Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Heelal Vs Heelal1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Stel jou die verre toekoms van die mensdom voor. Alle lande en volke: moet verenig word om te oorleef en ruimte te verower. Slegs 'n land soos Rusland is in staat om sulke verantwoordelikheid te aanvaar. Maar die mensdom is verenig: ruimteuitbreiding en nuwe steroorloë lê voor - wat met behulp van superwapens en towerkrag gevoer word. Op die ou end word die hele heelal deur Groot Rusland verower. Maar daar is parallelle heelalle. In die aangrensende ryk, Heilige Rusland: ook onderwerpe materie en ruimte. Dit het gelyk of twee byna absoluut identiese formasies van parallelle heelalle vriende moet wees en vreedsaam saambestaan. Maar as gevolg van 'n absurde ongeluk, of liewer 'n noukeurig gelese provokasie van derde magte, het 'n interuniversele oorlog tussen broedervolke uitgebreek. Almal glo dat hy reg is en die vyand het eerste begin. Die Heilige Russe maak die Groot Russe dood, mense en die mees uiteenlopende bondgenote van die mensdom veg - ondenkbare rasse: die wildste verbeelding kan hulle nie beskryf nie. Dit is nie verniet dat die verskriklikste en wreedste oorloë broedermoordoorloë is nie. Waansin groei, geweld eskaleer, kwintiljoene slagoffers van beide mense en inwoners van die verowerde wêrelde. Magie word gebruik, sowel as voorheen ongekende tegnologieë, ensovoorts vir etlike bloedige eeue. Wetenskaplikes skep meer en meer gevorderde metodes van vernietiging, lewe in die heelalle is onder totale bedreiging. Wie sal die waansin stop en die mensdom red? Nie 'n koning nie, nie 'n God nie, en nie 'n held nie. Nie 'n opgepompte spesiale magte-soldaat, soos 'n strokiesprentster wat honderde vyande doodmaak (dit gebeur net in sprokies), en nie 'n superwetenskaplike, wat weet hoe hy nie die baarmoeder van die Aarde met sy neus geskeur het nie. En gewone mense uit ons tyd, wel, dalk nie heeltemal eenvoudig nie!

  HEELAL VS HEELAL1
  BOEK EEN:
  MAKLIKE MALHEID!
  VOORWOORD
  Stel jou die verre toekoms van die mensdom voor. Alle lande en volke: moet verenig word om te oorleef en ruimte te verower. Slegs 'n land soos Rusland is in staat om sulke verantwoordelikheid te aanvaar. Maar die mensdom is verenig: ruimteuitbreiding en nuwe steroorloë lê voor - wat met behulp van superwapens en towerkrag gevoer word. Op die ou end word die hele heelal deur Groot Rusland verower. Maar daar is parallelle heelalle. In die aangrensende ryk, Heilige Rusland: ook onderwerpe materie en ruimte. Dit het gelyk of twee byna absoluut identiese formasies van parallelle heelalle vriende moet wees en vreedsaam saambestaan. Maar as gevolg van 'n absurde ongeluk, of liewer 'n noukeurig gelese provokasie van derde magte, het 'n interuniversele oorlog tussen broedervolke uitgebreek. Almal glo dat hy reg is en die vyand het eerste begin. Die Heilige Russe maak die Groot Russe dood, mense en die mees uiteenlopende bondgenote van die mensdom veg - ondenkbare rasse: die wildste verbeelding kan hulle nie beskryf nie. Dit is nie verniet dat die verskriklikste en wreedste oorloë broedermoordoorloë is nie. Waansin groei, geweld eskaleer, kwintiljoene slagoffers van beide mense en inwoners van die verowerde wêrelde. Magie word gebruik, sowel as voorheen ongekende tegnologieë, ensovoorts vir etlike bloedige eeue. Wetenskaplikes skep meer en meer gevorderde metodes van vernietiging, lewe in die heelalle is onder totale bedreiging. Wie sal die waansin stop en die mensdom red? Nie 'n koning nie, nie 'n God nie, en nie 'n held nie. Nie 'n opgepompte spesiale magte-soldaat, soos 'n strokiesprentster wat honderde vyande doodmaak (dit gebeur net in sprokies), en nie 'n superwetenskaplike, wat weet hoe hy nie die baarmoeder van die Aarde met sy neus geskeur het nie. En gewone mense uit ons tyd, wel, dalk nie heeltemal eenvoudig nie!
  Ek het 'n persoonlike versoek aan uitgewers: evalueer die idee en of die werk as geheel vir jou geskik is. Wat die kwaliteit van die teks betref, as jy basies die roman goedkeur, dan betaal ek die geld en 'n professionele redakteur sal dit poets! En indien nie, hoekom dan tyd en geld mors, skryf net asseblief.
  Die heelal het geskud in die geveg,
  En die sterre-trane het die fluweel natgelei!
  Die oorlog brand - die hel is 'n bose passie,
  En die Duiwel wil Rusland vernietig!
  
  Laat die Vaderland 'n reus wees,
  Daar is ontelbare sterrestelsels!
  Die Here het 'n dekmantel oor Rusland uitgesprei,
  Ons is gelukkig om in 'n uitgestrekte land te woon!
  
  Dit is 'n verskriklike stryd - die ruimte kook,
  Ons sal die heerlikheid bevestig met die heilige swaard!
  Die wrak van ruimteskepe - hope liggame,
  Ons sal Rusland se teenstanders verslaan!
  
  En die vakuum is bevlek met bloed,
  Die teëstander is immers sterk - die druk is wreed!
  Maar ons sal die vrede van ons geboorteland beskerm,
  Jesus is immers by ons - die Allerhoogste God!
  
  Die Vaderland ly - dit het verval,
  Die geduld van Christus is die krag van die mense!
  'n Gebroke hart is brose glas,
  Slegs die wil om te lewe kan ons help!
  
  O my vaderland - ek is lief vir jou,
  En in die heelal is daar niemand mooier as jy nie!
  Rusland sal nie van sy roebel gestroop word nie,
  Daar sal vrede en geluk wees vir alle geslagte!
  . HOOFSTUK No 1.
  Vladimir Kashalotov, wat kwyn van die spanning wat genadeloos sy vlees skeur, het onder 'n lang swart tonnel gevlieg wat van koue blou ruik. Hy is agtervolg deur gevegsbeëindigers - klas PI - 1 000 000. Gelaai met gevegstorie en multi-klas hiperplasma, streef hulle daarna om 'n persoon te vind wat in die dikte van die naaste asteroïde geduik het. Vladimir se tetravliegtuig of enkelsitplekvegvliegtuig is afgeskiet. Voor dit het hulle gevleuelde ridders (ongelukkig, en aan die ander kant is Russiese broers: die grootste tragedie van die mensdom, twee heelalle wat mekaar genadeloos vernietig) amper gebots; die mooi gesig van 'n meisievlieënier flits op die hologram. Nog nie deur oorlog getemper nie, het die jong vegter nie gewaag om op die sterreskoonheid se tetralet te skiet nie. En sy was nie spyt daaroor nie, sy het dit met 'n kwarklaser geslaan, waardeur die masjien verkrummel het in piepklein pêrels wat in 'n vakuum skitter, wat na 'n paar oomblikke swart geword het, reënbooggolwe uitgestraal het en die teen-swaartekrag geblus het . veld: 'n matriks wat die traagheid van die tetralet heeltemal geneutraliseer het.
  Danksy die uitwerpstelsel het dit daarin geslaag om te werk. Daarna het hy, met behulp van 'n kinesruimtelike enjin in 'n gevegspak, in 'n springende superspoed-asteroïedstaaf geduik wat uit variëteite hiperplasma bestaan. Wat 'n duiwels moeilike sprong, hiperstroom-afskeidings het deur my lyf geloop - asof 'n rooiwarm naald in elke sel gesteek is. Vladimir het geestelik die opdrag gegee en die bestraling van die mini-generator het die byna ondraaglike pyn geblus. Quasar (uitstekend)! Hy is binne! Die oppervlak van die asteroïde is so sterk dat dit moeilik is om dit selfs met 'n Thermocreon-bom op te blaas. Wat die robotte betref, het hulle bevele ontvang om die jong man lewendig te neem - waarskynlik vir ondervraging. En dit ... Natuurlik sal hulle nie slaan en martel soos in die Middeleeue nie, maar met die hulp van nanotegnologie sal die siel in so 'n mate binne-buite gedraai word dat dit vir niemand genoeg sal lyk nie. Miskien is dit beter om aan die rak te hang as om kubermarteling te ondergaan - 'n effek op bewussyn. Vladimir, synde 'n junior baccalaureus in magiese wetenskappe, dit wil sê tot dusver slegs die tweede van twaalf stappe (die eerste stap is 'n mini-padawan), het 'n bioplasmiese dubbel vir homself geskep. 'n Skaduwee het van die vlieënde liggaam geskei en in 'n sytonnel ingegaan wat regs van die gang uitsteek. Die klippies op die oppervlak van die kronkelende gange het gelyk soos die roofsugtige veelkleurige oë van klein duiweldiertjies. Hulle het aanhou blus en verlig, dit het gelyk of die demone van die onderwêreld knipoog (sê - jou besigheid is vakuum (slegte) ou!) Vladimir het die effek van semi-weerspieëlde ruimte gebruik en nog 'n paar holografiese kamoeflerings vrygestel. Dit behoort die robotte van hul reuk af te gooi, hulle aandag af te lei en vir hulle tyd te koop. En dan, wie weet, sal militêre geluk dalk oor Groot Rusland glimlag.
  'n Armada van vyande - sterreskepe van Svyatorossia: honderde duisende, baie miljoene skepe van verskillende klasse het van drie kante gevorder en probeer om die greep tussen die stelsels van die Geelvos en die Rooi Krokodil te verstewig. Dit was 'n grenssone tussen twee heelalle, waarin ruimteskepe spoed verloor het en monsteragtige hiperwapens hul vernietigingsvermoë verloor het. "n Soort subruimte, waar die oorgrote meerderheid ruimtegevegte onlangs plaasgevind het, en wee enigiemand wat toelaat dat die vyand deurbreek tot in die gewone deel van die heelal, die vernietiging sal onmeetbaar wees!
  Die leër van Svyatorossia is onder bevel van Konstantin Rokossovsky: een van die mees uitstaande bevelvoerders van die Tweede Wêreldoorlog. Hy het spesiale roem op die slagvelde verwerf: by Stalingrad en in Wit-Rusland. Onder sy bevel was ongeveer tweehonderd- en-vyftig miljoen ruimteskepe, drie en 'n half triljoen lewende soldate van verskillende rasse en ongeveer sewe-en-tagtig biljoen gevegsrobotte. Indrukwekkende magte, met sommige skepe die grootte van 'n ordentlike asteroïde: gewapen met duisende kanonne en uitstralers van alle soorte. Die vraag ontstaan: wat het die beroemde held van die Groot Patriotiese Oorlog te doen met die kosmiese stryd wat universele ryke beheer? Mees direk, nadat die wetenskap vasgestel het dat daar 'n Hipernoosfeer is, waarop alle gedagtes, emosies en optrede van intelligente wesens opgeteken is, het hulle dit begin bestudeer. Op 'n onbegryplike supervlak is al die persoonlikhede van die oorledene ontdek wat as lêers op 'n rekenaar gestoor is. Hulle was asof gevries tussen dimensies en ruimte, rus in 'n soort mandjie van inligting superabsoluut. Maar enige lêer kan herstel word deur dit uit die asblik te verwyder en dan sal dit geaktiveer word. Vir hierdie doel is 'n spesiale tregterstofsuier uitgevind. Die smalste deel het bestaan uit nul en een tiende van 'n dimensie. Toe het dit toegeneem tot nul twee tiendes, nul drie! Dus, geleidelik bereik twaalf-dimensionele ruimte, geleidelik laai met multi-hiperplasma energie. Die siel-lêer is uit subruimte gesuig met nul dimensies en tyd. Toe is sy oorgeplaas na 'n draer, 'n spesiaal gemodelleerde liggaam, en 'n wonderwerk het gebeur! Die mensdom se jarelange droom om die dooies op te wek het 'n werklikheid geword. Ware persoonlikhede het teruggekeer van die werklike nie-bestaan, en het hernude vlees verkry, verbeter deur bio-ingenieurswese, soortgelyk aan dié van 'n engel. Dit lyk of Job die eerste was wat amper vierduisend jaar gelede gesê het: maar my verlosser leef, ek glo Jehovah, jy sal my vervalle vlees herstel en ek sal God met my eie oë sien. Toe in verskeie godsdienste - dit is duisende kere herhaal. Nou het die wetenskap nog 'n eeue oue droom verwesenlik. Maar terwyl hierdie proses van opstanding baie arbeidsintensief en duur is, is dit baie makliker om die sielslêer van 'n uitstaande persoon in die nul-dimensie van die subruimte van die hipernoosfeer te vind, dit bevat baie groot emosionele en geestelike ladings. Daarom is tot dusver net die beste van die beste, groot en betekenisvolle mense van die verlede opgewek en word opgewek. Wel, Konstantin Rokossovsky behoort ongetwyfeld aan hulle. Ons het 'n bietjie geleer, inligting oor moderne oorloë in ons brein afgelaai, en ons kan reeds een van die vele leërs van Heilige Rusland beveel.
  "n Baie charismatiese persoonlikheid veg ook teen Rokossovsky: Alexander die Grote. Genius versus genie! Staal teen vlam! 'n Werklik unieke gedeelte van stergeveg!
  Supermarshal Rokossovsky het die hologram van die elf-generaal toegespreek:
  - Phoenix, het jy die skuinsveeg-maneuver uitgevoer?
  - Nee, kameraad supermarshal. Dit lyk asof die vyand 'n strategiese reserwe geaktiveer het. Daarbenewens voel ek die invloed van kragtige towenaars.
  En inderdaad, die grootse sterrestryd het gegroei. Die fluweelagtige swartheid van die vakuum is deur die ruimte verdeel: vuurwerke van skitterende, veelkleurige flitse. Is selfs die mees gevorderde vuurwerk egter in staat om ten minste 'n miljoenste deel van sulke prag te weerspieël? Ontelbare sterre versprei in diamant, robyn, topaas, smarag, saffier, agaat en ander helder kranse, verstommend die verbeelding. Maar selfs hulle het verdof teen die agtergrond van ontploffings en bestraling van die uitbarsting van skepe. Elke tipe laser, bestraling, vuurpyl gereed om te ontplof, ruimtegrawer het sy eie kleur en unieke skakering. Mensetaal is te arm om in al sy glorie die kosmiese stryd te beskryf, iets wat grandioos, dodelik en terselfdertyd wonderlik is! Waarmee kan ons miljoene ruimteskepe en biljoene flitse vergelyk, behalwe die see, waar elke druppel skitterend soos 'n diamant skitter? Terselfdertyd is hy in konstante beweging, oënskynlik chaoties, maar in werklikheid beheers deur 'n onversetlike wil.
  Rokossovsky beveel:
  - Ontplooi swaar ultra-gevegskepe, probeer om die "sledgehammer" maneuver uit te voer!
  Enorme skepe van tweehonderd tot vyfhonderd kilometer in deursnee: gewoonlik soortgelyk aan platgedrukte walvisse, besaai met stamme, vurke en keurig gevormde antennas, het langs die omtrek beweeg. Hier het een van die reuse 'n hiperplasmiese klad vrygestel. In die vorm van 'n syfer agt, het die skadelike stof die kruiser bedek. Hy het probeer om te vertrek, maar die hiperplasma was vinniger en het die matriksbeskerming deurboor en die halfruimteveld het die kant van die kruiser gestamp. Die pantser, gemaak van 'n superlegering een-en-twintig miljoen keer sterker as titanium, het meegegee. Verskeie roterende torings is gesmelt, die kanonniers het saam met hul robotbediendes verdamp. Relatief pynlose dood, aangesien hiperplasma van die agtste vlak teen 'n spoed van honderd miljard keer hoër as lig versprei, wat beteken dat die pynimpuls nie tyd het om die brein te bereik nie. En die onsterflike lêersiel jaag in die arms van die hipernoosfeer, wat lekker aan die slaap raak: wagtend op ontwaking. Die kruiser brand met helder kleure, die vlam word nie net aangevuur deur die suurstof in die ruimteskip nie, maar ook deur mikro-materie wat in 'n vakuum versprei word. 'N Soort stofdeeltjies wat in die negatiewe of nul dimensie woon, die temperatuur van sekstilljoene grade behels hul verbrandingsproses. Dit is moeilik om so 'n hipervuur te blus; baie groot en klein ruimteskepe word deur brande verswelg en hou hardnekkig aan om te veg.
  "n Groot kwasar brand daar naby, Rokossovsky se weermag probeer die vyand nader daaraan druk. Alexander die Grote op 'n hoëspoed fregat veg in die dik daarvan. Hy beheer persoonlik beide die ruimteskip, rig dit in die dik daarvan, en die hele onmeetlike ruimte van die geveg. Stuur opdragte na verskeie punte. Nou het die vyand meegevoer geraak met die omsingeling, die begeerte om 'n sterre Stalingrad te skep en die regterflank ontbloot. Intuïsie sê vir my dit is nou die tyd om toe te slaan. Hoeveel keer, met baie minder troepe, het die Groot Held Alexander beslissende oorwinnings behaal. Hy het van die moderne wêreld gehou, sy ondenkbare skaal, spoed, tegnologie, die universele HiperInternet, superwapens van onbekende vorms. Hy stuur dus 'n supervuurpyl na die vyand, 'n aanklag van termofaraces, die deeltjies waaruit creons gemaak word, en van hulle, op hul beurt, preons, en dan quarks. Die missiel is klein, dit word gemasker deur veelvuldige gravi-hologramme: sodat die vyand nie tyd het om dit met 'n kwarklaser of hiperstraler te onderskep nie! Terselfdertyd brand mini-strale deur die semi-ruimtelike stof. Die opponent se groot vernietiger, soos 'n ervare bokser, gooi ook sy veehaak. Baie torpedo's het langs die kant van die fregat gegaan, sommige van hulle het ontplof en in 'n hele grasperk van vlammende blomme gestrooi. Dis verskriklik mooi, maar in die verte het 'n ultra-dreadnought ontplof, 'n ondenkbare massa met 'n deursnee van een en 'n half duisend kilometer.
  Die supernova het brandende tentakels vrygestel wat 'n paar dosyn kleiner ruimteskepe verbrand het en 'n paar duisend meer in verskillende rigtings versprei het. Twee brigantines het gebots, nog 'n flits, kleiner, maar nie minder kleurvol nie. Oor die algemeen is die uitsig wonderlik - super cool, Alexander is verheug; toe die groot vernietiger, verpletter deur die hiperplasmiese "vuis", verkrummel het in wild sirkelende fragmente:
  - Dit is hoe die Slawiërs klop! Glorie sal nie vervaag nie!
  Olifantkat - ('n mengsel van 'n olifant en 'n kat) het opgemerk:
  - Die Heilige Russe het "n sterk reserwe op die regterflank ingestel, en terselfdertyd dreig hulle met "n deurbraak na agter.
  Macedonsky glimlag onvriendelik:
  - Hulle gly letterlik langs die rand van die kwasar. Waarom voer ons die sekelaanslag-tegniek uit? Rokossovsky is 'n voormalige kommunis en blykbaar lief vir hierdie simbool.
  Tigrochep - 'n baster van 'n skilpad en 'n tier het geantwoord:
  "Hy is ook met "n voorhamer geslaan en toe op die kop geslaan."
  Betyds met sy woorde het 'n swaar termofaraceous vuurpyl daar naby ontplof, die sterskip het omgedraai en die lig het vir 'n paar sekondes uitgegaan, net die mure het luminescentie, pienk en blou afgegee. Die olifantkat miaau:
  - Wat 'n uitrusting!
  Alexander het reggemaak:
  - Meer soos 'n "quirky" - Armageddon! - Hy het sy hand uitgesteek, en 'n glas smaragwyn het dadelik daarin verskyn. Die glas het gesing:
  - Soos altyd of...
  - Voeg peper by! Met die bloed van 'n mega-draak!
  - Ek gehoorsaam, o grote!
  Alexander die Grote het probeer om na die menigte hologramme te kyk, om te bepaal waar om die gevegsmassa van ruimteskepe neer te stort. Die vyand het probeer om nog 'n ketel te skep. Rokossovsky het sy eerste groot sukses by Stalingrad onthou, hoe die massiewe omsingeling van Duitse troepe 'n nederlaag vir die vyand geword het. Maar dit is nie Cannes nie, Alexander die Grote self, synde 'n meester van vinnige maneuver, probeer om 'n dubbele lokval te skep. Baie hang af van wie die laaste reserwe in voorraad het.
  Die Svyatorossiya superdreadnought het in gravitasie-neutrino-netwerke vasgeloop, sommige van sy missiele is weerspieël en het in die halfruimteveld verstrengel geraak. Verskeie missielkruisers het in die lekruimte geval en stadig begin smelt, soos 'n suigstokkie op die tong. Dit was 'n eienaardige vorm, ruimte-oplossende materie; dieselfde ding het met die ruimteskip gebeur as suiker in water. So 'n veld, wat deur ander teenbestraling vernietig is, het weliswaar nie lank gehou nie, selfs volgens die standaarde van ruimtegevegte, waar nanosekondes tel. In so 'n geveg, 'n uitruil van houe wat 'n miljard keer vinniger is as 'n geveg tussen professionele boksers, is die verskeidenheid middele onbegryplik! Dit is iets wat jy nie eers analoë in die arm, moderne taal kan vind nie! Alles is Hyper-Super! Maar die lekruimte wat deur spesiale soorte vuurpyle en variëteite van hiperplasma en anti-ruimtelike impulse gereproduseer is, het die struktuur soos roes geroes; beide armadas opgesluit in sterflike geveg!
  Rokossovsky se leër het 'n sekere numeriese meerderwaardigheid gehad en het dus gevorder. Klein enkelsitplekvegters wat deur mense beheer word, etlike tientalle biljoene van hulle, is die kwesbaarste vir lekruimte. Seuns en meisies sterf by die miljoene.
  Generaal Clara Medovaya, beveel die sewende korps van ruimteskepe. 'n Baie mooi, imposante meisie, wat nie ouer as twintig lyk nie - jonk en fris, sy neem al driehonderd jaar aan gevegte deel. Sy sien dat die vyand baie sterker geblyk het as wat hulle verwag het. Dit beteken dit is nodig om tyd te wen sodat versterkings kan opdaag. In beide Rusland is daar geen burgerlikes onder die mense nie. Almal dien in die weermag, selfs die kleinste kinders, en die nagmerrie van verswakte ouderdom bly in die donker eeue. Selfs in kubernetiese broeikaste word die embrio's bepaal wie die mees uitstaande vermoëns het deur gene aan te pas met behulp van kuberprogramme. Klala het by die vegtende weermag ingeskryf, daar is ook 'n ekonomiese weermag waar al die ander mense diens doen. Daar is ook 'n godsdienstige of magiese front.
  Kinders is kindersoldate, tot veertien siklusse ('n voorwaardelike tydperk wat niks met die aardse jaar te doen het nie), hulle ondergaan opleiding en spesiale opleiding, waarna diegene wat geneties geskik is vir oorlog in die gevegsleër beland, of liewer, eerste in ruimte-opleiding. Voordat hulle in die geveg gewerp is, is seuns en meisies, en daarna jong mans en vroue, intensief opgelei in allerlei militêre wysheid. Die hele bevolking, wat baie kwintiljoene individue tel, het oorlogvaardighede (en deeglike) gehad. Niemand het geweet hoeveel potensiële militêre personeel daar was nie, behalwe die keiser en twee of drie vertrouelinge. (presiese bevolking: uiters belangrike militêre geheim). Albei ryke was ongeveer gelyk in sterkte, die oorlog het met wisselende sukses voortgegaan, soos die skommelinge van 'n brandergolf, hulle het 'n bietjie gedruk en toe terug gewen. Daar is nie 'n enkele kwark oor in die huilende heelalle nie, nie 'n enkele impuls in die ruimte wat nie tyd gehad het om deurtrek te word met haat of lyding nie, 'n duisend siklusse van pyn en trane, onbeperkte geweld. Harde oorwinnings en die mees brutale reaksies, titaniese pogings om die weegskaal te skuif van wat reeds gelyk het na 'n eindelose oorlog! Almal het hul beste gegee, maar in die geheel is 'n dinamiese balans gehandhaaf.
  Clara Honey, die generaal van die sterrestelsel, het bevele gegee, haar vegkorps het 'n skyfformasie gebruik: met golwende rande. Hy het stadig na die groep sterre beweeg om te verhoed dat hy omring word. Op klein asteroïdes is ladings in batterye geplaas wat spesiaal volgens die hiperbool gespin is. Hulle het met vinnige spronge beweeg, op die mees onverwagte plekke uitgespring en deur die meganiese borsels met pels gebaan. Een van hulle word beveel deur die dapper kaptein Artur Melnikov. Hy is een van die jong bevelvoerders, hy is maar sestien siklusse. 'n Nogal lang seun met 'n ronde gesig, die blonde kaptein het die kenmerkende piep van instrumente gehoor, vonke en klein getalle het langs die binnekant van die helm gehardloop.
  Die jong man het gefluister:
  - Dit lyk of ons bedek was met anti-bestraling. In hierdie toestande het ons net een ding oor!
  'n Harde opdrag klink:
  - Almal haal jou kuberhelms af! Mik met die hand!
  Sy eerste assistent, Svetlana Bronevaya, het twyfelagtig gesê:
  "Dan sal die hiperplasmiese rekenaar ons nie help wanneer ons wys nie!"
  - En hy pla ons in elk geval net! Kan jy nie sien al die programme is foutief nie!
  Die meisie het verskeie kere geknip, het die waghondprogram gesê: 'n virale gevaar van die tweede graad.
  - Dit is ernstig! Kom ons baklei soos in die ou dae!
  Arthur het gedink (Svetlana, hoewel ouer as hy, is so naïef soos 'n dogtertjie). Temperamenteel in liefde. Die seun het egter steeds 'n vriendin van gevegskool: sy eerste en sterkste liefde. Maar om getrou aan jou maat te wees, is nie modieus nie en selfs skadelik. Dit is raadsaam om seksmaats meer gereeld te verander sodat daar wedersydse verryking van die bioplasma en subnoesfeer rondom elke individu is. Boonop, nadat hulle energie en superdeeltjies uitgeruil het, het seuns en meisies wat gemeenskaplike seksmaats het, baie beter interaksie op die slagveld. Dit kan gesien word dat hulle na seks iets in gemeen het met mekaar, dis nie verniet dat die skrif sê dat man en vrou een vlees sal wees nie. In die toekoms het godsdiens egter natuurlik heeltemal anders geword! Die hele mensdom, beide mans en vrouens: as een organisme!
  Nou is daar hoop vir wetenskaplike onsterflikheid, wanneer wetenskaplikes die dooies opwek. Onder hierdie omstandighede is die Bybel en legendes in die argiewe afgeskryf en toegeskryf aan die epos van die antieke. Alhoewel daar geen paniekerige vrees vir die dood is nie, is dit egter steeds wenslik om jou lewe te red om te veg vir die toekoms van jou vaderland. Dit is natuurlik moreel moeilik om mense soos jy, en selfs Russe, dood te maak. Tot op 'n sekere punt: beide parallelle heelalle het amper identies ontwikkel, dit is selfs die spieëleffek genoem. Boonop het elke ryk homself as primêre beskou, en die vyand as 'n rebelse refleksie.
  Artyom en Svetlana het mekaar se hande gedruk, die ander ouens en meisies (daar was effens meer vroue in broeikaste gebore as mans, dieselfde proporsie was in die weermag.) het vir mekaar geknipoog. Hulle het die batterye gerig en orkaanvuur op bote, enkelsitplekvliegtuie, vegvliegtuie, brigantines, vernietigers, torpedobote en ander klein vaartuie geopen.
  Die algemene opleidingsvlak van die vegters wat vir oorlog opgelei is, selfs toe hulle as embrio's in 'n soort voedingsmedium gedryf het, was baie hoog. Maar hulle het nie altyd uit baie krake en vakuum ineenstortings gekom nie. In reaksie hierop het die vyand sy genadelose vuur uitgevoer. "n Stroom hiperplasma, wat deur die verswakte matriksbeskerming en halfruimteveld brand, het die pantser deurboor. So, nadat hulle die kraak weerstaan het, het 'n veelkleurige stroom ultra-vuur op die skietende egpaar geval. Die jong man het dadelik gebrand, die meisie se arm het tot by haar skouer verdwyn, haar been tot by haar knie, haar bolyf tot by haar ribbes. Die skoonheid het geskree en teruggedeins. het Svetlana beveel.
  - Aktiveer kuberherlewing.
  Die meisie se liggaam (soos ander mense s'n) was lanklaas proteïene. Dit is spesiale vlees met hiperplasmiese insluitings, terwyl die mense self deur superenergie aangedryf word. So het die vlees, nadat dit gewond is, stadig begin groei. Die proses self is relatief stadig met die blote oog sigbaar, die tempo van weefselgroei is 0,8 sentimeter per sekonde. Maar die hewige geveg was baie van korte duur; die wapenrusting is op nog verskeie plekke verbrand. Twee gewere het verdamp, ses soldate het gesterf, een jong man is half verbrand, en 'n meisie het tydelik haar kopvel en vingers verloor. Wonder bo wonder het ons daarin geslaag om die ontploffing van die skulpe te vermy. Die ouens antwoord egter. Arthur self het 'n vinnige skoot geneem en 'n driesitplek-aanvalsvliegtuig uitgeslaan. Svetlana, haar tong verleng, lek die ou op die lippe.
  - Megakwasar!
  - Kom ons het 'n hiperannihilasie (super-vernietigende) plasma-uitbarsting!
  Twee tetravliegtuie is deur ander gewere afgeskiet, en drie skiettorings is op die vernietiger neergeskiet. Maar dit was op daardie oomblik dat die missielkruiser sy gewere op hulle gerig het. Die jong man voel die asem van die dood in sy gesig, die bose ou vrou met 'n ses het gedreig, en kaptein Arthur het die opdrag gegee.
  - Buigsame toevlugsoord!
  Die battery het teruggejaag, maar was 'n bietjie laat. Dit het gelyk of die vakuum seer van pyn, en 'n hiperplasmiese draaikolk het deurgevee. 'n Verskriklike slag van 'n swaartekraggolf het die battery gevang. Vyf gewere en twaalf bemanningslede het gelyktydig heeltemal verdamp. Arthur en die ander is deur die gravitasiegolf teruggeslinger. Die kaptein het oorgevlieg en sy kop teen Svetlana se buikspiere geslaan. En dit is moeilik:
  - Sjoe, jy is 'n swart gat! - Die jong man prewel.
  Groot krake het deur die pantser geloop. Hulle sny soos klowe deur die pers oppervlak van die metaal, meer as 'n miljoen keer sterker as titanium. Watter kolossale krag is versteek in hiperplasma, in staat om sterre te beweeg en kwasars te blus. Maar dit is slegs die sesde, sewende, ensovoorts toestand van materie. 'n Hele oseaan van hiperplasma kan van enige molekule verkry word. Teoreties (dit is nog nie vir mense beskikbaar nie), sal een elementêre deeltjie die hele heelal reproduseer. Of vernietig! Dit is die kwasi-goddelike vermoëns van hiperplasma.
  Die battery gly langs die buigsame ineenstorting, die soldaat word afgedruk deur die verswakte krag van traagheid. Dan word die veer losgemaak en die battery maak weer vuur net op 'n ander punt in die ruimte.
  Arthur beveel:
  - Slaan met 'n smal straal, skakel die gewere na naaldmodus.
  Aangesien die rekenaars afgeskakel is, moet dit met die hand gedoen word. Reguleer die toevoer van hiperplasma met behulp van die drom. Maar om so iets te doen is nie eers maklik nie; wat ons red, is dat die opleidingsprogram ook voorsiening maak vir hierdie force majeure. Seuns en meisies hanteer hierdie probleem in outomatiese modus. Arthur mik na 'n missielboot en skiet met 'n effense voorsprong. Die dunste piep van die vernietigde vakuum word gehoor, die boot word in stukke geskeur. Te oordeel aan die krag van die ontploffing vind die ammunisie-ontploffing plaas. Die ligkol vernietig die motor. Die tetravliegtuig is ook vernietig; die meisie het 'n akkurate skoot gemaak.
  Die vlerke vlieg apart af, en terselfdertyd draai die vlammende stert in die vakuum.
  Die vyandelike brigantine ontvang bykomende skade, maar reageer met massiewe salvo's. 'n Stroom dring deur die kraak, gooi die meisie eenkant, en onthul goue borste met bloedrooi tepels.
  Artem skree:
  - Jy sien hoe cool dit is! Tsjernodyrno!
  Svetlana het die ou op die knie geklap:
  - Hou so aan! Verhoog jou ridder se foelie hoër!
  Die druppelvormige brigantine het met sarsies gehaas. Stekelrige doudruppels van hiperplasma is deur die hele gevegsruimte gespat.
  Arthur het gefluit:
  - Loop!
  "n Fregat het van die kant af te voorskyn gekom, en terselfdertyd het die naburige battery ontplof. Dit lyk of die ouens pech was; hulle het op 'n swaar vuurpyl of 'n Vibro-veld afgekom wat die duursaamste metaal verpulver het.
  Die jong man het probeer om die platform te draai om so 'n aanslag te oorleef. Maar die teenstanders is ook professionele mense van hoë gehalte wat aan byna dieselfde skool gegradueer het.
  Die tempropreon kanon is vernietig. Dit is in 'n hoop sprankelende dele verdeel. Die meisie en die seun wat die geweer bedien, is teruggeslinger asof hulle met 'n kolf geslaan is. Hulle het in die pantser vasgery, effens platgedruk, bewe met hul elastiese lywe.
  Arthur voel 'n koue sensasie in die put van sy maag. Die digtheid van die vyand se plasma-uitbarsting het toegeneem, en dit het gelyk of nuwe magte in die geveg ingetrek is. Byvoorbeeld, die ultra-slagskip self is die grootte van 'n ordentlike asteroïde, en die vorm van 'n massiewe dolk, besaai met uitstralers, het 'n hele ryk patroon van hiperplasmiese strale uitgestraal. 'n Gebuigde stof, gedraai in die vorm van 'n baster van 'n nespop en 'n trekklavier, het op die kruiser van groot Rusland geval. Ander strome van vernietiging het vier traanvormige artillerieplatforms vermorsel.
  Artyom het weer probeer om 'n teenmaneuver uit te voer, maar weens ernstige skade het die battery se spoed verlangsaam.
  Svetlana self is ernstig beseer en het haar arm verloor:
  - Dit maak egter seer! - Sy het gese. - Dis jammer dat ek sulke grimering verwoes het!
  Haar vriendin het sarkasties geglo:
  - Om 'n ander plek te verloor, selfs in die geval van wedergeboorte, skep probleme met orgasme.
  Die meisie het grappenderwys gedreig:
  - Hierdie vulgêre ding, ek sal jou hof toe stuur.
  Artem het pateties gesê:
  - Kom ons sterf met waardigheid! Kamerade in wapens!
  Die jong man het 'n baie moeilike tyd gehad. Nou was die battery letterlik op die rand van 'n dolk. Die platform het gebreek, die jong meisies het geskree.
  - Obsessiewe bedreiging van die eerste graad.
  Die vlak van energiepomp het vinnig gedaal. Die gewere het die vermoë om te skiet amper heeltemal verloor. Arthur trek die drom, 'n superplasma-borrel het uit die loop gevlieg, glinsterend van al die kleure van die reënboog, dit bars nie ver van die geweer nie.
  - Zilch! Die aanklag is uitgeput! - het Arthur geprewel. - Daar is net een ding oor!
  'n Russiese vegter sterf dapper,
  Om vir die vaderland te sterf is 'n eer!
  Die swaard van die noodlot skitter bo hom soos 'n straal,
  Al wat oorbly is om die slagram te slaan - lees die gebed in 'n kits!
  Nadat hy die gedwonge versnelling, die noodsupermatriks, met die hand aangeskakel het, het hy net vorentoe gegooi met behulp van 'n hiperfotonstraal. Hier, afhangende van jou geluk met die teiken, is dit byna onmoontlik om te mik. Tensy jy die vaardighede van 'n towenaar gebruik (hier het almal eksoteriese vermoëns, maar die vlak is anders; met behulp van rekenaars het hulle geleer om genetika te reguleer om vermoëns op 'n baie beperkte skaal te verhoog). Uiteindelik het die jong man sy hand na sy vriend gedruk en haar na hom toe getrek. Die lippe het nie tyd gehad om in 'n soen saam te smelt nie; as gevolg van die stamp van die groot slagskip het die jong man, die meisie en 'n dosyn ander jong individue in 'n hiperplasmiese flits verdwyn. Die slagskip self het twee roterende torings verloor en sy onverbiddelike beweging vertraag.
  Kaptein van die eerste rang Andrei Lisovsky het gesweer:
  - Goeie ouens is vernietigers. Nie meer vakuum as myne nie!
  Sy adjunk, Klara Novik, het beswaar gemaak:
  - Hoekom ouens, miskien is daar meisies daar. Daar is immers meer vroue in die weermag as mans. Groot borste - skiet goed!
  - Maar nie onder die top-bevelstande nie.
  - Ek sou dit nie sê nie, tensy ons die heersers en militêre leiers van die verlede wat uit die dood opgewek is, neem! - Sê die negester-offisier.
  (Die meisie het gedink oor wat sou gebeur as Malyuta Skuratov opgewek word), want in hierdie geval sou haar verhouding met die kwartiermeester-generaal met straf belaai wees. Hoekom? Die ou steel, wil 'n planeet met slawe koop en na die ekonomiese troepe oorplaas. Boonop het hy selfs fiki-crack vir die onderontwikkelde satellietstate verkoop. Oor die algemeen is die heelal baie groot met sestijoene sterre en planete, waarvan baie nog nooit mense gesien het nie. Weliswaar is byna alle min of meer ontwikkelde beskawings deur Rusland verower, maar daar is verskeie onbeheerbare klein dingetjies, 'n soort kosmomafia. Sommige generaals gee nie om om hieruit voordeel te trek nie. Weliswaar, met die huidige hoogste vlak van tegnologie is dit moontlik om elke stap en gedagtes van 'n menslike individu te beheer, maar... Korrupte amptenare is ook nodig om sekere probleme op te los. Die Engelse konings, en selfs die Russiese tsare, soos Ivan die Verskriklike, het immers nie geminag om hulle tot die dienste van privaaters - natuurlike seerowers - te wend nie.
  Dus word die mafia in 'n mate toegelaat om in 'n afgeknotte vorm te funksioneer: voorlopig, vir eers! Dit meng glad nie met die oorlog in nie.
  En nou, wanneer duisende dreigende ruimteskepe elke sekonde ontplof en miljoene mense sterf, tel iemand die winste.
  Konstantin Rokossovsky sien hoe sy weermag geleidelik besig is om die vyand se posisie in 'n vice vas te druk, ten spyte van al die vyand se vaardige maneuvers. Tot dusver ly beide kante egter ongeveer gelyke verliese en nie 'n enkele ketel is gevorm nie. Dit is egter moeilik met sulke beweeglikheid van ruimteskepe. Gedagtes ontstaan, hoekom huiwer towenaars? Op 'n ander vlak is 'n grootse magiese stryd op die punt om te ontvou. Daarin moet die magte van die paranormale vliegtuig in die skrikwekkende omhelsing van uitwissing worstel.
  Maarskalk Ver-Var het 'n baster van 'n vark en 'n padda aan Rokossovsky voorgestel.
  "Ek dink dit is tyd om die hoofreservaat in werking te stel en dit in 'n diep omleiding van die hooflyne te stuur." Dan sal hy hom presies in die rug van die rustelose Alexander bevind. "n Kragtige slag na die agterkant sal volg, wat die vyand se nederlaag sal voltooi.
  Starfleet Hypermarshal Rokossovsky was skepties:
  - Om die hoofreservaat in die geveg te bring wanneer dit onbekend is waarmee die vyand besig is en wat hy tot sy beskikking het, is om die minste te sê 'n waagstuk!
  Die elfmeisie, ook 'n maarskalk, het gesê:
  - As daar 'n kraak in die vyand se dam is, moet dit so gou moontlik vernietig word. Anders sal dit verseël word. Ons moet onder geen omstandighede ons kans mis nie. Dit is nodig om die bevel te gee om onmiddellik in die reservaat op te beweeg, voordat versterkings die vyand nader.
  Rokossovsky frons, maar hy het werklik 'n groot voordeel op die oomblik en dit is heel moontlik om sy kanse om te wen mis te loop. Die hipermarshal het aangekondig:
  - Beweeg die slaankrag vorentoe en stuur dit langs roete 98-79-32. Dit is my opdrag om op hierdie manier voor te loop.
  Ver-Var het selfs voorgestel:
  -Kom ons groepeer 'n eenheid op die regterflank, dan sal ons 'n groot ketel hê voor die vyand omdraai.
  Rokossovsky het geskree:
  - Gooi hulpeenhede in die geveg! Voltooi die flankerende maneuver.
  Elf het opgemerk:
  - Jy kan 'n bestelling geestelik stuur! Telepatiese golf! Moenie skree nie!
  Rokossovsky was skaam:
  - Jammer, dit is 'n gewoonte sedert die oorlog.
  Die reservaat is deur Super Marshal Masha Podzemnaya beveel. 'n Pragtige meisie, relatief jonk vir so 'n hoë posisie, met vurige hare en 'n brandende blik, het sy 'n kragtige reserwe van vyftig miljoen ruimteskepe en een en 'n half biljoen tetravliegtuig-vegters ontplooi. Op hierdie dag het Masha haar presies vyftig jaar herdenking gevier - volgens die standaarde van 'n moderne beskawing wat nie ouderdom ken nie: feitlik kinderjare. Op 'n tyd was hierdie meisie een van die uitverkore miljoen. Hiperelektronika het elke jaar vyfhonderdduisend van die mees geneties begaafde seuns en vyfhonderdduisend van die beste meisies gekies. Van kleins af is hulle spesiaal opgelei, opgelei en met energie gelaai. Vanaf die ouderdom van twee het hulle drie keer per jaar multivlak-eksamens afgelê; vanaf die ouderdom van tien het hulle die eksamens vier keer per jaar afgelê, vanaf die ouderdom van ses-en-twintig keer. Op drie-en-dertig het slegs een uit 'n miljoen keiser van Heilige Rusland geword. In Groot-Rusland, 'n soortgelyke stelsel, is beide parallelle heelalle amper absoluut eenders! Die keiser het die hoofkwartier van die Opperbevel gevorm, wat die ses mees begaafde verteenwoordigers van die gekose miljoen en ses vrye lede ingesluit het, wat deur die keiser self aan bewind gestel is. Dit kan beide diegene wees wat hulself in gevegte onderskei het en die opgestane bevelvoerders van die verlede.
  Masha het egter verkies om bloot te beveel en aan te val, en in die proses haar lewe in gevaar gestel. Die meisie, as 'n baie begaafde bevelvoerder, het nie uitgesluit dat 'n hinderlaag voor haar gewag het nie. Klein verkenners, sommige mikron-grootte, is deur die tonnels en gravitasieklowe gespuit. Hulle het die geringste kraak in die ruimte gesoek, die vakuumvelde ondersoek om te keer dat die vyand agter die kamoefleervelde wegkruip of tussen tye ontsnap. In die besonder, met behulp van tegnologie, kan jy 'n ruimteskip, of selfs 'n hele eskader, 'n duisendste van 'n sekonde in die verlede beweeg en die mees gevorderde spioen sal dit nie opspoor nie, en dan sodra die armada uitspring. Dit is waar, in hierdie geval kan die eskader verraai word deur die teenwoordigheid van magie in die ruimte. Daar is ook die opsie om eendimensionele, of selfs minusruimte te betree, maar selfs dit kan bespeur word. Hier sal die vyand nie gered word nie, selfs deur fraksionele metings.
  Ruimskepe beweeg in 'n diamantvorm, die kragtigste en beskerm aan die punt, ligter aan die rande. 'n Entjie vorentoe is 'n wolk van tetravliegtuie; hulle voer ook 'n verkenningsfunksie uit. Sommige ruimteskepe verskil van Russiese traanvormige. Dit is vaartuie van bondgenote, verskillende rasse, gewoonlik meer agterlik as aardbewoners. Hier kan die vorms van die skepe baie fancy wees, in die vorm van verskeie kaaskoeke, pretzels, eekhorings, hasies en visse. Sommige gebruik ruimteskepe in die vorm van dolke, monsteragtig verwronge martelinstrumente, of, omgekeerd, primitiewe kinderspeelgoed. Weliswaar is die wapens nie swak nie, meestal Russies. Elke ruimteskip het sy eie embleem; sommige vreemdelinge verkies skedels en gekruiste bene, hibriede wesens. Nou vervaag die golf van skepe en word amper onsigbaar. Hulle het kamoeflering aangeskakel, die vaartuie van die uitheemse galakte probeer wegkruip onder die dekmantel van Russiese ruimteskepe. Uiterlik lyk dit soos klippe wat in suur ingebed is; hulle los stadig op en laat 'n wolk agter.
  Masha ondergronds het geweet dat 'n aanval van agter nie 'n verrassing vir haar ervare teenstander sou wees nie, maar sy het verstaan dat Alexander die Grote passievol was en dit moet benut. Nou het haar troepe op die eerste sterk punt afgekom. Dit moet in een sluk bedek word. 'n Uiterste digtheid van vuur het op die vyand geval.
  Die Orc-bevelvoerder van die battery het daarin geslaag om met net een sarsie te reageer en het die dood van die dapper gesterf.
  - Vir die glorie van Groot Rusland! - Die ork het geskree. Die meisie - Kablis ('n mengsel van 'n vark en 'n jakkals) het daarin geslaag om met behulp van die reddingsmodule uit te spring, maar sy is deur die tonge van die swaartekraggolf ingehaal en platgedruk.
  Waarna die reserwe-armada 'n bietjie soos 'n slang uitgestrek het. Die weerstand van die omgewing het toegeneem, in die vakuum van interuniversele ruimte het fragmente van fraksionele afmetings geflits. Masha het verstaan dat dit probleme sou skep in die geval van 'n hinderlaag, en het beveel dat die spoed effens verminder moet word sodat verkenning tyd het om al die data te verwerk en die toestand van die vakuum te ontleed. Die mees verraderlike strikke is immers magiese! Hulle is die moeilikste om op te spoor, want hoe sterker die towenaar, hoe beter vermom hy homself.
  Dwarf DJ, met 'n lisp, het voorgestel:
  - Moenie versigtig wees nie. Ons sal die oomblik mis, die vyand sal terugtrek of versterkings ontvang. 'n Stadige staking is gelykstaande aan 'n mis!
  Masha het beslis beswaar gemaak:
  - 'n Bevelvoerder se versigtigheid is soos 'n vinger in 'n vuis, 'n integrale element, maar dit kan nie die res vervang nie! Kyk dus of dit oorbodig is.
  Inderdaad, een van die towervalle het gewerk. 'n Dosyn ruimteskepe, insluitend een slagskip, het hul parameters verander en soos glas gevries. Waarna hulle onder die invloed van wrywing verkrummel het.
  - Magik-myne! - Masha het met alarm uitgeroep. - En jy het vir ons gesê om reguit voort te gaan!
  Die kabouter antwoord hartseer:
  - Verliese is onvermydelik in oorlog! Omdat daar 'n dosyn ruimteskepe is, is dit sinloos om die tyd wat nodig is vir 'n gooi terug te stel!
  - Natuurlik, wat is die dood van etlike miljoene soldate! - Die vegter was verontwaardig.
  - Maar biljoene sal sterf! Hulle sal onvermydelik sterf en het reeds tydens die geveg gesterf. So kom ons kom nader!
  Masha het die argumente vergelyk en dadelik 'n besluit geneem (sy het die buigsame verstand van 'n meisie van vooruitgang gehad).
  - Ek gee die opdrag om skerp te versnel!
  Die armada het gegroepeer, bykomende enjins is aangeskakel, die reaktors het teratone energie vrygestel, maar die aktiewe weerstand van die omgewing het die beweging vertraag.
  Masha het gesien dat die kontoere van die skepe bewe van ongekende spanning, die hiperlegering vibreer, op die punt om plat te raak. Die meisie het beveel:
  - Laat straling vry in sewe en sewentig reekse, jy moet die vakuum versag en die fragmente van geboë afmetings verdeel.
  Dit het gelyk of die groot ruimteskepe in waas gehul was, talle uitstralers het geskiet en probeer om al die draaie en spanning van die ruimte te verpletter.
  In die middel van die geveg het duisende skepe elke sekonde ontplof, en baie puin het alle naderings na die sterre besaai. Nou het twee groot ultra-dreadnoughts gebots en op die smaragster begin val. Enorme druppelvormige blokke van duisend kilometer het na die oppervlak geval, die prominensies het dadelik gestyg en vyftig tetralette met hul brandende kroonblare gevang.
  Rokossovsky het met tevredenheid opgemerk:
  - Vyand weerstand val! Heel waarskynlik dink hy reeds daaraan om volledige vernietiging te vermy. In hierdie geval, luister na my bestelling!
  Die hipermarshal het aangekondig:
  - Masha! Versnel soveel as moontlik en gaan na agter! Jy moet die bokser in die agterkop slaan.
  Die meisie het geantwoord:
  - Ek doen alles wat ek kan!
  Om haar woorde te bevestig, het nog twee dosyn ruimteskepe op 'n towerlokval afgekom. Net meer as 'n halfmiljoen soldate het in taai room verander en soetgoed wat in 'n vakuum stol.
  - Jy sien, die vyand het al die benaderings baie vaardig ontgin!
  - Ons het nie sulke verliese gely nie! Kom ons versnel! Druk al jou reserwes uit, ek gee jou nog dertig multi-sekondes om die beginpunt te bereik.
  Dertig multi-sekondes is 'n bietjie meer as drie-en-sestig gereelde sekondes. Masha het gesweer dat sy nie sal toelaat dat sy laat kom nie.
  Alexander die Grote het saam met sy leër soos 'n boa-konstriktor gedraai. Hy het pas 'n kennisgewing ontvang: versterkings kom. Boonop het hy gevoel dat hulle na sy agterkant kom. Daar was net twee moontlikhede oor. Óf 'n vinnige terugtog om die weermag te red, óf verdeel die troepe, wat meer soos selfmoord lyk. Die ervare bevelvoerder, nadat hy die moontlikhede vergelyk het, het die eerste gekies: in die interuniversele ruimte was daar geen bevolkte stelsels of industriële fasiliteite nie, wat beteken dat hy kon terugtrek sonder om iets op te offer. Wat word dit so mooi genoem: terugtrek.
  Alexander die Grote het duidelik beveel en 'n telepatiese impuls gestuur:
  - Ek kondig 'n hervestiging aan!
  Groot massas ruimteskepe en mobiele stasies, wat in komplekse spirale gebuig het, het baie vinniger begin wegbeweeg. "n Eindelose oseaan van flitse en ligte het na die Fox-hek begin meng. Alexander het self, in teenstelling met die advies van kenners, in die kol geveg en sy lewe in gevaar gestel. Hy het persoonlik 'n hiperpuls vanaf die sentrale kanon gestuur, volgens die beginsel van 'n ruimteboor. Die hiperpuls byt in die halfruimteveld, breek deur die matriksbeskerming van verskeie bestralings en dring pantser binne. 'n Klein skip sal uitmekaar vlieg, 'n groot een sal 'n indrukwekkende gat kry. Die nadeel van die wapen is die onvoldoende vuurtempo, en ook die feit dat die impuls self maklik is om af te slaan as dit hom gaan.
  Daarom is dit makliker om dit in 'n reguit lyn te stuur, maar dit verg vaardige mik. Hier het Alexander self begin skiet. Dit was dalk 'n fout, aangesien hy nie die genetiese geheue gehad het om verskeie wapens af te vuur nie. Maar om een of ander rede het die vegter se dierlike instink hom nie in die steek gelaat nie. Die trefslae was gereeld, net die hoëspoedfregat se kanon was nie kragtig genoeg nie. Maar niemand kry dit reg om in die Masedoniese ruimteskip te kom nie. Dit lyk asof hy in 'n betowering is - maar hoekom lyk dit of dit so is! Verskeie honderde towenaars, insluitend elwe en firibide (wesens wat in die sterre woon), het met die fregat gepraat en die waarskynlikheidsteorie so verander dat nie eers die slimste missiel kon tref nie.
  Maar hy moet steeds terugtrek, stadig terug na die Fox-hek.
  Vladimir Kashalotov het verskeie ernstige beserings opgedoen nadat hy deur ontelbare gevare in die labirinte van die asteroïde gegaan het. Uiteindelik het hy na die oppervlak gevlieg. Die arme jong man het gesien dat sy leër reeds ver was, Heilige Rusland het aansienlik gevorder en die formasies van Alexander die Grote verpletter. Nou was daar net een ding oor om te doen, om terug te trek na ons eie, met die hoop dat so 'n klein gevegseenheid nie in die woelinge van die geveg opgemerk sou word nie.
  Die vegter was nog baie jonk: net veertien siklusse, maar hy het natuurlik al die tegnieke van kamoeflering en die beginsels van oorlewing in vyandige agtertoestande geken. Eerstens kan jy probeer om jouself aan die vyandelike soldate te koppel. Hulle is amper dieselfde, dieselfde Russiese taal, dieselfde oorwegend Slawiese gesigte, met blonde hare. Maar mikroskyfies wat in die liggaam geleë is, sal dit dadelik weggee. Elke vegter bevat etlike miljoene kleintjies - minder as 'n duisendste van 'n mikron, wat uit individuele rekenaarmolekules bestaan. Nee, dit sal nie moontlik wees om te infiltreer nie, spioene in toestande van totale elektronisasie word spesiaal opgelei deur die mees komplekse programme te gebruik.
  Die seun het besluit dis dalk beter om net laag te lê? Wat 'n skuif! Maar daar is 'n beter idee. Hy sal dit probeer, dalk sal dit werk?
  . HOOFSTUK No 2.
  Mirabela Snow White was 'n uiters begaafde meisie. Dit is nie verniet dat rekenaarontleders haar feitlik onmiddellik vanaf die kuberskoot gekies het as een van die uitverkore miljoen nie. Natuurlik, hoewel daar nie 'n baie groot kans is om 'n groot leier te word nie - die keiser van Svyatorossia. Volgens die onuitgesproke reël: 'n seun regeer vir een kwartaal, en dan regeer 'n meisie altyd. Na die meisie, weer die seun. Dit is hoe dit vir ewig is. Vrou en man, wat verskillend van aard is, laat nie toe dat die Russiese Ryk in die moeras van burokratiese roetine duik nie en verhoed dat die mensdom sy dinamiek verloor: die begeerte na mag en vooruitgang. 'n Spesiale miljoen is elke jaar toegeken, selfs al is dit nie nodig om die keiser te vervang nie, want daar is 'n groot aantal amptenare van laer rang, soos satrape van metagalaksies of sterrestelsels. Daar is egter miljarde sterrestelsels in die heelal en as 'n reël kry geselekteerde "miljoenêrs" hoër posisies. Hulle presteer ook goed in die aktiewe weermag. Mirabela se ouderdom was nie heeltemal geskik vir 'n keiserin nie: (gewoonlik gebeur dit een keer elke drie-en-dertig jaar), maar sy kon in die toekoms op die hoogste poste in die universele, byna eindelose ryk reken. Hoe het dit gebeur dat sy van die gekose miljoen uitgesluit is? En die vinnige opkoms van jou loopbaan het in 'n draai gegaan? In 'n kubernetiese ryk het die leiers wat superkragtige elektronika beheer, enorme krag. In die besonder, diegene wat die gekose miljoen monitor, hulle word op hul beurt deur verskeie intelligensie-agentskappe beheer. "n Mens kan jou indink watter enorme mag die departemente van Liefde en Lewe, Eer en Regte, Verdediging van die Troon, elektroniese beheer en ander het.
  Daar is altesaam twaalf intelligensiedienste, elkeen beheer die ander. In hierdie situasie is gesonde mededinging tussen departemente goed vir die saak! Stryd is soos lig vir die oë, dit kan vermoeiend wees, maar wee die mens as dit heeltemal verdwyn! Terselfdertyd is daar 'n aktiewe stryd teen kuberkrakers. Oor die algemeen het die HyperInternet te gevaarlik geword as gevolg van verskeie virtuele oorloë. Daar is ook hackers-saboteurs en diegene wat verband hou met die plaaslike mafia en vreemdelinge wat daarvan droom om die hegemonie van die mensdom te beëindig. Daar is 'n genadelose stryd teen kuberkrakers, wat gemonitor word deur spesiale mense en kragtige sekuriteitsprogramme. Die HyperInternet self (dit werk in multi-kinesis ruimte, waar alle dimensies soos lusse in stof is, energie en materie verdwyn en onmiddellik miljarde parsecs van insette uitgegooi word. Die spoed van inligtingoordrag nader oneindig, maar materie word semi-fisies Selfs tyd in een deel van die voorwerp vertraag, in 'n ander versnel dit, in die derde jaag dit agteruit! Maar dit is nog erger met dimensies. Wanneer die kop vierdimensioneel is, is die bors tiendimensioneel, die arms twintig afmetings, en die bene is almal honderd, en selfs met 'n fraksie, disintegreer die menslike struktuur in 'n breukdeel van 'n sekonde na die voordeel van multikinesis, sowel as ruimteskepe Maar miskien sal van tyd tot tyd nie net inligting of magiese vloei in staat wees om beweeg daarin) elke nou en dan word hulle skoongemaak, maar die vyand gooi as 'n reël sabotasieprogramme, virusse, boa constrictors, wurms, drake, blote en ander tipes in wat die werk van alle kommunikasie en kommunikasie so moeilik maak as moontlik. Natuurlik is die stelsels nie gesluit nie, beweeg en beheer voortdurend. Maar as die werknemer ook 'n towenaar is, is dit dalk die risiko werd. Abram Khinshtein, een van die uitverkore miljoen wat die eksamens beheer en boonop 'n magtige towenaar, wou hê dat die blonde Mirabela, toe nog 'n uiterlike saggeaarde kind, aan sy versoek voldoen.
  Die feit is dat die meisie 'n fenomenale vermoë gehad het om 'n rekenaar te beheer, dit was iets soos elektroniese hipnose en telepatie. Dit was asof sy verwant geraak het aan die kosmiese oorgees. Waarom dan nie hieruit voordeel trek nie? In die besonder, om die maksimum telling aan sekere seunaansoekers te gee, waarvoor u 'n aansienlike bedrag van korporasies kan kry. Of laai 'n deel van die geld van 'n elektroniese lêer af. Of probeer om 'n paar dosyn planete aan 'n skulpmaatskappy te verkoop. Net dit alles word gemonitor deur elektronika, wat jy nie kan oorreed nie, maar soms kan jy mislei. Die moeilikste ding is om die sagtewareblokke van die spesiale dienste te omseil, daar is miljoene verskillende vlakke van beskerming. Maar die meisie kon die elektronika so oortuig dat die kragtigste waghondprogramme die bynaam sou deurlaat. 'n Eiesoortige en steeds swak verstaande verskynsel. Daarbenewens kon die meisie nog nie haar vermoëns ten volle beheer nie; hulle het hulself gemanifesteer teen 'n sekere helling van die sterre, toe die sterrestelsels in 'n onbegryplik komplekse samestelling gerangskik is. Abram Khinshtein, slinks, verraderlik en vaardig, het dit reggekry om, met die hulp van sy uitheemse medepligtiges, kuberduplisering te simuleer wat veronderstel was om hiperplasmiese superkragtige rekenaars te mislei. Nou, om die bedrogspul uit te voer en die datablok te vervang, is al wat oorbly om die algemene programme wat ontwerp is om spioenasiekrakers teen te werk, tydelik te laat slaap. Daarbenewens moes die meisie mislei word, aangesien dit duidelik is dat sy nie bewustelik tot so 'n bedrogspul sou instem nie. Net hoe om dit te doen, want Mirabela Snow White is, ten spyte van haar teer ouderdom, een van die uitverkore miljoen.
  Maar die Joodse verstand is slinks vir gemeenheid! Mirabela is te gaaf, ons moet druk daarop plaas! Hier kry jy nie eers jou eie dogter jammer nie. Die feit dat sy meisie dalk sterf, tel nie. Hulle sal meer in broeikaste maak.
  Mirabela het pas die hindernisbaan voltooi. Haar grasieuse kaal voete spat op die vloeibare helium. Die pienk hakke word heeltemal geteister deur pynimpulse en strale van uitwissing. Die meisie het so sewe of agt jaar oud gelyk, met goue krulhare, wat ietwat aan klein Gerda herinner het, nadat sy deur baie ultra-holografiese monsters en pseudo-robotte gegaan het, is sy wreed gewond. Weliswaar is die delikate vel reg voor ons oë herstel, en die bene, blou van die verskriklike koue, het 'n pienk tint gekry. Toe die meisie vir Abram sien vlieg, het die meisie geglimlag:
  - Wat gaan jy vir my sê? Hoeveel punte het ek die toets geslaag?
  Abram het geantwoord:
  - Te oordeel aan die aantal treffers op jou, is dit nog ver van honderd.
  Die meisie sug:
  - Ai, ek is onvolmaak as 'n vegter, so dankie vir jou eerlikheid. Maar hoekom lyk jy so hartseer?
  Abram het met pronkerige bitterheid gesê:
  - Onthou jy my dogter Sima?
  - Ja, 'n baie interessante meisie!
  - En buitendien, sy is nie gehoorsaam nie.
  Mirabela het vriendelik geantwoord:
  - Ongelukkig kan 'n kind nie perfek optree nie. Miskien het ek iets verbode probeer?
  Abraham het 'n traan gestort:
  - As dit maar was! Jy weet, terwyl sy haar pad deur die HiperInternet gemaak het, het sy besluit om die data oor die voorbereiding van die gekose miljoen, wat streng verbode is, deur te dring.
  - Ja, ons data is geheim! - Die uitverkore meisie het bevestig.
  - En so het my meisie haarself vasgevang deur waghondprogramme. Sy kon enige oomblik onttrek en as spioen verhoor word.
  - So klein?
  - Jy weet, spioenasie het geen ouderdom nie. Sy sal van haar persoonlike matriks ontneem word en na die steengroewe gestuur word, waar sy vir eeue soos 'n slaaf sal werk.
  - Sjoe!
  "As "n nalatige pa wat nagelaat het om na sy seun om te sien, sal ek ook gestraf word." Ek gee egter nie om nie, ek kan nie lewe met die wete dat my geliefde dogter, 'n kind soldaat, in die tronk weermag sal dien nie.
  Mirabela het na Abram gekyk, wat, soos 'n bekwame akteur, hartseer so natuurlik uitgebeeld het dat die meisie ongemaklik gevoel het:
  - Ek sal jou help! - het Mirabela in 'n simpatieke toon gesê.
  Abram het geantwoord:
  - Geen! Niemand kan my help nie!
  Mirabela het met swak verborge opgewondenheid geantwoord:
  - Ek voel dat die sterrestelsels op die punt is om 'n soort kristalrooster binne te gaan. Dit beteken ek kan die wagprogramme laat slaap en jou dogter uitkry.
  Abram het geveins om te huiwer:
  - Maar dit is streng verbode vir jou, as jy gevang word, sal jy uit die gekose miljoen geneem word, of selfs na die steengroewe gestuur word.
  Die meisie het streng gesê:
  - Ek gee nie om nie! Ek sal Sima help. Volg my, jy sal sien hoe ek dit doen.
  Abram het met 'n asem gesê:
  - Jou adelstand is 'n keiserin waardig.
  - 'n Man waardig! - Korrigeer Mirabela.
  Die meisie het saam met Abram opgestyg. Die slinkse spesialis het vooraf met al die opsporingstoestelle gewerk en homself as veilig beskou. Die meisie en die verraderlike volwassene het helms aangetrek en in 'n komplekse elektroniese wêreld gevul met inligting gedompel.
  Mirabela het soos 'n godin gevoel tussen baie dimensies en sfere. Dit het vir haar gelyk of sy langs 'n breë snelweg vlieg, en verskeie virtuele programme het rondgejaag. Sommige onskadelikes lyk soos koeie, eekhorings, tulpe - 'n mengsel van olifante en tulpe, en ander skoonhede.
  Inteendeel, daar was angswekkende: formidabele en gevaarlike wolwe, tiere, drake en sulke monsters dat die mees ywerige gruwelregisseur mal sou word van vrees. Daar is ook bastertipes: 'n mengsel van kaktus en tier, aartappel en kameel, piesang en stingray, seekat en vliegzwam. Die meisie is egter nie bang nie; sy het iets anders in gevegsparring ervaar. Letterlik vanaf die dag dat hul broeikas verskyn het, is babas geleer om te veg (meer presies, dood te maak), sowel as ander wetenskappe. Elke dag baklei kinders met mekaar of met verskeie wapens of naak, en dikwels word seuns met meisies gepaar. Hulle ken nie jammerte nie, en tog het die meisie 'n skyn van teerheid in haar siel behou. Mirabela vlieg verby die visioene en word gekonfronteer deur die formidabele mega-netwerk waghond programme. Hulle lyk soos groot ystervarkleeus en haaiwaghonde. Die virtuele realiteit gee hulle 'n skrikwekkende voorkoms. Abram stop:
  - Sien jy hulle?
  Mirabela antwoord kalm:
  - Hulle is heeltemal onskadelik!
  - Ek sou dit nie sê nie!
  Die meisie vlieg op na die reusagtige doringrige leeus. Hy waai sy hand vir hulle:
  - My skat, hoe voel jy daaroor om in aanhouding te wees?
  In reaksie word 'n verwelkomende brul gehoor:
  - Ons luister na jou meisie!
  Mirabela het in 'n sagte toon voortgegaan:
  -Julle is sulke oulike diere. Jy dra 'n moeilike wag, jy is voortdurend op gereedheid. Dit moet vir jou ongelooflik moeilik wees?
  Die wagtende leeus en honde antwoord:
  - Moeilikhede maak ons nie bang nie!
  Mirabela het saamgestem:
  - Dit is waar, maar wil jy nie regtig in die helder, skoon wêreld van slaap duik nie? Om uit te vind wat kinderdrome is, hoe dit is om deur 'n helder weiveld te hardloop wanneer jou siel gerus is!
  Die waghondprogramme het tevrede gespoeg:
  - Miskien is jy reg, meisie.
  Mirabela het verskeie aangeë met haar hande gemaak. Die formidabele roofdiere het geleidelik begin aan die slaap raak. Hulle het hul gewelddadige koppe op hul knieë gelê, en die lae-timbre snork van roofdier-programme is gehoor.
  Die massiewe monsters het stil geword toe die meisie gesê het:
  - Nou is die pad duidelik! Jy kan jou dogter bevry!
  Abram, wat sy walglike vreugde wegsteek, het geantwoord:
  - En ek sal dit nou doen. Ontspan en moenie loer nie.
  Die meisie het skerp weggedraai, en Abram het met sy vernietigende werk begin. Hy het vinnig die nodige inligting afgelaai en fondse oorgeplaas. Triljoene roebels het in sy sakke gevloei. Dit het gelyk of alles briljant verloop, goue strome het oopgegaan.
  Toe skielik was die HyperInternet bedek in ondeurdringbare duisternis. Abram het begin bewe, hy het woedend gesweer:
  - Watter soort vakuumduiwel is dit!
  Die spasie het gewieg en Abram en Mirabela het hulself in 'n grys kamer bevind gevul met robotte met baie tentakels.
  - Jy is onder arrestasie deur die regering hackers! - Kondig 'n donderende stem aan.
  Abram het gehuil:
  - Dit is 'n fout! Ek is mislei!
  - Hier is geen fout nie! Jy is die hoofmisdadiger!
  Die gemene skelm het geskree:
  - Dit is alles Mirabela se skuld! Sy het my aangemoedig om 'n misdaad te pleeg!
  - Ons weet almal wie vir wie aangespoor het! En jy sal antwoord voor die wet! En die meisie het gewys dat sy gevaarlike vermoëns het.
  Mirabelle is aan die polse gegryp en haar arms is kundig gedraai. Die meisie het haar kaal voete geskop, wat baie pynlik met 'n gravio-neutrino-sweep geslaan is. Dit was so seer dat Mirabela haar asem verloor het. Die meisie is weer harder geslaan, sodat sy op haar tande gekners het. Die pienk hakke was effens geswel en blou, en 'n paar druppels bloed het verskyn. Die derde hou het 'n kreun van die meisie se lippe gebring, haar blonde hare het geskitter en regop gestaan. Nog houe het gevolg, die meisie se hakke het gerook. Mirabela het geskree:
  - Dit is alles my skuld. Moenie Abram martel nie.
  Die houe het opgehou kom, en 'n vrolike vrouestem is gehoor:
  - Ons sal Abram weer ondervra. En jy is 'n edele meisie, jy sien hoe jy hierdie skelm verdedig. Ons sal jou na 'n sel stuur en dan oor jou lot besluit. Hierdie tipe is in vir werklike marteling.
  Abram het met 'n uiters walglike stemmetjie begin praat:
  - Nee, moenie! Hierdie komeetduiwel het my bedrieg!
  'n Oorverdowende stem onderbreek:
  - Moenie hiperplasma bestuur nie, ons het alles neergeskryf! En wat ons nie weet nie, sal jy vir ons sê wanneer die spesialiste vir jou oorneem. Wat die meisie betref, sal sy heel waarskynlik 'n openbare geseling en uitsluiting van die gekose miljoen in die gesig staar. Maar as sy naïwiteit toon terwyl sy "n gevaarlike misdadiger verdedig, sal sy harder gestraf word.
  "n Traan het uit die meisie se oë gevlieg. Sy het besef dat nou alles, haar toekoms, in die drein is. Dit beteken dus totsiens vir haar loopbaan en sy sal na die steengroewe oorgeplaas word. Spesiale mini-robotte in die liggaam skep konstante pyn in die liggame van die tronkweermaggevangenes. As jy vinnig werk, is die pyn swakker; as jy 'n bietjie stadiger word, word dit ongelooflik sterker. En geen vermaak, geen geleentheid om hoog te word in 'n kort slaap, aanhoudende werk en pyniging nie. Nog 'n vooruitsig is pakslae. Die meisie is nie bang vir pyn nie, dit is 'n bekende metgesel in al haar gespook en opleiding, maar sy is bang vir vernedering. Seuns en meisies sal sien hoe sy gemartel word, en hulle sal waarskynlik selfs lag. En dit is so skandelik en skrikwekkend!
  Mirabela byt haar lip om nie te huil nie. Sy het besluit dat sy die marteling in stilte moet verduur.
  Die meisie is na die plaaslike tronk geneem. Hulle het my in 'n beknopte sel gegooi waar daar geen bed, geen stoele was nie, net kaal mure. Mirabela het self gevoel daar kom 'n sterk hitte van die vloer af, wat haar kaal, gebeitelde bene verbrand het, en van bo af, inteendeel, vries dit, wat haar gespierde kaal skouers wat bo haar ouderdom was, laat bewe. Die einste verblyf in die sel was geen geringe pyniging nie. Dit is waar dat, vreemd genoeg, dit vir die meisie 'n troos was; hoe meer hulle haar nou straf, hoe meer toegeeflikheid sal hulle later aan die dag lê!
  Die meisie het die wetenskap bedank dat sy nie uit dieselfde onvolmaakte proteïenweefsel geskep is nie. Dan sal haar bene tot as verkrummel en haar liggaam vries. En so is die gevoel net sterk, hitte en brand van die kinders se voete van 'n menslike biorobot. Mirabela word gedwing om te dans om die erns van die pyn te verminder. Sy het gespring, haar kop teen die plafon van die sel geslaan, op haar tone gestaan en getol. Die hitte en koue het vererger, en dit was baie pynlik vir die begaafde kind. Die meisie het egter verstaan dat 'n harde kinderjare geregverdig is: daar was 'n oorlog aan die gang en elke kindersoldaat moet voorbereid wees op erge beproewings. Immers, selfs diegene wat aan die ekonomiese troepe, of arbeidsleërs toegewys is, het nie kinderjare nie, hulle ondergaan gevegsopleiding. Die lewe van elke kind in beide ryke begin met die feit dat hy bedek is met 'n gravitasiegolf en met ultraklank geskyn word, dan deur 'n hiperstroom pols. Om hierdie wêreld te leer ken, begin met erge pyn! Dit behoort die kleinding hard te maak en hom voor te berei in geval van vang (daar is baie verskillende verlammende bestraling, en selfmoord is slegs geregverdig as jy vyandelike soldate of, in die ergste geval, vegrobotte kan saamneem). In gevangenskap kon die brein afgeskakel word, wat in 'n marionetslaaf verander het. Daar was egter verraad en afwykings. Die spesiale dienste het toe op hulle gejag en probeer om die verraaiers te straf.
  Almal het van kleins af pyn verduur, selfs die keiser! 'n Almagtige heerser met absolute mag, het van tyd tot tyd deur hindernisbane gegaan en dieselfde lyding as enige onderwerp ervaar. Spesiale tipes hiperplasma en ultra-hiper-superstroom is selfs uitgevind, wat die pyn behoort te vererger. (Hipstroom is 'n evolusie van gewone elektrisiteit, dit bevat onmeetbaar meer energie as gewone stroom, die spoed is biljoene kere hoër as lig, spanning word in baie dimensies gelyktydig geskep, beide integraal en fraksioneel! Wel, die gebruiksmoontlikhede is beperk slegs deur menslike en nie net menslike fantasie nie.) Om te ly is as groot dapperheid beskou, en diegene wat bang was vir pyn is as minderwaardig beskou. Hulle is nie doodgemaak nie, maar het bloot hul persoonlikheidsmatrikse laat herprogrammeer. Oor die algemeen was die superbeskawing vreemd: die doodstraf word as onmenslik beskou, en marteling, selfs vir klein kinders, is algemeen en selfs verpligtend. Daar is geglo dat elke mens ondraaglike lyding moet ervaar wat die siel en liggaam versterk!
  Mirabela het spesiale tegnieke gebruik om haar aandag van die pyn af te lei en dit op een of ander manier te lokaliseer. Dit het gehelp, maar tot 'n baie beperkte mate. Boonop het daardie mini-rekenaars wat in die meisie was, haar al hoe meer getorring. Die elastiese bene was gedraai, die meisie was letterlik skeefgetrek.
  Mirabela wriemel so desperaat en kners op haar tande dat selfs gekleurde kolle voor haar oë gly. Sy het gevoel of sy in vurige en ysige hel was. Dit was eenvoudig vreesaanjaend, stukke vleis het afgeval en teruggegroei.
  Die meisie het selfs met seer lippe gesing:
  My vaderland - daar is geen sterker liefde nie,
  Om vir jou te veg is dapperheid en eer!
  Dit is nodig om 'n see van bloed te vergiet vir 'n droom,
  Verslaan die vyand - werwing tel nie!
  
  My Rus' is heilig - in die vlam van harte,
  Ek kan nie die skoonheid van die land begryp nie!
  Veg vir haar - bring die einde nader,
  Helse bose horde - gemene ydelheid!
  
  Ek is gereed om my lewe vir die Vaderland te gee,
  Wys ons die pad na die hele heelal, Rus s'n!
  As sy dit nodig het, sal ons ly,
  Val op volle hoogte aan en moenie bang wees in die geveg nie!
  
  Ek het God gevra waar om die lot te vind,
  Die sterre in die lug was verblind met flitse!
  En die Here het gesê: Ek verstaan jou nie,
  My antwoord is eenvoudig - dien Rusland vir ewig!
  Dit het selfs 'n bietjie makliker geword! Sy sal nooit, maak nie saak watter pyniging, Svyatorossia verraai nie. En die pyn is immers verdien, dit moet selfs sterker gestraf word sodat ander nie dieselfde sal voel nie.
  Alhoewel die tyd skynbaar pynlik stadig verbygegaan het, het dit in werklikheid net 'n uur en dertig aardse minute verloop. Wanneer jy egter gemartel word, lyk dit na 'n ewigheid.
  Die meisie is deur 'n kragveld opgetel en na buite gesleep. Sy is gestuur om in die openbaar gegesel te word. Mirabelle was baie skaam en nie omdat sy naak was nie, in 'n ontwikkelde ryk was daar niks skandeliks in liggaamlike naaktheid nie; tydens sparring met die seuns het hulle heeltemal naak baklei, sonder enige obsene gedagtes. En seks in die tegnotroniese wêreld is glad nie dieselfde as wat dit in antieke tye was nie. Is dit moontlik om 'n klub en 'n waterstofbom te vergelyk? Mirabela was net verleë oor die skuldgevoel dat sy gearresteer is. Boonop sal sy met hierdie ouens moet deel en dit lyk vir ewig. Kinders uit die uitverkore miljoen, gewoonlik baie mooi, het half kaal in net kortbroeke tot hul straf gekom. As gevolg van die ontwikkelde spiere, kan jy nie dadelik sê wat 'n seun en wat 'n meisie is nie. True, meisies dra rooi kortbroeke, en seuns dra blou. Kort haarsny, onbewogen gesigte. Hulle is so goed opgelei dat toe Mirabela met haar hande agter haar geboei verskyn, nie eers 'n dreuning gehoor is nie. Die pragtige gesigte het soos afgode gevries, en net 'n paar seuns het hulself toegelaat om effens te glimlag. Effens - dit beteken om die rande van die bloedrooi mond effens te verhoog.
  Mirabela glimlag terug vir hulle. Alhoewel dit duidelik was dat die steier reeds gereed was en die gevegsrobotte-martelaars dreigende houdings ingeneem het.
  Die paadjie na die steier het vir die meisie pynlik lank gelyk, haar bene, wat baie lyding beleef het, het stadig oor die metaalvloer geloop. Mirabela het dit moeilik gehad om haarself te bedwing om nie te huil nie. Een van die meisies het haar tong uitgesteek en dit dadelik weggesteek. Vreemd genoeg het Mirabelle daarna beter gevoel, sy het gelag.
  In reaksie is sy opgetel en na die steier gegooi. Die meisie is in die lug opgelig en onder 'n kragveld vasgepen. Die bevelvoerder se stem klink:
  - Aangesien ons leerling, Mirabela Snow White, toegelaat het dat haar vermoëns vir kriminele doeleindes gebruik word, buitensporige sagtheid en gebrek aan versiendheid getoon het, word sy tot openbare straf en uitsetting van die gekose miljoen gevonnis. Wat wil jy in reaksie sê?
  Die meisie het met moeite gesê om trane terug te hou:
  - Ek het 'n fout gemaak! Daarom sal ek vir haar met alle erns voor die wet antwoord!
  - Begin! - Sê die onsigbare vrou.
  Die meisie is deur pynbestraling getref. So intens dat dit dadelik die liggaam verlig het, tot by die ribbes en interne organe. Almal het Mirabela se geraamte en ontbindende interne organe gesien. Die meisie het sulke erge pyn ervaar wat voorheen vir haar onverstaanbaar gelyk het. Nog nooit het sulke gruwels elke deel van die liggaam getref nie. Mirabela het bloed uitgespoeg en skerp gehuil:
  - O-o-o-o!
  "n Fluit is onder die seuns gehoor. Iemand het geskree:
  - Sussie!
  Op daardie oomblik het 'n golf oor die vloer gegaan en die kinders se kaal voete pynlik getref.
  Die ultra-stroom het my kaal hakke pynlik getref. Oor die algemeen is dit tydens sulke strawwe gebruiklik dat die leerlinge ook pyn ervaar. Dit maak openbare pakslae baie meer opvoedkundig.
  Die ouens ruk, maar bly stil. Mirabela se marteling het voortgeduur. Haar klein lyfie het aanhou van kleur verander, en haar bewussyn het verskeie skrikwekkende tonele getoon. Die meisie het elke nou en dan gebewe, Mirabelle het met groot wilsinspanning daarin geslaag om die gil wat gedurig losbars, te blus. Hulle het aangehou om haar te slaan en deur elke elementêre deeltjie van haar liggaam te skyn. Die meisie het vreeslik gely, op 'n stadium het die pyn alle perke oorskry en sy het weer geskree.
  Die kragtige skok van die hiperstroom het die toeskouende leerlinge ook getref. Sommige van hulle het hieroor geskree, dit was baie seer.
  Intussen het Mirabels op 'n spesiale manier begin gemartel word. Haar liggaam het aanhou om in afsonderlike molekules te breek, en dan weer aanmekaar te sit. Dit het gelyk of dit in fotone verstrooi het en toe weer herstel is. Die saal was besig om ineen te stort van 'n multi-loop kanon, onder die invloed van uitwissing skulpe, het dit meer en meer pynlik geword. Elke sel van die organisme, al was dit nie 'n proteïen een nie, maar 'n lewende een, het in sy samestellende elemente gedisintegreer - kleiner as kwarke, en dan, deur die krag van die supermatriks, was dit soos 'n wedergeboorte. Hier is die lyding so dat dit onmoontlik is om dit te begryp en voor te stel. Monsterlike kubermarteling, wrede wreedheid.
  Bewussyn, wat homself in 'n oseaan van pyn bevind, wou nie uitgaan nie. Inteendeel, die tyd het verlangsaam, wat alles nog pynliker gemaak het. Dit het nogal lank aangehou, elke sekonde was gevul met pyniging soos die Son met fotone! Die leerlinge van die gekose miljoen is ook met verskeie strale en bestraling geslaan om ander se skuld beter te voel. Die ouens het gegil, gebewe, maar bly staan: pyn is 'n seën, 'n versterking van wil, die fondament van oorwinning! Die volgende fase van die marteling was om die liggaam in 'n buis te rol en dit deur 'n vuurring te ry. Dit is ook 'n bykomende akkoord in die martelingsimfonie. Mirabelle se bene is elke nou en dan gebreek, en dan pynlik aanmekaar gebrei. Die seun wat dit gewaag het om te lag, se arms en bene is afgesny en toe weer vasgeheg. Waarna 'n holografiese tier verskyn het, wat vlees verslind, dit is 'n ongelooflike gruwel, gekners van tande. Gelukkig vir Mirabela, die keiserin self (die heerser is in staat om, met haar hiperplasmiese brein, miljoene projeksies en spesie-hologramme tegelyk waar te neem! Wat beteken, sonder om beheer oor die heelal te verloor met 'n klein deel van haar bewussyn, gee 'n telepatiese bevel!) het haar oor die meisie ontferm en beveel:
  - Genoeg! Andersins sal die meisie haar unieke warmte van lyding verloor. Ons moet die Almagtige dank dat iemand darem deernis het!
  Hierdie frase het gepas in 'n impuls wat twee nanosekondes geneem het. Ná die einde van die kubergeseling is Mirabela, wat in "n verdwaasde toestand verval het en haar menslike voorkoms verloor het, na "n rehabilitasiesentrum gestuur om haar psige te laat ondersoek. Haar unieke vermoëns is dus veilig geblokkeer, en die meisie is self as 'n kindersoldaat by die gewone troepe ingeskakel. Nou moes sy "n moeilike militêre loopbaan volg en haar skuld met bloed versoen!
  Maar voor dit, ondergaan omvattende opleiding. Daar was egter nie veel verskil nie, behalwe dat die kop nie so propvol kennis was soos dié van die uitverkore miljoen nie. Alhoewel hulle bykomende klasse met die meisie gehou het, blykbaar met inagneming van haar uiterste genetiese talent. Die meisie het ontwikkel en deur 'n komplekse wetenskap gegaan, hoewel sy nie regtig van die gevegsproses self gehou het nie, het sy met koue entoesiasme opgelei.
  Jare het verbygegaan en nou is sy 'n jong meisie, op veertien siklusse, wat soos 'n atleties geboude godin lyk. Veertien siklusse is die ouderdom van meerderjarigheid, volle volwassenheid. Oor die algemeen, in teorie, is dit moontlik om groei in so 'n mate te versnel dat alle vegters oor 'n jaar volwasse vorm sal wees, maar daar is nog nie so 'n behoefte nie. Meer tyd beteken beter voorbereiding!
  Mirabela neem as privaat aan haar eerste geveg deel. Sy het op 'n tetravliegtuig geveg, maar het die agterste kommunikasie gedek. Óf hulle het probeer om vir haar te sorg, in die hoop om op een of ander manier haar unieke vermoëns meer effektief te gebruik, óf hulle het haar nie besonder vertrou nie, maar tot dusver het die meisie nie daarin geslaag om 'n enkele vyandige soldaat dood te maak nie.
  Die oorlog het haar gemengde gevoelens gegee, enersyds, as 'n voormalige kindsoldaat wat deur baie virtuele gevegte gegaan het, wou sy natuurlik vir werklik veg. Maar aan die ander kant, maak seuns en meisies soos sy dood. 'n Heeltemal logiese vraag - hoekom!
  Lermontov het ook geskryf oor die Kaukasiese oorlog met die Tsjetsjenen:
  Die Russiese uitgestrekte is groot,
  Daar is genoeg plek vir almal onder die blou lug!
  Waarom die berge met jou bloed besprinkel,
  Ag man - hoekom baklei jy?
  Inderdaad, hier het ons gepraat oor 'n oorlog tussen Moslem-Tsjetsjenen en Russies-Ortodokse Christene. In hierdie geval is die Russe die kernnasie, en die ander volke van die aarde, verenig in 'n enkele familie, het duidelik hul verstand verloor en roei mekaar bloot in 'n totale interuniversele oorlog uit! Wat godsdiens betref, word die Bybel, Koran, Talmoed en ander boeke as antieke folklore geklassifiseer. In die nuwe godsdiens het die mens 'n sentrale plek ingeneem. Daar word geglo dat hy deur die wil van die Almagtige 'n ware God moet word. En natuurlik word die Slawiërs spesiaal deur God gekies. Volgens oorlewering het die godsdiens sy vorige naam Ortodoksie behou, maar die essensie het anders geword. Mense verdien belonings in die hemel met hul intelligensie en persoonlike verdienste aan Rusland. Die beloning word bepaal deur die persoon self en eerstens deur die keiser. Maar die keiser is nie God nie, maar die ouer broer of suster van elke individu, en hy kan wettig verwyder word (wat nog nie gebeur het nie).
  Die mens as die eniggebore seun van God: staan bo ander rasse en volke. Die naaste rasse word egter as elwe en hobbits beskou. Die laaste ras het sy naam gekry as gevolg van sy ooreenkoms met bekende wesens uit die antieke menslike epos. Dit is waar, sommige noem hulle anione, en glo dat die skepping van die groot Russiese wetenskapfiksieskrywer Rybachenko baie meer soortgelyk is as die hobbits van die Engelsman Tolkien. Hierdie spesie groei in die teenoorgestelde rigting, van ou mense tot kinders. Die anhobbits ('n kompromienaam) het weliswaar onlangs onsterflikheid bereik en op die vlak van tienjarige kinders gevries. Uiterlik is hulle oulik, baie soortgelyk aan mense, maar nie so monsteragtig gespierd soos moderne krygers nie. Hulle is eerder soortgelyk aan daardie kinders wat in antieke tye was. Daar is baie min volwassenes en ou anhobbits; in antieke tye was die oorgrote meerderheid van hulle kinders. Hierdie ewige kinders, wat in die middel van die sterrestelsel in 'n warm klimaat gewoon het, het gewoonlik kaalvoet gehardloop, en dit is miskien hoekom hulle met hobbits begin geassosieer word. In terme van tegnotronisme is hulle nie baie ontwikkel nie, hulle het nie daarin geslaag om 'n groot ruimteryk te skep nie, maar in magie ... is hulle uiters sterk. Elwe, op hul beurt, ook minderwaardig as mense in tegnologie, het baie magiese skole gehad. Boonop was daar 'n hele reeks oorloë tussen hulle en mense. En niemand weet hoe dit geëindig het as die elwe verenig was nie. Maar nadat hulle baie triljoene individue verloor het, het die elwe hulself berus in die rol van die mens se junior vennoot. Boonop is selfs elwe soms toegelaat om mense te beveel en posisies in die Russiese leër te beklee.
  Mirabela was toevallig onder die bevel van 'n elfoffisier.
  Nie so vreeslik gespierd soos die aardse seuns nie, sy het dadelik van die glansryke en baie grasieuse elf gehou. As die vrye sedes van die super-beskawing in ag geneem word, is dit nie verbasend dat hulle liefde gemaak het nie. En die elwe is baie vindingryk in hierdie saak, hulle het 'n hele kultuur van eros wat baie miljoene jare terug dateer (die beskawing van die elwe is onvergelykbaar ouer as die aardse een). Dit was wonderlik vir haar, maar die elf (wie se vlees nie so duursaam soos dié van mense is nie) is erg vergruis, en haar delikate vel is verbrand deur bioplasmiese energie. En hy het kontak met die kragtige skoonheid begin vermy. Daarom het hulle 'n ambivalente verhouding gehad: hulle wil dit hê en hulle spuit dit in. Oor die algemeen kan jy net op sekere ure liefde met menslike krygers maak, tydens spesiale leerstellings van Eros. Die res van die tyd het spesiale rekenaars die toevoer van hormone in die hiperplasmiese liggaam gereguleer om opgewondenheid te verlig. Die seuns is natuurlik pragtig, hulle is goed om mee te werk en almal verskillend (tydens oefeninge verander hulle gewoonlik van maat - dit is selfs verpligtend volgens militêre regulasies wat gedoen moet word om die bionosfeer van seuns en meisies te verryk en sterker te maak !), maar steeds met 'n elf, en ook 'n kragtige towenaar kan nie vergelyk nie. Oor die algemeen is daar in magie as sodanig baie wat irrasioneel is en nie deur logika verklaar kan word nie. Veral, selfs hoogs ontwikkelde bio-ingenieurswese kan nie (ek hoop tot dusver) almal magies begaafd maak op genetiese vlak nie.
  Op die vooraand van die geveg het die meisie en seuns 'n vier-uur lange onderrig van liefde ondergaan. Daar was baie plesier, maar geen moegheid nie. Daar was 'n uitruil van hiperplasma en hoë energieë wat in staat was om 'n miljoenêrstad in antieke tye te verlig. Daarna is die tevrede en vrolike vegters onder tetralette versprei.
  'n Elfbeampte met die naam Cyruss (haar eerste ware en onbeantwoorde liefde), voordat die meisie op haar gevleuelde "perd" geklim het, het haar genader.
  - Ek ken Mirabel: dit is jou eerste geveg en jy wil regtig die hiperplasma ruik!
  Die meisie antwoord met entoesiasme:
  - Sekerlik! Alhoewel nie ter wille van die stryd self nie, maar om die Vaderland te dien.
  Ons sal ons siel en hart gee,
  Ons is ons heilige vaderland!
  Ons sal staan en wen,
  En ons sal nie spyt wees oor ons lewens nie!
  Mirabelle het in 'n heerlike stem gesing.
  - Dit is goed! - Sê die Elf en glimlag bekoorlik. - Maar ek lees die geheime instruksies van die Departement van Liefde en Teerheid, jy moet vir jou lewe sorg. Hoekom in die geheim, maar die owerhede weet van beter.
  Mirabela het gebewe: ten spyte van die naam Liefde en Teerheid, is hierdie departement beskou as die verskriklikste van die twaalf spesiale dienste, wat die lewe in die groot ryk beheer. Wat as hulle haar weer aan die mees gesofistikeerde martelings wil onderwerp? Wie wil pyniging ervaar? Of sal hulle wil depersonaliseer? Verwyder individualiteit uit die siel?
  Die meisie het met 'n bewende stem gesê:
  -Is jy ongelukkig met my?
  Tsiruss het in 'n lui stem herhaal:
  - Ek weet niks nie! Daar is seker niks fout met jou nie! Heeltemal pure meisie, quasar-patriot!
  Mirabela se straalgooier, met 'n stem so glinsterend soos die tril van 'n nagtegaal, het gesê:
  - Manjifieke meisie van oorwinning! Ek dink ons sukses is onvermydelik. Jy sal ses biljoen vyande vernietig! - 'n Hologram het geflits in die vorm van 'n seun wat sy hand swaai, en in sy hande 'n Twintig-vat uitstraler.
  Mirabela skud haar vinger na die wapen.
  - Ek piepie! Maar ek kan dit anders doen! Wys vuur in al sy glorie! Hulle sê: die gehuil spring deur die ruimte! Wen, anders as almal!
  Die elf het in 'n kouer toon opgemerk:
  - Jy sal in elk geval die agterkant bewaak! Tot dusver is sulke instruksies aan u gegee. Ons sal sien wat volgende gebeur!
  Die leër van Svyatorossia onder bevel van Rokossovsky het, met behulp van sy numeriese superioriteit, op die offensief gegaan. Meer as een miljoen sterreskepe en baie biljoene soldate is reeds in die plasmaslyper vernietig. Selfs die sprankelende gesigte van die sterre het soos roofsugtige glimlagte gelyk wanneer hulle deur die ruimte en vakuum gekyk word, ontsier deur woedende flitse van vernietigende energie. Ja, vakuum is nie leegheid nie, dit het 'n komplekse struktuur en kan selfs emosies en gevoelens ervaar, insluitend pyn. Daar is geen leegheid in die heelal nie, daar is net verskillende vorme van materie, waarvan die meeste steeds ontoeganklik is vir menslike begrip! Die troepe onder bevel van Alexander die Grote het probeer om kunsmatige maneuvers uit te voer, maar kon nie terugtrek nie. Hulle kon net terugdeins om die "ketel" te vermy. Rokossovsky het reeds verdere planne oorweeg as hulle daarin sou slaag om by die naburige sterrestelsel in te breek wat deur die Groot Russe bewoon is. Wat om dan te doen? Vernietig en vernietig soveel as moontlik planete of probeer om 'n brughoof te skep. In 1941 was die Sowjetunie beter as die Wehrmacht, beide in getalle en in die kwaliteit van tenks. Die meerderwaardigheid in tenks en lugvaart was viervoudig, en in artillerie twee en 'n half keer. Die Duitsers het weliswaar sowat dertig persent meer infanterie, maar dit is tydelik, voordat die Sowjets mobilisering aangekondig het. Gedurende die beginfase van die oorlog, in die meeste veldslae, het Sowjet-troepe 'n numeriese meerderwaardigheid gehad. Maar ongelukkig het dit so gebeur dat hulle na Moskou teruggetrek het, en dit is onbekend of hulle dit sou gehou het as nie vir "Generaal Moroz nie." Gevegservaring het getoon dat dit in die geval van hardnekkige weerstand nodig is om nie in uitgerekte gevegte met sterk verdediging ingetrek te word nie, maar om flankerende maneuvers te maak. Dit blyk dat Alexander die Grote redelik in staat is om soos 'n verstandige bevelvoerder te dink. Siende dat die vyand op die uitkyk is, voer, soos dit mooi genoem word, herontplooiing uit. Rokossovsky self verstaan. dat die vyand nie onbepaald kan terugtrek nie. Andersins sal die leër van Svyatorossia die operasionele ruimte binnebars en 'n totale bloedbad uitvoer in die sterrestelsels wat deur die vyand beheer word. Dit beteken dat die vyand een of ander tyd sal stop en probeer om 'n "egelvarkie" te bou. Oor die algemeen is Rokossovsky tevrede; hy kon die numeriese meerderwaardigheid korrek benut deur Makedonsky van die flanke te probeer omvou.
  Masha Podzemnaya was, ten spyte van al haar haas, effens laat; haar troepe het op 'n ander haastig geboude dinamiese verdedigingslinie afgekom.
  In hierdie geveg het maarskalk van Groot-Rusland Diana Johnson, as 'n waardige student van Alexander die Grote, 'n desperate teenaanvalmaneuver uitgevoer. As gevolg van die woedende aanval het verskeie missielkruisers die ultra-dreadnought gestamp, wat gelei het tot die vernietiging van die voertuig met sy driehonderd vyf-en-tagtig miljoen bemanning. Die ontploffing was monsteragtig, asof 'n klein kwasar ontplof het, die flits van 'n triljoen waterstofbomme, hiperplasmiese tentakels het nog 'n paar duisend ruimteskepe weggevee. As gevolg hiervan het die kaboutermaarskalk, bevelvoerder van die reserwevreemdelinge, gesterf.
  Die geveg het met nuwe woedende krag ontvou. Dit het gelyk of verskriklike demone deur die ruimte gejaag het, beide skrikwekkend en pragtig op dieselfde tyd, in hul wonderlike kleurespel. Elke sekonde bars tienduisende grootse vuurkrakers op een slag, wat sprankelende fragmente van ongelooflike konfetti laat val. Die kosbare dou van sterrefragmente het geboorte gegee aan 'n surrealistiese prentjie teen die agtergrond van die geveg; dit is onmoontlik om so iets te beskryf. selfs 'n genie van die avant-garde.
  Helaas, Mirabela kon nie hierdie skoonheid waarneem nie. Sy het net 'n baie vervelige patrollie gehad. Maar toe sien die meisie 'n skaduwee, dit is uitgelig deur 'n neutrino-radar. Dit lyk of 'n voetsoldate in 'n kamoefleerpak nader aan die robotte probeer kom.
  Die onderwerp se vermomming is nie sleg nie, maar die meisie het 'n ultra-moderne gevegspak, sy sien die ou se bewegings. Hoekom 'n ou? Sy weet nie seker nie, miskien sê haar intuïsie vir haar dit. Die meisie het haar matriks-vermomming aangeskakel en agter die jong man aanbeweeg. Gelukkig skep die vakuum nie turbulensie nie, wat beteken dat sy beweging nie sigbaar is nie. Dit kan weliswaar opgespoor word in die geval van bioveld-turbulensie. Mirabela het gedink dat die geringste bewegings in 'n vakuum steurings veroorsaak in baie velde wat die ruimte deurdring.
  Die seun het in 'n hinderlaag gestaan en glo beplan om die robot te "klem". 'n Straal het uit sy geweer gevlieg, nie 'n gevegs een nie, maar bloot 'n impuls wat 'n kubervirus stuur. Dit is vir Mirabelle interessant, want elke robot het sagtewarebeskerming teen virusse. Jy kan nie so maklik 'n kuborg lasso nie. Hier moet jy die regte stelsel kies: die enigste vraag is watter een? Dit is die beste om die vyand se leër onder die bevelvoerder af te maai. Maar dit is 'n baie delikate werk, en enige fout kan noodlottig wees. Jy moet immers 'n individuele matriks en roepsein modelleer, en dit is so moeilik soos om 'n beitel te gebruik om 'n vingerafdruk in gips te kerf. Maar die seun, Mirabela, voel dat die seun baie jonk is en nie verlore is nie. Een van die robotte het 'n sein gestuur en uit die algemene ry gevlieg.
  - Wat 'n slinkse een! Wel, ek sal hom gevange neem! - Sê die meisie vir haarself.
  Sy het stilweg van agter opgevlieg en was op die punt om 'n byna ontwykende, verlammende straal aan te skakel wat die bewussyn kon afskakel. Dit is egter te maklik, en jy sal net met die gevangene praat. Mirabela het die reeks verander en daarop gereken om die liggaam en elektronika van die gevegspak af te skakel. Die seuntjie verstar skielik en kom regop. Die kraggryp het hom gedraai om Mirabelle in die gesig te staar.
  Die meisie glimlag. Ja, wat 'n aantreklike, jong, amper seuntjie, net lank soos al die versnellers, maar met 'n ronde, kinderagtige gesig. Natuurlik, aantreklik en soet, ietwat naïef. Die oë is blou en daar is verwarring in hulle. Die jong vegter het teer gesê:
  - Wel, het jy die pulpfoto gekry?
  Vladimir Kashalotov (Dit was hy), het hees (die toon van sy stem was verwronge van opgewondenheid) gesê:
  - Ai, jy blyk sterker te wees!
  Mirabela het haar tande roofsugtig ontbloot:
  "Jy het ons soldate doodgemaak, en nou het jy self 'n slagoffer geword." Nou wag marteling en straf op jou.
  "n Effense rimpeling het oor Kashalotov se gesig gegaan. Hy het geweet wat pyn is, maar hy het verstaan dat dit totaal en voortdurend gemaak kan word:
  - Die enigste ding waaroor ek spyt is, is dat ek nie een van jou vegters saamgeneem het nie! Dit is 'n baie groot swart gat vakuum!
  Mirabela het kalm geantwoord:
  - So, 'n beginner vegter?
  - Ja, dit is my eerste geveg!
  Die meisie het skielik sag geword en swaar gesug:
  - Ek het nie die moed gehad om 'n kuiken in die net te vang nie - een foton is nie honderd impulse werd nie! As jy maar een van die uitverkore miljoen was.
  Vladimir het diepe hartseer aangeneem:
  - Ek was onder die uitverkore miljoen, ek het 'n kans gehad om die arbiter van lotgevalle te word!
  Mirabela het dadelik versigtig geraak:
  - En wat het met jou gebeur!
  Die seun antwoord met 'n asem:
  -Wie vernietig 'n man? Vrou! Wie 'n seun vernietig, is 'n meisie! So ek wou een dogtertjie help en hiervoor het ek die wet oortree. Wanneer "n mens tussen reg en gewete kies, sal "n eerlike persoon verkies, om nie eens te praat van veiliger nie!
  Mirabela sug nog swaarder, haar wange gloei van mikro-bestraling:
  - In hierdie verband is jy reg!
  Die seun het met entoesiasme voortgegaan:
  "Ek het my gewete gekies, waarna ek aan wrede en gesofistikeerde marteling, openbare marteling onderwerp is en uit die gekose miljoen geskors is. In plaas van 'n briljante loopbaan, word ek gedwing om 'n ellendige bestaan in die straftroepe te voer. Eer aan die Almagtige dat ek nie in die tronk weermag beland het nie.
  Mirabela se drie klein hartjies klop wild; die meisie het iets naby en dierbaars in hierdie seun gevoel.
  Sy het die helm gekoppel en die jong man diep op sy sappige, gesonde lippe gesoen en intense plesier ervaar. Ek het gesukkel om myself weg te skeur. Kashalotov het met 'n asem gesê:
  - Dit lyk of dit my laaste soen in my lewe is!
  Mirabela skud haar kop.
  - Geen! My liewe "quasarik", jy sal nie gevang word nie. Ek sal nie toelaat dat jy stadig in ultra-radioaktiewe steengroewe sterf nie. Jy sal lewe!
  Die meisie het teenbestraling aangeskakel en probeer om die seun se liggaam en wapenrusting te laat herleef. Hy het sy vreugde bekwaam verberg en gevra:
  - My liewe ster! Hiervoor sal jy immers gestraf word!
  Die meisie het reeds kalm geantwoord:
  - Moenie bekommerd wees nie! Hier, in die interuniversele ruimte, is die fisiese wette so dat oombliklike seinoordrag nie plaasvind nie, en kuberopname is 'n kleinigheid, asof ek dit toevallig met 'n baba-draak sou besmet.
  Vladimir het instemmend geknik:
  - Dit is geniaal! Bloot kwasar!
  - Nee, dit is nie vir my moeilik nie! Maar hoe is jy van plan om by jou mense uit te kom?
  Die seun antwoord blitsvinnig:
  - Soos voorheen, in die maag van die robot. Binnekort, binne 'n minuut, sal hierdie brigade op die voorste linie gegooi word, ek het daarin geslaag om hierdie inligting in te samel. Dan sal Vladimir aan sy mense vasklou.
  - Vladimir! Dit beteken die een wat die wêreld besit! My naam is Mirabela! Ek was ook, soos jy, een van die uitverkore miljoen.
  Vladimir het opgekikker:
  - Groot! Ek het twee verwante geeste gevind, maar vir eers sal ek die volgende doen! Ek sal die robot binnegaan, jy probeer my 'n voorsprong gee.
  - Moenie bekommerd wees nie! Vlieg na die Fox Gate, ek dink jy sal kan uithou vir die vereiste tyd.
  - Ek het jou lief! - Hier was die jong vegter amper nie onopreg nie; skoonheid en naïwiteit is so boeiend!
  - Ek ook!
  Nadat hy homself in die maag van die robot bevind (om spasie vry te maak, moes hy die ammunisie weggooi), het Vladimir, behendig beheersend, agter sy eie aan gejaag. Hy het gebars van vreugde, as hy maar net kon ontsnap uit die skrikwekkende gevangenskap, wat erger is as die dood. Hy was weliswaar 'n bietjie skaam dat hy die meisie so skaamteloos bedrieg het. Spermwalvisse is nooit by die gekose miljoen ingesluit nie, aangesien dit net 'n vegter en 'n gewone soldaat was. Hy wou selfs die oomblik aangryp en die naïewe meisie skiet. Maar dit sou te gemeen wees. Hy het regtig nog nie 'n enkele persoon doodgemaak nie, tensy jy natuurlik die robotte tel. Hoekom kies jy egter nie stilweg jou eerste slagoffer nie? Ja, sy teenstanders is Russe soos hy, maar wat kan jy doen? Oorlog is oorlog. Boonop het vyandigheid vir meer as duisend jaar saam met die hiperplasma van die rekenaar-baarmoeder deurgedring. Hulle is net 'n spieëlbeeld van jou werklike heelal, Kain het sy byl oor Abel gelig! Die leër van Alexander die Grote het sy terugtog opgeskort, en die geveg het met hernieude krag begin. Vladimir het gemik op 'n niksvermoedende vyand (hy het sy eie robot agterin gehad) tetravliegtuig. 'n Skoot op die kwesbaarste stert, wat minimaal deur 'n beskermende veld bedek is. Die ontploffing en die rekening van die eerste persoon wat deur die seun vernietig is, is oop!
  . HOOFSTUK No 3.
  Yanka Svetlov en Marinka Chernushka is op dieselfde dag gebore. Dit was goed, want dit het hulle toegelaat om hul verjaarsdag saam te vier. Die seun en meisie is twaalf jaar oud, nog 'n jaar en hulle sal tieners word, dit wil sê amper volwassenes. En nou het die laaste jaar van hul kinderjare aangebreek.
  Marinka Chernushka, ten spyte van haar van: vuurrooi hare, lank, meer as 'n kop langer as Yankee: 'n versnellermeisie. Soos Yanka studeer sy aan 'n sirkusskool; sterk, gespierd, lyk soos 'n volwasse meisie. Sy het reeds ondervinding om in die arena op te tree; sy het Tutti gespeel in die parodie van Three Fat Men. Weliswaar het Svetlov komies gelyk in die rol van die erfgenaam, maar hy het die rol uitstekend gespeel in terme van tegniek! Nou is die jong sirkuskunstenaar trots. Sy het soos 'n volwassene gegrimeer met oorbelle en 'n spoggerige horlosie. Yanka is meer beskeie, hy het saam met die ouens koeke geëet, Coca-Cola gedrink, verbeur, en het nou saam met sy vriend uitgegaan om oor sy jarelange vriendskap te gesels. Marinka hou soos 'n ware versneller 'n bottel bier in haar hand en 'n pakkie sigarette in haar sak. "Kemel".
  - Wil jy dit nie kook nie? Word "hoogvliegend" (gesofistikeerd)! "Die meisie het met 'n kwaadwillige glimlag gevra en haar kop geskud. Haar lywige hare het nie aanraak nodig gehad nie, so dit was soos 'n vlam.
  Yanka skud sy kop vinnig:
  - Waarvan praat jy! Dit is 'n nuttelose proses om die liggaam te vergiftig. Oor die algemeen ly byna alle organe aan alkohol, veral die lewer en maag.
  Marinka het laggend geantwoord:
  - Dis alles nonsens! As politici lieg en dit is makliker om 'n droë klip op die seebodem te vind as 'n eerlike politikus, wie kan dan waarborg dat dokters die waarheid praat?
  Yanka het redelik logies opgemerk:
  - Politici lieg natuurlik! Dokters ook, veral as hulle tot hul voordeel mislei word, maar die oë vertel die waarheid. Is dit nie genoeg dat jy self dronk alkoholiste gesien het wat alle menslike voorkoms verloor het nie? Dronkenskap is 'n groot tragedie van die Russiese volk. En nie net Russe nie, onthou hoe hele stamme van trotse Indiane - vreeslose krygers - uitgesterf het as gevolg van vuurwater . Eens het hulle die hele kontinent besit, maar nou sit hulle met ellendige enklaves oor.
  Marinka, wat aanhou glimlag, grom in 'n amper priesterlike bas:
  - Hulle sê 'n bietjie bier is goed vir jou! Oor die algemeen, moenie voorgee dat jy 'n onderwyser is nie, dit is beter om op jou hande te loop en rond te loer!
  - Ons is amper volwassenes, en môre het ons 'n toets! Ons kan 'n bietjie meer op die internet blaai en dan slaap.
  - Ek wil nie slaap nie! Kom ons gaan eerder na die casino. Jy weet, hulle het so 'n sjiek instansie op Arbat geopen - ongelooflik!
  Yanka sug swaar:
  - Kinders word nie daar toegelaat nie!
  Marinka het terloops met haar sterk hand gewaai:
  - Hoekom as hulle jou by jou ouers inlaat! Ek sien hoe groot en volwasse sy lyk, en selfs in koel grimering kan ek vir jou ma deurgee!
  - Wat as hulle vir 'n paspoort vra? - Die seun was steeds op sy hoede.
  - Ek het 'n xiva! - Marinka het die dokument oopgevou. - Jy sien hoe vaardig my vriende geteken het.
  Yanka was verheug:
  - En ek persoonlik gee nie om om die bank by die casino te breek en vir my 'n nuwe, koel bedriegde rekenaar te koop nie! Ek het daarin geslaag om geld te verdien deur motors te was.
  Marinka het gegrimeer:
  - Was karre! Fi! Ek persoonlik verkies om te spekuleer in geldeenhede en punte, dit is baie meer winsgewend.
  - Wel, wie, wat om te studeer!
  - Wel, kom ons gaan! Kom ons hark 'n klomp dollar in!
  Yanka, wat slim gelyk het, het opgemerk:
  - Ek het met 'n stelsel vorendag gekom waarin jy nooit sal verloor nie!
  Marinka het selfs meer geanimeerd geraak:
  - Hoe is dit?
  - Jy neem 'n dollar en sit dit in roulette: waar jy 'n keuse van twee kleure op rooi het.
  - En jy verloor!
  - Dan haal jy nog twee dollar uit en wed weer op rooi!
  - En jy verloor weer!
  - Dan haal jy nog vier dollar uit en wed weer op rooi!
  Die meisie het gegrimeer:
  - Alles op rooi en op rooi! Is jy 'n kommunis?
  - Nee, dit is so 'n stelsel!
  - Wel, goed, jy verloor vir die derde keer!
  "Dan wed jy weer agt dollar op rooi."
  - EN...
  - Wat en! Die waarskynlikheid dat wit vir die vierde keer in 'n ry sal verskyn, is te laag. Wat beteken jy wen uiteindelik agt dollar en kry een terug.
  Marinka snork:
  - En dan begin jy oor! Slegs deur die kleur te verander en die koers weer na 'n dollar te verlaag! Ja, ek lees van hierdie stelsel op die internet. Dit is nie die soort speletjie nie: wat vir 'n warm hart dierbaar is, daar is geen opwinding en groot winste nie, en dit is jammer vir die tyd wat gemors word. Nee, dit is nie dit nie, ek het met 'n baie werklike, betroubare stelsel vorendag gekom wat jou sal toelaat om 'n fortuin te wen!
  Die seun skud sy ligte kop:
  - Fluit! Jy wil pronk!
  - Ja, ek is skaam om met my sidekick te fluit! Sonder enige valsheid! Kom, ek sal jou wys!
  Yanka het sy stem laat sak en gevra:
  - Kan jy my dalk nou wys?
  Die meisie het vinnig geantwoord:
  - Nope! Dit sal te maklik wees! Kom drink 'n drankie saam met my!
  Die seun het sy jas aangetrek, dit was herfs en dit was al koud buite. Yank, soos dit 'n seun van sy ouderdom betaam, is deur alles geheimsinnig aangetrek. Boonop het hy net die casino op TV gesien.
  Dit was al donker, maar in Moskou was dit so donker soos die dag. Die oë is verblind deur die menigte advertensieplakkate en verskeie vuurwerk.
  Die meisie het vrolik voorgestel:
  - Ek sal 'n sellulêre taxi bel en ons sal stylvol ry!
  - Is dit die moeite werd? Moskou in die nag is so mooi!
  Marinka het ergerlik gesê:
  - Dit is nie 'n groot vreugde om snags in die herfs rond te dwaal nie. Buitendien, jy weet, soms in die donker is daar verskriklike bandiete. Hulle is soos piranha-visse wat die bene van dom kinders soos jy eet!
  - Wat van die polisie?
  - Om tol te eis! En oor die algemeen kan jy nie 'n polisieman aan elke seun toewys nie!
  Yanka was ernstig beledig:
  - En ek sien jou, meisie! Nee meneer, eerbiedwaardige matrone!
  Marinka skud haar vinger:
  - Hy sal sy kop in die asfalt inblaas! Natuurlik vat ek 'n taxi! Moenie bang wees nie, ek sal self die bashley verwyder! Oor die algemeen maak ek goeie geld deur abstrakte af te laai.
  - Ek het dit ook probeer doen, maar die kompetisie is te veel!
  - Jy moet in staat wees om kliënte te werf, hoofsaaklik onder hoërskoolleerlinge.
  Marinka se selfoon is baie fancy, met 'n intrekbare breëskerm-videokamera, wat soms dinge wys wat 'n verleentheid is om selfs aan te dink. Die meisie neem 'n sigaar tussen haar tande, wat blink van die spesiale vernis, en neem 'n sleep:
  - Jy weet, SD-hoof Schellenberg was mal daaroor om Kemel te rook.
  - Wat ongelukkig nie geskiet is nie! Dit is interessant dat hy in sy memoires skryf dat Muller 'n Sowjet-spioen is.
  - A! Oupa Muller? Dit kan heel moontlik so wees. - Die meisie het die randsteen met die lang hak van haar stewel getref. Yanka het baie klein gevoel en het nie eers haar vriend se bors bereik nie. "Maar hy het heel waarskynlik vir twee intelligensie-agentskappe gelyktydig gewerk."
  - Wyse ou man! Twee keer soveel geld en dit maak geen verskil watter front se soldate jou sal vang nie!
  Yanka vryf oor sy pienk wang:
  - Soldate kan jou klaarmaak! Hoe sal hy aan die private, verstom deur die kanonade met 'n bloedige bajonet, bewys dat hy sy kameraad is?
  Marinka lag:
  - Om dit te doen moet jy besny word! Sodra hy sy broek uittrek, sal die Russiese soldaat dadelik verstaan dat hy 'n Februarie en 'n slagoffer van Nazisme is!
  Yanka het opgemerk:
  - Wat as hy 'n antisemiet is! Hoe het oupa Vysotsky gesing! My oupa was verlam, 'n voormalige plaagdokter, ek het: anti-Semit op anti-Semit!
  - Ugh! En jy luister na sulke ou goed! Vysotsky is goed vir voorvaders, nie vir seuns nie!
  Nou ja, hou op fantaseer, kom ons kry 'n kar!
  "n Luukse Mercedes-privaattaxi het na hulle gery! Marinka gaan sit imposant in die kajuit.
  - Wel, voëltjie, gaan sit!
  Die bombestuurder het gevra:
  - Dit is jou kliënt!?
  - In watter sin?
  - Jy is 'n prostituut!
  Marinka het vreeslik haar tande ontbloot:
  - Hoe durf jy 'n edele dame beledig! Ek is gravin van Tobolsk, en dit is my seun, burggraaf De Bragelonne.
  - Ek waardeer jou sin vir humor. Waarnatoe?
  - Na die casino, "Royal Happiness"!
  Die bestuurder knik:
  - Ek sal jou in 'n japtrap daar kry!
  Die motor het glad opgestyg, en stil musiek het begin speel. Marina het gevra:
  - Miskien sal ons Bilan aanskakel.
  Die bestuurder het opgemerk:
  - Is jy nie skaam dat sommige invloedryke mense gerugte versprei dat hy gay is nie!
  - Meer soos groen, soos 'n honderd dollar bill! - Marinka het 'n rookring aan die agterkant van die bestuurder se kop geblaas.
  - En jy is 'n vrou in sap! Cool uitrusting! Wat van Bori Moiseev! - Sê die taxibestuurder speels.
  - Moiseeva! Van die woord Moses! Februarie is negentig persent blou. Dit is nie verniet dat die uitdrukking: die sonde van Sodom kom uit die Ou Testament wat deur die Jode geskryf is nie. - sê Marinka streng.
  - Jy weet ek is half Februarie!
  - So half blou! Gay seun! Gay seun! Baie vreemde vriende! Moenie skaam wees nie! Gay seun! - Sy het in die stem van "n primadonna gesing, maar met baie gemiddelde gehoor, Marinka.
  Die bestuurder het sulke bespotting geïgnoreer en net opgemerk:
  - Is daar gay meisies?
  - Net Lesbo! Maar daar is baie van hulle! - het Marinka geantwoord.
  Hierdie casino was die beste in Moskou. Groot, soortgelyk aan die Winterpaleis met ryk versierings. Die gebou self is in die Borroco-styl gebou! Daar was 'n paramilitêre wag by die ingang met Duitse herders en Engelse bulhonde.
  Vladimir het selfs 'n bietjie ongemaklik gevoel toe hy na die lang wagte gekyk het wat in wit en swart geklee was. Marinka was egter glad nie verleë nie en het terloops die boom gewys.
  - Hierdie seun is my seun, hy drink saam met my!
  - Goed! Slegs kinders kan nie meer as tien konvensionele eenhede op 'n slag wed nie en drink alkohol ten koste van die onderneming!
  Marinka skud haar hare kwaai:
  - Ja, hy sal homself eerder ophang as om te drink.
  - Wel, dit is wonderlik! Intussen kan jy 'n hele stel skyfies koop.
  Vladimir het 'n taamlik beskeie bedrag van driehonderd dollar in sy sak gehad, maar Marinka het vyfduisend gehad, wat nie sleg is vir 'n meisie wie se ouers ver van miljoenêrs is nie.
  Artem het haar dadelik beny:
  - Jy is 'n ryk klein "Pinocchio"!
  Die meisie het gepla, haar wange dik bedek met poeier en rouge:
  - Wat dink jy! Naïewe kind! Leef jou hele lewe deur vas te hou aan jou ma se romp!
  Die seun skud sy kop kragtig:
  - Natuurlik nie! Jy moet self geld verdien!
  - Dis dit! Jou eie sent is meer werd as iemand anders se sent! Wel, goed, watter skyfies sal jy vir jouself neem?
  - Die goedkoopste karton!
  Marinka giggel:
  - Watter een is een dollar elk?
  - Ja! Ek sal my stelsel probeer!
  - Kyk net, jy, as 'n jongeling, is nie veronderstel om meer as tien gegee te word nie!
  Die binnekant van die casino was luuks, met baie spieëls, vergulding en kopieë van skilderye deur bekende meesters. Iets soortgelyk aan die Hermitage net baie meer manjifiek.
  Daar was ook "eenarmige bandiete" en verskeie slinkse, ryklik versierde roulettes. Veral een van die geverfde hane met 'n stert wat met helder glas besaai is, het gedraai en met sy snawel na die selle met syfers gewys. Jy kan ook kies uit die pou se stertvere, wat sou draai en van kleur verander. Daar was ook elektroniese roulette-skerms, waar alles deur die rekenaar gemeng en geskuif is. Baie ander dinge! Maar wat die meeste aandag getrek het, was die tradisionele roulette met 'n roterende bokant en 'n goue handvatsel in die vorm van 'n skedel.
  Marinka het na haar toe gegaan en haar silwer skyfies laat ratel:
  - Wel, soos 'n baba! Jy sien ek is gereed om te speel! Miskien kan jy dit ook probeer!
  - Ek volg 'n klein en my eie stelsel! - Vladimir het geantwoord.
  Die seun het begin weddenskappe plaas. Begin met een skyfie, gaan na rooi!
  Hy was gelukkig, hy het dadelik gewen! Daarna het hy van kleur verander en op swart gewed, met dieselfde een dollar. Hulle het hom verbeurings gebring, Vladimir het 'n paar slukkies geneem. Ek het omgekyk. Die casino het alles gehad - behalwe die horlosie! Die seun is gedwing om sy eie by die ingang af te gee, dit is die reëls. Boonop moes ek my selfone vir die wagte gee. Dit is glo gedoen sodat kliënte nie die tyd geken het nie en al hul fortuin verkwis het. Die seun was gedwing om baie ongeveer te navigeer.
  Eers was hy gelukkig, toe het hy skielik een dollar, twee dollar, vier, agt verloor. Nou moes hulle sestien wed, wat reeds deur die reëls verbied was. Die croupier se assistent, 'n rooierige kêrel, het geknipoog en weggedraai, asof hy sê: maak soos jy wil!
  Vladimir het weer sestien op rooi gewed en een dollar terug gewen. Hy vee die sweet van sy voorkop af en vra vir 'n Coca-Cola met ys.
  Geleidelik was die seun oorweldig van opgewondenheid! Dit is regtig vervelig om een dollar terug te wen wanneer almal rondom jou duisende, tienduisende wed.
  Een koel seun in 'n stertjas het byvoorbeeld, ten spyte van al die verbods, goue skyfies van 'n duisend dollar elk, steil weddenskappe gemaak, oorwinnings met verliese afgewissel. Hy was egter blykbaar gelukkig, so gou het daar 'n hele sak goue skyfies en platinumskyfies verskyn - tienduisendstes.
  Vladimir het na hom gekyk en meer op individuele nommers begin wed. In die besonder, uit ses-en-dertig is hy drie-en-dertig - die ouderdom van Jesus Christus, met honderd. Die bal het stadiger gevlieg, eers op nege-en-twintig geland, toe weer op drie-en-dertig gespring! - Sjoe, die seun het drie en 'n half duisend dollar gehad. Vir 'n kind van twaalf jaar oud: 'n fortuin, jy kan 'n spoggerige skootrekenaar koop. Maar die duiwel fluister in jou oor: Jou pa se kar is te oud, wen geld en koop "n nuwe Mercedes-Benz van die nuutste model. Jy weet hoe jy hierna voel, jou klasmaats sal jaloers wees.
  - Waarop om te wed? - Het die seun homself gevra.
  - God is lief vir drie-eenheid! Wed op drie!
  Vladimir het dit in opgewondenheid gedoen en al die skyfies gewed. Sy blou oë brand.
  Die bal het getol, en met elke sprong klop die seun se hart vinniger. Maar toe vertraag hy en sak ... met drie!
  - Ek het gewen! Die seun het geskree. En op daardie oomblik het die bal afgeval en skuif na vyf.
  "n Kwaadwillige stem het in my kop gegons:
  - God is nie 'n dwaas nie! Hou van 'n nikkel!
  Net die seun, wat al sy geld verkwis het, kon skaars sy trane terughou, maar sy opgewondenheid het nog nie bedaar nie. Wat as jy 'n vriend vra om skyfies te leen en dan alles met rente terug te wen? Dit is immers 'n casino, wonderwerke gebeur hier.
  Vir Marinka het dit egter ook nie goed gegaan nie. Toe Vladimir na haar toe hardloop, het die meisie net haar laaste duisend verkwis. Sy was in totale wanhoop.
  - Wat is hierdie! - Die meisie het haar vuiste in die lug geslaan. Die croupiers het gemaak asof niks gebeur nie.
  - Blykbaar die noodlot! - Yanka antwoord met kamtige kalmte. - Galimo! GOP stop!
  - Wat is my gunsteling stelsel? - Die meisie het haar hande gevou.
  - Enige stelsel is hoofsaaklik gebaseer op geluk! - Artem het filosofies opgemerk. - Blinde fortuin - jy kan nie heeltyd wen nie. Om geld te maak in 'n casino is anders as om water in 'n sif te dra, daardie water uit 'n sif stroom onder jou voete, en in 'n casino word jy gebreinspoel!
  - Ek sou my siel aan die Duiwel verkoop as ek heeltyd kon wen! - het Marinka in haar harte geskree.
  Op daardie oomblik het alles voor die kinders se oë geswem en hulle bevind hulle iewers hoog, met bergpieke en pers sneeu wat onder hulle versprei het.
  "n Man van so vyf en dertig in "n swart stertjas en wit das het reg voor die kinders verskyn. Hy het 'n buitengewoon deurdringende blik en 'n bleek, maer gesig gehad. Toe hy na die twee twaalfjarige tieners kyk, glimlag hy liefdevol, maar sy oë bly koud, asof hulle van staal blink.
  - Wie van julle wou jou siel aan die Duiwel verkoop?!
  Marinka het geantwoord:
  - ek! En jy is Satan!
  Die man glimlag nog wyer.
  - Geen! Ek is Arphaon, een van Lucifer se adjunkte. Ek spesialiseer in dobbel.
  - Sjoe! - Marinka het gesê. "Ek het gedink demone bestaan nie."
  - En God?! - Die wit das van die "gentleman" met die beeld van Dracula het "n bloederige kleur begin gooi.
  - En die priesters het dit uitgedink; om geld te maak! - Marinka het vinnig en selfversekerd geantwoord.
  - Logies! Maar aangesien daar skaduwee is, dan is daar lig! Al is dit nie wat die Bybel sê nie.
  Yanka het die risiko gevat om die stilte te verbreek:
  - En wat wil jy van ons hê?
  Die demoon het gekrenk gelyk:
  - Nie ek nie! Maar dit lyk of jy iets van ons wou hê. Veral hierdie sjarmante meisie wat so bekwaam voorgee om soos 'n volwassene te lyk.
  Marinka was verleë, 'n blos het op haar wange verskyn:
  - So jy het my siel nodig?
  Arfaon grinnik minagtend:
  - Joune?
  - My!
  Die demoon het met oordrewe sagmoedigheid geantwoord:
  - Natuurlik nie! Daar is 'n onberekenbare aantal siele wat, vrywillig of met geweld, onder ons beheer gekom het, kom ons sê, biljoene biljoene in alle wêrelde! Onder hulle is gekanoniseerde heiliges, pouse en Ortodokse patriarge. Wat is die siel vir ons: 'n soort promiskue meisie wat in elk geval oor 'n paar dekades by ons sal eindig. En gee haar selfs 'n waardevolle geskenk in ruil daarvoor.
  Marinka was beledig, so 'n slag vir haar trots:
  - So my siel is niks werd nie!
  - As jy dit net vir 'n interuniversele veiling aanbied, dan sal daar baie sulke goedheid daar wees. - Arfaon flits sy dun slagtande.
  Die meisie snork van ergernis:
  - Hoekom het hulle ons toe gebel?
  Arfaon het opgevlieg, vlerke het agter sy rug verskyn:
  - Sê vir my, hou jy daarvan om te speel?
  - Sekerlik! - Marinka was verheug.
  - En maak 'n weddenskap?!
  - Op sigself! Wie hou nie hiervan nie!
  - So, ons demone hou ook daarvan om pret te hê. Daarom bied ons u die volgende weddenskap aan. As jy wen, sal jy 'n waardevolle geskenk ontvang: as jy enige dobbelspeletjie wen, as jy verloor, sal jy hel toe gaan. Maar dit is nie skrikwekkend nie, soos jy dink, hulle braai niemand met vuur nie, maar dit is ook nie baie lekker nie, veral vir diegene met swak verstand.
  Marinka het selfs meer geanimeerd geraak:
  - Watter soort weddenskap?
  Die demoon het om sy as gedraai en gesê:
  - Ons sal jou na 'n ander heelal oorplaas, na 'n wêreld ongeveer op die vlak van jou vroeë Middeleeue. As jy dit regkry om te oorleef en 'n hoë posisie te bereik, sal ons jou teruggee, maar as jy sterf, sal jy in die plaaslike hel beland en jou lot sal deur die Satan van 'n ander heelal bepaal word.
  -Wat as ek 'n koningin word? - Sê die meisie speels.
  - Dan sal jy 'n kosbare geskenk ontvang! Dink daaroor! - Die demoon se slagtande het groter geword en helder geskitter.
  - Wat is daar om oor na te dink! Ek stem saam! Natuurlik neem ek die risiko!
  Yanka het ingegryp:
  - Ek sal nie net my vriend verlaat nie! Ek sal saam met haar vlieg! Buitendien, so 'n geskenk sal my ook nie seermaak nie.
  Arphaon het groter geword, sy vlerke het soos 'n pêrelmoerskulp in die son begin glinster.
  - En wil jy dit hê? Des te beter! Seuns is geneig om dinamika by hierdie proses te voeg.
  Marinka het verstandig opgemerk:
  - En as ons die geskenk ontvang, sal ons teen mekaar speel!
  Die demoon skud sy kop streng:
  - Maar dit is iets wat jy nie moet doen nie. N vermorsing van tyd. Bevestig intussen weer - is jy gereed om getoets te word?
  - Duisend keer ja! - Die seun en meisie het in harmonie gesê.
  - Dan gaan ons!
  Voordat Yanka en Marinka na onbekende ruimtes weggejaag het, het hulle vir die laaste keer na die casino gekyk. 'n Seun in 'n stertjas, wat 'n berg goud en platinumskyfies vermors het, het histeries geskree. Hy is uitgelei deur die wagte van die vestiging van illusoire geluk.
  - Nog 'n kliënt van Satan! - het Yanka hartseer opgemerk.
  - Maak seker dat ons nie in die hel beland nie! - voorspel Marinka en skud haar skroeiende hare.
  Die seun en meisie is deur 'n warrelwind gevang en 'n oomblik later het hulle hulself tussen die sterre bevind. Hoe pragtig is dit alles, die onmeetlike aantal verskillende ligte, die fabelagtige prag. Yanka en Marinka het met al hul oë gekyk, nie in staat om weg te kyk nie, dit was bloot 'n wonderwerk: 'n ontelbare aantal skitterend sprankelende juwele gemaak van fantastiese pragtige materiaal! Nie 'n enkele mees treffende vergelyking in mensetaal kan selfs 'n duisendste deel van sulke grootsheid uitdruk nie.
  - Nie 'n enkele spesiale effek van 'n Amerikaanse blockbuster kan hiermee vergelyk nie. - Die seun het opgemerk. 'n Regtig ongelooflike ding!
  Die meisie het speels opgemerk:
  - Ek het meer wonderlike wonderwerke ontmoet! Byvoorbeeld, toe die goue kangaroe urineer, het sterrestelsels uit die strome te voorskyn gekom!
  - Hoekom praat jy! Moenie die sneeustorm ry nie!
  Yanka maak sy oë toe. Baie kleurvolle planete, wonderlike vorms en entiteite het bo hom gesweef. Toe het alles skielik verdwyn, en die seun en meisie het hulself op die gras bevind.
  "n Stroom vars lug het my gesig getref, my voete het glad aan die grond geraak. Yanka vryf sy oë verbaas:
  - Dit het gebeur! - Hy het gesidder.
  Marinka het skepties (wat 'n slegte meisie) opgemerk:
  - Is jy seker dat dit nie ons wêreld is nie?!
  Die seun het sy vinger na bo gewys:
  - Kyk na die lug!
  Die meisie lig haar kop op. Daar het inderdaad drie ligte gelyk bokant hulle gebrand, groen, blou, rooi. Die lug self was oranje, alles het grotesk en manjifiek gelyk. Daar naby het regte oerwoudbome gegroei, soortgelyk aan dié op Aarde in die trope en terselfdertyd merkbaar anders. Die blare self het helderder gelyk met 'n oorwegend pers tint. Die weer self, ten spyte van die drie "sonne", was nie besonder warm nie, wat aan die sonnige begin van September herinner het.
  Marinka klik haar tong en merk op:
  - Dit is vreemd dat die plante tropies is, maar dit is koeler as wat dit in die trope behoort te wees.
  - Miskien is dit die plaaslike winter! - Yanka het voorgestel. - In die winter in Noord-Indië: dit is ongeveer die klimaat.
  Die meisie het ingestem:
  - Kan wees! Anders sou ek my moes bekommer. En die temperatuur is aangenaam, dit lyk of ons 'n plek met 'n goeie klimaat gekies het. Om eerlik te wees: ek hou nie van ryp en diep sneeu waarin jy tot by jou nek val nie. Verlede winter het my amper klaargemaak.
  - Jy is 'n Russiese kuiken en behoort nie koud te wees nie!
  - Ek het 'n mengsel van Afrika-bloed, sien jy nie hoe donker ek is nie! - sê Marinka speels.
  Die vurige rooihaarmeisie was inderdaad baie bruingebrand, en die sonbruin het verbasend aanhoudend op haar gebly.
  Yanka, 'n blondekopseun met heeltemal gereelde gelaatstrekke, asof van 'n plakkaat van Hitler Jugent, sy somerbruin amper weg was, was verleë:
  - Wel, oukei, jy is my liewe Marinka. Daar is geen sin om ons winter te belaster nie.
  Die meisie tik die seuntjie op die skouer:
  - Dit sal 'n les vir jou wees. Kom ons dink intussen oor waarheen om te gaan?
  Yanka krap sy agterkop:
  - Weg van die bos af blyk dit glad nie 'n maagdelike plek te wees nie. Kom ons gaan uit op die paadjie, dan op die pad en na die mense toe.
  Marinka het 'n sigaret uitgehaal (sy het 'n slegte gewoonte) en 'n drag gevat.
  - Kom ons gaan op volle spoed!
  Hulle twee het in wat vir hulle gelyk het na 'n reguit lyn beweeg. Die meisie glimlag vrolik en merk op:
  - As ons onsself in die tye van die vroeë Middeleeue of oudheid bevind, voor met ons kennis, sal dit nie moeilik wees om 'n leidende posisie in die samelewing in te neem nie!
  Yanka, met kennis van die saak, het beswaar gemaak:
  - Dit lyk net met die eerste oogopslag. In werklikheid veronderstel ons ons verstaan rekenaars en vroetel in programme, maar wat gee dit ons regtig? Selfs die mees briljante wetenskaplike kan nie 'n rekenaar in 'n byl verander nie.
  Marinka lag:
  - Ja, elektronika is nie jou element nie. En oor onbenullige kruit. Deur dit te doen, kan jy die hele wêreld oorwin.
  - Weet jy selfs hoe hulle dit maak?
  - Laerskool! Swael, steenkool, salpeter!
  - Wat is die proporsies, behalwe wat steenkool is, weet hulle, maar oor swael... Dit is nie oral beskikbaar nie.
  Marinka het opgemerk:
  - Miskien kan ons iets meer die moeite werd uitdink! Byvoorbeeld, 'n kruisboog!
  - Weet jy selfs hoe om te ontwerp!
  - Ek het abstrakte oor die Middeleeue gekopieer en ek weet baie! En oor die algemeen moet jy wetenskapfiksie lees. Dink jy daar is min boeke geskryf oor die feit dat 'n moderne mens hom in die Middeleeue bevind, en so, as 'n reël, beweeg hy vinnig op die loopbaanleer.
  Die seun het hartseer opgemerk:
  - Dit is fantasties. Daar is selfs so 'n aparte hitte: 'n historiese avontuur! Maar die helde daar was óf baie gelukkig, óf hulle was spesiale magte offisiere, en ons is gewone kinders. Wat kan ons doen in hierdie wrede wêreld?
  - Wel, hulle is glad nie gewone kinders nie! Ons kan byvoorbeeld so iets doen! - Die meisie het op haar hande geloop, haar groot, gespierde bene gedraai, geklee in hoëhakskoene.
  - Ons moet dus ons eie stand en vertonings reël. - Yanka trek sy oë saam.
  - Wat nie die ergste idee is nie. Slang Gorynych, slang Gorynych, slang Gorynych 'n rampokker! Hy het by ons dorp ingebars en 'n hokkie begin! - Marinka het gesing en aan haar vervalste hakskene ruk.
  Yanka het ook op sy hande geloop en dit selfs meer behendig as Marinka gedoen. Toe sê hy hartseer:
  - Weet nie! Onthou jy hoe in die romans van Kir Bulychev. Alice en Pasha het op 'n Middeleeuse planeet beland en ook op hul hande geloop, maar hoeveel het hulle bereik? Het die konynbroers konings geword?
  - Kir Bulychev geskryf vir kleuterskool ouderdom, en ons is volwassenes. Alhoewel, om eerlik te wees, vir 'n eenvoudige kind om 'n hoë posisie in die Middeleeue te behaal ... Ek onthou dit eerlikwaar nie! Myns insiens het die seun nog nooit voorheen koning geword nie. Alhoewel wat het die demoon bedoel met hoë posisie? Dit is alles mistig!
  Yanka het skielik bekommerd geraak:
  - Sjoe, kyk hoe groot is die ruspe, drie meter lank! Wil jy 'n uur lank daarop ry?
  Marinka skud haar kop:
  - Waarvan praat jy! Sy is giftig!
  Die seun het 'n gesig gemaak:
  - Selfs as dit gewas word, is dit baie giftig! Moenie bang wees nie meisie!
  Marinka blaf woedend:
  - Bly stil, brokkie! Hier is dalk tiere! Of selfs dinosourusse, want dit is 'n ander wêreld! In die algemeen, baie geluk: ek en jy is die eerste mense wat onsself in 'n ander heelal bevind!
  -Is jy seker?
  - Het Gagarin na Mars gevlieg? - Die meisie glimlag sarkasties.
  Yanka het gelag:
  - Natuurlik nie, maar...
  - Wat, maar!
  "Miskien is ons nie die eerste met wie demone sulke speletjies speel nie. Hoekom dink jy kon so 'n dispuut nie met ander mense begin het nie?
  Marinka draai op haar hakke en antwoord speels:
  - Teoreties moontlik! Dit is moontlik dat ander oligarge aan Satan se speletjies deelgeneem het. Sulke kolossale kapitaal word immers binne letterlik 'n paar maande geskep.
  - Ja! - Yanka het geknik. - Neem byvoorbeeld om op die aandelebeurs te speel. As jy Lucifer vra vir 'n spesiale talent van versiendheid, kan jy meer as een miljoen dividende kry. Ja, 'n miljoen, baie biljoene!
  Marinka, wat met haar hakke op die klippies tik, het gekoer:
  - Hier praat jy die waarheid!
  Die seuntjie lek sy lippe af asof hy "n skeppie duur roomys voor hom het. Hy het passievol gesê:
  - So ek het op die internet gesoek na die beroemde wanbetaling van 1998. Die dollar het sesvoudig in tien dae gestyg. Toe het dit in twee weke ses keer gedaal, waarna dit vier keer gestyg het. Diegene wat sy gedrag reg geraai het, het veertienduisend persent van die netto wins in 'n maand verdien. Jy kan nie eers soveel verdien uit dwelmhandel nie! - Met die lug van 'n geleerde man, het Yanka gesê.
  Die meisie vat die blaar met haar vingers. Sy skeur dit af, voel die sagte, growwe oppervlak met haar handpalm; aan die ander kant was dit glad en koud.
  - Ja, ewigheid in die hel: wanneer sal daar meer wees, maar geld is nou nodig!
  - Om nie eers te praat van die vooruitsig dat die sondaar hel toe sal opgroei nie! Ek beny nie ateïste nie; daar is niemand om vir hulle op te staan nie.
  Yanka steek sy voet na die klip, wat skielik spring en piep in 'n dun stem. Toe verskyn 'n dosyn bene en hy hardloop vinnig op die stam van 'n verafgeleë boom wat soos 'n spar gelyk het.
  - Ek wonder watter familie hy is? - het Yanka homself gevra.
  - Vark artiodaktiele! - sê Marinka grappenderwys. - Maar oor die ateïste, miskien is hulle reg, so is jy seker dat dit die duiwel is, Satan se adjunk?
  - Hy het dit self gesê! En natuurlik nie 'n mens nie, mense het nie die tegnologie ontwikkel om die ouens oor te dra na wêrelde met drie sonne nie!
  - Hierdie is beslis nie 'n persoon nie! Maar wie kan waarborg dat dit nie 'n verteenwoordiger is van 'n superbeskawing wat, laggend vir menslike bygelowe, eenvoudig voorgee dat hy 'n demoon is nie! - Marinka het haar stem verhef.
  - Lyk hy soos 'n demoon? - Die seun knip sy oë.
  - Dis dit! Die super wedloop het soveel pret. - Die meisie het uitgeroep.
  - Wat 'n heeltemal logiese aanname! - Yanka het gewillig ingestem. - Wie van ons wou nie 'n duiwel word nie! Soms droom ek in my drome dat ek 'n demoon is! Jy begin oor jou kop spring en skree! En dan waai jy jou hand en 'n paleis verskyn in die lug. Wonderlik en koel!
  Marinka wys die bok met haar vingers en luister:
  - Dit voel of iemand ons dophou!
  Yanka het versigtig geraak:
  - Dit kan heel moontlik wees, maar kyk, die pad is naby! Daar is net 'n bietjie oor om te gaan!
  Die meisie was verheug en het haar ondamesagtige breë skouers reguit gemaak:
  - Ja, ek sien dit ook! Nou sal al hierdie onsekerheid eindig. Miskien kan ons onsself tot gode verklaar!
  Die seun snork minagtend, skud sy kop, bal sy vuiste:
  - Dis moerig! 'n Vreemdeling uit die toekoms stel hom voor dat hy 'n god is, hoewel dit 'n redelik algemene Hollywood-troop is. Hulle het byvoorbeeld probeer om een met 'n spies dood te maak. Maar jy moet steeds 'n volledige idioot wees om 'n eenvoudige kettingposhemp in te koop. Ek dink nie mense hier is so agterlik nie.
  - Is dit mense? Miskien 'n paar krappe. - Die meisie giggel.
  - Of makake? Ek dink nie so nie, alhoewel enigiets moontlik is!
  Die meisie het haar pas vinniger gemaak, en toe kom hulle uit op die geplaveide pad. Yanka het gefluit:
  - Ten minste 'n soort beskawing!
  - Miskien is dit ten goede! Eintlik het ek die boek gelees. Daar het 'n valskermsoldaat in die lug in Nero se paleis ingekom, en hoe kon hy 'n RPG op hom afvuur. Almal het op hul knieë geval en gedink dis Jupiter. - Marinka het sy hande opgegooi.
  - Skreeusnaaks!
  - Hy het dus in plaas van Nero geregeer, sy eie dinastie gestig en op veldtogte gegaan. Nogal 'n snaakse aksiefliek. So hoekom skrik ons nie die plaaslike koning weg nie?
  Yanka het beswaar gemaak:
  - Het ons RPG's?
  - Daar is nie eers 'n selfoon nie! Die bastards het dit van die ingang na die casino weggeneem. Ek bied aan; hoe bekommerd is my ouers oor my.
  - Myne sal ook bekommerd wees, maar... As dit 'n ander heelal is, dan gaan die tyd dalk anders hier!
  - Dit is net nie vinniger of stadiger duidelik nie. Miskien wanneer ons terugkeer, sal eeue verbygaan en ons sal nie ons planeet herken nie. - Yanka het voorgestel.
  Marinka het saamgestem:
  - Dit is moontlik dat demone of 'n superras lank leef. Miskien selfs amper ewige, soos ons, mense met ons eie siele. En as baie tyd verbygaan ... Dit is selfs interessant hoe die wêreld gaan verander!
  Yanka sug swaar:
  - Die mensdom het redelike kanse om in rampspoed te sterf. Dit is moontlik dat mense hulself sal vernietig.
  Marinka het kalm opgemerk:
  - Ja, die mensdom is ver van eenheid. Die totale aantal onafhanklike state het sedert die begin van die twintigste eeu vier en 'n half keer toegeneem. Separatisme en nasionalisme groei. Daar moet gesê word dat die moderne Russiese regering kortsigtig optree. In plaas daarvan om Ossetië en Abchazië in die samestelling daarvan in te sluit en anneksasie te maak, het hulle hul onafhanklikheid erken. Hoekom vra jy om separatisme aan te moedig? Dat ons min separatiste van ons eie het, hoofsaaklik in die Noord-Kaukasus-republieke. Daar is al hoe meer godsdienstige ekstremiste, en dit is nie goed om 'n vuur in iemand anders se huis te begin wanneer jou eie smeul nie.
  Yanka het ingestem:
  - Abchazië en Suid-Ossetië sou inderdaad gewillig deel van Rusland word. Hoekom nie aan die wense van hierdie mense voldoen nie? Daarbenewens is dit redelik natuurlik vir Rusland om in die breedte te groei. Eerstens sal Rusland die Aarde verower, en dan die hele heelal. Ek lees een skrywer op die internet, hy is 'n wonderlike ou, hy skryf direk:
  Die Slawiërs moet die wêreld verower,
  Maar met die hart, nie met kernoorlog nie!
  Om 'n voorbeeld van groot, broederlike vriendskap te gee,
  En word 'n onoorwinlike land!
  En die huidige heersers van Rusland gedra hulle soos klein vuil truuks, en eet net die petrodollars op wat die land ingestroom het!
  Marinka spoggerig, vuishoue wat nie kinderagtig was nie, het opgemerk:
  - Nadat ek baie geld gewen het, kon ek self die president van Rusland word. En strooi almal uit!
  - Weet jy wat jou politieke opponente jou sou noem?
  - Hoe?
  - Rooihaar slet!
  - Min sou hierna oorleef het! - Marinka het haar vuiste so hard gebal dat pers are op haar hande verskyn. "Ek is 'n bose meisie, my wapen, dit is 'n bevel."
  - Wat is die mening, sonder enige versiering! - Fools, sê Yanka in rym.
  Die pad was geplavei met klippies wat onder die voete gekraak het. Toe merk Marinka "n ongewone dier op. Hy het soos 'n vet krokodil gelyk wat op sy agterpote staan. Die meisie het gefluister:
  - Ek het iets soortgelyks in 'n biologie handboek gelees. Dit is moontlik 'n Alosaurus.
  - Moenie dink nie! Maak seker dat jy nie 'n karnivoor blyk te wees nie.
  Asof om die seun se woorde te weerlê, het die dier 'n dik varingtak gebyt en dit gekou.
  - Nee, dit lyk of hy 'n herbivoor is! - Yanka besef.
  Die meisie bly stil. Sy kyk net rond, skeel en fladder met haar ooglede.
  - Hier kan ook tirannosourusse wees! Hulle sê hulle bereik snelhede van tot veertig tot vyftig kilometer per uur.
  - Maar hulle het steeds verloor vir soogdiere en primate, dit wil sê vir ons! - Yanka was vrolik. - Kom ons bly weg van hom af. So 'n dier kan selfs bene breek.
  - En ek wil hom troetel! - het Marinka gesê. Die meisie het na die dinosourus beweeg. Die monster was redelik groot, amper vyf meter. Dit het gelyk of Marinka 'n groot risiko loop.
  Die "krokodil" het egter kalm op die meisie se voorkoms gereageer. Hy het die blare gekou en gegrom. Marinka streel oor die dier se dop.
  - Hoe groot is jy! Net 'n monster. 'n Wonderlike skepping van die natuur. Of die plaaslike God, ek wonder net hoe hy is.
  Die dop het soos been gevoel, die oppervlak was gepoleer. Die meisie het dit geniet om aan haar te streel en aan te raak. Marinka het 'n paartjie een keer geslaan. Die dinosourus het skielik gegrom en omgedraai en begin wegstap. Ten spyte van die swaar gewig het die vier agterpote en twee voorpote merkwaardig min geraas gemaak. Die meisie was verbaas:
  - Ja, dit is 'n vreemde ou! Ek wonder waarvoor was hy bang?
  Die meisie het weer uitgegaan op die pad, Yanka het langs haar gestap. Die seun het met sy vinger gewys.
  - Nou sal ons mense sien.
  - Is jy seker?
  - Een honderd persent!
  Die seun en meisie het die heuwel verbygesteek en op die snelweg uitgespring. En inderdaad het 'n karavaan voor hulle verskyn. Verskeie dosyn krygers het sowat vyftig mense gery, sowel as diere soortgelyk aan gepantserde kamele. Yanka het uitgespring en geskree:
  - Hallo inboorlinge!
  Marinka blyk slimmer te wees:
  - Kyk na die mense.
  Hulle was inderdaad in 'n kolom opgestel, met die hande aan 'n paal vasgemaak, en die meeste van hulle was vroue en kinders. Halfnaak, spore van swepe is op hul maer lywe sigbaar. Yanka het opgemerk:
  - Dit is slawe!
  - Dis dit, ons hardloop!
  Dit blyk dat hulle ook opgemerk is; verskeie ruiters op groot, dig bedekte honde met ses honde het agterna gejaag. Marinka het die voortou geneem, maar Yanka het gehuiwer.
  - Wag, miskien kan ons met hulle onderhandel.
  - Verdwaal jou idioot!
  Yanka gehaas, studeer by 'n sirkus skool, hy het goeie fisiese opleiding. Maar groot opgesaalde honde het nie slegter as eersteklas perde gejaag nie. Die seun het totale hulpeloosheid voor hul kragtige pote gevoel. Hierdie ouens het blykbaar ordentlike ondervinding gehad om wegholslawe te vang. "n Fluit word gehoor en die lus van die lasso word om die seun se nek gedraai. Yanka het gebewe en geval en amper sy bewussyn verloor van die pynlike skok. Marinka het intussen aangehou hardloop. Hulle was besig om haar in te haal, dit het gelyk of net nog 'n bietjie en die strop haar sterk nek sou breek.
  Skielik is 'n gedreun gehoor, een of ander vreemde brul, baie soortgelyk aan 'n leeu s'n. Dit blyk dat hy die honde bang gemaak het, hulle het skielik gestop en gevries.
  Die leier van die ruiters, met 'n swart baard en tulband, het van genot gevloek:
  - Wat het jy geword!
  - Dit is die stem van 'n groot sjamaan, jy moet nie betrokke raak nie.
  - Hierdie rooihaar meisie is 'n te waardevolle prooi. Een hondjie is nie genoeg vir my nie.
  Yanka ril en is na die leier getrek. Hy lig die seun aan die bors en kyk na hom:
  - Dit lyk of dit 'n vreemdeling is. Verstaan jy ons teef?
  Dit het vir Yanka gelyk of 'n man wat soos 'n Arabier lyk, Russies gepraat het. Die handelaar het die seun in die gesig geslaan, sy wang het pers geword:
  - Ja! Moenie my slaan nie!
  - Trek jou klere uit! Komaan!
  . HOOFSTUK No 4
  Vladimir Kashalotov het opgewondenheid en terselfdertyd tevredenheid gevoel: een nul in sy guns. Die jong man het 'n U-draai gemaak en stilweg nog 'n tetralet in die rug gesteek. Dit is nie maklik om in te klim nie, die gevegsvoertuie galop soos die hoewe van perde op 'n galop. Maar hy is opgelei selfs toe hy 'n embrio was wat in die baarmoeder van die broeikas-rekenaar verouder. Vanaf die oomblik van bevrugting het opleiding begin in slaap, onderbreek deur pynimpulse, in 'n spesiale, kosmiese oorlog. En steeds was daar mis, aangesien die trajekte van die tetralette, sonder traagheid, heeltemal onvoorspelbaar was. Die jong man het nog drie afgeskiet, twee keer vermis. Die pulse sny deur die vakuum. Terselfdertyd het Vladimir die oomblik gekies sodat hy nie deur kubernetiese toesigstelsels aangeteken kon word nie, wat 'n volledige oorsig gee van die ruimte rondom die tetralette.
  - Die matriks absorbeer fotone! - Die seun het filosofies gesê.
  Die leër van Alexander die Grote is steeds teruggestoot, sonder om pogings om dit van die flanke te omsingel te laat vaar. Rokossovsky het meer en meer troepe verstrooi en probeer om die groot armada oor verskeie parsecs te strek. Die digtheid van troepformasies het afgeneem, en die rol van individuele vaardigheid het toegeneem. Hier het albei kante waardig bewys en kunsvlieg en die kuns van maneuver gedemonstreer. Maar die verliese was kolossaal; meer as een miljoen ruimteskepe was reeds verbrand in die gierige fakkel van vernietiging. Alexander die Grote was besig om die stryd te verloor, met 'n numeriese meerderwaardigheid en ongeveer gelyke tegnologie was hy aan die vyand se kant. Die enigste ding wat oorgebly het, was om terug te trek en omsingeling te vermy. Vladimir het via grav-link geluister na die opdragte wat aan die robotte gegee is. Hulle het onbeperkte optimisme geklink, 'n dors na vinnige oorwinning. Die fregat van Alexander die Grote het verskeie skade gekry en sy spoed het afgeneem. Vladimir het woedend gevoel, sy land was besig om te verloor, hy moes soveel vyande as moontlik vernietig. Dit wil sê, hy het 'n keuse om te wen of te sterf. Alhoewel dit duidelik is dat die vernietiging van verskeie tetralette; sal amper niks verander nie, maar dit is amper daardie ongeëwenaarde heldhaftigheid van individue wat vorm in 'n stroom wat enige hindernis verpletter. Die jong man het vinnig onthou wat tydens talle oefensessies in hom ingedril is. Jy moet vermy om opgemerk te word en in die algemene geledere van robotte te bly. Dit is baie moeiliker om op hierdie manier te kom, maar die waarskynlikheid van blootstelling is baie laer. Maar aan die ander kant, het hy die reg om op hierdie kritieke oomblik uit te sit? "n Soldaat moet immers: sorg vir die behoud van lewe, punt twee: soveel moontlik vyande uitroei. In geval van teenstrydigheid is dit die tradisie, om 'n keuse te maak ten gunste van die tweede oplossing. Dit is die Amerikaners van ouds: hulle dink meer daaraan om hul eie vel te red. Dis hoekom die Yankees verloor het, en buitendien is hulle propaganda swak. Sy het 'n gebrek aan totaliteit en inklusiwiteit. As ons die antieke geskiedenis van die Aarde onthou: in daardie tye toe die mensdom aan een planeet vasgeketting was. 'n Verskriklik verdeelde wêreld, dit was nodig om alle nasies en volke in 'n enkele vuis te versamel. Verskeie ryke het daarop aanspraak gemaak. Eerstens, die VSA, China, die Islamitiese Vereniging. Die wêreld was besig om multipolêr te word en letterlik uitmekaar geskeur, die aantal onafhanklike state het gegroei, die separatisme van klein nasies was besig om in 'n obsessie te verander. Gemeenskaplike tuiste Die aarde was aan die brand, die mensdom het letterlik in die afgrond geval! In vroeër tye was daar magtige heersers wat die mensdom wou verenig. Dit is eerstens Alexander die Grote, een van die mees uitstaande bevelvoerders van alle tye en volke. Hy was onoorwinlik, maar die voorsienigheid wou hom "n te kort lewe gee. En so het hy aansienlike kanse gehad, hy was besig om 'n internasionale ryk te bou, wat hoë Helleense kultuur na Asië gebring het. Selfs Kartago en antieke Rome het groot hulde gebring aan die Masedoniër, die mees uitstaande Slawiërs, van die antieke era! Voor Alexander het Groot Persië onder verskeie konings (veral Kores) ernstige verowerings behaal, van Indië tot Egipte, maar die leerstelling: daar is een heerser vir die hele wêreld, hy was die eerste wat voorgehou het! In Rome het Julius Caesar aanspraak gemaak op die rol van wêreldheerser, maar sy lewe was nie lank genoeg nie. Na Caesar was daar onder die keisers nie sterk genoeg bevelvoerders nie. Die goddelike Augustinus was sieklik en fisies swak, die charismatiese Nero was oor die algemeen verskriklik. Die bekendste heersers, Diolectanus en Konstantyn, het meer geveg om die status quo te handhaaf, sonder om aan ernstige verowerings te dink. Daar was ander generaals, na die val van Rome. Hiervan is die mees prominente persoonlikhede: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan was baie suksesvol. Hy het byna die hele China, Afghanistan, Khorezm verower en gevorderde afdelings het Antieke Rus bereik. Hy het uitstekende kanse gehad om te wen; niemand kon die steeds groeiende troepe van hierdie geslepe en bedrewe bevelvoerder weerstaan nie. Maar selfs sy taamlik lang lewe volgens die standaarde van die Middeleeue was nie genoeg vir wêreldverowering nie. Genghis Khan het 'n dinastie gestig, maar daar was niemand so groot soos hy wat in staat was om al die nomades te verenig nie. Net soos Tamerlane. Oorwinning na oorwinning, 'n groot ryk, en 'n skeuring, die vernietiging van Timurat, stryery tussen seuns en kleinseuns. En daar was geen waardige opvolger nie. Napoleon en Hitler het, nadat hulle Europa verower het, hul rug teen Rusland gebreek. Ongelukkig het Rusland self nie daarin geslaag om wêreldoorheersing te behaal nie. 'n Werklik groot heerser was Stalin, wat 'n ongeletterde land wat in bastskoene loop, in 'n magtige nywerheidsmoondheid omskep het. Selfs op die vooraand van die oorlog het hy daarin geslaag om 'n sterk tenkleër en 'n groot vliegtuigvloot te skep. Dit is waar, hoewel dit vier keer beter was in tenks en lugvaart, was die USSR minderwaardig as die Duitsers in algehele weermagmobiliteit. En die Duitse geweer was baie meer akkuraat. Dit het hier 'n groot rol gespeel: wie sou eerste slaan. As die Russe 'n voorkomende aanval geloods het, sou die oorwinning baie vinniger behaal gewees het. En dan was daar 'n hele paar foute wat deur die Sowjet-bevel gemaak is. Hulle is in detail in moderne, universele akademies ondersoek, en is geleer hoe om sulke misrekeninge te vermy. Maar oorlog is oorlog, veral ruimteoorlog, waar foutiewe berekenings en ongevalle onvermydelik is. Vladimir was tot dusver gelukkig; hy het daarin geslaag om vier gevegsvoertuie te vernietig sonder om aandag op homself te trek.
  - Daar sal vir jou berkepap wees! Of eerder hiperplasmies!
  Vlieënde robotte het dodelike hotelle uitgespoeg, hulle het probeer om die asteroïde te omseil, en is met sarsies spesiale kanonne ontmoet. Sommige van die gewere was sonder lope en het gelyk of hulle met die deklaag van die asteroïde gemeng was. Hier moes Vladimir versigtig wees. Hy het begin beweeg, verder weg van die rand, wegbeweeg van die vernietigingsstakings. Hier moet jy sinchronisiteit handhaaf om nie met jou kollegas te bots nie, en terselfdertyd vuur. Robotte is net robotte, hulle besef nie dat hulle as 'n menslike skild gebruik word nie. Die jong man het so probeer slaan dat die plasma deur beweging uitgebars is. Dit wil sê, dit het in 'n boog gegaan, nie net opwaarts geboë nie, maar ook na die kant. Benewens tetralets, het Vladimir vir homself dapper teikens begin kies. In die besonder, 'n swaartekrag-magnetiese boot. Jy kan dit ook afskiet as jy gelukkig is.
  Maar toe kom sy geluk tot 'n einde. Die kragveld van die groter teiken het die treffer weerstaan, en die toesigstelsel het bereken dat die salvo van die vlieënde robotte afgevuur is. Die boot het dadelik omgedraai en 'n sein is tussen die gevegsvoertuie in gestuur:
  - Waarom het die vyand deur jou versperring gedring?
  Die robotte het geantwoord:
  - Geen gevalle van inbraak bespeur nie!
  - Maak in hierdie geval die oppervlak van die asteroïde skoon, dring deur die krake.
  'n Groep robotte het in die kraters ingestorm wat in die oppervlak gestamp is. In hierdie situasie moes Vladimir omdraai en agter die ander motors aanbeweeg. Dit het weliswaar 'n voordeel gehad, jy kan robotte vernietig deur die draaie van die gange te gebruik.
  Wel, 'n masjien is nie 'n mens nie, maar dit kos ook geld en word as 'n gevegseenheid gebruik. Op 'n tyd het die beskawing 'n gevaarlike opstand van masjiene beleef, wat die mensdom byna vernietig het. Die Ryk is slegs gered deur die feit dat sy heerser 'n ware genie was, en ook 'n towenaar, die leier van die Leeu van Magte. Hierdie eerste Russiese keiser van die moderne tyd het daarin geslaag om die Aarde te verenig en 'n perfekte stelsel te skep. Aanvanklik was dit 'n uitverkore duisend, maar hoekom 'n wetenskaplik gevormde miljoen? Hy het die opstand van kunsmatige intelligensie voorsien. Die rekenaar het te kragtig geword. Maar hulle het daarin geslaag om die hoofrebel, die hiperintelligente stelsel, met 'n spesiale, veral gevaarlike virus soos 'n draak te besmet.
  "n Nuwe soort groot anti-kuberwapen: het gehelp om die oproer te onderdruk, maar etlike miljoene mense is dood, asook baie miljarde rekenaars, permanent gedeaktiveer. Waarna 'n aantal beperkings in die ontwikkeling van elektronika ingestel is, moet 'n robot onder geen omstandighede van homself bewus wees nie. Daarbenewens, vir die mees gevorderde modelle, is 'n ideale lasso uitgevind - godsdiens. Nou het robotte gelowiges geword, en daarom gehoorsaam aan mense. Voorheen was godsdiens die opium van die mense, maar nou het dit 'n menslike middel geword vir die groeiende krag van die mensgemaakte verstand. Die vegeienskappe van robotte en die vermoë tot kreatiewe denke het afgeneem, maar dit het baie veiliger vir die mensdom geword. Dit is dus nie 'n sonde om hieruit voordeel te trek nie. Boonop het die mens self baie van die masjien aangeneem. Byvoorbeeld, breine: nadat hulle met hiperplasma gevul is, het hulle baie vinniger begin dink. Hiperplasmiese deeltjies beweeg immers miljoene en biljoene keer vinniger as fotone en tree in baie dimensies op. Dit maak werklik fantastiese moontlikhede oop.
  Die labirinte van die asteroïde is so geheimsinnig, elke gang is iets fantasties. 'n Speletjie van edelgesteentes wat op die mure gestrooi is, sommige van hulle lyk soos verskillende skitterende gesigte van demone. Dit het gelyk of geeste in hierdie kerkers gewoon het. Dit was egter deels die geval, spesiale eteriese lewensvorme wat tussen sterre kon beweeg. Daar was 'n legende dat dit die siele van hopelose sondaars was wat in interuniversele ruimtes gegooi is. Hulle is dus gedoem om vir ewig te dwaal!
  Vladimir het na die motor gemik. Ek het dit versigtig aangepas en doodgeskiet. In die agterkant van die halfruimte-afmetings wat die robotte omring, is daar 'n spesiale las wat met 'n relatief swak ontlading ingesit kan word en deur die verdediging breek en die masjien vernietig. In hierdie geval sal die vernietiging plaaslik wees en ander robotte sal niks opmerk nie.
  Outomaties geoefende beweging, akkurate skoot en reg op die bul se oog!
  - Jy sal sien - wat 'n plesier! Raak die robot onmiddellik - amper sonder om te mik! - Die jong man het 'n bietjie meer gevlieg. Hier is nog 'n "droid", dit dryf pragtig soos in die film "Star Wars", dit moet ook met matriksbeskerming deurboor word. "n Kort polsslag kan egter ook gebruik word om iemand in die voorkop te slaan, maar die intensiteit moet hoër wees.
  Terwyl die jong man gejag het, het die geveg sy mees klimaksfase betree. Rokossovsky het sy laaste reserwe in die geveg gegooi; hy het gehoop om die strop om die keel van die Masedoniese leër vas te trek. Dit was 'n hou met 'n skeplepel, met die doel om ertjies wat op 'n bord gestrooi is, te versamel en met gekonsentreerde sarsies te vernietig. Boonop het die vyand nie tyd gehad om verder terug te trek nie; agter hulle was die bevolkte gebiede van Groot-Rusland. Alexander die Grote het gefluister:
  - Die kritieke oomblik het aangebreek! Maar moenie moedeloos wees nie, die keerpunt is naby.
  
