Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Universe Vs Universe1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Miiri k"a filɛ hadamadenw ka siniɲɛsigi yɔrɔ jan na. Jamana ni jamanaw bɛɛ : ka kan ka kɛ kelen ye walasa ka se ka balo ani ka yɔrɔ minɛ. Jamana min bɛ i n"a fɔ Irisi jamana, o dɔrɔn de bɛ se k"o kunkanbaaraba in ta. Nka hadamadenya ye kelen ye : ɲɛfɛ, sanfɛla yiriwali ni dolow kɛlɛ kura bɛ yen - minnu bɛ kɛ ni marifabaw ni subagaya dɛmɛ ye. A laban na, diɲɛ bɛɛ minɛna Irisi jamanaba fɛ. Nka diɲɛnatigɛ-yɔrɔw bɛ yen minnu bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ. Mansamara kɛrɛfɛ, Irisi senuma: fana ye fɛnw ni yɔrɔ kolo. A kɛra i n"a fɔ diɲɛ fila minnu bɛ ɲɔgɔn ta, olu fila minnu bɛ se ka kɛ kelen ye pewu, olu ka kan ka kɛ teriw ye, wa u ka kan ka sigi ɲɔgɔn fɛ hɛrɛ la. Nka kasaara hakilintan dɔ kosɔn, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, fanga sabananw ka wulikan min kalanna kosɛbɛ, diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ kɛlɛ dɔ daminɛna balimaya jamanaw ni ɲɔgɔn cɛ. Bɛɛ dalen b"a la ko a bɛ tiɲɛ fɔ wa jugu de y"a daminɛ fɔlɔ. Irisi senumaw bɛ ka Risikaba faga, mɔgɔw ni hadamadenw ka jɛɲɔgɔn suguya caman bɛ kɛlɛ la - siya minnu tɛ se ka miiri: kungo miirili tɛ se k"u ɲɛfɔ. A tɛ kɛ fu ye ko kɛlɛ minnu ka jugu kosɛbɛ ani minnu ka jugu kosɛbɛ, olu ye balimafaga kɛlɛw ye. Dibi bɛ bonya, fariya bɛ ka bonya, diɲɛ minɛlenw kɔnɔmɔgɔw ni mɔgɔ miliyɔn caman bɛ kɛ mɔgɔ miliyɔn caman ye. Maji bɛ kɛ, ka fara fɛɛrɛ kuraw kan minnu tun ma deli ka kɛ fɔlɔ, ani o ɲɔgɔnnaw san kɛmɛ joli caman kɔnɔ. Dɔnniyakɛlaw bɛ ka tiɲɛni fɛɛrɛ kɔrɔlenw da ka taa a fɛ, diɲɛ kɔnɔ ɲɛnamaya bɛ faratiba la pewu. Jɔn bɛna dibi dabila ka hadamadenw kisi? Masakɛ tɛ, Ala tɛ, wa cɛfarin tɛ. A tɛ sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnenw ka sɔrɔdasi pɔnpe ye, i n"a fɔ komikɛ dolow min bɛ jugu kɛmɛ caman faga (o bɛ kɛ nsiirinw dɔrɔn de la), wa a tɛ dɔnnikɛla ŋana ye, min b"a dɔn cogo min na a ma Dugukolo kɔnɔbara tigɛ n"a nugu ye. Ani mɔgɔ gansan minnu bɔra an ka waati la, a ɲɛ, n"a sɔrɔ a man nɔgɔn kosɛbɛ!

  UNIVERSE VS UNIVERSE1
  GAFE FƆLƆ:
  FOU FILLE ƝƐNABƆLI!
  ƝƐFƆLI KƆRƆBƆLI
  Miiri k"a filɛ hadamadenw ka siniɲɛsigi yɔrɔ jan na. Jamana ni jamanaw bɛɛ : ka kan ka kɛ kelen ye walasa ka se ka balo ani ka yɔrɔ minɛ. Jamana min bɛ i n"a fɔ Irisi jamana, o dɔrɔn de bɛ se k"o kunkanbaaraba in ta. Nka hadamadenya ye kelen ye : ɲɛfɛ, sanfɛla yiriwali ni dolow kɛlɛ kura bɛ yen - minnu bɛ kɛ ni marifabaw ni subagaya dɛmɛ ye. A laban na, diɲɛ bɛɛ minɛna Irisi jamanaba fɛ. Nka diɲɛnatigɛ-yɔrɔw bɛ yen minnu bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ. Mansamara kɛrɛfɛ, Irisi senuma: fana ye fɛnw ni yɔrɔ kolo. A kɛra i n"a fɔ diɲɛ fila minnu bɛ ɲɔgɔn ta, olu fila minnu bɛ se ka kɛ kelen ye pewu, olu ka kan ka kɛ teriw ye, wa u ka kan ka sigi ɲɔgɔn fɛ hɛrɛ la. Nka kasaara hakilintan dɔ kosɔn, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, fanga sabananw ka wulikan min kalanna kosɛbɛ, diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ kɛlɛ dɔ daminɛna balimaya jamanaw ni ɲɔgɔn cɛ. Bɛɛ dalen b"a la ko a bɛ tiɲɛ fɔ wa jugu de y"a daminɛ fɔlɔ. Irisi senumaw bɛ ka Risikaba faga, mɔgɔw ni hadamadenw ka jɛɲɔgɔn suguya caman bɛ kɛlɛ la - siya minnu tɛ se ka miiri: kungo miirili tɛ se k"u ɲɛfɔ. A tɛ kɛ fu ye ko kɛlɛ minnu ka jugu kosɛbɛ ani minnu ka jugu kosɛbɛ, olu ye balimafaga kɛlɛw ye. Dibi bɛ bonya, fariya bɛ ka bonya, diɲɛ minɛlenw kɔnɔmɔgɔw ni mɔgɔ miliyɔn caman bɛ kɛ mɔgɔ miliyɔn caman ye. Maji bɛ kɛ, ka fara fɛɛrɛ kuraw kan minnu tun ma deli ka kɛ fɔlɔ, ani o ɲɔgɔnnaw san kɛmɛ joli caman kɔnɔ. Dɔnniyakɛlaw bɛ ka tiɲɛni fɛɛrɛ kɔrɔlenw da ka taa a fɛ, diɲɛ kɔnɔ ɲɛnamaya bɛ faratiba la pewu. Jɔn bɛna dibi dabila ka hadamadenw kisi? Masakɛ tɛ, Ala tɛ, wa cɛfarin tɛ. A tɛ sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnenw ka sɔrɔdasi pɔnpe ye, i n"a fɔ komikɛ dolow min bɛ jugu kɛmɛ caman faga (o bɛ kɛ nsiirinw dɔrɔn de la), wa a tɛ dɔnnikɛla ŋana ye, min b"a dɔn cogo min na a ma Dugukolo kɔnɔbara tigɛ n"a nugu ye. Ani mɔgɔ gansan minnu bɔra an ka waati la, a ɲɛ, n"a sɔrɔ a man nɔgɔn kosɛbɛ!
  Ne yɛrɛ ka ɲinini bɛ weleweledalaw fɛ: aw ka hakilina in jateminɛ ani ni baara bɛɛ bɛnnen don aw ma. Sɛbɛnni jogo ta fan fɛ, n"i sɔnna o gafe ma basigi la, o tuma na, n bɛna wari sara, sɛbɛnnikɛla ŋana dɔ bɛna a polisi! Wa n"o tɛ, o tuma na fɛ, mun na i bɛ waati ni wari tiɲɛ, n b"aw deli dɔrɔn aw k"aw jija ka sɛbɛnni kɛ.
  Dugukolo yɛrɛyɛrɛla kɛlɛ la,
  Ani dolow-ɲɛjiw ye velours ji!
  Kɛlɛ bɛ ka jeni - jahanama ye diyagoya jugu ye, .
  Ani, Sitanɛ b"a fɛ ka Irisi jamana halaki!
  
  Fasodenɲumanya ka kɛ jaba ye,
  Galaxie jate tɛ se ka fɔ!
  Matigi ye datugulan dɔ jɛnsɛn Irisi jamana kan,
  An ye hɛrɛ sɔrɔ ka sigi jamana belebeleba dɔ kɔnɔ!
  
  Nin ye kɛlɛ juguba ye - yɔrɔ bɛ tobi, .
  An na nɔɔrɔ sabati ni npan senuma ye!
  Dolow kurunw tiɲɛnenw - suw kuluw, .
  An bɛna se sɔrɔ Irisi kɛlɛɲɔgɔnw kan!
  
  Wa, o vacuum nɔgɔlen don ni joli ye, .
  O bɛɛ kɔfɛ, jugu barika ka bon - degun ye juguya ye !
  Nka an bɛna an faso Dugukolo hɛrɛ lakana,
  O bɛɛ kɔfɛ, Yesu bɛ an fɛ - Ala Kɔrɔtalenba!
  
  Fasodenɲumanya bɛ tɔɔrɔ - a waati tɛmɛna, .
  Krisita ka muɲuli ye jama fanga ye!
  Dusukun karilen ye galasi nɔgɔlen ye, .
  An ka ɲɛnamaya nege dɔrɔn de bɛ se k"an dɛmɛ!
  
  Oh my Motherland - N b'i kanu, .
  Wa diɲɛ kɔnɔ, mɔgɔ si tɛ yen min cɛ ka ɲi ka tɛmɛ i kan!
  Irisi tɛna bɔsi a ka ruble la,
  Hɛrɛ ni nisɔndiya bɛna kɛ mɔgɔw bɛɛ bolo!
  . SABABU No. 1.
  Vladimir Kashalotov, min tun bɛ ka sɛgɛn ka bɔ jɔrɔnanko la k"a sogo tigɛ ni hinɛbaliya ye, a ye pankurun ta tunnel duman jan dɔ jukɔrɔ min tun bɛ i n"a fɔ bulu nɛnɛman. A tugura kɛlɛ banbagaw fɛ - kalasi PI - 1.000.000. U jalakilen don kɛlɛko majigi ni kulu caman ka hyperplasma la, u b"u cɛsiri ka mɔgɔ sɔrɔ min ye a yɛrɛ su ji la asteroid kɛrɛfɛ. Vladimir ka tetraplane walima a ka kɛlɛcɛ min sigilen bɛ mɔgɔ kelen kan, o binna. Sani o ka kɛ, u ye kɛlɛcɛw ka wuluwuluw kɛ (a fɔ man di nka, ani fan dɔ fɛ, Irisi balimakɛw bɛ yen : hadamadenya ka bɔnɛba, diɲɛ fila bɛ ɲɔgɔn tiɲɛ hinɛbaliya la) a tun bɛ ɲini ka ɲɔgɔn gosi; npogotiginin piloti ɲɛda cɛɲi tun bɛ yeelen bɔ ologramu kan. Kɛlɛ ma a dusu tiɲɛ fɔlɔ, kɛlɛcɛ kamalennin ma a ja gɛlɛya ka marifa ci dolow cɛɲi in ka tetaralɛti la. Wa a ma nimisa, a y"a gosi ni quark laser ye, o de kosɔn, masin in tiɲɛna ka kɛ perle misɛnninw ye minnu bɛ manamana vacuum kɔnɔ, minnu waati fila-fila kɔfɛ, u kɛra nɛrɛ ye, ka sanjiba jikuruw bɔ, ka anti-gravity faga foro : matiriyali min bɛ tetaralɛti ka inertie neutralize pewu.
  Ejection system sababu la, a sera ka baara kɛ. O kɔfɛ, a ye baara kɛ ni kinespatial motɛri ye kɛlɛ fini na, a y"a yɛrɛ su ji la ka don asteroid-rod min bɛ pan teliya la, n"o bɛ kɛ ni hyperplasme suguya caman ye. Nin ye panni gɛlɛn ye min bɛ i n"a fɔ jinɛya, jikuruba minnu bɛ bɔ n farikolo la, olu bolila ka tɛmɛ - i n"a fɔ pikirijikɛlan bilenman dɔ donna seli kelen-kelen bɛɛ kɔnɔ. Vladimir hakili la, a ye yamaruya di ani fiɲɛ min bɔra mini-generateur la, o ye dimi faga min tun bɛ ɲini ka muɲu. Quasar (a ka ɲi kosɛbɛ)! A bɛ kɔnɔna na! Asteroid in sanfɛla barika ka bon fo a ka gɛlɛn k"a fiyɛ hali ni Thermocreon bɔnbu ye. Robow ta fan fɛ, u ye yamaruya sɔrɔ ka kamalennin in ta ɲɛnama - n"a sɔrɔla ɲininkali kama. Wa nin... Tiɲɛ don, u tɛna bugɔ ani ka tɔɔrɔ i n"a fɔ cɛmancɛla waatiw, nka ni nanotɛkinolozi dɛmɛ ye, ni bɛna wuli kɔnɔna na fo ka se a dan na, a tɛna kɛ i n"a fɔ a bɛ se mɔgɔ si ma. Laala a ka fisa ka jɛngɛ rack kan ka tɛmɛn ka cyber torture kɛ - o bɛ nɔ bila hakili la. Vladimir, n"o ye baarakɛla fitinin ye, n"o ye magic sciences ye, o kɔrɔ ye ko fo ka na se bi ma, sen tan ni fila la, a filanan dɔrɔn de don (sen fɔlɔ ye mini-padawan ye), a ye biyoplasma fila da a yɛrɛ ye. Dugukolonɔn dɔ farala ka bɔ farikolo pantalen na ka don kɛrɛfɛla dɔ kɔnɔ min tun bɛ bɔ kɛnɛma ka taa kɔri kinin fɛ. Kabakurun minnu tun bɛ siraba tigɛlenw sanfɛ, olu tun bɛ i n"a fɔ jinɛ-bagan misɛnninw ɲɛw ɲɛw ye minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye. U tora ka faga ani ka yeelen bɔ, a kɛra i n"a fɔ dugujukɔrɔ jinɛw bɛ ka ɲɛji cɛ (k"a fɔ ko - i ka jago ye vacuum (jugu) cɛ ye!) Vladimir, ka baara kɛ ni yɔrɔ semi-reflected nɔ ye, a ye camouflages holographiques fila wɛrɛw bɔ. O ka kan ka robow fili u kasa la, k"u hakili ɲagami ani ka waati san u ye. Wa o kɔfɛ, jɔn b"a dɔn, n"a sɔrɔla sɔrɔdasi nisɔndiya bɛna nisɔndiya Irisi jamanaba kan.
  Juguw ka kɛlɛbolo dɔ - Svyatorossia dolow kurunw : kurun ba kɛmɛ caman, miliyɔn caman minnu ka kalasi tɛ kelen ye, olu taara ɲɛ ka bɔ fan saba la, k"a ɲini ka minɛ gɛlɛya Ntori jɛman ni Ntori bilenman ka sigidaw cɛ. O tun ye dancɛ ye diɲɛ fila ni ɲɔgɔn cɛ, dolow kurunw tun tɛ teliya min na ani marifa juguba minnu tun bɛ se ka tiɲɛni kɛ, olu tun tɛ se ka tiɲɛni kɛ. Yɔrɔ fitinin sugu dɔ, sanfɛla kɛlɛ fanba kɛra yɔrɔ min na kɔsa in na, wa bɔnɛ bɛ mɔgɔ o mɔgɔ bolo min b"a to jugu ka don diɲɛ yɔrɔ gansan na, o tiɲɛni bɛna kɛ fɛn ye min tɛ se ka suman!
  Svyatorossia kɛlɛbolo tun bɛ Konstantin Rokossovsky bolo: Diɲɛ Kɛlɛ Filanan ɲɛmɔgɔba dɔ. A ye tɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnen sɔrɔ kɛlɛyɔrɔw la: Stalingrad ani Belarus. A ka fanga kɔrɔ, dolow kurun miliyɔn kɛmɛ fila ni bi duuru ɲɔgɔn, sɔrɔdasi ɲɛnama miliyari saba ni tila minnu bɔra siya suguya caman na ani kɛlɛ robo miliyari biwɔɔrɔ ni wolonwula ɲɔgɔn. Fanga minnu bɛ mɔgɔ kabakoya, ni kurun dɔw ye minnu bonya bɛ se asteroid ɲuman ma: u bɛ ni kanon ba caman ye ani emitɛri suguya bɛɛ. Ɲininkali bɛ kɛ: Fasokanw ka kɛlɛba cɛfarin tɔgɔba in bɛ mun kɛ ni diɲɛ kɛlɛ ye min bɛ diɲɛ mansamaraw ɲɛminɛ? A ka c"a la, dɔnniya y"a Jira kɔfɛ ko Hypernoosphere (Hypernoosphere) dɔ bɛ yen, mɔgɔ hakilitigiw ka miiriliw, u dusukunnataw ani u ka walew bɛɛ bɛ sɛbɛn min kan, u y"a daminɛ k"a kalan. Nivo super (nivo super) min tɛ faamuya, mɔgɔ salen in ka mɔgɔya bɛɛ sɔrɔla ka mara i n"a fɔ dosiyew ɔridinatɛri kan. U tun bɛ i n"a fɔ u bɛ jɛgɛn hakɛw ni yɔrɔ cɛ, u tun bɛ lafiɲɛ kunnafoni segi sugu dɔ kɔnɔ min ka bon kosɛbɛ. Nka dosiye o dosiye bɛ Se ka Lasegin a cogo kɔrɔ la n"i y"a Bɔ recycle bin na o kɔfɛ a bɛ baara Kɛ. O kama, fɛn kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ dabɔra min bɛ wele ko funnel-vacuum cleaner. Yɔrɔ min ka dɔgɔn kosɛbɛ, o tun ye zeru ye ani dimension tannan kelen. O kɔ, a cayara ka se zeru ma tannan fila, zeru saba! O cogo la, a bɛ Se dɔɔnin dɔɔnin yɔrɔ tan ni fla la, a bɛ charge dɔɔnin dɔɔnin ni multi-hyperplasma fanga ye. Ni-dosiyɛri tun bɛ sama ka bɔ yɔrɔ fitinin na ni zeru hakɛw ni waati ye. O kɔfɛ, u y"a bila tabaga dɔ la, farikolo min kɛra misali kɛrɛnkɛrɛnnen ye, ani kabako dɔ kɛra! Hadamadenw ye sugo min kɛ kabini tuma jan, n"o ye ka mɔgɔ salenw lakunu, o kɛra tiɲɛ ye. Mɔgɔ lakikaw seginna ka bɔ ɲɛnamayabaliya yɛrɛ la, ka sogo kura sɔrɔ, min ɲɛnabɔra ni biyoɛnjiniyɛri ye, min ni mɛlɛkɛ ta bɔlen don. A bɛ iko Job de ye fɔlɔ ye k"a fɔ a bɛ san ba naani bɔ: nka ne kunmabɔbaga ɲɛnama don, ne dalen bɛ Jehowa la, i na ne farisogo tolilen lasegin a cogo kɔrɔ la ani ne na Ala ye ni ne yɛrɛ ɲɛw ye. O kɔfɛ diinɛ suguya caman na - o tun bɛ segin siɲɛ ba caman kan. Sisan, dɔnniya ye sugo wɛrɛ kɛ min kɛra kabini tuma jan. Nka hali n"a y"a sɔrɔ nin lakununni taabolo in bɛ baara caman kɛ kosɛbɛ, wa a musaka ka bon kosɛbɛ, a ka nɔgɔn kosɛbɛ ka mɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ni-dosiyɛri sɔrɔ hipernoosfɛri ka yɔrɔ fitinin zeru la, dusukunnataw ni hakili ta fan fɛ charges (sara) belebelebaw b"a kɔnɔ. O la sa, fo ka na se bi ma, mɔgɔ ɲumanw, mɔgɔba ani mɔgɔ nafamaw dɔrɔn de lakununna, wa u bɛ lakunu. Ayiwa, siga t"a la ko Konstantin Rokossovsky ye u ta ye. An ye dɔɔnin kalan, ka bi kɛlɛw kunnafoniw telesarse an hakili la, wa an bɛ se ka Irisi senuma kɛlɛbolo caman dɔ ɲɛminɛ kaban.
  Mɔgɔ min bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ, o fana bɛ ka kɛlɛ kɛ ni Rokossovsky ye: Alɛkisandiriba. Genius versus genie ka ɲɔgɔn sɔrɔ! Nɛgɛ min bɛ tasuma kɛlɛ! Dolow kɛlɛ tɛmɛsira min ɲɔgɔn tɛ tiɲɛ na!
  Supermarshal Rokossovsky ye kuma ta ologramu kan min bɛ wele ko elf jenerali:
  - Phoenix, yala i ye oblique sweep maneuver kɛ wa ?
  - Ayi, jɛɲɔgɔn supermarshal. A bɛ iko jugu ye reserve stratégique dɔ baara. Ka fara o kan, n b"a ye ko jinɛwelelikɛla barikamaw ka fanga bɛ n na.
  Wa tiɲɛ na, dolow kɛlɛba in bonyalen don. Vacuum ka nɛrɛmuguma velours tilalen don yɔrɔ bɛɛ la: tasuma-fɛrɛw minnu bɛ yeelen bɔ, minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, minnu ɲɛw ye kulɛri caman ye. Nka, yala hali tasuma-fanga-minɛn minnu ka bon kosɛbɛ, olu bɛ se ka o bonya sugu miliyɔn kelen ni kɔ jira wa? Dolow jatebaliya minnu jɛnsɛnnen don diamant, rubi, topazi, emɛridi, safir, agati ani jiribolo jɛman wɛrɛw la, o bɛ miirili kabakoya. Nka hali u tun bɛ fiyen ka kɛɲɛ ni binkanniw ni fiɲɛw ye minnu tun bɛ bɔ kurunw kɔnɔ minnu tun bɛ ka pɛrɛn. Laser suguya kelen-kelen bɛɛ, radiation, rocket labɛnnen ka pɛrɛn, space digger n"a ka kulɛri n"a bonya kɛrɛnkɛrɛnnen don. Hadamaden ka kan ka dɔgɔ kojugu fo a tɛ se k"a nɔɔrɔ bɛɛ lajɛlen ɲɛfɔ diɲɛ kɛlɛ la, fɛn min ka bon, min bɛ mɔgɔ faga, wa o waati kelen na, a bɛ mɔgɔ kabakoya! An bɛ se ka dolow kurun miliyɔn caman ni yeelen miliyari caman suma ni mun ye, fo kɔgɔji, yɔrɔ min na jiginɛ kelen-kelen bɛɛ bɛ manamana cogo kabakoma na i n"a fɔ diamant? O waati kelen na, a bɛ lamaga tuma bɛɛ, a bɛ iko a ɲagaminen don, nka tiɲɛ yɛrɛ la, a bɛ mara ni sago ye min tɛ wuli.
  Rokossovsky ye cikanw di:
  - Ka ultra-kɛlɛkurun girinmanw bila sen kan, k"a ɲini ka "sledgehammer" manɛw kɛ !
  Kurunba minnu janya bɛ bɔ kilomɛtɛrɛ kɛmɛ fila la ka se kilomɛtɛrɛ kɛmɛ duuru ma: a ka c"a la, u bɛ tali kɛ balema flakɛlenw na, minnu falen bɛ jirisunw, foroko ani antɛni minnu cogoya ka ɲi, olu tun bɛ taa u lamini na. Yan, jatigɛwalekɛla dɔ ye hyperplasmique blot dɔ bɔ. Ka kɛ ja 8 cogo la, o fɛn tiɲɛnen ye kurunba datugu. A y"a ɲini ka bɔ, nka hyperplasma teliyalen don, a ye matiriyali lakanani sɔgɔ ani yɔrɔ tilancɛ foro ye kurunba kɛrɛ gosi. O kɛlɛkɛminɛn min dilannen don ni superalloy ye min fanga ka bon ni titanium ye siɲɛ miliyɔn mugan ni kelen, o ye sira di. Turisi caman minnu tun bɛ wuli ka wuli, olu wulila, marifatigiw tun bɛ wuli n"u ka robo baarakɛlaw ye. Saya min tɛ dimi dɔɔnin, bawo hakɛ 8nan ka hyperplasme bɛ jɛnsɛn ni teliya ye min ka ca ni yeelen ye siɲɛ miliyari kɛmɛ, o kɔrɔ ye ko dimi wulicogo tɛ waati sɔrɔ ka se kunsɛmɛ ma. Wa file-ni sabalilen bɛ boli ka don hypernoosphere bolow la, min bɛ sunɔgɔ kosɛbɛ: ka kununni makɔnɔ. Cruiser bɛ jeni ni kulɛri jɛmanw ye, tasuma bɛ wuli ni oksizɛni dɔrɔn ye min bɛ dolow kurun kɔnɔ, nka a bɛ lawuli fana ni micro-matter ye min jɛnsɛnnen don vacuum kɔnɔ. Bugun suguya dɔ min bɛ sigi hakɛ jugu walima zeru la, degere sextillions funteni bɛ u jeni taabolo de la. A ka gɛlɛn ka o tasumaba sugu faga, dolow kurunba caman ni kurun fitinin caman bɛ tasuma don u la, u bɛ taa a fɛ ka kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye.
  Quasar belebeleba dɔ bɛ ka jeni a kɛrɛfɛ, Rokossovsky ka kɛlɛbolo b"a ɲini ka jugu digi ka surunya a la. Alɛkisandiriba min bɛ frigate teliyaba dɔ kan, o bɛ kɛlɛ kɛ a kɔnɔna na. Ale yɛrɛ bɛ dolow kurunba fila bɛɛ mara, k"a ɲɛsin a kɔnɔna na, ani kɛlɛ yɔrɔ bɛɛ min tɛ se ka suman. Cikanw cili yɔrɔ suguya caman na. Sisan jugu in minɛna ni lamini ye, nege min tun b"a la ka Stalingrad dolow dɔ da ani ka kininbolo fan bɔ kɛnɛ kan. Intuition b"a fɔ n ye ko sisan de ye waati ye ka gosi. Siɲɛ joli, ni sɔrɔdasi minnu tun ka dɔgɔ kosɛbɛ, cɛfarinba Alɛkisandiri ye se sɔrɔ kosɛbɛ. Bi diɲɛ, a bonya min tɛ se ka miiri, a teliya, a fɛɛrɛbɔ, diɲɛ bɛɛ ka HyperInternet, marifaba minnu cogoya dɔnbaliw, o diyara a ye. O la, a bɛ super-rocket ci jugu ma, charge de thermofaraces, particules minnu bɛ creons dilan, ani ka bɔ olu la, a kɔfɛ, preons, o kɔfɛ quarks. Misile in ka dɔgɔ, a masirilen don ni gravi-hologramme caman ye : walasa jugu kana waati sɔrɔ k"a minɛ ni quark laser walima hyper-emitter ye ! O waati kelen na, mini-ray (mini-ray) bɛ jeni ka tɛmɛ yɔrɔ-yɔrɔ-ko-fɛn fɛ. Kɛlɛɲɔgɔn ka tiɲɛnikɛla ŋana, i n"a fɔ bɔksikɛla ŋana, o fana b"a ka bɔgɔdaga fili. Torpido caman tɛmɛna frigate kɛrɛ fɛ, dɔw pɛrɛnna, ka jɛnsɛn ka kɛ binkɛnɛ bɛɛ ye, falenfɛnw tasumama. A cɛ ka ɲi kosɛbɛ, nka yɔrɔjan na, ultra-dreadnought dɔ pɛrɛnna, o ye fɛn ye min tɛ se ka miiri, a cɛmancɛ ye kilomɛtɛrɛ ba kelen ni tila ye.
  O supernova ye tentacles jenilenw Bɔ minnu ye dolow kurun misɛnnin tan ni fila jeni ani ka ba caman wɛrɛw jɛnsɛn yɔrɔw la. Brigantine fila ye ɲɔgɔn gosi, flash wɛrɛ, min ka dɔgɔ, nka a kulɛri tun ma dɔgɔya. A bɛɛ lajɛlen na, filɛli ka di kosɛbɛ - super cool, Alexander nisɔndiyara; tuma min na tiɲɛnikɛlaba, min sɔgɔlen don ni "bolo" hyperplasmique ye, o tiɲɛna ka kɛ kungo kɔnɔ yɔrɔw ye minnu bɛ lamini kungo kɔnɔ :
  - Slaw ye bugɔli kɛ nin cogo in na ! Nɔɔrɔ tɛna ban!
  Elephantcat - (wolo ni wulu ɲagaminen) y'a kɔlɔsi ko :
  - Irisi senumaw ye reserve barikama dɔ don kinin fɛ, wa o waati kelen na, u bɛ ka bagabagali kɛ ka tɛmɛn ka taa kɔfɛ.
  Macedonsky ye nisɔndiya jira ni ɲumanya ye:
  - U bɛ 'sèn Sɔrɔ kà Kɛ 'kwasar da la tiɲɛ na. Mun na an bɛ sikili sɔgɔli fɛɛrɛ kɛ? Rokossovsky ye kominisi kɔrɔ ye, wa a bɛ iko o taamasiyɛn in ka di a ye kosɛbɛ.
  Tigrochep - min ye jɛgɛ ni waraba faralen ye ɲɔgɔn kan, o y'a jaabi ko:
  "A fana ye sɔgɔsɔgɔninjɛ gosi, ka sɔrɔ ka gosi a kun na."
  Waati tɛmɛnen kɔ n"a ka kumaw ye, rocket thermofaraceous girinman dɔ pɛrɛnna a kɛrɛfɛ, dolow kurunba in wulila, yeelen fagara segin damadɔ kɔnɔ, kogow dɔrɔn de ye yeelen bɔ, pinki ni bulu. Wolo pusi ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - O ye fini ye dɛ !
  Alɛkisandiri ye a latilen ko:
  - Ka tɛmɛ i n"a fɔ "quirky" - Harmagedɔn ! - A y'a bolo kɔrɔta, emerald diwɛn jifilen dɔ bɔra a kɔnɔ o yɔrɔnin bɛɛ. Glass ye dɔnkili da ko:
  - I n'a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ walima...
  - Aw bɛ pepinɛri fara a kan ! Ni mega dragon joli ye!
  - Ne bɛ kan minɛ, e mɔgɔba !
  Alɛkisandiriba y"a ɲini ka ologramu caman lajɛ, walasa k"a dɔn dolow kurunba kɛlɛbolow bɛ se ka bin yɔrɔ min na. Jugu y"a ɲini ka daga wɛrɛ da. Rokossovsky hakili jigira a ka ɲɛtaa belebele fɔlɔ la Stalingrad, cogo min na Alemaɲi sɔrɔdasiw laminiba kɛra juguw ka dɛsɛ ye. Nka nin tɛ Cannes ye, Alɛkisandiriba yɛrɛ, k"a sɔrɔ a ye manɛwɛrɛ teliya dɔnbaga ye, a b"a ɲini ka jaan fila da. Ko caman bɛ bɔ mɔgɔ min ka reserve laban bɛ stock la.
  Svyatorossiya superdreadnought bolila ka don gravitational-neutrino networks kɔnɔ, a ka misiri dɔw bɔra kɛnɛ kan ani u sirilen bɛ yɔrɔ tilancɛ foro la. Misilɛ-kurunba damadɔ binna sɔgɔsɔgɔyɔrɔ la, k"a daminɛ ka wuli dɔɔnin dɔɔnin, i n"a fɔ lollipop min bɛ kan kan. O tun ye cogoya danma ye, fɛn min bɛ sankolo labɔ, o kelen de kɛra dolow kurunba la i n"a fɔ sukaro min bɛ ji la. Tiɲɛ don, o foro sugu min tiɲɛna ni fɛnɲɛnamafagalan wɛrɛw ye, o ma mɛn, hali ni sanfɛla kɛlɛ sariyaw ye, yɔrɔ min na nanosekɔndiw bɛ jate. O kɛlɛ sugu la, bugɔli ɲɔgɔn falen-falen min teliya ka bon siɲɛ miliyari kelen ka tɛmɛ bɔksikɛla ŋanaw ka kɛlɛ kan, fɛɛrɛ suguya caman tɛ faamuya! O ye fɛn ye i tɛ se ka hali analoziw sɔrɔ faantan, bi kan na! Fɛn bɛɛ ye Hyper-Super ye! Nka licking space min bɛ lasegin ka bɔ rocket suguya kɛrɛnkɛrɛnnenw fɛ ani hyperplasma suguyaw ni anti-spatial impulses ye o jɔli sɔgɔ i n"a fɔ nɔgɔ; armada fila bɛɛ datugulen bɛ kɛlɛ fagalenw na!
  Rokossovsky ka kɛlɛbolo tun bɛ ni jatebɔ hakɛ dɔ ye, o de kosɔn u taara ɲɛ. Kɛlɛcɛ misɛnnin minnu sigilen bɛ sigilan kelen kan, n"u bɛ mɔgɔw bolo, n"u miliyari tan caman bɛ yen, olu de ka teli ka yɔrɔ sɔgɔ kosɛbɛ. Cɛdenw ni musodenw bɛ ka sa miliyɔn caman na.
  Jenerali Clara Medovaya, ye dolow kurunba wolonwulanan ɲɛmɔgɔ ye. Npogotigi cɛɲi kosɛbɛ, min ka bon kosɛbɛ, a ɲɛda tɛ tɛmɛ san mugan kan - a ka dɔgɔ ani a ye kura ye, a bɛ kɛlɛw la kabini san kɛmɛ saba. A b"a ye ko jugu in kɛra fanga ye kosɛbɛ ka tɛmɛ u tun bɛ miiri min na. O kɔrɔ ye ko a ka kan ka waati sɔrɔ walasa fangatigiw ka se ka se. Irisi jamana fila bɛɛ la, siwili si tɛ jamanadenw cɛma. Bɛɛ bɛ baara kɛ sɔrɔdasiya la, hali denmisɛnnin fitininw, wa kɔrɔya barikama sugo bɛ to dibi waatiw la. Hali sibɛri inkubatɛriw kɔnɔ, denw bɛ dɔn mɔgɔ min ka seko ka bon kosɛbɛ, u kɛtɔ ka jamu ladilan ni ɛntɛrinɛti porogaramuw ye. Klala donna kɛlɛbolo la, sɔrɔko kɛlɛbolo dɔ fana bɛ yen, mɔgɔ tɔw bɛɛ bɛ baara kɛ yɔrɔ min na. Diinanko walima subagaya ɲɛfɛla fana bɛ yen.
  Denmisɛnw ye denmisɛnnin sɔrɔdasiw ye, fo ka se cycle tan ni naani ma (waati dantigɛlen min ni dugukolo san tɛ kelen ye), u bɛ degeliw kɛ ani ka dege kɛrɛnkɛrɛnnenw kɛ, o kɔfɛ, minnu bɛ bɛn kɛlɛ ma kosɛbɛ jamu siratigɛ la, olu bɛ laban kɛlɛbolo la, walima n"a fɔra ka ɲɛ, fɔlɔ ye sanfɛla degeliw la. Sani u ka fili kɛlɛ la, cɛdenw ni npogotigininw, o kɔfɛ, kamalenninw ni musow, tun bɛ dege kosɛbɛ sɔrɔdasi hakilitigiya sugu bɛɛ la. Jamanaden bɛɛ, minnu tun ye mɔgɔ kelen-kelen miliyɔn caman ye, kɛlɛ seko tun bɛ olu la (ani minnu tun bɛ se ka kɛ kosɛbɛ). Mɔgɔ si tun t"a dɔn sɔrɔdasi minnu bɛ se ka kɛ sɔrɔdasi ye, olu hakɛ tun bɛ yen, fo masakɛ ni mɔgɔ fila walima saba. (jama hakɛ tigitigi: sɔrɔdasi gundo min nafa ka bon kosɛbɛ). Mansamara fila bɛɛ fanga tun bɛ bɛn ɲɔgɔn ma, kɛlɛ in taara ɲɛ ni ɲɛtaa caman ye, i n"a fɔ jikuruba dɔ jiginni, u ye digi dɔɔnin, ka sɔrɔ ka se sɔrɔ kokura. Quark kelen ma to diɲɛ kulekanw kɔnɔ, dusu kelen tɛ sankolo la min ma waati sɔrɔ ka fa ni koniya walima tɔɔrɔ ye, dimi ni ɲɛji sɛrɛkili ba kelen, fariya dan tɛ min na. Se sɔrɔli mankanba ani jaabi jugubaw, cɛsiribaw walasa ka min tun bɛ iko kɛlɛ banbali kaban, o balansi lamaga! Bɛɛ y"a seko bɛɛ kɛ, nka a bɛɛ lajɛlen na, balansi barikama dɔ tora.
  Clara Honey, galaxie jenerali, ye yamaruya di, a ka kɛlɛbolo ye baara kɛ ni disiki formation ye: ni dakunw ye minnu bɛ wuli. A y'i Yɛlɛma dɔɔnin dɔɔnin ka Taa dolow kulu fɛ walasa a kana Lamini. Asteroid misɛnninw kan, charges tun bɛ don batiriw kɔnɔ minnu tun bɛ wuli kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka kɛɲɛ ni hyperbole ye. U tun bɛ taa teliya la, ka pan ka bɔ yɔrɔw la minnu tun ma deli ka kɛ, ka sira sɔrɔ masinw ka burusiw kɔnɔ ni wulu ye. U dɔ ɲɛmɔgɔya bɛ kapitɛni jagɛlɛn Artur Melnikov bolo. Ale ye komandan kamalennin dɔ ye, a bɛ sikɔlɔ tan ni wɔɔrɔ dɔrɔn de la. Cɛdennin janyalen dɔ, ɲɛda bulama, kapitɛni kunsigi jɛman ye fɔlifɛnw, sɔgɔsɔgɔninjɛw ani mɔgɔ fitininw bolicogo mankan mɛn min bɛ kɛ ka kɛɲɛ ni kasɛti kɔnɔna ye.
  Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A bɛ iko an tun datugulen don ni anti-radiation ye. O cogoyaw la, fɛn kelen dɔrɔn de tora an bolo!
  Cikanba dɔ bɛ mankan bɔ:
  - Bɛɛ k'aw ka sibɛri kasɛtiw bɔ ! Laɲini kɛ ni bolo ye!
  A dɛmɛbaga fɔlɔ, Svetlana Bronevaya, y"a fɔ ni siga ye ko:
  "O tuma na fɛ, ɔridinatɛri hyperplasmique tɛna an dɛmɛ ni an bɛ an bolo sin!"
  - Wa a b' an tɔɔrɔ dɔrɔn cogo o cogo ! Yala i tɛ se k"a ye ko porogaramuw bɛɛ ye glitched ye wa!
  Npogotiginin ye ɲɛji cɛ siɲɛ caman, kɔlɔsilikɛla ka porogaramu y"a fɔ ko: farati min bɛ sɔrɔ banakisɛ fɛ, o ye degere filanan ye.
  - Nin ye ko gɛlɛn ye ! An ka kɛlɛ kɛ i n'a fɔ fɔlɔ!
  Arthur y"a miiri (Svetlana, hali ni a kɔrɔla n"a ye, a ye nalonma ye i n"a fɔ sungurunnin fitinin). Temperamental kanuya la. Nka, npogotiginin dɔ bɛ cɛnin in fɛ hali bi min bɔra kɛlɛkalanso la: a ka kanuya fɔlɔ n"a barika ka bon. Nka ka kɛ kantigi ye i furuɲɔgɔn ma, o tɛ ko ye min bɛ kɛ cogo la, wa hali o tɛ kojugu ye. A ka ɲi ka cɛnimusoya kɛbagaw Changer ka caya walasa biyoplasma ni subnoosphere ka ɲɔgɔn nafa sɔrɔ min bɛ mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ lamini. Ka fara o kan, fanga ni superparticules (superparticules) ɲɔgɔn falen-falen kɔfɛ, cɛdenw ni npogotiginin minnu ka cɛnimusoya bɛ ɲɔgɔn fɛ, olu bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ ka ɲɛ kosɛbɛ kɛlɛyɔrɔ la. A bɛ se ka ye ko cɛnimusoya kɔfɛ, fɛn dɔ bɛ u ni ɲɔgɔn cɛ, a tɛ kɛ fu ye ko sɛbɛn in b"a fɔ ko cɛ ni muso bɛna kɛ farisogo kelen ye. Nka, don nataw la, diinɛ kɛra cogo wɛrɛ la pewu! Hadamaden bɛɛ, cɛw ni musow bɛɛ: i n"a fɔ fɛnɲɛnama kelen !
  Sisan, jigiya bɛ yen ka ɲɛsin sayabaliya ma dɔnniya siratigɛ la, tuma min na dɔnnikɛlaw bɛ suw lakunu. O cogoyaw la, Bibulu ni nsiirinw tun bɛ sɛbɛn ka bila sɛbɛnmarayɔrɔw la, wa u tun bɛ fɔ ko kɔrɔlenw ka maanaba de don. Nka, hali ni siran siran tɛ saya ɲɛ, a ka ɲi hali bi k"i ka ɲɛnamaya kisi walasa ka kɛlɛ kɛ i faso ka siniɲɛsigi kama. Tiɲɛ don, a ka gɛlɛn jogo ta fan fɛ ka mɔgɔ faga i n"a fɔ i yɛrɛ, ani hali Irisikaw fana. Fɔ ka Se yɔrɔ dɔ ma: diɲɛ paralɛli fla bɛɛ yiriwara cogo kelen na, a yɛrɛ tùn bɛ Weele ko miirili nɔ. Ka fara o kan, mansamara kelen-kelen bɛɛ tun b"a yɛrɛ jate fɔlɔ ye, ani jugu tun b"a jate murutilen ye.
  Artyom ni Svetlana ye ɲɔgɔn bolow sɔgɔsɔgɔ, cɛden ni npogotigi tɔw (muso minnu bangera inkubatɛriw kɔnɔ, olu tun ka ca dɔɔnin ka tɛmɛ cɛw kan, o hakɛ kelen tun bɛ sɔrɔdasi la.) ye ɲɔgɔn ɲɛji cɛ. U ye batiriw laɲini ani ka sanfiɲɛba tasuma da kurunw kan, mɔgɔ kelen-kelen ka pankurunw, kɛlɛcɛw, brigantinew, tiɲɛnikɛlaw, torpido kurunw ani kurun misɛnnin wɛrɛw kan.
  Kɛlɛcɛ minnu dege kɛlɛ kama, olu ka kalan hakɛ bɛɛ lajɛlen, hali n"u tun bɛ ka panpan i n"a fɔ denw balofɛn sugu dɔ kɔnɔ, o tun ka bon kosɛbɛ. Nka u tun tɛ bɔ tuma bɛɛ ka bɔ faraw caman na ani fɛnɲɛnamafagalanw binni na. O jaabi la, jugu y"a ka tasuma ɲɛminɛ min tɛ hinɛ. Hyperplasma jikuru dɔ, min bɛ jeni ka tɛmɛn matiriyali lakanani barikama ni yɔrɔ tilancɛ foro fɛ, o ye kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔ. O la, a kɛlen kɔ ka farakurun muɲu, ultra-fire (tasumaba) kulɛri camanba dɔ binna furuɲɔgɔnma fila ninnu kan minnu ye marifa ci. Kamalennin jeni o yɔrɔnin bɛɛ, npogotiginin bolo tununna fo ka se a kamankun ma, a sen tununna fo ka se a gɛnɛgɛnɛ ma, a farikolo tununna fo ka se a kɔkiliw ma. Cɛɲi ye kulekan bɔ ka kɔsegin. Svetlana ye yamaruya di.
  - Ka se ka sibɛri seginni kɛ.
  Npogotiginin farikolo (i n"a fɔ mɔgɔ tɔw ta) tun tɛ farikolojɔli dumuni ye kabini waati jan. Nin ye sogo kɛrɛnkɛrɛnnen ye ni hyperplasmic inclusions ye, k"a sɔrɔ mɔgɔw yɛrɛ bɛ fanga sɔrɔ super energy fɛ. O la, sogo, joginni kɔfɛ, a y"a daminɛ ka bonya dɔɔni dɔɔni. Ni a bɛ tali kɛ dɔɔni dɔɔni, o kɛcogo yɛrɛ bɛ ye ɲɛkisɛ la, farikolo yɔrɔw falenni hakɛ ye santimɛtɛrɛ 0,8 ye segin kɔnɔ. Nka kɛlɛ jugu in ma mɛn kosɛbɛ, kɛlɛkɛminɛnw jeni yɔrɔ damadɔ wɛrɛw la. Marifa fila wulila, sɔrɔdasi wɔɔrɔ sara, kamalennin kelen tilancɛ jeni, ani sungurunnin dɔ kunsigi ni a bolokɔnincininw bɔnɛna waati dɔɔnin kɔnɔ. Kabako la, an sera k"an yɛrɛ tanga o bɔgɔdagaw ka bɔnɔgɔla ma. Nka, cɛdenw bɛ jaabi di. Arthur yɛrɛ ye marifa ci teliya la, ka binkannikɛlan dɔ gosi, mɔgɔ saba tun bɛ min kɔnɔ. Svetlana, a kan janyalen, ye cɛ in dawolo sɔgɔ.
  - Megakwasar !
  - An ka plasma bɔli kɛ ni hyperannihilation (super-destructive) ye !
  Tetraplan fila binna marifa wɛrɛw fɛ, ani marifa ciyɔrɔ saba binna tiɲɛnikɛla in kan. Nka o waati de la, misiri kurunba y"a ka marifaw ɲɛsin u ma. Kamalennin ye saya ninakili ye a ɲɛda la, muso kɔrɔba jugu min tun bɛ ni sɔgɔlan ye, o ye bagabagali kɛ, Kapiteni Arthur ye yamaruya di.
  - Retraite flexible !
  Batiri bolila ka segin, nka a tɛmɛna dɔɔnin. A kɛra i n"a fɔ o vacuum tun bɛ dimi dimi fɛ, ani hyperplasmique vortex dɔ ye a kɔnɔ. Gosili jugu dɔ min kɛra ni girinya ye, o ye batiri minɛ. Marifa duuru ni kurun kɔnɔ baarakɛla tan ni fila kɛra siɲɛ kelen na, u kɛra fɛn ye min bɛ wuli pewu. Arthur ni tɔw filila kɔfɛ ni girinya ye. Kapiteni ye pankurun ta ka taa, k"a kunkolo gosi Svetlana ka abs kan. Wa nin ye ko gɛlɛn ye:
  - Wow, i ye dingɛ dunba ye ! - Kamalennin ye mugumugu.
  Farikolo belebelebaw tun bɛ boli kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ. U bɛ tigɛ i n"a fɔ kɔw nɛgɛ ɲɛ bulama fɛ, a fanga ka ca ni titaniyɔmu ye siɲɛ miliyɔn kelen. Sebaayaba jumɛn dogolen bɛ hyperplasme kɔnɔ, min bɛ se ka dolow lamaga ani ka quasarw faga. Nka nin ye ko wɔɔrɔnan, wolonwulanan, ani o ɲɔgɔnnaw dɔrɔn de ye. Kɔgɔji kuuru min bɛ wele ko hyperplasme, o bɛ se ka sɔrɔ molekiyɔmu suguya bɛɛ la. Hakilila la (o ma Sɔrɔ fɔlɔ mɔgɔw fɛ), fɛnɲɛnɛma kelen bɛna diɲɛ bɛɛ Lasegin. Walima ka tiɲɛni kɛ! Olu ye seko ni dɔnko ye min bɛ i n"a fɔ alaɲɛsiran min bɛ sɔrɔ hyperplasme la.
  Batiri bɛ sɛgɛn ka kɛɲɛ ni bɔgɔbɔgɔli ye min bɛ se ka wuli, sɔrɔdasi bɛ digi duguma ni fanga barikama ye min bɛ se ka kɛ. O kɔ, resɔn bɛ Bɔ ka batiri bɛ tasuma Da tugun yɔrɔ wɛrɛ dɔrɔn na sankolo la.
  Arthur ye ci fɔ ko:
  - Ka gosi ni bɔgɔdaga fitinin ye, ka marifaw wuli ka taa pikirijikɛlan cogo la.
  Ikomi ɔridinatɛriw fagalen don, o ka kan ka kɛ bolo la. Aw bɛ joli-sira-funu (hyperplasma) sɔrɔli labɛn ni dunun ye. Nka nin ɲɔgɔn kɛli yɛrɛ man nɔgɔn, min b"an kisi, o ye ko kalan bolodalen fana bɛ o fanga jugu in labɛn. Cɛdenw ni npogotigininw bɛ o gɛlɛya in kunbɛn auto mode kɔnɔ. Arthur ye misiri kurun dɔ laɲini, ka marifa ci ni ɲɛfɛ dɔɔnin ye. Vacuum tiɲɛnen ka sɔgɔsɔgɔ finmanba bɛ mɛn, kurun bɛ tigɛtigɛ. Ni an y"a jateminɛ ni o binkanni fanga ye, marifaci in bɛ kɛ. Yeelen yɔrɔ bɛ mobili tiɲɛ. Tetraplan fana tiɲɛna, sungurunnin ye marifa ci tigitigi.
  U kamanw bɛ Fɔ ka Bɔ u dan na, wa o waati kelen na, tasumamugu kùnkolo bɛ Yɛlɛma fɛnɲɛnamafagalan na.
  Jugu brigantine bɛ tiɲɛni wɛrɛw sɔrɔ, nka a bɛ jaabi ni salvos belebelebaw ye. Baji dɔ bɛ don o farakurun kɔnɔ, ka sungurunnin fili kɛrɛfɛ, ka sanu sinw jira ni sinbara bilenmanw ye.
  Artem bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - I b'a ye ko a ka nɛnɛ cogo min na ! Tchernodyrno ye!
  Svetlana ye cɛ in bugɔ a gɛnɛgɛnɛ kan:
  - Taga a fɛ! Aw ye aw ka kɛlɛcɛ ka mace kɔrɔta ka taa sanfɛ!
  Brigantine min tun bɛ i n"a fɔ jiginɛ, o tun bɛ wuluwulu ni volleyw ye. Hyperplasme (hyperplasme) nɛnɛba kɔkolow tun bɛ wuli kɛlɛyɔrɔ bɛɛ la.
  Arthur ye fiyɛli kɛ ko:
  - Lunge !
  Frigate dɔ bɔra kɛrɛ fɛ, o waati kelen na, a kɛrɛfɛ batiri pɛrɛnna. A bɛ iko cɛdenw tun bɔra u ka seko la, u ye senna-tɛgɛrɛ sɔrɔ misiri girinman dɔ kan walima Vibro-field min ye nɛgɛ min bɛ mɛn kosɛbɛ, o mugumugu.
  Kamalennin y"a ɲini ka plateforme tigɛli kɛ walisa ka kisi o binkanni sugu ma. Nka kɛlɛɲɔgɔnw fana ye baarakɛlaw ye minnu ka bon kosɛbɛ, minnu ye lakɔli kelen in na.
  Tempropreon kanon tiɲɛna. A tun tilalen don ka kɛ yɔrɔw ye minnu bɛ manamana. Npogotiginin ni cɛnin min tun bɛ marifa baara, u filila kɔfɛ i n"a fɔ u gosira ni batɛmu ye. U binna kɛlɛkɛminɛnw kan, u flakɛlen don dɔɔnin, u yɛrɛyɛrɛla n"u farikolo sɔgɔlenw ye.
  Arthur ye nɛnɛ dɔ ye a kɔnɔbara dingɛ kɔnɔ. Jugu ka plasma (plasma) wulicogo cayara, wa a kɛra i n"a fɔ fanga kuraw samara ka don kɛlɛ la. Misali la, ultra-battleship yɛrɛ bonya bɛ se asteroid ɲuman ma, wa dagger belebeleba dɔ cogoya, min falen bɛ emitters la, o ye hyperplasmic jets cogoya nafamaba bɛɛ bɔ. Fɛn min kurulen don, n"a tigɛra ka kɛ pupo min bɛ denso kɔnɔ ani accordion ɲagaminen cogo la, o binna Irisi jamanaba ka kurunba kan. Halakili baji wɛrɛw ye marifatigiw ka jɔyɔrɔ naani tiɲɛ minnu tun bɛ i n"a fɔ ɲɛjibɔ.
  Artyom y"a ɲini tugun ka counter-maneuver kɛ, nka tiɲɛniba kosɔn batiri teliya dɔgɔyara.
  Svetlana yɛrɛ jogin na kosɛbɛ, a bolo bɔra a la:
  - A bɛ dimi hali bi ! - A ko ten. - A ka di n ye ko n ye o masiri sugu tiɲɛ !
  A terikɛ ye tulonko kɛ ni nisɔndiya ye ko:
  - Ni i bɔnɛna yɔrɔ wɛrɛ la, hali ni i ye a sɔrɔ kokura, o bɛ gɛlɛyaw lase cɛya la.
  Npogotiginin ye tulonko kɛ ka bagabagali kɛ ko:
  - Nin ko jugu in, n b'i bila kiritigɛso la.
  Artem y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - An ka sa ni danbe ye ! Baarakɛɲɔgɔnw!
  O kamalen in ye gɛlɛya sɔrɔ kosɛbɛ. Sisan, batiri tun bɛ daji da la tiɲɛ yɛrɛ la. Plateforme tilalen don, npogotiginin fitininw pɛrɛnna.
  - Obsessive threat ka degere fɔlɔ.
  Fanga pɔnpe hakɛ jigira joona. Marifaw tun bɛ ɲini ka bɔnɛ u ka se ka marifa ci pewu. Arthur ye dunun sama, super plasma bubble dɔ wulila ka bɔ barili kɔnɔ, a bɛ manamana ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye, a pɛrɛnna a yɔrɔ man jan marifa la.
  - Zilch (Zilch) ! Sarali bɛ ban! - Arthur ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - Fɛn kelen de tora !
  Irisi kɛlɛcɛ dɔ sara ni jagɛlɛya ye,
  Ka sa faso kosɔn, o ye bonya ye dɛ!
  Siniɲɛsigi npan bɛ manamana a sanfɛ i n"a fɔ fiɲɛ, .
  Min tora, o ye ka sagaden bugɔlen gosi - delili kalan yɔrɔnin kelen!
  Komin a ye teliya jagoyalen, n"o ye supermatrix d"urgence ye, a bolo la, a ye a fili ɲɛfɛ dɔrɔn ni hyperphoton jet dɛmɛ ye. Yan, ka da i ka seko kan ni laɲini ye, a bɛ ɲini ka kɛ ko i tɛ se ka laɲini. Fo n"i ye baara kɛ ni jinɛwelelikɛla ka seko ye (yan, seko ni dɔnko kɔkanna bɛɛ bɛ bɛɛ la, nka a hakɛ tɛ kelen ye; ɔridinatɛriw dɛmɛni fɛ, u ye jamu labɛncogo dege walasa ka dɔ fara sekow kan hakɛ danmadɔba la). A laban na, kamalennin y'a bolo Dòn a terikɛ la k'a Sama k'a Lajɛ. Dawolo ma waati sɔrɔ ka fara ɲɔgɔn kan susuli la, kɛlɛkurunba in bɔgɔbɔgɔli kosɔn, kamalennin, npogotiginin ani kamalennin tan ni fila wɛrɛw tununna hyperplasmique flash kɔnɔ. Kɛlɛkurun yɛrɛ bɔnɛna a ka jirisunba fila la minnu bɛ wuli ka wuli, wa a y"a ka taama sumaya min tɛ se ka bali.
  Kapiteni fɔlɔ min bɛ jɔyɔrɔ fɔlɔ la Andrei Lisovsky ye kalifa kɛ ko:
  - Cɛ ɲumanw ye annihilators ye. Vacuum tɛ ka tɛmɛ ne ta kan!
  A ka lasigiden Klara Novik y"a sɔsɔ ko:
  - Mun na cɛw, n"a sɔrɔ npogotigininw bɛ yen. O bɛɛ kɔ fɛ, musow ka ca sɔrɔdasiya la ka tɛmɛ cɛw kan. Sin belebelebaw - a bɛ marifa ci ka ɲɛ!
  - Nka a tɛ sanfɛla komandanw cɛma.
  - n t"o fɔ, fo n"an y"a ta faamaw ni sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw tɛmɛnenw kununna ka bɔ suw cɛma ! - A ko dolow kɔnɔntɔn sɔrɔdasi in fɛ.
  (Npogotiginin y"a miiri min bɛna kɛ ni Malyuta Skuratov kununna), bawo nin ko in na, a ni quartermaster jenerali ka ko bɛna fa ɲangili la. Munna? Cɛ in bɛ sonyali kɛ, a b"a fɛ ka planete san ni jɔnw ye ka transfert kɛ sɔrɔko sɔrɔdasiw la. Ka fara o kan, a yɛrɛ ye fiki crack feere sateliti jamanaw ma minnu ma yiriwa. A bɛɛ lajɛlen na, diɲɛ ka bon kosɛbɛ ni dolow ni planete sextillions ye, minnu caman ma deli ka mɔgɔw ye. Tiɲɛ don, a bɛ se ka fɔ ko siwili minnu yiriwara ka caya walima minnu ka dɔgɔ, olu bɛɛ minɛna Irisi fɛ, nka fɛn misɛnnin suguya caman bɛ yen minnu tɛ se ka kunbɛn, n"o ye kosmomafia sugu dɔ ye. Jenerali dɔw t"a fɛ ka nafa sɔrɔ nin ko in na. Tiɲɛ don, ni sisan fɛɛrɛbɔ hakɛ ka bon kosɛbɛ, a bɛ se ka kɛ ka hadamaden kelen-kelen bɛɛ ka senna-tɛgɛrɛ ni a ka miirili bɛɛ mara, nka... Faama nɔgɔlenw fana mago bɛ yen walasa ka gɛlɛya dɔw ɲɛnabɔ. O bɛɛ kɔfɛ, Angilɛ masakɛw, ani hali Irisi zars, i n"a fɔ Ivan the Terrible, ma dankari kɛ ka taa mɔgɔ kelen-kelenw ka baara la - natural pirates.
  O la, fo ka se hakɛ dɔ ma, mafia bɛ sɔn ka baara kɛ cogo tigɛlen na : waati in na, waati in na ! O tɛ kɛlɛ bali fewu.
  Wa sisan, ni dolow kurun ba caman bɛ ka pɛrɛn segin o segin, ani ni mɔgɔ miliyɔn caman bɛ sa, mɔgɔ dɔ bɛ ka tɔnɔw jate.
  Konstantin Rokossovsky b"a ye cogo min na a ka kɛlɛbolo bɛ ka jugu jɔyɔrɔ minɛ dɔɔnin dɔɔnin cogo jugu la, hali ni jugu ka seko ni dɔnko kɛcogo bɛɛ kɛra. Nka fo ka na Se bì ma, fàn fla bɛɛ bɛ ka bɔnɛ ɲɔgɔn na wa bɔgɔdaga kelen ma Sɔrɔ. Nka, o ka gɛlɛn ni dolow kurunw ka taama sugu ye. Miiriliw bɛ wuli, mun na lagbɛrikɛlaw bɛ sigasiga? Nivo wɛrɛ la, kɛlɛba dɔ bɛna kɛ min bɛ kɛ ni kabako ye. O kɔnɔ, paranormal plan fanga ka kan ka kɛlɛ kɛ halakili minɛni sirannin na.
  Marisikalo Ver-Var ye donsokɛ ni saɲɔ dɔ faralen ɲɔgɔn kan hakilina di Rokossovsky ma.
  "Ne hakili la, waati sera ka na ni reserve kunba ye baara la, k"a bila ka don layini kunbabaw tɛmɛsira jugumanba dɔ kɔnɔ." O kɔfɛ, a bɛna a yɛrɛ sɔrɔ tigitigi Alɛkisandiri lafiyabali kɔfɛ. Gosili barikama dɔ bɛna kɛ kɔfɛ, o bɛna jugu ka se sɔrɔli dafa.
  Starfleet Hypermarshal Rokossovsky tun bɛ sigasiga:
  - Ka na ni reserve kunba ye kɛlɛ la k"a sɔrɔ a ma dɔn jugu bɛ min kɛ ani min b"a bolo, o ye, n"a fɔra a danma ye, wasa ye !
  Elf sungurunnin min fana ye marisikalo ye, o ko:
  - Ni kari donna jugu ka barazi la, a ka kan ka tiɲɛ joona. N"o tɛ, a bɛna siri. An man kan ka an ka sababu tiɲɛ cogo si la. A ka kan ka yamaruya di ka wuli ka taa sanfɛ reserve la o yɔrɔnin bɛɛ, sanni fangatigiw ka gɛrɛ jugu la.
  Rokossovsky y"a ɲɛda biri, nka tiɲɛ na, nafaba b"a la nin waati in na wa a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ k"a ka se sɔrɔli cogoyaw tiɲɛ. Hypermarshal y"a jira ko:
  - Ka taa ɲɛfɛ ni bɔgɔdaga fanga ye k"a ci sira 98-79-32 fɛ. O ye ne ka yamaruya ye ka pre-empt nin cogo in na.
  Ver-Var yɛrɛ ye hakilina di ko:
  -An ka kulu dɔ kulu dɔ kɛ kinin fɛ, o kɔfɛ an bɛna kɛ ni dagaba ye sanni jugu ka wuli.
  Rokossovsky ye kulekan bɔ ko:
  - Ka dɛmɛnjɛkuluw fili kɛlɛ la ! Aw bɛ flanking manɛwɛrɛ dafa.
  Elf y"a kɔlɔsi ko:
  - I bɛ se ka komandi ci hakili ta fan fɛ ! Télépathique wave! Aw kana pɛrɛn dɛ!
  Rokossovsky maloyara:
  - Baasi tɛ, nin kɛra delina ye kabini kɛlɛ.
  Reserve in ɲɛmɔgɔya tun bɛ Super Marshal Masha Podzemnaya bolo. Npogotigi cɛɲi, min tun ka dɔgɔ kosɛbɛ o jɔyɔrɔba in na, a kunsigi tasumalen don ani a ɲɛda tun bɛ jeni, a ye dolow kurunba miliyɔn bi duuru ni tetaraplan kɛlɛcɛ miliyari kelen ni tila ka reserve barikama dɔ bila sen kan. O don in na, Masha y"a ka san bi duuru tigitigi seli kɛ - ka kɛɲɛ ni bi siwili ye min tɛ kɔrɔya dɔn : a bɛ kɛ denmisɛnninya ye. Waati dɔ la, nin sungurunnin in tun ye miliyɔn sugandilenw dɔ ye. Hyperelectronics tun bɛ cɛden ba kɛmɛ duuru sugandi san o san, minnu ka seko ni dɔnko ka bon ni jamu ye ani npogotigi ɲumanw ba kɛmɛ duuru. K"a daminɛ u denmisɛnman na, u tun dege kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u tun degecogo tun bɛ u la, wa u tun bɛ fanga di u ma. K"a daminɛ u si san fila la, u ye sɛgɛsɛgɛli caman kɛ siɲɛ saba san kɔnɔ, k"a daminɛ u si san tan la, u bɛ sɛgɛsɛgɛli kɛ siɲɛ naani san kɔnɔ, k"a ta u si san mugan - wɔɔrɔ la. A si tun bɛ san bisaba ni saba la, mɔgɔ miliyɔn kelen o miliyɔn kelen dɔrɔn de kɛra Irisi senuma masakɛ ye. Irisi jamanaba kɔnɔ, o min ye o cogo kelen ye, diɲɛ fan fila bɛɛ minnu bɛ ɲɔgɔn ta, a bɛ se ka fɔ ko u bɛ ɲɔgɔn ta pewu! Mansa ye Kuntigiba ka ɲɛmɔgɔso sigi senkan, min kɔnɔ, mɔgɔ wɔɔrɔ minnu tun bɛ se kosɛbɛ ka bɔ mɔgɔ miliyɔn sugandilenw na ani mɔgɔ hɔrɔn wɔɔrɔ, minnu bilala fanga la masakɛ yɛrɛ fɛ. Olu tun bɛ se ka kɛ mɔgɔw ye minnu tun bɛ danfara don kɛlɛw la ani komandan minnu kununna waati tɛmɛnenw na.
  Nka, Masha tun ka di a ye dɔrɔn ka cikan di ani ka binkanni kɛ, k"a ka ɲɛnamaya bila farati la o kɛcogo la. Npogotiginin in, iko sɔrɔdasi kuntigi min bɛ se kosɛbɛ, a ma ban ko lamini dɔ tun b"a makɔnɔ a ɲɛfɛ. Skɔti misɛnninw, dɔw bonya tun bɛ se mikron ma, olu tun bɛ fiyɛ tunɛriw ni girinya kɔw bɛɛ la. U ye farakurun fitinin ɲini sankolo la, ka vacuum forow sɛgɛsɛgɛ walasa jugu kana dogo camouflage forow kɔfɛ walima ka boli waatiw ni ɲɔgɔn cɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ni teknoloji dɛmɛ ye, i bɛ se ka dolow kurunba dɔ, walima hali eskadron bɛɛ, segin ba kelennan lamaga ka don waati tɛmɛnenw na ani sɛgɛsɛgɛlikɛla min ka ca kosɛbɛ, o tɛna a dɔn, o kɔfɛ ni armada ye pan ka bɔ. Tiɲɛ don, nin ko in na, eskadron bɛ se ka janfa ni jinɛweleli ye sankolo la. Sugandili fana bɛ yen ka don yɔrɔ kelen na, walima hali yɔrɔ min na, nka hali o bɛ Se ka Kɔlɔsi. Yan, jugu tɛna kisi hali ni sumanikɛlan tilalenw ye.
  Dolow kurunw bɛ Taa diamant cogo la, u fanga ka bon kosɛbɛ ani u lakananen don u kun na, u dakunw ka nɔgɔn. A ɲɛfɛ dɔɔnin, tetaraplanw sankaba bɛ yen, u bɛ sɛgɛsɛgɛli baara fana Kɛ. Dolow kurun dɔw ni Irisi ɲɛjibɔ-kurun dɔw tɛ kelen ye. Olu ye jɛɲɔgɔnw ka minɛnw ye, siya wɛrɛw, a ka c"a la, u bɛ kɔfɛ ka tɛmɛ dugukolo kan mɔgɔw kan. Yan, kurunw cogoya bɛ se ka kɛ fɛn ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ kosɛbɛ, i n"a fɔ foromazi suguya caman, pretzel, squirrels, bunnies ani jɛgɛ. Dɔw bɛ baara kɛ ni dolow kurunw ye i n"a fɔ nɛgɛberew, tɔɔrɔminɛnw minnu tigɛlen don kosɛbɛ, walima, a kɔfɛ, denmisɛnw ka tulonkɛfɛn fɔlɔw. Tiɲɛ don, marifaw barika tɛ, u fanba ye Irisi ta ye. Dolow kurun kelen-kelen bɛɛ n"a taamaʃyɛn don, dunan dɔw bɛ kungolo ni kurukuruw fɛ, danfɛn minnu bɛ ɲɔgɔn Bɔ. Sisan, kurunw ka jikuruw bɛ jɛngɛ ani a bɛ ɲini ka kɛ fɛn yebali ye. U ye camouflage (kamouflage) da, dunan galasiw ka kurunw b"a ɲini ka dogo Irisi dolow kurunw datugulen jukɔrɔ. Kɛnɛma, a bɛ i n"a fɔ kabakurunw donna asidi la, u bɛ wuli dɔɔni dɔɔni, ka sankaba to.
  Masha dugujukɔrɔla tun b"a dɔn ko binkanni min bɛ bɔ kɔfɛ, o tɛna kɛ kabako ye a jugu dɔnbaga bolo, o bɛɛ n"a ta, a y"a faamu ko Alɛkisandiriba tun ka di kosɛbɛ, wa a ka kan ka nafa sɔrɔ o la. Sisan, a ka sɔrɔdasiw ye u senna tiɲɛ yɔrɔ barikama fɔlɔ la. A ka kan ka datugu ni fɛn kelen ye. Tasumaba dɔ binna jugu kan.
  Batiri Orc ɲɛmɔgɔ sera ka jaabi di ni volley kelen dɔrɔn ye, ka sa jagɛlɛnw ka saya la.
  - Irisi jamanaba nɔɔrɔ kama ! - Orc ye pɛrɛn. Npogotiginin - Kablis (sogo ni nson ɲagaminen) sera ka pan ka bɔ ni kisi-module ye, nka a tɛmɛna k"a flakɛ ni girinya-yɔrɔ kanw ye.
  O kɔfɛ, reserve armada (kɔlɔsili-minɛn) y"a yɛrɛ Labɔ dɔɔnin i n"a fɔ sa. Lamini ka kɛlɛli cayara, diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ yɔrɔ lakolon na, tilayɔrɔba tilayɔrɔbaw yɔrɔw ye yeelen bɔ. Masha y"a faamu ko o bɛna gɛlɛyaw lase ni laminiko dɔ kɛra, wa a ye yamaruya di ko teliya ka dɔgɔya dɔɔnin walasa sɛgɛsɛgɛlikɛlaw ka waati sɔrɔ ka kunnafonidilanw bɛɛ baara ani ka vacuum cogoya sɛgɛsɛgɛ. O bɛɛ kɔfɛ, jaan minnu bɛ mɔgɔ lafili kosɛbɛ, olu ye jaanw ye minnu bɛ kɛ ni subagaya ye! U dɔnni ka gɛlɛn kosɛbɛ, bawo ni jinɛmuso barika ka bon, a bɛ a yɛrɛ kɛ ka ɲɛ.
  Dwarf DJ, ni lisp ye, a ye hakilina di:
  - I kana i janto i yɛrɛ la. An bɛna waati in to yen, jugu bɛna kɔsegin walima ka fanga sɔrɔ. Gɛrɛsi min bɛ kɛ dɔɔnin dɔɔnin, o bɛ bɛn miss ma!
  Masha y"a sɔsɔ ni timinandiya ye ko:
  - Komanda ka kɔlɔsili bɛ i n"a fɔ bolokɔni min bɛ bolokɔni na, fɛn min bɛ don a kɔnɔ, nka a tɛ se ka tɔw bila a nɔ na ! O la sa, a lajɛ ni a tɛ foyi ɲɛ.
  Tiɲɛ na, o maaɲɛ jaan dɔ ye baara kɛ. Dolow kurun tan ni fila, kɛlɛkurun kelen fana tun b"u la, olu y"u ka paramɛtiriw Changé ani u ye nɛnɛ i n"a fɔ gilasi. O kɔ fɛ u y'u Blà ɲɔgɔn na 'kɔnɔnafili 'kɔnɔ.
  - Magik-minɛw ! - Masha ye kulekan bɔ ni alarma ye. - Wa i y' a fɔ an ye ko an ka taa ɲɛ !
  Gnome y'a jaabi ni dusukasi ye ko:
  - Tɔnɔw tɛ se ka bali kɛlɛ la ! Ikomi dolow kurun tan ni fila bɛ yen, nafa t"a la ka waati min ka kan ka kɛ ka fili, o lasegin!
  - Tiɲɛ don , sɔrɔdasi miliyɔn caman ka saya ye mun ye ! - Kɛlɛcɛ in dimina.
  - Nka miliyari caman bɛna sa ! U bɛna sa laala ani u sara kɛlɛ waati la kaban. O la sa, an ka gɛrɛ ɲɔgɔn na!
  Masha ye sɔsɔliw suma ɲɔgɔn na, ka desizɔn ta o yɔrɔnin bɛɛ la (a hakili tun bɛ se ka wuli ka bɔ a nɔ na i n"a fɔ ɲɛtaa sungurunnin).
  - N bɛ yamaruya di ka teliya kosɛbɛ !
  Armadaw farala ɲɔgɔn kan, motɛri wɛrɛw daminɛna, reactorw ye fanga teratonw bɔ, nka sigida ka kɛlɛli waleyali ye lamaga sumaya.
  Masha y"a ye ko kurunw contours bɛ ka yɛrɛyɛrɛ ka bɔ tension (janya) la min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ, hyperalloy (hyperalloy) bɛ ka yɛrɛyɛrɛ, a bɛ ɲini ka flakɛ. Npogotiginin ye yamaruya di ko:
  - Aw bɛ fiɲɛ bila yɔrɔ biwolonwula ni wolonwula la, aw ka kan ka vacuum nɔgɔya ani ka hakɛ kurulenw yɔrɔw tila.
  A kɛra i n"a fɔ sankolola kurunba belebelebaw tun datugulen don ni sisi ye, fɛn bɔbaga caman tun bɛ ka marifa ci, k"a ɲini ka sanfɛla kurulenw ni jɔrɔnankow bɛɛ tiɲɛ.
  Kɛlɛ cɛmancɛ la, kurun ba caman tun bɛ ka pɛrɛn segin o segin, wa, nɔgɔ caman tun bɛ ka dolow gɛrɛyɔrɔw bɛɛ labɔ. Sisan, ultra-dreadnought belebeleba fila ye ɲɔgɔn gosi ani u y"a daminɛ ka bin emerald dolow kan. Bloki belebeleba minnu bɛ kilomɛtɛrɛ ba kelen bɔ i n"a fɔ jiginɛ, olu binna duguma, u ɲɛnamaw wulila siɲɛ kelen, ka tetaralɛti bi duuru minɛ n"u buluw ye minnu bɛ jeni.
  Rokossovsky y"a kɔlɔsi ni wasa ye ko:
  - Juguw ka kɛlɛ bɛ ka bin ! A ka c"a la, a bɛ miiri kaban walisa k"a yɛrɛ tanga halakili dafalen ma. O cogo la, aw ka ne ka komandi lamɛn!
  Hypermarshal y"a jira ko:
  - Masha ! Teliya kɛ i seko bɛɛ la ani ka taa kɔfɛ! Aw ka kan ka bɔksikɛla gosi a kun kɔfɛ.
  Npogotiginin y'a jaabi ko:
  - n bɛ n seko bɛɛ kɛ !
  Walasa k"a ka kuma sinsin, dolow kurun tan ni fila wɛrɛw ye u senna tigɛli jaan dɔ la. Sɔrɔdasi miliyɔn tilancɛ ni kɔ dɔrɔn jiginna ka kɛ krɛmɛ nɔrɔlen ye ani konfesiyɔn minnu bɛ wuli ka wuli fɛnɲɛnamafagalan kɔnɔ.
  - I y' a ye , jugu ye fɛɛrɛ bɛɛ minɛ ni seko ye kosɛbɛ !
  - An ma o bɔnɛ suguw sɔrɔ ! An ka teliya! Aw k"aw ka reservew bɛɛ sɔgɔ, n bɛ sekɔndi caman bi saba wɛrɛ di aw ma walasa aw ka se daminɛyɔrɔ la.
  Seginnkanni caman-caman bi saba bɛ Tɛmɛ dɔɔnin seginkanni sabatilen bi wɔɔrɔ ni saba kan. Masha ye kali ko ale tɛna sɔn a ka kɔtigɛ.
  Alɛkisandiriba y"a yɛrɛ sɛgɛsɛgɛ n"a ka kɛlɛbolo ye i n"a fɔ boa constrictor. A ye kunnafoni sɔrɔ sisan dɔrɔn : fangatigiw bɛ na. Ka fara o kan, a y"a ye k"u bɛ na a kɔfɛ. Fɛn fila dɔrɔn de tun bɛ yen minnu tun bɛ se ka kɛ. Wala kɔsegin teliya la walasa ka sɔrɔdasi kisi, walima ka sɔrɔdasiw tila, o min bɛ i n"a fɔ yɛrɛfaga ka tɛmɛ. Komandan min bɛ se kosɛbɛ, o ye seko ni dɔnko suma : a ye fɔlɔ sugandi : diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ yɔrɔ la, jamanadenw ka sigida ni izini yɔrɔw tun tɛ yen, o kɔrɔ ye ko a tun bɛ se ka kɔsegin k"a sɔrɔ a ma foyi saraka. A bɛ fɔ a ma cogo min na ka ɲɛ ten: kɔsegin.
  Alɛkisandiriba ye ci fɔ ka jɛya, ka telepathie dusudon dɔ ci ko:
  - N b'a jira ko jiginni dɔ bɛna kɛ !
  Dolow kurunbaw ni mobili jɔyɔrɔbaw, minnu tun bɛ biri jiribolo gɛlɛnw na, olu y"a daminɛ ka taa yɔrɔ jan joona kosɛbɛ. Kɔgɔji min tɛ ban, n"o ye yeelenw ni yeelenw ye, o y"a daminɛ ka ɲagami ka taa Fox Gate fan fɛ. Alɛkisandiri yɛrɛ, a ni dɔnnikɛlaw ka laadilikanw tɛ kelen ye, a ye kɛlɛ kɛ o kɔnɔna na, k"a ka ɲɛnamaya bila farati la. Ale yɛrɛ ye hyperpulse ci ka bɔ cɛmancɛ kanon na, ka baara kɛ ni sanfɛla sɛgɛsɛgɛli sariya ye. Hyperpulse bɛ kinni kɛ yɔrɔ tilancɛ foro la, ka matiriyali lakanani kari radiation suguya caman na ka don kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ. Kurun fitinin dɔ bɛna pan ka bɔ ɲɔgɔn na, kurunba bɛna dingɛ kabakoma sɔrɔ. Marifa in nafa ye tasuma hakɛ dafabaliya ye, ani fana ko impulsion yɛrɛ ka nɔgɔn ka bin n"a bɛ ka so.
  O la, a ka nɔgɔn k"a ci sira tilennen fɛ, nka o bɛ laɲini kɛ ni seko ye. Yan, Alɛkisandiri y"a yɛrɛ faga marifa cili la. N"a sɔrɔ o kɛra fili ye, bawo a hakili tun tɛ marifa suguya caman cili la jamu la. Nka kun dɔw la, kɛlɛcɛ in ka baganw ka hakilina ma a jigi tigɛ. O bɔnɛw tun bɛ kɛ tuma caman, frigate teliyaba dɔrɔn de tun tɛ fanga sɔrɔ. Nka mɔgɔ si ma Se ka Dòn Masedwanɛ jamana ka sanfɛla-kurunba kɔnɔ. A bɛ iko a bɛ siginiden dɔ kɔrɔ - nka mun na a bɛ iko a bɛ ten! Lagbɛri kɛmɛ caman, i n"a fɔ elfew ni firibids (danfɛn minnu bɛ balo dolow kɔnɔ), olu kumana ni frigate ye, ka dannaya miiriya Changé fo hali misiri hakilitigiba ma se ka gosi.
  Nka hali bi a ka kan ka kɔsegin, ka kɔsegin dɔɔnin dɔɔnin ka taa Fox Gate fan fɛ.
  Vladimir Kashalotov ye jogin jugu caman sɔrɔ a tɛmɛnen kɔ farati jatebaliya la asteroid in ka labirintiw kɔnɔ. A laban na, a ye pankurun ta ka taa dugukolo sanfɛ. Kamalennin faantan y"a ye ko a ka kɛlɛbolo yɔrɔ ka jan kaban, Irisi senuma ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ ani ka Alɛkisandiriba ka sigidaw tiɲɛ. Sisan, fɛn kelen dɔrɔn de tora ka kɛ, ka kɔsegin an yɛrɛ ta ma, k"a jigi da ko nin kɛlɛbolo fitinin sugu tɛna kɔlɔsi kɛlɛ in ɲagaminen na.
  Kɛlɛcɛ in tun ka dɔgɔ kosɛbɛ hali bi : a tun bɛ cycle tan ni naani dɔrɔn de kɛ, nka a dabɔra cogo min na, a tun bɛ camouflage (kamouflage) fɛɛrɛw bɛɛ dɔn ani ka ɲɛnamaya sariyakolow dɔn jugu kɔfɛ cogoyaw la. Fɔlɔ, i bɛ se k"a ɲini k"i yɛrɛ nɔrɔ jugu sɔrɔdasiw la. U bɛ ɲini ka kɛ kelen ye, u ye Irisikan kelen ye, u ɲɛda ye kelen ye min fanba ye Slawikaw ye, u kunsigi ye bulama ye. Nka mikropuce minnu bɛ farikolo la, olu bɛna a di o yɔrɔnin bɛɛ. Kɛlɛcɛ kelen-kelen bɛɛ kɔnɔ, misɛnnin miliyɔn caman bɛ yen - minnu ka dɔgɔ ni mikron ba kelen ye, minnu bɛ kɛ ɔridinatɛri mɔlikulu kelen-kelenw ye. Ayi, a tɛna se ka don, sɛgɛsɛgɛlikɛlaw minnu bɛ elektrɔniki dafalen cogoyaw la, olu dege kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni porogaramuw ye minnu ka gɛlɛn kosɛbɛ.
  Cɛdennin y"a latigɛ ko a bɛ se ka kɛ ko a ka fisa a ka da duguma dɔrɔn wa? O ye wuli ye dɛ! Nka hakilina wɛrɛ bɛ yen min ka fisa ni nin ye. A bɛna a lajɛ, n"a sɔrɔ a bɛna baara kɛ wa?
  . SABABU No. 2nan.
  Mirabela Snow White tun ye sunguru ye min tun bɛ se kosɛbɛ kosɛbɛ. A tɛ kɛ fu ye ko a bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ, ka bɔ ɛntɛrinɛti kɔnɔbara la, ɔridinatɛri sɛgɛsɛgɛlikɛlaw y"a sugandi ka kɛ miliyɔn sugandilenw dɔ ye. Tiɲɛ don, hali ni sababuba tɛ yen ka kɛ ɲɛmɔgɔba ye - Svyatorossia masakɛ. Ka kɛɲɛ ni sariya fɔbali ye : cɛden bɛ mara kɛ waati kelen kɔnɔ, o kɔfɛ npogotiginin bɛ mara kɛ tuma bɛɛ. Npogotiginin kɔfɛ, cɛnin tugun. A bɛ kɛ ten fo badaa. Muso ni cɛ, k"a sɔrɔ u tɛ kelen ye u cogoya la, u t"a to Irisi Mansamara ka don biroko kɛcogo nɔgɔ la, ka hadamadenya bali ka bɔnɛ a ka fanga la: fanga ni ɲɛtaa nege. Miliyɔn kɛrɛnkɛrɛnnen tun bɛ di san o san, hali ni mago tun tɛ ka masakɛ bila a nɔ na, bawo faama caman bɛ yen minnu ka jɔyɔrɔ ka dɔgɔ, i n"a fɔ satraps de metagalaxies walima galaxies. Nka, galaxie miliyari caman bɛ diɲɛ kɔnɔ ani, i n"a fɔ sariya, "miliyɔntigi" sugandilenw bɛ jɔyɔrɔba sɔrɔ. U bɛ baara kɛ koɲuman fana kɛlɛbolo min bɛ baara la. Mirabela si tun ma bɛn kosɛbɛ masakɛmuso ma : (a ka c"a la, o bɛ kɛ siɲɛ kelen san bisaba ni saba o san bisaba ni saba), nka a tun bɛ se ka jate don nataw la jɔyɔrɔbatigiw la diɲɛ mansamara kɔnɔ, min bɛ se ka ban. A kɛra cogo di ko a bɔra miliyɔn sugandilenw na? Ani i ka baara wuli teliya la, o donna a kɔfɛla la wa? Sibɛri mansamara kɔnɔ, ɲɛmɔgɔ minnu bɛ ɛntɛrinɛti fanga kɔrɔtalenw ɲɛnabɔ, fanga ka bon kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, minnu bɛ miliyɔn sugandilenw kɔlɔsi, olu fana bɛ kɔlɔsili kɛ kunnafonidilaw ka tɔn suguya caman fɛ. Mɔgɔ bɛ se k"a miiri fanga belebeleba min bɛ kanuya ni ɲɛnamaya, bonya ni josariyaw, Masasigilan lafasali, ɛntɛrinɛti kunnafonidi ani dɔ wɛrɛw baarakɛda minnu na.
  Kùnnafoni-falen-falen-tɔn tan ni fla bɛ yen u bɛɛ lajɛlen na, u kelen-kelen bɛɛ bɛ tɔ kelen Kɔrɔsi. Nin ko in na, ɲɔgɔndan kɛnɛman min bɛ kɛ baarakɛda ninnu ni ɲɔgɔn cɛ, o ka ɲi o ko in na ! Kɛlɛ bɛ i n"a fɔ yeelen ɲɛw ma, a bɛ se ka sɛgɛn, nka bɔnɛ bɛ hadamaden bolo n"a tununna pewu! O waati kelen na, kɛlɛba bɛ sen na ni hakɛriw ye. Kuma bɛɛ la, HyperInternet kɛra faratiba ye kojugu k"a sababu kɛ kɛlɛ suguya caman ye minnu bɛ kɛ ni fɛnɲɛnamaw ye. Hackers-saboteurs fana bɛ yen ani minnu bɛ tali kɛ sigida mafiaw ni dunanw na minnu bɛ siko kɛ ka hadamadenya ka fanga ban. Kɛlɛ bɛ kɛ ni hinɛbaliya ye ni hakɛriw ye, min bɛ kɔlɔsi mɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw fɛ ani lakana porogaramu barikamaw fɛ. HyperInternet yɛrɛ (a bɛ baara kɛ yɔrɔ la min bɛ kɛ ni kinezi caman ye, yɔrɔ min na, a hakɛ bɛɛ bɛ i n"a fɔ fɛnɲɛnɛmaw, fanga ni fɛn bɛ tunun, ka donna parsec miliyari caman fili o yɔrɔnin bɛɛ. Kunnafoni-cimago teliya bɛ gɛrɛ dan tɛ min na, nka fɛn bɛ kɛ fɛn ye min bɛ kɛ farikolo tilancɛ ye .Hali waati min bɛ fɛn in yɔrɔ dɔ la o bɛ sumaya, yɔrɔ wɛrɛ la a bɛ teliya, sabanan na a bɛ boli ka segin kɔfɛ!Nka a ka jugu ni hakɛw ye yɛrɛ.Ni kunkolo ye fan naani ye, disi ye fan tan ye, bolow ye mugan ye hakɛw, wa senw bɛɛ ye kɛmɛ ye, wa hali ni tilayɔrɔba dɔ bɛ yen, hadamaden ka jɔcogo bɛ tiɲɛ segin tilalen kɔnɔ multikinesis nafa kɔfɛ, ka fara dolow kurunw kan Nka n"a sɔrɔla waati ni waati kunnafoni walima jisigiyɔrɔw dɔrɔn tɛna se move in it) tuma ni tuma u bɛ jɛya, nka jugu, i n"a fɔ sariya, a bɛ sabotage porogaramuw, banakisɛw, boa constrictors, worms, dragons, blots ani suguya wɛrɛw fili minnu bɛ kumaɲɔgɔnya ni kumaɲɔgɔnya bɛɛ baara gɛlɛya i n"a fɔ bɛ se ka kɛ. A dabɔra cogo min na, sistɛmuw tɛ datugu, u bɛ lamaga tuma bɛɛ ani u bɛ u mara. Nka ni baarakɛla fana ye lagbɛrikɛla ye, o tuma na, a bɛ se ka kɛ ko a nafa ka bon o farati la. Abram Khinshtein, n"o ye miliyɔn sugandilenw dɔ ye min bɛ ɛkizamɛnw ɲɛnabɔ, wa ka fara o kan, n"o ye jinɛwelelikɛla barikama ye, o tun b"a fɛ Mirabela bulama, o waati la, denmisɛnnin min tun ye kɛnɛma dususuma ye hali bi, k"a ka ɲinini dafa.
  Tiɲɛ ye ko seko kabakoma dɔ tun bɛ npogotiginin in na ka ɔridinatɛri mara, o tun ye fɛn ye i n"a fɔ hipnose électronique ani telepathie. A kɛra i n"a fɔ a kɛra i n"a fɔ a ni diɲɛ kɔnɔnafili. O la sa, mun na i tɛ nafa sɔrɔ o la? Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, walasa ka jateden caman di cɛden ɲininikɛla dɔw ma, o kama i bɛ se ka wariba sɔrɔ ka bɔ tɔnbaw fɛ. Walima o wari yɔrɔ dɔ telesarse ka bɔ ɛntɛrinɛti dosiye dɔ kɔnɔ. Walima a ɲini ka planete tan ni caman feere shell sosiyete dɔ ma. Nin bɛɛ dɔrɔn de bɛ kɔlɔsi ɛntɛrinɛti fɛ, i tɛ se ka min lasun, nka tuma dɔw la, i bɛ se ka lafili. Fɛn min ka gɛlɛn kosɛbɛ o ye ka tɛmɛn baarakɛminɛn kɛrɛnkɛrɛnnenw ka porogaramu blokiw kan, lakanani hakɛ miliyɔn caman bɛ yen. Nka npogotiginin tun bɛ se ka ɛntɛrinɛti baarakɛlaw lasun fo kɔlɔsilikɛlaw ka porogaramu barikamaw tun bɛna a to o tɔgɔla tɔgɔ ka tɛmɛ. Ko kɛrɛnkɛrɛnnen don, wa hali bi a faamuyali man ɲi. Ka fara o kan, sungurunnin ma se k"a sekow mara kosɛbɛ fɔlɔ, u y"u yɛrɛ jira dolow jiginni dɔ la, tuma min na galaxiew labɛnna cogo la min ka gɛlɛn kosɛbɛ, mɔgɔ tɛ se ka faamuya. Abram Khinshtein, n"o ye nanbarakɛla, nanbarakɛla ani setigi ye, o sera, n"a ka dunan baarakɛɲɔgɔnw ka dɛmɛ ye, ka ɛntɛrinɛti kan ɲɔgɔndanw ladege, minnu tun ka kan ka ɔridinatɛriw lafili minnu fanga ka bon kosɛbɛ, n"olu ye hyperplasmique super-powerful ye. Sisan, walasa ka nanbara in kɛ ani ka kunnafonidilanw bila a nɔ na, min tora, o ye ka porogaramu camanba minnu dabɔra ka sɛgɛsɛgɛlikɛlaw kɛlɛ, olu sunɔgɔ waati dɔɔnin kɔnɔ. Ka fara o kan, sungurunnin tun ka kan ka lafili, bawo a jɛlen don ko a tun tɛna sɔn o nanbara sugu ma ni hakili ye. O kɛcogo dɔrɔn, bawo Mirabela Snow White, hali n"a si ka dɔgɔ, a ye miliyɔn sugandilenw dɔ ye.
  Nka Yahutuw hakili ye nanbara ye ka kɛɲɛ ni juguya ye! Mirabela ye ɲumanya kɛ kojugu, an ka kan ka degun bila o la! Yan, i yɛrɛ tɛ hinɛ i yɛrɛ denmuso la. K"a sɔrɔ a denmuso bɛ se ka sa, o tɛ jate. U bɛna caman kɛ inkubatɛriw kɔnɔ.
  Mirabela tun ye balilan dɔ kɛ ka ban sisan dɔrɔn. A sennasanbara cɛɲiw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ heliyɔmu jilama kan. Senkɔniw pinki bɛ tɔɔrɔ pewu dimi negew ni halakili fiɲɛw fɛ. Npogotiginin in tun bɛ san wolonwula walima san seegin ɲɔgɔn bɔ, a kunsigi kurulen sanulen don, a bɛ mɔgɔ hakili jigin dɔɔnin Gerda fitinin na, a tɛmɛna ultra-holographie monsters ni pseudo-robots caman fɛ, a jogin na ni juguya ye. Tiɲɛ don, fari nɔgɔlen seginna an ɲɛ kɔrɔ yɛrɛ, wa senw, minnu tun ye bulama ye nɛnɛ jugu fɛ, olu ye ɲɛ pinki sɔrɔ. Npogotiginin ye Abramu ye a bɛ ka pan, a ye nisɔndiya jira ko:
  - I b'a fɛ ka mun fɔ n ye ? Ne ye jate joli sɔrɔ kɔrɔbɔli la?
  Abramu y"a jaabi ko:
  - N"i y"a jateminɛ ko i bɛ gosi hakɛ min na, a yɔrɔ ka jan kɛmɛ la hali bi.
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - A fɔ man di nka, n" tɛ dafa i n"a fɔ kɛlɛcɛ, o la, barika Ala ye i ka tiɲɛni na. Nka, mun na i ɲɛda bɛ i ko dusukasilen don ten?
  Abramu y"a fɔ ni dusukasi ye min bɛ a yɛrɛ jira ko:
  - I hakili bɛ n denmuso Sima la wa ?
  - Ɔwɔ, npogotiginin min ka di kosɛbɛ !
  - Wa o tɛmɛnen 'kɔ, a t"a kanminɛli Kɛ.
  Mirabela y"a jaabi ni ɲumanya ye ko:
  - A ka c"a la, den tɛ se ka kɛ cogo dafalen na. N"a sɔrɔ ne ye fɛn dɔ kɛ min dagalen don wa?
  Ibrahima ye ɲɛji bɔn:
  - Ni o tun don ! Aw b"a dɔn, k"a to a ka sira kan HyperInternet fɛ, a y"a latigɛ ka don kunnafonidilanw kɔnɔ miliyɔn sugandilenw labɛnni kan, o min dagalen don kosɛbɛ.
  - Ɔwɔ, an ka dataw ye gundo ye ! - Npogotiginin sugandilen y"a sɛmɛntiya.
  - Wa o cogo la n sungurunnin y"a yɛrɛ sɔrɔ kɔlɔsilikɛlaw ka porogaramuw kɔnɔ. Waati o waati, a tun bɛ se ka bɔ a la ka kiri tigɛ i n"a fɔ sɛgɛsɛgɛlikɛla.
  - O ka dɔgɔ ten wa ?
  - I b'a Dɔn, espionnage (sɛgɛsɛgɛli) tɛ si hakɛ Sɔrɔ. A bɛna bɔ a yɛrɛ ka matiriyali la, ka bila kabakurunbɔyɔrɔw la, a bɛna baara kɛ yen i n"a fɔ jɔn san kɛmɛ caman kɔnɔ.
  - Oow!
  "Ne min ye fa ye min ye a denkɛ ladon, ne fana bɛna ɲangi." Nka, n t"a fɛ, n tɛ se ka ɲɛnamaya kɛ k"a dɔn ko n denmuso kanulen, n"o ye denmisɛnnin sɔrɔdasi ye, o bɛna baara kɛ kasobon sɔrɔdasiw la.
  Mirabela ye Abram filɛ, ale min, i n"a fɔ ɲɛnajɛla ŋana, a ye dusukasi jira cogo la min bɛ kɛ a yɛrɛ la fo npogotiginin dusu tiɲɛna:
  - N b'i dɛmɛ ! - Mirabela y'o fɔ ni hinɛkan ye.
  Abramu y"a jaabi ko:
  - Ayi! Mɔgɔ si tɛ se ka ne dɛmɛ!
  Mirabela, ni nisɔndiya dogolen jugu ye, a y"a jaabi ko:
  - N hakili la, galasiw bɛ ka don kristalɛ lati sugu dɔ la. O kɔrɔ ye ko ne bɛ se ka garadi porogaramuw bila sunɔgɔ la ani ka i denmuso bɔ.
  Abram y"a kɛ i n"a fɔ a bɛ sigasiga:
  - Nka nin dagalen don kosɛbɛ i ma, n'i minɛna, i bɛ bɔ miliyɔn sugandilen na, walima hali ka taa kabakurunbɔyɔrɔw la.
  Npogotiginin y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - N t'a fɛ ! N bɛna Sima dɛmɛ. Aw ka tugu ne kɔ, aw bɛna a ye ne bɛ o kɛ cogo min na.
  Abramu y'a fɔ ni ninakili ye ko:
  - I ka bonya ka kan ni masakɛmuso ye.
  - A ka kan ni cɛ ye ! - A ye Mirabela latilen.
  Npogotiginin taara ni Abramu ye. O namaratɔ kɛrɛnkɛrɛnnen ye baara kɛ ni tugu-tugu-minɛnw bɛɛ ye ka kɔn o ɲɛ, wa a y"a yɛrɛ jate ko a lakananen don. Npogotiginin ni baliku namaratɔ ye kasɛtiw don, ka u yɛrɛ fili ɛntɛrinɛti diɲɛ gɛlɛn dɔ kɔnɔ min falen bɛ kunnafoniw na.
  Mirabela tun b"a miiri ko a ye ala muso ye fɛn caman ni fɛn caman cɛma. A kɛra a ɲɛ na ko a bɛ ka panpan siraba belebeleba dɔ kan, wa porogaramu suguya caman minnu bɛ wele ko virtuel, olu tun bɛ ka boli ka yaala. Dɔw minnu tɛ kojugu ye, olu bɛ i n"a fɔ misiw, ʃɛw, tulipw - waraw ni tulipw ɲagaminen, ani cɛɲi wɛrɛw.
  O kɔfɛ, siranfɛnw tun bɛ yen: waraba siranninw ni faratilenw, waraw, sagaw ani waraba suguw fo siranɲɛ ɲɛmɔgɔ min ka di kosɛbɛ, o tun bɛna kɛ diɲɛnatigɛla ye siran fɛ. A suguya fana bɛ yen minnu bɛ ɲɔgɔn ta: kakɛ ni ʃɛ, pɔmitɛri ni ɲɔgɔmɛ, bananku ni ʃɛ, ɔkitɔpu ni fly agaric ɲagaminen. Nka, sungurunnin tɛ siran, a ye fɛn wɛrɛ sɔrɔ kɛlɛcɛw ka kɛlɛ la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la kabini u ka denmarayɔrɔ bɔra don min na, denw tun bɛ kalan kɛlɛ la (k"a fɔ ka ɲɛ, ka mɔgɔ faga), ka fara dɔnniya wɛrɛw kan. Don o don, denmisɛnw bɛ kɛlɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ walima ni marifa suguya caman ye walima u farilankolon, wa tuma caman na cɛdenw bɛ fara ɲɔgɔn kan ni npogotigininw ye. U tɛ hinɛ dɔn, o bɛɛ n"a ta, sungurunnin ye dususuma yelen dɔ mara a ni kɔnɔ. Mirabela bɛ pan ka tɛmɛn yelifɛnw kan, wa a bɛ kunbɛn ni mega-rɛzo kɔlɔsili porogaramu siranninw ye. U bɛ i n"a fɔ waraba belebeleba minnu bɛ wele ko porcupine ani shark guard dogs. Tiɲɛni virtuel (virtuel réalité) bɛ yecogo sirannin di u ma. Abram ye a jɔ:
  - I b'u ye wa ?
  Mirabela b"a jaabi ni hakilisigi ye ko:
  - U tɛ kojugu kɛ pewu !
  - N tun t' o fɔ !
  Npogotiginin bɛ pan ka taa waraba ŋaniyaɲumanbaw fɛ. A b'a bolo kɔrɔta u la:
  - N teriw, aw bɛ cogo di ka kɛ kaso la ?
  O jaabi la, bisimilali mankan dɔ bɛ mɛn:
  - An bɛ ka i lamɛn npogotiginin !
  Mirabela y"a fɔ ka t"a fɛ ni kan dususuman ye:
  -Aw ye o bagan cɛɲiw suguw ye. I bɛ garadi gɛlɛn dɔ ta, i bɛ to ka kɔrɔtɔ. A ka kan ka gɛlɛya i ma kosɛbɛ wa?
  Kɔlɔsili warabilenw ni wuluw bɛ jaabi ko:
  - Gɛlɛyaw t' an lasiran !
  Mirabela sɔnna a ma ko:
  - Nin ye tiɲɛ ye, nka yala i t"a fɛ tiɲɛ na ka i yɛrɛ fili sunɔgɔ diɲɛ kɛnɛ ni saniyalen kɔnɔ wa? Walasa k"a dɔn denmisɛnya sugo ye min ye, a bɛ cogo min na ka boli foro jɛlen dɔ kɔnɔ n"i ni lafiyalen don!
  Kɔlɔsilikɛlaw ka porogaramuw ye u sɔgɔsɔgɔ ni wasa ye:
  - N"a sɔrɔ i b"a fɔ tiɲɛ na, npogotiginin.
  Mirabela ye tɛmɛko caman kɛ n"a bolow ye. O fɛnɲɛnama siranninw y"a daminɛ ka sunɔgɔ dɔɔnin dɔɔnin. U y"u kunkolo farimanw da u gɛnɛgɛnɛw kan, ani fɛnɲɛnama-porogaramuw ka sɔgɔsɔgɔkan dɔgɔmannin mɛnna.
  Jinɛba ninnu y'u makun tuma min na npogotiginin y'a fɔ ko:
  - Sisan sira jɛlen don ! I bɛ se ka i denmuso hɔrɔnya!
  Abramu y'a ka nisɔndiya haramulen dogo, a y'a jaabi ko:
  - Wa n b"a Kɛ nin ye sisan. Aw ye aw lafiya ani aw kana ɲɛji cɛ.
  Npogotiginin y"a ɲɛsin a kɔ, Abramu y"a ka tiɲɛni baara daminɛ. A ye kunnafoni wajibiyalenw telesarse joona ani ka wari bila mɔgɔw la. Ruble miliyari caman tun bɛ woyo ka don a ka bɔrɛw kɔnɔ. A tun bɛ iko fɛn bɛɛ tun bɛ ka taa ɲɛ, sanu bajiw tun bɛ ka da wuli.
  O kɔfɛ, yɔrɔnin kelen HyperInternet datugulen don dibi la min tɛ se ka don a kɔnɔ. Abramu y'a daminɛ ka yɛrɛyɛrɛ, a ye kali ni dimi ye.
  - Nin ye vacuum devilry sugu jumɛn ye !
  Yɔrɔ in y"u yɛrɛyɛrɛ ani Abram ni Mirabela y"u yɛrɛ sɔrɔ so jɛman dɔ kɔnɔ min falen bɛ robow la minnu ka fɛnɲɛnamafagalan caman bɛ yen.
  - I minɛna gɔfɛrɛnaman ka hakɛriw fɛ ! - A ye sanpɛrɛn kan dɔ Laseli.
  Abramu ye kulekan bɔ ko:
  - Nin ye fili ye ! U ye ne lafili!
  - fili tɛ yan ! I de ye kojugukɛla kunba ye!
  O fɛɛrɛbɔla jugu in pɛrɛnna ko:
  - O bɛɛ ye Mirabela ka hakɛ ye ! A ye dusu don n kɔnɔ ka kojugu kɛ!
  - An bɛɛ b'a dɔn jɔn de ye jɔn bila ! Aw na jaabi di sariya ɲɛ kɔrɔ! Ani sungurunnin y"a jira ko se faratilenw b"a la.
  Mirabelle minɛna a bolokɔninw fɛ ani a bolow tigɛra ni dɔnniya ye. Npogotiginin y"a sennasanbaraw gosi, minnu gosira ni dimiba ye ni gravio-neutrino bugɔli ye. A dimi kosɛbɛ fo Mirabela ma se ka ninakili. Npogotiginin bugɔra kosɛbɛ tugun, fo a y"a ɲinw ɲimi. Senkɔniw pinki tun fununen don dɔɔni ani u tun ye bulama ye, joli dɔɔni tun bɛ bɔ. Gosili sabanan nana ni sɔgɔsɔgɔ ye ka bɔ sungurunnin dawolo la, a kunsigi jɛman tun bɛ manamana ka jɔ a dan na. Gosili wɛrɛw tugura o kɔ, npogotiginin senkɔniw tun bɛ ka sisi. Mirabela pɛrɛnna ko:
  - O bɛɛ ye ne ka hakɛ ye. Kana Abramu tɔɔrɔ.
  Gosiliw ye nali dabila, muso kan nisɔndiyalen dɔ mɛnna:
  - An bɛna Abramu ɲininka tugun. Wa i ye sunguru bonyalen ye, i b"a ye i bɛ nin jatigɛwalekɛla in lafasa cogo min na. An bɛna i bila ka taa seli dɔ la, o kɔfɛ, an bɛna i ka siniɲɛsigi latigɛ. Nin sugu in bɛ tɔɔrɔ lakika de la.
  Abramu y"a daminɛ ka kuma ni kan fitinin ye min tun ka jugu kosɛbɛ:
  - Ayi, i kana kɛ ! Nin komɛti jinɛ in ye ne lafili!
  Kan dɔ min bɛ mɔgɔ tulo tigɛ, o ye kuma tigɛ:
  - Kana hyperplasma boli, an ye fɛn bɛɛ sɛbɛn ! Wa an t"a Dɔn min na, i b"a Fɔ an ye ni kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"o ye baara Tà i ye. Npogotiginin ta fan fɛ, a ka c"a la, a bɛna foroba bugɔli sɔrɔ ani ka bɔ miliyɔn sugandilen na. Nka n"a ye nalonmaya jira k"a sɔrɔ a bɛ kojugukɛla faratilen dɔ lafasa, a bɛna ɲangi kosɛbɛ.
  Ɲɛji dɔ bɔra sungurunnin ɲɛ na. A y"a faamu ko sisan fɛn bɛɛ, a ka siniɲɛsigi, bɛ ka jigin. Donc (o la) o kɔrɔ ye ko foli bɛ a ka baara la wa a bɛna wuli ka taa kabakurunbɔyɔrɔw la. Minirobo kɛrɛnkɛrɛnnen minnu bɛ farikolo la, olu bɛ dimi bila kasobon sɔrɔdasi kasodenw farikolo la tuma bɛɛ. Ni aw ye baara kɛ joona, dimi bɛ dɔgɔya, ni aw ye a sumaya dɔɔni, a bɛ fanga bonya cogo kabakoma na. Ani ɲɛnajɛ si tɛ yen, sababu tɛ yen ka sanfɛla sɔrɔ sunɔgɔ surun kɔnɔ, baara min bɛ to senna ani tɔɔrɔ. Jigiya wɛrɛ ye ka bugɔli kɛ. Npogotiginin tɛ siran dimi ɲɛ, a ye taamaɲɔgɔn dɔnnen ye a ka sparring ni degeliw bɛɛ la, nka a bɛ siran maloya ɲɛ. Cɛdenw ni npogotigininw bɛna a kɔlɔsi u bɛ ka tɔɔrɔ, wa n"a sɔrɔ u bɛna ŋɛɲɛ yɛrɛ. Wa nin ye maloyako ni siranfɛn ye kosɛbɛ!
  Mirabela y"a dawolo kin walisa a kana kasi. A y"a latigɛ ko a ka kan ka tɔɔrɔ muɲu a makuntɔ.
  U taara ni sungurunnin ye sigida kasobon kɔnɔ. U ye n fili kasobon fitinin dɔ kɔnɔ, dilan tun tɛ yɔrɔ min na, sigilanw tun tɛ yen, kogow tun tɛ yen. Mirabela yɛrɛ y"a ye ko funteni barikama dɔ bɛ ka bɔ duguma, o min y"a senw jeni, minnu sɔgɔlen don, wa ka bɔ sanfɛ, o kɔfɛ, a bɛ ka nɛnɛ, ka kɛ sababu ye k"a kamankun farilankolon farikoloma minnu tun tɛmɛna a si hakɛ kan, olu bɛ yɛrɛyɛrɛ. Ka to kasobon kɔnɔ yɛrɛ, o tun tɛ tɔɔrɔ fitinin ye. Tiɲɛ don ko, kabako don, o kɛra dususalo ye npogotiginin bolo, n"u b"a ɲangi ka taa a fɛ sisan, u bɛna nɔgɔya jira kɔfɛ!
  Npogotiginin ye barika da dɔnniya ye ko a ma da ni farikolojɔlan dafalen kelen ye. O kɔfɛ, a senw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ka kɛ buguri ye ani a farikolo tun bɛ nɛnɛ. Wa o la dusukunnata bɛ barika dɔrɔn de ye, funteni ni jeninida denmisɛnw senw na hadamaden biyorobɔti dɔ la. Mirabela bɛ wajibiya ka dɔn kɛ walasa ka dɔ bɔ dimi juguya la. A ye pan, k"a kunkolo gosi kasobon sanfɛla la, ka jɔ a senkɔniw kan, ka firifiri. Funteni ni nɛnɛ juguyara, wa o tun bɛ dimi kosɛbɛ den setigi bolo. Nka, npogotiginin y"a faamu ko denmisɛnya gɛlɛn dɔ bɛnnen don: kɛlɛ tun bɛ sen na ani denmisɛnnin sɔrɔdasi bɛɛ ka kan ka labɛn kɔrɔbɔli juguw kama. O bɛɛ kɔfɛ, hali minnu bilala sɔrɔko sɔrɔdasiw la, walima baarakɛlaw ka kɛlɛbolow la, denmisɛnya tɛ u bolo, u bɛ kɛlɛ dege. Denmisɛnnin kelen-kelen bɛɛ ka ɲɛnamaya bɛ daminɛ mansamara fila bɛɛ la ni a datugulen don ni girinya-yɔrɔ ye, ka yeelen bɔ ni ultrasound ye, o kɔfɛ, a bɛ sɔgɔ ni hypercurrent pulse ye. Ka nin diɲɛ dɔn, o bɛ daminɛ ni dimi jugu ye! O ka kan ka denmisɛnnin gɛlɛya ani k"a labɛn ni a minɛna (fiɲɛbɔlan suguya caman bɛ yen minnu bɛ mɔgɔ farikolo tiɲɛ, wa yɛrɛfaga bɛ se ka kɛ dɔrɔn n"i bɛ se ka jugu sɔrɔdasiw ta walima n"i ka jugu ni robow kɛlɛli ye n"i ye). Jɔnya la, hakili tun bɛ se ka faga, ka wuli ka kɛ marifatigi jɔn ye. Nka, janfaw ni mɔgɔw ka bɔ jamana wɛrɛw la. O kɔfɛ, baara kɛrɛnkɛrɛnnenw y"u ɲini, k"a ɲini ka janfacikɛlaw ɲangi.
  Bɛɛ ye dimi muɲu kabini u denmisɛnman, hali masakɛ yɛrɛ! Faama min ye sebaayabɛɛtigi ye, fanga dafalen bɛ min bolo, waati ni waati, a tun bɛ tɛmɛ gɛlɛya siraw fɛ, a tun bɛ tɔɔrɔ kelen sɔrɔ i n"a fɔ jamanaden bɛɛ. Hyperplasma suguya kɛrɛnkɛrɛnnenw ni ultra-hyper-super current yɛrɛ dabɔra, o ka kan ka dɔ fara dimi kan. (Hypercurrent ye kuran gansan jiginni ye, fanga ka ca a la min tɛ se ka suma ka tɛmɛ kuran gansan kan, teliya ka bon siɲɛ miliyari caman ka tɛmɛ yeelen kan, tension bɛ dabɔ fan caman na siɲɛ kelen, integral ani fractional fila bɛɛ! Ayiwa, baarakɛcogo seko dan ye hadamadenw dɔrɔn de fɛ, hadamadenw ka miiriyajuguw dɔrɔn tɛ.) Ka tɔɔrɔ, o tun bɛ jate jagɛlɛyaba ye, ani minnu tun bɛ siran dimi ɲɛ, olu tun bɛ jate mɔgɔ dɔgɔmanninw ye. U ma faga, nka u y"u ka mɔgɔya matiriyaliw porogaramu kokura dɔrɔn. A bɛɛ lajɛlen na, supercivilisation tun ye kabako ye : saya jalaki bɛ jate hadamadenyabaliya ye, wa tɔɔrɔ, hali denmisɛnnin fitininw na, o ye ko ye min bɛ kɛ tuma bɛɛ, wa hali wajibi don. A tun dalen b"a la ko mɔgɔ bɛɛ ka kan ka tɔɔrɔ sɔrɔ min tɛ se ka muɲu, min bɛ ni ni farikolo barika bonya!
  Mirabela ye fɛɛrɛ kɛrɛnkɛrɛnnenw kɛ walasa k"a hakili bɔ dimi na ani k"a kɛ yɔrɔ dɔ la cogo dɔ la. O ye dɛmɛ don, nka a dan ye kosɛbɛ. Ka fara o kan, ɔridinatɛri fitinin minnu tun bɛ sungurunnin kɔnɔ, olu tun b"a tɔɔrɔ ka taa a fɛ. Kolow elastikiw tun tigɛra, sungurunnin tun tigɛra tiɲɛ na.
  Mirabela y"a yɛrɛ firifiri ni jigitigɛ ye, k"a ɲinw ɲimi, fo hali nɔgɔ kulɛrilenw y"a yɛrɛ sɔgɔ a ɲɛ kɔrɔ. A tun b"a miiri ko a bɛ jahanama tasumaman ni nɛnɛba kɔnɔ. A tun bɛ siran dɔrɔn, sogo yɔrɔw binna ka falen ka segin.
  Npogotiginin yɛrɛ ye dɔnkili da ni dawolo dimi ye:
  Ne faso - kanuya barikama tɛ yen ka tɛmɛ o kan, .
  Ka kɛlɛ kɛ i ye, o ye jagɛlɛya ni bonya ye!
  A ka kan ka joli kɔgɔji bɔn sugo kama,
  Aw ye se sɔrɔ jugu kan - recrutement tɛ jate !
  
  Ne ka Rus' ye senuma ye - dusukunw tasuma na, .
  N tɛ se ka jamana cɛɲi faamuya!
  Kɛlɛ kɛ a ye - ka laban gɛrɛ a la, .
  Jahannama jugu horde - nafantan jugu!
  
  Ne labɛnnen don ka ne ka ɲɛnamaya di Fasodenɲumanya kosɔn,
  Dugukolo bɛɛ sira jira an na, Rus"!
  Ni a mago bɛ o la, an bɛna tɔɔrɔ,
  Binkanni kɛ i janya bɛɛ la ani i kana siran kɛlɛ la!
  
