abe atsyɔ̃ɖonu wɔnuku aɖe ene, si woɖo ɖe dziŋgɔli ƒe amadedewo katã me. Eye aleke gbegbe wònya kpɔe nye si.
  Margarita de dzesii be:
  -Akunyawɔti aɖe le asiwò si wotsɔ ʋɔ driba ƒe dzimeve wɔ - esia mebɔ kura o. Afikae nèkpɔe tsoe?
  Dominica ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Le aʋawɔwɔ me! Eye esia nye nyateƒe eye dzideƒo le eme!
  Oenomaus dzi ha kple dzidzɔ be:
  Baba na amesi le avu wɔm, .
  Le ɖetugbui dzetugbe aɖe si le aʋa me...
  Ne futɔ la do dziku vevie la - .
  Mawu ame manyanu la! Mawu ame manyanu la!
  Ŋutsuvi Dobrynya ƒo nu kple ɣli be:
  - Nukae nènye, nyɔnuvi , nukatae nèle ha dzim nenema? Ele be míadzi ha: kple ŋutsuvi sesẽ aɖe le aʋa me! Ne míagblɔe tututu la, ne ŋutsu sesẽ aɖe le aʋa wɔm gɔ̃ hã. Ŋutsuviwo koe míenye le dzedzeme gome, gake ƒe geɖe enye sia si míenye ŋutsuwo!
  Oenomaus ko nu eye wòde dzesii be:
  Míekpɔtɔ nye ɖeviwo tegbee, .
  Ƒeawo koe trɔna!
  Dominika ko nu hede dzesii be:
  - Afisiae míakpɔ glitoto ƒe xexe kple tɔtrɔ.
  Le ema megbe la, edze eƒe ice cream si wòtsɔ afakaka wɔe la ɖuɖu gɔme. Ðeko wòvivi ŋutɔ. Aleae wòva zu nu wɔnukui. Eye ice cream ƒe vivi vivi si fa miamiamia la kaka ɖe nyɔnuvia ƒe aɖe dzi.
  Ŋutsuvi Dobrynya, le tɔmelã kple lã megbe la, hã tsɔ dzidzɔ de bubu ice cream la ŋu. Esia nye nu ŋutɔŋutɔ, yummy .
  Ðeviawo dze agbagba be yewoaɖu nu le mɔ si adze abe ame deŋgɔ ene nu eye womagaɖu nu le aɖuɖɔ me o. Ẽ, lãɖula ƒe ice cream nye nu wɔnuku aɖe ŋutɔ.
  Dominica de dzesii kple alɔgbɔnukoko si me kɔ be:
  Aleke gbegbe wònyoe nye si be woate ŋu awɔ akunya, .
  Eye nàtrɔ sisiblisi vɔ̃ɖi la wòazu ice cream...
  Míekpɔa atɔ̃ sesẽ aɖe -
  Nane si womesusu be woawɔ kura o wɔwɔ!
  Eye ɖeviwo ƒe alɔgbɔnukoko hã le eŋuɖoɖo me. Eye dzidzeme ƒe ɣlidodo aɖe...
  Toɣliɖeɖe aɖe nɔ yame. Le afi aɖe tso nugbɔ la, ʋɔ driba gã aɖe nɔ dzodzom. Le adzɔge ɖaa la, edze abe ɖe wòle sue eye mevɔ̃ɖi o ene, togbɔ be ta adre le esi hã. Eye enye lã wɔadã aɖe ƒomevi le mɔ si me afɔku mele o nu.
  Ðeviawo ko nu eye wodze ŋkumeʋuʋu gɔme na wo nɔewo. Esia doa dzidzɔ na ame ŋutɔŋutɔ. Eye woƒoa asikpe ɖe asibidɛ dzi.
  Be gbeɖiɖi aɖe le ɖiɖim.
  Dominika tsɔe eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu tsɔ boomerang la ƒu gbe. Edzo yi ɖatso ʋuƒoa, eye le adame la, tugbedzedzea tsɔ ŋusẽ si tso akunyawɔti aɖe me ƒoe . Keke gã aɖe do le Napoleon ƒe kposɔ si wotsɔ koklozi wɔe ƒe nɔnɔme me, eye wotsɔ poppies, roses kple cornflowers ƒo ɖe edzi.
  Wona nuɖuɖu ɖeviawo nyuie xoxo eye wotsɔ dzonɔameme si sɔ do gbe na nunana la.
  Ŋutsuvi si nye viscount gblɔ be:
  -Kekewo nyo ŋutɔ, gake ele be nàlé ŋku ɖe moderation ŋu kokoko...
  Dominika ko alɔgbɔnu eye wòde dzesii, henɔ ha dzim be:
  Nuɖala aɖe na nye dzigbezã, .
  Meŋlɔ kafukafunyawo ɖe kekea ta...
  Eye nuŋɔŋlɔ si wotsɔ amadede tso kreme - .
  Ɣeyiɣia de be míayi San Remo-dugã la me!
  Le ema megbe la, nyɔnuvia tsɔe eye wògada boomerang la ɖe yame ake. Eye wòdzo yi ŋgɔ, ƒo aɖuɖɔ, eye wòtrɔ. Eye nyɔnuvia galée kple eƒe afɔ ƒuƒlu hedzi ha be:
  Mègaɖi gbɔ aboloa o
  Ɣeyiɣi aɖe ava esime wò hã nàku ...
  Gingerbread la le ɣli dom abe tu le gbedoxɔa me ene, .
  Ne èzã nuɖuɖua la, àwɔ screw ɖokuiwò ŋutɔŋutɔ!
  Nyɔnuvi baroness la mi abolo kakɛ aɖe si ŋu kposɔ si wotsɔ koklo wɔe le sesẽe, ƒo eƒe nuyiwo eye wòde dzesii be:
  - Ele aɖe! Gake megasɔ o.
  Ŋutsuvi si nye viscount de dzesii be:
  - Maxɔ ɣeyiɣi didi hafi nàda ami o.
  Dominica dzi ha kple alɔgbɔnukoko kple fefetɔe be:
  Le mama ƒe gaku gome, le papa ƒe gaku gome la, .
  Eye na tɔgbuinye ladle ...
  Eye le abaa ƒe axadzi!
  Nyateƒee, ɖeviawo ƒe kpekpeme va nɔ kpekpem le nuɖuɖu vɔ megbe eye wodze anyi ɖe gbe falɛfalɛ si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la dzi, nɔ ʋeʋẽm kple woƒe ŋɔti. Dzɔgbenyuietɔe la, nudzodzoe alo nudzodzoe siwo ɖua nu menɔ afisia o. Wo dometɔ siwo dzona lolo eye womeɖua nu o, eye kuxi aɖeke kloe menɔ wo ŋu o.
  Dominica bia Margarita, nyɔnuvi mɔɖela la hã ƒo nu kple hũɖeɖe eye wòtsɔ eƒe asibidɛ tsyɔ nu nu kaba be:
  -Èle alɔ̃ dɔm loo alo?
  Kalẽtɔ si le akpaɖekedzimademade me la ɖo eŋu be:
  Nuka, nyɔnuvia mete ŋu dɔa alɔ̃ le ŋlɔmiwɔwɔ kple dzimaɖitsitsia me o?
  Le afi aɖe la, ŋugbetɔa le tsaglãla tsam le avemɔ aɖe dzi...
  Etsa le mint gbe me eye menya naneke o, .
  Eye dzɔgbevɔ̃e fiƒode fefewo kple fefewo!
  Ŋutsuvi kalẽtɔ Dobrynya nɔ ʋeʋẽm to eƒe ŋɔti me xoxo.
  Ẽ, ɖeviawo to afɔku geɖe me kpɔ.
  Dominika dzi ha fefetɔe be:
  Míedɔa alɔ̃ sesẽna manɔmee, .
  Nyateƒee, ẽ...
  Gake emegbe la, sesẽ ka gbegbee nye si, .
  Míefɔna emegbe!
  . TA No. 9 lia.
  Dominica nyɔ eye wòdo go tso akunyawɔwɔ ƒe drɔ̃e aɖe si kplɔe yi xexe si sɔ kple wo nɔewo me. Le ema megbe la, nyɔnuvia klɔ eɖokui hetsɔ sikamɔ̃ aɖe tsi tsi. Meklɔ aɖuwo eye meyi ŋdi nuɖuƒe.
  Nyɔnuvi kple nyɔnuvi bubu siwo tso ame ŋkutawo ƒe hatsotso me do goe le afima. Wokpla asi kɔ na wo nɔewo eye wodze ameŋubulawo. Elf, nyɔnu troll, nyɔnu hobbit siwo ɖi nyɔnuviwo, nymphs, dryads, amegbetɔ nyɔnuviwo hã nɔ anyi, togbɔ be wo dometɔ ʋɛ aɖewo koe nɔ anyi hã. Habɔbɔ dzeani aɖe va ƒo ƒu.
  Nyɔnuviawo do awu dzeaniwo kple atsyɔ̃ɖonuwo, gake afɔ ƒuƒlu, ale be wòanɔ bɔbɔe wu be woazã woƒe afɔwo le adzewɔwɔ me. Eye le ame ŋkutawo ƒe klass me la, hehenana la to vovo vie - woɖoa to nuƒo siwo atsutsurɔe aɖe ƒona le dzo kabakaba ƒe atsyã nu, eye wowɔa dɔ vovovowo. Woxɔe se be nyɔnuvia nya nu veviawo xoxo.
  Dominica wu dɔ geɖe nu le afisia. Eda tu tso akunyawɔti aɖe dzi eye wòwɔ tɔtrɔwo. Eye emegbe eƒoa afakakawo le ɣlidodo me. Woxlẽ nya vovovo siwo wotsɔ ƒo ƒui siwo gɔme sese sesẽ nɛ, eye Dominika gbugbɔ wo gblɔ.
  Esi wònye sinimawɔlae nyɔnuvia nye ta la, ŋkuɖodzinu wɔnuku aɖe nɔ esi, elabena le sinimaɖeƒea la, ehiã be wòayɔ dzeɖonya geɖe.
  Eye meɖo ŋku nusianu dzi bliboe. Gake seƒoƒowo katã nye esiawo, le nyateƒe me la, nu vevitɔe nye blemanudzraɖoƒewo didi be woatsɔ aɖe vidzinu si ŋu ŋusẽ le wu la ɖe agbe.
  Eye ale Dominika bɔbɔ nɔ lotus ƒe nɔnɔme me, tsɔ eƒe afɔ sesẽ siwo me lãmekawo le la ƒo ƒui eye wòɖɔ eƒe akɔta ɖo. Eye wòganyrɔ eɖokui ɖe xexeame katã si sɔ kple wo nɔewo me, afisi woƒe ƒuƒoƒoa nɔ mɔnu dim be yewoaɖe vidzinu si ŋu ŋusẽ le wu la le.
  Eye le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi tututu. Elabena afimae goblin kple adzodala nightingale nɔ tsatsam le afɔkpodzi dzi le. Ame vɔ̃ɖi eve siawo keke akunyawɔɖɔ ɖe enu xoxo be woatsɔ atsyɔ afɔ ƒuƒlu ƒuƒoƒo si le alɔ̃ dɔm la dzi.
  Margarita hã mlɔ anyi, eye wòku drɔ̃e...
  Nyɔnuvia xɔ dɔ si nye be wòatɔ dzo tɔdzisasrãa. Eyata eyi afɔ ƒuƒlu, le kotokuwu si vuvu me eye wòtsɔ akplo si me nubiala le, yi ɖatsa ŋku. Dzomeŋɔli mee eye yame ƒe nɔnɔme menyo tututu o. Vuvɔ dzana le zã me, eye vuvɔ tsyɔ gbea dzi, si dzi nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒluwo gblẽ afɔtoƒe suesuesue dzeaniwo ɖi. Tsi nɔ afima ŋutɔ eye vuvɔ nɔ wɔwɔm, eye tsidzadza tsaka kple sno.
  Akpaɖekedzimadela si metsɔ afɔ ƒuƒlu o ƒe afɔbidɛ suewo trɔ zu blɔ le vuvɔ kple tsidzadza ta. Gake etsɔ dzideƒo zɔ yi ŋgɔ, eye wòtsɔ duƒuƒu gɔ̃ hã.
  Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, edzi ha;
  Tsidzadzaa kaka ɣletivi kakɛwo ɖe yame, .
  Wodzra ati si woɖa ɖo na fasitɔwo ƒe dziɖuɖu!
  Gbeɖuɖɔ koe Tiger-ʋuwo nye - ʋetsuviwo ƒe asi ƒoɖi aɖe , .
  Wehrmacht-ʋua le dziɖuɖu dzikutɔe lalam!
  Wehrmacht-ʋua le dziɖuɖu dzikutɔe lalam!
  
  Míaƒe zɔhɛ Stalin, si nye kplɔla la, nye ame miliɔn geɖe ƒe ŋusẽ, .
  Granite-asi le esi, tu le esi!
  Míate ŋu aɖu aʋakɔ si tso Sodom dzi, .
  Míaƒe ŋusẽ nye monolith, dzɔgbenyuietɔe le Anyigba dzi!
  Míaƒe ŋusẽ nye monolith, dzɔgbenyuietɔe le Anyigba dzi!
  
  Naneke mele míaƒe kplɔ̃ɖoƒea si wòle vevie wu ema o, .
  Aleke woaɖe ameawo, Dadanyigba ƒe nyonyoe!
  Goebbels xɔ gbɔgbɔ, yi dzomavɔ me kple nya dzodzrowo, .
  Eye aʋadziɖuɖu anɔ anyi, xɔ dzinye se, togbɔ be abosamwo katã li hã!
  Eye aʋadziɖuɖu anɔ anyi, xɔ dzinye se, togbɔ be abosamwo katã li hã!
  
  Russiatɔ dzetugbe la, ènya, xɔ ŋkɔ le eƒe ŋusẽ ta, .
  Eƒe ɖa kpekpe aɖe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi!
  Eye le aʋawɔwɔ kple fasitɔwo me la, sɔhɛawo axɔ ŋkɔ, .
  Kekeli Dukɔa agagbɔ agbe, atso!
  Kekeli Dukɔa agagbɔ agbe, atso!
  
  Mègana Hitler naƒo eƒe ŋɔti ɖe Russiatɔwo me o, .
  Ŋutsu si ƒe mo le abe ɖa ene la susu be Mawu fafɛ aɖee yenye!
  Míazɔ azɔli to Berlin ƒe mɔ aɖe dzi, .
  Ao, amesi ƒe luʋɔ dzadzɛ la mazu kluvi o!
  Ao, amesi ƒe luʋɔ dzadzɛ la mazu kluvi o!
  
  Míaƒe aflaga biã, ʋu si do dziku vevie ƒe amadede, .
  Ɣea le keklẽm ɖe Reichstag la dzi xoxo!
  Nunana bubu aɖeke megali na mía vi lɔlɔ̃awo wu esia o, .
  Ne dzi le dzi ƒo eye vɔvɔ̃ gbã gudugudu!
  Ne dzi le dzi ƒo eye vɔvɔ̃ gbã gudugudu!
  Eyata Margarita ƒu du yi tɔdzisasrãa dzi, eye vuvɔa nɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ɖum. Ka siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe la ƒo xlãe godoo eye tu siwo wotsɔna ƒoa tue ƒe xɔ kɔkɔwo hã le afima.
  Germanytɔwo noa ɣletivimefakaka eye wodoa dzo. Margarita ƒu du va wo gbɔ. Nyɔnuvi sue dahe si ƒe mo biã la medzena vɔvɔ̃ na Kraut ƒomea o. Gawu la, le tsidzadza kple vuvɔ ma tɔgbe me la, ƒã hafi ame aɖeke matsɔ dzideƒo ayi afɔ ƒuƒlu o, negbe nubiala mamlɛawo ko.
  Eye nyɔnuvia de asi ha si me afɔku mele o, si me dzidzɔ le la dzidzi na wo:
  Nyee nye tsyɔ̃evi sue dahe aɖe
  Meƒua du afɔ ƒuƒlu toa snoa me le vuvɔ me...
  Gake nyɔnuvia ƒe gbe me kɔ ŋutɔ, .
  Anya vuvɔa ado goe abe ɖe wòzi edzi ene!
  
  Aʋa la kplɔ danye kple bɔmb, .
  Woyɔ Papa, le nyateƒe me, be wòava ŋgɔgbe...
  Nɔviŋutsu si ƒe taɖa le ɣie la xɔ dzo le vuvɔ ta, .
  Nɔvinyɔnu tsitsitɔ le xɔtunua dzi!
  
  Dɔ le wuyem ta la, meɖua abolo ƒuƒu, .
  Eye nye afɔ sueawo biã le vuvɔ ta...
  Nyee nye afisi avu si nye afɔzɔla la ɖu nu le
  Togbɔ be nyɔnuvia dze tugbe eye wòdze tugbe hã!
  
  Mate ŋu agblɔe na amesiame dzinɔameƒotɔe kple dzideƒotɔe be, .
  Be, nyateƒee, aʋawɔwɔ nanye fiƒode...
  Mehiã be míawɔ nusi ta míele avu wɔm ɖo o, .
  Satana lã wɔadã lae wobu fɔe ɖe esia ta!
  
  Oo, nyɔnuvia ƒe afɔwo le fu kpem, .
  Eye wole veve sem ŋutɔ le vuvɔ sia me...
  Medi be eteƒe madidi o ŋu nake le May si xɔ dzo, 1999 me.
  Neva eme be akpɔkplɔ si klẽna la nadzo!
  
  Míedi be míana mía denyigba nanya kpɔ wu, .
  Gake dɔwuame, vuvɔ, ahom sesẽwo kple ahom sesẽwo...
  Afikae nèyina, Russia dzɔgbevɔ̃etɔ?
  Dzɔgbese sesẽ alea gbegbe!
  
  Nyɔnuvi menye, ɖevi koe menye, .
  Mete ŋu to nu geɖe me...
  Mewɔa dɔ tso vidzĩa dzi kloe, .
  Ame ene alo atɔ̃ koe mesrɔ̃ nu!
  
  Nukatae nuxaxa sia va dzinye?
  Dzi gbagbãwo ƒe dzɔgbese vɔ̃ɖi...
  Xɔ dzinye se, vɔ̃ɖinyenye sia tɔgbe dze anyi, .
  Nusi dze abe ɖe wòle sue vie ko ene eye emae nye nuwuwu!
  
  Ke nyɔnuvi si le kɔkuti te la megbã o, .
  Ete ŋu dzra ɖo eye wòle zɔzɔm...
  Ðevie wònye, eye metsi kura o, .
  Eye afɔ ƒuƒlu ƒoƒo dzɔa dzi nɛ!
  
  Nyɔnuvi sue la ƒe afɔtoƒewo nya kpɔ ŋutɔ, .
  Raphael wɔ nɔnɔmetatawo ɖe wo dzi ...
  Eye mexɔe se be ɖevi sue la akpɔ dzidzɔ, .
  Aƒetɔ la akpɔ viawo, xɔ dzinye se!
  
  Esia tae medzia ha la ɖo
  Na Mawu Aƒetɔ Kristo ƒe ŋutikɔkɔe...
  Mexɔe se be ɣletinyigba la ava zu paradiso
  Eye mado go fofonye, xɔ dzinye se!
  
  Ekema ɣeyiɣia ava eye woagafɔ, .
  Amekae ku, amekae ku eye amekae dze dɔ...
  Eye dzidzɔ anɔ tsitsi kple ɖevime, .
  Elabena Yesu di be yeawɔe!
  
  Ẽ, madze klo le Mawu ŋkume, .
  Mawɔ psalmo sia dzi le kekeli ƒe dzidzɔkpɔkpɔ me...
  Le dzidzime siwo katã ava va ƒe ŋkɔ me la, .
  Woaɖu nuvlowɔla lã wɔadãwo dzi!
  
  Ekema nyɔnuvia anɔ dzidzɔ mavɔ me, .
  Eye Anyigba Dada ƒe dukɔwo katã...
  Yame ƒe nɔnɔme gbegblẽ kura nu ayi, .
  Míaƒe amewo magbã o!
  
  Etso eɖokui, dze klo, .
  Kissed klosalo atitsoga la...
  Edze abe mewɔ nu boo aɖeke na Mawu o ene
  Yesu ɖi tso dziƒo va mía ta!
  
  Eteƒe madidi o mí katã míanɔ Ŋusẽkatãtɔ la gbɔ, .
  Le eƒe asi dzeani si me lɔlɔ̃ le me...
  Mina míaƒe tamesusuwo nadzo ayi dzi
  Eye ŋusẽ le ɖevi ƒe asibidɛ sesẽ aɖe me!
  
  Eye azɔ mexlẽ gbedodoɖa la, .
  Egblɔ be, Nye Mawu, tsɔe kem...
  Fifia míele afɔti la dzi kplii, .
  Eye nye kple Kristo, xɔ dzinye se, míele mɔ dzi!
  
  Eye míayi alɔnu kplii ayi dziƒo, .
  Eye sikatsidzadza adza ɖe afima...
  Aƒetɔ la aɖe eƒe dɔmenyonyo ƒe nɔnɔme afia, .
  Eye ana futɔ la naʋuʋu tẽ!
  
  Mlɔeba la, dzidzɔkpɔkpɔ le xexeame, .
  Míelala Kristo ƒe dzedzeme...
  Míedzona abe mawudɔlawo ene yia kplɔ̃ɖoƒe le yame, .
  Aƒetɔ la ƒe lɔlɔ̃ le keklẽm eye wòle dzadzɛ!
  Le hadzidzi ma tɔgbe megbe la, Nazitɔwo ƒe seselelãmewo va nɔ wo ŋu eye woɖe mɔ na nyɔnuvi dzɔgbevɔ̃etɔ la wòge ɖe eme be yeaxɔ dzo eye wona tii dzodzoee. Margarita ɖoe be yeado bɔmb aɖe si trɔ eɖokui abe abolo ene ɖe yeƒe akplo me le ketekemɔa te kpoo, gake ɣeyiɣi menɔ esi o - enyɔ.
  Zãtsu si nye adzodala la kple goblin la dome nɔ kplikplikpli ŋutɔ. Goblin la ƒe ŋɔti nɔ ŋɔti teƒe, mo nyɔŋu vie eye eƒe asike didi. Eƒe kɔkɔme hã sɔ gbɔ ŋutɔ, anɔ abe meta etɔ̃ ene. Mewɔ nuku o be ehe ɖɔa. Eye Nightingale nye ŋutsu dami si ƒe mo biã, si ƒe ŋgonu nye hamster, eƒe ŋgɔgbe aɖuwo do ɖe gota eye wòdo awu dzeani aɖe si me medalẽwo le. Enyo, tsɔ kpe ɖe aɖatsi si nye Prussiatɔwo tɔ ŋu.
  Esi Nightingale Adzodala la kpɔe be amedzidzedze si dzɔ le vome la mewɔ dɔ o la, etsɔ asibidɛ eve de eƒe nu me eye wòdze agbagba be yeaƒo kpẽ.
  Dominika tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo afɔkpodzi gogloe. Eye adzodala la le ɣli dom le vevesese ta. Eye wòɖe ʋu gɔ̃ hã.
  Goblin la ʋuʋu eƒe atikplɔa. Ŋutsuvi kalẽtɔ Dobrynya ti kpo lé goblin la ƒe taɖa, dze anyi ɖe eƒe akɔta hetsɔe ƒu gbe ɖe eɖokui dzi. Goblin la ge dze numiemie aɖe dzi abe cactus si me seƒoƒowo le ene eye wòdo ɣli wòɖe tome. Eye eƒe ɣlidodo le abe kposɔ gbemelã ene.
  Margarita ko alɔgbɔnu. Nightingale gadze agbagba be yeaƒo kpẽ ake esi Dominika tsɔ eƒe klo ƒo eƒe asike. Eye wònɔ hũ ɖem.
  Ŋutsuvi kalẽtɔ Dobrynya dzi ha be:
  Goblin la bia mí be, .
  Wò camo èle vava gea ?
  Eɖo ta dua me - .
  Nanewo le mía si míawɔ!
  Goblin la gadze agbagba be yeagadze ame dzi kple atikplɔa ake. Ŋutsuvi kalẽtɔa ƒo asa na ƒoƒoa eye wògatsɔ amegã la ƒu gbe ɖe eɖokui dzi ake, elabena ŋusẽ mele Dobrynya si abe ɖevi ene o. Eye edze abe nusianu le edzi yim nyuie ene.
  Goblin la gakeke eɖokui ake. Eye wòfɔ blewu wu. Ðeviawo nyɔ eye wodze sikakɔsɔkɔsɔwo tsɔtsɔ ƒu gbe ɖe agadoa me abosam ŋu gɔme. Woƒoe hena wòdo ɣli. Eye nàʋuʋu.
  Margarita ʋuʋu eƒe akunyawɔti. Eye kɔnuawo te tɔtrɔ zu abolo, eye wotsɔ kreme sisi goblin la ŋutɔŋutɔ, si na wòʋuʋu abe loach si le nuɖaze me ene.
  Eye Dobrynya Nikitich kɔ Nightingale Adzodala la ɖe eƒe abɔ siwo wòdo ɖa la me eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe pine-ti kpekpe aɖe si ŋu klosalo-kɔwo le la dzi. Tso ƒoƒoa me la, Nightingale la adze anyi ahaʋuʋu, si azi edzi be wòaɖe asi le gbɔgbɔa ŋu, alo ne míagblɔe tututu la, wòaɖe ʋu.
  Ŋutsuvi Dobrynya dzi ha be:
  - Nightingale the Robber, wòe nye ame vɔ̃ɖi, .
  Eye wòaƒo wò le mo sesĩe wu...
  Èku fifia, wò ame vɔ̃ɖi , .
  Wu wò hã, kpẽkula!
  Eye emegbe exɔe hetsɔ eƒe asiƒome ƒoe sesĩe alesi wòate ŋui ɖe ta dzi. Adzodala la ƒe towo le ɖiɖim. Eye Dominica fia asi eƒe index-ti la ɖe goblin la ŋu, kple alesi wòwɔ afakaka sesẽ aɖe hena tɔtrɔ. Eye ana wòanye ŋusẽ si wua ame si me ŋusẽ ƒe sisi le.
  Eye emegbe ... Ŋutsu kɔkɔ aɖe si ƒe taɖa le meta etɔ̃ nɔ anyi, eye fifia kplɔ̃ aɖe si dzi nuɖuɖu ƒomevi ɖesiaɖe si me nunyiame le ŋutɔ kple vivi wɔnukuwo yɔ fũu la nɔ eƒe teƒe. Eye ʋeʋẽ lilili mawo nɔ dodom tso nuɖaƒe wɔnuku sia me.
  Dominica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Esiawo nye tɔtrɔwo kple nukunuwo ƒe nukunuwo, .
  Míekpɔa paradiso ko le nusianu si le dziƒo me...
  si klẽna alea le afisiafi , .
  Aƒetɔ Ŋusẽkatãtɔ la negafɔ!
  Le nyateƒe me la, ga gbadzɛ siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, wɔnuku, siwo le keklẽm, siwo me abolo le, siwo me wotsɔ kreme siwo ƒe amadede kple vɔvɔli vovovo bla nanewo, kpakple nuɖuɖu bubu siwo wɔ nuku ŋutɔ, kple ʋeʋẽ lilili siwo yɔ fũ, siwo katã vivina wu la mlɔ kplɔ̃a dzi .
  Eye aleke gbegbe donut-awo wɔ nukui enye si, eye wotsɔ atikekui wɔnukuwo kaka ɖe wo me. Tsɔtsɔ kpe ɖe eŋu alo ɖee le eme megali le afisia o. Eye wotsɔa kɔktail siwo tso detsiƒonu vovovowo me ƒua gbe ɖe kpluwo me, eye wotsɔa nu wɔnuku siwo wotsɔa ʋeʋẽ lililiwo kple atsyã vivi siwo wotsɔ glaze wɔe la yɔa wo me. Eye aŋgba ka ƒomevie nɔ afima?
  Margarita ko alɔgbɔnu le tɔtɔ ta eye wòdo ɣli kple movidzɔdzɔ be:
  -Ètrɔ abosam! Enyo, megatsɔ ɖeke le eme o ! Ele be nàte ŋu awɔ nane si le abe esia ene!
  Dominica, si tɔtɔ la, bia be:
  - Ðe wòsesẽa?
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la ɖo eŋu be:
  - Ẽ, manya wɔ kloe o! Eye miete ŋu wɔ nane si le abe esia ene.
  Le ɣeyiɣi ma me la, adzodala zãmu la gadze agbagba be yeaƒo kpẽ ake. Eye wòfu eƒe ŋgonu gbadza siwo le abe hame ene la do goe. Gake ŋutsuvi-kalẽtɔ la, ne exɔe ko la, atsɔ eƒe ɖevi ƒe asibide, gake wòwua ame, abe akplɔ ene, atsɔe. Eye kpẽkula la, le mɔa nu la, ƒoa ʋɔa wu zi ɖeka, edzena abe sika aɖu si woƒo do goe, si wotsɔ ƒu gbe ene.
  Eye wòdzo yi anyigba. Edze anyi eye wòkeke eɖokui abe ɖe woƒoe ɖe anyi ene. Gake emegbe etso, egatsɔ eƒe asibidɛwo de nu me ake eye wòku ya. Gake le esi teƒe be woaƒo kpẽ la, nusi do tso eme koe nye ɣlidodo wɔnublanui aɖe. Eye ewɔa nukokoe ŋutɔ. Ðeviawo ko nu. Nightingale Adzodala la do ɣli be:
  "Mami wò le ɣeyiɣi kpui aɖe ko me, mami wò, mami wò, nyemakpɔ nublanui o!"
  Le esia ta la, Dobrynya, ŋutsuvi kalẽtɔ sia, tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo Nightingale ƒe asike. Eye aɖuawo gadzo ake. Esi adzodalagã la tsɔ eƒe abɔwo ƒu gbe la, ebɔbɔ ɖe megbe.
  Dobrynya do ɣli be:
  Eye amekae míakpɔ le aʋa me, eye amekae míakpɔ le aʋa me, .
  Míagawɔ fefe kple ema o, míawu gadfly!
  Míawu wò abe gadfly ene!
  Dominica tsɔ eƒe akunyawɔti la fia Nightingale Adzodala si dzi woɖu la. Margarita de dzesii be:
  - Èdi be yeatrɔ eya hãa?
  Nyɔnuvi fefewɔla la ʋuʋu ta be:
  - Na nane ya teti nanɔ anyi si ŋu viɖe le!
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la dzi ha be:
  Gayibɔ ƒe ɖoɖowɔɖi aɖe bla ŋutsuvia, .
  Eye nu ɖeka si naa lãmesẽ koe meɖu...
  Le agba kpekpea ta la, amedzidzedze aɖe dzɔ kasia, .
  Eye eva zu kɔmpiuta dzi nunya si ŋu ŋusẽ gã aɖe le!
  Eye emegbe Dominica trɔ, tsɔ eƒe akunyawɔti la wɔ nɔnɔmetata enyi si me kɔ.
  Eye fifia, le Robber Nightingale teƒe la, to blibo aɖe si me nu viviwo, dragees kple ice cream ƒe akpa aɖewo le do.
  Wose nukoko dzidzɔtɔe, eye ɖeviwo te titri tso gbea me. Wodze tugbe, gake wole tsɛ, woƒe ŋutigbalẽ le ɣie, eye le kɔnu nu la, afɔ ƒuƒlu nɔa wo ŋu. Eye wotsɔ ŋukeklẽ gã aɖe ƒu gbe ɖe nuɖuɖua dzi, si me Adzodala Nightingale kple Swamp Goblin trɔ ɖe eŋu. Margarita tsɔ eƒe asibidɛwo ƒo kpẽ hedo ɣli be:
  - Dzudzɔ, ŋutsuwo kple nyɔnuviwo! Mese egɔme na wò, dɔ le wuwòm le esi ame vɔ̃ɖi siawo lé wò vɔ megbe, gake klɔ asi gbã.
  Eye alesi wòaɖe asi le dzikedzo ŋu tso akunyawɔti aɖe me. Ele be ŋutsuviawo naƒu du ayi tɔsisia gbɔ, eye woƒe afɔkpodzi blɔawo nɔ keklẽm. Le nyateƒe me la, enye amemabumabu be woatsɔ asi ƒoɖi aɖu nuɖuɖu.
  Dominica bia be:
  - Nukae nye amesiawo, gamenɔlawo kple aboyome siwo nye Nightingale kple Goblin?
  Margarita ʋuʋu ta si le keklẽm la be:
  - Ɛ̃ tututu! Míena ablɔɖe wo. Ne míagblɔe tututu la, wòe na ablɔɖem. Eye esia fa miamiamia ŋutɔ .
  Ðeviwo, ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo wu alafa ɖeka. Abe alesi wònɔna ɖaa ene la, ŋutsu kple nyɔnu si nye ame dzɔdzɔe teƒenɔlawo sɔ gbɔ zi gbɔ zi etɔ̃ wu vidzinu si ŋu ŋusẽ le wu.
  Dominica bia kple movidzɔdzɔ be:
  - Le afisia la, wo katã womexɔ wu ƒe wuieve o. Nuka, adzodala siawo mewu ame tsitsiwo o?
  Margarita ɖe eme be:
  - Ao, nyateƒee, wowua ame tsitsiwo hã. Le ablɔɖekpɔkpɔ vɔ megbe ko hafi ame tsitsiwo xɔa ɖeviwo ƒe ŋutilã. Le kpɔɖeŋu me, abe alesi wònɔ le Dobrynya Nikitich gome ene. Eye le nye hã gome la, megadze abe nyɔnuvi ene kokoko.
  Nyɔnuvi fefewɔla la de dzesii be:
  - Ðevimenɔɣi mavɔ, abe le glitoto me ene, lolo ŋutɔ ! Eye àte ŋu agblɔ gɔ̃ hã be - fafɛ!
  Margarita ƒo nu kple ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Ẽ, esiawo nye xexe wɔnuku siwo me nusianu fa miamiamia ŋutɔ . Gake afɔku geɖe le afisia. Vevietɔ ame aɖewo li siwo me afɔku le wu goblin kple Nightingale si nye Adzodala.
  Dominica bia le ɣlidodo me be:
  - Amekae, le kpɔɖeŋu me?
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la gblɔ kpoo be:
  - Nyɔnu tsitsi Shapoklyak!
  Nyɔnuvi fefewɔla la ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  Miwɔe nyuie, miewɔe nyuie, tɔgbuinyee nye ha la ƒe ŋgɔnɔla!
  Xɔlɔ̃wɔwɔ kplii le abe fefe kple atiglinyi ene!
  Eye nyɔnuvia tsɔe hetsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒu gbe. Edze ʋetsuvi aɖe si woyɔna be dragonfly dzi. Nudzodzoea wó, eye wòkaka zu confetti.
  Margarita de dzesii esi wòʋuʋu ta kple sika ɖaƒoƒo be:
  - Menyo be woawu nu gbagbewo o!
  Dominica de dzesii be:
  - Gake nudzodzoe aɖe koe wònye!
  Margarita dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  - Èɖe wò aɖuɖɔ ɖe ya me, .
  Mègagbã nudzodzoe alo anyidi o...
  Mègagbã alɔ gɔ̃ hã le ave me o - .
  Nu gbagbe siwo katã le Anyigba dzi nye ƒome ɖeka!
  Nyɔnuvi fefewɔla la ƒo nu kple ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Nye, wò, eya, eya - ƒo ƒu dukɔ bliboa, .
  Ƒome xɔlɔ̃wɔwɔtɔe ɖekae!
  Le nya me la, ame akpe alafa ɖeka I!
  Ðeviawo klɔ wo ɖokui le tɔsisi la me. Eye azɔ woƒu du yi nuɖuɖua gbɔ, dzidzɔ kple keklẽ.
  Dominica kple Margarita ƒo afakaka ɖekae, eye kplɔ̃a didi wu. Fifia teƒe sɔ gbɔ na amesiame be wòanɔ anyi.
  Ðeviawo, siwo nɔ woƒe afɔ ƒuƒlu ʋuʋum la, wobɔbɔ nɔ anyi hedzi ha le haƒoƒo me le woƒe gbe si me kɔ me be:
  Kplɔ̃dzivɔa kekena abe sno ene
  Eye wotsɔ nu nyuiawo da ɖe...
  Ðeviawo katã akpɔ dzidzedze, .
  Eye woɖae tso Cheburashka me!
  Le ema megbe la, wodze nuɖuɖu gɔme. Ðevi dzetugbe geɖewo le afisia, ne dɔwuame kple hiãkame te ɖeɖi wo ŋu gɔ̃ hã.
  Dominica kple Margarita, esi woɖu nu nyuie ta la, womebu tame zi eve o ta la, wodze ɣeɖuɖu gɔme. Eye mina míatu afɔ wò afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe, siwo ƒe ŋutigbalẽ le dzo dam.
  Nyɔnuviawo tsɔ woƒe gbe siwo le keklẽm la dzi ha;
  Yamenutomedukɔ aɖe mee wodzim le
  Afisi nyɔnuviawo katã le avu wɔm le ŋutɔ...
  Satana mate ŋu aɖu Fofonyigba dzi o, .
  Mía dada Russia ƒe ŋutikɔkɔe!
  
  Míate ŋu aʋli Rus kɔkɔe la ta, .
  Eye aleke kee futɔa nye ŋutasẽla kple ayemɔ o...
  Míaƒo míaƒe tsitretsiɖeŋulawo sesĩe, .
  Eye woado Russiatɔwo ƒe gbɔgbɔ si si yi le la ŋutikɔkɔe!
  
  Russia, nye Dadanyigbae nye esia, .
  Kɔkɔe kple xexeame katã ƒe anyigbadzi...
  Dukɔwo katã nye ƒome ɖeka, .
  Eye nyɔnuvia nye ɖekakpui tegbee!
  
  Míaʋli mía Dadanyigba ta le aʋawɔwɔwo me, .
  Mɔnukpɔkpɔ ɖeka pɛ hã meli na futɔ vɔ̃ɖi la o ...
  Kerubi aɖe si ƒe aʋala le abe sika ene la le mía tame.
  Mina míana nunana Russia-srafo aɖe!
  
  Le Russia la, nusianu nyo, enyo, .
  Eye míaƒe lɔlɔ̃nu asẽ wu gakpo...
  Tɔdziʋu sesẽ aɖe le ŋutsuvia si, .
  Eye Hati Stalin ɖua dzi le afima!
  
  Amewo lɔ̃a Danyenyigba, .
  Míana wòanya kpɔ wu tegbee...
  Womafi Fofonyigba la ɖe ruble ɖeka ta o, .
  Eye Mawu Svarog ye nye mesia gã la!
  
  Woatsɔ ŋutikɔkɔe na Dadanyigba, .
  futɔ la le aʋawɔwɔ me ...
  Lada Mawu Dada nye lɔlɔ̃tɔ nam, .
  Na Russia ƒe futɔwo naxɔ woƒe comeuppance!
  
  Ne ehiã la, míate ŋu akɔ futɔa ƒe ʋu, .
  Womate ŋu akplɔ Russia adze klo o...
  Eteƒe madidi o adela la atrɔ azu lã, .
  Eye kplɔla gã, Lenin, anɔ mía gbɔ!
  
  Míaɖu yamenutome ƒe lolome dzi, .
  Míana dzidzɔ, dzidzɔ xexeame katã...
  Moscow kɔ wu Roma ŋutɔ gɔ̃ hã, .
  Le eƒe ŋusẽ matrɔmatrɔ le aʋawɔwɔ me ta!
  
  Ne aʋawɔwɔ va ɖo míaƒe anyigba si dzi kekeli le dzi la, .
  Míaɖe míaƒe nɔnɔme sesẽ la afia Fuhrer...
  Russiatɔ la axɔ fetu gã aɖe, .
  Míekɔ wu ɣe eye míenya kpɔ wu atiwo!
  
  Xɔ dzinye se be Rus tɔ mazu aƒedo o, .
  Horde la makplɔ mí adze klo o...
  Wɔ avu ɖe wò Dadanyigba ta eye mègavɔ̃ o, .
  Russiatɔ menya gbɔdzɔgbɔdzɔ kple kuviawɔwɔ o!
  
  Míaƒe dukɔ lɔlɔ̃a agafɔ, .
  Aɖe eƒe ŋusẽ afia xexeame katã...
  Eye woatsrɔ̃ Satana
  Fofonyigba ƒe futɔ la adze anyi ɖe yɔdo me!
  Aleae nyɔnuviawo, siwo nɔ titim kple woƒe afɔ ƒuƒluwo henɔ tsatsam abe abosamwo ene la, dze ɣlidodo kple titri gɔme le ƒutsotsoe eve me.
  nyɔnuvi dzetugbe siwo doa adã le afisia . Eye alesi wodoa ɣli, nɔa ti kpom ɖe dzi.
  Enyo, enyo, ɖeviawo ɖua nu eye wodzia woawo ŋutɔ ƒe nane hã. Eye wowɔa esia le mɔ nyui aɖe ŋutɔ nu. Esiawoe nye woƒe hadzidziwo. Eye wotrɔna abe ta si le tsatsam ene.
  Nyɔnuvi siwo le klass deŋgɔwo.
  Gake emegbe kpakpaluʋui gã aɖe ŋutɔ do le yame, abe ʋɔ driba ŋutɔŋutɔ ene. Eye eƒe aʋalawo lolo ale gbegbe be wole keklẽm abe sika si wotsɔ kpe xɔasiwo ƒo xlãe ene. Eye edze nu wɔnuku aɖe ŋutɔ eye wònya kpɔ ŋutɔ. Nyateƒee, ne míagblɔe tututu la, kpakpaluʋui siwo lolo ale gbegbe, abe dinosaurwo ene.
  Dominica de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Màkpɔ nukunu aɖeke le afisia o. Wɔ nuku!
  Margarita ko nu heɖo eŋu be:
  - Ẽ, esiawo nye ƒunukpeƒetetedɔ siwo wɔa nuku na ame vavã. Gake esia menye nusi wɔ nuku wu o. Nu bubu geɖewo hã li siwo fa miamiamia ŋutɔ.
  Dominica dzi ha be:
  Gake menye agbalẽ alo blemanudzraɖoƒe o, .
  Womaxɔ ɖe mía xɔlɔ̃wo teƒe o!
  Eye nyɔnuvi si tso akunyawɔti la me la aɖe asi le keklẽ aɖe ŋu. Eye cocktail-kplu yeyewo do. Eye ɖeviawo dze wo dzi.
  Aleae nusianu va loloe . Eye haƒoƒo ƒomevi aɖe koe le ɖiɖim le tanye.
  Eye aleke Dominic kple Margarita mate ŋu adzi ha o;
  Atsyɔ̃ɖolawo dzea wo dzi afɔ ƒuƒlu, .
  Wole du ƒum, nyɔnuvi nyui mawo tɔgbe...
  Ne ehiã be nàtsɔ wò asibidɛ aƒo Fritz la, .
  Alo woatsɔ tu si wotsɔna ƒoa tue aƒoe!
  