  Terwyl die twee armadas met woedende woede geveg het, het 'n magiese stryd op 'n ander subvlak van multi-ruimte ontvou.
  Towenaars van verskillende rasse, maar verenig deur die gemeenskaplike bevel van Groot-Rusland en die opponerende Heilige Rusland, het hul eie stryd van stapel gestuur. Die belangrikste weddenskap is gemaak op fantoomvegters. Die magiese krygers van Heilige Rusland is in 'n spesifieke smaraggroen tint gegiet, en die krygers van Groot Rusland was saffierblou.
  Albei groot leërs het teen mekaar gedraai. Fantome is gevorm uit mini-materie, dit wil sê, wat voorwaardelik materiaal genoem kan word wat uit magiese energie bestaan. Boonop is 'n deel van die energie opgewek deur hiperplasma-reaktore van verskillende tipes. "n Soort mengsel van magie en wonderlike tegnologie. Dit is werklik ongewoon dat die kleinste vegter minstens honderd kilometer lank is. Groot leërs, tienduisende soldate met baie heldhaftige krygers. En hier is die belangrikste helde: die reus Ilya Muromets van die kant van Groot-Rusland en Svyatopolk van die kant van Svyatorossia. Albei reuse is duisend kilometer lank en ry op manjifieke swart perde. Geklee in blink wapenrusting, briljant en manjifiek, op die skilde is edelgesteentes in die vorm van blomme. Die skeppings van magie tree redelik natuurlik op, Ilya Muromets het hom tot Dobrynya Nikitich gewend.
  - Wel, Dobrynya se vyande is volslae duisternis. Jy kan hulle nie net met geweld vat nie. Miskien stel ons 'n hinderlaag op.
  - So dit is presies wat hulle van ons verwag. Svyatopolk is 'n ervare bevelvoerder. Hy het waarskynlik die mensgemaakte woud opgemerk waar ons hinderlaagtroepe geposisioneer was.
  Dobrynya het in 'n donderende bariton geantwoord:
  - Miskien so, maar daar is een nuanse. Hy verwag waarskynlik om die hinderlaagregiment dood te maak.
  - Kan wees!
  - En hy sal troepe op 'n ompad om die heuwels stuur. Hier sal die berekening op verrassing gebaseer word. Die heuwels is immers steil en amper ontoeganklik.
  Alyosha Popovich het in 'n luidende stem opgemerk (hy is rooierig en baardloos, met delikate trekke soos 'n meisie s'n):
  - Sulke taktiek is moontlik, maar ... Die pad is te moeilik, daarby kan die towenaars bestel om so 'n risiko te vermy.
  Dobrynya het sy bors uitgeblaas en beswaar gemaak:
  - Towenaars gee hul skepping groter onafhanklikheid in die keuse van doelwitte. Dit is die gebruik van alle oorloë en gevegte, dit was nog altyd die geval en ek hoop dit sal hierdie keer wees! Daarby moet ons nie die dialektiek van oorlog vergeet nie.
  - En waar het jy sulke woorde opgetel? - Ilya Muromets was verbaas.
  - Dit is die program wat hulle in my sit. 'n Soort kursus van lui marmotte en magiese gophers. - Dobrynya het ongemaklik geskerts. "Ons sal gereed wees hiervoor vir ingeval." Ek het reeds beveel dat die helling met skerp sterre besprinkel moet word; dit sal vir die vyand baie moeilik wees om dit te klim.
  Ilya Muromets het saamgestem:
  - Dit sal baie goed wees!
  Alyosha Popovich het gevra:
  - Volgens gebruik moet die twee sterkste helde veg, maar nie die hoofbevelvoerders nie.
  Dobrynya het voorgestel:
  - In hierdie geval sal dit óf Baldak óf Grobogor wees. Ek dink ek moet teen hom baklei. Baldak is sterker as Grobogor, maar Grobogor is meer rats.
  Alyosha Popovich het beswaar gemaak:
  - Beter ek! Meer slinks! In moderne gevegskuns is listigheid meer effektief as brute krag.
  Dobrynya het verwerp:
  - As ons wen met behulp van gemeenheid, dan sal so 'n oorwinning waardeloos wees. Ons moet die vyand oorwin: op 'n edele manier.
  Alyosha het gefluit en sy goue krulle geskud:
  - Is nie die belangrikste eienskappe van 'n bevelvoerder nie: listigheid, gemeenheid, bedrog! Onthou immers wat Suvorov gesê het: moed verdubbel krag, misleiding verviervoudig!
  - Dit was nie Suvorov wat gepraat het nie, maar die Chinese bevelvoerder Tsen Ju! Moet dus nie beursies met bastskoene verwar nie. - Ilya Muromets onderbreek. - En die jong held Igor Pastukhov sal veg. Hy is baie sterk met swaarde. Ek gee jou die opdrag om die flanke te beveel. En genoeg gesels, ons moet baie meer stewig optree. Nou is die vraag? Ons val aan of wag vir die vyand.
  Dobrynya Nikitich het voorgestel:
  - Die beste taktiek is teengevegte!
  - Wat! Kom ons maak dit reg!
  Ilya Muromets het geskree:
  - Hier is hy ons vegter!
  Igor Pastukhov het te voet geloop, hy het gewone staalwapens gedra. "n Groot, maar goedgesnyde ou. Maar sy opponent was ook nie swak nie. "n Stroom geel rook het uit die betowerde gras opgestaan en "n monster het verskyn. Niemand anders nie as Tugarin die Slang, die produk van die magie van trolle en fauns.
  Tugarin Zmey was baie vet en twee koppe langer as Pastukhov. Selfs sy perd was spesiaal - driekoppig.
  Alyosha Popovich het depressief geraak:
  - Ja, hulle het 'n monster op ons koppe geskep!
  Dobrynya het geantwoord:
  - Dit is goed, aangesien hy vet is, beteken dit dat hy nie baie beweeglik is nie!
  Pastukhov draai sy jong, nog baardlose gesig met net 'n dun snor na hulle toe en knipoog:
  - Moenie bekommerd wees nie broers! Ek sal nie misluk nie!
  Ilya Muromets het in 'n bulderende bas gesê:
  - Wel, trolle, hulle het so baie monsters uitgegooi! Daar is geen lewe vir hulle nie!
  Pastukhov het voor sy eweknie gebuig: kom ons veg soos 'n ridder!
  Tugarin, die slang, het inteendeel kwaad gegrinnik en indrukwekkende tande gewys. Hulle was buitengewoon groot, maar terselfdertyd groen en krom!
  Hy het sy mond oopgemaak en in vlamme uitgebars:
  - Daar sal bagels vir jou wees!
  Albei leërs het vinnig ontplooi. Daar is boogskutters voor, sommige met swaar kruisboë, ander met ligte, maar vinnige stroppe! Groot boë is veral gevaarlik, slaan op 'n ernstige afstand en in staat om berede ridders neer te slaan. Die boogskutters is anders aangetrek: sommige is halfnaak, gespierd, terwyl ander, inteendeel, ryk klere dra; hulle is 'n soort elite. Net soos die verskillende berede ridders, rimpel die standaarde letterlik. Die grootstes is dik gepantser, sommige lyk letterlik soos tenks. Sommige vegters het vier, ses en selfs agt arms. Daar is verskillende monsters van alle soorte. Tugarin die Slang het ook agt arms, en hulle is baie lank, hulle draai soos die tentakels van 'n seekat.
  Sommige van die vegters sit op mammoete met torings en pyle, ander op kamele, maar die verskriklikste is dié op dinosourusse. Wat kan gesê word oor so 'n dier soos 'n dinosourus? Dit is 'n regte monster, vol krag en krag, grillerig maar oulik.
  Daar is baie dinosourusse, van verskillende tipes en tipes. Die grootstes bereik 'n hoogte van tienduisend kilometer, wat as die grootte van Venus beskou word. Sommige is kleiner, maar steeds nie kleiner as 'n towerolifant nie - dit is omtrent so groot soos die Maan. Dit is nie maklik om 'n dinosourus te verslaan nie; bykomend tot die natuurlike dik vel, het sommige bykomende mensgemaakte wapenrusting daarop vasgewerk.
  Daar is ook koninklike dinosourusse met vergulde wapenrusting.
  Svyatogor, Grobogor, Baldak, ook in die rykste wapenrusting, net die edelgesteentes gevorm in tekeninge nie van plante nie, maar van diere, hulle bespreek ook die strategie van die komende geveg.
  Die vetgesig Baldak het voorgestel:
  - Ons het 'n effense voordeel in getalle. Dit beteken dat om dit te gebruik, jy al jou krag op een slag in die geveg moet werp. Bedek die vyand met 'n sekelmaan en druk dit soos 'n aartappel in jou vuis.
  Grobogor, kragtig van liggaam, maar met 'n dun gesig, spits gelaatstrekke, 'n haakneus, het sy kop geskud:
  - Nee, dit is nie dit nie! Inteendeel, jy moet voordeel trek uit die feit dat die vyand swak is en 'n sterk reserwe byderhand hou gedurende die geveg. Op die beslissende oomblik sal ons hom in die stryd werp en die gehate teëstander verbreek.
  Baldak was verontwaardig:
  - Het jy 'n voordeel om te wag?
  - Onthou jy die gelykenis oor die strooi wat die kameel se rug gebreek het? - het Grobogor gevra. - Het jy die moraal gekry?
  - Nie 'n korrekte voorbeeld nie! Die strooi het die ruggraat gebreek omdat die kameel voorheen met 'n swaar vrag belas was. - Baldak het gesê.
  - Ons leër sal dus met so 'n las in die geveg ingetrek word, en dan 'n kragtige slag van die reservaat. 'n Uitgeputte held is swakker as 'n vars kind! - het Grobogor gesê. - Ja, oor die algemeen speel jy byvoorbeeld kaarte!
  - Memory sê ek het gespeel.
  - So wie ook al 'n ekstra aas oor het, wen. Is dit nie?
  Baldak knik onwillig:
  - Dit is net wanneer jy die gek speel, en dan net in 'n sekere situasie. Ware oorlog vereis konkrete denke. Hier kan geen vervangings of slinkse onduidelikhede wees nie!
  Grobogor het geantwoord:
  - Wat sê ek met 'n tweede gedagte? Oor die algemeen is jou gedagtes nogal vreemd, mens kan dink dat jy aan niks dink nie.
  Baldak het beswaar gemaak:
  - Nee, ek dink net! En 'n slinkse plan het in my kop volwasse geword. Die vyand is tog ook nie 'n dwaas nie, of hoe?
  - Wie dink sy teenstander is 'n dwaas, bly meestal 'n dwaas! - Grobogor het ingestem.
  Baldak het sy klerekas-agtige skouers nog wyer gedraai:
  - So dit is wat ek dink! Ons vyand sal probeer om die stryd uit te sleep sodat die towenaars tyd het om bykomende versterkings op te tower en die magte gelyk te maak. Dit is logies om saam te stem!
  Grobogor knik skerp met 'n dreigende snuit:
  - Geen besware nie!
  - Hy is in 'n woud van geboë afmetings, hulle sal 'n hinderlaag-regiment aanhou. Wanneer die vyand kamtig terugtrek of onder ons angswekkende druk, sal ons die vyand 'n ernstige slag toedien. - Baldak hoes. - Ugh! Ek het 'n bespreking gemaak, dit is nie ons nie, maar die vyand sal ons tref weens die hinderlaag . Dit is 'n tipiese taktiek van die leër van Ilya Muromets, sal jy nie weet nie!
  Grobogor was gedwing om saam te stem:
  - Ja, 'n hou as gevolg van 'n hinderlaag is in hul bloed!
  - So hoekom omseil ons nie die hinderlaag nie. Ons sal 'n U-draai maak, oor die heuwel swaai en onsself by hul hinderlaagregiment in die agterkant bevind. Stem saam dit is 'n wyse taktiek.
  Ons sal in die bos toeslaan en die vyand se swak magte ondermyn.
  Svyatopolk, wat tot die dorpie stilgebly het, het opgemerk:
  - Klink redelik! Ek het self hieroor gedink Baldak.
  Grobogor frons:
  - En as die vyand presies dit van ons verwag. Boonop is die heuwels, of eerder die heuwels, nogal steil, ek is nie seker dat dinosourusse dit sal klim nie.
  Svyatopolk glimlag:
  - Hulle sal inklim, moenie bekommerd wees nie! Ons towenaars het hiervoor gesorg. En oor die algemeen is jou vrese te naïef. Die vyand weet nie. hoe ons perde geskoei is, en wat ons op die pote van dinosourusse sit.
  Baldak het geantwoord:
  - Hier is hulle! Wonderwerke van tegnologie!
  Grobogor het geantwoord:
  - My hart voel dis nie reg nie, maar as jy so dink!
  Svyatopolk het sy swaard geswaai:
  - Ek verkies risiko!
  Baldak het die gebaar herhaal:
  - En ek ook!
  Pastukhov en Tugarin slange het naby gekom. Volgens gebruik het elkeen van hulle net een swaard gehad, sodat die voordeel in die aantal hande nie te veel geraak het nie.
  Tugarin se swaard was egter ongeveer twee keer so lank en baie wyer.
  Hulle moet te voet veg volgens gebruik, sodat die uitkoms van die geveg nie van die perd afhang nie. Wat 'n nogal wyse besluit, laat daar minder ongelukke wees, want op 'n dier kan jy altyd terugdeins.
  Baldak het aan Tugarin voorgestel:
  - Wanneer jy omhein, verander hande meer gereeld, probeer om jou teenstander uit te put.
  Tugarin die Slang het gegrom en veelkleurige vlamme uit sy mond losgelaat:
  - Ek sal hom met my lyf verpletter!
  Terwyl hulle in die voorste linie gestaan het, het die vegtermeisies gegiggel. Hulle het blykbaar gedink dit is snaaks:
  - 'n Man sal 'n man verkrag!
  Ilya Muromets het vir Pastukhov geskree:
  - Jy het 'n kop op sy skouers! Ek hoop jy vind uit hoe om te veg om te wen!
  Pastukhov het met waardigheid geantwoord:
  - Die hande is die moeder, die kop is die vader - saam sal hulle die oorwinning nie 'n weeskind agterlaat nie!
  Tugarin die slang het vuur gespoeg in reaksie, maar die slim jong man het vinnig ontwyk:
  - Is dit dalk beter as jy optel sodat dit terugkom?
  Tugarin die Slang het iets gegrom, nie soseer dreigend as walglik nie.
  Eenhonderd-en-vyftig beuels het op een slag geklink, die tromme geslaan, en die tweestryd het begin.
  Tugarin Zmey het met sy swaard gewaai en vorentoe gestorm. Igor Pastukhov het die eerste hou ontduik en die tweede aanval afgeweer. Tugarin het geblaf:
  - Jong man! Nat agter die ore!
  - Beter melk as mis! - Pastukhov het met waardigheid geantwoord.
  Tugarin het probeer om sy opponent met sy voet te bereik. Maar dit blyk te dik en kort te wees.
  Pastukhov het hierdie fout benut en hom laat struikel. Die enigste ding wat Tugarin van val gered het, was die feit dat hy vier bene gehad het.
  - Hondjie! - Hy het geblaf en dadelik 'n hou op die maag gekry. Ja, so sterk dat een van die pantserplate gebuig het, giftige bruin bloed het uitgedrup.
  Pastukhov het opgemerk en 'n aforisme uitgespreek:
  - Enigeen wat die weermag minag, sal vinnig moet weghardloop!
  Tugarin swaai harder en verloor amper sy balans. Die swaard het skaars aan die Herder se kop geraak. Hy het egter meer presies geantwoord en sy opponent 'n litteken op sy wang gelaat. Die bloed wat hierdie keer uitgekom het, was vuilpers.
  - Ja, ek sien jy het 'n bietjie gal.
  Tugarin het nog 'n aanval gedoen:
  - Jy sal kry wat jy verdien, snot!
  - En hierdie verdienste sal oorwinning wees!
  Dit was nietemin nie maklik om Tugarin die Slang te verslaan nie; ondanks sy grootte was hy redelik vinnig. Dit het 'n paar probleme vir Pastukhov geskep. Boonop het die jong spook self verskeie skrape gekry. Een van hulle het haar regterwenkbrou gesny en gevolglik het haar oog erger begin sien.
  - Soms is selfs skurke gelukkig! - Sê Pastukhov.
  Tugarin Zmey het 'n dolk uit sy gordel gehaal en voorberei om dit na die ou te gooi.
  Die jong man het 'n onverwagte beweging uitgevoer en een van die agt ledemate met 'n skerp hou afgesny. Die dolk het geval en ontplof, taai fragmente het in alle rigtings gespuit.
  Een van hulle het onder Tugarin se oog beland. Hy het probeer om hom af te gooi, maar die jong man, wat voordeel getrek het uit die vyand se kortstondige afleiding, het die hand wat die swaard vasgehou het, afgekap.
  - Bliksem! - Tugarin vervloek.
  Pastukhov trek sy skouers op:
  - Soos dit is!
  Die spookmonster het daarin geslaag om die swaard met sy volgende poot te gryp, maar sy bewegings het geleidelik al hoe traer geword weens bloedverlies. Pastukhov, toe hy dit sien, het die druk verhoog.
  Die geveg is deur drie aartsmagiërs van beide kante dopgehou. Aan die kant van Svyatorossia was dit 'n trol, 'n faun en die hoofkoördineerder van 'n persoon, in hierdie geval die meisie Natasha. 'n Soort opperste heks. Oor die algemeen, onder vroue, is die vermoë om heksery uit te voer ongeveer twee keer so algemeen as onder mans. Dit is 'n verskynsel van vroulike fisiologie. Daarom is dit nie verbasend dat haar teenstander ook die meisie Oksana was wat Groot Rusland verteenwoordig nie. Haar assistente was twee opperste towenaars: 'n elf en 'n kabouter. Dit was die verskil tussen die twee heksery internasionale leërs.
  Die trol het aan Natasha voorgestel:
  - Laat ek in die stryd ingryp en Tugarin die Slang help.
  Die meisie het beswaar gemaak:
  - Dit sal nie volgens die reëls wees nie. As ons ontbloot word, sal daar 'n groot skande vir ons en die groot ryk wees.
  Die trol, skelm skeel, het opgemerk:
  - Ek sal seker maak dat die aansien van Svyatorossia nie ly nie!
  - En hoe? - Die towenaarmeisie was verbaas.
  - Verborge invloed! Wanneer slinksheid behendigheid en dapperheid klop. Ons sal bedrieg sodat niemand sal raai nie, en as hulle raai, sal hulle dit nie bewys nie!
  Natasha kyk na die hologram: Dit het gelyk of Tugarin die Slang hopeloos besig was om te verloor en sy val was 'n kwessie van tyd.
  - OK! Ek stem saam! Wees net versigtig om nie gevang te word nie!
  - Nou sal ek die beskermende lyn binnedring en ons vriend Tugarin sal 'n nuwe wapen ontvang.
  Die trol het dadelik in 'n piepklein insek verander wat met die spoed van 'n foton na die vegters toe gejaag het.
  Tugarin Zmey het teruggetrek en stadig teruggetrek. Sy teenstander, wat voel die einde is naby, het sy druk verhoog. Skielik het die jong man se swaard skielik gebreek, die punt van die vyand se skat het begin gloei van vuur. Die slag het die ou se skouer verbrand en sy arm amper afgesny. Igor het teruggespring en geprewel:
  - Duiwel!
  Tugarin glimlag:
  - Jy is klaar, morel!
  Nog 'n skerp swaai, Tugarin het selfs opgestyg, die swaard het verleng, klonte grond (gemaak van mini-materie) het in die lug opgeskiet, en die gras het aan die brand geslaan.
  Pastukhov het vir 'n oomblik verdwyn. Daar was 'n nuwe slag en 'n helder flits, en rook het uitgestort. 'n Sekonde later het die wolke verdwyn en die groot Tugarin het hom in die helfte gesny.
  Pastukhov klap sy hande:
  - Die jong man het die vegter genaai, die roemryke einde het gekom!
  - Super! - Ilya Muromets het vreugdevol uitgeroep.
  Dobrynya het homself gekruis:
  - Sterk Rus'!
  Alyosha Popovich het onvanpas ingevoeg:
  - Is hulle nie Rus s'n nie?
  Die helde het eenstemmig geblaf in reaksie:
  - Nee, dit is vreemdelinge! Kalmeer Alyoshenka!
  Die geveg het nie ten gunste van die Svyatorossiya-leër geëindig nie. "n Gedreun weergalm deur die geledere van groenerige soldate.
  Svyatopolk het opgemerk:
  - Slegte teken!
  Grobogor het beswaar gemaak:
  - Dit het amper geen effek op die oorwinningstatistieke nie! Hier hoef ons net onsself te vrees.
  Baldak het gesê:
  - Ek sal persoonlik die regterflank in die geveg lei!
  Svyatopolk het saamgestem:
  - Dit sal die sterkste skuif wees! Pasop net, Baldak, en vermy om met hierdie glorieryke vegter te veg. Na alles, as hulle jou neersit, sal dit neerkom op die verlies van jou regterarm!
  - Ek sal hom self neersit! Waar ons s'n nie verdwyn het nie!
  Die magiese leër van Svyatorossia het op die offensief gegaan. Die boogskutters het eerste beweeg. Amasone-meisies met amper kaal borste, karmyntepels wat uit die uitsny van hul kettingpos uitsteek, maar met helms en visiers het hulle die vyandelike skieters met pyle begin bombardeer. Hulle het aktief gereageer.
  Een van die meisies het geval, deur 'n pyl in die bors getref. Haar liggaam het stuiptrekkings gekry en uitmekaar geval. Dit het gelyk of die ander meisie net gewond is. Die gesig is verwring deur 'n grimas van pyn.
  Ander vegters het ook geval, maar aanvanklik was die verliese nie besonder groot nie, blykbaar weens die afstand kon die pyle nie altyd die pantser binnedring nie.
  Svyatopolk het opgemerk:
  - Laat ons tog tjank!
  Baldak het reeds na sy mense gestorm, hy het geskree terwyl hy galop:
  - Nou sal ek die wag verlaat, dit sal pret wees!
  Grobogor het voorgestel:
  - Ek sal dadelik na die linkerflank beweeg, ons sal met skulpe en klittenband kommunikeer.
  Svyatopolk het saamgestem:
  - Wel, my plek is in die middel!
  Ilya Muromets het ook nie stil gesit nie, het hy voorgestel:
  - Goed dan! Nou is ons plek by die troepe.
  Dobrynya Nikitich het saamgestem:
  - Ek sal teen Baldak veg!
  Alyosha Popovich het die punt van sy snor met 'n swaard afgesny:
  - Wel, dit lyk of ek Grobogor gekry het. Ek dink dit is die beste opsie!
  Ilya Muromets het 'n gebed gefluister en homself gekruis:
  - Wel, by God, kamerade!
  - Amen! - Alyosha Popovich en Dobrynya Nikitich het eenstemmig geantwoord.
  - Ons sal die gesprek voer deur waterlelies en waterlelies te gebruik. Lig mekaar oor alles in, moenie die waarheid wegsteek nie!
  Die krygers het gebuig en hulle swart perde aangespoor en weggery.
  Ilya Muromets het voortgegaan om op die hoë grond te bly, hy het verstaan dat iemand die stryd moet monitor! Jy kan net die funksie van 'n gewone soldaat aanneem op 'n kritieke oomblik, wanneer persoonlike ingryping die gety van die stryd kan keer. Versigtigheid is die antitese van lafhartigheid!
  Die infanteriste het geledere gesluit en, sonder aandag aan die pylreel, beweeg na die posisies van die Groot Russe. Die vroulike infanteriesoldate het veral dapper opgetree. Hulle swaai met hul swaarde en het dapper die geveg ingestorm.
  Die geledere van die ligte infanterie was deurmekaar, die meisies het in klein groepies verdeel en desperaat geveg. Die meeste van die skoonhede het kaalvoet geveg, maar met glinsterende goue knieblokkies. Vroulike soldate, nie minder nie as mans (as jy net mense tel, maar daar was ook fantastiese skeppings), kan elkeen 'n versiering van die podium word, ligte pantserplate het nie versteek nie, maar eerder beklemtoon, die mees verleidelike dele van die meisie se liggaam .
  Baldak het oorverdowend brul en beveel:
  - Laat nou die swaar infanterie in die geveg gaan!
  Die groot manne het 'n falanksformasie gebruik. Dit is wanneer die eerste tien krygers spiese voor hulle gedra het, wat 'n reusagtige krimpvarkie geskep het. Die nadeel van hierdie formasie was egter dat die falanks op ongelyke terrein gebreek het en sy eie soldate kon steek.
  Dobrynya Nikitich het kalm beveel:
  - Herontplooiing! Tweehonderd treë terug!
  Agter die Groot Russiese spooksoldate het afgekapte stompe en rotse gelê, asook skerpgemaakte pale. Hulle het hulle verbygesteek en die falanks gedwing om deur 'n soort hindernisbaan te beweeg. Baldak het kwaad gevloek:
  - Jy sien hierdie gepeupel loop reeds! Komaan, slaan die tromme vinniger, kom ons rol die oorwinningsrol.
  Die tromme het baie harder geslaan, die skote het meer gereeld begin klop. In sekere opsigte het dit herinner aan die uitputtende ritme van galeie wat na die veerboot jaag, wanneer die roeiers gedwing word om bloed te spoeg!
  Die falanks het versnel, maar sy vorming is, soos 'n mens sou verwag, ontwrig. Die soldate het met 'n jubelende kreet die bresse ingestorm.
  Baldak, toe hy so 'n draai sien, het geskree:
  - Gooi berede ridders, olifante en dinosourusse onmiddellik in die geveg.
  Svyatogor het beswaar gemaak:
  - Is dit nie te vroeg nie! Aan die vyand se kant veg net infanterie tot dusver!
  Baldak blaf:
  - Nee, net reg! Kom ons probeer voor hom uitkom. Sodra die ken gelig is, moet jy dit slaan!
  Die falanksvegters het hul spiese gegooi en hul swaarde gebruik. Gelukkig het almal 'n skatkis aan hul gordel vasgebind. Maar geluk in die stryd is 'n wispelturige ding. 'n Paar sekondes se vertraging het gelei tot die dood van baie honderde soldate. Nou het die stryd die fase betree wanneer die opponent sy troefkaarte op die tafel gooi.
  Die slag van berede ridders is verskriklik. Selfs wanneer die sneeustorting met staal saamgestorm het, was dit skrikwekkend. Etlike dosyn katapulte het daarin geslaag om te skiet en die vyand met 'n klippe en skerpgemaakte staalballe getref, maar dit het net die stormende soldate kwaad gemaak.
  Dobrynya Nikitich, wat besef het dat sy troepe nie sulke druk kon weerstaan nie, het die opdrag gegee:
  - Wel, valke! Vorentoe!
  Die kavalerie-armada van Groot-Rusland het na die vergadering beweeg. Die semi-materiële aarde wat deur magie geskep is, het geskud. Stof het gestyg. Insekte het opgevlieg, insluitend klein muggies, hulle het op helms geland en is tydens vlug afgeskiet. Sommige van die verteenwoordigers van geleedpotiges het eenvoudig ontplof en soos klein sterre geflits.
  Dobrynya Nikitich het na die prentjie van die geveg geloer. Baldak se ruiters het baie van sy eie infanteriste verpletter. Dobrynya se ruiters het op hul beurt van die flanke af ingekom en versigtiger opgetree.
  Die ruiters het gebots en 'n ernstige geveg het begin. Albei kante het met groot krag en dapper geveg. Die vlag van die ridder Egglot het geval! Die beroemde vegter het self verskeie wonde opgedoen en in so 'n mate in wanhoop verval dat hy twee van sy ewers afgemaai het.
  - 'n Put, dan 'n sloot! - Baldak het gevloek. - Gooi nog 'n groep in die geveg, ons sal probeer om die vyand vas te pen. Druk die vyand oor die rand!
  Die Groot Russiese infanterie het meer harmonieus opgetree, die vegters het spesiale hake en ses teen perde en ruiters gebruik. Terwyl die voetsoldate van die Heilige Russe meer verward onder die voete was. Weliswaar het die vegtermeisies buitengewone moed getoon. Een van hulle, 'n groot borsgat, het met so 'n krag gespring en haar kaalvoet in die helm geslaan dat die stewige ridder van sy kameel afgedonder het. Maar al die Groot Russe het meer effektief opgetree. Hulle het byvoorbeeld kort naalde op stewels gebruik om hulle in die maag te slaan. En tog het die Heilige Russe 'n numeriese meerderwaardigheid aan hul kant gehad. Hulle, wat duisende perderuiters verloor het, het geveg en die vyand teruggestoot.
  In die geveg op die linkerflank het die Kosakke aktief deelgeneem. Met damblokke, in hoede en boerkas, het hulle die formasie feitlik dadelik deurmekaar gemaak. Nou kon elkeen van hulle hul dapperheid wys.
  Hier het twee dapper Kosakke Vasilko en Danillo ontmoet. "n Mens word vry, wild gebore. Die ander een sal ook nie omgee om die eerste te wees nie! En hoewel albei deur toorkuns geskep is, stoor mensgemaakte geheue herinneringe van kinderdae, van wil, van die droom van 'n beter lewe.
  En hulle veg nie vir die lewe nie, maar vir die dood.
  Vasilka het geskree:
  - Waarvan praat jy, Basurman!
  - Jy is self 'n ongelowige! Ek is 'n Russies-Ortodokse persoon! - Danillo het beswaar gemaak.
  - Nee, jy is my vyand! - Vasilka het omgedraai en 'n dubbelwaaiertegniek uitgevoer en die vyand onder die arm getref. Hy het teruggedeins, maar is gevang deur sy syhemp, wat rooi geword het van bloed.
  - Wat 'n baster! Het sulke klere verwoes! - Danillo het sy perd grootgemaak. Hy het Vasilka met sy hoewe van die saal afgeskop. Die Kosak het geval, maar dadelik opgespring, steeds verstom, terwyl hy sy sabel swaai. Danillo het sy sabel op hom afgebring en sy skedel met 'n geweldige slag gekloof.
  - Jammer Kosak! Maar ons is beknop in dieselfde heelal!
  Die vegter het gedink hy het gewen, maar op daardie oomblik het hy 'n sabel op die agterkop gekry. Van die verskriklike slag het sy kop dof geword en die Kosak het met die laaste van sy krag omgedraai en die oortreder met sy lem gevang. "n Oomblik later het alles in sy kop vertroebel met "n bloederige mis. "n Ander lewe, al is dit nie werklik nie, maar nie minder werklik nie, het in die duisternis van vergetelheid gedompel.
  Die meisies het met nie minder felheid baklei nie. Die magtige, goue harige gravin Margarita het van aangesig tot aangesig met die swarthaar prinses Olga gestaan. Albei skoonhede het geglo met woedende, meisieagtige woede. Onder Margarita was daar 'n sneeuwit eenhoorn, sy goue hoewe het vonke afgeskop. Olga se rooibok was ook nie minderwaardig in skoonheid en grasie nie.
  Die meisies het met soveel krag gebots dat hulle van hul perde afgeval het. Margarita het gesweer:
  - Wel, jy is vet.
  Olga het geantwoord:
  - Ek hoor van Koshchei.
  Die krygers het te voet geveg en hul klipperige Marokko-stewels uitgetrek. Hul pienk hakke en bruingebrande gespierde enkels het hul lywe maklik met onnavolgbare grasie beweeg. So het Olga 'n behendige aanval weergegee en die staal, vergulde plaat wat Margarita se volle borste bedek, afgekap. Tepels so helder soos roosknoppies is ontbloot. Die gravin het uitgespreek:
  - Sjoe, lesbies!
  En sy het nie in die skuld gebly nie, die oortreder se kettingpos oopgeskeur en die gespierde en verleidelike bolyf van die jong prinses onthul. Olga het die oorblyfsels van haar klere afgegooi, en Margarita het haar voorbeeld gevolg. Nou het die meisies kaal geveg, in hul besonderse skoonheid: vegtergodinne. Die manjifieke liggame was bedek met letsels, en toe het 'n weerligstaking van die lem Olga se bors afgesny. In reaksie hierop het die meisie haar voet in die pers van haar astrante teenstander geplant. Sy het gebuk en 'n genadelose swaard het die vegter se pragtige kop afgesny, met hare wat 'n fortuin werd is. Maar Olga het haar oorwinning net vir 'n kort oomblik geniet; 'n skerp pyl het haar oorlewende bors deurboor en haar dapper, passievolle hart bereik.
  Dit is hoe die helde van magiese gevegte gesterf het!
  Grobogor het meer oordeelkundig opgetree: hy het na kwesbare kolle in die vyandelike formasie probeer soek en die vel met 'n punt deurboor.
  Alyosha Popovich was ook slinks, nie haastig om reserwes in die geveg te gooi nie. Hy het die reël onthou: 'n bevelvoerder beheer net daardie troepe wat hy nie in die geveg gegooi het nie.
  Jy het amper geen beheer oor wat hulle baklei nie. Tensy jy hulle kan beveel om te vlug!
  Baldak was nie bekend vir sy geduld nie. In 'n poging om die krisis te versnel, het hy beveel:
  - Gooi dinosourusse en mammoete dadelik in die geveg. Dit is tyd om nie net die vyand se ruggraat te breek nie, maar ook sy skedel.
  Wanneer dinosourusse, so groot soos planete, verbyjaag, is hulle 'n monsteragtige gruwel. Die verbeelding is magteloos om die grootsheid van die toneel te beskryf wanneer etlike duisende van hierdie reuse tegelyk halsoorkop vlieg. Dit is 'n majestueuse panorama wanneer die kelders bewe en die bome gereed is om te begin dans.
  Die dop wat aan Baldak se oor vasgemaak is, het gepiep, Svyatopolk se stem het gevra:
  - Is dit nie te vroeg nie?
  Baldak het kwaad geantwoord:
  - Nee, net reg! Ek hoop ek kan my lafhartige en swak opponent voorspring!
  . HOOFSTUK No 5
  Dobrynya Nikitich, wat die beweging van die leër van monsters sien, het gesê:
  - Wel, ons sal blykbaar ook moet staak!
  Ilya Muromets het aangeraai:
  - Skuif jou reservaat van die middel af sodat die dinosourusse skuins verbygaan en 'n sweep uitvoer. Dit sal 'n baie sterk klap in die gesig wees, en jy sal jou troepe red.
  - Dit lyk of ons geen ander keuse het nie!
  Die gooi met die nuwe reservaat het nie heeltemal vlot verloop nie; dit was nie moontlik om ongevalle onder ons eie infanterie te vermy nie. Maar die stryd het baie hewiger en kleurvoller geword. Veral toe dinosourusse teen mekaar geveg het.
  Hier is twee groot tirannosourusse, in 'n bal verweef en aan mekaar se sterte begin byt. Geskeurde vleis het in verskillende rigtings gevlieg. Wat gevolg het, was 'n gooi van die streptosaurus na die diplodocus. 'n Woedende byt in die nek, 'n onbeskryflike kreet van wanhoop. Die reusagtige dier het gereageer met 'n slag van sy stert en 'n dosyn ruiters saam met hul perde platgeslaan. Die vuur het gevlam en die maag van die diplodocus is oopgeskeur. Gigantiese ingewande het uitgemors. Hulle het soos kolossale wurms beweeg. Ruiters op perde en kamele het in hulle verstrengel geraak. Selfs die magtige mammoet het gevang en op sy rug omgedraai en sy dik bene geskop.
  Dinosourusse het gesterf, maar meer fantoomkrygers het gesterf. Hier is die beroemde ridder van die leër van Heilige Rusland, graaf Dudko, wat deur 'n reusagtige roofvoël vertrap is. Dit het alles baie vieslik en belaglik gelyk. Sommige dinosourusse het ses aan hulle geheg; hulle het vreemdelinge en hul eie soldate afgesny asof met 'n skeermes. En hoeveel perde is doodgemaak, 'n monsteragtige gesig.
  Svyatopolk het vir Baldak gevra:
  - Wel, wat moet ons nou doen?
  Hy het vol vertroue geantwoord:
  - Die hoofreserwe is gered. Ek gee die opdrag, nadat ek 'n diep rotonde-maneuver gemaak het, om die troepe na die heuwels te skuif. Daar sal die lot van die maatskappy beslis word.
  - Dalk gevegte? - Die epiese held reggestel.
  - Moontlik gevegte! Kom ons doen 'n haakgooi!
  - Wel, gaan voort! Mag die Voorsienigheid ons help!
  Dinosourusse, mense, kabouters, soldate van alle strepe en soorte het met woedende fel geveg. Die Heilige Russe het daarin geslaag om effens langs die uiterste flank te vorder, wat die posisies van die Groot Russe beklem het. Dobrynya Nikitich het 'n klein reservaat-afdeling van tirannosourusse in die geveg gegooi. Hulle het die koevoet geword wat die damblok ondersteun het, wat dit moontlik gemaak het om die toenemende druk te weerstaan. Die tirannosourusse het die rand afgesny en 'n hele paar ruiters doodgemaak.
  Baldak het gesweer, maar hy het nie meer reserwes gehad nie: die hoofmagte is rondgestuur.
  Grobogor was ook senuweeagtig, hy was moeg om slinks te wees en hy het ook dinosourusse in die geveg gegooi.
  Maar hy het dit met 'n klein losbandigheid gedoen. Toe het Alyosha Popovich onverwags gereageer. Hy het in die geveg gegooi, onmiddellik al die magte wat bestaan uit mammoete en dinosourusse. Terselfdertyd, wat baie slinks opgetree het, het die troepe gegalop onder die dekking van die mis wat deur die elwe veroorsaak is. Gevolglik was die slag baie sterk. Baie vyandelike ruiters en voetsoldate het op die plek gesterf. Al die naderings was besaai met vertrapte lyke. Grobogor het gehoop dat die vyand, soos hy, listig, slegs 'n klein deel van die reservaat sou stuur, waardeur hy hom tot halwe mate beperk het. As gevolg hiervan het die inisiatief na die kant van die Groot Russe oorgegaan.
  Grobogor het nie dadelik besef dat die vyand 'n voorsprong in die geveg het nie en sy klein groepie dinosourusse was besig om terug te stoot, en die ruiters kon nie sulke monsters weerstaan nie. Verliese het vinnig gegroei, soldate is in die duisende gedood.
  Alyosha het homself gekruis en sy hand op die kruis gesit met die oorblyfsels:
  - Dit blyk dat Christus ons help! Vertrou egter op God en moenie self 'n fout maak nie! Nou kan jy jou energie bespaar.
  Pastukhov het ook baklei; die magtige jong man, soos 'n mens sou verwag, was op die warmste plek. Hy het sy skild weggegooi en met twee swaarde gelyktydig afgekap. Terselfdertyd het dit gelyk of die jong man speel.
  Grobogor het geskree:
  - Kom, bring hierdie kêrel na my toe!
  Verskeie wagte het geskei van die imposante begeleiding, die versigtige bevelvoerder. Hulle is gelei deur die ridder Viscount de Guiche. 'n Sterk en slinkse vegter, hy het 'n spesiale toestel saamgeneem, 'n mengsel van 'n kruisboog en 'n lasso.
  - Ek sal Pastukhov aan 'n tou bring. Net een ding wat ek wou weet? Wat sal die beloning wees?
  Grobogor het die sak gegooi, De Guiche het dit op die vlug geslaan:
  - My vrygewigheid sal eenvoudig skitterend wees!
  - Beskou hom as dood!
  - Nee, beter lewe! Dit is nie die ou waaroor hulle sing nie: beter dood as lewend, taai vegter - blou!
  Die Burggraaf het gelag en die driehoringkameel aangespoor, die perd se bulte bewe. Grobogor het beveel:
  - Gooi alle reserwes in die geveg! Laat die dinosourusse die lyn breek! Alyosha is immers net 'n gag!
  In die laaste woorde kon 'n mens ergernis voel: hulle moes uitoorlê gewees het! En wie is Grobogora self!
  Die impak van die volgende stortvloed dinosourusse het die front laat stabiliseer, maar die felheid hiervan het net sterker geword. Hier het die groot kop van die Krasosaurus geblyk afgesny te wees. Die yslike mond het krampagtig sy kake geklem en losgemaak. Hier is een van die ruiters aan die tong gegryp, hy is in die lewende onderwêreld ingetrek, die slagtande toe. Skerwe bloederige bene het onder die tande uitgevlieg. Een van die bloedige stukke het die meisie se gesig getref. Die skoonheid glimlag roofsugtig:
  - Mans is reeds besig om te strooi, sonder rede.
  Selfs doodgemaakte dinosourusse het weens die primitiwiteit van hul organisme vir 'n geruime tyd geveg en verskriklike slagtande en kloue gebruik. Alyosha Popovich met 'n klein, maar goed saamgestelde span: van tyd tot tyd het hy in die geledere gesny. Hy het 'n mate van verwoesting in die vyand se geledere veroorsaak en teruggery. Die halfnaakte meisies het gebloos en was verleë en kyk na die aantreklike man.
  - Jy kan ons nie vang nie! Jy sal die kwasar laat val! - Die slinkse jong man het gesing. - Dit is nie verniet dat die seun van 'n Ortodokse priester 'n legende geword het nie, 'n simbool van vindingrykheid.
  Intussen het de Guiche se losbandigheid na Pastukhov deurgebreek. Die Visgraaf het op 'n treurige wyse gesing:
  - Ek sal jou ten volle betaal, herder! En dit sal jou sterflike verras! Afrekening sal kom en dit sal vinnig kom! Hulle sal jou in 'n koetskis toesluit!
  Pastukhov het die grootpraterige woorde van die Visgraaf gehoor deur die geklank van swaarde, die kreun van die gewondes en die gebrul van dinosourusse.
  - 'n Koets kis is iets nuuts! Miskien is dit 'n koetsvormige kis!
  De Guiche het 'n baster lasso en kruisboog gelig. Hy het behendig na die teiken gemik en Pastukhov probeer vang. Hy was egter wakker en toe die lasso vlieg, het hy soos 'n dobber geduik. Die lasso het om die nek van een van die groen weermagkrygers gedraai. Van 'n erge pynlike skok het die vegter sy bewussyn verloor.
  - Verdomme, ek het gemis! - Die viscount wat deur magie geskep is, het heel natuurlik gespoeg.
  - Dit is dieselfde as altyd! - het Pastukhov geskree, en op sy wit eenhoorn het hy eenvoudig na de Guiche gegalopeer. Twee krygers het hom gehaas om hom af te sny. Swaaie van swaarde. Die afgesnyde koppe het weggerol, een mens en die ander horing.
  Die Viscount het net daarin geslaag om te sê:
  - Kom nou! Vernietiger!
  Hoe sy kop van sy liggaam geskei was.
  Pastukhov het geantwoord:
  - 'n Kop sonder 'n siel is soos 'n hond met 'n siel!
  Vyf perderuiters het dadelik op die jong man afgestorm. Hy het een van hulle dadelik doodgemaak en die tweede van sy perd gestamp.
  - Wel, hoeveel van julle is daar! Kom ons storm in die swembad!
  Die ryers het effens deurmekaar gelyk, sjoe, die vyand was sterk.
  Pastukhov het nog twee afgekap en gesing:
  'n vreugdevuur met die helderste vlam,
  My liefde brand!
  Alhoewel die vyand slinks en slinks is,
  Maar hy sal stukkend wees!
  
  Laat die wilde, mal skurk
  Dit brand en verwoes die streek!
  Liefde in die siel is soos 'n nagtegaal;
  Haastig, vlug, gaan daarvoor!
  
  En Heilige Rus sal wen,
  Daar is geen ander lot nie!
  Die ridder sal 'n sterk skild oprig,
  Liewe Vaderland!
  
  En hy sal getrou bly,
  Heilige lig vir Rusland!
  Russiese wapenrusting is betroubaar,
  Kom ons red ons gesin van probleme!
  Die jong man het sonder ophou gesing en gekap. Sy houe het gelyk soos die beweging van 'n maestro se vingers op die klawers van 'n klavier. Slegs raak uitklop nie musiek nie, maar strome bloed. Die "groen" krygers het egter baie goed geveg en nie minder dapperheid en wil om te wen getoon nie. Kabouters was nie minderwaardig as mense nie, elwe was uitstekende boogskutters en het nie verlore geraak in hand-tot-hand-gevegte nie. Daar was manjifieke gevegte met 'n demonstrasie van 'n virtuose vlak.
  Grobogor het dus die beste krygers in 'n vuis bymekaargemaak en teenhoue geslaan; hy was nie 'n lafaard nie, maar inteendeel, 'n manjifieke swaardvegter en vegter.
  - Ek sal wen! Ons kan nie verloor nie!
  Dobrynya Nikitich op sy flank het die vyand se bewegings noukeurig gemonitor. Baldak se kragtige reservaat het daarin geslaag om die heuwels te bereik te midde van 'n warm geveg. Daar was 'n hele paar dinosourusse in reserwe; kragtige monsters, met behulp van magiese hoefysters, het teen 'n byna vertikale helling begin klim. Die reservaat is deur die mensgemaakte ridder Lancelot beveel. Die hinderlaagregiment van Groot-Rusland is deur Mikula gelei. Hy het aan Dobrynya gesê:
  - Goed, die duiwels kom!
  Dobrynya het geantwoord:
  - Hoe is die sterre verstrooi?
  - Natuurlik is alles in volle swang!
  - Wanneer hulle heel bo kom, moet jy olie op hulle gooi, stel jou voor wat sal gebeur as die dinosourusse afval.
  Mikula glimlag:
  - En die olie saam met die hars kan aan die brand gesteek word!
  - Wat 'n heeltemal redelike idee! Alhoewel wreed!
  - In oorlog gaan dapperheid hand aan hand met genadeloosheid! Hulle is soos die bruid en bruidegom in 'n seëvierende unie! - Mikula fluit. - Ons sal hard veg, ons sal hard veg! En nie net 'n oog vir 'n oog nie!
  Die dinosourusse het aanhou klim en klim. Die monsters en die perde wat agter hulle galop, struikel op die sterre, struikel, sommige het geval, maar die hoofstorting het voortgegaan om te vorder. Die dinosourusse het hul kake geklik en pyle het op hulle gereën, wat feitlik geen skade aan die monsters veroorsaak het nie, maar mense en kleiner individue doodgemaak het. Hulle het op die bodem geval, rol. Die boogskutters aan die ander kant het heftig gereageer, maar aangesien hulle van onder af geskiet het, was die vuur nie so effektief nie. Net soos vorm 'n rots bedek, so het die troepe van Svyatorossia oor die heuwel gespan. Die boonste punt is op die punt om oorgesteek te word.
  Mikula het beveel:
  - Dis tyd! Kom ons vlieg!
  Olie gemeng met hars uitgegooi. Toe hulle daarin was, het die dinosourusse se bene in hul betowerde hoewe gegly. Ridder Lancelot was egter nie raadop nie, maar het beveel:
  - Voorwaartse vegters! Saryn op die kitchka!
  Sulke "dapperheid" het egter meer skade as goed gedoen. Daar was 'n vreeslike verliefdheid: die dinosourusse het omgedraai en mekaar deurboor. Maar die lemme wat aan die rande vasgemaak is, was veral gevaarlik. Hulle sny maklik die vlees van monsters en kleiner krygers af. Lancelot het hom in die middel van die drukgang bevind. Hy is genadeloos vasgedruk, wat hom die moontlikheid ontneem het om die weermag te beveel. Toe Mikula sien dat 'n kritieke oomblik aangebreek het, het hy beveel:
  - Kom ons val aan! Kom ons gee hulle 'n etterige respirator!
  "n Slag van vars magte het die skaal laat kantel ten gunste van die magiese leër van Groot-Rusland.
  Die hinderlaagregimente het óf vooraf die heuwels omseil óf van bo af aangeval. Die meerderwaardigheid was in elk geval aan die kant van die weermag wat op 'n georganiseerde wyse geveg het, in teenstelling met een wat deur paniek aangegryp is, wat nog meer toegeneem het toe die olie aan die brand gesteek is.
  Mikula het gefluit:
  - Kom ons oorstroom die badhuis so - kom ons maak Vanka-Vstanka groot!
  Lancelot was verstom, en die reservaat wat sonder bevel gelaat is, het eenvoudig gesterf.
  Baldak kon nie versterkings stuur nie, aangesien al sy troepe deur 'n frontgeveg vasgepen is.
  Mikula het dit alles baie goed gesien, om die nederlaag te bespoedig en die troepe te inspireer, het hy persoonlik in die vyandelike geledere gesny en 'n tweesnydende byl geswaai.
  - Ek sal julle almal in stukke skeur! Julle sal weet julle idiote!
  Baldak het geskree:
  - Ja, julle sal almal verdoem word! Nou sal die drake by die stryd aansluit!
  Inderdaad, in die uiterste hoogtes het 'n geveg van drake begin. Sodra sy op gelyke voet geloop het, het die gevleuelde wesens in baie swerms verdeel.
  Mikula swaai sy byl van woedende opgewondenheid, maar het terselfdertyd nie vergeet om die nodige opdragte te gee nie. Die bevelvoerder was alles oor passie en entoesiasme.
  "n Man langs hom is op spiese gelig, maar dit het net die bitterheid vererger.
  Geleidelik het die Groot Russe die oorhand gekry, met elke swaai van die swaard en stoot van die spies nuwe duisende slagoffers.
  Baldak het geskree:
  - Jy is Lancelot: net balle in jou mond! Jy doen so 'n baster! Wel, wat moet ek met jou maak! Ek sal jou ophang, nie beter as die vierde nie!
  Die reservaat het verdwyn, en van die spookkrygers het sonder huiwering op die vlug geslaan. Selfs die dapper vegtermeisies het kaalvoet geflits, baie met bloedbevlekte hakke. Wel, ons moet erken dat dit 'n redelike stap was, maar toe die dinosourusse gejaag het, donderend en hul eie vertrap, was dit ... Kortom, 'n regte lied van uitwissing en breek van bene. Lancelot het gesterf, sy laaste woorde was:
  - Ek kon dit voorsien het!
  Fantome het egter 'n stel gevoelens gehad wat grootliks saamgeval het met lewende wesens. Daarom, omdat hulle geweet het wat vrees is, het hulle paniekbevange vlug geneem, sommige meisies het hul wapenrusting afgegooi terwyl hulle gestap het om dit makliker te maak om te hardloop. Hul naakte lywe, blink van die sweet, kon ondanks al die erotiese aantrekkingskrag, veral hul luukse heupe, met spiere wat onder bruingebrande vel rol, nie simpatie in die harte wek nie.
  Die vervolging was wreed, al die heuwels en die naderings na hulle het geblyk dik met bloed bevlek te wees, besaai soos 'n veld poeier met lyke. Die hoewe het in die bloedige flodder vasgesit. Dieselfde halfnaakte meisies van Groot-Rusland het van vreugde gegil en ook probeer om oortollige gewig te verloor. Hoe wonderlik is dit nie, naakte krygers, blink van sweet en bevlek met bloed, hul spiere buig, hul bene dans terwyl hulle hardloop!
  Mikula, wat nie aandag gegee het aan die meisieagtige sjarme nie, het beveel:
  - Ry hulle na die middel! Daar sal ons die klein liefies verpletter. Selfs 'n hardnekkige donkie gehoorsaam die sweep!
  Die beweging het al hoe meer gerig en vinnig geword. Met voordeel uit die feit dat die kragtigste reservaat vernietig is, het Mikula, in opdrag van Dobrynya Nikitich, die vyand in die flank en agter aangeval. En hoewel die slag nie skielik was nie, was die skok van die leërs groot.
  Baldak, wat sien dat die situasie kritiek raak, het saam met 'n klein afdeling soldate in die geveg gehaas:
  - Net die wind is hewig, dit reën in my oë! Ek sien 'n storm woed oor die wêreld! - Bogatyr Baldak het in formasie gekom, maar 'n deel van sy span is deur vlugtende ruiters en dinosourusse omgeslaan. As jy so 'n monster aan die brand steek, sal hy eintlik hardloop. En selfs so, net die kloue flits, wat die bloeddeurdrenkte oppervlak sny!
  Baldak het die eenhoorn manoeuvreer en op een of ander manier daarin geslaag om weerstand te bied, maar hulle het daarin geslaag om hom 'n paar keer te verpletter. Hy wou net een ding hê: om teen Dobrynya Nikitich te veg. Boonop het hy 'n onaangename verrassing vir die vyand laat voorberei.
  Dobrynya, wat besef het dat die bevelvoerder 'n voorbeeld vir die soldate moet stel, het die geveg ingestorm. Hy self is natuurlik 'n bedrewe en sterk vegter, met uitstekende beheer oor die skatkis.
  - Kom nou ouens! Ons harte sal nie wankel in die stryd nie! Kom ons staan vir die eer en glorie van Groot Rusland.
  Baldak het geantwoord:
  - Mag Sacred Rus se wen!
  Die held Foma, wat aan Baldak se regterhand geveg het, het bygevoeg:
  - Veg vir haar en moenie bang wees nie!
  Albei kante het die hoogste gevegsdruk getoon. Weliswaar het die meeste van die leër van Svyatorossia reeds gevlug, maar die wag het wonderwerke van moed verrig.
  Baldak het homself gekruis, hy het Dobrynya Nikitich gesien en nader aan hom begin kom. Die linkerhand het getas na twee vurige geskenke wat deur die towenaars geskenk is.
  - Nou sal ek jou braai, Dobrynyushka!
  Nikitich het twee krygers verslaan, hy het Baldak ook opgemerk. Nou moes die twee heldhaftige bevelvoerders besluit: wie gaan die louere kry!
  Baldak het geskree:
  - Wel, wenner van die slang, wil jy bietjie semolina hê?
  Dobrynya het geantwoord:
  - Sulke kinderagtige uitdrukkings pas nie by 'n glorieryke vegter nie!
  Baldak het gelag:
  - Wil jy dit nie hê nie?
  Hy het 'n vurige geskenk gegooi wat 'n hele mammoet kon braai. Dobrynya het op die eenhoorn gespring, die "geskenk" het die terugtrekkende mastodont getref en die dier dadelik gevel.
  - Jy het 'n ordentlike vlieëslaan! - Dobrynya opgemerk.
  - Jy is 'n slim duiwel! - sê Baldak met ergernis en gooi die tweede geskenk.
  Maar op die oomblik van die gooi is hy gestamp, sy hand het verdwaal en die magiese "granaat" het amper langs hom ontplof. Die biovuur het die held verskroei, sy wapenrusting gesmelt en sy magtige vleis gebraai.
  - Wat 'n baster! - Baldak het gevloek. Alhoewel dit oor die algemeen sy eie skuld was vir die gebruik van verbode wapens.
  Dobrynya, nadat hy vier vegters ('n kabouter met 'n oopgeskeurde maag, sy tande van pyn by 'n heuwel wat met gras toegegroei het) platgeslaan het en die vyfde teenstander met sy eie dolk gesteek het, het deurgebreek na Baldak.
  - Wel, wat 'n held! Al wil jy dit nie hê nie, bied ek dit aan! Sal ons een op een baklei?
  Baldak het gekraai:
  - Natuurlik sal ons!
  Albei ridders het bymekaargekom, hul swaarde geslaan en vonke het gevlieg.
  Dobrynya het voorgestel:
  - Miskien sal dit beter wees as die uitslag van die oorlog deur 'n tweestryd tussen bevelvoerders beslis word?
  Baldak het gesnap:
  - Jy het 'n te klein derm hiervoor!
  Dobrynya het die mees opregte glimlag op sy gesig gesit:
  - Dink jy so?!
  - Ja, die jakkals en jy sal dit op die kop kry!
  Baldak het gehaas om aan te val, maar sy geskende sy het erge pyn afgegee en hom verhinder om te beweeg:
  - Ek sal jou versnipper!
  Dobrynya het die aanval afgeweer en van regs begin aanval, aangesien dit is hoe die vyand ernstig gewond is.
  Geen groot ramp sal die planeet tref nie,
  En tevergeefs het die vyand sy magte in die veldtog gegooi!
  Ons sal die vyand in 'n glorieryke stryd kan verslaan,
  Die duisternis sal in stof ontbind - die tyd van lig sal kom!
  Dobrynya het gesing en met nog 'n verwoede aanval sy regterarm afgesny.
  Baldak het sy swaard laat val en na Dobrynya gespoeg en geskree:
  - Meneer, jy...
  Dobrynya se skat het Baldak se kop afgesny. Sy het tien tree weggevlieg en is deur 'n vegter opgetel. Die sterwende hoof het daarin geslaag om te sê:
  - Ek vloek jou! - En toe verkrummel dit in klein, vlammende fragmente.
  Dobrynya het geantwoord:
  - Vir wat? Dit was 'n regverdige stryd!
  Na die dood van die leier het die regterflank van die Svyatorossiya-leër oorgeskakel na massavlug. Nou was daar geen keer aan hulle nie. Die lewende stortvloed het begin beweeg, die magiese rotsstorting het toegeneem. Dobrynya het 'n versoek aan Ilya Muromets gerig.
  - Miskien is dit tyd om die middel- en linkerflank te verpletter.
  Ilya Muromets het geantwoord:
  - Tref die middel! Lewer 'n vinniger slag, 'n deel van die magte het na agter gegaan, en laat hulle terselfdertyd die vlugtendes agtervolg, hulle sal nie toelaat dat hulle terugkeer na diens nie.
  Dobrynya het geantwoord:
  "Ek sal die agtervolging aan Mikula toevertrou, en ek sal op die sentrum toeslaan." Ek sal die dodelike aanval lei.
  - Laat die dinosourusse eers in die vyandelike formasie val. Hulle moet, soos tenks, die kavallerie verpletter sonder om hul eie seer te maak!
  Svyatogor het gesien dat 'n deel van die vyandelike magte die sentrum vanaf die flank aanval, maar hy het geen reserwes gehad nie. Die magtige ridder het hom tot die towenaars gewend.
  - Liewe Natasha, ons het misreken en nou stoot die vyand ons troepe terug. Daar was 'n dreigement van omhulsel van agter en flank. Asseblief skat, stuur versterkings! Anders word ons geknak!
  Die towenaar Natasha het geantwoord:
  - Geen! Nou word al ons magte in die boonste deelruimte in die stryd gewerp! Die vyandelike towenaars het op die offensief gegaan en ons ruil houe met hulle uit. 'n Posisie van dinamiese ewewig het na vore gekom. As selfs 'n klein deel van die kragte terselfdertyd op jou gerig word, sal ons verloor.
  Svyatogor het gekreun:
  - So wat moet ons doen?
  - Ek kan raad gee!
  Hoop het in Svyatogor se stem verskyn:
  - Watter?
  Natasha het gelag:
  - Jy het 'n numeriese meerderwaardigheid gehad, nie waar nie?
  - Ja, wonderlik! - het die held gegrom
  - Draai dus die vlugtende regimente terug met die horing van moed.
  Svyatogor het geantwoord:
  - Ek sal probeer!
  Die meisie het bygevoeg:
  - Hy is 'n wonderwerk, hy maak soldate twee keer so sterk. Kyk net mooi, sodat die vyand nie sy eie verrassing in reaksie gebruik nie!
  - Ek sal opvolg!
  Die magtige held het 'n horing uit sy boesem geneem en dit probeer blaas. Op daardie oomblik het 'n piepklein vliegie by die ingangsgat ingevlieg . Svyatogor het dit nie opgemerk nie en het met al sy mag geblaas. "n Monsterlike gebrul is gehoor, asof duisende tromme slaan. Tienduisende gewere het terselfdertyd begin skiet.
  Die heilige blaf:
  - Dit is die einde van die wêreld! My weermag kry krag!
  Toe word die stem van Grobogor skielik in die dop gehoor:
  - Svyatoslav, kan jy my hoor?
  - Ja seker!
  - Hoe skrikwekkend is dit nie!
  - Die gebrul van helse kanonne! Nou sal ons troepe terugkeer en die vyand op die vlug slaan!
  Grobogor se stem vervaag:
  - Weet nie! Om een of ander rede is daar 'n verskriklike verskrikking in my siel.
  - Die vyand doen dit ook!
  - En een of ander monsteragtige swakheid!
  Grobogor het in 'n dun stem gegil:
  - O my God!
  - Wats fout!
  - My soldate hardloop! En hulle gooi hul wapens neer!
  Svyatogor self het opgemerk dat die weermag langs die hele front terugtrek. Soos 'n gety sand, verpletter die troepe van Groot Rusland die virtuele leër. Kaal meisies val, smeek om genade, bind selfs hul eie hande vas, skop hul kaal, weerlose bene. Svyatogor het weer geblaas. Die gezoem van die horing het swakker geword. Die geveg het tot 'n algehele loesing geëskaleer. Die soldate het geval, die meisies het oorgegee, hul eie lang hare as boeie gebruik en hulle vasgebind sodat hul kaal voete, bedek met stof en bloed, teen hul eie gesig of die agterkant van hul koppe gedruk is. Selfs die magtige dinosourusse is soos speelgoed rondgegooi, alles het in chaos gedompel.
  Svyatogor het gesien hoe vinnig die ramp gegroei het. Dit was nie meer 'n toevlugsoord nie; selfs vlug was 'n te swak vergelyking. Daar was 'n algehele uitwissing van die mal horde - 'n formidabele weermag net 'n paar minute gelede. Die bevelvoerder het paniekbevange na die opperkryger gedraai.
  - Liewe Natasha!
  "n Ontevrede stem onderbreek hom:
  - Wat nog!
  - Ons troepe vlug!
  Die meisie blaf skril en draai haar goue vlegsels soos die vlerke van 'n meul:
  - Hoe hardloop almal?!
  - Sonder uitsondering staan net ek en my gevolg stil, en dit is net so tien mense.
  Natasha het geskree, haar vlegsels het in skroeflemme verander:
  - Jy's 'n idioot! Verloor die magiese horing, die laaste hoop van die magiese leër! Dom dwaas! Chernodyrnik!
  Svyatopolk het lusteloos gemompel:
  - Nie regtig nie! Ek het met alle mag daarin geblaas! En die gebrul terwyl jy staan is uiters!
  Natasha is nou baie rustiger en het geantwoord:
  - Ja, ek het gehoor! Die magiese golwe het aangebreek! Maar dit is glad nie waar nie, die tonaliteit is uitheems!
  Svyatopolk haal diep asem:
  - Ek is nie ingelig hoe om reg te blaas nie! Miskien het ek dit oorgedoen! Moes ek intelligent opgetree het?
  Natasha het beswaar gemaak:
  - Dit maak nie saak hoe jy geblaas het nie! Blykbaar het 'n towerspel wat die polariteit verander het die horing binnegekom, waardeur die krygers swakker geword het en moed verloor het. Verdomde Oksana, as gevolg van jou onnoselheid het sy dit reggekry om my te uitoorlê.
  Svyatopolk het aangevoer:
  - Nee, dit is my punksie! Ek het 'n vlieg in die horing sien invlieg, maar het geen belang daaraan geheg nie. Sy was te klein!
  Natasha het gesnuif:
  - Ja, klein! Die grootte van 'n tetralet! Die elf kon goed 'n omgekeerde spel daarin geplaas het. En oor die algemeen was dit tevergeefs dat ek by die trolle betrokke geraak het, in al die oorloë tussen hulle en die elwe, het die finale oorwinning vroeër of later aan die elwe gegaan. Slegs die pasifisme en vriendelikheid inherent aan hierdie glansryke ras het verhoed dat die trolle heeltemal uitgeroei word. Sowel as om ons ryk in die kiem te knyp.
  Svyatopolk het opgemerk, speels sing (miskien om sy wanhoop weg te steek):
  - Trolle is glad nie ons familie nie! Hulle verkies Satan! En ek sal jou my gevoelens vertel sonder om weg te kruip! Jy kan nie 'n vrou van 'n trol neem nie!
  Natasha het gelag:
  - Wel gedaan! Jy is een van daardie spookagtiges wat selfs op die galg grappies sal maak. Maar nou verstaan jy wat vir jou oorbly?
  Svyatopolk klik met sy tong:
  - Natuurlik, en ongelukkig, is dit te duidelik, wat nie voorsiening maak vir 'n dubbele interpretasie nie.
  - So sterf met eer!
  Svyatopolk het homself gekruis:
  "Dit irriteer my dat die woord eer vergeet word en dat daar ter ere laster agter jou rug is!" Maar nie deur ons nie en ook nie in ons tyd nie! Laat ons nie die Russiese land skande maak nie! Vorentoe my glorieryke Ridder krygers!
  "n Dosyn uitgesoekte helde het eenstemmig geblaf:
  - Vir Eer en Moederland!
  Ilya Muromets en sy gevolg het ook tot die stryd toegetree: dit was nie betaamlik vir 'n bevelvoerder om op so 'n deurslaggewende oomblik uit te sit nie.
  'n Groot tragedie van moedige harte, twee groot leërs, net een kan oorleef, alhoewel albei verdien om te lewe!
  Die een word eerste gebore, die ander een word eerste gebore: soos Vysotsky gesing het: daar is vier eersgeborenes op 'n afstand, elkeen dink dat hy 'n vegter is! Almal dink dat hulle die minste moeg is, almal wil op 'n hoë voetstuk wees!
  Ilya Muromets, wat sy swart perd met alle mag aangespoor het, het skaars die terugtrekkende teenstanders verbygesteek. Die meeste van die vyandelike dinosourusse het eenvoudig van groot oorspanning gesterf. Hulle het gesnak en geval en in wilde stuiptrekkings rondgerol.
  Alyosha Popovich, wat langs die regterflank galop, het opgemerk:
  - Blykbaar het hierdie klanke spesiale vernietigende krag. Kyk hoe was die diere geskok.
  Ilya Muromets gekap soos 'n masjiengeweer. Dit was te maklik, geen weerstand nie, nie eers 'n begeerte om myself te verdedig nie. "n Assosiasie met die verre oorlog in Irak het by my opgekom toe die Arabiere bang vir Amerikaanse tenks gevlug het. Hulle is eenvoudig geskiet. Toe was daar 'n soortgelyke oorlog met die een en 'n half miljard Xitai. Russiese wetenskaplikes het 'n nuwe wapen uitgevind wat gebaseer is op die beginsel van gravitasie-ultraklank; dit het kumulatief versprei en selfs ondergrondse bunkers wat 'n kernaanval kon weerstaan, kon dit nie red nie. Baie miljoene smaloog-hordes het paniekbevange gevlug. Hulle het nie die krag of die begeerte gehad om te stop en terug te skiet nie! Kernwapens is geneutraliseer met spesiale bestraling van ultra-ligte neutrone, wat die fisiese eienskappe van radioaktiewe elemente verander het. Nou het ongeveer 'n miljoen soldate en dinosourusse van die virtuele leër in 'n inerte massa verander, wat net in staat is om weg te hardloop of hulself te vernietig.
  Slegs 'n dosyn spookbeelde, gelei deur Svyatopolk, het hul moed in hierdie waansinnige chaos behou.
  Alyosha Popovich was verbaas:
  - Dit is vreemd dat paniek geen effek op ons troepe en hierdie handjievol vyande gehad het nie!
  Ilya Muromets het die mening uitgespreek:
  - Miskien is dit omdat hulle met 'n groenerige tint gemerk is. Dit lyk of daar 'n vermenging van 'n sekere magie hier is.
  Alyosha het gesê:
  - Sal ons hierdie lewendig neem?
  - Slegs Svyatopolk.
  "n Dosyn helde, twee van hulle kragtige krygers, het soos titane geveg, Svyatopolk het twee of drie perderuiters met een hou platgeslaan, liggame het om hulle geval, lyke het opgestapel en "n hele hoop het geleidelik gevorm. Maar die slag van die magtige dinosourusse het dadelik die weerstand van die ridders gebreek. Voor die dood was die meisies heeltemal naak, hul liggame is te oorlaai met spiere en massief om die titanmeisies mooi en harmonieus te noem, maar hul borste is soos die uiers van die mees volbloed buffel met omgekeerde tepels in die vorm van angelierknoppies. Die krygers het met waardigheid geveg, strome bloedrooi bloed van talle snitte het hul donkersjokoladevel met 'n effense pers tint gekleur. Terwyl harte klop, was kragtige hande besig om swaarde op te lig, een van die meisies, wat haar regterhand verloor het, het met haar linkerkant gekap en, ten spyte van die pyn, geglimlag en haar groot, egalige tande, witter as sneeu, ontbloot. Almal behalwe Svyatopolk is genadeloos opgekap en vertrap. Die heldemeisie met liggroen, krullerige hare was die laaste om te val, haar afgekapte kop het uitgeroep:
  - Slava Ros...
  Die bloedrooi lippe het bleek en gevries geword. En die hoofbevelvoerder self is ernstig gewond.
  Hy het van sy perd afgestamp, swaar opgestaan en vir Ilya Muromets geskree wat opgery het:
  - Jy is 'n man!
  Ilja het kalm geantwoord:
  - Natuurlik 'n man!
  - Veg my dan een op een! - Svyatopolk het met sy laaste krag geskree.
  Ilya Muromets skud sy kop:
  - Nee, dit sal nie reg wees nie!
  - Waarom 'n lafaard!
  Die epiese held het sy kop geskud en op 'n bul se nek gestaan en beswaar gemaak:
  - Jy is gewond en kan nie veg nie! Dit sal 'n volledige klop wees! Buitendien, ek het nie tyd nie.
  - Verskoon!
  - Wel, goed, vat dit! - Ilya Muromets het sy perd gegooi en sy swaard hoog gelig, vir een sterk hou.
  Svyatopolk het dit verwag en het met 'n desperate gooi daarin geslaag om voor die vegter te kom. Die lem het reguit in die maag van die magtige held gedompel. Ilya kreun toe hy van sy perd afval. Svyatopolk het gehaas om klaar te maak, maar 'n dosyn rooiwarm pyle met diamantpunte het hom dadelik deurboor. Die bevelvoerder het bebloed geval.
  Soldate het na Ilya Muromets gehardloop, Alyosha Popovich het van sy perd afgespring en sy oor teen sy bors gesit. Hy het vrolik uitgeroep:
  - Hy leef nog! Verheug Russe!
  Ilya het sy oë oopgemaak:
  - Ek het beseer!
  Alyosha het getroos:
  - Ek is seker dit is nie noodlottig nie! Jy het goeie gesondheid. Ons sal veg op die grond, in die lug en in stikdonker!
  Muromets glimlag flou:
  "Ek is nie 'n vegter in die volgende paar uur nie." Ek stel jou aan as opperbevelvoerder. Aangesien ons gewen het, moet jy en die weermag na 'n ander vlak beweeg en ons troepe in die ruimtegeveg help. Dit is taak nommer een. Ek voel hulle kry swaar.
  Alyosha het geantwoord:
  - Ek, soos ander krygers, sal my plig tot die einde toe nakom. Waar en hoe sal jy jou vyande aanval?
  - Oksana sal jou vertel. Sy sal die portaal reproduseer, maar vir eers sal ek slaap! - Ilya Muromets het sy oë toegemaak.
  Alyosha sit weer sy oor teen sy bors. Die polsslag was swak maar bestendig, hy het vinnig opgespring en geskree:
  - Kom ons gaan voort met die strewe! Kom ons sny al die bose geeste uit!
  Een van die krygers het gesing:
  - En aan die linkerkant is ons leër en aan die regterkant is ons leër! Dit is goed vir ons om te baklei as ons dronk is!
  Alyosha het hom op die lippe geklap:
  - Watter soort van ons s'n is hulle? 'n Vyand is 'n vyand: ongeag velkleur en geslaan gesig!
  Die vervolging: ten spyte van al sy angswekkende bekoring, strome van gemorste bloed, afgesnyde liggame, baie duisende diere wat in ontsettende angs sukkel, het dit amper roetine geword. Aangesien die magiese troepe van Heilige Rusland ernstig verswak is deur omgekeerde magie, het dit baie makliker geword om hulle in te haal. Die uitwissing het die karakter van 'n haarsny gehad, die weermag het soos botter in 'n braaipan gesmelt. Net meisies, gelukkig het hulle almal lang en lywige hare gehad, wat beteken hulle het hulself gebrei en gespaar. Alyosha Popovich het Oksana gekontak.
  - Opperste towenaar, ons het gewen!
  Die meisie, sonder om haar vreugde weg te steek, het geantwoord:
  - Ek weet dit reeds!
  - Wat is jou verdere instruksies?
  - Ons kan nog nie die portaal oopmaak nie. Die vyand is te sterk. So eers, hou aan om te streef. Binnekort sal jy deurbreek na die mini-materie en trans-ruimte kragopwekkers. Breek al die antennas, dan sal die vyand se energie opdroog. Die magte van die towenaars sal ondermyn word en ons sal 'n oorgangsportaal kan skep. Intussen kry ons dit regtig in die ruimtestryd.
  Alyosha het geantwoord:
  - Ek verstaan die bevel en dit sal uitgevoer word.
  - Waar is Ilya Muromets?
  - Swaar gewond!
  - Oorlog kan nie sonder ongevalle gedoen word nie! As ons wen, kan ons dalk sy lewe verleng. Bespoedig nou, gebruik 'n spesiale gebed.
  - Iets soos 'n Mantra.
  - En jy ken haar!
  Alyosha Popovich het 'n gebed begin lees, hy het letterlik verskillende oënskynlik betekenislose klanke uitgestort.
  Oorgedra deur die opdragversterker:
  - Komaan, herhaal agter my aan. Wat ek sê, sê jy ook.
  Alhoewel die effek van die mantra nie so betekenisvol was nie, was die vervolging suksesvol. Die weermag, of eerder sy oorblyfsels, is vertrap: die laaste soldate is dood. En die naakte gevangenes het hul bene en koppe met hul hare gedraai, en vir groter veiligheid hul neuse met hul vingers gedruk om hulself vinnig in diepe slaap te dompel. Die wedloop het voortgegaan, die vlakte het plek gemaak vir voetheuwels, groen gras, rooi sand. Alyosha Popovich het beveel, moenie saamdring nie, vorm in aparte kohorte.
  'n Gesig het voor hom verskyn en 'n opdrag:
  - Raak die onsigbare hek met jou swaard. In hierdie geval sal jy deurbreek na die kragopwekkers.
  Alyosha, op 'n manjifieke sesbeenperd, het daarin geslaag om te ontsnap en voor die hele leër gejaag. En al verskeie van die vinnigste vegters het voor hom gekom en teen 'n deursigtige muur vasgery. Hulle het gehuil terwyl hulle geval het, hul neuse geslaan en kneusings gekry. Die ander weermag het ook nie tyd gehad om stadiger te ry nie. Baie soldate het gesterf, 'n paar dosyn dinosourusse het hul bene gebreek, en die res kon skaars stop. Alyosha Popovich het opgespring en die deur sien flikker. Dit was vaag en baie klein, het herinner aan die deur na 'n wonderlike tuin in die sprokie oor Alice, maar hy het dadelik gevoel dat hy dit moes slaan.
  Hy het 'n woes mantra geskree, Alyosha het gesny:
  - Oorwinning wag, oorwinning wag vir diegene wat die boeie wil breek!
  Die versperring het begin bewe en geleidelik begin verkrummel. Puin het daarvan afgevlieg, toe bewe iets en die deursigtige wapenrusting het uiteindelik verbrokkel. Alyosha Popovich het 'n dolk gegooi om uiteindelik seker te maak hiervan.
  - Die pad is duidelik! Spring agter my aan!
  Die jong bevelvoerder het oorgespring, en Pastukhov en ander ruiters het agter hom aangejaag.
  Dobrynya Nikitich het gevra:
  - Hoekom help ons nie ons eie nie?
  - Dit is nog nie moontlik nie, ons moet die antennas wat die mega-reaktors omring, vernietig.
  "Dan het ons nie veel oor nie."
  Voor was 'n vallei wat dig besaai was met antennas. Sommige antennas was groot, tienduisend kilometer groot, en het soos dennebome uitgesteek, terwyl ander, inteendeel, klein was, soos rietruigtes.
  - Vernietig hulle! Moenie metaal op metaal los nie!
  Volledig slagting het begin. 'n Paar honderd soldate het egter sterk skokke van hiperstroom ontvang. Hulle het geval en wriemel in gewelddadige stuiptrekkings. Alyosha het beveel:
  - Trek serpe af of bind ander lappe op jou hande en kap.
  Dinosourusse het ook teen antennas gestamp, hulle platgeslaan en terselfdertyd gegil van die impak. Daar was eenvoudig 'n skrikwekkende geraas. Menigte mense het die staal-glinsterende woud vernietig.
  Korona-afskeidings het elke nou en dan deur die lug gespring, en weerlig het geslaan. Die aantal slagoffers was egter min, meestal was die moorddadige energie opwaarts.
  Pastukhov het 'n paar houe van magiese elektrisiteit gekry, maar dit het hom net kwater gemaak.
  - Ek is Herder, en Christus self het homself met 'n herder vergelyk! Daarom sal Ek jou herder in die dal van doodskaduwee!
  Antennas, selfs die grootstes, het geval. Geleidelik is die vlakte gevul met baie metaalfragmente. Dit is makliker om antennas te vernietig as mense: hulle is roerloos en veg nie terug nie.
  Toe die laaste antenna ineenstort, het die kleur van die lug bokant die weermag verander en pikswart geword! Natasha se selfversekerde stem klink in Alyosha se ore:
  - Jy is nou ons seuntjie! Kon daarin slaag om die taak te voltooi. Nou vorder ons, herbou die weermag, binnekort sal ons die portaal oopmaak.
  Alyosha het geskree:
  - Ons moet dit so vinnig as moontlik doen! Ons seuns en dogters sterf!
  Inderdaad, die leër van Alexander die Grote het al hoe erger geword! Sy is gedruk deur superieure magte, en verliese het toegeneem. Groot ruimteskepe is uitmekaar gesplit, kleintjies het soos vlieë in fakkels gebrand, en daar was nêrens om verder terug te trek nie. Sy assistente, veral die elf, het voorgestel:
  - Miskien kan ons interuniversele ruimte verlaat. Aan die ander kant sal vestingplanete ons help. Hulle sal die vyand vertraag!
  Alexander het so 'n voorstel woedend verwerp:
  - In geen geval nie! In hierdie geval sal daar soveel onnodige ongevalle wees, veral van die burgerlike bevolking (as dit van ekonomiese troepe gesê kan word). Ons sal wag vir versterkings of sterf, en probeer om soveel vyande as moontlik weg te voer.
  "In hierdie geval kan ons net bid!" sê die elf.
  . HOOFSTUK No 6.
  Yanka bewe van vrees, sy tande klap. Skielik is dit vreeslike pedofiele wat hom wil verkrag. Boonop lyk hulle soos Arabiere, en Arabiere buit dikwels seuns, soos hulle genoem word, seksueel uit - bacha!
  - Moet my asseblief nie martel nie!
  Die handelaar het Yank in die gesig geslaan, die seun steier, sy wang geswel. Daar was 'n geraas in my kop.
  - Kom gou, hondjie, of ek sal jou beveel om gevel te word.
  Die handelaar se assistent het geblaf:
  - Dit is dit, Ahmed. Haal uit en sprinkel sout oor.
  Yanka het outomaties sy trui uitgetrek. Hy het 'n T-hemp gehad met 'n prentjie van 'n spotprentkarakter: 'n swart cape.
  Ahmed het gelag:
  - Ryk klere, en watter soort monster is daarop uitgebeeld.
  Die seun stamel, skaars hoorbaar:
  - Swart mantel!
  - Wie kan nie hoor nie!
  Yanka het in 'n gebroke stem geskree:
  - Swart mantel!
  - Wie is dit?
  Die seun snuif:
  - Disney-spotprentheld.
  Ahmed het teruggedeins:
  - Is jy 'n towenaar? Of is dit die naam van jou ryk?
  Die seun was ernstig bang:
  - Dit is so 'n land!
  - Ver weg!
  - Ja, ver!
  Ahmed het sy tulband afgehaal en die bokant van sy kop gekrap:
  - Ek ken nie hierdie een nie! Jy kan eintlik ondenkbaar verre lande sien; ons wêreld is baie groot. Trek jou kleed uit, dit behoort nou aan my.
  Die seun het dit bedees afgehaal, hy het besluit om nie te stry nie. Ahmed het met sy vinger na die seun se kaal maag gewys. Die seun se abs was gebeeldhouwd, met duidelike stafies, soos dié in 'n sjokoladestafie. Terwyl hy by die sirkusskool gestudeer het, het Yanka baie goeie spiere gehad; opleiding van kleintyd af het sy liggaam buigsaam en sy spiere elasties gemaak. Ahmed was tevrede:
  - Sterk slaaf, jy is blykbaar uit die kaste van vreemde krygers, maar nog klein en lafhartig.
  Yanka, wat sy oë laat sak, sug:
  - Ek is eintlik nie 'n vegter nie!
  - WHO?
  - Iets soos 'n akteur!
  - Ja! Dit is so interessant! Maar ek het nie tyd om na jou liedjies te luister nie. Trek nou jou stewels uit.
  Yanka het hom 'n bietjie dapper reggehelp:
  - Sneakers!
  - Is dit wat dit is?
  - Dis wat ons skoene genoem word!
  Ahmed lig sy sweep:
  - Moenie dit waag om my te les nie! Skiet net!
  Yanka het hulle teësinnig afgehaal; hulle was amper nuut en blink. Om nie vuil te word nie, het hy ook sy sokkies uitgetrek.
  Ahmed was tevrede.
  - Goed! Jy word 'n gehoorsame slaaf! Die skoene is pragtig en sal verkoop word. Trek nou jou broek uit!
  Die laaste sin het vrees by die seun veroorsaak, wat as hulle hom regtig in die steek gelaat het?
  My hande het begin bewe. Op daardie oomblik is 'n swiep gehoor en die sweep het sy kaal skouer pynlik verbrand.
  - My bevele word onmiddellik uitgevoer slaaf!
  Yanka kreun van pyn en trek vinnig sy broek uit en laat hom net in sy sportbroekie. Ahmed het hom genader en hom sonder seremonie begin voel. Growwe vingers loop langs die bene, knie die bors, knyp die biseps, die slawehandelaar kyk in die mond.
  - Die tande is almal ongeskonde! Nie 'n enkele plek nie! Daarom was daar sterk bene.
  Toe het hy my my bene laat lig, my voete voel:
  - Nee, jy is duidelik nie 'n slaaf gebore nie, wat beteken jy is van groot waarde. - Ahmed het die seun gesnuif. Die reuk van 'n skoon, gespierde liggaam het dierlike instinkte wakker gemaak, maar die handelaar was gewoond daaraan om homself te bedwing. Oor die algemeen het die produk aantreklik gelyk. Ahmed het die seun se blonde, dik hare pynlik getrek en gesê:
  - Blonde seuns is baie skaars. Ek sal 'n ordentlike bedrag daarvoor kry. Sluit hom by die ander slawe aan.
  Yanka was op die punt om na sy klere te gryp toe 'n sweep hom pynlik op sy vingers slaan, en 'n bloedrooi streep op die agterkant van sy hand swel:
  - Waar is die slaaf nou? - Akhmed het sy klere bymekaargemaak, en sy assistent het 'n lendelap na Yanka gegooi. "Die slavin sal nie weer seerkry nie."
  Yanka het geskree:
  - So wat doen ek! Nou sal ek kaal, kaalvoet rondloop?
  - Ja, jou onbeduidende slaaf, anders word jy aan die paal gesit! Neem hom nou na die ander slawe.
  Yanka is sonder seremonie weggelei soos 'n klein hondjie. Die kind se kaal voete het op gebarste blaaie getrap, wat deur natuurlike elemente verroes is, en sy kaal voete het effens gekielie. Die koel briesie het die lyf behaaglik gehul; die seun onthou Artek, toe hy na 'n tien kilometer hardloop op die top van Beerberg staan. Ook die maag, bors, arms, bene is gestreel deur die seewind, met 'n ryk stel uiteenlopende reuke. Die fluit het die herinneringe onderbreek. 'n Pen het uit sy jeanssak geval, en die assistent het dit aan Ahmed gegee. Hy kyk na haar, wrang:
  - Wat 'n baie mooi ding! - Sê die handelaar, kyk haar noukeuriger aan en draai om. Toe fluit hy. - Sjoe! Daar was een tekening, nou is daar nog een! Wat dit is?
  'n Assistent met gestreepte krale op 'n bul se nek het 'n sirkel met sy hand getrek:
  - Heilig! Heilig! Heksery!
  Yanka het omgekyk en saggies gesê:
  - Hier is geen towerkrag nie!
  Die handelaar het 'n ongeduldige gebaar gemaak:
  - Bring hom nader!
  Die seuntjie is grof gesleep, Yanka het amper geval en sy nek was seer.
  - So jy sê daar is geen towerkrag nie.
  Die seun het vinnig geantwoord:
  - Natuurlik nie! Dit is net die kuns van ons meesters.
  - Ambagskuns?
  - Ja! O heer! - Yanka het refleksief gebuig en die beweging van die sweep gevang.
  - Goed dan! Jy kan gaan! Ons was al te laat. Heg dit aan die kolom. By die rusplek sal ek die seun in detail uitvra.
  Yanka is met sy hande aan 'n dik, grofgeskaafde paal vasgemaak; langs hom was omtrent 'n dosyn seuns, dieselfde ouderdom of effens ouer of jonger as hy. Die seuns was halfnaak, net lendedoeke gedra, maer met uitstaande ribbes. Die vel was baie donker, gelooi deur drie sonne, maar daar was geen swartes nie. Die seuns het soos Arabiere gelyk, met swart hare, hoewel sommige 'n bietjie ligter bruin en meer soos Kaukasiërs was. Oor die algemeen het die oulike ouens vir Yanka geglimlag, en slegs in die blik van een van hulle het die seun vyandigheid gelees. Die kinders se kaal voete was swart, gekneus en gevoelloos; dit was duidelik dat hulle 'n lang pad gekom het. Yanka het gebewe en gedink watter soort stadsjapie sou hy wees wat dae lank op 'n stowwerige, klipperige pad stap. Die seun wat op die kant gestaan het met sy hande vasgebind was amper swart, maar sy hare was ligbruin - dit sou bewe. Hy lig sy regter kaalvoet op, Yanka het sy linkervoet in reaksie gedraai en sy voet teen sy voet gesit. Dit het dus gelyk of die seuns mekaar hand geskud het. Yanka het opgemerk dat die seun se tol hard was, soos 'n bok se horing. Die seun vra stil:
  - Ek is Ali, wie is jy?
  Die pasgemaakte jong slaaf het 'n bietjie harder geantwoord:
  - Ek is Yanka.
  Die sweep het my rug gebrand. Die seun het geskree, maar op sy lip gebyt; hy wou homself nie in die verleentheid stel voor die ander seuns nie.
  - Moenie praat nie! - Die opsiener het geskree.
  Yanka buig outomaties. In die algemeen, hoe vinnig slawe gewoontes ontwikkel word.
  Hulle is gelei, die tou het styf geword: hulle moes hul pas verhoog. Die seuns het in stilte geloop, net Ali, wat terugkyk om te sien of die opsiener in hulle rigting kyk, het in 'n stil fluistering gesê:
  - Jy moet 'n buitelander wees!
  Yanka het 'n paar sekondes gedink en geantwoord:
  - Ja, 'n vreemdeling!
  - Ek het dit dadelik uit jou klere verstaan! Daarbenewens, wanneer jy praat, is daar 'n vreemde gevoel asof twee mense die woorde op een slag sê.
  - Miskien is dit die aksent!
  Ali het voorgestel:
  -Is jy van die vegterkaste?
  - Ongelukkig nee!
  - Ek het dit al gehoor! Maar om 'n vegter te wees is baie interessanter as om op plantasies of in steengroewe te verrot.
  Yanka sidder:
  - Ja, ek verbeel my dit moet moeilik wees!
  Ali het opgemerk:
  "Ek is 'n sterk en veerkragtige ou, en as ek gedwing word om 'n klip op die oppervlak te myn, kan ek lank lewe." Maar ondergronds, veral in silwermyne, kan jy nie langer as twee jaar hou nie.
  - Hoekom?
  - Die lug is so vergiftig met swael.
  Yanka het die geskiedenisles onthou:
  - Maar daar is ook kombuise.
  - Ja, en dit is verskriklik, maar dit bedreig ons nog nie.
  - Hoekom het die ryk nie 'n see nie?
  - Daar is 'n see, maar ons is te klein, die slawe sitplekke en roeispane is ontwerp vir volwasse mans of vroue.
  Yanka raak stil. Hy het gewonder wat nou op hom wag. Die duiwel is slinks, die magtige demoon het hom teruggegooi na die tye van slawerny. Nou loop hy amper kaal, langs die sweterige, ongewaste seuns, sy rug is seer van die wimpers, en dit lyk of hy nog 'n bietjie is. Nie lank gelede nie was hy nie erger as die meeste Russiese skoolkinders nie, amper 'n uitstekende student, die beste vegter in die klas. Hulle is weliswaar nie ryk nie, hulle is 'n gewone, gemiddelde gesin, maar oor die algemeen was daar genoeg van alles. En nou, deur die wil van die Duiwel, is hy in 'n vreemde wêreld, waar daar geen televisies, rekenaars, radio's, bandopnemers of selfs 'n tandeborsel is nie. Oor die algemeen lieg wetenskapfiksie-romans. Enige moderne mens in antieke tye sou uiters ongemaklik gevoel het. As die wetenskapfiksieskrywers net self na tye gestuur is wat nie so ver is nie, sou hulle vinnig gesterf het! Anders sal 'n moderne man verskyn en laat ons almal dors. En terselfdertyd, sulke naïwiteit, in die spesiale magte leer hulle jou nie hoe om 'n swaard te swaai nie, maar in een of ander boek laat 'n KGB-kolonel almal afkap. "n Soort monster. Oor die algemeen is die helde in die meeste romans RFD-offisiere. Daar is 'n stereotipe dat as jy 'n RFD-beampte is, dan moet jy 'n superman wees. Wel, Yankee se pa is 'n Siberiër en 'n kaptein van die spesiale dienste. Fisies nogal sterk, maar aangesien my seun 'n akrobaat is, sal dit nie in sy arms werk nie. Boonop het Yanka hom reeds op die ouderdom van ses skaak geklop. Is die FSB-manne dan sulke supermense? Nee, hulle is ook individue van die menslike ras, hulle is op een of ander manier opgelei, hulle het sekere vaardighede, spesifieke kennis, maar daar is niks bomensliks nie. En om te dink dat elkeen van hulle 'n koning kan word? Terloops, sy ma is 'n sirkusgimnas, sy hardloop die 100 meter vinniger as sy pa, en kan die dooie splits doen, wat sy pa nie kan doen nie. Yanka self word egter van kleins af gekenmerk deur groot buigsaamheid en het so 'n oefening redelik vinnig bemeester. Maar dit sal nie veel help in 'n geveg nie. "n Kind wat skaars twaalf geword het, kan nie vyf-en-twintig volwassenes en oënskynlik gesoute krygers uitslaan nie. Daar is ten minste een ding om mee te hanteer. Hy het regtig gelees van die kloonridders, dit was vegters wat deur 'n mal tienerprofessor geskep is. Die sinkretisme van die eienskappe van verskeie diere en plante het aanleiding gegee tot 'n legering van ongekende krag. Hier is alles meer aanneemlik, want dit is nie mense nie, maar kunsmatige skeppings.
  Boy Ali het gevra:
  - Wat dink jy?
  - Oor jou lot!
  Die seun glimlag:
  - Jy is mooi hare en baie aantreklik, jou lot sal baie meer benydenswaardig wees as ons s'n.
  Yanka was verbaas:
  - En hoekom is dit!?
  - Heel waarskynlik sal jy in 'n harem verkoop word.
  - Aan 'n vrou? - sê Yanka hoopvol.
  Ali skud sy kop:
  - Dis as jy te gelukkig is. Meestal eindig oulike seuns, veral met sulke yl haarkleur, by verdorwe mans. Boonop is dit jammer vir bejaardes.
  - Hoekom is dit vir oumense?! - Die seun het sy oë groot gemaak.
  - Blykbaar verswak die aantrekkingskrag vir vroue met ouderdom.
  Yanka het ingestem:
  - Grys hare in die baard, duiwel in die rib!
  - Goed gesê! - Die seun het gesê, 'n bietjie harder as wat hy moes. Straf het onmiddellik gevolg. Die plaag het die seun gebrand, hom amper van sy voete afgeslaan, en 'n steek het op sy rug opgeswel.
  - Moenie hom slaan nie! - Yanka het ingesit. En dadelik het hy sy porsie ontvang, natuurlik was dit seer, maar is dit nie die begin van die pyniging nie.
  'n Dorpie het voor verskyn. Die punt van die kloktoring en die uitstaande sirkel. Velde het aan die kante verskyn, pers koringare, baie groter as op die grond. Jy kan ook plantasies sien van iets wat soos vye lyk, asook ruigtes kekerertjies. Die vye is egter baie groot, soos waatlemoene, en die kekerertjies is soos berkbome.
  - Ryk lande! - Yanka het gesê. - Ek persoonlik sal nie omgee om te eet nie.
  Dieselfde seun wat gekyk het, sis onvriendelik:
  - Hou jou mond wyer! Dit is nie vir ons nie! 'n Slaaf moet sy plek ken.
  Ali het beswaar gemaak:
  - Ons plek, dit sal nêrens van ons af gaan nie. Maar om iets beter te probeer bereik, is geensins sonde nie.
  Die seun het stilgebly, maar sy gebreide wenkbroue het gewys dat hy nie gelukkig is nie. Net dit is wat, meesters of kamerade.
  Ali het opgemerk:
  - Sadat is altyd ontevrede met iets! Ons moenie ons situasie met wedersydse rusies en verwyte vererger nie.
  Sadat het gesnuif:
  - 'n Slaaf kan nie vry word nie!
  Ali het nie saamgestem nie:
  - Soms was daar teenoorgestelde voorbeelde.
  Yanka het gevra:
  "Ek persoonlik wil nie 'n hoer wees en myself voor die sjeiks verneder nie."
  Sadat het gesnuif:
  - Dit is regtig dom. Die lewe in 'n harem is baie maklik. Heerlike kos, goeie wyne, sagte bed. En die belangrikste, geen werk nie.
  - Maar jy weet wat dit kos! - Yanka het sy gesig verdraai. - Nee, ek wens nie so 'n lot vir myself toe nie.
  - Maar hoekom!
  - Omdat ek 'n man is!
  Die opsigters het die kletsryerseuns met 'n sweep in die ribbes geslaan. Yanka is drie keer baie pynlik geslaan. Die gedagte flits selfs deur of dit moontlik is om so te lewe. Dit is nie beter om selfmoord te pleeg as die geleentheid hom voordoen nie. Maar in hierdie geval sal hy hel toe gaan, en die plaaslike Satan sal hom met ewige vuur verbrand. Ewigheid in iemand anders se hel, die onderwêreld van 'n ander heelal, wat kan erger wees.
  Sadat ruk sy skouer, sy vel is oopgesny. Die seun het die bloed met sy tong gelek en vinniger beweeg, die tou het styfgetrek. Nietemin, hy het nie sy gees verloor nie:
  - As jy breine gehad het, sou jy al die voordele verstaan.
  - Die voordeel om 'n fager te wees?
  - Sommige seuns, selfs slimmer, het eiendom geërf toe hulle grootgeword het en self sjeiks geword het. Maar die dwase, inteendeel, het sleg geëindig en op plantasies en steengroewe gesterf. - Laasgenoemde was 'n bietjie harder. Die opsiener het sy hand geswaai, maar nie geslaan nie. Hy het gemompel:
  - Wat kan hierdie toekomstige sjeik doen? Die sweep sal egter op hul rug dans.
  Die dorpie wat die slawekolom binnegekom het, was bedelagtig, hutte soos hutte. Die pad is vuil, Yanka het amper op 'n beesmis getrap. En hier is die koeie self, diamantvormige horings, vyf gelyktydig, nogal vet. En aan die agterkant is daar vlerke. Dit is egter twyfelagtig of hulle in staat is om sulke gewig op te tel. Die inwoners is vir die grootste deel nie veel beter aangetrek as die slawe nie, net die volwassenes dra houtskoene en 'n paar kleurvolle lappe.
  Slegs een huis is van klip gemaak en lyk ryker, asook die plaaslike kerk. Dit lyk soos 'n klein kerkie en is ook van klip gemaak. Die dorpie is egter nie klein nie, daar is baie huise, die alomteenwoordige seuns fluit en wys na die slawe. Maar hulle gooi niks weg nie.
  Ali het opgemerk:
  - Baie van hulle kan ook enige tyd slawe word. Al die kleinboere is in die skuld, honger ten spyte van die ryk grond. Kinders word in slawerny verkoop; daar is baie meer slawe in ons uitgestrekte land as vryes. Kyk nou, ons geledere groei.
  Inderdaad, die priester met die silwer driehoek het omtrent 'n dosyn sterk, halfnaakte seuns en ses tienermeisies te voorskyn gebring. Hy het nie lank met die slawe-eienaar onderhandel nie. Nadat hy 'n skraal sak goud ontvang het, het hy die slawe oorhandig. Gemaak van staal om vas te bind.
  Ahmed het skielik gestop, sy aandag is deur 'n meisie getrek: kaalvoet in 'n ligte maar skoon tuniek, sy was goed gebou en met 'n mooi gesig.
  - Ek wil hierdie slaaf hê.
  Die priester was verward:
  - Dit is die dogter van die dorpsouderling!
  - En dat hy geen skuld het nie?
  Die priester was bly:
  - Hoekom is daar! Daar is 'n tekort in die tesourie in sy dorpie!
  - Wat! Hiervoor neem ek sy dogter. So 'n meisie is nie vir die dorp nie.
  Die priester het ingestem:
  - Haar plek is in die harem!
  - Of op 'n plantasie! - het Ahmed vies gesê. - Myns insiens is dit meer as gepas vir haar!
  Die priester het beswaar gemaak:
  "Sy werk reeds heeltyd hard op die plantasie." Kyk hoe eeler is haar hande.
  - Hier sal hy 'n slaaf wees! Vat haar!
  "n Lasso is dadelik oor die meisie gegooi. Sy het swak weerstand gebied. Die handelaar het haar genader en met sy hand aan haar bors geraak. Die tepels het dadelik opgeswel, die meisie ruk terug.
  - Waarheen stuur jy die slaaf? Of wil jy swepe hê? Weet jy nie, slavinne moet nie wegtrek as hulle baas hulle betas nie.
  Die meisie het bedees geantwoord:
  - Ek is nie 'n slaaf nie. Vrygebore!
  - Maar 'n bedelaar, en dit is amper dieselfde ding. Jy is reeds in slawerny verkoop en al wat jy hoef te doen is om daarmee te kom. En as jy vriendelik met my is, sal dit nie te helse wees om aan 'n ketting te wees nie.
  Die meisie het haar trotse kop opgelig:
  - Ek herken myself nie as 'n slaaf nie!
  - Dis hoe dit is! Komaan, gaan na die pos en trek haar uit!
  Die meisie se tuniek is afgeskeur, wat haar aanloklike vlees blootgelê het. Yanka het reflektief weggedraai, maar die ander seuns het grootoog gekyk. Die skoonheid het gesond en nogal gespierd gelyk. Haar hande is vasgebind en haar bene is in klampe geplaas.
  Akhmed self het die sweep in sy hande geneem, dit geswaai, maar nie geslaan nie:
  - Wel, slaaf, jy vra my om vergifnis!
  - Geen! Nooit? En ek is nie 'n slaaf nie!
  Ahmed glimlag:
  - Ek sien jy is 'n hardkoppige teef! Kry dit!
  Die sweep het gefluit en 'n sterk hou het op die meisie se rug geval. Ahmed was fisies sterk en het ondervinding gehad om hardnekkige slawe en wrede ondeugde te tem. Die vel is egter nie gesny nie; hy het dit vir eers versorg. Die meisie sug, maar hou 'n huil terug.
  - Wel, het die slaaf dit aanvaar?
  - Ek is nie 'n slaaf nie!
  - Hardkoppigheid is 'n teken van onnoselheid! Kry meer! - Ahmed het die meisie begin slaan. Met elke hou het hy harder geslaan. Die vel op my rug het gebars, toe skeur die tralies my oksels oop. Die houe het snywonde laat sny en bloed het gevloei. Ahmed se houe het al hoe laer gegaan. Die meisie se naakte boude het pers geword en haar vleis was ontbloot. Die volgende hou beland op haar enkels, toe slaan die handelaar in die meisie se stowwerige voete. Die ongelukkige vrou het nie na die sterk houe gekyk nie, nie geskree nie, na die laaste klik het haar kop geswaai en geval. Ahmed het geskree:
  - Haal dit af en gooi dit in die wa. Ons sal die meisie vat en haar op die veiling sit. Die vel sal vinnig genees.
  Hulle het 'n emmer water op die meisie gegooi en haar na die kar gedra. Die slawe het "n klein kleibakkie gekry met iets soortgelyk aan boontjies gemeng met komkommers en tamaties, asook brood.
  Hulle is nie lepels gegee nie, maar hulle is toegelaat om hul hande met water af te spoel. Daarna het Yanka vir die eerste keer uitheemse kos probeer. Dit het nie sleg gesmaak nie. Redelik sappig en aangenaam, gekweek onder drie sonne. Weliswaar, 'n eienaardige smaak, soos ryk heuning, en die varsheid van die kougom het 'n mate van spesifisiteit aan die kos gegee, maar dit was lekker. Dit is waar, die gedeelte na so 'n lang reis is duidelik nie genoeg nie. Gelukkig het Yanka nog nie so baie deurgemaak nie en hy het genoeg gehad. Maar ek wou slaap. Hulle het immers laat in die aand getrek, en die seuntjie was nie 'n uil nie. Nadat ek geëet het, het my ooglede aanmekaar begin plak. Die seun het gaan sit en begin om sy rug te buig en 'n plek te kies om nie aan die pis te raak nie.
  Hulle roep hom onbeskof uit, en die sweep val weer op sy kaal, kinderlike skouers. Die seun het opgespring en is weer vasgebind. Die slawe is verder gedryf, dit blyk dat die oorgang nie na verwagting naby sou wees nie.
  Ali het vir Yanka gefluister:
  - Niks! Wanneer die handelaar self moeg word, sal hy ons 'n blaaskans gee.
  - Ek wens ek kon!
  Nou loop hulle op growwe gruis. Die seun se kaal voete het baie groter ongemak ervaar; hulle het pynlik begin jeuk en brand. Om sy aandag af te lei, het Artem 'n gesprek met Ali begin. Dit het vir hom gelyk of hierdie seuntjie slim en vlugvoetig verby sy jare was.
  - Wat is die naam van hierdie koninkryk?
  Ali het geantwoord:
  - Dit is nie 'n koninkryk nie, maar 'n sultanaat.
  - Wat 'n groot verskil!
  - Moenie vir my sê nie! Ons staat is groot en sterk. Verskeie konings en sjahs is bang vir Sultan Babatur.
  Yanka glimlag ironies:
  - Babatura sê jy?
  - Babatur die sesde, of soos hulle hom die Bloedige noem.
  Die pasgemaakte slaaf het gesug:
  - Ja, dit is 'n verteenwoordiger van 'n sterk dinastie.
  Ali laat sak sy stem en kyk terug na die opsiener.
  - Hy het sy ouer broer Ramses 2 vermoor en sy hele gesin vernietig. Toe is hulle koppe op stokke gesit. Daar is gerugte dat slegs die baba-erfgenaam van die troon oorleef het, hoewel ander sê dat hy bloot in 'n vuur verbrand is.
  Yanka het geredelik ingestem:
  - Verskriklike storie!
  - Dit word nie donkerder nie! Maar hier is die ding, my vriend Yanka. As die eienaar die risiko neem om 'n groot oorgang na die hoofstad te maak, is daar 'n kans dat die Sultan se hoë eunug jou sal koop.
  Yanka het somber geword:
  - Dit sal nie gebeur nie!
  - Wat gaan jy doen! En oor die algemeen is dit nie die ergste lot in die wêreld om 'n byvrou te wees nie, hoewel ...
  - Maar wat!
  - Hulle sê die Sultan is mal daaroor om klein seuntjies te martel. Hy is baie vindingryk, hulle sê hy het selfs 'n martelmasjien self gebou.
  Yanka het gebewe:
  - Hoe weet jy dit!
  - Hoe kan ek dit aan jou verduidelik? Jy sien, die Sultan hou daarvan om sy talente as 'n laksman te demonstreer aan predikante, viziers, edeles, sowel as aan sy groot vroulike harem. Toe het hulle die woord versprei en verskeie gerugte het onder die mense versprei. Hulle is dikwels die beste spioen.
  Yanka het ingestem:
  - Ja, dit is heel moontlik! Ek het 'n drie-volume boek oor Pugachev se opstand gelees, en daar was 'n gerug oor die tsaar wat twee weke voor die amptelike verslag die hoofstad bereik het. Oor die algemeen was gewilde gerugte beter as enige intelligensie.
  Sadat het die gesprek betree:
  - As jy wil oorleef, wees versigtig met die heersers.
  Yanka skud sy kop en merk op:
  - Die lewe van 'n slaaf is nie lewe nie, maar jy wil ook nie daarvan deel nie.
  Die seun het omgekyk, 'n sagte briesie waai, voëls het gesing, en die klanke was ryk, ryk. Iets van 'n sproei, 'n nagtegaal, 'n oriool. Maar daar is ook onaardse betowerende klanke. Dit laat jou siel baie beter voel, selfs jou gekneusde voete maak nie so seer nie en jy voel minder moeg. Die liggaam is opgelei en sal die oorgang weerstaan, en die bene sal daaraan gewoond raak, jy moet net jouself oorkom. Oor die algemeen is dit tyd om oor die toekoms te dink.
  "n Stroom van gedagtes het gevloei. Hier is die vooruitsigte nog vaag. Suiwer instinktief, soos 'n honderd persent man, maak die rol van 'n byvrou hom bang. Enigiemand wat dink dat kinders niks van die volwasse lewe af weet nie, is dom. Formeel mag hy nie pornografie kyk nie, maar eintlik is dit moeilik om 'n skoolkind te vind wat dit nie gesien het nie. Nog iets is dat hy nog nie hierin belangstel nie. Maar op veertien, net twee jaar later, sal dit natuurlik sy gunsteling tydverdryf word. Jy kan nie met die natuur stry nie, dit is nie eens duidelik wat die owerhede dink wanneer beperkings vir tieners ingestel word nie. Dit is immers 'n stryd teen 'n natuurlike, basiese instink, en dus nutteloos, gedoem tot nederlaag. Niemand het dit immers nog ooit reggekry om die natuur te verslaan nie; vroeër of later het dit sy tol geëis. En die verbodsbepalings het net gelei tot trauma in die tiener psige en verskeie mishandelings, veral deur die polisie. Die wette van Rusland en ander lande is so onvolmaak. Die tiener is amper 'n volwassene en is die mees ongelukkige en beroofste lid van die samelewing. Hy kan nie aan verkiesings deelneem nie. Terwyl 'n kliniese imbesiel kan. Alhoewel op die ouderdom van sewentien, skryf sommige tieners reeds doktorale proefskrifte. En oor die algemeen is die moderne kind baie slim, ontwikkel en gebruik 'n rekenaar: want dit is buite die mag van 'n professor. Om hom onwaardig te ag om te stem, is nie redelik nie. Die geskiedenis ken baie voorbeelde: toe tieners 'n hele staat met waardigheid regeer het. Ivan die Verskriklike het byvoorbeeld op twaalfjarige ouderdom die moord op die regent Shuisky beveel, wat die adellikes gedwing het om met hulself rekening te hou. Maar dit was selfs voor die berugte versnelling en die oplewing van die internet, toe Yanka alles kon uitvind. Kopieer enige opstel, lees hoe die atoombom werk, die geskiedenis van Antieke Rome en die Markies de Sade. So hoekom kan 'n wonderkind nie stem nie, maar 'n alkoholiese hawelose persoon het die reg? Die Yankees het hul eie weergawe gehad: kinders is as 'n reël meer opposisie as volwassenes en hulle het 'n baie groter begeerte vir verandering. Dit beteken dat dit nie vir die owerhede voordelig is vir 'n kind om te stem nie.
  Kinders hou van meer vryheid en sal óf demokraties óf nasionalisties stem. Yanka krap sy kaal hak met sy handpalm, wat rou van die growwe gruis was, en dit het makliker geword. Op twaalfjarige ouderdom lê "n moderne kind, as hy nie "n moroon is nie, reeds die grondslag van politieke denke en wêreldbeskouing. So dink hy ook; Watter stelsel is beter vir Rusland, kapitalistiese of sosialistiese regeringstelsel: demokrasie of diktatuur! Hier is dit natuurlik moeilik om tot 'n ondubbelsinnige gevolgtrekking te kom. Elke stelsel het sy eie voordele en nadele. Die beplande, sosialistiese ekonomie het die Sowjetunie toegelaat om groot sukses te behaal. Industrialisasie is uitgevoer en 'n kragtige swaar industrie is geskep. In 1941 het die USSR die grootste tenkvloot gehad, die meeste vliegtuie en gewere. Die vloot-, vervoer-, ligte- en voedselnywerhede het weliswaar agter geraak. Mense het nie baie goed geleef nie, maar niemand het honger ly nie, die landbou het geleidelik ontwikkel. Die kleinboere het gewoond geraak daaraan om die grond gesamentlik te bewerk en dit het vrugte afgewerp; groot kollektiewe plase het ten volle gebruik gemaak van die prestasies van wetenskap en die nuutste tegnologie. Veral in die na-oorlogse tydperk, toe vir twaalf jaar (!) pryse elke jaar afgeneem het. Op die vooraand van die oorlog was Sowjet-tenks en artillerie die beste ter wêreld. Wat lugvaart betref, is die nuutste vliegtuie ongeveer op gelyke voet met die Duitsers, die verouderde is baie swakker, maar die algehele meerderwaardigheid is viervoudig! Maar Katjoesja het geen gelyke gehad nie. Die Duitsers het hulle weliswaar in missiele, radio's en straalvliegtuie ingehaal: die eerste het in 1939 verskyn. Oor die algemeen was die vlak van Duitse wetenskap buitengewoon hoog, ondanks die vlug van al die Februarie-wetenskaplikes. Dit bewys weereens dat die Februarie-mense nie spesiale talent het nie en Einstein sou 'n nie-entiteit gewees het sonder sy Russiese vrou, wat die relatiwiteitsteorie uitgevind het. Yanka het nie van Einstein gehou nie, maar nie omdat hy 'n Februarie was nie, maar om 'n ander rede. Dit was Einstein wat die Verenigde State aangespoor het om die ontwikkeling van so 'n duur en twyfelagtige projek soos die atoombom te onderneem. Indien nie die Amerikaners nie, sou so 'n verskriklike wapen heelwat later en moontlik in die USSR geskep gewees het. In elk geval, die atoombom in die hande van die Verenigde State het verhoed dat die gekoesterde droom van Stalin en alle kommuniste verwesenlik word: om die hele mensdom onder die rooi vaandel te verenig. Soos dit in die eerste Sowjetgrondwet geskryf is: die USSR sal uitbrei totdat dit die laaste republiek van planeet Aarde insluit.
  En wat is waar! Die mensdom moet verenig wees!
  Ali het vir Iancu gevra en die trein van logiese gedagtes onderbreek:
  - Wat dink jy?
  Die seun het dadelik geantwoord:
  - Oor die staatstruktuur!
  - Ja, jy is 'n filosoof!
  - Tot 'n mate, ja!
  - Weet jy, soms wil ek ook droom. Byvoorbeeld, wat om te doen wanneer jy 'n koning word! Of die Sultan!
  - En wat sou jy doen?!
  - Ek sou grond aan elke boer gee en belasting verminder. Ek sal verteenwoordigers van verskillende klasse toelaat om te trou.
  Yanka het opgemerk:
  - Hulle sou jou doodgemaak het!
  - Maar die mense sou liedjies van legende komponeer. Soos in sy tyd oor Ataman Akmal. Hy was 'n seldsame mens. Net Shella kan ooit sy roem ewenaar.
  Yanka het gevra:
  -Wie is Shella?
  - Die beroemde rower! Roof die rykes en gee geld aan die armes. Hulle sê sy is baie sterk en mooi.
  -Kan wees! Dit is soos ons Kotovsky en Engelse Robin Hood.
  - Wie is hulle?
  - Edele rowers. Hulle het selfs 'n fliek oor hulle gemaak!
  Ali knip sy oë:
  - Wat is bioskoop?!
  Yanka het gehuiwer, probeer dit aan 'n Middeleeuse seun verduidelik. Maar die kinderlike verstand is vinnig:
  - Dit is soos 'n droom! Sien jy drome?
  - Ja, natuurlik sien ek! Hulle voel so goed!
  - So dit is soos 'n droom, net jy kyk dit in werklikheid. En hulle wys heldhaftige episodes uit die lewens van groot mense.
  Die seun het sy sy teen die paal gevryf en geblaas en die lang bruin hare wat in sy oë gekom het, weggewaai:
  - Dit is wat towenaars doen?
  - Nee, meesters!
  - Kan nie wees nie! Ek het gehoor dat daar towenaars is wat wonderlike visioene oproep. Net 'n paar van hulle is nou oor.
  Yanka het beswaar gemaak:
  - Dit lyk regtig na towerkrag, maar dit is eintlik wetenskap! Weet jy wat wetenskap is?
  - Ek dink ek het hom iewers gehoor! Ek onthou nie waar nie!
  Yanka het gelag:
  - Jy sal meer hoor!
  Weer het die seun met 'n luistem die vereiste limiet oorskry en 'n sterk hou gekry, die sweep het sy rug omsingel en sy maag verbrand. Yanka het gesnak, gestruikel, maar dadelik opgestaan:
  - Jammer.
  "n Traan het onwillekeurig by sy oë afgerol. Dit het selfs moeiliker geword om te loop. Ali het probeer om sy kameraad op te beur:
  - Moenie smelt nie! Stel jou voor dat die sweep die teer hand van 'n ma is!
  Yanka skud sy kop:
  - Dit maak dit vir my nog moeiliker!
  - Niks moeilik moet bekend gemaak word nie, enigiets bekend moet maklik gemaak word!
  - Weet nie! Dit is onmoontlik om gewoond te raak aan die pyn!
  - Jy kan aan alles gewoond raak. Ek wil egter graag weet wat wetenskap is. Daar is iets magies in hierdie woord versteek.
  Yanka het geglimlag, die pyn het swakker geword:
  - OOR! Hierdie ding is cooler as enige magie!
  Ali lig sy wenkbroue:
  - Regtig!
  - Ja! Jy is 'n slim kind. Sê vir my: kan iemand 'n towenaar of towenaar wees?
  Ali het geantwoord:
  - Nee, dit vereis sekere aangebore vermoëns. Alhoewel hulle sê dat enigiemand kan leer om 'n bietjie toor. Daar is 'n legende dat een boer elke dag vir homself goud opgetower het.
  - 'n Ou sprokie!
  - Maar wys!
  Yanka het voortgegaan:
  - Wetenskap is so iets wat hoër is as enige heksery. Enige van die kragtigste magie en terselfdertyd toeganklik vir almal!
  Ali het opgemerk:
  - Wonderlik! Maar jy besit dit nie?
  - Dis hoekom jy dit besluit het!
  Die seun skud sy kop:
  - Omdat jy saam met ons dwaal, vasgeketting soos 'n slaaf. Of eerder, jy is 'n slaaf! As jy sulke mag gehad het, sou jy toelaat dat jy geboelie word? As jy kon, sou jy lankal jou pynigers in stukke geskeur het.
  - Hiervoor het jy tegnologie nodig!
  - Veg tegniek!
  Yanka het gehuiwer:
  - Wel, hoe kan ek dit vir jou verduidelik? Ambagsmanne maak verskeie meganiese toestelle. Gemaak van metaal, hout, klip, en hulle bied 'n voordeel.
  Ali krap die kind se neus aan die tou:
  - Ek het nog nooit so iets gesien nie! Hoe kan dit gebruik word om 'n oorlog te wen?
  - Natuurlik kan jy!
  - Dan weet ek nie!
  Die seun het stil geword, en Yanka was stil. In beginsel, in die toestande van die Middeleeue, is 'n tenk 'n sterk wapen, maar jy kan dit nie so maklik maak nie. Selfs die kloonridders was nie in staat om 'n masjien te bou nie, en dit ten spyte van hul bomenslike vermoëns. En wat kan hy doen: 'n eenvoudige seun. As Yanka egter nie "n uitstekende student was nie, was dit nie weens "n gebrek aan vermoë nie, maar weens onvoldoende deursettingsvermoë. Maar 'n tenk is so ingewikkeld, jy benodig 'n hele industrie, 'n stel verskillende industrieë en wetenskaplikes. Miskien iets eenvoudiger, soos 'n masjiengeweer. 'n Skitterende vlieënierongeluk, hy het 'n hele leër in die binnehof van koning Arthur vernietig. Hy onthou byvoorbeeld 'n diagram van 'n lugafweermasjiengeweer wat op die internet geteken is. Maar kan so 'n wapen in 'n smee gebou word? Sny dit, byt dit! Dit blyk dat dit is wat hulle in antieke tye gesê het. Moet ek die vermenigvuldigingstabel vir hulle lees? Ook 'n interessante idee! Hulle sal lag!
  Terwyl my kop heeltemal leeg is. Hy is in "n despotiese wêreld, verdeel in slawe en hul meesters - wagte en gevangenes. Bou 'n absolute monargie. Yanka, met sy kinderagtige, maar geensins primitiewe verstand nie, het begin agterkom dat redenasie oor 'n abstrakte onderwerp aandag aflei: pyn in gebreekte voete, oorwerkte bene, jeukerige skaafplekke.
  Hier is wat beter is: monargie, diktatuur, demokrasie. So het hy een bekende skrywer gelees, 'n voormalige RFD-kolonel. Hy was 'n vurige bewonderaar van die monargie. Hy het interessante argumente gemaak, maar soos altyd gebeur met 'n bevooroordeelde persoon, het hy nie veel gesê nie. Byvoorbeeld, monarge in Europese lande het suiwer nominale mag, regeer nie, maar is net blote versierings. Dit was nie koning George wat die Tweede Wêreldoorlog gewen het nie, maar eerste minister Churchill. Of eerder, Engeland het gewen onder leiding van premier Churchill. Maar vreemd genoeg het die konserwatiewes in 1945 die parlementêre verkiesings verloor. Die mense was nie dankbaar nie, hoewel Brittanje se ekonomiese situasie in hierdie tyd verbeter het. Alles is egter nie goed in Europa nie; stagnasie het ingetree, die geboortesyfer daal en emigrante maak amok. Voorbeelde van absolute monargieë soos Saoedi-Arabië is nie indrukwekkend nie. Net sjeiks en die elite leef goed daar. Die mense is onderdruk en in 'n toestand van obskurantisme, die eintlike Middeleeue. Die land het barbaarse wette, marteling, lyfstraf, en daar is geen objektiewe verhoor nie. Groot fondse wat uit petrodollars verdien word, word eenvoudig vermors. In olie-uitvoerlande is daar feitlik geen nywerheid, geen kennis-intensiewe ondernemings nie, die bevolking is meestal ongeletterd, en die internet is verbied. Wat is goed aan hierdie vorm van regering? Oor die algemeen, as ons die geskiedenis van die Verenigde State neem, waar 'n presidensiële regeringsvorm al meer as tweehonderd jaar bestaan. Nog nooit in hierdie land was daar 'n openlik swak leier nie. Die kiesstelsel het politici gefiltreer en 'n volslae idioot kon nie aan bewind kom nie. Ten minste moet jy die gawe van spraak hê, en iemand sonder intelligensie sal waarskynlik nie verskeie frases samehangend kan uitspreek nie. Tradisioneel is daar in primêre verkiesings verskeie sterk en invloedryke politici, trappe na die troon! Dit is hoekom Amerika 'n groot moondheid is. En as ons die geskiedenis van Rusland neem. Daar was natuurlik groot konings, maar so baie is deur swakkelinge regeer. As ons die Romanof-dinastie neem, dan was net Petrus die Grote 'n groot koning. Hy is duidelik erken as groot, ten spyte van uiterste wreedheid, uitgerekte hewige oorloë, vreemde gebruike en gewoontes, dronkenskap en losbandigheid. Petrus die Grote het klokke uit kerke verwyder, kompetisies gereël om te sien wie die meeste kan drink en aan epilepsie gely. Natuurlik was daar suksesse onder hom, hy het daarin geslaag om toegang tot die Oossee te verkry, fabrieke is in die Oeral gebou, en die leër is versterk. Maar teen watter hoë prys is dit behaal? Reeds die oudste seun van Petrus was swaksinnig, onontwikkeld en onderworpe aan die reaksionêre invloed van die priesters. Uiteindelik het hy sleg geëindig en gesterf onder marteling. Oor die algemeen is die ander Romanofs nie deur groot intelligensie of militêre leierskapsvermoëns onderskei nie, baie van hulle was in swak gesondheid, en nie een van die konings van hierdie dinastie het 'n respekvolle ouderdom geleef nie. Die feit bly staan dat daar geen langlewers onder die Romanov-familie was nie. Ander konings: wat sommige as groot beskou het, ander nie: dit is Catherine die Tweede en Alexander die Tweede. Onder Catherine die Tweede: Rusland het beduidende verowerings behaal, maar die koningin self het nie die gawe van militêre leierskap besit nie. Rusland was eenvoudig gelukkig dat 'n hele sterrestelsel van groot bevelvoerders gedurende hierdie historiese tydperk na vore gekom het. Wat die kuns van bestuur betref, was dit omstrede...
  . HOOFSTUK No 7.
  - Al wat ons kan doen is bid! - Sê die pragtige elf met 'n swaar sug.
  - En aan al die gode tegelyk! - Met ironie voorgestel deur swak versteekte paniek, Alexander.
  Die kloue van die leër van Svyatorossia was onverbiddelik saamgepers. Hiperplasma-omhelsings het probeer om die magtige leër stywer saam te druk. Miljoene en miljoene ruimteskepe het hul vernietiging gevind. Dikwels heldhaftig, en soms belaglik. Hulle het gesterf in die hoop om mettertyd opgewek te word.
  Konstantin Rokossovsky het verheug:
  - Dit lyk of ons daarin geslaag het om 'n groot ketel te vorm. Dit sal die geskiedenis ingaan; soos ruimte Cannes.
  Die vegtermeisie het passievol geantwoord:
  - Ja, dit is baie groter en groter!
  - Ons sal 'n tweede Stalingrad hê! - Rokossovsky het 'n gebaar gemaak, 'n sprankelende glas het in die lug verskyn. Wyn het daarin gespat, die kubernetiese glas het 'n hologram vervaardig en gesing:
  - Drie tenkwaens het driehonderd elk gedrink, en toe honderd elk gedrink!
  - Maar intelligensie het akkuraat gerapporteer! Daardie Duitse baster het aan die aanval gegaan! Laat ons die land onberispelik hou! Kom ons verdedig die heilige Stalingrad! - Rokossovsky het gesing.
  Die vloeistof in die glas het van kleur verander en pienk geword. Die hologram bo die glas het verander in 'n pragtige naakte meisie, wat haar volle borste met robyn tepels geskud het.
  - Liefie, ek was baie hartseer, ek het die pad na die sterre oopgemaak! Styg hoër as die bergarend! 'n Simbool van Russiese glorieryke mag! Die oorblyfsels van die heiliges skiet! Die vuurpyl het die kwasar tot stof geskeur! - Die naakte hologrammeisie het gedans en haar heupe en middel gedraai. Dit was so sexy, en die bloedrooi lippe het verleidelik gespeel.
  Rokossovsky, in sy nuwe, nie-verouderende liggaam, het 'n opwelling van begeerte gevoel. Dit is die kuiken.
  - Dit sal lekker wees om 'n waterval van meisies hier te hê!
  'n Dosyn van die mees werklike skoonhede op een slag, die helfte van hulle elwe het voor die hipermarshal gematerialiseer.
  - Ons is tot u uitstekende diens!
  Rokossovsky het gegrom:
  - Dit is ongelooflik! Word kaal en dans voor my.
  Die meisies het stadig begin uittrek en voorgee dat hulle 'n ontkleedanser was. Dit het verbasend gelyk. Die voormalige maarskalk van die Groot Patriotiese Oorlog het nie tyd gehad om verbaas te wees oor hoe sexy en duiwels mooi moderne vroue is nie.
  - Skoonhede, skoonhede, skoonhede van die kabaret! Jy is geskep om aantrekkingskrag te skep! En daar is niemand mooier op die hele aarde nie, jy gee breingom behandeling! - Die hipermarshal het gesing en sy hande na hulle uitgesteek.
  Die meisies het in reaksie gesing:
  - O Rokossovsky, jy is ons held! Daar is melancholie en pyn in jou oë! Wel, aantreklike man, glimlag! Klim op na die hemel soos 'n valk!
  Rokossovsky het sy hande opgelig en gehuil en die rympie verbreek:
  - Ooo! Ek is wonderlik - super! Ek sal Sashka, die moron, verpletter!
  "n Dosyn meisies was heeltemal kaal. Hulle het gedans en hul natuurlike spiere gebuig. Vroulike elwe was effens maerder en meer grasieus. En watter bene, enkels, dye, gespierd, welig, hulle het soveel krag, seksualiteit, dierlikheid en terselfdertyd intellektuele erotiek. Rokossovsky het letterlik wild geraak, na die naaste meisie gehaas en haar robyn tepels begin soen. En sy hande knie die borste van twee ander sjarmante meisies. Hoe sulke aanrakinge aanskakel en opgewonde maak, gil die meisies van verrukking. Die hipermarshal raak al hoe meer opgewonde, dit is asof hy in die hemel is! Skielik word die drome en hoogtepunt van saligheid onderbreek deur die woedende stem van die rekenaar:
  "Daar is 'n ongekende energieversteuring in ons agterkant. Maak 'n portaal oop en stel fantome vry.
  - Wat?! - Rokossovsky se gesig is verwronge. - Wie is agter ons!
  - Leër van klone! - Die rekenaar het geskerts.
  - Iets!
  - Fantome word uit subruimte vrygelaat.
  Rokossovsky het bleek geword: hy het geweet dat fantome, ten spyte van die feit dat hulle nie heeltemal materieel is nie, groot trefkrag het. Wat is mini-materie? Dit is 'n sekere toestand van vakuum, energieë en verskeie velde van sterre-magie. Die spesiale gemengde aard van mini-materie gee dit enorme vernietigende krag. Dit beteken dat hulle 'n aansienlike deel van die ruimte-armada heeltemal kan vernietig. Die ervare maarskalk het verstaan hoe dit was toe sterk vyandelike troepe in jou rug verskyn het. Dit is nie verniet dat die ervaring van die Tweede Wêreldoorlog die doeltreffendheid van stakings ondermyn nie.
  Wat om te doen in hierdie geval! Daar is geen reserwes oor nie.
  Die hipermarshal het beveel:
  - Ons hergroepeer troepe. Deur swak dekking te laat, sal ons die leër van spookagtiges met alle mag aanval.
  - Ons gehoorsaam, kameraad hipermaarskalk! - Die ander beamptes en generaals het eenstemmig aangekondig.
  - Aanval dan! Ek skakel die rekenaar se selektiewe modus aan. Laat die elektroniese verstand self prioriteite stel!
  Deur die bevel te gehoorsaam, het die troepe verdeel. Ongeveer driekwart het teen die spookagtiges beweeg, terwyl die res dekking geblokkeer het.
  Rokossovsky was op die sewende vlak van die onderwêreld. In die geval van nederlaag het erge pyn en demosie op hom gewag. Oor die algemeen was die houding teenoor die nuut-opgestane redelik liberaal. Hulle is nie, soos ander bevelpersoneel en gewone soldate, aan sistematiese pynmaatreëls onderwerp nie. Maar in die geval van nederlaag, sal die reëls vir almal dieselfde wees. Waarlik, daar is 'n gesegde: vir een geslaan, twee nie geslaan nie, gee hulle. Dit is redelik regverdig: dit gee 'n paar kanse om in die elite te bly. Maar hoekom nederlaag? Troepe in die agterkant beteken nie nederlaag nie! Op 'n tyd, toe die geveg in die Oekraïne gewoed het, in Augustus-September 1941, was Sowjet-troepe verhewe bo die Duitsers, beide in mannekrag en toerusting. Maar as gevolg van die foute van die bevel en die lae moraal van die Sowjet-troepe, is die miljoen-sterk leër omsingel. Selfs hierna was die uitslag van die geveg nie duidelik nie, aangesien die draad wat die Sowjet-troepe gesny het, te dun was. Maar die superieure Sowjet-troepe het uiters swak weerstand gebied; meer as seshonderd-en-vyftigduisend soldate en offisiere is gevange geneem. Om nie eers te praat van die massa van talle oorlopers en drosters nie. In die algemeen, om 'n viervoudige meerderwaardigheid bo die Wehrmacht in tenks en vliegtuie te hê, sou dit 'n sonde wees om te verloor. Wat die kwalitatiewe eienskappe betref, het die 1800 T-34 en KV-1, KV-2 tenks nie vergelykbare teenstanders in die patsval gehad nie (dit is die algemene naam vir die Duitse tenkmagte). Die vyand het weliswaar 'n tydelike meerderwaardigheid in infanterie gehad, maar na 'n week van algemene mobilisering was die USSR-weermag ongeveer twee keer so groot as Duitsland. Sowjet-troepe het skaars geweet hoe om hulself te verdedig. Beide die bevel en die rangorde is geleer om die vyand op sy gebied te slaan. Selfs in die handves van 1939 is geskryf: as die vyand oorlog teen ons afdwing, sal ons weermag die mees offensiewe in die wêreld word. Daar was gerugte dat Stalin besig was om 'n aanval op Duitsland voor te berei. Hulle was in elk geval besig om voor te berei vir 'n offensiewe oorlog. Hy is honderd persent Rokossovsky, hy weet steeds nie of hul meester, die Groot Stalin, 'n staking op Duitsland in 1941 voorberei het nie. Hy is 'n baie geheimsinnige tipe en het so gebly selfs na sy opstanding uit die dood. Toe hy direk hieroor gevra is, het die leier wat uit die dood teruggekom het die volgende geantwoord:
  - Was oorlog onvermydelik?
  - En wat dink jy?! - Rokossovsky het skugter gevoel in die teenwoordigheid van die herleefde en verjongde leier.
  Stalin sê stadig, met 'n aangename Georgiese aksent:
  - Met die kennis van die karakter van Hitler, sy aggressiewe anti-kommunisme, die obsessie met die aanslag op die Ooste, is dit duidelik dat oorlog nie vermy kan word nie. Die enigste vraag wat oorbly is wanneer? Die behoefte om die regte oomblik te kies is uiters belangrik. Nie vroeër of later is dit die sleutel tot sukses nie.
  - Reg! - Maarskalk Rokossovsky het toe gesê en met ywer voortgegaan. - Maar ek wil graag my eie gedagtes uitspreek. As ons aan die einde van Mei - begin Junie 1940 toegeslaan het, sou ons 'n vinnige oorwinning behaal het. Dan hoef ons nie agt-en-twintig en 'n half miljoen mense te verloor nie. Die verliese van elf en 'n half miljoen soldate en offisiere is amptelik erken. Maar dit is nie volledige data nie, eerstens word die verliese van partisane, NKVD-troepe, milisies, militêre bouers, mediese personeel en ander dinge nie in ag geneem nie. Daarby is diegene wat aan wonde gesterf het, getel as hulle binne drie dae nadat hulle gewond is gesterf het, terwyl in Westerse lande die aanvaarde tydperk een jaar is. Plus nog ses miljoen vermis, van wie die oorgrote meerderheid dood is. Die oorlog was verskriklik.
  Stalin het sy kop hartseer geskud en sy pyp begin vul:
  "Eerlikwaar, ek is spyt dat ek nie vroeër toegeslaan het nie." Elke ongevalle in hierdie groot oorlog is 'n litteken op my hart. Maar daar was twee redes hoekom ek toe nie "n tweede front oopgemaak het nie. Eerstens is dit te gemeen om Hitler aan te val, met wie hulle 'n tienjaar-verdrag aangegaan het. As 'n reël neem ek internasionale verdrae ernstig op.
  Rokossovsky het beswaar gemaak:
  - Ons het ook 'n neutraliteitsooreenkoms met Japan gehad, en ons het 'n tweede front geopen en die land van die opkomende son redelik vinnig verslaan.
  Stalin, skelm skeel, het gemaak of hy saamstem:
  - Reg! Maar in hierdie geval het ons gevaar om China uit ons invloedsfeer te verloor. Stel jou voor wat sou gebeur as die pro-Amerikaanse regime van Chiang Kashi aan bewind sou kom. In hierdie geval sal 'n staat met 'n bevolking van aghonderd miljoen in die Amerikaanse wentelbaan ingetrek word. In hierdie geval kan Amerika se generaals, wat 'n atoombom het, 'n kernaanval op ons loods, en Chinese troepe sal ons magte in die Verre Ooste vaspen. En so, aangesien ons daarin geslaag het om die pro-stalinistiese Mao Zedong in China te installeer, is die oostelike grense beskerm. Min van; Die Chinese weermag het goed in Korea geveg. Swaar Amerikaanse verliese het NAVO afgeskrik om 'n voorkomende oorlog te voer. Maar driehonderd atoombomme wat deur die Verenigde State gegooi is, kon meer as twintig miljoen Sowjet-burgers doodgemaak het en nie minder vermink het nie. Dit sou ook 'n ramp wees. Helaas, 'n riskante stap.
  Rokossovsky het die vlieënde, vloeibare kristal-robot van hom weggestoot:
  - Maar die snuit van die Duitse tenk, wat die ruggraat van Frankryk en Brittanje gebreek het, het hom onvermydelik in ons rug begrawe.
  Stalin het geglimlag en met sy hand oor sy dik, swart snor gedruk:
  - Dis reg, daar is niks om beswaar te maak nie! Maar die USSR-weermag was nog nie gereed vir grootskaalse militêre operasies nie. Ek het 'n herbewapeningsprogram uitgevoer, en ook die troepe hervorm, met inagneming van die ervaring van die oorlog met Finland. Ons stem saam dat die oorlog met die Finne, wat glad nie tenks gehad het nie, die onvoldoende vlak van opleiding van ons leër getoon het. Boonop het die troepe 'n akute tekort aan offisiere ervaar; min 76,2 mm kaliber skulpe is afgevuur; daar was nie genoeg vlieëniers, bestuurders en motors nie.
  Rokossovsky het beswaar gemaak:
  - In enige weermag, enige tyd, is daar altyd iets wat ontbreek. Die maarskalk het dus nie eers genoeg geld vir my gehad voordat ek betaal is nie. Ons moet onthou dat die vyand ook 'n gebrek aan toerusting en personeel het. Veral van die agtiende tot die vier-en-dertigste jaar het die Duitsers nie universele diensplig gehad nie, en die leër het slegs honderdduisend soldate getel. Die Duitsers is dus beperk deur die Verdrag van Versailles.
  - Ek ken dit! - Stalin het 'n rookring in die lug vrygelaat.
  Rusland se eerste maarskalk van Poolse oorsprong het voortgegaan:
  - Daar was dus 'n akute tekort aan offisiere in die Duitse weermag. Adolf Hitler het selfs geskryf, of liewer tydens tafelgesprekke gesê: dit was nodig om troepe uitsluitlik uit offisiere te vorm en die dienstermyne te verkort: om soveel mense as moontlik deur die opleidingsprogram te dryf. Boonop sou dit moontlik wees om die polisiemag aansienlik te vergroot en hul gevegsopleiding te verbeter. Veral dienspligtiges kan ook in polisie-eenhede dien om 'n kragtiger basis tydens die bou van die gewapende magte te skep.
  - Slinkse dier! - Stalin het sy tieroë gerol.
  - Die Duitsers het dus ook nie 'n ernstige oorlog bereik wat hul gevegsdoeltreffendheid betref nie. Hulle troepe was meestal rou. "Sekerlik," het Rokossovsky afgesluit.
  Stalin trek sy oë saam:
  - Maar Frankryk en Engeland is vinnig verslaan. Oor die algemeen het ek verwag dat die oorlog in die Weste sou voortduur en het nie vooraf troepe na die grens van die Derde Ryk opgetrek nie: uit vrees om die Duitsers af te skrik. Wel, niemand het verwag dat die superieure magte van die vier moondhede net 'n maand en 'n half sou uithou nie.
  - Dit is as jy die aktiewe fase van vyandelikhede in ag neem!
  - Dis dit, nie die formele duur van die oorlog nie. Die Duitsers het slegs ongeveer vier miljoen krygsgevangenes gevange geneem. Toe het hulle dit as arbeid gebruik, wat die vyand toegelaat het om die grootte van die leër tot sewe miljoen tweehonderdduisend mense te vergroot.
  - Wat hul weermag nog meer los gemaak het en sy vegeienskappe verminder het. Na alles, hoe groter die borrel, hoe dunner is sy mure.
  - Groeiende ryke is soos 'n seepbel, net met selfsugtige bestuur! - Stalin het beswaar gemaak. - "n Omgee-ryk is soos om bene te groei wat sterker word soos hulle groei!
  - Redelik gesê, maar dit geld nie vir die Derde Ryk nie!
  - Maar dit geld vir ons! Die Sowjet-stelsel is beter as kapitalistiese en Westerse demokrasie. Die krag daarvan is totalitarisme.
  - Hoe hou jy van die politieke stelsel in beide Rusland?
  - Wonderlik! Alle mense woon in barakke en het range. Die kind, terwyl dit nog in die skoot van die rekenaar lê, word aan totale verwerking onderwerp. Almal dien in die weermag, almal is in besigheid. En onderwys is pyn! Selfs die hoogste amptenare ondergaan kubernetiese verwerking. Ek hou van hierdie hipertotalitêre stelsel. Ongelukkig is daar geen volledige beheer oor gedagtes nie, hoewel tegnologie dit toelaat!
  - Dit is omdat biorobotte nie goeie soldate kan maak nie. In oorlog het jy inisiatief en 'n mate van onafhanklikheid in denke nodig, vryheid in aksie. - Rokossovsky het filosofies gesê.
  - Ja! Robotte is nie beter as mense nie. Ek moet sê, op 'n tyd was ek skepties oor kubernetika. Het 'n potensiële bedreiging vir die mensdom gevoel. Hy het dit aan die hardnekkige hande van die organe oorgegee.
  Rokossovsky het probeer om die gesprek terug te keer na sy vorige verloop:
  - Kubernetika is natuurlik goed, maar tog, is dit nie 'n fout dat ons Hitler nie in 1940 getref het nie?
  Stalin het geantwoord:
  - Dit is dalk 'n fout, maar die konsentrasie van troepe kan Hitler bang maak en hom dwing om die offensief in die Weste te laat vaar. Oor die algemeen kan Brittanje en Duitsland enige oomblik vrede maak. Dit is presies wat ek gevrees het, maar nou sien ek dat ek my misgis het. Daar was egter voordele aan die nederlaag van Frankryk.
  - Watter?
  - Talle kolonies van Frankryk en Brittanje kan in opstand kom en in die invloedsfeer van die USSR val. Waar kapitalisme vertrek, kom sosialisme. Dit sal veral goed wees as hulle die vasteland van Groot-Brittanje verower. Sulke geleenthede vir kommunisme.
  Rokossovsky het saamgestem:
  - Waarskynlik! Kolonies van verslane ryke kan ons vakbondrepublieke word. Maar dan, ná die nederlaag van Frankryk, wat is die planne? Dit kan dalk die jaar 1941 neem, toe troepe by die grens begin aankom het.
  Stalin het opgemerk:
  - Ek het inligting ontvang dat die Duitsers besig was om 'n oorlog met die USSR voor te berei. Maar hulle was so teenstrydig. In die besonder het intelligensie berig dat Hitler, nadat hy Engeland verslaan het, die USSR sou aanval.
  - Dit was so!
  - Probeer om Brittanje te verslaan wanneer dit so groot meerderwaardigheid op see het. Veral vir groot oppervlak skepe. Hulle sal enige Duitse transporte sink. Teoreties kon die Duitsers meerderwaardigheid bo Brittanje in lugvaart bereik, maar hiervoor moes hulle die militêre industrie mobiliseer.
  - Duitsland het ligsinnig opgetree.
  - Maar nie ek nie! Veral in die veertigste jaar is die werksdag verleng en strafregtelike aanspreeklikheid vir laat ingestel. Oortydwerk is aktief beoefen. Die vervaardiging van wapens het toegeneem. Wie kan twyfel aan die feit dat ons besig was om voor te berei. Met die wete dat 'n geveg met fascisme onvermydelik was, het ons alles gemobiliseer wat ons kon. Natuurlik, sonder om krygswet te verklaar, maar in die geheim troepe in te roep.
  - En tog was hulle nie gereed nie!
  - Hoe om te sê! Die feit is dat daar in die optrede van die fasciste baie elemente van pure bluf was. Intelligensie het berig dat die opening van vyandelikhede deur 'n ultimatum voorafgegaan sal word. Wat die Duitsers wil hê, is om verbeterde toestande vir die verskaffing van grondstowwe te bereik. Veral die huur van oliebronne in Azerbeidjan, die vermindering van voedselpryse, ens. En hiervoor bou hy sy krag op. Boonop het intelligensie berig dat die Duitsers groot magte in Frankryk vashou en besig was om Operasie Seeleeu voor te berei.
  - Daar was sulke verkeerde inligting.
  - Boonop het intelligensie onakkurate inligting oor die Duitse gewapende magte oorgedra. Hulle is sowat twee keer oorskat. As gevolg hiervan is die indruk geskep dat die Nazi's nie al hul magte oordra nie. Dit wil sê minder as die helfte, wat beteken dat oorlog met Duitsland nie onvermydelik is nie. Hitler sal nie aanval deur 'n kleiner deel van die weermag te konsentreer nie. Ek het gedink dit was 'n tipiese bluf. Daarbenewens kon die gemene en slinkse Hitler sy troepe versigtig hou vir ons aanval.
  Soos hulle sê, 'n dief glo nie 'n eerlike man nie.
  - Maar jy wou nie Duitsland aanval nie!
  - Net vir ingeval, ek het die troepe opgetrek, maar die vraag oor hoe en wanneer om toe te slaan, het oop gebly. Ons weermag was nog in die formasiestadium. Die afdelings is volgens vredestydwette beman. Boonop het die Duitsers nie vir die winteroorlog voorberei nie. Daar was veral 'n tekort aan winterklere; net die SS-troepe het dit gehad; die smeermiddel in Duitse masjiengewere en gewere het in die koue gevries. Daarbenewens het petrol van steenkool teen nege grade onder nul gevries. Duitse tegnologie, tenks met smal spore, vliegtuie met breekende enjins. Dit alles is die gevolg van onvoorbereidheid vir die winter. Wel, die Duitsers het nie by die winter aangepas nie, hoewel dit moontlik was om sekere dinge in tegnologie te verander, is daar 'n spesiale rypbestande smeermiddel. Wel, ons troepe is gewoond daaraan om in erge ryptoestande te leef en te veg. En die oorlog met die Finne het my baie geleer. Die Duitsers het geblyk dwase te wees in hierdie verband.
  Rokossovsky het sy weergawe uitgespreek:
  - Miskien is dit as gevolg van bygeloof!
  Stalin het gelag:
  - Jy het 'n interessante argument. Ja, Adolf Hitler het werklik gereken op sy okkultiese leër en sy ooreenkoms met die koue. Hy het gedink dat sy towenaars, astroloë en towenaars die winter droog en warm sou maak, dan sou die Nazi-leër die Oeral bereik. Hitler het in elk geval ernstig op die hulp van Satan gereken. Maar blykbaar in hierdie geval wou Hy nie help nie.
  - Of het God dalk ingegryp?
  - En dit is nie uitgesluit nie! Ná die oorlog het ek opgehou om die kerk te vervolg. Dit het ons seker gehelp! Alhoewel ek 'n eienaardige siening van godsdiens het. Ek glo dat die geloof van mense self die krag geskep het wat God genoem word. - Stalin vryf oor sy snor. - In elk geval, die erge ryp en herfs ontdooiing was meer voordelig vir ons as vir die Duitsers. As die Nazi's meer voorbereid was vir oorlog, sou die uitslag van die stryd om Moskou twyfelagtig gewees het.
  Rokossovsky het nietemin gevra:
  - Maar sou jy Hitler aanval?
  Stalin skud sy kop:
  - Die ervaring van die Tweede Wêreldoorlog het gewys dat aanval gewoonlik sterker is as verdediging. Hitler se beslissende offensief teen Frankryk, die nederlaag van die Italianers in Afrika, Romel se vergeldende uitklophou. Ek moet sê 'n waarlik groot bevelvoerder. Slegs 'n baie bekwame bevelvoerder kan die Britse troepe 'n slag slaan, met slegs tien tenks en vyftig vragmotors wat as 'n tenk gekamoefleer is. Die vyand het hom tien keer oortref. Ek glo as Romel meer krag en mag oor die weermag gehad het, sou hy die hele Afrika verower het.
  - Romel is "n sterk bevelvoerder, maar hy hoef ongelukkig nie aan die oostelike front te veg nie. Ek dink hierdie veldmaarskalk moet geslaan word.
  - Deur u?
  - Kan wees! Dit was immers ek wat die oorwinningsparade beveel het, en Zhukov het dit aangebied. Dit is baie vertroue in my.
  - Hoe om te sê! Ek dink dat Vasilevsky ten minste nie erger was nie. Ek het veral gehou van hoe vinnig en met relatief min verliese hy Japan verslaan het. Maar die soldate van die Land van die Opkomende Son het soos heldhaftige tiere geveg. Hulle is baie aanhoudend en gee nooit moed op nie.
  - Nooit?
  - Selde in vergelyking met ons troepe. Dink net, amper ses miljoen gevangenes gedurende die hele oorlog. En twee hele leërs van oorlopers. Toe Vlasov gearresteer is, is hy so hard in die ribbes geslaan dat die verhoor gesluit moes word; hy kon nie beweeg nie. Oor die algemeen is Vlasov 'n volledige idioot. Gaan na die kant van die Nazi's,
  nadat die Wehrmacht naby Moskou verslaan is, en die Verenigde State die oorlog met die Derde Ryk betree het. Ons kon die Nazi's baie vroeër verslaan het as ons nie ons magte verstrooi het nie, en as ons ongelukkige generaals geleer het om vinniger te veg. Die Sowjet-militêre wetenskap is immers met bloed verryk.
  - Die saai van oorwinning moet met bloed natgemaak en met lyke bevrug word! - Rokossovsky gesê.
  - Dit is as die bevelvoerders heeltemal middelmatig is! Maar die Russiese mense is ryk aan talent. Mainstein is egter nie eens 'n slegte bevelvoerder nie. Ek sal bly wees om hom in my span te hê!
  - En ek het gehoor dat hy op die punt staan om opgewek te word en in die aktiewe weermag gemobiliseer te word!
  - Hoeveel afdelings het Svyatorossia?
  - Weet nie! Dit is 'n militêre geheim!
  - Selfs vir jou!
  - Selfs vir my! Net die keiser, of eerder die keiserin, weet.
  Stalin het opgemerk:
  - 'n Slegte land wat deur vroue bestuur word.
  Rokossovsky het die filosofiese gevolgtrekking opgesom:
  - Dit is nog erger as hulle dit glad nie beheer nie!
  Al hierdie gedagtes het in 'n oogwink deur die hiperplasmiese brein van die hipermarshal geflits. Miljoene Svyatorossiya-sterreskepe het die leër van spookagtiges aangeval. Hulle het teen fantastiese spoed beweeg. Hier het die voorste ridder die missielkruiser met sy spies getref. Die punt het die skip deurboor en toe verdeel. Die elfboogskutter het 'n pyl afgevuur, en ander geskenke het agter haar aan gevlieg. Hulle spoed het ligspoed baie keer oorskry. Die ultra-dreadnought, nadat hy etlike dosyn trefslae gekry het, het aan die brand geslaan. Die vlamme was van baie kleure en skakerings, dit was magie wat gebrand het. Stel jou magiese vuur voor, dit benodig geen suurstof nie, en verbruik materiaal miljoene kere sterker as titanium. Dit is alles ongelooflik mooi. Alyosha Popovich het beveel om op 'n afstand te skiet, die pyle het vinniger gejaag as missiele, in reaksie hierop het die stervloot van alle gewere, stralers en lanseerders losgebrand. Die kragtigste termiese creson-vuurpyle het ontplof, wat die mini-materie waaruit die fantome saamgestel is, opwindend was. Teoreties kan 'n byna onsterflike fantoom vernietig word met 'n groot konsentrasie superenergie. Maar om dit te doen is nie baie maklik nie.
  Alyosha Popovich het Dobrynya Nikitich en Mikula beveel:
  - Uit gesprei! Laat ons troepe maneuver en die vyande van die flanke omsingel.
  Dobrynya het voorgestel:
  - Of dalk net die vyand in die helfte verdeel?
  Alyosha het beswaar gemaak:
  - Dis nie die moeite werd! In hierdie geval sal ons op twee fronte moet veg. En ons sal nie net die vyand verdeel nie, maar 'n klassieke sak vorm.
  Dobrynya het opgemerk:
  "Dit lyk asof die vyand presies dit aan ons probeer doen."
  Mikula het voorgestel:
  - Kom ons gebruik 'n gekombineerde taktiek, slaan met 'n konvekse lens, en in die middel is daar 'n "roos". So 'n konstruksie sal baie effektief wees.
  Alyosha het ingestem:
  - So kom ons probeer om dit te boor. Pastukhov sal die aanval in die middel lei.
  Pastukhov het geantwoord:
  - Daar is 'n bevelvoerder!
  Rokossovsky het egter self probeer om die vyand van die flanke af te omhul. Hy het beter as enigiemand verstaan wat 'n bakleiery in 'n ketel was. Terselfdertyd het albei leërs mekaar onverbiddelik nader.
  Alyosha Popovich het besluit dat die optimale taktiek 'n kombinasie van dop en sny was.
  Pastukhov het soos altyd die voortou geneem. Die jong man het met kragtige houe van sy swaarde twee slagskepe afgekap, hulle het in vlammende fragmente verkrummel. Dit is waar, die held self is verbrand deur 'n hiperplasmiese sweep. Vuurpyle en uitstralers was veral gevaarlik; lekspasie. Hulle het hele gate in die pantser gevorm en verskriklike, soms noodlottige wonde toegedien.
  Die ridder Ivanhoe het langs Pastukhov geveg, sy byl gedraai, 'n groot vernietiger behendig afgekap, en sy perd het 'n dosyn missielbote vertrap. Die jong man het toe drie kruisers met 'n behendige swaai stukkend geslaan. Pastukhov het die enorme ultra-gevegskip aangeval. Dit was te moeilik om so 'n reus dadelik af te kap. Swaardaanvalle bereik nie dadelik die teiken nie. Hulle het die wapenrusting deurgesny, die torings afgesny. Maar die groot ruimteskip vuur terug en veroorsaak pyn vir Pastukhov. Ivanhoe sê:
  - Tref die reaktor. Slaan hom met jou swaard.
  Pastukhov tree op 'n soortgelyke manier op. Die hiperreaktor het ontplof, dit het gelyk of die groot ruimteskip met sprankelende vere bedek was. Die jong spookheld het teruggesteier, verskeie plate pantser het gesmelt en die perd verbrand.
  - Die baster breek!
  Ivanhoe bedek met 'n skild, 'n thermo-Creon-missiel tref die middel, 'n harsingskudding vind plaas, die staalagtige oppervlak is effens verbrand. Verskeie helde wat langs hulle geveg het, het ernstige skade opgedoen, sommige het selfs verkrummel.
  Halfnaakte reusagtige spookmeisies het byle en swaarde gebruik wat in vyf lemme verdeel het. Gravin de Vallon, met die lang, behendige tone van haar kaal voete, gryp die kruiser aan die boog en verpletter vyftig geweerlope op een slag. Die goue hare meisie, geskep deur magie, is in die voet getref deur 'n thermopreon vuurpyl, onmiddellik verdamp die helfte van haar been. Die gravin het amper mal geword van pyn; haar vriend is in die bors geslaan, wat stukke towervleis in verskillende rigtings laat vlieg het. En sir Bishop is met soveel krag geslaan dat die skild verkrummel het en 'n groot gat in sy bors verskyn het.
  Die verliese van die Svyatorossiya-vloot was ook enorm. Veral toe dinosourusse die stryd betree het. Hierdie reuse het net lomp in voorkoms voorgekom, maar in werklikheid was hulle 'n formidabele krag. Hulle het strukture vergruis en uitmekaar geskeur en probeer om groter ruimteskepe te kies. Skepe van alle soorte het op hulle geskiet, maar hulle kon nie sulke groot karkasse, die grootte van 'n mediumgrootte planeet, omverwerp nie. Die enigste ding wat gedoen kon word, was om die onvermydelike nederlaag deur die dinosourus te vermy. Dit is inderdaad amper onmoontlik om so 'n monster te keer, maar die ruimteskepe probeer maneuver en beweeg weg van die reuse.
  Alyosha Popovich beveel:
  - Probeer nader aan hulle kom. Sleep die gevorderde regimente na die dinosourusse. Verdeel in klein swerms en veg noukeurig, ontneem hulle van maneuver, kap hulle brutaal af!
  Die krygers het in groepe verdeel: dit sou baie meer effektief wees om ruimteskepe op hierdie manier te vernietig. Pastukhov en Ivanhoe het op die kruisers geval wat om hulle draai, albei helde is ernstig gewond, maar hul bewegings het vinnig gebly.
  En die meisies het hulle nie net met swaarde vergruis nie, maar het die ruimteskepe behendig met hul bene opgetel en van mekaar weggegooi. Dit was iets van voethandbal, die hakke wat deur baie sonne weerkaats is, die vel van die kaal, meisieagtige sole wat met al die kleure van die reënboog gespeel het, hoewel dit verbrand is deur hiperplasmiese ontploffings van vernietigde skepe.
  Die krygers het selfs van pyn geskree, kroonblare van supervuur, brandende vlamme wat hul lankmoedige bene streel.
  Miljoene krygers in ruimteskepe is van kant tot kant gegooi. Vyfster-generaal Maxim Igolkin, wat die glinster van die blink knieë, enkels en voete van die verruklike meisies bewonder, en probeer om in plek te bly in sy kruiser, wat deur die naakte been van die mees rustige prinses Elizabeth opgetel is, het gesê :
  - Skoonheid kan nie doodgemaak word nie - skoonheid self is dodelik!
  Twee krygers het, asof in 'n reusagtige ballet, hul manjifieke bene opgegooi, die kruiser tussen hulle geplaas en dit dadelik ingedruk. Die metaal is miljoene kere sterker as titanium, bars soos 'n eier onder die spore van 'n tenk. 'n Dood wat beskrywing waardig is in die gedigte van die goue era!
  Rokossovsky het gesien dat magiese krag met nanotegnologie gebots het, en tot dusver kry dit die oorhand!
  Hy het beveel:
  - Skakel die skepe oor na die maksimum intensiteit-vuurmodus en verhoog die spoed van maneuver. Jy moet onder geen omstandighede die vyand kans gee vir 'n suksesvolle teenaanval nie.
  Die elfmeisie het reggemaak:
  - Die Phantoms of Great Russia val ons aan en beweeg vorentoe, so heel waarskynlik kan ons praat oor ons teenaanval.
  Alhoewel die meisie 'n maarskalk was, het sulke uitsprake die hiper-maarskalk kwaad gemaak: dit blyk dat die eiers die hoender leer, en die vrou leer die man.
  Rokossovsky het geskree:
  - Bly stil! Ek stuur jou in 'n ultra-dreadnought om die dinosourusse te onderskep en hulle suksesvol te skiet. Jy het immers sulke krag en ernstige potensiaal. Veral die vroulike verstand, die kind van 'n liggewig en liefdevolle ras.
  Elf het opgemerk:
  - Ons is miljoene jare ouer as mense. Selfs die aap waarvan die mens afstam, het nie 'n klip opgetel nie, maar ons het deur die uitgestrekte ruimte geswerf en meesterstukke geskep.
  Rokossovsky het sy kop soos 'n buitehuis in die wind gedraai en opgemerk:
  - Die punt is in die hede! Daar is geen jammerlike nasie as een wie se suksesse in die verre verlede is nie! Daar is geen meer verhewe ryk as die een wat in die hede leef, en elke jaar sterker word nie!
  Die elf skud haar hare:
  - Julle Russe het tradisioneel jul voorvaders afgeskeep. Jou stamboom was nie teen 'n premie nie!
  Rokossovsky het beswaar gemaak:
  - Ek is nie Russies nie, maar Pools! My voorouers was eenvoudige kleinboere, maar tog is ek trots op hulle!
  - Hierop kan jy trots wees!
  - Boonop vloei Kosakbloed in my! En aan my ma se kant het my verre voorouers Jerusalem gaan bestorm. - Sê Rokossovsky.
  Elf het opgemerk:
  - En my voorvaders het lank voor die stigting van Jerusalem in die ruimte geveg. Oor die algemeen is dit nie eerbaar om ons voorouers op 'n kritieke oomblik van die stryd te bespreek nie.
  Rokossovsky het geblaf:
  - Volg die bevel!
  Hulle het teen 'n baie hoë spoed gepraat en daarom het die prentjie van die geveg feitlik nie verander tydens die dialoog nie. Maar die leër van skynheiliges het strome dodelike energie uitgespoeg. Sy het gedruk en probeer om alle hindernisse te verpletter; strale energie, beide vernietigde ruimteskepe en het spookagtiges getref, verspreid in die ruimte. Benewens boë, bene en vyflemswaarde het die meisies swepe gebruik met agthoekige sterre wat in hul sterte geweef is. Hulle was veral goed om kleiner skepe te vernietig. Intussen het die Groot Russiese Leër 'n teenoffensief van stapel gestuur. Sy het probeer om haar vyande te verpletter en terselfdertyd gesig te red - jy kan nie al die louere van oorwinnings aan spookbeelde gee nie.
  Alexander die Grote, wat energiek bevele gegee het, het onverstoorbare kalmte gehandhaaf, die nabyheid van oorwinning het die groot bevelvoerder selfs meer verstandig gemaak:
  - Gebruik die tulpknopvorming broers. Die vyand se kake het verswak en al wat oorbly is om hulle 'n goeie druk te gee en die tande sal vlieg.
  Die towenaar Oksana het 'n hologram-oordrag gestuur: haar beeld van 'n pragtige meisie het voor die bevelvoerder verskyn:
  - Daardie Alexander, jy is my koning!
  Die Masedoniër het grappenderwys gerym en geantwoord:
  -Jy het jou rol goed gespeel!
  - Ek het jou begeerte vervul!
  - Nou sal jy die eerste prys ontvang!
  - Ek stem saam! Jy Alexander is ons krag! Alexander is ons vaandel! Alexander is altyd by ons!
  Masedonies het sy vinger geskud:
  - Moenie my meriete oordryf nie, diva! Hulle is natuurlik wonderlik, maar nie genoeg om hande biddend te vou nie.
  Oksana het vinnig geantwoord:
  - Nou oor die belangrikste ding! Ons moet keer dat die vyand uit die ketel ontsnap. Die verskyning van ons troepe agter vyandelike linies is 'n kans om die inisiatief op taktiese vlak aan te gryp.
  Alexander die Grote het saamgestem:
  - En nie 'n klein kans nie!
  Oksana het haar oë toegekyk en gesing:
  Ape maak gesigte
  En hulle sit op 'n tak!
  Steeds ligsinnig...
  -Was ons voorvaders! - Alexander het klaar gegiggel. - Alhoewel jy weet, skoonheid, was my pa die god Amon self, sowel as Zeus.
  Oksana het snaaks gevoel:
  - So jy het twee pa's tegelyk!
  - Twee groot gode!
  - Hoe het hulle jou op dieselfde tyd gemaak?
  Alexander het self die absurditeit van so 'n stelling verstaan, maar kon nie 'n ander juweel weerstaan nie:
  - Alles is onmoontlik, ek weet verseker!
  Die gode hoef nie te sweet om iets dringend te doen nie!
  Maar hulle is onsterflik, in die mag van die gode!
  Om kinders vir konings te skep sonder om "horings" te maak!
  Oksana het gesê:
  - Jy moet die "roos" blomblare so wyd as moontlik versprei! En gryp jou opponent se keel. Blykbaar verstaan jy self die belangrikheid van die oomblik!
  - Die seun van Amon en Zeus verstaan alles!
  - So tree op, vegter!
  Alexander die Grote het 'n telepatiese impuls gestuur om sy talle troepe te beheer.
  En die meisie het ook die aanval van die fantome aangepas. Terselfdertyd het die towenaars onder mekaar begin baklei.
  Oor die algemeen, wanneer towenaars veg, is hierdie skouspel nie vir die flou van hart nie. En terselfdertyd is dit indrukwekkend. En as miljoene ruimteskepe aan die een kant, honderdduisende reusagtige ruiters en dinosourusse aan die ander kant, begin veg, dan is so 'n geveg 'n plesier om te aanskou.
  Die stryd ontvou in al sy onmeetlike woede. Aan die een kant val vinnige perde aan, hulle vlieg, op en af, en skarrel na die kante. Dinosourusse klap hul vlerke, spoeg hul tande, skop hul hoewe en gryp met hul pote. Die meisies versnel die swaaie van hul swepe, die wapenrusting krom onder hul houe en vlam op soos petrol uit 'n vuursteen. Pastukhov en Ivanhoe het deurgebreek na die vlagskip waarop maarskalk Zaratuska geleë was.
  Die elfmeisie het die gebruik van biologiese projektiele beveel. Die fantoomryer, wat onder hul aanval betrap is, was verdraai. Hy het gekrimp en in 'n gewone verdorde esdoornblaar verander.
  Ivanhoe en Pastukhov het daarin geslaag om die nederlaag te ontduik en het die wapenrusting met hul swaarde geslaan. 'n Sterk gebrul het Zaratuska bereik. Die meisie trek 'n pragtige gesig uit:
  - Met swaarde op die ruimteskip! Wat kan meer absurd wees!
  Die menslike jeug het geantwoord:
  - Wat kan jy doen! Dit is immers kragtige fantome! Verskriklike mag van magie! Dit is amper onmoontlik om hulle te weerstaan.
  - Dan sal ons maneuver, oorskakel na 'n nuwe beheerprogram, "Chaotic Chaos"!
  Ivanhoe, toe hy sien dat die plasma-uitbarsting toegeneem het en die sterskip besig was om om te draai, het 'n boemerang gestuur. Dit het oorgevlieg en 'n deel van die vyand se wapenrusting afgesny, en ook ses gevegskiettorings op een slag afgebreek.
  - Hier is 'n sekstant! - Sê die beroemde jong ridder, deur toorkrag teruggebring. "n Voorheen geblokkeerde program vir gevegte met ruimteskepe het in sy brein begin ontwaak. Oor die algemeen het elke spook deur 'n uiterlik onsigbare, maar duidelik opgeteken in die geheue, opleidingsprogram gegaan. En nou het Ivanhoe verstaan dat dit nodig is om die reusagtige, skilpadagtige sterskip van sy manoeuvreerbaarheid te ontneem.
  Pastukhov, wat verskeie wonde opgedoen het, kon skaars in die saal bly. Nietemin, moed het hierdie ou nie verlaat nie.
  - Kom ons slaan net die stert. Hierdie ruimteskepe is standaard, en hul enjins is op dieselfde manier geleë.
  Ivanhoe het opgemerk:
  - Dit is moeilik om naby te kom! Kyk hoe maneuver hy!
  - En jy slaan dit met 'n boemerang!
  - Daar is 'n groot risiko om te mis!
  - Dit is OK! Hy sal terugkom na jou toe en jy sal weer probeer!
  Ivanhoe het 'n bietjie teruggetrek van die verskriklike ruimteskip so groot soos die Maan, en sy boemerang gelanseer:
  - As jy lank ly! Kry iets!
  - En as dit nie uitwerk nie!
  - Kom ons probeer weer!
  Die boemerang het die rand van die stert afgesny en teruggekeer. Oor die algemeen is mini-materie, ten spyte van die oënskynlike afwesigheid van verbindingsskakels, wat deur magie aanmekaar gesweis word, redelik duursaam.
  Onder Ivanhoe het die perd ineengestort en feitlik gedematerialiseer. Hy het te veel houe van gewere van verskillende kalibers gekry. Pastukhov het intussen met die kruisers geveg, wat baie makliker was. Hier was byna elke hou noodlottig. Maar probeer om tetralette te hanteer. Hulle is so klein, soos muggies, en daar is baie van hulle. Ivanhoe het die ruiterlose sprinkaan gestop en daarop gespring!
  - Helde jaag uit die jaagtog! Die vreemdeling het ingebars en wil nie inhaal nie! - Die jong man het gesing. - Ons moet net 'n sprokie hoor!
  'n Werklik legendariese vegter wat 'n boemerang gebruik om 'n groot masjien aan te val wat met baie velde en 'n matriks bedek is. Daar was vyf-en-vyftig miljoen vegters in hierdie ruimteskip, en byna 'n biljoen krygers. Verteenwoordigers van byna honderd-en-twintig rasse en spesies het daarin geveg. Stel jou so 'n reusagtige, byna onverstaanbare Noag se Ark vir denke en persepsie voor. Ultra-modern, insluitend lewensvorme van verskeie sterrestelsels.
  En hy word aangeval deur 'n gewonde spookruiter, op 'n wit perd, ook in wonde.
  So 'n prentjie is die kwas van Raphael of Picasso waardig. Vang die oomblik vas: wanneer 'n vegter sy boemerang gooi.
  - Ek is opgewonde, soos 'n seun, soos 'n punk! Raak dit, anders is jy dood! - Ek het gesing om Ivanhoe te help om beter te konsentreer.
  En binne die ruimteskip is daar ook lewende wesens wat wil lewe! Kry kinders en bou stede. Hier is drie oulike minkagtige wesens met varkkoppe, wat voorberei om soos 'n landingspartytjie te land. Hulle het pas 'n gevegsopleidingskursus voltooi en deel hul indrukke terwyl hulle ontspan.
  Die eerste vark, Hay, het homself op 'n eienaardige manier uitgedruk:
  - Weet jy, op my plaas het ek heuningdraende naaldekokers geteel, hulle het op die klok- en lindeplantasies gewei. Maar die mafia het beveel dat die gewasse vervang moet word met popping-ertjies, een van die kragtigste dwelms. Aan die een kant is dit baie meer winsgewend, maar aan die ander kant het ek in die moeilikheid met die wet beland.
  Die tweede vark, Vark, het saamgestem:
  - Ja! Hierdie owerhede van Sviatorossiya monitor die verspreiding van dwelms. Mini-robotte en verkenners is veral aktief. Onder hulle, sê hulle, het baie kleintjies so groot soos 'n molekule verskyn; deur die energie van sterfotone te gebruik, beweeg hulle aktief deur die ruimte.
  Die derde jongste vark, Ham, het opgemerk:
  - Weet nie! Moderne Russies, wat ons gedwing is om op skool te leer, is baie moeilik. Die geskiedenis van ontwikkeling sê dat dit oorspronklik net ses gevalle gehad het, maar nou het dit vier-en-twintig.
  Vark het geglimlag:
  - Wat 'n skoollewe! Waar is die toets elke dag! Byvoeging, verdeling! Foton uitbarsting!
  Hey geglimlag.
  - En vir my, toe ek op skool was, was die moeilikste vak hiperfisika. Veral wanneer dit nodig was om die gegewe parameters van die hiperplasma aan te dui. Alhoewel die metodes om materie na 'n hiperplasmiese toestand te bring baie interessant is. Moderne tegnologieë maak dit moontlik om 'n termo-preon-reaktor in 'n aansteker te plaas.
  Ham het opgemerk:
  "Dit sal niks wees as hulle nie vir die geringste oortreding aan pynlike behandeling onderwerp word nie." Dit lyk my elke aar ly!
  - Pyn is die basis van krag en voorspoed! - Hay het opgemerk. Leer om dit te dra en geniet dit.
  - Dit is monsteragtig en onnatuurlik! - Ham het begin.
  Op daardie oomblik was daar 'n harde donderweer en molekules en fotone het van die mure af geval. Alles was gevul met bloedige kleur.
  - Dit lyk of dit 'n treffer is! - Sersant Pork het gegrom.
  . HOOFSTUK No 8.
  Vladimir Kashalotov het amper gesterf toe die troepe van Groot-Rusland op die offensief gegaan het. Nou het die gevegsrobotte probeer om formasie te verander. Hulle het die "els"-formasie gebruik. Vladimir is gedwing om op dieselfde manier terug te trek. Die seun het egter kalm opgetree. Soos altyd, met 'n ysige kalmte, ingeboesem deur uitmergelende opleiding.
  - Gemoedsrus vir oorwinning is soos verharding vir staal! - Die seun het vir homself gesê. Vladimir het weer na die tetralet gemik, maar het van plan verander oor skiet. Dit was te maklik vir hom om raakgesien te word. Die jong man het homself geestelik gekruis en 'n gladde terugtrekmaneuver begin uitvoer. Hy het dit al baie keer vantevore gedoen, tydens streng opleiding in 'n verskeidenheid omgewings.
  Toe spoel 'n vlaag van vreugde oor hom: dit kan nie ontken word dat die patroon van die stryd besig is om te verander nie. Netnou het die leër van Svyatorossia gevorder en gedreig om dit in 'n ketel te druk, en nou is sy hoofmagte na agter getrek. Towerfantome, towerwapens, het daar verskyn. Soos dit in een ou kinderlied gesing is:
  - Ek sal moet, ek sal terugkom sonder grootmense! Ek sal deur die hele land gaan! Ek sal na Kersvader se skool gaan, waar hulle toorkuns leer!
  Nou het die droom van blink, baie progressiewe kommuniste waar geword:
  Eeue sal verbygaan en 'n era sal kom,
  Waarin daar geen lyding en leuens sal wees nie!
  Veg hiervoor tot jou laaste asem,
  Dien jou Moederland uit die hart!
  