  N ye Ala ɲininka n bɛ se ka siniko sɔrɔ yɔrɔ min na,
  Dolow minnu tun bɛ sankolo la, olu tun bɛ fiyentɔya kɛ ni yeelenw ye!
  Matigi ko - N t"i faamu, .
  Ne ka jaabi ka nɔgɔn - ka baara kɛ Irisi jamana ye fo abada!
  A yɛrɛ kɛra nɔgɔya ye dɔɔnin! A tɛna Svyatorossia janfa abada, hali ni tɔɔrɔ o tɔɔrɔ kɛra. Wa o bɛɛ kɔfɛ, dimi ka kan, a yɛrɛ ka kan ka ɲangi kosɛbɛ walasa mɔgɔ wɛrɛw kana o ɲɔgɔn sɔrɔ.
  Hali n"a tun bɛ iko waati bɛ tɛmɛ dɔɔnin dɔɔnin ni tɔɔrɔ ye, tiɲɛ yɛrɛ la, lɛrɛ kelen ni Dugukolo miniti bisaba dɔrɔn de tɛmɛna. Nka, n"i tɔɔrɔla, a bɛ iko badaa-badaa.
  Npogotiginin in minɛna fanga-yɔrɔ dɔ fɛ k"a sama ka bɔ kɛnɛma. U y"a ci walisa u k"a bugɔ foroba la. Mirabelle maloyara kosɛbɛ wa a ma kɛ k"a sababu kɛ a farilankolon ye, mansamara yiriwalen dɔ kɔnɔ, maloya foyi tun tɛ farikolo farikoloɲɛnajɛ la, kɛlɛ kɛtuma na ni cɛdenw ye u ye kɛlɛ kɛ farilankolon pewu, k"a sɔrɔ u ma miiri nɔgɔlen si kɛ. Wa cɛnimusoya min bɛ diɲɛ kɔnɔ min bɛ wele ko technotronic, o tɛ kelen ye fewu i n"a fɔ a tun bɛ cogo min na kɔrɔlen na. Yala a bɛ se ka kɛ ka kuluba ni bɔnbu hidrɔzɛni suma ɲɔgɔn na wa? Mirabela maloya dɔrɔn de y"a to a jalakilen don ko a minɛna. Ka fara o kan, a bɛna fara nin cɛ ninnu kan wa a bɛ iko fo abada. Denmisɛn minnu bɔra miliyɔn sugandilenw na, a ka c"a la, u cɛ ka ɲi kosɛbɛ, olu nana u ka ɲangili la u tilancɛ farilankolon na ni fini surun dɔrɔn ye. K"a sababu kɛ farikolo yɔrɔw yiriwalen ye, i tɛ se k"a dɔn o yɔrɔnin bɛɛ cɛden ye min ye npogotiginin ye. Tiɲɛ don, npogotigininw bɛ suruku bilenman don, cɛdenw bɛ fini bulu don. Kunsigi surunw, ɲɛda minnu tɛ fɛn kɛ. U dege kosɛbɛ fo Mirabela y"a yɛrɛ jira tuma min na, a bolow sirilen bɛ a kɔfɛ, hali mankan si ma mɛn. O ɲɛda cɛɲiw tun bɛ nɛnɛ i n"a fɔ boliw, cɛden fila-fila dɔrɔn de y"a to u ka nisɔndiya dɔɔnin. Dɔɔni - o kɔrɔ ye ka da bilenman dawolo kɔrɔta dɔɔni.
  Mirabela ye nisɔndiya jira u la ka segin u kan. Hali n"a jɛlen don ko sɛgɛsɛgɛlikɛlan labɛnnen don kaban ani kɛlɛ robow-tɔɔrɔkɛlaw ye bagabagali kɛcogo dɔw ta.
  Sɛgɛsɛgɛli sira tun bɛ i n"a fɔ a tun ka jan dimi na npogotiginin bolo, a senw, minnu tun ye tɔɔrɔ caman sɔrɔ, olu tun bɛ taama dɔɔnin dɔɔnin nɛgɛ duguma. A tun ka gɛlɛn Mirabela ma k"a yɛrɛ minɛ walisa a kana kasi. Npogotiginin dɔ y"a nɛnkun bɔ k"a dogo o yɔrɔnin bɛɛ. Kabako don, Mirabelle dusu tiɲɛna o kɔfɛ, a ye ŋɛɲɛ bila.
  O jaabi la, u y"a ta k"a fili sɛgɛsɛgɛlikɛlan kan. U ye npogotiginin kɔrɔta fiɲɛ na ka a siri fanga-yɔrɔ dɔ jukɔrɔ. Komandan ka kumakan y'a fɔ ko:
  - Komin an ka kalanden, Mirabela Snow White, y"a to a ka sekow ka kɛ kojugubakɛlaw ye, k"a jira ko a ka nɔgɔn kojugu ani ko a tɛ se ka ɲɛfɛla ye, a bɛ jalaki foroba ɲangili la ani ka gɛn ka bɔ miliyɔn sugandilenw na. I b"a fɛ ka mun fɔ o jaabi la?
  Npogotiginin y"a fɔ ni gɛlɛya ye ka ɲɛji minɛ :
  - N ye fili kɛ ! O la sa, ne na jaabi di a ma ni gɛlɛya bɛɛ ye sariya ɲɛkɔrɔ!
  - Ka daminɛ! - Muso yebali y'o fɔ.
  Dimi-fiɲɛ ye npogotiginin in gosi. A fanga tun ka bon fo a ye farikolo yeelen o yɔrɔnin bɛɛ, fo ka se kɔkiliw ni kɔnɔnafɛnw ma. Bɛɛ ye Mirabela kolo ni a kɔnɔna yɔrɔw ye minnu bɛ ka tiɲɛ. Npogotiginin ye dimi juguba sɔrɔ min tun bɛ iko a tun tɛ se ka faamuya fɔlɔ. O siranfɛn suguw ma deli ka kɛ farikolo yɔrɔ bɛɛ la fɔlɔ. Mirabela ye joli daji bɔ ani a ye kulekanba bɔ ko:
  - Oh-oh-oh-o!
  Fiɲɛkan dɔ mɛnna cɛdenw cɛma. Mɔgɔ dɔ pɛrɛnna ko:
  - Sisi !
  O waati yɛrɛ la, jikuru dɔ tɛmɛna duguma, ka denmisɛnninw sennasanbaraw gosi ni dimi ye.
  Ultra-current ye n senkɔniw gosi ni dimi ye. A ka c"a la, o ɲangili suguw waati, a bɛ kɛ laada ye kalandenw fana ka dimi sɔrɔ. O b"a to foroba bugɔli bɛ kɛ kalanko ye kosɛbɛ.
  Cɛdenw ye u ɲɛw wuli, nka u makun. Mirabela ka tɔɔrɔ tora sen na. A farikolo fitinin tora ka kulɛriw Changé, ani a hakili tun bɛ siranfɛn suguya caman jira. Npogotiginin tun bɛ yɛrɛyɛrɛ tuma ni tuma, Mirabelle, ni cɛsiriba ye, a sera ka kulekan min tun bɛ ka bɔ tuma bɛɛ, o faga. U tora k"a bugɔ, ka yeelen bɔ a farikolo yɔrɔ fɔlɔ bɛɛ la. Npogotiginin tɔɔrɔla kosɛbɛ, waati dɔ la dimi tɛmɛna dan bɛɛ kan ani a kulela tugun.
  Hypercurrent ka sɛgɛn barikama ye kalanden kɔlɔsibagaw fana minɛ. U dɔw pɛrɛnna nin ko in na, a tun bɛ dimi kosɛbɛ.
  O waati kɔnɔna na, Mirabels y"a daminɛ ka tɔɔrɔ cogo kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ la. A farikolo tora ka kari ka kɛ fɛnɲɛnamafagalanw ye minnu tɛ kelen ye, ka tila k"a yɛrɛ lajɛ kokura. A kɛra i n"a fɔ a jɛnsɛnna ka kɛ fotonw ye, ka sɔrɔ ka segin a cogo kɔrɔ la siɲɛ kelen kokura. Salon tun bɛ ka bin ka bɔ kanon caman na, halakili-bɔlanw ka fanga kɔrɔ, a kɛra dimi ye ka taa a fɛ. Fɛnɲɛnɛma in ka selilu kelen-kelen bɛɛ, hali n"a tɛ poroteyini ye, nka a ɲɛnama don, a tiɲɛna ka kɛ a kɔnɔfɛnw ye - a ka dɔgɔ ni quarkw ye, o kɔfɛ, supermatrix fanga fɛ, a kɛra i n"a fɔ bangeko kura. Yan, tɔɔrɔ bɛ cogo min na, mɔgɔ tɛ se k"a faamu ani k"a miiri. Sibɛri tɔɔrɔ juguba, juguya jugu.
  Hakili, k"a yɛrɛ sɔrɔ dimi kɔgɔji kɔnɔ, a tun t"a fɛ ka bɔ kɛnɛma. O kɔfɛ, waati tun bɛ sumaya, o min ye fɛn bɛɛ dimi ka tɛmɛ fɔlɔ kan. O kɛra waati janba kɔnɔ, segin kelen-kelen bɛɛ tun bɛ fa tɔɔrɔ la i n"a fɔ Tle ni fotonw ye! Kalanden minnu bɔra miliyɔn sugandilenw na, olu fana bugɔra ni fiɲɛ ni fiɲɛ suguya caman ye walasa ka mɔgɔ wɛrɛw jalaki ka ɲɛ. Cɛdenw kulela, u yɛrɛyɛrɛla, nka u jɔlen tora : dimi ye dugawu ye, sago barika bonya, se sɔrɔli jusigilan ! Tɔrɔko nata tun ye ka su wuli ka don tubabukan na, k"a gɛn ka tɛmɛ tasuma bololanɛgɛ dɔ fɛ. O fana ye fɔlisen wɛrɛ ye tɔɔrɔko sinfoni kɔnɔ. Mirabelle kolow tun bɛ kari tuma ni tuma, o kɔfɛ, u tun bɛ siri ɲɔgɔn na ni dimi ye. Cɛdennin min y"a ja gɛlɛya ka ŋɛɲɛ kɛ, o bolow ni a senw tigɛra ka sɔrɔ ka nɔrɔ kokura. O kɔfɛ, jara olografu dɔ bɔra kɛnɛ kan, ka sogo dun, nin ye siranfɛn ye min tɛ se ka da a la, ɲinw sɔgɔsɔgɔ. Mirabela ka hɛrɛ la, masakɛmuso yɛrɛ (faama bɛ se, n"a ka hakili hyperplasmique ye, ka projection miliyɔn caman ni suguya ologramuw faamuya waati kelen na! O kɔrɔ ye ko, k"a sɔrɔ a ma bɔnɛ diɲɛ fanga la n"a hakili yɔrɔ fitinin ye, ka a di telepathic command!) hinɛ donna sungurunnin in na, ka yamaruya di ko :
  - Fisa! N"o tɛ, sungurunnin bɛna bɔnɛ a ka dusu suma ɲɔgɔn na ka bɔ tɔɔrɔ la. An ka kan ka barika da Sebaayabɛɛtigi ye ko a dɔgɔyalenba la, hinɛ bɛ mɔgɔ dɔ la!
  O kumasen bɛ Bɛn ni ŋaniya ye min ye nanosekɔndi fla Kɛ. Sibɛri bugɔli bannen kɔfɛ, Mirabela, min tun binna a yɛrɛ la, wa a tun bɔnɛna a ka hadamadenya la, o bilala ka taa kɛnɛyaso dɔ la walasa k"a hakili lajɛ. O la sa, a ka seko kɛrɛnkɛrɛnnenw balila ka ɲɛ, wa npogotiginin yɛrɛ tɔgɔ sɛbɛnna ka kɛ denmisɛnnin sɔrɔdasi ye sɔrɔdasi basigilenw na. Sisan, a tun ka kan ka sɔrɔdasi baara gɛlɛn dɔ kɛ ani k"a ka jalaki kafari ni joli ye!
  Nka sanni o ka kɛ, i ka degeliw bɛɛ kɛ. Nka, danfaraba tun tɛ o la, fo n"a y"a sɔrɔ kunkolo tun ma fa dɔnniya la i n"a fɔ miliyɔn sugandilenw ta. Hali n"u ye kalan wɛrɛw kɛ ni sungurunnin ye, a bɛ iko u y"a ka jamu seko danma jateminɛ. Npogotiginin in yiriwara, a tɛmɛna dɔnniya gɛlɛn dɔ fɛ, hali n"a y"a sɔrɔ kɛlɛ taabolo yɛrɛ tun man di a ye tiɲɛ na, a ye degeliw kɛ ni dusu nɛnɛ ye.
  Sanw tɛmɛna sisan a kɛra npogotiginin ye, a bɛ cycle tan ni naani la, a bɛ i n"a fɔ ala muso min jɔlen don farikoloɲɛnajɛ siratigɛ la. Siginiden tan ni naani ye mɔgɔkɔrɔba san ye, kɔgɔ dafalen. Kuma bɛɛ la, hakilila la, a bɛ se ka kɛ ka bonya teliya fo kɛlɛcɛ bɛɛ bɛna kɛ balikuw ye u cogo la san kelen kɔnɔ, nka o mago sugu tɛ yen fɔlɔ. Waati caman sɔrɔli kɔrɔ ye ka labɛn ka ɲɛ!
  Mirabela bɛ a sen don a ka kɛlɛ fɔlɔ la i n"a fɔ mɔgɔ kelen. A ye kɛlɛ kɛ tetaraplan kɔnɔ, nka a ye kɔfɛla kumaɲɔgɔnyaw datugu. U y"a ɲini k"a ladon, k"a jigi da ko cogo dɔ la, u bɛna baara kɛ n"a ka seko kɛrɛnkɛrɛnnenw ye ka ɲɛ, walima u ma da a la kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nka fo ka na se bi ma, npogotiginin ma se ka jugu sɔrɔdasi kelen faga.
  Kɛlɛ ye dusukunnata ɲagaminenw di a ma, fan dɔ fɛ, i n"a fɔ denmisɛnnin sɔrɔdasi kɔrɔ min tɛmɛna kɛlɛ caman fɛ, a tun b"a fɛ ka kɛlɛ kɛ tiɲɛ na. Nka fan wɛrɛ fɛ, a bɔɲɔgɔnko cɛdenw ni npogotigininw faga. Ɲininkali min bɛ bɛn hakili ma pewu - mun na!
  Lermontov fana ye sɛbɛnni kɛ Kawukasi kɛlɛ kan ni Tchechenkaw ye:
  Irisi jamana ka yɔrɔw ka bon kosɛbɛ, .
  Yɔrɔ bɛ se bɛɛ ma sankolo bulu jukɔrɔ!
  Mun na i bɛ kuluw seri ni i joli ye,
  Oh cɛ - mun na i bɛ kɛlɛ kɛ?
  Tiɲɛ na, yan, an tun bɛ kuma kɛlɛ dɔ kan silamɛ Tchechenw ni Irisi Ɔrɔmu Ɔrɔmu kerecɛnw cɛ. O cogo la, Irisikaw de ye jamana koloma ye, wa dugukolo kan jamana tɔw, minnu farala ɲɔgɔn kan ka kɛ denbaya kelen ye, a jɛlen don k"u hakili bɔra u la, wa u bɛ ka ɲɔgɔn halaki dɔrɔn diɲɛ bɛɛ ni ɲɔgɔn cɛ kɛlɛba la! Diinanko ta fan fɛ, Bibulu, Kuranɛ, Talmud ani gafe wɛrɛw bɛ jate mɔgɔw ka maana kɔrɔw ye. Diinan kura kɔnɔ, hadamaden ye jɔyɔrɔba ta. A bɛ fɔ ko a ka kan, Sebaayabɛɛtigi sago fɛ, ka kɛ Ala sɛbɛ ye. Wa tiɲɛ na, Slavw sugandira kɛrɛnkɛrɛnnenya la Ala fɛ. Ka kɛɲɛ ni laadalakow ye, o diinɛ ye a tɔgɔ kɔrɔ to Ɔrɔmu Ɔrɔmu, nka a kɔnɔko kɛra fɛn wɛrɛ ye. Mɔgɔw bɛ sara sɔrɔ sankolo la n"u ka hakilitigiya n"u yɛrɛ ka nafaw ye Irisi jamana na. Sara bɛ latigɛ a tigi yɛrɛ de fɛ, fɔlɔ, masakɛ fɛ. Nka masakɛ tɛ Ala ye, nka mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ kɔrɔkɛ walima a balimamuso don, wa a bɛ se ka bɔ yen sariya siratigɛ la (o ma kɛ fɔlɔ).
  Adamaden iko Ala denkɛ kelenpe: a jɔlen bɛ siya wɛrɛw ni siya tɔw sanfɛ. Nka, siya minnu ka surun ɲɔgɔn na, olu bɛ jate elfew ni hobbits ye. Siya laban y'a tɔgɔ Sɔrɔ k'a sababu Kɛ a ni danfɛn tɔgɔba minnu bɛ Bɔ hadamaden kɔrɔw ka maanaw la. Tiɲɛ don, dɔw b"u wele ko anion, u dalen b"a la ko Irisi dɔnkofɔla ŋana Rybachenko ka dabɔli bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na kosɛbɛ ka tɛmɛ Angilɛ Tolkien ka hobbitw kan. Nin sugu in bɛ falen sira wɛrɛ fɛ, k"a ta mɔgɔkɔrɔbaw la ka taa a bila denmisɛnw na. Tiɲɛ don, anhobbits (tɔgɔ min bɛ bɛn bɛnkan ma) ye sayabaliya sɔrɔ kɔsa in na, ka nɛnɛ kɛ denmisɛnnin san tan hakɛ la. Kɛnɛma, u ka di, u ni mɔgɔw bɔlen don kosɛbɛ, nka u farikolo tɛ kosɛbɛ i n"a fɔ bi kɛlɛcɛw. Nka, u ni denmisɛn minnu tun bɛ yen fɔlɔfɔlɔ, olu bɔlen bɛ ɲɔgɔn fɛ. Mɔgɔkɔrɔbaw ni anhobit kɔrɔw ka dɔgɔ kosɛbɛ, fɔlɔfɔlɔ, u fanba tun ye denmisɛnw ye. Komi u sigilen bɛ galaxie cɛmancɛ la waati duman na, o denmisɛn banbali ninnu tun ka teli ka boli sennasanbara la, n"a sɔrɔ o de y"a to u y"a daminɛ ka jɛɲɔgɔnya kɛ ni hobbits ye. Teknotronisimu siratigɛ la, u ma yiriwa kosɛbɛ, u ma se ka sanfɛla mansamara belebele dɔ Dabɔ, nka maaɲɛko la... u barika ka bon kosɛbɛ. Elfew fana, minnu fana tun ka dɔgɔ ni mɔgɔw ye fɛɛrɛtigɛ la, olu tun bɛ ni maaɲɛ kalanso caman ye. Ka fara o kan, kɛlɛ caman kɛra u ni mɔgɔw cɛ. Wa mɔgɔ si t"a dɔn a labanna cogo min na, ni elfew tun farala ɲɔgɔn kan. Nka ikomi mɔgɔ kelen-kelen miliyari caman bɔnɛna u la, elfew y"u yɛrɛ bila cɛ ka jɛɲɔgɔn fitinin jɔyɔrɔ la. Ka fara o kan, tuma dɔw la, hali elfew tun bɛ sɔn ka mɔgɔw ɲɛminɛ ani ka jɔyɔrɔw ta Irisi sɔrɔdasiw kɔnɔ.
  A kɛra cogo o cogo, Mirabela tun bɛ elf sɔrɔdasi dɔ ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ.
  Farikolo tun tɛ a la kosɛbɛ i n"a fɔ dugukolo kan cɛdenw, o yɔrɔnin bɛɛ la, o elf cɛɲi ani cɛɲi kosɛbɛ diyara a ye. Ni an y"a jateminɛ ko super-civilisation ka jogo hɔrɔnyalenw bɛ yen, a tɛ kabako ye k"u ye kanuya kɛ. Wa elfw bɛ fɛnkurabɔ kosɛbɛ o ko in na, u ka ladamu bɛɛ bɛ eros la min bɛ bɔ san miliyɔn caman na (elfew ka siwili kɔrɔlen don kosɛbɛ ka tɛmɛ dugukolo ta kan cogo la min tɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye). O kɛra kabako ye a bolo, nka wuluwulu (min sogo tɛ mɛn i n"a fɔ hadamadenw ta) tiɲɛna kosɛbɛ, wa a fari nɔgɔlen jenina biyoplasma fanga fɛ. Wa a y"a daminɛ k"a yɛrɛ tanga jɛɲɔgɔnya ma ni cɛɲi barikama ye. O la, jɛɲɔgɔnya fila tun b"u fɛ: u b"a fɛ, u b"a pikiri kɛ. A ka c"a la, i bɛ se ka kanuya kɛ ni hadamaden kɛlɛcɛw ye lɛrɛ dɔw dɔrɔn na, Eros ka kalan kɛrɛnkɛrɛnnenw waati. Waati tɔ la, ɔridinatɛri kɛrɛnkɛrɛnnenw tun bɛ ɔrimɔni sɔrɔli labɛn farikolo la min ka bon kosɛbɛ walasa ka nisɔndiya lajɔ. Cɛdenw cɛ ka ɲi tiɲɛ na, u ka ɲi ka baara kɛ n"u ye wa u bɛɛ tɛ kelen ye (degeliw senfɛ u ka teli ka jɛɲɔgɔnw Changer - o yɛrɛ ye wajibi ye ka kɛɲɛ ni sɔrɔdasi sariyaw ye minnu ka kan ka kɛ walasa ka cɛdenw ni npogotigininw ka biyonosfɛri nafa bonya ani k"a barika bonya !), nka hali bi ni elf ye, ani fana majikɛla barikama tɛ se ka suma. A ka c"a la, jinɛweleli la o cogo la, caman bɛ yen minnu tɛ hakili la, wa minnu tɛ Se ka ɲɛfɔ ni hakilijagabɔ ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, hali biyoɛnjiniyɛri min yiriwara kosɛbɛ, o tɛ se (n jigi b"a kan fo ka na se bi ma) ka bɛɛ kɛ seko ni dɔnko ye jamu siratigɛ la.
  Kɛlɛ daminɛ na, npogotiginin ni cɛdenw ye kanuya kalan kɛ sanga naani kɔnɔ. Nisɔndiya caman tun bɛ yen, nka sɛgɛn tun tɛ yen. Hyperplasma ni fanga caman ɲɔgɔn falen-falen tun bɛ yen minnu tun bɛ se ka dugu miliyɔn caman yeelen bɔ waati kɔrɔw la. O kɔfɛ, kɛlɛcɛ wasalenw ni nisɔndiyalenw tilalen don tetaralɛtiw cɛ.
  Elf sɔrɔdasi dɔ min tɔgɔ ye ko Cyruss (a ka kanuya lakika fɔlɔ min tɛ jaabi sɔrɔ), sanni sungurunnin ka wuli a ka "so" kan, a kamanw bɛ a kan, o gɛrɛla a la.
  - N bɛ Mirabel dɔn : nin ye i ka kɛlɛ fɔlɔ ye wa i b"a fɛ tiɲɛ na ka hyperplasma kasa mɛn !
  Npogotiginin y"a jaabi ni dusu ye ko:
  - Jaati! Hali n"a ma Kɛ kὲlɛ yɛrɛ de kama, nka k"a sababu Kɛ Fasokanw ka baara ye.
  An na an ni ni an dusukun di,
  An ye an faso senuma ye dɛ!
  An bɛna jɔ ka se sɔrɔ,
  Ani an tɛna nimisa an ka ɲɛnamaya la!
  Mirabelle ye dɔnkili da ni kan nisɔndiyalen ye.
  - Nin ye ko ɲuman ye ! - Elf y'o fɔ, a bɛ nisɔndiya ni nisɔndiya ye. - Nka n ye kanuya ni dususuma minisiriso ka gundo cikanw kalan, i ka kan k"i janto i ka ɲɛnamaya la. Mun na gundo la, nka faamaw b"a dɔn ka tɛmɛ o kan.
  Mirabela yɛrɛyɛrɛla : hali ni tɔgɔ ye ko Kanuya ni Dusu, o baarakɛyɔrɔ in tun jatera baara kɛrɛnkɛrɛnnen tan ni fila la min ka jugu kosɛbɛ, min tun bɛ ɲɛnamaya mara mansamaraba kɔnɔ. N"u b"a fɛ k"a bila tɔɔrɔko gɛlɛnbaw la tuguni do? Jɔn b"a fɛ ka tɔɔrɔ sɔrɔ? Walima u bɛna a fɛ ka u yɛrɛ bɔ u yɛrɛ la wa? Ka mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ bɔ ni la wa?
  Npogotiginin y'a fɔ ni kan yɛrɛyɛrɛ ye ko :
  -I ma diya ne ye wa?
  Tsiruss seginna a kan ni kan ye min bɛ mankan bɔ:
  - n tɛ foyi dɔn ! N"a sɔrɔ foyi tɛ i la! Totalement pure fille, quasar fasodenɲumanya!
  Mirabela ka biɲɛ filibaga, ni kan bɛ manamana i n"a fɔ sufɛla ka trill, o y"a fɔ ko:
  - Se sɔrɔli sunguru kabakoma ! N hakili la, an ka ɲɛtaa ye ko ye min tɛ se ka bali. I bɛna jugu sextillion halaki! - Ologramu dɔ ye yeelen bɔ cɛnin dɔ cogo la min b'a bolo wuli, ani a bolow la, emitɛri mugan bɛrɛbɛrɛ.
  Mirabela y"a bolokɔnincinin wuli marifa in na.
  - N bɛ sugunɛ kɛ ! Nka ne bɛ se k"o kɛ cogo wɛrɛ la! Tasuma jirali a nɔɔrɔ bɛɛ la! U b"a fɔ ko: kulekan bɛ pan ka tɛmɛ sankolo fɛ! Ka se sɔrɔ, a tɛ kelen ye ni mɔgɔ tɔw bɛɛ ye!
  Elf y"a fɔ ni kan ye min ka nɛnɛ ka bon ko:
  - A mana kɛ cogo o cogo, i bɛna kɔfɛla kɔlɔsi ! Fɔlɔ, o cikan suguw dira aw ma. An bɛna a lajɛ min bɛna kɛ o kɔfɛ!
  Svyatorossia kɛlɛbolo min tun bɛ Rokossovsky ka fanga kɔrɔ, n"o tun bɛ baara kɛ n"a ka jatebɔ sanfɛla ye, o taara kɛlɛ la. Dolow kurun miliyɔn kelen ni kɔ ani sɔrɔdasi miliyari caman halakira kaban plasma grinder kɔnɔ. Hali dolow ɲɛda manamanananw tun bɛ i n"a fɔ fɛnɲɛnɛmaw ka sɔgɔsɔgɔninjɛ n"u y"u lajɛ yɔrɔ la ani yɔrɔ la min tɛ fɛn ye, u farikolo tiɲɛnen don fanga tiɲɛni fanga yeelenw fɛ. Ɔwɔ, vacuum tɛ lankolonya ye, a jɔcogo ka gɛlɛn ani a bɛ se ka dusukunnataw ni dusukunnataw yɛrɛ sɔrɔ, dimi fana sen bɛ o la. Lakolon tɛ diɲɛ kɔnɔ, fɛn suguya wɛrɛw dɔrɔn de bɛ yen, minnu fanba tɛ se ka sɔrɔ hali bi hadamaden ka faamuyali fɛ! Sɔrɔdasi minnu tun bɛ Alɛkisandiriba ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, olu y"a ɲini ka fɛn dilannenw kɛ, nka u ma se ka u yɛrɛ tanga kɔsegin ma. U tun bɛ se ka kɔsegin dɔrɔn walisa k"u yɛrɛ tanga "kɛda" ma. Rokossovsky tun bɛ ka labɛn wɛrɛw jateminɛ kaban n"u sera ka don u kɛrɛfɛ galaxie kɔnɔ min sigilen bɛ Irisi jamanabaw fɛ. O tuma na fɛ, an ka kan ka mun kɛ? Planɛti caman tiɲɛ ani k"u tiɲɛ walima k"a ɲini ka bɔrɔ dɔ da. San 1941, Soviyetiki jamana tun ka fisa ni Wehrmacht ye, u hakɛ ni pankurunw cogoya la. Fɛɛrɛ min tun bɛ pankurunw ni awiyɔnw na, o tun ye siɲɛ naani ye, ani marifaciw la, o tun ye siɲɛ fila ni tila ye. Tiɲɛ don, senna-sɔrɔdasi kɛmɛsarada la bi saba ɲɔgɔn bɛ Alemaɲikaw bolo, nka o ye waati dɔɔnin dɔrɔn de ye, sanni Soviyetikiw ka jamanadenw ka lajɛba laseli. Kɛlɛ daminɛ waati la, kɛlɛ fanba la, Soviyetiki sɔrɔdasiw tun ka fisa ni tɔw ye jate la. Nka bɔnɛ ye a sɔrɔ a kɛra ten fo u kɔsegira Moskow, wa a ma dɔn n"u tun bɛna a minɛ n"a tun tɛ "jenerali Moroz" ye. Kɛlɛko kɛlenw y"a jira ko ni kɛlɛcɛ kuncɛbaw kɛra, a ka kan ka sama ka don kɛlɛ janw na ni lafasali barikamaw ye, nka ka manɛw kɛ kɛrɛfɛ. A bɛ iko Alɛkisandiriba bɛ se kosɛbɛ ka miiri i n"a fɔ sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ hakilitigi. K"a ye ko jugu bɛ kɔlɔsili la, i ka baara kɛ, i n"a fɔ a bɛ fɔ cogo min na cogo cɛɲi na, ka segin-ka-bɔnye kɛ. Rokossovsky yɛrɛ y"o faamu. ko jugu tɛ se ka kɔsegin fo abada. N"o tɛ, Svyatorossia kɛlɛbolo bɛna pɛrɛn ka don baarakɛyɔrɔ la ka fagali bɛɛ kɛ galaxies (fila) minnu bɛ juguw ka mara kɔnɔ. O kɔrɔ ye ko jugu bɛna jɔ waati dɔ la k"a ɲini ka "hedgehog" dɔ jɔ. Kuma bɛɛ la, Rokossovsky wasa bɛ a la, a sera ka nafa sɔrɔ cogo bɛnnen na jatebɔ ka tɛmɛsira la, k"a ɲini ka Makedonsky datugu ka bɔ a kɛrɛfɛ.
  Masha Podzemnaya, hali n"a ye kɔrɔtɔko bɛɛ kɛ, a tun bɛ kɔfɛ dɔɔnin, a ka sɔrɔdasiw ye senna-tɛgɛrɛ sɔrɔ lafasali sira barikama wɛrɛ kan min jɔra teliya la.
  O kɛlɛ in na, Irisi jamanaba Marisikalo Diana Johnson, n"o ye Alɛkisandiriba ka kalanden ɲuman ye, a ye binkanni kɛcogo jugu dɔ kɛ. O binkanni jugu in sababu la, misiri-kurunba caman ye ultra-dreadnought (dreadnought) in gosi, o kɛra sababu ye ka mobili in tiɲɛ n"a ka baarakɛlaw miliyɔn kɛmɛ saba ni biwɔɔrɔ ni duuru ye. O binkanni in tun ye ko juguba ye, i n"a fɔ quasar fitinin dɔ pɛrɛnna, bɔnbu idɔrɔzi miliyari kelen ka flash, hyperplasmic tentacles ye sanfɛla kurun ba caman wɛrɛw ta. O de kosɔn, gnome marshal, min tun ye reserve aliens ka komandan ye, o sara.
  Kɛlɛ in daminɛna ni dimi fanga kura ye. A tun bɛ iko jinɛ juguw tun bɛ ka boli sankolo la, u tun bɛ siran ani u cɛ ka ɲi waati kelen na, u ka kulɛri tulonkɛ kabakoma na. Segin o segin, tasuma-fɛrɛba ba tan ni tan bɛ pɛrɛn siɲɛ kelen na, ka konfeti yɔrɔ manamanananw fili minnu tɛ se ka da a la. Dolow yɔrɔw nɛnɛ nafama ye ja dɔ bange min tɛ tiɲɛ ye kɛlɛ kɔfɛ, a tɛ se ka kɛ ka o ɲɔgɔnna ɲɛfɔ. hali avant-garde ka hakilitigi dɔ.
  A fɔ man di nka, Mirabela ma se k"o cɛɲi kɔlɔsi. Kɔlɔsilikɛla dɔ dɔrɔn de tun b"a bolo min tun bɛ a sɛgɛn kosɛbɛ. Nka o kɔfɛ, sungurunnin ye dulonni dɔ kɔlɔsi, o jirala ni rada nitirino ye. A bɛ iko senna-sɔrɔdasi dɔ min bɛ finimugu don, o b"a ɲini ka gɛrɛ robow la.
  Subject ka disguise tɛ jugu ye, nka sungurunnin in bɛ ni ultra-modern combat suit ye, a bɛ cɛ in ka lamaga-lamagaliw ye. Mun na cɛ dɔ? A t"a Dɔn tiɲɛ na, n"a sɔrɔla a ka intuition (daɲɛ kɔrɔfɔcogo) b"o Fɔ a ye. Npogotiginin y"a ka matiriyali disguise da, ka taa kamalennin nɔfɛ. A nisondiyalen don ko vacuum (vacuum) tɛ wuli-wuli Kɛ, o kɔrɔ ye ko a lamagacogo tɛ Ye. Tiɲɛ don, a bɛ se ka dɔn biyofield turbulence (biyofield turbulence) ko la. Mirabela tun b"a miiri ko ni fɛn fitininw bɛ lamaga yɔrɔ la min tɛ fɛn ye, o bɛ na ni jɔrɔnankow ye foro caman na minnu bɛ yɔrɔ bɛɛ la.
  Cɛdennin jɔlen tora a lamini na, a bɛ iko a tun b"a fɛ ka robo "minɛ". Fiɲɛ dɔ bɔra a ka marifa kɔnɔ, a ma kɛ kɛlɛ ta ye, nka a kɛra ŋaniya dɔrɔn de ye min ye ɛntɛrinɛti banakisɛ ci. O ka di Mirabelle ye, bawo robo bɛɛ bɛ ni porogaramuw ye minnu bɛ mɔgɔ tanga banakisɛw ma. I tɛ se ka cyborg laso o cogo la nɔgɔya la. Yan, i ka kan ka sigida ɲuman sugandi: ɲininkali kelen min bɛ yen, o ye jumɛn ye? A ka fisa ka jugu ka kɛlɛbolo tigɛ ka jigin komandan kɔrɔ. Nka nin ye baara ye min ka nɔgɔn kosɛbɛ, wa fili o fili bɛ se ka mɔgɔ faga. O bɛɛ kɔfɛ, i ka kan ka matiriyali kelen-kelen ni wele taamasiyɛn kɛ misali ye, wa o ka gɛlɛn i n"a fɔ ka baara kɛ ni sɔgɔlan ye walasa ka bolokɔnincinin dɔ sɔgɔ ni nɛgɛ ye. Nka cɛnin, Mirabela b"a miiri ko cɛnin in ka dɔgɔ kosɛbɛ, wa a ma tunun. Robow dɔ la kelen ye taamasiyɛn ci ka pan ka bɔ jɛrɛn row la.
  - Namara don dɛ ! Ayiwa, n b'a minɛ kaso la! - Npogotiginin y"o fɔ a yɛrɛ kɔnɔ.
  A ye a makun ka pan ka bɔ a kɔfɛ ani a tun bɛna yeelen dɔ da, min bɛ se ka kɛ ko a tɛ se ka sɔrɔ, min bɛ mɔgɔ farikolo tiɲɛ, min bɛ se ka hakili faga. Nka, a ka nɔgɔn kojugu, wa i bɛna kuma kasoden fɛ dɔrɔn. Mirabela ye yɔrɔ caman Changé, ka jatebɔ kɛ walasa ka kɛlɛ fini farikolo ni a ka ɛntɛrinɛtifɛnw faga. Cɛdennin barila ka nɛnɛ ani a y"a tilennen to. Fanga minɛni y"a wuli k"a ɲɛsin Mirabelle ma.
  Npogotiginin ye nisɔndiya jira. Ɔwɔ, a cɛ ka ɲi dɛ, a ka dɔgɔ, a bɛ ɲini ka kɛ cɛden ye, a janya dɔrɔn i n"a fɔ telimanw bɛɛ, nka a ɲɛda ye bulama ye, i n"a fɔ denmisɛnnin. Tiɲɛ don, a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ ani a ka di, a bɛ kɛ nalonmaya ye dɔɔnin. Ɲɛw bɛ kɛ bulama ye wa ɲagami bɛ u la. Kɛlɛcɛ kamalennin y"a fɔ ni dususuma ye ko:
  - Ayiwa, i ye pulp foto sɔrɔ wa?
  Vladimir Kashalotov (A de tun don), ni mankanba ye (a kan fɔcogo tun tiɲɛna nisɔndiya fɛ) y"a fɔ ko:
  - A fɔ man di nka, i y'a sɔrɔ i barika ka bon !
  Mirabela y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ni fɛnɲɛnamaw ye:
  "I y"an ka sɔrɔdasiw faga, sisan i yɛrɛ kɛra jatigɛwalekɛla ye." Sisan, tɔɔrɔ ni ɲangili bɛ i makɔnɔ.
  Jikuru fitinin dɔ tɛmɛna Kashalotov ɲɛda kan. A tun b"a dɔn dimi ye min ye, nka a y"a faamu ko a bɛ se ka kɛ fɛn bɛɛ ye ani ka to sen na:
  - N bɛ nimisa fɛn kelen min na, o ye ko n ma taa n"i ka kɛlɛcɛ si ye n bolo ! Nin ye vacuum belebeleba ye tiɲɛ na min bɛ kɛ ni dingɛ dunba ye!
  Mirabela y"a jaabi ni hakilisigi ye ko:
  - O tuma na fɛ, kɛlɛcɛ daminɛbaga dɔ?
  - Ɔwɔ, nin ye ne ka kɛlɛ fɔlɔ ye !
  Npogotiginin barila ka nɔgɔya ka sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ:
  - n ma jagɛlɛya sɔrɔ ka denmisɛnnin minɛ nɛgɛso kɔnɔ - foton kelen nafa tɛ impulsion kɛmɛ na ! Ni i tun ye miliyɔn sugandilenw dɔ ye.
  Vladimir y"a fɔ, k"a miiri ko a dusu kasira kosɛbɛ ko:
  - ne tun bɛ miliyɔn sugandilenw cɛma, n ye sababu sɔrɔ ka kɛ siniɲɛsigiw ɲɛnabɔbaga ye !
  Mirabela y"a yɛrɛ kɔlɔsi o yɔrɔnin bɛɛ la:
  - Wa min kɛra i la !
  Cɛdennin y'a jaabi ni ninakili ye:
  -Jɔn bɛ cɛ halaki? Muso! Min bɛ cɛnin tiɲɛ, o ye sunguru ye! O la, ne tun b"a fɛ ka npogotiginin kelen dɛmɛ ani o de kosɔn ne ye sariya tiɲɛ. Ni mɔgɔ sɛbɛ bɛ sugandili kɛ sariya ni dusukun cɛ, a ka fisa a ma, a kana fɔ ko a ka fisa ni lakana ye!
  Mirabela ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a ɲɛda bɛ yeelen bɔ ni mikro-radiation ye:
  - O siratigɛ la, i bɛ tiɲɛ fɔ !
  Cɛdennin tɛmɛna ni dusu ye ko:
  "Ne ye ne dusukun sugandi, o kɔfɛ, u ye ne tɔɔrɔ ni juguya ye ani cogo gɛlɛn na, ka ne tɔɔrɔ foroba la ani ka ne gɛn ka bɔ miliyɔn sugandilenw cɛma. Sani n ka kɛ baara ɲuman ye, n bɛ wajibiya ka ɲɛnamaya jugu dɔ eke out penal troops kɔnɔ. Bonya ka kɛ Sebaayabɛɛtigi ye ko ne ma laban kasobon kɛlɛbolo la.
  Mirabela dusukun misɛnnin saba tun bɛ ka wuli kosɛbɛ, sungurunnin ye fɛn dɔ ye min ka surun ani min ka di nin cɛnin in na.
  A ye kasɛti siri ka kamalennin susu kosɛbɛ a dawolo jilamaw kan minnu kɛnɛman don, ka nisɔndiyaba sɔrɔ. A tun ka gɛlɛn ne ma ka ne yɛrɛ tigɛtigɛ. Kashalotov y"a fɔ ni ninakili ye ko:
  - A bɛ iko nin ye ne ka susuli laban ye ne ka ɲɛnamaya kɔnɔ !
  Mirabela y"a kunkolo wuli.
  - Ayi! N ka "quasarik" kanulen, i tɛna minɛ. N tɛna a to i ka sa dɔɔnin dɔɔnin kabakurunbɔyɔrɔw la minnu bɛ wele ko ultra-radioactive. I na ɲɛnamaya kɛ!
  Npogotiginin ye counter-radiation da, k"a ɲini ka cɛnin farikolo ni a ka kɛlɛkɛminɛnw lakunu. A y'a ka nisɔndiya dogo ni seko ye k'a ɲininka ko:
  - N ka dolow kanulen ! O bɛɛ kɔfɛ, i bɛna ɲangi nin ko in na!
  Npogotiginin y"a jaabi kaban ni hakilisigi ye ko:
  - Kana jɔrɛ! Yan, diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ yɔrɔ la, farikolo sariyaw bɛ cogo la min b"a to taamasiyɛnw cili yɔrɔnin kelen tɛ kɛ, wa ɛntɛrinɛti sɛbɛnni ye fɛn fitinin ye, i n"a fɔ a kɛra cogo min na, n bɛna a bana ni sa denmisɛnnin ye.
  Vladimir y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna a ma ko:
  - Nin ye hakilitigiya ye ! Dɔrɔn quasar!
  - Ayi, a man gɛlɛn ne ma ! Nka, i b"a fɛ ka se i ka mɔgɔw ma cogo di?
  Cɛdennin y"a jaabi ni sanpɛrɛn teliya ye ko:
  - I n'a fɔ fɔlɔ, robo kɔnɔbara la. Sɔɔni, miniti kelen kɔnɔ, nin brigade in bɛna fili ɲɛfɛla la, n sera ka nin kunnafoni in lajɛ. O kɔ, Vladimir bɛna nɔrɔ a ka mɔgɔw la.
  - Vladimir ye ! O kɔrɔ ye ko diɲɛ tigi de don! Ne tɔgɔ ye ko Mirabela! Ne fana, i n"a fɔ e, ne tun ye miliyɔn sugandilenw dɔ ye.
  Vladimir ye a ka kuma fɔ ko:
  - Belebele! N ye hakili fila sɔrɔ minnu bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ, nka sisan n bɛna ninnu kɛ! N bɛ don robo kɔnɔ, i b"a ɲini ka kunkolodimi di n ma.
  - Kana jɔrɛ! Fɔli ka taa Fox Gate la, n hakili la i bɛna se ka i yɛrɛ minɛ waati wajibiyalen na.
  - N b'i fɛ! - Yan, kɛlɛcɛ kamalennin tun bɛ ɲini ka kɛ tiɲɛnbaliya ye ; cɛɲi ni nalonmaya bɛ mɔgɔ minɛ kosɛbɛ!
  - Ne fana!
  K"a yɛrɛ sɔrɔ robo kɔnɔbara la (walasa ka yɔrɔ labɔ, a tun ka kan ka marifaw fili), Vladimir, min tun bɛ a yɛrɛ minɛ ni seko ye, o girinna a yɛrɛ ta nɔfɛ. A tun bɛ ka pɛrɛn ni nisɔndiya ye, ni a tun bɛ se ka boli jɔnya sirannin na, min ka jugu ni saya ye. Tiɲɛ don, a maloyara dɔɔnin k"a sɔrɔ a ye sungurunnin lafili ni maloyabaliya ye. Baleine sperme ma don abada miliyɔn sugandilenw na, u tun ye kɛlɛcɛ ni sɔrɔdasi gansan dɔrɔn de ye. A yɛrɛ tun b"a fɛ ka o waati minɛ ka npogotiginin nalonma in faga marifa la. Nka o bɛna kɛ ko jugu ye kojugu. Tiɲɛ na, a ma mɔgɔ kelen faga fɔlɔ, fo n"i ye robow jate, tiɲɛ don. Nka, mun na i tɛna i ka mɔgɔ fɔlɔ sugandi i makun na? Ɔwɔ, a kɛlɛbagaw ye Risikaw ye i n"a fɔ ale yɛrɛ, nka i bɛ se ka mun kɛ? Kɛlɛ ye kɛlɛ ye. Ka fara o kan, a ka ca ni san ba kelen ye, juguya donna ka fara ɔridinatɛri-kɔnɔna ka hyperplasme kan. U ye i ka diɲɛ yɛrɛ ja filɛlikɛlan dɔrɔn de ye, Kaɛn y"a ka nɛgɛso kɔrɔta Abɛli kan! Alɛkisandiriba ka kɛlɛbolo y"a ka kɔsegin dabila, wa kɛlɛ daminɛna ni fanga kura ye. Vladimir ye a laɲini kɛ jugu dɔ la min tun tɛ siga a la (a yɛrɛ ka robo tun b"a kɔfɛ) tetraplane. Tulon min bɛ kɛ kɔ la min ka gɛlɛn kosɛbɛ, min datugulen don dɔɔnin dɔɔnin ni lakanani foro ye. O binkanni ni mɔgɔ fɔlɔ min tiɲɛna cɛnin fɛ, o jatebɔ dabɔra!
  . SABABU No. 3nan.
  Yanka Svetlov ni Marinka Chernushka wolola don kelen na. O tun ka ɲi bawo o y"a to u tun bɛ se k"u wolodon seli kɛ ɲɔgɔn fɛ. Cɛden ni npogotiginin si bɛ san tan ni fila la, san wɛrɛ wa u bɛna kɛ funankɛninw ye, o kɔrɔ ye ko u bɛ ɲini ka kɛ mɔgɔkɔrɔbaw ye. Wa sisan, u ka denmisɛnya san laban sera.
  Marinka Chernushka, hali n"a tɔgɔ laban ye: tasuma bilenman, janya, ka tɛmɛ kunkolo kan ka tɛmɛ Yankee kan: npogotiginin min bɛ teliya. I n"a fɔ Yanka, a bɛ kalan kɛ sirkusɛ kalanso dɔ la; barikama, farikolo-ɲɛnajɛ, a bɛ i n"a fɔ sunguru kɔgɔlen. A ye dɔnniya sɔrɔ kaban ɲɛnajɛ kɛli la kɛnɛba kan, a ye Tutti kɛ cɛ fatɔ saba ka parodi la. Tiɲɛ don, Svetlov tun bɛ iko komikɛ ciyɛntabaga jɔyɔrɔ la, nka a ye o jɔyɔrɔ ta kosɛbɛ fɛɛrɛko siratigɛ la! Sisan, sirkusɛkɛla kamalennin in bɛ waso. A y"a yɛrɛ kɛ i n"a fɔ baliku ni tulolanɛgɛw ni wagati cɛɲi ye. Yanka ka majigin ka ca, a ye gato dun ni cɛdenw ye, ka Coca-Cola min, ka forfeit, sisan a bɔra n"a terikɛ ye ka baro kɛ a ka teriya waati jan kan. Marinka, i n"a fɔ teliyalan lakika, a bɛ biyɛri buteli dɔ minɛ a bolo, ka sigarɛti pake dɔ minɛ a ka bɔrɛ kɔnɔ. "Kemel" ye.
  - I t"a fɛ k"a tobi wa? Aw ka kɛ "sanfɛ-fɔlɔ" (sophistiqué) ye! "Npogotiginin ye ɲininkali kɛ ni nisɔndiya jugu ye ani k"a kunkolo wuli. A kunsigi min tun ka bon, o tun mago tun tɛ magali la, o la sa, a tun bɛ i n"a fɔ tasuma.
  Yanka y"a kunkolo wuli ni teliya ye:
  - I bɛ kuma mun de kan ! Nin ye wale ye min nafa tɛ foyi la ka baga don farikolo la. A ka ca a la, farikolo yɔrɔ bɛɛ bɛ se ka tɔɔrɔ dɔlɔ fɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la sugunɛ ni kɔnɔbara.
  Marinka, a bɛ ŋɛɲɛ kɛ, a y"a jaabi ko:
  - O bɛɛ ye kuma fu ye ! Ni politikikɛlaw bɛ nkalon tigɛ, wa a ka nɔgɔn ka kabakurun jalen sɔrɔ kɔgɔjida la ka tɛmɛ politikikɛla lakika kan, o tuma na, jɔn bɛ se k"a jira ko dɔgɔtɔrɔw bɛ tiɲɛ fɔ?
  Yanka y"a kɔlɔsi kosɛbɛ ko:
  - Politikitɔnw, tiɲɛ don, u bɛ nkalon tigɛ ! Dɔgɔtɔrɔw fana, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"u lafilila u ka nafa kama, nka ɲɛw bɛ tiɲɛ fɔ. Yala a ma bɔ a la ko e yɛrɛ ye dɔlɔminna dɔlɔminnaw ye minnu ye hadamadenw yecogo bɛɛ bɔsi u la wa? Dɔlɔmin ye bɔnɛba ye Irisi jamanadenw bolo. Wa Irisikaw dɔrɔn tɛ, aw hakili to a la cogo min na Ɛndu kuncɛbaw ka kabila bɛɛ - kɛlɛcɛw siranbaliw - sara tasuma ji kosɔn . Fɔlɔ, u tun ye farafinna bɛɛ tigi ye, nka sisan u tora ni enclaves miserable ye.
  Marinka, min tora ka sɔgɔsɔgɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni basi ye min bɛ ɲini ka kɛ sarakalasebaa ye:
  - U b'a fɔ ko biyɛri dɔɔnin ka ɲi i ma ! A ka c"a la, i kana i kɛ i n"a fɔ i ye karamɔgɔ ye, a ka fisa i ka taama i bolow kan ka nalomanya kɛ!
  - An bɛ ɲini ka kɛ mɔgɔkɔrɔbaw ye, sini an bɛ kɔrɔbɔli kɛ ! An bɛ se ka ɛntɛrinɛti lajɛ dɔɔnin dɔɔnin ka sɔrɔ ka sunɔgɔ.
  - N t"a fɛ ka sunɔgɔ ! An ka taa kasino la o nɔ na. Aw b"a dɔn, u ye o sigida chic sugu da wuli Arbat kan - kabako don!
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔba kɛ:
  - Denmisɛnw man kan ka don yen !
  Marinka y"a bolo barikama wuli ni kɔnɔnafili ye:
  - Mun na n' u y' i bila ka don n' i bangebagaw ye ! N b"a ye ko a ka bon ani a kɔgɔlen don cogo min na, wa hali ni a bɛ makiyaji nɛnɛman na, n bɛ se ka tɛmɛ i bamuso ye!
  - n'u ye pasipɔri ɲini do ? - Cɛdennin tun bɛ a ka kɔlɔsili la hali bi.
  - N ye xiva sɔrɔ ! - Marinka ye sɛbɛn in dabɔ. - I b"a ye n teriw ye ja dilan ni seko ye cogo min na.
  Yanka nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - Wa ne yɛrɛ t"a fɛ ka banki kari kasino la ka ɔridinatɛri kura san n yɛrɛ ye, nɛnɛ bɛ min namara ! N sera ka wari dɔ sɔrɔ mobili ko la.
  Marinka ye a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ:
  - Mobiliw ko ! Fi! Ne yɛrɛ fɛ, a ka fisa ka jateminɛ kɛ wariko ni taamasiyɛnw na, a nafa ka bon kosɛbɛ.
  - Ayiwa, jɔn, mun ka kan ka kalan !
  - Ayiwa, an ka taa ! An ka rake in bunch of bucks!
  Yanka, min ɲɛda bɛ i ko hakilitigi, o y"a jira ko:
  - n nana ni sistɛmu ye min kɔnɔ i tɛna bɔnɛ abada !
  Marinka kɛra ɲɛnamaya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan:
  - O bɛ cogo di ?
  - I bɛ dɔrɔmɛ kelen ta k"a bila roulette kɔnɔ : yɔrɔ min na i bɛ sugandili kɛ kulɛri fila la bilenman kan.
  - Wa i bɛ bɔnɛ !
  - O tuma na fɛ, i bɛ dɔrɔmɛ fila wɛrɛ bɔ ka pari kɛ bilen kan tugun !
  - Wa i bɛ bɔnɛ tugun !
  - O kɔ, i bɛ dɔrɔmɛ naani wɛrɛ bɔ ka pari kɛ bilen kan tugun !
  Npogotiginin ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Bɛɛ bɛ bilen kan ani bilen kan ! Yala i ye kominisi ye wa?
  - Ayi, nin ye o cogoya sugu ye !
  - Ayiwa, o bɛ ɲɛ, i bɛ bɔnɛ a siɲɛ sabanan na !
  "O kɔfɛ, i ye dɔrɔmɛ 8 pari bilen kan tugun."
  - ANI...
  - Mun ni ! A ka c"a la ko finman bɛna bɔ siɲɛ naaninan na ka tugu ɲɔgɔn na, o ka dɔgɔ kojugu. O kɔrɔ ye ko i labanna ka dɔrɔmɛ 8 sɔrɔ ka kelen sɔrɔ kokura.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Wa o kɔfɛ i bɛ daminɛ kokura ! Dɔrɔn ni i ye kulɛri Changer ani ka rate jigin tugun ka se dɔrɔmɛ kelen ma! Ɔwɔ, n ye nin sistɛm in kalan ɛntɛrinɛti kan. Nin tɛ tulon sugu ye : min ka di dusukun duman ye, nisɔndiya ni sebaayaba tɛ yen, wa a bɛ hinɛ waati tiɲɛnen na. Ayi, o tɛ, n nana ni sistɛmu ye min bɛ se ka kɛ tiɲɛ ye kosɛbɛ, min bɛ se ka da a kan, min bɛna a to i ka se ka nafolo sɔrɔ!
  Cɛdennin y'a kunkolo yeelenma lamaga:
  - Fiɲɛ bilali ! I b"a fɛ k"i yɛrɛ jira!
  - Ɔwɔ, n" bɛ maloya ka fiyɛ ni n kɛrɛfɛla ye ! K"a sɔrɔ nkalon si ma kɛ! Na, n b'a jira i la!
  Yanka y'a ka kumakan jigin k'a ɲininka ko:
  - N'a sɔrɔ i bɛ se k'a jira n na sisan wa ?
  Npogotiginin y"a jaabi joona ko:
  - Ayi! A bɛna nɔgɔya kojugu! Aw ka na minfɛn dɔ min ni ne ye!
  Cɛdennin y"a ka jatigila don, sɛnɛ tun don ani nɛnɛ tun bɛ kɛnɛma kaban. Yank, i n"a fɔ a bɛnnen don a si hakɛ cɛden ma cogo min na, gundo fɛn bɛɛ tun bɛ a sama. Ka fara o kan, a tun ye kasino ye telewisɔn dɔrɔn de la.
  Dibi tun donna kaban, nka Moskow dugu la, dibi tun donna i n"a fɔ tile. Piblisite afiriki camanba ani tasuma-fanga-minɛn suguya caman ɲɛw kabakoyara.
  Npogotiginin ye hakilina di ni nisɔndiya ye ko:
  - N b"a wele ko selilɛri takisi an bɛna boli cogo la !
  - A ka kan wa ? Moskow su fɛ, a cɛ ka ɲi kosɛbɛ!
  Marinka y"a fɔ ni dimi ye ko:
  - A tɛ nisɔndiyaba ye ka yaala-yaala su fɛ sɛnɛ waati. O tɛmɛnen kɔ, i b"a dɔn, tuma dɔw la dibi la, jatigɛwalekɛla juguw bɛ yen. U bɛ i n"a fɔ piranha jɛgɛ, u bɛ denmisɛn hakilintanw kolo dun i n"a fɔ e!
  - Polisiw dun ?
  - Ka tow ta ! Wa, a bɛɛ lajɛlen na, i tɛ se ka polisikɛla dɔ bila cɛden bɛɛ la!
  Yanka dusu tiɲɛna kosɛbɛ:
  - Wa n b'i ye, npogotiginin ! Ayi setigi, matron bonyalen!
  Marinka y"a bolokɔnincinin wuli:
  - A bɛna a kunkolo sɔgɔsɔgɔ ka don asfalt kɔnɔ ! Tiɲɛ don, n bɛ taksi ta! Aw kana siran, ne yɛrɛ bɛna bashley bɔ! A ka c"a la, n bɛ wari ɲuman sɔrɔ ni n ye abstracts telesarse.
  - N y'a ɲini ka nin fana kɛ, nka ɲɛɲini ka ca kojugu !
  - I ka kan ka se ka kiliyanw ta, kɛrɛnkɛrɛnnenya la lise kalandenw cɛma.
  Marinka ka telefɔni selilɛri ka di kosɛbɛ, a bɛ ni videyo kamera ye min bɛ se ka kɔsegin, min bɛ fɛnw jira tuma dɔw la, maloya bɛ minnu na hali ka miiri u la. Npogotiginin ye sigarɛti ta a ɲinw cɛ, minnu tun bɛ manamana ka bɔ vernis kɛrɛnkɛrɛnnen na, ka drag ta:
  - I b"a dɔn, SD ɲɛmɔgɔba Schellenberg tun ka di a ye ka Kemel sigarɛti min.
  - Min, bɔnɛ ye a sɔrɔ, a ma marifa ci ! A ka di kosɛbɛ k"a ye k"a sɛbɛn a ka hakilinaw kɔnɔ ko Muller ye Soviyetiki sɛgɛsɛgɛlikɛla ye.
  - KELEN! Npogotigi Muller ye wa? A bɛ se ka kɛ ko a bɛ ten kosɛbɛ. - Npogotiginin ye siraba gosi n'a ka butiki senkɔni jan ye. Yanka y"a ye ko a ka dɔgɔ kosɛbɛ, a yɛrɛ ma se a terikɛ disi ma. "Nka a ka c"a la, a tun bɛ baara kɛ kunnafonidilaw fila la siɲɛ kelen."
  - Cɛkɔrɔba hakilitigi ! Wari hakɛ siɲɛ fila ani danfara si tɛ front jumɛn ka sɔrɔdasiw bɛna i minɛ!
  Yanka y"a ɲɛda pinki sɔgɔ:
  - Sɔrɔdasiw bɛ se ka ban i la ! A bɛna a jira cogo di privé (kɛrɛnkɛrɛnnenya la) la, min kabakoyara ni kanon ye ni bayonɛti jolilen ye, ko ale y"a jɛɲɔgɔn ye?
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Walasa k'o kɛ i ka kan ka boloko ! A y"a ka pantalon bɔ dɔrɔn, Irisi sɔrɔdasi bɛna a faamu o yɔrɔnin bɛɛ ko a ye feburuyekalo ye ani ko a ye Naziw ka bɔnɛ sɔrɔ!
  Yanka y"a kɔlɔsi ko:
  - n'a ye anti-semite ye do ! Npogotigi Vysotsky ye dɔnkili da cogo min na! N bɛnbakɛ tun ye paralize ye, fɛnɲɛnamafagalan kɔrɔ dɔ tun don, n bɛ: anti-semite kan anti-semite!
  - Ugh ! Ani i bɛ o fɛn kɔrɔ suguw lamɛn! Vysotsky ka ɲi bɛnbaw ma, a man ɲi cɛdenw ma!
  Ayiwa, i ka miirili dabila, an ka mobili ta!
  Mercedes privé takisi cɛɲi dɔ nana u fɛ! Marinka sigilen tun bɛ kabini kɔnɔ ni fanga ye.
  - Ayiwa, kɔnɔnin, i sigi !
  Bombe bolila ye ɲininkali kɛ ko:
  - Nin ye i ka kiliyan ye !?
  - Kɔrɔ jumɛn na ?
  - I ye jatɔmuso ye !
  Marinka y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan kosɛbɛ:
  - I b'i ja gɛlɛya cogo di ka muso bonyalen dɔ mafiɲɛya ! Ne ye Tobolsk Konte ye, nin ye ne denkɛ ye, Viscount De Bragelonne.
  - N b'i ka nisɔndiya waleɲumandɔn. Ka taa min?
  - Ka taa kasino la, "Masakɛ ka nisɔndiya" !
  Sotigi y"a kunkolo wuli ko:
  - N b"i lase yen waati dɔɔnin kɔnɔ !
  Mobili wulila ka ɲɛ, dɔnkili dumanw y"a daminɛ ka fɔ. Marina ye ɲininkali kɛ ko:
  - N"a sɔrɔ an bɛna Bilan da.
  Sotigi y"a jira ko:
  - Yala i t"a maloya ko fangatigi dɔw bɛ ka kumakanw jɛnsɛn ko a ye cɛnimusoya kɛ wa !
  - Ka tɛmɛ i n'a fɔ jiri, i n'a fɔ dɔrɔmɛ kɛmɛ wari ! - Marinka ye sisibɔlan dɔ fiyɛ bolifɛntigi kun kɔfɛ.
  - Wa i ye muso ye ji la ! Outfit cool ye! Bori Moiseev dun bɛ cogo di! - Takisi bolila y"o fɔ ni tulonkɛ ye.
  - Moiseeva ye ! Ka bɔ Musa ka kuma la! Feburuyekalo ye bulu ye kɛmɛsarada la bi kɔnɔntɔn. A ma kɛ fu ye ko nin kumasen: Sodɔmu jurumu bɔra Layidu Kɔrɔ la min sɛbɛnna Yahutuw fɛ. - Marinka y"o fɔ ni kɔnɔnajɛya ye.
  - I b'a dɔn ko ne ye feburuyekalo tilancɛ ye !
  - O la, tilancɛ bulu ! Cɛden gay! Cɛden gay! Teri kabakoma caman! Kana maloya! Cɛden gay! - A ye dɔnkili da prima donna kan na, nka ni mɛnni kɛcogo cɛmancɛba ye, Marinka.
  Sotigi ma a janto o tulonko sugu la, wa a y"a fɔ dɔrɔn ko:
  - Gayi npogotigininw bɛ yen wa ?
  - Lesbo dɔrɔn de ye ! Nka u ka ca! - Marinka y"a jaabi.
  O kasino tun ka fisa ni kasino tɔw bɛɛ ye Moskow. A ka bon, a ni Tilemana masaso bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na ni finimugu nafamaw ye. O boon yɛrɛ jɔra Borroco cogo la! Kɔlɔsilikɛla dɔ tun bɛ da la ni Alemaɲi sagagɛnnaw ni Angilɛw ka wuluwuluw ye.
  Vladimir yɛrɛ ye maloya dɔw sɔrɔ, a ye garadi janw filɛ minnu tun bɛ fini jɛmanw ni fini nɛrɛmaw don. Nka, Marinka ma maloya fewu, a ye jiri jira a la k"a sɔrɔ a ma kɛ cogo si la.
  - Nin cɛnin in ye ne denkɛ ye, a bɛ minni kɛ ni ne ye !
  - A kan ɲi! Denmisɛnw dɔrɔn tɛ se ka pari kɛ ka tɛmɛ unité conventionnelle tan kan waati kelen na, ka dɔlɔ min ni sigida musaka ye!
  Marinka y"a kunsigi lamaga ni dimi ye:
  - Ɔwɔ, a ka fisa a ma k'a yɛrɛ dulon ka tɛmɛ minni kan.
  - Ayiwa, o ye kabako ye dɛ ! O waati kɔnɔna na, aw bɛ se ka puwɛnti kulu bɛɛ san.
  Vladimir tun bɛ ni dɔrɔmɛ kɛmɛ saba ye a ka bɔrɛ kɔnɔ, nka Marinka tun bɛ ni wari ba duuru ye, o tɛ kojugu ye npogotiginin bolo min bangebagaw yɔrɔ ka jan miliyɔnɛrɛw la.
  Artem y"a keleya o yɔrɔnin bɛɛ la:
  - I ye "Pinocchio" fitinin nafolotigi ye !
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, a ɲɛda datugulen don kosɛbɛ ni mugu ni rouge ye:
  - I ye mun miiri ! Denmisɛnnin naive! I ka ɲɛnamaya bɛɛ kɛ k"i ba ka fini minɛ!
  Cɛdennin y"a kunkolo wuli ni fanga ye:
  - Tiɲɛ don ko ! I ka kan ka wari sɔrɔ i yɛrɛ ye!
  - O de don ! I yɛrɛ ka warijɛ nafa ka bon ka tɛmɛ mɔgɔ wɛrɛ ka warijɛ kan! Bon, okay, i bɛna chips jumɛnw ta i yɛrɛ ye?
  - Kartɔn minnu sɔngɔ ka dɔgɔ !
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - jumɛnw kelen-kelen bɛɛ ye dɔrɔmɛ kelen ye ?
  - Awɔ! N bɛna n ka sistɛmu kɛcogo lajɛ!
  - A filɛ dɔrɔn, i, i n"a fɔ kamalennin, i man kan ka tɛmɛ tan kan !
  Kasino kɔnɔna tun ye fɛn cɛɲi ye, filɛlikɛlan caman tun bɛ yen, sanuw tun bɛ yen, ani ja dɔw tun bɛ yen minnu dilanna matigi tɔgɔba dɔw fɛ. Fɛn min ni Ermitage bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na dɔrɔn o ka bon kosɛbɛ.
  "Blo kelen bolo kelen" fana tun bɛ yen ani roulettes namara suguya caman, minnu masirilen don kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kɔnɔnin pentalen dɔ, n"a kùnkolo jɛnsɛnnen don ni galasi jɛmanw ye, o tun bɛ ka firifiri, k"a dawolo jira seliw la ni jatew ye. I bɛ se fana ka sugandili kɛ wuluwuluw la, minnu tun bɛna wuli ka wuli ka u kulɛriw Changer. Elektɔriki roulette écrans fana tun bɛ yen, fɛn bɛɛ tun bɛ ɲagami yɔrɔ min na ani ka lamaga ɔridinatɛri fɛ. Fɛn caman wɛrɛw! Nka min ye mɔgɔw ɲɛnajɛ kosɛbɛ, o ye laadala roulette ye min sanfɛla bɛ wuli ka wuli ani bololanɛgɛ sanuman min bɛ i n"a fɔ kungolo.
  Marinka taara a fan fɛ, k"a ka warijɛ sɔgɔlenw sɔgɔsɔgɔ:
  - Ayiwa, i n'a fɔ denmisɛnnin ! I b'a ye ko ne labɛnnen don ka tulon kɛ! N"a sɔrɔ i fana be se k"a lajɛ!
  - n bɛ tugu sigida fitinin dɔ kɔ ani n yɛrɛ ka sigida ! - Vladimir y'a jaabi.
  Cɛdennin y"a daminɛ ka pariw kɛ. Ka daminɛ ni puce kelen ye, ka taa bilen na!
  A ye hɛrɛ sɔrɔ, a ye se sɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ! O kɔfɛ a ye kulɛriw Changé ka pari kɛ nɛrɛ la, ni dɔrɔmɛ kelen kelen in ye. U nana ni forfeits ye a ye, Vladimir ye sips fila-fila ta. N ye n lamini lajɛ. Kasino tun bɛ ni fɛn bɛɛ ye - fo waati! Cɛdennin in wajibiyara k'a ta di da la, nin ye sariyaw ye. Ka fara o kan, ne tun ka kan ka n ka telefɔni selilɛriw di garadiw ma. A bɛ iko o kɛra walasa kiliyanw kana waati dɔn ani k"u ka nafolo bɛɛ tiɲɛ. Cɛdennin in wajibiyara ka kurun boli ka surunya kosɛbɛ.
  A daminɛ na a ye hɛrɛ sɔrɔ, o kɔfɛ yɔrɔnin kelen a bɔnɛna dɔrɔmɛ kelen, dɔrɔmɛ fila, naani, seegin. Sisan, u tun ka kan ka pari tan ni wɔɔrɔ kɛ, o min tun dagalen don kaban sariyaw fɛ. Croupier dɛmɛbaga, n'o ye cɛ bilenman ye, o ye ɲɛji cɛ ka kɔsegin, i n'a fɔ a b'a fɔ ko : i b'a fɛ cogo min na, i k'o kɛ !
  Vladimir ye pari tan ni wɔɔrɔ kɛ tugun bilen kan, ka dɔrɔmɛ kelen sɔrɔ kokura. A ye sumaya ko a ɲɛda la, ka Koka-Kola dɔ ɲini ni jisuma ye.
  Dɔɔni dɔɔni, nisɔndiyaba ye cɛnin minɛ! A bɛ sɛgɛn tiɲɛ na ka dɔrɔmɛ kelen sɔrɔ kokura k"a sɔrɔ i lamini mɔgɔw bɛɛ bɛ pari ba caman, ba tan ni tan.
  Misali la, cɛden fariman dɔ min tun bɛ kɔkanna fini na, hali ni dankarili bɛɛ tun bɛ yen, a tun bɛ sanu sɔgɔlenw don, u kelen-kelen bɛɛ tun ye dɔrɔmɛ ba kelen ye, ka paribaw kɛ, ka se sɔrɔli ni bɔnɛw ɲɔgɔn falen-falen. Nka, a bɛ iko a ye hɛrɛ sɔrɔ, o la, a ma mɛn, sanu sɔgɔlenw bɔrɔ kuuru dɔ bɔra yen ani platini sɔgɔlenw bɔra kɛnɛ kan - ba tannan.
  Vladimir y"a filɛ, a y"a daminɛ ka pari caman kɛ jateden kelen-kelenw kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, mɔgɔ bi saba ni wɔɔrɔ cɛ, a si bɛ san bisaba ni saba la - Yesu Krisita si hakɛ, ka kɛmɛ bila. Bolo in wulila ka sumaya, a fɔlɔ jiginna ni mugan ni kɔnɔntɔn ye, ka sɔrɔ ka pan tugun ni bi saba ni saba ye! - Wow, cɛnin tun bɛ ni dɔrɔmɛ ba saba ni tila ye. Denmisɛn min si bɛ san tan ni fila la: nafolo, i bɛ se ka ɔridinatɛri cɛɲi san. Nka jinɛ bɛ sɔgɔsɔgɔ i tulo la : I fa ka mobili kɔrɔla kojugu, i ka wari sɔrɔ ka Mercedes-Benz kura san min ye modeli kura ye. I b"a dɔn i dusukunnataw bɛ cogo min na nin kɔfɛ, i ka kalandenɲɔgɔnw bɛna keleya.
  - ka pari kɛ mun kan ? - Cɛdennin y"a yɛrɛ ɲininka.
  - Ala bɛ sabaya kanu ! Pari kɛ saba kan!
  Vladimir y"o kɛ ni nisɔndiya ye, a ye pari kɛ puwɛntiw bɛɛ la. A ɲɛ buluw tun bɛ ka jeni.
  Bolo tun bɛ girin, ni panni kelen-kelen bɛɛ kɛra, cɛnin dusukun bɛ teliya ka taa a fɛ. Nka o kɔfɛ, a ye a ka taama sumaya ka jigin... ni saba ye!
  - N ye se sɔrɔ ! Cɛdennin pɛrɛnna. Wa o waati yɛrɛ la, bolo in binna ka taa duuru la.
  Kan jugu dɔ ye n kunkolo wuli:
  - Ala tɛ naloman ye ! A bɛ nikɛri kanu!
  Cɛdennin dɔrɔn de tun y"a ka wari bɛɛ tiɲɛ, a tun tɛ se k"a ɲɛji bali, nka a ka nisɔndiya tun ma nɔgɔya fɔlɔ. N"i y"a ɲini i terikɛ fɛ a ka chips juru ta, ka tila k"a bɛɛ sɔrɔ kokura ni tɔnɔ ye do? O bɛɛ kɔfɛ, nin ye kasino ye, kabakow bɛ kɛ yan.
  Nka Marinka fana fɛ, kow tun tɛ taa ɲɛ. Vladimir bolila ka na a fɛ tuma min na, sungurunnin tun y"a ka ba labanw tiɲɛ sisan. A jigi tigɛlen tun don pewu.
  - Nin ye mun ye! - Npogotiginin y"a bolokɔnincininw gosi fiɲɛ na. Croupierw y"a kɛ i n"a fɔ foyi tɛ kɛ.
  - A bɛ iko fate ! - Yanka y'a jaabi ni i n'a fɔ a hakili sigilen don. - Galimo ! GOP ka jɔ!
  - Ne ka sitɛmu min ka di ne ye kosɛbɛ ? - Npogotiginin y'a bolow minɛ.
  - Sistɛmu o sitɛmu bɛ sinsin fɔlɔ seko kan ! - Artem ye kuma fɔ ni hakilitigiya ye. - Fiyentɔw ka nafolo - i tɛ se ka se sɔrɔ tuma bɛɛ. Wari sɔrɔli kasino la, o ni ji tacogo tɛ kelen ye sizo kɔnɔ, o ji min bɛ bɔ sizo la, o bɛ woyo i sen kɔrɔ, kasino la, i hakili bɛ ko!
  - ne tun na ne ni feere Sitanɛ ma ni ne tun bɛ se ka se sɔrɔ tuma bɛɛ ! - Marinka pɛrɛnna a dusukunw na.
  O waati yɛrɛ la, fɛn bɛɛ ye jigin denmisɛnw ɲɛ kɔrɔ, u y"u yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ jan dɔ la, kuluw kuncɛw ni nɛnɛ bilenmanw bɛ ka jɛnsɛn u jukɔrɔ.
  Cɛ dɔ min si bɛ san bisaba ni duuru ɲɔgɔn na, n"a tun bɛ ni kɔkili nɛrɛma ni kravati finman ye, o bɔra denmisɛnw ɲɛkɔrɔ yɛrɛ. A ɲɛda tun bɛ mɔgɔ sɔgɔ cogo la min tɛ deli ka kɛ ani a ɲɛda tun ye jɛman ye, a tun ka fin. A ye san tan ni fila kamalennin fila ninnu filɛ, a ye nisɔndiya jira, nka a ɲɛw tora nɛnɛ na, i n"a fɔ u bɛ yeelen bɔ ni nɛgɛ ye.
  - Aw jumɛn tun b'a fɛ k'aw ni feere Sitanɛ ma ?!
  Marinka y"a jaabi ko:
  -NE! Ani e ye Sitanɛ ye!
  Cɛ ye nisɔndiya jira ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  - Ayi! Ne ye Arphaon ye, Lusifara ka depite dɔ. N kɛrɛnkɛrɛnnen don wasako la.
  - Oow! - Marinka ko ten. "Ne tun b"a miiri ko jinɛw tɛ yen."
  - Ani Ala?! - " Cɛkɔrɔba " ka kravati finman ni Dracula ja y"a daminɛ ka joli kulɛri dɔ fili.
  - Wa sarakalasebagaw de ye nin ko in dabɔ ; ka wari sɔrɔ ! - Marinka ye jaabi di joona ani ni jigiya ye.
  - Logique don ! Nka ikomi biɲɛ bɛ yen, o tuma na fɛ, yeelen bɛ yen! Hali n"o tɛ Bibulu ka fɔta ye.
  Yanka ye farati ta ka makun tiɲɛ:
  - Wa i b'a fɛ ka mun sɔrɔ an fɛ ?
  A kɛra i n"a fɔ jinɛ dusu tiɲɛna:
  - Ne tɛ ! Nka a bɛ iko i tun b"a fɛ ka fɛn dɔ sɔrɔ an fɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nin sunguru cɛɲi in min b"a yɛrɛ kɛ i n"a fɔ baliku, ni seko ye ten.
  Marinka maloyara, ɲɛjibɔ dɔ bɔra a ɲɛda la:
  - O tuma na fɛ, i mago bɛ ne ni la wa ?
  Arfaon ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye:
  - I ta ye wa ?
  - N!
  Jinɛ y'a jaabi ni dususuma ye min damatɛmɛnen don ko:
  - Tiɲɛ don ko ! Ni hakɛ tɛ se ka jate, minnu, u yɛrɛ sago la walima fanga fɛ, u donna an ka fanga kɔrɔ, an k"a fɔ, miliyari miliyari caman diɲɛ bɛɛ kɔnɔ! U dɔw ye mɔgɔ senumaw ye minnu kɛra mɔgɔ senumaw ye, papuw ani Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ ɲɛmɔgɔw. Ni ye mun ye an bolo : npogotiginin jatɔmuso sugu dɔ min bɛna laban an fɛ san tan damadɔ kɔnɔ cogo o cogo. Ani hali ka nilifɛn nafama dɔ di a ma o kɔfɛ.
  Marinka dusu tiɲɛna, o kɛra a ka kuncɛbaya gosili sugu ye:
  - O la, ne ni nafa tɛ foyi la !
  - N'i y'a Blà dɔrɔn diɲɛ bɛɛ ni ɲɔgɔn cɛ sannifeere la, o tuma na, o ɲumanya sugu bɛna caya yen. - Arfaon y"a ka wulu finmanw flash.
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye:
  - Mun na u ye an wele o tuma na ?
  Arfaon wulila ka wuli, wuluw bɔra a kɔ kɔfɛ:
  - A fɔ n ye, tulonkɛ ka di i ye wa ?
  - Jaati! - Marinka nisɔndiyara kosɛbɛ.
  - Ani ka pari kɛ wa?!
  - A yɛrɛ ma ! Jɔn tɛ nin kanu!
  - O la, ɲɛnajɛ ka di anw jinɛw fana ye. O la, an bɛ nin pari in di aw ma. Ni i ye se sɔrɔ, i bɛna nilifɛn nafama dɔ sɔrɔ: n"i ye se sɔrɔ wasa tulon o tulon na, n"i ye dɛsɛ, i bɛ taa jahanama la. Nka a tɛ siran, i n"a fɔ i b"a miiri cogo min na, u tɛ mɔgɔ si tobi ni tasuma ye, nka a fana man di kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la minnu hakili ka dɔgɔ.
  Marinka kɛra ɲɛnamaya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan:
  - Pari sugu jumɛn bɛ kɛ ?
  Jinɛ y'i Yɛlɛma a ka aksidan kan k'a Fɔ ko :
  - An bɛna i Lase diɲɛ wɛrɛ ma, ka Taa diɲɛ dɔ la min bɛ i ka cɛmancɛla waati fɔlɔw hakɛ ɲɔgɔn na. N'i sera ka kisi ani ka jɔyɔrɔba sɔrɔ, an bɛna i segin, nka n'i sara, i bɛ laban sigida jahanama kɔnɔ ani i ka siniɲɛsigi bɛna latigɛ diɲɛ wɛrɛ Sitanɛ fɛ.
  -Ni n kɛra masamuso ye do? - Npogotiginin y'o fɔ ni tulonkɛ ye.
  - O tuma na fɛ, i bɛna nilifɛn sɔngɔ gɛlɛn dɔ sɔrɔ ! Miiri k"a filɛ! - Jinɛw ka wuluw bonyalen don ka manamana kosɛbɛ.
  - Mun bɛ yen ka miiri ! N sɔnna o ma! Tiɲɛ don ne bɛna farati ta!
  Yanka y"a sen don o ko la:
  - N t"a fɛ ka n terikɛ to yen dɔrɔn ! N bɛna pankurun ta n'a ye! Ka fara o kan, o nilifɛn sugu tun tɛna ne fana tɔɔrɔ.
  Arphaon bonyalen don, a kamanw y"a daminɛ ka manamana i n"a fɔ perle ba bɔgɔdaga tile fɛ.
  - Wa i b'a fɛ wa ? O bɛɛ ka fisa! Cɛdenw ka teli ka fanga fara o baara kan.
  Marinka y"a kɔlɔsi ni hakilitigiya ye ko:
  - Wa n' an ye nilifɛn sɔrɔ , an bɛ tulon kɛ ɲɔgɔn fɛ !
  Jinɛ y'a kunkolo wuli ni gɛlɛya ye:
  - Nka nin ye ko ye i man kan ka min kɛ. Waati tiɲɛni. O waati kɔnɔ, aw bɛ segin ka a dafa - yala aw labɛnnen don ka sɛgɛsɛgɛli kɛ wa?
  - Siɲɛ ba kelen ɔwɔ ! - Cɛden ni npogotiginin y'o fɔ ɲɔgɔn fɛ.
  - O tuma na fɛ, an ka taa !
  Sani u ka boli ka taa yɔrɔw la minnu tɛ dɔn, Yanka ni Marinka ye kasino lajɛ laban na. Cɛdennin dɔ min tun bɛ ni kɔkili ye, n"a ye sanu ni platini sɔgɔlenw kulu dɔ tiɲɛ, o kulela ni kɔnɔnafili ye. A ɲɛminɛna ka bɔ kɛnɛ kan, nisɔndiya namara sigili garadiw fɛ.
  - Sitanɛ ka kiliyan wɛrɛ ! - Yanka y"a jira ni dusukasi ye.
  - Aw k"a lajɛ an kana laban jahanama kɔnɔ ! - Marinka ye kiraya kɛ, k"a kunsigi jenilen lamaga.
  Cɛdennin ni npogotiginin minɛna fiɲɛba dɔ fɛ, waati dɔɔnin o kɔfɛ, u y"u yɛrɛ sɔrɔ dolow cɛma. O bɛɛ cɛ ka ɲi cogo min na, yeelen suguya caman hakɛ min tɛ se ka suman, nɔɔrɔ kabakoma. Yanka ni Marinka ye u ɲɛw bɛɛ lajɛ, u ma se ka u ɲɛw bɔ u ɲɛ na, o kɛra kabako dɔrɔn de ye: kabakurun jatebaliya minnu bɛ manamana kosɛbɛ, minnu dilannen don ni fɛn cɛɲiw ye kosɛbɛ! Sanga kelen min bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ hadamaden ka kan na, o tɛ se ka o bonya sugu ba kelennan yɛrɛ jira.
  - Ameriki blockbuster dɔ nɔ kɛrɛnkɛrɛnnen kelen tɛ se ka suma ni nin ye. - Cɛdennin y'a Kɔlɔsi. Fɛn min tɛ se ka da a la tiɲɛ na!
  Npogotiginin y"a fɔ ni tulonkɛ ye ko:
  - N ye kabako kabakoma wɛrɛw sɔrɔ ! Misali la, sanu kanguru ye koli kɛ tuma min na, galaxiew bɔra bajiw kɔnɔ!
  - Mun na i bɛ kuma ! Aw kana bolifɛn boli ni sanfiɲɛba ye!
  Yanka y'a ɲɛw datugu. Planɛti kulɛri caman, kabako cogoyaw ani fɛn caman tun bɛ wuli a sanfɛ. O kɛlen, yɔrɔnin kelen fɛn bɛɛ tununna, cɛnin ni npogotiginin y"u yɛrɛ sɔrɔ bin kan.
  Fiɲɛ duman dɔ ye n ɲɛda gosi, n senw magara duguma nɔgɔya la. Yanka y'a ɲɛw magaya ni kabako ye:
  - A kɛra ! - A y'o fɔ ni yɛrɛyɛrɛ ye.
  Marinka ye sigasiga kɛ (npogotigi jugu jumɛn don) y"a jira ko:
  - I dalen b'a la ko nin tɛ an ka diɲɛ ye wa ?!
  Cɛdennin y'a bolokɔnincinin jira san fɛ:
  - Sankolo filɛ !
  Npogotiginin y'a kun kɔrɔta. Tiɲɛ na, yeelen saba tun bɛ ka jeni u sanfɛ siɲɛ kelen, nɛrɛmuguma, bulu, bilen. Sankolo yɛrɛ tun ye orange ye, fɛn bɛɛ tun bɛ i ko grotesque ani magnifique. Kungo jiri lakikaw falenna o kɛrɛfɛ, u ni Dugukolo kan jiriw bɔlen don yɔrɔw la minnu ka timi, wa o waati kelen na, u danfara bɛ kɔlɔsi. A buluw yɛrɛ tun bɛ i n"a fɔ u yeelen ka bon ni u ɲɛ ye bulama ye kosɛbɛ. Waati yɛrɛ, hali ni "tile" saba tun bɛ yen, a tun tɛ funteni kɛrɛnkɛrɛnnenya la, o tun b"an hakili jigin Sɛtanburukalo daminɛ na, tile tun bɛ min na.
  Marinka y"a nɛnkun digi k"a kɔlɔsi ko:
  - A bɛ mɔgɔ kabakoya ko jiriw ye yɔrɔw ye minnu ka timi, nka a nɛnɛ ka bon ka tɛmɛ a ka kan ka kɛ yɔrɔ minnu na minnu ka timi.
  - N'a sɔrɔ sigida nɛnɛ don ! - Yanka ye hakilina di. - Nɛnɛ waati Ɛndujamana woroduguyanfan fɛ : nin bɛ Taa waati cogoya la.
  Npogotiginin sɔnna a ma:
  - A bɛ se ka kɛ! N"o tɛ, ne tun na hami. Wa funteni ka di, a bɛ i n"a fɔ an ye yɔrɔ dɔ sugandi min ka waati ka ɲi. Ni n b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ: Nɛnɛ ni nɛnɛ juguman minnu bɛ bin fo ka se i kɔ ma, olu man di n ye. Nɛnɛ tɛmɛnen tun bɛ ɲini ka n ban.
  - I ye Risi denmisɛnnin ye wa i man kan ka nɛnɛ !
  - Farafinna joli ɲagaminen dɔ bɛ n na, i t"a ye n dibi don cogo min na ! - Marinka y"o fɔ ni tulonkɛ ye.
  Npogotiginin kunsigi bilenman tasumaman in tun bɛ nɛrɛmuguma kosɛbɛ tiɲɛ na, wa ɲɛgɛn tora ka to a kan cogo kabakoma na.
  Yanka, cɛden kunsigi jɛman dɔ, ɲɛda cogoya bɛ to cogo dafalen na, i n"a fɔ a bɔra Hitler Jugent ka afiriki-kalan dɔ la, a ka samiyɛ tan tun bɛ ɲini ka ban, maloya donna a la:
  - Ayiwa, o bɛ ɲɛ, i ye n ka Marinka kanulen ye. Nafa t"a la k"an ka fonɛnɛ tɔgɔ tiɲɛ.
  Npogotiginin ye cɛnin gosi a kamankun na:
  - Nin bɛna kɛ kalan ye aw bolo. O waati kɔnɔna na, an ka miiri an bɛ taa yɔrɔ min na?
  Yanka y'a kunkolo kɔfɛla sɔgɔsɔgɔ:
  - Kungo yɔrɔ jan, a bɛ iko nin tɛ npogotiginin yɔrɔ ye fewu. An ka bɔ sira kan, ka sɔrɔ ka don sira kan ka taa jama fan fɛ.
  Marinka ye sigarɛti bɔ (a delina jugu don) ka dragon ta.
  - An ka taa teliya la !
  U fila taara yɔrɔ la min tun bɛ iko u ɲɛ na, o ye sira tilennen ye. Npogotiginin ye nisɔndiya jira k"a fɔ ko:
  - N"an y"an yɛrɛ sɔrɔ cɛmancɛla waati fɔlɔw la walima kɔrɔlen waatiw la, ka kɔn n"an ka dɔnniya ye, ka ɲɛmɔgɔya ta jamana kɔnɔ, o tɛna gɛlɛya !
  Yanka, ni ko in dɔn, a y"a sɔsɔ ko:
  - A bɛ iko a ɲɛ fɔlɔ dɔrɔn de la. Tiɲɛ na, an b"a miiri ko an bɛ ɔridinatɛriw faamu ani ka fɛnw sɛgɛsɛgɛ porogaramuw kɔnɔ, nka o bɛ mun di an ma tiɲɛ na? Hali dɔnnikɛla ŋana tɛ se ka ɔridinatɛri tigɛli kɛ sɔgɔlan ye.
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Ɔwɔ, ɛntɛrinɛti tɛ i ka element ye. Ani marifakisɛ nafama ko la. N"i y"o kɛ, i bɛ se ka diɲɛ bɛɛ minɛ.
  - I yɛrɛ b'a dɔn u b'a dilan cogo min na wa ?
  - Dakun fɔlɔ! Kisɛ, kɔɔri, kɔgɔji!
  - A hakɛ ye mun ye, ka fara kɔɔri ye min ye, u b"a dɔn, nka kisɛ ko la... A tɛ sɔrɔ yɔrɔ bɛɛ.
  Marinka y"a kɔlɔsi ko:
  - N'a sɔrɔ an bɛ se ka na ni fɛn ye min nafa ka bon kosɛbɛ ! Misali la, jiribolo dɔ!
  - Yala i yɛrɛ bɛ dilancogo dɔn wa !
  - N ye abstraitw kopi kɛ cɛmancɛla waatiw kan ani n bɛ caman dɔn ! Wa, a bɛɛ lajɛlen na, i ka kan ka dɔnniya gafew kalan. E fɛ, yala gafe damadɔw de sɛbɛnna bi mɔgɔ b"a yɛrɛ sɔrɔ cɛmancɛla waatiw la, wa o la, sariya siratigɛ la, a bɛ teliya ka wuli baarakɛyɔrɔ la.
  Cɛdennin y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - Nin ye kabako ye. Hali o funteni danfaralen sugu bɛ yen: tariku kɔnɔko dɔ! Nka yen cɛfarinw tun ye hɛrɛ sɔrɔ kosɛbɛ, walima u tun ye sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnenw ye, wa an ye denmisɛn nɔgɔmanw ye. An bɛ se ka mun kɛ nin diɲɛ jugu in kɔnɔ?
  - Ayiwa, u tɛ denmisɛn gansanw ye fewu ! Misali la, an bɛ se ka nin ɲɔgɔn dɔ kɛ! - Npogotiginin taamana a bolow kan, k"a sen belebelebaw, farikolo-ɲɛnajɛw lamaga, a ye sanbara sanfɛlanw don.
  - O la an ka kan k"an yɛrɛ ka bugu labɛn ani ka ɲɛjiraliw kɛ. - Yanka y"a ɲɛw Dɔgɔya.
  - O min tɛ hakilina juguba ye. Sa Gorynych, sa Gorynych, sa Gorynych ye jatigɛwalekɛla ye! A pɛrɛnna an ka dugu kɔnɔ ka bugu dɔ daminɛ! - Marinka ye dɔnkili da, k'a ka sennasanbara forolenw sama.
  Yanka fana taamana a bolow kan, k"o kɛ ni seko ye ka tɛmɛ Marinka kan yɛrɛ. O kɔ, a y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - Aw kana a dɔn ! Yala aw hakili bɛ cogo min na Kir Bulychev ka gafew kɔnɔ wa. Alice ni Pasha labanna ka kɛ cɛmancɛla waati dɔ la ani fana u taamana u bolow kan, nka u ye se hakɛ jumɛn sɔrɔ? Yala laɲɔ balimaw kɛra masakɛw ye wa?
  - Kir Bulychev ye sɛbɛnni kɛ denmisɛnninw ka san hakɛ kama, wa an ye balikuw ye. Hali n"a y"a sɔrɔ, n"an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, denmisɛnnin nɔgɔman ka se ka jɔyɔrɔba sɔrɔ cɛmancɛla waatiw la... Tiɲɛ na, n hakili t"o la ! Ne hakili la, cɛnin ma deli ka kɛ masakɛ ye fɔlɔ. Hali ni jinɛ tun b"a fɛ ka mun fɔ jɔyɔrɔba la? A bɛɛ ye sisi ye!
  Yanka barika banna ka siran:
  - Wow, a filɛ ntumu ka bon cogo min na, a janya ye mɛtɛrɛ saba ye ! Yala i b"a fɛ ka bolifɛn ta a kan lɛrɛ kelen kɔnɔ wa?
  Marinka y'a kunkolo wuli:
  - I bɛ kuma mun de kan ! A ye baga ye!
  Cɛdennin ye ɲɛda kɛ:
  - Hali ni a kolen don, a bɛ baga kosɛbɛ ! Kana siran npogotiginin ɲɛ!
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye:
  - I da tugu, brat ! N"a sɔrɔ sagaw bɛ yen yan! Walima hali dinɔsɔsiw, bawo nin ye diɲɛ wɛrɛ ye! Kuma bɛɛ la, foli: ne ni e ye mɔgɔ fɔlɔw ye minnu y"an yɛrɛ sɔrɔ diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ!
  -I dalen b'a la wa?
  - Gagarin ye pankurun ta ka taa Marisikalo la wa ? - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni nisɔndiya ye.
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Tiɲɛ don, a tɛ, nka...
  - Mun, nka !
  "N"a sɔrɔ an tɛ mɔgɔ fɔlɔw ye jinɛw bɛ o tulon suguw kɛ ni minnu ye. E fɛ, mun na o sɔsɔli sugu tun tɛ se ka daminɛ mɔgɔ wɛrɛw fɛ?
  Marinka y"a yɛrɛ firifiri a senkɔniw kan ani a y"a jaabi ni tulonkɛ ye ko:
  - Teori la, a bɛ se ka kɛ ! A bɛ se ka kɛ ko oligarki wɛrɛw y"u sen don Sitanɛ ka tulonw na. O bɛɛ kɔfɛ, o kapitali belebele sugu bɛ da kalo damadɔ kɔnɔ tiɲɛ yɛrɛ la.
  - Awɔ! - Yanka ye a kunkolo wuli. - Aw ye misali ta tulon kɛli la bourse la. Ni i ye Lusifara ɲini a fɛ a ka se ka ɲɛtaa kɛcogo kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ sɔrɔ, i bɛ se ka jatebɔ kɛ ka tɛmɛ miliyɔn kelen kan. Ɔwɔ, miliyɔn kelen, miliyari caman!
  Marinka, k"a senkɔniw gosi kabakurunw kan, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Yan i bɛ tiɲɛ fɔ !
  Cɛdennin y"a dawolo sɔgɔ i n"a fɔ a bɛ ni kremi sɔngɔ gɛlɛn dɔ ye a ɲɛfɛ. A y"a fɔ ni diyanye ye ko:
  - Donc (o la) n tun bɛ ka ɲinini kɛ ɛntɛrinɛti kan san 1998 default tɔgɔba in kan. Dɔrɔmɛ sɔngɔ wulila siɲɛ wɔɔrɔ tile tan kɔnɔ. O kɔ fɛ dɔgɔkun fla kɔnɔ a jigira siɲɛ wɔɔrɔ, o kɔ fɛ a wulila siɲɛ naani. Minnu y"a ka kɛwalew jateminɛ ka ɲɛ, olu ye tɔnɔ sɔrɔlen kɛmɛsarada la ba tan ni naani sɔrɔ kalo kelen kɔnɔ. I tɛ se ka o wari caman sɔrɔ hali dɔrɔgufeere la! - Ni kalanden dɔ ka fiɲɛ ye, Yanka ko ten.
  Npogotiginin ye furabulu in Tà n'a bolokɔnincininw ye. A y"a tigɛ, k"a yɔrɔ nɔgɔlen ni gɛlɛn ye n"a bolokɔnincinin ye, a fan dɔ fɛ, a tun bɛ nɔgɔya ani a tun bɛ nɛnɛ.
  - Ɔwɔ, badaa jahanama kɔnɔ : tuma jumɛn na dɔ bɛna fara o kan , nka wari mago bɛ sisan !
  - A kana fɔ jurumukɛla ka bonya jigiya ye ka taa jahanama na ! N t"a fɛ ka Ala dɔnbaliw keleya, mɔgɔ si tɛ yen min bɛ se ka jɔ u nɔ na.
  Yanka y"a sen Dòn kabakurun in na, o kabakurun barika banna ka pan ka sɔgɔsɔgɔ ni kan finman ye. O kɛlen, sen tan ni fila bɔra kɛnɛ kan, a bolila, ka teliya ka wuli ka taa jiri yɔrɔjan dɔ jiribolo kan min bɛ i n"a fɔ jirisunba.
  - N b'a ɲininka a ye denbaya jumɛn ye ? - Yanka y"a yɛrɛ ɲininka.
  - Donsokɛ ka artiodactyls ! - Marinka y'o fɔ ni tulonko ye. - Nka, Ala dɔnbaliw ko la, n"a sɔrɔla u bɛ tiɲɛ fɔ, o la, yala i dalen b"a la ko nin ye jinɛ ye, sitanɛ depite wa?
  - A yɛrɛ y'o fɔ ! Wa a jɛlen don ko mɔgɔ tɛ, mɔgɔw ma fɛɛrɛ labɛn walasa ka cɛdenw bila diɲɛw la minnu bɛ ni tile saba ye !
  - Siga t'a la ko nin tɛ mɔgɔ ye ! Nka jɔn bɛ se k"a jira ko nin tɛ siwiliba dɔ ka lasigiden ye min, n"a bɛ ŋɛɲɛ kɛ hadamadenw ka dannayabaliyakow la, k"a yɛrɛ kɛ jinɛ ye dɔrɔn! - Marinka y"a ka kumakan kɔrɔta.
  - A bɛ i ko jinɛ wa ? - Cɛdennin y"a ɲɛw wuli.
  - O de don ! Super race bɛ ka ɲɛnajɛba kɛ. - Npogotiginin y"a pɛrɛn.
  - O ye hakilina ye min bɛ bɛn hakili ma pewu dɛ ! - Yanka sɔnna a ma ni diyanye ye. - Anw la jumɛn tun t"a fɛ ka kɛ jinɛ ye ! Tuma dɔw la ne ka sugo la ne bɛ siko kɛ ko ne ye jinɛ ye! I b"a daminɛ ka pan i kun kan ka pɛrɛn! Wa o kɔ fɛ i b'i bolo kɔrɔta ani masaso dɔ bɛ bɔ sankolo la. Kabako don ani a ka nɛnɛ!
  Marinka ye bakɔrɔn jira n'a bolokɔnincininw ye k'a lamɛn:
  - A bɛ kɛ i n' a fɔ mɔgɔ dɔ b' an kɔlɔsi !
  Yanka kɛra kɔlɔsilikɛla ye:
  - A bɛ se ka kɛ kosɛbɛ, nka a filɛ, sira bɛ kɛrɛfɛ ! Dɔɔni dɔrɔn de tora ka taa!
  Npogotiginin nisɔndiyara, k"a kamankun janw tilennen to minnu tɛ muso ye:
  - Ɔwɔ, n b'a ye fana ! Sisan, nin dannayabaliya bɛɛ bɛna ban. N"a sɔrɔ an bɛ se k"an yɛrɛ fɔ ala ye!
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye, k"a kunkolo wuli, k"a bolokɔnincininw siri:
  - A ye corny ye ! Dunan min bɛ bɔ sini, o b"a yɛrɛ jate ala ye, hali ni nin ye Hollywood trope ye min bɛ fɔ kosɛbɛ. Misali la, u y"a ɲini ka kelen faga ni tama ye. Nka hali bi i ka kan ka kɛ naloman dafalen ye walasa ka sanni kɛ cakɛda nɔgɔman dɔ kɔnɔ. N hakili la, yan mɔgɔw tɛ kɔfɛ o cogo la.
  - U ye mɔgɔw ye wa ? Laala, kansɛri dɔw. - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Walima makaw ? N hakili la, o tɛ, hali ni fɛn bɛɛ bɛ se ka kɛ!
  Npogotiginin y"a taama teliya, o kɔfɛ, u bɔra ka taa kabakurun sira kan. Yanka ye fiɲɛ bila:
  - A dɔgɔyalenba ye siwili sugu dɔ ye !
  - N'a sɔrɔ nin ye ɲɛtaa ye ! Tiɲɛ na, n ye gafe in kalan. O yɔrɔ la, awiyɔn bolila dɔ donna Nero ka masaso kɔnɔ, wa a tun bɛ se ka RPG ci a ma cogo di. Bɛɛ binna u gɛnɛgɛnɛ kan, k"a miiri ko Jupiter don. - Marinka y"a bolow fili san fɛ.
  - Yɛlɛko!
  - O la, a ye masaya Kɛ Nero nɔ na, k'a yɛrɛ ka masadugu Sìgi, ka Taa kanpaɲiw la. A ye action film ye min bɛ nisɔndiya kosɛbɛ. O la mun na an tɛ sigida masakɛ lasiran?
  Yanka ye sɔsɔli kɛ:
  - Yala RPGw b'an bolo wa ?
  - hali telefɔni selilɛri tɛ yen ! Baganw y'a ta ka bɔ kasino da la. Ne bɛ a jira; ne bangebagaw bɛ hami ne la cogo min na.
  - Ne ta fana bɛna hami, nka... Ni nin ye diɲɛ wɛrɛ ye, o tuma na, n"a sɔrɔla waati bɛ taa cogo wɛrɛ la yan !
  - A ma jɛya dɔrɔn joona walima ka surunya. Laala n"an seginna, san kɛmɛ caman bɛna tɛmɛ ani an tɛna an ka dugukolo dɔn. - Yanka ye hakilina di.
  Marinka sɔnna a ma ko:
  - A bɛ se ka kɛ ko jinɛw walima super race bɛ balo ka mɛn. Laala hali a bɛ ɲini ka ban badaa, i n"a fɔ anw, mɔgɔw minnu bɛ ni an yɛrɛ niw ye. Wa ni waati caman tɛmɛna... A yɛrɛ ka di diɲɛ bɛna Changé cogo min na!
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔba kɛ:
  - Hadamaden ka saya hakɛ bɛnnen don kosɛbɛ balawuw la. A bɛ se ka kɛ ko mɔgɔw bɛna u yɛrɛ halaki.
  Marinka y"a fɔ ni hakilisigi ye ko:
  - Ɔwɔ, hadamadenya yɔrɔ ka jan kelenya la. Jamana yɛrɛmahɔrɔnyalenw bɛɛ lajɛlen hakɛ cayara siɲɛ naani ni tila kabini san kɛmɛ mugannan daminɛ. Danfara ni fasodenɲumanya bɛ ka bonya. A ka kan k"a fɔ ko bi Irisi jamana gɔfɛrɛnaman bɛ ka a yɛrɛ minɛ cogo surun na. Sani u ka Ossetia ni Abkhazia don a ka dantigɛli la, ka farali kɛ, u y"u ka yɛrɛmahɔrɔnya dɔn. Mun na i b"a ɲini ka dusu don mɔgɔw kɔnɔ u ka faranfasi? Ko an yɛrɛ ka danfara-ɲinibaga damadɔw b"an bolo, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Kawukasi woroduguyanfan jamanaw na. Diinanko juguw bɛ ka caya ka taa a fɛ, wa a man ɲi ka tasuma don mɔgɔ wɛrɛ ka so kɔnɔ k"a sɔrɔ i yɛrɛ ta bɛ ka sisi.
  Yanka sɔnna a ma:
  - Tiɲɛ na, Abkhazi ni Osɛti Saheli tun bɛna kɛ Irisi jamana dɔ ye u yɛrɛ sago la. Mun na i tɛ o jamanaw sago dafa? Ka fara o kan, a bɛ kɛ cogo la min bɛ Irisi jamana na ka bonya a bonya la. Fɔlɔ, Irisi bɛna Dugukolo minɛ, o kɔfɛ, diɲɛ bɛɛ. N ye sɛbɛnnikɛla kelen kalan ɛntɛrinɛti kan, a ye cɛba ye, a bɛ sɛbɛnni kɛ k"a ɲɛsin a ma:
  Slaw ka kan ka diɲɛ minɛ, .
  Nka ni dusukun ye, ni nukliyɛri kɛlɛ tɛ!
  Walasa ka misali di teriyaba, balimaya teriya kan, .
  Ani ka kɛ jamana ye min tɛ se ka se sɔrɔ!
  Wa, Irisi jamana fangatigiw bɛ u yɛrɛ minɛ i n"a fɔ namara nɔgɔlen misɛnninw, wa u bɛ petoroli dɔrɔmɛ minnu bɔn jamana kɔnɔ, olu dɔrɔn de dun!
  Marinka ni yɛrɛbonya ye, ka bolokɔnincininw digidigi minnu tun tɛ denmisɛnninw ta ye, a y"a kɔlɔsi ko:
  - Komin ne ye wari caman sɔrɔ, ne yɛrɛ tun bɛ se ka kɛ Irisi jamana ɲɛmɔgɔ ye. Ani ka bɛɛ jɛnsɛn!
  - I b'a dɔn i ka politikitɔnw tun bɛna i wele cogo min na wa ?
  - Cogo di?
  - Slut kunsigi bilenman !
  - Mɔgɔ damadɔ tun bɛna kisi nin kɔfɛ ! - Marinka y'a bolokɔnincininw siri kosɛbɛ fo joli bilenmanw bɔra a bolow la. "Ne ye sunguru jugu ye, ne ka marifa, nin ye yamaruya ye."
  - Hakilina ye mun ye, k'a sɔrɔ masiri foyi ma kɛ ! - Nalomanya, Yanka y"o fɔ ni rimɛ ye.
  Sira tun dilalen don ni kabakurunw ye minnu tun bɛ kirin sen kɔrɔ. O kɔ, Marinka ye bagan dɔ kɔlɔsi min tun tɛ deli ka kɛ. A tun bɛ i n"a fɔ wulu fasalen dɔ jɔlen a kɔfɛsenw kan. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N ye o ɲɔgɔnna dɔ kalan biologi kalan gafe dɔ kɔnɔ. N"a sɔrɔla nin ye Alosaurus ye.
  - Kana miiri ! Aw ye aw jija aw kana kɛ sogodunna ye.
  I n"a fɔ a b"a fɛ ka cɛnin ka kuma sɔsɔ, waraba ye jirisunba dɔ kin k"a ɲimi.
  - Ayi , a bɛ i n' a fɔ a ye binkɛnɛ ye ! - Yanka y'a faamuya.
  Npogotiginin tora a makun na. A ye a lamini lajɛ dɔrɔn, k"a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ ani k"a ɲɛkisɛw wuli.
  - Tiranosaurw bɛ se ka kɛ yan fana ! U ko u teliya bɛ Se kilomɛtɛrɛ binaani fo bi duuru ma lɛrɛ kelen kɔnɔ.
  - Nka hali bi u bɔnɛna baganw ni fɛnɲɛnamaw fɛ , o kɔrɔ ye ko anw ! - Yanka tun nisɔndiyara. - An k'an yɔrɔ janya a la. O waraba sugu bɛ se ka kolo yɛrɛ kari.
  - Wa n b'a fɛ k'a pet ! - Marinka y'a jira. Npogotiginin y'i Taa dinɔsɔsi fan fɛ. O misali tun ka bon kosɛbɛ, a tun bɛ ɲini ka kɛ mɛtɛrɛ duuru ye. A tun bɛ iko Marinka tun bɛ ka faratiba ta.
  Nka, "kɔnɔna" y"a jaabi ni hakilisigi ye npogotiginin in yecogo la. A ye furabuluw ɲimi ka sɔgɔsɔgɔ. Marinka ye bagan in ka bɔgɔdaga sɔgɔsɔgɔ.
  - I ka bon kosɛbɛ dɛ ! Monster dɔrɔn de don. Sigida ka danfɛn kabakoma dɔ. Walima sigida Ala, n b"a ɲininka dɔrɔn a bɛ cogo min na.
  A bɔgɔdaga tun bɛ i n"a fɔ kolo, a sanfɛla tun bɛ sɔgɔsɔgɔ. A tun ka di npogotiginin ye k"a sɔgɔsɔgɔ ani k"a maga a la. Marinka ye furuɲɔgɔnma fila bugɔ, siɲɛ kelen. Dinɔsɔsi barika banna ka sɔgɔsɔgɔ k"a yɛrɛ wuli k"a daminɛ ka taama ka taa. Hali ni o girinya tun ka gɛlɛn, kɔfɛsen naani ni ɲɛfɛsen fila tun tɛ mankan dɔɔnin bɔ cogo kabakoma na. Npogotiginin kabakoyara:
  - Ɔwɔ, nin ye cɛ kabakoma ye ! N b"a ɲininka a tun bɛ siran mun ɲɛ?
  Npogotiginin bɔra sira kan tugun, Yanka taamana a kɛrɛ fɛ. Cɛdennin y"a bolonɔ bila n"a bolokɔnincinin ye.
  - Sisan an bɛna mɔgɔw ye.
  - I dalen b'a la wa ?
  - Kɛmɛsarada la kɛmɛ !
  Cɛdennin ni npogotiginin tɛmɛna kulu kan ka pan ka bɔ siraba kan. Wa tiɲɛ na, karaban dɔ bɔra u ɲɛkɔrɔ. Kɛlɛcɛ tan ni damadɔ tun bɛ ka mɔgɔ bi duuru ɲɔgɔn boli, ka fara baganw kan minnu bɛ i n"a fɔ ɲɔgɔmɛw ni kɛlɛkɛminɛnw. Yanka ye pan ka bɔ ka pɛrɛn ko:
  - Bonjour natives !
  Marinka kɛra hakilitigi ye ka tɛmɛ o kan:
  - A' ye mɔgɔw lajɛ.
  Tiɲɛ na, u tun sirilen bɛ jirisunba dɔ la, u bolow sirilen bɛ bere la, wa u fanba tun ye musow ni denmisɛnw ye. U tilancɛ farilankolon, bugɔli nɔw bɛ ye u farikolo farimanw na. Yanka y"a kɔlɔsi ko:
  - ninnu ye jɔnw ye !
  - O de don , an bɛ boli !
  A bɛ iko u fana kɔlɔsira, wulu belebele minnu datugulen don kosɛbɛ, ni wulu wɔɔrɔ bɛ u kan, olu bolibaga damadɔ girinna u nɔfɛ. Marinka ye ɲɛmɔgɔya ta, nka Yanka ye sigasiga.
  - A jira, n"a sɔrɔ an bɛ se ka kumaɲɔgɔnya kɛ n"u ye.
  - Ka tunun i idiot !
  Yanka girinna, a bɛ kalan kɛ sirkusɛ kalanso dɔ la, a ye farikoloɲɛnajɛ ɲuman kɛ. Nka wulu belebele minnu bɛ ni sɛgɛnlafiɲɛbɔlan ye, olu tun tɛ boli ka juguya ka tɛmɛ sow fɔlɔ kan. Cɛdennin y"a ye ko a tɛ se ka foyi kɛ pewu u sennasanbara barikamaw ɲɛfɛ. A bɛ iko nin cɛw tun bɛ ni dɔnniya ɲuman ye jɔn bolilenw minɛni na. Fiɲɛ dɔ bɛ mɛn ani laso jiribolo bɛ siri cɛnin kɔ la. Yanka yɛrɛyɛrɛla ka bin, a tun bɛ ɲini ka bɔ a hakili la dimi fɛ. Marinka kɔni tora ka boli. U tùn b'a Minɛ, a tùn bɛ i n'a fɔ dɔɔnin dɔrɔn ka Tɛmɛ o kan ani nɛgɛso bɛna a kɔ barikama kari.
  O yɔrɔnin bɛɛ, mankan dɔ mɛnna, mankan kabakoma dɔw, minnu ni waraba ta bɔlen don kosɛbɛ. A bɛ iko a ye wuluw lasiran, u barila ka jɔ ka nɛnɛ.
  Sotigiw ɲɛmɔgɔ, ni a kunsigi nɛrɛma ni a kunsigi ye, a ye danga kɛ ni diyanye ye:
  - I kɛra mun ye !
  - Nin ye shamanba dɔ kan ye, i man kan k"i sen don a la.
  - Nin sunguru bilenman in ye fɛn minɛta nafamaba ye kojugu. Denmisɛnnin kelen tɛ se ne ma.
  Yanka yɛrɛyɛrɛla, a y"a sama ka taa ɲɛmɔgɔ fan fɛ. A ye cɛnin kɔrɔta a disi la, k'a filɛ:
  - A bɛ iko dunan don. Yala i b'an ka npogotiginin faamu wa?
  A kɛra Yanka fɛ ko cɛ dɔ min bɛ i ko Arabu, o bɛ Irisikan fɔ. Jagokɛla ye cɛnin gosi a ɲɛda la, a ɲɛda kɛra bulama ye:
  - Awɔ! Kana ne gosi!
  - I ka finiw bɔ ! Don!
  . SABABU No. 4nan
  Vladimir Kashalotov ye nisɔndiya sɔrɔ ani o waati kelen na wasa: zeru kelen a nafa. Kamalennin in ye U-turn kɛ ka tetaralɛti wɛrɛ sɔgɔ a kɔ la ni dususuma ye. A donni man nɔgɔn, kɛlɛcɛw bɛ boli i n"a fɔ sow senw bɛ boli cogo min na. Nka a degela hali n"a tun ye den ye min bɛ kɔgɔ inkubatɛri-ɔridinatɛri kɔnɔbara la. Kabini kɔnɔmaya waati, degeliw daminɛna sunɔgɔ la, dimi negew y"a tigɛ, kɛlɛ kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ la, diɲɛ kɔnɔ. Wa hali bi, filiw tùn bɛ yen, bari tetaralɛtiw ka taamaʃyɛnw, minnu tɛ 'sèn na, olu tùn tɛ Se ka Fɔ ka ɲɛ pewu. Kamalennin ye marifa ci saba wɛrɛ la, a tununna siɲɛ fila. Pulses (pulses) bɛ tigɛ ka tɛmɛ vacuum (bɔgɔlan) fɛ. O waati kelen na, Vladimir ye waati in sugandi walasa a kana se ka sɛbɛn ni ɛntɛrinɛti kɔlɔsili siraw ye, ka yɔrɔ lajɛlen di tetaralɛtiw lamini na.
  - Matirisi bɛ fotonw minɛ ! - Cɛdennin y'o fɔ ni hakilitigiya ye.
  Alɛkisandiriba ka kɛlɛbolo tora ka kɔsegin, k"a sɔrɔ u ma a ɲini k"a lamini ka bɔ kɛrɛfɛ. Rokossovsky ye sɔrɔdasi caman jɛnsɛn, k"a ɲini ka kɛlɛbolo belebeleba in senna parsec caman kan. Sɔrɔdasi kuluw ka caya dɔgɔyara, wa mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ ka seko jɔyɔrɔ cayara. Yan, fan fila bɛɛ y"a jira ko u ka kan, u ye aerobatique ni manɛwɛrɛ seko jira. Nka bɔnɛw tun ka bon kosɛbɛ, dolow kurun miliyɔn kelen ni kɔ tun jɛnina kaban halakili fitinɛ namaratɔ la. Alɛkisandiriba tun bɛ ka dɛsɛ kɛlɛ la, ni jatebɔ ka bon ni fɛɛrɛ ye min bɛ bɛn ɲɔgɔn ma, a tun bɛ jugu fan fɛ. Fɛn kelen min tora, o tun ye ka kɔsegin, k"i yɛrɛ tanga lamini ma. Vladimir ye cikanw lamɛn grav-link fɛ minnu dira robow ma. U tun bɛ i ko jigiya dan tɛ min na, se sɔrɔli teliya minnɔgɔ. Alɛkisandiriba ka frigate ye tiɲɛni caman sɔrɔ ani a teliya dɔgɔyara. Vladimir dimina kosɛbɛ, a ka jamana tun bɛ ka bɔnɛ, a mago tun bɛ ka jugu caman halaki. O kɔrɔ ye ko sugandili bɛ a bolo ka se sɔrɔ walima ka sa. Hali n"a jɛlen don ko tetaralɛti damadɔw tiɲɛni; bɛna foyi Changé, nka nin bɛ ɲini ka kɛ o mɔgɔ kelen-kelen ka cɛsiri ye min ɲɔgɔn tɛ, min bɛ kɛ baji ye min bɛ balilan o balilan tiɲɛ. Fɛn min sɛgɛsɛgɛra a kɔnɔ degeliw caman senfɛ, o kamalennin hakili jigira joona. I ka kan k"i yɛrɛ tanga mɔgɔw ma minnu bɛ i kɔlɔsi ani ka to robow ka kuluba kɔnɔ. A ka gɛlɛn kosɛbɛ ka don o cogo la, nka a sɔrɔli hakɛ ka dɔgɔn kosɛbɛ. Nka fan wɛrɛ fɛ, yala jo b"a bolo ka sigi kɛnɛma nin waati gɛlɛn in na wa? O bɛɛ kɔfɛ, sɔrɔdasi ka kan ka : k"a janto ɲɛnamaya lakanani na, hakilina filanan : ka jugu caman halaki. Ni sɔsɔli kɛra, o de ye laadalakow ye, ka sugandili kɛ ka ɲɛsin fura filanan ma. Ninnu ye Ameriki kɔrɔlenw ye : u bɛ miiri kosɛbɛ u yɛrɛ fari kisicogo la. O de y"a To Yankees ye bɔnɛ Sɔrɔ, wa o tɛmɛnen 'kɔ, u ka propagande barika ka dɔgɔ. A tun tɛ ni totalité ni inclusiveness ye. N"an hakili bɛ Dugukolo tariku kɔrɔ la: o waatiw la, hadamadenya tun sirilen bɛ ni cakɛda ye dugukolo kelen na. Diɲɛ min tilalen don kosɛbɛ, a tun ka kan ka siyaw ni jamanaw bɛɛ lajɛ bolo kelen kɔnɔ. Mansamara damadɔw y"a ɲini a fɛ. Fɔlɔ, USA, China, silamɛtɔn. Diɲɛ tun bɛ ka kɛ jamana caman ye ani a tun bɛ ka faranfasi tiɲɛ yɛrɛ la, jamana yɛrɛmahɔrɔnyalenw hakɛ tun bɛ ka caya, jamana misɛnninw ka danfara tun bɛ ka wuli ka kɛ fɛn ye min bɛ mɔgɔ bila ka miiri. Common home Dugukolo tun bɛ tasuma na, hadamadenya tun bɛ bin tiɲɛ yɛrɛ la dingɛ dunba kɔnɔ! Fɔlɔfɔlɔ, faama barikaman dɔw tun bɛ yen minnu tun b"a fɛ ka hadamadenw fara ɲɔgɔn kan. Nin ye, fɔlɔ, Alɛkisandiriba ye, min ye waati ni jamana bɛɛ ka sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔba dɔ ye. A tun tɛ se ka se sɔrɔ a kan, nka providence tun b"a fɛ ka ɲɛnamaya surunya kojugu. Wa o la, a ye sababu caman sɔrɔ, a tun bɛ ka diɲɛ mansamara dɔ jɔ, ka na ni Hɛlɛnw ka laadalakow kɔrɔtalenw ye Azi. Hali Kartage ani Romɛ kɔrɔ ye bonyaba ci Masedwanɛka ma, Slav min tun ka bon kosɛbɛ, waati kɔrɔ la! Sani Alɛkisandiri ka se, Pɛrɛsi belebeleba masakɛ damadɔw ka fanga kɔrɔ (kɛrɛnkɛrɛnnenya la Sirus) ye se sɔrɔli juguw sɔrɔ, k"a ta Ɛndujamana na ka taa a bila Misira, nka kalansira: faama kelen bɛ diɲɛ bɛɛ kama, ale de ye fɔlɔ ye ka a bila ɲɛfɛ! Romɛ dugu kɔnɔ, Julius Caesar y"a fɔ ko a ye diɲɛ kuntigi ye, nka a ka ɲɛnamaya ma mɛn. Sezar kɔfɛ, masakɛw cɛma, komandan barikamaw tun tɛ yen. Ala ka Agustin tun bananen don ani farikolo barika tun ka dɔgɔ, Nero karisimatiki tun ka jugu kosɛbɛ. Faama tɔgɔba minnu tun bɛ yen, Diolectanus ani Constantin, olu ye kɛlɛ kɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan walasa ka sigida cogoya mara, k"a sɔrɔ u ma miiri se sɔrɔli juguw la. Jenerali wɛrɛw tun bɛ yen, Romɛ binkanni kɔfɛ. Olu la, mɔgɔ minnu ka bon kosɛbɛ olu ye: Genghis Khan, Tamerlane, Napoléon, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ. A ye Siniwa jamana bɛɛ lajɛlen minɛ, Afganistan, Khorezm, ani kɛlɛbolo kɔrɔlenw sera Rus kɔrɔlen na. A tun bɛ se ka se sɔrɔ cogo ɲumanba la, mɔgɔ si tun tɛ se ka nin komandan namaratɔ ni setigi in ka sɔrɔdasiw kɛlɛ minnu tun bɛ ka caya tuma bɛɛ. Nka hali a ka ɲɛnamaya jan min tun ka jan dɔɔnin ka kɛɲɛ ni cɛmancɛla waatiw sariyaw ye, o tun tɛ se ka kɛ diɲɛ se sɔrɔli ye. Genghis Khan ye masadugu dɔ sigi sen kan, nka mɔgɔ si tun tɛ yen min ka bon i n"a fɔ ale, min tun bɛ se ka fɛnɲɛnɛmaw bɛɛ fara ɲɔgɔn kan. I n"a fɔ Tamerlane fana. Se sɔrɔli kɔfɛ se sɔrɔli, mansamara belebeleba, ani farali, Timurat tiɲɛni, sɔsɔli denkɛw ni denkɛw cɛ. Wa, mɔgɔ si tun tɛ yen min ka kan ni a nɔnabila ye. Napoléon ni Hitler, minnu ye Erɔpu minɛ, u y"u kɔ kari Irisi kama. A fɔ man di nka, Irisi yɛrɛ ma se ka diɲɛ fanga sɔrɔ. Faamaba tiɲɛnen dɔ tun ye Stalin ye, min ye jamana kalanbali dɔ sɛmɛntiya min tun bɛ taama ni bast sanbara ye, ka kɛ izini fanga barikama ye. Hali kɛlɛ daminɛ na, a sera ka pankurun kɛlɛbolo barikama dɔ da ani awiyɔn kuluba dɔ. Tiɲɛ don, hali n"a tun ka bon siɲɛ naani pankurunw ni awiyɔn bolicogo la, URSS tun ka dɔgɔ ni Alimanw ye sɔrɔdasiw ka taama bɛɛ lajɛlen na. Ani Alemaɲi marifa tun bɛ tiɲɛ kosɛbɛ. A jɔyɔrɔba tun bɛ yan: jɔn de bɛna fɔlɔ ka gosi. Ni Irisilakaw tun ye binkanni dɔ daminɛ ka kɔn o ɲɛ, se tun bɛna sɔrɔ joona kosɛbɛ. Wa o kɔfɛ, fili damadɔw kɛra Soviyetiki jamana ka komandan fɛ. U sɛgɛsɛgɛra ka ɲɛ bi, diɲɛ bɛɛ ka kalansow kɔnɔ, wa u kalanna cogo min na u bɛ se ka u yɛrɛ tanga o jatebɔ jugu suguw ma. Nka kɛlɛ ye kɛlɛ ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la sankolola kɛlɛ, jatebɔ juguw ni mɔgɔfaga tɛ se ka bali yɔrɔ min na. Vladimir ye hɛrɛ sɔrɔ fɔlɔ, a sera ka kɛlɛ-mobili naani halaki k"a sɔrɔ a ma mɔgɔw hakili sama a yɛrɛ kan.
  - Birisi bɔgɔdaga bɛna kɛ i ye ! Walima ka fɔ ka ɲɛ ko hyperplasmique!
  Robo minnu bɛ pan, olu ye lotɛli fagalenw daji bɔ, u y"a ɲini ka tɛmɛ o jirisunba in fɛ, wa u ye kanon kɛrɛnkɛrɛnnenw ka wulikanw kunbɛn. Marifa dɔw tun tɛ ni barili ye, wa a tun bɛ iko u ɲagamina ni jirisunba in datugulan ye. Yan, Vladimir tun ka kan k"a janto a yɛrɛ la. A y"a daminɛ ka taa, ka yɔrɔ jan da la, ka taa yɔrɔ jan halakili bɔnɛw la. Yan i ka kan ka sinkɔrɔnise mara walasa i kana ɲɔgɔn gosi n"i baarakɛɲɔgɔnw ye, ani o waati kelen na tasuma. Robow ye robow dɔrɔn de ye, u t"a dɔn ko u bɛ kɛ hadamaden ka kala ye. Kamalennin y"a ɲini ka gosi cogo la min b"a to plasma (plasma) bɛ bɔ ni a lamaga ye. O kɔrɔ ye ko a Taara 'kɔnɔna na, a ma Kɔrɔta san fɛ dɔrɔn, nka a bɛ Kɛrɛfɛ fana. Ka fara tetaralɛtiw kan, Vladimir y"a daminɛ ka laɲiniw sugandi minnu ka ja gɛlɛya a yɛrɛ ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kurun min bɛ girinya-magnetiki la. Aw bɛ se fana k'a ci ka jigin ni aw ye hɛrɛ sɔrɔ.
  Nka o kɔ fɛ, a ka hɛrɛ Nàna a laban na. Laɲini belebeleba in fanga-yɔrɔ ye o bɔgɔdaga muɲu, wa kɔlɔsilikɛla ye jatebɔ kɛ ko salvo in cilen don ka bɔ robow la minnu bɛ pan. Kurun y"a yɛrɛ wuli o yɔrɔnin bɛɛ, taamasiyɛn dɔ bilala kɛlɛcɛw cɛma:
  - Mun na jugu donna i ka barika la ?
  Robow y"a jaabi ko:
  - Donniko si ma sɔrɔ !
  - O cogo la, aw bɛ asteroid sanfɛla saniya, ka don faraw kɔnɔ.
  Robo kulu dɔ girinna ka don kɔdingɛw kɔnɔ minnu bugɔra ka don dugukolo sanfɛ. O cogo la, Vladimir tun ka kan ka wuli ka taa mobili tɔw kɔfɛ. Tiɲɛ don, nafa tun bɛ nin na, i bɛ se ka robow tiɲɛ ni kɔriw kurulenw ye.
  Ayiwa, masin tɛ mɔgɔ ye, nka a bɛ wari fana bɔ, wa a bɛ kɛ kɛlɛbolo ye. Waati dɔ la, siwili ye masinw wulicogo faratilen dɔ sɔrɔ, min tun bɛ ɲini ka hadamadenw tiɲɛ. Mansamara kisira dɔrɔn a ka faama tun ye hakilitigi sɛbɛ ye, ani fana lagbɛrikɛla, fanga waraba ɲɛmɔgɔ. Nin bi waati Irisi masakɛ fɔlɔ in sera ka Dugukolo fara ɲɔgɔn kan ani ka sigida dafalen dɔ da. A daminɛ na, o tun ye mɔgɔ ba sugandilen ye, nka mun na miliyɔn dɔ dabɔra dɔnniya siratigɛ la? A ye hakililata wulilen ye ka kɔn o ɲɛ. Ɔridinatɛri fanga bonyana kojugu. Nka u sera ka murutilenba in minɛ, n"o ye hyperintelligent system ye, ni banakisɛ kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, farati bɛ min na i n"a fɔ sa.
  Sibɛri kɛlɛli marifaba sugu kura dɔ : o ye dɛmɛ don ka yuruku-yuruku in dabila, nka mɔgɔ miliyɔn caman fagara, ka fara ɔridinatɛri miliyari caman kan, ka kɛ baarakɛbaliw ye kudayi. O kɔfɛ, dankarili damadɔ donna ɛntɛrinɛti yiriwali la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, robo man kan k"a yɛrɛ dɔn cogo si la. Ka fara o kan, modeli minnu ka bon kosɛbɛ, lasso ɲuman dɔ dabɔra - diinɛ. Sisan, robow kɛra dannabaaw ye, o de kosɔn u ye mɔgɔw kan minɛ. Fɔlɔ, diinɛ tun ye jamanadenw ka opiyɔmu ye, nka sisan a kɛra hadamadenya fura ye hadamaden ka hakili fanga bonya la min bɛ ka bonya. Robow ka kɛlɛ jogo ani seko min bɛ u ka miiri daɲɛw la, olu dɔgɔyara, nka u kɛra lakana ye kosɛbɛ hadamadenw bolo. O la sa, jurumu tɛ ka nafa sɔrɔ o la. Ka fara o kan, hadamaden yɛrɛ ye caman ta ka bɔ masin na. Misali la, hakili: u falen kɔ ni hyperplasme ye, u y"a daminɛ ka miiri joona kosɛbɛ. O bɛɛ kɔfɛ, fɛnɲɛnɛmaw bɛ Taa teliya la siɲɛ miliyɔn caman ni miliyari caman ka Tɛmɛ fotonw kan, wa u bɛ baara Kɛ cogo caman na. O bɛ seko kabakomaw da mɔgɔw ɲɛ na tiɲɛ na.
  Asteroid in ka labirintiw ye gundo ye kosɛbɛ, kɔri bɛɛ ye fɛn kabakoma ye. Kabakurun sɔngɔ gɛlɛnw tulonkɛ min jɛnsɛnnen don kogow kan, dɔw bɛ i n"a fɔ jinɛw ɲɛda suguya caman minnu bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ. A tun bɛ iko jinɛw tun bɛ balo o kasobonw kɔnɔ. Nka, o tùn bɛ Kɛ yɔrɔ dɔ la, ɲɛnamaya suguya kɛrɛnkɛrɛnnenw minnu bɛ Se ka Taa dolow ni ɲɔgɔn cɛ. Talen dɔ tun bɛ yen min b"a fɔ ko ninnu tun ye jurumut jigitigɛbaliw niw ye minnu filila diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ yɔrɔw la. O la sa, u halakira ka yaala-yaala fo abada!
  Vladimir ye mobili laɲini. N y"a ladilan koɲuman ani ka marifa ci dead center. Yɔrɔ tilancɛ hakɛ minnu bɛ robow lamini, olu kɔfɛ, joli kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ bɛ yen min bɛ se ka don ni bɔli barikama ye kosɛbɛ ka lafasalitɔn kari ka masin tiɲɛ. O cogo la, tiɲɛni bɛna kɛ sigida la ani robo wɛrɛw tɛna foyi kɔlɔsi.
  Lamaga-lamagali min bɛ dege otomatiki la, marifaci tigitigi ani misi ɲɛ kan yɛrɛ!
  - I bɛna a ye - nisɔndiyaba don dɛ ! O yɔrɔnin bɛɛ la, a ye robo gosi - a bɛ se ka kɛ k"a sɔrɔ i ma laɲini kɛ! - Kamalennin in Fɔlɔ dɔɔnin ka Tɛmɛ. "Droid" wɛrɛ filɛ nin ye, a bɛ pan ka ɲɛ i n"a fɔ "Star Wars" filimu kɔnɔ, a fana ka kan ka sɔgɔ ni matiriyali lakanani ye. Nka, sɔgɔsɔgɔninjɛ surun bɛ se ka kɛ fana ka mɔgɔ dɔ gosi a ɲɛda la, nka a fanga ka kan ka caya.
  K'a sɔrɔ kamalennin in tùn bɛ sogo ɲinini na, kὲlɛ in Dònna a kuncɛyɔrɔba la. Rokossovsky y"a ka reserve laban fili kɛlɛ la, a jigi tun b"a kan ko a bɛna Masedwanɛ kɛlɛbolo dawolo siri. O kɛra gosili ye ni ladle ye, ni laɲini ye ka pɔmutɛri jɛnsɛnnenw lajɛ tasa dɔ kan, k"u tiɲɛ ni volleys concentrés ye. Ka fara o kan, jugu tun tɛ waati sɔrɔ ka kɔsegin ka taa a fɛ, u kɔfɛ, Irisi jamanaba kɔnɔ mɔgɔw tun bɛ yɔrɔ minnu na. Alɛkisandiriba ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - Waati kɔrɔlen sera ! Nka, i kana i fari faga, fɛn caman tigɛli waati surunyara.
  
  K"a sɔrɔ armada fila ninnu tun bɛ kɛlɛ kɛ ni dimi ye, kɛlɛ kabakoma dɔ tun bɛ ka kɛ yɔrɔ caman sublevel wɛrɛ kan.
  Lagbɛrikɛlaw minnu siya tɛ kelen ye, nka minnu farala ɲɔgɔn kan ni Irisiba ni Irisi senuma kɛlɛɲɔgɔn ka cikan ye, olu y"u yɛrɛ ka kɛlɛ daminɛ. Pari kunba kɛra phantom kɛlɛcɛw kan. Irisi senuma ka kɛlɛcɛ subagatɔw tun bɛ fili kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni emerald-green ye, ani Irisiba kɛlɛcɛw tun ye safir bulu ye.
  Kɛlɛboloba fila bɛɛ ye ɲɔgɔn kɛlɛ. Fantomw Dabɔra ni fɛn fitininw ye, o kɔrɔ ye ko min bɛ Se ka Weele ko conditionally material min bɛ Kɛ ni magic energy ye. Ka fara o kan, fanga yɔrɔ dɔ tun bɛ sɔrɔ hyperplasma reactors suguya caman fɛ. Maji ni fɛɛrɛ kabakomaw ɲagaminen sugu dɔ. Tiɲɛ na, a tɛ deli ka kɛ ni kɛlɛcɛ fitinin janya ye kilomɛtɛrɛ kɛmɛ ye a dɔgɔyalenba la. Kɛlɛbolobaw, sɔrɔdasi ba tan ni tan ni kɛlɛcɛ ŋana caman. Wa, cɛfarinba ninnu filɛ nin ye: Ilya Muromets belebeleba min bɛ bɔ Irisiba fan fɛ ani Svyatopolk min bɛ bɔ Svyatorossia fan fɛ. O cɛba fila bɛɛ janya ye kilomɛtɛrɛ ba kelen ye, wa u bɛ sow nɛrɛma cɛɲiw kan. Kabakurun sɔngɔ gɛlɛnw bɛ o kalaw kan minnu bɛ i n"a fɔ falenfɛnw. Maji dabɔlenw bɛ u yɛrɛ minɛ cogo la min bɛ kɛ cogo la, Ilya Muromets y"a ɲɛsin Dobrynya Nikitich ma.
  - Ayiwa, Dobrynya juguw ye dibi ye pewu. I tɛ se k"u ta dɔrɔn ni fanga ye. N"a sɔrɔ an bɛna lamini dɔ sigi sen kan.
  - Donc (o la) u bɛ min makɔnɔ an fɛ, o ye nin ye tigitigi. Svyatopolk ye sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ ye min bɛ se kosɛbɛ. N"a sɔrɔ a y"a kɔlɔsi ko hadamadenw ye kungo min dilan, an ka lamini sɔrɔdasiw tun sigilen bɛ yɔrɔ min na.
  Dobrynya y"a jaabi ni bariton ye min bɛ i n"a fɔ sanpɛrɛn:
  - Laala o don, nka numan kelen bɛ yen. N"a sɔrɔ a b"a jira ko a bɛna lamini kɛlɛbolo faga.
  - A bɛ se ka kɛ!
  - Wa a bɛna sɔrɔdasiw ci detour (yɔrɔ wɛrɛ) la ka kuluw lamini. Yan, jatebɔ bɛna sinsin kabako kan. O bɛɛ kɔfɛ, kuluw ka jan ani a bɛ se ka kɛ ko mɔgɔ tɛ se ka don yen.
  Alyosha Popovich y"a jira ni kan ye min bɛ mankan bɔ (a ɲɛ ye bilen ye ani a kunsigi tɛ a la, a ɲɛda ka nɔgɔn i n"a fɔ sungurunnin ta):
  - O fɛɛrɛ suguw bɛ se ka kɛ, nka... Sira ka gɛlɛn kojugu, ka fara o kan, jinɛw bɛ se ka yamaruya di walasa ka u yɛrɛ tanga o farati sugu ma.
  Dobrynya, k"a disi fiyɛ, a y"a sɔsɔ ko:
  - Lagbɛrikɛlaw bɛ yɛrɛmahɔrɔnyaba di u ka danfɛnw ma laɲiniw sugandili la. Nin ye kɛlɛw ni kɛlɛw bɛɛ laada ye, nin kɛra tuma bɛɛ wa n jigi b"a kan ko a bɛna kɛ nin waati in na! Ka fara o kan, an man kan ka ɲinɛ kɛlɛ diyalektiki kɔ.
  - Wa i ye o kuma suguw ta min ? - Ilya Muromets kabakoyara.
  - Nin ye porogaramu ye u ye min don ne kɔnɔ. Kuru sugu dɔ ye marmots lafiyabaliw ni gophers magiques ye. - Dobrynya ye tulonko kɛ ni maloya ye. "An bɛna labɛn nin ko in kama n"a sɔrɔla dɔrɔn." N ye yamaruya di kaban ko dolow ka nɛrɛmuguma ka seri kulu in kan, a bɛna gɛlɛya kosɛbɛ jugu ma ka yele a kan.
  Ilya Muromets sɔnna a ma ko:
  - Nin bɛna kɛ koɲumanba ye dɛ !
  Alyosha Popovich ye ɲininkali kɛ ko:
  - Ka kɛɲɛ ni laada ye, cɛfarin barikama fila ka kan ka kɛlɛ kɛ, nka komandan kunbabaw man kan ka kɛlɛ.
  Dobrynya ye hakilina di ko:
  - O cogo la a bɛna kɛ Baldak walima Grobogor ye. Ne hakili la, ne ka kan ka kɛlɛ kɛ a fɛ. Baldak barika ka bon ni Grobogor ye, nka Grobogor ka teliya ka tɛmɛ.
  Alyosha Popovich ye sɔsɔli kɛ:
  - A ka fisa ne ma ! Namara ka tɛmɛ o kan! Bi kɛlɛcɛw la, namara bɛ nɔ bɔ ka tɛmɛ fanga jugu kan.
  Dobrynya banna a la ko:
  - N'an ye se sɔrɔ ni juguya dɛmɛ ye, o tuma na, o se sugu tɛna kɛ nafa tɛ. An ka kan ka se sɔrɔ jugu kan: cogo ɲuman na.
  Alyosha ye fiyɛli kɛ, k"a ka sanu kurukuruw lamaga:
  - Yala komandan ka jogo kunbabaw tɛ : nanbara, juguya, nanbara ! O bɛɛ kɔfɛ, aw hakili to Suvorov ye min fɔ: jagɛlɛya bɛ fanga kɛ fila ye, nanbara bɛ kɛ siɲɛ naani ye!
  - Suvorov ma kuma, nka Sinuwa komandan Tsen Ju ! O la, aw kana waribɔlanw ni bast sanbaraw ɲagami ɲɔgɔn na. - Ilya Muromets ye kuma tigɛ. - Wa cɛfarin kamalennin Igor Pastukhov bɛna kɛlɛ kɛ. A barika ka bon kosɛbɛ ni npanw ye. N bɛ yamaruya di aw ma ka yamaruya di flankɛw ma. Ani kumakan bɛrɛbɛrɛ, an ka kan ka wale kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ. Sisan ɲininkali ye nin ye wa? An bɛ binkanni kɛ walima ka jugu makɔnɔ.
  Dobrynya Nikitich ye hakilina di ko:
  - Fɛɛrɛ ɲuman ye counter combat ye !
  - Mun! An ka nin ko in ɲɛnabɔ!
  Ilya Muromets ye kulekan bɔ ko:
  - Nin ye an ka kɛlɛcɛ ye !
  Igor Pastukhov tun bɛ taama senna, a tun bɛ ni nɛgɛso gansanw ye. Cɛba dɔ, nka a tigɛlen ka ɲi. Nka a kɛlɛɲɔgɔn fana barika tun tɛ. Sisi jɛman dɔ wulila ka bɔ bin lafililen na ani waraba dɔ bɔra kɛnɛ kan. Mɔgɔ wɛrɛ tɛ ni Tugarin sa tɛ, n"o ye trolls ni fauns ka majigi sɔrɔfɛn ye.
  Tugarin Zmey tun fasalen don kosɛbɛ ani a tun janya tun ye kun fila ye ka tɛmɛ Pastukhov kan. Hali a ka sow tun ye kɛrɛnkɛrɛnnen ye - kunkolo saba.
  Alyosha Popovich dusu tiɲɛna:
  - Ɔwɔ, u ye waraba dɔ da an kun na !
  Dobrynya y"a jaabi ko:
  - A tɛ baasi ye, ikomi a fasalen don, o kɔrɔ ye ko a tɛ mobili ye kosɛbɛ !
  Pastukhov y"a ɲɛda denmisɛnnin, kunsigi tɛ min na hali bi, a ɲɛda finman dɔrɔn de y"a ɲɛsin u ma, ka ɲɛji cɛ:
  - Aw kana aw hakili ɲagami balimaw ! Ne tɛna dɛsɛ dɛ!
  Ilya Muromets y"a fɔ ni bas booming ye:
  - Ayiwa, trolw, u ye fɛnɲɛnama caman churn out ! Ɲɛnamaya tɛ u bolo!
  Pastukhov y"a biri a ɲɔgɔnna kɔrɔ : an ka kɛlɛ kɛ i n"a fɔ kɛlɛcɛ !
  Tugarin sa kɔni, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye, k"a ɲinw jira minnu bɛ mɔgɔ kabakoya. U tun ka bon cogo la min tɛ deli ka kɛ, nka o waati kelen na, u tun ye binkɛnɛ ye ani u tun bɛ jɛgɛn!
  A y'a da wuli ka tasuma pɛrɛn:
  - Bagels bɛna kɛ aw ye !
  Kɛlɛbolo fila bɛɛ y"u bila teliya la. Bolocilaw bɛ ɲɛfɛ, dɔw bɛ ni jiribolo girinmanw ye, dɔw bɛ ni bɔgɔdaga nɔgɔmanw ye nka u bɛ teliya! Farati bɛ bɔgɔdaga belebelebaw la kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u bɛ gosi yɔrɔ janba la, wa u bɛ se ka sotigiw gosi. Bolocilaw ka fini doncogo tɛ kelen ye: dɔw farilankolon tilancɛ don, u farikolo ka bon, dɔw fana, a kɔfɛ, u bɛ fini nafama don, u ye mɔgɔba sugu dɔ ye. I n"a fɔ sotigiw suguya minnu bɛ so kan, sariyakolow bɛ wuli tiɲɛ na. A belebelebaw ye kɛlɛkɛminɛnw ye minnu ka bon, dɔw bɛ i n"a fɔ pankurunw tiɲɛ yɛrɛ la. Kɛlɛcɛ dɔw bolo naani, wɔɔrɔ ani hali seegin bɛ u bolo. Jinɛ suguya bɛɛ bɛ yen. Tugarin Sa fana bolo 8 b'a la, wa u janya ka bon kosɛbɛ, u bɛ Yɛlɛma i n'a fɔ octopus (wuluwulu) tɛgɛw.
  Kɛlɛcɛ dɔw sigilen bɛ mamanw kan ni sankansow ni bɛlɛkisɛw ye, dɔw bɛ ɲɔgɔmɛw kan, nka minnu ka jugu kosɛbɛ, olu ye dinɔsɔsiw kan. Mun bɛ se ka fɔ waraba sugu kan i n"a fɔ dinɔsɔsi? Nin ye waraba lakika ye, min falen bɛ fanga ni fanga la, a bɛ mɔgɔ lasiran nka a ka di.
  Dinɔsɔsi caman bɛ yen, u suguya ni u suguya tɛ kelen ye. Minnu ka bon, olu janya bɛ Se kilomɛtɛrɛ ba tan ma, o min bɛ Jate Venus bonya ye. Dɔw ka dɔgɔ, nka hali bi u ma Dɔgɔya ka Tɛmɛ waraba majigin kan - a bonya bɛ Taa Kalo la. A man nɔgɔn ka se sɔrɔ dinɔsɔsi kan, ka fara fari belebeleba dabɔlen kan, dɔw bɛ hadamaden ka kɛlɛkɛminɛn wɛrɛw siri u kan.
  Masakɛ ka dinɔsɔsiw fana bɛ yen minnu ka kɛlɛkɛminɛnw ye sanu ye.
  Svyatogor, Grobogor, Baldak, fana bɛ kɛlɛkɛminɛn nafamabaw la, kabakurun nafamaw dɔrɔn de dilanna ka kɛ ja ye jiriw ta tɛ, nka baganw ta, u fana bɛ baro kɛ kɛlɛ nata fɛɛrɛ kan.
  Baldak ɲɛda fatɔ ye hakilina di ko:
  - An bɛ nafa dɔɔnin Sɔrɔ jatebla la. O kɔrɔ ye ko walasa ka baara kɛ n"a ye, i ka kan k"i fanga bɛɛ fili kɛlɛ la yɔrɔnin kelen. Aw bɛ jugu datugu ni kalolabɔ ye k"a sɔgɔ i n"a fɔ pɔmitɛri min bɛ aw bolokɔni na.
  Grobogor, fangatigi farikolo la, nka a ɲɛda ka fin, ɲɛda cogoya nɛrɛma, nugu min sirilen don, o y"a kunkolo wuli:
  - Ayi a tɛ o ye ! O kɔfɛ, i ka kan ka nafa sɔrɔ a la ko jugu barika ka dɔgɔ ani ka reserve barikama to i bolo kɛlɛ bɛɛ kɔnɔ. Waati latigɛlen na, an bɛna a fili kɛlɛ la, ka jugu koniyalen kari.
  Baldak dimina kosɛbɛ:
  - Nafa sɔrɔli ka jira wa ?
  - I hakili bɛ ntalen na min kɛra bɔgɔdaga kan min ye ɲɔgɔmɛ kɔ kari wa ? - Grobogor ye ɲininkali kɛ. - I ye morali sɔrɔ wa ?
  - Misali ɲuman tɛ ! O bɔgɔ ye kɔkolo kari bawo doni girinman dɔ tun bɛ ɲɔgɔmɛ kan fɔlɔ. - Baldak y'o fɔ.
  - O la, an ka kɛlɛbolo bɛna sama ka don kɛlɛ la ni o doni sugu ye, o kɔfɛ, gosili barikama bɛna bɔ reserve la. Jagokɛla sɛgɛnnen barika ka dɔgɔ ka tɛmɛ denmisɛn kura kan! - Grobogor y"o fɔ. - Ɔwɔ, a bɛɛ lajɛlen na, i bɛ kartiw tulon kɛ, misali la !
  - Hakilila ko n ye tulon kɛ.
  - O la, min ye ace (ace) wɛrɛ to yen, o de bɛ se sɔrɔ. Yala o tɛ wa?
  Baldak ye a kunkolo wuli ni kɔnɔnafili ye:
  - O bɛ Kɛ dɔrɔn n'i ye naloman tulon Kɛ, o kɔ fɛ dɔrɔn cogoya dɔ la. Kɛlɛ lakika bɛ miirili jɛlen de wajibiya. Substitutions walima cunning ambiguities tɛ se ka kɛ yan!
  Grobogor y"a jaabi ko:
  - ne bɛ mun fɔ ni miirili filanan ye ? A ka c"a la, i ka miiriliw ye kabako ye kosɛbɛ, mɔgɔ bɛ se k"a miiri ko i tɛ miiri foyi la.
  Baldak y"a sɔsɔ ko:
  - Ayi, n b"a miiri dɔrɔn ! Wa, namara labɛn dɔ kɔgɔra ne kun na. O bɛɛ kɔfɛ, jugu fana tɛ naloman ye, tiɲɛ tɛ?
  - Min b' a miiri k' a kɛlɛɲɔgɔn ye naloman ye a ka c' a la , o bɛ to naloman ye ! - Grobogor sɔnna o ma.
  Baldak y"a kamankunw wuli ka tɛmɛn fɔlɔ kan minnu bɛ i n"a fɔ finidoncogo:
  - Donc (o la) n hakili la o de don ! An jugu bɛna a ɲini ka kɛlɛ in sama ka bɔ walasa jinɛw ka waati sɔrɔ ka fanga wɛrɛw lafili ani ka fanga kɛ kelen ye. A bɛnnen don ka sɔn o ma!
  Grobogor ye a kunkolo wuli ni fanga ye ni bagabagali ye:
  - Kùnnafoni si tɛ yen !
  - A bɛ kungo kɔnɔ min bonya kurulen don, u bɛna ambush regiment dɔ mara. Ni jugu y"a kɔsegin a yɛrɛ ma walima ni an ka degun sirannin dɔ b"a la, an bɛna bɔnɛba lase jugu ma. - Baldak ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - Ugh ! N ye reservation kɛ, anw t"a la, nka jugu bɛna an gosi k"a sababu kɛ laminiko ye . Nin ye Ilya Muromets ka kɛlɛbolo ka fɛɛrɛ ye min bɛ kɛ cogoya la, yala i t"a dɔn wa!
  Grobogor wajibiyara ka sɔn a ma:
  - Ɔwɔ, gosili min bɛ sɔrɔ laminiko dɔ fɛ, o bɛ u joli la !
  - O tuma mun na an tɛ bypass (bɔgɔdaga) la. An bɛna U-turn kɛ, ka wuli kulu kan k"an yɛrɛ sɔrɔ u ka lamini kɛlɛbolo la kɔfɛ. Aw ka sɔn a ma ko nin ye fɛɛrɛ hakilitigi ye.
  An bɛna gosi kungo kɔnɔ ka jugu ka fanga barikamaw tiɲɛ.
  Svyatopolk, min tun ma kuma fo dugu kɔnɔ, o y"a jira ko:
  - A bɛ fɔ ko a bɛ se ka kɛ ! Ne yɛrɛ ye miiri nin ko in na Baldak.
  Grobogor ye a ɲɛda biri:
  - Wa ni jugu bɛ nin makɔnɔ tigitigi an fɛ. Ka fara o kan, kuluw, walima n"a fɔra ka ɲɛ kuluw, olu ka jan kosɛbɛ, n dalen t"a la ko dinɔsɔsiw bɛna wuli u kan.
  Svyatopolk ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - U bɛ don, aw kana aw hakili ɲagami ! An ka jinɛw y"u janto o ko la. Wa, a bɛɛ lajɛlen na, i ka siranw ye nalonmaya ye kojugu. Jugu t'a dɔn. an ka sow bɛ sanbara don cogo min na, ani an bɛ min don dinɔsɔsiw senw kan.
  Baldak y"a jaabi ko:
  - U filɛ nin ye ! Kabako minnu bɛ kɛ ni fɛɛrɛ kuraw ye!
  Grobogor y"a jaabi ko:
  - N dusukun b"a miiri k"a ma bɛn, nka n"i y"a miiri!
  Svyatopolk y'a ka npan wuli:
  - N b'a fɛ ka farati ye !
  Baldak seginna o kɛcogo kan:
  - Ani ne fana !
  Pastukhov ni Tugarin saw kɛra ɲɔgɔn fɛ. Ka kɛɲɛ ni laada ye, npan kelen dɔrɔn de tun bɛ u kelen-kelen bɛɛ bolo, walasa nafa min tun bɛ bolow hakɛ la, o tun tɛ nɔ bila kojugu.
  Nka, Tugarin ka npan janya tun bɛ se siɲɛ fila ma, wa a bonya tun ka bon kosɛbɛ.
  U ka kan ka kɛlɛ kɛ senna ka kɛɲɛ ni laada ye, walasa kɛlɛ laban kana bɔ so de la. Nin ye desizɔn hakilitigi ye dɛ, kasaara ka dɔgɔya, bawo bagan kan, i bɛ se ka kɔsegin tuma bɛɛ.
  Baldak ye hakilina di Tugarin ma:
  - Ni aw bɛ fencing kɛ, aw bɛ aw bolow Changer ka caya, aw bɛ aw jija ka aw jugu sɛgɛn.
  Tugarin Sa ye sɔgɔsɔgɔ, ka tasuma kulɛri caman bɔ a da la:
  - n b"a sɔgɔsɔgɔ ni n farikolo ye !
  K"u jɔ ɲɛfɛla la, kɛlɛcɛ npogotigininw ye sɔgɔsɔgɔ. A bɛ iko u tun b"a miiri ko o ye nisɔndiyako ye:
  - Cɛ bɛna cɛ dɔ minɛ ka muso minɛ !
  Ilya Muromets ye kulekan bɔ Pastukhov ye ko:
  - I cɛ kunkolo bɛ a kamankun na ! N jigi b"a kan ko aw bɛna a jateminɛ cogo min na aw bɛ se ka kɛlɛ kɛ walasa ka se sɔrɔ!
  Pastukhov y"a jaabi ni bonya ye ko:
  - bolow ye ba ye , kunkolo ye fa ye - u faralen ɲɔgɔn kan , u tɛna se sɔrɔli to yatɔ ye !
  Tugarin Sa ye tasuma da o jaabi la, nka kamalennin hakilitigi y'a yɛrɛ tanga joona:
  - N"a sɔrɔ a ka fisa n"i ye hark up walasa a ka segin wa?
  Tugarin Sa ye fɛn dɔ sɔgɔsɔgɔ, a ma kɛ bagabagali ye kosɛbɛ, nka a ye fɛn haramulen ye.
  Buguli kɛmɛ ni bi duuru bɔra siɲɛ kelen, dununw ye gosi, duel daminɛna.
  Tugarin Zmey, k"a ka npan wuli, a bolila ka taa ɲɛfɛ. Igor Pastukhov ye a yɛrɛ tanga gosili fɔlɔ ma, ka binkanni filanan bali. Tugarin ye wuluwulu kɛ:
  - Kamalennin ! A ɲiginnen don tulo kɔfɛ!
  - Nɔnɔ ka fisa ni nɔgɔ ye ! - Pastukhov ye jaabi di ni bonya ye.
  Tugarin y'a ɲini ka se a jugu ma n'a sen ye. Nka a y"a sɔrɔ a tun ka bon kojugu ani a tun ka surun.
  Pastukhov ye nafa sɔrɔ o fili in na, k"a sennasumaya. Fɛn kelen min ye Tugarin kisi ka bɔ bin na, o ye a sen naani ye.
  - Puppy ! - A ye wuluwulu kɛ ka gosili sɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ kɔnɔbara la. Ɔwɔ, a barika tun ka bon fo kɛlɛkɛminɛnw dɔ kurulen don, joli bulama bagajilen bɔra.
  Pastukhov y"a fɔ, k"a fɔ ko:
  - mɔgɔ o mɔgɔ bɛ kɛlɛbolo mafiɲɛya , o tigi ka kan ka boli joona !
  Tugarin y"a yɛrɛ wuli ka taa a fɛ, a tun bɛ ɲini ka bɔnɛ a ka balansi la. Npan ma se ka maga Sagagɛnnaw kun na. Nka, a y"a jaabi ka ɲɛ, k"a jugu to a ɲɛda la. Joli min bɔra nin sen in na, o tun ye bulama nɔgɔlen ye.
  - Ɔwɔ, n b'a Ye ko bile dɔ b'i la.
  Tugarin ye binkanni wɛrɛ kɛ:
  - I ka kan ni min ye, i bɛna o sɔrɔ, snotty !
  - Wa nin nafa in bɛna kɛ se sɔrɔli ye !
  O bɛɛ n'a ta, a ma nɔgɔn ka Tugarin Sa in Kὲlɛ, hali n'a bonya tùn ka bòn, a tùn teliyalen dòn kosɛbɛ. O ye gɛlɛya dɔw lase Pastukhov ma. Ka fara o kan, fanto kamalennin yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ damadɔ sɔrɔ. U dɔ y"a kininbolo ɲɛda tigɛ, o de kosɔn, a ɲɛ y"a daminɛ ka juguya ka taa a fɛ.
  - Tuma dɔw la hali jatigɛwalekɛlaw bɛ hɛrɛ sɔrɔ ! - Pastukhov y'o fɔ.
  Tugarin Zmey ye dagger dɔ sama ka bɔ a cɛsirilan na, k"a labɛn k"a fili cɛ in ma.
  Kamalennin ye wale dɔ kɛ a tun ma miiri min na, ka a sen 8 la kelen tigɛ ni gosili gɛlɛn ye. Daga binna ka pɛrɛn, a yɔrɔ nɔrɔlenw fiyɛra fan bɛɛ fɛ.
  U dɔ labanna Tugarin ɲɛ kɔrɔ. A y"a ɲini k"a fili, nka kamalennin in, ka nafa sɔrɔ jugu ka waati dɔɔnin kɔnɔnafili la, ka npan minɛ bolo tigɛ.
  - Ɲàmɔgɔden! - Tugarin dangalen.
  Pastukhov ye a kunkolo wuli ko:
  - I n'a fɔ a bɛ cogo min na !
  Fantom monster sera ka npan minɛ n"a sen nata ye, nka a lamaga-lamagaliw kɛra sɛgɛn ye dɔɔnin dɔɔnin joli bɔnɛni kosɔn. Pastukhov y"o ye, a ye dɔ fara degun kan.
  Kɛlɛ in kɔlɔsira ni archmage saba ye ka bɔ fan fila bɛɛ la. Svyatorossia fan fɛ, ninnu tun ye troll ye, faun, ani mɔgɔ dɔ ka ɲɛmɔgɔba, nin ko in na, sunguru Natasha. Jatɔya sanfɛla sugu dɔ. A ka c"a la, musow la, se ka jatɔya kɛ, o ka ca ni cɛw ta ye siɲɛ fila ɲɔgɔn. Nin ye muso farikolo-ɲɛnajɛ-ko ye. O la, a tɛ kabako ye k"a kɛlɛɲɔgɔn fana tun ye sunguru Oksana ye, min tun bɛ Irisi jamanaba jira. A dɛmɛbagaw tun ye jinɛwelelikɛla ŋana fila ye: elf ani gnome. O de tun ye danfara ye jinɛweleli diɲɛ kɛlɛbolo fila ni ɲɔgɔn cɛ.
  Troll ye hakilina di Natasha ma:
  - A to n ka n sen don kɛlɛ la ka Tugarin Sama dɛmɛ.
  Npogotiginin y"a sɔsɔ ko:
  - A tɛna kɛ ka kɛɲɛ ni sariyaw ye. Ni an bɔra kɛnɛ kan, maloyaba bɛna kɛ an ni mansamaraba in na.
  Troll in, n"a ɲɛw wulilen don ni namara ye, a y"a kɔlɔsi ko:
  - N b' a lajɛ ko Svyatorossia ka bonya kana tɔɔrɔ !
  - Wa cogo di ? - Lagbɛrikɛla sungurunnin kabakoyara.
  - Kɔnɔnafili dogolenw ! Ni namara bɛ seko ni dɔnko ni jagɛlɛya gosi. An bɛna nanbara kɛ walasa mɔgɔ si kana jateminɛ kɛ, n"u ye jateminɛ kɛ, u tɛna o jira!
  Natasha ye ologramu lajɛ: A kɛra i n"a fɔ Tugarin Sa tun bɛ ka bɔnɛ a la jigiya tɛ min na ani a binni tun ye waati ko ye.
  - N SƆNNA! N sɔnna o ma! I k"i janto dɔrɔn i kana minɛ!
  - Sisan ne bɛna don lakana sira la ani an terikɛ Tugarin bɛna marifa kura sɔrɔ.
  Troll in jiginna o yɔrɔnin bɛɛ ka kɛ fɛnɲɛnama fitinin ye, min bolila ka taa kɛlɛcɛw fan fɛ ni foton teliya ye.
  Tugarin Zmey y"a kɔsegin, a kɔsegira dɔɔnin dɔɔnin. A jugu, k"a miiri ko laban surunyara, o ye dɔ fara a ka degun kan. O yɔrɔnin bɛɛ, kamalennin ka npan barika banna, jugu ka nafolo kuncɛ y"a daminɛ ka yeelen bɔ ni tasuma ye. O gosili ye cɛ in kamankun jeni, a tun bɛ ɲini k'a bolo tigɛ. Igor ye pan ka segin kɔfɛ ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Sitanɛ !
  Tugarin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I ka ban, morel !
  Yɛlɛmaba wɛrɛ, Tugarin yɛrɛ y"a wuli, npan janyara, bɔgɔ kurukuruw (minnu dilannen don ni fɛn fitininw ye) ye marifa ci san fɛ fiɲɛ na, bin ye tasuma minɛ.
  Pastukhov tununna waati dɔɔnin kɔnɔ. Gosi kura ni yeelenba dɔ kɛra, sisi bɔra. Seginnkanni kelen o kɔfɛ sankaba jɛnsɛnna ani Tugarin belebeleba in y"a yɛrɛ sɔrɔ a tigɛlen don tilayɔrɔ fila la.
  Pastukhov y"a bolow da ko:
  - Kamalennin ye kɛlɛcɛ fusu , bonyabaliya laban sera !
  - A kaɲi! - Ilya Muromets ye kulekan bɔ ni nisɔndiya ye.
  Dobrynya y'a yɛrɛ tigɛtigɛ:
  - Rus barikama ka !
  Alyosha Popovich ye a don a kɔnɔ cogo bɛnbali la:
  - U tɛ Rus ta ye wa ?
  Jatigɛwalekɛlaw ye wuluwulu kɛ ɲɔgɔn fɛ k"a jaabi ko:
  - Ayi, ninnu ye dunanw ye ! Alyoshenka hakili sigi!
  Kɛlɛ in banna Svyatorossiya kɛlɛbolo ma. Mankan dɔ tun bɛ fɔ sɔrɔdasi minnu ɲɛ ye binkɛnɛ ye.
  Svyatopolk y"a kɔlɔsi ko:
  - Taamaʃyɛn jugu !
  Grobogor y"a sɔsɔ ko:
  - O bɛ ɲini ka nɔ foyi bila se sɔrɔli jatebɔ la ! Yan, an ka kan ka siran an yɛrɛ ɲɛ dɔrɔn.
  Baldak y"a jira ko:
  - Ne yɛrɛ bɛna kininfɛla ɲɛminɛ ka don kɛlɛ la !
  Svyatopolk sɔnna a ma ko:
  - Nin bɛna kɛ taama barikama ye ! I janto dɔrɔn, Baldak, i kana kɛlɛ kɛ ni nin kɛlɛcɛ nɔɔrɔma in ye. O bɛɛ kɔfɛ, n"u y"i bila duguma, o bɛ bɛn i kininbolo bɔnɛni ma!
  - n yɛrɛ b' a bila duguma ! An ta ma tunun yɔrɔ min na!
  Svyatorossia ka kɛlɛbolo masirilen taara kɛlɛ la. Bolocilaw de tun bɛ taa fɔlɔ. Amazɔni npogotigininw minnu sinw bɛ ɲini ka kɛ fɛn ye, minnu sinw bɛ bɔ u ka cakɛda tigɛlenw na, nka u ka kasɛtiw ni u ka finiw donna, u y"a daminɛ ka juguw ka marifatigiw ci ni bɛlɛkisɛw ye. U ye jaabi di ni timinandiya ye.
  Npogotiginin dɔ binna, nɛgɛbere dɔ y"a gosi a disi la. A farikolo y"a yɛrɛyɛrɛ ani a binna. A kɛra i n"a fɔ sunguru tɔ kelen jogin dɔrɔn. Dimi ɲɛda sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ y"a ɲɛda tiɲɛ.
  Kɛlɛcɛ wɛrɛw fana binna, nka a daminɛ na, bɔnɛw ma bonya kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a bɛ iko yɔrɔjan de kosɔn, bɛlɛkisɛw tun tɛ se ka don kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ tuma bɛɛ.
  Svyatopolk y"a kɔlɔsi ko:
  - An ka sɔgɔsɔgɔ hali bi !
  Baldak tun bɛ ka boli ka taa a ka mɔgɔw fan fɛ kaban, a pɛrɛnna k"a to boli la :
  - Sisan n bɛ bɔ garadi la, a bɛna diya !
  Grobogor ye hakilina di ko:
  - N bɛ teliya ka taa numan fɛ, an bɛna kumaɲɔgɔnya kɛ ni bɔgɔdaga ni Velcro ye.
  Svyatopolk sɔnna a ma ko:
  - Ayiwa, n ka yɔrɔ bɛ santiri la !
  Ilya Muromets fana ma sigi, a ye hakilina di ko :
  - Ayiwa o tuma na ! Sisan an ka yɔrɔ bɛ sɔrɔdasiw de bolo.
  Dobrynya Nikitich sɔnna a ma ko:
  - N bɛna Baldak kɛlɛ !
  Alyosha Popovich y"a ɲɛda kuncɛ tigɛ ni npan ye:
  - Ayiwa, a bɛ iko n ye Grobogor sɔrɔ. Ne hakili la, nin ye fɛɛrɛ ɲuman ye!
  Ilya Muromets ye delili dɔ kɛ ni kumakan ye, k"a yɛrɛ tigɛtigɛ:
  - Ayiwa, Ala fɛ, jɛɲɔgɔnw !
  - Amiina ! - Alyosha Popovich ni Dobrynya Nikitich ye jaabi di ɲɔgɔn ma.
  - An bɛna baro ɲɛminɛ ni jikuruw ni jikuruw ye. Aw ka ɲɔgɔn ladɔnniya fɛn bɛɛ la, aw kana tiɲɛ dogo!
  Kɛlɛcɛw y"u biri k"u ka so nɛrɛmaw lawuli ka taa.
  Ilya Muromets tora ka to dugukolo sanfɛ, a y"a faamu ko mɔgɔ dɔ ka kan ka kɛlɛ kɔlɔsi ! I bɛ se ka sɔrɔdasi gansan ka baara ta waati gɛlɛn dɔrɔn de la, waati min na i yɛrɛ ka donko bɛ se ka kɛlɛ in wuli. Kɔlɔsili ye siranbaliya kɛlɛli ye!
  Senna-sɔrɔdasiw ye u ka jɔyɔrɔw datugu, u ma u janto bɛlɛkisɛw ka sanbɛlɛ la, u taara ka taa Irisi jamanabaw ka jɔyɔrɔw fɛ. Senna-sɔrɔdasi musow ye wale kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni jagɛlɛya ye. U y"u ka npanw wuli, u ye jagɛlɛya kɛ ka don kɛlɛba kɔnɔ.
  Senna-sɔrɔdasi nɔgɔmanw ka kuluw ɲagamina, npogotigininw tilalen don kulu fitininw ye ka kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye. Cɛɲi fanba ye kɛlɛ kɛ sennasanbara la, nka ni sanu gɛnɛgɛnɛw ye minnu bɛ manamana. Sɔrɔdasi musow, minnu tɛ dɔgɔya ni cɛw ye (n"i ye mɔgɔw dɔrɔn jate, nka danfɛn kabakomaw fana tun bɛ yen), u kelen-kelen bɛɛ tun bɛ se ka kɛ podiyɔmu masirifɛn ye, kɛlɛkɛminɛn nɔgɔmanw tun tɛ dogo, nka u tun bɛ sinsin u kan, npogotiginin farikolo yɔrɔw minnu bɛ mɔgɔ lafili kosɛbɛ .
  Baldak, a bɛ ka mankanba bɔ ni tulo tigɛ, a ye yamaruya di ko:
  - Sisan, sennasanbara girinmanw ka taa kɛlɛ la !
  Cɛ belebelebaw tun bɛ baara kɛ ni phalanx formation ye. O waati de la kɛlɛcɛ tan fɔlɔw ye tamaw ta u ɲɛfɛ, ka wuluba dɔ Dabɔ. Nka, o jɔli in nafa tun ye ko phalanx karilen don yɔrɔ la min tɛ kelen ye, wa a tun bɛ se k"a yɛrɛ ka sɔrɔdasiw sɔgɔ.
  Dobrynya Nikitich ye yamaruya di ni hakilisigi ye ko:
  - Segin-ka-bɔnye ! Sen kɛmɛ fila kɔfɛ!
  Irisi fantom sɔrɔdasi belebele kɔfɛ, jirisunw ni kabakurunw tigɛlenw tun bɛ yen, ani jirisunw minnu nɔgɔlen don. U tɛmɛna u fɛ, ka phalanx wajibiya ka tɛmɛ balilan sugu dɔ fɛ. Baldak ye danga kɛ ni dimi ye:
  - I b' a ye nin jamakulu in bɛ boli kaban ! Aw ka na, ka dununw gosi joona, an ka se sɔrɔli sɛbɛnfura wuli.
  Dununw ye gosi kosɛbɛ, marifaw y"a daminɛ ka gosi ka caya. Cogo dɔw la, a tun bɛ an hakili jigin galonw ka sɛgɛnba la minnu bɛ boli ka taa kurun kɔnɔ, tuma min na kurunbolilaw bɛ wajibiya ka joli daji da!
  Falansi teliyalen don, nka a jɔli, i n"a fɔ mɔgɔ bɛ se k"a miiri cogo min na, o tiɲɛna. Sɔrɔdasiw girinna ka don o yɔrɔw la ni ɲagali kulekan ye.
  Baldak, o ɲɔgɔnna jiginni ye, a pɛrɛnna ko:
  - Ka sotigiw, waraw ani dinɔsɔsiw fili kɛlɛ la joona.
  Svyatogor y"a sɔsɔ ko:
  - Yala a ma kɛ joona kojugu wa ! Jugu fan fɛ, sennamɔgɔw dɔrɔn de bɛ kɛlɛ la fo ka na se bi ma!
  Baldak ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ayi, a bɛnnen don dɔrɔn ! An k"a ɲini ka tɛmɛ a ɲɛ. Ni dawolo kɔrɔtara dɔrɔn, aw ka kan k"a gosi!
  Falankɛlɛcɛw y"u ka tamaw fili ka baara kɛ n"u ka npanw ye. A nisondiyalen don ko nafolomafɛn dɔ tun sirilen bɛ bɛɛ bolo u cɛsirilan na. Nka nisɔndiya min bɛ sɔrɔ kɛlɛ la, o ye fɛn ye min bɛ wuli ka bɔ a nɔ na. Seginnkanni damadɔw kɔfɛ, o kɛra sababu ye ka sɔrɔdasi kɛmɛ caman faga. Sisan kɛlɛ in Dònna fasa la n'a jugu y'a ka burufiyɛkanw Blà tabali kan.
  Sotigiw ka gosili ka jugu kosɛbɛ. Hali ni jikuruba min tun bɛ ni nɛgɛ ye, o tun bɛ boli ka taa a fɛ, o tun bɛ siran. Katapulti tan ni caman sera ka marifa ci, ka jugu gosi ni kabakurunw ni nɛgɛbolo nɔgɔlenw ye, nka o ye sɔrɔdasi kɔrɔtɔlenw dimi dɔrɔn.
  Dobrynya Nikitich, a y"a faamu ko a ka sɔrɔdasiw tɛ se ka o degun sugu kɛlɛ, a ye yamaruya di ko:
  - Ayiwa, fasodenw ! Ɲɛ!
  Irisi jamanaba ka sofaw ka kɛlɛbolo taara lajɛ in fan fɛ. Dugukolo tilayɔrɔba min dabɔra ni jinɛweleli ye, o yɛrɛyɛrɛla. Buguri wulila. Fɛnɲɛnɛmaw wulila ka taa san fɛ, wulu misɛnninw fana sen bɛ o la, u jigira kasɛtiw kan, ka marifa ci u la u bolitɔ. Joli-yɔrɔw ka lasigiden dɔw pɛrɛnna dɔrɔn, ka yeelen bɔ i n"a fɔ dolow misɛnninw.
  Dobrynya Nikitich ye kɛlɛ ja lajɛ. Baldak ka sofaw y"a yɛrɛ ka sennamɔgɔw caman tiɲɛ. Dobrynya ka sotigiw fana donna ka bɔ kɛrɛfɛ, ka wale kɛ ni hakilisigi ye kosɛbɛ.
  Sotigiw ye ɲɔgɔn gosi ani kɛlɛ jugu dɔ daminɛna. Fɛn fila bɛɛ ye kɛlɛ kɛ ni fanga ni jagɛlɛyaba ye. Knight Egglot ka darapo binna! Kɛlɛcɛ tɔgɔba in yɛrɛ ye joginda caman Sɔrɔ, a jigi tigɛlen dòn fo k'a ka squire fla Tigɛ.
  - Dingɛ dɔ, o kɔ, dingɛ dɔ ! - Baldak ye danga kɛ. - Ka kulu wɛrɛ fili kɛlɛ la, an b"a ɲini ka jugu pinɛ. Aw ye jugu gɛrɛntɛ ka tɛmɛ a dankan kan!
  Irisi senna-sɔrɔdasiba ye wale kɛ ni bɛnkan ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, kɛlɛcɛw tun bɛ baara kɛ ni nɛgɛ kɛrɛnkɛrɛnnenw ni nɛgɛberew ye sow ni sotigiw kama. K"a sɔrɔ Irisi senumaw ka senna-sɔrɔdasiw tun hakili ɲagamina kosɛbɛ sen kɔrɔ. Tiɲɛ don, npogotigi kɛlɛcɛw ye jagɛlɛya danma jira. U dɔ, n"o ye busty belebele ye, o panna ni fanga ye k"a sennasanbara gosi ka don kasɛti kɔnɔ fo kɛlɛcɛ girinman in ye sanpɛrɛn bɔ a ka ɲɔgɔmɛ kan. Nka Irisi jamanaba bɛɛ ye wale kɛ ka ɲɛ ka tɛmɛ o kan. Misali la, u tun bɛ pikirijikɛlan surunw kɛ butikiw kan, k"a ɲini k"u gosi kɔnɔbara la. Wa o bɛɛ n"a ta, Irisi senumaw tun bɛ ni jatebɔ ye u fan fɛ. U, u bɔnɛna sotigi ba caman na, u ye kɛlɛ kɛ ka jugu gɛn ka segin kɔ.
  Kɛlɛ min kɛra numan fɛ, Kozakaw y"u sen don kosɛbɛ. Ni sɛkɛriw ye, ni finiw ni burkaw ye, u bɛ ɲini ka formation ɲagami o yɔrɔnin bɛɛ. Sisan, u kelen-kelen bɛɛ tun bɛ se k"u ka jagɛlɛya jira.
  Yan, Kozakɛ jagɛlɛn fila Vasilko ni Danillo ye ɲɔgɔn sɔrɔ. Mɔgɔ bɛ bange hɔrɔnya la, kungo kɔnɔ. Tɔɔ kelen fana tɛna a tɔɔrɔ ka kɛ fɔlɔ ye! Wa hali ni u fila bɛɛ dabɔra ni jinɛweleli ye, hadamadenw ka hakilijigin bɛ denmisɛnya hakilijiginw mara, sago, ɲɛnamaya ɲuman sugo.
  U tɛ kɛlɛ kɛ ɲɛnamaya kama, nka saya de kama.
  Vasilka pɛrɛnna ko:
  - I bɛ kuma mun de kan, Basurman !
  - I yɛrɛ ye kafiri ye ! Ne ye Irisi Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ mɔgɔ ye! - Danillo ye sɔsɔli kɛ.
  - Ayi, e ye ne jugu ye ! - Vasilka y'i Yɛlɛma k'a Kɛ fan fla fɛɛrɛ ye, ka jugu gosi a bolo kɔrɔ. A kɔsegira, nka a y"a minɛ a ka siliki fini na, o min kɛra bilen ye joli fɛ.
  - O ye bɔgɔbɔgɔ ye dɛ ! O fini suguw tiɲɛna! - Danillo y'a ka sow lamɔ. A ye Vasilka gɛn ka bɔ sɛgɛnlafiɲɛbɔlan kan n"a senkɔniw ye. Kozakɛ binna, nka o yɔrɔnin bɛɛ, a panna ka wuli, a kabakoyara hali bi, k"a ka nɛgɛbere wuli. Danillo y"a ka sabre jigin a kan, k"a kunkolo tigɛ ni gosili barikama ye.
  - Baasi tɛ Kozakɛ ! Nka an ka surun diɲɛ kelen in kɔnɔ!
  Kɛlɛcɛ y"a miiri ko a ye se sɔrɔ, nka o waati yɛrɛ la, a ye saber sɔrɔ a kun kɔfɛ. O gosili jugu in na, a kunkolo kɛra fitini ye ani Kozakɛ, n"a fanga laban ye, a y"a yɛrɛ wuli ka jurumukɛla minɛ n"a ka nɛgɛ ye. Dɔgɔkun kelen o kɔfɛ, a kunkolo fɛn bɛɛ kɛra sankaba ye ni sisi jolilen ye. Ɲɛnamaya wɛrɛ, hali n"a tun tɛ tiɲɛ ye, nka a ma dɔgɔya tiɲɛ na, o donna ɲinɛni dibi la.
  Npogotigininw ye kɛlɛ kɛ ni farinya ye min ma dɔgɔya. Konte Margarita barikama min kunsigi ye sanu ye, o ye masakɛmuso Olga ɲɛda ni ɲɛda kɛ ni masakɛmuso Olga ye min kunsigi ye nɛrɛ ye. Cɛɲi fila bɛɛ tun bɛ yeelen bɔ ni dimi ye min tun bɛ i ko npogotiginin. Margarita jukɔrɔ, unicorn finman dɔ tun bɛ yen, a sanu senw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔninjɛw lawuli. Olga ka saga bilenman fana tun tɛ dɔgɔya a cɛɲi ni a ka nɛɛma ta fan fɛ.
  Npogotigininw ye ɲɔgɔn gosi ni fanga ye fo u binna ka bɔ u ka sow kan. Margarita ye kalifa kɛ ko:
  - Ayiwa, i ye fasa ye.
  Olga y"a jaabi ko:
  - N bɛ kuma mɛn Koshchei fɛ.
  Kɛlɛcɛw ye kɛlɛ kɛ senna, k"u ka maroko butiki kabakurunw bɔ. U senkɔniw pinki ani u senkɔniw farikolo yɔrɔw tun bɛ u farikolo lamaga nɔgɔya la ni nɛɛma ye min tɛ se ka ladege. O la sa, Olga ye binkanni kɛcogo ɲuman dɔ kɛ kokura, ka nɛgɛ, sanu tasa min tun bɛ Margarita sin dafalenw datugu, o tigɛ. Sinbara minnu tun bɛ yeelen bɔ i n"a fɔ rosow, olu tun bɛ kɛnɛ kan. Konte ye a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Wow, musoɲɔgɔnɲini !
  Wa a ma to juru la, ka kojugukɛla ka cakɛda sɔgɔ, ka masakɛmuso kamalennin farikolo farikolo ni a lafililen jira. Olga y"a ka fini tolenw fili, ani Margarita tugura a ka misali kɔ. Sisan, npogotigininw ye kɛlɛ kɛ farilankolon, u ka cɛɲi kɛrɛnkɛrɛnnen na: kɛlɛcɛ ala musomanw. O farikolo cɛɲiw tun datugulen don ni nɔw ye, o kɔfɛ, sanpɛrɛn dɔ bɔra nɛgɛbere la, o ye Olga disi tigɛ. O jaabi la, sungurunnin y"a sen don a kɛlɛɲɔgɔn namaratɔ ka presse kɔnɔ. A y"i biri ani npan hinɛbali dɔ ye kɛlɛcɛ kunkolo cɛɲi tigɛ, kunsigi min nafa ka bon kosɛbɛ. Nka Olga y"a ka sebaaya diyabɔ waati kunkurunnin dɔrɔn de kɔnɔ, bɛlɛkisɛ nɔgɔlen dɔ y"a disi min tun bɛ balo la, o sɔgɔ, ka se a dusukun jagɛlɛn ni diyagoyalen ma.
  O cogo de la, subagaya kɛlɛw cɛfarinw sara!
  Grobogor ye wale kɛ ni hakilitigiya ye kosɛbɛ : a y"a ɲini ka yɔrɔw ɲini minnu bɛ se ka tiɲɛ juguw ka sigikafɔ la ani ka fari sɔgɔ ni nɛgɛ ye.
  Alyosha Popovich fana tun ye nanbarakɛla ye, a tun tɛ kɔrɔtɔ ka reservew fili kɛlɛ la. A hakili jigira sariya la: sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ dɔ bɛ sɔrɔdasi minnu dɔrɔn de mara, a ma minnu fili kɛlɛ la.
  U bɛ min kɛlɛ, a bɛ se ka fɔ ko i tɛ se ka i yɛrɛ minɛ o la. Fo n"i bɛ se ka yamaruya di u ma u ka boli!
  Baldak tun tɛ dɔn a ka muɲuli fɛ. K"a ɲini ka gɛlɛya in teliya, a ye yamaruya di ko:
  - Ka dinɔsɔsiw ni mamɔw fili kɛlɛ la o yɔrɔnin bɛɛ. Waati sera ka jugu kɔkolo dɔrɔn kari, nka a kunkolo fana kari.
  Ni dinɔsɔsiw, minnu ka bon i n"a fɔ dugukolo-yɔrɔw, olu kɔrɔtɔlen don ka tɛmɛ, u bɛ kɛ siranfɛnba ye. Miirili tɛ se ka o yɔrɔ bonya ɲɛfɔ, k"a sɔrɔ o cɛba ba caman bɛ ka pan ni kunkolo ye siɲɛ kelen. Nin ye panorama belebeleba ye, waati min na vaults bɛ yɛrɛyɛrɛ ani jiriw labɛnnen don ka dɔn daminɛ.
  Koli min sirilen bɛ Baldak tulo la, o ye sɔgɔsɔgɔ, Svyatopolk kan ye ɲininkali kɛ ko:
  - A ma kɛ joona kojugu wa ?
  Baldak y"a jaabi ni dimi ye ko:
  - Ayi, a bɛnnen don dɔrɔn ! N jigi b"a kan ko n bɛ se ka tɛmɛ n jugu siranbagatɔ ni barikantanya ɲɛ!
  . SABABU No. 5nan
  Dobrynya Nikitich, a kɛlen ka jinɛw ka kɛlɛbolo ka taama ye, a ko :
  - Ayiwa, a bɛ iko an fana bɛna gɛrɛ !
  Ilya Muromets ye ladilikan di ko:
  - Aw bɛ aw ka reserve (marayɔrɔ) Lamaga ka Bɔ cɛmancɛ la walasa dinɔsɔsiw ka Tɛmɛ diagonally (dagon) la ka sweep (sɔgɔli) Kɛ. O na kɛ bɔgɔdaga barikamaba ye, wa aw bɛna aw ka sɔrɔdasiw kisi.
  - A bɛ iko sugandili wɛrɛ t' an bolo !
  Filili min kɛra ni reserve kura ye, o ma taa ɲɛ pewu, a ma se ka kɛ ka an yɛrɛ tanga bɔnɛ ma an yɛrɛ ka sennamɔgɔw cɛma. Nka kɛlɛ in juguyara kosɛbɛ ani a kɛra kulɛri ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni dinɔsɔsiw ye ɲɔgɔn kɛlɛ.
  Tiranosaur belebeleba fla filɛ nin ye, minnu sirilen dòn bolola dɔ la k"u y"a da Minɛ ka ɲɔgɔn kùnkolo kin. Sogo tigɛlenw tun bɛ pan ka taa fan wɛrɛw fɛ. Min kɛra o kɔfɛ, o kɛra streptosaurus (streptosaurus) filili ye diplodocus (diplodocus) la. Dimi ka kinni min kɛra kɔ la, jigitigɛ kulekan min tɛ se ka ɲɛfɔ. Waraba belebeleba in y"a jaabi ni a kɔkili gosili ye, ka sotigi tan ni fila bin n"u ka sow ye. Tasuma ye tasuma don ani diplodocus kɔnɔbara tigɛra. Banakɔtaa belebelebaw bɔra. U tun bɛ lamaga i n"a fɔ kɔnɔba dɔw. Sow ni ɲɔgɔmɛw bolilaw y"u yɛrɛ siri u la. Hali mamɔni barikama in minɛna ka wuli a kɔ kan, k"a sen belebelebaw gosi.
  Dinɔsɔsiw sara, nka fantom kɛlɛcɛ caman wɛrɛw sara. Nin ye Irisi senuma kɛlɛbolo ka kɛlɛcɛ tɔgɔba ye, n"o ye Conte Dudko ye, min sennatan ni raptor belebeleba dɔ ye. O bɛɛ tun bɛ iko fɛn juguba ani yelifɛn. Dinɔsɔsi dɔw tun bɛ ni sɔgɔlanw sirilen ye u la, u tun bɛ dunanw n"u yɛrɛ ka sɔrɔdasiw tigɛ i n"a fɔ ni razɔri ye. Ani sow joli fagara, o ye yelifɛnba ye.
  Svyatopolk ye Baldak ɲininka ko:
  - Ayiwa, an ka kan ka mun kɛ sisan ?
  A y"a jaabi ni jagɛlɛya ye ko:
  - Reserve kunba ye kisi. N bɛ yamaruya di, n kɛlen kɔ ka manɛwɛrɛ jugumanba dɔ kɛ, ka sɔrɔdasiw bila kuluw la. O yɔrɔ la, sosiyete ka siniɲɛsigi bɛna latigɛ.
  - Laala kɛlɛw bɛ kɛ wa ? - A ye epiki jagokɛla latilen.
  - A bɛ se ka kɛ kɛlɛw ye ! An ka hook throw kɛ!
  - Ayiwa, taa ɲɛ ! Providence ka an dɛmɛ!
  Dinɔsɔsiw, hadamadenw, goblinw, sɔrɔdasi suguya bɛɛ ani suguya bɛɛ ye kɛlɛ kɛ ni farinya diminnen ye. Irisi senumaw sera ka taa ɲɛ dɔɔnin kɛrɛfɛ kɛrɛfɛ, ka Risikaba jɔyɔrɔw digidigi. Dobrynya Nikitich ye tyrannosaurs ka reserve detachment fitinin dɔ fili kɛlɛ la. U kɛra kurunba ye min bɛ barazi bloki dɛmɛ, o kɛra sababu ye ka se ka degun min bɛ ka caya, o kɛlɛ. Tiranosaurw ye ledge tigɛ ka sotigi damadɔw faga.
  Baldak ye kali, nka reserve tun t"a bolo tugun: kɛlɛbolo kunbabaw cilen don ka yaala.
  Grobogor fana tun bɛ siran, a tun sɛgɛnnen don ka kɛ nanbarakɛla ye ani a tun bɛ dinɔsɔsiw fana fili kɛlɛ la.
  Nka a y"o kɛ ni detachement fitinin dɔ ye. O kɔ, Alyosha Popovich y"a jaabi k"a sɔrɔ a ma miiri a la. A y"a fili kɛlɛ in na, o yɔrɔnin bɛɛ fanga bɛɛ min tun ye mamɔniw ni dinɔsɔsiw ye. O waati kelen na, k"a kɛ namara ye kosɛbɛ, sɔrɔdasiw ye boli kɛ sisi datugulen jukɔrɔ, elfw ye min lawuli. O de kosɔn, o gosili barika bonyana kosɛbɛ. Juguw ka sotigiw ni sennamɔgɔw caman sara o yɔrɔ la. Gɛrɛyɔrɔw bɛɛ tun falen bɛ suw sennatanw na. Grobogor jigi tun b"a kan ko jugu, i n"a fɔ ale, k"a sababu kɛ nanbarakɛla ye, a bɛna reserve yɔrɔ fitinin dɔrɔn ci, o de kosɔn a y"a yɛrɛ dan sumani tilancɛ ma. O de kosɔn, o fɛɛrɛ in tɛmɛna ka taa Irisi jamanaba fan fɛ.
  Grobogor m"a dɔn o yɔrɔnin bɛɛ ko jugu ye nafa sɔrɔ kɛlɛ in na wa a ka dinɔsɔsi kulu fitinin tun bɛ ka kɔsegin, wa sofaw ma se ka o jinɛ suguw kɛlɛ. Tɔnɔw cayara joona, sɔrɔdasiw fagara ba caman na.
  Alyosha y'a yɛrɛ tigɛ k'a bolo da gengenjiri kan ni fɛn tolenw ye:
  - A bɛ iko Krisita b'an dɛmɛ ! Nka, i jigi da Ala kan ani i yɛrɛ kana fili! Sisan, i bɛ se k"i fanga mara.
  Pastukhov fana ye kɛlɛ kɛ, kamalennin barikama in, i n"a fɔ mɔgɔ bɛ se k"a miiri cogo min na, a tun bɛ yɔrɔ la min ka suma kosɛbɛ. A y"a ka kala fili k"a tigɛ ni npan fila ye yɔrɔnin kelen. O waati kelen na, a kɛra i n"a fɔ kamalennin in bɛ tulon kɛ.
  Grobogor ye kulekan bɔ ko:
  - Na, na ni nin cɛ in ye n fɛ !
  Garadikɛla damadɔ farala ɲɔgɔn kan ni taamakɛla ŋana ye, n"o ye komandan ye min tun bɛ a janto a yɛrɛ la. U ɲɛmɔgɔya tun bɛ kɛlɛcɛ Viscount de Guiche bolo. Kɛlɛcɛ barikama ni nanbarakɛla, a taara ni minɛn kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ye, nɛgɛbere ni laso ɲagaminen.
  - N bɛ na ni Pastukhov ye juru dɔ kan. Fɛn kelen dɔrɔn de tun b"a fɛ ka min dɔn wa? O sara bɛna kɛ mun ye?
  Grobogor ye bɔrɔ in fili, de Guiche y'a minɛ a ka wulu la:
  - Ne ka bolomafara bɛna kɛ fɛn ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ dɔrɔn !
  - A jate ko a sara !
  - Ayi, a ka fisa ka ɲɛnamaya ! Nin tɛ cɛ ye u bɛ dɔnkili da min kan : sa ka fisa ni ɲɛnama ye, kɛlɛcɛ gɛlɛn - bulu !
  Viskonte ye ŋɛɲɛ kɛ ka ɲɔgɔmɛ saba lawulili kɛ, sow ka wuluwuluw bɛ ka yɛrɛyɛrɛ. Grobogor ye yamaruya di ko:
  - ka reservew bɛɛ fili kɛlɛ la ! A to dinɔsɔsiw ka layini kari! O bɛɛ kɔfɛ, Alyosha ye gag dɔrɔn de ye!
  Kuma labanw na, mɔgɔ bɛ se ka dimi sɔrɔ: n"a sɔrɔ u tun ye hakilitigiya kɛ ka tɛmɛ u kan! Ani Grobogora yɛrɛ ye jɔn ye!
  Dinɔsɔsiw ka jikuru wɛrɛ nɔfɛko y"a to ɲɛfɛla sabatira, nka farinya min bɔra o la, o barika bonyana dɔrɔn. Yan, Krasosaurus kunkolo belebeleba in kɛra ka tigɛ. Da belebeleba in y"a dawolo minɛ ni kɔnɔnafili ye k"a da wuli. Yan, sotigi dɔ minɛna a kan fɛ, a y"a sama ka don dugujukɔrɔ ɲɛnama kɔnɔ, a dawolo datugulen don. Kolow jolilen tilayɔrɔw tun bɛ pan ka bɔ ɲinw jukɔrɔ. Joli yɔrɔ dɔ ye sungurunnin ɲɛda gosi. Cɛɲi ye nisɔndiya jira ni fɛnɲɛnɛma ye:
  - Cɛw bɛ ka jɛnsɛn kaban, kun tɛ.
  Hali dinɔsɔsi fagalenw, k"a sababu kɛ u ka fɛnɲɛnama fɔlɔ ye, u ye kɛlɛ kɛ waati dɔ kɔnɔ ka baara kɛ ni wuluw ni nɛgɛbere juguw ye. Alyosha Popovich ni kulu fitinin ye nka u bɛ ɲɔgɔn na kosɛbɛ : waati ni waati a bɛ tigɛ ka don kuluw kɔnɔ. A ye tiɲɛni dɔw kɛ juguw ka kuluw la, ka mobili boli ka segin. Npogotiginin tilancɛ farilankolonw ɲɛji bɔra ani u maloyara, u ye u ɲɛw jɔ cɛ cɛɲi in na.
  - I tɛ se k' an minɛ ! I bɛna quasar fili! - Kamalen namaratɔ ye dɔnkili da. - A tɛ kɛ fu ye ko Ɔrɔmu diinɛ sarakalasebaa dɔ denkɛ kɛra nsiirin ye, hakilitigiya taamasyɛn.
  O waati kelen na, de Guiche ka kulu ye sira tigɛ ka taa Pastukhov. Viscount ye dɔnkili da ni dusukasi ye ko:
  - n b' i sara ka dafa, sagagɛnna ! Wa o bɛna i kabakoya mɔgɔ sataw la! Jatebɔ bɛna na ani a bɛna na joona! U bɛna i datugu wotoro sanubɔlan dɔ kɔnɔ!
  Pastukhov ye Viskonte ka yɛrɛbonya kumaw mɛn npanw mankan fɛ, joginbagaw ka ŋunankanw fɛ ani dinɔsɔsiw ka mankan fɛ.
  - Wotoro sanubɔlan ye fɛn kura ye ! N"a sɔrɔ o ye sanubɔlan ye min bɛ i n"a fɔ wotoro!
  De Guiche ye lasso ni crossbow hybride dɔ lawuli. A ye a laɲini kɛ ni seko ye ani a y"a ɲini ka Pastukhov minɛ. Ale kɔni tun bɛ kɔlɔsili la wa ni lasso wulila, a bɛ jigin i n"a fɔ jirisunba. Laso min sirilen bɛ sɔrɔdasi kɛlɛcɛ wuluwulu dɔ kɔ la. Dimi juguba dɔ fɛ, kɛlɛcɛ in hakili bɔra a la.
  - Damn it, n ye miss kɛ ! - Viscount min dabɔra ni magic ye, o ye spit quite naturally.
  - A bɛ kɛ kelen ye i n' a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ ! - Pastukhov pɛrɛnna, a ka unicorn finman kan a ye boli dɔrɔn ka taa de Guiche fan fɛ. Kɛlɛcɛ fila girinna ka taa a tigɛ. Npanw ka wuli-wuli. Kunkolo tigɛlenw wulila ka taa, kelen ye hadamaden ye, tɔ kelen bɛ ni biɲɛ ye.
  Viscount sera k"a fɔ dɔrɔn ko:
  - Don! Annihilateur (hakililafagalan)!
  A kunkolo ni a farikolo farala ɲɔgɔn kan cogo min na.
  Pastukhov y"a jaabi ko:
  - kunkolo min ni ni tɛ, o bɛ i n'a fɔ wulu ni ni !
  Sotigi duuru girinna o kamalen in ma yɔrɔnin kelen. A y'u dɔ faga o yɔrɔnin bɛɛ, ka filanan gosi a ka so kan.
  - Ayiwa, aw joli bɛ yen ! An ka kɔrɔtɔ ka don jidagayɔrɔ la!
  Sotigiw tun bɛ i n"a fɔ u hakili ɲagamina dɔɔnin, wow, jugu barika tun ka bon.
  Pastukhov ye fila wɛrɛw tigɛ ka dɔnkili da:
  Tasuma min bɛ yeelen bɔ ka tɛmɛ tasuma tɔw bɛɛ kan, .
  Ne ka kanuya bɛ ka jeni!
  Hali ni jugu ye nanbarakɛla ni nanbarakɛla ye, .
  Nka a bɛna kari!
  