  Nyɔnuviwo mate ŋu ake ɖi o
  Woaɖi Nazitɔwo ƒe ame kukuwo...
  Eye woatu afɔe sesĩe le eƒe afɔwo dzi, .
  Eye le afi aɖe la, amegãxiwo doa ɣli ɖua lã!
  
  Russia, nya sia nye nya si wozãna na asrafowo, .
  Ne, xɔ dzinye se, mefa o...
  Togbɔ be ɣeaɖewoɣi nɔnɔmea doa viviti hã la, .
  Afisi Kain ameyibɔ vɔ̃ɖi la ɖu dzi le!
  
  Migaxɔe se o, Komsomol me tɔwo mesina o, .
  Eye ne woƒu du la, ekema be woadze wo dzi ko...
  Eye woawu Nazitɔwo katã zi ɖeka, .
  Eye woakɔ Fuhrer la ɖe dzi va ɖo lãgbalẽgoloa dzi!
  
  Russia, nye Dadanyigbae nye esia, .
  Eƒe keklẽ le keklẽm, ɖeko wòdze tugbe...
  Ame sia ame si nye vɔvɔ̃nɔtɔ la, mexɔa ruble ɖeka gɔ̃ hã o, .
  Eye, ènya, nyahehe kple aʋawɔla nye afɔku!
  
  Gake nyae be míaɖu fasitɔwo dzi, .
  Vɔ̃ɖinyenye maɖu fia le fiazikpui la dzi o...
  Kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene la le mía tame, .
  Eye Mawu Svarog kple gãnyenye le fiakukua me!
  
  Ame sia ame si nye vɔvɔ̃nɔtɔ la, xɔ dzinye se, kluvi gbɔdzɔgbɔdzɔe wònye, .
  Eƒe dzɔgbese nye ɖeka - be wòado dzi le vlododowo me...
  Egbea ènye mɔ̃ɖaŋudɔwɔla, etsɔ la, ènye dɔdzikpɔla, .
  Eye wò ŋutɔ àte ŋu aƒo ame bubuwo ƒe akɔta!
  
  Ŋusẽ le nyɔnuviwo si, dzoto aɖe koe, .
  Ɣeaɖewoɣi la, egbãa towo ŋusẽtɔe...
  Aʋa la le edzi yim kple ahom vɔ̃ɖi aɖe, .
  Eye le nyateƒe me la, ku lãa ameƒomea ɖe anyi!
  
  Magblɔe na mi anukwaretɔe, sɔdolawo, .
  Míesẽa ŋu ne mí Russiatɔwo míewɔ ɖeka...
  Hiã numeɖenu aɖe si nàtsɔ ayi kple wò fɔkpa kple hɛ, .
  Míenye sɔdola siwo dzi womate ŋu aɖu le aʋawɔwɔwo me o!
  
  Nukae nye míaƒe xɔse, le Aƒetɔ Kristo me, .
  Togbɔ be míedea bubu Lada hã ŋu hã la...
  Hati Stalin le abe mía fofo ene, .
  Eye paradiso kɔmiunist ƒe teƒe aɖe anɔ anyi!
  
  Woafɔ amesi ku tsã la ɖe tsitre
  Eye míadze tugbe wu eye míadze nunya wu...
  Eye le nyateƒe me la, ŋutsua nye dada gã aɖe, .
  Togbɔ be ɣeaɖewoɣi la, egblɔa nya dzodzrowo hã!
  
  Le lɔlɔ̃ me la, mía Fofonyigba le abe ɣletivi ene, .
  Xɔ dzinye se be mado go gbeɖe o...
  Drɔ̃e gã aɖe ava eme
  Ŋutifafa kple dzidzeme anɔ xexeame katã!
  
  Melɔ̃ Maria, medea bubu Lada ŋu kɔkɔe, .
  Svarog nya kpɔ eye Perun nye gã...
  Melɔ̃ Yesu kple Stalin, .
  Nɔnɔmetatawo ƒe mo kɔkɔewo nye nusiwo melɔ̃na ŋutɔ!
  
  Ɣekaɣie paradiso ŋutɔŋutɔ anɔ anyi?
  Xɔ dzinye se be wò mɔkpɔkpɔwo katã ava eme le eme...
  Tsɔ wò dzi na wò Dada, .
  Nusianu anyo, asẽ wu tsã!
  Le ema megbe la, ɖevi siwo woɖe asi le la ɖu nu mlɔeba. Emegbe woɖo wo ɖe hatsotso aɖe me. Ŋutsuvi kple nyɔnuvi siwo wu alafa ɖeka.
  Eye wodze mɔ yi azɔlizɔzɔ aɖe dzi. Dobrynya de dzesii kple alɔgbɔnukoko vivi be:
  - Woawɔ avu, meka ɖe edzi!
  Eye ŋutsu kalẽtɔ la ti kpo ɖe ʋɔ driba la dzi.
  Oenomaus de dzesii be:
  - Detachment sia tɔgbe aʋuʋu blewu akpa. Míeʋãna kabakaba wu le ʋɔ dribawo dzi. Eye le afisia la, ele be nànya ɣeyiɣi si nàdzudzɔ hã.
  Wotu ɖeviawo. Baroness ɖeka koe do awu nyuie eye wòdo awu dzeaniwo gɔ̃ hã. Ame susɔeawo dze abe nubiala, ragamuffin ɖekakpuiwo ene . Gake aɖaŋudzedze wu sã be woaʋuʋu afɔ ƒuƒlu.
  Dominica de dzesii be:
  - Ne baroness nyɔnuvi la zɔ la, ekema woagbã eƒe afɔkpa xɔasiwo eye woagbã. Ðewohĩ ele be nànɔ afɔ ƒuƒlu abe ame bubu ɖesiaɖe enea?
  Baroness la ɖo eŋu be:
  - Màte ŋu alala o! Enyo wu be nàdɔm ɖe fofonye, Fiavi la gbɔ, ana teƒeɖoɖo wò eye mawɔ nuvevi wò o!
  Margarita ʋuʋu ta na Dominica be:
  -Dzɔdzɔmeŋusẽ akunyawɔwɔ ma tɔgbe le asiwò. Eyata va, mina míatsɔe aƒo ƒu eye míaɖo nya siwo klẽna ɖa, eye míatsɔ nyɔnuvia aƒu gbe ɖe fofoa ƒe fiasã me!
  Nyɔnuvi fefewɔla la de dzesii be:
  - Ke teƒeɖoɖoa ya ɖe?
  Margarita ko nu hede dzesii be:
  - Enyo, woana sika gakotoku wò, eyata ɖe ema sɔ gbɔ ŋutɔŋutɔa? Gawu la, mate ŋu ayɔ sika tso ati dzrowo kple conewo me, eye wò hã àte ŋu awɔe nenema!
  Dominica ƒo kpẽ be:
  - Eii! Eyata míate ŋu aƒle fiavinyenye na mía ɖokui!
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la tsi tre ɖe eŋu be:
  - Wode se ɖe enu! Wode se be woagatsɔ sika si nye akunyawɔwɔ ade asitsatsa me o, ne menye nenema o la, anye ne nu geɖe anɔ eme wu gayibɔ. Èse egɔme, gaku xɔasi la ƒe ga ƒe asixɔxɔ!
  Dominica de dzesii be:
  - Ðe esia le abe le mɔ̃ɖaŋudɔwɔla Garin ƒe hyperboloid me enea?
  Margarita ʋuʋu ta be:
  - Nane si le abe ema ene. Mexlẽ agbalẽ sia esime menye ɖevi. Ẽ, emegbe sikadzidzenua mu, eye wòvɔ̃ɖi ŋutɔ .
  Enomai de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Gake kokoko, ɖewohĩ woafɔ baroness ɖe dzia? Ale be wòaganye ŋunyɔnu nenema gbegbe o!
  Dobrynya ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ɛ̃, míawɔ esia zi ɖeka, .
  Mina míana nu fafɛ aɖee!
  Baroness la gatsɔ eƒe afɔkpodzi ƒo gbea ake eye wòdo ɣli be:
  - Kplɔm yi fofonye gbɔ! Alo mana woawu mi katã!
  Ðeviawo ko nu le ɖekawɔwɔ me.
  Kasia, gnome aɖe si do kposɔ do tso gbea te. Edze ƒã be egakpɔtɔ nye ɖekakpui ŋutɔ, ɖa menɔ eŋu o. Gake kple akunyawɔti le asi me.
  Gbe sue aɖe gblɔ be:
  - Emegbe mese nyɔnuvi aɖe si nye capricious ƒe gbe. Ðewohĩ ɣeyiɣia de be woafia nui?
  Baroness la do ɣli be:
  - Ðeko wòtee kpɔ, nusuekpɔla !
  Eye wòdze agbagba be yeatsɔ yeƒe afɔkpa ƒe afɔ aʋuʋu gnome la. Eʋuʋu eƒe akunyawɔti. Nyɔnuvi kple ŋutsuvi si nye capricious si tso blematɔwo me la bu.
  Dominica do ɣli be:
  - Eii!
  Margarita ʋuʋu ta be:
  - Esia nye ŋutsuvi sue aɖe. Gnome ƒomevi tɔxɛ aɖe si si akunyawɔwɔ ƒe nunana le. Fifia ekplɔ nyɔnuvi si nye capricious la be woanyi. Eye edze abe ele be baroness la nasrɔ̃ dekɔnuwo, ameŋububu kple dɔwɔwɔ le dzitsinya me ene.
  Enomai de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Eye medi be maƒoe! Eye ale, agbaa le wò abɔta.
  Dobrynya do susua ɖa be:
  -Èle Skeleton yi gea? Eyata ɖewohĩ ɣeyiɣia de be nàdze mɔa dzi.
  Margarita de dzesii be:
  - Le afima si te ɖe afima ŋu vie la, afakala vɔ̃ɖi Bastinda ƒe fiasã le afima, amesi si asinudɔwɔwɔ bubu le le wuieve dome - sisiblisi ɣi aɖe. Esiae wòle be míalé hafi.
  Gawu la, aʋakɔ sue aɖe le mía si xoxo, ŋutsu siwo wu alafa ɖeka. Wo dometɔ ɖekae nye kalẽtɔ Phoenix Falcon. Ŋutsuvi hãe wònye, gake ŋusẽ le eŋu ŋutɔ.
  Dobrynya de dzesii be:
  - Menya Phoenix. Aleke tututu wolée?
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la ɖo eŋu be:
  - To ayedzedze me, abe wò ene. Gake fifia aʋakɔ le mía si, eye míadze Bastinda ƒe fiasã dzi!
  Dominika tsɔ eƒe akɔta nɔ fefem kple eƒe dɔgbo. Emegbe etsɔe eye wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu gbã nuku aɖe si mlɔ gbea dzi. Etsɔ eƒe nukua ƒu gbe, lée ɖe eƒe nu me, tsɔ eƒe aɖu sesẽwo ɖui eye wònɔ ɣli dom be:
  - Yi ɖawɔ amedzidzedzea? Enyo, susu sia dze ŋunye. Togbɔ be, ŋkɔ Bastinda ɖoa ŋku ɖeviwo ƒe gli aɖe dzi nam hã. Ðe menye ame mae klɔa eɖokui gbeɖe oa?
  Margarita ʋuʋu ta be:
  - Menya glitoto sia hã. Ao, adzetɔ si to vovo vie ye nye esia. Akpɔkplɔwo ƒe aʋakɔ blibo aɖe le esi. Enyo, eye orcs siwo woxɔ ɖe dɔ me hã. Artefa CT kple sisiblisi naa ŋusẽ gã aɖe ɖe lãklewo dzi, eyata...
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la de se be:
  - Ɖeviwo! Gbugbɔ aŋeawo ɖa le klosalo-ti siwo te ɖe afima ŋu me, eteƒe madidi o àkpɔ wo ne míege ɖe avea me. Esia ate ŋu awɔ aʋawɔnu si dze.
  Ŋutsuawo ɖo eŋu be:
  - Míawɔ nusianu, míaƒe xɔla!
  Eye ƒuƒoƒoa zɔ mɔ. Togbɔ be nyɔnuviwo sɔ gbɔ wu ŋutsuviwo zi gbɔ zi etɔ̃ hã la, wonya azɔlizɔzɔ hã. Eye wohe woƒe afɔbidɛwo yi dzi. Le ɣeyiɣi ma ke me la, haƒoƒo nɔ ɖiɖim.
  Asrafoha la ʋu le azɔlizɔzɔa me. Le afisia la, le nuɖuɖu vɔ megbe la, ŋutsuviawo dometɔ aɖewo ƒo nu sesĩe, gake nyɔnuviawo te aƒeme kpẽ siwo wotsɔ akpakpa ƒe aŋgbawo wɔ , eye seselelãmea va nɔ dzidzɔ kpɔm ɖe edzi.
  Ðeviawo zɔ afɔ le ɖoɖo nu. Dominica susui be ele abe alesi wònɔ le sinima si ku ɖe Malxish-Kibalxish ŋu me ene . Ŋutsuvi aɖewo hã nɔ azɔli zɔm afɔ ƒuƒlu. Gake le susu aɖewo ta la, nyɔnuvi aɖeke menɔ Soviettɔwo ƒe sinima la me o. Eye esia wɔ nuku gɔ̃ hã, elabena le Dzĩ dziɖuɖua te la, wotea tɔ ɖe edzi ɣesiaɣi be ŋutsuwo kple nyɔnuwo nasɔ.
  Eye nyɔnuvi geɖewo le afisia, eye wole abe aʋawɔla siwo wodzi le dzɔdzɔme nu ene le azɔlizɔzɔa me - woƒe akpa aɖe nye amewo, woƒe akpa aɖe tso elf ƒomea me, abe alesi woate ŋu akpɔe tso woƒe lynx towo me ene. Enyo, nyɔnuwo ƒe dziɖuɖu ƒomevi aɖe.
  Ðeviawo zɔ mɔ, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, wodze hadzidzi gɔme, abe ɖe esia mele eme o ene:
  Elfia nye míaƒe dukɔ si me nunya le, .
  Le Mesia Fia ƒe dziɖuɖu te...
  Mawue tsɔe na mí tegbee, .
  Be míana míaƒe agbe navivi wu!
  
  Oenomaus nyui nenɔ ŋutikɔkɔe me , .
  Amekae ɖu Fofonyigba ƒe futɔwo dzi...
  Èʋlia eta eye dzi le ƒowò, .
  Eye eteƒe madidi o míadze agbenɔnɔ gɔme le Solcenism te !
  
  Nyɔnuvi siwo le afɔ ƒuƒlu ƒua du
  Wodi be yewoawɔ avu kple futɔa...
  Eye Orkler sia mefa nenema gbegbe o, .
  Ke boŋ aɖaʋawɔla ƒe nɔnɔmetata koe wònye!
  
  Dukɔ gã si nuwuwu meli na o
  Le si me lɔlɔ̃nu, mienya, dzidzimewo...
  Togbɔ be Satana subɔlawo le nugbe ɖom hã la, .
  Gake nunyala si le dzo dam la anɔ mía gbɔ!
  
  Mexɔe se be womate ŋu axe mɔ ɖe míaƒe nyaƒoɖeamenu nu o, .
  Nyateƒee, míagbã míaƒe futɔwo ɖe anyigba...
  Èŋlɔe ɖe wò nuŋlɔɖigbalẽ me, ŋutsuvi sue, .
  Aleke gbegbe wònyoe nye si be amewo nanɔ Oenomaus te !
  
  Míana Fofonyigba la nanya kpɔ wu ame bubu ɖesiaɖe, .
  Dziƒo ava le agbenɔɣi sia me...
  Mina míaɖu míaƒe dzidzedzekpɔkpɔ gbegblẽa ƒe azã
  Eye eteƒe madidi o míanɔ agbe le elfinism te!
  
  Ao, xɔ dzinye se, womate ŋu agbã mí Orkishtɔwo o, .
  Togbɔ be futɔa sesẽ eye wònye ayetɔ ŋutɔ hã la...
  Gake míato dodokpɔawo me kple dzeside A, .
  Neva eme be wòanyo le Oenomaus ƒe kpɔkplɔ te !
  
  Tsar ƒe ŋutikɔkɔe gãnyenye, xɔ dzinye se, .
  Kple wò fiakuku si yɔ fũ kple diamonds...
  Eye, ènyae, woagbã lã wɔadã sesẽ la, .
  Dɔvɔ̃a hã aɖiɖi, xɔ dzinye se, anyidɔ!
  
  Ao, le Elfia gome la, èhiã Elfrog hã , .
  Xɔlɔ̃wo, migade miaƒe Mawuwo asi o...
  Ƒome ŋusẽkatãtɔ la lolo eye ŋutikɔkɔe le eŋu, .
  Mègaɖe wò gbɔdzɔgbɔdzɔwo afia o!
  
  Lada dzeani lae nye mawuwo ƒe aɖaka, .
  Xɔ dzinye se be eyae dzi lɔlɔ̃...
  Mègagblẽ amewo dome nya siwo mehiã o ko o, .
  Ʋu gãnyenye si seɖoƒe meli na o!
  
  Màte ŋu axe mɔ na Elfrog ƒe aŋutrɔ o , .
  Aƒo futɔ ɖesiaɖe ...
  Ðeko mègadi bometsinuwo o, .
  Elven-srafo ƒe akpoxɔnu atsyɔ nu edzi!
  
  Elfia, ɖikeke mele eme o be ŋusẽe nye esia, .
  Ate ŋu aʋuʋu towo...
  Togbɔ be ɣeaɖewoɣi la, ŋutilã kpea fu vevie hã la, .
  Míate ŋu agbe mɔxenuwo katã!
  
  madidi o ŋutikɔkɔe xexe aɖe si me elfwo le la ado mo ɖa , .
  Nusi tu afɔ xexeame katã...
  Mawu ƒe kerubi akeke eƒe aʋalawo, .
  Eye nu aɖe anɔ anyi, xɔ dzinye se, si nye Nuwɔwɔ...
  
  Mawunɔ Lada nye ŋutikɔkɔe, xɔ dzinye se, .
  Ena lɔlɔ̃ viaŋutsuwo katã...
  Eye azɔ la, anye sɔdola sesẽ aɖe, .
  Eye mina míaƒo futɔa ƒe nu me sesĩe!
  
  Wòe nye Fiev , abe fiadu na elfwo ene , .
  Drussia ƒe ŋutikɔkɔe duwo dada, xɔ dzinye se...
  Mina míaƒo futɔ la , .
  Míenye sɔdolawo, xɔ dzinye se, míenye vɔvɔ̃nɔtɔwo o!
  
  Le nye denyigba kɔkɔe la ta la, .
  Míawɔ avu sesĩe ŋutɔ...
  Womaxɔ ruble ɖeka pɛ hã le Elf adzoe o, .
  Le nyateƒe me la, kekeli ƒe lãklewo nya alesi woawɔ avu ɣesiaɣi!
  
  Nyɔnuvi dzetugbewo li, xɔ dzinye se, .
  Be woƒua du sesĩe ŋutɔ le vuvɔ me...
  Woavuvu Fuhrer, si nye lã wɔadã aɖe, la, .
  Míaƒã rose dzeani aɖe, ènya!
  
  Ao, míado dzi le dziku me gbeɖe o, .
  Mina míakɔ Elf si ɣe klẽ ɖe edzi la ɖe dzi ...
  Drɔ̃e gã aɖe ava eme
  Dziŋgɔli sia te la, blɔ klẽna!
  
  Elfrog ava fɔ ame kukuwo ɖe tsitre, .
  Gake ehiã be míagbɔ agbee hena agbe fafɛ...
  Míaɖu xexeame katã ƒe kekeme dzi, .
  Kristo mekuna o, eye Yuda hã le dzomavɔ me!
  
  Subɔ Oenomai nuteƒewɔwɔtɔe, .
  Eye taflatse migadze aglã ɖe fiawo ŋu o...
  Neva eme be elf viwo nanɔ ŋutikɔkɔe me , .
  Elfia, menye teƒe aɖekee nye esia le anyigbatataa dzi o!
  
  Eteƒe madidi o míaɖu xexeame katã dzi, .
  Ŋusẽ nanɔ agbe kple ku dzi...
  Ame sia ame si le agbe la azu kerubi, .
  Ŋutsu ma le abe Mawu ene, xɔe se!
  . TA No. 10 lia.
  Dominica trɔ yi eƒe sukuxɔ me, eye wòwu eƒe ɣeyiɣia nu le lotus ƒe nɔnɔme me. Fifia egadze afakaka ƒomevi vovovowo, siwo ƒe nɔnɔme kple ƒomevi vovovowo, sɔsrɔ̃ gɔme ake. Eye wòwɔ esia kple lɔlɔ̃nu faa.
  Le ema megbe la, meyi fiẽnuɖuƒe. Nyɔnuvi Fiesta nɔ egbɔ. Woɖua squid le mɔli me ɖekae eye wotsɔa notsi kple tomatos-tsi tsakaklɔe ɖe anyi. Le ema megbe la, nusianu va zu nu vevi aɖe.
  Le fiẽnuɖuɖu vɔ megbe la, Dominica tsɔ akunyawɔtiwo ƒo xlã Fiesta. Eye wòtsɔ abolo gã aɖe si me kreme le ƒu gbe ɖe edzi , eye wòsi ami nɛ tso ta vaseɖe afɔ gbɔ.
  Elɔ̃ ɖe edzi be yeɖu dzi eye wòtsɔ asigɛ aɖe nɛ tso eƒe afɔ ƒuƒlu ɖesiaɖe me. Eye fifia Dominica tsɔ tu sesẽ wu eye wòwua ame wu .
  Le ema megbe la, nyɔnuvi eveawo siaa tsi tsi eye woyi woƒe xɔwo me.
  Le xɔa me la, Dominica bɔbɔ nɔ aba dzi, ƒo eƒe afɔwo ɖe lotus ƒe nɔnɔme me, eye wògatsɔ eƒe ŋutilã kple gbɔgbɔ me nu veviwo yi susu ƒe xexeame ƒe ɖoƒe bubu.
  Fifia wole dzodzom le ʋɔ dribawo dzi, eye ɖeviwo ƒe ha aɖe le zɔzɔm le wo te.
  Ŋutsuvi eve ye nɔ ŋgɔ na wo: Viscount kple kalẽtɔ Phoenix Falcon. Ŋutsuvi eveawo siaa nye ŋutsuvi dzetugbe siwo ƒe lãmekawo dzena ŋutɔ, eye wodoa awu kpuiwo ko. Sesẽ, mina míagblɔ be, ŋutsuwo. Eye wozɔ mɔ, eye woto sɔti la ŋu.
  Ðeviwo dzea agbagba be yewoaʋuʋu kabakaba alesi yewoate ŋui, eye ɣeaɖewoɣi la, wodzea duƒuƒu gɔme. Eye edze abe mawudɔlawo ƒe aʋakɔ aɖe si ƒe ta le keklẽm eye wònya kpɔ ene. Eye wometsɔa tu o kokoko, negbe atikplɔ siwo wowɔ le aƒeme koe.
  Gake emegbe woge ɖe pine- bɔa me. Amegãxi geɖe nɔ ɣli dom, gake Phoenix tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒu gbe ɖe wo ŋu, eye wògbã lã lénua ƒe tagbɔ ŋutɔŋutɔ.
  Edze anyi, eye amegãxi bubuawo te sisi. Eye ɖeviawo dze aŋgbawo kple alɔwo me toto gɔme.
  Margarita de dzesii be:
  "Meɖo ŋku edzi ɣeaɖeɣi la, ɖevi siwo ƒe akpaɖekedzimademade ƒe hatsotso blibo aɖe wɔ aʋa sesẽ aɖe. Eye Germanytɔwo ƒe asrafoha la si dzo. Eye ɖeviawo ƒu du dze wo yome hetsɔ aŋetu ƒo wo .
  Dominica lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Slingshot, esia nye ŋusẽ si wua ame!
  Le nyateƒe me la, ɖevi aʋawɔlawo dze aŋetuwo wɔwɔ gɔme. Eye nàwɔ nane abe dati ene.
  Margarita xɔe eye wòtsɔ alɔgbɔnukoko de dzesii be:
  - Míaƒe aʋawɔnua anye esi de blibo wu ne wotsɔ akunyawɔwɔ nyae ɖa.
  Dominika ƒo nu kple ɣli, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go:
  - Vevietɔ ne metsɔe kpee!
  Esi ɖeviawo tsɔ aʋawɔnuwo vɔ la, afakala sesẽ eveawo siaa fɔ woƒe atikplɔwo.
  Margarita ƒo nu kple ɣli be:
  - Míeƒoa afakaka le ɖekawɔwɔ me!
  Dominica ɖo kpe edzi be:
  - Tututu!
  Nyɔnuvi eveawo siaa ƒo woƒe akunyawɔtiwo ƒe ŋusẽ nu ƒu eye wotsɔ woƒe ŋusẽ gã la dae. Eye emegbe dzetugbeawo xɔ ŋusẽ ƒe tɔsisiwo tso woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo me to ɖeviwo ƒe ƒuƒoƒoa me heɖe wo ɖe go. Eye emegbe nukunu aɖe dzɔ, eye fotoɖemɔ̃ akpe geɖe , alo abe ɣletivimefakaka sue aɖe ene la, dzo bi.
  Margarita kple Dominica dze afakakawo xexlẽ gɔme henɔ ha dzim be:
  Nyɔnuviwoe míenye, míele gegem ɖe pantheon la me, .
  Woka atam be yewoawɔ nuteƒe na Fofonyigba...
  Ale be dziɖuɖu dzikutɔe le Orkishtɔwo lalam, .
  Enyo, ke Elfwo nɔ agbe le ɣe ƒe keklẽ te ya ɖe !
  
  Nymphin le mía gbɔ , abe ga ene, .
  Wotsɔ akɔbli wɔe, si sesẽ wu gakpo ɖesiaɖe...
  Meku drɔ̃e be matrɔ xexeame, .
  Abe alesi Gralin si nye nunyala gã la do domenyinu ene!
  
  Míana Fofonyigba la nafa, .
  Eye míakɔ Fofonyigba la ɖe dzi wu ɣletiviwo...
  Neva eme be dzidzedzekpɔkpɔ nanɔ elf-nyɔnuviawo gbɔ , .
  Togbɔ be míaƒe afɔ sueawo le ƒuƒlu keŋkeŋ hã la !
  
  Orkshisttɔwo dze nye denyigba dzi, .
  Samurai trolls le vavam tso ɣedzeƒe...
  Melɔ̃ Solcesus kple Gralin , .
  Eye , mexɔe se be, míavuvu futɔ la kakɛkakɛ !
  
  Elfrog le mía gbɔ , .
  Which Solcenism , fefetɔe, atu...
  le xexeame katãe nye ŋutikɔkɔe Ƒome la, .
  Ana sidzedze kple lɔlɔ̃nu nadzi ɖe edzi na mí!
  
  Mexɔe se be míana ta gbeɖe o, .
  Womate ŋu akplɔ Fofonyigba la adze klo o...
  Hati Gralin nye ɣletivi si klẽna, .
  Eye míaƒe nufialae nye nunyala nunyala Drenin !
  
  Míawɔ mía Fofonyigba, .
  Enya kpɔ wu eye wòklẽna wu le ɣletinyigba dzi...
  Eye ènya, tu si wua ame anɔ anyi, .
  Na ame tsitsiwo kple ɖeviwo nakpɔ dzidzɔ!
  
  Burn Elfrog , mègafiã le wò dzi me o, .
  Wòe nye Elf yiwo katã ƒe takpɔla...
  Mexɔe se be míatu paradiso sesẽ aɖe kpuie, .
  Solcesus ava, dɔdasi kɔkɔe!
  
  Mègaka ɖe Orkler gbevuha la dzi o , xɔlɔ̃wo, .
  Be aɖu dzi bɔbɔe eye wòado ŋɔdzi na ame...
  Mí katã míenye ƒome ɖeka - .
  Eye xɔ dzinye se, metsi megbe akpa be nàlɔ̃ wò Dadanyigba o!
  
  Aƒetɔ Ŋusẽkatãtɔ la kpɔa mí katã ta, .
  Akɔ aflaga si ƒe amadede nye adre ɖe anyigba dzi...
  Eye lã lénu vɔ̃ɖi la atrɔ azu lã, .
  Míawo hã míate ŋu anɔ te ɖe Satana nu!
  
  Melɔ̃ Fofonyigba Gã la, .
  Le xexeame katã me la, wò megadze tugbe wu o, .
  Mímadzra Elfia ɖe ruble ɖeka nu o, .
  Mina míatu ŋutifafa kple dzidzɔkpɔkpɔ ɖo le xexeame katã!
  
  Le mía Dadanyigba ƒe ŋkɔ me la, drɔ̃e aɖe, .
  Elf gã la atso...
  Nu bubu ɖesiaɖe nye tofloko ko
  Eye mesia yeye aɖe hã anɔ mía gbɔ!
  
  Oo Lada, nye ŋusẽkatãtɔ, .
  Àna lɔlɔ̃ kple ŋutifafa kekeli elfwo ...
  Metrɔ ɖe ŋuwò hele kuku ɖem na wò, .
  Eye ne ehiã la, tsɔ dzikedzo ƒoe!
  
  Ælfria , Míaƒe Aƒenɔ Dziƒo, .
  Ena Solcesus Xexeame Katã ...
  Le mia ta Mawu gã la tsi tre, .
  Amewo mebu woƒe vivisese ŋutɔŋutɔ o!
  
  Taflatse de dzesii, elfwo le alea, .
  Wodea bubu Elven mawuwo ŋu ŋutɔ...
  Míenye Dadanyigba la ƒe vi gãwo, .
  Eye vinyɔnuwo ɖua dzi le xexeame ɣesiaɣi!
  
  Xɔlɔ̃wo, ehiã be míado gbe ɖa na Dadanyigba, .
  Perun, Yarilo kple Elfrog ŋusẽtɔ ...
  Míanye srɔ̃ŋutsu sesẽwo ŋutɔ, .
  Eye míaku alilikpo siwo le yame gɔ̃ hã!
  
  Fifia wonya futɔa ɖa xoxo tso Elfskva , .
  Miewɔ nuvevi nutomeŋutinunyalawo ŋutɔ...
  Míewɔa nuteƒe na Solcesus kple Gralin , .
  Eye aʋawɔʋu siwo me tu le la asɔ gbɔ!
  
  Ao, futɔa mate ŋu axe mɔ ɖe elfwo nu o, .
  Esi wònye be míaƒe aʋawɔlawo nye ŋusẽkatãtɔwo ta la...
  Dodokpɔwo me toto, atɔ̃ koe, .
  Ale be ŋutsuvi ɖesiaɖe nasẽ ŋu ŋutɔ!
  
  Soltsegrad anye ŋutikɔkɔe , .
  Eye míaxe mɔ nɛ tso amedzidzedzea me...
  Sɔdolawo ƒe aʋadziɖuɖu ƒe ɖoɖowɔwɔ ava, .
  Togbɔ be ʋu le sisim le tɔsisi si dzi womate ŋu aɖu o me hã!
  
  Nyɔnuviwo afɔ ƒuƒlu le vuvɔ me, .
  Woƒua du, woƒe afɔkpodziwo le keklẽm...
  Eye woatsɔ woƒe asibidɛwo aƒo Orktɔwo, .
  Woazu Kain si melɔ̃a hadede o la gbadzaa!
  
  Nusianu anyo, amewo nyae, .
  Míake ɖe ɣletivihatsotsowo ŋu le yamenutome...
  Le nyateƒe me la, enye nuvɔ̃ be woake ɖi kalẽwɔwɔ, .
  Eye ŋutsu aɖe anɔ Mawu ƒe fiazikpui dzi!
  
  Eteƒe madidi o míafɔ ame kukuwo ɖe tsitre kple dzɔdzɔmeŋutinunya, .
  Míate ŋu ava zu ɖekakpuiwo eye míadze tugbe wu...
  Kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene la le mía tame, .
  Na danye dzetugbe Elf!
  Eyata nyɔnuviawo dzi ha, eye ɖeviwo ƒe aʋakɔ bliboa kpɔ wo ɖokui le aʋawɔnu siwo le keklẽm me eye wotsɔ aʋawɔnu sesẽwo, siwo fa miamiamia gɔ̃ hã.
  Le ema megbe la, wowu ŋutsuvi kple nyɔnuviawo ƒe aʋawɔnuwo gbugbɔgawɔ nu. Eye wonɔ klalo na avuwɔwɔ sesẽ aɖe.
  Dominica kple Margarita do ŋusẽ ƒe keklẽ siwo na tɔtrɔ gãwo va. Eye azɔ ɖeviwo ƒe aʋakɔa sɔ gbe.
  Eye ale wòdze aʋawɔwɔ aɖe gɔme.
  Dobrynya de dzesii kple dzidzɔkpɔkpɔ ŋutɔ be:
  - Míele dzi ɖu ge ake! Eye esiae nye míaƒe nu vevitɔ.
  Atiglinyi aɖe si lolo abe Germanytɔwo ƒe Tiger-ʋu nyui aɖe ene la nɔ tsatsam le ŋgɔ. Diamond-kplu aɖe nɔ esi, alo ne míagblɔe tututu la, enɔ keklẽm abe ɖe wotsɔ kpe xɔasiwo tsyɔ edzi ene. Lã aɖe si ƒe nu léa dzi na ame ŋutɔ.
  Margarita de dzesii aɖaŋutɔe be:
  - Ne atiglinyi la le go sia tɔgbe me la, eɖoa afɔku me be yeazu adela si di vevie be yeaxɔ ŋkɔ la ƒe futɔ!
  Dominica ʋuʋu ta hedzi ha be:
  Shards nyo ŋutɔ
  Le tu si wotsɔna ƒoa tu ŋu la, ʋuu keke , naneke meli o!
  Gake eva dzɔ be eƒe hadzidzia me mekɔ tututu o, eye wòto vovo na teƒea.
  Ðevi aʋawɔlaawo zɔ ƒo xlã atiglinyi la. Ŋutsuviawo dometɔ ɖeka di be yeada tue, gake nyɔnuvi asrafo la tsɔ eƒe asi ɖo ŋutsuvia ƒe abɔta hedo ɣli be:
  - Mehiã o!
  Nyɔnuvi bubu hã de dzesii be:
  - Ema tae ƒuƒoƒoa le!
  Amesiawo nye ɖevi siwo le avu wɔm siwo di vevie be yewoawɔ avu vavã.
  Dominika de dzesii kple nukoko be:
  Eye míaƒe aʋakɔ le miame, eye míaƒe aʋakɔ le ɖusime, .
  Enyo be nàƒo nye mo kple ahanono fũu akpa !
  Aʋawɔlaawo ƒe nɔnɔme nyo ŋutɔ . Eye edze abe wole klalo be yewoadze mɔzɔzɔ didi aɖe ŋutɔ gɔme ene. Eye le nyateƒe me la, woƒe seselelãmewo mavuvu o.
  Margarita de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ɛ̃, ele nam be magblɔ be míekpɔ dzɔgbenyuie kokoko.
  Dominica bia kple alɔgbɔnukoko be:
  - Aleke dzɔgbenyui le?
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la ɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Nyateƒe si wònye be Dulɔlɔ̃ ƒe Aʋa Gã la mexɔ ƒe ene o. Le nyateƒe me la, Germanytɔwo ate ŋu atsi tre ɖe woƒe ametakpɔnu sesẽwo ŋu ɣeyiɣi didi wu hafi!
  Nyɔnuvi fefewɔla la ʋuʋu ta be:
  - Melɔ̃ ɖe esia dzi. Ŋutinya bubu aɖewo gɔ̃ hã li siwo ku ɖe nyati sia ŋu. Gake aleke kee wòɖale o, míete ŋu wɔa nukunu aɖe. Le Germanytɔwo gome la, esi wokpɔe be aʋaa bu xoxo ta la, womedi be yewoatsi tre ɖe eŋu kura o. Eye ale wowɔ nu le woawo ŋutɔ ƒe mɔ si me woate ŋu awɔ nu le nu!
  Margarita de dzesii be:
  - Ʋu ɖeka si mekpɔ dzidzedze boo o ye nye esi - esiae nye Tiger, si kpekpe akpa, eye eƒe ƒuƒoƒo si womekpɔ ta na nyuie o le xɔtaxɔa kple ʋua ƒe ʋuƒo dome. Ele be nàlɔ̃ ɖe edzi be aʋawɔʋu sia menyo etɔxɛe o. Aʋawɔnuawo gɔ̃ hã kpekpe akpa eye wodo xoxo ta la, womele togbɛ siwo me susu le o. Eye mɔ̃a ƒe mɔ̃a dada ɖe vovo tso mɔ̃a gbɔ nye vodada gã aɖe.
  Dominica ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi.
  - Màte ŋu aʋli nya ɖe esia ŋu o ! Nyateƒee, vodadae wònye! Gake le go bubu me la, ame kukuwo koe mewɔa vodada o, eye ne wotso agbe bubu me ko hafi. Eye mesusu be eyae nye ema. Ne mede ɖeke o la, na wò ya teti!
  Margarita ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ẽ, agbenɔnɔ le ku megbe li godoo! Eye nye ŋutɔ meka ɖe esia dzi. Eye ne le xexeame katã sia me la, woɖoe be matsrɔ̃ la, ekema le bubu me la, nane ayi edzi!
  Nyɔnuvi fefewɔla la ʋuʋu ta be:
  - Abe kɔmpiuta dzi fefe si nuwuwu meli na o si ƒe ɖoƒe vovovowo ƒe xexlẽme manyaxlẽ ene!
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la ɖo kpe edzi be:
  - Enyo, ẽ! Nane si le abe ema ene, eye esia, ele nam be magblɔ be, fa miamiamia ŋutɔ ! Eye le afisia la, àte ŋu akpɔ dzidzɔ wu zi ɖeka alo zi eve.
  Ŋutsuvi kalẽtɔ Dobrynya dzi ha be:
  - Ɣeyiɣia de, ɣeyiɣia de, mina míakpɔ dzidzɔ, .
  Le nye agbe me...
  Le atsyɔ̃ɖoɖo kple kplu la gome la, dzɔgbenyui ƒe akplɔa.
  Bye, bye, ʋuʋu, fuwo le gakukuwo dzi, .
  Míaƒo nu le ɣlidodo me na dzɔgbese wu zi ɖeka!
  Míaƒo nu le ɣlidodo me na dzɔgbese wu zi ɖeka!
  Mavuvu futɔa! Mavuvu futɔa! Mavuvu futɔa!
  Eye wose ɖeviawo ƒe nukoko sesĩe. Dinosaur gã aɖe do le aʋakɔ suea ŋkume . Nyateƒee, medze abe ɖe wòdoa ŋɔdzi na ame akpa ene o, gake elolo. Eye eƒe ŋutilã lolo, gake eƒe ta ya le sue, tsɔ kpe ɖe asike didi aɖe ŋu. Eye abɔta ƒe asikewo hã le etame.
  Dominica do ɣli be:
  - Esia nye lã - gã !
  Margarita ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Lã sesẽ aɖe ! Gake mègatsi dzi o. Ne míeka asi eŋu o la, maka asi mía ŋu o!
  Eye nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la de se be:
  - Sɔhɛ aʋawɔlawo - migada tu o eye migawɔ toɣliɖeɖe o!
  Ðeviawo va zi ɖoɖoe. Eye wodze agbagba be yewoazɔ kple yewoƒe afɔ ƒuƒlu toɣliɖeɖe manɔmee.
  Dominica de dzesii be:
  - Ke ne dinosaur la nye tokunɔ ya ɖe?
  Margarita ko alɔgbɔnu eye wòdi be yeagblɔ nya aɖe. Kasia gbeɖiɖi aɖe ɖi eye alɔ siwo le gbagbãm la nɔ gbagbãm. Lã aɖe si lolo abe dziƒoxɔ adre ene la do, eye eƒe nu lolo abe sperm whale si didi ene. Esia nye lã wɔadã gã aɖe vavã . Eye aɖuawo didi abe meta atɔ̃ ene.
  Dinosaur si tsi tre ɖe teƒe ɖeka hetsɔ didi be yeanya nu tso ɖeviawo ƒe ƒuƒoƒoa ŋu la kpɔ lã wɔadã dziŋɔ aɖe eye wòƒu du yi ɖasi. Eye ɖeko wònɔ abe le nyateƒe me la, woƒoe ɖe enu ene. Exɔ asi wu be woawɔ avu kple ame dzɔtsu aɖe abe tyrannosaurus sia si ƒe aɖuwo le abe saber ene.
  Dominica kple Margarita kɔ woƒe akunyawɔtiawo ɖe dzi. Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade lae da tu gbã. Eye tso eƒe atikplɔa ƒe nugbɔ la, pulsar si wua ame aɖe adzo ado go. Eye aƒo lã wɔadã la ƒe nu. Eye eƒe dzo atɔ dzoe ŋutɔ. Gake le esia ta la, gbeɖiɖi aɖe si dzi ŋɔ wu eye wògbã to na ame wu.
  Dominica xɔe eye le eŋuɖoɖo me la , etsɔ eƒe ŋusẽ katã ƒoe, ewɔ nu kple ŋusẽ, abe ɖe wòle amewuwu ƒe ƒuƒoƒo aɖe ƒom ene eye wònɔ ɣli dom be:
  Dinosaurwo, ɖewohĩ afisiae nèle, eye menye Afrika o, .
  Ðewohĩ èɖua gbe le ŋdi me, .
  Dinosaurwo,...
  Eye nyɔnuvia ɖo eƒe akunyawɔwɔ ƒe akpa aɖe ɖe ame dzɔtsu la. Eye woxɔ eƒe asike ƒe aɖuwo, eye esi woƒo wo la, wotrɔ zu aŋgba dzeani siwo le pink.
  Dominica dzi ha be:
  Medi be mawɔ gayibɔ aɖe
  Kasia sɔ la do...
  Aʋalawo abe anyi ene - .
  Seƒoƒowo ɖe to teƒe!
  Margarita nɔ nu kom eye le afisia hã la, etsɔa ʋuʋudedi si gblẽa nu eye wògblẽa nu la ƒoae . Gake ɖeviawo ƒe aʋakɔa te aŋutrɔwo tsɔtsɔ ƒu gbe ɖe lã wɔadã la dzi. Eye eƒe nudanu-aʋawɔnuwo te ʋuʋu .
  Dominika tsɔ akunyawɔwɔ tso eƒe afɔ ƒuƒlu kple eƒe atikplɔ siaa me eye wòɖe asi le eŋu. Eye ewɔ dɔ nyuie le afisia.
  Ðeko wònɔ abe ɖe akunyawɔwɔ aɖe xɔe eye wòtsɔ ŋusẽ gã aɖe si gblẽa nu la de eɖokui dzi ene.
  Margarita xɔe eye wònɔ ɣli dom, eye wòtsɔ eƒe ŋku siwo le abe safir ene nɔ ŋku lém ɖe eŋu be:
  - Eii!
  Tyrannosaurus-ʋua mu, eye kplɔ̃ gã aɖe si keke, si me nuɖuɖu yɔ fũu la dze le eteƒe. Eye le afisia la, enye atsyɔ̃ɖoɖo ale gbegbe xoxo eye wònye esi tɔgbe medzɔ kpɔ o, etɔxɛ. Eye nuɖuɖu vivi siwo wɔa nuku alea.
  Dominica dzi ha be:
  Esia va vivi ŋutɔ
  Eye ʋeʋẽa vivina wu anyitsi sã...
  Míaɖu dzi tso gɔmedzedzea me o, .
  Eye míaƒe dzɔdzɔme adzi ɖe edzi!
  Margarita ɖo kpe edzi kple alɔgbɔnukoko, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Ẽ, adzi ɖe edzi! Eye esia nyo ŋutɔ!
  Le ema megbe la, nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la gblɔ kpee be:
  - Eye ènya alesi woawɔ akunyae. Esia , ele be magblɔ be, ewɔ nuku ŋutɔ! Trɔ lolome gã ma wòazu nuɖuɖu vivi aɖe . Esiawo menye orcs alo goblins o - ele bɔbɔe na wo!
  Dominica ʋuʋu ta hedzi ha be:
  - Nusianu si mate ŋu adzɔ o la ate ŋu adzɔ, menyae kple kakaɖedzi, .
  Eye srɔ̃ akunyawɔwɔ, le ɣeyiɣi si me ame aɖeke mele eme o kura!
  Eye nàtu afɔ wò afɔ ɖe gakpo sesẽ ŋutɔ dzi, .
  Eye nàtsɔ aŋenu ɖaɖɛ aɖe atso lã wɔadã la!
  Margarita ko alɔgbɔnu eye wòtsɔ alɔgbɔnukoko de dzesii be yetsɔ dzonu klẽna:
  - Ẽ, èdzia ha wòwɔa dɔ ɖe ame dzi ale gbegbe be màkpɔ vodada aɖeke o! Nyo ŋutɔ!
  Dominica lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Nyee nye super gã aɖe - aʋawɔla fafɛ wu xexeame!
  Eye aleke wòatsɔ eƒe ŋkuwo aʋuʋui ale gbegbe be woanɔ abe safir ene eye woanɔ abe ɣletiviwo ene.
  Kplɔ̃ si dzi nuɖuɖu le la wɔ dzesi na ɖevi aʋawɔlawo, eye wo dometɔ aɖewo te tete ɖe eŋu hetsɔ donut kple abolo, siwo wotsɔ tsokolet kple kreme ƒomevi vovovowo nyrɔ ɖe eme. Eye esi nyo wue nye be nàlé ice cream aɖe ɖe asi. Esia nyo ŋutɔ.
  Margarita ku eƒe kpẽa eye wòdo ɣli be:
  - Mia ŋutsuwo mehiã be miaɖu nu fũ o , .
  Mehiã be mi katã miaƒu du age ɖe bourgeoisie me o...
  Eye nàŋlɔ agbalẽ na ɖokuiwò, .
  Ʋuʋu ayi teƒe bubu aɖe vi kokoko!
  Dominica de dzesii kple alɔgbɔnukoko vivi be:
  - Ẽ, eva zu nu gã aɖe ŋutɔŋutɔ!
  Eye wòtsɔ eƒe ŋku blɔ siwo nye bli seƒoƒotsihe la ʋuʋu ŋku.
  Margarita de dzesii be:
  - Dinosaurs ƒe lã mevivina tututu o, eye mevivina kura gɔ̃ hã na nuwɔwɔ siwo ɖua lã o. Gake be woaɖu sɔa...
  Dobrynya do ɣli be:
  - Nyemaɖe mɔ na wò be nàɖu sɔa o!
  Eye ŋutsuvi-kalẽtɔ la dzi ha be:
  Sivka-burka, nyagblɔɖi ƒe kaurka, .
  Tsi tre ɖe ŋkunyeme
  Abe aŋgba si do ŋgɔ na gbe ene!
  Sivka-burka, nyagblɔɖi ƒe kaurka, .
  Ehiã ŋutɔ, vevie ŋutɔ
  Do go wò!
  Oenomaus tsɔe eye wòti kpo tso ʋɔ driba la dzi. Edi vevie be yeate nuɖuɖu si ƒomevi dinosaur la trɔ zu la kpɔ. Anɔ eme godoo be enye nusi doa dzidzɔ na ame. Eye ŋutsuvi-fiavi la tsɔ abolo si me tsokolet le la tsɔe ƒu gbe ɖe eƒe nu me.
  Eye wòdze eɖuɖu gɔme sesĩe, eƒe ʋeʋẽ lilili eye wòvivina. Evivina ale gbegbe.
  Ðeviawo ƒo nu kple ɣli ɖeka be:
  - Enyo, na madze agbagba! Miganye nyruiyɔvi vɔ̃ɖiwo o!
  Margarita ko alɔgbɔnu fɔmaɖimaɖitɔe be:
  - Nye ŋkɔe nye Auntie? Enye nukokoe!
  Eye nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la do ɣli be:
  - Mana miniti ewo wò be nàɖu nu! Àte ŋu aɖu nu, gake le agbɔsɔsɔ si sɔ me!
  Dominica bia kple alɔgbɔnukoko be:
  -Ðe wòle be dɔ nawu wò le aʋawɔɣia?
  Margarita ʋuʋu ta si le abe sika ene, si ƒe amadede le abe kele me dandelion ene:
  - Ẽ, aleke! Eye wòte ɖeɖi ame ŋu ŋutɔ!
  Nyɔnuvia te hadzidzi kple eƒe gbe si me kɔ be yeate gbe ɖe nɔnɔmea ƒe nublanuinya dzi.
  Esi nyɔnuvia nɔ ha dzim la, edzo le ʋɔ driba la dzi gɔ̃ hã. Eye wòdze ɣeɖuɖu gɔme le gbe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la dzi kple eƒe afɔ ƒuƒlu.
  Eye eƒe gbe nɔ keklẽm eye wòklẽna ale gbegbe:
  Míenye Komsomol me tɔwo, drɔ̃ekuku nyɔnuviwo, .
  Le dukɔ dzeani sia me tɔwo ƒe etsɔme ŋu...
  Ne míewɔ nuteƒe na Anyigba kple ɣletinyigba la, .
  Eye míeɖua dzi le aʋa sia si me afɔku le me!
  