  En dan sal magie beskikbaar word,
  Enige baba, maar geen ouderdom nie!
  En ek gebruik nie my mag krimineel nie,
  Met oorwinning, helde - hallo aan die vaderland!
  Ja, nou is hy regtig iets soos 'n towenaar, maar sy lewe is nie maklik nie. Daar is amper geen vrye tyd nie, alles is besig met totale voorbereidings vir oorlog. Dit het reeds 'n gegewe geword. Ja, iets soortgelyks het in antieke tye gebeur, blyk dit in Sparta. Daar is kinders ook wreed opgelei en geslaan. Dit is waar, nie van kleins af nie, en nanotegnologie is nie in marteling gebruik nie. Maar daar is baie ooreenkomste, gesofistikeerde metodes van voorbereiding en opleiding. Dit is waar dat seuns en meisies enorme teoretiese kennis het, asof dit in 'n rekenaar se hardeskyf ingebed is. Hy ken die geskiedenis van alle oorloë: wat die mensdom duisende jare lank gevoer het. Insluitend dié wat deur die Sumeriese beskawing en antieke Egipte uitgevoer is. Die eerste militêre formasies, oorlogswaens, soorte antieke wapens. Antieke Rome het 'n besonder ryk geskiedenis van oorloë gehad. Daar is honderde verskillende bevelvoerders, verskillende truuks, strategieë van hul voorvaders, die gebruik van tegnieke in gevegte. Vegvaardighede het ook 'n besondere rol gespeel, veral virtuele strydwa-ry (Vladimir het baie van laasgenoemde gehou). Oor die algemeen sou dit nie sleg wees om terug te keer na die oudheid nie, maak nie saak hoe groot mens hy toe sou geword het nie. Ave Sperm Walvis!!! Veral interessant: dit sou wees om met Hitler te veg. Met moderne wapens kon hy die hele Wehrmacht eiehandig verstrooi het, en hoekom lyk dit nie cool nie!
  Die jong man het gesien dat die leër van Groot-Rusland weer naby die vyand was, die ruimteskip-afdelings was selfs gedeeltelik gemeng. Dit was sy kans.
  - Ek sal jou nie so maklik laat gaan nie!
  Die tetravliegtuig is maklik vernietig, dit lyk of daar 'n ou in was. Wel, meisies is baie moeiliker om dood te maak. Alhoewel hulle spesiaal sielkundig voorbereid was op die feit dat oorlog geen ouderdom of geslag het nie. Die vyand is die vyand en moet doodgemaak word. Dit is nodig om van jammerte en deernis te vergeet.
  - 'n Yskoue kom van oorlog, dit is nie erg as dit jou hart vries nie, dit is nie erg as dit jou brein vries nie! - Hulle mentor het eenkeer gesê.
  Stergeveg, wat dra dit ... Hier is die brigantines van Svyatorossia wat 'n komplekse maneuver uitvoer. Hulle nader en kom na 'n skerp hoek. Hulle vuur 'n salvo af. Die vakuum het verkrummel, asof 'n keisteen 'n spieël getref het. Elke fragment bevat 'n neergestorte ruimteskip en 'n gesmelte kruiser, vernietiger, slagskip.
  Die robotte van Svyatorossia het met die robotte van Groot Rusland gebots. 'n Tweestryd van elektroniese titane, hier het dit selfs gekom tot hand-tot-hand-gevegte tussen elektroniese monsters.
  Die masjiene het gebots, baie tentakels het gebreek, hiperplasmiese fakkels het byna puntloos getref. Hierdie keer was die numeriese meerderwaardigheid aan die kant van die robotte van Groot-Rusland. Hulle het deurgedruk, probeer om die posisie te verdeel en hul voordeel ten beste te benut. Die grootste robotte, so groot soos wolkekrabbers, het met die grasie van ballerinas gemaneuvreer. Hulle het bymekaar gekom en toe uitmekaar gegaan en die krag van hul eie verdediging getoets. Een van die masjiene het geruk, sodat 'n fontein van hiperplasma opwaarts gegooi is. Twee tetralette wat per ongeluk ingeval het, is sommer met 'n vurige tong deur die woeste hitte gelek. Verskeie meer massiewe masjiene het ontplof. Dit het gelyk of Armageddon aangebreek het, hoe kleurvol en gewelddadig alles was.
  Vladimir het vurige kontak met sy eie probeer vermy. As hy toevallig 'n soldaat van sy leër vermoor het, dan sou hy nie net aan die swaarste straf onderwerp gewees het nie, maar hy sou homself nie daarvoor vergewe het nie. Dit is sulke onnoselheid. Op 'n tyd het die Duitsers tydens die Tweede Wêreldoorlog dikwels 'n truuk gebruik: hulle het Sowjet-militêre uniforms aangetrek (gelukkig het hulle daarin geslaag om baie gevange uniforms te vang), en dan berig dat hierdie troepe die omsingeling verlaat. Dikwels, veral aan die begin: dit het 'n effek gehad, en dan het die Sowjet-artillerie selfs op sy eie losgebrand. Later het dit egter verpligtend geword om wagwoorde te vereis en digitale kodes te gebruik. As die Duitsers aan die begin van die Groot Patriotiese Oorlog beter as die Russe geveg het, was die bevel kop en skouers bo (met spyt moet dit erken word) en te danke aan generaal Moroz wat Moskou gered het, dan het die Rooi Leër later baie geleer. Nadat miljoene lewens betaal is, het die Sowjet-militêre kuns homself merkbaar verryk. Vir militêre leierskap om volwasse te word, moet die bloed van soldate die slagvelde oorvloedig besproei! Sowjet-bevelvoerders het veral die belangrikheid van artillerievuur geleer. Aangesien Sowjet-bomwerperlugvaart nie sterk genoeg was nie (bomwerpers is duur), was die hooffokus op grootkalibergewere. Daar moet ook op gelet word dat Hitler die Sowjet-generaals hier baie gehelp het. Die Nazi's het geëis dat hul soldate fanaties moet veg en nie 'n tree terug gee nie, en die bekrompe Fuhrer het gehoorsaam: hulle het hul hoofmagte op die eerste verdedigingslinie gekonsentreer, en daarom was die troepe saamgedrom, hul verliese was baie groot. Die ervaring van die Eerste Wêreldoorlog, waar die Duitsers 'n tweede en derde verdedigingslinie gebou het, selfs kragtiger as die eerste, is heeltemal geïgnoreer! Dit was veral duidelik tydens die Vistula-Oder-operasie. Duitsland het in 1944 byna 1 900 tenks en selfaangedrewe gewere per maand vervaardig. Aan die begin van 1945: daar was meer as agtduisend tenks en selfaangedrewe kanonne aan die oostelike front. Dit het gelyk na baie krag. Maar twaalf tenkafdelings van die Wehrmacht is naby die voorste linie getrek en het deur Sowjet-artillerie aangeval. Die gevolg: nadat hulle deur die voorste verdedigingslinie gebreek het, het die Sowjet-troepe soos 'n bergstorting afgerol. As dit nie was vir Zhukov se lafhartigheid en Stalin se uiterste besigheid (voorbereiding en hou van die Jalta-konferensie nie), sou Berlyn in Februarie teruggeneem gewees het. Oor die algemeen is Zhukov se rol in die oorlog nie duidelik nie; hy het gewoonlik met groot bloed gewen en baie foute gemaak: veral in die aanvanklike stadium van die oorlog. Maar saam was sy groot ervaring in die leiding van troepe, veral in die moeilikste omstandighede, van groot waarde. Op die ou end Stalin; Dit was hy wat toevertrou is om die oorwinningsparade aan te bied. Stalin self was hoogs gerespekteer en gewaardeer in die Groot Russiese Ryk. Ja, hy was 'n diktator, maar Rusland het steeds 'n militêre diktatuur. Ja, baie wreed, onderdruk hele nasies, maar hierdie wreedheid was geregverdig, aangesien dit hoë doelwitte nagejaag het. Stalin wou geluk vir die hele mensdom hê, en dit kan nie bereik word sonder om bloed te vergiet nie. In daardie dae het mense vyftig, sestig, maksimum sewentig jaar geleef. So wat as een van hulle 'n paar dekades vroeër sterf? Die natuur is wreed, wat beteken dat mense die reg het om wreed te wees, veral as die mens se uiteindelike doel is om gelyk te word aan die gode. Nou, hy is Vladimir, sou hy nie 'n god wees vir 'n man van die oudheid nie? Dankie aan die groot leier wat die mensdom verenig en gered het. Hy het gedoen wat Stalin versuim het om te doen.
  Die jong man het sy volgende doelwit gekies. Dit was 'n ruimte groot kombuis. Dit is ongetwyfeld, oneindig moeiliker om dit af te bring: as wat die tetralet en die seun besluit het om tot listigheid toe te gryp. Hier is die berekening gebaseer op die primitiwiteit van die lokval.
  - Dit is 'n Argo-klas robot wat praat!
  Uit die groot kombuis het hulle hom geantwoord:
  - Ons luister!
  - Ek het sopas 'n eksperimentele "vouer" van ruimte gekry, maar ek het nie genoeg energie om dit te lanseer nie. Kan jy my help?
  Die bevelvoerder van die groot kombuis het met ongeduld in sy stem gesê:
  - En hoe?
  - Heg 'n hiperplasmastraal van die reaktor aan my. Dan sal die wapen heeltemal gereed wees en in werking gestel word.
  - Ons maak uitstekende verbindings.
  Die berekening was gebaseer op die feit dat die groot reaktor van die groot kombuis op die oomblik van dok sonder dekking gelaat sou word. In hierdie geval: dit sal moontlik wees om hom uit die kragtigste kanon te slaan. Daar was weliswaar 'n aansienlike risiko van dood, beide van die ontploffing van die kragopwekker en die vuur van die vele gewere van die groot kombuis.
  Die ruimteskip is redelik groot, met 'n bemanning van twee en 'n half duisend soldate, robotte nie te tel nie. Jy kan jou lewe waag vir so 'n prys. Selfs as jy in veertien siklusse sterf, sal jy 'n held word. En nie net sal jy glorie kry nie, dan sal die held beslis opgewek word. Daar is 'n bevel van die keisers dat alle mense in die toekoms opgewek sal word. Maar hierdie proses sal plaasvind afhangende van die waarde wat elkeen van hulle verteenwoordig. Hoe meer prestasies, hoe gouer sal hulle opgewek word. Dit het niks in gemeen met pasifistiese Christendom nie. Hulle slaan jou op die regterwang - draai jou linkerkant, wees lief vir jou vyand: hoe kan jy met iets meer dom vorendag kom!
  Beide Ortodokse en Katolieke, en baie Protestante in hierdie geval is egter gelei deur die beginsel: die regterhand weet nie wat die linkerhand doen nie! Hoeveel bloed is vergiet deur die dienaars van die mees menslike en vriendelikste godsdiens. Hoe het die inkwisiteur die beginsel geïmplementeer: wees lief vir jou vyand?! Ja, geestelikes in die Middeleeue het 'n vrou na die brandstapel gestuur net omdat sy mooier was as die gemiddelde standaard. 'n Gesonde vroulike liggaam is as van die Duiwel beskou!!! Die Nuwe Ortodoksie is nie skynheilig nie; die Bybel het vir die geskiedenis gebly, soos die meeste van die tradisie. Die eerste keiser van Wêreld-Rusland: het sy eie Heilige Skrif geskryf en sy eie godsdiens uitgevind. Die hoofdogma daarin is: dien Rusland met al jou krag, al jou krag, al jou verstand. En as dit ooreenstem met die belange van jou Moederland, dan kan jy enige opoffering, enige geweld, enige listigheid maak. Einde regverdig die middele!
  Hoe regverdig was dit nie! Die Bybel is eintlik verbode. Hy self verstaan nie hoekom die Russe die boek geglo het wat deur die Februarie-mense geskryf is nie! Russiese man: het 'n slaaf geword van Fidov se leringe! Dit is net 'n absolute skande! Daardie mense wat die Bybel aanbid het, het uiteindelik ontaard en verneder; daar is niks gesond of slim in die Christendom nie. 'n Korrekte godsdiens moet die magskultus verheerlik! Dit is nie verniet dat Islam sulke sukses behaal het nie. Alhoewel die Koran ook 'n basies pasifistiese boek is, aangesien dit onder die sterk invloed van Christene geskryf is. Geen ware godsdiens nie: in staat om 'n nasie te verenig, moet nie tandeloos wees nie.
  Vladimir het sy opgewondenheid met sy gewone wilspoging onderdruk en voorberei om op die reaktor te skiet. Aanhalings van die eerste keiser het in my kop opgeduik:
  - Jammerte is soos roes, deernis is soos shashel - reinig jou hart hiervan en bedek dit met wapenrusting: genadeloosheid, woede, woede!
  Goue woorde! Maar iets klein, soos 'n klein druppel val op die hart! Dit is amper onmerkbaar, maar terselfdertyd onaangenaam. Dood twee en 'n halfduisend gelyktydig, ouens, meisies, dieselfde Russe, of meer presies, soos jyself! (Natuurlik weet hy nie die presiese aantal bemanning nie, maar 'n paranormale gevoel vertel hom). Dit is so moeilik. Oor die algemeen is die konsep van Russies voorwaardelik. Etnies Russe: vorm nie 'n meerderheid in die Groot Russiese Ryk nie, maar die meeste ander volke en rasse, insluitend swartes, noem hulself Russe. As gevolg van verskeie epidemies en oorloë was daar egter min swartes en gelees op aarde oor, en die Slawiese etniese groep het oorheersend geword. Byna alle mense is mooi, volwassenes is lank, maar ook baie lank. Die spiere is prominent, maar as 'n reël nie massief nie, die vel is koper of brons, by vroue is dit donkergoud. Vir 'n ongewoonde mens: mense lyk dalk te eenders, maar hulle is nie. Elkeen is goed en individueel op sy eie manier. Wat algemeen is, is slegs 'n kasernegees wat van geboorte tot die dood by almal spook! 'n Mens kan egter nou amper vir ewig lewe; ouderdom bly 'n nagmerrie van die verlede. Sy is onnatuurlik. Dit ontsier vroue veral verskriklik; hulle word so walglik dat hulle lus is om te braak.
  - Het verdomde ouderdom werklik sulke kenmerke ontheilig? (Ek dink die woorde van Shakespeare.)
  Godsdienstige leiers het geweet van die ewige begeerte van mense: om die jeug vir ewig te bewaar. En hulle het die vrees vir die dood uitgebuit. Al hierdie sprokies oor die hemel en die hel (Die moderne wetenskap het vasgestel dat dit inderdaad sprokies is - pure fiksie!), is uiteindelik daarop gemik om meer geld uit mense te onttrek. Hoe langer 'n mens leef, hoe meer sondes het hy immers, maar die kerkleiers van die oudheid het probeer om hul bestaan op aarde soveel as moontlik uit te brei. Hulle het na enige gemeensaamheid en truuks hiervoor gegaan. Dit wil sê, die woorde van die kerkvaders was in stryd met dade en konkrete lewenspraktyk!
  Al hierdie gedagtes het soos 'n woedende kaleidoskoop in Vladimir se hiperplasmiese brein geflits. Die jong man het duidelik gehuiwer of hy moet druk of nie! Die fix-opdrag het in my brein gevries. En die risiko van moontlike opsporing, veral deur 'n skandeerder, dat die robot 'n saboteur binne het, het toegeneem.
  Gedagtes het soos weerlig geflits! Sprokies oor die hemel, waarheen ware gelowiges of Christene gaan, is nie meer van toepassing nie. Maar daar is hoop dat jou vaderland jou weer tot lewe sal bring. Nie eers die mees gevorderde, moderne wapen kan 'n mens vernietig nie. Die geloof in die onsterflikheid van die siel is dus nie so illusie nie. Die liggaam is sterflik, maar die siel is nog nie! Die feit is dat die persoonlikheid in 'n ruimte vervoer word waar daar geen dimensie, bokant, lengte, breedte is nie. Dit wil sê, 'n persoonlikheid: asof sestijoene kere kleiner word as Creon of selfs Fretosol, mikropartikels wat tydens die samesmeltingsproses bomme baie kwadrilljoene kere kragtiger maak as waterstof. Boonop word daar nou wapens ontwikkel wat kwintiljoene keer sterker is met dieselfde gewig as termonukleêre wapens. Maar selfs so 'n wapen kan nie 'n persoon vernietig wat in die nul-dimensie ingevou is nie. Dit is weliswaar baie moeilik om 'n persoonlike lêer te onttrek, maar tegnologie ontwikkel en die tyd is nie ver wanneer dit op 'n massastroom geplaas sal word nie. En jy kan absoluut almal opwek. Terloops, hoe meer bekend 'n persoon is, hoe makliker is dit om hom uit die vergetelheid te onttrek. Die energie van biohiperplasma help hier!
  Maar selfs dooie vyande: nadat ons Sviatorossiya verower het, kan ons hulle onttrek en in slawe verander. Die reddende gedagte het 'n einde gemaak aan alle huiwering.
  - Ek sê nie vir jou totsiens nie, maar totsiens!
  Vladimir het 'n gekonsentreerde straal vrygelaat en outomaties teruggetrek. Die superreaktor is dadelik in 'n woedende tornado van hiperplasma gedompel!
  Die jong man is deur 'n swaartekraggolf getref, soveel so dat sy bene gebuig en sy brein platgeslaan het. Die robot is deur die brandende blomblare verskroei en dit het soos 'n kaartehuis verkrummel.
  Die verbrande Vladimir het uit die wrak gevlieg; hy het homself dadelik oop en kwesbaar gevind. Gelukkig vir die jong man was die troepe van Groot-Rusland egter reeds besig om deur te breek, vinnig op te vorder en die vyand met vernietigende elemente van allerlei aard te bestook.
  Die jong man kon in beginsel, danksy die spesiale ontwerp van sy liggaam, vir 'n geruime tyd in 'n vakuum wees en vlieg. Hier het ons egter gepraat van basiese oorlewing. Die beste ding is om by die puin te hou en daarmee saam te probeer, wat dit uiters onwaarskynlik maak dat dit opgemerk sal word.
  Vladimir het presies dit gedoen:
  - Denke maak ons lafhartig - roekeloosheid maak ons lyke!
  Oor die algemeen sê die instruksies, as jy kan oorleef, oorleef. Lewe in oorlog is soos 'n swaard in 'n vuis - jy kan dit nie laat val nie, maar jy kan dit nie agter jou rug wegsteek nie! En daar is ontelbare hoeveelhede rommel van alle soorte. Ons eie ruimteskepe is reeds sigbaar. Die jong man het 'n fragment gekies wat ongelyk was en nie besonder warm nie - wie wil verbrand. Hy gaan lê daarop en versmelt met die oppervlak. Nou is al wat oorgebly het om te bid dat die talle skanderingstoestelle dit nie per ongeluk sal opspoor nie.
  Slegte gedagtes het in my kop opgekom: jy het twee en 'n half duisend ouens en etlike tienduisende robotte doodgemaak. Alhoewel laasgenoemde kunsmatige intelligensie het, is hul intelligensie baie voorwaardelik. Moenie jammer wees vir hulle nie! Wat kan ons sê oor die soldate van Svyatorossia? Elkeen van hulle glo vurig in oorwinning. Hulle is in baie opsigte soortgelyk - spieël-heelalle. Dit is waar, hoe langer die oorlog aanhou, hoe groter is die verskille in klein besonderhede. En oorlog is 'n proses soortgelyk aan verbranding, net bloed is die ideale brandstof, en die brandblusser is oorwinning!
  Is dit moontlik om te wen? Die gedagte self is opruiend; 'n soldaat moet nie daaraan twyfel nie. Soos die eerste keiser gesê het: my land is dalk verkeerd, maar dit is my land!
  Natuurlik moet hy in oorwinning glo, veral as hy sien hoe dit gewen word: sy eerste geveg in sy lewe. En dit is regtig op pad na oorwinning. Dit is waar dat verskeie triljoen soldate daaraan deelneem: die gemiddelde persoon weet nie die presiese getal nie, maar dit is net 'n episode, 'n klein streep van die interuniversele stryd. Baie figure is geheim, insluitend die presiese aantal sterre in die Groot Rusland-beheerde Heelal. Iewers fragmentaries weet hy hulle getal is meer as tweehonderd ses biljoen, maar hoeveel meer is onbekend. Die planete is op hul beurt ongeveer tien keer kleiner, en net een uit 'n duisend is geskik vir lewe. Inderdaad, baie planete met moeilike toestande is onlangs besig om tot bedaring te kom. In beginsel is die oorlog tussen twee heelalle: dit is nie vir ruimte en hulpbronne nie. Tegnologie bestaan reeds wat dit selfs moontlik maak om ander planete te skep deur materie uit sterre te onttrek. Miskien is die tyd nie ver wanneer mense, soos die Almagtige gode, sal leer om heelal te skep en ruimte uit te brei nie. Wel, daar is nog genoeg plek vir almal, intelligente lewe is nogal 'n seldsame verskynsel, en daar is net 'n paar honderd in die hele heelal. (Miskien omtrent 'n duisend?) beskawings wat ruimtevlug bemeester het! Dit lyk dus of dit geen sin is om oorlog tussen broers teen broers te voer nie. Terselfdertyd word hulle geleer dat dit Heilige Rusland was wat hulle verraderlik aangeval het. Wat leer hulle in Svyatorossiya? Miskien dieselfde! Dit is die situasie hier: beide kante slaan mekaar op, ag hulself opreg as reg, maar daar is steeds geen resultaat nie.
  Meeste seuns en meisies dink nie hieraan nie! Vladimir het 'n bietjie vrye tyd gehad om die geskiedenis van planeet Aarde te bestudeer en nie net wat met die oorlog verband hou nie. Dit kan gedoen word deur die intergalaktiese HiperInternet: in sy multi-kinesis ruimte: jy kan selfs superfiles vind van beskawings wat bestaan het voordat die Son verlig is! (Dit is waar, hy het nog nie daarin geslaag nie!) Hy het geweet dat mense nie altyd in barakke woon en grootgemaak word nie. Alhoewel, aan die ander kant, as jy niks anders weet nie en van kleintyd daaraan gewoond raak, dan is dit geluk. Vladimir was lief vir die weermag, maar die streng lewenstyl, totale regulering en gebrek aan vrye tyd het op hom geweeg. Daarbenewens opleiding en metodes van gevegsopleiding: te roetine. Ek will meer he! En so geweld, geweld, en nog meer geweld! Daar is te veel wreedheid dat selfs drie harte (en mense het drie, alhoewel kleintjies) begin treur.
  - Hoekom vernietig wanneer jy kan skep en skep! - Sê die seun vir homself. - Maar aan die ander kant, stel jou 'n lewe sonder oorlog voor...
  Wanneer jy doodmaak, voel jy iets soos 'n buzz! 'n Sekere soort spesiale orgasme (as ek so kan sê). Dit is opwindend, en terselfdertyd effens naar, asof jy 'n vuil besigheid doen. Oor die algemeen is die houding teenoor moord nie duidelik nie. In die bekende aantekeninge van die laksman skryf Simson dat nie net hy nie, maar ook sy kollegas geen plesier verskaf het om hul slagoffers te martel nie, en om 'n persoon se lewe te neem, moes hulle hulself breek. Maar die markies de Sade wys "mense" wat die grootste plesier gehad het om hul slagoffers te martel. Wanneer jy "n ander lyding veroorsaak, verskaf dit onbeskryflike plesier.
  Oor die algemeen is dit 'n erotiese element van marteling om met iemand anders se pyn te flous! Vladimir was hierin geïnteresseerd, so hy het gedink: as sommige mense plesier vind om ander lyding te veroorsaak, is dit dan nie moontlik om self pret te hê wanneer jy gemartel word nie. Oor die algemeen, onmiddellik na die skepping van 'n kind soldaat se liggaam - wanneer hy nog 'n baba, of eerder 'n fetus, die heel eerste ding wat onthou word, is die ondraaglike pyn en strome van hiperstroom wat die senuwee-eindpunte deurboor. Soortgelyke verwerking en eerste indruk: wanneer jy jouself as individu besef. Iets soortgelyks het in Afghanistan gebeur toe 'n kind gebore is: hulle het bo die oor geskiet. Maar in moderne, kosmiese Rusland is pynbehandeling tot volmaaktheid gebring. So hoekom nie 'n gegons in plaas van pyn voel nie! Wie wil dit nie hê nie! Streng Spartaanse onderwys behoort die nasie sterk te maak en die ryk ewig te maak! Maar Sparta, ten spyte van die erns van die wette, het ook mettertyd gedegradeer! Teen die tyd van die verowering deur Alexander die Grote het die koninkryk (wat terloops nie 'n groot ryk geword het nie) sy voormalige mag verloor, en Rome het dit uiteindelik afgehandel. Dit blyk dat die eerste wêreldkeiser Sparta bewonder het, elke persoon moet 'n vegter wees! Hierdie beginsel is godsdienstig uitgevoer! Genetiese seleksie is baie streng; embrio's en eiers word verbeter deur elektronika; in beginsel kan 'n moroon nie gebore word nie! (Tensy die moniteringselektronika met 'n kubervirus besmet is). Maar gegewe die massa oortollige stelsels, is dit hoogs onwaarskynlik!
  Die jong man het die vordering van die geveg dopgehou en die uitstraler met 'n vuurwapen vasgehou. Die tetralette van Svyatorossia het geveg, terwyl hulle teruggetrek het. Hier was 'n kans. Jy kan 'n vyand uitslaan met 'n sakstraler. Dit is baie moeilik om te doen, stel jou voor jy skiet 'n vegter met 'n pistool tydens die Tweede Wêreldoorlog. Maar teoreties is dit moontlik. Hier is 'n klassieke komediant uit antieke tye: Rambo het helikopters met 'n boog neergeskiet!
  - Klein seuntjie - het 'n masjiengeweer gekry! Niemand woon meer in die dorp nie! Die seuntjie het die vuurpyl gekry! Ek het Bush 'n boud in die gat gegee!
  Ons het die ou dingetjies onthou. Oor die algemeen is hy reeds 'n volwassene, 'n volwassene. Dit is oor die algemeen dom: dat tieners in antieke tye, of eerder in die atoomtydperk, op elke moontlike manier beperk is: dit is nie toegelaat nie, dit is nie toegelaat nie! Gevolglik het die nasie ontaard, kinders het infantiel geword, nie by die volwasse lewe aangepas nie, of inteendeel, aggressiewe skelms.
  Hier kan selfs kindersoldate veg! Hy kan dalk 'n offisier of 'n generaal word! Die laaste ding waaraan jy egter dink, is toekennings! Dit is nie wat 'n soldaat moet lok nie. Die vraag is hoe om 'n tetravliegtuig uit te slaan?
  Jy moet presies die stertgewrig van die kragopwekker met 'n kort straal tref. Matriksverdediging: het sy swak punte, net soos die halfspasieveld. Wat om te doen as dit onmoontlik is om hierdie punt vooraf te bereken. Hier het jy óf 'n baie gevorderde bioskandeerder nodig, óf jy kan dit met behulp van magie bereken, en jy sal nie mis nie: wanneer die motor teen 'n yslike spoed jaag, sonder om te weet wat traagheid is!
  Die seun het probeer om sy agtste oog oop te maak met behulp van magiese vaardighede. Dit is die berugte agt-oog tegniek, 'n soort magie. Hoe om dit te gebruik? Daar is verskeie tegnieke, konsentrasies, meditasies. Vladimir het homself gekruis en sodoende die chakras verbind. Dit behoort te help. Ons moet ons bewussyn skoonmaak en dit deursigtig en duidelik maak!
  Die Moederland is 'n heilige sakrament,
  Die krag en krag van die Ortodokse geloof!
  Kom ons verdedig Russiese eenheid,
  Ons mense sal vir ewig heerlik wees!
  Vladimir het in 'n paranormale beswyming gedompel en, feitlik sonder om te mik, met 'n oogopslag geskiet! Die liggaam het op sy eie gereageer, die energie het getref - die tetralet het ontplof.
  - Daar is nog een punt in my guns! - fluister die jongman. - Hoe behendig slaan ek, net 'n bul.
  Die seun het weer geskiet en geslaan! Hierdie keer sonder konsentrasie was die visie volledig.
  - Ek glo in my lot!
  Vladimir het die geveg gesien: in baie kleure en reekse gelyktydig. Dit was so helder, kleurvol, die vakuum het 'n silweragtige gevoel gegee, dit het gelyk of edelgesteentes deur die ruimte gestrooi was, onvergelyklik helderder as hul natuurlike eweknieë. Dit klink na 'n wonderlike melodie!
  Die jong man het gesing:
  Die volkslied van die Moederland sing in ons harte,
  Daar is niemand mooier as sy in die hele heelal nie!
  Druk die ridder se balkgooier stywer vas,
  Sterf, want God se gegewe Rusland!
  Vladimir het weer geskiet. Die tetralet het opgeswel en in fragmente ontplof, soos 'n ryp kersie wat bars.
  - Wat 'n pragtige ding! Ek wens ek kon die brigantine doodmaak!
  Na die vernietiging van die vierde tetralet; die jong man het verpletter gevoel: daarby het die visioen skielik verdwyn. Met 'n spoed wat skaars waarneembaar was vir Vladimir se verbeterde visie, het die Tetralets gesirkel en op mekaar geskiet. Hulle het verskil in skaduwee. Sviatorossiya het 'n geel glans, Groot Rusland het 'n pers glans. En hulle is soortgelyk in vorm, in die vorm van vaartbelynde roofdiere, die snuit van motors, skokkend met hul kwaadwilligheid. Die wapen wat jy nodig het!
  Die geveg beweeg vinnig, die salto's van die tetralette sonder traagheid is onbeskryflik, 'n paar keer het dit gekom om te stamp. Dit alles het monsteragtig gelyk. Vladimir het ou films oor die Groot Patriotiese Oorlog en die Derde Wêreldoorlog onthou. Ten spyte van al die verskille in wapens en spoed, het iets gemeen in luggevegte gebly. Naamlik die begeerte om na agter te gaan, 'n poging om in pare en drie te veg. Oor die algemeen verander tegnologie, maar gevegstaktieke bly amper dieselfde. Vladimir het nog 'n paar keer geskiet, maar geen resultate behaal nie, die kinetiese vuur van inspirasie het verdwyn.
  - 'n Briljante bevelvoerder verskil van 'n briljante komponis deurdat sy meesterstukke jou altyd laat trane stort!
  Die seun was hartseer, maar het dadelik opgebeur, want sy weermag het vorder. Dit beteken dat alles nie verlore is nie.
  - Privaat Vladimir Kashalotov is in kontak! - Die jong man het na sy vriende gedraai.
  - Ons hoor jou! - Hulle het hom geantwoord. - Kaptein Petukhova praat.
  "Ek het sopas uit die vyand se agterkant uitgekom, ek hang aan "n stuk puin. Laat my asseblief toe om by jou aan te sluit deur 'n ekstra tetralet uit te lig.
  Die meisie antwoord vrolik:
  - En dit sal wees! Ek het reeds 'n versoek na die verspreidingsentrum gestuur!
  Vladimir het in 1941 onthou dat daar nie genoeg vlieëniers in die Sowjet-lugvloot was nie. Dit was ongetwyfeld 'n groot nadeel, en daar was 'n algehele tekort aan ervare, goed opgeleide personeel. Na alles, tydens die oorlog in Finland was daar feitlik geen luggevegte nie, as gevolg van die swakheid van Suomi-lugvaart. En tydens die Spaanse Oorlog het Stalin tien keer minder vlieëniers die hel ingestuur as Hitler. Boonop het hy die helfte van hulle oorgeplant en hulle geskiet. Dus, wat kwaliteit betref, was die Luftwaffe beter as die Sowjet-troepe. Die Duitsers het 'n paar goeie aces gehad. Driehonderd van die beste van hulle het vier-en-twintigduisend Sowjetvliegtuie vernietig. Maar dit kon die Wehrmacht nie van "n nederlaag red nie! Daar was van die begin af gelykheid in moderne oorlogvoering. Baie vlieëniers het ervaring gehad in ruimtegevegte met verskeie rasse, beide menslike en nie-menslike. Hierdie gevegte het die kuns van oorlog verryk en die vlak van strategiese beplanning tot ongekende hoogtes verhoog. Beide ryke was gemilitariseer en het 'n kaserne-gebaseerde regeringstruktuur gehad. Dit was alles algemeen, die ooreenkoms van groot state. Natuurlik kon niemand dus in 'n duisend jaar oorwin nie! 'n Soort eindelose oorlog! Hy is 'n jong man, wettiglik 'n volwassene, nou net 'n doodsmasjien! Pas dit hom?! Die meeste ouens en meisies het geen ander lewe geken nie, maar Vladimir het soms daaraan gedink.
  Nou, wat is moord? Op die HiperInternet kan jy steeds die tekste van die antieke Bybel vind, 'n boek waarin niemand glo nie. Dit bevat die bekende sesde gebod - jy mag nie doodslaan nie! Maar terselfdertyd: God Yahweh het self, strydig met sy opdrag, die opdrag gegee om die Amalekiërs sonder uitsondering uit te roei. En nie net volwasse krygers nie, maar ook vroue, kinders en selfs vee. Selfs volgens die standaarde van die antieke wêreld was dit buitensporig wreed. Nietemin het die Jode, in opdrag van God(!), sulke etniese suiwering gepleeg!
  Om nie te praat van dat Yahweh - Almagtige God vir Abraham beveel het om sy eie seun op die altaar neer te lê en hom dood te maak nie! Ook in stryd met die gebod - moenie doodslaan nie! Dit wil sê, daar is ook teenstrydighede in die Bybel. Die moraliteit van die mensdom was egter besig om te verander, en Jesus Christus het reeds die beginsel verkondig - wees lief vir jou vyand! Hulle slaan jou op die regterwang - draai jou linkerkant! Die eerste Christene was pasifiste. Hulle het gehoorsaam, soos skape, na hul dood gegaan en met glimlagte op hul lippe gesterf. Maar toe word die Christelike Kerk die hoofbeul van die Middeleeue. Katolieke was veral gruwelik. Baie miljoene mense is vermoor en wreed gemartel. Dit is hoe dit geblyk het dat die mees menslike en pasifistiese lering die meeste bloed vergiet het. Weliswaar, die tyd het verbygegaan, daar was 'n hervorming. Protestante het Katolieke vermoor, Katolieke het Protestante vermoor. In Rusland het die Ortodokse skeuringe en Ou Gelowiges vervolg en hele dorpe van hulle uitgebrand. Die laksmanne het hul bes probeer! Maar die tyd het gevloei en, anders as 'n stroom wat steeds versnel het, het verligting geleidelik obskurantisme uitgedruk. Baie Protestantse kerke het verskyn, waar die gees van versoening en vergifnis weer herleef het. Geleidelik, eers in Duitsland (onder Frederik die Grote), en toe in ander lande, het marteling begin afgeskaf word. In Rusland was Petrus die Derde die eerste wat marteling afgeskaf het. Die koning is vriendelik, progressief, maar swak. Catherine die Tweede het weer marteling en marteling ingestel, maar vir die gewone mense. Maar die edeles is ook in haar teenwoordigheid gemartel. In die besonder, prinses Tarakanova, die meisie is so gemartel dat sy op die rak gesterf het. Formeel is marteling deur Alexander die Eerste afgeskaf, maar in die praktyk is hierdie wet swak nagekom. Alexander II het lyfstraf in die weermag afgeskaf. In Frankryk, marteling: formeel verbied tydens die rewolusie. Ek het geleidelik deur die progressiewe deel van die wêreld tot die oortuiging gekom dat marteling en geseling nie 'n metode is nie. Maar daar was ook terugslae. Tydens die rewolusie en burgeroorlog het marteling en massaskietery op onskuldiges teruggekeer. Onder Stalin is metodes van fisiese invloed baie aktief in politieke prosesse gebruik. Dit is vreemd dat 'n skelmbandiet wat verskeie mense wreed vermoor het, nie gemartel is nie - hy was 'n misdadiger, maar 'n pionier wat 'n politieke grap vertel het, kan deur die "meulsteen" gesit word. Marteling het saam met Hitler na Europa gekom. Hitler het egter self marteling in sy tafelgesprekke veroordeel, maar in die praktyk het die SS dit baie wyd gebruik en selfs vir kinders geen uitsonderings gemaak nie. Daar was egter geen geheim oor hoe die pioniers gemartel is nie, maar inligting oor of die Rooi Leër-soldate die Hitler Jugent-vegters gemartel het, was lank verbied. Inderdaad, marteling van gevange Duitsers is in die Sowjet-weermag gebruik, maar hulle het verkies om daaroor te swyg, maar die Duitsers het ten volle oor hul gruweldade gepraat. Nou het dit meer eerlik geword, Vladimir self is verskeie metodes van fisiese en psigosomatiese invloed geleer om die vyand te dwing om inligting uit te gee. Alhoewel moderne tegnologie dit moontlik maak om dit eenvoudig van die hiperplasmiese brein af te skryf, kan mini-rekenaars in die liggaam van 'n gevangene dit uitvee. Dit word breindreinering genoem. Dit wil sê, marteling word geleer, hoewel die voordele daarvan beperk is. Maar aan die vyand se kant: baie meer agterlike rasse veg. Hulle moet dus gemartel word. Soms weet so 'n boorling dalk meer as 'n ander generaal. Elke tipe vereis sy eie martelmetode: veral die metode van sagte streling, wat soms meer effektief is as skokke met hiperstroom of blootstelling aan ultra-bestraling.
  Vladimir, wat die geskiedenis onthou, het geweet dat na die Tweede Wêreldoorlog die doodstraf gou in Europa afgeskaf is. In 1996 het Rusland ook 'n moratorium op doodvonnisse ingestel. Net in Islamitiese lande: wette oor lyfstraf en marteling was lank van krag. Die geskiedenis beweeg egter in 'n spiraal. In Rusland, tydens die Tsjetsjeense oorlog, is beide militante en diegene wat vermoedelik bande met militante gehad het, gemartel. En natuurlik kon hulle nie anders as dat onskuldige mense seerkry nie. Aan die begin van die een-en-twintigste eeu het 'n vreemde magstelsel in Rusland ontwikkel. Dit kon nie 'n totalitêre diktatuur genoem word nie, maar dit was ver van demokrasie. Iets tussen anargie en despotisme. Terwyl oliepryse hoog gebly het, het hierdie stelsel ten minste gewerk, maar toe die depressie begin het, en alle gerieflike olie- en gasvelde opgedroog het... Disintegrasie en rampspoed het begin, het 'n burgeroorlog uitgebreek. Intussen het China stilweg die hele Verre Ooste beset...
  - Hier is jou tetralet! - Die meisie het gesê. - Jy kan daarop vlieg en veg. Ons wen immers.
  Vladimir het gesê:
  - Ek glo ons saak is regverdig!
  - Quasarno privaat!
  Die seun het opgestyg en die tetravliegtuigstruktuur binnegegaan. Oor die algemeen was daar verskeie soorte sulke masjiene. In hierdie geval was dit "Box" - 12, een van die kragtigste modelle in terme van bewapening.
  - Puik kar! - het Vladimir uitgeroep.
  Die meisie het geskreeu:
  -Is jy opgelei om dit met 'n fotokamera te gebruik?
  Die jong man het kortliks gesnap:
  - Sekerlik!
  - So kom ons veg!
  Hier is hy weer in die gevegstetralet. Die sensasies is die aangenaamste, veral wanneer jy telepatie beheer.
  Die seun het gesing:
  En wanneer ons keiser roep vir heilige stryd!
  Ons sal op die aanval gaan, een gesin in die stryd!
  Ek val die teëstander aan en styg vinnig met 'n pyl!
  Ek weet dat ek 'n held en 'n glorieryke een sal word!
  Box-12 word telepaties beheer en het 'n bykomende kanon. Dit vuur 'n dimensie-korroderende projektiel af. In hierdie geval, wanneer dit getref word, word die ruimteskip as 't ware ontasbaar. Dit is ook 'n baie cool wapen, om te sien hoe die kontoere breek en lywe verkrummel. Dit is waar, hierdie projektiel, of meer presies, 'n straal van energie, is relatief maklik om te neutraliseer met 'n impuls van 'n sekere reeks, maar ...
  - Jy kan altyd die vyand mislei! - het Vladimir vir homself gesê.
  'n Kanon wat 'n saak "korroder" skiet, word ook deur 'n verstandelike orde beheer. Dit is gerieflik, veral aangesien die brein gedissiplineer is soos 'n bekwame soldaat. In die motor self het die seun gelê, hy het die geleentheid gehad om byna die hele slagveld waar te neem. Nou kan jy sien hoe fantome veg, die stryd van 'n Middeleeuse leër in die ruimte is super!
  Vladimir kyk sonder ophou: sjoe! Ruimskepe en teen ruiters en dinosourusse.
  Daar is dinosourusse in baie wêrelde, en dit was ook moontlik om talle verteenwoordigers van die oudste fauna op aarde te kloon. Verskeie soorte, sommige tot vyf-en-dertig meter lank, is weer tot lewe gebring. Maar in ander wêrelde was daar baie meer wonderlike diere. Groot samestellings van vloeibare metale, sure en dikwels alkalies. Daar was dinosourusse van semi-transistors, katodes, suiwer ultra-elektrisiteit. En basters met plante, insluitend vrugte, insluitend aartsradioaktiewe flora. Maar oor die algemeen het die proteïenvorm van lewe oorheers. Vreemd genoeg was daar iets in evolusie op verskillende wêrelde wat die produksie van proteïene gestimuleer het.
  Alhoewel die diere wat van silikon of litium gemaak is, indrukwekkend was. Dit is interessant waarvan spookdinosourusse gemaak word. Sommige van hulle is soortgelyk aan aardse lewensvorme, ander is anders as hulle. En die vegtermeisies, elke vyfhonderd kilometer of meer lank, is absoluut super sjiek! Weens die baie letsels en brandwonde op hul halfnaakte lywe lyk hulle selfs meer sexy, verleidelik en ... angswekkend!
  Die meisie skree vrolik:
  - Wel, die held sal veg!
  - Kom ons vermeerder! - het Vladimir grappenderwys voorgestel.
  Die meisie lag:
  - Met so 'n glorieryke vegter soos jy, is ek gereed!
  Sterreskepe van Svyatorossia, gelei deur moedige soldate, veg heldhaftig. Die leër van spookagtiges is ook besig om uit te dun, hoewel dit verskriklike verliese veroorsaak. Dit lyk alles so grandioos dat die oordink van die geveg jou gedagtes verwar en jou verhoed om op die vyand te konsentreer. Oor die algemeen is elke geveg belaai met 'n sekere gevaar, veral wanneer dit 'n roetine-aangeleentheid word. Hoe kan jy egter verveeld wees as jy sulke skoonhede sien wie se vergote bloed soos die ligste krale deur die ruimte fladder?
  Vladimir het gefluit:
  - Ons word aangetrek deur emansipasie, wat nie 'n stryd is nie, weer 'n sensasie!
  Die meisie het 'n speelse stemtoon gehandhaaf en geantwoord:
  - Nie 'n maagdelike engel nie, maar 'n duiwel! Ek pynig mense - soos 'n wilde leeuwyfie! Elke keer as ek uitgaan, gaan ek met vrymoedigheid in die stryd!
  - Semiramis! Een van die eerste vroulike krygers, veg en wen - skoonheid! Ek hou van jou ambisie! - Die ritmeseun het my geantwoord.
  Vladimir het sy motor opgegooi en na links geskuif. Dit was 'n besliste, gebroke sigsag, teen 'n gevaarlike vyand. ('n Kenmerk van die denke van humanoïede is dat hulle baie strenger reageer op onnatuurlike beweging, met lyne wat met skerp hoeke gebreek is.)
  Sy teenstander was nie 'n mens nie. Die embleem van die Shaklis-ren het op die notaboek geflits. Dit wil sê 'n mengsel van 'n jakkals en 'n jakkals. Nogal gevaarlike tipes, maar te selfversekerd. Vladimir het dit in ag geneem en proes:
  - Kom, kleintjies! Al die dans is verby!
  Die meisie het hom ondersteun:
  - Stuur hulle graf toe met musiek!
  - Sterf broers! - Vladimir het gesing en homself in die ram gegooi. Hy het geweet dat die Shaklises laf was, en dit sou nie by hulle opkom om te sterf of 'n ram te vat nie.
  En so het dit geblyk dat die tetravliegtuig ontwyk het, en Vladimir, wat dit vooraf verwag het, het 'n waaier gemaak en 'n lading in die vegter geplant. Die seun het gesien hoe 'n flits van energie 'n skaars merkbare streep in die vakuum trek:
  - Neem dit!
  Die meisie het opgetel:
  - Laat ons 'n wenk!
  Vladimir het gelag:
  - Daar sal koffie vir jou ook wees! Daar sal kakao en tee wees! Kom ons jaag na die graf! Quasarik is dood!
  Die meisie het geantwoord:
  - Kies jou volgende doelwit.
  Langs hom is 'n kameraad pas afgeskiet. "n Eenvoudige ou vir wie jy net kan jammer voel. Helaas, in oorlog is die dood 'n bekende metgesel.
  Vladimir het 'n paar keer in die voorkop geskiet net om die spanning te verlig. Hy het geweet dat dit onmoontlik was om die vyand op hierdie manier te tref, maar die vyand het voortdurend geskiet, in die hoop om 'n dooie punt te tref. En sulke taktiek het dikwels sukses gebring.
  Pastukhov en Ivanhoe het saam met hul vegters 'n gat in die vyand se geledere geboor. Burggraaf Maria het saam met die meisies van die regterflank ingekom, skuins beweeg en skerp versnel. Die krygers het krag ontvang van versterkerspreuke. Hulle het die geledere gebreek en gesien dat paniek in die geledere van Svyatorossia broei. Dit alles is egter meer as 'n voorwaardelike konsep.
  Ivanhoe het hardnekkig met die slagskip geveg. Hy het desperaat gesnap en klagte na die reeds gewonde vegter gestuur. Danksy Pastukhov het die jong man, wat die kruiser bemeester het, tot die redding gekom, op die hulpeenheid gesny en die reusagtige motor verdeel.
  - Wel, hoe hou jy uit! - Hy het sy maat gevra.
  - Sekerlik! Daar is niks anders vir ons oor nie! - het Ivanhoe geantwoord.
  Pastukhov het diep in die geveg geloer:
  - Dit sal lekker wees om die bevelvoerder te vernietig!
  - Die hoofbevelvoerder Rokossovsky?
  - Dis dit!
  Ivanhoe, bloederige sweet spat (hy is ook gevang, 'n deel van die ligte hare op sy kop is verbrand.) sug:
  - Weet nie! Is dit werklik? Waar om dit te soek?
  - Heel waarskynlik, op die grootste vlagskip ultra-dreadnought. Gewoonlik is die bevelvoerder op die mees beskermde skip.
  - Nie nodig nie! Omdat sulke vaartuie die kwesbaarste is. Dit is dalk beter om na die vinnigste een te kyk.
  - Die Rokossovsky-maarskalk is uit die verlede, en hulle is gewoonlik konserwatief.
  - Alexander die Grote is ook van die verlede, maar is hy op die kragtigste sterskip of heeltemal die teenoorgestelde?
  Pastukhov skud sy kop:
  - Dit was toe 'n ander tyd!
  - En die mense is dieselfde!
  - Sommige is nie eers mense nie!
  - Ons moet in elk geval die grootste skip vernietig.
  Viscountess Maria het bevestig:
  - Die vlagskip in die eskader - dit moet gefotoniseer (deurweek) word!
  Die vlagskip ultra-dreadnought was groter as planeet Aarde. Sowat vyftienduisend kilometer in deursnee, met 'n bemanning van vyf en 'n half biljoen soldate, en honderd sewe en sestig biljoen robotte. Dit is beslis krag. Selfs die spookkrygers het baie klein gelyk teen sy agtergrond.
  Pastukhov het opgemerk:
  - Nee, jy kan nie hierdie man met 'n swaard vat nie. Jy moet dinosourusse ram.
  Ivanhoe het druppels bloed weggegooi en gevra:
  - Hoe pas ons hulle in?
  - Ons moet Alyosha Popovich kontak!
  Pastukhov het 'n spesiale klittenband gehad en hy het hom tot die waarnemende bevelvoerder gewend.
  - Alyosha! Luister, ons het probleme! Jy sien die hoofmonster van die vlagskip.
  - Die tee is nie blind nie!
  - So, ons kan hom nie vernietig nie! Dit is tyd om dinosourusse tot die redding te stuur!
  Alyosha het dadelik geantwoord:
  - Dit is moontlik, maar eers sal ons die benaderings tot die hoofvlagskip skoonmaak. Dit sal ons nommer een taak wees.
  - In hierdie geval sal ons probeer help.
  Intussen het die hoofvlagskip van Svyatorossia die geveg binnegestorm, en sy kragtigste gewere het die spookbeelde verpletter.
  . HOOFSTUK No 9.
  Waarom was die bewind van Catherine II omstrede? Die Potem-dorpies het 'n algemene uitdrukking geword, en korrupsie en omkopery het gefloreer. En die slawe is heeltemal van hul regte ontneem. Hulle is verkoop soos die laaste vee, en die wette, wat reeds liberaal was teenoor die eienaars van diere, is nie gerespekteer nie. Daarbenewens het Catherine se dekreet oor edele vryheid grondeienaars toegelaat om openbare diens te vermy, wat in die toekoms tot die agteruitgang van die elite gelei het. Dit was nie verniet dat toe Pugachev in opstand gekom het nie, hy nie net deur die Kosakke ondersteun is nie, maar ook deur 'n aansienlike deel van die mense en selfs sommige offisiere. As Emelyan Ivanovich 'n meer talentvolle bevelvoerder was, as hy dadelik van Orenburg in besit geneem het, maar ses maande in 'n nuttelose beleg verloor het, sou hy 'n uitstekende kans gehad het om die troon te verower. Die mense was lief vir Pugachev, wat homself Petrus die Derde genoem het. Die leër van die voormalige Don Kosak was internasionaal. Pugachev self het 'n baie slinkse beleid gevolg en baie aan almal belowe, selfs iets wat onmoontlik was om te vervul! Hy het veral daarin geslaag om die Bashkirs, Kirgisies, Tatare, Kalmyks en ander volke wat Islam bely, om te koop. Emelyan Pugachev, synde Ortodoks, het aan alle Moslem-vakansies deelgeneem en daardeur staatsmanskap getoon. Inderdaad, as die belange van die land en mense vereis om voor Allah te buig, dan moet ons buig! Die kop sal nie afval nie. Wat Yank se persoonlike mening betref, het hy tot onlangs geglo dat daar geen God is nie. Dit het vir hom meer logies gelyk. Waarlik, toe hy die demoon sien wat hom in 'n ander heelal gegooi het, het hy besef dat daar waarskynlik 'n Skepper was. Selfs hierna is dit egter nie nodig om in die Bybel en die Koran te glo nie. In die besonder, waarvan het Yanka nie van die Bybel gehou nie? Verskeie teenstrydighede, asook die feit dat die Hebreërs die volk van God is! Wel, hoe kan jy glo dat die Februarie-mense deur God uitverkies is! Dit is immers absurd, snert. Hierdie volk is die minste geskik vir die rol van God se Uitverkore. Die Febreys stel immers net in wins belang! Begrippe soos plig, deernis, barmhartigheid, onbaatsugtigheid, eer, selfopoffering, adellikheid en ander is vir hulle abstrak! Slegs wins, selfsug en persoonlike welstand is kenmerkend van hierdie nasie. En wie sal glo dat Jesus Februarie is? Hy het 'n suiwer Russiese, edele en oop karakter. En daar is te veel teenstrydighede in die geslagsregister van Jesus, wat kwansuis van Abraham en koning Dawid kom. Neem byvoorbeeld die Evangelie van Lukas en vergelyk die geslagsregister met die Ou Testament. Dit is reeds deur geleerde ateïste bespreek! Om in God te glo beteken egter nie om in die Bybel te glo nie. Wel, en om Nikolaas II as 'n heilige te beskou... Oor die algemeen is die leer van die Nuwe Testament pasifisties, dit is voor die hand liggend. En die verskillende militêre ordes van die Christendom weerspreek die leringe van Christus. Ateïsme het egter 'n ysterbeklede argument - daar is baie godsdienste in die wêreld! Idees oor God verskil. Maar as die Almagtige werklik bestaan het, sou hy sulke teenstrydighede duld? Kom ons neem die koning as voorbeeld: as daar valse idees oor die koning was, sou die heerser nie ingryp en beveel dat sy onderdane hom in gees en waarheid aanbid nie. Daarbenewens leer die Bybel dat die Almagtige glad nie omgee hoe die skepping Hom verteenwoordig nie.
  Jesus het gesê:
  - Gaan preek en maak dissipels van al die nasies! Doop hulle in die naam van die Vader, Seun en Heilige Gees! En hier is teenstrydighede sigbaar.
  Hy het verder geloop, die son het geskyn, en 'n snaakse diertjie het oor die pad gehardloop. Hulle het met 'n boog op haar geskiet. Die boë was weliswaar nie gebalanseerd genoeg nie. "n Pyl, geverf in die kleur van "n kraai se vlerk, het verby gevlieg.
  Ali het gefluister:
  - Mizira! So pragtig, as sy die pad oorsteek, beteken dit verandering.
  - Presies!
  - Mense se teken!
  Yanka was verheug:
  - As dit ons aangaan, dan hoop ek vir die beter. Wat kan erger wees as die lot van 'n slaaf! Gee my kleingeld!
  Ali het somber opgemerk:
  - Word 'n dooie man! Verander ook! Miskien is dit 'n besliste kans vir ons. Een ou man het vir my gesê na die dood gaan onskuldige kinders hemel toe. Daar is geen slae nie, baie kos en vermaak.
  Yanka sug swaar:
  - Dit geld nie vir my nie. Ongelukkig, as ek sterf, sal ek na die plaaslike hel gestuur word. Dis wat die demoon vir my gesê het.
  Ali, verbaas, het gevra:
  - Het jy hom in 'n droom gesien?
  - Nie in werklikheid nie, en nie alleen nie, maar saam met 'n vriend.
  - Indien wel, dan is dit moontlik! Priesters is ook anders in elke ryk. Dit is waar dat daar die Orde van die "Angry God" is, dit blyk bo alle ander priesters te staan en word beheer deur 'n supergrootmeester, maar nie alle konings en sultans erken dit nie.
  Vladimir het ingestem:
  - En ek sou nie sulke despotisme erken nie!
  - Demone en engele veg mekaar voortdurend vir siele en terselfdertyd wen boosheid dikwels. "Ali het sy kaal hak op 'n plat klip gevryf en toe die steel met sy tone uitgetrek. Die seun het behendig 'n grashalm gegooi en dit in sy mond gevang. Hy kou die kougom, terwyl hy nog glimlag.
  Yanka het sy tegniek probeer herhaal. Hy was nogal behendig, maar die seun se beknopte tone en moeë, kaal voete was moeilik om te gehoorsaam. Dit was egter nie moontlik om dit met die eerste probeerslag te breek nie. Nou is al wat oorgebly het om die klomp aan die gang te gooi. Die akrobaatseun het 'n soortgelyke vaardigheid gehad, 'n tone-tot-neusgooi. Maar dit was van toepassing op plastiekballe, maar hier is 'n bondel wat nie 'n spesifieke swaartepunt het nie en nie maklik deur die lug gly nie. Die seun het dit opgegooi en op sy bors beland. Buig, begin hy optel met sy elmboë. Die opsiener se sweep het pynlik sy kaal skouer verbrand en sy bors vasgevang. Die seun het die gras laat val en geskree:
  - Seergemaak!
  Die opsiener het dreigend gesê:
  - Hoekom wou jy weer eet! Kyk hoe gespierd, die slaaf moet maer wees. Sê dankie dat jy my stil laat praat.
  - Dankie.
  Trane het uit sy oë gevloei, dit was veral pynlik omdat die slag die voormalige bloedrooi litteken oorgesteek het. 'n Paar druppels bloed het uitgekom. Een van die glasdruppels het op die grys gruis geplof.
  Yanka het gebewe: hy het probeer om sy aandag van die pyn af te lei en na die omliggende landskap gekyk.
  Die woud het baie aan 'n tropiese oerwoud herinner. Net die bome het 'n effens groter skakering van pers en oranje gehad, en daar was meer blomme en verskeie vrugte op die takke. Die seun het sy lippe afgelek: die vrugte was anders, sommige het soos aardse gelyk, ander het golwende velle gehad, eksoties, soos knoppe. Maar oor die algemeen is die woud soos 'n woud, vanweë die oorvloed van baie helder en kleurvolle blomme, sowel as skoenlappers, kan 'n mens dit as 'n paradys verwar.
  - Dis pragtig hier!
  Die seun wat aan die regterkant geloop het, het opgemerk:
  - Ja, dit is pragtig.
  Ali het voortgegaan:
  - Dit is nou die beste tyd van die jaar, in die somer is dit baie warm en alles vervaag. Dit hang egter van die seisoen af. Dit reën nogal gereeld.
  Vladimir het weer omgekyk en sy neusgate geruik: die geur van blomme, vrugte en woude het die onaangename reuk van sweet en die seuns se moeë, lank ongewaste lywe verdrink. Hy het opgemerk dat sy vel donkerder begin word het, dit het gelyk of die drie sonne meer ultraviolet bestraling gee, maar die bestraling was sag, net spore van die sweep het seergemaak.
  Vladimir het gesê:
  - Hel van 'n lewe in die paradys!
  Die somber Sadat het doelbewus gesê:
  - Ek sien jy het in 'n baie kouer wêreld geleef en nie so ryk aan plantegroei soos ons s'n nie.
  Yanka knik skerp:
  - Helaas! Weliswaar is ons wêreld, of liewer in die land waar ek woon, nie soos om net 'n lendelap in die winter te dra nie, maar in die somer is dit nie erger as nou nie. Dit is waar, soms is daar brande en oormatige hitte.
  Sadat het gelag:
  - Hier sien jy!
  - Maar ons het rekenaars en wonderlike speletjies.
  Sadat het verbaas gevra:
  - Wat is dit! Ook soos in 'n droom?
  - Amper! Nog beter! Dit is immers moeilik om drome te beheer; jy het nou eers "gedroom" dat jy 'n sultan is, en dit is reeds 'n dolk in die keel. Of, meer dikwels as nie, het hy wakker geword.
  Ali het opgemerk:
  - Ek het dikwels nagmerries in my slaap. Veral as jy al voorheen geslaan is, is dit 'n pak slae of, erger nog, 'n dagdroom.
  Vladimir het omgedraai en na Ali se rug gekyk. Sy was inderdaad bedek met letsels, hoewel swak en skaars opvallend, behalwe vir vars letsels.
  - Genees goed op jou!
  Ali skud sy kop:
  - Dit is 'n spesiale salf. Slawe word daarmee gesmeer voordat hulle verkoop word om hul vel te laat blink en gladder en varser te vertoon. Ek is al verskeie kere verkoop en baie keer gegesel, en een keer is my hakskene met 'n warm strykyster gebrand.
  Vladimir het gebewe:
  - En hoe?
  Ali het bleek geword, 'n stuiptrekking het oor sy gesig gegaan van die herinneringe, en met moeite druk hy uit:
  - Stel jou voor hoe pynlik dit is. Baie seerder as wanneer hulle net gesel. So 'n nagmerrie.
  Yanka het met die lug van 'n kenner gesê:
  - Daar is baie senuwee-eindpunte op die hakke, so selfs wanneer hulle grof word, behou hulle sensitiwiteit.
  Die seun skud sy kop:
  - Ek sien jy is baie geleerd.
  Yanka het trots gesê:
  - As ek nie 'n uitstekende student is nie, is dit net omdat ek dit haat om te prop. Wie inprop is altyd 'n swakkeling en 'n verraaier.
  -Jy sê te veel onbekende woorde. Propvol, uitstekende student, propvol.
  Sadat het opgemerk:
  - Cramming, van die woord bison, of tande! Dit is diegene wat deur hul tande neus, maar die uitstekende student is anders as die woord.
  Yanka het geknik:
  - Jy het die punt reg. Die seun het verskrik rondgekyk en 'n slag verwag, maar dit het gelyk of die opsiener self na hulle woorde geluister het.
  Ali het gevra:
  - Dit lyk of jy skool toe gegaan het?
  - Is jy nie?
  - Ek weet nie eers hoe om te lees nie, en ek tel tot honderd! Of eerder, tot 'n duisend!
  Sadat het bygevoeg:
  - Maar ek kan! Hy het gestudeer om 'n priester te wees, en word nou in slawerny verkoop. Of liewer, hulle het my oorgegee vir wangedrag.
  Yanka was gevul met nuuskierigheid:
  - Watter oortreding?
  Sadat het sy kop skerp geruk:
  - Ek sal niks daaroor sê nie. Miskien later, as ons vriende word, sal ek jou van my sondes vertel. Jy is nie 'n priester om my te bely nie!
  Een van die seuns het geskerts:
  - Hy het gespioeneer hoe kaal meisies hulself was.
  Sadat skud sy kop:
  - Ek het dit regtig nodig! Boonop dans die priesteresse naak op alle vakansiedae, en baklei soms soos gladiators. Ek het al sulke gevegte gesien, dit is baie opwindend.
  Yanka het dromerig gesê:
  - Ek wens ek kon so 'n geveg sien!
  - Miskien sien jy weer! Soms word geliefde slawe na so 'n skouspel geneem. Hoekom het jy nie gladiatorgevegte gesien nie?
  - Slegs in die flieks!
  - In 'n droom?
  - Nie by die bioskoop nie! Maar hulle is nie werklik daar nie! 'n Soort illusie.
  - So hulle maak niemand daar dood nie?
  - Sekerlik! Die kunstenaar sal nie doelbewus gesny word nie.
  - So vervelig! Ek persoonlik hou daarvan as vroue baklei. Dit is so indrukwekkend en wonderlik. Veral as die borste afgesny is.
  Yanka ruk:
  - Moenie nare dinge sê nie!
  Sadat het gelag:
  - Ek kan jou nie eers soveel vertel nie! Ek weet alles, veral van liefde tussen 'n man en 'n vrou. Ons is dit in die tempel geleer.
  Die blondehaar Yanka kyk van nader na Sadat. Die seuntjie was redelik breëskouer, gespierd en langer as hy. Hy is seker al veertien jaar oud, en op hierdie ouderdom kan libido baie stormagtig wees. Dit is nie verniet dat mense in Antieke Rus op die ouderdom van veertien getroud is nie, en dit was selfs voor versnelling. Hier is die etniese groep soortgelyk aan die oostelike een, waar alles vinniger volwasse word. So kan seuns droom van vroulike liefde. Terloops, Sadat se hare is nie swart of bruin nie, maar rooi. Dit dui daarop dat hy 'n slinkse dier is. Mense soos hy is nogal gevaarlik, maar as 'n reël vermy hulle oop gevegte.
  Vladimir het gesê:
  - Elke mens weet wat hy weet! Kom ons sing iets beter.
  -Is jy mal, of hou jy daarvan as die sweep op jou rug afloop? - Ali was verbaas.
  Die opsiener het gegaap en gesê:
  - Wat moet jy sing? Wees net stil! Ek wil nie hê die eienaar moet hoor nie. By ons is hy onvoorspelbaar, hy kan lag, of hy kan hom lewendig vel. En ek is so verveeld.
  Ali het voorgestel:
  - Hier gaan jy, Yanka, sing oor jou Moederland.
  - Iets patrioties?
  - En beslis joune! Ek wil weet of jy kan komponeer, want soms is lied die enigste troos in slawerny!
  Sadat het bevestig:
  - Dit is 'n goeie idee!
  Die seun sing in 'n stil maar aangename en helder stem:
  Hier aan die rand van die heelal onthou ek;
  Velde, weivelde, die uitspansel van jou aarde!
  Om 'n slaaf te wees is 'n baie bose lot,
  Ek bid die Here seën my!
  
  Ek het 'n sorgelose skets in die sand gemaak,
  Dit word deur 'n stormagtige golf weggespoel!
  En ek verbeel my sneeuwit hare,
  Ek wil saam met jou geliefd wees!
  
  Ons is vegters, ons meet die grond met ons voetstappe,
  Ons moet bo-op die berge ry!
  Teenstanders met groen tulbande,
  En Andrey se blik volg ons!
  
  En ons storm die rotse - 'n see van bloed,
  Trotse arende sirkel ongelukkig!
  Maar ons sal droefheid uit ons vaderland wegneem,
  En daar sal lande wees, almal verower!
  
  Ons kan saam wees - 'n gehoorsame vrou vir jou,
  En ek is jou man - 'n vegter, 'n uitbundige Kosak!
  Ons voel die opkoms van die siel - lugtig,
  Laat die teëstander vlug!
  
  Ons woon saam - tyd het verby gevlieg,
  'n Hele paar lang, stormagtige jare het verbygegaan!
  Maar die liggaam is steeds elasties, sterk,
  Ek is jonk, nie 'n vrot ou man nie!
  
  Ek is bly om jou skoonheid in vrede te ontmoet,
  Ons woon in 'n vrygewige, vreugdevolle land!
  O, hoe suiwer en helder is jou beeld,
  Ek bly droom en sing oor jou!
  
  En my seun moet gepak word vir die reis,
  Hy sal ook baklei en baklei!
  Kom ons bid tot God voor die stryd,
  Moet net nie huil nie - dom ma!
  
  Dit is immers dapperheid om vir Rusland te veg,
  Kom ons gaan tot die aanval - spaar nie lewens nie!
  Sodat die gras onder die blou lug blom,
  Om pret te hê onder die son met 'n krans, kind!
  Die seun was so geïnspireer dat hy harder gesing het as wat verwag is. Die eienaar het omgekyk en die opsiener, asof hy tot sy sinne gekom het, het die sweep op die slawe neergesit. Sy twee assistente het ook "n sweep gebruik. Yanka het geskree van ondraaglike pyn, die vel is gesny, die seun het geval. Beide Ali en Sadat het dit gekry.
  Die handelaar het skielik geskree:
  - Genoeg! Die seun het 'n goeie stem. O, dit lyk of dit dalk nuttig kan wees. En dit is nie nodig om die goed te bederf nie, hulle beweeg in elk geval skaars.
  Die opsieners het opgehou om die seuns te slaan. Die karavaan het vir 'n minuut stilgehou en die jong slawe is toegelaat om tot hul sinne te kom. Hulle het selfs vir Yank 'n fles reukvloeistof gegee.
  Die seun het die wyn geraai. Nogal soet en aangenaam na die smaak, dit het my krag gegee, die pyn effens verdof en die trane het opgedroog.
  - Wel, gaan seuns! Moenie hulle sonder rede slaan nie.
  Die opsieners het geknik: die karavaan het beweeg.
  Yanka ruk, vir die eerste keer het alkohol die kind se liggaam binnegedring en vroliker geword. Jy voel nie meer die vernedering om half naak en vasgebind in "n kolom geslaande seuns te wees nie. Selfs die brandgevoel in my kaal voete het swakker geword, asof ek net op warm sand loop. En dat die handelaar van sy stem gehou het en te oordeel aan die gesigte van die ander seuns. Hy kan selfs 'n sanger word, en wanneer hy van hierdie wêreld af terugkeer, waarom nie aan Junior Eurovision deelneem nie. Dit verg egter trek en 'n sekere mate van geluk. Soos Alla Pugacheva - haar stem is beslis goed, maar nie so uniek nie, daar is baie vroue nie minder vokaal as sy nie, maar sy alleen het 'n groot primadonna geword. Yanka het daarvan gedroom om in films op te tree; met sy voorkoms kon hy heel moontlik een of ander seunsheld speel. "n Aantreklike, blonde, blou-oog seuntjie met "n helder, kristallyne stem en "n gebeeldhouwde, gespierde figuur - met "n goeie regisseur gaan hy beslis "n ster wees. Sommige kinders is glad nie mooi nie, maar het sterre geword. Byvoorbeeld, Kolya Gerasimov in "Guest from the Future" is nie gespeel deur die seun Apollo, of die drie-episode "Tom Sawyer" film nie, maar deur 'n soort sproet kind! En hy kan 'n groot ster word, multimiljoen-dollar fooie hê soos oupa Schwartz of Stallone. En daar is dit nie ver van die presidensiële stoel af nie. Na alles, die beroemde terminator Arnie: laat hom, die grondwet: lank gelede het die president van die Verenigde State. Byvoorbeeld, hoekom maak jy nie 'n aksie-sprokie nie? Die seun bevind hom in die Middeleeue, word eers 'n slaaf, en wen dan die kroon. Oor die algemeen was daar boeke waar seuns hulle in die Middeleeue bevind het, maar om een of ander rede het nie een van hulle grootgeword om 'n koning en 'n groot veroweraar te word nie. Op een of ander manier is die skrywers skaam om die seun 'n groot held te maak. Op sy beste verower hy die koninkryk eers wanneer hy groot is. Dit is eerlikwaar 'n skande. Wel, hoekom is 'n seun erger as 'n volwassene, veral in ons tyd, wanneer enige kind met behulp van die internet slimmer as 'n professor kan word. Die werklike revolusie in onderwys is die rekenaar, dit laat jou toe om onmiddellik 'n groot hoeveelheid inligting te sien. Hy het byvoorbeeld in Samizdat een skrywer gelees wie se kinders baie cooler is as volwassenes! Sjoe! 'n Regte lees! Hoekom skryf hy egter nie self die rolprentdraaiboek nie?Hy het reeds "n kinderspeletjie probeer teken en dit aan een maatskappy gestuur. Die speletjie is afgeruk en die tantième is nie betaal nie. Dis oukei, hy sal weer iets anders doen. Oor die algemeen is al hierdie sakemanne en oligarge ware parasiete. Is 'n markekonomie werklik so effektief? Neem die geskiedenis van die Tweede Wêreldoorlog. Selfs tydens die Eerste Wêreldoorlog was Duitsland tweede in die wêreld in terme van industriële produksie-indeks, en in sekere opsigte eerste. En ná die nederlaag in die Eerste Wêreldoorlog het dit byna geen skade gely nie; die Geallieerde troepe het nooit sy grondgebied binnegekom nie. (Tensy, natuurlik, as jy Frankryk se poging om die Ruhr te beset, asook die anneksasie van Elsas en Lorraine, nie in ag neem nie). Toe het Hitler industriële produksie herstel, geteister deur die depressie, en selfs vorige vlakke ver oortref. Toe het Duitsland, met min lewensverlies, byna die hele Europa beset. Ryk lande soos Frankryk, België, Denemarke, Holland, Noorweë, Luxemburg, Tsjeggo-Slowakye en ander was verslaaf. Daar moet gesê word dat Pole, Joego-Slawië en Griekeland nie arm was nie. Italië, olieryke Roemenië, Hongarye, Finland, Slowenië, Kroasië en verskeie buitelandse legioene het teen die USSR geveg. Spanje het die Blou Afdeling en 'n groot aantal vrywilligers gestuur. Onder die huursoldate was daar ook Swede, Portugese, Switserse, wat die hele Europa getel het, behalwe Brittanje. Die hele digbevolkte en hoogs ontwikkelde kapitalistiese Europa!
  En wat is die resultaat! Die USSR het gewen, en deur byna die hele oorlog: ons het meer militêre toerusting as Hitler en sy satelliete vervaardig. Die USSR alleen het geblyk sterker te wees as die hele Europa. Die Westerse pers het weliswaar, veral tydens die Koue Oorlog, alles op Lend-Lease-aflewerings probeer blameer. Maar in werklikheid het aflewerings onder Lend-Lease slegs vier persent van die bruto nasionale produk van die USSR beloop. In latere tye, veral tydens perestroika, is hierdie data weliswaar betwis. Die seun het veral deur 'n groot ensiklopedie van tenks op die internet gekyk. Dit het geblyk dat die Amerikaanse Chevron glad nie 'n stad is nie.Sy pantser is tien millimeter dikker as dié van die T-34, en is van taai staal gemaak. Daarbenewens het die Chevron baie beter optika, en die tenk is ook toegerus met 'n hidrouliese stabiliseerder. Laasgenoemde verhoog aansienlik die doeltreffendheid van skiet terwyl jy beweeg. Hulle het eers in die vyftigerjare in die USSR verskyn . Die Chevron-geweer was weliswaar effens minderwaardig in penetrasiekrag as die T-34, maar die verskil was nie groot nie. Aanvanklik het die T-34 'n voordeel in spoed gehad, maar toe het die Amerikaners dit ingehaal, en die spore was selfs beter. En tog het Sowjet-tenkspanne nie regtig van Chevron gehou nie. Hy het hoë eise aan die kwaliteit van petrol gestel. En dit is 'n groot probleem vir Sowjet-tenks. Daarbenewens het die tenk 'n hoë silhoeët gehad. Laasgenoemde is weliswaar nie so skrikwekkend nie; 'n korter motor het makliker omgedraai. Oor die algemeen is albei voertuie ongeveer gelyk in gevegte, en die kragtiger Pershing-tenk is selfs beter as die T-34. Maar na die verskyning van die T-54-tenk, het die kwaliteitsvoordeel uiteindelik na die Sowjetunie oorgedra.
  Maar in die vervaardiging van ammunisie en gewere het die USSR geen gelyke gehad nie. Dit was juis die superioriteit in artillerie wat dit moontlik gemaak het om 'n vinnige offensief teen die Wehrmacht se goed ontwikkelde ingenieursvestings te voer. Die einste feit van oorwinning in so 'n oorlog sê weereens: sosialisme is nie erger as kapitalisme nie en selfs beter. Die hele kapitalistiese Europa het immers teen een Sowjet-land verloor! En die groeikoers onder Stalin was groot. Terwyl daar 'n sterk leier aan bewind was wat die apparaat opgesweep het, het die land vinnig ontwikkel. Toe is die mag deur nie-entiteite aangegryp. Wat nie eers werd is om 'n kollektiewe boerdery te bedryf nie. Sosialisme was ongelukkig met sy leiers; die verkeerde kaders was aan die stuur. Daar was geen rasionele krag en wil nie! Hulle het veral erg onder Gorbatsjof gely. Hierdie leier wou dalk goed hê, maar dit het boos geword en die ineenstorting van die ryk. Is dit egter net sy skuld? Na alles, nadat hulle vryheid ontvang het, het baie besluit dat dit permissiwiteit was. En hoekom wou die republieke skielik van 'n enkele gesin skei? Dit was immers nie die begeerte van die mense nie, maar slegs die begeerte van 'n deel van die korrupte nasionale elite om sonder vrees vir straf uit die sentrum te steel. Die mense as geheel wou in 'n Sowjet-land woon, onder sosialisme, en nie afstig nie.
  Trouens, 'n militêre staatsgreep het in nasionale streke plaasgevind. Gorbatsjof het nie net passief opgetree nie, maar ook sy naaste strydgenote verraai. In plaas daarvan om sy krag te versterk, het hy dit voor Jeltsin se voete gegooi. Dis ongelooflik wie Gorby is! Dwaas of CIA-agent. Maar sou 'n dwaas die hoofsekretaris word, veral omdat niemand Gorbatsjof as 'n opvolger verklaar het nie? Hy het aan bewind gekom deur slinkse intriges en agter-die-skerms-speletjies. Dit is nie Chedvedev, wat nie eens 'n verkiesingsveldtog gevoer het nie; Futin het hom met 'n lasso in die presidensiële stoel ingesleep. Gorbatsjof het getoon dat hy 'n bekwame intrigeerder is, soos Stalin. Ja, en hy het na Gorbatsjof se opnames op die internet geluister, hy praat vlot en intelligent, en is 'n goeie spreker. En wat 'n demagoge. En oor die algemeen was daar 'n soort "charisma" in hom; jy luister en begin glo. Wat die stryd teen alkoholisme betref, sal hy met albei hande teken. Alhoewel hy nou, na 'n paar slukkies wyn, so goed voel. Maar hoeveel mense is deur hierdie swelling gedood. Gorbatsjof is ongetwyfeld die mees geheimsinnige van alle leiers. Natuurlik kon hy 'n CIA-agent gewees het, nadat hy gewerf is terwyl hy nog as sekretaris van die streekkomitee gedien het, of selfs vroeër. Maar die KGB het baie hooggeplaaste inwoners in verskeie Amerikaanse strukture. Wel, dit is onwaarskynlik dat so 'n groot spioenasiefiguur in die stoel van die staatshoof toegelaat sal word. Het alle intelligensie nie geknou nie? Aan die ander kant het die KGB nie daarin geslaag om Jeltsin tydens die staatsgreep te neutraliseer nie, hoewel dit die moeite werd was om 'n sluipskutter te stuur of hom te vergiftig. Daar is immers gifstowwe wat nie tydens ontleding opgespoor kan word nie, en na Jeltsin se twee hartaanvalle was niemand verbaas as hy van die derde dood is nie! En hoekom iemand van 'n brug af gooi: as jy net iemand kan inspuit of hulle met 'n soort virus kan besmet. Waarskynlik was al die pogings op Jeltsin se lewe snert om sy gradering te verhoog, en die direkteur het in die Amerikaanse Withuis gesit. Die seun buk en krap sy voorkop, wat deur die sweep gesny is. Ja, selfs volwassenes kan nie politiek hier verstaan nie, nog minder 'n kind. Al hierdie vreemde verskynsels en vormverskuiwings. En die huidige onbegryplike regime, waar daar twee konings tegelyk is, en 'n stelsel van vreemde kapitalisme. Jy kan egter lewe, dit is moeiliker om 'n alternatief te vind. Vir die regering om te verander, moet die opposisie ook verander. Maar die hoofteenstanders, Zhelezovsky en Ryuganov, lei al meer as twintig jaar hul partye. Die kiesers, of eerder die mense, is verskriklik moeg vir hulle. Daar is stagnasie en krisis in die opposisie met nuwe name. Die kommuniste is veral swak in hierdie opsig - hulle het "n tradisie: as hulle die sekretaris-generaal is, dan dra hulle hulle nie eers met hul voete vorentoe nie! Selfs in China het hulle die gebrek van so 'n bestuurstelsel besef, en hulle het hom vir meer as twee termyne van vyf jaar elk verbied om die staatshoof te wees! Daar is egter 'n ander uiterste van spronggewig met heersers, soos die geval was in antieke Rome, waar keisers feitlik elke jaar verander is. Of onder Jeltsin: toe die regering elke drie maande afgedank is. Aan die een kant, om die program te vervul: die heerser moet lank genoeg regeer, aan die ander kant moet stagnasie vermy word. Verkiesings en die kultuur van die mense moet hier 'n belangrike rol speel. In Westerse lande vind personeelrotasie gewoonlik gereeld plaas. Vir een party om vir 'n te lang tydperk in 'n ry te regeer... Die mense laat dit nie toe nie, al gaan alles goed! Op 'n tyd is selfs Margaret Thatcher 'n kans gekry, ondanks uitstekende ekonomiese prestasie. In die uitgestrektheid van die GOS is demokrasie en magsverandering nie oral nie. In die Oekraïne was daar byvoorbeeld vier presidente, en opposisiekandidate het drie keer gewen. Die opposisie is weliswaar ook voorwaardelik - al drie was eerste ministers. En in die Baltiese state het die regerende koalisies verander, en in Georgië, Armenië, en aanvanklik in Azerbeidjan. Maar in Sentraal-Asië, net in Kirgistan, was daar 'n verandering van leierskap en dit was as gevolg van rewolusie. En so heers despotisme oral. Oor die algemeen is daar geen demokrasie nie. Ook in Rusland is nie alles duidelik nie. As die opposisie in die Doema-verkiesings gewen het, het hulle nooit die presidensiële verkiesings gewen nie. Jeltsin is nie 'n opposisie nie; in 1991 was hy reeds die hoof van die Russiese Federasie, aan die hoof van die Hoogste Raad. Die owerhede het egter in 1999 beheer oor die Doema geneem en hou dit steeds. Dit wil sê, daar kan nog nie gesê word dat daar 'n omset van elites is nie. Maar die geskiedenis van onafhanklike Rusland is te kort, en veranderinge is heel moontlik in die toekoms. Die neiging is weliswaar steeds na verwurging. Mense is die reg ontneem om goewerneurs en adjunkte in enkelmandaatkiesafdelings te kies, presidensiële termyne is verleng en referendumregte is beperk. En daar is al hoe minder vryheid, televisie is onder beheer. Wat het hulle met NTV gedoen? Aan die ander kant, is dit selfs moontlik om Rusland demokraties te regeer? Die vraag is baie ernstig, as diktatuur meer effektief is as demokrasie, dan moet ons tot die einde toe gaan. Chedvedev is inkonsekwent, jy kan nie verstaan wat hy wil hê nie, hy probeer op twee stoele sit. Hy het veral aan Gorbatsjof die Orde van St Andrew die Eersgeroepene toegeken. Dit wil sê, hy flankeer met die demokrate, maar inteendeel, hy stel beperkings in. Hy beloof liberalisering, maar praat daarvan om dinge in orde te bring. Hierdie leier het nie 'n duidelike strategie nie, hy het geen kern nie. Hy wil jou en ons s'n behaag. In die besonder, die aanvaarding van die wet op die polisie. "n Soort beweging na die Weste, selfs die naam polisie, word baie van Amerikaanse wette geleen. En terselfdertyd, nie lank voor dit nie, 'n stap uit die Weste: beperking van jurieverhore. Dit blyk dat Chedvedef die sewe persent versperring wou afskaf, maar dit nie gewaag het nie. Dit was veronderstel om die aantal partye te vermeerder, maar die wet het nooit daarby uitgekom nie. Daar is baie verwarring, jy kan nie verstaan wie die president is nie: 'n liberaal, 'n konserwatief, 'n statis, 'n Westerling, 'n demokraat ... Dit alles bestaan saam in een persoon, en is vreeslik deurmekaar. Ander beleide is egter nie gedefinieer nie. Zhelezovsky is veral omstrede. Dit is ook onmoontlik om te verstaan of hy links of regs is! Kan homself dikwels in een toespraak weerspreek. Maar hy het soveel boeke geskryf: meer as vyfhonderd! Wonderlike! Alhoewel jy nie kwantiteit moet jaag nie. Hitler het slegs een van sy boeke, Mein Kaif, gepubliseer en daarin geslaag om gewild te word en aan bewind te kom. Die seun het gevoel sy kop begin seer word; taamlike volwasse gedagtes oor politiek was baie vermoeiend.
  Twee van die drie sonne het reeds die rand van die horison genader, wolke het in die lug verskyn, en dit het koeler geword.
  Yanka het stilweg vir Ali gevra:
  - Het jy nagte?
  Die seun het geantwoord:
  - Sekerlik! Maar nie te veel donkerder nie.
  - Sal dit koud wees in die nag?
  - Ongeveer dieselfde as nou! Moenie bekommerd wees nie!
  - Natuurlik is dit goed om te loop, maar om kaal te slaap sonder 'n kombers ...
  - Ek dink hulle sal 'n vuur aansteek en ons vasgebind los sodat niemand ontsnap nie.
  Yanka skud sy kop:
  - Redelike voorsorgmaatreël.
  Sadat ondersteun:
  - Moenie dryf nie! Hier is geen risiko om te vries nie. Hier in ons kerk is daar 'n kelder, en dit is so koud dat dit eenvoudig ongelooflik is!
  Ali het gevra:
  - Watter magie is daar?
  - Spesiale grond, so dit vries. Ons is as straf daar gesit. Vir my is 'n pak slae beter as om so te vries. - Sadat het gebewe, sy breë skouers het vir "n oomblik smaller geword.
  Yanka het opgemerk:
  - In die menslike liggaam: daar is een senuwee wat hitte waarneem, drie reageer op koue.
  - Wat is 'n senuwee? - het Sadat gevra.
  - Dit is wat hulle voel! Byvoorbeeld pyn.
  - Dan is dit beter om nie senuwees te hê nie!
  - In hierdie geval sal plesier vir jou ontoeganklik word. Jy sal ophou om kos en ander vreugdes van die lewe te geniet.
  - Insluitend vroue, nee, ons het dit nie nodig nie! - Sadat het probeer om sy hand te waai, maar kon nie die tou breek nie.
  Skielik hou die getjirp van die krekels op en 'n gegrom is gehoor. Die ruiters het hul perde effens in toom gehou.
  Die bome het geskei en die dier het stadig op die pad uitgekom. Dit was groter as 'n olifant en het soos 'n sabeltandtier gelyk, net met groen strepe op 'n oranje agtergrond. Die pels is baie welig, en op die kop is die dop teëlagtig soos dié van 'n brontosaurus. Die slagtande is baie lank, meer as twee meter, hoewel hulle nie besonder skerp is nie. Die tier het drie oë, hy kyk met 'n dreigement. Krag borrel in die dier se breë bors op, en jy kan ook sy honger maag hoor grom. Die krygers het dadelik gegroepeer, met spiese. Die tier het afwagtend gekyk, hy wou glo iets hê. Die handelaar het gesê:
  - Din-Sher wil eet! Hy eis menslike vlees. Kom ons gee hom iets van min waarde, in die besonder dit, hy leef al skaars.
  Twee krygers het van die hoofmassa geskei en na die uitgeputte ou man opgespring. Hy het regtig swak geword en kon skaars op sy voete staan. Hy is na die sabeltandtier gesleep.
  Die breë rug van die dier het geboë: drie sterte, een van hulle met 'n kwas, gekrul tot 'n bal. Hier het Yanka onwillekeurig gegiggel, want dit het hom baie laat dink aan die spotprent: "The Secret of the Third Planet." Hierdie dier het ietwat aan 'n rottier herinner! Oor die algemeen het Kir Bulychev nogal interessant geskryf; min moderne skrywers is waardig om langs hom plek in te neem. Yanka het weliswaar nie van die Strugatskys gehou nie weens sy swaar aanbiedingstyl.
  Daar is soveel grasie en elegansie in hierdie dier - "n sabeltandtier, jy kan sien hoe die spiere onder die dik vel rol. So 'n monster is in staat om 'n hele span om te slaan. Die ou man het swak weerstand gebied; hy was besig om te versmoor in die hande van sy pynigers.
  Die wagte het die slagoffer voor die reuse-tier gegooi. Hulle was bang om naby te kom.
  Die ou man het op sy knieë geval, en skielik het 'n dun en gevurkte tong soos 'n slang by die monster se bek uitgevlieg. Hy het sy oupa aan die middel gegryp en hom in sy mond ingetrek. Die magtige dier het verskeie rye tande gehad en het sy prooi kragtig begin maal. Die geknars van bene is gehoor, bloed het van die lippe gedrup.
  Yanka het skielik sleg gevoel, sy bene het swak geword. Die skerp reuk van alkohol of iets soortgelyk aan alkohol het hom tot sy sinne gebring, en die seun het sy oë oopgemaak.
  - Wat 'n swakkeling, jy het vinnig uitgepas! - Sê die opsiener.
  Yanka het onvas opgestaan, die tier was reeds weg. Net 'n paar bruin bloedvlekke het oorgebly.
  Die seun het gevra:
  - Is dit al?
  - Ja! Dit is Din-Sher die kannibaal. Hy eet mense omdat daar 'n demoon in hom is, en nie weens honger nie. Die woude is vol wild.
  - Daar is sulke perverse. Tiere in baie sprokies is kannibale. Veral Mowgli was so 'n pervert, so hulle het hom gevel.
  - Is Mowgli 'n pervert? - vra Sadat.
  - Nee, dit was die naam van die een wat die tier ontvel het!
  Die opsiener het geskree:
  - Loop vinniger, jy moet na die patrollie gaan, dit sal gerieflik wees om daar te oornag.
  Die slawe het onwillekeurig hul pas verhoog. Yanka voel hoe pynlik sy lyf pyn en sy vasgebind hande was seer. Dit is moeilik, of lyk dit vir hom, of die dag hier is langer as op Aarde. Hy wil al hoe meer slaap, gaap hy. Die growwe gruis op die pad laat die seuntjie se kaal voete brand en jeuk, en hy mank. Yanka het na die kant probeer afklim en op die welige gras loop sodat dit nie so seer sou wees nie. Die ander seuns, wie se kaal, gevoellose voete blykbaar nooit skoene gedra het nie, het net geglimlag, maar steeds beweeg. Maar 'n swaai van die sweep en 'n paar skerp houe het hom gedwing om terug te keer. Die seun moes 'n nuwe stadige marteling verduur om sy aandag af te lei, het hy vir Ali gevra.
  - Is jy 'n slaaf of vry gebore!
  - Ek is nie in ballingskap gebore nie; ek is ses jaar gelede vir skuld verkoop. Ek moes eers in die veld werk, maar toe is ek vir wangedrag na die steengroewe gestuur. Aangesien ek nog klein was, het ek sommer klippe opgetel en gedra. Hulle het ons baie swak gevoed en ons dikwels geslaan. Verskeie seuns van my ouderdom is dood. Ons het baie gewerk, maar ek het gewoond geraak daaraan. Toe het ek groot geword en sterker geword, maar die myn het opgedroog en ek is verkoop.
  - Geen geluk!
  - Hoekom! Omgekeerd! Ek het op die oppervlak gewerk, vars lug ingeasem, in die myn het die slawe vinnig met maagsere bedek en gesterf. En so nou is ek verhard deur die lewe en ek is vir niks bang nie.
  Ten spyte van sy maerheid was Ali se lyf baie seningrig, en ten spyte van die lang tog het die seun nie moeg gelyk nie. Harde werk versterk jou egter van kleins af.
  Yanka het gesê:
  - 'n Slaaf van geboorte af, hy verstaan nie heeltemal vernedering nie.
  Toe kom 'n ander seun met gitswart hare by die gesprek in:
  - Ek is die seun en kleinseun van slawe! Van kleins af was ek gedwing om are op te tel en hulle te sweep. Maar om eerlik te wees, ek het nie opgegee om vry te word nie.
  - En wat sou jy doen? - Het Ali gevra.
  - Is getroud! Het 'n huis gebou! Jy weet nooit!
  Yanka het opgemerk:
  - Slegs 'n vry persoon kan ernstige planne maak. Ek weet nie, maar ek hoop ons sal mettertyd vryheid vind!
  - As 'n slaaf aan sy heer gehoorsaam is, dan bly hy 'n slaaf in die volgende wêreld, net hy sal goed behandel word. - Die seun het gesê.
  Ali het beswaar gemaak:
  - Niemand weet hoe dit sal wees nie! Oor die algemeen wil ek nie oor die ander wêreld praat nie; dit is beter as Yanka ons van haar wêreld vertel. Baklei jou mense?
  Yanka ruk:
  - Ja, natuurlik baklei hulle! My land het egter byna sewentig jaar gelede "n ernstige oorlog gevoer. Toe was daar 'n grootskaalse oorlog met 'n baie sterk vyand en ons het amper verloor. Maar daarna was dit net plaaslike konflikte. Afghanistan, Tsjetsjenië, maar vir die grootste deel het hulle met partisane geveg. Na die Tweede Wêreldoorlog het die USSR en Rusland nie formeel oorlog teen ander lande verklaar nie. Daar was net geringe skermutselings. Die Verenigde State het meer dikwels geveg, met wisselende sukses. In beginsel het Amerika nie die oorlog in Viëtnam verloor nie, maar nadat hulle ernstige verliese gely het, is dit onder die druk van die openbare mening gedwing om te vertrek. Soortgelyk aan die USSR in Afghanistan. Die meeste van die groot veldslae is gewen, maar dit was nie moontlik om die partisane te verslaan nie, en dit was nodig om die land te verlaat om verdere uitgawes en verliese te vermy. Wel, die eerste Tsjetsjeense oorlog was die vreemdste en mees absurde in die hele geskiedenis van die oorloë wat ons land gevoer het. Ek wil nie daaroor praat nie. Ongelukkig is niemand geskiet vir die skandelike nederlaag van Rusland nie!
  Ali het opgemerk:
  - Jou land is Rusland?
  - Ja!
  - Is sy groot?
  - Baie groot! Die grootste in gebied ter wêreld!
  - Maar sy het die laaste twee oorloë verloor!
  - Geen! Heel waarskynlik kon sy nie wen nie. Boonop het ons vir die tweede keer wraak geneem in Tsjetsjenië. Weliswaar is die partydigheid nog nie verby nie, maar vir eers hou ons dit onder beheer.
  Sadat het somber opgemerk:
  - Alle oorloë kan nie gewen word nie! As 'n onoorwinlike bevelvoerder gevind word, sou die hele planeet in sy hande wees.
  Yanka het geredelik geantwoord:
  - In die geskiedenis van die Aarde was daar onoorwinlike bevelvoerders, maar as 'n reël het hulle nie genoeg lewe gehad nie. Die menslike ouderdom is nie lank nie, en 'n waardige opvolger is moeilik om te vind. Wat 'n luidrugtige non-entiteit was Nikita Khrushchev nie vergelyk met Josef Stalin nie. Wel, daar is 'n algehele tekort aan personeel onder die konings. Van die leiers van die Sowjet-tydperk was daar egter net drie sterk en bekwame individue: Lenin, Stalin, Andropov. Boonop het Lenin en Andropov nie lank regeer nie, aangesien hulle gesondheidsprobleme gehad het. En die res het nie die vlak van kollektiewe plaasbestuur bereik nie!
  Wat die huidige bestuurstelsel betref, het ons as 't ware twee mede-heersers. Dit lyk nie of hulle dwase is nie, maar hulle het nie 'n duidelike doelwit nie en weet nie wat hulle wil hê nie! Dit blyk dat hierdie ouens nie besluit het of hulle 'n demokratiese samelewing of 'n totalitêre diktatuur moet bou nie. Maar so 'n halfhartige stelsel is onstabiel. Gewoonlik is gematigde outoritarisme van korte duur, en die nasie moet iets meer konkreet kies! En daar is nie twee leiers nie. Die leier van 'n volk is soos God - daar is net Een!
  Ali het beswaar gemaak:
  - Daar is baie gode!
  Sadat het filosofies opgemerk:
  - Oor die algemeen het ons politeïsme, maar daar was 'n beweging wat die idee van 'n enkele skepper bevorder het. Dit is waar, ons het lanklaas iets van hulle gehoor! In die algemeen, waarin glo jy?
  Yanka het 'n bietjie gehuiwer en geantwoord:
  - In die verstand en krag van die mens!
  - Hoe is dit?
  - Dat die mensdom vroeër of later sy probleme sal oplos en geluk sal vind.
  Sadat, skeel met swart, slinkse oë, het gevra:
  - Of meer presies?
  - Wat ons voorheen net in drome of sprokies kon bereik, sal werklikheid word! - Yanka rol sy oë. - Wees soos die gode.
  Sadat skud sy kop:
  - Dit is net drome!
  - Hoe om te sê! - Yanka het sy skouers reguit gemaak. - Daar was byvoorbeeld "n towertapyt, regte vliegtuie het verskyn. Selfgemonteerde tafeldoek, groot groente en vrugte - voedselsintetiseerders en genetiese tegnologieë. Weet-dit-alles hoed, piering met 'n appel - rekenaars en die internet. Stapstewels - motors en motorfietse. Vlugte na die maan wat in sprokies beskryf word, is ook gerealiseer. Wel, die magiese middele van vernietiging is meer as oortref deur die atoom en, meer nog, die waterstofbom!
  Sadat frons:
  - Baie onverstaanbare woorde!
  Ali het gevra:
  - Het jy verjongende perskes!?
  - Diegene wat die jeug herstel?
  - Ja presies!
  Yanka sug:
  - Ons het nog nie geleer nie! Maar in die volgende honderd, maksimum tweehonderd jaar, sal die probleem van veroudering opgelos word. Almal sal vir ewig jonk en gesond word!
  Sadat het geantwoord:
  - Wag totdat dit gebeur! En dat 'n waterstofbom 'n kragtige towerspreuk is?
  Yanka glimlag speels:
  - Sy is in staat om in 'n oogwink alle lewende dinge te vernietig op 'n afstand wat die ruiter in 'n dag kan ry!
  Sadat skud sy kop:
  - Ja, julle lieg almal! As jou land sulke wapens gehad het, sou jy die hele planeet verower.
  Yanka antwoord en kreukel sy voorkop:
  - Jy sien twee groot probleme hier. Eerstens, wat is wapens: nie net ons land het dit nie, en hulle kan teen ons terugveg.
  - En die tweede? - Sadat het selfs sy pas versnel om nader aan Yanka te wees.
  . HOOFSTUK No 10
  Konstantin Rokossovsky het besef dat 'n kritieke oomblik aangebreek het en die vlagskip in die geveg gebring het, wat hy voorheen baie versigtig gebruik het. Natuurlik; vyftienduisend kilometer in deursnee: dit is geen grap vir 'n ruimtetuig nie. Dit is 'n ware kunswerk, ter waarde van kwadrilljoene Russiese roebels. Om nie eers te praat van die vyf en 'n half miljard bemanningslede nie - dit is die bevolking van die hele planeet. Nou moet ons hierdie verdomde fantome wegvee sodat hulle nie die hele weermag vernietig nie.
  Die hipermarshal self was op 'n meer manoeuvreerbare missielkruiser. Natuurlik het sy sterskip geveg vermy, nie weens lafhartigheid nie, maar omdat die dood van die bevelvoerder 'n katastrofiese uitwerking op die hele leër gehad het.
  Marshal Elf het voorgestel:
  - Kom ons voer 'n algemene terugtog van ons leër uit, bou 'n sitadelstelsel.
  Konstantin het verwerp:
  - In toestande van omsingeling beteken terugtrekking groot verliese. Boonop sal ons op hierdie manier die vyand groot brugkoppe gee.
  - So wat moet ek doen?
  - Ons moet die opperbevelhebber van die spookweermag vernietig. In hierdie geval hoop ek dit sal verkrummel.
  Marshall het beswaar gemaak:
  - Daar sal altyd 'n adjunk wees. Na alles, selfs in die geval van jou dood, word oorklanking verskaf. Soos jou beskermheer Stalin gesê het: daar is geen onvervangbare mense nie!
  Rokossovsky het weerlig uit sy oog uitgestraal en opgemerk:
  - Daar is so iets, maar dit word nie altyd in die Middeleeuse weermag voorsien nie. Oor die algemeen: jy hoef nie stil te staan nie. Ons sal aanval.
  "n Groot ruimteskip genaamd "Vaderland": met sy superswaar kanonne het dit letterlik die hele ruimte uitgebrand. Dit was iets monsteragtigs, hiperplasmies, heeltemal ondenkbaar.
  Alyosha Popovich het haastig 'n vuis dinosourusse bymekaargemaak. Dit was baie moeilik om dit te doen in toestande waar die troepe uitgestrek was en langs 'n wye front geveg het. Die uiterlike jong bevelvoerder het egter nie nagelaat om listigheid te gebruik nie. Hy het beveel dat 'n sein gestuur moet word, met behulp waarvan die spookdinosourusse geroep word om gevoer te word. Dit het 'n effek gehad. Die boogskuttermeisies het weliswaar nie hardop geroep om nie al die monsters te boei nie. Die kaal vel van hul makkers: halfnaakte krygswaardvegters, het reeds geglinster van spanning, hoe intens die stryd was. En so is die tweehonderd grootstes gekies.
  In teenstelling met al die wette van fisika, het dinosourusse deur die vakuum gestamp met 'n verskriklike brul, effens stowwerig, klein fragmente van weerkaatste liggolwe en magiese hiperplasma.
  En hulle het die aanval gelei, en gehoorsaam die bevelvoerder se bevel, Pastukhov self, sy helm was gebreek en sy hare was met bloed deurmekaar. Die afdeling gelei deur die ridder was verskriklike, walglike gesigte, monsteragtige monde, geboë, dikwels gebreekte slagtande. Baie spykers, lemme, naalde, kurktrekkers, puisies op die skulpe, hierdie skeppings van die onderwêreld van magie, het gelyk of hulle soos die snuit van tenks gerig was.
  "n Rollende toeter het gelui (swaartekraggolwe het deur die vakuum versprei), en "n stortvloed het na die vyand gestorm. 'n Groot massa monsters het na die vlagskip "Vaderland" gehaas.
  Die dinosourusse het kwaai geskree en probeer om alles en almal weg te vee!
  Die reusagtige vlagskip het hulle met alle vernietigingswapens ontmoet. 'n Deurlopende, mega-kaskade van beskutting het begin. Dit was asof gate in die vakuum geskiet is en woes strome energie daaruit gestort het.
  Alyosha Popovich het beveel:
  - Tel maksimum spoed op en moenie stop nie.
  Die trefslae het die fantoomdinosourusse pyn veroorsaak. Diep kraters het in hul liggame gevorm, sowel as skeure wat antieke New York kon huisves. Sommige van die monsters het eenvoudig verkrummel van talle nederlae. Maar dit was nie moontlik om die stroom te stop nie, inteendeel, dit het al hoe kragtiger en onstuimiger geword. Die vlagskip "Otchizna" het probeer om terug te draai, maar dit is oorval deur 'n lewende stortvloed fantome. Nadat die dinosourusse die ruimteskip soos 'n trop honde op 'n beer aangeval het, het dit begin om dit uitmekaar te skeur. Die reusagtige skip het stralers van alle soorte byna puntloos afgevuur, maar dit het nie veel gehelp nie. Verskeie monsters, van sulke ondenkbare tipes dat selfs breine oorstroom met hiperplasma kook, hulle het sy wapenrusting, torings, stutte, antennas afgeskeur. Die ruimteskip was eenvoudig besig om dood te gaan, en dit het baie moed geverg om daarna te kyk.
  Rokossovsky, met 'n poging om sy paniek te verberg, het beveel:
  - Almal, gaan tot die redding!
  Marshal Elf het reggestel:
  - Almal kan nie, die troepe word deur gevegte beperk!
  - Dan almal wat vry is.
  Die ruimteskepe van die Svyatorossiya-leër het vorentoe gehaas. Duisende skepe het miljoene dodelike boodskappers gelyktydig laat val. Alyosha Popovich het ook alle reserwes in werking gestel.
  - Ons moet onder geen omstandighede ons vyande vryheid van maneuver toelaat nie. Slaan harder, meng die rye! - Die jong bevelvoerder het vir sy ondergeskiktes geskree. - Kom nader, moenie dat ons superkragtige missiele gebruik nie.
  Inderdaad, die laaste wapen was die mees verwoestende en gevaarlikste vir fantome. Daarom het hulle, soos 'n regte bokser, probeer om in noue kontak te breek, waar hulle die vyand met 'n reeks houe kon bombardeer en steggies met swaarde kon oplê. Sommige spookkrygers het hul kaal, grasieuse knieë gebruik (Dis verstommend hoe sulke sexy dele van 'n meisie se liggaam so 'n treffende effek kan hê!) Die reusagtige sterskip "Vaderland" het stadig gedryf, weggedraai en probeer om die vyand se harde druk af te weer. . En hulle het dit na hom gegooi, die dinosourusse het hul slagtande en slagtande gebruik, die torings gebreek, die sektore platgedruk, die afskortings vergruis. Die reusagtige skip was besig om dood te gaan, maar die spookmonsters het ook duur betaal vir tydelike suksesse.
  Alyosha Popovich sien; dat die vyand heeltemal uitgegaan het, sy twee lang swaarde gekruis het en saam met 'n klein afdeling uitgesoekte vyande na die vyand gegalopeer het.
  Alhoewel sy span in 'n vakuum gejaag het, het vonke onder die hoewe geslaan, het die leemte geskud.
  Alyosha het beveel:
  - Saryn op die kitchka!
  Dobrynya Nikitich, wat sy lewe in gevaar gestel het, het lank op die regterflank geveg. Sy ruiters het die ruimteskepe wat oor die ruimte versprei was teruggedruk, maar hulle het self verliese gely. Dit was veral pynlik om te kyk na die verskriklike wonde wat die meisies toegedien is deur die verskillende instrumente van uitwissing!
  Alyosha Popovich het met jeugdige passie weggekap. Hy het verstaan dat die gooi die druppel kan wees wat die dam gebreek het. En sy krygers is 'n perfekte pasmaat, aantreklike mans en skoonhede, 'n halwe meisie met goue vlegsels. Die wapenrusting is met goud en edelstene geborduur. En hulle veg dapper. Een van die jong mans het geval, getref deur missiele, 'n ander perd se bene is afgestamp, maar slaan in angs en het met sy bek na die ruimteskepe uitgereik. Die gevalle ruiter het op sy beurt te voet baklei. Die pragtige meisie se kop is afgeskeur, haar goue hare het helder geflits, en die vegter se gesig is verwring deur 'n grimas van pyn. Nog 'n vroulike soldaat se bene is afgeblaas, die meisie het in drie strome begin brul en 'n kragtige termo-creson vuurpyl - gelykstaande aan 'n kwdriljoen bomme wat op Hiroshima gegooi is - het reg in haar sensitiewe mond geland, met satynlippe. Kwadriljoen (Biljoen miljoen) Hirosjima het dadelik in 'n meisie se mond gedonner: 'n hiperkwasar, seksuele avontuur!
  Die reuse het probeer om die ruiters een vir een dood te maak, wat hulle op hul beurt saam gegroepeer het.
  Uiteindelik het een van die grootste dinosourusse daarin geslaag om die reaktor van die vlagskip ultra-dreadnought te bereik. Iets verskrikliks het hier gebeur. Alyosha Popovich het skaars tyd gehad om te beveel:
  - Almal, stap eenkant!
  Maar dit was reeds te laat. Dit het met monsteragtige krag ontplof en 'n regte kwasar het opgevlam en honderde spookagtiges en duisende ruimteskepe geabsorbeer. Helse supernova; 'n roofsugtige, vurige piranha het ruimte ingesluk.
  Die kruiser van waar die hipermarshal bevel uitgeoefen het, het wreed geskud.
  Rokossovsky het opgestaan, die stof van die verkrummelende ultra-plastiek afgeskud en gevloek. Hy sit sy hand op sy voorkop en verkyk hom
  - Die Vaderland het vergaan!
  - En vyf en 'n half biljoen soldate, saam met haar! - Sê die elfmaarskalk. - Of liewer, selfs meer!
  Die kabouter het voorgestel:
  - Is dit nie tyd om 'n retirade te speel nie?
  Die hipermarshal frons:
  - Die dood van so 'n groot ruimteskip soos die Vaderland sal die hele verdediging disintegreer. Of eerder, dit bring onenigheid in ons weermag. Ons sal glo moet terugtrek. Alhoewel nee, sal terugtog in hierdie geval 'n algemene vlug word. Ons moet standvastig, fel en fanaties veg.
  - Hoe gaan dit met die Wehrmacht-eenhede? - Die elfmaarskalk het geterg.
  - Hy wat gewen het, het beter geveg! - Rokossovsky het geantwoord. - Maar fanatisme het nie die Nazi"s gered nie!
  - En ons mag nie gered word nie!
  Rokossovsky, ten spyte van die tragedie van die oomblik, het grappenderwys beveel:
  - Een, twee, drie - vee die kolligte af!
  Die elfmaarskalk het voorgestel:
  - Kom ons verdeel die leër in twintig dele en jaag in alle rigtings!
  - En wat sal dit gee?
  - Die fantome sal skei! En wanneer die vingers uitsprei, is dit makliker om jou vingers te breek! - Verheug (helder kop), sê die elfmaarskalk.
  Rokossovsky, wat 'n ligstraal uit sy neusgat vrystel (ontlading van die hiperplasmiese omgewing in die hernude brein), het gesê:
  - Wel, kom ons probeer om die vyandelike magte uiteen te jaag! In hierdie toestand sal dit vir hulle moeiliker wees om te veg!
  Die hipermarshal het met 'n rukkerige telepatiese impuls bevele gegee en spanbevelvoerders aangestel.
  Teen hierdie tyd was meer as die helfte van die ruimteskepe van Heilige Rusland dood. Terselfdertyd is die leër van spookbeelde aansienlik verminder. Die troepe van Groot-Rusland is wreed verslaan. Alexander die Grote, wat die vyand se maneuver sien: beveel!
  - Ken onmiddellik 'n sterk reserwe aan die agterkant toe! Ons sal die vyande stuk vir stuk klop!
  Die towenaar Oksana het vir hom gesê:
  - Ons oorwinning is net 'n kwessie van tyd! Moet net nie 'n bohaai maak nie!
  Die geveg het in 'n nuwe fase beweeg, waar die inisiatief geheel en al aan Groot-Rusland behoort het. Alyosha Popovich het probeer om die optrede van sy troepe te koördineer, maar die geveg het spontaan plaasgevind. Die skakerings wat deur die silhoeëtte gegooi is, het dit weliswaar moontlik gemaak om nie op mekaar te skiet nie. Maar in hewige gevegte het selfs ons eie mense dit soms reggekry. Alyosha Popovich het self een arm verloor, hy was in pyn, maar 'n assistent het die ledemaat verbind.
  - Wel, Hannibal was eenoog, en ek is eenarm!
  Marquise Angelica aangemoedig (haar wapenrusting het heeltemal verkrummel onder die houe van die skadelike bestraling. Slegs 'n kort romp het skaars die luukse heupe van 'n gespierde, verleidelike vegter bedek, ondanks die wonde).
  - Verlies van 'n hand; net 'n groot verlies - verlies van verstand - onherstelbaar!
  - Die towenaars sal 'n tweede een maak! - Alyosha antwoord en skud sy kop. "Jy kan my nie so maklik breek nie!" Ons sal 'n vinnige aanval uitvoer. Net om die hoofbevelvoerder uit te vind. Waar is hierdie verdomde Rokossovsky?
  Oksana het gesê:
  - Te oordeel aan die oorvloed van inligting en verskeie swaartekrag-onderskeppings, is hy in daardie groep sterreskepe. Nou sal jy haar in bruin lig sien.
  Alyosha Popovich het probeer om sy soldate te versamel, hy het gehoop om die bevelvoerder te onderdruk. Die ruiters het bymekaargekom, die dinosourusse het opgedaag. Hier is een van die twintig afdelings van Svyatorossia wat deur die reservaat van Alexander die Grote aangeval is. Hy is vinnig verpletter. Dit blyk dat die taktiek van afsonderlike gevegte hulself nie geregverdig het nie. Maar soos Capablanca gesê het: in 'n slegte posisie is alle bewegings sleg!
  Konstantin Rokossovsky het nog 'n bevel gegee:
  - Hergroepeer nou!
  Asof afsonderlike tentakels saamgepers is, het afsonderlike groepe in 'n enkele sisteem begin saamvloei. Sulke maneuvers het ons toegelaat om tyd te wen, maar kon nie die situasie omkeer nie.
  Vladimir Kashalotov het soos almal geveg: woes met fanatisme. Hy het nooit gedink dat hy kon sterf nie. Of liewer, hy het al soveel keer die dood in die oë gekyk dat niks hom kon skrikmaak nie! Die stryd is gewen, moegheid het reeds ingetree, en die begeerte was dat dit so vinnig as moontlik sou eindig.
  So het hy in die geveg met sy vriend Erolok aangegaan, hulle het 'n rukkie maneuvreer, teruggeskiet en toe geskei.
  Vladimir Kashalotov het verskeie kere geskiet, maar as gevolg van opgehoopte sielkundige moegheid, kon hy hoofsaaklik nie slaan nie. Die vyand was ook uiters uitgeput. Oor die algemeen is dit onmoontlik om die "virtuele" met 'n ware stryd te vergelyk. Tog, in opleiding, maak nie saak hoe pynlik dit is nie, jy sal nie doodgemaak word nie, maar in die geveg kan jy enige oomblik sterf. Dit beteken om nutteloos te word vir die Moederland.
  Baie ruimteskepe is beskadig, die meeste skepe het torings, hele sektore en kompartemente verloor. Etlike tientalle miljarde enkelsitplek-tetravliegtuie alleen is neergeskiet.
  Die jong man het die hologram aangeskakel en probeer om met sy maats te skakel. 'n Pragtige meisie se gesig het verskyn. Die meisie het vir Vladimir gevra:
  - Hoekom is jy so hartseer?
  - Ek is heeltemal oorweldig! Blykbaar is die limiet van vernietigde vyande vandag uitgeput.
  Die meisie het geantwoord:
  - Moenie bekommerd wees nie! Skiet die armes! Of voel jy jammer vir hulle?
  - Dit is nie dat dit jammer is nie, maar dit is op een of ander manier skrikwekkend! - het Vladimir geantwoord. - Gevoel van bitterheid op die lippe!
  - Kom ons veg saam in hierdie geval! Stel jou net voor: ek en jy; een maatskappy!
  Die seun sing saam:
  - Jy en ek; een maatskappy!
  Die meisie se stem het baie harder geword:
  - Elke see van sjarme!
  - Ek en jy!
  - Die eer van ons Moederland is heilig! Ons sal al die vyande vernietig!
  - Ek is nie teen 'n knor nie! Ek wil pasteie eet!
  Die ou en meisie het gelag; waarna die skoonheid met 'n sewe-kleur haarstyl (die kleur van die reënboog is baie modieus) voorgestel het:
  - Kom ons val in pare aan, ons kan dit beter doen!
  - Gepaard met! Wat beteken jy is aan die brand!
  Die vegter het haar lippe afgelek:
  - Kwasar! Moenie dat die foto ineenstort nie!
  Om saam te baklei is altyd lekkerder: Vladimir het saamgestem met die gedig van die antieke digter:
  Dit is sleg as 'n mens alleen is
  En 'n mens kan nie alleen 'n held word nie!
  Elke staatmaker is sy meester,
  En selfs swakkes, as daar twee is!
  Hulle het die geveg betree, en eers het alles goed gegaan, een na die ander het hulle drie tetravliegtuie afgeskiet. Hulle het dit pragtig gedoen, selfs grasieus en grasieus. Vladimir het deur die digter-vegter geïnspireer gevoel. Maar toe gebeur daar iets wat amper onvermydelik was in so 'n oorlog. Sy maat is deur mini-preon-aanklagte getref. Daar was so 'n flits, asof 'n naald die spasie deurboor het, en vir 'n oomblik het 'n helder druppel bloed verskyn. Toe vee "n klam vakuumlappie dit genadeloos af. Die grootste tragedie in die kort lewe van 'n jong vegter! 'n Pragtige meisie met wie die seun daarin geslaag het om vriende te word, en selfs aan erotiese fantasieë oorgegee het: hulle het hom soos 'n vlieg platgeslaan! Soveel so dat sy nie eers tyd gehad het om uit te gooi nie.
  Vladimir wou regtig skree en huil. Hy het dit moeilik in homself onderdruk, maar die gevoelens het uitgebars.
  - Oorlog wees verdoem! Sy is 'n slegte dame en 'n teef!
  Die jong man het in desperaatheid selfs gaan ram. Om soos Nestert te eindig. Die eerste een wat die ram uitdra. "n Woedende aanval het gevolg. Maar dit het gelyk of die vyand swakker senuwees gehad het. Weereens was die noodlot aan Vladimir se kant. Die vyand het afgewyk en is neergeskiet. Sulke sukses het die ou ietwat gekalmeer.
  - En ek het gedink dit sou swart gat wees!
  Die Svyatorossiya-vloot was swaar onder druk, dit was duidelik besig om te sterf, dit het gelyk of daar geen hoop op redding sou wees nie.
  Konstantin Rokossovsky het sy vingers geklap: 'n twintigloop balkgeweer het voor hom gematerialiseer:
  - Wat beveel jy, bevelvoerder! - Die wapen het gesing!
  - Wees gereed om jou liggaam enige oomblik te disintegreer!
  - Ek gehoorsaam! Alhoewel ek jou in hierdie geval moet waarsku, sal jy die vermoë verloor om bevel uit te oefen!
  - Ek gee nie meer om nie!
  - Wat van verantwoordelikheid?
  - Verantwoordelikheid? - Rokossovsky het gedink: - Ek weet nie! Slegs 'n wonderwerk kan ons red, en daar is geen wonderwerke in die heelal nie!
  Die elfmaarskalk het opgemerk:
  - In interuniversele ruimte: soms is daar verskynsels wat moeilik verklaarbaar is. Hulle kan niks anders as 'n wonderwerk van die heelal genoem word nie. Het jy seker al hiervan gehoor?
  - Ek het gehoor! Maar dit is naïef om hierop te reken!
  - Wie weet! Ons elwe is baie sensitief vir paranormale invloede en verskeie rampe. Ek voel of iets na ons toe kom!
  Rokossovsky skud sy kop:
  - Dit is moontlik, net 'n illusie!
  - Nee, kyk! Dit is reeds hier!
  Op daardie oomblik het iets buitengewoons regtig gebeur! Die skietery het onmiddellik doodgeskiet en 'n onbekende mag het die ruimteskepe en skynwerpe opgetel. Deur 'n onbekende impuls te gehoorsaam, het die skepe en spoke in verskillende rigtings gejaag. Dit was onverklaarbaar, asof onverstaanbaar, die reusagtige Baba Yaga het haar besem geswaai en die vegtende armadas in verskillende rigtings gestrooi. Dit is vinnig gedoen, die lig het skielik verdof, maar terselfdertyd was die druk van die beweging klein.
  Vladimir het ook gevoel hoe hy opgetel word, soos 'n passievolle vroulike omhelsing. Dit het selfs na die duurste parfuum geruik. Die jong man het selfs gemompel:
  - Hier is 'n lafa!
  En toe word dit donker! Dit is baie donker, jy kan nie eers die gewone gloed vir alle metale sien nie. Nie 'n enkele foton nie, ander soorte golwe het ook verdwyn. Die menslike oog van die toekoms stel ons in staat om te onderskei tussen die langste en ultra-kort golwe, infrarooi en ultraviolet straling, gamma golwe en mikro-gamma golwe, sowel as verskeie tipes van wat hiperplasma afgee. Weliswaar, in besonder intensiteit, die oog is nog nie almagtig nie, maar 'n spesiale toestel is daarin ingebou.
  En so volkome leegheid. Vladimir het gefluister:
  "Miskien is dit hoe die hel lyk!" Alhoewel wat verstaan kan word, is dood en dood in hiperplasma.
  Terselfdertyd het die liggaam so lig en lugtig geword! Vladimir het baie beter gevoel, moegheid het verdwyn, en sy siel het vroliker geword.
  - Dit is iets besonders! Miskien vlieg ek hemel toe, vir groot vegters! Al is ek waardig om groot genoem te word?
  Skielik, in die absolute duisternis, het 'n gloed verskyn, so ongewoon, anders as enigiets anders! Die meeste van alles het so 'n spel van skakerings na gammastraling gelyk, maar hier het dit gelyk of daar golwe was wat korter in omvang was. Vladimir het hiperfisika onthou toe superswak interaksies ontdek is. Hulle het dit moontlik gemaak om fraksionele metings te skep, wanneer dit nie driedimensioneel is nie, maar byvoorbeeld twee en 'n half. En dit gee bykomende geleenthede. En in die beweging en vernietiging van materie saam met die verbrokkeling van die ruimte. Neem byvoorbeeld: die beginsel van 'n beskermende halfruimteveld - as dit nie was vir die spesiale straling wat deur afmetings brand nie, kan jy volledige onkwesbaarheid bereik. In die algemeen is moderne fisika glad nie wat dit was in 'n tyd toe die mensdom tot een planeet beperk was nie. Baie kompleks en veelsydig. Waaronder val so 'n gloed? Wat is spesiaal daaraan?
  - Dit is engele vuur! - het Vladimir gefluister. - Blykbaar is die hemel reeds naby.
  Intussen het dit warmer geword, en ander kleure en skakerings het in die bestraling verskyn.
  Die seer pyn in my slape het weggegaan, en ek het viooltjies geruik.
  - En dit is baie beter! Dit is soos 'n hiperstroom in die kop! Die drukkies het swakker geword, die beweging het gestop.
  'n Stem is gehoor, of eerder 'n getransformeerde telepatiese impuls van Alexander die Grote:
  - Almal, verander bane!
  Vladimir het probeer om die tetravliegtuig te beheer. Dit lyk of die Boksmotor in 'n stoornis is. Kan nie beweeg nie. Die liggaam beweeg, maar die vegter nie.
  Dit blyk dat ander ruimteskepe net in staat is om in 'n vakuum te dryf. Miljoene skepe van alle soorte het gevries. Dit het verbasend stil geword. Vladimir het uit die tetravliegtuig gevlieg: hy kon darem beweeg.
  Alexander die Grote het verklaar:
  - Die stryd is verby! Ten spyte van die oorweldigende numeriese meerderwaardigheid van die vyand, het ons gewen!
  Die soldate het eenparig en bly uitgeroep:
  - Eer aan groot Rusland!
  - Die wil van die keiser seëvier!
  Vreemd genoeg was die meeste van die herstelrobotte in werking. Beweegbare metaalaggregate het om die mees beskadigde ruimteskepe vasgeplak. Die herstelproses het begin.
  Alexander die Grote het met behulp van kragtige elektronika die resultate begin opsom; rekenaars wat op alle punte geïnstalleer is, het dit moontlik gemaak om verliese met die akkuraatheid van een persoon of individu te bereken. Soos dit geblyk het, was hulle redelik groot.
  Die leër van Groot Rusland het onherstelbaar sewehonderd vyf-en-twintig miljard, driehonderd vier-en-sewentig miljoen, een-en-negentigduisend, vierhonderd-en-sestien lewende individue verloor, beide mense en geallieerde rasse. Daarby: elf biljoen, seshonderd sewe-en-dertig miljard, agthonderd drie-en-twintig miljoen, vierhonderd vyf-en-veertigduisend, honderd-ses-en-veertig robotte en kubernetiese meganismes. En ook sewe-en-vyftig miljoen, driehonderd drie-en-sestigduisend, tweehonderd-en-sewentien sterskepe van verskillende soorte, sonder om tetravliegtuie te tel.
  - Maar baie! - Sê Alexander die Grote. - Ons het aansienlike skade gely! Wanneer het ons begin wonde tel? Tel jou kamerade!
  Die elfmaarskalk het opgemerk:
  - En dit tel nie fantome nie. Baie van hierdie ouens is ook tot niet gemaak!
  Die groot bevelvoerder van die oudheid het vreugdevol gesê:
  - Maar baie meer vyande het geval!
  Die vyand se onherstelbare verliese het beloop: triljoen agthonderd vier en vyftig miljard, seshonderd drie en dertig miljoen, twee honderd vyf en veertig duisend, nege honderd en agtien lewende individue - mense en hul bondgenote. Nege-en-veertig biljoen, vyfhonderd negentien biljoen, tweehonderd ses-en-vyftig duisend, honderd sewe en veertig robotte en kubernetiese meganismes. En ook honderd drie-en-veertig miljoen, vierhonderd drie-en-sestigduisend, en sewehonderd sewe-en-tagtig sterskepe, sonder om tetralette te tel.
  Alexander die Grote het berig:
  - En die kans blyk in ons guns te wees!
  Die elfmaarskalk het gelag en geantwoord:
  - Ja, te danke aan die leër van spookagtiges, anders sou ons verloor het. En toe was die verliesverhouding baie erger.
  Alexander die Grote het opgemerk:
  - Die ergste verhouding is die verlies van tetralette. Ons het ongeveer nege-en-dertig miljard verloor, die vyand sewe-en-sestig! So een en 'n half keer!
  Die elfmaarskalk het verduidelik:
  - Dit is omdat klein skepe minder verliese gely het as gevolg van die gevegseffekte van fantome. Wel, die opleiding van ons troepe en wapens is ongeveer dieselfde!
  - Maar die bevelvoerders is anders! - het Macedonsky geprewel.
  Die elf skud haar kop:
  - Rokossovsky is 'n uitstaande strateeg! Op 'n tyd het hy voorgestel om die Duitsers met tenks deur die ondeurdringbare moeras van Polesie aan te val.
  - Wat 'n wonderwerk! Ek probeer heeltyd om die vyand onverwags te tref. Onthou my gejaag deur die woestyn. Of 'n rotonde-maneuver teen koning Darius, met toegang tot die agterkant!
  - Ek ken dit! Maar 'n tenk, veral in antieke tye, is nie 'n perd nie. Jy kan hom nie so maklik opsleep nie!
  Alexander skud minagtend sy kop:
  - Ek het my leër onafhanklik beveel, en Rokossovsky was Stalin se ses. Selfs sy Pole het nie van sy landgenote gehou nie, en hulle het hom gedwing om uit die pos van Minister van Verdediging te bedank.
  Die elfmaarskalk het 'n grimas gemaak:
  - Ondankbare brutes! Dit was egter nie 'n inisiatief van die Poolse mense nie, maar van individuele pro-Westerse kringe wat deur die CIA en ander terreurorganisasies ondersteun is.
  - Kan wees! Chroesjtsjof was 'n swakkeling en kon nie orde in sy eie kamp herstel nie. - Alexander die Grote het sy kop geskud, sy maanhare van koperhare beweeg dreigend.
  Die elfmaarskalk het voorgestel:
  - Kom ons beloon eers die waardiges!
  - Die keiser en die rekenaar sal dit doen, soos altyd, ek het net die reg om te adviseer!
  Inderdaad, dit is die reëls, objektiewe elektronika besluit wie waardig is en wie nie waardig is nie. In die besonder, kuberopname laat enigiemand toe om hul wedervaringe in detail te beskryf. Op 'n tyd het sekere prestasies van die Groot Patriotiese Oorlog baie kontroversie veroorsaak. Later is baie van hulle as vergesog erken. Daar is nog baie debatte aan die gang. Inderdaad, die pionier Golikov het agt-en-sewentig fasciste in die geveg doodgemaak. (En tydens 'n werklike geveg tydens die Tweede Wêreldoorlog is dit onmoontlik om die aantal gesneuweldes te tel. Jy is nie die enigste een wat skiet nie, en al het 'n Duitser geval, is hy nie noodwendig doodgemaak nie! Miskien het hy net gaan lê!) . Hulle het ook gestry oor Panfilov se manne, of daar 'n geveg was of nie, hoeveel tenks verlore gegaan het. Fascistiese helde laat ook twyfel ontstaan. Een aanvalvlieënier het byvoorbeeld vyfhonderd-vier-en-dertig Sowjet-tenks verslind, waarvoor hy 'n ysterkruis met diamante en goue eikehoutblare ontvang het. En ook 'n hele versameling toekennings! Dit is op een of ander manier moeilik om hierin te glo, en in die feit dat jy honderd-vier-en-veertig tenks met 'n eenvoudige tenk kan vernietig. Ook ongelooflik! Mens kan ook stry oor die swart "duiwel" wat vierhonderd Sowjet- en vyf Amerikaanse vliegtuie vernietig het! Dit wil sê, sommige het Sowjet-uitbuitings bevraagteken, ander fascistiese prestasies.
  Wladimir Kashalotov moes in elk geval voldoende beloon gewees het. Uit dankbaarheid vir die gewen stryd is 'n banket gehou, waarna die oorhandiging van toekennings sou plaasvind.
  Gewoonlik eet soldate nie, hulle voed op hiperplasmiese energie of superstroom.
  Nou het die oorlewende soldate in spesiale paleise, of eerder sale, bymekaargekom. Oor en hulle moet kosbaar wees - kubernetiese tabelle! Die mees keurige keuses! Vladimir Kashalotov moes vir die eerste keer in sy lewe kos eet. Hy het nog nooit geëet nie! Oor die algemeen is dit so 'n ongewone ding om te eet! Vind uit wat kos is! Hy het baie hieroor gelees, selfs hout probeer kou (eik, esdoornspar en God weet wat nog!): hy het egter nie van laasgenoemde gehou nie. Inderdaad: wat is lekker, jou mond is vol kak, en rook stroom by jou ore uit. Vars!
  Die saal waar die soldate bymekaargekom het, was groot en kon sitplek vir 'n miljoen mense hê. Elke soldaat het 'n aparte tafel. Toe Kashalotov by 'n soortgelyke tafel gaan sit het, het 'n kleurvolle hologram verskyn ('n baster van 'n meisie en 'n pynappel met drie borste: een tepel is goud, die ander is robyn, die derde is saffier):
  - Ons is bly om jou te verwelkom, ster soldaat! Lyk jy of jy normale kos mis?
  Vladimir het verleë geantwoord:
  - Om eerlik te wees, ek weet nie eers wat dit is nie! Hoekom eet in elk geval! Dit is immers onnatuurlik! Ons is nie dom primate nie!
  Die meisie flits haar kaal bene:
  - Om die plesier te voel! Geniet lekker kos en wyn! Na alles, erken dit, is jy nuuskierig?
  Vladimir Kashalotov het saamgestem:
  - Ja! Selfs meer! Dit is die eerste keer om so 'n proses te beleef! Hoe ongelooflik! Veral as ons die kos gesamentlik eet.
  - So geniet dit! - Die hologram het geantwoord, die baster van 'n pynappel en 'n meisie het met veelkleurige tepels begin speel. Byle in die vorm van kleurvolle voëls het in haar hande geskitter.
  Aan Vladimir se regterhand: het 'n lang en baie mooi meisie gesit. Oor die algemeen is al die meisies in hierdie wêreld foutloos, maar hierdie een is op een of ander manier besonder helder. Dit het soveel sprankel en sjarme. Die jong soldaat het sy hand na haar uitgesteek:
  - Vladimir!
  - Elfaraya! - Die vegtermeisie antwoord grynsend (wel, haar tande, 'n ware skat). - Dis baie lekker om jou te ontmoet, buitendien, ek het gehoor dat jy jou in die laaste geveg onderskei het! Jong held!
  - Ons is almal helde! - Vladimir het gesê. - Sowel ek as jy! Almal wat oorleef het, is 'n held, en almal wat geval het, is 'n tweeling!
  Elfaraya, wat met haar wimpers speel, het ingestem:
  - Sekerlik! Ek het myself ook in hierdie stryd onderskei, en ek het 'n kans om 'n offisier te word. Sowel as jy.
  - In hierdie geval sal ons lewende mense onder ons bevel hê, en dit is 'n groot verantwoordelikheid! Nie net waag jy jou eie lewe nie, maar ook iemand anders s"n!
  - Dis reg, seun! Jy weet nie eers nie! As jy opmors, verloor jy! Daar was stof en 'n bult! - Elfarai het op rym geskerts.
  - Hoe het jy jouself onderskei?
  - Ek het per ongeluk 'n kruiser getref! Verras dit jou? "Die meisie het oral geblom, van genot."
  - In geen geval nie! Ek het self 'n groot vernietiger vernietig deur 'n baie eenvoudige, amper kinderagtige truuk te gebruik!
  - Kinders s'n? - Die kleur van die vegter se wenkbroue het verander.
  - Wel, miskien het hul eenvoud hulle gekoop! En hoe gaan dit met jou? - Die jong man vryf oor sy wang.
  - Ek het 'n geleentheid gesien om af te skiet en af te skiet! Alles is in 'n kuberopname vasgevang, anders sou hulle ons nie glo nie! - Elfaraya het selfs haar stem tot "n fluistering laat sak.
  - Mense glo dikwels nie goeie dinge nie! Alhoewel dit nou 'n kwessie van tegnologie is, nie geloof nie. - Vladimir trek sy skouers op.
  Die musiek het begin speel, en in die middel van die stadion het kaal meisies en seuns 'n dans uitgevoer. So vrolik en eroties. Terselfdertyd raak en divergerend. Akrobatiese oefeninge het al hoe meer kompleks en uitgebrei geword. Die meisies het hul kaal bene geskop, hoog gespring, verskeie salto's gedoen en gedraai. Dit was so opwindend en pragtig. Liggame verweef en ontrafel!
  Vladimir klap sy hande:
  - Lieflik! Ek hou daarvan om na kaal meisies te kyk!
  Elfaraya antwoord en sing melodieus:
  - En ek ouens! As die ouens van die hele heelal dadelik besluit het om al die onontwikkelde mense dood te maak! Dit het warm geword van so 'n ophef, en drome het waar geword!
  Vladimir het selfs snaaks gevoel:
  - En wie weet nie! Hoekom knip hy! Wel, oukei meisie, miskien het ons 'n kans om mekaar beter te leer ken!
  Die dans het geëindig, en uiteindelik het die hooffees begin. Baie krygers moes vir die eerste keer kos proe!
  Daar was 'n stamp en 'n reusagtige dinosourus het in die middel van die stadion ingekruip. Die tribunes het geskud van die boemelaar van sy voete. Dit was 'n spesie van trypinolasaurus. "n Reuse honderd meter lank. Skielik het die monster gestop: dit het gevries, en sy liggaam het in stukke begin verdeel. Hulle het gestrooi soos 'n mosaïek. Skielik was daar in die plek van die monster nog 'n wese soortgelyk aan 'n blouwalvis met vinne. En die stukke het glad op die pratende borde geval. Hulle het gesing:
  - Jy moet die parasiet eet! Bon Appetit almal!
  Die jong man het gesien dat die vleis rook, die reuk was baie aanloklik. Sous is bo-oor gegooi, en 'n glas het in sy hand gematerialiseer, met swart wyn wat daarin spat. Die glas, wat helderder as 'n diamant skitter, het begin glinster met al die kleure van die reënboog, en toe lui:
  - Bottoms Up! Vir die glorie van groot Rusland!
  Artyom het 'n versigtige sluk geneem. Die wyn was tert, met suurheid, en aangenaam na die smaak. Alkohol is nie gevoel nie, en miskien was daar ook nie! Maar iets wat effense euforie veroorsaak het, het my kop begin laat draai.
  Elfaraya het voorgestel:
  - Jy moet 'n versnapering hê!
  Die jong man het 'n hap van die sappige vleis gevat. Sy sensitiewe tong was letterlik opgewonde van genot. Ja, dit is vleis, dit is die eerste keer dat hy dit eet. Waarlik, die gedagte het deur my kop geflits, is dit natuurlik of dalk sinteties. Maak dit egter saak? Selfs op die vlak van elementêre deeltjies is dit immers onmoontlik om verskille te vind, maar nou kan alles gesintetiseer word! 'n Volle stel sensasies, jy sluk die vleis versigtig in en dit gaan in jou keel af, dan in jou slukderm. Vul jou maag met iets so ongewoon, soos 'n gevoel van aangename swaarmoedigheid.
  Elfaraya het in 'n fluweelagtige stem gesê:
  - Kom ons probeer die volgende stuk vleis, eet dit saam?
  - Maar as?
  - Kom ons vleg tonge! - Die meisie het voorgestel. - Dit sal "n baie wonderliker gevoel wees as om alles alleen te doen!
  Vladimir het ingestem:
  - Kom ons ry die kwasar in die swart gat in!
  - Dit sal lekker wees! Hyperquasar! (Dit word nie beter nie)
  Wanneer die tonge inmekaar vleg, is dit regtig baie aangenaam, hulle omvou mekaar en vryf. Vonke spat tussen hulle. En die vleis self, wanneer dit verhit en gelaai word, kry so 'n wonderlike smaak. Die seun kreun van verrukking.
  . HOOFSTUK No 11
  Mirabel Sneeuwitjie, wat 'n heeltemal verstaanbare, selfs ondraaglike bewing ervaar het, het op straf gewag. Ná die nederlaag is sy in hegtenis geneem. Die beskuldiging was ernstig, sy het toegelaat dat 'n vyand wegglip, al was dit net 'n seun. En in oorlogstoestande kan dit drie tipes straf hê: lewenslange tronkstraf in anti-troepe, depersonalisering of uitwissing! Laasgenoemde is weliswaar uiters selde gebruik, aangesien die volledige vernietiging van 'n lewende, alhoewel nie-proteïene, liggaam irrasioneel is. Mirabela kyk reguit vorentoe. Geboei deur die kragveld kon sy nie eens beweeg nie. Al wat oorgebly het, was om in 'n hulpelose toestand op 'n mens se lot te wag.
  Die kragveld het begin beweeg, die robotte het inbeweeg. "n Emosionele stem het aangekondig:
  - Vir 'n misdaad teen die Ekumeniese Heilige Rusland, die nasie, die weermag en die keiser: ons veroordeel jou tot ewige gevangenisstraf in die onderwêreld. - Die robot flits sy tien oë wraaksug: - Dis dit, meisie, jou lewe het roemryk geëindig! Maar jy is so jonk.
  Trane het uit Mirabela se oë verskyn:
  - Ek kan darem afskeid neem van my vriende, comrades in arms.
  - Geen! - Sê die robot. - Ons wil nie hê hulle moet onaangename assosiasies hê nie, sowel as herinneringe en jammerte vir jou!
  Mirabela het swaar gekreun:
  - En jou laaste wens?
  - Vir misdadigers bestaan dit nie! Die goddelose moet eerder na die onderwêreld gaan. Hoe gouer dit vir jou eindig, hoe beter!
  Mirabelle is opgetel, en die robotte het die meisies langs 'n lang gang gesleep. Geleidelik het hul spoed toegeneem. Skielik het hulle hulself voor 'n deursigtige muur bevind. Mirabela was heeltemal naak, en baie seuns en meisies in die ry het na haar gekyk. Veroordeling was sigbaar in hul blikke, maar sommige het ook simpatie getoon. Maar Mirabela kon nie eers haar hand vir hulle swaai nie. Uiteindelik het hulle hulself in 'n kompartement bevind: bloedrooi geverf. Hier is in die reël vonnisse voltrek. En dit het beteken dat verskriklike pyn nader as ooit was.
  Mirabela het verwag om 'n soort tempel binne te gaan, maar in plaas daarvan is sy na 'n kamer gelei wat soortgelyk is aan 'n laboratorium. Daar was baie rekenaars en 'n see van hologramme wat flikker. Hier was die kuborgs geklee in 'n soort kamoeflering en byvoorbeeld op straat kon hulle verwar word met 'n hoop vullis. En toe gee die robotte die meisie nogal 'n onbeskofte inspuiting in die kop.
  - Waarvoor is dit? - vra Mirabela
  - Nou sal jy in 'n nagmerrie dompel. En jy sal vir ewig daar bly. - Die elektroniese sadis neurie. Toe verlig 'n straal en baie klein robotte het haar liggaam binnegekom. Mirabela het gevoel hoe die deure van die laboratorium begin vervaag, en die kuborg se gesig, sprankelende van woede, het soos 'n swart gat geval, en alles rondom het donker geword. Die meisie het gevoel hoe sy afduik, asof sy in inkhars verval het, haar oë het selfs begin wegvreet. "n Vreemde dikte het op hulle gedruk, wat ietwat herinner aan die radioaktiewe kwik waarop Mirabela gedryf het, maar dit was baie verskrikliker, en die vleis is platgedruk. Toe voel sy regtig verskriklik, en skielik sal sy nou nooit die sterre sien nie, die laksmanne het mag oor die ander wêreld gekry. Die druk groei, raak eenvoudig ondraaglik, in sy bedrieglike sagtheid en monsteragtige volharding. 'n Malende geluid word gehoor, 'n geluid soos 'n hond wat op 'n drein krap, net baie harder, dit byt in jou ore, draai hulle. Die warm ramrod byt in die vliese, daar is 'n gevoel van bloed en gietende teer op die tong. So walglik en stink, stink met die mees komplekse kombinasie van ontlasting van wesens uit verskillende heelalle. Dan kom "n mond uit die donker met tande wat skitter soos die lawa van "n vulkaan op "n reusagtige planeet. Mirabela het nog nooit so 'n walglike gesig van 'n monster, karakters uit gruwelfilms of vreemdelinge uit die heelal gesien nie; teen die agtergrond daarvan was hulle slegs 'n patetiese parodie op 'n nagmerrie. Toe het ander verskyn: selfs meer verskriklike kake, sommige was so groot soos Everest, en ander was klein, wat soos baie kwaai honde gelyk het. So het hulle haar vleis met hul krom giftande gegryp. In haar hele nie so lang maar veelbewoë lewe het Mirabela nog nooit so pyn ervaar nie. Die belangrikste ding is dat dit onmoontlik was om 'n analoog vir die sensasies te vind. Dit is 'n brandende vlam en korrosiewe suur, terselfdertyd vriesende ys en 'n dowwe snysaag. En ook terselfdertyd hiperstroom skokke, wat ontladings veroorsaak, ultra-bestraling bestraling en wie weet wat!
  En hulle het aangehou om haar te pynig; jy kon sien hoe vleis uit haar hande geskeur word, bene ontbloot en ingewande wat uitkom asof uit 'n oopgeskeurde maag. Bose wesens knaag hulle, draai hulle om hul tande. Mirabela kreun, trane stroom uit haar oë. In wanhoop kerm sy:
  - Here, hoekom? Ek het immers niemand in my lewe doodgemaak nie, ek het niemand verraai nie! Ek was jammer vir die seun net omdat dit lyk asof ek vir die eerste keer in my hele lewe op hom verlief geraak het! Liefde is waansin!
  Jy kan 'n giggel hoor en daaruit lyk dit of warm naalde die trommelvlies deurboor, wat terselfdertyd uitsit en alles en almal absorbeer! My brein kook. Hiperplasma begin gewelddadig uitbars in elke neuron van die meisie se brein. Uiteindelik verskyn 'n reusagtige mond, verskriklik en walglik in sy lelike disharmonie, en dit sluk haar heel in. Die binnekante word afgeskeur as gevolg van die val in so 'n tregter. Mirabela sien 'n vlam in haar keel woed, dit breek in sewehonderd sewe-en-sewentig kroonblare, heeltemal anders in kleur en skakering.
  - Dit is die legendariese vuur van die onderwêreld. - fluister Mirabela, die vel op haar hande het saamgegroei, bedek met lelike letsels. Sy probeer haar vlug vertraag, maar dit is nutteloos; hy kan homself nie eers 'n millimeter beweeg nie. Hier word haar jong, duiwels mooi lyfie, wat geliefd geword het, deur 'n vurige stroom aangeraak. Hy lek die meisie se ontblote tepel. Slegs uiterlik lyk so 'n aanraking liefdevol en betowerend in sy seksualiteit. Sy het nog nooit so iets ervaar nie, haar oë het donker geword, toe spring die glans, dit het vir haar gelyk of daar 'n uitbarsting in haar mond begin het, en haar maag het in opstand gekom, en sy is aangeval met kernwapens, of eerder termokwark- of termokreonwapens. Hoe warm hierdie vlam was, groot maagsere het op kaal vel verskyn, bene het verdonker en gekraak, wat lyding veroorsaak het. Die tepels het aangehou om gelek te word, die vlam het die skoon, gladde baarmoeder aangeraak soos 'n meisie s'n. Daarna het dit so deurboor dat die meisie histeries geraak het. Elke tepel was rooiwarm, die vuur het deur die maag gereis, die abs gesny met hiperplasma van lyding, en die ingewande uitgebrand. Soveel so dat die verkoolde brokstukke uitgeval en in die skrikwekkende donkerte opgelos het.
  "Nee, ek wil nie, ek hoef nie," het sy gesê. Laat my gaan. Ek sal dit nie weer doen nie! - Mirabela het regtig nie soos 'n vegter gevoel nie, maar soos 'n dogtertjie wat in 'n rowershol vasgevang is.
  Elke kleur van vuur is 'n spesiale, unieke patroon van pyn. Lyding kan verskillende skakerings gegee word, hul diversiteit is verstommend, selfs die markies de Sade het nie gedink aan die lengtes waartoe die vernuf van die inwoners van die onderwêreld kon bereik nie. Die meisie se sensitiewe hakke was bedek met blase, dit het gebars, geswel en weer gebars. Haar hare was aan die brand, en die meisie het nie net pyn gehad nie, maar ook uiters geïrriteerd dat sy van sulke versiering ontneem is. My kop is letterlik deur 'n hipernukleêre ontploffing geskroei, elke haarwortel het gelyk of dit begrawe was in 'n gat wat gevul was met metaal wat tot miljarde grade gesmelt is.
  - Maar die duiwels, jy kan ontmoet. - Die buitengewoon nare stem van die folteraar piep walglik. - Jou vriende vir ewig!
  Hul voorkoms is egter verskriklik, maar dit is veral onaangenaam om na hul stekelrige bekke te kyk, wat vaagweg soos 'n mengsel van haaie en krokodille met 'n baster van brandnetel en swartdoring lyk. Maar die horings, hoewel oneindig walglik, het my vreemd genoeg gekalmeer. Mirabela het, om haar aandag van die deurdringende pyn af te lei, begin om folklore te onthou, waar hierdie oulike klein snaakse duiweltjies, soms eng, soms snaaks en naïef, soms mense help en soms benadeel. Veral onvergeetlik is die verhaal van "Pous en sy werker Balda." Dit is heel moontlik om met sulke "mense" te handel. En hier weet hulle net, steek met hooivurke, kap met driedubbele swaarde, plaas semi-vakuum "verpletteringstoestelle" en mega-plasmabestraling met gravioniese-nukleonmissiele.
  - Waarom het jy, 'n sondige siel, 'n swartgat-verraaier, nie na jou bevelvoerders geluister nie? - Die duiwel se horing het gegroei, in 'n soort snawel verander en na die skerf gesteek.
  Wanneer bene aan die kop gebreek word, is dit so seer dat dit nie in woorde beskryf kan word nie. Maar terselfdertyd het haar bewussyn nie vertroebel nie; as Mirabela in gewone menslike vlees was, sou sy waarskynlik van skok gesterf het. En so voel sy 'n growwe aanraking op haar brein, toe begin die monster die breine drink. 'n Onbegryplike sensasie, soos die trek van are, net die sensitiwiteit is baie sterker. En die demoon het aanhou drink en suur vrygestel. Hy het dit stadig gedoen, asof hy inspan. 'n Ander demoon het begin om sy naels te boor en skerp naalde onder hulle in te dryf. Die meisie het haar kaalvoete probeer wegskuif, maar die vlamme het haar teer hakke al hoe meer gebrand. Dit het gelyk of die orkes die pas in 'n helse optog optel. "n Orkes onder leiding van "n dirigent wat net so pervers as wulps is!
  Mirabela gil, haar verleidelike meisiesmond gaan vanself oop.
  - Nee, moet asseblief nie foto's van my neem nie!
  Hulle gryp haar aan die tong met warm, woeste tande tang en trek, skeur dit stadig van die dak van haar mond af.
  Daar is ook pyn, maar 'n bietjie anders, en daar is nie meer gille nie, net snikke en gehuil.
  Walglike wurms het onder die naels van die grasieuse tone van kaalvoet, meisieagtige bene en arms begin inkruip, wat dadelik in strome vlammende suur verander het. Die duiwels gaan voort om te pronk, volg die spykers, hulle het begin om kneukels te breek, en hulle doen dit stadig, en geniet die lyding.
  - Dit is hoe die breinlose "vakuum tepel" sy porsie hiperplasmiese pap kry met die geur van 'n superdimensionele ultralaser. - Een skreeu: waarskynlik die senior demoon.
  Mirabela het reeds 'n toestand van kranksinnigheid bereik; sy is oorstroom deur 'n ondraaglike golf, of eerder 'n oseaan van pyniging. Maar die duiwels trek nie terug nie, hulle het reeds begin om pêreltande uit te trek, wat die skoonheid genadeloos beskadig. Hulle het tande gekneus wat 'n antieke godin waardig is, dan geboor en die punt in die tandvleis deurboor. Terselfdertyd het die punt self gedisintegreer in klein drade wat soos die skroef van 'n beskadigde helikopter gedraai het.
  - Hoe kan 'n mens tot sulke wreedheid daal, het hulle regtig nie 'n ma nie? - dink Mirabela. - Wie het aan jou geboorte gegee, 'n vrou of 'n hiëna! Blykbaar nadat hulle haar desperate gedagtes gelees het, het die duiwels geskreeu, met die stemme van 'n trop aasvoëljakkalse wat aan 'n addergebroedsel gekoppel is.
  - Daar is geen ma nie - pa is Satan!
  Toe het hulle nuwe meel gekry, die boor verhit en die laaste tande met 'n bisarre verminkte snyer afgesaag. Volgende het die beurt na die bene gekom. Hulle is gebreek met rooi, sprankelende, hoë-temperatuur tang. Elke nooiensrib afsonderlik. Die rooiwarm tang het die meisie se robyn tepels gedraai, haar fyn ore afgeskeur en hare vir hare uitgetrek. "n Brandende hipervlam is na die meisie se lankmoedige, kaal hakke gebring, en elke keer was die temperatuur hoër en hoër! Die kleure van die onbekende vuur het verander en soms is die hitte vervang deur 'n selfs meer pynlike koue. Die vel het gerook, die bene het gebrand. Dit het gelyk of drie harte op die punt was om te bars, ontplof soos 'n sestijoen bomme.
  Toe voel Mirabela skielik dat haar grasieuse tong gegroei het, en kon weer iets sê:
  - Wees genadig om Christus ontwil.
  Skielik het 'n pleidooi gevul met wanhoop, soos 'n korf bye, opgeduik. In reaksie hierop het die demone hooivurke in die vegter gedompel, die meisie se borste op 'n nuwe manier afgeskeur en vermorsel, haar neusgate gebreek, haar magies pragtige oë uitgesteek!
  - Jy is 'n sondaar, onbeduidender as 'n foton in 'n kwasar, en jy moet weet dat Christus 'n uitvindsel van patetiese mense is. Die ware gode is een uit twee persone: goed en kwaad, en hulle het die hele heelal, sowel as mense, na hul eie beeld en gelykenis geskep. En julle is sondaars en lees die skepsels, julle moet slawe van die hoogste magte wees, enige opdragte uitvoer en die mees gemene vernedering ly. Jy is 'n onbeduidende slaaf, jy het nie in ons bestaan geglo nie, en nou ervaar jy dit alles op jou eie vel.
  - Nou glo ek!
  - Laat! Jy het geen hoop en geen kans nie!
  Mirabelle het voortgegaan om gepynig te word, sy is verskeie kere in 'n ry gebreek, verbrand, toe is sy op 'n ondenkbare manier herstel. Toe is die vegter op 'n nuwe manier vernietig. Toe word die duiwels blykbaar self moeg daarvoor en het hom, deur hom in die lug opgelig, deur die onderwêreld gedra.
  - Kyk hoe word die ongehoorsames gestraf.
  Mirabela het gesien hoe naakte meisies op kruise gekruisig is. Hulle eens pragtige lywe was vreeslik vermink, bloed het uit hulle gedrup. Groot varke het kruise gegooi, soms het die slagoffers geval en wildevarke het op hulle afgestorm en die vroulike vleis in stukke geskeur. Hoe hierdie ongelukkige wesens gely het, sommige van hul wange is genadeloos gebrandmerk, en trane gemeng met sweet en bloed het afgevloei. Daar was desperaatheid in sy oë. Dit het gelyk of hulle smeek: ons is onskuldig, wees ons genadig. Ons is vertrapte slagoffers van ongelukkige en passievolle liefde.
  - Waarom word hierdie ongelukkige mense gestraf?
  Die demoon het die meisie met al sy krag met 'n rooiwarm koevoet met gekartelde rande op die hakke geslaan, 'n ander duiwel het die meisie se knie gebreek en in 'n braam uitgespreek:
  - Verskeie klein dingetjies. Een was brutaal teenoor die bevelvoerder, 'n ander het 'n duur tetravliegtuig gebreek, die derde het tydens spesiale oefeninge geweier om seks met 'n ou te hê, die vierde het teruggetrek. Dit wil sê, om hier te kom, hoef jy nie 'n groot sondaar of 'n volslae verraaier te wees nie, relatief geringe oortredings is genoeg.
  - En hulle monsteragtige pyniging sal nooit eindig nie?
  - En dit is vir die Almagtige God en die Keiserin om te besluit. As Haar Majesteit 'n bevel van kwytskelding uitreik, kan hulle na 'n ander minder pynlike plek oorgeplaas word.
  - Na die hemel!? - "n Effense skaduwee van hoop flits in Mirabela se stem, gebreek deur pyn.
  - Daar is geen hemel vir julle verraaiers nie. Daar is bloot plekke waar jy nie elke sekonde geslaan en gepynig sal word nie en waar jy kan voortgaan om jou bevelvoerders na die dood te dien.
  - Wat wag op mense wie se misdade ernstiger is? - Die vegter het amper verstik van opgewondenheid.
  - Ons sal jou dit ook wys.
  Die duiwel het sy oë met 'n surrealistiese pikvurk gesteek, die appels bars, vloeistof het uitgestort en Mirabela het dwars geloop, swartheid, skrikwekkend in sy hopeloosheid, het op haar geval. Toe, na 'n paar sekondes, het sy weer die vermoë om te sien, alhoewel elke knipoog 'n ondraaglike jeuk veroorsaak het. Hulle het weer gevlieg en nog meer walglike wesens het uitgevlieg om hulle te ontmoet. Mirabela kyk versigtig na hulle. Die voorkoms is eintlik niks: 'n kaal, haarlose en skurfte skedel; oë wat brand van helse lig; 'n kort, soos 'n afgesnyde neus met 'n swart gat in die middel. En miskien is die walglikste ding die afwesigheid van 'n onderkaak, in plaas daarvan waar agt dik tentakels in die vorm van 'n duiwel se ster hang en beweeg. Hy het hom dus naby Mirabelle gedruk, sy tande in die satynmeisie se lippe (die skat van teer liefde) ingeslaan en sy beroemde soen gegee. Toe begin sy klouhande vroue se bene breek. Mirabela kreun van akute pyn in haar elmboë, haar gewrigte is vergruis, die monster het senings om haar kloue begin draai. Terselfdertyd het afskeidings deur die liggaam gegaan, iets erger as die kragtigste hiperstroom. Toe het alles skielik herstel, maar die pyn het aangehou.
  - So, antieke slet, miskien drink ons om mekaar te leer ken.
  Los van Mirabela het die monster sy hand na die beker uitgesteek, en dit het dadelik met wyn gevul. Obrazina het haar in die gesig gesteek.
  - Drink! - Die monster het geblaf in die stem van die koue vergestalting van afgryse.
  En aangesien Mirabela nie wou gehoorsaam nie, het twee demone haar aan die kop gegryp, haar wange vasgedruk en haar mond oopgemaak. "n Verskriklike bitter vloeistof het in die meisie se keel afgestroom. Mirabela maak haar keel skoon en sluk krampagtig:
  - Kom ons gaan tot onder! Onderstebo! Kom ons voeg 'n handvol intelligensie by die kop van kool! - Die duiwels het gehelp en spottend neurie. Toe die ongelukkige meisie die hele voorraad insluk, het haar maag skielik opgeswel. Dit het binne geborrel en gebrand.
  - Daardie skurwe teef het swanger geraak! Nou sal jy geboorte gee aan 'n kind van die onderwêreld!
  Toe het die vloeistof aangehou om uit te sit totdat die maag en sterk meisieagtige abs gebars het.
  - Dit is hoe dit sal wees met elke vakuum sondaar en sondaar!
  Mirabela is in stukke geskeur, haar kop is opgetel en haar sokker het begin speel. Dit is uiters aanstootlik wanneer hulle jou verneder, jou met hul hoewe, klubagtige sterte slaan en jou rondgooi. Van die voete was besmeer met iets veel meer walglik as mis of selfs die ontlasting van die diere van die vulliswêrelde. Riool het in haar lippe gekom en die meisie het wreed opgegooi. En as dit die paal tref, dan is dit heeltemal onkant. My kop klingel, my tande vlieg oor en oor uit, maar dan sluit hulle weer in. Dit lyk vir Mirabelle of hierdie pret vir ewig sal duur, meer as een maand, verskriklike gras het begin groei, die stingels het die afgekapte kop gekrap en in die neusgate geklim. Terselfdertyd het die duiwels mal gelag, met 'n onverstaanbare stank op die meisie se gesig geurineer en haar aan die hare gegryp. Hulle het gedraai en gegooi, maar dit het hulle ook opgehou, blykbaar het die demone moeg daarvoor geword. Hulle het haar gevat, haar verminkte kop gedruk en haar met 'n stomp en walglik geroeste naald aan haar gemartelde lyf begin vaswerk.
  Toe verdwyn alles, die meisie en haar pynigers het hulself voor 'n vullisput bevind.
  - Jy is 'n voormalige lid van die gekose miljoen, en dit behoort aan jou bekend te wees.
  Hierdie reuk van intergalaktiese "asblik" kan nie met enigiets verwar word nie, net die konsentrasie is buitensporig, die neus draai op, en 'n rooiwarm boor steek verwoed in die neusgate in en dring tot by die brein!
  Jy kon houtluise, wurms, harige kewers en taai ruspes sien swem en swerm.
  Gevangenes het desperaat reg in die kuile gekruip; mans en vrouens. Hulle het gelyk soos geraamtes wat met soliede rowe bedek is, en hul wonde het etter gevloei.
  - Sjoe, verskriklik! Mirabela het omgedraai, haar kop het pynlik begin draai ('n voorheen onbekende sensasie). - Hoekom doen hierdie ouens dit?
  "Hulle het gedink hulle is rebelle, wat trots klink, maar in werklikheid was hulle net patetiese verraaiers." Nou is hulle trots verneder. Jy sien wat gebeur met diegene wat nie die oorheersing van bevelvoerders en militêre regulasies oor hulself wil erken nie. Nou knaag die wurms aan hul gebeente, en dit sal vir ewig aanhou, want die keiserin hou nie van trotse mense nie, veral nie sulke menslike tipes soos jy teef nie!
  - Waar is die grootste misdadigers van die verlede, byvoorbeeld Hitler?
  - En dit is wat jy wil weet? Hy is 'n misdadiger uit die verre verlede! 'n Spesiale straf is vir hom uitgedink, sodanig dat dit onmoontlik is om te dink! Dit is die soort ding: iets wat jou onbeduidende prostituut nie veronderstel is om te weet nie. As marteling egter nie vir jou genoeg is nie, sal ons meer vir jou byvoeg.
  Die meisie is op haar kaal bene getref, en toe is spesiale, doringdraadknope tussen die tone van haar kaal voete deurgebring. Die draad het warm geword, wat verdere lyding veroorsaak het. Toe gryp hulle die meisie met vier hake, twee ribbes, die ander twee aan haar bene en rek die skoonheid totdat haar bene heeltemal vergruis was.
  Die demoon het grootpraterig gesê:
  - Ons het baie verskillende soorte marteling. Baie martelaars van die oudheid, sowel as gestorwe vreemdelinge, deel mildelik hul ondenkbare uitvindings! Wil jy na die boks gaan?
  - Geen!
  - Jy sal dit in elk geval kry!
  'n Verskriklike man het verskyn, 'n gesig bedek met vratte, 'n rooi baard in klossies, vrot tande, 'n stinkende mond.
  - Dit is Malyuta Skuratov. Nou sal hy vir jou sorg.
  'n Bisarre boks het verskyn, dit het soos 'n musiekboks gelyk. Ekstern nogal pragtig met koninklike wapens. Die meisie het probeer om weerstand te bied, maar die krag het haar eens kragtige liggaam verlaat. Verraderlike swakheid, selfs meer vernederend as pyn! Die demone het Mirabelle opgetel en haar binne gegooi.
  Die musiek het begin speel, die spykers het in sy heupe, enkels en nek ingegrawe. Die hamers het op die kop geslaan, en die ratte het vingers, arms en bene begin breek. Terselfdertyd het die meisie se mond oopgegaan en warm vloeistof op haar tong gegooi. Nie net hitte nie, maar ook 'n gruwel, soos kokende etter. Mirabela huil, haar maag deur vuur gebraai, die veelkleurige vlamme van die onderwêreld. Die musiek het gespeel, soms het die pas opgetel, soms stadiger. Dit het aangehou totdat al wat van die liggaam oorgebly het, 'n bloedige gemors was gemeng met warm metaal. Toe slaan hulle dit met hamers en maak 'n hoefyster. 'n Bisarre vorm vir 'n onbekende monster, nie 'n perd nie: skrikwekkende avant-garde. Wat toe gesmelt en in vloeibare helium afgekoel is. Gruwel: na die vuur in die ysige hitte. Die meisie, oorversadig met negatiewe emosies, het moeilik tot haar sinne gekom:
  - Wel, hoe? Hou van! Ly, skoonheid! Dit is die uitvinding van Malyuta en Beria! Wat daarvan om die stoel van vader Müller self, die hoof van die Gestapo, te beproef!
  - Soos die meesters, so is die dienaars. - het Mirabel filosofies opgemerk. Die voorkoms van kalmte was vir haar moeilik.
  - Jy moet ook die voorbeeld van Malyuta Skuratov volg. Hy was baie bedagsaam en beleefd teenoor sy nuwe eienaars. Maar jy kan blykbaar nie wag om uit te vind wat met die res van die mense gebeur het nie, so ons sal jou wys. Maar eers, om jou trots te kalmeer, sal ons jou in 'n gemene nagmerrie dompel.
  Mirabelle is vasgebind met glibberige slange en netelige ruspes, vasgehaak en in die vullis flodder gedoop. Byna onmiddellik het wurms en ander gruwels op die meisie se etterige wonde geval. Hulle het so aktief aan die desperate vegter geknaag dat 'n paar minute later net een geraamte van Mirabela oorgebly het. Toe, nadat hulle weg is, het hulle die onwelriekende braaksel "opgegooi": die vleis het verbasend vinnig gegroei, hulle het weer voortgegaan om die meisie se liggaam te verslind. Maar dit is nie die walglikste ding nie, maar wanneer hulle (van verskillende groottes, vorms en tipes - die enigste algemene ding is 'n verskriklike indruk, 'n totale gebrek aan estetika en harmonie in die liggame wat siekte en verval beliggaam) in die wonde gekruip het, die jeuk was ondraaglik. Dit was so wreed, dit het soos die hel gejeuk, nie net die wesens het rondgehardloop nie, maar ook biljoene bakterieë. Na 'n ruk het Mirabela self begin om hierdie wonde uitmekaar te skeur, slagare en are geskeur. Sodra sy nie mal geword het nie, kan haar verstand heel moontlik beskadig word.
  - Goed, maak klaar, anders sien jy, die basterhoer is in saligheid. Komaan slet, gaan aan die werk!
  Mirabelle is opgetel, "n tou is om haar nek gegooi en sy is gesleep. Die doringdraadstrop het haar genadeloos gewurg, en haar gekwelde longe het "n gebrek aan lug. En my rug was gepynig deur wimpers. Elke sweep, 'n waardelose kunswerk van marteling, het soveel verskillende insluitings daarin: wat pyn veroorsaak:
  - Dat die hond die halsband druk. Dit is nie nodig om koppig te wees nie.
  Mirabela het haarself in die woestyn bevind, waar sy verskriklike verdorde mense gesien het, baie van hulle veral vroue, wat nie anders as om verskriklike hartseer te veroorsaak nie. Hier is vyf baie jong ouens, feitlik kinders, wat 'n rots van vyftig ton sleep. Dit behoort nie volgens alle fisiese wette te gebeur nie; die duiwel wat op die stiebeuel sit, slaan hulle met 'n neutronsweep en straal klein, oogvretende weerlig (daardie lig kan narelik wees) sweep uit. Jy kan die onmenslike spanning van elke spier sien, die are is gereed om te bars, die dun beentjies kraak. Sweet drup van die maer, slaafse, wreed gemartelde lywe, en sodra dit die sand tref, begin dit rook.
  - Dit is nie 'n kruis vir jou om op te rus nie. Werk hard en jy is self 'n hoer. Goedhartigheid is strafbaar. 'n Sagte karakter is 'n te harde grond om die sade van sukses te laat groei! - Die demoon heg dit aan die blok vas. Klappe op die kaal, verslete skouer:
  - Hier sal jy 'n uitstekende stimulant hê.
  Nou moes Mirabelle werk. Die meisie is genadeloos geslaan, aangejaag en sy is gedwing om 'n ondraaglike las te dra. Hier het die oordrewe beïndrukbare vegter 'n ander mate van lyding ervaar, en dit het haar hart gevul, wat nog nooit kon verhard nie. Die belangrikste ding: dit was 'n totale sinneloosheid van die werk wat gedoen is; hul manlike en vroulike slawe is gedwing om die blokke in 'n sirkel te dra, en dan na bo te lig, en dan af te klim. En so aan deurlopend. Daarbenewens het die duiwels aktief warm kole, spykers en gebreekte glas geskink, selfs diamante onder haar voete vergruis (uitlewering wat sultans waardig is), verbrande, bloederige spore van kaal, meisieagtige voete wat agter Mirabela aan gesleep het. Dit het gelyk of sy male sonder tal geval het, maar toe het die blaas van die neutronsweep die meisie gedwing om op te staan. Van die aanraking van 'n stroom elementêre deeltjies en verskeie dodelike bestralings van die kwarkvlak, het 'n spasma getref, dit was so pynlik dat dit my gedwing het om deur te beweeg, ek kon nie. Die spanning van grenslose lyding, selfs met inagneming van die gewone las van wrede opleiding, moes die meisie nog nie 'n vrag sleep wat die grootte en massa van die Cheops-piramide oorskry nie.
  - Wel, soos 'n werkende aap. - het die demoon gevra en nog meer walglik geglimlag (hoewel dit lyk of erger onmoontlik is). "Dit is nog steeds net blomme, baie erger pyniging wag op jou." Wil jy veral dualiteit ervaar?
  - Hoe is dit? - Mirabela het in die stem van "n lyer gevra en dadelik "n sweep gekry wat die hele meisie se lyf, tot die uiterste gemartel, op die rug geskud het.
  Die demoon het kwaad gelag:
  - Om in verskeie vorme gelyktydig te ly. Ons sal jou in verskeie dele verdeel, en jy sal 'n baie meer diverse reeks sensasies ontvang.
  - Nee, ek wil nie sulke vreugde hê nie!
  - Wie sal jou vra? "Die demoon het iets soos 'n balkgooier uitgehaal, dit na Mirabelle gerig en die sneller getrek.
  Die volgende oomblik het die meisie gevoel sy het twee liggame. Die een het nog 'n swaar vrag gesleep, en die ander het aan die kruis gehang. In beide gevalle: die absolute volledigheid van sensasies het behoue gebly.
  Mirabela voel hoe haar hande aan haar vasgespyker is, haar lyf het swaar geword, aangesien groot blokke klip aan haar voete vasgemaak is. Om glad nie te versmoor nie, is sy gedwing om haarself op te ruk. Selfs die kruis het gesak van die gewig, die sterk hout het gekraak, splinters ingegrawe in die gesnyde rug. Die vegter het 'n doringkrans op haar kop gehad. Dit het verskriklik in die skedel ingegrawe en die lyding vererger. Elke asemteug het gepaard gegaan met pynlike spasmas. Pterodactyls het die meisie se lang hare gegryp en gedreig om haar kopvel af te skeur. My hare is in verskillende rigtings getrek, my kop het geskud soos klippies in 'n ratel. En terselfdertyd het sy aangehou om haarself in te span en die ondraaglike rots te sleep. Boonop het die oppervlak van die woestyn toenemend opwaarts gegaan. Dit is moeilik om te sê wat groot lyding veroorsaak, maar wanneer dit op mekaar geplaas word, blyk dit so 'n "fees" van die vlees te wees.
  - Wel, hoe hou jy daarvan? - Hulle het die meisie terselfdertyd gevra, twee duiwels.
  Mirabela het haar kop, of koppe, negatief geskud.
  - Maar ons kan die marteling verskerp, kom op, skat, drie aspekte gelyktydig. En jy was in die uitverkore miljoen, daarom het jy iets meer gesofistikeerd en tegnogenies nodig.
  Voordat Mirabela 'n oog kon knip, is sy liggaam in 'n plaat gedruk. Toe voel die meisie die gewig van die ruimteskip op haarself. Al die ingewande is gedruk, bene het gekraak, verskeie ribbes het gebars. Toe klink die beginsein en die spuitpunte het opgevlam, die plasma wat tot baie miljarde grade verhit is, het die vleis verbrand. Wanneer dit so warm word, is die gevoel van ondraaglike hitte so dat dit elke sel deurboor het, brandend, die kleinste deeltjie van die liggaam wat gely het. Die magtige ruimteskip het weggebreek, opgevlieg, vir 'n oomblik het dit makliker geword, maar Mirabela het skaars tyd gehad om asem te skep toe die skip ontplof, en rommel val op die meisie.
  - Bravo! Sê die demoon en klap sy hande. - Dit word die ewige begin genoem.
  Toe verskyn die ruimteskip weer, die trappe het weer gebrand, superwarm vuur, toe opgestyg en weer geval. Die gevoel van ongewoonheid het vir 'n oomblik die vorige inkarnasies van die hel verduister. Toe begin Mirabela weer waarneem, alles op dieselfde tyd.
  - Moet ek 'n vierde byvoeg of is dit genoeg?
  - Natuurlik, dit is genoeg! - Mirabela se psige het reeds sy limiet bereik van pyniging.
  - Nee, jy sal nie mal word nie, dit sal jou lyding verminder. Jy het goeie vlees, 'n sensitiewe meisie se liggaam, maar ons is in staat om sy parameters te verander en jou vlees in enige ander vorm te beweeg. Wil jy eksperimenteer?!
  - Laat my gaan, asseblief! - Mirabelle se gemartelde vorms het gefluister. Elke molekule het gepyn, elke verplaasde, wreed gekwelde atoom van die liggaam.
  - Wel, ek doen nie! Dit is nie genoeg vir jou nie. In wie sal ek jou verander?Ek dink dit is 'n meteoriet.
  Mirabelle is in die lug gegooi. Sy het haarself gebly en terselfdertyd soos 'n klipblok gevoel. Chaoties, springend van kant tot kant, beweeg sy in 'n vakuum. En hier was die lyding ondraaglik. Baie sterre het die meisiemeteoriet met 'n verskeidenheid strale verbrand, van eenvoudig tot X-straal en neutron. Maar alfa- en gammastraling was veral pynlik. Dele van haar liggaam het óf opgewarm óf, inteendeel, afgekoel. Die oppervlak het gekraak, hele stukke het afgeval, en terselfdertyd het die meisie koud gevoel in 'n dooie, luglose ruimte, en haar longe het gelyk om te bars van 'n gebrek aan suurstof. Mirabela het onverdeeld gely en in klip verander, sy het nie een jota van sensitiwiteit verloor nie. Soms het klein fragmente van ander meteore daarin geval of dit het op skerp fragmente van satelliete afgekom: kunsmatige en. natuurlike. En dit het ook ondraaglike lyding veroorsaak.
  - O God, red my van hierdie maniakke, waartoe het hulle wilde verbeelding gekom. Wel, regtig, die horing "bose geeste": hulle kon aan so iets gedink het.
  En die duiwels het aangehou om gesigte te maak, en kompeteer om te sien wie die meeste walging sou veroorsaak. Laat jou toe om te verteer, verviervoudig die pyniging.
  Hier het die meteorietliggaam deur die reusagtige planeet begin aangetrek word. Mirabelle het bang gevoel, maar sy kon nie eers beweeg nie; hoewel haar vlees alles gevoel het, was dit absoluut hulpeloos. Mirabelle het in die digte lae van die atmosfeer ingevlieg, sy oppervlak het gesmelt, toe het die liggaam begin verdamp, dit het eenvoudig in die atmosfeer verbrand. Dit het 'n bykomende aansporing geword, die negende golf, in die oseaan van leringe. Uiteindelik is die vuurbal heeltemal vernietig en Mirabelle het dadelik in die ruimte verskyn. Die karrousel van marteling het voortgeduur, die perde het begin galop.
  - Vier soorte marteling op dieselfde tyd is nie genoeg nie. Dis hoekom jy, prostituut, nie iets op die vyfde probeer nie.
  - Ruimte weer? - vra 'n ander demoon.
  -Nee, histories! - Hoe hou jy van die fasciste, my vriend? - Glimlaggend het die duiwel drie rye krom en erodeer tande gewys. En die ander duiwel se tentakels het groot geword; die punte word skerpgemaak.
  - Ek haat hulle!
  - En jy moet verlief raak. Vir een ding, hoe voel jy oor Februarie?
  - Heel normale, baie talentvolle en vriendelike mense. - Deur 'n veelvlakkige golf van pyn, het Mirabela gesê. "Al moet jy jou oë met hulle oophou." Ek is veral deur Februarie mislei. Nee, nie skat nie! Maar sterre het ook kolle!
  - Jy sal 'n goeie voerder wees. Of eerder, 'n klein fidenko.
  "n Oomblik later het Mirabela soos "n seuntjie van so agt of nege jaar oud gevoel. Hy was heeltemal naak, en langs hom het dieselfde kaal seuns gestaan. Hulle het hul hare laat sny, dit was koud en vaal, rondom was die grys mure van die barakke, doringdraad en honde wat blaf.
  Die masjien was baie dom, hulle het haarklonte uitgetrek, maar nog verskrikliker was die onheilspellende fluistering.
  - Nou sal hulle ons na die krematorium neem.
  Toe die pyniging met die hare verby was, het die bose fasciste in swart uniforms en met die skedel- en gekruiste bene embleem, treffend, hulle in lyn gebring. Mirabela het opgemerk hoe maer die kinders is, elke been van die seun wat voor hom loop was sigbaar, sy rug is verander in 'n aanhoudende kneusplek met littekens en putte. Hulle is na buite geneem, dit het gesneeu, die kind se kaal voete was op die wit oppervlak gebrand, effens getint met bevrore bloed. "n Sweep het deur die rye gegaan, "n bytende hou val op die boude, skaars bedek met vel, van die gereïnkarneerde Mirabelle.
  - Hou jou voete vas, Fidov se wesens.
  Dit was duidelik dat die kinders met alle mag probeer het, en ek kon rooi kaal hakskoene in 'n ry sien. Mirabela se maag is leeg, honger knaag aan haar ingewande, suur verstik haar maag. Herdershonde hardloop blaffend na hulle toe, hulle lyk mal, hul bekke skuim. Een van hulle is die woedendste en byt amper Mirabela se maer been. "n Meisie in "n seuntjie se lyf is skrikwekkend, maar daardie kinders wat losbreek, word met skerp bajonette in lyn gedryf. Uiteindelik word hulle na 'n gebou gelei wat 'n sterk stank uitstraal. Mirabela, en die ander kinders, was heeltemal verkil en het blou geword. Sy het aanvanklik met gebreekte, halfgevriesde bene op die warm staalvloer gestap en 'n salige sensasie ervaar. Toe begin dit warm word, en Mirabela het die hopak gedans. Haar lippe het 'n Joodse gebed gefluister.
  - Wees Yahweh genadig. Gee lewe aan die seun! Of eerder 'n meisie! Gooi die Nazi's in Sheol! In die dik daarvan!
  Die brand van die kinders se voete het sterker geword, baie kinders het al begin skree en huil, en die reuk van brandende vleis het ondraaglik geword.
  Daar was baie seuns, hulle was styf aanmekaar gedruk, Mirabela het die aanraking van maer, oorgewig, sweterige lywe gevoel. Skerp skouerblaaie het haar in die benige bors geprik. Warm teer het op haar geskeerde kop geval en Mirabela het geskree. Die SS-manne se gelag, soortgelyk aan 'n geknor, is gehoor, toe klink 'n sein. Die vloer het begin kantel. Die kinders wat op die rand gestaan het, het stadig maar seker by Gehenna ingegly. Die ouens het aan mekaar vasgeklou, die gladde warm vloer probeer gryp, maar alles was tevergeefs. Selfs ten spyte van al die lyding wat sy ervaar het, klop Mirabela se hart soos 'n masjiengeweer.
  Nou is dit sy beurt om die onderwêreld in te glip. Die vlam verswelg hom en "n onvergelykbare pyn volg, die vel brand vinnig en die vuur lek die bene in wulpse vervoering. Mirabela ervaar elke sekonde afsonderlik, dan wanneer die laaste been verval het, bevind sy haarself weer in aksie. Die gruwelverhaal herhaal homself oor en oor.
  - So jy het reeds die vyfde stadium bereik. - Die duiwel meng in. - Maar dit is nie genoeg vir jou nie, jy moet jou momentum verhoog.
  Mirabela se oë het niks uitgespreek nie, sy was so oorweldig met emosies dat sy nie kon praat nie. 'n Demoon met 'n kaal, ontaarde skedel voorgestel.
  - Aangesien ons teruggekeer het na die menslike geskiedenis, dan herhaal ons miskien weer die episode met die Duitsers.
  Wat verkies jy; vliegtuig of tenk?
  Die duiwel handlanger het geknor.
  - Natuurlik die vliegtuig; dit is baie meer dinamies.
  - Watter soort vleis sal ons haar gee?
  -Meisies is die beste, mans is so walglik.
  Weereens het die landskap verander. Mirabela het gevoel asof sy in 'n vliegtuig vlieg, 'n kort oomblik van vryheid en toe is sy neergeskiet en geval. Op die heel laaste oomblik voor die neerstorting slaag die vlieënier daarin om uit die valskerm te spring, maar sodra die bande styfgetrek is, was daar 'n slag en onmiddellike verlies van bewussyn. Hulle het Mirabelle aan die arms gegryp en water in haar gesig gespat; wrede gesigte, swastika en die SS-embleem - twee weerligstrale - was oral rondom sigbaar. Haar klere word afgeskeur, en die meisie sien met afgryse: twee oorgroeide vroulike borste. Daar was iets ontwykend skrikwekkend aan hulle. Borste word vergruis, geknyp, getrek. Dan begin hulle die swaardgordel afskeur. Mirabela ruk desperaat en skop haar bene. Hulle het haar met 'n geweerkolf op die kop geslaan, dan skeur hulle haar broekie af en reik met vuil hande in haar privaat dele. Mirabela brul soos 'n slet, iemand anders se vroulike liggaam beïnvloed die gees. Sy weet wat gaan gebeur en bewe in afwagting daarvoor.
  - Wat 'n hoer, die nagheks is gevang, drink nou die beker van vernedering vir jou gevalle makkers.
  Mirabela voel 'n skerp steek in haar lies. Hulle het haar woes begin verkrag. Terselfdertyd het twee mans Mirabelle gelyk gehad. Dit was nie so seer nie: hoe vernederend was haar voormalige lid van die uitverkore miljoen "gekrap" soos die laaste prostituut. Een man het 'n ander vervang, verbasend genoeg, maar seks, in plaas van vreugde, het die meisie volkome lyding gebring. Daar was baie, baie verkragters, en alles binne haar was geskeur, wat haar gevul het met giftige, onwelriekende saad. Mirabela het gedink dat dit alles sou eindig, maar die Nazi's het nog 'n kwelling gevind.
  - Sy is 'n vlieënier, so laat haar vlieg!
  Mirabel se aar is gesny, toe is die sening met "n tang uitgetrek en aan die vliegtuig vasgemaak.
  - Wel, hier is 'n minx. Vat op jou vlug, ons wens jou 'n wonderlike ervaring toe.
  Die vegter het opgestyg, Mirabelle is geruk en van die oppervlak af geskeur, net die takke van die bos het op die naakte, bruingebrande vroulike been geslaan. Die ergste pyn, toe die are begin uitkom, was voor. Dit het gelyk of die jong vegter alles al beleef het en daar was niks om haar te verras nie, maar nee, die senings is uitgerek en bloed spat uit die oë.
  Die vliegtuig het pirouette uitgevoer, skyfies, rolle en loops gedoen. Dit alles het die liggaam geskud en gegooi. Mirabela het gebrul, en terselfdertyd is die ander meisieagtige inkarnasies gekwel. Toe begin die vegter skerp daal en Mirabela het in die grond neergestort, toe word sy langs die dorings gesleep en in 'n stinkende vlei gedompel. Dit alles het my lyding laat waarneem: 'n bietjie anders. Dit het gelyk of die vliegtuig nooit sonder petrol sou opraak nie. Nadat hy egter vir wat soos ure voel gevlieg, brand dit blitsvinnig uit en alles herhaal homself weer.
  Die duiwel het selfs in 'n growwe, breinskraapende stem gesing:
  Wrede, rooi koning van die hel,
  Daar is 'n groot escort om hom!
  En hoe goed is jy nie PR nie,
  Die effek is heeltemal die teenoorgestelde!
  