  A to kungo kɔnɔ, dibi la mɔgɔ jugu
  A bɛ mara in jeni ka tiɲɛni kɛ!
  Kanuya min bɛ ni kɔnɔ, o bɛ i ko sufɛla;
  I kɔrɔtɔ, boli, taa a fɛ!
  
  Ani Rus senuma ka se sɔrɔ,
  Siniɲɛsigi wɛrɛ tɛ yen dɛ!
  Kɛlɛcɛ bɛna kala barikama dɔ kɔrɔta, .
  Faso kanulen!
  
  A na to kantigiya la,
  Yeelen senuma ka taa Irisi jamana na!
  Irisi kɛlɛkɛminɛnw bɛ se ka da u kan, .
  An ka an ka denbaya kisi gɛlɛyaw ma!
  Kamalennin ye dɔnkili da ka tigɛtigɛ k"a sɔrɔ a ma jɔ. A ka gosiliw tun bɛ i n"a fɔ maestro bolokɔnincininw lamagacogo piano konnɛgɛw kan. Maga dɔrɔn de bɛ knock out kɛ dɔnkili tɛ, nka joli jibɔyɔrɔw. Nka, kɛlɛcɛ "jɛmanw" ye kɛlɛ kɛ kosɛbɛ, u ye jagɛlɛya ni se sɔrɔli nege jira min ma dɔgɔya. Goblinw tun tɛ dɔgɔya ni mɔgɔw ye, elves tun ye bɛlɛkisɛtigi ɲumanw ye, wa u tun tɛ tunun bolo ni bolo kɛlɛ la. Kɛlɛ kabakomaw Kɛra ni virtuoso nivo jirali ye.
  O cogo la, Grobogor ye kɛlɛcɛ ɲumanw lajɛ ka don bolo la, ka ɲɔgɔn gosi, a tun tɛ siranbagatɔ ye, nka a kɔfɛ, a tun ye npantigi ni kɛlɛcɛ kabakoma ye.
  - N bɛna se sɔrɔ ! An tɛ se ka bɔnɛ!
  Dobrynya Nikitich min tun bɛ a kɛrɛfɛ, o ye juguw ka taamaw kɔlɔsi kosɛbɛ. Baldak ka reserve barikama sera ka se kuluw la kɛlɛ duman dɔ cɛma. Dinɔsɔsi damadɔw tun bɛ yen minnu tun maralen bɛ, jinɛ barikamaw, minnu tun bɛ baara kɛ ni sow senw ye minnu bɛ kɛ ni kabako ye, olu y"a daminɛ ka wuli ka wuli kuluba dɔ kan min bɛ ɲini ka jɔ. Reserve in ɲɛmɔgɔya tun bɛ hadamaden ka kɛlɛcɛ Lancelot bolo. Lamini kɛlɛbolo min bɔra Irisi jamanaba la, o ɲɛmɔgɔya tun bɛ Mikula bolo. A y"a fɔ Dobrynya ye ko:
  - O bɛ ɲɛ, jinɛw bɛ na !
  Dobrynya y"a jaabi ko:
  - dolow bɛ jɛnsɛn cogo di ?
  - Tiɲɛ don ko fɛn bɛɛ bɛ sen na !
  - N'u sera san fɛ yɛrɛ, i ka kan ka tulu bɔn u kan, ka miiri min bɛna kɛ ni dinɔsɔsiw binna.
  Mikula ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Wa tulu ni resin bɛ se ka tasuma don !
  - Hakilina min bɛ bɛn pewu dɛ ! Hali ni a tun ye juguya ye!
  - Kɛlɛ la, jagɛlɛya bɛ taa ɲɔgɔn fɛ ni hinɛbaliya ye ! U bɛ iko kɔɲɔmuso ni kɔɲɔcɛ minnu bɛ jɛɲɔgɔnya la min ye se sɔrɔ! - Mikula ye fiɲɛ bila. - An bɛna kɛlɛ kɛ kosɛbɛ, an bɛna kɛlɛ kɛ kosɛbɛ ! Ani, ɲɛ dɔrɔn tɛ ɲɛ kelen nɔ na!
  Dinɔsɔsiw tora ka Yɛlɛn ka Yɛlɛn. Ka bin dolow kan, jinɛw ni sow minnu bɛ boli u kɔfɛ, olu binna, dɔw binna, nka jikuruba in tora ka taa ɲɛ. Dinɔsɔsiw y"u dawolo digi ani bɛlɛkisɛw nana u kan, a bɛ fɔ ko u ma kojugu si kɛ jinɛw la, nka u ye mɔgɔw ni mɔgɔ fitininw faga. U binna duguma, ka girin. Fɛn min ye bɛlɛkisɛtigi ye, olu ye jaabi jugu di, nka ikomi u tun bɛ marifa ci ka bɔ duguma, tasuma ma se ka kɛ o cogo la. I n"a fɔ nɔgɔ bɛ kabakurun datugu cogo min na, o cogo kelen na, Svyatorossia sɔrɔdasiw tun bɛ kulu in kan. Sanfɛyɔrɔ bɛ ɲini ka tigɛ.
  Mikula ye yamaruya di ko:
  - Waati sera ! An ka pan!
  Tumu min ɲagaminen don ni resin ye, o bɛ bɔn. Ni a donna a kɔnɔ dɔrɔn, dinɔsɔsiw senw bɛ sɔgɔsɔgɔ u senw na minnu bɛ lafili. Nka, Knight Lancelot ma bɔnɛ a la, nka a ye yamaruya di ko:
  - Kɛlɛcɛw ɲɛfɛ ! Saryn ka kitchka!
  Nka, o "jagɛlɛya" sugu ye kojugu kɛ ka tɛmɛ nafa kan. Kɔrɔbɔli jugu dɔ Kɛra: dinɔsɔsiw y'u Yɛlɛma ka ɲɔgɔn Dòn. Nka nɛgɛ minnu tun sirilen bɛ dakunw na, farati tun bɛ olu la kɛrɛnkɛrɛnnenya la. U bɛ jinɛw ni kɛlɛcɛ misɛnninw sogo tigɛ nɔgɔya la. Lancelot y"a yɛrɛ sɔrɔ o sɔgɔsɔgɔninjɛ cɛmancɛ yɛrɛ la. U y"a sɔgɔsɔgɔ ni hinɛbaliya ye, o y"a to a ma se ka sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔya kɛ. Mikula y"a ye ko waati gɛlɛn dɔ sera, a ye yamaruya di ko:
  - An ka binkanni kɛ ! An ka ninakiliminɛn dɔ di u ma min bɛ kɛ ni wuluwulu ye!
  Fanga kura dɔw ka gosili ye balansi wuli ka taa Irisi jamana ka kɛlɛbolo masirilen nɔfɛ.
  Lamini kɛlɛbolow tun bɛ kɔn ka kuluw tɛmɛ walima u ye binkanni kɛ ka bɔ san fɛ. A mana kɛ cogo o cogo, sanfɛla tun bɛ kɛlɛbolo fan fɛ min tun bɛ kɛlɛ kɛ cogo labɛnnen na, k"a sɔrɔ siran tun bɛ min minɛ, o min tun bɛ bonya ka tɛmɛn fɔlɔ kan ni tasuma donna tulu la.
  Mikula ye fiɲɛ bila:
  - An ka jisuma kɛ jisigiyɔrɔ la nin cogo la - an ka Vanka-Vstanka lamɔ !
  Lancelot kabakoyara, wa reserve min tora ni yamaruya tɛ, o sara dɔrɔn.
  Baldak ma se ka fanga-kɛlɛcɛw ci, bawo a ka sɔrɔdasiw bɛɛ tun sirilen bɛ ɲɛfɛ kɛlɛ dɔ fɛ.
  Mikula y"o bɛɛ ye kosɛbɛ, walasa ka se sɔrɔli teliya ani ka sɔrɔdasiw bila sira, a yɛrɛ ye tigɛ kɛ juguw ka kuluw kɔnɔ, ka nɛgɛbere da fila wuli.
  - n b' aw bɛɛ tigɛtigɛ ! Aw bɛna a dɔn aw nalonmaw!
  Baldak ye kulekan bɔ ko:
  - Ɔwɔ, aw bɛɛ bɛna danga ! Sisan, saw bɛna fara kɛlɛ kan!
  Tiɲɛ na, yɔrɔ minnu ka bon kosɛbɛ, saw ka kɛlɛ daminɛna. A taamana cogo kelen na dɔrɔn, danfɛn minnu kamanw bɛ yen, olu tilalen don ka kɛ sagakulu caman ye.
  Mikula y"a ka sɔgɔlilan wuli ni dimi ye, nka o waati kelen na, a ma ɲinɛ ka yamaruya wajibiyalenw di. Komanda bɛɛ tun ye diyagoya ni dusu ye.
  Cɛ dɔ min tun bɛ a kɛrɛfɛ, o kɔrɔtara tamaw kan, nka o ye dɔ fara a dusukasi kan dɔrɔn.
  Dɔɔni dɔɔni, Irisi jamanabaw ye fanga sɔrɔ, ni npan jiginni ni tama wulilen bɛɛ ye mɔgɔ ba caman kura faga.
  Baldak pɛrɛnna ko:
  - I ye Lancelot ye : bolow dɔrɔn de bɛ i da la ! I bɛ o ɲɔgɔnna bɔgɔbɔgɔ kɛ! Ayiwa, ne ka kan ka mun kɛ i la! N b'i dulon, a man fisa ni naaninan ye!
  Reserve tununna, ani fantom kɛlɛcɛ dɔw, k"a sɔrɔ u ma sigasiga, u ye boli kɛ. Hali kɛlɛcɛ npogotigi jagɛlɛnw tun bɛ yeelen bɔ sennasanbara la, u caman senw tun ye joli ye. Ayiwa, an ka kan ka Sɔn a ma ko o Kɛra senna-tɛgɛrɛ ye min bɛ Se ka Kɛ, nka dinɔsɔsiw girinna tuma min na, ka sanpɛrɛn Kɛ k"u yɛrɛ ta sennatan, o Kɛra... Kuma surun na, halakili ni kolo kari dɔnkili lakika. Lancelot sara, a ka kuma labanw ye nin ye:
  - N tun bɛ se ka nin ko in ye ka kɔn !
  Nka, dusukunnata dɔw tun bɛ fantɔw fɛ minnu tun bɛ bɛn fɛn ɲɛnamaw ma kosɛbɛ. O de kama, k"a dɔn siran ye min ye, u ye siranba ta, npogotiginin dɔw y"u ka kɛlɛkɛminɛnw fili u taamatɔ walasa ka boli nɔgɔya. U farikolo farilankolon, minnu bɛ manamana sumaya fɛ, hali ni cɛnimusoya nege bɛɛ tun bɛ u la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la u kɔkili cɛɲiw, ni farikolo yɔrɔw bɛ girin fari jɛlen jukɔrɔ, o ma se ka hinɛ bila dusukunw na.
  O tɔɔrɔ kɛra juguya ye, kuluw bɛɛ n"u gɛrɛyɔrɔw kɛra joli nɔgɔlen ye, u jɛnsɛnnen don i n"a fɔ mugu foro ni suw. Senkɔniw tun sirilen bɛ joli sɔgɔlen na. O sunguru tilancɛ farilankolon kelenw minnu bɔra Irisi jamana na, olu ye sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye, wa u y"a ɲini fana ka u farikolo girinya tɛmɛnen dɔgɔya. A bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ, kɛlɛcɛ farilankolonw, minnu bɛ manamana ni sumaya ye ani minnu nɔgɔlen don ni joli ye, u farikolo yɔrɔw bɛ ka kɔrɔta, u senw bɛ dɔn kɛ u bolitɔ!
  Mikula, a ma a janto npogotigininw ka fɛnɲɛnɛmaw la, a ye yamaruya di ko:
  - Aw bɛ u bila ka taa santiri fan fɛ ! O yɔrɔ la an bɛna kanulen misɛnninw sɔgɔsɔgɔ. Hali fali kuncɛlen bɛ bugɔli kan minɛ!
  O lamaga in kɛra ɲɛmɔgɔ ye ka taa a fɛ ani a kɛra teliya ye. A kɛlen ka nafa sɔrɔ a la ko reserve fangatigiba tiɲɛna, Mikula, Dobrynya Nikitich ka yamaruya kɔnɔ, a ye binkanni kɛ jugu kan kɛrɛfɛ ani kɔfɛ. Wa hali ni o gosili ma barika sɔrɔ, kɛlɛbolow kabakoyara kosɛbɛ.
  Baldak y"a ye ko ko in bɛ ka juguya, a girinna kɛlɛ la ni sɔrɔdasi kulu fitinin dɔ ye :
  - Fiɲɛ dɔrɔn de bɛ farinya, sanji bɛ na ne ɲɛ na ! N bɛ fɔɲɔba dɔ ye min bɛ ka wuli diɲɛ fan bɛɛ kan! - Bogatyr Baldak donna formation na, nka a ka kulu dɔ binna sofaw ni dinɔsɔsi bolilenw fɛ. N'i ye tasuma Dòn o waraba sugu la, a bɛ boli tiɲɛ na. Wa hali n"o kɛra, nɛgɛw dɔrɔn de bɛ manamana, ka joli-sira-funu-yɔrɔ tigɛ!
  Baldak ye unicorn manɛ, cogo dɔ la, a sera k"a kɛlɛ, nka u sera k"a mugumugu siɲɛ fila-fila. A tun b"a fɛ fɛn kelen dɔrɔn de la: ka Dobrynya Nikitich kɛlɛ. Ka fara o kan, kabako dɔ min man di a ye, o tun labɛnnen don jugu ye.
  Dobrynya y"a faamu ko komandan ka kan ka misali di sɔrɔdasiw ma, a girinna ka don kɛlɛba in na. Ale yɛrɛ ye, tiɲɛ na, kɛlɛcɛ setigi ye ani min barika ka bon, min bɛ nafolo marayɔrɔ ko la kosɛbɛ.
  - Aw ka na cɛw ! An dusukun tɛna jɔrɔ kɛlɛ la! An ka jɔ Irisi jamana bonya n"a nɔɔrɔ kama.
  Baldak y"a jaabi ko:
  - Rus senuma ka se sɔrɔ !
  Jagokɛla Foma, n"o tun bɛ kɛlɛ la Baldak kinin fɛ, o y"a fara a kan ko:
  -Kɛlɛ kɛ a ye, i kana siran !
  Fɛn fila bɛɛ ye kɛlɛ degunba jira. Tiɲɛ don, Svyatorossia kɛlɛbolo fanba tun bolila kaban, nka garadi ye kabakow kɛ jagɛlɛya la.
  Baldak y"a yɛrɛ tigɛ, a ye Dobrynya Nikitich ye, a y"a daminɛ ka gɛrɛ a la. Nɛgɛbere ye tasuma-don fila ɲini, jinɛw ye minnu di.
  - Sisan n b"i tobi, Dobrynyushka !
  Nikitich ye se sɔrɔ kɛlɛcɛ fila kan, a ye Baldak fana kɔlɔsi. Sisan, komandan cɛfarin fila ninnu tun ka kan k"a latigɛ : jɔn de bɛna laure sɔrɔ !
  Baldak pɛrɛnna ko:
  - Ayiwa, sa ka setigi, yala i b'a fɛ ka semola dɔ sɔrɔ wa?
  Dobrynya y"a jaabi ko:
  - Denmisɛnnin fɔcogo suguw tɛ bɛn kɛlɛcɛ nɔɔrɔma ma !
  Baldak ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I t"a fɛ nin ye wa?
  A ye nilifɛn tasumaman dɔ fili min bɛ se ka mamɔni kuuru tobi. Dobrynya ye pan unicorn kan, "nilifɛn" ye mastodon kɔseginlen gosi, o yɔrɔnin bɛɛ ka waraba fari bɔ.
  - I ye fly swatter ɲuman sɔrɔ ! - Dobrynya y'a kɔlɔsi.
  - I ye jinɛ hakilitigi ye ! - Baldak y'o fɔ ni dimi ye ka nilifɛn filanan fili.
  Nka a fili waati la, a gɛrɛla, a bolo filila ani "grenade" majiginlen in bɛ ɲini ka pɛrɛn a kɛrɛfɛ. Biofire ye jagokɛla in jeni, k"a ka kɛlɛkɛminɛnw wuli k"a ka sogo barikama tobi.
  - O ye bɔgɔbɔgɔ ye dɛ ! - Baldak ye danga. Hali n"a y"a sɔrɔ, a fanba la, a yɛrɛ ka jalaki tun don a ka baara kɛli la ni marifa dagalenw ye.
  Dobrynya, n"o ye kɛlɛcɛ naani gosi (goblin min kɔnɔbara dabɔlen don, a y"a ɲinw siri dimi fɛ kulu dɔ la min falen bɛ bin na), ka jugu duurunan bugɔ n"a yɛrɛ ka nɛgɛso ye, o ye a kari ka taa Baldak.
  - Ayiwa, a ye jagokɛla ye dɛ ! Hali n"i t"a fɛ, n b"a di! Yala an bɛna kɛlɛ kɛ kelen-kelen wa?
  Baldak ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Tiɲɛ don an bɛna o kɛ !
  Kɛlɛcɛ fila bɛɛ nana ɲɔgɔn fɛ, k"u ka npanw gosi, ka sɔgɔsɔgɔninjɛw wuli.
  Dobrynya ye hakilina di ko:
  - N'a sɔrɔ a tun ka fisa ni kɛlɛ in kɔlɔlɔ latigɛra ni duel ye komandanw ni ɲɔgɔn cɛ ?
  Baldak ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I banakɔtaa ka dɔgɔ kojugu nin ko in na !
  Dobrynya ye nisɔndiya jɛlenba bila a ɲɛda la:
  - E fɛ, yala o don wa?!
  - Ɔwɔ , jaba ni i b' a sɔrɔ kunkolo kan !
  Baldak girinna ka bin, nka a fan min ye dɔnkilida ye, o ye dimi jugu bɔ, k"a bali ka lamaga:
  - N b'i sɔgɔsɔgɔ !
  Dobrynya ye binkanni in kɔsegin, a y"a daminɛ ka binkanni kɛ ka bɔ kinin fɛ, bawo jugu jogin kosɛbɛ nin cogo de la.
  Balawuba si tɛna kɛ dugukolo kan,
  Wa, jugu y"a ka kɛlɛbolow fili kanpaɲi na fu!
  An na se ka se sɔrɔ jugu kan kɛlɛ nɔɔrɔma dɔ la,
  Dibi bɛna tiɲɛ ka kɛ buguri ye - yeelen waati bɛna se!
  Dobrynya ye dɔnkili da, ka binkanni wɛrɛ kɛ ni dimi ye, k"a kininbolo tigɛ.
  Baldak y"a ka npan fili ka daji tu Dobrynya la, k"a pɛrɛn ko:
  - Matigi, i...
  Dobrynya ka nafolo ye Baldak kunkolo tigɛ. A ye pankurun ta ka taa sen tan ka taa, kɛlɛcɛ dɔ y"a ta. Kuntigi min tun bɛ ka sa, o sera k"a fɔ ko:
  - N b'i danga ! - Wa o kɔ fɛ a y'i Dòn ka Kɛ fɛn misɛnninw ye minnu bɛ tasuma Bɔ.
  Dobrynya y"a jaabi ko:
  - Mun kama ? O kɛra kɛlɛ tilennenya ye!
  Kuntigi salen kɔfɛ, Svyatorossiya kɛlɛbolo kininbolo y"a ɲɛsin jamanadenw ka boli ma. Sisan, foyi tun tɛ se k"u bali. Avalanche ɲɛnama y"a daminɛ ka lamaga, farakurun kabakoma in cayara. Dobrynya ye ɲinini kɛ Ilya Muromets fɛ.
  - N'a sɔrɔ a waati sera ka cɛmancɛ ni numanbolo sɔgɔ.
  Ilya Muromets y"a jaabi ko:
  - Ka santiri gosi ! Aw ka gosili teliyalenba lase, fanga dɔw taara kɔfɛ, k"a to u ka bolibagaw nɔfɛ o waati kelen na, u tɛna a to u ka segin baara la.
  Dobrynya y"a jaabi ko:
  "N bɛna tugu-tugu-ɲɔgɔn kɔ kalifa Mikula ma, n bɛna gosi santiri la." N bɛna binkanni fagalen ɲɛminɛ.
  - A to dinɔsɔsiw ka bin juguw ka formation kɔnɔ fɔlɔ. U ka kan, i n"a fɔ tankiw, ka sofaw mugumugu k"a sɔrɔ u ma u yɛrɛ ta tɔɔrɔ!
  Svyatogor y"a ye ko jugu ka kɛlɛbolo dɔ bɛ ka binkanni kɛ santiri kan ka bɔ kɛrɛfɛ, nka reserve si tun t"a bolo. Kɛlɛcɛ barikama y"a ɲɛsin subagaw ma.
  - Natasha kanulen, an ye jatebɔ jugu kɛ ani sisan jugu bɛ ka an ka sɔrɔdasiw gɛn ka segin kɔ. Bagabagali tun bɛ yen min tun bɛ se ka datugu ka bɔ kɔfɛ ani kɛrɛfɛ. N b'i deli, n'i b'a fɛ ka barika don a la! N'o tɛ an bɛna screwed!
  Lagbɛrikɛla Natasha y"a jaabi ko:
  - Ayi! Sisan an ka fanga bɛɛ bɛ fili kɛlɛ la sanfɛyɔrɔ fitinin na! Juguw ka jinɛwelelikɛlaw taara kɛlɛ la ani an bɛ gosili ɲɔgɔn falen-falen n"u ye. Balannako fangama jɔyɔrɔ dɔ bɔra kɛnɛ kan. Ni o waati kelen na hali fanga yɔrɔ fitinin dɔ ɲɛsinnen bɛ i ma, an bɛna bɔnɛ.
  Svyatogor ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - O tuma na fɛ, an ka kan ka mun kɛ ?
  - N bɛ se ka laadilikan di !
  Jigiya bɔra Svyatogor kan na:
  - Jumɛn?
  Natasha ye ŋɛɲɛ kɛ ko:
  - I tun bɛ ni jatebla sanfɛla ye, ɔnhɔn ?
  - Ɔwɔ, a ka bon ! - cɛfarin ye sɔgɔsɔgɔ
  - O la, ka kɛlɛbolo bolilenw kɔsegin ni jagɛlɛya buruju ye.
  Svyatogor y"a jaabi ko:
  - N b'a ɲini !
  Npogotiginin y"a fɔ fana ko:
  - A ye kabako ye, a bɛ sɔrɔdasiw barika bonya siɲɛ fila. Aw ye aw janto dɔrɔn, walisa jugu kana baara kɛ n"a yɛrɛ ka kabako ye o jaabi la!
  - N b'a tugu !
  Jamanakuntigi barikama in ye buru dɔ bɔ a disi la k"a ɲini k"a fiyɛ. O waati yɛrɛ la, wulu fitinin dɔ wulila ka don dondaw dingɛ kɔnɔ. Svyatogor ma o kɔlɔsi, a ye fiɲɛ bila n"a fanga bɛɛ ye. Mankanba dɔ mɛnna, i n"a fɔ dunun ba caman bɛ ka fɔ. Marifa ba tan ni tan y"a daminɛ ka ci waati kelen na.
  Senuma ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nin ye diɲɛ laban ye ! Ne ka kɛlɛbolo bɛ ka fanga sɔrɔ!
  O kɛlen, Grobogor kan barika banna bɔgɔdaga kɔnɔ:
  - Svyatoslav, i bɛ se ka n mɛn wa ?
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don !
  - Nin ye siranfɛn ye dɛ !
  - jahanama kanonw mankan ! Sisan, an ka sɔrɔdasiw bɛna segin ka jugu bila ka boli!
  Grobogor kan tun bɛ ka dɔgɔya:
  - Aw kana a dɔn ! Kun dɔw la, siranba dɔ bɛ ne ni la.
  - Jugu fana b'o kɛ !
  - Ani barikantanya jugu dɔw !
  Grobogor ye sɔgɔsɔgɔ ni kan finman ye:
  - Oh n ka Ala !
  - Mun de bɛ yen !
  - N ka sɔrɔdasiw bɛ boli ! U b"u ka marifaw fili duguma!
  Svyatogor yɛrɛ y"a kɔlɔsi ko kɛlɛbolo bɛ ka kɔsegin kɛlɛbolo bɛɛ la. I n"a fɔ cɛncɛn, Irisi jamanaba sɔrɔdasiw bɛ ka kɛlɛbolo min bɛ wele ko virtuel, o tiɲɛ. Npogotigi farilankolonw bɛ bin, ka hinɛ deli, hali k"u yɛrɛ bolow siri, k"u sen gansanw gosi, minnu tɛ se ka u yɛrɛ tanga. Svyatogor ye fiɲɛ bila tugun. Kɔnɔnatumu mankan barika dɔgɔyara. Kɛlɛ in juguyara ka kɛ bugɔli ye pewu. Sɔrɔdasiw binna, npogotigininw, y"u yɛrɛ di, k"u yɛrɛ kunsigi janw kɛ sirilan ye, k"u siri walasa u sennasanbara minnu datugulen don ni buguri ni joli ye, olu ka digi u yɛrɛ ɲɛda kan walima u kun kɔfɛ. Hali dinɔsɔsi barikamaw tun bɛ fili ka yaala i n"a fɔ tulonkɛfɛnw, fɛn bɛɛ tun bɛ don ɲagami na.
  Svyatogor y"a ye ko balawu in bonyana joona cogo min na. O tun tɛ kɔsegin ye tugun, hali boli tun ye barika dɔgɔya kojugu ye. O jamakulu dibi la halaki pewu - kɛlɛbolo sirannin dɔ a miniti damadɔ dɔrɔn de filɛ nin ye. Kuntigi y"a ɲɛsin kɛlɛcɛba ma ni siran ye.
  - Natasha kanulen !
  Kan dɔ min wasa tɛ, o y"a ka kuma tigɛ:
  - Mun wɛrɛ bɛ yen !
  - An ka sɔrɔdasiw bɛ ka boli !
  Npogotiginin ye wuluwulu kɛ ni mankanba ye, k"a ka sanu wuluwuluw lamaga i n"a fɔ mansin kamanw:
  - Bɛɛ bɛ boli cogo di ?!
  - K"a sɔrɔ danfara tɛ, ne ni n ka taamaɲɔgɔnw dɔrɔn de jɔlen bɛ yɔrɔ kelen na, wa o ye mɔgɔ tan ɲɔgɔn dɔrɔn ye.
  Natasha kulela, a ka bɔrɔw jiginna ka kɛ propulseur bɔgɔlanw ye:
  - I ye hakilintan ye ! A bɔnɛna o majigi buruju la, o ye jigiya laban ye majigi kɛlɛbolo la! Naloman nalonma! Tchernodyrnik ka baara!
  Svyatopolk ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kɔnɔnafili ye:
  - Tiɲɛ tɛ ! Ne ye fiɲɛ bila a kɔnɔ ni ne seko bɛɛ ye! Ani, mankan min bɛ kɛ k"a to jɔlen na, o bɛ ban!
  Natasha hakili sigilen don kosɛbɛ sisan ani a y"a jaabi ko:
  - Ɔwɔ n y'a mɛn ! O jikuru kabakomaw sera yen! Nka nin tɛ tiɲɛ ye fewu, tonality ye dunan ye!
  Svyatopolk ye ninakiliba ta:
  - n ma kunnafoni fiyɛ cogo min na ka ɲɛ ! N"a sɔrɔ ne ye o kɛ ka tɛmɛ a dan kan! Yala ne tun ka kan ka wale kɛ ni hakilitigiya ye wa?
  Natasha y"a sɔsɔ ko:
  - I ye fiɲɛ bila cogo min na, o tɛ foyi ye ! A bɛ iko siginiden dɔ min ye polarite (polarite) Changé (Yɛlɛma) donna burusi la, o de kosɔn kɛlɛcɛw barika dɔgɔyara, wa u jagɛlɛya banna. Damn Oksana, i ka nalomanya kosɔn, a sera ka tɛmɛ ne kan.
  Svyatopolk ye sɔsɔli kɛ ko:
  - Ayi, nin ye ne ka puncture ye ! N ye wulu dɔ ye a bɛ pan ka don buruju kɔnɔ, nka n ma nafa foyi don a la. A tun ka dɔgɔ kojugu!
  Natasha ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ɔwɔ, fitinin ! Tetaralɛti bonya bɛ se ka kɛ! Elf tun bɛ se ka kɔsegin-sɛbɛn dɔ don a kɔnɔ kosɛbɛ. Wa a bɛɛ lajɛlen na, a kɛra fu ye ko n y"a sen don trolw la, kɛlɛ bɛɛ la u ni elfw cɛ, joona walima kɔfɛ, se laban kɛra elfew de bolo. Hɛrɛko ni ɲumanya min bɛ nin siya cɛɲi in na, o dɔrɔn de ye trolw bali ka halaki pewu. Ka fara nipping an ka mansamara in bud.
  Svyatopolk y"o fɔ, ka dɔnkili da tulonkɛ la (laala walasa k"a ka jigitigɛ dogo):
  - Trolls tɛ an somɔgɔw ye fewu ! Sitanɛ ka fisa u ma! Ani ne bɛna ne dusukunnataw fɔ aw ye k"a sɔrɔ ne ma dogo! I tɛ se ka muso ta ka bɔ trol la!
  Natasha ye ŋɛɲɛ kɛ ko:
  - A ɲɛna! I ye o fantɔw dɔ ye minnu bɛna tulonko kɛ hali jirisunba kan. Nka sisan, i y"a faamu min tora i bolo wa?
  Svyatopolk y"a nɛnkun digi:
  - Tiɲɛ don, wa a ka c"a la, a jɛlen don kojugu, a t"a to faamuyali fila ka kɛ.
  - O la sa ni bonya ye !
  Svyatopolk y'a yɛrɛ tigɛtigɛ:
  "A bɛ ne dimi ko bonya daɲɛ ɲinɛna u kɔ ani ko bonya la, tɔgɔjugu fɔli bɛ i kɔ!" Nka, a tɛ kɛ an fɛ ani a tɛ an ka waati la! An kana Irisi jamana maloya! Forward ne ka nɔɔrɔ Knight kɛlɛcɛw!
  Jagokɛla tan ni fila sugandilenw ye wuluwulu kɛ ni kan kelen ye:
  - Bonya ni Fasokanw kama !
  Ilya Muromets n"a ka taamaɲɔgɔnw fana donna kɛlɛ in na : a tun tɛ kɛ komandan dɔ ka sigi kɛnɛma nin waati gɛlɛn in na.
  Dusukun jagɛlɛnw ka bɔnɛba, kɛlɛboloba fila, kelen dɔrɔn de bɛ se ka kisi, hali ni u fila bɛɛ ka kan ni ɲɛnamaya ye!
  Kelen bɛ bange fɔlɔ, tɔ kelen bɛ bange fɔlɔ : i n"a fɔ Vysotsky ye dɔnkili da cogo min na : den fɔlɔ naani bɛ yɔrɔ jan, u kelen-kelen bɛɛ b"a miiri k"a ye kɛlɛcɛ ye ! Bɛɛ b"a miiri k"u sɛgɛnnen don kosɛbɛ, bɛɛ b"a fɛ ka kɛ jɔyɔrɔba dɔ kan!
  Ilya Muromets, k"a ka so nɛrɛma wuli n"a fanga bɛɛ ye, a ma se ka a juguw sɔrɔ minnu tun bɛ kɔsegin. Jugu dinɔsɔsi fanba sara dɔrɔn ka da u ka tension (volta) caya kan. U ye u sɔgɔsɔgɔ ka bin, ka girin ka yaala kungo kɔnɔ.
  Alyosha Popovich, min tun bɛ boli ka taa kinin fɛ, o y"a jira ko:
  - A bɛ iko nin mankan ninnu bɛ ni tiɲɛni fanga kɛrɛnkɛrɛnnen ye. A filɛ baganw kabakoyara cogo min na.
  Ilya Muromets ye tigɛ kɛ i n"a fɔ marifa. A tun ka nɔgɔn kojugu, a tun tɛ kɛlɛ kɛ, hali nege tun tɛ ne la ka ne yɛrɛ lafasa. Jɛɲɔgɔnya dɔ ni yɔrɔjan kɛlɛ min tun bɛ Irak, o nana an hakili la, tuma min na Arabuw bolila siran fɛ Ameriki pankurunw ɲɛ. U ye marifa ci dɔrɔn. O kɔ fɛ, o kɛlɛ sugu Kɛra ni Xitai miliyari kelen ni tila ye. Irisi dɔnnikɛlaw ye marifa kura dɔ dabɔ min sinsinnen bɛ ultrasound gravitationnel sariyakolo kan, a jɛnsɛnna ka caya ani hali dugujukɔrɔ bunker minnu bɛ se ka nukliyɛri binkanni muɲu, olu ma se k"a kisi. Jama miliyɔn caman minnu ɲɛw tun ka surun, olu bolila ni siran ye. Fanga tun t"u la, wa nege tun t"u la ka jɔ ka marifa ci ka segin kɔ! Nukilila marifaw tun bɛ kɛ fɛn ye min tɛ se ka kɛ ni fiɲɛ kɛrɛnkɛrɛnnenw ye minnu bɛ bɔ niwutrɔni minnu ka nɔgɔn kosɛbɛ, o min ye fɛnɲɛnamafagalanw farikolo cogoya Changé. Sisan, sɔrɔdasi miliyɔn kelen ɲɔgɔn ni dinɔsɔsi minnu bɛ kɛlɛbolo lakika la, olu jiginna ka kɛ jamaba ye min tɛ baara kɛ, min bɛ se ka boli walima k"u yɛrɛ tiɲɛ dɔrɔn.
  Fantom tan ni fila dɔrɔn de, minnu ɲɛmɔgɔya tun bɛ Svyatopolk bolo, olu y"u ka jagɛlɛya mara nin hakilintan ɲagami in na.
  Alyosha Popovich kabakoyara kosɛbɛ:
  - A bɛ mɔgɔ kabakoya ko siran ma nɔ bila an ka sɔrɔdasiw n"a jugu bolomafara in na !
  Ilya Muromets ye hakilina di:
  - Laala o bɛ Kɛ k'a sababu Kɛ u bɛ taamaʃyɛn Kɛ ni ɲɛ jɛman ye. A bɛ iko maaɲɛ dɔ ɲagaminen bɛ yan.
  Alyosha y"a jira ko:
  - An bɛna ninnu ta ni ɲɛnama ye wa ?
  - Svyatopolk dɔrɔn de bɛ yen.
  Jamanakuntigi tan ni fila, u fila ye kɛlɛcɛ barikamaw ye, olu ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ titanw, Svyatopolk ye sotigi fila walima saba bin ni gosili kelen ye, suw binna u lamini na, suw dalajɛra, kulu kuuru dɔ kɛra dɔɔnin dɔɔnin. Nka dinɔsɔsi barikamaw ka gosili ye kɛlɛcɛw ka kɛlɛli tiɲɛ o yɔrɔnin bɛɛ. Sani u ka sa, npogotigininw tun farilankolon don pewu, u farikolow falen don farikolo la kojugu ani u ka bon kojugu fo u tɛ se ka titan sungurunninw wele ko cɛɲiw ni bɛnkanw, nka u sinw bɛ i n"a fɔ misiden joli jɛlenba sinjiw, u sinw bɛ wuli ka wuli i n"a fɔ karɔti. Kɛlɛcɛw ye kɛlɛ kɛ ni bonya ye, joli bilenman minnu bɔra tigɛ caman na, olu ye u fari dibiman sokola kulɛri kɛ ni ɲɛ jɛman dɔ ye. Dusukunw tun bɛ ka bugɔ tuma min na, bolo barikamaw tun bɛ ka npanw kɔrɔta, npogotiginin dɔ, a kininbolo tun bɔnɛna a la, a y"a kininbolo tigɛtigɛ, ka dimi bɛɛ n"a ta, a ye nisɔndiya, k"a ɲinw belebelebaw, hali ɲinw bɔ kɛnɛ kan, minnu ka fin ka tɛmɛ nɛnɛ kan. U bɛɛ tigɛra ka u sennatan fo Svyatopolk fo Svyatopolk. Npogotigi ŋana min kunsigi jɛman, kurulen don, o de labanna ka bin, a kunkolo tigɛlen tun bɛ pɛrɛn ko:
  - Slava Ros...
  Dawolo bilenmanw kɛra jɛman ye ani u kɛra nɛnɛ ye. Wa, sɔrɔdasi kuntigiba yɛrɛ joginna kosɛbɛ.
  A y"a ka so gosi, a wulila kosɛbɛ ka pɛrɛn Ilya Muromets ma min wulila ka wuli ko:
  - I ye cɛ ye !
  Ilya y"a jaabi ni hakilisigi ye ko:
  - Tiɲɛ don cɛ dɔ !
  - O tuma na fɛ, n kɛlɛ kelen kelen ! - Svyatopolk pɛrɛnna n'a fanga laban ye.
  Ilya Muromets y'a kunkolo wuli:
  - Ayi, o tɛna kɛ tiɲɛ ye !
  - Mun na siranbagatɔ !
  Epic hero, k"a kunkolo wuli k"a jɔ misi kɔ kan, o y"a sɔsɔ:
  - I jogin na, i tɛ se ka kɛlɛ kɛ ! Nin bɛna kɛ bugɔli dafalen ye! Ka fara o kan, waati t ne bolo.
  - Hakɛ to!
  - Ayiwa, o bɛ ɲɛ, a ta ! - Ilya Muromets y'a ka sow fili, k'a ka npan kɔrɔta san fɛ, ka kɛɲɛ ni gosili barikama kelen ye.
  Svyatopolk y"o makɔnɔ, wa a sera ka tɛmɛn kɛlɛcɛ in ɲɛ ni bɔgɔdaga jigitigɛlen ye. O nɛgɛ in y"a yɛrɛ Dòn cɛfarin barikama in kɔnɔbara la. Ilya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ tuma min na a binna ka bɔ a ka so kan. Svyatopolk girinna ka taa a ka baara ban, nka bɛlɛkisɛ tan ni fila minnu bɛ ni diamant kunw ye, olu y"a sɔgɔ o yɔrɔnin bɛɛ. Komandan binna ni joli ye.
  Sɔrɔdasi bolila ka taa Ilya Muromets fɛ, Alyosha Popovich ye pan ka bɔ a ka so kan, k"a tulo da a disi la. A pɛrɛnna ni nisɔndiya ye ko:
  - A bɛ balo la hali bi ! Irisikaw ka nisɔndiya!
  Ilya y'a ɲɛw da ko:
  - N ye jogin !
  Alyosha ye dusu saalo sɔrɔ:
  - n dalen b' a la ko a tɛ mɔgɔ faga ! Kɛnɛyaba bɛ aw la. An bɛna kɛlɛ kɛ duguma, sankolo la ani dibi la!
  Muromets ye nisɔndiya dɔɔnin kɛ:
  "Ne tɛ kɛlɛcɛ ye lɛrɛ damadɔ nataw kɔnɔ." Ne b'i sigi komandanba ye. Komin an ye se sɔrɔ, e ni kɛlɛbolo ka kan ka taa sanfɛyɔrɔ wɛrɛ la, k"an ka sɔrɔdasiw dɛmɛ sanfɛla kɛlɛ la. Nin ye baara fɔlɔ ye. N b"a miiri ko u bɛ ka gɛlɛya sɔrɔ.
  Alyosha y"a jaabi ko:
  - Ne, i n'a fɔ kɛlɛcɛ tɔw, ne bɛna ne ka baara dafa fo ka se a laban ma. I bɛna bin i juguw kan yɔrɔ jumɛn ani cogo jumɛn na?
  - Oksana bɛna o fɔ i ye. A bɛna dakun in lasegin, nka sisan n bɛna sunɔgɔ! - Ilya Muromets y"a ɲɛw datugu.
  Alyosha y"a tulo da a disi la siɲɛ kelen kokura. Pulse tun barika tun ka dɔgɔ nka a tun jɔlen bɛ, a ye teliya ka pan ka wuli ka pɛrɛn ko:
  - An ka t'a fɛ ka tugu ɲɔgɔn kɔ ! An ka jinɛ juguw bɛɛ tigɛ ka bɔ yen!
  Kɛlɛcɛw dɔ la kelen ye dɔnkili da ko:
  - Wa numan fɛ an ka kɛlɛbolo bɛ yen ani numan fɛ an ka kɛlɛbolo ! A ka ɲi an ka kɛlɛ kɛ n"an ye dɔlɔminna ye!
  Alyosha y"a bugɔ a dawolo la:
  - Anw ta sugu jumɛnw don ? Jugu ye jugu ye: fari kulɛri ni ɲɛda bugɔlen mana kɛ min o min ye!
  O tɔɔrɔ: hali n"a ka cɛɲi sirannin bɛɛ tun b"a la, joli bɔnna bajiw, farikolo tigɛlenw, bagan ba caman minnu tun bɛ ka kɛlɛ kɛ tɔɔrɔba la, a bɛ ɲini ka kɛ ko ye min bɛ kɛ tuma bɛɛ. Ikomi Irisi senuma ka kɛlɛbolo majiginlenw barika dɔgɔyara kosɛbɛ ni subagaya kɔfɛla ye, a nɔgɔyara kosɛbɛ ka se u ma. O halakili in tun bɛ ni kunsigi tigɛcogo ye, kɛlɛbolo tun bɛ wuli i n"a fɔ tulu min bɛ kɛ tigadɛgɛ kɔnɔ. Npogotigininw dɔrɔn, hɛrɛ la u bɛɛ kunsigi jan ni volumin tun bɛ u la, o kɔrɔ ye k"u y"u yɛrɛ siri k"u kisi. Alyosha Popovich ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni Oksana ye.
  - Sogotigiba, an ye se sɔrɔ !
  Npogotiginin, k'a sɔrɔ a ma a ka nisɔndiya dogo, a y'a jaabi ko:
  - n b' o dɔn kaban !
  - I ka cikan wɛrɛw ye mun ye ?
  - An tɛ se ka dakun da wuli fɔlɔ. Jugu barika ka bon kojugu. O la sa, fɔlɔ, to ka tugu o kɔ. Sɔɔni i bɛna kari ka don mini-matter ni trans-space generateurs (yɔrɔ wɛrɛw) la. Antɛni bɛɛ kari, o tuma na, jugu fanga bɛna ja. Lagbɛrikɛlaw ka fanga bɛna tiɲɛ ani an bɛna se ka tɛmɛsira dabɔ. O waati kɔnɔ, anw ta b"a sɔrɔ tiɲɛ na sanfɛla kɛlɛ la.
  Alyosha y"a jaabi ko:
  - N ye yamaruya faamuya wa a bɛna kɛ.
  - Ilya Muromets bɛ min ?
  - Jogin kosɛbɛ !
  - Kɛlɛ tɛ se ka kɛ ni mɔgɔ ma faga ! N"an ye se sɔrɔ, n"a sɔrɔ an be se k"a ka ɲɛnamaya janya. Sisan, i ka teliya, ka baara kɛ ni delili kɛrɛnkɛrɛnnen ye.
  - Fɛn min bɛ i n'a fɔ Mantra.
  - Wa i b'a dɔn !
  Alyosha Popovich y"a daminɛ ka delili dɔ kalan, a ye mankan suguya caman bɔn tiɲɛ yɛrɛ la, a bɛ iko kɔrɔ tɛ minnu na.
  A bɛ ci cikan amplifier fɛ:
  - Na, ka segin a kan ne kɔfɛ. Ne bɛ min fɔ, aw fana b'o fɔ.
  Hali ni mankutu in nɔ tun tɛ o cogo la, o tɔɔrɔ in ɲɛnabɔra. Kɛlɛbolo, walima n"a fɔra ka ɲɛ, a tolenw sennatanna: sɔrɔdasi labanw fagara. Wa, mɔgɔ minɛlen farilankolonw y"u senw ni u kunkolow firifiri n"u kunsigi ye, ka lakanaba sɔrɔ, u y"u nugu digidigi n"u bolokɔnincininw ye walasa k"u yɛrɛ su joona sunɔgɔba la. Boli tora senna, kɛnɛba ye sira di kulu senw ma, binkɛnɛ, cɛncɛn bilenman. Alyosha Popovich ye yamaruya di, aw kana jama, ka kɛ kuluw ye minnu tɛ kelen ye.
  Yelifɛn dɔ y'i ye a ɲɛ kɔrɔ ani ci fɔra:
  - I ka da yebali gosi ni i ka npan ye. O cogo la, aw bɛna kari ka taa jɛnɛratow la.
  Alyosha, min tun bɛ so sen wɔɔrɔ cɛɲi dɔ kan, o sera ka boli, ka boli ka tɛmɛ kɛlɛbolo bɛɛ ɲɛ. Wa, kɛlɛcɛ teliyalen damadɔ bɛɛ tɛmɛna a ɲɛfɛ, ka bin kogo jɛlen dɔ kan. U ye kulekan bɔ u bintɔ, k"u nugu gosi ani ka joginw sɔrɔ. Kɛlɛbolo tɔ kelen fana ma wagati sɔrɔ k"u ka baara sumaya. Sɔrɔdasi caman sara, dinɔsɔsi tan ni fila y"u kolo kari, tɔw ma se ka jɔ dɔɔnin dɔɔnin. Alyosha Popovich ye a yɛrɛ pan ka da wuli ka a ye ko da bɛ ka manamana. A tun tɛ jɛya ani a tun ka dɔgɔ kosɛbɛ, a tun b"a hakili jigin nakɔ kabakoma dɔ da la min bɛ Alisi ka maana kɔnɔ, nka a y"a ye o yɔrɔnin bɛɛ ko a ka kan k"a gosi.
  A ye mantra frantic dɔ pɛrɛn, Alyosha ye slashed:
  - se sɔrɔli bɛ makɔnɔni na , se sɔrɔli bɛ minnu makɔnɔ minnu b' a fɛ ka sirilanw kari !
  O barika y"a daminɛ ka yɛrɛyɛrɛ ani a y"a daminɛ ka tiɲɛ dɔɔnin dɔɔnin. Nɔgɔw bɔra a la, o kɔfɛ, fɛn dɔ yɛrɛyɛrɛla ani kɛlɛkɛminɛn jɛlen labanna ka tiɲɛ. Alyosha Popovich ye nɛgɛso fili walasa ka laban ka da a la nin ko in na.
  - Sira jɛlen don ! Aw ka pan ne kɔfɛ!
  Kuntigi kamalennin ye pan ka tɛmɛn, Pastukhov ni sofa wɛrɛw girinna ka tugu a nɔfɛ.
  Dobrynya Nikitich ye ɲininkali kɛ ko:
  - Mun na an t"an yɛrɛ ta dɛmɛ ?
  - A ma se fɔlɔ, an ka kan ka antɛniw tiɲɛ minnu bɛ mega-reacteurs lamini.
  "O tuma na fɛ, fɛn caman tɛ an bolo."
  Kɔlɔn dɔ tun be ɲɛfɛ, antɛniw tun be yɔrɔ min na. Antɛni dɔw tun ka bon, u bonya tun ye kilomɛtɛrɛ ba tan ye, u tun bɛ bɔ kɛnɛ kan i n"a fɔ pininw, dɔw fana tun tɛ kelen ye, u tun ka dɔgɔ, i n"a fɔ jirisunw.
  - Ka u tiɲɛ ! Aw kana nɛgɛ to nɛgɛ kan!
  Fɛn bɛɛ fagali daminɛna. Nka, sɔrɔdasi kɛmɛ fila-fila ye sɛgɛnba sɔrɔ ka bɔ hypercurrent fɛ. U binna, u y"u yɛrɛ firifiri ni kirinni juguw ye. Alyosha ye ci fɔ ko:
  - Aw bɛ fulakɛw bɔ walima ka finimugu wɛrɛw siri aw bolow la ka u tigɛtigɛ.
  Dinɔsɔsiw fana ye ɲɔgɔn gosi antɛniw na, k"u gosi, wa o waati kelen na, u ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka bɔ o bɔgɔbɔgɔli la. Mankanba dɔ tun bɛ yen min tun bɛ siran kosɛbɛ. Mɔgɔ jamaba ye kungo tiɲɛ min tun bɛ manamana ni nɛgɛ ye.
  Koronawirisi bɔli tun bɛ pan fiɲɛ fɛ tuma ni tuma, sanpɛrɛn tun bɛ ci. Nka, mɔgɔ minnu fagara, olu hakɛ tun ka dɔgɔ, a fanba la, mɔgɔfaga fanga tun bɛ sanfɛ.
  Pastukhov ye gosili fila-fila sɔrɔ kuran masirilen fɛ, nka o ye a dimi dɔrɔn.
  - Ne ye Sagagɛnna ye , ani Krisita yɛrɛ y' a yɛrɛ suma ni sagagɛnna ye ! O la sa, ne na aw ladon saya sumaya kɔdingɛ kɔnɔ!
  Antɛniw, hali minnu ka bon kosɛbɛ, olu binna. Dɔɔni dɔɔni, kɛnɛba in falenna nɛgɛdaga caman na. Antɛniw tiɲɛni ka nɔgɔn ka tɛmɛ mɔgɔw kan: u tɛ lamaga, wa u tɛ kɛlɛ kɛ ka segin.
  Antɛni laban binna tuma min na, sankolo kulɛri jiginna sɔrɔdasi sanfɛ, ka kɛ nɛrɛmuguma ye! Natasha ka daŋaniya kan bɔra Alyosha tulo la:
  - I ye an denkɛ ye sisan ! A sera ka baara in dafa. Sisan an bɛ ka taa ɲɛ, kɛlɛbolo jɔ kokura, sɔɔni an bɛna da wuli.
  Alyosha ye kulekan bɔ ko:
  - An ka kan ka nin kɛ joona ! An cɛdenw ni npogotigininw bɛ ka sa!
  Tiɲɛ na, Alɛkisandiriba ka kɛlɛbolo tun bɛ ka juguya ka taa a fɛ! Fanga minnu tun ka bon kosɛbɛ, olu tun b"a degun, wa bɔnɛw tun bɛ ka caya. Dolow kurunbaw tun tilalen don ɲɔgɔn na, kurun fitininw tun bɛ jeni i n"a fɔ wuluw fitinɛw kɔnɔ, wa yɔrɔ si tun tɛ yen ka kɔsegin ka tɛmɛ o kan. A dɛmɛbagaw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, elf, ye hakilina di ko:
  - N"a sɔrɔ an bɛ se ka diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ yɔrɔ to yen. Faan wɛrɛ fɛ, dugukolo barikamaw bɛna an dɛmɛ. U bɛna jugu bila kɔfɛ!
  Alɛkisandiri banna o hakilina sugu la ni dimi ye:
  - A si tɛ cogo si la ! O cogo la, bɔnɛ kunntanw bɛna caya ten, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka bɔ siwili jamanadenw na (n"o bɛ se ka fɔ sɔrɔko sɔrɔdasiw ko la). An bɛna fangatigiw makɔnɔ walima ka sa, k"a ɲini ka jugu caman ta ka taa n"an ye.
  Elf ko: "O cogo la, an bɛ se ka min kɛ, o ye ka delili kɛ!"
  . SABABU No. 6.
  Yanka yɛrɛyɛrɛla siranya fɛ, a ɲinw bɛ ka sɔgɔsɔgɔ. O yɔrɔnin bɛɛ, ninnu ye denmisɛnninw ka cɛnimusoyakɛla jugubaw ye minnu b"a fɛ k"a minɛ ka caya. Ka fara o kan, u bɛ i ko Arabuw, wa Arabuw ka teli ka cɛnimusoya kɛ cɛdenw na, i n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na - bacha !
  - N b'i deli, i kana n tɔɔrɔ !
  Jagokɛla ye Yank gosi a ɲɛda la, cɛnin y"a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ, a ɲɛda fununen. Mankan dɔ tun bɛ ne kun na.
  - Na teliya, wuludennin, n"o tɛ n bɛna yamaruya di i fari ma.
  Jagokɛla dɛmɛbaga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - O de don, Ahmed. Aw bɛ a bɔ ka kɔgɔ kɛ a la.
  Yanka y"a ka sutura bɔ a yɛrɛma. T-shirt dɔ tun b"a bolo, desɛn dɔ ja tun bɛ min kan: fini nɛrɛma dɔ.
  Ahmed ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Fini nafamaw, ani jinɛ sugu min jiralen bɛ a kan.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ, a ma mɛn kosɛbɛ:
  - Dugukolo nɛrɛma !
  - Jɔn tɛ se ka mɛnni kɛ !
  Yanka pɛrɛnna ni kan karilen ye ko:
  - Dugukolo nɛrɛma !
  - Nin ye jɔn ye?
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Disney ka dessin animé jatigɛwalekɛla.
  Ahmed ye kɔsegin kɛ:
  - I ye jinɛmuso ye wa ? Walima nin ye i ka mansamara tɔgɔ ye wa?
  Cɛdennin siranna kosɛbɛ:
  - Nin ye o jamana sugu ye !
  - Yɔrɔ jan !
  - Ɔwɔ, yɔrɔ jan !
  Ahmed y'a ka fini bɔ k'a kunkolo sanfɛla sɔgɔsɔgɔ:
  - N t"a dɔn nin kelen in ! Tiɲɛ na, i bɛ se ka jamana yɔrɔjanw ye minnu tɛ se ka miiri, an ka diɲɛ ka bon kosɛbɛ. I ka i ka fini bɔ, o ye ne ta ye sisan.
  Cɛdennin y"a bɔ ni maloya ye, a y"a latigɛ ko a tɛna sɔsɔli kɛ. Ahmed y'a bolokɔnincinin jira cɛnin kɔnɔbara jɛlen na. Cɛdennin in ka abs tun sɔgɔlen don, ni barajuru danfaralenw ye, i n"a fɔ minnu bɛ sokola bara kɔnɔ. K"a to kalan na sirkusɛ lakɔliso la, Yanka farikolo tun ka ɲi kosɛbɛ, degeliw tun bɛ a la kabini a denmisɛnman, o tun b"a farikolo kɛ fɛn ye min bɛ se ka wuli, wa a farikolo tun bɛ se ka wuli. Ahmed wasa donna a la ko:
  - Jɔn barikama, a bɛ iko i bɔra jamana wɛrɛ kɛlɛcɛw ka caste la, dɔrɔn hali bi i ka dɔgɔ ani i ye siranbagatɔ ye.
  Yanka, k'a ɲɛw jigin, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Tiɲɛ na, n t"a kɛlɛcɛ ye !
  - Jon?
  - Fɛn min bɛ i n'a fɔ ɲɛnajɛla !
  - Awɔ! A ka di kosɛbɛ! Nka waati tɛ ne bolo k"aw ka dɔnkiliw lamɛn. Sisan, aw bɛ aw ka butikiw bɔ.
  Yanka y'a latilen ka jagɛlɛya dɔɔnin kɛ:
  - Sɛnɛfɛnw !
  - O ye nin ye wa ?
  - an ka sanbaraw bɛ wele ten !
  Ahmed y'a ka bugɔli kɔrɔta:
  - I kana i ja gɛlɛya ka kalan kɛ n ye ! Aw ye marifa ci dɔrɔn!
  Yanka y"u bɔ ni kɔnɔnafili ye, u tun bɛ ɲini ka kɛ mɔgɔ kuraw ye ani u tun bɛ manamana. Walisa a kana nɔgɔ, a y"a ka sosɛtiw fana bɔ.
  O diyara Ahmed ye.
  - A kan ɲi! I bɛ kɛ jɔn kanminɛli ye! Sanbaraw cɛ ka ɲi, wa u bɛna feere. Sisan, i ka pantalon bɔ!
  Kumasen laban ye siran bila cɛnin na, n"u y"a jigi tigɛ tiɲɛ na do?
  Ne bolow y"a daminɛ ka yɛrɛyɛrɛ. O waati yɛrɛ la, sɔgɔlikan dɔ mɛnna ani bugɔli y"a kamankun gansan jeni ni dimi ye.
  - Ne ka yamaruyaw bɛ waleya o yɔrɔnin bɛɛ jɔn !
  Yanka, min tun bɛ ka ŋunuŋunu dimi fɛ, o y"a ka pantalon bɔ joona, k"a to a ka farikoloɲɛnajɛ surukuw dɔrɔn de kɔnɔ. Ahmed gɛrɛla a la k"a daminɛ k"a dusukunnataw sɔrɔ cogo la min tɛ seli ye. Bolo gɛlɛnw tun bɛ taama senw kan, ka disi mugumugu, ka biceps (biceps) sɔgɔ, jɔn jagokɛla ye a lajɛ da kɔnɔ.
  - ɲinw bɛɛ ma tiɲɛ ! Yɔrɔ kelen tɛ yen! O kosɔn, kolo barikamaw tun bɛ yen.
  O kɔ, a ye n bila ka n senw kɔrɔta, ka n senw ye:
  - Ayi, a jɛlen don ko i ma bange jɔn ye, o kɔrɔ ye ko i nafa ka bon kosɛbɛ. - Ahmed ye cɛnin fiyɛ. Farikolo saniyalen ni farikoloɲɛnajɛ kasa tun bɛ baganw ka hakilinaw lawuli, nka jagokɛla tun delila k"a yɛrɛ minɛ. Kuma bɛɛ la, fura in tun bɛ i ko a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ. Ahmed ye cɛnin kunsigi jɛman, nɛrɛmuguma sama ni dimi ye k"a fɔ ko :
  - Cɛden blondew ka dɔgɔ kosɛbɛ. N bɛna wari hakɛ bɛnnen sɔrɔ o la. Aw ka fara a kan ni jɔn tɔw ye.
  Yanka tun bɛna a bolo se a ka finiw ma, bugɔli dɔ y"a gosi ni dimi ye a bolokɔnincininw na, ka jiri bilenman dɔ funun a bolo kɔfɛ:
  - jɔnkɛ bɛ min sisan ? - Akhmed y'a ka finiw lajɛ, a dɛmɛbaga ye kɔkili dɔ fili Yanka ma. "Jɔnkɛ tɛna jogin tugun."
  Yanka kulela ko:
  - O tuma na fɛ, ne bɛ mun kɛ ! Sisan ne bɛna yaala-yaala farilankolon, sennasanbara la wa?
  - Ɔwɔ, e jɔn nafama tɛ, n'o tɛ, i bɛna gengen jiri la ! Sisan, aw ka taa n'a ye jɔn tɔw fɛ.
  Yanka bilala ka taa ni seli ye i n"a fɔ wulu fitinin. Den sennasanbaraw ye senna-tɛgɛrɛ kɛ jirisunw kan minnu karilen don, minnu sɔgɔlen don ni fɛnɲɛnamaw ye, wa a sennasanbaraw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin. Fiɲɛ nɛnɛman ye farikolo datugu ni nisɔndiya ye, cɛnin hakili jigira Artek la, tuma min na, kilomɛtɛrɛ tan boli kɔfɛ, a jɔlen tora Bear kulu sanfɛ. Fana kɔnɔbara, disi, bolow, senw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ kɔgɔji fiɲɛ fɛ, ni kasa suguya caman ye. O fiyɛli ye hakilijiginw tigɛ. Pen dɔ binna a ka jinɛmuso bɔrɔ kɔnɔ, dɛmɛbaga y"o di Ahmed ma. A ye a ɲɛw fili a la, ni kɔnɔnafili ye:
  - O ye ko cɛɲi ye dɛ ! - Jagokɛla y'o fɔ k'a ɲɛmajɔ kosɛbɛ, k'a kɔsegin. O kɔ, a ye fiyɛli kɛ. - Oow! Ja kelen tun bɛ yen, sisan dɔ wɛrɛ bɛ yen! O ye mun ye?
  Dɛmɛbaga dɔ ni biɲɛ sɛrɛkiliw bɛ misi kɔ la, o ye sɛrɛkili dɔ ja n"a bolo ye:
  - Senuma ! Senuman don! Lagbɛri!
  Yanka y'a lamini lajɛ k'a fɔ ni dususuma ye ko:
  - Maji tɛ yan !
  Jagokɛla ye muɲubaliya kɛcogo dɔ kɛ:
  - Aw k'a gɛrɛ a la !
  U ye cɛnin sama ni gɛlɛya ye, Yanka tun bɛ ɲini ka bin, a kɔ tun bɛ dimi.
  - O la i b'a Fɔ ko maaɲɛ tɛ yen.
  Cɛdennin y"a jaabi joona ko:
  - Tiɲɛ don ko ! Nin ye an matigiw ka seko dɔrɔn de ye.
  - Artisan ka seko ni dɔnko ?
  - Awɔ! E matigi! - Yanka reflexively bent, ka bugɔli lamagacogo minɛ.
  - OK don ! I bɛ se ka taa! An ye waati tɛmɛn kaban. Aw bɛ a nɔrɔ kolomayɔrɔ la. Lafiɲɛbɔyɔrɔ la, n bɛna cɛnin ɲininka k"a jɛya.
  Yanka tun sirilen tun bɛ a bolow la bere belebeleba dɔ la, min tun ka gɛlɛn, cɛden tan ni fila ɲɔgɔn tun bɛ a kɛrɛfɛ, u si hakɛ tun ye kelen ye walima minnu tun ka kɔrɔ dɔɔnin walima minnu tun ka dɔgɔ n"a ye. Cɛdenw tun farilankolon tilancɛ tun don, u tun bɛ ni kɔkiliw dɔrɔn ye, u tun ka fin, u kɔkiliw tun bɛ bɔ kɛnɛma. Fari tun dibilen don kosɛbɛ, tile saba tun bɛ a ɲɛ, nka nɛrɛmuguma tun tɛ yen. Cɛdenw tun bɛ i ko Arabuw, u kunsigi tun ye nɛrɛ ye, hali ni dɔw tun ye bulama ye dɔɔnin ani u tun bɛ i n"a fɔ Kawukakaw. A bɛɛ lajɛlen na, cɛ ɲumanw ye nisɔndiya jira Yanka la, wa u dɔ filɛli dɔrɔn de la, cɛnin ye juguya kalan. Denmisɛnw sennasanbaraw tun ye nɛrɛmuguma ye, u tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, u tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, a jɛlen don k"u ye sira jan sɔrɔ. Yanka yɛrɛyɛrɛla k"a miiri ko a bɛna kɛ dugu cɛden sugu jumɛn ye, ka taama tile caman kɔnɔ buguri sira kan, farakurun bɛ min kan. Cɛdennin min jɔlen bɛ kɛrɛ fɛ k"a bolow siri, o tun bɛ ɲini ka kɛ nɛrɛ ye, nka a kunsigi tun ye bulama ye - a tun bɛ yɛrɛyɛrɛ. A y"a kininbolo sen gansan kɔrɔta, Yanka y"a kininbolo sen wuli k"a jaabi k"a sen da a sen kan. O cogo la, a kɛra i n"a fɔ cɛdenw bɛ bolo di ɲɔgɔn ma. Yanka y"a kɔlɔsi ko cɛnin in sen tun ka gɛlɛn, i n"a fɔ bakɔrɔn ka biɲɛ. Cɛdennin ye ɲininkali kɛ ni dususuma ye ko:
  - Ne ye Ali ye, e ye jɔn ye ?
  Jɔnkɛ kamalennin min minɛna kura ye, o y"a jaabi ni kanba ye dɔɔnin:
  - Ne ye Yanka ye.
  Bugɔli ye n kɔ jeni. Cɛdennin kulela, nka a y"a dawolo kin, a tun t"a fɛ k"a yɛrɛ maloya cɛden tɔw ɲɛkɔrɔ.
  - Kana kuma ! - Lakɔlɔsibaga ye kulekan bɔ.
  Yanka ye a biri a yɛrɛma. A ka c"a la, jɔnya delinakow bɛ yiriwa joona cogo min na.
  U ɲɛminɛna, juru kɛra sirilen ye: u tun ka kan ka dɔ fara u ka taama kan. Cɛdenw taamana u makuntɔ, Ali dɔrɔn, a kɔseginlen don k"a lajɛ ni kɔrɔsibaga bɛ ka u ɲɛsin u fan fɛ, a y"a fɔ ni kumakan ye ni dususuma ye :
  - I ka kan ka kɛ dunan ye !
  Yanka ye miiri segin fila-fila kɔnɔ, a y"a jaabi ko:
  - Ɔwɔ, dunan !
  - n y' o faamu o yɔrɔnin bɛɛ ka bɔ i ka finiw na ! Ka fara o kan, n"i bɛ kuma, dusukunnata kabakoma dɔ bɛ yen i n"a fɔ mɔgɔ fila bɛ kuma fɔ siɲɛ kelen.
  - N'a sɔrɔ o ye accent ye !
  Ali ye hakilina di ko:
  -I bɛ bɔ kɛlɛcɛw ka caste la wa?
  - A fɔ man di nka ayi !
  - n ye nin mɛn kaban ! Nka ka kɛ kɛlɛcɛ ye, o ka di kosɛbɛ ka tɛmɛ ka toli forow la walima kabakurunbɔyɔrɔw la.
  Yanka ye a yɛrɛyɛrɛ:
  - Ɔwɔ, n hakili la, a ka kan ka gɛlɛya !
  Ali y"a jira ko:
  "Ne ye cɛ barikama ye min bɛ se ka muɲu, wa ni ne wajibiyara ka kabakurun dɔ bɔ sanfɛ, ne bɛ se ka ɲɛnamaya kɛ waati jan kɔnɔ." Nka dugujukɔrɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la warijɛbɔyɔrɔw la, i tɛ se ka tɛmɛ san fila kan.
  - Munna?
  - Fiɲɛ bɛ baga ten ni kisɛ ye.
  Yanka hakili jigira tariku kalan na:
  - Nka galonw fana bɛ yen.
  - Ɔwɔ, wa a ka jugu, nka a t"an bagabaga fɔlɔ.
  - Mun na mansamara tɛ kɔgɔji ye ?
  - Kɔgɔji bɛ yen, nka an ka dɔgɔ kojugu, jɔnw sigilanw ni kurunba dabɔra cɛkɔrɔba walima musow kama.
  Yanka y'a makun. A y"a yɛrɛ ɲininka mun b"a makɔnɔ sisan. Sitanɛ ye nanbarakɛla ye, jinɛ barikama y'a fili ka segin jɔnya waatiw la. Sisan a bɛ taama a bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, cɛden sumayalenw kɛrɛfɛ, minnu ma ko, a kɔ bɛ dimi ɲɛdawolo fɛ, wa a bɛ i n"a fɔ a bɛ dɔɔnin dɔɔnin hali bi. A ma mɛn a tun man jugu ka tɛmɛ Irisi lakɔliden fanba kan, a bɛ ɲini ka kɛ kalanden ɲumanba ye, kɛlɛcɛ ɲuman ye kalanso kɔnɔ. Tiɲɛ don, u tɛ nafolotigiw ye, u ye denbaya gansan ye, denbaya gansan, nka a bɛɛ lajɛlen na, fɛn bɛɛ tun bɛ se. Wa sisan, Sitanɛ sago fɛ, a bɛ dunan diɲɛ kɔnɔ, telewisɔn, ɔridinatɛri, arajo, kasɛtiw, walima hali ɲinw burusi tɛ yɔrɔ min na. A ka c"a la, dɔnniya gafew bɛ nkalon tigɛ. Bi mɔgɔ o mɔgɔ tun bɛna a yɛrɛ sɔrɔ fɔlɔ la, o tun tɛna a yɛrɛ sɔrɔ kosɛbɛ. Ni dɔnniya nsiirin sɛbɛnnikɛlaw yɛrɛ tun bilala waatiw la minnu yɔrɔ man jan ten, u tun bɛna sa joona! N"o tɛ, bi cɛ dɔ bɛna bɔ kɛnɛ kan, an k"a bɛɛ sɔgɔ. Wa o waati kelen na, o nalonmaya sugu, sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnenw kɔnɔ u t"i kalan npan tacogo la, nka gafe dɔw kɔnɔ, KGB kolonɛli dɔ an k"a bɛɛ tigɛtigɛ. Fɛnɲɛnɛma sugu dɔ. A ka c"a la, gafe fanba la, cɛfarinw ye FSB sɔrɔdasi ye. Stereotype dɔ bɛ yen ko n"i ye FSB sɔrɔdasi ye, o tuma na fɛ, i ka kan ka kɛ superman ye. Ayiwa, Yankee fa ye Sibiri jamanaden ye ani a ye baara kɛrɛnkɛrɛnnenw ka kapitɛni ye. Farikolo la, a barika ka bon kosɛbɛ, nka ikomi n denkɛ ye acrobat ye, o tɛna baara kɛ a bolo la. O tɛmɛnen 'kɔ, Yanka y'a Blà kaban 'sèn na 'sèn na a sàn wɔɔrɔ la. O la, yala FSB cɛw ye o ɲɔgɔnna hadamadenw ye wa? Ayi, u fana ye hadamadenw ka mɔgɔ kelen-kelenw ye, u degecogo dɔ la, seko dɔw b"u la, dɔnniya kɛrɛnkɛrɛnnenw b"u la, nka foyi tɛ yen min ka bon ni hadamaden ta ye. Ani ka miiri ko u kelen-kelen bɛɛ bɛ se ka kɛ masakɛ ye wa? A kɛra cogo o cogo, a ba ye sirkusɛ farikoloɲɛnajɛla ye, a bɛ mɛtɛrɛ 100 boli teliya la ka tɛmɛ a fa kan, wa a bɛ se ka farali salenw kɛ, a fa tɛ se ka min kɛ. Nka kabini a denmisɛnman, Yanka yɛrɛ danfaralen don ni fɛn caman sɛgɛsɛgɛli ye, wa a ye o dege sugu dɔn joona kosɛbɛ. Nka o tɛna dɛmɛ kosɛbɛ kɛlɛ la. Denmisɛnnin min ma se san tan ni fila ma, o tɛ se ka baliku mugan ni duuru gosi ani a bɛ iko kɛlɛcɛ minnu bɛ se kosɛbɛ. Fɛn kelen de bɛ yen min ka kan ka ɲɛnabɔ. A ye kalan kɛ tiɲɛ na clone knights ko la, ninnu tun ye kɛlɛcɛw ye minnu dabɔra karamɔgɔ kamalennin dibi la. Baganw ni jiri suguya caman jogo minnu bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ, olu ye fanga dɔ lawuli min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ. Yan, fɛn bɛɛ bɛ Sɔ̀rɔ ka Tɛmɛ, bawo ninnu tɛ mɔgɔw ye, nka danfɛn dilannenw don.
  Cɛdennin Ali ye ɲininkali kɛ ko:
  - I bɛ mun miiri ?
  - I ka siniɲɛsigi ko la !
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I kunsigi jɛlen don ani i cɛ ka ɲi kosɛbɛ, i ka siniɲɛsigi bɛna kɛ keleya ye kosɛbɛ ka tɛmɛ an ta kan.
  Yanka kabakoyara:
  - Wa mun na o ye !?
  - A ka c'a la, i bɛna feere ka don harem dɔ kɔnɔ.
  - Ka muso dɔ? - Yanka y"o fɔ ni jigiya ye.
  Ali y'a kunkolo wuli:
  - O ye n'i ye 'sàn sɔrɔ kojugu. A ka c"a la, cɛden cɛɲiw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la minnu kunsigi kulɛri man ca, olu bɛ laban ni cɛ juguw ye. Ka fara o kan, o ye bɔnɛ ye mɔgɔkɔrɔbaw bolo.
  - Mun na nin ye mɔgɔkɔrɔbaw ta ye ?! - Cɛdennin y"a ɲɛw wuli.
  - A bɛ ikomi, ni mɔgɔ si bɛ kɔrɔbaya, musow nege bɛ dɔgɔya.
  Yanka sɔnna a ma:
  - Kunsigi jɛman bɛ kunsigi la, jinɛ bɛ kɔkili la !
  - A fɔra koɲuman ! - Cɛdennin y'o fɔ, a mankan ka bon dɔɔnin ka tɛmɛ a ka kan ka min kɛ. Jalaki tugura o kɔ o yɔrɔnin bɛɛ. O tɔɔrɔ ye cɛnin jeni, a tun bɛ ɲini k"a gosi a senw kan, ka wuluwulu dɔ funun a kɔ la.
  - Kana a gosi ! - Yanka donna. Wa o yɔrɔnin bɛɛ a y"a niyɔrɔ sɔrɔ, tiɲɛ na, a dimi, nka yala nin tɛ tɔɔrɔ daminɛ ye wa.
  Dugu dɔ y'i Jira ɲɛfɛ. Kɛlɛbolo kuncɛ ni sɛrɛkili min bɛ bɔ kɛnɛma. Forow tun bɛ bɔ kɛrɛw la, ɲɔ tulo bulama, u tun ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ dugukolo kan. I bɛ se fana ka fɛn dɔ sɛnɛyɔrɔw ye min bɛ i n"a fɔ toro, ka fara shɔ kungow kan. Toroni kɔni ka bon kosɛbɛ, i n"a fɔ jikuruw, ani shɔw bɛ i n"a fɔ biriki jiriw.
  - Nafolotigiw ka dugukolow ! - Yanka ko ten. - Ne yɛrɛ t"a fɛ ka dumuni dɔw sɔrɔ.
  Cɛdennin kelen min tun bɛ k"a lajɛ, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni ɲumanya ye:
  - I da ka bonya ! Nin tɛ anw ta ye! Jɔn ka kan k"a jɔyɔrɔ dɔn.
  Ali y"a sɔsɔ ko:
  - An ka yɔrɔ, a tɛna taa yɔrɔ si ka bɔ an na. Nka k"a ɲini ka fɛn fisaman sɔrɔ, o tɛ jurumu ye fewu.
  Cɛdennin ma kuma, nka a ɲɛda sirilenw y"a jira ko a ma nisɔndiya. Nin dɔrɔn de ye min ye, matigiw walima jɛɲɔgɔnw.
  Ali y"a jira ko:
  - Sadat wasa tɛ fɛn dɔ la tuma bɛɛ ! An man kan k"an ka ko juguya ni ɲɔgɔn sɔsɔli ni ɲɔgɔn mafiɲɛyali ye.
  Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Jɔn tɛ se ka kɛ hɔrɔn ye !
  Ali ma sɔn o ma:
  - Tuma dɔw la, misali minnu bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ, olu tun bɛ yen.
  Yanka ye ɲininkali kɛ ko:
  "Ne yɛrɛ t"a fɛ ka kɛ jatɔmuso ye ka n yɛrɛ majigin shekiw ɲɛkɔrɔ."
  Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nin ye hakilintan ye tiɲɛ na. Ɲɛnamaya ka nɔgɔn kosɛbɛ harem kɔnɔ. Dumuni dumanw, diwɛn ɲumanw, dilan nɔgɔlen. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko baara tɛ kɛ.
  - Nka i b'a dɔn a musaka ye min ye ! - Yanka y'a ɲɛda kɔrɔta. - Ayi, n t"a fɛ o ɲɔgɔnna siniɲɛsigi ka kɛ n yɛrɛ ye.
  - Nka mun na !
  - Sabula ne ye cɛ ye !
  Lakɔlɔsibagaw ye chatterbox cɛdenw gosi ni bugɔli ye u kɔkiliw la. Yanka bugɔra siɲɛ saba ni dimi ye kosɛbɛ. Miirili yɛrɛ y"a jira ko a bɛ se ka kɛ ka ɲɛnamaya kɛ nin cogo la. A man fisa ka i yɛrɛ faga ni sababu sɔrɔla. Nka o cogo la, a bɛna taa jahanama la, ani sigida Sitanɛ bɛna a jeni ni tasuma banbali ye. Banbali min bɛ mɔgɔ wɛrɛ ka jahanama kɔnɔ, diɲɛ wɛrɛ ka dugujukɔrɔla, mun bɛ se ka juguya ka tɛmɛ o kan.
  Sadat y"a kamankun wuli, a fari tigɛra. Cɛdennin ye joli in Lamaga n'a nɛnkun ye ka Taa teliya la, juru sirilen dòn. O bɛɛ n"a ta, a ma bɔnɛ a hakili la:
  - Ni hakili tun b'i la, i tun b'a nafa bɛɛ faamu.
  - Nafa min b'a la ka kɛ fag ye ?
  - Cɛden dɔw, hali minnu hakili ka bon, olu ye nafolo ciyɛn ta u kɔrɔla ka kɛ shekiw ye u yɛrɛ ye. Nka nalomanw, a kɔfɛ, u labanna ka juguya, u sara jiriforow ni kabakurunbɔyɔrɔw la. - O labanw tùn bɛ mankanba Bɔ dɔɔnin. Lakɔlɔsibaga y"a bolo wuli, nka a ma gosi. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - nin sheki nata in bɛ se ka mun kɛ ? Nka, bugɔli bɛna dɔn kɛ u kɔ kan.
  Jɔnw ka kulu donna dugu min kɔnɔ, o tun ye delilikɛla ye, bugudaw i n"a fɔ bugudaw. Sira nɔgɔlen don, Yanka tun bɛ ɲini ka senna misiba dɔ kan. Wa misiw yɛrɛ filɛ nin ye, biɲɛw bɛ i n"a fɔ diamant, duuru siɲɛ kelen, u fatɔlen don kosɛbɛ. Wa kɔ fɛ, wuluw bɛ yen. Nka, siga t"a la k"u bɛ se ka o girinya sugu kɔrɔta. Dugudenw, u fanba, u ka finiw tɛ ɲɛ kosɛbɛ ka tɛmɛ jɔnw kan, balikuw dɔrɔn de bɛ jirisanbaraw don ani fini kulɛrilen dɔw.
  So kelen dɔrɔn de dilannen don ni kabakurun ye, a bɛ i ko nafolotigi ka bon, ka fara sigida egilisi kan. A bɛ i n"a fɔ egilisi fitinin dɔ, wa a fana dilannen don ni kabakurun ye. Dugu kɔni man dɔgɔ, so caman bɛ yen, cɛden minnu bɛ yɔrɔ bɛɛ, olu bɛ fiyɛli kɛ ka jɔnw bolo sin. Nka u tɛ foyi fili.
  Ali y"a jira ko:
  - U caman fana bɛ se ka kɛ jɔnw ye waati o waati. Sɛnɛkɛlaw bɛɛ bɛ juru la, kɔngɔ bɛ u la hali ni dugukolo nafolotigi ye. Denmisɛnw bɛ feere jɔnya la, jɔnw ka ca kosɛbɛ an ka jamanaba kɔnɔ ka tɛmɛ hɔrɔnw kan. A filɛ sisan an ka jɔyɔrɔw bɛ ka bonya.
  Tiɲɛ na, sarakalasebaa min tun bɛ ni warijɛ sabatilen ye, o ye cɛden barikama tan ni fila ɲɔgɔn bɔ kɛnɛ kan, minnu tilancɛ farilankolon don, ani npogotiginin wɔɔrɔ. A ma bɛnkan kɛ ni jɔntigi ye ka mɛn. Ikomi a ye sanu bɔrɔ fariman dɔ sɔrɔ, a ye jɔnw di. A dilannen don ni nɛgɛ ye walasa ka siri.
  Ahmed barila ka jɔ, npogotiginin dɔ y"a hakili sama : sennasanbara donna fini jɛlen dɔ kɔnɔ nka a saniyalen don, a jɔlen don ka ɲɛ ani a ɲɛda cɛ ka ɲi.
  - N b'a fɛ nin jɔn in na.
  Sarakalasebaa hakili ɲagamina:
  - nin ye dugutigi denmuso ye !
  - Wa ko juru t'a la wa ?
  Sarakalasebaa nisɔndiyara ko:
  - Mun na a bɛ yen ! Nafolo dɛsɛ bɛ a ka dugu kɔnɔ !
  - Mun! O de kosɔn ne bɛ a denmuso ta. O sunguru sugu tɛ dugu ta ye.
  Sarakalasebaa sɔnna a ma:
  - A yɔrɔ bɛ harem na !
  - Walima jiriforo dɔ kan ! - Ahmed y"o fɔ ni dimi ye. - Ne hakili la, nin ka ca ni a bɛnnen ye a ma !
  Sarakalasebaa y"a sɔsɔ ko:
  "A bɛ baara kɛ kosɛbɛ foro la kaban tuma bɛɛ." A filɛ a bolow bɛ calloused cogo min na.
  - Yan a bɛna kɛ jɔn ye ! Aw ka taa n"a ye!
  Laso dɔ filila o yɔrɔnin bɛɛ sungurunnin kan. A ye a yɛrɛ tanga ni barikantanya ye. Jagokɛla gɛrɛla a la k"a bolo maga a disi la. Sinbaraw fununa o yɔrɔnin bɛɛ, sungurunnin y"a yɛrɛ wuli ka segin kɔ.
  - I bɛ jɔn ci min ? Walima i b"a fɛ ka bugɔli kɛ wa? Yala i t"a dɔn, jɔnmusomanninw man kan ka u yɛrɛ sama ka taa n"u makɛ y"u sɔgɔsɔgɔ wa.
  Npogotiginin y"a jaabi ni maloya ye ko:
  - N tɛ jɔn ye. A bangera hɔrɔnya la!
  - Nka delilikɛla dɔ, wa nin bɛ ɲini ka kɛ fɛn kelen ye. I feerela jɔnya la kaban wa i ka kan ka min kɛ, o ye ka bɛn a ma. Wa ni i ye ɲumanya kɛ ne ye, ka kɛ cakɛda kan, o tɛna kɛ jahanama ye kojugu.
  Npogotiginin y"a kunkolo kuncɛba kɔrɔta:
  - n t' a dɔn n yɛrɛ ye jɔn ye !
  - A bɛ ten ! Aw ka na, ka taa poste la ka a ka finiw bɔ!
  Npogotiginin ka fini tigɛra, k"a farikolo kɔrɔbɔlen bɔ kɛnɛ kan. Yanka y"a kɔsegin ni hakilijagabɔ ye, nka cɛden tɔw ɲɛda tun bɛ i ko u ɲɛw wulilen don. O cɛɲi tun bɛ i ko kɛnɛya ani farikolo tun bɛ a la kosɛbɛ. A bolow tun sirilen don ani a senw tun bɛ bila sirilanw na.
  Akhmed yɛrɛ ye bugɔli minɛ a bolo, k'a wuli, nka a ma gosi:
  - Ayiwa, jɔnkɛ, i bɛ yafa ɲini n fɛ !
  - Ayi! Abada? Wa ne tɛ jɔn ye!
  Ahmed ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N b'a ye ko i ye npogotigi kuncɛba ye ! Aw ye a sɔrɔ!
  Bugɔli ye fiyɛli kɛ ani gosili barikama dɔ binna npogotiginin kɔ kan. Ahmed tun barika ka bon farikolo ta fan fɛ, wa a tun bɛ se ka jɔn gɛlɛnw ni kojugu juguw ladon. Nka, fari ma tigɛ, a tun b"a ladon sisan. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ, nka a ye kulekan dɔ bali.
  - Ayiwa, jɔnkɛ sɔnna o ma wa ?
  - n tɛ jɔn ye !
  - kuncɛbaya ye hakilintan taamasyɛn ye ! Aw ye dɔ fara a kan! - Ahmed y'a daminɛ ka npogotiginin in bugɔ. A gosili kelen-kelen bɛɛ la, a tun bɛ gosi ka taa a fɛ. Fari min bɛ n kɔ la, o pɛrɛnna, o kɔfɛ, barajuru ye n kɔkiliw tigɛ. O gosiliw kɛra sababu ye ka tigɛw tigɛtigɛ ani joli bɛ woyo. Ahmed ka gosiliw tun bɛ ka jigin ka taa a fɛ. Npogotiginin farilankolon kɛra bulama ye ani a sogo bɔra kɛnɛ kan. O gosili nata jigira a senkɔniw kan, o kɔfɛ, jagokɛla ye npogotiginin buguri senw sɔgɔ. Muso bɔnɛnen ma gosili barikamaw lajɛ, a ma kule, digi laban kɔfɛ, a kunkolo wulila ka bin. Ahmed ye kulekan bɔ ko:
  - A b'a bɔ k'a fili wotoro kɔnɔ. An bɛna sungurunnin ta k'a bila sannifeere la. Fari bɛna kɛnɛya joona.
  U ye jidaga dɔ bɔn sungurunnin kan ka taa n'a ye wotoro la. U tun bɛ bɔgɔdaga fitinin dɔ di jɔnw ma, fɛn min bɛ i n"a fɔ shɛfan, n"o ɲagaminen don konkomɔri ni pɔmitɛri la, ka fara buru kan.
  Kuyɛri tun tɛ di u ma, nka u tun b"a to u k"u tɛgɛw ko ni ji ye. O kɔfɛ Yanka ye dunan dumuniw kɛcogo lajɛ a siɲɛ fɔlɔ la. A tun man di. Ji bɛ yen kosɛbɛ wa a ka di, a bɛ falen tile saba kɔrɔ. Tiɲɛ don, dumuni duman kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ, i n"a fɔ mɔni nafama, ani sɔgɔsɔgɔninjɛ kura ye kɛrɛnkɛrɛnnenya dɔ di dumuni ma, nka a tun ka di. Tiɲɛ don, yɔrɔ min bɛ o taama jan sugu kɔfɛ, a jɛlen don ko o tɛ se ka kɛ. A nisondiyalen don, Yanka ma tɛmɛ o caman fɛ fɔlɔ wa a ye bɛrɛ sɔrɔ. Nka ne tun b"a fɛ ka sunɔgɔ. O bɛɛ kɔfɛ, u jiginna wula fɛ, wa cɛnin tun tɛ wulu ye. Dumuni kɛlen kɔ, n ɲɛkisɛw y"a daminɛ ka nɔrɔ ɲɔgɔn na. Cɛdennin y'i Sìgi k'a da Minɛ k'a kɔ Dòn, k'a yɔrɔ dɔ Sugandi walasa a kana maga sugunɛ na.
  U y"a wele ni maloya ye, bugɔli binna a kamankun gansanw kan tugun, denmisɛnninw. Cɛdennin ye pan ka wuli ka siri tugun. Jɔnw gɛnna ka taa a fɛ, a bɛ iko a tun ma miiri ko jiginni bɛna surunya.
  Ali ye sɔgɔsɔgɔ kɛ Yanka ye ko:
  - Foyi! Ni jagokɛla yɛrɛ sɛgɛnna, a bɛna lafiɲɛ di an ma.
  - N b'a fɛ n ka se !
  Sisan, u tun bɛ taama kabakurun gɛlɛnw kan. Cɛdennin sennasanbaraw ye dimi sɔrɔ ka tɛmɛ o kan, u y"a daminɛ ka nɛ bɔ ni dimi ye ani ka jeni. Walasa k"a hakili bɔ a la, Artem ye baro daminɛ ni Ali ye. A kɛra a ɲɛ na ko nin cɛnin hakili ka di ani ko a hakili ka teliya ka tɛmɛ a sanw kan.
  - Masaya in tɔgɔ ye di ?
  Ali y'a jaabi ko:
  - Nin tɛ masaya ye, nka sultanate don.
  - danfaraba don dɛ !
  - Kana a fɔ n ye ! An ka jamana ka bon, a barika ka bon. Masakɛ suguya caman ni shahw bɛ siran Sultan Babatur ɲɛ.
  Yanka ye nisɔndiya jira ni kɔnɔnafili ye:
  - Babatura i ko ?
  - Babatur wɔɔrɔnan, walima i n'a fɔ u b'a wele cogo min na ko Joli.
  Jɔn min minɛna kura ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ɔwɔ, nin ye masadugu barikama dɔ ka lasigiden ye.
  Ali y"a kan jigin, k"a kɔ filɛ kɔrɔsibaga la.
  - A y'a kɔrɔkɛ Ramses 2 faga, k'a ka denbaya bɛɛ tiɲɛ. O kɔ, u kunkolow donna jiriw kan. Kuma dɔw bɛ yen ko masasigilan ciyɛntala denmisɛnnin dɔrɔn de ye a yɛrɛ kisi, hali ni dɔw b"a fɔ ko a jenina dɔrɔn tasuma na.
  Yanka sɔnna o ma joona ko:
  - Maana juguba don !
  - A t"a dibi don ka taa a fɛ ! Nka nin ye ko ye, n terikɛ Yanka. Ni tigi ye farati ta ka wuliba kɛ ka taa faaba la, o tuma na, a bɛ se ka kɛ ko Sultan ka kuntigiba bɛna i san.
  Yanka kɛra dibi ye:
  - Nin tɛna kɛ !
  - I bɛna mun kɛ ! Wa a bɛɛ lajɛlen na, ka kɛ musomuso ye, o tɛ diɲɛ kɔnɔko juguba ye, hali ni...
  - Mun kɔni !
  - U ko cɛdenmisɛnninw tɔɔrɔli ka di Sultan ye. A bɛ fɛn Dabɔ kosɛbɛ, u ko ale yɛrɛ ye tɔɔrɔ-masin dɔ jɔ.
  Yanka ye a yɛrɛyɛrɛ:
  - I b' o dɔn cogo di !
  - n bɛ se ka nin ɲɛfɔ i ye cogo di ? Aw y"a ye, a ka di Sultan ye k"a ka seko jira minisiriw, viziyɛriw, mɔgɔba dɔw la, ka fara a ka musow ka harem belebele kan. O kɔ, u ye kuma jɛnsɛn ani kuma suguya caman jɛnsɛnna jama cɛma. Tuma caman na, u de ye sɛgɛsɛgɛlikɛla ɲumanw ye.
  Yanka sɔnna a ma:
  - Ɔwɔ, nin bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ! N ye gafe dɔ kalan min tilayɔrɔba saba bɛ Pugachev ka wuliliko kan, wa kuma dɔ bɔra zar ko la min sera faaba ma dɔgɔkun fila ka kɔn o kunnafoni ofisiyali ɲɛ. A ka c"a la, kumakan minnu tun bɛ fɔ mɔgɔw fɛ, olu tun ka fisa ni hakilijagabɔ bɛɛ ye.
  Sadat donna baro la:
  - N'i b'a fɛ ka kisi, i k'i janto faamaw la.
  Yanka y'a kunkolo wuli k'a kɔlɔsi ko:
  - Jɔn ka ɲɛnamaya tɛ ɲɛnamaya ye, nka i t"a fɛ fana ka fara a kan.
  Cɛdennin y"a lamini lajɛ, fiɲɛ nɔgɔlen dɔ tun bɛ ka ci, kɔnɔw tun bɛ dɔnkili da, mankanw tun ka bon, u tun ka bon. Fɛn min bɛ bɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ la, sufɛla la, oriole la. Nka mankanw fana bɛ yen minnu tɛ dugukolo kan, minnu bɛ mɔgɔ lafili. O b"a to i ni bɛ kɛnɛya kosɛbɛ, hali i senw kurulenw tɛ dimi kosɛbɛ wa i tɛ sɛgɛn kosɛbɛ. Farikolo degelen don wa a bɛna jiginni muɲu, senw bɛna dege a la, i ka kan ka se sɔrɔ i yɛrɛ kan dɔrɔn. Kuma bɛɛ la, a waati sera ka miiri siniko la.
  Miirili bajiba dɔ tun be woyo. Yan, jigiya minnu bɛ yen, olu tɛ jɛya hali bi. A yɛrɛ la dɔrɔn, i n"a fɔ cɛ kɛmɛsarada la, musomuso jɔyɔrɔ b"a lasiran. Mɔgɔ o mɔgɔ b"a miiri ko denmisɛnw tɛ foyi dɔn balikukalan ko la, o ye naloman ye. Forobaciyɛn na, a man kan ka porno filɛ, nka tiɲɛ yɛrɛ la, a ka gɛlɛn ka lakɔliden sɔrɔ min ma o ye. Fɛn wɛrɛ ye ko a ma mago don nin ko in na fɔlɔ. Nka a si san tan ni naani na, san fila dɔrɔn o kɔfɛ, nin bɛna kɛ a ka ɲɛnajɛ duman ye tiɲɛ na. I tɛ se ka sɔsɔli kɛ ni sigida ye, a yɛrɛ ma jɛya faamaw bɛ miiri min na n"u bɛ dantigɛliw don funankɛninw na. O bɛɛ kɔfɛ, nin ye kɛlɛ ye ni hakilina ye min bɛ sɔrɔ a yɛrɛ la, min ye hakilina jɔnjɔn ye, wa o la, nafa tɛ a la, min halakira ka se sɔrɔ. O bɛɛ kɔfɛ, mɔgɔ si ma se ka se sɔrɔ fɛnɲɛnamaw kan, a ma mɛn, a y"a ka baara kɛ. Wa o dankarili ninnu kɛra sababu ye ka bɔnɛ dɔrɔn de lase funankɛninw hakili la ani ka tɔɔrɔ suguya caman kɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la polisiw fɛ. Irisi jamana ni jamana wɛrɛw ka sariyaw tɛ dafa ten. O kamalennin bɛ ɲini ka kɛ baliku ye, wa a ye jamanaden ye min tɛ nisɔndiya ani min ka dɛsɛ ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan. A tɛ se ka sen don kalataw la. Hali ni clinique imbecile bɛ se ka. Hali n"a si bɛ san tan ni wolonwula la, funankɛ dɔw bɛ ka dɔgɔtɔrɔya sɛbɛnw sɛbɛn kaban. Wa a bɛɛ lajɛlen na, bi den hakili ka di kosɛbɛ, a yiriwara, wa a bɛ baara kɛ ni ɔridinatɛri ye: bawo o tɛ karamɔgɔ ka seko ye. K"a jate ko a man kan ka wote, o tɛ hakilina ye. Tariku bɛ misali caman dɔn: tuma min na funankɛninw tun bɛ jamana bɛɛ mara ni bonya ye. Misali la, Ivan the Terrible, a si tun ye san tan ni fila ye, a ye yamaruya di ko regent Shuisky ka faga, ka faamaw wajibiya u ka jate kɛ u yɛrɛ la. Nka nin kɛra hali ka kɔn teliya tɔgɔjuguba ni ɛntɛrinɛti ka bonya ɲɛ, waati min na Yanka tun bɛ se ka fɛn bɛɛ dɔn. Sɛbɛn o sɛbɛnni kopi kɛ, ka atomikɛ bɔnbu baara cogo kalan, Romɛ kɔrɔlen tariku ani Marquis de Sade. O la sa, mun na denmisɛnnin kabakoma tɛ se ka wote, nka dɔlɔminna min tɛ so sɔrɔ, o ka kan? Yankees tun bɛ ni u yɛrɛ ka fɔcogo ye : denmisɛnw, a ka c"a la, u bɛ kɛlɛ kɛ ka tɛmɛ balikuw kan wa u nege ka bon kosɛbɛ ka fɛn caman Changer. O kɔrɔ ye ko nafa tɛ faamaw bolo denmisɛnnin ka wote.
  Denmisɛnw bɛ hɔrɔnya caman kanu, wa u bɛna Demokarati walima Fasokanw ka wote. Yanka y"a sennasanbara jɛlen sɔgɔ n"a bolokɔnincinin ye, o min tun sɔgɔlen don ka bɔ kabakurun gɛlɛnw na, wa a nɔgɔyara. Ni a si bɛ san tan ni fila la, bi denmisɛn, n"a tɛ moron ye, a bɛ politiki miirili ni diɲɛnatigɛ jateminɛ jusigilanw sigi kaban. O la, a fana bɛ miiri; Sistɛmu jumɛn ka fisa Irisi ma, kapitalisi walima sosiyalisimu, gɔfɛrɛnaman sigicogo : demokarasi walima dictature ! Yan, tiɲɛ don, a ka gɛlɛn ka se ka dantigɛli kɛ min tɛ se ka fɔ. Sitimɛ kelen-kelen bɛɛ n"a nafaw n"a dɛsɛw don. Sɔrɔko min bolodara, min tun ye sosiyalisimu ye, o y"a to Soviyetiki jamana ye ɲɛtaa caman sɔrɔ. Industriyali kɛra ani izini girinman barikama dɔ dabɔra. San 1941, URSS tun ye pankurunw kuluba ye, awiyɔn ni marifaw tun ka ca. Tiɲɛ don, kɔgɔjidala sɔrɔdasikulu, mɔbiliko, yeelenko ani dumuniko baarakɛyɔrɔw tora kɔfɛ. Mɔgɔw tun tɛ balo ka ɲɛ kosɛbɛ, nka mɔgɔ si ma kɔngɔ, sɛnɛ yiriwara dɔɔni dɔɔni. Sɛnɛkɛlaw delila ka dugukolo sɛnɛ ɲɔgɔn fɛ ani o ye den kɛ, jɛkuluba forobaw ye baara kɛ kosɛbɛ ni dɔnniya ni fɛɛrɛ kuraw ka sekow ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la kɛlɛ kɔfɛ waati la, waati min na san tan ni fila kɔnɔ (!) sɔngɔw tun bɛ dɔgɔya san o san. Kɛlɛ daminɛ na, Soviyetiki pankurunw ni marifatigiw tun ka fisa ni tɔw bɛɛ ye diɲɛ kɔnɔ. Fɛnɲɛnɛmako ta fan fɛ, awiyɔn kura minnu bɛ yen, olu ni Alemaɲikaw bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ, minnu kɔrɔlen dòn, olu barika ka dɔgɔ kosɛbɛ, nka u bɛɛ lajɛlen ka fisa ni tɔw ye siɲɛ naani! Nka Katyusha tun tɛ ni a bɔɲɔgɔnko ye. Tiɲɛ don, Alemaɲikaw tɛmɛna u kan misiriw, arajow ani jet awiyɔnw kɔnɔ: a fɔlɔ bɔra san 1939. Kuma bɛɛ la, Alemaɲi dɔnniya hakɛ tun ka bon kosɛbɛ, hali ni feburuyekalo dɔnnikɛlaw bɛɛ bolila. O b"a Jira siɲɛ wɛrɛ ko feburuyekalo mɔgɔw tɛ ni seko kɛrɛnkɛrɛnnen ye wa Einstein tun bɛna Kɛ "fɛn ye min tɛ "fɛn ye n"a muso Irisila tun tɛ, ale min ye "teori (teori) Dabɔ min bɛ tali Kɛ "ɲɔgɔn na. Einstein ma diya Yanka ye, nka a ma kɛ bawo a tun ye feburuyekalo ye, nka kun wɛrɛ de kosɔn. Einstein de ye Ameriki bila ka baara dɔ labɛn min sɔngɔ ka gɛlɛn ani min bɛ sigasiga i n"a fɔ atomikɛ bɔnbu. Ni Amerikikaw tun tɛ, o marifa jugu sugu tun bɛna dabɔ kɔfɛ kosɛbɛ ani a bɛ se ka kɛ URSS kɔnɔ. A mana kɛ cogo o cogo, bɔnbu atomike min tun bɛ Ameriki bolo, o ye Stalin ni kominisi bɛɛ ka sugo min tun ka di kosɛbɛ, o bali ka kɛ: ka hadamadenw bɛɛ fara ɲɔgɔn kan pankarti bilenman jukɔrɔ. I n"a fɔ a sɛbɛnnen bɛ cogo min na Soviyetiki jamana sariyasun fɔlɔ kɔnɔ: URSS bɛna bonya fo ka se ka dugukolo dugukolo republique laban don a kɔnɔ.
  Ani min ye tiɲɛ ye! Hadamadenw ka kan ka kɛ kelen ye!
  Ali ye Iancu ɲininka, ka miirili hakilitigiw ka tɛrɛn tigɛ:
  - I bɛ mun miiri ?
  Cɛdennin y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - Jamana sigicogo ko la !
  - Ɔwɔ, i ye filozofi ye !
  - Ka se hakɛ dɔ ma, ɔwɔ !
  - I b"a dɔn, tuma dɔw la, ne fana b"a fɛ ka sugo kɛ. Misali la, i ka kan ka mun kɛ n"i kɛra masakɛ ye! Walima Sultan ye!
  - Wa i tun bɛna mun kɛ ?!
  - N tun bɛna dugukolo di sɛnɛkɛla bɛɛ ma ka dɔ bɔ takasi la. N tun bɛna a to mɔgɔ suguya wɛrɛw ka lasigidenw ka furu kɛ.
  Yanka y"a kɔlɔsi ko:
  - U tun na i faga !
  - Nka jamanadenw tun bɛ dɔnkiliw da minnu bɛ kɛ nsiirinw na. I n'a fɔ a ka waati la Ataman Akmal ko la. A tun ye mɔgɔ ye min man ca. Shella dɔrɔn de bɛ se ka bɛn a tɔgɔba ma don dɔ.
  Yanka ye ɲininkali kɛ ko:
  -Shella ye jɔn ye?
  - Binkannikɛla tɔgɔba in ! A bɛ nafolotigiw sonya ka wari di faantanw ma. U ko a barika ka bon kosɛbɛ wa a cɛ ka ɲi.
  -A bɛ se ka kɛ! Nin bɛ i n"a fɔ an ka Kotovsky ni Angilɛ Robin Hood.
  - U ye jɔnw ye ?
  - Noble binkannikɛlaw. U yɛrɛ ye filimu dɔ kɛ u ko la!
  Ali y'a ɲɛw wuli:
  - Sinema ye mun ye ?!
  Yanka ye sigasiga, a ɲini ka nin ɲɛfɔ cɛmancɛla cɛden dɔ ye. Nka denmisɛnnin hakili bɛ teliya:
  - A bɛ iko sugo ! Yala i bɛ sugo ye wa?
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don n b'a ye ! U dusu ka di kosɛbɛ!
  - Donc (o la) nin bɛ i n'a fɔ sugo, i dɔrɔn de b'a lajɛ tiɲɛ na. Wa u bɛ jatigɛwalew jira ka bɔ mɔgɔbaw ka ɲɛnamaya kɔnɔ.
  Cɛdennin y"a kɛrɛ magamaga bere la k"a fiyɛ, ka kunsigi jan bulama min tun bɛ don a ɲɛ na, o fiyɛ:
  - Lagbɛrikɛlaw bɛ min kɛ nin ye wa ?
  - Ayi, matigiw !
  - A tɛ se ka kɛ ! N y"a mɛn ko lagbɛrikɛlaw bɛ yen minnu bɛ yelifɛn kabakomaw lawuli. U damadɔ dɔrɔn de tora sisan.
  Yanka ye sɔsɔli kɛ:
  - Tiɲɛ na, a bɛ i n'a fɔ subagaya, nka tiɲɛ yɛrɛ la, a ye dɔnniya ye ! Yala i b"a dɔn dɔnniya ye min ye wa?
  - n hakili la n y' a mɛn yɔrɔ dɔ la ! N hakili tɛ yɔrɔ min na!
  Yanka ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - I bɛna dɔ wɛrɛw mɛn !
  Cɛdennin in tɛmɛna dan wajibiyalen kan tugun ni kan mankan ye ka gosili barikama sɔrɔ, bugɔli y"a kɔ lamini k"a kɔnɔbara jeni. Yanka ye sɔgɔsɔgɔ, a ye senna-tɛgɛrɛ kɛ, nka a wulila o yɔrɔnin bɛɛ:
  - Hakɛto.
  Ɲɛji dɔ bɔra a ɲɛw la a yɛrɛ sago la. A kɛra gɛlɛya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan ka taama. Ali y'a ɲini k'a jɛɲɔgɔn dusu lamin:
  - Aw kana wuli ! Miiri k"a filɛ, bugɔli ye denba dɔ bolo duman ye!
  Yanka y'a kunkolo wuli:
  - O b' a gɛlɛya n ma ka tɛmɛn fɔlɔ kan !
  - Fɛn gɛlɛn si man kan ka kɛ fɛn ye min bɛ dɔn, fɛn o fɛn dɔnnen ka kan ka nɔgɔya !
  - Aw kana a dɔn ! A tɛ se ka kɛ ka dege dimi na!
  - I bɛ se ka dege fɛn bɛɛ la. Nka, n b"a fɛ k"a dɔn dɔnniya ye min ye. Fɛn dɔ dogolen bɛ nin daɲɛ in na min ye kabako ye.
  Yanka ye nisɔndiya, dimi barika dɔgɔyara:
  - KAN! Nin fɛn in ka nɛnɛ ka tɛmɛ subagaya bɛɛ kan!
  Ali y'a ɲɛda kɔrɔta:
  - Lakika!
  - Awɔ! I ye denmisɛn hakilitigi ye. A fɔ n ye: yala mɔgɔ dɔ bɛ se ka kɛ subagaya walima subagayakɛla ye wa?
  Ali y'a jaabi ko:
  - Ayi, o bɛ seko bangenen dɔw de wajibiya. Hali n"u b"a Fɔ ko mɔgɔ o mɔgɔ bɛ Se ka subagaya dɔɔnin dege. Talen dɔ bɛ yen ko sɛnɛkɛla kelen tun bɛ sanu lafili a yɛrɛ ye don o don.
  - nsiirin kɔrɔ dɔ !
  - Nka hakilitigiya !
  Yanka ye a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - Dɔnniya ye o ɲɔgɔn ye min ka bon ni jatɔya bɛɛ ye. Maji fangamaba dɔ la kelen ani o waati kelen na, bɛɛ bɛ se ka min sɔrɔ!
  Ali y"a jira ko:
  - Kabakoma! Nka i t'a tigi ye wa?
  - O de y' a to i y' o latigɛ !
  Cɛdennin y'a kunkolo wuli:
  - Sabula i bɛ yaala-yaala an fɛ, i sirilen bɛ ni cakɛda ye i n'a fɔ jɔn. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, i ye jɔn ye! Ni o fanga sugu tun b"i la, yala i bɛna a to mɔgɔw ka i tɔɔrɔ wa? Ni i tun bɛ se, i tun bɛna i tɔɔrɔbagaw tigɛtigɛ kabini tuma jan.
  - O kama i mago bɛ fɛɛrɛ kuraw la !
  - Kɛlɛ kɛcogo !
  Yanka ye sigasiga kɛ:
  - Ayiwa, ne bɛ se k'o ɲɛfɔ i ye cogo di ? Bololabaarakɛlaw bɛ masinfɛn suguya caman dilan. A dilannen don ni nɛgɛ, jiri, kabakurun ye, wa u bɛ nafa di.
  Ali ye den nugu sɔgɔ juru la:
  - n ma deli ka nin ɲɔgɔn ye ! O bɛ se ka kɛ cogo di walasa ka se sɔrɔ kɛlɛ la?
  - Tiɲɛ don i bɛ se !
  - O tuma na fɛ, n t"a dɔn !
  Cɛdennin y'a makun, Yanka makun. Sariya siratigɛ la, cɛmancɛla waatiw cogoya la, pankurun ye marifa barikama ye, nka i tɛ se k"a nɔgɔya o cogo la. Hali klon kɛlɛcɛw ma se ka masin dilan, wa o kɛra hali n"u ka sekow ka bon ni hadamaden ta ye. Ani a bɛ se ka mun kɛ: cɛnin nɔgɔman. Nka, ni Yanka tun tɛ kalanden ɲuman ye, o tun tɛ kɛ seko dɛsɛ fɛ, nka o tun bɛ bɔ timinandiya dafalen na. Nka tanki ka gɛlɛn kosɛbɛ, i mago bɛ izini bɛɛ la, izini suguya caman ni dɔnnikɛlaw kulu dɔ. Laala fɛn nɔgɔman dɔ, i n"a fɔ marifa. Piloti kasaara juguba dɔ, a ye kɛlɛbolo bɛɛ halaki masakɛ Arthur ka kɛnɛba kɔnɔ. Misali la, a hakili bɛ awiyɔn kɛlɛli marifa dɔ ja dɔ la min jalen bɛ ɛntɛrinɛti kan. Nka, yala o marifa sugu bɛ se ka dilan foro kɔnɔ wa? A tigɛtigɛ, k"a kin! A bɛ iko u tun bɛ min fɔ fɔlɔfɔlɔ, o de ye nin ye. Yala ne ka kan ka caya tabali kalan u ye wa? Hakilina duman fana don! U bɛna ŋɛɲɛ!
  K"a sɔrɔ ne kunkolo lankolon don pewu. A bɛ diɲɛ fangatigi dɔ kɔnɔ, a tilalen don jɔnw n"u matigiw ye - kɔlɔsilikɛlaw ni kasodenw. Masakɛya dafalen dɔ jɔ. Yanka, n"a hakili ye denmisɛnnin ye, nka a tɛ fɔlɔ ye cogo si la, a y"a daminɛ k"a dɔn ko hakilinata kɛli barokun dɔ kan min tɛ fɛn ye, o bɛ mɔgɔ hakili ɲagami: dimi senw karilenw na, senw baara kojugu, sɔgɔsɔgɔninjɛ minnu bɛ nɛ bɔ.
  Nin ye min ka fisa: masaya, dictature, democratie. O la, a ye sɛbɛnnikɛla tɔgɔba dɔ kalan, FSB kolonɛli kɔrɔ dɔ. A tun ye masakɛya kanubaga ŋana ye. A ye sɔsɔli nafamaw kɛ, nka i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ ni mɔgɔ ye min bɛ mɔgɔ bɔ mɔgɔ la, a ma caman fɔ. Misali la, Erɔpu jamanaw ka masakɛw fanga bɛ tɔgɔ dɔrɔn de la, u tɛ mara kɛ, nka u ye masirifɛnw dɔrɔn de ye. Masakɛ George ma se sɔrɔ diɲɛ kɛlɛba filanan na, nka minisiriɲɛmɔgɔ Churchill de tun don. Walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, Angletɛri ye se sɔrɔ minisiriɲɛmɔgɔ Churchill ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ. Nka kabako don, san 1945, Konsɛrɛvatiw ye bɔnɛ sɔrɔ pariti kalataw la. Jama ma waleɲumandɔn jira, hali ni Angletɛri sɔrɔko cogoya ɲɛnabɔra o waati kɔnɔ. Nka, fɛn bɛɛ tɛ ka ɲɛ Erɔpu jamanaw na, jɔli donna, bange hakɛ bɛ ka dɔgɔya, wa mɔgɔ minnu bɔra jamana wɛrɛw la, olu bɛ ka caya. Masakɛ dafalenw misaliw i n"a fɔ Arabu Saudite, olu tɛ mɔgɔ kabakoya. Shekiw ni mɔgɔba dɔrɔn de bɛ balo ka ɲɛ yen. Jama bɛ degun ani u bɛ dibi la, cɛmancɛla waati yɛrɛ. Jamana kɔnɔ, sariya juguw bɛ yen, tɔɔrɔ, farikolo ɲangili, wa kiritigɛ kuntilenna tɛ yen. Nafolo belebele minnu bɛ sɔrɔ petoroli la, olu bɛ ka tiɲɛ dɔrɔn. Jamana minnu bɛ petoroli bila jamana wɛrɛw la, a bɛ fɔ ko izini si tɛ yen, baarakɛda minnu bɛ dɔnniya caman sɔrɔ, jamanadenw fanba tɛ se ka kalan kɛ, wa ɛntɛrinɛti dagalen don. Mun de ka ɲi nin gɔfɛrɛnaman sugu in na? Kuma bɛɛ la, n"an ye Ameriki tariku ta, jamanakuntigi ka gɔfɛrɛnaman sugu dɔ bɛ yen kabini san kɛmɛ fila ni kɔ. Jamana in kɔnɔ, ɲɛmɔgɔ barikama ma deli ka sɔrɔ kɛnɛ kan. Kalata siratigɛ ye politikikɛlaw filɛ ani naloman dafalen ma se ka na fanga la. A dɔgɔyalenba la, i ka kan ka kuma setigiya sɔrɔ, wa mɔgɔ min tɛ hakili sɔrɔ, a ka c"a la, o tigi tɛna se ka kumasen damadɔw fɔ cogo la min bɛ bɛn ɲɔgɔn ma. Laada la, kalata fɔlɔw la, politikikɛla barikama ni fangatigi damadɔ bɛ yen, senna-tɛgɛrɛw ka taa masasigilan kan ! O de y"a to Ameriki ye fanga belebele ye. Wa n"an ye Irisi jamana tariku ta. Tiɲɛ don, masakɛbaw tun bɛ yen, nka o caman tun bɛ mara mɔgɔ barikantanw fɛ. N"an ye Romanov ka masaya ta, o tuma na, Piɛrɛba dɔrɔn de tun ye masakɛba ye. A tun bɛ dɔn ka jɛya ko a ye mɔgɔba ye, hali ni a tun ye juguyaba ye, hali ni kɛlɛ gɛlɛnw tun bɛ mɛn sen na, laadalakow ni delinako kabakomaw, dɔlɔmin ani jatɔya. Piɛrɛba ye bɛlɛnw bɔ egilisiw kɔnɔ, ka ɲɛɲiniw labɛn walisa k"a dɔn jɔn bɛ se ka minni kɛ ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan, ani a tɔɔrɔla ni kunkolodimi ye. Tiɲɛ don, ɲɛtaa dɔw kɛra a ka fanga kɔrɔ, a sera ka se ka don Baltik kɔgɔji la, iziniw jɔra Urals, ani kɛlɛbolo barika bonyana. Nka o kɛra sɔngɔba jumɛn na? Kaban, Piɛrɛ denkɛ fɔlɔ hakili tun barika ka dɔgɔ, a tun ma yiriwa, wa a tun bɛ sarakalasebagaw ka fanga kɔrɔtalen kɔ. A laban na, a labanna ka juguya, a sara tɔɔrɔ kɔrɔ. A ka c"a la, Romanov tɔw tun tɛ danfara bɔ ni hakilitigiyaba walima sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔya sekobaw ye, u caman tun tɛ kɛnɛya la, wa o masaya masakɛ si ma ɲɛnamaya fo ka se san bonyalen ma. Tiɲɛ ye ko mɔgɔ minnu ye ɲɛnamaya jan kɛ Romanov denbaya kɔnɔ, olu si tun tɛ yen. Masakɛ wɛrɛw : dɔw tun b"u jate mɔgɔba ye, dɔw tun t"u jate mɔgɔba ye: ninnu ye Catherine filanan ni Alɛkisandiri filanan ye. Catherine filanan ka fanga kɔrɔ: Irisi ye se sɔrɔ kosɛbɛ, nka masamuso yɛrɛ tun tɛ ni sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔya nilifɛn ye. Irisi ye hɛrɛ sɔrɔ dɔrɔn ko nin tariku waati in na, galaxie (galaxie) kuuru dɔ bɔra kɛnɛ kan, kɛlɛcɛba dɔw bɔra. Ka ɲɛsin ɲɛnabɔli seko ma, a tun ye sɔsɔli ye...
  . SABABU No. 7nan.
  - An bɛ se ka min kɛ dɔrɔn o ye delili ye ! - Elf cɛɲi y'o fɔ ni sɔgɔsɔgɔba ye.
  - Wa ala bɛɛ ma siɲɛ kelen ! - Ladili kɛra ni nisɔndiya ye siran dogolen jugu fɛ, Alɛkisandiri.
  Svyatorossia kɛlɛbolo ka minɛnw tun bɛ degun cogo la min tɛ se ka bali. Hyperplasma embraces y"a ɲini ka kɛlɛbolo barikama in degun kosɛbɛ. Dolow kurun miliyɔn caman ni miliyɔn caman y"u halakili sɔrɔ. Tuma caman na, a bɛ kɛ jagɛlɛya ye, wa tuma dɔw la, a bɛ kɛ yelifɛn ye. U sara, u jigi tun b"a la k"u bɛna kunun waati tɛmɛnen kɔfɛ.
  Konstantin Rokossovsky nisɔndiyara ko:
  - A bɛ iko an sera ka dagaba dɔ dilan. O bɛna don tariku kɔnɔ; i n"a fɔ sanfɛla Cannes.
  Kɛlɛcɛ sungurunnin y"a jaabi ni diyanye ye ko:
  - Ɔwɔ, nin ka bon kosɛbɛ wa a ka bon kosɛbɛ !
  - An bɛna Stalingrad filanan sɔrɔ ! - Rokossovsky ye taamasiyɛn kɛ, galasi manamananan dɔ bɔra fiɲɛ na. Diwɛn wulila a kɔnɔ, sibɛri galasi ye ologramu dɔ bɔ ka dɔnkili da ko:
  - Tanki saba ye kɛmɛ saba min kelen kelen bɛɛ, ka sɔrɔ ka kɛmɛ kelen min !
  - Nka hakilijagabɔ ye kunnafoni di ka ɲɛ ! O Alemaɲi cɛkɔrɔba in taara binkanni in kɛ! An ka dugukolo to nɔgɔ la! An ka Stalingrad senuma lafasa! - Rokossovsky ye dɔnkili da.
  Ji min tun bɛ gilasi kɔnɔ, o kulɛri jiginna ka kɛ pinki ye. Ologramu min tun bɛ galasi sanfɛ, o jiginna ka kɛ sunguru farilankolon cɛɲi dɔ ye, min y"a sin falenw lamaga ni rubi sinw ye.
  - Npogotiginin , n dusu kasira kosɛbɛ , n ye sira da wuli ka taa dolow la ! A bɛ pan sanfɛ ka tɛmɛ kulu kɔnɔ wulu kan! Irisi nɔɔrɔ fanga taamasyɛn don! Senumaw ka fɛn tolenw bɛ ka marifa ci! O rocket ye quasar tigɛ ka kɛ buguri ye! - Ologram npogotigi farilankolon ye dɔn kɛ, k'a kɔkiliw ni a cɛmancɛ wuli. A tun ye sexy ye kosɛbɛ, wa a dawolo bilenmanw tun bɛ tulon kɛ ni lafilili ye.
  Rokossovsky, a farikolo kura kɔnɔ, min ma kɔrɔbaya, a ye negeba dɔ ye. Nin ye denmisɛnnin ye.
  - A bɛna diya ka npogotigininw ka cascade sɔrɔ yan !
  Cɛɲi lakikaw tan ni fila siɲɛ kelen, u tilancɛ elfw kɛra u yɛrɛ ye hypermarshal ɲɛkɔrɔ.
  - An bɛ aw ka baara belebeleba la !
  Rokossovsky ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nin ye kabako ye ! Aw ka aw farilankolon ka dɔn kɛ ne ɲɛkɔrɔ.
  Npogotigininw y"a daminɛ ka u ka finiw bɔ dɔɔnin dɔɔnin, k"a kɛ i n"a fɔ u ye finiw bɔbagaw ye. A tun bɛ iko a bɛ mɔgɔ hakili ɲagami. Fasokanw kɛlɛba ɲɛmɔgɔ kɔrɔ ma waati sɔrɔ ka kabakoya bi musow cɛ ka ɲi cogo min na ani u cɛ ka ɲi jinɛ cogo min na.
  - kabako cɛɲiw, cɛɲiw, cɛɲiw ! I dabɔra walasa ka jatigɛwale da! Wa mɔgɔ si tɛ yen min cɛ ka ɲi ka tɛmɛ o kan dugukolo bɛɛ kan, i bɛ furakɛli kɛ ni hakili-nɛgɛ ye! - Hypermarshal ye dɔnkili da, k"a bolow kɔrɔta u ye.
  Npogotigininw ye dɔnkili da k"a jaabi ko:
  - Oh Rokossovsky, i ye an ka cɛfarin ye ! Dusukasi ni dimi bɛ i ɲɛ na! Ayiwa, cɛ cɛɲi, nisɔndiya! Yɛlɛn ka taa san fɛ i n"a fɔ wulu!
  Rokossovsky y"a bolow kɔrɔta san fɛ ka kule, ka dɔnkili in kari:
  - Ooo! Ne ye mɔgɔba ye - super! N bɛna Sashka, moron, sɔgɔsɔgɔ!
  Npogotigi tan ni fila tun farilankolon pewu. U ye dɔn kɛ, k"u farikolo farikolo yɔrɔw kɔrɔta. Elfe musomanw tun ka fin dɔɔnin ani u tun cɛ ka ɲi. Wa mun senw, senkɔniw, cɛya, farikolo, jiri, u fanga ka ca ten, cɛnimusoya, baganw ka ani o waati kelen na hakili-la-ɲini. Rokossovsky kɛra kungo ye tiɲɛ na, a girinna ka taa npogotiginin min ka surun a la, k"a daminɛ k"a ka rubi sinw susu. Wa a bolow ye npogotigi cɛɲi fila wɛrɛw sinw mugumugu. O magali suguw bɛ wuli cogo min na ani ka nisɔndiya, npogotigininw bɛ sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye. Hypermarshal bɛ ka nisɔndiya ka taa a fɛ, a bɛ i n"a fɔ a bɛ sankolo la! O yɔrɔnin bɛɛ, sugo ni nisɔndiya kuncɛyɔrɔ bɛ tigɛ ɔridinatɛri kan diminnen fɛ:
  "Fanga tiɲɛni dɔ bɛ an kɔfɛla la, min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ. Portal dɔ dabɔli ani phantoms (fantoms) bɔli.
  - Mun?! - Rokossovsky ɲɛda bɔgɔlen. - Jɔn bɛ an kɔ !
  - Kɛlɛbolo ka clones ! - Ɔridinatɛri ye tulonko kɛ.
  - Fɛn dɔ!
  - Fantomw bɛ ka Bɔ yɔrɔ fitininw na.
  Rokossovsky kɛra ɲɛ ye : a tun b"a dɔn ko phantoms, hali n"u tɛ fɛnw ye pewu, fanga bɛ u la ka mɔgɔ kabakoya. Mini-matter ye mun ye?O ye vacuum, energies ani stellar magic foro suguya dɔw cogoya dɔ ye. Mini-matter (fɛn fitininw) ka ɲagami kɛrɛnkɛrɛnnen bɛ tiɲɛni fanga belebeleba Di a ma. O kɔrɔ ye k"u bɛ Se ka sanfɛla-minɛnw yɔrɔba dɔ Tiɲɛ pewu. Marisikalo dɔnbaga y"a faamu ko a bɛ cogo min na ni jugu sɔrɔdasi barikamaw bɔra i kɔfɛ. A ma kɛ fu ye ko diɲɛ kɛlɛba filanan ko kɛlen y"a jira ko gɛrɛntɛw tiɲɛni nafa ka bon.
  Mun ka kan ka kɛ nin ko in na! Reserve (marabolo) si ma to yen.
  Hypermarshal ye yamaruya di ko:
  - An bɛ ka sɔrɔdasiw fara ɲɔgɔn kan kokura. Ni an ye datugulan barikama to yen, an bɛna bin fantoma kɛlɛbolo kan n"an fanga bɛɛ ye.
  - An bɛ kan minɛ, jɛɲɔgɔn hypermarshal ! - Marisikalo ni jenerali tɔw ye laseli kɛ ɲɔgɔn fɛ.
  - O tuma na fɛ, binkanni ! N bɛ ɔridinatɛri ka sugandili cogoya daminɛ. A to ɛntɛrinɛti hakili yɛrɛ ka fɛnw bila jɔyɔrɔ fɔlɔ la!
  U ye o yamaruya labato, sɔrɔdasiw farala ɲɔgɔn kan. Tila saba ɲɔgɔn ye taama kɛ ka ɲɛsin phantomew ma, tɔw ye datugulan bali.
  Rokossovsky tun bɛ dugukolo jukɔrɔla-yɔrɔ wolonwulanan na. Ni a ye se sɔrɔ, dimi jugu ni jigin tun b"a makɔnɔ. A ka c"a la, miiriya min tun bɛ mɔgɔ lakununnen kura ko la, o tun ye hɔrɔnya ye kosɛbɛ. U ma dimi fɛɛrɛ sigilenw kɛ i n"a fɔ komandan tɔw ani sɔrɔdasi gansanw. Nka ni dɛsɛ kɛra, sariyaw bɛna kɛ kelen ye bɛɛ bolo. Tiɲɛ don, kuma dɔ bɛ yen: mɔgɔ kelen bugɔra, fila ma bugɔ, u bɛ di. Nin ye tilennenya ye kosɛbɛ : a bɛ sababu dɔw di u ma ka to mɔgɔba dɔw la. Nka mun na se sɔrɔli? Sɔrɔdasi minnu bɛ kɔfɛ, o kɔrɔ tɛ ko dɛsɛ! Waati dɔ la, tuma min na kɛlɛ tun bɛ ka kɛ Ukraine jamana na, san 1941 Awirilikalo-Sɛtanburukalo la, Soviyetiki sɔrɔdasiw tun ka fisa ni Alimanw ye, baarakɛlaw ni minɛnw bɛɛ la. Nka k"a sababu kɛ komandan ka filiw ye ani Soviyetiki sɔrɔdasiw ka dusukunnataw dɔgɔyali kosɔn, kɛlɛbolo min tun ye miliyɔn caman ye, o laminina. Hali o kɔfɛ, kɛlɛ in kɔlɔlɔ ma jɛya, bawo Soviyetiki sɔrɔdasiw ka jiri min tun bɛ tigɛ, o tun ka fin kojugu. Nka Soviyetiki sɔrɔdasi minnu tun bɛ sanfɛ, olu ye kɛlɛ kɛ ni barikantanya ye kosɛbɛ, sɔrɔdasi ni sɔrɔdasi ba kɛmɛ wɔɔrɔ ni bi duuru ni kɔ minɛna. A kana fɔ ko mɔgɔ caman minnu bɔra jamana wɛrɛw la ani minnu bɔra jamana wɛrɛw la. A ka c"a la, ka tɛmɛn Wehrmacht kan siɲɛ naani pankurunw ni awiyɔnw na, o bɛ kɛ jurumu ye ka bɔnɛ. Ni jogo ta fan fɛ, san 1800 T-34 ani KV-1, KV-2 pankurunw tun tɛ ni kɛlɛɲɔgɔnw ye minnu bɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye patsval kɔnɔ (o ye Alemaɲi pankurun kɛlɛbolo tɔgɔba ye). Tiɲɛ don, jugu tun ka bon senna-sɔrɔdasi la waati dɔɔnin kɔnɔ, nka dɔgɔkun kelen bɛɛ lajɛlen kɔfɛ, URSS kɛlɛbolo tun ka bon ni Alimanjamana ta ye siɲɛ fila ɲɔgɔn. Soviyetiki sɔrɔdasiw tun t"a dɔn kosɛbɛ u bɛ se k"u yɛrɛ lafasa cogo min na. Komandan ni rank and file fila bɛɛ kalanna ka jugu bugɔ a ka mara kɔnɔ. Hali san 1939 sariyasun kɔnɔ a sɛbɛnna ko : ni juguw ye kɛlɛ kɛ an kan, an ka kɛlɛbolo bɛna kɛ kɛlɛcɛw ye minnu ka ca diɲɛ kɔnɔ. Kuma dɔw tùn bɛ yen ko Stalin tùn bɛ ka binkanni dɔ Labɛn Alimanjamana kan. A mana kɛ cogo o cogo, u tun b"u labɛn kɛlɛ dɔ kama min bɛna kɛ kɛlɛ ye. A ye Rokossovsky kɛmɛsarada la kɛmɛ ye, a t"a dɔn hali bi n"u makɛ, Stalinba, tun bɛ ka gɛrɛntɛ labɛn Alimanjamana kan san 1941. A ye gundo sugu ye kosɛbɛ wa a tora ten hali a kununni kɔfɛ ka bɔ suw cɛma. Ni ɲininkali kɛra o ko la k"a ɲɛsin a ma, ɲɛmɔgɔ min seginna ka bɔ suw cɛma, o ye nin jaabi ninnu di:
  - Yala kɛlɛ tun ye ko ye min tɛ se ka bali wa ?
  - Wa e hakilina ye mun ye ?! - Rokossovsky ye maloya sɔrɔ ɲɛmɔgɔ lakunulen ni kamalennin kura ɲɛkɔrɔ.
  Stalin y"a fɔ dɔɔnin dɔɔnin, ni Georgiekan fɔcogo duman ye:
  - Hitler ka jogo dɔnni, a ka kominisi kɛlɛli jugu, kɔrɔnfɛla binkanniw haminanko, a jɛlen don ko kɛlɛ tɛ se ka bali. Ɲininkali kelen min tora, o ye tuma jumɛn? Ka kan ka waati bɛnnen sugandi, o nafa ka bon kosɛbɛ. O tɛ joona walima kɔfɛ, o tɛ ɲɛtaa kun ye.
  - Jo! - Marisikalo Rokossovsky y'o fɔ o kɔfɛ, ka t'a fɛ ni timinandiya ye. - Nka n b"a fɛ ka n yɛrɛ ka hakilinaw fɔ. N"an tun ye gosi kɛ mɛkalo laban na - san 1940 zuwɛnkalo daminɛ na, an tun bɛna se sɔrɔ teliya la. O tuma na fɛ, an tun tɛna bɔnɛ mɔgɔ miliyɔn mugan ni segin ni tila la. Sɔrɔdasi ni sɔrɔdasi miliyɔn tan ni kelen ni tila ka bɔnɛw jatera foroba la. Nka nin tɛ kunnafoni dafalen ye, a fɔlɔ, partisanw, NKVD sɔrɔdasiw, milisiw, sɔrɔdasi jɔlikɛlaw, dɔgɔtɔrɔso baarakɛlaw ani fɛn wɛrɛw ka bɔnɛw tɛ jate. Ka fara o kan, mɔgɔ minnu sara joginda fɛ, olu tun bɛ jate ni u sara tile saba kɔnɔ jogin kɔfɛ, k"a sɔrɔ tilebin jamanaw na, waati min bɛ sɔn o ma, o ye san kelen ye. Ka fara o kan, miliyɔn wɔɔrɔ wɛrɛ tununna, minnu fanba sara. Kɛlɛ tun ka jugu kosɛbɛ.
  Stalin y"a kunkolo wuli ni dusukasi ye k"a daminɛ k"a ka pipe fa:
  "Tiɲɛ na, ne nimisara ko ne ma gɛrɛntɛ kɛ ka kɔn o ɲɛ." Nin kɛlɛba in na, mɔgɔ o mɔgɔ ye bɔnɛ sɔrɔ, o bɛɛ ye nɔ ye ne dusukun na. Nka kun fila tun bɛ yen minnu y"a to n ma ɲɛfɛla filanan da wuli o waati la. A fɔlɔ, a ka jugu kosɛbɛ ka bin Hitler kan, u ni min ye san tan bɛnkan kɛ. Sariya la, n bɛ diɲɛ jamanaw ka bɛnkanw ta kosɛbɛ.
  Rokossovsky y"a sɔsɔ ko:
  - An ye bɛnkan sɔrɔ fana ni Japon ye min tɛ mɔgɔ si ta ye, wa an ye ɲɛfɛla filanan da wuli, ka teliya kosɛbɛ ka se sɔrɔ tile bɔlen jamana kan.
  Stalin, a ɲɛda biri ni namara ye, a y"a kɛ i n"a fɔ a sɔnna o ma:
  - Jo! Nka nin ko in na, an ye farati lase Sinuwa ma ka Bɔ an ka fanga-yɔrɔ la. Miiri k"a filɛ min bɛna kɛ ni Chiang Kashi ka fanga min tun bɛ Ameriki dɛmɛ, o nana fanga la. O cogo la, jamana min ka jamanadenw ye miliyɔn kɛmɛ seegin ye, o bɛna sama ka don Ameriki jamana ka taama-yɔrɔ la. O cogo la, Ameriki ka jeneraliw, ni atomikɛ bɔnbu bɛ u bolo, u bɛ se ka nukliyɛri binkanni kɛ an kan, wa Sinuwa sɔrɔdasiw tun bɛna an ka kɛlɛbolow pinɛ kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na. Wa o cogo la, ikomi an sera ka Stalin ka dɛmɛbaga Mao Zedong sigi Sinuwa jamana na, kɔrɔnfɛla dancɛw lakanalen don. Dɔɔni ka bɔ; Sinuwa sɔrɔdasiw ye kɛlɛ kɛ koɲuman Kore jamana na. Ameriki ka bɔnɛba ye OTAN bali ka tugu kɛlɛ la min bɛ se ka bana kunbɛn. Nka atomikɛ bɔnbu kɛmɛ saba minnu filila Ameriki fɛ, olu tun bɛ se ka Soviyetiki jamanaden miliyɔn mugan ni kɔ faga, wa u tun tɛ dɔgɔya. O fana tun bɛna kɛ balawu ye. A fɔ man di nka, farati bɛ senna min na.
  Rokossovsky ye robo min bɛ pan, n"o ye kristalɛ jilama ye, o gɛn ka bɔ a la:
  - Nka Alimanjamana ka pankurun dawolo, n"o ye Faransi ni Angletɛri kɔkolo kari, a y"a yɛrɛ su don an kɔ la, a tɛ se ka bali.
  Stalin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a bolo boli a ka wuluwulu belebeleba nɛrɛma kan:
  - O ye tiɲɛ ye , foyi tɛ yen ka sɔsɔli kɛ ! Nka URSS kɛlɛbolo tun ma labɛn fɔlɔ sɔrɔdasi baarabaw kama. N ye marifako kura porogaramu dɔ kɛ, ka sɔrɔdasiw fana labɛn kokura, ka jateminɛ kɛ kɛlɛ min kɛra ni Finlande ye. An bɛ sɔn a ma ko kɛlɛ min kɛra ni Finlandew ye, minnu tun tɛ ni pankurunw ye fewu, o y"a jira ko an ka kɛlɛbolo ka kalan hakɛ ma dafa. Ka fara o kan, sɔrɔdasiw ye sɔrɔdasi dɛsɛba sɔrɔ, milimɛtɛrɛ 76,2 kalifa marifa damadɔw ma ci, pilotiw, bolifɛntigiw ani mobili tun man ca.
  Rokossovsky y"a sɔsɔ ko:
  - Kɛlɛbolo o kɛlɛbolo la, waati o waati, fɛn dɔ bɛ dɛsɛ tuma bɛɛ. Donc (o la) hali wari bɛrɛ tun tɛ marshal (marakɛ) bolo n"a ye sanni n ka sara sɔrɔ. An ka kan k"an hakili to a la ko jugu fana tɛ ni minɛnw ni baarakɛlaw ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a ta san tan ni segin na ka se san bisaba ni naani ma, Alimanw tun tɛ ni diɲɛ bɛɛ ka sɔrɔdasi ye, wa kɛlɛbolo tun ye sɔrɔdasi ba kɛmɛ dɔrɔn ye. O la sa, Alemaɲikaw tun bɛ dan sigi Versailles ka bɛnkan fɛ.
  - N b'a dɔn ! - Stalin ye sisi bololanɛgɛ dɔ bɔ fiɲɛ na.
  Irisi jamana ka marisikalo fɔlɔ min bɔra Pologne, o tɛmɛna a kan:
  - O la, sɔrɔdasi dɛsɛba tun bɛ Alemaɲi sɔrɔdasiw la. Adolf Hitler yɛrɛ ye sɛbɛnni kɛ, walima k"a fɔ ka ɲɛ tabali barow senfɛ : a tun ka kan ka sɔrɔdasiw sigi senkan ka bɔ sɔrɔdasi dɔrɔn de la ani ka baara waati surunya : ka mɔgɔ caman gɛn ka tɛmɛn kalan bolodalen fɛ. Ka fara o kan, a tun bɛna se ka dɔ fara polisiw kan kosɛbɛ ani k"u ka kɛlɛ kalan yiriwa. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sɔrɔdasi minnu bɛ don sɔrɔdasiya la, olu fana tun bɛ se ka baara kɛ polisiw ka kuluw kɔnɔ walasa ka sigiyɔrɔ barikama dɔ sigi senkan sɔrɔdasikulu jɔli waati.
  - Wara nanbaratɔ ! - Stalin y"a ka jara ɲɛw wuli.
  - Donc (o la) Alimanw fana ma Se kὲlɛba la u ka kὲlɛ-kɛlɛ-ko siratigɛ la. U ka sɔrɔdasiw fanba tùn ye 'kɔrɔlen ye. Rokossovsky y"a ka kuma kuncɛ ko: "Tiɲɛ na.
  Stalin y"a ɲɛw Dɔgɔya:
  - Nka Faransi ni Angletɛri ye se sɔrɔ joona. Kuma bɛɛ la, n tun b"a miiri ko kɛlɛ min bɛ kɛ Tlebi fɛ, o bɛna taa ɲɛ, wa a tɛna sɔrɔdasiw sama ka taa Reich sabanan dancɛ la ka kɔn o ɲɛ: k"a sababu kɛ siran ye ka Alimanw lasiran. Ayiwa, mɔgɔ si tun t"a miiri ko fanga naani ninnu ka fanga sanfɛla bɛna to kalo kelen ni tila dɔrɔn kɔnɔ.
  - Nin ye n'i y' a jateminɛ ko kɛlɛw ka fasa active !
  - O de don, kɛlɛ kuntaala fɔlɔ tɛ. Alimanw ye kɛlɛden miliyɔn naani ɲɔgɔn minɛ u kelen na. O kɔ, u y"u Kɛ baarakɛlaw ye, o min y"a To jugu ye dɔ Fàra kὲlɛbolo hakɛ kan fo ka Se mɔgɔ miliyɔn wolonwula ma ba kɛmɛ ni fla.
  - O min y'u ka kɛlɛbolo lajɔ ka tɛmɛn fɔlɔ kan, k'a ka kɛlɛ jogo Dɔgɔya. O bɛɛ kɔfɛ, ni bulonba ka bon, a kogow bɛ fin.
  - Mansamara minnu bɛ ka bonya, olu bɛ i n"a fɔ safunɛ bulon, ni yɛrɛɲini ɲɛnabɔli dɔrɔn de ye ! - Stalin ye sɔsɔli kɛ. - Mansamara min bɛ hami, o bɛ i n"a fɔ kolo minnu bɛ bonya, minnu bɛ barika bonya n"u bɛ bonya !
  - A fɔra cogo bɛnnen na, nka nin tɛ tali kɛ Reich sabanan na !
  - Nka a bɛ tali kɛ an na ! Soviyetiki jamana ka sigikafɔ ka fisa ni kapitalisimu ni Tlebi jamanaw ka demokarasi ye. A fanga ye totalitarianisme (jamanatigiya) ye.
  - Politiki sigicogo ka di i ye cogo di Irisi jamana fila bɛɛ la ?
  - Kabakoma! Mɔgɔ bɛɛ sigilen bɛ barakɛnɛw kɔnɔ ani jɔyɔrɔw bɛ u bolo. Den, k"a sɔrɔ a dalen bɛ ɔridinatɛri kɔnɔbara la hali bi, a bɛ baara kɛ ni a bɛɛ ye. Bɛɛ bɛ baara kɛ sɔrɔdasiya la, bɛɛ bɛ jago la. Ani kalan ye dimi ye! Hali ɲɛmɔgɔba minnu bɛ yen, olu bɛ ka baara kɛ ni ɛntɛrinɛti ye. Nin sigida hypertotalitaire in ka di n ye. A fɔ man di nka, hakilinaw tɛ se ka kunbɛn pewu, hali ni fɛɛrɛ kuraw bɛ sira di o ma!
  - O bɛ kɛ bawo biyorobɔti tɛ se ka sɔrɔdasi ɲumanw dilan. Kɛlɛ la i mago bɛ daminɛ na ani yɛrɛmahɔrɔnya dɔw la miirili la, hɔrɔnya walew la. - Rokossovsky y"o fɔ ni hakilitigiya ye.
  - Awɔ! Robow man fisa ni mɔgɔw ye. N ka kan k"a fɔ ko waati dɔ la, n tun bɛ sigasiga sibɛri ko la. A y"a ye ko a bɛ se ka kɛ farati ye hadamadenw ma. A y"a di farikolo yɔrɔw bolo gɛlɛnw ma.
  Rokossovsky y"a ɲini ka baro segin a cogo kɔrɔ la:
  - Sibɛri ye, tiɲɛ na, koɲuman ye, nka hali bi, yala fili tɛ ko an ma Hitler gosi san 1940 wa?
  Stalin y"a jaabi ko:
  - A bɛ se ka kɛ fili ye, nka sɔrɔdasiw lajɛlen bɛ se ka Hitler lasiran, k"a wajibiya ka binkanni dabila Tlebi fɛ. Kuma bɛɛ la, waati o waati, Angletɛri ni Alimanjamana tun bɛ se ka hɛrɛ kɛ. Nin ye ne sirannen ye tigitigi, nka sisan ne y"a ye ko ne filila. Nka, nafa dɔw tun bɛ Faransi ka se sɔrɔli la.
  - Jumɛn?
  - Faransi ni Angletɛri jamana caman bɛ se ka muruti ka bin URSS ka fanga kɔnɔ. Kapitalisimu bɛ bɔ yɔrɔ min na, sosiyalisimu bɛ na. A bɛna diya kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"u ye Grande-Bretagne jamanaba minɛ. O cogoya suguw bɛ sɔrɔ kominisi la.
  Rokossovsky sɔnna a ma ko:
  - A bɛ se ka kɛ! Mansamara minnu ye se sɔrɔ, olu ka koloniw tun bɛ se ka kɛ an ka tɔnba republiquew ye. Nka o kɔfɛ, Faransi ka dɛsɛ kɔfɛ, laɲiniw ye mun ye? A bɛ se ka san 1941 ta, waati min na sɔrɔdasiw y"a daminɛ ka se dankan na.
  Stalin y"a kɔlɔsi ko:
  - N ye kunnafoni sɔrɔ ko Alimanw bɛ ka kɛlɛ labɛn ni URSS ye. Nka u tun bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kunnafonidilaw y"a jira ko Hitler, n"o ye Angletɛri kɛlɛ, a bɛna bin URSS kan.
  - A tun bɛ ten !
  - A ɲini ka Angletɛri kɛlɛ k"a sɔrɔ a ka sanfɛla in ka bon kosɛbɛ kɔgɔji la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, dugukolo sanfɛla kurunbaw kama. U bɛna Alemaɲi ka bolifɛnw bɛɛ jigin. Hakilila la, Alimanw tun bɛ se ka sanfɛla sɔrɔ Angletɛri kan awiyɔn bolicogo la, nka o kama u tun ka kan ka sɔrɔdasi baarakɛlaw lajɛ.
  - Alimanjamana ye a yɛrɛ minɛ cogo la min tɛ foyi ɲɛ.
  - Nka ne tɛ ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, san binaaninan na, baarakɛdon janyalen don, ka kiritigɛlaw ka jalaki daminɛ ni kɔfɛla ye. Waati tɛmɛnen baara tun bɛ kɛ ni timinandiya ye. Dɔ farala marifaw dilanni kan. Jɔn tun bɛ se ka sigasiga ko an tun bɛ ka an labɛn. K"a dɔn ko kɛlɛ ni fasisiw ye, o ye ko ye min tɛ se ka bali, an y"an seko bɛɛ lajɛ. A dabɔra cogo min na, k"a sɔrɔ a ma sɔrɔdasi sariya fɔ, nka gundo la, ka sɔrɔdasiw wele.
  - Wa hali bi u tun ma labɛn !
  - A bɛ fɔ cogo min na ! Tiɲɛ ye ko fasisiw ka walew la, fɛn caman tun bɛ yen minnu bɛ wele ko outright bluff. Kunnafonidila y"a jira ko kɛlɛw daminɛni bɛna kɔn ni ultimatum ye. Alimanw b"a fɛ min na, o ye ka cogoya ɲumanw sɔrɔ fɛnɲɛnamafagalanw dilancogo la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ka petoroli kɔlɔnw jate Azerbaïdjan, ka dumuni sɔngɔ dɔgɔya, a ɲɔgɔnnaw. Wa o de kosɔn a bɛ ka dɔ fara a ka fanga kan. O tɛmɛnen 'kɔ, kunnafonidilaw y'a Jira ko Alimanw tùn bɛ kὲlɛboloba dɔw Minɛ Faransi, k'u bɛ ka Operation Sea Lion Labɛn.
  - O kunnafoni tiɲɛnen suguw tun bɛ yen.
  - Ka fara o kan, kunnafonidilaw ye kunnafoni tiɲɛnenw ci Alemaɲi sɔrɔdasikulu kan. U jatera ka tɛmɛ siɲɛ fila ɲɔgɔn kan. O de kosɔn, hakilina dɔ donna a la ko Naziw tun t"u ka fanga bɛɛ bila yɔrɔ wɛrɛ la. O kɔrɔ ye ko a ma Tɛmɛ tilancɛ kan, o kɔrɔ ye ko kɛlɛ ni Alimanjamana tɛ ko ye min tɛ Se ka Lajɔ. Hitler tɛna binkanni kɛ ni a ye kɛlɛbolo yɔrɔ fitinin dɔ lajɛ. N tun b"a miiri ko o ye bluff typique ye. Ka fara o kan, Hitler jugu ni nanbarakɛla tun bɛ se k"a ka sɔrɔdasiw kɔlɔsi an ka binkanni na.
  I n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na, son tɛ da mɔgɔ sɛbɛ la.
  - Nka i tun t"a fɛ ka binkanni kɛ Alimanjamana kan !
  - N"a sɔrɔla dɔrɔn, n ye sɔrɔdasiw sama ka taa san fɛ, nka ɲininkali min tun bɛ kɛ cogo min na ani waati min na, o dabɔra. An ka kɛlɛbolo tun bɛ formation (dakun) daminɛ na hali bi. Baarakɛlaw tun bɛ o tilayɔrɔbaw kɔnɔ ka kɛɲɛ ni hɛrɛ waati sariyaw ye. Ka fara o kan, Alimanw ma u labɛn fonɛnɛ kɛlɛ kama. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nɛnɛ finiw dɛsɛ tun bɛ yen, SS sɔrɔdasiw dɔrɔn de tun bɛ o la, tulu min tun bɛ Alemaɲi marifaw ni marifaw kɔnɔ, o tun bɛ nɛnɛ nɛnɛ waati. Ka fara o kan, gazi min bɛ bɔ kɔɔri la, o tun bɛ nɛnɛ ni degere 9 ye zeru jukɔrɔ. Alemaɲi ka fɛɛrɛbɔ, pankurun minnu siraw ka surun, awiyɔn minnu ka motɛriw bɛ kari. Nin bɛɛ ye nɛnɛ labɛnbaliya kɔlɔlɔ ye. Ayiwa, Alimanw ma u yɛrɛ dege nɛnɛ na, hali ni a sera ka fɛn dɔw Changer technologie la, tulumafɛn kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ bɛ yen min bɛ se ka nɛnɛ kɛlɛ. Ayiwa, an ka sɔrɔdasiw delila ka ɲɛnamaya kɛ ani ka kɛlɛ kɛ nɛnɛba kɔnɔ. Ani, kɛlɛ min kɛra ni Finlandew ye, o ye ne kalan fɛn caman na. Alemaɲikaw kɛra nalomanw ye o siratigɛ la.
  Rokossovsky y"a ka fɔcogo jira:
  - Laala o sababu bɔra dannakow la !
  Stalin ye ŋɛɲɛ kɛ ko:
  -I ye sɔsɔli nafama dɔ sɔrɔ. Ɔwɔ, Adolf Hitler tun bɛ jate tiɲɛ na a ka jinɛweleli kɛlɛbolo la ani a ka bɛnkan ni nɛnɛ ye. A tun b"a miiri ko a ka lagbɛrikɛlaw, dolow lajɛbagaw ani subagayakɛlaw bɛna fonɛnɛ ja ani ka sumaya, o kɔfɛ Naziw ka kɛlɛbolo bɛna se Ural. A mana kɛ cogo o cogo, Hitler y"a jigi da kosɛbɛ Sitanɛ ka dɛmɛ kan. Nka a bɛ iko nin ko in na, A tun t"a fɛ ka dɛmɛ don.
  - Walima n"a sɔrɔla Ala y"a sen don a la wa ?
  - Wa nin tɛ bɔ kɛnɛ kan ! Kɛlɛ bannen kɔ, ne ye egilisi tɔɔrɔli dabila. N"a sɔrɔ o ye an dɛmɛ! Hali ni ne bɛ ni hakilina kɛrɛnkɛrɛnnen ye diinɛ ko la. Ne dalen b a la ko mgw ka danaya yr de ye fanga da min b wele ko Ala. - Stalin y"a ɲɛda sɔgɔ. - A mana kɛ cogo o cogo, nɛnɛ jugumanba ni sɛnɛfɛnw falenni nafa tun ka bon an ma ka tɛmɛ Alimanw kan. Ni Naziw tun labɛnnen don kosɛbɛ kɛlɛ kama, Moskow kɛlɛ laban tun bɛna kɛ siga ye.
  O bɛɛ n"a ta, Rokossovsky ye ɲininkali kɛ ko:
  - Nka yala i tun bɛna binkanni kɛ Hitler kan wa?
  Stalin y"a kunkolo wuli:
  - Diɲɛ kɛlɛba filanan ko kɛlen y"a jira ko a ka c"a la, binkanni fanga ka bon ni lafasali ye. Hitler ka kɛlɛcɛ latigɛlen Faransi kan, Italikaw ka se sɔrɔli Afiriki kɔnɔ, Romel ka waleɲumandɔn hook knockout. Ne ka kan k"a fɔ ko komandanba don tiɲɛ na. Kuntigi min bɛ se kosɛbɛ, o dɔrɔn de bɛ se ka tubabu sɔrɔdasiw gosi, k"a sɔrɔ pankurun tan ni kamiyɔn bi duuru dɔrɔn de bɛ u dogo i n"a fɔ pankurun. Juguw ka ca ni a ye siɲɛ tan. Ne dalen b"a la ko ni fanga ni fanga tun bɛ Romel bolo kɛlɛbolo kan, a tun bɛna Afiriki bɛɛ minɛ.
  - Romɛli ye komandan barikama ye, nka bɔnɛ ye a sɔrɔ a ma kɛlɛ kɛ kɔrɔnfɛla la. N hakili la, nin foro-marala in ka kan ka bugɔ.
  - I fɛ wa ?
  - A bɛ se ka kɛ! O bɛɛ kɔfɛ, ne de ye se sɔrɔli ɲɛnajɛ ɲɛminɛ, wa Zhukov de y"a kɛ. Nin ye dannayaba ye ne la.
  - A bɛ fɔ cogo min na ! N hakili la, Vasilevsky tun man jugu ka tɛmɛ o kan. A ye Zapɔn se sɔrɔ teliya la cogo min na ani ni bɔnɛ damadɔw ye, o diyara n ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Nka Tile wulilen jamana sɔrɔdasiw ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ jara cɛfarinw. U bɛ timinandiya kosɛbɛ, wa u tɛ u fari faga abada.
  - Abada?
  - A man teli ka suma n'an ka sɔrɔdasiw ye. Miiri k"a filɛ, kasoden miliyɔn wɔɔrɔ ɲɔgɔn tun bɛ kɛlɛ bɛɛ kɔnɔna na. Ani kɛlɛbolo kuuru fila minnu bɔra jamana wɛrɛw la. Vlasov minɛna tuma min na, a gosira kosɛbɛ a kɔkiliw la fo kiritigɛ tun ka kan ka da tugu, a ma se ka lamaga. A ka c"a la, Vlasov ye naloman dafalen ye. Taga Naziw fan fɛ, .
  Wehrmacht kɛlɛlen kɔfɛ Moskow kɛrɛfɛ, ani Ameriki donna kɛlɛ la ni Reich sabanan ye. An tun bɛ se ka se sɔrɔ Naziw kan ka kɔn o ɲɛ kosɛbɛ n"an tun ma an ka kɛlɛbolow jɛnsɛn, ani n"an ka jenerali bɔnɛnenw tun ye kɛlɛ teliya dege. O bɛɛ kɔfɛ, Soviyetiki sɔrɔdasi dɔnniya tun falen don joli la.
  - se sɔrɔli danni ka kan ka jigin ni joli ye ka balo ni suw ye ! - Rokossovsky y'o fɔ.
  - Nin ye ni komandanw ye mediocre ye pewu ! Nka Irisi jamanadenw ye nafolotigi ye seko ni dɔnko la. Nka, Mainstein yɛrɛ tɛ komandan jugu ye. A bɛna diya ne ye k"a sɔrɔ ne ka ekipu kɔnɔ!
  - Wa n y' a mɛn ko a bɛna lakunu k' a lajɛ kɛlɛbolo min bɛ baara la !
  - Svyatorossia ye tilayɔrɔba joli ye ?
  - Aw kana a dɔn ! Nin ye sɔrɔdasi gundo ye!
  - Hali i yɛrɛ de kama !
  - Hali ne fɛ ! Masakɛ dɔrɔn de b"a dɔn, walima n"a fɔra ka ɲɛ, masakɛmuso dɔrɔn de b"o dɔn.
  Stalin y"a jira ko:
  - Jamana jugu min bɛ mara musow fɛ.
  Rokossovsky ye filozofi ka dantigɛli kuncɛ:
  - A ka jugu yɛrɛ n"u t"a kɔrɔsi hali dɔɔnin !
  O miiriliw bɛɛ tun bɛ yeelen bɔ hyperplasmique (hyperplasmique) hakili la ɲɛjibɔ kɔnɔ. Svyatorossiya dolow kurun miliyɔn caman ye binkanni kɛ phantoms kɛlɛbolo kan. U tun bɛ taa ni teliya kabakoma ye. Yan, kɛlɛcɛ ɲɛmɔgɔ ye misiri kurunba in gosi n"a ka tama ye. A kuncɛ ye kurun sɔgɔ ka tila ka kurun tila. Elf bɛlɛkisɛtigi ye bɛlɛkisɛ ci, ka nilifɛn wɛrɛw pan a nɔfɛ. U teliya tɛmɛna yeelen teliya kan siɲɛ caman. Ultra-dreadnought, n"a ye bɔnɛ tan ni caman sɔrɔ, tasuma ye a minɛ. Tasuma tun ye kulɛri ni ɲɛ caman ye, o tun ye subagaya ye min tun bɛ jeni. Miiri k"a filɛ tasuma masirilen na, a tɛ oksizɛni wajibiya, wa a bɛ fɛnw dun minnu fanga ka bon ni titaniyɔmu ye siɲɛ miliyɔn caman. A bɛɛ cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Alyosha Popovich ye yamaruya di ka marifa ci yɔrɔjan, bɛlɛkisɛw bolila teliya la ka tɛmɛ misiriw kan, o jaabi la, dolow kulu ye marifa ci ka bɔ marifaw bɛɛ la, ka bɔ marifaw la, ka bɔ marifaw la ani ka marifa ci. Kreson funteni-rocket barikamaw pɛrɛnna, ka mini-matter (fɛn fitinin) min fɛ phantoms (fɛnɲɛnɛmaw) dabɔra, o nisɔndiya. Teori la, phantom min bɛ ɲini ka sa, o bɛ se ka tiɲɛ ni super energy caman ye. Nka o kɛli man nɔgɔ kosɛbɛ.
  Alyosha Popovich ye Dobrynya Nikitich ni Mikula komandan ye:
  - Fan bɔ ! An ka sɔrɔdasiw ka manɛw kɛ ani ka juguw lamini ka bɔ kɛrɛfɛ.
  Dobrynya ye hakilina di ko:
  - Walima a bɛ se ka jugu tila tilayɔrɔ fila dɔrɔn de la wa ?
  Alyosha y"a sɔsɔ ko:
  - A man kan ka kɛ ! O cogo la, an bɛna kɛlɛ kɛ ɲɛfɛla fila la. Wa an tɛna jugu tila dɔrɔn, nka an bɛna klasiki bɔrɔ dɔ dilan.
  Dobrynya y"a jira ko:
  "A bɛ iko jugu b"a ɲini k"o tigitigi kɛ an na."
  Mikula ye hakilina di ko:
  - An ka baara kɛ ni fɛɛrɛ faralen ye ɲɔgɔn kan, ka gosi ni lensɛri konvexe ye, ka sɔrɔ cɛmancɛ la "rose" bɛ yen. O jɔli sugu bɛna nɔ bɔ kosɛbɛ.
  Alyosha sɔnna a ma ko:
  - O la, an k'a ɲini k'a sɔgɔ. Pastukhov bɛna binkanni in ɲɛminɛ cɛmancɛ la.
  Pastukhov y"a jaabi ko:
  - Komandan dɔ bɛ yen !
  Nka, Rokossovsky yɛrɛ y"a ɲini ka jugu datugu ka bɔ kɛrɛfɛ. Kɛlɛ min bɛ kɛ daga kɔnɔ, a y"o faamu ka tɛmɛ mɔgɔ bɛɛ kan. O waati kelen na, kɛlɛbolo fila bɛɛ tun bɛ ka gɛrɛ ɲɔgɔn na cogo la min tɛ se ka bali.
  Alyosha Popovich y"a latigɛ ko fɛɛrɛ ɲuman ye marifaci ni tigɛ faralen ye ɲɔgɔn kan.
  Pastukhov ye ɲɛmɔgɔya ta i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ. Kamalennin, n"a ka npanw gosili barikamaw ye, ka kɛlɛkurun fila tigɛ, u binna ka kɛ tasuma-fanga-yɔrɔw ye. Tiɲɛ don, o cɛfarin yɛrɛ jenina ni bugɔli ye min bɛ wele ko hyperplasmique. Rockets ni emitters tun ye farati ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la; yɔrɔ min bɛ sɔgɔsɔgɔ. U ye dingɛ kuuru bɛɛ kɛ kɛlɛkɛminɛnw na, ka joginda juguw lase mɔgɔ ma, tuma dɔw la, u tun bɛ se ka mɔgɔ faga.
  Kɛlɛ kɛtɔ Pastukhov kɛrɛfɛ, kɛlɛcɛ Ivanhoe y"a ka nɛgɛbere wuli, ka tiɲɛnikɛlaba dɔ tigɛ ni seko ye, ani a ka so ye misiri kurun tan ni fila sennatan. O kɔfɛ, kamalennin ye kurunba saba kari ni sɛgɛnba ye. Pastukhov ye binkanni kɛ ultra-battleship (kɛlɛ-kurunba) kan. A tun ka gɛlɛn kojugu ka o cɛba sugu tigɛ o yɔrɔnin bɛɛ. Npan gosili tɛ se yɔrɔnin kelen a laɲini na. U ye kɛlɛkɛminɛnw tigɛ, ka sankansobaw tigɛ. Nka sanfɛla-kurunba in bɛ tasuma don ka segin, ka dimi lase Pastukhov ma. Ivanhoe ko:
  - Ka reactor (reacteur) gosi. I ka a bugɔ ni i ka npan ye.
  Pastukhov fana bɛ wale kɛ o cogo kelen na. Hyperreactor (hyperreacteur) pɛrɛnna, a kɛra i n"a fɔ sanfɛla-kurunba in datugulen don ni wuluwuluw ye minnu bɛ manamana. Fantom jatigɛwalekɛla kamalennin y"a yɛrɛ sɛgɛn ka segin kɔ, kɛlɛkɛminɛnw tabali damadɔw wulila ka sow jeni.
  - Bamanankan in bɛ ka sɔgɔsɔgɔ !
  Ivanhoe bɛ datugu ni kala ye, misiri thermo-Creon bɛ cɛmancɛ gosi, sɔgɔsɔgɔninjɛ bɛ kɛ, a yɔrɔ min bɛ i n"a fɔ nɛgɛ, o bɛ jeni dɔɔnin. Jatigɛwalekɛla damadɔ minnu ye kɛlɛ kɛ u kɛrɛfɛ, olu ye tiɲɛniba sɔrɔ, dɔw yɛrɛ binna.
  Npogotiginin fantom belebelebaw tilancɛ farilankolonw tun bɛ baara kɛ ni sɔgɔlanw ni npanw ye minnu tun bɛ tila ka kɛ nɛgɛ duuru ye. Konte de Vallon, n"a sennasanbara janw ye minnu bɛ se kosɛbɛ, o ye kurunba minɛ a ɲɛfɛ, ka marifakisɛ bi duuru mugumugu siɲɛ kelen. Npogotiginin kunsigi sanulama in, min dabɔra ni jinɛweleli ye, o sen na ni thermopreon rocket ye, k"a sen tilancɛ kɛ lafiɲɛbɔ ye o yɔrɔnin bɛɛ. Konte tun bɛ ɲini ka dimi dimi fɛ, a terikɛ gosira a disi la, o kɛra sababu ye ka majigi-sogo yɔrɔw pan ka taa fan wɛrɛw fɛ. Wa, Sir Bishop ye fanga sɔrɔ fo kala in tiɲɛna, dingɛba dɔ bɔra a disi la.
  Svyatorossiya kurunba ka bɔnɛ fana tun ka bon kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni dinɔsɔsiw donna kɛlɛ la. O cɛba ninnu tun bɛ i n"a fɔ u ye fɛn nɔgɔlenw dɔrɔn de ye, nka tiɲɛ yɛrɛ la, u tun ye fanga siranninba ye. U ye fɛnw tigɛtigɛ ani k"u tigɛtigɛ, k"a ɲini ka dolow kurunbaw sugandi. Kurun suguya bɛɛ ye marifa ci u la, nka u ma se ka o su belebelebaw gosi, minnu bonya bɛ se dugukolo cɛmancɛ ma. Fɛn kelen min tùn bɛ Se ka Kɛ, o tùn ye k'i yɛrɛ Kɔrɔbɔ dinɔsɔsi ka dɛsɛ min tɛ Se ka Lajɔ. Tiɲɛ na, a bɛ ɲini ka kɛ ko a tɛ se ka kɛ ka o waraba sugu bali, nka dolow kurunw b"a ɲini ka manɛwɛrɛ kɛ, ka u yɔrɔ janya cɛba ninnu na.
  Alyosha Popovich ye cikan di:
  - A ɲini ka gɛrɛ u la. Aw bɛ kɛlɛbolo kɔrɔlenw sama ka don dinɔsɔsiw kan. Aw ka tila ka kɛ sagakulu fitininw ye ka kɛlɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ, ka u bɔ manɛw la, ka u tigɛ ni jagɛlɛya ye!
  Kɛlɛcɛw tilalen don kuluw ye: a bɛna nɔ bɔ kosɛbɛ ka dolow kurunw tiɲɛ nin cogo in na. Pastukhov ni Ivanhoe binna kurunba minnu kan minnu tun bɛ ka girin u lamini na, cɛfarin fila bɛɛ joginna kosɛbɛ, nka u ka taamaw tora teliya la.
  Wa npogotigininw ma u sɔgɔ ni npanw dɔrɔn ye, nka u ye sanfɛla kurunw ta ni seko ye n"u senw ye k"u fili ɲɔgɔn ma. O tun ye fɛn ye min bɔra senna bololabaara la, senkɔniw tun bɛ bɔ tile caman na, senkɔniw fari jɛlen, npogotigininw fari tun bɛ tulon kɛ ni sanjiba kulɛri bɛɛ ye, hali n"a tun jenina kurun tiɲɛnenw ka binkanniw fɛ minnu bɛ kɛ ni hyperplasmique ye.
  Kɛlɛcɛw yɛrɛ ye kulekan bɔ dimi fɛ, tasuma sanfɛlanw, tasuma manamanananw tun bɛ ka u senw lamaga minnu tun bɛ muɲu kabini tuma jan.
  Kɛlɛcɛ miliyɔn caman minnu tun bɛ dolow kurunw kɔnɔ, olu filila ka bɔ fan dɔ la ka taa fan wɛrɛ fɛ. Dolow duuru jenerali Maxim Igolkin, n"o ye npogotiginin nisɔndiyalenw gɛnɛgɛnɛw, senkɔniw ani senw manamanananw ye, wa a b"a ɲini ka to a nɔ na a ka kurunba kɔnɔ, min minɛna masakɛmuso Elizabɛti sen farilankolon fɛ : 1 .
  - Cɛɲi tɛ se ka faga - cɛɲa yɛrɛ bɛ mɔgɔ faga !
  Kɛlɛcɛ fila, i n"a fɔ u bɛ bale belebeleba dɔ kɔnɔ, u y"u sen cɛɲiw fili san fɛ, ka kurunba bila u ni ɲɔgɔn cɛ, k"a digidigi yɔrɔnin kelen. Nɛgɛ barika ka bon ni titaniyɔmu ye siɲɛ miliyɔn caman, a bɛ pɛrɛn i n"a fɔ kɔnɔkisɛ jidagayɔrɔ siraw jukɔrɔ. Saya min ka kan ni ɲɛfɔli ye sanu waati poyi kɔnɔ!
  Rokossovsky y"a ye ko fanga kabakoma ni nanotɛkinolozi ye ɲɔgɔn sɔrɔ, wa hali bi, a bɛ ka fanga sɔrɔ!
  A ye yamaruya di ko:
  - Ka kurunw wuli ka taa marifacicogo la min fanga ka bon kosɛbɛ ani ka dɔ fara u ka manɛw teliya kan. Cogo si la, i man kan ka sababu di jugu ma walasa a ka se ka binkanni kɛ ka ɲɛ.
  Elf sungurunnin ye a latilen:
  - Irisi jamanaba ka Phantoms bɛ ka bin an kan ka taa ɲɛ, o la a ka c"a la an bɛ se ka kuma an ka kɛlɛ-kɛlɛ kan.
  Hali n"a y"a sɔrɔ npogotiginin in tun ye marisikalo ye, o kuma suguw ye hyper-marshal dimi: a y"a sɔrɔ kɔnɔw bɛ sogo kalan, muso fana bɛ cɛ kalan.
  Rokossovsky ye kulekan bɔ ko:
  - Ka i da tugu! N b'aw ci ultra-dreadnought kɔnɔ walasa ka dinɔsɔsiw minɛ ka u faga ka ɲɛ. O bɛɛ kɔfɛ, o fanga ni sebaayaba sugu b"i la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la muso hakili, siya nɔgɔlen ni kanuya den.
  Elf y"a kɔlɔsi ko:
  - An ka kɔrɔ ni hadamadenw ye san miliyɔn caman. Hali sonsannin min bɔra hadamaden na, o ma kabakurun ta, nka an ye yaala-yaala yɔrɔbaw la, ka baarakɛminɛnw da.
  Rokossovsky, k"a kunkolo wuli i n"a fɔ kɛnɛma so fiɲɛ fɛ, o y"a jira ko:
  - A kun bɛ sisan de la ! Jamana si tɛ yen min bɛ hinɛ ka tɛmɛ jamana kan min ka ɲɛtaa bɛ waati tɛmɛnen yɔrɔ janw na! Mansamara kɔrɔtalen tɛ yen ka tɛmɛ mansamara kan min bɛ balo sisan, wa a bɛ barika sɔrɔ san o san!
  Elf y'a kunsigi lamaga:
  - Aw Risikaw ye laada la ka aw bɛnbaw bila kɔ. I ka pedigree tun tɛ premium na!
  Rokossovsky y"a sɔsɔ ko:
  - N tɛ Irisila ye, nka Polɔsi ! N bɛnbaw tun ye sɛnɛkɛla nɔgɔmanw ye, nka o bɛɛ n"a ta, ne bɛ waso u la!
  - I bɛ se ka waso nin ko in na !
  - O tɛmɛnen 'kɔ, Kozakaw joli bɛ woyo ne kɔnɔ ! Wa ne ba fan fɛ, ne bɛnbaw minnu tun bɛ yɔrɔ jan, olu taara Jerusalɛm kɛlɛ. - Rokossovsky y'o fɔ.
  Elf y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa ne bɛnbaw ye kɛlɛ kɛ sankolo la kabini tuma jan sani Jerusalɛm ka sigi sen kan. Kuma bɛɛ la, bonya tɛ ka baro kɛ an bɛnbaw kan kɛlɛ waati gɛlɛn dɔ la.
  Rokossovsky ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka tugu yamaruya la !
  U kumana teliya la kosɛbɛ o de kama baro senfɛ, kɛlɛ ja ma Changé tiɲɛ na. Nka fantomw ka kɛlɛbolo ye fanga fagalen bajiw bɔn. A ye digidigi, k"a ɲini ka barika bɛɛ tiɲɛ, fanga yeelenw, olu fila bɛɛ ye dolow kurunw tiɲɛ ani ka fantɔmuw gosi, minnu jɛnsɛnna sankolo la. Ka fara bɔrɔw, senw ani npan duuru kan, npogotigininw tun bɛ baara kɛ ni bugɔli ye ni dolow kɛrɛ wolonwula ye minnu sirilen bɛ u kɔ la. U tun ka ɲi kɛrɛnkɛrɛnnenya la kurun fitininw tiɲɛni na. O waati kelen na, Irisi kɛlɛboloba ye kɛlɛ daminɛ. A y"a ɲini k"a juguw kari ani o waati kelen na k"a ɲɛda kisi - i tɛ se ka se sɔrɔli laurel bɛɛ di phantoms ma.
  Alɛkisandiriba, min tun bɛ yamaruyaw di ni fanga ye, a ye hakili sigi min tɛ se ka jɔrɔ, se sɔrɔli gɛrɛgɛrɛ ye komandanba in kɛ hakilitigi ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan:
  - Baara kɛ ni tulip bud formation balimaw ye. Juguw dawolo barika dɔgɔyara wa min tora o ye ka puse ɲuman di u ma ani ɲinw bɛna pan.
  Lagbɛrikɛla Oksana ye ologramu cikan ci : a ka npogotigi cɛɲi dɔ ja bɔra komandan ɲɛkɔrɔ :
  - Ko Alɛkisandiri, e ye ne ka masakɛ ye !
  Masedwanɛkaw, tulonko la, a y"a jaabi ko:
  -I y'i jɔyɔrɔ fa ka ɲɛ !
  - N y' i ka ŋaniya dafa !
  - Sisan i bɛna sara fɔlɔ sɔrɔ !
  - N sɔnna o ma ! E Alɛkisandiri ye an ka fanga ye! Alɛkisandiri ye an ka pankarti ye! Alɛkisandiri bɛ an fɛ tuma bɛɛ!
  Masedwanɛkaw y"a bolokɔnincinin wuli:
  - Kana n ka merite damatɛmɛ, diva ! Tiɲɛ don, u ka bon, nka u tɛ se ka bolow minɛ delili la.
  Oksana ye jaabi teliya la ko:
  - Sisan ko kunba ko la ! An ka kan ka jugu bali ka boli ka bɔ daga kɔnɔ. An ka sɔrɔdasiw bɔli juguw kɔfɛ, o ye sababu ye ka fɛɛrɛ in minɛ takasi siratigɛ la.
  Alɛkisandiriba sɔnna a ma ko:
  - Wa a tɛ kɛ sababu fitinin ye !
  Oksana ye a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ ani ka dɔnkili da ko:
  Sonsanninw bɛ ɲɛda Kɛ
  Wa u sigilen bɛ jiribolo dɔ kan!
  Hali bi frivolous...
  -An bɛnbaw tun don wa ! - Alɛkisandiri ye sɔgɔsɔgɔninjɛ ban. - Hali n'i b'a Dɔn, cɛɲi, n fa tùn ye ala Amon yɛrɛ ye, ka Fàra Zeus kan.
  Oksana ye nisɔndiya sɔrɔ:
  - O la, i ye fa fila sɔrɔ siɲɛ kelen !
  - Ala belebele fila !
  - U y' i dilan cogo di waati kelen na ?
  Alɛkisandiri yɛrɛ y"a faamu ko o kuma sugu ye hakilintan ye, nka a ma se ka kabakurun wɛrɛ kɛlɛ:
  - Fɛn bɛɛ tɛ se ka kɛ , n b' a dɔn tiɲɛ na !
  Ala mago t"a la ka sumaya walasa ka fɛn dɔ kɛ joona!
  Nka u tɛ sa, ala ka sebaaya la!
  Ka denw da masakɛw ye k"a sɔrɔ u ma "biɲɛw" dilan!
  Oksana y"a jira ko:
  - I ka kan ka "rose" jiribuluw sɛnsɛn ka caya i n"a fɔ a bɛ se ka kɛ cogo min na ! Ani ka i jugu ka dawolo minɛ. A bɛ iko e yɛrɛ bɛ o waati nafa faamu!
  - Amɔn ni Zewusi denkɛ bɛ fɛn bɛɛ faamu !
  - O la, wale kɛ, kɛlɛcɛ !
  Alɛkisandiriba ye telepatiki ŋaniya dɔ ci walasa k"a ka sɔrɔdasi caman mara.
  Wa sungurunnin fana ye fantow ka binkanni ladilan. O waati kelen na, subagaw y"a daminɛ ka kɛlɛ kɛ u ni ɲɔgɔn cɛ.
  A ka c"a la, ni lagbɛrikɛlaw bɛ kɛlɛ kɛ, o ɲɛnajɛ in tɛ kɛ mɔgɔ dusu tiɲɛnenw ta ye. Wa o waati kelen na, a bɛ mɔgɔ kabakoya. Wa ni dolow kurun miliyɔn caman fan dɔ fɛ, sotigiba ba kɛmɛ caman ani dinɔsɔsi fan dɔ fɛ, olu ye kɛlɛ daminɛ, o tuma na, o kɛlɛ sugu ye nisɔndiyako ye ka lajɛ.
  Kɛlɛ bɛ daminɛ a ka dimi bɛɛ la min tɛ se ka suman. Faan kelen fɛ, so teliyalenw bɛ bin, u bɛ pan, san fɛ ka jigin, ka boli ka taa kɛrɛw fɛ. Dinɔsɔsiw b"u kamanw Fɔ, k"u ɲinw Daji, k"u senw Dòn, k"u Minɛ n"u senw ye. Npogotigininw bɛ u ka bugɔli teliya, kɛlɛkɛminɛnw bɛ wuli u ka gosili kɔrɔ, ka tasuma bɔ i n"a fɔ gazi min bɛ bɔ kabakurun na. Pastukhov ni Ivanhoe ye kurunba tigɛ ka taa kurunba la, Marisikalo Zaratuska tun bɛ min kan.
  Elf sungurunnin ye yamaruya di ko u ka baara kɛ ni biologique projectiles ye. Fantom sotigi min minɛna u ka binkanni kɔrɔ, o wulila. A y"a dɔgɔya ka wuli ka kɛ maple bulu jalen gansan ye.
  Ivanhoe ni Pastukhov sera ka u yɛrɛ tanga dɛsɛ ma, ka kɛlɛkɛminɛnw gosi n"u ka npanw ye. Mankanba dɔ sera Zaratuska. Npogotiginin ye ɲɛda cɛɲi dɔ sama ka bɔ:
  - Ni npanw bɛ dolow kurunba kan ! Mun bɛ se ka kɛ hakilintan ye ka tɛmɛ o kan!
  Hadamaden kamalennin y'a jaabi ko:
  - I bɛ se ka mun kɛ ! O bɛɛ kɔfɛ, ninnu ye phantoma barikamaw ye! Sebaaya juguba min bɛ sɔrɔ subagaya la! A bɛ se ka kɛ ko a tɛ se ka kɛ ka u kɛlɛ.
  - O kɔfɛ an bɛna manɛw kɛ, ka wuli ka taa kunnafonidi porogaramu kura dɔ la, n"o ye "Chaotic Chaos" ye !
  Ivanhoe y"a ye ko plasma (plasma) bɔli fanga bonyana ani ko dolow kurunba bɛ ka wuli, a ye boomerang ci. A ye pan ka tɛmɛn ka jugu ka kɛlɛkɛminɛn dɔ tigɛ, ka kɛlɛcɛw ka marifaciyɔrɔ wɔɔrɔ fana ci siɲɛ kelen.
  - Sextant dɔ filɛ nin ye ! - A ko kɛlɛcɛ tɔgɔba in fɛ, min laseginna ɲɛnamaya la ni jinɛweleli ye. Porogaramu dɔ min tun balilen don fɔlɔ kɛlɛw kama ni dolow kurunw ye, o y"a daminɛ ka kunun a hakili la. A ka c"a la, phantom kelen-kelen bɛɛ tɛmɛna degeliw porogaramu dɔ fɛ min tɛ ye kɛnɛma, nka min sɛbɛnnen don ka jɛya hakili la. Wa sisan, Ivanhoe y"a faamu ko a ka kan ka dolow kurunba belebeleba in bɔsi a ka manɛw la.
  Pastukhov, min tun ye joginda caman sɔrɔ, a tun tɛ se ka to sɛgɛnlafiɲɛbɔlan kɔnɔ. O bɛɛ n"a ta, jagɛlɛya ma bɔ nin cɛ in na.
  - An ka kùnkolo gosi dɔrɔn. O dolow kurunw ye sariya ye, wa u motɛriw bɛ sɔrɔ o cogo kelen na.
  Ivanhoe y"a jira ko:
  - A ka gɛlɛn ka gɛrɛ ! A filɛ a bɛ manɛw kɛ cogo min na!
  - Wa i y' a gosi ni boomerang ye !
  - Faratiba b'a la ka tunun !
  - A ka ɲi! A bɛ segin ka na i fɛ ani i bɛna a ɲini tuguni!
  Ivanhoe y"a yɛrɛ sama dɔɔnin ka bɔ sanfɛla kurunba juguba la min bonya bɛ se Kalo ma, k"a ka boomerang (boomerang) wuli:
  - Ni i tɔɔrɔla ka mɛn ! Fɛn dɔ sɔrɔ!
  - Wa n"a ma ɲɛ !
  - An k'a ɲini tugun !
  Boomerang ye a kɔ da tigɛ ka segin kɔfɛ. A ka c"a la, mini-matter, hali n"a bɛ iko jɛgɛnsira tɛ yen, ka welda ɲɔgɔn na ni subagaya ye, o bɛ mɛn kosɛbɛ.
  Ivanhoe ka fanga kɔrɔ, sow binna ani a kɛra fɛn ye min tɛ fɛn ye. A ye bɔgɔdaga caman sɔrɔ kojugu marifaw fɛ minnu ka ca ni tɔw ye. O waati kelen na, Pastukhov ye kɛlɛ kɛ ni kurunba ye, o min tun ka nɔgɔn kosɛbɛ. Yan, a bɛ se ka fɔ ko gosili bɛɛ tun bɛ mɔgɔ faga. Nka aw bɛ aw jija ka tetaralɛtiw kunbɛn. U ka dɔgɔ kosɛbɛ, i n"a fɔ wuluwuluw, wa u ka ca. Ivanhoe ye binkɛnɛ min tɛ sotigi ye, o jɔ ka pan a kan!
  - Jagokɛlaw bɛ boli ka bɔ gɛnni na ! Dunan in pɛrɛnna ka don a kɔnɔ, a tɛna se ka o sɔrɔ! - Kamalennin ye dɔnkili da. - An ka kan ka nsiirin dɔ mɛn dɔrɔn !
  Kɛlɛcɛ min ye nsiirin ye tiɲɛ na, a bɛ baara kɛ ni boomerang ye walasa ka bin masinba dɔ kan min datugulen don ni foro caman ye ani matiriyali. Kɛlɛcɛ miliyɔn bi duuru ni duuru tun bɛ o dolow kurunba in kɔnɔ, ani kɛlɛcɛ miliyari kelen ɲɔgɔn. Siya ni suguya kɛmɛ ni mugan ɲɔgɔn ka lasigidenw ye kɛlɛ Kɛ a kɔnɔ. Miiri k"a filɛ nin Nuhun ka kurunba belebeleba in na, a bɛ se ka fɔ ko mɔgɔ tɛ se ka min faamu, ka miiri ani ka faamuyali sɔrɔ. Ultra-modern, ɲɛnamaya suguya minnu bɛ bɔ galaxie suguya caman na.
  Wa, a bɛ bin a kan ni fanto sotigi joginlen dɔ ye, so finman dɔ kan, a fana bɛ joginw na.
  O ja sugu ka kan ni Rafaɛl walima Pikaso ka burusi ye. Capture the moment: ni kɛlɛcɛ dɔ y"a ka boomerang fili.
  - n nisɔndiyalen don, i n'a fɔ cɛnin, i n'a fɔ punk ! A gosi, n'o tɛ i sara! - N ye dɔnkili da walasa ka Ivanhoe dɛmɛ a ka a hakili to a la ka ɲɛ.
  Wa sanfɛla-kurun kɔnɔ, fɛn ɲɛnamaw fana bɛ yen minnu b"a fɛ ka ɲɛnamaya kɛ! Aw ye denw sɔrɔ ka dugubaw jɔ. Nin ye danfɛn saba cɛɲiw ye minnu bɛ i n"a fɔ minkɛ, donsokɛ kunkolow bɛ minnu na, minnu b"u labɛn ka jigin i n"a fɔ jiginɛ ɲɛnajɛ. U ye kɛlɛ degeliw kɛ sisan dɔrɔn ani k"u to lafiya la, u bɛ u hakilinaw fɔ.
  Donsokɛ fɔlɔ min tɔgɔ ye ko Hay, o y"a yɛrɛ jira cogo kɛrɛnkɛrɛnnen na:
  - I b"a dɔn, n ka baganmarayɔrɔ la n ye wuluw lamɔ minnu bɛ kɛ ni misiwolo ye, u tun bɛ baganw balo bɛlɛkisɛ ni linden sɛnɛyɔrɔw la. Nka mafia ye yamaruya di ko sɛnɛfɛnw ka bila popping peas nɔ na, o ye dɔrɔgu barikama dɔ ye. Faan dɔ fɛ, nafa ka bon kosɛbɛ, nka fan wɛrɛ fɛ, ne ye gɛlɛya sɔrɔ sariya la.
  Donsokɛ filanan, n"o ye Donsokɛ ye, o sɔnna a ma:
  - Awɔ! Sviatorossiya faama ninnu bɛ dɔrɔgu tilatilali kɔlɔsi. Mini-robots ni scouts bɛ baara kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la. U ko u cɛma, fɛn misɛnninbaw bɔra kɛnɛ kan minnu bonya bɛ se mɔlikulu ma, u bɛ baara kɛ ni dolow fotonw fanga ye, u bɛ taama ni timinandiya ye sankolo la.
  Donsokɛ fitinin sabanan, n"o ye Ham ye, o y"a jira ko:
  - Aw kana a dɔn ! Bi Irisikan, an tun wajibiyalen don ka min kalan lakɔliso la, o ka gɛlɛn kosɛbɛ. Yiriwali tariku b"a Fɔ ko a daminɛ na, bana wɔɔrɔ dɔrɔn de tùn b"a la, nka sisan a ye bana mugan ni naani Sɔrɔ.
  Donsokɛ sogo sɔgɔlen:
  - Lakɔli ɲɛnamaya don dɛ ! Kɔrɔbɔli bɛ min don o don! Fàra o kan, tila-tila! Fotonw bɔli!
  Hey ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Wa ne fɛ, n tun bɛ lakɔli la tuma min na, kalansen min tun ka gɛlɛn kosɛbɛ, o tun ye hyperphysique ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni a tun ka kan ka hyperplasme paramètres dilenw jira. Hali ni fɛnw lasecogo fɛɛrɛw ka di kosɛbɛ. Bi fɛɛrɛ kuraw b"a to a bɛ se ka kɛ ka thermo-preon reactor bila yeelenbɔlan kɔnɔ.
  Ham y"a jira ko:
  "A tɛna kɛ foyi ye ni u tun ma furakɛli kɛ ni dimi ye u ka jurumu fitinin dɔ la." A bɛ iko ne fɛ, jolisira bɛɛ bɛ tɔɔrɔ!
  - Dimi de ye fanga ni ɲɛtaa jusigilan ye ! - Hay y'a kɔlɔsi. A dege k"a muɲu ani k"a diyabɔ.
  - Nin ye fɛnba ye wa a tɛ danbe ye ! - Ham y'a daminɛ.
  O waati yɛrɛ la, sanpɛrɛnba dɔ bɔra ani mɔlikuluw ni fotonw binna ka bɔ kogow la. Fɛn bɛɛ tun falen bɛ joli kulɛri la.
  - A bɛ iko a ye hit ye ! - Serjan Donsokɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  . SABABU No. 8nan.
  Vladimir Kashalotov tun bɛ ɲini ka sa tuma min na Irisi jamana ka sɔrɔdasiw taara kɛlɛ la. Sisan, kɛlɛ robow tun b"a ɲini ka u cogoya Changer. U tùn bɛ baara Kɛ ni "awl" sigicogo ye. Vladimir fana wajibiyara ka kɔsegin o cogo kelen na. Nka, cɛnin ye wale kɛ ni hakilisigi ye. I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, ni hakilisigi ye min bɛ i n"a fɔ nɛnɛ, min bɛ don a kɔnɔ ni degeliw ye minnu bɛ mɔgɔ sɛgɛn.
  - Composure for victoire bɛ i n'a fɔ hardening for steel ! - Cɛdennin y'o fɔ a yɛrɛ kɔnɔ. Vladimir ye tetaralɛti laɲini tugun, nka a y"a hakilina Changé marifaci ko la. A tun ka nɔgɔ kojugu fo mɔgɔ k"a kɔlɔsi. Kamalennin in y"a yɛrɛ tigɛ hakili ta fan fɛ, k"a daminɛ ka kɔsegin kɛcogo nɔgɔman dɔ kɛ. A tun y"o kɛ siɲɛ caman ka kɔn o ɲɛ, degeliw gɛlɛnw senfɛ sigida suguya caman na.
  O kɔfɛ, nisɔndiya jikuru dɔ ko a kan: a tɛ se ka sɔsɔ ko kɛlɛ in cogoya bɛ ka Changé. Sisan dɔrɔn, Svyatorossia kɛlɛbolo tun bɛ ka taa ɲɛ, k"a bagabaga k"a bɛna a sɔgɔ ka don daga kɔnɔ, wa sisan a fanga kunbabaw samara ka taa kɔfɛ. Fantoma majiginw, n"o ye majigin marifaw ye, olu bɔra yen. I n"a fɔ a fɔra cogo min na denmisɛnninw ka dɔnkili kɔrɔ dɔ la:
  - N b"a fɛ, n bɛ segin ni baliku tɛ ! N bɛ taa jamana bɛɛ lamini! N bɛ taa Santa Claus ka lakɔli la, u bɛ subagaya kalan yɔrɔ min na!
  Sisan, kominisi ɲɛnamaw, minnu bɛ taa ɲɛ kosɛbɛ, olu ka sugo kɛra tiɲɛ ye:
  San kɛmɛ caman bɛna tɛmɛ ani waati dɔ bɛna na,
  Tɔɔrɔ ni nkalon tɛna kɛ min kɔnɔ!
  Aw bɛ o kɛlɛ fo ka se aw ninakili laban ma,
  Aw ka baara kɛ aw ka Fasokanw ye ka bɔ aw dusukun na!
  