  Woʋlia nya le asitsatsa ɖesiaɖe ŋu ɣemaɣi, .
  Dzo le bibim sesĩe le dzi ɖekakpui aɖe me...
  Nyɔnuviwo, ɖeko esia nya kpɔ ŋutɔ
  Mina míaʋu ʋɔtrua na yamenutome ƒe kekeme!
  
  Ame sia ame si nye ame la nye ame dzɔtsu
  Dzɔdzɔmeŋutinunya, menya be ana ŋusẽe...
  Xɔ dzinye se be míaƒe yɔyɔa nɔa ɖeka ɣesiaɣi, .
  Ale Habel ɖu dzi, eye Kain le aboyo me!
  
  Medi be nuŋeŋe gbogbo aɖe natsi, .
  Be ɣletinyigba la nadzi ɖe edzi...
  Ale be paradiso dzeani wɔnuku aɖe nava, .
  Eye xɔlɔ̃wɔwɔ sẽ wu ga!
  
  Míaɖu yamenutome, .
  Nyɔnuviwo ƒua du afɔ ƒuƒlu to tsiʋewo me...
  Kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene la le mía tame, .
  Ahomya kple vuvɔ mado vɔvɔ̃ na mí o!
  
  Xɔ dzinye se be míaƒe futɔwo mate ŋu aɖu mía dzi o, .
  Lãmetsi siwo nye gakpo kple dzobibi aɖe le dzia me...
  Eye gbɔgbɔ ƒe ŋusẽ, abe alesi nènye dzata ene, .
  Míakɔ aflaga la ɖe dzi, menyae!
  
  Amekae lɔ̃a nyɔnuvi siwo klẽna wu , .
  Edze tugbe le luʋɔ kple nɔnɔme siaa me...
  Dzra tu sesẽ aɖe ɖo, .
  Togbɔ be afɔku le wò futɔa ŋu hã!
  
  Menya be míaɖu dzi godoo, .
  Míawɔ ɖeka kple mía Dadanyigba tegbee...
  Le nyateƒe me la, xexe blibo aɖe si me ɣletiviwo le le mía ŋgɔ, .
  Amegbetɔ nazu nuwɔwɔ sesẽ!
  
  Fofonyigba ƒe kekeli si me eƒe liƒo gãawo mele o - .
  Ruby ɣletiviwo le dzo dam le ta dzi.
  Rus' tsɔ ŋutikɔkɔe makumaku tsyɔ eɖokui dzi - .
  Kalẽtɔ sesẽ la, si nye drayman la, ƒoa!
  
  Rowan ruby le emerald aŋgbawo me - .
  Safir klẽna le agble me , bli seƒoƒo...
  Meɖo nye susuwo ɖe wò, Russia - .
  Hɔ̃ si ƒe ta eve le dzodzom kple hadzidziwo!
  
  Le zãmu me la, dzonu nye sno ƒe daimɔnd, .
  Nusianu nyo le Dadanyigba gã la me!
  Anyigba da ami, ʋukawo le eŋu abe fu ene, .
  Ya fafɛa kplɔ snoa kplɔ dzoe!
  
  Le Russia ƒe nuto aɖe me la, tsikpe, nutrenuwo, .
  EME xɔlɔ̃ , tedziwo nye dzogbe ƒe sika.
  Dzoxɔxɔ le afisia ne sno ƒe ahomwo le ɣli dom, .
  Elabena míeléa Mawu ɖe míaƒe dzi me!
  
  Tsitsetse, melon kple akɔɖu tsina, .
  Eye le dzomeŋɔli ƒe teƒe aɖe la, èle du ƒum le skates dzi...
  Enyo, afikae nàte ŋu akpɔ dukɔ mawo tɔgbe le le xexeame?
  Afisi dukɔwo sẽ ŋu le woƒe asibidɛwo me alea gbegbe le!
  
  Le Russia la, wodo aʋawɔnuwo ƒe aʋadziɖuɖu ɖe dzi, .
  Le eme la, amegbetɔe nye eya ŋutɔ ƒe dzɔgbese Wɔla!
  Míate ŋu awɔ avu nyuie , .
  Ale be xaxa ƒe tsiɖɔɖɔ nagava Rus tɔ dzi o!
  
  Míaƒe nyɔnuwo dze tugbe, ame sia ame nya
  Eye ŋutsu sesẽ aɖeke meli si si dzideƒo le wu ema o!
  Fofonyigba, wòe nye paradiso ƒe nɔnɔme - .
  Mawu dziɖula ɖeka koe nye Ƒomea ƒe Aƒetɔ!
  
  Woada asi ɖe Orthodɔkstɔwo ƒe nɔnɔmetatawo dzi, .
  Aʋa si asrafo aɖe dzea egɔme...
  Míava aƒeme kple aboyonu dɔmenyotɔe, .
  Aŋutrɔdalaawo meto ƒoƒo aɖeke ŋu o, woƒoa woƒe futɔwo!
  
  Mina míana ŋutifafa kple dzidzɔ xexeame katã, .
  Eye mía kple Mawu míafɔ ame kukuwo ɖe tsitre!
  Le míaƒe Dada si megblẽna o ƒe ŋutikɔkɔe ta - .
  Míaɖu dzi godoo , menyae!
  Dominika hã fɔ eƒe hadzidziwo. Eye woɖu wo katã ɖekae, eye woƒe afɔ amama, siwo ƒe ŋutigbalẽ le dzo dam, siwo sesẽ la nɔ ʋuʋum henɔ ɣe ɖum.
  Emegbe Margarita ku kpẽa be:
  - Akaɖiwo tsi! Emae nye ema, nuɖuɣia wu enu.
  Ðevi aʋawɔlaawo dzo le kplɔ̃a dzi kple dzitsitsi. Le nyateƒe me la, aleke màte ŋu aɖui o ? Ne kreme ƒomevi vovovo gbogbo aɖewo ŋutɔŋutɔ li. Eye wòvivina ŋutɔ. Eye ice cream, abolomegba, abolo, pretzel, kple nu vivi kple nu vivi bubu siawo ƒe ʋeʋẽ doa dzidzɔ na ame eye wòhea ame ale gbegbe.
  Dominica ƒo nu kple ɣli be :
  - Mègaɖu nu wòagbɔ eme o ! Srɔ̃ alesi nàda asɔ!
  Margarita ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Nya amesiame be ame menye ha o! Eye ehiã be nàɖu nu le nunya me ŋutɔ.
  Ŋutsuvi kalẽtɔ Dobrynya, amesi ŋutɔ ɖu abolo wuieve teti koe nye ema eye wòtsɔ amadede vovovowo sisi ɖe eɖokui ŋu la, ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Esiawo katã wɔ nuku ŋutɔ! Gake ele be nànya ɣeyiɣi si nàdzudzɔ. Nuɖuɖu nyo, gake nuɖuɖu fũu akpa ya menyo o.
  Ŋutsuvi fiavi Oenomaus lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Wò futɔ vevitɔe nye wò dɔgbo. Gake ne wogblɔ be - tsɔ wò fiẽnuɖuɖu na futɔ la, esia mefia be nàtsɔe ŋutɔŋutɔ o!
  Dobrynya de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Gake le ŋkeke sesẽ aɖe megbe, alo aʋawɔwɔwo, alo hehexɔxɔ megbe la, ele be nàɖu nu nyuie! Ne menye nenema o la, ŋusẽ aɖeke manɔ anyi o.
  Dominica ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko hegblɔ be:
  - Nye ŋutɔ melɔ̃na be matsɔ protein la aƒu gbe ɖe notsi me hena fiẽnuɖuɖu eye manoe. Enaa dzidzeme ame, eye le zã me la, lãmekawo tsina eye womefiãna o. Enyo, cottage cheese si me tɔmelã le hena fiẽnuɖuɖu la naa lãmesẽ ŋutɔ. Kamedefefewɔlawo ƒe ŋutilã hiã protein.
  Wotu ɖevi aʋawɔlawo le mɔ aɖe nu. Eye wogadze azɔlizɔzɔ gɔme yi afakala vɔ̃ɖi Bastinda ƒe fiasã me. Anyigba si ƒo xlãe la yi edzi nɔ gbe damawo. Gake , zi alesi asrafoha sue si nye ɖekakpui, si nɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo me ke le la ɖem fia la, zi nenemae dzɔdzɔme yrɔna le míaƒe ŋkume tututu.
  Wonɔ tetem ɖe sisiblisiwo ƒe fiaɖuƒea ŋu, eye amesiawo nye aƒetɔ siwo gblẽa nu ŋutɔ.
  Be ɖevi-aʋawɔlawo nado dzidzɔ na wo ɖokui la, wodze hadzidzi gɔme eye wodze woƒe afɔwo ƒoƒo gɔme kple ŋusẽ geɖe wu:
  Elfia sea seƒoƒo abe gbe ene le fiawo te, .
  Seɖoƒe meli na o eye wònya kpɔ wu xexeame katã...
  Aʋadziɖuɖu ʋu akɔnta si seɖoƒe meli na o, .
  Míaƒe xɔse afɔ ɖe tsitre le Rodnovery !
  
  Fofonyigba ƒe gãnyenye, xɔe se, enye
  Neva eme be eƒe dzi lɔlɔ̃a nado ɖe dzi wu...
  Ale be xexeame katã ƒe dzidzɔkpɔkpɔ le
  Be Elfia nanɔ esi si xɔ tame sesẽ!
  
  De dzesii be míaƒe Elf dzona yia ŋgɔ, .
  Eye wòtso ƒutsotsoeawo kple eƒe akɔta...
  Gake ele be, míava le mɔ bubu nu, .
  Eye ame bubuwo hã anɔ anyi, xɔ dzinye se, ʋɔnudrɔ̃lawo!
  
  Xexe gã aɖe anɔ mía Dadanyigba la si, .
  Nusi le dzo dam kple kekeli si klẽna...
  Eye ƒo wo katã ta la, Elfrog nye luʋɔ ƒe legba, .
  Nusi trɔa dzomeŋɔli wòzua dzomeŋɔli!
  
  Ẽ, menyae, esesẽna na mí ŋutsuwo, .
  Gake miesubɔa Oenomai nuteƒewɔwɔtɔe ...
  Tɔdziʋua ƒo, tɔdziʋua gbã, .
  Eye le afi aɖe la, avu vɔ̃ɖi aɖe le ɣli dom ŋɔdzitɔe!
  
  Ao, míatsɔ Elf ana futɔ la o , .
  Míaƒe yiwo nye bladed, xɔ dzinye se, ɖaɖɛ wu...
  Míatsi tre eye míagaɖu dzi ake
  Eye migagblɔ nya dzodzrowo o, gbɔgbɔ vɔ̃wo!
  
  Afisiae míele kpekpem ɖo hena aʋawɔnuwo ɖeɖefia, .
  Dukɔ kɔkɔe si nya kpɔ wu esia mele xexeame katã o...
  Xɔ dzinye se, míaɖo míaƒe futɔwo ɖe dzomavɔ me, .
  Eye mía ŋutɔwo míatu paradiso, mienya, gɔ̃ hã!
  
  Ame aɖeke mate ŋu axe mɔ na mí o
  Míawoe nye Elves ƒe sɔdola gãwo...
  Ŋusẽ sia tɔgbe, aʋakɔ si dzi womate ŋu aɖu o, .
  Eye mina míana ɣletinyigba bliboa nakpɔ dzidzɔ geɖe wu!
  
  Mina míaɖe mía ɖokui afia xexeame le atsyɔ̃ɖoɖo me, .
  Mina míakɔ amadede adre ƒe aflaga ɖe dzi ɖe ɣletinyigba la dzi...
  Eye míakpɔ dzidzɔ, xɔ dzinye se, le afisiafi, .
  Le nyateƒe me la, wodzia kalẽwɔwɔwo!
  
  Taflatse de dzesii be elf ŋutifafa le asixɔxɔ gã aɖe me le afisiafi, .
  Eye akeke ta atraɖii...
  Eye amewo akpɔ dzidzɔ le Anyigba dzi, .
  Elabena ŋukpe aɖeke mele Fofonyigba la ŋu o!
  
  Solcesus gã la va la , .
  Viviti aɖeke manɔ míaƒe xexeame katã o...
  Eye ne amegbetɔ kple elf menye vɔvɔ̃nɔtɔwo o la, .
  Eƒe dzɔgbese enye ɣedzeƒe kple nuwɔwɔ!
  Esia nye hadzidzi si ka luʋɔ! Ha vivi aɖe si wɔ nuku ŋutɔ.
  Togbɔ be anyigba si ƒo xlãe va gblẽ ɖe edzi ŋutɔ hã - ati siwo me ʋuʋudedi le , gbe siwo wotso, nusianu gbã eye sisiblisi ƒe afɔti suesuesuewo tsyɔ edzi.
  Margarita de dzesii be:
  - Ẽ, mègakpɔ mɔ na nyui aɖeke tso sisiblisi siawo gbɔ o! Eye zerowo le ƒo xlãe godoo.
  Dominica tsɔ alɔgbɔnukoko si klẽna eye wònye yeye ale gbegbe la de dzesii, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Esia, le nyateƒe me la, ele be woakpɔ mɔ na! Nusianu va zu nusi me susu mele o akpa . Gake nukae nàte ŋu axɔ tso sisiblisi gbɔ - negbe ami si tso aɖuɖɔ me ko!
  Eye nyɔnuvi eveawo siaa do nukoko. Le ema megbe la, ɖeviwo ƒe ƒuƒoƒo bliboa dzi woƒe afɔ ƒuƒlu afɔɖeɖe ɖe edzi. Ŋutsuvi aʋawɔla eve ƒu du yi ŋgɔ eye woʋuʋu woƒe yiwo abe yaƒoƒomɔ̃wo ene.
  Eye ale ŋutsuvi kalẽtɔ siwo le akpa eveawo la lã sisiblisi gbãtɔ si lolo abe bulldog nyui ene. Esia nye aʋa sesẽ aɖe si nɔ edzi yim.
  Ðeviawo gadzi woƒe duƒuƒu ɖe edzi wu eye wodze duƒuƒu gɔme ŋutɔŋutɔ. Eye emegbe sisiblisiwo ƒe ha gã aɖe do ɖe ŋgɔ. Wo dometɔ tsitsitɔ ƒe lolome sɔ kple nyitsu nyui aɖe. Nyɔnuvi fefewɔla Dominika do sɔ yi aʋa dzi le ʋɔ driba aɖe dzi. Eye enɔ klalo be yeawɔ avu, gake eƒe ƒoƒo gbãtɔ si akunyawɔti la ƒoe la dze sisiblisi tsitsia dzi.
  Eye wòklẽ hetrɔ zu cheese tiatia aɖewo ƒe gotagome gã aɖe si me dowo le. Eye ʋeʋẽ lilili aɖe do tso eme ale gbegbe be sisiblisiwo ƒe susu dzo le ɖeviwo ƒe aʋalɔgoa dzi dzedze dzi eye wodze woƒe ŋgɔnɔla tsãtɔ si va zu nuɖuɖu vivi si vivina wu na sisiblisiwo ƒe ʋeʋẽ lilili ale gbegbe la dzi.
  Esia va zu nusi wɔ nuku ŋutɔ.
  Margarita de dzesii be:
  - Wò ŋutetewo le dzidzim ɖe edzi gaƒoƒo ɖesiaɖe! Eye esia, ele be magblɔ be, fa miamiamia ŋutɔ !
  Dominica ʋuʋu ta si le abe sika ene be:
  - Mate ŋu awɔ nu geɖe! Eye esiae nye nye dzixɔse gã aɖe! Eye ne medze egɔme la, ekema naneke maxe mɔ nam o.
  Eye nyɔnuvia xɔe eye wòtsɔ akunyawɔwɔ ƒe dzikedzo ƒo squad bubu. Eye tɔtrɔ bubuwo hã va.
  Akpɔkplɔ bla nanewo va zu tsitsetse gã siwo ŋu fli le siwo dzena abe ɖe wovivina ŋutɔ ene.
  Ðevi aʋawɔlawo dzi ha le haƒoƒo me be:
  Melon, akɔɖu, lu ƒe abolo, .
  Anyigba si dzi dɔmenyonyo le, si dzi nu dze edzi na...
  Eye wòbɔbɔ nɔ fiazikpui dzi le Elfiburg - .
  Fofo Fia Oenomai!
  Eye ale ɖevi-aʋawɔlawo wɔ avu kple gbetedziawo mlɔeba, eye mina míatso wo ɖe anyi madzudzɔmadzudzɔe. Eye aʋawɔlawo tsɔa ŋusẽ ʋuʋua woƒe yiwo . Eye nyɔnuviawo te tudada tso datiwo dzi. Wo dometɔ aɖewo nye elfwo, eye wobi ɖe tudada me ŋutɔ. Esia nye avuwɔwɔ ŋutɔŋutɔ vavã.
  Eye sisiblisiwo ƒe hatsotso bubu geɖe yia aʋa me. Wosina abe tɔsisi si me goglo ene.
  Dominica de dzesii be:
  - Ne míeƒo nu tso nu gbegblẽ kple nu gbegblẽ aɖe ŋu la, seselelãme aɖe nɔa anyi be seɖoƒe meli o!
  Margarita dzi ha kple alɔgbɔnukoko, gake ewɔ nublanui be:
  Viviti me aʋawɔlawo sesẽ vavã, .
  Vɔ̃ɖinyenye ɖua xexeame dzi evɔ menya xexlẽmea o...
  Ke miawo ya mienye Satana viwo, .
  Mègagbã Kristo ƒe ŋusẽ o!
  Dobrynya, si nɔ titim tso ʋɔ driba la gbɔ la, dze sisiblisiawo tsotso gɔme. Etsɔ yi eve wɔ esia zi ɖeka, eye le ŋutsuvia ƒe ʋuʋu kabakaba ta la, edze abe kɔfi tutumɔ̃ aɖe le dɔ wɔm ene. Afi siae amewo tsɔtsrɔ̃ ɖa dze egɔme tsoe.
  Oenomaus hã va kpe ɖe aʋa la ŋu. Ŋutsuvia tsɔ eƒe afɔbidɛwo lé sisiblisi ɖeka ƒe asike hetsɔe ƒu gbe ɖe evelia ŋu, eye wògbã ƒuwo. Emegbe edzi ha be:
  - Nye ŋusẽ gã la lolo, .
  Eye nyematsɔ ɖokuinye ana nye futɔwo gbeɖe o...
  Tso ŋutsuvia ƒe asibidɛ ƒe ƒoƒo me, .
  Akpɔkplɔ vɔ̃ɖi la adzo ayi ŋukpe me!
  Nyateƒee, ŋutsuvi fiavi la ɖea eɖokui fiana be yenye aʋawɔla sesẽ ŋutɔ le aʋawɔwɔ me.
  Dobrynya hã nye ŋusẽtɔ, lãmekawo le esi, togbɔ be ezã ŋutsuvi ƒe afɔwo eye, meŋlɔ yiwo be o hã . Eye wòte ŋlɔmiwɔwɔ ɖedzesi aɖe ɖeɖefia. Aleke gbegbe wo katã sesẽ eye ʋukɔkɔe nɔ wo domee nye si.
  Ŋutsuvia va zu amesi doa adã ŋutɔ eye wòwɔa avu, abe alesi wònɔ le sɔhɛ asrafoha la ƒe aʋawɔla bubuawo gome ene.
  Eye ŋutsuvia ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu la toa sisiblisiawo ƒe tagbɔ to eme tututu.
  Esia nye amewula eye le ɣeyiɣi ma ke me la, alɔgbɔnukoko le ŋutsuvia ƒe nuyiwo dzi .
  Dominica zãa eƒe akunyawɔwɔ ƒe ŋusẽ hena tɔtrɔ siwo kplɔe ɖo. Eye ewɔa dɔ vevie ŋutɔ.
  Aʋawɔla la ti kpo tso dzi henɔ tsatsam. Eye fifia ŋusẽ ƒe tɔsisi aɖe gadzo tso eƒe akunyawɔti la me ake. Eye wòƒo orc la.
  Enumake dzata si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la trɔna zua tsokolet marshmallow. Aleke gbegbee esia loloe ?
  Margarita bia kple alɔgbɔnukoko be:
  -Àte ŋu awɔ halvaa?
  Dominica ʋuʋu ta si le abe sika ene be:
  - Nyateƒee, mate ŋui! Eye anyo ŋutɔ!
  Eye nyɔnuvia ɖe asi le akunyawɔwɔ ƒe nutsotsowo ŋu tso eƒe asiwo kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo siaa me. Dzobibiwo ƒo orc-ha la. Eye anyitsi ƒe tɔsisi blibo aɖe si... Anyi la nɔ ɣie-aŋutiɖiɖi eye wònɔ ƒoƒom abe ƒutsotsoe ene.
  Margarita ɖo eŋu kple nukoko be:
  - Ènyaa, esia menye nusi tututu nèhiã o!
  Dominica ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi.
  - Nyateƒee, menye halva tututu o, gake vivi ŋutɔ hã!
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademadela la de dzesii be:
  - Halva nye nusi mebɔ o do ŋgɔ na aʋaa. Gake woɖu anyitsi le anyigbadzinɔɣi gɔ̃ hã.
  gaƒo afɔkpodzi ake , fifia ya ɖe sisiblisiwo ŋu, eye wòdzi ha be:
  Nyateƒee, nunana nyuitɔ kekeakee nye anyitsi, .
  Ŋutsuvia, ase nya sia gɔme ya...
  Vi aɖe gɔ̃ hã - teaspoon ɖeka, .
  Esia nyo xoxo, nyuie, tsɔ kpe ɖe ze blibo aɖe ŋu!
  Margarita hã ƒo afɔkpodzi, gbã kple akunyawɔti, eye emegbe wòtsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo, eye wòyi edzi be:
  Gake lɔlɔ̃tɔ, esia nye nusi wɔ nuku ŋutɔ, .
  Nu sia nu li alo meli o...
  Gake lɔlɔ̃tɔ, ɖeko nyemese nusi nye nya ɣaɣla la gɔme o, .
  Ne eli la, ekema edzo enumake!
  Gake ne èɖui la, ekema kuxi aɖeke maganɔ anyi o!
  Dominica xɔe eye wòtrɔ ƒo xlã ʋɔ driba la. Eƒe alɔgbɔnukoko va zu vɔ̃ɖi ale gbegbe, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, eva zu dzidzɔ. Nyɔnuvia se le eɖokui me be ŋusẽ gã aɖe le ye me. Eye emegbe ƒutsotsoe aɖe do tso eƒe akunyawɔti la me. Eye zi ɖeka la, sisiblisi akpe eve alo etɔ̃ trɔ zu lãgbalẽ vivi siwo wotsɔ lãmi wɔe. Eye akunyawɔti la ƒe ƒutsotsoe ɖeka gaɖe, eye sisiblisiwo trɔ zu tɔmelãwo.
  Gawu la, woƒe axadzinuɖuɖu vivina ŋutɔ, eye akɔɖu, ananas, kple atikutsetse bubu siwo vivi ŋutɔ la nɔa wo me. Eye nusianu vivina nukutɔe eye wòwɔ nuku ŋutɔ.
  Dominica dzi ha be:
  Nuɖuɖu siwo wotsɔ kpe ɖe eŋu la wɔ nuku ŋutɔ
  Nyɔnuviawo ƒe nu léa dzi na ame...
  Eye akaɖi ene klẽna, .
  Miƒo orc la ƒe nu me!
  Margarita de dzesii aɖaŋutɔe be:
  - Nuɖala nyui wɔa chops tso orcs kple rats me, kple esiwo woateŋu aɖu le ema me!
  Ŋutsuvi Dobrynya tsɔ kpe kpekpe aɖe ƒu gbe ɖe goblin la ƒe ŋgonu. Eto eƒe tagbɔ to eme tututu hedzi ha be:
  -Ne ènye freak alea la , .
  Maƒo afɔ na wò...
  Enyo, ke ne ènye blockhead ya ɖe, .
  Ekema ɖoɖo si me woawɔ dɔ le la sɔ gbe!
  . TA No. 11 lia.
  Dominika Dolfinova nɔviŋutsu trɔ ŋkɔ. Eye fifia eyɔ eɖokui be ame fafɛ ŋutɔ - Caligula. Eɖanye le bubudede fiagã si xɔ ŋkɔ vɔ̃ɖi ŋu me, alo kposɔ siwo le nutata si ku ɖe Dunno ŋu me dometɔ ɖeka ƒe ŋkɔ sɔsrɔ̃.
  Eye fifia ŋutsuvi si le avu wɔm si nye Caligula Dolphins tso nya me be ehiã be yeayi aɖadi nɔvianyɔnu. Gake afikae woadi eƒe ame si bu la le?
  Eye ŋutsuvia trɔ ɖe agbalẽ xɔŋkɔ ɖeka si ƒo nu tso akunyawɔwɔ ŋu la ŋu. Eya, meka ɖe gbɔgbɔyɔla kple afakala ƒomevi ɖesiaɖe dzi o.
  Gake nukata màdze agbagba be ye ŋutɔ yeage ɖe alɔ̃dɔdɔ me o. Gawu la, menye amegbetɔe fofoa nye o, eye ɖewohĩ eya ŋutɔ ƒe akunyawɔwɔ ƒe ŋutetewo le esi, eye wòle ɖoƒe si to vovo kura.
  Ŋutsuvi Caligula kplɔ Dolphins-awo eye wòbɔbɔ nɔ sofa la dzi le lotus ƒe nɔnɔme me. Eye wòdze agbagba be yeƒe susu nanɔ nu ŋu. Ðekakpui si nye sinimawɔla la tso eƒe afɔwo eye wòɖɔ eƒe akɔta ɖo. Eye ale ŋutsuvia nyrɔ eɖokui ɖe nane si ƒe tagbɔ gblẽ keŋkeŋ eye wòle amadede vovovowo me la me, henɔ agbagba dzem be yeadi Dominica.
  Alesi fefewɔƒea ƒe fefea loloe la ɖɔɖɔ sesẽ. Esi, vevietɔ, elfwo, orcs, goblins wɔ avu... Awudodo ƒe ɖeɖefia si me nyɔnuvi geɖe siwo tso dukɔ vovovowo me kple amamaɖeɖenuwɔna vovovowo le. Nukpɔkpɔa nya kpɔ eye wòwɔa dɔ ɖe ame dzi le eƒe gɔmedzedze, vevietɔ ne nyɔnuviawo tsɔ woƒe afɔ ƒuƒluwo ƒu gbe ɖe ke dzodzoe dzi alo le sno si le dzadzam la dzi.
  Wodzea wo dzi to yi kple akplɔwo ƒoƒo ɖe aʋawɔʋu ƒomevi vovovowo ƒe aʋawɔnuwo ŋu me. Eye ga lã wɔadãawo tsɔa dzobibi dzodzoewo ƒe yaƒoƒo ɖoa eŋu. Dzoa ƒe dzoxɔxɔ le sue eye nyɔnuviawo, siwo le ɣli dom la, fiã vie ko, eye wodoa ɣli si gbãa dzi na wo. Eye orc-hawo doa ɣli sesĩe wu, eye woƒe ŋgonu bang , bang, bang - confetti siwo ƒe amadede le vovovo la gbãna le ƒoƒoawo ta.
  Eye yameʋu eve siwo woɖo atsyɔ̃ na la ƒua du tso dziƒo, eye wogblẽa keteke dzeani siwo me atsyɔ̃ɖoɖo vovovowo le ƒe seƒoƒotsihewo ɖi.
  Nusi nye tagbɔsesẽtɔ kekeake, eye esia ate ŋu aƒo xɔa tame gɔ̃ hã tso eƒe ʋuƒoawo dzi, enye be wotsaka susumenuwo ƒe xexea kple ŋutinya me ame ŋutɔŋutɔwo, togbɔ be wotso ɣeyiɣi didi aɖe si va yi me hã.
  Stalin, le ɣeyiɣi sia me, le vome, esi wòɖe asi le nya ɣaɣla siwo mehiã o ŋu la, de dzesii be:
  - Luftwaffe ɖo kɔkɔƒe siwo de ŋgɔ wu le yameʋuɖoɖo me. Ne menye nenema o hã
  Ne èxlẽ disko , la, bɔmbdadaʋu si nye TA-700, si te ŋu tsɔa bɔmb tɔn blaatɔ̃ la, wɔ dɔ ɖe ame dzi vevie.
  Hitler tsɔ fewuɖuɖu gblɔ be:
  - Gake " Super Monster " si me tu si ƒe lolome nye milimeta 3200, si ƒe tukpewo ƒe kpekpeme tɔn alafa eve le, gakpɔtɔ nye asrafowo ƒe aɖaŋudɔ si ɖeke mesɔ kplii o.
  Emegbe Stalin do susua ɖa be woawɔ toast:
  - Eyata mina míano nu vaseɖe nyateƒe si wònye be nu bia aɖaŋudɔ ɖesiaɖe negbe asrafowo ƒe aɖaŋudɔ ko!
  Ɣeyiɣi kple dukɔwo katã ƒe ŋgɔnɔla gã la ɖu wein si wotre nu na hafi wodzi Yesu Kristo la kple dzidzɔ, eye xexeame Fuhrer no detsi tso atikutsetse blaasieke vɔ ewo me. Dzizizidziɖula eveawo siaa lé ŋku ɖe alesi tukpe aɖe si le dzodzom yi dzi ƒe mɔ tso yame kɔte le ŋkuléleɖenuŋumɔ̃a dzi ŋu. Ale si nàwɔ ase Russia nyɔnuvi ƒe gbe si me dzidzɔ le:
  - Geɖe ɖe ɣletinyigba dzi kpɔ dzidzedze.
  Eye asikpeƒoƒo si ɖi dziɖegbe tso tsitrenuawo katã - ewu enu! Amegbetɔ va le yamenutome mlɔeba, eye ameƒomevi gãtɔ kekeake siwo le Anyigba dzi teƒenɔlawoe wɔ esia - Russiatɔwo kple Germanytɔwo.
  Wotsɔ dzonu akpe geɖe siwo ƒe amadede nye dziŋgɔli ƒe amadede vovovowo kple vɔvɔli miliɔn geɖe ƒe keklẽ ta dziŋgɔlia katã tso dziŋgɔli yi dziŋgɔli me, esime wòdze abe napalm nyanyɛ aɖe kaka ɖe zã ƒe yamenutome ƒe nuŋlɔtsi dzi ene. At the same time , supernovae ɖekaɖeka siwo le dzo dam la trɔ zu nuŋɔŋlɔ siwo me kɔ - nyagbɔgblɔwo. Abe: "Dadanyigba kple Yamenutome", "Yi ŋgɔ yi Ɣletiviwo gbɔ", "Anyigba dzi Dukɔwo ƒe Ðekawɔwɔ"!
  Esia nye aɖaʋawɔwɔ ƒomevi aɖe vavã. Ðeko wònɔ abe ɖe fefe aɖe si de ŋgɔ wu xexeame katã eye wòwɔ nuku ŋutɔ la do ene. Ŋutinya bubu ƒomevi aɖe, afisi aʋa aɖeke menɔ Third Reich kple USSR dome o, eye wòva dze be efa ŋutɔ . Gake fifia esia medze nyuie tututu o, ne míagblɔe tufafatɔe.
  Ele be wòadi nɔvianyɔnu tsitsitɔ. Eye esiae nye ŋutsuvia ƒe dɔ vevitɔ, amesi wɔ akpa vevi aɖe le sinima siwo kplɔ wo nɔewo ɖo me xoxo, eye wòdze tugbe ŋutɔ eye lãmekawo le esi, eye lãmekawo ƒe gbɔdzɔe le abe tile ene.
  Eye ɖe wòle be ŋkɔ yeye si nye Caligula nahe ame geɖe ƒe susu hafi.
  Ŋutsuvia yi eƒe ŋugblededea dzi. Eye kasia mekpɔ nyɔnuvi aɖe, si dze tugbe abe mawudɔla ene, eye eƒe taɖa le ƒoƒom abe sika aŋgba ene. Edo eƒe asi ɖe ŋutsuvia gbɔ hegblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  - Dɔdasi vevi geɖewo le mía si míawu enu kpli wò!
  Ŋutsuvi Caligula bia kple alɔgbɔnukoko be:
  - Eye emegbe mate ŋu ake ɖe nɔvinyenyɔnu, si bu le teƒe aɖe si womenya o la ŋua?
  Nyɔnuvia ʋuʋu eƒe ɖa si le abe sika ene eye wòɖo eŋu kakaɖedzitɔe be:
  - Ɛ̃, ate ŋu adzɔ. Gake nɔviwònyɔnu le mesia sesẽ aɖe wɔm fifia - be yeaɖe vidzinu sesẽtɔ teƒenɔlawo katã, amesiwo dzi tsɔtsrɔ̃ ƒe ŋɔdzidoname le. Eye esesẽ ŋutɔ.
  Caligula Dolphins bia be:
  - Nukae nye wò ŋkɔ, eye amekae nènye?
  Nyɔnuvia ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko vivi be:
  - Nyee nye Margarita Korshunova, nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade si Nazitɔwo he ɖe ati ŋu, eye wofɔe ɖe tsitre fifia le xexe yeye aɖe me. Eye esiae nye nye dzɔgbese, be masubɔ nyuiwɔwɔ ahaɖe amewo.
  Ŋutsuvi fefewɔla la ʋuʋu ta be:
  - Mese egɔme na wò ŋutɔ. Eyata ɖe míele mawunyadɔgbededɔ vivi aɖewo wɔwɔ mea? Abe alesi wòle le sinimawo me ene, gake le nyateƒe mea?
  Margarita ʋuʋu ta be:
  - Ẽ, abe ɖe wònye nyateƒe ene! Gake mɔnukpɔkpɔwo le mía si ale gbegbe be mele be míavɔ̃ o.
  Caligula si tso Dolphins kple mɔɖela si nye akpaɖekedzimademadela Margarita mekpɔ ɣeyiɣi dzro nukpɔkpɔ wɔnuku la me ahaxɔe o, eye woge ɖe xexe yeyea me ŋutɔŋutɔ, eye wonɔ aʋawɔwɔ ƒe alɔ̃dɔdɔ ƒe nɔnɔme me!
  Margarita de dzesii be:
  - Aʋakɔ blibo aɖe le mía si fifia. Eye èse agbanɔamedzi si le mía kple wò dzi gɔme!
  Caligula ɖo eŋu kple kakaɖedzi be:
  - Nyateƒee, mese egɔme! Eye mele mɔ kpɔm be mava zu aʋafia si dze.
  Eye ŋutsuvia trɔ eƒe yi ɖaɖɛa.
  Míeɖu numeɖenu aɖe kaba eye míeƒu du yi ɖatu asrafowo. Ðe wòle be woayi Italy kaba ale si woate ŋui aɖatɔ dzo papanyenye ƒe fuwo hafi.
  Asrafoha la dze mɔ tso Vienna le kpẽkuku kple kpẽ gãwo ƒoƒo me. Afɔzɔlawo mekpɔ ɣeyiɣi te ɖe eŋu haɖe o eye sɔdolawo nɔ du dzi nɔ tsatsam. Sɔdola geɖe siwo tso dukɔ vovovo siwo ge ɖe Tsartɔwo ƒe Russia Fiaɖuƒea me. Esia na wòte ŋu tsɔ afɔkpodzi akpe ewo tu afɔ togbɛawo ƒe afɔtiwo. Cossacktɔ siwo le du dzi kple Tatartɔwo ƒe sɔdola siwo mesẽ o ƒu du yi ŋgɔ. Eyome ʋuʋu Polandtɔ ame ŋkutawo ƒe hatsotso siwo woɖo atsyɔ̃ na nyuie. Enyo, aƒetɔ dzetugbeawo dze abe ɖe woƒo wo nu ƒu na fia ƒe atsyã aɖe ene. Gawu la, amesiame dina be yeaƒo nɔvia ta le yeƒe awudodo ƒe atsyɔ̃ɖoɖo me, tso gakuku dzi va ɖo ka dzi. Teutonic sɔdola siwo do aʋawɔnuwo hã li. Woklɔa aʋawɔnuawo wòklẽna, wotsɔa sika alo klosalo ƒoa woe. Swedentɔ siwo do awu tɔxɛ aɖe hã li, eye Finlandtɔwo hã li. Janissaries siwo do sɔ kple Spagi, Arabtɔwo ƒe sɔdolawo.
  Eye dukɔwo ƒe aflaga kple aflagati geɖewo tso equator va ɖo Arctic Ƒua dzi. Eye kplu nenie ... Esiawoe nye ŋusẽ siwo dzi woɖu.
  Austriatɔwo hã va afisia , eye Germanytɔwo hã kpe ɖe wo ŋu. Míetsɔ mía ɖokui na hena todzizɔzɔa. Azɔ hã, Italy haha ƒe susua nye tetekpɔ gã aɖe. Dzɔdzɔme nye dɔmenyotɔ le afima eye ga gbogbo aɖe hã le eme! Abe nu nyui bubu siwo woate ŋu aƒo ƒu kple aŋetu ene.
  Caligula Tomboy la dzi ha be:
  Míaƒe aʋakɔa sẽ ŋu
  Ekpɔa xexeame ta...
  Enyo, ke ne aʋa aɖe dzɔ ɖe, .
  Menye míaƒe akpa dzie wòle o!
  Eye ŋutsuvia tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒo ɖe tsiʋea me. Nyateƒee, awu kpuiwo koe wòdo, elabena enɔ ʋuʋum kabakaba le aʋawɔwɔ ƒe alɔ̃dɔdɔ ƒe nɔnɔme me ale gbegbe be ɖeko eƒe awuwo xea mɔ na wo eye wovuvu.
  Margarita bia exɔlɔ̃ kple ehati tsɔtsrɔ̃la be:
  - Alo ɖewohĩ àdzi ha ŋutɔŋutɔa? Gawu la, tɔwò tututue!
  Ŋutsuvi fefewɔla la ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko si le abe amegãxi vi ene:
  - Nukae nèsusu, nyemate ŋui o?
  Eye Caligula si tso Dolphins la dze hadzidzi gɔme;
  Oo, xexe sia, èlé blanui ale gbegbe, .
  Aɖatsi ƒe atsiaƒu aɖe ko - atsiaƒu...
  Afikae luʋɔ ƒe ŋdɔ me ɣletivimefakaka le, .
  Ame kukuwo ƒe ɣlidodo ku drɔ̃e be yeaɖo Eden!
  