  'n Verskriklike demoon groet jou,
  Vier horings, vaam lank!
  Dis nie hoekom Jesus opgestaan het nie
  Sodat hy wat deur die hof gevange geneem is, die hemel kan ingaan!
  
  Jy was 'n trotse meisie
  Het die noemenswaardige miljoen ingeskryf!
  Nou is die eienaar Satan,
  En die pyniging is eindeloos - legio!
  
  Wat 'n stel - jy sal alles hier vind,
  Daar is 'n rek, naalde en 'n vuur!
  As jy gemartel word, sal jy hard sing,
  God het die regterhand van toorn uitgestrek!
  
  Daar is meer moderne kwellings,
  'n Vliegtuig en 'n tenk is tot jou diens!
  Ons vertrap, ons wens eer toe,
  In die hel is daar orde - nie chaos nie!
  
  Jy was sag van vriendelikheid,
  Nou is die lewe in kak hiervoor!
  Jy hoef nie 'n heilige skaap te wees nie
  Daar is geen plek vir die sagmoediges op aarde nie!
  
  Enige dwaas sal moraliteit verstaan
  Die pad na sukses is geweld, boosheid!
  Die opdrag is gegee - om op 'n staptog te gaan,
  Daar is 'n oorlog aan die gang - jy is gelukkig!
  
  "n Pasifis kan nie oorleef nie
  Sonder 'n swaard is jy immers heeltemal swak!
  Die fascis is in die sand verpletter,
  En daar is nie meer probleme met hom nie!
  
  En jy is 'n skoonheid - dit is die probleem,
  Ek het besluit om te huil - dis al!
  Dit is die prys van liefde
  Al die ander is stof - leuens!
  
  Wel, maak nou jou oë oop,
  In die hel brand en kreun die vlees!
  Woedend in die liggaam: 'n storm, 'n donderstorm,
  En jy kan nie die pyn oorkom nie!
  
  En wat erger is, wat is al die vrees,
  Daar sal geen einde wees nie - nooit!
  Sal nie red nie: ook nie God, Allah,
  'n Reeks marteling wag!
  Vreemd genoeg het hierdie woorde, in plaas daarvan om Mirabela af te rond, haar laat herleef. Sy was baie sensitief vir lomp rympie.
  - Jy duiwel het in poësie gepraat. Dit gaan dus nie goed met jou horings nie! - Die vegter het selfs geknipoog, met al haar oë in die gemartelde liggame.
  - En ek sien kwasars vir jou! Ek het besluit om dit te neem deur te ry in plaas daarvan om dit te was. Ek waardeer die bekoorlike sin vir humor, waar moet haar vakuumprostituut nou aan die sewende vorm van marteling toegewys word? Miskien in 'n hiperkernreaktor?
  Die demoon het sy knoestige tentakels beweeg.
  - Sewe is 'n heilige getal en dit moet iets groots wees. En sodanig dat die lyding die maat oorloop.
  - Dan bied ek 'n opsie - 'n supernova, dit sal die slet van binne af eet.
  - Fantasties! Luister na Mirabel - mag jy grys word! Jy word die spesiale eer gegee om te ervaar wat ons net aan die mees berugte misdadigers en rebelleleiers bied. Vrees en bekeer julle, vyand van die Here!
  Toe begin Mirabela se oë draai, en sy bevind haarself in die middel van 'n aaneenlopende multi-miljard-dollar vlam, nou het haar hele liggaam daarin opgelos, en die vegter voel die skrikwekkende hitte met elke molekule, elke vibrerende kwark, elke nukleon van haar liggaam, wat ongelooflik reusagtig geword het. Wat sy gevoel het toe sy in die hel gedompel het, was slegs die dowwe gebabbel van 'n baba in vergelyking met die stem van 'n woedende aartsengel. Dit het alle ander vorme van pyniging oorskadu. Dit het gelyk of die meisie se brein swel, en terselfdertyd kwintiljoene kubieke kilometer warm plasma aangevoel en, wat nog erger is as hiperplasma, die proses van samesmelting van kwarke en preone (die deeltjies waaruit kwarks bestaan). Nou het sy verstaan wat 'n opregte sensasie van pyn is, wat geen analoë in die hele heelal het nie. En tog, selfs dit was nie die limiet nie, die intensiteit van lyding het toegeneem - die kwasarster het 'n wedergeboorte beleef. Wat is 'n quasar supernova-ontploffing - honderd biljoen kwintiljoen waterstofbomme: op een plek laat val. Maar nie 'n enkele psige kan alles op een slag verteer nie. Mirabela ril, 'n bedwelming in haar brein, die laaste inkarnasie het haar klaargemaak.
  Die martelrobot het na haar hulpelose maar steeds heerlike liggaam gekyk, die rekenaar het gesê:
  - Die kuber-onderwêreld het haar klaargemaak.
  - Wel, ons sal die mannetjie moet teruggee.
  Mirabela het tot haar sinne gekom: al sewe hypostases van die ondenkbare universele ryk van pyniging, gebaseer op die mees moderne tegnologieë, het uitgegaan, die duiwels het woedend gedreun.
  - Jy is gelukkig man. Die keiserin het self vir jou opgestaan, die marteling is verby, maar as jy weer na ons toe kom, sal dit dieselfde wees, maar duisend keer sterker en vindingryker, en die belangrikste, vir eindelose biljoene jare. Ontmoet nou die elektroniese Hyper Angel of Hell!
  'n Dowwe beeld het voor Mirabela verskyn, wat dadelik beliggaam is met die konsentrasie van alles verskriklik, siek, dodelik: dit was alles so walglik dat die vegter onthou het: net 'n dosyn kurktrekker-geboë horings, geskeurde vratte en verskriklik ontsteekte maagsere. Toe steek 'n skerp vinger die meisie deur; As dit nie in die kuber-onderwêreld was nie, sou sy onmiddellik aan so 'n operasie gesterf het, aangesien die spyker in biljoene naalde ontbind het wat die liggaam verbrand het. Mirabelle is van haar boude tot by haar agterkop deurboor. Sy is opwaarts gedra, 'n skroeiende vlam het weer om haar gewoed, monde flits, en uiteindelik sny 'n ligstraal deur haar oë.
  - Terwyl die vakuumverraaier vry is. Sien jou binnekort! - Het die Hiperengel van die Hel gesê. Mirabela het weer uitgeval toe sy bewussyn na haar kop teruggekeer het, het 'n sagte vrouestem gesê.
  - Ja, sy is geskok. Dit is 'n buitensporige straf vir 'n persoon. Boonop 'n baie bekwame vegter!
  - Jy is reg, soos altyd, Hypermarshal! Maar die tribunaal weet beter hoe om verraaiers te hanteer! - Die robotmartelaar het die naakte skoonheid geskud. - Terwyl jy vry is, vir eers.
  Die meisie was geskok en het gereeld geknip, haar gesig het blou geword, die oë op haar gesig het gesink.
  Marshal Maria Rattlesnake het so goed sy kon probeer om die meisie te troos, 'n wynglas met smaragsap het in haar hande verskyn:
  - Drink, my skoonheid! Ek hoop dit sal jou help om tot jou sinne te kom.
  Mirabela het gedrink en baie beter gevoel. Die pienk kleur het na die gesig teruggekeer. Die meisie het gevra:
  - Wat sal nou met my gebeur! Is daar regtig net pyn vir my oor? En die pyn is eindeloos...
  'n Beeld van nog 'n bekoorlike skoonheid in 'n luukse ruimtepak het voor die meisie verskyn. Dit was die ultra-hiper-maarskalk van die "Tender Love"-afdeling, Anastasia Streletsova, bekend en skrikwekkend vir alle onderdane van die ryk (dalk behalwe die keiser). Uiterlik het sy soos 'n baie mooi en helder, indrukwekkende meisie gelyk, vol sjarme en passie. Inderdaad, Streletsova was baie liefdevol, sy was lief daarvoor om op dieselfde tyd met verskeie mans of vreemdelinge van alle soorte liefde te maak. Terselfdertyd is sy onderskei deur groot, eenvoudig verstommende vindingrykheid om pyn te veroorsaak.
  Nietemin, dit is nie wat haar op die oomblik interesseer nie:
  - Jy weet, jy het 'n ernstige misdaad gepleeg en is tot lewenslange tronkstraf gevonnis met 'n verblyf in die anti-troepe! Dit beteken dat jy altyd erge pyn sal ervaar en nooit een keer die geleentheid sal hê om te geniet, te ontspan of asem te haal nie. Jy het geen reg om eers aan die slaap te raak nie, geen vermaak nie, en aangesien jy nie oud sal word nie, kan dit vir lang, pynlike millennia duur. Gewoonlik word mense soos jy nie genade bewys nie!
  - En na die seëvierende einde van die oorlog?! - Met bedees en betroubaar, het Mirabela gevra.
  Die hipermaarskalk, grynsend met tande wat skitter soos hiperplasma wat deur 'n straalgooier uitgeskiet is, het geantwoord:
  - In so 'n geval het jy natuurlik 'n kans, maar hulle sal heel waarskynlik begenadig word. wat voor jou in die tronk was, my skat. In die algemeen, reken nie op die genade van die keiser of keiserin nie!
  Die meisie het haar kop gebuig, 'n pêrelagtige traan rol oor haar sierlike neus:
  - En steeds, ek is lief vir my Moederland!
  Anastasia Streletsova het nog wyer geglimlag:
  - Ons weet dit! Jy is opreg en getrou aan plig! Daarom gee ons jou deur die wil van die grootste keiserin die kans om die Vaderland te dien! Is jy gereed om 'n belangrike taak aan te pak?
  Mirabela het vurig geknik, sy het nie die verstandelike krag om haar vreugde weg te steek nie:
  - Ja seker! Ek wil my vaderland elke dag en uur dien, soos 'n dapper vegter en 'n getroue soldaat.
  Anastasia het die timbre van haar stem ietwat teatraal verlaag:
  . HOOFSTUK No 12.
  Yanka het fluisterend voortgegaan:
  - Die tweede probleem is dat 'n waterstofbom sterk straling produseer wat alle lewende dinge doodmaak!
  Sadat het sy oë gekyk en gevra:
  - Is bestraling soos gif?
  - Geen! Baie banger! - Yanka het sy oë gerol om oortuigend te wees. - Dit is iets wat selfs die wildste verbeelding kan laat sidder. Onsigbaar, kleurloos en reukloos, maar dodelik selfs vir kakkerlakke!
  - Magie van die onderwêreld?! "Die seuns se droë, bruin lywe het dadelik begin bewe, en daar was opregte afgryse in hul oë.
  - Geen! Wetenskap verby magie. Fisika in diens van die mensdom gestel. - Yanka wou sy arms sprei, maar die veselagtige tou wat hulle bymekaar gehou het, het hom verhoed.
  Ali het opgemerk:
  - Wetenskap is vervelig! Ek weet nie, maar hoeveel het sy vir ons gegee?! Wat beteken die woord wetenskap selfs?
  Yanka trek sy skouers op:
  -Jy is nog in 'n baie vroeë stadium in die ontwikkeling van die beskawing. Daarbenewens meng verskeie ordes en gelowe in.
  Sadat het saamgestem:
  - Verteenwoordigers van die "Angry God"-orde glo dat alle wetenskaplikes Satan dien en verbrand. Op 'n tyd het hulle hekse gejag, maar nadat die aantal pragtige meisies aansienlik afgeneem het, het die konings, sultans en konings gesukkel om hulle te oorreed om die verontwaardiging te stop. En nou is die waarheid dat marteling nie ongewoon is nie, veral vir slawe. Maar in beginsel is dit moontlik om te lewe.
  Vroulike slawe is inderdaad dikwels gegesel. Hulle was 'n spesiale wye sweep, om nie die vel te sny nie, selfs mans het dit gekry. Hulle het die volwasse ouens glad nie gespaar nie.
  - Behalwe vir die fatale een waarin julle nie almal leef nie, leef julle nie want julle kan dit nie lewe noem nie! - Yanka het gesing.
  Die sweep het gefluit, maar die slag het nie op die lankmoedige kind se lyf geval nie. Dit het gelyk of die opsiener net die seun wou intimideer. Hy het self sy hand aan sy oor bly steek en nuuskierigheid verraai.
  - Stil jou gesels! - Hy prewel.
  Sadat het gevra:
  - Weet jy hoe om te skryf?
  - Sekerlik!
  -Kan jy beskryf hoe 'n waterstofbom gemaak word?
  - In beginsel kan ek, ek lees dit op die internet, maar ek ken nie al die besonderhede nie. En oor die algemeen is dit so moeilik, dis nie verniet dat die meeste lande in die wêreld kernmoondhede wil word nie, maar hulle kan dit nie doen nie. Selfs byvoorbeeld, Indië, 'n land ryk aan natuurlike hulpbronne met 'n bevolking van meer as 'n miljard, het vyftien jaar geneem om 'n atoom- en waterstofbom te skep. So jy en jou ploeg: jy sal nie so maklik so 'n wapen kry nie. Daarbenewens moet jy baie tegniese besonderhede ken. 'n Waterstofbom is 'n stel komplekse elemente en unieke materiale. Dit vereis Plutonium en Uraan - 235. En in die algemeen, 'n wêreld waar sultans heers en slawerny heers; Dit is beslis te vroeg om sulke wapens te bemeester.
  Ali het opgemerk:
  - Ons monarg met so 'n mag het waarskynlik die hele planeet vernietig! Nee, jy moet nie 'n tier met 'n vrou se borste terg nie.
  Sadat het saamgestem:
  "Miskien is sulke wapens inderdaad te taai vir die plaaslike heersers."
  Yanka het geskerts:
  - Wat 'n vark se horings! En die donkie se tande!
  - Dit is 'n presiese vergelyking! - Ali het ingestem. - Jy moet dit nie waag nie, maar hoe kom jy in jou wêreld?
  - Weet nie! Miskien kan die demone oordra! Alhoewel bose magte boos is om daardie rede, om nie goedhartig teenoor sulke nie-entiteite soos mense te wees nie. Hoe voel ons egter self oor kakkerlakke?
  Sadat het sy bruingebrande voorkop gerimpel en gevra:
  - Is hierdie wesens soos katte?
  - Geen insekte!
  - Ek persoonlik is mal oor skoenlappers!
  Yanka skud sy kop:
  - Skoenlappers is goed, maar daar is ook muskiete, asook ander wesens wat mense steek en pynig.
  Sadat het sy skouers opgetrek en opgemerk:
  - Ons het nie dié in ons land nie. Maar hulle sê in die noorde, daar is sulke vieslike, steek insekte! Wat egter as ons skrape van die wimpers ook deur geleedpotiges gekou word? Dit sou verskriklik wees!
  Yanka het weereens die Almagtige bedank dat daar ten minste geen gemene in hierdie wêreld is nie. Hy het sy reis na die Noorde onthou, hoe muskiete hom amper opgevreet het. Dit is nie eers duidelik hoekom God so 'n gruwel geskep het nie, klaarblyklik om mense weer te irriteer. Die oerwoud is ook vol allerhande gemene goed en ander gemors. Dit is waar, Yanka was nog nooit by hulle nie, hy het hulle net op televisie en die internet gesien. Dit blyk egter dat daar ook plekke op hierdie planeet is: waar allerhande gruwels heers.
  Die seun het sy kop geskud en sy blonde hare met sy elmboog van sy voorkop teruggedruk (sy hande was vasgebind). Oor die algemeen, hoekom is daar geen geluk op aarde nie. Dit is óf koud óf warm, jy moet lank en vervelig op skool leer, en in die winter sneeu dit dikwels. Dit is baie moeilik om te looi, en sitrusvrugte gee jou allergieë. Dit is die wêreld! Hoe leef ou mense? Oor die algemeen is dit 'n nagmerrie, die lewe is niks anders as marteling nie. Yanka het gewonder of hulle dit sou regkry om die eliksir van ewige jeug gedurende sy leeftyd uit te vind? Of 'n soort anti-veroudering bestraling?
  Daar is nog hoop hiervoor! Ek wou nie ly en kreun soos ou mense doen nie.
  Oor die algemeen, vanuit 'n menslike oogpunt, is God baie wreed as hy sulke lyding vir miljarde mense toegelaat het. Die verouderingsproses egter: die genadelose Jahwe het dit nie net toegelaat nie, maar self gestimuleer. Soos na die sondvloed gesê is: Laat hulle dae honderd-en-twintig jaar wees! Die oorgrote meerderheid mense leef egter nie om hierdie ouderdom te bereik nie! Selfs honderdjarige mense is skaars; baie is reeds afgeleefde oupas op sestig jaar oud. Oor die algemeen is sulke bespotting van 'n persoon buitensporig! Wel, jy kan dit nie aan jou eie kinders doen nie! Dit is immers gesofistikeerde, verdorwe sadisme, om jou eie kind stadig dood te maak, en selfs in 'n lelike mens te verander. En hoe is God hierna, die Skepper van alle dinge! As 'n voorbarige seun het Yanka baie gedink, ontleed en gevolgtrekkings gemaak. Sy eerste onafhanklike seunsagtige gevolgtrekking is dat daar geen God is nie! Die heelal word beheer deur die meedoënlose, blinde wet van evolusie en natuurlike seleksie.
  Hy het weliswaar demone gesien wat hom en sy meisie in 'n ander heelal gegooi het. Met die eerste oogopslag bewys dit die bestaan van God. Immers, as daar duiwels is, dan is daar engele. As daar lig is, dan is daar duisternis! Met die eerste oogopslag is dit 'n aksioma.
  - Maar dit was nie daar nie! - sê Yanka vir homself. Hy het 'n paar keer met sy voete gestamp sodat die bloed wegvloei en die ondraaglike jeuk in die kind se gekneusde, kaal voete swakker word.
  Evolusie kan inderdaad in beginsel aanleiding gee tot superwesens soos demone en engele. Terwyl hy gelees het, het een bekende skrywer die evolusie van hiperplasma! Inderdaad, 'n geleidelike oorgang van eenvoudig na kompleks, 'n toename in entropie.
  'n Soort versterking van die verstand en sy wysiging soos vooruitgang ontwikkel! Waarom, byvoorbeeld, die vakuum, die energie van sterre, die pulse van pulsars, verskeie krake tussen wêrelde en parallelle heelalle, nie aanleiding gee tot superwesens van 'n ander vlak nie! Dit is immers in beginsel heel moontlik. As jy glo in die teorie van die spontane generasie van lewe, hoekom glo jy dan nie in die hipotese van die spontane generasie van demone, demone en moontlik engele nie. In die besonder, volgens die folklore van Antieke Rus, het God en die Duiwel die aarde saam geskep. Die antieke Russe het geglo dat die Duiwel ewig is, net soos God.
  Die manne het dikwels tot beide Christus en Satan gebid! Daar was selfs 'n ou spreekwoord: Bid tot God en buig voor die Duiwel! Dus die teenwoordigheid van demone: dit is geensins 'n feit dat daar 'n sorgsame skepper is nie.
  'n Ander opsie is ook moontlik. Waar het hy die idee gekry dat dit demone is? Miskien is dit verteenwoordigers van een of ander super-beskawing wat op hierdie manier pret het... Soos klein kindertjies op 'n speletjiekonsole: die grootte van die heelal!
  - En wat? Dit kan heel moontlik wees! - sê Yanka vir homself.
  As jy daaroor dink - dit is logies; stel jou 'n superbeskawing voor! Alle materiële behoeftes is bevredig, die ewige lewe, onsterflikheid het 'n werklikheid geword, daar is geen begeerte om ander wêrelde te verower en die heelal in kanker te verander nie! Na alles, nie alle spesies is gelukkig nie: hulle hou daarvan om ander te oorheers. Andersins sou die heelal lank gelede in verskriklike oorloë vernietig gewees het. Stel jou 'n tweegeveg tussen twee of meer superbeskawings voor! 'n Oorlog wat sulke soorte wapens gebruik: dat fisiese wette konvensies is, dit word verander soos rekenaarspeletjieprogramme ...
  Hoe kan jy pret hê as jy nie met ander vreemdelinge speel nie? Op een of ander manier hou mense daarvan om met katte, honde, rotte te speel. Dieselfde kat het pret om met 'n muis te speel, wat dui op ontwikkelde intelligensie. Het Yanka 'n soort muis geword?
  'n Superbeskawing het hom in 'n ander heelal gegooi! Vir haar is dit 'n stukkie koek! Of miskien het ek dit nie eers laat vaar nie! Miskien is dit eintlik soos in die fliek "The Matrix", dit is in 'n soort virtuele realiteit. Selfs smaak kan immers deur elektronika oorgedra word. Dit laat dink aan die goedhartige Schwartz in die film Total Recall. Ja, die Amerikaners weet hoe om te verfilm, hulle het baie goeie idees. En die strokiesprente is net wonderlik, veral Disneys. Hy is mal oor Amerikaanse spotprente, hulle het 'n baie intense intrige, aktiewe en kleurvolle draaiboek. Dit is glad nie nodig om te tel nie; dat daar sotte in die VSA woon. Amerika bestaan uit die beste geeste wat van regoor die wêreld getrek is. En Hollywood is iets! Die waarheid wat Amerikaanse wetenskapfiksieskrywers skryf, is nie belangrik nie. Byvoorbeeld, Stephen King, die filmverwerkings is nie sleg nie, maar die aanbieding van die tekste is swak. Die interessante idees self word bederf deur die swaar, viskose aanbieding. Daar is geen Amerikaners beter om te kyk as om te lees nie. Hier is die fliek: Night Watch is so crap! Die lees daarvan is egter ook nie interessant nie!
  Nou, as Armageddon's Rainbow in 'n film gemaak is, sou dit wonderlik wees! So 'n cool stuk. En die gevegte is net super, woes dinamika, en elke keer iets nuuts! Dit is vir jou bevryding - wat is nie 'n geveg nie, weer 'n sensasie!
  Dit het donkerder en donkerder geword: die skemer van hierdie wêreld het nader gekom. Daar word egter verwag dat die nag 'n somer een sou wees, warm!
  Ali het vir Iancu gevra:
  - Het jy jou eie huis?
  - Ja seker! Of eerder 'n woonstel! - Die seun antwoord vinnig.
  - Is hy groot?
  - Nie goed nie! Ek wil baie meer hê! - Yanka het met spyt gesê. - Die woonstel is tweevertrek, en ek het ook "n kleinsus.
  - Nie te veel nie! Die herehuise is beknop. As jy 'n byvrou word, kan jy in 'n harem woon, in 'n sagte bed. Andersins sal jy in 'n slawe-barak moet oornag. Wat beteken om vir die nag vasgeketting te wees.
  Sadat het geantwoord:
  - Kettings is duur en dit is hoekom hulle nie almal boei nie! Net die gevaarlikste slawe, ons seuns, sal nie wees nie!
  Yanka het met 'n sug opgemerk:
  - Klein troos!
  - Maar steeds beter as in kettings. Glo my, dit is creepy. - Sadat trek sy skouers op. - Ek het byvoorbeeld aan 'n ketting gesit, in boeie, en ek weet wat dit is. Veral as jou rug in die proses gedraai word.
  - Hoe is dit?
  - Wanneer die kop na die voete gebring word en die arms gedraai word. En hulle kan dit in hierdie vorm doen; vertrek vir 'n week.
  Yanka skud sy kop:
  - Dit is verskriklik!
  - Sekerlik! Dit is moeilik om so iets voor te stel as jy dit nie self ervaar het nie! - Sadat het na die kant gespoeg. - Maar oor die algemeen stel ek die volgende voor: tree rustig op, sonder om jou rug aan nuwe houe van die sweep bloot te stel.
  Yanka het ingestem:
  - Dit is die beste! Slegs die blootstelling sal tydelik wees.
  Yanka het bygevoeg:
  - Miskien bly ons stil!
  Uiteindelik het hulle by 'n toring met 'n drie meter palissade gekom. Die slawe is binne gebring en toegelaat om die stroom te nader. Die gebonde hande is bevry, wat 'n plesier was dit om hulle weer te beweeg. Die tou het merke en kneusplekke gelaat, en dit was moeilik om my vingers te buig.
  Yanka het graag sy mond uitgespoel en sy seer voete in koel water afgekoel. Ek het my oksels gewas. Die ander seuns het ook afgespoel; tieners is gewoonlik skoonder as volwassenes. Waarna die slawe nie besonder goed gevoer is nie. Aangesien die streek tropies was en vrugte regdeur die jaar gegroei het, het hulle die hoofdieet gevorm. Oor die algemeen het plantvoedsel haar nie bevredig nie; Yanka wou regtig vleis hê, maar om daarvoor te vra, sou nog 'n pak slae waag. Daarna is die slawe bed toe geneem; daar word nie verwag dat die nag besonder lank sou wees nie.
  Die slawe het op die takke aan die slaap geraak; daar was geen kombers nie, alhoewel dit effens koel was en die seuns hulle haastig in die loof begrawe het. Yanka kon egter nie slaap nie. Die kante en rug is deur die sweep gesny, en dit was pynlik om daarop te lê. Moeë bene het gepyn, gebreekte sole het gekraak, bloed het uitgekom, en oor die algemeen het die seun stukkend gevoel. Nou is hy 'n slaaf! Onbeduidende wese! Net 'n wurm. En sal jy werklik jou lewe lank slae, "n gespanne lyf en "n leë maag moet verduur? Hoe kan jy so lewe en vir ewig ly?
  Aan die ander kant, moet ons nie probeer ontsnap nie? Maar waar? Buitendien, ek het net nie die krag om vandag iets te doen nie! My spiere staak, my kuite is veral seer, en my polse word deur die tou geskaaf. Boonop sal hy waarskynlik gevang word en sal die saak nie beperk word tot net pakslae nie. Nie eers "n elementêre plan nie: waar om weg te kruip, hoe om in iemand anders se heelal te oorleef as "n wegholslaaf... Dis beter om daaraan gewoond te raak, nader te kyk en die regte oomblik aan te gryp.
  Die gedagtes in die seun se kop het heeltemal deurmekaar geraak, en hy het in 'n bodemlose, inkagtige afgrond geval. Die moegheid was so groot dat Yanka feitlik nie gedroom het nie, net soms het geskeurde beelde van iets angswekkends verskyn, maar hy het nie gereageer nie.
  Hulle het die slawe vroeg wakker gemaak, 'n besgel het geklink en 'n sweep het hulle kaal bene getref:
  - Word wakker, jou teefstam! - Die opsieners het geskree.
  Die slaap was relatief kort en het nie my krag ten volle herstel nie. Die seuns en ander slawe is na die stroom gedryf om hulself te was. So onverskillig asof hulle diere is, is 'n ligte vegetariese ontbyt in hul kuipe gegooi (en hulle het hulle ook 'n bietjie bemoediging gegee sodat hulle vinniger kan eet) en die volgende formasie. "n Nuwe oorgang was voor.
  Ali het gevra:
  - Hoe het jy geslaap?
  - My sye was seer, maar ek het so 'n rus gehad, al was dit nie genoeg nie!
  - Wat, het jy gedroom?
  - Ek onthou nie! Ek is te moeg om te droom!
  - En ek het gedroom dat ek 'n vegter was, wat op 'n perd ry en al die vyande afmaai. En selfs die Sultan self het my met 'n goue ketting beloon.
  Sadat onderbreek:
  - Presies die ketting! Slawe simbool!
  - Maar dit is goudkleurig! En sy het ook 'n groot smarag gedra! Dit is die grootte van my vuis! - Sê die seun met 'n draai van sy eelte hand.
  - Dit is alles drome! Ons het 'n moeilike dag wat voorlê! Ons sal die berg moet klim.
  - Maak nie saak hoe ons dit verduur nie. - Yanka het gesê.
  - Kom ons kyk! Dit sal blykbaar nie vir jou soet wees nie, en ons ook nie.
  Die kolom het aanbeweeg. Die pad vorentoe was lank en baie moeilik.
  Yanka het saam met al die ander geloop, effens mank, die kinders se bene was gebreek. Dit het weliswaar saans op die pad gereën en die stap het 'n bietjie makliker geword! Hoe lekker is dit tog om deur kaalvoete, deur warm plasse te spat en die beweging van die branders te voel. Die seun het daaraan gedink om 'n filibuster te word. Jaagtogte, gevegte, inslae! Romanse!
  Onthou die tye van Morgan, Flint, Captain Blood. Hollywood is veral interessant hier, met verskeie skouspelagtige skietery.
  Seerowers! Die woord self beteken: fortuinjagter! In hierdie wêreld: hy het nog nooit 'n geweer gesien nie. Hoekom sal hulle veg met net sabels, swaarde, swaarde! Dit is dus selfs beter sonder primitiewe pistole wat jou ore blokkeer.
  Soos hulle sê: waar is jou swart pistool?
  Op die groot koetshuis!
  Wil jy vodka en sigarette hê?
  Twee pakke spesifiek!
  Yanka het gevra hoe hy dink Sadat is slimmer:
  -Is daar seerowers op jou planeet?
  Hy antwoord woedend:
  - Dit is genoeg goedheid! Dis weliswaar ver van hier tot by die see, maar alles daar wemel van sulke goedheid.
  - Het die seerowers gewere?
  - Gewere?
  - Vuurwapens!
  - Net soos in jou wêreld! Nee wat, nee dit nee! - Sadat het sy kop geskud om seker te maak. - Dit is nog nie uitgevind nie!
  - So, soos in antieke tye, een swaard aan die heup en in die geveg!
  - Ja, dit lyk so! Wel, ek dink jy verstaan dit!
  Yanka het gevra:
  - Wil jy self 'n seerower word?
  - Hoe om te sê! Dit was nie my kinderdroom nie, maar tog beter as om as slaaf te vrot. Daar is egter 'n kans om op die galeie te klim. Dis baie moeilik vir 'n slaaf daar, maar met geluk... - Sadat het onwillekeurig gedraai, sy hardwerkende geharde spiere vir 'n paar sekondes gespan en probeer om die tou te breek.
  - Ek het daaroor gelees! - Yanka het uitasem en sy gesig gegrimeer; Ek het my regtergroottoon op 'n growwe klip gekneus.
  - Ek het dit sopas gelees! Ugh! Alhoewel jy weet: nie alle slawe het 'n kans om 'n seerower te word nie, al is hulle behendig en sterk. - Sadat het sy lippe in "n buis gekrul.
  - Hoekom?
  - Die meeste seerowers is nie mense nie!
  Yanka het gefluit:
  - Is dit so? Nie eers mense nie!
  - Dis dit! Wesens soos groot bruin padda-lelie padbasters. Hulle is uitstekende swemmers en kan lank onder water bly. Hierdie spesie hoofsaaklik seerowers! En hy tree baie wreed op. In die besonder onderwerp hulle alle gevangenes noodwendig aan marteling, en nie om hierdie of daardie inligting uit te vind, of om pret te hê nie. Hulle vind uit jou vlak van moed, of jy waardig is om 'n man genoem te word. Vroue word egter ook gemartel. Kan jy dit verduur sonder om te skree? Selde oorleef iemand hulle. Eens op 'n tyd was daar glad nie lewe van seerowers nie; hulle het onverdeelde beheer oor die see gehad. Maar onlangs het die heersers, verenig (wat skaars is), hulle gedwing om plek te maak.
  - Die sogenaamde universele solidariteit! - sê Yanka vreugdevol.
  - Iets soos dit! Van die ander spesies behandel net elwe mense vriendelik, hoewel hulle as huursoldate goed in staat is om dood te maak!
  - Ek het nog nooit 'n elf gesien nie!
  - Op ons planeet is hulle skaars! Maar hulle sal beslis in die hoofstad ontmoet. Jy moet egter versigtig wees, veral met mans, hulle is baie gulsig vir oulike seuns. En hulle duld nie weiering nie!
  - Ek sal dit in ag neem! - Yanka het gebewe, hoewel sweetkrale sy lyf bedek het en hy 'n koue gevoel het.
  - Maar as jy in die elf se harem beland, sal jy vir altyd gelukkig lewe. Elwe behandel slawe goed en sal jou nie vir elke dingetjie slaan nie. Daar is egter meer elwe as mans, en hulle is ook lief vir seuns.
  - Alhoewel swak, is dit 'n troos! Maar jy kan oorleef. En dit is baie lekkerder met "n vrou!" Yanka het ingestem.
  - Eers later: wanneer die baard begin groei (elwe haat dit), kan hulle dit aan 'n persoon of 'n dwerg verkoop, en dit is regtig erg. Ek het nog net een keer 'n kabouter gesien, en ek kan sê dat dit tipes uit hierdie wêreld is. Dit is waar dat daar geen nedersettings van kabouters in ons wêreld is nie, en watter inligting hulle het is anders en soms teenstrydig.
  - Hoe teenstrydig?
  - Jy sal nie verstaan nie! Of hulle nou goed of sleg is! 'n Kabouter is nie 'n mens nie, en tree nie soos 'n mens op nie. Gerugte wil dit hê dat hulle kannibale is en lief is vir vars vroulike vleis. Boonop word die meisies lewendig in kookwater gekook, en voor dit word hulle met ongelooflike warm gras gegesel om die vleis lekkerder te maak.
  - Watter gruwels! - antwoord Yanka kopskuddend. 'n Vrou is immers 'n onderwerp van trots en algemene aanbidding.
  - Ai, dit is die reëls! En jy kan nie daarvan wegkom nie. Jy kan nie menslikheid en vriendelikheid van nie-mense eis nie!
  Yanka trek sy skouers op:
  - Jy kan nie menslikheid eis nie, maar ek dink dit is moontlik om basiese simpatie te eis!
  - Laat die slagoffer met die laksman oor hierdie onderwerp praat. "Sadat het 'n klip met sy voet opgegooi en toe met sy duim na sy neus getrek. - Ek is bereid om vyf klikke te wed dat jy dit nie kan doen nie. - Die seun het skielik die onderwerp verander.
  - Nee hoekom, ek kan! - Yanka het op dieselfde manier met sy kaalvoet aan sy neus geraak en 'n bloederige streep daarop gelaat.
  Sadat het gefluit:
  - Wel, jy is 'n hamer! Ons ou! Wel, oukei, by die rusplek kan jy my stukkend slaan. My voorkop is sterk, dit sal hou!
  - Ek glo daarin! Maar as jy wil, kan ek jou maklik vergewe!
  - Geen! Skuld moet betaal word! Ek sal jou nie vergewe nie!
  - OK! Verdomme, so 'n klein dingetjie!
  Die pad het opdraand gegaan en stap het baie moeiliker geword. Boonop was die paadjie self nie meer van growwe gruis gemaak nie, maar van skerp bergklippe. Nou het elke tree vir Yankee 'n ware marteling geword, sy kaal voete is genadeloos verskroei. Ander seuns het ook ongemak ervaar, maar die gekeratineerde, altyd kaalvoet kindervoete kon die las weerstaan, eelte was nie bang vir die pad nie. Volwasse slawe het growwe skoene gedra. Dit was dus die moeilikste vir Yanka, wat nog nie gewoond was aan sulke "uiterstes" nie. Hy het gevoel; Dit was soos om op my hakke deur 'n bamboesbos te stap. Die voete, wat teen skerp klippe gestamp is, het meer en meer gebloei, druppels bloed het gaan lê. Ali het dit opgemerk:
  - Jy is verdomde broer! Dit is dadelik duidelik dat jy nie in die gewoonte was om kaalvoet te loop nie. Jy sal nie lank so hou nie!
  Met moeite om sy gekerm terug te hou, het Yanka geprewel:
  - Helaas! Dis net dat ek in die hoofstad woon, en net sigeunerkinders loop kaalvoet rond! As ek kaalvoet in die straat loop, kan ek beboet word! Alhoewel nee, ek is steeds minderjarig.
  Sadat het geknik:
  - Ek verstaan dit! Ons het kinders van adellike edeles: selfs by die huis probeer hulle sandale dra om nie soos kaalvoetslawe te lyk nie. Dit is vooroordele. En as jy dan toevallig in slawerny beland, word dit baie moeilik. Ek sien egter jy het 'n geoefende liggaam. Miskien kan jy vir ons iets interessants vertel. Jy is regtig nie 'n vegter nie, en nie 'n edele kêrel nie!
  Yanka, krimpend van pyn, het geantwoord:
  - Ek studeer by 'n sirkusskool. Dit beteken hy moet behendig en sterk wees.
  - Wat is 'n sirkus?
  - 'n Baie interessante skouspel. Die hoofdoel daarvan is om mense te vermaak. Gee hulle 'n glimlag en 'n goeie bui!
  Sadat het saamgestem:
  - En wat? Dit is ongelooflik! Goeie bui! Goed, wat het jy nog? Kan jy byvoorbeeld vlieg?
  Yanka glimlag pynlik:
  - Ja seker! In hierdie opsig is ons aces! Daar is byvoorbeeld vliegtuie wat tot vyfhonderd mense op een slag kan laai. Beweeg hulle dan teen 'n spoed dertig keer vinniger as die vinnigste perd.
  - Sjoe! Alhoewel daar in ons sprokies ook sulke spoggerige perde is! Icehand en Mahmud galop. Mahmud se tulband het afgeval. Hy skree: stop, kom ons draai om en tel dit op. Hy antwoord hom:
  - Terwyl jy geskree het, het vyfhonderd myl al verby gevlieg. En nou is daar almal duisend.
  - Hoeveel is 'n myl? - Yanka het gevra.
  - Sowat een en 'n half duisend van my treë! - antwoord Sadat. - Oor die algemeen nie baie nie!
  - Dit beteken meer as 'n duisend kilometer! Oor 'n halwe minuut! 'n Interessante verhaal. Ja, ons het nog nie sulke vliegtuie nie, maar ons het wel 'n vuurpyl. Diegene wat na ander planete vlieg, kan ongeveer hierdie spoed bereik. - Ek het Yanka opgemerk. - Maar oor die algemeen kan nie elke sprokie bygehou word nie, en dit geld veral vir wetenskapfiksie. Menslike fantasieë is werklik onbeperk!
  Sadat het saamgestem:
  - Tipies 'n tiran: onbeperkte ambisies en beperkte verstand! Dit is egter ook tipies vir gewone mense.
  Die ou Yanka het so gestap dat haar gewonde voete op minder skerp klippe staan en prewel:
  - Eerlikheid is 'n selektiewe konsep! Universele misleiding! In hierdie geval lieg ek egter nie.
  Ali het fluisterend gevra (hoewel die opsiener hierdie keer verrassende neerhalend getoon het):
  - So jy kan na ander wêrelde reis?
  Yanka skud sy kop:
  - Ongelukkig nee! Mense het daarin geslaag om net een Maan te besoek. Selfs vlugte na Mars: tot dusver pure wetenskapfiksie. Oor die algemeen gaan ruimteverkenning baie stadig voort, om nie eers te praat van die vinnige ontwikkeling van rekenaars nie. Maar mense trap steeds op hul planeet.
  Sadat het filosofies opgemerk:
  - Dit is omdat jy baie state en volke het. Die planeet moet een eienaar hê. Slegs in hierdie geval is vordering moontlik, en die prys maak nie saak nie.
  Yanka het ingestem:
  - Daar was helde wat die mensdom wou verenig, maar iets het hulle altyd gekeer. Of 'n kort lewe, of sterk opponente. Boonop is die troon van die grotes te dikwels deur nietigheid vervang. Daar moet gesê word dat in demokratiese lande probleme met leiers ontstaan het. George W. Bush het byvoorbeeld 'n uiters lae vlak van intelligensie en swak geheue gehad. Wel, die feit dat Amerika tot die punt gesink het om 'n swart man as president te verkies, is 'n totale skande. Vir so 'n land, maak so 'n "sting-stang"! In die algemeen, populêre verkiesings: dit is ook nie die beste manier om mag te kies nie. Alhoewel miskien beter as 'n monargie.
  Sadat het berig:
  - In die Orde van die Kwaai God word die supergrootmeester ook deur die raad van kardinale gekies. Eintlik, voorheen was alle belangrike monarge aartskardinale, maar nou het alles verander.
  - In watter sin?
  - Konings wil heers, en nie marionette van die orde wees nie. Dit is egter heel natuurlik, wie wil onder iemand wees! Ek ken egter nie die besonderhede en intriges nie! Miskien sal dit so wees, of dalk sal dit anders wees! "Sadat het met sy growwe hakskeen op 'n skerp klip getrap en mank geloop, en sy dik vel was duidelik deurboor.
  Yanka kreun swaar. Die klim het steiler geword en die klippe het skerper geword. Die seun het baie pyn gehad, asof hy met 'n warm strykyster brand. Hy het verskeie kere probeer om met sy makkers te praat, maar dit kon nie meer verligting bring nie.
  Die marteling het erger geword, die spore het bloederig geword. Uiteindelik kon die seun dit nie verduur nie en het op sy knieë geval. "n Sweep het op sy rug geval. Yanka kon net snik:
  - Hê genade! Hê genade!
  'n Handelaar het hulle genader:
  - Wat is daardie geraas!
  Die opsiener het gedraai:
  - Jy sien, die groot Ahmed, hierdie tomboy, wil nie verder gaan nie!
  Die slawe-eienaar, met die geveinsde streling van 'n jakkals wat 'n haan wink, het gevra:
  - Hoekom gaan jy nie, liewe kind?
  Yanka het deur trane gekreun:
  "Ek het heeltemal my bene verloor en kan nie loop nie, veral op sulke skerp klippe!"
  Ahmed het geglimlag:
  - Goed my seun! As jy nie kan loop nie, sal hulle jou bloot aansteek of jou kop afsny.
  Yanka wou regtig lewe, hy het desperaat probeer om die handelaar van sy nut te oortuig:
  - Sit my in die kar! Dan, wanneer my bene genees, sal ek weer gaan! Dit baat jou immers!
  - Hoe? - Het Ahmed gevra.
  - Jy kan my by die mark verkoop! En so kom dit uit: jy het my verniet gevoer! - Sê die seun snikkend.
  - Hoe groot is jou inkomste? Wat anders kan jy doen behalwe om in een of ander harem verkoop te word?
  Yanka, wat 'n opwelling van inspirasie voel, het gesê:
  - Ek ken speletjies, my heer! En baie interessant! As jy my toelaat, sal ek vir jou figure uitsny met 'n mes: vir een baie interessante speletjie. Dit word vereer as 'n spesiale kuns deur baie van die wysste mense in ons land.
  Akhmed het nader gekom, hy ruik na swaar sweet, na 'n vet maar kragtige liggaam:
  - Jy praat van speletjies! Oor die algemeen ken ek net een wedstryd, wanneer hulle dobbelstene gooi. Maar as jy nie lieg nie en ek hou van die speletjie, kan ek jou lewe red. - Die handelaar het die seuntjie se hare geklop. "Dit is jammer om so "n mooi man te verloor." OK. ons sal vir jou die gereedskap gee. Laat Gertrude na jou bene kyk.
  Ianku is losgemaak en na die kar gelei. "n Vrou van sowat dertig, met swart hare en "n Thai-tipe gesig, het hom genader. Sy was baie versigtig, amper sonder om pyn te veroorsaak, Yankee se bloederige voete. Die seun se gekneusde voete, wat nog nie tyd gehad het om hard te word nie, het 'n jammerlike gesig voorgehou. Hoe hulle gebreek, opgesny was, nie 'n enkele woonplek nie. Skerp klippe het die sool in pap verander. Die vrou skud haar kop.
  - Sjoe, hoe het jy opgesny baba! Net creepy! Wel, wat moet ek met jou maak!
  Yanka het geantwoord:
  - Wat om te doen! Behandel!
  - Wel, goed, ek sal jou smeer!
  Dit het gelyk of die vrou medisyne verstaan; haar hande was verbasend lig. Sy het die gebreekte oppervlak versigtig gesmeer, en toe die seuntjie se enkels en kuite.
  Yanka het gevoel hoe aangenaam die aanraking van 'n vrou se liggaam vir hom was. Dit was iets onbeskryfliks, subliem, veral toe sy die been en die uitgeslaande knie masseer.
  - Skakel jou maag aan, ek sal jou rug behandel.
  Die seun het gehoorsaam. Sagte hande het aan sy rug geraak en die salf begin vryf in die letsels en snye wat deur die sweep veroorsaak is. Dit was so goed, krag het teruggekeer na die liggaam. Die pyn het bedaar. Uiteindelik maak Gertrude klaar en gee haar rug en skouers 'n goeie knie.
  - Wel, hoe het jy nie pyn gehad nie? - vra sy met 'n sagte stem.
  - Geen! Nie 'n bietjie nie! - Antwoord die seun wat lewendig geword het. - Inteendeel, ek is op die hoogtepunt van saligheid. Ek voel sterk.
  - In hierdie geval is jy wonderlik! Baie goeie seun! - Sê Gertrude glimlaggend met haar lieflike tande. - Oor die algemeen aanbid ek mense soos jy! Blonde hare is so romanties! Ek is mal oor alles helder en skoon!
  - Dit is goed! - het Yanka uitgeroep. - Alhoewel dit nie sal seermaak om 'n bietjie te oefen nie!
  Ahmed het geskree:
  - Moenie die bacha se aandag van die saak aflei nie. Laat dit werk!
  Gertrude leun oor en soen die seun op die lippe. Yanka het amper verstik oor hoe passievol die soen van 'n volwasse vrou was. Kan nie vergelyk met die skugter borste van meisies nie. "n Vrou se lippe is soos heuning, jy wil dit net drink. Gertrude trek met moeite weg en streel die seuntjie oor die kop.
  - Kalmeer, skat!
  Yanka haal diep asem, die opgewondenheid het stadig verbygegaan. Daar is soveel oosterse passie in hierdie vrou. Iets besonders wat vonkel.
  Die seun het primitiewe gereedskap opgetel en begin om figure uit te sny. Hy het besluit om hierdie wêreld die oudste aardse spel skaak te leer. Alhoewel hierdie speletjie met die eerste oogopslag, in vergelyking met moderne elektroniese strategieë, primitief lyk, is dit nie so nie! Die skaakspelalgoritme is baie kompleks; dosyne volumes teorie en baie honderde boeke is geskryf. Die spel is wonderlik, ryk, intellektueel. Napoleon, Tamerlane, Ivan die Verskriklike, Peter die Grote, Joseph Stalin, Adolf Hitler, Churchill en Roosevelt het dit graag gespeel. Oor die algemeen 'n wonderlike speletjie wat logika en intelligensie ontwikkel. Wat die meeste moderne militêre-ekonomiese strategieë betref, is hul taktiek uiters eenvoudig. Vang putte so vinnig as moontlik, ontwikkel infanterie en gooi dit na die vyand. Oor die algemeen kan baie gevegte gewen word bloot deur kaserne met infanterie te stamp. En geen berekening nie. Jy kan duisende virtuele soldate sinloos wed, maar steeds wen teen die rekenaar. Neem byvoorbeeld die antieke speletjie Kosakke. Ook daarin kan jy eenvoudig die vyand met lyke stort, met die goedkoopste troepe. Meer kompleks is egter die veldtogte en missies. Daar het die vyand reeds 'n vooraf voorbereide verdediging en infanterie in hierdie geval, jy sit dit net op die slagvelde. Of selfs koeler as die aantal troepe streng beperk is! Maar tog, wat moeilikheidsgraad betref, kan dit nie met skaak vergelyk word nie. Dit is selfs meer spesiaal: as jy teen 'n rekenaar speel, is net een, selfs geringe, fout genoeg om die spel te verloor of onder 'n onverbiddelike strategiese klem te val. Op 'n tyd het Yanka "Oorlog en Vrede" deur Leo Tolstoy gelees. In daardie dae was skaakteorie nog nie ontwikkel nie, en selfs wetenskapfiksieskrywers het nie oor rekenaars geskryf nie! Daarom kan Leo Tolstoy redeneer dat 'n skaakspel uit voortdurende foute bestaan (en hier was hy grootliks reg). Net ons let op die foute wat die vyand benut het. Wanneer dit kom by speel met 'n rekenaar, kan die masjien voordeel trek uit die geringste onakkuraatheid. In 1997 het Garry Kasparov die eerste wêreldkampioen geword om 'n ernstige wedstryd na die rekenaar weg te blaas na 'n hard geveg. As selfs 'n wêreldkampioen met 'n rekordgradering verloor, wat kan ons van 'n gewone skaakspeler sê. Boonop het die vlak van elektroniese monsters in hierdie tyd selfs hoër geword, net die prestasie verdubbel elke drie en 'n half jaar!
  Yanka dink en sny terselfdertyd. Hy was nie haastig nie, die figure moet glad uitdraai sodat jy met hulle kan speel en hulle kan bewonder. Die seuntjie was salig kreatief en het probeer om nie aan die slaap te raak nie.
  Wat kan jy sê oor Garry Kasparov? 'n Unieke persoon wat agt vreemde tale ken, volgens sosiologiese opnames, is ingesluit in die honderd mees uitstaande genieë in die hele geskiedenis van die mensdom (Terloops, Vladimir Futin, wat baie as 'n unieke intellektueel verheerlik, is nie ingesluit in die geselekteerde honderd).
  Garry Kasparov het hom dus uitgedaag. Die konfrontasie het begin! Hoe verskil skaak van politiek? In skaak is die spel gelyk, maar in die politiek het die owerhede altyd 'n voorsprong! In skaak is daar tydsdruk aan die einde van die wedstryd, maar in die politiek is daar altyd! In skaak is opofferings vrywillig, maar in die politiek word dit altyd gedwing!
  In skaak word die stukke een vir een herrangskik, maar in die politiek, die owerhede wanneer hulle wil!
  Garry Kasparov was nie as presidentskandidaat geregistreer nie, hulle het hom met modder gegooi en is nie op die lug toegelaat nie. Dit wil sê, hulle het my nie laat skuif nie! Jy kan natuurlik nie 'n wedstryd wen waar jy verbied word om te speel nie. Aan die ander kant, as Futin slimmer was, sou hy 'n waardige posisie aan een van die mees begaafde mense in Rusland gegee het. Om eerlik te wees, is die meeste Russiese amptenare immers net grys nie-entiteite. En daar is al hoe minder slim mense in die president se span. Oor die algemeen is die personeelprobleem nog nie opgelos nie. Maar daar is baie talentvolle mense. Dieselfde Vladimir Zhelezovsky kan 'n wonderlike minister van buitelandse of binnelandse sake word! En hulle word nie aan bewind toegelaat nie. Alhoewel dit blyk dat Napoleon gesê het: 'n groot heerser omring deur nie-entiteite, soos 'n klip in 'n mal raam, sal die waarde daal en onvermydelik vervaag!
  Oor die algemeen moet Rusland se belange hoër wees as persoonlike ambisies. Dit is nie diegene wat die heerser behaag wat na bo moet styg nie, maar die waardigste. Miskien is dit selfs vir die beste dat daar nou as 't ware twee konings in Rusland is. Wanneer hulle 'n besluit neem, sal hulle argumenteer en argumente gee, wat beteken dat die waarskynlikheid van foute laer sal wees. Alhoewel ondervinding toon dat duette en triumvirate gewoonlik van korte duur is. As ons die geskiedenis van moderne Rusland onthou, toe Chernoordas die rol van 'n gelyke aan die president begin eis het, is hy verwyder. Of die kortstondige samewerking tussen Elkin en Krimakov. En selfs met Futin sou Elkin nie oor die weg kon kom as hy langer aan bewind gebly het nie. In vroeër tydperke van die geskiedenis het die alliansies van Brezhnev - Kosygin, Beria - Malenkov, Lenin - Trotsky uitmekaar geval! Die troon is gewoonlik te klein vir twee, wat nog te sê drie! Toe Stolypin die de facto mede-heerser geword het, saam met tsaar Nicholas, is hy gou vermoor. En nie sonder die medewete van die geheime polisie nie, en dalk van Nicholas II self.
  So hoe lank die duet gaan duur, is onbekend! Miskien sal dit eindig in ernstige vyandigheid - "n kragmeting, of in 2012 sal Futin die presidentskap terugneem.
  Oor die algemeen word die troon, anders as die bed, net deur swakkelinge gedeel!
  Soos ons geklim het, het dit al hoe koeler geword, dit is veral opvallend wanneer jy lê. Die seun het homself in 'n jakkalsagtige vel toegedraai. Sy nuwe vriende het taamlik ver gestap en jy kon nie met hulle praat nie. Oor die algemeen het ons 'n paar goeie ouens teëgekom, nuuskierig. Uit eie ervaring het Yanka geweet dat 'n nuweling dikwels 'n moeilike tyd het, mense probeer hom toets of selfs aanstoot gee. Moderne kinders baklei egter baie minder gereeld as tien of vyftien jaar gelede - hul algehele intellektuele vlak het merkbaar toegeneem. Nou het byna enige tiener fundamentele kennis op baie gebiede. Selfs in gebiede soos vliegtuigvervaardiging of die chemiese industrie. Nie soos die ou, ongeletterde geslag in vergelyking met hulle nie. Intelligensie neem oor! Boonop is moderne tieners baie meer beleefd en taktvol as die vorige generasie. Wat kan gesê word oor volwassenes, veral geslagte; tagtiger-negentigerjare: gemarginaliseerd en dom!
  Oor die algemeen speel elektroniese leerinstrumente 'n groot rol; op 'n tyd het hulle Japan toegelaat om op te staan. As die Land van die Opkomende Son nie nou besonder sterk is nie , is dit te wyte aan die feit dat elektronika oor die hele wêreld versprei het. Mededinging, veral aangesien die Japanners nie besonder vindingryk is nie. Selfs die Duitsers is baie slimmer en vindingryker in hierdie verband.
  Dit hou moontlik 'n bedreiging vir die mensdom in. Immers, 'n robot, wat kragtiger is as 'n persoon, kan, wat homself as 'n selfversorgende persoon besef, weier om te gehoorsaam. Baie boeke is hieroor geskryf, films is gemaak, wat begin met die uitvinder van die term robot Capek, en eindig met die TV-reeks "Terminator". Schwartz is eenvoudig onweerstaanbaar! Maar nie een van die ernstige wetenskaplikes en kenners twyfel dat masjiene heeltemal in staat is om in opstand te kom nie. Nietemin verbeter elektronika steeds. Dit is veral gevaarlik wanneer daar baie lande en geen enkele ryk is nie. Dit is jammer dat Stalin nie tyd gehad het om sy droom van wêreldoorheersing te verwesenlik nie. Die wêreldryk van die USSR sou lankal al die probleme van die mensdom opgelos het en ruimte-uitbreiding sou begin het. Dan sou die ster-oorloë wat in wetenskapfiksie beskryf word, werklikheid word. Dit is jammer, hoekom het die demone hom na die verlede gestuur en nie die toekoms nie? Wel, hy is nogal in staat tot iets kosmies.
  Yanka het in frustrasie amper sy wysvinger afgesny. Bloed het begin vloei. Die gedagte het by my opgekom of die figure rooi geverf moet word. Byvoorbeeld, wit teenoor rooi. Oor die algemeen is daar 'n sekere paradoks van 'n skaakspel. Wit simboliseer immers goedheid, lig, reinheid, en swart simboliseer duisternis, afgryse, die afgrond. Maar nietemin, blankes val eerste aan! Alhoewel swartes meer gepas sou lyk in die rol van 'n aggressor! Wat 'n paradoks! Aan die ander kant: moet hy nie die reëls verander nie? Laat swart eerste gaan in hierdie speletjie. Die aggressor, soos dit die donker kant van die mag betaam. Buitendien, as Stalin Duitsland aangeval het, hoe sou die geskiedenis nou vertel word? "n Vinnige oorwinning is behaal, of die oorlog het gesloer of vererger. Hier verskil die menings van kenners en navorsers. Sommige glo dat dit 'n kans vir wêreldoorheersing was, terwyl ander glo dat dit tot die dood van die Sowjet-ryk gelei het. As in ag geneem word dat die Sowjet-troepe egter goed opgelei was om op buitelandse gebied te veg, en die Duitsers nie voldoende voorbereid was vir verdediging nie. (Die kortsigtige Duitse algemene staf het nie eers oorweeg wat om te doen in die geval van 'n verrassingsaanval deur die USSR nie). Maar dit is baie dom om van verdediging te vergeet wanneer jy vir 'n aanval voorberei. Baie van die fenomenale sukses van die groot boksers: die Klitschko-broers is te danke aan hul uitstekende verdediging. Dit wil sê iets wat hul opponente, veral swartes, dikwels afskeep. Dit is egter 'n wedersydse probleem vir beide leërs. In die aanvanklike stadium van die oorlog was die Wehrmacht egter meer universeel, en sy troepe was beter voorbereid vir verdediging as die Sowjets.
  Akhmed het na die kar gery en sy nie-kinderagtige gedagtes onderbreek:
  - Wel, hoe vorder die werk?
  - Ja meneer!
  - As ek nie van die speletjie hou nie, sal ek jou sweep. En dit maak baie seer!
  - Ek probeer, meneer.
  - Wel kyk! Staak gou!
  Inderdaad, 'n bergdorpie het voorgekom. Dit het 'n mate van beskerming gehad, veral 'n gegrawe sloot en 'n erdewal. Oor die algemeen het die bergklimmers nie swak geleef nie, daar was in elk geval baie meer kliphuise. Die tempel in die middel van die dorp was 'n soort tempel, met 'n skerp koepel en die gelykenis van 'n driekoppige arend bo-op sy kop.
  In die middel van die dorpie het verskeie meisies in lendelappe en kaal borste hard baklei.
  . HOOFSTUK No 13
  Om kos saam met 'n skitterende skoonheid te eet, is 'n spesiale sjiek. Voel die geur van vleis en 'n sterk, gesonde vrou!
  Elfaraya het weggetrek en toe haar ruim borste aan die jong man se mond geraak.
  - Suig dit my seuntjie!
  Vladimir gryp gulsig na die bors, sy tong streel haar ferm vlees. Dit is wonderlik hoe goed dit voel om langs 'n meisie te wees, met 'n aarbei-tepel in jou mond. Dit is hoe jy soos 'n regte man voel - macho! En die feit dat ander dit sien is nie 'n verleentheid nie, seks is lankal nie meer iets skandeliks nie - net homoseksualiteit word verbied. Alles anders word toegelaat! En daardie vryheid van sedes is wonderlik!
  - Jy ken Elfarai, ek bewonder jou! Miskien sal ons na die fees vra om in een eenheid te mag dien.
  Die meisie het speels geantwoord:
  - Dit is 'n wonderlike idee. Ek sal my meerderes hieroor vra.
  Vladimir het met sy palm oor haar elastiese borste gestreel en weer sy aandag na die verhoog gerig. Nuwe stukke vleis het gevlieg, en wyn het in die bekers gevonkel, 'n nuwe kleur en reuk.
  Vladimir Kashalotov het gulsig die inhoud van die glas neergesit. Die wyn het in my keel afgevloei en my lekker warm gemaak. Hiperplasma het in die seun se oë geskyn:
  - Dit is krag!
  - Superkrag! - Elfaraya het geantwoord. - Wel, skat, wil jy nog iets warm hê?
  Die jong man het speels geantwoord:
  - En dat hierdie wyn passie opgewonde maak. Miskien probeer ons vleis!
  Sy het hom weer saam begin verslind, dit was soos 'n paringsritueel. Die mannetjie en wyfie was baie aggressief, en het terselfdertyd liefde uitgestraal.
  Die smaak van hierdie stuk was heeltemal ongewoon, iets om lief te hê en te geniet.
  Elfaraya het voorgestel:
  - Miskien kan ons onderstebo staan?
  - Hoe is dit?
  - Wel, kop af!
  - Kom ons! Dit sal pret wees!
  Die seun het net dit gedoen en saam met die meisie omgedraai. Dan het hulle selfs effens bo die oppervlak gestyg. Vladimir het voorgestel:
  - Kom ons speel 'n bietjie strategie! Ek wil my verstand met jou vergelyk!
  Elfaraya, wat weerlig uit haar oë wat kaleidoskopies van kleur afskiet, het voorgestel:
  - Laat dit 'n militêr-ekonomiese stryd wees - vir universele oorheersing!
  - Laat dit so wees! - Sê die jongman!
  Hulle het begin speel, intelligensie teen intelligensie! Intussen het die een gereg na die ander verskyn, die wyn in die bekers is verander. Die fees was vir die hele wêreld. Ná die vleis het hulle "n verskeidenheid vrugte van verskillende sterrestelsels verslind. Wat het hier gemis? Hulle oorvloed was eenvoudig ongelooflik. Van die vrugte was lewendig, het ontroer en liedjies gesing. Dit is alles baie pret, musiek speel, iets vreemds is aan die gebeur.
  Veral groente en vrugte speel 'n ware stryd. Verder, aanhoudende en baie grootskaalse. Waarna die "gedood" sommer deur die militêre personeel opgeëet word. Dit lyk alles baie grotesk! Veral wanneer 'n mengsel van 'n ui en 'n sprinkaan bevel neem, en die opposisie is 'n mengsel van 'n framboos en 'n eekhoring. En ook sulke groente en vrugte dat hulle nie eers analoë in menslike landbou kan vind nie.
  Vladimir en Elfaraya het toegejuig en hul bene daar gehang.
  Die jong man het spyt gemaak en gesê:
  - Sulke skoonheid, dis selfs jammer om dit te eet!
  Die meisie het speels geantwoord:
  - Daar is niks lekkerder as om die groot, warm, geur van passie waardigheid van 'n regte macho te verslind nie!
  - En eet vrugte!
  Inderdaad, groente en vrugte het die vesting bestorm, wat deur insekte verdedig is.
  Die insekte is beveel deur 'n gestreepte kewer, geverf in geruite patrone soos 'n skaakbord. Sy gekrulde horings beweeg senuweeagtig en steek uit die geboorde gate van sy silwer helm. "n Wese wat soos "n geelgroen blok met manjifieke ballerina-bene lyk, het naby gespring. Sy het in haar lui stem 'n bevel probeer gee:
  - Wel, kom ons kry die insekte uit.
  Dapper musiek het begin speel. Pragtige hoendervleis met goue skilde en wapenrusting het by die hek uitgehardloop wat uitmekaar beweeg het.
  Terselfdertyd is vrugte en groente onder die dekmantel van rakke na die vesting opgetel. Hulle is deur 'n regte Senor Tamatie beveel. So groot soos 'n tenk, met vier hande wat 'n byl in elk vashou. En die neus is so lank soos 'n wortel. En hier is die wortels self. Wortels marsjeer terwyl jy saamsing:
  - Een twee drie vier vyf! Die hasie het uitgekom om grys eende te skiet!
  Die ruspes het op hom afgestorm en die slagting het begin. Die spies het die maag van die tamatie deurboor, sap uitgespuit. Die groente het terugbeweeg, maar die suurlemoene het in die stryd gejaag. 'n Hele leër van suurlemoene.
  Hulp het opgedaag!
  Vladimir skud sy kop:
  - Dit is asblik! Oor die algemeen is sulke gevegte sonder reëls interessanter met mense. En hier, watter nonsens is groente en vrugte teen insekte!
  Elfaraya me haarkleur (wat dit 'n poging van wil maak) het opgemerk:
  - 'n Soort folklore, maar net 'n bietjie dom! Ek hou ook nie van hierdie nonsens nie!
  - Eintlik wou ek iets anders hê! Een of ander melodrama, al hierdie gevegte maak my siek. Of iets filosofies!
  - Homer byvoorbeeld? - Elfaraya voorgestel.
  - Of Caesar, miskien selfs Nero. Oor die algemeen is Nero 'n taamlik interessante persoon, 'n akteur-keiser. Romantiese natuur!
  - Sjoe! Pla dit jou nie dat hy Christene vermoor het nie?
  - Onlangs het baie wetenskaplikes die Christelike tradisie in twyfel getrek. Is dit nie so nie, my droom? En Christelike pasifisme het die onoorwinlike ryk vernietig!
  Elfaraya het 'n gaap vervals:
  - Hoe lekker sal dit wees om 'n tydmasjien uit te vind. In hierdie geval: ons sou baie geheime van die oudheid leer.
  Vladimir het 'n paar slukkies geneem:
  - Ja! Wie was byvoorbeeld die ware meesterbrein agter die sluipmoord op Caesar. Oor die algemeen wil ek graag vir Spartak help. Hulle sê hy was edel.
  - En sommige mense dink dat hy net 'n bandiet is! Hier is geen eenheid nie! Byvoorbeeld, Stenka Razin se beoordelings is teenstrydig.
  - Razin was progressief en dit sou beter vir Rusland gewees het as hy gewen het! Ek het persoonlik baie respek vir Stepan Timofeevich! Sy idee, om slawerny te beëindig, alle mense Kosakke vry te maak, en algemene stemreg in te stel, is baie progressief. Stepan wou armoede beëindig, martel, en mense die geleentheid gee om vir hulself te werk, en nie vir die meester nie. - Vladimir het warm gesê. - Is dit sleg!?
  Elfaraya krap haar hare:
  - Die pad na die hel is geplavei met goeie bedoelings! Stenka het regtig goed bedoel, maar dit het geblyk: net etlike tienduisende bykomende lyke. Stepan self het sleg geëindig!
  - Maar hy het sy waardigheid onder marteling behou! Almal kan wen, maar nie baie kan met waardigheid verloor nie! - Vladimir het dit ietwat teatraal gesê.
  - Miskien is jy reg hieroor! Maar dit is steeds beter om te lewe as dood! - Elfaraya het die glas met haar hand gedruk en dit in 'n kubus verander. - Of dink jy anders!
  - 'n Dooie held is beter as 'n lewende lafaard! - Vladimir het met patos gesê.
  - Waarskynlik! Maar die lewe moet ook na waarde geskat word! Jy weet, hierdie dom groentegeveg het ook sy eie bekoring.
  Met 'n kragtige slag uit die suurlemoenreservaat is die vyand teruggedryf na die toring. Die insekte het teruggetrek, verliese gely en geval. Verskeie potte met 'n vlambare mengsel het ontplof, en die sprinkane het teruggetrek, vlam en tjirp. Die vlerke het veral goed gebrand. Hulle het afgedop en in verskillende rigtings gevlieg.
  In reaksie hierop het swaar klippe egter die groente getref. 'n Keisteen het 'n suurlemoen getref, dit omgestamp, en die sap het uitgespat. Nog 'n groente is saam met die soetrissie vasgespyker, die gebreekte wortels het in doodsnikke gewroei. Sommige van die klippe was spits, hulle het in die komkommers geval en die pekel uitgedruk. Die warm druppels pekelwater het gebrand, die groente gebraai en die vrugte laat bars.
  Die insekbevelvoerder het bevele gegee en hard gepiep:
  - Kom ons slaan hulle! Kom in noue geveg! Sprinkane, gebruik jou naelvyltjies en steek die skil deur.
  Die groot waatlemoen het gegil in reaksie:
  - Stamp die geleedpotiges! Kom ons word stywer, gooi pyle!
  Die komkommers het aktief gesnap en allerhande goed gegooi.
  Die geveg het pret gelyk, maar nie besonder mooi nie. Heerlike lyke het in alle rigtings gestrooi, wat dan in die vorm van verskeie disse op die soldate se tafels beland het. Om 'n spotprentgeveg te kyk is 'n plesier vir krygers wat pas 'n ware bloedbad oorleef het.
  - Uitstekende fricassee! - het Elfaraya gesê. - Lyk goed gekombineer met vleis!
  Vladimir het 'n stuk gekou, die vleis het teen die slukderm afgegly, dit het baie skerper geproe. Die jong man krap die punt van sy neus.
  - Alles is relatief!
  - Wat kan jy vergelyk, want jy eet vir die eerste keer in jou kort lewe!
  - Met niks! Maar as jy uit 'n ander oogpunt daarna kyk, dan lei die eet van kos tot fekale uitwissing.
  - Dit wil sê, wat in die ou tyd 'n toilet genoem is!
  - Hoekom 'n toilet! Wat beteken die woord sorteer? - vra Vladimir.
  - Geen! Meer soos die woord verskeidenheid! Byvoorbeeld, eerstegraadse ontlasting!
  - Of die tweede een se kak!
  Die vegter het in trane uitgebars, haar lag is so wonderlik - dit lig jou gemoed:
  - En ek sien: jy ken die ou mensetaal! In die algemeen is dit prysenswaardig!
  Vladimir het sy oë gerol:
  - En briljant! Jy weet, meisie, wat 'n ryk palet van gedagtes het die ou mense in hul toespraak gesit.
  Elfaraya het saggies beswaar gemaak:
  - Palet is 'n artistieke term! Ek dink 'n meer gepaste definisie is: gamma!
  - Kan wees! Maar oor die algemeen, in die moderne wêreld, waar robotte teken, het beeldende kuns ontaard. Dit is 'n ander saak in die verlede, in antieke tye, toe dieselfde Leonardo Davinci nie net geskilder het nie, maar ook uitgevind het.
  Die meisie het haar vurige krulle geskud, letterlike hitte het van hulle uitgegaan:
  - Leonardo Davinci, steeds beskou as die beste kunstenaar van alle tye! Reg?
  Vladimir het 'n bietjie gedink ('n vlugtige blik op die verhoog, die opperbevelhebber kewer het omgedraai en in die sap geswem), het geantwoord:
  - Genius kan nie met 'n liniaal, of selfs met 'n superlaser en hiperskandeerder gemeet word nie. Dit is moeilik om te sê wie die beste is as daar 'n sterrestelsel van genieë is!
  Elfaraya het nie saamgestem nie:
  - Nie seker op die manier nie! Onder komponiste word Beethoven as die beste beskou, onder wetenskapfiksieskrywers, Jules Verne, as die stigter van wetenskapfiksie. Onder Russiese digters is Poesjkin 'n erkende gesag! En die skrywers Leo Tolstoi!
  Vladimir het effens beswaar opgemerk:
  - Van die wetenskapfiksieskrywers: die beste is Oleg Rybachenko, hy het met soveel soorte wapens vorendag gekom dat jou kop draai. En hy beskryf die veldslae so kleurvol, asof hy in ons tyd gebore en grootgeword het!
  - Is hy reeds opgewek?
  - Weet nie! Hulle het nie aan my gerapporteer nie!
  - Jules Verne is beslis opgewek, hulle sê hy het by die projek aangesluit: 'n tydmasjien!
  - Sjoe! Dit is heel moontlik! Jules Verne, hy was slimmer as baie wetenskaplikes van die twintigste en een-en-twintigste eeue. Dit was heeltemal logies om te glo dat die toekoms behoort te behoort aan motors wat op elektrisiteit loop. Dit is waar, in die een-en-twintigste eeu het sy eie Jules Verne verskyn - Oleg Rybachenko, wat hiperplasma uitgevind het - die basis van moderne enjins, en beskryf die basiese beginsels van die produksie daarvan!
  - Dit was regtig 'n genie!
  - En wat vreemd is, is dat hulle, soos Jules Verne, hom nie dadelik wou publiseer nie! Oor die algemeen onderskat tydgenote dikwels ware genieë! En hulle verhef die middelmatigheid!
  - Ja, dit gebeur! Soos Figaro gesê het - om verstandig vorentoe te beweeg! Slawiese middelmatigheid heers bo!
  - Wel, nie heeltemal so nie! Anders sou ons nie die heelal verower het nie! En hier het eerstens die wetenskap ons te hulp gekom!
  Vladimir het filosofies opgemerk:
  - Paradoksaal genoeg was dit die mens se fisiese swakheid wat hom toegelaat het om soos God te word! Al het 'n aap langer arms, sou hy nooit 'n stok optel nie!
  Elfaraya glimlag en flits haar tande wat helderder geword het as diamante:
  - En wat! Dit is ook waarheid! Menslike ondeugde beweeg vooruitgang en bring ons nader aan almag! Die lafaard het wapenrusting uitgevind, die lui - die wiel, die swakkeling - die hyskraan, die vraat - lakseermiddels, die ambisieuse - die vliegtuig, die verveeld - die bioskoop, die nuuskieriges - die internet, die sadis - die dinamo! Agter elke groot ontdekking lê 'n ondeug! Basis passies het verhoogde tegnologie!
  Vladimir het sy voorkop afgevee:
  - Ja! 'n Baie oorspronklike opmerking! Oor die algemeen is dit 'n heeltemal vars blik op die wêreld!
  - Moenie sondig nie Adam, hy en sy nageslag het net van trekdiere verskil in hul vermoë om te praat! - het Elfaraya met selfvertroue gesê. - Of is ek nie reg nie!
  - Jy praat die waarheid, maar dit het niks met die saak te doen nie! Oor die algemeen het vordering ons sterk gemaak! Dit kan nie ontken word nie, maar ons het terselfdertyd opgehou om mens te wees! En nou - net soldate!
  Elfaraya reggestel met patos:
  - Groot soldate!
  - So sal dit wees! Ek wil meer plesier en minder pyn hê. Anders ervaar jy konstante lyding, dis so uitputtend! Dit is soos om bedags rond te hardloop met 'n kwasar op jou rug, of dalk met 'n swart gat in jou maag!
  Elfaraya giggel en skud haar kop.
  - En ek hou van pyn! Daar is iets so aantreklik aan haar! Soos in 'n swart gat! Jy kan dit nie eers verstaan nie!
  - Ek sal nie, ek sal wild skree! Hou jy van pyn?
  - Ja! En dit is hoekom dit sterk seine langs die senuweeselle is, wat beteken dat hulle opgewondenheid in die hiperplasmiese stof van die brein genereer. En dit is altyd lekker! - Die meisie het haar lippe afgelek, sy het twee heerlike tonge gelyk.
  - Jy is blykbaar nie van hierdie wêreld nie! - Vladimir was verbaas.
  Die meisie het 'n hap uit die skinkbord geneem en haar oë weer geskiet:
  - Maar hoekom! U hoef net die sterk sein van pyn na die sone van plesier oor te dra. Selfs in antieke tye was baie mense mal daaroor en het geweet hoe om pyn in 'n wilde opwinding te omskep!
  Vladimir was verheug:
  - Ek weet! Hulle name was masochiste!
  Elfaraya het geknik:
  - Dis dit! Masochiste! Gewone mense het dit geniet om die rek te ry, maar jy kan nie!
  - Geniet die pyn? Koel! Hiperplasma! - Die seun het uitgeroep.
  - Ek weet die nar dat ek sonder jou sleg sal voel! En niemand sal jou lyding deel nie! Kom ons swem tussen die branders, grenslose ondeug! Skakel af op die oomblik van orgasme: polsslag, asemhaling! - Sy het gesing en met Elfarai se sterk en erotiese borste gespeel.
  Vladimir het baie van hierdie liedjie gehou, hy het selfs begin dans:
  - Jou bene is soos 'n wiel, soos 'n top!
  - Kalmeer, dwaas! Ek sien dit is baie gegly!
  - Ek is 'n dom dwaas! - Vladimir het opgevlieg en 'n dosyn keer omgedraai en om sy as gedraai.
  Elfaraya het saam met hom opgestyg, en die paartjie het begin dans. Die ander soldate het dit blykbaar as 'n gegewe opdrag geneem en 'n soort ronddans gevorm, of eerder baie kettings van ronddanse.
  Elfaraya het voorgestel:
  - Miskien kan ons energie uitruil!
  - Dit is 'n tipe hiperfokken!
  - Dis dit!
  Seuns en meisies het begin om op mekaar te skiet met strale energie, spesiale tipes biostroom. Dit is hiperfokken genoem! Alles het redelik ordentlik gelyk, die soldate het egter eenvoudig agter mekaar aangejaag, wonderlike vuurwerke flits in die lug.
  Alles het eenvoudig sjiek gelyk, absoluut asemrowend!
  Die meisies en seuns het geleidelik kaal geword en verder hiperfokken het in 'n orgie verander.
  Hier kan geen mate van verbeelding beskryf wat hulle gedoen het nie, miljoene naakte en baie mooi ouens en meisies wat gelyk in die ruimte rondhardloop. Wellustige werklikheid sal selfs die rykste verbeelding verduister! Kortom, die ouens het baie pret gehad.
  Na die einde van die vakansie het die belangrikste ding begin - die verspreiding van toekennings.
  Die vegters het in 'n groot saal tougestaan. Vladimir kyk ietwat bedees na die uiterlike spieëlvloer. Dit is van hiperdiamant gemaak, anders as gewone diamant het dit 'n valensie van 1024 gehad, en 'n miljoen keer harder. Dit het ook baie, miskien tweehonderd keer helderder geskitter.
  Die jong man is bekroon met die Orde van Vernietiging - tweede graad, wat nogal 'n hoë kenteken is. en die rang van tydelike eenster-onderoffisier toegeken. Dit het 'n aansienlike verhoging in salaris beteken, en na goeddunke van die bevelvoerder kon hy óf privaat bly óf bevel van 'n dosyn soldate ontvang. En hierdie is nie 'n nuwe ou nie, maar 'n soort krag! Gewoonlik is die tweede graad van die orde saam met die derde en vierde toegeken, wat op sigself nogal eerbaar is. Elfaraya het 'n soortgelyke stel toekennings ontvang, en 'n pers hartjie! Toe voel Vladimir geïrriteerd: die meisie het by hom verbygegaan. Afguns is egter nie "n waardige gevoel nie: soldate, en nou amper offisiere, is broers van gees. Die duursaamste metaal, sagter as plasticine - sonder verharding met 'n vurige hart en ysige kalmte!
  Die bestellings is persoonlik opgehang deur 'n ander baie sjarmante meisie: vyfster-generaal Lyudmila Karpovna!
  Onder bevelvoerders, insluitend algemene vlak: meisies is selfs meer algemeen as seuns, dit is die algemene proporsie kenmerkend van 'n wêreld waar vroue die meerderheid is. Die waarheid is nie oorweldigend nie. Sy het vir almal geglimlag, en selfs vir Vladimir geknipoog.
  - Wat 'n oulik, ek hou van die bestelling!
  Die seun het uitgeroep:
  - O ja! Kwasar! Alhoewel die gedagte by my spook of ek dit verdien!
  Die ewig jong generaal het uitgeroep:
  - Natuurlik het hy dit verdien! Die beloning is veral waardevol dat jy jouself in die eerste geveg onderskei het!
  As dit die begin is, wat sal dan die einde wees!
  - Ek hoop dit is oorwinnend!
  - Hoop vergaan laaste!
  Vladimir was baie gevlei. Die begin van my loopbaan het my stoutste verwagtinge oortref. En as jy in ag neem dat daar geen ouderdom is nie en geen bedreiging van aftrede is nie, wie weet dan of dit nie die weg na beamptes sal oopmaak nie, of selfs hoër. Dit is net jammer hy word nie 'n keiser nie - dit is die lot van die uitverkore paar! Om vir die hele heelal verantwoordelik te wees, is egter te veel van 'n las. Wat om die heelal op jou skouers te hou! Krag is nie altyd 'n vreugde nie; daar is soveel probleme wat opgelos moet word, en 'n verskeidenheid probleme wat soos 'n jack-in-the-box opduik, kwadrilljoene wêrelde, waarvan baie nog nooit deur 'n mens aangeraak is nie . Nietzsche het reg geskryf: nie 'n enkele, selfs die mees volmaakte psige kan die las wat God ervaar, hanteer nie. Hoe is dit om elke sekonde te hoor: biljoene gebede en biljoene vloeke, wanneer jy die skuld kry vir die rekenaar wat gevries het en die dood van jou ouma, vir jou vrou se ontrouheid en slegte spysvertering. Wanneer twee leërs gelyktydig vir een oorwinning bid, eis 'n miljoen mense die enigste wins. Dit is moeilik om God te wees en almal gelyktydig gelukkig te maak! Dit is waar dat die mens rede gegee is, en die natuurwette is vasgestel wat vooruitgang toelaat om grensloos te ontwikkel, tot die mees onverstaanbare pieke. In die algemeen, afgesien van oorlog, leef 'n persoon goed; tegnologie maak dit moontlik om byna alle drome en behoeftes te verwesenlik. As jy 'n paleis wil hê, asseblief, robotslawe, soveel as wat jy wil. As jy vanself beweeg, vlieg jy sonder 'n vliegtuig: ewige jeug, gratis kos, 'n vlieënde motor vir almal. Wel, seks van alle vlakke en geen probleme met orgasme of sterkte nie. En die vermaaklikheidsbedryf is so mal as wat jy jou kan voorstel met jou verbeelding: tegnologie laat alles toe! Wel, wat meer het 'n mens nodig! Maar die werklikheid? Bestemming: om jou hele lewe in die barakke deur te bring, pyn te ervaar, in konstante opleiding: is dit regtig geluk! En wat verhinder ons om vrede te maak! Oorloë eindig egter altyd in vrede, net soms is daar verowerings. Maar hoekom het hulle 'n ander heelal nodig as die meeste van die planete in hulle s'n nie verken is nie! Opruiende gedagtes flits deur Vladimir se kop. Hy het hulle probeer wegjaag - verskriklike dwaalleer!
  Toe die beloningseremonie verby was, is die soldate en offisiere na hul ruimteskepe geneem. En die eerste ding was nog 'n oefensessie. Bekend, roetine, maar met nuwe elemente in voorbereiding. Hier was Vladimir onverwags gelukkig: Elfaraya, wat so lief was vir hom, het sy lewensmaat geword.
  Die tienster-offisier het aan hulle verduidelik:
  - Jy het jouself in die vorige geveg onderskei, so ons wil jou vermoëns ten volle verstaan. Miskien sal jy na die SS oorgeplaas word - super spesiale magte!
  Vladimir het opgemerk:
  -Daar is beperkings wat genetika op ons stel!
  - Die geskiedenis van oorlog toon dat enige persoon die vermoëns inherent aan die natuur kan oortref!
  Die soldate het hul helms aangetrek, en die wêreld om hulle het dadelik verander, monsteragtige hologramme het begin beweeg.
  Vladimir, hoewel hy verstaan het dat dit 'n skyngeloof was, het 'n mate van bedeesdheid gevoel. Hy het geweet dat die oorkom van 'n hindernisbaan tipies was vir 'n arbitrêre opleiding, min of meer ernstige weermag.
  Elfaraya het vir hom gefluister:
  - Moenie skugter wees nie, maat! Dit is net magiese elektronika.
  - Waar het jy die idee gekry dat ek bedees was! - Vladimir Kashalotov was dapper, maar sy tande het verraderlik geklink.
  - Dit is 'n spesiale bestraling, dit boesem vrees by ons in! Dit is asof ons vergeet het dat ons nie groen beginners is nie, maar gesoute krygers! Die maat het saggies oor die jong man se bors gestreel. Die oë het gebrand.
  - Ek het net vir een dag baklei, maar ek het my lewe lank geoefen!
  . Aanvanklik het hulle uit al die wapens net 'n klein, soliede laserdolk gekry.
  Hy het nie eens besonder ernstig gelyk nie. Die waarheid was lig en kon effens uitgebrei word. Die eerste vyand het soos 'n stekelrige slak gelyk, met 'n snawel wat uit sy dop steek. Die aanvanklike paadjie was langs 'n roterende oppervlak wat op sommige plekke glad was. Daarom het Vladimir van die vyand se aanval afgewyk en amper geval. Sy vriend het die kewer geslaan, dit in twee dele gesny, die stukke het afgeval.
  - Werk met die dolk! - het Elfaraya geskree. "Hulle is nie so eng as wat hulle wil lyk nie."
  - Ek het dit opgemerk! - Sê Vladimir. - Alhoewel daar iets vreemds met die liggaam gebeur. Dit is asof die senuweepunte gevries was!
  - Jy sal sien, slaan! Dis al die "ontdooiing"!
  Virtuele monsters, sommige soortgelyk aan mense, ander met baie tentakels, het hulle aangeval. Hierdie keer was Vladimir op die uitkyk. Die teenaanval het die naaste vyand geruk. Die volgende een wat hy vermoor het, was 'n hermafrodiete man. Ek voel glad nie jammer vir so 'n frats nie. Maar die gelykenis van 'n inkvis met swaarde het amper sy kop afgeneem.
  Nadat ek deur die swaard gevang is, het my liggaam begin pyn en pyn.
  - Dis walglik, hy het my seergemaak! - Vladimir gevloek. - Ek het nie gedink ek is so lomp nie.
  -Het jy al ooit met virtuele monsters baklei? - Het Elfaraya gevra.
  - Met 'n pynappelaap! Sy het my agternagesit en ek is amper dood. Alhoewel daar 'n paar eksentrieke is wat sê dat alle ape vriendelik is en mense liefhet omdat hulle sy broers is.
  - Ons teenstanders is nie goed of sleg nie. Hulle is onverskillig, soos die see waarop seerowers vaar.
  - Meer soos 'n vakuum. Die see is warm en sag. - Die jong man is getref deur "n mengsel van piesang en tier, met vuurpyle pleks van slagtande, wat op hom gespring het. - Ek het "n swart gat op my kop gekry op hierdie hindernisbane. Dit is waar dat iets sleg nou met die liggaam gebeur.
  - Om eerlik te wees, ek is ook bang!
  Die ou en meisie het verder beweeg. Aanvanklik was die monsters nie besonder vinnig nie, wat die taak makliker gemaak het. Vladimir en Elfaraya is egter effens deur die ontladings geraak. Dit het erger geword omdat die monsters vuur begin spoeg het. Vladimir se maag het gebrand en hy het werklike pyn gevoel.
  - Dit maak my lus om my ingewande te draai! - Hy het gesê.
  - En dit is nie vir my makliker nie! - Die meisie het na haar kaal regterbors gewys. Bloed het by haar gedrup. Hulle het op Vladimir gespoeg wat rondskarrel, die jong man was te laat en het sy skouer getref en duidelik sy bene gebreek. En wanneer die bene van 'n gewone mens gebreek word, is dit so seer, jy kan doodgaan van skok. Alhoewel Kashalotov nie 'n gewone mens was nie, het hy op die oomblik uit sy plek gevoel. Hy het spesiale, uiters skadelike golwe gevoel wat sy vermoëns verlam het.
  - Ek voel sleg! - Vladimir het uitgestap. Die meisie het sy gesig met 'n professionele beweging gevryf.
  - Moenie in 'n swart gat duik nie, my liewe ridder. Bewussyn het teruggekeer, maar saam met dit pyn. Vladimir het gekreun, swakheid het hom verstik:
  - Ek sal nie meer gaan nie.
  - Moenie nat word nie! Hier is 'n noodhulptassie.
  Inderdaad, die hindernisbaan was soos 'n rekenaarspeletjie. Daar is bykomende lewens en wat noodsaaklik is, is die energie wat onmiddellike wedergeboorte veroorsaak. Ja, dit was moeilik, maar die ouens het geleer.
  - Die belangrikste ding is om nie terug te trek nie en nie moed op te gee nie! - het Elfaraya gesê. Sy was ook nie op haar gemak nie, het elke nou en dan foute gemaak en pynlike houe gekry. Toe het die egpaar daaraan gewoond geraak en baie meer harmonieus begin optree. In die volgende stadium moes hulle op sampioene spring wat in die lug sweef, vlieënde messe ontduik en oor doringdraad kruip. Die geveg het al hoe erger geword, en die teenstanders het al hoe vinniger beweeg. Dit het weliswaar moontlik geword om gevange wapens te gebruik, ook virtuele, maar in hul eienskappe baie soortgelyk aan werklike draers van die dood.
  Veral Vladimir het 'n multi-barrel vibrothrower probeer! Dit het klein krake in die ruimte geskep. Dit het weliswaar na drie skote verkrummel, maar verskeie geledere van teenstanders afgemaai.
  "Nie sleg nie!" sê die jong man.
  - Probeer om 'n borrelplasma-lanseerder te kry! - Elfaraya aangeraai - Dit sal baie meer effektief wees.
  - Wel, dit is ook nie 'n slegte idee nie. En waar hy?
  - Dit is so 'n klein pyp dat dit soos 'n pionierhoring lyk. Blaas daarin en jy sal die vinnige vlug van 'n hiperplasmiese kaskade sien.
  Die jong man het skaars die sarsie ontwyk, 'n bietjie langs die gekapte oppervlak gekruip en is deur die smee gevang. Geskiet.
  Borrels het in 'n kronkelende lyn gereën, versigtig weerkaats, en die wesens wat hulle getref het, het ontplof.
  - Wat! Dis nie sleg nie! - het Elfaraya gesê. - Slaan dit net laer sodat minder borrels die lug in vlieg.
  - Ek probeer my bes!
  - Probeer en moenie verbaas wees nie!
  Die meisie het ook 'n sterk wapen opgetel en dit gebruik en onbuigbare krag getoon.
  Die geveg het al hoe interessanter geword. Hier veg hulle op 'n planeet waar water eers in 'n stroompie onder hul voete instroom, en dan vloei vreeslik gladde vloeibare helium, en kragtige lasers word van bo en onder afgevuur, uitwissingsgranate ontplof.
  Vladimir het teruggeskiet, met albei hande tegelyk, en selfs 'n pretzel gedans.
  Hy is verskeie kere gevang en het sy linkerbeen afgesny. Danksy my maat het sy my gehelp om by die lewensreddende noodhulpkissie uit te kom. Die been het gegroei.
  - Jy is gaaf Elfaraya.
  Die vegter het minagtend gesnuif:
  - En jy is 'n swakkeling, Vladimir. Babas verduur sulke wrede pyn, en jy het gekreun!
  Die jong man was nie homself nie, iets het hom gepla:
  - Op die oomblik sien ek alles baie meer akuut!
  Nadat hy nog 'n ry monsters neergelê het, het Elfaraya geglimlag en gesê:
  - Wees in elk geval geduldig!
  Die seun sug, dit het ongelooflik moeilik geword om te praat:
  - Jy moet, ek is 'n man!
  - Dit is presies die man! - Vir 'n oomblik het hul lippe verbind. Vladimir het die heuningryke soetheid van 'n jong vrou se soen gevoel.
  - Godin!
  - Lucifer! - antwoord die meisie.
  Hulle het toe 'n voortdurend veranderende atmosfeer met sterk wind betree. Of dit waai van voor af, of, inteendeel, dit druk in die agterkant. En die vyande verander voortdurend, soms vlieg hulle soos wespe, soms kruip hulle soos giftige slange. Maar jy kom gedurig baklei, spring van een platform na 'n ander, en gryp selfs kunsvlieë en akkedisse aan die bene, vlieg met hul hulp uit lokvalle. Sommige eksemplare: veral basters van skoenlappers en blomme: verstommend mooi. En die mengsel van naaldekoker en tulp is sprankelend, met al die kleure van die reënboog met 'n verdovende reuk... Kwasar! Blote monde klik van agter soos elektroniese muisvalle, meterlange tande vonk met weerligstrale. Daar is ook groter slagtande van vyf meter en selfs tien meter. Vladimir het daarin geslaag om verby hulle te glip. Een van die monsters: 'n baster van 'n tenk en 'n skerpioen, ontplof met 'n brul, en strooi skroeiende lekkergoed:
  - Ons word nie afgeneem nie! Hulle vang nie kwarke nie! - Die dapper vegter het gesing.
  Weereens kry die jong man skade van vernietigingsflitse. En nou is die meisie nog erger, haar been is weer afgeskeur. Maar sy spring behendig op een ledemaat, sonder om aan terugtog te dink. Daar is egter nêrens om heen te gaan nie.
  - Ons het een manier, óf oorleef óf sterf! - het Elfaraya met ietwat banale patos gesê.
  Die jong man het bevestig:
  - En net saam! 'n Swart gat is helderder as dit in die ysige eter is: 'n paar brandende harte gloei!
  Ten koste van ongelooflike pogings en onmenslike spanning het hulle daarin geslaag om hierdeur te kom, hoewel daar geen leefruimte op hul lywe oorgebly het nie.
  Die volgende fase is die woestyn: met brutaal suigende groen sand is dit onmoontlik om vir 'n sekonde stil te staan, jou bene steek vas, en jy moet nog skiet en steek. Hier veg gemaskerde militante, sommige in pantser, teen hulle. Daar is verskillende soorte vegters, daar is beide mense en basters van 'n skerpioen met 'n kaktus, 'n gogga en 'n moersleutel! Swaartekrag vliegtuie vlieg, waaruit jy nie kan wegkruip of ontsnap nie, laserstrale sal die sand strooi. Wanneer dit die liggaam tref: helse pyn, het die binnekant gelyk of dit met 'n roller uitgedruk en met warm olie gevul is. Die tetralette duik, gooi bomme in die vorm van walglike skedels met baie versengende oogkasse, en spuit strale van woedende strale in hul dors na vernietiging!
  Vladimir is egter nie verlore nie. Hy voer 'n soort dans uit wat tussen die strome verbygaan.
  Elfaraya het selfs geterg:
  - Russiese fluit: vlerke sweef langs jou!
  Vladimir het opgetel:
  - Bevelvoerder, ons regimente is in lyn!
  Saam het die jong man en die meisie met 'n skêr geslaan, met behulp van die "watervalstraal"-tegniek, en die vyande in welige bondels neergelê. Soveel verskillende wesens verdeel, verpletter, of bars in vlamme uit. Dit is 'n verstommende groteske - nie sonder komedie nie, veral wanneer die tetralet in die vorm van 'n vlieër en 'n byl in 'n vallende stroom van goue en turkoois gespikkelde ruspes verander wanneer dit getref word:
  - Wanneer jy skiet, staan op jou tone, sal jou beweeglikheid groter wees. - Aangespoor deur Elfaraya
  Vladimir het outomaties opgemerk:
  - Minder stabiliteit.
  - Hoe om te sê, dinamika is altyd sterker as statika!
  Om haar woorde te bevestig, het die meisie met 'n balk 'n stormagtige struktuur afgekap wat soos 'n blikblik met vate lyk. Dit het in stukke gebreek en geval en in stukke gevlieg. Reeds in vlug het die stukke van die verslaan teiken in 'n swerm pers basters verander: hommels en sjimpansees. Hierdie vreemde wesens het met mekaar baklei: elke oomblik het hulle kleiner en kleiner geword en in die atmosfeer van 'n virtuele geveg opgelos:
  - Wel, hoe? Kwasar? - Vra sy en brei Elfarai se wenkbroue.
  - Baie gaaf, die belangrikste ding is ordentlik! - Vladimir het opgemerk. - Dit is lekker om tussen lasers en plasma te leef! En hoor hoe die planeet ontplof!
  Die meisie lag:
  - En ervaar orgasmes in die stryd met my! En stap en baljaar na hartelus! Wat ek waardeer, is 'n sin vir humor by mans.
  Vladimir Kashalotov het die volgende geskenk speels vernietig. Dit het gelyk soos 'n stomp wat met staal bedek is. Dit het nie dadelik ontplof nie; nog verskeie aanklagte is vereis. Op hul beurt het die strale wat uit die klouhake uitgebreek het, die Spermwalvis se hand onderbreek.
  - Dit is die afgrond van die ruimte! - Hy het van ergernis geskree. - Ons moet aan so iets dink.
  Elfaraya het, asof spottend, uitgespreek:
  - Waarvan praat jy?
  - Slaan my met 'n baksteen in die gesig. - Een hand werk nie. - Vladimir opgemerk. - Ag waar is my supervlees!
  - Moenie bekommerd wees nie, daar sal binnekort meer, regenererende lewensliggame wees.
  Soos dit geblyk het, was sy nie verkeerd nie. Maar die medisyne was nie genoeg nie, die hand het herstel, maar talle snye en pyn het oorgebly.
  Die volgende fase is 'n vulkaniese uitbarsting, jy moet met ongelooflike spoed na bo jaag en op die vyand se gevegskuborgs skiet. En die cyborgs is eenvoudig onbetaamlik pretensieus: basters van antieke Hollywood-terminators en moderne skeppings van kosmiese evolusie: ultra-dioaktiewe tankosaurusse. Vladimir Kashalotov (wat gewoonlik nie tipies vir hom is nie) was reeds dodelik moeg, die monsters en die omliggende vyandige omgewing het voor sy oë geflikker, en daar was geen einde in sig aan dit alles nie. Elfaraya het ook begin val en mank:
  - My seun, hoe moeilik is dit vir jou!
  Spermwalvisse het verbysterend geantwoord:
  - En ek sien jy gly in ineenstorting!
  - Ek het lanklaas sulke opleiding gehad. Oor die algemeen is ons 'n vreedsame ryk en ons gaan niemand aanval nie, of eerder ons was nie van plan nie, maar elke individu gaan deur die pad van militêre opleiding. Dit is immers nie 'n grap nie: daar was 'n oorlog vir meer as 'n duisend jaar! So jy kruis jouself, net vir ingeval! Ek het sewe jaar op die oppervlak van 'n neutronster deurgebring!
  - Sjoe, sewe jaar is baie!
  - Wel, eerstens leef ons nou amper onbepaald, en tweedens is dit nogal gemaklik op 'n neutronster, 'n volledige bedryf van plesier en vermaak. Dit is 'n vreugdevolle tydverdryf. Swaartekrag word geneutraliseer! Is jy quasar seun?
  - Tot dusver is daar geen spesiale supervreugde nie! - Opgemerk, uitgeput Vladimir.
  - Hulle druk jou doelbewus sodat jy ten minste iets van weermagdiens verstaan. Het jy geen opleiding nie, of is jy net swakkelinge? - Elfaraya het gevra, sonder om op te hou om woes op die monsters te skiet.
  Vladimir, wat terugskiet en soms kap (laasgenoemde is selfs moeiliker), skaars asem kry, het gesê:
  - En daar was 'n tyd in die verlede: toe die Russiese weermag heeltemal professioneel was. Vrywilligers dien daarin vir geld, en hulle is uit verskillende lande gewerf.
  - Dit wil sê huursoldate! - Elfaraya het dit opgesom. - Maar hulle is nie betroubaar nie en kan oorgaan na die kant van die een wat meer betaal.
  Vladimir, nadat hy nog 'n lelike soldaat in die vorm van 'n vratagtige naaldekoker afgemaai het, het hartseer gesug:
  - So iets is nie uitgesluit nie. Maar steeds is die meerderheid huursoldate Russiese burgers. Dit beteken hulle sal nie hul Moederland verraai nie. En hulle het jou nie verraai nie!
  Die vegter het die balkgeweer met haar kaal voete gerig en verpletter: 'n kruising tussen 'n makaak en 'n kiwi:
  - En in die geval van 'n groot oorlog in die verlede, was daar probleme met diensplig.
  Die seuntjie, wat drie koppe van 'n baster van die slang Gorynych en kaktusvlieëzwame afgeborsel het (hulle het hom baie pynlik in die biseps met steeknaalde geprik), geblaai?
  - Hulle kon en het opgestaan! Maar Rusland het steeds al die oorloë gewen! NAVO is verslaan, China is verslaan, en selfs so 'n monster soos die Verenigde State het ingedien.
  Die meisie het dom oë gemaak en met die tong vanaf die uitstraler geskiet:
  - Het hulle 'n dienspligtige weermag?
  Die jong man het beswaar gemaak en die hibriede driewiel en inkvis uitgesny:
  - Geen! Ook 'n burgerlike werknemer. Dit is haar sterkte en swakheid. Die vyandelike troepe is egter goed opgelei, veral die Verenigde State het een en 'n half miljoen Irakezen verslaan en minder as tweehonderd soldate verloor. Stem saam, 'n indrukwekkende sukses.
  - Dis reg, nie sleg nie! - Elfaraya het 'n lading in 'n vegter geplant wat besig was om 'n groot gogga te vergruis wat 'n selfaangedrewe geweer ingesluk het. Hy is stukkend geblaas. - Maar ons het verliesverhoudings in ons guns gehad: baie steiler.
  - Wel, dit hang af van die tegnologiese vlak! - Die seun het die stroom bloed wat uit sy gesnyde voorkop gevloei het, gelek.
  - Natuurlik, dit hang af! Elke ontdekking in die militêre sfeer bring die oomblik van oorwinning nader!
  Elfaraya het begin sing, haar stem het nuwe ongebreidelde kragte wakker gemaak:
  Rusland: jy is my geboorteland,
  Ek sal getrou wees, altyd toegewyd!
  Die somer brand, yskoud,
  Die stroom is koel, die water vloei!
  
  My uitverkorene is witter as sneeu, kryt,
  Sy het wyn na haar deursigtige lippe gebring!
  En die gees is sterk, maar die liggaam is so magteloos,
  Om aan wonde te ly, is gedoem!
  
  Daar is geen vrede in die kosmiese eter nie,
  Die stryd brul en jy kan nie die woorde uitmaak nie!
  Waansin gebeur oor die hele wêreld,
  En onskuldige bloed word weer vergiet!
  
  Tempels sien ons af met sonore lui,
  En dit het gelyk of die wind vries, die gebrul van die skare het bedaar!
  En die eersgeborene is gebore met my kreun,
  Ek sal 'n bedeesde vers aan die nageslag opdra!
  
  En die seun sal sy vaderland dien,
  Verslaan alle vyande met 'n staal swaard!
  En die vlag van Rus sal nie slap sak nie,
  Ons sal alle teëstanders in die geveg verslaan!
  