  Wa o kɔfɛ, subagaya bɛna kɛ fɛn ye, .
  Den o den, nka kɔrɔya tɛ!
  Wa n t"a kɛ ni n ka fanga ye kojuguba la, .
  Ni se sɔrɔli ye, jatigɛwalekɛlaw - bonjour à la faso !
  Ɔwɔ, sisan tiɲɛ na, a bɛ i n"a fɔ lagbɛrikɛla, nka a ka ɲɛnamaya man nɔgɔn. A bɛ se ka fɔ ko lafiɲɛ waati tɛ yen, fɛn bɛɛ bolo degunnen don ni labɛnni bɛɛ ye kɛlɛ kama. O kɛra fɛn ye min dira kaban. Ɔwɔ, o ɲɔgɔnna dɔ kɛra fɔlɔfɔlɔ, a bɛ iko Sparta. O yɔrɔ fana na, denmisɛnw tun be dege ni juguya ye ani u tun be bugɔ. Tiɲɛ don, a ma kɛ kabini denmisɛnninya la, wa nanotɛkinoloji tun tɛ kɛ tɔɔrɔ la. Nka fɛn caman bɛ yen minnu ni ɲɔgɔn bɔlen don, labɛn ni degecogo caman bɛ yen. Tiɲɛ don ko cɛdenw ni npogotigininw bɛ ni hakilinata dɔnniyaba ye, i n"a fɔ u bɛ ɔridinatɛri ka disiki gɛlɛn kɔnɔ. A bɛ kɛlɛ bɛɛ tariku dɔn: hadamadenya ye min kɛ kabini san ba caman. Sumeri siwili ni Misira kɔrɔ ye minnu kɛ, olu fana sen bɛ o la. Sɔrɔdasi fɔlɔw, kɛlɛ wotoro, kɛlɛkɛminɛn kɔrɔ suguyaw. Kɛlɛw tariku tun ka bon kosɛbɛ Romɛ kɔrɔ la kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Komandan suguya kɛmɛ caman bɛ yen, namara suguya caman, u bɛnbaw ka fɛɛrɛw, fɛɛrɛw tali kɛlɛw la. Kɛlɛ seko fana jɔyɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnen tun bɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, wotoro bolicogo virtuel (o laban in diyara Vladimir ye kosɛbɛ). A ka c"a la, a tɛna kɛ ko jugu ye ka segin kɔrɔlen na, hali n"a tun bɛna kɛ mɔgɔba ye cogo o cogo o waati la. Ave Baleine Spermique!!! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a ka di: a bɛna kɛ ka kɛlɛ kɛ ni Hitler ye. Ni bi marifaw tun bɛ a la, a tun bɛ se ka Wehrmacht bɛɛ jɛnsɛn a kelen na, wa mun na a tɛ i ko a ka nɛnɛ!
  Kamalennin y"a ye ko Irisi jamanaba ka kɛlɛbolo tun bɛ gɛrɛ jugu la tugun, dolow kurunba kuluw yɛrɛ farala ɲɔgɔn kan. Nin tun ye a ka sababu ye.
  - N t"a to i ka taa nɔgɔya la ten !
  Tetaraplan in tiɲɛna nɔgɔya la, a bɛ iko cɛ dɔ tun bɛ a kɔnɔ. Ayiwa, npogotigininw fagali ka gɛlɛn kosɛbɛ. Hali n"u tun labɛnnen don kɛrɛnkɛrɛnnenya la hakili ta fan fɛ k"a sababu kɛ kɛlɛ si tɛ ni si hakɛ walima cɛya ye. Jugu ye jugu ye, wa a ka kan ka faga. A ka kan ka ɲinɛ makari ni hinɛ kɔ.
  - Nɛnɛba bɛ bɔ kɛlɛ la, a man jugu n"a y"i dusukun nɛnɛ, a man jugu n"a y"i hakili sumaya ! - U ka ladilikɛla y"o fɔ siɲɛ kelen.
  Dolow kɛlɛ, a bɛ mun ta... Svyatorossia ka brigantinew filɛ nin ye ka manɛwɛrɛ gɛlɛn dɔ kɛ. U bɛ gɛrɛ ɲɔgɔn na ka na ni kɛrɛ ye min ka nɔgɔn. U bɛ salvo (salvo) dɔ tasuma. Vacuum in tiɲɛna, i n"a fɔ kabakurunba dɔ ye filɛlikɛlan dɔ gosi. O yɔrɔ kelen-kelen bɛɛ kɔnɔ, dolow kurunba dɔ bɛ yen min binna ani kurunba dɔ min bɛ wele ko cruiser, destroyer, kɛlɛkurun min wulila.
  Svyatorossia ka robow ye ɲɔgɔn gosi ni Irisi jamana ka robow ye. Duel de titans électroniques, yan a yɛrɛ Nàna bolo-ni-bolo-kɛlɛ la electronic monsters ni ɲɔgɔn cɛ.
  Masinaw ye ɲɔgɔn gosi, tentacules caman karilen, hyperplasmic flares (hyperplasmique flares) ye ɲɔgɔn gosi a bɛ se ka kɛ point blank ye. Nin sen in na, jatebɔ ka bon kosɛbɛ, o tun bɛ Irisi jamana ka robow fan fɛ. U ye gɛlɛya sɔrɔ ka tɛmɛn, k"a ɲini ka jɔyɔrɔ tila ani ka nafa caman sɔrɔ u ka nafa la. Robo belebelebaw, minnu bonya bɛ se sankolola sobaw ma, olu tun bɛ manɛwɛrɛ kɛ ni balemakɛw ka nɛɛma ye. U nana ɲɔgɔn fɛ, o kɔfɛ, u farala ɲɔgɔn kan, k"u yɛrɛ lafasali fanga kɔrɔbɔ. Masina dɔ y"i yɛrɛyɛrɛ, fo ka se jibɔyɔrɔ dɔ fili sanfɛ. Tetaralɛti fila minnu binna a kɔnɔ bala la, olu sɔgɔra dɔrɔn funteni jugu fɛ ni kan tasuma ye. Masina belebeleba damadɔ wɛrɛw pɛrɛnna. A tun bɛ iko Harmagedɔn sera, fɛn bɛɛ tun ye kulɛriw ni fariyakow ye cogo min na.
  Vladimir y"a ɲini k"a yɛrɛ tanga tasuma ma ni a yɛrɛ ta ye. Ni a kɛra cogo o cogo, a tun ye a ka kɛlɛbolo sɔrɔdasi dɔ faga, o tuma na, a tun tɛna ɲangili juguba dɔrɔn de sɔrɔ, nka a tun tɛna yafa a yɛrɛ ma o kosɔn. Nin ye o nalomanya sugu ye. Waati dɔ la, Alimanw tun bɛ diɲɛ kɛlɛba filanan waati la, u tun bɛ to ka fɛɛrɛ dɔ kɛ: u tun bɛ Soviyetiki sɔrɔdasi finiw don (a nisondiyalen don, u sera ka fini minɛlen caman minɛ ), o kɔfɛ, u y"a fɔ ko nin sɔrɔdasi ninnu bɛ ka bɔ lamini na. Tuma caman na, kɛrɛnkɛrɛnnenya la a daminɛ na: a ye nɔ bila, o kɔfɛ, Soviyetiki marifatigiw yɛrɛ ye marifa ci u yɛrɛ ma. Nka, kɔfɛ, a kɛra wajibi ye ka tɔgɔlasɛbɛnw ɲini ani ka baara kɛ ni kode numériquew ye. Ni Fasokanw ka kɛlɛba daminɛ na Alimanw ye kɛlɛ kɛ ka ɲɛ ka tɛmɛ Risikaw kan, komandan tun bɛ kunkolo ni kamankunw sanfɛ (ni nimisali ye nin ka kan ka sɔn) ani barika la jenerali Moroz fɛ min ye Moskow kisi, o tuma na kɔfɛ, kɛlɛbolo bilenman ye caman kalan. Ikomi Soviyetiki sɔrɔdasiw ka seko ye mɔgɔ miliyɔn caman ka ɲɛnamaya sara, a kɔlɔsira ko a y"a yɛrɛ nafa. Walasa sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔya ka kɔgɔ, sɔrɔdasi joli ka kan ka kɛlɛyɔrɔw jigin kosɛbɛ! Soviyetiki sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw ye marifaci nafa dɔn kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Ikomi Soviyetiki jamana ka bɔnbɔnw tun barika tun tɛ (bɔnbɔlanw sɔngɔ ka gɛlɛn), u tun sinsinnen bɛ marifa belebelebaw kan. A ka kan fana k"a dɔn ko Hitler ye Soviyetiki jeneraliw dɛmɛ kosɛbɛ yan. K"a ɲini u ka sɔrɔdasiw fɛ u ka kɛlɛ kɛ ni kɔnɔnajɛya ye, wa u kana segin kɔ, Naziw ye Fuhrer min hakili ka surun, o labato : u y"u ka fanga kunbabaw lajɛ lafasali sira fɔlɔ kan, o de y"a to sɔrɔdasiw tun dalajɛlen don ɲɔgɔn fɛ, u ka bɔnɛw tun ka ca kosɛbɛ. Diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ min kɛra, n"o ye Alimanw ye lafasalitɔn filanan ni sabanan jɔ yɔrɔ min na, fanga tun ka bon yɛrɛ ka tɛmɛ fɔlɔ kan, o ma jate pewu! O tun bɛ ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la Vistula-Oder baara kɛtuma na. Alimanjamana tun bɛ pankurun 1900 ɲɔgɔn bɔ san 1944 ani marifa minnu bɛ se u yɛrɛ ma kalo o kalo. San 1945 daminɛ na: pankurun ba 8 ni kɔ tun bɛ yen ani marifa minnu tun bɛ se u yɛrɛ ma, kɔrɔnfɛla ɲɛfɛ. A tun bɛ iko fanga caman tun bɛ o la. Nka Wehrmacht ka pankurunw kulu tan ni fila samara ka surunya ɲɛfɛla la ani u binna Soviyetiki marifatigiw fɛ. O kɛra sababu ye: ikomi Soviyetiki sɔrɔdasiw ye lafasali ɲɛfɛla tigɛ, u jiginna i n"a fɔ kuluw ka jikuruba. Ni Zhukov ka siranɲɛ ni Stalin ka baara caya kojugu (Yalta lajɛba labɛnni n"a kɛli tun tɛ), Bɛrɛlin tun bɛna segin ka ta feburuyekalo la. Kuma bɛɛ la, Zhukov jɔyɔrɔ ma jɛya kɛlɛ in na, a ka c"a la, a ye se sɔrɔ ni joliba ye, wa a ye fili caman kɛ: kɛrɛnkɛrɛnnenya la kɛlɛ daminɛ na. Nka u bɛɛ lajɛlen, a ka dɔnniyaba min kɛra sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔya la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, cogoya gɛlɛnbaw la, o nafa tun ka bon kosɛbɛ. A laban na, Stalin; Ale de kalifara ka se sɔrɔli ɲɛnajɛ in kɛ. Stalin yɛrɛ tun bonyalen don kosɛbɛ ani a tun nafa ka bon kosɛbɛ Irisi Mansamaraba kɔnɔ. Ɔwɔ, a tun ye fangatigi ye, nka hali bi, sɔrɔdasi fanga bɛ Irisi jamana na. Ɔwɔ, a tun ka jugu kosɛbɛ, a tun bɛ jamana bɛɛ degun, nka o juguya tun bɛnnen don, bawo a tun bɛ tugu kuntilennabaw kɔ. Stalin tun b"a fɛ ka nisɔndiya sɔrɔ hadamadenw bɛɛ ye, wa o tɛ se ka kɛ ni joli ma bɔn. O waatiw la, mɔgɔw tùn bɛ sàn bi duuru, bi wɔɔrɔ, a cayalenba Kɛ sàn biwolonwula ye. O la sa, ni u dɔ sara san tan fila ni tila ka kɔn o ɲɛ do? Sigida ye juguya ye, o kɔrɔ ye ko jo bɛ mɔgɔw bolo ka kɛ juguya ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni hadamaden ka laɲini laban ye ka kɛ kelen ye ni ala ye. Sisan, a ye Vladimir ye, yala a tɛna kɛ ala ye kɔrɔlen cɛ dɔ fɛ wa? Baraka bɛ ɲɛmɔgɔba ye min ye hadamadenw fara ɲɔgɔn kan ani k"u kisi. Stalin ma se ka min kɛ, a ye o kɛ.
  Kamalennin y"a ka laɲini nata sugandi. O tun ye space grand galley ye. Siga t"a la, a ka gɛlɛn kosɛbɛ k"a jigin: ka tɛmɛ tetaralɛti ni cɛnin y"a latigɛ ka namara kɛ. Yan, jatebɔ tùn bɛ Da jaan in ka fɔlɔfɔlɔ kan.
  - Nin ye Argo-klasi robo ye min bɛ kuma !
  Ka bɔ galonba la, u y'a jaabi ko:
  - An bɛ lamɛnni kɛ !
  - Yɔrɔ "foli" kɔrɔbɔli dɔ dira n ma sisan, nka fanga tɛ n bolo k"a daminɛ. Yala i bɛ se ka ne dɛmɛ wa?
  Gale belebeleba kuntigi y"a fɔ ni muɲubaliya ye a kan na ko:
  - Wa cogo di ?
  - Ka hyperplasma jet dɔ siri ka bɔ reactor la ka na n na. O kɔfɛ, marifa bɛna labɛn pewu, ka don baara la.
  - An bɛ jɛɲɔgɔnya ɲumanw kɛ.
  Jatebɔ in tun sinsinnen bɛ a kan ko kurunbonkari waati la, galonba in ka reactor belebeleba tun bɛna to ni datugulan tɛ. O cogo la: a bɛna se ka kɛ k"a gosi ka bɔ kanon barikamaba la. Tiɲɛ don, faratiba tun bɛ saya la, k"a sababu kɛ jɛnɛrato fiyɛli ye ani marifa caman tasuma min tun bɛ galasi belebele kɔnɔ.
  Sanfɛla kurunba in ka bon kosɛbɛ, sɔrɔdasi ba fila ni tila bɛ a kɔnɔ, robow tɛ jate. I bɛ se k"i ka ɲɛnamaya bila farati la o sara sugu kosɔn. Hali n"i sara cycle tan ni naani kɔnɔ, i bɛ kɛ cɛfarin ye. Wa i tɛna nɔɔrɔ dɔrɔn sɔrɔ, o tuma na, cɛfarin bɛna kunun sisan. Dekere dɔ bɔra masakɛw fɛ ko don nataw la mɔgɔw bɛɛ bɛna kunun. Nka o taabolo bɛna Kɛ ka Kɛɲɛ ni u kelen-kelen bɛɛ bɛ nafa min Jira. Ni ko kɛlenw cayara, u bɛna kunun joona. A ni kerecɛnya min bɛ hɛrɛ ɲini, o tɛ kelen ye. U b'i gosi i kininbolo da la - i bɛ i kininbolo wuli, k'i jugu kanu : i bɛ se ka na ni hakilintan ye cogo di !
  Nka, Ɔrɔmu Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ ni Katolikiw, ani Protɛstan caman nin ko in na, olu bilasirali la sariyakolo fɛ: kininbolo t"a dɔn numanbolo bɛ min kɛ! Joli hakɛ min bɔnna diinɛ min ka hadamadenya ni ɲumanya ka bon kosɛbɛ, o baarakɛlaw fɛ. Ɲininkalikɛla ye sariyakolo in waleya cogo di: i jugu kanu?! Ɔwɔ, cɛmancɛla waatiw la, diinɛ ɲɛmɔgɔw ye muso dɔ bila ka taa jiri la dɔrɔn bawo a cɛ ka ɲi ka tɛmɛ a hakɛ danma kan. Muso farikolo kɛnɛman, muso tun jatera ka bɔ Sitanɛ la!!! Ortodɔkisi kura tɛ filankafoya ye, Bibulu tora tariku kɔnɔ, i n"a fɔ laadalakow fanba. Diɲɛ Irisi masakɛ fɔlɔ: a y"a yɛrɛ ka Sɛbɛnni Senuman sɛbɛn ani k"a yɛrɛ ka diinɛ dabɔ. Dogma min bɛ a kɔnɔ, o ye : ka baara kɛ Irisi ye n"i fanga bɛɛ ye, n"i fanga bɛɛ ye, n"i hakili bɛɛ ye. Wa ni nin bɛ bɛn i Faso nafa ma, o tuma na fɛ, i bɛ se ka saraka suguya bɛɛ kɛ, ka fariyako suguya bɛɛ kɛ, ka nanbara suguya bɛɛ kɛ. Laban bɛ jo di fɛɛrɛw ma!
  O tun ye tilennenya ye dɛ! Bibulu dagalen don tiɲɛ na. Ale yɛrɛ t"a faamu mun na Irisilakaw dalen tun bɛ gafe la min sɛbɛnna feburuyekalo mɔgɔw fɛ! Irisi cɛ: a kɛra Fidov ka kalanw jɔn ye! Nin ye maloya dafalen dɔrɔn de ye! Mɔgɔ minnu tun bɛ Bibulu bato, olu labanna ka tiɲɛ ani ka dɔgɔya, foyi tɛ kɛnɛya walima hakilitigi foyi la kerecɛnya la. Diinan ɲuman ka kan ka fanga batoli tanu! A ma kɛ fu ye ko silamɛya ye o ɲɛtaa sugu sɔrɔ. Hali ni Kuranɛ fana ye hɛrɛko gafe ye min jɔnjɔn ye, i n"a fɔ a sɛbɛnna cogo min na kerecɛnw ka fanga barikama kɔrɔ. Diinan lakika si: min bɛ se ka jamana dɔ fara ɲɔgɔn kan, o man kan ka kɛ ɲinw tɛ min na.
  Vladimir y"a ka nisɔndiya damatɛmɛ n"a ka cɛsiri ye min tun bɛ kɛ tuma bɛɛ, k"a labɛn ka marifa ci reactor la. Masakɛ fɔlɔ ka kuma fɔlenw bɔra n kun na:
  - makari bɛ i ko nɔgɔ , hinɛ bɛ i ko shashel - i dusukun saniya nin na k' a datugu ni kɛlɛkɛminɛnw ye : hinɛbaliya , dimi , dimi !
  Sanu kumaw! Nka fɛn fitinin dɔ, i n"a fɔ jikuru fitinin dɔ bɛ bin dusukun kan! A bɛ ɲini ka kɛ ko a tɛ ye, nka o waati kelen na, a man di. Aw ye mɔgɔ ba fila ni tila faga siɲɛ kelen, cɛw, npogotigininw, Risika kelenw, walima n"a fɔra ka ɲɛ, i n"a fɔ aw yɛrɛ! (Tiɲɛ don, a t"a dɔn kurun kɔnɔ baarakɛlaw hakɛ tigitigi, nka dusukunnata dɔ min bɛ a yɛrɛ la, o b"a fɔ a ye). A ka gɛlɛn kosɛbɛ. A ka c"a la, Irisikan hakilina ye sarati ye. Siya la Risikaw: u tɛ kɛ jamanaden caman ye Risi Mansamaraba kɔnɔ, nka, jamana wɛrɛw ni siya tɔw fanba, hali mɔgɔ nɛrɛmaw, b"u yɛrɛ wele Risikaw. Nka, banajugu ni kɛlɛ suguya caman kosɔn, mɔgɔ nɛrɛmaw ni mɔgɔ jɛmanw tun man ca dugukolo kan, wa Slavi siya kɛra fangatigi ye. A bɛ se ka fɔ ko mɔgɔ bɛɛ cɛ ka ɲi, mɔgɔkɔrɔbaw ka jan, nka u ka jan kosɛbɛ fana. Farikolo yɔrɔw bɛ ye, nka a ka c"a la, u man bon, fari ye nɛgɛ walima nɛgɛ ye, musow la a bɛ kɛ sanu dibiman ye. Hadamaden min ma deli a la: mɔgɔw bɛ se ka kɛ i n"a fɔ u bɔlen don ɲɔgɔn fɛ kojugu, nka u tɛ kelen ye. U kelen-kelen bɛɛ ka ɲi ani u kelen-kelen bɛɛ ye u yɛrɛ ka cogo la. Min bɛ kɛ tuma bɛɛ, o ye barakɛ hakili dɔrɔn de ye min bɛ bɛɛ tɔɔrɔ kabini a bange fo ka se saya ma! Nka, sisan mɔgɔ bɛ se ka ɲɛnamaya kɛ fo abada, kɔrɔya bɛ to ka kɛ sugo ye min kɛra waati tɛmɛnenw na. A ye mɔgɔ ye min tɛ a yɛrɛ ta ye. A bɛ musow farikolo tiɲɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la kosɛbɛ, u bɛ kɛ fɛn haramulenw ye fo u bɛ fɔɔnɔ.
  - Yala kɔrɔya dangalen ye o fɛn suguw nɔgɔ tiɲɛ na wa ?(Ne hakili la, Sɛkisɛri ka kumaw.)
  Diinan ɲɛmɔgɔw tun bɛ mɔgɔw nege banbali dɔn: ka funankɛninw lakana fo abada. Wa, u ye saya siran nafa. Nin nsiirin ninnu bɛɛ minnu bɛ sankolo ni jahanama kan (Bi dɔnniya y"a jira ko tiɲɛ na, ninnu ye nsiirinw ye - nsiirin saniyalenw!), laban na, u kun ye ka wari caman bɔ mɔgɔw la. O bɛɛ kɔfɛ, ni mɔgɔ bɛ balo ka mɛn, jurumuw ka ca a la, nka kɔrɔlen egilisi ɲɛmɔgɔw y"a ɲini k"u ka ɲɛnamaya janya dugukolo kan cogo min na. U taara juguya ni namara fɛn o fɛn na o ko la. O kɔrɔ ye ko egilisi faw ka kumaw tun bɛ sɔsɔli kɛ ni kɛwalew ni ɲɛnamaya kɛcogo jɛlen ye!
  O miiriliw bɛɛ tun bɛ yeelen bɔ i n"a fɔ kaleidoscope frantic Vladimir ka hyperplasmic hakili la. A jɛlen don ko kamalennin tun bɛ sigasiga n"a bɛna digi walima n"a tɛna digi! Fix command (fix) ye n hakili la. Wa, farati min bɛ se ka dɔn, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, skanɛrɛ fɛ, ko robo in kɔnɔ, sabotɛri dɔ bɛ yen, o cayara.
  Miiriliw tun be manamana i ko sanpɛrɛn! Sina minnu bɛ kuma sankolo kan, dannabaa lakikaw walima Krecɛnw bɛ taa yɔrɔ min na, olu tɛ sirataama tugun. Nka jigiya bɛ yen ko i faso bɛna i lasegin ɲɛnamaya la. Hali bi marifa min ka bon kosɛbɛ, o tɛ se ka mɔgɔ halaki. O la sa, dannaya min bɛ mɔgɔ la ko ni tɛ sa, o tɛ namara ye ten. Farikolo bɛ sa, nka ni ma sa fɔlɔ! Tiɲɛ ye ko mɔgɔya bɛ Taa yɔrɔ la, yɔrɔ min na hakɛ, sanfɛla, janya, bonya tɛ yen. O kɔrɔ ye ko mɔgɔya : i n"a fɔ sextillions (sextillions) bɛ dɔgɔya siɲɛ caman ka tɛmɛ Creon walima hali Fretosol kan, microparticules (mikoro-particules) minnu bɛ kɛ fusion (fusion) kɛcogo la, olu bɛ bɔnbuw kɛ fanga ye siɲɛ naani caman ka tɛmɛ hydrogène ta kan. Ka fara o kan, marifaw bɛ ka dilan sisan minnu fanga ka bon siɲɛ miliyari caman na ni u girinya ye kelen ye ka tɛmɛ marifaw kan minnu bɛ kɛ ni funteni ye. Nka hali o marifa sugu tɛ Se ka mɔgɔ Tiɲɛ min dabɔlen dòn zeru-yɔrɔ la. Tiɲɛ don, a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka mɔgɔ yɛrɛ ka dosiye dɔ bɔ, nka fɛɛrɛ kuraw bɛ ka yiriwa, wa waati man jan waati min na nin bɛna bila jamaba la. Ani i bɛ se ka bɛɛ lakunu tigitigi. A kɛra cogo o cogo, ni mɔgɔ tɔgɔ bɔra ka taa a fɛ, a bɛ nɔgɔya k"a bɔ ɲinɛni na. Biohyperplasma fanga bɛ dɛmɛ yan!
  Nka hali jugu salenw : an kɛlen kɔ ka Sviatorossiya minɛ, an bɛ se k"u bɔ k"u tigɛli kɛ jɔnw ye. Kisili miirili ye sigasiga bɛɛ ban.
  - N t"a Fɔ i ye, nka n b"a Fɔ i ye !
  Vladimir ye jirisunba dɔ bila ka segin a yɛrɛ ma. O yɔrɔnin bɛɛ, super reactor in binna tornado frantic kɔnɔ min tɔgɔ ye ko hyperplasma!
  Kamalennin in gosi ni girinya ye, fo a kolow kurulen don ani a kunkolo kɛra fla ye. Robo in jenilen don a buluw jenilenw fɛ ani a tiɲɛna i n"a fɔ kartiw so.
  Vladimir min jenilen don, o panna ka bɔ kurunba kɔnɔ, a y"a yɛrɛ sɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ la, a dabɔlen don, wa a ka gɛlɛn. Nka, kamalennin in ka hɛrɛ la, Irisi jamanaba sɔrɔdasiw tun bɛ ka tɛmɛn kaban, u tun bɛ ka taa ɲɛ teliya la, ka juguw ci ni tiɲɛnifɛn suguya bɛɛ ye.
  Kamalennin, sariya siratigɛ la, k"a sababu kɛ a farikolo dilancogo kɛrɛnkɛrɛnnen ye, a tun bɛ se ka kɛ yɔrɔ lakolon na waati dɔ kɔnɔ ka pan. Nka, yan an tun bɛ kuma ɲɛnamaya jɔnjɔn kan. Min ka fisa, o ye ka nɔrɔ nɔgɔw la k"a ɲini ka fara ɲɔgɔn kan n"u ye, o b"a to a ka gɛlɛn kosɛbɛ ko a tɛna kɔlɔsi.
  Vladimir y"o de kɛ:
  - Miirili b' an kɛ siranbagatɔw ye - hakilijagabɔ b' an kɛ suw ye !
  A ka c"a la, cikanw b"a fɔ ko ni i bɛ se ka kisi, i ka kisi. Kɛlɛ kɔnɔ ɲɛnamaya bɛ i n"a fɔ npan min bɛ bolo la - i tɛ se k"a fili, nka i tɛ se k"a dogo i kɔ kɔfɛ ! Wa, nɔgɔ suguya bɛɛ hakɛ tɛ se ka jate. An yɛrɛ ka dolow kurunw bɛ ye kaban. Kamalennin ye yɔrɔ dɔ sugandi min tun tɛ kelen ye, wa a tun tɛ funteni kɛrɛnkɛrɛnnenya la - min b"a fɛ ka jeni. A y"i da a kan, k"a fara ɲɔgɔn kan ni sanfɛla ye. Sisan, min tora, o tun ye ka delili kɛ walasa sɛgɛsɛgɛlikɛlan caman kana a dɔn bala la.
  Miirili juguw nana n kun na : i ye cɛ ba fila ni tila faga ani robo ba tan ni tan caman. Hali n"a y"a sɔrɔ hakililata bɛ nin laban ninnu na, u hakili bɛ sarati la kosɛbɛ. Kana hinɛ u la! An bɛ se ka mun fɔ Svyatorossia sɔrɔdasiw ko la? U kelen-kelen bɛɛ dalen bɛ se sɔrɔli la kosɛbɛ. U bɛ ɲɔgɔn Bɔ cogo caman na - diɲɛnatigɛ-yɔrɔw (mirror universes). Tiɲɛ don, ni kɛlɛ bɛ taa ɲɛ ka taa a fɛ, danfara bɛ bonya ka taa a fɛ fɛn misɛnninw na. Ani kɛlɛ ye wale ye min ni jeninida bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na, joli dɔrɔn de ye fɛnɲɛnamafagalan ɲuman ye, wa tasumafagalan ye se sɔrɔli ye!
  Yala a bɛ se ka kɛ ka se sɔrɔ wa? O miirili yɛrɛ ye murutili ye, sɔrɔdasi man kan ka sigasiga o la. I n'a fɔ masakɛ fɔlɔ y'a fɔ cogo min na : ne ka jamana bɛ se ka kɛ fili ye, nka nin ye ne ka jamana ye !
  Tiɲɛ don, a ka kan ka da se sɔrɔli la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la k"a ye ko a bɛ se sɔrɔ cogo min na: a ka kɛlɛ fɔlɔ a ka ɲɛnamaya kɔnɔ. Wa tiɲɛ na, a bɛ ka taa se sɔrɔli sira fɛ. Tiɲɛ don ko sɔrɔdasi miliyari caman b"u sen don a la : mɔgɔ gansan t"a hakɛ tigitigi dɔn, nka nin ye yɔrɔ dɔrɔn de ye, diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ kɛlɛ in sɛgɛsɛgɛli fitinin ye. Jateden caman ye gundo ye, i n"a fɔ dolow hakɛ tigitigi min bɛ Dugukoloba kɔnɔ min bɛ Irisi jamana ka fanga kɔrɔ. Yɔrɔ dɔ la, a b'a Dɔn k'u hakɛ bɛ Tɛmɛ sextillion kɛmɛ fla kan, nka u hakɛ min bɛ Tɛmɛ o kan, o ma Dɔn. Planɛtiw kɔni ka dɔgɔn siɲɛ tan ɲɔgɔn, wa mɔgɔ ba o ba kelen na, kelen dɔrɔn de bɛnnen don ɲɛnamaya ma. Tiɲɛ don, kɔsa in na, dugukolo caman minnu ka cogoya ka gɛlɛn, olu bɛ ka sigi. Sariya siratigɛ la, kɛlɛ bɛ kɛ diɲɛ fila ni ɲɔgɔn cɛ: a tɛ kɛ yɔrɔ ni nafolo de kama. Fɛnɲɛnɛmako dɔw bɛ yen kaban minnu yɛrɛ bɛ Se ka dugukolo wɛrɛw Dabɔ ni fɛnw bɔli ye dolow la. Laala, waati man jan, waati min na mɔgɔw, i n"a fɔ Sebaayabɛɛtigi Ala, bɛna a dege ka Dugukolow da ani ka yɔrɔ bonya. Ayiwa, yɔrɔ ka ca hali bi bɛɛ ye, hakilitigi ɲɛnamaya ye ko ye min man ca kosɛbɛ, wa kɛmɛ damadɔ dɔrɔn de bɛ diɲɛ bɛɛ kɔnɔ. (N"a sɔrɔ ba kelen ɲɔgɔn?) siwili minnu ye sanfɛla bolicogo dɔn kosɛbɛ! O la sa, a bɛ iko nafa foyi t"a la ka kɛlɛ kɛ balimaw ni balimaw cɛ. O waati kelen na, u b"u kalan ko Irisi senuma de ye binkanni kɛ u kan ni janfa ye. U bɛ mun kalan Svyatorossiya? Laala o cogo kelen de bɛ se ka kɛ! Nin ye ko ye yan : fan fila bɛɛ bɛ ka ɲɔgɔn bugɔ, k"u yɛrɛ jate tiɲɛ na, nka hali bi, o nɔ ma sɔrɔ.
  Cɛdenw ni npogotiginin fanba tɛ miiri nin ko in na! Vladimir ye lafiɲɛ waati dɔw sɔrɔ, a ye dugukolo dugukolo tariku kalan ani a ma kɛ dɔrɔn min bɛ tali kɛ kɛlɛ la. O bɛ se ka kɛ galasi ni ɲɔgɔn cɛ HyperInternet fɛ : a ka kinesis caman yɔrɔ la : i bɛ se ka hali siwiliw ka superfiles sɔrɔ minnu tun bɛ yen sani Tle ka yeelen bɔ ! (Tiɲɛ don, a ma ɲɛ sɔrɔ fɔlɔ!) A tun b"a dɔn ko mɔgɔw tɛ sigi tuma bɛɛ ka lamɔ barakɔlɔnw kɔnɔ. Hali ni, fan wɛrɛ fɛ, n"i tɛ fɛn wɛrɛ dɔn, n"i delila a la kabini i denmisɛnman, o tuma na, nin ye nisɔndiya ye. Vladimir tun bɛ sɔrɔdasi kanu, nka a ka ɲɛnamaya kɛcogo gɛlɛn, a ka sariyaw bɛɛ lajɛlen ani a ka lafiɲɛ waati dɛsɛ tun bɛ a girinya. Ka fara o kan, degeliw ni kɛlɛ degecogo: a bɛ kɛ cogo la min bɛ kɛ tuma bɛɛ. N b"a fɛ ka dɔ fara o kan! Wa o cogo la, fariyakow, fariyakow ani fariyako caman wɛrɛw! Juguya ka ca kojugu fo hali dusukun saba (ani mɔgɔ saba bɛ u bolo, hali ni u ka dɔgɔ) bɛ daminɛ ka dusukasi.
  - Mun na ka tiɲɛni kɛ k"a sɔrɔ i bɛ se ka da ani ka da ! - Cɛdennin y"o fɔ a yɛrɛ kɔnɔ. - Nka fan wɛrɛ fɛ, i ka miiri ɲɛnamaya la ni kɛlɛ tɛ...
  Ni i ye mɔgɔ faga i bɛ fɛn dɔ sɔrɔ i n"a fɔ bugun! Orgasme kɛrɛnkɛrɛnnen sugu dɔ.(Ni n bɛ se k"o fɔ). A bɛ mɔgɔ nisɔndiya, wa o waati kelen na, a bɛ mɔgɔ dusu tiɲɛ dɔɔni, i n"a fɔ i bɛ jago nɔgɔlen dɔw kɛ. A ka c"a la, mɔgɔfaga miiriya tɛ jɛya. Fagalikɛla ka sɛbɛn tɔgɔba kɔnɔ, Samsɔn y"a sɛbɛn ko ale dɔrɔn tɛ, nka a baarakɛɲɔgɔnw fana ma nisɔndiya foyi di k"u ka mɔgɔ tɔɔrɔlenw tɔɔrɔ, wa walasa ka mɔgɔ ka ɲɛnamaya ta u tun ka kan k"u yɛrɛ kari. Nka Marquis de Sade bɛ "mɔgɔw" jira minnu ye nisɔndiyaba sɔrɔ u ka mɔgɔ tɔɔrɔlenw tɔɔrɔli la. Ni i ye tɔɔrɔ lase mɔgɔ wɛrɛ ma, o bɛ nisɔndiya di mɔgɔ ma min tɛ se ka fɔ.
  A ka c"a la, ka nalomanya kɛ ni mɔgɔ wɛrɛ ka dimi ye, o ye tɔɔrɔko ye min bɛ mɔgɔ bila ka miiri! Vladimir tun bɛ o ko diya, o de la a y"a miiri ko: ni mɔgɔ dɔw ye nisɔndiya sɔrɔ ka bɔ tɔɔrɔ lase mɔgɔ wɛrɛw ma, o tuma na, yala a tɛ se ka kɛ i yɛrɛ ka ɲɛnajɛ kɛ n"i tɔɔrɔla wa. A ka c"a la, denmisɛnnin sɔrɔdasi farikolo dabɔlen kɔfɛ dɔrɔn - n"a ye denmisɛn ye hali bi, walima n"a fɔra ka ɲɛ, a ye den ye, fɛn fɔlɔ min bɛ to mɔgɔ hakili la, o ye dimi ye min tɛ se ka muɲu ani jikuruba minnu bɛ kɛ ka nɛrɛmuguma labanw sɔgɔ. O baarakɛcogo kelen ani hakilina fɔlɔ: n"i y"i yɛrɛ faamuya i n"a fɔ mɔgɔ kelen. O ɲɔgɔnna dɔ kɛra Afganistan jamana na, denmisɛnnin dɔ wolola tuma min na: u ye marifa ci tulo sanfɛ. Nka bi, diɲɛ kɔnɔ Irisi jamana na, dimi furakɛli kɛra cogo dafalen na. O la sa, mun na i tɛna bugun dɔ sɔrɔ dimi nɔ na! Jɔn t'a fɛ o ka kɛ! Spartan kalan gɛlɛn ka kan ka jamana barika bonya ani ka mansamara kɛ banbali ye! Nka Sparta, hali ni sariyaw tun ka jugu, a fana dɔgɔyara waati tɛmɛnen kɔfɛ! Alɛkisandiriba ye se sɔrɔ waati min na, masaya (min, a sira fɛ, a ma kɛ mansamara belebeleba ye) tun bɔnɛna a ka fanga kɔrɔ la, wa Romɛ labanna k"a ban. A bɛ iko diɲɛ masakɛ fɔlɔ ye Sparta kanu, mɔgɔ bɛɛ ka kan ka kɛ kɛlɛcɛ ye! O sariyakolo tun bɛ waleya diinɛ siratigɛ la! Jɛnkulu sugandili ka gɛlɛn kosɛbɛ, denw ni kɔnɔw bɛ ɲɛ ni ɛntɛrinɛti ye, sariya siratigɛ la, mɔgɔ gansan tɛ se ka bange! (Fo ni kɔlɔsilikɛlanw ye ɛntɛrinɛti banakisɛ dɔ sɔrɔ). Nka n"i y"a jateminɛ ko sistɛmu minnu tɛ baara kɛ ni u ye, olu ka ca, o tɛ se ka kɛ kosɛbɛ!
  Kamalennin ye kɛlɛ taabolo kɔlɔsi, a ye emitɛri minɛ marifa cilen na. Svyatorossia ka tetaralɛtiw ye kɛlɛ kɛ, k"a sɔrɔ u bɛ kɔsegin. Nin tun ye sababu ye. I bɛ se ka jugu dɔ gosi ni pocket emitter ye. O kɛli ka gɛlɛn kosɛbɛ, i k"a miiri ko i ye kɛlɛcɛ dɔ faga ni pistoli ye diɲɛ kɛlɛba filanan waati la. Nka teori la o bɛ Se ka Kɛ. Nin ye kominikɛla kɔrɔlen dɔ ye min bɔra waati la: Rambo ye ɛlikopɛriw bin ni bɔgɔdaga ye!
  - Denmisɛnnin - a ye masin dɔ sɔrɔ ! Mɔgɔ si tɛ dugu kɔnɔ tugun! Denmisɛnnin ye misiri sɔrɔ! N ye Bush di butiki ma a ka fali la!
  An hakili jigira ditti kɔrɔw la. A ka c"a la, a ye baliku ye kaban, baliku. A ka c"a la, a ye nalomanya ye : ko waati kɔrɔw la, walima n"a fɔra ka ɲɛ, atomikɛ waati la, funankɛninw tun bɛ dan sigi cogo bɛɛ la: nin tɛ sɔn, o tɛ sɔn ! O de kosɔn, jamana tiɲɛna, denmisɛnw kɛra denmisɛnninw ye, u ma deli balikukalan na, walima, a kɔfɛ, u kɛra scumbags farimanw ye.
  Yan, hali denmisɛnnin sɔrɔdasiw bɛ se ka kɛlɛ kɛ! A bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ko a bɛ kɛ sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ ye walima jenerali ye! Nka, i bɛ miiri fɛn laban min na, o ye jaabiw ye! O man kan ka sɔrɔdasi sama. Ɲininkali ye ko tetaraplan bɛ se ka gosi cogo di?
  Aw ka kan ka jɛnɛrato kɔkanna gosi tigitigi ni jiribolo surun ye. Matirisi lafasali : a barika ka dɔgɔn, i n"a fɔ yɔrɔ tilancɛ foro. Mun ka kan ka kɛ ni a tɛ se ka kɔn ka nin yɔrɔ in jate. Yan, i mago bɛ biyoskanɛri la min ka bon kosɛbɛ, walima i bɛ se k"a jate ni jinɛweleli ye, wa i tɛna ɲinɛ: ni mobili bɛ ka boli ni teliya ye min bɛ se ka tiɲɛ, k"a sɔrɔ i t"a dɔn inertie ye min ye !
  Cɛdennin y"a ɲini k"a ɲɛ 8nan da wuli ni subagaya seko ye. Nin ye ɲɛ 8 fɛɛrɛ tɔgɔjugu ye, o ye maaɲɛ sugu dɔ ye. Baara bɛ kɛ n"a ye cogo di? Fɛɛrɛ suguya caman bɛ yen, hakilijagabɔ, hakilijakabɔ. Vladimir y"a yɛrɛ tigɛ, o cogo la, a ye chakraw siri ɲɔgɔn na. O ka kan ka dɛmɛ don. An ka kan k"an hakili saniya ani k"a kɛ kɛnɛ ye ani ka jɛya!
  Fasokanw ye sakramenti senuma ye,
  Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ fanga n"a barika!
  An ka Irisi jamana ka kelenya lafasa,
  An ka mɔgɔw bɛna nɔɔrɔ sɔrɔ fo abada!
  Vladimir y"a yɛrɛ fili paranormal trance kɔnɔ ani, a bɛ se ka kɛ ko a ma laɲini kɛ, a ye marifa ci a ɲɛ kelen na! Farikolo ye jaabi di a yɛrɛ ma, fanga ye a gosi - tetaralɛti pɛrɛnna.
  - Fɛn kelen wɛrɛ bɛ ne nafa la ! - surukuba y' a fɔ . - N ye n gosi ni seko ye cogo min na, misi dɔrɔn.
  Cɛdennin ye marifa ci tugun ka a gosi! Nin sen in na, k"a sɔrɔ i ma i hakili to a la, yeli tun dafalen don.
  - Ne dalen bɛ ne ka siniɲɛsigi la !
  Vladimir ye kɛlɛ ye: kulɛri caman ni yɔrɔ caman na siɲɛ kelen. A tun bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ, a ɲɛw tun ka bon, o vacuum tun bɛ warijɛ dusukunnata dɔ bɔ, a tun bɛ i n"a fɔ kabakurun nafamaw jɛnsɛnnen don yɔrɔ bɛɛ la, u yeelen tun ka bon cogo min tɛ se ka suma ni u ɲɔgɔnnaw ye minnu bɛ bɔ u yɛrɛ la. A mankan bɛ i n"a fɔ dɔnkili dumanba dɔ!
  Kamalennin ye dɔnkili da ko:
  Fasokanw ka dɔnkili bɛ dɔnkili da an dusukun na, .
  Mɔgɔ si tɛ yen min cɛ ka ɲi ka tɛmɛ ale kan diɲɛ bɛɛ kɔnɔ!
  Aw bɛ kɛlɛcɛ ka biɲɛ fililan digi ka ɲɛ, .
  Sa, Ala ka Irisi dilen kosɔn!
  Vladimir ye marifa ci tugun. Tetaralɛti fununa ka pɛrɛn ka kɛ fɛn tiɲɛnenw ye, i n"a fɔ seri mɔlen min bɛ pɛrɛn.
  - O ye ko cɛɲi ye dɛ ! N b"a fɛ n ka se ka brigantine faga!
  Tetaralɛti naaninan tiɲɛni kɔfɛ; kamalennin dusu tiɲɛna : ka fara o kan , yelifɛn in tununna yɔrɔnin kelen . Ni teliya min tun tɛ se ka ye kosɛbɛ Vladimir ka yelikɛcogo ɲɛnabɔlen fɛ, Tetraletw ye ɲɔgɔn lamini ka marifa ci ɲɔgɔn na. U tun tɛ kelen ye biɲɛ ta fan fɛ. Sviatorossiya ye jɛman ye, Irisi jamanaba ye violet ye. Wa u cogoya bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ, u cogoya la i n"a fɔ fɛnɲɛnamaw minnu bɛ Labɛn, mobili dawolo, minnu bɛ mɔgɔ Kabakoya n"u ka juguya ye. I mago bɛ marifa min na!
  Kὲlɛ bɛ Taa teliya la, tetaralɛtiw ka somersaults (sɔgɔsɔgɔninjɛ) minnu tɛ inertie (inertie) ye olu tɛ Se ka Fɔ, siɲɛ fla-fla a Nàna ramming (ramming) la. Nin bɛɛ tun bɛ iko fɛnba ye. Vladimir hakili jigira filimu kɔrɔw la minnu tun bɛ kuma Fasokanw ka kɛlɛba kan ani diɲɛ kɛlɛ sabanan kan. Hali ni danfara bɛɛ tun bɛ marifaw ni teliya la, fɛn dɔ tora fiɲɛ kɛlɛw la. O kɔrɔ ye ko nege min bɛ mɔgɔ la ka taa kɔfɛ, k"a ɲini ka kɛlɛ kɛ fila-fila ni saba. A ka c"a la, fɛɛrɛ kuraw bɛ Changé, nka kɛlɛ fɛɛrɛw bɛ ɲini ka kɛ kelen ye. Vladimir ye marifa ci siɲɛ caman wɛrɛ, nka a ma foyi sɔrɔ, hakililata tasuma kinetiki tununna.
  - Komanda ŋana ni dɔnkilidala ŋana tɛ kelen ye, bawo a ka baarakɛminɛnw b"i ɲɛji bɔ tuma bɛɛ !
  Cɛdennin dusu tiɲɛna, nka a nisɔndiyara o yɔrɔnin bɛɛ, bawo a ka kɛlɛbolo tun bɛ ka taa ɲɛ. O kɔrɔ ye ko fɛn bɛɛ tɛ tunun.
  - Privé Vladimir Kashalotov bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ ! - Kamalennin y'i ɲɛsin a teriw ma.
  - An b'i lamɛn ! - U y'a jaabi. - Kapiteni Petukhova bɛ kuma.
  " N bɔra jugu kɔfɛ dɔrɔn, n sirilen bɛ nɔgɔ dɔ la. Aw ye a to n ka fara aw kan ni tetaralɛti dɔ wɛrɛ jirali ye.
  Npogotiginin y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa a bɛna kɛ ! N ye ɲinini dɔ ci kaban jatebɔyɔrɔ la!
  Vladimir hakili jigira san 1941 la ko awiyɔn bolilaw tun man ca Soviyetiki jamana ka awiyɔn bolilaw kɔnɔ. Siga t"a la, o kɛra nafaba ye, wa, baarakɛlaw dɛsɛlen don pewu, minnu tun bɛ se kosɛbɛ, minnu tun dege kosɛbɛ. O bɛɛ kɔfɛ, kɛlɛ senfɛ Finlande, fiɲɛ kɛlɛw ma kɛ tiɲɛ na, k"a sababu kɛ Suomi awiyɔnw barikantanya ye. Ani Ɛsipaɲi kɛlɛ waati la, Stalin ye awiyɔn bolilaw ci ka taa jahanama kɔnɔ siɲɛ tan ka tɛmɛ Hitler kan. Ka fara o kan, a y"u tilancɛ falen ani ka marifa ci u la. O la, jogo ta fan fɛ, Luftwaffe tun ka fisa ni Soviyetiki sɔrɔdasiw ye. Alemaɲikaw tun bɛ ni asɛ ɲuman dɔw ye. U la ɲuman kɛmɛ saba ye Soviyetiki awiyɔn ba mugan ni naani tiɲɛ. Nka o ma se ka Wehrmacht kisi ka bɔ dɛsɛ la! Bɛnkan bɛ bi kɛlɛw la kabini a daminɛ na. Piloti caman tun bɛ ni dɔnniya ye sankolola kɛlɛw la ni siya suguya caman ye, hadamadenw ni siya tɛ minnu na. O kɛlɛw ye kɛlɛ seko bonya ani ka fɛɛrɛw bolodacogo kɔrɔta fo ka se hakɛ dɔ ma min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ. Mansamara fila bɛɛ tun ye sɔrɔdasi ye ani u tun be ni gofɛrɛnaman sigicogo ye min tun sinsinnen bɛ barakɛw kan. O bɛɛ tun ye ko ye min bɛ kɛ tuma bɛɛ, jamanabaw ka ɲɔgɔn bɔɲɔgɔnko. O la sa, a dabɔra cogo min na, san ba kelen kɔnɔ, mɔgɔ si tun tɛ se ka se sɔrɔ mɔgɔ si kan! Kɛlɛ sugu dɔ don min tɛ ban! A ye kamalennin ye, sariya siratigɛ la, a ye baliku ye, sisan a kɛra saya masin dɔrɔn ye! Yala nin bɛ bɛn a ma wa?! Cɛdenw ni npogotiginin fanba tun tɛ ɲɛnamaya wɛrɛ dɔn, nka Vladimir tun bɛ miiri o la tuma dɔw la.
  Sisan, mɔgɔfaga ye mun ye? HyperInternet kan i bɛ se ka Bibulu kɔrɔ sɛbɛnw sɔrɔ hali bi, gafe min dalen tɛ mɔgɔ si la. Cikan wɔɔrɔnan min lakodɔnnen don kosɛbɛ - i kana mɔgɔ faga ! Nka o waati kelen na: Ala Yahweh yɛrɛ, a ka cikanw sɔsɔ, a ye cikan di ko Amalɛkikaw halaki k"a sɔrɔ u ma danfara don u ni ɲɔgɔn cɛ. Wa baliku kɛlɛcɛw dɔrɔn tɛ, nka musow, denmisɛnw ani hali baganw fana. Hali ka kɛɲɛ ni diɲɛ kɔrɔ ka sariyaw ye, o tun ye juguya ye ka tɛmɛ a dan kan. O bɛɛ n"a ta, Yahutuw, Ala ka yamaruya(!) fɛ, u ye o siya saniya sugu kɛ!
  A kana fɔ ko Yahweh - Sebaayabɛɛtigi Ala ye ci bila Ibrahima ma ko a ka a yɛrɛ denkɛ da sarakabɔlan kan k'a faga! Fana, a bɛ ci fɔ - aw kana mɔgɔ faga ! O kɔrɔ ye ko sɔsɔli dɔw be Bibulu kɔnɔ fana. Nka, hadamadenw ka jogo tun bɛ ka Changé, ani Yesu Krisita ye sariyakolo waajuli kɛ kaban - i jugu kanu! U bɛ i gosi i kininbolo da la - i bɛ i kininbolo wuli ! Kerecɛn fɔlɔw tun ye hɛrɛ ɲinibagaw ye. U taara u ka saya la ni kanminɛli ye, i n"a fɔ sagaw, ka sa ni nisɔndiya ye u da la. Nka o kɔfɛ, Krecɛn Egilisi kɛra Moyen Âge fagalikɛla ŋana ye. Katolikiw tun ye juguya kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Mɔgɔ miliyɔn caman fagara ani u tɔɔrɔla ni juguya ye. O cogo de la, a kɛra ko hadamadenya ni hɛrɛ kalan min ka bon kosɛbɛ, o de ye joli bɔn ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan. Tiɲɛ don, waati tɛmɛna, fɛn dɔw tigɛli kɛra. Protɛstanw ye Katolikiw faga, Katolikiw ye Protɛstanw faga. Irisi jamana na, Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ mɔgɔw ye faranfasibagaw ni Dannabaa kɔrɔw tɔɔrɔ, k"u ka dugu bɛɛ jeni. Fagalikɛlaw y"u seko bɛɛ kɛ! Nka waati tɛmɛna ani, a tɛ i n"a fɔ baji, min tun bɛ teliya tuma bɛɛ, yeelen ye dibi-ko-dɔnbaliya minɛ dɔɔnin dɔɔnin. Protɛstan egilisi caman bɔra kɛnɛ kan, bɛnkan ni yafa hakili lakununna yɔrɔ min na kokura. Dɔɔni dɔɔni, fɔlɔ Alimanjamana na (Frédrique le Grand ka fanga kɔrɔ), o kɔfɛ jamana wɛrɛw la, tɔɔrɔw y"a daminɛ ka ban. Irisi jamana na, Piɛrɛ sabanan de ye mɔgɔ fɔlɔ ye min ye tɔɔrɔ ban. Masakɛ ka ɲi, a bɛ taa ɲɛ, nka a barika ka dɔgɔ. Catherine Filanan ye tɔɔrɔ ni tɔɔrɔko daminɛ tugun, hali ni o kɛra jamanaden gansanw ye. Nka faamaw fana tɔɔrɔla a ɲɛkɔrɔ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Princess Tarakanova, sungurunnin in tɔɔrɔla kosɛbɛ fo a sara rack kan. Forobaciyɛn na, tɔɔrɔko banna Alɛkisandiri fɔlɔ fɛ, nka tiɲɛ yɛrɛ la, o sariya ma labato kosɛbɛ. Alɛkisandiri II ye farikolo ɲangili ban sɔrɔdasiw la. Faransi, tɔɔrɔ: a dagalen don cogo labɛnnen na jyɛnnatigɛ waati la. Dɔɔni dɔɔni, diɲɛ yɔrɔ min bɛ taa ɲɛ, ne dalen b"a la ko tɔɔrɔ ni bugɔli tɛ fɛɛrɛ ye. Nka kickbacks fana tun bɛ yen. Yɛlɛma ni jamanadenw cɛ kɛlɛ waati la, mɔgɔ jalakibaliw tɔɔrɔli ni u fagali jamaba la, o seginna. Stalin ka fanga kɔrɔ, farikoloɲɛnajɛ fɛɛrɛw tun bɛ baara kɛ kosɛbɛ politiki taabolo la. A bɛ mɔgɔ kabakoya ko jatigɛwalekɛla dɔ min ye mɔgɔ caman faga ni juguya ye, o ma tɔɔrɔ - a tun ye kojugukɛla ye, nka tutigɛbaga min ye politiki tulonko dɔ fɔ, o bɛ se ka don " mansin kabakurun " kɔnɔ. Tɔrɔya nana Erɔpu jamanaw na ni Hitler ye. Nka, Hitler yɛrɛ ye tɔɔrɔ jalaki a ka tabali barow la, nka tiɲɛ yɛrɛ la, SS tun bɛ baara kɛ n"o ye kosɛbɛ, u ma danfara si don hali denmisɛnw na. Nka, gundo si tun tɛ yen tutigɛbagaw tɔɔrɔla cogo min na, nka kunnafoni minnu tun b"a jira ko kɛlɛbolo bilenman sɔrɔdasiw ye Hitler Jugent kɛlɛcɛw tɔɔrɔ, olu tun dagalen don kabini waati jan. Tiɲɛ na, Alemaɲi minɛlenw tɔɔrɔli tun bɛ kɛ Soviyetiki sɔrɔdasiw kɔnɔ, nka a tun ka di u ye ka u makun o ko la, nka Alimanw kumana u ka juguya kan k"a dafa. Sisan a kɛra tiɲɛtigi ye, Vladimir yɛrɛ kalanna farikolo ni hakili-la-ko-fɛɛrɛ suguya caman na walasa ka jugu wajibiya ka kunnafoniw di. Hali ni bi fɛɛrɛ kuraw b"a to a bɛ se k"a sɛbɛn dɔrɔn ka bɔ hakili la min bɛ wele ko hyperplasmique, ɔridinatɛri fitinin minnu bɛ kasoden fari la, olu bɛ se k"a foni. O bɛ wele ko kunsɛmɛnasumaya. O kɔrɔ ye ko tɔɔrɔ bɛ kalan, hali n"a nafa ka dɔgɔ. Nka, jugu fan fɛ: kɔfɛ siya caman wɛrɛw bɛ kɛlɛ la. O la sa, u ka kan ka tɔɔrɔ. Tuma dɔw la, o dugutigi sugu bɛ se ka fɛn caman dɔn ka tɛmɛ jenerali wɛrɛ kan. Sugu kelen-kelen bɛɛ bɛ a yɛrɛ ka tɔɔrɔ fɛɛrɛ de wajibiya: kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sɔgɔsɔgɔninjɛ nɔgɔman fɛɛrɛ, o min bɛ se ka kɛ tuma dɔw la ka tɛmɛ sɔgɔsɔgɔninjɛw kan ni kuran caman ye walima ni u bɛ kɛ ni fiɲɛ ye.
  Vladimir hakili jigira tariku la, a y"a dɔn ko diɲɛ kɛlɛba filanan kɔfɛ, a ma mɛn, saya jalaki banna Erɔpu jamanaw na. San 1996, Irisi jamana fana ye sariya dɔ sigi sen kan min bɛ saya jalaki dabila. Silamɛ jamanaw dɔrɔn de la: farikolo ɲangili ni tɔɔrɔko sariyaw tun bɛ baara la kabini waati jan. Nka, tariku bɛ taa ɲɛ cogo min na. Irisi jamana na, Tchechen kɛlɛ waati la, kɛlɛcɛw ni mɔgɔ minnu tun bɛ siga la ko u ni kɛlɛcɛw cɛsirilen don, olu bɛɛ tɔɔrɔla. Wa tiɲɛ na, u ma se k"u yɛrɛ tanga mɔgɔ jalakibaliw ma jogin. San kɛmɛ mugan ni kelennan daminɛ na, fanga sigicogo kabakoma dɔ yiriwara Irisi jamana na. A tun tɛ se ka wele ko dictature totalitaire, nka a tun yɔrɔ ka jan demokarasi la. Fɛn min bɛ anarchie ni despotisme cɛ. K"a sɔrɔ petoroli sɔngɔ tora sanfɛ, o cogoya in tun bɛ baara kɛ a dɔgɔyalenba la, nka o kɔfɛ, ni degun daminɛna, ani petoroli ni gazi foro nɔgɔmanw bɛɛ jara... Tiɲɛni ni balawu daminɛna, jamanadenw cɛ kɛlɛ daminɛna. O waati kelen na, Sinuwa ye kɔrɔnfɛla yɔrɔ bɛɛ minɛ ni dususuma ye...
  - I ka tetarali filɛ nin ye ! - Npogotiginin y'o fɔ. - I bɛ se ka pan ka kɛlɛ kɛ a kan. O bɛɛ kɔfɛ, an bɛ ka se sɔrɔ.
  Vladimir y"a fɔ ko:
  - Ne dalen b'a la ko an ka ko ye tilennenya ye !
  - Quasarno privé !
  Cɛdennin ye wuli ka don tetaraplan jɔcogo la. A ka c"a la, o masin sugu damadɔ tun bɛ yen. O cogo la, o tun ye " Box " ye - 12, n"o ye modɛli barikama dɔ ye marifako siratigɛ la.
  - Mobili belebeleba ! - Vladimir y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye.
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  -Yala aw dege ka baara kɛ n"a ye ni fototalan ye wa?
  Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin kɛ ko:
  - Jaati!
  - O la, an ka kɛlɛ kɛ !
  Yan a bɛ tugun kɛlɛ tetaralɛti la. Dusukunnataw de ka di kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni aw bɛ aw yɛrɛ minɛ ni telepati ye.
  Cɛdennin ye dɔnkili da ko:
  Ani ni an ka masakɛ ye kɛlɛ senuma wele!
  An bɛna taa binkanni na, denbaya kelen ka don kɛlɛ la!
  N bɛ bin jugu kan ka wuli joona ni bɛlɛkisɛ ye!
  Ne b"a dɔn ko ne bɛna kɛ cɛfarin ye ani nɔɔrɔtigi ye!
  Box-12 bɛ kɔrɔsi telepathique fɛ, wa a bɛ ni kanon wɛrɛ ye. A bɛ marifa dɔ ci min bɛ dimension-corroding projectile. O cogo la, n"a gosira, sanfɛla-kurun bɛ kɛ, i n"a fɔ a bɛ fɔ cogo min na, fɛn ye min tɛ se ka ye. O fana ye marifa ye min ka nɛnɛ kosɛbɛ, k"a ye cogo min na kontoronw bɛ kari ani farikolow bɛ sɔgɔsɔgɔ. Tiɲɛ don, nin projectile in, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, fanga-yɔrɔ dɔ, a ka nɔgɔn kosɛbɛ ka neutraliser ni impulsion (fɔlikan) ye min bɛ se ka kɛ yɔrɔ dɔ la, nka...
  - I bɛ se ka jugu lafili tuma bɛɛ ! - Vladimir y"o fɔ a yɛrɛ kɔnɔ.
  Kanon min bɛ fɛn dɔ "corroder" ci, o fana bɛ Kɔrɔsi hakili ka yamaruya dɔ fɛ. O ka nɔgɔn, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sɔrɔ hakili bɛ kolo i n"a fɔ sɔrɔdasi ŋana. Mobili yɛrɛ kɔnɔ, cɛnin tun dalen bɛ, a ye sababu sɔrɔ ka kɛlɛyɔrɔ bɛɛ lajɛlen kɔlɔsi. Sisan i bɛ se k"a ye cogo min na phantoms bɛ kɛlɛ kɛ, cɛmancɛla kɛlɛbolo dɔ ka kɛlɛ min bɛ sankolo la, o ye super ye!
  Vladimir bɛ filɛli kɛ k"a sɔrɔ a ma jɔ: wow! Dolow kurunw ani sotigiw ni dinɔsɔsiw kɛlɛli.
  Dinɔsɔsiw bɛ diɲɛ caman na, wa a sera fana ka bagan kɔrɔlenw ka lasigiden caman kɛ dugukolo kan. Sugu suguya caman, dɔw janya bɛ se mɛtɛrɛ bisaba ni duuru ma, olu seginna ɲɛnamaya la. Nka diɲɛ wɛrɛw la, bagan kabakomaw tun ka ca ni o ye. Nɛgɛ jilamaw, asidiw ani tuma caman na alkaliw ka fɛn belebelebaw. Dinɔsɔsiw tun bɛ yen minnu ye semi-transistor, katode, pure ultra electricity ye. Ani jiriw ni ɲɔgɔn cɛ, jiridenw fana sen bɛ o la, archradioactive flora fana sen bɛ o la. Nka a bɛɛ lajɛlen na, ɲɛnamaya kɛcogo farikolojɔlifɛnw de tun bɛ fanga la. Kabako don, fɛn dɔ tun bɛ jiginni na diɲɛ suguya wɛrɛw kan min ye farikolojɔli dumuniw dilanni lawuli.
  Hali ni bagan minnu dilannen don ni siliyɔmu walima litiyamu ye, olu tun bɛ mɔgɔ kabakoya. A ka di dinɔsɔsi phantomw dilannen don ni min ye. U dɔw ni dugukolo kan fɛnɲɛnamaw bɔlen don ɲɔgɔn fɛ, dɔw ni olu tɛ kelen ye. Ani kɛlɛcɛ npogotigininw, minnu kelen-kelen bɛɛ janya ye kilomɛtɛrɛ kɛmɛ duuru ye walima ka tɛmɛ o kan, olu ye super chic ye tigitigi! K"a sababu kɛ joginda ni jeninida caman ye u farikolo tilancɛ farilankolon na, u bɛ i n"a fɔ u bɛ mɔgɔ cɛɲi ka tɛmɛn fɔlɔ kan, u bɛ mɔgɔ lafili ani... u bɛ siran!
  Npogotiginin bɛ pɛrɛn ni nisɔndiya ye ko:
  - Ayiwa, cɛfarin bɛna kɛlɛ kɛ !
  - An ka caya ! - Vladimir ye hakilina di ni tulonko ye.
  Npogotiginin ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Ni nin kɛlɛcɛ nɔɔrɔma in bɛ i n"a fɔ e, n" labɛnnen don !
  Svyatorossia ka dolow kurunw, minnu ɲɛmɔgɔya bɛ sɔrɔdasi jagɛlɛnw bolo, olu bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye. Fantomw ka kɛlɛbolo fana bɛ ka dɔgɔya, hali n"a bɛ ka bɔnɛba lase mɔgɔ ma. O bɛɛ bɛ i ko a ka bon kosɛbɛ fo ka miiri kɛlɛ la, o b"i ka miiriliw ɲagami ani k"i bali k"i hakili to jugu la. A ka c"a la, kɛlɛ bɛɛ falen bɛ farati dɔ la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"a kɛra ko ye min bɛ kɛ tuma bɛɛ. Nka, i bɛ se ka sɛgɛn cogo di n"i ye o cɛɲi suguw ye, minnu joli bɔnna, i n"a fɔ biɲɛ nɔgɔlenw, olu bɛ ka panpan sankolo la?
  Vladimir ye fiɲɛ bila ko:
  - An bɛ sama ni hɔrɔnya ye, min tɛ kɛlɛ ye, tuguni ye sensation ye !
  Npogotiginin, ka tulonkɛkan dɔ mara, a y"a jaabi ko:
  - Mɛlɛkɛ npogotiginin tɛ, nka jinɛ don ! Ne bɛ mɔgɔw tɔɔrɔ - i n'a fɔ kungo warabamuso ! Tuma o tuma ni ne bɛ bɔ, ne bɛ taa kɛlɛ la ni jagɛlɛya ye!
  - Semiramis ye ! Muso kɛlɛcɛ fɔlɔ dɔ, kɛlɛ ka se sɔrɔ - cɛɲi ! I ka ambition ka di n ye! - Risimɛ cɛnin ye n jaabi.
  Vladimir y"a ka mobili fili san fɛ ani a y"a wuli ka taa kinin fɛ. O tun ye zigzag dantigɛlen ye, min karilen don, jugu faratilen dɔ kama.(Hadamadenw ka miirili dɔ ye ko u bɛ u yɛrɛ minɛ kosɛbɛ lamaga-lamagali la min tɛ u yɛrɛ ta ye, ni layini karilenw ye ni kɛrɛ nɔgɔlenw ye.)
  A kɛlɛɲɔgɔn tun tɛ hadamaden ye. Shaklis boli taamasiyɛn ye yeelen bɔ kaye kan. O kɔrɔ ye ko ntori ni jaba ɲagaminen don. Farati bɛ suguya minnu na kosɛbɛ, nka u dalen bɛ u yɛrɛ la kojugu. Vladimir y"o jateminɛ, k"a ninakili jukɔrɔ:
  - Aw ka na, denmisɛnninw ! Danni bɛɛ banna!
  Npogotiginin y"a dɛmɛ:
  - Aw k' u bila kaburu la ni fɔlikan ye !
  - Sa balimaw ! - Vladimir ye dɔnkili da k"a yɛrɛ fili sagaden kɔnɔ. A tun b"a dɔn ko Shaklisew ye siranbagatɔw ye, wa a tun tɛna na u hakili la ka sa walima ka sagaden ta.
  Wa o cogo la, a kɛra ko tetaraviyɔn ye a yɛrɛ tanga, Vladimir min tun ye nin makɔnɔ ka kɔn o ɲɛ, o ye fiɲɛbɔlan kɛ ka charge (sara) dan kɛlɛcɛ in kɔnɔ. Cɛdennin y"a ye ko fanga yeelen dɔ ye layini dɔ ja min tɛ kɔlɔsi kosɛbɛ vacuum kɔnɔ:
  - A ta !
  Npogotiginin ye a ta:
  - Aw ka laadilikan dɔ to an ye !
  Vladimir ye ŋɛɲɛ kɛ ko:
  - Kafe bɛna kɛ i fana ye ! Kakao ni te bɛna kɛ yen! An ka kɔrɔtɔ ka taa kaburu la! Quasarik sara!
  Npogotiginin y'a jaabi ko:
  - I ka laɲini nata sugandi.
  A kɛrɛfɛ, a jɛɲɔgɔn dɔ tun fagara marifa cilen na sisan dɔrɔn. Cɛ nɔgɔman min bɛ se ka hinɛ a la dɔrɔn. A fɔ man di nka, kɛlɛ la, saya ye taamaɲɔgɔn dɔnnen ye.
  Vladimir ye marifa ci siɲɛ fila-fila, a ɲɛda la, walasa ka jɔrɔnanko nɔgɔya dɔrɔn. A tun b"a dɔn ko a tɛ se ka jugu gosi o cogo la, nka jugu tun bɛ marifa ci tuma bɛɛ, k"a jigi da ko a bɛna santiri salen dɔ gosi. Wa, o fɛɛrɛ suguw tun bɛ na ni ɲɛtaa ye tuma caman na.
  Pastukhov ni Ivanhoe n"u ka kɛlɛcɛw ye dingɛ dɔ sɔgɔ juguw ka kulu kɔnɔ. Viskonte Maria donna ni npogotigininw ye ka bɔ kinin fɛ, a bɛ taa kɛrɛfɛ ani ka teliya kosɛbɛ. Kɛlɛcɛw ye fanga sɔrɔ ka bɔ amplifier (fɔlikan) ka siginidenw na. U ye jὲkuluw kari k"a Ye ko siran bɛ Svyatorossia ka jὲkuluw la. Nka, nin bɛɛ ka ca ni hakilina ye min bɛ kɛ ni sarati ye.
  Ivanhoe ye kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye ni kɛlɛkurun ye. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni jigitigɛ ye, ka jalakiw ci kɛlɛcɛ min jogin na kaban. Pastukhov sababu la, kamalennin in, a kɛlen kɔ ka kurunba in dɔn kosɛbɛ, a nana a dɛmɛ, ka dɛmɛnbagaw ka kulu tigɛ, ka mobili belebeleba in tila.
  - Ayiwa, i b'i minɛ cogo di ! - A y'a jɛɲɔgɔn ɲininka.
  - Jaati! Foyi wɛrɛ tɛ to an bolo! - Ivanhoe y"a jaabi.
  Pastukhov ye a ɲɛw jɔ kɛlɛ in kɔnɔna na:
  - A bɛna diya ka komandan tiɲɛ !
  - Komandan kuntigiba Rokossovsky ?
  - O de don !
  Ivanhoe, min tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni sumaya joli ye (a fana minɛna, a kunsigi jɛman yɔrɔ dɔ jenilen don.) ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Aw kana a dɔn ! Yala nin ye tiɲɛ ye wa? A ka kan k"a ɲini yɔrɔ jumɛn?
  - A ka c"a la, a bɛ kɛ ultra-dreadnought flagship belebeleba kan. A ka c"a la, komandan bɛ kurunba kɔnɔ min lakananen don kosɛbɛ.
  - Wajibi tɛ ! Sabula o minɛn suguw de ka gɛlɛn kosɛbɛ. A bɛ se ka kɛ ko a ka fisa ka min ka teliya ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan, i ka o lajɛ.
  - Rokossovsky marisikalo bɔra waati tɛmɛnenw na, wa a ka c"a la, u ye kɔrɔlenko ye.
  - Alɛkisandiriba fana bɔra waati tɛmɛnenw na, nka yala a bɛ dolow kurunba fangamaba la wa walima a tɛ kelen ye abada ?
  Pastukhov y"a kunkolo wuli:
  - A kɛra waati wɛrɛ ye o waati la !
  - Wa jama ye kelen ye !
  - Dɔw yɛrɛ tɛ mɔgɔw ye !
  - A mana kɛ cogo o cogo, an ka kan ka kurunba tiɲɛ.
  Viskonte Maria y"a jira ko:
  - Flagship min bɛ eskadron kɔnɔ - a ka kan ka foton (soaked) !
  Flagship ultra-dreadnought tun ka bon ni dugukolo dugukolo ye. A janya bɛ se kilomɛtɛrɛ ba tan ni duuru ma, a ka baarakɛlaw ye sɔrɔdasi miliyari duuru ni tila ye, ani robo miliyari kɛmɛ ni bi wɔɔrɔ ni wolonwula. Siga t"a la, o ye fanga ye. Hali fantom kɛlɛcɛw tun bɛ iko u ka dɔgɔ kosɛbɛ a kɔkanna na.
  Pastukhov y"a kɔlɔsi ko:
  - Ayi, i tɛ se ka nin cɛ in ta ni npan ye. Aw ka kan ka dinɔsɔsiw ram.
  Ivanhoe, ka joli kurukuruw fili, a ye ɲininkali kɛ ko:
  - An bɛ bɛn u ma cogo di ?
  - An ka kan ka kuma Alyosha Popovich fɛ !
  Pastukhov tun bɛ ni Velcro kɛrɛnkɛrɛnnen ye ani a y"a ɲɛsin komandan kɔrɔsigi ma.
  - Alyosha ye ! Aw ka lamɛnni kɛ, gɛlɛyaw b"an kan! I bɛ darapo ka jinɛba ye.
  - Te tɛ fiyentɔ ye !
  - Donc, an tɛ se k"a halaki ! Waati sera ka dinɔsɔsiw ci ka taa u dɛmɛ!
  Alyosha y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - O bɛ se ka kɛ, nka fɔlɔ an bɛna taamasiyɛnw jɛya ka taa darapo kunba la. O bɛna kɛ an ka baara fɔlɔ ye.
  - O cogo la, an b'a ɲini ka dɛmɛ don.
  O waati kelen na, Svyatorossia ka darapoba girinna ka don kɛlɛ in kɔnɔna na, a ka marifa barikamaw ye phantoms (fɛnɲɛnɛmaw) sɔgɔ.
  . SABABU No. 9nan.
  Mun na sɔsɔli kɛra Catherine II ka masaya kan? Potem duguw kɛra mɔgɔw ka fɔta ye, wa, nanbara ni wariko cayara. Wa, baarakɛlaw bɔra u ka josariyaw la pewu. U tun bɛ feere i n"a fɔ bagan labanw, wa sariyaw, minnu tun bɛ hɔrɔnya kaban jɔntigiw ma, olu tun tɛ bonya. Ka fara o kan, Catherine ka sariya min tun bɛ hɔrɔnya bonya kan, o ye sira di dugukolotigiw ma u k"u yɛrɛ tanga foroba baara ma, o min kɛra sababu ye don nataw la ka mɔgɔba dɔw dɔgɔya. A ma kɛ fu ye ko Pugachev murutilen tuma min na, a ma dɛmɛ sɔrɔ Kozakaw dɔrɔn fɛ, nka a dɛmɛna fana jamanadenw yɔrɔba dɔ fɛ ani hali sɔrɔdasi dɔw fɛ. Ni Emelyan Ivanovich tun ye komandan ye min tun bɛ se kosɛbɛ, n"a tun ye Orenburg minɛ o yɔrɔnin bɛɛ, nka a tun ye kalo wɔɔrɔ bɔnɛ a la lamini nafama na, a tun bɛna sababu ɲuman sɔrɔ ka masasigilan minɛ. Jama tun bɛ Pugachev kanu, ale min tun b"a yɛrɛ wele ko Piɛrɛ sabanan. Don Cossack kɔrɔ ka kɛlɛbolo tun ye jamana wɛrɛw ka kɛlɛbolo ye. Pugachev yɛrɛ ye politiki nanbarakoba dɔ kɛ, a ye layidu caman ta bɛɛ ye, hali fɛn min tun tɛ se ka dafa! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a sera ka wari di Bashkirw, Kirgizistanw, Tatarw, Kalmykw ani jamana wɛrɛw ma minnu bɛ silamɛya fɔ. Emelyan Pugachev, ka kɛ Ɔrɔmu Ɔrɔmu ye, a y"a sen don silamɛw ka seliw bɛɛ la, o cogo la, a ye jamanatigiya jira. Tiɲɛ na, ni jamana ni mɔgɔw ka nafaw b"a ɲini ka biri Allah kɔrɔ, o tuma an ka kan ka biri ! Kungolo tɛna bin. Yank yɛrɛ hakilina ta fan fɛ, fo ka na se kɔsa in na, a tun dalen b"a la ko Ala tɛ yen. O tun bɛ iko hakilitigiya ka bon a bolo. Tiɲɛ don, a ye jinɛ ye min y"a fili diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ, a y"a faamu ko n"a sɔrɔ Dabaga dɔ bɛ yen. Nka, hali o kɔfɛ, wajibi tɛ ka da Bibulu ni Kuranɛ la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, mun ma diya Yanka ye Bibulu la? sɔsɔli suguya caman, ka fara a kan ko Heburuw ye Ala ka mɔgɔw ye! Ayiwa, i bɛ se ka da a la cogo di ko Feburuyekalo mɔgɔw sugandira Ala de fɛ! O bɛɛ kɔfɛ, nin ye hakilintan ye, bullshit. O jama ma bɛn kosɛbɛ Ala ka Sugandili jɔyɔrɔ ma. O bɛɛ kɔfɛ, Febreyw b"u mago don tɔnɔ dɔrɔn de la! Hakilila minnu bɛ i n"a fɔ wajibi, hinɛ, hinɛ, yɛrɛdɔn, bonya, yɛrɛsaraka, bonya ani fɛn wɛrɛw, olu ye fɛn ye min tɛ se ka kɛ u bolo! Tɔnɔ, yɛrɛɲini ani mɔgɔ yɛrɛ ka ɲɛtaa dɔrɔn de ye nin jamana in jogo ye. Ani jɔn bɛna da a la ko Yesu ye Feburuyekalo ye? A ka jogo ye Irisila gansan ye, mɔgɔba ani da wulilen. Wa, sɔsɔli ka ca kojugu Yesu ka bɔnsɔnw tɔgɔ la, o min bɛ fɔ ko o bɔra Ibrahima ni masakɛ Dawuda fɛ. Misali la, Luka ka Kibaru Duman ta ani ka bɔnsɔnw ni Layidu Kɔrɔ suma ɲɔgɔn na. Ala dɔnbali kalanbagaw ye baro kɛ o kan kaban! Nka, ka da Ala la, o kɔrɔ tɛ ka da Bibulu la. Ayiwa, ani ka Nikolas II jate mɔgɔ senuma ye... A ka c"a la, Layidu Kura ka kalan ye hɛrɛ ye, o jɛlen don. Wa, kerecɛnya ka sɔrɔdasi yamaruya suguya caman bɛ Krisita ka kalanw sɔsɔ. Nka, Ala dɔnbaliya bɛ ni sɔsɔli ye min bɛ kɛ ni nɛgɛ ye - diinɛ caman bɛ diɲɛ kɔnɔ! Hakilina minnu bɛ Ala ko la, olu tɛ kelen ye. Nka ni Sebaayabɛɛtigi tun bɛ yen tiɲɛ na, yala a tun bɛna o bɛnbaliya suguw muɲu wa? An ka masakɛ ta ka kɛ misali ye: ni hakilina nkalonmaw tun bɛ masakɛ ko la, yala faama tun tɛna a sen don a la ka yamaruya di ko a ka jamanadenw k"a bato hakili ni tiɲɛ na wa. Ka fara o kan, Bibulu b"a kalan ko Sebaayabɛɛtigi t"a janto hali dɔɔnin danfɛnw b"a jira cogo min na.
  Yesu y"a fɔ ko:
  - Taga ka waajuli kɛ , ka siyaw bɛɛ kɛ kalandenw ye ! Ka u batise Fa, Denkɛ ani Ni Senu tɔgɔ la! Wa yan, sɔsɔliw bɛ ye.
  A tora ka taama, tile tun bɛ ka bɔ, bagan fitinin nisɔndiyalen dɔ bolila ka sira tigɛ. U ye marifa ci a la ni bɔgɔdaga ye. Tiɲɛ don, bow tun tɛ balansi sɔrɔ ka ɲɛ. Tile dɔ, min pentalen don ni wuluwulu kaman kulɛri ye, o panna ka tɛmɛ.
  Ali ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Mizira ! O cɛ ka ɲi kosɛbɛ, n"a ye sira tigɛ, o kɔrɔ ye ko fɛn caman Changement.
  - Jaati!
  -Mɔgɔw ka taamaʃyɛn!
  Yanka nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - Ni nin b'an hami, o tuma na, n jigi b'a kan ko a ka fisa. Mun bɛ se ka juguya ka tɛmɛ jɔnkɛ ka siniɲɛsigi kan! Yɛlɛma di ne ma!
  Ali y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - I ka kɛ mɔgɔ salen ye ! Yɛlɛma fana don! N"a sɔrɔ nin ye sababu dafalen ye an bolo. Cɛkɔrɔba dɔ y"a fɔ n ye ko saya kɔfɛ, denmisɛn jalakibaliw bɛ taa sankolo la. Bugɔli tɛ yen, dumuni ni ɲɛnajɛ caman bɛ yen.
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔba kɛ:
  - Nin t'a ɲɛsin ne ma. A fɔ man di nka, ni ne sara, u bɛna ne bila ka taa sigida jahanama na. Jinɛ y'o fɔ ne ye.
  Ali, a kabakoyara, a y"a ɲininka ko:
  - I y'a ye sugo la wa ?
  - Tiɲɛ na, wa a tɛ kɛ a kelen na, nka ni teri ye.
  - N'o don, o tuma na fɛ, a bɛ se ka kɛ ! Sarakalasebagaw fana tɛ kelen ye mansamara kelen-kelen bɛɛ kɔnɔ. Tiɲɛ don ko "Ala diminnen" ka Ordre bɛ yen, a bɛ iko a jɔlen bɛ sarakalasebaga tɔw bɛɛ sanfɛ, wa a bɛ mara super-grandmaster dɔ fɛ, nka masakɛw ni sultanw bɛɛ t"a dɔn.
  Vladimir sɔnna a ma ko:
  - Wa n tun tɛna o fangatigi sugu dɔn !
  - Jinɛw ni mɛlɛkɛw bɛ to ka ɲɔgɔn kɛlɛ niw kama ani o waati kelen na juguya bɛ se sɔrɔ tuma caman na. "Ali y"a sennasanbara gansan maga kabakurun flakɛlen dɔ kan, o kɔfɛ, a y"a jiribolo sama ka bɔ n"a senkɔniw ye. Cɛdennin ye binkɛnɛ dɔ fili ni seko ye k"a minɛ a da la. A ye gomu ɲimi, k"a sɔrɔ a bɛ nisɔndiya hali bi.
  Yanka y"a ɲini ka segin a ka fɛɛrɛ kan. A tun bɛ se kosɛbɛ, nka cɛnin senkɔniw tun ka gɛlɛn ani a sennasanbara sɛgɛnnenw, a sen jɛlenw, a tun ka gɛlɛn ka kanminɛli kɛ. Nka, a ma se k"a kari a ɲinini fɔlɔ la. Sisan, min tora, o tun ye ka kulu in fili taama senfɛ. Acrobat cɛnin fana tun bɛ ni o seko kelen ye, a tun bɛ senkɔni fili ka taa nugu la. Nka o tun bɛ tali kɛ plastiki bololanɛgɛw la, nka yan, bɔgɔdaga dɔ bɛ yen min girinya-yɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnen tɛ, wa a tɛ sɛgɛn nɔgɔya la fiɲɛ fɛ. Cɛdennin y'a fili san fɛ k'a Jigin a disi kan. A y"a biri duguma, a y"a daminɛ ka wuli n"a kɔkiliw ye. Lakɔlɔsibaga ka bugɔli y"a kamankun lankolon jeni ni dimi ye, k"a disi minɛ. Cɛdennin ye bin fili ka pɛrɛn ko:
  - Ka jogin!
  Lakɔlɔsibaga y"a fɔ ni bagabagali ye ko:
  - Mun na i tun b'a fɛ ka dumuni kɛ tugun ! A filɛ farikolo-ɲɛnajɛ cogo min na, jɔn ka kan ka kɛ mɔgɔ finman ye. A fɔ ko barika Ala ye i ka a to ne ka kuma ni dususuma ye.
  - A' ni cɛ.
  Ɲɛji bɔra a ɲɛw la, a tun bɛ dimi kɛrɛnkɛrɛnnenya la bawo o gosili ye sɔgɔsɔgɔninjɛ bilenman kɔrɔ tigɛ. Joli jikuru damadɔw bɔra. Glasi jikuru dɔ y"a yɛrɛ sɔgɔ kabakurun jɛman kan.
  Yanka yɛrɛyɛrɛla : k"a ɲini k"a hakili bɔ dimi na, a ye a lamini yɔrɔw lajɛ.
  Kungo in tun bɛ mɔgɔ hakili jigin kosɛbɛ kungo dɔ la min bɛ yɔrɔ dumanw na. Jiriw dɔrɔn de tun bɛ ni bulama ni oranjɛ ye min ka bon dɔɔnin, wa falenfɛnw ni jiriden suguya caman tun bɛ u bolow kan. Cɛdennin y"a dawolo Lamaga : jiridenw tun tɛ kelen ye, dɔw tun bɛ i n"a fɔ dugukolo ta, dɔw fari tun bɛ wuli, u tun bɛ bɔ jamana wɛrɛw la, u tun bɛ i n"a fɔ jirisunw. Nka a bɛɛ lajɛlen na, kungo in bɛ i n"a fɔ kungo, k"a sababu kɛ falenfɛnw caman ye minnu bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ ani minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, ka fara wuluw kan, mɔgɔ bɛ se k"a fili alijinɛ ma.
  - A cɛ ka ɲi yan !
  Cɛdennin min tun bɛ taama kinin fɛ, o y"a kɔlɔsi:
  - Ɔwɔ, a cɛ ka ɲi.
  Ali y'a fɔ ka t'a fɛ ko:
  - Sisan de ye san waati ɲuman ye, samiyɛ fɛ a ka suma kosɛbɛ wa fɛn bɛɛ bɛ ban. Nka, o bɛ bɔ waati de la. Sanji bɛ na tuma caman na.
  Vladimir y"a lamini lajɛ tugun k"a nuguw fiyɛ: falenfɛnw, jiridenw ani kungow kasa ye sumaya kasa duman ni cɛdenw farikolo sɛgɛnnenw, minnu ma ko kabini tuma jan. A y"a kɔlɔsi ko a fari y"a daminɛ ka dibi, a kɛra i n"a fɔ tile saba bɛ yeelen ultraviolet caman di, nka fiɲɛ tun ka nɔgɔn, bugɔli taamasiɲɛw dɔrɔn de tun bɛ dimi.
  Vladimir y"a fɔ ko:
  - Jahannama ɲɛnamaya alijinɛ kɔnɔ !
  Sadat dusukasilen y"a fɔ ni laɲini ye ko:
  - N b"a ye ko i tun bɛ diɲɛ kɔnɔ min nɛnɛ ka bon kosɛbɛ, wa jiriw ma caya i n"a fɔ anw ta.
  Yanka ye a kunkolo wuli ni fanga ye:
  - Bɔnɛ ! Tiɲɛ don, an ka diɲɛ, walima n"a fɔra ka ɲɛ, ne sigilen bɛ jamana min na, o tɛ i n"a fɔ ka cɛsirilan dɔrɔn don nɛnɛ waati, nka samiyɛ fɛ, a man jugu ka tɛmɛ sisan kan. Tiɲɛ don, tuma dɔw la tasuma ni funteni kojugu bɛ yen.
  Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Yan i b'a ye !
  - Nka ɔridinatɛriw ni tulon kabakomaw b"an bolo.
  Sadat ye ɲininkali kɛ ni kabako ye ko:
  - Nin ye mun ye ! Fana i n"a fɔ sugo la wa?
  - Sinasina! A ka fisa yɛrɛ! O bɛɛ kɔfɛ, a ka gɛlɛn ka sugo kunbɛn, i ye "sugo" dɔrɔn de kɛ ko i ye sultan ye, wa o ye dagu ye kaban. Walima, tuma caman na, a kununna.
  Ali y"a jira ko:
  - N ka teli ka sugo juguw kɛ n ka sunɔgɔ la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i ye bugɔli kɛ ka kɔrɔ, o ye bugɔli ye walima min ka jugu ni o bɛɛ ye, o ye tile sugo ye.
  Vladimir y"i jɛngɛ ka Ali kɔ filɛ. Tiɲɛ na, a tun datugulen bɛ ni joginda ye, hali ni a barika tun ka dɔgɔ ani a tun tɛ ye kosɛbɛ, fo joginda kura.
  - A bɛ kɛnɛya ka ɲɛ i kan !
  Ali y'a kunkolo wuli:
  - Nin ye tulu kɛrɛnkɛrɛnnen ye. Jɔnw bɛ mugu n"a ye sani u ka feere walasa u fari ka manamana ani ka kɛ i n"a fɔ a ka nɔgɔn ani a ka kɛnɛ. U tun feerela kaban siɲɛ caman kaban, ka n bugɔ siɲɛ caman, ani siɲɛ kelen, n senkɔniw jeni ni nɛgɛ funteni ye.
  Vladimir y"a yɛrɛyɛrɛ ko:
  - Ani Cogo di ?
  Ali kɛra ɲɛ ye, kirinni dɔ tɛmɛna a ɲɛda la ka bɔ hakilijiginw na, a y"a sɔgɔsɔgɔ ni gɛlɛya ye:
  - Miiri k'a filɛ a bɛ dimi cogo min na. Dimi ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ n"u bɛ bugɔ dɔrɔn. O sugo jugu sugu.
  Yanka y"a fɔ ni dɔnnikɛla dɔ ka fiɲɛ ye ko :
  - Nɛrɛmugu labanw ka ca senkɔniw kan, o la hali n"u kɛra gɛlɛn ye u bɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ mara.
  Cɛdennin y'a kunkolo wuli:
  - N b'a ye ko i ye kalan kɛ kosɛbɛ.
  Yanka y"a fɔ ni waso ye ko:
  - Ni n tɛ kalanden ɲuman ye, o bɛ kɛ dɔrɔn bawo n bɛ cramming kɔniya. Mɔgɔ o mɔgɔ bɛ sɛgɛn, o ye barikantanya ye ani janfacikɛla ye tuma bɛɛ.
  -I bɛ daɲɛ dɔnbali caman fɔ kojugu. Crammed, kalanden ɲumanba, crammed.
  Sadat y"a jira ko:
  - Cramming, ka bɔ daɲɛ bison na, walima ɲinw ! Olu de bɛ nugu Kɛ u ɲinw fɛ, nka kalanden ɲumanba ni daɲɛ tɛ kelen ye.
  Yanka ye a kunkolo wuli:
  - I ye kumasen in sɔrɔ ka ɲɛ. Cɛdennin ye a lamini lajɛ ni siran ye, a tun b"a fɛ ka gosi, nka a kɛra i n"a fɔ lakɔlɔsibaga yɛrɛ tun bɛ ka u ka kuma lamɛn.
  Ali ye ɲininkali kɛ ko:
  - A bɛ iko i taara lakɔli la wa ?
  - I t'o ye wa ?
  - n yɛrɛ t"a dɔn kalan na, wa n bɛ jate kɛ kɛmɛ ye ! Walima k"a fɔ ka ɲɛ, fo ka se mɔgɔ ba kelen ma!
  Sadat y"a fara a kan ko:
  - Nka ne bɛ se ! A ye kalan kɛ ka kɛ sarakalasebaa ye, sisan a bɛ feere jɔnya la. Walima n"a fɔra ka ɲɛ, u ye n" di n" ma kɛwale jugu kosɔn.
  Yanka tun falen bɛ ɲininkali la:
  - Jurumu jumɛn ?
  Sadat y"a kunkolo wuli ni fanga ye:
  - N tε foyi Fɔ o ko la. Laala kɔfɛ, ni an kɛra teriw ye, ne bɛna ne ka jurumuw fɔ aw ye. I tɛ sarakalasebaa ye ka sɔn ne ma!
  Cɛdenw dɔ ye tulonko kɛ ko:
  - A ye npogotigi farilankolonw ko cogo min na, a y'o sɛgɛsɛgɛ.
  Sadat y'a kunkolo wuli:
  - N mago bɛ nin na tiɲɛ na ! Ka fara o kan, sarakalasebaa musow bɛ dɔn kɛ farilankolon seli bɛɛ la, wa tuma dɔw la u bɛ kɛlɛ kɛ i n"a fɔ kɛlɛcɛw. N ye kɛlɛw ye nin cogo la, a bɛ mɔgɔ nisɔndiya kosɛbɛ.
  Yanka y"a fɔ ni sugo ye ko:
  - N b'a fɛ n ka se ka nin kɛlɛ sugu ye !
  - N'a sɔrɔ i bɛna a ye tugun ! Tuma dɔw la, jɔn kanulenw bɛ taa o ɲɛnajɛ sugu la. Mun na i ma gladiatorw ka kɛlɛw ye?
  - Sinemaw dɔrɔn de kɔnɔ !
  - Sugo dɔ la ?
  - A tɛ kɛ sinema la ! Nka u tɛ mɔgɔ sɛbɛw ye yen! Namara sugu dɔ.
  - O tuma na fɛ, u t"a mɔgɔ si faga yen wa?
  - Jaati! Dɔnkilidala tɛna tigɛ ni laɲini ye.
  - O la, a bɛ sɛgɛn ! A ka di ne yɛrɛ ye ni musow ye kɛlɛ kɛ. A bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ ani a ka di kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni sinw tigɛra.
  Yanka ye ɲɛjibɔ kɛ:
  - Kana kuma jugu fɔ !
  Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - N tɛ se k"o caman fɔ i ye yɛrɛ ! Ne bɛ fɛn bɛɛ dɔn, kɛrɛnkɛrɛnnenya la kanuya min bɛ cɛ ni muso cɛ. An kalanna o la Alabatosoba kɔnɔ.
  Yanka kunsigi jɛman ye Sadat filɛ kosɛbɛ. Cɛdennin in kamankun tun ka bon kosɛbɛ, a farikolo tun ka bon ani a janya tun ka bon n"a ye. N"a sɔrɔ a si bɛ san tan ni naani la kaban, wa nin si in na, cɛnimusoya bɛ se ka kɛ fɔɲɔba ye. A tɛ fu ye ko Rus kɔrɔlen na mɔgɔw ye furu kɛ u si san tan ni naani la, wa o kɛra hali ka kɔn teliya ɲɛ. Yan, siya ni kɔrɔn ta bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ, yɔrɔ min na fɛn bɛɛ bɛ Kɔrɔ joona. O la sa, cɛdenw bɛ se ka muso ka kanuya siko kɛ. A kɛra cogo o cogo, Sadat kunsigi tɛ nɛrɛmuguma walima bulama ye, nka a bilennen don. O b"a jira ko a ye waraba namaratɔ ye. A bɔɲɔgɔnko mɔgɔw ye faratiba ye, nka a ka c"a la, u b"u yɛrɛ tanga kɛlɛ dafalenw ma.
  Vladimir y"a fɔ ko:
  - Cɛ bɛɛ b'a dɔn ! An ka dɔnkili dɔ da min ka fisa ni nin ye.
  -I ye diɲɛnatigɛla ye wa, walima a ka di i ye ni bugɔli bɛ boli ka jigin i kɔ la wa? - Ali kabakoyara.
  Lakɔlɔsibaga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - I ka kan ka mun fɔ ? I makun dɔrɔn! N t'a fɛ tigi ka o mɛn. Anw fɛ, a tɛ se ka fɔ ka ɲɛ, a bɛ se ka ŋɛɲɛ, walima a bɛ se k"a fari ɲɛnama. Ani ne sɛgɛnnen don kosɛbɛ.
  Ali ye hakilina di ko:
  - Yan i bɛ taa, Yanka, i ka dɔnkili da i Fasokanw kan.
  - Fasodenɲumanya fɛn dɔ ?
  - Wa siga t'a la ko i ta don ! N b"a fɛ k"a dɔn n"i bɛ se ka dɔnkilida, bawo tuma dɔw la dɔnkili de ye dususalo kelen ye jɔnya la!
  Sadat y"a jira ko:
  - O ye hakilina ɲuman ye !
  Cɛdennin ye dɔnkili da ni kan dususumanin ye nka a ka di ani a jɛlen don ko:
  Yan, diɲɛ da la, n hakili bɛ a la;
  Forow, forow, i ka Dugukolo bonya!
  Ka kɛ jɔn ye, o ye siniko juguba ye,
  Ne bɛ Matigi deli a ka dugawu kɛ ne ye!
  