  Dziwo ƒe tsikpe, ƒuƒu siwo xɔ dzo, .
  Eye ŋuʋaʋã ƒe dzodzrowo ƒe dzoxɔxɔ si le bibim.
  Aleke gbegbe wònye nublanuimakpɔlae nye si, amesi nye ɖekakpui gɔ̃ hã le ŋutilã me, .
  Zãtsu wɔnublanui la ƒoa fefe le konyifafa me!
  
  Abe atiglinyi ƒe ʋuʋudedi ene, si nye nuwɔna ƒe gbɔgbɔ, .
  Eye yɔdo ƒe gbegblẽ tso dzimaɖitsitsiwo ta.
  Gake míate ŋui ne míewɔ ɖeka
  Miɖe ameawo le agadoa me!
  
  Ðe xexeame katã ƒe vɔ̃ɖinyenye ɖa, .
  Tutu fiƒodewo nye dzesi dziŋɔ aɖe .. .
  Míate ŋu atsɔ fukpekpe ƒe mɔxenuwo o, .
  Abosam netrɔ zu ke!
  
  Ɣletinyigba la atsɔ eƒe kɔsɔkɔsɔwo aƒu gbe kaba, .
  Gake madzo le ɣletinyigba dzi o.
  YI Mina míawɔ nu ɖe mía nɔewo ŋu anukwaretɔe
  Ekema dukɔ la atso!
  
  Àte ŋu afɔ vɔvɔ̃manɔmee, .
  Mègatutu ame bubuwo o...
  Ale be lãvi la nagaƒu tsi kple ami o, .
  Ale be mía dada nagatsi o!
  
  Míano nu vi aɖe ɖe ema ta, .
  Wein si vivina wu anyiwo ƒe anyitsi!
  Mina kuxiwo nanɔ anyi le nyateƒe me , .
  Gake akɔntabubu ƒe gaƒoƒoa meɖo o!
  
  Ekema míatu dziƒo paradiso, .
  Ðeviwo katã ase vivi tegbee.
  Míedzona abe aŋutrɔ ene yia dziƒo dzodzo me, .
  Drɔ̃e si me kɔ la va eme!
  Hadzidzia wu enu eye, kple esia la, atsu kple asi siwo le avu wɔm la ʋu tso Italy ƒe Alps-towo ƒe nɔnɔme me yi ...
  Aʋawɔtuwo nɔ wowóm, eye egbegbe tu geɖe wu nɔ tu dam. Afisiae nye Port Arthur, si nye du si ŋu nya wogblɔna le xotutuwo me. Eƒe anyidzedzee na Romanov-fiaƒomea kple Ŋutasẽdziɖuɖu bliboa ƒe anyidzedze. Ne ɖe mɔ̃ sesẽ sia nɔ anyi la, anye ne tɔtrɔ gã ma tɔgbe madzɔ o. Ne mede ɖeke o la, wowɔa toɣliɖeɖe vi aɖe eye wotsɔa woƒe akplɔwo kple akplɔwo mlɔa anyi. Gake dziɖuɖu si woɖu le afisiae na nudzɔdzɔ siwo kplɔ wo nɔewo ɖo siwo he October ƒe Tɔtrɔ Gã la vɛ.
  Ðe esia nyo loo alo vɔ̃a? Nuwɔna la xɔ asi ŋutɔ. Ame miliɔn geɖe siwo ŋu wowɔ nuvevii kple ame siwo ʋu yi dukɔ bubuwo me, gake emegbe la, dukɔa na eƒe ŋgɔyiyi kabakaba ŋutɔ.
  Ne exɔ ga gbogbo aɖe ŋutɔ hã la, Russiatɔwo ƒe xexlẽme dzi ɖe kpɔtɔ ame miliɔn alafa ɖeka.
  Abe alesi wogblɔnɛ ene la, ʋukɔkɔɖi na dɔnɔa da gbe le eŋu.
  Gake fifia mɔnukpɔkpɔ li, esi wògaxɔ Port Arthur ake ta, be wòatrɔ ŋutinya ɖe megbe eye wòazɔ ɖe fli tɔxɛ aɖe dzi. Le kpɔɖeŋu me, ne Romanovtɔwo lé ŋusẽ ɖe asi, eye le ɖokuitɔdidi ƒe gɔmeɖeɖea gɔ̃ hã me. Esia nye dzɔdzɔmeŋutinunya me nyakpakpa ya, gake edoa dzidzɔ na ame. Eyata le nyateƒe me la, nukae le Russia lalam ne wokpɔ tsarism ƒe gɔmeɖeɖea ta?? Stagnation, alo vice versa, aʋadziɖuɖu?? Ðe fiaɖuƒedziɖuɖu blibo ƒe ɖoɖoa awɔ dɔ nyuie wu Ɣetoɖoƒedukɔwo ƒe demokrasidziɖuɖuwoa? Nyateƒee, ƒe alafa blaeve vɔ ɖekɛlia me Russia kple Ɣetoɖoƒedukɔwo dome ƒomedodowo gblẽ ŋutɔ. Le ema megbe la, eva zu atsyã be woadi mɔ bubu siwo dzi woato axɔ ɖe Ɣetoɖoƒetɔwo ƒe sewɔtakpekpe me nɔnɔ teƒe. Nukpɔsusua do: demokrasi si dzi wokpɔna. Esiae nye esime wowɔa tiatia faa le se nu, gake le nyateƒe me la, woɖoa woƒe emetsonuwo do ŋgɔ. Gake dziɖuɖu ƒomevi sia meli ke o, eye akpa si le dzi ɖum, be wòalé eƒe nɔƒea me ɖe asi la, le demokrasi dzi ɖem kpɔtɔ xoxo to sedede me. Eye emegbe nusianu yia dzizizidziɖuɖu gbɔ, tsitretsiɖeŋulawo bu teƒenɔlawo le sewɔtakpekpea me xoxo.
  Eye emegbe wodzea ameteteɖeanyi kple ŋɔdzinuwɔwɔ ƒe mɔnu gɔme, alo, to vovo na ema la, tɔtrɔ kpata aɖe dzɔna, tso dziƒo, abe alesi wònɔ le Gorbachev ƒe dziɖuɣi ene, alo tso ete, si hã dzɔ wu zi ɖeka.
  Le Russia le Ŋutasẽdziɖuɖua ƒe ɣeyiɣia me la, nusianu nɔ bɔbɔe wu. Ŋusẽ blibo le fia la si: be wòawu ame, atsɔe ake, be wòade se. Ʋɔnudrɔ̃ƒe, dɔdzikpɔlawo kple sedede ƒe ŋusẽ kɔkɔtɔ kekeake le esi. Dukɔa ƒe Aɖaŋudeha aɖe li si me ame siwo fia la tia, amesiwo ɖoa aɖaŋu nɛ ko, eye amegã siwo wɔa fia ƒe lɔlɔ̃nu dzi hã li.
  Dukɔa ƒe Duma ɖo seɖoƒe na fiaɖuƒea ƒe dziɖuɖu blibo, si na gome si le fiagã la si be wòade se, eye le eƒe akpa aɖe me la, exɔ gazazã ƒe ɖoɖoa dzi kpɔkpɔ. Gake vevietɔ wu la, Duma ye va zu vidzidzi kple da na nugbeɖoɖo vovovowo. Esiae nye eƒe nu gbegblẽ!
  Aleke kee wòɖale o, nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela gɔ̃ hã metsi tre ɖe kpekpeɖeŋu nana fia la ŋu o. Margarita bia Caligula anyrawɔla la be:
  - Eyata tiatia la me kɔ, mina míadze edzi!
  Terminator ŋutsuvi ɖo eŋu be:
  - Tiatia bubu aɖeke meli o! Nyateƒee, míedzea ame dzi!
  Eye zitɔtɔ si nɔ lãɖeɖem la dze egɔme. Esi kerubi ŋutsuviawo tsɔ akunyawɔwɔ ƒe ŋutetewo ƒe kpekpeɖeŋu do du sesĩe le gaƒoƒo ɖeka me ta la, esi wometsɔ ɖeke le aʋawɔtuwo ƒe wowó kple tu siwo wotsɔna ƒoa tue me o kloe la, woge ɖe futɔwo ƒe hatsotso me. Dzɔgbenyuietɔe la, yame ƒe nɔnɔme hã medzɔ o, tsidzadza kple viviti do. Kuropatkin medɔ amewo ɖe aʋawɔƒea haɖe o. Eye wòwɔ tudada ƒe dzadzraɖo. To vovo na alesi ame geɖe xɔe se la, aʋafiagã kple aʋawɔnyawo gbɔ kpɔla tsãtɔ menye bometsitsi o. Kuropatkin dze agbagba be yealé be na asrafoawo ahawɔ aʋa le dzɔdzɔmeŋutinunya nu. Esiae na dzi ɖe le eƒo. Nyametsotsomawɔmawɔ, blewu, didi be woaƒo kakaɖedzitɔe, afɔɖeɖe le kpɔɖeŋu aɖe nu - na be aʋa si wowɔ kple Japantɔ kalẽtɔwo mekpɔ dzidzedze o. Eyata mehiã be woakpɔ mɔ be Suvorov ƒe amedzidzedze dzinɔameƒotɔe axɔ Port Arthur esime wònɔ ʋuʋum o. Nyateƒee, Kuropatkin ɖu dzi le esi le Nogi ƒe asrafoha ƒe ku megbe la, Japantɔwo, siwo hã metrɔ woƒe wɔwɔme o , lia ŋgɔ, hedze wo dzi ŋkume kple ŋkume ta koe. Eye esia wɔe be woɖe woƒe hatsotsowo ɖa eye wogbugbɔ ɖe megbe.
  Gake fifia Kuropatkin lé aʋawɔtuwo kple eya ŋutɔ tɔ siaa.
  Esia fia be àte ŋu awɔ tudada ŋkeke geɖe gɔ̃ hã, eye nàbu akɔnta le nusi nàwɔ ne Japantɔwo ƒe gbagbã ŋu. Eye esia togbɔ be Fiagã Nicholas de se si me kɔ be woadze mɔ̃ sesẽa dzi enumake ahawu aʋa si gblẽ nu le gaxɔa ŋu la nu hã.
  Le afisia la, Kuropatkin le agakpe kple teƒe sesẽ dome ya. Gake Port Arthur nye mɔ̃ sesẽ sesẽ aɖe, eye fifia si Japantɔwo va nɔ eme - te ekpɔ, tsɔe!
  Gake Margarita kple Caligula siwo tso Dolphins me, siwo tsɔ yiwo lã nu hetsɔ wo viwo ƒe afɔwo tsɔ woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒu gbe, gake wowɔa nu ablaɖeɖe abe ʋuʋudedi ene la, nɔ zɔzɔm to mɔ̃ sesẽawo dzi, eye woɖe asrafowo ɖa le wo ŋu. Gbã la, ele be nànya kɔkɔƒe siwo xɔ aƒe ɖe wo me eye emegbe wòanya wɔ be nàʋu mɔ na asrafoha siwo le ame dzi dzem la.
  Esi Margarita nɔ samurai lãm la, egblɔ aɖaŋutɔe be:
  - Zi geɖe la, wowɔa avu ɖe ŋgɔyiyi ta, gake mí, eva dze be, edze abe míele avu wɔm ɖe megbedede ta ene!
  Caligula ŋutsuvia ko alɔgbɔnu be:
  - Èle gbɔgblɔm be mɔ̃ sesẽ sia gbugbɔgaxɔ ado ŋusẽ Autocracy ƒe nɔƒea?
  Eye etsɔ yiwo wɔ aɖaŋu gbogbo aɖewo siwo kplɔ wo nɔewo ɖo. Aleae wotsɔa eƒe yiwo yinae.
  Eye ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒluwo ƒo ta, kɔ, kple ƒuwo.
  Margarita, si nɔ ʋu si tso eƒe nuyiwo me si kaka fũ tso eƒe asiwo kple afɔwo ƒe ƒoƒo kabakaba me la, ɖo kpe edzi be:
  - Ne mede ɖeke o la, nenema gɔ̃ hã! Le nyateƒe me la, edze ƒã be fia si ɖu dzi le aʋawɔwɔwo me la va lɔ̃a nu. Ne mede ɖeke o la, hena ɣeyiɣi aɖe ya teti. Emegbe woŋlɔa aʋadziɖuɖua be, eye wohea ame mamã dedie, alo ame tsɛwo, yia dɔwɔwɔ ƒe ɖoɖo si mebɔ o me. - The partisan girl with one kick , esi wòƒo Japantɔ ade zi ɖeka, eye woawo ŋutɔ ƒe bayonet to eve tso tutu sesẽ aɖe me, egblɔ kpee. - Ðewohĩ ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe gbɔɖeme koe esia nye!
  Eye wògaʋuʋu eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, eye wòɖu ɣe si le dodom ƒe anyigba dzi aʋawɔla atɔ̃ dzi, eye asrafomegã etɔ̃ hã nɔ wo dome.
  Ŋutsuvi afɔ ƒuƒlu aɖe si do awu kpui aɖe, si le Japantɔwo lãm abe kakɛ ene, Caligula de dzesii le susu me be:
  - Le aʋadziɖuɖua megbe la, ganyawo ƒe ŋgɔyiyi kabakaba adze egɔme le Russia. Esia fia be amewo anɔ agbe nyuie wu, eye tɔtrɔ kpata ƒe seselelãmewo aɖiɖi.
  Ðekakpui aʋawɔla la ƒo tu la ale gbegbe be samurai-srafo wuieve dzo dze anyigba . Terminator ŋutsuvi gblɔ kpee. - Zi geɖe la, amewo wɔa ʋunyaʋunya le dɔwuame ta!
  Margarita, si nɔ ƒu aɖe ƒom tso taɖu si wotso me tso eƒe nu me, eye ʋuʋudedia ƒo Japan-srafo etɔ̃ la, ƒe akpa aɖe koe lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Le nyateƒe me la, esia menye nyateƒe o! Ẽ, zi geɖe la, ganyawo ƒe nɔnɔme si le gbegblẽm ɖe edzi ye ʋãa tɔtrɔ kpatawo kple ʋunyaʋunyawɔwɔ, gake ... Le nyateƒe me la , Decembristtɔwo meyi afɔɖeɖe dzi le woawo ŋutɔ ƒe ahedada ta o.
  Emegbe ŋutsuvi aʋawɔla Caligula, si wɔ kpakpaluʋui ƒe ʋuʋu eye wòtso Japantɔwo ƒe ta wuieve vɔ la, elɔ̃ ɖe edzi be:
  - Enyo, menye le ahedada ta o! - Ðekakpui aʋawɔla la lã tudala gbogbo aɖewo eye wòtsɔe kpee. - Menye ɣesiaɣie viɖe le eŋu be nàbu tame kple wò dɔgbo o!
  Margarita ɖɔe ɖo, eye wòyi edzi nɔ lãlãm ŋutasesẽtɔe, ale be Japantɔwo ƒe abɔwo kaka be:
  - Ne míagblɔe tututu la, tamebubu kple wò dɔgbo meɖea vi gbeɖe o!
  Caligula tomboy si le afisia lɔ̃ ɖe edzi, etso samuraiawo hetsɔ woƒe ta siwo ŋu gakuku le la ƒu gbe ɖe akpa vovovowo, eye wòtsɔ didi vevie be:
  - Èto nyateƒe alafa ɖeka le alafa me! Naneke meli si ŋu woatsi tre ɖo o!
  Aʋawɔla kple mɔɖela ŋutɔŋutɔ si nye akpaɖekedzimademadela, eye gawu la, fiavinyɔnu si ƒe dzi dze eme wu, esi wòxɔ dzesideŋkɔ sia ɖe eƒe subɔsubɔdɔwo ta le akunyawɔwɔ ƒe xexeawo dometɔ ɖeka me ta la, do ɣli be:
  - Eye míaɖe amia ɖa le mía ɖokui ŋu! Nenemae wòanye - banzai !
  Caligula ƒe nublanuikpɔkpɔ alo dzudzɔ manɔmee la, etsɔ yi lãm henɔ Japangbe gbãm kple eƒe afɔwo , dzi ha gɔ̃ hã be:
  Menye dzodzroe wodɔm ɖe Rus gbɔ o, .
  He amenuveve vɛ na wò!
  Kpuie ko la,! Kpuie ko la,!
  Kpuie ko la - zi ɖoɖoe!
  Eye le nya mawo tɔgbe megbe la, ʋua ganɔ sisim sesĩe wu. Nyateƒee, ewɔ nublanui na Japantɔwo. Dukɔa nye dɔsesẽwɔla eye wòdze kafukafu, gake edze anyi ɖe nutunu te eye fifia ele nu ƒom vaseɖe esime wòtɔ te. Nuka tututue adzɔ - wɔ alo wɔ, nyabiasewo ƒe nyabiase!
  Nyɔnuvi Margarita si nye akpaɖekedzimademadela si metsɔ afɔ ƒuƒlu o, si ƒo tu gbogbo aɖewo le sɛkɛnd ɖeka me eye wònɔ to yim sesĩe, nɔ ame kuku siwo wogbã la kakam, ɖe mɔ̃ sesẽ si kplɔe ɖo dzi la, ɖe gbeƒãe, tsɔ eƒe afɔ ʋu yi samurai si kplɔe ɖo le aɖu me gbɔ, eye wòtsɔ nyagbɔgblɔ si sɔ nukutɔe be:
  -Aʋawɔwɔ nye nusi mebɔ o, si wotsɔ susu kɔkɔwo wɔe!
  Caligula, ŋutsuvi fefewɔla si ʋãna kabakaba vie gɔ̃ hã wu eƒe ahiãvi eye tso eƒe akɔta amama si ŋu lãmekawo ƒe tile le la, tsidzadza klɔ ʋu kple ƒu kakɛwo ɖa la yi edzi be:
  - Aʋawɔwɔ ɖea fu na ŋutilã, gake edea dzi ƒo na gbɔgbɔ!
  Margarita wɔ somersaults ƒe ƒuƒoƒo aɖe, si tso Japantɔwo me, eye wòdzi nyagbɔgblɔ aɖe tso ƒe alafa blaadrelia ƒe ƒe blaadreawo me ha aɖe si xɔ ŋkɔ ŋutɔ me:
  - Dzidzɔkpɔkpɔ, amenuveve kple plasticity! General , ŋusẽdodo, dzideƒoname vevie, fɔ tso aba dzi eye nàwɔ kamedede!
  Caligula Dolphins, si ƒoƒo tso eƒe afɔ si me lãmekawo le gbɔ va ɖo akɔta la zi Japantɔwo ƒe asrafomegã dzi be wòadzo to yame eye wògbã tu eve siwo tsi tre ɖe xɔ kɔkɔa dzi enumake. Mɔ̃memi lã wɔadã siwo le ta ƒom kplɔ, to ŋusẽmanɔmanɔ me, le gegem, ƒo woawo ŋutɔ tɔ , le fliawo lãm ɖe anyi. Terminator ŋutsuvi la bɔbɔ be:
  - Kpeɖeŋutɔ, ŋku kpui , gake medi be manye gbãtɔ! Eye menye ɖeko medi ko o, ke mawɔe hã!
  Margarita, si tsɔ tu siwo wowɔ le USA tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu nɔ xɔ kɔkɔ bubu ƒom esime wònɔ titim la, de dzesii le susu me be:
  - Megblẽ be woanye gbãtɔ o, kakaɖedzitɔe, gake mele be woaɖa bɔlawo tso megbe o!
  Ŋutsuvi fefewɔla Caligula, si tsɔ eƒe asibidɛ ƒuƒluwo ƒu gbe, shimosa si wó ŋutɔ la wó, si na samuraitɔwo kaka la gblɔ be:
  - Ame si ɖaa bɔlwo zã kple keli la maɖe mɔ be woaɖu ye agbagbee o!
  Margarita ko alɔgbɔnu eye wòti kpo hetsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒo ɖe tu si wotsɔna tua tu ƒe ga la me. Ga si mexɔ dzo o la trɔna yia megbe, eye Japan-srafomegãwo dzona ɖe anyigba, woƒe abɔ kple afɔ siwo do afɔkpawo le ʋuʋum. Le nyateƒe me la, wodze abe nudzodzoewo ene.
  Margarita ƒo nu le afisia hã be:
  - Azɔlizɔla ate ŋu ado "afɔkpa" si ŋu afɔkpodzi le gɔ̃ hã!
  Caligula si nye adzodala, si hã tsɔ tu ƒu gbe le titri me eye wòna amesiame dzo dzo la, de dzesii be:
  - "Boots" metsɔa afɔkpa dea ame si si ahɔhɔ̃ mele be wòakɔ afɔkpa o la ŋu o!
  Margarita ɖo eŋu esi wògatrɔ ake eye wòtso Japantɔwo ƒe hatsotso blibo aɖe. Terminator nyɔnuvia klẽ le afisia hã:
  - Nukutɔe la, anukwareɖila geɖe le tatɔwo dome, gake ame ʋɛ aɖewo koe le wo dome siwo ate ŋu awɔ ayemɔ ayemɔ manɔmee le woƒe dɔwɔwɔ ƒe tsitsi me!
  Caligula nɔ tsatsam abe abi si le etame ene, eƒo Japantɔwo ɖe anyi hetso wo, eye wòka ɖe edzi le mɔ si sɔ nu be:
  - Dunyahela ƒoa fefe le dzɔdzɔenyenye me zi alesi tomenukulawo ɖiɖi yi tomenukuƒe le awu ɣi me, eye nusi ʋãnɛ la sɔ: be woaɖe gakpekpeɖeŋuwo ɖa be woatsɔ aklɔ ŋkɔ si ŋu ɖiƒoƒo le!
  Margarita ɖo nya sia ŋu, eye wòʋuʋu ʋu tso eƒe taɖa me be:
  -Dunyahela, enye alakpatɔ le agbe me eye alakpanuwɔla le nuwɔna me, gake ku le dzɔdzɔe na ameflula sia gɔ̃ hã!
  Terminator ŋutsuvi la gbã Japantɔwo ƒe tu aɖe, eye wògbã Ɣe si le dodom ƒe Fiaɖuƒea ƒe asrafo blaeve vɔ eve ƒe ƒuwo, eye wòɖo eŋu be:
  - Ku nye anukwareɖila le esi wòvana ɣesiaɣi ta, gake enye ɖokuitɔdidi le eƒe sasrãkpɔɣi tiatia me!
  Port Arthur nye du gã aɖe, eye ametakpɔnu geɖewo le eme. Eyata nublanuitɔe kple dzɔgbenyuietɔe la, ɣeyiɣi sɔ gbɔ na aʋawɔlawo be woawɔ avu.
  Ŋutsuvi aʋawɔla Caligula, si tsɔ yiwo lã aʋawɔlawo, tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ tsɔtsrɔ̃ ƒe pea gɔ̃ hã ƒu gbe, nɔ samurai la vuvum la, dzi ha be:
  - Aleke nyemedze agbagba o, aleke nyemedze agbagba o! Mehiã be ame aɖe nɔ afima be yeawɔ avu o!
  Margarita, si nɔ asrafo ƒe vi bubu siwo nɔ kukum le nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela aɖe si nɔ keklẽm abe dzikedzo ene ƒe ƒoƒo te la lãm la, de dzesii be:
  - Eye vaseɖe afi aɖe la, mía ŋutɔwo míele dzre biam. Le nyateƒe me la, lɔ̃ ɖe edzi, Caligula, ɖe nèdi be yeayi Port Arthura?
  Sɔhɛ terminator la gblɔ anukwaretɔe be:
  - Le dzɔdzɔme nu! Esiae nye nye didi vevie wu.
  Margarita, nyɔnuvi si le akpaɖekedzimademade me, si gatso Japantɔwo abe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene la, ko alɔgbɔnu be:
  - Enyo, ẽ! Ðe Russia tso dziɖuɖu si dze wo dzi wu le míaƒe dukɔa ƒe aʋawɔwɔwo ƒe ƒe akpe ɖeka ƒe ŋutinya bliboa me la me!
  Ŋutsuvi Caligula lã Japantɔ blaeve vɔ eve kple ʋuʋudedi eve aɖewo, ɖɔ eƒe zɔhɛa ɖo:
  - Ðewohĩ dziɖuɖu si dze wo dzi wue nye aʋa gbãtɔ si wowɔ kple Chechnya.
  Margarita ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe esia dzi, eye wòna lãɖeɖea na kabakaba gɔ̃ hã:
  - Ðikekemanɔmee la,! Tsitretsiɖeŋula si míeda la gbɔdzɔ akpa! Chechnya ma ƒe akpa gãtɔ nɔ afima, eye wo dometɔ afã gɔ̃ hã ʋli mía ta.
  Caligula tomboy la ko alɔgbɔnu, henɔ agbagba dzem be yeado ŋgɔ na yeƒe zɔhɛ le tsɔtsrɔ̃ ƒe ɖoɖoa me:
  - Aleke Moska ƒoa ɣli ɖe sɔ aɖe ŋui!
  Margarita tsɔ nunya de dzesii le esia ŋu, eye wògaʋuʋu ƒu kple ʋu kakɛ siwo le eƒe taɖa me siwo ƒe amadede nye sno kple sika si kaka, eye wòyi edzi tsrɔ̃ Japantɔ kalẽtɔ siwo medi be yewoatsɔ yewo ɖokui ana o, kple ŋusẽ si le dzidzim ɖe edzi, kple asi kple afɔ:
  - Ne asrafowo kple ameawo medi be yewoawɔ aʋa o la, ekema nukunu mawo tɔgbe dzɔna. Eye le Chechnya-ʋa gbãtɔ me, kple le Russia kple Japan ƒe aʋawɔwɔ me.
  Wozi Caligula si nye Dolphins dzi, esime wòle samuraitɔwo tsrɔ̃m, be wòalɔ̃ ɖe edzi be:
  - Èto nyateƒe! Nublanuitɔe la, Russiatɔwo medi be yewoawɔ avu kple Japantɔwo o. - Eye ɖekakpui aʋawɔla la, si gblẽ samurai-ha blibo aɖe ɖi eye wotso woƒe ta la, gblɔ kpee be:
  - Gake le mía ŋutɔwo me la, nukunu aɖe do, si ana míaɖu aʋa si melɔ̃na o la dzi. Enye kpɔɖeŋu gɔ̃ hã be le aʋa si me fia aɖeke mele o me la, kerubiwo kpena ɖe ame ŋu!
  Margarita, si nɔ ʋu ƒom tso eƒe nuyiwo me eye wònɔ aŋe siwo me aɖi le ƒom kple eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu, nɔ Japantɔwo ƒom vaseɖe ku me la, de dzesii be:
  - Eye ke hã nudede eme etɔ̃lia le míaƒe akpa dzi hiã!
  Caligula ŋutsuvia, esi wògblẽ ame kukuwo ƒe fli bubu si wotso ɖe kakɛwo me ɖi, ɖikeke aɖeke mele eŋu etɔxɛe o ta la, ebia be:
  -Èka ɖe esia dzia?
  Ðekakpui aʋawɔla la, esi wòwu Japantɔwo tsɔtsrɔ̃ ɖa nu le Port Arthur la, tsɔ hũɖeɖe ɖo kpe edzi be:
  - Le atsiaƒu dzi la, Togo sesẽ akpa. Eye aʋafia ka ƒomevie, alo ne míagblɔe tututu la, ƒudzisrafowo ƒe amegã Rozhdestvensky, nye nusi wonya nyuie ŋutɔ nublanuitɔe. Anɔ eme be ɖeviwo bi ɖe ƒudzimɔzɔzɔ ƒe mɔnuwo me wu gɔ̃ hã!
  Wozi Caligula, amesi lãa samurai la nublanuimakpɔmakpɔe dzi be wòalɔ̃ ɖe nya si dze ƒãa dzi :
  - Nyateƒee, ne ame abe Rozhdestvensky ene, xɔ aʋawɔʋu adre bubu siwo wotu le Argentina gɔ̃ hã, eye wòdzra Pasifik-ʋu gbãtɔ ƒe meli siwo wodo ɖe dzi tso ete la ɖo la, ame mate ŋu aɖo ŋu ɖe aʋadziɖuɖu ŋu o. Vevietɔ ne èɖo ŋku edzi be Russiatɔwo ƒe meli blaatɔ̃ vɔ ɖeka wɔ aʋa le Tsushima, eye Japantɔwo ƒe meli si gblẽa nu ɖeka koe nyrɔ!
  Margarita, le dzidzɔ me, gbã tu la ƒe ʋuƒo, eye wògatsɔ Japantɔ ene ƒe yi ʋuʋu ake, eye wòtsɔ aŋe ɖaɖɛ si me ame etɔ̃ bubuwo le la gblɔ kpee be:
  Togo si mebɔ o eye wòɖua lã la ate ŋu axe mɔ na ƒudzisrafomegã kalẽtɔ la ƒe aʋawɔha la nyuie hafi ava ɖo aʋawɔƒea . Le go sia me la, Rozhdestvensky ƒudziʋawɔʋuwo ƒe nɔƒe sesẽ ŋutɔ.
  Caligula tomboy, si tsɔ eƒe afɔwo ƒu gbe abe boso tɔ ene, si nye aŋɔ bubu si wu Japantɔwo abe tomebɔmb ene la, tsɔ fewuɖuɖu gblɔ be:
  Abe Swedentɔ aɖe si te ɖe Poltava ŋu ene la, .
  Rozhdestvensky ge ɖe kuxi me...
  Edze abe dzi le eƒo ene
  Le nyateƒe me la, esia to vovo na ema!
  Nyɔnuvi si le akpaɖekedzimademade me, si yi edzi nɔ futɔa gbãm kple ŋusẽ si dzi ɖe edzi zi gbɔ zi eve, eye wògblẽ ame kuku gbogbo aɖewo ɖi, le susu kple akɔntabubu nu la, de dzesii be:
  - Ne mèɖu Japan dzi le ƒua dzi o la, ekema samurai dzimesesẽtɔ la awɔ aʋa ɣeyiɣi didi aɖe, eye Russia fiakuku ƒe kesinɔnu ƒuƒlu xoxo, eye ameawo le ƒuƒlu. Ele be míawu aʋa la nu kaba kple aʋadziɖuɖu si ɖi hoo. Ne menye nenema o la, tɔtrɔ kpata aɖe ava eye sewɔtakpekpe si ɖewohĩ mahiã o eye wòagblẽ nu le Russia gɔ̃ hã ŋu la ado!
  Caligula, si nye fefewɔla-ŋutsuvi la, tsɔ abɔta ƒo Japantɔwo ƒe aʋafiagã la eye wòna wòdzo yi to kɔkɔwo, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, eƒo ŋutsu etɔ̃ siwo tsɔ nutsyɔnu ɖe mo ɖa siwo nɔ agbagba dzem be yewoatsɔ bɔmbdadamɔ̃ xoxo aɖe ade dɔwɔwɔ me gake medze edzi o. Terminator ŋutsuvi gblɔ be:
  - Ne ɣeyiɣi sɔ gbɔ la, afikae woayi?
  Margarita, si nɔ Japantɔwo lãm wozu kakɛwo kple ʋunyaʋunyawɔwɔ la, de dzesii kple vɔvɔ̃ si dze ƒã be:
  - Kuxi aɖe le afisia. Fifia míele ʋuʋum alea tso mɔ̃ sesẽ me yi mɔ̃ sesẽ me. Ke atsiaƒu ya ɖe?
  Tomboy Caligula ko alɔgbɔnu eye wòɖe dzo aɖe si le eƒe ŋkuwo dzi si dze tudzraɖoƒea. Wowó si na Japan-srafowo ƒe aʋalɔgo blibo aɖe ƒu gbe ɖe yame.
  Ŋutsuvi fefewɔla la do ɣli le gbeɖiɖia ta be:
  - Naneke tɔxɛ aɖeke meli o! Le míaƒe data me la, míeƒua tsi nyuie, míanyrɔ kple yiwo o. Aƒu tsi tso aʋawɔmeli me ayi aʋawɔmeli me, eye wòakɔ ʋua ƒe akpatawo me!
  Margarita, amesi ƒe yiwo, abe lãgbalẽŋudɔwɔnu ɖaɖɛ ene, lã asrafo gbogbo aɖewo, kalẽtɔ, gake wole kukum le susumanɔmee la, ko alɔgbɔnu kple aɖu ɖaɖɛ siwo le keklẽm wu gɔ̃ hã tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  - Wòe nye tamebubu ƒe amegã godoo!
  Caligula of the Dolphins, si nɔ Japantɔwo ƒom abe kɔmpiuta dzi fefe ene, ɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Ne míetsɔ tamebubu ƒe duƒuƒu la, ekema le nyateƒe me la, míesɔ kplii o !
  Terminator nyɔnuvia lɔ̃ ɖe esia dzi, eye be wòaka ɖe edzi la, ezɔ to samuraitɔwo ƒe aʋalɔgo blibo aɖe me.
  Eye wògblẽ mɔ aɖe si dzi ʋu yɔ fũu si dzi nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒlu siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe ƒe dzesiwo le la ɖi.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, egblɔ be:
  - Eye ŋutilãawo ƒe duƒuƒu, si ɖe dzesi wu sã!
  Ele be miate ŋu ada asɔ ɖekae, eye miaƒu du sesĩe alea, eye miagadze anyi o. Caligula si nye adzodala la kpɔa dzidzedze wu alo wu nenema. Le goawo katã me la, le nukpɔsusu nu la, mele be ɖokuitɔdidi si me dukplɔse aɖeke mele o nanɔ Russia tegbee o. Ɣetoɖoƒedukɔwo ƒe kpɔɖeŋu kple woƒe sewɔtakpekpewo xɔa ame akpa. Ne míagblɔ nyateƒe si wònye be menye le ganyawo me ɖeɖeko me o, ke boŋ le dunyahehe hã me la, ame ŋkutawo di be yewoawɔ yewoƒe ŋusẽ ŋudɔ o. Fifia ya wole xɔlɔ̃wɔwɔ me kple ɖokuitɔdila la wu alo wu nenema, eye aʋadziɖuɖu si anya nɔ anyi le Pasifik Ƒua me kple kekeɖenudɔ si kplɔe ɖo yi China ado ŋusẽ xɔlɔ̃wɔwɔ sia ɣeyiɣi didi aɖe. Le mɔa nu la, Russia kple Japan ƒe aʋawɔwɔa hã le vevie ŋutɔ le ɣeyiɣi didi ƒe nukpɔsusu nu. Russia Dzĩ ƒe wɔwɔ kple menye Manchuria ɖeɖeko ƒe gomekpɔkpɔ le eme o, ke China ƒe nuto bubuwo hã dede eme ate ŋu ana Dziƒofiaɖuƒea ma mamlɛtɔ. Esia fia be Chinatɔwo ƒe gã sesẽ si nɔ anyi le ƒe alafa blaeve vɔ ɖekɛlia me, si gblɔna be yenye Ŋusẽ Gãtɔ kple xexeame katã ƒe dziɖuɖu la mate ŋu anɔ anyi abe dukɔ ene o.
  Eye anɔ eme godoo be October ƒe Tɔtrɔ Kpata manɔmee la, xexeame katã ƒe dutanyigbadziɖuɖu ƒe ɖoɖoa ƒe mumu madzɔ o. Xexeame anye esi me susu le wu eye wòanɔ dedie wu le ƒe alafa blaeve vɔ ɖekɛlia me, esime dukɔ siwo wu alafa eve le ɣletinyigba sue aɖe dzi. Ke boŋ fiaɖuƒe geɖe ado mo ɖa, ɖewohĩ Russiatɔwo tɔ gɔ̃ hã ava zu esi ŋu ŋusẽ le wu, alo esi keke ta wu ya teti.
  Mesesẽ nenema gbegbe be woakpɔ nusi adzɔ ne woɖu Japan dzi do ŋgɔ o. Anɔ eme godoo be , Germany, si ta Russia-srafowo ava zu ŋusẽ gã aɖe ɖo la made afɔku me be yeaɖe gbeƒã aʋawɔwɔ ɖe Russia ŋu o. Gake ɖewohĩ adi be woawɔ aʋa le akpa ɖeka, si adze Belgium kple France dzi.
  Gake Tsar Nicholas le ale gbegbe be ate ŋu adze megbe , abe alesi wòdzɔ le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me ene, nyuie. Enyo, ne mede ɖeke o la, ale be Germanytɔ adãwɔlawo nagasẽ ŋu akpa o.
  Emegbe Xexemeʋa Gbãtɔ gadzɔ ake. Russia ate ŋu anye Chinatɔwo ƒe mamãwo kple Pacific Ƒudziʋawɔʋu sesẽ aɖe le ŋgɔgbe, si anye kpeɖeŋutɔ, gake ... Le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me la, Japan wɔ aʋa le Entente ƒe akpa dzi, le mɔnu bubu ma ke nu la, Ɣe si le dodom ƒe Anyigba ate ŋu aɖee afia hlɔ̃biabia ƒe didi. Eye emegbe míakpɔ ŋgɔgbe evelia le ɣedzeƒe gome. Eye esia menye nu gã aɖeke o .
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, ame mate ŋu akpɔ mɔ be ŋusẽ ado ŋusẽ Russia-srafowo ɖedzesi aɖe o, ne wotsɔe sɔ kple Ŋutinya Nyateƒetɔ. Togbɔ be le nyateƒe me la, ganyawo ƒe nyonyo kabakaba ate ŋu adze egɔme do ŋgɔ, menye le ƒe 1909 me o, ke boŋ le ƒe 1906 me, eye wòagasẽ wu gɔ̃ hã. Le nyateƒe me la, Russia ƒe aʋadziɖuɖua ate ŋu ado ŋusẽ duta kple dukɔa me gadelawo siaa ƒe xɔse ɖe dziɖuɖu si le dzi ɖum la ŋu, eye ga si ava la asɔ gbɔ wu alesi wòle ŋutɔŋutɔ.
  Esia hã ana ga si woatsɔ awɔ asrafowo nadzi ɖe edzi. Negbe ɖe, nyateƒee, tsar-dziɖuɖua va ka ɖe eɖokui dzi akpa hafi. Ne, vevietɔ, edze abe míaɖu amesiame dzi ahaƒo wo ɖe asphalt me ene. Le gɔmeɖose nu la, Xexemeʋa Gbãtɔ me tsonu, le go sia me, medze ƒã kura o. Eye ɖewohĩ emegbe, hafi woakpɔ nusianu gbɔ nyuie la, ahiã be míade nu nyaa me zi enelia.
  Togbɔ be womeɖe alesi wòate ŋu adzɔe be Xexemeʋa Gbãtɔ madzɔ kura o le gɔmeɖose nu o hã. Le go sia me ... Esesẽ xoxo be míagblɔ alesi nudzɔdzɔ bubuwo ava doe. Ɣeyiɣi didi kae Tsar Nicholas II aɖu dzi, eye amekae ava xɔ ɖe eteƒe? Tsarevich Alexei ke ɖi, ɖewohĩ manɔ agbe vaseɖe tsitsime o. Nɔviŋutsu Mikhail kple viawo? Esia kple tiatia bubuwo siaa anya wɔ.
  Ɣeyiɣi didi kae Nicholas II ate ŋu anɔ agbe? Ame siwo nɔa agbe didi aɖeke menɔ Romanovtɔwo dome o, gake le goawo katã me la, tsar si noa aha boo o eye menoa atama o ate ŋu anɔ agbe didi ŋutɔ. Eye togbɔ be wogblɔna be efa tu eye wònyoa dɔme hã la, menye ablɔɖedilae wònye o. Eyata anɔ eme be fiagã la ana dukplɔse aɖe nyaƒoɖeamenu si gbɔ eme manɔmee o. Ke hã, Aƒetɔ la ƒe mɔwo me mekɔ o. Nusianu ate ŋu adzɔ le mɔ si womekpɔ mɔ na boo o nu. Eye amegãxi trɔna zua alẽvi, eye alẽvi trɔna zua amegãxi!
  Eye fifia wonye ɖevi dzetugbe kple vividoɖeameŋutɔe alea le gota gome - ŋutsuvi kple nyɔnuvi, siwo xɔ ƒe si me mekɔ tututu o, siwo le mɔ̃ sesẽwo me tom kple mɔ̃ sesẽwo ɖe mɔ̃ sesẽwo megbe. Le kpɔɖeŋu me, afisiae to gã si ŋkɔ bɔbɔe si nye Vysoka le. Àte ŋu akpɔ melidzeƒe bliboa kple Pasifik-ʋawɔʋu gbãtɔ ƒe Russiatɔwo ƒe meli siwo wole dzadzram ɖo, kpakple ablɔ bubuwo kple mɔ siwo dzi woate ŋu ato ayi dua me tso afisia.
  Margarita, si tsɔ kakaɖedzi lã Japantɔ gbogbo aɖewo eye ʋu le dodom le wo ŋu la, de se be:
  - Enyo, ɖe míawo hã míakɔ eŋua?
  Ŋutsuvi aʋawɔla Caligula, si tsɔ eƒe yiwo wu samurai mamlɛtɔ nu la, ɖo eŋu fewuɖutɔe be:
  - Nyateƒee, míakɔ nu ŋu eye míagakɔ eŋu ake!
  Eye atsu kple asi sia ƒu du yi togbɛwo dzi le aʋawɔyameʋu ƒe duƒuƒu me. Ele be míawɔ kaba. Le March ɣleti me la, zãwo medidi nenema gbegbe o, eye le ŋkeke me la, ne wole du dzi gɔ̃ hã la, anɔ eme be manya wɔ be woaƒo asa na tu gbogbo aɖewo, si nye tu kple vevietɔ wu la, tu siwo wotsɔna ƒoa tue ƒe ƒoƒo keŋkeŋ o .
  Enyo be mɔ̃ siwo wowɔna le wo ɖokui si meli o. Eye le mɔ aɖe nu la, eƒe dzi dze eme wu. Ɣe si le dodom la mele du dzi be yeaɖe viviti si le tsidzadza kple afu si le abe notsi ene si yɔ nusianu me ɖa o.
  Dzoxɔxɔ le ŋdi me, eye tsikpe ƒe ƒuƒu ƒoa xlã Terminator ŋutsuawo ƒe afɔ siwo me vevesese le te, amesiwo ne wodi hã la, womado woƒe afɔkpawo o - woavuvu. Eye woƒe afɔwo hã nye aʋawɔnu siwo mevɔ̃ɖi wu asi siwo le ablaɖeɖe me wu o. Tsikpe ƒe ƒuƒu ƒoa ƒu, gake medoa kplamatse yameʋuɖoɖo yi ta dzi kple tsɔtsrɔ̃a dzi yiyi le afima kura o, si me tu siwo ƒe didime nye sentimeta wuiɖekɛ ƒe subɔsubɔdɔ hã le.
  Viɖe kae le atikutsetse mawo tɔgbe ŋu? Gake màte ŋu atsɔ tu gãwo aƒo taɖodzinuwo abe woawo ene o, gake ele bɔbɔe ŋutɔ be nàkɔ dzɔlawo ŋu. Esi Margarita tsɔ Japantɔ wuieve ƒu gbe ɖe aʋli me kple ʋuƒo ɖeka la, wodo ɣli dziŋɔ esi wodze anyi la, egblɔ be:
  - Eyata showdown la le edzi yim le mɔ fafɛ aɖe nu ...
  Ŋutsuvi si nye terminator Caligula ko alɔgbɔnu, tsɔ Japantɔ aʋawɔla kalẽtɔ wuieve ƒu gbe ɖe aʋli la me eye wòde dzesii kple dzidzɔ be:
  - E"le kuvia wɔm gɔ̃ hã...
  Margarita ʋuʋui ɖa, eye wòtsɔ eƒe ta si wotso la ƒu gbe ɖe eƒe zɔhɛa dzi le akasa nu:
  - Enyo. Ewɔa dɔ wu gɔ̃ hã. Alo àdi be yeawɔ avu kple afakalawoa?
  ŋusẽ gã kawoe le esi fifia , ɖu gayibɔwo abe da ene eye wòɖo eŋu be:
  - I wouldn"t refuse , gake le ƒe alafa blaevelia me la, mɔnukpɔkpɔ boo aɖeke meli be nàkli nu ɖe wo dzi o !
  Margarita, si nɔ Japantɔ wuieve bubu lãm ɖe lã si wovuvu ta la, ko alɔgbɔnu be:
  - Gake kpɔ ɖa, ninja!
  Nyateƒee, aʋawɔla blaeve vɔ eve siwo tsɔ nutsyɔnu do awu yibɔwo ƒu du yi aʋawɔla la dzi. Eye wobla yiwo, eve le asi ɖesiaɖe me. Le amegbetɔwo gome la, ninjawo ʋãna nyuie. Ame ate ŋu ase dzadzraɖo tɔxɛ kple hehexɔxɔ vɔ̃ɖi si wonae tso eƒe ɖevime ke. Gake le nyateƒe me la, nukae woate ŋu atsi tre ɖe kerubiwo ŋu? Vovototo si le ame makumakuwo, ɖevi siwo wotsɔ akunyawɔwɔ ƒe kpekpeɖeŋu na, kple amegbetɔwo dome le duƒuƒu me la lolo akpa. Eye togbɔ be ninjawo nye aʋawɔla siwo wona hehee nyuie hã la, wogakpɔtɔ nye amewo.
  Margarita tsɔ yaƒoƒomɔ̃ si zɔna kabakaba lã wo dometɔ eve zi ɖeka, eye wòtsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu, nyɔnuvi, dzeani, gake wòwua ame le akɔta la tsɔ dzo ɖe etɔ̃lia ŋu ale gbegbe be wòdzo yi dzi wu meta blaatɔ̃ eye wòvuvu aflagati la le xɔ kɔkɔa dzi. Margarita wɔ avu kple ɣletivi siwo wotsɔ ƒu gbe ɖe eŋu eye esi wòyi edzi nɔ ʋuʋum la, etso etɔ̃ bubu, eye wòwu enelia to akplɔ etɔ̃ dada kple eƒe afɔbidɛwo me. Ninja la si le eve gbɔ, gake etɔ̃lia si nɔ dzodzom le mɔ si gbã dzi la ge ɖe dzia me tututu.
  Caligula si nye tomboyish hã ge ɖe aʋawɔwɔa me. Etso ninja si ƒe abɔta le aŋutiɖiɖi la ɖe afã me eye wòɖe amedzidzedze si zɔ kabakaba wu gɔ̃ hã si na ŋutsu siwo tsɔ nutsyɔnu tsyɔ nu wo nɔewo siwo nɔ agbagba dzem be yewoadze eƒe eveawo dzi la ƒe ta ƒo.
  Ameyibɔ ŋutsu makpɔmakpɔawo mena ta o, gake woƒe duƒuƒu nɔ blewu akpa ne wotsɔe sɔ kple ŋutsuvi kple kerubi nyɔnuvi siwo dze wo dzi. Mɔnukpɔkpɔ mesu wo si kura o.
  Margarita, le gbɔgbɔ si zɔna kabakaba ƒe ʋuʋu si ŋu womate ŋu axe mɔ ɖo o me la, dzi ha gɔ̃ hã be:
  - Eteƒe madidi o àŋlɔm be, àyi Tsiẽƒe abe tsidzadza xɔdzo ene! Mawudɔla bubuwo subɔa mí, eye àyi aɖaka la me kple Dracula!
  Ninja la dze anyi, wotsoe kakɛkakɛe, eye wònɔ ʋu ƒom abe akɔɖu tsitsi ene le lãgbalẽgoloa te. Eye womedzudzɔ amedzidzedze o. Gake ... Aʋawɔla gã blaeve vɔ etɔ̃awo katã dze anyi le aʋa me. Le ema megbe la, atsu kple asi wɔnukuawo trɔ ɖe dɔla siwo tsi agbe la wuwu le tuawo gbɔ ŋu...
  Afu la te kaka xoxo, eye Ɣea te keklẽ sesĩe wu. Eye aʋawɔla kalẽtɔawo ʋu yi ametakpɔnu bubu dzi. Amedzidzedzea medze egɔme haɖe o, eye eva hiã be mía ŋutɔwo míawɔ avu. Gake aʋawɔlaawo mese le wo ɖokui me haɖe be ɖeɖi te ye ŋu vevie haɖe o, ke boŋ ɖeko wodi be yewoaɖu nu. Enyo, míegadze sɔ ƒe lã ƒuƒu ɖuɖu gɔme ake. Enyo, le nyateƒe me la, amewo meli o.
  Terminator ŋutsuvi Caligula, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu tsɔ aŋe ƒu gbe, eye wòtsɔe to Japantɔ geɖe me la, ƒo nu be:
  - Kluvinyenye sesẽtɔ kekeake enye be woanye dɔgbo ƒe kluvi - aƒetɔ la nye nublanuimakpɔla, metsɔ le ƒuƒlu alo yɔyɔ me o!
  Margarita lɔ̃ ɖe esia dzi, eye wòyi edzi nɔ samurai siwo gakpɔtɔ nɔ tsatsam, abe ʋetsuvi manyaxlẽwo ene, siwo nɔ sisim le ƒutsotsoewo me la lãm. Le Japantɔwo dome la, ŋutsuvi sue ŋutɔwo nɔ anyi, siwo xɔ abe ƒe wuiade alo wuiadre ene, eye mevivina ale gbegbe be woawu wo o. Edze abe Ɣe si le dodom ƒe Anyigba dzi dziɖuɖumegãwo ƒo woƒe nusiwo katã wodzra ɖo ɖi na aʋawɔwɔ la ƒu gbe ene. Gake Kuropatkin, amesi amesiame ƒoa ta ɖe enu heɖea ta ɖe eŋu la gakpɔtɔ léa be na asrafoawo, eye wòbu nu sue aɖe ko wu Japantɔwo tɔ. Eye ele be woatsɔ kafukafua anae le esia ta. Eye vivivi la, Japantɔwo ƒe aʋawɔhawo wɔ aʋa nyuie wu, eye asrafoha yeye siwo wona hehee nyuie la tso Russia ƒe Europa-kpa dzi va ɖo. Dzɔlawo ƒe asrafohawo hã le eme.
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la susui be nu ma tɔgbe dzɔ le Xexemeʋa Evelia me. Germanytɔ dziŋɔawo yi ŋgɔ eye wokpɔ dzidzedze vaseɖe esime woƒe aʋawɔha veviwo do keŋkeŋ, alo keŋkeŋ kloe. Le ema megbe la, womete ŋu lé Asrafoha Dzĩ la nu o.
  Nyateƒee, ele be míagblɔ be woɖe Asrafoha Dzĩa ƒe dɔwɔlawo ƒe hatsotsowo hã ɖa. Eye esia va zu kuxi vavã.
  Margarita ƒu du yi aʋa la me kple nya siawo be:
  - Mawu maɖe asi le ŋuwò o, ha maɖu wò o, eye woalé ʋɔ driba vɔ̃ɖiwo!
  . TA No. 12 lia.
  Ɣeyiɣi aɖe koe Dominica trɔ yi Ʋɔ driba ƒe Suku. Egasrɔ̃ afakaka gbogbo aɖewo kaba, kple nya aɖewo siwo gɔme sese sesẽ.
  Emegbe nyɔnuvi etɔ̃: elf, hobbit kple nyɔnu troll, ƒoa fefe kplii le akunyawɔkpewo dada ɖe dzi me.
  Dominica ƒo wo. Eye kpeawo ŋutɔ klẽna ŋutɔ eye wonɔ keklẽm abe zãmu si le keklẽ eneawo ƒe keklẽ me ene.
  Le ema megbe la, nyɔnuvi afakalaawo tsɔa asigɛ eve siwo ŋu kpewo le tso afɔ ɖesiaɖe dzi la nɛ, ale be aʋawɔla la nate ŋu ado ŋusẽ eƒe afakakawo ɖe taɖodzinu gã aɖe ta: gbɔdɔdɔ si sesẽ wu la ɖeɖe.
  Fifia akunyawɔwɔ ƒe asigɛwo nɔ fefewɔla nyɔnuvia ƒe afɔ ƒuƒluwo ƒe afɔbidɛwo katã kloe ŋu, negbe asibidɛ suea koe mele eme o. Eye ŋusẽ va nɔ eŋu le akunyawɔwɔ me wu tsã. Le nyateƒe me la, esia nye nyɔnuvi si ate ŋu agblẽ du aɖe ahatu fiasã.
  Eye ale wòsrɔ̃ afakaka alafa ɖeka bubuwo kaba, eye le esi teƒe be wòaɖi ɖe eme la, ebɔbɔ nɔ lãfuwua dzi. Enyrɔ eɖokui ɖe lotus ƒe nɔnɔme me, eye enumake kloe eƒe susu ƒe nu vevitɔ kple luʋɔ, kple eƒe ŋutilã ƒe teƒe eve, va kpɔ wo ɖokui le xexeame katã si sɔ kple wo nɔewo me, kpakple aʋawɔha aɖe, togbɔ be wonye sɔhɛwo le gotagome hã.
  Ðeviwo ƒe aʋakɔ aɖe si aʋawɔla ene nɔ ŋgɔ na la yi edzi nɔ avu wɔm kple sisiblisi gbogbo aɖewo le afakala vɔ̃ɖi Bastinda ƒe dukɔ me.
  Wowu lãvi siwo ɖua lã ƒe hatsotso gbãtɔwo alo woto tɔtrɔwo me.
  Emegbe agble siwo me ɖevi kluvi dzɔgbevɔ̃etɔawo wɔa dɔ le la do. Akpɔkplɔ gã siwo lolo abe gbɔ̃tsu nyuiwo ene nɔ wo kpɔm. Woléa ƒoƒo ɖe woƒe afɔwo me heƒoa ŋutsuvi kple nyɔnuvi siwo le amama afã kple afã.
  Dominica do dziku vevie be:
  - Aleke gbegbe wògblẽnae nye si ne ɖeviwo le fu kpem!
  Eye le dziku me la, eda dzikedzo geɖe zi ɖeka ɖe sisiblisiawo ŋu, eye wotrɔ zu tɔgbuiyɔvi gã siwo wotsɔ tsokolet tsyɔ.
  Ðevi kluviawo do ɣli kple movidzɔdzɔ, eye emegbe woƒu du yi nuɖuɖu vivi kple ʋeʋẽ lilili alea gbɔ. Eye mina míavuvu kakɛwo le eŋu.
  Dominica gaʋuʋu eƒe akunyawɔti la ake, eye wògatrɔ asi le sisiblisi nyɔŋuawo ŋu wozu nuɖuɖu viviwo, henɔ ɣli dom be:
  Ðeviwo, esiawoe nye ɣletivi siwo le dziƒo, .
  Seƒoƒowo le tsitsim le gbedadaƒo...
  Dzidzɔ anɔ ɣletinyigba la dzi, .
  Drɔ̃e dzeaniwo aƒo se!
  Margarita, amesi hã kpɔ gome le tɔtrɔwo me la de dzesii le susu me be:
  - Ememe vividoɖeameŋu kple dɔmenyonyo gã aɖe le asiwò!
  Kasia, abe jack-in-the-box ene la, sisiblisi gã aɖe si le abe dinosaur ene do. Eʋu nu eye wòdo ɣli na nya aɖe si na tome gbã.
  Nyɔnuvi eveawo siaa nye afakalawo, alesi woaɖe asi le dzikedzo kple ʋuʋudedi ŋu ɖe eŋu, kple tso akunyawɔtiwo me, kple tso asigɛ siwo le woƒe afɔ ƒuƒluwo dzi me. Eye ŋusẽ ƒe tɔsisi si do ƒome kplii la ƒo lã wɔadã gã aɖe si kɔkɔ meta blaeve vɔ atɔ̃. Edze anyi, eye wòtrɔ enumake kpɔ nuɖuɖu vovovo gbogbo siwo me nunyiame le eye wole vovovo siwo le kplɔ̃ didia dzi. Eye le afisia, le nu bubuwo dome la, sika wein kplu siwo me ice cream ƒomevi vovovowo le hã nɔ anyi.
  Kluviviwo te asiɖeɖe le dɔwɔwɔ ŋu le goawo katã me hedzea sisiblisi siwo wolé fui la dzi, eye wotsɔa hɛ, aŋetu, kple agblemenu bubuwo lãa wo .
  Eye dziku geɖe ŋutɔ nɔ wo me. Ŋutsuvi dzeaglãawo te hadzidzi gɔ̃ hã dzonɔamemetɔe;
  Ame sia ame si le kluvinyenye ƒe viviti me la, tsɔ yi ɖe asi, .
  Eye mègaɖe mɔ ɖe ŋukpe si wodo ŋukpe ŋu o...
  Wò futɔ matu gɔmeɖoanyi ɖe ʋu dzi o, .
  Àtso afia si me dzidzɔ mele o ɖe eŋu!
  