  Vaderland en rotse en eikebome,
  En kinderlag, die tril van 'n nagtegaal in die bos!
  Hulle het vir die Moederland geveg, nie ter wille van glorie nie,
  En sodat ek en jy in geluk kan lewe!
  Toe sy klaar was, het "n hele leër lyke voor hulle verskyn. Dit het soos 'n verkrummelde vleisslaai gelyk, van die produkte wat deur die verbeelding van Picasso gegenereer is: nadat sy brein deur 'n oseaan van hiperplasma oorstroom is. Die meisie het, skaars haar asem teruggehaal, gevra:
  - Stem jy saam met my, Vladimir?
  - Ek is lief vir my Moederland, nie minder as jy nie. - Vertrou my Elfiada.
  Die vegter het reggemaak en 'n baster van 'n muskiet en 'n seekoei platgeslaan:
  - Ek is nie Elfiada nie, maar Elfaraya.
  - Jammer, ek het verkeerd gepraat. - Verskriklike moegheid. - Die jong man wieg. - In een reeks was dit die naam van die kwasi-godin wat 'n dosyn groot heelalle geskep het, en toe vrywillig afstand gedoen het van alle voordele en in slawerny verkoop is!
  - Dit is stralingsdruk. Dit is eintlik nie so erg nie. - Die vegter het twee tonge gewys. - Slaaf en godin, hulle rym so superster!
  En hierdie vlak word agtergelaat. Alhoewel baie bloed gestort is.
  En toe, in die volgende stadium, virtuele klippe, rofweg in die vorm van antieke gode gekap, op die ou en meisie begin val, het 'n paar swaar treffers hulle albei amper klaargemaak. Vladimir se bene het hul vorige elastisiteit verloor; hulle het gebreek en ondraaglike pyn veroorsaak. Elfaraya was ook uiters uitgeput en het met uiterste moeite vasgehou.
  - Jy lieg! Jy kan nie die wil van die Russiese volk verbreek nie!
  Vladimir, besig om krag te verloor, het gekraai:
  - Onmenslike moed onderskei ons volk van ander nasies!
  Die seun en meisie het mekaar aangemoedig. Hulle het nie eers daaraan gedink om op te gee of af te breek nie.
  - Ons wil is in ons vuis! - Vladimir afgesny.
  Elfaraya het bygevoeg:
  - Will is die wysvinger wat die sneller van die straalgooier vashou - sy swakheid is selfmoord!
  Uiteindelik, aan die einde, het 'n paar jong vegters gewag vir hand-tot-hand-gevegte, die verskriklikste monster is vir laaste voorberei. Die monster kan van ver af gesien word, fluister Elfaraya.
  "Dit is die beste vir ons om in pare op te tree." Parrying saam die aanvalle - hierdie produk van die virtuele onderwêreld.
  Vladimir het ingestem:
  - Eers dan sal ons 'n kans hê.
  Dit, hierdie ongelooflike monster is geskep uit vloeibare metale gemeng met multi-plasma, met gravio-nukleon swaarde in sy hande. Elke ledemaat is vreesaanjaend op sy eie manier: een is bedek met vratte, 'n ander met maagsere, 'n derde met dorings, 'n vierde met splinters, 'n vyfde met gebreekte diamante, ens. Hierdie "werkende hande" flits met ongelooflike spoed, die aanval kom gelyktydig van bo, kant en onder. En nie in driedimensionele ruimte nie, maar in agtien dimensies gelyktydig! Dit beteken honderde gelyktydig teenoorgestelde en terselfdertyd soortgelyke aanvalsvliegtuie. Jy het skaars tyd om terug te veg, en al kry jy dit reg om jou hand af te kap, groei daar dadelik "n nuwe een.
  - Tree in pare op!
  - Verdomde foton!
  Die ou en die meisie skiet en probeer om in die konsentrasie van al die multi-vektor dimensies te kom wat die multiplasma beheer. Hulle slaag daarin deur die roos van agtien-dimensionele ruimte te vang. Jy kan sien hoe die metaal in alle rigtings versprei: duisende kwikagtige balle.
  Elfaraya skree:
  - Die kwasar is oorgefotoniseer! Hiperplasma!
  Maar die monster, soos 'n Phoenix-voël, kry skielik lewe en word herstel...
  . HOOFSTUK No 14.
  Mirabela was gespanne, sy het gevoel dat hulle haar iets baie belangriks sou vertel, miskien epogmakend! Anastasia Streletsova het nog sagter en insinuerend voortgegaan (en haar oë was soos dié van 'n boa-konstriktor):
  - Weet jy meisie dat daar baie heelalle is?
  Mirabela antwoord bedees:
  - Ja! Elke baba weet dit!
  Anastasia knik:
  - Maar jy weet dat dit steeds baie moeilik is om tussen heelalle te beweeg, met die uitsondering van spieëlwêrelde!
  Mirabela het met hartseer in haar stem saamgestem:
  - Ek het 'n soortgelyke teorie gelees! Dit is asof ons twee heelalle soos 'n spieël in mekaar weerkaats word, en daarom het die oorlog uitgebreek!
  Anastasia het vrolik bevestig:
  - En dit is waar! Maar ander wêrelde word ietwat anders gereflekteer, en hoe meer hulle is, hoe meer betekenisvol is die verskille!
  - Logies! - het Mirabel uitgeblaker.
  - En daar is heelalle wat heeltemal beheer word volgens fisiese wette wat vir ons onbegryplik is. Diegene waarvan ons weet, dat lewe daar moontlik is, is slegs teoreties! Verstaan jy dit, Mirabela? - Anastasia flits haar regteroog.
  Die meisie het geknik:
  - Sover ek verstaan, is dit die heelal waarna jy my wil stuur?
  - Dit is presies die fotobalk! - Anastasia was verheug. - Jy moet daar kom!
  Mirabela het haar sterk skouer gelig: 'n nuwe taak in 'n ander wêreld! Dit is beter as om vir baie eeue deur anti-troepe geteister te word! Boonop is dit 'n geleentheid om die langverwagte vryheid te kry! Wanneer jy nie elke dag en uur langs talle bane bestuur word nie, wat jou dwing om hindernisse te oorkom en pyn te ervaar! Dit is selfs skrikwekkend, wat as die ultra-hiper-maarskalk van plan verander en beveel dat sy aan die martelaars oorgegee moet word?
  - Ek is gereed om enige taak van die Moederland te vervul - Heilige Rusland! "Sy het van entoesiasme geskree.
  Anastasia skud haar kop:
  - Jy weet absoluut nie hoe om geheime te hou en jou emosies te onderdruk nie! Dit is dadelik duidelik hoe gelukkig jy was, meisie!
  Mirabela het haar stem laat sak:
  - Sal jy nie gelukkig wees wanneer, in plaas van wrede marteling, 'n interessante taak op jou wag nie? Enigiemand hier sal op 'n wit pulsar opstyg!
  Die hipermarshal het kalm ingestem:
  - Dit is natuurlik beter as anti-troepe, maar glo my, dit is ook nie hiperekstase nie! So meisie: leer om jou emosies te onderdruk as jy wil oorleef!
  Mirabela het oorgeskakel na 'n sake-toon:
  - Wat moet ek doen?
  - Oor die algemeen is die taak kompleks en eenvoudig! Ek sal die essensie aan jou verduidelik. Dit is 'n buitengewone geheim. In een van die asteroïdes het ons daarin geslaag om 'n ultra-hiperplasma-skyfie te vind wat aan 'n ongelooflike antieke beskawing behoort. Daar is selfs 'n weergawe dat sy betrokke is by die skepping van ons en parallelle heelalle!
  Mirabela was opreg verras:
  - Sjoe! Dit is krag!
  - So hier is dit! Ons het lank gesukkel om dit te ontsyfer, totdat een van die elf-towenaars, heel per ongeluk, die towerspreuk gelees het. Kortom, ons het toegang verkry tot die kragtigste wapen, beheer oor tyd.
  Die meisie het uitgeroep:
  - Hiperplasma! Die tydmasjien is dus 'n werklikheid!
  - En nie net 'n masjien nie, maar 'n hele portaal, teoretiese berekeninge toon dat dit met sy hulp moontlik is om die hele vyandige heelal in die verlede in te stuur, in die vlees tot die oomblik toe die hele heelal bestaan het in die vorm van een hiper- dig saamgeperste deeltjie!
  - Megakwasar! - fluister Mirabela. "So 'n wapen kan oorlog vir ewig beëindig!" Of eerder, met al die oorloë!
  Anastasia het haar tande ontbloot, haar groot tande het skerp geword:
  - Ja, skat, eksperimente het dit bevestig! Maar dit het so gebeur dat hierdie skyfie skielik verdwyn het, en daarmee saam is alle rekords oor die eksperiment vernietig. Jy sien, die harde werk van etlike jare het in die drein gegaan. En die belangrikste is dat die geleentheid om die oorlog te wen, gemis is, sonder die minste skoot!
  - Swart gat in my kop! Hiperineenstorting in die neus! - Mirabela sug. - Wat kan ek doen?
  - Wat oorbly, is 'n boodskap wat waarskynlik deur die hiperskyfie self uitgereik is. Dit het berig dat die artefak na die Big Loop-heelal verskuif het, en slegs diegene in wie se harte genade en deernis leef, kon dit teruggee! - Die hipermaarskalk het ondubbelsinnig na die meisie gekyk.
  Mirabela het verleë geantwoord:
  - Ek is nie so soort nie! Ek is deur geestelike swakheid aangespoor om die seun uit gevangenskap te red. Moenie my as deugsaam beskou nie!
  - Dit is wonderlik dat jy 'n kritiese houding teenoor jouself het! Dit beteken dat ek my nie misgis het oor jou nie! - Die uitgeslape Anastasia was nog meer verheug.
  - Weet nie! Sulke verantwoordelikheid, maar hoekom ek! Van die baie triljoene mense, is daar nie meer sagmoedige en genadige nie?
  - Wel, hulle kom wel voor, veral in anti-troepe! Ten spyte van opvoeding en genetiese seleksie, in een geval uit 'n triljoen: daar sal beslis 'n pasifistiese skelm wees. Dit is blykbaar te wyte aan die feit dat oorlog die swaarste las vir die psige en liggaam is! Soms voel selfs ek 'n vakuum (hard)!
  Mirabela het koppigheid getoon:
  - So immers: hoekom ek?
  Anastasia het 'n oomblik se huiwering oorkom en geantwoord:
  - Die feit is dat die Big Loop-heelal sy naam gekry het omdat dit 'n verstikkende effek op ons agente het. Nadat hulle onder bestraling geval het wat nog onverstaanbaar is en nog nie deur ons wetenskaplikes ontdek is nie, verloor hulle al hul vermoëns en sterf hulle redelik vinnig.
  Mirabela se bui het gedaal:
  - So dit beteken?
  Die Ultra-Hyper-Marshal het voortgegaan:
  - Op sy beste sal jy 'n eenvoudige mens word, in die ergste geval sal jy heeltemal sterf. Dit is 'n aksioma. Boonop werk ons bekende tegnologie en rekenaars nie in hierdie heelal nie.
  - Is daar glad nie tegnologie daar nie?
  - Wel, op sommige planete is daar! Dit is nie so 'n digte heelal nie, alhoewel daar nie so 'n universele ryk soos ons s'n is nie! Oor die algemeen weet ons min van hierdie heelal. Dit is nie weerspieël nie, maar dit is ook baie groot, en daar is nie minder sterre in as in ons s'n nie. So om 'n hiperskyfie te vind, sal ongelooflik moeilik wees!
  Die meisie het desperaat gekreun:
  - Sonder tegnologie, in 'n vyandige wêreld, in 'n eenvoudige proteïenliggaam, is ek gedoem.
  Anastasia het haar kragtige skouers opgetrek, wat geensins haar seksuele aantreklikheid verswak het nie:
  - Weet nie! Ons het nie akkurate inligting oor of jou vegvaardighede nog daar is nie. Maar jy weet hoe om nie net te skiet nie, maar ook om met swaarde te sny.
  - Ja, ek besit alle soorte wapens gemaak van soliede - ultrastabiele hiperplasma! - Die meisie antwoord soos 'n outomatiese masjien. - So ek kan veg! Alhoewel ek, om eerlik te wees, nie regtig daarvan hou om ander pyn te veroorsaak nie.
  Anastasia, wat haar nael verleng en 'n vlam daaronder loslaat, het opgemerk:
  - As die belange van die Moederland dit vereis, dan moet pyn veroorsaak word! Alhoewel daar werklik geen vreugde hierin is nie! Op een of ander manier inspireer die Markies de Sade: my nie tot heldedade nie. Alhoewel sommige professionele persone van die proses self hou! Onthou Mirabel, jy moet tot elke prys oorleef. Baie hang van jou af.
  Die meisie het bedees gevra:
  - Sal ek assistente hê?
  Anastasia glimlag vriendelik:
  - Miskien sal hulle! Van ons agente het waarskynlik oorleef, maar kan nog nie kontak maak nie. So hoop vir die beste meisie. Intussen sal jy glo alleen moet werk, tensy jy of ons natuurlik met iets vorendag kom! Terloops, jy kan jou nek natmaak na die kubernetiese hel!
  Mirabela herhaal die gebaar, 'n glas sap het voor haar verskyn, en die houer het gesing:
  - As jy verversing nodig het, verfris jouself dan dadelik! Jy is sterker as 'n vlieërvoël, soos 'n fotonprojektiel na die hoogtes!
  Die meisie het nie geantwoord nie, maar 'n paar slukkies geneem en aangenaam gevoel. Sy wou skielik eet, 'n vreemde begeerte na wesens: wat voed op hiperplasma en sy manifestasies, maar miskien is die instink wat inherent aan die gene is dormant.
  - Miskien laastens kan jy vir my 'n versnapering gee? - Sê die vegtermeisie met hoop.
  Anastasia het met 'n sorgsame kyk gevra:
  - Wil jy eet?
  Mirabela antwoord verbaas oor haar eie moed:
  - Sover ek verstaan, in die heelal waar jou nederige dienaar beland, sal dit nie meer moontlik wees om op hiperplasma te voed nie. So ek moet gewoond raak aan die feit dat alles wat daar is kalorieë gee om te eet!
  Anastasia het met sigbare gretigheid saamgestem:
  - Dit klink logies! Oefen, maar weet dat kos matigheid vereis. As jy te veel eet, sal jou vegeienskappe afneem.
  - Ek het inligting oor antieke medisyne bemeester! Natuurlik sal ek my eetlus beheer. Vet varke is slegte vegters!
  - Wel, dit is goed as jy verstaan! - Anastasia het haar vingers geknip en "n skinkbord kos het voor Mirabela verskyn; Die hologram het in 'n helder stem gesê:
  - Natuurlike voedsel, honderd vyf en dertig soorte vleis, twee honderd agt en twintig groente, en drie honderd vyf en vyftig vrugte, vier honderd en veertig kase, vyf honderd en sewentig sampioene. Jy kan nie anders as om in die versoeking te kom deur Ulra Pizza nie!
  "n Mes en vurk het in Mirabela se hande verskyn, hulle het geskiet, met veelkleurige klippe uitgevoer. Hologramme het van die eetgerei geskei en het die voorkoms van spotprentmusketiers aangeneem, met helms uit die Tweede Wêreldoorlog op hul koppe.
  - Eet hartlik, u majesteit! - Hulle het gesing. - Ons groot prinses, soldeer sonder oormaat!
  Mirabela het die stukke versigtig begin afsny. Sy eet stadig en kou die eerste stukkie in haar mond deeglik. Die meisie wou die smaak van ultra-pizza beter ervaar en dit geniet. Sy gaan immers op 'n sending waarvandaan daar so min kans is om terug te keer. Is die kanse op oorlewing egter werklik so groot in hierdie wrede, in wese broedermoorde oorlog, as in die vorige geveg meer as die helfte van Rokossovsky se leër tot niet gemaak is. Dit is soos om bang te wees vir die hel - die onderwêreld.
  Wat kan ons sê oor pizza! Natuurlike smaak, kan nie met enigiets verwar word nie. Dit is poësie, 'n loflied vir kook! As 'n kok met 'n komponis vergelyk kan word, dan was dit Tsjaikofski of Mozart. Mirabela het kos soos seks geniet, haar maag het 'n skyn van 'n orgasme ervaar!
  Toe die eerste indrukke verby is, het die meisie weer die krag van spraak gevind:
  - Hoe kan ek soek vir 'n hiperskyfie? Hy is tog seker nie baie groot nie?
  Die hipermarshal het die hologram aangeskakel, en 'n flikkerende bal so groot soos 'n okkerneut het voor hulle verskyn.
  - Hier is hy! Soos jy kan sien is dit baie klein. Jy kan dit selfs aan jou vinger dra as jy 'n ring maak.
  Mirabela haal diep asem.
  - En hoe kan ek hom vind! Dit is makliker om die sterrestelsel naak te oorwin as om so 'n artefak in die uitgestrekte heelal te vind.
  Anastasia het haar grasieuse vuis gebal:
  - Reg! Maar die hiperskyfie bevat groot reserwes energie. Dit is regtig moeilik om met instrumente op te spoor, maar jy moet dit voel, ten minste as jy naby dit kom!
  Mirabela skud haar kop.
  - Die Heelal is groot, ons moet nog nader kan kom!
  Die ultra-hiper-maarskalk, die bekoorlike laksman van 'n byna onbeperkte ryk, het met die geduld van 'n kinderoppasser in 'n huis vir gebrekkige kinders verduidelik:
  - En hier is 'n boodskap! Die hiperskyfie het belowe dat dit wenke aan 'n waardige persoon sal stuur. Waar slegs as hy reg optree!
  - Sjoe! Hierdie is 'n kans! - Mirabel was verheug, haar oë blink.
  - Jy het my perfek verstaan, maar vir eers, eet! Jou liggaam laat jou steeds toe om die hele pizza te eet, sonder enige probleme!
  Die jong vegter het voorgestel:
  - Sal jy dalk ook aansluit?
  Anastasia het haar kop geskud, haar hare, wonderlik in sy wilde seksualiteit, het begin draai en 'n briesie oor haar gespreksgenoot waai:
  - Ek wil nie myself bederf nie! Oor die algemeen behoort ek 'n voorbeeld van onthouding en askese te wees vir my ondergeskiktes en diegene wat opgevoed moet word!
  - En ek?
  - Die ter dood veroordeelde word niks ontken nie! - Die ultra-hiper-maarskalk het half grappenderwys, half ernstig gesê. - Jy verstaan egter natuurlik dat ek jou sukses toewens. En nie net ek nie, maar ook die hele Groot Ryk.
  Dit is duidelik dat dit ons in staat sal stel om die oorlog met oorwinning te beëindig! Tydsbestuur gee jou sulke geleenthede! - Mirabela het gehoes, amper verstik aan haar ultra-pizza. - Maar dit is te wreed!
  Anastasia het dadelik versigtig geraak, haar oë het helderder gegloei, haar timbre het verdiep:
  - Wat is wreed?
  Mirabela het in 'n gelyke stem gesê, hoewel dit nie vir haar maklik was nie:
  - Vernietig die hele heelal, selfs sonder om iemand dood te maak!
  Die ultra-hiper-maarskalk het dadelik haar stem sagter gemaak en opgemerk:
  - Wel, vernietig dit dadelik! Miskien kan ons met 'n meer menslike manier vorendag kom om die vyand te neutraliseer. Of jy glo nie in die wysheid van die Keiserin nie.
  Mirabela het gehaas om te sê:
  - Natuurlik glo ek! Miskien sal selfs die vyand kapituleer: nadat hy geleer het dat ons sulke wapens het!
  - Onder watter omstandighede sal hy kapituleer? Dit is nie heeltemal duidelik nie! - Die hipermarshal het haar voorkop met haar nael gekrap. - As jy daarna kyk, wat kan ons van die vyand kry! Ons het nie goud nodig nie, ons het ook nie slawe nodig nie! Of hulle sal hul eie staatskaping verloën! - Die hipermarshal het 'n bietjie tee gedrink.
  - Ons kan hulle by ons ryk insluit, hulle sal dieselfde weermag wees as ons, en hul keiserin sal ons adjunk word! - het Mirabela voorgestel.
  - Klink snaaks! Maar ek weet nie of dit werklik is nie, maar oor die algemeen is dit nie aan my om te besluit nie, maar aan die keiserin. Terloops, dit is moontlik dat as die dame 'n vrye minuut het, sy vir jou 'n appèl sal lees. Oor die algemeen is dit 'n groot eer vir 'n sandkorrel uit kwadrilljoene, of selfs kwintiljoene mense om 'n gesprek met die grootste heerser te voer.
  Mirabela het bedees saamgestem:
  - Ja, eer! Sal ons nederlaag gister nie 'n negatiewe impak op die hele verloop van die oorlog hê nie?
  Anastasia het onbeskof gesnap:
  - Geen! Dit is slegs 'n klein fraksie van 'n persentasie van die totale aantal van ons magte. Ek dink nie dit sal die verloop van die hele oorlog noemenswaardig beïnvloed nie. Soms het ons gewen, soms het ons gewen. Honderde gevegte van hierdie skaal vind elke dag plaas. Die heelal is baie groot, en ons hanteer steeds die las van uitgawes. En die geboortesyfer in broeikaste is hoog.
  Die meisie het met meer vrymoedigheid gesê:
  - Miskien moet ons meer aktief deur die heelal versprei, nuwe fabrieke bou, broeikaste produseer?
  Die Ultra-Hyper-Marshal grinnik suur:
  - Dit alles word gedoen, buitendien, moenie vergeet dat die ryk vol verskillende rasse is nie, ons probeer om hulle nie tot opstand te lok nie! Jy verstaan wat dit beteken!
  - Beduidende verspreiding van kragte! - antwoord Mirabel meganies.
  Anastasia goedgekeur:
  - Dis dit! Op 'n tyd het die fasciste misluk omdat hulle gruweldade in die besette gebiede gepleeg het. As die bevolking eers nie juis by die partisane wou aansluit nie, dan het die volksoorlog later 'n ernstige faktor geword. Eerlik, as nie vir die partisane nie, kon die oorlog nog 'n jaar of twee geduur het en meer as een miljoen lewens geëis het.
  Mirabela het saamgestem:
  - Ek het 'n baie vinnige vermoë om inligting waar te neem; op die HyperInternet het ek alles begryp! Alhoewel, om eerlik te wees, baie dinge vir my uiters kontroversieel lyk. Byvoorbeeld, die uitbuitings van die partisane en veral die pioniers is op een of ander manier ongelooflik!
  Anastasia het filosofies, nie die minste kwaad nie, in 'n duidelike patroon opgemerk:
  - Ons het nie 'n tydmasjien om alles na te gaan nie! Dit is moontlik dat baie uitbuitings oordrewe was. Die USSR was 'n totalitêre land, en dit is heel moontlik dat die waarheid verfraai is. Maar die feit is onbetwisbaar: die Sowjet-troepe het massiewe heldhaftigheid getoon en geleer om te veg. En die kuns van militêre leierskap is voortdurend verbeter! Die Sowjet-leër het immers gevorder sonder oorweldigende numeriese meerderwaardigheid. Byvoorbeeld, in die herfs van twee en veertig het die Nazi's 6 miljoen 200 duisend soldate gehad, en ons het 6 miljoen 600 duisend. Dit is byna gelyke magte, en as ons die kwalitatiewe eienskappe neem, dan is die Duitse troepe baie sterker as ons in opleiding en gevegservaring. Die persentasie rekrute in die Sowjet-troepe was baie hoër as in die fascistiese. Daarbenewens was die Duitse geweer beter as die Sowjet-geweer in mik en was dit ligter. Boonop het die Nazi's 'n oorweldigende voordeel in troepmobiliteit gehad. In tenks was die verhouding 'n bietjie beter, maar die nuutste T-4's, in hul gevegseienskappe, was nie meer minderwaardig as ons T-34 nie, en die spanne van Duitse tenks het baie meer ervaring gehad, en uitstekende optika, en opleiding! Die Duitse generaals lieg dus baie wanneer hulle beweer dat die USSR 'n sewevoudige meerderwaardigheid in magte gehad het. Dit kon glad nie gebeur het nie. Die bevolking van Duitsland is tagtig miljoen, plus Oostenryk, die Sudetenland Duitsers, diasporas in Europese lande, in totaal meer as honderd miljoen. Nie bondgenote getel nie. En die USSR het, volgens amptelike data, 194 miljoen inwoners gehad, en sommige bygewerkte ramings het 7 miljoen minder gehad, so die sensusdata is opgeblaas volgens Stalin se instruksies. Plus die Duitse bondgenote, dit is ongeveer honderd miljoen, Italië alleen is agt-en-veertig miljoen, die kolonies nie ingereken nie. Plus die bevolking van besette lande, vreemde SS-legioene, slawewerkers! So reeds in 1941 het die USSR nie 'n voordeel gehad nie. En in die herfs van 1942 was die vyand se menslike hulpbronne amper twee keer so groot as Rusland s'n. Die herfs van '42 is dus amper die laaste kans om die verloop van die oorlog te verander. Boonop het die VSA en Engeland aktief gesoek na 'n manier om 'n aparte vrede met Duitsland te sluit. Ons het op die rand van 'n afgrond gehang, en Japan het troepe na die oostelike grense opgetrek!
  Mirabela het kalm haar mening uitgespreek:
  - Ek dink die grootste skuld vir die nederlaag van die Duitsers lê by Hitler. As hy sy troepe naby Stalingrad hergroepeer het, sou hy dalk die aanslag van Sowjet-troepe kon afweer, veral aangesien die vyand se numeriese meerderwaardigheid gering was. Ja, en soortgelyke inligting het van Duitse intelligensie gekom. Dit is onmoontlik om so 'n groot aantal troepe heimlik oor die kaal steppe te vervoer. Boonop moes ons twee groot riviere, die Wolga en Don, oorwin.
  Anastasia, met 'n skaars waarneembare huppel, het saamgestem:
  - Hitler is in die steek gelaat deur sy drang na die okkulte. Hy het sy astroloë meer vertrou as professionele generaals. Hulle het hom geïnspireer om Stalingrad tot elke prys in te neem. Dan sal die oorlog oorwinnend eindig. So het die Duitse troepe naby Stalingrad saamgedrom. En geen waarskuwings het enige effek op Hitler gehad nie! Blykbaar was Adolf te meegevoer deur mistiek. En selfs in 1941 naby Moskou, as die Nazi's beter voorbereid was vir die winter, is dit nie bekend hoe dinge sou geëindig het nie. En dus het die Führer op 'n ooreenkoms met die koue gereken. Mystics van die Thule Society het Hitler oortuig dat hulle met die hulp van hoër geeste die Russiese winter droog en warm sou maak. En hy het hulle geglo en geweier om behoorlike voorbereiding te doen.
  Mirabela knik vinnig:
  - Idioot! Jy kan niks sê nie! Daarby het Hitler nog 'n groot fout gemaak: in plaas daarvan om vinnig troepe na die winterkwartiere, die Orel-Rzhev-linie, te onttrek, het hy beveel: nie 'n tree terug nie, veg hardnekkig en fanaties! Dit het baie tienduisende Duitsers doodgemaak wat in die loopgrawe doodgevries het. Die Duitsers was ernstig verswak! Gelukkig vir ons!
  - Die vyand se onnoselheid kan nie jou eie vaardigheid vervang nie! - Die ultra-hiper-maarskalk, wat nie kon weerstand bied nie, het 'n hap van die ultra-pizza gevat. - Ja, dit is 'n smaak, nie sleg nie, maar wil jy volgende keer hê ons moet jou trakteer op 'n meer luukse hiper-pizza met 'n miljoen variëteite vleis?
  Die meisie was gelukkig:
  - Natuurlik wil ek! Wat van 'n miljard?
  Anastasia het terloops gesê:
  - Kan! As jy 'n hiperskyfie kry, sal ons een spesiaal vir jou maak! Oor die algemeen sal ons 'n regte vertoning aanbied, 'n fees op die berg. Miskien sal ons selfs 'n orde tot u eer vestig.
  Mirabela was verleë, haar gesig het effens pienk geword:
  - Eintlik is dit nie gebruiklik om bevele toe te ken ter ere van helde van moderne oorlog nie. Daar is 'n ongeskrewe reël waaraan beide kante van die Groot Oorlog voldoen. Slegs antieke helde word toegelaat!
  - Ons sal 'n uitsondering vir jou maak, aangesien dit werklik 'n unieke diens aan die ryk is! Oor die algemeen, wat die keiserin vir die heldin voorberei het, sal 'n verrassing wees! Dit is nie nodig om aan drome oor te gee nie! "n Lang en wrede stryd lê voor, nie om die lewe nie, maar om die dood! Maar hoekom praat plattitudes? - Die hipermarshal het breed geglimlag, hoewel haar oë tieragtig gebly het. - Persoonlik lyk jou gesig op die medalje vir my baie aantrekliker as die slap gesig van Kutuzov of Zhukov. Oor die algemeen, miskien is dit hoekom hulle besluit het om nie bestellings met portrette van moderne krygers te stempel nie, want hulle is te pragtig, nie 'n enkele lelike gesig nie! Teen hul agtergrond lyk die ou helde dof - nie esteties aangenaam nie.
  Mirabela het haar krullerige hare reguit gemaak met 'n vakuum (verdriet) in haar stem en gesê:
  - Wat 'n jammerte dat daar onder die bevelvoerders van antieke Rusland, ten minste die belangrikstes, nie 'n enkele vrou was nie. Dit was byvoorbeeld nie sleg om 'n vroulike maarskalk te hê tydens die Groot Patriotiese Oorlog nie. Dan sou die oorwinning baie vroeër gewen gewees het!
  Anastasia het nie beswaar gemaak nie:
  - Miskien tydens die Groot Patriotiese Oorlog: baie foute is gemaak. Dit was werklik moontlik om vroeër te wen. Veral "n middelmatige nederlaag in die Slag van Smolensk, "n nederlaag wat in die Oekraïne voortreflik was, misrekeninge tydens die lenteveldtog van 1942. Om nie eers te praat nie: watter geleenthede is in Februarie-Maart '43 gemis! Oor die algemeen het jy waarskynlik die ervaring van die Tweede Wêreldoorlog en die foute van beide kante bestudeer.
  - Ek het gestudeer! Aangesien elke privaat kan styg tot die vlak van die hoogste bevelvoerder en die hoogste militêre raad kan betree, is ons die basiese beginsels van taktiek en strategie geleer. - Die meisie knip haar oë en slaan "n stukkie stof van "n gebarste koskors met haar wimpers af. - Zhukov, om eerlik te wees, is nie 'n heeltemal voldoende bevelvoerder nie. Hy het oorwinnings met groot bloed behaal, hy het te reguit opgetree! Dit is selfs die "bloedige heerser" genoem!
  Die Ultra-Hyper-Marshal het haar stem verhef:
  - Wie weet hoe om te wen sonder opofferings?! Ons het nog nie geleer hoe om so te baklei nie. Oorwinnings sonder verliese word slegs in sprokies of slegte fiksie behaal. Wat reguitheid betref, is flankerende maneuvers tipies van alle oorloë, veral gemeganiseerde. Zhukov het natuurlik soortgelyke taktiek in 'n onvoldoende mate gebruik, maar steeds baie oorwinnings behaal. Hy was veral suksesvol in sy briljante operasie: die bestorming van Berlyn! In twee weke het ons daarin geslaag om 'n groep van een miljoen tweehonderdduisend soldate wat 'n onneembare verdedigingslinie beset, te verslaan! Baie Westerse kenners was verstom oor hierdie sukses. En die verliese maak nie saak nie, dit kon in elk geval nie vermy word nie! Oor die algemeen, hoekom is ons in so 'n digte storie ingetrek! Kom ons bespreek beter jou planne nadat ons 'n ander heelal betree het!
  Mirabela was verward:
  - Wat kan ek doen! Ek is nie opgelei om 'n professionele spioen te wees nie, hoewel ek beslis basiese intelligensietegnieke ken!
  Anastasia het aangemoedig:
  - Hier dink ek jy moet op 'n gril optree! Sonder presiese berekening! Ons weet nie eers in watter wêreld jy eers sal beland nie. Dit is moontlik dat jy in 'n swart gat gegooi sal word, of in 'n radioaktiewe begraafplaas. Beskawing kan beide verskriklik agterlik en pervers oorontwikkel wees! Wees dus voorbereid op enigiets! Ons kan u op ons beurt net voorspoed toewens!
  - Hoekom sal hulle my nie op 'n ruimteskip neem nie? - vra die meisie.
  - Geen! Ons kan dit nog nie doen nie! Jy sal deur 'n portaal gegooi word, ongeveer na die middel van die heelal. Dit is die enigste ding wat ek vir jou kan sê. Ons kan geen kommunikasie handhaaf nie! - Anastasia het uitgeasem.
  - Hoe sal ek terugkeer? Of is daar geen terugkeer nie? - Mirabela se gesig het uitgestrek en bleek geword.
  Die hoof van die departement van liefde en teerheid het geantwoord asof dit vanselfsprekend was:
  - By die punt waar hulle jou laat val, sal daar 'n nooduitgang wees. Hy is redelik in staat om jou liggaam terug te gee, saam met die hiperskyfie. Dit is ons nuutste uitvinding, so jy sal tyd hê om die artefak te vind.
  - Tyd is die mees objektiewe beoordelaar - dit gee die woord aan almal en openbaar bewyse! - het Mirabela gesê en merkbaar opgewek. - Maar in hierdie geval moet jy sonder 'n plan optree.
  - Wat kan jy beplan? Enige stryd is onvoorspelbaar! Dit is 'n aksioma van oorlog! - Anastasia het al begin irriteer, die meisie is ondraaglik in haar onnoselheid.
  - Improvisasie is 'n aksioma van oorwinning! Die sjabloon is die nederlaagstelling! - Mirabel het haarself met "n aforisme uitgespreek. - Maar sal hulle my ten minste 'n wapen gee?
  - Ons sal jou bewapen met die duurste en moderne wapens. Jy het verskeie soorte beskerming, of eerder drie-en-dertig, soos hiper-super-soldate, maar ek weet nie of dit sal help nie! Ons is nog nie almagtig nie, en elke nuwe heelal is 'n raaisel van die natuur! Ek dink egter jy is nie een van daardie mense wat eerste skiet en dan hande in die lug skree nie!
  - Reg! Maar as dit reeds vasgestel is dat ons tegnologie magteloos is in hierdie heelal, hoekom dan hulpbronne op my wapens mors. In oorlog is elke roebel immers waardevol. Ek sal op een of ander manier oor die weg kom, miskien kry ek 'n paar gevange wapens!
  Anastasia het 'n baster van 'n sprinkaan en 'n avokado ingesluk en die bloed van 'n tamatiekobra afgespoel. Die stem het baie harder geword:
  - Wat! Dit is ook goed dat jy omgee vir ons begroting. Maar ons het geen tekort aan materiële hulpbronne nie, en ons weet nie presies wat met die wapens gebeur nie. Miskien sal jy gelukkig wees en die wapen sal oorleef. As jy boonop op "n planeet beland wat ongeskik is vir lewe, is dit die enigste ding wat jou kan beskerm. Veral as jy op die oppervlak van 'n ster beland!
  Mirabela antwoord met kamtige vrees:
  - Gruwel sal my verbrand!
  - Net nie in GSS-vlak verdediging nie! Alles sal superster wees! - Anastasia het haar gespreksgenoot liggies op die skouer geklop.
  Mirabela maak haar pizza klaar en bly stil. Aan die een kant was sy gevlei dat hulle vir haar sorg, maar aan die ander kant het sy steeds sekere slegte gevoelens gehad. Is dit nie 'n gesofistikeerde metode van doodstraf nie? Maar: wat kan ons sê oor die dood? Dit is 'n soort raaisel - geen redelike mens glo in sprokies oor hemel en hel nie! Maar steeds is daar 'n paar teorieë; dit sluit nie die reïnkarnasie van siele na die einde van die lewe uit nie. Miskien selfs met verhuising na 'n ander heelal? Daar is 'n teorie van veelvuldige spieëling, en 'n groot aantal parallelle wêrelde met 'n gepaarde rangskikking van heelalle! Sowel as verskeie skadu-afmetings en subruimtes. Oor die algemeen het die heelal baie meer kompleks geblyk te wees as wat dit in antieke tye gedink is! Maar ek wou nie regtig in so 'n oerwoud ingaan nie. Fisika het baie multi-vlak geword, maar sekerlik het die moontlikhede van materie en die gebruik daarvan uitgebrei. Soveel verskillende manifestasies van hiperplasma het verskyn. Die ontdekking van die sesde toestand van materie: het 'n ware omwenteling in wetenskap en tegnologie veroorsaak! Nou het die wildste fantasieë moontlik geword. Vlugte na die ruimte, tussen sterrestelsels, die oplossing van energie- en voedselprobleme. Nuwe tipes hiperplasma is geleidelik ontdek en geskep, insluitend bio-ingenieurswese wat dit begin gebruik het in die konstruksie van menslike liggame.
  Dit het mense onsterflik gemaak! Terselfdertyd is die kragtigste en mees uiteenlopende wapens geskep, wat gehelp het om die heelal te verower. Die grootste effek kom van die gebruik van hiperplasma in magie. Die kombinasie van supertegnologieë, spesiale superreaktore en magie het 'n groot krag geword. Magie het egter irrasioneel gebly! Niemand kon die aard daarvan volledig ontrafel nie! Hoekom het sommige die vermoë om towerkrag uit te voer, terwyl ander, ten spyte van al die pogings van bio-ingenieurswese, dit nie doen nie!
  Mirabela het self geweet hoe om toor te gooi, maar sy is van hierdie geleentheid ontneem! Alle lede van die gekose miljoen het magie, maar met behulp van spesiale bestraling kan hierdie vermoëns gedemp word. Moet ons nie die ultra-hiper-maarskalk vra om ten minste 'n deel van haar magiese krag aan haar terug te gee nie?
  - My taak is baie belangrik! Ek wil ten minste iets kan doen, ingeval my wapens nutteloos blyk te wees. - Die meisie het gevra. - Magie is immers 'n goeie hulp!
  Anastasia, met swak verborge ergernis, het geantwoord:
  - Ons het dit reeds gedoen toe jy in die virtuele onderwêreld was, ons het volle verwerking uitgevoer.
  - Hoekom voel ek dit dan nie? - Die meisie was verbaas.
  - Magiese vermoëns sal na 'n rukkie verskyn! - Die hoof van die departement van liefde en teerheid afgesny.
  -Hoeveel?
  - Verskillende mense het verskillende maniere! Dit is nie nodig om te veel te jaag nie. Die anti-bestraling waarmee hulle jou vereenvoudig het, was te sterk om al die gevolge dadelik te neutraliseer. So kalmeer meisie!
  Mirabela sug swaar:
  - Kan ek sterf sonder om al my vermoëns te demonstreer?
  Die ultra-hiper-maarskalk het teruggeleun in haar stoel en 'n gerf kleurvolle vonke van agter haar mond losgelaat:
  - Jy kan aan die voorkant vernietig word. Oor die algemeen verkies sommige lafaards om in anti-troepe te lewe en te ly as om vir die Heilige Vaderland te sterf. Alhoewel ek nie dink jy is een van daardie mense nie. En vermoëns kan hulself in twee weke, 'n maand, 'n jaar manifesteer! Dit is anders vir almal hier. Seuns herstel gewoonlik vinniger as meisies! Hoekom is daar so baie teorieë, jy sal nie belangstel om daarna te luister nie!
  Mirabela het onverwags ingestem:
  - Eerlikwaar, ek wil graag vroeër gestuur word!
  Anastasia het 'n baster van 'n diamantvlinder en 'n goudvis met 'n telepatiese impuls genoem en dit met drie van haar tonge begin lek. Een tong is rooi, 'n ander is pers, die derde is geel. Die stem het nietemin verstaanbaar gebly en selfs duideliker geword:
  "Die hiperreaktor word nou gelaai; om jou oor te dra, moet jy energie spandeer, 'n maand se rantsoen van 'n hele industriële planeet." Die Groot Lus is 'n baie moeilike heelal om te bereik. So meisie, jy kos ons baie. Ek weet nie: hoe sal jy gestraf word as jy misluk?
  - Mislukking is steeds die dood! - Mirabela het dit terloops afgewaai.
  Anastasia het gesê terwyl sy haar sleutel na 'n lae, ryk bas verander het:
  - Ja, maar daar is 'n moontlikheid om jou te onttrek. Daar is nou veral "n debat: of Adolf Hitler uit die subruimte verwyder moet word om dadelik te oordeel en te straf of te wag tot die einde van die oorlog.
  - Hoekom nie nou nie? - Mirabela het die mengsel van sap en vet uit haar vingers gelek, "n luukse gereg (sy het eintlik amper vir die eerste keer geëet)
  - Hitler is deur te veel mense vervloek, en dit is baie moeilik om sy persoonlikheidslêer uit die negatiewe dimensie te onttrek! Energieverbruik is hoog, maar jy weet dat daar tydens 'n oorlog geen ekstra hulpbronne is nie! "Die ultra-hiper-maarskalk het die kop van die gevleuelde vis afgebyt en dit dadelik opgekou.
  - Dit is verstaanbaar, maar wanneer die oorlog verby is, wat sal met hom gebeur! - Mirabela was selfs verras, om vingers af te lek is amper lekkerder as om die pizza self te eet.
  - Die volkshof sal beslis! Hulle sal eerder vir ewig na die onderwêreld gestuur word, soos die een wat jy onlangs geniet het! - Anastasia het die kwaad afgesny.
  - Brr! Is dit nie te wreed nie? - Die meisie voel skielik in 'n vakuum gegooi.
  - Ken jy nie die geskiedenis nie, hoeveel Slawiese bloed is deur Hitler se skuld vergiet! Hy moet baie swaar, regverdig gestraf word. - Die ultra-maarskalk het glo woedend die oorblyfsels van die visvlinder ingesluk. 'n Stuk van die vlerk het op die vloer geval en op een slag verdamp.
  Mirabela het kalm opgemerk:
  - Ek lees Hitler, insluitend min bekende werke! Ek dink nie dat hy 'n volledige maniak of 'n volslae skelm is nie!
  Anastasia het verbaas gelyk:
  - Hoekom?
  Mirabela het haastig begin verduidelik (nie almal het so 'n bewustheid nie, dit word nie in akademies geleer nie), oor die algemeen het hul gesprek net lank gelyk, maar dit het eintlik nie meer as drie sekondes geneem nie.
  - Hy is glad nie teen kultuur nie. Inteendeel, hy het die ontwikkeling van wetenskap, skole, teaters en die bevordering van ordentlike en bekwame mense tot bo geëis. Hitler wou 'n Ariese, suiwer kultuur inboesem, om dissipline en akkuraatheid by ander volke in te boesem! Daarby het Hitler glad nie van wêreldoorheersing gedroom nie, hy wou 'n groot ryk hê, met sekere grense. En hy het geen planne gehad vir die algehele vernietiging van die Slawiërs nie! Inteendeel, Adolf het geglo dat Russe en ander volke onder Duitse beheer beter sou leef as onder Stalin. Daarbenewens het die fasciste die optimale balans tussen kapitalisme en sosialisme gevind. Veral Duitse werkers het uitgebreide voorregte geniet, terwyl kapitaliste aansienlik beperk was in hul inkomste. Oor die algemeen is daar nou in ons ryk geen private eienaarskap van die produksiemiddele nie. Alle fabrieke is imperiaal en soldate van ekonomiese leërs dien daarin. Maar gee dit nie aanleiding tot burokratisering nie?
  Anastasia onderbreek
  - Nee, dom! Hiperplasma-rekenaars is besig met beplanning, burokratiese werk is uiters gerasionaliseer! Die hele ekonomie word duidelik deur die bevelvoerders bestuur. Dit was tydens die Sowjet-era dat probleme ontstaan het weens onontwikkelde elektronika. As nie vir die swakheid, of eerder die verraad, van Gorbatsjof en Jeltsin nie, sou ons Sowjet-ryk die rykste in die wêreld geword het! Onder Stalin was daar egter 'n hoë produksiedinamika, ten spyte van die gebrek aan elektronika! Terloops, ek het met Stalin gepraat. Genetiese studies het getoon dat hy Russies aan sy pa se kant is, die seun van 'n poolontdekkingsreisiger en edelman Przhevalsky! Vir sy tyd, 'n uiters begaafde man, slimmer as byna al sy militêre leiers. As al ons bevelvoerders soos hy was, sou die oorlog met Duitsland nie langer as ses maande duur nie. Selfs in die geval van 'n verrassingsaanval! Hoeveel oorwinnings het ons al gemis!
  - Hoekom spyt wees daaroor? - het Mirabel gesê en haar blik laat sak. - Is dit moontlik om dit reg te stel?
  - Met die hulp van 'n super tydmasjien is alles moontlik! Jy is 'n meisie, ek sien: jy verstaan dit nie regtig nie.
  - Ek verstaan! As die Nazi's vroeër en met minder bloedvergieting verslaan was, dan sou daar 'n kans gewees het om die VSA te verslaan en die hele wêreld te verower! In hierdie geval het sterre-uitbreiding baie vroeër begin en in die oorlog met Groot Rusland sou ons 'n voorsprong gehad het! - Is dit so? - Mirabela was bly om haar geleerdheid te wys!
  Die hipermarshal het die skerp punte van haar vurk afgebyt (dit het gepiep) en ingestem:
  - Ja, betekenisvol, en ons kan vinnig wen! Gegewe ons spieëlbeeld is dit egter moontlik dat die verloop van die geskiedenis ook vir hulle verander het. Daar is oor die algemeen baie verskillende alternatiewe hier. As Genghis Khan in sy jeug vermoor is, sou daar geen Batu-inval gewees het nie! Aan die ander kant was die voormalige Kiëf-Roes gefragmenteer, en dit is onbekend wanneer 'n prins sou verskyn wat in staat was om dit te verenig. Onthou hoe fel: ná die ineenstorting van die Sowjetunie het die Oekraïne en Rusland gebots.
  - Maar toe het hulle verenig! - Mirabela ingesit
  - Na 'n moeilike oorlog!
  - Oorlog is die natuurlike toestand van die mens!
  - Sekerlik! Maar dis erg as sy tussen broers gaan! - Anastasia het haar oë met haar handpalm bedek.
  - Kyk wie praat! - Mirabela was verontwaardig.
  Die Ultra-Hyper-Marshal onderbreek:
  - Ek het so gesê! Maar oor die algemeen, dink jy, is ek bly om te weet dat dieselfde Russiese seuns en meisies in gevegte sterf, net soos ek! Dit maak seer om jou kleinsus te slaan!
  Die meisie het kwaad geword:
  - Ons hele oorlog is vol houe! Dit laat my op een of ander manier aan selfmarteling dink! En die belangrikste, betekenisloos.
  Anastasia was op die punt om te antwoord toe die hele kamer gevul was met 'n pynlik skitterende rooi lig en bravoa musiek begin klink!
  - Aandag! Die Keiserin is in kontak! - Die ultra-hiper-maarskalk het droog geprewel.
  "n Majestueuse hologram het voor hulle verskyn. Die Keiserin het 'n ruimtepak gedra wat soos 'n ridderwapen gelyk het. Die kop is bedek met 'n helm: die gesig en hare is nie sigbaar nie! Die figuur is atleties, maar in 'n ruimtepak kan jy nie sê of dit manlik of vroulik is nie! Oor die algemeen het nie een van die blote sterflinge die gesig van die huidige keiser gesien nie. Portrette en videobeelde is nie geskep nie. Selfs die ware naam van die heerser was 'n sorgvuldig bewaarde geheim, met die uitsondering van 'n nou kring van uitgesoekte mense. Waarom sulke ernstige beperkings? Die antwoord is elementêr! Sodat die vyand tydens die oorlog nie magie of hipertegnomagie sou kon gebruik wat die besluite van die keiser kon beïnvloed nie. Selfs die presiese datum van skepping (geboorte) van 'n leier is immers absoluut vertroulik, want met behulp van 'n horoskoop kan jy karaktereienskappe bereken om bewegings te beheer, te antisipeer of skade aan te rig. Volgens gerugte was die keiserin fabelagtig sjarmant, maar wanneer alle vroue ewig jonk en mooi is, is dit nie so treffend nie. Mirabela is ook pragtig, sy lyk omtrent twintig jaar oud en sy is redelik in staat om die Mev. Heelal-kompetisie te wen.
  Die Keiserin het in 'n baie lae, donderende (asof 'n koor op een slag sing) bas gepraat (die elektronika het duidelik haar stem verander).
  - Ek is bly om my nederige dienaars te groet!
  - Eer aan die Grootste Heilige Rusland! Mag die wil van die keiser vervul word! - Albei krygers het geskree en hul hande opgesteek in 'n saluut.
  Die dame het beleefd geantwoord:
  - En eer aan julle, nederige krygers! Die hele heelal rus immers op mense soos jy! Ek hoop nie jy hoef weer die belangrikheid van die taak te verduidelik nie?
  Mirabela het geknik:
  - Dit is asof die hele heelal aan my gehang is!
  Die hologram het groter geword, die wapenrusting het geskitter:
  - Quasarno (uitstekend) privaat! Nou het jy nog 'n bietjie om te verduidelik! Ons gaan Groot Rusland nie heeltemal vernietig nie. Alhoewel hulle huil, is hulle broederlike mense! Maar as jy te laat is en jou missie, of dalk selfs dié van ons ander agente, misluk, dan sal ons die nuutste, kragtigste wapens teen die vyand gebruik. Die beginsels daarvan is uiters geheim, maar die krag van vernietiging is sodanig dat dit moontlik is om superswerms van sterrestelsels te vernietig. Die vyand voer ook parallelle ontwikkelings uit; binnekort sal hy 'n soortgelyke wapen gereed hê. In hierdie geval sal die hoofrol gespeel word deur wie eerste slaan. Daar is dus nie veel tyd oor nie!
  Mirabela het vreeslik bleek geword en van haar lippe gebars:
  - Ek sal gou maak!
  Die keiserin het gerusgestel, haar stem het sagter geword:
  - Maak gou - moenie haastig wees nie! Die superwapen is nog nie gereed nie en die vyand doen met die hulp van sy spioene en saboteurs sy bes om die werk te vertraag. Ons is ook nie in die skuld nie! Houe word uitgeruil! Oorlog is soos boks, net na 'n uitklophou - jy skud nie hand nie!
  - Beteken!
  - Moenie te veel haas nie, en sorg vir jou lewe, meisie! Jy is so gaaf, jou menslikheidskwosiënt is van die kaarte af! - Die Keiserin het om haar as gedraai, haar wapenrusting het soos 'n honderd sterre geskitter.
  Die Ultra-Hyper-Marshal het bedees gevra:
  - Moet ek haar 'n wapen gee?
  - Sekerlik! Alles is met die nuutste tegnologie! Oor die algemeen het ons selfs 'n mate van oorproduksie van wapens; eerder, ons het nie genoeg mense nie.
  Anastasia buig:
  - Ultraster! Ek durf jou nie langer aanhou nie, grootste van die grootste!
  Die keiserin was beledig; 'n wispelturige noot is in haar stem gehoor:
  - Hou jy nie daarvan om met die keiser te kommunikeer nie! Dit is immers ook 'n groter prestasie, om naby die leier te wees! Hoe depressief is die arende nie! Wat sê julle?
  - Natuurlik is dit 'n groot plesier om met jou te kommunikeer! - Sê Mirabela. "Dit is soos om na wonderlike musiek te luister, die speel van melodieë." Alhoewel so 'n vergelyking te vaal is om te beskryf hoe verstom ons is oor jou intelligensie!
  Die heerser van die heelal het haar toon verander, haar stem het baie meer vroulik geword:
  - Daar is 'n verborge bespotting in jou woorde, maar ek hou daarvan dat jy nie vir my bang is nie. Lafheid is die grootste gebrek van 'n soldaat. Die gebrek aan intelligensie kan steeds deur 'n rekenaar vergoed word, maar geen tegnologie kan moed vervang nie! "Die Keiserin het driedubbele weerlig vrygelaat, die lug het geskitter asof sneeuvlokkies vonkel, Mirabela het die hitte gevoel.
  - Ja, ek stem saam, o groot dame! Alhoewel, om eerlik te wees, bring 'n slim lafaard soms meer voordeel vir die ryk as 'n dapper dwaas!
  Die Keiserin het sarkasties opgemerk:
  - Jy's reg! As in ag geneem word dat dooie mense nie kan veg nie! 'n Dooie soldaat is altyd 'n slegte soldaat! - Die magtige keiserin het al eintlik gedonner. - Jy weet, jy is nie bang om met iemand te stry wat "n hele triljoen of selfs "n kwadrilljoen mense soos jy na ewige pyniging in die onderwêreld kan stuur nie. Dit dui daarop dat die meisie in staat is om van die denkpatroon af te wyk. Helaas, die meeste van ons soldate: slegs 'n hulpmiddel waarvoor die artikel voorsiening maak.
  Mirabela het saggies gesê:
  - Hulle is slim, opgevoed en baie geleerd! Dit is nie nodig om sleg te sê oor my kamerade nie. Hulle het almal deur 'n goeie skool gegaan!
  - Oorlog is 'n goeie skool, maar as jy 'n fout maak, sal jy nie weer die eksamen kan aflê nie! - Die Keiserin het onderstebo gestaan en teen 'n krans geleun wat poligame straling uitgestraal het. - Oor die algemeen is daar geen dwase in ons weermag nie! Dit is 'n ernstige opleidingstelsel met genetiese seleksie. Kortom, my fototjie, vertel my, is ek pragtig?!
  Mirabela kon nie weerstaan om 'n grap te maak nie:
  - Baie, veral in pantser, hulle skitter so baie, dit is net lekker om na te kyk! Iets soos 'n ou rooster!
  Die Keiserin het kalm gebly en selfs verheug gelyk:
  - Dit is goed dat jy verbeeldingryke denke het. Dit is baie erger as mense nie twee woorde bymekaar kan sit nie, veral in die teenwoordigheid van mag! Wel, oukei, pragtig en sag, daar is nie tyd om 'n gesprek met jou te voer nie. Alhoewel, byvoorbeeld, sê vir my: wat ontbreek altyd, en wat maak my heeltyd siek!
  - Krag! - Mirabelle het vinnig geantwoord.
  Die dame was verbaas; 'n groen golf het deur die pak gehardloop:
  - Sjoe! Maar in die barakke het hulle jou dit nie geleer nie! Hoe het jy geraai?
  - Deur die metode van aftrekking! - Die meisie het geantwoord.
  - Hoe is dit? Kan jy verduidelik!? - Die Keiserin het met haar vinger gereproduseer: "n magiese spook, in die vorm van "n baster van "n paardebloem en "n krap, met "n swaard in sy hande.
  Onbevange antwoord Mirabela:
  - Daar is altyd 'n gebrek aan krag, maar verantwoordelikheid maak jou siek! Dit is 'n aksioma! Oor die algemeen is dit so moeilik om die heelal op jou skouers te hou!
  'n Baster van 'n paardebloem en 'n krap het met die skielik opkomende mengsel van 'n jakkals en 'n ystervark geworstel; benewens die swaard, is verskeie meer instrumente gebruik, oënskynlik meer musikaal as geveg:
  - As jy verantwoordelikheid rasioneel versprei, dan is alles nie so moeilik nie. Die staatsmeganisme word tot perfeksie ontfout. Dit is 'n soort waterval, ten spyte van al die oënskynlike snelheid, 'n heeltemal stabiele stelsel. - Die keiserin het opgemerk en 'n pulsar uit haar oog gestuur (dit het dadelik stilweg ontplof):
  - Om die kragstelsel met 'n fontein te vergelyk, wanneer die stroom opwaarts skiet, is baie meer gepas! - Mirabela het beswaar gemaak en verwonderd oor haar eie moed.
  - Die meisie stry sjarmant met my. Dis soos in die sprokie oor Bevroren Alice! Sy was so brutaal teenoor die koningin dat sy haar in dik ys ommuur het! - Die tweede magiese pulsar was selfs groter en helderder as die eerste en in die vorm van skerp hoeke.
  - Hoekom nie vaste waterstof nie!?
  "Ek wou haar nie "n natuurlike blondine maak nie!" - "n Spook van "n baster van "n naakte meisie en "n buitengewoon helder vlieëzwam het verbygeflits.
  Mirabela kon nie anders as om te giggel nie:
  - Hulle sê blondines het baie oorspronklike denke!
  Die Meesteres van die Heelal het 'n dosyn meer magiese projeksies gelyktydig verlig:
  - Soos dom soos 'n blondine! Maar jou hare is natuurlik 'n mengsel van pêrels en goud! Hiperkwasar! Ek hoop ons sal weer ontmoet! Ek het baie van jou gehou! - Die reusagtige hologram het soos 'n komeet geflits en saam met die fantome verdwyn.
  Mirabela buig en fluister:
  - Dis vreemd, die heerser van die heelal lyk soos 'n dwaas!
  Die Ultra-Hyper-Marshal het haar hand gewaai:
  - Sy praat net met 'n sin vir humor, maar oor die algemeen, as jy in die skoene van die keiser was, sou jy verstaan hoekom! Dan kon ek 'n eenvoudige menslike grap waardeer.
  - Ek neem haar nie kwalik nie! As daar soveel probleme is, wil jy regtig flous.
  Anastasia het 'n telepatiese impuls gestuur, hulle het haar geantwoord:
  - Dit is tyd, teen die tyd dat ons by die ingang van die portaal kom, sal alles gereed wees!
  - Uiteindelik! Om te wag vir iets onbekends is altyd pynlik! Senuwees smelt! - het Mirabela desperaat gesê.
  Albei meisies (alhoewel een van hulle reeds vierhonderd siklusse oorskry het), vergesel van 'n dosyn gevegsrobotte, skrikwekkend met vyftig verskillende wapens, het na die ander kant van die planetêre stelsel gegaan. Hulle is deur 'n peloton tetralette vergesel.
  . HOOFSTUK No 15.
  Die slawe het na die halfnaakte meisies gestaar en dadelik swepe gekry:
  - Moenie kyk nie! Jou stam word nie toegelaat nie!
  Die slawe moes inhaal. Vreemd genoeg was die houding teenoor die seuns meer liberaal. Hulle is toegelaat om nader te kom en met entoesiasme na die meisies te kyk. Naakte lywe glinster, die vol, effens gekrapte borste van mooi meisies het gebewe.
  Die hoofhandelaar Ahmed het gegaap:
  - Nee, dit is nie dit nie! Net vrouestoei, dis waar dit beter was met swaarde. Bel die ouderling.
  - Hy kom reeds!
  Die hoof van die dorp het eintlik verskyn. Hy was in 'n toga en het 'n lang grys baard gehad, sy verrimpelde gesig was amper swart. Houtskoene klik op die klippe.
  - Groete Ahmed! Gaan jy oornag of net deurgaan?
  Die slawehandelaar het geblaf:
  - Ons is oppad! Luister, gee my 'n bietjie show, dis vervelig! Ek kom geen rowers teë nie, en my hand mis die swaard.
  Die ou man knik sy kop:
  - Sal jy self baklei of ons mense laat waai:!
  Ahmed kyk tussen sy geringde vingers en besluit:
  - Ja, dit is beter om dit self te doen! Om 'n ander dood te maak is lekkerder as om net te kyk hoe iemand sterf.
  Die ouderling is geïnspireer:
  - Daar sal dus geen genade wees nie! Net tot die dood toe!
  Die slawehandelaar glimlag:
  - Dit is presies Pilon. Of dink jy ek het genoeg gehad, dit sal net seermaak!
  Die ouderling krap sy baard:
  - Jy moet hiervoor betaal! Jong meisies kos van tweehonderd tot vyftig silwer helms, helaas, daar is 'n groot aanvraag na slawe! Maar mans is goedkoper, van honderd tot dertig, en seuns sal selfs vir twintig gaan!
  Ahmed onderbreek:
  - Dan is dit beter om 'n seun te wees! Geld moet gespaar word.
  Pilon was verheug:
  - Jou keuse, die seuns kos amper niks, buitendien is daar baie van hulle en dit is moeilik om hulle te voed. Kom ons werp nou lootjies.
  Ahmed glimlag.
  - Net vinniger, ek is nie gewoond daaraan om vir 'n lang tyd te wag nie.
  Nadat hy seuns ouer as tien jaar uit die armste gesinne gekies het, het Pilon hulle beveel om strooitjies te trek. Wie die kortste een het, moet veg. Die seuns het op hul ouderdom oor die algemeen soos verwag gedra, luidrugtig maar dapper. Niemand was slinks nie; die swaardgeveg moes vir hulle na 'n prettige speletjie gelyk het. Die wenner was 'n taamlik gespierde, donker velkleurige seun van ongeveer veertien. Hulle het 'n ligte swaard in sy hande gesit, en olie het op sy kop gegooi. Die kinders het met mekaar begin veg om raad te gee. Ahmed het 'n langer en swaarder swaard gekies en geglimlag. Hy was 'n goeie swaardvegter en was meer as vol vertroue om te wen teen 'n seun wat, as hy enige ervaring gehad het, net met stokke geveg het. As die seun egter iets meer kan doen, sal Ahmed net gelukkig wees daarmee en meer interessante pret hê.
  Die slawe het 'n sappige vrug gekry wat soos 'n besem gelyk het, net die skil was grof en dunner, dit was maklik verwyder. Die smaak is baie soeter, iets soos oranje, maar van hoër gehalte. Yanka het die demone geestelik bedank: dat hulle hom na 'n wêreld so warm soos die Sochi-oord gestuur het, waar hy nie hoef te honger ly nie en daar geen verskriklike muskiete was nie. Blykbaar het die teenwoordigheid van verskeie sonne 'n gunstige uitwerking op flora en fauna gehad. Yanka het gekyk en terselfdertyd simpatie gehad met die tiener wat met die handelaar moes baklei. Kan hy so 'n kolos weerstaan, amper twee meter lank en nie beledig deur spoed en reaksie nie? Dit is waar in Hollywood-rolprente: in die reël wen die klein vegters meer dikwels. As 'n reël, 'n negatiewe karakter: baie langer en weeg meer as 'n positiewe een. "n Soort filmbedryf-tradisie! Maar die lewe is baie harder as Hollywood en die handelaar is nie so 'n dwaas om te veg sonder om in sy eie absolute meerderwaardigheid vol vertroue te wees nie.
  Van die dorp se inwoners, meestal kinders, wat vry van werk was, het bymekaargekom om die seldsame skouspel te bewonder. Dit is nie 'n geveg of 'n vuisgeveg nie, dit is 'n geveg tot die dood! Nietemin het die kinders as 'n reël weddenskappe aangegaan op een of ander dingetjie, kewers, tuisgemaakte speelgoed, of ligte fisiese straf, klappe, 'n skop in die boud, spring van 'n boom, of net 'n klap in die gesig. Tienerslawe wat niks gehad het nie, het ook weddenskappe op knype, kliks en ander klein goedjies gemaak. Aangesien Yanka op 'n kar gesit het, het niemand 'n weddenskap met hom gemaak nie, en hy wou nie die seuns nader nie.
  Hy het nie geglo in die oorwinning van 'n eenvoudige dorpseun oor 'n bekwame volwasse vegter nie, en hy wou nie op die wrede Akhmed wed nie.
  Die toeter het gelui en die bakleiery het begin. Akhmed het minstens honderd-en-dertig kilogram geweeg, dit wil sê drie keer meer as die seun, wat vir sy veertien jaar amper die standaardgrootte was.
  Die handelaar brom:
  - Wat 'n jakkals, jy wil staal in die ribbes hê.
  Die seun antwoord met waardigheid en moed:
  - Onder joune!
  Akhmed het geblaf en hom met sy stewel probeer slaan, maar die seun het daarin geslaag om te pareer en selfs sy been te slaan. As die seun 'n skerper swaard gehad het, sou die wond ernstig gewees het. Die handelaar het gevloek:
  - Slawemis!
  - Vet maag! - Die seun het geantwoord.
  Akhmed het toegeslaan, maar die seun het behendig weggespring. Die klein, buigsame lyfie was beweeglik, behalwe as jy net 'n lendelap gedra het, was dit baie maklik om te beweeg.
  Ahmed was egter 'n ervare vegter; hy het stadig beweeg, redelik geglo dat die hondjie hom nie sou verlaat nie. Die seun het die enigste korrekte taktiek gekies: konstante terugtog.
  Dit het herinner aan 'n vet kat wat 'n flink muis jaag.
  Akhmed sit sy swaard vorentoe, stoot effens af met die tone van sy stewels en hou 'n ogie oor sy teenstanders.
  - Jakkaltjie, jy tjank en is laf.
  Die seun het geantwoord:
  - Hoekom dreun en blaas jy die drom!
  Ahmed het 'n bietjie vinniger beweeg en sy lem het daarin geslaag om die seun se bors oop te ruk. Ten spyte van die druppelende bloed was dit egter net "n skrapie.
  - Jy sny soos 'n meisie!
  Ahmed het woedend geslaan, met soveel krag dat die seun amper sy swaard laat val het, geval het, maar vinnig opgespring het.
  - Jy sal nie inhaal nie!
  Yank het assosiasies in sy kop gehad met die bekende rolprent Pinocchio, waar die groot Karabas ook agter 'n klein mannetjie aan gehardloop het. In die film het alles goed geëindig, die baard is geknyp, Karabas is met keëls oorlaai. Hier het die Yankees ernstige probleme gehad, die blaas het, na 'n beker baie aangename sap, skielik in opstand gekom, maar ek wou regtig nie die skouspel van die geveg mis nie. Wanneer hulle met swaarde baklei, kan alles immers in een oomblik eindig.
  - Ek is nie klein nie, ek kan dit verduur!
  Ahmed het voortgegaan om te vorder, die seun, wat moeg was om weg te hardloop, het probeer aanval en swaai. Hy was vinnig en rats, soos dit 'n tiener betaam wat van kleins af fisiek baie gewerk en gehardloop het, sonder om sulke kwelling te ken soos om by 'n lessenaar te sit! . Maar die veebewegings het 'n algehele gebrek aan heiningskool geopenbaar. Die seun het eenvoudig gewaai en geslaan, probeer slaan, sonder enige stelsel of basiese tegnieke. As hy 'n ervare mentor gehad het en ten minste 'n paar jaar se opleiding gehad het, sou Ahmed met sy maag oopgeskeur gelê het. Maar helaas, die bedelaarseun het nie so 'n geleentheid nie!
  Die handelaar het verskeie geleenthede gehad, om voordeel te trek uit die seun se passie, om sy bors deur te steek, of selfs sy kop af te sny. Maar hy was nie haastig nie; die maklike dood van die astrante hondjie was nie deel van sy planne nie.
  - Wat 'n sucker! Jy bly ruk en blaf! Kyk nou: hoe kap regte krygers!
  - Frats! - Die seuns het geskree en 'n sterk hou op die skouer gekry. Die swaard het dadelik swaar geword en die seun steier.
  - Wel, wie is 'n frats! - Die einde van Ahmed se swaard het bloedig geword.
  - Jy!
  - So kry meer! - Ahmed het vaardig aangeval. Die seun se hande het verswak en na nog 'n aanval is hy in die arm gewond en het sy swaard laat val.
  Die seuns het geskree. Die tienerslaaf het probeer weghardloop, maar twee spiese het in sy bors gedruk:
  - Waar is die jakkalskalf!
  Ahmed het opgespring en die seun met die plat van sy swaard op die kop geslaan:
  - Wel, ek het kalmeer!
  Yanka het gesnak toe die seun val, dit het vir hom gelyk of hy vermoor is. Toe hy sien dat die seun se kop ongeskonde was, het hy 'n flits van hoop gehad dat die handelaar dalk die jong gladiator bewusteloos sou laat, en dan sou hy tot sy sinne kom.
  Maar blykbaar was genade nie deel van Ahmed se aard nie.
  - Wel, kielie hom!
  'n Kryger van die handelaar se afdeling het 'n voorafbereide spies uit die vuur gehaal. Hy het die roerlose liggaam genader.
  - Wel, kom, wat is jy werd!
  Die vegter het geknik, sy spies uitgehou, en die warm yster het die seun se kaal hakskeen verbrand.
  Die seun het van akute pyn geskree en probeer opspring. Ahmed het hom in die gesig geslaan:
  - Waar is die jakkalskalf!
  Die seun het geval en die soldate het hom aan die arms en bene gegryp. Ahmed het die spies in sy eie hande geneem en met plesier die tiener se ander hakskeen met die warm punt verbrand. Hy het gehuil en probeer ontsnap. Die res van die seuns raak stil, maar kyk sonder ophou. Hulle was self bang om gemartel te word, maar dit was so interessant om na die pyniging van 'n eweknie te kyk. Dis nie verniet dat so baie mense altyd bymekaarkom vir die doodstraf of geseling nie.
  - Wel, hoekom jeuk jy! Dit is baie mooi! Is dit nie! - Ahmed het die punt onder die seun se arm gesit. Dit het na gebraaide vleis geruik. Die punt het egter vinnig afgekoel. Die vegter het die handelaar 'n fakkel gegee. Hy het die vuur na die donker hare op die seun se kop gebring, en dit het begin verkool.
  Hier kon die ouderling dit nie meer verduur nie:
  - Genoeg!
  - Wat is genoeg?! - Ahmed blaf.
  - Ons het ooreengekom dat jy hom eenvoudig sou doodmaak, maar ons het geen ooreenkoms oor marteling gehad nie!
  - O, dit is hoe dit is! Jy dra nog vyf silwer helms vir die pret. - Die handelaar het geld vir Pilon gegooi. Hy gryp hulle gulsig en prewel:
  - Miskien tien?
  - Jy wil te veel hê! Alhoewel hier is wat ... - 'n Gedagte het deur Akhmed se kop geflits. - Ek neem hierdie slaaf saam. Hy sal my sweepseun wees. Sodra iets begin jeuk of ek in 'n slegte bui is, sal ek my woede daaroor loslaat. Verstaan jy?
  Die ouderling het nederig geantwoord:
  - Oor die algemeen gee ek nie om of jy hom doodmaak of hy joune sal wees nie! En geld is nooit oorbodig nie! Terloops, die seuntjie se naam is Muk, simbolies beteken dit hy is vir pyniging gebore!
  - Kom ons maak meel, goeie meel! - Ahmed was verheug en lek sy lippe af. - Wel, wonderlik, bind hom aan die res van die seuns.
  Yanka, om nie die marteling te sien nie, het van die kar afgespring. Sy bene was nog nie heeltemal gesond nie, en hy het hulle in lappe toegedraai. Dit was 'n bietjie seer om te loop, maar die pyn het reeds bekend geraak. Lyding is die dogter van slawerny, en die heel eerste en sterkste!
  Toe hy hoor dat Muk weggeneem word, het hy nie geweet of hy bly of hartseer moet wees nie. Om die voorwerp van stadige marteling te wees, is immers nie beter as om dadelik te sterf nie. Veral as daar in hierdie heelal na die dood nie net inferno is nie!
  Wanneer jy jou blaas verlig, word jou siel ligter en voel jy baie vroliker. Wel, dit is beter om vir eers stil te bly, anders sal jy self moet kreun onder marteling!
  Die karavaan het weer beweeg: die uitgerusde slawe loop vroliker. Net Muk het dit moeilik gehad, sy hakke was bedek met groot blase en hy moes op sy tone loop. Die seun het egter vasgehou en selfs probeer glimlag, ondanks sy wonde. Yanka het dadelik respek vir hom gevoel. In die algemeen is moed nog altyd waardeer. Op 'n tyd, toe hulle op skool was, was daar 'n opstel oor 'n gratis historiese onderwerp: hy het verskeie velle oor Stenka Razin geskryf. Boonop, met groot respek, beklemtoon dat Stepan nie uit die steek gelaat het nie, selfs toe hy tereggestel is deur 'n kwartier. Hy het tot die einde geskerts, geglimlag en die pynlike dood as 'n aangename avontuur aanvaar. Die onderwyser het regtig nie van sy opstel gehou nie.
  - Stenka Razin is net 'n bandiet! - Sy het geskree.
  - Mense sal nie net 'n bandiet volg nie. Skryf mense liedjies oor skurke? Stenka Razin wou 'n eenvoudige boer en ambagsman maak: 'n waardige persoon. Jy is 'n voormalige slaaf - 'n vrye Kosak, nie 'n bees nie! Die feit dat Razin klasse-ongelykheid afgeskaf het en beveel het om almal een tot een gelyk te maak, is immers waar! Slegs 'n werklik vry mens kan iets skep en skoonheid skep. Alhoewel daar serfkunstenaars en digters was! En gedurende die donker Middeleeue het hulle meesterstukke geskep. Maar wil is wil! In die USSR het Gorbatsjof mense vryheid gegee, die geleentheid om na naakte vroue te kyk, Hitler te lees, die party te skel, goeie Hollywood-rolprente te kyk en, wat veral lekker is: spotprente. Tog produseer die VSA tot dusver beter lokettreffers as in Rusland. Dit is 'n feit, en nie net in terme van spesiale effekte nie. Hollywood-rolprente het op een of ander manier meer intense en onvoorspelbare intriges, meer kleurvolle en gevarieerde gevegte, en iets anders ontwykend wat die meeste Russiese mense onderskei. Miskien is dit meer vriendelikheid, ten spyte van die bloed! In die Sowjet-tye was daar egter goeie kinderfilms. Yanka het veral van oorlogsfilms gehou, waar cool kinders soos hy volwasse fasciste, wit wagte en bourgeoisie verslaan! Hoe interessant en snaaks is dit nie! In die VSA is daar ook films met kinderhelde, maar op een of ander manier is daar minder van hulle, en iets skort. Miskien is die idee patrioties. Is dit moontlik om ten minste een Amerikaanse rolprent oor die Tweede Wêreldoorlog te onthou, waar kinders pakke Duitsers verpletter en doodmaak? Of selfs oor die burgeroorlog van Abraham Lincoln. Mark Twain is ongetwyfeld 'n groot skrywer, insluitend 'n kinderskrywer, maar hy het nooit die beeld van 'n kindervegter ontwikkel nie. Arkady Gaidar: het iets in hierdie rigting gedoen, maar nie genoeg nie. Miskien as hy nie in '41 gesterf het nie, sou die beeld van 'n kindervegter verder ontwikkel gewees het. Slegs een Russiese skrywer het daarin geslaag om die beeld van 'n kindervegter werklik te openbaar! Yanka het dit op die internet gelees. Wonderlik en baie cool! Dit is net vreemd dat hulle nie so 'n fassinerende ou publiseer nie! Alhoewel dit dalk nog gepubliseer word. Hulle wou nie The Master and Margarita publiseer nie, maar toe word die roman die beste en gewildste van alle wetenskapfiksiewerke. Dit is selfs op skool as 'n klasopdrag bestudeer. Yanka het egter vir die eerste keer The Master en Margarita gelees: toe hy vyf jaar oud was. Die roman het 'n sterk indruk op die kind gemaak. Dit is egter natuurlik: so 'n werk is te mistiek vir sy tyd. Toe, in die vooroorlogse Sowjet-Rusland, was ateïsme meer aggressief as ooit. Die grootte van die samelewing van militante ateïste: meer as tien miljoen mense; as 'n kommunis 'n diens bygewoon het, is hy onmiddellik uit die party geskors, wat outomaties tot arrestasie gelei het! En hier is die Groot Satan self: loop rond in Moskou en besluit oor die lot van mense. En die geroemde NKVD is absoluut magteloos teen Woland en sy dienaars! Sekerlik. 'n groot klap in die gesig van die Sowjet-regime. Boonop word die Moskoviete self, inwoners van die hoofstad, 'n voorbeeldige Sowjetstaat, getoon as gulsig, trots, eiebelang, sonder harde werk en basiese ordentlikheid. Maar dit is nie die beeld van die Sowjet-man wat Agitprop gebeeldhou het nie. Die polisie is hulpeloos, die base is dronk, die samelewing is geweteloos en gulsig! En dit is in die hoofstad onder die wyse bestuur van Stalin.
  Natuurlik het Boelgakov sommige dinge versag. Hy het veral die psigiatriese hospitaal as 'n voorbeeldige inrigting gewys, waar elke pasiënt in 'n aparte kamer met 'n stort lê, en die ordebediendes beleefd is, baie van hulle sjarmante vroue. Trouens, 'n geesteshospitaal is 'n verskriklike inrigting, dit is erger as 'n tronk. Verskriklike vuilheid en stank, oorvol selle, dwangbaadjies, wrede en sadistiese ordemanne! Kos: selfs erger as in die tronk, aangesien die rantsoene deur almal gesteel word. Die geselskap is ook erger, daar is baie gewelddadige misdadigers en besetene, en selfs dwase, morone, skisofrene. Daar moet gesê word dat die meeste tronke volgens die volgende konsepte leef: geen chaos nie, die selle is netjies, die gevangenes handhaaf self netheid, hulle is selfs toegerus met wiegstoele, jy kan 'n TV installeer, en as jy die geld het, herstelwerk van Europese gehalte doen. Dit is baie erger in 'n geesteshospitaal, want 'n dwaas kan urineer of gaan slaap en julle ruik hom almal. Buitendien, in die tronk: hulle spuit jou nie met psigotropiese middels in nie, maar in die psigiatriese hospitaal? Verskeie gemors, waaruit dit baie erg is, alles maak seer, werklike onttrekking vind plaas, soos dié van 'n volledige dwelmverslaafde. En dit is baie skadelik vir die gesondheid, die hart, lewer en niere ly, en letterlik alles! Nee, dis regtig beter om tronk toe te gaan! Boelgakof beskryf nie die tronk nie, maar het die geesteshospitaal in rooskleurige kleure uitgebeeld. Hoekom het hy dit gedoen? Waarskynlik nie net omdat hy bang was vir sensuur nie, maar geglo het dat die Sowjet-regering baie vriendeliker, menswaardiger en helderder was as wat dit werklik was. Almal wil in die beste glo; baie Sowjet-skrywers het in kommunisme geglo en die negatiewe manifestasies van die lewe versag. Of dink jy dat Gaidar nie geweet het wat kollektivisering was nie? Ek het geweet, maar ek was bang! Maar: afgesien van die buitensporighede wat gepleeg is, was die idee van kollektivisering korrek en die meeste van die boere het dit ondersteun. Hulle het in die beste geglo en was lief vir Stalin. Ek wonder hoe Boelgakov self vir Stalin behandel het? Stalin het hom immers van die wrede vergelding van die NKVD gered, en selfs toegelaat dat Bulgakov se toneelstukke in teaters verfilm word. . Maar daar is soveel bekwame skrywers wat in kampe geskiet of verrot is. Oor die algemeen, as jy die Meester en Margarita by Boelgakov weggeneem het, sou niemand hom nou ken nie (behalwe vir 'n nou kring van spesialiste).. As jy hom net die Meester en Margarita los, dan sal almal weet!
  Elke skrywer het egter sy eie meesterstukke, soos: The Three Musketeers of Dumas (en dit is die feite, hulle het hom gehelp om dit te skryf), of Conan Doyle se Sherlock Holmes. Dit is moeiliker om 'n leidende roman uit die produktiewe Jules Verne te identifiseer, maar dit is heel waarskynlik Twenty Thousand Leagues Under the Sea, aangesien dit die meeste verfilm is. Aan die ander kant, nadat Jackie Chan in die lokettreffer "Around the Light in Eighty Days" vertolk het, het hierdie werk miskien die leier by die loket geword. Dit is beter om nie moderne skrywers aan te raak nie; daar is nie 'n enkele reus onder hulle nie. Boonop is oorspronklike idees meestal uitgeput, en byna enige skrywer kan van plagiaat beskuldig word. Dit was 'n ander saak aan die einde van die negentiende - aan die begin van die twintigste eeu, toe vars maagdelike grond van letterkunde opgedaag is. Ja, daar was toe reuse, maar nou word hulle verpletter, en net een pas min of meer by die definisie van groot!
  "n Naaldekoker, so groot soos "n hyskraan, het oor Yanka gevlieg. Een van die boogskutters het op haar geskiet en haar getref. Die seun het aandag gegee; die skut het feitlik nie gemik nie. "n Vinnige skoot dui op goeie opleiding en baie ervaring. Dit beteken dat dit in ag geneem moet word indien hy besluit om weg te hardloop. Maar waar?
  Ahmed het sy perd opgesweep en opgery en geskree:
  - Wel, is die speletjie gereed?
  - Ek sal dit oor 'n uur doen, meneer! - het Yanka uitgeroep.
  - So kyk, my skat! As jy dit nie kan hanteer nie, sal ek jou so hard sweep dat... - Die handelaar het nie klaargemaak nie. Nadat hy Muk genader het, het hy die seun met 'n doringsweep geslaan.
  - Wat 'n klein jakkals, my lyf jeuk! - En weer die slag.
  Yanka het gedink, hoekom moet hy nie jeuk as hierdie ou nooit was nie? Selfs op 'n afstand kan jy voel hoe dit stink. Dit stink soos baster. Slaweseuns is selfs baie skoner.
  Dit is walglik om te kyk, maar om op te staan en in te gryp beteken om self geslaan te word. O, hoe maklik is dit om in teregstelling te verval: bly stil, bly stil, bly stil!
  Gelukkig het 'n donsige vark vooruit gehardloop en dit het die sadis se aandag afgetrek. Muk het moeilik asem gekry, maar nie uitgeroep nie. Die gesig het effens bleek geword, die gesnyde vel: dun strome bloed stroom af. Die handelaar het 'n spesiale sweep met staalsterre gehad: dit het vel en vleis geskeur.
  Yanka het gedink dat dit steeds goed is om in 'n beskaafde land te woon, waar kinders nie vir kleinighede gegesel is nie. In tsaristiese tye was die roede natuurlik algemeen. Dit is waar, met verloop van tyd het hulle al hoe minder geklap! Kinders onder Sowjet-heerskappy was 'n bevoorregte klas, hulle was jammer, pakslae is in skole verbied. Die waarheid onder Stalin: hulle het mense baie strenger begin behandel. Hulle het selfs marteling gebruik, maar toe kom liberalisering weer. Miskien selfs die teenoorgestelde, daar is geen dissipline op skool nie, volkome onverantwoordelikheid. Wanneer jy egter self gegesel word, wil jy op een of ander manier nie regtig ander aan geseling onderwerp nie. Dit is nie verniet dat die mees oortuigde pasifiste diegene is wat geveg het en die dood van hul kamerade gesien het nie!
  Ek wonder wat een van die avontuurboeke in sy plek sou gedoen het. Sal jy Ahmed uitdaag vir 'n geveg?
  Dit beteken om self te sterf. Of soos in 'n sprokie: op 'n kritieke oomblik verskyn 'n groot towenaar of vegter. Die regte stryd begin, waar jou teenstander reeds 'n patetiese wurm is.
  Die lewe is baie meer ingewikkeld. Wat met hom gebeur, is immers nie "n lokettreffer nie. En hy is nie in staat om die wagte alleen uit te strooi of die leier te steek nie. Jy moet dus stilbly en verduur. Nou, as jy die analogieë onthou, wat het sekere helde dan in die Middeleeue gedoen. Een wat ek onthou het behandel, operasies uitgevoer en alles het vir hom wonderlik uitgewerk. Nog een het die koninklike diens betree, 'n loopbaan gemaak, die derde het 'n seerower geword, die vierde ...
  Dit is egter volwassenes. Dit is moeiliker met kinders! Eerstens: jy moet voorgee dat jy 'n verteenwoordiger van een of ander adellike familie is. Ai, hy het die eerste rondte verloor! Gebuk tot die vlak van 'n slaaf! Nog 'n manier is om moderne kennis te gebruik.
  Wel, hy probeer al hier iets doen. Daar is 'n paar redelik ordentlike skaakstelle wat op die punt staan om gereed te wees, en buiten dit kan hy baie meer speletjies uitdink. Oor die algemeen, as jy 'n vry persoon is, kan jy ryk word hieruit. Dit is waar, baie hang hier van geluk af, as skaak gewild is in ons wêreld, hoekom moet dit dan nie wees nie: daar is iets super daaraan. Dit is waar dat dit nie sleg is om 'n monopolie op die produksie van skaak te kry nie, anders sal winste daal. Jy kan dit ook met skoonheidsmiddels probeer, hier smul vroue dalk nie hieraan nie. Selfs hier moet jy egter 'n vrye persoon wees. En dit is beter om jou vaardigheid vir eers weg te steek. Oor die algemeen, meer dikwels in die verlede, het helde van historiese avonture met brute krag opgetree. Hier is die mag en werklike vermoëns van spesiale magte natuurlik grootliks oordryf. Is daar nie baie gevalle wanneer uitgesoekte vegters deur eenvoudige straatrampokkers geslaan word nie? Ordentlik! Dit is dus naïef om te dink dat een soldaat van spesiale magte honderd opgeleide vegters met swaarde kan doodmaak. Yanka was gereed om te wed dat 'n goed opgeleide en ervare antieke Romeinse gladiator feitlik enige lid van die Alpha spesiale groep met swaarde kon doodmaak. En die supermoondheid van spesiale magte is 'n soort propaganda-cliché. Superman kompleks! Alhoewel dit net 'n gewone proteïen liggaam is, en dikwels dronk daaraan! Daar moet ook op gelet word dat bakleiery vervelig raak! Waaraan kan jy nog dink? 'n Outomatiese masjien net so, jy kan dit nie uitvind nie, dis delikate werk. Ja, natuurlik, 'n eenvoudiger kanon: jy kan buskruit maak en produseer. Maar wat sal dit gee? 'n Ongehoorde oorlog sal begin, strome bloed sal vergiet word. En hy sal steeds aan die ketting bly. Ek het die avonture van Gulliver onthou, hoe hy die koning van die reuse aangebied het om buskruit te produseer, maar die monarg het geweier. Wat 'n wyse besluit! Daarbenewens, behalwe buskruit, is daar baie ander gevaarlike plofstof. Brr! Dit is nie 'n goeie idee om 'n wapenwedloop te begin nie. Dit is jammer dat hy byvoorbeeld nie die elikser van ewige jeug het nie, terwyl die mense van sy era nie self weet hoe om dit te doen nie. Dalk musiekinstrumente vervaardig? O, dis 'n idee, maar kry eers vryheid!
  Hier is twee maniere: weghardloop of kerrie-guns by die eienaar. Die eerste pad is aanloklik, maar riskant, die tweede, inteendeel, is nie baie wenslik nie, maar meer realisties en veilig. Baie hang egter van die persoon af. As Ahmed selfs 'n greintjie gewete het?
  Sampioenreën het begin val. Die son het aanhou skyn. Hier was Yanka die eerste om 'n plaaslike reënboog te sien. Dit was baie ryker, helderder, meer divers as aards. Die totale aantal skakerings wat beskikbaar was, was ongelooflik groot.
  Selfs die slawe wat haar gesien het, het haar meer as een keer bewonder. Die seuns het probeer lag en 'n sweep op hul rug gekry.
  Yanka het die wag gevra:
  - Wat is ongelooflik mooi hier as dit reën?
  Die huursoldaat het geantwoord:
  - Wat gee ek om? Dit maak nie my beursie swaarder nie! Net God Fazzara speel!
  - WHO?
  - Fazzara of Fazh! Godheid van klein lig. So ligsinnig en taamlik swak!
  Yanka het opgemerk:
  - Van wie hou jy beter?
  Die huursoldaat het met entoesiasme geantwoord:
  - Natuurlik Gore! Hy is 'n baie magtige god! Beskermheer van krygers! Daar is ook 'n ware Setter, maar hy is baie lief vir bloedige opofferings! Om te wen, moet jy te veel slawe doodmaak! En slawe is waarde en rykdom!
  Yanka het ingestem:
  - 'n Persoon van die hoogste waarde!
  - Die man is 'n booger! Hoeveel verstaan jy nie! 'n Patetiese klein mannetjie.
  - En die Sultan?
  Die huursoldaat het sy spies geswaai:
  - Bly stil, ellendeling, anders word ons almal aan die paal gesit!
  Yanka het met kamtige vrees uitgeroep:
  - Natuurlik is ek stil, o groot een!
  - Wie is groot?
  - Natuurlik jy!
  Die huursoldaat het 'n trotse houding aangeneem:
  - Ek is die grootste in die wêreld.
  Die handelaar het na die huursoldaat geroep:
  - Wat jy gesê het?
  Hy het dadelik ineengekrimp:
  - Ek het 'n grap gemaak, eienaar.
  - Ek verstaan wat jy bedoel! - Akhmed het na die huursoldaat opgespring en hom met sy sweep met die rughand geslaan. Hy het uit vrees van sy perd afgevlieg. Hy het neergestort en stof opgewek, maar dadelik opgespring:
  - Ek verstaan alles, meester!
  - Het dit?
  - Ja! Tot in die kleinste detail!
  - Wel, gaan sit voor ek jou aan die dier vasmaak.
  Die huursoldaat het met 'n bietjie moeite opgeklim, terwyl hy kreun en blykbaar sy niere afgestamp het. Yanka het dit moeilik gehad om sy lag terug te hou: hy het nie genoeg gehad om nog 'n vyand te maak nie.
  Ahmed het na die seun gery:
  - Wel, hoe is die spel gereed?
  - Ek sny die laaste figuur uit!
  - Goed, hierdie dwaas het my geamuseer, ek is steeds vriendelik en vergewe jou!
  Yanka het met sigbare nederigheid geantwoord:
  - Dankie meneer!
  Ahmed was tevrede hiermee, maar hy het streng gesê:
  - Moenie my veral voor almal bel nie, meester. Dit is 'n beroep op die Sultan. Noem my meester, of beter nog, meneer.
  - Ek verstaan, meneer!
  - Dit is wonderlik! Wanneer ek volgende keer aankom, behoort die speletjie gereed te wees!
  - Ek sal probeer!
  Die seun het teruggekeer aan die werk: Op die oomblik het hy belang gestel of hy die plaaslike kampioen in die wedstryd sou wees of nie. Skaak het sy reuse gehad, byvoorbeeld Greco, Philidor, Morphy, Capablanca, Fischer, Kasparov. Nou het skaakspelers en grootmeesters geslyp. Die mees absolute kampioen is die rekenaar. Of meer presies, 'n skaakrobot! Ander groot kampioene: was op een of ander manier hul tyd vooruit. Greco was byvoorbeeld die eerste om die konsep van offerkombinasie bekend te stel, Philidor van die rol van pionne en posisionele spel, Morphy van openingsontwikkeling, Steinitz-verdediging, Lasker-sielkunde. Elkeen van hulle was 'n ware mens! Wat interessant is, is dat byna al die kampioene grense, revolusionêre was. Insluitend die laaste groot kampioen: Garry Kasparov. Yanka het byna al die wedstryde gekyk: Garry Kasparov. Wat indrukwekkend van hom was, was sy kennis van openinge, sy skerp kombinasie-visie, sy volharding in die stryd om die inisiatief en sy gebrek aan vrees vir sy vennote. Kasparov het 'n reeks verpletterende houe aan sy teenstanders toegedien! Dit lyk of hy die koningin weggegee het - jy kan nie weghardloop van skaakmat nie ! Wel, te hel met die lirieke. Tog het die Yankees 'n stewige eerste rang, en ervaring in die verslaan van kragtige rekenaarprogramme.
  Uiteindelik word die laaste perd uitgesny. Fu-fu! Jy kan gaan lê om te rus, jou arms is moeg!
  Yanka het nie opgemerk hoe hy aan die slaap geraak het nie en sy pas verloor het. Daarby: hulle het reeds die rant oorgesteek en in die vallei afgesak, waar dit warmer was. Yanka het van 'n perdegeveg gedroom. Sommige van die perde het weliswaar slakvormige skulpe, soos die plaaslike perde.
  Yanka baklei: hy het baie krag, hy is groot en volwasse. Hy haal die een na die ander af. Breek deur na die hoofheld wat die hertog se kroon dra. Die seun maak 'n skerp swaai en slaan. Die vyand se swaard het gekraak, die punt het onder die hoewe geval. Yanka slaan weer...
  Op hierdie oomblik brand erge pyn hom. Die seuntjie skree en maak sy oë oop. Die strop het hom nog een keer "gebrand".
  - Hoe het die valk geslaap?
  Yanka wou die pyniger wegstuur, of hom selfs in die gesig slaan, maar hy het uiterlik nederig geantwoord:
  - Baie goeie meester!
  - So dit is wonderlik! Is die speletjie gereed?
  Die seuntjie knik:
  - Ja, al wat oorbly is om dit te verf!
  - So hoe lyk dinge! Verf dit! - Ahmed ruk sy lip uit ongeduld.
  - Goed! Is daar swart en wit verf?
  - Gee hom! Die een is op steenkool gebaseer, die ander is kryt! - Die slawehandelaar het met sy sweep deur die lug gefluit, maar hom nie getref nie.
  Yanka is 'n kwas gegee en die seun het begin verf. Dit is maklik om die figure te verf, maar om die bord self in vierkante te sit sodat hulle gelyk is ... Ek moes peuter: verskeie takkies en hake as toestelle gebruik. Nie sonder moeite het Yanka die werk voltooi. En nou sal hy die geskiedenis ingaan as die eerste uitvinder van skaak, tensy natuurlik Ahmed: sy ontdekking is nie gesteel nie. Alhoewel daar byvoorbeeld die groot slaaffilosoof Aesop was, wat meer bekend geword het as die meeste antieke konings en moderne presidente!
  Die blokkies het nie baie gelyk geword nie, maar dit sal doen. Yanka het sy werk bewonder: hy het blykbaar nie sy talent as 'n vakman raakgesien nie, maar het hom gedwing. Wanneer 'n persoon deur die lewe gedruk word, toon hy dikwels uitvindsel en voorheen verborge vermoëns. Hier is hulle eerste: skaak in hierdie heelal. Dit sal lekker wees om ook 'n horlosie te maak. Wel, dit is ook 'n goeie idee, jy kan ernstig ryk word met horlosies! As die meganisme van diegene met vere te ingewikkeld is en groot vaardigheid vereis, dan is sonkrag, wat baie eenvoudiger is, redelik toeganklik in die Middeleeue. Bly vir eers stil hieroor. Die seun het die stukke gerangskik en onthou dat in die Middeleeue die mees beweeglike stuk nie die koningin was nie, maar die biskop. Hy is meer dikwels 'n nar of 'n hardloper genoem. Biskop is 'n latere naam, net soos die toring genoem is: toer of kanon! In die Middeleeue het sy na net twee velde gegaan. Koningin of biskop vir een. Maar nou is dit beter om onmiddellik moderne reëls in te stel, anders sal hy nie 'n plaaslike kampioen wees nie. Andersins, pas by die nuwe reëls aan, en die teorie in hierdie geval sal anders wees. Watter ander speletjie op planeet Aarde het soveel honderde boeke gewy aan teorie en ontleding van speletjies? Ja, natuurlik, professionele boksers ontvang groot fooie, ryker as skaakspelers, alhoewel byvoorbeeld Fischer in sy tyd miljoene verdien het, maar skoonheid en estetika is onvergelykbaar. Fischer het skaak egter dikwels met boks vergelyk. Yanka moes aan kontaksparring deelneem, maar hy het nie van boks gehou nie. Weens sy reaksie en spoed het die seun selfs 'n skoolkompetisie gewen (op punte, nie durf slaan met volle krag nie), maar het geweier om professioneel aan hierdie sport deel te neem. By die skool het hy genoeg krag gehad om die oortreder in die gesig te slaan, maar Yanka het 'n goeie hart gehad; hy het nie die minste begeerte gehad om die swakkes, selfs die "schmoozer" te slaan. Dit is waar, nou was hy diep spyt dat hy 'n boks-, en nog beter, 'n skopboks- (waar hulle ook skop) loopbaan prysgegee het. Dit is egter onwaarskynlik dat 'n twaalfjarige seun, selfs al was hy die wêreldkampioen onder kinders, met vyf-en-twintig ervare en gewapende krygers klaarkom. Maar die eienaar Ahmed: as een op een, het hy waarskynlik. Hy het uitstekende strek, buigsame gewrigte en goeie vermoëns vir gevegskuns. Dis net dat hy "n gebrek aan karakter het. Dit is op een of ander manier moeilik om 'n persoon in die gesig te slaan en pyn te veroorsaak. In die Middeleeue kan jy egter nie te menslik wees nie, hulle sal jou opvreet, jy moet slagtande kweek!
  Yanka het die wit koningin geruik en dit op sy tong geneem. Nee, dis nie suiwer kryt nie, dis iets plantgebaseerd en meer smaaklik. Die seun het die eerste skuif gemaak en die swart pion beweeg. Yanka het besluit dat swart die eerste skuif sal maak, laat die donker magte die aggressor word!
  Asof om sulke gedagtes te bevestig, het die aand gewaai en die groot welige palmbome knik. Die seun het sy hand vir hulle gewaai. Ahmed het hierdie gebaar opgemerk en na Yanka opgespring.
  - Hoe het jy dit geverf?
  - Ja meneer! Hier is hulle swart en wit!
  Ahmed klim van die slakperd af, gaan sit op die kar en lig die plank versigtig op.
  - Niks! Lyk pragtig! Net hoe om dit te speel!
  Yanka het begin verduidelik:
  - Jy moet die figure een vir een skuif!
  - Hoekom beurte maak! Dit is beter om dadelik in te jaag, massaal!
  Yanka het met vrymoedigheid beswaar gemaak:
  - Nee, daar sal chaos wees, maar die spel moet harmonie genereer!
  - Dis hoe ... Harmonie! - Die slawehandelaar het "n vet, bebaarde gesig uitgehaal.
  - Natuurlik, die belangrikste ding daarin is die kop, hierdie speletjie laat jou toe om die vermoëns van 'n bevelvoerder die duidelikste te demonstreer. - het Yanka oordeelkundig gesê.
  Ahmed krap die bokant van sy kop:
  - Bevelvoerder! Sjoe! Soms lyk dit vir my of die beste bevelvoerder ek is! Veral as jy goue skulpe moet beveel!
  Yanka het vinnig geantwoord:
  - Opleiding maak nooit seer nie, veral aangesien dit 'n regverdige stryd is wat op gelyke voete begin!
  - Is jy eerlik? En in oorlog kan jy nie eerlik wees nie. - Ahmed het die ring aan sy harige hand gedraai.
  - As jy leer om eerlik te wen, dan sal jy geen gelyke in misleiding hê nie!
  Ahmed het saamgestem:
  - Wel, goed, kom ons probeer speel: oor en oor!
  - Elke tak van die weermag beweeg op sy eie manier... - Yanka het begin.
  Ahmed skud sy kop:
  - Dis te moeilik!
  - Nee, dis opwindend! Glo my! - Sê die seun met entoesiasme. - Dit is immers dieselfde in 'n regte oorlog, is ruiters gelyk aan infanterie?
  Die handelaar krap sy neus:
  - Eintlik, dit is waar! Goed, kom ons verduidelik die reëls.
  Yanka het 'n pion opgetel:
  - Dit is 'n voetsoldate, tydens die eerste beweging kan hy óf een óf twee selle spring.
  - Interessant!
  - Maar met die tweede skuif kan hy net een vierkant skuif!
  - Hoekom? - Ahmed het laer geleun, die stank van hom het sterker geword.
  - Omdat die infanterie tydens die oorgang moeg word! - Yanka het effens wegbeweeg van die stinkende ryk man.
  - En as jy dit na die kant toe skuif!
  - Hy kan net nog 'n stuk skuins vang, maar self beweeg hy net reguit! - Die seun het met sy vinger na die bord gewys om hom te oortuig.
  - Hoekom?
  - As 'n voetsoldate 'n swaard swaai, sny hy immers ook in die sy!
  Ahmed was nuuskierig:
  - Hoekom nie direk nie?
  - Die skild is in sy pad! - Ek het Yanka gekry.
  Die handelaar het die seuntjie se sneeublonde hare geklop:
  - Wel, jy is 'n klein slinkse een! Daar is meer van hulle as enigiemand, maar hulle is die swakste!
  - Nie seker op die manier nie! As die pion die laaste reël bereik, kan dit in enige stuk verander! - Yanka het sy hand opgelig.
  - Soos enige ander tyd? - Ahmed het blykbaar nie hiermee saamgestem nie.
  - Loopbaangroei, vir spesiale meriete!
  - Is dit so? En selfs die Sultan?
  - Geen! Sultan san is oorerflik!
  Ahmed het kalmeer:
  - So ek stem saam, dit is baie regverdiger! Vertel my wat die syfers is.
  - Dit is 'n toring, dit word deur die wind aangedryf en dit kan agt vierkante gelyktydig beweeg: in 'n reguit lyn.
  - Hoekom in 'n reguit lyn?
  - Dis hoe die wind waai! Die toring word beheer deur die elemente en die bevelvoerder, en oor die algemeen is dit 'n baie sterk en beweeglike stuk.
  Ahmed skud sy kop.
  - Ja, dit lyk of dit baie sterk is! Wat het jy nog! Dit is wie dit is, en ek ken die renjaer.
  - Ja, 'n perd, hy spring met die letter G. Dis dit! - Die seun het dit vir die bord gewys en geglimlag.
  - Dis snaaks! Presies! - Ahmed het gelag.
  - Spring soos 'n sprinkaan! - Yanka het nog wyer geglimlag. Sy tande is ietwat groter as wat dit vir 'n seuntjie van sy ouderdom behoort te wees, maar hulle is heeltemal reguit-witter as kryt.
  - Wel, goed, wie is dit? - het Ahmed voortgegaan.
  - Dit is 'n olifant!
  - Olifant! Nie baie soortgelyk nie!
  Yanka is dadelik gevind:
  - In ons wêreld: dit is olifante!
  - Wat 'n gruwel, jou wêreld is onbeduidend en lelik. - Ahmed het die seun op die neus geslaan. - Ek wens jy het so 'n kattebak gehad. Goed, hoe loop hy?
  Die seun het geduldig verduidelik:
  - Skuins, regtig vir die hele lengte van die bord!
  - En hoekom is dit skuins?
  - Te swaar gewig kantel na die kant! - Yanka het gevoel soos 'n onderwyser wat die struktuur van 'n atoombom aan 'n graadeentjie verduidelik het.
  - O, dit is baie interessant! En wat 'n figuur is dit nie!
  Die seun het sy wange uitgeblaas:
  - Dit is die sterkste figuur, die koningin, of die hoofvisier. Hy kan na regs, na links en skuins loop.
  - Hoekom is dit so?
  - Die Opperste Vizier is meestal die hoofbevelvoerder, en in baie lande: hy regeer eintlik die land. Die tweede een gee immers dikwels meer aandag aan die regering van die staat as die eerste een! - Yanka het geknik en die koningin oor die blokkies beweeg. - Selyavi! Koel ou!
  Ahmed het sy tulband aangepas:
  - Wat is logies! Maar dit weet ek reeds - die Sultan self!
  - Ja! Hy loop in alle rigtings, maar net een vierkant.
  - Hoekom is dit so swak? - Daar was teleurstelling in die slawehandelaar se stem.
  - Die feit is dat die Sultan se magslas te groot is vir hom om behendigheid te toon, buitendien, op 'n veldtog wat hy nodig het om 'n hele harem saam met hom te dra! - Yanka het gesing. - Jy kan nie in die wêreld leef sonder vroue nie! Hulle bevat die son van Mei - soos die digter gesê het!
  Akhmed het onbetaamlik hard gelag, selfs die perde het weggeskram:
  - Geestig! Baie geestig! Wel, nou ken ek die reëls: dalk kan ons speel?
  Yanka glimlag:
  - Wel, hoekom nie speel nie! Swart gaan eerste!
  - Dan sal myne swart wees! - Akhmed het die uiterste pion beslissend geskuif. Nadat u die skuif gemaak het, wat in die aantekening geskryf is a7-a5.
  - Hoekom het jy so gespeel?
  - Ek begin om die flanke beweeg! - Die arrogante ryk man kwaak minagtend.
  - Goed, so laat dit wees? - Yanka het E2-E4 geantwoord.
  Die spel het begin. Ahmed het natuurlik nie die teorie geken nie en het bloot die pionne opgestel. Natuurlik het die saak geëindig: met 'n vinnige vloek.
  - Wat is hierdie?
  - Die koning is vernietig: dit beteken die hele leër gee oor, dit is die reëls. - Yanka sprei sy hande, verdonker van 'n vars sonbruin, oop.
  - Kan die vizier nie bevel neem nie? - Het Ahmed gevra.
  - Geen! - Die strateeg seun afgesny.
  - Hoekom? - Die slawehandelaar lig sy sweep.
  - Want: hy wil nie hê die Sultan moet sterf nie. Die koning kan immers nie geslaan word nie, verdedig hom tot die einde: die heilige plig van sy onderdane! - Sê die wyse slaaf vurig.
  - Skaars toewyding! Ek hou van hierdie speletjie! Volgende keer: jy kan my nie klop nie! Ek... - Die sweep fluit in die lug.
  - Ek sal maat! Wanneer 'n monarg gevange geneem word, word dit skaakmat genoem! - Die seun se kaal skouers het gebewe, hy wou sulke "streel" vermy.
  - Snaakse naam! Kom dan, as ek wen, kry jy tien hot shots op jou rug! - Ahmed het sy tande onvriendelik ontbloot.
  - Wat as ek? - Yanka was bly dat die sweep met die stekelrige sterre hom nie in die volgende minuut sou streel nie.
  - Jy sal getrakteer word op vleis vir aandete. Vir 'n slaaf: vleis is 'n baie groot lekkerny! - Ahmed het sag geword.
  - Dit kom! Ek stel ook belang!
  Die seun het die stukke gerangskik en 'n nuwe speletjie het begin.
  . HOOFSTUK No 16.
  Vladimir en Elfaraya het om die onsterflike monster gesirkel. Hulle was reeds uitgeput, en die vyand het voortgegaan om op hulle te druk. Soos 'n hidra: in plaas daarvan dat een kop afgekap is, het twee gegroei! Probeer om te wen!
  Die jong man, nadat hy nog 'n snywond gekry het, sy stem breek van ongelooflike spanning, het voorgestel:
  - Daar moet altyd 'n manier wees: verslaan die vyand! Dit is hoekom hierdie 'n hindernisbaan is, iemand sal dit verseker slaag en louere wen!
  Die meisie het uitasem geantwoord:
  - Natuurlik: daar is 'n manier om te wen! Wat vertel ervaring jou?
  Vladimir het gefluister en druppels bloed laat val:
  - Hierdie monster is 'n robot! Jy moet sy beheerpaneel vind en dit afskakel! Kwasar in hiperfraksionele afmetings: kan in 'n vingerhoed verdrink.
  Elfaraya het hoop gevoel:
  - En waar is hy?
  - Nie te ver nie, maar nie op die mees voor die hand liggende plek nie! - antwoord Vladimir en verloor sy laaste krag van sy wonde!
  Elfaraya was net 'n bietjie varser as hy:
  - Laat ek jou dek, en jy soek hierdie berugte beheerpaneel!
  - Ek sal probeer! - Die jong man se regteroog: hy het niks meer gesien nie, en die linkerkant was bewolk met pienk mis, en die jong vegter is suiwer intuïtief gelei.
  Die virtuele monster het die meisie met ondenkbare krag aangeval en haar verskeie snywonde veroorsaak. Elfaraya het bedees teruggetrek, 'n indrukwekkende wond gaps in haar skouer. Die meisie se bene, of eerder die enigste oorlewende been, het gebewe, maar sy het daarin geslaag om een van die monster se ledemate af te sny!
  - Nee, jy sal my nie so maklik vat nie! - Die vegter het 'n uitgeslaande tand uitgespoeg en na die rye oë van die superdier gemik.
  Die monster het geskreeu:
  - Die vlamme van die onderwêreld wag vir jou!
  Elfaraya het die houe afgeweer, maar 'n steek in die been gemis. Die stewel het uitmekaar geval en 'n grasieuse, gespierde been onthul. Die vingers is verbrand deur die hiperplasmiese vloei.
  - Hier is 'n swart gat! - Die meisie antwoord.- Dit is wat jy aan my doen - my super-monster-anti-held! Maar dis glad nie vir my maklik om 'n frats, nul, nul, sewe te werk nie!
  Die monster se arms het verleng en hy het Vladimir probeer bereik. Die jong man het geskop, maar is ernstig in die sy getref. Die bloed het weer gevloei en vlekke op die ongelyke oppervlak gelaat. Vladimir, wat die pyn oorkom het, het 'n salto gedoen, op sy hande geloop en toe nog 'n stoot uitgevoer.
  - Ek sal jou Kuzka se ma wys! Chernodyrnik! - Die seun het teen die muur gekap en hoër probeer slaan.
  Die monster het aanhou groei en 'n aanval op twee fronte geloods.
  Elfaraya het gespin en gespring, haar kaal bene verbrand, en haar tweede ledemaat het skielik teruggegroei. Die pragtige meisie het sterk, maar lank gevestigde pyniging ervaar. Sy het die elektroniese wese met haar kaalvoet gespring en geskop, maar is dadelik teruggeslaan, drie vingers verloor en haar voet beseer.
  Elfaraya het geskree:
  - Die afgryse van die anti-wêreld!
  Die monster het sarkasties gesê:
  - In die hiper-onderwêreld: jy sal nie so sing nie!
  Die meisie is gedwing om terug te trek. Dit het vir haar al hoe moeiliker geword. Vladimir het dit ook gekry, na nog 'n aanval het die virtuele monster die ou se been by die knie afgesny.
  Die seun kreun:
  - O, dit is ondraaglik!
  - Wees sterk en versamel jou wil! - Elfaraya aangeraai. Die lem van die swaard het die skoonheid in die bors getref en haar tepel afgesny. Die meisie het 'n terugslag gedoen en haar kaal, bebloede hakke laat flits. Toe vloek sy kwaad:
  - Dit is hoe jy vroue streel!
  Die elektroniese wese het geantwoord:
  - Ek wil net die lelike meisies knuffel en druk! Ek wil hulle vingers breek en hulle in klein stukkies skeur!
  "Ek sal jou in repe kap en die bokke rek!" het Elfaraya geskree. Die meisie het dit soos 'n hamerhou gekry. "n Been het gebreek en "n ruk-stuk het afgevlieg.
  Vladimir het sy hand verloor, hulle het dit eenvoudig met 'n waaier afgesny:
  - Hier is 'n dildo! - Die jong man het gevloek. - Jy wil my vertrap!
  Die monster het heftig gesweer:
  - Dit sal vir jou moeilik wees - vakuum-kwarks!
  -Jy is verkeerd, jou dodelike dooier!
  Dit was baie moeilik vir die seun, sy bene het meegegee. Daar was geen krag om langer vas te hou nie, maar Vladimir het baklei. Hy het nog 'n aanval afgeweer, die vyand se ledemaat afgesny, maar dit het dadelik, selfs moeilik om die oomblik te begryp, gegroei!
  Die wese het gehuil:
  - Wat 'n pyn!
  - So so! "Die seun het 'n handvol tande uitgespoeg, sy wangbeen is gesny.
  - Dit sal nog erger wees!
  "n Aanval het op die meisie gevolg, sy het teruggetrek en die vyand behendig afgesny. Hy het giftige bruin bloed gespoeg, maar het nog verskrikliker geword:
  - Wat n pragstuk! Jy sal dit in 'n nikkel kry!
  - Jy sal 'n sterk soldaat se vuis raakloop! - Die meisie het met waardigheid geantwoord.
  Die volgende hou het haar hand afgesny. Elfaraya het padgegee en is teruggegooi. Sy het gebloei. Vladimir het nog 'n "geskenk" ontvang; sy knie is gesny. Die jong man het gekreun en probeer ontduik, maar die punt het die plek deurboor waar gewone mense hul regternier het.
  Vladimir het die ledemaat getref, hy het net effens geslaag: dit is gesny, die vleis van vloeibare metaal het baie sterker geword. Die seun het teruggetrek en probeer pareer, maar 'n dosyn lemme, sowel as dolke, het dadelik op hom gevlieg. Een van hulle het die ou se hart deurboor, Vladimir het gesteier en begin omval.
  Elfarai se desperate poging het hom van die onmiddellike dood gered. Die jong man het nuwe skade opgedoen, amper in die helfte gesny, en die meisie het haar tweede bors verloor, en haar hart is deurboor. Elfaraya was vol bloed, haar pragtige vel het afgedop. Die meisie het gesis:
  - Ek verloor my skoonheid!
  Die monster, sonder om sy vleisetende emosie weg te steek, het gebrul:
  - Dit is asof die vel van 'n alligator van jou verwyder sal word!
  Die sterwende meisie het nie haar humor verloor nie, sy het dadelik geantwoord:
  - Met die krag van die terminator sal die gesig geslaan word!
  Weereens 'n desperate stoot, net een kreupel been het oorgebly. Hoe moeilik was dit vir die meisie.
  Vladimir het nog 'n hou in die hart gekry. Dit is goed dat hy drie van hulle het, andersins onmiddellike dood. Maar die verlies van twee uit drie motors veroorsaak dat dit aansienlik verswak. Die seun se bewussyn was vertroebel; een oorlewende been kon nie sy liggaam ondersteun nie.
  Die monster het gehuil:
  - Ek sal jou steek! - En hy het op die meisie afgestorm. Sy onwelvoeglike mond het gesê:
  - Weet jy hoe in die ou dae: hulle het sulke lewenskragtige meisies soos jy verkrag?
  - En ek wil nie weet nie! - Elfaraya het teruggeveg, met die wanhoop van "n vlieg in "n dik web.
  - Maar jy moet!
  Stamp op die meisie: die lem het die skoonheid in die helfte gesny. In 'n laaste dodelike poging het Vladimir sy swaard gegooi en 'n duif getref wat in die lug flikker; die voël was klein en so onskadelik, maar vir 'n oomblik het dit vir die jong man gelyk of 'n oranje gesig voor hom verskyn het.
  Die monster was op die punt om die meisie se kop te vermorsel, het gevries en skielik begin verkrummel. Sy monsteragtige vlees het gestrooi soos tafeltennisballe. Hulle het al hoe kleiner geword, verstrooi, bonsend. Elfaraya het bloed piepend geskree:
  - Jy het dit tog gedoen!
  - Ja, ek het dit gedoen! - die seun ruk in stuiptrekkings, hy het onbeskryflike pyn. --- Finale oorwinning wag op ons.
  Die laaste frase was reeds uit plek, maar dit het baie ekspressief gelyk. Die jong man en die meisie het hul bebloede hande gevat en gekruip. Hulle het meter na meter afgelê, asof met 'n naakte abs op gebreekte glas. Met heldhaftige pogings het ons uiteindelik daarin geslaag om die hindernis te oorkom. Die beeld het geflikker en die lig het donker geword. Die jong man en die meisie het vir 'n oomblik verbygesteek, waarna hulle tot hul sinne gekom het, gevries in die biokamer. Uiterlik was hulle redelik ongeskonde, maar hulle het aan 'n kragveld gehang.
  Die tienster-offisier met twee adjunkte kyk met belangstelling na die naakte liggame van die seun en meisie:
  - Julle is wonderlike vegters! Tog het hulle daarin geslaag om die laaste monster te hanteer, wat gewoonlik net een uit 'n miljoen kon regkry!
  Vladimir en Elfaraya het geblaf:
  - Ons het probeer om ons plig teenoor die Heilige Moederland na te kom.
  - Dit is prysenswaardig, maar gewoonlik nie genoeg om alle struikelblokke te oorkom nie! Is dit nie?
  Elfaraya het vinnig geantwoord:
  - Ja! Lojaliteit alleen is nie genoeg om die land te dien nie, maar sy afwesigheid kan nie deur enigiets vervang word nie!
  - Ja presies! Hoe het jy Vladimir geraai: dat dit die duif was wat afgeskiet moes word? Hy was so onskadelik!
  Die jong man het sy voorkop gerimpel en geantwoord:
  - Moeilik om te sê! Miskien intuïsie! Dit het vir my gelyk of ek 'n voël deur die oranje sig gesien het, en toe reageer die liggaam op sy eie. Miskien dood hipersensitiwiteit.
  Die tienster-offisier het saamgestem:
  - Reg! Dit is nogal vreemd om te hoor, maar ek sal onthou! Terloops: tienster-generaal Dmitri Zubrov wil jou besoek.
  Die nuwe bevelvoerder het voor die egpaar verskyn. Hy was in 'n seremoniële uniform, met luukse skouerbande, en het helder geglimlag:
  - Eintlik is jy verkeerd, ek is nou 'n marshal!
  Dmitri het 'n skraal, atletiese figuur gehad en het soos 'n glansryke jong man gelyk. Soos alle mense, 'n aantreklike, tydskrifwaardige playboy, het hy geglimlag en nie heeltemal ernstig gelyk nie. Weens die gebrek aan 'n snor en baard ('n onnodige atavisme is op genetiese vlak uitgeskakel), het die maarskalk amper 'n tiener gelyk, veral as hy nie frons of sy oë verkyk het nie.
  - Die feit dat jy, Vova, daarin geslaag het om die sleutel te vind en die monster se beheerpaneel te vernietig, kenmerk die vegter van die beste kant. Buitendien: jy het nie 'n standaard manier van dink nie.
  - Is dit goed of sleg!
  - Afhangende van hoe toegewyd jy aan die ryk is.
  Vladimir het beskeie geantwoord:
  - My toewyding oorskry nie die grense van rede nie! Ek sê nie dat daar niemand meer lojaal as ek is nie!
  Die maarskalk het begripvol gesê:
  - Almal is lojaal! Ek weet! Alhoewel die woord toegewyd en toegewyd sinoniem is!
  - Dit is 'n woordspeling! - het Elfaraya met 'n slim kyk gesê.
  - Snaakse woordspeling! - Dmitri het ingestem. - Kortom, ek het nie na jou toe gekom om uit te vind wie se humor meer quasar is nie. Jy moet voltooi: een spesifieke taak.
  Elfaraya het geskerts:
  - Ek hoop dit hou verband met liefdemaak?
  - Amper! - Maarskalk Dmitri was verheug. - Jy het seker al gehoor dat in sekere dele van die heelal tyd beweeg, soms vinniger, soms stadiger: as by ons, en soms selfs heeltemal teenoorgesteld!
  Elfaraya het geredelik bevestig:
  - Ja, daar is so 'n verskynsel!
  - Dit skep dus sekere probleme met die ontwikkeling van hierdie ruimte. Daar is geen ontsnapping nie, dit is 'n feit! - Marshall sprei sy hande uit.
  Vladimir het opgemerk:
  - Maar ons intelligensie-beamptes beveg dit doeltreffend?
  - Natuurlik baklei hulle! En terselfdertyd nogal aktief! - Die Marshal het liggies met sy vingers geklap, "n hologram van die sterrehemel verskyn. - Nogal 'n groot staat: ons satelliet, wat deur die elwe besit word, is deur bose kiswesens aangeval. Kiste is 'n tipe wilde trol, hulle is altyd in stryd met hulle. Jou taak is om 'n burgeroorlog te voorkom: wat die groot planeet Furosan in 'n roofvuur verswelg het.
  Elfaraya het twyfelagtig opgemerk:
  - Dit is beslis 'n interessante taak, maar sal dit nie makliker wees om verskeie missielkruisers daarheen te stuur nie?
  Die maarskalk skud sy kop skerp:
  - Nee, dit is nie makliker nie! Ons wil nie te duidelike inmenging van ons ryk hê om alle soorte trolle teen ons te keer nie. Dit is nodig om 'n mikrochirurgiese operasie uit te voer.
  Vladimir het geknik:
  - Dit is duidelik!
  Dmitry het geduldig begin verduidelik:
  - Land op die planeet, hoewel dit groot is, is sy swaartekrag ongeveer gelyk aan dié van die Aarde. Vind die leier van die stropers, hy noem homself Generalissimo Dodge, vang hom of skakel hom uit. Dit is natuurlik beter om hom te vang en hom dan te dwing om in sy eie belang op te tree.
  Elfaraya het ingestem:
  "Dit is eenvoudig beter om dit te vang en dit dan te dwing om die burgeroorlog te beëindig."
  - Dit is presies die meisie. Dit is wat jy moet doen. Ek hoop jy kan so 'n taak hanteer. - Marshall klap sy vingers.
  - Sekerlik! - "n Paar krygers het dadelik geblaf. - Ultraster!
  - Net 'n gedaante: jy moet die elwe aanvaar; Groot Rusland behoort nie by hierdie saak betrokke te wees nie.
  Die seun en meisie knik saam:
  - Ons stem hiermee saam!
  - Verander jou naam! Wel, jy Elfaraya het reeds 'n naam soos 'n elf, jy moet nie te veel verander word nie, stem jy nie saam nie? - Dmitry het die wysvinger op sy regterhand uitgesteek.
  - Wel ja? Minder risiko van toevallige mislukking!
  - En Vladimir sal herdoop word na Vlarad! 'n Pragtige elfnaam. Op hierdie manier kan jy pret hê!
  - So ek is Vlarad!
  - Ja - Vlarad, en nie 'n man nie, maar 'n elf. In hierdie deel van die heelal vloei tyd vinniger, en teen die tyd dat jy die taak voltooi, behoort niks betekenisvol op die fronte te gebeur nie!
  Die meisie en die seun het hul hande opgesteek in 'n saluut:
  - Ons verstaan!
  - Vlieg dus op die elfvrag-ruimskip. Dit is jou kans! Moet ongemerk verbyglip!
  Elfaraya het gesing:
  Moederland: jy is die son en lente,
  Ons sweef in luglose ruimte!
  Jy kan nie 'n stad uit sand bou nie,
  As met die hart: gevoelloos en sielloos!
  
  Elwe is ons verliefde broers,
  Sag, maar foutloos in die stryd!
  Die rekenaar het nulle in die projeksie gewys,
  Robotte is ook mense!
  
  Die ruimteskip vlieg vinnig,
  Die oorgang in die wêrelde is 'n klein stappie, 'n stap!
  Kom ons gee die heelal 'n vars voorkoms,
  Ekstase voel met my hele sensitiewe hart!
  
  En oorlog is beslis goed,
  Daarsonder is daar geen smaak, geen soetheid van die wêreld nie!
  As die teëstander gekom het om te vernietig,
  Kom ons verander dit in iets soos 'n skietgalery!
  
  Gebore vir die brul van bose vuurpyle,
  Termokarke skeur ruimte uitmekaar!
  As die Russiese gees deur 'n horde aangeraak word,
  So kom ons berei 'n stok in die wasbak voor!
  
  Maar jy moet veg - dit is 'n plig,
  En een wat toewyding verg!
  Die onreine het sy kop op die drumpel gesteek,
  Ontvang verandering van die ridder na die voorkop!
  
  Dit is hoekom jy 'n boog nodig het, dit is nie 'n kleinigheid nie,
  En die superlaser is 'n miljoen keer beter!
  Honderd sterrestelsels verpletter soos 'n nikkel,
  Moenie staatmaak op 'n gelukkige ruskans nie!
  
  Ek glo ons sal lewe om oorwinning te sien,
  En ons sal verenig wees met Rusland!
  Heerlikheid is bevestig deur die swaard,
  Die mense het geen beperking op hul krag nie!
  Die vegter het in 'n spesiale reeks gesing: dit wil sê, die woorde is ook in die vorm van ultraklank uitgebars en die hele liedjie is binne een en 'n half sekondes voltooi.
  Die maarskalk het gefluit:
  - Ultraster! Absolute ineenstorting!
  Vlarad gee nie aandag nie. gevra:
  - Sal ons die mees moderne wapens gegee word?
  Dmitri het sy verlengde wysvinger in 'n knoop vasgebind en bevestig:
  - Van wat deur smokkel verkry kan word, ja! Maar jy moet nie standaard wapens van die Russiese leër gebruik nie.
  Die jong man het beswaar gemaak:
  - Standaard wapens: kan ook verkry word deur smokkel!
  Die maarskalk, wat geduld aan die dag lê en nog 'n knoop gemaak het, het geantwoord:
  - Natuurlik is dit in beginsel moontlik as ons spesiale dienste dit toelaat, maar dit is gewoonlik verouderde modelle. Daarbenewens word ontmantelde maar gevegsgereed wapens gebruik. Vergeet dus van die nuutste modelle. En dit is nie nodig om jou ore te klap en jou tong oor hiperruimtelike ultrasnare te hardloop nie!
  Elfaraya het dit selfs goedgekeur:
  - En wat? Dit is selfs meer interessant op hierdie manier. En die feit dat ultra-moderne tegnologie nie tyd gehad het om die stryd te begin nie, en die vyand was reeds vernietig!
  Vlarad was selfs gelukkig, sy oë blink:
  - Dit is selfs opvallend! Veral in ons heelal, in interuniversele ruimte, is wapens nie so vernietigend nie.
  Die maarskalk het 'n hologram van sy spyker vrygestel, 'n bekoorlike baster van 'n skoenlapper en 'n sexy, halfnaakte meisie:
  - Hoe om te sê, in hierdie deel van die heelal is hiperplasmiese wapens ook baie swakker. Dit is eenvoudiger, dit is moeiliker om jou te vernietig, en hoe swaarder die vyand het 'n baie beter kans om te oorleef. - Die maarskalk het sy handpalm uitgebrei, die vinger in knope gedraai, het dadelik reguit gemaak en 'n normale lengte verkry. Die palm het pers geword met geel spikkels, en 'n wynglas uitgekerf met krulle en sprankelender helderder as diamante het daarop verskyn. Dmitri sluk die inhoud daarvan in een klap, hy het blykbaar van die drankie gehou, verskeie veelkleurige borrels het agter sy mond uitgevlieg. Om die vegtende paar: 'n flottielje van gevegshologramme het skielik verskyn. Die ruimteskepe, hoewel klein, was baie skrikwekkend.
  - Dit is hoe ons dit sal doen! - Elfaraya het in militêre ekstase geskree: die vegter op 'n slag, skiet uit 'n verniste spyker, met ineenstortingsimpulse, vyftig virtuele skepe.. - Hoekom is daar nou nog 'n paar sekstiljoene van ons oor en elkeen ken geen vrees nie! Kwasar! Gee die opdrag!
  Die maarskalk het goedkeurend geknik en gewaarsku:
  - Dit is beter dat jou elfmaats nie weet dat julle mense is nie! Jy weet nooit, een van hulle kan dalk 'n spioen wees, of net 'n chatterbox. Ons het reeds die vorm van die oë en ore gedurende die wedergeboorteperiode verander. Wat die storie betref, gee jou voor dat jy baie jong mense is wat van kleins af spesiale opleiding in die Russiese kinderkaserne ondergaan het. Dit beteken dat hulle nie baie van die gebruike en spesifieke konsepte van die elwe ken nie.
  Vlarad het gekrenk gelyk:
  - Iets oor hierdie ras, ons hoofbondgenoot, is bekend. Ons het deur 'n redelik uitgebreide opleidingsprogram gegaan.
  Dmitry onderbreek:
  - Dit is dalk nie genoeg nie! Boonop is dit nie so maklik om jou eie gedrag te verander nie. Die risiko van mislukking is te groot.
  Elfaraya het geglimlag en opgemerk:
  - Ons sal die taak in elk geval voltooi! Wat nooit gebore is nie, is nie gebore nie, en sal nooit gebore word nie? 'n Bevelvoerder wat in staat is om Rusland te verower!
  Die maarskalk het die deursigtige bolla uit sy palm losgelaat, dit het skielik opgeswel, gebars en 'n welige sneeubal het bo-op geval:
  - Hiperkwasar! Eerlike woorde! Jy verstaan die taak, begin dit nou implementeer. Moet net nie dom wees nie. Robotte sal jou vergesel. Wag egter! As afskeid moet jou groep die uitwerking van hiperstroom ervaar. Om nie sonder lading te raak nie!
  Kragtige kuborgs wat met weerlig getref is, hulle het gegroei soos 'n veelkleurige web. Die vegtende egpaar se liggame is deur en deur verlig, selfs die vel het afgeval, ribbes het uitgesteek en dele van die skelet was gebuig. Van die bene het gekraak en soos vuurhoutjies gebrand, die vlam was dood en terselfdertyd baie helder en het die senuwees uitgebrand. Vlarad en Elfaraya het gekreun, maar hul gille teruggehou.
  Die meisie het selfs geglimlag:
  - Wel, dit maak my aan! Soos 'n gangbang met 'n dosyn ouens!
  Die maarskalk, tevrede, het skielik sy nek soos 'n kameelperd uitgestrek, die teiken gevang en die kop van die robotvuurpyl afgebyt met sy sprankelende tande, 'n paar miljoen keer harder as titanium. Nadat hy gesluk het, het hy gesê:
  - Wat kan jy volgende doen? Ek dink nie jy sal 'n foto neem nie (jy sal 'n gek van jouself maak)!
  Die jong man en die meisie het, vergesel van robotte, wegbeweeg van die saal af. Die taak was uiters duidelik, en die twee tydelike beamptes moes dit net uitvoer. Hulle het op 'n spoedboot geklim en vinnig na die kosmodroom gegaan.
  Elfaraya het gegiggel:
  - Toe Dmitri 'n deel van die robot met sy tande afgebyt het, het ek mal geraak! Pragtige ou!
  Vlarad het opgemerk:
  - Dit het gelyk of die maarskalk vir ons iets meer wou vertel met sy gebare as met woorde. In die besonder, robotte: hulle bid op grond van die drieledige kode, maar die laaste Amen gaan gewoonlik gepaard met die vrystelling, al is dit in mikroskopiese dosisse, van hiperplasma!
  Die vegter het die seun se neus met twee tonge gelek:
  - Dit is goed dat kloosters nie toegelaat word vir robotte nie!
  Vlarad het beswaar gemaak:
  - Nee, daar is kubernetiese monnike! Hulle het selfs 'n soort militante nano-ruimtebevele!
  Dit het gelyk of die kosmodroom in die leemte gehang het, hoog bo die oppervlak. Iewers aan die kante het geboue van soliede geometriese vorms gesweef. Die aardse ryk het nie oormatige pretensie duld nie, alles is gemeet, dit het selfs gelyk of die geboue marsjeerkolomme was. Slegs een gebou was in die vorm van ses tuyere-skilpadbasters wat op mekaar gestapel was. Die grootste individu is aan die basis; soos dit na bo beweeg, neem sy grootte af en sy helderheid neem toe.
  Elfaraya het gegiggel:
  - Dit lyk soos 'n verteenwoordigende kantoor van die elwe! Abyss-vakuum buffels!
  By die kosmodroom self het die ruimteskepe in ordelike rye gestaan, asof hulle met 'n liniaal in lyn gestaan het. Die elwe se vragvervoer het soos 'n roosknop gelyk wat begin blom het. Hulle was pragtig en grasieus, die blomblare het vyftig kleure en skakerings gehad. Anders as die harde aardbewoners, was die elwe baie lief vir luukse en pronkerige glans, helder kleure.
  Elfaraya en Vlarad was in standaard geklee: baie helder, nasionale elfkostuums. Haar hare was gekrul en gekleur, en sy het oorbelle in haar ore gehad. Dit was ook algemeen onder mans van die glansryke ras. Vlarad het vir die eerste keer die gewig van die oorbelle gevoel, hy het groot en opgeblaas gevoel. Op een of ander manier selfs: nie heeltemal 'n man nie. Binne het die elf-sterskip meer na 'n koninklike plesierjag gelyk as 'n kommersiële vragskip. Alles was so elegant, weelderig, luuks, met baie blomme en kunsmatige edelstene. Inderdaad, elke klip wat in 'n hiperplasma kuberreaktor gebou is, was onvergelykbaar: helderder en mooier as 'n natuurlike juweel. Elfaraya, soos 'n ware vrou, was in bewondering.
  - Megakwasar! Hoe uniek en wonderlik!
  Vlarad het somber opgemerk:
  - Ons hou nie van onnodige luukse nie. Boonop is die elwe te vertroetel en ervaar hulle, soos ons, nie konstante pyn en erge verharding nie - wrede spesiale opleiding!
  Elfaraya het die klippies met haar tonge gelek en geblom:
  - Wat 'n hiper-universele smaak en aroma!
  En hier is die elwe self, baie soortgelyk aan moderne mense, veral as jy nie hul grasieuse ore kan sien nie, soos blomme uit die tuin van Eden, met welige haarstyle, en oorvloedig geverf met skoonheidsmiddels. So, as 'n reël, was elwe, beide mans en vroue, lief om aan te trek. Dit het hul skoonheid 'n buitensporige voorkoms gegee. Daar is ongeveer drie minder manlike elwe as vroue, en in voorkoms is hulle baardloos, geverf met donsige haarstyle en kan nie onderskei word nie. Soos aardbewoners lyk elwe jonk, maar hul oë is nie menslik nie: heeltemal kinderagtig, naïef en vriendelik. Vlarad het gedink dat hy ook soos 'n meisie lyk. Onder mense het mans steeds hul hare kort gesny en verskille in kleredrag gehad. Alhoewel deur na die gesig te kyk: soms is dit regtig moeilik om 'n wyfie van 'n mannetjie te onderskei. Dit is waar dat die oorgrote meerderheid menslike vroue groter borste en breër heupe het. Elwe het baie dieselfde ding, hoewel hulle gewoonlik maerder en brooser is as aardbewoners. Die bevelvoerder van die ruimteskip was 'n meisie met 'n tienkleurige haarstyl. Sy het "n waarskuwing gekry: dat soldate wat spesiale opleiding ondergaan het aan boord kom.
  Sy het opgevlieg en vir Elfaraya en Vlarad gesoen. Die jong man het geskrik: die reuk van die ryk mengsel van duur parfuum was te sterk, en die meisie se gesig was baie kleurvol geverf; die elwe was mal daaroor om gekleurde tekeninge op die lyf te maak. Die kaptein se assistent het na hulle gevlieg, te oordeel aan sy figuur, heel waarskynlik 'n man of 'n tienermeisie. Hy het 'n wolk veelhoekige, veelkleurige borrels van agter sy mond vrygelaat en 'n paar van hulle uitgespoel. Daar was egter geen spat nie: dit het na kruisement en 'n komplekse reeks aangename reuke geruik!
  - Ek is Chrizzly! Tweester-offisier!
  Vlarad glimlag en steek sy hand uit:
  - Vlarad, tydelike onder-offisier!
  Die elf het sy hand in sy palm gevat en dit na sy lies uitgesteek!
  - Nader aan die hart! - En hy het dieselfde gedoen met sy gladde hand.
  Vlarad het geweet dat die aanraking van die geslagsdele onder die elwe nie as 'n belediging beskou word nie, inteendeel, dit is soos die hoogste teken van respek, maar hy was 'n bietjie verleë, dit het op een of ander manier vulgêr en lelik geword.
  Die kaptein het geantwoord:
  - Ek is Astarte! Vol respek vir die SS-soldate. Ons sal na Furosan vlieg, wat beteken ons sal 'n ongunstige sone moet oorsteek.
  Elfaraya het hard geantwoord:
  - Wel, natuurlik sal ons kruis! Waar ons s'n nie verdwyn het nie!
  Astarte het reggestel:
  - Dit is nie nodig om te verdwyn nie! Dit is menslike slang!
  Die meisie antwoord met waardigheid:
  - Dit is moeilik om met 'n magneet te wees en nie gemagnetiseer te word nie.
  Astarte knik, lig haarself effens in die lug op en skud haar heupe. Haar stewels het blink.
  - Ons het baie in kultuur van mense aangeneem. Kyk na my, die orde van die held van die interuniversele oorlog, Peter die Howitzer. Kyk hoe mooi is hy.
  Peter Howitza was in kleur en versierings. Die elwe het die menslike orde gevestig, maar dit op hul eie manier versier. Hy het egter redelik goed gelyk.
  Elfaraya het haar oë toegekyk en opgemerk:
  - Hy is 'n cutie.
  - In twaalf siklusse het hy twee kwasi-jaar voor skedule aan die voorpunt gekom. Daar het hy bekend geword omdat hy 'n generaal gevange geneem het! - Ek het opgemerk Astarte speel met haar bolyf. Oor die algemeen kan jy niks sê nie - 'n held. Gesterf deur die vlagskip slagskip op te blaas - die dood van 'n held!
  - En die lewe! - Vlarad (Vladimir) het geblaf. - Wie egter nie weet hoe om die lewe te waardeer nie, sal die dood nie met waardigheid tegemoet kan gaan nie!
  Astarte het saamgestem:
  - Dis reg, kibalchish seun! Is dit wat hulle jou in die menseryk noem?
  - Nie regtig nie! Kinders word kindersoldate genoem! - Vlarad het beswaar gemaak.
  - Ek weet dit, maar ek bedoel iets heeltemal anders. Dapper en aanhoudend ook! - Die meisie het klaar gedraai. - Kom ons geniet 'n bietjie, ons het baie speletjies, veral kollektiewe. Ek dink jy is moeg vir voortdurende oorloë?
  Elfaraya het geknik:
  - Hel toe! Voortdurend slaan en doodmaak het 'n roetine geword. Veral tydens hierdie swartgat oefeninge!
  Astarte het voorgestel:
  - Wat as ons 'n stad bou! Of nie, ek stel jou die volgende wedstryd voor. Elke elf kry 'n planeet.
  - Goed!
  - Wilde planeet! Jou taak is om 'n beskawing te bou! - Die meisie knipoog.
  Vlarad het sy hande geklap:
  - In een sekonde! En val dan die buurwêreld aan!
  Astarte skud haar kop:
  - Geen! Dis nie wat ons bedoel nie! In beginsel het ons nie so iets nodig nie. Die een wat 'n hoër lewenstandaard bereik, sal wen. Punte sal hiervoor toegeken word. Basies hoop ek dat alles vir jou duidelik is.
  Elfaraya het laggend gesê:
  - Ons sal julle almal verslaan! Terloops, wanneer begin ons?
  - Ons het reeds begin! - Die elf het gegil.
  - Hoekom het ek niks gevoel nie!? - Die Russiese kryger was verbaas.
  Astarte se gesig het slinks geword:
  - Dit is ons groot geheim! Mense kan nie in alles verhewe bo ons ras wees nie. Ons moet ook die know-how hê! Veral in ag genome die oudheid van my beskawing!
  Vlarad onthou:
  - En ek dink ek weet, versnelling in vragskepe is stadiger as in mense. Dit is hoekom daar geen sensasies is nie.
  Chrizzly het beledigend gesê:
  - Ons het een van die nuutste reaktore geïnstalleer, ons het dit te koop gekoop!
  Elfaraya het in trane uitgebars:
  - Die nuutste reaktor is te koop! Wat kan meer belaglik en dom wees.
  Chrysley het geantwoord:
  - Op die anti-mark, kan jy absoluut alles koop! Jy weet eenvoudig nie, jy glo in propaganda, in die almag van menslike intelligensiedienste.
  Elfaraya het versoenend verklaar:
  - Waarskynlik afgeskryf van een of ander beskadigde ruimteskip?
  - Dis dit! Jy kan nie twee dinge oorwin nie: hebsug en domheid, alhoewel die afwesigheid van die eerste dikwels met laasgenoemde gekombineer word! - Chrizzly het geskerts. - Wil jy 'n fout vang?
  Vlarad het gevra:
  - Is dit hallusinasies?
  - Ja, so, maar so opwindend! Eenvoudig wonderlik! - Astarte het haar wange uitgepof, met vulgêre erotiese tekeninge, soos twee waatlemoene.
  - Moenie foute misbruik nie! Dit is belaai! - Vlarad het sy vinger geskud (hy het gelees dat elwe van so 'n gebaar hou).
  - Probeer dit en jy sal dadelik verstaan dat niks beter as dit is nie! Behalwe seks! - Chrizzly het sy mond oopgemaak en uitnodigend sy lang, tweevormige pienk tong beweeg.
  Elfaraya het Chrizzly teer gesoen:
  - Wel, ek gee nie om met jou nie!
  - Nee, ek wil liefde hê met Vlarad.
  Die jong vegter het kwaad gegrimeer:
  - Unipolêre seks is 'n perversie!
  Chrizzly het gekerm:
  - So is dit met mense! Of jy het jou ras vergeet terwyl jy saam met mense gebly het. Dit is vir ons heel natuurlik. Inteendeel: dit is nie moeilik om 'n wyfie te verlei nie, maar om 'n man te bevorder (mans is in die minderheid), dit is hiper-sjiek!
  Vlarad het beswaar gemaak:
  - Liefde tussen 'n mannetjie en 'n wyfie is natuurlik, aangesien dit nageslag voortbring! Die natuur bepaal dat 'n verliefde maat van die teenoorgestelde geslag moet wees!
  Chrizzly het 'n interessante voorbeeld gegee wat bewustheid demonstreer:
  - In antieke tye was mense heeltemal anders. Hulle het die instelling van die huwelik gehad, toe 'n vrou gedwing is om net een man lief te hê, en 'n man gedwing is om 'n vrou lief te hê. Diegene wat hierdie dom wet oortree het, het die doodstraf in die gesig gestaar. Jy het die geskiedenis van antieke mense bestudeer!
  Vlarad het onwillig ingestem:
  - Ja, dit was onnoselheid! Mans is die geleentheid ontneem om te kies en te vergelyk, vroue is weggemors van eentonigheid! Maar nou, inteendeel, gereelde veranderinge van vennote is 'n eer - alle mense is een familie: elke vrou is 'n vrou, elke man is 'n man!
  - Dit is, waartoe ons elwe miljoene jare gelede gekom het. - Chrizzly was verheug. - Ek dink dat mense na die oorlog meer sinvol na biseksualiteit sal begin kyk!
  Elfaraya klop die elf op die skouer:
  - En jy weet, ek is ook nie teen biseks nie!
  Astarte, grynsend (elke tand het sy eie unieke skakering), het gesê:
  - Soos jy goed dink! Wil jy speletjies hê, wil jy seks hê, nou sal jy baie meer pret in jou lewe hê. Terloops, het jy al hiperstroomskokke probeer?
  - Ja! - Die jong man en die meisie het eenstemmig geantwoord.
  - En hoe?
  Elfaraya het geskerts:
  - Soos seks, kom net die orgasme op 'n ander plek uit!
  Die elwe het gelag, hul gesigte verlig met glimlagte. Chrizzly het sy hande gewaai, en in elke hand was daar 'n roomyssak in die vorm van 'n baster van 'n piramide en 'n aster:
  - Asseblief, 'n natuurlike produk!
  Vlarad het gevra:
  - Wat is dit?
  - Erofiro, 'n soort roomys!
  Die jong man het versigtig met sy tong daaraan geraak en die soet en terselfdertyd suur pulp gevoel. Elfaraya het haar aandeel liefdevol gelek:
  - En wat, dit is baie bekoorlik! En onvergelykbaar! Eenvoudig wonderlik! Ek sal enige iets eet!
  Vlarad het gevra:
  - En dit is waarskynlik van gravitasiemelk.
  Chrizzly het besluit om onder die eenvoud te speel:
  - Watter melk! Wat dit is!
  Elfaraya skud haar vinger:
  - Nie nodig om soos 'n dwaas op te tree nie! Asof jy nie weet wat melk is nie, word dit van baie diere verkry, sowel as kwasarstrale!
  Chrizzly neurie:
  - Maar ek weet nie! Ek is 'n klein seuntjie. Eet eerder roomys, dit is 'n baie eerbare bederf.
  Vlarad het nog nooit roomys geëet nie, hy het nie kans gehad om dit by die fees te probeer nie, en het dus entoesiasme getoon. Die gereg was veelkleurig en multi-lae, daar was bessies en sampioene binne. Elfaraya het ook met plesier geëet, maar het nietemin aangehou om te gesels:
  - Wil jy weet dat mense nogal interessante wesens in kommunikasie is, maar vervelig. Hulle word aangetrokke tot allerhande uitbuitings. Hulle hou daarvan om oor oorlog te praat, maar hul siele vra iets anders.
  Astarte het voorgestel:
  - Hoe gaan dit met handel! Dit is ook 'n interessante aktiwiteit, jy vlieg om verskillende wêrelde, insluitend agterlikes. Jy weet, baie inboorlinge, wat ons as gode beskou, gee hul rykdom as 'n offer. Oor die algemeen het mense ons elwe ook ontmoet. In daardie nie-so-verre tye toe die mensdom klipbyle gebruik het en voor 'n flits van vuur neergeval het. En nie net ons nie, 'n paar ander rasse het die aarde besoek.
  Elfaraya het 'n spyker lek en gevra:
  - Wil jy sê dat dit is waar baie godsdienste vandaan kom?
  - Hoekom nie! En ook sprokies! Die mensdom is baie gelukkig dat die Durrij-wedloop deur ons verslaan is. Andersins sou die mensdom in erge slawerny verval. In die land wat mense Egipte genoem het, het die Durrigs die bou van groot piramides gedwing.
  - Was dit hulle? - Die vegter was opreg verras, amper verstik aan haar roomys.
  - Ja, met sulke vreeslike dierekoppe! - Die meisie glimlag. - Waarvan praat ek egter! Die elwe het mense gered, daar was 'n ruimtegeveg, selfs in die sonnestelsel is die planeet opgeblaas.
  - Die planeet wat mense Phaeton noem. - Het my aan Elfaraya laat dink.
  - Reg! Jy dink! Oor die algemeen word mense gekenmerk deur arrogansie en gebrek aan dankbaarheid. Ons elwe was lief vir mense as ons jonger broers, veral hulle vroue en kinders. Mans met baarde: het die meeste van ons sleg laat voel!
  Chrysley het nie saamgestem nie:
  - Koningin Maffgo, het vir haarself 'n hele dosyn bebaarde minnaars geneem.
  - Moenie vulgariteite sê nie! - Astarte onderbreek.
  - Dit is 'n historiese feit! - Die elf het in die lug opgestaan.
  - Dit is nog steeds vulgêr! "Die kaptein het uit verontwaardiging selfs haar nek met 'n halwe meter verleng.
  - Wel, hoekom selfs nou is daar vroue wat lief is vir byvoorbeeld kabouters, orke en koeler wesens. Ja, nie net vroue nie, maar ook mans! Daarbenewens het Maffgo na manlike slawe omgesien, wat mense gedwing het om langer baarde te laat groei. Een van die mans het selfs sy lewe deur magie met driehonderd jaar verleng, en sy baard het so lank soos 'n dinosourus se stert geword.
  Elfaraya het gelag:
  - Dis snaaks!
  Vlarad het spoggerig gesê:
  - Glorie en eer aan die baard, maar die kat het ook 'n snor! Dit spreek egter net van die breedte van die elf se siel!
  Die jong man het sy porsie roomys klaargemaak en gevra:
  - Maar waaruit is dit gemaak, as dit natuurlik is!
  Astarte (haar nek het teruggekeer na normale grootte) het geantwoord:
  - Dit is 'n asteroïde sampioen dop.
  - Wat?
  - 'n Mengsel van 'n sampioen en 'n dop wat op 'n asteroïde leef! In staat om selfs te vlieg, sal jy saamstem dat dit eenvoudig sjiek is! - Die meisie het selfs van lekkerte gespring. - Kan jy jou so iets voorstel!
  - Daar is verskillende wesens in die heelal! Dis vreemd dat dit so lekker smaak. - Vlarad lek weer sy towerstaf.
  Elfaraya het gesnuif:
  - Hoekom so 'n tert reuk!
  Astarte het geantwoord:
  - Dit is omdat dit nie net 'n sampioendop is nie, maar sy larwe. Dit is spesiaal met minerale geïmpregneer. Binnekort sal jy dit voel.
  - Hoe? - vra Vlarad.
  - Aangesien dit jou eerste keer is, sal hallusinasies begin. Moenie bang wees nie, hulle sal aangenaam wees: om die gons te begin: gaan sit in die stoele.
  Vir Vlarad (Vladimir) het alles voor sy oë begin vervaag. Hy het gehaas om te gaan lê, en 'n oomblik later is hy in 'n nagmerrie gedompel.
  Vladimir voel erge koue en bewe in sy bene. Hy het opgefrommelde bome wat met ryp bedek was, gesien. En myself asof van buite. Hy het homself aan die galg sien hang en in 'n strop versmoor. "n Verskriklike strop het die ou se keel toegedruk, dit het groot lyding veroorsaak. Die ergste was die hulpeloosheid en verskriklike swakheid in die liggaam. Hy kon nie eers beweeg nie, asof hy gesterf het. Daar was geen manier om eers my vinger te beweeg nie. Die jong man het probeer ruk, maar sy liggaam het nie gehoorsaam nie. Dit het werklik skrikwekkend geword as gevolg van my magteloosheid. Vladimir het nooit geslaap nie, hy het nie geweet wat 'n droom of 'n hallusinasie was nie en was bloot in skok.
  Toe sien hy 'n dorpie, 'n eenvoudige kerk, vervaag met tyd. Wonings wat soos ou huise uit ou internetkronieke lyk. Witkop, kaalvoet kinders het om die binnehowe gehardloop. Hulle het stadig gehardloop volgens moderne standaarde, blykbaar iets gespeel. Die meisies het op een been gespring, die seuns het met stokke baklei en blykbaar uit masjiengewere geskiet. Te oordeel aan die geskeurde klere, is die dorpie arm, blykbaar uit kollektiewe plaastye: die middel van die twintigste eeu. Hoekom het hy dit besluit: daar was geen swartes onder die kinders nie, dit is duidelik nie Amerika nie, die Ortodokse Kerk. En dit blyk dat 'n paar seuns verlepte sterre op hul skilferende Budonovkas het. Daar is baie kinders, maar daar is amper geen volwassenes in sig nie. Dit is vreemd...
  Toe hoor Vladimir die gedreun van enjins, en stofkolomme verskyn in die verte. Die seuns het nie aandag gegee nie, die meisies het selfs gelukkig gelyk. Skielik het 'n kolom vragmotors en gepantserde personeeldraers verskyn, met 'n dosyn motorfietsryers wat vooruit gery het. Sommige van hulle is grysgroen, dra swaar helms. Ten spyte van die pyn, het Vladimir gedink dat dit nie 'n goeie idee is om so 'n helm te dra nie. Dit vermoei immers die kop en relatief swak nek van 'n persoon in proteïenvleis, wat beteken dit verminder die doel van skiet. Dit is immers moeilik om te mik as jou nek gespanne is en jou kop seer. Dit is des te moeiliker om te veg in die warm somer; sweet trek letterlik jou oë deur. Dit is waar, dit is reeds herfs, geel blare en vuil plasse is sigbaar. Dit is blykbaar nog nie baie koud nie, die kinders is lig aangetrek, baie versplinterd en maer.
  Die kolom het nader gery, die seuns het na die soldate gehardloop. Hulle het begin om hul vingers oor hul mond te beweeg, asof hulle 'n trek trek.
  Vladimir vervloek:
  - Dit is die toboys! Hulle wil rook! Maar sigarette is giftig, veral vir kinders se liggame.
  Die soldate begin glimlag, hul lippe rek, maar hul oë is koud en hard. Hulle embleem is twee weerligstrale, en 'n rooi vlag met 'n swastika.
  - Dit is die SS! Geselekteerde troepe. Vrees het in Vladimir se siel ingesluip, natuurlik nie vir homself nie. Die SS het net 'n slegte reputasie gehad. In teenstelling met propaganda-stereotipes was die meerderheid van die SS-eenhede egter bloot wagte van die Nazi-leër. Uitgesoekte troepe, die beste soldate. Baie van hulle het edel gedra, dapper geveg en is gerespekteer. Maar daar was spesiale strafeenhede wat niemand gespaar het nie! Daar was egter hoop dat die skraal blonde seuns en meisies nie aggressie sou uitlok nie. Die SS-manne is immers mal oor blonde hare en blou oë.
  Maar daar is iets om nie van te hou in hul sienings nie. Miskien het die partisane die beeste 'n lig gegee...
  - Foer! - Die opdrag volg. Die SS-manne het dadelik hul masjiengewere opgeraap, so kort en vinnig geskiet. Die toue bedek die kinders. Die koeëls steek reg deur die liggaam en skeur die binnegoed uitmekaar. Die kinders hardloop weg, hul vuil hakke flits. Die stofpad is besaai met lyke, talle piepklein stroompies bloed het gevloei. Die meisie met haar maag oopgeskeur het haar armpies uitgestrek en hartverskeurend geskree. Een seun het sy been gebreek, maar soos 'n ware man het hy sy kreun teruggehou en weggekruip.
  Die fasciste was egter glad nie verleë nie. Die harte het geen jammerte geken nie! Hulle het gehaas om die kinders te jaag. Hulle het op die vensters geskiet, die SS-manne het spesiale brandbomme na die huise gegooi.
  Gewonde kinders is onder stewels vertrap en met bajonette afgerond. "n Vlamwerper was aan die gepantserde personeeldraer geheg. Die vlamme het die huise getref, heinings platgeslaan, bome het gebrand, ryp appels het gebars.
  Vladimir wou die dorpie beskerm, maar kon nie beweeg nie. Die liggaam is asof in ysige, titanium boeie.
  - Ongelooflike wreedheid!
  As jy egter die genadelose oorlog onthou wat hulle voer. Na alles, wanneer hulle by die vyand se heelal inbreek, vernietig hulle alles. Daar is immers geen burgerlikes in 'n moderne oorlog nie. Ook hier redeneer die fasciste: vandag 'n seun, môre 'n partydige. En tydens die Groot Patriotiese Oorlog het kinderhelde baie moeilikheid vir die Nazi's veroorsaak. Dit regverdig egter nie die Nazi-fanatici nie! Net skuim kan 'n hand opsteek na kinders wat met hul handjies na jou uitreik, gevoelloos van harde werk. Bowendien, vir elke kind wat vermoor word: daar is tien wrekers en die oorlog word werklik landwyd.
  Die dorpie is aan die brand, die Nazi's het die vrou gevang, haar klere uitgetrek en haar begin verkrag. Daar is 'n monsteragtige skrik aan die gang, die gevange seun se maag is oopgesny en die ingewande het begin om 'n bajonet gedraai te word. Die kind was besig om te versmoor, hy kon nie eers meer skree nie. "n Meisie van sowat vyf is middeldeur geskeur. Babas is in die vuur gegooi of op bajonette gehang.
  'n Priester met 'n kruis het uitgehardloop om die Nazi's te ontmoet. Die SS-manne het hom met "n geweerkolf in die gesig geslaan, die kruis weggeneem, die priester aan die arms gegryp en sy baard aan die brand gesteek. Terselfdertyd het die groot manne die hande van die kultusminister verdraai. Die kruis is aan die brand verhit en op die priester se bors aangebring. Dit was onmoontlik om die woorde uit te maak, maar dit was blykbaar die priester se vloeke. Uiteindelik, van die pynskok, het die priester sy bewussyn verloor en is hy in die vuur gegooi. Terselfdertyd het die sadiste in uniform die meisie se tone afgesny. Ander laksmanne het die seuns wat nog gelewe het, se ore afgesny. Alles het verskriklik gelyk, asof in 'n film deur 'n geestesversteurde regisseur.
  Vladimir het geruk en kon steeds nie van die lus af spring nie.
  . HOOFSTUK No 17
  Mirabela en Streletsova het gevlieg, hul spoed was baie keer hoër as ligspoed. Hope sterre in bisarre konstellasies, komplekse samestellings in die vorm van hiërogliewe. Dit het gelyk of die sterre een of ander boodskap wou oordra, of dalk voorspoed wou toewens. Sommige ligte het elke nou en dan geknip, en dubbele of driedubbele sterre het 'n unieke bloeiwyse van kleure en bestraling geskep, 'n lus vir die oog. Die meisies se spoed het nog meer toegeneem, die sterre flikker soos druppels blinde reën. 'n Gloed het vorentoe verskyn, asof 'n vakuum aan die brand was. Mirabela het geweet dat dit die effek van ligaberrasie was, toe fotone wat deur 'n materiële liggaam gestamp is, opgehoop het en alles wat voorlê, woedend begin vlam het. Mirabela se oë het honderde reekse gelyktydig gesien! Dit is onmoontlik vir 'n eenvoudige mens om te dink hoe wonderlik die ruimte en die uitsig was: daar was baie miljoene verskillende skakerings, hulle was lae bo-op mekaar en gemeng!
  Die meisie het hierna gekyk en filosofies gesê:
  - Wat dink jy, kameraad Hypermarshal, sulke skoonheid kon deur evolusie ontstaan het, of dit is deur die Allerhoogste Gees geskep!
  Hypermarshal Streletsova het in 'n kristallyne stem geantwoord:
  - Bedoel jy met die Almagtige God?
  - Dis dit! - het Mirabelle uitgeroep.
  - In die ou dae was daar baie verskillende oortuigings. Toe het geloof in die Almagtige Skepper of selfs Skeppers verskyn. Alhoewel, byvoorbeeld, die antieke Grieke idees gehad het dat alles self uit chaos gevorm is. Oor die algemeen moet ek vir jou sê dat dit 'n wanopvatting is dat monoteïsme deur die Jode uitgedink is. Vreemd genoeg word die eerste melding van 'n enkele skepper onder Afrika-volke gevind. In die besonder, die antieke ryk van Nitr.
  - Is dit nie in Hyperborea nie? Die groot en oudste ryk waaruit die Russe ontstaan het? - Mirabela het met haar palm die sterrebeeld van sterre wat soos "n skoenlapper wapper, probeer vang.
  - Geen! Hiperboreane het geglo in die evolusie van chaos! - het Streletsova streng gesê.
  Mirabela het nie saamgestem nie:
  - Daar was verskeie verskillende oortuigings. Insluitend die eerste monoteïsme in die menslike geskiedenis. Dit wil sê geloof: dat 'n persoonlike God die heelal geskep het!
  Die sagte laksman het geblaas en 'n effense warrelwind tussen die sterkranse veroorsaak (die effek van aberrasie en vervorming van die ruimte)
  - Nie seker op die manier nie! Monoteïste was maar 'n klein sekte. In die Nitr-ryk was dit die oorheersende lering.
  - Maar daar het hulle geglo: dat die vernaamste God ander gode geskep het.
  Streletsova het Mirabel se wang met haar vinger gestreel:
  - Dit het later gekom! Maar oor die algemeen is die Joodse term god - of el, nie deur Yahweh of Jehovah gemonopoliseer nie. Veral engele en regters, en selfs Satan, is gode genoem - Elohim. Daar was ook tekens van politeïsme, daar was selfs 'n profesie oor mense - hulle het amper soos gode geword, dit wil sê engele!
  Mirabela was verheug:
  - En ek is amper 'n engel! Ek kan tussen sterre reis sonder 'n ruimteskip. Wat spoed betref, is tetravliegtuie egter steeds vinniger, maar in die toekoms, wanneer tegnologie nog vinniger ontwikkel, sal die spoed toeneem. Ons is immers nog 'n baie jong beskawing!
  Die ultra-hiper-maarskalk het die meisie se hare baie saggies gestreel:
  - Sekerlik! Jou onsterflike liggaam kan baie langer leef as die hele geskiedenis van die mensdom.
  Mirabela het gespin, ontladings van multi-elektrisiteit (multi-sektor beweging van subnukleone) het deur haar kop gegaan, en hulle, anders as hiperstroom, is redelik aangenaam.
  - En tog, kan 'n meganisme so kompleks soos ons heelal slegs die vrug van blinde en wrede evolusie wees?
  Die Ultra-Hyper-Marshal het die aandag getrek:
  - Wel, byna alle wetenskaplikes glo dat evolusie self plaasvind. Ons het selfs evolusie in die praktyk op baie biljoene wêrelde waargeneem.
  Die meisie het uitgeroep:
  - Ja, ons het gekyk! Alhoewel niemand nog daarin geslaag het om die oomblik te vang toe organiese materiaal uit anorganiese materiaal verskyn het nie.
  Anastasia Streletsova het saggies reggestel:
  - Nie presies nie, 'n aantal intermediêre prosesse is aangeteken. Daar is veral waargeneem hoe hermafrodiete twee en drie hol geword het. Of die evolusie van silikon, litium, kalium en selfs swael. Of 'n ander vraag: as God Adam en Eva na sy beeld en gelykenis geskape het, na wie se gelykenis is skepsels wat byvoorbeeld fluoor inasem, geskep?
  - O, dit is 'n interessante manier om die vraag te stel. Maar oor die algemeen is die evolusieteorie so omnivoor, dit word deur byna alle ernstige beskawings verkondig, dat dit verbasend is dat daar eers in die negentiende eeu aan gedink is: Charles Darwin of dalk Lamarck.
  Die Ultra-Hyper-Marshal het nie saamgestem nie:
  - Die feit dat evolusie bestaan, is deur die Grieke, die Egiptenare en selfs die Hiperboreërs vermoed. Daar is baie bewyse hieroor. Neem byvoorbeeld onderwys in Sparta, 'n tipiese poging om evolusie te reguleer en dit te rig! Toe vroue gedwing is om gewigte op te tel, met vragte in die berge te hardloop, te swem en hulself te verhard: sodat hulle sterk sou wees en sterk kinders sou baar. Terloops, ons het dit ook gedoen.
  - Dit is reeds 'n proses van gerigte evolusie.
  - Natuurlik is dit geteiken, maar dit is nie minder effektief nie! Vooruitgang en bio-ingenieurswese is die komponente van sukses. Maar as ons tegniese evolusie kan waarneem, hoekom dan nie biologiese evolusie nie. - Streletsova het saggies oor die meisie se nek gestreel.
  Mirabela het effens teruggetrek en opgemerk:
  - Wetenskaplike en tegnologiese evolusie word gelei deur rede, maar biologiese evolusie word gelei deur blinde toeval!
  Die sagte laksman het haar arms verleng, sy het skielik ses van hulle gelyk:
  - Nie seker op die manier nie! Daar is 'n hipernoosfeer; dit bevat onbegryplike hoeveelhede inligting wat dit moontlik maak om baie prosesse te programmeer, insluitend die spontane generering van lewe.
  - Hoe het dit gekom? "Die meisie het gevoel hoe haar borste gestreel word.
  - Ook as gevolg van evolusie! Hoe kan ek dit vir jou verduidelik? Hier is die Hyperverse: is dit self oneindig? - Anastasia het die laaste woord 'n bietjie harder gesê.
  - Ja seker! Ek kan nie eers dink hoe haar einde sal lyk nie! - Mirabela het uitgeroep, strome nanopartikels het haar neusgate gekielie.
  - Dis reg, dit is vir die verstand onverstaanbaar! Daar is dus geen tydperk, geen beperkings, geen einde aan dinge nie! Absoluut afwesig!
  Mirabela het geknik:
  - Ja, dit is duidelik! Dit is net dat ons nog nie al die heelalle ontdek het nie.
  Anastasia het voortgegaan, haar gousblomme wat in blomblare verander:
  - Hier gaan jy! Stel jou nou voor: dat daar benewens die oneindigheid van die hiperheelal in die ruimte ook oneindigheid in tyd is!
  Die jong vegter het saamgestem:
  - Dit wil sê, ewige materie, wat onbepaald as 'n absolute saak bestaan! Dit is presies wat jy bedoel het!
  Streletsova was verheug:
  - Ek sien jy het jou lesse goed bemeester, dapper meisie!
  Mirabela het soos 'n skoolmeisie wat die vak goed bemeester het gesê:
  - Jy kan jou werklik die ewige bestaan van materie as 'n absolute aksioma voorstel! Maar 'n persoon met 'n filosofiese ingesteldheid sal bewyse benodig van hoe materie verskyn het.
  - Op soek na die oorsaak?
  - Dis dit!
  Streletsova het sarkasties opgemerk:
  - As die grondoorsaak dan God is, wat het dan die grondoorsaak van die eerste oorsake geword! As alles immers 'n eerste oorsaak het, dan moet dit by die Almagtige wees!
  Mirabela het opgemerk:
  - Godsdiens vereis dat ons dit as vanselfsprekend aanvaar! Of, as 'n aksioma, God is voor-ewig en dit is nie nodig om na die grondoorsaak te soek nie.
  - Maar hoekom dit nie as vanselfsprekend aanvaar dat materie ewig is en nog altyd bestaan het nie, ook 'n aksioma! Om die bestaan van 'n ewig bestaande Almagtige God te erken, verg immers veel meer irrasionele denke as om te glo in die ruimtelike-tydse oneindigheid van materie. - Streletsova het dadelik met vyf-en-twintig uitgegroeide vingers na die sterre gewys. - Jy sien sterre, ons sien materie, en vir ons bestaan dit altyd! Maar niemand het God nog ooit gesien nie! Selfs die Bybel skryf hieroor!
  Die meisie lig haar regterwenkbrou:
  - En die profeet Daniël het beweer dat hy God die Vader gesien het.
  Die Ultra-Hyper-Marshal het uitgeroep:
  - Archquasar! Dit is 'n taamlik moeilike dilemma. As die Almagtige ons geskep het, dan moes hy ons nie aan die genade van die noodlot oorgegee het nie. Kinders moet opgevoed word! Dit beteken om hulle 'n openbaring oor jouself te gee!
  - Deur die Bybel? - Mirabela het geknip:
  - Selfs deur die Bybel! Maar die Overmind stel daarin belang om reg verstaan te word! Hoe kan God homself weerspreek? Selfs onvolmaakte mense probeer immers, wanneer hulle wette aanneem, verseker dat hulle nie mekaar weerspreek nie en om dubbelsinnigheid tot die minimum te beperk. Dit skep dus skuiwergate vir skelms en lei tot baie misbruike. Boonop ondermyn die geringste fout in die Bybelse openbaring geloof in die openbaring self, en jy weet self hoeveel sulke foute daar was. En hulle het oorvloedig in bloed daarvoor betaal! - By die laaste woorde van die hoof van die departement van liefde en teerheid het miljarde sigbare ligte gebewe.
  Mirabela het saamgestem:
  - Sekerlik! Neem byvoorbeeld die leerstelling van die Drie-eenheid. In teenstelling met hierdie leer, het Jesus Christus vir die jongman gesê: waarom noem jy my goed, weet jy nie; dat net Een(!) God in die hemel goed is!
  Die aantal arms van die ultra-hiper-maarskalk het tot 'n dosyn gegroei (niks bonatuurlik nie - die liggaam is bevrug met magiese hiperplasma, wat die struktuur van materie en ruimte verander).
  - En nie net nie! Jesus het gesê: dat die vader groter is as ek, dat hulle U kan ken, die enigste ware God, en Jesus Christus, wat U gestuur het. Jy kan onthou dat Paulus geskryf het: Christus is die Hoof van God, en Lukas het Jesus die dienaar van God genoem. Oor die algemeen is die feit dat daar geen duidelike lering oor die Drie-eenheid in die Bybel is nie ook deur kerkowerhede erken. Dit is nie verniet dat soveel bloed as gevolg van hierdie dogma vergiet is nie. Hele lande is byvoorbeeld verwoes as gevolg van die Ariese oorloë. Baie duisende ketters is verbrand omdat hulle nie in die Drie-eenheid geglo het nie. Selfs Lev Nikolaevich Tolstoi is uit die kerk geban weens sy onwilligheid om so 'n dogma te erken.
  - 'n Belangrike dogma! - Mirabela het haar stem probeer verhef.
  Die hipermarshal het haar arms wyd uitmekaar gesprei, met amper honderd arms:
  - En tog, sonder 'n duidelike Bybelse basis. Maar het die Almagtige nie seker gemaak dat so 'n belangrike leer - die fondament van geloof - nie duidelik uitgespel bly nie?
  - Klink nogal logies! - Mirabela skud haar goue hare.
  Die aantal vingers op elke ledemaat van Anastasia het eksponensieel toegeneem:
  - En dit is nie die enigste onakkuraatheid in die Bybel nie. Kom ons onthou hoe Jesus in die Markusevangelie die naam van die hoëpriester deurmekaar gehaal het, asook die verskille tussen die Bybelskrywers oor die presiese uur van Christus se kruisiging of wie die vader van Sagaria was. Ja en nog baie meer! Hier kan jy 'n hele multi-volume boek skryf wat die talle foute van die Bybel bevat. - Streletsova het duisend vingers gekruis, honderde hande. - Of jy het 'n ander mening.
  Mirabela krap die brug van haar neus met haar vinger:
  - Dit is nie nodig vir die Almagtige om God se openbaring te gee nie. Daarbenewens: stel jou die strukturering van sterre uit chaos voor ...
  Anastasia onderbreek:
  - Dink jy die Bybel is meer logies? Soos daar geskrywe staan, op die eerste dag het God die lug geskep, en eers op die vierde dag die son en sterre! En dit is terwyl wetenskaplikes lankal vasgestel het dat die heelal miljarde jare oud is! Oor die algemeen spreek dit weereens van die naïewe idee van die Jode oor die aard van die sterre. Hulle het waarskynlik gedink die sterre is klein en dit was baie makliker om hulle te skep as 'n groot aarde.
  - Waarskynlik! - Mirabel het gegiggel. - 'n Ster het uit die lug geval - 'n helder kristal! Ek sal vir jou 'n lied sing oor my liewe Stalin!
  Anastasia het die vorm van haar hande verander en dit in emmers verander:
  - Of die polemiek oor Noag se vloed. Inderdaad, tienduisend jaar voor die geboorte van Christus het verskeie groot meteoriete op die aarde geval. Hulle het rampspoed uitgelok wat legendaries geword het. Sommige wetenskapfiksieskrywers het selfs die weergawe voorgehou dat dit die Maan was wat met die aarde gebots het. Terloops, die Maan het regtig met die Aarde gebots, maar baie vroeër en as gevolg hiervan het dinosourusse uitgesterf!
  Mirabela het dadelik beswaar gemaak:
  "Sy het nie gebots nie, maar is deur swaartekrag gevang." As die botsing 'n feit was, sou die aardbewoners nie so maklik daarvan afgekom het nie. Heel waarskynlik sou lewe op aarde vernietig gewees het. Maar aan die ander kant, hoe die Maan die voorvaders behaag het.
  - Vertel dit vir die Japannese. Hulle sal dit waardeer! - Die hipermarshal het haar tande ontbloot. - Terloops, "n interessante ras, ons hoef amper nie met hulle te baklei nie, hulle het vinnig bondgenote geword. Maar oor die algemeen, spesifiek gepraat, kan saak van oneindige hoeveelheid in oneindige tyd wel aanleiding gee tot onbeperkte en vermenigvuldigende intelligente lewe, is dit nie so nie!
  Mirabela krap die bokant van haar kop:
  - Eintlik, ja, maar daar is een nuanse! As materie vir 'n oneindige lang tyd bestaan, en die hoeveelheid daarvan is oneindig, waar is die superbeskawings dan?
  - Is ons nie 'n super-beskawing nie?
  - Wel dan, Hiper-superbeskawing! "Die meisie het soos 'n top getol.
  Die ultra-hiper-maarskalk het dadelik haar saal gerig:
  - Nou moet jy 'n hiperskyfie kry: dit behoort aan 'n meer hoogs ontwikkelde beskawing as ons s'n! Dit wil sê, jou taak is die antwoord op jou vraag! Of dink jy dis 'n klipbyl.
  - Miskien selfs 'n pylpunt! - Mirabela trek haar oë skelm saam.
  - Wel, jy kan die vraag so stel!
  - Goed, ek stem saam! In beginsel kan 'n ander superbeskawing wel bestaan of selfs 'n ryk op 'n fundamenteel ander vlak skep. Sluit ek selfs iets uit?
  Die ultra-hiper-maarskalk het weer haar ledemate verander, hulle het soos kettings geword:
  - Wat presies?
  - Die feit dat 'n super-beskawing, of eerder 'n hiper-super-beskawing, ons heelal geskep het. Die wetenskap het immers reeds bewys dat dit moontlik is om materie uit energie te skep.
  Streletsova het soos haar klokke kettings gelui:
  - Reg! Teoreties waar! Maar tog is die Bybel verkeerd; God het 'n begin, hetsy deur evolusie of deur die skepping!
  Mirabela het iets soortgelyks aan 'n pil in haar mond gegooi, dit gekou... haar tong het gelyk of sy in vloeibare helium gedoop is:
  - In die Ou Testament was God baie wreed. En hy was uiters nasionalisties en het een volk bo die res gestel. Veral Egipte is gepynig, en soos geskrywe is, gaan na Farao, en Ek sal sy hart verhard om die heerlikheid van God te toon.
  Anastasia het 'n deel van die kettings in silwer snare verander:
  - Om 'n hele land te pynig om so glorie te toon, is nogal vreemd! Dit herinner aan etniese suiwering, die ergste metodes van volksmoord.
  - Maar ook ons kan wreed wees in oorlog! - Die meisie het uitgeroep.
  - Ons gebeur, maar ons leer jou nie om jou vyande lief te hê nie! Ons leer jou nie, hulle slaan jou, draai jou linkerwang op jou regterwang! Laat ons nie huigelaars wees nie! Daar is 'n verskil! Boonop word ons deur wrede omstandighede gedwing om geweld te gebruik, en God is Absoluut Almagtig en Hy het altyd 'n keuse! - Anastasia het met haar aangepaste hande begin speel en vurige gevleuelde kakkerlakke uitgegooi.
  - Net soos by ons! - Die jong vegter het gebloos.
  - Wat ons kan doen!
  - Gee oor! - Mirabela het hard geskree met histerie in haar stem. - Die keiser kan dit immers bestel.
  - En dink jy die weermag sal oorgawe aanvaar? - Gevleuelde ramme het in duisendpoot-tiere begin verander.
  - Weet nie! Almal is gewoond daaraan om streng gehoorsaam te wees aan die owerhede!
  - Maar nie so 'n bevel nie, buitendien, daar is die Opperraad! Hy is in staat om verskeie skadelike neigings te beheer! Of ingeval die vyand daarin geslaag het om die keiser op een of ander manier te beïnvloed.
  Mirabela het amper gekerm:
  - Wat! Dit kan immers nie uitgesluit word dat met behulp van baie sterk toorkuns selfs 'n keiser onderwerp kan word nie!
  - En as dit aanvaar word - die bevel om oor te gee, sal dit wees: dat die keiser of keiserin onder die beheer van die vyand en hipermagie is! So begeerte alleen is nie genoeg nie! - Anastasia het die kettings met wingerde vervang.
  - Hoe gaan dit met die begin van vredesonderhandelinge? Verklaar 'n wapenstilstand! - Hoop verloor, blaas Mirabela uit.
  - Dit is moontlik! Maar elke kant verdink die ander van 'n vuil truuk. Hier was so bitterheid!
  - Selfs boksers het pouses tussen rondtes. Die antieke proteïenboksers! - Die meisie het gekorrigeer.
  - Wat kan jy uit primitiewe tye neem!
  Die meisies het stil geword; wie onder die denkende mense het nie aan die sinneloosheid van oorlog gedink nie. Hoekom bloed vergiet, broers doodmaak, maar dit het so gebeur dat...
  Die Ultra-Hyper-Marshal het ferm gesê:
  - Soveel kwadrilljoene, of meer presies, reeds baie kwintiljoene Russe, het gesterf dat die res net met oorwinning tevrede kan wees! En net oorwinning! As die keiser instem om vrede te maak, sal die vraag ontstaan: hoekom het hulle dit nie etlike eeue vroeër gedoen nie? Hoekom het hulle soveel biljoene wêrelde vernietig, alles vernietig wat bestaan? Wel, hoe kan ons in hierdie toestande leef?Is dit moontlik om alles af te skryf en hand te skud? Jy is te naïef meisie! Jy kan nie die grootheid omhels en die oorlog onvoltooid laat nie.
  - Is dit regtig so donker? - Mirabela het gehang.
  - Die vyand dink ook so! Hy kan die wapenstilstand gebruik om nuwe, verskriklike wapens te skep waarteen ons geen beskerming sal hê nie. - Die ledemate is wingerdstokke, hulle het dikker geword.
  - So sleg?!
  - Ja! Presies swart gat!
  - En daar is geen alternatief vir volledige uitwissing nie?
  Rooi vlamme het deur Anastasia se vele hande gevlieg:
  - As ons historiese voorbeelde neem, dan het die oorlog nie altyd geduur totdat die vyand heeltemal vernietig is nie. Soms was die saak beperk tot gedeeltelike anneksasies en vrywarings. Miskien as Hitler slimmer was, sou hy 'n deel van sy ryk en sy eie ellendige lewe kon red.
  Mirabela het die druppels trane afgeskud wat onwillekeurig verskyn het:
  - Die geskiedenis gee nie 'n duidelike antwoord of Hitler 'n keuse gehad het nie. Hulle sê Stalin het die Führer vrede aangebied. Maar daar is geen dokumente in die argiewe oor nie. Om ooglopende redes wou hulle dit nie adverteer nie.
  - Maar ons is nie antieke Duitsland en die USSR nie. Russe en Duitsers het vir baie eeue geveg. Op 'n tyd het die Slawiërs die Duitsers verdryf, toe in die Middeleeue het Duitsland die Slawiërs verdryf. Of eerder, dit was 'n mengsel van stamme, insluitend Franke en...
  Mirabela het die traanpêrels vasgevang in 'n vakuum en, terwyl sy dit in haar vuis vasgehou het, het hulle soos 'n ratel begin skud:
  - Ons baklei ook al eeue lank! En die Duitsers en Slawiërs is volke naby in genetiese tipe. Selfs die gesigte is soortgelyk! Oor die algemeen is dit nie 'n kwessie van bloed of godsdiens nie. Daar is minder verskil tussen Katolieke en Ortodokse Christene as tussen Boeddhisme en Hindoeïsme... Maar laasgenoemde het amper nooit baklei nie, en Christene...
  Streletsova het skielik afgesny en in grootte gegroei:
  - Wel, oukei meisie, hierdie gesprek is meestal vrugteloos. Ons sal van leeg na leeg gooi, die foton oor die veld dryf, maar ons sal nie 'n uitweg vind nie. Oor die algemeen is jy 'n dapper meisie, jy is nie bang om aan jou tong in die hel te val nie.
  Mirabela het weggetrek van die lig:
  - Om eerlik te wees, ek is bang, maar die vrees het reeds uitgebrand. Buitendien, nadat die keiserin self met my gepraat het, is dit op een of ander manier moeilik om te glo dat jy die risiko sou waag om die sending te ontwrig. Andersins sal jy self na die ultra-onderwêreld gestuur word.
  - Jy weet, moenie te selfversekerd wees nie. Jy kan immers altyd skuiwergate vind, veral in ons departement. Ek sal egter eerlik wees, oorlog is lankal nie meer 'n stokperdjie vir my nie. Dit het ontaard in 'n swaar las, roetine werk, maar aan die ander kant, as dit eindig, sal ek 'n absolute vakuum in my hart voel. Verloor die hoofbetekenis van die lewe. - Anastasia het met opregte entoesiasme gepraat.
  - Mense in antieke tye: het oorlog nie as die sin van die lewe beskou nie. Veral tydens die aanbreek van humanisme. Toe het leringe verskyn dat jy alle lewende dinge moet spaar en liefhê!
  Mirabela het reeds begin moeg word en die toenemende spanning van verskeie velde gevoel:
  - Geen godsdiens leer sinnelose wreedheid nie, maar alle volke dra 'n swaard. En uitgesproke pasifiste is meer geneig om as 'n uitsondering gevind te word! Byvoorbeeld, onder die vroeë Christene was daar inderdaad baie pasifiste wat die leerstellings van Christus godsdienstig gevolg het. Maar terselfdertyd was daar reeds in daardie dae tolke: diegene wat arbitrêre vergelding teen sondaars gepleeg het. In die eerste eeue was dit egter van 'n unieke aard, maar vanaf die vierde eeu: geweld het algemene praktyk geword. Keiser Konstantyn het veral beveel dat 'n kruis op alle skilde getrek moet word. En dit het sy weermag oorwinning gegee. Die Christelike kruis het dus 'n simbool van militêre dapperheid geword. Kruise is in baie leërs toegeken, ook in Tsaristiese Rusland. Toe is die kruise afgeskaf weens formele kommunistiese ateïsme. Dalk nie eers heeltemal formeel nie, alhoewel die kruis "n antieke Slawiese simbool is.
  Anastasia het die vloei van vlam effens verminder en geblaf:
  - Soos die swastika! Dit is deur Neanderdalmense geskilder! Die oudste toestel om vuur voort te bring, en veral vuur gedurende die Ystydperk, is lewe. Oor die algemeen is die verbod op die swastika, wat in baie lande absurd was, want hierdie oudste runeteken in die geskiedenis van die mensdom simboliseer die skeppingskragte. Dit is dieselfde as om 'n hartjie te teken!
  Mirabela het saamgestem:
  - Ja, dis reg! Die kruisiging word nie verbied nie, op grond daarvan dat die kruisvaarders en verskeie inkwisiteurs baie misdade onder die skerm daarvan gepleeg het. Op die oomblik dra baie Russiese spesiale magte hierdie runeteken, 'n antieke Slawiese simbool!
  Anastasia het spoed bygevoeg, en haar kop het ook die vorm van 'n dolfyn aangeneem met twee snuit in plaas van neusgate:
  - Dit is reg, ons moet die nagedagtenis van ons voorvaders respekteer: dat hulle onder die swastika geveg het, hetsy dit tydens die Hyperborea of die Slawiese veldtogte; in die onoorwinlike leër van Alexander die Grote! Die Russiese prins Yarodar het persoonlik die kop van Crassus afgesny toe hy probeer het om dieper die Slawiese lande in te gaan. Die Parthiese Ryk was immers 'n sytak, 'n vasal van Antieke Rus s'n. Die Russe het die wêreld skrif gegee: toe die Egiptenare en Skoenmakers nie eers geweet het wat 'n skoffel is nie!
  Mirabela het weggevlieg en verskeie draaie gemaak en helder hoepels om haar uitgestraal. Die Ultra-Hyper-Marshal het skielik opgevlam en sy natuurlike voorkoms en grootte herwin. Toe kyk sy die roete en kyk na die stel hologramme:
  - Jy weet, skat, ons kom reeds nader! - Anastasia, wat baie mooi geword het, het haar oë lus gemaak.
  - So dit is kwasar!
  - Sê vir Mirabela, kan jy sing? - Hoof van die departement van liefde en teerheid, het haar slagtande gewys.
  - Byna enige meisie kan sing! - Die meisie het blykbaar nie verstaan nie:
  - Wat van die skryf van gedigte?
  - Selfs 'n primitiewe robot kan dit doen! - Mirabela het haar kop in die lug geskud.
  - Goed dan! Sing iets totsiens. Nie in 'n moderne styl nie, maar so! Asof! - Anastasia se hare het in 'n dosyn vlegsels uitmekaar geval, met die punte van dolke wat uitsteek.
  - Hoe! - Mirabela was glad nie skaam nie,
  - Honderd vernietigers in jou boesem! Kan jy poëtiese oudheid doen?
  Mirabela was verbaas:
  - Hoekom anders is dit?
  - Verstaan nie? "Die Ultra-Hyper-Marshal het haar gesig verander, dit het groot geword en teleskope het uit haar oogkaste gesteek.
  - Geen! - Die meisie afgesny.
  Anastasia se kop het gegroei tot die grootte van 'n seeboot:
  -Jy moet dalk in 'n primitiewe wêreld leef! Sonder swaartekragbeelders en rekenaars. Ek stel belang om te weet of jy gewoond kan raak aan die beeld van 'n woeste. Stem saam dit is uiters belangrik!
  Mirabela het haar skouers opgetrek en op haar probeer sit: 'n multi-kwantumvlieg ('n ultralewende wese wat gewoonlik in die dieptes van sterre leef en in vier-en-twintig dimensies beweeg, breuke nie ingereken nie):
  - Wel, as jy dit vanuit hierdie oogpunt benader!
  Die Ultra-Hyper-Marshal het gefluit:
  - Dis dit! Die meeste agente kan nie sonder spesiale opleiding by die spesifieke toestande van die Middeleeue aanpas nie. Jy het nie tyd om aan te pas nie, so jy moet alles dadelik doen!
  Mirabela frons en merk op:
  - Ek het nie 'n spesifieke poëtiese gawe nie, en dit is nie nodig om die land te regeer nie. So sal dit wees: net 'n rym gladde opname!
  Anastasia se vlegsels het etlike kilometers lank bereik.
  - So sal dit wees! Maar ek hoop dit sal 'n indruk maak op die inboorlinge, as hulle nie heeltemal primitief is nie!
  Mirabela het gehuil:
  - Om op 'n primitiewe planeet te land is gelykstaande aan mislukking! Jy het dalk nie genoeg energie om uit te kom nie.
  - Dit bekommer my ook, soos ek reeds gesê het, iets sleg gebeur met ons wapens, maar almal, hou op praat, sing! - Anastasia het haar hande in groot vlerke verander.
  Mirabela het in haar verruklike stem begin sing:
  Die koepel skitter, jy is nie net 'n gebou nie,
  Het die aanslag van woedende eeue afgeweer!
  Ons militêre werk, ons asem is verlore,
  En die bors is bloederig van die hondsdol lemme!
  