  N ye sketch dɔ kɛ cɛncɛn kɔnɔ ni hakilintan ye, .
  Sanfiɲɛba dɔ b"a ko ka bɔ yen!
  Ani ne bɛ miiri kunsigi finmanw na i n"a fɔ nɛnɛ, .
  Ne b"a fɛ ka kanu aw fɛ!
  
  An ye kɛlɛcɛw ye, an bɛ dugukolo suman n'an senw ye,
  An ka kan ka boli kuluw kuncɛ la!
  Kɛlɛɲɔgɔn minnu bɛ ni fini jɛmanw ye, .
  Ani Andrey ɲɛda bɛ tugu an kɔ!
  
  Wa an bɛ faraw wuli - joli kɔgɔji, .
  Kɔnɔnin kuncɛbaw bɛ lamini ni dusukasi ye!
  Nka an bɛna dusukasi bɔ an faso la,
  Wa jamanaw bɛna kɛ yen, u bɛɛ minɛna!
  
  An bɛ se ka kɛ ɲɔgɔn fɛ - muso kanminbaga ye i ma,
  Ani ne ye i cɛ ye - kɛlɛcɛ, Kozakɛ dashing!
  An bɛ ni wulicogo ye - fiɲɛ, .
  A jugu ka boli ka boli!
  
  An sigilen bɛ ɲɔgɔn fɛ - waati tɛmɛna, .
  San jan damadɔw tɛmɛna, sanfiɲɛba bɛ minnu na!
  Nka farikolo bɛ wuli hali bi, a barika ka bon, .
  Ne ye denmisɛn ye, ne tɛ cɛkɔrɔba tolilen ye!
  
  Ne nisɔndiyara ka i kunbɛn cɛɲi hɛrɛ la,
  An sigilen bɛ jamana kɔnɔ min falen bɛ bolomafaraw la, nisɔndiya bɛ min na!
  Oh, i ja saniyalen don ani a jɛlen don cogo min na,
  N bɛ to ka sugo kɛ ani ka dɔnkili da i ko la!
  
  Ani ne denkɛ mago bɛ ka fɛnw labɛn taama kama,
  A bɛna kɛlɛ kɛ fana ka kɛlɛ kɛ!
  An ka Ala deli sani kɛlɛ ka daminɛ,
  I kana kasi dɔrɔn - ba hakilintan!
  
  O bɛɛ kɔfɛ, jagɛlɛya don ka kɛlɛ kɛ Irisi jamana kama,
  An ka taa binkanni in na - an kana ɲɛnamaya kisi !
  Walasa bin ka falen sankolo bulu jukɔrɔ, .
  Aw ka ɲɛnajɛ kɛ tile kɔrɔ ni jiribolo ye, denmisɛn!
  Cɛdennin dusu laminlen don kosɛbɛ fo a ye dɔnkili da ni kanba ye ka tɛmɛ a tun bɛ miiri min na. Dutigi y"a lamini lajɛ ani kɔrɔsibaga, i n"a fɔ a hakili bɔra, a ye bugɔli jigin jɔnw kan. A dɛmɛbaga fila fana tun bɛ baara kɛ ni bugɔli ye. Yanka kulela dimi muɲunbali fɛ, fari tigɛra, cɛnin binna. Ali ni Sadat fila bɛɛ y"a sɔrɔ.
  Jagokɛla barila ka pɛrɛn ko:
  - Fisa! Cɛdennin bɛ ni kan ɲuman ye. Oh, a bɛ iko nafa dɔ bɛ se ka kɛ a la. Wa kun t"a la ka fɛnw tiɲɛ, u bɛ ka lamaga dɔɔnin dɔɔnin cogo o cogo.
  Lakɔlɔsibagaw ye cɛdenw bugɔli dabila. Karaban jɔra miniti kelen kɔnɔ ani jɔnkɛ kamalenninw y"a to u ka na u hakili la. U yɛrɛ ye ji kasa duman dɔ di Yank ma.
  Cɛdennin ye diwɛn jateminɛ. A tun ka di kosɛbɛ ani a diyara ne ye, o ye fanga di ne ma, dimi tun bɛ nɛnɛ dɔɔnin, ɲɛjiw jara.
  - Ayiwa, taa cɛdenw ! Aw kana u gosi kun tɛ.
  Lakɔlɔsibagaw y"u kunkolo wuli: karaban wulila.
  Yanka ye ɲɛji cɛ, a siɲɛ fɔlɔ don dɔlɔ donna den fari la, ka nisɔndiya ka taa a fɛ. I tɛ maloya sɔrɔ tugun, n"o ye ka kɛ farilankolon tilancɛ ye ani ka siri cɛdenw bugɔlen kulu dɔ kɔnɔ. Hali jeninida min tun bɛ ne sennasanbara la, o barika dɔgɔyara, i n"a fɔ ne bɛ taama cɛncɛn funteni dɔrɔn de kan. Wa ko jagokɛla in ka kan n"a ka kiri tigɛli cɛden tɔw ɲɛda fɛ. A yɛrɛ bɛ se ka kɛ dɔnkilidala ye, wa n"a seginna ka bɔ nin diɲɛ in na, mun na a tɛ a sen don Junior Eurovision la. Nka, o bɛ sama ni ɲɛnajɛ hakɛ dɔ de wajibiya. I n'a fɔ Alla Pugacheva - a kan ka ɲi tiɲɛ na, nka a tɛ ɲɔgɔn ta ten, muso caman bɛ yen minnu kan tɛ dɔgɔya n'a ye, nka ale kelen de kɛra prima donna belebele ye. Yanka tun ye siko kɛ ka ɲɛnajɛ kɛ filimuw kɔnɔ;n"a ka yecogo ye, a tun bɛ se ka cɛden ŋana dɔw kɛ kosɛbɛ. Cɛdennin cɛɲi, bulama, ɲɛ bulu, kan jɛlen, kristali ani ja sɛgɛsɛgɛlen, farikolo-ɲɛnajɛ - ni ɲɛmɔgɔ ɲuman bɛ a bolo, a jɛlen don ko a bɛna kɛ dolow ye. Denmisɛn dɔw cɛ man ɲi fewu, nka u kɛra dolow ye. Misali la, Kolya Gerasimov min bɛ "Guest from the Future" kɔnɔ, o ma kɛ cɛnin Apollo fɛ, walima "Tom Sawyer" filimu min bɛ tilayɔrɔba saba kɔnɔ, nka denmisɛnnin sugu dɔ de ye min kɛ ni wuluwulu ye! Wa a bɛ se ka kɛ dolow belebele ye, ka dɔrɔmɛ miliyɔn caman sara i n"a fɔ Grandpa Schwartz walima Stallone. Wa yen a ni jamanakuntigi-sigi-yɔrɔ man jan. O bɛɛ kɔfɛ, terminateur tɔgɔba Arnie : a to a, constitution : kabini tuma jan a kɛra Ameriki jamanakuntigi ye. Misali la, mun na i tɛ kɛwale dɔ kɛ nsiirin ye? Cɛdennin b'a yɛrɛ Sɔrɔ cɛmancɛla waatiw la, a bɛ Kɛ jɔn ye fɔlɔ, o kɔ fɛ a bɛ masafugulan Sɔrɔ. A ka c"a la, gafe dɔw tun bɛ yen cɛdenw y"u yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ minnu na cɛmancɛla waatiw la, nka kun dɔw la, u si ma bonya ka kɛ masakɛ ye ani setigiba ye. Cogo dɔ la, sɛbɛnnikɛlaw bɛ maloya ka cɛnin kɛ cɛfarinba ye. A ka fisa, a bɛ se sɔrɔ masaya kan dɔrɔn n"a kɔrɔla. Tiɲɛ na, o ye maloyako ye. Ayiwa, mun na cɛden ka jugu ni baliku ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la an ka waati la, k"a sɔrɔ denmisɛn o denmisɛn bɛ se, ni ɛntɛrinɛti dɛmɛ ye, ka kɛ hakilitigi ye ka tɛmɛ karamɔgɔ kan. Yɛlɛma lakika min bɛ kalanko la, o ye ɔridinatɛri ye, a b"a to i bɛ se ka kunnafoni camanba lajɛ o yɔrɔnin bɛɛ. Misali la, a ye sɛbɛnnikɛla dɔ kalan Samizdat kɔnɔ min denw nɛnɛ ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ balikuw kan! Oow! Kalan lakika don! Nka, mun na a yɛrɛ t"a filimu sɛbɛn, a y"a ɲini kaban ka denmisɛnninw ka tulonkɛ dɔ ja, k"a ci baarakɛda dɔ ma. Tulon in tigɛra ka bɔ a la ani royalties ma sara. A tɛ baasi ye, a bɛna fɛn wɛrɛ kɛ tugun. A ka c"a la, nin jagokɛlaw ni oligarki ninnu bɛɛ ye paraziti lakikaw ye. Yala sugu sɔrɔko bɛ nɔ bɔ o cogo la tiɲɛ na wa? An ka diɲɛ kɛlɛba filanan tariku ta. Hali diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ waati la, Alimanjamana tun bɛ jɔyɔrɔ filanan na diɲɛ kɔnɔ izini sɛnɛfɛnw bɔli hakɛ la, ani yɔrɔ dɔw la, a kɛra fɔlɔ ye. Wa, a dɛsɛlen kɔfɛ diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ la, a bɛ se ka fɔ ko a ma tiɲɛni foyi sɔrɔ, jɛkulu sɔrɔdasiw ma don a ka mara kɔnɔ abada. (Fo n"a sɔrɔla, tiɲɛ na, n"i ma Faransi ka cɛsiri jate ka Ruhr minɛ, ka fara Alsace ni Lorraine minɛni kan). O kɔfɛ, Hitler ye izini baara segin a cogo kɔrɔ la, a ye degunba sɔrɔ, wa hali a tɛmɛna a hakɛ kɔrɔw kan kosɛbɛ. O kɔfɛ, Alimanjamana, ni mɔgɔ caman ma bɔnɛ u ka ɲɛnamaya la, a bɛ se ka fɔ ko a ye Erɔpu jamana bɛɛ minɛ. Jamana nafolotigiw i n"a fɔ Faransi, Bɛliziki, Danemarke, Ɔland, Norvege, Luxembourg, Tchekoslovaquie ani dɔwɛrɛw kɛra jɔnw ye. A ka kan k"a fɔ ko Pologne, Yugoslavie ani Gɛrɛsi tun tɛ faantan ye. Itali, Rumani jamana min falen bɛ petoroli la, Hɔngiri, Finlande, Slovinie, Kurɔsi ani jamana wɛrɛw ka kɛlɛbolo suguya caman ye URSS kɛlɛ. Ɛsipaɲi ye Division Bleu ni bolomafara caman ci. Jala-sɔrɔdasi minnu tùn bɛ yen, Suwɛdikaw, Pɔrtigalkaw, Suwisikaw fana tùn bɛ yen, n'o ye Erɔp jamanaw bɛɛ Jate fo Angletɛri. Erɔpu jamana bɛɛ lajɛlen min kɔnɔ mɔgɔw ka ca ani min yiriwara kosɛbɛ kapitalisimu!
  Ani, o nɔ ye mun ye! URSS ye se sɔrɔ, wa a bɛ se ka fɔ ko kɛlɛ bɛɛ kɔnɔna na: an ye sɔrɔdasi minɛn caman dilan ka tɛmɛ Hitler n"a ka satelitiw kan. URSS dɔrɔn de kɛra fanga ye ka tɛmɛ Erɔpu jamanaw bɛɛ kan. Tiɲɛ don, Tlebi jamanaw ka kunnafonidilaw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la kɛlɛ nɛnɛ waati la, y"a ɲini ka fɛn bɛɛ jalaki Lend-Lease ka fɛnw lasecogo la. Nka tiɲɛ yɛrɛ la, fɛnw lasecogo min kɛra Lend-Lease kɔnɔ, o kɛra URSS ka jamana ka sɔrɔ bɛɛ lajɛlen kɛmɛsarada la naani dɔrɔn ye. Tiɲɛ don, waati nataw la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la perestroika waati la, sɔsɔli tun bɛ o kunnafoniw kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, cɛnin ye tankiw ka dɔnniyasɛbɛnba dɔ lajɛ ɛntɛrinɛti kan. A y"a jira ko Ameriki Chevron tɛ dugu ye fewu.A ka kɛlɛkɛminɛnw ka bon ni T-34 ta ye milimɛtɛrɛ tan, wa a dilannen don ni nɛgɛ gɛlɛn ye. Ka fara o kan, Chevron ka optique ka fisa kosɛbɛ, wa a tanki fana bɛ ni hydraulique stabilisateur ye. O laban in bɛ dɔ Fàra kosɛbɛ marifaci nafa kan k"a sɔrɔ a bɛ Taa. ninnu bɔra URSS kɔnɔ san biduuru dɔrɔn de la . Tiɲɛ don, Chevron marifa tun ka dɔgɔ dɔɔnin doncogo fanga la ka tɛmɛ T-34 kan, nka danfara tun tɛ o ni ɲɔgɔn cɛ. A daminɛ na, nafa tun bɛ T-34 la teliya la, nka o kɔfɛ, Amerikikaw y"a minɛ, wa siraw tun ka fisa yɛrɛ. Wa hali o bɛɛ la, Chevron tun man di Soviyetiki pankurunw baarakɛlaw ye tiɲɛ na. A tun bɛ fɛn caman ɲini gazi ɲuman na. Wa nin ye gɛlɛyaba ye Soviyetiki pankurunw bolo. Ka fara o kan, o tanki in tun bɛ ni silhouette sanfɛla ye. Tiɲɛ don, nin laban in tɛ siran ten, mobili surun bɛ wuli ka wuli nɔgɔya la. A bɛɛ lajɛlen na, mobili fila bɛɛ bɛ bɛn ɲɔgɔn ma kɛlɛ la, wa Pershing pankurun min fanga ka bon, o yɛrɛ ka fisa ni T-34 ye. Nka T-54 pankurun bɔlen kɔfɛ, nafa min tun bɛ a jogo la, o labanna ka tɛmɛn Soviyetikiw fɛ.
  Nka marifaw ni marifaw dilanni na, URSS tun tɛ ni o ɲɔgɔnna ye. O kɛra tigitigi marifatigiw ka ɲɛtaa ye min y"a to u sera ka kɛlɛ teliya kɛ Wehrmacht ka ɛntɛrinɛti kɛlɛbolow kan minnu yiriwara kosɛbɛ. Se sɔrɔli yɛrɛ min bɛ o kɛlɛ sugu la, o b"a fɔ siɲɛ wɛrɛ ko: sosiyalisimu man jugu ni kapitalisimu ye, wa a ka fisa yɛrɛ. O bɛɛ kɔfɛ, Erɔpu kapitalisimu bɛɛ bɔnɛna Soviyetiki jamana kelen fɛ! Wa, bonya hakɛ min tun bɛ Stalin ka fanga kɔrɔ, o tun ka bon kosɛbɛ. K"a sɔrɔ ɲɛmaa barikama dɔ tun bɛ fanga la min ye minɛn in bugɔ, jamana yiriwara joona. O kɔ fɛ, fanga minɛna nonentities fɛ. Minnu man kan hali ka jɛ-ka-baara foro dɔ ɲɛminɛ. Sosialismu ma hɛrɛ sɔrɔ a ɲɛmɔgɔw la, kadɛrɛ juguw de tun bɛ a ɲɛmɔgɔya la. Fanga ni sago hakilitigi si tun tɛ yen! U tɔɔrɔla kosɛbɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la Gorbachev ka fanga kɔrɔ. N"a sɔrɔ nin ɲɛmɔgɔ in tun b"a fɛ ka koɲuman kɛ, nka a kɛra juguya ye ani mansamara binna. Nka, yala o ye a ka hakɛ dɔrɔn de ye wa? O bɛɛ kɔfɛ, ikomi u ye hɔrɔnya sɔrɔ, mɔgɔ caman y"a latigɛ ko o ye yamaruya ye. Ani mun na repibilikiw y"a fɛ yɔrɔnin kelen ka fara denbaya kelen kan? O bɛɛ kɔfɛ, nin tun tɛ jamanadenw nege ye, nka jamana ka ɲɛmɔgɔ jugu dɔw nege dɔrɔn de tun ye ka sonyali kɛ k"a sɔrɔ u ma siran ɲangili ɲɛ ka bɔ santiri la. Jama bɛɛ tun b"a fɛ ka sigi Soviyetiki jamana dɔ kɔnɔ, sosiyalisimu kɔrɔ, wa u tun t"a fɛ ka bɔ ɲɔgɔn na.
  Tiɲɛ na, sɔrɔdasiw ka fanga tiɲɛni kɛra jamana maraw kɔnɔ. Gorbachev ma a yɛrɛ minɛ cogo la min tɛ kɛ dɔrɔn, nka a y"a ka marifatigi gɛrɛgɛrɛw fana janfa. Sanni a k"a ka fanga barika bonya, a y"a fili Yeltsin senw ma. Gorby ye mɔgɔ min ye, o ye kabako ye! Naloman walima CIA ka lasigiden. Nka yala naloman bɛna kɛ sekeretɛri zenerali ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sɔrɔ mɔgɔ si ma Gorbachev jate a nɔnabila ye wa? A Nàna fanga la ni nanbarako ye ani tulon minnu bɛ Kɛ kɔfɛ. Nin tɛ Chedvedev ye, ale yɛrɛ ma kalata kanpaɲi kɛ, Futin y"a sama ka don jamanakuntigisigi la ni lasso ye. Gorbachev y"a jira ko a ye fɛnɲɛnɛmafagala ŋana ye , i n"a fɔ Stalin. Ɔwɔ, wa a ye Gorbachev ka fɔlisenw lamɛn ɛntɛrinɛti kan, a bɛ kuma ka ɲɛ ani ni hakilitigiya ye, wa a ye kumalasela ɲuman ye. Ani demagogue (demagogue) ye dɛ. Wa a bɛɛ lajɛlen na, "charisma" sugu dɔ tun bɛ a la, i bɛ lamɛnni kɛ ka da a la. Dɔlɔmin kɛlɛli ta fan fɛ, a bɛna bolonɔ bila a bolo fila la. Hali ni sisan, diwɛn min damadɔw kɛlen kɔ, a dusu ka di kosɛbɛ. Nka mɔgɔ joli fagara nin swill in fɛ. Siga t"a la, Gorbachev ye gundo ye ka tɛmɛ ɲɛmɔgɔ bɛɛ kan. Tiɲɛ don, a tun bɛ se ka kɛ CIA ka lasigiden ye, k"a sɔrɔ a tun bɛ baara la k"a sɔrɔ a tun bɛ marabolo jɛkulu sekeretɛri ye hali bi, walima ka kɔn o ɲɛ yɛrɛ. Nka KGB kɔnɔ, mɔgɔba caman bɛ yen minnu bɛ Ameriki sigida suguya caman na. Ayiwa, a ka c"a la, o ɲɔgɔnna sɛgɛsɛgɛlikɛlaba in tun tɛna sɔn ka don jamanakuntigi ka sigiyɔrɔ la. Yala hakilitigiya bɛɛ ma tiɲɛ wa? Faan wɛrɛ fɛ, KGB ma se ka Yeltsin kɛ fɛn ye min tɛ se ka kɛ fanga tiɲɛni waati la, hali n"a y"a sɔrɔ a nafa tun ka bon ka marifatigi ci walima ka baga don a la. O bɛɛ kɔfɛ, baga dɔw bɛ yen minnu tɛ se ka dɔn sɛgɛsɛgɛli senfɛ, wa Yeltsin ka dusukun tantanni fila kɔfɛ, mɔgɔ si ma kabakoya n"a sara ka bɔ sabanan na! Wa mun na aw bɛ mɔgɔ dɔ fili ka bɔ bɔrɔ la: ni aw bɛ se ka pikiri kɛ mɔgɔ dɔ la dɔrɔn walima ka banakisɛ sugu dɔ don a la. A ka c"a la, a ɲinini bɛɛ kɛra Yeltsin ka ɲɛnamaya kan, o kɛra kuma fu ye walasa k"a ka jate kɔrɔta, wa ɲɛmɔgɔ in tun sigilen bɛ Ameriki ka so jɛlen kɔnɔ. Cɛdennin y'i biri k'a ɲɛda sɔgɔ, min tigɛra ni bugɔli ye. Ɔwɔ, hali balikuw tɛ se ka politiki faamuya yan, denmisɛnnin fana tɛ se ka faamuya. Nin ko kabakoma ninnu bɛɛ ni cogoya caman-caman-fɛnw. Ani sisan fanga min tɛ faamuya, masakɛ fila bɛ yɔrɔ min na siɲɛ kelen, ani kapitalisimu kabakoma sigicogo. Nka, i bɛ se ka ɲɛnamaya kɛ, a ka gɛlɛn ka fɛɛrɛ wɛrɛ sɔrɔ. Walasa gɔfɛrɛnaman ka Changé, opposition fana ka kan ka Changé. Nka kὲlɛɲɔgɔnba minnu bɛ yen, n"olu ye Zhelezovsky ni Ryuganov ye, olu bɛ k"u ka partiw ɲɛminɛ kabini sàn mugan ni kɔ. Wotekɛlaw, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, jamanadenw sɛgɛnnen don kosɛbɛ u la. Jiginni ni gɛlɛya bɛ kɛlɛcɛw la ni tɔgɔ kura ye. Kominisiw barika ka dɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la o siratigɛ la - laada dɔ b"u la : n"u ye sekeretɛri zenerali ye, o tuma na fɛ, u tɛna taa n"u sen ye fɔlɔ ! Hali Sinuwa jamana na u y"a dɔn ko o ɲɛmɔgɔya sugu in nafa ka bon, wa u y"a bali ka kɛ jamanakuntigi ye ka tɛmɛ waati fila kan, san duuru kelen-kelen bɛɛ! Nka, danfara wɛrɛ bɛ yen min bɛ dantɛmɛ faamaw fɛ, i n"a fɔ a kɛra cogo min na Romɛ kɔrɔ la, yɔrɔ min na masakɛw tun bɛ Changé a bɛ se ka kɛ san o san. Walima Yeltsin ka fanga kɔrɔ: waati min na gɔfɛrɛnaman tun bɛ bɔ baara la kalo saba o kalo saba. Faan dɔ fɛ, walasa ka porogaramu dafa : faama ka kan ka fanga kɛ waati jan kɔnɔ, fan wɛrɛ fɛ, jɔli ka kan ka bali. Kalataw ni jamanadenw ka laadalakow ka kan ka jɔyɔrɔba ta yan. Tlebi jamanaw na, i n"a fɔ sariya, baarakɛlaw ka ɲɔgɔn falen-falen bɛ kɛ tuma caman na. Walasa parti kelen ka fanga kɛ waati jan kɔnɔ ka tugu ɲɔgɔn na... Jamanadenw t"a to nin ko in, hali ni fɛn bɛɛ bɛ taa ɲɛ ! Waati dɔ la, hali Margaret Thatcher ye bolifɛn sɔrɔ, hali ni a ye sɔrɔko baara kɛcogo ɲuman sɔrɔ. CIS ka bonya kɔnɔ, demokarasi ni fanga caman cili tɛ yɔrɔ bɛɛ. Misali la, Ukraine jamana na, jamanakuntigi naani de kɛra, wa, kɛlɛcɛw ye se sɔrɔ siɲɛ saba. Tiɲɛ don, kɛlɛcɛw fana ye sarati ye - u saba bɛɛ tun ye minisiriɲɛmɔgɔ ye. Wa Baltik jamanaw na, fangatigiw ka jɛkuluw jiginna, ani Georgie, Armeni ani a daminɛ na Azerbaïdjan. Nka Cɛma Azi jamana na, Kirgistan dɔrɔn de la, ɲɛmɔgɔya caman Changé ani o kɛra 'yɛrɛlabɔli sababu ye. Wa o cogo la, fangatigiw bɛ mara yɔrɔ bɛɛ. A bɛɛ lajɛlen na, demokarasi tɛ yen. Irisi jamana fana na, fɛn bɛɛ ma jɛya. Ni kɛlɛcɛw ye se sɔrɔ jamana Duma kalataw la, u ma se sɔrɔ jamanakuntigi ka kalataw la abada. Yeltsin tɛ kɛlɛcɛ ye, san 1991, a tun ye Risi jamana ɲɛmɔgɔ ye kaban, a tun bɛ Conseil suprême ɲɛmɔgɔya la. Nka, san 1999, faamaw ye jamana Duma minɛ, u b"a minɛ hali bi. O kɔrɔ ye ko a tɛ Se k"a Fɔ fɔlɔ ko "yɔrɔ-yɔrɔ-ko bɛ Kɛ "kuluba (élites) la. Nka Irisi jamana yɛrɛmahɔrɔnyalen tariku ka surun kojugu, wa fɛn caman bɛ se ka Changé don nataw la. Tiɲɛ don, ŋaniya bɛ ka taa hali bi ka ɲɛsin sɔgɔsɔgɔninjɛ ma. Mɔgɔw bɔra u ka josariyaw la ka guvɛrinama ni depite sugandi jamana kelen-kelen ka kalatabolow la, jamanakuntigi ka waati janyalen don, ani jamanadenw ka lajɛba josariyaw dan ye. Wa hɔrɔnya bɛ ka dɔgɔya ka taa a fɛ, telewisɔn bɛ ka mara. U ye mun kɛ ni NTV ye? Faan wɛrɛ fɛ, yala a bɛ se ka kɛ yɛrɛ ka Irisi jamana mara demokarasi siratigɛ la wa? Ɲininkali ka jugu kosɛbɛ, ni dictature (jamanatigiya) bɛ nafa sɔrɔ ka tɛmɛ demokarasi kan, o tuma an ka kan ka taa a laban na. Chedvedev tɛ bɛn, i tɛ se k"a sago faamu, a b"a ɲini ka sigi sigilan fila kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a ye Gorbachev ka Ordre de la Ordre de St Andre weleli fɔlɔ di a ma. O kɔrɔ ye ko a bɛ fɛnɲɛnɛma Kɛ ni demokarasi ye, nka o kɔ fɛ, a bɛ dantigɛliw Dòn. A bɛ layidu ta ko liberalisation, nka a bɛ kuma fɛnw bilali cogo la. Nin ɲɛmɔgɔ in tɛ ni fɛɛrɛ jɛlen ye, a tɛ ni core ye. A b"a fɛ ka i ta diyabɔ ani an ta ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sariya min bɛ polisiw kan, o tali. Tlebi fɛ taama sugu dɔ, hali polisi tɔgɔ, o juru bɛ ta kosɛbɛ Ameriki sariyaw la. Wa o waati kelen na, a ma mɛn ka kɔn nin ɲɛ, senna-tɛgɛrɛ dɔ bɔra Tlebi fɛ : dan sigili jury (kiritigɛlaw) ka kiritigɛw la. A bɛ iko Chedvedev tun b"a fɛ ka kɛmɛsarada la wolonwula bali, nka a ma a ja gɛlɛya. A tun ka kan ka dɔ fara partiw hakɛ kan, nka sariya ma se ka a lamini abada. Jatigɛwale caman bɛ yen, i tɛ se k"a faamu jamanakuntigi ye jɔn ye : liberali, conservateur, statiste, Westerner, democrate... Nin bɛɛ bɛ ɲɔgɔn fɛ mɔgɔ kelen kɔnɔ, wa a ɲagaminen don kosɛbɛ. Nka, politiki wɛrɛw ma ɲɛfɔ. Zhelezovsky ye sɔsɔli kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la. A tɛ se ka kɛ fana k"a faamu n"a bɛ numan fɛ walima n"a bɛ kinin fɛ! Tuma caman na, a bɛ se k"a yɛrɛ sɔsɔ jɛmukan kelen kɔnɔ. Nka a ye gafe caman sɛbɛn: a ka ca ni kɛmɛ duuru ye! Kabako don! Hali ni i man kan ka tugu hakɛ kɔ. Hitler y"a ka gafe kelen dɔrɔn bɔ, n"o ye Mein Kaif ye, wa a sera ka kɛ mɔgɔw fɛ ani ka fanga sɔrɔ. Cɛdennin y"a ye ko a kunkolo y"a daminɛ ka dimi, balikuw ka miiriliw politiki ko la, o tun bɛ mɔgɔ sɛgɛn kosɛbɛ.
  Tile saba la, fila tun gɛrɛla sankolo da la kaban, sankaba bɔra sankolo la, nɛnɛ kɛra.
  Yanka ye Ali ɲininka ni dususuma ye ko:
  - Suw b'i bolo wa ?
  Cɛdennin y'a jaabi ko:
  - Jaati! Nka a man kan ka dibi kojugu.
  - Nɛnɛ bɛna kɛ su fɛ wa ?
  - A bɛ tali kɛ sisan ta cogo kelen na ! Kana jɔrɛ!
  - Tiɲɛ don, taama tɛ baasi ye, nka ka sunɔgɔ farilankolon k"a sɔrɔ i ma fini don...
  - n hakili la u bɛna tasuma mana k' an sirilen to yen walasa mɔgɔ si kana boli.
  Yanka y'a kunkolo wuli:
  - K'i yɛrɛ tanga cogo bɛnnen na.
  Sadat ye dɛmɛ don:
  - Aw kana drift ! Farati tɛ nɛnɛ na yan. An ka egilisi yan, dugujukɔrɔyɔrɔ dɔ bɛ yen, wa nɛnɛ ka bon fo a bɛ mɔgɔ kabakoya dɔrɔn!
  Ali ye ɲininkali kɛ ko:
  - Maji jumɛn bɛ yen ?
  - Dugukolo kɛrɛnkɛrɛnnen, o la a bɛ nɛnɛ. U y"an bila yen i n"a fɔ ɲangili. Ne fɛ, sɔgɔli ka fisa ni nɛnɛ ye nin cogo la. - Sadat y"i yɛrɛyɛrɛ, a kamankun belebelebaw kɛra ka surunya dɔɔnin.
  Yanka y"a kɔlɔsi ko:
  - Adamaden farikolo la : nɛrɛ kelen bɛ yen min bɛ funteni dɔn, saba bɛ nɛnɛ jaabi.
  - Nɛrɛ ye mun ye ? - Sadat ye ɲininkali kɛ.
  - U bɛ min ye, o de ye nin ye ! Misali la dimi.
  - O tuma na fɛ, a ka fisa i kana nɛrɛ sɔrɔ !
  - O cogo la, diya bɛna kɛ fɛn ye min tɛ se ka sɔrɔ i fɛ. Dumuni ni ɲɛnamaya nisɔndiya wɛrɛw diyabɔli i bɛna dabila.
  - Musow sen bɛ o la, ayi, an mago t"o la ! - Sadat y"a ɲini k"a bolo kɔrɔta, nka a ma se ka juru kari.
  O yɔrɔnin bɛɛ, sikadaw ka sɔgɔsɔgɔninjɛ jɔra ani sɔgɔsɔgɔkan dɔ mɛnna. Sotigiw y"u ka sow minɛ dɔɔnin.
  Jiriw farala ɲɔgɔn kan ani bagan bɔra dɔɔnin dɔɔnin sira kan. A tun ka bon ni waraba ye wa a tun bɛ i n"a fɔ saber ɲinw, a tun bɛ ni jiribulu jɛmanw dɔrɔn ye a kɔkanna oranjɛ kan. Furu bɛ falen kosɛbɛ, wa a kun na, a bɔgɔ bɛ i n"a fɔ tile i n"a fɔ brontosaurus ta. A ʃɛw janya ka bon kosɛbɛ, u bɛ Tɛmɛ mɛtɛrɛ fla kan, hali n"u ma nɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Jara ɲɛ saba bɛ a la, a bɛ filɛli kɛ ni bagabagali ye. Fanga bɛ wuli waraba disi belebeleba kɔnɔ, wa i bɛ se k"a kɔnɔbara kɔngɔlen fana ka sɔgɔsɔgɔkan mɛn. Kɛlɛcɛw y"u fara ɲɔgɔn kan o yɔrɔnin bɛɛ, u bɛ ka wuluwulu ni tamaw ye. Jara y"a filɛ ni jigiya ye, a bɛ iko a tun b"a fɛ ka fɛn dɔ sɔrɔ. Jagokɛla ko:
  - Din-Sher b'a fɛ ka dumuni kɛ ! A bɛ hadamaden farisogo de ɲini. An ka fɛn dɔ Di a ma min nafa ka dɔgɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la nin, a bɛ balo la kaban.
  Kɛlɛcɛ fila farala ɲɔgɔn kan ni jamaba ye, ka pan ka taa cɛkɔrɔba sɛgɛnnen in fɛ. A barika dɔgɔyara tiɲɛ na, wa a tun tɛ se ka jɔ a sen kan kosɛbɛ. A y'a sama ka taa saber-toothed tiger fan fɛ.
  Bagan kɔ janyalen tun bɛ kurukuru: a kùnkolo saba, kelen bɛ ni nɛgɛbere ye, u kurulen bɛ ka Kɛ bololanɛgɛ ye. Yan, Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a yɛrɛ sago la, bawo o y"a hakili jigin kosɛbɛ dessin animé in na: "Planète sabanan gundo." Nin wara in tun bɛ mɔgɔ hakili jigin dɔɔnin wuluwulu dɔ la! Kuma bɛɛ la, Kir Bulychev ye sɛbɛnni kɛ cogo la min ka di kosɛbɛ, bi sɛbɛnnikɛla damadɔw de ka kan ka yɔrɔ dɔ ta a kɛrɛfɛ. Tiɲɛ don, Strugatskyw ma diya Yanka ye k"a sababu kɛ a ka ɲɛjirali kɛcogo gɛlɛn ye.
  Neema ni cɛɲi caman bɛ nin waraba in na - saber-toothed tiger, i bɛ se k"a ye cogo min na farikolo yɔrɔw bɛ girin fari belebeleba jukɔrɔ. O waraba sugu bɛ se ka kulu bɛɛ gosi. Cɛkɔrɔba y"a kɛlɛ ni barikantanya ye, a tun bɛ ka a tɔɔrɔ a tɔɔrɔbagaw bolo.
  Garadiw ye jatigɛwalekɛla fili waraba belebeleba in ɲɛfɛ. U siranna ka gɛrɛ ɲɔgɔn na.
  Cɛkɔrɔba binna a gɛnɛgɛnɛ kan, o yɔrɔnin bɛɛ, kan finman ni foroko dɔ wulila ka bɔ waraba da la i n"a fɔ sa. A y'a bɛnbakɛ minɛ a cɛmancɛ la k'a sama ka don a da kɔnɔ. O waraba barikama in ɲinw tun bɛ ɲɔgɔn na ani a y"a daminɛ k"a ka fɛn minɛta sɔgɔ ni fanga ye. Kolow sɔgɔsɔgɔkan mɛnna, joli tun bɛ bɔ dawolo la.
  Yanka barika banna, a senw barika dɔgɔyara. Dɔlɔ kasa duman walima dɔlɔ bɔlen ɲɔgɔn fɛ, o y"a bila a hakili la, cɛnin y"a ɲɛw yɛlɛ.
  - barikantanya don dɛ , i fari fagara joona ! - Kɔlɔsilikɛla y'o fɔ.
  Yanka wulila ka jɔ a ma sabati, jara tun bɔra kaban. Joli bulama damadɔ dɔrɔn de tora.
  Cɛdennin y'a ɲininka ko:
  - Nin bɛɛ ye wa ?
  - Awɔ! Nin ye Din-Sher ye min ye mɔgɔfagala ye. A bɛ mɔgɔw dun sabu jinɛ dɔ bɛ a kɔnɔ, a tɛ kɛ kɔngɔ kosɔn. Kungow falen bɛ tulonkɛfɛnw na.
  - O ɲɔgɔnna fɛnɲɛnɛmaw bɛ yen. Jara minnu bɛ nsiirin caman na, olu ye mɔgɔfagalaw ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Mowgli tun ye o ɲɔgɔnna mɔgɔ jugu ye, o de la u y"a fari bɔ.
  - Yala Mowgli ye pervert ye wa ? - Sadat ye ɲininkali kɛ.
  - Ayi , o tɔgɔ de tun ye jara fari ye !
  Lakɔlɔsibaga pɛrɛnna ko:
  - Taama teliya la, i ka kan ka taa kɔlɔsilikɛyɔrɔ la, a bɛna nɔgɔya ka su kɛ yen.
  Jɔnw ye dɔ fara u ka taama teliya kan u yɛrɛ sago la. Yanka y"a ye ko a farikolo tun bɛ dimi kosɛbɛ ani a bolo sirilenw tun bɛ dimi cogo min na. A ka gɛlɛn, walima a bɛ iko a fɛ, walima don min bɛ yan, o ka jan ka tɛmɛ Dugukolo kan. A b"a fɛ ka sunɔgɔ ka taa a fɛ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ. Kabakurun gɛlɛn minnu bɛ sira kan, olu bɛ cɛnin sennasanbaraw jeni ani ka nɛ bɔ, wa a bɛ sɔgɔsɔgɔ. Yanka y"a ɲini ka jigin kɛrɛ fɛ ka taama bin falen kan walasa a kana dimi kosɛbɛ. Cɛden tɔw, minnu senw jɛlenw, n"u senw tɛ sɔgɔsɔgɔ, a kɛra i n"a fɔ u ma sanbara don abada, u ye sɔgɔsɔgɔ dɔrɔn, nka u tun bɛ lamaga hali bi. Nka bugɔli wulilen ani bugɔli nɔgɔlen fila-fila y"a wajibiya ka segin. Cɛdennin tun ka kan ka tɔɔrɔ kura muɲu dɔɔnin dɔɔnin walasa k"a hakili bɔ a la, a ye Ali ɲininka.
  - I bangera jɔn ye wa walima i hɔrɔnyalen don !
  - ne ma wolo jɔnya la, ne feerela a san wɔɔrɔ ye nin ye juruw kosɔn. A daminɛ na, ne tun ka kan ka baara kɛ forow la, nka o kɔfɛ, u ye ne bila ka taa kabakurunbɔyɔrɔw la taamacogo jugu kosɔn. Ikomi ne tun ka dɔgɔ hali bi, ne tun bɛ kabakurunw ta dɔrɔn ka taa ni u ye. U tun tɛ dumuni di an ma kosɛbɛ ani u tun bɛ to ka an bugɔ. Cɛden damadɔ minnu si bɛ ne si la, olu sara. An ye baara kɛ kosɛbɛ, nka ne delila o la. O kɔ, ne kɔrɔla ka barika sɔrɔ, nka n ta jara ka n feere.
  - A ma sɔrɔ !
  - Munna! A kɔkanna na! N ye baara kɛ sanfɛ, ka fiɲɛ duman fiyɛ, minɛn kɔnɔ jɔnw datugulen don joona ni kirinni ye, ka sa. Wa o la sisan ne gɛlɛyara ɲɛnamaya fɛ ani ne tɛ siran foyi ɲɛ.
  Hali n"a tun ka dɔgɔ, Ali farikolo tun bɛ sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ, wa hali ni taama jan tun bɛ sen na, cɛnin tun tɛ i ko a sɛgɛnnen don. Nka, baara gɛlɛn b"i barika bonya kabini i denmisɛnman.
  Yanka ko:
  - Jɔn kabini a bange, a t"a faamuya kosɛbɛ maloya la.
  O kɛlen, cɛden wɛrɛ min kunsigi ye jet black ye, o donna baro la:
  - ne ye jɔnw denkɛ ni denkɛ ye ! Kabini n denmisɛnman, n tun bɛ wajibiya ka ɲɔ tulo ta k"u bugɔ. Nka n"i ye tiɲɛ fɔ, n" ma n" fari faga walisa ka kɛ hɔrɔn ye.
  - Wa i tun bɛna mun kɛ ? - Ali ye ɲininkali kɛ.
  - A ye furu kɛ ! So dɔ jɔra! I t"a dɔn abada!
  Yanka y"a kɔlɔsi ko:
  - Hɔrɔn dɔrɔn de bɛ se ka labɛn gɛlɛnw kɛ. N t"a dɔn, nka n jigi b"a kan ko an bɛna hɔrɔnya sɔrɔ waati tɛmɛnen kɔfɛ!
  - Ni jɔn ye a matigi kan minɛ, o tuma na, a bɛ to jɔn ye diɲɛ nata la, a dɔrɔn de bɛna minɛ ka ɲɛ. - Cɛdennin ko ten.
  Ali y"a sɔsɔ ko:
  - Mɔgɔ si t'a dɔn a bɛna kɛ cogo min na ! Kuma bɛɛ la, n t"a fɛ ka kuma diɲɛ tɔ kan, a ka fisa ni Yanka y"a ka diɲɛ ko fɔ an ye. Yala i ka mɔgɔw bɛ kɛlɛ la wa?
  Yanka ye ɲɛjibɔ kɛ:
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don u bɛ kɛlɛ kɛ ! Nka, n ka jamana ye kɛlɛba dɔ kɛ a bɛ san biwolonwula bɔ. O kɔ fɛ, kɛlɛba dɔ Kɛra ni jugu barikamaba dɔ ye wa an tùn bɛ ɲini ka Dɛsɛ. Nka o kɔ fɛ ninnu tùn ye sigida-kɛlɛw dɔrɔn de ye. Afganistan, Tchechenia, nka a fanba la u ye kɛlɛ kɛ ni partisanw ye. Diɲɛ kɛlɛba filanan kɔfɛ, URSS ni Irisila ma kɛlɛ laseli kɛ jamana wɛrɛw kan cogo labɛnnen na. Kɛlɛ misɛnninw dɔrɔn de tun bɛ yen. Etazuni ye kɛlɛ kɛ ka caya, ka ɲɛtaa suguya caman kɛ. Sariya siratigɛ la, Ameriki ma bɔnɛ kɛlɛ la Vietnam, nka a kɛlen kɔ ka bɔnɛba sɔrɔ, foroba hakilina degun kosɔn a wajibiyara ka bɔ yen. A bɛ tali kɛ URSS la Afganistan jamana na. Kɛlɛba fanba kɛra se sɔrɔ, nka a ma se ka se sɔrɔ partisanw kan, wa a tun ka kan ka bɔ jamana kɔnɔ walasa ka musaka wɛrɛw ni bɔnɛ wɛrɛw bali. Ayiwa, Tchechen kɛlɛ fɔlɔ kɛra kabako ni hakilintan ye kosɛbɛ an ka jamana ye kɛlɛ minnu kɛ tariku bɛɛ kɔnɔ. N t'a fɛ ka kuma o kan. A fɔ man di nka, mɔgɔ si ma marifa ci Irisi jamana ka maloyako kosɔn!
  Ali y"a jira ko:
  - I ka jamana ye Irisila ye ?
  - Awɔ!
  - Yala a ka bon wa ?
  - A ka bon kosɛbɛ ! A ka bon ni yɔrɔ tɔw bɛɛ ye diɲɛ kɔnɔ!
  - Nka a ye kɛlɛ laban fila dɛsɛ !
  - Ayi! A ka c"a la, a ma se ka se sɔrɔ. Ka fara o kan, a siɲɛ filanan na, an ye an yɛrɛ sara Tchechenia jamana na. Tiɲɛ don, hali bi, parti (jamanatigiya) ma ban, nka sisan an b"a mara.
  Sadat y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - kɛlɛ bɛɛ tɛ se ka se sɔrɔ ! Ni komandan dɔ sɔrɔla min tɛ se ka se sɔrɔ, o tuma na, dugukolo bɛɛ tun bɛna kɛ a bolo.
  Yanka y'a jaabi joona ko:
  - Dugukolo tariku kɔnɔ, komandanw tun bɛ yen minnu tɛ se ka se sɔrɔ, nka sariya siratigɛ la, u tun tɛ ɲɛnamaya bɛrɛ sɔrɔ. Hadamaden si hakɛ man jan, wa a nɔnabila min ka kan, o sɔrɔli ka gɛlɛn. Nikita Khrushchev tun ye mɔgɔ ye min tɛ dankanba ye cogo min na, n"i y"a suma ni Joseph Stalin ye. Ayiwa, baarakɛlaw dɛsɛ bɛ masakɛw cɛma pewu. Nka, Soviyetiki waati ɲɛmɔgɔw cɛma, mɔgɔ saba dɔrɔn de tun bɛ yen minnu barika ka bon ani minnu tun bɛ se kosɛbɛ: Lenin, Stalin, Andropov. Ka fara o kan, Lenin ni Andropov ma mɛn fanga la, bawo kɛnɛyako gɛlɛyaw tun b"u la. Wa a tɔw ma se forow ɲɛnabɔli jɛlen hakɛ ma!
  Sisan ɲɛnabɔli siratigɛ la, an bɛ ni, i n"a fɔ a bɛ fɔ cogo min na, faamakɛɲɔgɔn fila. A bɛ iko u tɛ nalomanw ye, nka kuntilenna jɛlen t"u fɛ, wa u t"a dɔn u b"a fɛ min na! A bɛ iko nin cɛ ninnu ma a latigɛ n"u bɛna demokarasi jamana jɔ walima n"u bɛna dictature totalitaire jɔ. Nka o cogo tilancɛ-dugukolo-yɔrɔ in tɛ sabati. A ka c"a la, fangatigiya danmadɔ tɛ mɛn, wa jamana ka kan ka fɛn dɔ sugandi min ka bon kosɛbɛ! Wa ɲɛmɔgɔ fila tɛ yen. Jamana ɲɛmaa bɛ i ko Ala - kelenpe de bɛ yen !
  Ali y"a sɔsɔ ko:
  - Ala ka ca !
  Sadat y"a jira ni hakilitigiya ye ko:
  - Jɛnkulu la, an bɛ ni caman ye, nka jɛkulu dɔ tun bɛ yen min ye danfɛn kelen hakilina lawuli. Tiɲɛ don, a mɛnna an ma foyi mɛn u ko la! A ka c"a la, i dalen bɛ mun na?
  Yanka ye sigasiga dɔɔnin k'a jaabi ko:
  - Ka don hadamaden hakili ni a fanga la !
  - O bɛ cogo di ?
  - Ko hadamadenya bɛna a ka gɛlɛyaw ɲɛnabɔ joona walima ka nisɔndiya sɔrɔ.
  Sadat, a ɲɛw bɛ sɔgɔsɔgɔ ni ɲɛ nɛrɛma, nanbaratɔw ye, o y"a ɲininka ko:
  - Walima ka fɔ ka ɲɛ wa ?
  - An tun bɛ se ka min sɔrɔ fɔlɔ sugo walima nsiirin dɔrɔn de la, o bɛna kɛ tiɲɛ ye ! - Yanka y"a ɲɛw wuli. - Ka kɛ i n'a fɔ alaɲɛsiran.
  Sadat y'a kunkolo wuli:
  - Ninnu ye sugo dɔrɔn de ye !
  - A bɛ fɔ cogo min na ! - Yanka y'a kamankunw tilennen to. - Misali la, tapi majigi dɔ tun bɛ yen, awiyɔn lakikaw bɔra kɛnɛ kan. Tabali min bɛ kɛ a yɛrɛ ye, nakɔfɛnw ni jiriden belebelebaw - dumunifɛnw dilannikɛlaw ani jamu fɛɛrɛw. Fɛn bɛɛ dɔnni fini, saucer ni pɔmi - ɔridinatɛriw ani ɛntɛrinɛti. Taama-sanbaraw - mɔbiliw ni motow. Fɔli minnu bɛ taa kalo la, n"olu ɲɛfɔlen don nsiirinw kɔnɔ, olu fana kɛra tiɲɛ ye. Ayiwa, tiɲɛni fɛɛrɛ kabakomaw tun tɛmɛna atomikɛlanw kan, wa, ka tɛmɛ o kan, bɔnbu idɔrɔzi fana kan!
  Sadat ye a ɲɛda biri:
  - Daɲɛ caman minnu tɛ faamuya !
  Ali ye ɲininkali kɛ ko:
  - Yala i bɛ ni peresidan ye min bɛ mɔgɔ farikolo kuraya wa !?
  - Minnu bɛ funankɛninw lasegin ?
  - Ɔwɔ tigitigi !
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - An ma kalan kɛ fɔlɔ ! Nka san kɛmɛ nataw kɔnɔ, n"o ye san kɛmɛ fila ye, kɔrɔya gɛlɛya bɛna ɲɛnabɔ. Bɛɛ bɛna kɛ kamalenninw ni kɛnɛmanw ye fo abada!
  Sadat y"a jaabi ko:
  - A jira fo a ka kɛ ! Ani ko bɔnbu idɔrɔzi ye sɛgɛnba ye wa?
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ tulonkɛ la:
  - A bɛ se ka ɲɛjibɔ kɔnɔ, fɛn ɲɛnamaw bɛɛ tiɲɛ yɔrɔjan, sotigi bɛ se ka wuli minnu kan tile kelen kɔnɔ !
  Sadat y'a kunkolo wuli:
  - Ɔwɔ, aw bɛɛ bɛ nkalon tigɛ ! Ni o marifa suguw tun bɛ i ka jamana na, i tun bɛna dugukolo bɛɛ minɛ.
  Yanka y"a jaabi, k"a ɲɛda kurukuru:
  - I bɛ gɛlɛyaba fila ye yan. A fɔlɔ, marifaw ye mun ye : an ka jamana dɔrɔn t"u bolo, wa u bɛ se ka kɛlɛ kɛ ka segin an ma.
  - Ani filanan ? - Sadat yɛrɛ y"a ka taama teliya walasa ka surunya Yanka la.
  . SABABU No. 10nan
  Konstantin Rokossovsky y"a faamuya ko waati gɛlɛn dɔ sera, wa a ye darapo in lase kɛlɛ ma, a tun ye baara kɛ ni min ye ka kɔrɔ ni hakilijagabɔ ye kosɛbɛ. Kɔsɛbɛ; kilomɛtɛrɛ ba tan ni duuru cɛ : nin tɛ tulonko ye sankolola-baarakɛla bolo . Nin ye seko ni dɔnko baara lakika ye, min nafa ye Irisi ruble miliyari naani ye. A kana fɔ ko kurunba kɔnɔ baarakɛlaw miliyari duuru ni tila - o ye dugukolo bɛɛ jamanadenw hakɛ ye. Sisan an ka kan ka nin fanto danga ninnu bɔgɔbɔ walasa u kana kɛlɛbolo bɛɛ tiɲɛ.
  Hypermarshal yɛrɛ tun bɛ misiri kurunba dɔ kan min bɛ se ka manɛwɛrɛ kosɛbɛ. A dabɔra cogo min na, a ka dolow kurun tun bɛ a yɛrɛ tanga kɛlɛ ma, a ma kɛ siran kosɔn, nka a kɛra sababu ye ka sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ ka saya ye nɔba bila kɛlɛbolo bɛɛ la.
  Marisikalo Elf ye hakilina di ko:
  - An ka an ka kɛlɛbolo ka kɔseginba dɔ kɛ, ka citadel system jɔ.
  Konstantin banna a la ko:
  - Lamini cogoyaw la, kɔsegin kɔrɔ ye ka bɔnɛba sɔrɔ. Ka fara o kan, o cogo la an bɛna bɔrɔ belebelebaw di jugu ma.
  - O tuma na fɛ, ne ka kan ka mun kɛ ?
  - An ka kan ka fanto kɛlɛbolo ɲɛmɔgɔba tiɲɛ. O cogo la, n jigi b"a kan ko a bɛna tiɲɛ.
  Marshall y"a sɔsɔ ko:
  - Depite bɛna kɛ yen tuma bɛɛ. O bɛɛ kɔfɛ, hali n"i sara, dubbing bɛ di. I n"a fɔ i ka patɔrɔn Stalin y"a fɔ cogo min na : mɔgɔ si tɛ yen min tɛ se ka bila u nɔ na !
  Rokossovsky, ka sanpɛrɛn bɔ a ɲɛ na, o y"a jira ko:
  - O ɲɔgɔnna bɛ yen, nka o tɛ labɛn tuma bɛɛ cɛmancɛla kɛlɛbolo la. A ka c"a la: i man kan ka jɔ yɔrɔ kelen na. An bɛna binkanni kɛ.
  Sanfɛla kurunba dɔ min tɔgɔ ye ko "Fatherland" : n"a ka kanon girinmanbaw ye, a ye yɔrɔ bɛɛ jeni tiɲɛ na. O tun ye fɛn ye min tun ye fɛnɲɛnamaba ye, min tun ka bon kosɛbɛ, min tun tɛ se ka miiri fewu.
  Alyosha Popovich ye dinɔsɔsi bololanɛgɛ dɔ lajɛ joona. A tun ka gɛlɛn kosɛbɛ k"o kɛ cogoyaw la, sɔrɔdasiw tun bɛ u kɔrɔta ani ka kɛlɛ kɛ ɲɛfɛla belebeleba dɔ kan. Nka, komandan min tun ye kɛnɛma kamalennin ye, o ma ban ka baara kɛ ni nanbara ye. A ye yamaruya di ko taamasiyɛn dɔ ka ci, n"o dɛmɛ ye, dinɔsɔsi phantomw bɛ wele ka balo. O ye nɔ bila. Tiɲɛ don, nɛgɛsotigi npogotigininw ma wele ni kanba ye, walisa u kana waraba bɛɛ minɛ. U jɛɲɔgɔnw fari jɛlen : kɛlɛcɛ npantigiw farilankolon tilancɛ, tun bɛ ka manamana kaban ni jɔrɔnanko ye, kɛlɛ in tun ka bon cogo min na. Wa o cogo la, mɔgɔ kɛmɛ fila minnu ka bon kosɛbɛ, olu sugandira.
  A ni fizik sariyaw bɛɛ tɛ kelen ye, dinɔsɔsiw ye senna-tɛgɛrɛ kɛ fɛnɲɛnamafagalan kɔnɔ ni mankan juguba ye, buguri dɔɔnin, yeelenbɔlanw yɔrɔ misɛnnin minnu bɛ ye ani hyperplasme magique.
  Wa u ye binkanni ɲɛminɛ, ka sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ ka cikan labato, Pastukhov yɛrɛ, a ka kasɛti karilen don, a kunsigi tun bɛ joli la. Kɛlɛcɛ min ɲɛmɔgɔya tun bɛ kɛlɛcɛw bolo, o tun ye ko juguba ye, ɲɛda haramulenw, da juguw, ɲɛda kurulenw, minnu ka teli ka kari. A kɛra i n"a fɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ caman, nɛgɛberew, nɛgɛberew, kɔriw, kurukuruw minnu bɛ bɔgɔdaga kan, nin danfɛnw minnu bɛ kɛ sugoya dugujukɔrɔla la, a kɛra i n"a fɔ u laɲinilen don i n"a fɔ tankiw dawolo.
  Bòrn dɔ pɛrɛnna min bɛ girin (janya-fiɲɛw jɛnsɛnna vacuum fɛ), ani jikuruba dɔ bolila ka taa jugu fan fɛ. Jinɛba dɔ girinna ka Taa "Fatherland" flagship fan fɛ.
  Dinɔsɔsiw ye kulekan bɔ ni dimi ye, k"a ɲini ka fɛn bɛɛ ni bɛɛ bɔ yen!
  O darapo belebeleba in y"u kunbɛn ni halakili marifa bɛɛ ye. Boloci min tun bɛ senna, mega-cascade, o daminɛna. A kɛra i n"a fɔ dingɛw tun bɛ ci o vacuum kɔnɔ ani fanga jikurubaw bɔra u kɔnɔ.
  Alyosha Popovich ye yamaruya di ko:
  - Ka teliyaba ta, i kana jɔ.
  O bɔnɛw ye dimi lase dinɔsɔsi phantom ma. Kɔgɔjida jugumanw kɛra u farikolo la, ani farali minnu tun bɛ se ka kɛ Niyɔriki kɔrɔlen sigiyɔrɔ ye. O jinɛ dɔw Dònna dɔrɔn ka Bɔ dɛsɛ caman na. Nka a tun tɛ se ka jibɔ dabila, o kɔfɛ, a kɛra fanga ye ka taa a fɛ ani a kɛra ɲagami ye. Flagship "Otchizna" y'a ɲini ka kɔsegin, nka a tɛmɛna ni phantoms avalanche ɲɛnama ye. Komin u ye sanfɛla-kurun in Kὲlɛ i n"a fɔ wulu kulu min bɛ ursi kan, dinɔsɔsiw y"a da Minɛ k"a tigɛtigɛ. Kurunba in ye emitɛri suguya bɛɛ ci, a bɛ ɲini ka kɛ yɔrɔ ye, nka o ma dɛmɛ kosɛbɛ. Jinɛ suguya caman, minnu suguya tɛ se ka miiri fo hali hakiliw falenna ni hyperplasma tobi ye, u y"a ka kɛlɛkɛminɛnw, sankansobaw, dɛmɛnanw, antɛniw tigɛ. Sankolola kurun tun bɛ ka sa dɔrɔn, wa a tun bɛ jagɛlɛya caman de wajibiya walasa k"a lajɛ.
  Rokossovsky, n"a y"a ɲini k"a ka siran dogo, a ye yamaruya di ko:
  - Bɛɛ, aw ka taa kisi !
  Marisikalo Elf ye a latilen:
  - Bɛɛ tɛ se, sɔrɔdasiw bɛ gɛlɛya kɛlɛw fɛ !
  - O tuma na fɛ, minnu bɛɛ hɔrɔnyalen don.
  Svyatorossiya kɛlɛbolo ka dolow kurunw bolila ka taa ɲɛfɛ. Kurun ba caman ye ciden miliyɔn caman fili yɔrɔnin kelen. Alyosha Popovich fana ye reserve bɛɛ bila baara la.
  - cogo si la, an man kan ka a to an juguw ka hɔrɔnya manɛw kɛ. Aw bɛ a gosi ka taa a fɛ, ka jirisunw ɲagami ɲɔgɔn na! - Komandan kamalennin ye kulekan bɔ a kɔrɔsigidenw ye. - Aw ka gɛrɛ, aw kana a to an ka baara kɛ ni misiriw ye minnu fanga ka bon kosɛbɛ.
  Tiɲɛ na, marifa laban de tun ye fɛn tiɲɛnenw ni faratiba ye phantomw bolo. O la, i n"a fɔ bɔksikɛla lakika, u y"a ɲini ka ɲɔgɔn sɔrɔ kosɛbɛ, yɔrɔ min na u bɛ se ka juguw bugɔ ni gosili caman ye ani ka tigɛw da u kan ni npanw ye. Fantom kɛlɛcɛ dɔw tun bɛ baara kɛ n"u gɛnɛgɛnɛ jɛlenw ye, minnu cɛ ka ɲi (A bɛ mɔgɔ kabakoya cogo min na nin nɔ kabakoma sugu bɛ se ka kɛ ni npogotiginin farikolo yɔrɔ cɛɲiw ye!) Dolow kurunba "Fatherland" ye wuli dɔɔnin dɔɔnin, ka kɔsegin, k"a ɲini ka jugu ka degun gɛlɛnw kɛlɛ . Wa u y"a fili a ma, dinɔsɔsiw y"u ka wuluw ni u dawolo kɛ, ka sankansow kari, ka sekɔtiriw flakɛ, ka tilayɔrɔw tigɛ. Kurunba in tun bɛ ka sa, nka jinɛw fana ye wariba sara waati dɔɔnin ɲɛtaa la.
  Alyosha Popovich ye yeli kɛ; ko jugu bɔra a bɛɛ la, k"a ka npan jan fila tigɛ, ka fara jugu sugandilenw ka kulu fitinin dɔ kan, ka boli ka taa jugu fan fɛ.
  Hali n"a ka kulu girinna yɔrɔ la min tɛ fɛn ye, sɔgɔsɔgɔninjɛw tun bɛ ka bɔ senkɔniw jukɔrɔ, yɔrɔ lankolon yɛrɛyɛrɛla.
  Alyosha ye ci fɔ ko:
  - Saryn ka kitchka !
  Dobrynya Nikitich, k"a ka ɲɛnamaya bila farati la, o tun bɛ kɛlɛ kɛ kininbolo fan fɛ kabini waati jan. A ka sotigiw ye sanfɛla-kurun minnu jɛnsɛnnen don sankolo la, olu degunna kɔfɛ, nka u yɛrɛ ye bɔnɛ sɔrɔ. A tun bɛ dimi kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka joginda juguw lajɛ minnu kɛra npogotigininw na ni halakili minɛn suguya caman ye!
  Alyosha Popovich ye hack away ni kamalenninya diyagoya ye. A y"a Faamu ko fili bɛ Se ka Kɛ jiginɛ ye min ye barazi kari. Wa a ka kɛlɛcɛw ye ɲɔgɔndan dafalen ye, cɛ cɛɲiw ni cɛɲiw, npogotigi tilancɛ ni sanu bɔrɔw. O kɛlɛkɛminɛnw dilalen don ni sanu ni kabakurun sɔngɔ gɛlɛnw ye. Wa u bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye. Kamalennin kelen binna, misiriw y"a gosi, sow wɛrɛ senw gosira, nka, a bɛ ka a gosi dimi fɛ, a y"a bolo kɔrɔta n"a da ye ka taa sankolola kurunw fan fɛ. Sotigi min binna, o fana ye kɛlɛ kɛ senna. Npogotigi cɛɲi kunkolo tigɛra, a kunsigi sanuman tun bɛ manamana kosɛbɛ, kɛlɛcɛ ɲɛda tun tigɛra dimi ɲɛjibɔ fɛ. Sɔrɔdasi muso wɛrɛ senw fiyɛra, npogotiginin y"a daminɛ ka mankan bɔ baji saba kɔnɔ ani misiri barikama dɔ min bɛ wele ko thermo-creson - min bɛ bɛn bɔnbu miliyari naani ma min binna Hiroshima kan - o jigira a da sɛgɛsɛgɛlen kɔnɔ yɛrɛ, ni satin dawolo ye. Quadrillion (Miliyɔn miliyari) Hiroshima ye sanpɛrɛn kɛ npogotiginin dɔ da kɔnɔ o yɔrɔnin bɛɛ: hyperquasar, sexual adventure!
  Jatigɛwalew y"a ɲini ka sotigiw faga kelen kelen, olu fana y"u fara ɲɔgɔn kan.
  A laban na, dinɔsɔsiba dɔ sera ka se ultra-dreadnought min bɛ wele ko flagship (flagship ultra-dreadnought) ka reactor (reactor) la. Ko juguba dɔ kɛra yan. Alyosha Popovich ma waati sɔrɔ ka yamaruya di ko:
  - Bɛɛ, aw ka aw sen bɔ kɛrɛfɛ !
  Nka a tun tɛmɛna kaban. A pɛrɛnna ni fanga juguba ye ani quasar lakika dɔ ye tasuma don, ka phantom kɛmɛ caman ni dolow kurun ba caman minɛ. Jahannama ka supernova; piranha dɔ min bɛ fɛn minɛ, tasuma bɛ yɔrɔ min na, o ye yɔrɔ minɛ.
  Hypermarshal tun bɛ komandi kɛ yɔrɔ min na, kurunba min tun bɛ ka wuli, o yɛrɛyɛrɛla ni juguya ye.
  Rokossovsky wulila, ka buguri lamaga ka bɔ ultra-plastic min tun bɛ ka tiɲɛ, ka kali. A y'a bolo da a ɲɛda la k'a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ
  - Fasokanw halakira !
  - Ani sɔrɔdasi miliyari duuru ni tila , ka fara ale kan ! - A ko elf marshal fɛ. - Walima k"a fɔ ka ɲɛ, hali ka tɛmɛ o kan !
  Gnome ye hakilina di ko:
  - Yala lafiɲɛbɔ waati ma se wa ?
  Hypermarshal ye a ɲɛda biri:
  - Dolow kurunba min bɛ i n"a fɔ Fasokanw, o ka saya bɛna lafasali bɛɛ tiɲɛ. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, o bɛ bɛnbaliya don an ka kɛlɛbolo kɔnɔ. A bɛ iko an bɛna kɔsegin. Hali ni ayi, kɔsegin o ko in na, o bɛna kɛ caman ye. An ka kan ka kɛlɛ kɛ ni timinandiya ye, ni fanga ye ani ni kɔnɔnafili ye.
  - Wehrmacht unitw bɛ cogo di ? - Elfe marshal ye 'tulon Kɛ.
  - Min ye se sɔrɔ, o de ye kɛlɛ kɛ ka ɲɛ ! - Rokossovsky y'a jaabi. - Nka fanatisimu ma naziw kisi !
  - Wa a bɛ se ka kɛ ko an tɛna kisi !
  Rokossovsky, hali ni o waati kasaara kɛra, a ye yamaruya di ni tulonko ye ko:
  - kelen, fila, saba - ka spotlightw ko !
  Elf marshal ye hakilina di ko:
  - an ka kɛlɛbolo tila tila mugan na ka boli fan bɛɛ fɛ !
  - Wa nin bɛna mun di ?
  - Fantow bɛna fara ɲɔgɔn kan ! Wa ni bolokɔninw jɛnsɛnna, a ka nɔgɔn ka i bolokɔnincininw kari! - Nisɔndiya (kunkolo fitinin yeelenma), elf marshal y"o fɔ.
  Rokossovsky, ka yeelenbɔlan dɔ bɔ a nugu la (yɔrɔ min bɛ wele ko hyperplasmique sigida bɔli hakili kura kɔnɔ), o y"a fɔ ko:
  - Ayiwa, an k'a ɲini ka juguw ka kɛlɛbolow jɛnsɛn ! O cogo la, a bɛna gɛlɛya u ma ka kɛlɛ kɛ!
  Hypermarshal ye cikanw di ni jerky telepathic impulse ye, ka squad ɲɛmɔgɔw sigi.
  O waati la, Irisi senuma ka dolow kurunw tilancɛ ni kɔ tun fagara. O waati kelen na, fantɔw ka kɛlɛbolo Dɔgɔyara kosɛbɛ. U ye Irisi jamanaba ka sɔrɔdasiw bugɔ ni juguya ye. Alɛkisandiriba, a kɛlen ka jugu ka manɛw ye: a ye yamaruya di!
  - O yɔrɔnin bɛɛ ka reserve barikama dɔ tila kɔfɛ ! An bɛna juguw gosi yɔrɔnin kelen-kelen!
  Majikɛla Oksana y"a fɔ a ye ko:
  - An ka se sɔrɔli ye waati dɔrɔn de ye ! I kana mankanba kɛ dɔrɔn!
  Kɛlɛ in Taara dakun kura la, yɔrɔ min na o wale in bɛɛ tùn ye Irisiba ta ye. Alyosha Popovich y"a ɲini k"a ka sɔrɔdasiw ka walew ɲɛnabɔ, nka kɛlɛ in kɛra a yɛrɛma. Tiɲɛ don, silhouettes ye nuances minnu kɛ, olu y"a to u tun tɛ se ka marifa ci ɲɔgɔn na. Nka kɛlɛ gɛlɛnw na, tuma dɔw la, hali an yɛrɛ ka mɔgɔw tun bɛ o juguba sɔrɔ. Alyosha Popovich yɛrɛ bolo kelen bɔnɛna a la, dimi tun b"a la, nka a dɛmɛbaga dɔ ye a bolokɔni siri.
  - Mun na, Anɛba tun ye ɲɛ kelen ye, ne tun ye bolo kelen ye !
  Marquise Angelica ye dusu don a kɔnɔ (a ka kɛlɛkɛminɛnw tiɲɛna pewu fiɲɛ tiɲɛni gosili kɔrɔ. Sisi surun dɔrɔn de tun tɛ se ka kɛlɛcɛ farikolotigi, min bɛ mɔgɔ lafili, o kɔkili cɛɲiw datugu, hali ni joginda tun bɛ a la).
  - Bolo dɔ bɔnɛni ; bɔnɛba dɔrɔn - hakili bɔnɛ - min tɛ se ka labɛn !
  - subagaw bɛna filanan dilan ! - Alyosha y'a jaabi, k'a kunkolo wuli. "I tɛ se ka ne kari nɔgɔya la ten!" An bɛna binkanni teliya kɛ. Walasa ka sɔrɔdasi kuntigiba jateminɛ dɔrɔn. Nin Rokossovsky dangalen in bɛ min?
  Oksana y"a jira ko:
  - Ni an y'a jateminɛ ni kunnafoni caman ye ani girinya-minɛn suguya caman, a bɛ o dolow-kurun kulu in na. Sisan, i bɛna a ye yeelen bulama na.
  Alyosha Popovich y"a ɲini k"a ka sɔrɔdasiw lajɛ, a jigi tun b"a kan ko a bɛna sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ in degun. Sotigiw ye ɲɔgɔn lajɛn, dinɔsɔsiw sera yen. Nin ye Svyatorossia ka kulu mugan dɔ ye minnu binna ka bɔ Alɛkisandiriba ka reserve la. A tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ joona. A bɛ iko kɛlɛ danfaralenw fɛɛrɛw ma jo di u yɛrɛ ma. Nka i n"a fɔ Capablanca y"a fɔ cogo min na : jɔyɔrɔ jugu la, jiginni bɛɛ ka jugu !
  Konstantin Rokossovsky ye yamaruya wɛrɛ di:
  - Sisan, aw ka ɲɔgɔn kulu kokura !
  I n"a fɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ danfaralenw degunna, kulu danfaralenw y"a daminɛ ka ɲɔgɔn sɔrɔ ka kɛ sigida kelen ye. O manɛwɛrɛ suguw y"a to an ye waati sɔrɔ, nka an ma se ka ko in kɔsegin.
  Vladimir Kashalotov ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ mɔgɔ tɔw bɛɛ: ni kɔnɔnafili ye ni fanaticisme ye. A tun t"a miiri abada ko a bɛ se ka sa. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, a tun ye saya filɛ siɲɛ caman kaban fo foyi tun tɛ se k"a lasiran! Kɛlɛ tun bɛ ka se sɔrɔ, sɛgɛn tun bɛ ka don a kɔnɔ kaban, wa nege tun ye ko nin ka ban joona.
  O la, a donna kɛlɛ la n"a terikɛ Erolok ye, u ye manɛw kɛ waati dɔ kɔnɔ, ka marifa ci ka segin, ka sɔrɔ ka fara ɲɔgɔn kan.
  Vladimir Kashalotov ye marifa ci siɲɛ caman, nka hakili sɛgɛn dalajɛlen kosɔn, fɔlɔ, a ma se ka marifa ci. Jugu fana tun sɛgɛnnen don kosɛbɛ. A ka c"a la, a tɛ se ka kɛ ka "virtual" suma ni kɛlɛ lakika ye. O bɛɛ n"a ta, degeliw la, dimi mana kɛ cogo o cogo, i tɛna faga, nka kɛlɛ la i bɛ se ka sa waati o waati. O kɔrɔ ye ka kɛ nafa tɛ Fasokanw na.
  Dolow kurun caman tiɲɛna, kurun fanba bɔnɛna sankansow, sekɔtiri bɛɛ ani yɔrɔw la. Tetaraaviyɔn miliyari tan caman minnu bɛ sigilan kelen kan, olu dɔrɔn de binna.
  Kamalennin ye ologramu da, k"a ɲini ka jɛɲɔgɔnya kɛ n"a jɛɲɔgɔnw ye. Npogotigi cɛɲi dɔ ɲɛda bɔra kɛnɛ kan. Npogotiginin ye Vladimir ɲininka ko:
  - Mun na i dusu kasira ten ?
  - n b'a degun pewu ! A bɛ iko bi, jugu halakilenw dan banna.
  Npogotiginin y'a jaabi ko:
  - Aw kana aw hakili ɲagami ! Aw ye marifa ci faantanw ma! Walima i bɛ hinɛ u la wa?
  - A t"a fɔ ko a ye makari ye, nka a bɛ siran cogo dɔ la ! - Vladimir y"a jaabi. - Dugukolo dusu tiɲɛnen don dawolo la !
  - An ka kɛlɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ nin ko in na ! Miiri k"a filɛ dɔrɔn: ne ni e; sosiyete kelen!
  Cɛdennin ye dɔnkili da ni nin ye:
  - E ni ne ; sosiyete kelen!
  Npogotiginin kan kɛra ka bonya kosɛbɛ:
  - Kɔgɔji bɛɛ ka charme !
  - Ne ni e !
  - an Fasokanw bonya ye senuma ye ! An bɛna juguw bɛɛ halaki!
  - N t"a kɛlɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye ! N b"a fɛ ka patisri dun!
  Cɛ ni sunguru ye ŋɛɲɛ kɛ; o kɔfɛ cɛɲi ni kunsigi kulɛri wolonwula (sanji kulɛri bɛ modɛli kosɛbɛ) ye hakilina di :
  - An ka binkanni kɛ fila-fila , an bɛ se k' a kɛ ka ɲɛ !
  - Pari ni ! O kɔrɔ ye ko i bɛ tasuma na!
  Kɛlɛcɛ y'a dawolo sɔgɔsɔgɔ:
  - Quasar ye ! Kana a to foto ka bin!
  Kɛlɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ, o ka di tuma bɛɛ: Vladimir sɔnna poyi kɔrɔ in ka poyi ma:
  A ka jugu ni mɔgɔ bɛ a kelen na
  Wa mɔgɔ tɛ se ka kɛ cɛfarin ye a kelen na!
  Cɛba bɛɛ ye a matigi ye, .
  Ani hali barikantanw, ni fila bɛ yen!
  U donna kɛlɛ la, a daminɛ na, fɛn bɛɛ taara ɲɛ, kelen kɔfɛ, u ye tetaraplan saba ci. U y"o kɛ cogo cɛɲi na, hali ni nɛɛma ni nɛɛma ye. Vladimir y"a ye ko poyi-kɛlɛcɛ in ye dusu don a kɔnɔ. Nka o kɔfɛ, fɛn dɔ kɛra min tun bɛ ɲini ka bali o kɛlɛ sugu la. A jɛɲɔgɔn gosira ni mini-preon jalakiw ye. O yeelen sugu dɔ bɔra, i n"a fɔ pikirijikɛlan dɔ ye yɔrɔ sɔgɔ, wa waati dɔɔnin kɔnɔ, joli dɔ bɔra. O kɔ, vacuum rag ɲiginnen dɔ y"a ko ni hinɛ tɛ. Bɔnɛba min kɛra kɛlɛcɛ kamalennin dɔ ka ɲɛnamaya surun kɔnɔ! Npogotigi cɛɲi dɔ, cɛnin sera ka kɛ teri ye n"a ye, wa a yɛrɛ y"a yɛrɛ bila cɛnimusoya miiriyajuguw la: u y"a bin i n"a fɔ wulu! O kɛra sababu ye a yɛrɛ ma waati sɔrɔ ka a gɛn.
  Vladimir tun b"a fɛ tiɲɛ na ka pɛrɛn ani ka kasi. A tun ka gɛlɛn a ma k"o damatɛmɛ a yɛrɛ kɔnɔ, nka dusukunnataw pɛrɛnna.
  - Kɛlɛ ka kɛ danga ye ! A ye muso jugu ye ani muso ye!
  Kamalennin, jigitigɛ kɔnɔ, a yɛrɛ taara saga la. Ka laban i n"a fɔ Nestert. Fɔlɔ min ye sagaden ta ka taa. Binkanni diminnen dɔ tugura o kɔ. Nka a kɛra i n"a fɔ jugu ka nɛrɛw barika ka dɔgɔ. Nin sen in fana na, siniɲɛsigi tun bɛ Vladimir fan fɛ. Juguw y"u kɔdon ani u y"u faga ni marifa ye. O ɲɛtaa sugu ye cɛ in hakili sigi dɔɔnin.
  - Wa n tun b'a miiri ko a bɛna kɛ dingɛ dunba ye !
  Svyatorossiya kurunba tun degunna kosɛbɛ, a jɛlen don ko a tun bɛ ka sa, a tun bɛ iko kisili jigiya tɛna sɔrɔ.
  Konstantin Rokossovsky y"a bolokɔnincininw tigɛ: marifa min bɛ ni biɲɛ mugan ye, o kɛra a ɲɛfɛ:
  - I bɛ mun yamaruya, komandan ! - Marifa ye dɔnkili da !
  - I labɛn ka i farikolo tiɲɛ waati o waati !
  - N bɛ kan minɛ ! Hali ni ne ka kan k"aw lasɔmi nin ko in na, aw bɛna se ka cikan kɛ tuguni!
  - N t'a fɛ tugun !
  - Kunkanbaaraw dun ?
  - Bólokanbila? - Rokossovsky y"a miiri ko : - N t"a dɔn ! Kabako dɔrɔn de bɛ se k"an kisi, wa kabako si tɛ diɲɛ kɔnɔ!
  Elf marshal y"a jira ko:
  - Dugukolo ni ɲɔgɔn cɛ yɔrɔ la : tuma dɔw la, ko dɔw bɛ yen minnu ɲɛfɔli ka gɛlɛn. U tɛ se ka wele fɛn wɛrɛ la ni diɲɛ kabako tɛ. N"a sɔrɔ i ye ninnu mɛn wa?
  - N y'a mɛn ! Nka, a ye nalonmaya ye ka jate nin ko in na!
  - Jɔn b'a dɔn ! Anw elfw bɛ an janto kosɛbɛ paranormal influences ni balawu suguya caman na. N b"a miiri ko fɛn dɔ bɛ na an fan fɛ!
  Rokossovsky y"a kunkolo wuli:
  - A bɛ se ka kɛ, namara dɔrɔn de don !
  - Ayi, a filɛ ! A bɛ yan kaban!
  O waati yɛrɛ la, fɛnba dɔ kɛra tiɲɛ na! Marifaci in sara o yɔrɔnin bɛɛ la ani fanga dɔnbali dɔ ye dolow kurunw ni phantoms ta. Kurunw ni jinɛw ye ŋaniya dɔnbali dɔ labato, u girinna ka taa fan wɛrɛw fɛ. A tun tɛ se ka ɲɛfɔ, i n"a fɔ a tɛ se ka faamuya, Baba Yaga belebeleba y"a ka balawu wuli, k"a ka kɛlɛbolow jɛnsɛn sira wɛrɛw fɛ. O kɛra joona, yeelen barika banna, nka o waati kelen na, degun min tun bɛ bɔ lamaga la, o tun ka dɔgɔ.
  Vladimir fana y"a ye ko a wulila cogo min na, i n"a fɔ muso ka ɲɔgɔn minɛ ni diyanye ye. A yɛrɛ kasa tun bɛ bɔ tulumafɛn sɔngɔ gɛlɛnba la. Kamalennin yɛrɛ y'a sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Nin ye lafa ye !
  Wa o kɔfɛ, dibi donna! Dibi don kosɛbɛ, i tɛ se ka hali yeelen ye min bɛ kɛ nɛgɛ bɛɛ la. Foton kelen ma Kɛ, jikuru suguya wɛrɛw fana tununna. Hadamaden ɲɛ min bɛna kɛ sini, o b"a to an bɛ se ka danfara don jikuru janw ni minnu ka surun kosɛbɛ, fiɲɛ infirɛri ni ultraviolet, fiɲɛ gamma ani mikro-gamma, ani fana fɛn suguya caman minnu bɛ bɔ hyperplasma fɛ. Tiɲɛ don, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ɲɛ fanga tɛ se ka kɛ fɛn bɛɛ ye fɔlɔ, nka minɛn kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ bɛ don a kɔnɔ.
  Wa o cogo la, lankolonya dafalen. Vladimir ye kumakan dɔ fɔ ko:
  "N"a sɔrɔ jahanama bɛ cogo min na, o ye nin ye!" Hali ni min bɛ se ka faamuya, o ye saya ni saya ye hyperplasme la.
  O waati kelen na, farikolo kɛra yeelen ni fiɲɛ ye kosɛbɛ! Vladimir dusu tiɲɛna kosɛbɛ, sɛgɛn tununna, wa a ni nisɔndiyara ka taa a fɛ.
  - Nin ye ko kɛrɛnkɛrɛnnen ye ! N"a sɔrɔ ne bɛ pan ka taa sankolo la, kɛlɛcɛbaw kosɔn! Hali ni ne ka kan ka wele ko mɔgɔba wa?
  O yɔrɔnin bɛɛ, dibi dafalen kɔnɔ, yeelen dɔ bɔra, min tun tɛ deli ka kɛ, a ni fɛn tɔw bɛɛ tɛ kelen ye! Min ka ca ni bɛɛ ye, o tulon sugu min bɛ kɛ ni nuancɛw ye, o tun bɛ i n"a fɔ gamma radiation, nka yan, a kɛra i n"a fɔ jikuruw bɛ yen minnu ka surun. Vladimir hakili jigira hyperphysique la, waati min na jɛɲɔgɔnya barikamaba dɔw sɔrɔla. U y"a Kɛ sababu ye ka sumanikɛlan tilalenw Dabɔ, k"a sɔrɔ u ma Kɛ "yɔrɔ saba ye, nka misali la fla ni tila. Wa o bɛ cogo wɛrɛw di. Wa fɛnw lamagacogo n"u tiɲɛni na ka fara yɔrɔ tiɲɛni kan. Aw ye misali ta : yɔrɔ tilancɛ lakanani sariyakolo - n"a tun tɛ yeelen kɛrɛnkɛrɛnnen ye min bɛ jeni ka tɛmɛ hakɛw fɛ, i bɛ se ka se ka bɔnɛ dafalen sɔrɔ. A ka c"a la, bi fizik tɛ i n"a fɔ a tun bɛ cogo min na fewu, waati min na hadamadenya tun bɛ dugukolo kelen dɔrɔn de kan. A ka gɛlɛn kosɛbɛ ani a ɲɛ ka ca. O yeelen sugu bɛ bin mun kɔrɔ? Mun de kɛrɛnkɛrɛnnen don o la?
  - Nin ye mɛlɛkɛ tasuma ye ! - Vladimir ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - A bɛ iko sankolo surunyalen don kaban.
  O waati kɔnɔna na, a sumana ka taa a fɛ, ani kulɛriw ni u ɲɛw wɛrɛw bɔra kɛnɛ kan.
  Dimi min tun bɛ n senkɔniw na, o banna, wa n ye violet kasa mɛn.
  - Wa a ka fisa kosɛbɛ ! A bɛ i n"a fɔ hypercurrent (kurunba) min bɛ kunkolo la! Misiriw barika dɔgɔyara, lamaga jɔra.
  Kan dɔ mɛnna, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, Alɛkisandiriba ka telepatiki wulikan jiginna:
  - Bɛɛ, sira caman Changer !
  Vladimir y"a ɲini ka tetaraplan in mara. A bɛ iko Boxing mobili bɛ ka sɛgɛn. Se tɛ ka wuli ka taa yɔrɔ wɛrɛ. Farikolo bɛ lamaga, nka kɛlɛcɛ tɛ lamaga.
  A bɛ iko dolow kurun wɛrɛw bɛ se ka wuli dɔrɔn yɔrɔ la min tɛ fɛn ye. Kurun suguya bɛɛ miliyɔn caman ye nɛnɛ. A kɛra kabako ye min ma kuma. Vladimir ye pankurun ta ka bɔ tetaraplan kɔnɔ: a dɔgɔyalenba la, a tun bɛ se ka wuli.
  Alɛkisandiriba y"a jira ko:
  - Kɛlɛ in banna ! Hali ni jugu ka jatebɔ tun ka bon kosɛbɛ, an ye se sɔrɔ!
  Sɔrɔdasiw pɛrɛnna ni kɔnɔnajɛya ni nisɔndiya ye ko:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Irisi jamanaba ye !
  - masakɛ sago de bɛ se sɔrɔ !
  Kabako don, dilan robo fanba tun bɛ baara la. Nɛgɛdaga minnu bɛ se ka lamaga, olu tun nɔrɔlen bɛ dolow kurunw lamini na minnu tiɲɛna kosɛbɛ. Segin-ka-bɔnye baara daminɛna.
  Alɛkisandiriba, ni ɛntɛrinɛti barikamaw dɛmɛni ye, a y"a daminɛ ka jaabiw lajɛ ɲɔgɔn fɛ, ɔridinatɛri minnu tun sigilen bɛ yɔrɔ bɛɛ, olu tun bɛ se ka bɔnɛw jate ni mɔgɔ kelen walima mɔgɔ kelen ka tiɲɛni ye. I n"a fɔ a kɛra cogo min na, u tun ka bon kosɛbɛ.
  Irisiba kɛlɛbolo ye bɔnɛ miliyari kɛmɛ wolonwula ni mugan ni duuru, miliyɔn kɛmɛ saba ni biwolonwula ni naani, mɔgɔ ba kɔnɔntɔn ni kelen, mɔgɔ kɛmɛ naani ni tan ni wɔɔrɔ, mɔgɔ ɲɛnamaw bɔnɛna a la cogo min tɛ se ka segin. Ka fara o kan : miliyari tan ni kelen, miliyari kɛmɛ wɔɔrɔ ni bi saba ni wolonwula, miliyɔn kɛmɛ seegin ni mugan ni saba, ba kɛmɛ naani ni bi naani ni duuru, robo kɛmɛ ni binaani ni wɔɔrɔ ani ɛntɛrinɛti fɛɛrɛw. Wa fana miliyɔn bi duuru ni wolonwula, ba kɛmɛ saba ni bi wɔɔrɔ ni saba, kɛmɛ fila ni tan ni wolonwula dolow kurun suguya caman, n"i ma tetaraplan jate.
  - Nka, caman ! - Alɛkisandiriba y'o fɔ. - An ye tiɲɛni caman sɔrɔ ! An ye joginda jate daminɛ tuma jumɛn? Aw ye aw jɛɲɔgɔnw jate!
  Elf marshal y"a jira ko:
  - Wa o t'a jate fantanw ye. O cɛw caman fana halakira!
  Kɔrɔlen komandanba y'a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Nka jugu caman wɛrɛw binna !
  Jugu ka bɔnɛ minnu tɛ se ka segin u ma, olu kɛra : miliyari kɛmɛ seegin ni bi duuru ni naani, miliyɔn kɛmɛ wɔɔrɔ ni bi saba ni saba, ba kɛmɛ fila ni bi naani ni duuru, mɔgɔ ɲɛnama kɛmɛ kɔnɔntɔn ni tan ni segin - mɔgɔw n"u jɛɲɔgɔnw. Tiriliyɔn binaani ni kɔnɔntɔn, miliyari kɛmɛ duuru ni tan ni kɔnɔntɔn, ba kɛmɛ fila ni bi duuru ni wɔɔrɔ, robo kɛmɛ ni binaani ni wolonwula ani ɛntɛrinɛti fɛɛrɛw. Ani fana miliyɔn kɛmɛ ni bi naani ni saba, ba kɛmɛ naani ni bi wɔɔrɔ ni saba, ani dolow kurun kɛmɛ wolonwula ni biwɔɔrɔ ni wolonwula, ni tetaralɛtiw ma jate.
  Alɛkisandiriba y"a fɔ ko:
  - Wa a bɛ iko odds bɛ an ka nafa la !
  Elf marshal ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - Ɔwɔ, k'a sababu kɛ fantow ka kɛlɛbolo ye, n'o tɛ an tun bɛna bɔnɛ. Wa o kɔfɛ, bɔnɛ hakɛ tun ka jugu kosɛbɛ.
  Alɛkisandiriba y"a kɔlɔsi ko:
  - A hakɛ min ka jugu ni tɔw bɛɛ ye, o ye tetaralɛtiw bɔnɛni ye. An bɔnɛna miliyari bi saba ni kɔnɔntɔn ɲɔgɔn na, jugu biwɔɔrɔ ni wolonwula! Siɲɛ kelen ni tila ɲɔgɔn!
  Elf marshal y"a ɲɛfɔ ko:
  - O bɛ Kɛ k'a sababu Kɛ kurun misɛnninw ye bɔnɛ dɔɔnin Sɔrɔ phantomuw ka kɛlɛ nɔfɛkow fɛ. Ayiwa, an ka sɔrɔdasiw ni marifaw degecogo bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ!
  - Nka komandanw tɛ kelen ye ! - Macedonsky ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Elf y'a kunkolo wuli:
  - Rokossovsky ye fɛɛrɛbɔla ŋana ye ! Waati dɔ la, a y"a jira ko a ka kan ka bin Alimanw kan ni pankurunw ye Polesie nɔgɔ kɔnɔ min tɛ se ka don.
  - Kabako don dɛ ! N b"a ɲini tuma bɛɛ ka jugu gosi k"a sɔrɔ n ma miiri a la. Aw hakili to ne ka kɔrɔtɔko la kungo kɔnɔ. Walima, ka manɛw kɛ ka taa masakɛ Darius kɛlɛ, ka se ka don kɔfɛ!
  - N b'a dɔn ! Nka tanki, kɛrɛnkɛrɛnnenya la fɔlɔfɔlɔ, o tɛ so ye. I tɛ se k"a sama ka taa san fɛ nɔgɔya la ten!
  Alɛkisandiri y"a kunkolo wuli ni danbe ye:
  - N ye n ka kɛlɛbolo ɲɛmɔgɔya kɛ n yɛrɛma, wa Rokossovsky tun ye Stalin ka kɛlɛbolo wɔɔrɔ ye. Hali a ka Polognekaw ma diya a fasodenw ye, wa u y"a wajibiya k"a ka baara bila Lakana minisiri ka jɔyɔrɔ la.
  Elf marshal ye a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ:
  - Brutes waleɲumandɔnbaliw ! Nka, o tun tɛ Pologne jamanadenw ka wale ye, nka a kɛra tilebin yanfan fɛ tɔn kelen-kelenw ka laɲini ye minnu tun bɛ dɛmɛn CIA ni terrorisme (jatigɛwale) jɛkulu wɛrɛw fɛ.
  - A bɛ se ka kɛ! Krushchev tun ye barikantan ye, wa a tun tɛ se ka sigida labɛn kokura a yɛrɛ ka sigiyɔrɔ la. - Alɛkisandiriba y"a kunkolo wuli, a kunsigi nɛgɛbere bɛ ka lamaga ni bagabagali ye.
  Elf marshal ye hakilina di ko:
  - An ka fɔlɔ ka mɔgɔ ka kan ka sara !
  - masakɛ ni ɔridinatɛri bɛna nin kɛ, i n'a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, ne dɔrɔn de ka kan ka laadilikan di !
  Tiɲɛ na, ninnu ye sariyaw ye, ɛntɛrinɛti kuntilenna de bɛ a latigɛ jɔn ka kan ni jɔn ka kan ni min man kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ɛntɛrinɛti kan sɛbɛnniw b"a to mɔgɔ o mɔgɔ bɛ se k"a ka nafaw ɲɛfɔ ka ɲɛ. Waati dɔ la, Fasokanw ka kɛlɛba ka ko kɛlen dɔw ye sɔsɔli caman lase mɔgɔw ma. Kɔfɛ, a dɔnna k"u caman ye yɔrɔ janw ye. Jɛkafɔ caman bɛ sen na hali bi. Tiɲɛ na, tutigɛbaga Golikov ye fasisiw biwolonwula ni seegin faga kɛlɛ la. (Wa kɛlɛ lakika dɔ senfɛ diɲɛ kɛlɛba filanan waati la, a tɛ se ka kɛ ka mɔgɔ fagalenw hakɛ jate. I kelen tɛ marifa ci, wa hali ni Alemaɲi dɔ binna, a man kan ka faga! N"a sɔrɔ a y"i da dɔrɔn!) . U ye sɔsɔli kɛ fana Panfilov ka cɛdenw kan, kɛlɛ kɛra walima kɛlɛ ma kɛ, pankurun hakɛ min tununna. Fasisiw ka cɛfarinw fana bɛ sigasiga lawuli. Misali la, binkannikɛla dɔ ye Soviyetiki pankurun kɛmɛ duuru ni bi saba ni naani dun, o de kosɔn a ye nɛgɛ kuruwa sɔrɔ ni diamant ni sanu okɛ buluw ye. Ani fana jaabiw lajɛlen bɛɛ! A ka gɛlɛn cogo dɔ la ka da nin na, wa ko i bɛ se ka pankurun kɛmɛ ni binaani ni naani tiɲɛ ni pankurun nɔgɔman ye. Fana, a tɛ se ka da a la! Mɔgɔ bɛ se fana ka sɔsɔli kɛ "jinɛ" nɛrɛma kan min ye Soviyetiki awiyɔn kɛmɛ naani ni Ameriki awiyɔn duuru tiɲɛ! O kɔrɔ ye ko dɔw ye ɲininkali kɛ Soviyetiki ka walew la, dɔw ye fasisiw ka seko ni dɔnko la.
  A mana kɛ cogo o cogo, Vladimir Kashalotov tun ka kan ka sara bɛrɛbɛrɛ sɔrɔ. Kὲlɛ min Sɔrɔla, o waleɲumandɔn na, seli dɔ Kɛra, o kɔ fɛ, laadalata ka kan ka Kɛ.
  A ka c"a la, sɔrɔdasiw tɛ dumuni kɛ, u bɛ balo ni hyperplasmic energy walima supercurrent ye.
  Sisan, sɔrɔdasi minnu tora, olu tun bɛ ɲɔgɔn lajɛ masaso kɛrɛnkɛrɛnnenw kɔnɔ, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, sow kɔnɔ. Ko la ani u ka kan ka kɛ nafama ye - sibɛri tabali! Sugandili minnu ka ɲi kosɛbɛ! Vladimir Kashalotov tun ka kan ka dumuni dun a siɲɛ fɔlɔ la a ka ɲɛnamaya kɔnɔ. A tun ma deli ka dumuni kɛ fɔlɔ! A ka c"a la, nin ye o ɲɔgɔnna fɛn ye min tɛ deli ka dun! A ɲini k"a dɔn dumuni ye min ye! A ye caman kalan o ko la, hali a y"a ɲini ka jiriw ɲimi (oak, maple-fir ani Ala b"a dɔn mun wɛrɛ!): nka, o laban in ma diya a ye. Tiɲɛ na: min ka di, i da falen bɛ nɔgɔ la, sisi bɛ bɔ i tulo la. Kɛnɛ!
  Sɔrɔdasiw tun bɛ ɲɔgɔn lajɛn boon min kɔnɔ, o tun ka bon kosɛbɛ, wa mɔgɔ miliyɔn kelen tun bɛ se ka sigi yen. Sɔrɔdasi kelen-kelen bɛɛ bɛ ni tabali kelen ye. Kashalotov y"i sigi o tabali ɲɔgɔn kan tuma min na, ologramu kulɛrilen dɔ bɔra (npogotiginin ni ananas faralen ɲɔgɔn kan ni sin saba ye: sin kelen ye sanu ye, tɔ kelen ye rubi ye, sabanan ye safir ye):
  - An nisɔndiyara k'i bisimila, dolow sɔrɔdasi ! A bɛ iko i bɛ dumuni nɔgɔmanw to yen wa?
  Vladimir y"a jaabi ni maloya ye ko:
  - Ni n b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, n yɛrɛ t"a dɔn a ye min ye ! Mun na i bɛ dumuni kɛ cogo o cogo! O bɛɛ kɔfɛ, nin tɛ ko ye min bɛ kɛ cogo la! An tɛ primate hakilintanw ye!
  Npogotiginin y"a sennasanbaraw flash:
  - Ka nisɔndiya sɔrɔ ! Dumuni ɲumanw ni diwɛn ɲumanw diyabɔ! O bɛɛ kɔfɛ, sɔn a ma, yala i b"a fɛ k"a dɔn wa?
  Vladimir Kashalotov sɔnna a ma ko:
  - Awɔ! Ka tɛmɛ o kan yɛrɛ! Nin ye a siɲɛ fɔlɔ ye ka o kɛcogo sugu sɔrɔ! A tɛ se ka da a la dɛ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"an bɛ dumuni dun ɲɔgɔn fɛ.
  - O la, a ka diya ! - Ologramu y'a jaabi, ananas ni sungurunnin dɔ ka hybride y'a daminɛ ka tulon kɛ ni sinji kulɛri caman ye. Kɔnɔ kulɛrilenw cogoya tun bɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ minnu na, olu tun bɛ manamana a bolow la.
  Vladimir kininbolo la: sunguru janyalen dɔ sigilen tun bɛ yen min cɛ ka ɲi kosɛbɛ. A ka c"a la, nin diɲɛ in npogotigininw bɛɛ ye dafabaliya ye, nka nin kelen in bɛ kɛnɛya kɛrɛnkɛrɛnnenya la cogo dɔ la. A bɛ ni kɛnɛya ni cɛɲi caman ye ten. Sɔrɔdasi kamalennin y'a bolo da a kan:
  - Vladimir ye !
  - Elfaraya ye ! - Kɛlɛcɛ sungurunnin y'a jaabi, a bɛ sɔgɔsɔgɔ (a ɲɛ, a ɲinw, nafolo lakika). - A ka di kosɛbɛ k"i kunbɛn, o tɛmɛnen kɔ, n y"a mɛn ko i y"i yɛrɛ danfara kɛlɛ laban in na ! Jagokɛla kamalennin dɔ!
  - An bɛɛ ye cɛfarinw ye ! - Vladimir y"o fɔ. - E ni ne fila bɛɛ ! Mɔgɔ o mɔgɔ kisilen don, o bɛɛ ye cɛfarin ye, wa mɔgɔ o mɔgɔ binna, o ye filanin ye!
  Elfaraya, min tun bɛ tulon kɛ n"a ɲɛkisɛw ye, o sɔnna a ma:
  - Jaati! Ne fana ye n yɛrɛ danfara nin kɛlɛ in na, wa sababu bɛ n bolo ka kɛ sɔrɔdasi ye. Ka fara aw kan.
  - O cogo la, an bɛna mɔgɔ ɲɛnamaw sɔrɔ an ka fanga kɔrɔ, wa nin ye kunkanbaaraba ye ! I tɛ i yɛrɛ ka ɲɛnamaya dɔrɔn bila farati la, nka i bɛ mɔgɔ wɛrɛ ta fana bila farati la!
  - O ye tiɲɛ ye, cɛnin ! I yɛrɛ t"a dɔn! Ni i ye screw up kɛ, i bɛ bɔnɛ! Buguri ni bɔgɔdaga dɔ tun be yen! - Elfarai ye tulonko kɛ ni dɔnkili ye.
  - I y'i yɛrɛ danfara cogo di ?
  - N ye cruiser dɔ gosi bala la ! Yala o bɛ i kabakoya wa? "Npogotiginin tun bɛ ka falen a fan bɛɛ la, ni nisɔndiya ye."
  - A si tɛ cogo si la ! Ne yɛrɛ ye tiɲɛnikɛlaba dɔ tiɲɛ ni fɛɛrɛ nɔgɔmanba ye, min bɛ ɲini ka kɛ denmisɛnninw ka fɛɛrɛ ye!
  - Denmisɛnw ta? - Kɛlɛcɛ ɲɛda kulɛri Changé.
  - Ayiwa, n'a sɔrɔla u ka nɔgɔya de y'u san ! Ani i bɛ cogo di? - Kamalennin y"a dawolo magaya.
  - N ye sababu ye ka marifa ci ka jigin ka marifa ci ka jigin ! Fɛn bɛɛ minɛna ɛntɛrinɛti kan, n"o tɛ, u tun tɛna da an na! - Elfaraya yɛrɛ y"a kan jigin ka kɛ sɔgɔsɔgɔ ye.
  - A ka c"a la, mɔgɔw tɛ da fɛn ɲumanw na ! Hali ni sisan a ye fɛɛrɛ kuraw ko ye, dannaya tɛ. - Vladimir ye a kunkolo wuli.
  Fɔlikan y"a daminɛ ka fɔ, wa ntolatanyɔrɔ cɛmancɛ la, npogotigininw ni cɛdenw farilankolonw tun bɛ ka dɔn kɛ. O la, a bɛ nisɔndiya ani a bɛ cɛnimusoya kɛ. A bɛ maga ɲɔgɔn na ani ka bɔ ɲɔgɔn na waati kelen na. Acrobatique degeliw kɛra ko gɛlɛnw ye ka taa a fɛ ani ka kɛ fɛn caman ye. Npogotigininw, k"u sennasanbaraw gosi, ka pan sanfɛ, ka somersault caman kɛ ani ka girin. A tun ka di kosɛbɛ ani a tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Farikolow sirilen bɛ ɲɔgɔn na ani u farala ɲɔgɔn kan!
  Vladimir y"a bolow da ko:
  - Kanuya! A ka di ne ye ka npogotigi farilankolonw filɛ!
  Elfaraya y"a jaabi, ka dɔnkili da ni dɔnkili ye:
  - Ani ne cɛw ! Ni diɲɛ bɛɛ cɛdenw y"a latigɛ siɲɛ kelen ka mɔgɔ yiriwalenw bɛɛ faga! A kɛra funteni ye o mankan sugu kosɔn, ani sugo kɛra tiɲɛ ye!
  Vladimir yɛrɛ y"a ye ko a bɛ nisɔndiya:
  - Wa jɔn t"a dɔn ! Mun na a bɛ ka ɲɛji cɛ! Ayiwa, okay npogotiginin, n"a sɔrɔ an bɛna sababu sɔrɔ ka ɲɔgɔn dɔn kosɛbɛ!
  Dɔnkili banna, a laban na, seliba daminɛna. Kɛlɛcɛ caman tun ka kan ka dumuni nɛnɛ u siɲɛ fɔlɔ la!
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ tun bɛ yen ani dinɔsɔsi belebeleba dɔ ye wuluwulu ka don ntolatanyɔrɔ cɛmancɛ la. Tribunew yɛrɛyɛrɛla ka bɔ a senw taamacogo la. O tun ye trypinolasaurus suguya dɔ ye. A janya ye mɛtɛrɛ kɛmɛ belebeleba ye. O yɔrɔnin bɛɛ, waraba in jɔra: a nɛnɛna, a farikolo y"a daminɛ ka tila ka kɛ yɔrɔw ye. U jɛnsɛnna i n"a fɔ mozayika. O yɔrɔnin bɛɛ, o waraba in nɔ na, danfɛn wɛrɛ tùn bɛ yen min ni balema bulu dɔ bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ, a fànw bɛ min na. Wa, o yɔrɔw binna nɔgɔya la kumasenw kan. U ye dɔnkili da ko:
  - I ka kan ka paraziti dun ! Bon Appetit bɛɛ ka!
  Surukuba y"a ye ko sogo bɛ sisi, a kasa bɛ kɔrɔbɔ kosɛbɛ. Sosi tun bɛ bɔn a sanfɛ, ka galasi dɔ kɛ a bolo la, diwɛn nɛrɛma tun bɛ ka wuli a kɔnɔ. Glasi min bɛ manamana ka tɛmɛ diamant kan, o y"a daminɛ ka manamana ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye, ka sɔrɔ ka pɛrɛn:
  - Jiginni Sanfɛ! Irisi jamanaba nɔɔrɔ kama!
  Artyom ye dɔlɔ min ni hakilisigi ye. Diwɛn tun ka di, a tun ka nɔgɔ, wa a tun ka di a diya ye. Dɔlɔ tun tɛ ye, wa n"a sɔrɔ a tun tɛ yen! Nka fɛn dɔ min tun bɛ nisɔndiya dɔɔnin lase ne ma, o y"a daminɛ ka ne kunkolo wuli.
  Elfaraya ye hakilina di ko:
  - I ka kan ka dumunifɛn dɔ dun !
  Kamalennin ye sogo mɔlen dɔ kin. A nɛnkun min tun bɛ a yɛrɛ minɛ, o tun nisɔndiyara tiɲɛ yɛrɛ la ni nisɔndiya ye. Ɔwɔ, nin ye sogo ye, nin ye a siɲɛ fɔlɔ ye k"a dun. Tiɲɛ don, miirili in ye n kun na, yala a bɛ kɛ cogo la min bɛ sɔrɔ a yɛrɛ la wa walima a bɛ se ka kɛ ko a ye fɛn dilannen ye. Nka, yala o nafa ka bon wa? O bɛɛ kɔfɛ, hali ni fɛnɲɛnɛmaw hakɛ ye, danfara tɛ se ka sɔrɔ, nka sisan fɛn bɛɛ bɛ se ka kɛ ɲɔgɔn fɛ! Dusukunnataw dafalen, i bɛ sogo munumunu ni hakilisigi ye ani a bɛ jigin i da kɔnɔ, ka sɔrɔ ka jigin i ka dumunikɛminɛn kɔnɔ. Ka i kɔnɔbara fa ni fɛn ye min tɛ deli ka kɛ, i n"a fɔ girinya duman dusukunnata.
  Elfaraya y"a fɔ ni kan ye min bɛ i ko velours:
  - An ka sogo nata in lajɛ , k' a dun ɲɔgɔn fɛ ?
  - Nka i n'a fɔ ?
  - An ka kanw siri ɲɔgɔn na ! - Npogotiginin ye hakilina di. - A bɛna kɛ dusukunnata kabakoma ye kosɛbɛ ka tɛmɛ fɛn bɛɛ kɛli kan i kelen na !
  Vladimir sɔnna a ma ko:
  - An ka quasar gɛn ka don dingɛ dunba kɔnɔ !
  - A bɛna kɛ koba ye ! Hyperquasar!(A tɛ fisaya) .
  Ni kanw bɛ ɲɔgɔn Dòn, tiɲɛ na a ka di kosɛbɛ, u bɛ ɲɔgɔn Lamini k'u Munumɛnɛ. Sparks (fiɲɛw) bɛ Fɔ u ni ɲɔgɔn cɛ. Wa sogo yɛrɛ, n"a sumana ani n"a chargera, a bɛ o dumuni duman kabakoma sugu sɔrɔ. Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye.
  . SABABU No. 11
  Mirabel Snow White, min tun bɛ yɛrɛyɛrɛ dɔ sɔrɔ min tun bɛ faamuya pewu, hali min tun tɛ se ka muɲu, o tun bɛ ɲangili makɔnɔ. O dɛsɛ kɔfɛ, u y"a minɛ kaso la. Jalaki tun ka bon, a y"a to jugu dɔ ka sɛgɛn ka bɔ yen, hali ni cɛden dɔrɔn de tun don. Wa kɛlɛ waati cogoyaw la, o bɛ se ka kɛ ni ɲangili suguya saba ye: kasoden si bɛɛ la sɔrɔdasi kɛlɛli la, mɔgɔya bɔli walima halakili ! Tiɲɛ don, nin laban in tun man teli kosɛbɛ, bawo farikolo ɲɛnama, hali n"a tɛ farikolojɔlifɛn ye, o tiɲɛni pewu, o ye hakilintan ye. Mirabela ye a ɲɛfɛla filɛ ka ɲɛ. A sirilen bɛ fanga foro fɛ, a ma se ka yɛrɛ lamaga. Min tora, o tun ye ka mɔgɔ ka siniɲɛsigi makɔnɔ cogo la min tɛ se ka dɛmɛ.
  Fanga-yɔrɔ y"a daminɛ ka lamaga, robow donna. Dusukunnataw kan dɔ y"a jira ko:
  - Ka da jurumu dɔ kan min kɛra Irisi senuma Ekumeni, jamana, sɔrɔdasi ani masakɛ kan : an b'aw bila kaso banbali la dugujukɔrɔ. - Robo y"a ɲɛ tan wuli ni waleɲumandɔn ye : - O de don, npogotiginin, i ka ɲɛnamaya banna bonyabaliya la ! Nka i ka dɔgɔ kosɛbɛ.
  Ɲɛji bɔra Mirabela ɲɛw la:
  - N bɛ se ka a dɔgɔyalenba lase n teriw ma, n"o ye marifatigiw ye.
  - Ayi! - Robo ko ten. - An t"a fɛ u ka jɛɲɔgɔnyaw kɛ minnu man di, ka fara hakilijiginw ni hinɛ kan aw la !
  Mirabela ye sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ:
  - Ani i ka ŋaniya laban ?
  - Jurumukɛlaw fɛ a tɛ yen ! A ka fisa mɔgɔ jugu ma ka taa dugujukɔrɔla la. Ni nin banna joona i bolo, o ka fisa!
  U ye Mirabelle ta, ani robow ye npogotigininw sama ka tɛmɛ sira jan dɔ kan. Dɔɔni dɔɔni u ka teliya cayara. O yɔrɔnin bɛɛ, u y"u yɛrɛ sɔrɔ kogo jɛlen dɔ ɲɛfɛ. Mirabela farilankolon tun don pewu, cɛdenw ni musoden caman minnu tun bɛ layini na, olu y"a filɛ. Jalaki tun bɛ ye u ɲɛw la, nka dɔw fana ye hinɛ jira. Nka Mirabela yɛrɛ ma se k"a bolo kɔrɔta u la. A laban na, u y"u yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ dɔ kɔnɔ: min pentirilen don ni bilenman ye. Yan, i n"a fɔ sariya, kiritigɛlaw tùn bɛ Kɛ. Wa o kɔrɔ tun ye ko dimi juguba tun surunyana ka tɛmɛ fɔlɔ kan.
  Mirabela tun b"a fɛ ka don batoso sugu dɔ kɔnɔ, nka o nɔ na, u y"a bila ka don so dɔ kɔnɔ min ni laboratuwari bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na. Ɔridinatɛri caman tun be yen ani ologramu kɔgɔji dɔ tun be manamana. Yan, sibɔriw tun bɛ fini don ni camouflage sugu dɔ ye ani misali la, nbɛda la, u tun bɛ se ka fili ka kɛ nɔgɔ kulu ye. Wa o kɔfɛ, robow ye pikiri kɛ npogotiginin in kun na min tun bɛ kɛ ni maloya ye dɔɔnin.
  - Nin bɛ kɛ mun kama ? - Mirabela ye ɲininkali kɛ
  - Sisan i bɛna i yɛrɛ Dòn sugo jugu dɔ la. Wa i na to yen fo abada. - Elektɔriki sadisi ye sɔgɔsɔgɔ. O kɔfɛ, yeelen dɔ bɔra ani robo misɛnnin caman donna a fari la. Mirabela y"a ye ko laboratuwari daaw y"a daminɛ ka bɔgɔbɔgɔ, ani sibɛri ɲɛda min tun bɛ manamana dimi fɛ, o binna i n"a fɔ dingɛ dunba, ani a lamini fɛn bɛɛ kɛra dibi ye. Npogotiginin y"a ye ko a bɛ ka jigin, i n"a fɔ a filila ka don resin inky kɔnɔ, a ɲɛw yɛrɛ y"a daminɛ ka dumuni kɛ. Fɛnɲɛnɛma kabakoma dɔ y"u digidigi, min bɛ mɔgɔ hakili jigin dɔɔnin mɛkisikalan radiyowazi la, Mirabela tun bɛ pan min kan, nka a tun ka jugu kosɛbɛ ka tɛmɛ o kan, wa sogo tun bɛ flakɛ. O kɔfɛ, a dusu tiɲɛna kosɛbɛ, wa yɔrɔnin kelen sisan a tɛna dolow ye abada, fagalikɛlaw tun ye fanga sɔrɔ diɲɛ tɔ kan. Degun bɛ ka bonya, a bɛ ka kɛ fɛn ye min tɛ se ka muɲu dɔrɔn, a ka nanbara nɔgɔlenya n"a ka timinandiya juguba la. Mankan min bɛ sɔgɔsɔgɔ, o bɛ mɛn, mankan min bɛ i n"a fɔ wulu bɛ ka sɔgɔsɔgɔ jibolisira kan, a ka bon kosɛbɛ dɔrɔn, a bɛ i tulo kin, k"u tigɛli. Ramrod funteniman bɛ kinni kɛ membranes kɔnɔ, joli ni gundolaji bɔli bɛ kɛ kan na. O la, a haramulen don ani a kasa ka di, a kasa ka bon ni danfɛnw ka nɔgɔ faralen ye ɲɔgɔn kan min ka gɛlɛn kosɛbɛ ka bɔ diɲɛ suguya wɛrɛw la. O kɔ fɛ, da dɔ bɛ Bɔ dibi la ni ɲinw ye minnu bɛ manamana i n"a fɔ tasuma-fanga-yɔrɔ min bɛ dugukoloba dɔ kan. Mirabela tun ma deli ka nin waraba ɲɛda haramulen sugu ye, filimu siranninw kɔnɔ mɔgɔ walima dunan minnu bɔra diɲɛ kɔnɔ, a kɔkanna na, u tun ye sugo jugu dɔ lafilili ye min bɛ mɔgɔ dusu kasi dɔrɔn. O kɔfɛ, dɔw bɔra kɛnɛ kan: hali dawolo minnu ka jugu kosɛbɛ, dɔw tun ka bon i n"a fɔ Everest, dɔw tun ka dɔgɔ, u tun bɛ i n"a fɔ wulu diminnenba. O la, u y"a sogo minɛ n"u ka baga ɲinw kɔrɔlenw ye. A ka ɲɛnamaya bɛɛ kɔnɔ min tun man jan ten, nka ko kɛlenw tun bɛ min kɔnɔ, Mirabela tun ma deli ka o dimi sugu sɔrɔ. Fɛn min ye kosɛbɛ o ye ko a ma Se ka Kɛ ko analozi (analogue) bɛ Se ka Kɛ ni dusukunnataw ye. Nin ye tasuma ye min bɛ jeni ani asidi sɔgɔlen, o waati kelen na, jisuma bɛ nɛnɛ ani tigɛlan dulen. Ani fana o waati kelen na hypercurrent shocks, minnu bɛ kɛ sababu ye ka bɔli kɛ, ultra-radiation irradiation ani jɔn b"a dɔn mun!
  U tora k'a tɔɔrɔ, i tun bɛ se ka sogo tigɛ ka bɔ a bolow la, kolow bɛ bɔ kɛnɛ kan, banakɔtaa bɛ bɔ i n'a fɔ a bɔra kɔnɔbara tigɛlen dɔ la. Danfɛn juguw b"u sɔgɔsɔgɔ, k"u firifiri u ɲinw lamini na. Mirabela bɛ ŋunan, ɲɛji bɛ bɔ a ɲɛw la. Jigitigɛ kɔnɔ a bɛ ŋunan ko:
  - Matigi, mun na ? O bɛɛ kɔfɛ, ne ma mɔgɔ si faga ne ka ɲɛnamaya kɔnɔ, ne ma mɔgɔ si janfa! Ne hinɛ donna cɛnin na dɔrɔn bawo a bɛ iko a siɲɛ fɔlɔ don ne ka ɲɛnamaya bɛɛ kɔnɔ ne y"a kanu! Kanuya ye dibi ye!
  I bɛ se ka sɔgɔsɔgɔkan mɛn ani ka bɔ o la, a bɛ i n"a fɔ pikirijikɛlan funtenimanw bɛ tulolanɛgɛ sɔgɔ, o waati kelen na, u bɛ bonya, ka fɛn bɛɛ ni bɛɛ minɛ! N hakili bɛ tobi. Hyperplasme bɛ daminɛ ka bɔ ni fanga ye npogotiginin kunkolo yɔrɔ bɛɛ la. A laban na, da belebeleba dɔ bɛ bɔ kɛnɛ kan, min ka jugu ani min ka jugu a ka bɛnbaliya jugu la, wa a b"a bɛɛ munumunu. Kɔnɔna bɛ tigɛ ka da a kan a binna o funteni sugu kɔnɔ. Mirabela bɛ tasuma dɔ ye min bɛ ka wuli a dawolo la, a bɛ kari ka kɛ jiribulu kɛmɛ wolonwula ni bi wolonwula ni wolonwula ye, u kulɛri ni u bonya tɛ kelen ye pewu.
  - Nin ye dugujukɔrɔ tasuma ye min bɛ fɔ nsiirin na. - Mirabela ye sɔgɔsɔgɔ, a bolow fari falenna ɲɔgɔn fɛ, a datugulen don ni joginda juguw ye. A b"a ɲini k"a ka boli sumaya, nka nafa t"a la, a tɛ se k"a yɛrɛ lamaga hali milimɛtɛrɛ kelen. Yan, a farikolo denmisɛnnin, min cɛ ka ɲi jinɛ cogo la, n"o kɛra kanulen ye, tasuma baji dɔ bɛ maga o la. A bɛ npogotiginin sinji bɔlen sɔgɔ. Kɛnɛma dɔrɔn na o magali sugu bɛ i n"a fɔ kanuya ni lafilili a cɛnimusoya la. A ma deli ka nin ɲɔgɔn sɔrɔ, a ɲɛw dibi donna, o kɔfɛ, ɲɛjibɔ kɛra, a kɛra a ɲɛ na ko bɔgɔbɔgɔ dɔ daminɛna a da la, wa a kɔnɔbara murutira, wa u binna a kan ni nukliyɛri marifaw ye, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ ni thermoquark walima thermocreon marifaw ye. Nin tasuma in tun ka suma cogo min na, kuru belebelebaw bɔra fari jɛlen na, kolotugudaw dibi donna ka kari, ka tɔɔrɔ lase mɔgɔw ma. Sinw tora ka sɔgɔsɔgɔ, tasuma magara kɔnɔbara saniyalen nɔgɔlen na i n"a fɔ sungurunnin ta. O kɔfɛ a ye 'sèn Bɔ fo npogotiginin in Dònna hystérique (hystérique) la. Sin kelen-kelen bɛɛ tun bilennen don, tasuma tun bɛ tɛmɛ kɔnɔbara fɛ, ka abs tigɛ ni tɔɔrɔ hyperplasme ye, ka banakɔtaa jeni. Fo ka se o yɔrɔnin bɛɛ ma minnu jenilen don, olu binna ka bɔ ka wuli dibi sirannin na.
  A ko: "Ayi, n t"a fɛ, n mago t"a la. A to n ka taa. Ne tɛna nin kɛ tugun! - Mirabela tiɲɛ na, a tun t"a miiri ko a tɛ kɛlɛcɛ ye, nka a tun bɛ i n"a fɔ sungurunnin dɔ min minɛna binkannikɛlaw ka dingɛ kɔnɔ.
  Tasuma kulɛri kelen-kelen bɛɛ ye dimi kɛcogo kɛrɛnkɛrɛnnen ye, min ɲɔgɔn tɛ. Tɔɔrɔ bɛ se ka di ni bonya suguya wɛrɛw ye, u suguya caman bɛ mɔgɔ kabakoya, hali Marquis de Sade ma miiri dugukolo jukɔrɔla sigibagaw ka hakilitigiya bɛ se ka se yɔrɔ min na. Npogotiginin senkɔniw tun bɛ datugu ni kurukuruw ye, u pɛrɛnna, ka funu ka pɛrɛn tuguni. A kunsigi tun bɛ tasuma na, wa npogotiginin tun tɛ dimi dɔrɔn na, nka a tun bɛ dimi kosɛbɛ fana k"a ye ko a bɔra o masiri sugu la. N kunkolo jenina tiɲɛ na ni hypernucléaire (nucléaire) binkanni ye, a kɛra i n"a fɔ kunsigi ju bɛɛ sutura dingɛ dɔ kɔnɔ min falen bɛ nɛgɛ la min wulilen don fo ka se degere miliyari caman ma.
  - Nka jinɛw, i bɛ se ka ɲɔgɔn sɔrɔ. - Tɔrɔbaga ka kan jugu min tɛ deli ka kɛ, o bɛ sɔgɔsɔgɔ ni haramu ye. - I teriw fo badaa !
  Nka, u yecogo ka jugu, nka a man di kɛrɛnkɛrɛnnenya la k"u da sɔgɔlenw lajɛ, minnu bɛ i n"a fɔ jɛgɛw ni wuluwuluw ɲagaminen ɲɔgɔn na cogo jɛlen na, n"o ye jɛgɛ ni nɛrɛmuguma ɲagaminen ye. Nka o biɲɛw, hali ni u tun ka jugu kosɛbɛ, cogo kabakoma na, u ye ne hakili sigi. Mirabela, walasa k"a hakili bɔ dimi min bɛ mɔgɔ sɔgɔ, a y"a daminɛ k"a hakili to mɔgɔw ka nsiirinw na, yɔrɔ min na nin jinɛ fitinin nisɔndiyalen cɛɲiw, tuma dɔw la, u bɛ siran, tuma dɔw la, u bɛ nisɔndiya ani u bɛ mɔgɔw lafili, tuma dɔw la, u bɛ mɔgɔw dɛmɛ, tuma dɔw la, u bɛ kojugu kɛ. Min bɛ to mɔgɔ hakili la kɛrɛnkɛrɛnnenya la, o ye "Pape n"a ka baarakɛla Balda" ka maana ye. A bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ka ko kɛ ni o "mɔgɔw" suguw ye. Wa yan, u b"a dɔn dɔrɔn, ka sɔgɔ ni bɔgɔdaga ye, ka tigɛ ni npan saba ye, ka " minɛnw tigɛtigɛlanw " semi-vacuum don a kɔnɔ, ani ka mega-plasma radiation kɛ ni misiriw ye minnu bɛ wele ko gravionic-nucléon.
  - Mun na e, ni jurumukɛla, nɛrɛmugu janfatigi, i ma i ka komandanw lamɛn? - Jinɛ ka biɲɛ bonyalen, ka wuli ka kɛ dawolo sugu dɔ ye ka sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔgɔ.
  Ni kolo karilen don kun na, a bɛ dimi fo a tɛ se ka ɲɛfɔ ni kuma ye. Nka o waati kelen na, a hakili ma kɛ sankaba ye, ni Mirabela tun bɛ hadamaden farisogo gansan na, n"a sɔrɔla a tun bɛna sa ni kabako ye. Wa o cogo la a ye magali gɛlɛn dɔ ye a hakili la, o kɔfɛ, waraba y"a daminɛ ka hakiliw min. Dusukunnata min tɛ Se ka Faamu, i n"a fɔ jolisiraw samali, dusukunnata dɔrɔn de barika ka bon kosɛbɛ. Wa jinɛ tora ka min, ka asidi bɔ. A y"o kɛ dɔɔni dɔɔni, i n"a fɔ a bɛ ka gɛlɛya. Jinɛ wɛrɛ y"a daminɛ k"a kunsigiw sɔgɔ, ka pikirijikɛlan nɔgɔlenw bila u jukɔrɔ. Npogotiginin y"a ɲini k"a sennasanbaraw labɔ, nka tasuma y"a senkɔniw jeni ka taa a fɛ. A tun bɛ iko dɔnkilidalakulu tun bɛ ka taama teliya jahanama taama dɔ la. Orchestre min ɲɛmɔgɔya bɛ ɲɛminɛbaga dɔ bolo min bɛ fɛn tiɲɛ i n"a fɔ a bɛ nege jugu kɛ cogo min na!
  Mirabela bɛ kule, a ka npogotiginin da min bɛ mɔgɔ lafili, o bɛ da wuli a yɛrɛ ma.
  - Ayi, n b"i deli, i kana n ka fotow ta !
  U b"a nɛnkun minɛ ni foroko funteniman ye, min ɲinw ye kungo ye, k"a sama, k"a tigɛ dɔɔnin dɔɔnin ka bɔ a da sanfɛla la.
  Dimi fana bɛ yen, nka a tɛ kelen ye dɔɔni, wa kulekan tɛ yen tugun, kasikan ni kulekan dɔrɔn de bɛ yen.
  Kɔnɔnatumu haramulenw y"a daminɛ ka wuluwulu sennasanbaraw sennasanbara cɛɲiw jukɔrɔ, npogotiginin senw ni bolow, minnu jiginna o yɔrɔnin bɛɛ ka kɛ asidi tasumaman bajiw ye. Jinɛw bɛ taa a fɛ k"u yɛrɛ jira, ka tugu nɛgɛw kɔ, u y"a daminɛ ka nɛgɛberew kari, wa u b"o kɛ dɔɔnin dɔɔnin, ka tɔɔrɔw diyabɔ.
  - Nin ye " sinbara vacuum " min tɛ kunkolo ye, o b"a yɔrɔ sɔrɔ porridge hyperplasmique la ni ultralaser superdimensionnel (ultralaser superdimensionnel) sɛnɛcogo ye. - Kelen bɛ sɔgɔsɔgɔ : n'a sɔrɔla jinɛ kɔrɔba.
  Mirabela tun sera hakilintan cogo la kaban, jikuruba dɔ y"a fa min tun tɛ se ka muɲu, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, tɔɔrɔ kɔgɔji dɔ. Nka jinɛw tɛ kɔsegin, u y"a daminɛ ka perle ɲinw bɔ kaban, ka cɛɲi tiɲɛ hinɛbaliya la. U ye ɲinw mugumugu minnu ka kan ni ala muso kɔrɔ dɔ ye, ka tila k"u sɔgɔ, k"u kuncɛ sɔgɔ ka don ɲinw na. O waati kelen na, a kun yɛrɛ tiɲɛna ka kɛ juru misɛnninw ye minnu bɛ girin i n"a fɔ ɛlikopɛri tiɲɛnen dɔ ka wulilan.
  - Mɔgɔ bɛ se ka jigin cogo di o juguya sugu la, yala tiɲɛ na, ba t'u fɛ wa ? - Mirabela ye miiri o la. - Jɔn de ye i bange, muso walima hɛrɛ ! A bɛ iko jinɛw y"a ka miirili jigitigɛlenw kalan, u pɛrɛnna ni wuluwulu kulu dɔ kanw ye minnu ni sagaw denw sirilen bɛ ɲɔgɔn na.
  - Ba tɛ yen - fa ye sitanɛ ye !
  O kɔfɛ, u ye mugu kura sɔrɔ, ka foroko sumaya, ka ɲin labanw tigɛ ni tigɛlan ye min tigɛra cogo kabakoma na. O kɔfɛ, jiginni kɛra kolow la. U tun karilen don ni nɛgɛ bilenmanw ye minnu bɛ manamana, minnu funteni ka bon. Npogotiginin kelen-kelen bɛɛ kɔkili kelen-kelen. O sɔgɔsɔgɔninjɛ bilenmanw ye npogotiginin ka rubi sinw tigɛli, k"a tulo nɔgɔlenw tigɛ, ka kunsigi sama ni kunsigi ye. Tasumaba jenilen dɔ nana npogotiginin ka sennasanbara muɲulen, a sennasanbara jɛlenw na, wa o waati kelen-kelen bɛɛ la, funteni tun bɛ ka bonya ka taa a fɛ! Tasuma dɔnbali kulɛriw Changé ani tuma dɔw la funteni tun bɛ bila nɛnɛ nɔ na min tun bɛ dimi ka tɛmɛ o kan. Fari tun bɛ sisi, kolow tun bɛ ka jeni. A kɛra i n"a fɔ dusukun saba tun bɛna pɛrɛn, ka pɛrɛn i n"a fɔ bɔnbu sextillion.
  O kɔfɛ, Mirabela barika banna k"a ye ko a nɛnkun cɛɲi bonyalen don, wa a bɛ se ka kuma dɔ fɔ tugun:
  - Ka hinɛ Krisita kosɔn.
  O yɔrɔnin bɛɛ, delili dɔ bɔra kɛnɛ kan min falen bɛ jigitigɛ la, i n"a fɔ sumanw ka bugu. O jaabi la, jinɛw ye bɔgɔdagaw fili kɛlɛcɛ kɔnɔ, ka npogotiginin sinw tigɛtigɛ k"a mugumugu cogo kura la , k"a nugu kari, k"a ɲɛ cɛɲiw bɔ kɛnɛ kan ni kabako ye!
  - I ye jurumut ye, i nafa ka bon ka tɛmɛ foton kan quasar kɔnɔ, wa i ka kan k"a dɔn ko Krisita ye mɔgɔ makarilenw ka fɛn dilannen ye. Ala lakikaw ye kelen ye mɔgɔ fila la: ɲuman ni juguman, wa u ye diɲɛ bɛɛ da, ka fara mɔgɔw kan, u yɛrɛ ja n"u bɔɲɔgɔnko la. Wa aw ye jurumutw ye ani aw ye danfɛnw kalan, aw ka kan ka kɛ fanga kɔrɔbaw ka jɔnw ye, ka yamaruya o yamaruyaw waleya ani ka maloya juguba sɔrɔ. I ye jɔn nafama ye, i tun dalen tɛ an ka kɛta la, sisan i bɛ o bɛɛ sɔrɔ i yɛrɛ fari la.
  - Sisan ne dalen b'a la !
  - Lɛrɛ kɔfɛ! Jigiya si t"i la ani cogo si t"i la!
  Mirabelle tora ka tɔɔrɔ, a karilen don siɲɛ caman ka tugu ɲɔgɔn na, a jeni, o kɔfɛ, a seginna cogo la min tɛ se ka miiri. O kɔ, kɛlɛcɛ in tiɲɛna cogo kura la. O kɔ fɛ, a bɛ iko jinɛw y'u yɛrɛ Sɛgɛn o la, k'a Kɔrɔta fiɲɛ na, k'a Ta ka Tɛmɛ dugujukɔrɔ-dugukolo kan.
  - A filɛ kanminɛbaliw bɛ ɲangi cogo min na.
  Mirabela ye npogotigi farilankolonw ye minnu gengenna jiri la kuruwa kan. U farikolo minnu tun cɛ ka ɲi fɔlɔ, olu tigɛra kosɛbɛ, joli tun bɛ bɔ u la. Donsokɛ belebelebaw tun bɛ kuruwa fili, tuma dɔw la, mɔgɔ minnu fagara, olu tun bɛ bin ani kungosogow tun bɛ bin u kan, ka muso sogo tigɛtigɛ ka kɛ fɛnw ye. O danfɛn bɔnɛnenw tɔɔrɔla cogo min na, u ɲɛda dɔw taamasiyɛn kɛra hinɛbaliya la, ɲɛji ɲagaminen ni sumaya ni joli ye ka jigin. Jigitigɛ tun bɛ a ɲɛw la. A kɛra i n"a fɔ u bɛ delili kɛ: an jalakibali don, makari an na. An ye kanuya nisɔndiyabali ni kanuya diyabɔlenw ka mɔgɔ sennatanw ye.
  - Mun na nin mɔgɔ jugu ninnu bɛ ka ɲangi ?
  Jinɛ ye npogotiginin in gosi ni wuluwulu bilenman ye min dakunw bɛ sɔgɔsɔgɔ a senkɔniw na n"a fanga bɛɛ ye, jinɛ wɛrɛ ye npogotiginin gɛnɛgɛnɛ kari k"a fɔ ni bɔgɔbɔgɔ ye ko:
  - Fɛn misɛnnin suguya caman. Kelen tun ye yɛrɛbonya kɛ komandan ye, dɔ wɛrɛ ye tetaraplan sɔngɔ gɛlɛn dɔ kari, sabanan banna ka cɛnimusoya kɛ ni cɛ dɔ ye degeliw kɛrɛnkɛrɛnnenw senfɛ, naaninan kɔsegira. O kɔrɔ ye ko walasa ka se yan, i man kan ka kɛ jurumukɛla ŋana ye walima janfacikɛla jɛlen ye, jurumu misɛnninw bɛ bɔ.
  - Wa u ka tɔɔrɔ jugu tɛna ban abada ?
  - Wa nin ye Sebaayabɛɛtigi Ala ni masakɛmuso de ka latigɛ ye. Ni a ka masaya ye yafa yamaruya di, u bɛ se ka bila yɔrɔ wɛrɛ la min tɛ dimi kosɛbɛ.
  - Ka taa sankolo la !? - Jigiya dulon dɔɔnin dɔ bɔra Mirabela kan na, dimi y"a kari.
  - Sankolo tɛ aw janfaw fɛ. Yɔrɔ dɔw bɛ yen dɔrɔn, i tɛna bugɔ ani ka tɔɔrɔ segin kelen-kelen bɛɛ la ani i bɛ se ka taa a fɛ ka baara kɛ i ka komandanw ye saya kɔfɛ.
  - mun bɛ mɔgɔw makɔnɔ minnu ka kojuguw ka bon kosɛbɛ ? - Kɛlɛcɛ tun bɛ ɲini ka sɔgɔsɔgɔ nisɔndiya fɛ.
  - An bɛna nin fana jira aw la.
  Jinɛ y"a ɲɛw sɔgɔ ni bɔgɔdaga ye min tɛ se ka kɛ, pɔmiw pɛrɛnna, ji bɔnna ani Mirabela taara tigɛ, nɛrɛmuguma, min bɛ siran a jigitigɛbaliya la, o binna a kan. O kɔfɛ, segin damadɔw tɛmɛnen kɔfɛ, a ye se ka yeli kɛ kokura, hali ni ɲɛjibɔ kelen-kelen bɛɛ tun bɛ nɛ dɔ lase a ma min tɛ se ka muɲu. U ye pankurun ta tugun ani danfɛn haramulenw yɛrɛ bɔra ka taa u kunbɛn. Mirabela y"u filɛ koɲuman. A yecogo tɛ foyi ye tiɲɛ na: kungolo jɛlen, kunsigi tɛ min na ani min sɔgɔlen don; ɲɛw bɛ jeni ni jahanama yeelen ye; surun, i n'a fɔ nugu tigɛlen ni dingɛ dunba bɛ a cɛmancɛ la. Wa laala, min ka jugu kosɛbɛ, o ye duguma-dakun tɛ yen, o nɔ na, jirisunba 8 minnu bɛ i n"a fɔ jinɛ dolow, olu bɛ jɛngɛ ka lamaga. O la, a y"a yɛrɛ digi ka surunya Mirabelle la, k"a ɲinw su satin sungurunnin dawolo la (kanuya duman nafolo), k"a ka susuli tɔgɔba di. O kɛlen, a ka nɛgɛbolow y'a daminɛ ka musow kolo kari. Mirabela ye sɔgɔsɔgɔ dimi jugumanba fɛ a kɔkiliw la, a kolotugudaw tigɛra, waraba y"a daminɛ ka sɔgɔsɔgɔninjɛw siri a nɛgɛw la. O waati kelen na, jibɔw tɛmɛna farikolo la, o ye fɛn ye min ka jugu ni hypercurrent barikama ye. O kɔ, fɛn bɛɛ barila ka kɛnɛya, nka dimi tora sen na.
  - Donc, antique slut, n"a sɔrɔ an bɛna min walasa ka ɲɔgɔn dɔn.
  A ma nɔrɔ Mirabela la, waraba y"a bolo kɔrɔta ka taa jifilen na, o yɔrɔnin bɛɛ la, a falenna diwɛn na. Obrazina y"a sɔgɔ a ɲɛda la.
  -Ka min! - Jinɛ in ye wuluwulu Kɛ siranɲɛ nɛnɛma farikolo-ɲɛnajɛ kan na.
  Wa ikomi Mirabela tun t"a fɛ ka kan minɛ, jinɛ fila y"a minɛ a kun na, k"a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ k"a da wuli. Ji nɔgɔlenba dɔ bɔra npogotiginin in da la. Mirabela y"a dawolo saniya ka a munumunu ni kirinni ye:
  - An ka taa duguma ! Bottoms Up! An ka hakilimaya bolomafara dɔ fara kaba kunkolo kan ! - Jinɛw ye dɛmɛ don, ka sɔgɔsɔgɔ ni tulonko ye. Npogotiginin bɔnɛnen ye o fɛn bɛɛ munumunu tuma min na, a kɔnɔbara barika banna. A tun bɛ bugun ka jeni a kɔnɔ.
  - O sɔgɔsɔgɔninjɛ in ye kɔnɔ ta ! Sisan i bɛna dugujukɔrɔden dɔ bange !
  O kɔ fɛ, ji in tora ka bonya fo kɔnɔbara ni npogotiginin barikamaw ka pɛrɛn.
  - A bɛna kɛ cogo min na ni vacuum jurumukɛla ni jurumukɛla bɛɛ ye !
  Mirabela farala ɲɔgɔn kan, a kunkolo wulila, a ka ntolatan daminɛna. A bɛ mɔgɔ tɔɔrɔ kosɛbɛ n"u y"i majigin, k"i bugɔ n"u senkɔniw ye, n"u kɔw bɛ i n"a fɔ kulusi, k"i fili ka i lamini. Sen dɔw tun bɛ mun ni fɛn ye min tun ka jugu kosɛbɛ ka tɛmɛ nɔgɔ kan walima hali nɔgɔ diɲɛ baganw nɔgɔ kan. Nɔgɔ donna a dawolo la ani sungurunnin ye fɔɔnɔ kɛ ni juguya ye. Wa n"a ye poste (poste) gosi, o tuma na, a bɛ offside (offside) pewu. Ne kun bɛ ka pɛrɛn, ne ɲinw bɛ pan ka bɔ ka bɔ siɲɛ caman, nka o kɔfɛ, u bɛ datugu tuguni. A bɛ iko Mirabelle fɛ ko nin ɲɛnajɛ in bɛna mɛn fo abada, kalo kelen ni kɔ, bin juguw y"a daminɛ ka falen, jirisunw ye kunkolo tigɛlen sɔgɔ ka wuli ka don nuguw kɔnɔ. O waati kelen na, jinɛw ye ŋɛɲɛ kɛ ni dibi ye, ka koli kɛ npogotiginin ɲɛda la ni kasa ye min tɛ se ka faamuya, k"a minɛ a kunsigi la. U y"u firifiri ka wuli, nka u y"o fana dabila, a bɛ iko jinɛw sɛgɛnna o la. U y"a ta, k"a kunkolo tigɛlen digidigi, k"a daminɛ k"a siri ni pikirijikɛlan ye min bɛ sɔgɔsɔgɔ ani min nɔgɔlen don cogo haramulen na a farikolo tɔɔrɔlen na.
  O kɛlen, fɛn bɛɛ tununna, sungurunnin n"a tɔɔrɔbagaw y"u yɛrɛ sɔrɔ u jɔlen bɛ binkɛnɛ dɔ ɲɛfɛ.
  - I ye miliyɔn sugandilenw mɔgɔ kɔrɔ ye, wa o ka kan ka dɔn i fɛ.
  Nin "nɔgɔ" kasa min bɛ galasiw ni ɲɔgɔn cɛ, o kasa tɛ se ka ɲagami ni foyi ye, a hakɛ dɔrɔn de bɛ tɛmɛ a dan kan, nugu bɛ wuli ka taa sanfɛ, wa, jirisun bilenman dɔ bɛ sɔgɔsɔgɔ ni dimi ye nugu kɔnɔ, ka don hakili la!
  I tun bɛ se ka wuluwuluw, wuluw, wuluwuluw ani wuluwulu nɔrɔlenw ye u bɛ ka jigin ani ka wuluwulu.
  Kasodenw tun bɛ ka wuluwulu ni jigitigɛ ye dingɛw kɔnɔ yɛrɛ; cɛw ni musow. U tun bɛ i n"a fɔ kolotugudaw minnu datugulen don ni sɔgɔsɔgɔninjɛ gɛlɛnw ye, u joginda tun bɛ bɔ nɔgɔ la.
  - Wow, juguya don ! Mirabela y"a yɛrɛ wuli, a kunkolo y"a daminɛ ka girin ni dimi ye (o tun tɛ dɔn fɔlɔ). - Mun na nin cɛw bɛ nin kɛ ?
  "U tun b"a miiri k"u ye murutilenw ye, o bɛ i ko kuncɛbaya, nka tiɲɛ yɛrɛ la, u tun ye janfacikɛlaw ye minnu bɛ mɔgɔ dusu kasi dɔrɔn." Sisan, u ka kuncɛbaya majiginna. I b"a ye min bɛ kɛ mɔgɔ minnu na, minnu t"a fɛ ka sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw ni sɔrɔdasi sariyaw ka fanga dɔn u yɛrɛ kan. Sisan, kɔnɔw bɛ ka u kolo sɔgɔsɔgɔ, wa o bɛna taa ɲɛ fo abada, bawo kuncɛbaw man di Empress ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la hadamaden suguya minnu bɛ i n"a fɔ i bɛ bitch!
  - Tɛmɛnenw ka kojugubakɛlaw bɛ min, misali la Hitler ?
  - Wa nin ye i b'a fɛ ka min dɔn wa ? A ye kojugukɛla ye min bɔra waati tɛmɛnen yɔrɔ janw na! Jalaki kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ dabɔra a ye, fo mɔgɔ tɛ se ka miiri a la! Nin ye ko sugu ye: fɛn min i jatɔya nafama tɛ, o man kan ka dɔn. Nka, ni tɔɔrɔ ma se i ma, an bɛna dɔ fara i kan.
  Npogotiginin in gosira a sennasanbaraw la, o kɔfɛ, nɛgɛ kɛrɛnkɛrɛnnenw, nɛgɛberew tun bɛ tɛmɛ a sennasanbaraw senkɔniw cɛ. O nɛgɛso sumana, o kɛra sababu ye ka tɔɔrɔ wɛrɛw lase u ma. O kɔ fɛ, u ye npogotiginin minɛ ni bɔgɔdaga naani ye, kɔkili fila, fila tɔw y'a senw minɛ k'a cɛɲi in kɔrɔta fo k'a kolow sɔgɔ pewu.
  Jinɛ y'a fɔ ni yɛrɛbonya ye ko:
  - An bɛ tɔɔrɔ suguya caman sɔrɔ. Kɔrɔlen tɔɔrɔbaga caman, ani dunan minnu sara, olu b"u ka fɛn dilannenw tila ni bolomafara ye, u tɛ se ka miiri min na! Yala i b"a fɛ ka taa kɛsu kɔnɔ wa?
  - Ayi!
  - I b'a sɔrɔ cogo o cogo !
  Cɛ jugu dɔ bɔra kɛnɛ kan, a ɲɛda datugulen don ni kurukuruw ye, a kunsigi bilennen donna ni wuluwuluw ye, a ɲinw tolilen don, a da kasa bɛ bɔ.
  - Nin ye Maliuta Skuratov ye. Sisan, a bɛna a janto i la.
  Box kabakoma dɔ bɔra, a tun bɛ i n"a fɔ dɔnkilida kɛsu. Kɛnɛma a cɛ ka ɲi kosɛbɛ ni masakɛ ka bɔrɔw ye. Npogotiginin y"a ɲini k"a yɛrɛ tanga, nka fanga y"a to a farikolo fangatigi fɔlɔ la. Barikantanya janfalen, min bɛ mɔgɔ maloya ka tɛmɛ dimi kan yɛrɛ! Jinɛw ye Mirabelle ta k"a fili a kɔnɔ.
  Fɔlikan y"a daminɛ ka fɔ, jirisunw y"a sɔgɔ a kɔkiliw, a senkɔniw ani a kɔ la. Martow ye kunkolo gosi, girinw y"a daminɛ ka bolokɔninw, bolow ani senw kari. O waati kelen na, sungurunnin da wulila ka ji funteni bɔn a nɛnkun kan. Funteni dɔrɔn tɛ, nka a ye ko haramulen fana ye, i n"a fɔ wulu tobilen. Mirabela ye kulekan bɔ, a kɔnɔbara tobira tasuma fɛ, dugukolo jukɔrɔla tasuma kulɛri caman. Fɔlikan tun bɛ fɔ, tuma dɔw la, a tun bɛ teliya, tuma dɔw la, a tun bɛ sumaya. O tora senna fo farikolo min tora, o bɛɛ kɛra joli-bɔn ye min ɲagaminen don nɛgɛ funteni na. O kɔ, u y"a gosi ni marifaw ye, ka sow ka wuluwulu kɛ. Foro bizarre pour un monstre dɔnnen, a tɛ sow ye: avant-garde sirannin. O min bɛ sɔrɔ ka wuli ka nɛnɛ heliyɔmu jilama kɔnɔ. Siranya: tasuma kɔfɛ ka don funteni nɛnɛman na. Npogotiginin min tun falen bɛ dusukunnata juguw la kojugu, a tun ka gɛlɛn a ma ka na a hakili la:
  - Ayiwa, cogo di ? I n'a fɔ! Tɔrɔ, cɛɲi! Nin ye Malyuta ni Beria ka fɛn dilannen ye! N"i ye Fa Müller yɛrɛ ka sigilan kɔrɔbɔ cogo di, n"o ye Gestapo ɲɛmɔgɔ ye!
  - Matigiw bɛ cogo min na, baarakɛlaw fana bɛ ten. - Mirabel y"a kɔlɔsi filozofi siratigɛ la. A hakili sigilen cogoya tun ka gɛlɛn a ma.
  - Aw fana ka kan ka tugu Malyuta Skuratov ka misali la. A tun bɛ mɔgɔ mafilɛ kosɛbɛ ani a tun bɛ bonya da a tigi kuraw kan. Nka a bɛ iko i tɛ se ka kɔnɔni kɛ k"a dɔn min kɛra mɔgɔ tɔw la, o la an bɛna a jira i la. Nka fɔlɔ, walasa k"i ka kuncɛbaya lafiya, an bɛna i fili sugo jugu dɔ la.
  Mirabelle tun sirilen bɛ ni sa nɔgɔlenw ni wuluwulu ŋanimanw ye, ka u siri ka u su nɔgɔbɔlan kɔnɔ. A bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ la, kɔnɔw ni fɛn haramulen wɛrɛw binna npogotiginin ka joginda kurulenw kan. U ye kɛlɛcɛ jigitigɛlen in sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ fo miniti damadɔ o kɔfɛ, Mirabela kolo kelen dɔrɔn tora. O kɔfɛ, u taalen kɔ, u ye fɔɔnɔ kasa jugu in "fɔɔnɔ" : sogo tun falenna joona cogo kabakoma na, u tora ka npogotiginin farikolo dun tugun. Nka nin tɛ ko haramulenba ye, nka tuma min na u (u bonya, u cogoya ani u suguya tɛ kelen ye - fɛn kelen min bɛ kɛ tuma bɛɛ, o ye hakilina jugu ye, cɛɲi ni bɛnbaliya pewu farikolow la minnu bɛ bana ni toli jira) ye wuluwulu joginw kɔnɔ, nɛ tun tɛ se ka muɲu. A tun ka jugu kosɛbɛ, a tun bɛ nɛ bɔ i n"a fɔ jahanama, danfɛnw dɔrɔn tun tɛ boli ka yaala, nka banakisɛ miliyari caman fana tun bɛ boli. Waati dɔ tɛmɛnen kɔ, Mirabela yɛrɛ y"a daminɛ ka o joginda ninnu tigɛ, ka joli siraw ni jolisiraw tigɛ. Ni a ma kɛ diɲɛnatigɛla ye dɔrɔn, a hakili bɛ se ka tiɲɛ kosɛbɛ.
  - O bɛ ɲɛ, a ban, n'o tɛ i b'a ye, jatɔmuso jatɔmuso bɛ nisɔndiya la. Na slut, ka taa baara la!
  U ye Mirabelle ta, juru dɔ filila a kɔ la, k"a sama. O nɛgɛbere min tun bɛ ni nɛgɛ ye, o y"a bugɔ ni hinɛbaliya ye, wa fiɲɛ tun tɛ a fogonfogon tɔɔrɔlenw na. Ani, n kɔ tun bɛ tɔɔrɔ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye. Bugɔli kelen-kelen bɛɛ, n"o ye tɔɔrɔko seko nafama ye, fɛn caman bɛ a kɔnɔ minnu tɛ kelen ye: ka dimi bila mɔgɔ la:
  - Ko wulu bɛ ka kɔla sɔgɔ. Wajibi tɛ ka kɛ mɔgɔ kuncɛbaw ye.
  Mirabela y"a yɛrɛ sɔrɔ kungo kɔnɔ, a ye mɔgɔw ye minnu jalen don kosɛbɛ, u caman kɛrɛnkɛrɛnnenya la musow, o ma se k"a yɛrɛ tanga dusukasi jugu ma. Nin ye cɛden duuru ye minnu ka dɔgɔ kosɛbɛ, denmisɛnninw yɛrɛ la, u bɛ ka kabakurun tɔni bi duuru sama. O man kan ka kɛ ka kɛɲɛ ni farikolo sariyaw bɛɛ ye, jinɛ min sigilen bɛ jirisunba kan, o b"u bugɔ ni niwutrɔni bugɔli ye, ka sanpɛrɛn misɛnninw bɔ, minnu bɛ ɲɛ dun (o yeelen bɛ se ka kɛ fɛn jugu ye). I bɛ se ka farikolo bɛɛ ka tension ye min tɛ hadamadenya ye, jolisiraw labɛnnen don ka pɛrɛn, kolo finmanw bɛ ka kari. Sumaya bɛ bɔ farikolo farimanw na, jɔnw ye, minnu tɔɔrɔla ni juguya ye, ni a ye cɛncɛn gosi dɔrɔn, a bɛ daminɛ ka sisi.
  - Nin tɛ kuruwa ye i ka lafiɲɛ a kan. Baara kɛ kosɛbɛ ani i yɛrɛ ye jatɔmuso ye. ɲumanya ye ɲangili ye. Jogo nɔgɔlen ye dugukolo gɛlɛn ye kojugu walasa ka ɲɛtaa kisɛw falen! - Jinɛ b'a nɔrɔ bloki la. A bɛ sɔgɔsɔgɔ a kamankun jɛlen ni a sɔgɔlen na:
  - Yan i bɛna wulilan ɲumanba dɔ sɔrɔ.
  Sisan, Mirabelle tun ka kan ka baara kɛ. U ye npogotiginin bugɔ ni hinɛ tɛ, ka bolifɛn ta ka taa a fɛ, wa a wajibiyara ka doni dɔ ta min tun tɛ se ka muɲu. Yan, kɛlɛcɛ min tun bɛ mɔgɔ bila ka miiri kojugu, o ye tɔɔrɔ hakɛ wɛrɛ sɔrɔ, wa o y"a dusukun fa, min tun ma se ka gɛlɛya abada. Fɛn min nafa ka bon kosɛbɛ : o tun ye baara kɛlen hakilintan ye pewu ;u ka jɔn cɛmanw ni musomanw tun bɛ wajibiya ka blokiw ta ka kɛ sɛrɛkili ye, ka sɔrɔ k"u kɔrɔta ka taa san fɛ, ka sɔrɔ ka jigin. Ani o cogo la ka t"a fɛ. Ka fara o kan, jinɛw ye bɔgɔdaga funtenimanw, nɛgɛw ani galasi karilenw bɔn ni timinandiya ye, hali diamant mugulenw a sen kɔrɔ (extradition worthy of sultans), sennasanbara jɛlenw, npogotigininw senw jenilenw, jolilenw, minnu tugura Mirabela kɔfɛ. A kɛra i n"a fɔ a binna siɲɛ jatebaliya la, nka o kɔfɛ, nitrɔni bugɔli ye sungurunnin wajibiya ka wuli. Ka bɔ fɛnɲɛnɛmaw ka jikuru dɔ magali la ani quark nivo (kɛrɛnkɛrɛnnenya la) fiɲɛ fagalen suguya caman, sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ ye n minɛ, o kɛra dimi ye fo a ye n wajibiya ka tɛmɛ n ma se. Tɔɔrɔ dan tɛ min na, o jɔrɔnanko, hali n"a y"a jateminɛ ko doni min tun bɛ kɛ tuma bɛɛ, npogotiginin in tun ma kɛ fɔlɔ ka doni sama min ka bon ni Cheops piramidi bonya n"a girinya ye.
  - Ayiwa, i n'a fɔ sonsannin baarakɛla. - jinɛ ye ɲininkali kɛ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ ka tɛmɛn fɔlɔ kan (hali n"a bɛ iko a juguya tɛ se ka kɛ). "Nin ye hali bi falenfɛnw dɔrɔn de ye, tɔɔrɔ min ka jugu kosɛbɛ, o bɛ i makɔnɔ i ɲɛfɛ." Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, yala i b"a fɛ ka fila-fila sɔrɔ wa?
  - O bɛ cogo di ? - Mirabela ye ɲininkali kɛ banabagatɔ dɔ kan na, o yɔrɔnin bɛɛ la, a ye bugɔli sɔrɔ, ka npogotiginin farikolo bɛɛ lamaga, min tɔɔrɔla fo ka se a dan na, a kɔ la.
  Jinɛ ye sɔgɔsɔgɔ jugu kɛ:
  - Ka tɔɔrɔ cogo caman na siɲɛ kelen. An bɛna aw tila tilayɔrɔ caman na, wa aw bɛna dusukunnata suguya caman sɔrɔ minnu ka ca kosɛbɛ.
  - Ayi, n t"a fɛ o nisɔndiya sugu ka kɛ !
  -Jɔn bɛna i ɲininka? "Jinɛ ye fɛn dɔ bɔ i n"a fɔ biɲɛ fililan, k"a ɲɛsin Mirabelle ma, ka bɔgɔdaga sama.
  O dugujɛ, sunguru y"a ye ko farikolo fila b"a la. Kelen tun bɛ ka doni girinman dɔ sama hali bi, tɔ kelen tun sirilen bɛ gengenjiri la. O ko fila bɛɛ la: dusukunnataw dafalen dafalen maralen bɛ.
  Mirabela y"a ye ko a bolow sirilen bɛ a la, a farikolo girinyana, k"a sɔrɔ kabakurun belebelebaw sirilen bɛ a senw na. Walasa a kana a dabila fewu, a wajibiyara k"a yɛrɛ sama ka taa san fɛ. Hali kuruwa y"a yɛrɛ sɔgɔ ka bɔ girinya la, jiri barikamaw karilen don, jirisunw sɔgɔra ka don kɔfɛ tigɛlen kɔnɔ. Kɛlɛcɛ in tun bɛ ni jiribolo ŋaniyajugu ye a kun na. A ye dugukolo sɔgɔ kosɛbɛ kungolo la, ka dɔ fara tɔɔrɔ kan. Ninakili bɛɛ tun bɛ taa ni dimi ye. Pterodactyls ye npogotiginin kunsigi jan minɛ, k"a bagabaga k"a kunsigi tigɛ. N kunsigi tun bɛ sama ka taa fan wɛrɛw fɛ, n kun tun bɛ ka yɛrɛyɛrɛ i n"a fɔ kabakurun minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ. Wa o waati kelen na, a tora k"a yɛrɛ degun, ka kabakurunba sama min tun tɛ se ka muɲu. Ka fara o kan, kungokolo sanfɛla tun bɛ taa san fɛ ka taa a fɛ. A ka gɛlɛn k"a fɔ fɛn min bɛ tɔɔrɔba lase mɔgɔw ma, nka n"u bilala ɲɔgɔn kan, a bɛ kɛ o sogo "seli" sugu ye.
  - Ayiwa, a ka di i ye cogo di ? - U ye npogotiginin ɲininka waati kelen na, jinɛ fila.
  Mirabela y"a kunkolo walima a kunkolow wuli cogo jugu la.
  - Nka an bɛ se ka tɔɔrɔ fanga bonya, na, cutie, fan saba siɲɛ kelen. Wa i tun bɛ miliyɔn sugandilenw kɔnɔ, o la, i mago bɛ fɛn dɔ la min ka bon kosɛbɛ ani min bɛ se ka kɛ tekinoloji ye.
  Sani Mirabela ka ɲɛjibɔ, a farikolo digilen don ka kɛ bɔgɔdaga dɔ ye. O kɛlen, sungurunnin ye sanfɛla-kurun girinya ye a yɛrɛ kan. Banakɔtaa bɛɛ sɔgɔra, kolow karilen don, kɔkili damadɔw pɛrɛnna. O kɔfɛ, daminɛ taamasiyɛn mankan bɔra ani fiɲɛw wulila, plasma min sumana fo ka se degere miliyari caman ma, o ye sogo jeni. Ni a sumana kosɛbɛ, funteni min tɛ se ka muɲu, o dusukunnata bɛ kɛ fo a ye selilu kelen-kelen bɛɛ sɔgɔ, ka jeni, farikolo yɔrɔ fitinin min tɔɔrɔla. Sanfɛla kurunba barikama in karilen don, ka pan san fɛ, waati dɔɔnin kɔnɔ, a nɔgɔyara, nka Mirabela ye waati sɔrɔ dɔrɔn k"a ninakili, kurunba pɛrɛnna, ka nɔgɔw bin sungurunnin kan.
  - Bravo ! Jinɛ y"o fɔ k"a bolow da. - O bɛ Weele ko daminɛ banbali.
  O kɔ fɛ, sanfɛla-kurun bɔra tugun, senna-tɛgɛrɛw ye jeni tugun, tasuma min ka suma kosɛbɛ, o kɔfɛ, a wulila ka bin tugun. Dusukunnata min tun bɛ mɔgɔ la ko a tɛ deli ka kɛ, o ye jahanama farikolo-ɲɛnamaya tɛmɛnenw datugu waati dɔɔnin kɔnɔ. O kɔfɛ, Mirabela y"a daminɛ ka faamuyali sɔrɔ tugun, o bɛɛ kɛra waati kelen na.
  - N ka kan ka naaninan fara a kan wa walima o bɛ se ?
  - Tiɲɛ don , o de bɛ bɔ ! - Mirabela hakili sera a dan na kaban ka bɔ tɔɔrɔ la.
  - Ayi, i tɛna kɛ diɲɛnatigɛla ye, o tun bɛna dɔ bɔ i ka tɔɔrɔ la. Sogo ɲuman b"i bolo, npogotiginin farikolo min bɛ se ka a yɛrɛ minɛ, nka an bɛ se k"a paramɛtiriw Changer ani k"i sogo Lamaga cogo wɛrɛ la. Yala aw b"a fɛ ka kɔrɔbɔli kɛ wa?!
  - A to n ka taa, n b'i deli ! - Mirabelle ka tɔɔrɔ cogoyaw bɛ sɔgɔsɔgɔ. Molecules kelen-kelen bɛɛ tun bɛ dimi, farikolo atomu kelen-kelen bɛɛ tun bɛ bɔ yɔrɔ wɛrɛ la, min tun bɛ tɔɔrɔ ni juguya ye.
  - Ayiwa, n t'o kɛ ! O ma bn i ma. N tun bɛna i tigɛli kɛ jɔn ye?Ne hakili la, o ye meteorite ye.
  Mirabelle filila fiɲɛ na. A tora a yɛrɛ la ani o waati kelen na, a y"a ye ko a bɛ i n"a fɔ kabakurun bloki. A kɛra ɲagami ye, a tun bɛ pan ka bɔ fan dɔ fɛ ka taa fan wɛrɛ fɛ, a tun bɛ taa yɔrɔ la min tɛ fɛn ye. Wa yan, tɔɔrɔ tun tɛ se ka muɲu. Dolow caman ye npogotiginin mɛtɛrɛ jeni ni yeelen suguya caman ye, k"a ta nɔgɔya la ka taa a bila X-ray ni neutron la. Nka alfa ni gamma fiɲɛ tun bɛ dimi kɛrɛnkɛrɛnnenya la. A farikolo yɔrɔ dɔw tun bɛ sumaya walima, a kɔfɛ, u tun bɛ nɛnɛ. A sanfɛla tun bɛ ka kari, a yɔrɔ kuuru bɛɛ tun bɛ ka bin, o waati kelen na, npogotiginin tun bɛ ka nɛnɛ sɔrɔ yɔrɔ salen dɔ la, fiɲɛ tɛ yɔrɔ min na, wa a tun bɛ iko a fogonfogonw bɛna pɛrɛn oksizɛni dɛsɛ fɛ. Mirabela tɔɔrɔla k"a sɔrɔ a ma tila, a jiginna ka kɛ kabakurun ye, a ma bɔnɛ a ka dusukunnataw la hali dɔɔnin. Tuma dɔw la, mɛtɛrɛ wɛrɛw yɔrɔ misɛnninw binna a kɔnɔ walima a ye satelitiw yɔrɔ nɔgɔlenw sɔrɔ: fɛn dilannenw ani... yɛrɛyɛrɛ. Wa o fana ye tɔɔrɔ lase mɔgɔ ma min tɛ se ka muɲu.
  - Ala, i ka n kisi nin mankanw ma, u ka kungo miiriliw sera mun ma. Ayiwa, tiɲɛ na, "jinɛ juguw" minnu bɛ ni biɲɛ ye: u tun bɛ se ka miiri o ɲɔgɔn na.
  Wa jinɛw tora ka ɲɛda kɛ, ka ɲɔgɔn sɔrɔ walasa k"a dɔn jɔn de bɛna kɛ sababu ye ka farinyaba lase mɔgɔ ma. Ni aw bɛ a to aw ka dumuni kɛ, aw bɛ tɔɔrɔ kɛ siɲɛ naani.
  Yan, mɛtɛrɛ farikolo y"a daminɛ ka sama dugukolo belebeleba in fɛ. Mirabelle siranna, nka a yɛrɛ ma se ka lamaga, hali n"a farisogo tun bɛ fɛn bɛɛ ye, a tun tɛ se ka foyi kɛ. Mirabelle ye pan ka don fiɲɛbɔyɔrɔ caman na, a sanfɛla wulila, o kɔfɛ farikolo y"a daminɛ ka wuli, a ye jeni dɔrɔn fiɲɛ kɔnɔ. O kɛra dusudon wɛrɛ ye, n"o ye jikuru kɔnɔntɔnnan ye, kalanw kɔgɔji kɔnɔ. A laban na, tasuma-bolo in halakira pewu ani Mirabelle y"a yɛrɛ jira sankolo la o yɔrɔnin bɛɛ. Tɔrɔya karɔsi tora senna, sow y"a daminɛ ka boli.
  - Tɔrɔ suguya naani kɛli waati kelen na, o tɛ bɔli kɛ. O de y'a To e, jatɔmuso, i kana fɛn dɔ Lajɛ duurunan na.
  - Yɔrɔ tuguni ? - a ye jinɛ wɛrɛ ɲininka .
  -Ayi, tariku! - Fasokanw ka di i ye cogo di, n terikɛ ? - Jinɛ ye nisɔndiya jira, ka ɲinw kurulenw ni ɲinw sɔgɔlenw sinsinni saba jira. Jinɛ tɔ kelen in senkɔniw bonyalen don. a dakunw bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - N b'u kɔniya !
  - Wa i ka kan ka bin kanuya la. O dɔ ye ko i bɛ mun miiri Feburuyekalo ko la?
  - Mɔgɔ minnu bɛ normal kosɛbɛ, minnu bɛ se kosɛbɛ ani minnu ye teriw ye. - Dimi hakɛ caman sababu fɛ, Mirabela y"o fɔ. "Hali ni i ka kan k"i ɲɛ da u la." Feburuyekalo de ye n lafili kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Ayi, a tɛ kɛ n"a ye! Nka dolow fana bɛ ni nɔgɔw ye!
  - I bna k balodmnba ye. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, fidenko fitinin dɔ.
  Dɔgɔkun kelen o kɔfɛ, Mirabela y"a ye ko a ye cɛden ye min si bɛ san 8 walima san kɔnɔntɔn ɲɔgɔn na. A farilankolon tun don pewu, cɛden farilankolon kelenw tun jɔlen bɛ a kɛrɛ fɛ. U kunsigi tigɛra, nɛnɛ tun bɛ yen ani a tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, u lamini bɛɛ tun ye barakɛso kogo jɛmanw ye, nɛgɛberew, ani wuluw tun bɛ ka wuluwulu.
  Masina tun ye nalomanya ye kosɛbɛ, u ye kunsigi kuluw sama ka bɔ, nka min tun ka jugu ka tɛmɛ o kan, o tun ye kumakan jugu ye.
  - Sisan u bɛna taa n'an ye sudon yɔrɔ la.
  Tɔɔrɔ min kɛra ni kunsigi ye, o banna tuma min na, fasisi jugu minnu tun bɛ fini nɛrɛmaw la ani ni kungolo ni kuruw taamasiyɛn ye, k"u gosi, k"u labɛn. Mirabela y"a kɔlɔsi ko denmisɛnw ka fin cogo min na, cɛnin min bɛ taama a ɲɛfɛ, o kolo kelen-kelen bɛɛ tun bɛ ye, a kɔ jiginna ka kɛ joginni ye min bɛ to senna ni joginda ni dingɛw ye. U taara ni u ye kɛnɛma, nɛnɛ tun bɛ ka na, den sennasanbaraw tun bɛ jeni yɔrɔ finman kan, u ɲɛw tun bɛ kɛ dɔɔnin ni joli nɛnɛman ye. Bugɔli dɔ tɛmɛna jirisunw fɛ, gosili min ye kinni kɛ, o binna Mirabelle min bangera kokura, o kɔkiliw kan, fari ma datugu dɔɔnin.
  - Aw k'aw senw minɛ, Fidov ka danfɛnw.
  A jɛlen don ko denmisɛnw tun b"a ɲini n"u fanga bɛɛ ye, wa ne tun bɛ se ka sennasanbara jɛlen bilenmanw ye ka tugu ɲɔgɔn na. Mirabela kɔnɔbara lankolon don, kɔngɔ bɛ a banakɔtaa sɔgɔ, asidi bɛ a kɔnɔbara sɔgɔ. Sagagɛnnaw bɛ boli ka na u fɛ ka wuluwulu, u bɛ i n"a fɔ u dibi don, u da bɛ fomu. U dɔ la kelen bɛ dimi kosɛbɛ, wa a bɛ ɲini ka Mirabela sen fariman kin. Npogotiginin min bɛ cɛden fari la, o bɛ siran, nka denmisɛn minnu bɛ kari, olu bɛ gɛn ka segin layini na ni bayonɛti nɔgɔlenw ye. A laban na, u bɛ taa ni u ye boon dɔ kɔnɔ min bɛ kasa jugu bɔ. Mirabela, ani denmisɛn tɔw fariganna pewu, u kɛra bulu ye. A daminɛ na, a taamatɔ ni senw karilen ye, minnu tilalen don ni nɛnɛ ye, nɛgɛ duguma funteniman kan, a ye nisɔndiya sɔrɔ. O kɔ, a y"a daminɛ ka funteni sɔrɔ, Mirabela ye hopak dɔn. A dawolo tun bɛ Yahutuw ka delili dɔ fɔ ni kumakan ye.
  - Ka hinɛ Yahweh la. Ɲɛnamaya di cɛnin ma! Walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, sungurunnin dɔ don! Aw ye Naziw fili Sheol kɔnɔ! A ka bon kosɛbɛ!
  Denmisɛnw senw jeni fanga bonyana, denmisɛn caman tun ye kulekan ni kasi daminɛ kaban, sogo jeni kasa kɛra fɛn ye min tɛ se ka muɲu.
  Cɛdenw tun ka ca, u tun digilen don ɲɔgɔn na kosɛbɛ, Mirabela ye farikolo farimanw, farikolo girinya kojugu, sumayalen magali ye. A kamankun nɔgɔlenw y"a sɔgɔ a disi kolo la. Gundo funteniman binna a kunkolo sɔgɔlen kan ani Mirabela kulela. SS cɛw ka ŋɛɲɛ, min bɛ i n"a fɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ, o mɛnna, o kɔfɛ, taamasiyɛn dɔ bɔra. Dugukolo y"a daminɛ ka wuli. Denmisɛn minnu jɔlen bɛ da la, olu ye u yɛrɛ sɔgɔ dɔɔnin dɔɔnin ka don Gehɛn kɔnɔ. Cɛdenw nɔrɔla ɲɔgɔn na, k"a ɲini ka duguma funteni nɔgɔlen minɛ, nka fɛn bɛɛ kɛra fu. Hali ni a ye tɔɔrɔ minnu bɛɛ sɔrɔ, Mirabela dusukun bɛ wuli i n"a fɔ marifa.
  Sisan, a ka waati sera ka sɛgɛn ka don dugujukɔrɔ. Tasuma b"a minɛ ani dimi min tɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye, o bɛ tugu o kɔ, fari bɛ jeni joona, tasuma bɛ kolow sɔgɔ ni kɔnɔnafili ye. Mirabela bɛ segin kelen-kelen bɛɛ sɔrɔ a danma, o kɔfɛ ni kolo laban tolilen don, a b"a yɛrɛ sɔrɔ kokura wale la. O maana sirannin bɛ segin a yɛrɛ kan siɲɛ caman.
  - O la, i sera dakun duurunan na kaban. - Jinɛ bɛ a sen don a la. - Nka nin tɛ se i ma, i ka kan ka dɔ fara i ka fanga kan.
  Mirabela ɲɛw ma foyi jira, dusukunnataw tun bɛ a degun fo a tun tɛ se ka kuma. Jinɛ dɔ min kunkolo jɛlen don, a tiɲɛnen don, o ye hakilina di.
  - Komin an seginna hadamadenw ka tariku la, o tuma na fɛ, n"a sɔrɔla an bɛna segin o yɔrɔ kan ni Alimanw ye tugun.
  Mun de ka di i ye; awiyɔn walima tanki?
  Jinɛ jɛɲɔgɔn ye sɔgɔsɔgɔ.
  - Tiɲɛ don awiyɔn ; a ka fanga ka bon kosɛbɛ.
  - An bɛna sogo sugu jumɛn di a ma ?
  -Npogotigininw de ka fisa, cɛw ka jugu kosɛbɛ.
  Siɲɛ wɛrɛ, dugukolo cogoya Changé. Mirabela y"a ye ko a bɛ awiyɔn kɔnɔ, a ye hɔrɔnya waati kunkurunnin kɛ o kɔfɛ, u ye marifa ci a la ka bin. Waati laban yɛrɛ la sanni a ka bin, awiyɔn bolila bɛ se ka pan ka bɔ parachute kɔnɔ, nka ni sirilanw sirilen don dɔrɔn, gosili kɛra ani a hakili bɔra o yɔrɔnin bɛɛ. U ye Mirabelle minɛ a bolow la ka ji bɔn a ɲɛda la, ɲɛda juguw, swastikaw, ani SS taamasiyɛn - sanpɛrɛn fila - tun bɛ ye a lamini bɛɛ la. A ka finiw bɛ tigɛ, sungurunnin bɛ ye ni siran ye: muso sin fila minnu falen don. Fɛn dɔ tun bɛ u la min tun bɛ siran mɔgɔw ɲɛ, a tun tɛ se ka sɔrɔ. Sinw bɛ mugumugu, ka pinɛ, ka sama. O kɔ, u bɛ daminɛ ka npan cɛsirilan tigɛ. Mirabela bɛ girin kosɛbɛ, k"a senw gosi. U y"a gosi a kun na ni marifakisɛ ye, o kɔfɛ, u b"a ka panti tigɛ, k"u bolo don a kɔnɔbara la ni bolo nɔgɔlenw ye. Mirabela bɛ mankan bɔ i n"a fɔ jatɔmuso, mɔgɔ wɛrɛ ka muso farikolo bɛ nɔ bila hakili la. A b"a dɔn min bɛna kɛ, wa a bɛ yɛrɛyɛrɛ o makɔnɔni na.
  - jatɔya jumɛn don , su jatɔmuso minɛna , sisan majigin tasa min i jɛɲɔgɔn binnalenw ye .
  Mirabela y"a ye ko jirisunba dɔ bɛ a kɔ la. U y"a daminɛ k"a minɛ ka caya ni kɔnɔnafili ye. O waati kelen na, cɛ fila ye Mirabelle sɔrɔ siɲɛ kelen. O tun tɛ dimi kosɛbɛ: a tun bɛ maloya cogo min na, a ka mɔgɔ miliyɔn sugandilenw cɛma kɔrɔ tun "cocked" i n"a fɔ jatɔmuso laban. Cɛ kelen ye dɔ wɛrɛ bila a nɔ na, kabako don, nka cɛnimusoya, nisɔndiya nɔ na, o ye tɔɔrɔ dafalen lase sungurunnin ma. Muso minɛbagaw tun ka ca, u tun ka ca, wa a kɔnɔfɛn bɛɛ tun tigɛra, k"a fa ni kisɛ baga ye, min kasa ka jugu. Mirabela tun b"a miiri ko o bɛɛ bɛna ban, nka Naziw ye tɔɔrɔ wɛrɛ sɔrɔ.
  - A ye piloti ye, o la, a to a ka pan !
  Mirabel ka joli tigɛra, o kɔfɛ, u ye senkɔni sama ka bɔ ni foroko ye ka siri awiyɔn na.
  - Ayiwa, nin ye minx ye. Aw ka wuli aw ka pankurun kɔnɔ, an bɛ dugaw kɛ aw ye ka ko dumanba sɔrɔ.
  Kɛlɛcɛ ye wuli, Mirabelle y"a yɛrɛ wuli ka tigɛ ka bɔ a sanfɛ, kungo bolow dɔrɔn de ye bugɔli kɛ muso sen farilankolon, tannalen kan. Dimi jugumanba, ni jolisiraw y"a daminɛ ka bɔ, o tun bɛ ɲɛfɛ. A kɛra i n"a fɔ kɛlɛcɛ kamalennin in ye fɛn bɛɛ sɔrɔ kaban wa foyi tun tɛ yen min b"a kabakoya, nka ayi, sɔgɔsɔgɔninjɛw bɛ wuli ani joli bɛ bɔ ɲɛw la.
  Avion tun bɛ pirouettes kɛ, ka slides, rolls ani loops kɛ. Nin bɛɛ ye farikolo yɛrɛyɛrɛ ani ka farikolo wuli. Mirabela ye mankanba bɔ, o waati kelen na, npogotiginin farikolo tɔw tɔɔrɔla. O kɔfɛ, kɛlɛcɛ y"a daminɛ ka jigin ni fanga ye ani Mirabela binna duguma, o kɔfɛ, u y"a sama ka taa ŋaniw fɛ, k"a su ji la, nɔgɔ kasadiman dɔ kɔnɔ. Nin bɛɛ ye ne bila ka tɔɔrɔ faamuya: cogo wɛrɛ la dɔɔnin. A tun bɛ iko awiyɔn gazi tɛna ban abada. Nka, a pannen kɔ waati min na i n"a fɔ lɛrɛ caman, a bɛ jeni yɔrɔnin kelen ani fɛn bɛɛ bɛ segin a yɛrɛ kan tuguni.
  Jinɛ yɛrɛ ye dɔnkili da, ni kan gɛlɛn ye, min bɛ mɔgɔ hakili sɔgɔsɔgɔ:
  Jahannama masakɛ jugu, bilenman, .
  Escort belebele dɔ bɛ a lamini na!
  Ani cogo min na i tɛ PR ɲuman ye,
  O nɔ ye o kɔfɛko ye dɛ!
  