  Woƒo ŋutsuvia kple ƒoƒo vɔ̃ɖi aɖe, .
  Amewula aɖe le fu wɔm nɛ kple sisiblisi vɔ̃ɖi aɖe...
  Ke funyafunyawɔla vɔ̃ɖi la atrɔ azu ame kuku, .
  Mègase nyɔnuvi aɖeke ƒe avifafa o!
  
  Mèganye kluvi, si woɖi gbɔ wò le ke me o, .
  Kɔ ta dzi kaba...
  Eye elfinism anɔ adzɔge ʋĩi, .
  Melɔ̃ Solntsus kple Spartak ŋutɔ!
  
  Neva eme be xexe si me keklẽ le nanɔ xexeame katã, .
  Le si me dzidzɔkpɔkpɔ anɔ anyi tegbee na amewo...
  Eye ɖeviawo aɖu dzidzɔ le afi ma, .
  Fiaɖuƒe ma menye ʋu, asibidɛwo tɔ o!
  
  Míexɔe se be paradiso anɔ xexeame katã, .
  Míabi ɖe teƒea me...
  Le esia ŋu la, ŋutsuvi aʋawɔla, dzideƒo, .
  Ale be drɔ̃e baɖa kple ŋukpe vɔ̃ɖi aɖeke naganɔ afisia o!
  
  Ẽ, kluviwoe míenye, míele hũ ɖem le kɔsɔkɔsɔ me le ameteteɖeanyi te, .
  Eye ƒoƒoe aɖe si le bibim la ƒo mí le akɔta...
  Gake mexɔe se be míawu orc-ratwo katã, .
  Elabena aglãdzelawo ƒe ŋgɔnɔla fa miamiamia ŋutɔ!
  
  Le gaƒoƒo sia me la, ŋutsuviawo katã dze aglã, .
  Nyɔnuviawo hã le wo gbɔ le nu ma ke ta ...
  Eye mexɔe se be woana solcenism, .
  Míatsɔ kɔkuti si míelé fui la aƒu gbe!
  
  Ekema, ènya, aʋadziɖuɖu ƒe kpẽ aɖi, .
  Eye ɖeviawo adzi ɖe edzi le ŋutikɔkɔe me...
  Tɔtrɔwo le mía lalam le dzidzɔ me, .
  Dodokpɔwo, nusianu me toto kple dzesi deblibowo!
  
  Míaɖo nukunu sia tɔgbe gbɔ, mexɔe se be, .
  Be kekeli ƒe paradiso ŋutɔŋutɔ aɖe anɔ anyi...
  Ne mede ɖeke o la, adzetɔ nye Yuda vɔ̃ɖi aɖe le afi aɖe ya teti, .
  Nukae ʋãa ŋutsuviawo yia nudzraɖoƒea!
  
  Teƒe aɖeke meli na mí kluviwo le tsiẽƒe o, .
  Míate ŋu anya abosamwo ɖa le gbagbãƒewo...
  Le paradiso, si le kɔkɔe na Yehowa la ƒe ŋkɔ me, .
  Na dzidzɔtɔ siwo katã le ablɔɖe me!
  
  Ŋutifafa nanɔ ɣletinyigba te xexeame katã, .
  Dzidzɔkpɔkpɔ kple ɣe ƒe keklẽ kɔkɔe nanɔ anyi ...
  Míedaa tu futɔwo abe le tudada ƒe xɔ me ene, .
  Eyata ema koe yi dzi eye menye sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o!
  
  Ẽ, xɔ dzinye se, míaƒe ŋusẽ maƒu o, .
  Eyae anye dziƒomɔ si yi xexeame katã...
  Eye aglãdzelawo ƒe aʋakɔ aƒo ɣli sesĩe , .
  Be woanyrɔ gbetedzi futɔwo!
  
  Aleae nye dzidzɔ, dzidzɔ, .
  Gbea tsina abe roses ene ƒo xlãe godoo...
  Míaƒe ŋutsuviwo ƒe ƒuƒoƒoa
  Eƒe dzedzeme nye todzi hɔ̃ tɔ godoo!
  
  Aʋadziɖuɖu anye kakaɖedzi, .
  Mina míatu, mexɔe se, le nyateƒe me la, míenye Eden...
  Dzidzɔkpɔkpɔ, dzidzɔkpɔkpɔ katã le ɣletinyigba ɖesiaɖe dzi, .
  Eye menye redneck , ke boŋ aƒetɔ bubutɔe nènye!
  Nyateƒee, esiae nye kluvi siwo nyɔ siwo gbãa sisiblisiwo kple orctɔwo ƒe hadzidzi.
  Le ɣeyiɣi sia me la, Dominica kple Margarita siwo le ʋɔ dribawo dzi, siwo do ŋgɔ na asrafowo, dzo yi fiasãa me.
  Adzetɔ eve, siwo ƒua du eye wole keklẽm kple akunyawɔtiwo kple asigɛ siwo ŋu aŋetuwo le le woƒe afɔ ƒuƒluwo dzi. Wozãna tsɔ wɔa tɔtrɔ wɔnukuwoe. Eye naneke megblẽ le nyateƒe si wònye be fifia, sisiblisi bubu siwo si aʋala le siwo me afɔku le wu le agbagba dzem be yewoadze wo dzi la ŋu o.
  Rodent yameʋuɖoɖo menye fefenya o. Gake nyɔnuviawo tsɔa woƒe akunyawɔwɔ ƒe ŋusẽwo ƒoa wo eye wowɔa afakaka. Eye le esi teƒe be lã wɔadãwo nadze la, kotoklobo akpɔnɔ dona. Ale gbegbe wòvivina eye wòʋẽna lilili.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, boso siwo si aʋala le la dometɔ aɖewo trɔna zua strawberry. Nusi tsi ale gbegbe eye wòklẽna kple rubi kple topaz.
  Eye boso bubu aɖewo siwo si aʋala le la va zu ʋuƒo.
  Oenomai kple Dobrynya hã ge ɖe aʋa si wowɔ kple ʋɔ dribawo me. Wodze wo hatiwo lãɖeɖe gɔme kple yiwo, si le bɔbɔe vie eye wòle tẽ. Enyo, kple ʋɔ dribawo ŋutɔ, ne woxɔe eye dzo le bibim. Eye woatɔ dzo amesiwo si aʋala le la vevesese alo ɖikeke aɖeke manɔmee.
  Oenomaus de dzesii esi wònɔ futɔa lãm be:
  - Esia, èkpɔe, anye nukokoedonamenya kple fafɛ ŋutɔ!
  Dobrynya de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ẽ, womate ŋu atsɔ nya sia agblɔ le nyagbewo me o!
  Eye ŋutsuvi kalẽtɔ la da aŋe si ɖa ŋutɔ eye wòwua ame la ɖe futɔa ŋu. Eƒo sisiblisi la ƒe ŋkume tututu, eye wòva dze ʋetsuvi bubu dzi. Afi siae zitɔtɔa dze egɔme tsoe.
  Oenomaus dzi ha be:
  Akpɔkplɔwo fa miamiamia ŋutɔ
  Woate ŋu aɖu oak gɔ̃ hã...
  Wò ahɔhɔ̃ kpɔkpɔ sesẽ, .
  Eye ʋuʋudediawo le abe ka ene!
  Dobrynya lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Ẽ, sisiblisiwo ɖua nu nyɔŋu ƒomevi ɖesiaɖe!
  Margarita blu ɖe eta. Eɖo ŋku alesi wolé ŋutsuvi si nye akpaɖekedzimademade Andreika dzi. Eye wotu ɖe anyigbaxɔdzo aɖe si me fa miamiamia si me sisiblisiwo yɔ fũu la me. Eye ʋetsuviawo ɖu ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu, siwo vuvɔ nɔ ʋuʋum. Andreika wɔ avu kple sisiblisiwo zã bliboa katã eye medɔ alɔ̃ o. Eye le ŋdi me la, wokplɔe yi gbebiame, eye gbã la, wohlẽ dze ɖe abi siwo le ŋutsuvi A ƒe afɔwo ŋu. Vevesese ŋutɔ, eye Andreika te ɣlidodo . Eye wotsɔ ka siwo wotsɔ lãgbalẽ wɔe hã ƒoe.
  Gake ŋutsuvi si nɔ akpaɖekedzimademade me la ƒe susu meganɔ eɖokui ŋu o le vevesese ƒe dzidziɖedzi ta, gake megblɔ nya aɖeke o.
  Margarita te ŋu wɔ ɖoɖo ɖe Andreika ƒe sisi ŋu. Eye esiae nye eƒe aʋadziɖuɖu. Ŋutsuvia te ŋu ɖu vevesesea dzi eye wòdzo le afɔ siwo nye nuwɔametɔwo, siwo ɖu la dzi. Eye le ema ta la, kudos nɛ.
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la ƒo sisiblisiawo eye wòdzi ha kple dzonɔameme gã aɖe be:
  Nye tu le abe nɔviŋutsu tsitsi aɖe ene
  Da tu wòde pɛpɛpɛ ŋutɔ, pɛpɛpɛ...
  Le nyateƒe me la, tu aɖe le nyɔnuvi aɖe ƒe dɔgbo me, .
  Togbɔ be ɣeaɖewoɣi la, agbe nɔa abe atɔ ene hã!
  
  Nyee nye nyɔnuvi si mesẽ wu o
  Amegãxi kple amegãxi le dodokpɔ ɖeka me...
  Gake nya la menye atsutsrɔe o, .
  Ne mele nye lɔlɔ̃tɔ gbɔ la, mexɔe se, ɖekae!
  
  Mexɔ pass ka xoxo, .
  Iran tsɔ ahomya ƒo toawo dzi...
  Eɖu dukɔ vovovo geɖewo dzi, .
  Ao, nyemate ŋu anɔ anyi ɖe sofa la to le ŋutifafa me o!
  
  Anɔ eme be màse nya sia gɔme o, .
  Nukae wòfia be woawɔ avu kple zazɛ̃nyahelawo...
  Ŋlɔe ɖe wò nuŋlɔɖigbalẽ me, .
  Eye nàsrɔ̃ avuwɔwɔ le mɔ nyuitɔ nu, ŋutsu!
  
  Nye Dadanyigba aɖeke meli o, xɔ dzinye se, kalẽtɔ, .
  Eklẽna abe ruby si le keklẽm ene...
  Togbɔ be abosam ƒe alɔ miliɔn geɖe li hã la, .
  Míagakpɔ nɔƒe le dziƒo kokoko!
  
  Aƒetɔ la nekpɔ tanye
  gã , Ŋusẽkatãtɔ la...
  sẽŋu le nyɔnuvia si , .
  Etsɔa volley si sɔ pɛpɛpɛ ƒoa cherry la ɖe anyi!
  
  Ame aɖeke mate ŋu aɖu dzinye o
  Nyee nye nyɔnuvi si ŋkɔe nye legions!
  Dzata hã bɔbɔna ɖe nye afɔ nu, .
  Eye eteƒe madidi o maple-tiwo ana sika wò!
  
  Vuvɔ, si le du ƒum afɔ ƒuƒlu to snoa me, .
  Snowdrifts, ènya, mègado vɔvɔ̃ na nyɔnuvi o...
  Mana nye futɔa natso ɖa si me kɔ, .
  Wodea dzesim abe greyhound ene!
  
  Wodzim le kele ƒe gɔmedzedze,
  ale gbegbe , abe aflagae wònye ene...
  Amea ƒe nɔnɔme nye greyhound ŋutɔ , groovy, .
  Eye dzobibi aɖe le bibim le nye dzi me!
  
  Ẽ, mèkpɔ nyɔnuvi si dze tugbe wu o, .
  Ana lɔlɔ̃ geɖe na amesiame...
  Medze abe ame blaeve gɔ̃ hã ene o , .
  Gake eƒoa nu sesĩe ŋutɔ gɔ̃ hã!
  
  
  Eya ta, de ta agu na nyɔnuvia, .
  Eye nàgbugbɔ nu na eƒe afɔ ƒuƒlu...
  Sɔdola la aƒu du ayi dzi abe aŋutrɔ ene, .
  Masesẽ na mí be míakpɔ kuxia gbɔ o!
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la dzi ha kple luʋɔ ŋutɔ. Akpɔkplɔ siwo katã dzona la trɔ. Wo dometɔ aɖewo le kotoku me, ɖewo le popcorn me, ɖewo le oatmeal me, alo adzalẽ ƒe bubble me. Eye wotso ŋutsuvi kalẽtɔawo dometɔ aɖewo maɖinui woku, alo ʋɔ dribawo tɔ dzo wo. Esiawo nye muffin kple lãgbalẽ nyui siwo me lã le siwo woɖa vavã.
  Dobrynya tsɔ aŋea tsɔ eƒe afɔbidɛwo ƒu gbe, eye wòto koklozi si si aʋala le la me, eye wòtsɔe bla ɖe kpegli la ŋu. Eye eva dzɔ be fa miamiamia eye wòfa ale gbegbe.
  Kasia koklozi la klẽ eye daimɔnd-kɔgɛ wɔdɔɖeamedzi aɖe do ɖe eteƒe.
  Dobrynya dzi ha be:
  Eye esi mekpɔ barbel la, .
  Ay, ay , ay!
  Ŋutsuviawo ƒu du ɖe woƒe ga ta, .
  Mègadɔ alɔ̃ o!
  Ŋutsuvi Enomai ɖo eŋu be:
  - Eii! Aleke gbegbe wòva nyoe nye si. Esia nye kpe xɔasi aɖe.
  Dobrynya ƒo nu kple ɣli eye wòdo ɣli be:
  - Míate ŋu awɔ wo katã, aƒetɔwo, míeƒã nu ɣeyiɣi didi aɖee nye sia, afikae?
  Dominica ƒo ɣli tsɔ ɖo eŋu nɛ, eye wòtrɔ koklozi aʋala wuieve siwo nɔ dzodzom le fiasãa ƒe xɔ kɔkɔ vɔ̃ɖi la me hã wozu kpe xɔasiwo ƒe ɣletivihatsotso blibowo. Eye alesi wòklẽna heklẽna nukutɔe, abe tsikpe siwo le akaɖi eneawo dzi siwo ɖoa ɣe ƒe keklẽ ɖa ene.
  Margarita de dzesii kple nukoko be:
  - Mexɔe se be nyui ɖua vɔ̃ɖinyenye dzi!
  Enomai de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nyui kple vɔ̃ nye nukpɔsusu siwo le ƒomedodo me. Akpɔkplɔ aɖee nye esi, eya hã le agbe, eye míetsoe!
  Dobrynya de dzesii be:
  - Eye numiemieawo hã? Amagbe kple atikutsetse mawo ke hã le agbe, eye woɖua wo hã, eye wòwɔ nublanui!
  Dominica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Aleae wòdzɔnae, aleae wòdzɔnae, .
  Wo dometɔ ɖesiaɖe ɖua nɔvia zi ɖeka!
  Nyɔnuvi fefewɔla si nɔ ɣli dom la xɔe eye wòɖe asi le akunyawɔwɔ ŋu le eƒe afɔ ƒuƒluwo me. Eye wotrɔ xɔ kɔkɔ si me sisiblisi ƒe tagbɔ le la. Ezu sika, eye rose aɖe klẽna kple rubiwo le etame.
  Margarita de dzesii kple nukokoedoname, eɖe eƒe aɖuwo ɖe go eye wòɖo keklẽ siwo wua ame eye wogblẽa nu la ɖa tso eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo me. Eye akunyawɔwɔa wɔ dɔ. Eye woƒoe amewula kple nusiwo gblẽa nu, si trɔ enumake zu nutovɛ kple dzidzedzekpɔkpɔ.
  Orcs kple goblins gakɔ ɖe fiasãa me ake . Eye wolia to le ameha ŋutɔŋutɔ me . Dzata siwo ƒe ɖa le ɣie la dometɔ aɖewo do gakpo ƒe aʋawɔnuwo. Eye esiawo nye aʋawɔnu siwo le keklẽm ŋutɔ, siwo ŋu akplɔwo kple fíawo le.
  Dominica de dzesii dzikutɔe, eye wòɖe eƒe aɖuwo ɖe go be:
  - Fifia esia nye ameha dziŋɔ aɖe si le to liam le eme xoxo . Enyo, ɖe míado go wo kple nane si wua amea?
  Margarita de dzesii kple alɔgbɔnukoko vɔ̃ɖitɔe be:
  - Ẽ, nyateƒee, míate ŋu awɔ esia!
  Eye nyɔnuvi afakalaawo tsɔ woƒe akunyawɔwɔ ƒe pulsarwo heda wo ɖe orcs kple goblinwo dzi.
  Ŋutsuvi Dobrynya de dzesii be:
  - Esia megblẽ o, gake ele be míana mɔnukpɔkpɔ ɖevi aʋawɔlawo be woawɔ avu.
  Eye le nyateƒe me la, ɖevi aglãdzela akpe geɖe ƒu du tso teƒe vovovowo yi fiasãa gbɔ. Wo dometɔ geɖe, vevietɔ ŋutsuviawo, do kɔsɔkɔsɔwo. Ŋutsuawo dometɔ aɖewo wɔ dɔ, wotu ŋkuɖodzinuwo kple kpememewo na adzetɔ Bastinda . Kpememe aɖewo tsi va ɖo meta alafa ɖeka, eye fiasã gã la koe kɔ ɖe wo tame.
  Ŋutsuvi eve siwo sesẽ wu, togbɔ be menye gãtɔwo o hã, siwo nye Viscount kple Phoenix, wɔ avu do ŋgɔ na ame mamlɛawo, eye wotsɔ lãkleawo da ɖe anyi.
  Orc-hawo hã dze tudada gɔme tso datiwo dzi. Gake afakalaawo ƒo wo sesĩe. Ne ele bɔbɔe vie be woawu sisiblisiwo, togbɔ be woda ami eye wololo hã la, esia gblẽa nu le woƒe ʋuʋu ŋu. Ekema orc-awo anye aʋawɔla sesẽtɔwo, eye goblin-awo nye ame dzɔtsuwo ko.
  Phoenix de dzesii be:
  - Mewɔ avu kple Kartaus . Eyata eƒe aʋawɔlawo nɔa ablaɖeɖe me wu!
  Viscount aʋawɔla la dzi ha be:
  Melɔ̃ aʋawɔwɔ vevie
  Avuwɔwɔ abe koklozi ene...
  Eye le aʋa si wowɔna kple asi me la, .
  Mele avu wɔm ɖe lã wɔadã eve ta!
  Phoenix de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ẽ, ne magblɔe tututu la, esia nyo ŋutɔ ! Gake ezu numame na mí be míawu lã wɔadãwo akpe geɖe.
  Eye ale ŋutsuvi kalẽtɔawo wu goblin la. Eye wotrɔ lã wɔadã susɔeawo ƒe akpa aɖe xoxo nuɖuɖu kple nu vivi vovovowo . Gake goblinawo dometɔ ɖeka wɔ ice cream ma tɔgbe le weinkplu si wotsɔ emerald kpa me.
  Eye le etame la, ice cream siwo le amadede vovovowo me, tsokolet kakɛwo, atikutsetse siwo wotsɔ sukli wɔe, strawberry, pistachio kple bubuawo ƒe ƒuƒoƒo gbogbo aɖewo li, siwo dzroa ame ŋutɔ.
  Ðevi aʋawɔlawo ado ɣli kple dzidzɔ. Ẽ, le nyateƒe me la, eva vivi ŋutɔ eye wòwɔa dɔ ɖe ŋkuwo dzi.
  Nyɔnuvi afakala Margarita, esi wòɖe asi le tsɔtsrɔ̃ kple tsɔtsrɔ̃ ƒe ƒutsotsoe bubu ŋu vɔ la, ewɔ carte blanche dzikutɔe le nya si nye be yeatrɔ ame nyɔŋuwo wòazu nusi dzroa ame , eye wòɖe gbeƒã be:
  - Le mɔ aɖewo nu la, akunyawɔwɔ nyo wu dzɔdzɔmenuwɔna, alo?
  Dominica lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Ẽ, ɖikeke aɖeke mele eme o be míele nane si nya kpɔ eye wòvivina la wɔm. Ke nu ka tae kluvi akpe geɖe le afisia, eye wo katã wonye ɖeviwo, eye ame tsitsi aɖeke mele dzedzem o?
  Margarita ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nutoa me akunyawɔwɔ ƒe ŋusẽkpɔɖeamedzi. Esẽ ŋutɔ. Eye le nyateƒe me la, eva dze be ɖevi siwo le zɔzɔm koe le xexe sia me. Gake mègatsi dzi o, nutoa me ya ɖeɖe matrɔ wò nàzu nyɔnuvi sue o.
  Dominica bia kple movidzɔdzɔ be:
  - Eye nukatae?
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la ɖo eŋu be:
  - Eye le kakɛ ƒe ta ŋu!
  Orc kple goblin vɔ̃ɖiwo ƒe amedzidzedze te gbɔdzɔgbɔdzɔ. Ðevi aʋawɔlawo wu wo dometɔ aɖewo, eye atsu kple asi dzetugbe aɖe ƒe akunyawɔwɔ sesẽ trɔ wo dometɔ akpa gãtɔ. Esia nye akunyawɔwɔ vavã, si xɔ atikplɔ si nɔ Dunno si la.
  Dominica de dzesii, eye wòko alɔgbɔnu vividoɖeameŋutɔe be:
  Akɔntabubuɣia de, .
  Míeƒo orc la ƒe ŋkume...
  Le esia ta la, eva zu abe pie ene, .
  Eye wòbia be woatsɔ aɖu aɖe nɛ!
  Eye le nyateƒe me la, le Wotrɔa nuɖuɖu vivi ƒomevi ɖesiaɖe wòzua orc kple goblin.
  Eye esia doa dzidzɔ na ɖevi aʋawɔlawo. Eye wotsrɔ̃a sisiblisiwo kuxi aɖeke manɔmee . Gake le woƒe ƒoƒo me la, nuɖuɖu viviwo gadze dodo gɔme ake. Kple nu vivi bubu siwo mexɔ se o.
  Eye wotrɔa sisiblisiwo kabakaba wozua nusi ŋu viɖe le eye woate ŋu aɖu.
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade Margarita do ɣli be:
  - Ðewohĩ fifia míayi ɖe fiasãa ŋutɔ me!?
  Nyɔnuvi fefewɔla la de dzesii be:
  "Eye ame aɖe ate ŋu adze mía dzi le afima." Ke hã, míele klalo na esia!
  Margarita ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Mɔɖelae menye, si fia be mele klalo ɣesiaɣi!
  Fifia ɖevi kluviwo ge ɖe fiasãa me. Woƒe afɔ ƒuƒluwo nɔ afɔ ƒom kpe xɔasi yibɔa. Le ememe la, wowɔ avu kple orcs, goblins, kple rats. Eye wotso wo abe ɖe lãtsolawo le wo si ɖe yi teƒe ene. Afi siae lãɖeɖea dze egɔme tsoe.
  Ŋutsuviawo tsɔ yiwo wɔ avu vevie vevietɔ. Eye nyɔnuviawo lɔ̃a tudada kple dati. Dzɔgbenyuietɔe la, Margarita te ŋu trɔa hɛ kple akplɔwo wozua dati ŋutɔŋutɔ. Eye wodaa aŋutrɔ gbogbo aɖewo, eye wotoa sisiblisiwo me.
  Dominica de dzesii aɖaŋutɔe be:
  - Aŋutrɔ ɖaɖɛwo le amewula ƒe mɔ dzi, mi fa miamiamia, vinyewo.
  Kasia adzetɔ Bastinda ŋutɔ dzo do go le xɔ kɔkɔa me. Edze abe nyɔnu si xɔ abe ƒe blaetɔ̃ vɔ atɔ̃ ene, eye wònɔ tsatsam abe tame ene. Eƒe ɖa nye yibɔ, wòle ƒoƒom, eye eya ŋutɔ lé akunyawɔti eve ɖe asi siwo ŋu asigɛ le la me.
  Adzetɔa nɔ dzokeke dzi nɔ dzodzom, eye afɔkpa siwo ŋu afɔkpawo le la nɔ eƒe afɔwo dzi.
  Bastinda xɔe eye wòdo ɣli be:
  - Medea bubu ame sesẽwo ŋu
  Eye medoa dziku na gbɔdzɔgbɔdzɔtɔwo...
  Nyee nye vɔ̃ɖitɔ gã aɖe
  Eye wò afɔ ƒuƒlu ya ɖe?
  Dominica ŋlɔ ɖe Twitter dzi tsɔ ɖo eŋu be:
  Nye sea le bɔbɔe
  Meɖua amesiwo nye ame vɔ̃ɖiwo dzi...
  Ame sia ame si gbɔdzɔ la, makpe ɖe eŋu, .
  Nyemate ŋu awɔe le mɔ bubu aɖeke nu o!
  Bastinda xɔe le akunyawɔtiawo me, abe ɖe wòle Dominica ƒom kple pulsar ene. Eyata eƒo kpẽ tsɔ ɖo eŋu nɛ. Eye pulsar-awo trɔ zu abolo enumake eye wodze nyɔnuvi-fefewɔla la dzi, eye wosi ami nɛ nyuie.
  Le esia ta Dominica tsɔ dziku ɖe asi le pulsar gã aɖe ŋu le eƒe atikplɔa kple eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo me.
  Edzo to afima, gake Bastinda te ŋu si eye tsi si le dodom le fiasãa me ƒoe. Enumake kloe la, eklẽ eye wòdze tɔtrɔ gɔme. Eye le fiasã vɔ̃ɖi la teƒe la, fiasã aɖe si me atsyɔ̃ɖoɖo le wu la do - keŋkeŋ eye enumake.
  Bastinda tsɔ ŋku ɖe eŋu, blu ŋku eye wòsi dzo. Ne míagblɔe tututu la, dzo dzoe. Eye asike aɖe si le dzo dam la tsi megbe nɛ.
  Dominica kple Margarita ƒu du dze eyome. Edze ƒã be afakala eveawo siaa tsi megbe le duƒuƒu me.
  Ke hã, dzokeke si dzona zɔna kabakaba wu ʋɔ dribawo.
  Nyɔnuvi afakalaawo dze tudada gɔme ɖe Bastinda ŋu . Gake ɣeaɖewoɣi la, esina le enu alo tsɔa eɖokui ʋlia eɖokui ta. Gawu la, dzokekea dzi didiƒea ɖe edzi kabakaba ŋutɔ, si na wòdo le tudadaƒea kple akunyawɔwɔ.
  Dominica de dzesii be:
  - Ebu eƒe dukɔ, eteviwo kple ŋusẽ. Eyata, míehiãe ŋutɔŋutɔ fifia o!
  Margarita de dzesii be:
  "Ne efi sisiblisi ɣi ƒe asinudɔwɔwɔa hetsɔe dzoe la, ekema viɖe aɖeke manɔ míaƒe aʋadziɖuɖua ŋu o!"
  Nyɔnuvi fefewɔla la, esi wònɔ eƒe afɔ ƒuƒlu siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la ƒe afɔbidɛwo ƒom la, gblɔ kakaɖedzitɔe be:
  - Gake ɖevi akpe geɖe xɔ ablɔɖe! Esia hã xɔ asi na nane!
  Nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Nyui! Mewɔ nuku o be míewɔ dɔ.
  Nyateƒee, wotrɔ asi le sisiblisiwo ŋu mlɔeba hewu wo, abe alesi wowu orcs kple goblins ene. Ale woɖu aʋadziɖuɖu gã aɖe dzi.
  Ðevi akpe geɖe - ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo - ƒo ƒu ɖe ablɔa dzi henɔ ha dzim, nɔ woƒe afɔ ƒuƒluwo ƒom be:
  -Ŋutikɔkɔe na kalẽtɔwo! Ŋutikɔkɔe na ablɔɖenalawo! Kluvinyenye ɖiɖi!
  Esiae nye aʋadziɖuɖu gãtɔ kekeake le sisiblisiwo ƒe dukɔa me. Eye nu wɔnuku siwo me ya le la sɔ gbɔ ŋutɔ le afisia.
  Margarita ye ƒo nu gbã. Eya, si le ɣe ɖum , xɔae hedzia ha, eye eƒe hadzidzi nye nyɔnuvi aɖe si le akpaɖekedzimademade me ƒe hadzidzi:
  Mí, ahedada kple dzomeŋɔli ƒe alɔgbɔnukoko ƒe viwo, .
  Wodzii le aƒe aɖe me le tsidzadza me...
  Na woadzi nyɔnuvia ƒe drɔ̃e, .
  Ɣekaɣie míagayi aʋa sesẽ aɖe me ake!
  