  Dit is onmoontlik in oorlog, ons kan deelname vermy,
  Alhoewel ons vir baie lang jare baklei!
  Ons wil in matigheid - net vrede, geluk,
  En om 'n goeie merk in die lewe te laat!
  
  Die heilige klooster wag op die ridder,
  Moet net nie die dood met 'n swaard soek nie!
  En die owerste sal dit in die boek van die lewe skryf,
  Jy sal liefde en genade ontvang!
  
  Nee, ek wil nie, om 'n gevangene te wees is 'n graf,
  Hy het sy spies opgelig, hard geslaan, gestaan!
  Die vroue het gehuil, die rook het uit die wierook gerook,
  Die heilige van die ikoon het sy trane laat val!
  
  Strome het lewende water uitgegooi,
  En jy kan die opgewonde klop van harte hoor!
  Gooi jou smarte weg soos verval,
  Die dood is net die begin, glad nie die einde nie!
  
  Die uitslag is oorwinnend, ons ridder sal sien,
  En die vyandige nar sal sy enjinkap afgooi!
  Sal vernietiging vind vir die wat haat,
  'n See van trane en pyniging wag op die verloorders!
  
  Die pad van helde is nie manjifieke grafte nie,
  En alles wat gebeur het, hoe sal die droom verbygaan!
  Nie nodig om na sprokies te luister nie,
  Dit is nie hoe eer uitgedruk word nie!
  
  En ons siele, soos liggame, het nie verrot nie,
  Die Here het hulle opgewek en weer in die geveg gegaan!
  Die aarde brand, stofwolke het opgestyg,
  Vaderland Ek sal altyd by jou wees!
  - Genoeg! - Mirabela Streletsova onderbreek. - Jy het 'n goeie sin vir rym, afgemete lettergreep. In antieke tye sou talent ongetwyfeld gevind gewees het. Die meisie kan dus oorweeg dat sy die toets geslaag het. Ja, goed: die verbale rympie het net twee keer voorgekom!
  Mirabela was verontwaardig:
  - Wel! Asof Pushkin of Lermontov geen verbale rympie het nie.
  - Almal het dit gehad, maar uit die oogpunt van gladde opname was dit 'n ernstige misrekening. Oor die algemeen het jy weer die tema van oorlog. Miskien sal dit beter wees om iets lig en liries te komponeer! - Die volwasse Anastasia se vlerke het wit geword:
  - Wat ook al seermaak, dis waarvan hy praat! As jou hele lewe oorlog of voorbereiding vir oorlog is, is dit op een of ander manier moeilik om aan enigiets anders te dink.
  Die Ultra-Hyper-Marshal het saamgestem:
  - Ek verstaan, maar 'n verkenner moet 'n breër uitkyk hê! Nie alle nasies het immers 'n militaristiese regeringstelsel nie. Jy moet anders optree na gelang van die omstandighede!
  - Dit is nie nodig om die algemene waarhede aan my te verduidelik nie! - Mirabela het selfs aanstoot geneem. "Ek was een van die uitverkore miljoen."
  - O ja! Ek het daarvan vergeet! Kyk hoe lekkend is die geheue! - Streletsova het gemaak of sy nar rond, haar vlerke het skielik geklou geraak."Daar is sandkorrels in my kop, ja, ja, ja!" Quarks is kragtige sandkorrels, Khan vir almal!
  Mirabelle skud net haar kop.
  - Nie te geestig vir 'n ultra-hiper-maarskalk nie!
  - Maar dis snaaks! Stofsuig in jou maag! Ek sien jy is nogal 'n ernstige meisie! Reeds geskei met kinderjare!
  - O kinderjare, kinderdae, waar is jy haastig, al jou kinderdae, kinderjare staan jy onder die arms! As jy wil spring, hier is 'n versperring, maar as jy wil swem, hier is 'n plasmagroef! - Mirabela het begin sing. - Ek wil, ek wil, ek wil weer, vyande met 'n stroom plasma stort! Blaas 'n planeet op, smelt 'n ster! Stuur die bastards in 'n vakuum, in...!
  Streletsova onderbreek en wys 'n kilometer lange tong met 'n drietand-vormige punt:
  -Jy het 'n uitstekende sin vir humor! Wel, jy kan jubel! Hier is die planeet waar die portaal geleë is!
  Die meisie se tong het aansienlik verleng en wysers het aan die punte van die drietand gegroei.
  Die portaalplaneet het baie indrukwekkend gelyk. Veral sommige geboue was 'n mengsel van sewe pynappels en krimpvarkies wat bo-op mekaar gestapel was. Ander was in die vorm van 'n baster van groot kersies en sigarette met 'n diamantvormige oppervlak! En sommige in die vorm van 'n kombinasie van krokodil en perske. Mirabela maak haar oë groot van verbasing.
  - Honderd afgronde ton in my gat! Hoe quasar en garno!
  Anastasia Streletsova het weer 'n gewone, atletiese meisie geword:
  - Dit is 'n dorpie van elwe en eekhorings, 'n mengsel van walrus en eekhoring. Stem saam, hulle het 'n eienaardige sin vir estetika.
  - En ek hou daarvan, ek is moeg vir al hierdie reguit lyne. Andersins het ons nie stede nie, maar barakke!
  Anastasia blaf:
  - Die stad moet 'n barak wees! Met boeie!
  - Ek het geboue in die vorm van 'n baster van handboeie en selfaangedrewe gewere gesien. Baie mooi! - het Mirabela gesê.
  - Jy wou seker sê - esteties aangenaam! - Die ultra-hiper-maarskalk het haar naels geflits.
  - En prakties! Jy kan die robot dadelik vasketting!
  - Dit is nie moeilik om 'n robot te boei en in 'n geesteshospitaal hergebore te word nie! Dit is nie moeilik om 'n robot te ketting nie, ek sê vir julle kinders! En die elektroniese notaboek, die bladsy is vuil! - Die Ultra-Hyper-Marshal het skielik klaargemaak: - Welkom by die portaal!
  Mirabela het bedees gevra:
  - Hoekom het jy voortdurend die vorm en parameters van jou liggaam tydens die vlug verander?
  Anastasia het neerhalend geantwoord:
  - Jy sien, dit is 'n fundamenteel nuwe soort vlees. Ek het dit getoets in uiterste toestande van ruimte en vinnige vlug. Niemand behalwe die keiserin het nog so 'n liggaam nie, en dit moet nagegaan word voordat die soldate van ons weermag so iets bekom.
  - Wat van die prys!
  Streletsova het gegrom:
  - Terwyl die proses om sulke vleis te skep, monsteragtig arbeidsintensief is!
  Hulle het in 'n gebou gegaan wat in die vorm van 'n agthoekige prisma in die lug gehang het.
  Dit was groot, deurskynend en het weerkaatsings gegee!
  Mirabela het gevra:
  - En wat? Dis hier?
  - Ja, net hier! Kom ons spring in.
  Mirabela het haarself in die middel van die sfeer bevind. Sy voel warmte en tinteling regdeur haar lyf. Dit was duidelik dat enorme massas energie hier deurgetrek het. Die volgende oomblik het verskeie verskillende soorte wapens in die meisie se hande en skouers verskyn. Daar was uitstralers van verskillende kalibers, wat ruimte verwring, materie verbreek, verbindings tussen mikro-deeltjies verbreek. Die kragtigste soorte vernietiging, afrol afmetings. Die meisie in die gevegspak was so skrikwekkend dat enige Hollywood-terminator in vergelyking soos 'n onskadelike katjie sou lyk.
  - Sjoe! Te veel verskillende wapens! Ek lyk 'n bietjie lywig en lomp!
  Anastasia het die vorm aangeneem van 'n skilpad met 'n deursigtige maag, waaronder 'n uurglas geloop het:
  - Moenie bekommerd wees nie, die elektronika sal dit uitsorteer. Supersoldate kan klaarkom, wat beteken jy kan ook jou perd in toom hou. Nou sal die vegter in die bodemlose afgrond duik! Wil jy dalk iets groet?
  Mirabela krap die bokant van haar helm-bedekte kop:
  - Glo my, dit sal vir my baie interessant wees! Maar wat is die punt daarvan om pretensieuse toesprake te maak? Praat vir die miljoenste keer oor toewyding aan die Moederland, Heilige Rusland!
  Die skilpad het dadelik in 'n krap verander met die gesig van 'n engel, en die uurglas het van uurglas na sonwyser verander:
  - Eintlik is jy reg! Geen! Dade praat harder as woorde! Slegs dinge wat jy doen is nie die mees aanneemlike nie. Jy het nog niemand doodgemaak nie, behalwe vir verskeie virtuele monsters. Maar jy het sielkundige verharding nodig om nie na die onderkant van die onderwêreld te duik en in jou eie magteloosheid op te los nie. Is dit nie reg meisie nie! Het u vrae!
  Mirabela het gehuiwer:
  - Weet nie! Dood 'n persoon? Dit is iets so transendentaal! As hy werklik en lewendig is! Daar is immers 'n verskil! Maar as die Moederland beveel, sal ek alles doen!
  Streletsova was skepties, maar het 'n glimlag gedwing:
  - Weet nie! Maar die Keiserin glo in jou! So ek glo dit ook! Ek wens jou om al die vyande van Heilige Rusland te vernietig!
  Mirabela prewel ongeduldig:
  - Wel, miskien kan ons uiteindelik begin oordra! Die wag is pynlik, soos om deur swaartekraglusse verwurg te word!
  Nadat sy in 'n vinnige mink verander het, het Anastasia op vier sterte gespring:
  - Ja! Hou op om hiperplasma te teel! Kom ons begin nou! Net ek is 'n meisie, ek sal jou goeie raad gee: maak jou oë toe!
  Mirabela het beswaar gemaak:
  - Ek sal amper al die bestraling sien, selfs deur my ooglede! Dit is beter om nie jouself 'n idioot en 'n lafaard te maak nie!
  - Dit is waar dat jy nie 'n lafaard is nie! Vyf, vier, drie, twee, een - begin!
  Die meisie het haar oë nog wyer oopgemaak, strome helder lig het op haar uitgestort. Eers was dit helder pers, dit was koud en het 'n onwillekeurige rilling veroorsaak. Toe is dit vervang deur mielieblomblou blaassweet, toe ligblou! Alles het geglinster, lieflike musiek gespeel, die kleur het saggies in smaraggroen gevloei. Mirabela het in bewondering gesê:
  - Wat n pragstuk! Ek het al baie bestraling gesien, maar dit is die eerste keer dat sulke ryk kleure!
  Uiteindelik is die smaragkleur deur goudgeel vervang. Dit het baie goed by Mirabela se haarkleur gepas, maar dit het nie lank gebrand nie; die volgende emissie het oranje geword. 'n Kleur wat verandering en iets nuuts simboliseer! Aangenaam vir die oog en baie helder, maar terselfdertyd streel. Uiteindelik is Mirabelle oorweldig deur 'n bloedrooi golf. Dit het gelyk of sy die meisie oorstroom het met alles wat bestaan, elke sel.
  Mirabela het die onderwêreld onthou en gebewe:
  - Dit is die kleur van bloed.
  Oranje, geel, groen het weer verskyn, alles het in 'n ander volgorde verloop! Skielik het al die bestraling gemeng en in 'n voortdurende hiperplasmiese gloed verander.
  Mirabela knip haar oë, sy is opgegooi en met 'n ongelooflike spoed weggevoer. Toe het die vleis verdwyn, net dol gejaagde sterre was sigbaar. Die meisie het in die vurige stroom gedompel, die hitte gevoel, dit het vir haar gelyk of veelvuldige skulpe afgly, en haar persoonlikheid word in baie dele verdeel. Die liggaam het deur die ruimtelike afgrond binnegedring, toe verdwyn, dan weer verskyn! Maar daar was geen pyn nie, net die gevoel dat jy in die sterre was, en die sterre in jou! Toe begin persepsie verkrummel, bewussyn, oorlaai met baie indrukke, val in 'n hopelose afgrond wat soete vrede gee!
  
  Mirabela het tot haar sinne gekom: sy voel die dorings op haar rug. Dit was nie baie aangenaam nie, maar daar was iets wat voorheen onbekend was in die sweempie pyn. Dit is asof dit nie haarself is nie. Die meisie het probeer om haar oë oop te maak. Die poging het 'n aanval van pyn en brand in die ooglede veroorsaak. Ek moes moeite doen.
  Toe die ooglede oopgaan, het lig in my oë geskyn!
  - Wel, niks, dit is baie beter as om blind te word! - Sê die meisie vir haarself. - Iemand het gesê dat pyn voel 'n seker teken is dat jy nog lewe!
  Mirabela het haar nek omgedraai, haar bene het saggies geknars:
  - Die pyn in die liggaam praat egter nie oor die lewe nie, maar oor die feit dat die dood 'n mens stadigaan vat! Natuurlik nie in my heelal nie!
  Die meisie staan op, die gevoel van konstante ligtheid in haar lyf verdwyn, haar kaal, meisieagtige voete het op die dorings gerus. Mirabela het opgemerk dat sy heeltemal naak is, net dik hare bedek haar skouers in 'n goue golf. Dit was nogal bedompig, gewoonlik het die meisie nie warm of koud gevoel nie, behalwe vir baie hoë of uiters lae temperature, maar in hierdie geval was daar regtig baie humiditeit in die lug en meer as veertig grade in die skadu. Die meisie het 'n paar treë gegee en die dorings agtergelaat. Sy voel 'n onaangename tintelende sensasie, wat Mirabelle verras het.
  - Sjoe! Dit lyk of ek nie te sterk geword het nie. Iets sleg het gebeur, naby aan 'n ramp!
  Die meisie was inderdaad baie ongelukkig om al haar wapens te verloor en haarself naak in die tropiese oerwoud te bevind. Daarbenewens het die vlees uitheems geword, talle mikro-rekenaars wat deur die liggaam sirkuleer het verdwyn. Dit is so ongewoon, dit is asof jy nie behoort nie. Mirabela het na die boom gegaan en probeer om die tak te buig. Die meisie het elastisiteit gevoel en was gedwing om 'n bietjie moeite te doen. Haar biseps het gespan en die are het uitgestaan. Mirabela het haar been gebuig en haar spiere gebuig. Haar liggaam het geoefen, elasties, sterk gebly, maar dit was terselfdertyd soos dié van mense in die ou tyd - proteïen! Dit wil sê, sy is sterk genoeg vir 'n gewone mens, maar in vergelyking met haar vorige vermoëns het sy 'n paar duisend keer verswak! Die meisie het probeer om die dik boom te breek, maar dit het nie gewerk nie; haar vingers het net die bas geskeur. 'n Sweetdruppel rol van haar vol, elastiese bors af en val op 'n groen blaar, strooiend. Oor die algemeen het die meisie nie heeltemal gemaklik gevoel nie, haar vroeëre selfvertroue was verlore.
  - Ek is kaal! - Sê die skoonheid. - Dit het sy eie bekoring.
  Die meisie het probeer hardloop: haar spoed was natuurlik nie vergelykbaar met dié in haar vorige lyf nie, maar heel skaflik. Toe klim sy in 'n pers palmboom en is effens gekrap. "n Skerp takkie het in sy kaal hak ingegrawe, en sy regtertoon was effens gekneus.
  - Brr! En word daardeur beskadig! - Die meisie snork minagtend. - Oor die algemeen, hoe het ons voorouers in sulke swak liggame geleef? Dit moes vir hulle moeilik gewees het!
  Die aap het sy beursie uit sy sak verloor, en die polisie het agtergekom - hy het hom op die potjie gesit!
  En die pot is warm - die aap huil!
  Die meisie het die vrugte gepluk, dit het soos 'n dik gespikkelde piesang gelyk, en dit geruik:
  - Ek weet nie of ek dit kan eet nie! Daar is geen ontleder nie, en die neusgate is nie so sensitief soos voorheen nie. Mirabela het die bokant versigtig afgeskil met 'n gebreekte tak en haar vingernaels, wat die sappige vleis openbaar. Sy het haar mond oopgemaak en saggies met haar tong getrek. Een keer, twee keer, drie keer!
  - Weet nie! Ek het niks probeer nie. Dit kan giftig wees, of dit kan veilig wees. Daar is in elk geval geen giftige stowwe waarvan ek weet nie! Dit is waar, dit is 'n ander heelal, daar kan spesifieke gifstowwe wees, heeltemal ander formules wat aan ons onbekend is. Daar is egter 'n maklike manier om te kyk of plaaslike diere dit eet. Of in die ergste geval, insekte!
  Mirabela het die vrugte opgehang en van die boom afgekom. Ek wou flous, die barakke was immers agter ons. Die meisie het op haar hande gestaan en op hulle geloop. Die gestreepte insek het op haar kaal hakskeen gesit en haar lekker gekielie!
  - Vryheid! En vryheid, soos ons weet, kom naak! - Mirabela het die lewe opreg geniet. - As jy jou eie baas is, dan is jy nie so 'n maagd nie!
  Die meisie draai weer om en voel die groen gras met blou spikkels onder haar sool. Na die lug gekyk:
  - Sjoe, vyf ligte tegelyk, 'n vrolike wêreld! Dit is ongelooflik dat dit so warm is, en terselfdertyd heerlik!
  Mirabela se vel was bruingebrand en goue sjokolade. Die meisie het baie aptytlik gelyk, sy het gelyk soos 'n regte koningin van die oerwoud. Kyk na die vrugte, dit is bedek met redelik groot insekte - wonderlik, dit beteken dat jy dit kan eet!
  - Alles wat nie giftig is nie, is eetbaar! Die mens is die mees omnivore wese in die heelal! - Mirabela het verskeie vrugte gepluk. Vir die eerste keer in haar nuwe lyf het sy plantkos geëet. Ten spyte van die gevoel van honger, het die meisie elke spruit geniet en verskeie bessies gepluk wat groot genoeg is om haar vuis te pas. Hulle het so goed soos aarbeie gesmaak, of selfs beter. Mirabela was eenvoudig dol van genot, dit het vir haar gelyk of sy in die hemel was en besig was om 'n heilige daad te verrig. Dit was asof viooltjies in my mond geblom het, 'n unieke reeks gevoelens het my tong getref.
  - En wie het gesê dat die lewe mooi is! Natuurlik was hy ongetwyfeld baie reg daarin! Die meisie fluit van blydskap. Nadat sy geëet het, wou sy skielik slaap, sy het haar hele lewe lank nie geslaap nie, en buitendien ontspan baie soet kos haar! Mirabela het 'n plek gekies waar sagte maar groot klitse gegroei en gaan lê het. Hoe lekker is dit tog om so op jou rug te lê en die ligte rukwinde van 'n vars briesie te voel. Iets soos 'n blou strandmeer, baie sulke films is gemaak, insluitend ruimtes. Die meisie het op haar rug gelê en probeer dink aan iets aangenaams. Dit sal lekker wees om nog 'n ou naby te hê. So gespierd, sterk, pragtig dat hy op haar regterhand gelê het, sy palm op sy bors gesit het, sy tepels geknie...
  Geluk! Dit is ongelooflik om gestreel te word!
  Die meisie het nie opgemerk hoe sy aan die slaap geraak het nie. Vir die eerste keer in my lewe het ek aan die slaap geraak. Sy het gedroom dat sy stadig op 'n warm see dryf, met ligte en sprankels rondom. Skielik vorentoe sien sy 'n deurmekaar skip. Nee, nie modern nie, maar Middeleeus met maste en seile. Die meisie kyk hom met bewondering aan, maar dis vreemd hoekom die matrose sulke verwronge gesigte het en hulle so bohaai. Hulle lyk soos goggas in 'n deursigtige fles wanneer kinders met hulle speel!
  Maar daar blyk 'n oplossing te wees, 'n ander vaartuig jaag van agter af, dit lyk of dit 'n brigantine is. Alhoewel dit selfs effens kleiner in grootte as die vlugtende skip is, is daar baie meer mense op dit. Die agtervolgers is baie kleurvol aangetrek, terwyl hulle gil en tjank en met hul sabels swaai. Onder die seerowers is daar nie net mense nie, maar ook verskeie tipes met piranha-gesigte en vinne aan die kante. "n Swart dreigende vlag met "n roofdier wat aan die been vasklou, vlieg bo die brigantine.
  - Sjoe, seerowers uit die tye van antieke films! - sê Mirabela blymoedig. - So daar sal iets interessant wees.
  Inderdaad, die korsare het hul kanonne afgevuur; hulle het in 'n hoë boog geskiet en probeer om die maste af te slaan. Dit is egter baie moeilik om van 'n antieke kanon af te slaan, en selfs terwyl jy beweeg. Selfs in latere tye het Usjakof die taktiek gebruik om sy skepe nader aan die vyand te bring. Toe het die vuurdoeltreffendheid aansienlik toegeneem, plus die begeerte om eers die vlagskip te sink. En as jy regtig gelukkig is, kan jy die mas beskadig, of as die skitter 'n soort briljante aas is. In hierdie geval was die seerowerskip meer manoeuvreerbaar en ligter, die afstand is effens verminder, en toe het geluk die seerowers te hulp gekom; die sentrale mas is afgeskiet. Die skepe het vinnig 'n bietjie meer nader gekom en die kante het mekaar getref. Die vryskuts het die haak gegooi, die lewendige massa was enige oomblik gereed om aan boord te gooi.
  Mirabela het skielik 'n verskriklike pyn in haar lies gevoel en skree wakker!
  . HOOFSTUK No 18.
  Omdat hy nie die teorie ken nie, en te dobbel, was Ahmed te maklike prooi vir 'n sterk eersterangse speler, wat egter ten minste op grond van sy CMS speel. Boonop was Yanka seker: as hy teruggegaan het na die Middeleeue, of selfs gedurende die tyd van Morphy, kon hy goed, miskien tydelik, 'n kampioen geword het. Die vyand het nie die basiese beginsels van die spel verstaan nie, hy het eenvoudig pionne en stukke pragtig gerangskik (vir sy begrip). Die seun was egter nie haastig nie; te vinnig vloek sou die eienaar verneder. So, nadat hy rondgevroetel het vir vertoon en die meeste van die stukke en al die pionne vernietig het, het hy die koning afgemaak deur 'n geslaagde pion te maak.
  - Nog 'n skaakmat vir jou! - Die seun het gesê.
  Ahmed het die stukke gevloek en gemeng:
  - Nog 'n wedstryd in die geval van nederlaag, vyftig wimpers!
  - Wat as ek wen?
  - Jy sal met 'n hele rug gelaat word!
  Die derde wedstryd het 'n bietjie gesloer, Ahmed het lank oor elke beweging gedink en nie aangeval nie. Passiewe taktiek, veral in skaak, help egter min. Inderdaad, in hierdie geval het die aanvaller meer beweegruimte en is hy voor die vyand in die ontplooiing van mag. Yanka het selfs sy koningin in opgewondenheid opgeoffer. Ahmed het, nadat hy gehuiwer het, die offer aanvaar, en na sewe skuiwe het hy die regte skaakmat in die middel van die bord ontvang. Nadat hy verloor het, het die eienaar die seun frustrasie in die neus geslaan. Yanka het so iets verwag: hy het die slag versag, geen bloed het gevloei nie, maar dit was nogal seer. Akhmed het heftig gevloek en na die wa gewys:
  - Jy is blykbaar vriendelik met God Setter! Jy wen heeltyd: met 'n paar ondenkbare heksery!
  Die seun antwoord beskeie:
  - Die beste towenaar is logika!
  Ahmed skud sy sweep:
  - Jy sal met my praat! Kom ons speel nog 'n bietjie! As jy verloor, sal jy tweehonderd wimpers verloor.
  Yanka, sonder 'n grap, het gebewe:
  - Ek kan nie soveel verdra nie, jy sal 'n waardevolle slaaf verloor!
  - Ek sal jou self slaan! Daar sal dus net pyniging wees!
  Hulle het die stukke geplaas en 'n nuwe speletjie het begin. Dit was egter reeds donker en die slawe was uitgeput; die tyd vir 'n stilstand het aangebreek. Yanka het 'n onbenullige lokval in 'n paar bewegings gebou; hy wou slaap. Die eienaar, wat nie geweet het hoe om die opsies behoorlik te tel nie, het eenvoudig daarin geval!
  Die vierde nederlaag in 'n ry het Ahmed se gesig verwronge geraak. Hierdie keer egter: hy het nie gevloek of geslaan nie. Met 'n glimlag sê hy:
  - Wel, goed, jy sal jou stukkie vleis kry.
  Yanka was verheug:
  - Dit is die regte besluit!
  Nadat hy sy hande gewas het, het die seun apart van almal geëet. Die vleis het soos vark gesmaak, maar was minder vetterig en meer sappig, aangenaam en smaaklik. In kombinasie met groente en vrugte het dit 'n goeie indruk gemaak; die kos was nie slegter nie, miskien selfs beter as by die huis. Oor die algemeen is produkte van hoë gehalte in Moskou baie duur; die meeste inwoners van die hoofstad eet lukraak verskillende halffabrikate. Miskien is dit hoekom daar so baie siektes en soveel mal mense is. Alles hier is natuurlik en vars! Weens die drie ligte en die afwesigheid van winter is dit moontlik om verskeie oeste per jaar te oes. Die omgewing is gesond, daarom is daar dalk so baie sterk kinders. Die natuur word nie deur die beskawing besoedel nie. Oor die algemeen was Yanka baie lief vir Jules Verne; sy binnebrandenjin is weggegooi ten gunste van 'n elektriese motor. Maar vreemd genoeg: selfs praktiese Amerikaners het nie sulke masjiene in massaproduksie ingevoer nie. Alhoewel die voordele, veral omgewingsvoordele, voor die hand liggend is, is die doeltreffendheid van 'n elektriese motor naby aan 99 persent teenoor 30-40 in petrol- en gasenjins. Boonop lei binnebrandenjins daartoe dat die atmosfeer met koolstofdioksied oorlaai word, wat die kweekhuiseffek veroorsaak. Hoekom die gemene ding, dit trek die beskawing af! Nie net die hoeveelheid koolstofdioksied nie, maar ook waterdamp in die lug neem toe, wat die temperatuur van die planeet verhoog. Terselfdertyd smelt die ys in die Arktiese en Antarktika, wat beteken dat die oppervlak wat die strale van die son weerkaats, verdwyn. As gevolg hiervan styg die temperatuur selfs meer. Die aantal brande en koolstofdioksied neem toe. Elke ekstra graad verhoog die waterdampinhoud, wat die temperatuur selfs meer laat styg. Dit wil sê, dit word al hoe warmer! Gevolglik sal die temperatuur op Aarde sodanig word dat lewe onmoontlik sal wees.
  Die seuntjie het gebewe oor hoe dom mense is wat hul eie graf grawe. En eerstens is die monopolieë, oligarge en oliebaronne hiervoor te blameer; hulle trek voordeel uit die handel in energiebronne, wat die natuur en die mensdom verwoes. So, 'n vet beursie ruïneer mense. Die skraalste gewetes is dié van goedgevoede beursies! In die wêreld van finansies: Archimedes se wet geld ook, wins verdring eerlikheid en deernis!
  Dit is hoekom kommunisme, ten spyte van al sy excesses: 'n progressiewe leer is. Hy is weliswaar belemmer deur groeipyne en ernstige probleme met leiers. Miskien net Lenin: hy was heeltemal voldoende. Opgevoed, doeltreffend tot op die punt van siekte, energiek, met ontwikkelde intuïsie, taamlik taai en terselfdertyd weet wanneer om te stop! Die verskil tussen Lenin en Stalin word die beste beklemtoon deur hierdie staaltjie:
  - Hoekom dra Stalin stewels, en Lenin dra stewels?
  - Vladimir Iljitsj het die pad gekies, en hierdie besnorde ou het aangehou om vooruit te jaag!
  As Stalin in buitelandse beleid versigtig was, dan was die heersende begeerte binne die land om in twee stappe oor die afgrond te spring! Stalin het sy doel nagestreef sonder om die slagoffers in ag te neem, en dikwels het sy onderdrukkings net skade gebring. In die besonder, hoekom skiet wetenskaplikes? As daar selfs 'n vermoede van lojaliteit is, isoleer hom in 'n sharashka en skep werksomstandighede agter tralies. Hulle het dit begin doen, maar nie dadelik nie, en baie intelligente mense is in die moeilikste omstandighede van konsentrasiekampe geskiet of gesterf. Stalin se ander grootste fout was om Hitler nie eerste te slaan nie. In hierdie geval sou die oorlog baie vroeër geëindig het en sou daar minder ongevalle gewees het. Daarbenewens sou die hele Europa, en in die toekoms, Brittanje en die Verenigde State, onder die beheer van die USSR kom. Dit was weliswaar moeiliker om die Verenigde State te verpletter. Die enorme ekonomiese potensiaal, ligging oorsee en die moontlike vinnige skepping van 'n atoombom het die inval moeilik gemaak. In 1941 was die USSR-vloot nog relatief swak. En die besonderhede van skeepsbou is sodanig dat om die Verenigde State in hierdie saak in te haal en verby te steek, baie meer geld en tyd verg as byvoorbeeld tenkbou. Een groot kruiser kos immers soveel as 3,5 duisend T-34-tenks. Duikbote is 'n bietjie goedkoper, maar steeds ordentlik. Dit is waar, die USSR, wat op die hulpbronne van die hele oostelike halfrond staatmaak, sou vroeër of later die Verenigde State verpletter. Die bedreiging van vergelding aan Sowjetstede weens die gebruik van kernwapens het weliswaar gebly. Gelukkig sal die Verenigde State eers in die laat vyftigerjare ballistiese missiele hê, en strategiese bomwerpers kan deur straal- en vegvliegtuie vernietig word. Maar tog sou sommige vliegtuie deur die kordon breek en dit sou verskriklik wees. Oor die algemeen sou dit beter wees as kernwapens glad nie geskep word nie, of slegs in die USSR uitgevind word. In hierdie geval is dit moontlik vir Sowjet-Rusland om die heerser van die wêreld te wees. Wat is baie beter as die huidige wêreldwye chaos, terrorisme, verskeie nagmerrie-dreigemente van versiersel, braai of 'n meteoriet wat val!
  Oor die algemeen is daar meer as een land in die wêreld: daar is geen ware demokrasie nie, en vir die mensdom is dit baie beter om een tiran as duisend te hê. Wat Stalin ook al was, hy het orde in die USSR gebring, die oorlog teen die hele Europa gewen en 'n baie hoër lewenstandaard vir die mense verseker as in tsaristiese tye. Selfs Churchill het gesê: Stalin het Rusland met 'n ploeg geneem, maar dit met 'n waterstofbom gelos! Kommunistiese heerskappy is in elk geval beter as oligargiese heerskappy. Lees maar 'n paar Sowjet-wetenskapfiksieskrywers - is dit regtig sleg onder kommunisme? Of veral hiperkommunisme! Yanka het 'n bietjie meer gedroom en begin snuif.
  Die seuntjie het gedroom van iets so verskriklik fantasties en ongelooflik! Maar dit was amper onmoontlik om die droom te onthou! Maar skielik het iets gelyk of iets omdraai en die seun het baie duidelik begin waarneem:
  Tien, honderde duisende ruimteskepe van 'n vyandige ras het naby 'n deursigtige, bewolkte vliegtuig opgetree, rook met melkerige pienk mis met groen kolle.
  Yanka het skielik wesens met 'n buitengewone voorkoms gesien. Hulle het gelyk soos kotelette, wors, frikkadelle, dit wil sê vleisprodukte. Soos dikwels in 'n droom gebeur, het die seun baie beelde gelyktydig gesien en dit duidelik en gelyktydig waargeneem!
  Hulle ruimteskepe was vreemd gevorm, 'n bietjie vreemd gevorm, en het gelyk soos verskriklike rolletjies, verskillende tjops en worsies, effens platgedruk deur die dikte van die water en dik besaai met spykerkanonne. Hulle het uit verskillende rigtings geswem en probeer om deur die omtrek te breek, bestaande uit spesiaal aangepaste asteroïdes. Benewens die gereelde eenhede van die Vleisryk (dit is wat hulle hulself genoem het, Yanka het dit net geweet), was hier huursoldaat seerowers teenwoordig. Hul skepe is onderskei aan hul pretensieuse vorms, gewoonlik angswekkend, en sommige ruimteskepe het vreemd en absurd gelyk, soos beesmis. Hulle is egter 'n ondersteunende rol toegewys. Die mees formidabele wapen was die nuut vrygestelde vlagskip slagskip, die trots en skoonheid van die Meat Empire-vloot. Soos 'n pastei wat met room geklop is, het die vierhonderd kilometer lange duikboot 'n onheilspellende indruk van willekeur. Niemand het nog geweet nie, dit was 'n geheim: selfs vir koteliet-generaals, dat hulle voorberei het om 'n nuwe superwapen te toets. Slegs Marshal Choke, 'n taamlik groot eksemplaar van 'n vetterige kotelet, was deeglik bewus van die naderende eksperiment. Die blink skottel het al sy twaalf pote uitgesprei. Sy stem het herinner aan die gegons van 'n hele swerm:
  - Pittige lekkergoed is net 'n ontaarde tak op die boom van evolusie. Ek beveel dat die versnellende emitters van die hiperplasma, thermopreon-rektor aangeskakel word. O nuwe wapen, 'n thermopreon-gepompte superlaser, jy sal die vyand sy plek op die eettafel wys.
  -Ja, jou absolute vraatsug. Ons sal die vyand verbrand en verbruin, maak nie saak hoe sterk hy is nie.
  Die generaal het geblaf en die dik vleisagtige lyf van die wors in 'n tou getrek. "Dit is net jammer dat jy nie lekkers kan eet nie, dit is giftig."
  -Maar jy kan worsies eet. Hulle het sulke sagte en wonderlike proteïene. Ek bestel spesiaal blikkieskos van hul sytak wat op die planeet Solace the Stomach groei.
  Die maarskalk-koteltjievleistelling lek sy plomp lippe met sy lang tong.
  -Ons het miljoene ruimteskepe hier. En ons is sterker as almal. Ons krag is in staat om sterrestelsels te verpulver. Nou sal ons iets demonstreer wat geen gelyke in die heelal het nie. - Met die vet laat val die koteltjie stil, verstik van genot, en deur die gravioskandeerder kyk hy na die hele ontelbare swerm skepe, 'n onoorwinlike armada wat reeds daarin geslaag het om die plasma te snuif.
  Aan die oorkant het 'n vyfhonderd-en-vyftig kilometer asteroïde-vesting gestaan. In sy maag was kragtige hiperplasma-kanonne, swaartekrag-tonneluitstralers, multi-kwark-gepompte lasers, vakuumvalle, ruimte-tot-ruimte-missiele en teenladings ingebou.
  En dit alles word gedek deur 'n stilstaande kragveld. Die asteroïde is as onneembaar beskou: die spyker van intergalaktiese verdediging. In die geval van 'n deurbraak van die versterkte linie het die vyandelike leërs gedreig om na agter te gaan.
  In 'n klein afstand het ander magtige sterreskepe van suigstokkies en lekkergoed gedryf, gereed om die vyand met superplasma en hipertitanium te ontmoet. Hierdie mag is beveel deur 'n maarskalk en terselfdertyd 'n hertog, Sweet-Burp lekkergoed.
  -'n Vuil golf van kotelette en worsies sal teen die titaniumpier van die groot en soet wedloop van lekkergoed-super-vuurpyl neerstort.
  Verleidelike geskenk: uitgebeeld met ses buigsame vingers, soos 'n vy. Hy het gekies om te skuil in die mees beskermde plek - die middelpunt van die asteroïde.
  Marshal Choke, hy was in 'n gevegskok. Die aanskoue van die lyn van asteroïdes het 'n woedende vonkel veroorsaak in al tien rosyne wat op die maag geleë is. Sy ruimteskip het geleidelik gevegsafstand nader. Met die 3D-projeksie in sy hande het hy 'n U-draai gemaak. Die reusagtige vlagskip het om sy as gedraai asof dit geen massa het nie. Kleiner vaartuie het die ritueel herhaal. Slegs seerowerskepe het nie die voorbeeld gevolg nie. Een van hulle, die grootste, het nogal soos 'n knoestige dooie baster van 'n eikeboom en 'n skerpioen gelyk, geskrik en met laser- en hiperplasmasarwes getref - tot dusver skadeloos, weens die groot afstand na die teiken.
  Yanka het gefluit:
  - Sjoe! Wat 'n fliek! Koeler as Star Wars!
  As ons almal teen die Yankees staan,
  Ons sal die noordelike alliansie verpletter!
  NAVO tomahawks sal nie help nie,
  Want God sal kwaad beloon!
  Nietemin het die skietery begin. Individuele ruimteskepe het salvo's begin uitruil.
  Etlike dosyn skepe koteletten en wors het vorentoe gestorm, en hulle het met fotonversnelde missiele begin bombardeer. Verstik, draai sy vetterige vinger en rig 'n versoek.
  -Die vyand kan reeds bereik word.
  - Ja! Bevelvoerder grub! - Die rekenaar het passievol geantwoord.
  - Wel, kry dit dan. Ons stuur die straal van die booglaser in die mees swiepende golf.
  Van die nuutste vlagskip slagskip het ligstrale uitgesprei, van 'n afstand af het dit gelyk asof dit 'n veelvuldige versnelde verfilming was van 'n keisteen wat in die water val. Hoe vinnig: tienduisend keer vinniger as die spoed van lig het die hiperplasma geflits. Sowat honderd ruimteskepe met tienduisende soldate aan boord het skielik in warm gaswolke en warrelwinde van droë kosmiese stof verander.
  - Skaakmaat! - Verstik, het sy dun en lang tande soos angeliere ontbloot. - Dit word 'n plat laser genoem. Nou sal ons iets warmer vir die vyand voorberei. Ons moet nog duisend snot- en vetstrepe nader aan die asteroïde kry.
  -Jy kan hom van hierdie afstand af tref. Die superlaser het byna perfekte parallelisme, wat beteken dat dit nie verdwyn nie.
  Die Groot Verstik het selfs gegrom van opgewondenheid.
  -Dan het die uur van afrekening vir die lekkers al aangebreek. Dié wat hul maag vol lekkers maak - dit oorsout hul brein! - En hy het die afstandbeheerder met sy flikkerhande getrek.
  Die reaktors is begin, al die stawe het gestyg. Om elkeen van die vate het spinnerakke begin groei, rook met 'n kersie-violet mis, wat dwarsdeur die leegte sny.
  In 'n paar breukdele van 'n sekonde het die krake wat uit vier bronne gekom het, gekruis en aan hierdie kant van die ruimte in 'n kragtige balk saamgetrek, in die vakuum neergestort en die swart muur soos 'n hiperplasmiese voorhamer gestamp. Die krag van fotone wat tot ultra-spoed versnel het, het onmiddellik deur die ineenstorting van nege-en-negentig dimensies gebreek. Sy het ruimtelike strukture afgebreek en velde vermink. Die waas het helderder gevlam as 'n supernova: met 'n temperatuur van baie kwintiljoene grade. Natuurlik kan meer as een ster wat deur die proses van eenvoudige termonukleêre samesmelting gebou is nie so warm en helder gloei nie. Die kragte wat hier betrokke is, is vier ordes van grootte sterker.
  Die kragveld en matriksbeskerming van die vesting-asteroïde kon nie die druk van sulke wilde energie weerstaan nie en het eenvoudig gebars. Fragmente van verskeie beskermende stowwe word onmiddellik soos spatsels kookwater op die sonoppervlak gespuit! Toe het angswekkende strome die middelpunt deurboor, reg deur die pantserblok.
  - Sny dit in stukke. "Verstik," beveel hy die rekenaar. - Spuit die soet gereg in skerwe.
  Die superdigte straal het aanhou verskeur en brand. En binnekort, op die terrein van die onneembare ruimte-sitadel, het net 'n hoop warm rommel oorgebly. Die oorblyfsels van die vesting het in spirale gedraai en gedraai. Tweehonderd-vyf-en-vyftig miljoen lekkergoed en 'n biljoen, driehonderd-en-vyftig miljoen gevegsrobotte het hul dood hier gevind, gewoonlik vinnig en pynloos, maar nie minder verskriklik daarvoor nie. Maarskalk Duke Sweet-Burg is ook dood.
  - Swart kakebeen in die gat! - Geskreeu, verstik. - Ons het dit gedoen! Sit vuur op bure.
  Nadat dit soveel energie opgebruik het, het dit 'n rukkie geneem om te herlaai. Op hierdie oomblik het ontelbare ruimteskepe die omtrek aangeval, met die oog op die breuk. "n Hewige stryd het uitgebreek, honderdduisende skepe het saamgesmelt in die omhelsing van die dood. Uit die oorvloed van breuke het dit gelyk of die vakuum gekook en in krake verdeel het. Die kanonne het torings vernietig en die rompe van verskeie skepe deurboor. Individuele ruimteskepe, wat in die kruisvuur vasgevang is, het eenvoudig ontplof; klein kragvelde kon nie die gekombineerde druk weerstaan nie. Die stilstaande vestings het ernstige weerstand gebied; elkeen van hulle het meer as duisend swaar kanonne gehad, wat stukke superplasma teen superluminale spoed uitgespoeg het, en missiele binne fotonversnelling. Dit was verskriklike sarsies wat die geledere van die aanvallers afgemaai het.
  Die doodsmasjien het weer begin beweeg en 'n hiperplasmastraal op nabygeleë asteroïdes losgelaat. Tweehonderd-en-vyftig kilometer blokke wat soos stukke ys van die impak van 'n staalstok gestrooi is. Hierdie taktiek was baie effektief, die lekkergoed het paniekerig begin raak, en sommige van hul skepe het in vrees gestrooi, soos skoenlappers wat op 'n fakkel vlieg. Die ander het desperaat baklei. Daarbenewens is reserwes in die geveg gebring, die waansinnige stryd het gegroei.
  Groot-generaal van Candy Eat-and-fart was koelbloedig, het vooraf reserwes opgetrek en was vol vertroue dat hy die aanslag van kotelette en hul bondgenote sou kon afweer. Maar vleisprodukte is baie slinks en kon 'n verrassing bied. Ons eie kenners was nie opgewasse vir die taak nie en het aangevoer dat dit onmoontlik was om 'n laser van sulke krag te skep, maar dit het eintlik geblyk dat die vyand die eerste was wat 'n gevaarlike nuwigheid gebruik het. Nou het instink en intuïsie net twee uitweg voorgestel: óf om vinnig te vlug óf om nougevegte aan te gaan, deur die geledere te meng. In hierdie geval sal die lang sweep van die superlaser die risiko loop om sy eie af te slaan.
  Eet-en-pret, wat nie dikwels onder die hoogste kringe van korrupte bevele gesien is nie, was dapper. En hy het "n besluit geneem - om tot die dood toe te veg! Die bevel het gevolg en die armada het beweeg, wat herinner aan die krag van 'n reusagtige kwaai tier. Etlike miljoene skepe met miljarde vegters is in 'n helse warboel verweef. Dit het gelyk of die ruimte verdraai is, en die vakuum is gekraak, en ontelbare krake is met plasma gevul. Die helderste flitse, wat 'n onmeetbare hoeveelheid energie vrygestel het, het gelyk soos reusagtige blomme wat dadelik in die ruimte geblom het, met roofdierige lewende blomblare wat gulsig na die ruimteskepe uitreik. Slagskepe, kruisers, charkoshes, laser vernietigers, missiel draers, aerobonusse, laser bote, swaar, medium, ligte vegters en nog baie meer. Dit alles is elke sekonde deur tienduisende vernietig en in fragmente of hoogs verhitte plasmamagma verstrooi.
  Eet-en-fart het vir homself 'n mobiele mega-cruiser gekies. Dit was maklik om daaruit te beveel, en sy hoë spoed en uitstekende wendbaarheid het dit moontlik gemaak om suksesvol te veg. Hy het verwag dat soos die geveg vorder, sommige van die vyandelike ruimteskepe sou probeer om troepe op die planete Biscuit, Pastila en Chocolate te laat land, het hy beveel dat die oppervlak ontgin word met vernietigingsmyne wat gemaak is van plofbare bak. Tog is hulle amper verlate, en die paar inboorlinge is nie te ontsien nie.
  Twee en 'n half duisend lugaanvalsvervoer, onder die dekking van etlike tienduisende skepe, insluitend "meromate" en "neutrone", het hulle binnegedring. Die planete was swak beskerm. Die sektor is feitlik oop. Langs die roete het die eskader net op klein satelliete geskiet. Boonop was hulle gelukkig; op pad het hulle afgekom op sesde-modules met brandstof en ammunisie - nie alles is ontruim nie.
  Daarbenewens het die diewe generaals 'n negatiewe invloed gehad; hulle het van die gesteelde goed in hierdie wêrelde weggesteek. Om dit te weet: kotelette, wors en worsies het 'n massiewe landing uitgevoer. Met drie miljoen uitgesoekte soldate op elke planeet, is die landingsplekke in die reël nie moeilik om te voorspel nie: 'n plat, amper spieëlagtige woestyn. Sodra die roofarmadas hulself geposisioneer het, het hulle dadelik ontplof. "n Verskriklike gebrul, gille, gil, trillende ledemate van halfverbrande ruspes. Uitwissing en terselfdertyd ryk flitse, elk na gelang van die tipe materie van tienduisend tot vyftigduisend, is sterker as termonukleêre. Die koste is relatief goedkoop en eenvoudig. Hier het die kotelette 'n fout gemaak en nie skanderinggroepe vooruit gestuur nie.
  Grootgeneraal Eet-en-fart het dit egter nie gesien nie - ver weg. Al sy aandag was gefokus op die vlagskip slagskip. Die geveg het al hoe meer opgevlam, en soos Eet-en-fart verwag het, het die superlaser tydelik stil geraak, nadat hy voorheen nog verskeie stilstaande vestings vernietig het. Die vloot het in talle afsonderlike groepe opgebreek, wat elkeen onafhanklik, sonder die hulp van hoë bevel, gevegstaktieke gekies het. In hierdie toestande is alles deur numeriese meerderwaardigheid bepaal, en hy was aan die kant van die kotelette. Die Groot Generaal het verstaan dat hulle nie lank kon uithou nie en het homself die hoofdoel gestel: om die vlagskip slagskip te vernietig. Om dit te doen, het hy 'n groep skok-sterreskepe saamgestel en nader en nader gekom. Die belangrikste sterkpunt van so 'n reusagtige skip is sy kragveld. Dit kan net op 'n stadium deur 'n gekonsolideerde staking deurbreek of verswak word.
  Dit het gelyk of die noodlot hulle bevoordeel; 'n ander ruimtelike kromming het in die vakuum ontstaan, en 'n stroom meteore het uit die niet verskyn. Dit was baie dik en het dit moeilik gemaak om te mik en te skiet. In aankomende verkeer het die vreemde swerm in die vlagskip slagskip vasgevlieg.
  Van die impak het die beskermende skerm gebewe, vibreer en 'n sprankelende waas vrygestel. Nadat hy nader gehaas het, het die mega-kruiser ladings van alle plasmakanonne afgevuur, dit met missiele en lasers geblaas. Die reaksiesalvo was baie sterker; dit het selfs daarin geslaag om die boeg te beskadig en die vlerk van die ongelukkige skip af te sny.
  "Megaquasar" Choke, grom.
  -Vernietig. Verbrand hierdie vreemdeling. Van al die wapens.
  Die volgende salvo was egter nie so vernietigend nie. Komete en meteoriete het die slag versag.
  Maar ander skepe het opgetrek. Die krag van die skok was hierdie keer sterker. Nadat die veld, reeds verswak deur groot blokke, verpletter, het die ladings 'n indrukwekkende gat gemaak.
  Dit is nou die tyd om die thermo-preon-bom te gooi. - Het die bevel gegee om jouself te eet en te prut.
  Gewoonlik is so 'n missiel nie heeltemal doeltreffend nie, as gevolg van teenmissiele of anti-bestraling, maar in hierdie geval, wanneer 'n deel van die vlagskip slagskip se vermoëns verlam was, kon dit werk. Natuurlik het meteoriete ook moeilikheid vir kleiner ruimteskepe veroorsaak, maar hulle het steeds nie soveel gely soos hierdie romp nie.
  -Bestraling tot die maksimum! Hy het met 'n harde stem geskree: "Get-en-far."
  Drie vuurpyle, versnel deur fotone, het in die bres gevlieg. Die dreigende reus het gebewe en daarin geslaag om twee "geskenke" te aanvaar. Maar toe ontplof die derde lading effens van die kant af, wat net die indrukwekkende gat vergroot het.
  -Duisend kwasars in die drein af! "Gat-and-fart het gebrul en weerligstrale geflits in frustrasie." - Misluk so 'n aanval. - Toe bedaar hy, nie alles is verlore nie, het hy die gravitasie-sender beveel. - Val die vlagskip met alle mag aan, mik na die gat.
  Die bestelling blyk prakties te wees. Die buitengewone aanval en aanslag was 'n groot sukses. En hoewel vier ruimteskepe deur terugvuur vernietig is, is die gaping vergroot.
  Waarna een van die thermopreon-vuurpyle in die hiperreaktor ingevlieg het. Die proses van preon-fusie is miljarde kere sterker as termonukleêr. So 'n kragtige ontploffing het dit onmiddellik verbrand en die struktuur van die skip in hiperplasma verstrooi. Die gravitasiegolf en fotone wat tot superluminale spoed versnel het, het dit in 'n verskeurde gas verander. Die tentakels van die inkvis, verhit tot kwintiljoen grade, het stukke materie verswelg en nabygeleë skepe verbrand.
  Die mega-cruiser Eat-and-Fart het skaars daarin geslaag om na 'n relatief veilige afstand te spring, van die verskriklike ooreenkoms van 'n supernova. Dit het nietemin gesmelt en verskeie kere omgedraai, dit ver weggegooi en 'n aantal afskortings verpletter. Die gewere is erg beskadig, die meeste van hulle was buite aksie. Nadat die meeste van sy gevegspotensiaal verloor is, het die ruimteskip 'n maklike prooi vir die vyand geword. Om dit te besef en nie tevergeefs te wil sterf nie - moed is nie roekeloosheid nie. Eet jouself 'n skeut en bestel 'n toevlug. Deur die mega-kruiser vindingryk te maneuvreer, strikke en knypers te vermy, het dit teruggetrek en probeer om onder die beskerming van sy skepe te kom. En tog is hy amper toegeslaan, veilig geblokkeer, omring soos 'n jakkals in 'n gat. Die skip se paar gewere het traag gereageer op die barbaarse bombardement. Die kragveld het verkeerd geloop, meer soos 'n geskeurde sambreel as 'n betroubare skild. Dit is geen wonder dat die ruimteskip gou ontplof en in fragmente geval het nie.
  Eet-en-fart het skaars daarin geslaag om op 'n klein bootjie te ontsnap. Hierdie reddingskip was feitlik onsigbaar, 'n reeks golwe het inmenging in sy persepsie geskep, sodat selfs swaartekragradars slegs vaag kolle aangeteken het. Moed het sy grense, en grootgeneraal Sweetie wou oorleef. Boonop is die hooftaak voltooi, en met 'n viervoudige, en nou, miskien, vyfvoudige meerderwaardigheid van die vyand, is die uitslag van die geveg 'n uitgemaakte saak, en die beste ding wat gedoen kan word is om te onttrek die oorblywende troepe. Reeds toe hy die skip verlaat het, het Eat-and-Fart die opdrag gegee: om stelselmatig terug te trek na die Tsar's Dish-stelsel om ondersteuning vir die planetêre verdediging te ontvang. Dit het ons toegelaat om tyd te wen en bykomende magte na hierdie gebied te bring.
  Maarskalk Eet, eet, sluk, het reeds 'n sein ontvang dat groot vyandelike magte sy agterkant kan afkap. Hy het egter lank gehuiwer, uit vrees vir 'n frontaanval. Wees versigtig om nie die verdedigingslyn te verswak nie. Boonop het die vyand 'n afleidingsaanval geloods en 'n paar duisend skepe vernietig. So 'n stap het die reeds lafhartige baron laat skrik. Eet, eet, sluk, hy was korrup, vasgevang halsoorkop in korrupsie - "n immorele tipe. En hy is slinks op sy eie manier, maar terselfdertyd het hy nog nie tyd gehad om homself heelhartig aan die clizims te verkoop nie. Maar daar was reeds 'n mate van vordering hiertoe. Cutlets het geweet hoe om verraaiers te vind en het van sy gevolg gehuur. In die besonder het die muntvraat-generaal gereeld verslae geproduseer, waarin sowel die aantal troepe as die onmiddellike planne van sy bevel gerapporteer word. Vleisprodukte is mildelik betaal; in oorlog word die slim een ryk, die dapper een kom voor, en die dwaas word geskiet. Verraaiers is egter nie net slim nie, maar ook nie veraf mense nie. Hulle word immers vroeër of later deur teenintelligensie gevang of deur hul eie werkgewers verraai. Die rede waarom hy onnodig geword het of hy gedegradeer is, of selfs geskiet is. Hulle het egter probeer om nie hieroor te praat nie, inteendeel, hulle het die betaalde spioene op elke moontlike manier probeer behaag.
  Die ligte aanranding is afgeweer, en nou was daar geen verskoning meer vir vertraging nie. Hy het die bevel van die keiser onthou om ten alle koste omsingeling te vermy, en nadat hy nog 'n swaartekragbesending ontvang het met 'n versoek, of eerder 'n pleidooi om hulp, Eet, eet, sluk, het hy die bevel gegee.
  - Kom ons tree op. Lank lewe die keiser!
  Die Armada het egter baie laat vertrek; dit was reeds te laat. Intussen het die superieure massas van die vyand hul eindelose opmars voortgesit.
  Die Royal Dish-stelsel was een van die mees versterkte in die sterrestelsel. Die sentrale planeet was groot en digbevolk - sowat tweehonderd-en-sewentig miljard. Alle benaderings tot dit was verstop met kubermyne, sowel as vier dosyn natuurlike satelliete. Elke satelliet is dig besaai met plasma- en hiperplasma-kanonne, sowel as missiele. Daarbenewens het nog verskeie planete gedraai, waarop daar nedersettings en basisse was. Daar was ernstige gevegte wat voorlê. Eet-en-fart het geweet waar hy terugtrek, en die enemas was te meegevoer om te stop. Inteendeel, hulle het soos tenks geklim en nie hulself of hul lewens gespaar nie. Ruimteseerowers was veral aktief en het die reuk van iets wat gebraai is, aangevoel, bose sterfilibusters het soos kakkerlakke geklim om te konfyt - dit was baie aanloklik om digbevolkte wêrelde te plunder. En nou vlam die stryd, wat begin vervaag het, op met 'n nuwe ongelooflike woede dat dit selfs lyk asof die sterre bewe. Groot-generaal Eat-en-fart het daarin geslaag om na 'n ligte kruiser te beweeg. Vandaar het hy voortgegaan om die geveg te lei. Die aanvanklike poging van die klizim om die totale verdediging aan die beweeg te breek, is nie met sukses bekroon nie. Die slagting was vas aan die buitewyke van die planeet Pastila. Die omliggende planete het geskud van die ontploffings. Een van die satelliete het soveel verskriklike trefslae gekry dat dit gebreek het; van buite kan dit lyk asof dit 'n eier was wat bars, so vinnig was sy vernietiging.
  Choke het op die laaste oomblik daarin geslaag om te oorleef en die vlagskip-slagskip op 'n reddingsmodule-boot agtergelaat. Nou het die bose kotelet, wat met vet spat, dreigemente uitgestraal, veral omdat sy vel erg deur bestraling geskroei is.
  - Neem geen gevangenes nie. Versmoor alles, vernietig dit, verbrand dit, strooi dit in fotone.
  -Dit sal vervul word: jou sterre superioriteit! - Generaals van laer rang het aptytlik gerook en verskriklik gedraai en bevele gegee. Dit was baie moeilik om by Pastila uit te kom; vir elke klein treetjie moes jy met duisende, tienduisende ruimteskepe betaal. Die onverbiddelike stortvloed het egter nader gekom.
  - Druk hulle so. Druk harder, nie veel meer nie en die einde van die kwasar! - Die Marshal Duke was verregaande. - Moenie te veel skepe plaas wanneer satelliete aanval nie - slaan op 'n lang afstand. Dit is meer versigtig. O, die duiwel se myne! Uitwissing van kalorieë!
  Die myne het eintlik uitgekom, amper onsigbaar, hulle het uit die ruimte te voorskyn gekom en die ruimteskepe gestamp. Sommige is op die plek vernietig, ander, inteendeel, het net skade gekry. Baie ploftoestelle was toegerus met 'n pulse blaster, wat in staat was om deur kragvelde te brand, alhoewel vir 'n baie kort tyd, wat verskriklike skade aanrig. Swaar verliese, die koteletvloot is drooggebloei, selfs die seerowers het tekens van kommer begin toon. As daar sulke groot verliese op die benaderings is, hoeveel sal dan op die planeet self verlore moet gaan. Choke het egter skielik opgehou woed en vetterige braaksel uitspoeg. "n Goeie idee het by sy kop gekom, mildelik geweek in sous.
  -Wat as ons nog 'n kragtiger wapen teen soet snoep gebruik? - Koteltjie het gegiggel. - Ons het dit immers, dit is ook 'n baie effektiewe aanklag.
  Wat Choke gedink het, was niks meer as 'n "hiper-vonkprop". Hierdie nuwe wapen het spesiale superneutrone uitgestraal met 'n triljoen keer korter golflengte as gammastraling. Die plofkrag van so 'n lading is nie groot nie, maar die hiperbestraling is miljoene kere sterker as normaalweg. En die deurdringende krag is kolossaal - die golwe wat alle lewende dinge braai, is geen grap nie, hulle is in staat om deur die planeet te brand. Die grootste nadeel van die toestel is dat dit nie in die buitenste ruimte ontplof kan word nie. Weens sy ontwerpkenmerke was hierdie verpersoonliking van onsigbare dood slegs geskik vir gebruik op planete, en selfs toe nie op almal nie. Maar in hierdie geval was die wêreld van Gluttony geskik. Hierdie verskriklike toestel het twee derdes van die bevolking van hierdie wêreld vernietig. Dit is goed dat enemas net een so 'n lading gehad het.
  En al is dit 'n baie goeie wapen, maak jy mannekrag dood, maar al die toerusting en materiële bates bly oor. Dis net jammer dat dit nog te duur is. Om shbarro-golwe te skep, is 'n groot hoeveelheid hojaramah nodig, en dit is die skaarsste element in die heelal. Maar hulle het nog nie geleer hoe om dit kunsmatig te sintetiseer nie.
  -Verrassing nommer twee! Choke was baie tevrede, hy het selfs 'n bietjie ketchup op homself gedrup wat gemaak is van 'n baster van 'n draak-eier en 'n komkommertamatie. - Maak die planeet skoon met 'n schebarro-kam! Ek sal 'n kis met 'n sak reël!
  Benewens lekkers het Eskimo's in hierdie hemelse koninkryk gewoon: deurskynende, landbewonende porsies roomys. Hulle het vir Sladkoezhkostan gewerk, terwyl hulle redelik ordentlik geleef het. Om hulle te verower was so maklik soos pere uitdop, 'n paar sarsies en porsies roomys het hul soet, taai pote na bo gelig. Waarna die aborigines toegelaat is om 'n aansienlike deel van hul outonomie te behou. Nou het hierdie ras "hiperplasma pap vir ontbyt" saam met lekkergoed ontvang. Die bestraling het hulle blou, vuilpers en rooibruin gemaak. Baie was bedek met kolle en het gewroeg van ondraaglike pyn. Diegene wat onmiddellik gesterf het, kan gesê word dat hulle gelukkig is - hulle het swart geword en hul suikersoet flippers aanmekaar gesteek, terwyl die pyn van ander baie ure geduur het. Talle robotte is ook beskadig - beide gevegs- en nywerheidsrobotte, veral omdat sommige van hulle nie heeltemal gestremd was nie, maar mal geword het, hulself op die paar oorlewendes gegooi het, of met mekaar worstel. Die prentjie was werklik skrikwekkend.
  Yanka het sy hande vasgeklem, sy vinger na sy slaap gedraai en van sy kinderlike lippe uitgebars:
  - Watter barbaarsheid! Die verbeelding van 'n gewelddadige skizo wat te veel aan heroïen gesmul het.
  Daarna het die seun nog versigtiger die geveg ingeloer. Die absurditeit van die prentjie het net die aantreklikheid daarvan vergroot.
  Die verlammende hou het die meeste van die verdediging uitgeslaan, en die koteletten het uiteindelik die inisiatief aangegryp. Net op 'n sekere aantal satelliete: die desperate stryd het voortgeduur, die inspuitings het hul lewens duur verkoop. Hulle het egter net 'n maksimum van 'n halfuur oor gehad.
  -Waar is hierdie verdomde Eet-Eet-Swaeltjie, sodat hy self verslind en uitgekots kan word. - Hy het gesweer, Eet jouself en prut. "Ek het hom al soveel keer om hulp gevra, maar geen antwoord nie, nee hallo." "n Swart gat onder sy omhulsel!
  Hulp was inderdaad laat. En bykomende versterkings het die kotelette oorkant genader.
  Verstik en aanhou jeuk, die brandwonde het genadeloos gebrand. Na 'n kort gedagte het hy besluit om 'n genesende bad te neem sonder om te wag vir die einde van die sterrestryd. Marshal Fatty-dish ('n baie aptytwekkende rol) het beveel dat dit gevul moet word met 'n regenererende oplossing, en halsoorkop in die pers-silwer-karmosynrooi vloeistof gedompel. Dit was baie aangenaam, die skeurwonde het tintel, die pyn het bedaar. Die koteltjie wriemel, spat smaragskuim en beweeg sy pote. Toe leun die maarskalk uit en gaan voort om bevele te gee:
  -Kom in van links, driehonderdduisend ruimteskepe op die regterflank en in die onderste hoek. Soos hierdie. Druk hom nou van agter af. Gebruik 'n spiraalomleiding. Sirkelduik. Kom ons konsentreer nou.
  Regeringsruimteskepe het hom sonder twyfel gehoorsaam, maar die seerowers het opgetree so goed hulle kon. Hulle was hoofsaaklik geïnteresseerd in die planeet Pastila. Baie van hulle het troepe in hierdie lankmoedige wêreld begin land. Die hemelse lug het na sakkarien en fruktosegas geruik, en daarom was dit moontlik om slegs in ruimtepakke te roof. Die geïoniseerde atmosfeer het swak bestraling voortgebring wat vinnig sy krag verloor het en feitlik onskadelik was vir lewende dinge. Maar dit het terselfdertyd 'n bitter smaak in my mond gelaat, en ek wou spoeg. Die trofeewyn, dikwels 'n vloeistof wat nie met die liggaam verenigbaar is nie, het egter in die kele afgegooi. Proteïentipes het veral alkohol waardeer, maar diegene wat vleis geëet het, het dit nie geminag nie. Sommige wyne is onder meer met so 'n eksotiese "dope" gegeur dat dit die verstand of logiese molekules van diegene wat nie breine gehad het nie verwring het.
  Van die swakker korsare het dood geval. Hulle is toe deur hul eie makkers gestroop, en soms rustig met laserlemme gesny. Dit wil sê, chaos het ten volle geheers. Die geboue het meestal oorleef en daarom was plundering hoogty. Gou het staatspanne ook by die pogrom aangesluit. Almal wou meer gryp. Dit was egter nog nie verby nie. Baie laat, maar die magte van Eet, Eet, Knaag het opgedaag. Die ambisieuse edelman het lank gegrawe, maar nogtans reggekry. 'n Sekonde se vertraging in die geveg lei tot ewige skaamte! Maar in hierdie geval het 'n groot aantal sterreskepe, in die vorm van die mees luukse en kleurvolle kookprodukte, geblyk 'n guillotinelem te wees wat op 'n naakte nek ineengestort het. Die bevelvoerder fluit toe hy na hom kyk, veral vir kinders:
  - Hier is ek! Nou sal ek almal 'n belt gee!
  En die oomblik, soos dit geblyk het, was gelukkig vir hom; meeste van die skepe het saamgedrom en Pastila verwoes. Gevolglik het die lekkergoedmaarskalk verbasing en 'n baie beter posisie aan sy kant gehad.
  Nou het die kanonade 'n heel ander scenario gevolg. Die kotelette is op die oppervlak van 'n een miljoen, tweehonderd vyf-en-twintigduisend kilometer planeet gedruk. Baie seerowers, veral ingemaakte vleis, het hulself al in so 'n mate gedrink dat hul ruimteskepe oorbly, en selfs met die kragvelde afgeskakel, maak staan op die planeet hulle 'n maklike teiken. Hulle is uit 'n wentelbaan geskiet. Die filibusters het traag gereageer. Ernstiger weerstand is slegs deur die regeringsmagte van kotelette verskaf.
  Die seun was baie geïnteresseerd in wat volgende sou gebeur, maar 'n rowwe druk in die ribbes het die kind uiteindelik wakker gemaak.
  - Staan op, kyk, jy lê! Dit is tyd om te gaan stap.
  Yanka spring op, voel geïrriteerd. Boonop het hy nie genoeg geslaap nie, maar vir 'n moderne skoolkind (wat gewoond is om saans op die internet te surf) is dit 'n algemene toestand.
  - Ek is gereed om te gaan waar hulle ook al bestel.
  Akhmed het aangery (wel, dit het geruik, veral as die wind uit sy rigting waai, en hy het 'n vuil pelsjas aangehad) en onbeskof sy tande ontbloot:
  - Een van die perde het gevrek, en ek het besluit julle is seuns: as die jongste en frisste sal julle die kar trek.
  Yanka het sy wenkbroue gelig en was verbaas:
  - Jy kan nie 'n nuwe slakperd by die stasie koop nie.
  Die handelaar flits sy oë:
  - Natuurlik kan jy, maar ek wil dit nie hê nie! Raak dus betrokke. Jy sal saam met al die ander gaan!
  Die seuns is met swepe afgerond en aan 'n kar vasgemaak. Toe hulle sien dat Yanka huiwer, het hulle hom met 'n wimper geslaan. Die pyn het die seun teruggebring na die hartseer werklikheid; sy vel is weer geskeur. Ek moes gehoorsaam, en 'n breë rou velband was aan my bors vasgemaak. In sekere opsigte het dit herinner aan 'n toestel vir skeepswaens, net growwer. Die seuns is in "n tou gesit en geslaan. Die slag het Yankee se nek gevang, en hy het dadelik gejaag. Waarna die jong slawe met kreun en gehuil vorentoe beweeg het. Die moeilikste was om die kar te skuif, maar toe begin dit beweeg, en dit het baie makliker geword. Die gordel het die lyf effens getrek, maar dit was draaglik. Gruis knars onder my kaal voete. Dit blyk dat hulle in hierdie wêreld kruie verstaan het, of medisinale flora het meer uitgesproke medisinale eienskappe, en nie lank gelede nie het die wreed gebroke voete heeltemal genees. Hulle het al effens growwer geword, en dit was nie so seer nie, en die klippe was meestal rond, en nie skerp soos voorheen nie. Geleidelik het die droom verbygegaan, Yanka het beweeg en probeer om nie op die voorste seun se hakke te trap nie. Ali het vir hom gefluister:
  - Is jy nou weer by ons?
  - Maak dit jou gelukkig? "Die seun het probeer om die gordel te skuif sodat dit minder op sy gespierde bors vryf.
  - Nie regtig nie, maar ons kan darem oor iets interessants gesels. Jy is immers van 'n ander wêreld. - Die jong slaaf het sy lang, pikswart hare geskud.
  - Ja! Ek kan jou iets vertel! Waarin stel jy belang.
  Sadat het gevra:
  - Watter oorloë het jou land gewen?
  Yanka, vreemd genoeg, was skaam:
  - Hoe om te sê? Die hele geskiedenis van Rusland is voortdurende oorloë. Soos die volkslied sê: ons het gery, ons het gery, dit het ons lank geneem! Die pad van moeilikheid, na moeilikheid, van oorlog, na oorlog! Van oorlog tot oorlog!
  As ons oor oorloë praat, dan moet ons die belangrikste een kies.
  - Watter een was die heel eerste? - Vreemd genoeg was Sadat se rooi hare nogal netjies. Voor die kruising is die seuns toegelaat om liggies in die stroom te spoel: spore van die slae het duideliker sigbaar geword op hul gespanne, werkverharde lywe.
  Yanka het sy lippe afgelek, hulle is sedert die oggend nie gevoer nie en daar was 'n onaangename leegheid in sy maag:
  - Moeilik om te sê! Aanvanklik was ons staat Kiëf-Roes genoem. Die eerste groot prins, volgens die amptelike geskiedenis, was Rurik. Hy het 'n groot koninklike dinastie gestig. Dit is waar, sommige wetenskaplikes betwis sy voorrang; daar was groot prinse voor Rurik, byvoorbeeld Oleg, of selfs die antieke Kiy. Oor die algemeen was daar baie verskillende oorloë. Die heel eerstes het nie eers in die kronieke gebly nie. Maar die eerste algemeen erkende groot veroweraar was Svyatoslav. Onder hom het Kiëf-Roes byna twee keer soveel grondgebied ingeneem as wat dit self gehad het. Die prins was 'n groot strateeg, wat aktief kavallerie gebruik het, maneuvers buite flankeer en mure gebou het. Dit is 'n soort falanks, wanneer tien rye spiese baie dikker uitsteek as die stekels van 'n krimpvarkie. Svyatoslav het die formasie verbeter, veral die slingers het skulpe deur die agterkant van die formasie gegooi. Gewoonlik het die eerste van die groot vorste die vyand vooraf oor sy veldtog gewaarsku en 'n boodskap gegee: Ek kom na jou toe! Ek het nooit my rug op die vyand gedraai nie!
  Sadat het sy kop geskud en opgemerk:
  - Om die vyand te waarsku oor 'n veldtog is uiters roekeloos. Jy kan die oomblik van verrassing verloor!
  Yanka het gretig geantwoord (dit het gelyk of die opsieners 'n opdrag ontvang het om nie in te meng met die wonderlike kind se wonderlike toesprake nie, miskien sal hy iets nuttigs uitpraat?).
  - Sekerlik! Maar Svyatoslav het 'n oop geveg verkies bo lang dwaal oor die steppe. Dit is beter om die vyand dadelik te verslaan as om agter elke bende aan te jaag.
  Sadat het saamgestem:
  - Dit is in beginsel moontlik! Ek onthou hoe ons mentor groot kersiehommels gevang het en heuning op 'n bord uitgesmeer het.
  - Kersie hommels?
  -Hulle vrugtevleis word as 'n lekkerny beskou! Skaars plantinsekte! So vertel my verder: Svyatoslav het jou ryk baie uitgebrei?
  Yanka sug:
  - Sterk, maar ongelukkig nie lank nie. Nadat hy Bulgarye verower en die troepe van Bisantium verslaan het, het hy gehuiwer en Konstantinopel nie dadelik ingeneem nie. Toe was daar 'n oorlog met die Pechenegs, Bisantium het vertrek. Deur huursoldate vir goud te werf, het die Bisantynse Caesar 'n voorsprong in magte behaal. Na verskeie bloedige gevegte is Svyatoslav gedwing om toe te gee. In die laaste geveg was die prins naby aan die oorwinning, maar 'n stofstorm het ontstaan wat sy troepe verblind het. Hy het egter die grootste deel van die weermag behou. Toe hulle teruggekeer het, het Svyatoslav en 'n klein afdeling in 'n Pecheneg-hinderlaag geval.
  Sadat trek die band stywer sodat dit minder vryf, en vra:
  - Dood?
  Die jong man kreun met 'n sug:
  - Ja, hy het gesterf! En die Pecheneg Khan het 'n ruigte van Svyatoslav se skedel gemaak. Om eerlik te wees, is dit 'n hartseer einde vir 'n groot bevelvoerder.
  Ali het bygevoeg:
  - Ja, dit gebeur gereeld!
  Yanka het voortgegaan:
  - Dit blyk baie moeilik te wees om te behou wat gewen is. Net Tmutarakan was 'n klein prinsdom: dit was moontlik om dit as deel van Kiëf-Roes te bewaar. Die res was verlore.
  Sadat het gevra:
  - Waarom het die prins geen seuns gehad nie?
  Die seuntjie knik:
  - Natuurlik was hulle! Hulle het vir die troon geveg. Daar was 'n wrede burgeroorlog, baie duisende Russe het gesterf. Prins Vladimir, met die bynaam die Son, het gewen. Hy het sy broers met uiterste wreedheid vermoor. Terselfdertyd, vreemd genoeg, is hy gekanoniseer en 'n heilige genoem.
  - Erken as 'n heilige! - Sadat glimlag. - Gewoonlik is die heerser wat die allerheiligste is die een wat die meeste koppe afgekap het.
  - In hierdie geval is die Ortodokse Kerk nie regverdig teenoor Petrus die Grote en Ivan die Verskriklike nie. Hulle was gedeeltelik vergote bloed: hulle was baie geskik vir die rol van heiliges. - Yanka skud sy kop verontwaardig. "Daar is egter dispute hieroor. Hulle wil selfs Stalin heilig verklaar. Hy is ook 'n vegter.
  - Wat het volgende gebeur? - Die seuns het eenstemmig gevra.
  Yanka het voortgegaan, verstom oor die geduld van die opsieners:
  - Vladimir het die Christendom aan Rus bekendgestel, het nie veldtogte buite die ryk gemaak nie, en aan die einde van sy lewe het hy probeer om regverdig te regeer. Toe was daar na sy dood weer 'n oorlog tussen die broers met slagtings. Op die ou end het Yaroslav, met die bynaam die wyse, gewen. Na 'n reeks bloedige gevegte het hy daarin geslaag om die Pechenegs te verslaan. Jaroslaw die Wyse het vir 'n lang tyd regeer, en was een van die oudste, indien nie die oudste, groothertog ten tyde van sy dood. Na hom het die agteruitgang van Kiëf-Roes begin. Klein prinsdomme het al hoe meer onafhanklikheid begin verkry. Slegs onder Monomakh was daar 'n gedeeltelike herlewing. Sy leër het die Polovtsiërs verslaan. Selfs Monomakh was egter nie in staat om al die owerhede te verenig nie.
  Sadat het begin belangstel:
  - Hoe het Monomakh die Polovtsiërs verslaan?
  - Eers het hy hulle uitgeput met aktiewe verdediging, toe op 'n beslissende offensief gegaan!
  Ali wou iets vra, maar houe van die sweep het op die seuns geval en hulle gedwing om die kar vinniger te sleep. Akhmed het woedend sy hand gewaai: hou op om liberaal te wees! Yanka het in die rondte gedraai: die sweep het sy ribbes gebrand, dun letsels van vorige houe, 'n bietjie gejeuk. "n Skerp klip het sy kaal hakskeen binnegekom, die seun het gekreun, sy voet is gekrap, en dit het moeiliker geword om te loop.
  Wanneer jy met 'n swaar vrag en teen 'n vinnige pas stap, is daar nie tyd vir gesels nie, veral omdat die pad weer opdraand gegaan het. Yanka was selfs bly dat hy amper geen klere gedra het nie; die windjie het lekker oor sy sterk, naakte lyf gewaai, wat hom baie beter laat voel het. Die seun het gedink dat in sy wêreld inwoners van ontwikkelende lande hard moet werk, veral riksja-trekkers.
  En om sonder arbeid te lewe beteken om te plant!
  Sadat, sy stem wat bewe van spanning, het vir Iancu gevra:
  -Wie het Monomakh opgevolg?
  - Daar was weer 'n rusie tussen sy seuns. Dit het te lank aangehou. - Yanka het stil geraak en sy asem teruggeslaan. - Oor die algemeen het al hierdie broederoorloë getuig van die groeiende ydelheid van die vorste.
  - Waarom is jou ryk dan beter as ander? - Sadat snork minagtend.
  - Miskien omdat daar amper geen slawe in was nie. Op een of ander manier het ons daarin geslaag om hierdie tydperk van die geskiedenis oor te slaan.
  - Maar nou is jy self 'n slaaf! - Sadat het sarkasties tussenbeide getree.
  - Dit is nie die persoon wat die titel versier nie, maar die titel van die persoon! - Of eerder die teenoorgestelde! - Yanka het homself reggemaak. Die seun wou glad nie praat nie, en dit was so moeilik, maar aan die ander kant het praat hom van die vrag afgelei.
  - In jou land, soos elders, was daar 'n oorlog tussen familielede om die troon. Oor die algemeen 'n normale situasie! - Sê Sadat en druk hard.
  Yanka skud sy kop:
  - Nie vir beskaafde mense nie. Maar dit is so besonderhede. Toe word dit nog erger, nuwe, verskriklike vyande verskyn.
  - As jy swak is, verskyn vyande altyd! - Ali het opgemerk dat die jong slaaf se maag gesak het van spanning. "Dit is hoe onder ons seuns, diegene wat swak is meer houe ontvang."
  - Net soos 'n swak staat! En ons het 'n volle klap in die gesig en boeie gekry. - Yanka het gespoeg en probeer om sy asemhaling gelyk te maak. Hy het uit ondervinding geweet dat dit gou makliker sou word.
  Sadat het gefluister:
  - Ek glo!
  Yanka het voortgegaan om asemloos te sê:
  - Dit het so gebeur dat die Mongoolse Ryk ver in die Ooste ontstaan het. Dit het egter nie net Mongole ingesluit nie, maar verskeie nomades van alle soorte. Genghis Khan het hulle verenig. Ook 'n groot heerser. Oor die algemeen is daar baie debat oor wie hy is; daar is selfs 'n weergawe dat hy die Russiese prins Vladimir is. In elk geval, die lewe van Genghis Khan is soos 'n sprokie. As seun is hy gevange geneem en 'n slaaf geword, en toe na China gevlug. Hy het baie avonture gehad, insluitend die ongelooflikstes. Uiteindelik het hy daarin geslaag om talle stamme te verenig. Die laaste vyand, die Mongoolse Khan, is deur sy eie dienaars verraai.
  - En 'n beloning ontvang! - vra Ali met 'n grimasie.
  - As jy dit 'n beloning kan noem, was hulle rug gebreek! - Yanka het gegiggel.
  Sadat skud sy kop:
  - Wel, dit is dom om die rug te breek van diegene wat jou 'n guns gedoen het. Hierna sal jy niemand wil verraai nie.
  "Hy wou nie hê dit moet "n versoeking vir sy krygers word nie." - Yanka verduidelik.
  - Maar tevergeefs! Om verraaiers in die vyand se kamp aan te moedig is soos om koring te verbou waaruit die brood van oorwinning gebak word! - Die voormalige beginner het met "n aforisme vorendag gekom.
  - Die brood van verraad is altyd giftig, en omdat dit van onkruidkorrels gebak word! - Yanka het glad gepareer. "Selfs die Nazi"s het hulle nie vertrou nie." Alhoewel hulle die dienste van die vyfde kolom ten volle gebruik het!
  - Interessant! En Genghis Khan het Kievan Rus aangeval? - Hy het gevra en druppels sweet van Sadat se gesig laat val.
  - Ja en nee! - Yanka het 'n slinkse gesig gemaak.
  - Hoekom? Of ja of nee! - Sadat het sy humeur verloor.
  Die seun het gesug en in 'n wankelende toon voortgegaan:
  - Genghis Khan het die Mongoolse stamme verower en China aangeval. Of eerder, die Noord-Chinese Qing Ryk. Alhoewel die Chinese 'n numeriese meerderwaardigheid en kragtige vestingmure gehad het, is hulle weens verkeerde berekeninge van die bevel, sowel as die omkopery van 'n aantal bevelvoerders, verslaan. Beijing het geval as gevolg van 'n nag aanranding. Die Chinese keiser is aan sy voete aan bome vasgemaak en in stukke geskeur! Boonop het hulle dit stadig geskeur, en voor dit het die soldate hulself tot die voormalige heerser se gesig verlig!
  Ali het geprewel:
  - Watter walglike goed!
  - Die Mongole het dikwels wrede dade gepleeg. As een vegter uit tien gevlug het, dan is 'n hele tien tereggestel. As een vegter gevange geneem is en nie vrygelaat is nie, is al tien gedood. - Yanka het dit in 'n goedkeurende toon gesê.
  - Wat as al tien gehardloop het? - Die seuns het gevra.
  - Toe het hulle honderd tereggestel!
  Sadat het opgemerk:
  - Daar sal dus niks van die weermag oorbly nie! Boonop, as die hele leër vlug en hulle wil hom daarna teregstel, sal die soldate in opstand kom en self met so 'n laksman te doen kry.
  Yanka was regtig deurmekaar, want die Mongole was nie heeltemal onoorwinlik nie, soms is hulle op die vlug geslaan. En wat het jy in sulke gevalle gedoen? Hy het egter Sparta onthou. Daar was ook 'n wet van krag: alle voortvlugtiges moet tereggestel word! Maar toe Empedrion hul leër verslaan het, en die Spartaanse koning in die geveg gedood is, het hulle besluit om die volgende te doen. Ons eer die wet heilig van die volgende dag af, maar laat die wet vir eers slaap. Jy kan tog regtig nie almal teregstel nie!
  - Ek dink in hierdie geval is hul lot deur die bevelvoerder beslis. Miskien was die saak beperk tot 'n eenvoudige pak slae. - Yanka het aannames gemaak.
  - Wel wel! Dis hoe wispelturig leiers is! - Sadat het met ironie geskerts.
  - Op 'n tyd het Zhukov 'n bevel uitgereik: dat alle familielede van diegene wat oorgee geskiet sal word! - Yanka lek sy lippe, wat sout geword het van sweet.
  - En wat?
  - Niemand is op hierdie bevel geskiet nie! Maar die effek was intimiderend: dit het gehelp om naby Leningrad te oorleef. "Die seun het weer sy groottoon op 'n klip seergemaak.
  - So intimideer altyd en jy sal wen! Maar wat het langs Genghis Khan gebeur?
  - Nadat hy die helfte van China verower het, het hy besluit dat dit tyd is om verder na die Weste te beweeg. Soos hy dit gestel het tot by die laaste see. Volgende op pad was Khorezm. Kragtige Islamitiese Ryk. - Yanka het skaars die gordel beweeg, wat oor sy bors vryf.
  Sadat was nuuskierig:
  - Wat beteken Islamitiese?
  - Islam het daar geheers!
  - Dit is interessant! Wat is Islam!
  Yanka, blink van die sweet, trek sy skouers op:
  - Letterlik vertaal as voorlegging! Moslems glo dat die heelal deur een almagtige Allah geskep is! En so is die feit dat daar absolute uitverkiesing is. Allah is almagtig en diegene wat vyf keer per dag tot hom bid, die armes help, die Hajj na Mekka uitvoer, Ramadan onderhou, nie onrein kos eet nie, aan godsdiensoorloë deelneem, na Jiga, of die hemel gaan. En die res van die ongelowiges is gedoem: om vir ewig in die hel te ly!
  . HOOFSTUK No 19.
  Vladimir was absoluut hulpeloos, en hierdie hulpeloosheid het hom terneergedruk. Hoe kan jy daar hang soos 'n voëlverskrikker! Dit was nie verniet dat die galg beskou is nie, hoewel nie die pynlikste nie, maar die skandelikste teregstelling. Die enigste ding erger as sy was om aan die paal gehang te word! Hulle sê dit is in die SS beoefen, veral teen vroue.
  En hier is die bevestiging van die woorde. Die Nazi het 'n pen uit die heining getrek en dit begin skerp maak. Ander SS-mans het 'n halfnaakte jong vrou gesleep. Die kaalvoete van 'n vrou van ongeveer vyf-en-twintig het die Nazi's in die vuur gesteek. Die ongelukkige vrou het geskree, nie in haar eie stem nie.
  - Ah ah ah ah! Nie nodig nie!!! Geliefdes!!!
  Haupmann, glimlaggend van plesier, het geantwoord:
  - Geen! Nodig! Vir die glorie van groot Duitsland, sal ons jou seermaak!
  Die SS-man het 'n brandmerk uit die vuur geneem en dit op die jong vrou se kaal bors geplaas. Sy het aanhou skree en ruk soos 'n martelaar in 'n braaipan!
  Die fascis het aangehou skiet totdat die meisie haar bewussyn verloor het. Nog 'n baie jong boervrou was heeltemal naak en aan die paal gesit.
  Die skouspel van 'n Middeleeuse teregstelling, wanneer 'n sterk meisie haar pynigers desperaat weerstaan, is terselfdertyd walglik en aantreklik. Om 'n jong, amper kinderagtige meisie se gesig te sien gedraai van pyn, gekrap en gekneus, is baie aangenaam vir Duitse sadiste. Haar stowwerige, kaal bene hang van kant tot kant. Die SS-manne voel hulle en breek hul vingers af. Die meisie sink al hoe dieper, begin verstik, die gille word stiller en stiller! Die Nazi's neem die meisie aan die enkels en lig haar effens op, sodat sy nie vinnig sterf nie.
  Intussen lig die SS-man 'n seun wat aan sy been vasgebind is, op. Gooi die lus op die ander been en doen 'n strek. Die seun het groot pyn, hy gil, maar die laksmanne is genadeloos. So vat een van hulle 'n ketting en begin die seun se kop draai. Die seun se gesig word bloedrooi van ondraaglike lyding. Met 'n pynlike kreun blaas die seun bloed. Nog "n meisie se bene is deur "n Nazi gebreek en hy het met sy stewels op die puin getrap. Vladimir het weer probeer om homself te bevry, hy het al sy wil in sy poging aangewend. Die tou het uiteindelik meegegee en gebreek. Die jong man het met alle mag agteroor geval. Op hierdie oomblik het 'n skerp skerp paal in Vladimir se anus gegrawe. Die jong man het so verneder en gekrenk gevoel dat hy 'n ongelooflike brul uitgelaat het, probeer wegspring, drie harte op een slag klop en sy bloeddruk het gespring. Vladimir ruk weer, die paal het nog dieper gegaan, deur die dikderm gegaan en in die maag gedring. Die jong vegter het die drek geskop en skerp uitasem:
  - Ja, ek weet dat dit nonsens is! Dit kan nie in werklikheid gebeur nie. Dit is heeltemal absurd.
  Die brandstapel het gereageer deur nog 'n bietjie vorentoe te stoot en sy longe deurboor. Intussen het die Nazi's die meisie met 'n geroeste saag oor die vloere begin saag, terwyl hulle onwelvoeglike grappe gemaak en haar lyf geklap het.
  Met 'n geweldige poging het Vladimir die paal met sy bene gegryp en probeer opstaan, warm sweet het uit hom in 'n stroom gevloei, alhoewel dit in sy superlyf lyk asof hy nie moet sweet nie! Die aarde het voor sy oë gedraai, die ridder het 'n mengsel van vloeke en gebede gefluister. Al die huise in die dorp was reeds aan die brand, en 'n klein kerkie was aan die brand. Skielik is 'n 37 mm dop uit 'n klein wig afgevuur. Dit lyk of die Duitser 'n aas was, Satan se gawe het reg in die kruis beland. Die oorlewende inwoners het in angs gesterf. Skielik is Vladimir pynlik op die kop geslaan deur 'n vlammende vuurbrand; dit het 'n indrukwekkende knop gevorm wat sy hare sing. Die jong man het sy hande opgelig, hulle het hom nie gehoorsaam nie, soos vreemdelinge, hulle het soos swepe gehang. Vladimir antwoord met 'n kreun:
  - Dit is hoe jou eie liggaam jou verraai!
  Nog 'n balk, so groot soos 'n asteroïde, het op die jong man se kop geval. "n Monsterlike slag, "n brul wat die oordromme uitdruk en Vladimir... Ek het wakker geword.
  Die jong vegter was terug in die saal en knip vinnig. Verwoede elwe het daar naby rondgedwaal.
  Astarte klop die jong man op die wang:
  - Ek sien dit was nie genoeg aangename dinge vir jou nie? Wat 'n gekwelde gesig het jy nie.
  Die jong vegter het gemompel:
  - Argiefvakuum! (Dit kan nie erger word nie).
  Die elfwyfie het die jong man se voorkop met haar lang tong gelek:
  - Geskok!
  - Nie daardie woord nie! 'n Nagmerrie in 'n sterrestelsel van brandnetelrotte, 'n kinderspotprent, in vergelyking met wat ek moes verduur! - het Vladimir met ergernis gesê.
  Die bevelvoerder skud haar kop:
  - Miskien het die middel, in plaas daarvan om euforie te veroorsaak, negatiewe emosies wakker gemaak. Wat kan jy doen, superchemie.
  - Wie weet watter formules? Iets heeltemal buitengewoon? - vra Vladimir en draai sy gevoellose nek.
  - Die gebruik van subkwark, korona-ontladings, dit het 'n spesiale effek op enige brein. "As jy egter wil, kan ons jou 'n baie geriefliker en aangenamer manier bied om jou tyd deur te bring." Wil nie virtueel speel nie!
  Vladimir glimlag:
  - Net iets taai, militêre! Ek is geteister deur visioene en ek is dors na bloed! Dit is my eie skuld,
  Hou op om laf te kerm!
  Neem die masjiengeweer in jou hande,
  En oordeel!
  Die jong man het dit met onverbloemde woede gesing.
  Astarte het saamgestem:
  - Kom ons het almal 'n verdomde pret. Vir 'n verandering stel ek voor om gevegte op die vlak van atoomtydperktegnologie te voer.
  - Hoekom is dit nog interessanter!
  - Ons het 'n soortgelyke vlak meer as tien miljoen jaar gelede bereik. Vir ons is dit antieke geskiedenis. - Astarte knipoog sarkasties, haar regteroog verlig soos die antieke Son.
  - Maar nog interessanter: as ridders met wapenrusting, en katapulte met keistene? - Vlarad het sy vuiste gebal.
  - Katapulte is 'n latere uitvinding, maar ons elwe, anders as mense, hou nie daarvan om swaar wapenrusting te dra nie. Ja, hulle is van min nut. 'n Goeie elfboogskutter sal enige wapenrusting met sy skerpste pyl deurboor.
  - Selfs gesmee deur dwerge! - Vlarad het dit nie geglo nie.
  - Daar is verskillende soorte kabouters! - Astarte bygevoeg. - Die beste wapenrusting in oorlog is 'n sterk karakter, 'n sterk verstand!
  Chrizzly elf-beampte het pas uit uiterste euforie gekom. Sy rooierige, meisieagtige gesig was opgewonde en glimlag:
  Gesweef oor die ongelukkige planeet!
  Hiperplasma kokende duisternis!
  Ek sal jou met die juk in die kop slaan!
  Verlig jou kop!
  Vladimir (Vlarad) het gesing en 'n speelse bui gehandhaaf:
  'n Elfvegter is nie 'n eikepion nie!
  Hy beland darem soms in 'n malhuis!
  Verander bose vyande in vuurhoutjies!
  Met jou buigsame, intelligente verstand!
  Albei seuns het hande geklap. Hulle het hulle soos kindertjies gedra. Chrizzly het weer borrels begin gooi en 'n reusagtige krans op sy kop neergesit. Vlarad was selfs verbaas hoe hy dit reggekry het om soveel te groei, en dadelik uit die leemte verskyn het.
  Die jong elf het probeer om 'n soortgelyke welige "veelkleur" aan Vladimir te heg. Die jong man het toegelaat dat dit gedoen word. Die krans het verby die kop gegaan en aan die skouers vasgesit. Vladimir het in die rondte gedraai, en die simbool van die triomfantlike het verkrummel in konfetti wat soos verligte edelgesteentes sprankel.
  - Sjoe! - Die tydelike onder-offisier het gelag. - Regte sterreën! Ek wonder hoe smaak dit.
  Chrizzly het 'n hap uit die krans geneem.
  - En wat? Dis nie eers sleg nie! Wel, erger as swaartekragsjokolade! Ek sal Vladik, ek sal jou liefhê, elke dag vir jou sjokolade gee!
  Vladimir het sy vinger geskud:
  "Jy weet nie wat die bose lot vir ons besluit het nie!" En dit is gegewe, onbaatsugtige manlike vriendskap! Net ek kan nie die Pindars respekteer nie om die rede dat 'n mens nie jou agterkant kan blootstel aan 'n ander wat 'n man genoem is nie!
  Elfaraya het vir Chrizzly op die neus geklap.
  - Nee, my seun! Ek sal dit nie vir jou gee nie! Hy is my kêrel!
  - Konstantheid in seks is net so skadelik vir die gesondheid as eentonigheid in kos! - Ek het opgemerk dat Chrizzly piep.
  - Ek stem saam, en ek gee nie om om jou te vermaak nie, my voëltjie. Wel, kom na my toe! - Die meisie het haar tonge beweeg, en dit ongelooflik verleidelik gedoen!
  Chrizzly skud sy kop.
  - Jy weet, ek het amper elke uur seks met 'n wyfie! Dis klaar vervelig! Jy is natuurlik 'n pragtige vrou, maar jou vriend, wat nog nooit met 'n man geslaap het nie, is baie meer verleidelik!
  - Hy weet nie hoe om te doen wat ek meesterlik verrig nie! - Elfaraya het gekoer.
  - So ek sal hom leer! Dit is selfs meer interessant op hierdie manier! Dis goed dat die seun heeltemal onskuldig is! - Chrizzly het met sy mollige, geverfde lippe gespeel.
  - Onskuld in seks is soos 'n leë beursie, dit laat jou jou brein gebruik, maar dit ontneem jou van versadiging! - Elfaraya het opgemerk, grimasend. - As jy verstaan waarvan ons praat!
  - Dat ek 'n "heel man" is?
  Astarte waai haar hand afwysend:
  - Geen! Daar sal op die oomblik geen seks wees nie! Kom ons oefen eers 'n bietjie virtueel. Ons sal deur 'n gevaarlike sektor vlieg; 'n botsing met ruimte seerowers is moontlik. Hoe kan ons hulle beveg as ons nie voorbereid genoeg is nie?
  Chrizzly was beledig:
  - Waar het jy dit vandaan gekry? Ons het ervaring van werklike gevegte.
  Astarte flits haar oë:
  - Wat, dek kommunikasie. Boonop is hand-tot-hand-gevegstegnieke nie voldoende ontwikkel nie!
  - Wat is dit om te doen? - Chrizzly het gekerm.
  - Nog nie! Kom ons werk aan wat ons swakste skakel is, naamlik die landing van troepe op die oppervlak van die planeet. Dit is moontlik dat ons dit binnekort sal moet trotseer. - Die vroulike bevelvoerder het haar vuiste gebal.
  Vladimir onthou die taak en knik:
  - Sekerlik! Miskien is dit die belangrikste ding!
  - Ons doen verbale besnydenis, pote op en aan boord! - Astarte het haar vingers gewaai.
  Die elwe is na die gimnasium. Elfaraya, opstyg en fladder soos 'n skoenlapper, het in Chrizzly se oor gefluister:
  - Jy verstaan nie wat jy opgee nie!
  - Ek weier nie! Wag 'n Bietjie! - Die jong elf het nie gelukkig gelyk nie.
  In die virtuele saal het elwe en 'n verliefde paartjie in spesiaal omlynde kringe gestaan. Daarna het strome lig soortgelyk aan 'n waterval op hulle neergestort! Vladimir het onwillekeurig sy oë toegemaak; hy was deur en deur verlig. Oor die algemeen was die helderheid en versadiging buitensporig. Die jong man het gedink: hoeveel energie moet hulle hieraan spandeer. Tog is elwe nie 'n heeltemal rasionele ras nie. Hoeveel verskillende uitspattighede het hulle: 'n lus vir luuksheid en pronkerige prag.
  Die vanggroep het homself binne die landingsvervoer bevind. Hulle het vinnig begin weghardloop en hul plekke inneem.
  Vladimir het homself ondersoek: hy het ietwat belaglik gelyk. Selfs Elfaraya het gelag:
  - Wat het jy! Wil jy vergoed vir die onvoldoende lengte van jou waardigheid?
  - Wel, jy is 'n straler! - Die jong man het gevoel dat die yslike pistool sy enkels vryf en hom verhoed om te hardloop. Daarbenewens was die groot lyfwapens ietwat beperkend, die dik titaniumplate het dit moeilik gemaak om te buig, en die wapen wat aan die gordel gehang is, het soos 'n strop gelyk.
  - Verdoem die Middeleeue!
  - Dit is wapens van die atoomtydperk! - Sê sy en maak 'n suur gesig op Elfarai. Die meisie self het ook soos 'n voëlverskrikker gelyk, met vuil gevlekte kamoeflering en 'n helm op haar kop.
  Vladimir het die pistool aan sy regterhand verstel en die lansering nagegaan. Mm-ja, te styf, en die terugslag sal ook mik ontwrig.
  Vladimir het 'n wapen gegryp, blykbaar die loop van dié wat die elwe in antieke tye geveg het, en met 'n oogopslag afgevuur. Die terugslag het die palm getref, die koeël het naby die middel van die teiken getref.
  - Ja, sy vooraansig is ook afgeskiet! - Vladimir het met ergernis gesê.
  'n Holografiese beeld het verskyn, Astarte het gevra:
  - Wel, hoe hou jy van ons "alligator"!
  - Vuil wapen! En absoluut nie prakties nie! - Vladimir het 'n gesig gemaak.
  - Hoe om te sê dit breek deur pantser wat deur dwerge gesmee is. Maar moenie bekommerd wees nie, miskien sal ons mettertyd iets beter vind! - Astarte het gelag.
  - Hoe laat! Dit is virtueel! Hierdie is 'n eenmalige stryd, soos altyd! En alles is nie heeltemal eg nie! - Die seun frons
  - Maar die pyn is werklik! - Die elfwyfie het haar tong oor die verleidelike lippe getrek.
  - Hierin maak jy maar mense na!
  - Sy voorste visier is effens platgeslaan, so oefen 'n bietjie! Dan kom jy na my toe!
  Vladimir het nog 'n paar toetsskote afgevuur, en let op die lae gehalte van die pistool en die gebrek aan 'n elektroniese sig. Daarna het hy en sy vriend in die gang uitgegaan.
  Alhoewel die ontwerp virtueel was, was dit glo op 'n stukkende rekenaar geprogrammeer. Hoe deurmekaar die gange was, en op die vloer was daar hier en daar rommel, leë bottels en 'n paar vreemde dun rekkies. Elfaraya giggel. Vladimir het gevra:
  - Haai, wat doen jy?
  - Weet jy wat rekkies is? - Die meisie het die spyker van haar wysvinger verleng.
  - Heel waarskynlik elfkougom!
  - Ja, nee, julle trek hulle op een plek aan! - het Elfaraya geblaker.
  - Regtig!
  - Of liewer, hulle het dit in die ou tyd gedra! Terloops, dit sal lekker wees om dit te probeer! - Die meisie het met die rekkie gepeuter, wat tot twee meter gegroei het en 'n buigsame spyker geword het.
  - Ek dink nie dit is 'n goeie idee nie! Gooi die infeksie uit.
  Die jong man wat deur die skip gestap het, het opgemerk dat die elfgevegsgroepe nie so duidelik soos die aardbewoners beweeg nie. En hul kamoeflering is rooi, geel en oranje. Brr! Is dit logies, geen vermomming nie. Byna alle elwe skud hul oorbelle en grinnik hul geverfde lippe en gepoleerde tande. Vladimir het gedink dat as dit tot 'n ernstige stryd kom, so 'n glansryke leër beswaarlik tot enigiets in staat sou wees.
  Amper naby die deur het Vladimir vir Chrizzly ontmoet. Die biseksuele elf het soveel pantser aangetrek dat hy soos 'n tenk uit die Eerste Wêreldoorlog gelyk het. Boonop is inskripsies daarop gemaak in die elegante taal van die elwe. Die inhoud het egter aangedui dat die eienaar van die wapenrusting duidelik aan seksuele angs en 'n minderwaardigheidskompleks gely het. In die een hand het die elf 'n horinghelm vasgehou, in die ander 'n vreemde bandura wat soos 'n vlammenwerper gelyk het.
  - Ek en jy is in dieselfde harnas! - het Chrizzly gelukkig gesê. - O, en ons sal baklei, ons sal almal steek!
  - Nie die beste idee nie! - Vlarad het sy kop geskud.
  - Hoekom! Die meeste! Ek sal aan jou agterkant wees! - Chrizzly se gesig het nogal soet geword.
  - Biseksueel in die agterkant! Geen groot vreugde nie! - Vlarad het begin uitvind waarheen dit beter sou wees om die pervert te skuif.
  - Ontspan! Liefde aanvaar nie geweld nie! - Die stem het walglik sparren geword.
  - Moenie eers daaraan dink nie! Mense het my goed geleer! - Die enigste ding wat die jong man van onmiddellike fisiese impak weerhou het, was die feit dat militêre broederskap 'n heilige konsep is!
  - Wel, ek het gehardloop! Wie is by my: hy is 'n held! Enige iemand sonder my is 'n slegte vark! - Chrizzly het sy poot geswaai en verbasend genoeg, ondanks sy bonkige voorkoms, het hy vinnig om die draai verdwyn.
  Vladimir skud sy kop:
  - Hierdie ou maak my kwaad!
  Elfaraya het gesê:
  - Dit maak my aan!
  In plaas daarvan om te antwoord, het Vladimir na binne gekyk. Astarte was in kamoefleer, maar die helder goue robyn tepels van haar vol borste, groot genoeg vir 'n elf, was blootgelê.
  - Wel? Nie jou eie nie, nie 'n vreemdeling nie! Laaste held!
  - Ek is eintlik gereed vir 'n geveg! Maar met sulke wapens sal jy nie veel baklei nie. Dit is 'n "voëlverskrikker"! "Vlarad het sy voet in frustrasie teen die muur geslaan, en 'n harde luikgeluid is van die impak gehoor.
  - Miskien regtig, gee so 'n gevorderde masjiengeweer. Verskoon my net seun, jy moet alle soorte wapens kan gebruik. Jou bevel het my gewaarsku: 'n vegter se vermoëns word meer volledig geopenbaar met swak wapens! - Die kaptein het 'n paar dolke in die lug gegooi.
  - Wel, ons sal blykbaar moet omdraai!
  Astarte kon haar lag skaars bedwing:
  - OK! Gaan my skat!
  Vladimir het die Alligator gegryp en dit na die bevelvoerder se bors gewys:
  - Wil jy pyn ervaar?
  Die meisie het nie 'n wenkbrou gelig nie:
  - Hoekom beweeg jy nogal vinnig! Laat ek jou help! - Astarte het 'n neut van die tafel af opgetel en gesê. - Kan jy hom op die vlug slaan: soos ons voorouers gedoen het?
  - En tref moeiliker teikens! - het Vlarad vererg gemompel.
  - Maar nie van "Alligator" nie!
  Die meisie het die moer gegooi. Vladimir het geskiet: die koeël het skaars die dop gemis en die afskorting deurboor. Astarte skud haar kop:
  - Nee, ek sien jy is nie 'n super-elf nie! Ons mense is gevang!
  - Die lansering is styf, die loop is gebuig, die koeël is groot! Met soveel akkuraatheid: jy kan dit net intuïtief tref! - Die jong man het die loop van "n groot pistool gesnuif.
  - Jy het geen intuïsie nie!
  - Wel, nie met hierdie tipe wapen nie! - Vladimir het 'n kroon ontlading van woede uit sy oë vrygelaat. - Ek het ultramoderne stelsels bemeester om hieraan gewoond te raak: dit neem tyd.
  Astarte het 'n dummy in die vorm van 'n tweebeenkrokodil met haar vinger geslaan: Dit het sy mond oopgemaak en 'n kort dubbelloop-masjiengeweer het daaruit gespring. Die meisie het hom met haar handpalm gevang:
  - Wel, van joune af! Ek hoop jy kan dit beter hanteer?
  Vlarad was verheug:
  - Ons het kursusse in oorlogvoering met antieke masjiengewere gehad. In geval jy moet veg in sektore waar hiperplasma en plasma geneutraliseer is. Tussen die heelal en in die heelal self weet jy: verskillende natuurwette.
  - Dit is elementêr! Maar kyk eers. - Die meisie het die masjiengeweer gegooi. Vladimir het dit in die middel van die vlug gevang, dit soos 'n top in die rondte gedraai en die veiligheid verwyder. Die wapen was lig met 'n sagte sneller.
  - Ek is gereed!
  Die meisie is soos 'n towenaar: vir nog 'n oomblik was haar palm leeg, en nou was daar 'n hoop neute daarop:
  - Pragtige!
  - Ja baie lekker! Jy het uitstekende reflekse. - Die jong man het die elf bewonder, in vergelyking met menslike wyfies, was sy soos 'n lemoen teenoor 'n appel.
  - Skiet nou! - Die meisie het skerp omtrent vyftig neute opgegooi.
  Vladimir het 'n beurt gegee. Hy vat dadelik die bewegings van die neute vas. Dit is nie so moeilik nie, want die spoed is relatief laag, die geskenke van die uitheemse eekhoring val, net deur swaartekrag weggevoer. En om die versnelling te bereken: jy kan 'n hiperplasmiese breinrekenaar gebruik.
  Astarte het gefluit:
  - Bravo! Jy is 'n regte elf-as! Jy sal hiervoor beloon word! - Die meisie het opgespring en Vladimir op die lippe gesoen. Hy leun vorentoe om haar te ontmoet. Skielik trek Astarte weg: - 'n bietjie later! Gaan veg nou! - Die bevelvoerder het die voorrade laat val.
  Vladimir het verskeie tydskrifte opgetel, dit in sy sakke geprop, nou voel hy soos 'n dronkaard na 'n babelaas! Toe hy weggaan, het hy die deur met 'n skop oopgemaak en soos 'n wind uit nat hande uitgespring.
  Reeds toe hy na die onderste vlak gedaal het, het Vladimir 'n bokkanker teëgekom! Hierdie ou het sy kloue geswaai en sy baard geskud:
  - Oe!
  - Psigo! - Die jong man snork minagtend.
  Cancer Goat het gesê:
  - Jy het 'n cool koningin! Leen dit vir 'n oomblik!
  In plaas daarvan om te antwoord, het Elfaraya hom in die kakebeen geskop. Die bokkanker het omgedraai en sy skewe stewels geskop.
  Waarna die jong man en meisie deur die hysbak afgegaan het in vervoer nommer drie. Die elwe was reeds daar, hulle het in skilderagtige houdings gestaan en kou. Terselfdertyd het meisies en seuns steeds hul hare geperm.
  Elfaraya skud haar kop:
  - Wel wel! Hier is die skote!
  Vladimir het filosofies geantwoord:
  - Privaat, weermagpersoneel, die kwaliteit is gelyk aan dié van 'n bevelvoerder, minus die lengte van diens!
  - Akkurate opmerking! - Elfaraya het die vlieënier genader. -Is jy gereed vir die oordrag?
  - Soos 'n foton vir bestraling! - Daar was 'n duidelike antwoord.
  - Kom ons begin dan! Dit is verskriklik hoe stadig die tyd in virtuele realiteit verbygaan!
  Die vlieënier het gepiep asof dit sy skuld was:
  - Ek kan nie, bevelvoerder versnel hom!
  