  Jinɛ jugu dɔ bɛ i fo.
  Biɲɛ naani, u janya ye mɛtɛrɛ ye!
  O de kosɔn Yesu kununna
  Walisa min bilala kaso la kiritigɛso fɛ, o ka se ka don sankolo la!
  
  I tun ye sunguru kuncɛba ye
  A donna miliyɔn kɛrɛnkɛrɛnnen kɔnɔ!
  Sisan, a tigi ye Sitanɛ ye,
  Wa tɔɔrɔ tɛ ban - legiyɔn !
  
  Seti jumɛn - i bɛna fɛn bɛɛ sɔrɔ yan, .
  Rack, needles ani tasuma bɛ yen!
  Ni aw tɔɔrɔla aw bɛna dɔnkili da ni kanba ye,
  Ala ye diminya kininbolo kɔrɔta!
  
  Bi tɔɔrɔw ka ca ni bi ta ye, .
  Avion ni tanki bɛ i ka baara la!
  An bɛ sennatan, an bɛ bonya ɲini,
  Jahannama kɔnɔ, sigikafɔ bɛ yen - ɲagami tɛ!
  
  I tun ka nɔgɔ ni ɲumanya ye,
  Sisan ɲɛnamaya bɛ shit kɔnɔ nin ko in na!
  Wajibi tɛ i ka kɛ saga senuma ye
  Yɔrɔ tɛ mɔgɔ dususumaninw bolo Dugukolo kan!
  
  Naloman o hakilintan bɛna jogoɲumanya faamu
  Ɲɛtaa sira ye fariya ye, juguya!
  O yamaruya dira - ka taa taama na, .
  Kɛlɛ bɛ sen na - i bɛ hɛrɛ la !
  
  Hɛrɛ ɲinibaga tɛ se ka kisi
  O bɛɛ kɔfɛ, ni npan tɛ i bolo, i barika ka dɔgɔ pewu!
  Fasisiw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ka don cɛncɛn na, .
  Wa, gɛlɛya si tɛ a la tugun!
  
  Wa i ye cɛɲi ye - o de ye gɛlɛya ye, .
  N y'a latigɛ ka kasi - o dɔrɔn de don !
  Nin ye kanuya sɔngɔ ye
  Fɛn tɔw bɛɛ ye buguri ye - nkalon !
  
  Ayiwa, sisan i ɲɛw da wuli,
  Jahannama kɔnɔ, sogo bɛ jeni ka sɔgɔsɔgɔ!
  Raging in the body: sanfiɲɛba, sanpɛrɛn, .
  Ani, i tɛ se ka se sɔrɔ dimi kan!
  
  Wa min ka jugu, mun ye siran bɛɛ ye, .
  Dan tɛna kɛ - abada!
  A tɛna kisi: Ala fana, Allah, .
  Tɔɔrɔ minnu bɛna kɛ ɲɔgɔn kɔ, olu bɛ makɔnɔni na!
  Kabako don, o kumaw, sanni u ka Mirabela ban, u y"a lakunu. A tun bɛ a janto kosɛbɛ dɔnkilidacogo nɔgɔlenw na.
  - I jinɛ kumana poyi la. O la sa, fɛn bɛɛ tɛ ɲɛ n"i ka biɲɛw ye! - Kɛlɛcɛ yɛrɛ ye ɲɛji cɛ, a ɲɛ bɛɛ bɛ farikolo tɔɔrɔlenw na.
  - Wa n bɛ quasarw ye i ye ! N y"a latigɛ k"a ta ni so boli ye sanni n k"a ko. N bɛ nisɔndiya charmed sense of humour, a ka vacuum prostitute ka kan ka bila yɔrɔ jumɛn sisan tɔɔrɔ suguya wolonwulanan na? Laala ka don reacteur hypernucléaire kɔnɔ wa?
  Jinɛ y"a ka sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔgɔlenw lamaga.
  - Wolonwula ye jateden senuma ye wa a ka kan ka kɛ fɛnba ye. Wa o cogo la, tɔɔrɔ bɛ tɛmɛ sumanikɛlan kan.
  - O kɔ fɛ n bɛ sugandi dɔ Di - supernova dɔ, a bɛna slut dun ka Bɔ kɔnɔna na.
  - Kabakoma! Mirabel lamɛn - i ka kɛ gris ye! An bɛ min di kojugukɛlaw ni murutilenw ɲɛmɔgɔw dɔrɔn ma, bonya kɛrɛnkɛrɛnnen bɛ di aw ma, aw bɛ o sɔrɔ. Aw ka siran ani ka nimisa, Matigi jugu!
  O kɔfɛ, Mirabela ɲɛw y"a daminɛ ka girin, a y"a yɛrɛ sɔrɔ tasuma miliyari caman bɛ min na, o cɛmancɛ la, sisan a farikolo bɛɛ bɛ wuli a kɔnɔ, wa kɛlɛcɛ ye funteni sirannin ye ni molekilɛri kelen-kelen bɛɛ ye, ni quark yɛrɛyɛrɛlen bɛɛ ye, ni nukili kelen-kelen bɛɛ ye a farikolo min tun kɛra fɛnba ye min tɛ se ka da a la. A ye min ye k"a to jahanama kɔnɔ, o tun ye denmisɛnnin ka kumakan fitini dɔrɔn de ye n"i y"a suma ni mɛlɛkɛba dɔ kan ye min diminnen don. O ye tɔɔrɔ sugu tɔw bɛɛ datugu. A kɛra i n"a fɔ npogotiginin in kunkolo fununa, o waati kelen na, a ye kilomɛtɛrɛ kubik miliyɔn caman dɔn plasma funteni na, ani min ka jugu ni hyperplasme yɛrɛ ye, o ye quarks ni preons (fɛn minnu bɛ quarks) fara ɲɔgɔn kan, olu faralen ɲɔgɔn kan cogo min na. Sisan a y"a Faamu ko dimi lakika ye min ye, dimi min ni ɲɔgɔn cɛ tɛ Dugukolo bɛɛ kɔnɔ. Wa hali bi, hali nin tun tɛ dan ye, tɔɔrɔ fanga tun bɛ ka bonya - quasar dolow tun bɛ ka bangeko kura sɔrɔ. Quasar supernova (quasar supernova) binkanni ye mun ye - bɔnbu idɔrɔzi miliyari kɛmɛ : a binna yɔrɔ kelen na. Nka hakili kelen tɛ se ka fɛn bɛɛ sɔgɔ siɲɛ kelen. Mirabela yɛrɛyɛrɛla, sɛgɛn dɔ donna a hakili la, farikolo-ɲɛnamaya laban y"a ban.
  Robo min bɛ tɔɔrɔ la, o y"a farikolo lajɛ min tɛ se ka dɛmɛ, nka a tun ka di hali bi, ɔridinatɛri y"a fɔ ko:
  - Sibɛri-dugukolo-dugukolo y'a ban.
  - Ayiwa, an b"a fɛ ka cɛnin segin.
  Mirabela y"a hakili sɔrɔ : diɲɛ tɔɔrɔ mansamara min tɛ se ka miiri, n"o sinsinnen bɛ bi fɛɛrɛ kuraw kan, olu ka hypostase wolonwula bɛɛ bɔra, jinɛw ye mankan bɔ ni dimi ye.
  - I ye hɛrɛ sɔrɔ cɛ. Masakɛmuso yɛrɛ y"i jɔ i nɔ na, tɔɔrɔ banna, nka n"i nana an fɛ tugun, o bɛna kɛ o kelen ye, nka a bɛna barika sɔrɔ siɲɛ ba kelen ani ka fɛnkurabɔ, wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye san miliyari caman ye minnu tɛ ban. Sisan, aw ye Hyper Angel of Hell sɔrɔ ɛntɛrinɛti kan!
  Ja dɔ bɔra Mirabela ɲɛkɔrɔ, min y"a yɛrɛ jira o yɔrɔnin bɛɛ la ni fɛn bɛɛ lajɛlen ye min ka jugu, bana, mɔgɔ fagalen: o bɛɛ tun ka jugu fo kɛlɛcɛ hakili jigira a la: biɲɛ tan ni fila dɔrɔn minnu kurulen don ni kɔri ye, kurukuruw tigɛlenw ani kirinni minnu fununa kosɛbɛ. O kɔfɛ, bolokɔnincinin dɔ ye sungurunnin in sɔgɔ ka tɛmɛ; Ni a tun tɛ ɛntɛrinɛti-dugukolo-dugukolo la, a tun bɛna sa o yɔrɔnin bɛɛ o opereli sugu fɛ, bawo nɛgɛ in tiɲɛna ka kɛ pikirijikɛlan miliyari caman ye ka farikolo jeni. Mirabelle tun sɔgɔra k"a ta a kɔkili la ka taa a bila a kun kɔfɛ. U y"a ta ka taa san fɛ, tasuma manaman dɔ y"a lamini tugun, daw ye yeelen bɔ, a laban na, yeelenbɔlan dɔ y"a ɲɛw tigɛ.
  - K'a sɔrɔ vacuum traitor (jatigɛwalekɛla) hɔrɔnyalen don. Kan bɛn sɔɔni! - Jahannama ka Hyperangel ko ten. Mirabela fari fagara tugun, k"a sɔrɔ hakili seginna a kun na, muso kan nɔgɔlen dɔ y"o fɔ.
  - Ɔwɔ, a bɛ kabakoya. O ye ɲangili damatɛmɛnen ye mɔgɔ ma. Ka fara o kan, kɛlɛcɛ setigiba don!
  - I bɛ tiɲɛ fɔ, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, Hypermarshal ! Nka kiritigɛso bɛ janfacikɛlaw minɛcogo dɔn ka ɲɛ! - Robo tɔɔrɔbaga ye cɛɲi farilankolon lamaga. - K"a sɔrɔ i hɔrɔnyalen don, waati in na.
  Npogotiginin in kabakoyara ani a tun bɛ to ka ɲɛji cɛ, a ɲɛda tun bɛ kɛ bulu ye, a ɲɛda ɲɛw tun bɛ jigin.
  Marisikalo Maria Rattlesnake y"a ɲini a seko bɛɛ la ka npogotiginin dusu saalo, diwɛn jifilen dɔ bɔra a bolo ni emerald ji ye:
  - Min, n cɛɲi ! N jigi b"a kan ko nin bɛna aw dɛmɛ ka na aw hakili la.
  Mirabela ye minni kɛ ani a tun bɛ kɛnɛya kosɛbɛ. Kulɛri pinki seginna ɲɛda la. Npogotiginin ye ɲininkali kɛ ko:
  - Mun bɛna kɛ ne la sisan ! Tiɲɛ na, dimi dɔrɔn de tora ne la wa? Wa dimi tɛ ban...
  Cɛɲi cɛɲi wɛrɛ ja dɔ bɔra npogotiginin ɲɛfɛ. Nin tun ye "Tender Love" baarakɛyɔrɔ ka ultra-hyper-marshal ye, n"o ye Anastasia Streletsova ye, min tun bɛ dɔn ani min tun bɛ siran mansamara kɔnɔmɔgɔw bɛɛ ɲɛ (n"a sɔrɔla ni masakɛ tɛ). Kɛnɛma, a tun bɛ i n"a fɔ sunguru cɛɲumanba ni kɛnɛya, min bɛ mɔgɔ kabakoya, min falen bɛ cɛɲi ni diyanye la. Tiɲɛ na, Streletsova tun ka di kosɛbɛ, a tun ka di a ye ka kanuya kɛ ni cɛ damadɔ walima dunan suguya bɛɛ ye waati kelen na. O waati kelen na, a danfaralen don ni hakilitigiyaba ye, min tun bɛ mɔgɔ kabakoya dɔrɔn, dimi lase mɔgɔ ma.
  O bɛɛ n"a ta, nin tɛ fɛn ye min diyara a ye nin waati in na:
  - I b'a dɔn , i ye kojuguba kɛ , i ye kasodenw bila i ka ɲɛnamaya bɛɛ kɔnɔ ni sigili ye kɛlɛcɛw kɛlɛli la ! O kɔrɔ ye ko dimi jugumanba bɛna kɛ aw la tuma bɛɛ wa aw tɛna cogo sɔrɔ siɲɛ kelen abada ka ɲɛnajɛ kɛ, ka lafiya walima ka ninakili. Jo tɛ i la hali ka sunɔgɔ, ɲɛnajɛ tɛ i la, wa ikomi i tɛna kɔrɔbaya, o bɛ se ka mɛn san ba caman kɔnɔ, min bɛ dimi. A ka c"a la, makari tɛ i bɔɲɔgɔnko mɔgɔw la!
  - Wa kɛlɛ bannen kɔfɛ ni se sɔrɔli ye ?! - Ni maloya ni dannaya ye, Mirabela ye ɲininkali kɛ.
  Hypermarshal, min bɛ sɔgɔsɔgɔ ni ɲinw ye minnu bɛ manamana i n"a fɔ hyperplasme min bɛ bɔ biam filila fɛ, o y"a jaabi ko:
  - O cogo la, tiɲɛ na, sababu bɛ i bolo, nka a ka c"a la, o mɔgɔw bɛna yafa. min tun bɛ kaso la ka kɔn i ɲɛ, n terikɛ. A ka c"a la, aw kana jate masakɛ walima masakɛmuso ka hinɛ la!
  Npogotiginin y"a kun biri, ɲɛji min bɛ i n"a fɔ perle, o bɔra a nugu cɛɲi na:
  - Wa hali bi, n ka Faso kanu !
  Anastasia Streletsova ye nisɔndiya jira ka tɛmɛn fɔlɔ kan:
  - An b'o dɔn ! I ye mɔgɔ sɛbɛ ye ani i ye kantigi ye i ka baara la! O de kama, masakɛmuso belebeleba sago fɛ, an bɛ cogo di aw ma ka baara kɛ Fasokanw ye! Yala i labɛnnen don ka baara nafama dɔ ta wa?
  Mirabela y"a kunkolo wuli ni kɔnɔnajɛya ye, hakili fanga tun t"a la k"a ka nisɔndiya dogo:
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don ! Ne b"a fɛ ka baara kɛ n faso ye don o don ani lɛrɛ o lɛrɛ, i n"a fɔ kɛlɛcɛ jagɛlɛn ani sɔrɔdasi kantigi.
  Anastasia y"a kan fɔcogo jigin dɔɔnin ɲɛnajɛ la:
  . SABABU No. 12.
  Yanka tɛmɛna ni kumakan ye:
  - Gɛlɛya filanan ye ko hidrɔzɛni bɔnbu bɛ fiɲɛ barikama bɔ min bɛ fɛn ɲɛnama bɛɛ faga !
  Sadat ye a ɲɛw wuli k"a ɲininka ko:
  - Yala radiyodisiyɔn bɛ i n"a fɔ baga wa ?
  - Ayi! Siran ka bon kosɛbɛ! - Yanka y"a ɲɛw wuli walasa ka dannaya kɛ. - Nin ye fɛn ye min bɛ se ka hali kungo kɔnɔ miirili yɛrɛyɛrɛ. A tɛ ye, kulɛri tɛ a la ani kasa tɛ a la, nka a bɛ mɔgɔ faga hali wuluw fɛ!
  - Dugukolo jukɔrɔla majigi ?! "Cɛdenw farikolo jalen ni bulama y"a daminɛ ka yɛrɛyɛrɛ o yɔrɔnin bɛɛ la, wa siran lakika tun bɛ u ɲɛ na.
  - Ayi! Dɔnniya min bɛ tɛmɛn jinɛweleli kan. Fizik bilala hadamadenya baara la. - Yanka tun b"a fɛ k"a bolow sɛnsɛn, nka juru fiyɛlen min tun b"u minɛ ɲɔgɔn na, o y"a bali.
  Ali y"a jira ko:
  - Dɔnniya bɛ sɛgɛn ! N t"a dɔn, nka a ye joli di an ma?! Dɔnniya daɲɛ yɛrɛ kɔrɔ ye mun ye?
  Yanka ye a kunkolo wuli:
  -I bɛ hali bi daminɛ na kosɛbɛ siwili yiriwali la. Ka fara o kan, jɛkulu ni diinɛ suguya caman bɛ u sen don o ko la.
  Sadat sɔnna a ma ko:
  - " Ala diminnen " jɛkulu ka lasigidenw dalen b"a la ko dɔnnikɛlaw bɛɛ bɛ baara kɛ Sitanɛ ye k"u jeni. Waati dɔ la, u ye jatɔw ɲini, nka npogotigi cɛɲiw hakɛ dɔgɔyara kosɛbɛ kɔfɛ, masakɛw, sultanw ani masakɛw ye gɛlɛya sɔrɔ k"u lasun u ka dimi dabila. Wa sisan tiɲɛ ye ko tɔɔrɔ tɛ ko ye min tɛ kɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la jɔnw fɛ. Nka sariya siratigɛ la, a bɛ se ka kɛ ka ɲɛnamaya kɛ.
  Tiɲɛ na, jɔnmuso tun ka teli ka bugɔ. U tun ye bugɔli kɛrɛnkɛrɛnnen ye min ka bon, walasa fari kana tigɛ, hali cɛw tun b"a sɔrɔ. U ma cɛkɔrɔbaw mafilɛ hali dɔɔnin.
  - N"a Bɔra mɔgɔfagala min na, aw bɛɛ t"o Kɛ, aw t"o Kɛ bari aw tɛ Se k"a Weele ko ɲɛnamaya ! - Yanka ye dɔnkili da.
  Bugɔli ye fiyɛli kɛ, nka o gosili ma bin den muɲulen fari kan. A tun bɛ iko kɔrɔsibaga tun b"a fɛ ka cɛnin lasiran dɔrɔn. A yɛrɛ tora k"a bolo da a tulo la, ka ɲininikɛla janfa.
  - I ka kumakanw dabila ! - A ye 'kumakan Bɔ.
  Sadat ye ɲininkali kɛ ko:
  - I bɛ sɛbɛnni dɔn wa ?
  - Jaati!
  -Yala i bɛ se ka hidrɔzɛni bɔnbu dilancogo ɲɛfɔ wa?
  - Sariya siratigɛ la, n bɛ se, n b"a kalan ɛntɛrinɛti kan, nka n t"a kunnafoni bɛɛ dɔn. Wa a bɛɛ lajɛlen na, a ka gɛlɛn kosɛbɛ, a tɛ kɛ fu ye ko diɲɛ jamana fanba b"a fɛ ka kɛ nukliyɛri fanga ye, nka u tɛ se k"o kɛ. Hali misali la, Ɛndujamana, jamana min falen bɛ nafolo la, a jamanadenw ka ca ni miliyari kelen ye, o ye san tan ni duuru ta walasa ka atomikɛ ni idɔrɔzi bɔnbu dɔ da. Donc (o la) e n"i ka plow: i tɛna o marifa sugu sɔrɔ nɔgɔya la ten. Ka fara o kan, i ka kan ka fɛɛrɛko kunnafoni caman dɔn. Bɔnba idɔrɔzi ye fɛn gɛlɛnw ni fɛn kɛrɛnkɛrɛnnenw kulu ye. A bɛ Plutonium ni Uranium de wajibiya - 235. Wa a bɛɛ lajɛlen na, diɲɛ min kɔnɔ sultanw bɛ mara ani jɔnya bɛ mara min kɔnɔ; Siga t"a la, a ka surun kosɛbɛ ka o marifa suguw dɔn.
  Ali y"a jira ko:
  - An ka masakɛ min bɛ ni o fanga sugu ye, n"a sɔrɔla o ye dugukolo bɛɛ tiɲɛ ! Ayi, i man kan ka jara tulo geren ni muso sin ye.
  Sadat sɔnna a ma ko:
  "N"a sɔrɔ o marifa suguw ka gɛlɛn kosɛbɛ sigida faamaw ma tiɲɛ na."
  Yanka ye tulonko kɛ ko:
  - donsokɛ ka biɲɛw don dɛ ! Ani fali ɲinw !
  - Nin ye ɲɔgɔndan tigitigi ye ! - Ali sɔnna o ma. - I man kan ka farati lase a ma, nka i bɛ don i ka diɲɛ kɔnɔ cogo di ?
  - Aw kana a dɔn ! Laala jinɛw bɛ se ka transfert kɛ! Hali ni fanga juguw ye juguya ye o de kosɔn, walasa u kana kɛ mɔgɔ ɲumanw ye minnu tɛ fɛn ye i n"a fɔ mɔgɔw. Nka, an yɛrɛw bɛ mun miiri wuluw ko la?
  Sadat y"a ɲɛda tanlen kurukuru k"a ɲininka ko:
  - Nin danfɛn ninnu bɛ i n'a fɔ wuluw wa ?
  - Fɛnɲɛnɛmaw tɛ yen !
  - Ne yɛrɛ bɛ wuluw kanu !
  Yanka y'a kunkolo wuli:
  - Ntumuw ka ɲi, nka sosow fana bɛ yen, ka fara danfɛn wɛrɛw kan minnu bɛ mɔgɔw sɔgɔsɔgɔ k"u tɔɔrɔ.
  Sadat y"a kamankunw kɔrɔta k"a kɔlɔsi ko:
  - An t"olu t"an ka jamana kɔnɔ. Nka u b"a fɔ worodugu fɛ, o ɲɔgɔnna fɛnɲɛnama juguw bɛ yen minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ! Nka, n"an ka sɔgɔsɔgɔninjɛ minnu bɛ bɔ ɲɛdawolo la, olu fana tun bɛ ɲimi joli-sira-funu fɛ do? O tun bɛna kɛ ko juguba ye!
  Yanka ye foli lase Sebaayabɛɛtigi ma siɲɛ wɛrɛ ko a dɔgɔyalenba la, juguya si tɛ nin diɲɛ in kɔnɔ. A hakili jigira a ka taama na Worodugu fɛ, sosow tun bɛ ɲini k"a dun cogo min na. A yɛrɛ ma jɛya mun na Ala ye o fɛn haramulen sugu da, a bɛ iko a tun b"a fɛ ka mɔgɔw dimi siɲɛ kelen kokura. Kungo fana falen bɛ fɛn jugu sugu bɛɛ la ani nɔgɔ wɛrɛw la. Tiɲɛ don, Yanka ma deli ka taa u fɛ, a y"u ye telewisɔn ni ɛntɛrinɛti dɔrɔn de la. Nka, a bɛ iko yɔrɔ dɔw bɛ nin dugukolo in kan fana: ko haramulen sugu bɛɛ bɛ mara yɔrɔ minnu na.
  Cɛdennin y'a kunkolo Yɛlɛma k'a kunsigi jɛman Gɛn ka Bɔ a ɲɛda la n'a kɔkili ye (a bolow sirilen dòn). A ka c"a la, mun na nisɔndiya tɛ Dugukolo kan. Nɛnɛ bɛ walima funteni, i ka kan ka kalan kɛ ka mɛn ani ka sɛgɛn lakɔliso la, wa nɛnɛ waati la, nɛnɛ bɛ na tuma caman na. A tan ka gɛlɛn kosɛbɛ, wa situlu bɛ faritanabana bila i la. Nin ye diɲɛ ye dɛ! Mɔgɔkɔrɔbaw bɛ balo cogo di? Kuma bɛɛ la, o ye sugo jugu ye, ɲɛnamaya tɛ fosi ye ni tɔɔrɔ tɛ. Yanka y"a yɛrɛ ɲininka n"u bɛna se ka kamalenninya banbali furakisɛ da a ka ɲɛnamaya kɔnɔ wa? Walima kɔrɔya kɛlɛli fiɲɛ sugu dɔ?
  Jigiya bɛ yen hali bi o ko la! N tun t"a fɛ ka tɔɔrɔ ani ka ŋunuŋunu i n"a fɔ mɔgɔkɔrɔbaw b"a kɛ cogo min na.
  A ka c"a la, hadamaden ta fan fɛ, Ala ka jugu kosɛbɛ ni a y"a to o tɔɔrɔ sugu ka kɛ mɔgɔ miliyari caman ye. Nka, kɔrɔya taabolo: Yahweh hinɛbali ma sɔn o ma dɔrɔn, nka a yɛrɛ y"a lawuli. I n'a fɔ a fɔra sanjiba kɔfɛ cogo min na: u ka donw ka kɛ san kɛmɛ ni mugan ye! Nka, mɔgɔ fanba tɛ ɲɛnamaya kɛ walasa ka se nin si hakɛ ma! Hali mɔgɔ minnu si bɛ san kɛmɛ la, olu man ca, u caman ye bɛnbakɛ tiɲɛnenw ye kaban u si bɛ san biwɔɔrɔ la. A ka c"a la, o tulo geren sugu bɛ mɔgɔ la ka tɛmɛ a dan kan! Ayiwa, i tɛ se k"o kɛ i yɛrɛ denw na! O bɛɛ kɔfɛ, nin ye sadisi ye min ka gɛlɛn, min ka jugu, k"i yɛrɛ den faga dɔɔnin dɔɔnin, k"a yɛrɛ kɛ mɔgɔ jugu ye. Wa Ala bɛ cogo di nin kɔfɛ, fɛn bɛɛ dabaga! Ikomi Yanka tun ye cɛden ye min tun bɛ se ka baara kɛ joona, a ye miiri caman na, ka sɛgɛsɛgɛli kɛ ani ka dantigɛliw kɛ. A ka cɛdenw ka dantigɛli fɔlɔ yɛrɛmahɔrɔnyalen ye ko Ala tɛ yen! Dugukolo bɛ mara ni fɛnɲɛnɛma-ko ni danbe sugandili sariya ye min tɛ hinɛ, min ye fiyentɔ ye.
  Tiɲɛ don, a ye jinɛw ye minnu y"a n"a terimuso fili diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ. A filɛli fɔlɔ la, o b"a jira ko Ala bɛ yen. O bɛɛ kɔ fɛ, ni jinɛw bɛ yen, o tuma na fɛ, mɛlɛkɛw bɛ yen. Ni yeelen bɛ yen, o tuma na fɛ, dibi bɛ yen! A filɛli fɔlɔ la, nin ye aksiyɔmu ye.
  - Nka a tun tɛ yen ! - Yanka y"o fɔ a yɛrɛ kɔnɔ. A y"a senw sɔgɔ siɲɛ fila-fila walasa joli ka bɔ yen ani nɛ min tɛ se ka muɲu den senw sɔgɔlenw, sennasanbaraw la, o ka barika dɔgɔya.
  Tiɲɛ na, fɛnw jiginni bɛ se ka kɛ sababu ye ka fɛnba dɔw lawuli i n"a fɔ jinɛw ni mɛlɛkɛw. A kɛlen k"a kalan, sɛbɛnnikɛla tɔgɔba dɔ ye hyperplasma jiginni ye! Tiɲɛ na, jiginni dɔɔni dɔɔni ka bɔ nɔgɔman na ka taa fɛn gɛlɛn na, dɔ farali ye ɛntɔrɔpi kan.
  Hakili barika bonya sugu dɔ ani a caman cili ni ɲɛtaa bɛ ka yiriwa! Mun na, misali la, vacuum, dolow fanga, pulsarw ka pulses, cracks suguya caman diɲɛw ni parallel universes cɛ, olu tɛ super beings bange minnu ka nivo wɛrɛ tɛ! O bɛɛ kɔfɛ, sariya siratigɛ la, o bɛ se ka kɛ kosɛbɛ. N"i dalen bɛ ɲɛnamaya bɔli yɛrɛma miiriya la, o tuma na, mun na i dalen tɛ jinɛw, jinɛw ani n"a sɔrɔla mɛlɛkɛw bɔnsɔn yɛrɛma hakilina na. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ka kɛɲɛ ni Rus kɔrɔw ka laadalakow ye, Ala ni Sitanɛ ye Dugukolo da ɲɔgɔn fɛ. Irisi jamana kɔrɔw tun dalen b"a la ko Sitanɛ ye banbali ye, i ko Ala.
  Cɛw tun bɛ to ka Krisita ni Sitanɛ fila bɛɛ deli! Hali ntalen kɔrɔ dɔ tun bɛ yen ko: I ka Ala deli ani ka i biri Sitanɛ ɲɛ! O la, jinɛw ka kɛta: a tɛ tiɲɛ ye abada ko danbaga dɔ bɛ yen min b"a janto a la.
  Sugandili wɛrɛ fana bɛ se ka kɛ. A ye hakilina sɔrɔ min ko ninnu ye jinɛw ye? N"a sɔrɔ ninnu ye super-civilisation dɔw ka lasigidenw ye minnu bɛ ɲɛnajɛ kɛ nin cogo in na... I n"a fɔ denmisɛnnin fitininw tulonkɛminɛn kan : diɲɛ bonya !
  - Wa mun ? A bɛ se ka kɛ ko a bɛ ten kosɛbɛ! - Yanka y"o fɔ a yɛrɛ kɔnɔ.
  N"i y"a miiri o la - a bɛ bɛn hakili ma; miiri ka kɛ super-civilisation ye! Fɛnɲɛnɛma magow bɛɛ bɛ wasa, ɲɛnamaya banbali, saya tɛ kɛ tiɲɛ ye, nege tɛ ka diɲɛ wɛrɛw se sɔrɔ ani ka diɲɛ tigɛli kɛ kansɛri ye! O bɛɛ kɔfɛ, suguya bɛɛ tɛ hɛrɛ sɔrɔ: a ka di u ye ka fanga sɔrɔ tɔw kan. N"o tɛ, diɲɛ tun bɛna halaki kabini tuma jan kɛlɛ juguw la. Miiri k"a filɛ, duel dɔ bɛ kɛ super-civilisation fila walima caman cɛ! Kɛlɛ min bɛ kɛ ni marifa suguya suguw ye: ko farikolo sariyaw ye bɛnkanw ye, u bɛ Changé i n"a fɔ ɔridinatɛri tulonkɛ porogaramuw...
  I bɛ se ka ɲɛnajɛ kɛ cogo di ni i tɛ tulon kɛ ni dunan wɛrɛw ye? Cogo dɔ la, a ka di mɔgɔw ye ka tulon kɛ ni misiw, wuluw, wuluw ye. O pusi kelen in bɛ ka ɲɛnajɛ kɛ ka tulon kɛ ni soso ye, o b"a jira ko hakili yiriwara. Yala Yanka kɛra soso sugu dɔ ye wa?
  Supercivilisation dɔ y"a fili diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ! Ale fɛ o ye gato dɔ ye! Walima n"a sɔrɔ n" yɛrɛ m"o bila! N'a sɔrɔ tiɲɛ na a bɛ i n'a fɔ filimu "The Matrix" kɔnɔ, a bɛ tiɲɛ virtuel sugu dɔ la. O bɛɛ kɔfɛ, hali dumuni duman bɛ se ka lase ni ɛntɛrinɛti ye. O bɛ na ni Schwartz hakili ɲuman ye min bɛ filimu kɔnɔ min tɔgɔ ye ko Total Recall. Ɔwɔ, Amerikikaw bɛ filimuko dɔn, hakilina ɲuman caman b"u bolo. Ani dessin animéw ka bon dɔrɔn, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Disney ta. Ameriki dessin animéw ka di a ye kosɛbɛ, u ka ko kɛlenw ka bon kosɛbɛ, u bɛ ni sɛbɛnni kɛcogo ye min bɛ baara kɛ ani min ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye. Wajibi tɛ ka jate kɛ fewu; ko nalomanw bɛ yen minnu sigilen bɛ USA. Ameriki ye hakili ɲumanw ye minnu bɔra diɲɛ fan bɛɛ la. Ani Hollywood ye fɛn ye! Ameriki dɔnniyako sɛbɛnnikɛlaw bɛ tiɲɛ min sɛbɛn, o nafa tɛ. Misali la, Stephen King, filimu minnu bɛrɛbɛnna, olu man jugu, nka sɛbɛnw jiracogo barika ka dɔgɔ. Hakilina nafamaw yɛrɛ bɛ tiɲɛ ni u jiracogo gɛlɛn ye, min bɛ sɔgɔsɔgɔ. Amerikikaw si tɛ yen min ka fisa ni kalan ye. Nin ye filimu ye: Night Watch ye o ɲɔgɔnna crap ye! Nka, a kalanni fana man di!
  Sisan, ni Harmagedɔn ka sanjiba kɛra filimu ye, o tun bɛna diya kosɛbɛ! O cogo la, o ye fɛn nɛnɛman ye. Ani kɛlɛw ye super, frantic dynamics dɔrɔn de ye, ani fɛn kura ye tuma bɛɛ! Nin ye hɔrɔnya ye i bolo - min tɛ kɛlɛ ye, tuguni ye sensation ye !
  A kɛra dibi ye ka taa a fɛ: nin diɲɛ sufɛla tun bɛ ka surunya. Nka, a tun bɛ fɔ ko su bɛna kɛ samiyɛ ye, a ka suma!
  Ali ye Iancu ɲininka ko:
  - I yɛrɛ ka so b'i bolo wa ?
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don ! Walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, apartman dɔ don! - Cɛdennin y"a jaabi joona.
  - A ka bon wa ?
  - A man ɲi ! N b"a fɛ ka fɛn caman wɛrɛw sɔrɔ! - Yanka y'o fɔ ni nimisali ye. - Apartman ye so fila ye, balimamuso fitinin dɔ fana bɛ n bolo.
  - A ma caya kojugu ! Sobaw ka surun. Ni i kɛra musomuso ye, i bɛ se ka sigi harem kɔnɔ, dilan nɔgɔlen dɔ kɔnɔ. N"o tɛ, i bɛna su kɛ jɔnw ka bara kɔnɔ. O kɔrɔ ye ka cakɛda siri su fɛ.
  Sadat y"a jaabi ko:
  - cakɛdaw sɔngɔ ka gɛlɛn wa o de y"a to u tɛ bɛɛ siri ! Jɔn minnu farati ka bon kosɛbɛ, an cɛdenw, olu dɔrɔn de tɛna kɛ!
  Yanka y"a jira ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Dususalo dɔɔnin !
  - Nka hali bi a ka fisa ni cakɛdaw ye. Aw ka da a la, a bɛ mɔgɔ lasiran. - Sadat y"a kamankunw kɔrɔta. - Misali la, n sigilen tun bɛ cakɛda dɔ kan, nɛgɛso kɔnɔ, n b"a dɔn o ye min ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni i kɔ bɛ tigɛli kɛ o kɛcogo la.
  - O bɛ cogo di ?
  - Ni kunkolo nana ni senw ye ka bolow wuli. Wa u bɛ se k"o kɛ nin cogo in na; aw bɛ a to yen dɔgɔkun kelen kɔnɔ.
  Yanka y'a kunkolo wuli:
  - Nin ye ko juguba ye dɛ !
  - Jaati! A ka gɛlɛn ka miiri nin ɲɔgɔnna fɛn na n"i yɛrɛ ma o sɔrɔ! - Sadat ye daji da kɛ kɛrɛ fɛ. - Nka a bɛɛ lajɛlen na ne bɛ nin hakilina ninnu fɔ : i ka i yɛrɛ minɛ ni dususuma ye, k"a sɔrɔ i ma i kɔ bila bugɔli kura la.
  Yanka sɔnna a ma:
  - Nin de ka fisa ! A jirali dɔrɔn de bɛna kɛ waati dɔɔnin dɔrɔn kɔnɔ.
  Yanka y'a fara a kan ko:
  - N'a sɔrɔ an bɛna an makun !
  A laban na, u Nàna sankanso dɔ la min ka palisade ye mɛtɛrɛ saba ye. U nana ni jɔnw ye kɔnɔna na, u y"a to u ka gɛrɛ baji la. Bolo sirilenw hɔrɔnyara, o kɛra nisɔndiyako ye dɛ k"u lamaga tugun. Jiri in ye taamasiɲɛw ni bɔgɔbɔgɔw to yen, wa a tun ka gɛlɛn ka n bolokɔnincininw kɔrɔta.
  Yanka y"a da ko ni nisɔndiya ye k"a sen dimilenw nɛnɛ ji nɛnɛman na. N ye n kɔkiliw ko. Cɛden tɔw fana ye u ko, a ka c"a la, funankɛninw saniyalen don ka tɛmɛ balikuw kan. O kɔfɛ, jɔnw tun tɛ balo kɛrɛnkɛrɛnnenya la kosɛbɛ. Ikomi o mara tun ye yɔrɔw ye minnu ka timi, wa jiridenw tun bɛ falen san bɛɛ kɔnɔ, olu de tun ye dumuniba ye. A ka c"a la, jiriw ka dumuni tun t"a wasa, Yanka tun b"a fɛ tiɲɛ na ka sogo sɔrɔ, nka n"a y"a ɲini, o tun bɛ farati la ka bugɔli wɛrɛ kɛ. O kɔfɛ, jɔnw tun bɛ taa ni u ye u da la, u tun tɛ miiri ko su bɛna janya kɛrɛnkɛrɛnnenya la.
  Jɔnw sunɔgɔra bolow kan, bɔrɔ si tun tɛ yen, hali ni a tun nɛnɛna dɔɔnin ani cɛdenw tun bɛ teliya ka taa u yɛrɛ su don furabuluw la. Yanka kɔni ma se ka sunɔgɔ. Kɛrɛw ni kɔw tigɛra ni bugɔli ye, wa a tun bɛ dimi ka da u kan. Senw sɛgɛnnenw tun bɛ dimi, senkɔniw karilenw tun bɛ kari, joli tun bɛ bɔ, wa a bɛɛ lajɛlen na, cɛnin tun bɛ a ye ko a karilen don. Sisan, a kɛra jɔn ye! Danfɛn min nafa tɛ foyi la! Wolo dɔrɔn de don. Ani yala tiɲɛ na, i ka kan ka bugɔli muɲu, ka farikolo degun ani kɔnɔbara lankolon muɲu i ka ɲɛnamaya bɛɛ kɔnɔ wa? I bɛ se ka ɲɛnamaya kɛ nin cogo la cogo di ani ka tɔɔrɔ fo abada?
  Faan wɛrɛ fɛ, yala an man kan k"a ɲini ka boli wa? Nka, min? Ka fara o kan, fanga tɛ ne la dɔrɔn ka foyi kɛ bi! Ne farikolo yɔrɔw bɛ ka gɛrɛntɛ, ne misidenw bɛ dimi kɛrɛnkɛrɛnnenya la, wa ne bolokɔniw bɛ dimi juru fɛ. Ka fara o kan, n"a sɔrɔla a bɛna minɛ ani ko tɛna dan bugɔli dɔrɔn ma. Hali labɛn fɔlɔ tɛ : i bɛ dogo yɔrɔ min na, i bɛ se ka kisi cogo min na mɔgɔ wɛrɛ ka diɲɛ kɔnɔ i n"a fɔ jɔn bolilen... A ka fisa i ka dege a la, k"a lajɛ kosɛbɛ ani ka waati bɛnnen minɛ.
  Miirili minnu tun bɛ cɛnin kun na, olu ɲagamina pewu, wa a binna dingɛ dunba dɔ kɔnɔ, min kɔnɔna tɛ, ni tintiri ye. Sɛgɛn tun ka bon fo Yanka tun tɛ sugo kɛ tiɲɛ na, tuma dɔw la, fɛn dɔ ja tigɛlenw tun bɛ bɔ kɛnɛ kan min bɛ siranfɛn dɔ jira, nka a ma o kɛ.
  U ye jɔnw kunun joona, bugɔli dɔ pɛrɛnna ani bugɔli ye u sen gansanw gosi:
  - Aw ka wuli, aw kabila npogotiginin ! - Kɔlɔsilikɛlaw ye kulekan bɔ.
  Sunɔgɔ tun ka surun kosɛbɛ, wa a ma ne fanga segin a ma kosɛbɛ. U ye cɛdenw ni jɔn tɔw gɛn ka taa baji la ka taa u yɛrɛ ko. K"a sɔrɔ u ma jateminɛ kɛ i n"a fɔ u ye baganw ye, nakɔfɛnw dunni nɔgɔlen dɔ tun bɛ bɔn u ka jidagayɔrɔw kɔnɔ (wa u ye dusu don u kɔnɔ fana walasa u ka dumuni kɛ joona) ani formation nata. Tɛmɛsira kura tun bɛ ɲɛfɛ.
  Ali ye ɲininkali kɛ ko:
  - I sunɔgɔra cogo di ?
  - N kɛrɛw tun bɛ dimi, nka n ye o lafiɲɛbɔ sugu sɔrɔ, hali n"a ma se !
  - Mun, i ye sugo kɛ wa ?
  - n hakili tɛ ! Ne sɛgɛnnen don kojugu fo ne tɛ se ka sugo kɛ!
  - Wa n ye sugo kɛ ko n ye kɛlɛcɛ ye, n bɛ sow kan ka juguw bɛɛ tigɛ. Wa hali Sultan yɛrɛ ye n sara ni sanu cakɛda ye.
  Sadat ye kuma tigɛ:
  - Cakɛda tigitigi ! Jɔn taamasiyɛn!
  - Nka a ye sanu ye ! Ani, a tun bɛ ni emɛridi belebeleba dɔ fana ye! Nin ye ne bolokɔnincinin bonya ye! - Cɛdennin y'o fɔ n'a bolo calloused twist ye.
  - Ninnu bɛɛ ye sugo ye ! Don gɛlɛn dɔ b"an ɲɛ! An bɛna wuli kulu kan.
  - An mana muɲu cogo o cogo. - Yanka ko ten.
  - An k'a lajɛ ! A bɛ iko a tɛna diya i ye, an fana tɛna diya i ye.
  Kolon in taara ɲɛ. Sira min tun bɛ ɲɛfɛ, o tun ka jan ani a tun ka gɛlɛn kosɛbɛ.
  Yanka taamana ni mɔgɔ tɔw bɛɛ ye, a bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin, denmisɛnw senw karilen don. Tiɲɛ don, sanji nana sira kan su fɛ ani taa ma nɔgɔya kosɛbɛ! A ka di cogo min na ka kurun boli sennasanbaraw fɛ, ka tɛmɛ jidagayɔrɔ sumalenw fɛ, ani ka jikuruw lamagacogo dɔn. Cɛdennin y"a miiri ka kɛ filibuster ye. Chases, kɛlɛw, boardings! Romance ye!
  Aw hakili to Morgan, Flint, Kapiteni Blood ka waatiw la. Hollywood ka di yan kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ni marifaci suguya caman ye minnu bɛ mɔgɔ kabakoya.
  Pirates (baarakɛlaw)! Daɲɛ yɛrɛ kɔrɔ ye ko: nafolo ɲininikɛla! Nin diɲɛ in kɔnɔ: a tun ma deli ka marifa ye fɔlɔ. Mun na u bɛna kɛlɛ kɛ ni sabara, npan, npan dɔrɔn ye! O la, a ka fisa yɛrɛ ni pistolet fɔlɔw ma i tulo bali.
  I n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na: i ka pistolet nɛrɛma bɛ min?
  Wotoro so belebeleba kan!
  Yala aw b"a fɛ ka vodka ni sigarɛti min wa?
  Pake fila kɛrɛnkɛrɛnnenya la!
  Yanka ye ɲininkali kɛ cogo min na a hakili la Sadat ka hakili ka bon:
  -Yala jagokɛlaw bɛ i ka dugukolo kan wa?
  A y"a jaabi ni dimi ye ko:
  - Nin ye ɲumanya dafalen ye dɛ ! Tiɲɛ don, a yɔrɔ ka jan yan fo kɔgɔji la, nka yen fɛn bɛɛ falen bɛ o ɲumanya sugu la.
  - Yala marifa bɛ jagokɛlaw bolo wa ?
  - Marifaw ?
  - Marifaw !
  - I n'a fɔ i ka diɲɛ kɔnɔ cogo min na ! Ayi mun, ayi ko ayi! - Sadat y"a kunkolo wuli walasa ka da a la. - Nin ma dabɔ fɔlɔ !
  - O la, i n'a fɔ fɔlɔ, npan kelen ka taa kɔkili la ka don kɛlɛ la !
  - Ɔwɔ, a bɛ i ko ten ! Ayiwa, ne hakili la, i ye nin faamu!
  Yanka ye ɲininkali kɛ ko:
  - Yala i b'a fɛ ka kɛ jagokɛla ye i yɛrɛ ye wa ?
  - A bɛ fɔ cogo min na ! Nin tun tɛ ne ka denmisɛnya sugo ye, nka hali bi a tun ka fisa ni ka toli jɔn ye. Nka, sababu bɛ yen ka don galonw kan. A ka gɛlɛn kosɛbɛ jɔn ma yen, nka ni ɲɛnajɛ ye... - Sadat y"a yɛrɛyɛrɛ a yɛrɛ sago la, k"a farikolo gɛlɛnw gɛlɛya segin fila-fila kɔnɔ, k"a ɲini ka juru kari.
  - n ye kalan kɛ o ko la ! - Yanka ye ninakili bɔ k"a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ; N ye n kininbolo senkɔni belebele gosi kabakurun gɛlɛn dɔ kan.
  - n y'a kalan dɔrɔn ! Ugh! Hali n"i b"a dɔn: jɔn bɛɛ tɛ se ka kɛ jagokɛla ye, hali n"u bɛ se kosɛbɛ ani n"u barika ka bon. - Sadat y"a dawolo kuru ka kɛ tubabufura ye.
  - Munna?
  - Jagokɛlaw fanba tɛ mɔgɔw ye !
  Yanka ye fiɲɛ bila:
  - O don wa ? Hali mɔgɔw yɛrɛ tɛ!
  - O de don ! Danfɛnw i n"a fɔ frog-lily pad hybrids belebele minnu ye bulama ye. U ye najibɔla ŋanaw ye wa u bɛ Se ka To ji jukɔrɔ waati jan. Nin sugu in kɛrɛnkɛrɛnnenya la, jɛgɛminɛlaw ye! Wa a bɛ kɛwale kɛ ni juguya ye kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, wajibi don u bɛ mɔgɔ minɛlenw bɛɛ tɔɔrɔ, wa u tɛ kɛ walasa ka nin kunnafoni in walima o kunnafoni sɔrɔ, walima ka ɲɛnajɛ kɛ. U b"i ka jagɛlɛya hakɛ dɔn, n"i ka kan ka wele ko cɛ. Nka, musow fana bɛ tɔɔrɔ. Yala i bɛ se ka muɲu k"a sɔrɔ i ma pɛrɛn wa? A man teli ka mɔgɔ si kisi u ma. Wagati dɔ la, ɲɛnamaya tun tɛ yen fewu ka bɔ jagokɛlaw fɛ, u tun bɛ ni kɔgɔjiw komandan ye min ma tila. Nka kɔsa in na, faamaw, minnu farala ɲɔgɔn kan (o man ca), olu y"u wajibiya ka yɔrɔ di.
  - O min bɛ wele ko diɲɛ bɛɛ ka jɛɲɔgɔnya ! - Yanka y'o fɔ ni nisɔndiya ye.
  - O ɲɔgɔnna dɔ ! Sugu tɔw la, elfw dɔrɔn de bɛ mɔgɔw minɛ ni ɲumanya ye, hali n"u ye sarala sɔrɔdasiw ye, u bɛ se ka mɔgɔ faga kosɛbɛ!
  - n ma deli ka elf ye fɔlɔ !
  - An ka dugukolo kan, u man ca ! Nka u bɛna ɲɔgɔn sɔrɔ faaba la sisan. Nka, i ka kan k"i janto, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni cɛw ye, u bɛ namara kɛ cɛden cɛɲiw la kosɛbɛ. Ani, u tɛ sɔnni muɲu!
  - n b' nin jate minɛ ! - Yanka yɛrɛyɛrɛla, hali ni sumaya biɲɛw y"a fari datugu ani a ye farigan ye.
  - Nka n"i labanna ka kɛ elf"s harem kɔnɔ, i bɛ ɲɛnamaya kɛ nisɔndiya la. Elfew bɛ jɔnw minɛ ka ɲɛ, wa u tɛna aw bugɔ fɛn fitinin bɛɛ la. Nka, elfew ka ca ni cɛw ye, wa u bɛ cɛdenw fana kanu.
  - Hali n"a barika ka dɔgɔ, a ye dususalo ye ! Nka i bɛ se ka kisi. Wa a ka di muso ye kosɛbɛ!" Yanka sɔnna o ma.
  - Kɔfɛ dɔrɔn : ni kunsigi y"a daminɛ ka bonya (ɛlfw b"a kɔniya), u bɛ se k"a feere mɔgɔ ma walima naani ma, wa o ye ko jugu ye tiɲɛ na. N ye gnome ye siɲɛ kelen dɔrɔn, wa n bɛ se k"a fɔ ko ninnu ye suguyaw ye minnu bɔra nin diɲɛ in na. Tiɲɛ don ko gnome sigiyɔrɔw tɛ an ka diɲɛ kɔnɔ, wa kunnafoni minnu b"u bolo, olu tɛ kelen ye, wa tuma dɔw la, u bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ.
  - A bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ cogo di ?
  - I tɛna a faamu ! U ka ɲi wo, a kɛra jugu ye wo! Gnome tɛ mɔgɔ ye, wa a tɛ kɛ i n"a fɔ hadamaden. Kuma bɛ Fɔ k"u ye mɔgɔfagalaw ye wa u bɛ muso sogo kuraw kanu. Ka fara o kan, npogotigininw bɛ tobi ɲɛnamaw la ji tobilen na, wa sanni o ka kɛ, u bɛ bugɔ ni bin funteni ye min tɛ se ka da a la walasa sogo ka diya.
  - O ye siranfɛnw ye dɛ ! - Yanka y"a jaabi, k"a kunkolo wuli : " O bɛɛ kɔfɛ, muso ye kuncɛbaya ni bato bɛɛ lajɛlen ka ko ye."
  - A fɔ man di, nin ye sariyaw ye ! Wa i tɛ se ka bɔ o la. I tɛ se ka hadamadenya ni ɲumanya ɲini mɔgɔ minnu tɛ hadamadenw ye!
  Yanka ye a kunkolo wuli:
  - I tɛ se ka hadamadenya ɲini, nka n hakili la, a bɛ se ka kɛ ka hinɛ basigilen ɲini !
  - A to jatigɛwalekɛla ka kuma nin barokun in kan ni fagalikɛla ye. "Sadat ye kabakurun dɔ fili san fɛ n"a sen ye, o kɔfɛ, a y"a bolo se a nugu ma n"a bolokɔnincinin ye. - N b'a fɛ ka pari kɛ kliki duuru la ko i tɛ se ka nin kɛ. - Cɛdennin barika banna ka barokun Changé.
  - Ayi mun na, n bɛ se ! - Yanka, o cogo kelen na, a ye maga a nugu la n'a sen gansan ye, ka joli-sira dɔ to a kan.
  Sadat ye fiɲɛ bila:
  - Ayiwa, i ye marifa ye ! An ka cɛ! Ayiwa, okay, lafiɲɛbɔyɔrɔ la i bɛ se ka n bugɔ ka kɛ fɛn ye. Ne ɲɛda barika ka bon, a bɛna muɲu!
  - Ne dalen b'a la ! Nka n"i b"a fɛ, ne bɛ se ka yafa i ma nɔgɔya la!
  - Ayi! Jɛkulu ka juruw ka kan ka sara! Ne tun na yafa i ma!
  - N SƆNNA! Damn you, o ɲɔgɔnna ko fitinin don!
  Sira tun bɛ wuli ka taa ani taama gɛlɛyara kosɛbɛ. Ka fara o kan, sira yɛrɛ tun tɛ dilan ni kabakurun gɛlɛnw ye tugun, nka a tun dilannen don ni kulu kabakurun nɔgɔlenw ye. Sisan, Yankee ka senna-tɛgɛrɛ kelen-kelen bɛɛ kɛra tɔɔrɔ lakika ye, a sennasanbaraw tun bɛ jeni hinɛbaliya la. Cɛden wɛrɛw fana ye dusukasi sɔrɔ, nka denmisɛnw sen minnu bɛ keratini kɛ, sennasanbara la tuma bɛɛ, olu tun bɛ se ka doni muɲu, calluses tun tɛ siran sira ɲɛ. Jɔnkɔrɔbaw tun bɛ sanbara gɛlɛnw don. O la, o de tun ka gɛlɛn Yanka ma, ale min tun ma deli fɔlɔ o "dantigɛli" sugu la. A y"a ye ko; A tun bɛ i n"a fɔ n bɛ taama baganforo dɔ kɔnɔ n senkɔniw kan. Senw, minnu tun bɛ gosi kabakurun nɔgɔlenw na, joli tun bɛ bɔ ka taa a fɛ, joli kurukuruw tun bɛ sigi. Ali ye nin kɔlɔsi:
  - I ye joli ye balimakɛ ! A bɛ ye o yɔrɔnin bɛɛ la ko i tun delila ka taama sennasanbara la. I tɛna mɛn o cogo la!
  A gɛlɛyara k"a ka ŋunanw bali, Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Bɔnɛ ! O ye dɔrɔn ko n sigilen bɛ faaba la, wa, gypsy denmisɛnw dɔrɔn de bɛ taama sennasanbara la! Ni ne tun bɛ taama sennasanbara la nbɛda la, ne bɛ se ka alamaɲi sara! Hali ni ayi, n" ye denmisɛnnin ye hali bi.
  Sadat ye a kunkolo wuli ko:
  - n y'a faamu ! An bɛ ni faamaba denw ye : hali so kɔnɔ u b"a ɲini ka sanbara don walasa u kana kɛ i n"a fɔ jɔn sennasanbaraw. Olu ye ɲɛngoya ye. Wa o kɔfɛ n"a kɛra ko i labanna jɔnya la, o bɛ kɛ gɛlɛya ye kosɛbɛ. Nka, n b"a ye ko i farikolo degelen don. N"a sɔrɔ i bɛ se ka fɛn dɔ fɔ an ye min ka di an ye. Tiɲɛ na, i tɛ kɛlɛcɛ ye, wa i tɛ mɔgɔba ye!
  Yanka, a ɲɛda birilen dimi fɛ, a y"a jaabi ko:
  - N bɛ kalan kɛ sirkusɛ kalanso dɔ la. O kɔrɔ ye ko a ka kan ka kɛ mɔgɔ ye min bɛ se kosɛbɛ ani min barika ka bon.
  - Sɛrɛkili ye mun ye ?
  - Ɲɛjirali min ka di kosɛbɛ. A kunba ye ka mɔgɔw ɲɛnajɛ. Aw ye nisɔndiya ni dusukunnata ɲuman di u ma!
  Sadat sɔnna a ma ko:
  - Wa mun ? Nin ye kabako ye dɛ! Duniya ɲuman! Okey, mun wɛrɛ bɛ i bolo? Misali la, yala i bɛ se ka awiyɔn ta wa?
  Yanka ye nisɔndiya jira ni dimi ye:
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don ! O siratigɛ la, an ye asɛw ye! Misali la, awiyɔn dɔw bɛ yen minnu bɛ se ka mɔgɔ kɛmɛ duuru doni siɲɛ kelen. O kɔ, aw bɛ u lamaga teliya la min ka teliya ka tɛmɛ sow kan minnu teliya ka bon ni sow ye siɲɛ bisaba.
  - Oow! Hali n"an ka nsiirinw kɔnɔ, o sow frisky suguw fana bɛ yen! Icehand ni Mahmud bɛ ka boli. Mahmud ka wuluwulu binna. A bɛ pɛrɛn ko : jɔ, an k"an kɔsegin k"a ta. A y'a jaabi ko:
  - K'i to kulekan na, kilomɛtɛrɛ kɛmɛ duuru tun tɛmɛna kaban. Wa sisan, u bɛɛ ye mɔgɔ ba kelen ye.
  - kilomɛtɛrɛ kelen ye joli ye ? - Yanka ye ɲininkali kɛ.
  - N senna ba kelen ni tila ɲɔgɔn ! - Sadat y'a jaabi. - A bɛɛ lajɛlen na, a tɛ kɛ kosɛbɛ !
  - O kɔrɔ ye ko kilomɛtɛrɛ ba kelen ni kɔ ! Miniti tilancɛ kɔnɔ! Maana min ka di kosɛbɛ. Ɔwɔ, o awiyɔn suguw t"an bolo fɔlɔ, nka misiri b"an bolo. Minnu bɛ Fɔ ka Taa planete wɛrɛw la, olu bɛ Se ka Se o teliya in ɲɔgɔn ma. - N ye Yanka kɔlɔsi. - Nka a bɛɛ lajɛlen na, nsiirin bɛɛ tɛ se ka to sen na, wa o ye tiɲɛ ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la dɔnniyako la. Hadamadenw ka miiriyajuguw dan tɛ tiɲɛ na!
  Sadat sɔnna a ma ko:
  - A ka c"a la, a ye fangatigi ye : ŋaniya dan tɛ min na ani hakili danma ! Nka, o fana bɛ kɛ mɔgɔ gansanw na.
  Yanka kɔrɔba, min ye senna-tɛgɛrɛ kɛ walasa a sen joginlenw ka jɔ kabakurunw kan minnu ka nɔgɔn kosɛbɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Tiɲɛni ye hakilina sugandilen ye ! Duniya bɛɛ ka nanbara! Nka, nin ko in na, n t"a ka nkalon tigɛ.
  Ali ye ɲininkali kɛ ni sɔgɔsɔgɔ ye (hali ni lakɔlɔsibaga ye kabako majigin jira nin sen in na):
  - O la, i bɛ se ka taa diɲɛ wɛrɛw la wa ?
  Yanka y'a kunkolo wuli:
  - A fɔ man di nka, ayi ! Mɔgɔw Sera ka Taa Kalo kelen dɔrɔn de la. Hali wuluwulu minnu bɛ taa Marisikalo la: fo ka na se bi ma, dɔnniya nsiirin saniyalen don. A ka c"a la, sanfɛla ɲinini bɛ ka taa ɲɛ dɔɔnin dɔɔnin, a kana fɔ ɔridinatɛriw yiriwali teliya la. Nka mɔgɔw bɛ ka u sennatan hali bi.
  Sadat y"a jira ni hakilitigiya ye ko:
  - O bɛ Kɛ k'a sababu Kɛ jamana ni jamana caman b'i bolo. Planɛti ka kan ka kɛ ni tigi kelen ye. O cogo dɔrɔn de la, ɲɛtaa bɛ se ka kɛ, wa sɔngɔ tɛ foyi ye.
  Yanka sɔnna a ma:
  - Jagokɛla dɔw tun bɛ yen minnu tun b"a fɛ ka hadamadenya fara ɲɔgɔn kan, nka fɛn dɔ tun b"u bali tuma bɛɛ. Walima ɲɛnamaya surun, walima kɛlɛɲɔgɔn barikamaw. Ka fara o kan, tuma caman na kojugu, mɔgɔba ka masasigilan tun bɛ bila nafa dɔgɔyali nɔ na. A ka kan k"a fɔ ko demokarasi jamanaw kɔnɔ, gɛlɛyaw wulila ni ɲɛmɔgɔw ye. Misali la, George W. Bush ka hakili tun ka dɔgɔ kosɛbɛ ani a hakili tun tɛ foyi ɲɛ. Ayiwa, k"a sɔrɔ Ameriki jiginna fo ka mɔgɔ nɛrɛma dɔ sugandi ka kɛ jamanakuntigi ye, o ye maloyako ye pewu. O jamana sugu kama, i ka o "sting-stang" sugu kɛ! A ka c"a la, jamanadenw ka kalataw : o fana tɛ fanga sugandicogo ɲuman ye. Hali ni laala a ka fisa ni masakɛya ye.
  Sadat ye kunnafoni di ko:
  - Ala diminnen ka Ordre kɔnɔ, supergrandmaster fana bɛ sugandi karidinaliw ka lajɛ fɛ. Tiɲɛ na, fɔlɔ, masakɛ nafamaw bɛɛ tun ye kardinali kɔrɔw ye, nka sisan, fɛn bɛɛ Changé.
  - Kɔrɔ jumɛn na ?
  - Masakɛw b'a fɛ ka mara kɛ, wa u t'a fɛ ka kɛ marifatigiw ye. Nka, o ye ko ye min bɛ kɛ cogo la, min b"a fɛ ka kɛ mɔgɔ dɔ kɔrɔ! Nka, n t"a kunnafoni fitininw ni intriguew dɔn! N"a sɔrɔ a bɛna kɛ nin cogo la, walima n"a sɔrɔ a bɛna kɛ cogo wɛrɛ la! "Sadat ye senna-tɛgɛrɛ kɛ n"a senkɔni gɛlɛn ye kabakurun nɔgɔlen dɔ kan, ka sɔgɔsɔgɔ, wa a fari belebeleba tun sɔgɔra ka jɛya.
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ. Yɛlɛn in kɛra jirisunba ye ani kabakurunw kɛra nɛrɛmuguma ye. Cɛdennin tun bɛ dimi tiɲɛ na, i n"a fɔ a bɛ ka jeni ni nɛgɛ funteni ye. A y"a ɲini siɲɛ caman ka kuma a jɛɲɔgɔnw fɛ, nka o ma se ka lafiya lase mɔgɔ ma tugun.
  Tɔrɔya juguyara ka taa a fɛ, a nɔw kɛra joli ye. A laban na, cɛnin ma se ka muɲu, a binna a gɛnɛgɛnɛ kan. Bugɔli dɔ binna a kɔ kan. Yanka tun bɛ se ka kasi dɔrɔn:
  - A' ye makari kɛ ! Aw ka makari kɛ!
  Jagokɛla dɔ gɛrɛla u la:
  - O mankan ye mun ye !
  Lakɔlɔsibaga y"a yɛlɛma ko:
  - I y"a ye, Ahmed belebeleba, nin tomboy in, t"a fɛ ka taa ɲɛ !
  Jɔntigi, ni nson dɔ ka sɔgɔsɔgɔninjɛ ye min bɛ kɛ i n"a fɔ a bɛ ka kɔnɔnin dɔ bolonɔ bila a la, o y"a ɲininka ko:
  - Mun na i tε taa den kanulen ?
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ɲɛji fɛ:
  "Ne senw bɔnɛna pewu ani ne tɛ se ka taama, kɛrɛnkɛrɛnnenya la o kabakurun nɔgɔlen suguw kan!"
  Ahmed ye nisɔndiya jira:
  - Okay n denkɛ ! N"i tɛ se ka taama, u bɛna i gengen jiri la dɔrɔn walima k"i kunkolo tigɛ.
  Yanka tun b"a fɛ ka ɲɛnamaya kɛ tiɲɛ na, a y"a ɲini kosɛbɛ ka jagokɛla laadi a ka nafa la:
  - A' ye n bila wotoro kɔnɔ ! O kɔ, ni n senw kɛnɛyara, n bɛ taa tugun! O bɛɛ kɔfɛ, o bɛ nafa lase i ma!
  - Cogo di? - A ye ɲininkali kɛ Ahmed la.
  - I bɛ se ka n feere sugu la ! Wa a kɛra ten: i ye ne balo fu! - Cɛdennin y'o fɔ ni kasi ye.
  - I ka sɔrɔ ka bon cogo di ? I bɛ se ka mun wɛrɛ kɛ ka fara i feereli kan ka don harem dɔw kɔnɔ?
  Yanka, min y"a ye ko a bɛ ka wuli ka bɔ a nɔ na, a ko:
  - n bɛ tulonw dɔn, n matigi ! Ani a ka di kosɛbɛ! N"i y"a to n ye, n bɛna jatew tigɛ i ye ni muru ye: tulon kelen kama min ka di kosɛbɛ. A bonyalen don iko seko kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ an ka jamana hakilitigi caman fɛ.
  Akhmed gɛrɛla, a kasa bɔra sumaya gɛlɛn na, farikolo fasalen nka fangatigi:
  - I bɛ kuma tulonw de kan ! A bɛɛ lajɛlen na, n bɛ tulon kelen dɔrɔn de dɔn, n"u bɛ diɲɛnatigɛ kɛ. Nka n"i tɛ nkalon tigɛ ani n"o tulon ka di n ye, n bɛ se k"i ka ɲɛnamaya kisi. - Jagokɛla ye cɛnin kunsigi gosi. "A bɛ mɔgɔ dusu kasi ka bɔnɛ nin cɛ cɛɲi sugu la." N SƆNNA. an bɛna baarakɛminɛnw di aw ma. A to Gertrude k"i senw lajɛ.
  Ianku sirilen don, ka taa ni a ye wotoro la. Muso dɔ min si bɛ san bisaba ɲɔgɔn bɔ, a kunsigi tun ye nɛrɛ ye, a ɲɛda tun bɛ i n"a fɔ Tayilandi, o gɛrɛla a la. A ye Yankee sen jolilenw ko ni hakilisigi ye kosɛbɛ, a bɛ se ka fɔ ko a ma dimi bila a la. Cɛdennin senw sɔgɔlen, minnu tun ma waati sɔrɔ fɔlɔ ka gɛlɛya, o ye yelifɛn ye min bɛ mɔgɔ dusu kasi. U karilen don cogo min na, u tigɛra, ɲɛnamaya yɔrɔ kelen ma kɛ. Kabakurun nɔgɔlenw tun bɛ a senkɔni tigɛli kɛ mush ye. Muso y'a kunkolo wuli.
  - Wow, i ye tigɛ kɛ cogo min na den ! Dɔrɔn creepy! Ayiwa, ne ka kan ka mun kɛ i la!
  Yanka y'a jaabi ko:
  - Mun ka kan ka kɛ ! Ka furakɛ!
  - Ayiwa, o bɛ ɲɛ, n bɛ tulu kɛ i la !
  A kɛra i n"a fɔ muso in tun bɛ fura faamuya, a bolow tun ka nɔgɔn cogo kabakoma na. A ye tulu kɛ o yɔrɔ karilen na ni hakilisigi ye, ka tila ka cɛnin senkɔniw ni misidenw tulu kɛ.
  Yanka y"a ye ko muso farikolo magali ka di a ye cogo min na. O tun ye fɛn ye min tɛ se ka ɲɛfɔ, min tun ka bon kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"a ye kolo ni gɛnɛgɛnɛ gosilen maga.
  - I k'i kɔnɔbara da, n b'i kɔ furakɛ.
  Cɛdennin ye kan minɛ. Bolo nɔgɔlenw magara a kɔ la, k"a daminɛ ka tulu in mugumugu sɔgɔsɔgɔninjɛ ni tigɛw la minnu bɛ sɔrɔ bugɔli fɛ. A tun ka ɲi kosɛbɛ, fanga seginna farikolo la. Dimi nɔgɔyara. A laban na, Gertrude ye a ban ka a kɔ ni a kamankunw mugumugu koɲuman.
  - Ayiwa, i tun tɛ dimi na cogo di ? - A ye ɲininkali kɛ ni kan dususuman ye.
  - Ayi! A tɛ dɔɔnin dɔɔnin dɛ! - A ye cɛnin min nana ɲɛnamaya la, o jaabi. - O kɔ fɛ, ne bɛ nisɔndiya kuncɛyɔrɔ la. Ne b"a miiri ko barika bɛ ne la.
  - O cogo la, i ye mɔgɔba ye ! Cɛden ɲumanba don! - Gertrude y'o fɔ ni nisɔndiya ye n'a ka ɲinw kanulenw ye. - Jɛnkulu la, n bɛ i bɔɲɔgɔnko mɔgɔw bato ! Kunsigi blonde ye kanuya ye kosɛbɛ! Fɛn o fɛn bɛ kɛnɛya ani ka saniya, o ka di ne ye kosɛbɛ!
  - Nin ye ko ɲuman ye ! - Yanka ye kulekan bɔ. - Hali n"a tɛna dimi ka farikoloɲɛnajɛ dɔɔnin kɛ !
  Ahmed ye kulekan bɔ ko:
  - I kana bacha hakili bɔ ko la. A to a ka baara kɛ!
  Gertrude y"i biri ka cɛnin susu a dawolo la. Yanka tun bɛ ɲini ka sɔgɔsɔgɔ muso baliku dɔ ka susuli ye diyagoya ye cogo min na. A tɛ se ka suma ni npogotigininw ka sinbara maloyalenw ye. Muso dawolo bɛ i n"a fɔ mɔni, i b"a fɛ k"a min dɔrɔn. Gertrude y"a yɛrɛ sama ka bɔ yen ni gɛlɛya ye ani a ye cɛnin gosi a kun na.
  - I hakili sigi, npogotigi !
  Yanka ye ninakiliba ta, nisɔndiya tɛmɛna dɔɔnin dɔɔnin. Kɔrɔnfɛla diyanyeko ka ca nin muso in na kosɛbɛ. Fɛn kɛrɛnkɛrɛnnen min bɛ mɔgɔ bila ka wuli.
  Cɛdennin ye baarakɛminɛn fɔlɔw ta k"a daminɛ ka jatew tigɛ. A y"a latigɛ ka nin diɲɛ in kalan dugukolo kan tulon kɔrɔlenba la, n"o ye ɛkizamɛn ye. Hali n"a y"a sɔrɔ a filɛli fɔlɔ la, n"i y"a suma ni bi ɛntɛrinɛti fɛɛrɛw ye, a bɛ iko nin tulon in ye tulon fɔlɔ ye, a tɛ ten! Ɛkizamɛn tulon kɛcogo ka gɛlɛn kosɛbɛ, teori gafe tan ni caman ani gafe kɛmɛ caman sɛbɛnna. Tulon in ye kabako ye, nafolotigi, hakilitigi. Napoléon, Tamerlane, Ivan the Terrible, Peter the Great, Joseph Stalin, Adolf Hitler, Churchill ani Roosevelt tun ka di u ye k"a tulon kɛ. A bɛɛ lajɛlen na, tulon kabakoma min bɛ hakilina ni hakilitigiya yiriwa. Bi sɔrɔdasi-sɔrɔko fɛɛrɛ fanba ta fan fɛ, u ka fɛɛrɛw ka nɔgɔn kosɛbɛ. Kɔlɔnw minɛ joona, ka sennamɔgɔw yiriwa k"u fili jugu ma. A ka c"a la, kɛlɛ caman bɛ se ka se sɔrɔ dɔrɔn ni senna-sɔrɔdasi ye ka barakɛnɛw taamasiyɛn. Ani jatebɔ tɛ kɛ. I bɛ se ka pari kɛ sɔrɔdasi virtuel ba caman kan nafa tɛ min na, nka o bɛɛ n"a ta, i bɛ se sɔrɔ ɔridinatɛri kan. Misali la, an ka tulonkɛ kɔrɔ dɔ ta min tɔgɔ ye ko Cossacks. O fana kɔnɔ, i bɛ se ka jugu suw labɔ dɔrɔn, ka baara kɛ ni sɔrɔdasi minnu sɔngɔ ka dɔgɔ. Nka, kanpaɲiw ni cidenyabaara minnu ka gɛlɛn ka tɛmɛ o kan. O yɔrɔ la, jugu bɛ ni lafasali ni senna-tɛgɛrɛ labɛnni ye kaban nin ko in na, i b"a Blà kɛlɛyɔrɔw la dɔrɔn. Walima a ka nɛnɛ yɛrɛ ni sɔrɔdasi hakɛ dantigɛlen don kosɛbɛ! Nka hali bi, gɛlɛya siratigɛ la a tɛ Se ka suma ni ɛkizamɛn ye. A kɛrɛnkɛrɛnnen don ka tɛmɛ o kan : n"i ye tulon kɛ ni ɔridinatɛri ye, fili kelen dɔrɔn, hali fili fitinin, o bɛ se ka kɛ sababu ye ka tulon bɔnɛ walima ka bin fɛɛrɛbɔlan dɔ kɔrɔ min tɛ se ka bali. Waati dɔ la, Yanka ye Leo Tolstoy ka "Kɛlɛ ni hɛrɛ" kalan. O waatiw la, ɛkizamɛn miiriya tun ma yiriwa fɔlɔ, hali dɔnniya nsiirin sɛbɛnnikɛlaw tun tɛ sɛbɛnni kɛ ɔridinatɛriw kan! O la, Leo Tolstoy bɛ Se k"a Fɔ ko ɛkizamɛn tulon bɛ Kɛ ni filiw ye minnu bɛ To senna (wa yan a tùn bɛ tiɲɛ fɔ kosɛbɛ). An dɔrɔn de bɛ fili minnu kɔlɔsi, jugu ye nafa sɔrɔ minnu na. Ni a bɛ na ni tulonkɛ ye ni ɔridinatɛri ye, o masin bɛ se ka nafa sɔrɔ ni tiɲɛni fitinin ye. San 1997, Garry Kasparov kɛra diɲɛ ntolatantɔn ŋana fɔlɔ ye min ye ɲɔgɔndan jugu dɔ fiyɛ ɔridinatɛri la kɛlɛ gɛlɛn kɔfɛ. Ni hali diɲɛ ntolatantɔn ŋana min ka jatebɔ hakɛ ye jatebɔ ye, o bɔnɛna, an bɛ se ka mun fɔ ɛkizamɛn gansan dɔ kan. Ka fara o kan, o waati kɔnɔna na, ɛntɛrinɛti fɛnɲɛnamaw hakɛ cayara ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a kɛcogo dɔrɔn de bɛ kɛ siɲɛ fila ye san saba ni tila o san saba ni tila!
  Yanka ye miiri ani ka tigɛ o waati kelen na. A tun tɛ kɔrɔtɔ, jatedenw ka kan ka kɛ ka ɲɛ walasa i ka se ka tulon kɛ n"u ye k"u ɲɛnajɛ. Cɛdennin tun bɛ fɛn dabɔ ni nisɔndiya ye, a tun b"a ɲini a kana sunɔgɔ.
  I bɛ se ka mun fɔ Garry Kasparov ko la? Mɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ min bɛ kan wɛrɛ kan 8 dɔn, ka kɛɲɛ ni sosiyolozi sɛgɛsɛgɛliw ye, o tun bɛ hadamaden kɛmɛ la minnu ka bon kosɛbɛ hadamadenw ka tariku bɛɛ kɔnɔ (A sira fɛ, Vladimir Futin, mɔgɔ caman bɛ min tanu iko hakilitigi kɛrɛnkɛrɛnnen, o tun tɛ don mɔgɔ sugandilenw kɔnɔ kɛmɛ).
  O la sa, Garry Kasparov y"a sɔsɔ. Kɛlɛ in daminɛna! Ɛkizamɛn ni politiki tɛ kelen ye cogo di? Ɛkizamɛn na, tulon bɛ kɛ kelen ye, nka politiki la, faamaw bɛ kunkolo daminɛ tuma bɛɛ! Ɛkizamɛn na, waati degun bɛ kɛ tulon laban na, nka politiki la, o bɛ kɛ tuma bɛɛ! Ɛkizamɛn na, sarakaw bɛ kɛ ŋaniyajira ye, nka politiki la, u bɛ wajibiya tuma bɛɛ!
  Ɛkizamɛn na, fɛnw bɛ labɛn kokura kelen kelen, nka politiki la, faamaw b"a fɛ waati o waati!
  Garry Kasparov ma sɛbɛn jamanakuntigi ka kandida la, u ye bɔgɔ fili a la, u ma sɔn ka kɛ fiɲɛ na. O kɔrɔ ye ko u m"a to n ka wuli ka wuli! A dabɔra cogo min na, i tɛ se ka se sɔrɔ tulon dɔ la, i balilen don ka tulon kɛ yɔrɔ min na. Faan wɛrɛ fɛ, ni Futin tun hakili ka bon, a tun bɛna jɔyɔrɔ ɲuman di Irisi jamana mɔgɔ setigiba dɔ ma. O bɛɛ kɔfɛ, n"an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, Irisi jamana ɲɛmɔgɔ fanba ye mɔgɔ gris nonentities dɔrɔn de ye. Wa, mɔgɔ hakilitigiw bɛ ka dɔgɔya ka taa a fɛ jamanakuntigi ka kulu kɔnɔ. A bɛɛ lajɛlen na, baarakɛlaw ka gɛlɛya ma ɲɛnabɔ fɔlɔ. Nka mɔgɔ minnu bɛ se kosɛbɛ, olu ka ca. Vladimir Zhelezovsky kelen in bɛ se ka kɛ jamana kɔkankow walima jamana kɔnɔko minisiri kabakoma ye! Wa, u tɛ sɔn ka don fanga la. Hali n"a bɛ iko Napoléon y"a fɔ ko : faamaba min lamininen don ni fɛnw ye minnu tɛ fɛn ye, i n"a fɔ kabakurun min bɛ karamɔgɔya nɔgɔlen dɔ kɔnɔ, nafa bɛna bin, wa a tɛna ban!
  A ka c"a la, Irisi jamana nafa ka kan ka bonya ka tɛmɛ a yɛrɛ ka laɲiniw kan. Minnu diyara faama ye, olu man kan ka wuli ka taa san fɛ, nka minnu ka kan ni tɔw bɛɛ ye. Laala, hali a ka ɲi kosɛbɛ, i n"a fɔ a bɛ fɔ cogo min na, masakɛ fila bɛ Irisi jamana na sisan. Ni u bɛ desizɔn ta, u bɛna sɔsɔli kɛ ani ka sɔsɔliw kɛ, o kɔrɔ ye ko fili sɔrɔli hakɛ bɛna dɔgɔya. Hali ni ko kɛlenw b"a jira ko a ka c"a la, duet ni triumvirates tɛ mɛn. N"an hakili jigira bi Irisi jamana tariku la, tuma min na Tchernomordas y"a daminɛ k"a fɔ ko a ye mɔgɔ ye min bɛ bɛn jamanakuntigi ma, a bɔra yen. Walima Elkin ni Krimakov ka jɛkafɔ min ma mɛn. Wa hali ni Futin ye, Elkin tun tɛna se ka bɛn ni a tun tora fanga la ka tɛmɛ o kan. Tariku waati fɔlɔw la, Brezhnev - Kosygin, Beria - Malenkov, Lenin - Trotsky ka jɛɲɔgɔnyaw binna! A ka c"a la, masasigilan ka dɔgɔ kojugu mɔgɔ fila kama, a kana fɔ mɔgɔ saba ye! Tuma min na Stolypin kɛra de facto faamakɛɲɔgɔn ye, a ni Zar Nicholas, a ma mɛn, a fagara. Wa a tɛ kɛ ni gundola polisiw ma dɔn, ani laala Nicholas II yɛrɛ fana ma dɔn.
  O la sa, o duet bɛna mɛn waati jumɛn, o ma dɔn! N"a sɔrɔ a bɛna laban ni juguya jugu ye - ɲɔgɔnye dɔ, walima san 2012, Futin bɛna jamanakuntigiya ta ka segin.
  A ka c"a la, masasigilan, a tɛ i n"a fɔ dilan, a bɛ tila barikantanw dɔrɔn de fɛ!
  An jiginna tuma min na, a nɛnɛna ka taa a fɛ, o bɛ kɔlɔsi kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i dalen bɛ. Cɛdennin y'a yɛrɛ siri fari dɔ la min bɛ i n'a fɔ nsonsan. A teri kuraw taamana ka jan kosɛbɛ wa i tun tɛ se ka kuma u fɛ. A bɛɛ lajɛlen na, an ye cɛ ɲuman dɔw sɔrɔ, ɲininkalikɛlaw. A yɛrɛ ka ko kɛlenw fɛ, Yanka y"a dɔn ko mɔgɔ kura ka teli ka gɛlɛya sɔrɔ, mɔgɔw b"a ɲini k"a kɔrɔbɔ walima k"a yɛrɛ dusu tiɲɛ. Nka, bi denmisɛnw ka kɛlɛ ka dɔgɔ kosɛbɛ ka tɛmɛ a san tan walima tan ni duuru kan - u hakili bɛɛ lajɛlen cayara kosɛbɛ. Sisan, a bɛ se ka fɔ ko funankɛ kelen-kelen bɛɛ bɛ ni dɔnniya jɔnjɔn ye ko caman na. Hali yɔrɔw la i n"a fɔ awiyɔn dilanni walima kemikɛli baarakɛyɔrɔ. A tɛ i n"a fɔ mɔgɔkɔrɔbaw, kalanbaliw ni i y"u suma n"u ye. Hakilitigiya bɛ fanga ta! Ka fara o kan, bi funankɛninw bɛ bonya ni hakilitigiya kɛ kosɛbɛ ka tɛmɛ bɔnsɔn tɛmɛnenw kan. Fɛn min bɛ se ka fɔ balikuw ko la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la mɔgɔw bɔnsɔn; san biwɔɔrɔ ni kɔnɔntɔn : danfaralenw ni hakilintanw !
  A ka c"a la, ɛntɛrinɛti kalankɛminɛnw jɔyɔrɔ ka bon kosɛbɛ, waati dɔ la, u y"a to Zapɔn ka wuli. Ni tile bɔlen jamana barika tɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la sisan , o bɛ bɔ a la ko ɛntɛrinɛti jɛnsɛnna diɲɛ fan bɛɛ la. Sɔrɔdasi, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Zapɔnkaw tɛ fɛnkurabɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw ye. Hali Alemaɲikaw hakili ka bon kosɛbɛ ani u ka seko ka bon o siratigɛ la.
  O bɛ se ka kɛ farati ye hadamadenw ma. O bɛɛ kɔfɛ, robo, k"a sɔrɔ a fanga ka bon ni mɔgɔ ye, a bɛ se, k"a dɔn ko a ye mɔgɔ ye min bɛ a yɛrɛ balo, ka ban ka kan minɛ. Gafe caman sɛbɛnna o ko la, filimuw kɛra, k"a daminɛ ni robo daɲɛ in dabɔbaa ye min tɔgɔ ye ko Capek, ka laban ni telewisɔn ɲɛjirali ye min tɔgɔ ye ko " Terminator ". Schwartz ye mɔgɔ ye min tɛ se ka bali dɔrɔn! Nka dɔnnikɛla ŋanaw ni dɔnnikɛlaw si tɛ sigasiga ko masinw bɛ se ka muruti kosɛbɛ. O bɛɛ n"a ta, ɛntɛrinɛti bɛ ka ɲɛtaa sɔrɔ ka taa a fɛ. O ye farati ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni jamana caman bɛ yen ani ni mansamara kelen tɛ yen. A bɛ kɛ dusukasiko ye ko Stalin ma waati sɔrɔ k"a ka diɲɛ fanga sugo tiimɛ. URSS ka diɲɛ mansamara tun bɛna hadamadenya gɛlɛya bɛɛ ɲɛnabɔ kabini tuma jan ani yɔrɔ bonya tun bɛna daminɛ. O kɔfɛ, dolow kɛlɛ minnu ɲɛfɔlen bɛ dɔnniya nsiirinw kɔnɔ, olu tun bɛna kɛ tiɲɛ ye. A ka di, mun na jinɛw y"a bila ka taa waati tɛmɛnenw na, ka taa siniko la? Ayiwa, a bɛ se kosɛbɛ fɛn dɔ la min bɛ kɛ diɲɛ kɔnɔ.
  Yanka, a dusu tiɲɛnen, a tun bɛ ɲini k"a bolokɔnincinin tigɛ. Joli y"a daminɛ ka woyo. Miirili nana n hakili la ni a bɛna ja ninnu penta ni bilen ye. Misali la, finman ni bilen. A ka c"a la, paradox dɔ bɛ yen min bɛ kɛ ni ɛkizamɛn tulon ye. O bɛɛ kɔfɛ, finman bɛ ɲumanya taamasyɛn, yeelen, saniya, ani nɛrɛ bɛ dibi, siran, dingɛ dunba taamasyɛn. Nka o bɛɛ n"a ta, mɔgɔ finmanw bɛ bin fɔlɔ! Hali ni mɔgɔ nɛrɛmaw tun bɛna kɛ i n"a fɔ u bɛnnen don kosɛbɛ binkannikɛla jɔyɔrɔ la! O ye paradox ye dɛ! Faan wɛrɛ fɛ: a man kan ka sariyaw Changé wa? A to nɛrɛ ka taa fɔlɔ nin tulon in na. Binkannikɛla, i n"a fɔ a bɛnnen don cogo min na fanga dibi fan fɛ. O tɛmɛnen kɔ, ni Stalin tun ye Alimanjamana kɛlɛ, tariku tun bɛna fɔ cogo di sisan? Se sɔrɔli teliya la, walima kɛlɛ in taara ɲɛ walima a juguyara. Yan, dɔnnikɛlaw ni ɲininikɛlaw ka hakilinaw tɛ kelen ye. Dɔw dalen b"a la ko o kɛra sababu ye ka diɲɛ mara, dɔw dalen b"a la ko o kɛra sababu ye ka Soviyetiki mansamara faga. Nka, n"i y"a jateminɛ ko Soviyetiki sɔrɔdasiw tun dege kosɛbɛ ka kɛlɛ kɛ jamana wɛrɛw ka jamana kɔnɔ, ani ko Alimanw tun ma labɛn ka ɲɛ lafasali kama. (Alemaɲi ka sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔba min tun tɛ fɛn ye, o yɛrɛ ma jateminɛ kɛ u ka kan ka min kɛ ni URSS ye binkanni kɛ kabako la). Nka nalomanya don kosɛbɛ ka ɲinɛ lafasali kɔ n"i b"i labɛn binkanni kama. Bɔksikɛla ŋanaw ka ɲɛtaa kabakoma fanba : Klitschko balimaw bɛ bɔ u ka lafasali ɲuman na. O kɔrɔ ye ko fɛn min u kὲlɛɲɔgɔnw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la mɔgɔ nɛrɛmaw, bɛ To ka min Lajɔ. Nka, o ye ɲɔgɔn gɛlɛya ye kɛlɛbolo fila bɛɛ bolo. Nka, kɛlɛ daminɛ na, Wehrmacht tun ye diɲɛ bɛɛ ta ye, wa a ka sɔrɔdasiw tun labɛnnen don kosɛbɛ lafasali kama ka tɛmɛ Soviyetiki ta kan.
  Akhmed ye mobili boli ka taa wotoro la, k"a ka miiriliw tigɛ minnu tɛ denmisɛnya ye:
  - Ayiwa, baara bɛ taa ɲɛ cogo di ?
  - Ɔwɔ, setigi !
  - Ni tulon ma diya n ye, n b"i bugɔ. Ani, a bɛ dimi kosɛbɛ!
  - N b'a ɲini, setigi.
  - Ayiwa a filɛ ! Aw ka jɔ joona!
  Tiɲɛ na, kulu dugu dɔ y"a yɛrɛ jira ɲɛfɛ. Lakanali dɔw tun b"a la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kɔji sɔgɔlen ani bɔgɔdaga dɔ. A ka c"a la, kulusigilaw tun tɛ balo cogo jugu la, a kɛra cogo o cogo, kabakurun sow tun ka ca kosɛbɛ. Alabatoso min tun bɛ dugu cɛmancɛ la, o tun ye batoso sugu dɔ ye, a tun bɛ ni dôme nɛrɛmuguma ye ani a kunkolo sanfɛla tun bɛ i n"a fɔ wulu kunkolo saba.
  Dugu cɛmancɛ la, npogotigi damadɔw ye kɛlɛ kɛ kosɛbɛ.
  . SABABU No. 13nan
  Dumuni dun ɲɔgɔn fɛ ni cɛɲi ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ, o ye chic kɛrɛnkɛrɛnnen ye. Sogo kasa dunni ani muso barikama, kɛnɛman!
  Elfaraya y"a yɛrɛ sama ka bɔ yen, o kɔfɛ, a y"a maga a sin caman na fo ka se kamalennin da ma.
  - Susu a n denkɛ !
  Vladimir ye barajuru minɛ ni namara ye, a nɛnkun y"a sogo gɛlɛn lamaga. A ka di cogo min na ka kɛ sungurunnin kɛrɛfɛ, ka shɔ sin minɛ i da la. Nin ye i yɛrɛ ye cogo min na i n'a fɔ cɛ sɛbɛ - macho! Wa k"a sɔrɔ mɔgɔ wɛrɛw y"o ye, o tɛ maloyako ye, cɛnimusoya dabilalen don kabini tuma jan ka kɛ maloyako ye - cɛnimusoya dɔrɔn de dagalen don. Fɛn tɔw bɛɛ bɛ sɔn! Ani o jogoɲumanya hɔrɔnya ye kabako ye!
  - I b'a dɔn Elfarai, n b'i kanu ! Laala seli kɔfɛ an bɛna a ɲini u ka sɔn ka baara kɛ unit kelen kɔnɔ.
  Npogotiginin y"a jaabi ni tulonkɛ ye ko:
  - Nin ye hakilina kabakoma ye. N bɛna n ka ɲɛmɔgɔw ɲininka nin ko in na.
  Vladimir y"a sinw sɔgɔsɔgɔ n"a bolokɔnincinin ye, ka segin k"a ɲɛsin sangaso ma. Sogo kuraw wulila, diwɛn tun bɛ manamana jifilenw kɔnɔ, kulɛri ni kasa kura.
  Vladimir Kashalotov ye galasi kɔnɔfɛnw jigin ni namara ye. Diwɛn tun bɛ woyo ka jigin ne da la, ka ne sumaya kosɛbɛ. Hyperplasme ye yeelen bɔ cɛnin ɲɛ na:
  - Nin ye fanga ye !
  - Sebaayaba ! - Elfaraya y'a jaabi. - Ayiwa, den, i b'a fɛ fɛn wɛrɛ ka suma wa?
  Kamalennin y'a jaabi ni tulonkɛ ye ko:
  - Wa ko nin diwɛn in bɛ diyagoya lawuli. Laala an bɛna sogo dɔw kɛ k"a lajɛ!
  A y'a daminɛ tugun k'a dun ɲɔgɔn fɛ, a kɛra i n'a fɔ furuɲɔgɔnmaya laada. Cɛ ni muso tun bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ, wa o waati kelen na, u tun bɛ kanuya jira.
  Nin yɔrɔ in diya tun tɛ ko ye min tɛ deli ka kɛ fewu, fɛn min tun ka kan ka kanu ani ka diya.
  Elfaraya ye hakilina di ko:
  - N'a sɔrɔ an bɛ se ka jɔ an kunkolo la wa ?
  - O bɛ cogo di ?
  - Ayiwa, kunkolo jigin !
  - An ka ! Nin bɛna kɛ ɲɛnajɛ ye!
  Cɛdennin y"o de kɛ, a y"a yɛrɛ wuli ni sungurunnin ye. O kɔ, u yɛrɛ wulila dɔɔnin ka tɛmɛ dugukolo kan. Vladimir ye hakilina di ko:
  - An ka fɛɛrɛ dɔw tulon kɛ ! N b"a fɛ ka n ka hakilitigiya suma ni i ye!
  Elfaraya, min tun bɛ sanpɛrɛn ci ka bɔ a ɲɛw la minnu kulɛri bɛ Changé kaleidoscopiquement, o ye hakilina di:
  - nin ka kɛ sɔrɔdasi-sɔrɔko kɛlɛ ye - diɲɛ bɛɛ ka fanga kama !
  - A ka kɛ ten ! - surukuba ko !
  U y"a daminɛ ka tulon kɛ, hakili ni hakilitigiya! O waati kelen na, dumunikɛminɛn kelen-kelen bɛɛ bɔra kɛnɛ kan, diwɛn min bɛ jifilenw kɔnɔ, o jiginna. O seli tun ye diɲɛ bɛɛ ta ye. Sogo kɔfɛ, u ye jiriden suguya caman dun minnu bɛ bɔ galaxie (fila) suguya wɛrɛw la. Mun tun tununna yan? U caya tun ye kabako ye dɔrɔn. Jiriden dɔw tun ɲɛnama don, u tun bɛ lamaga ani u tun bɛ dɔnkiliw da. O bɛɛ ka di kosɛbɛ, dɔnkili bɛ ka fɔ, fɛn kabakoma dɔ bɛ ka kɛ.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nakɔfɛnw ni jiridenw bɛ kɛlɛ lakika kɛ. Ka fara o kan, a bɛ to sen na ani a ka bon kosɛbɛ. O kɔfɛ, "fagalenw" bɛ dun dɔrɔn sɔrɔdasiw fɛ. A bɛɛ bɛ i ko grotesque kosɛbɛ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni soja ni binkɛnɛ ɲagaminen ye yamaruya ta, wa kɛlɛcɛ ye raso ni wulu ɲagaminen ye. Ani fana nakɔfɛnw ni jiriden sugu minnu b"u yɛrɛ sɔrɔ u tɛ se ka analoziw sɔrɔ hadamadenw ka sɛnɛ na.
  Vladimir ni Elfaraya ye bolonɔ bila ani ka dulon yen k"u senw lamaga.
  Kamalennin y'a kɛ i n'a fɔ a nimisara k'a fɔ ko :
  - O cɛɲi sugu, a dun yɛrɛ ye makari ye !
  Npogotiginin y"a jaabi ni tulonkɛ ye ko:
  - Foyi tɛ diya ka tɛmɛn macho lakika ka diyagoya bonya kasaba, funteni, kasa dunni kan !
  - Ka jiriden dɔw dun !
  Tiɲɛ na, nakɔfɛnw ni jiridenw ye duguba in minɛ, fɛnɲɛnamaw tun bɛ min lakana.
  Fɛnɲɛnɛmaw tun bɛ yamaruya ni wulu ye min ɲɛ ye sɛrɛkili ye, min pentalen don ni jiribolo ye i n"a fɔ ɛkizamɛn. A ka biɲɛ kurulenw tun bɛ lamaga ni siran ye, u tun bɛ bɔ a ka warijɛ kasɛti dingɛw kɔnɔ minnu tun sɔgɔra. Danfɛn dɔ tun bɛ panpan a kɛrɛfɛ. A y"a ɲini ka yamaruya di a kan mankan na:
  - Ayiwa, an ka fɛnɲɛnamaw bɔ.
  Misikili jagɛlɛnw y"a daminɛ ka fɔ. Gosi cɛɲiw ni sanu kalaw ni kɛlɛkɛminɛnw bolila ka bɔ da la min tun bɔra ɲɔgɔn na.
  O waati kelen na, jiridenw ni nakɔfɛnw tun bɛ wuli ka taa foro la, fɛnmarayɔrɔw datugulen jukɔrɔ. U ɲɛmɔgɔya tun bɛ Senor Tomato sɛbɛ dɔ de bolo. A ka bon i n"a fɔ tanki, bolo naani bɛ nɛgɛso minɛ u kelen-kelen bɛɛ la. Wa a nugu janya bɛ i n"a fɔ karɔti. Wa, karɔti yɛrɛ filɛ nin ye. Karɔtiw bɛ taama k"u to dɔnkilida la:
  - Kelen fila saba naani duuru ! Laɲɔ bɔra ka taa kɔnɔnin jɛmanw ci!
  Ntumuw girinna a ma, fagali daminɛna. Tama ye tomati kɔnɔbara sɔgɔ, ji fiyɛra ka bɔ. Nakɔfɛnw y"u kɔsegin, nka limoniw girinna ka taa kɛlɛ la. Kɛlɛbolo bɛɛ ye limoniw ye.
  Dɛmɛ sera!
  Vladimir y"a kunkolo wuli:
  - Nin ye binkɛnɛ ye ! A ka c"a la, o kɛlɛ suguw ni sariya tɛ minnu na, olu ka di mɔgɔw ye kosɛbɛ. Wa yan, nakɔfɛnw ni jiridenw ye kumakolonw ye dɛ minnu bɛ fɛnɲɛnamaw kɛlɛ!
  Elfaraya me kunsigi kulɛri (k"a kɛ cɛsiri ye sago la) y"a jira ko:
  - Foli sugu dɔ, nka hakilintan dɔɔnin dɔrɔn de don ! Nin kumakolon in fana man di n ye!
  - Tiɲɛ na, n tun b'a fɛ ka fɛn wɛrɛ sɔrɔ ! Melodrama sugu dɔ, nin kɛlɛ ninnu bɛɛ bɛ n bana. Walima fɛn dɔ min ye filozofi ye!
  - Homer misali la ? - Elfaraya ye hakilina di.
  - Walima Sezari, n'a sɔrɔla hali Nero. A ka c"a la, Nero ye mɔgɔ ye min ka di kosɛbɛ, a ye ɲɛnajɛla-mansa ye. Nature romantique!
  - Oow! Yala o tɛ i tɔɔrɔ ko a ye kerecɛnw faga wa?
  - Kɔsa in na, dɔnnikɛla caman ye siga don kerecɛnya laada la. Yala o tɛ ten, ne ka sugo wa? Ani kerecɛnw ka hɛrɛko ye mansamara tiɲɛ min tɛ se ka se sɔrɔ!
  Elfaraya ye fake kɛ ka yawn kɛ:
  - A bɛna diya cogo min na ka waati-masin dɔ dabɔ. O cogo la: an tun bɛna kɔrɔlen gundo caman dege.
  Vladimir ye dɔlɔ fila-fila min:
  - Awɔ! Misali la, jɔn de tun ye Sezari fagali kuntigi lakika ye. Kuma bɛɛ la, n b"a fɛ ka Spartak dɛmɛ. U ko a tun ye mɔgɔba ye.
  - Wa mɔgɔ dɔw b"a miiri k"a ye jatigɛwale dɔrɔn de ye ! Kelenya tɛ yan! Misali la, Stenka Razin ka jateminɛw bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ.
  - Razin tun ye ɲɛtaa sɔrɔ wa a tun ka fisa Irisi ma n' a tun ye se sɔrɔ ! Ne yɛrɛ bɛ bonyaba da Stepan Timofeevich kan! A hakilina yɛrɛ, ka jɔnya ban, ka mɔgɔw bɛɛ hɔrɔnya Kozakaw ma, ani ka diɲɛ bɛɛ ka woteko don sen kan, o ye ɲɛtaa ye kosɛbɛ. Stepan tun b"a fɛ ka faantanya ban, ka tɔɔrɔ ban, ka cogo di mɔgɔw ma u ka baara kɛ u yɛrɛ ye, a tun t"a fɛ ka baara kɛ matigi ye. - Vladimir y'o fɔ ni dusu ye. - A ka jugu wa !?
  Elfaraya y"a kunsigi sɔgɔsɔgɔ:
  - jahanama sira dabɔra ni ŋaniya ɲuman ye ! Stenka kɔrɔ tun ye koɲuman ye tiɲɛ na, nka a kɛra : su ba tan damadɔ wɛrɛw dɔrɔn de farala a kan. Stepan yɛrɛ labanna ka juguya!
  - Nka a y' a ka danbe mara tɔɔrɔ kɔrɔ ! Bɛɛ bɛ se ka se sɔrɔ, nka mɔgɔ caman tɛ se ka dɛsɛ ni bonya ye! - Vladimir y"o fɔ ɲɛnajɛ ye dɔɔnin.
  - Laala i bɛ tiɲɛ fɔ nin ko in na ! Nka hali bi, a ka fisa ka kɛ ɲɛnama ye ka tɛmɛ mɔgɔ salen kan! - Elfaraya ye galasi sɔgɔ n"a bolo ye, k"a tigɛli kɛ kubɛ ye. - Walima i b"a miiri cogo wɛrɛ la wa !
  - Jagokɛla salen ka fisa ni siranbaga ɲɛnama ye ! - Vladimir y'o fɔ ni pathos ye.
  - A bɛ se ka kɛ! Nka ɲɛnamaya fana ka kan ka jate! I b"a dɔn, nin nakɔfɛnw kɛlɛ hakilintan in fana b"a yɛrɛ ka ɲɛnajɛ.
  Ni gosili barikama ye ka bɔ limoni mara la, jugu gɛnna ka segin sankanso la. Fɛnɲɛnɛmaw kɔsegira, ka bɔnɛ sɔrɔ, ka bin. Fɛnɲɛnɛma dɔ min bɛ se ka tasuma bɔ, daga damadɔw pɛrɛnna, binkɛnɛw seginna kɔ, u bɛ tasuma bɔ ani u bɛ ka sɔgɔsɔgɔ. A wuluw tun bɛ jeni kɛrɛnkɛrɛnnenya la kosɛbɛ. U ye u ɲɛ Bɔ ka Fɔ ka Taa sira wɛrɛw fɛ.
  Nka, o jaabi la, kabakurun girinmanw ye nakɔfɛnw gosi. Kabakurun dɔ ye limoni dɔ gosi, k"a gosi, a ji bɔra. Nakɔfɛn wɛrɛ sɔgɔra ka jigin ka fara pepinɛri kan, karɔti karilenw tun bɛ ka girin saya kɔnɔ. Kabakurun dɔw tun ye nɛrɛmuguma ye, u binna konkomɔriw kɔnɔ, ka jisuma bɔ. Kɔgɔjidaga funtenimanw tun bɛ jeni, ka nakɔfɛnw tobi ka kɛ sababu ye ka jiridenw pɛrɛn.
  Fɛnɲɛnɛmaw ɲɛmɔgɔ ye yamaruya di, ka sɔgɔsɔgɔ ni kanba ye:
  - An k' u gosi ! Aw ka don kɛlɛ gɛrɛgɛrɛ la! Ntumuw, aw bɛ aw ka wuluwuluw kɛ ka wuluwulu sɔgɔ.
  Jikuruba in ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - Squash (sɔgɔsɔgɔninjɛ) arthropodes ! An ka gɛlɛya, ka darɛw fili!
  Konkomɔriw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni timinandiya ye, ka fɛn suguya bɛɛ fili.
  Kɛlɛ in tun bɛ i ko ɲɛnajɛ, nka a tun man ɲi kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Su dumanw jɛnsɛnna fan bɛɛ fɛ, o kɔfɛ, u labanna sɔrɔdasiw ka tabali kan dumuni suguya caman cogo la. Dessin animé kɛlɛ filɛli ye nisɔndiyako ye kɛlɛcɛw bolo minnu ye u yɛrɛ kisi fagali lakika ma sisan.
  - Fricassee ɲumanba ! - Elfaraya y"o fɔ. - A ɲɛ ka ɲi kosɛbɛ ni a farala sogo kan !
  Vladimir ye fɛn dɔ ɲimi, sogo ye sɔgɔsɔgɔ ka jigin dumunikɛminɛn kɔnɔ, a da ka nɔgɔn kosɛbɛ. Kamalennin y"a nugu kuncɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - Fɛn bɛɛ ye danfara ye !
  - I bɛ se ka mun suma ɲɔgɔn na , bawo i bɛ dumuni kɛ siɲɛ fɔlɔ i ka ɲɛnamaya surun kɔnɔ !
  - Ni foyi tɛ ! Nka n"i y"a lajɛ cogo wɛrɛ la, o tuma na, dumuni dunni bɛ na ni nɔgɔ tiɲɛni ye.
  - O kɔrɔ ye ko min tun bɛ wele fɔlɔfɔlɔ ko ɲɛgɛn !
  - Mun na ɲɛgɛn dɔ don ! Daɲɛ suguya kɔrɔ ye mun ye? - Vladimir ye ɲininkali kɛ.
  - Ayi! A ka ca a la i n"a fɔ daɲɛ suguya caman! Misali la, kalasi fɔlɔ nɔgɔ!
  - Walima filanan ka nɔgɔ !
  Kɛlɛcɛ in pɛrɛnna ka kasi, a ka ŋɛɲɛ ka di kosɛbɛ - a b'i hakili kɔrɔta :
  - Wa n y' a ye : i b' hadamaden ka kan kɔrɔ dɔn ! Kuma bɛɛ la, nin ye tanuli ye!
  Vladimir y"a ɲɛw wuli:
  - Ani brillant ! I b"a Dɔn npogotiginin, kɔrɔlenw ye hakilina nafamaba min Dòn u ka kuma na.
  Elfaraya ye sɔsɔli kɛ ni dususuma ye ko:
  - Palɛti ye seko ni dɔnko daɲɛ ye ! N hakili la, ɲɛfɔli min bɛnnen don kosɛbɛ, o ye: gamma!
  - A bɛ se ka kɛ! Nka a bɛɛ lajɛlen na, bi diɲɛ kɔnɔ, robow bɛ ja dilan yɔrɔ min na, seko ni dɔnko ɲumanw tiɲɛna. O ye ko wɛrɛ ye waati tɛmɛnenw na, waati kɔrɔw la, waati min na o Leonardo Davinci kelen in ma ja dɔrɔn kɛ, nka a ye fɛn dɔw fana da.
  Npogotiginin y"a ka kurukuru tasumamanw lamaga, funteni yɛrɛyɛrɛ bɔra u la:
  - Leonardo Davinci, hali bi a jatera dɔnkilidala ɲuman ye waati bɛɛ ! Jo?
  Vladimir ye miiri dɔɔnin (a ye filɛli kɛ waati dɔɔnin kɔnɔ sangaso la, komandan kuntigiba wulu y"a yɛrɛ wuli ka jigin ji la), a y"a jaabi ko:
  - Genius tɛ se ka suman ni ruler ye, walima hali ni superlaser ni hyperscanner ye. A ka gɛlɛn k"a fɔ jɔn de ka fisa ni galasi ye min ye hakilitigiw ye!
  Elfaraya ma sɔn o ma:
  - Siga t'a la o cogo la ! Dɔnkilidalaw cɛma, Beethoven jatera a bɛɛ la ɲuman ye, dɔnniyako sɛbɛnnikɛlaw cɛma, Jules Verne, i n"a fɔ dɔnkofɔlenw sigibaga. Irisi poyikɛlaw cɛma, Pushkin ye faama ye min lakodɔnnen don! Ani sɛbɛnnikɛlaw Leo Tolstoy!
  Vladimir y"a fɔ, k"a sɔsɔ ni dususuma ye ko:
  - Dɔnniyako sɛbɛnnikɛlaw la : min ka fisa ni Oleg Rybachenko ye, a nana ni marifa suguya caman ye fo i kun bɛ wuli. Wa, a bɛ kɛlɛw ɲɛfɔ ni kulɛriw ye, i n"a fɔ a wolola ani a lamɔna an ka waati la!
  - A kununna kaban wa ?
  - Aw kana a dɔn ! U ma u ka jaabi di n ma!
  - Jules Verne kununna sisan, u ko a donna porozɛ in na : waati masin !
  - Oow! A bɛ se ka kɛ kosɛbɛ! Jules Verne, a hakili tun ka bon ni dɔnnikɛla caman ye san kɛmɛ mugannan ni mugan ni kelennan na. A tun bɛnnen don pewu ka da a la ko siniɲɛsigi ka kan ka kɛ mobili minnu bɛ baara kɛ ni kuran ye, olu ta ye. Tiɲɛ don, san kɛmɛ mugan ni kelennan na, a yɛrɛ ka Jules Verne bɔra kɛnɛ kan - Oleg Rybachenko, min ye hyperplasma da - bi motɛriw jusigilan, ka a dilanni sariyakolo jɔnjɔnw ɲɛfɔ !
  - Tiɲɛ na, a tun ye hakilitigiya ye !
  - Wa min ye kabako ye, o ye ko, i n"a fɔ Jules Verne, u tun t"a fɛ k"a bɔ kɛnɛ kan o yɔrɔnin bɛɛ ! A ka c"a la, waati mɔgɔw ka teli ka hakilitigi lakikaw dɔgɔya! Ani u bɛ mediocrité kɔrɔta!
  - Ɔwɔ, nin bɛ kɛ ! I n'a fɔ Figaro y'a fɔ cogo min na - ka taa ɲɛ ni hakilitigiya ye ! Slave mediocrité bɛ mara sanfɛ!
  - Ayiwa, a tɛ ten yɛrɛ ! N"o tɛ, an tun tɛna se sɔrɔ diɲɛ bɛɛ kan! Wa yan, fɔlɔ, dɔnniya nana an dɛmɛ!
  Vladimir y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - A bɛ fɔ cogo min na, hadamaden farikolo barikantanya de y"a to a kɛra i n"a fɔ Ala ! Hali ni sonsannin bolow tun ka jan, a tun tɛna bere ta abada!
  Elfaraya ye nisɔndiya jira, k"a ɲinw yeelen minnu kɛra yeelen ye ka tɛmɛ diamant kan:
  - Wa mun ! Tiɲɛ don fana! Hadamadenw ka juguya bɛ ɲɛtaa bila sen kan ani k"an gɛrɛ sebaaya bɛɛ la! Siranbagatɔ ye kɛlɛkɛminɛnw dabɔ, sɛgɛnlafiɲɛbɔlaw - wotoro, barikantan - gran, dumunikɛla - kɔnɔboli furaw, ŋaniyaɲinibaga - awiyɔn, sɛgɛnbagatɔ - sinema, ɲininikɛla - ɛntɛrinɛti, sadisi - dinamo ! Sɔrɔba bɛɛ kɔfɛ, kojugu dɔ bɛ yen! Base passions ye tekinoloji kɔrɔta!
  Vladimir y"a ɲɛda ko:
  - Awɔ! Kuma daminɛna kosɛbɛ! A bɛɛ lajɛlen na, nin ye diɲɛ lajɛ kura ye pewu!
  - Aw kana jurumu kɛ Hadama la, ale n"a bɔnsɔnw tun bɛ danfara don ni baganw ye minnu bɛ wele ko draft, u ka kuma seko dɔrɔn de la ! - Elfaraya y"o fɔ ni daŋaniya ye. - Walima ne tɛ tiɲɛ fɔ wa !
  - I bɛ tiɲɛ fɔ , nka a ni ko tɛ ɲɔgɔn ta ! A ka c"a la, ɲɛtaa y"a to an barika ka bon! O tɛ se ka sɔsɔ, nka o waati kelen na, an ye hadamadenya dabila! Wa sisan - sɔrɔdasi dɔrɔn !
  Elfaraya ye a latilen ni pathos ye:
  - Sɔrɔdasibaw !
  - O la, a ka kɛ ten ! N b"a fɛ ka nisɔndiya caman sɔrɔ ani ka dimi dɔgɔya. N"o tɛ, i bɛ tɔɔrɔ tuma bɛɛ, o bɛ i sɛgɛn kosɛbɛ! A bɛ iko i bɛ boli ka yaala tile fɛ ni quasar ye i kɔ la, walima laala ni dingɛ dunba dɔ bɛ i kɔnɔbara la!
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, k"a kunkolo wuli.
  - Wa dimi ka di n ye ! Fɛn dɔ bɛ a la min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ kosɛbɛ! I n"a fɔ a bɛ dingɛ dunba dɔ kɔnɔ cogo min na! I yɛrɛ tɛ se ka nin faamu!
  - N t"a kɛ, n bɛ pɛrɛn kungo kɔnɔ ! Yala dimi ka di i ye wa?
  - Awɔ! Wa o de y"a To, ninnu ye taamaʃyɛn barikamaw ye nɛrɛmuguma sira fɛ, o kɔrɔ ye k"u bɛ nisɔndiya Lase hakili la fɛn min bɛ Kɛ "fɛn ye min bɛ Weele ko hyperplasmique. Wa nin ka di tuma bɛɛ! - Npogotiginin y"a dawolo sɔgɔ, a ye kan duman fila sɔrɔ siɲɛ kelen.
  - A bɛ iko i tɛ nin diɲɛ in ta ye ! - Vladimir kabakoyara.
  Npogotiginin ye sanubɔlan dɔ ta, k"a ɲɛw ci tugun:
  - Nka mun na ! Aw ka kan ka dimi taamasiɲɛ barikama bila dɔrɔn ka don diyanye yɔrɔ la. Hali fɔlɔfɔlɔ, a tun ka di mɔgɔ caman ye, wa u tun b"a dɔn cogo min na u bɛ se ka dimi yɛlɛma ka kɛ kungo kɔnɔ nisɔndiya ye!
  Vladimir nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - N b'a dɔn! U tɔgɔw tun ye masokɛw ye!
  Elfaraya ye a kunkolo wuli ko:
  - O de don ! Masochistes (Masochistes) ye! A tun ka di mɔgɔ gansanw ye ka boli o rack kan, nka i tɛ se!
  - Dimi diyabɔ wa ? Suma! Hyperplasma (banakisɛfagalanw)! - Cɛdennin y'a pɛrɛn.
  - n bɛ tulonko dɔn ko n' i tɛ n na n dusu tiɲɛ ! Ani mɔgɔ si tɛna i ka tɔɔrɔw tila ɲɔgɔn na! An ka jigin jikuruw cɛma, dan tɛ min na! A bɛ faga cɛya waati la: dusukun tantanni, ninakili! - A ye dɔnkili da, ka tulon kɛ ni Elfarai sin barikamaw ye minnu bɛ cɛnimusoya kɛ.
  Nin dɔnkili in diyara Vladimir ye kosɛbɛ, a yɛrɛ y"a daminɛ ka dɔn kɛ:
  - I senw bɛ i ko wotoro, i n'a fɔ sanfɛla !
  - I hakili sigi, naloman ! N b'a ye ko a sɛgɛnnen don kosɛbɛ!
  - N ye naloman ye dɛ ! - Vladimir ye pan ka wuli ka wuli ka wuli siɲɛ tan ni fila, ka girin a ka aksidan lamini na.
  Elfaraya ye wuli n"a ye, furuɲɔgɔnma fila ye dɔn daminɛ. A bɛ iko sɔrɔdasi tɔw y"o ta k"a kɛ cikan dilen ye, ka dɔn bulama sugu dɔ sigi senkan, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, dɔn bulama cakɛda caman.
  Elfaraya ye hakilina di ko:
  - N"a sɔrɔ an bɛ se ka fanga falenfalen !
  - Nin ye hyperfucking sugu dɔ ye !
  - O de don !
  Cɛdenw ni npogotigininw y"a daminɛ ka marifa ci ɲɔgɔn na ni fanga yeelenw ye, biyocurrent suguya kɛrɛnkɛrɛnnenw. O tun bɛ wele ko hyperfucking! Fɛn bɛɛ tun bɛ i ko a bɛnnen don kosɛbɛ, nka, sɔrɔdasiw girinna dɔrɔn ka tugu ɲɔgɔn kɔ, tasuma-fɛrɛ kabakomaw tun bɛ manamana fiɲɛ na.
  Fɛn bɛɛ tun bɛ i ko chic dɔrɔn, a tun bɛ mɔgɔ ninakili tigitigi!
  Npogotigininw ni cɛdenw kɛra farilankolon ye dɔɔnin dɔɔnin ani hyper-fucking wɛrɛ kɛra orgy ye.
  Yan, miiri hakɛ si tɛ se k"u tun bɛ min kɛ, cɛ ni npogotigi miliyɔn caman farilankolon ni cɛɲiw bɛ boli ka yaala-yaala sankolo la siɲɛ kelen. Tiɲɛ min bɛ mɔgɔ bila ka miiri, o bɛna hali miirili nafamabaw datugu! Kuma surun na, cɛdenw ye ɲɛnajɛ caman Kɛ.
  Seli bannen kɔfɛ, min nafa ka bon kosɛbɛ, o daminɛna - jaabiw tilatilali.
  Kɛlɛcɛw ye layini kɛ boonba dɔ kɔnɔ. Vladimir ye maloya dɔɔnin kɛ duguma yɔrɔ la min tun bɛ kɛnɛma filɛlikɛlan na. A tun dilannen don ni hyperdiamond ye, a ni diamant basigilen tɛ kelen ye a ka valency tun ye 1024 ye, wa a tun ka gɛlɛn siɲɛ miliyɔn kelen. A tun bɛ manamana kosɛbɛ fana, n"a sɔrɔ a tun bɛ yeelen bɔ siɲɛ kɛmɛ fila.
  Kamalennin in ye Order of Annihilation sɔrɔ - degere filanan, o ye taamasiyɛn ye min ka bon kosɛbɛ. ani ka waati dɔɔnin dolow kelen sɔrɔdasi kɔrɔsigi jɔyɔrɔ di a ma. O kɔrɔ tun ye ko dɔ farala kosɛbɛ sara kan, wa ni komandan ka fɛɛrɛ ye, a tun bɛ se ka to a yɛrɛ ka baara la walima ka sɔrɔdasi tan ni fila ka ɲɛmɔgɔya sɔrɔ. Wa nin tɛ cɛ kura ye, nka fanga sugu dɔ don! A ka c"a la, yamaruya in degere filanan tun bɛ di ɲɔgɔn fɛ ni sabanan ni naaninan ye, o min yɛrɛ ye bonya ye kosɛbɛ. Elfaraya ye o ɲɔgɔnna jaabiw sɔrɔ, ani dusukun violet ka butiki! O kɔfɛ, Vladimir dimina: sungurunnin tɛmɛna a fɛ. Nka, keleya tɛ dusukunnata ye min ka kan: sɔrɔdasiw, ani sisan a bɛ ɲini ka kɛ sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw ye, olu ye balimaw ye hakili ta fan fɛ. Nɛgɛ min bɛ mɛn kosɛbɛ, a ka nɔgɔn ka tɛmɛ plastiki kan - k"a sɔrɔ a ma gɛlɛya ni dusukun tasuma ye ani ni nɛnɛ ye!
  O yamaruyaw dulonna npogotigi wɛrɛ fɛ min cɛ ka ɲi kosɛbɛ: jenerali dolow duuru Lyudmila Karpovna!
  Komandanw cɛma, hali nivo général : npogotigininw ka ca ni cɛdenw ye yɛrɛ, nin ye diɲɛ hakɛ caman taamasiyɛn ye diɲɛ kɔnɔ, musow ka ca yɔrɔ min na. Tiɲɛ tɛ mɔgɔ degun. A ye nisɔndiya jira bɛɛ la, ani a yɛrɛ ye ɲɛji cɛ Vladimir la.
  - O ye cutie ye dɛ, komandi ka di n ye !
  Cɛdennin y"a pɛrɛn ko:
  - Oh ye ! Quasar ye! Hali ni o miirili bɛ ne tɔɔrɔ ni ne ka kan n"o ye!
  Jenerali kamalennin banbali in y"a pɛrɛn ko:
  - Tiɲɛ don a tun ka kan n'o ye ! Sara nafa ka bon kɛrɛnkɛrɛnnenya la, bawo i y"i yɛrɛ danfara kɛlɛ fɔlɔ la!
  Ni nin ye daminɛ ye, o tuma na, laban bɛna kɛ mun ye!
  - N jigi b"a kan ko a ye se sɔrɔ !
  - Jigiya bɛ sa laban na !
  Vladimir tun bɛ a yɛrɛ bonya kosɛbɛ. Ne ka baara daminɛ tɛmɛna ne jigi tun bɛ min kan kosɛbɛ. Wa n"i y"a jateminɛ ko kɔrɔya tɛ yen ani ko lakɔlibila bagabagali tɛ yen, o tuma na, jɔn b"a dɔn n"o tɛna sira dabɔ marifatigiw ye, walima ka tɛmɛ o kan yɛrɛ. A bɛ kɛ makari dɔrɔn ye a ma kɛ masakɛ ye - o de ye mɔgɔ damadɔ sugandilenw ta ye ! Nka, ka kɛ diɲɛ bɛɛ kunkanko ye, o ye doni ye min ka bon kojugu. Mun ka diɲɛ minɛ i kamankun kan! Fanga tɛ nisɔndiya ye tuma bɛɛ, gɛlɛya caman bɛ yen minnu ka kan ka ɲɛnabɔ, ani gɛlɛya suguya caman minnu bɛ bɔ kɛnɛ kan i n"a fɔ jatigila, diɲɛ miliyari naani, minnu caman ma maga hadamaden fɛ abada . Nietzsche ye sɛbɛnni kɛ ka ɲɛ: Ala bɛ doni min sɔrɔ, o kelen tɛ, hali hakili dafalenba, min bɛ se ka doni kunbɛn. A bɛ cogo di ka mɛn sekɔndi kelen-kelen bɛɛ la : delili miliyari caman ani danga miliyari caman, n"i jalakilen don ɔridinatɛri sɔgɔli la ani i bamuso ka saya la, i muso ka kantigiyabaliya n"a ka dumunikɛbaliya la. Ni kɛlɛbolo fila bɛ delili kɛ waati kelen na walisa ka se sɔrɔ siɲɛ kelen, mɔgɔ miliyɔn kelen b"a fɔ ko tɔnɔ kelen de bɛ o la. A ka gɛlɛn ka kɛ Ala ye ani ka bɛɛ nisɔndiya siɲɛ kelen! Tiɲɛ don ko dalilu dira hadamaden ma, wa sigida sariyaw sigira sen kan minnu b"a to ɲɛtaa ka yiriwa dan tɛ min na, fo ka se a dancɛw ma minnu tɛ se ka faamuya. A ka c"a la, kɛlɛ kɔfɛ, mɔgɔ bɛ balo ka ɲɛ, fɛɛrɛ kuraw b"a to a bɛ se ka kɛ ko a bɛ se ka kɛ ko a bɛ se ka sugo ni a magow bɛɛ kɛ. N'aw b'a fɛ ka masaso sɔrɔ, n b'aw deli, robo jɔnw, aw b'a fɛ cogo min na. Ni i bɛ taa i yɛrɛ la, i bɛ pan ni awiyɔn tɛ: kamalennin banbali, dumuni fu, mobili min bɛ pan bɛɛ ye. Ayiwa, cɛnimusoya nivo bɛɛ la ani gɛlɛya si tɛ cɛya walima fanga la. Wa ɲɛnajɛko ye dibi ye i n"a fɔ i bɛ se k"a miiri cogo min na n"i hakilina ye: fɛɛrɛ kuraw bɛ sira di fɛn bɛɛ ma! Ayiwa, mɔgɔ mago bɛ mun wɛrɛ la ka tɛmɛ o kan! Nka tiɲɛ yɛrɛ de? Siniɲɛsigi : k"i ka ɲɛnamaya bɛɛ kɛ bara kɔnɔ, ka dimi sɔrɔ, ka dege tuma bɛɛ: yala nin ye nisɔndiya ye tiɲɛ na wa! Ani mun b"an bali ka hɛrɛ kɛ! Nka, kɛlɛw bɛ ban tuma bɛɛ hɛrɛ la, tuma dɔw dɔrɔn de la, se sɔrɔli bɛ kɛ. Nka mun na u mago bɛ diɲɛ wɛrɛ la ni u ta kɔnɔ dugukolo fanba ma sɛgɛsɛgɛ! Murutili miiriliw bɔra Vladimir kun na. A y'a ɲini k'u gɛn ka bɔ yen - diinɛko juguba!
  Sarako seli banna tuma min na, u taara ni sɔrɔdasiw ni sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw ye u ka sanfɛla kurunw kɔnɔ. Wa, a fɔlɔ kɛra degeliw wɛrɛ ye. A bɛ dɔn, a bɛ kɛ cogo la min bɛ kɛ tuma bɛɛ, nka a bɛ ni fɛn kuraw ye a labɛnni na. Yan, Vladimir ye hɛrɛ sɔrɔ a ma miiri min na: Elfaraya, min tun b"a kanu kosɛbɛ, o kɛra a jɛɲɔgɔn ye.
  Ofisiri min ye dolow tan ye, o y"a ɲɛfɔ u ye ko:
  - I y'i yɛrɛ danfara kɛlɛ tɛmɛnen na, o la an b'a fɛ k'i sekow faamuya kosɛbɛ. Laala i bɛna wuli ka taa SS - super special forces !
  Vladimir y"a kɔlɔsi ko:
  -Dan dɔw bɛ yen jenɛtiki bɛ minnu da an kan !
  - Kɛlɛ tariku b' a jira ko mɔgɔ o mɔgɔ bɛ se ka tɛmɛ sekow kan minnu bɛ danfɛnw na !
  Sɔrɔdasiw y"u ka kasɛtiw don, diɲɛ min tun b"u lamini, o jiginna o yɔrɔnin bɛɛ, ologramu juguw y"a daminɛ ka lamaga.
  Vladimir, hali n"a y"a faamu ko o ye dannayako ye, a ye maloya dɔw sɔrɔ. A tun b"a dɔn ko ka se sɔrɔ gɛlɛya sira kan, o ye degeliw ye minnu bɛ kɛ ni diyagoya ye, kɛlɛbolo min ka jugu kosɛbɛ walima min ka dɔgɔ.
  Elfaraya y"a fɔ a ye ko:
  - Kana maloya, jɛɲɔgɔn ! O ye ɛntɛrinɛti magic dɔrɔn de ye.
  - i ye hakilina sɔrɔ min ko ne ye maloya ye ! - Vladimir Kashalotov tun ja gɛlɛyara, nka a ɲinw tun bɛ pɛrɛn ni janfa ye.
  - Nin ye radiyo kɛrɛnkɛrɛnnen ye, a bɛ siran don an na ! A bɛ iko an ɲinɛna ko an tɛ daminɛbaga wuluwuluw ye, nka an ye kɛlɛcɛw ye minnu bɛ waati kɔnɔ! O jɛɲɔgɔn ye kamalennin in disi lamaga nɔgɔya la. Ɲɛw tun bɛ ka jeni.
  - n ye tile kelen dɔrɔn de kɛlɛ , nka n ye n ka ɲɛnamaya bɛɛ dege !
  . A daminɛ na, marifaw bɛɛ la, laser-dagger fitinin dɔ dɔrɔn de dira u ma, min jɔlen don.
  A yɛrɛ tun tɛ i ko a ye mɔgɔba ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Tiɲɛ tun ka nɔgɔn ani a tun bɛ se ka janya dɔɔnin. Jugu fɔlɔ tun bɛ i n"a fɔ wuluwulu dɔ, a dawolo tun bɛ bɔ a kɔnɔna na. Sira fɔlɔ tùn bɛ Yɛlɛma yɔrɔ dɔ la min tùn bɛ Nɔgɔ yɔrɔ dɔw la. O la, Vladimir y"a yɛrɛ Bɔ jugu ka binkanni na, wa a tùn bɛ ɲini ka Bìn. A terikɛ ye wulu in gosi, k"a tigɛ ka kɛ fila ye, a yɔrɔw binna.
  - Baara kɛ ni daji ye ! - Elfaraya ye kulekan bɔ. "U tɛ siran i n"a fɔ u b"a fɛ cogo min na."
  - N y'a kɔlɔsi ! - Vladimir y'o fɔ. - Hali ni kabako dɔ bɛ ka kɛ farikolo la. A bɛ iko nɛrɛmugu labanw kɛra nɛnɛ ye!
  - I b'a ye, gosi ! O bɛɛ de ye "defrosting" ye!
  Fɛnɲɛnɛma-fɛnɲɛnɛmaw, dɔw ni hadamadenw bɛ tali Kɛ ɲɔgɔn na, dɔw ni 'kɔnɔna caman bɛ Bìn u kan. Nin sen in na, Vladimir tun bɛ kɔlɔsili la. Counter strike ye jugu min tun ka surun a la, o yɛrɛyɛrɛ. A ye min Fàga o kɔ fɛ, o Kɛra cɛɲɔgɔnɲinikɛla dɔ ye. N t"a hinɛ o freak sugu la hali dɔɔnin. Nka nɛgɛso min bɛ ni npanw ye, o bɔɲɔgɔnko tun bɛ ɲini ka bɔ a kun na.
  N minɛlen kɔ npan fɛ, n farikolo y"a daminɛ ka dimi ani ka dimi.
  - O ye ko haramulen ye , a ye ne tɔɔrɔ ! - Vladimir ye danga kɛ. - N tun t"a miiri ko n ye o clumsy ye.
  -Yala i delila ka kɛlɛ kɛ ni fɛnɲɛnama virtuelw ye wa? - Elfaraya ye ɲininkali kɛ.
  - Ni ananas sonsannin ye ! A ye n gɛn ani n tun bɛ ɲini ka sa. Hali ni fɛnɲɛnɛma dɔw bɛ yen minnu b"a Fɔ ko sonsannin bɛɛ ye ɲumanya ye wa u bɛ mɔgɔw kanu bawo u y"a balimaw ye.
  - An kɛlɛɲɔgɔnw tɛ mɔgɔ ɲumanw ye, u man jugu fana. U tɛ u janto u la, i n"a fɔ kɔgɔji min kan, jagokɛlaw bɛ kurun boli.
  - Ka tɛmɛ i n"a fɔ vacuum. Kɔgɔji ka suma ani a ka nɔgɔn. - Kamalennin in gosira bananku ni jara ɲagaminen dɔ fɛ, ni misiriw ye wuluw nɔ na, minnu y"u pan a kan. - N ye dingɛ dunba dɔ sɔrɔ n kun na nin balilan ninnu kan. Tiɲɛ don ko kojugu dɔ bɛ ka kɛ farikolo la sisan.
  - N"i b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, n" fana bɛ siran !
  Cɛ ni sunguru tora ka wuli. A daminɛ na, jinɛw tun tɛ teliya kɛrɛnkɛrɛnnenya la, o de ye baara nɔgɔya. Nka, Vladimir ni Elfaraya ye nɔ bila dɔɔnin o jibɔw la. A juguyara ka tɛmɛn fɔlɔ kan bawo jinɛw y"a daminɛ ka tasuma daji. Vladimir kɔnɔbara jeni ani a ye dimi lakika sɔrɔ.
  - A b'a to n b'a fɛ ka n kɔnɔbara wuli ! - A ko.
  - Wa a man nɔgɔn ne ma ! - Npogotiginin y'a bolo sin a kininbolo barajuru ma. Joli tun bɛ ka bɔ a la. U ye daji da Vladimir kan a bɛ ka boli ka yaala, kamalennin in tɛmɛna kojugu, a y"a kamankun gosi, a jɛlen don k"a kolo kari. Wa ni mɔgɔ gansan kolo karilen don, a bɛ dimi kosɛbɛ, i bɛ se ka sa ni sɛgɛn ye. Hali ni Kashalotov tun tɛ mɔgɔ gansan ye, o waati yɛrɛ la, a tun b"a miiri ko a tɛ a nɔ na. A tun bɛ jikuru kɛrɛnkɛrɛnnenw ye, minnu tun bɛ kojuguba kɛ, minnu tun b"a sekow tiɲɛ.
  - N dusu kasira ! - Vladimir ye a yɛrɛ faga. Npogotiginin y"a ɲɛda magaya ni baarakɛlaw ka lamaga ye.
  - Kana i yɛrɛ su ji la dingɛ dunba dɔ kɔnɔ, n ka kɛlɛcɛ kanulen. Hakili seginna, nka dimi ni o ye. Vladimir ye sɔgɔsɔgɔ, barikantanya y"a da tugu:
  - N tε taa bεn.
  - Aw kana sogɛ ! Dɛmɛ fɔlɔ minɛn bɛ yan.
  Tiɲɛ na, balilan sira tun bɛ i n"a fɔ ɔridinatɛri tulon. Ɲɛnamaya wɛrɛw bɛ yen wa min nafa ka bon, o ye fanga ye min bɛ kɛ sababu ye ka mɔgɔw ka segin u cogo kɔrɔ la o yɔrɔnin bɛɛ. Ɔwɔ, a tun ka gɛlɛn, nka cɛdenw ye kalan kɛ.
  - A kunba ye ka kɔsegin ani ka ban ! - Elfaraya y'o fɔ. Ale fana tun tɛ lafiya la, a tun bɛ fili tuma ni tuma, a tun bɛ gosili diminnenw sɔrɔ. O kɔfɛ, furuɲɔgɔnma fila delila o la ani u y"a daminɛ ka wale kɛ cogo la min bɛ bɛn ɲɔgɔn ma kosɛbɛ. O kɔfɛ, u tun ka kan ka pan ɲɛgɛnw kan minnu bɛ pan fiɲɛ na, ka u yɛrɛ tanga muruw ma minnu bɛ pan, ka wuluwulu nɛgɛberew kan. Kɛlɛ in juguyara ka taa a fɛ, ani kɛlɛɲɔgɔnw tun bɛ taa teliya la ka taa a fɛ. Tiɲɛ don, a kɛra se ka kɛ ka baara kɛ ni marifa minɛlenw ye, olu fana ye fɛn ye min bɛ se ka kɛ, nka u ka nafolo bɛ tali kɛ saya tabaga lakikaw la kosɛbɛ.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Vladimir ye vibrothrower caman kɛ k"a lajɛ! A ye fara misɛnninw Dabɔ sankolo la. Tiɲɛ don, marifa saba kɛlen kɔfɛ a binna, nka a ye a juguw ka kulu damadɔ tigɛ ka jigin.
  Kamalennin ko: "A man jugu!"
  - A ɲini ka bulonba plasma lanceur sɔrɔ ! - Elfaraya ye ladilikan di - O bɛna nɔ bɔ kosɛbɛ.
  - Ayiwa, o fana tε hakilina jugu ye. Ani a bɛ min?
  - Nin ye pibiliki fitinin ye fo a bɛ i n"a fɔ tutigɛbaga ka buru. Aw bɛ fiɲɛ bila a kɔnɔ, aw bɛna a ye ko hyperplasmique cascade (kasɛti hyperplasmique) bɛ pan teliya la.
  Kamalennin ma se ka a yɛrɛ tanga volley ma, a ye wuluwulu dɔɔnin kɛ yɔrɔ tigɛlen na, ka foro in minɛ. Tiri.
  Bugunw nana ka jigin layini girinman dɔ la, ka panpan ni hakilisigi ye, wa u ye danfɛn minnu gosi, olu tun bɛ pɛrɛn.
  - Mun! A man jugu dɛ! - Elfaraya y'o fɔ. - A gosi dɔrɔn ka jigin walasa bugun dɔɔnin ka pan san fɛ.
  - N b'a ɲini n seko bɛɛ la !
  - A ɲini k"a sɔrɔ i kana kabakoya !
  Npogotiginin fana ye marifa barikama dɔ ta ka baara kɛ n"o ye, k"a jira ko fanga min tɛ se ka kɔrɔta.
  Kɛlɛ in kɛra fɛn ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ ka taa a fɛ. Yan, u bɛ kɛlɛ kɛ dugukolo kan, ji bɛ fɔlɔ ka bɔn baji dɔ kɔnɔ u sen kɔrɔ, o kɔfɛ, heliyɔmu jilama min bɛ sɛgɛn kosɛbɛ, o bɛ woyo, ka laser barikamaw ci ka bɔ sanfɛ ani duguma, halakili grenadew bɛ ka pɛrɛn.
  Vladimir ye marifa ci ka segin, ni a bolo fila ye siɲɛ kelen, ani a yɛrɛ ye pretzel dɔn.
  A minɛna siɲɛ caman, k"a kininbolo sen tigɛ. N jɛɲɔgɔn sababu la, a ye n dɛmɛ ka se dɛmɛ fɔlɔ minɛn ma min bɛ mɔgɔ kisi. Sen bɛ bonya.
  - I ka cool Elfaraya.
  Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye:
  - Wa i ye barikantan ye, Vladimir. Denmisɛnw bɛ o dimi jugu sugu muɲu, wa i ye ŋunan!
  Kamalennin tun tɛ a yɛrɛ ye, fɛn dɔ tun b'a tɔɔrɔ:
  - Nin waati in na n bɛ fɛn bɛɛ faamuya ka tɛmɛn fɔlɔ kan !
  A kɛlen kɔ ka jinɛw sinsinni wɛrɛ da, Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - I ka muɲu cogo o cogo !
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ, a kɛra gɛlɛya ye kosɛbɛ ka kuma:
  - I ka kan ka kɛ, ne ye cɛ ye !
  - O de ye cɛ ye tigitigi ! - Dɔgɔkun kelen u dawolo sirilen bɛ ɲɔgɔn na. Vladimir ye musomannin dɔ ka susuli duman ye min bɛ i n"a fɔ misiwolo.
  - Ala muso !
  - Lusifara ! - sungurunnin y' a jaabi .
  O kɔfɛ, u donna fiɲɛba dɔ kɔnɔ min tun bɛ Changé tuma bɛɛ. A bɛ fiyɛ ka bɔ ɲɛfɛ, walima, a kɔfɛ, a bɛ digi kɔfɛ. Wa juguw bɛ ɲɔgɔn Changé tuma bɛɛ, tuma dɔw la u bɛ pan i n"a fɔ wuluw, tuma dɔw la u bɛ wuluwulu i n"a fɔ sa bagajilamaw. Nka i bɛ na kɛlɛ kɛ tuma bɛɛ, ka pan ka bɔ plateforme dɔ la ka taa plateforme wɛrɛ la, ka hali ka wuluw ni wulu dilannenw minɛ u senw na, ka pan ka bɔ janw kɔnɔ n"u ka dɛmɛ ye. A suguya dɔw: kɛrɛnkɛrɛnnenya la, wuluw ni falenfɛnw faralen ɲɔgɔn kan: u cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Wa, jirisun ni tulip ɲagaminen bɛ manamana, ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye ni kasa ye min bɛ mɔgɔ hakili ɲagami... Quasar! Da kɛnɛw bɛ digi ka bɔ kɔfɛ i n"a fɔ ɛntɛrinɛti sosɛtiw, mɛtɛrɛ janya ɲinw bɛ yeelen bɔ ni sanpɛrɛn ye. Fɛnɲɛnɛmaw fana ka bon minnu janya ye mɛtɛrɛ duuru ye ani hali mɛtɛrɛ tan. Vladimir sera ka sɛgɛn ka tɛmɛ u fɛ. O jinɛw dɔ: tanki ni sɔgɔsɔgɔninjɛ faralen ɲɔgɔn kan, a pɛrɛnna ni mankan ye, ka bonbon jenilenw jɛnsɛn:
  - An tɛ foto ta ! U tɛ quarkw minɛ! - Kɛlɛcɛ jagɛlɛn ye dɔnkili da.
  Siɲɛ wɛrɛ, kamalennin bɛ tiɲɛni sɔrɔ ka bɔ halakili flashw la. Wa sisan sungurunnin in ka jugu ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a sen tigɛra tugun. Nka a bɛ pan ni seko ye a sen kelen kan, k"a sɔrɔ a ma miiri kɔsegin na. Nka, yɔrɔ si tɛ yen ka taa.
  - Sira kelen b'an bolo, an ka kisi walima ka sa ! - Elfaraya y"o fɔ ni pathos banal dɔ ye.
  Kamalennin in y'a Jira ko:
  - Wa ɲɔgɔn fɛ dɔrɔn ! Dingɛ duman bɛ yeelen ka tɛmɛ ni a bɛ etɛri nɛnɛma kɔnɔ: dusukun jenilen fila bɛ yeelen bɔ!
  Cɛsiri minnu tɛ se ka da a la ani hadamadenya gɛlɛyaw musaka la, u sera ka tɛmɛ o fɛ, hali ni ɲɛnamaya yɔrɔ si ma to u farikolo la.
  O kɔfɛta ye kungo ye : ni cɛncɛn jɛman min bɛ sumaya ni juguya ye, a tɛ se ka jɔ yɔrɔ kelen na fo segin, i senw bɛ siri, wa hali bi i ka kan ka marifa ci ka sɔgɔ. Yan, kɛlɛcɛ minnu masirilen don, dɔw bɛ kɛlɛkɛminɛnw don, olu bɛ kɛlɛ kɛ n"u ye. Kɛlɛcɛ suguya wɛrɛw bɛ yen, mɔgɔw ni hybrides fila bɛɛ bɛ yen scorpion ni cactus, bug ani wrench! Janya-aviyɔnw bɛ ka Fɔ, i tɛ Se k"i dogo walima ka Bɔ minnu na, laser-fiɲɛw bɛna cɛncɛn jɛnsɛn. Ni a ye farikolo gosi: jahanama dimi, a tun bɛ i n"a fɔ a kɔnɔna sɔgɔlen don ni wuluwulu ye ka fa tulu funteni na. Tetaralɛtiw bɛ jigin, ka bɔnbuw fili kungolo haramulenw cogo la, ɲɛkisɛ caman bɛ minnu jeni, ka dimi yeelenw bɔn u ka tiɲɛni minnɔgɔ la!
  Nka, Vladimir ma tunun. A bɛ dɔn sugu dɔ Kɛ, a bɛ Tɛmɛ kɔ̀w 'cɛ.
  Elfaraya yɛrɛ ye 'tulon Kɛ ko:
  - Risi whist : wuluw bɛ pan i kɛrɛfɛ !
  Vladimir ye nin kuma ta:
  - Komanda , an ka kɛlɛbolow bɛ layini na !
  Kamalennin ni sungurunnin fila bɛɛ ye ɲɔgɔn gosi ni sizo ye, ka baara kɛ ni "jibɔlan jeti" fɛɛrɛ ye, ka juguw da jirisunw kɔnɔ minnu falen bɛ jiriw la. O la sa, danfɛn suguya caman farala ɲɔgɔn kan, ka sɔgɔsɔgɔ, walima ka pɛrɛn ka kɛ tasuma ye. Nin ye grotesque kabakoma ye - a tɛ kɛ ni komedi tɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni tetralet min bɛ kɛ kite ni axe cogo la, o jiginna ka kɛ sanu ni turquoise speckled caterpillars bintɔ baji ye n"a gosira:
  - Ni i ye marifa ci, i ka jɔ i senkɔniw kan, i ka taama bɛ bonya. - Elfaraya de y"a bila ka miiri
  Vladimir y"a kɔlɔsi a yɛrɛma ko:
  - Basigi dɔgɔyali.
  - A fɔ cogo min na, dinamikɛ barika ka bon tuma bɛɛ ka tɛmɛ statiki kan !
  Walasa k"a ka kuma sinsin, npogotiginin ye fɛn dɔ tigɛ ni jiribolo ye min bɛ boli teliya la, min bɛ i n"a fɔ bɔgɔdaga min bɛ ni barili ye. A karilen don ka bin, ka pan ka kɛ fɛnw ye. Kaban, laɲini min ye se sɔrɔ, o yɔrɔw jiginna ka kɛ wuluwulu jɛmanw ka kulu ye: bumblebees ni chimpanzees. O danfɛn kabakoma ninnu ye ɲɔgɔn kɛlɛ: waati o waati, u tun bɛ ka dɔgɔya ka taa a fɛ, ka wuli kɛlɛ lakika dɔ fiɲɛ kɔnɔ:
  - Ayiwa, cogo di ? Quasar ye wa? - A ye ɲininkali kɛ, ka Elfarai ɲɛda sɔgɔ.
  - A ka di kosɛbɛ, a kunba ye decent ye ! - Vladimir y'o kɔlɔsi. - A ka di ka ɲɛnamaya kɛ laser ni plasma cɛ ! Ani, i ka dugukolo pɛrɛntɔ mɛn!
  Npogotiginin ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Ani ka orgasmes sɔrɔ kɛlɛ la ni ne ye ! Ani, i ka taama ka ɲɛnajɛ kɛ i dusukun na! Ne bɛ min waleɲumandɔn, o ye nisɔndiya ye cɛw la.
  Vladimir Kashalotov ye nilifɛn nata tiɲɛ ni tulonkɛ ye. A tun bɛ iko jirisunba dɔ min datugulen don ni nɛgɛ ye. A ma pɛrɛn o yɔrɔnin bɛɛ, a tun ka kan ka jalaki damadɔ wɛrɛw kɛ. O kɔfɛ, yeelen minnu bɛ bɔ nɛgɛberew la, olu ye Balema Sɛrɛma bolo tigɛ.
  - Nin ye sankolola dingɛ dunba ye ! - A pɛrɛnna ni dimi ye. - An ka kan ka miiri nin ɲɔgɔnna fɛn na.
  Elfaraya, i n"a fɔ a bɛ tulonko kɛ, a y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - I bɛ kuma mun de kan ?
  - Ka n gosi n ɲɛda la ni biriki ye. - Bolo kelen t"a baara. - Vladimir y'o kɔlɔsi. - Oh ne ka superflesh bɛ min !
  - Aw kana aw hakili ɲagami, dɔ bɛna sɔrɔ, ɲɛnamaya farikolo minnu bɛ lasegin u cogo kɔrɔ la sɔɔni.
  I n"a fɔ a kɛra cogo min na, a ma fili. Nka fura ma se, bolo kɛnɛyara, nka tigɛ ni dimi caman tora.
  O kɔfɛta ye tasuma-fanga ye, i ka kan ka boli ka taa san fɛ ni teliya ye min tɛ se ka da a la, ka marifa ci jugu ka kɛlɛ-sibɔriw la. Wa, sibɔriw ye fɛn ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ cogo bɛnbali la dɔrɔn: Hollywood kɔrɔlenw ka terminateurs ni bi danfɛnw ka cosmique évolution (kosmique evolution) ɲɔgɔndanw: tankosaurs ultra-dioactifs. Vladimir Kashalotov (min ka c"a la, o tɛ a cogoya ye) tun sɛgɛnnen don kaban fo kaban, jinɛw ni a lamini juguya lamini tun bɛ ka wuli a ɲɛ kɔrɔ, wa dan tun tɛ nin bɛɛ la. Elfaraya fana y"a daminɛ ka bin ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - N denkɛ, a ka gɛlɛn i ma dɛ !
  Baleine sperme, u bɛ ka sɛgɛn, u y"a jaabi ko:
  - Wa n b'a ye ko i bɛ ka sɛgɛn ka don binkanni na !
  - N ma o kalan sugu sɔrɔ kabini waati jan. Kuma bɛɛ la, an ye mansamara hɛrɛma ye wa an tɛna bin mɔgɔ si kan, walima ka fɔ ka ɲɛ, an tun t"a fɛ ka o kɛ, nka mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ bɛ tɛmɛ sɔrɔdasi kalan sira fɛ. O bɛɛ kɔfɛ, nin tɛ tulonko ye: kɛlɛ bɛ senna kabini san ba kelen ni kɔ! O la sa, i bɛ i yɛrɛ tigɛ, n"a sɔrɔla dɔrɔn! N ye san wolonwula kɛ niyutrɔni dolow sanfɛla la!
  - Wow, san wolonwula ye caman ye !
  - Ayiwa, a fɔlɔ, an bɛ balo sisan a bɛ se ka fɔ ko dan tɛ min na, a filanan, a bɛ lafiya kosɛbɛ niwutrɔni dolow kan, n"o ye ɲɛnajɛ ni ɲɛnajɛko baarakɛyɔrɔ dafalen ye. A ye ɲɛnajɛ ye min bɛ mɔgɔ nisɔndiya. Gravité (janya min bɛ girinya) bɛ neutralisé (neutralisé) ye! Yala i ye quasar cɛden ye wa?
  - Fɔlɔ, super joy kɛrɛnkɛrɛnnen tɛ yen ! - Kɔlɔsili, sɛgɛnnen Vladimir.
  - U b'a laɲini k'i Gɛn walasa i ka fɛn dɔ Faamu a dɔgɔyalenba la sɔrɔdasi baara kan. Yala i tɛ dege, walima i ye barikantanw dɔrɔn de ye wa? - Elfaraya ye ɲininkali kɛ, k'a sɔrɔ a ma dabila ka marifa ci jinɛw la ni kɔnɔnafili ye.
  Vladimir, min bɛ marifa ci ka segin kɔ ani tuma dɔw la ka tigɛ (o laban in ka gɛlɛn ka tɛmɛ fɔlɔ kan), a ma se ka a ninakili minɛ, o ko:
  - Wa waati dɔ tun bɛ yen ka tɛmɛn : waati min na Irisi sɔrɔdasiw bɛɛ tun ye baarakɛlaw ye. Bololabaarakɛlaw bɛ baara kɛ o kɔnɔ wari kosɔn, wa u ye u ta ka bɔ jamana wɛrɛw la.
  - O kɔrɔ ye ko saralamɔgɔw ! - Elfaraya y'a kuncɛ. - Nka u tɛ Da u kan wa u bɛ Se ka Tɛmɛ min bɛ sara ka Tɛmɛ o kɛrɛ fɛ.
  Vladimir, min ye sɔrɔdasi jugu wɛrɛ tigɛ ka kɛ wuluwulu ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dusukasi ye:
  - Nin ɲɔgɔnna fɛn tɛ Bɔ a la. Nka hali bi, sarala sɔrɔdasi fanba ye Irisi jamanadenw ye. O kɔrɔ ye k"u tɛna u Faso janfa. Wa u m"i janfa!
  Kɛlɛcɛ ye biɲɛ marifa jira n"a sennasanbara ye k"a mugumugu : kuruwa min bɛ makaka ni kiwi cɛ :
  - Wa ni kɛlɛba dɔ kɛra ka tɛmɛn, gɛlɛyaw tun bɛ sɔrɔ sɔrɔdasiya la.
  Cɛdennin in, ka kunkolo saba bɔ sa Gorynych ni cactus fly agarics ɲɔgɔnna dɔ la (u y"a sɔgɔ ni dimi ye kosɛbɛ a biceps la ni pikirijikɛlanw ye minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ), a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ wa?
  - U tun bɛ se ka wuli ani u wulila fana ! Nka hali bi Irisi ye se sɔrɔ kɛlɛw bɛɛ la! OTAN ye se sɔrɔ, Sinuwa ye se sɔrɔ, hali o ɲɔgɔnna waraba i n"a fɔ Ameriki y"a yɛrɛ di.
  Npogotiginin ye ɲɛ nalomanw kɛ, ka marifa ci ka bɔ emitɛri la ni kan ye:
  - Yala sɔrɔdasi-kɛlɛbolo dɔ b'u fɛ wa ?
  Kamalennin in y"a sɔsɔ, ka wotoro saba ni nɛgɛso ɲagaminen in kɔnɔna na:
  - Ayi! Siwili baarakɛla dɔ fana. O de y"a ka fanga n"a ka barikantanya ye. Nka, juguw ka sɔrɔdasiw degecogo ka ɲi, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Ameriki ye se sɔrɔ Irakikaw miliyɔn kelen ni tila kan, ka sɔrɔdasi minnu bɔnɛna u la, olu ma se kɛmɛ fila ma. Sɔn, o ye ɲɛtaa kabakoma ye.
  - O ye tiɲɛ ye, a man jugu ! - Elfaraya ye charge (sara) dan kɛlɛcɛ dɔ la min tun bɛ ka wuluba dɔ mugumugu min tun ye marifa yɛrɛ-taama-minɛn dɔ munumunu. A fiyɛra ka kɛ fɛnw ye. - Nka an tun bɛ ni bɔnɛ hakɛw ye an nafa : a tun ka gɛlɛn kosɛbɛ.
  - Ayiwa, a bɛ bɔ fɛɛrɛbɔ hakɛ de la ! - Cɛdennin ye joli min bɛ woyo ka bɔ a ɲɛda tigɛlen na, o sɔgɔ.
  - Tiɲɛ don, a bɛ bɔ ! Sɔrɔ bɛɛ min bɛ sɔrɔ sɔrɔdasiya siratigɛ la, o bɛ se sɔrɔli waati surunya!
  Elfaraya y"a daminɛ ka dɔnkili da, a kan ye fanga kura lawuli minnu tɛ se ka bali:
  Irisi: i ye ne faso ye,
  Ne na kɛ kantigi ye, min bɛ ne yɛrɛ di tuma bɛɛ!
  Samiya bɛ ka jeni, nɛnɛ bɛ ka kɛ nɛnɛ ye, .
  Baji ka nɛnɛ, ji bɛ woyo!
  