  Meva wu enu ɖe Elfxik le vo me, .
  Eye nye Dadanyigba, Kɔkɔe Rus'...
  Esi nye dzɔgbese, si to vovo kura ta la, .
  Meʋlia dukɔa ƒe dzidzɔkpɔkpɔ kple lɔlɔ̃ ta!
  
  Eye Russia Dadanyigba si nya kpɔ wu ema megali o, .
  Ðe nèle na wɔ avu kplii , eye mègavɔ̃ o...
  Eye dukɔ aɖeke meli si me dzidzɔ le wu esia le xexeame o, .
  Wòe nye xexeame katã ƒe kekeli ƒe akaɖi, Rus"!
  
  Mato dzo kple tsi me na wò, .
  Mɔɖelawo zu numame na wo be woaɖu dzi...
  Míadze ameawo ŋu ɣesiaɣi, .
  Elabena seɖoƒe meli na aʋakɔa ƒe ŋusẽ o!
  
  Mina míayi amedzidzedzea dzi na Dadanyigba la, .
  Le hurrah sesẽ aɖe si me dziku le ƒe ɣlidodo te...
  Hitler akpɔ eƒe fetu vaseɖe nuwuwu, .
  Míanya Nazitɔwo ado goe le akpataa me!
  
  Kalẽtɔwo yɔ Fofonyenyigba dzi fũ, .
  Eye Stalin nye ame dzɔtsu gã aɖe...
  Mɔɖelawo zɔa mɔ le ɖoɖo nu, .
  Ƒome Ŋusẽkatãtɔ la, míaƒe Aƒetɔ, Oo ɖeka!
  
  Le kekeli kple agbe nyui ƒe ŋkɔ me, .
  Míawɔ avu dzinɔameƒotɔe, ɖeviwo...
  Le nyateƒe me la, dzidzime aɖe anɔ kɔmiunist-dziɖuɖu te, .
  Xɔ dzinye se, womate ŋu axɔ mɔkpɔkpɔ le mía si o!
  
  Míelɔ̃ mía Dadanyigba, ŋutsuwo, .
  Míedi be míakɔ wò ɖe dzi wu alilikpowo...
  Fasitɔwo axɔ hlɔ̃biabia sesẽ aɖe, .
  Tso mɔɖelawo, hɔ̃ kalẽtɔwo gbɔ!
  
  Míaɖo egbɔ, mexɔe se be, míaɖu dzi kpuie, .
  Togbɔ be fasitɔwo nye ayemɔ kple ŋutasẽnuwɔwɔ hã la...
  Tɔgbuiwo anye dada na mí, .
  Eye Svarog akplɔ wò ayi aʋa me!
  
  Le mía Fofo kalẽtɔ la ƒe ŋutikɔkɔe ta, .
  Aƒetɔ Ŋusẽkatãtɔ la ŋutɔ lia yi atitsoga la dzi...
  Míave míaƒe agbe ɖe Russia ta o, .
  Mina woase gbe sesẽ aɖe tso dziƒo!
  
  Miʋli mía Dada ƒe ŋutikɔkɔe ta, .
  Aʋawɔla wɔnuteƒewo lɔ̃nɛ...
  Amegãxiviwoe mienye, ke menye akpɔkplɔ vɔvɔ̃nɔtɔwo o, .
  Sɔdolawo gɔ̃ hã nye dada ŋutɔ!
  
  Míete ŋu xɔa dzinua tso nudzraɖoƒea, .
  Lé pike, tɔmelã gã aɖe...
  Lenin gã la tso ɖe ablɔɖe ta, .
  Míana xɔa nagbɔ agbe!
  
  Le Ƒomea ƒe Ŋkɔ me la, tu piramidwo, .
  Eye meli siwo avuvu dziƒoxɔa...
  Eye Hitler , tsɔ fefenyawo wu aʋawɔlawo , .
  Ŋusẽkatãtɔ la ku eye wògafɔ ɖe tsitre ɖe mía ta!
  
  Wòe nye lɔlɔ̃tɔ, Lada vɔ̃ɖitɔ, .
  Wòe dzi Mawu Yevu gã la...
  Eye ele be míaʋli mia ta dzinɔameƒotɔe, .
  Neva eme be Ŋusẽkatãtɔ la nakpe ɖe ŋuwò nànɔ agbe tegbee!
  
  Lɔ̃, de bubu Mawu Yesu ŋu, .
  Enye Russia ŋutsu aɖe, le mía gbɔ tegbee...
  Ɣeyiɣia de be míalɔ̃ atsyɔ̃ɖonua aɖaŋutɔe, .
  Neva eme be ƒeawo nayɔ fũ kple dzidzɔ tegbee!
  
  Nye Russia kɔkɔe la ƒe gãnyenye, .
  Ate ŋu aɖu futɔwo dzi ...
  Togbɔ be nyɔnuawo do ɣli le vɔvɔ̃ ta hã la, .
  Míate ŋu agbã ʋɔ driba la!
  
  Le Dadanyigba kɔkɔe la ƒe ŋutikɔkɔe ta la, xɔ dzinye se, .
  Le Russiatɔwo ƒe Mawu Kristo ƒe Ŋkɔ me...
  Míatu sɔlemexɔ gãwo kpuie, .
  Mina míazɔ míaƒe mɔa dzi vaseɖe nuwuwu ke!
  
  Lɔlɔ̃, xɔ dzinye se, menya nya siwo mehiã o, .
  Kuviawɔwɔ si mehiã o aɖeke megali woakpɔ le eme o...
  Kain natsrɔ̃ le tsiẽƒe, .
  Eye Habel agadzi eƒe ha la ake!
  
  Afisiae míele afɔ ƒom le Berlin kple kpẽkuku, .
  Kpẽa ɖina abe gaƒoƒo ene...
  Anyo be nànye aʋawɔla si bɔbɔa eɖokui ŋutɔ, .
  Tsɔ fía ƒo Nazitɔwo ƒe ta ɖa!
  
  Ƒomea afɔ ame kukuwo ɖe tsitre, xɔ dzinye se, kpuie, .
  Mawu Yevuwo ana lɔlɔ̃ ɖesiaɖe wò
  Eye míetso nya me kɔte be, .
  Nukae anye tɔtrɔ klẽtɔwo ƒe mavɔmavɔ!
  ɣe, nɔ eƒe afɔ ƒuƒlu ƒom, kple dzidzɔ kple dzonɔameme . Eye ɖevi bubu siwo nye kluviwo tsã la dzia ha heɖua ɣe, henɔa agbagba dzem be yewoafɔ, alo ne míagblɔe tututu la, yewoati kpo ayi dzi.
  Dobrynya, esi wònye ŋutsuvi sesẽ ta la, etsɔ kpe aɖe ƒu gbe ɖe dzi wu. Edzo yi dzi hewó, eye wòkaka abe dzonu ene wòzu kakɛ akpe geɖe siwo le amadede vovovowo me.
  Ŋutsuvi viscount la do ɣli be:
  - Esia nye nu wɔnuku aɖe vavã!
  Dobrynya tsi tre ɖe esia ŋu esi wògatsɔ kpea ƒu gbe ake, eye Margarita tsɔ dzikedzo ƒoe, si na wòkaka va zu kakɛ gbogbo aɖewo siwo le amadede vovovowo me eye wole keklẽm wòwɔ nuku ŋutɔ:
  - Ao! Esia nye nu ŋutɔŋutɔ ale gbegbe. Eye naneke meli si kɔ wu nu ŋutɔŋutɔ sia o!
  Ŋutsuvi kalẽtɔ Phoenix do ɣli kple dziku, esi wònɔ eƒe afɔ ƒuƒluwo ƒom ale be gbea te dzudzɔ ƒoƒo la, do ɣli be:
  - Míaƒe ketekemɔ̃a dzona yia ŋgɔ - etɔna ɖe kɔƒea me!
  Mɔ bubu aɖeke mele mía si o - tu sesẽ aɖe!
  Eye nyɔnuvi si le wo xa hã, ati kpo ayi dzi kple anyime ko.
  Woƒe seselelãme nyo, eye dzidzɔ hã nɔ edzi yim.
  Dominica hã ɖoe be yeaɖe yeƒe nunya afia vie.
  Eye mina míaŋlɔ wò nyagbɔgblɔ nyuitɔ kekeake siwo nèwɔ nyuie la ƒe tɔsisi blibowo;
  Kluvi ate ŋu azu ablɔɖeme, bometsila ate ŋu azu aɖaŋudzela, ame dahe ate ŋu azu kesinɔtɔ, gake ne kposɔ ƒe dzimesesẽ le asiwò la, ànye kposɔ ɣesiaɣi!
  Menye ame dahe si si ga mele o, ke boŋ amesi ƒe ta yɔ fũ kple aŋɔ!
  Mègadi vevie be yeanye fia ne ahɔhɔ̃ aɖeke mele asiwò o!
  Shah gɔ̃ hã anye tagbɔsesẽtɔ abe kposɔ ene!
  Fia la nye dzata ya, gake menye aɖaŋudzedze si le abe akpɔkplɔ ene manɔmee o, eye woɖea dzatawo ƒe ŋutigbalẽ!
  Mèganɔ ɣli dom o, ke boŋ zi ɖoɖoe ne mèɖo dzata teƒe haɖe o, eye akpɔkplɔ metsɔ eƒe awua na o!
  Dunyahela le abe akpɔkplɔ si le Krylov ƒe gli me ene, gake mèganye akpɔkplɔ abe atikemawɔla ene o!
  Ne èle abe atikutsetse ene la, ekema woaɖe lũlũawo ɖa le ŋuwò vaseɖe keawo dzi!
  Be dukɔa nagabla kɔkuti o la, ele be wòasẽ, abe nyitsu ene!
  Yameʋuɖoɖo hiã hafi dukɔa nate ŋu adzo!
  Dunyahela la le klalo be yeado dzinua ƒe ŋugbe, ɖeko be yemaɖiɖi le tsidzɔƒea o!
  Ame si meno eƒe lãmesẽ o la nye ɖekakpui tegbee!
  Oak nyaʋiʋliwo le nu wɔm ɖe atikutsetsea dzi!
  Dunyahela aɖe alɔ̃ faa aɖe lũlũawo le ŋuwò nenye be ènye atikutsetse!
  Gake viɖe ɖeka koe le amegbetɔ ŋu wu bosowo: ɣeaɖewoɣi la, enyea akpɔkplɔ ŋutɔŋutɔ vie ya teti!
  Dzata ƒe didi veviwo le dunyahela la si, akpɔkplɔ ƒe ayedzedze le esi, gake eƒe mɔnuwo nye nusiwo me wowɔa nu le keŋkeŋ!
  Ne dunyahela nye akpɔkplɔ akpa la, ekema eva zua ha blibo!
  Dunyahela si si akpɔkplɔ ƒe ayedzedze kple amegãxi ƒe asi le la awɔ kebab tso atikemawɔlawo me!
  Eye dzɔgbenyui bia agbagbadzedze, ne sɔ ƒe dɔ sesẽ wɔwɔ koe nàte ŋu atsɔ ɖokuibɔbɔ ƒe kɔla aƒu gbe!
  Xɔ dzidzedzekpɔkpɔ dzi se ne èƒo amesiame ta!
  Dunyahela ate ŋu adze aye wu akpɔkplɔ gɔ̃ hã, gake mate ŋu aflu ɣeyiɣi tegbee o!
  Zi geɖe la, atikemawɔla dzona abe anyi ene yia dunyahela ƒe nuƒo si me anyitsi le gbɔ, gake zi geɖe la, eya ŋutɔ hã ƒoa nu!
  Dunyahela mia atikemawɔlawo abe alesi python mia avugbɔ̃e ene, hea akpɔkplɔwo abe vodka kple Velcro vivi ene!
  Amegãxi mate ŋu anɔ agbe lã manɔmee o, eye dunyahela hã mate ŋu anɔ agbe ameflunya manɔmee o!
  Sɔ si ƒua du wu la aɖo to amesi nya nu nyuie!
  Ele bɔbɔe na dunyahela be wòatrɔ eɖokui le ememe wu be wòado nane si woate ŋu awɔ ƒe ŋugbe!
  Le amesiame si nàda akɔ na gome la, àde bubu emetsonua ŋu kple ɖoɖoezizi aɖabaƒoƒo ɖeka!
  Nye akpɔkplɔ si si aɖaŋu le vie ya teti ne mèdi be yeazu kposɔ si ƒe ŋkuwo le ʋuʋu ɖi o!
  Mègaka ɖe dunyahelawo dzi o, le atikemawɔlawo gome la, sandpaper koe wotsɔ ɖea lãgbalẽgolowo le oak-tiwo ŋu!
  Ame sia ame si menye bometsila blibo o la atrɔ gaku ɖeka wòazu gaku kpekpe!
  Ƒometɔ aɖeke mele dunyahehe me o, gake ame siwo adi be yewoama nusi le mia si abe nɔviwo ene la anɔ anyi!
  Nu nyɔŋu geɖewo le agbe me, gake nusi gblẽ wue nye ne agbea va wu enu!
  Ne èdi be yeate ɖe Mawu ŋu la, ke ƒo boso si le wò luʋɔ me ɖe atitsoga la ŋu!
  Amegbetɔ dzɔ tso, ne menye boso mee o la, ekema, aleke kee wòɖale o, meganye boso o!
  Ne boso ƒe susu le asiwò la, ekema akpɔkplɔ ami wò abe boa constrictor si ɖua nu ene!
  Naneke meli si seɖoƒe meli na o negbe ɣeyiɣi si wòxɔna hafi dunyahelawo nawɔ nusi ŋugbe wodo la ko!
  Ne èƒo ɣli geɖe la , ànɔ ɣli dom abe avu si woƒo ene!
  Mègaka ɖe ame si ƒoa nu sesĩe dzi o, eye dzo dzĩ ate ŋu atɔ dzo wò!
  Mawu gɔ̃ hã mate ŋu aʋli nyɔnu ta ahe boso ɖe amegbetɔ ƒe dekɔnuwo ƒe seƒe o!
  Lɔlɔ̃ manɔmee la, alɔgbɔnukoko aɖeke meli o, negbe ɖe wònye dunyahela ƒe alɔgbɔnukoko si ɖua ame dzi ko hafi!
  Esi dunyahela si si aʋala mele o la nɔ alilikpowo me ɣeyiɣi didi akpa ta la, edzo le tsidzɔƒea!
  Luʋɔ sue ƒe didi veviwo nɔa ame dzɔtsu aɖe si ɣesiaɣi!
  Dada gã aɖe le luʋɔ sue aɖe si!
  Dunyahela nye fiafitɔ si ŋlɔa sewo na eɖokui eye wòbua dukɔa be enye zone territory!
  Dzoɖa adre le dunyahela la si le kwasiɖa me, gake ne ehiã be wòana ŋugbedodoa nava eme la, Yudatɔwo ƒe Memleɖagbe va ɖona!
  Ðekawɔwɔ nyo, ne menye srɔ̃ɖeɖe kple dunyahela o ko!
  Dunyahela nye nuwɔwɔ alea si di be yeazã swinish mɔnuwo atsɔ awɔ alẽ tso asiwò!
  Dunyahelawo ƒe swinish mɔnuwo trɔa atikemawɔlawo wozua chop!
  Le hadziɖula te la, agbe medaa ami gbeɖe o!
  Ha ƒe dukplɔla wɔwɔ nye ami akpa!
  Ne èdi be yeazu dukplɔla la, ke wɔ wò mɔnukpɔkpɔwo ŋudɔ!
  Dziɖula si bua atikemawɔlawo be wonye alẽwo la nye ha si wozãna ɖaa!
  Mawu, menye ŋusẽkatãtɔ ɖeɖekoe nye esia o, ke boŋ lɔlɔ̃ faa be yeayi atitsoga la gbɔ le hawòvi ta hã!
  Dziɖula si bɔbɔ nɔ fiazikpuia dzi ɣeyiɣi didi la nana dziɖuɖua ƒua du!
  Kplɔla ɖekakpui le abe sɔ yeye ene, ame tsitsi le abe sɔ si ƒe afɔkpodzi gbã ene!
  Le mɔ si dzi woato aɖo Mawu ƒe kɔkɔƒewo gbɔ la, Satana ŋutɔ nye dunyahela!
  Dunyahela nye Mawu le nu ɖeka ko me, le taflatsedodo siwo tae eƒe tiatiawɔblɔɖe ƒe ŋugbedodowo do kpo nu le abosam me alea gbegbe me!
  Dunyahela, abe biya ene, vuvɔ nyui koe wònye eye wòle kplɔ̃a dzi!
  Dunyahela la vivina le eƒe nuƒowo me, gake vivisese veve si dona tso wo me le wo megbe la mele abe biya ene kura o!
  Ɣeyiɣi si ko nyateƒea dona tso dunyahela ƒe nu me koe nye ne eɖe eɖokui gɔme bubui!
  Dunyahela, be yeazu Mawutɔ vie ya teti la, klãa atitsoga la ɖe ati ŋu bliboe !
  Bear ƒe ŋusẽ gɔ̃ hã maɖe wò ne wò susu nye deck o!
  Akpɔkplɔ nye lã ale gbegbe be aɖe lãgbalẽ etɔ̃ le dzata ŋu!
  Dunyahela sesẽ wu ne eƒe atikemawɔla ƒe susu me gbɔdzɔ!
  Esia tae dunyahela aɖe dona kple anyitsi ale be atikemawɔla la nagaɖe ta kura o!
  Amesi si aŋɔ le ta la, woatsɔ ati aƒoe sesĩe!
  Oak nye atiwo ƒe fia, oak ta trɔa atikutsetse ɖesiaɖe wòzua teti!
  Oak mete ŋu gblẽna o, ke yɔa oak ƒe ta me fũ!
  Ne atikpoe nènye la, ekema ati aɖe ya teti le ta na wò !
  Nusi womenya o doa vɔvɔ̃ na ame, gake nusi wonya nana nèvɔ̃na ko ɣeaɖewoɣi!
  Sidzedze hea kakaɖedzi vɛ ne esesẽ gɔ̃ hã, manyamanya , tɔtɔ ne ele bɔbɔe gɔ̃ hã!
  Vɔvɔ̃nɔtɔ menye amesi le vɔvɔ̃m o, ke boŋ amesi nye kuviatɔ be wòatu dzideƒo ɖo!
  Vɔvɔ̃ nye gbɔdzɔgbɔdzɔ, dzideƒo nye ŋusẽ, gake kpɔ nyuie le moron si le ɖokuiwò me ŋu !
  Amesiame si ɖe mɔ be ŋɔti nakplɔe la ate ŋu abu le pine etɔ̃awo dome!
  Bometsitsi si nuwuwu meli na o nana nèzɔna le goawo katã me, eye wò aɖaŋudzedze nyea dzodzro!
  Mehiã be notsi si le miaƒe nuyiwo dzi meƒu o, evɔ̃ɖi wu ne veveseseɖeamenu le miaƒe dziwo me!
  Dɔmenyonunana ƒe abolo xoxo, dzimetɔtrɔ ƒe dze veve!
  Anyi si dona tso dunyahela ƒe nuyiwo me hea amesiwo ƒe nuyiwo meku notsi o!
  Dunyahela menye fiafitɔ le se nu o, ke boŋ enye fiafitɔ si dea se!
  Dunyahela la do agbe vivi aɖe ƒe ŋugbe, ekɔ anyitsi tso eƒe nuyiwo me, gake eƒe afɔwo léna, abe ʋetsuvi ene!
  Dunyahela bibi aɖe le ʋuʋum le atikemawɔla ƒe gakotoku me!
  Nukatae ɖoɖoezizi nye sika elabena woxea fe ɖe eta!
  Nukae nye nu gãtɔ kekeake le xexeame? Ŋugbedodo siwo dunyahela aɖe do ƒe to!
  Dunyahela la di ga kple ŋusẽ, ele klalo be yeavuvu ame sia ame!
  Gbã la, dunyahela nye akpɔkplɔ, menye ɣesiaɣie eƒe dzedzeme klẽna o, ke boŋ eʋuʋua eƒe asike ɣesiaɣi!
  Edzɔa dzi na dunyahela la be yeatsɔ ŋugbedodo ƒuƒluwo ko ayɔ wò gakotokua me!
  Nu ɖeka koe dunyahela ɖia anukware ne egblɔ be - mí, esi wònye be eya ŋutɔ ƒe amenyenye megale esi o ta!
  Nukae de ŋgɔ wu atɔmwo le xexeame katã? Dunyahelawo ƒe mo kple ametakpɔnu!
  Nusi dunyahela wɔna kple lɔlɔ̃nu faa wue nye be wòatia atikemawɔlawo ƒe kotokuwo!
  Dzoɖa adre le dunyahela si le kwasiɖa me, gake toɖoɖo atikemawɔlawo nyea eƒe mɔkeke ɣesiaɣi!
  Amekae va gbã? Dunyahelawo, elabena woawoe he zitɔtɔ vɛ!
  Mègaxɔ koklozi dunyahelawo ƒe fafa dzi se o, wodzia ha ɣesiaɣi tso ame bubu ƒe gbe me, akpɔkplɔ!
  Ne dunyahela aɖe kɔ eƒe nyawo ɖi abe zãdokeli ene la, efia be akpɔkplɔe wɔ eƒe gbeɖiɖidzidzenu!
  Anɔ eme be kansa aɖe aƒo kpẽ le toa dzi wu be dunyahela nawɔ eƒe ŋugbedodoa dzi evɔ matsi dzodzodzoe o!
  Dunyahela ɖi zã me glitoto, zi geɖe la, ɖeko wòvuvua asisiwo le ŋkeke me!
  Aleke dunyahela ɖi avue? Ne egbã geɖe la, ebɔbɔa eɖokui godoo eye aƒetɔ le esi!
  Zi geɖe la, amesiwo wotsɔa dzi da akɔ na la va nɔa atikemawɔlawo ƒe aklã me!
  Dunyahela le abe vodka ene, atikemawɔla la ase le eɖokui me kple eƒe aklã be yefiã!
  Dunyahela trɔa wò ahɔhɔ̃ doa goe, abe vodka ene, ɖeko to vovo na eya la, eyɔ fũ kple ʋuʋudedi!
  Dunyahela la lɔ̃a afu wɔwɔ kple taɖodzinu si me kɔ be yeazu kesinɔtɔ!
  Ŋugbedodo geɖe le dunyahela si, gake taflatsɛdodo geɖe wu ne womewɔ ɖe wo dzi o!
  Dunyahela nye akpɔkplɔ, gake zi geɖe la, eƒe amadede nyea aŋutiɖiɖi!
  Dunyahela la ɖea lũlũwo ɖa le oak-tiwo ŋu eye wògbãa akɔɖuwo abe ha ene!
  Ne dunyahela aɖe ƒoa nu abe aŋe ene la, ekema awɔ atitsoga tso atikemawɔla aɖe me godoo!
  Dunyahela la lɔ̃a nuƒoƒo tso Mawu ŋu elabena eya ŋutɔe nye Satana!
  Dunyahela nye ayetɔ abe abosam ene, gake mawudɔla le ŋugbedodowo mama me !
  Dunyahela la lɔ̃a eɖokui tsotso, gake eƒe asiwo doa asi eƒe gakotokua gbɔ ɣesiaɣi!
  Ne ètsɔ wò akɔdada na dunyahela bibi aɖe la, àde afɔku me be yeakɔ ʋu!
  Zi geɖe la, amewo tiaa avu siwo le poke me, amegãxi siwo do alẽwu, kple akpɔkplɔ si si cheese gbegblẽ le la dometɔ ɖeka!
  Ne dunyahela aɖe wɔ eƒe ŋugbedodoa dzi la, ke lé ŋku ɖe toa ŋu nàkpɔe ɖa be kansa le ɣli dom ɖe edzi hã!
  Ele bɔbɔe be woahe kolobok wu be woazi dunyahela dzi be wòawɔ eƒe ŋugbedodo dzi !
  Dunyahela la wɔa nu ɖekae le nu ɖeka ko me - le viɖewo dim na eya ŋutɔ ƒe kotoku!
  Dunyahela trɔa eƒe hadɔwɔlawo abe asigɛwo ene, ɖeko esia nana eƒe asiwo gaƒoa ɖi wu!
  Dunyahela nye lã si wɔa gbetedzi tso atikemawɔla me!
  Dunyahela, ne menye amegãxi si do alẽwu o la, ekema agbo si wozãna ɖaa!
  Dunyahela si menye akpɔkplɔ o la nye agbo alo gbetedzi!
  Dunyahela ate ŋu ado towo ƒe ŋugbe, gake le ema megbe la, ɖeko nèɖea glikpoawo ɖa!
  Mègaƒu du ada akɔ na koklozi o, aƒo wò nàku!
  Dzizizidziɖula, akpɔkplɔ si le dzatazikpui dzi si gbɔ̃wo ƒo xlãe nye esia!
  Ne mèdi be yeava zu gbetedzi o la, ke wò ŋutɔ nye akpɔkplɔ sue aɖe ya teti!
  Ame si mexlẽa akpɔkplɔwo dzodzro o lae ɖua dzi le tiatiawɔwɔa me!
  Àte ŋu ada akɔ kple wò dzi, gake amesi aɖu dzi la aɖu dzi kple wò ahɔhɔ̃!
  