  Vyf landingstransporte het van die vaartuig geskei. Die skip het sterk geskud, dit het dadelik ligter geword en sy spoed effens verhoog.
  Die elwe se voertuie het ook luuks en elegant gelyk, maar hul vorm was nie vaartbelyn genoeg nie. Rangry, taamlik primitiewe straalenjins is gebruik. Nietemin, ervare vlieëniers (elkeen etlike eeue oud): hulle het hul besigheid geken, "Chrysanthemums"-3, soos die elwe hul voertuie genoem het, in 'n ketting gerangskik.
  Dit het so gebeur dat Vladimir, Elfaraya en Khrisli, saam met ander vegters, hulle aan die voorpunt van die aanval bevind het. Nadat die skip in die atmosfeer van die planeet gedompel het, het die skip begin om die romp te verhit, en 'n gedreun is gehoor.
  Chrizzly fluit:
  - Hier is 'n sucker-pucker! Weet jy selfs waar ons sal land?
  - Die bevelvoerder weet! - Elfarai is onderbreek.
  Die inkomende lugstrome het die voertuig van kant tot kant gegooi, wat sy mure laat skuur het. Soos hulle in die al hoe digter atmosfeer opgewarm het, het die gebrul toegeneem, dit het gelyk of hulle binne-in 'n reuse-trom was, wat die reus al hoe kragtiger slaan.
  Chrizzly het geskree:
  - Dit is eintlik ongelooflike onbeskofheid! So skud die hooggebore elwe.
  - In 'n regte oorlog gebeur dit nie! Ek was al by sulke versnellers dat dit pitte is. Jy moet deur menslike skool gaan!" het Elfaraya opgemerk.
  - Ek wil nie hê! Wat is skool - dit is twee grade! Ek kan nie die hoofpyn vermy nie! - Die elf lig sy masjiengeweer om te oortuig.
  - Het jy 'n vyfsyfer-graderingstelsel?
  - Nee, twintig-syfer, maar niemand plaas dit onder twee nie!
  - Ja, julle is glo elwe, julle het die opvoedingsproses met seks verwar. - Elfaraya het haar heupe uitnodigend geskud.
  - Die lekkerste leerproses is seks! En die belangrikste, niemand sal weier om dit weer te neem nie! - Die elf blaf.
  - Seks is die enigste vak waar almal daarna streef om meer op die spel te sit!
  Elfaraya bygevoeg.
  - Die gemeenskaplikheid tussen seks en studies is dat 'n C beter is as 'n D!
  Intussen het 'n string landingstuie laag genoeg gedaal en die wolklose ruimte op die oppervlak van die planeet binnegegaan wat voorberei is vir verowering. Sigbaarheid was nie baie goed nie, dit was te stowwerig, ons moes 'n primitiewe radar aanskakel. As gevolg hiervan was oriëntasie onbelangrik, en die stof self, geel en blink, het irritasie veroorsaak.
  - Luister na die eerste aas! Module drie roep jou! - Die walkie-talkie het in "n aangename vroulike, maar ietwat hees stem gepraat.
  - Ek luister derde na jou! - Elfaraya het gereageer.
  - Die radar het pas die beweging van skepe in die suide opgespoor.
  Chrizzly het gemompel:
  - Lyk soos 'n lokval!
  Elfaraya het beslis gesê:
  - Dit kan enigiets wees, maar daar kan geen sprake wees van die inkorting van die offensief nie. - Die meisie se vuis het gebal.
  - Aandag, derde module, gaan voort op dieselfde kursus! - het die vlieënier berig. - Of kontak Astarte.
  - Het ons reeds gekontak en gesê ons moet die lyn hou! - Hulle het aan die ander kant gepiep.
  - Hou so aan!
  Vladimir het opgemerk:
  - Ons moet afklim, die vyand is onder ons!
  Elfaraya het bestel:
  - Kom ons duik! Die afgrond in!
  Die nie besonder gehoorsame "chrysant" het afgegaan en die weerstand van die atmosfeer oorkom. Die hoogtemeter piep jammerlik, hy het nogal jammerlik gelyk.
  Die radar het uiteindelik die beheerpunt gevang en 'n sein gegee! Byna dadelik het 'n groen merk op die stowwerige skerm verskyn. Astarte se stem, effens verdraai deur die sender, is gehoor:
  - Skakel die skietblok aan!
  Klein liggies het begin flikker, en omtrent 'n derde van hulle was dood!
  Chrizzly, senuweeagtig ruk, verduidelik:
  - Dit is hoe hulle die status van die aanvangsteikens nagaan!
  - Arm! - Elfaraya het haar lippe in 'n buis gekrul.
  Die dryfenjins het gegons, en die missielgeleidings het onder die oop deure uitgekruip.
  Die Krisant het gehaas met agtien missiele, maar net dertien waarskuwingsligte op die paneel het gebrand. Vladimir vervloek:
  - Dit is blatante wanbestuur!
  Chrizzly het tranerig geantwoord:
  - Ja! Dit is heel moontlik in oorlog, veral as die toerusting oud is!
  Elfaraya het beveel:
  - Tref troepkonsentrasies met missiele. In die geval dat ons duidelik gesien kan word!
  Chrizzly kyk deur die leidingstelsel.
  - Ons sal die barakke tref. Hulle is groot en het baie soldate. Wat die heining betref, dit is van rou messelwerk en kan met 'n slagram platgeslaan word.
  Elfaraya skud haar kop:
  -Is jy mal? Liggaam teen die muur!
  - Dit is nie die werk van kabouters nie, ons sal deurbreek! Hoe om te drink kom ons breek deur! - Chrizzly het selfs ontduik.
  - Neem dan 'n risiko as jy so 'n windhond is!
  Die elwe het in 'n meetkundige perfekte lyn opgetree: nou het hulle soos regte soldate gelyk. Selfs die oë het nie kinderagtig geword nie, maar streng, deurdringend, soos dié van die pionierhelde van ou Sowjet-rolprente.
  - Jy is ten minste tot iets in staat! - Vladimir was verheug. Die jong man het gedink die elwe is tog nie sulke suiers nie: bederf, ja, maar nie lafaards nie.
  Elfaraya het self in die sterk optika gekyk en Chrizzly sonder seremonie weggestoot. 'n Kompleks geboue in 'n blou vallei het stadig na die landingstuig gedryf.
  - Sigbaarheid is bewolk! - Elfaraya het onsuksesvol probeer om die skerpte te verhoog. "En die glas is lanklaas afgevee."
  -Wie sal hulle afvee? Robotte of wat? - het Chrizzly gesnap. - Maar alles is sigbaar soos dit is. Ons sal op 'n afstand van drieduisend zherrs op die barakke los, die res van die vaartuie sal u voorbeeld volg.
  - Ons sal dit doen!
  - Boonop moet ons in die virtuele speletjie waardevolle trofeë verower. Hulle word gewoonlik in die middel van die basis gestoor. - Die elf vryf oor sy oor met "n helder vernisde spyker.
  Elfaraya het opgemerk:
  - Hierdie kamer lyk soos 'n ou kragstasie. Sjoe, hierdie antennas is so krom!
  Chrizzly het outomaties 'n kaart geskets en met sy vinger gewys:
  - Daar is trofeë daar!
  Die geboue was egter reeds met die blote oog sigbaar; hulle het nader gekom. Dit was reeds moontlik om torings met pantserplate te sien.
  - Daar is twee-en-dertig van hulle, die afstande tussen die torings is dieselfde! - Elfaraya het haar vingers begin buig.
  Vladimir het gefluister:
  - Moeilike neut om te kraak!
  Die elf grom (asof koel) het opgemerk:
  - Aangesien die afstande dieselfde is, beteken dit dat ons teen die trolle moet veg. In antieke tye het ons dikwels met hulle baklei. Boonop hou trolle van kasernestyl.
  - Met virtuele trolle! - Korrigeer Elfarai.
  Die leidingstelsel het die eerste getalle opgelewer - dit was die afstand na die geselekteerde teikens. Chrizzly fluit:
  - Nou begin dit!
  Vladimir het aan die masjiengeweer geraak, nee, dit was 'n taamlik swak wapen. Selfs al is 'n moderne mens heeltemal naak, sal sy vel met hiperplasmiese insluitings nie deur 'n loodkoeël deurboor word nie. Alhoewel nee, hierdie wapen het 'n kern gemaak van 'n baie harder en swaarder sub-radioaktiewe metaal. Dit sal egter steeds nie deurbreek nie. Inderdaad, in virtuele realiteit stel die rekenaar, soos 'n kubernetiese matriks, die parameters van die liggaam. Hulle kan hom dus afneem, selfs met primitiewe wapens. Wat egter nie heeltemal regverdig is nie.
  Chrizzly trommel histeries met sy vingers, die knoppie was rooi, so elfbloed is soortgelyk aan menslike bloed, helder skarlaken. Die elf se pupille het vernou; hy het ietwat gelyk soos 'n klein adder wat in 'n hinderlaag sit. Tyd gaan baie stadig verby vir 'n hiperplasmiese brein, veral wanneer jy wag. Dit is die fisiologie van hiperkwantumuitruiling. Interessant genoeg, tussen die heelal, veral by die aansluitings van antiwêrelde, is trosse van hoogs seldsame hiperplasma waargeneem. Maar aanvanklik was daar 'n teorie dat hiperplasma, as die sesde toestand van materie, nie in 'n vrye vorm in die natuur voorkom nie. Maar navorsing het getoon dat byna alle stowwe op sommige vlakke in die sesde of sewende toestand van materie kan oorgaan. Daar was verskillende ontwikkelings deur alle soorte wetenskaplikes: die agtste toestand van materie het verskyn, sowel as baie variëteite van hiperplasma. Daar is veral begin om menslike weefsels daaruit te bou. Miskien is die tyd nie ver af wanneer 'n persoon, selfs sonder tegnologie, in 'n dodelike wapen sal verander wat die parameters van sterre en planete kan verander nie. Oor die algemeen, selfs in antieke wetenskapfiksie, is verskeie aannames gemaak oor die man van die toekoms. Efremov was byvoorbeeld beskeie en het die lewensverwagting in 'n kommunistiese samelewing tot slegs 200 jaar verhoog. Boonop het hy die bevolking beperk. Dit is vreemd, maar selfs nadat mense begin het om sterrestelsels te verower, het lewensverwagting nie aansienlik toegeneem nie, en as 'n kommunis en 'n ateïs het Efremov nie in 'n onsterflike siel geglo nie. Oor die algemeen het hy tweeduisend jaar lank in die toekoms gedelf, wat baie is, maar oor die algemeen is die vooruitsig op mediumtermyn.Vreemd, maar die meeste wetenskapfiksieskrywers, veral buitelandse, het nie die toekoms te optimisties geskilder nie. Oor die algemeen het 'n soort mode na distopieë gegaan: gedurende die tydperk van 'n verdeelde wêreld. Hulle verf die toekoms in donker kleure. Daar was egter selfs toe helderkoppe wat verstaan het dat die toekoms aan 'n verenigde regering behoort. Onder hulle was 'n groot reus wat Jules Verne verduister het, wat baie ontdekkings verwag het - veral hiperplasma. Sommige van die goed wat hy uitgevind het, bestaan nog net in projekte. Byvoorbeeld, die skepping van nuwe heelalle! Nou sê wetenskaplikes dat dit in beginsel moontlik is, maar dit het nog nie tot stand gekom nie! Maar vooruitgang ontwikkel, en die menslike verstand is uniek. Dit is bewys dat die oorsprong van die mens van aap 'n mite is! Eintlik is ape 'n soort verwante, maar ontaarde tak. Trouens, die Hipernoosfeer het geboorte gegee aan menslike aangeleenthede. Die menslike brein was nie oorspronklik van proteïen gemaak nie, en anders as 'n eenvoudige primaat, het die menslike brein 999 dimensies gehad! Dit beteken dat mense teoreties in staat is om 'n groot verskeidenheid inligtingvloeie uit verskillende heelalle tegelyk waar te neem. Ruimte het geen grense nie, materie het geen hindernisse nie, evolusie van beperkings! Net so het die mens, om nie stil te staan nie, sy brein begin ontwikkel. Wetenskap het die voormalige woeste met 'n klipbyl nader aan die vlak van 'n god gebring. Terwyl die waarheid nie Almagtig is nie, maar baie sterk! Nou is die belangrikste ding vir die mensdom om te oorleef en sy vermoëns te vergroot. Die vernietigde tipe het immers nie meer impak as 'n briesie op 'n rots nie. Dit is waar, selfs na die dood van veral groot mense, bly oorblywende velde in staat om die materiële wêreld te beïnvloed. Wel, hoekom het gebede byvoorbeeld soms 'n effek gehad. Want enige gedagte laat sy afdruk op die inligtingsveld. En wanneer daar te veel gedagtes en emosies is, vind steurings in die hipernoesfeer plaas wat die materiële wêreld beïnvloed. Daarom het die opregte geloof van miljoene of selfs biljoene mense, in Christus, in Boeddha, in Mohammed, sy merk op die noösfeer gelaat. Geloof dra inligting en is dus op een of ander manier wesenlik. En die geloof van biljoene is soveel energie in verskeie dimensies en vlakke dat dit eintlik berge kan versit. Ongelukkig het mense nie geweet hoe om hierdie energie te beheer nie: as jy gelukkig is, sal die persoon genees word, die koeël sal nie tref nie, die vliegtuig sal nie neerstort nie. Maar dit kan ook andersom wees, die negatiewe impak van vloeke en soms te emosionele gebede. Die hipernoosfeer is ook kragtig: amper soos die Almagtige God, maar dit herken homself net nie as 'n persoon nie. Dit is 'n soort ontelbare aantal spore en afdrukke van verskillende persoonlikhede! Alle godsdienste het dus mag, hulle kan die lewe beïnvloed, en hoe kragtiger hulle is, hoe meer volgelinge het hulle en hoe meer fanaties is die geloof! Maar terselfdertyd het nie 'n enkele een 'n ware idee van God nie. Dit wil sê, dit is beter om God te verheerlik en tot Hom te bid, en dit is nie skadelik om jouself te kruis nie, net die waarheid, nie geopenbaar aan enige godsdiens nie! So almal is reg en verkeerd! Ateïstiese kommuniste kan ook 'n impak hê op die wêreld om hulle, en soos hul getalle groei, word dit al hoe kragtiger! Die hipernoosfeer is omnivoor, dit kan doodmaak en opstaan! Miskien in hierdie sin is ware geloof naby aan die absolute, en wie alle godsdienste tegelyk respekteer, is die wysste persoon. Dit is nie verniet dat die nuwe Ortodoksie sinkretisme met die imperiale dominante geword het nie. Maar in wese is dit amper ateïsme, met 'n geloof in die almag van die rede. Oor die algemeen het antieke Ortodoksie homself aan die begin van die twintigste eeu heeltemal oorleef en kon die ateïstiese revolusie nie keer nie. Konserwatisme en onwilligheid om enigiets te verander, alhoewel die wêreld besig is om te verander, is die swakheid van enige godsdiens! Wêreldbeskouing en geloof moet ook evolusie ondergaan, maar Ortodoksie het te lank op die vlak van die Middeleeue gebly. Dankie aan die eerste groot heerser wat die mensdom verenig het en Ortodoksie beslissend hervorm het! Dit is moontlik dat daarsonder die mensdom sou vergaan!
  'n Salvo van agtien missiele het die Krisant se romp geskud, en twee groepe vuurpyle, wat bruin sterte agtergelaat het, het na hul teikens gejaag. Die vervoer het ietwat swaar na regs geskuif, die enjins het verstik van spanning, die romp het gebewe.
  Chrizzly het geskree:
  - Skiet, broers! Tref die vloer!
  Die missiele het meestal hul teiken bereik, maar drie het, nadat hulle hul koers verloor het, selfs daarin geslaag om verby die basis te vlieg. Die kasernegeboue was hoekig, vuilgrys geverf, met skedels wat op die punte uitgesteek het. Die mure het ineengestort en 'n brand het ontstaan. As jy egter met die blote oog kyk, is die persepsie asof dit kinderspeelgoed is, of 'n sanddorpie wat deur 'n vurige seun verpletter word.
  Die wagte het reeds tot hul sinne gekom, en outomatiese, kleinkaliber gewere het die naderende transporte van al die torings getref.
  Elke vyfde rondte was 'n spoorsnyer, die sarsies het prentjiemooi gekrom en soos feestelike vuurwerke gelyk. Chrizzly self spring tot by die stuurwiel en begin dit draai, die vlieënier trek dit terug. Die vervoer het gedraai, Elfaraya het Chrizzly weggegooi, wat haar aansienlike krag toon. Die vlieënier het die motor op een of ander manier reguit gemaak. Die spore het nader gekom, en die voertuig het 'n lomp poging aangewend om die roofprojektiele te ontduik. Maar hier is hy gekniehalter deur beperkte manoeuvreerbaarheid.
  En tussen die geboue het die vuurpyle bly ontplof. Die ontploffing het die tenk omgeslaan, sy gesmelte spore het deur traagheid bly draai, twee selfaangedrewe gewere is uitmekaar geskeur, maar van die missiele het buite die kompleks gevlieg. Chrizzly het die vy gewys.
  - Wie mis, Astarte sal dit menslik hanteer!
  Elfaraya het gegiggel:
  - Dit klink dubbelsinnig!
  - Wanneer 'n hiperstroom deur die penis gevoer word, sal jy verstaan hoekom 'n pond buzz die moeite werd is! - Kriserig kerm, grinnik.
  - Ja ek weet! Het dit baie keer probeer! - Die meisie het soos 'n kat gespin, van aangename herinneringe.
  - Maar nie ek nie! Beter as net 'n blowjob!
  - Lekker! - Vladimir (Vlarad) het Chrizzly in die gat probeer slaan. Die elf het van die eerste hou ontsnap, maar met die tweede slag in die pulp geval.
  - Sjoe, quasar ripper! - Die elf het gevloek.
  Hoe laer die Krisante gedaal het, hoe digter het die outomatiese kanonvuur geword. Reeds vyf keer het die vegters se ore onaangename geluide opgevang - soos klein meteoriete wat aan gravitasiemetaal klop . Vir nou het die romp uitgehou, maar soos die skepe afsak, het die vernietigende krag van lugafweervuur toegeneem.
  Astarte het bestel:
  - Tref die torings!
  Verskeie missiele is afgevuur, maar omdat hulle "anti-diluvian" in tegnologie was, is hulle van 'n tuisstelsel ontneem. Slegs drie het die masjiengeweertorings getref en die vuurpunte vernietig. Jy kon dele van gebroke liggame sien wegvlieg soos konfetti van vuurwerk.
  Chrizzly het sy vinger gewys en opgemerk:
  - Wat het ek gesê! Dit is trolle! Voltooi cretins!
  Die vuur van die oorlewende posisies het selfs meer vererger, die woede het toegeneem.
  Die vlieënier het probeer om te keer, maar die pedale het vasgekeer. Die motor het egter begin stadiger ry. Verskeie elwe het van hul voete afgeval, een het so hard in die muur vasgery dat dit sy helm vergruis het.
  - Oe! Ek gaan 'n groot stamp hê! - Hy het gekerm.
  Die spoed was steeds te hoog vir "n ram, en om nie seer te kry nie, het Elfaraya die hefboom gedruk en die valskerm losgelaat. Lugweerstand het die pas vertraag.
  Chrizzly sien hoe die betonmuur na die skip toe jaag, en skree soos 'n dwaas:
  - Polondra! Alle hande op die dek!
  - Idioot! - antwoord Elfaraya.
  Verskeie elfmeisies het hul koppe uitgesteek en deur die patrypoorte gesien dat die versperring baie naby is, en hulle het gegil soos varke wat geslag word. Dit het egter vir Vladimir gelyk asof dit heel waarskynlik die gille van 'n kragtige vroulike orgasme was.
  Daar was 'n sterk impak, waarna die voertuig op die landingsskyfies gegly het. Die geskeurde pale van die draadheining het agter hom aangespring, en toe was daar 'n nog kragtiger slag. Die vervoer het die muur van die gebou getref.
  Die meisies het neergeval, omgedraai en hul bene gedraai. Die mees geverfde meisie het van trane gekreun:
  - My arme been is gebreek!
  Vladimir het ook geval, maar dadelik opgespring. Sy kop is nie beseer nie. Maar Chrizzly was geskok, die helm het van sy kop afgevlieg, en daar was 'n swelling op sy voorkop en bloed het gedrup.
  Elfaraya het hom gevra:
  - Hoe gaan dit?
  Die elf het desperaat sy hande gewaai:
  - Bly stil! Foton in jou ingewande!
  - Wel, wees versigtig!
  Dit het gelyk of die vlieënier die meeste gely het, sy bors was vergruis en 'n stroom bloedrooi bloed het uit sy mond gevloei. Maar danksy die fenomenale lewenskragtigheid van die elwe kon hy steeds gaan, hoewel hy nie geskik was vir die stryd nie.
  Vladimir het die meisies gehelp om op te staan. Ten spyte van die skok het hulle ligte beserings, kneusplekke en skrape opgedoen.
  - Wel, meisies, dit is tyd om te baklei.
  Chrizzly het gekerm:
  - Net met jou!
  - En jy sal weggaan, rubberboer!
  Met moeite om die deur oop te maak, het nege elwe die landingsvervoer verlaat en hulle direk onder die toring bevind. "n Snelvuurgeweer het van bo af geskiet, blykbaar was die trol te meegevoer deur die luggeveg. Die vurige baan het gevlam, en geweerdoppies het soos hael gereën. Een van die elfmeisies het haar stewel verloor en met haar heerlike kaalvoet op 'n rokende dop getrap en geskree.
  . HOOFSTUK No 20
  Mirabela het opgespring en die seer plek meganies getref. Haar vingers het tintel en sy het 'n groot mier ontdek wat haar in die baarmoeder gebyt het.
  - Die anti-materiaal tipe, hy is in staat om infeksie in die vlees in te voer. - Die meisie het gegrom.
  Die sensitiewe baarmoeder het baie begin jeuk, om die lyding te verlig, het die meisie na 'n koel stroompie gehardloop en daarin weggesak. Dit lyk asof dit 'n bietjie makliker geword het.
  - Dit is die nare dinge wat nog in hierdie heelal bestaan, en ek het gedink dit is vreedsaam.
  Terwyl die meisie gehardloop het, het die meisie met haar kaalvoet op 'n brandnetel getrap en die pienk sool, wat nie tyd gehad het om hard te word nie, het ook gejeuk. Mirabela, wat in die stroom gesit het, het gedink: sy het haarself heeltemal naak gevind, sonder wapens of rekenaars. Dit is sleg, aangesien die vroulike vegter 'n honderd persent dogter van 'n super-beskawing was, het geen idee gehad wat gedoen kon word onder die voorwaardes van 'n primitiewe stelsel nie. Waarheid: sy het enorme kennis gehad, insluitend die geskiedenis van baie wêrelde. In hierdie geval moet jy 'n soort wapen kry. Haar liggaam het immers soos dié van ou mense geword, wat baie swakker en hulpeloos beteken. Swakheid het van die aap 'n mens gemaak, maar die magtige olifant is dom; as hierdie spesie vir ten minste 'n triljoen jaar bestaan het, sou dit skaars behoorlik kon ontwikkel het. Op 'n tyd is planeet aarde bedreig deur die val van 'n redelik groot asteroïde. Hy kon die menslike beskawing dadelik beëindig. Maar danksy die groot heerser het die eerste vernietigingsvuurpyl wat geskep is, die asteroïde in fotone verpletter. As jy die regte bestanddele kies, straal antimaterie byna geen straling uit nie, en dit is 'n groot pluspunt, want jy kan nie op jou planeet kak nie. Maar as vordering 'n bietjie stadiger ontwikkel het, sou die mensdom die lot van dinosourusse gely het. Oor die algemeen was die mees delikate werk die bloedlose ondergeskiktheid van die Verenigde State. Hierdie krag was nogal hoogs ontwikkel, en die Amerikaners was veral goed met die maak van blockbusters. Die rolprentbedryf was op die hoogste vlak, veral vir daardie tyd. Briljante akteurs Jackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone en vele ander het die wêreld van die toekoms en briljante fantasie gewys. In daardie dae, veral met die koms van rekenaargrafika, kon hulle oortuigende, kleurvolle illusies skep.
  Neem byvoorbeeld "Star Wars" of "Babilon" - hulle is so natuurlik verfilm. Die werklike uitbreiding na die ruimte het begin na die eenwording van die mensdom. Die eerste, hoewel taamlik primitiewe, beskawing is naby die ster Sirius teëgekom. Die vierde planeet was warmer as die aarde, maar redelik geskik vir lewe.
  Akkedis primate het op die grotvlak geleef. Hulle het egter reeds klipbyle gehad, maar het nie boë en pyle gehad nie. Die begin van godsdiens het ook verskyn. Die kultus van verskeie elemente, waaraan graan en erdeknolle, soms dierekarkasse, geoffer is. Daar was relatief min inboorlinge, en toe het die virusse en basille wat deur aardbewoners ingebring is, byna almal uitgewis. Om hierdie spesie te laat herleef, moes ons selfs tot kloning wend.
  Die meisie het haar hande deur die water gehardloop en haarself onder haar arms gewas. Die stroom het lekker en veilig gevoel.
  In beginsel het aardbewoners hul eerste ruimteoorlog met 'n fluoorasemende beskawing geveg. Hulle was die eerstes wat die Russe aangeval het, en 'n wrede oorlog het begin. Aanvanklik was die bakleiery op gelyke voet, maar toe het mense met behulp van towerkrag en elwe hul tegnologie verbeter en 'n beslissende offensief van stapel gestuur.
  Byna al die fluoriedwesens is doodgemaak, en die oorblyfsels is in konsentrasiekampe gedryf. As die aardbewoners verloor het, sou hul lot nie beter gewees het nie. Fluoor is 'n baie aktiewe element, die mees aktiewe een wat op aarde bestaan, dit het die ras uiters aggressiwiteit gegee. Dan was daar natuurlik nog oorloë, die vernietiging van planete, die verowering van beskawings. Hulle het selfs verskeie sterrestelsels verwoes. Maar oor die algemeen was dit alles 'n verloorder: teen die agtergrond van 'n grootse stryd tussen die twee Russe. In moderne rolprente is daar natuurlik talle ruimtegevegte gedek. Rolprente en TV-reekse is geskiet. Spesiale effekte het tot die hoogste vlak van realisme ontwikkel, maar steeds het die ou bioskoop sy bewonderaars gevind. En die bekoring van die antieke sterre van Hollywood en Mosfilm, hul onverwelklike glorie.
  Moderne filmhelde het egter ook verskyn. Veral Vitaly Tok, wat Lev Eraskander gespeel het. Hierdie ewige jeug het aan die gevegte van die interuniversele oorlog deelgeneem en in films opgetree. Die afwesigheid van ou mense in die Russiese Ryk het weliswaar die erwe ietwat eentonig gemaak. Maar rekenaargrafika het dit moontlik gemaak om vir alles te vergoed; veral, hulle kon selfs in antieke tye 'n ander gesig maak. Wel, vordering het ontwikkel, maar die bioskoop is nie baie goed nie! Daar het egter 'n heeltemal materiële een verskyn - virtuele realiteit. Dit is feitlik uitsluitlik gebruik om vir oorlog voor te berei. In wetenskapfiksie, veral van die atoomtydperk, het virtuele realiteit mode geword. Maar terselfdertyd het die metodes van die werking daarvan primitief gebly. Ek wens ons kon hiperplasma vir iets nuttigs aanpas, en nie net 'n ander manier soek om alle lewende dinge te vernietig nie. Dit is snaaks en tragies: een voormalige keiserin het byvoorbeeld depressie begin ervaar nadat sy die pos van staatshoof verlaat het. Hulle het dus vir haar 'n virtuele masjien gemaak sodat sy kon voortgaan om te veg en die heelal te regeer. Voormalige leiers is egter soms tevrede met bevelsposisies in die ryk. Jy kan nie die hele tyd alle lewende dinge beveel en regeer nie. Jy kan egter enige "virtuele" speletjie reproduseer, insluitend die een waar die keiser sy teenstander verslaan met die krag van Groot, Heilige Rusland en begin om ander heelalle te verower. En die feit dat sy selfs verskeie wetenskapfiksiefilms gekyk het waar ander heelalle verower word: dit lyk indrukwekkend.
  Daar is veral die teorie van 'n trekklavier, of 'n pak kaarte van 'n byna oneindige aantal ander parallelle wêrelde. Dit op sigself is nogal interessant.
  En hoekom moet hulle parallel wees? Heelal wat voorheen ongesiens was met ander fisiese wette kan gemoduleer word. Of oorwin, veral met 'n beskawing wat uit niks anders as mis bestaan nie, dit sal snaaks wees! Hoekom gaan ons oorlog voer met poep?
  Die meisie lag en spat water. Haar beentjies het 'n golf uitgebars; haar energieke, jong bloed het beweging gevra. Mirabela het opgespring en uit die water geklim. Eerstens het sy 'n sterk stok en 'n skerp klip begin soek. Dit is nie moeilik om 'n stok te vind nie, maar die belangrikste ding is dat dit sterk is, en dit is presies waarmee ons probleme gehad het. Maar om 'n skerp klip te vind, was slegs moontlik op die oewer. As dit rond is, maak dit nie saak nie: jy kan dit verdeel. Die meisie het verskeie kere snaakse diere gesien, 'n mengsel van krappe en apies. Hulle het van boom tot boom gespring. Maar uiteindelik is 'n taamlike groot roofdier gevang. "n Dier wat soos "n pers lynx gelyk het, het op die meisie afgestorm. Mirabela het eenkant toe gespring en die lynx met 'n stok geslaan. So grom sy en spring weer.
  Die jong vegter het al die vegtegnieke onthou wat van kleins af in haar ingedril is. Dit is net dat die liggaam nie baie goed geluister het nie. Alhoewel dit nogal sterk en gespierd was. Nietemin het die kaal, meisieagtige been, in plaas daarvan om in die nek te sny, langs die ribbes van die dier gegaan. Die lynx het gehuil en gereageer deur die meisie aan die bobeen te krap. Maar Mirabela het die stok behendig reg in die oog gesteek, en dadelik 'n versplinterde hou op die voorkop toegedien.
  Wanneer jy met jou palm teen 'n spesiale hoek en 'n sekere ruimtelike omvang slaan: selfs 'n klein hou kan harsingskudding veroorsaak.
  Die lynx het geruk en gesak; die meisie het haar bo-op haar bevind.
  - Nie sleg nie! En die pels is sag! Jy kan jou naaktheid daarmee bedek.
  Mirabelle het die lynx na die oewer gesleep. Dit was eers maklik om 'n karkas van tagtig kilogram te dra, maar toe voel die meisie moeg.
  - En waar is my ou liggaam, sonder om moegheid te ken, in staat om 'n ou trein of skip te trek. Nou is ek een van die ongelukkige mense. En hoe hartseer is ek hieroor. - Mirabela het geveins (of nie heeltemal geveins nie) trane.
  Sy het aan wal gegaan en dadelik op die oranje sand gaan staan en haar kaal voete verbrand. Alhoewel pyn algemeen voorkom, wou die meisie dit in hierdie geval vermy. Sy het haar bene in sagte klitse toegedraai en dit met gras vasgemaak, so dit was baie makliker om te loop.
  Daar was baie klippe op die oewer, insluitend glas. Die meisie het vinnig vir haarself 'n mes gemaak. Gemaak van glas, dit was redelik skerp. Maar om te vel sonder ervaring was nie so maklik nie. Ek moes rondvroetel, en Mirabel was met bloed besmeer. Toe die meisie in die water gedompel het, warm soos vars melk, het haaie amper dadelik verskyn, aangetrek deur die reuk van bloed.
  Hulle was soortgelyk aan dié op aarde, bedek met teëls, sterk afgeplat en wyd, en die tande was verdeel in krom en reguit.
  - Wat 'n monstrositeit! "Die meisie het skaars tyd gehad om uit die water te spring; een van hierdie wesens het oor haar gevlieg en op die warm sand geval. Toe hy homself in 'n waterlose ruimte bevind, het die haai na sy asem gesnak en desperaat sy vinne geslaan en sandwolke opgeskop.
  Mirabela het gefluit:
  - Ja, 'n roofdier! Uit watter soort stortplek het jy gekom?
  Die haai het aanhou slaan, maar het geleidelik bedaar. Sy het blykbaar ook nie lekker gekuier in die warm braaipan nie. Verskeie druppels groen bloed het uit die dier se mond gekom. Dit het gevries, net 'n ligte stoom het aangedui dat die vog besig was om te verdamp.
  Mirabela het 'n lendelap om haar heupe gesit en die vel op haar bors en skouers gelaat. Ek het 'n bietjie rondgeloop en dit toe afgehaal. Naaktheid is nie 'n ondeug nie, maar naak in hierdie hitte is baie gemakliker. Nogtans is vier sonne nie een nie. Die meisie het skielik verveeld gevoel, swaar klippe op haar skouers gesit en gaan draf en haar nuwe lyf geoefen. Toe het sy begin om klippe op te lig en die bome te slaan met haar voete, knieë, hande, elmboë en kop. Sy het probeer om haar ligamente te versterk en het die splits gedoen, tussen die klippe gehang. Die ligamente het goed gehoorsaam, maar die pyn is steeds gevoel, blykbaar het die nuwe liggaam nie ontwikkel nie.
  Die meisie het driehonderd keer abdominal crunches met gewigte gedoen, toe op haar hande geloop en 'n salto uitgevoer. Waarna Mirabela die tegnieke begin verwerk het. Sy het ontdek dat haar ledemate nie genoeg opgevul is om suksesvol te veg nie. Na 'n reeks houe teen bome het my bene, elmboë, voorkop en bokant van my kop baie geswel geword. Ek moes hulle in water doop om dit makliker te maak. Boonop was die bekers op my bene geskeur. Die meisie het besluit: laat haar kaal voete gewoond raak daaraan, in hierdie geval sal sy sterker en meer verhard wees as die voet growwer word. Nadat Mirabela haar liggaam deeglik gepomp het, het Mirabela besluit:
  - As ons die voorbeeld van Robinson volg en 'n huis bou, sal dit my nie pas nie, ek kan nie soveel tyd spandeer nie. Jy moet vir jouself 'n pirogue maak en so gou moontlik hier wegseil.
  Nie gou gesê as gedaan nie! Die meisie het 'n klipbyl gebou deur wingerdstokke vas te bind, en begin soek na 'n geskikte boom. Die skelet was redelik groot, ongeveer vyftig vierkante kilometer. Daar was genoeg grondstowwe, en die werk het nie die meisie bang gemaak nie.
  Mirabela het vyf asse gebou vir ingeval, en sy was nie verkeerd nie. Die werk het geblyk terugbreek te wees; elke nou en dan was dit nodig om harde rots af te kap en bas op te kap. Die meisie het lank gewoel, maar het onvermoeid gelyk. Die dae op hierdie planeet was lank, en die nag was te kort. Die meisie het gesweet en haarself verskeie kere verfris met vrugte, gekap en gekap. Uiteindelik het die boom inmekaargesak, en Mirabela sak uitgeput in die sagte kwas in. Sy wou baie graag slaap. Sy het nog nooit tevore geslaap nie, maar nou moes sy hierdie genadelose gevoel beveg. En my bene bewe ook.
  - As daar maar geen miere was nie! - Sê die meisie met 'n kreun. Net vir ingeval, nadat sy al die benaderings ondersoek en seker gemaak het dit is veilig, het sy gegaap.
  - Wat! Totsiens! - Die meisie se oë het dadelik toegemaak.
  Haar droom was, soos altyd, grandioos (alhoewel natuurlik: soos altyd is dit 'n allegorie om iets te ervaar wat jy nie weet is altyd grandioos nie!), dit het 'n grootskaalse ruimtegeveg voorgestel.
  Heilige Rusland was besig om vir 'n beslissende stryd voor te berei. Aan die vyand se kant: die voordeel is steeds te groot, wat beteken dat enige nuanse 'n rol sal speel. Die vyand het nog nooit soveel magte in een gebied gehad nie, daarom moes elke meisie en ou deel wees van die weerstandsmeganisme.
  In die wentelbane van die sterre wat die Diamantpoort omraam (die naam self het in Mirabelle se geheue geflits), is die verdediging verbeter, alles het soos korwe in die lente gedraai.
  'n Algemene gesig vir 'n vegter het in die sluimer gedompel, dit het selfs vir haar gelyk of sy dit al iewers gesien het.
  Die orbitale dokke het in volle krag gewerk, hulle het alles uitgegooi wat hulle kon, van lywige artilleriestasies tot mini-myne. Missielplatforms is ook ontplooi, towenaars het om hulle geskarrel, towerspreuke gefluister, die torpedo's betower.
  Die doepa is in spesiale ronde oonde gebrou wat met elektronika gevul is, wat deur die lug gevlieg het. Om die impak van magie te verbeter, het elwe en ander wesens spesiale pakke met hiperplasmiese versnelling gebruik. Terselfdertyd is ruimteverwringende uitstralers ingebring, hulle was veronderstel om naby die gordel van stilstaande asteroïdes in 'n hinderlaag geplaas te word. Towenaars uit verskillende dele van die heelal het ook om die uitstralers gesweef, maar meestal elwe. Hulle het ingenieurspersoneel gehelp om hul impak te vergroot en 'n kamoefleerveld aan te heg, wat die verdediging in diepte versterk het.
  Die Heilige Russe het terselfdertyd probeer om hul verdediging elastisiteit te gee sodat die lyne nie met die eerste aanraking sou breek nie. Hiervoor is spesiale subruimte-instortings gebruik, wat op die regte oomblik 'n groot groep onmiddellik kon beweeg.
  Die tydelike hoofkwartier was geleë op die planeet "Liefde", dit het die mees gerieflike posisie in die stelsel beklee. Boonop het die planeet self uit so 'n sterk en elastiese materiaal bestaan dat dit selfs tydens 'n termiese bombardement nie moes ineengestort het nie. Dit is op die beweegbare platform van die ruimteskip geplaas en kon enige oomblik beweeg; daarbenewens was dit bedek deur 'n veld van geskeurde ruimte, wat verhoed het dat dit onmiddellik vernietig word en ook om na bevele te luister.
  Die stad self, waaronder die hoofkwartier hoofsaaklik geleë was, het diep in die grond gegaan. Daar het egter seine van hom af gekom. Die hoofkwartier-sterskip het aanhou beweeg, in welke geval dit in die nul-fase gegooi kon word.
  Hipermarshal Georgy Konstantinovich Zhukov was teenwoordig daarin, baie bevelvoerders het hologramme in hul plek gestuur. Hulle het verskeie skemas ontwikkel om die enorme klou van die vloot van miljoene wêrelde teë te werk. Dit was nodig om die vyand te verswak en af te breek.
  Georgy Konstantinovich Zhukov het die impak bespreek toe 'n beeld voor hom verskyn en 'n vrolike seun in 'n gevlekte pak uit die vloer groei.
  - Is jy die Verpletterende Een? Puik akademikus, ek het jou nie verwag nie!
  Die seun straal met 'n vriendelike glimlag en antwoord:
  - Dit is my magiese foton dubbel! Dit is egter dieselfde as ek. "n Wetenskaplike moet persoonlik troepe beveel, en nie net nuwe wapens uitdink nie. Met inagneming van die besonderhede van Star Wars, stel ek die volgende taktiek voor. Ons is soos 'n styf saamgeperste veer. "Die akademikus het die kougom uitgespoeg, dit het soos 'n borrel opgeblaas, 'n swaartekrag-vakuumstraler uitgehaal en die krag nagegaan. - Die druk sal aanvanklik minimaal wees, en dan al hoe meer! Probeer om water uit te druk, jy sal sien dat dit 'n soortgelyke proses is!
  - As jy te hard druk, sal 'n spontane proses van samesmelting van waterstofkerne plaasvind: daar sal 'n bom wees! Georgy Zhukov het geantwoord soos 'n student wat 'n les gememoriseer het. Natasha se sterk maar sagte vroulike hand lê op sy skoot. "n Pragtige meisie het meer as agthonderd jaar in die wêreld gewoon en in vergelyking met die seuntjie (al was dit net met die voorkoms van "n kind) het sy te oud gevoel. Maar Zhukov, wie se slape met grys hare aangeraak is (die maarskalk wou nie die "standaard vir die ryk"-voorkoms van 'n sestienjarige seun aanneem nie ), was baie meer geskik vir haar.
  - Ek ken dit! Maar die analogie met 'n veer is te banaal. Ons ontwikkel 'n ultra-halfruimte-veld. Dit kan nie meer deur enigiets deurdring word nie, absolute beskerming as jy in een rigting beweeg. Dit is soos 'n kubersabelpak, aan die een kant is dit mobiel, maar aan die ander kant is dit 'n onoorkomelike rots. Ook die implementering van 'n halfruimte-veld op 'n kleiner skaal.
  Zhukov gesê met 'n ernstige kyk, nie regtig verstaan waarvan hy praat nie. Skeidsregter-generaal Natasha Zhuravleva het voorgestel:
  - Ons berekening is gebaseer op die feit dat die hoofgeveg sal plaasvind wanneer mobiele ruimteskepe en planetêre verdediging met mekaar in wisselwerking kan tree en mekaar bedek. Daar sal 'n balans van kragte wees.
  - Super hokkie! - Die akademiese seun het sy handpalm gelig en die meisie op die wang geslaan. - Jy het "n delikate vel, watter room gebruik jy?
  - "Petunia" heer van die wetenskap.
  - Hiperkwasar! - Die verpletterende superkind het na die groot volumetriese hologram van die sterrehemel gekyk. Ek het my reserwes verstandelik bereken.
  - Dit blyk dat die vyand alles versamel het wat hy kon versamel, daar is meer as twee en 'n half keer meer van hulle as ons. Die towenaars tel nie. Dit gaan 'n baie moeilike stryd wees met ernstige probleme. - Ek het gekyk na die feit dat Zhuravleva haar koringblomblou oë gerol het. - Dit sal baie styf wees!
  Zhukov het skerp gereageer:
  - Tydens die geveg om Moskou het die vyand meer infanterie gehad, sy troepe was van beter gehalte, aansienlike superioriteit in tegnologie, en ons het gewen!
  - Omdat die vyand nie gereed was vir die winter nie! - Die akademikus het hom afgesny.
  -Weerstoestande raak beide leërs ewe veel. Dit is waar dat Rusland meer gewoond is aan 'n harde klimaat. - Zhukov het gewankel.
  Die akademikus het gelukkig berig:
  - En in sake van tegnologie het ek 'n onaangename verrassing vir die vyand voorberei. Dit is waar, dit kan nie dadelik toegepas word nie; biljoene moet eers sterf, en die ruimte moet gevul word met pyn en lyding.
  - Vreemde magie? - het Natasha gesê. - Om te voed op moord en ander mense se pyniging!
  - Dit is 'n uiterste geval! Ek het lank gewerk en 'n hiper-akkumulator van boosheid en vernietiging geskep. Maar in oorlog is alle middele goed. Veral as die vyand buitengewoon sterk is. Die feit dat die vyand so 'n groot voordeel het en ons skuld is, onthef ek myself nie van persoonlike verantwoordelikheid nie. As 'n geleerde man en strateeg moes hy meer diplomatieke vermoëns getoon het en nie toegelaat het dat 'n koalisie teen homself geskep word nie. En natuurlik het hy sy ryk opgerig.
  Zhukov skud sy kop:
  - 'n Kind wat besig is met diplomasie is onsin! Onderhandelinge en intriges moet deur ervare mans geweef word.
  - Ek het 'n kind se verstand al vir 'n paar eeue, en dit is dit wat my toelaat om ontdekkings te maak! - Die seun het 'n driedubbele tong gewys. - "n Kind het immers "n unieke siening van die wêreld!
  Natasha Zhuravleva het die meisie Maria Smetanikova, wat toesig hou oor langafstand-verkenning, gevra:
  - Hoekom het ons nie daarin geslaag om die vyandelike koalisie te verdeel nie? Hierdie kriminele ryk van Groot Rusland?
  Sy het outomaties geantwoord:
  - Te veel gemeenskaplike belange het saamgevloei, daarby het ons inwoners verskeie kere dom opgedaag. Dit voel asof iemand kragtig hulle ingegee het. Die teenkanting teen sterk magie is duidelik.
  Die akademiese seun was skepties:
  - Magiese teenaksie, die mees algemene manier om verantwoordelikheid te ontduik. Heksery is 'n bietjie te blameer. Maar dit sal jou nie van straf red nie. Daarom sal jy deur 'n hindernisbaan van groter moeilikheid hardloop.
  Stem saam!
  - Ja meester! Ten minste 'n duisend keer!
  - Moenie dink dat jy so goedkoop daarvan afgekom het nie, volgende keer sal ek jou beveel om jouself bloot te stel aan hiper-anti-bestraling, iets wat alle negatiewe herinneringe en fobies in die brein aktiveer en positiewe blokkeer. In hierdie geval, kleintjie, sal jy weet daar is iets ergers as die hel en kuber-onderwêreld!
  Maria Smetanikova het geskree:
  - Daar is geen erger hel as om 'n geveg te verloor nie! Die ergste pyn is wanneer jou vaderland ly! Marteling van die liggaam is 'n kleinigheid - marteling van die siel is verskriklik!
  Georgy Zhukov het skielik afgesny:
  - Ek hou nie van patos nie. Ek het blote feite en inligting nodig. Kom ons kyk bietjie daarna. Gedurende die oorlog het dit my dikwels gehelp.
  Talle hologramme van verskeie ruimtestelsels is op mekaar geplaas. Deur elektronika, tegnologiese spanne, talle intelligensiedienste, asook geheime agente ingebed in die vlees van die hoofkwartier. Al hierdie data is deur rekenaars gesif en saam met prente aangebied. Veelkleurige beelde het die velde gevul, en die hiperplasmiese verwerker het opdragte uitgereik en optimale verdedigingstaktieke aanbeveel!
  Die seun het filosofies opgemerk:
  - Die interessantste teater is die teater van militêre operasies, maar die toegangsfooi is buitensporig hoog!
  Natasha het bygevoeg:
  - Maar in die teater van militêre operasies is trane altyd werklik en elke daad is 'n les vir die lewe!
  - 'n Les waarna die swakkes oorslaan, maar die sterkes uitsien.
  Die rekenaar het 'n boodskap gestuur:
  - Twaalfduisend vyfhonderd-en-twintig kruisers van die PIR-klas het uit die wêrelde van die Groot-Rusland-heelal aangekom, sowel as 'n miljoen, tweehonderdduisend driehonderd fregatte, vyfhonderdduisend kompowe, drie miljoen driehonderd-veertigduisend brigantines, sesduisend slagskepe, vierduisend slagskepe.
  Zhukov onderbreek:
  - Sal jy binnekort nudisme klaarmaak? Negehonderd-vier-en-veertig ruimteskepe, elk met twee-en-twintigduisend stormtroepe. Boonop het talle (miljoene!) landende skepe met seerowers en huursoldate aan boord op die volgende vlug aangekom. Onder hulle is die legendariese ruimte-dreadnought "Ferocious Annihilation".
  Zhukov onderbreek:
  - Sjoe! Dit is net 'n sterre mammoet; dit kan 'n kwartmiljoen ruimteskepe gelyktydig pas.
  Maria het opgemerk:
  - Maar die koste vir sulke skepe is groot, die aanbod alleen is sodanig dat jy stukkend sal gaan. Danksy die Wit Engel en saboteurs soos sy helde het hulle die vyand ten minste 'n bietjie gelyk gemaak.
  - Dit verhoog ongetwyfeld ons kanse.
  Keiser van Ruimtewetenskap: het voortgegaan om te loer, en hologramme van die vlagskip-ultra-gevegskepe van die reuse is uitgelig. Die ruimteskepe is baie kragtig, druppelvormig, besaai met kanonne, wat elkeen effens kleiner as Everest is. Daar is vyf-en-vyftig van hierdie monsters, daar is ook net ultra-gevegskepe, ook groot. En die vlagskip, vyfduisend, vierhonderd vyf-en-tagtig kilometer lank, inspireer vrees en respek. 'n Groot monster met 'n bemanning van etlike miljarde soldate en etlike tienmiljarde robotte.
  Neem byvoorbeeld die vlagskip met die vreemde naam "muis". 'n Heeltemal moderne masjien met uitstralers in 'n verskeidenheid reekse. 'n Swaartekrag-vakuumgeweer is in staat om 'n planeet of selfs 'n ster uit 'n wentelbaan te slaan. Dit druk ruimte saam en verpletter baie skepe. 'n Sterk wapen, egter nie vinnig genoeg nie. Die grootste nadeel van so 'n ruimteskip is egter die uiterste koste daarvan. En hy is lomp en kan nie ongemerk beweeg nie.
  Zhukov gee instruksies:
  - En tog kan dit ook vernietig word! Ons het spesiale missiele, spesifiek teen sulke reuse.
  Die rekenaar het aangekondig:
  - 'n Chaotiese kodeverandering het pas plaasgevind.
  Die seuntjie-wetenskaplike knipoog:
  - Slim uitgedink, aan die een kant is dit chaos, en nie net ordelik nie, maar chaoties verander. Selfs al sluit ons ons skema by afluistering in, sal hulle net "n reeks vurige lyne sien. En die kommunikasiestelsel kan nie deur 'n virus vernietig word nie; daar is veelvuldige duplisering.
  - En as die rekenaar self verkeerd gaan, en daar is baie kodes ...
  - Die dubbele kode sal werk! Nee, alles word hier bereken! Die dupliseringstelsel self word baie keer gedupliseer. - Die akademiese seun se oë het geblink. - Maar jy het nie probeer om vyandelike kodes te breek deur 'n baba-draak by die skema in te glip nie.
  Maria het geantwoord:
  - Daar is een know-how wat jou toelaat om inligting af te laai sonder om in die stelsel te kom. As jy wil, sal ek jou aan hom voorstel.
  Die akademiese seun het dit afgewaai:
  - So ek het dit self uitgekom. Dit is 'n bioplasma-ontleder. Met sy hulp kan jy op 'n afstand van gedagte lees. En vind selfs uit wat jy in die verlede gedink het. - Die seun grinnik - Net 'n bekrompe mens kan dink dat ontdekkings nie in die kinderjare gemaak kan word nie. Dieselfde Newton was nog 'n skoolseun toe 'n appel op sy kop geval het, en ek het vir vyfhonderd-en-vyftig jaar in objektiewe tyd gelewe! Maar hy het die persepsie van kinderjare behou.
  Die meisies het geglimlag:
  - Heldemoed het geen ouderdom nie! Jong wyn is meer verkwikkend!
  Die Keiser van Wetenskap het 'n hologram met 'n Wit Engel aangeskakel. 'n Inogalact wat uit suiwer hiperplasma bestaan, gehuur van 'n ander heelal. Baie ervare, eintlik dieselfde ouderdom, maar ook met 'n kind se persepsie van die werklikheid. (Diegene wat slimmer en ouer is wil nie by so 'n avontuur betrokke raak nie) het 'n lywige opname van die geveg gewys. Terselfdertyd het verskeie gekleurde wurms wat karavane aandui, op die holografiese projeksie uitgegaan. "n Vlam het op hulle gebrand, asof van "n fakkel. Vryf verpletterend die handvatsels.
  - Deur my dekreet ken ek die titel van tweester-generaal aan die Wit Engel toe. Hoekom kyk jy Georgiy, ek het so 'n reg!
  Zhukov het geantwoord:
  - Ja, ek gee nie om nie!
  Die akademikus het sy kleur na skitterende blou verander:
  - En so is dit. Dit lyk vir my of hierdie hiperseun binnekort 'n maarskalk gaan word.Oor die algemeen moet ons verteenwoordigers van ander wêrelde meer aktief bevorder tot leiersposisies!
  Natasha het saamgestem:
  - Op voorwaarde dat hulle in staat is! Maar ons ouens weet ook hoe om te beveel!
  - Vir mense is oorlog meer natuurlik op genetiese vlak. Dit is inherent aan die natuur. Die inwoners van ander wêrelde is nie in so 'n mate deurdrenk met die militaristiese gees nie.
  Die akademikus het sywaarts na die sekuriteitsrobot gekyk. Vreemd genoeg kon die spioen in die geledere van kubernetika gewees het. Daar is 'n bekende geval toe 'n robot by die hoofkwartier vervang is, en dit inligting afgelaai en aan ruimte-seerowers deurgegee het. Die lekkasie is nie onmiddellik ontdek nie, vermoed lewende individue. Waarna kubernetika bykomende toetse begin ondergaan het.
  Tydens die gesprek het die ander meisies net die inligting gehoor en ontvang wat hulle nodig het vir hul werk. Niemand het die volle prentjie geken nie, behalwe die Academician Boy en die beroemde hipermarshal Zhukov!
  Oor die algemeen is 'n minimum van kennis en noukeurige toesig wanneer jy die nuuskierigstes opmerk 'n waarborg teen spioenasie. Georgy Zhukov het self besluit om alle bevelvoerders met 'n mega-bioskandeerder na te gaan.
  - 'n Opstand het op die planeet White Primorye op die grondgebied van Groot Rusland begin. - Die rekenaar het gerapporteer. Die rebelle het verskeie barakke vernietig en die helfte van die hoofstad ingeneem. Daar is gevegte en baie burgerlike ongevalle. Data word bevestig!
  Maria het gesê:
  - Dit is nie sonder ons deelname nie. Sommige van die plaaslike leiers is aan hul kant gewen en het belowe om beheer oor die planeet te gee. Oor die algemeen is verkenning op 'n belofte soos op 'n stoel. Boonop is dit belangrik om alles so aan te bied dat hulle ons glo. En meestal glo hulle vleiery. Veral as jy een of ander dom inheemse koning met God vergelyk!
  - Hoe laer 'n mens se moraliteit, hoe hoër wil hy styg! Miskien sal dit 'n paar Groot Rusland-sterreskepe se aandag aftrek! - Akademiese seun: hy was nie so optimisties nie. Maar meisies, wil julle bietjie melk van die eekhoring hê? Hierdie gevleuelde eekhorings is die grootte van 'n buffel en het horings soos elande. Heerlike smaak, en word in spesiale weivelde met biljoene verskillende plantspesies bewei.
  - Kom ons neem 'n sluk van jou beurs. Melk is goed vir kinders! - Zhukov geterg.
  Die akademiese seun het gefrons, Crushing, amper gelyk aan intelligensie aan die Skepper, het nie daarvan gehou wanneer hy daaraan herinner is dat hy net 'n kind is nie - al is dit uiterlik. Robotkelners in die vorm van sjarmante meisies: hulle het stomende melk van bye gebring. Dit het ook gekom met 'n netjies gesnyde vrugte-"koek" met eetbare diamantroom. Die seun het met plesier 'n peuselhappie geëet, die meisies het saam met hom geëet. Zhukov het gevra:
  - Gee my beter dadelwyn en natuurlike vleis.
  Maria het geantwoord:
  - Ons het alles vir die smaak van 'n groot bevelvoerder!
  - En dat Mirabela Sneeuwitjie ook sal veg? - Gevra vir Georgy Zhukov.
  Vir hierdie woorde het Mirabela gebewe, tot dan het sy haar droom soos van die kantlyn af dopgehou. Wel, wat kan jy uit die visie neem! En toe blyk dit hulle ken haar!
  - Sekerlik! - Natasha het geantwoord: "Sy en haar vriende is eenvoudig die versiering van enige ruimtegeveg." Hy het sy eie baie ongewone vermoëns. .
  Die akademiese seun het voorgestel:
  - Gee haar die modernste, nuutste tetralet. Laat dit inloop! Met sy hulp sal jy die vermoëns van moderne tegnologie beter kan verstaan.
  - Nie 'n slegte idee nie, u Majesteit, maar Mirabela is nie ervare genoeg nie en as sy die nuutste model toets, kan die meisie probleme hê.
  - Die verskil in beheer is nie besonder groot nie, dieselfde telepatie, net versterk deur magie. Ek is seker sy kan dit hanteer!
  Maria het gesê:
  - Mirabela het 'n baie mobiele brein en leer vinnig. Oor die algemeen sal ek trots wees op so 'n dogter. Sonder om spesiale genetiese seleksie te ondergaan, het sy versuim om die heersende miljoen te betree. Om so 'n belangrike taak van die Keiserin self te ontvang... Ongetwyfeld 'n groot talent.
  Georgy Zhukov het opgemerk:
  - Talent word net 'n genie as dit vermenigvuldig word met kolossale harde werk! Maar oor die algemeen vertrou ek hierdie ou dame! (Die beste Sowjet-maarskalk het die veel jonger Mirabela doelbewus 'n ou vrou genoem om die verskil in status te beklemtoon.) - Na die geveg sal ek haar beloon en haar ten minste 'n kaptein maak.
  Maria het kommentaar gelewer:
  - Daar is 'n risiko dat die baba sal sterf. Miskien is dit beter om hom na agter te stuur. Massa ongevalle tydens so 'n oorlog is immers onvermydelik, en wie sal die taak in hierdie geval uitvoer?
  Georgy Konstantinovich Zhukov het sy kop geskud:
  - Dit is onwaarskynlik dat hy self hiertoe sal instem. Harry is besonders dapper. Kom ons reël nou 'n herstrukturering. Terloops, volgens die ongeskrewe ridderreëls moet die geveg met twee enkelsitplek-tetravliegtuie begin. Almal sal hul nommer een aas kies. Van my kant stel ek voor om Roeslan die swaarddraer die hoofvegter te maak, dit sal 'n sterk skuif wees!
  Natasha het saggies beswaar gemaak:
  - Hy is nog 'n seuntjie, hy is maar net veertien jaar oud.
  - Is ek 'n meisie? Dit is immers werklik die beste aas van ons vloot, hy het magtige krygers en krygers doodgemaak! - Zhukov sprei sy vingers wyd. "Of jy twyfel oor my vermoë om die uitslag van die stryd te voorspel." Ek het Berlyn in 'n week ingeneem, die magtigste vesting van die Tweede Wêreldoorlog!
  Natasha het haar mening uitgespreek:
  - Dit is beter om 'n meer ervare soldaat te stuur. Anders sal ons probleme hê. Skielik een of ander onverwagte truuk.
  Hipermarshal Zhukov het beswaar gemaak:
  - Ruslan is baie slim. My intuïsie sê in elk geval dat ek op hom moet wed.
  Die akademiese seun het Zhukov ondersteun:
  - Ja, en die ontleding van bioplasma wys dat hy 'n wenner moet wees. Ek het reeds my weddenskap geplaas.
  Supermarshal Natasha was gedwing om saam te stem:
  - Ons maak nie beswaar teen sulke argumente nie.
  Die akademikus het sy melk klaargemaak, die glas verander in die figuur van 'n langbeen meisie en buig.
  - Dankie vir jou bedagsaamheid! - Die mensgemaakte meisie het begin sing, haar dun bene opgegooi, en hologramme het bo-op verlig, insluitend robotkunstenaars en sirkuskunstenaars. 'n Gewone glas het 'n hele vertoning opgesit. Die meisies en die verhewe dame het vir 'n kort tydjie bewonder:
  - Gaan aan die werk! - Die keiser het beveel.
  
  Intussen was Maria Snow White (in drome is sulke kitstransformasies aan die orde van die dag), saam met haar vriende, besig om nog 'n maneuver te oefen. Maria en die jong elf-towenaar ('n krullerige, goue hare seuntjie wat soos 'n engel gelyk het) het saam in een paar opgetree. Hulle het twee spesiale tetralette gekry wat aangepas is vir beweging in negatiewe minus een derde spasie. Die vegters is "Tsunami" genoem - 9. Daarbenewens is hul telepatiese beheer, of liewer die doeltreffendheid daarvan: aansienlik verbeter deur magie.
  Die meisie het gou daarvan oortuig geraak. Ek het dus probeer omdraai, 'n gooi gemaak en dadelik buite die stelsel te voorskyn gekom. Die meer ervare elf-towenaar Tserrik het haar ingehaal en gewaarsku:
  - Onthou jou klasse, dissiplineer jou denke, nou sal ons 'n toestand van gevegsbeswyming betree, denke sal terselfdertyd vernou en uitbrei. Bykomende dele van die hiperplasmiese brein sal verbind word. Stel jou voor wat sal gebeur as alle hiper- en ultrafotone begin werk.
  - Lêers sal oorverhit! - Mirabel het geantwoord.
  - As jy aan 'n buitestander dink, byvoorbeeld 'n warm ou, dan ja! Kom ons gaan nou voort met ons studies! Terloops, dit is nie die eerste keer dat ek jou waarsku: moenie jou wenkbroue beweeg of jou voorkop frons nie, dit staan net in die pad.
  - O ja! Ek het meegevoer geraak! Dit is net dat dit soms vir my lyk asof die liggaam 'n gewone proteïen geword het - Die meisie het geruk, ondanks die gemaklike vorm van die tetralet se ligstoel, wou hy pynlik op sy rug rol.
  - Herhaal die maneuver!
  Sterre flits voor die meisie se oë. Die verkeer rondom Mirabela: op een of ander manier het die spoed vertraag. Die woorde, gewoonlik deur Tserrik in 'n tongdraai uitgespreek, het stadig gelyk, en die stem self was baie laag, trekkend. Alhoewel die elf-towenaar nog vinniger begin praat het, het selfs die vinnige vlug van die tetralet in 'n gladde gly verander.
  - Jy is in 'n beswyming! - Tserrik het haar toestand verduidelik. - Moenie deur enigiets verras wees nie, maar leer om nuwe geleenthede te benut. Kyk, hologramme flits in die ruimte. Dit is opleidingsmodelle vir ruimtegevegte. So my meisie, begin aanval.
  Mirabela het presies dit gedoen. Tot dusver was dit 'n opleiding, maar 'n baie lewensbelangrike en realistiese een. Die meisie het nie net baklei nie, maar dit geniet - sy was verstom deur die proses van die geveg.
  Dit was 'n soort palet van uitwissing. Mirabela het gedryf en hoog geword. En die hologramme heel realisties in fragmente gestrooi.
  Tserrik het langs hom baklei. Die towenaar het 'n paar trefslae gekry, maar Mirabel, inteendeel, het nie 'n skrapie gekry nie.
  Tserrik het deur 'n glimlag gesing:
  - Gelukkige nuwelinge in hierdie warm stryd! Moenie net 'n bril dra nie!
  "Ek het ondervinding in hardnekkige verdediging, want dit was nie verniet dat ek onder die uitverkorenes van 'n miljoen was nie, en jy, soos die meeste elwe, is te emosioneel en verloor dus beheer oor jouself tydens die geveg."
  Mirabela het die tetralet ontplooi en nog 'n "muskiet" doodgemaak. Sy het selfs begin sing:
  - Ons is in oorlog in die heelal! Kom ons kyk nie na die doodstraal nie! Gelukkige Januarie of Julie! Kom ons gee die wesens 'n bietjie hitte!
  Natasha het intussen met haar vriendin onderhandel. Die meisie, wat by die slagveld gekom het, het in 'n ongewone gemors beland en haarself in 'n gesteelde taxi bevind. Ook 'n baie interessante binding. Die dief is gevang, en die skoonheid is tydelik aangehou. Alles sou reg gewees het, maar as gevolg daarvan het my vriend drie naels gebreek. Dit is 'n groot tragedie vir 'n vrou, soveel gebrul en gekerm. Nog 'n probleem was dat die faun Loki iewers verdwyn het. Dit is reeds 'n probleem, wat as hy regtig 'n spioen is. Hy het soos 'n vampier in 'n kraamhospitaal verdwyn. Na die oefening het Mirabela tydelik uit haar beswyming gekom en haar kop begin draai, wel, hy het niks verloor nie.
  Ek het een van die blockbusters onthou, ook 'n voorspel tot 'n ruimtegeveg, die soldate onthou die verlede, is uiters eerlik met mekaar. Ek weet nie, Mirabela was nie lus om haar siel vir iemand uit te stort nie. Alhoewel sy aan die ander kant nie omgee nie, sal sy bly wees om haar vriende uit die uitverkore miljoen weer te sien. Nie net om te sien nie, maar om te praat, om indrukke oor die oorlog en die lewe te vertel. Dit is vreemd dat ek nooit sou geglo het dat daar so min tyd verloop het sedert my opleiding by die regerende elite nie. Hoeveel gebeurtenisse het haar die afgelope dae getref, sommige is genoeg vir 'n dosyn lewens. Dit sal lekker wees om geboorte te gee aan 'n kind, haar seun behoort egter reeds in 'n broeikas groot te word. Dit is 'n interessante ding wanneer, in plaas van die baarmoeder, kinders deur 'n rekenaar uitgekap word, hulle word so elektronies. Spesiaal, cool! En so gaan swoeg met jou maag, arme vroue van ouds, hoe seer dit is om te voel hoe 'n lewende liggaam in jou binneste beweeg. Brr! En my maag maak dit moeilik om te baklei, 'n swanger vrou is nie 'n vegter nie! Terloops, het Mirabela seker 'n seun? - In die wêreld van Heilige Rusland is die lewe goed, en as gevolg van die oorlog is dit terselfdertyd moeilik.
  Moeg vir hierdie gedagtes! Mirabela het uit die tetravliegtuig gevlieg, in die rondte getol en gedink hoeveel maniakke en maniakke daar rond was! Wat ook al nie 'n vrou of 'n man is nie, is 'n doodsmasjien! Maar geweld en oorlog is aantreklik diabolies. Wat goeie ouens! Hier kan sy weer nie onverskillig na hul skoonheid kyk nie. Ek wil myself verdiep in gespierde, manlike vlees. Die kop is aan die brand, wulpse drome brand met 'n monsteragtige vlam. Die meisie is weer in visioene!
  Groot Rusland veg al dekades en selfs eeue lank en berei vir oorlog voor. Troepe het sedert die einde van die jaar begin ophoop vir 'n verpletterende slag. Die totale aantal verskillende soorte ruimteskepe het meer as tien miljard bereik. Wel, daar was meer as honderd-en-sestig biljoen klein ruimteskepe. Baie triljoene bemanning, en selfs meer robotte van die mees ondenkbare ontwerpe. Vir die eerste keer in duisende jare van oorlog het soveel skepe op een plek in die metagalaksie saamgedrom. Die vlagskepe kan selfs met 'n aparte planeet verwar word. Hierdie hele groep, ongekend in getal, het hulpbronne soos 'n reusagtige spons geabsorbeer. Uit verskeie sterrestelsels, wat oor baie duisende en miljoene parsecs strek, het eindelose strome voorraadskeepkonvooie gevloei.
  Die keiserinne het beveel: alhoewel dit nie heeltemal ridderlik is nie, om die ou taktiek van deurdringende strooptog-onttrekking, sabotasie-aanvalle op agterste kommunikasie te gebruik. Op 'n tyd het sulke taktiek die groot, goed opgeleide leërs van Napoleon en Hitler vernietig. Terselfdertyd was dit nodig om in ag te neem dat die plaaslike bevolking, as 'n reël, onderdruk is deur die owerhede van die Groot Russiese Ryke of deur die rowers en roofsugtige heersers van baie meer primitiewe wêrelde. Terselfdertyd, met veranderinge in mag, is hoop vir die beste geassosieer. Dit is ook nie sonde om hieruit voordeel te trek nie, veral as die vyand ongemerk wil opdaag. Die taktiek van wolfpakke, vermy gevegte met groot magte, maar steek in die geheim, breek die logika van groot strategieë. Die wit engel het sy leër in verskeie dele verdeel en op kleiner karavane begin toeslaan. Toe die vyand herhaaldelik hul dekking versterk het, het 'n vrywilliger uit 'n ander heelal op selfs meer gewaagde taktiek besluit. Sy plan was om die bruin Anti-Globalistiese sfeer, wat die groep se hoofvoorraadpakhuise bevat het, 'n groot reservaat aan te val. Soos altyd het die ondernemende Wit Engel die twee meisies beveel om die wagwoord te ontsyfer, al was dit ietwat verouderd, en wettig te arriveer, onder die dekmantel van nog 'n versterking uit die wêrelde van primitiewe bondgenote. Vir hierdie doel is die vorm van die ruimteskepe effens verander en kamoeflering is toegepas. Die wit engel het haarself gemaak om soos 'n klein vulkaan te lyk, in simbiose met 'n stomp! Hy was vlot in twee tienmiljoene tale uit die wêrelde van verskeie heelalle; dit was nie moeilik om dit te leer nie: golf en chemiese effekte op die brein en totale memorisering. Oor die algemeen kan die Wit Engel absoluut alles onthou sonder nanotegnologie, die enigste probleem is om te onthou.
  Sy assistent uit die mense, Malvina, het self gesorg dat die meisies en seuns hul uniforms verander en natuurlik gedra, want later sou die misleiding aan die lig kom, hoe groter die kanse op sukses. Die meeste van die rasse in die heelal is soortgelyk in vorm aan mense, so dit is nie moeilik om die gewenste vorm te gee nie, en kennis van ander tale is ingesluit in die opleidingsprogram vir meisies en seuns gemeng met hiperplasma byna van kleintyd af. Dit wil sê, byna alles is verwerk en voorsien!
  Die Wit Engel het egter die beelde van al die ruimteskepe van die aanvalsvloot geskandeer en dit teen die kaartindeks nagegaan - die vyand moet nie vermoed dat iets verkeerd is nie.
  Elf Udar-rokki het ook besluit om voor te doen as 'n towenaar van een onbekende planeet. Aanvanklik wou sy selfs 'n trol word, maar dit is 'n groot risiko; trolle verskil te veel van elwe. Hulle kan so 'n ooglopende valsheid aanvoel, indien nie van die vlees nie, dan van die bioplasmiese aura.
  Die wit engel het met haar argumente saamgestem:
  - Oor die algemeen haat ek trolle, hulle stink. "n Paar soortgelyke wesens het antieke Aarde besoek en bewys dat hulle baie negatief was. Sedertdien was dit makliker om 'n droë klip aan die onderkant te vind. as 'n vriendelike en skoon trol.
  Udar-rocky het geantwoord:
  - Vriendelikheid is 'n relatiewe konsep. Almal beskou dit as goed as dit spesifiek op hom van toepassing is. En altruïsme is nie besonder in die mode nie. Jy gee my, ek sê jou: 'n soort kommoditeit-geld verhouding. True, daar is tipes ...
  Die wit engel onderbreek die elf:
  - Kortom, die beginsel self is vir jou duidelik. En nou op die anti-globalistiese sfeer.
  "n Vrywilliger uit "n ander heelal het gevoel asof hy op "n wit draak ry. Die impakbyl onder sy bevel het met selfvertroue na die teiken beweeg. 'n Soort staalhandskoen in fluweel, in staat om 'n kakebeen te breek, maar boeiend met sy sagtheid.
  Die wit engel streel die lawastrome op sy kop, voel hoe hulle sy handpalm kielie. Dit is aangenaam en terselfdertyd iets heeltemal buitengewoon, 'n vulkaan bars op jou kop uit.
  - Wie voorgee om 'n slang te wees, en ek gee voor om 'n grandiose uitbarsting te wees!
  Malvina trek haar oë saam en sê in reaksie, terwyl sy haar lippe rek:
  - Jy is nie net 'n vulkaan nie, maar vir my, maar vir my is jy soos 'n heilige! Ek het brandende napalm uitgespoeg, maar vir jou sal ek borsjt kook met graan!
  Die wit engel het in die lag uitgebars en groot vonke gewys wat bo hul grootte uitvlieg, dit het soos Krakatoa gedreun.
  Gelag en gelag, maar op pad het hulle op die eerste ruimtepatrollie afgekom. Ongeveer 'n duisend sterreskepe, insluitend drie ultra-slagskepe, die grootte van 'n ordentlike planeet. Die wit engel het met astrantheid opgetree en die skepe sonder seremonie opsy gestoot. Sy assistent het egter die wagwoord terloops teruggestel, en 'n verteenwoordiger van 'n ander heelal het in 'n nasale stem gesê:
  - Moenie dit waag om die Groot Keiser te vertraag nie. Anders sal ek jou so 'n kragmeting gee dat jy jou hoewe agter jou kop sal gooi. Ek het 'n honderd biljoen sterreskepe onder hiperplasma.
  Dit was 'n tipiese bluf, maar die Wit Engel het geweet wat hy doen. Gewoonlik het al hierdie konings van planetêre betekenis daarvan gehou om te bluf, hul krag te oordryf en hul neuse op te trek. Boonop is onbeskofheid geneig om minder agterdog te wek. Inderdaad, as jy nie regte het nie, hoekom moet jy dan pla? Daar is 'n stereotipe dat 'n spioen gewoonlik stil is. Hulle is deurgelaat, en die Wit Engel het uitdagend sy kakebeen verkyk:
  - Orde in die ster troepe!
  Langs die pad het hulle nog agt kordons verbygesteek. Elke keer het die Wit Engel met 'n ander grap vorendag gekom totdat hulle opgevlieg het na die Anti-Globalistiese sfeer.
  Hier is hulle teëgekom deur 'n versperring van etlike tienduisende groot skepe en honderdduisende klein vegters. Asook stasies met hiperplasma kanonne. Die wit engel het vir 'n sekonde gehuiwer, want as iets gebeur sal hulle nie kan uitkom nie. Maar die slinkse uitheemse supervegter het met 'n ietwat naïewe plan vorendag gekom, maar boeiend in sy eenvoud. Dis wat hy besluit het, laat die vyand hom self help. Hoekom veg met meerderwaardige magte (en versterkings sal baie vinnig opdaag), as jy dit versigtig kan doen met 'n kunstenaar se aanraking.
  Nadat hy die kommandant van die hipersfeer-vesting gekontak het, het die Wit Engel 'n verheugde eenvoud uitgebeeld.
  Maarskalk-goewerneur Hegg de Nnodd het net een goeie transaksie gemaak: hy het daarin geslaag om 'n gedeelte van waardelose herwinbare items te verkoop, dit deur te gee as waardevolle minerale, sowel as onderdele vir tetravliegtuie en mega-grypers. Die onderdele was ook gebrekkig. Nou was dit nodig om die punte in die water te verwyder. Die eerste gedagte was die eenvoudigste: om tot 'n ooreenkoms met die ruimte seerowers te kom. Laat hulle onnodige en selfs gevaarlike vrag vernietig. Maar hier het probleme ontstaan, aangesien die ster-filibuster (die een wat voorheen sulke bestellings verwerk het) vir baie geld gehuur is om sabotasie-aksies in die agterkant van Sviatorossiya uit te voer. 'n Ander tipe het 'n jagspan van Groot-Rusland raakgeloop, en is sonder skepe gelaat.Toe stel die grootsekretaris: 'n poreuse raap met bene en 'n smal kop met gekoue blare (die brein was in die maag geleë) voor:
  - Laat die karavaan deur 'n dwalende swart gat ingesuig word. Daar is net sulke nare goed langs die roete waar die skepe sal verbykom.
  Hegg kwaak twyfelend:
  - En jy dink die vlieëniers is so leeg dat hulle nie die kromming van die ruimte sal opmerk nie.
  - Navigasie-instrumente sal beskadig word, en die trol-towenaar sal verwoesting saai op die ruimteskipspan. Hulle sal op hul eie invlieg. Terloops, dit sal nie eers 'n moord wees nie; die ruimteskepe sal vir altyd na die middel van die gat val. - "n Piep is gehoor, met "n gehyg.
  - Wel, raap, jou idees is eenvoudiger as 'n gestoomde raap! - Het Hegg as 'n woordspeling gesê.
  - Dit is wat ons sal doen. Hoekom hoop ek die towenaar is betroubaar?
  - Die einste kleur. Hy het ons self gevind!
  - So doen dit!
  Na so 'n maklike bedrogspul, toe triljoene die sakke moes weeg, was die bui positief. Die wit engel het dadelik besef dat sy eweknie slim verneuk het en vryf nou sy hande.
  - Grootkeiser de Shcha-schava, die heerser van die universele wêrelde, het vir jou die oorwinning gebring.
  Hegg het dadelik opgestaan en selfs uit sy stoel gespring.
  - Wat 'n oorwinning!
  - Wel, ons het spesiale magiese artefakte, as dit met ammunisie gekombineer word, sal die plofbare krag honderd keer toeneem.
  "Honderd?" het Hegg gevra.
  - Op 'n minimum, en as daar meer artefakte is, dan soveel as tweehonderd. Die leër van Svyatorossia sal in preons verkrummel!
  Hegg het op sy tande gekners en sy tande ontbloot.
  - In hierdie geval moet ons gou maak. Totdat slinkse mededingers voorgeloop het. Andersins sal die Russiese hipermarshal Alexander Suvorov krediet neem vir al die sukses. Hy het reeds magte teen Zyukov versamel!
  - Natuurlik, hy sal, ons moet so vinnig optree soos 'n swaartekraggolf, my vasale en robotte is gereed om alles in pakhuise in te slaan. Ek dink daaraan om dit tot vyftien fuhhots te hou.
  Hegg was verbaas:
  - So vinnig?
  - Sopas die skema ontvang, en my vakke is opgelei! 'n Bietjie verkeerd, vir groot waardigheid en tot die kwasar!
  Die kommandant het gekrom oor hierdie spitsvondigheid:
  - Ja, ek stem saam! Dit is die beste manier om ouer te word.
  - So vertraging steel louere, haas bring sukses!
  - Ek verstaan nie hoekom ons louere nodig het nie, miskien is dit ultra-plutonium, maar dankie tog.
  - En onmiddellik gratis toegang tot die pakhuise vir ons mense.
  Nou die belangrikste was dat die meisies akkuraat gewerk het en ons nie in die steek gelaat het nie. Die soldate van die weermag van Svyatorossia het deur 'n repetisie op 'n virtuele simulasieprogram gegaan, maar op die beslissende oomblik kon hul senuwees eenvoudig breek.
  Die wit engel het astrant opgetree en baie op die aliens geskree. Dit behoort die Russiese vegters gerus te stel; die vyand is nie skrikwekkend nie, want hy laat toe om op hom geskreeu te word. Tot dusver was alles goed. Weliswaar het een van die inogalacts probeer blaker, maar die astrante vegter het hom met 'n verlamer geskiet en hom gedwing om te kreun en te ruk. Die pyn was angswekkend en die res van die bont pak het ingegee en die voordeel van die astrante outjie erken. Toe was alles eenvoudig
  Benewens die humoristiese aksiefliek, het die meisies hulself selfs toegelaat om te baljaar, plofstof en ontstekers te plant. Oor die algemeen het Mirabela gedink dat die korrupterende invloed van die primitiewe wêrelde ook hier affekteer. In Svyatorossia het so 'n eenvoudige bedrogspul nie gewerk nie; daar was geen veelvuldige duplisering en geen onmiddellike kennisgewing in die besluite wat geneem is nie. En waarskynlik Groot Rusland ook, aardbewoners is nie suiers nie. En dan vind sulke openhartige babapraatjies plaas. Herinner my aan pure nonsens! So een bok wou geld maak, en in plaas van geld het hy 'n granaat gegryp. Nou moes ek vertrek. Wel, dit is eenvoudig!
  - Nou sal ons vlieg en ons slaankrag op hierdie hoere toets! - Sê die Wit Engel. "Jy sal sien hoe sterk ons is, 'n demonstrasie van vernietiging."
  Hegg het saamgestem:
  - Dit is die beste manier! Wys almal jou buitengewone krag.
  Die kommandant het al gewonder hoeveel wins hy kon maak deur verbeterde wapens te verkoop. Terselfdertyd besluit om, soos Hegg geglo het, die dowwe grootkeiser te gooi.
  Laat veral die Heilige Russe dit vernietig. Ons moet hulle waarsku dat hulle aangeval word.
  Alhoewel daar geen demonstrasie van wapens is nie, sal dit nie so oortuigend wees nie. Wel, hy sal niks vir hulle reël nie! Daar sal 'n paar truuks wees, daar sal wees!
  Die vloot onder bevel van die Wit Engel het vinnig vertrek. Hy het geen struikelblokke teëgekom nie en die elf Impact-Rocky het selfs opgemerk:
  - Nee, dit is op een of ander manier nie eers Hollywood nie. Vernietig die hoofvoorraadsentrum sonder om 'n skoot te skiet!
  - Dit is die kuns van militêre leierskap om onnodige risiko's te vermy. 'n Regte chirurg is iemand wat 'n komplekse operasie ongemerk kan uitvoer!
  Hulle groep was aansienlik geskei van die vyandelike armada toe die ontstekers afgegaan het. 'n Reusagtige hipersfeer is in 'n hiperplasmiese orkaan verswelg. Dit het in 'n aanhoudende vurige gloed verander, waarin tienmiljarde vyandelike soldate oombliklik verbrand het.
  Udar-rocky het gefluister:
  - Jy is 'n slim seun, maar terselfdertyd genadeloos. Vernietig soveel vyande gelyktydig!
  - En red die lewens van ons seuns en meisies! Jy wou nie hê dit moet jou suster of kêrel wees wat in hul plek vermoor is nie. - Die wit engel het "n mini-termopreon-lekkergoedbom uitgehaal en dit heerlik met sy tong gelek, toe in sy mond gegooi - Of dalk sy bloed, dis nie so jammer nie!
  - Wel, dom seun, ek kry almal jammer. Jy dink die vyand het geen siel nie, of die kinders van vermoorde soldate huil nie. Jy sal begin om empatie te hê met almal, jou hart sal pyn. Hulle sal egter nie hieroor praat nie, anders sal hulle begin sê dat Impact Rocky oud word, en daarom het sy te sentimenteel geword.
  "Dit lyk of ons deur groot massas skepe agtervolg word." Jy sal moet versnel!
  - Die tafel is geverf en bedek met as! 'n Militêre ruimteskip is nie 'n bok nie! - Die meisie het gesing.
  Dit is nie maklik om te verbeter as jy reeds redelik goed beweeg nie. Maar 'n sekere voorsprong in tyd speel 'n rol. Daarbenewens was die ruimteskepe van Svyatorossia effens beter as die vyand in mobiliteit. "n Patrollie van ruimteskepe het oor die lyn uitgespring. Daar was sewe-en-vyftig van hulle. Die wit engel het beveel:
  - Moenie skiet nie, laat hom nader kom, en dan bedek ons jou almal op een slag soos 'n irriterende vlieg.
  Die vyand was ook nie haastig om vuur te maak om dood te maak nie en is dadelik, in een salvo, "bedien", sonder om eers spoed te verloor.
  - Nee, die bokser is die een wat slaan, en die een wat afslaan!
  En tog het die vyand van die flanke af gedruk. Ek moes ruk en snap, en ingewikkelde maneuvers uitvoer. En ly terselfdertyd verliese. Hier was die hoofmagte van die Svyatorossiya-vloot egter reeds naby. Hulle het die vyand met selfvertroue teenaanval. Die stryd het begin. "n Dosyn slagskepe van primitiewe wêrelde het onmiddellik uitmekaar gebreek en in stof verkrummel. Die botsing was egter verbasend kort. Die leër van Groot-Rusland se bondgenote het eenvoudig terugbeweeg en die posisie bevry. Die wit engel sal selfs 'n rede hê om te sê:
  "Ons hoef nie te baklei nie, hulle het ons met 'n besem geslaan, dit is jammer, maar te veel stof het gestyg, ek wou nies."
  Mirabel het eintlik nies, omgedraai en dadelik wakker geword. "n Groot naaldekoker het haar neusgate met sy antennas gekielie, en "n skoenlapper streel haar gekneusde, kaal hak met sy vlerke.
  - Wel, ek het gedroom oor nonsens! Moet meer werk! Sjoe, selfs in my drome droom ek van 'n bloedbad wanneer ek uiteindelik die lewe kan geniet.
  Die meisie het 'n vuur aangesteek, hiervoor het hy iets soos 'n boog gemaak en die stok begin draai. Die brand het die takke en relatief droë doringtakke vinnig verswelg. Die meisie het die onderkant begin verbrand en die tegnieke van barbares aan die tert herinner. Verskeie kere het sy haar kaal bene verbrand, die vlamme van die vuur en die hitte van die vier sonne gekombineer in 'n pynlik passievolle stof: laat die meisie baie sweet. Mirabela het verskeie kere 'n duik in die stroom geneem. Boonop het die rook pyn in die oë veroorsaak, die liggaam het swart geword van brand. Die meisie het verskeie kere nies. Die werk het vir meer as 'n dosyn ure gesloer. Die meisie was baie honger, en die gewone tropiese reën het gekom. Strome water het die brand geblus en Mirabelle amper met warm strome weggespoel. Die skoonheid was egter selfs gelukkig; haar sjokoladelyf het weer skoon geword.
  - Nee, dit lyk of die koek 'n paar dae sal moet spandeer.
  Die reën het sowat twintig minute geduur en klein stroompies agtergelaat. Die meisie het deur die plasse gespat en na die kus gegaan. Sy wou skielik die plaaslike vis probeer. Daar was nie die minste begeerte om weer die vuur aan te steek nie. "n Ligte briesie waai, dit lyk asof die bome verwelkomend vir die meisie knik. Die bui het gelig. Die heeltemal naakte skoonheid met 'n klipspies het soos 'n plaaslike koningin gevoel. Wel, laat die haaie probeer om naby haar te kom, hulle sal 'n sterk slag kry! Daarbenewens lyk dit asof haaie op bloed reageer; hulle ruik dit van ver af. En as jy dit so vinnig met 'n spies slaan, dan kan jy maklik die vis vang en uitdra. Maar hoe om dit te eet? Rou of gebraai? Ook 'n baie interessante keuse.
  Die meisie het die kus genader; na die reën het die sand nog nie opgewarm nie en haar kaal voete voel saligheid en 'n aangename kielie. Mirabela het die sand met haar vingers gehark, dit het soos skulpe gelyk, wel, jy kan dit ook eet. Hier is seker ook oesters. Dit is vreemd hoekom die vorige agente gesterf het, dit blyk hierdie heelal is nie so boos nie. Daar is geen probleme met kos nie, en die res sal regkom. Die meisie het die waterkant genader toe sy skielik stilhou. Uit die hoek van haar oog, skaars sigbaar bo die horison, het Mirabela opgemerk dat 'n skip die kus nader. En die planeet is groter as die Aarde, omtrent twee keer so groot as jy in deursnee tel, het die vroulike Robinson met die oog geskat. Die meisie het haar seebeen gespat en bly loer. Nie modern nie, natuurlik met seile, en nie besonder groot nie. Dus 'n pre-industriële brigantine, maar redelik elegant. Ondanks die afstand het Mirabela se skerp visie haar in staat gestel om vinnig die gewere te tel.
  - 'n Skip, dit beteken hier is 'n beskawing. Die enigste slegte ding is dat dit nie kosmogeen is nie!
  Die meisie het die water met haar spies geslaan, 'n klein silwer vissie is deurboor. Mirabela het versigtig daaraan geraak:
  - Hulle sê rou vleis is gesonder, ons sal dit eers eet, en dan besluit wat om te doen. Heel waarskynlik wil die skip sy voorraad vars water aanvul, en dalk vrugte, so ek het nie tyd nie, ek is nog nie onder druk nie!
  . HOOFSTUK No 21
  Sadat, wat sy moeë rug krom, het ingestem:
  - Hoe prakties is dit nie! Alhoewel die verdeling in hemel en hel in byna alle gelowe heers! Die hemel is dierlike ledigheid, wanneer daar niks is om na te streef nie, lê net met jou maag omhoog en geniet. Dit is nie nodig om oor die hel te praat nie, ons is reeds in die hel.
  Yanka, wat ook ly, het opgemerk:
  - Wel, nie heeltemal nie! Daardie selfde Mongole het geglo dat die dooies na die dood hul loopbaan as krygers voortgesit het. Onder leiding van die oorlogsgod Sulde word die state van ander afgestorwe geeste verower. Dit wil sê, daar was as 't ware 'n parallel om ons wêreld saam met die lewendes te verower, en ook 'n ander wêreld met die dooies te verower! "n Soort gees vind nie rus nie en gaan voort om sy loopbaan te verbeter en te groei.
  Ali was verheug:
  - En dit is nog beter! Jy kan selfs as 'n slaaf sterf en 'n vegter in die volgende wêreld word. Dit is immers beter as goedgevoede ledigheid.
  Op hierdie oomblik het die alomteenwoordige sweep weer oor die seuns se rug gegaan. Hulle het onwillekeurig hul pas verhoog, hul lankmoedige bene oor die gruis beweeg, en was 'n rukkie stil en het hul asemhaling herwin.
  Sadat, nadat hy asem gekry het, het opgemerk:
  - Goed gevoede ledigheid is nie so erg nie, veral as jy 'n slaaf is wat met 'n sweep geslaan word. Jy wonder selfs of die dood regtig so erg is.
  Yanka het grimmig gesê:
  - Trouens, baie mense glo dat die dood eenvoudig nie-bestaan is! Alhoewel, byvoorbeeld, byna alle nasies glo in die bestaan van 'n onsterflike siel. En oor die algemeen, neem ons vlugte in drome, waar kom hulle vandaan?
  Ali het 'n gedagte uitgespreek:
  - Onthou hoe ons siele bo die oppervlak gesweef het! Of....
  Sadat het voorgestel:
  - Hy is die herinnering aan ons geestelike toestand of bestaan, voor inkarnasie in die vlees. Boonop weet ek dat daar groot ghoeroes was wie se siele hul liggame kon verlaat. Hulle het na ander wêrelde verhuis. Op een of ander manier het selfs ek self my vlees van buite af waargeneem, nadat die priester vir my 'n kristalbal gegee het om na te kyk.
  Yanka het begin belangstel:
  - En wat het jy gesien?
  Die seuntjie begin onwillekeurig sidder:
  "Ek was selfs bang om na myself te kyk, hoe bleek ek geword het." Toe gaan my gees deur die muur en kom terug.
  Yanka het verbysterend ingestem:
  - Daar is beslis so iets! Op 'n tyd het Papus Nikolaas die Tweede gehelp om die gees van Alexander die Derde op te roep. Hy het die koning aangeraai om sterk en taai te wees om verdere probleme te vermy. Terloops, Papus het gesê solank hy lewe, bedreig niks die monargie nie. Hierdie towenaar is net in Februarie in 1917 dood. Volgens gerugte het Lenin en Stalin ook seanse gehou. Dit blyk dat selfs die gees van Lenin in 1941 aan Stalin voorspel het dat hy die oorlog met Duitsland sou wen.
  Sadat het in alle erns voorgestel:
  - Kom ons sê, as een van ons sterf, laat hom in 'n droom na die ander toe kom en sê: daar is 'n hiernamaals en dit is goed daar!
  Yanka het onwillekeurig geglimlag, selfs die wa wat hy getrek het, het nie so swaar gelyk nie:
  - Ja, natuurlik is daar siele! Slegs 'n paar klein sektes ontken dit. Maar dit is nie noodwendig goed in die volgende wêreld nie. Iemand het lewe voor die dood vergelyk met 'n bullpen, lewe na die dood met 'n sone. Gewoonlik voel iemand sleg in die bul en word nie in die sone opgewek nie! Die slaaf moet dus net op aarde vry word!
  - Aarde? - Die seuns was saam verras.
  - Wat is jou planeet se naam!? - Yanka het homself reggehelp.
  - Gradodar!
  - So dit is in Gradodar!
  Die seuns het stil geword, die klim het nog steiler geword en hulle was kortasem. Boonop was die pad self nou nog meer klipperig, en skerp voorwerpe is al hoe meer teëgekom. Yanka het gedink dat onliggaamlike bestaan sy eie bekoring het, daar is nie so 'n swaartekrag nie. Sterk, maar steeds baie kinderagtige bene begin pynlik pyn. Die seun moet homself versterk, hy moet 'n man wees, terselfdertyd sny sy gespierde skouer die gordel meer en meer, jy moet van tyd tot tyd die band aanpas.
  Met druppels swaar sweet laat val en buk, het die seun koppig geklim, probeer om sy aandag af te lei van die groeiende, pynlike jeuk in sy moeë spiere. Die seun se kaal, brandende voete het eenvoudig in die stekelrige bedekking ingegrawe, en are en are het uitgebult op sy vinnig verdonkerende enkels.
  Toe die onderwyser tydens 'n geskiedenisles oor die moeilike lot van slawe, veral kinders, gepraat het, is dit nie baie goed ontvang nie. Dit is dus 'n abstraksie, aangesien daar in Afrika en in die Ooste nog kinderslawe is, plek-plek amptelik(!). Ja, in die ooste, selfs in Rusland, was hulle tot onlangs daar, en miskien is hulle nou. Ook in Amerika leef baie mense op 'n manier wat niks beter is as slawerny nie, veral swartes en Latino's. Wel, die gebruik van kinderarbeid in fabrieke, fabrieke, plase en myne is algemeen en dikwels gewettig. Meestal is dit vrywillig, Amerikaners is werkverslaafdes en selfs die snotterige nageslag van miljoenêrs; moenie huiwer om motors te was of strate te vee nie. Oor die algemeen is die VSA sekerlik 'n vyand vir Rusland, maar 'n vyand wat respek waardig is. Peter die Grote het byvoorbeeld nie daarvan gehou dat Europeërs, veral die Britte en Duitsers, voorsien het dat Rusland in die toekoms met hulle sou veg nie! Maar hy het met waansin met hierdie volke gestudeer, met 'n Duitse vrou getrou en hom met buitelanders omring. Peter was nie trots nie, en het persoonlik met 'n vliegtuig en 'n byl gewerk. Natuurlik was hy wreed, hy het selfs die rebelle persoonlik gemartel, maar andersins was dit onmoontlik om Rusland groot te maak. Die beste manier om 'n lui bul op te wek, is immers met 'n sweep. Die Russiese mense is sterk, maar hulle kort ambisie en bulhondgreep. Tsaar Petrus het albei besit, maar hy het nie selfdissipline gehad nie: hy het te veel gedrink, gerook en gehoereer. Die orgieë het die koning se gesondheid ondermyn, en geen gelyke opvolger is gevind nie. Die ewige probleem van monargieë is dat die seun van 'n taai, sterk-wil vader te dikwels die sagte, gehoorsame aard van sy ma erf. "n Heerser is soos "n pylpunt - as hy saggeaard is, sal hy die land na "n doodloopstraat lei! Net taaiheid vereis ook intelligensie. In die besonder, Nicholas die Eerste - Palkin het genoeg taaiheid gehad, maar daar was 'n gebrek aan intelligensie. Stalin het albei gehad, 'n uitstaande denker en staatsman. Ongelukkig beswadder deur sy opvolgers, veral deur sulke nie-entiteite soos Gorbatsjof en Khrushchev. Helaas, sy naam is nooit behoorlik waardeer tydens die vervolging vir Stalin nie: net 'n paar het opgestaan. Alhoewel as nie vir sy wreedheid nie, sou ons onder Hitler moes leef. Wat het eintlik in hierdie geval gebeur? Die Fuhrer het nie die grootskaalse uitwissing van die Slawiërs beplan nie, maar het hulle as 'n tweedeklasvolk beskou. Hy het geglo dat tagtig persent Slawiërs germaniseer kan word, maar hy het geglo dat daar streng ondergeskiktheid aan die superieure ras moet wees! Boonop was hy bekommerd oor hul vrugbaarheid. Oor die algemeen is dit nie 'n goeie ding om 'n tweedeklasburger te wees nie. Hitler was soos 'n hondsdol nasionalis: hy het die Duitsers bo almal gestel, wat beteken dat die Russe 'n paar treë laer was. Daarbenewens wou die Fuhrer die kulturele vlak van die Slawiërs verlaag, wat ook baie sleg was. Wel, die Duitsers het hard teen die partisane geveg en dorpe saam met hul inwoners afgebrand. Nee, onder Sowjet-bewind was dit baie beter. Boonop was die USSR ná die Tweede Wêreldoorlog die enigste land ter wêreld waarin pryse van jaar tot jaar gedaal het. Oor die algemeen is daar 'n mite dat onder Stalin slegs die militêre industrie ontwikkel is, terwyl burgerlike nywerhede gestagneer het. Maar dit is nie so nie, daar is ook statistieke wat op die internet gelees kan word. Nie net tenks en gewere nie, daar was rooi Sowjet-leiers! Byvoorbeeld, die produksie van blikkieskos het van 1928 tot 1950 sewe keer toegeneem, en wors met vyf en 'n half keer, appels met drie keer en fietse met twee en sewentig keer!
  Die hoogtehoek het kleiner geword, en die seuns het verligting gevoel. Sadat haal asem, verstik in die lug, vra:
  - Dat Genghis Khan Khorezm verower het?!
  Yanka prewel met moeite:
  - Ja! Oorwin! Boonop het 'n aantal stede van Bukhara, Samarkand en ander sonder 'n geveg oorgegee. Genghis Khan het lewe en bevryding van die tiran Shah belowe.
  - En hy het my bedrieg! - Die slinkse Sadat het geraai.
  Die seun skud sy sweterige, skoon kop:
  - Reg! Hy het al die mans doodgemaak en die vroue en kinders in slawerny gedryf. Anders sou sy ruitermag eenvoudig in die woestyn uitsterf. Khorezm het geval, die Sjah het vermis geraak. Honderde duisende mense is dood. Hartseer storie, gemene oorlog. Genghis Khan het gewoonlik nie sy woord gehou nie en was nie haastig om genade te betoon nie!
  - Niemand is haastig om genade te betoon nie! Dit sal dom wees om jou vyande te spaar. - Sadat goedgekeur.
  - Individuele stede het egter hardnekkig weerstand gebied, veral in die gebied van Iran, wat deel is van Khorezm. Volgens legende het Genghis Khan persoonlik die hart van die Shah se kleinseun uitgesny. - Yanka leun oor en trek die band met sy tande, voel die soutigheid.
  - En toe? - Ali het in die gesprek ingegryp.
  Die seun wou sy hande sprei, maar hulle was styf vasgebind:
  - Die seun van die Sjah, Geral ed-Din, het lank met Genghis Khan geveg, soms private suksesse behaal, selfs die veertigduisend-sterk leër van die Mongoolse satrap verslaan, maar op die ou end het hy ook sy lewe op 'n brandstapel . Genghis Khan het 'n deel van sy troepe verder na die weste gestuur. Hulle het die noorde van die Bagdad-kalifaat verbygegaan en Georgië en Armenië binnegegaan. Die Georgiërs het nie 'n enkele heerser gehad nie, die prinse het mekaar verraai. Tydens die geveg het selfs een van die prinse sy broers in die agterkant getref. Hulle is vinnig afgehandel, en die nukers het vinnig die rug van hul bondgenoot gebreek. Daarna het die Mongole na die Terekrivier afgesak, buurdorpe geplunder, langs die Kuban gestap en die voormalige Russiese vesting Tmutarakan bereik.
  Die seun het gehoes, gesukkel om asem te kry, om 'n vrag te dra en terselfdertyd te praat was te moeilik. Omdat hy egter amper 'n tiener is, het hy die pyn en swakheid wat gewoonlik kenmerkend van seuns is, probeer wegsteek.
  Sadat, ook nie 'n swakkeling nie, het gevra:
  - So wat is volgende?
  Yanka het die sweet afgeskud en die storie voortgesit en in 'n gelyke stem probeer praat:
  - Die Mongole het nie die vesting self bestorm nie. Hulle het voorgestel dat die kommandant, 'n verteenwoordiger van die Europese Hanse, bloot die slawe koop wat tydens die veldtog gevang is.
  Hy het ingestem! Van die Tatare het onder die dekmantel van slawe die groot en ryk stad binnegegaan. Hulle het skielik die wagte aangeval, die hekke oopgemaak en 'n leër van Asiërs het binnegestorm.
  - Dit is interessant! - Die jong slawe se oë het verlig.
  - Nadat die vroue verkrag en al die mans vermoor is - die kommandant is onderstebo opgehang en klippe aan sy hande vasgebind, het die Mongole hierdie stad met 'n ryk buit verlaat. Versterkings het gekom van Genghis Khan, wat teen hierdie tyd die hele Khorezm verower het. Die Tatare het teen die Kipchaks, beter bekend as die Cumans, opgetrek.
  - Jy moet ten minste vir ons 'n kaart teken, anders sal jy nie verstaan hoe dit gebeur het nie! "Skerp," sê Sadat.
  - Wat gaan so aan?! - Yanka was verontwaardig.
  Ali het sy vriend berispe:
  - Nie nodig nie! Wat gee ons om oor sy land? Miskien maak dit hom selfs seer om dit te onthou.
  Yanka het ingestem:
  - Dit maak seker seer om die geveg op Kalka te onthou! Omdat Rusland 'n groot land was, het Rusland nie dikwels verloor nie, maar toe dit gebeur het, was dit werklik 'n tragedie.
  Sadat het filosofies opgemerk:
  - Maar as daar glad nie nederlae was nie, sou jou land die hele wêreld verower het, en sou alle oorloë geëindig het?
  - Dit sal wonderlik wees! - Yanka het die toue getrek.
  - Nie goed nie! Daar was nêrens om na te streef nie!
  Yanka het hewig beswaar gemaak:
  - En ruimte! Ons sou begin uitbreiding na ander wêrelde! Natuurlik sou dit aanvanklik nie vir homself betaal nie, maar mettertyd sou tegnologie ontwikkel en die verowering van nuwe lande "n prioriteit word.
  - Seker? - Sadat trek sy oë saam.
  Yanka het sy moegheid vir 'n rukkie vergeet:
  - Ja! Op 'n tyd, toe Christopher Columbus Amerika ontdek het, het baie ook getwyfel of die nuwe lande wins sou bring, want hulle was baie afgeleë, en hulle moes vir 'n paar maande vaar, en toe niks, hulle het dit bemeester. Op 'n tyd was daar dwase in Rusland wat Alaska verkoop het en die Hawaiiaanse eilande gratis weggegee het. Die idiote na aan die koning het ook geglo dat hierdie spasies nie vir hulself betaal nie. En die Amerikaners het hulle gevat en bemeester. Miljarde se goud alleen is uitgepomp, om nie eens te praat van olie, gas, erts, bauxiet ensovoorts nie. Die grootste waarde is grond, en dit moet beskerm en vermeerder word. Rus s'n het nog altyd lande om homself versamel, en om ten minste 'n deel van sy grondgebied prys te gee, is gelykstaande aan die afsny van jou vinger, of 'n deel van jou hart.
  - Ja, dit is redelik! - Sadat het ingestem. - Maar tog, jy sal ons vertel van die geveg op Kalka. Is dit nie?
  Yanka sug:
  - Wel, natuurlik! Op die hoogtepunt van die geveg het die Polovtsiërs die Kalmyks verraai en hulle verlaat! Die Mongole het die bevelvoerders omgekoop. Nadat hulle die Kalmyks doodgemaak het, het hulle die Polovtsiërs ingehaal, en nadat hulle hulle verslaan het, het hulle al die goud teruggeneem wat vir omkopery gebruik is. Hulle het verskriklike gruweldade aan die gevangene gepleeg en sy vel lewendig afgeskeur. Die Polovtsiërs was bang vir 'n nuwe sterk vyand en het hulle tot die Russiese vorste gewend vir hulp. Gister se vyande wou skielik bondgenote word.
  - Dit is nie ongewoon nie!
  - Vier prinse het op 'n veldtog gegaan, hulle magte was nie klein nie, ongeveer vyftigduisend vegters, plus nog vyftigduisend van die Polovtsians. Daar was ongeveer twee minder Mongoolse-Tatare. Dit het gelyk of die uitslag van die stryd duidelik was.
  - 'n Dubbele voordeel is baie! - Ali het ingesit.
  "n Traan het onwillekeurig by Yankee se regteroog uitgerol:
  - Maar hier het die inkonsekwentheid in die optrede van die vorste ons in die steek gelaat. Die Prins van Suzdal, sonder om die ander te waarsku, het eerste toegeslaan, is omsingel en is deur die Tatare vermoor. Die Prins van Kiëf, inteendeel, het 'n posisie in 'n versterkte kamp ingeneem en nooit in die geveg getree nie. Die ander twee Galiciese en Suzdal-prinse kon eers die Mongoolse-Tatare terugstoot, maar die Polovtsiërs kon nie weerstand bied nie; hul geledere is verpletter en 'n stortvloed het die Russiese troepe eenvoudig weggespoel. Selfs op die kritieke oomblik het die Kiev-prins nie sy sterwende bondgenote te hulp gekom nie. Hy het blykbaar gedink: soveel te beter, ek sal die belangrikste prins in Rus word, alle mag sal op my oorgaan as die ander prinse sterf en hul erfenis verswak!
  Sadat, wat 'n splinter in sy eelte hak probeer uitslaan, het opgemerk:
  - En dit is wat almal dink! Al is die mense verenig. Dit is lankal die gewoonte, jou eie hemp is nader aan die lyf!
  Yanka het stilgebly, sy krag bymekaargemaak en toe uitasem gesê:
  - Maar dit is nie wat jy moes dink nie! Ons moet die kosbare Russiese bloed respekteer en waardeer. Daarbenewens moet jy onthou. Tot dusver is dit nie 'n probleem nie, maar 'n halwe probleem. Die Mongole het in klein getalle aangekom, en hulle moet verslaan word om 'n les te leer. In hierdie geval sal niemand dit waag om Rus s'n aan te durf nie. Dit is raadsaam om almal heeltemal dood te maak sodat niemand van die lande in die ooste vertel nie, en as dit misluk, boesem dan ten minste vrees vir Russiese wapens in. Die Kiev-prins was egter ver van hierdie gedagtes af, hy wou net homself verhef.
  - Maar hy het gebly! - Die seuns het eenstemmig gebabbel.
  Yanka het sy kop energiek geskud, soos 'n jong perd:
  - Maar nee! Nadat die ander prinse en die Polovtsiërs verslaan het, het die Mongole die prins se kamp aangeval. Hy het nog byna dertigduisend krygers gehad. Alle aanvalle van die Mongole is afgeweer, hulle het verliese gely. Toe het die leier van die nomades, Subudai, voorgestel. Laat die Russe hul wapens oorgee en in vrede vertrek op hul erewoord. "n Mens moes natuurlik nie die aanbod van hierdie jakkals geglo het nie, maar die Kiëf-prins, wat self nooit sy woord gehou het nie, het skielik so goedgelowig geblyk te wees.
  - Miskien was hy betower? - Ali het sy mening uitgespreek.
  - Ek sluit dit nie uit nie! In die ooste, anders as in die Weste, is towenaars en towenaars nie vervolg nie, wat beteken dat hulle groter mag kon kry. "Yanka wou skielik passievol self 'n towenaar word en die gevegspulsars op die opsieners toeslaan, en dan in die sagte gras val en sy uitgeputte lyf ontspan.
  - Die prins is mislei! - Sadat het histeries gegiggel.
  - Ja, nadat die weermag hul wapens neergelê en die skuiling verlaat het, is hulle dadelik aangeval. Ongewapende Russiese soldate het so goed moontlik geveg, met vuiste en tande en grond gegooi, maar byna almal is dood. Die prins self en sy naaste medewerkers is onder banke geplaas en sit daarop het hulle 'n fees gevier. En so het die prins gesterf, terwyl hy stadig verpletter is. 'n Vernederende en pynlike dood. Moenie 'n gat grawe vir iemand anders nie...
  - Jy sal self daar kom! - Sadat het glad bygevoeg. - Dit het reeds 'n stabiele konsep geword! Maar jy het regmatig verloor.
  Yanka skud sy kop; die sweep het hom weer gesteek en sy vel gebrand. Die seun het 'n bietjie asemgehaal, dit het makliker geword:
  - Ek dink nie dit is so wettig nie. Soms het die Russe aansienlike oormagte verslaan. Monomakh het byvoorbeeld ontelbare hordes Polovtsiërs afgemaai. Weliswaar beskou moderne kroniekskrywers dit as 'n oordrywing: dat dertigduisend van sy vegters 'n halfmiljoen verslaan het.
  - 'n Halfmiljoen! - Dis vyfhonderdduisend! - Ali was verbaas.
  Sadat het gesnuif:
  - Ja, 'n oordrywing! Dertigduisend kan nie vyfhonderd klop nie! 'n Neut sal nie 'n keisteen kraak nie.
  Die jong verteller sluk, sy keel was reeds besig om op te droog, en het voortgegaan om sy toespraak te weef:
  "Miskien is dit weens die verloop van tyd onmoontlik om te verifieer, maar dit is nie so belangrik nie. Na die oorwinning het Subudai die Ryazan-lande aangeval. Sy leër het Ryazan genader, maar kon dit nie vat nie, waarna dit teruggerol het. Van die soldate het na die Bulgaarse koninkryk verhuis, maar is verslaan. Genghis Khan het self na Mongolië teruggekeer en besluit om die res van China te verower. Sy krygers, wat soveel oorwinnings behaal het, het hulself as onoorwinlik beskou. Chinese uitvindings, katapulte en kruit is in gevegte gebruik. Op die ouderdom van twee-en-sewentig is Genghis Khan oorlede. Hy het gesterf soos hy gedroom het tydens die beleg van een van die vestings. Sy middelste seun het die troon geërf
  Udegei, wat die keiser van al die Mongole geword het. Die oudste, mees gewelddadige en aggressiewe seun van Jochi is vermoor, wat sy rug gebreek het; sy seun het in die geskiedenis opgeteken as Batu Khan.
  Yanka het weer 'n breek geneem, hy het homself geestelik afgevra: wanneer sal die klim uiteindelik eindig en dit sal 'n bietjie makliker word. Sy kaal voete is aan die brand, van die skerp klippies van die berge, asof hy op die rak gemartel word. Oor die algemeen, hoe is die lewe vir 'n slaaf, 'n ellendige bestaan soortgelyk aan die hel. Hier onthou jy onwillekeurig skool. Om in die klas te sit is vervelig; dit is baie interessanter om op die eindelose internet te hardloop of te blaai. My gunstelingklasse is liggaamlike opvoeding en teken, en dalk ook geskiedenis. En hier! Daar is welige plantegroei rondom, vars lug gemeng met sterk seunssweet. Vreemd genoeg, soos ons die berge geklim het, het dit selfs warmer geword, die temperatuur was reeds in die dertigerjare, wat die kwelling vererger het. Ek is desperaat dors, maar my maag is reeds leeg. Die klippies onder jou voete is blou, 'n taamlik vreemde kleur; wees versigtig wanneer jy jou gekwelde voete plaas om nie op te skerp voete te trap nie.
  Sadat het ingegryp:
  - Wat het volgende in die geskiedenis van jou ryk gebeur?
  Yanka het onwillig voortgegaan, dit was pynlik om met 'n droë keel te sluk:
  - Batu Khan en sy broers het besit geneem van die lande wes van die klipgordel, dit wil sê die Oeral. Die Kipchaks of Cumans het hulle aan die Mongole onderwerp. Nadat hy 'n groot kavalerieleër van vierhonderdduisend versamel het, het Batu na Ryazan verhuis. Kiëf-Roes was op daardie oomblik in baie prinsdomme gefragmenteer. Die Ryazan-prinsdom was die eerste op die pad van die stortvloed. Die stad het hardnekkige weerstand gebied, maar het ná 'n ses dae lange aanranding geval. Byna die hele bevolking is vernietig. Die Mongole het babas in die vuur gegooi, op vroue afgestorm, hul borste afgesny en hul maag oopgeskeur. Terselfdertyd is alle nabygeleë dorpe en dorpe afgebrand. Die invalle het in die winter begin, en dit was moeilik om in die koue woude weg te kruip.
  Ali, nuuskierig, het gevra:
  - Wat is winter?
  - Dit is wanneer dit sneeu en koud is. Het jy al ooit sneeu gesien? - Yanka het skielik meerderwaardig gevoel.
  - Nee, ek het dit nie gesien nie! Wag egter 'n bietjie! Dit is hoog in die berge! Slegs in die hoogste berge! Die pieke daar is so wit en koud. Ek het dit regtig nie self gesien nie, maar reisigers het my daarvan vertel. - Ali se oë het opgehelder.
  Yanka het ook beter gevoel, het blykbaar 'n tweede wind gekry:
  - Dit is goed dat jy verstaan! Dit is in elk geval duidelik dat die winter eerder die Mongole bevoordeel het. Weliswaar het die sneeu die perde verhinder om kos te kry, maar selfs hier was die Russe ongelukkig, die bedekking van die sneeudrifte was nie dik genoeg nie. Die Ryazan-prins het boodskappers na Suzdal, Vladimir, Kyiv, Chernigov, Novgorod gestuur om hulp te vra. Maar nie een van die prinse het 'n afdeling gestuur nie. Net die groothertog van Vladimir-Suzdal het 'n klein afdeling saam met sy seun Vladimir na Moskou gestuur. Maar dit was net 'n druppel in die see. Die Mongoolse-Tatare het Moskou met storm ingeneem; op daardie stadium was dit net 'n klein handelsstad. Soos hulle dit genoem het - die stad op sewe heuwels. Dit is moeilik om te glo dat die hoofstad van Rusland in die toekoms daar sal wees. En so is dit deur die indringers verower. Die volgende slag het op die Prinsdom Suzdal geval. Maak nie saak hoe hard die Russiese soldate probeer het nie, hulle kon nie die stede hou nie. Oor die algemeen is die data oor die gevegte uiters teenstrydig. Dit is bekend dat die Mongoolse hordes deur Suzdal gegaan het. Al die vorste het in die geveg geval. Op die Vyatka-rivier is die leër van die Prins van Suzdal verslaan, en die Mongole het sy kop aan 'n perd vasgebind. Volgende het die paadjie na Novgorod gelê. Die Novgorodians en Prins Alexander, wat later die bynaam Nevski genoem is, het nie hul bure gehelp nie. Novgorod, ryk aan goedere, is gered deur die moerasse en die feit dat, volgens legende, die hoofsjaman Kireney-Zadan in die moerasse verdrink het. Waarna die bygelowige Mongole omgedraai het. Op pad is nog verskeie stede geplunder, en Kozelsk het sewe weke lank weerstand gebied. Baie tienduisende Russiese mense het gesterf, die oostelike deel van Rus is verwoes.
  Die seun het amper sy been op 'n baie skerp klip geslaan, soos 'n skerpgemaakte naald, nadat hy dit op die laaste oomblik kon ontduik. Die pad was verskriklik, selfs die ander slaweseuns, meer verhard deur jare se gevangenskap, het gekreun.
  Na 'n pouse en sy asemhaling aangepas het, het Yanka voortgegaan:
  - Daarna was daar 'n pouse van twee jaar. Die Mongole het krag opgehoop en troepe van regoor Asië versamel. Uiteindelik, nadat hulle die leërgrootte tot meer as seshonderdduisend gebring het, het hulle troepe na Kiev gehaas.
  Sadat, wat natuurlike nuuskierigheid toon, het gevra:
  - Het Novgorod gehelp?
  Yanka het weer die gordel met sy tande teruggetrek, die rooi streep op sy bors het dieper geword, en selfs kneusplekke het verskyn.
  - Geen! Alhoewel hy in die algemeen op daardie oomblik deur die stryd teen die Duitsers en Swede beperk was. Alexander Nevsky was egter altyd lojaal aan die Mongole; dit was nie verniet dat hy die seun van Batu genoem is nie. Kyiv het twee maande lank weerstand gebied, die Mughals verloor in die aanrandings, ongeveer negentigduisend gedood. Nadat die stad vernietig is, en die laaste kerk met 'n ram verpletter is, het die Tatare na die Weste gehaas. Die leër van Daniil Galitsky het nie teen die Mongole geveg nie, maar na sterk vestings teruggetrek. Die Tatare het self verder gehaas en die Hongaarse leër van honderdduisend verslaan. Koning Bela het weliswaar gered. Die hoofmagte van die Mongole het Wene genader, maar die suidelike flank is deur die Serwiërs en Bulgare geslaan, en die noordelike flank deur die Tsjegge. En die opperste kagan van al die Mongole het gesterf en onrus het begin. Batu Khan het sy hordes teruggedraai. Dit was sy laaste grootskaalse veldtog. Daarna het Batu hom aan die Wolga gevestig, waar hy die hoofstad gebou en die Goue Horde gestig het. Daarna het die Mongools-Tataarse juk begin. Dit het 240 jaar gehou!
  Ali fluit:
  - Sjoe! So baie tyd om slawe te wees!
  Die seun, amper snikkend, sê met pyn in sy stem:
  - Dit het reeds gebeur! Dit is die prys vir die feit dat die Russe verdeeld is. Alexander Nevsky het die Duitsers aan die Peipsi-meer verslaan en toe die Prins van Kiev geword. Oor die algemeen is die persoonlikheid dubbelsinnig. Toe die Novgorodiërs geweier het om hulde te bring, het hy die stad met storm ingeneem, baie Russiese mense vermoor en gemartel. Hy het selfs sy eie seun gemartel en tereggestel. Volgens legende is hy uit jaloesie deur die Tatar Khansha vergiftig. Oor die algemeen was die feit dat Alexander Nevsky 'n heilige gemaak is 'n uiters kontroversiële daad, baie het dit betwis. Die kriteria vir kanonisering is egter in alle gevalle baie omstrede! Hoekom is Nikolaas II byvoorbeeld heilig verklaar, maar Petrus die Grote en Iwan die Verskriklike nie? Waaruit is die vlootbevelvoerder?
  Ushakov is 'n heilige, maar Suvorov en Kutuzov is nie!
  - Ek ken hulle nie, so ek kan nie met sekerheid sê nie! - antwoord Sadat en lek die sweet van sy donker, uitgeteerde wange af. - Maar dit lyk vir my of dit nie net van militêre verdienste afhang nie, maar van die geaardheid van die heersers.
  - Dit is natuurlik ook deel daarvan. - Yanka het ingestem.
  Die pad het skerp opdraand gegaan, en hulle het die pas oorgesteek. Die opsieners het beide die perde en die seuns genadeloos geslaan. Yankee se kop het gegons van onmenslike spanning. Die gordel het pynlik in my reeds geskaafde skouer ingegrawe, en die wimpers skeur my sye en sweetdeurdrenkte rug oop. Die seun het met alle mag probeer, sy maag het selfs gesak, dit het gelyk of sy binnegoed besig was om af te kom. Nou kerm en snuif die seuns uit hul longe, net uitgeput, alles was so wreed en ondraaglik.
  Yanka het nog 'n paar keer geruk en amper geval, maar wanneer jy beweeg, verswak die weerstand van die oppervlak 'n bietjie. Elke tree was pynlik; skerp, baie warm klippies het hul kloue in die seun se kaal voete ingegrawe, maar hy het voortgegaan om vorentoe te beweeg.
  - Wees 'n ridder! - Droë lippe gefluister.
  - Bemoedig! - Ali het hom ondersteun.
  Ek het Vysotsky se lied onthou: los die gesprekke, vorentoe en opwaarts, daar! Dit is immers ons berge, hulle sal ons help! Hulle sal ons help!
  Die sweep sny die vel, 'n gil ontsnap uit die keel, die volgende hou is laer op die kaal, bruingebrande bene. "n Paar trane het uit my oë gevlieg, en dit was nie meer moontlik om my kreun te keer nie. Yanka maak haar mond oop, haal gulsig asem, beur haar maag en bene. Ja, dit is heeltemal ondraaglik, maar hy moet oorleef en wen. Ek wil baie graag val en nie opstaan nie, so laat dit wees - wat ook al gebeur! As hulle hom doodslaan, dan sal ten minste al sy lyding eindig. Hier, deur die sluier, verskyn die vrolike en terselfdertyd verskriklike gesig van die demoon weer voor Yanka.
  - As jy sterf, sal die plaaslike Satan vir jou siel sorg en 'n plek daarvoor in die onderwêreld vind!
  Yanka sidder asof hy deur 'n elektriese stroom deurboor is en gooi sy lyf vorentoe en beweeg die onbeheerste karretjie! Net 'n bietjie meer, 'n laaste poging.
  Byna besig om sy bewussyn te verloor, sien die seun dat die boonste punt oorkom is en die gelaaide wa rol af. Yanka skud haar kop en spat sweet, oorvloedig gemeng met bloed. Dit lyk of die sweep sy wang gekrap het. Die seuntjie voel baie beter, sy hart klop soos 'n trommel, hy raak rustig.
  - Sjoe, afgryse!
  Die ander seuns was ook heeltemal uitgeput, maar dit is duidelik dat hulle oë na die mylpaal opgehelder het en hulle opgestaan het. Sadat het selfs gevra:
  - Hoe het jy ontslae geraak van die Mongools-Tataarse juk?
  Yanka, terwyl hy die onkruid afgeskud het wat sy spiere gepynig het, het voortgegaan:
  - Daar was verskeie pogings, maar dit was onsuksesvol. Totdat Dmitri Donskoy uiteindelik die Mongoolse-Tatare op die Kulikovo-veld verslaan het. Dit was soos om 'n gevegte te sê. Honderdduisend Russe het bymekaargekom, en honderd-en-vyftig ruiter-Tatare en twintigduisend Genuese voetsoldate. Die balans van magte was ten gunste van die vyand, maar Dmitri Donskoy het met 'n slinkse plan vorendag gekom. Omdat hy geweet het dat die Mongole graag hul hoofaanval op die flanke wil lewer, het hy 'n sterk hinderlaagregiment in die woud voorberei. Boonop was sy troepe tussen die Dubnyak- en Smolka-riviere geleë, wat die vyand nie toegelaat het om hul numeriese voordeel ten volle te ontgin nie. Die prins het 'n derde van sy leër in reserwe geplaas. Die vyand het daarin geslaag om die voorste regiment te verpletter, maar op die regterflank kon die Russe hul posisie versterk. Die verdediging in die senter het ook ingeval. Die Russe het uitgehou. Toe gooi Mamai al sy reserwes na die linkerflank. Die Tatare het deur die verdediging gebreek en begin deurbreek na die kruisings. Hulle het gedink dat hulle op hierdie manier die hele leër sou vernietig. Prins Dmitri Donskoy het gewag totdat die wind aan die agterkant van die Russiese troepe gewaai het en gehaas om aan te val. Wanneer jy in die rug getref word, is dit altyd onverwags. Die Tatare is verslaan, en hoewel twee jaar later 'n ander Khan Togtamysh Moskou verbrand het, is die grootte van die skandelike huldeblyk aansienlik verminder.
  Sadat, met die gevoel van 'n gesofistikeerde strateeg, het opgemerk:
  - Dmitri het gewen, maar as die Tatare die bos getref het!
  Yanka glimlag toegeeflik:
  - Die rivier het hulle verhinder om na die hinderlaag toe te slaan; Boonop is Russiese boogskutters baie effektief in die stryd teen ruiters! Wanneer hulle nie spoed kan optel nie, vas in die bos. Oor die algemeen is hinderlaagtaktieke die doeltreffendste. Honderd jaar later, onder Ivan die Derde, het Rus uiteindelik die juk afgegooi!
  Met die voordeel dat die kar 'n bietjie na die rand beweeg het, vryf die oud-Moskoviet sy genadeloos seer hakskeen op die gras. Hy het probeer om die jeuk te stop. Tog is dit onvergelyklik makliker om afdraand te gaan.
  - Ons luister! - Sadat het amper geskree. Sy skouers, sye en rug was reeds so geslaan dat hy nie eens op die kort hou van die sweep gereageer het nie.
  Die ander ouens knik:
  - Wel, kom ons hou aan lieg!
  - Ek lieg nie, ek praat die eerlike waarheid! - Yanka was beledig.
  - Dit is ons gesegde! - Ali verduidelik. - Ons sê leuen, maar in werklikheid beteken dit make-up.
  Yanka het geknik:
  - Ek verstaan. Ivan het die mag van sy pa, Vasily the Dark, oorgeneem. Alhoewel hy verblind was, het hy met 'n ferm hand beheer. Ivan die Derde het die gefragmenteerde owerhede begin verenig. Een van die eerste stappe is die stryd met Novgorod. Omdat hy 'n baie meer antieke stad as Moskou was, is Novgorod die Groot Meester genoem. Die genadelose stryd het geëindig met 'n swaar nederlaag vir die Novgorodians, waarna hulle die oppergesag van Moskou oor hulself erken het. In daardie geveg het Ivan vir die eerste keer muskette en kanonne op groot skaal gebruik.
  Sadat onderbreek:
  - Wat anders is dit?
  - Wapens gebaseer op vuurgeveg. Buskruit ontplof en verdryf kanonkoeëls en koeëls. Verskriklike wapen! - Yanka lig sy elmboog en steek dit in sy ken.
  - Wat is buskruit? - Die ouens het gevra.
  Die seun het die wimpermerk op sy wangbeen gekrap. Hoe ek my hande wou bevry en die masjiengeweer vat:
  - Dit is 'n grys, soms wit poeier wat ontplof wanneer dit aan die brand gesteek word. Voorheen is geglo dat dit in China uitgevind is, maar toe het die weergawe dat die eerste buskruit geskep is in die voorouer van Antieke Rusland, Hyperborea, meer modieus geword. Die Chinese was weliswaar nie die eerstes wat artillerie geskep het nie, hoewel hulle 'n skyn van 'n kanon gemaak het. Anders sou hulle nie eers deur die Mongole, en toe deur die Manchus verower gewees het nie, en daarna was China vir etlike eeue gefragmenteer totdat dit deur die kommuniste verenig is. Destyds was die muskette egter te lywig, het lank geneem om te laai, lae akkuraatheid en hoë terugslag gehad. Maar die verskriklike gebrul wat hulle gemaak het, het 'n geweldige uitwerking op die troepe en veral die perde gehad. Hulle het net weggehardloop. In Tula het die prins die produksie van muskette en kanonne georganiseer. Die Russe het uiteindelik die juk in 1480 afgegooi, hoewel daar geen groot geveg was nie. Die Russe het die pad van die Tatare op die Oka versper. Daar was geringe skermutselings, maar die Tatare het nie gewaag om in 'n groot geveg betrokke te raak nie. Waarna 'n rusie tussen hulle ontstaan het en die Opperste Khagan vermoor is. Die Tatare was egter nie alleen nie. Litause troepe het hulle te hulp gesnel. Die Groothertogdom Litaue het groot geword, en Midvong, wat voordeel getrek het uit die verswakking van die Russiese hordes bloedloos deur die inval, het 'n deel van die Slawiese lande verower. Toe het hierdie onlangse klein prinsdom byna die hele grondgebied van die moderne Oekraïne (behalwe die Krim), Wit-Rusland, Smolensk en baie lande geabsorbeer. Die plaaslike bevolking is wreed deur die Litvine onderdruk! Ivan het die vyand verskeie nederlae toegedien, maar die Roomse Pousdom wou nie beheer oor amptelik Katolieke Litaue verloor nie. Hulle het baie geld spandeer en groot getalle huursoldate aangestel, meestal Duitsers. Gekonfronteer met meerderwaardige magte, was Ivan gedwing om op die verdediging te gaan. Daarbenewens het die strooptogte van die Krim-Tatare begin. Onder hierdie omstandighede het Ivan Vasilyevich besluit om 'n desperate stap te neem. Nadat hy 'n vinnige oorgang gemaak het: hy het die Pools-Duitse leër aangeval. Die aanval het in die nag plaasgevind, wat 'n totale verrassing vir die prins se teenstanders was. Meer as vyftigduisend gevangenes alleen is gevange geneem. Waarna vrede gesluit is. Deel van Oos-Oekraïne, Vyazma en Wit-Russiese Gomel, het deel van Rusland geword. Dit is waar dat Kiev en Smolensk by Litaue gebly het. Ivan het vir 'n redelike lang tyd regeer en is in 1505 van die geboorte van Christus dood. Die oudste seun Vasili die Derde, met die bynaam die Yster, het die troon geërf. Aan sy moeder se kant kom hy uit die familie van die Bisantynse Caesars. Dit is waar dat Bisantium self deur die Turke verower is, of soos hulle hulself ook die Ottomane genoem het. Vasily die Derde het Kazan en Smolensk verskeie kere beleër. Dit was nie moontlik om Kazan in te neem nie; die stad was goed versterk; daarbenewens was daar ernstige probleme met die voorsiening van die leër. Dit is ver van die naaste sentrum, Nizhny Novgorod, en langs die droë roete is toevoerkaravane onderworpe aan voortdurende aanvalle van nomades. Die Slag van Smolensk was meer suksesvol. Die beleg het weliswaar drie keer in mislukking geëindig. Toe beveel prins Vasily 'n toename in die produksie van vuurwapens, hoofsaaklik swaar beleggewere. Om produktiwiteit te verhoog, is drakoniese maatreëls getref - gedwonge slawearbeid, en belasting is verhoog. Dit het gehelp tydens die tweede beleg. Smolensk is 'n week lank aan verwoestende bombardement onderwerp: waarna die garnisoen gekapituleer het. Die Russiese leër het op sy sukses probeer voortbou, maar weens meningsverskille onder die goewerneurs is dit naby Orsha verslaan. Die oorlog het geëindig met 'n brose vrede, as gevolg waarvan Rusland Smolensk herower het, wat die roete na Moskou gedek het. In die ooste van die staat, tussen Nizjni Novgorod en Kazan, is 'n stad gebou: in die omgangstaal met die bynaam Vasilievsk. Hy was veronderstel om die aanbod van die Russiese leër te verbeter in die geval van herhaalde veldtogte teen Kazan. Tsaar Vasily die Yster het in die toekoms 'n nuwe aanval op Kazan en 'n vinnige aanval op Litaue beplan! Dit was nodig om die Slawiese lande wat voorheen aan Rusland behoort het, te herower. Maar die koning het 'n paar familieprobleme gehad, sy vorige vrou het onvrugbaar geblyk te wees, en die nuwe een het te laat geboorte gegee aan 'n kind. Die koning is self op die ouderdom van net meer as vyftig oorlede. Natuurlik was hy nie oud nie, en daar was 'n kind op die troon, net drie jaar oud. Gevolglik het die tyd aangebreek vir tydelike werkers en onrus. - Yanka het stil geword, snak na lug, die seun se gespierde bors het gebewe.
  Sadat het ook hier saamgestem:
  - Wanneer die erfgenaam jonk is, is dit presies wat gebeur! Allerhande gemene regente het soos aasvoëls die troon omsingel. So ons regmatige erfgenaam is omvergewerp...
  Dadelik is die seun met 'n groot sweep geslaan en hy het dadelik sy stem laat sak:
  - Die een wat die Opperste Vizier was en nie eers 'n familielid van die groot dinastie nie. Hulle sê die seuntjie is in die oond verbrand. Wat 'n gruwel!
  Yanka het probeer om die gras te bereik, 'n baie pynlike mengsel van honger en dors:
  - Ivan die vierde was gelukkig! Hy het daarin geslaag om te oorleef; op die ouderdom van dertien is die belangrikste tydelike werker Shuisky op sy bevel vermoor. Op sewentien is Ivan, wat reeds die bynaam die Verskriklike gekry het, gekroon en het die eerste Russiese tsaar geword. Die titel van koning is weliswaar lank nie deur buitelanders erken nie. Die tsaar het Kazan twee keer beleër en dit in 1552 ingeneem. Vier jaar later is die Astrakhan Khanate ook verower. Die hele groot Wolga het 'n Russiese staat geword, en die grondgebied van die nuwe Russiese Ryk het byna verdubbel. So is die bedreiging van strooptogte uit die ooste uitgeskakel. Die waarheid het die Krim-khanaat gebly. Aanvanklik wou die koning dit ook verower, maar die Ottomaanse Ryk was te sterk. Boonop was dit moeilik om troepe oor die steppe te voorsien, want in daardie tyd was daar geen treine of motors nie.
  - Meganiese produkte? - vra Sadat en skeel skelm.
  - Soos hierdie! Alhoewel, om eerlik te wees, die motor ook primitief is. Die domste en lelikste kind van vooruitgang: dit kan mens voorstel. Stinkende, ongerieflike, sluipende petrol - 'n totale lelikheid! - Yanka knip vinnig.
  Ali het bedeesd voorgestel:
  - Ek wens ek kon na hom kyk!
  - Dit is nog onrealisties! - Yanka het die sweet met sy velleelmboog afgevee. - Tsaar Iwan die Verskriklike het besluit dat dit makliker en eenvoudiger sou wees om Livonia te verower. Hierdie ridderlike orde het teen hierdie tyd verswak en gedegradeer. Daarbenewens het baie ridders hulle tot Lutheranisme bekeer, wat beteken dat die Vatikaan nie aktiewe ondersteuning sou bied nie. Voor die veldtog is 'n groot aantal kanonne gemaak. Die oorlog het suksesvol begin; Russiese troepe het in November op 'n veldtog begin en Narva en Yuryev onverwags vinnig gevange geneem. In ses maande is dertig stede en vestings ingeneem. Pole, Litaue en gehuurde Duitse huursoldate het egter die oorlog betree. Miskien moes die tsaar tot 'n ooreenkoms met Pole en Litaue gekom het en Livonië verdeel het. Daarbenewens het die koning nie gewaag om Revel of Talin te bestorm nie, wat die kruisvaarders tyd gegee het om hulself te versterk. "n Langdurige oorlog het begin. Alhoewel die Russe meerderwaardigheid in vurige gevegte gehad het, het die verraad van die goewerneur, hoofsaaklik Kurbsky, alle militêre suksesse ontken. Die weermag, onder die persoonlike leiding van die tsaar, het Polotsk gevange geneem, maar kon nie voortbou op sy sukses nie. "n Uitruil van houe het gevolg. Die oorlog het gesloer. Op 'n stadium het militêre geluk weer op die Russe geglimlag. In Pole, wat teen hierdie tyd met Litaue verenig het, het die koning gesterf. Tsaar Iwan die Verskriklike het self begin om aanspraak te maak op die troon. Volgens sy ma was hy 'n Pool uit die adellike Glinsky-familie, so hy was nie 'n volkome vreemdeling nie. Die Poolse here, gewoond aan vryhede, was weliswaar bang vir die vooruitsig om onder so 'n sterk en taai monarg te staan. In die besonder, in 1664, het die tsaar Moskou verlaat en die oprichnina gestig. As gevolg hiervan het onderdrukking begin. Hulle was veral wreed in Novgorod, waar baie mense sonder verhoor of ondersoek vermoor is. Terselfdertyd is baie gemartel en aan die paal gesit. Tydens die aanval op die Krim-Tatare in 1571 het die oprichnina homself egter nie geregverdig nie; baie krygers met hondekoppe het nooit vir die militêre samestelling opgedaag nie. "n Jaar later is die Tatare verslaan, maar dit het die bedreiging nie heeltemal uitgeskakel nie. Gelukkig het 'n oorlog tussen Turkye en Iran begin. Sy het die Krim-Tatare lank afgelei.
  Sadat, aanhoudend as 'n ondersoeker, het gevra:
  - Tsaar Ivan het op die Poolse troon gesit?
  - Geen!
  - So hy is nie te slim nie!
  Yanka het sy gekneusde skouers opgetrek:
  - Daar was baie redes! Die Poolse koning is deur die Sejm gekies uit die edelste edeles en here. En hulle wou nie 'n ferm hand hê nie. Na twee jaar van interregnum het Hendrik van Valois die troon bestyg. Hy was persoonlik nie sleg met 'n swaard nie, maar het 'n reputasie gehad as 'n swak en besluitelose persoon, bowendien vatbaar vir die sonde van Sodom.
  - Wat is dit! - Ek het verskeie seuns gelyk gevra.
  - Volgens legende het Sodom en Gomorra geheel en al uit sondaars bestaan. En die uitdrukking sonde van Sodom het 'n huishoudelike woord geword - wanneer mans mans liefhet. - verduidelik Yanka met 'n grimasie.
  Sadat frons:
  - Ons huidige Sultan is mal daaroor om seuns te martel. Hy het 'n ryk arsenaal van marteling. Hy word sommer mal as hy hulle seermaak. Jou kanse om in 'n harem van 'n minder bose tipe te beland, neem egter vinnig af.
  - Hoekom? - Yanka het gedink "n harem, veral vir "n vrou, is beter as sy huidige pyniging:
  - Die handelaar sal jou nie wil laat gaan nie, kyk, hy is so nou en dan geamuseerd deur jou speletjie. - Sadat het sy vinger gewys.
  Inderdaad, Ahmed het skaak gespeel met sy assistent, en aangesien hy ook 'n oak was, en polities korrek, het hy gewoonlik gewen. Daarna het hy 'n lepel uitgehaal en die verloorder op die voorkop geslaan. Die assistent met die betonvoorkop het net in reaksie gelag.
  - Dis dit, hy het homself 'n waardige vennoot gevind! - antwoord Yanka.
  - Waarskynlik! Het Ivan met Henry Valois baklei? "Dit het vrek interessant geword vir Sadat en die ander seuns."
  Yanka het nie meer die pyn in sy spiere opgemerk nie, sy bui het gelig:
  - Geen! Hier het niks uitgewerk nie. Sy ouer broer Karl is dood, of liewer is vergiftig, waarna Henry gevlug het. Hy het in die geskiedenis opgetree as die laaste verteenwoordiger van die Valois-dinastie: op die Franse troon. Die interregnum het nog twee jaar geduur. Deels as gevolg van Ivan se trots: die Russiese tsaar het nie die troon gekry nie. Die troon is beslag gelê deur Stefan Batory, die goewerneur van Semigrad, wat die Turkse Sultan gehuur het, maar uit 'n Duitse familie. Omdat hy 'n bekwame bevelvoerder was, het hy die gehawende en heeltemal uitgeputte troepe van Ivan die Verskriklike verslaan. Teen hierdie tyd het die koning se gesondheid verswak. Stephen se troepe het die sleutelstad in die verdediging beleër en Polotsk verower. Terselfdertyd het die Sweedse weermag op die offensief gegaan. Russiese troepe was verstrooi en gedwing om op twee fronte te veg. Batory het 'n leër van honderdduisend bymekaargemaak en, nadat hy verskeie stede verower het, begin om Pskov te dreig. Maar hierdie stad is deeglik versterk. Verskeie uitmergelende aanslae het nie die vyand 'n voordeel gegee nie. Die beleg het gesloer, die huursoldate het betaling geëis. Ivan die Verskriklike het self 'n ambassade na die Vatikaan gestuur. Hy het probeer om die ondersteuning van die Pous, God se "adjunk" op aarde, te werf. Maar dit was nie daar nie! Die Pous het geëis dat Katolisisme in Rus verkondig word. Op die ou end het die swaard alles besluit. Nadat hy homself uitgeput het, het Batory vredesvoorwaardes aanvaar wat redelik gunstig vir Pole was. Ivan het die hele Livonië en een Russiese dorp aan die Pole afgestaan. Op die hoogtepunt van die gevegte om Pskov het 'n Kosakkebrigade onder leiding van Ermak egter die Siberiese Khanaat aangeval. Dit is deur die erfgename van die Mongole regeer. Ten spyte van die numeriese meerderwaardigheid van die vyand, het Ermak gewen en die khan gevange geneem. Ivan die Verskriklike het die bou van verskeie stede in Siberië beveel. Nadat hy die oorlog in die Weste tydelik laat vaar het, het die tsaar begin dink oor hoekom, soos die Spaanse koning, wat die slagspreuk verkondig het: vrede vir Europa, uitbreiding in die kolonies, om nie die wilde lande van Siberië te verower en Indië, China en Indië te verower nie. ander lande. Die koning het Kosakke en stormagtige mense begin versamel ter voorbereiding van die veldtog. Terselfdertyd het vakmanne nuwe wapens gemaak, meer gevorderde muskette wat nie uit die loop gelaai is nie, maar uit die magasyn, en die geweer se vuurtempo het toegeneem. Ivan wou self met 'n Engelse prinses trou om 'n alliansie met Brittanje teen die Swede te sluit en steun te kry tydens die inval in Indië. Maar die dood het die koning se dapper ondernemings kortgeknip. Daar was gerugte dat hy deur sy eie kring vergiftig is. Die koning was egter lank siek en sy dood was vooraf voorspel. Na so 'n sterk soewerein is die troon deur die middelste seun Fedor geërf. Hy was swaksinnig, swaksinnig en vroom. Rusland is slegs gered deur die feit dat hy 'n sterk regent, Boris Godunov, gehad het. Die oudste seun Ivan is deur sy pa vermoor in 'n vlaag van woede.
  - Ivan die Verskriklike is ook mal! - Sadat het gespin.
  Yanka het nie gestry nie:
  - Kan wees! Ek het iewers gelees dat Ivan Vasilyevich aan geslagsiektes gely het, behandel is deur kwik te vryf, wat veroorsaak het dat sy liggaam voortdurend jeuk en woedende aanvalle van woede veroorsaak het. Hulle sê dat dit tydens die ondersoek van sy mummie bevestig is. Ai, dit is heel moontlik! Ivan die Verskriklike het nege vroue en baie minnares gehad. Daar was gerugte dat daar selfs mans onder hulle was, byvoorbeeld Basmanov Jr. Die koning was oorversadig met hormone. En tog 'n groot heerser, onder wie die gebied van die land meer as verdubbel het. Iwan die Verskriklike is eerder, ondanks al sy felheid, 'n progressiewe heerser van Rusland. Hy het 'n staatsmonopolie op vodka en pelse gevestig, voeding afgeskaf, 'n sterk Streltsy-leër geskep, baie stede gebou en vir die eerste keer in die wêreld 'n sanitêre diens ingestel. Daarbenewens het hy die Russiese militêre en handelsvloot laat herleef en nuwe takke van die weermag geskep. Die tsaar het baie gedoen vir die herlewing van Rus en dit kan nie geïgnoreer word nie. En almal het tekortkominge! Ek onthou wat een barbaar vir Sokrates gesê het.
  - Dit is wonderlik en net wat konings doen!
  Sokrates het geantwoord:
  - Onder die barbare, ja! Dit is wonderlik hier - dit is wat wonderlik is! Regverdig is net wat regverdig is!
  Sadat het ongelukkig opgemerk:
  - Maar die koning kan enigiemand wat aan sy geregtigheid twyfel, kruisig of aansteek!
  - Maar dit sal nie bewys dat jy reg is nie! - het Yanka uitgeroep.
  - Reg! Maar steeds! (Die toesighouers slaan die rug van beide chatterbox-seuns). Gee 'n voorsprong! Kyk vooruit! - Sadat het met sy hand gewys, die pad van huil begin.
  Inderdaad, 'n swaar lykreuk en stille kreun het Yankee bereik. Sterre met gekruisigde mense het langs die pad gehang. Hulle bene was in 'n skeuring uitmekaar gesprei, en hulle arms was na die kante uit. 'n Baie pynlike teregstelling! 'n Persoon ly ook aan naels wat sy arms en bene deurboor en gespanne ligamente. Ook honger, dors, insekte. Sommige mense sit vas op die spel. Dit is ook 'n baie pynlike teregstelling, maar dit is ook meer vlugtig, aangesien die persoon vinniger uitbloei. Sommige mense is bloot aan 'n haak vasgespel, waarvan die punt by die ribbes uitgesteek het. Daar is ongeveer driehonderd tereggestel, waarvan ten minste honderd vroue en ongeveer vyftig kinders was, sommige selfs jonger as Yankee. Die seun het onwillekeurig begin huil:
  - Wat het hierdie mense gedoen? - het Yanka in "n bewende stem geprewel.
  Sadat het sy kop geskud en geantwoord:
  - Ek dink nie dit is iets ernstigs nie! Om 'n slaaf te kruisig, is 'n eenvoudige bevel van die eienaar genoeg. Daarby is daar 'n "heilige" gebruik: as 'n slawe-eienaar of 'n lid van sy familie vermoor word, dan word alle slawe tereggestel! Boonop moet die teregstelling wreed wees, en geen uitsonderings word vir kinders gemaak nie!
  - Dit is duidelik! En wat wag vir my in geval van ongehoorsaamheid? - Yanka het gebewe ten spyte van die hitte.
  - Vel vlie of erger! As jy probeer ontsnap, kan jy na goeddunke van die eienaar gestraf word, maar honderd houe met 'n sweep is die verpligte minimum wat jy moet ly. Dit is die wet! - Sadat het sy elmboog langs sy nek gehardloop.
  - Wat van kruisiging? - Yanka het probeer om nie asem te haal nie, die lykreuk was verskriklik walglik.
  - Enige tyd! Jy het nie eers 'n rede nodig nie! Jy is 'n slaaf, wat beteken jy is nie net nie 'n mens nie, maar erger as 'n dier. "Sadat het die ongelyke houtblok weggeskop.
  - Ons land het natuurlik selfs 'n artikel wat erger is: mishandeling van diere. Hier is ons in 'n slegter posisie. - Yanka was in regverdige woede.
  Een meisie, met 'n haak, het gekreun:
  - Drink! Ten minste 'n druppel water.
  Yanka het na haar gestorm en dadelik val die sweep op hom. Een van die houe het hom in die gesig getref en sy neus oopgesny. Die bloed het nogal oorvloedig uitgevloei, die seun het dit met sy tong afgelek. Hy was self baie dors. Bloed uit die neus is nie die beste ding om te drink nie, maar tot 'n uitgedroogde keel, selfs dit lyk soos 'n plesier.
  Ali het hom gehelp om homself droog te maak:
  - Wees versigtig, spaar jou krag!
  - Ek sal probeer! Maar dit is nie aan my nie.
  Die seuns het onwillekeurig hul pas versnel, wat dit geniet om na sulke afgryse te kyk. En onder die houtsterre lê daar stukkies bene rond. Daar was soveel dooies, een van die seuns wat op 'n paal slyp, was roerloos, die punt het uit die skouergewrig gekom, die bloed was reeds besig om op te droog. Skielik lig hy sy kop en knipoog.
  Sadat het onnatuurlik geglimlag:
  - Dit is die ou! Sterf, maar steeds nie stukkend nie!
  Yanka het gedink, sou hy self genoeg moed en wilskrag hê om te knipoog wanneer 'n paal jou binne uitmekaar skeur? Heel waarskynlik nie, hoewel hy geleer het om sy gille te onderdruk dat hy nie raakgery word nie. Die belangrikste ding wanneer hulle jou klop, is om te dink, te dink en weer te dink!
  Ali, wat op sy tande kners, onthou:
  - Ek het drie seuns gesien: hulle is ook op die sterre gekruisig! Die eienaar het die tang verhit en die ribbes daarmee begin breek. Toe die seuns sy bewussyn verloor, het hy vir hulle knoffel gegee om te ruik! Dit het gehelp! Die seuns het hul oë oopgemaak, en weer het die laksman die bene vergruis. Hulle het ons in lyn gebring en ons gedwing om te kyk. Toe ons ongelukkige makkers dood is, het die slawe die kole gestrooi. Die eienaar het ons beveel om op hulle te loop, en ook gedreig om ons te kruisig. Ons het ons bene verbrand, ons het verskriklik gely, en elke tree het toe marteling geword. Die lewe is te moeilik as jy 'n slaaf is.
  Yanka het sy hand geskud:
  - Ek sweer, ek sal alles doen sodat slawerny op die hele planeet verdwyn! Laat dit so wees! Nooit sal die kinders van hierdie wêreld huil nie!
  . HOOFSTUK No 22
  - Stil! - Sê Elfaraya in 'n harde fluistering. - Wees 'n dapper vegter!
  Die elfmeisie het op haar sagte pienk voetjie geblaas, sy het blykbaar nie deur die harde menseskool gegaan nie, sy het gelyk soos 'n prinses wat haar glaspantoffel verloor het. Vladimir het 'n granaat opgegooi. Dit het in 'n breë skuiwergat ingevlieg en, soos dit gelyk het, nie te hard ontplof nie; die verstrooiing van fragmente is deur die betonmure verhoed. Maar iemand se afgeplatte helm het ver weggevlieg, in 'n heining vasgery en in die doringdraad verstrengel geraak.
  Iewers aan die linkerkant het nog twee ontploffings afgegaan, en dan is gereelde skietery van outomatiese wapens gehoor.
  - Dit lyk of die landingsmag die geveg betree het! - het Elfaraya geprewel.
  - Ons moet hom ook staan!
  Elfaraya het die meisie sonder 'n stewel genoem:
  - Wat is jou naam!
  - Rofacola! - Antwoord die meisie blosend.
  - Neem twee vriende en probeer om oor die heining te kom! - Die elfmeisie het dadelik gejaag:
  - Wag, beweeg so tagtig meter na regs.
  Toe sy haar tweede stewel uittrek en haar verleidelike kaal hakskoene flits, fluister die meisie:
  - Hulle sal 'n groot vernietigingsbad hê! - Die skoonheid het met haar kaalvoet op "n stuk doringdraad getrap, maar nie stadiger gery nie, ten spyte van die amberbloeddruppels wat verskyn het.
  - Sy sal van nut wees! - Elfaraya het dit opgesom.
  Verskeie koeëls het van die linkerflank gekom. Daar was 'n ernstige stryd daar aan die gang. Vladimir het bedreig gevoel:
  - Kom ons hardloop vorentoe, hulle kan ons met mortiervuur bedek! - Die jong man het geskree. - Ja, maak gou!
  Dit was moeilik om in die kakofonie te hoor, maar elwe het perfekte toonhoogte. "n Klein groepie van hulle het na "n nuwe plek gevlug, en nie verniet nie. Drie myne het in die opgefrommelde voertuig vasgery, wat die vegters gedwing het om op hul maag in die grond in te stort.
  Elfaraya het geskree:
  - Kom ons verdeel en probeer 'n rif vorm. Ek is op die regterflank, en jy, Vladimir, is aan die linkerkant.
  Haar woorde is onderbreek deur 'n verskriklike ontploffing, heinings het geval en 'n naburige gebou het geskeur. Die elwe skreeuend, bedek hulself met hul hande, een van die meisies is deur 'n skrapnel in die kop geslaan en het stil geword.
  - Hier is die eerste een wat vermoor is! "Sonder 'n skaduwee van spyt," het Elfaraya gesê.
  Onmiddellik na die ontploffing het twee dreigende aanvalsvliegtuie op lae hoogte verbygevlieg. Hulle het nog 'n bom laat val, en hulle het naby ontplof en die soldate met 'n nuwe porsie rokende grond oorlaai.
  Chrizzly het gemompel:
  - Wat 'n draak van die teenwêreld!
  Elfaraya het ingestem:
  - Hulle gedrag is onlogies! As dit veiligheidsdekking is, hoekom bombardeer hulle dan hul eie grondgebied!
  Die elfmeisie het dadelik geantwoord:
  - Trolle haat alle lewende dinge!
  - Die vyand lyk altyd soos 'n duiwel uit die hel! - Elfaraya onderbreek. - Eintlik is dit nodig ...
  - Ons sal deur die heining breek! En dan sal al die ander na hom toe kom! - Vladimir het begin verduidelik.
  - So kom ons sluip ons pad deur!
  "n Paar vegters, soortgelyk aan vlieërs, met geboë vlerke en mondvormige wapens, het uit die opwekkingstasiegebou gespring. Hierdie gewere het stukke gesmelte metaal afgevuur. Vreemd genoeg was die lugteiken een aanvalsvliegtuig.
  - Watter soort esels is dit? - Elfaraya was verbaas.
  Die aanvalsvliegtuig het 'n vuurpyl gelanseer en begin spoed optel, terwyl dit van kant tot kant geswaai het.
  Vladimir het geskree:
  - Moenie die inisiatief verloor nie, maar oor die algemeen moet daar een bevelvoerder wees!
  - Jy is 'n man en jy het bomme in jou hande! - Die meisies het geskree. Toe hardloop hulle, langs die rokende motor.
  Van iewers aan die kant van die heuwels is verskeie geweerskote die een na die ander gehoor, die skulpe het op die linkerflank, nader aan die gebou van operasionele dienste, beland.
  Elfaraya het opgemerk:
  - Blykbaar neem derde magte aan die geveg deel!
  Vladimir het filosofies geantwoord:
  - In oorlog is alles moontlik!
  Die elfmeisie het gesing:
  - Alles onmoontlik is moontlik vir 'n soldaat! Kruip versigtig na die loopgraaf - skeur die granaat!
  Vladimir het twee trolle wat agter die muur uitgespring het met 'n presiese skoot geskiet. Hulle het weggevlieg met hul koppe deurboor, en die goedgerigte jong man het hulle reg in die oog geslaan.
  - Dit is die letterlike vervulling van die uitdrukking: nie in die wenkbrou nie, maar in die oog! Stap op die gas voor dit uitgaan!
  Chrizzly het histeries gesê:
  - Dit lyk of ons omring is!
  Vladimir het sy oë verkyk; die struktuur van sy kop het hom 'n wye uitsig gegee. Minstens "n dosyn pragtige, vaartbelynde drieloop-tenks het na die veiligheidskompleks gerol.
  - En wat 'n tegniek! Ons het beslis nie so een gehad nie! Of het hulle deur 'n onsigbare portaal binnegedring?
  Chrizzly het voorgestel:
  - Dit is 'n inset in die program van 'n probabilistiese faktor! 'n Soort kombinasie van 'n ware oorlog, waarin verrassings so nou en dan opduik!
  - Groot Chrizzly, anders sou ek nie geraai het nie! - het Elfaraya sarkasties gesê.
  Naderende tenks het masjiengewere op die vegters afgevuur. Hulle het gebars en ontploffings het opgevlam. Een van die motors het gestop, sy spoor is beskadig.
  Elfaraya het 'n ongeduldige gebaar gemaak:
  - Kom Vladimir en julle meisies volg my! Daar is geen sin om die fotone van 'n opgewonde kwasar te tel nie!
  Op een plek is die heining half afgebreek deur die ontploffing, en Vladimir en Elfarai, as die sterkstes, het aan die beweeg oorgespring en nog vyf trolle op die vlug geslaan. Die jong man was selfs spyt:
  - Om verskeie koeëls op een teiken te spandeer is nie rasioneel nie!
  - Weet jy nie dat jy baie lig moet druk, asof jy 'n mikroklavier speel nie! Anders word jou hande tot in die kern van die lewe geslyp!
  "n Klein afdeling het die vyand uit die sel geslaan en in die muur ingehardloop. Sy het 'n goeie agt meter gesweef. Vladimir en Elfaraya het die elwe opgetel en hulle opgegooi. Chrizzly het egter geweier en op sy eie teen die muur geklim.
  - Ek is kielierig! - Hy het verduidelik.
  Sy het Elfarai gemakliker begin waarneem en na die linkerflank geloer. Daar het die werklike stryd al hoe wyer en hewiger afgespeel.
  Meer en meer transporte met infanterie het geland; hulle het agter die wolke te voorskyn gekom en bomme soos reëndruppels laat val. Al hoe meer eskaders vliegtuie het in die lug verskyn. Lugvaarttweestryde het al hoe hewiger geword. Die vegvliegtuig en die aanvalsvliegtuig het gebots, 'n helder flits het gevolg en die vliegtuie het versprei. Een van hul fragmente het geval, amper aan Elfarai se wang. Die meisie het haar vuis gewys:
  - Elektroniese idiote!
  Vladimir het met 'n masjiengeweer op die lopende figure geskiet. Hy het rustig geslaan, soos 'n trekker wat aartappels saai. Die ongemaklike figure van die trolle het geval en verstar. Alles het komies gelyk, soos 'n speelding.
  Tenks het opgetrek, geskiet terwyl hulle beweeg, en afdelings van voetvalskermsoldate het aanhoudend geskiet en van alle rigtings gelyktydig aangeval. Die vyand se elastiese verdediging het nietemin veerkragtigheid getoon en houe afgeweer.
  Elfaraya het die kaalvoet Rofakola en haar twee reeds gewonde vriende sien baklei. Een van die meisies was wankelend van bloedverlies, maar hulle het voortgegaan om hul pad te baan:
  - Slim meisies! Baie dapper meisies! - Elfarai goedgekeur.
  - So hulle sal sterf, sonder veel nut! - Vladimir het opgemerk.
  Chrizzly het gepiep:
  - Dit is tyd dat ons beweeg as ons betyds wil wees vir die uitdeel van medaljes!
  - Goeie idee.
  Vyf vegters het saam in die loopgraaf nisse gespring. Die elfmeisie was verstom; dit het gelyk of 'n koeël haar skouergewrig deurboor het. Die bleek skoonheid het gesê:
  - Dit is OK! Die vakuum sal nie bars nie!
  Elfaraya het simpatiek gevra:
  - Jy kan gaan!
  - Sekerlik! - Die meisie het vrolik gelyk.
  - Volg my dan!
  Sommige fratse het na hulle toe aangestorm, ten spyte van die stofpilare, was dit moontlik om te onderskei dat die krygers lang krom neuse, grys gesigte en yl wenkbroue gehad het soos die geplukte vlerk van 'n kraai.
  Vladimir het hulle dadelik met 'n vuurwapen gevat:
  - Charmante vakke! Is dit nie!
  Grizzly het geprewel:
  - Trolle! Die duiwel van die hel!
  Die gebou het met 'n gebrul ineengestort, en die selfaangedrewe geweer, wat deur die ontploffingsgolf opgegooi is, het op sy spore opwaarts gevlieg.
  Elfaraya het beveel:
  - Vuur uit alle vate!
  Die masjiengewere het dadelik begin praat, vyf sarsies het in die hardlooppak gekruis.
  Die trolle het geval, van hulle het in die rokende pluim geduik, hulle moes blindelings geslaan word, en sommige het in die oopte uitgespring.
  Sommige trolle het lyfwapens gedra, so hulle het blykbaar dapper opgetree en op onkwesbaarheid gereken. Vladimir en Elfaraya het hul vuur na hul koppe gedraai en hul tydskrifte verwoed omgedraai. Hulle het baie beter as die elwe geskiet, maar die feit dat hulle tyd moes spandeer om te herlaai, het nie in hulle guns gewerk nie! Van die trolle het daarin geslaag om nader te kom en terug te skiet. Die arme meisie het 'n geskenk in die nek en gesig gekry, en nog een in die bors. Die skoonheid het stil geword, en die ander kreun en wriemel. Die Grizzly het ook 'n raakwond gekry, bleek geword, maar het dit tot sy eer nie gewys nie.
  Vladimir en Elfaraya, sonder om vuur met een hand te stop, het granate met die ander gegooi. Massiewe fragmente het die aanvallers oorweldig, en gekoördineerde en akkurate vuur het hulle afgemaak.
  Daar het meer as 'n honderd lyke op die naderings en die platform gelê; die aanval van die bose wesens is heeltemal verdrink. Die oorlewende trio het uit die voorblad gespring en verskeie magasyne verwyder en die gordels van die stinkende lywe verwyder.
  Elfaraya het met 'n grimering oor die onaangename geur gesê:
  - Dit lyk of die vyand verslaan is! So nou moet ons ons mense help! Net hier sal jy regtig nie verstaan waar ons mense is nie.
  Chrizzly skud sy kop.
  - Nee, dit is glad nie wat ons hoef te doen nie!
  - En wat? - Vladimir was verbaas.
  - Hy is immers 'n ervare elektroniese ingenieur, anders as jy!
  Elfaraya het minagtend gesnuif:
  - Wel, so wat! Wie veg beter?
  - Jy is beter! Maar ek ken die enigste manier om te wen! - Die elf het skelm vir Poleninsky geglimlag en sy oë toegesnou.
  - En hoe om dit te doen? - vra die meisie.
  - Ek het almal bedrieg. Ons is op pad hierheen na die opwekstasie.
  Vladimir het gespoeg:
  - Jy kan myne daar raakloop!
  - Maar as dit suksesvol is, sal ons 'n afstandbeheerder vind wat hierdie hele groot virtuele leër sal afskakel. Jy kan hulle nie met masjiengewere alleen doodmaak nie! - Die elf het gesaghebbend gesê.
  Elfaraya het ingestem:
  - Hy is meer ervare in sulke "virtuele speletjies" en hou die kaarte in sy hande.
  Kriserig, eend om te verhoed dat 'n dwaalkoeël of verdwaalde skrapnel getref word, het na die sprankelende betonstruktuur gehardloop. Vladimir en Elfaraya het na mekaar gekyk en hom gevolg. Hulle het vinnig gehardloop, maar hulle het 'n fout gemaak. "n Masjienskieter wat in "n geheime sel weggekruip het, het "n ware loodreën losgelaat.
  - Sjoe! - Elfaraya het gegil toe haar stewel haar vang. - Is dit net nog "n seksuele guns?
  Die gelukkige chrizzly het om die reddingshoek gegaan, maar Vladimir was baie minder gelukkig. Hy het sy hande gewaai en die masjiengeweer laat val, 'n groot koeël wat die liggaam van die wapen getref het. Die jong man het vir 'n paar oomblikke gevries; een van die geskenke het hom in die maag getref en met sy gesig na onder geval. Die volgende uitbarsting het die grond om hom opgeskeur, Vladimir het weggerol en reguit deur sy skouer gegaan. Oor die algemeen het die liggaam in die virtuele speletjie uitheems geword, swak, nie vinnig genoeg nie, het dit verraai. Die jong man het gewoel soos 'n wingerdstok, die masjiengeweer het 'n aanpassing gemaak en weer die maag en albei bene, sowel as die bors gestamp, wat die hart deurboor. Vladimir is van die dood gered deur die tussenkoms van Elfarai. Die meisie het 'n granaat gegooi, wat die masjiengeweer vir 'n oomblik laat afskakel het, en Vladimir opgetel.
  - Soos altyd, sal ek jou red! Oortreding van alle wette! - Die meisie het gesing. "Toe gooi sy haar geskeurde stewel af en gooi Vladimir met een desperate gooi in 'n veilige sektor. Op daardie oomblik is die meisie self in die skouerblad getref, maar sy het reeds geval en die koeël het haar lyfwapens deurboor en net haar rug gekrap.
  Nadat sy 'n salto gedoen het, het die meisie vertrek. Die lyne het haar bly volg. Die loodwaterval het soos 'n stroompie gevloei, en die masjiengeweer het geen ammunisie ontsien nie. Splinters beton het van die muur af geval, gelukkig was die messelwerk sterk genoeg om nie op een slag in te stort nie. Hy het nietemin nie toegelaat dat die meisie haar kop uitsteek nie.
  Elfaraya kyk rond:
  - Haai Chrizzly, waar is jy?
  Die antwoord was doodse stilte. Die meisie wou nog "n granaat gooi, maar het dit nie in haar gordel gekry nie.
  - Wel, ek is 'n idioot! - Elfaraya het gesweer.
  Hulp, soos altyd in oorlog gebeur, het weliswaar onverwags gekom. Drie elegant gevormde tenks het vanaf die linkerflank gevorder. Hulle het in Elfarae se hande gespeel en begin om masjiengeweertorings te vernietig.
  Die meisie fluit:
  - En hulle is nie bang nie!
  Sarsies skulpe het een toring met vier vliegtuigkanonne afgebreek. Daar was weliswaar verskeie duike op die pantser van die tenks, en die een wat regs loop, het die baan beskadig, maar as gevolg van die teenwoordigheid van verskeie onafhanklike rollers, het die spoed effens verlangsaam.
  Vladimir het opgemerk dat die tenks ten spyte van die beweging redelik akkuraat afgevuur het, wat beteken dat hulle heel waarskynlik toegerus was met 'n hidrouliese stabiliseerder. Lugafweergewere was te klein in kaliber om hoë kwaliteit pantser binne te dring. Alhoewel die tenks van dinamiese beskerming ontneem is, was die sterkte en duursaamheid van die metaal hoog, ten minste nie minderwaardig as titanium nie.
  Die masjiengeweertorings het stil geword en asemhaal het al hoe makliker geword.
  Die draai van die geheime wapen het gekom, 'n dop het die masjiengeweer getref en brandende puin het van bo af gevlieg.
  Elfaraya het gefluister:
  - Wel gedaan!
  Die meisie het, sonder om kosbare tyd te mors, langs die eindmuur van die stasie gehardloop. Die onverkoelde patrone het haar gebeitelde kaalvoete verbrand (die meisie het ook haar tweede stewel uitgetrek om dit meer behendig te maak en mooi te lyk). Nadat sy die volgende hoek bereik het, het Elfaraya op haar maag geval en versigtig na die tuin gekyk om beter na die naderings te kyk.
  Daar was 'n kalmte te midde van die storm op die stasiewerf. Een wankelrige hek was op "n kier, en "n eensame wag het gebukkend gestaan.
  - Slegs een! Ek sal dit binne 'n sekonde afhaal! - het Elfaraya gefluister.
  "n Goedversorgde blombedding met welige blomme het die oog gevang; dit het die vaal landskap opgehelder. "n Verlate laaier en "n ligte, gevlekte eenvliegtuig het daar naby gesweef.
  - Hier is 'n ontruimingsmiddel! Net 'n wit pegasus met vlerke ontbreek! - Gedink Elfaraya.
  Die skielike gebrul van rinkelende ruspes het haar laat omdraai. Die meisie het op sy plek gevries, verstom. "n Swaar tenk het om die hoek te voorskyn gekom waar sy soos "n beer vir die vuur weggekruip het. Dit was baie groter en het meer lomp gelyk as die masjiene wat Elfaraya voorheen gesien het.
  - En dit lyk of die bestuurder ingegee het!
  Inderdaad, skynbaar sonder veel ondervinding, het hy elke nou en dan die stuurwiel geruk. Die tenk se spore het gegly met 'n vreeslike maalgeluid, beton verkrummel en groen vonke uitgegooi. Daar was soveel as ses geweerskote, die masjiengewere nie ingereken nie, 'n monsteragtige masjien. Elfarai het 'n verbintenis met die Duitse "Maus" gehad. Toe die voertuig van 188 ton, tydens die gevegte in Hongarye, sonder vrees vir skulpe (hulle het soos ertjies daarvan afgebons), 'n pêrel by die posisies van die Sowjet-troepe was. Twee sulke reusagtige motors, nadat hulle petrol opgebruik het, het in Sowjet-gevangenskap beland. Toe, op hul basis, is reuse diepsee tenks geskep wat in staat was om die Engelse Kanaal oor te steek en langs die bodem van die Stille Oseaan na Alaska te reis. Nog vyftig soortgelyke monsters is vervaardig, maar die bekrompe Khrushchev, wat Stalin vervang het, het beveel dat die reusagtige en baie duur masjiene afgesmelt word. In die algemeen, selfs voor die oorlog, het Stalin die bou van die wêreld se grootste tenk, die Kirov, met 'n gewig van driehonderd-en-vyftig ton, en 'n dieselenjin van 2 000 perdekrag beveel. Hy het soveel as agt gewere en sestien masjiengewere gedra. Vir daardie tyd: bloot 'n wonderwerk van tegnologie. Ongelukkig is die vervoer van tenks 'n te moeilike taak, en moderne oorlogvoering vereis wye maneuver en hoë spoed van beweging van toerusting.
  Hierdie gedagtes flits refleksief deur Elfarai se kop. Die meisie wou nie baklei nie en het soos 'n akkedis opgekrul. Sy was vuil soos 'n vark, maar op die oomblik was die vuil besig om haar lewe te red. Tyd het baie stadig verbygegaan. Oor die algemeen het Chroesjtsjof die produksie van tenks swaarder as vyftig ton verbied, en 'n soortgelyke verbod in Rusland het byna 100 jaar geduur! Is dit raadsaam? Ervaring voorgestel: dit hang af van waar die oorlog aan die gang is. In Europa of die woestyn het swaar tenks hulself goed bewys. In die besonder is die standaardgewig van 'n NAVO-lidtenk ongeveer 63 ton, met 'n kragtige veellaagpantser. In die berge is dit beter om ligter voertuie te gebruik. Veral onbemande vierloop, dwergtenks. Vir 'n lang tyd is robotte as 'n wondermiddel vir alle probleme beskou, maar gelukkig het 'n aantal plaaslike onluste van elektroniese masjiene gewys: 'n rekenaar moet hom onder geen omstandighede as 'n individu herken nie. Die biofisiese gerigte evolusie van mense het dit moontlik gemaak om afhanklikheid van robotte ietwat te verminder. Anders sou talle distopieë oor die uitwissing van die menslike ras deur masjiene 'n werklikheid word! Boonop het magie 'n deel van die elektroniese verantwoordelikheid opgeneem. Sy het gehelp om voorheen dormante reserwes van die menslike brein wakker te maak. Die wêreld het begin verander na 'n homosentriese heelal.
  Uiteindelik het 'n swaar voertuig die draai gedraai en blindelings met sy gewere afgevuur. Die snuit was dalk te lank, wat hul beweging vertraag het. Dit is nie verniet dat die Amerikaners in die Ambrams in antieke tye 'n korter loop gebruik het nie, aangesien die geweer reeds hoë druk skep. Dit maak dit makliker om te mik, anders is sulke snuit moeilik om te beweeg. Masjiengewere is baie gevaarliker! Die meisie het haar asem opgehou en gewonder of dit sou verbygaan - dit sou nie!
  "n Skoot het oorverdowend geklap, en te oordeel aan die embleem het die troltoilet by die ingang van die binnehof in stukke gebreek. Fragmente van plastiekpanele, stukke isolasie en vreeslik stinkende ontlasting is honderde meters versprei.
  - Die bastertoilet was nat! - het Elfaraya gefluister. En die tenk het sy turbines geblaf en verby die gebou gery en klipskyfies, liggies met trolontlasting, tot poeier gemaal. Die vegter se sensitiewe neusgate het ondraaglik gely, asof dit met 'n stank gevul is.
  Elfarai het egter ander probleme gehad; sy het die afstand van die breë ruspe na die muur geskat.
  - Ek kan platgeslaan word, as hierdie idioot natuurlik 'n bietjie na regs beweeg! Ek is egter slim.
  Die ritmiese geklik van tande en die geknars van skakels het soos 'n begrafnisoptog gelyk. Elfaraya het haarself gedwing om te glimlag, terselfdertyd het sy bomme hoor ontplof, en uit die hoek van haar oog kyk sy hoe die neergestorte vliegtuie brand, en toe ontplof een van hulle met 'n vreesaanjaende brul, te oordeel aan die grootte van 'n strategiese bomwerper. Die ontploffings is verskeie kere herhaal, wat die dodelike inhoud van die vliegtuig se maag laat ontplof het. Die geveg het na die middel van die basis beweeg, ek wonder hoe dit met Rofakola gaan, of sy lewe en of sy ook gesterf het. Die pyn is immers so werklik! Sy sien dit dadelik waar en kyk hoe die metaal ses-vat monster naderkom. Oor die algemeen het Sowjet- en Amerikaanse ontwerpers tydens die Tweede Wêreldoorlog twee of drie snuit op een toring probeer plaas. Maar die ervaring van die Tweede Wêreldoorlog en talle tenkgevegte het die algehele mislukking van sulke strukture getoon. Sedertdien het dit amper kanon geword, een tenk, een rewolwer, een loop! Die mode vir rewolwerlose tenks het weliswaar gou begin. Oor die algemeen is dit debatteerbaar, as die mortier multi-vat is, hoekom dan nie 'n multi-bar tenk nie?
  Die eerste skakels van die ruspes het naby die meisie se kaal voete gelê, en die rollers, verhit van die vrag, het stadig langs hulle gerol en tientalle tonne ystermassa gedra. Die warm metaal het die meisie se kaal hakke verbrand; gewoonlik is sy nie so sensitief nie, maar haar liggaamsparameters het nie in haar guns verander nie. Sy kon byvoorbeeld voorheen bloot haarself in "n dun lagie aan die muur smeer - dit was nog hiperplasmiese vleis, maar nou het die genadelose ruspes aan haar geraak. Die warm asem van die masjien het die gesig, wonde en skrape op die liggaam geskroei en trane onwillekeurig uitgeslaan.
  Elfaraya knip sy oë, 'n pêrelagtige traan rol. Die angel in die oë het bedaar, maar die ruspe het die groottoon van sy regtervoet geknyp. Wanneer so 'n gewig die bene vergruis, is die pyn ongelooflik, as die vegter nie so verhard was nie, sou sy ongetwyfeld geskree het, maar sy het net op haar tande gekners.
  - Dit is onaangenaam! Maar nou weet ek hoe dit is vir 'n vrou se voete in 'n Spaanse stewel! - Die meisie het die vy gewys.
  Die tenk het nog 'n paar meter gery en stilgehou. Elfaraya het besluit om te sug en het versigtig opgestaan: die pantsermonster het agteruit gestaan en dit was nie nodig om bang te wees nie.
  Aan die regterkant, wat die gevegsgebied binnegekom het, het vier aanvalsvliegtuie verbygejaag. Omdat hulle nie gesien wou word nie, om op die kantlyn te bly, het die skuts van ses masjiengewere woes op hulle losgebrand, en dopdoppies het luidrugtig gereën.
  Lank, met spoorstrepe, het die sarsies te ver gery om die voertuie te beskadig, maar naby genoeg vir die vlieëniers om die tenk te sien.
  Nadat hulle teikens in die gevegsgebied met skulpe en missiele geskiet het, het die vier 'n "dooie lus" gemaak en 'n nuwe teiken begin nader.
  Elfaraya glimlag:
  - Nog 'n gemors in 'n klein sterrestelsel! Miskien is dit tyd om die retirade te speel!
  Die meisie het weer getol, 'n salto gedoen, en met haar kaal hakke flitsend na die hekke van die kragstasie gehaas.
  Die skoonheid was vinnig en het die trol raakgeloop. Hy het skaars tyd gehad om sy masjiengeweer te lig toe hy met sy kop in die neus geslaan is. Die slag weergalm dof in Elfarai se kop, maar die frats het verbygegaan.
  Verskeie vuurpyle het feitlik gelyktydig van agter ontplof. Te oordeel aan die gebrul wat dit doeltreffend was, het een van die gewere wat uitgeskiet is die meisie ingehaal, gedraai en haar amper van haar voete afgeslaan. Waarna die punt in die muur vasgery het, bakstene het geval. Verskeie klein stukkies sny die skoonheid se kaal bene.
  - Dit is weer vasgehaak! Hoe lomp is ek nie!
  Die meisie het volspoed deur die halfoop hek gejaag. Daar was drie trolle binne, maar Elfaraya het hulle met een sarsie afgesny, haar masjiengeweer altyd gereed.
  Die stormtroepe het net bokant die dak gedreun en begin wegbeweeg. Ander geluide is gedemp. Die gebrom van tientalle rotors het 'n kalmerende effek gehad. Die meisie het selfs 'n assosiasie gevorm met haar ma se wiegelied. Waarna sy egter nooit geluister het nie.
  - Het uit die hitte gekom!
  Elfaraya het omgekyk en byna dadelik 'n buisvormige verkoelingstelsel gesien. Vier verspreidingstoestelle is direk op die lyne geïnstalleer, wat die beweging van die koelmiddel gemonitor het.
  - Wel, ek is soos 'n klein bottelfragment wat die hart van 'n primitiewe organisme binnegedring het. Is dit nie tyd om daardie kragopwekkers aan die brand te steek nie! Alhoewel baie van ons mense sal sterf! - Die meisie het gehuiwer.
  Op hierdie oomblik is 'n bekende stem gehoor:
  - Jy het nog oorleef! En jy lyk wonderlik!
  Elfaraya het gedraai:
  - En jy is Chrizzly! Hier is die ontwykende spook waar hy daarin geslaag het om weg te kruip.
  - 'n Goeie vegter is net so 'n goeie spioen as wat dit help om te borduur en te wen! - Die elf het geantwoord.
  - Spioenasie is 'n goeie smeermiddel vir die militêre masjien, maar die brandstof is steeds die dapper gees! - Elfaraya het met patos gesê.
  Chrizzly het sy handpalm uitgebrei, 'n klein veelkleurige kubus het daarop gepas:
  - Jy weet wat dit is!
  - Ek dink! Wat sal ons help om te wen!
  Die elf glimlag:
  - Reg! Hy is in staat om alle vyandelike leërs uit te skakel. Maar net as jy dit met baie energie herlaai.
  Elfaraya was gelukkig:
  - Dit is dus heel moontlik om dit te doen, die verkoelingstelsel te vernietig en dan sal dit ontplof! Ek dink nie erger as 'n atoombom nie!
  - 'n Bietjie swakker, maar heeltemal genoeg vir ons!
  - Moenie praat nie, tree op! - Die meisie het "n bykomende knip in die masjiengeweer ingesit, "n laaste blik op die rye vreedsaam werkende installasies gekyk en die sneller getrek. - Ag totsiens "primitiewe"!
  - Slaan presies by die gewrigte, anders sal jy dit nie vernietig nie! - Die elf het voorgestel.
  Geel lampe het dadelik reg onder die plafon begin flikker, en dadelik het 'n dosyn sirenes en 'n dosyn ratels die volume van die stasie gevul met die klanke van die donkerste Hades!
  Elfaraya en Chrizzly het uitgehardloop in die erf en dadelik in die eenvliegtuig gespring. Hy het homself met 'n straalmotor gevind, maar sonder 'n sleutel. Elfaraya was egter nie raadop nie, sy het die paneel afgeruk en die drade direk verbind!
  - Jy sien waar ons s'n nie verdwyn het nie!
  Die hangsweeftuig het opgestyg, bedees gepiep en momentum begin kry.
  Kriserig gespons:
  -Dit lyk of ons dit gemis het!
  Elfaraya skud haar kop:
  - Nee, vinnig! Kyk hoeveel vegters is daar. Hoe om hulle te hanteer, miskien outomaties.
  Inderdaad, 'n sarsie vuur is op hulle geskiet; die koeëls het amper die eenvliegtuig getref.
  Chrizzly het geglimlag en gesê:
  - Daar is een universele manier!
  - Watter!?
  - Dit! - Die elf het sy wit hemp afgeskeur en dit by die venster uitgesteek.
  -Is jy mal? - Elfaraya ruk en slaan haar platgedrukte vinger, haar kaal, meisieagtige voet op die metaalpedaal.
  - Dit is die oudste teken van gesante!
  Die vegters het inderdaad opgehou om op die eenvliegtuig te skiet. Hy het al hoe verder wegbeweeg. Skielik het alles gevries, vegters, aanvalsvliegtuie, bomwerpers het in die lug gevries, talle tenks het gestop. Dit het verbasend stil geword.
  Chrizzly het in 'n kleurlose stem (dit lyk of sy emosies in 'n vleismeul uitgebrand het) gesê:
  - Dit is klaar!
  Waarna die lig vervaag het.
  Ná so 'n virtuele gebeurtenis het al die elwe en selfs Vladimir verpletter gelyk. Maar as sulke toetse vir die Russiese vegter bekend was, dan het die elwe duidelik sleg gevoel. Ongewoond aan stres en pyn het hulle hulself gekrap. Astarte het gevra:
  - Wel, hoe is jou indrukke?
  Die elwe het gehuiwer. Net Chrizzly het moedig geblaf, die vonkel keer terug na sy oë:
  - Uitstekend!
  - Superquasarono! You Chrizzly het die hoogste klas kunsvlieg vertoon. Hy het daarin geslaag om almal te uitoorlê en deur die verdediging te kom. Wat die ander betref, behalwe vir Elfarai, is sy ontevrede met hul optrede. Trouens, julle almal het gesterf of was onbevoeg.
  Vladimir het onwillig ingestem:
  - Ja, ek het 'n fout gemaak!
  - Nie daardie woord nie! Aangesien jy 'n man is, het ons sekere hoop op jou gevestig, maar ons was ook baie teleurgesteld. - Astarte het "n nul met haar vingers gewys.
  - Ek is gereed om weer die virtuele toets af te lê! - Die jong man het geblaf.
  - Nie nodig nie! Jy kan ontspan en selfs pret hê, ek is nie 'n despoot nie! - Die meisie het haar verleidelike borste, wat nogal groot was vir 'n elf, ontbloot. - Wat, Vladimir, het jy 'n begeerte om liefde met my te maak?
  Die jong man het 'n hitte en opgewondenheid heel natuurlik vir 'n man gevoel: Op sy ouderdom is elke seksuele daad soos 'n ontdekking! Nadat hy opgestyg het, het Vladimir aan haar borste gesuig, die bloedrooi, gepoleerde tepel het sy mond binnegekom, Hoe aangenaam was dit om dit met sy tong te voel, die elfwyfie se borste het dadelik geswel en verhard.
  Skielik het 'n meisie wat passie het hom weggestoot:
  - Ek het van plan verander! Kom ons eet eers middagete! Na so 'n geveg het my eetlus hartstogtelik opgewerk!
  - Hiperplasmiese energie?! - vra Vladimir en lek sy lippe af.
  - Is ons bedelaars, het ons nie natuurlike kos nie! Ons elwe is mal oor die plesier van kos, wat nie van die gedroogde aardbewoners gesê kan word nie. Ek wou hulle nie naboots nie!
  Elfaraya was beledig:
  - Hoe om te leer veg, dan is jy die eerste wat by die voerbak gaan sit!
  Astarte het 'n verwarde gesig gemaak:
  - Ja, ek het vergeet, jy is reeds vol! Hoe is menslike kookkuns?
  Elfaraya het geskerts:
  - Die geregte is te pittig! Hulle is te gesout!
  vra Chrizzly terwyl hy met die hologram speel:
  - Sal die bederf feestelik wees!?
  - Natuurlik sal jy baie pret hê!
  Die elf spring en vlieg 'n bietjie in die lug:
  - Dan is ek daarvoor!
  Die glansryke krygers het saam die lug ingevlieg, byna almal van hulle was meisies, 'n bietjie meer as honderd in totaal, en verskeie ander galakte. Meer presies, sewe verteenwoordigers van ander wêrelde. Een blyk 'n vloeibare metaalentiteit van vier geslagte te wees. Sy ore is soos die vlerke van 'n vlermuis, en daar is nege oë, en een op sy maag, die einste lyf is 'n raap met uitstaande toppe. Snaakse wese.
  Elfaraya het gevra:
  - En hierdie?
  - Dit is Chick-chirp! Ons kajuit seuntjie! - Astarte verlate.
  - Seun?
  - Nie regtig nie! Volgens die standaarde van sy ras is hy nog 'n kind, maar hy is reeds meer as twintigduisend jaar oud!
  Chik-chirik, wat besef dat hulle oor hom praat, het na die groep gevlieg. Sy bene-flippers beweeg in die lug.
  - Miskien wil jy hê ek moet jou 'n paar truuks wys?
  Astarte het geantwoord:
  - Nie nodig nie! Ons is honger! Jy eet nie proteïene nie!
  - Ek verslind radioaktiewe isotope. Hierdie is ook nogal goed! Ons het verskillende molekulêre strukture! - Chik-chirik het gepiep.
  - Ek weet! Maar toe jy my klitoris gestreel het, my met 'n sub-radioaktiewe tong kielie, was ek baie meer aangeskakel as deur 'n manlike elf. Terloops, het jy ook daarvan gehou? - Astarte het liefdevol gespoeg.
  -Jy het 'n lieflike lyf! Of nie, soos warm maar quasaries lekker roomys.
  Die meisie het 'n teken gemaak en die elwe het opgestyg. Hulle het in die lug gesweef aangesien die kamer ruim was.
  Die saal waar die ete gevier is, was luukser as die Sultan se paleis. Alles daarin het soos weerlig geskitter, standbeelde en beeldhouwerke van kunsmatige, maar dit het hulle nog helderder, edelgesteentes gemaak. Die skitterende mosaïekskilderye het beweeg en het lewensgetrou gelyk, en die blomme was ongelooflik! Vladimir het natuurlik baie verskillende kleure in talle wêrelde gesien, maar die elwe het oor die miljoene jare van hul beskawing genetiese manipulasie tot perfeksie gebring!
  Elfaraya het opgemerk:
  - Watter wonderlike skoonheid! Dit is asof ek in die hemel is!
  Vladimir, sonder om sy minagting weg te steek, het geantwoord:
  "Dit sal nie lank neem vir sulke luukse om jou vet te maak en te vergeet hoe om te veg nie!" Beskeidenheid van die huis simboliseer selfverloëning, en netheid simboliseer wilskrag!
  Daar was geen tafel in die algemeen aanvaarde sin van die woord nie! En hoekom moet hy? Maar 'n welige tapyt, asof dit met kosbare mos bedek is, het op sy eie uitgesprei, soos in 'n sprokie. Die meisies snak van verrukking. Meeste van die meisies was amper kaal en vreeslik sexy. Die naakte lywe is bedek met pragtige, kleurvolle tekeninge, gevegstonele, erotiese en godsdienstige tonele. Sover Vladimir geweet het: die godsdiens van die elwe het van die begin af gereelde veranderinge van seksmaats en groepseks goedgekeur. Terselfdertyd het die elwe reg in die tempels liefde gemaak. Terselfdertyd is die ras nogal vriendelik en kom dikwels tot die redding van ander spesies. Elwe is vrygewige ouens wat nie 'n bedelaar weier nie. En as jy seksuele probleme het en seks wil hê, moet jy die elf vra, dan sal hy jou met graagte troos, al is jy nog lank nie mooi nie.
  Die chrizzly het ook goed gelyk, sy lyf bedek met spierplate, geverf met prentjies van sierlike flora en fauna, en die wyfies het eenvoudig daaraan vasgeklou.
  - OK! Net nie alles op een slag nie! Jy sal my uitmekaar skeur! - Die jong elf het gesmeek.
  - Alles sal wonderlik wees! Super! Super! - Die skoonhede het gegil. Hulle tas en krap na Chrizzly en masseer sy lyf.
  Astarte het beveel:
  - Kom ons begin die fees!
  'n Gebrul van genot in reaksie:
  - Sekerlik! Lank lewe vraatsug! - Die glansmeisies het geskree.
  Hulle het ook probeer om aan Vladimir te raak, hom te streel en selfs sy groot menswaardigheid te voel. Die jong man het sterk opgewondenheid gevoel, 'n opwelling van energie, maar terselfdertyd 'n mate van verleentheid, natuurlik vir die jeug. Kollektiewe seks onder mense is wettig, en selfs inteendeel, dit word nie aanvaar om dit te ontduik nie, die militêre sielkundige begin dadelik belangstel. Maar steeds, mense in hul kollektiewe groepseks: hulle doen alles mooier, veral hulle ruil energie, subnoesfeer, bioplasma, en paar nie net nie. Vir Russiese krygers is seks komplekse danse, met super vuurwerke wat inligting en krag, ontladings dra. Hier is 'n wesenlike verskil - elwe hou daarvan om op die outydse manier te naai. Dit is presies wat die Russiese vise-offisier verwar!
  Intussen het buitengewone ekspressiewe musiek begin speel, en baie veelkleurige kolligte het verlig. Dit het herinner aan die kroning van 'n monarg: vanaf die een-en-twintigste eeu. Verskeie blomme en siergroente het van bo af geval - hoewel dit hologramme was en verdwyn het toe hulle die diamantvloer bereik het. Toe skeur die plafon en vreemde diere begin binnevlieg.
  Daar was pynappelape, 'n olifant-piesangmengsel, 'n skilpad-kiwi-baster, 'n kaktus-seekoei, 'n diamantdopjakkals, 'n gans-waatlemoenmengsel en nog baie meer. Basies was dit die skepping van bio-ingenieurswese, die kunsmatige konstruksie van verskeie gene. Al hierdie sinkretiese diere het geluide gemaak wat herinner aan kinders se lag. Na luister was dit egter moontlik om vas te stel dat elke dier sy eie unieke lied sing. Vladimir het sy ore gehang, vrede gevoel, en terselfdertyd verskriklike honger.
  Astarte het hom gevra:
  - Wel, hoe? Stem jy saam, dit is jou eerste keer dat jy dit sien?!
  - Nie regtig nie! Iets soortgelyks het al in virtuele oefeninge gebeur, net ons het sommer sulke mooi manne doodgemaak! - blaf Vlarad.
  - Vermoor?
  - Of vernietig! Wat in wese dieselfde ding is! Ek dink egter nie dat 'n virtuele geveg met 'n regte moord vergelyk kan word nie. - Die onderoffisier het probeer wegkom van die gierige hande van wyfies en passievolle soene, geurige meisies se monde.
  Astarte het opgemerk:
  - En die sensasies is baie soortgelyk! Stem saam, ons het geleer om die opleidingsproses weer te gee, nie erger as die Russe nie!
  - Dit is reg! Die pyn is baie werklik! So ons sal hierdie diertjies skiet, al voel ons jammer vir hulle. - Vlarad het "n pers vonk van sy wysvinger losgelaat.
  - Nee, dwaas, ons sal hulle eet! - het die elfkaptein geskree.
  Talle meisies en die vreemdelinge wat by hulle aangesluit het, het na die kunswerke gehaas. Asof hulle bang was, het hulle begin weghardloop. Dit het alles nogal snaaks gelyk. Byna naakte meisies jaag verskeie wesens wat soos werke van briljante abstrakte kunstenaars lyk, en hulle hardloop vinnig weg. Dit is dalk selfs meer interessant. Elfaraya het self agter hulle aan gejaag. Hulle was amper heeltemal naak en het net deursigtige broekies gedra. Die meisie het vlesiger en meer gespierd gelyk as die vroulike elwe. Haar borste was groter en haar heupe meer krom. Weef van staaldraad, maar baie grasieus, gee die onderbeen en voete die indruk van bedrieglike teerheid. Vladimir het agter haar aan gejaag. Hy het hom ingehaal, hom aan die pienk hakskeen gegryp, die meisie het losgebreek en die mengsel van komkommer en renoster aangeval. Hy het probeer uitdraai, maar Elfaraya het 'n stewige stuk uit die vleis geskeur en dit in haar mond gegooi:
  - So lekker! Hoekom wil jy Vlarad nie so byt nie?
  - En wat? Ek het selfs groot plesier. - Die jong man het sy spoed verhoog en "n mengsel van "n jakkals en "n roos raakgeloop. Hierdie aantreklike monster het na parfuum geruik. - Vladimir het "n stukkie van die blomblaar afgebreek en dit in sy mond gegooi. Sjoe! Dit was gebakte roomys met 'n baie kontrasterende sjokoladegeur. Ongewoon, maar terselfdertyd bekoorlik!
  - O! Dit oortref alle verwagtinge! - Sê die seun. - Eintlik so 'n fees vir die hele wêreld!
  Elfaraya het voorgestel:
  - Kom ons gaan voort met die jag!
  Om sulke diere te jaag is 'n ware plesier. Wanneer jy so 'n wese inhaal en agtervolg, met woes passie. Vladimir het die pruimbul probeer, die pynappelaap lank gejaag en die kamille-krokodil gejaag. Alles het redelik ordentlik gelyk, die diere was besig om stukke te verloor en te brul, maar vir Vladimir was dit duidelik dat dit nie 'n natuurlike dier was nie, en die diere is eenvoudig uit voedselbiomassa met beperkte intelligensie geskep.
  Elfaraya het dit ook verstaan; verskeie kere tydens die vlug het die meisies gebots en mekaar se borste gestreel. Uiteindelik het Vladimir 'n mengsel van krisant en kobra gevang en vinnig die stert van hierdie slang ingesluk. Groot ook.
  Astarte het na die jong man gespring en met haar vingers oor sy gespierde skouers getrek:
  - Wel, hoe? Ek sien jy hou van ons feesvertoning!
  - Ja, elwe weet hoe om pret te hê! "Die jong man het eenvoudig gestraal.
  - En dit lyk asof jy, terwyl jy tussen mense was, daarin geslaag het om jouself te vermenslik? - Die elfkaptein het die vegter se kaal, kragtige skouers met 'n heerlike buitelyn gestreel.
  - N bietjie! Jy weet, as jy langs 'n oop bottel parfuum lê...
  - Ek weet, skat, maar jy kan vir 'n verandering nie vir ons 'n menslike lied sing nie! - Die diva onderbreek.
  Vladimir het 'n paar keer geknip:
  - In beginsel kan ek! Maar glo my: dis nie eens maklik nie!
  - Moenie skaam wees nie! Jy het 'n baie skril stem. Wel, net soos 'n sirene, so gaan voort en sing die blom! - Astarte het "n waterval van sewe-kleur vonke van agter haar mond losgelaat.
  - Wat presies wil jy hê? - Vlarad was verward.
  Astarte het 'n stuk van die aarbei-kameelperd afgebreek, daarvan self geëet en vir Vladimir gegooi.
  - Wel, Vlarad, iets wat hulle vir hul vriendin sing en hul liefde verklaar! Ek droom al lankal daarvan om dit te hoor. Andersins is ek moeg vir net patriotiese liedjies!
  - Wel, jy kan luister!
  - Laat ek die klank aanskakel!
  Astarte het haar vingers geknip, haar naels blink:
  - Begin!
  Vladimir, eers bedeesd (sy stem het pynlik hard geword), het toe al hoe meer vrymoedig begin sing:
  Ek wil skoonheid saam met jou hê, ek wil in geluk lewe,
  Mag die Here jou 'n bietjie geluk gee!
  En dwaal saans saam met my liefling rond,
  Moet net nie bekommerd wees nie!
  