  Ne ka sugandilen ka fin ka tɛmɛ nɛnɛ kan, kretiɛn, .
  A nana ni diwɛn ye a dawolo jɛlen na!
  Ni barika ka bon, nka farikolo fanga tɛ foyi la,
  Ka tɔɔrɔ joginda fɛ, a halaki!
  
  Hɛrɛ tɛ diɲɛ etɛri la, .
  Kɛlɛ bɛ ka mankanba bɔ ani i tɛ se ka kumaw dɔn!
  Dibi bɛ ka kɛ diɲɛ fan bɛɛ la,
  Ani jalakibali joli bɔnna tuguni!
  
  Alabatosow b"an bila ni sonorous ringing ye, .
  Wa, a kɛra i n"a fɔ fiɲɛ tun bɛ ka nɛnɛ, jama ka mankanba fagara!
  Den fɔlɔ bangera ni ne ka ŋunan ye.
  N bɛna tɛmɛsira maloyalen dɔ di bɔnsɔnw ma!
  
  Denkɛ na baara kɛ a faso la.
  Aw ye se sɔrɔ juguw bɛɛ kan ni nɛgɛbere ye!
  Wa Rus ka darapo tɛna sɛgɛn ni sɛgɛn ye,
  An bɛna se sɔrɔ juguw bɛɛ kan kɛlɛ la!
  