  Dunyahela nye akpɔkplɔ si lɔ̃a cheese dama, abe dɔlar ƒe amadede ene, wu amesiwo xlẽa akpɔkplɔwo!
  Srɔ̃nyɔnu menye mitten o, ne ènya trɔ asigɛwo ko la, àtrɔ azu scumbag tso sultry adventures me godoo!
  Ŋutsuvi bibiwo ke ɖe nu geɖe ŋu wu ame tsitsi siwo mede ŋgɔ o siwo si mɔfiamewo le!
  Le sɔhɛmenɔɣi la, dzo nɔa dzi me, nusi ŋu woke ɖo le ta me, eye nusi dona tso emee nye aʋadziɖuɖu!
  Menye ɣesiaɣie dzidzedzekpɔkpɔ ƒe mɔa le dzɔdzɔe o, gake meɖea mɔ ɖe akɔta bɔbɔ le ɖokuibɔbɔ me ŋu o!
  Dunyahela la bɔbɔna be yeakɔ yeƒe ŋɔti ɖe dzi!
  Dunyahela la bɔbɔ be yeabɔbɔ ɖe atikemawɔla la dzi emegbe!
  Dunyahela la le klalo be yeaku yeƒe ŋɔti ɖe anyigba be yeaɖi yeƒe agbanɔamedzia ɖe atikemawɔlawo ŋkume!
  Nusianu si mate ŋu adzɔ o ate ŋu adzɔ le míaƒe xexeame, eye xɔ dzinye se be agbenɔnɔ sesẽ ŋutɔ, abe ɖe wòle tudadaƒe ene!
  Tedzi si si sikakotoku le la te ŋu toa mɔ̃ sesẽ ƒe gli me nyuie wu mammoth si si gakpo gbɔ̃!
  Dunyahela si ƒe nu le abe sika ene la trɔa atikemawɔlawo wozua kposɔ siwo si nunana ƒe kotokuwo le!
  Amekae nye lã wɔadã sesẽtɔ kekeake? Nyateƒee, kposɔ si wotsɔ sika kotoku ɖo agbae! Akpɔkplɔ lɔ̃a alakpanuwɔwɔ ƒe amadede ɣi kple vɔsawo ƒe sikagakuwo!
  Zi geɖe la, dunyahelawo ʋuʋua aflaga dzĩwo le gaku siwo woɖena le atikemawɔlawo ƒe kotokuwo me ƒe amadede ɣi ta evɔ wometsia dzodzodzoe o!
  Dunyahela vividoɖeameŋulawo ƒe nuƒo viviwo fa avi vevie na vidada siwo ƒe viŋutsuwo tsrɔ̃ le ʋuwuamewuwua me!
  Ame sia ame si do sikatowo ƒe ŋugbe la, mexɔ asi na akɔbli gaku gbagbã ɖeka pɛ hã o!
  . TA No. 13 lia.
  Caligula Delfinov ŋutɔ ƒe dɔdasi le esi. Ele be nàdi nɔviwònyɔnu tsitsitɔ aleke kee wòɖale o. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, wotsɔ wò ŋutɔ yi xexe si sɔ kple wo nɔewo me, afisi nèwɔ wò ŋutɔ wò mawunyadɔgbededɔ tɔxɛwo eye le ɣeyiɣi ma ke me la, fa miamiamia ŋutɔ eye wole etɔxɛ le.
  Margarita kple Caligula ka asi woƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo le goglo la ŋu eye wodo ɣli be:
  -Asike ɖe asike dzi, .
  Ŋku ɖe ŋku teƒe!
  Menye Barbos o - .
  Fantomas tɔwo !
  Fifia ŋutsuawo kaka ɖe mɔ vovovowo nu be yewoawu fli siwo tsyɔ mɔ siwo dzi woato ayi Port Arthur, si nye Ɣe si le dodom ƒe Anyigba ƒe asrafowo gbɔ la tutu nu kaba. Terminator viwo ʋãna abe elektrik-ka ene to gbe falɛfalɛwo me, eye wotsrɔ̃ Japantɔwo nublanuimakpɔmakpɔtɔe.
  Kuropatkin gakpɔtɔ nɔ hehem ɖe megbe le sedede be woadze amedzidzedzea gɔme ŋu, togbɔ be le Mount High dzi la, atsu kple asi siwo le avu wɔm la de Tricolor tricolor , ɖeko ɖevi aʋawɔlawo ta kakɛ gãwo, eye fifia wodzena nyuie le ŋkeke me. Gake aʋawɔnyawo gbɔ kpɔla tsãtɔ gakpɔtɔ nɔ hehem ɖe megbe. Togbɔ be , le ɣeyiɣi ma ke me la, Kuropatkin menye vɔvɔ̃nɔtɔ o hã. Le ƒe 1877-1878 ƒe aʋawɔwɔa me la, eɖe dzinɔameƒo tɔxɛ aɖe fia.
  Ẽ, eye be asrafo dzrowo ƒe agbenɔnɔ nanyo ɖe edzi la, abe Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ene la, ewɔ nu geɖe, eye womelée le fififi me o. Togbɔ be asrafowo ƒe aʋawɔwɔ ƒe ŋutete medzi ɖe edzi boo le eƒe dziɖuɣi o hã. Gake Suvorov ƒe tameɖoɖo kplikpaa, alo afɔkudzidzedze gɔ̃ hã menɔ esi o. Alexander Suvorov wɔ avu dzinɔameƒotɔe ŋutɔ, eye wòdaa asɔ ɣesiaɣi le dziɖuɖu keŋkeŋ ƒe agbo nu. Gake nukpɔsusu si dzɔdzɔme na kple dzɔgbenyui wɔnuku la na wòte ŋu gblɔ futɔa ƒe hlɔ̃biabia ƒe afɔɖeɖewo, eƒe nuwɔna kple aʋadziɖuɖuwo ɖi. Esia le Tal ƒe atsyã nu, amesi tsɔ nu siwo mesɔ o sa vɔe, tsɔ eɖokui de afɔku me be yeaɖu dzi, gake le go geɖe me la, eɖu dzi ... Gake chess ƒola nyuitɔwo kekeake le xexeame kpɔ nu to Tal dzi.
  Ame gbãtɔ si na lãgbalẽgoloe eye wòɖu dzie nye Mikhail Botvinnik. Aʋawɔla sia nya alesi wòawɔ ɖoɖo ɖe futɔa ƒe gbɔdzɔgbɔdzɔwo ŋu ahade dzesi wo.
  Eye Tal si nye nunyala bibi la ƒe ɣletivi la me kɔ.
  Ðewohĩ, ne ɖe wònɔ agbe didi wu eye ne ɖe wòdzɔ be wòwɔ avu kple Napoleon la, anye ne woƒo Suvorov. Gake Turkey-srafoha si Alexander Vasilyevich wɔ aʋa kplii la tsi megbe akpa le nukpɔsusu ɖesiaɖe nu, eye wometia aʋafiaawo le woƒe kplɔlanyenye ƒe nɔnɔmewo nu o.
  Eye le aʋa si wowɔ kple Franseawo me la, aʋakɔ si me tɔdziʋuwo ƒua tsi le la metsi akpa o eye wobu Russia-dzata ƒe aʋakɔa nu tsɛe akpa.
  Gake zi geɖe la, Kuropatkin ya vɔ̃na be yeadze ame dzi, eye wòlɔ̃na be yeanɔ anyi ɖe ametakpɔnu dzi. Ne míebu akɔnta la, eme kɔ ƒã be futɔa agbã eɖokui ɖe mɔ̃ sesẽawo ŋu. Aʋafia ma tɔgbe gbɔe woda aʋa la le.
  Eye nyɔnuvi Margarita kple Caligula Dolphins va dze tu dzi... Woɖe wo , ke hã, to duƒuƒu me, esime aʋawɔla makumakuawo ge ɖe mɔ̃ sesẽawo me eye wonɔ amesiame si le eme la ƒom xoxo, ŋutigbalẽ si womate ŋu age ɖo o kloe kple , nyateƒee, ŋutete si le esi be wòahaya kloe enumake.
  Dolfinov Jr. , si nɔ Japantɔwo ƒe aʋafia bubu lãm la, do ɣli gblɔ nya aɖe tso "Highlander" me, esime wònɔ aŋe siwo me aɖi le ƒom kple eƒe afɔ ƒuƒluwo henɔ ʋu ƒom be:
  - Ele be ɖeka koe nasusɔ!
  Eye eƒe yiwo, abe dzikedzo ene, tsɔa amewula, si le etɔxɛ. Ne míagblɔe tututu la, nutunu ƒe aɖaŋu alafa ɖeka kple futɔwo lãɖeɖe le aɖabaƒoƒo ɖeka me le asrafoha eve alo etɔ̃ me.
  Samurai la dze anyi tso ƒoƒoawo ta, eye ŋutsuvi si nye terminator la ƒe afɔ ƒuƒluwo gblẽ mɔ siwo dzi woti kpo hele tsatsam ƒe nɔnɔme blibo aɖe ɖi.
  Nyɔnuvi dzetugbe si nye akpaɖekedzimademadela Margarita, esime wònɔ kɔkrit-mɔ̃ sesẽ bubu kɔm la, eda tuawo, si na tu sesẽ akpe geɖe dzo yi yame. Le exɔlɔ̃a yome la, ŋutsuvi nutala Caligula gbugbɔ wɔ aɖaŋu ma tɔgbe.
  Margarita, si tsɔ eƒe afɔ ƒuƒlu si le abe nyɔnuvi ene la da bɔmb ɖe didiƒe ʋĩ la, da asi ɖe edzi be:
  - Èle ewɔm nyuie ŋutɔ, ŋutsuvi !
  Aʋawɔla si dzi womate ŋu aɖu o, si hã tsɔ tsɔtsrɔ̃ ƒe nunana si nye amewuwu la ƒu gbe kabakaba ŋutɔ, tsɔ lã samurai la, ɖo eŋu be:
  - Enyo be nàsrɔ̃ nu wu be nàgasrɔ̃ nu ake!
  Mɔ̃ sesẽawo ƒe wowó sesẽwo meto Russia-srafowo ƒe hatsotsowo me o. Aʋafiagã Zeleny ka nya ta na Aʋafiagã ƒe kpeɖeŋutɔ Kuropatkin be:
  - Wò Aƒetɔ. Le míaƒe nyatakakawo nu la, aʋa la le edzi yim le futɔwo ƒe mɔ̃ sesẽa me ɣeyiɣi didi aɖee nye sia, eye kakaɖedzitɔe la, mɔ̃ sesẽ geɖewo wó gɔ̃ hã!
  Kuropatkin ɖo eŋu kuviatɔe be:
  - Fafa, dziɖeɖi ko!
  Enyo, abe Carleson, amesi ƒe xɔtame wotsɔ ya ƒo tso eƒe xɔtaxɔewo dzi ene. Togbɔ be ɖeko nɔnɔmea bia afɔɖeɖe sesẽwo hã. Aʋafia Zeleny kple Kondratenko te tɔ ɖe edzi be:
  - Ele be míadze dɔ enumake!
  Kuropatkin to eƒe ŋkumeɖobolo me kpɔ aʋafia eveawo siaa. Green gakpɔtɔ nye ɖekakpui, gake edze abe ɖe wòtsi wu eƒe ƒewo gɔ̃ hã ene, ewɔa nu kabakaba, eye wòwɔa nu kabakaba. Kondratenko nye Port Arthur ƒe kalẽtɔ, si hã tso kplɔla bibiwo ƒe dzidzime suea me la nɔviŋutsu. Nyateƒee, akpɔkplɔ mawo dina vevie be yewoawɔ avu. Gawu la, sedede aɖe li tso Fiagã kple All Rus ƒe Dziɖulagã, Nicholas II, gbɔ be wòadze du si nye mɔ̃ sesẽa dzi enumake. Eye it"s a no brainer be fia ƒe gaxɔa mate ŋu anɔ te ɖe aʋa sesẽ sia tɔgbe ƒe agba nu eteƒe nadidi o.
  Ke hã, ne mènya tɔdzisasrãa o la, mègayi tsia me o! Ele be míakpɔ nusi nye nusi kple afisi amesi le amedzidzedze dzi le.
  Kuropatkin bia Kondratenko be:
  - Japantɔwo ƒe aʋalɔgo kawoe da tu?
  Aʋafiagã la gblɔe kɔte be:
  - Scouts ka nya ta be mawudɔlawo do - ɖekakpui dzetugbe aɖe kple nyɔnuvi aɖe si ƒe taɖa le abe sika ene, siwo ʋãna kple duƒuƒu si mexɔ se o, eye ne wotso wo la, womate ŋu akpɔ wo o.
  Kuropatkin tso eɖokui zi etɔ̃ le ablaɖeɖe si me dziɖeleameƒo le me eye wònɔ ɣli dom be:
  - Eyata eva dze be mawudɔlawo ganye amesiawo ake?
  Aʋafia Zeleny tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒo anyigba be:
  - Ɛ̃ tututu! Dziƒo alafa ɖeka!
  Kuropatkin ƒo kpẽ gɔ̃ hã be:
  - Eii! Aƒetɔ la megblẽa Russia ɖi o!
  Kondratenko gblɔ nufiametɔe be:
  - Ele be míadze futɔa dzi enumake, Field Marshal! Alo mía ŋutɔwo míayi aʋadziɖuɖua dzi!
  Kuropatkin gblɔ kple dziɖeleameƒo be:
  - Ao, aƒetɔwo. Metsɔa sededeawo naa amewo. Esi Mawu ɖoe be yeakpe ɖe mía ŋu ta la, ekema nuvɔ̃e wònye be woatsɔ asrafowo ade lãgbalẽgoe me!
  Kondratenko de dzesii le susu me be:
  - Le Israel gɔ̃ hã la, Mawu Ŋusẽkatãtɔ la bia tso Yudatɔwo hã si be woawɔ aʋa, eye womagaxɔ nusianu dzodzro kple avuwɔwɔ manɔmee o.
  Agbledela si tso agadoa me, si nye aɖaŋuɖola le lala kple nukpɔkpɔ ƒe aɖaŋuwo ŋu, ɖo nya sia ŋu be:
  - Gake Apostolo Paulo gblɔ be Mawu subɔsubɔ mehiã amegbetɔ ƒe asiwo o!
  Aʋafia Zeleny do dzo xoxo be:
  - Ekema nukatae wò, Wò Aƒetɔ, nètsoa ɖokuiwò ɣesiaɣi, vevietɔ ne aʋawɔnuwo le wowóm le teƒe si te ɖe ŋuwò!
  Kuropatkin nɔ dziku dom xoxo:
  - Gake elabena nusianu dzɔna le Mawu ƒe lɔlɔ̃nu nu. Eyata mina míawɔ gbedodoɖa gbã. Ne mienye amemabumabutɔwo la, woalé mi ame evea siaa!
  Le nusianu me la, gbedodoɖa wɔwɔ ƒe susua dze nu dodzidzɔname aɖe. Kerubiwo naxɔ rap la na amesiame.
  Ðeɖi te Caligula tomboy kple nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade Margarita ŋu vie xoxo, eye wowu dɔa ƒe akpa gãtɔ nu xoxo. Eyata nukata màɖe dzi ɖi le atsiaƒua me o, eye nàtsɔ sand Togo "s squadron la nyuie o. Le nyateƒe me la, ate ŋu ada tu hã, eye tu siwo ƒe didime nye sentimeta wuieve hã le eme. Eye esia nye milimeta 306 ƒe lolome, si ate ŋu ana asrafo siwo dze wo dzi la nabu nu geɖe.
  Nyateƒee, Japantɔwo, le go sia me la, ahiã be woada tu ŋkumaʋumaʋui kloe, ato togbɛa dzi. Eye ne aʋaa yi dua ƒe liƒo dzi ko hafi woate ŋu atsɔ tu tẽ aƒoe.
  Taɖodzinu vevitɔe nye aʋawɔmeli ene siwo me tu siwo ƒe didime nye sentimeta wuieve le.
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela si tsɔ eƒe yi siwo wua ame la lã Japantɔwo henɔ ƒu ƒuƒu siwo tsi la ʋuʋum la do susua ɖa be:
  - Ðewohĩ míate ŋu awɔ míaƒe mɔnukpɔkpɔwo gɔ̃ hã viea? T. de ŋgɔ wu le tudada me wu Rozhdestvensky ƒe asrafoha la, anɔ abe 1.8 va ɖo 1. To mɔ sia dzi la, míana asrafowo ƒe dadasɔ nasɔ vie.
  Caligula si tso Dolphins, si nɔ samurai mamlɛtɔ lãm la, bia aʋawɔla Margarita be:
  - Ðe míadze egɔme tso aflaga la dzia?
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela , si tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu aɖe ƒu gbe eye wòvuvu Japantɔ wuieve bubuwo, eye kakɛ siwo vuvu koe susɔ la tsi tre ɖe eŋu:
  - Womedzea egɔme tso esiwo vivina wu dzi o! Dzɔgbenyuietɔe la, mehiã be woadi asrafoha aɖeke o. Mina míazi armadillo eve gbãtɔawo dzi.
  Caligula tomboy la ko alɔgbɔnu, tsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu da bɔmb, tsɔ eƒe yi si me ʋu le la fia Nutili melia , eye wòdo ɣli kple dzidzɔ be:
  - Eye esia nye tɔnye!
  Esi Margarita gatso Japantɔwo wòku la, do susua ɖa na eƒe zɔhɛ be:
  - Gake mina míamlɔ tsia me gaƒoƒo afã be míahaya.
  Nyateƒee, ɖiɖiɖeme mave o. Gake Caligula Dolphins megblẽ ɣeyiɣi aɖeke le ɖiɖiɖeme kpuia me o. Vevietɔ, míete ŋu bu nu dodzidzɔname aɖe ŋu.
  Nugbeɖolawo ƒo ƒu ɖe xɔa gɔme. Elektrikkaɖi aɖe si le dzisasrãa te la doa vɔvɔli vɔ̃ɖiwo. Lenin ƒe ta xɔŋkɔ si ƒe taɖa le ɣie la klẽna vie, le Koba , si xexeame nya nyuie wu be Stalin, si nye ƒudzisrafomegã si do awu ɖɔʋu ɣemaɣi, esime Asrafomegã Schmit si womenya tututu o, si ƒe ɖa le ɣie, si ŋkɔe nye Bukharin, xa.
  Trotsky mesɔ gbɔ na kpekpe bliboa o, gake fifia ya la, woa kple Lenin dome masɔmasɔ. Eye ale, Bolsheviktɔ siwo kpɔ ŋusẽ ɖe amewo dzi wu la ƒo ƒu, henɔ klalo be yewoawɔ tɔtrɔ kpata, alo amedzidzedze, nusianu, be yewoaxɔ ŋusẽ ko.
  Lenin ye ƒo nu tso nyaa ŋu gbã:
  - Ele vevie ŋutɔ , zɔhɛwo, be woaxe mɔ ɖe Autocracy ƒe aʋadziɖuɖu nu le eƒe fiaɖuƒeʋa madzɔmadzɔ kple Japan me aleke kee wòɖale o. Nusi gbɔ tɔtrɔ kpata la tso bia esia!
  Vɔvɔ̃tɔe ƒoa atam tsɔ ɖoa eŋu nɛ.
  Bukharin, si nɔ asi ƒom henɔ ɖa yibɔ si ɖo atsyɔ̃ na eƒe mo si gakpɔtɔ nye ɖekakpui la ʋuʋum la, ɖo kpe edzi be:
  - Ẽ, mele be míana mɔnukpɔkpɔ suetɔ kekeake ɖokuisinɔnɔdziɖuɖua o. Esia ate ŋu aʋẽ abe alakpadada ene, gake magblɔ be, Mikado ye nye Bolsheviktɔwo kple xexeame ƒe kɔmiunisttɔwo ƒe hadɔwɔla nyuitɔ kekeake kple vevitɔ!
  Koba Joseph ƒo nu kple dziku be:
  - Wogblɔe nyuie! Togbɔ be esia meʋẽna abe alakpanuwɔwɔ ene o hã la, enye alakpadada ŋutɔ xoxo!
  Lenin, amesi tsɔ ŋkɔ bubu si nye Karpov emegbe la, tsɔ alɔgbɔnukoko de dzesii be:
  - Le xexeame katã ƒe tɔtrɔ kpata ta la, ɣeaɖewoɣi la, ele be nàtsɔ nanewo asa vɔe. Wò dzitsinya kple wò ŋutɔ wò luʋɔ ƒe akpa aɖe tsɔtsɔ sa vɔe hã le eme. - Ulyanov ɖe ka, ɖe ta, Germany biya ƒe aɖa ɖeka. Be nànya nuƒoƒo nyuie la, ele be nàna wò ŋɔti nagbɔ agbe. Eno tsi eve alo etɔ̃ eye wòyi edzi. - Èsusu be nye ŋutɔ edzɔa dzi nam be madi vɔ̃ɖinyenye kple dziɖuɖu na nye ŋutɔ nye dukɔa. Ke hã, magblɔe tẽ be ne wogbɔdzɔ Autocracy ƒe dziɖuɖua vevie ko hafi tɔtrɔ kpata ate ŋu adzɔ. Eye nukae ate ŋu ana Dziɖuɖua nagbɔdzɔ wu dziɖuɖu le aʋawɔwɔ me?
  Koba ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi be:
  - Naneke... Ɣeaɖewoɣi la, taɖodzinu kɔkɔtɔ kekeake bia vɔsawo, kple vɔsa geɖe!
  Lenin yi eƒe xexemenunya dzi be:
  - Eyata, míaƒo nu tso mawudzimaxɔse ƒe agbenyuinɔnɔ kple xexemenunya ŋu o. Menye esiae nye nu vevitɔ o. Edze ƒã be dɔ si wɔm míele la ana ablɔɖe dukɔwo katã kple xexeame katã ƒe dɔwɔlawo kple kluviwo. Eye nyateƒe si wònye be woaxe fe na míaƒe dukɔa kple dukɔ bubuwo ƒe nusiwo katã bu la zi gbɔ zi alafa ɖeka. - Ulyanov tɔ vie eye wòtsɔ gbeɖiɖi bubu kpee. - Eye afɔɖeɖe ŋutɔŋutɔ kawoe míate ŋu aɖe atsɔ aɖu Autocracy si amewo kple míawo lé fui la dzi?
  Le afisia la, Lieutenant Schmid ƒo nu kple gbe tsɛ aɖe be:
  - Mesusu be, le gɔmedzedzea me la, be matɔ dzo Trans-Siberia Ketekemɔa le teƒe geɖe zi ɖeka. Esia akpɔ ŋusẽ gã aɖe ɖe tsarist-srafo siwo le Manchuria ƒe nuzazãwo dzi.
  Koba ko alɔgbɔnu abe akpɔkplɔ ene be:
  - Bravo , ŋutsuvia le ŋgɔyiyi wɔm! Eye mebu eŋu be mada adzo gadzraɖoƒe geɖe be matsɔ agblẽ Tsar ƒe ruble ƒe sikadzidzenu me.
  Ulyanov ʋuʋu eƒe asibidɛ si fiaa nu "Georgiatɔ wɔnuku" la vevie:
  - Mègawɔ nu gbegblẽ o! Aɖaŋuɖoɖo dodzidzɔname aɖe ŋutɔ . Àte ŋu agblẽ Kuropatkina kloe.
  Schmid yi edzi be:
  - Le goawo katã me la, nye ɖoɖoa bia be mafɔ aglãdzedze ɖe Black Sea Fleet ƒe meliwo katã ŋu. Emegbe asrafowo ayi ɖe ame siwo le dɔ wɔm la ƒe akpa dzi, eye Dziɖuɖua adze anyi zi ɖeka!
  Koba ko alɔgbɔnu le mɔ wɔnuku aɖe nu be:
  - Ẽ, kansa la aƒo kpẽ le toa dzi!
  - Koba , dzudzɔ! - Lenin ƒo nu kple ɣli eye wògblɔ kpee. - Ele vevie vavã be woadzra aglãdzedze aɖe ɖo ahawɔe le Ƒuyibɔa me. Eye ne Kuropatkin si woƒo la si le Port Arthur , aglãdzedze si le asrafoha bliboa me la ava zu nu ŋutɔŋutɔ!
  Schmid megado dziku o:
  - Ẽ, míawɔe le gbɔgbɔ me!
  Bukharin tsɔ nya la gblɔ be:
  - Míaƒe hadɔwɔla si sɔ gbɔ wu le Anyigba dzi enye agbledelawo;ne wofɔ la, woate ŋu abla Autocracy ƒe ŋusẽwo katã. Ele be míadɔ míaƒe zitɔtɔwɔlawo ɖe kɔƒewo me, abia be menye anyigba koe woana agbledelawo o, ke boŋ woana anyigbawo hã, nusianu si nye anyigbatɔwo tɔ!
  Koba tso nya me le mɔ si wɔ nuku nu be:
  - Wo srɔ̃wo kple wo vinyɔnuwo hã le eme!
  Bukharin ko alɔgbɔnu be:
  - Eye esia hã! Ele bɔbɔe abe alesi Emelyan Pugachev wɔe ene - woatso ta, woahe bar la, eye woatsɔ woƒe adzɔnuwo na ɖokuiwò eye woama wo sɔsɔe! Eye anyigbatɔawo srɔ̃wo kple vinyɔnuwo nye miaƒe kluviwo!
  Ulyanov da asi ɖe yɔyɔ sia dzi be:
  - Nyui! Míahe wo katã ɖe ati ŋu! Mɔa katã va ɖo Dziehe Ƒuta!
  Koba do susua ɖa be:
  - Ele be míazã adzodala ƒe akpaa vevie alesi míate ŋui. Vevietɔ , tɔtrɔ kpata ƒe aʋawɔla sesẽtɔwo kple esiwo kpɔ dzidzedze wu la dona tso nuvlowɔlawo dome. Le kpɔɖeŋu me, menye kalẽtɔe Kotovsky nye oa? Kalẽtɔ! Eye Fofo Makhno hã mevɔ̃ɖi wu ema o!
  Bukharin ʋuʋu ta sesĩe be:
  - Eyae nye ema! Míatsɔ nuvlowɔwɔ agbã wo katã !
  Ulyanov tsɔ eƒe asibidɛ ƒo kplɔ̃a be:
  - Vɔvɔ̃, ŋɔdzinuwɔwɔ kple tɔtrɔ kpata ƒe ŋɔdzinuwɔwɔ ake!
  Manya wɔ be woalé ŋku ɖe "ame ene wɔnukuawo" ƒe dzeɖoɖo yi ŋgɔe ŋu o. Esi wonyɔ ta la, ehiã be woaʋu ayi afisi woate ŋu awɔ aʋadziɖuɖu ƒe aɖaŋu aɖe ŋudɔ le. Vevietɔ, ɖe aʋawɔmeliawo ɖa le ƒuƒoƒoawo me.
  Caligula ƒu tsi kaba yi eƒe taɖodzinua gbɔ, eye Margarita ƒu tsi yi etɔ gbɔ. Ŋutsuawo zã woƒe asibidɛwo kple afɔbidɛwo tsɔ lia woƒe meli siwo ŋu wowɔ nuvevii la enumake.
  Caligula tomboy la megase brek la o, esi wòdze amesiame lãɖeɖe gɔme ɖe fli me. Mesesẽna be woaɖo meli, si nye aʋawɔmeli ƒe hatsotso koŋ o. Negbe ɖe, le nyateƒe me la, ède ŋgɔ wu amegbetɔ ko hafi. Eyata, ƒu du eye nàtsoe. Eye le duƒuƒu si gbɔ dzɔdzɔmetɔ ŋu alea ta la, mɔnukpɔkpɔ mesu ame aɖeke si be wòatsi tre ɖe ŋuwò o.
  Enyo, tsɔ viwòwo ƒe asibidɛ ƒuƒluwo, gake kabakaba wu cheetah ƒe afɔwo, tsɔ aŋe siwo me aɖi le ƒu gbe. Eye esia hã awɔ nuku na Japantɔwo keŋkeŋ.
  Ɣe si le dodom ƒe Anyigba ƒe aʋawɔlawo ga mlɔ anyi ake , eye ɖoɖo si wowɔ ɖe terminator eveawo ŋu le bɔbɔe. Yi tudaƒea, emegbe nàda tuawo le mɔ si ana woatsyɔ dzodoƒeawo hã nu. Le ema megbe la, tiatia aɖeke maganɔ meli si gblẽ la si wu be wòayi anyime o.
  Caligula si tso Dolphins, si nɔ lãlãm henɔ ati ƒom kple eƒe yi la, to tuawo me. Enyo, nukawoe nye tu ɖekaɖekawo nɛ, siwo ŋutsuvia daana ɖe anyi le dzodzo me, alo tsɔa wo ƒua gbe ɖe futɔa dzi gɔ̃ hã. Enyo ŋutɔ ne, kple wò afɔ ƒuƒlu, tsɔ ŋusẽ si nu sẽ eye wòwua ame , si wua ame eye womate ŋu axe mɔ na o la gbã tu ʋɛ aɖewo enumake ɖe futɔa ŋu.
  Ale be woxe mɔ si samurai la to yi Nicholas II ƒe fiaɖuƒea me.
  Mesesẽna hã be woatsɔ tuawo ade nudzraɖoƒea ale be woatɔ dzo aʋawɔmelia ƒe gɔme, eye wòatsɔ eƒe ŋutilãmeŋusẽ hã aƒu gbe o.
  Gaxɔ si wotsɔ gakpo wɔe, si xɔ dzo le March ƒe ŋdɔ me la, ƒoa terminator boy la ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu siwo te ŋu trɔna la vividoɖeameŋutɔe. Eye aŋɔ sesẽ siwo wó ŋutɔ siwo me shimosa yɔ fũu la hea abɔta. Èti kpo ɖiɖi, mèŋe aɖaba ƒu atrakpui si le tsatsam la dzi, eye fifia èle teƒe nyuitɔ. Fifia woagbã mamaawo eye dzodoƒeawo awó, si ana dowo nado ale gbegbe be nu gã sia gɔ̃ hã matsi agbe o.
  Nu dodzidzɔname siae nye Japantɔwo ƒe armadillo. Melia keke eye wòkeke, eye aʋawɔnu gã aɖe si ƒe titrime tsyɔ melia ƒe akpatawo dzi. Eye tu ƒe ʋuƒo didi siwo le kpekpem, siwo te ŋu ƒoa kilometa ewo eve alo etɔ̃, alo esi wu nenema gɔ̃ hã ... Nyateƒee, menye Japantɔwoe tue o, ke boŋ Britaintɔwoe tue. Gake fia ƒe ƒudziʋawɔʋuwo nye eya ŋutɔ tɔ kloe, si ƒe nyonyo kple kuxiwo le eŋu. Eyata Britaintɔwo wɔ aʋawɔmeli - mɔ̃ bubume aɖe. Ewɔ nublanui ŋutɔ, gake ele be míaɖoe ɖe ete...
  Wowó, eye ga si le ʋua ƒe akpa si le gbagbãm la ƒo ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒlu siwo me lãmekawo le la, eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe anyigba dzi. Le ema megbe la, ŋutsuvia ƒo eɖokui ɖe tsia me eye wòƒu tsi sesĩe, henɔ agbagba dzem be yeasi le ahomya la gbɔ. Kolose sia tɔgbe le nyɔnyrɔm.
  Eye Margarita ƒe aʋawɔmelia ma: ewɔ dɔ dzadzɛ eye wòwɔ dɔ ɖekae. Fifia ɣeyiɣia de be míanyrɔ aʋawɔʋu eve siwo tsi agbe siwo ŋu aʋawɔnuwo le la.
  Na Togo , si he kuxi gã aɖe vɛ na Russiatɔwo ƒe ƒudziʋawɔʋuwo hã nayi anyigba. Esia ava zu nusɔsrɔ̃ na amesiwo katã vaa dawònyigba ƒe anyigba dzi kple aʋawɔnuwo le woƒe asiwo me.
  Caligula si nye Dolphins tsɔa eƒe asiwo kple afɔwo ƒoa atsiaƒu me tsiwo sesĩe eye wòƒoa kpẽ:
  - Japantɔwo aɖu dziwò! Esia menye fefe si me wowɔa aɖaʋa le o !
  Abe alesi wònɔ zi mamlɛtɔ ene la, ne mèka asi ga kple aʋawɔnuwo ŋu o kloe la, èdzona yia ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo la dzi. Afimae nèdzea samurai blewu mawo lãɖeɖe gɔme le wòzua kakɛ. Ðewohĩ akpɔkplɔ si tsi aŋɔ me gɔ̃ hã te ŋu ƒua du wu nudzodzoe siawo siwo tso Ɣe si le dodom ƒe Anyigba dzi zi gbɔ zi alafa. Eyata èƒua du toa eme eye nètsoa abɔwo, afɔwo, tawo ... Eye ɖeko wonɔa anyi. Ne enyo wu la, wo dometɔ ɖeka te ŋu gblɔna be:
  - Banzai ƒe ŋkɔ!
  Tomboy Caligula ko alɔgbɔnu eye wòtsɔ eƒe ŋɔti ɖe wo ŋu:
  - Banzai, dzi meganɔ ƒowò o!
  Eye wòtsɔa eƒe afɔbidɛ ƒuƒluawo ƒua gbe, eye wòtoa samurai la ƒe ŋgonu, nu, kple ŋɔti me.
  Eyome, gbugbɔ ƒo ƒu va yi. Gake be wòatrɔ la, Caligula wɔnuku la tsɔ tu si ƒe didime nye sentimeta wuieve si me agba le xoxo la ɖo ta kaba eye wòda tu ɖe aʋawɔʋu si te ɖe eŋu wu la me. Eva dzɔ be alesi woƒoe la sɔ pɛpɛpɛ, eye Japantɔwo ƒe dzobibi si wó ŋutɔ la na dzo gã aɖe bi ɖe ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo la dzi.
  Ðekakpui aʋawɔla la de dzesii be le nyateƒe me la, ne adzɔnuwɔƒe aɖe si le Ɣe si le dodom ƒe Anyigba dzi ge ɖe eme la, dzo kple dzudzɔ gbogbo aɖe dona. Nusi nana tudada nɔa bɔbɔe ya . Ne míebu eŋu be samuraitɔwo le aʋa wɔm kple Russia ɣeyiɣi didi aɖee nye sia la, woƒe aʋawɔha la de ŋgɔ wu le nɔnɔme gome vavã.
  Nyateƒee, nu kae Japantɔwo ate ŋu awɔ ne wobu woƒe meli gãwo katã?
  Togo "s ƒe aflaga la ɖea dzesi be yeadzo. Gake le nyateƒe me la, esia menye egbɔkpɔnu si ŋu viɖe le o . Aʋameli gã la wó, eye le sɛkɛnd eve megbe la, meli si tsɔ Caligula of the Dolphins hã wó. Etsɔ eƒe afɔkpodzi ƒo Japan Fiaɖuƒea ƒe amegã aɖe mlɔeba. Eye azɔ hã wotsɔ aʋawɔla kalẽtɔ eveawo siaa ƒu gbe le ƒutsotsoe si me ʋuʋudedi le la me...
  Nyɔnuvi aɖe si le avu wɔm le akpaɖekedzimademade me, esi wòku ʋumefia aɖe si le ɖoƒe gbãtɔ ƒe ta la, do ɣli le eƒe lãkusi tame be:
  - Ƒudzi hockey hoʋiʋli: Russia kple Japan - ƒo ene ɖe zero!
  Nyateƒee, fifia aʋawɔmeli ɖeka pɛ hã mele Japan si le dɔ wɔm o. Nyateƒee, aʋawɔʋu siwo zɔa mɔ enyi gakpɔtɔ li. Eye tiatia aɖe li: be woanyrɔ wo loo alo womanyrɔ wo oa?
  Esi Caligula tsɔ eƒe yi lã ƒumelã gã si nɔ du dzi gbɔna egbɔ vɔ la, etso nya me le susu me be:
  - Ƒo esime gayibɔa le dzo dam! Eyae nye be, míenyrɔa wo!
  Esi Margarita lã ƒumelã bubu aɖe si ɖua nu ta la, elɔ̃ ɖe nyametsotso sia dzi be:
  - Nukatae nàgblẽ ɣeyiɣi ɖe nu tsɛwo ŋu? Ðewohĩ ɣebubuɣi maganɔ anyi na mí o!
  Caligula tomboy la, si tsɔ eƒe afɔ tsɔ aŋetu la ƒu gbe, ɖe ƒumelã gã la ƒe ŋku me tututu la, tsi tre ɖe eŋu le susu me be:
  - Mesusu be awɔe! Mawu lɔ̃a mawuɖekaetɔ̃!
  Gake eƒu tsi to mɔ sia mɔ nu. Woate ŋu atrɔ ayi mɔ̃ sesẽa me le zã me. Esia makplɔ wo ayi afi aɖeke o. Eye ne Kuropatkin xɔ mɔ̃ sesẽa woƒe gomekpɔkpɔ manɔmee la, ekema anyo wu nenema. Nyateƒee, wo ɖeɖe mate ŋu awɔ nusianu o. Edzɔa dzi na ame gɔ̃ hã be nya si dzidzimeviwo agblɔ tso aʋa wɔnuku sia si wowɔ kple Japan ŋu? Woabui be enye ŋutikɔkɔedɔ, alo, to vovo na ema la, woaƒoe ɖe enu be ŋusẽ siwo gbɔ dzɔdzɔmetɔ ŋu koe ɖu edzi!
  Gake Caligula va to eƒe fukpela si kplɔe ɖo dzi bɔbɔe - aʋawɔʋu si wotsɔ ƒua du. Le gota gome la, woto vovo vie tso armadillos gbɔ. Vevietɔ aʋawɔnuwo mesɔ gbɔ vie o, eye le tu siwo ƒe didime nye sentimeta wuieve teƒe la, esiwo ƒe didime nye sentimeta ewo li, gake alesi wowɔa dɔe nyo wu sã. Gake esiawo hã nye nugo siwo le fli me ƒe hatsotso me. Eye emegbe cruiser siwo le titina kple esiwo le bɔbɔe hã li.
  Ðekakpui aʋawɔla si le afisia trɔ eƒe ayemɔwo vie eye wòtso samurai ƒudzidelawo eye wòtsɔ aŋetu siwo wòtsɔ eƒe ŋutsuvi ƒe afɔ ƒuƒluwo ƒu gbe la ƒo wo dometɔ aɖewo. Emegbe, exɔ tuawo heda wo ale be aʋawɔʋua tsɔ eƒe ŋɔti de tsia me eye wòto esia me yi anyime menye enumake o, ke boŋ vivivi la, etrɔ.
  Ðewohĩ ŋutsuvi fefewɔla Caligula di be yeaɖe ʋua me dɔwɔlawo ƒe akpa aɖe ya teti tso ku me to mɔ sia dzi. Nyateƒee, afikae wòate ŋu atsɔ bɔmb gbogbo mawo ade... Margarita, esi wòwu samurai ƒudzidela gbogbo aɖewo vɔ la, etsɔ eƒe ƒudzidela la ƒo ɖe ʋua me.
  Nyɔnuvia ɖu eƒe dzidzedzekpɔkpɔ ƒe azã dadatɔe, eye eƒe zɔhɛ hã:
  - Dzesi: ade - zero!
  Caligula tomboy la, le dziku kple dzidzɔ me, tso dzidzedzekpɔkpɔ gã aɖe me, dzi ha be:
  - Eye samurai la dzo yi anyigba, le gakpo kple dzo ƒe nyaƒoɖeamenu te!
  New sea victims ... Ẽ , edze abe wodzi Japantɔ siwo dze aʋawɔwɔ sia gɔme le ɣletivi si ƒe dzɔgbevɔ̃e medzɔ o te ene. Eye mawu miliɔn enyi siwo le woƒe Shinto-subɔsubɔ me gɔ̃ hã mekpena ɖe wo ŋu o.
  Le Caligula si nye tomboyish gome la, aʋawɔʋu si wotsɔ zɔa mɔe la dzena abe kakɛ aɖe si wòle be woanyrɔ ene. Eɖoe gɔ̃ hã be yeate aɖaŋu bubu aɖe si to vovo vie la kpɔ, si nye be yeage ɖe xɔ si me woléa nu ɖo la me ahatsɔ yi atso ete le afima. Le nyateƒe me la, ga aɖe si nye akunyawɔwɔ si wolé tso ninjawo kple afakalawo si la le esi. Esia fia be ele be woawɔ dɔ na ame.
  Eye ale ... Eva dze be gayibɔ si le fli me la le gbagbãm... Ehiã be woakɔ tsi ɖe xɔ etɔ̃ me be woakpɔ egbɔ be nenema. Terminator ŋutsuvi la gblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  - Afisiae míele le meli ma me...
  Be nàtsɔ yi ƒe ƒoƒo anyrɔ aʋawɔʋu aɖe la, ele be ŋusẽ si de ŋgɔ wu amegbetɔ tɔ kple susuŋudɔwɔwɔ si mebɔ o nanɔ asiwò ŋutɔŋutɔ.
  Margarita lɔ̃a mɔnu si le bɔbɔe wu sã, eye wòʋlia nya be nugbugbɔgagblɔe nye nusɔsrɔ̃ dada. Eye ne nenemae la, ekema tsi ayɔ futɔa le wowó me.
  Aʋawɔla mawunɔ kple nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la kɔ eƒe asibidɛ ɖe dzi hegblɔ be:
  - Ga enyie nye esia xoxo!
  Ŋutsuvi Caligula, si mewɔ kɔnu aɖeke o, si le samurai gbogbo aɖewo lãm, eye wòtsɔ eƒe afɔwo tsɔ tu siwo wua ame ƒu gbe la, do ɣli be:
  - Gake esia nye nusi doa dzidzɔ na ame ko!
  Ame ene bubu siwo ŋu wowɔ nuvevii la susɔ... Ehiã be woanyrɔ wo le mɔ aɖe nu ale be esia nagazu nu tsɛ akpa o. Va to nu tɔxɛ aɖe si le etɔxɛ vɛ vɛ. Eye ŋutsuawo, nya aɖeke magblɔmagblɔe, wɔa nu ale. Namely, they seize the control rudders ... Dzɔgbenyuietɔe la, meliawo le du dzi bliboe xoxo, si fia be mesesẽ nenema gbegbe be woanɔ te ɖe wo nu o. Eye ale, èléa mɔ̃dzikpɔmɔ̃wo eye nèyia ram gbɔ... Aʋawɔʋuwo, meliawo nye yeyewo, gake tɔdziʋu geɖe siwo megali o le Japantɔwo ƒe ƒudziʋawɔʋuwo me siwo mɔnukpɔkpɔ aɖeke mele be woasi le agbo si le fli dzɔdzɔe me o.
  Ke ne meliwo, kple esiwo wotsɔ ga wɔ gɔ̃ hã, ƒo wo nɔewo sesĩe le atsiaƒu me ya ɖe?
  Emegbe nu siawo dzɔna: ɣlidodo dziŋɔ aɖe, aʋawɔnuwo ƒe ŋeŋe, tɔdziʋu eveawo ƒe gakpowo gbagbã. Ƒudzidela ewo kple alafa geɖe, siwo ƒe mo ɣi tro la, ƒua du toa ʋua ƒe akpa si gbã la dzi, woƒe ŋku kpuiwo doa go le woƒe ŋgonu, eye ʋu ƒe sisi le dzodzom le woƒe nu me kple aɖu siwo wogbã.
  Eye Japantɔwo ƒe aʋawɔʋuwo gena ɖe ƒua me, gena ɖe tɔsisi siwo me futukpɔ le siwo ɖua wo zi ɖeka la me. Eye meliawo tea nyɔnyrɔ kabakaba, eye wohea ame geɖe ƒe agbe yia gogloƒe.
  Margarita, si yi edzi le ƒudzidelawo tsrɔ̃m nublanuikpɔkpɔ alo kɔnu aɖeke manɔmee la, egblɔ kple alɔgbɔnukoko be:
  "Enyo hã be Japantɔwo mexɔa nyɔnuwo kple ɖeviwo ɖe ʋua me o."
  Caligula, si nɔ ƒumelã gã si lia edzi la lãm la, lɔ̃ ɖe nya sia dzi enumake:
  - Ẽ, Amazontɔwo ƒe subɔsubɔ meƒo ke ɖe to ɖe samuraitɔwo dome o. Nyateƒee, edze abe nyɔnu ninjawo le wo si ene!
  Ðetugbui aʋawɔla-mawunɔ kple, le ɣeyiɣi ma ke me la, nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la ƒo nya ta kpuie be:
  - Zero wuieve le míaƒe nyonyo me ... Gake ŋkeke mamlɛ eve gakpɔtɔ li. Nukae woawɔ kpli wo?
  Caligula tomboy la lã ƒumelã bubu ɖe akpa vovovowo me eye wòdo susua ɖa ko be:
  - Mina míakplɔ wo ayi Dalniy melidzeƒea. Russiatɔwo ƒe ŋusẽ te wòle fifia, eye ƒudziʋu wɔnuku eve siwo ƒe mɔ̃ɖaŋununya de ŋgɔ ana míaƒe ʋuwo nanyo ɖe edzi ŋutɔ!
  Margarita, si tsɔ yiwo gbã atsiaƒu me lã lénuwo la, lɔ̃ ɖe nya sia dzi enumake:
  - Ẽ, eye esiae nye egbɔkpɔnu nyuitɔ kekeake!
  Togbɔ be Japantɔwo xɔ ŋkɔ be wonye aʋawɔla siwo mebɔbɔna o hã la, mawudɔla gã eveawo ƒe ƒoƒo dzikutɔe ƒe agbenyuinɔnɔ ƒe ŋusẽkpɔɖeamedzi wu míaƒe mɔkpɔkpɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake. Nyateƒee, ne menye ɖe wòle be nàwɔ avu kple amewo o, ke boŋ kple nuwɔwɔ siwo ɖi mawu ŋutɔŋutɔtɔwo kekeake, eye ɖewohĩ demiurges gɔ̃ hã la, ekema dzi ate ŋu manɔ Ɣe si le dodom ƒe Anyigba dzi aʋawɔlawo gɔ̃ hã ŋu o.
  Eyata esi Margarita si nɔ ƒudziʋu ɖeka me, eye Caligula nɔ evelia dzi, lã asrafomegã siwo doa vevie nu wu, eye wòtu afɔ wo dometɔ aɖewo vɔ la, ƒudzidela kple mɔ̃ɖaŋudɔwɔla bubuwo bu be anyo wu be yewoabɔbɔ wo ɖokui na amegã siawo . Eye aʋawɔʋu eveawo siaa ɖo ta Dalniy melidzeƒea, si Japantɔwo ɖe asi le, le woƒe dziɖuɖu nyitsɔ laa megbe, evɔ womewɔ aʋa kple Russia-srafowo o.
  Caligula Dolfinov susui be le nyateƒe me la, ŋusẽ si le ŋusẽ si woatsɔ aƒo ame ŋue nye ŋusẽ. Le kpɔɖeŋu me, le Khalkhin Gol-ʋaa me la , Japantɔ nenie Soviet-srafoha dziŋɔwo lé? Soviettɔwo ƒe nyatakakawo ɖee fia be ame 476, le akɔntabubu bubu siwo wowɔ emegbe nu la, anɔ abe 200 ene, eye le wo nɔewo ɖɔliɖɔli ta la, ame 88 koe wotrɔ yi Japantɔwo gbɔ, si fia be ame ʋɛ aɖewo koe trɔ yi wo denyigba dzi.
  Eyae nye be, samuraitɔwo ɖee fia be yewole sesẽm. Esi Soviettɔwo ƒe nyatakakawo ɖee fia be ame siwo ade akpe blaeve bu ta la, wowu.
  Ne míatsɔe asɔ kple wo nɔewo la, Soviet-srafowo bu amesiwo wowu ( ne míexlẽ amesiwo ku le aboyo me o) le Xexemeʋa Evelia me abe gamenɔlawo ene kloe.
  Eye esia togbɔ be NKVD wɔ nu ɖe amesiwo tsɔ wo ɖokui na ƒe ƒomewo ŋutasesẽtɔe hã.
  Eyata womegblɔ Japan-srafowo ƒe tenɔnɔ ɖe nɔnɔme sesẽwo nu wògbɔ eme o. Le Russia kple Japan ƒe aʋawɔɣi la, Japantɔwo ƒe asrafo siwo bu abe aʋawɔla siwo woɖe aboyoe ene la mesɔ gbɔ wu Russiatɔwo zi gbɔ zi alafa ɖeka o!
  Gake, gake esia ƒe akpa aɖe tso nyateƒe si wònye be Russia-srafowo meɖu dzi le aʋa gã ɖeka pɛ hã me o gbɔ. Eye aʋadziɖuɖuwo manɔmee la, gamenɔlawo meli o.
  Ke hã, edzɔna be asrafo gbogbo aɖewo hã lé asrafoha si le ŋgɔ yim la.
  Ŋutsuvi aʋawɔla Caligula gblɔ na Margarita to walkie-talkie xoxo aɖe dzi be:
  - Ðewohĩ míakɔ aflaga ɣia ɖe dzi le nyateƒe me, ne menye nenema o la, woanyrɔ mí ɖe tsi mea?
  Margarita tsi tre ɖe eŋu be:
  "Enye ŋukpe be woaɖo tɔdziʋu le aflaga ɣi te." Anyo wu be nàtsɔ Russiagbe si le amadede etɔ̃ me la aɖo ta dzi!
  Ðekakpui aʋawɔla la tsɔ aŋea da ɖe ŋutsuvi-terminator la ƒe afɔ ƒuƒlu si le ablaɖeɖe me, eye esi wòto samurai si kplɔe ɖo ƒe ŋgonu vɔ la, ede dzesii be:
  - Eye le nye nukpɔsusu nu la, Andreevsky si tsɔ atitsoga la akpɔ dzidzedze wu!
  Esi xexlẽdzesi wuiene va ɖo zero ta la, wowu ƒudzisrafowo ƒe ʋuƒo siwo le Japan ŋu nu eye fifia menye ɖeko nàte ŋu atsɔ meli siwo wolé la ayi na ɖokuiwò ko o, ke nàdzi ha hã. Caligula si tso Dolphins dzi dzi eƒe aʋadziɖuɖuha le eƒe lãkusiwo tame:
  Atsiaƒu gãwo, atsiaƒuwo - .
  Míeƒã wo le aflaga si le amadede etɔ̃ me la te!
  Asrafoawo ɖu to kɔkɔwo dzi, .
  Hɔ̃wo nɔ ɣli dom le aʋadziɖuɖu me!
  
  Ɣletinyigba la de dzesi Russia-ʋawɔlawo, .
  Míetsɔa yiwo kple akplɔwo ƒoa futɔwo!
  Míete ŋu tsɔ fasitɔwo ƒe kɔkuti ƒu gbe le xexeame ƒe afã, .
  Míewu míaƒe azɔlizɔzɔa nu kple aʋadziɖuɖu le Berlin!
  
  va ɖo le aʋawɔʋu siwo ƒe afɔtiwo le abe akɔta ene me, .
  Wole ŋɔdzi dom be yewoatsrɔ̃ Russiatɔwo ƒe agblewo katã!
  Gake woƒoa ame siwo woƒo fi de la sesĩe , .
  Ale be mía viwo nate ŋu anɔ agbe le dzidzɔ me kɔkuti manɔmee!
  