  Daar is klakke onder jou voete,
  Ek het 'n geurige blom gepluk, geel en rooi!
  En opgedra gedigte aan sy geliefde,
  Mag elke oomblik met 'n droom wonderlik wees!
  
  Daar is wolke in die lug, 'n druppel op die palm,
  Ek het jou gesoen - ek het in hitte gedompel!
  Ons kan nie hierdie vuur van passie verdra nie,
  Ek het geleer om lyding en pyniging te verduur!
  
  Rondom die woestyn - die stilte brand,
  Dit boor in die tempel en waai die dak van sy skarniere af!
  Maar my duif, jy vlieg na die ewigheid,
  En ek hoor die geraas van vlerke op die wind!
  
  Ja, ek weet dit is waar - dit kan nie teruggestuur word nie,
  Wat in Eden is, was voorheen by ons!
  Ek het jou naakte bors teen my gesig gedruk,
  Ek het wil en groot krag nodig!
  
  Die krans bo ons is somber en onherbergsaam,
  En die wind waai, 'n bose golf sweep!
  Warrelwinde maak lusse in die lug,
  En 'n swerm seemeeue - 'n oproerige horde!
  
  En jou voorkoms het verander en vrolik geword,
  Ons het ons hande gevou - triomf vir die owerhede!
  Nee, ek sal nie die hartseer breek nie, ek sal eerlik wees,
  Ons is gelukkig om in 'n wonderlike land te woon!
  
  Ek soen jou op die mond - jy is bly om te bewonder,
  En maak nie saak wat nie, die gesprek is sinloos!
  Laat die verduisteraars die buit verdeel,
  Hulle sal 'n swaar vonnis kry!
  
  En die dowwe slegte weer wyk af,
  'n Straal rook verf die horison!
  En ons het onsself in brandende krag bevind,
  Ek kon die gedagte nie meer presies uitdruk nie!
  Astarte gaap demonstratief met haar verleidelike mond:
  - Menslike liedjies is te vervelig. Dit is hul grootste nadeel. Ons elwe is so snaaks!
  - Soos narre in 'n sirkus! - Vladimir is moeg hiervoor. - Kom ons dans eerder die hopak.
  - Nie snaaks nie! Dit is 'n sonde om hieroor te glimlag! - Die elfkaptein het geknip, drie oë het agter op haar kop verskyn, en sonder om haar kop te draai, het sy rondgekyk. - Dit lyk of ons reeds vol is.
  Elfaraya het dadelik beswaar gemaak:
  - Jy moet nie so 'n glutineuse maaltyd onderbreek nie. Dit is eenvoudig 'n wonderwerk in vere! Die foton is klein, maar daarsonder sal jy nie die kwasar verras nie!
  Die verslinding van diere het voortgeduur, Vladimir en Elfaraya het saam 'n mengsel van bul en sjokolade-malvalekkers gejaag. Hy het teruggeskop en die astrante agtervolgers met sy horings probeer haak. Die ou en die meisie het in verskillende rigtings beweeg, toe soos twee stormtroepe: hulle het die karkas gelyk toegemaak. Sy het dus weer gespat, maar is opgesaal en uitmekaar geskeur.
  - En waar wil jy van my af gaan, my skat! - Sê die vegter en giggel.
  - Hy wil seker 'n veld ploeg wat met lekkergoed besaai is? - het Vladimir voorgestel, besig om te flous - En watter goeie koeke kry jy!
  Die ou en meisie het die hele bul opgeëet, net ongelooflik; dat hul mae nie gebars het nie. Al is die dier nie lewensgroot nie, is dit steeds indrukwekkend. Nadat hulle klaar was met hom, het die jong paartjie die jag voortgesit. Ander meisies het al hoe meer aan Vladimir probeer raak. Die jong man het die meisies se aanraking geniet, hy het al hoe meer opgewonde geraak en hul kaal bene gegryp. Die vroulike elwe het gegil en geskree van blydskap en probeer om op sy nek te sit. Hulle het so sterk geruik na die aromas van duisende van die mees eksotiese parfuums. Een van hulle het die ou verskeie kere met sy kop in die maag geslaan. Dit alles het Vladimir woes laat draai, hy het op die meisie afgestorm en haar in die bors gebyt. Hoe lekker is dit nie om 'n vrou se tepel in jou mond te voel nie, jy is soos 'n kind (Vladimir is egter nooit geborsvoed nie), dat 'n meisie se vlees kosbaarder is as 'n robyn, jy lek dit met jou tong en daar is wonderlike, plesier -afskeidings gee. So 'n wonderlike smaak. Die meisie kielie hom terug, sagte maar sterk bewegings. Daarna het hulle onverwags weggebreek, Vladimir het 'n mengsel van 'n aartjie en 'n kat gevang.
  - Oor die algemeen sê almal dat katvleis heerlik is. So ons sal dit probeer. - Sê die jong man en proes van plesier.
  Elfaraya het geantwoord:
  - Wat as jy 'n rot probeer! Dit sal nie cool wees nie, maar super cool!
  -Maar kyk: jy sien 'n mengsel van 'n rot en 'n appel. Kom ons gryp haar! Kom ons sluk dit saam met die bene.
  Vladimir knik en jaag agter die rot aan. Hy het dit aan die stert gevang, die dier het hartverskeurend begin skree en sy pote geskop.
  - Wel, waar gaan jy heen, dom! Ek sal niks aan jou doen nie, ek sal dit net eet! - Sê Vladimir speels.
  - Moenie op die boomstomp sit nie, moenie die pastei eet nie! - Die rot het gepiep.
  Elfaraya gryp haar stywer vas:
  - Wel, nee, my skat, jy sal baie harder behandel word as wat jy verdien. Ons sal jou vel.
  Die rot het gesing:
  - Meisie, eet spasie, simpel, met kras en smaak, ek sal jou eet!
  Elfaraya het die liedjie ondersteun:
  - Jy sal bars soos 'n donut, met 'n atoomflits - 'n skeet sonder enige probleme!
  Vladimir en die meisie het om die muis gesluit en dit met hul tande begin skeur. Die elastiese kake van aardbewoners het voortdurend in grootte toegeneem en groot stukke gevang. Ander elwe, wat dit waargeneem het, het ook die bekke van krokodille begin reproduseer. Alles het uiters grotesk gelyk en die verbeelding geskok met sy uiterste aplomb.
  Elfaraya het gesing:
  - Seker in die volgende lewe, wanneer ek 'n tier word, sal ek 'n leeu eet.
  Vladimir het sy vinger gewys:
  - En hier is die leeu, jy sien dit is gemeng met 'n groot framboos!
  Die meisie sing, in 'n selfs meer sagte stem:
  - Frambose blom tussen die sterre, 'n kwasarvrug swel op die takke! Parsec het geboorte gegee aan ruimteskepe en 'n slag vir die heelal geslaan!
  Die jong man en meisie het reeds siek gevoel van die verskillende soorte vleis, room en sous; hulle was net besig om mal te word.
  - Dit sal ontplof! O, ons sal die heelal opblaas! En in klein kwarks, sal ons hulle met pyle opbreek! Ons sal honderd sekstilljoene verskillende lewende wesens skeur en doodmaak!
  Chrizzly het ingelui:
  - Vergeet jou waardigheid!
  - Spyker dit aan die pos! - Elfaraya het na Chrizzly gespring en die elf se neus met haar kaal voete gegryp. - Wel, hoe hou jy daarvan?
  - Jy ruik so lekker! Soos in die oerlied: O, watter bene, hulle kan jou onder die lies sny!
  Moenie bang wees nie, skat, ons sal hiperfok hê!
  Dit het gelyk of die pret vir ewig duur. Maar selfs die elwe kry hul versadig, en geleidelik het die geraas bedaar. Die dierevrugte wat die fees oorleef het, het teruggevlieg in die kraak in die plafon. Vladimir het filosofies gesê:
  - Die dierewêreld is verdeel in kos en eters, die mensewêreld verskil slegs in die grootte van hul maag en die teenwoordigheid van roosterbrood!
  Elfaraya het net in reaksie haar tande gewys. Dit het gelyk of hulle baie langer en skerper geword het.
  Astarte, baie tevrede, het gevra:
  - Hoe het julle daarvan gehou, kamerade?
  Elfaraya het 'n seekoei-glimlag afgee en geantwoord:
  - Net die regte hoeveelheid vermaak! Dit is soos in 'n strokiesprent, die kos word goed verslind en sing terselfdertyd snaaks.
  Astarte glimlag:
  - En nou wil ons elwe liefde maak. Haai Vlarad, wil jy my liefhê?
  Die jong vegter het stralend geantwoord:
  - Sekerlik! Selfs meer!
  Die elfkaptein, kriewelrig van opgewondenheid, het gekoer:
  - Vlieg dan na my toe, my skat! Ons sal drie van ons gelyktydig wees, dit behoort jou te beïndruk!
  Vladimir het geskerts:
  - Na my mening is dit die beste vir 'n vrou om saam met drie mans tegelyk te wees. Of nog beter, maak 'n syfer agt.
  Astarte sug:
  - Ons het min mans, maar 'n soortgelyke probleem kan met behulp van robotte opgelos word. So, skat, moenie ontsteld wees nie. Het jy seks gehad tydens die vlug?
  - Ek was besig om te studeer! - Vlarad wou nie soos 'n nuweling lyk nie.
  - Kom ons begin dan!
  Die meisie het op Vladimir afgestorm en hul liggame het in 'n bal verweef. Terselfdertyd het spesiale vloeibare metaal-cyborgs die saal ingevlieg. Die meisies self het hulle aangeval, of die aliens. Die geraas en geraas was ondenkbaar, maar toe begin die musiek speel, en die lywe van die elwe is in verskillende kleure geverf. Die bewegings het ordelik geraak en nie so wild geword nie. Almal het lekker gekuier en Vladimir was eenvoudig in verwondering en fladder op die vlerke van liefde in 'n eindelose see van saligheid.
  Terwyl die elwe hulself egter geniet het, het hul glansryke sterreskip die seerowersektor betree. Die rekenaar het die seerowerwaarnemer met 'n dun piep wakker gemaak.
  - In sektor 63-94-18 is 'n enkele teiken opgespoor. Sy beweeg na die Bokpoort.
  - Ons moet aan die kaptein rapporteer. "Die ou wat soos 'n mengsel van 'n kat en 'n skilpad gelyk het, het die hologram met bewende hande aangeskakel.
  . HOOFSTUK No 23.
  
  Dit het gelyk soos 'n eenvoudige maaltyd, rou vis en oesters, maar vir 'n persoon wat nie al veertien siklusse geëet het om 'n kindersoldaat te wees en brutale oefeninge te ondergaan nie, was dit iets! Oestervleis is effens gesout, met 'n smaak van jodium. Dit het nie geurmiddels nodig nie. Die meisie kou kragtig en sluk die vleis af. Die maag word warmer, 'n aangename vulsel verskyn. Mirabelle wou beweeg, kos het energie bygevoeg, hoewel dit soms, inteendeel, tot gewig lei. Die meisie het die skeurings gedoen, haar bene gesprei, en haar verbeelding het twee aantreklike ouens voorgestel wat haar enkels en voete masseer. O, dit sal so goed wees om die aanraking van warm, sterk lywe te voel. Sy het 'n volwasse, absoluut gesonde liggaam, soos dit hoort, sonder die geringste fout, en hy wil liefde hê! Ek wonder egter wie is op die skip? Aangesien dit 'n ander heelal is, kan daar heel moontlik monsters wees. Regte skrikwekkende monsters wat in staat is om 'n lieflike meisie te verslind. Nie eers saad los nie, met stinkende monde.
  Oor die algemeen, hoe is dit om omring deur monsters te leef? Of oorleef? Die vooruitsig om jou lewe in 'n ander heelal te beëindig, sonder hoop op 'n nuwe geboorte, is nie aantreklik nie! Die meisie het die skip versigtig begin nader, agter die bome weggekruip. Ek wonder wie dit is? Eenvoudige handelaars, oorlogskepe of seerowers.
  Die meisie se visie was baie skerp, hoewel taamlik menslik. Sy het verskeie matrose gewaar. Een van hulle was 'n gestreepte wese met die kop van 'n roofkat. Dit het Mirabela dadelik laat bewe. As evolusie 'n ander pad geloop het, dan is dit baie moeiliker vir 'n primaat om kontak met katroofdiere te bewerkstellig as met sy familie. Aan die ander kant kan 'n meisie verwag om vir 'n godin te slaag, maar ... Dit is op een of ander manier naïef, veral omdat sy heel waarskynlik as 'n soort snaakse dier beskou sal word.
  Die brigantine wieg. Hier is die res van die matrose. Wel, hulle is baie skilderagtig aangetrek, baie is halfnaak, gespierd. Jonk en nie baie jonk nie, maar dit lyk of hulle soos mense lyk. Hulle lyk net skrikwekkend. Daar is belaglike verbande op hul koppe, hul snuit is fel, baie van hulle is gerimpeld en harig. Tiere en 'n paar kewers flits weer tussen hulle. Of eerder wesens, soos skerpioene. Wel, dit is iets wat duidelik internasionaal is. Slegs die kostuums roep "n onaangename assosiasie op. Wel ja! Dit is tipiese seerowers. Dit is hoe hulle in retro films vertoon word. O-o-o-o! Vind jouself op 'n verlate eiland, omring deur die see en seerowers. As Mirabela in haar vorige lyf was, sou sy sonder huiwering op hierdie vryskuts afgestorm het. Hoekom hulle onderbreek? Maar nadat u 'n eenvoudige mens geword het, veg met ten minste honderd gesonde mans? Nee, sy is nie mal nie. En oor die algemeen, wat moet 'n naakte vrou in die teenwoordigheid van mans doen? Om seerowers te ontmoet voorspel niks goeds nie. Eers groepverkragting, toe dood. Dit is waar, 'n opsie is moontlik: verkoop aan 'n harem. Laasgenoemde is nie so erg nie. Maar hier is nog 'n paar nuanses. Eerstens, as daar harems in hierdie wêreld is, het hulle dalk Protestantse sedes en kan sy as 'n slaaf op 'n plantasie of steengroewe eindig? Dit is die eerste! Tweedens, wanneer daar soveel honger mans rondom 'n pragtige vrou is, is dit moeilik om geweld te vermy. In die algemeen, is dit aangenaam of nie? In sommige romanse het vroue hieraan gely, maar in ander, inteendeel, het hulle dit geniet! Dit hang seker baie van die liggaam af, maar haar lyf is elasties...
  Mirabela het gesien dat verskeie bote, of liewer drie, van die brigantine geskei het. Dit het baie interessanter geword. Kyk dalk na die seerowers? Dit is ook 'n sterk skuif, soos om hom met 'n sterskip in die voorkop te slaan. 'n Meisie uit die hoë samelewing, dit is moeilik om eensaamheid te vermy, en hulle noem jou op jou middelnaam as jy iemand wil naai!
  Mirabela het haarself met haar vuis op die wang geslaan: watter vuil en vulgêre gedagtes! Nee, dit is beslis nie moontlik nie.
  Die bote het al hoe nader gekom. Hier het hulle glad aan die oranje sandbank vasgemeer. Mirabela het ses-en-dertig mense getel. Drie was diere, twee het soos gepantserde regop wandelende skilpaaie gelyk, en die res, hoewel taamlik wreed in voorkoms, was mense. Die meisie was nie besonder verras hieroor nie. In die meeste gevalle het evolusie op ander planete na mensgelykheid geneig. Dieselfde elwe, die mees algemene ras in hul heelal, kan nie van mense onderskei word nie, veral as hul ore bedek is. Wie weet, dalk is hierdie seerowers elwe? Ook nie te sleg nie, mense en elwe kon kruisteel en vrugbare nageslag voortbring.
  Die bandiete het van die bote begin aflaai; hulle het leë vate gehad, wat hul begeerte bevestig het om varswatervoorrade aan te vul. Verskeie van hierdie houers het op die grond gerol en getol. Die seerowers het uit die bote gespring en hulle na die bodem van die kus begin sleep. Toe sien Mirabela dat drie seerowers geboei is. Hulle is sonder seremonie uit die bote gestoot en die dieptes van die woud ingesleep.
  Die meisie fluit:
  - Daar is iets hierin! Naamlik die kultus van brute geweld. Oor die algemeen kan die seerowers edele gevangenes gevange geneem het en 'n losprys vir hulle wil ontvang.
  Die meisie het die bewegings noukeurig dopgehou. Die seerowers het omslagtige muskette gehad, wat terugdateer na ongeveer die sestiende eeu, maar hul hoofwapens was sabels, hake, byle en breëswaarde. Beskikbaarheid van muskette; Dit het my onaangenaam in die put van my maag laat suig. Haar nuwe vleis is kwesbaar en as 'n stukkie lood in haar kop kom, sal dit baie erg wees. En haar persoonlikheid sal in iemand anders se heelal verdwyn. Die waarheid kan in die toekoms wees, haar ryk sal hierdie heelal verower. Dan sal sy opgewek word! Maar in hierdie geval: sy sal na die onderwêreld gestuur word as 'n misdaad wat nie daarvoor versoening gedoen het nie. Laat dit virtueel wees. Sy het buitendien net 'n klein deel van die marteling gesien. In die toekoms kan marteling selfs meer brutaal en gesofistikeerd word. Immers, as jy in sewe vorme tegelyk kan martel, wie kan dan waarborg dat jy nie in 'n miljoen, of selfs 'n miljard kan martel nie! Die menslike verstand is baie vindingryk in marteling en put baie dikwels plesier uit die proses self. Mans hou daarvan om vroue te martel, vroue hou daarvan om te martel. Dit het al geslagte lank 'n fetisj geword. Die meisie het stil beweeg, amper hande-viervoet, toe onthou sy skielik die proses om op wingerdstokke te leer spring. Kwasar! Sy kan sweef en beweeg soos die koningin van die oerwoud, hier is baie wingerdstokke!
  En hier kom die apies. Oulike diertjies in groen of pers. Hulle gly langs die takke, soortgelyk aan dié op aarde, net hulle het baie sterte, drie of vier! Die meisie glimlag vrolik en maak selfs 'n neus vir hulle. Die apies boots na, herhaal haar beweging. Snaakse wesens.
  Die meisie pluk 'n lemoen piesang met haar kaal voete en kry dit reg om dit te skil sonder om haar hande te gebruik. Die apies gil van lekkerte. Mirabelle het pret en gooi doppe na hulle. Die apies gooi neute in reaksie. Daar word gelag - almal is baie feestelik!
  Maar die gevangenes het blykbaar geen pret nie. Hulle is na 'n klein heuwel geneem en aan die bome vasgeketting. Ses seerowers het langs hom gebly, een met die gesig van 'n dier. Sy twee assistente het begin om 'n vuur aan te steek. Nog 'n baie digte, hoewel kort, seerower het 'n boks gereedskap gebring.
  Mirabela het gefluister:
  - Dit is blykbaar 'n soort toestelle!
  Die meisie het bo gesweef en kon nou die gevangenes noukeurig ondersoek.
  Een van hulle was 'n ou man, met 'n groot kaalkop en 'n yl grys baard. Die oë het egter jonk en lewendig gelyk. "n Gesig amper swart van verbruining met baie klein plooie. Mirabela het ou mense al voorheen gesien, net in die flieks. Natuurlik maak ouderdom niemand mooi nie, en die meisie het 'n mate van skok en rilling ervaar. Was mense regtig een keer so? Dit is verskriklik, jy kan nie mense so terroriseer nie - wrede natuur. Mirabela het gedink, as sy in hierdie heelal vashaak, sal sy oud word? Is dit die vraag van vrae? Ek wou natuurlik nie soos 'n verrimpelde, gebukkende ou vrou lyk nie. Dit gaan dalk bo haar krag, so 'n vooruitsig kan jou mal maak! Het verdomde ouderdom sulke kenmerke ontheilig!
  Die tweede gevangene, inteendeel, was baie jonk! Eintlik 'n tienerseun: so veertien of vyftien jaar oud. Lang blonde hare, sjokolade, gespierde naakte bolyf, slab abs. Hy het soos 'n jong Apollo gelyk, en toe Mirabela na hom kyk, het Mirabela se hart vinniger begin klop. Die seun is weliswaar korter as sy, en nog nie volwasse genoeg nie, hy lyk soos 'n laastejaar-kindsoldaat. Daar moet in ag geneem word dat die meeste seerowers geensins aantreklik is nie, hoewel hulle redelik gesond is. Ek wonder wie dit is? Miskien 'n kajuit seuntjie! Gewoonlik in seerowerromans speel kajuitseuns 'n belangrike rol. Dit is byvoorbeeld waar in Sabatini: daar was nie plek vir 'n tienerheld nie. Dit was blykbaar nie baie modieus in daardie dae nie!
  Die derde deelnemer was groen, met 'n paddagesig. In plaas van bene het hy flippers en hande met kloue gehad. Ja, "n tipiese padda uit kinderspotprente, klein van postuur, dalk selfs kleiner as "n kajuitseun. Dit is vreemd, hy is dalk 'n edele persoon. Een of ander paddakoning. Hmm ja! Interessante beeldmateriaal versamel.
  Die hoofseerower met die gesig van 'n tier het iets soos 'n hamer uitgehaal en gegrom:
  - Braai nou die kajuit seuntjie se hakke!
  Die seun het onverwags vrymoedig geantwoord:
  - Ek is nie 'n kajuitjong nie, maar 'n kaptein!
  Die sterk seerower het in 'n diep stem gesê:
  - Dit is 'n gebruik onder ons krygers van fortuin dat wie ook al die span kies, die kaptein is! Jy het dit nie verstaan nie, Arcephalus!
  Die seun het nie moed opgegee nie en probeer om die stokke wat hom bind, te breek. Die liggaam het geskrik van spanning:
  - Toe my pa sterwend was, het julle almal gesweer om my as kaptein te erken!
  Die tierkop seerower het verheug geantwoord:
  - Jy moet net 'n kajuit-seun wees. Nat agter die ore! Jy is 'n tiener, jy waag dit om jouself af te dwing om 'n kaptein te wees!
  Die jong kaptein: draai 'n minagtende glimlag:
  - Ek baklei nie erger nie! Wel, toe ek 'n regverdige tweestryd vir die Bloedsuier aangebied het, het hy lafhartig geweier!
  Die seerower het 'n vars takkie met blou blare met sy sabel afgekap:
  - Swaardgevegte, of skiet met muskette is te blind! Enige kans kan jou in die steek laat, maar andersins word jy ingeperk en is jy heeltemal aanstoot gegee aan ons. Ons het jou lank gelede vermoor, maar vir eers moet ons weet; waar jou pa die Gross-Cardinal se skatte weggesteek het. Dit hou jou net vir eers aan die lewe. As jy vir ons sê, sal ons jou en jou vriende op hierdie eiland los. Hier is baie kos en jy sal lank lewe, en indien nie, dan is jy oud genoeg om al die gevolge te verbeel.
  Die ou man het gekraai:
  - Moenie vir hom sê nie! In hierdie geval sal ons dadelik doodgemaak word!
  Die tier seerower het sy tande ontbloot:
  - Hou stil Dot! As ek slimmer was, sou ek by hom aansluit. Jy en hierdie paddatjie is die enigstes wat getrou gebly het aan die suier, en daardeur jou eie doodsbevel onderteken het.
  Dot antwoord somber:
  "Ek is oud en ek het in elk geval nie veel oor nie." Laat my doodgaan, maar niemand sal sê dat Dot ten minste een keer in sy lewe sy woord gebreek het nie!
  - Watter sentimente! Slegs die trane van jou vyand kan meer goud by jou beursie voeg!
  Die seerower het 'n dreigende gebaar gemaak:
  - Dis nie verniet dat vroue se trane met pêrels vergelyk word nie; dit is waardevol omdat dit vir geld verruil kan word! - Sê die seuntjie Arcephalus en wys onverwagte wysheid. - so jy is verkeerd!
  Die seerowerleier het 'n koevoet in die vuur gedoop:
  - Jy gaan nou trane stort! Of vertel my waar die skat is. Kies óf die vreugdevolle lewe van 'n wilde, óf wrede dood.
  Arcephalus het gelag:
  - Ek het net een keuse, tussen 'n waardige dood en 'n onwaardige een! Daar is geen rede vir die bloedsuier om my lewendig te laat nie. As ek immers die eiland verlaat, dan sal ek natuurlik op hom wraak neem, en hy is 'n lafaard. Moed is altyd edel - lafhartigheid ontsien niemand nie!
  Die tier blaf:
  - So ek sal jou nie spaar nie! Nou sal jy huil van pyn! "Hy het die warm yster uit die vuur gegryp.
  Die stoere seerower het hom met 'n gebaar gestop:
  - Dit is te vroeg om vuur te gebruik! Eers 'n eenvoudige pak slae.
  Die dier het ontevrede gegrom:
  - Goed, kom ons brei die plesier uit!
  Nadat hulle voorheen voorbereide stokke uitgehaal en met water bevochtig het, het die seerowers die seun begin slaan.
  Arcephalus het ietwat gespanne geglimlag en wou met al sy voorkoms wys dat hy nie pyn het nie, alhoewel die sterk en gespierde martelende seerowers hul besigheid geken het. Byna dadelik het hulle die vel gesny en bloed het uitgegiet. Die ou het egter net die pyn weggesteek en in 'n luidende stem gesê:
  - Maar jy is nogal swak! En jy kan nie behoorlik slaan nie!
  Die seerower met die tierkop het die seuntjie met sy sweep in die bene geslaan en toe sy wang oor die gesig gesny:
  - Vertel my waar die skatkaart is!
  Die jong man steek sy tong uit:
  - In jou slegte pels!
  Die sterk seerower het beveel:
  - Genoeg! Kom ons strooi nou sout in die wonde!
  Wit poeier het op sy gestreepte rug geval. Die seuntjie se oë het vernou, pyn was in hulle sigbaar, maar sy mond het bly glimlag. Toe uiteindelik die bloeddeurdrenkte laag dit bedek.
  Tiger Pirate het gevra:
  - Wel, nou sal jy praat!
  Die seun het geskreeu:
  - Ek sal net lag!
  - Kyk, jou dier!
  Die tierseerower het 'n warm strykyster uitgehaal, na die seun gestap en dit op sy kaal, effens stowwerige hakskeen aangebring. Die seun het krampagtig sy mond oopgemaak, snak na lug, maar dit toe toegemaak en sy lippe met uiterste moeite tot 'n glimlag gestrek.
  Die stout seerower, soos 'n omgee onderwyser, het opgemerk:
  - Moenie die warm yster op die hak te veel druk nie. As die vel op die voete heeltemal verbrand is, word die pyn verdof. Hier het jy sagte, asof streelbewegings nodig. En dit is nie die hak self wat geval het nie, dit is te grof, die sagte kant van die voet. Net soos 'n sagte meisie.
  Die tierseerower was besig om die seun se regtervoet te behandel. Hy het probeer om dit eweredig te skroei. Hy het 'n rooiwarm tang gekry wat om die seuntjie se klein vingertjies gedraai het. Ons het hulle 'n bietjie gebuig en hulle gedraai. Arcephalus, ten spyte van die lyding, het sweet oor sy gesig gevloei, hy was gespanne, het nie eers gekreun nie, alhoewel die tierseerower sy besigheid geken het, op soek na sensitiewe plekke.
  Daar was 'n brandreuk in die lug, die reuk was delikaat, kielie aangenaam die neusgate. Mirabela was asof betower, gewoonlik is die reuk van brand onaangenaam, maar nou is dit net heerlik, streel oor die meisie se sensitiewe neus, nie soos hierdie sweterige manlike liggame van seerowers nie.
  Na die regterbeen het die folteraar begin towery aan die linkerkant. Die proses van marteling self was vir hom aangenaam en opwindend, maar die feit dat die slagoffer nie eers geskree het nie, was irriterend.
  Die sterk seerower het gesien dat die seun baie pyn het, en hy kon dit skaars verduur, en hy het voorgestel:
  - Wel, vertel my waar die skatkaart is. Dan sal ons nie martel nie. Al is die dood maklik. Kuiken-kuiken en jy is in die hemel. En so sal ons jou lank martel.
  Die seun antwoord skerp, vasberadenheid sigbaar in sy oë:
  - 'n Steek in jou mond, nie 'n skat nie!
  Die seerower se stem het, ten spyte van die belediging, selfs sagter geword. Hy het gelyk soos 'n liefdevolle pa wat sy geliefde kind probeer dwing om bitter medisyne te drink:
  - Dis dom om te weerstaan! Ons sal nog die geheim uitvind, maar jy sal net ly! Moenie bekommerd wees nie, ons sal verskillende maniere hê om jou te vermink. Al is jy hardkoppig, sal ons jou nie doodmaak nie, maar ons sal jou lamlê deur jou op die eiland te los.
  Die seun het net sy tong uitgesteek:
  - Daar is jy!
  Mirabela het gefluister:
  - Ridder! Net Othello! Nee, Joan of Arc!
  - Dan sal dit nog erger vir jou wees! Hondjie! - Die stemtoon van die filibuster uit "n ander heelal het baie skerper geword.
  Pirate Tiger is klaar met sy linkerbeen, nou is sy hele voet bedek met groot blase, wat baie pynlik is. Die blase sal weliswaar binne 'n paar dae bedaar, maar dit is so seer.
  Die sterk seerower het opgemerk:
  - Wat 'n goeie werk!
  Die tierseerower het die rooiwarm tang gevat en die seun se rib opgetel, dit begin draai, probeer om dit te breek!
  Sy kragtige assistent het hom gestop:
  - Ons sal dit 'n bietjie later vir hom doen! Marteling moet meer gevarieerd wees. Ons het veral die onderste deel van die liggaam behandel, en hoekom nou nie die boonste gedeelte behandel nie, vir simmetrie.
  Die assistent martelaar het in 'n diep stem gesê:
  - Terloops, ons het 'n soortgelyke toestel! "Hy het 'n ketting met skerp staalsterre uitgehaal. - Kom ons draai dit om die kop ...
  - Gee vir my! - skree die tier seerower.
  Die sterk korsaar het beswaar gemaak:
  - Beter ek! Dis die kop, nie die bene nie! As jy dit 'n bietjie druk, sal die skedel bars, en met sulke beserings sal hy vinnig sterf. Dit is vir ons belangrik om nie dood te maak nie, maar om die geheim uit te vind!
  Die tier het in frustrasie gebrul:
  - Te hel met hierdie skatte. Kom ons beroof ons eie! Wat 'n wonderwerk is hierdie, hierdie growwe goud!
  Die leier van die filibusters het sy kop geskud.
  - Daar is nie net goud daar nie! Hulle sê dat hy 'n talisman van onsterflikheid het!
  Die tierseerower het gelag.
  - Talisman van onsterflikheid, hoekom het hy dan gesterf?
  - Hy het nog nie 'n spesiale klippie nodig nie, daar is ses van hulle in die talisman, die sewende word vermis! Wil jy graag onsterflik word?
  - Sekerlik! Sjoe, hoe wens ek ek het gesond geword! Ek sou 'n hele harem hê! Daar is nie drie hele harems nie! Dit sou alles so vrygewig wees!
  Die hoofseerower het sy sabel in die grond gesteek:
  - Wel, niks, dit is nie nodig om te haas nie! Die belangrikste ding is dat die seun nie mal word nie. As jy hom op 'n verskeidenheid maniere en vir 'n lang tyd martel, en hom 'n blaaskans gee van marteling, dan sal hy sy fonteine van openbaring uitstort.
  Arcephalus het gemompel:
  - Ek sal jou nooit bely nie! En moenie jou hoop verhoog nie! Dit is beter om sulke skelms onsterflik te maak ...
  - Waar gaan jy heen?
  Hulle het 'n ketting met tandwiele om die seun se kop gedraai, dit vasgemaak en dit begin draai. Die bonkige seerower glimlag skelm. Die ysterpunte het pynlik in die skedel ingegrawe en die vel afgeskeur. Terselfdertyd het die martelaar probeer om die senuweepunte te tref en die are saam te druk.
  Arcephalus het swaar asemgehaal, sweet gemeng met bloed het van sy voorkop gedrup, sy oë het geblink. Die seerower het óf sy kop met die ketting stywer gedruk, óf, inteendeel, die druk verswak. Die beweging het al hoe meer ritmies geword. Die laksman se assistente het 'n ysterbeker gekook en stomende water op die bebloede kop begin gooi. Arcephalus het probeer ontduik, maar die kookwater het sy teer, baardlose wange verbrand.
  - So waar is die kaart! Ons weet jou pa het dit geteken! So praat! Kom ons maak jou vry!
  Die seun het in die pyniger se gesig gespoeg. Hy het teruggespring en met 'n drie-verdieping obseniteit gevloek en speeksel gespuit:
  - Ek sal jou breek, hondjie! Jy sal huil!
  Die jong man het in 'n gebroke stem geskree:
  - Ek sal nie! Dit is jy wat sal kerm en smeek om genade wanneer hulle jou aan die galg hang of jou aansteek!
  Die stout seerower het die seun in die gesig geklap en skielik bedaar:
  "Moenie verwag om my so kwaad te maak dat ek jou vinnig sal klaarmaak nie." Ek het al gesien hoe sulke dapper mans doelbewus geterg word, met die hoop dat hulle na nuwe marteling sal oorgaan en die liggaam dit nie sal kan weerstaan nie. Hulle is verkeerd om so te dink! Natuurlik sal daar gemartel word, streng volgens skedule, en jy sal my soos 'n esel in belydenis antwoord!
  - Jy sal dit nie kry nie! - Die seun het gesnap.
  Tiger Pirate het voorgestel:
  - Kom ons breek sy vingers, op ons hande!
  - Dis vroeg! Dis te vroeg, ek het nog nie die kop uitgedruk nie.
  Die seerower het die ketting harder op sy kop gedruk en die seun het skielik slap geword en sy bewussyn verloor.
  - Krap! Ek het dit bietjie oordoen! Wel, laat hom rus, en ons sal hierdie arende aanvat.
  Die paddatjie het gegil:
  - Ja, ek weet niks!
  Het die tierseerower in 'n skrikwekkende stem gebrul?
  - Vertel my wat jy weet, of ons bak jou vinne!
  - Ek sal jou alles vertel! - Die padda het gepiep.
  - Wel, vertel my waar die kaart is!
  Die tweebeen padda ruk:
  - Weet nie!
  - Gee my die tang! - Die seerowers het selfs bly gelyk oor die nuwe slagoffer.
  Die paddatjie piep:
  - Wel, hoe kan ek weet!
  - Hoe om te sê, hierdie sucker is jou vriend!
  - Of liewer, ek is sy dienaar!
  - Jy het ook die kaptein bedien, wat beteken dat jy sommige dinge kon hoor, byvoorbeeld fragmente van frases, 'n paar wenke! Dit is so?
  - In beginsel waar, maar ...
  Die stewige seerower het die tang in sy hande geneem en die warm yster het liggies aan die padda se membraan geraak. 'n Dun gil is gehoor:
  - O, moet asseblief nie! Ek sal jou alles vertel!
  - Ek sal jou ledemaat breek as jy nonsens praat!
  Die paddatjie piep soos 'n muis:
  - Ek weet iets!
  - Wat presies?
  - Waar kan daar 'n kaart wees?
  Die ou man het gefluister:
  - Sê nie!
  Die paddatjie het gegil:
  - Wat sal vir ons beter wees as ons doodgemartel word! Kyk na die blister op my flippers.
  - So jy verkies 'n vinnige dood? - Die ou man sug.
  - Wel, ek dink so! Watter ander seerower kan, soos ek, onder die water asemhaal en vrag van die bodem van die see af haal. As 'n noodsaaklike seewolf sal hulle my in die bende inneem! Mense soos ek is nodig! - Daar was trots in die padda se stem.
  Dot het net sy kaalkop geskud:
  - Ydele drome!
  Die tier seerower het geblaf:
  - As Tili nie lieg nie, dan sal ons sy lewe spaar en hom weer in die maritieme broederskap aanvaar, soos die gewoonte bepaal! Sy diens vergoed vir die oortreding.
  Die swaargesette seerower het bevestig:
  - Laat dit so wees! Laat Tili leef, hy sal ons nog help. Vertel my waar is die kaart?
  - Dit is 'n wolf welpie. - Die paddatjie het na Arcephalus gewys. - Hy het dit in 'n kleihouer weggesteek en dit oorboord gegooi. Ek het net een ding onthou: dit is die plek en ek kan 'n kaart kry. Ek is immers nie bang vir diepte nie.
  Die mollige en tier seerowers kyk na mekaar:
  - Dit lyk of hy besigheid bedoel! Of hy wil net die uur van sy dood uitstel. Hy sal in elk geval opgewarm word!
  Tiger Pirate het gesê:
  - Natuurlik glo ons jou nie, maar ons sal jou 'n kans gee! So klein dat jy padda kan asemhaal!
  Die paddatjie het gemompel:
  - Jy is baie vriendelik met my!
  Die tier het vreeslik op sy tande geklink:
  - Moenie gesigte maak nie! In geval van misleiding sal jy laaste sterf, maar in sulke vlieë sal die dood vir jou verlossing wees!
  - Ai, almal wil van iemand ontslae raak! - Die padda het gemompel.
  - Bly stil! Jy sal ons die pad wys! Nou sal ons jou losmaak.
  Hulle het die paddatjie losgemaak nadat hulle 'n tou om sy nek vasgemaak het. Hy het 'n liedjie met 'n effense mank begin sing!
  Hy wat nie 'n seerower is nie, is 'n swakkeling!
  Sy neusgat is 'n krom moreel!
  Piriet Tiger het gebrul:
  - Ja, wanneer hulle jou keel toedruk! Reeds moeg vir die idioot! Of wil jy na die werfarm gaan, hoër tot by die swaeltjies!
  - Wie het belowe dat ek laaste sou sterf! - Tili piep.
  - Natuurlik is dit ek!
  - So ek is kalm! Die Groen Prins is 'n vegter! - Die paddatjie het op die plek gespring.
  - Bly stil! Solank ek goed is!
  Die meisie het op 'n vertakte palmboom gesit, hy het gretig na die prentjie van marteling gekyk. En sy het daarvan gehou. Op een of ander manier het prente van marteling 'n spesiale aanslag, veral as 'n pragtige seun gemartel word. Nou het Mirabela besef dat iets gedoen moet word. Seerowers kan immers skatte vind en onnodige getuies doodmaak. Vier bandiete het nog naby die bome gestaan. Dit lyk nie na veel nie, maar versterkings kan hulle help. Dit is selfs jammer dat die seun so moedig is, hy het nooit uitgeroep nie, wat beteken die geraas sal aandag trek.
  Die meisie het stilweg van die palmboom afgesak. Arcephalus het tot sy sinne gekom en sy bleek, bebloede gesig verander. Die seerower laksman het gesê met 'n venynige glimlag.
  - Jou vriend Tili het geskei en nou weet ons presies waar die skat is! So jy het tevergeefs gely, jou dwaas!
  - Jy lieg! - het Arcephalus skaars hoorbaar gefluister.
  - Waar het jou vriend gegaan? Jy sien hulle het hom weggeneem!
  Die seun het omgekyk, hy was bang! Hy beweeg, sy skouers gepynig deur die sweep het geskud:
  - Jy sal steeds nie die kaart vind nie!
  Die seerowers giggel walglik:
  - En dit is nie regtig nodig nie! Nou sal ons jou martel, jou dwaas, onsself. Wat van gekapte oë?
  - Slegte grap! - Sny jong man af.
  - En hier gaan ons!
  Mirabela tel twee swaar klippe op en span dit in haar hande. Een van die seerowers het 'n entjie verder gestap en 'n sluk uit 'n kruik wyn geneem. Die meisie glimlag venynig:
  - Niks maak jou sakke leeg soos 'n vol glas nie!
  Mirabela het, soos altyd, stilweg na die seerower opgespring en die halsslagaar met haar vinger geslaan! Sy tel die laat val kruik op en sit die bandiet op sy plek. Ek was verbaas dat dit gelyk het of die liggaam 'n paar vaardighede onthou. Toe gooi sy 'n stinkende seerowerserp en 'n baadjie aan wat na nare sweet ruik (en hoe dra hulle dit in sulke hitte).
  Met 'n wankelende gang kom sy by haar kollegas uit en kwaak:
  - Miskien kan ons 'n drankie drink! En toe hulle...
  Sonder om 'n woord te sê, het die meisie een van die seerowers in die lies geskop, die kop van 'n ander een met 'n kleipot laat sak en die derde kort maar skerp met haar vuis in die slaap geslaan. Die seerowers het ineengestort, Mirabela het haar tande ontbloot:
  - Wel, hoe het ek hulle weggewaai!
  Die seuntjie het opgekyk, die meisie het haar serp afgeskeur en haar baadjie uitgetrek en haarself in haar verstommende naaktheid bevind.
  - Jy is 'n godin! - het Arcephalus uitgeroep.
  - Kan wees! Of selfs koeler as godinne! - Mirabela het geknik. - Ek is 'n vegtermeisie.
  Arcephalus het haar met sy oë verslind. Ten spyte van sy jeug was die dapper en vroeg-volwasse seun van 'n seerowerkaptein beslis nie 'n maagd nie. Maar basies was hulle korrup, amper vry hoere. Hulle is goed, maar geen estetiese plesier nie. Buitendien, hy het nog nooit sulke hare gesien nie, selfs op foto's. Die liggaam self is miskien te gespierd, maar terselfdertyd buigsaam en beweeglik. Enige atleet sal sulke prominente spiere beny. Die borste is vol, hoog, effens omgedraai met bloedrooi tepels, die abs is geteël, die are is sigbaar en die bene is net bondels spiere. Terselfdertyd is die meisie vol erotiese krag, rimpelings van spiere loop langs haar kragtige dye. O wat 'n liggaam! Die seun knip sy oë en skud die obsessie af oor hoe onvanpas sy gedagtes vir hierdie oomblik was.
  Mirabela het intussen die boeie oopgemaak. Sy het dit met 'n lang vingernael gedoen. Die opleidingsprogram vir gevegsoperasies in primitiewe wêrelde was weliswaar van 'n sekondêre aard, maar die meisie het al die bewegings onthou. Die boeie sluit en maak op 'n taamlik primitiewe manier oop, so hulle is redelik duur: niemand sal dit op dooie gevangenes wil laat nie. Nadat hy homself bevry het, het die seun 'n paar treë gegee, sy kaal voete was bedek met groot blase, maar die sagte gras het die pyn versag, en in die algemeen was Arcephalus geen vreemdeling nie. Die seun se streng pa het hom dikwels gegesel en dikwels sy kaal hakke met 'n sweep geslaan, so hy was gewoond daaraan om deur pyn te hardloop.
  Mirabela het gevra:
  - Jy kan self gaan!
  - Ek is 'n man! - Antwoord die seun trots. Met die optel van die dolk, het hy twee verstomde maar nog lewende seerowers afgemaak. Die jong vegter het dit met 'n heeltemal bekende gebaar gedoen.
  - Dit lyk of jy hierdie twee doodgemaak het! Maar sulke skuim moet nie die planeet Victoria besoedel nie.
  Mirabela, verras deur die jong man se kalmte, het gevra:
  -Het jy al mense vermoor?
  Die jong filibuster het minagtend gemompel:
  - Sekerlik! Selfs vroue! Hierdie twee is die agtiende en negentiende.
  Die meisie het gebloos:
  "En dit lyk of dit die eerste keer is dat ek 'n persoon doodmaak." Sy het my so hard as wat sy kon in die slape geslaan met haar vuis en dit was die dood, ek moes hom 'n bietjie swakker geslaan het. Ja, en dit het verseker die halsslagaar getref, dit sou beter gewees het om bietjie skuins te gaan.
  Arcephalus het opgemerk:
  - Ja, miskien sou dit beter gewees het om hulle te martel, al was dit net oor die gevoel van wraak. Hierdie morone sal in elk geval geen waardevolle inligting verskaf nie.
  Mirabela het beswaar gemaak:
  - Marteling net vir wraak: nie baie lekker nie. Fisiese impak: is óf opvoedkundig óf opvoedkundig van aard!
  Die seun het gesnuif:
  - So ek sal hulle grootmaak!
  Oupa Dot het nogal vrolik gesê:
  - Moenie dom wees nie! Nou is ons drie! Daar is nege-en-twintig van ons teenstanders op die eiland en nog honderd op die skip! Dit wil sê, as hierdie meisie nie alleen is nie...
  Mirabela het gegrimeer:
  - Ek is alleen met jou! Alleen!
  - Dit is sleg! - Dot krap sy kaalkop. - Die eiland is redelik groot, omring deur heuwels en oerwoud. In beginsel kan jy dit uitsit. Hulle sal nooit vir altyd na ons soek nie.
  Arcephalus het woedend sy vuis in die boom geslaan:
  - Geen! Hierdie brigantine is my regmatige skip en ek sal nie toelaat dat sulke skuim soos bloedsuiers dit regeer nie. Ek sal nooit my krag aan iemand prysgee nie! Ons het 'n duur prys daarvoor betaal.
  Mirabela het opgemerk:
  - Jy is die seun van die voormalige kaptein!
  Arcephal het geknik:
  - Ja! Maar ons krag is nie oorerflik nie. Deur bloot my pa te ken en te respekteer, en gesien dat ek 'n waardige vegter was, het hulle belowe om my as kaptein te kies. Maar dit het so gebeur dat die Bloedsuiker Tier Seerower die mag oorgeneem het. Ek was verstom, geboei en gemartel. Hy is 'n vieslike regterhand, en ek vermoed hy is die hoofleier!
  Mirabela het voorgestel:
  - Laat ek Bloodsucker doodmaak en jy sal weer kaptein word!
  - Geen! Ek moet hom self doodmaak! Maar daar is 'n ooglopende probleem met die span. Nou is hulle bang vir beide die Bloedsuier en vir my.
  Punt opgemerk:
  - Ons het die voordeel van verrassing.
  - So wat hiervan! - Die seun het sy hande gesprei en twee vye gedemonstreer.
  Die ou man het met die lug van 'n gesoute vegter gesê:
  - Ons kan Gnus, die eerste maat en twee ander tierseerowers doodmaak. Dan sal die res van die seerowers, wat sonder leiers gelaat word, onder jou bevel terugkeer. Jy weet immers hulle hou nie regtig van die wrede, gulsige Bloedsuier nie, en net die tierseerowers, wat van dieselfde stam as hy is, is lojaal aan hierdie wese.
  Mirabela het saamgestem:
  - Kom ons slaan terwyl die yster warm is! Hoekom word lig rooi - as gevolg van die foton, agter die wegholster!
  Die meisie het haar twee assistente ondersoek. Ou Dot was droog en benerig, maar hy het regop gestaan en redelik behendig beweeg. Hy is blykbaar nie een van daardie korsare wat wyn en tabak misbruik nie. En 'n energieke lewe in die vars lug en met fisiese oefening verleng die jeug. Om te verstaan wat die jong man werd is, kyk net na sy figuur. Selfs bedek met bloed en sout-geroeste, blou-getinte pissoogs, dit is manjifiek.
  Die vegter het beveel:
  - Was jou nou, jong ridder!
  Die jong man het ontevrede gemompel:
  - Ek is nie 'n vrou om te bad nie!
  Dok het beswaar gemaak:
  - Ons praat nie van teerheid nie!
  Arcephalus het nietemin in die stroom gedompel om die bloed af te was. Boonop het die wonde wat deur sout geroes is, te veel gesteek. Mirabela vryf saggies oor sy rug, die ou se spiere is sterk van nature en ontwikkel deur fisiese oefening, baie elasties. Die nek is kragtig, maar lyk pragtig. Die meisie het teen die seun se rug geleun en haar dadelik geswelde tepels daarteen gevryf - hoe goed! Arcephalus was glo ook salig, maar met 'n wilspoging het hy haar hande afgegooi.
  - Dit is nie die tyd vir ons om te bak nie! Dit is tyd om op te tree. Hulle is op die punt om alarm te maak!
  Nadat hulle die muskette opgetel het, het die trio na die afdeling gegaan. Skote is daar gehoor. Die seerowers was op soek na wild. Dit lyk of hulle die gelykenis van 'n plaaslike renoster en twee bulle neergelê het. Die jagters is beveel deur 'n tier seerower met 'n groen serp op sy kop. Hy het met selfvertroue die renoster met 'n skerp dolk gesny, die seerowers het stukke vleis oor die vuur gebraai. Die reuk het Mirabelle herinner aan haar onlangse marteling. Die meisie wou 'n musket afvuur, maar toe onthou sy die lae akkuraatheid van so 'n wapen, het sy dit opsy gesit. Langs die takke gly, kruip die skoonheid nader en gooi die dolk met geweld. Tydens die oefeninge het hulle herhaaldelik verskeie voorwerpe gegooi, insluitend hiperlaserdolke. Koue staal is natuurlik ook nie die eerste keer nie. Jy kan sien hoe die lem die lug sny en die dier in die keel slaan. Dit is vreemd, maar om een of ander rede voel Mirabelle glad nie jammer vir die tier nie. Dalk omdat hy te veel soos "n dier lyk, of dalk weens die wreedhede wat die seerowers net voor haar oë gepleeg het.
  - Totsiens seuns!
  Die seerowers was net besig om die karkasse uitmekaar te haal, en nou het hulle gesien dat hul leier dood is. Wat 'n wilde gegil het dit nie veroorsaak nie!
  Arcephalus het sy musket afgevuur. Dit het gelyk of die seun ondervinding gehad het en 'n stuk lood het die armoedige seerower, met 'n walglike gesig wat deur 'n skewe litteken ontsier is, reg in die bors getref.
  - Dis hoe jy bevorder is tot "miswagter"! - Het die jong korsaar gefluister.
  Die tweede tier-seerower het met 'n gehuil in die oopte uitgespring, maar Mirabela het een van die martelvoorwerpe wat sy uit die laksman se boks gehaal het, reg by die regteroog gegooi. Die meisie het haar plastiekstem na 'n uiters lae timbre verander (sy kon dit doen), en het geskree:
  - Diegene wat hul eed verraai en verbreek het, sal die straf van die gode in die gesig staar!
  Om haar stem te versterk, het die meisie eers 'n koperlaken (dit is vir gesofistikeerde marteling gebruik) tot 'n soort mondstuk opgerol. Boonop het palmbome wat uitsteek met reusagtige blare ook die akoestiek verhoog, veral as hulle effens gedraai is vir groter resonansie.
  - Bewe, julle ongelukkiges!
  Van die seerowers het op hul knieë geval. Arcephalus het na die vergadering uitgestorm en uitbundig geskree:
  - Herken jy my as jou kaptein?
  Die seerowers se oë het gerek! Die seun se blonde hare het rooi geword ná marteling, en sy liggaam was bedek met letsels. Een van hulle het sy sabel geswaai, maar Dot het hom met 'n akkurate skoot in die maag getref (die teiken was gelukkig nie ver nie).
  - Of wie ook al my regte betwis, laat hom uitkom en met sabels teen my veg!
  Daar was niemand wat bereid was om sy kop neer te lê nie. Die seerowers het hul hoofde in onderdanigheid gebuig. Die seun het geseëvier:
  - Kom na my toe, my broers! Binnekort sal ons die skatte vind en dit regverdig deel.
  Die jongste seerower, eintlik dieselfde ouderdom as Arcephalus, het geskree:
  - Eer aan die nuwe kaptein!
  Ander seerowers het ingelui:
  - Eer aan die nuwe kaptein!
  - Dit is dieselfde!
  Mirabela, wat van die boom af spring en wriemel soos 'n panter, het gesis:
  - Wie van julle wil met my baklei?
  Die langste seerower het na haar gehaas:
  - Ja, natuurlik is ek!
  Mirabela het na hom toe gespring en haar handpalm bo-op sy kop geslaan, die slag so gepas dat die seerower vir presies 'n minuut sou uitpass. En soveel so dat jy nie eers asemhaling kon hoor nie!
  Die meisie het met 'n donderende stem geskree:
  - Sien! Ek het hom doodgemaak, maar as jy wil lewe, luister na my. Hy sal verraai word, ek sal hom laat herleef met 'n eenvoudige soen!
  Mirabela skud haar luukse heupe, draai die korsaar om en soen hom passievol op die lippe. En toe gebeur 'n "wonderwerk": die seerower het sy oë oopgemaak en dadelik lewendig geword.
  Die seerowers het entoesiasties geskree:
  - Eer aan jou, bosgodin!
  - Afrogeta! 0 Die seuntjie kaptein het hulle vertel.
  - Eer aan jou Afrogeta! Laat u Naam geheilig word!
  Mirabela het met waardigheid gesê:
  - Noem my net Mirabelle! Is my naam nie wonderlik nie!
  Die seerowers het saamgestem:
  - Werklik goddelik!
  Mirabela het 'n aforisme uitgespreek:
  Met 'n leë kop kan jy nie jou beursie vol maak nie!
  Met 'n koue hart kan jy nie die vuurherd warm maak nie!
  Die meisie het 'n bietjie rondgedraai, toe 'n driedubbele salto gedoen, wat die seerowers, wat ongewoon was aan die besienswaardighede, baie verras het. Hulle het net hul bose oë uitgerol. Haar puik naakte lyf, wat kan beter wees as sulke prag. Vir korsairs wat vermiste vroue is, is dit net super!
  Mirabela het skielik gestop:
  - Wel, goed, as jy dit verdien: miskien sal ek lief wees vir een van julle. Maar natuurlik nie verniet nie!
  Die seerowers het eenstemmig gebrul:
  - Ja, natuurlik verdien ons dit! Anders kan dit nie wees nie!
  Die meisie glimlag kwaad en blaf:
  - Nou is dit tyd om die bloedsuier te hanteer!
  - En Gnus! - Bygevoeg punt.
  Die meisie het skielik onthou en gehaas om na die wal te hardloop:
  - Tili is in gevaar! Vinniger!
  Mirabela se haas was nie onnodig nie. Haar naakte bene, glinsterend in die smaragblou hakke, flits soos sonstrale. Toe sy aan wal hardloop, sien sy dat Gnus en 'n digte, kabouteragtige tipe in die sloep sit en die padda gegesel het. Die meisie het haarself in die water gegooi. Natuurlik was daar 'n gevaar om haaie raak te loop, maar Mirabela het twee dolke in haar hande gehad en 'n totale gebrek aan vrees.
  - Wat moet ons met jou maak Tili? - vra Gnus grinnikend. - Moet ek jou gladde flippers terugneem en braai?
  Die paddatjie het geskree:
  - Nie nodig nie! Ek is vriendelik en sag, en baie goed!
  Die stout seerower het gesê:
  - Wel, ek doen nie! Jy is net 'n baster wurm. Kom ons maak hom dood en voer hom vir die haaie!
  Gnus skud sy kop:
  - Nee, dit sal nie deug nie! Dit sal te maklik wees. Haaie maak vinnig dood! Beter stadige marteling, laat hom laaste sterf!
  Tili, snikkend, gekwaak:
  - Kom ons doen die volgende ding! Dit was donker, ek kon my effens misgis het met die plek waar Arcephalus die kaart gegooi het. Moet my dus nie verteer nie, maar gee my nog 'n kans!
  - Sodat jy weghardloop! Nee, dit sal nie werk nie! - Die seerowers het hul slagoffer selfs harder begin slaan.
  Mirabelle sny eers die oppervlak van die water sonder probleme. Die haaie het nie naby haar gekom nie. Maar toe die boot reeds naby was, het die roofdier probeer om die meisie aan te val. Mirabel het haar skerp met 'n dolk in die mond geslaan en eenkant toe gespring. Die bonkige seerower het uiteindelik die meisie gesien en dadelik gereageer. Die musket het geskiet, maar Mirabela het daarin geslaag om uit die vuurlyn te spring.
  - Jy is vertraag! - Sy het geskree. Twee woedende swaaie en die meisie het op die boot gevlieg. - Hoekom het jy mal geword? Dit sal nat wees!
  Twee gesoute seerowers was natuurlik nie bang vir 'n naakte meisie nie. Hulle het op die skoonheid afgestorm, probeer om haar stukkend te skeur of haar met sabels te sny. Mirabela het geduik en Gnus se maag van bors tot ingewande oopgeskeur. Die seerower het begin stuiptrekkings kry in 'n vlaag van pynlike skok. Die meisie het die hand van die stout seerower afgesny en hom in die solar plexus geskop. Hy het geval en 'n bloedklont uit sy longe losgelaat.
  Mirabela glimlag baie liefdevol:
  - Nou is dit orde!
  Gnus het gekraai:
  - Maak my klaar!
  Mirabela skud haar kop.
  - Geen! Jy hou te veel daarvan om mense te martel, Arcephalus is nog amper 'n kind, en jy het dit geniet om hom te martel. So nou is jy 'n dier - 'n hond se dood!
  Die stewige seerower het na die musket gegryp, Mirabela het met haar kaalvoet op sy hand getrap:
  -Waarheen wys jy jou vuil vingers?
  Die brute huil:
  - Spaar my! Ek sal jou baie mildelik beloon! Jy sal in goud swem en in diamantpantoffels loop!
  Mirabela het gelag:
  - Posul en stoelgang: kom van dieselfde wortel af en kom op dieselfde plek uit!
  Die seerower het begin babbel:
  - Ek is van 'n ou dwerge familie. Ek weet waar die ontelbare skatte van my voorvaders bewaar word. Ek kan ongekende rykdom gee in ruil vir lewe!
  Die vegter het haar dolk met haar tone in die lug gegooi, en toe dit 'n paar keer tol, het sy dit aan die handvat gevang:
  - Waarom is jy seerower, en leef jy nie soos 'n padishah nie, as jy weet waar die skatte van jou familie bewaar word?
  - Omdat die weë van die Here geheimsinnig is! - Die bandiet het sy kakebeen geklink.
  Gnus brom:
  - Hy lieg! Hy is 'n kabouter soos ek Archpapa is! Hy het dalk kabouters of homoseksuele in sy familie gehad, maar self besit hy geen skatte nie!
  - Hoe weet jy dit! - Die seerower het 'n gesig gemaak. - Wil jy saam met my hel toe gaan!
  Mirabela, in plaas daarvan om te antwoord, het sy hand verbind:
  - Wat! Dit is beter om alleen hemel toe te gaan as hel toe met slegte geselskap! Arcephalus sal jou lot bepaal, maar leef vir eers! En jy lê daar en sterf stadig.
  Die meisie het met die roeispane geroei en die boot na die kus gestuur. Tili het opgemerk:
  - Wel, jy is so 'n pragtige meisie. Vertel my waar kom sulke onmenslike, onbegryplike skoonheid vandaan.
  Mirabela knip haar oë en was verbaas:
  - Het jy ook die konsep van 'n persoon?!
  Tili knik:
  - Dit is die naam van wesens uit jou soort! Ons spesie word lagi genoem. Eens op 'n tyd was daar baie van ons, maar nou is daar net 'n paar oor!
  - Hoekom? - Mirabela het weer die dolk gegooi.
  - Dit is die wil van hoër magte! - Die padda het dadelik geantwoord.
  - Hulle sê dit gewoonlik wanneer hulle skaam is om te sê ek weet nie!
  Tili knip sy oë:
  - Jy is 'n baie slim meisie. Jou spiere en bewegings openbaar 'n sterk en ervare vegter.
  Mirabela, nadat sy die dolk met haar vingers gevang het (asof hulle uit koraal met blink gousblomme gesny is), antwoord met 'n sug:
  - Kryger ja! Sterk? Tot onlangs was ek baie keer sterker as wat ek nou is! Ervare! As jy dit as 'n leerervaring beskou, dan ja! As jy regte gevegte tel, dan nee!
  Tili het met 'n asem opgemerk:
  - Jy is beskeie! Dit is goeie gehalte. Daar is net een ding van jou wat ek op een of ander manier nie verstaan nie, dit verstom my!
  - Net een? - Mirabela het effens haar vinger op die lem gekrap (aan die proteïenliggaam, jy moet nog daaraan gewoond raak)
  - Ja! Alhoewel nie net nie! Hoekom is jy heeltemal naak! Op een of ander manier is dit nie gebruiklik dat meisies heeltemal kaal rondloop nie! - Tili het sy mond gerond.
  - Maar in ons land word dit nie as 'n ondeug beskou nie! - Die vegter het vlugtig afgesny.
  - Jy is blykbaar uit baie verre wêrelde! Dis hoekom jy dit so stel! "Die paddatjie het omgedraai en die hoek van sy lyf verander sodat sy geslaande rug nie so seer sou wees nie.
  Mirabela skud haar kop.
  - Kan wees! Wat wou jy nog weet, seun?
  - Nog niks nie! Hoe langer die neus, en hoe skerper die tong, hoe korter die lewe, en hoe dommer die einde! - Tili het gewys dat sy gode ook nie van welsprekendheid ontneem is nie.
  - Dit is moeilik om te verskil: hoe lekkerder jy drink, hoe hartseerder is die babelaas! - Die meisie het gesien hoe die oorlewende hand van die dwerg die dolk vasgedruk het. - Moenie eers probeer nie! - "n Harde hou met die rand van die palm op die arm. Die lem het uitgeval.
  - Ja, ek het geen slegte gedagtes gehad nie!
  Die boot het op die wal geland. Nadat hy Gnus uitgegooi het om dood te gaan, het Mirabela die selfverklaarde kabouter saam met haar gesleep. Die meisie was in 'n speelse bui en het iets gefluit! Die ou wat sy gedra het, het eenvoudig gestink en ongeveer honderd kilogram geweeg, ons moet op een of ander manier ons aandag aflei. Om van die aftakelende las ontslae te raak, het die meisie hom afgegooi en gedwing om te loop. Die sand het teen hierdie tyd warm geword en was besig om die skoonheid se kaal hakke te bak. Mirabela het egter nie eens daaraan gedink om moedeloos te word of in te ruk nie.
  Arcephalus en die seerowers het uitgekom om haar te ontmoet:
  - Wel, hoe oulik is jy, ek sien jou met buit!
  - Die prooi het 'n bulkop! Soos jy kan sien, het ek nie hierdie keer verkeerd gegaan nie! - Die vegter het haar bultende biseps gewys.
  - Dit is nou die tyd om aan te val, ons het nuwe klere gewas, so moenie huiwer om klere aan te trek om nie aandag te trek nie. - In 'n liefdevolle toon, het die jong man gevra.
  - In hierdie lappe! - Mirabela frons.
  - Ter wille van besigheid! - Het Arcephalus gesê. "Kyk na my, al is dit baie seer, dra ek stewels."
  Die seun het inderdaad groot, oorgroot stewels met spore aangehad. In hulle het hy meer komies as dreigend gelyk.
  Mirabela het bose oë gemaak en geprewel, terwyl hy die seun se stem vertoon:
  "Ek dink dit is tyd dat ons teruggaan en ons vyande se gat skop."
  Die seerowers het gelag. Mirabela het 'n camisole aangetrek, maar dit het sag gelyk en haar skouers en heupe geknyp. Die ergste was met die stewels, hulle het hardnekkig geweier om op te klim, die meisie het die top afgeskeur.
  Arcephalus het ergernis gespoeg:
  - Dis hoe dom dit is!
  - Waar het jy gesien hoe godinne stewels dra? - Die meisie het gesweer.
  - Waar het jy godinne sonder stewels gesien! - Die seun het geantwoord. Toe word hy gelukkiger. - Goed, ek sal jou help.
  Die seun het nogal behendig die vegter se skoene aangetrek. Mirabela, hoewel sy haar hele lewe in die barakke deurgebring het, het nooit stewels gedra nie. Gewoonlik het die kubernetiese skoene op hul eie na haar gevlieg. En dan ly, ly. Die meisie, wat vir die eerste keer nie elektroniese hiperplasma-skoene gedra het nie, het ongemak gevoel. My vingers het gesteek, my bene teen my gedruk, my enkels was gedruk. Mirabela frons en merk op:
  - Hoekom skoene dra in sulke warm weer!? Dit is so ongerieflik!
  - Jy is nie 'n bedelaar of 'n hutseun nie, maar my adjunk. En hou op met voorkoms.
  Inderdaad, die kajuit seuntjie, dieselfde ouderdom as Arcephalus, was kaalvoet, met songebleikte hare. Die seun was egter nogal bly daaroor, met sy broek tot op die knieë gesny, met 'n kaal bruin bolyf, in die vier sonne, baie aangenamer as in leerkope. Die jong kaptein het die bevel gegee en die seerowers het op die bote geklim. Natuurlik was daar 'n risiko dat die kaptein van die brigantine Bloodsucker hulle sou raai en op hulle sou skiet, maar Arcephalus het gereken op die banale gierigheid en selfvertroue van die leier van die korsairs. Oor die algemeen het hy hom nie vergis nie, sang kon van die dek af gehoor word, blykbaar het die seerowers die aggressiewe stadium van delirium tremens bereik. Idiote, dink Mirabela. Wat sou 'n seerower egter anders in 'n see-ankerplek doen? En die militêre staatsgreep moet gevier word.
  Ons het sonder enige probleme met die brigantine vasgemeer. Arcephalus was een van die eerstes wat opgestaan het. Die wagte, wat nie 'n aanval verwag het nie, het net dronk na die seun gekyk. Die ander klim seerowers het vrolik uitgeroep:
  - Hallo Beams!
  - Hallo, dis ek John!
  - Wel, het jy aan die kus ontspan?
  - Goed, maar nie genoeg nie!
  En ander snaakse opmerkings. Mirabela het opgeklim en na die Bloedsuier gegaan. Sjoe, hoe walglik piep haar stewels, miskien is dit in plaaslike Spanje gemaak, en dis waar die uitdrukking vandaan kom - Spaanse stewel?
  Die bloedsuier, saam met vier tierseerowers, is in bene gesny. Hulle het vir goud gespeel en vuil gevloek. Mirabela was die eerste wat na hulle gespring het en 'n dolk met albei hande gegooi het! Twee seebandiete het skreeuend neergeval.
  Die bloedsuier het opgespring:
  - Wat het gebeur? Verraderlike aanval!
  - Dis net jy wat verraderlik aanval, jou baster! - Die seuntjie kaptein het uit die boonste rakke geskree. "Ek het gekom om van jou te neem wat wettig is en aan my behoort."
  Die bloedsuier het ongelooflik walglik gelag:
  - Neem dit dadelik!
  Mirabela spring vorentoe en ruk haar voet so hard dat haar stewel afgevlieg het en die Bloedsuier in die vieslike gesig getref het. Hy steier en val. Sy twee makkers het na Mirabela gehaas. Die vegter het twee swaarde gelyk gegryp: sy swaai hulle behendig, ontmoet die een met 'n hou op die knie, slaan die ander met 'n sabel en haal die kop af. Arcephalus het een van die seerowers afgemaai wat op hom afgestorm het; hy het 'n wapen behendig geswaai. "n Bakleiery het onmiddellik aan boord van die brigantine uitgebreek, tussen ondersteuners en teenstanders van die twee kapteins. Mirabela, toe sy dit sien, skree in die megafoon wat sy saamgeneem het.
  - Dit is nie nodig om mekaar te vermink en dood te maak nie! Kom ons los die geskil tussen twee kapteins op volgens ou gebruike!
  - Ek stem saam! - Arcephalus het boonop geskree. - Ons sal een op een veg!
  Die bloedsuier staan op en trek 'n swaard uit sy gordel:
  Die seerowers het gevries en hom met hul oë verslind.
  - Ek moet baklei met die hondjie!
  - So jy is 'n lafaard, en 'n lafaard moet nie 'n kaptein wees nie! - Mirabel blaf bo-uit haar longe. - Ek sal jou nou doodmaak! As 'n demonstrasie het die meisie in 'n blitsvinnige sprong op die tierseerower met haar sabel afgekap. Sy kop is middeldeur gesny. - Wel, nou verstaan ek, reg?
  Die seerowers het goedkeurend gebrul:
  - Laat hulle veg volgens die ou gewoonte van die kusbroederskap. Dit is wat die heilige wet beveel. As jy die kaptein se plek wil inneem, wen dit in 'n tweestryd.
  Die bloedsuier het bloed gespoeg:
  - Wel, dis gaaf! Ek sal hierdie suier doodmaak, en dan sal julle my almal as hoofmanne herken.
  - Natuurlik! - het Mirabela speels gesê. - Selfs ek!
  Die seerowerleier het na die diva gekyk:
  -Jy is baie mooi en 'n manjifieke vegter. Hierdie een moet aan 'n groot volwasse man behoort, nie 'n hondjie nie. In die toekoms kan ons 'n hele ryk vir onsself verower!
  - Goeie idee, maar ek hoop om dit sonder jou te hanteer! - Mirabela het maklik op die werfarm gespring.
  Die bloedsuier het elke swaard in sy hande geneem en hulle behendig in die lug gedraai:
  - 'n Gebore vegter.
  Mirabela het afgespring en vir Arcephalus gefluister:
  - Trek jou stewels uit, dit is uiters belangrik vir jou om 'n voordeel in mobiliteit te kry. Die feit dat die vyand groot is, is vir jou meer 'n pluspunt as 'n minus.
  Die seuntjie knik:
  - Goed, ek verstaan jou!
  Hy het sy stewels en sagte voetdoeke waarmee hy sy voete toegedraai het uitgetrek sodat die pyn nie so erg sou wees nie. Arcephalus ruk, staan op sy tone en laat sy swaard nog een keer deur die lug steek.
  - Nou sal ons veg!
  Albei teenstanders het van aangesig tot aangesig gekom. Die bloedsuier was inderdaad twee koppe langer en drie keer swaarder as die seun. Sy swaar, goudgesmede stewels kletter op die dek. Die swaarde was langer en baie meer massief. Arcephalus het op sy vyand afgestorm, die seun was woedend.
  Die bloedsuier het uitstekende beheer oor die lem gehad, effens onder die roekelose druk het hy teruggedeins, maar nadat hy 'n paar skrape gekry het, het hy met sy swaarde begin aanval. Die seun, nadat hy onder die houe gekom het, het teruggetrek, en 'n dodelike tweestryd het begin. Die bloedsuier het sonder seremonie probeer vat, maar die seun het baie duidelik opgetree. Dit was ligter, wat beteken het dat dit meer mobiel en vinniger was. Arcephalus het aggressiewe aanvalle met goeie verdediging gekombineer, wat sy skool van heining demonstreer.
  - Jou hondjie sal nie dadelik sterf nie! Ek sal die are op jou bene en arms sny!
  Die seun lag en antwoord:
  - Jy wil natuurlik jouself aan hulle ophang!
  - Kry dit, hondjie!
  Die bloedsuier het weer gejaag en, terwyl hy swaaie gemaak het, het hy net nog 'n snywond gekry. Arcephalus het weliswaar ook 'n mate van skade opgedoen. Die seun het, ten spyte van sy jong ouderdom, nou versigtig opgetree. Hy het afgewissel tussen lunges en sidesteps, en verkies systappies bo parries. Dit neem regtig nie lank om 'n sabel te breek nie, en jou hande word vinnig moeg. Sy opponent was half dronk, en die alkohol wat hy gedrink het, het glad nie gehelp om stamina te verhoog nie. Met die eerste oogopslag voel jy nie moeg nie, maar in werklikheid is dit meedoënloos.
  Die bloedsuier se bewegings het verlangsaam en die seun het die swaard behendig omseil: hy het deur die are van sy regterarm gesny. Nou het die bloed baie meer intens gevloei.
  Die bloedsuier het gebrul:
  - Jy sal aan die paal gehang word, jy sal in alle gate genaai word! Hoekom het ek, 'n idioot, nie beveel dat jy oneer aangedoen moet word nie!
  Arcephalus het die knie geskop:
  -Jou verstand is te pervers. Ek weet nie hoe jy so brutaliseer kan word dat 'n man homself na 'n man gooi asof hy by 'n vrou is nie.
  - Dit sal met jou gebeur!
  Arcephalus was ook moeg, en buitendien het hy nog nie die marteling verlaat nie. Dit was baie pynlik om met blase voete in die vier sonne op die verhitte dek te spring. Dit is 'n goeie ding dat hout nie so baie soos yster brand nie. Dit kan enigiemand uitput.
  Selfs skelms is egter soms gelukkig! Die seun het gegly en die swaard het bo-op hom geval. Die sabel het gebreek, en die lem het redelik diep in die bors vasgesteek. Die bloedsuier het gegrom:
  - Wat 'n onbeduidende wurm het!
  Arcephalus het met moeite teruggespring en bewe van pyn. Die seuntjie het gebewe weggehardloop en 'n bloederige streep agter hom gelaat. Die bloedsuier het gespring en sy rug na die skouerblad gesny.
  - Nou sal jy sterf!
  Die seun steier, gee 'n paar treë en val weer. Mirabela het egter daarin geslaag om die slinkse vonkel in sy oë te vang (anders sou sy ingegryp het). Die bloedsuier swaai en kap, maak die hondjie klaar. Op daardie oomblik het Arcephalus subtiel geskuif, en die punt van sy sabel het hom reg in die oog getref.
  - Soos hierdie! Wat jy wou hê, is wat jy gekry het! - Sê die seun verheug.
  Die Bloedsuier se karkas het op die dek ineengestort, 'n fontein van bloed wat uit sy deurboorde kop gestroom het. Mirabela het hoog gespring en 'n paar keer in die lug omgedraai en uitgeroep:
  - En nou herken jy Arcephalus as jou kaptein!
  'n Onbeheerbare brul het die brigantine gevul:
  - Eer aan Arcephalus! Lank lewe ons nuwe kaptein.
  Die seediere het geraas. Mirabela het hoër gespring en tot by Arcephalus gehardloop. Die seun was bleek en het swaar asemgehaal, dit was duidelik dat hy op die punt was om op te hou.
  - Wees sterk! Van hierdie oomblik af begin ons 'n nuwe lewe! - Die meisie het die seun versigtig opgetel en na die kajuit gedra.
  . HOOFSTUK No 24.
  
  Die seuns het 'n ruk lank in stilte geloop. Hulle was beïndruk deur wat hulle gesien het. Soveel hartseer en lyding op een plek. Maar soos ons wegbeweeg het van die Middeleeuse Holocaust, het die reuk van lyke verswak. Soos altyd nuuskierig, het Sadat vir Iancu gevra:
  - Wel, wat het volgende gebeur tydens die bewind van tsaar Boris.
  - Hoekom dink jy is hy 'n koning? - Die seun wat in die moeilikheid beland het, was verbaas.
  - Ek het dit geraai! - Sadat het sy kop geskud.
  Yanka het geglimlag, asof die skuim afgedop het van moegheid:
  - Inderdaad, na die dood van tsaar Fedor, wat geen manlike afstammeling nagelaat het nie (hy het net een dogter gehad), het Boris Godunov die volgende tsaar geword. Hy is by 'n ekumeniese konsilie gekroon. Dit moet gesê word dat dit uit 'n dinastiese oogpunt onwettig was, aangesien Boris nie van die Rurik-familie was nie; trouens, die toekomstige tsaar het 'n paleisstaatsgreep uitgevoer. Godunov het egter goed regeer, verskeie skole gebou, die Oeral begin ontwikkel, en tydens die hongersnood het hy brood gratis uitgedeel. Oor die algemeen het hy probeer om regverdig te regeer. Maar volgens gerugte het die jongste seun van Ivan die Verskriklike, na bewering vermoor, Dmitri, gelewe.
  - Na bewering vermoor of vermoor? - vra Sadat en verkyk hom.
  - Heel waarskynlik is hy eintlik vermoor, maar die tyd was lank gelede. Sommige historici sê dat die prins in 'n klooster versteek was. Ander sê dat Grishka Otrepyev 'n ware koning was. Hier is te veel gerugte en teenstrydighede. In alle eerlikheid, ek weet nie wie om te glo nie.
  Sadat het opgemerk:
  - Geskiedenis word deur die wenners geskryf!
  - Stem saam! Geskiedenis word in bloed geskryf, slegs wanneer dit geredigeer word, word dit verdun met die gal van vooroordeel! - Yanka het weer sy gordel geskuif, sy geestigheid het hom nie verlaat nie.
  - Wat het volgende gebeur!?
  - Wel, eerder, 'n man het in Pole verskyn wat hom voorgedoen het as die seun van Ivan die Verskriklike. Die Pole was bly om onrus in Rusland te skep en 'n deel van die gebied in die stilte in beslag te neem. Die bedrieër het die steun van die Pous ingewin en hom in die geheim tot Katolisisme bekeer. Die Swede wou ook iets by hom kry. Nadat hy 'n klein leër van Kosakke en voortvlugtende edeles versamel het (onder hulle was selfs die seun van prins Kurbsky), het Valse Dmitri suidelike Rusland binnegekom. 'n Nuwe oorlog het begin. Aanvanklik het die groter en beter georganiseerde leër van Boris Godunov verskeie oorwinnings behaal, maar die magte van Valse Dmitri het gegroei, en die edeles van die suidelike provinsies het na sy kant toe gegaan.
  Dit is onbekend of die bedrieër sou kon oorneem, maar Boris Godunov is skielik dood. Volgens gerugte is hy vergiftig. Die bojare en, eerstens, Prins Shuisky het die bedrieër ondersteun. Dmitri is as koning gekroon. Die lewe het egter nie makliker vir die mense geword nie. Valse Dmitri het begin om 'n oorlog met Turkye voor te berei, homself omring met selfs groter luukse en belasting verhoog. Daarbenewens het die Pole begin om Smolensk en nabygeleë lande as betaling te eis. Toe Dmitri 'n troue met 'n edele Poolse vrou, Maria Manishek, gereël het, het baie edeles na Moskou gekom. Hulle was rumoerig en wanordelik. Die rebelse bojare onder leiding van Shiisky het 'n staatsgreep uitgevoer. Dmitri is vermoor, baie Pole is vermoor. 'n Nuwe koning het geregeer wat ongekende mag aan die bojare verleen het.
  Sadat het gegrimeer:
  - Gee hierdie wesens vrye teuels! Hulle sal die hele land stukkie vir stukkie uitmekaar haal!
  Yanka het ingestem:
  - Dis hoe dit was! "n Rebellie het onder die edelman Bolotnikov uitgebreek. Baie dorpsmense, kleinboere en edeles het by hom aangesluit. Bolotnikov het belowe om vryheid en grond te gee, buitensporige belasting af te skaf en 'n deel van die ontelbare rykdom van die bojare en prinse te verdeel. Sy leër het Moskou beleër. Shuisky het taamlik onbevoeg beveel, die koning is in die geveg verslaan. Toe het hy Sweedse en Poolse huursoldate om hulp geroep. Die leër van Pan Lisovsky sou 'n spesiale rol speel. Die boyars het ook nie geslaap nie en het van Bolotnikov se binnekring omgekoop, en veral die Kosakke-ataman Timofey. Hy het selfs gesê: vryheid is maklik, maar goud is swaarder.
  Sadat het gefluit:
  - Goud is 'n te swaar metaal - die ketting wat daardeur gesmee word, weeg swaarder as die ligte drome van vryheid!
  Yanka het bevestig, terwyl hy sy gebreekte voete op die klippe skuifel:
  - Om nie te praat van die feit dat een despotisme deur 'n ander vervang kan word nie. Bolotnikov het weliswaar geglo dat die tsaar deur die Kosakke-kring gekies moet word, en al die mense van Rusland moet vry word. Sy idees was oor die algemeen progressief, maar daar sou steeds ryk en arm wees.
  Sadat het geantwoord:
  - Hoe anders! Mense is nie gelyk in hul vermoëns nie, sommige is slimmer, sommige is dommer, sommige is meer behendig, sommige is sterker. Dit sou onnatuurlik wees om almal gelyk te maak. Selfs die gode is immers nie gelyk aan mekaar nie: daar is hoër en laer, hulle verskil in mag en rykdom. Selfs die dooies is nie gelyk nie!
  Yanka het onwillekeurig 'n tree bygevoeg (die sweep kraak weer op die sweterige, donker rug van die seuns), en vervolg:
  - Maar in elk geval, Bolotnikov se idees is progressief, hoewel sy van Bolotnikov op een of ander manier onaangenaam is, van die woord moeras! Brr! Verraad het die rebelleleier vernietig. Hy is verslaan, volgens gerugte is hy gevange geneem, of verdwyn. Die stad van wapensmede Tula, was vir 'n geruime tyd 'n vesting van die rebelle, maar is beleër en erg vernietig as gevolg van die beleg. Met die eerste oogopslag het Shiisky homself versterk, maar dit was nie die geval nie. 'n Nuwe bedrieër het verskyn, met die bynaam Vals Dmitri Twee. As die eerste Grishka Otrepiev genoem is, is die identiteit van die tweede nie vasgestel nie. Dit is waar, daar is 'n weergawe dat dit Matvey Verevkin is. Sommige navorsingswetenskaplikes het egter geglo dat dit die ware Tsarevich Dmitri was, wat aan epilepsie gely het. Maria Manishek het hom in elk geval as haar wettige gade erken, en selfs geboorte geskenk aan sy (ten minste amptelik) seun Ivan. Valse Dmitri het gewapende ondersteuning van die Pole ontvang. Pan Lisovsky het veral dertigduisend vegters bymekaargemaak en die selfverklaarde koning ondersteun. Shuisky se weermag is weer verslaan, baie bojare het na die bedrieër se kant toe gehardloop. Die gewone mense het ook aanvanklik vir Dmitri ondersteun. Dit het egter gou duidelik geword vir almal wat nie blind was nie dat Valse Dmitri net 'n Poolse marionet was. Die adellikes het hom neerhalend genoem: Tsarik! Hy het dus geen werklike mag gehad nie! Nadat hulle Moskou beleër het, het Valse Dmitri en al die nuwe aankomende afdelings van die adel die land geplunder. Dit was egter nie moontlik om die goed versterkte hoofstad self te neem nie.
  Rusland was besig om te sterf, die Pole was besig om 'n direkte inval voor te berei. "n Weermag onder bevel van Sizumunga III het Smolensk beleër. Die stad is egter oor etlike jare versterk, wat die hoogte van die muur en die sloot toegeneem het tydens die bewind van Ivan die Verskriklike. In werklikheid was Smolensk onneembaar en die Pole het in hul eie bloed verdrink.
  Terselfdertyd het 'n nuwe jong en energieke bevelvoerder Skopin-Shuisky verskyn. Hy was 'n verre familielid van die koning, en het ook uit die Rurik-familie gekom. Alhoewel hy net twee-en-twintig jaar oud was, het hy geblyk 'n baie vaardige bevelvoerder te wees.
  Hy het die Pole onder die mure van die Holy Trinity Monastery die eerste nederlaag toegedien. Nadat hy die vyand verslaan het, het hy na Moskou beweeg. Pan Lisovsky, wat twee keer soveel troepe gehad het, het hom kom ontmoet. Skopin-Shuisky het 'n vinnige oorgang gemaak, ten spyte van die sneeu, en skielik die meester se kamp in die nag aangeval. In 'n hardnekkige stryd is die Pole verslaan. Lisovsky se leër was te bont, die Kosakke wat vir geld gehuur is, was nie gedissiplineerd nie en het hul eie in die donker afgekap. Nadat hy Lisovsky verslaan het, het Skopin-Shuisky, sonder die geringste blaaskans, 'n gedwonge optog na Tushino gemaak. Teen hierdie tyd het die mag van Valse Dmitri verswak. Baie boyars het van kamp tot kamp gehardloop, hulle is selfs Tushin se changemakers genoem.
  Ali het gelag:
  - Baie snaaks!
  Sadat het geantwoord:
  - Dit is vir jou snaaks, maar dit is vir my aanstootlik! Dis kak vir jou, maar dis jam vir my!
  Yankee het self 'n maagpyn gehad van onnoselheid:
  - Dit is waar dat oorlog een van die mees komiese dinge in die heelal is, kaartjies na die vertoning alleen kos 'n leeftyd!
  Die seun is deur die sweep verbrand, maar hy het voortgegaan:
  - Oorlog is 'n sirkus, maar die vertoning eindig altyd in trane! - het Yanka bygevoeg.
  Die opsiener self het gelag:
  - Wel, jy gee dit vir my! Goed, vertel my meer. Of eerder, hou aan lieg, ek persoonlik glo nie in jou sprokies nie!
  - En tog is dit alles waar! Van komma tot komma! - Sê die seun passievol.
  - Fluitende voëltjie! Wil jy die sweep probeer, ek sien jy hou daarvan as hulle jou sweep! - En die walglike grynslag van die stinkende onderwerp.
  - Daar is iets daaraan! So jy wil weet wat volgende gebeur het!
  - Ons wil hê! - Die seuns het eenstemmig geskree.
  En waar het die krag vandaan gekom om die wa te sleep en dit duidelik uit te druk:
  -Valse Dmitri is geslaan, sy veelsydige leër was te min gedissiplineerd, en die tsaar self was nie God weet watter soort bevelvoerder nie. Die "Tushino-dief" self is weliswaar nie gevang nie. Die Kosak-ataman Gritsian was die naaste aan die bedrieër en het hom aktief agternagesit. Maar Valse Dmitri se gevolg het die sakke goud en juweliersware oopgeskeur. Die Kosakke het gehaas om die buit op te tel, 'n drukgang het ontstaan, en dit het selfs neergekom op kap. Die selfverklaarde koning het daarin geslaag om na die suide te ontsnap en verdwaal in die steppe. Skopin-Shuisky het self 'n veldtog na Smolensk beplan om die Poolse leër te verslaan. Maar sy skerp verhoogde gewildheid het vir Shiisky baie bekommerd gemaak, die mense het direk geskree: laat die wenner van die Pole en die bedrieër die nuwe koning wees. Die dogter van Malyuta Skuratov het gif by Skopin-Shuisky gevoeg, en op die ouderdom van drie-en-twintig het die magtige prinsheld gesterf. Sy dood het die land se vegvermoë "n sterk slag toegedien. Tsaar Yuri Shuisky het sy broer Dmitri as die nuwe oppergoewerneur aangestel. Hy het met 'n groot leër op 'n veldtog vertrek. Daar moet gesê word dat Skopin-Shuisky nie net troepe gevorm, beveel het nie, maar ook opgelei het. Hy het goed voorbereide eenhede gehad! Maar die middelmatigheid en onnoselheid van Dmitri Shuisky het alles tot niet gemaak! Die weermag het op sy eie beweeg sonder enige verkenning.
  Sadat het opgemerk:
  - Die meeste van die huidige konings gaan op veldtogte sonder enige verkenning!
  -Dis dit! Dmitri het die strategie van sy voorvaders verwaarloos en in 'n strik getrap wat vaardig deur die Pole gestel is. Boonop is van die boyars omgekoop en in die agterkant geslaan. Byna die hele Russiese leër is verslaan. Dit is waar, Yuri Shuisky het probeer om die ondersteuning van die Sweedse koning te werf. Hy het die stad Karel aan die Swede oorgegee en verskeie karre met goud gestuur. Hy het belowe om Ivan-Gorod en ander lande aan Novgorod en Pskov prys te gee. Maar die Swede het net onbeskof geword van sulke toegewings; hulle het gou hul eie ingryping begin deur troepe na Novgorod te stuur.
  Terselfdertyd het die Pole in Moskou aangekom. Ontevredenheid met tsaar Shuisky het onder die mense gegroei, wat Vals Dmitri Twee probeer benut het!
  Sadat het sy tande ontbloot:
  - Bedrieërs is 'n teken van swak konings!
  - Seker ook verraderlik! Die bedrieër het Moskou vanuit die suide genader. Die tsaar het Ivan Shuisky teen hom gestuur en nuwe troepe bymekaargemaak. Pan Lisovsky het die bedrieër gehelp. Ivan het sy kru leër baie onbevoeg beveel. Die bedrieër het die veld van sy nederlaag vanuit die suide genader. 'n Rebellie wat deur die bojare georganiseer is, het in Moskou uitgebreek, Yuri Shuisky is omvergewerp en 'n monnik getonsur.
  Ali het gesnuif:
  - Hulle kruip almal in die klooster weg.
  Die seun het voortgegaan:
  -Valse Dmitri het gedink dat hy nou koning sou word, maar hy is feitlik onmiddellik na die omverwerping van Shuisky vermoor. Die Pole het dit nie nodig gehad nie; 'n nuwe verkose elite-liggaam, die regime van die sewe-bojare, het in Rusland geregeer. Hy het Moskou aan die Pole oorgegee. Blykbaar het die boyars geglo dat hulle baie vry onder Pole sou leef. Inderdaad, die here het ongekende voordele gehad, insluitend die reg om 'n gedwonge slaaf tereg te stel!
  - Ons het dit ook! - Sadat het gesê.
  - Maar ons het nie! - Yanka het geantwoord. - In antieke Rus was daar nie so 'n wet nie. Die reg om tereg te stel het uitsluitlik aan die staat behoort. Die meester kon nie sommer die lewe van 'n slaaf op 'n bevlieging neem nie - dit was 'n saak vir die hof.
  - Ten minste 'n bietjie vordering, en die res!
  - Slaan is die prerogatief van 'n boyar!
  Ali het bygevoeg:
  - Nie veel verskil nie! Jy kan jouself immers doodmoer!
  - Kan! Net dit sal nie volgens die wet wees nie! - vervolg Yanka. Die Pole het gevolglik vastrapplek in Moskou gekry.
  - En jy het hiermee vrede gemaak?
  - Geen! In geen geval nie! Die nasionale bevrydingsbeweging het in Nizhny Novgorod begin. Minin, 'n eenvoudige dorpsman, en prins Pozharsky het begin om 'n burgermag te versamel om die Russiese land te bevry! Hulle is deur groot magte teëgestaan, hoewel die despotisme van die adel in hul hande gespeel het. Dit was moontlik om voordeel te trek uit die onderdrukking van 'n aantal vorste, insluitend prins Trubetskoy. 'n Beslissende geveg het plaasgevind, waar die soldate van Prins Pozharsky die Pole kon verslaan. Die twaalfduisendste leër van Pole is verslaan, en 'n deel van die leër is in die Kremlin geblokkeer. Na 'n beleg van vier maande het die Pole in die Kremlin oorgegee!
  Pozharsky het die bevryder van Rusland geword. Maar om 'n koning te word was vir hom te moeilik. Die boyars wou vryheid en ekstra regte hê. By die raad van 1613 was daar aktiewe geskille oor wie koning moes wees. Daar is geglo dat die Romanovs ten minste 'n sekondêre, maar steeds 'n tak van die Rurik-familie was. Hulle het die uitverkorenes van die Raad geword. Die bojare het geglo dat die jong tsaar Mikhail, sestien jaar oud, 'n swak en onderdanige soewerein aan die Doema sou wees. Ander kandidate, insluitend Shuisky en Trubetskoy, is verwerp. Die Pole het ontevredenheid uitgespreek en hul troepe na Rusland gestuur. Terselfdertyd het die Swede, wat Novgorod ingeneem het, Pskov beleër. Prins Pozharsky, hoewel nie sonder moeite nie, het daarin geslaag om Pan Lisovsky te verslaan. Ten spyte van die numeriese meerderwaardigheid; die Pole is geslaan, van die huursoldate het hom verraai. Nadat hy Lisovsky verslaan het, het Pozharsky 'n vinnige vlug vanaf Smolensk gemaak. Maar hulle het nie daarin geslaag om die stad aan die beweeg te neem nie. Oorlog is oorlog en geluk daarin is veranderlik. Die Roomse Kerk het nuwe geld bewillig, die Pole, nadat hulle huursoldate gekoop het, het op die offensief gegaan. Die gevegte het met wisselende mate van sukses plaasgevind. Die Sweedse koning Gustav Adolf het Pskov beleër, maar versuim om dit te neem. Die Swede het hul krag in die aanslae uitgeput. Toe het Pozharsky, met 'n skielike terugslag, sy leër oor die moerasse gegooi, daarin geslaag om Novgorod te herower. Terselfdertyd is hy gehelp deur die hulp van die dorpsmense wat gely het onder die tirannie van die Swede. Die Swede is geslaan, maar het die Baltiese kus behou. Dit was nie moontlik om die Pole heeltemal te verdryf nie: die magte van die staat was te uitgeput. Veral toe die Russe Smolensk nader, is hulle deur kanonvuur verdryf. Onluste het kort-kort binne die land uitgebreek, en die boyars het, sonder om 'n vaste hand te voel, die een sameswering na die ander gevleg. Gevolglik is 'n besluit geneem: om 'n vrede te sluit wat darem moeilik, maar uiters noodsaaklik vir die land was. Rusland het Smolensk, deel van die linkeroewer van die Oekraïne, baie stede verloor, maar het die langverwagte vrede verkry. Dit was een van die min oorloë waarin ons nie grond gekry het nie, maar dit verloor het!
  Sadat het gesnuif:
  - So een van die min! Myns insiens is die Russe nie in die eerste plek nie!
  - Geskiedenis is 'n fantasie roman waar jy alles kan skryf soos jy wil. Retreats en verliese is heel moontlik daarin! - Yanka het beswaar gemaak.
  - Wat is 'n fantasie roman? - Het Ali gevra.
  - Sprokie of legende! Die skrywer span sy verbeelding in en die verloop van die geskiedenis word anders - nie dieselfde as in werklikheid nie!
  Ali fluit:
  - Maar dit is interessant!
  Yanka sug.
  - Natuurlik is dit interessant, maar nie baie noodsaaklik nie! Veral in my land is dit baie modieus om verskeie "alternatiewe" te skryf in die styl van wat sou gebeur het as daar geen rewolusie was nie of as blankes die burgeroorlog gewen het. Een so 'n skrywer: hy het selfs 'n hele reeks alternatiewe geskiedenis geskryf! Boonop het hy ingesleep dat dit glad nie die steppe van superbeskawing is nie. Mense swoeg met onnoselheid en mors energie op dom dinge.
  Sadat het opgemerk:
  - Ons het ook digters en kroniekskrywers. Hulle verfraai dikwels die geskiedenis om die heersers tevrede te stel. Maar om baie te skryf, en selfs iets wat nie bestaan nie! Ek weet nie, dit verg baie verbeelding.
  Yanka skud sy kop:
  - Ek is ongelukkig om een of ander rede, geen avonture word beplan nie!
  - Die feit dat ons ontmoet het, is ook 'n avontuur. Ja, daar is nog geen gevegte en gevegte nie, jy het nie die prinses gered nie, maar stem saam, jy het baie nuwe dinge vir jouself ontdek? - het Sadat voorgestel.
  - Sekerlik! Nou weet ek watter perd is in die kar, veral as hulle jou met 'n sweep stoot. - Die seun het aan die snye op sy rug geraak, sy bene het gebewe.
  Ali het aangemoedig:
  - Moenie bekommerd wees nie, ons stop binnekort!
  - Hoe sou die stop ons nie laat beland nie? - Yanka het geskerts. - Ag my arme beentjies, hoe lank het hulle gely. "Die sole het baie erg gebrand, hulle is deur klippe opgesny, hoewel daar byna geen bloed was nie."
  Inderdaad, 'n kolom met slawe het die dorpie binnegekom. Meeste van die huise was geel, die dakke was grasdak, net die tempel het min of meer ordentlik gelyk, asook 'n wagtoring met wagte.
  Die slawe is toegelaat om te rus, Yanka het op 'n welige bos gaan lê en sy voete opgesit. Die bloed het uit my voete gedreineer en ek het beter gevoel. Die gespanne rug het gerus, net die snye op die rug het gebrand. Dit is so lekker om te lê, dis waar hoe jou hele lyf pyn, elke been, elke aar pyn. Dit was regtig harde arbeid, die klein perdjies het die kar lank gesleep.
  Die slawe is opgebeur met 'n sweep en geneem om gevoed te word; soos altyd was die dieet vegetaries, maar groente en vrugte was redelik hoog in kalorieë. Hulle het my nie laat dronk word nie, ek het net my eerste honger gestil.
  Die slawe is egter toegelaat om 'n rukkie te lê. Twee poue het in die middel van die dorp baklei, Ahmed het hierdie skouspel vir 'n geruime tyd bewonder. Toe hardloop drie meisies uit. Nadat hulle hul tunieks afgegooi en hulself ontbloot het, het hulle 'n erotiese dans begin dans. Die meisies was net reg - rondborstig en skraal, sterk van harde werk. Ahmed het 'n sweep uitgehaal en sonder om te huiwer begin om die skoonhede te sweep en gesê:
  - Hier is jy, slapgatte!
  Yanka het opgespring en wou na Akhmed hardloop, maar twee wagte het sy pad met spiese versper.
  - Waarheen gaan jy, hondjie?
  - Moenie meisies slaan nie! - het Yanka geskree.
  Ahmed het omgedraai en na die seun gestap en hom op sy kaal bene geslaan. "n Onvriendelike glimlag verlig sy bebaarde gesig.
  - Jy wou my iets vertel!
  - Hoekom slaan jy meisies! - Die moeë seuntjie het gegrom.
  - O, jy stel hierin belang! Ek sal eerlik wees, ek hou daarvan! - Die slawehandelaar het sy vuil, vrot tande ontbloot.
  - Ek hou daarvan om mense seer te maak! - Yanka was verontwaardig.
  - Ja! Dit is 'n groot plesier!
  Die seun het sy vinger na sy slaap gedraai:
  - Dis hoe jy is!
  - Watter? - Ahmed lig sy sweep.
  - Slim! - het Yanka met swak versteekte ironie uitgeroep.
  Ahmed het gelag:
  - Jy het my geamuseer! Oor die algemeen sal ons binnekort in 'n groot stad wees en jy sal 'n gladiatorgeveg sien. Eintlik kan hulle jou dalk verkoop om 'n gladiator te word?
  Yanka sidder:
  - Dis romanties!
  Ahmed skud sy kop skerp:
  - Nee, ek dink jy sal vir my meer voordeel bring. Boonop is slaweseuns die goedkoopste en word hulle dikwels vir leeuvleis in gladiatorgevegte gebruik. Slegs 'n paar kan oorleef en beroemd word. Ek sal Muk verkoop om 'n gladiator te wees; terloops, hy swyg die hele pad.
  - Miskien sal jy en hy weer baklei? - Yanka het uitgeblaker en was dadelik spyt daaroor.
  - Geen! Ek het genoeg gehad! Laat hom met stokke met 'n ander seun baklei.
  Muk is 'n stok in sy hande gegee en gestuur om te veg met 'n seuntjie wat 'n bietjie ouer as hy is. Die geveg was beslis nie tot die dood toe nie en nie besonder interessant nie. Die ratser Muk het sy opponent verstom en met sy kaal, stowwerige voet op sy bors gaan staan. Die eienaar het 'n datum na die wenner gegooi, wat dit maklik op die vlug geslaan het. Ahmed brul uit sy kop.
  "Julle seuns het genoeg krag om nie net 'n kar te sleep nie, maar ook te praat." So vir eers sal ek nie 'n nuwe perd koop nie. Terselfdertyd sal jou liggame verhard word.
  Die slaweseuns is rofweg aan die kar ingespan en weer weggejaag. Yanka het nog nie herstel nie, hy was mank, skerp, warm klippe wat in die kind se kaal voete ingegrawe is. Vreemd genoeg was die eerste halfuur die moeilikste, en nie net vir hom nie, maar ook vir die ander seuns. Toe, soos dikwels gebeur met gesonde kinders wat nie te bederf word deur gemak nie, het 'n tweede wind oopgegaan. Die seuns het weer begin praat.
  Sadat het vir Yancu gevra:
  - En wat het later in die geskiedenis van jou land gebeur.
  Dit was moeilik vir die seun, maar as jy praat, lei dit jou aandag van die pyn af. Dit lyk of jou tong 'n uiterste mate van moegheid na vore bring. Yanka het voortgegaan:
  - Teen die middel van die dertigerjare het die bevolking, danksy die hoë geboortesyfer, die vooroorlogse vlak bereik, boonop teen hierdie tyd het die tyd van die gesluite vrede geëindig. In daardie dae het lande probeer om verdrae na te kom en ridderlike eer te bewaar!
  - Ek glo net nie dat dit altyd is nie! - sê Sadat en krimp.
  Yanka het ingestem:
  - Nie altyd nie, natuurlik! Tydens die pouslike kruistogte het die ridders en die Sarasene wat hulle teëgestaan het, voortdurend die wapenstilstand oortree. In Ivanhoe se roman het die nar selfs 'n spitsvondigheid gemaak: hoe hierdie wapenstilstand my oud gemaak het. Nou is ek amper honderd-en-sewentig jaar oud, met inagneming van drie wapenstilstand van vyftig!
  Die ouens het saam gelag, selfs Muk het ingegryp:
  - Leuens is olie om beheerratte te smeer!
  Sadat was verbaas:
  - Sjoe! En jy is Muk, 'n filosoof!
  - Eintlik het ek nie hiermee vorendag gekom nie! Ek het van een pelgrim gehoor. - Die sterk jeug was verleë.
  - 'n Goeie geheue is 'n positiewe eienskap van 'n slaaf! - het Sadat geterg.
  - Of die meester! - het Muk geantwoord.
  - Goed, die slaaf is ver van die meester af. Laat Yanka die hele storie van sy land vertel.
  Yanka het voortgegaan:
  -Die Russiese weermag het op 'n veldtog begin. Heel aan die begin het sy probleme ondervind. Mikhail Pozharsky het siek geword, en prins Cherkasov het sy been gebreek. Voivode Sheinin is as bevelvoerder aangestel. Hy het beroemd geword danksy die hardnekkige verdediging van Smolensk. Vir drie volle jare het hy die stad beklee en geveg teen die uiters superieure magte van die Pole. Eers toe die beleërdes ernstig verswak is deur honger en pes, het die Pole daarin geslaag om die versterkte stad in te neem. Tydens die laaste aanranding het die Pole omtrent 'n duisend lere gemaak en 'n rookgordyn gebruik, 'n taamlik nuwe uitvinding in daardie tyd. Die paar verdedigers sal verstik onder die wrede druk. Sheinin is, selfs in daardie dae, by 'n seldsame geleentheid, gemartel oor sy hardkoppigheid. Hy is immers deur die Boyar Duma self beveel om Smolensk oor te gee. Nou moes hy die stad teruggee wat hy so heldhaftig verdedig het. Smolensk was uitstekend versterk en het 'n baie sterk garnisoen gehad. Die Russe was gedwing om 'n beleg te begin. Hier moet gesê word dat Tsaar Mikhail se swakheid van wil en gebrek aan 'n vaste hand hom grootliks benadeel het. Die Russiese weermag het te min gewere en ammunisie vir hulle gehad. Wat dit moeilik gemaak het om die sitadel te neem. Daar was weliswaar een pluspunt: die Poolse koning het gesterf, en die Pole kon nie 'n groot leër bymekaarmaak in die afwesigheid van die koning nie. Sheinin het verskeie klein dorpies naby Smolensk ingeneem en 'n sterk losbandigheid van Hetman Khodorovsky verslaan. Maar hy het nie versterkings ontvang nie, en die Krim-Tatare het die suidelike streke van Rusland begin aanval, wat die troepe se aandag afgelei het. Die Pole het inderhaas 'n nuwe koning verkies en 'n groot leër het tot die redding van Smolensk gegaan. Sheinin wou die beleg ophef en beweeg om die vyand tegemoet te gaan, maar die tsaar, aangespoor deur die bojare, het beveel om die beleg ten alle koste te hou. Hewige gevegte het uitgebreek, die Russe het dapper geveg, maar daar was baie meer Pole. Na 'n reeks gevegte is Russiese troepe omsingel. Sheinin het hulle na die heuwel geneem en daar ingegrawe. Die aanval is afgeweer met groot verliese vir die Pole, maar die situasie het moeilik gebly.
  Die seun het diep asemgehaal, terwyl sy rug en bene seer was, en toe hulle by die doel kom. Hulle is immers mense, nie donkies nie!
  Ali klop hom op die skouer:
  - Dit sal nou nie lank wees nie, ons is binnekort in die stad en ons sal daar moet skei. Om eerlik te wees, met groot spyt.
  'n Klein voëltjie wat soos 'n duif gelyk het, het op Muku se palm gesit. Die seun het dit aan Yanka oorhandig.
  - Laat haar 'n simbool van ons vriendskap word, selfs nadat ons geskei het.
  - Ek hoop dat dit vir ewig sal word en bly! - Yanka het die duif gestreel, waarna die voël opgestyg het. Hy het haar dopgehou. Het die gesprek voortgesit.
  vir vier maande daarvan sou weerhou om aan vyandelikhede deel te neem . In ag geneem word dat daar nog drie vyande was en voedselvoorrade besig was om min te raak, het goewerneur Sheinin ingestem. Sy leër het na die winterkwartiere teruggekeer. Teen hierdie tyd het Cherkesov en Pozharsky die leër van die Krim Khan verslaan. Hulle het 'n leër tot die redding van Belogorsk, wat deur die Pole beleër is, verskuif. Daar was 'n geveg, baie soldate is dood, maar die Pole was gedwing om terug te trek. Na verskeie geringe skermutselings het die Pole vrede gebied. Rusland het Belogorsk en verskeie klein dorpies herower, maar het tydelik die besit van Smolensk prysgegee. In 1642 het die Kosakke, woedend deur die voortdurende strooptogte, die Turkse vesting Azof aangeval. Danksy die ongebreidelde druk het die vestingstad geval. In reaksie hierop het Türkiye, toe 'n groot en baie magtige staat, 'n golf gedreig. Die tsaar het beveel dat 'n hoogste raad byeengeroep moet word, maar ernstige meningsverskille het tussen die klasse na vore gekom. Die kleinboere het grond en vryheid geëis, die Kosakke het brood en kontantsalarisse geëis. Die Azof-vesting is teruggegee - die opofferings was tevergeefs!
  Sadat het Caesar se beroemde frase herhaal:
  - Om te hou wat jy gewen het, is baie moeiliker as om te oorwin!
  Yanka was verbaas (hoe universeel die gedagtes van die grotes soms is):
  - Waarskynlik! Kort voor lank het tsaar Michael gesterf en sy plek is ingeneem deur Alexei, wat deur sy tydgenote die Stilste genoem is. Alhoewel Mikhail nie daarin geslaag het om as 'n groot soewerein in die geskiedenis neer te skryf nie, het hy miskien nie minder vir Rusland gedoen as sy seun Peter die Grote nie. In 1948 het 'n opstand in die Oekraïne onder leiding van Bohdan Khmelnitsky uitgebreek. Die adel het openlik en brutaal die Oekraïners en plaaslike Kosakke gespot. Die aptyt van die Pole was eenvoudig buitensporig, en terselfdertyd was daar onderdrukking op godsdienstige gronde. Hulle het veral die Ortodokse aktief vervolg, kerke gesluit en hulle katolieke kerke herdoop. Oor die algemeen was daar 'n ware volksmoord op die Oos-Slawiërs.
  Sadat het 'n druppel sweet afgeskud en gevra:
  -Wat is volksmoord?
  - Wanneer 'n hele volk tot uitsterwing gedoem is!
  - Het dit! Die Pole is baster mense.
  Yanka het beswaar gemaak:
  - Hulle, soos almal anders, is anders. Oor die algemeen is hulle 'n verwante Slawiese volk, maar die stelsel van bestuur en algehele gebrek aan beheer van die here, wat 'n slaaf vir die geringste oortreding kon aanhang en feitlik nie belasting betaal het nie, het die nasie gedisintegreer. Dis hoe dit gebeur het!
  - Honderd tiranne is erger as een despoot! - Sadat het "n aforisme gemaak.
  Yanka het geredelik ingestem:
  - Sekerlik! In elk geval kon die Oekraïners sulke wetteloosheid nie verduur nie. Bogdan Khmelnitsky is lankal aangetrokke tot Rusland. Maar teen hierdie tyd het die jong tsaar 'n nuwe militêre hervorming begin, die vorming van soldaatregimente, hy het 'n tyd nodig gehad. Daarby wou hy dalk die Oekraïne dwing om met Rusland te herenig.
  Aanvanklik was die oorlog suksesvol vir Bogdan Khmelnitsky. Hy het verskeie oorwinnings gewen en Kiev ingeneem. En hy het selfs die Poolse leër amper heeltemal vernietig, en die koning amper gevange geneem. Pole is gedwing om die onafhanklikheid van 'n beduidende deel van die Oekraïne te erken. Miskien selfs die meeste daarvan. Maar die triomf van Bohdan Khmelnitsky het nie lank geduur nie. Nadat hy lenings van die Rooms-Katolieke Kerk ontvang het, het die Pools-Litaus Statebond nuwe regimente bymekaargemaak. Daarbenewens is van Bohdan Khmelnitsky se gevolg omgekoop. Die Oekraïense weermag het "n nederlaag ná "n nederlaag begin ly en het Kyiv gou verloor. Bogdan Khmelnitsky is gedwing om direk 'n versoek te rig om Oekraïne by Rusland in te sluit. Miskien wou hy dit nie regtig hê nie, in Rusland was daar immers ook slawerny, hoë belasting, mense is soos beeste verkoop. Tsaar Alexei het self die dra van Duitse drag en die rook van tabak verbied. Anders as Peter die Grote wat 'n Westerling was, was Alexey 'n ware patriot. Maar terselfdertyd was die tsaar nie 'n goedhartige mens nie; tydens die sout-oproer en daarna is baie mense tereggestel en gegesel. Hy was egter die eerste om 'n nuwe soort leër te skep en regimente na die Oekraïne en Smolensk te verskuif. Vorige foute is in ag geneem en, met 'n klein deksel, is die vestingstad eenvoudig versper. Die troepe het aanbeweeg en onmiddellik Polotsk en Vitebsk ingeneem. Poolse weerstand naby Borisov was hardnekkiger, maar hierdie stad het ook geval. Die plaaslike bevolking het die Russiese leër as bevryders verwelkom. Die Pole het immers Wit-Russe minagtende rooinekke genoem. 'n Groot geveg het naby Minsk plaasgevind, twee groot leërs het gebots.
  Die Russiese troepe was goed georganiseer, die Poolse leër het hoofsaaklik uit huursoldate bestaan. Nuwe ligter en vinniger-vuur muskette, met verbeterde vorming van Russiese troepe met behulp van mobiele houtstede, het die voordeel bepaal. Die Poolse weermag het gevlug, Minsk is gevange geneem. Nog 'n deel van die Russiese troepe het in die suide van Wit-Rusland opgeruk. Nadat hulle Gomel ingeneem het, het hulle weswaarts beweeg en die Dnieper oorgesteek. Dit was weliswaar nie moontlik om al die vestings gelyktydig in te neem nie. Die Rechitsa-garnisoen, in plaas daarvan om te verdedig, het uitgekom om te ontmoet en is verslaan. Toe is Mozyr en Slutsk op presies dieselfde manier geneem. Ons moes regtig met Slutsk peuter, die stad was goed versterk. Maar die dorpsmense self, wat moeg was vir die despotiese mag van die Radzivils, het in opstand gekom en die hekke vir die Russiese troepe oopgemaak. Slutsk het geval, die here het gevlug, die mense het Rusland aktief ondersteun. Wel, in die Oekraïne is die Pole ook geslaan, die Russe het deurgebreek na Galicië en byna Lvov ingeneem. Voivode Dolgoruky het Vilna onverwags vinnig ingeneem, 'n stad wat die kruisvaarders vir etlike eeue nie kon inneem nie. Alhoewel hulle dertien keer beleër is. Die val van die voormalige hoofstad van Litaue het verwarring en huiwering in die Statebond veroorsaak. Die Russe is oral. Baranovichi, Brest en Lyuban het geval, troepe uit die Noorde het Grodno gevange geneem. Trouens, afgesien van die ongebruikte Lvov, het die Russe die ou grens van Kiëf-Roes bereik. Russiese troepe het Warskou genader, die Pole was selfs gereed om vrede te maak, en het hul voormalige lande teruggegee, tot by die Neman. In hierdie geval kon Alexei Mikhailovich 'n groot soewerein geword het. Maar Hetman van Oekraïne Bohdan Khmelnytsky het skielik gesterf, en sy opvolger het geblyk 'n verraaier te wees. Daarbenewens het Swede tot die oorlog toegetree. Toe was dit 'n baie sterk land; tydens die Dertigjarige Oorlog het dit aansienlike besittings in Europa bekom. Gustav Adolf, wat nie daarin geslaag het om Pskov in te neem nie, het getoon dat hy 'n baie sterk bevelvoerder op die Europese fronte is. Teen hierdie tyd het hy reeds gesterf, maar hy het sterk opvolgers agtergelaat. 'n Oorlog het tussen Rusland en Swede begin, en die strooptogte van die Krim-Tatare het toegeneem. Ek moes op verskeie fronte gelyktydig veg. Die Russe het, nadat hulle die Swede verdryf het, verskeie kusstede beset, probeer om Riga te beleër, maar weens die hulp wat die vyand ontvang het, kon hulle dit nie per see inneem nie. Die Swede het meer en meer magte in die geveg gebring, wat hulle gedwing het om die blokkade op te hef. Verskriklike gevegte het in die Oekraïne gewoed. Die Pole het, nadat hulle magte en huursoldaattroepe versamel het, na 'n blokkade van baie maande, Grodno herower. Die verraaier hetman is verslaan, maar sy plek is deur nie die beste jakkals ingeneem nie. Die Vatikaan het die Krim-Khan op elke moontlike manier aangegryp, Katolieke het die groeiende invloed van Ortodoksie en die uitbreiding van Rusland gevrees. Selfs die Britte het hulp aan Pole verleen; hulle wou Rusland nie in die see en Katolieke Spanje toelaat nie. Geleidelik het die Russe teruggetrek. Die vyand het daarin geslaag om Brest, Lyuban, Baranovichi te herower! Die Russiese eenhede het die hardnekkigste weerstand in Slutsk gebied; die stad was twee jaar lank onder beleg, en het eers geval toe voedselvoorrade heeltemal opraak. In die noorde het Russiese troepe Yuryev gevange geneem, Narva geblokkeer, maar weer nie daarin geslaag om die stad in te neem nie. Die hetmans was slinks; hulle wou nie die Pole of die Russiese tsare hê nie. Dit alles was verskriklik uitputtend. Boonop was die Wit-Russiese kleinboere, wat aanvanklik die Russiese leër as broers van bevryders begroet het, teleurgesteld. Slawerny het immers gebly, die voormalige meester is deur 'n Russiese meester vervang, en belasting het toegeneem. 'n Vlaag onluste het deur Rus s'n gespoel; 'n koperoproer het in Moskou uitgebreek, wat met groot moeite onderdruk is. Die koning moes selfs met die rebelleleier handskud om tyd te wen en versterkings na die hoofstad te bring. Intussen het die Pole Minsk en Vilna verower. Hulle het reeds na die lyn van die Berezina-rivier beweeg en Polotsk, Vitebsk en Orsha bedreig. Dit het gelyk of 'n keerpunt op die punt was om te kom.
  Sadat het onvriendelik geglimlag:
  - En Rusland is weer geslaan?
  Yanka het selfs gebloei van woede:
  - Geen! Alhoewel die Russiese leër nie Narva ingeneem het nie, was dit steeds in staat om die Sweedse leër te verslaan. Waarna 'n nie baie winsgewende vrede onderteken is nie: Yuryev en die nabygeleë stede moes aan Swede afgestaan word, maar groot magte is bevry. Russiese troepe het 'n teenoffensief geloods en Sjklov gevange geneem en die Pole verslaan toe hulle Minsk nader.
  Die oorlog het reeds vir etlike jare gesloer, beide kante was uiters uitgeput. Daar was ook 'n reeks onluste in Pole. Na 'n paar maande se onderhandelinge is vrede onderteken. Pole het Rusland die helfte van die Oekraïne, Smolensk en die stede naaste daaraan gegee. Russiese verowerings in Wit-Rusland is teruggestuur na die Pools-Litaus Statebond. Oor die algemeen het die oorlog vir Rusland redelik suksesvol geëindig; dit was moontlik om 'n deel van die oorspronklike Russiese lande terug te gee. Weliswaar het Wit-Rusland en die weste van die Oekraïne onder Pole gebly; nie al die oorspronklike lande wat voorheen aan Kiëf-Roes behoort het, is onder beheer teruggegee nie. Rusland het 'n blaaskans gekry, maar nie vir lank nie. - Die seun het stil geword, hy het sy groottoon ernstig seergemaak toe hy "n keisteen getref het, en hy het tyd nodig gehad om asem te skep ná "n swaar vrag.
  Hulle het vir vyftien minute in stilte geloop, veral omdat die pad opgegaan het en die seuns letterlik van spanning gebewe het. Boonop steek die sweep uit en martel die kaal rug. Die seuns was uitasem en het amper op die rotse inmekaargesak. Toe stop die skerp styging en hulle het die krag van spraak teruggekry.
  - Stepan Timofeevich Razin was 'n rustige Kosak, lank, met breë skouers, en gekenmerk deur groot fisiese krag. Hy het dapper met Pole geveg, selfs Prins Dolgoruky op 'n tyd gered en terselfdertyd 'n wettige beloning geweier.
  Sy broer Ivan het planne gekoester om 'n groot Kosakke-staat te skep, van die Bug tot Yaitsk. Nadat hy met die Don ataman Kornil gestry het, het hy sy troepe teruggetrek en hulle na die Don verskuif. Maar die koninklike troepe het hom betyds omsingel. Ivan is gearresteer en na Moskou gestuur. Waar hy na marteling tereggestel is. Natuurlik het Stenka Razin baie kwaad geword vir die tsaristiese owerhede. Nietemin, terwyl Stenka sy woede bedwing het, was die begeerte om bo die Kosakke uit te styg sterk. Twee jaar na die sluiting van vrede met Pole het Stenka Razin 'n veldtog teen Azov aangekondig. Maar die Kosakke, wat nog nie tyd gehad het om van die vorige oorlog te rus nie, was huiwerig om op 'n veldtog na 'n magtige vesting te gaan. Daarbenewens was die amptelike leierskap van Don teen Stepan se avontuur.
  Nadat hy net twee duisend mense bymekaargemaak het, het Stenka Azov genader, maar het dit nie gewaag om die vesting te bestorm nie, wie se garnisoen drie keer groter as sy leër was. Sy afdeling het teruggetrek en na die Wolga getrek om karavane te beslag gelê. Maar selfs hier was Stenka Razin ongelukkig; die verskyning van 'n groep van tweeduisend het nie ongemerk verbygegaan nie. Die handelaars het gewag vir die oomblik toe die streltsy-begeleiding en die koninklike karavane opgedaag het met graan na die Astrakhan-garnisoen. Terwyl Stepan se bende vir hulle gewag het, het die rebelleleier persoonlik verskeie Kosakke vermoor.
  - Tweeduisend is te veel vir 'n bende rowers. - Sadat het opgemerk. - Wie maak 'n bestaan met sulke getalle!
  Muk het beswaar gemaak:
  - Dit is 'n rower met skaal. Hier is die koningin van diewe, Shella, wat gewoonlik in klein getalle optree, maar so vrymoedig. Eenkeer het sy selfs in die skatkis van die Sultan self gekom en 'n septer gesteel. Daar is 'n groot oorvloed op haar kop.
  Sadat het gesnuif:
  - Maar hulle sal haar in elk geval nie vang nie, haar vriende is baie lojaal.
  Yanka het opgemerk:
  - Waarom word geel as die kleur van hoogverraad beskou - dit is soos goud gekleur!
  Die goue wenk: die maklikste manier om deur die wapenrusting van eerlikheid en adel te breek!
  Sadat het opgemerk:
  - Miskien is Shella baie slinks en meesterlik met 'n swaard. Daar is legendes oor haar, een storieverteller het selfs 'n gedig oor die legendariese vegter geskryf.
  - Wou sy nie die Sultan omverwerp nie? - Vra ek vir Yanka, half grappenderwys.
  - Die Sultan omver te werp? Waarvoor is dit! Hy het 'n groot, eenvoudig groot leër, en die skulpe is net 'n handjievol rowers. Die kragte is te ongelyk. En die lewe van 'n vryrower is baie interessanter as om op die troon te sit. Hierdie vrou is baie liefdevol en hou van gemaklike verhoudings.
  - Dit is tipies vir rowers! - Yanka het ingestem. - Stepan was ook 'n feesvier, hy het selfs eenkeer vir sy vrou gesê: die man wat dieselfde kaftan dra, is sleg. Alhoewel, om eerlik te wees, Razin nie gulsig was nie. Daar is 'n bekende geval toe hy sy persoonlike perd aan 'n arm boer gegee het. Ja, dit was die Kosakke koning. Mense se gunsteling. Omdat hy homself sonder 'n keuse bevind, moes hy die bende voed, hy het die koning en handelaars se ploeë gevang, die boogskutters gedeeltelik geslaan en gedeeltelik gevang. Gevolglik het hy ploeë met klein kanonne byderhand gehad. Stenka het besluit om na die Kaspiese See te vaar.
  Op pad moes ons die stad Tsaritsyn oorwin. Hier het verskeie van Stepan se agente die stad binnegekom en 'n ooreenkoms met die kanonniers aangegaan. Hulle het 'n optrede gelewer, Stepan Timofeevich het baie hard gefluit (net hy kon dit doen) en die lope van die gewere het begin rook, hulle kon nie 'n enkele skoot afvuur nie. So het sy vloot verby Tsaritsyn gevaar, die Kosakke het gelag en die goewerneur gedreig. Sedertdien het gerugte deur Rus versprei dat Stenka Razin 'n towenaar is, en weet hoe om kanonne te toor, na die wolke vlieg en nie deur 'n sabel of 'n koeël getref kan word nie! Nadat hy Astrakhan omseil het, het Stepan Timofeevich na die Yaik-rivier verhuis. Hy het gehoop om 'n ondersteuningsbasis daar te skep deur Yaitsk te vang. Die stad self was goed versterk, maar Stenka Razin het 'n truuk gebruik wat later handboek geword het.
  Sadat het gevra:
  - Watter truuk?
  Yanka het gewillig gedeel:
  - Dertig Kosakke geklee soos monnike, hulle is toegelaat en hulle het die hek ingeneem, en toe bars die hele leër in. Daar was 'n vlugtige geveg, die stad het geval! Hier het Stenka Razin homself nie op sy beste gewys nie, en beveel die teregstelling van alle gevange boogskutters. Dit is waar, een van hulle het Stenka Razin amper doodgekap. Weliswaar het genade te midde van die teregstelling onverwags gevolg, maar daar was nog baie slagoffers. Stenka Razin het stewig in die stad gevestig. Die tsaristiese regering het hom probeer uitslaan. Twee Streltsy-bevele is gestuur en tienduisend Nogais, onder leiding van Murza Selim, is vir geld gekoop. Stenka Razin het danksy verkenning hiervan uitgevind, een en 'n halfduisend Kosakke na die steppe gelei en op die hoogtepunt van die aanranding in die agterkant toegeslaan. Die vyand is geslaan, maar Stepan het verstaan dat hulle hom nie vir lank sou toelaat om vastrapplek in die stad te kry nie. Die Kosakke het die stad verlaat en op 'n veldtog na oorsese lande gegaan. Die Kosakke het baie stede en karavane vernietig, en Stepan se roem het dwarsdeur Rus as 'n onoorwinlike bevelvoerder gedonder. Blykbaar het die wyse raadgewers aan die koning voorgestel: hierdie man kan nuttig wees vir 'n groot mag. Stepan is koninklike genade aangebied en toegelaat om na die Don terug te keer. Weliswaar, in Astrakhan moes hy die gewere oorhandig. Stenka Razin, wat sy gewildheid benut het, het egter amper 'n rebellie in Astrakhan begin, sy Kosakke het wild geraak. Die goewerneur was maar te bly om van so 'n las ontslae te raak.
  Stepan met sy getroue kamerade en groot rykdom het na die Don teruggekeer.
  Oor die winter het hy daarin geslaag om 'n leër van vyfduisend te vorm. In die lente het die opperste Kosakke by hom aangesluit. Nadat hy na Cherkassy neergedaal het, is Stenka Razin byna eenparig verkies tot die opperste Kosakke-hoofman. So het 'n droom waar geword: om die hele Don onder homself te verpletter.
  - Wel gedaan! Koel ou! - het Sadat uitgeroep. Die opsigter se sweep het gefluit, maar het nie op die lankmoedige rug geval nie.
  - Cool, maar hy het nie geweet hoe om dit te stop nie! - sê Yanka en skud sy kop hartseer.
  - Wie weet! - Ali het ingesit.
  Nadat Stenka die Don in besit geneem het, het Stenka ambassadeurs na die Tsaar gestuur met 'n aanbod om 'n veldtog teen Azof te help organiseer. Maar sy gesante is gegesel en verdryf. Die woedende Stepan, wat met die beroemde rowerhoofman Timofey Us verenig het, het na Tsaritsyn beweeg. Die Moskouse Streltsy-goewerneur Lopatin is vanaf die bolope van die Wolga gestuur om Stepan te kalmeer. Stenka het 'n lokval vaardig voorberei en die Moskou-leër byna heeltemal vernietig. Die boogskutters wat van Astrakhan af gestuur is, het na die kant van die rebelle gegaan. Stenka se agente het die stad self binnegedring, wat die mense en die boogskutters in opstand gekom het. Die stad is amper sonder 'n geveg ingeneem, slegs 'n klein afdeling van die goewerneur se broer het 'n skermutseling opgevoer. Die stad het geval en 'n nuwe regering is daarin gestig. Hier het Stenka Razin 'n fout gemaak - hy het te lank gehuiwer: om te gaan of nie na Moskou te gaan nie. Dit is duidelik dat die tsaristiese regering nie die verlies van so 'n groot hoeveelheid grond en toegang tot die Kaspiese See kan aanvaar nie. Aan die ander kant is dit moeilik om te besluit op 'n oorlog met 'n groot ryk, waarvan die voorhoede in die ooste reeds die Stille Oseaan nader. Stenka het egter nie sonder rede op die ondersteuning van die mense gereken nie. Daar is aangekondig dat tsaar Alexei Mikhailovich self beveel het dat die bojare en grondeienaars geslaan word, en 'n vervalste brief van patriarg Nikon is ook opgestel. Terwyl Stepan tussen die perde gestaan het, het hy begin val; dit is moontlik dat die tsaristiese agente doelbewus 'n infeksie onder hulle ingebring het. Die verlies aan perde het die geledere van die Kosakke aansienlik verswak, en 'n edele burgermag van sestigduisend onder die bevel van Voivode Dolgoruky het in Moskou teen hulle bymekaargekom.
  En tog, vir nou, was geluk aan Stepan se kant, wat aktief deur gewone mense en boogskutters gehelp is. Saratov is sonder 'n geveg geneem, en Samara het die hekke daarna oopgemaak. En net Simbirsk was veronderstel om die grens van dodelike gevegte met die rebelle te word. Stepan het egter daarin geslaag om die stad in te neem en die troepe wat op 'n uittog gestuur is, te verslaan. Die fort in die middestad het weliswaar onbewoon gebly. Toe het Stenka Razin en sy troepe die goewerneur Bagryansky lokval.
  Hy was 'n edele vegter, 'n held van die oorlog met Pole, wat feitlik nooit 'n nederlaag geken het nie.
  Stepan het daarin geslaag om hom te verslaan, maar die goewerneur self het ontsnap en met die oorblyfsels van sy troepe na Kazan gevlug. Stepan het self weer 'n fout gemaak: in plaas daarvan om die goewerneur te agtervolg en sy leër verder te beweeg, het hy die tronk beleër. Dit was dom, veral omdat die fort op 'n heuwel gestaan het en nie groot was nie, wat dit moeilik gemaak het om te storm. Terwyl Stenka Razin staan: die koninklike bevelvoerders het aansienlike magte opgehoop. 'n Groot een, gelei deur dieselfde Bagryansky, het Simbirsk genader. Hier het Stepan 'n derde fout gemaak; op die vooraand van die geveg het hy besluit om die tronk te bestorm. Hy kon dit weliswaar nie vat nie, maar hy het groot verliese gely en etlike duisende soldate uitgeput.
  Die stryd met die ervare bevelvoerder Bagryansky het met wisselende mate van sukses voortgeduur. Op sommige maniere het die edele goewerneur daarin geslaag om Stepana te mislei, op sommige maniere het Bagryansky die rebelleleier oortref. Maar op die beslissende oomblik is Stenka Razin ernstig gewond deur 'n draak, met 'n sabel oor die kop gesny. Die val van die rebelleleier op die hoogtepunt van die geveg het die uitslag van die geveg vooraf bepaal. Die gewonde, bewustelose Stepan is weggeneem, en sy leër, ontneem van sy leiers, het Stepan se adjunk Naumov saam met die gewonde hoofman weggery.
  Sadat het opgemerk:
  - 'n Weermag sonder 'n bevelvoerder is soos 'n liggaam sonder 'n hart!
  Yanka het, nadat hy 'n minuut lank asem gekry het, gesê:
  - Die bevelvoerder se hart is 'n brandende smee, sy kop is ys, sy wil is yster: alles saam - die verpletterende staal van oorwinning! Die opstand het egter voortgeduur! Dit het 'n groot gebied beslaan, en Dolgoruky het hardnekkige weerstand ondervind. Dit was nie verniet dat daar vyftig karre met laksmanne en priesters agter sy koets gestaan het nie. Die rebelle is wreed aangepak, nie net opgehang nie, maar ook in kwarte gelê en aan die paal gesit. Stepan het self 'n tydjie op die Don deurgebring. Nadat hy van sy wonde herstel het, het Stenka 'n veldtog teen Tula beplan. Op hierdie manier was dit moontlik om baie vinniger na Moskou deur te breek, en boonop was dit moontlik om langs die Don te stap sonder om groot stede teë te kom. Maar Stenka was ongelukkig; die spioen het die goewerneurs ingelig oor Stepan se planne en hulle het opgetree en die losbandigheid van sy naaste assistent Minaev verslaan. Stenka het gou self 'n slagoffer van verraad geword. Die ryk Kosakke, uit vrees vir onvermydelike vergelding, het die Don genader met groot magte van die tsaristiese leër en Stepan gevange geneem. Die rebelleleier is onder 'n groot begeleiding na Moskou geneem. Daar is hy wreed gemartel, maar Razin het die laksmanne met sy moed verras, nie afgebreek nie en nie verklap waar sy skatte versteek is nie. Hy het egter baie buit wat in buitelandse veldtogte gevang is, aan die armes en bedelaars uitgedeel. Die mense was baie lief vir hom. Tydens die teregstelling is die steier met Stepan deur 'n hele leër omsingel. Hulle het eers sy arms en bene afgesny, en eers daarna sy kop. Stenka het egter geweier om te bieg, en gesê dat hy net oor een ding berou het: dat hy nie al die boyar bose geeste heeltemal uitgebring het nie. "n Waardige man en hy het met waardigheid gesterf. Die laaste vesting van die rebelle, Astrakhan: het 'n jaar later geval. Alhoewel die opstand in mislukking geëindig het, het dit steeds gewys waartoe die mense in staat is. Onder Lenin is Stenka Razin as 'n held van die rewolusie gekanoniseer.
  Muk het dromerig gesê:
  - Ek weet nie wat 'n revolusie is nie, maar dit klink pragtig.
  Yanka het eenvoudig verduidelik:
  - Dit is 'n opstand wat in 'n oorwinning geëindig het. As jy dit op 'n vereenvoudigde manier so stel. Maar in hierdie geval het dit nie gebeur nie.
  Die seun het stil geword, en 'n nuwe kwelling het begin: nog 'n klim in die berge. Dit was iets soos marteling, dit het gelyk of die spiere besig was om te skeur, die liggaam het gelyk of dit gevul was met lood en was gevoelloos, dit was baie pynlik van die melksuur wat in die spiere gevorm het, veral in die skouers. Dit lyk of die spiere op die punt staan om te bars, jy maak jou mond oop en haal diep asem om dit darem 'n bietjie makliker te laat voel.
  Yanka was bly dat hy, anders as die meeste van sy maats, goeie, geoefende spiere gehad het. Om by die sirkusskool te studeer was nie verniet nie, hy is nie 'n wimp nie, hy sal die toets deurstaan. Die seuns blyk ook verhard te wees, hulle is nie huisslawe nie, soos gesien kan word aan hul droë, gespierde lywe. Hulle ly, maar swyg, hulle kan net uitroep. Oor die algemeen word dit op hul ouderdom as 'n skande beskou om te wys dat jy pyn het, van 'n sweep of 'n vuishou. So verduur jy die pyniging. Hoeveel pyn het hy die afgelope drie dae ervaar! Seker meer as in my hele vorige lewe.
  Tyd gaan baie stadig verby, wanneer jy pyn het, is dit verskriklik, en jy het nie genoeg asem om te praat nie. Yanka het onthou dat daar 'n literêre held was wat as 'n seun in slawerny verkoop is, en toe is hy rondgery deur 'n voëlverskrikker wat aan 'n kar ingespan is. Dit is natuurlik baie moeilik, maar hy het fisiek ontwikkel. Dit is hoekom dit nie as 'n soort opleiding beskou word nie. Alhoewel ekstreem, maar nuttig. Dalk berei hulle hom voor vir die Olimpiese Spele! Dink daaraan as 'n sport en dit sal vir jou baie makliker wees. Hierdie gedagtes het Yanka snaaks laat voel en hy het gelag. Die opsigter het 'n taamlike trae hou met sy sweep gegee en in reaksie gelag.
  Ahmed het na hulle gery en begin belangstel:
  - Wat is so snaaks!
  Die opsiener het geantwoord:
  - Dit is 'n seuntjie! Ek het gelag, wel, ek het gedink dit is snaaks.
  - Miskien is jy reg! "n Soort teater van nartjies. Hoe sal hierdie seun reageer op die feit dat ek beveel het om warm kole op sy maag te strooi!
  Yanka het grappenderwys geantwoord:
  - In hierdie geval kan ek die wild rou eet!
  Akhmed het met die sweep gespeel en die seuns se kaal bene verskeie kere geslaan, maar nie aan Yanka geraak nie.
  -Jy is regtig baie snaaks. Dit sal jammer wees as die vel van so 'n aantreklike en geestige seuntjie op 'n drom getrek moet word. - Sadat het gemaak of hy sy mond wyd oopmaak en gaap. - Jy weet wat ek van jou wil hê!
  - 'n Slaaf moet nie raai wat die meester wil hê nie. Hy moet sy bevele volg.
  Ahmed het geknik:
  - Reg! Jy leer vinnig. Luister nou wat ek wil hê. Ek het van jou stem gehou, helder soos 'n seesirene. Sing vir ons iets.
  - Op die vlug! - Die seun het sy kop geskud.
  - Goed, stop! Ek verstaan dit is moeilik.
  Die karavaan het gaan staan en die slawe gaan sit. Yanka gaan lê vir 'n minuut, maak sy keel skoon en lig die fiets met sy moeë, gekneusde bene. Hy het sy nek gedraai.
  - Gee hom wyn! - Bestel Ahmed.
  Die opsiener het gevra:
  - Oud?
  - Geen! Pure sap, anders word die slaaf weggeneem. Hy moet nog die kar sleep en trek. Ek wil hom leer.
  Die seun sluk gulsig vars druiwe-aarbei (baster) sap. Die skuim van onmenslike moegheid en vernedering het verdwyn. Hy het 'n opwelling van krag en inspirasie gevoel. Yanka het geglimlag en in sy harde operasangerstem gesing:
  Die Russiese ridder sal sy swaard skerp maak,
  Die held sal nie in die geveg verswak nie!
  Ons veg dapper in die see,
  Ek glo ek sal die pad na glorie oopmaak!
  
  Raid - 'n bose horde Mongole,
  Die dorpies van die stad is weggevee!
  Menslike bloed vloei soos water,
  Maar die Russiese gees is sterker as metaal!
  
  Die slang kruip en brand met sy angel,
  Rook, kreun, niks sigbaar nie!
  Ek sal jou aarde beskerm,
  Van ys tot warm oewers!
  
  My siel vlieg na bo
  Vir die eer van die Heilige Moederland!
  Ons sal wen soos voorheen - nou,
  Moenie dat jou vaderland onder jou duim lê nie!
  
  Die regimente van Rus staan gereed om te sterf,
  Ons soldate is soos graniete!
  Ons maai ons vyande af, ry vir ry,
  Al die hange is bedek met lyke!
  
  Huise brand soos fakkels,
  Olifante brul, hulle jaag die geveg in!
  Russiese vegters sal oorwin
  Woestyne, rotse, watervalle!
  
  Ons kan nie oorwin word nie
  Die wêreld kan nie op sy knieë gebring word nie!
  Die leër van Rus is onoorwinlik,
  Laat dit die heerlikheid van geslagte wees!
  
  Rusland se lot wag vir jou,
  Regeer die ruimte vir ewig!
  Ek glo vir ewig in geluk
  Moet net nie sorgeloos lewe nie!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"