  Míenye Fofonyigba, si kɔ wu ame bubu ɖesiaɖe le xexeame la ƒe viwo, .
  Wodzi mí, míetsɔa míaƒe afɔ ƒuƒlu ƒoa calico!
  ɖe kuku ɖe mía ta, eye wòdɔ mí ɖe aʋagbedzi , .
  Eye Mawu na May se seƒoƒo le dzidzɔ me!
  
  Aʋawɔla kple dzi si kɔ wu ƒe gome aɖeke meli o , .
  Nukae naa drɔ̃e kple gbugbɔgadzi!
  Ʋu ŋutikɔkɔeʋɔtru si yi makumaku me, .
  Gake ne èbɔbɔ nɔ amedzidzedze me la, zi ɖoɖoe !
  
  Amegãxiwo kple alẽwo li, gake miawoe nye xexeame katã ƒe alẽkplɔlawo, .
  Eye wò gomee wònye be nàtsɔ ɖoɖoa ayi na dzidzimeviwo!
  Be woatsɔ nya la ayi nuwɔwɔwo ƒe nuwuwu, .
  Ale be dzo mavɔ si le wò lɔlɔ̃ ƒe dzi me la nagatsi o!
  
  Amekae nya afisi futɔ ƒe tu atɔ te asrafo le, .
  Gake kokoko la, le aʋawɔwɔ me la, ku nyo wu dɔléle gbegblẽwo!
  Eye ne èku la, ekema xɔ̃wòa agbã futɔ la , .
  Maɖe mɔ ɖe eŋu o, elabena wole nyɔnuvi afɔ ƒuƒluwo hem yi aboyo me!
  
  Oo, Russiatɔwo ƒe dzɔgbese, aʋawɔwɔ kple dzo le aʋawɔwɔ megbe, .
  Le amesiwo di be yewoayi mɔkeke gome la, teƒe aɖeke meli na wo o, ènya, le paradiso me!
  Le afisia la, dzomavɔ me Sam la ge ɖe nugbeɖoɖo aɖe me kple Satana, .
  Afɔku: - Maɖiɖi atɔm la ɖe anyi eye magbã tsikpe la!
  
  Gake ametakpɔnu hã anɔ anyi tso tudada me, .
  Eye nukliabɔmb mate ŋu atsrɔ̃ Moscow o...
  Míate ŋu azã aʋawɔʋuwo atsɔ axɔ dɔlékui la, .
  Eye ha siwo tea ɖeɖi ame ŋu siwo ku ɖe ame siwo dze anyi ŋu la nana nèléa blanui!
  
  Dzrae ɖe gaku ɖeka nu, ke menye Russiatɔwo ƒe gome o, .
  Le nyateƒe me la, mía dometɔ ɖesiaɖe nye aʋawɔla gã aɖe!
  Mègaxɔe se be Mawu tsɔ mí da ɖe akpaa dzi xoxo o, .
  Le nyateƒe me la, wòe tsoa nya me le alesi gbegbe ɣlidodoa fa miamiamiae ŋu!
  
  Dodokpɔwo nɔ anyi, dziɖuɖuwo nɔ anyi, .
  Edzɔ abe akpɔkplɔ siwo le hehem ɖe megbe tso amegãxi dziŋɔwo gbɔ ene!
  Gake ne aʋawɔwɔ dze egɔme la, míagava afima ake, .
  Migbã lã wɔadãwo ƒe aʋakɔ ŋutasẽla la le dzomavɔ ƒe ɣeyiɣi aɖe me!
  
  Xɔ dzinye se be menye aʋawɔwɔ tae míele fefem ɖo o, .
  Yɔyɔ bubu aɖeke mele mía si wu be míanye xɔlɔ̃ nyuiwo o!
  Nɔviwoe míenye, ke menye Habel kple Kain o, .
  Le mía gome la, xevi nye hadzidzi, eye menye fefe si me ami le o!
  . EPILOGUE ƑE NYATAKAKA
  Esi Dominica ɖe eƒe nunya fia vɔ la, ɖeviawo do ɣli heƒo asikpe ɣeyiɣi didi aɖe. Yes, it"s great , àte ŋu agblɔ be ekpɔ dzidzedze - aphorisms sisi kple ɣlidodo na eɖokui.
  Le ema megbe la, Margarita kple Dominica ɖe gbeƒã kplɔ̃ɖoɖo aɖe na xexeame katã, ale be modzakaɖeɖe kple dzidzɔ nanɔ luʋɔa me.
  Woʋuʋu woƒe akunyawɔtiwo, eye kplɔ̃ dzeaniwo do, siwo dzi nuɖuɖuwo yɔ fũu . Nusianu si le afisia nye atsyɔ̃ɖoɖo eye kesinɔnuwo ŋutɔ.
  Nuɖuɖu wɔnuku mawo kple abolo gbogbo aɖewo, custard pie, donuts, pretzel, muffin kple abolo siwo woɖo atsyɔ̃ na nyuie. Manya wɔ be woagblɔe le gli me o, eye womate ŋu atsɔ nuŋlɔti aɖɔe hã o.
  Eye nusianu vivina eye wòʋẽna lilili ale gbegbe be etɔxɛ ŋutɔŋutɔ le eƒe nunya kple atsyɔ̃ɖoɖo me.
  Margarita ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  Nu nyuitɔwo katã, nyuitɔ kekeake na ɖeviwo, .
  Le míaƒe ɣletinyigba si dzi dzidzɔ le la dzi la...
  Ɣe kple ya nanɔ agbe didi, .
  Bu glimeme siwo ƒe agbanɔamedzie nusianu le ŋu kpɔ!
  Eye wòdze ɣeɖuɖu gɔme. Eye Dominica dze eyome, eye nyɔnuvi bubu geɖewo hã kplɔe ɖo. Eyi edzi nyuie ŋutɔ .
  Margarita de dzesii le susu me be:
  - Nusianu anyo, nusianu anyo ne míewɔ nu gbegblẽ o !
  Eye nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la tsɔ dzonu bubu tso eƒe akunyawɔti la me heɖe asi le eŋu. Eye wònɔ abe daimɔnd ƒe vudo si le sisim le tɔsisi aɖe si me ahom le ŋutɔ me ene.
  Dominica de dzesii be:
  - Atsyɔ̃ɖoɖo, atsyɔ̃ɖoɖo.
  Edoa tu abe tsidzɔƒe si tso tɔmelã si woyɔna be whale me ene!
  Le ema megbe la, modzakaɖeɣia de. Ŋutsuvi gãtɔwo dometɔ geɖe, siwo xɔ abe ƒe wuiene ene eye woƒe lãmekawo le lãmesẽ me ŋutɔ la, tsɔ asigɛ falɛfalɛwo de asi eye wodze dzrewɔwɔ gɔme kple wo nɔewo.
  Wotsɔ woƒe asiwo kple afɔ ƒuƒlu ƒoe, esime wonɔ alɔgbɔnu kom henɔ nu kom.
  Dobrynya de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Le nyateƒe me la, agbledenuwo ƒe ƒuƒoƒo le wo si!
  Fiavi Oenomaus ʋuʋu ta be:
  - Womexɔ hehe le aʋawɔɖaŋu me o !
  Ŋutsuvi Dobrynya ƒo ɣli, eye wòti kpo yi ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe kɔsɔkɔsɔa me be:
  - Na madzo!
  Eye ƒewuivi eve siwo ƒe lãmekawo le avu wɔm la va dze wo nɔewo dzi. Ŋutsuviawo tsɔ nu kom hedze Dobrynya dzi. Woɖe abɔwo kple afɔwo ɖa eye woʋuʋu wo.
  Dobrynya kaka aɖaŋutɔe hetutu wo ɖe vovo. Emegbe etsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒlu lé ŋutsuviawo dometɔ ɖeka ƒe ŋɔti . Edo ɣli le vevesese sesẽ me. Eye ŋutsuvi kalẽtɔ la gatsɔe ƒu gbe eye wòzi edzi be wòatrɔ.
  Ðevi siwo ƒo xlãe la ko nu heƒo asikpe. Eye Dobrynya ƒo ŋutsuvi ene ɖe wo nɔewo ŋu zi ɖeka eye wòxatsa wo ɖe kplɔ̃dzivɔ me aɖaŋutɔe.
  Le ema megbe la, nukokoa va zu tome na ame keŋkeŋ. Abe ɖeviawo ƒe asikpeƒoƒo ene. Nyateƒee, edze abe ɖe wòfa ŋutɔ ene .
  Dobrynya gblɔe aɖaŋutɔe be:
  - Ame si tsɔ dzideƒo ɖui!
  Dominika hã ge ɖe kɔsɔkɔsɔa me. Ewɔ aʋawɔɖaŋu hã. Le nyateƒe me la, fefewɔwɔ le sinimawo me menye fefenya o. Eɖe eɖokui fia be yenye Supergirl eye wòwɔ avu kple ame vɔ̃ɖi gã aɖe . Emegbe nyɔnuvi eveawo siaa ƒo wo nɔewo hena foto wuieve. Eye esia nyo ŋutɔ . Woƒe abiwo gɔ̃ hã nye nu ŋutɔŋutɔwo.
  Fifia ƒewuivi sesẽ aɖe si ƒe lãmekawo le abe wuiene ene le tsiƒuƒe va do go Dominica. Eye wòdze agbagba be yeadze nyɔnuvia dzi. Dominica ɖo eŋu kple ƒoƒo si sɔ pɛpɛpɛ tso eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu dzi va ɖo ɣe ƒe lãkusia gbɔ, eye ŋutsuvia dze anyi hedze ʋuʋu gɔme.
  Dominica ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  ŋutsuvie nènye o , menye ŋutsuvie nènye o, .
  Menye nu ŋutɔŋutɔ o...
  ŋutsuvie nènye o , menye ŋutsuvie nènye o - .
  Aɖaka gbegblẽ!
  eƒe ŋusẽ katã ƒo Dominica ƒe akɔta si me lãmekawo le . Nyɔnuvia do ɣli hetsɔ afɔ ƒoe ɖe megbe. Eƒo asa na Dominika eye wòƒu du yi ɖadze agbagba be yeawɔ avu kplii. Ƒewuivi la sesẽ eye dɔ sesẽ wɔwɔ le xɔtuƒe aɖe na wòsẽ. Eye ele be Dominika nate eƒe ŋusẽ katã me be wòagadze anyi o. Gake eƒu du do go eye emegbe wòtsɔ ŋutsuvi sesẽ la ƒu gbe ɖe edzi. Edze anyi, eye wòge ɖe nuɖugba aɖe si me sturgeon le la me. Eye ŋutsuvia ƒo ɖi ŋutɔ.
  Eye ɖevi mamlɛawo ko nu vevie hewɔ mo. Esia dze nu gã aɖe ŋutɔŋutɔ .
  Ŋutsuvia ti kpo, gake woƒoe sesĩe
  fefewɔla nyɔnuviwo le asike me, wotsɔ eƒe afɔkpodzi ƒoe le ʋuʋu si nɔ ŋgɔ yim me, eye ŋutsuvi si ƒe lãmekawo le ʋuʋu ɖi la dze anyi.
  Dominic dzi ha dzikutɔe be:
  Ele ame aɖe si ŋu wowɔ nuvevii le tomenukuƒea lalam ayetɔe, .
  Radar aɖe fia asi yame...
  Vodada ɖeka - dzodzo le vo me, .
  Eye ƒoƒo hã nye nusi womate ŋu aƒo asa na o!
  Nyateƒee, karat-to nyɔnuvi aɖee nye esia. Eyata etrɔ hetsɔ eƒe afɔkpodzi ƒuƒlu ƒo ŋutsuvi bubu ƒe ŋɔti. Edze anyi eye wòɖe ʋu ƒe vudo aɖe ɖe go le eƒe ʋeʋẽ lilili me . Gake etso enumake. Eye wògage ɖe aʋawɔwɔ me ake. Eye Dominika kli nu, si zi edzi wòdze anyi. Nyɔnue nye esia vavã.
  Dobrynya ʋuʋu ta tsɔ da asi ɖe edzi be:
  - Yi edzi nenema! Enyo, nyɔnuvi fafɛ aɖee nènye !
  Ŋutsuvi sesẽ bubu aɖe si dzo le Dominica ƒe ƒoƒoa gbɔe nye esi.
  Afi siae aʋawɔwɔa dze egɔme tsoe. Nyɔnuvia tsɔ ƒewuivi bubu ƒu gbe ɖe edzi eye wòdo ɣli be:
  Nyɔnuvi siwo tso dukɔ kɔkɔwo me, .
  Medi vevie be maƒo ŋutsua wòagbɔ eme!
  Le ema megbe la, nyɔnuvia gatu ŋutsuviawo ɖe wo nɔewo ŋu ake, si na woƒo abi eye woƒo wo. Eye edze abe nukokoe kple nukokoenya si gbɔ eme ene.
  ŋutsuviawo hã ɖe anyi :
  - Wòe nye míaƒe nyɔnuvi ! Dzoxɔxɔ ŋutɔ eye wònye aʋawɔwɔ!
  Dominica ʋuʋu ta hegblɔ kple ɣli be:
  Ʋu dzodzoe le nyɔnuvi aʋawɔla la ŋu, .
  Ameha ŋkuagbãtɔwo le mía dzi dzem!
  Eƒo nu le ɣlidodo me, eye tsidzadza ŋutɔŋutɔ si nye kreme, notsi si wotsɔ ƒo ƒu kple anyitsi dza ɖe ŋutsuviawo dzi tso dziƒo.
  Eye ɖeviwo ƒe nukoko dzidzɔtɔe hã. Nusianu le tsatsam hele dzɔdzɔm ale gbegbe be fa miamiamia kple adãtɔe. Eye ɣeyiɣi siwo doa dzidzɔ na ame le adãwɔwɔ sia me.
  Ŋutsuvi fiavi Oenomaus hã le fefea me ya. Aleke ame aɖe awɔ akpɔ egbɔe ema manɔmee? Eye ɖekakpui aʋawɔla la tsɔa ŋutsuvi aɖe si dzena abe ɖe wòtsi wu ene la ƒua gbe ɖe eɖokui dzi aɖaŋutɔe ŋutɔ. Eye wogagblɔ ɣlidodo dzonɔamemetɔe ake. Ẽ, esia nye avuwɔwɔ si hiã ŋutɔŋutɔ.
  Enomai ʋuʋu asi, eye ŋutsuvia ge ɖe abolo siwo wotsɔ kreme tsyɔ la ƒe ƒuƒoƒo aɖe dzi. Eye wogbã hekaka ale gbegbe le nukokoedoname kple dzidzɔ me. Eye aleae akunyawɔwɔ ƒe dzodoƒea ƒe ʋeʋẽ lilili nɔ.
  Dobrynya de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Enye ŋukpe be woagblẽ nuɖuɖu sia tɔgbe!
  Dominic ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Ema nyo! Mawɔ akunya geɖe wu!
  Phoenix ŋutsuvi la dzi ha be:
  Le avea ƒe teƒe aɖe la, afakalawo le afima, .
  Wolɔ̃a caftan na Satana...
  Wotsɔ kpewo ƒu gbe ƒo xlãe, .
  Míaƒe dukɔ nyakpakpa la!
  Le ema megbe la, eva zu xɔlɔ̃ na Dobrynya. Ŋutsuvi kalẽtɔ eveawo dze woƒe asibidɛwo ʋuʋu gɔme gbã, henɔ agbagba dzem be yewoaƒo yewo nɔewo ƒe mo . Wotsɔ agba ɖe edzi le vome zi eve alo etɔ̃, eye abiwo do. Emegbe ŋutsuvi-aʋawɔlawo tsɔe heƒo woƒe ŋgonu. Eyata dzobibiwo te dzodzo tso nye ŋkuwo dzi.
  Wotu wo nɔewo, woƒo ta eye emegbe wodze dzrewɔwɔ gɔme. Eye avuwɔwɔa nye dzimesesẽ ŋutɔ. Knight ŋutsuviawo wɔ avu, wogbã wo nɔewo henɔ wo nɔewo ƒom.
  Emegbe wogadze ta ƒoƒo gɔme ake, si dze abe bometsitsi ene wu fafa kple ŋɔdzidoname. Eye esia wɔ nu le mɔ aɖe nu be ena ɖevi siwo nye nukpɔlawo ko nu si na tome tsi.
  Dominica tsɔ fu la ɖe asi eye wòdze ŋutsuviawo ƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo ƒoƒo gɔme. Dobrynya kple Phoenix dze nukoko gɔme, le nyateƒe me la, ewɔa nukokoe eye wòfa ale gbegbe be màte ŋu adzudzɔ nukoko o.
  Margarita de dzesii kple alɔgbɔnukoko prima donna be:
  - Ɛ̃, nyɔnuvi fafɛ aɖee nènye. Modzakaɖela bibi aɖe ko. Nu bubu kae nàte ŋu awɔ?
  Dominica ƒo nu kple ɣli be:
  - Ẽ, le goawo katã me la, mate ŋu awɔ nusianu keŋkeŋ. Eye àkpɔ esia wu zi ɖeka!
  Dobrynya kple Phoenix dome klã. Fifia nɔ wo ƒom eye woƒe akɔta siwo wokpa la nɔ keklẽm abe ɖe wotsɔ amititsetse ƒe ami ƒo ɖe wo dzi ene.
  Margarita de dzesii kple hũɖeɖe be:
  - Aʋadziɖuɖu le mía si, gake míegogo taɖodzinu si nye be míaɖe gbɔdɔdɔ si sesẽ wu la o. Míaƒe futɔ Bastinda, si bu na ame aɖeke menya afi si wòbu o la tɔe nye sisiblisi ɣia. Eye míekɔ gbeawo ɖi. Enyo, menye dzodzro o, gake emetsonu si dzi míenɔ ŋu ɖom ɖo la menɔ anyi kokoko o!
  Dominica dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Agbe mele bɔbɔe o
  Eye mɔawo mekplɔa ame tẽe o...
  Nusianu va tsi megbe akpa
  Wo katã nu yi kaba akpa!
  Vivivi la, ɖevi siwo woɖe asi le la ƒe seselelãme va fa. Eye dzreawo, siwo nye nukokoedonamelawo gɔ̃ hã, nu yi, eye haƒoƒoa meganɔ sesẽm o.
  Eye emegbe kasia wose toɣliɖeɖe aɖe. Dzesi ƒe kpẽa ɖi.
  Ŋutsuviawo kple nyɔnuviawo ti kpo tso woƒe zikpuiwo dzi enumake eye yi kple akplɔwo ƒo wo. Wonɔ klalo na avuwɔwɔ.
  Ʋɔ dribawo do le yame. Wonye ta etɔ̃, ta adre, kple ta wuieve . Eye wosɔ gbɔ ŋutɔ, kple lã siwo tana siwo lolo ŋutɔ. Le dzɔdzɔme nu la, zi alesi ta sɔ gbɔe la, zi nenemae woƒe lolome lolonae. Eye wo dometɔ ɖekae nye adzetɔ nyanyɛ Bastinda, si dze abe ɖe wòle sue ene le ʋɔ dribawo ƒe megbe.
  Dominic ƒo kpẽ eye wòde dzesii be:
  - Eii! Edze abe mewu enu haɖe o ene!
  Margarita dzi ha tsɔ ɖo eŋu nɛ be:
  Medzea anyi kple nye akɔta, léa lifi, .
  Anyigba la yɔ fũ kple dowo, abe bast...
  Gake menya be esia menye nuwuwu haɖe o - .
  Gɔmedzedze koe nuwuwua nye!
  Aʋawɔlawo ƒe viwo anɔ abe akpe blaatɔ̃ ene - aʋakɔ bliboe nye esia, ʋɔ driba siwo mewu alafa eve o. Eyata ɖekakpui aʋawɔlaawo mesi o. Wonɔ klalo be yewoawɔ avu ahatsɔ yewoƒe agbe ana vevie, eye ɖewohĩ yewoaɖu dzi gɔ̃ hã!
  Akpa evea siaa nye aʋawɔlawo eye woɖoe kplikpaa.
  gãtɔ kekeake si ƒe ta wuieve la do dziɖegbe be:
  - Mègavɔ̃ o! Míawɔ avu kple ɖeviwo o! Míele ŋutifafa kple dzɔdzɔenyenye ta!
  Dominica do ɣli be:
  - Eyata nukatae nèva afisia?
  Le afisia la, Bastinda do ɣli, eye wòko alɔgbɔnu dzikutɔe:
  - Menya be wò taɖodzinu vevitɔe nye be yeaxɔ Yellow Rat ƒe asinudɔwɔwɔ, eye menye be yeaɖe asi le ɖevi kluviwo ŋu o!
  Margarita tsi tre ɖe eŋu be:
  - Medea nu eme o! Aleke kee wòɖale o, míedi be míagblẽ mía viwo ɖi o eye míagblẽe hã gbeɖe o!
  Ʋɔ driba la ƒe ta wuieveawo katã gblɔ zi ɖeka be:
  "Míekpɔ ŋudzedze ɖe wò bubumenyenye ŋu!" Gake Bastinda kpe wò be nàva ƒo fefe aɖe. Ne èɖu dzi la, atsɔ sisiblisi ɣia ana wò, ne eɖu dzi la, ekema wò ame eneawo azu eƒe kluviwo tegbee.
  Adzetɔ Bastinda ʋuʋu ta be:
  - Ɛ̃! Emae nye ema! Enyo, ɖeviwo, zitɔtɔ le wo ŋu akpa. Miaƒe eneawo aɖe vi geɖe wu le kluvinyenye me!
  Dominica de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Míate ŋu awɔ fefe aɖe. Ðeko, ne ebu la, menye ɖeko adzetɔ Bastinda natsɔ eƒe Yellow Rat ƒe asinudɔwɔwɔ mí ko o, ke wòazu míaƒe kluvi hã.
  Margarita ɖo kpe edzi esi wòtu eƒe afɔ ƒuƒlu be:
  - Eyae nye ema! Esia tututue míehiã! Asɔ ne Bastinda hã tsɔ eƒe ablɔɖe de afɔku me!
  Ta Wuieve la gblɔ be:
  - Na wòanɔ nenema! Asinudɔwɔwɔ kple adzetɔ ƒe ablɔɖe, tsi tre ɖe ame vevi ene ƒe ablɔɖe ŋu - dzɔdzɔe!
  Adzetɔ Bastinda tsɔ taɖa yibɔ ʋuʋu ta be:
  - Enyo, nenemae wòanɔ nenema! Meɖua dzi le fefe sia me ɣesiaɣi le mɔ sia mɔ nu. Eye akunyawɔwɔ ŋuti sidzedze gɔ̃ hã makpe ɖe wo ŋu o!
  la do ɣli be:
  - Èdo ŋugbe be yeawɔ yeƒe ŋugbedodowo dzi ne èɖu dzia?
  Ame atɔ̃awo katã do ɣli kple gbe ɖeka be:
  - Míenaa nu!
  Adzetɔ Bastinda tsɔ ʋuƒo aɖe si dzi woŋlɔ nu ɖo le dzogoe ene me le eƒe akplo me hegblɔ be:
  - Ekema mina míadze egɔme!
  Eye wòʋu ʋuƒoa, nɔnɔmetatawo dze le edzi enumake. Eɖo ŋku chess si wozãna tsã dzi vie, dzogoe eneawo koe menye eve o, ke boŋ amadede etɔ̃e nye: ɣi, yibɔ kple ɣi. Eye xexlẽdzesi geɖe wu nɔ mía si . Fewuɖula, aŋutrɔdala kple asrafomegã, aʋafia, marshal, ballista, tasiaɖam kple nu bubu aɖe li.
  Dominica ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Ɛ̃, nyemenya alesi wozɔna gɔ̃ hã o! Esia mesɔ o!
  Adzetɔ Bastinda ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ègblɔ wò nya xoxo eye afi aɖeke meli nàgbugbɔ ayi o. Gbegbe be yemaƒo fefe o sɔ kple dziɖuɖu!
  Margarita ʋuʋu ta be:
  - Menya fefe sia! Eye aleke xexlẽdzesiawo zɔna le eme hãe nye si! Eyata mina míafe!
  Adzetɔ Bastinda ʋuʋu ta be:
  - Enyo ekema! Ame vevitɔ si le afisiae nye fia eye míafe vaseɖe esime míawɔ checkmate!
  Ðevi aʋawɔlawo ƒo asikpe. Margarita ʋuʋu eƒe akunyawɔti, eye ʋuƒo gã aɖe si me lãmenugbagbevi ƒomevi etɔ̃ le ƒe nɔnɔmetata aɖe dze le wo ŋgɔ. Eye fifia ame akpe geɖe siwo nye kluvi tsã la te ŋu kpɔe zi ɖeka.
  Margarita de dzesii be:
  - Hafi aʋaa nadze egɔme la, meɖu dzi le chess fefe aɖe me kple Botvinnik ŋutɔ, togbɔ be menye le ame ŋutɔ ŋkume o hã, ke boŋ le fefe aɖe si wowɔ le ɣeyiɣi ɖeka me me. Gake le ƒe enyi xɔxɔ me la, USSR ʋiʋlidziɖula ƒoƒo nye nu fafɛ!
  Adzetɔ Bastinda ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Esia nye fefe si to vovo kura! Chess mete ɖe eŋu gɔ̃ hã o!
  Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la ʋuʋu ta be:
  - Menya! Esesẽ wu eye eƒe akpa aɖewo sɔ gbɔ wu, gake mate ŋu aƒoe! Eyata mègasusu be anɔ bɔbɔe na wò o!
  Adzetɔ si ƒe taɖa yibɔ la ʋuʋu ta be:
  - Nye kakɛwo biã - wodzea egɔme gbã!
  Eye wòtsɔ slinger la yi ŋgɔe . Margarita ɖo eŋu to aŋutrɔdala la ʋuʋu me. Fefe si me woɖea dzi ɖi le alea dze egɔme. Nɔnɔmetata alafa ɖeka nɔ axa ɖesiaɖe, eye wo ame etɔ̃awo katã, negbe fiawo koe mele eme o. Wo dometɔ ɖeka li, eye fefea wu enu kple srɔ̃tɔ. Enyo, esia nya kpɔ eye susu le eme.
  Bastinda ƒo ha eye wòko alɔgbɔnu. Woɖɔli nu gbãtɔwo kplɔe ɖo. Emegbe fewuɖula siwo zɔna kabakaba ƒe aɖaŋuwo. Dominica de dzesii be fewuɖula la ʋãna abe fianyɔnu ene le chess si wowɔna tsã me, gake eƒoa nu abe sɔdola ene.
  Ẽ, edoa dzidzɔ na ame. Kpovitɔa dze abe bisiɔp ene, gake eƒoe abe fia ene. Eye aʋafiagã la ʋãna abe rook ene, gake eƒoa abe sɔdola ene. Marshal la ʋãna abe fianyɔnu ene, gake ɖeko wòƒoa abe rook ene. Nyateƒee, ame siwo ŋu ŋusẽ le wue nye vizier gãwo, woʋãna abe fianyɔnu ene kple abe sɔdola ene, eye woƒoa ame hã. Fianyɔnuwo li ya, eye wole abe chess si wowɔna edziedzi ene. Aŋutrɔdalawo ʋãna abe akplɔlawo ene, gake wodaa tu le axadzi le dzogoe ene me etɔ̃ yi ŋgɔ, eye tudala eve koe daa aŋutrɔdalawo. Edze abe afɔzɔla dzrowoe gbɔdzɔ wu ene, gake ne woɖo fli mamlɛtɔ dzi la, woate ŋu atrɔ azu akpa ɖesiaɖe negbe fia la ko.
  Tasiaɖam la zɔna abe sɔ ene, gake eƒoa abe sɔ ene. Ẽ, alesi wòva dzɔe la doa dzidzɔ na ame. Ballista hã li - eʋãna abe rook ene, gake eƒoa abe fianyɔnu ene. Rooks, knights kple bisiɔpwo, abe alesi wòle le chess dzro me ene. Gake unicorn hã li. Ezɔna abe fia ene, gake eƒoa nu abe fianyɔnu ene. Eye fia ƒe ƒumelã si woyɔna be unicorn. Ezɔna abe sɔ ene, gake eƒoa abe grand vizier ene, si fia be, abe fianyɔnu kple sɔdola ene. Ẽ, menye fefenyae nye esia o. Eye xexlẽdzesi etɔ̃ le wo dometɔ ɖesiaɖe me. Eye nàte nane kpɔ evɔ mànɔ hũ ɖem o. Eye fifia, edze abe Bastinda xɔ anyigbamama geɖe xoxo eye wòkpɔ ŋutilãme viɖe aɖe ene.
  Edze ƒã, eƒe nuteƒekpɔkpɔ de ŋgɔ wu Margarita sã.
  Dominica tsɔ kakaɖedzi, alo ne míagblɔe tututu la, eŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Zɔ sɔ la! Sɔ̃!
  Margarita ʋuʋu asi nɛ be:
  - Mègade nu nyaa me o! Nusi wòle be woawɔ la, mewɔe!
  Eye nyɔnuvi si nye akpaɖekedzimademade la tsɔ tameɖoɖo kplikpaa ʋuʋu eƒe nɔnɔme. Bastinda yi edzi nɔ amedzidzedzea dzi. Aʋa la nye dzimesesẽ kple nublanuimakpɔmakpɔ ŋutɔ.
  Margarita, be kakaɖedzi kple dziɖeɖi vi aɖe nagaɖo ye si eye yeahe gbɔgbɔ vɛ le fefea me la, edze hadzidzi gɔme;
  Eɖea fu ɖe dzi, si kɔa togbɛ siwo dzi ke la ɖe dzi, .
  Ƒutsotsoea, tsikpe ƒe kɔsɔkɔsɔwo tsrɔ̃ atsiaƒua!
  Keke la lã, alilikpowo yɔ fũ kple lifi, .
  Eye ya yeye aɖe gbã afu la!
  
  Mele kpli wò le ƒuta agakpe aɖe dzi, .
  Atsiaƒu ƒe vuvu le ʋuʋum na wò to!
  Aʋawɔla la tsɔ asi fafɛ kpla asi kɔ nɛ, .
  Aƒetɔ kɔkɔe la fɔ ɖe tsitre le nye luʋɔ me!
  
  Wotsɔ sika ɖo sno-towo tame, .
  Eye dzonu kpakpaluʋuiwo le akɔta!
  Le adzɔge ʋĩ la, meliwo nɔ tsa ɖim le mɔa te, .
  Màte ŋu aɖe asi le wò drɔ̃ea ŋu ahadɔ alɔ̃ o!
  
  Menɔ asi fiam wò, lɔlɔ̃tɔ, .
  Wò ŋku siwo le keklẽm tso aɖatsiwo me!
  Le nyateƒe me la, wò manɔmee la, xexeame gɔ̃ hã mesɔ gbɔ nam o, .
  Ahom kple dziɖegbe le ɣli dom le dzi me!
  
  Mía kpli wò míaɖɔ ŋutikɔkɔe geɖe kpɔ, .
  Eye aɖi gena ɖe ɖoƒe kɔkɔ didi me!
  He wò yi le ŋusẽ ma ƒe ŋkɔ me, .
  be yeasubɔ !
  Margarita dzi ha wòde blibo eye esi wòdo dzidzɔ nɛ la, edze amedzidzedze sesẽ aɖe gɔme. Nyɔnuvi akpaɖekedzimademadela la mehe ɖe megbe le eɖokui tsɔtsɔ sa vɔe me o, eye ɣeaɖeɣi la, ŋutilãmeŋusẽwo ƒe dadasɔ dze abe afɔku gã aɖe ene nɛ. Gake aɖaŋudzedze ƒe aʋawɔwɔ sesẽ ʋee aɖewo kple...
  Margarita gblɔ kple alɔgbɔnukoko maɖifɔ be:
  - Checkmate, Aƒenɔ Bastinda!
  Eʋuʋu ŋku sesĩe eye wòtsa ŋku, eye wòɖe ŋku ɖe ʋɔ driba gãtɔ kekeake si ƒe ta wuieve la ŋu le axadzi . It was the size of a grand-class airliner , aʋala ɖesiaɖe ƒe didime nye meta alafa eve nyui aɖe - esia nye lã wɔadã aɖe. Ðewohĩ nyɔnuvi fefewɔla si wotia si ŋkɔe nye Dominica ƒe akunyawɔwɔ wɔnuku gɔ̃ hã mete ŋu ɖu ame dzɔtsu ma tɔgbe dzi o.
  Ʋɔ driba ƒe ŋgɔnɔla gã la do ɣli kple ta wuieve le ɣeyiɣi ɖeka me:
  -Èda ɖe Bastind dzi. Eyata tsɔ wò dziɖuɖuwo na Yellow Rat - si nye asinudɔwɔwɔ xɔasi aɖe, eye nàyi kluvinyenye me na wò aƒetɔ yeyeawo!
  Bastinda ƒo nu kple hũɖeɖe eye wòɖe asinudɔwɔwɔ aɖe le eƒe akplo me. Le vome la, akɔɖu ƒe lolome koe wòlolo, gake kekeli ɣi aɖe si le keklẽm la klẽna.
  Adzetɔa doe ɖe asi eye wòde dzesii be:
  - Eyae nye tɔwò. Abe nusianu si nye tɔnye ene la, ezu tɔwò fifia!
  Margarita tsɔ asinudɔwɔwɔa de asi eye emegbe wòɣlae ɖe eƒe akplo me. Eye wòde dzesii be:
  - Esia nyo ŋutɔ! Enyo, nukae wòle be mía kple wò míawɔ, Bastinda?
  Le gota gome la, nyɔnu ameyibɔ aɖe si gakpɔtɔ nye ɖekakpui ŋutɔ eye wòdze tugbe la ɖo eŋu be:
  - Mate ŋu awɔ nu geɖe. Mexɔ wu ƒe akpe ɖeka xoxo. Eye ne mate ŋu afia akunyawɔwɔ ƒe aɖaŋu siwo mènya o wò ya ɖe. Enyo, eye nànye fiaɖuƒea dzikpɔla hã. Nuteƒekpɔkpɔ geɖe le asinye le esia me, eye menye ɖeviwo dzi kpɔkpɔ ɖeɖeko o.
  Margarita tsɔ abɔta ƒoe eye wòde dzesii be:
  "Mesusu be ɖewohĩ maɖe asi le ŋuwò, esi meka atam gbã be dɔ nyuiwo koe mawɔ."
  Dominica ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Ke ne eda alakpa ɖe? Amewo le mía si, ènya. Koran gɔ̃ hã gblɔ be woate ŋu ada atamkakawo dzi le go aɖewo me.
  Eye nyɔnuvi fefewɔla la dzi ha be:
  Xɔ dzinye se, wò dɔlawo aƒu gbe, .
  Woade wò asi, woade wò asi...
  Eye ame siwo ka atam le lɔlɔ̃ me alea la, .
  Kpɔ ɖa ko, woawu wò!
  Margarita tsi tre ɖe eŋu be:
  "Enye kɔnu be míaƒe afakalawo nawɔ ɖe woƒe nyawo kple atamkaka siaa dzi." Be woazu atamkala fia be woaxɔ fiƒode kple vlododo mavɔ tso amesiame gbɔ. Eyata Bastinda awɔ ɖe eƒe atamkaka dzi alo agbe ewɔwɔ. Eyata tiatia le esi le kluvinyenye kple asiɖeɖe le nuwɔna vɔ̃ɖiwo ŋu tegbee dome!
  Adzetɔ kple ɖa yibɔ siwo tsɔ abɔta:
  - Nane li si ŋu woabu le afisia. Mègawɔ vɔ̃ gbeɖe o, esia hã sesẽna ŋutɔ, eye menye ɣesiaɣie wòvivina o!
  Dominica do dziku vevie be:
  - Nukatae nèle nyametsotso wɔm na mí, Margot? Mele eŋu bum be, enyo wu be wòanye míaƒe kluvi. Subɔla akunyawɔla si metsi o la aɖe vi ŋutɔ le aƒea me. Mele be wòanye wò kluvi o, ke boŋ míaƒe kluvi dzro ko!
  Ŋutsuvi kalẽtɔ Dobrynya ɖo kpe edzi be:
  - Ɛ̃, esɔ! Mí ame eneawo katã míetsɔ míaƒe ablɔɖe de afɔku me. Eye wò ɖeka koe nèdi be yeaɖe gbe nɛ.
  Ŋutsuvi fiavi Oenomaus ƒe susue nye be:
  "Mesusui hã be anyo wu be nàɖe asi le eŋu, aka atam be yeawɔ dɔ nyuiwo ko." Nukatae, esime nèle blemanu wuiɖekɛ bubuwo nu ƒom ƒu la, he kluvi aɖe kpe ɖe ŋuwò? Agba aɖe koe wònye!
  Dobrynya kple Dominica gblɔ kple gbe ɖeka be:
  - Ao, míaƒe kluvie wònye! Eye míaɖe asi le eŋu wòadzo o!
  Ʋɔ driba ƒe ŋgɔnɔla de dzesii be:
  - Mamã le asiwò: eve tsi tre ɖe eve ŋu! Meɖo aɖaŋu be nàtsɔ gaku aɖe aƒu gbe. Ne tawoe la, míawɔ abe alesi Margarita di ene, ne asikewoe , míawɔ abe alesi Dominica di ene!
  Ðevi aʋawɔlaawo do ɣli kple gbe ɖeka be:
  - Nyui! Nyui! Nyui! Lot lae atso nya me!
  Dominica ƒo nu kple dziku be:
  -Amekae atsɔ gaku la aƒu gbe?
  Ʋɔ driba la do dziɖegbe be:
  - NYE!
  Eye emegbe eƒe asike tsɔ gotagome si le abe klosalo ene si dzo to yame hedze anyi ɖe agakpemɔa dzi. Gaku la ƒo eye ... Edze anyi ɖe eƒe nugbɔ...
  Ʋɔ driba gã la ko nu heɖo eŋu be:
  - Ne ele nenema la, ekema mexɔa Bastinda abe nye dɔlanyɔnu ene. Eye wògblẽ eƒe asinudɔwɔwɔ, si nye sisiblisi ɣi la, ɖi wòzu kplu. Abe alesi nèdi ene la, le mɔa nu!
  Dominica ƒo nu le ɣlidodo me be:
  - Eye dzokeke aɖe hã. Medi be maxɔ agbalẽvi si le abe esia ene.
  Ʋɔ driba gã la ƒo ɣli be:
  - Dzi ha aɖe! Eye mí ʋɔ dribawo hã míakpɔ ŋudzedze ɖe eŋu. Ne edzɔ dzi na wò la, dzokeke si dzona si nye akunyawɔwɔ la anye tɔwò. Eye ne menye nenema o la, ekema ... Wò hã àzu míaƒe kluvi!
  Dominica do dziku vevie be:
  - Eyata àte ŋu agblɔ be nye hadzidzi aɖeke medze ye ŋu o!
  Ta ʋɔ driba la ɖe gbeƒãe be:
  - Menye míawo koe adrɔ̃ ʋɔnu o, ke boŋ dukɔmeviwo hã, siwo dome ɖeviwo kple kluvi tsãtɔwo hã le!
  Dominica ʋuʋu ta kple hũɖeɖe.
  - Ekema melɔ̃ ɖe edzi!
  Eye nyɔnuvia dze hadzidzi gɔme kple seselelãme kple mo ƒe mo;
   Wodo awu abe fiawo katã ƒe ŋuʋaʋã ene, .
  Dzĩ, sika, aŋgba siwo le rubi me!
  Abe alesi fiẽsi kpakpaluʋuiwo dzona yia dzi ene la, .
  Eye yaƒoƒo ƒe gbe nye kerubiwo ƒe ŋutinuwo!
  
  Ŋutifafa si me atsyɔ̃ɖoɖo le wu la kekena le adame, .
  Atiwo, sɔlemexɔ kɔkɔewo ƒe domewo!
  Alɔ ɖesiaɖe si dzi wotsɔ ati kpae, .
  Dzonu siwo me zãmu le kple kpe xɔasiwo!
  
  Wotsɔ klosalo tsɛ tsyɔ tsiʋe la dzi, .
  Dzobibiwo le keklẽm tso sɔa ƒe afɔkpodzi te!
  Miewɔa nu ɖe mia nɔewo ŋu dɔmenyotɔe, .
  Neva eme be nànɔ dziŋgɔli si me kɔ la te dzidzɔtɔe!
  
  Le ŋdɔkutsu dzatsɛ me, eye nye awua le gbadzaa, .
  Birch kple poplar ɖua lɔlɔ̃ ƒe waltz!
  Míelé blanui le ŋkeke siwo nyrɔ ɖe aʋli me, .
  Na kpekpewo ƒe ŋkuɖodzinyawo nanɔ gbɔnye!
  
  Dzomeŋɔli ava, sɔhɛmenɔɣi le eme mavɔ, .
  Menye ɖa ɣie o, diamond siwo le taɖa me!
  Míaƒo mía xɔlɔ̃wo katã nu ƒu hena azãɖuɖua, .
  Eye mina míaɖe drɔ̃ea afia le kpukpui siwo me kɔ!
  Asikpeƒoƒo kple ɣlidodo si me ahom le be "Bravo! Encore!", ƒe ŋɔti akpe ewo yɔ ablɔ bliboa dzi. Esia anye ŋutikɔkɔe gaƒoƒo, aʋadziɖuɖu ƒe gaƒoƒo na Dominica, amesi ke ɖe eƒe ŋutete ŋu abe prima donna ene!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"