  Fasokanw ni faraw ni jirisunw, .
  Ani denmisɛnw ka ŋɛɲɛ, sufɛla ka trill kungo kɔnɔ!
  U ye kɛlɛ kɛ Fasokanw kama, u ma kɛ nɔɔrɔ kosɔn, .
  Ani walisa ne ni e ka se ka ɲɛnamaya kɛ nisɔndiya la!
  A ye o ban tuma min na, suw kɛlɛbolo bɛɛ bɔra u ɲɛkɔrɔ. A tun bɛ i n"a fɔ sogo salati tigɛlen, ka bɔ fɛnw na minnu bɔra Pikaso ka miirili la: a hakili jiginlen kɔfɛ kɔgɔjiba dɔ fɛ min bɛ wele ko hyperplasme. Npogotiginin ye ɲininkali kɛ, a ma se k"a ninakili minɛ kosɛbɛ:
  - I bɛ sɔn ne ka fɔta ma, Vladimir wa?
  - N bɛ n Faso kanu, a ma dɔgɔya ka tɛmɛ i kan. - Da ne la Elfiada.
  Kɛlɛcɛ ye a latilen, ka soso ni wuluwulu ɲagaminen dɔ bin:
  - Ne tɛ Elfiada ye, nka Elfaraya don.
  - Baasi tɛ, n ye kuma jugu fɔ. - Sɛgɛn jugumanba. - Kamalennin y'a yɛrɛyɛrɛ. - Seri kelen kɔnɔ, o de tun ye ala-ka-marako tɔgɔ ye min ye diɲɛ belebele tan ni fila da, ka sɔrɔ ka ban a yɛrɛ sago la ka nafa bɛɛ bɔ a la, ka feere jɔnya la !
  - Nin ye radiyo tansiyɔn ye. Tiɲɛ na, a man jugu o cogo la. - Kɛlɛcɛ ye kan fila jira. - Jɔn ni ala muso, u bɛ rimi kɛ ten superstar !
  Wa nin nivo in bɛ To kɔfɛ. Hali ni joli caman bɔnna.
  Wa tuma min na, o kɔfɛ, kabakurun virtuwɛliw, minnu tigɛlen don ni kɔrɔlen ala cogo la, olu y"a daminɛ ka bin cɛ ni npogotiginin kan, gosili gɛlɛn fila-fila bɛ ɲini k"u fila bɛɛ ban. Vladimir kolow bɔnɛna u ka wulicogo kɔrɔ la, u karilen don, o kɛra dimi ye min tɛ se ka muɲu. Elfaraya fana tun sɛgɛnnen don kosɛbɛ ani a y"a minɛ ni cɛsiriba ye.
  - I bɛ nkalon tigɛ ! I tɛ se ka Irisi jamanadenw sago tiɲɛ!
  Vladimir, fanga dɔgɔyara, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Jagɛlɛya min tɛ hadamadenya ye, o b' an ka jamana faranfasi ka bɔ siya tɔw la !
  Cɛden ni npogotiginin ye ɲɔgɔn jija. U yɛrɛ tun t"a miiri k"u dabila wala k"u tiɲɛ.
  - An sago bɛ an bolo ! - Vladimir ye tigɛ kɛ.
  Elfaraya y"a fara a kan ko:
  - Will ye bolokɔnincinin ye min bɛ biɲɛ filila ka wulilan minɛ - a barikantanya ye yɛrɛfaga ye !
  A laban na, a laban na, kɛlɛcɛ kamalennin fila tun bɛ bolo ni bolo kɛlɛ makɔnɔ, waraba min ka jugu kosɛbɛ, o labɛnna laban kama. O waraba bɛ se ka ye yɔrɔ jan, Elfaraya bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  "A ka fisa an ka wale kɛ fila-fila." Parrying together the attacks - nin fɛn in min bɛ sɔrɔ dugukolo jukɔrɔla virtuel fɛ.
  Vladimir sɔnna a ma ko:
  - O dɔrɔn de la an bɛna sababu sɔrɔ.
  A, nin jinɛba in dabɔra ni nɛgɛ jilamaw ye minnu ɲagaminen don ni plasma caman ye, a bɛ gravio-nucleon npanw minɛ a bolo. Bolo kelen-kelen bɛɛ bɛ siran a yɛrɛ cogo la : kelen bɛ datugu ni kurukuruw ye, tɔ kelen bɛ datugu ni kurukuruw ye, sabanan bɛ datugu ni ŋaniw ye, naaninan bɛ datugu ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye, duurunan bɛ datugu ni diamant karilenw ye, a ɲɔgɔnnaw Nin " baarakɛbolow " bɛ yeelen bɔ ni teliya ye min tɛ se ka da a la, binkanni bɛ na waati kelen na ka bɔ sanfɛ, kɛrɛ fɛ ani duguma. Wa a tɛ kɛ yɔrɔ saba la, nka yɔrɔ tan ni segin kɔnɔ siɲɛ kelen! O kɔrɔ ye ko binkanni-aviyɔn kɛmɛ caman bɛ ɲɔgɔn kɛrɛfɛ ani waati kelen na minnu bɛ ɲɔgɔn bɔ. Waati tɛ i bolo ka kɛlɛ kɛ, hali n"i sera k"i bolo tigɛ, kura bɛ falen o yɔrɔnin bɛɛ.
  - Ka wale kɛ fila-fila !
  - Maléma foton !
  Cɛ ni npogotiginin bɛ marifa ci, k"a ɲini ka don concentration kɔnɔ multi-vecteur dimensions bɛɛ la minnu bɛ multiplasma ɲɛminɛ. U bɛ Se sɔrɔ ni yɔrɔ tan ni seegin roso minɛni ye. I bɛ se ka nɛgɛ ye a bɛ jɛnsɛn fan bɛɛ fɛ: bololanɛgɛ ba caman minnu bɛ i n"a fɔ mɛkisikalan.
  Elfaraya bɛ pɛrɛn ko:
  - Quasar bɛ fotota ka tɛmɛ ! Hyperplasma (banakisɛfagalanw)!
  Nka o waraba in, i n"a fɔ Fenisi kɔnɔ, a barika banna ka ɲɛnamaya, ka segin a cogo kɔrɔ la...
  . SABABU No. 14.
  Mirabela jɔrɔla, a y"a ye k"u bɛna fɛn dɔ fɔ a ye min nafa ka bon kosɛbɛ, n"a sɔrɔ o bɛna kɛ sababu ye ka waati caman kɛ! Anastasia Streletsova tɛmɛna ka tɛmɛn fɔlɔ kan ni dususuma ye ani ni kɔnɔnafili ye (wa a ɲɛw tun bɛ i n"a fɔ boa constrictor ta):
  - I npogotiginin b'a dɔn ko diɲɛ camanba bɛ yen wa ?
  Mirabela y"a jaabi ni maloya ye ko:
  - Awɔ! Den bɛɛ b"o dɔn!
  Anastasia ye a kunkolo wuli ko:
  - Nka i b'a Dɔn ko hali bi a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka Taa diɲɛw ni ɲɔgɔn cɛ , n'a Bɔra miirili diɲɛw la !
  Mirabela sɔnna o ma ni dusukasi ye a kan na:
  - n ye o teori sugu dɔ kalan ! A bɛ iko an ka diɲɛ fila bɛ ye ɲɔgɔn na i n"a fɔ filɛlikɛlan, o de y"a to kɛlɛ daminɛna!
  Anastasia y"a jira ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa o ye tiɲɛ ye ! Nka diɲɛ wɛrɛw bɛ jira cogo wɛrɛ la dɔɔnin, wa ni u bɛ ka caya, danfara bɛ bonya ka taa a fɛ!
  - Logique don ! - Mirabel ye a fɔ ni kɔnɔnafili ye.
  - Wa diɲɛ dɔw bɛ yen minnu bɛ mara pewu ka kɛɲɛ ni farikolo sariyaw ye minnu tɛ faamuya an fɛ. An bɛ minnu dɔn, ko ɲɛnamaya bɛ se ka kɛ yen, olu ye teori dɔrɔn de ye! Yala i ye nin faamu, Mirabela wa? - Anastasia y"a kininbolo ɲɛ wuli.
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli ko:
  - N y'a faamu cogo min na, nin ye diɲɛ ye i b'a fɛ ka n ci min ma wa ?
  - O de ye foto-baro ye tigitigi ! - Anastasia nisɔndiyara kosɛbɛ. - I ka kan ka se yen !
  Mirabela y"a kamankun barikama kɔrɔta: baara kura don diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ! O ka fisa ni ka tɔɔrɔ sɔrɔdasi kɛlɛbagaw fɛ san kɛmɛ caman kɔnɔ! Ka fara o kan, nin ye sababu ye ka hɔrɔnya sɔrɔ min tun bɛ makɔnɔni na kabini tuma jan! Ni i tɛ bolifɛn ta don o don ani lɛrɛ o lɛrɛ, sira caman kan, o b"i wajibiya ka se sɔrɔ gɛlɛyaw kan ani ka dimi sɔrɔ! A yɛrɛ bɛ siran, ni ultra-hyper-marshal y"a hakilina Changé k"a yamaruya k"a di tɔɔrɔbagaw ma do?
  - Ne labɛnnen don ka Fasokanw ka baara o baara kɛ - Irisi senuma ! "A pɛrɛnna ni dusu ye.
  Anastasia y"a kunkolo wuli:
  - I t"a dɔn abada i bɛ se ka gundo mara cogo min na ani k"i dusukunnataw damatɛmɛ ! A jɛlen don o yɔrɔnin bɛɛ la ko i nisɔndiyara cogo min na, npogotiginin!
  Mirabela y"a ka kumakan jigin:
  - Yala i tɛna nisɔndiya ni, tɔɔrɔ jugu nɔ na, baara duman dɔ bɛ i makɔnɔ wa? Mɔgɔ o mɔgɔ tun bɛ yan, o tun bɛna wuli ni pulsar finman ye!
  Hypermarshal sɔnna a ma ni hakilisigi ye ko:
  - Tiɲɛ don, nin ka fisa ni sɔrɔdasi kɛlɛli ye, nka aw ka da a la, a tɛ hyper-ecstasy fana ye ! O la, npogotiginin: i ka dege k"i dusukunnataw damatɛmɛ n"i b"a fɛ ka kisi!
  Mirabela jiginna ka kɛ jagokan ye:
  - Ne ka kan ka mun kɛ ?
  - A bɛɛ lajɛlen na, baara in ka gɛlɛn ani a ka nɔgɔn ! N bɛna a kunba ɲɛfɔ aw ye. Nin ye gundo ye min tɛ fɛn ye. Asteroid dɔ la, an sera ka ultra-hyperplasma chip dɔ sɔrɔ min ye siwili kɔrɔlen dɔ ta ye min tɛ se ka da a la. Hali version dɔ bɛ yen min b"a jira ko a sen bɛ an ka diɲɛw ni diɲɛ paralɛliw dabɔli la!
  Mirabela kabakoyara tiɲɛ na:
  - Oow! Nin ye fanga ye dɛ!
  - O la, a filɛ nin ye ! An ye kɛlɛ kɛ waati jan kɔnɔ walasa k"a ɲɛfɔ, fo ka se elf jinɛw dɔ la kelen, a kɛra kasaara ye, ka o siginiden kalan. Kuma surun na, an ye se sɔrɔ marifa barikamaba la, n"o ye kuntigiya ye waati kɔnɔ.
  Npogotiginin y"a pɛrɛn ko:
  - Hyperplasma (Hyperplasme) ! O la sa, waati masin ye tiɲɛ ye!
  - Wa masin dɔrɔn tɛ, nka dakun bɛɛ, jatebɔw hakilila-jɔ-cogow b"a jira ko n"a dɛmɛ ye, a bɛ se ka kɛ ka jugu diɲɛ bɛɛ ci ka don waati tɛmɛnenw na, ka don farisogo la fo waati min na diɲɛ bɛɛ tun bɛ yen hyper- particule densement compressée (fɛn min bɛ sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ!
  - Megakwasar ! - Mirabela ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. "O marifa sugu bɛ se ka kɛlɛ ban fo abada!" Walima k"a fɔ ka ɲɛ, ni kɛlɛw bɛɛ ye!
  Anastasia y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, a ɲinw belebelebaw sɔgɔra:
  - Ɔwɔ, n terikɛ, kɔrɔbɔliw y'o Sɛmɛntiya ! Nka a Kɛra ten fo o puce (puce) in barika banna, ka Fàra o kan, sɛbɛnni minnu tùn bɛ o kɔrɔbɔli in kan, olu bɛɛ Tiɲɛna. Aw y"a ye, san damadɔ baara gɛlɛn min kɛra, o jigira jibolisira fɛ. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko sababu min sɔrɔla ka se sɔrɔ kɛlɛ la, o tiɲɛna, k"a sɔrɔ marifa fitinin ma kɛ!
  - Dugukolonɔn bɛ n kun na ! Hypercollapse (banakisɛfagalan) min bɛ nugu la! - Mirabela ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - Ne bɛ se ka mun kɛ ?
  - Min tora, o ye cikan ye n"a sɔrɔla o bɔra hyperchip yɛrɛ fɛ. A y"a jira ko o fɛn dilannen jiginna Big Loop diɲɛ kɔnɔ, wa hinɛ ni hinɛ bɛ minnu dusukun na, olu dɔrɔn de bɛ se k"a segin! - Hypermarshal ye npogotiginin filɛ ni siga t"a la.
  Mirabela maloyara, a y"a jaabi ko:
  - N t"o sugu ye ! Hakili barikantanya ye ne bila ka cɛnin kisi jɔnya la. Kana ne jate mɔgɔ ɲuman ye!
  - A ka di kosɛbɛ k"a sɔrɔ i ye kɔrɔfɔ hakilina sɔrɔ i yɛrɛ la ! O kɔrɔ ye ko ne ma fili aw ko la! - Anastasia namaratɔ nisɔndiyara ka tɛmɛ o kan.
  - Aw kana a dɔn ! O kunkanbaara sugu, nka mun na ne! Mɔgɔ miliyari caman cɛma, yala mɔgɔ dususumaninw ni makarikɛlaw tɛ yen tugun wa?
  - Mun na, u bɛ kɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la sɔrɔdasi kɛlɛli la ! Hali ni lamɔ ni jamu sugandili bɛ yen, ko kelen na, ka bɔ miliyari kelen na: siga t"a la, hɛrɛ ɲininikɛla dɔ bɛna kɛ. A bɛ iko o sababu bɔra a la ko kɛlɛ de ye doni gɛlɛnba ye hakili ni farikolo ma! Tuma dɔw la hali ne bɛ vacuum (gɛlɛn) sɔrɔ!
  Mirabela ye kuncɛbaya jira:
  - Donc a bɛɛ kɔfɛ : mun na ne ?
  Anastasia, min ye se sɔrɔ waati dɔɔnin sigasiga kan, a y"a jaabi ko:
  - Tiɲɛ ye ko Big Loop diɲɛ y'a tɔgɔ Sɔrɔ bawo a bɛ nɔ Blà an ka cidenw na min bɛ mɔgɔ Dabɔ. Komin u binna fiɲɛba kɔrɔ min tɛ faamuya hali bi, wa an ka dɔnnikɛlaw ma min sɔrɔ fɔlɔ, u bɛ bɔnɛ u seko bɛɛ la, wa u bɛ sa joona kosɛbɛ.
  Mirabela ka dusukunnataw jigira:
  - Donc nin kɔrɔ ye wa ?
  Ultra-Hyper-Marshal ye kuma ta ka taa a fɛ:
  - A ka fisa, i bɛ kɛ mɔgɔ nɔgɔman ye, a juguman na, i bɛ sa pewu. Nin ye aksiyɔmu ye. Ka fara o kan, an ka fɛɛrɛ kuraw ni ɔridinatɛriw minnu bɛ u yɛrɛ bonya, olu tɛ baara kɛ nin diɲɛ in kɔnɔ.
  - Teknoloji tɛ yen fewu wa ?
  - Mun na, dugukolo dɔw kan, a bɛ yen ! O tɛ diɲɛ bɛɛ lajɛlen ye, hali ni diɲɛ mansamara tɛ yen i n"a fɔ an ta! A ka c"a la, an tɛ fɛn caman dɔn nin diɲɛ in ko la. A tɛ filɛlikɛlan ye, nka a fana ka bon kosɛbɛ, wa dolow tɛ dɔgɔya a kɔnɔ ka tɛmɛ an ta kan. O la sa, ka hyperchip sɔrɔ, o bɛna gɛlɛya kosɛbɛ!
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ ni jigitigɛ ye ko:
  - Ni fɛɛrɛ tɛ, diɲɛ jugu kɔnɔ, farikolojɔli farikolo nɔgɔman na, ne halakira.
  Anastasia y"a kamankun barikamaw kɔrɔta, o min ma a ka cɛnimusoya nege dɔgɔya cogo si la:
  - Aw kana a dɔn ! An ma kunnafoni tigitigiw sɔrɔ n"i ka kɛlɛ seko bɛ yen hali bi. Nka i b"a dɔn cogo min na i tɛ marifa ci dɔrɔn, nka i bɛ tigɛ fana ni npanw ye.
  - Ɔwɔ, marifa suguya bɛɛ bɛ ne bolo minnu dilannen don ni hyperplasma solide - ultrastable ye ! - Npogotiginin y'a jaabi i n'a fɔ otomatiki masin. - O la, n bɛ se ka kɛlɛ kɛ ! Hali ni, n"an bɛ se ka tiɲɛ fɔ, a man di n ye kosɛbɛ ka dimi bila mɔgɔ wɛrɛw la.
  Anastasia, k"a kunsigi janya ani ka tasuma dɔ bɔ a jukɔrɔ, o y"a kɔlɔsi ko:
  - Ni Fasokanw ka nafaw b' a ɲini , o tuma dimi ka kan ka lase mɔgɔ ma ! Hali ni nisɔndiya si tɛ o la tiɲɛ na! Cogo dɔ la, Marquis de Sade: tɛ n bila ka cɛsiri walew kɛ. Hali ni baarakɛla dɔw bɛ taabolo yɛrɛ kanu! I hakili to Mirabel la ko i ka kan ka kisi cogo o cogo. Ko caman bɛ bɔ i de la.
  Npogotiginin ye maloya ka ɲininkali kɛ ko:
  - Dɛmɛbagaw bɛna n sɔrɔ wa ?
  Anastasia ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni ɲumanya ye:
  - Laala u bɛna o kɛ ! N"a sɔrɔ an ka lasigiden dɔw ye u yɛrɛ kisi, nka u ma se ka ɲɔgɔn sɔrɔ fɔlɔ. O la sa, jigiya bɛ npogotigi ɲuman na. O waati kɔnɔna na, a bɛ iko i bɛna baara kɛ i kelen na, fo ni tiɲɛ na, i walima an nana ni fɛn dɔ ye! A kɛra cogo o cogo, i bɛ se k"i kɔ jigin sibɛri jahanama kɔfɛ!
  Mirabela seginna o kɛcogo kan, jifilen dɔ bɔra a ɲɛfɛ, minɛn in ye dɔnkili da ko:
  - N'i mago bɛ lafiya la, o tuma na, i yɛrɛ lafiya joona ! I barika ka bon ni kɔnɔnin ye min bɛ wele ko kite, i n"a fɔ foton projectile fo ka se sanfɛyɔrɔw ma!
  Npogotiginin ma jaabi di, nka a ye dɔɔni dɔɔni min, a dusu ka di. A barila ka dumuni kɛ, o ye danfɛnw nege kabakoma ye: minnu bɛ balo ni hyperplasme n"a jiracogo ye, nka laala, hakilina min bɛ jamu kɔnɔ, o bɛ sunɔgɔ la.
  - Laala laban na i bɛ se ka dumuni misɛnnin dɔ di n ma wa ? - Kɛlɛcɛ sungurunnin y"o fɔ ni jigiya ye.
  Anastasia ye ɲininkali kɛ ni ɲɛmajɔ ye min bɛ a janto a la ko:
  - I b'a fɛ ka dumuni kɛ wa ?
  Mirabela y"a jaabi, a kabakoyara a yɛrɛ ka jagɛlɛya la ko:
  - N y'a faamuya cogo min na, diɲɛ kɔnɔ, i ka baarakɛla majiginlen bɛ laban yɔrɔ min na, a tɛna se ka balo ni hyperplasma ye tugun. O la, ne ka kan ka dege a la ko walasa ka dumuni kɛ, fɛn o fɛn bɛ yen, o bɛ kalori di!
  Anastasia sɔnna ni kɔnɔnajɛya yelen ye:
  - O mankan bɛ se ka kɛ hakilina ye ! Aw ye farikoloɲɛnajɛ kɛ, nka aw k"a dɔn ko dumuni bɛ dantɛmɛ de wajibiya. Ni aw ye dumuni kɛ ka caya, aw ka kɛlɛ jogo bɛna dɔgɔya.
  - n ye kunnafoniw dɔn furakɛli kɔrɔw kan ! Tiɲɛ don, ne bɛna ne ka dumuni nege kunbɛn. Donsokɛ fatɔw ye kɛlɛcɛ juguw ye!
  - Ayiwa, a ka ɲi n"i y"a faamu ! - Anastasia y"a bolokɔnincininw tigɛ ani dumunikɛminɛn dɔ bɔra Mirabela ɲɛfɛ ; Ologramu y"a fɔ ni kan jɛlen ye ko:
  - Dumuni nafama, sogo suguya kɛmɛ ni bi saba ni duuru, nakɔfɛn kɛmɛ fila ni mugan ni seegin, ani jiriden kɛmɛ saba ni bi duuru ni duuru, foromazi kɛmɛ naani ni binaani, ɲɛgɛn kɛmɛ duuru ni biwolonwula. I tɛ se ka i yɛrɛ tanga ka kɔrɔbɔ Ulra Pizza fɛ!
  Muru ni foroko dɔ bɔra Mirabela bolo, u tun bɛ manamana, u tun datugulen don ni kabakurun kulɛri caman ye. Ologramuw farala ɲɔgɔn kan ni minɛnw ye, ka kɛ i n"a fɔ dessin animé musketeers, ni diɲɛ kɛlɛba filanan ka kasɛtiw ye u kun na.
  - Dumuni kɛ ni dusukun ye, i ka masakɛ ! - U ye dɔnkili da. - An ka masakɛmuso belebeleba, soldering sans excès !
  Mirabela y"a daminɛ ka o yɔrɔw tigɛ ni hakilisigi ye. A ye dumuni kɛ dɔɔni dɔɔni, ka a da kɔnɔfɛn fɔlɔ ɲimi kosɛbɛ. Npogotiginin tun b"a fɛ ka ultra-pizza diya sɔrɔ ka ɲɛ ani k"a diyabɔ. O bɛɛ kɔfɛ, a bɛ taa cidenyabaara dɔ la, segin ka bɔ min na, o ka dɔgɔ kosɛbɛ. Nka, yala tiɲɛ na, ɲɛnamaya kɛcogo ka bon o cogo la nin kɛlɛ jugu in na, min ye balimafaga ye, ni kɛlɛ tɛmɛnen na, Rokossovsky ka kɛlɛbolo tilancɛ ni kɔ halakira wa. A bɛ iko siran jahanama kɔfɛ - dugujukɔrɔ.
  An bɛ se ka mun fɔ pizza ko la! Natural taste, tɛ se ka ɲagami ni foyi ye. Nin ye poyi ye, dɔnkili don tobili la! Ni tobilikɛla bɛ se ka suma ni dɔnkilidabaga ye, o tuma na, o tun ye Tchaikovsky walima Mozart ye. Mirabela tun bɛ dumuni diyabɔ i n"a fɔ cɛnimusoya, a kɔnɔbara tun bɛ i n"a fɔ a bɛ se ka cɛya sɔrɔ!
  Ni hakilina fɔlɔw tɛmɛna, sungurunnin ye kuma fanga sɔrɔ tugun:
  - Ne bɛ se ka hyperchip ɲini cogo di ? O bɛɛ kɔfɛ, n"a sɔrɔ a man bon kosɛbɛ wa?
  Hypermarshal ye ologramu da, bololanɛgɛ dɔ bɔra u ɲɛfɛ, min bonya bɛ se noye ma.
  - A filɛ nin ye ! I n"a fɔ aw ɲɛ b"a la cogo min na a ka dɔgɔ tiɲɛ na. Aw bɛ se k"a don aw bolokɔni na yɛrɛ ni aw ye bololanɛgɛ dilan.
  Mirabela ye ninakiliba bɔ.
  - Wa n bɛ se k' a sɔrɔ cogo di ! A ka nɔgɔn ka se sɔrɔ galaxie kan farilankolon kan ka tɛmɛ ka o fɛn sugu sɔrɔ diɲɛba kɔnɔ.
  Anastasia y"a bolokɔnincinin cɛɲi minɛ:
  - Jo! Nka fanga camanba bɛ sɔrɔ hyperchip kɔnɔ. A ka gɛlɛn tiɲɛ na k"a dɔn ni minɛnw ye, nka i ka kan k"a ye, a dɔgɔyalenba la n"i gɛrɛla a la!
  Mirabela y"a kunkolo wuli.
  - Dugukolo ka bon, hali bi an ka kan ka se ka gɛrɛ ɲɔgɔn na !
  Ultra-hyper-marshal, n"o ye mansamara dɔ fagabaga cɛɲi ye min bɛ se ka kɛ dan tɛ min na, o y"a ɲɛfɔ ni den ladonbaga dɔ ka muɲu ye denmisɛn nafamaw ka so kɔnɔ:
  - Wa yan, cikan dɔ bɛ yen ! Hyperchip ye layidu ta ko a bɛna laadilikanw ci mɔgɔ dɔ ma min ka kan. Tiɲɛ don dɔrɔn n"a bɛ a yɛrɛ minɛ ka ɲɛ!
  - Oow! Nin ye sababu ye dɛ! - Mirabel nisɔndiyara, a ɲɛw bɛ yeelen bɔ.
  - I ye n faamu kosɛbɛ, nka sisan, i ka dumuni kɛ ! I farikolo bɛ a to hali bi ka piza bɛɛ dun, k"a sɔrɔ gɛlɛya foyi ma sɔrɔ!
  Kɛlɛcɛ kamalennin ye hakilina di ko:
  - N'a sɔrɔ i fana bɛna fara a kan wa ?
  Anastasia y"a kunkolo wuli, a kunsigi, kabako a ka kungo cɛnimusoya la, y"a daminɛ ka girin, ka fiɲɛ fiyɛ a barokɛɲɔgɔn kan:
  - N t"a fɛ ka n yɛrɛ tiɲɛ ! Kuma bɛɛ la, ne ka kan ka kɛ misali ye n yɛrɛ tangacogo ni asceticisme la n kɔrɔmɔgɔw ni mɔgɔ minnu ka kan ka kalan!
  - Ani ne ?
  - Minnu jalakilen don saya la, olu tɛ ban foyi la ! - Ultra-hyper-marshal y"o fɔ ni tulonko tilancɛ ye, ni tila-tila ye. - Nka, tiɲɛ don, i y"a faamu ko n b"a fɛ i ka ɲɛtaa sɔrɔ. Wa ne dɔrɔn tɛ, nka Mansamaraba bɛɛ fana.
  - A jɛlen don ko nin bɛna a to an ka kɛlɛ ban ni se sɔrɔli ye ! Waati bolodacogo bɛ o cogo suguw di i ma! - Mirabela ye sɔgɔsɔgɔ, a bɛ ɲini ka sɔgɔsɔgɔ a ka ultra-pizza fɛ. - Nka nin ye juguya ye kojugu !
  Anastasia y"a yɛrɛ kɔlɔsi o yɔrɔnin bɛɛ, a ɲɛw yeelenna ka taa a fɛ, a ka mankan juguyara:
  - Mun ye juguya ye ?
  Mirabela y"a fɔ ni kan kelen ye, hali n"a tun man nɔgɔn a bolo:
  - Dugukolo bɛɛ halaki , hali k' a sɔrɔ i ma mɔgɔ si faga !
  Ultra-hyper-marshal y"a kan nɔgɔya o yɔrɔnin bɛɛ, k"a fɔ ko:
  - Mun na, a tiɲɛ o yɔrɔnin bɛɛ ! N"a sɔrɔ an bɛ se ka na ni hadamadenya fɛɛrɛ ye walasa ka jugu in neutraliser. Walima i dalen tɛ Masakɛmuso ka hakilitigiya la.
  Mirabela ye teliya k"a fɔ ko:
  - Tiɲɛ don ne dalen b'a la ! Laala hali jugu bɛna a yɛrɛ di : k"a sɔrɔ a y"a dɔn ko o marifa suguw b"an bolo !
  - A bɛna a yɛrɛ di cogoya jumɛnw na ? O ma jɛya pewu! - Hypermarshal y'a ɲɛda sɔgɔ n'a nɛgɛ ye. - n' i y' a lajɛ , an bɛ se ka mun sɔrɔ jugu fɛ ! An mako t sanu la, an mako t jɔnw fana na! Walima u bɛna ban u yɛrɛ ka jamanatigiya la! - Hypermarshal ye te dɔ min.
  - An bɛ se k"u don an ka mansamara kɔnɔ, u bɛna kɛ sɔrɔdasi kelen ye i n"a fɔ anw, u ka masakɛmuso bɛna kɛ an ka depite ye ! - Mirabela ye hakilina di.
  - A mankan bɛ nisɔndiya ! Nka n t"a Dɔn n"o ye tiɲɛ ye, nka a bɛɛ lajɛlen na, a tɛ ne de bolo k"a latigɛ, nka a bɛ masakɛmuso de bolo. A kɛra cogo o cogo, a bɛ se ka kɛ ko ni miniti gansan bɛ muso in bolo, a bɛna appelé (sɛbɛn) kalan i ye. A ka c"a la, bonyaba don cɛncɛn kisɛ dɔ bolo ka bɔ mɔgɔ miliyari naani na, walima hali mɔgɔ miliyɔn duuru la, ka baro kɛ ni faamaba ye.
  Mirabela sɔnna o ma ni maloya ye ko:
  - Ɔwɔ, bonya ! Yala an ka dɛsɛ kunun tɛna nɔ jugu bila kɛlɛ taabolo bɛɛ la wa?
  Anastasia ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni maloya ye ko:
  - Ayi! O ye an ka fanga bɛɛ lajɛlen kɛmɛsarada la tilayɔrɔ fitinin dɔrɔn de ye. N hakili la, a tɛna nɔba bila kɛlɛ bɛɛ taabolo la. Tuma dɔw la an ye se sɔrɔ, tuma dɔw la an ye se sɔrɔ. O hakɛ in kɛlɛ kɛmɛ caman bɛ kɛ don o don. Dugukolo ka bon kosɛbɛ, wa hali bi an bɛ ka musakaw doni kunbɛn. Wa bange hakɛ bɛ caya inkubatɛriw kɔnɔ.
  Npogotiginin kumana ni jagɛlɛya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan:
  - N"a sɔrɔ an ka kan ka jɛnsɛn kosɛbɛ diɲɛ fan bɛɛ la, ka izini kura jɔ, ka inkubatɛriw dilan wa ?
  Ultra-Hyper-Marshal ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - Nin bɛɛ bɛ kɛ, o tɛmɛnen kɔ, aw kana ɲinɛ mansamara in falen bɛ siya suguya wɛrɛw la, an b"a ɲini k"u bila ka muruti ! I b"a faamu o kɔrɔ ye min ye!
  - Fanga jɛnsɛnni nafama ! - Mirabel ye jaabi di ni masin ye.
  Anastasia sɔnna a ma ko:
  - O de don ! Waati dɔ la, fasisiw ma se bawo u ye juguya kɛ jamana minɛlenw na. Ni a daminɛ na jamanadenw tun t"a fɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka fara partisanw kan, o tuma na kɔfɛ, jamanadenw ka kɛlɛ kɛra ko jugu ye. Tiɲɛ na, ni partisanw tun tɛ, kɛlɛ tun bɛ se ka kɛ san kelen walima san fila wɛrɛ kɔnɔ, ka mɔgɔ miliyɔn kelen ni kɔ faga.
  Mirabela sɔnna a ma ko:
  - Se bɛ n ye ka kunnafoniw faamuya teliya la kosɛbɛ ;HyperInternet kan n ye fɛn bɛɛ minɛ ! Hali ni, n"an bɛ se ka tiɲɛ fɔ, a bɛ iko fɛn caman bɛ sɔsɔliba la ne bolo. Misali la, partisanw ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la tutigɛbagaw ka wale ɲumanw ye ko ye min tɛ se ka da a la cogo dɔ la!
  Anastasia filozofi siratigɛ la, a ma dimi hali dɔɔnin, a y"a fɔ ni kumasen danfaralen ye:
  - Waati-masin t'an bolo ka fɛn bɛɛ lajɛ ! A bɛ se ka kɛ ko nafa caman kɛra ka tɛmɛ a dan kan. URSS tun ye jamana ye min tun bɛ fanga la, wa a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ko tiɲɛ tun masirilen don. Nka tiɲɛ tɛ se ka sɔsɔ: Soviyetiki sɔrɔdasiw ye cɛsiriba jira ani u ye kɛlɛ dege. Ani, sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔya seko tun bɛ ka ɲɛtaa sɔrɔ tuma bɛɛ! O bɛɛ kɔfɛ, Soviyetiki sɔrɔdasiw tun bɛ ka taa ɲɛ k"a sɔrɔ u ma tɛmɛ ni jatedenw ye kosɛbɛ. Misali la, san binaani ni fila kɔnɔna na, Naziw tun bɛ ni sɔrɔdasi miliyɔn 6 ni ba 200 ye, anw tun bɛ ni miliyɔn 6 ni ba 600 ye. O kɔrɔ ye ko fanga bɛ se ka kɛ kelen ye, wa n"an ye jogoɲumanya jogo ta, o tuma na, Alemaɲi sɔrɔdasiw barika ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ an kan degeliw ni kɛlɛko dɔnniya la. Soviyetiki sɔrɔdasi minnu tun bɛ sɔrɔdasi la, olu hakɛ tun ka ca kosɛbɛ ka tɛmɛ fasisiw ta kan. Ka fara o kan, Alemaɲi marifa tun ka fisa ni Soviyetiki ta ye laɲiniw la, wa a tun ka nɔgɔn. Ka fara o kan, nafaba tun bɛ Naziw bolo sɔrɔdasiw ka taa-ka-segin na. Pankiw kɔnɔ, o hakɛ tun ka fisa dɔɔnin, nka T-4 kuraw, u ka kɛlɛ jogo la, u tun tɛ dɔgɔya tugun an ka T-34 la, wa Alemaɲi pankurunw baarakɛlaw tun bɛ ni dɔnniya caman ye, ani optiki ɲumanba, ani degeliw ! O la, Alemaɲi jeneraliw bɛ nkalon tigɛ kosɛbɛ n"u b"a fɔ ko URSS ka fanga tun ka bon siɲɛ wolonwula. O tun tɛ se ka kɛ fewu. Alimanjamana jamanadenw ye miliyɔn biwɔɔrɔ ye, ka fara Ɔtirisi kan, Sudetenland Alimanw, diasporaw Erɔpu jamanaw na, u bɛɛ lajɛlen ka ca ni miliyɔn kɛmɛ ye. A ma jɛɲɔgɔnw jate. Wa URSS jamanaden tun bɛ, ka kɛɲɛ ni jamana ka kunnafoniw ye, mɔgɔ miliyɔn 194, wa jateminɛ kura dɔw tun bɛ miliyɔn 7 dɔgɔya, o de la, jatebɔ kunnafoniw tun bɛ wuli ka kɛɲɛ ni Stalin ka cikanw ye. Ka fara Alemaɲi jɛɲɔgɔnw kan, nin bɛ miliyɔn kɛmɛ ɲɔgɔn bɔ, Itali dɔrɔn ye miliyɔn binaani ni seegin ye, n"i ma koloniw jate. Ka fara jamana minɛlenw jamanadenw kan, jamana wɛrɛw ka SS legiyɔnw, jɔn baarakɛlaw! O la, kaban san 1941, URSS ma nafa sɔrɔ. Wa san 1942 tilebin fɛ, jugu ka hadamadenya nafolo tun bɛ ɲini ka tɛmɛ Irisi ta kan siɲɛ fila. O la, san "42 sɛnɛta bɛ ɲini ka kɛ sababu laban ye ka kɛlɛ taabolo Changer. Ka fara o kan, USA ni Angletɛri tun bɛ fɛɛrɛ ɲini kosɛbɛ walasa ka hɛrɛ danfaralen dɔ sigi senkan ni Alimanjamana ye. An tun sirilen bɛ dingɛ dunba dɔ da la, ani Zapɔn tun bɛ ka sɔrɔdasiw sama ka taa kɔrɔnfɛla dancɛw la!
  Mirabela y"a hakilina fɔ ni hakilisigi ye:
  - Ne hakili la, Alemaɲikaw ka se sɔrɔli jalakiba bɛ Hitler de kan. N"a tun y"a ka sɔrɔdasiw fara ɲɔgɔn kan kokura Stalingrad kɛrɛfɛ, n"a sɔrɔ a tun bɛ se ka Soviyetiki sɔrɔdasiw ka binkanniw gɛn, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sɔrɔ jugu ka jatebɔ tun ka dɔgɔ. Ɔwɔ, wa o kunnafoni suguw bɔra Alemaɲi ka kunnafonidilaw fɛ. A tɛ se ka kɛ ka sɔrɔdasi camanba in ta dogo la ka tɛmɛn jirisunba jɛlen kan. Ka fara o kan, an tun ka kan ka se sɔrɔ bajiba fila kan, n"olu ye Volga ani Don ye.
  Anastasia, ni ɲɛjibɔ ye min tun tɛ ye kosɛbɛ, o sɔnna o ma:
  - Hitler jigi tigɛra a ka jinɛweleli nege fɛ. A tun dalen bɛ a ka dolow lajɛbagaw la ka tɛmɛ jenerali ŋanaw kan. U y"a bila ka Stalingrad ta hali ni a kɛra cogo o cogo. O kɔ, kɛlɛ bɛna ban ni se sɔrɔli ye. O la sa, Alemaɲi sɔrɔdasiw y"u yɛrɛ lajɛ Stalingrad kɛrɛfɛ. Ani lasɔmini si ma nɔ bila Hitler la! A bɛ iko Adolf tun bɛ taa ni a ye kojugu gundolakow fɛ. Wa hali san 1941 Moskow kɛrɛfɛ, ni Naziw tun labɛnna ka ɲɛ nɛnɛ kama, a ma dɔn ko kow tun bɛna ban cogo min na. Wa o cogo la Fuhrer tun bɛ ka jate kɛ bɛnkan dɔ la ni nɛnɛ ye. Gundolamɔgɔw minnu bɔra Thule Sosiyete la, olu ye Hitler dalen to a la ko ni hakilitigiw ka dɛmɛ ye, u bɛna Irisi nɛnɛ kɛ jalen ye ani ka sumaya. A dara u la, a banna ka labɛn ɲuman kɛ.
  Mirabela ye a kunkolo wuli ni teliya ye:
  - Naloma! I tɛ se ka foyi fɔ! Ka fara o kan, Hitler ye filiba wɛrɛ kɛ: sanni a ka sɔrɔdasiw sama joona ka taa nɛnɛ yɔrɔw la, Orel-Rzhev layini, a ye yamaruya di ko: a kana kɔsegin, ka kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye ani ni kɔnɔnafili ye! O ye Alemaɲi mɔgɔ ba tan caman faga minnu ye nɛnɛ kɛ fo ka sa o bɔgɔdagaw kɔnɔ. Alemaɲikaw barika dɔgɔyara kosɛbɛ! An ka hɛrɛ la!
  - jugu ka nalonmaya tɛ se ka bila i yɛrɛ ka seko nɔ na ! - Ultra-hyper-marshal, min ma se ka a yɛrɛ tanga, a ye ultra-pizza dɔ ta. - Ɔwɔ, a daji don, a man jugu, nka siɲɛ wɛrɛ yala i b"a fɛ an k"i furakɛ ni hyper-pizza ye min ka bon kosɛbɛ ni sogo suguya miliyɔn kelen ye wa?
  Npogotiginin nisɔndiyara:
  - Tiɲɛ don n b'a fɛ ! miliyari kelen bɛ cogo di?
  Anastasia y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Ka se! N"i ye hyperchip sɔrɔ, an bɛna dɔ dilan kɛrɛnkɛrɛnnenya la i ye! A bɛɛ lajɛlen na, an bɛna yiracogo lakika dɔ bila, seli min bɛ kɛ kulu kan. N"a sɔrɔ an yɛrɛ bɛna yamaruya dɔ sigi sen kan i bonya kama.
  Mirabela maloyara, a ɲɛda kɛra pinɛ ye dɔɔnin:
  - Tiɲɛ na, a tɛ laada ye ka yamaruyaw di ka bonya da bi kɛlɛcɛw kan. Sariya dɔ bɛ yen min ma sɛbɛn, Kɛlɛba fan fila bɛɛ bɛ min labato. Kɔrɔlen cɛfarinw dɔrɔn de bɛ sɔn!
  - An bɛna danfara kɛ aw ye, bawo tiɲɛ na, nin ye baara kɛrɛnkɛrɛnnen ye mansamara ma ! A ka c"a la, masakɛmuso ye min labɛn jatigɛwalekɛla ye, o bɛna kɛ kabako ye! Wajibi tɛ ka i yɛrɛ bila sugo la! Kɛlɛ jan ni jugumanba dɔ bɛna kɛ an ɲɛ, ɲɛnamaya kama, nka saya de kama! Nka mun na kuma platitudes kan? - Hypermarshal ye nisɔndiyaba jira, hali n"a ɲɛw tora i n"a fɔ jara. - Ne yɛrɛ fɛ, i ɲɛda min bɛ medaliw kan, o bɛ n ɲɛ na kosɛbɛ ka tɛmɛ Kutuzov walima Zhukov ɲɛda flakɛlen kan. Kuma bɛɛ la, n"a sɔrɔ o de y"a to u y"a latigɛ k"u tɛna komandiw taamasiyɛn ni bi kɛlɛcɛw ja ye, bawo u cɛ ka ɲi kojugu, u ɲɛda jugu kelen tɛ ! U kɔkanna na, cɛfarin kɔrɔw bɛ i ko dulon - u tɛ ɲɛnajɛko la.
  Mirabela y"a kunsigi kurulen tilennen kɛ ni vacuum (dusukasi) ye a kan na k"a fɔ ko :
  - A ka di dɛ ye ko Irisi kɔrɔ ka komandanw cɛma, a dɔgɔyalenba la, a kunbabaw, muso kelen tun tɛ yen. Misali la, a tun man jugu ka muso marshal sɔrɔ Fasokanw ka kɛlɛba waati la. O tuma na fɛ, se sɔrɔli tun bɛna sɔrɔ ka kɔn o ɲɛ kosɛbɛ!
  Anastasia ma sɔsɔli kɛ:
  - Laala Fasokanw kɛlɛba waati la : fili caman kɛra. Tiɲɛ na, a tun bɛ se ka kɛ ka se sɔrɔ ka kɔn o ɲɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, dɛsɛ fitinin dɔ Smolensk kɛlɛ la, dɛsɛ min tun ka fisa ni tɔw ye Ukraine, jatebɔ juguw kɛra san 1942 kaban kanpaɲi senfɛ. A kana fɔ ko: sababu jumɛnw tiɲɛna san "43 Feburuyekalo-Marisikalo la! Kuma bɛɛ la, n"a sɔrɔ i ye diɲɛ kɛlɛba filanan ko kɛlenw sɛgɛsɛgɛ ani fan fila bɛɛ ka filiw.
  - N ye kalan kɛ ! Komin mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ bɛ se ka wuli ka se sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔba hakɛ ma, ka don sɔrɔdasijɛkuluba kɔnɔ , an kalanna fɛɛrɛw ni fɛɛrɛ jɔnjɔnw na. - Npogotiginin ye ɲɛji cɛ, ka buguri dɔ gosi ka bɔ dumuni kuru karilen dɔ la n"a ɲɛdawolo ye. - Zhukov, n"an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, a tɛ komandan dafalen ye pewu. A ye se sɔrɔ ni joliba ye, a ye wale kɛ cogo tilennen na kojugu! A yɛrɛ tun bɛ wele ko "faama jolilen"!
  Ultra-Hyper-Marshal y"a ka kumakan kɔrɔta:
  - Jɔn b'a dɔn ka se sɔrɔ cogo min na ni saraka tɛ ?! An ma kɛlɛ kɛcogo dege o cogo la fɔlɔ. Se sɔrɔli minnu tɛ bɔnɛ sɔrɔ, olu bɛ sɔrɔ nsiirinw walima nsiirin juguw dɔrɔn de la. Kɔrɔlenko siratigɛ la, flanking manɛwɛrɛw ye kɛlɛ bɛɛ taamaʃyɛn ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la masinw ta. Zhukov kɔni ma baara Kɛ ni o fɛɛrɛ suguw ye fo ka Se hakɛ bɛnnen ma, nka hali o bɛɛ la, a ye sebaaya caman Sɔrɔ. A ye ɲɛtaa sɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la a ka baara kɛcogo ɲuman na: a ye Bɛrɛlin dugu minɛ ni sanfiɲɛ ye! Dɔgɔkun fila kɔnɔ, an sera ka se sɔrɔ sɔrɔdasi miliyɔn kelen ba kɛmɛ fila kan, minnu tun bɛ lafasali sira minɛ min tɛ se ka tiɲɛ! Tlebin yanfan dɔnnikɛla caman kabakoyara o ɲɛtaa in na. Ani bɔnɛw tɛ foyi ye, a kɛra cogo o cogo, u tun tɛ se ka kɔlɔsi! A ka c"a la, mun na an samara ka don o maana dennin sugu la! An ka baro kɛ i ka laɲiniw kan ka ɲɛ i donlen kɔ diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ!
  Mirabela hakili ɲagamina:
  - Ne bɛ se ka mun kɛ ! Ne ma dege ka kɛ sɛgɛsɛgɛlikɛla ŋana ye, hali ni siga t"a la ko ne bɛ hakilijagabɔ fɛɛrɛ jɔnjɔnw dɔn!
  Anastasia ye dusu don an kɔnɔ:
  - Yan n hakili la i ka kan ka wale kɛ ni ŋaniya ye ! K"a sɔrɔ jatebɔ tigitigi ma kɛ! An yɛrɛ t"a dɔn i bɛna laban diɲɛ min kɔnɔ a daminɛ na. A bɛ se ka kɛ ko i bɛna fili dingɛ dunba dɔ kɔnɔ, walima kaburudo la min bɛ kɛ ni radiyo ye. Sivilizasiyɔn bɛ se ka kɛ kɔfɛko juguba ye ani ka yiriwa kojugu cogo jugu la! O la sa, i labɛn fɛn o fɛn kama! Anw fana bɛ se ka hɛrɛ dɔrɔn de ɲini aw fɛ!
  - Mun na u tɛna n ta dolow kurunba kɔnɔ ? - npogotiginin ye ɲininkali kɛ .
  - Ayi! An tɛ se k"o kɛ fɔlɔ! I bɛna fili dakun dɔ fɛ, min bɛ Taa diɲɛ cɛmancɛ la. Nin dɔrɔn de bɛ se ka fɔ aw ye. An tɛ se ka kumaɲɔgɔnya si mara! - Anastasia ye ninakili bɔ.
  - N bɛ segin cogo di ? Walima segin tɛ yen wa? - Mirabela ɲɛda wulila ka kɛ jɛman ye.
  Kanuya ni dususuma minisiriso ɲɛmɔgɔ y"a jaabi i n"a fɔ a ma kɛ k"a sɔrɔ a ma fɔ ko :
  - U b'i Blà yɔrɔ min na, kɔrɔtɔko bɔli bɛ Kɛ yen. A bɛ se kosɛbɛ k"i farikolo segin kɔ, ka fara hyperchip kan. Nin ye an ka fɛn dilannen laban ye, o la aw bɛna waati dɔ sɔrɔ ka fɛn dilannen in sɔrɔ.
  - Waati de ye kiritigɛla ye min bɛ se ka kɛ kosɛbɛ - a bɛ kuma di bɛɛ ma , ka daliluw bɔ kɛnɛ kan ! - Mirabela y"o fɔ, k"a kɔlɔsi ko a bɛ ka wuli. - Nka o cogo la, i ka kan ka wale kɛ k"a sɔrɔ i ma labɛn kɛ.
  - I bɛ se ka mun boloda ? Kɛlɛ o kɛlɛ tɛ se ka fɔ ka ɲɛ! Nin ye kɛlɛ ka axiome ye! - Anastasia ye dimi daminɛ kaban, sungurunnin in tɛ se ka muɲu a ka nalomanya la.
  - Improvisation ye se sɔrɔli axiome ye ! Jatebla ye dɛsɛ-fɔcogo ye! - Mirabel y"a hakilina fɔ ni afɔri ye. - Nka yala u bɛna marifa di n ma a dɔgɔyalenba la wa ?
  - An bɛna marifaw kɛ aw la ni marifa sɔngɔ gɛlɛnw ni bi taw ye. Lakanali suguya caman b"i bolo, walima n"a fɔra ka ɲɛ, bi saba ni saba, i n"a fɔ hyper-super-soldiers, nka n t"a dɔn n"o bɛna i dɛmɛ! An ma kɛ sebaayabɛɛtigi ye fɔlɔ, wa diɲɛ kura kelen-kelen bɛɛ ye gundo ye min bɛ bɔ fɛnɲɛnamaw la! Nka, n hakili la, i tɛ o mɔgɔw dɔ ye minnu bɛ marifa ci fɔlɔ, ka tila ka bolow pɛrɛn fiɲɛ na!
  - Jo! Nka n"a Sìgira kaban ko fanga t"an ka fɛɛrɛbɔ la nin diɲɛ in kɔnɔ, o tuma mun na ka nafolo tiɲɛ n ka marifaw kan. O bɛɛ kɔfɛ, kɛlɛ la, ruble bɛɛ nafa ka bon. N bɛ tɛmɛ cogo dɔ la, n"a sɔrɔ n bɛna marifa minɛlen dɔw sɔrɔ!
  Anastasia ye binkɛnɛ ni avoka faralen ɲɔgɔn kan, ka tomati wulu dɔ joli ko ka jigin. O kumakan tun bɛ ka bonya kosɛbɛ:
  - Mun! A ka ɲi fana ko aw b"aw janto an ka baarakɛnafolo la. Nka an tɛ dɛsɛ nafolomafɛnw na, wa an t"a dɔn tigitigi min bɛ kɛ ni marifaw ye. N"a sɔrɔ i bɛna hɛrɛ sɔrɔ ani marifa bɛna kisi. Ka fara o kan, n"i labanna ka kɛ dugukolo kan min ma bɛn ɲɛnamaya ma, o dɔrɔn de bɛ se k"i lakana. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i labanna ka kɛ dolow sanfɛ!
  Mirabela y"a jaabi ni siran ye min bɛ kɛ i n"a fɔ a bɛ siran ko:
  - Siranya bɛna ne jeni !
  - Dɔrɔn a tɛ GSS-nivo lafasali la ! Fɛn bɛɛ bɛna kɛ superstar ye! - Anastasia y"a barokɛɲɔgɔn gosi nɔgɔya la a kamankun na.
  Mirabela y"a ka piza ban ani a ma kuma. Faan dɔ fɛ, a tun bɛ a ɲɛnajɛ k"a ye k"u tun b"a ladon, nka fan wɛrɛ fɛ, dusukunnata jugu dɔw tun b"a la hali bi. Yala nin tɛ saya ɲangili fɛɛrɛ kɔrɔlen ye wa? Nka: an bɛ se ka mun fɔ saya ko la? Nin ye gundo sugu dɔ ye - mɔgɔ hakilitigi si tɛ da nsiirinw na minnu bɛ kuma sankolo ni jahanama kan ! Nka hali bi, miiriya dɔw bɛ yen, u tɛ niw bange kokura ɲɛnamaya laban kɔfɛ. Laala hali ni i taara diɲɛ wɛrɛ la wa? Miirili caman bɛ yen, ani diɲɛ camanba minnu bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na ni diɲɛw labɛncogo fila-fila ye! Ka Fàra biɲɛ hakɛ ni yɔrɔ fitinin suguya caman kan. A bɛɛ lajɛlen na, diɲɛ bɛɛ kɛra fɛn ye min ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛ a tun bɛ miiri min na fɔlɔfɔlɔ! Nka n tun t"a fɛ tiɲɛ na ka don o kungo sugu la. Fizik kɛra fɛn caman ye kosɛbɛ, nka tiɲɛ na, fɛnɲɛnɛmako seko ni a baaracogo cayara. O la, joli-sira-funu (hyperplasma) jiracogo suguya caman bɔra kɛnɛ kan. Fɛnɲɛnɛma cogoya wɔɔrɔnan sɔrɔli : ye fɛn caman wuli lakika lase dɔnniya ni seko ni dɔnko ma ! Sisan, kungo kɔnɔ miiriyajuguw kɛra fɛn ye min bɛ se ka kɛ. Fɔli bɛ kɛ sankolo la, galaxiew ni ɲɔgɔn cɛ, ka fanga ni dumuniko gɛlɛyaw ɲɛnabɔ. Hyperplasme suguya kuraw sɔrɔla dɔɔni dɔɔni ka dabɔ, i n"a fɔ biyo-ɛntɛrinɛti min y"a daminɛ ka baara kɛ n"u ye hadamaden farikolo jɔli la.
  O ye mɔgɔw kɛ mɔgɔ sabalilenw ye! O waati kelen na, marifa barikamaw ni marifa suguya caman dabɔra, minnu ye dɛmɛ don ka se sɔrɔ diɲɛ bɛɛ kan. O nɔba bɛ bɔ baara kɛli la ni hyperplasma ye subagaya la. Super technologies, super reactors kɛrɛnkɛrɛnnenw ani magic faralen ɲɔgɔn kan, o kɛra fanga belebele ye. Nka, subagaya tora hakilintan ye! Mɔgɔ si ma se k"a cogoya ɲɛfɔ ka dafa! Mun na se bɛ dɔw la ka subagaya kɛ, k"a sɔrɔ dɔw, hali ni biyoɛnjiniyɛri ka cɛsiri bɛɛ kɛra, se tɛ o la!
  Mirabela yɛrɛ tun bɛ subagaya kɛcogo dɔn, nka a bɔra o cogo la! Mɔgɔ miliyɔn sugandilenw bɛɛ kɔnɔmɔgɔw bɛɛ bɛ ni jinɛweleli ye, nka ni fiɲɛ kɛrɛnkɛrɛnnenw dɛmɛni ye, o sekow bɛ se ka dɔgɔya. Yala an man kan k"a ɲini ultra-hyper-marshal fɛ a k"a ka seko ni dɔnko fanga dɔ segin a ma a dɔgɔyalenba la wa?
  - Ne ka baara nafa ka bon kosɛbɛ ! N b"a fɛ a dɔgɔyalenba la ka se ka fɛn dɔ kɛ, n"a sɔrɔla n ka marifaw kɛra nafa tɛ minnu na. - Npogotiginin ye ɲininkali kɛ. - O bɛɛ kɔfɛ, subagaya ye dɛmɛ ɲuman ye !
  Anastasia, ni dimi dogolen jugu ye, a y"a jaabi ko:
  - An y'o Kɛ kaban n'i tùn bɛ dugujukɔrɔ-dugukolo-yɔrɔ la, an ye baara dafalen Kɛ.
  - O tuma mun na n t"a Dɔn ? - Npogotiginin kabakoyara.
  - Majigi sekow bɛna bɔ kɛnɛ kan waati dɔ kɔfɛ ! - Kanuya ni dususuma minisiriso ɲɛmɔgɔ ye tigɛ.
  -Joli?
  - Mɔgɔ suguya wɛrɛw ka siraw tɛ kelen ye ! Wajibi tɛ ka kɔrɔtɔ kojugu. U ye i nɔgɔya ni anti-radiation min ye, o barika tun ka bon kojugu fo a ma se ka a kɔlɔlɔw bɛɛ bali o yɔrɔnin bɛɛ. O la sa, i hakili sigi npogotiginin!
  Mirabela ye sɔgɔsɔgɔba kɛ:
  - N bɛ se ka sa k'a sɔrɔ n ma n seko bɛɛ jira wa ?
  Ultra-hyper-marshal y"i biri a ka sigilan kan, ka sɔgɔsɔgɔninjɛ kulɛrilenw kulu dɔ bɔ a da kɔfɛ:
  - I bɛ se ka halaki ɲɛfɛ. A ka c"a la, siranbagatɔ dɔw b"a fɛ ka sigi ani ka tɔɔrɔ sɔrɔdasi kɛlɛli la ka tɛmɛ ka sa Faso Senuman kosɔn. Hali ni ne hakili la ko i ye o mɔgɔw dɔ ye. Wa sekow bɛ se k"u yɛrɛ jira dɔgɔkun fila kɔnɔ, kalo kelen kɔnɔ, san kelen kɔnɔ! A tɛ kelen ye bɛɛ fɛ yan. A ka c"a la, cɛdenw bɛ kɛnɛya joona ka tɛmɛ npogotigininw kan! Mun na teori caman bɛ yen, i tɛna diya k"u lamɛn!
  Mirabela sɔnna a ma k"a sɔrɔ a ma miiri a la ko:
  - Tiɲɛ na, n b'a fɛ ka ci joona !
  Anastasia ye diamant butterfly ni sanu jɛgɛ ɲagaminen dɔ wele ni telepathic impulse ye, k"a daminɛ k"a sɔgɔ n"a kan saba ye. Kan kelen ye bilen ye, dɔ wɛrɛ ye bulama ye, sabanan ye jɛman ye. O bɛɛ n"a ta, kan tora faamuyali la, wa hali a jɛlen don kosɛbɛ:
  "Sisan, hyperreacteur bɛ charge (sara) la, walasa k"i bila yɔrɔ wɛrɛ la, i ka kan ka fanga musaka, o ye kalo kelen ka dumuni ye min bɛ kɛ izini planete bɛɛ la." Big Loop ye diɲɛ ye min sɔrɔli ka gɛlɛn kosɛbɛ. Donc npogotiginin, i bɛ musaka caman bɔ an na. N t"a dɔn: i bɛna ɲangi cogo di n"i ma se?
  - Dɛsɛ ye saya ye hali bi ! - Mirabela y"a bolonɔ bila a la ni kɔnɔnafili ye.
  Anastasia y"a fɔ, k"a ka kilisi Changé ka kɛ bass dɔgɔmannin ye, min nafa ka bon:
  - Ɔwɔ, nka seko bɛ yen k'i Bɔ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sɔsɔli bɛ sen na sisan : yala Adolf Hitler ka kan ka bɔ yɔrɔ fitinin na walasa ka kiri tigɛ joona ani ka ɲangi walima ka kɔnɔni kɛ fo kɛlɛ laban.
  - Mun na a tɛ kɛ sisan ? - Mirabela ye ji ni tulu ɲagaminen sɔgɔ ka bɔ a bolokɔninw na, dumunifɛn cɛɲi (tiɲɛ na, a bɛ se ka kɛ a siɲɛ fɔlɔ ye) .
  - Hitler dangalen don mɔgɔ caman fɛ kojugu, wa a ka gɛlɛn kosɛbɛ k"a ka mɔgɔya dosiye bɔ a fan jugu la ! Kuwati ta ka ca, nka i b"a dɔn ko kɛlɛ waati la, nafolo wɛrɛ tɛ yen! "Ultra-hyper-marshal ye jɛgɛ wuluwulu kunkolo kin, k"a ɲimi o yɔrɔnin bɛɛ.
  - nin bɛ faamuya , nka ni kɛlɛ bannen don , mun bɛna kɛ a la ! - Mirabela yɛrɛ kabakoyara, bolokɔnincininw sɔgɔli bɛ ɲini ka diya ka tɛmɛ piza yɛrɛ dunni kan.
  - jamanadenw ka kiritigɛso de bɛna a latigɛ ! Nka, u bɛna ci fo abada dugujukɔrɔla la, i n"a fɔ i ye min diyabɔ kɔsa in na! - Anastasia ye juguya tigɛ.
  - Brr ! Yala a tɛ juguya kojugu wa?- Npogotiginin barika banna k"a ye ko a filila vacuum kɔnɔ.
  - I t"a dɔn tariku la, Slave joli bɔnna cogo min na Hitler ka jalaki fɛ ! A ka kan ka ɲangi kosɛbɛ, tilennenya la. - A bɛ iko ultra-marshal ye jɛgɛ-ntumu tolenw munumunu ni dimi ye. O wulu yɔrɔ dɔ binna duguma ka wuli yɔrɔnin kelen.
  Mirabela y"a fɔ ni hakilisigi ye ko:
  - N ye Hitler kalan, baara minnu ma dɔn kosɛbɛ, olu fana sen bɛ o la ! N hakili la, a tɛ hakilintan ye pewu walima ko a tɛ mɔgɔ jugu ye pewu!
  A kɛra i n"a fɔ Anastasia kabakoyara:
  - Munna?
  Mirabela y"a daminɛ ka kɔrɔtɔ ka ɲɛfɔli kɛ (o dɔnniya sugu tɛ bɛɛ la, nin tɛ kalan kalansobaw kɔnɔ), a bɛɛ lajɛlen na, u ka baro tun bɛ i n"a fɔ a janyalen don dɔrɔn, nka tiɲɛ yɛrɛ la, a ma tɛmɛ segin saba kan.
  - A tɛ ladamu kɛlɛ fewu. O kɔfɛ, a y"a ɲini ka dɔnniya yiriwa, lakɔlisow, ɲɛnajɛyɔrɔw, ani ka mɔgɔ bɛnnenw ni mɔgɔ setigiw kɔrɔta ka taa sanfɛ. Hitler tun b"a fɛ ka Aryanw ka laadalakow saniyalen don, ka kololi ni tiɲɛni don jamana wɛrɛw la! Ka fara o kan, Hitler ma siko kɛ diɲɛ marali la fewu, a tun b"a fɛ ka mansamara belebele dɔ sɔrɔ, ni dancɛ dɔw ye. Wa, a tun ma labɛn si kɛ Slavw halaki pewu! O kɔfɛ, Adolf tun dalen b"a la ko Alemaɲi ka fanga kɔrɔ, Irisikaw ni jamana wɛrɛw bɛna ɲɛnamaya ka ɲɛ ka tɛmɛ Stalin ka fanga kan. Ka fara o kan, fasisiw ye balansi ɲuman sɔrɔ kapitalisimu ni sosiyalisimu cɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Alemaɲi baarakɛlaw ye nɛɛma caman sɔrɔ, k"a sɔrɔ kapitalisiw ka sɔrɔ tun ka dɔgɔ kosɛbɛ. Kuma bɛɛ la, sisan an ka mansamara kɔnɔ, fɛn dilanni fɛɛrɛw tɛ mɔgɔ kelen ta ye. Iziniw bɛɛ ye mansamara ye ani sɔrɔko kɛlɛbolow ka sɔrɔdasiw bɛ baara kɛ u kɔnɔ. Nka yala o tɛ biroko lase wa?
  Anastasia ye kuma tigɛ
  - Ayi, hakilintan ! Ɔridinatɛriw (hyperplasma) bɛ bolodacogo la, biroko baara bɛ hakili sɔrɔ kosɛbɛ! Sɔrɔko bɛɛ bɛ ɲɛnabɔ ka jɛya kosɛbɛ sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw fɛ. Soviyetiki waati de la, gɛlɛyaw wulila ka da ɛntɛrinɛti kan minnu ma yiriwa. Ni Gorbachev ni Yeltsin ka barikantanya tun tɛ, walima n"a fɔra ka ɲɛ, u ka janfa tun tɛ, an ka Soviyetiki mansamara tun bɛna kɛ nafolotigiba ye diɲɛ kɔnɔ! Nka, Stalin ka fanga kɔrɔ, fɛn dilanni fanga tun ka bon, hali ni ɛntɛrinɛti tun tɛ yen! A kɛra cogo o cogo, n ye kuma ta Stalin fɛ. Jɛnkulu sɛgɛsɛgɛliw y"a jira ko a ye Irisila ye a fa fan fɛ, polar ɲininikɛla ani mɔgɔba Przhevalsky denkɛ don! A ka waati la, cɛ min ka seko ka bon kosɛbɛ, a hakili ka bon ka tɛmɛ a ka sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw bɛɛ kan. Ni an ka komandanw bɛɛ tun bɛ i n"a fɔ ale, kɛlɛ min tun bɛ kɛ ni Alimanjamana ye, o tun tɛna tɛmɛ kalo wɔɔrɔ kan. Hali ni kabako binkanni dɔ kɛra! An ye se sɔrɔ cogo min na dɛ!
  - Mun na an bɛ nimisa ? - Mirabel y"o fɔ, k"a ɲɛda jigin. - Yala a bɛ se ka labɛn wa ?
  - Ni super time machine dɛmɛ ye, fɛn bɛɛ bɛ se ka kɛ ! I ye sunguru ye, n y"a ye: i t"a faamu tiɲɛ na.
  - N y'a faamu! Ni Naziw tun ye se sɔrɔ ka kɔn o ɲɛ ani ni joli bɔli tun ma caya, o tuma na, sababu tun bɛna sɔrɔ ka se sɔrɔ USA kan ka diɲɛ bɛɛ minɛ! O cogo la, dolow ka bonya daminɛna ka kɔn o ɲɛ kosɛbɛ wa kɛlɛ la ni Irisiba ye an tun bɛna kuntigiya sɔrɔ! - O don wa ? - Mirabela nisɔndiyara k"a ka dɔnniya jira !
  Hypermarshal ye a ka foroko dakun nɛrɛmugumaw kin (a ye sɔgɔsɔgɔ) ka sɔn a ma:
  - Ɔwɔ, nafama, wa an tun bɛ se ka se sɔrɔ joona ! Nka, n"an y"an ka filɛlikɛlan ja jateminɛ, a bɛ se ka kɛ ko tariku taabolo Changé u fana fɛ. A ka c"a la, fɛɛrɛ wɛrɛw bɛ yen minnu tɛ kelen ye yan. Ni Genghis Khan tun fagara a ka kamalenninya waati la, Batuw ka binkanni tun tɛna kɛ ! Faan wɛrɛ fɛ, Kievan Rus kɔrɔ tun tilalen don, wa a ma dɔn tuma min na masakɛ min bɛ se k"a fara ɲɔgɔn kan, o bɛna bɔ kɛnɛ kan. Aw hakili to a la ko a juguyara cogo min na: Soviyetiki jamana binna kɔfɛ, Ukraine ni Irisi ye ɲɔgɔn kɛlɛ.
  - Nka o kɔ fɛ, u y' u fara ɲɔgɔn kan ! - Mirabela donna a kɔnɔ
  - Kɛlɛ gɛlɛn kɔfɛ !
  - Kɛlɛ ye hadamaden ka cogoya ye !
  - Jaati! Nka a ka jugu n"a bɛ taa balimaw ni ɲɔgɔn cɛ! - Anastasia y"a ɲɛw datugu n"a bolokɔnincinin ye.
  - A filɛ jɔn bɛ Kuma ! - Mirabela dimina kosɛbɛ.
  Ultra-Hyper-Marshal ye kuma tigɛ:
  - N y'a fɔ ten ! Nka caman na, i hakili la, a ka di n ye k"a dɔn ko Irisi cɛdenw ni musoden kelenw de bɛ ka sa kɛlɛw la, i n"a fɔ ne yɛrɛ! A bɛ dimi ka i balimamuso fitinin gosi!
  Npogotiginin dimina:
  - An ka kɛlɛ bɛɛ falen bɛ bɔgɔdaga la ! A bɛ ne hakili jigin yɛrɛdɔnbaliya la cogo dɔ la! Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko kɔrɔ tɛ a la.
  Anastasia tun bɛna jaabi di tuma min na, so bɛɛ tun falen bɛ yeelen bilenman dɔ la min tun bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ ni dimi ye ani jagɛlɛya dɔnkiliw y"a daminɛ ka mankan bɔ!
  - Janto! Empress bɛ ka ɲɔgɔn sɔrɔ! - Ultra-hyper-marshal ye sɔgɔsɔgɔ jalen.
  Ologramu belebeleba dɔ bɔra u ɲɛkɔrɔ. Masakɛmuso tun bɛ ni sanfɛla fini dɔ ye min tun bɛ i n"a fɔ kɛlɛcɛw ka kɛlɛkɛminɛnw. Kungolo bɛ datugu ni kasɛti ye : ɲɛda ni kunsigi tɛ ye ! Ja in ye farikoloɲɛnajɛ ye, nka sanfɛla fini na i tɛ se k"a dɔn ni cɛ don walima muso! A ka c"a la, mɔgɔ sataw gansanw si ma sisan masakɛ ɲɛda ye. Jaw ni videyo jaw ma dilan. Hali faama tɔgɔ lakika tun ye gundo ye min tun kɔlɔsira kosɛbɛ, n"a ma fɔ mɔgɔ sugandilenw ka kulu fitinin dɔ. Mun na o dankarili jugu suguw bɛ yen? Jaabi ye fɛn fɔlɔ ye dɛ! Walasa kɛlɛ waati la jugu kana se ka baara kɛ ni majigi walima hypertechnomagie ye min bɛ se ka nɔ bila masakɛ ka latigɛw la. O bɛɛ kɔfɛ, hali ɲɛmɔgɔ dɔ dabɔ don tigitigi (bange) ye gundo ye pewu, bawo ni horoscope dɛmɛ ye i bɛ se ka mɔgɔya jogo jate walasa ka se ka fɛnw kɔlɔsi, ka fɛnw lamagacogo makɔnɔ walima ka kojugu kɛ. Kumakanw b"a jira ko masakɛmuso in tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ, nka ni musow bɛɛ ye denmisɛnw ye badaa ani u cɛ ka ɲi, o tɛ mɔgɔ kabakoya ten. Mirabela fana cɛ ka ɲi, a ɲɛ bɛ san mugan ɲɔgɔn bɔ wa a bɛ se kosɛbɛ ka se sɔrɔ Madamu Universe ka ɲɛɲini na.
  Empress tun bɛ kuma ni basikan ye min tun ka dɔgɔ kosɛbɛ, min tun bɛ mankan bɔ (i n"a fɔ dɔnkilidalakulu dɔ bɛ dɔnkili da siɲɛ kelen) (a jɛlen don ko ɛntɛrinɛti tun y"a kan Changé).
  - N nisɔndiyara ka n ka baaraden majiginlenw fo !
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Irisi senumaba ye ! Mansa sago ka dafa! - Kɛlɛcɛ fila bɛɛ pɛrɛnna, k'u bolo kɔrɔta foli la.
  Muso y"a jaabi ni bonya ye ko:
  - Wa nɔɔrɔ ka kɛ aw ye, kɛlɛcɛ majiginlenw ! O bɛɛ kɔfɛ, diɲɛ bɛɛ bɛ i bɔɲɔgɔnko mɔgɔw de kan! N jigi b"a kan ko i mago t"a la ka baara in nafa ɲɛfɔ siɲɛ kelen kokura wa?
  Mirabela ye a kunkolo wuli ko:
  - A bɛ i n"a fɔ diɲɛ bɛɛ dulonna ne kan !
  Ologramu bonyalen don, kɛlɛkɛminɛnw ye manamana:
  - Quasarno (excellent) privé ! Sisan, ɲɛfɔli wɛrɛw bɛ i bolo ka kɛ! An tɛna Irisi jamanaba halaki pewu. Hali n"u bɛ ka kasi, u ye balimaw ye! Nka n"i ye kɔfɛ kojugu ani n"i ka cidenyabaara, walima n"a sɔrɔla hali an ka lasigiden tɔw ta ma ɲɛ, o tuma na, an bɛna baara kɛ ni marifa labanw ye, minnu fanga ka bon kosɛbɛ, ka jugu kɛlɛ. A sariyakolow ye gundo ye kosɛbɛ, nka tiɲɛni fanga bɛ yen fo a bɛ Se ka galaxie (fila) kuluba dɔw Tiɲɛ. Jugu fana bɛ ka yiriwaliw kɛ minnu bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na, sɔɔni a bɛna o marifa sugu labɛn. O cogo la, jɔyɔrɔba bɛna kɛ mɔgɔ min bɛ gosi fɔlɔ. O la sa, waati caman tɛ to yen!
  Mirabela ɲɛda kɛra jɛman ye kosɛbɛ ani a pɛrɛnna ka bɔ a dawolo la:
  - N bɛ teliya !
  Masakɛmuso y"a hakili sigi, a kan kɛra nɔgɔya ye:
  - Teliya - kana kɔrɔtɔ ! Superweapon ma labɛn fɔlɔ wa jugu, n"a ka sɛgɛsɛgɛlikɛlaw n"a ka saboteurw ka dɛmɛ ye, b"a seko bɛɛ kɛ walasa ka baara in sumaya. An fana tɛ juru la! Gosiliw bɛ ka ɲɔgɔn falen-falen! Kɛlɛ bɛ i n"a fɔ bɔksi, knockout kɔfɛ dɔrɔn - i t"i bolo di ɲɔgɔn ma !
  - Fɛɛrɛw!
  - I kana kɔrɔtɔ kojugu, k"i janto i ka ɲɛnamaya la, npogotigi ! I ye ɲumanya kɛ kosɛbɛ, i ka hadamadenya hakɛ bɛ bɔ charts la! - Masakɛmuso y'i Yɛlɛma a ka aksidan kan, a ka kɛlɛkɛminɛnw bɛ manamana i n'a fɔ dolow kɛmɛ.
  Ultra-Hyper-Marshal ye maloya ka ɲininkali kɛ ko:
  - N ka kan ka marifa di a ma wa ?
  - Jaati! Fɛn bɛɛ bɛ ni fɛɛrɛ kuraw ye! A ka c"a la, hali marifaw dilanni tɛmɛnen dɔw bɛ an bolo, nka, an tɛ mɔgɔ bɛrɛ sɔrɔ.
  Anastasia ye a biri:
  - Ultrastar ye ! N t"a ja gɛlɛya k"i minɛ tugun, mɔgɔba bɛɛ la belebele!
  Masakɛmuso dusu tiɲɛna, kumakan dɔ mɛnna a kan na:
  - Kumaɲɔgɔnya man di i ye ni masakɛ ye wa ! O bɛɛ kɔfɛ, nin fana ye ɲɛtaa belebeleba ye, ka gɛrɛ ɲɛmɔgɔ la! Kɔnɔnatumuw dusu tiɲɛna dɛ! Aw cɛw bɛ mun fɔ?
  - Tiɲɛ don , ka kumaɲɔgɔnya kɛ n"i ye, o ye nisɔndiyaba ye ! - Mirabela ko: "A bɛ i n"a fɔ ka dɔnkili dumanw lamɛn, dɔnkiliw tulonkɛ." Hali ni o sangaɲɔgɔnma sugu ka dɔgɔ kojugu fo a tɛ se k"a ɲɛfɔ an kabakoyara cogo min na i ka hakilitigiya la!
  Dugukolo kuntigi y"a ka kumakan Changé, a kan kɛra musoya ye kosɛbɛ:
  - Tulon dogolen dɔ bɛ i ka kumaw la, nka a ka di ne ye ko i tɛ siran ne ɲɛ. Siranya ye sɔrɔdasi ka filiba ye. Hakilitigiya dɛsɛ bɛ se ka sara hali bi ɔridinatɛri fɛ, nka fɛɛrɛ si tɛ se ka jagɛlɛya bila a nɔ na! "Empress ye sanpɛrɛn saba bɔ, fiɲɛ ye manamana i n"a fɔ nɛnɛba bɛ ka manamana, Mirabela ye funteni ye.
  - Ɔwɔ, n sɔnna o ma, eh musoba ! Hali ni, n"an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, siranbaga hakilitigi bɛ nafa caman lase mansamara ma tuma dɔw la ka tɛmɛ naloman jagɛlɛn kan!
  Masakɛmuso y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - I ka tiɲɛ fɔ ! Ni an y"a jateminɛ ko mɔgɔ salenw tɛ se ka kɛlɛ kɛ! Sɔrɔdasi salen ye sɔrɔdasi jugu ye tuma bɛɛ! - Masakɛmuso barikama tun bɛ sanpɛrɛn tiɲɛ na kaban. - I b"a dɔn, i tɛ siran ka sɔsɔli kɛ ni mɔgɔ ye min bɛ se ka i bɔɲɔgɔnko mɔgɔ miliyari kelen walima hali miliyari naani ci ka taa tɔɔrɔ banbali la dugujukɔrɔ. O b"a jira ko sungurunnin bɛ se ka bɔ miiricogo la. A fɔ man di nka, an ka sɔrɔdasi fanba: baarakɛminɛn dɔrɔn min dira barokun fɛ.
  Mirabela y"a fɔ ni dususuma ye ko:
  - U hakili ka di, u kalanna ani u bɛ se kosɛbɛ ! Wajibi tɛ ka kuma jugu fɔ n jɛɲɔgɔnw kan. U bɛɛ tɛmɛna lakɔli ɲuman dɔ fɛ!
  - Kɛlɛ ye lakɔli ɲuman ye, nka n"i ye fili kɛ, i tɛ se ka ɛkizamɛnw kɛ kokura ! - Masakɛmuso jɔlen tora a kunkolo la, k"a jigi da jiribolo dɔ kan min bɛ muso caman ka fiɲɛ bɔ. - A bɛɛ lajɛlen na, naloman si tɛ an ka kɛlɛbolo la ! Nin ye kalanko gɛlɛn ye min bɛ kɛ ni jamu sugandili ye. Kuma surun na, n ka foto fitinin, a fɔ n ye, yala n cɛ ka ɲi wa?!
  Mirabela ma se ka tulonko kɛ:
  - Kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la kɛlɛkɛminɛnw na, u bɛ manamana kosɛbɛ, a ka di dɔrɔn k"a lajɛ ! Fɛn min bɛ i n"a fɔ gril kɔrɔ dɔ!
  Masakɛmuso tora a hakili sigilen na ani a yɛrɛ tun bɛ iko a nisɔndiyara:
  - A ka ɲi ko miirili miirili bɛ i la. A ka jugu kosɛbɛ ni mɔgɔw tɛ se ka daɲɛ fila fara ɲɔgɔn kan, kɛrɛnkɛrɛnnenya la fanga ɲɛkɔrɔ! Ayiwa, o bɛ ɲɛ, cɛɲi ni dususuma, waati t"a la ka baro kɛ n"i ye. Hali ni misali la, i k"a fɔ n ye ko: min bɛ tunun tuma bɛɛ, ani min bɛ ne bana tuma bɛɛ!
  - Fanga! - Mirabelle ye jaabi di joona.
  Muso kabakoyara, jikuru bilenman dɔ bolila ka tɛmɛ sutura kɔnɔ:
  - Oow! Nka barajuru kɔnɔ, u m"i kalan nin na! I ye jateminɛ kɛ cogo di?
  - Jigincogo fɛ ! - Npogotiginin y"a jaabi.
  - O bɛ cogo di ? Yala aw bɛ se ka ɲɛfɔli kɛ wa!? - Masakɛmuso ye den bange n"a bolokɔnincinin ye : fantom magic, min bɛ kɛ dandelion ni kansɛri ɲagaminen cogo la, npan b"a bolo.
  Mirabela ma jɔrɔ, a y"a jaabi ko:
  - Fanga dɛsɛ bɛ yen tuma bɛɛ , nka kunkanbaaraw b' i bana ! Nin ye axiome ye dɛ! A ka c"a la, ka diɲɛ bɛɛ minɛ i kamankun kan, o ka gɛlɛn kosɛbɛ!
  Danni ni kansɛri faralen ɲɔgɔn kan, o ye ɲɔgɔn kɛlɛ ni nsonsan ni wuluwulu ɲagaminen ye min bɛ bɔ yɔrɔnin kelen, ka fara npan kan, fɔlifɛn damadɔ wɛrɛw kɛra, a bɛ iko fɔlikan ka ca ni kɛlɛ ye:
  - N'i ye kunkanbaaraw tila-tila hakili la, o tuma na fɛ, fɛn bɛɛ man gɛlɛn ten. Jamana ka fɛɛrɛ bɛ debug (dɛsɛ) fo ka se a dafalen ma. Nin ye jibɔyɔrɔ sugu dɔ ye, hali n"a bɛ i n"a fɔ a teliya bɛɛ, a ye sigida sabatilen ye pewu. - Masakɛmuso y"o kɔlɔsi, ka pulsar ci ka bɔ a ɲɛ na (a y"a yɛrɛ pɛrɛn o yɔrɔnin bɛɛ la ni makun ye):
  - Ka fanga sigicogo suma ni jibolisira ye, ni baji bɛ marifa ci san fɛ, o bɛnnen don kosɛbɛ ! - Mirabela y"a sɔsɔ, a kabakoyara a yɛrɛ ka jagɛlɛya la.
  - Npogotiginin bɛ ka sɔsɔli kɛ ni ne ye ni charming ye. A bɛ i n"a fɔ nsiirin min bɛ Frostbitten Alice kan! A tun ye masamuso mafiɲɛya fo k"a kogo kɛ jikuruba kɔnɔ! - Pulsar magic filanan yɛrɛ tun ka bon ani a tun bɛ yeelen bɔ ka tɛmɛ fɔlɔ kan ani a tun bɛ kɛ anglɛri nɔgɔlenw cogo la.
  - Mun na idɔrɔzi solide tɛ !?
  "Ne tun t"a fɛ k"a kɛ blonde naturelle ye!" - Npogotigi farilankolon dɔ ni wulu agaric min bɛ yeelen bɔ cogo la min tɛ deli ka kɛ, o fantom dɔ ye yeelen bɔ.
  Mirabela ma se k"a yɛrɛ tanga a ma:
  - U ko blondew bɛ ni miirili fɔlɔ ye kosɛbɛ !
  Dugukolo Mistress ye projection magique tan ni fila wɛrɛw yeelen siɲɛ kelen:
  - I n'a fɔ naloman i n'a fɔ blonde ! Nka i kunsigi ye perle ni sanu ɲagaminen ye a yɛrɛ la! Hyperquasar (Hyperquasar) ye! N jigi b"a kan ko an bɛna ɲɔgɔn sɔrɔ kokura! I diyara n ye kosɛbɛ! - Ologramu belebeleba in ye yeelen bɔ i n"a fɔ jirisunba dɔ, ka tunun ni fantɔmuw ye.
  Mirabela y"i biri k"a fɔ ni kumakan ye ko:
  - A ka kabako don, diɲɛ kuntigi bɛ i n"a fɔ naloman !
  Ultra-Hyper-Marshal y"a bolo wuli:
  - A bɛ kuma dɔrɔn ni nisɔndiya ye, nka a bɛɛ lajɛlen na, n'i tun bɛ masakɛ ka sanbara kɔnɔ, i tun bɛna a faamu mun na ! O kɔfɛ, ne tun bɛ se ka hadamaden ka tulonko nɔgɔman dɔ waleɲumandɔn.
  - N t' a jalaki ! Ni gɛlɛya caman bɛ yen, i b"a fɛ tiɲɛ na ka nalomanya kɛ.
  Anastasia ye telepathie impulsion ci, u y'a jaabi ko:
  - A waati sera, n"an sera dakun da la, fɛn bɛɛ bɛna labɛn !
  - A laban! Ka fɛn dɔnbali makɔnɔ, o bɛ dimi tuma bɛɛ! Nɛrɛw bɛ ka wuli! - Mirabela y"o fɔ ni jigitigɛ ye.
  Npogotiginin fila bɛɛ (hali n"u dɔ tun tɛmɛna cycle kɛmɛ naani kan kaban), n"u ni kɛlɛrobo tan ni fila, minnu bɛ siran ni marifa suguya bi duuru ye, olu taara planete systeme dakun tɔ kelen na. U tun bɛ ni tetaralɛti kulu dɔ ye.
  . SABABU No. 15nan.
  Jɔnw ye npogotiginin tilancɛ farilankolonw filɛ ni ɲɛmajɔ ye, u ye bugɔli sɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ:
  - Kana filɛ ! Aw ka kabila tɛ sɔn!
  Jɔnw tun ka kan ka ɲɔgɔn minɛ. A kabakomayɔrɔ ye ko cɛdenw ka miiriya tun ka bon kosɛbɛ. U y"a to u ka gɛrɛ u la ka npogotigininw lajɛ ni dusu ye. Farikolo farilankolonw sumayalenw tun bɛ manamana, npogotigi cɛɲiw sin falenw, minnu tun sɔgɔlen don dɔɔnin, olu tun bɛ yɛrɛyɛrɛ.
  Jagokɛla kuntigi Ahmed ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ayi a tɛ o ye ! Musow ka kɛlɛ dɔrɔn, o yɔrɔ de tun ka fisa ni npanw ye. Aw ye maakɔrɔ wele.
  - A bɛ na kaban !
  Dugutigi y'i Jira tiɲɛ na. A tun bɛ toga kɔnɔ ani a kunsigi jan tun ye jɛman ye, a ɲɛda kurulen tun bɛ ɲini ka kɛ nɛrɛ ye. Lɔgɔ sanbaraw tun bɛ digi kabakurunw kan.
  - Foli bɛ kɛ Ahmed ye ! Yala i bɛna su kɛ walima i bɛna tɛmɛ dɔrɔn wa?
  Jɔn jagokɛla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An ka sira kan ! Aw ka lamɛnni kɛ, ka yiracogo fitinin dɔ di n ma, a bɛ sɛgɛn! N tɛ na ni binkannikɛla si ye, wa n bolo bɛ npan tunun.
  Cɛkɔrɔba y'a kunkolo wuli:
  - Yala i bɛna i yɛrɛ kɛlɛ wa walima an ka mɔgɔw bila ka bolonɔ bila:!
  Ahmed y"a ɲɛsin a bolokɔnincininw cɛma, k"a latigɛ ko:
  - Ɔwɔ, a ka fisa i yɛrɛ k"a kɛ ! Ka mɔgɔ wɛrɛ faga, o ka di ka tɛmɛ mɔgɔ dɔ salen filɛli dɔrɔn kan.
  Maakɔrɔ ye hakili senu sɔrɔ:
  - O la, hinɛ tɛna kɛ ! Fo ka se saya ma dɔrɔn!
  Jɔn jagokɛla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - O ye Pilon ye tigitigi. Walima i b"a miiri ko n" ye n" yɛrɛ sɔrɔ, o bɛna dimi dɔrɔn!
  Maakɔrɔ y'a kunsigi sɔgɔsɔgɔ:
  - I ka kan ka nin sara ! Npogotiginin fitininw musaka bɛ bɔ warijɛ kasɛti kɛmɛ fila la ka se bi duuru ma, bɔnɛ ye a ye, jɔnw ɲinini ka bon kosɛbɛ! Nka cɛw sɔngɔ ka dɔgɔ, k"a ta kɛmɛ na ka se bi saba ma, cɛdenw yɛrɛ bɛna taa mugan na!
  Ahmed ye kuma tigɛ:
  - O tuma na fɛ, a ka fisa ka kɛ cɛnin ye ! Wari ka kan ka mara.
  Pilon nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - I ka sugandili, cɛdenw musaka tɛ foyi ye, o tɛmɛnen kɔ, u ka ca wa a ka gɛlɛn k"u balo. Sisan, an ka kalata kɛ.
  Ahmed ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Dɔrɔn teliya la, n t"a deli ka waati jan makɔnɔ.
  Ikomi Pilon ye cɛden minnu si tɛmɛna san tan kan, olu sugandi ka bɔ denbaya faantanw na, o de y"a to u ye yamaruya di u ma ko u ka bɔgɔdaga ja. Min ka surun, o ka kan ka kɛlɛ kɛ. A ka c"a la, cɛdenw tun bɛ u yɛrɛ minɛ i n"a fɔ u tun bɛ miiri cogo min na u si hakɛ la, u tun bɛ mankan bɔ nka ni jagɛlɛya ye. Mɔgɔ si tun tɛ namara kɛ, n"a sɔrɔ npan kɛlɛ tun bɛ iko tulon ɲɛnajɛlen u bolo. Min ye se sɔrɔ, o kɛra cɛden ye min farikolo tun ka bon kosɛbɛ, a fari tun ye dibi ye, a si tun bɛ san tan ni naani ɲɔgɔn bɔ. U ye npan nɔgɔlen dɔ don a bolo, ka tulu bɔn a kun na. Denmisɛnw y"a daminɛ ka ɲɔgɔn kɛlɛ walasa ka laadilikanw di. Ahmed ye npan dɔ sugandi min ka jan ani min ka gɛlɛn, ka sɔgɔsɔgɔ. A tun ye npantigi ɲuman ye wa a tun dalen b"a la kosɛbɛ ko a bɛ se ka se sɔrɔ cɛnin dɔ kan, n"a tun bɛ ni ko dɔ ye, a tun bɛ kɛlɛ kɛ ni berew dɔrɔn ye. Nka, ni cɛnin bɛ se ka fɛn dɔ kɛ ka tɛmɛ o kan, o tuma na, Ahmed bɛna nisɔndiya o la dɔrɔn, wa a bɛna ɲɛnajɛ duman sɔrɔ ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  Jiriden jilama dɔ tun bɛ di jɔnw ma min bɛ i n"a fɔ bɔrɔ, a fari dɔrɔn tun ka gɛlɛn ani a tun ka fin, a tun bɛ bɔ nɔgɔya la. A da ka di kosɛbɛ, fɛn dɔ bɛ i n"a fɔ oranjɛ, nka a ka ɲi kosɛbɛ. Yanka hakili la, a ye foli lase jinɛw ma : k"u y"a bila diɲɛ kɔnɔ min ka suma i n"a fɔ Sosi lafiɲɛbɔyɔrɔ, kɔngɔ man kan ka faga yɔrɔ min na, wa soso juguw tɛ yen. A bɛ iko tile damadɔw sɔrɔli ye nɔ ɲuman bila jiriw ni baganw na. Yanka ye filɛli kɛ, o waati kelen na, a ye hinɛ don kamalennin na min tun ka kan ka kɛlɛ kɛ ni jagokɛla ye. Yala a bɛ se ka o kolosinsin sugu kɛlɛ, min janya bɛ se mɛtɛrɛ fila ma, wa a teliya ni a kɛcogo tɛ a dusu tiɲɛ wa? O ye tiɲɛ ye Hollywood filimuw kɔnɔ: a ka c"a la, kɛlɛcɛ misɛnninw bɛ se sɔrɔ ka caya. Sariya la, jogo jugu: a janya ka bon kosɛbɛ ani a girinya ka ca ni jogo ɲuman ye. Filimuko laada sugu dɔ don! Nka ɲɛnamaya ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛ Hollywood kan wa jagokɛla tɛ naloman ye min bɛ se ka kɛlɛ kɛ k"a sɔrɔ a ma da a yɛrɛ ka sanfɛla dafalen na.
  Duguden dɔw, n"u fanba ye denmisɛnw ye, minnu hɔrɔnyalen don baara la, olu ye ɲɔgɔn lajɛ ka ɲɛnajɛ in lajɛ min man ca. O tɛ kɛlɛ ye walima bolokɔfɛ kɛlɛ ye, a ye kɛlɛ ye fo ka se saya ma! O bɛɛ n"a ta, denmisɛnw tun bɛ pari kɛ, i n"a fɔ sariya, fɛn fitinin dɔw kan, wuluw, so tulonkɛfɛnw, walima farikolo ɲangili nɔgɔmanw, sɔgɔsɔgɔninjɛ, sɔgɔsɔgɔninjɛ, panni ka bɔ jiri la, walima sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔrɔn. Jɔn funankɛnin minnu tun tɛ foyi sɔrɔ, olu fana tun bɛ pari kɛ pinɛw, klikɛliw ani fɛn misɛnnin wɛrɛw kan. Komin Yanka sigilen tun bɛ wotoro dɔ kan, mɔgɔ si ma pari kɛ n"a ye, wa a tun t"a fɛ ka gɛrɛ cɛdenw na.
  A tun dalen tɛ duguden nɔgɔman dɔ ka se sɔrɔli la baliku kɛlɛcɛ setigi dɔ kan, wa a tun t"a fɛ ka pari kɛ Akhmed jugu kan.
  Buru pɛrɛnna ani kɛlɛ daminɛna. Akhmed girinya tun ye kilo kɛmɛ ni bisaba ye a dɔgɔyalenba la, o kɔrɔ ye ko a ka ca ni cɛnin ye siɲɛ saba, min, a san tan ni naani kɔnɔ, a tun bɛ ɲini ka kɛ a hakɛ dantigɛlen ye.
  Jagokɛla ye ŋunuŋunukan fɔ ko:
  - Jaka fitinin jumɛn don, i b'a fɛ nɛgɛ ka kɛ kɔkiliw la.
  Cɛdennin y"a jaabi ni bonya ni jagɛlɛya ye ko:
  - I ta jukɔrɔ !
  Akhmed ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a ɲini k"a gosi n"a ka butiki ye, nka cɛnin sera ka parry, hali k"a sen gosi. Ni cɛnin tun bɛ ni npan ye min ka nɔgɔn ka tɛmɛ o kan, joginda tun bɛna juguya. Jagokɛla ye danga kɛ ko:
  - Jɔnw ka bɔgɔ !
  - Kɔnɔ fatɔ ! - Surukuba y'a jaabi.
  Akhmed ye gosi, nka cɛnin ye a yɛrɛ pan ni seko ye. Farikolo fitinin min tun bɛ se ka wuli, o tun bɛ taa-ka-segin, fo n"i tun bɛ cɛsirilan dɔrɔn de don, a tun ka nɔgɔn kosɛbɛ ka lamaga.
  Nka, Ahmed tun ye kɛlɛcɛ ŋana ye, a tun bɛ taa dɔɔnin dɔɔnin, a tun dalen b"a la cogo bɛnnen na ko wuludennin tɛna bɔ a fɛ. Cɛdennin ye fɛɛrɛ ɲuman kelenpe de sugandi: ka kɔsegin tuma bɛɛ.
  A tun bɛ mɔgɔ hakili jigin pusi fasalen dɔ la min bɛ ka soso ɲɛnama dɔ nɔfɛ.
  Akhmed y"a ka npan bila ɲɛfɛ, k"a gɛrɛ dɔɔnin n"a ka butiki senkɔniw ye, k"a ɲɛ jɔ a juguw la.
  - Jaka fitinin, i bɛ sɔgɔsɔgɔ ka kɛ siranbagatɔ ye.
  Cɛdennin y"a jaabi ko:
  - Mun na i bɛ mankan bɔ ka dunun fiyɛ !
  Ahmed ye taama teliya dɔɔnin ani a ka nɛgɛso sera ka cɛnin disi tigɛ. Nka, hali ni joli tun bɛ ka jigin, o tun ye sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔrɔn de ye.
  - I bɛ tigɛ i n'a fɔ sunguru !
  Ahmed ye dimi gosi, ni fanga ye fo cɛnin in tun bɛ ɲini k"a ka npan fili, ka bin, nka a ye teliya ka pan ka wuli.
  - I t"a minɛ !
  Yank tun bɛ jɛɲɔgɔnyaw kɛ a kun na ni filimu tɔgɔba ye min tɔgɔ ye ko Pinocchio, Karaba belebeleba fana tun bɛ boli cɛ fitinin dɔ nɔfɛ yɔrɔ min na. Filimu kɔnɔ, fɛn bɛɛ labanna ka ɲɛ, kunsigi tigɛra, Karabas tun bɛ ko ni konw ye. Yan, Yankees ye gɛlɛyabaw sɔrɔ, sugunɛ, ji dumanba dɔ kɔfɛ, a barika banna ka muruti, nka tiɲɛ na, n tun t"a fɛ ka kɛlɛ ɲɛnajɛ in to yen. O bɛɛ kɔfɛ, n"u bɛ kɛlɛ kɛ ni npanw ye, fɛn bɛɛ bɛ se ka ban waati kelen kɔnɔ.
  - N t"a dɔgɔya, n bɛ se k"o muɲu !
  Ahmed tora ka taa ɲɛ, cɛnin min sɛgɛnnen don boli la, o y"a ɲini ka binkanni kɛ, ka wuli. A tun teliyalen don ani a tun bɛ teliya, i n"a fɔ a bɛnnen don funankɛnin ma cogo min na, kabini a denmisɛnman, a tun bɛ baara kɛ ani ka boli kosɛbɛ farikolo ta fan fɛ, k"a sɔrɔ a tun tɛ tɔɔrɔ dɔn i n"a fɔ ka sigi tabali kan! . Nka o lamaga-lamagali minnu kɛra, olu y"a jira ko fencing lakɔli tɛ yen pewu. Cɛdennin ye a bolo kɔrɔta dɔrɔn ka gosi, k"a ɲini ka gosi, k"a sɔrɔ a ma kɛ ni sistɛmu walima fɛɛrɛ jɔnjɔn si ye. Ni ladilikɛla ŋana dɔ tun b"a bolo ani ni a tun ye san fila ni tila dege a dɔgɔyalenba la, Ahmed tun bɛna da k"a kɔnɔbara tigɛ. Nka bɔnɛ ye a sɔrɔ, delilikɛla cɛnin tɛ o cogo sugu sɔrɔ!
  Jagokɛla ye sababu caman sɔrɔ, ka nafa sɔrɔ cɛnin ka diɲɛnatigɛ la, k"a disi sɔgɔ, walima k"a kunkolo yɛrɛ tigɛ. Nka a tun tɛ kɔrɔtɔ, o wuludennin min tun tɛ jatigɛwale kɛ, o ka saya nɔgɔya tun tɛ a ka laɲiniw dɔ ye.
  - Susu don dɛ ! I bɛ to ka yɛrɛyɛrɛ ani ka wuluwulu! Sisan, a filɛ: kɛlɛcɛ lakikaw bɛ tigɛ cogo min na!
  - Siranya! - Cɛdenw ye pɛrɛn ka gosili barikama sɔrɔ u kamankun na. O yɔrɔnin bɛɛ, npan girinyana, cɛnin y"i yɛrɛyɛrɛ.
  - Ayiwa, jɔn ye freak ye ! - Ahmed ka npan laban kɛra joli ye.
  - I!
  - O la, i ka dɔ fara a kan ! - Ahmed ye binkanni kɛ ni seko ye. Cɛdennin bolow barika dɔgɔyara ani binkanni wɛrɛ kɔfɛ, a joginna a bolo la, k"a ka npan fili.
  Cɛdenw kulela. Jɔnkɛ kamalennin y"a ɲini ka boli, nka tama fila y"a digi a disi la:
  - jaka misiden bɛ min !
  Ahmed y'i pan ka cɛnin in gosi a kun na n'a ka npan fla ye :
  - Ayiwa, n y"a hakili sigi !
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ tuma min na cɛnin binna, a kɛra i n"a fɔ a fagara. A y"a ye ko cɛnin kunkolo ma tiɲɛ, jigiya dɔ y"a la ko n"a sɔrɔla jagokɛla bɛna gladiator kamalennin to a hakili la, o kɔfɛ, a bɛ na a hakili la.
  Nka a bɛ iko hinɛ tun tɛ Ahmed ka cogoya dɔ ye.
  - Ayiwa, i k'a sɔgɔsɔgɔ !
  Kɛlɛcɛ dɔ min bɔra jagokɛla ka kulu la, o ye tama dɔ bɔ tasuma la min tun labɛnna ka kɔn. A gɛrɛla farikolo lamagabali la.
  - Ayiwa, na, i nafa ye mun ye !
  Kɛlɛcɛ y"a kunkolo wuli, k"a ka tama bɔ, nɛgɛ funteni ye cɛnin sennasanbara jɛlen jeni.
  Cɛdennin kulela dimi jugu fɛ ani a y"a ɲini ka pan ka wuli. Ahmed y"a bugɔ a ɲɛda la:
  - jaka misiden bɛ min !
  Cɛdennin binna, sɔrɔdasiw y"a minɛ a bolow ni a senw na. Ahmed ye tama ta a yɛrɛ bolo, ka kamalennin in senkɔni tɔ kelen jeni ni nisɔndiya ye ni a kun funteni ye. A ye kulekanba bɔ, k"a ɲini ka boli. Cɛden tɔw y'u makun, nka u ye kɔlɔsili kɛ k'a sɔrɔ u ma jɔ. U yɛrɛ tun bɛ siran ka tɔɔrɔ, nka a tun ka di kosɛbɛ ka u tɔɲɔgɔn dɔ ka tɔɔrɔ lajɛ. A tɛ kɛ fu ye ko mɔgɔ caman bɛ ɲɔgɔn lajɛ tuma bɛɛ saya jalaki walima bugɔli kama.
  - Ayiwa, mun na i bɛ nɛ bɔ ! A ka di kosɛbɛ dɛ! Yala o tɛ wa! - Ahmed y"a kuncɛ bila cɛnin bolo kɔrɔ. A kasa tun bɛ i n"a fɔ sogo tobilen. Nka, a kuncɛ nɛnɛna joona. Kɛlɛcɛ ye fitinɛ dɔ di jagokɛla ma. A nana ni tasuma ye cɛnin kunsigi dibiman na, a y"a daminɛ ka char.
  Yan, maakɔrɔ tun tɛ se ka muɲu tugun:
  - Fisa!
  - Mun de bɛ se ka kɛ ?! - Ahmed ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - An bɛnna a kan ko i bɛna a faga dɔrɔn, nka an ma bɛnkan sɔrɔ tɔɔrɔko la !
  - Oh, a bɛ ten ! I bɛ warijɛ kasɛti duuru wɛrɛ don ɲɛnajɛ kama. - Jagokɛla ye wari fili Pilon ma. A y'u minɛ ni namara ye k'a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Laala tan ?
  - I b'a fɛ ka caya kojugu ! Hali n"a y"a sɔrɔ nin ye... - Miirili dɔ bɔra Akhmed kun na. - N bɛ taa ni nin jɔnkɛ in ye n fɛ. A bɛna kɛ ne ka bugɔlikɛla ye. Ni fɛn dɔ y"a daminɛ ka nɛ bɔ dɔrɔn walima ni n dusukunnata jugu don dɔrɔn, n bɛ n ka dimi bɔ a kan. Yala i y"a faamu wa?
  Maakɔrɔ y"a jaabi ni majigilenya ye ko:
  - Jɛnkulu la, n t"a fɛ k"a faga walima n"a bɛna kɛ i ta ye ! Ani wari tɛ foyi ye abada! A kɛra cogo o cogo, cɛnin tɔgɔ ye Muk, taamasyɛn na, o kɔrɔ ye ko a wolola tɔɔrɔ de kama!
  - An ka mugu dilan, mugu ɲuman ! - Ahmed nisɔndiyara, k'a dawolo sɔgɔ. - Ayiwa, belebele, a siri cɛden tɔw la.
  Yanka, walasa a kana tɔɔrɔ ye, a ye pan ka bɔ wotoro kɔnɔ. A senw tun ma kɛnɛya pewu fɔlɔ, a y"u siri ni finimugu ye. A tun bɛ dimi dɔɔnin taama na, nka dimi tun bɛ dɔn kaban. Tɔɔrɔ ye jɔnya denmuso ye, wa a fɔlɔ yɛrɛ ani a barika ka bon!
  A y"a mɛn ko u bɛ taa ni Muk ye, a m"a dɔn ni a ka kan ka nisɔndiya walima ni a ka kan ka dusukasi. O bɛɛ kɔfɛ, ka kɛ mɔgɔ ye min bɛ tɔɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin, o man fisa ni saya ye o yɔrɔnin bɛɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni nin diɲɛ in kɔnɔ saya kɔfɛ, jahanama dɔrɔn tɛ yen!
  Ni aw ye aw ka sugunɛ lafiya, aw ni bɛ nɔgɔya ani aw bɛ nisɔndiya kosɛbɛ. Ayiwa, a ka fisa i ka to i makun na sisan, n"o tɛ, i yɛrɛ bɛna ŋunan tɔɔrɔ kɔrɔ!
  Karaban wulila tugun: jɔn lafiɲɛlenw taamana ni nisɔndiya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Muk dɔrɔn de ye gɛlɛya sɔrɔ, a senkɔniw tun datugulen don ni kuru belebelebaw ye ani a tun ka kan ka taama a senkɔniw kan. Nka, cɛnin y"a minɛ, a yɛrɛ y"a ɲini ka nisɔndiya, hali ni a joginw tun b"a la. Yanka y"a ye o yɔrɔnin bɛɛ la ko a bɛ bonya da a kan. A ka c"a la, jagɛlɛya nafa ka bon tuma bɛɛ. Waati dɔ la, u tun bɛ lakɔli la, sɛbɛnni dɔ tun bɛ tariku barokun gansan dɔ kan: a ye sɛbɛn caman sɛbɛn Stenka Razin kan. Ka fara o kan, ni bonyaba ye, k"a sinsin a kan ko Stepan ma sogo bɔ, hali n"a fagara ni quartering ye. A ye tulonko kɛ fo ka se a laban ma, ka nisɔndiya, ka sɔn saya diminnen ma iko ɲɛnajɛ duman. Tiɲɛ na, a ka sɛbɛnni ma diya karamɔgɔ ye.
  - Stenka Razin ye jatigɛwalekɛla dɔrɔn de ye ! - A ye kulekan Bɔ.
  - Mɔgɔw tun tɛna tugu jatigɛwalekɛla dɔrɔn kɔ. Yala mɔgɔw bɛ dɔnkiliw sɛbɛn jatigɛwalekɛlaw kan wa? Stenka Razin tun b"a fɛ ka sɛnɛkɛla nɔgɔman ni bololabaarakɛla kɛ: mɔgɔ min ka kan. I ye jɔn kɔrɔ ye - Kozakɛ hɔrɔn, misi tɛ! O bɛɛ kɔfɛ, ko Razin ye kalasi bɛnbaliya ban, ka yamaruya di bɛɛ ma ko u ka kɛ kelen ye kelen na, o ye tiɲɛ ye! Mɔgɔ hɔrɔn lakika dɔrɔn de bɛ se ka fɛn dɔ da ani ka cɛɲi da. Hali ni jɔnkɛ dɔnkilidalaw ni poyikɛlaw tun bɛ yen! Wa cɛmancɛla dibi waatiw la u ye baarakɛminɛnw da. Nka sago ye sago ye! URSS jamana na, Gorbachev ye hɔrɔnya di mɔgɔw ma, ka sababu di mɔgɔw ma u ka muso farilankolonw lajɛ, ka Hitler kalan, ka pati kɔrɔfɔ, ka Hollywood filimu ɲumanw lajɛ ani, min ka di kɛrɛnkɛrɛnnenya la: dessin animé. O bɛɛ n"a ta, fo ka na se bi ma, Ameriki bɛ blockbusters ɲumanw dilan ka tɛmɛ Irisi jamana kan. Nin ye tiɲɛ ye, wa a tɛ kɛ dɔrɔn nɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw siratigɛ la. Hollywood filimuw kɔnɔkow bɛ cogo dɔ la minnu ka jugu kosɛbɛ ani minnu tɛ se ka fɔ ka ɲɛ, kɛlɛw bɛ kɛ ni kulɛriw ni suguya caman ye, ani fɛn wɛrɛ min tɛ se ka sɔrɔ, min bɛ Irisi filimu fanba danfara. N"a sɔrɔ nin ye ɲumanya ye ka tɛmɛ, hali ni joli bɛ yen! Nka, Soviyetiki waati la, denmisɛnw ka filimu ɲumanw tun be yen. Kɛlɛ filimuw tun ka di Yanka ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a bɔɲɔgɔnko denmisɛn farimanw bɛ balikuw ka fasisiw, garadi finmanw ani bourgeoisiw bugɔ yɔrɔ minnu na! A ka di ani a bɛ nisɔndiya dɛ! USA fana na, filimuw bɛ yen minnu bɛ ni denmisɛnninw ka cɛfarinw ye, nka cogo dɔ la, u ka dɔgɔ, wa fɛn dɔ bɛ yen min tɛ yen. N"a sɔrɔ o hakilina ye faso kanu ye. Yala a bɛ se ka kɛ ko an hakili bɛ Ameriki filimu kelen na min bɛ kuma diɲɛ kɛlɛba filanan kan, denmisɛnw bɛ Alemaɲi ka pakew kari k"u faga wa? Walima hali Abraham Lincoln ka jamanadenw cɛ kɛlɛ ko la. Siga t"a la, Mark Twain ye sɛbɛnnikɛla ŋana ye, denmisɛnninw ka sɛbɛnnikɛla fana sen bɛ o la, nka a ma denmisɛnnin kɛlɛcɛ ja yiriwa abada. Arkady Gaidar : ye fɛn dɔ kɛ nin siratigɛ la, nka a ma se. Laala n"a tun ma sa san "41, denmisɛnnin kɛlɛcɛ ja tun bɛna yiriwa ka taa a fɛ. Irisi sɛbɛnnikɛla kelen dɔrɔn de sera ka denmisɛnninw ka kɛlɛcɛ ja jira tiɲɛ na! Yanka y"a kalan ɛntɛrinɛti kan. Kabako ani a ka nɛnɛ kosɛbɛ! A bɛ mɔgɔ kabakoya dɔrɔn k"a ye k"u t"o cɛ ɲɛnajɛlen in bɔ kɛnɛ kan! Hali n"a bɛ se ka kɛ ko a bɛ bɔ hali bi. U tun t"a fɛ ka The Master and Margarita bɔ, nka o kɔfɛ, o gafe kɛra dɔnniyako sɛbɛnw bɛɛ la ɲuman ye ani min diyara u ye kosɛbɛ. A yɛrɛ kalanna lakɔliso la i n"a fɔ kalanso baara. Nka, Yanka ye The Master and Margarita kalan a siɲɛ fɔlɔ la: a si tun bɛ san duuru la tuma min na. O gafe ye nɔba bila den na. Nka, a bɛ kɛ cogo la: o baara sugu ye gundo ye kojugu a waati la. O kɔfɛ, Soviyetiki Irisi jamana na, sani kɛlɛ ka kɛ, Ala dɔnbaliya tun bɛ ka juguya ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Ala dɔnbali kɛlɛcɛw ka jamana bonya : o tɛmɛna mɔgɔ miliyɔn tan kan, ni kominisi dɔ taara baara dɔ la, a bɛ gɛn ka bɔ pati la o yɔrɔnin bɛɛ, o min kɛra sababu ye ka mɔgɔ minɛ otomatiki la! Wa Sitanɛba yɛrɛ filɛ nin ye: ka taama Moskow lamini na ani ka mɔgɔw ka siniɲɛsigi latigɛ. Wa NKVD min bɛ waso, fanga tɛ a la abada Woland n"a ka baarakɛlaw kama! Jaati. sɔgɔsɔgɔba dɔ kɛra Soviyetiki fanga ɲɛkɔrɔ. Ka fara o kan, Muskowkaw yɛrɛ, faaba sigibagaw, Soviyetiki jamana misali ɲuman, jiralen don iko namaratɔw, kuncɛbaw, yɛrɛbonyabagaw, baara gɛlɛn ni danbe jɔnjɔn tɛ minnu na. Nka nin tɛ Soviyetiki cɛ ja ye, Agitprop ye min sɛgɛsɛgɛ. Polisiw tɛ dɛmɛn, patɔrɔnw ye dɔlɔminna ye, sosiyete tɛ dusukun na ani namaratɔ! Wa nin bɛ faaba kɔnɔ Stalin ka hakilitigiya ɲɛmɔgɔya kɔrɔ.
  Tiɲɛ don, Bulgakov ye fɛn dɔw nɔgɔya. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a y"a jira ko hakiliɲagami dɔgɔtɔrɔso ye misali ye, banabagatɔ kelen-kelen bɛɛ dalen bɛ so kelen kɔnɔ min kɔnɔ, jisigiyɔrɔ bɛ yen, wa ko ɲɛnabɔbagaw bɛ bonya da mɔgɔw kan, u caman ye musow cɛɲiw ye. Tiɲɛ na, hakiliɲagami dɔgɔtɔrɔso ye baarada juguba ye, a ka jugu ni kasobon ye. Nɔgɔ ni kasa juguba, seliw falen kojugu, straitjackets, orderlies juguw ani sadistics! Dumuni : a ka jugu yɛrɛ ka tɛmɛ kaso kan, bawo dumunifɛnw bɛ sonya mɔgɔ bɛɛ fɛ. Sosiyete fana ka jugu, kojugukɛla farimanw ni mɔgɔ farimanw ka ca, ani hali nalomanw, hakilintanw, hakiliɲagamikɛlaw. A ka kan k"a fɔ ko kasobon fanba bɛ balo ka kɛɲɛ ni nin hakilina ninnu ye: ɲagami tɛ , seliw labɛnnen don , kasodenw yɛrɛ bɛ saniya sabati , hali sigilanw bɛ u la , i bɛ se ka telewisɔn sigi , ni wari b' i bolo , i bɛ Erɔpu jamanaw ka dilanw kɛ . A ka jugu kosɛbɛ hakiliɲagami dɔgɔtɔrɔso la, barisa naloman bɛ se ka koli walima ka taa a da ani aw bɛɛ bɛ a kasa mɛn. O tɛmɛnen kɔ, kasobon kɔnɔ : u t"i pikiri kɛ ni hakiliɲagami furaw ye, nka hakiliɲagami dɔgɔtɔrɔso la wa? Nɔgɔ suguya caman, minnu ka jugu kosɛbɛ, fɛn bɛɛ bɛ dimi, bɔli lakika bɛ kɛ, i n"a fɔ dɔrɔgutabaga dafalen ta. Wa a bɛ tiɲɛni kɛ kosɛbɛ kɛnɛya la, dusukun, sugunɛ ani sugunɛ bɛ tɔɔrɔ, ani tiɲɛ yɛrɛ la fɛn bɛɛ! Ayi, a ka fisa tiɲɛ na ka taa kaso la! Bulgakov ma kasobon ɲɛfɔ, nka a ye hakiliɲagami dɔgɔtɔrɔso jira ni ton rosow ye. Mun na a ye o kɛ? N"a sɔrɔ a ma kɛ dɔrɔn k"a sababu kɛ a tun bɛ siran jatebɔ ɲɛ, nka a tun dalen b"a la ko Soviyetiki gɔfɛrɛnaman tun ka ɲi kosɛbɛ, a tun ye hadamadenya ye ani a tun bɛ kɛnɛya ka tɛmɛ a yɛrɛ kan. Bɛɛ b"a fɛ ka da fɛn bɛɛ la ɲuman na, Soviyetiki sɛbɛnnikɛla caman tun dalen bɛ kominisi la ani u ye ɲɛnamaya jiracogo juguw nɔgɔya. Walima e fɛ, Gaidar tun t"a dɔn ko collectivisation ye min ye wa? Ne tun b"a dɔn, nka ne tun bɛ siran! Nka : n"a Bɔra tɛmɛko minnu Kɛra, jɛ-ka-baara hakilina yɛrɛ tùn bɛ tiɲɛ wa sɛnɛkɛlaw fanba y"a Dɛmɛ. U tun dalen bɛ fɛn bɛɛ la ɲuman na ani u tun bɛ Stalin kanu. N b"a ɲininka Bulgakov yɛrɛ ye Stalin minɛ cogo di? O bɛɛ kɔfɛ, Stalin y"a kisi NKVD ka waleɲumandɔn juguw ma, wa hali a y"a to Bulgakov ka tulonkɛw ka filimu bɔ sinemasow la. . Nka sɛbɛnnikɛla setigi caman bɛ yen minnu ye marifa ci walima minnu tolilen don kanpaɲiw kɔnɔ. A bɛɛ lajɛlen na, n"i ye Matigi ni Margarita bɔ Bulgakov bolo, mɔgɔ si tun tɛna a dɔn sisan (n"a ma fɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la, mɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw ka kulu fitinin dɔ).. N"i ye Matigi ni Margarita dɔrɔn to a bolo, o tuma na, bɛɛ tun bɛna a dɔn!
  Nka, sɛbɛnnikɛla bɛɛ n"a ka baarakɛminɛnw don, i n"a fɔ: Dumas ka muso saba (wa o kɔrɔ ye ko tiɲɛw, u y"a dɛmɛ k"u sɛbɛn), walima Conan Doyle ka Sherlock Holmes. A ka gɛlɛn ka tɛmɛn ka gafe ɲɛmɔgɔ dɔ dɔn ka bɔ Jules Verne la min ye fɛn caman dɔn, nka a ka c"a la, a ye Ligi ba mugan ye Kɔgɔji jukɔrɔ, i n"a fɔ a tun bɛ filimu bɔ cogo min na tuma caman na. Faan wɛrɛ fɛ, Jackie Chan kɛlen kɔ ka kɛ "Around the Light in Eighty Days" filimuba la, n"a sɔrɔla o baara in kɛra ɲɛmɔgɔ ye jagokɛyɔrɔw la. A ka fisa an kana maga bi sɛbɛnnikɛlaw la, cɛba kelen tɛ u cɛma. Ka fara o kan, hakilina fɔlɔw fanba bɛ sɛgɛn, wa a bɛ se ka fɔ ko sɛbɛnnikɛla bɛɛ bɛ se ka jalaki ko a ye sonyali kɛ. O tun ye ko wɛrɛ ye san tan ni kɔnɔntɔn laban na - san kɛmɛ mugannan daminɛ na, waati min na sɛbɛnniw dugukolo npogotigi kura tun bɛ ka wuli. Ɔwɔ, cɛba dɔw tun bɛ yen o waati la, nka sisan u bɛ ka sɔgɔsɔgɔ, wa kelen dɔrɔn de bɛ bɛn belebeleba ɲɛfɔli ma ka caya walima ka dɔgɔ!
  Dragonfly dɔ, min bonya tun bɛ i n"a fɔ crane, o ye pan Yanka sanfɛ. Bɛlɛcɛw dɔ la kelen ye marifa ci a la k"a bugɔ. Cɛdennin y"a janto a la; marifatigi ma laɲini kɛ tiɲɛ na. Ni i ye marifa teliya, o b"a jira ko i ye dege ɲuman sɔrɔ ani ko i ye ko caman kɛ. O kɔrɔ ye ko o ka kan ka jateminɛ ni a y"a latigɛ ka boli. Nka, min?
  Ahmed y"a ka sow bugɔ, ka wuli, a pɛrɛnna ko :
  - Ayiwa, tulon in labɛnnen don wa ?
  - N b"a kɛ lɛrɛ kelen kɔnɔ, setigi ! - Yanka ye kulekan bɔ.
  - O la, a filɛ, n terikɛ ! N"i ma se k"a kunbɛn, n b"i bugɔ kosɛbɛ fo... - Jagokɛla ma ban. A gɛrɛla Muk la, a ye cɛnin gosi ni nɛgɛbere ye.
  - Jaka fitinin don dɛ, n fari bɛ nɛ bɔ ! - Wa tuguni fiyɛli.
  Yanka y"a miiri, mun na a man kan ka nɛ bɔ ni nin cɛ in ma ko abada? Hali ni i yɔrɔ ka jan i bɛ se k"a ye a kasa bɛ cogo min na. A kasa bɛ i n"a fɔ bɔgɔbɔgɔ. Jɔn cɛdenw yɛrɛ ka saniya ka tɛmɛ o kan kosɛbɛ.
  A kɔlɔsili ka jugu, nka ka wuli ka i sen don a la, o kɔrɔ ye ka i yɛrɛ gosi. Oh, a ka nɔgɔn cogo min na ka bin fagali la: i makun, i makun, i makun!
  A nisondiyalen don, donso wuluwulu dɔ bolila ka taa ɲɛfɛ ani o ye sadist hakili ɲagami. Muk y"a ninakili minɛ ni gɛlɛya ye, nka a ma kule. A ɲɛda kɛra jɛman ye dɔɔni, fari tigɛlen: joli finmanw tun bɛ woyo ka jigin. Jagokɛla tun bɛ ni bugɔli kɛrɛnkɛrɛnnen ye ni nɛgɛ dolow ye: a tun bɛ fari ni sogo tigɛ.
  Yanka tun b"a miiri ko a ka ɲi hali bi ka sigi jamana siwili la, denmisɛnw tɛ bugɔ yɔrɔ min na fɛn fitininw kosɔn. Zarist ka waati la, a dabɔra cogo min na, bere tun bɛ kɛ tuma bɛɛ. Tiɲɛ don, waati tɛmɛnen kɔfɛ, u tun bɛ ka bugɔli kɛ dɔɔnin dɔɔnin! Denmisɛn minnu tun bɛ Soviyetiki fanga kɔrɔ, olu tun ye mɔgɔ ye min tun ye nɛɛmaba sɔrɔ, u tun bɛ hinɛ, u tun dagalen don ka bugɔli kɛ lakɔlisow la. Tiɲɛ min tun bɛ Stalin ka fanga kɔrɔ: u y"a daminɛ ka mɔgɔw minɛ ka ɲɛ kosɛbɛ. U yɛrɛ ye tɔɔrɔ Kɛ, nka o kɔ fɛ, liberalisimu Nàna tugun. Laala hali a kɔkanna, kololi tɛ lakɔli la, kunkanbaarabaliya dafalen. Nka, n"i yɛrɛ bugɔra, cogo dɔ la, i t"a fɛ tiɲɛ na ka mɔgɔ wɛrɛw bugɔ. A tɛ kɛ fu ye ko hɛrɛ ɲinibagaw dalen bɛ minnu na kosɛbɛ, olu ye minnu ye kɛlɛ kɛ k"u jɛɲɔgɔnw ka saya ye !
  N b"a ɲininka ko aventure gafe dɔ tun bɛna mun kɛ a nɔ na. Yala i bɛna Ahmed degun ka kɛlɛ kɛ wa?
  O kɔrɔ ye ka sa i yɛrɛ ye. Walima i n"a fɔ nsiirin kɔnɔ cogo min na: waati gɛlɛn dɔ la, jinɛmuso walima kɛlɛcɛba dɔ bɛ bɔ kɛnɛ kan. Kɛlɛ lakika bɛ daminɛ, yɔrɔ min na i jugu ye kɔnɔ ye min bɛ mɔgɔ dusu kasi kaban.
  Ɲɛnamaya ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛ o kan. O bɛɛ kɔfɛ, min bɛ kɛ a la, o tɛ fɛnba ye. Wa a tɛ se ka garadiw jɛnsɛn a kelen na walima ka ɲɛmɔgɔ bugɔ ni muru ye. O la sa, i ka kan ka i makun ani ka muɲu. Sisan, n"i hakili bɛ ɲɔgɔn na, o tuma na, cɛfarin dɔw ye mun kɛ cɛmancɛla waatiw la. Ne hakili bɛ kelen na, a furakɛra, ka opereli kɛ ani fɛn bɛɛ kɛra kabako ye a bolo. Dɔ wɛrɛ donna masakɛ ka baara la, ka baara kɛ, sabanan kɛra jagokɛla ye, naaninan...
  Nka, o mɔgɔw ye mɔgɔkɔrɔbaw ye. A ka gɛlɛn ka tɛmɛ denmisɛnw kan! Fɔlɔ: i ka kan k"a kɛ i n"a fɔ i ye denbayaba dɔw ka lasigiden ye. A fɔ man di nka, a ye bɔnɛ sɔrɔ a ka ɲɔgɔndan fɔlɔ la! A y"i biri ka se jɔn dɔ hakɛ ma! Fɛɛrɛ wɛrɛ ye ka baara kɛ ni bi dɔnniya ye.
  Ayiwa, a b'a ɲini ka fɛn dɔ Kɛ yan kaban. Chess set cɛɲiw dɔw bɛ yen minnu bɛna labɛn, wa o tɛmɛnen kɔ, a bɛ se ka tulon caman wɛrɛw dabɔ. A ka c"a la, n"i ye hɔrɔn ye, i bɛ se ka nafolo sɔrɔ o la. Tiɲɛ don, caman bɛ bɔ ɲɛnajɛ de la yan, ni ɛkizamɛn ka di an ka diɲɛ kɔnɔ, o tuma mun na a man kan ka kɛ ten : fɛn dɔ bɛ yen min ka bon kosɛbɛ. Tiɲɛ don ko a man jugu ka monopoli sɔrɔ ɛkizamɛn bɔli la, n"o tɛ tɔnɔ bɛna bin. Aw bɛ se k"a lajɛ fana ni ɲɛgɛnw ye, yan laala musow t"u yɛrɛ bila nin ko in na. Nka, hali yan, i ka kan ka kɛ hɔrɔn ye. Wa a ka fisa i k"i ka seko dogo sisan. A ka c"a la, a ka c"a la, waati tɛmɛnenw na, tariku ɲɛnajɛw cɛfarinw tun bɛ wale kɛ ni fanga jugu ye. Yan, tiɲɛ na, fanga kɛrɛnkɛrɛnnenw fanga n"u seko lakikaw bɛ damatɛmɛ kosɛbɛ. Yala ko caman tɛ kɛ ni kɛlɛcɛ sugandilenw bɛ bugɔ nbɛdaw la jatigɛwalekɛla nɔgɔmanw fɛ wa? Wasobaliya! O la, a ye nalonmaya ye k"a miiri ko sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnen kelen bɛ se ka kɛlɛcɛ degelen kɛmɛ faga ni npanw ye. Yanka tun labɛnnen don ka pari kɛ ko Romɛkaw ka kɛlɛcɛ kɔrɔ min dege kosɛbɛ ani min bɛ se kosɛbɛ, o bɛ se ka Alpha kulu kɛrɛnkɛrɛnnen mɔgɔ o mɔgɔ faga ni npanw ye. Wa, fanga kɛrɛnkɛrɛnnenw ka fanga belebeleba ye propagande cliche sugu dɔ ye. Complexe superman ka baara! Hali ni nin ye farikolojɔli dumuni gansan dɔrɔn ye, wa a ka teli ka min o la! A ka kan ka kɔlɔsi fana ko kɛlɛ bɛ kɛ sɛgɛn ye! I bɛ se ka miiri mun wɛrɛ la? Otomatiki masin o cogo kelen na, i tɛ Se k"a Dabɔ, o ye baara nɔgɔlen ye. Ɔwɔ, tiɲɛ don, kanon nɔgɔman dɔ: i bɛ se ka marifakisɛ dilan ani k"a dilan. Nka, o bɛna mun di? Kɛlɛ min ma mɛn, o bɛna daminɛ, joli bajiw bɛna bɔn. Wa a bɛna to o cakɛda la hali bi. N hakili jigira Gulliver ka ko kɛlenw na, a y"a fɔ cogo min na ko jaba masakɛ ka marifa dilan, nka masakɛ ma sɔn. O ye desizɔn ɲuman ye dɛ! Ka fara o kan, marifakisɛ kɔfɛ, binkannikɛlan faratilen wɛrɛw ka ca. Brr! A man ɲi ka marifaci daminɛ. A bɛ kɛ bɔnɛ ye, misali la, kamalennin banbali elisi t"a bolo, k"a sɔrɔ a waati mɔgɔw yɛrɛ t"a kɛcogo dɔn. Laala ka fɔlifɛnw dilan wa? Oh o ye hakilina ye, nka fɔlɔ ka hɔrɔnya sɔrɔ!
  Fɛɛrɛ fila bɛ yen yan: boli walima ka curry favor ni a tigi ye. Sira fɔlɔ bɛ mɔgɔ kɔrɔbɔ, nka farati bɛ a la, filanan, a kɔfɛ, a man di kosɛbɛ, nka a bɛ kɛ tiɲɛ na, wa a lakananen don. Nka, caman bɛ bɔ a tigi de la. Ni Ahmed yɛrɛ dusukun ye fɛn fitinin ye wa?
  Ɲɛgɛn sanji y"a daminɛ ka bin. Tile tora ka yeelen bɔ. Yan, Yanka de ye a fɔlɔ ye ka sigida sanjiba dɔ ye. A tun nafolo ka bon kosɛbɛ, a tun bɛ kɛnɛya, a tun ka ca ni dugukolo kan. Shade minnu tun bɛ sɔrɔ, olu bɛɛ lajɛlen tun ka ca kosɛbɛ kosɛbɛ.
  Hali jɔn minnu y"a ye, olu y"a kanu ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan. Cɛdenw y"a ɲini ka ŋɛɲɛ kɛ, u ye bugɔli sɔrɔ u kɔ la.
  Yanka ye garadi in ɲininka ko:
  - Mun de cɛ ka ɲi kosɛbɛ yan ni sanji bɛ na ?
  Saratigi y"a jaabi ko:
  - Ne b'a fɛ ka mun kɛ ? O t"a to n ka waribɔlan ka gɛlɛn kosɛbɛ! Ala Fazjara dɔrɔn de bɛ tulon kɛ!
  - Jon?
  - Fazjara walima Fazh ! Ala min ye yeelen fitinin ye. O la sa, a tɛ foyi ɲɛ ani a barika ka dɔgɔ kosɛbɛ!
  Yanka y"a kɔlɔsi ko:
  - Jɔn de ka di i ye ka tɛmɛ ?
  Jalatigi y"a jaabi ni dusu ye ko:
  - Tiɲɛ don Gore ! A ye ala ye min barika ka bon kosɛbɛ! Kɛlɛcɛw ka patɔrɔn! Setigi lakika fana bɛ yen, nka saraka jolilenw ka di a ye tiɲɛ na! Walisa ka se sɔrɔ, i ka kan ka jɔn caman faga kojugu! Ani jɔnw ye nafa ni nafolo ye!
  Yanka sɔnna a ma:
  - Mɔgɔ min nafa ka bon kosɛbɛ !
  - Cɛ in ye booger ye ! E cɛnin t"a faamu cogo min na! Cɛ fitinin makarilen dɔ.
  - Ani Sultan ?
  Saratigi y'a ka tama wuli:
  - I da tugu, bɔnɛba, n"o tɛ an bɛɛ bɛna gengen jiri la !
  Yanka pɛrɛnna ni siran ye min bɛ kɛ i n"a fɔ a bɛ siran ko:
  - Tiɲɛ don n" makun, eh mɔgɔba !
  - Jɔn ye mɔgɔba ye ?
  - Tiɲɛ don i !
  O sarala-sɔrɔdasi ye kuncɛbaya jɔyɔrɔ ta:
  - Ne ye mɔgɔba ye diɲɛ kɔnɔ.
  Jagokɛla ye saralatigi wele ko:
  - I ye mun fɔ ?
  A y"a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ o yɔrɔnin bɛɛ la:
  - N tun bɛ tulonko kɛ, tigi.
  - I b'a fɛ ka min fɔ, n y'o sɔrɔ ! - Akhmed ye pan ka taa sarala sɔrɔdasi in fɛ k'a bugɔ kɔ fɛ n'a ka bugɔli ye. A ye pan ka bɔ a ka so kan siranya kosɔn. A binna, ka buguri kɔrɔta, nka a y"a pan ka wuli o yɔrɔnin bɛɛ:
  - N bɛ fɛn bɛɛ faamu, matigi !
  - A sɔrɔla?
  - Awɔ! Ka jigin fo ka se fɛn fitinin fitininw ma!
  - Ayiwa, i sigi sani n ka i siri waraba la.
  Jalatigi wulila ni gɛlɛya dɔ ye, k"a sɔrɔ a tun bɛ ŋunan ani a bɛ iko a tun bɛ a sugunɛw gosi. Yanka ye gɛlɛya sɔrɔ k"a ka ŋɛɲɛ minɛ: a ma se ka jugu wɛrɛ kɛ.
  Ahmed ye mobili ta ka taa cɛnin fɛ:
  - Ayiwa, tulon in labɛnna cogo di ?
  - n bɛ jate laban tigɛ !
  - O bɛ ɲɛ, nin naloman in ye n ɲɛnajɛ, n bɛ ɲumanya kɛ hali bi ka yafa i ma !
  Yanka y"a jaabi ni majigilenya yelen ye ko:
  - Aw ni ce, setigi !
  O diyara Ahmed ye, nka a y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko :
  - Kana n wele kɛrɛnkɛrɛnnenya la bɛɛ ɲɛkɔrɔ, matigi. Nin ye welekan ye ka ɲɛsin Sultan ma. Aw ye n wele ko master, walima min ka fisa ni o ye, mister.
  - N y'a faamu, setigi !
  - O ye kabako ye dɛ ! Ni n sera yen siɲɛ wɛrɛ tulon ka kan ka labɛn!
  - N b'a ɲini !
  Cɛdennin seginna baara la: Nin waati in na, a tun b"a fɛ k"a dɔn n"a bɛna kɛ sigida ɲɛmɔgɔ ye tulon in na walima n"a tɛna kɛ. Ɛkizamɛn tùn b'a ka 'fɛnba dɔw la, misali la Greco, Philidor, Morphy, Capablanca, Fischer, Kasparov. Sisan, ɛkizamɛn tulonkɛlaw ni npogotigininw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ. Setigi dafalenba ye ɔridinatɛri ye. Walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, robo min bɛ ɛkizamɛn kɛ! Setigiba wɛrɛw : tun bɛ u ka waati ɲɛfɛ cogo dɔ la. Misali la, Greco de ye mɔgɔ fɔlɔ ye min ye saraka faralen hakilina don sen kan, Philidor ye pion jɔyɔrɔ ni jɔyɔrɔ tulonkɛ, Morphy ka da wuli yiriwali, Steinitz ka lafasali, Lasker hakilijagabɔ. U kelen-kelen bɛɛ tun ye mɔgɔ sɛbɛ ye! Min ka di, o ye ko a bɛ se ka fɔ ko ntolatantɔn ŋanaw bɛɛ tun ye dancɛw ye, fɛn caman tigɛlikɛlaw. O la, ntolatantɔn ŋana laban min ye ntolatanna ŋana ye: Garry Kasparov. Yanka ye tulonw bɛɛ lajɛlen lajɛ: Garry Kasparov. Fɛn min ye a kabakoya, o ye a ka dakunw dɔnni ye, a ka yelifɛn nɔgɔlen ye min bɛ fara ɲɔgɔn kan, a ka timinandiya kɛlɛli la walasa ka fɛɛrɛ in kɛlɛ, ani a ka siranbaliya a jɛɲɔgɔnw ɲɛ. Kasparov ye bɔnɛba caman kɛ a juguw la! A bɛ iko a ye masamuso di - i tɛ se ka boli checkmate ɲɛ ! Ayiwa, ka jahanama ni kumasenw ye. O bɛɛ n"a ta, Yankees ka jɔyɔrɔ fɔlɔ sabatilen don, ani u ka dɔnniya bɛ se sɔrɔ ɔridinatɛri porogaramu barikamaw kan.
  A laban na, so laban bɛ tigɛ ka bɔ. Fu-fu! I bɛ se ka i da ka lafiɲɛ, i bolow sɛgɛnnen don!
  Yanka m"a kɔlɔsi a sunɔgɔra cogo min na, a ma se ka taama cogo min na. Ka Fàra o kan: u tùn ye kulu in Tɛmɛ kaban ka Jigin kɔ̀ in na, yɔrɔ min na funteni tùn ka bòn. Yanka ye siko kɛ sow kɛlɛli la. Tiɲɛ don, sow dɔw ka wuluwuluw bɛ i n"a fɔ nɛgɛso, i n"a fɔ sigida sow.
  Yanka bɛ kɛlɛ kɛ: fanga ka ca a la, a ka bon, a kɔgɔlen don. A bɛ jigin ɲɔgɔn kɔ. A bɛ kari ka taa cɛfarinba la min bɛ Duke ka masafugulan don. Cɛdennin bɛ wuluwulu gɛlɛn dɔ kɛ ka gosi. Jugu ka npan kari, a kun binna senkɔniw jukɔrɔ. Yanka ye a gosi tugun...
  Nin waati in na, dimi jugumanba bɛ a jeni. Cɛdennin bɛ pɛrɛn k"a ɲɛw yɛlɛ. O nɛgɛso y"a "jeni", siɲɛ kelen wɛrɛ.
  - Falen tun bɛ sunɔgɔ cogo di ?
  Yanka tun b"a fɛ ka tɔɔrɔbaga bila ka taa, walima hali ka bugɔ a ɲɛda la, nka a y"a jaabi kɛnɛma ni majigilenya ye:
  - Matigi ɲumanba don !
  - O la, o ka ɲi kosɛbɛ ! Yala tulon in labɛnnen don wa?
  Cɛdennin y"a kunkolo wuli ko:
  - Ɔwɔ, min tora, o ye k"a penta !
  - O tuma na fɛ, mun bɛ kɛ ! Penti kɛ a la! - Ahmed y"a dawolo wuli muɲunbaliya kosɔn.
  - A kan ɲi! Yala penti nɛrɛma ni finman bɛ yen wa?
  - Aw k' a di a ma ! Kelen ye kɔɔri ye, tɔ kelen ye kretiɛn ye! - Jɔn jagokɛla ye fiyɛli kɛ fiɲɛ fɛ n'a ka bugɔli ye, nka a ma a gosi.
  Yanka ye burusi di a ma, cɛnin y"a daminɛ ka penti kɛ. A ka nɔgɔn ka ja ninnu penta, nka ka pankurun yɛrɛ bila kɛnɛw kan walasa u ka kɛ kelen ye... N tun ka kan ka fɛn dɔw sɛgɛsɛgɛ : ka baara kɛ ni jiribolo suguya caman ni nɛgɛberew ye i n"a fɔ minɛnw. A ma kɛ ni gɛlɛya tɛ, Yanka ye baara ban. Wa sisan a bɛna don tariku kɔnɔ i n"a fɔ ɛkizamɛn dabɔbaa fɔlɔ, fo n"a sɔrɔla tiɲɛ na Ahmed : a ka sɔrɔ ma sonya. Hali ni misali la, jɔn-filozofiba Esɔpu tun bɛ yen, min tɔgɔ bɔra kosɛbɛ ka tɛmɛ masakɛ kɔrɔw ni bi jamanakuntigiw fanba kan!
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a kɛra ko u ma kɛ kelen ye kosɛbɛ, nka a bɛna kɛ. Yanka y"a ka baara diyabɔ : a bɛ iko a m"a ka seko kɔlɔsi bololabaara la, nka mago y"a wajibiya. Ni ɲɛnamaya degunna mɔgɔ kan, a ka teli ka fɛn dilanni ni seko dogolenw jira fɔlɔ. U ye fɔlɔ ye: ɛkizamɛn nin diɲɛ in kɔnɔ. A bɛna diya ka wagati fana dilan. Ayiwa, o fana ye hakilina ɲuman ye, i bɛ se ka nafolo sɔrɔ kosɛbɛ ni watɛsiw ye! Ni jiboli-yɔrɔw bɛ minnu na, olu ka fɛɛrɛ ka gɛlɛn kojugu, wa a bɛ seko caman de wajibiya, o tuma na, tile ta minnu ka nɔgɔn kosɛbɛ, olu bɛ se ka sɔrɔ kosɛbɛ cɛmancɛla waatiw la. Aw ye aw makun dɔrɔn nin ko in na sisan. Cɛdennin ye o yɔrɔw labɛn ani a hakili jigira ko cɛmancɛla waatiw la, fɛn min tun bɛ taa-ka-segin kosɛbɛ, o tun tɛ masamuso ye, nka episkɔpu tun don. Tuma caman na, u tun b"a wele ko tulonkokɛla walima bolibaga. Bishop ye tɔgɔ ye kɔfɛ, i n"a fɔ rook tun bɛ wele cogo min na: tour walima cannon! Cɛmancɛ waatiw la a taara foro fila dɔrɔn de la. Masamuso walima episkɔpu ye kelen ye. Nka sisan, a ka fisa ka bi sariyaw sigi sen kan joona, n"o tɛ a tɛna kɛ sigida ka ntolatantɔn ŋana ye. N"o tɛ, i ka i yɛrɛ ladamu sariya kura la, wa teori min bɛ nin ko in na, o bɛna kɛ cogo wɛrɛ la. Tulon wɛrɛ jumɛn wɛrɛ bɛ dugukolo kan, gafe kɛmɛ caman bɛ yen minnu ɲɛsinnen bɛ tulonw miiriya ni u sɛgɛsɛgɛli ma? Ɔwɔ, tiɲɛ don, bɔksikɛla ŋanaw bɛ saraba sɔrɔ, minnu ka nafolo ka bon ka tɛmɛ ɛkizamɛn tulonkɛlaw kan, hali ni misali la Fischer ye miliyɔn caman sɔrɔ a ka waati la, nka cɛɲi ni cɛɲi tɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye. Nka, Fischer tun bɛ to ka ɛkizamɛn suma ni bɔksi ye. Yanka tun ka kan k"a sen don contact sparring la, nka boksɛri tun man di a ye. A ka wale kɛcogo n"a ka teliya kosɔn, cɛnin yɛrɛ ye se sɔrɔ lakɔli ka ɲɛɲini dɔ la (point kan, a ma a ja gɛlɛya ka gosi ni fanga bɛɛ ye), nka a banna ka nin farikoloɲɛnajɛ in kɛ a ka baarakɛcogo la. Lakɔliso la, fanga tun b"a bolo ka se ka jurumukɛla bugɔ a ɲɛda la, nka Yanka dusukun tun ka ɲi, a tun t"a fɛ hali dɔɔnin ka barikantanw gosi, hali "schmoozer" la. Tiɲɛ don, sisan a nimisara kosɛbɛ k"a ye ko a ye bɔksi baara dabila, wa min ka fisa ni o ye, o ye kickboxing (u fana bɛ bɔgɔdaga kɛ yɔrɔ min na) baara dabila. Nka, cɛden san tan ni fila, hali n"a tun ye diɲɛ ntolatantɔn ŋana ye denmisɛnw cɛma, a ka c"a la, a tɛna se ka kɛlɛcɛ mugan ni duuru kunbɛn minnu bɛ se kosɛbɛ ani minnu bɛ marifa ta. Nka tigi Ahmed : ni kelen kan kelen, n"a sɔrɔla a y"o kɛ. A bɛ se ka a senw kɔrɔta kosɛbɛ, a kolotugudaw bɛ se ka wuli ka bɔ u nɔ na, wa a bɛ se kosɛbɛ kɛlɛko la. O ye dɔrɔn ko jogo tɛ a la. A ka gɛlɛn cogo dɔ la ka mɔgɔ gosi a ɲɛda la ka dimi bila a la. Nka, cɛmancɛla waatiw la, i tɛ se ka kɛ hadamaden ye kojugu, u bɛna i dun, i mago bɛ ka dawolo falen!
  Yanka ye masamuso finman fiyɛ k'a ta a nɛnkun kan. Ayi, a tɛ kretiɛn saniyalen ye, a ye fɛn ye min bɛ bɔ jiriw la, wa a ka di kosɛbɛ. Cɛdennin ye 'yɔrɔ fɔlɔ Kɛ, ka pion nɛrɛma Lamaga. Yanka y"a latigɛ ko mɔgɔ nɛrɛma bɛna taama fɔlɔ kɛ, a to dibi fanga ka kɛ binkannikɛla ye!
  I n"a fɔ k"o miirili suguw sinsin, wulada fiyɛra ani jirisunba cɛɲiw ye u kunkolo wuli. Cɛdennin y"a bolo kɔrɔta u la. Ahmed y"o kɛcogo kɔlɔsi, a ye pan ka taa Yanka fɛ.
  - I y'a penta cogo di ?
  - Ɔwɔ, setigi ! Yan, u ye nɛrɛ ni fin ye!
  Ahmed jigira nɛgɛso kan, ka sigi wotoro kan, ka pankurun kɔrɔta ni hakilisigi ye.
  - Foyi! A bɛ iko a cɛ ka ɲi! A bɛ tulon kɛ cogo min na dɔrɔn!
  Yanka y"a daminɛ k"a ɲɛfɔ ko:
  - I ka kan ka jatedenw lamaga kelen kelen !
  - Mun na aw bɛ ɲɔgɔn falen-falen ! A ka fisa i ka kɔrɔtɔ ka don o yɔrɔnin bɛɛ, en masse!
  Yanka y"a sɔsɔ ni jagɛlɛya ye ko:
  - Ayi, ɲagami bɛna kɛ, nka tulon ka kan ka bɛnkan lawuli !
  - O cogo de la... Bɛnkan ! - Jɔn jagokɛla ye ɲɛda fasalen dɔ sama ka bɔ.
  - Tiɲɛ don, a kɔnɔfɛnba ye kunkolo ye, nin tulon in b"a To i bɛ se ka komandan dɔ ka sekow Jira ka jɛya kosɛbɛ. - Yanka y"o fɔ ni hakilitigiya ye.
  Ahmed y"a kunkolo sanfɛla sɔgɔsɔgɔ:
  - Komandan ! Oow! Tuma dɔw la, a bɛ kɛ ne ɲɛ na ko komandan min ka fisa ni tɔw bɛɛ ye, o ye ne ye! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i mago bɛ ka yamaruya di sanubɔlanw ma!
  Yanka y"a jaabi joona ko:
  - Degeli tɛ dimi abada , kɛrɛnkɛrɛnnenya la nin ye kɛlɛ tilennen ye min bɛ daminɛ ni bɛnkanw ye !
  - I ye mɔgɔ sɛbɛ ye wa ? Ani kɛlɛ la, i tɛ se ka kɛ mɔgɔ sɛbɛ ye. - Ahmed ye bololanɛgɛ wuli a bolo kunsigilen kan.
  - N'i ye se sɔrɔli dege tiɲɛ na, o tuma na fɛ, i tɛna se sɔrɔ nanbarako la !
  Ahmed sɔnna a ma ko:
  - Ayiwa, o bɛ ɲɛ, an k'a ɲini ka tulon kɛ : siɲɛ caman !
  - kɛlɛbolo bolofara kelen-kelen bɛɛ bɛ taa a cogo la... - Yanka y'a daminɛ.
  Ahmed y'a kunkolo wuli:
  - A ka gɛlɛn kojugu !
  - Ayi, a ka di ! Aw ka da ne la! - Cɛdennin y'o fɔ ni dusu ye. - O bɛɛ kɔfɛ, a bɛ kɛ kelen ye kɛlɛ lakika la, yala sotigiw ni sennamɔgɔw bɛ bɛn wa ?
  Jagokɛla y'a nugu sɔgɔsɔgɔ:
  - Tiɲɛ na, o ye tiɲɛ ye ! O bɛ ɲɛ, an ka sariyaw ɲɛfɔ.
  Yanka ye pion dɔ ta:
  - Nin ye sennamɔgɔw ye, taama fɔlɔ senfɛ, a bɛ se ka pan seli kelen walima fila.
  - Di!
  - Nka taama filanan na , a bɛ se ka kɛrɛ kelen dɔrɔn de lamaga !
  - Munna? - Ahmed y'i biri duguma, kasa min bɔra a la, o barika bonyana.
  - Bari senna-tɛgɛrɛ-sɔrɔdasi bɛ sɛgɛn 'tɛmɛsira waati la ! - Yanka y"i yɔrɔ janya dɔɔnin nafolotigi kasadiman in na.
  - Wa n'i y' a Lamaga kɛrɛ fɛ !
  - A bɛ se ka yɔrɔ wɛrɛ minɛ diagonalement dɔrɔn de la, nka a yɛrɛ bɛ taa tilennen dɔrɔn de la ! - Cɛdennin y"a bolonɔ bila pankurun na walasa k"a Lajɔ.
  - Munna?
  - O bɛɛ kɔ fɛ , ni senna-tɛgɛrɛtigi ye npan wuli , a fana bɛ tigɛ kɛrɛ fɛ !
  Ahmed tun b"a fɛ k"a dɔn ko:
  - Mun na a tɛ kɛ k'a ɲɛsin a ma ?
  - Kɔlɔsili bɛ a ka sira la ! - N ye Yanka sɔrɔ.
  Jagokɛla ye cɛnin kunsigi jɛman sɔgɔsɔgɔ:
  - Ayiwa, i ye sɛgɛnlafiɲɛbɔla dɔ ye dɛ ! U ka ca ni mɔgɔ bɛɛ ye, nka u barika ka dɔgɔ!
  - Siga t'a la o cogo la ! Ni pion sera layini laban ma, a bɛ se ka wuli ka kɛ fɛn o fɛn ye! - Yanka y"a bolo kɔrɔta san fɛ.
  - I n'a fɔ waati wɛrɛw ? - A kɛra i n"a fɔ Ahmed ma sɔn nin ma.
  - Baara yiriwali, ka ɲɛsin nafa kɛrɛnkɛrɛnnenw ma !
  - O don wa ? Ani hali Sultan ye wa?
  - Ayi! Sultan san ye ciyɛnta ye!
  Ahmed hakili sigilen don:
  - O la n sɔnna a ma, nin ka tilennenya ka bon kosɛbɛ ! A fɔ n ye jatedenw ye mun ye.
  - Nin ye rook ye, a bɛ boli fiɲɛ fɛ wa a bɛ se ka kɛrɛ 8 lamaga siɲɛ kelen : tilennen na.
  - Mun na tigɛli la ?
  - Fiɲɛ bɛ fiyɛ ten ! Rook bɛ Kɔrɔsi fɛnw ni komandan fɛ, wa a bɛɛ lajɛlen na, a ye fɛn barikama ye kosɛbɛ ani min bɛ Taa yɔrɔ wɛrɛ.
  Ahmed y"a kunkolo wuli.
  - Ɔwɔ, a bɛ i n"a fɔ a barika ka bon tiɲɛ na ! Mun wɛrɛ b'i bolo! O ye mɔgɔ ye, wa ne bɛ bolibaga dɔn.
  - Ɔwɔ, sow, a bɛ pan ni G sɛbɛnni ye.O de don ! - Cɛdennin y'a jira tabali la k'a yɛlɛma.
  - A bɛ nisɔndiya ! Jaati! - Ahmed ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Pan i n'a fɔ binkɛnɛ ! - Yanka ye nisɔndiya jira ka tɛmɛn fɔlɔ kan. A ɲinw ka bon dɔɔnin ka tɛmɛ u ka kan ka bonya cogo min na a si hakɛ cɛden fɛ, nka u tilennen don pewu-u fin ka tɛmɛ kretiɛn kan.
  - Ayiwa, o bɛ ɲɛ, nin ye jɔn ye ? - Ahmed ye tɛmɛn.
  - Nin ye waraba ye !
  - Sama! A tɛ bɔ ɲɔgɔn na kosɛbɛ!
  Yanka sɔrɔla o yɔrɔnin bɛɛ:
  - An ka diɲɛ kɔnɔ : ninnu ye waraw ye !
  - O ye haramulen ye dɛ, i ka diɲɛ nafa tɛ, wa a ka jugu. - Ahmed ye cɛnin in sɔgɔsɔgɔ a nugu la. - N b'a fɛ i ka bagankulu sɔrɔ i n'a fɔ nin. Okey, a bɛ taama cogo di?
  Cɛdennin y"a ɲɛfɔ ni muɲuli ye ko:
  - Obliquement, tiɲɛ na ka ɲɛsin board janya bɛɛ ma !
  - Wa mun na a ye oblique ye ?
  - Kisɛ girinman kojugu bɛ kɔrɔta kɛrɛ fɛ ! - Yanka y"a ye ko karamɔgɔ dɔ bɛ atomikɛ bɔnbu jɔcogo ɲɛfɔ san fɔlɔ kalanden dɔ ye.
  - Oh, nin ka di kosɛbɛ ! Ani, nin ye jateden ye dɛ!
  Cɛdennin y'a ɲɛda fiyɛ:
  - Nin ye ja barikama ye, masamuso, walima vizi kuntigi. A bɛ se ka taama ka taa kinin fɛ, ka taa numan fɛ ani ka taa kɛrɛfɛ.
  - Mun na nin bɛ ten ?
  - Viziriba de ka teli ka kɛ komandanba ye, wa jamana caman na : a bɛ jamana mara tiɲɛ na. O bɛɛ kɔfɛ, tuma caman na, filanan bɛ a janto jamana marali la ka tɛmɛ fɔlɔ kan! - Yanka ye a kunkolo wuli, ka masamuso lamaga ka tɛmɛn kɛnɛw kan. - Selyavi ye ! Cool guy!
  Ahmed y"a ka turban ladilan:
  - Mun ye hakilina ye ! Nka nin, n b'a dɔn kaban - Sultan yɛrɛ !
  - Awɔ! A bɛ taama fan bɛɛ fɛ, nka kɛnɛ kelen dɔrɔn.
  - Mun na a barika ka dɔgɔ ten ? - Jigitigɛ tun bɛ jɔn jagokɛla kan na.
  - Tiɲɛ ye ko Sultan ka fanga doni ka bon kosɛbɛ fo a tɛ se ka teliya jira, o tɛmɛnen kɔ, kanpaɲi dɔ kan a mago bɛ ka harem bɛɛ ta n"a ye ! - Yanka ye dɔnkili da. - I tɛ se ka ɲɛnamaya kɛ diɲɛ kɔnɔ ni musow tɛ ! Mɛkalo tile bɛ u kɔnɔ - i n'a fɔ poyikɛla y'a fɔ cogo min na !
  Akhmed ye ŋɛɲɛ kɛ ni kanba ye cogo bɛnbali la, hali sow y"u yɛrɛ tanga:
  - Hakilinako! Kosɛbɛ ni hakilitigiya ye! Ayiwa, sisan n ye sariyaw dɔn: n"a sɔrɔla an bɛ se ka tulon kɛ wa?
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ayiwa, mun na i tɛ tulon kɛ ! Dugukolonɔn bɛ taa fɔlɔ!
  - O tuma na fɛ, ne ta bɛna kɛ nɛrɛ ye ! - Akhmed ye desizɔn ta ka piyon dantɛmɛnen lamaga. A kɛlen kɔ ka 'yɔrɔ Kɛ, min bɛ sɛbɛnni Kɛ annotation (fɔlikan) la a7-a5.
  - Mun na i ye tulon kɛ ten ?
  - N b"a daminɛ ka yaala-yaala flankɛw la ! - Nafolotigi kuncɛba in ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye.
  - O bɛ ɲɛ, o tuma na fɛ, a ka kɛ ten wa? - Yanka ye E2-E4 jaabi.
  Tulon in daminɛna. Ahmed, tiɲɛ na, a tun tɛ o teori dɔn, wa a ye piyonw labɛn dɔrɔn. A dabɔra cogo min na, ko in banna: ni danga teliya ye.
  - Nin ye mun ye?
  - masakɛ bɛ halaki : o kɔrɔ ye ko kɛlɛbolo bɛɛ b' a yɛrɛ di , ninnu de ye sariyaw ye . - Yanka y"a bolow sɛnsɛn, dibi donna ka bɔ tan kura la.
  - Viziyɛri tɛ se ka komandi ta wa ? - A ye ɲininkali kɛ Ahmed la.
  - Ayi! - Stratégiste cɛnin tigɛra.
  - Munna? - Jɔn jagokɛla y"a ka bugɔli kɔrɔta.
  - Bari: a t"a fɛ Sultan ka sa. O bɛɛ kɔfɛ, masakɛ tɛ se ka bugɔ, a lafasa fo ka se a laban ma: a ka jamanadenw ka baara senuma ! - Jɔn hakilitigi y"o fɔ ni kɔnɔnajɛya ye.
  - Devotion rare ! Nin tulon in ka di n ye! Siɲɛ wɛrɛ: i tɛ se ka ne gosi! I... - Bugɔli ye fiɲɛ bila fiɲɛ na.
  - N b'a furu ! Ni masakɛ minɛna, a bɛ wele ko checkmate! - Cɛdennin kamankun gansanw yɛrɛyɛrɛla, a tun b"a fɛ k"a yɛrɛ tanga o "caress" sugu ma.
  - Koɲuman tɔgɔ ! O tuma na fɛ, na, ni n ye se sɔrɔ, i bɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ tan sɔrɔ i kɔ la! - Ahmed y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ni ɲumanya ye.
  - Ni ne ye mun kɛ ? - Yanka nisɔndiyara ko miniti nata la, bugɔli ni dolow sɔgɔlenw tɛna a sɔgɔ.
  - I bɛna furakɛ ni sogo ye sufɛdumuni na. Jɔnkɛ fɛ: sogo ye dumuni dumanba ye kosɛbɛ! - Ahmed ye nɔgɔya sɔrɔ.
  - A bɛ na ! Ne fana b"a fɛ ka o kɛ!
  Cɛdennin ye o yɔrɔw labɛn ani tulon kura daminɛna.
  . SABABU No. 16.
  Vladimir ni Elfaraya ye waraba lamini min tɛ sa. U tun sɛgɛnnen don kaban, juguw tora ka digi u kan. I n"a fɔ hydra: sanni kunkolo kelen ka tigɛ, fila falenna! A ɲini ka se sɔrɔ!
  Kamalennin in, a kɛlen kɔ ka tigɛ wɛrɛ sɔrɔ, a kan bɛ kari ka bɔ jɔrɔnanko la min tɛ se ka da a la, a ye hakilina di ko:
  - fɛɛrɛ ka kan ka kɛ tuma bɛɛ : ka se sɔrɔ jugu kan ! O de y"a to nin ye balilan ye, mɔgɔ dɔ bɛ se ka tɛmɛ a kan ka laurel sɔrɔ !
  Npogotiginin y"a jaabi ni ninakili ye ko:
  - Tiɲɛ don : se sɔrɔli sira bɛ yen ! Ko kɛlen bɛ mun fɔ i ye?
  Vladimir ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, ka joli jikuruw bɔn:
  - Nin jinɛ in ye robo ye ! I ka kan k"a ka panneau de contrôle ɲini k"a faga! Quasar in hyperfractional dimensions: a bɛ se ka jigin thimble kɔnɔ.
  Elfaraya ye jigiya sɔrɔ:
  - Wa a bɛ min ?
  - A man jan kojugu, nka a tɛ yɔrɔ la min bɛ ye kosɛbɛ ! - Vladimir y"a jaabi, a fanga laban bɔra a joginw na !
  Elfaraya tun ka kɛnɛ dɔɔnin dɔrɔn ka tɛmɛ a kan:
  - A to n ka i datugu, i ka nin panneau de contrôle tɔgɔjugu in ɲini !
  - N b'a ɲini ! - Kamalennin kininbolo ɲɛ : a ma foyi ye tugun, wa numanbolo tun bɛ sankaba la ni sisi pinki ye, wa kɛlɛcɛ kamalennin ɲɛminɛna ni hakili ye dɔrɔn.
  O waraba virtuel ye binkanni kɛ sungurunnin in kan ni fanga ye min tɛ se ka miiri, ka tigɛ caman kɛ a la. Elfaraya kɔsegira ni maloya ye, joginda kabakoma dɔ bɔra a kamankun na. Npogotiginin senw, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, sen kelenpe min tora, o tun bɛ yɛrɛyɛrɛ, nka a sera ka waraba in bolokɔni dɔ tigɛ!
  - Ayi, i tɛna n ta nɔgɔya la ten ! - Kɛlɛcɛ ye ɲin gosilen dɔ daji bɔ, k'a ɲɛsin super-beast ɲɛw sinsinniw ma.
  O waraba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - dugujukɔrɔla tasuma b' i makɔnɔ !
  Elfaraya ye gosiliw bali, nka a ma se ka sɔgɔli kɛ a sen na. Buti binna ka sen dɔ jira min cɛ ka ɲi, a farikolo ka bon. Bolociw tun bɛ jeni ni hyperplasmique flow ye.
  - Nin ye dingɛ dunba ye ! - Npogotiginin y'a jaabi - I bɛ min kɛ ne la nin ye - n ka super-monster-anti-hero ! Nka a man nɔgɔn hali dɔɔnin ka freak, zero, zero, seven dilan!
  O waraba bolow janyalen don ani a y"a ɲini ka se Vladimir ma. Kamalennin ye a senw gosi, nka a gosira kosɛbɛ a kɛrɛ fɛ. Joli seginna ka woyo, ka nɔgɔ to yɔrɔ la min tɛ kelen ye. Vladimir, min ye se sɔrɔ dimi kan, a ye somersault kɛ, ka taama a bolow kan, ka sɔrɔ ka lunge wɛrɛ kɛ.
  - N b"a jira i la Kuzka ba ! Tchernodyrnik ka baara! - Cɛdennin ye kogo tigɛ, k'a ɲini ka gosi ka taa sanfɛ.
  O waraba in tora ka bonya ka taa a fɛ, ka binkanni daminɛ ɲɛfɛla fila kan.
  Elfaraya y"i firifiri ka pan, k"a sennasanbaraw jeni, a bolokɔni filanan barika banna ka segin ka bonya. Npogotigi cɛɲi ye tɔɔrɔ barikama sɔrɔ, nka min tun sigilen bɛ yen kabini tuma jan. A ye pan ka ɛntɛrinɛti danfɛn in gosi n"a sennasanbara ye, nka o yɔrɔnin bɛɛ la, a y"a gosi ka segin, a bolokɔnincinin saba bɔnɛna a la, k"a sen jogin.
  Elfaraya ye kulekan bɔ ko:
  - Diɲɛ kɛlɛli ka siranfɛn !
  O waraba ye tulonko kɛ ni nisɔndiya ye ko:
  - Hyper-underworld kɔnɔ : i tɛna dɔnkili da ten !
  Npogotiginin in wajibiyara ka kɔsegin. O tun bɛ ka gɛlɛya a ma ka taa a fɛ. Vladimir fana y"a sɔrɔ, binkanni wɛrɛ kɔfɛ, o fɛnɲɛnama virtuel ye cɛ in sen tigɛ a gɛnɛgɛnɛ na.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ ko:
  - E, nin ye ko ye min tɛ se ka muɲu !
  - I ka barika sɔrɔ ka i sago lajɛ ! - Elfaraya ye ladilikan di. Npan in ye cɛɲi in gosi a disi la k'a sin tigɛ. Npogotiginin ye kɔfɛ-flip kɛ, k"a senkɔniw jɛlenw ni jolilenw yeelen. O kɔ, a ye danga kɛ ni dimi ye ko:
  - I bɛ musow ladon nin cogo in na !
  Elektɔriki danfɛn in y"a jaabi ko:
  - N b'a fɛ ka npogotiginin juguw minɛ dɔrɔn k'u minɛ ! N b"a fɛ k"u bolokɔnincininw kari k"u tigɛtigɛ ka kɛ fɛn misɛnninw ye!
  Elfaraya pɛrɛnna ko: "Ne bɛna i tigɛtigɛ ka kɛ bɔrɔw ye!" Npogotiginin y"a sɔrɔ i n"a fɔ marifa cilen. Sen dɔ karilen don ani yɔrɔ dɔ min tun bɛ ka kirin, o panna ka taa.
  Vladimir bolo bɔnɛna a la, u y"a tigɛ dɔrɔn ni ventilateur ye:
  - Dildo filɛ nin ye ! - Kamalennin ye kali. - I b"a fɛ ka n sennatan !
  O waraba ye kali kosɛbɛ ko:
  - A bɛna gɛlɛya i ma - vacuum quarks !
  -I filila, e cadaverous bastard!
  A gɛlɛyara cɛnin ma kosɛbɛ, a senw ye sira di. Fanga tun tɛ yen k"a minɛ tugun, nka Vladimir ye kɛlɛ kɛ. A ye binkanni wɛrɛ bali, ka jugu bolokɔni tigɛ, nka o yɔrɔnin bɛɛ, hali a gɛlɛyara ka o waati minɛ, a bonyalen don!
  Danfɛn in ye kulekanba bɔ ko:
  - O ye dimi ye dɛ !
  - Donc so ! " Cɛdennin ye ɲinw bolo da, a ɲɛda kolo tigɛra.
  - A bɛna juguya ka tɛmɛn fɔlɔ kan !
  Binkanni dɔ tugura npogotiginin in kan, a kɔsegira ka jugu tigɛ ni seko ye. A ye joli bulama bagajilama daji, nka a kɛra siranfɛn ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan:
  - O ye cɛɲi ye dɛ ! I b'a sɔrɔ nikɛri kɔnɔ!
  - I bɛ boli ka don sɔrɔdasi barikama dɔ bolo ! - Npogotiginin y'a jaabi ni bonya ye.
  Gosili nata y"a bolo tigɛ. Elfaraya ye sira di a ma, a filila kɔfɛ. Joli tun bɛ ka bɔ a la. Vladimir ye "nilifɛn" wɛrɛ sɔrɔ, a gɛnɛgɛnɛ tigɛra. Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a ɲini ka a yɛrɛ tanga, nka a kuncɛ ye yɔrɔ min sɔgɔ, mɔgɔ gansanw kininbolo sugunɛ bɛ yɔrɔ min na.
  Vladimir ye bolokɔnincinin gosi, a sera dɔɔnin dɔrɔn: a tigɛra, sogo min dilannen don ni nɛgɛ jilama ye, o barika bonyana kosɛbɛ. Cɛdennin y"a kɔsegin k"a ɲini ka parry, nka nɛgɛ tan ni fila, ani daggers, ye pan a kan o yɔrɔnin bɛɛ. U dɔ ye cɛnin dusukun sɔgɔ, Vladimir y"a yɛrɛ sɛgɛn k"a daminɛ ka bin.
  Elfarai ka cɛsiriba y"a kisi saya ma o yɔrɔnin bɛɛ. Kamalennin ye tiɲɛni kura sɔrɔ, a tun bɛ ɲini ka tigɛ tilayɔrɔ fila la, sungurunnin in sin filanan bɔnɛna a la, wa a dusukun sɔgɔra. Elfaraya tun datugulen don ni joli ye, a fari cɛɲi tun bɛ ka bɔ. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N bɛ ka bɔnɛ n ka cɛɲi na !
  O waraba, k"a sɔrɔ a ma a ka sogodunna dusukunnata dogo, a ye mankanba bɔ:
  - A bɛ i n' a fɔ alikama fari bɛna bɔ i la !
  Npogotiginin min tun bɛ ka sa, o ma bɔnɛ a ka nisɔndiya la, a y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - Ni terminator fanga ye , ɲɛda bɛna gosi !
  Nin sen in fana na, a jigi tigɛlen don, sen kelen dɔrɔn de tora. A tun ka gɛlɛn o sungurunnin ma cogo min na.
  Vladimir ye bɔnɛ wɛrɛ sɔrɔ a dusukun na. A ka ɲi k"a sɔrɔ u saba b"a fɛ, n"o tɛ, saya teliya. Nka motɛri saba bɔnɛnen fila la, o b"a to a fanga ka dɔgɔ kosɛbɛ. Cɛdennin hakili tun bɛ sankaba la, sen kelen min tun bɛ balo la, o ma se k"a farikolo dɛmɛ.
  O waraba ye kulekan bɔ ko:
  - N b'i bugɔ ! - Wa a girinna ka taa sungurunnin in na. A da nɔgɔlen ko:
  - I b'a dɔn cogo min na fɔlɔfɔlɔ : u ye npogotigi barikamaw minɛ i n'a fɔ e ?
  - Wa n t"a fɛ k"a dɔn ! - Elfaraya ye kɛlɛ kɛ ka segin, ni jigitigɛ ye wulu dɔ la min bɛ jirisunba dɔ kɔnɔ.
  - Nka i ka kan ka kɛ !
  Pouncing on the girl: bɔgɔdaga ye cɛɲi tigɛ tilayɔrɔ fila la. Cɛsiri laban min kɛra ka mɔgɔ faga, Vladimir y"a ka npan fili, ka tuganin dɔ gosi min tun bɛ ka wuli sankolo la, kɔnɔ in tun ka dɔgɔ, a tun tɛ kojugu kɛ, nka waati dɔɔnin kɔnɔ, a kɛra i n"a fɔ kamalennin in fɛ ko yecogo dɔ bɔra a ɲɛkɔrɔ.
  O waraba tun bɛna npogotiginin kunkolo sɔgɔ, ka nɛnɛ ani a y"a daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ yɔrɔnin kelen. A sogo juguba jɛnsɛnna i n"a fɔ ping-pong bololanɛgɛw. U kɛra fitininw ye ka taa a fɛ, u jɛnsɛnna, u bɛ panpan. Elfaraya, joli bɛ ka wuli, a pɛrɛnna ko:
  - I y'a kɛ o bɛɛ kɔfɛ !
  - Ɔwɔ, ne y'o kɛ ! - cɛnin y' a yɛrɛyɛrɛ kirinni na , a tun bɛ dimi na min tɛ se ka fɔ . ---Se laban bɛ an makɔnɔ.
  Kumasen laban tun bɔra a nɔ na kaban, nka a tun bɛ iko a bɛ kuma fɔ kosɛbɛ. Kamalennin ni sungurunnin y"u bolo jolilenw fara ɲɔgɔn kan k"u sɔgɔsɔgɔ. U ye mɛtɛrɛ o mɛtɛrɛ datugu, i n"a fɔ ni abs farilankolon bɛ galasi karilen kan. An ye cɛsiri minnu kɛ ni cɛsiri ye, an labanna ka se ka se sɔrɔ o gɛlɛya kan. Ja in ye yeli kɛ ani yeelen donna dibi la. Kamalennin ni sungurunnin in fari fagara dɔɔnin, o kɔfɛ, u hakili bɔra, u nɛnɛna biyochambre kɔnɔ. Kɛnɛma u tun ma tiɲɛ kosɛbɛ, nka u tun sirilen bɛ fanga-yɔrɔ dɔ la.
  Dolow tan sɔrɔdasi min tun bɛ ni depite fila ye, o ye cɛnin ni npogotiginin farikolo farilankolonw filɛ ni nafa ye :
  - Aw ye kɛlɛcɛ kabakomaw ye ! O bɛɛ n"a ta, u sera ka se ka waraba laban kunbɛn, a ka c"a la, mɔgɔ miliyɔn kelen o miliyɔn kelen dɔrɔn de tun bɛ se k"o kɛ!
  Vladimir ni Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An y"a ɲini k"an ka baara dafa Baba Senuman na.
  - Nin ye tanuli ye, nka a ka c'a la, a tɛ se ka se sɔrɔ gɛlɛya bɛɛ kan ! Yala o tɛ wa?
  Elfaraya y"a jaabi joona ko:
  - Awɔ! Kantigiya dɔrɔn tɛ se ka baara kɛ jamana ye, nka a sɔrɔbaliya tɛ se ka bila foyi nɔ na !
  - Ɔwɔ tigitigi ! I Vladimir y"a jateminɛ cogo di: ko tuganin de ka kan ka faga ni marifa ye? A tun tɛ kojugu kɛ!
  Kamalennin y'a ɲɛda kurukuru k'a jaabi ko :
  - A ka gɛlɛn ka fɔ ! Laala intuition (daɲɛ kɔrɔmafɔcogo) don! A kɛra n ɲɛ na ko n ye kɔnɔ dɔ ye oranjɛ yecogo fɛ, o kɔfɛ, farikolo y"a yɛrɛ minɛ. Laala saya bɛ mɔgɔ minɛ kojugu.
  Ofisiri min ye dolow tan sɔrɔ, o sɔnna a ma:
  - Jo! Nin ye kabako ye kosɛbɛ ka mɛn, nka ne hakili bɛna to a la! A sira fɛ: dolow tan jenerali Dmitry Zubrov b"a fɛ ka taa bɔ aw ye.
  Komandan kura y"i yɛrɛ jira furuɲɔgɔnma fila ɲɛkɔrɔ. A tun bɛ seli fini don, ni a kamankun sirilan cɛɲiw ye, wa a tun bɛ nisɔndiya kosɛbɛ:
  - Tiɲɛ na, i filila, n ye marshal ye sisan !
  Dmitry farikolo tun ka nɔgɔn, a tun bɛ farikoloɲɛnajɛ kɛ ani a tun bɛ i ko kamalennin cɛɲi. I n"a fɔ mɔgɔw bɛɛ, tulonkɛla cɛɲi, min ka kan ni zurunali ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, a ɲɛda tun tɛ mɔgɔba ye pewu. K"a sababu kɛ wuluwulu ni kunsigi dɛsɛ ye (atavisme kunntan dɔ bɔra jamu siratigɛ la), a tun bɛ iko marisikalo tun bɛ ɲini ka kɛ kamalennin ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"a tun tɛ a ɲɛda biri walima k"a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ.
  - K"a sɔrɔ e, Vova, sera ka kilisi sɔrɔ ka monster"s control panel tiɲɛ, o bɛ kɛlɛcɛ in taamasiyɛn ka bɔ fan ɲuman na. O tɛmɛnen kɔ: i tɛ miiricogo jɔnjɔn sɔrɔ.
  - A ka ɲi walima a ka jugu !
  - Ka da i yɛrɛ di mansamara ma cogo min na.
  Vladimir y"a jaabi ni majigilenya ye ko:
  - Ne ka yɛrɛdi tɛ tɛmɛ hakili dancɛ kan ! N t"a fɔ ko mɔgɔ si tɛ yen min ka kantigiya ka bon ni ne ye!
  Marisikalo y"a fɔ ni faamuyali ye ko:
  - Bɛɛ ye kantigiya ye ! N b'a dɔn! Hali ni daɲɛ min ye devoted ni devoted ye, olu ye kɔrɔɲɔgɔnma ye!
  - O ye pun ye ! - Elfaraya y'o fɔ ni hakilitigiya ye.
  - Funny pun ! - Dmitry sɔnna o ma. - Kuma surun na, n ma na i fɛ k"a dɔn jɔn ka nisɔndiya ka ca ni quasar ye. I ka kan ka: baara kɛrɛnkɛrɛnnen kelen kɛ.
  Elfaraya ye tulonko kɛ ko:
  - N jigi b'a kan ko nin bɛ tali kɛ kanuya la wa ?
  - Sinasina! - Marisikalo Dmitry nisɔndiyara kosɛbɛ. - N"a sɔrɔ i y"a mɛn ko diɲɛ yɔrɔ dɔw la waati bɛ Taa, tuma dɔw la a bɛ teliya, tuma dɔw la a bɛ teliya: ka Tɛmɛ an kan, wa tuma dɔw la hali a bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ pewu !
  Elfaraya y"a jira joona ko:
  - Ɔwɔ, o ko sugu bɛ yen !
  - O la, o bɛ gɛlɛya dɔw lase nin yɔrɔ in yiriwali ma. Boli tɛ yen, o ye tiɲɛ ye! - Marshall y"a bolow wuli.
  Vladimir y"a kɔlɔsi ko:
  - Nka an ka kunnafonidilaw bɛ ka nin kɛlɛ ka ɲɛ wa ?
  - Tiɲɛ don u bɛ kɛlɛ kɛ ! Ani o waati kelen na, a bɛ baara kɛ kosɛbɛ! - Marisikalo y"a bolokɔnincininw tigɛ nɔgɔya la, sankolo dolow falen-falen ologramu dɔ bɔra. - Jamana ka bon kosɛbɛ : an ka sateliti, min ye elfew ta ye, o binna sanubɔlan juguw fɛ. Kɔnɔw ye kungo kɔnɔ trol sugu dɔ ye, u bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ tuma bɛɛ n"u ye. Aw ka baara ye ka jamanadenw cɛ kɛlɛ bali : min ye dugukoloba Furosan minɛ tasuma na min bɛ mɔgɔ minɛ.
  Elfaraya y"a kɔlɔsi ni siga ye ko:
  - Nin ye baara duman ye tiɲɛ na, nka yala a tɛna nɔgɔya ka misiri kurunba caman ci yen wa ?
  Marisikalo y'a kunkolo wuli ni fanga ye:
  - Ayi, a man nɔgɔn ka tɛmɛ o kan ! An t"a fɛ an ka mansamara ka donko jɛlenba kɛ walasa ka troll suguya bɛɛ wuli an kama. A ka kan ka opereli fitinin dɔ kɛ.
  Vladimir y"a kunkolo wuli ko:
  - A jɛlen don !
  Dmitry y"a daminɛ k"a ɲɛfɔ ni muɲuli ye:
  - Dugukolo kan dugukolo kan, hali n"a ka bon, a girinya bɛ Bɛn ni dugukolo ta ye. Binkannikɛlaw ɲɛmɔgɔ ɲini, a b"a yɛrɛ wele ko Generalissimo Dodge, k"a minɛ walima k"a ban. A ka fisa, tiɲɛ na, k"a minɛ, ka sɔrɔ k"a wajibiya ka wale kɛ a yɛrɛ nafa kama.
  Elfaraya sɔnna a ma ko:
  "A ka fisa dɔrɔn k"a minɛ, ka tila k"a wajibiya ka jamanadenw cɛ kɛlɛ ban."
  - O ye npogotiginin ye tigitigi. O de ka kan ka kɛ. N jigi b"a kan ko i bɛ se ka o baara sugu kunbɛn. - Marshall y"a bolokɔnincininw sɔgɔ.
  - Jaati! - Kɛlɛcɛ fila ye wuluwulu kɛ yɔrɔnin kelen. - Ultrastar ye !
  - Guise dɔrɔn : i ka kan ka sɔn elfw ma ;Irisi jamanaba man kan ka don nin ko in na.
  Cɛdennin ni npogotiginin ye u kunkolo wuli ɲɔgɔn fɛ:
  - An bɛ sɔn nin ma !
  - I tɔgɔ Changer ! Ayiwa, i Elfaraya tɔgɔ b"i bolo kaban i n"a fɔ elf, i man kan ka Changé kojugu, i t"a Sɔn wa? - Dmitry ye bolokɔnincinin janya a kininbolo la.
  - Ayiwa, ɔnhɔn ? Farati ka dɔgɔn ka sɔrɔ ka dɛsɛ kasaara la!
  - Wa Vladimir tɔgɔ bɛna wuli ko Vlarad ! Elf tɔgɔ cɛɲi dɔ. O cogo la, i bɛ se ka ɲɛnajɛ kɛ!
  - Donc n" ye Vlarad ye !
  - Ɔwɔ - Vlarad, wa cɛ tɛ, nka elf don. Dugukolo yɔrɔ in na, waati bɛ boli joona, wa n"i ye baara kɛ ka ban, foyi nafama si man kan ka kɛ ɲɛfɛ!
  Npogotiginin ni cɛnin y'u bolo kɔrɔta ka foli kɛ:
  - An y'a faamu !
  - O la, i ka pan elf cargo starship kan. Nin ye i ka sababu ye! A ka kan ka sɛgɛn ka tɛmɛ k"a sɔrɔ mɔgɔ ma kɔlɔsi!
  Elfaraya ye dɔnkili da ko:
  Fasodenɲumanya: i ye tile ni kaban, .
  An bɛ ka panpan yɔrɔ la fiɲɛ tɛ yɔrɔ min na!
  I tɛ se ka dugu jɔ ni cɛncɛn ye,
  Ni ni dusukun ye: callous ani soulless!
  
  Elfew ye an balimaw ye kanuya la,
  Dususuman, nka dafabali tɛ kɛlɛ la!
  Ɔridinatɛri ye zeru jira projection kɔnɔ, .
  Robow fana ye hadamadenw ye!
  
  Sankolola kurunba bɛ ka pan teliya la, .
  Tɛmɛsira min bɛ diɲɛw kɔnɔ, o ye senna-tɛgɛrɛ fitinin ye, taama ye!
  An ka diɲɛ bɛɛ lajɛlen di a ma,
  Ka nisɔndiyaba sɔrɔ ni ne dusukun dusukunnata bɛɛ ye!
  
  Wa kɛlɛ ka ɲi tiɲɛ na,
  Ni o tɛ, diɲɛ duman tɛ yen, dumuni duman tɛ yen!
  Ni jugu nana halaki, .
  An k"a tigɛli kɛ fɛn ye i n"a fɔ marifaciyɔrɔ!
  
  A bangera misiri juguw mankan fɛ, .
  Thermoquarks bɛ ka yɔrɔ tigɛtigɛ!
  Ni jamaba dɔ magara Irisi hakili la, .
  O la sa, an ka bere dɔ labɛn baganmarayɔrɔ la!
  
  Nka i ka kan ka kɛlɛ kɛ - o ye wajibi ye, .
  Ani min bɛ mɔgɔ yɛrɛdi de wajibiya!
  Min saniyalen don, o y'a kunkolo nɔrɔ da la.
  Yɛlɛma sɔrɔ ka bɔ kɛlɛcɛ la ka taa ɲɛda la!
  
  O de y"a to i mago bɛ bow la, o tɛ fɛn fitinin ye,
  Ani, superlaser ka fisa ni o ye siɲɛ miliyɔn kelen!
  Galaksi kɛmɛ min sɔgɔra i n"a fɔ nikɛri, .
  Kana i jigi da lafiɲɛbɔ la min bɛ kɛ ni ɲɛnajɛ ye!
  
  Ne dalen b"a la ko an bɛna ɲɛnamaya kɛ walasa ka se sɔrɔli ye,
  Ani an bɛna jɛ ni Irisi jamana ye!
  Nɔɔrɔ sabatira npan fɛ,
  Dan tɛ jamanadenw ka fanga la!
  Kὲlɛcɛ in ye dɔnkili Da kɛrɛnkɛrɛnnenya la: o kɔrɔ ye ko daɲɛw fana Bɔra ultrasound (ultrason) cogo la ani dɔnkili bɛɛ Dafara segin kelen ni tila kɔnɔ.
  Marisikalo ye fiyɛli kɛ ko:
  - Ultrastar ye ! Bɔgɔbɔgɔli dafalen!
  Vlarad tɛ ka a janto a la. ɲininkala:
  - Yala bi marifaw bɛna di an ma wa ?
  Dmitry y"a bolokɔnincinin janyalen siri nɛgɛso dɔ la k"a sɛmɛntiya ko:
  - Ka bɔ fɛn na min bɛ se ka sɔrɔ jagokɛlaw fɛ, ɔwɔ ! Nka i man kan ka baara kɛ ni Irisi sɔrɔdasiw ka marifaw ye minnu bɛ kɛ ka kɛɲɛ ni sariya ye.
  Kamalennin y"a sɔsɔ ko:
  - marifa jɔnjɔnw : bɛ se ka sɔrɔ fana jagokɛlaw fɛ !
  Marisikalo, a ye muɲuli jira ani ka nɛgɛ wɛrɛ kɛ, a y"a jaabi ko:
  - Tiɲɛ don, sariya siratigɛ la, a bɛ se ka kɛ n"an ka baarakɛyɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw y"o to, nka a ka c"a la, ninnu ye misali kɔrɔlenw ye. Ka fara o kan, marifa minnu tɛ baara la, nka minnu labɛnnen don kɛlɛ kama, olu bɛ kɛ. O la sa, i ɲinɛ modɛli labanw kɔ. Ani kun t"a la k"i tulo gosi ani ka i nɛnkun boli hyperspatial ultrastrings kan!
  Elfaraya yɛrɛ sɔnna o ma:
  - Wa mun ? A ka di ka tɛmɛn fɔlɔ kan nin cogo in na. Ani ko ultra-modern technologie tun tɛ waati sɔrɔ ka kɛlɛ daminɛ, wa jugu tun halakira kaban!
  Vlarad yɛrɛ tun nisɔndiyara, a ɲɛw tun bɛ manamana:
  - A yɛrɛ bɛ kɔlɔsi ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la an ka diɲɛ kɔnɔ, diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ yɔrɔ la, marifaw tɛ tiɲɛni kɛ ten.
  Marisikalo ye ologramu dɔ bɔ a kunsigi la, o ye wuluwulu ni npogotiginin cɛɲi ni npogotiginin farilankolon tilancɛ ye:
  - A bɛ Fɔ cogo min na, diɲɛ yɔrɔ in na, marifaw (hyperplasmique) fana barika ka dɔgɔ kosɛbɛ. Nin ka nɔgɔn, a ka gɛlɛn ka i halaki, wa ni jugu ka gɛlɛn, a ka kisi ka kisi kosɛbɛ. - Marisikalo y"a bolokɔnincinin janya, bolokɔnincinin min tigɛra ka kɛ kurukuruw ye o yɔrɔnin bɛɛ la a tilennen don ka janya bɛnnen sɔrɔ. O bolokɔni kɛra bulama ye ni nɛrɛ jɛmanw ye, ani diwɛn jifilen dɔ min jalen don ni kurukuruw ye ani min bɛ manamana ka tɛmɛ diamant kan, o bɔra a kan. Dmitry y"a kɔnɔfɛnw munumunu siɲɛ kelen, a bɛ iko minfɛn in diyara a ye, bugun kulɛri caman caman bɔra a da kɔfɛ. Kɛlɛcɛ fila lamini na: kɛlɛ ologramuw kulu dɔ barika banna. Sankolola kurunw, hali ni u tun ka dɔgɔ, u tun bɛ siran kosɛbɛ.
  - An bɛna a kɛ nin cogo de la ! - Elfaraya pɛrɛnna sɔrɔdasi nisɔndiya la : kɛlɛcɛ yɔrɔnin kelen, a bɛ marifa ci ka bɔ nɛgɛ la min falen don fɛnɲɛnamafagalan na , ni binkanni ŋaniyajuguw ye, kurun virtuel bi duuru.. - Mun na sisan an sextillion damadɔ tora hali bi ani kelen-kelen bɛɛ tɛ siran si dɔn ! Quasar ye! Aw ye yamaruya di!
  Marisikalo y"a kunkolo wuli k"a sɔn, k"a lasɔmi ko:
  - A ka fisa i ka elf jɛɲɔgɔnw t"a dɔn ko i ye mɔgɔw ye ! I t"a dɔn abada, u dɔ bɛ se ka kɛ sɛgɛsɛgɛlikɛla ye, walima kumakanfɔla dɔrɔn. An ye ɲɛw ni tulo cogoya Changé kaban regeneration waati la. Maana ta fan fɛ, aw k"a kɛ i n"a fɔ aw ye kamalenninw ye kosɛbɛ minnu ye kalan kɛrɛnkɛrɛnnen kɛ Irisi denmisɛnninw ka kɛlɛbolo la kabini u denmisɛnman. O kɔrɔ ye k"u tɛ elfew ka laadalakow ni u ka hakilina kɛrɛnkɛrɛnnen caman dɔn.
  A kɛra i n"a fɔ Vlarad dusu tiɲɛna:
  - Fɛn dɔ bɛ dɔn nin siya in na, an jɛɲɔgɔnba, o bɛ dɔn. An tɛmɛna kalan bolodalen dɔ fɛ min tun ka bon kosɛbɛ.
  Dmitry ye kuma tigɛ:
  - A bɛ se ka kɛ ko nin tɛ se ka kɛ ! Ka fara o kan, a man nɔgɔ ten ka i yɛrɛ ka kɛwalew yɛlɛma. Farati min bɛ a la ka dɛsɛ, o ka bon kojugu.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - An bɛna baara in dafa cogo o cogo ! Mun ma bange abada, min ma bange, ani min tɛna bange abada? Komanda min bɛ se ka Irisi jamana minɛ!
  Marisikalo ye bunteni jɛlen bɔ a bolokɔni na, a barika banna, a pɛrɛnna ani nɛnɛba dɔ binna a sanfɛ:
  - Hiperquasar (Hyperquasar) ! Kuma sɛbɛw! I ye baara in faamuya, sisan a daminɛ k"a waleya. I kana kɛ naloman ye dɔrɔn. Robotiw bɛna taa n"i ye. Nka, i ka kɔnɔni kɛ! I n"a fɔ farali, aw ka kulu ka kan ka hypercurrent nɔw sɔrɔ. Walisa wari kana ban!
  Siborg barikamaw ye sanpɛrɛn gosi, u bonyalen don i n"a fɔ ɛntɛrinɛti kulɛri caman. Furuɲɔgɔnma kɛlɛɲɔgɔnw farikolow tun bɛ yeelen bɔ ka tɛmɛn, hali fari tun bɛ bin, kɔkiliw tun bɛ bɔ kɛnɛma, ani kolotugudaw yɔrɔ dɔw tun bɛ kuru. Kolo dɔw karilen don ka jeni i n"a fɔ nɛgɛso, tasuma tun sara ani o waati kelen na a tun bɛ manamana kosɛbɛ, ka nɛrɛw jeni. Vlarad ni Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ, nka u y"u ka kulekanw bali.
  Npogotiginin yɛrɛ ye nisɔndiya jira:
  - Ayiwa, nin bɛ n da wuli ! I n"a fɔ gangbang ni cɛ tan ni fila!
  Marisikalo y"a wasa sɔrɔ, a barika banna k"a kɔ janya i n"a fɔ jirafa, k"a laɲini minɛ, k"a ka robo misiri kunkolo kin n"a ɲinw ye minnu bɛ manamana, minnu ka gɛlɛn ka tɛmɛ titaniyɔmu kan siɲɛ miliyɔn caman. A kɛlen kɔ ka a munumunu, a ko:
  - I bɛ se ka mun kɛ o kɔfɛ ? N hakili la, i tɛna foto ta (i bɛna i yɛrɛ kɛ naloman ye)!
  Kamalennin ni sungurunnin, ni robow ye, u y"u yɔrɔ janya boon kɔnɔ. Baara tun jɛlen don kosɛbɛ, wa waati dɔɔnin sɔrɔdasi fila tun ka kan k"o kɛ dɔrɔn. U donna kurunba dɔ kɔnɔ min teliyalen don, ka teliya ka taa kosmodrome fan fɛ.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Dmitry ye robo yɔrɔ dɔ kin n"a ɲinw ye tuma min na, n taara numan fɛ ! Gorgeous guy!
  Vlarad y"a kɔlɔsi ko:
  - A kɛra i n'a fɔ marisikalo b'a fɛ ka fɛn dɔ fɔ an ye n'a ka taamasiyɛnw ye ka tɛmɛ kumaw kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, robow : u bɛ delili kɛ ka da kode saba kan, nka a ka c"a la, Amiina laban bɛ taa ni hyperplasme bɔli ye, hali n"a hakɛ ye mikroskɔpi ye!
  Kɛlɛcɛ ye cɛnin nugu sɔgɔ ni kan fila ye:
  - A ka ɲi ko monasteriw man kan ka kɛ robow ye !
  Vlarad y"a sɔsɔ ko:
  - Ayi, sibɛri mɔnikɛw bɛ yen ! U yɛrɛ bɛ ni militant nano-space komandi sugu dɔw ye!
  A tun bɛ iko kosmodrome tun sirilen bɛ yɔrɔ lankolon na, sanfɛ sanfɛ. Yɔrɔ dɔ la, kɛrɛw la, sow tun bɛ panpan, minnu cogoya ka gɛlɛn. Dugukolo kan mansamara tun tɛ muɲu ka kɛ yɛrɛjira kojugu ye, fɛn bɛɛ tun bɛ suman, a yɛrɛ tun bɛ i n"a fɔ sow tun ye taama jɔlanw ye. So kelen dɔrɔn de tun bɛ tuyere ni tori ɲɔgɔndan wɔɔrɔ cogo la minnu tun bɛ ɲɔgɔn kan. Mɔgɔ kelen-kelen min ka bon kosɛbɛ o bɛ a da la, n"a bɛ Taa san fɛ, a bonya bɛ Dɔgɔya ani a yeelen bɛ Dɔgɔya.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - A bɛ i n'a fɔ elfew ka lasigiden biro ! Abyss-vacuum bufonw ye!
  Kosmodrome yɛrɛ la, dolow kurunw tun jɔlen bɛ ɲɔgɔn na cogo labɛnnen na, i n"a fɔ u tun bɛ layini na ni faama dɔ ye. Elfew ka doni tacogo tun bɛ i n"a fɔ roso jiri min tun y"a daminɛ ka falen. U tun cɛ ka ɲi ani u tun cɛ ka ɲi, u buluw tun ye kulɛri ni bi duuru ye. Dugukolo kan mɔgɔ gɛlɛnw tɛ kelen ye, elfw tun bɛ fɛn cɛɲiw ni ɲɛnajɛ cɛɲiw kanu kosɛbɛ, kulɛri jɛmanw.
  Elfaraya ni Vlarad tun ye fini don min bɛ kɛ ni sariya ye: u tun bɛ yeelen kosɛbɛ, jamana ka elf finiw. A kunsigi tun kurulen don ka kala, ani tulolanɛgɛw tun b"a tulo la. O tun ka ca fana cɛw la minnu tun ye siya cɛɲi ye. Vlarad ye tulolanɛgɛw girinya ye a siɲɛ fɔlɔ la, a y"a ye ko a ka bon ani a fununna. Cogo dɔ la hali: a tɛ cɛ yɛrɛ ye. Kɔnɔna na, elven dolow kurun tun bɛ i n"a fɔ masakɛ ka ɲɛnajɛ kurunba ka tɛmɛ jagokɛla ka doni kurunba kan. Fɛn bɛɛ tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ, u tun falen bɛ jiriw la , u tun ka di, u tun bɛ ni falenfɛn caman ye ani kabakurun nafama dilannenw. Tiɲɛ na, kabakurun kelen-kelen minnu jɔra sibɛri-reacteur hyperplasmique kɔnɔ, olu tun tɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye: u tun bɛ yeelen bɔ ani u tun cɛ ka ɲi ka tɛmɛ kabakurun nafama kan. Elfaraya, i n"a fɔ muso lakika, a tun bɛ o waleɲumandɔn na.
  - Megakwasar ! A ɲɔgɔn tɛ yen ani a ka di dɛ!
  Vlarad y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - Luxury kunntanw man di an ye. Ka fara o kan, elfew bɛ ladon kojugu ani i n"a fɔ anw, u tɛ dimi ni gɛlɛya jugu sɔrɔ tuma bɛɛ - dege kɛrɛnkɛrɛnnen jugu!
  Elfaraya ye kabakurunw sɔgɔsɔgɔ n"a kanw ye ka falen:
  - O ye dumuni duman ni kasa dumanba ye dɛ !
  Wa, elfw yɛrɛ filɛ nin ye, minnu ni bi mɔgɔw bɔlen don kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i tɛ se k"u tulo cɛɲiw ye, i n"a fɔ Edɛn nakɔ kɔnɔ falenfɛnw, ni kunsigi falen falenw ye, wa u pentalen don kosɛbɛ ni ɲɛgɛnw ye. O la, i n"a fɔ sariya, elfew, cɛw ni musow bɛɛ, u tun bɛ fini doncogo kanu. O y"a to u cɛɲi ka kɛ ɲɛda cogoya ye min bɛ tɛmɛn a dan kan. Cɛ-ɛlf saba ɲɔgɔn ka dɔgɔ ni musow ye, wa u ɲɛda la, u kunsigi tɛ u la, u pentalen don ni kunsigi wuluwuluw ye wa u tɛ se ka danfara don u ni ɲɔgɔn cɛ. I n"a fɔ dugukolo kan mɔgɔw, elfw bɛ i ko denmisɛnninw, nka u ɲɛw tɛ hadamadenw ye: denmisɛnninw ye pewu, u ye nalonmaw ye ani u ye teriya ye. Vlarad tun b"a miiri ko ale fana bɛ i ko sungurunnin. Mɔgɔw cɛma, cɛw tun bɛ u kunsigi tigɛ hali bi ani danfara tun bɛ u ni finiw cɛ. Hali ni ɲɛda lajɛ fɛ: tuma dɔw la, a ka gɛlɛn tiɲɛ na ka muso ni cɛ danfara bɔ. Tiɲɛ don ko hadamaden musow fanba sinw ka bon ani u kɔkiliw ka bon. O fɛn kelen de bɛ elfw la hali n"a ka c"a la u ka fin ani u ka nɔgɔn ka tɛmɛ dugukolo kan mɔgɔw kan. Dolow kurunba kuntigi tun ye sungurunnin dɔ ye min kunsigi tun ye kulɛri tan ye. A ye lasɔmini sɔrɔ: ko sɔrɔdasi minnu ye kalan kɛrɛnkɛrɛnnen kɛ, olu tun bɛ na kurun kɔnɔ.
  A pantɔ ka wuli ka Elfaraya ni Vlarad susu. Kamalennin ye ɲɛji cɛ : tulumafɛn sɔngɔ gɛlɛnw ɲagaminen nafama kasa tun ka bon kojugu, wa npogotiginin ɲɛda tun pentalen don kosɛbɛ, a tun ka di elfw ye ka ja kulɛrilenw dilan farikolo kan. Kapiteni dɛmɛbaga ye awiyɔn ta ka na u fɛ, n"i y"a jateminɛ a ja fɛ, a ka c"a la, cɛ walima npogotiginin kamalennin dɔ don. A ye sankaba dɔ Bɔ a da kɔfɛ, n"o ye bugun caman ye, n"u ɲɛw ye kulɛri caman ye, k"u fila-fila Dòn. Nka, sɔgɔsɔgɔninjɛ si tun tɛ yen: a kasa tun bɛ bɔ manje la ani kasa duman suguya gɛlɛnw!
  - Ne ye Chrizzly ye ! Ofisiri min ye dolow fila ye!
  Vlarad ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a bolo kɔrɔta:
  - Vlarad, waati dɔɔnin sɔrɔdasi kɔrɔ !
  Elf y"a bolo minɛ a bolokɔni na k"a janya fo ka se a kɔkili ma!
  - Ka surunya dusukun na ! - Wa a y'o ɲɔgɔn Kɛ n'a bolo nɔgɔlen ye.
  Vlarad tun b"a dɔn ko elfw cɛma, ka maga cɛya ni musoya la, o tɛ jate mafiɲɛyali ye, o kɔfɛ, a bɛ i n"a fɔ bonya taamasyɛn sanfɛla la, nka a maloyara dɔɔnin, a kɛra cogo dɔ la, kumajugu ni juguya.
  Dolow kurunba kapitɛni y"a jaabi ko:
  - Ne ye Astarte ye ! A falen bɛ bonya la SS sɔrɔdasiw kan. An bɛna pankurun ta ka taa Furosan, o kɔrɔ ye ko an bɛna yɔrɔ dɔ tigɛ min man ɲi.
  Elfaraya y"a jaabi ni kanba ye ko:
  - Ayiwa, tiɲɛ don an bɛna tɛmɛ ! An ta ma tunun yɔrɔ min na!
  Astarte ye a latilen:
  - Wajibi tɛ ka tunun ! Nin ye hadamadenw ka kumakan ye dɛ!
  Npogotiginin y"a jaabi ni bonya ye ko:
  - A ka gɛlɛn ka kɛ ni magɛnni ye, ka sɔrɔ ka magɛnni sɔrɔ.
  Astarte y"a kunkolo wuli, k"a yɛrɛ kɔrɔta dɔɔnin fiɲɛ na, k"a kɔkiliw lamaga. A ka butikiw tun bɛ manamana.
  - An ye caman ta ladamu la ka bɔ mɔgɔw la. Ne filɛ, diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ kɛlɛ cɛfarin ka sigikafɔ, n"o ye Peter the Howitzer ye. A filɛ a cɛ ka ɲi cogo min na.
  Peter Howitza tun bɛ kulɛri ni masirifɛnw na. Elfew ye hadamadenw ka sigikafɔ sigi sen kan, nka u y"a masiri u yɛrɛ ka cogo la. Nka, a ɲɛda tun ka ɲi kosɛbɛ.
  Elfaraya ye a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ k"a fɔ ko:
  - A ye cutie ye.
  - Sikili tan ni fila kɔnɔ, a sera ɲɛfɛ san quasi fila ka kɔn a waati ɲɛ. O yɔrɔ la, a tɔgɔ bɔra kosɛbɛ a ka jenerali dɔ minɛni kosɔn! - N y'a kɔlɔsi ko Astarte bɛ tulon kɛ n'a farikolo ye. Kuma bɛɛ la, i tɛ se ka foyi fɔ - jatigɛwalekɛla. A sara ni kɛlɛkurunba fiyɛli ye - cɛfarin dɔ ka saya!
  - Ani ɲɛnamaya ! - Vlarad (Vladimir) ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - Nka , mɔgɔ min t' a dɔn ka ɲɛnamaya waleɲumandɔn dɔn , o tigi tɛna se ka saya kunbɛn ni danbe ye !
  Astarte sɔnna a ma ko:
  - O ye tiɲɛ ye, kibalchish cɛnin ! U b"i wele o de la hadamadenw ka masaya kɔnɔ wa?
  - Tiɲɛ tɛ ! Denmisɛnw bɛ wele ko denmisɛnnin sɔrɔdasiw! - Vlarad ye sɔsɔli kɛ.
  - N b"o dɔn, nka n b"a fɛ ka fɛn wɛrɛ fɔ min ni tɔw tɛ kelen ye pewu. Jagɛlɛn ni timinandiya fana! - Npogotiginin ye firifirili ban. - An ka ɲɛnajɛ dɔ kɛ, an bɛ tulon caman kɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la jɛkuluw. N hakili la, i sɛgɛnnen don kɛlɛw la minnu bɛ taa ɲɛ wa?
  Elfaraya ye a kunkolo wuli ko:
  - Ka taa jahanama na ! Ka to ka bugɔ ani ka mɔgɔ faga, o kɛra ko ye min bɛ kɛ tuma bɛɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la nin dingɛ dunba in degeliw waatiw la!
  Astarte ye hakilina di ko:
  - n' an ye dugu jɔ do ! Walima a tɛ, n bɛ tulon nata sugandi aw ye. Elf kelen-kelen bɛɛ bɛ planete (dugukolo) dɔ Di a ma.
  - A kan ɲi!
  - Planɛti kungo kɔnɔ ! Aw ka baara ye ka siwili dɔ jɔ! - Npogotiginin ye ɲɛji cɛ.
  Vlarad y"a bolow da:
  - Seginnkanni kelen kɔnɔ ! Ani o kɔfɛ, ka bin sigiɲɔgɔn diɲɛ kan!
  Astarte y"a kunkolo wuli:
  - Ayi! An b"a fɛ ka min fɔ, o tɛ! Sariya siratigɛ la, an mago tɛ nin ɲɔgɔnna fɛn na. Min bɛ ɲɛnamaya kɛcogo ɲuman sɔrɔ, o de bɛna se sɔrɔ. Points bɛna di o ma. A basigilen, n jigi b"a kan ko fɛn bɛɛ jɛlen don aw bolo.
  Elfaraya y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - An bɛna se sɔrɔ aw bɛɛ kan ! A kɛra cogo o cogo, an bɛ daminɛ tuma jumɛn?
  - An y'a daminɛ kaban ! - Elf ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Mun na n ma foyi ye !? - Irisi kɛlɛcɛ kabakoyara.
  Astarte ɲɛda kɛra namara ye:
  - Nin ye an ka gundoba ye ! Mɔgɔw tɛ se ka tɛmɛ an siya kan fɛn bɛɛ la. An ka kan fana ka dɔnniya sɔrɔ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"i y"a jateminɛ ko ne ka siwili kɔrɔlen don!
  Vlarad hakili jigira ko:
  - Wa n hakili la n b"a dɔn, teliya doni-ta-kurunw kɔnɔ, o ka surun ka tɛmɛ mɔgɔw kan. O de y"a To dusukunnataw tɛ yen.
  Chrizzly y"a fɔ ni dimi ye ko:
  - An ye reacteur kura dɔ sigi sen kan, an y"a san feereli la !
  Elfaraya ye kasi kɛ:
  - Reactor kura in bɛ feere ! Mun bɛ se ka kɛ yelifɛn ni nalomanya ye ka tɛmɛ o kan.
  Chrysley y"a jaabi ko:
  - Sugu kɛlɛli kan, i bɛ se ka fɛn bɛɛ san tigitigi ! I t"a dɔn dɔrɔn, i dalen bɛ propagande la, hadamadenw ka kunnafonidilaw ka sebaaya bɛɛ la.
  Elfaraya y"a jira bɛnkansɛbɛn kɔnɔ ko:
  - Laala a sɛbɛnna ka bɔ dolow kurun tiɲɛnen dɔw la wa ?
  - O de don ! I tɛ se ka se sɔrɔ fɛn fila kan: namara ni nalomanya, hali ni fɔlɔ tɛ yen tuma caman na, o bɛ fara kɔfɛta kan! - Chrizzly ye tulonko kɛ. - I b'a fɛ ka gɛlɛya dɔ minɛ wa ?
  Vlarad ye ɲininkali kɛ ko:
  - Yala ninnu ye hakilijagabɔ ye wa ?
  - Ɔwɔ, o cogo la, nka a ka di kosɛbɛ ! Kabako dɔrɔn de don! - Astarte y"a ɲɛda fiyɛ, ni ja nɔgɔlenw ye minnu bɛ cɛnimusoya kɛ, i n"a fɔ jikuru fila.
  - Aw kana gɛlɛyaw tiɲɛ ! A falen don! - Vlarad y"a bolokɔnincinin wuli (a y"a kalan ko elfw bɛ o kɛcogo sugu kanu).
  - I k' a lajɛ i b' a faamu o yɔrɔnin bɛɛ ko foyi man fisa ni nin ye ! Fo cɛnimusoya tɛ! - Chrizzly y'a da wuli k'a kan jan pinki fila-fila lamaga ni weleli ye.
  Elfaraya ye Chrizzly susu ni dususuma ye:
  - Ayiwa, n t"a fɛ ka i tɔɔrɔ !
  - Ayi, n b'a fɛ ka kanuya sɔrɔ ni Vlarad ye.
  Kɛlɛcɛ kamalennin ye a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ni dimi ye:
  - Cɛnimusoko kelen-kelen ye fɛn tiɲɛnen ye !
  Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A bɛ kɛ cogo min na mɔgɔw fɛ ! Walima i ɲinɛna i ka siya kɔ k"i to mɔgɔw fɛ. O ye ko ye min bɛ kɛ an bolo kosɛbɛ. O kɔfɛ : a man gɛlɛn ka muso lafili, nka ka cɛ kɔrɔta (cɛw bɛ mɔgɔ fitininw na), nin ye hyper-chic ye !
  Vlarad y"a sɔsɔ ko:
  - kanuya min bɛ cɛ ni muso cɛ, o ye danbe ye, bawo a bɛ denw bɔ ! Sigida b"a fɔ ko kanuya jɛɲɔgɔn ka kan ka kɛ cɛ ni muso ye!
  Chrizzly ye misali nafama dɔ di min bɛ hakilijagabɔ jira:
  - Fɔlɔ, mɔgɔw tun tɛ kelen ye pewu. Furu sigicogo tùn b'u fɛ, muso tùn bɛ Wajibiya ka cɛ kelen dɔrɔn kanu, cɛ fana tùn bɛ Wajibiya ka muso kanu. Minnu ye o sariya hakilintan in tiɲɛ, saya jalaki tun bɛ olu kan. I ye mɔgɔ kɔrɔw ka tariku sɛgɛsɛgɛ!
  Vlarad sɔnna o ma ni kɔnɔnafili ye:
  - Ɔwɔ, o tun ye nalomanya ye ! Cɛw bɔra sababu la ka sugandili kɛ ani ka ɲɔgɔn sanga, musow tun bɛ tiɲɛni kɛ ka bɔ monotony la! Nka sisan, a kɔfɛ, furuɲɔgɔnma caman cili ye bonya ye - mɔgɔw bɛɛ ye denbaya kelen ye : muso bɛɛ ye muso ye, cɛ bɛɛ ye cɛ ye !
  - O kɔrɔ ye ko anw elfw Nàna min na a sàn miliyɔn caman ye nin ye. - Chrizzly nisɔndiyara kosɛbɛ. - N hakili la, kɛlɛ kɔfɛ mɔgɔw bɛna a daminɛ ka cɛnimusoya lajɛ ni hakilitigiya ye !
  Elfaraya ye wulu in gosi a kamankun na:
  - Wa i b"a dɔn, n t"a kɛlɛ bisex fana na !
  Astarte, n"a bɛ sɔgɔsɔgɔ (ɲɛn kelen-kelen bɛɛ tun bɛ ni a ka bonya kɛrɛnkɛrɛnnen ye), a ko:
  - I n'a fɔ i b'a fɛ cogo min na ! Yala i b"a fɛ ka tulon kɛ, yala i b"a fɛ ka cɛnimusoya kɛ, sisan i bɛna ɲɛnajɛ caman kɛ i ka ɲɛnamaya kɔnɔ. A kɛra cogo o cogo, yala aw ye hypercurrent shocks kɛ k"a lajɛ wa?
  - Awɔ! - Kamalennin ni npogotiginin ye jaabi di ɲɔgɔn ma.
  - Ani Cogo di ?
  Elfaraya ye tulonko kɛ ko:
  - I n'a fɔ cɛnimusoya, cɛya dɔrɔn de bɛ Bɔ yɔrɔ wɛrɛ la !
  Elfew ye ŋɛɲɛ kɛ, u ɲɛda yeelenna ni nisɔndiya ye. Chrizzly y"a bolow wuli, a bolo kelen-kelen bɛɛ la, ice cream foroko dɔ tun bɛ yen min cogoya ye piramidi ni aster faralen ye ɲɔgɔn kan:
  - N b'aw deli, a ye fɛn ye min bɛ kɛ ni nafama ye !
  Vlarad ye ɲininkali kɛ ko:
  - Nin ye mun ye ?
  - Erofiro, o ye ice cream suguya dɔ ye !
  Kamalennin ye maga a la kosɛbɛ n"a nɛnkun ye, ka mugu duman ni mugu nɔgɔlen ye o waati kelen na. Elfaraya y"a niyɔrɔ sɔgɔ ni kanuya ye:
  - Wa mun, a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ kosɛbɛ ! Ani, a tɛ se ka suma ni min ye! Dɔrɔn kabako don! N bɛ fɛn o fɛn dun!
  Vlarad ye ɲininkali kɛ ko:
  - Wa n"a sɔrɔla nin bɛ bɔ nɔnɔ girinya la.
  Chrizzly y"a latigɛ ka tulon kɛ simpleton kɔrɔ:
  - Nɔnɔ jumɛn ! O ye mun ye!
  Elfaraya y"a bolokɔnincinin wuli:
  - Wajibi tɛ ka kɛ i n'a fɔ naloman ! I n"a fɔ i t"a dɔn nɔnɔ ye min ye, a bɛ sɔrɔ bagan caman fɛ, ka fara quasar rays kan!
  Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nka n t"a Dɔn ! Ne ye denmisɛnnin ye. A ka fisa ka ice cream dun, o ye fura ye min bɛ bonya kosɛbɛ.
  Vlarad tun ma deli ka kremi dun fɔlɔ, a ma sababu sɔrɔ k"a lajɛ seli la, o de kama a ye dusu don a kɔnɔ. O dumuni in tun ye kulɛri caman ye ani a tun bɛ kɛ fɛn caman ye, berew ni ɲɛgɛnw tun bɛ a kɔnɔ. Elfaraya fana ye dumuni kɛ ni nisɔndiya ye, nka o bɛɛ n"a ta, a tora ka baro kɛ:
  - Yala i b"a fɛ k"a dɔn ko mɔgɔw ye danfɛnw ye minnu ka di kosɛbɛ kumaɲɔgɔnya la, nka u bɛ sɛgɛn wa. U bɛ sama ka taa nafa sugu bɛɛ la. A ka di u ye ka kuma kɛlɛ kan, nka u niw bɛ fɛn wɛrɛ ɲini.
  Astarte ye hakilina di ko:
  - Jago bɛ cogo di ! O fana ye baara ye min ka di, i bɛ pan ka diɲɛ suguya caman lamini, kɔfɛ diɲɛw fana sen bɛ o la. I b"a dɔn, aborigɛn caman, k"an ta ala ye, u b"u ka nafolo di saraka ye. A ka c"a la, mɔgɔw fana ye anw elfw kunbɛn. O waati minnu tun man jan kosɛbɛ, waati min na hadamadenw tun bɛ baara kɛ ni kabakurunw ye, ka bin ka sujudu kɛ tasuma ye. Wa anw dɔrɔn tɛ, siya fila wɛrɛw nana bɔ dugukolo kan.
  Elfaraya, a bɛ ka nɛgɛso dɔ sɔgɔ, a ye ɲininkali kɛ ko:
  - i b'a fɛ k'a fɔ ko diinɛ caman bɛ bɔ yɔrɔ min na wa ?
  - Munna ayi! Ani fana nsiirinw! Hadamadenw ye hɛrɛ sɔrɔ kosɛbɛ ko Durrij siya ye se sɔrɔ an fɛ. N"o tɛ, hadamaden siya tun bɛna bin jɔnya jugu la. Mɔgɔw tun bɛ jamana min wele Misira, Durrigw ye piramidi belebelebaw jɔ waajibiya.
  - Olu de tun don wa ? - Kɛlɛcɛ kabakoyara tiɲɛ na, a bɛ ɲini ka sɔgɔsɔgɔ a ka ice cream fɛ.
  - Ɔwɔ, ni bagan kunkolo jugu suguw ye ! - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - Nka, n bɛ kuma mun de kan ! Elfew ye mɔgɔw kisi, sankolo kɛlɛ kɛra, hali tilebɔ-yɔrɔ la, dugukolo fiyɛra.
  - Dugukolo min bɛ wele ko Phaeton. - A ye n hakili jigin Elfarai la.
  - Jo! I b'i miiri! A ka c"a la, mɔgɔw bɛ kɛ kuncɛbaya ni waleɲumandɔnbaliya ye. Anw elfw tun bɛ mɔgɔw kanu i n"a fɔ an dɔgɔkɛw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la u musow n"u denw. Cɛ minnu kunsigi bɛ u la: olu y"a to an fanba y"a miiri ko an ye fɛn juguw ye!
  Chrysley ma sɔn o ma:
  - Masamuso Maffgo, y'a yɛrɛ ta kanubaga tan ni fila kuuru bɛɛ la.
  - Aw kana kuma jugu fɔ ! - Astarte ye kuma tigɛ.
  - Nin ye tariku tiɲɛ ye ! - Elf wulila ka don fiɲɛ na.
  - A ye vulga ye hali bi ! "Kapitɛni yɛrɛ y"a kɔ janya ni mɛtɛrɛ tilancɛ ye dimi kosɔn.
  - Ayiwa, mun na hali sisan musow bɛ yen minnu bɛ misali la, goblinw, orcs ani danfɛn nɛnɛmanw kanu. Ɔwɔ, musow dɔrɔn tɛ, nka cɛw fana! Ka fara o kan, Maffgo tun bɛ jɔn cɛmanw ladon, ka mɔgɔw wajibiya u ka kunsigi janw falen. Cɛ kelen yɛrɛ y"a ka ɲɛnamaya janya ni subagaya ye ni san kɛmɛ saba ye, wa a kunsigi janya kɛra dinɔsɔsi kɔ ye.
  Elfaraya ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - A bɛ nisɔndiya !
  Vlarad y"a fɔ ni yɛrɛbonya ye ko:
  - nɔɔrɔ ni bonya ka ɲɛsin kunsigi ma , nka wulu fana bɛ ni muso ye ! Nka, nin bɛ kuma dɔrɔn elf ni bonya kan!
  Kamalennin y"a ka ice cream tilayɔrɔ ban k"a ɲininka ko:
  - Nka a dilannen don ni mun ye, n"a y"a sɔrɔ a dabɔra !
  Astarte (a kɔ seginna a bonya la) y"a jaabi ko:
  - Nin ye asteroid ɲɛgɛn ye.
  - Mun?
  - ɲɛgɛn ni bɔgɔdaga ɲagaminen don min bɛ balo asteroid kan ! Se bɛ hali ka pankurun ta, i bɛ sɔn a ma ko a ye chic dɔrɔn de ye! - Npogotiginin yɛrɛ ye pan ni nisɔndiya ye. - Yala i bɛ se ka miiri nin ɲɔgɔnna fɛn dɔ la wa !
  - danfɛn suguya caman bɛ diɲɛ kɔnɔ ! A bɛ mɔgɔ kabakoya k"a ye ko a da ka di kosɛbɛ. - Vlarad y"a ka bere sɔgɔ tugun.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Mun na nin tarɛti kasa in bɛ bɔ !
  Astarte y"a jaabi ko:
  - O bɛ Kɛ k'a sababu Kɛ a tɛ ɲɛgɛn dama ye , nka a ʃɛ. A bɛ mɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni minɛnw ye. Sɔɔni i bɛna o ye.
  - Cogo di? - Vlarad ye ɲininkali kɛ.
  - Komin nin ye i siɲɛ fɔlɔ ye, hakilijagabɔ bɛna daminɛ. Aw kana siran, u bɛna diya: ka bugun daminɛ: aw ka sigi sigilanw kan.
  Vlarad (Vladimir) fɛ, fɛn bɛɛ y"a daminɛ ka bɔgɔbɔgɔ a ɲɛ kɔrɔ. A teliyara ka da, wa waati dɔɔnin o kɔfɛ, a donna sugo jugu dɔ la.
  Vladimir ye nɛnɛba sɔrɔ ani a senw tun bɛ yɛrɛyɛrɛ. A ye jiri kurukurulenw ye minnu datugulen don ni nɛnɛ ye. Ani ne yɛrɛ i n"a fɔ ka bɔ kɛnɛma. A y"a yɛrɛ ye ko a sirilen bɛ jiribolo la, a bɛ ka sɔgɔsɔgɔ nɛgɛso dɔ kɔnɔ. Nɛgɛ jugu dɔ ye cɛ in dawolo sɔgɔ, o ye tɔɔrɔba lase a ma. Fɛn min tun ka jugu ni tɔw bɛɛ ye, o tun ye dɛmɛnbaliya ni barikantanya jugu ye farikolo la. A yɛrɛ ma se ka lamaga, i n"a fɔ a sara. Cogo si tun tɛ yen hali ka n bolokɔni lamaga. Kamalennin y"a ɲini ka yɛrɛyɛrɛ, nka a farikolo ma kan minɛ. A kɛra siranfɛn ye tiɲɛ na k"a sababu kɛ ne ka fanga dɛsɛ ye. Vladimir ma sunɔgɔ abada, a tun t"a dɔn sugo walima hakiliɲagami ye min ye ani a tun bɛ kabakoya dɔrɔn.
  O kɔ, a ye dugu dɔ ye, egilisi nɔgɔman dɔ, min tun bɛ ka tunun waati tɛmɛnen kɔfɛ. Sigida minnu bɛ i n"a fɔ so kɔrɔw ka bɔ ɛntɛrinɛti tariku kɔrɔw la. Denmisɛn kunkolo finmanw, sennasanbaraw tun bɛ boli ka kɛnɛbaw lamini. U bolila dɔɔnin dɔɔnin ka kɛɲɛ ni bi sariyaw ye, a bɛ iko u tun bɛ fɛn dɔ tulon kɛ. Npogotigininw ye pan sen kelen kan, cɛdenw ye kɛlɛ kɛ ni berew ye, a kɛra i n"a fɔ u bɛ marifa ci ka bɔ marifaw la. Ni an y"a jateminɛ fini tigɛlenw fɛ, dugu in ye faantan ye, a bɛ iko a bɔra jɛ-ka-baara sɛnɛ waatiw la: san kɛmɛ mugannan cɛmancɛ. Mun na a ye nin latigɛ: mɔgɔ nɛrɛma tun tɛ denmisɛnw cɛma, a jɛlen don ko nin tɛ Ameriki ye, Ɔrɔmu Ɔrɔmu Egilisi. Ɔwɔ, wa a bɛ iko cɛden fila-fila ye dolow tunun u ka Budenovkas kan minnu bɛ ka bɔ. Denmisɛnw ka ca, nka a bɛ se ka fɔ ko mɔgɔkɔrɔbaw tɛ ye. Nin ye kabako ye...
  O kɔfɛ, Vladimir ye motɛriw mankan mɛn, buguri kuluw bɔra yɔrɔ jan. Cɛdenw ma u janto, npogotigininw yɛrɛ tun bɛ i n"a fɔ u nisɔndiyara. O yɔrɔnin bɛɛ, kamiyɔnw ni baarakɛlaw tabaga minnu bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, olu kulu dɔ bɔra kɛnɛ kan, mototigi tan ni fila tun bɛ u ɲɛfɛ. U dɔw ɲɛ ye bulama ye, u bɛ ni kasɛti girinmanw ye. Dimi bɛɛ n"a ta, Vladimir y"a miiri ko o kasɛti sugu donli tɛ hakilina ɲuman ye. O bɛɛ kɔfɛ, a bɛ mɔgɔ kunkolo ni a kɔ sɛgɛn kosɛbɛ farikolojɔli sogo la, o kɔrɔ ye ko a bɛ dɔ bɔ marifaci laɲini na. O bɛɛ kɔfɛ, a ka gɛlɛn ka laɲini kɛ ni i kɔ bɛ gɛlɛya ani ni i kunkolo bɛ dimi. A ka gɛlɛn ka tɛmɛn fɔlɔ kan ka kɛlɛ kɛ samiyɛ funteni na, sumaya bɛ i ɲɛw su tiɲɛ yɛrɛ la. Tiɲɛ don, a kɛra sɛnɛ ye kaban, furabulu jɛmanw ni jidaga nɔgɔlenw bɛ ye. A bɛ iko nɛnɛ ma kɛ kosɛbɛ fɔlɔ, denmisɛnw ka finiw bɛ nɔgɔya, u bɛ sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ ani u ka fin.
  Kolon in gɛrɛla, cɛdenw bolila ka taa sɔrɔdasiw fɛ. U y"a daminɛ k"u bolokɔnincininw lamaga u da kan, i n"a fɔ u bɛ fiɲɛ bila.
  Vladimir ye danga kɛ ko:
  - Ninnu ye tombow ye ! U b"a fɛ ka sigarɛti min! Nka sigarɛti ye baga ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la denmisɛnw farikolo la.
  Sɔrɔdasiw bɛ nisɔndiya daminɛ, u dawolo bɛ wuli, nka u ɲɛw bɛ nɛnɛ ani u ka gɛlɛn. U taamaʃyɛn ye sanpɛrɛn fla ye, ani darapo bilenman min bɛ ni swastika ye.
  - Nin ye SS ye ! Sɔrɔdasi sugandilenw. Siranya donna Vladimir ni kɔnɔ, a yɛrɛ ma kɛ, tiɲɛ don. SS tɔgɔ jugu tun bɛ u la dɔrɔn. Nka, ka fara propagande miiriyaw kan, SS ka kulu fanba tun ye Naziw ka kɛlɛbolo kɔlɔsilikɛlaw dɔrɔn de ye. Sɔrɔdasi sugandilenw, sɔrɔdasi ɲumanw. U caman tun bɛ u yɛrɛ minɛ cogo ɲuman na, u ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye ani u tun bɛ bonya da u kan. Nka, ɲangili kɛrɛnkɛrɛnnenw tun bɛ yen minnu tun tɛ mɔgɔ si hinɛ! Nka, jigiya tun bɛ yen ko cɛdenw ni npogotiginin bulama finmanw tɛna binkanni lawuli. O bɛɛ kɔfɛ, SS cɛw bɛ kunsigi jɛmanw ni ɲɛ buluw kanu.
  Nka fɛn dɔ bɛ yen min man di u ye u ka miiriyaw la. N"a sɔrɔ partisanw ye yeelen di misiw ma...
  - Foeer ye ! - Cikan bɛ tugu o kɔ. SS cɛw y"u ka marifaw minɛ o yɔrɔnin bɛɛ, o la, u tun ka surun ani u tun bɛ marifa ci joona. Layiniw bɛ denmisɛnw datugu. Marifaw bɛ farikolo sɔgɔsɔgɔ yɛrɛ, ka kɔnɔna tigɛtigɛ. Denmisɛnw bɛ boli, u senkɔniw nɔgɔlenw bɛ ka manamana. Buguri bɛ sira min kan, o falen bɛ suw la, joli misɛnnin caman tun bɛ woyo. Npogotiginin min kɔnɔbara tigɛlen don, o y"a bolokɔnincininw kɔrɔta ka kulekan bɔ ni dusu tiɲɛna. Cɛdennin dɔ sen karilen don, nka i n"a fɔ cɛ lakika, a y"a ka ŋunankanw bali ka wuli ka taa.
  Nka, fasisiw ma maloya fewu. Dusukunw tun tɛ hinɛ foyi dɔn! U girinna ka taa denmisɛnninw gɛn. U ye marifa ci finɛtiriw la, SS cɛw ye bɔnbu kɛrɛnkɛrɛnnenw fili sow la.
  Denmisɛn joginlenw tun bɛ sennasanbara butiki jukɔrɔ, ka ban ni bayonɛti ye. Tasuma-minɛn dɔ tun sirilen bɛ baarakɛlaw ta-minɛn na min bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye. Tasuma ye sow gosi, ka kogow ci, jiriw tun bɛ ka jeni, pɔmi mɔlenw tun bɛ ka pɛrɛn.
  Vladimir tun b"a fɛ ka dugu lakana, nka a ma se ka wuli. Farikolo bɛ i n"a fɔ a bɛ titaniyɔmu sirilanw na minnu bɛ kɛ nɛnɛ ye.
  - Juguya min tɛ se ka da a la !
  Nka, n"i hakili b"a la k"u bɛ kɛlɛ min kɛ ni hinɛ tɛ. O bɛɛ kɔfɛ, n"u karilen don jugu ka diɲɛ kɔnɔ, u bɛ fɛn bɛɛ tiɲɛ. O bɛɛ kɔfɛ, siwiliw tɛ bi kɛlɛ la. Yan fana, fasisiw bɛ sɔsɔli kɛ : bi cɛnin, sini partisan. Wa Fasokanw ka kɛlɛba waati la, denmisɛnninw ka cɛfarinw ye gɛlɛya caman lase Naziw ma. Nka, o tɛ jo di Naziw ka kɛlɛcɛw ma! Nɔgɔ dɔrɔn de bɛ se ka bolo kɔrɔta denmisɛnw ma minnu bɛ u bolo misɛnninw di i ma, minnu dusu tiɲɛna baara gɛlɛnw fɛ. Ka fara o kan, denmisɛn kelen-kelen bɛɛ fagalen na: waleɲumandɔnbaga tan bɛ yen ani kɛlɛ bɛ kɛ jamana bɛɛ ta ye tiɲɛ na.
  Dugu tasuma bɛ ka don, naziw ye muso minɛ, k"a ka finiw tigɛ, ka muso minɛ ka kɛ muso ye. Siranyaba dɔ bɛ ka kɛ, cɛnin minɛlen kɔnɔbara tigɛra, banakɔtaa y"a daminɛ ka siri bayonɛti la. Den tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ, a tun tɛ se ka kule yɛrɛ tugun. Npogotiginin dɔ min si tun ye san duuru ɲɔgɔn ye, o farala tilayɔrɔ fila la. U tun bɛ denmisɛnninw fili tasuma na walima u tun bɛ gengen jiri la bayonɛti kan.
  Sarakalasebaa dɔ min tun bɛ ni gengenjiri ye, o bolila ka taa Naziw kunbɛn. SS cɛw y"a gosi a ɲɛda la ni marifakisɛ ye, ka gengenjiri ta, ka sarakalasebaa bolow minɛ, ka tasuma don a kunsigi la. O waati kelen na, cɛbaw ye diinɛ minisiri bolow tigɛli kɛ. O gengenjiri tun bɛ sumaya tasuma na, k"a da sarakalasebaa disi kan. A tun tɛ se ka kɛ ka o kumaw dɔn, nka a bɛ iko o kumaw tun ye sarakalasebaa ka dangaw ye. A laban na, dimi ka bɔnɛ kosɔn, sarakalasebaa hakili bɔra a la, ka fili tasuma na. O waati kelen na, sadisi minnu tun bɛ fini don, olu ye npogotiginin senkɔniw tigɛ. Fagalikɛla wɛrɛw ye cɛdenw tulo tigɛ minnu tun bɛ balo la. Fɛn bɛɛ tun bɛ i ko kojugu, i n"a fɔ a bɛ filimu dɔ kɔnɔ min kɛra ɲɛmɔgɔ hakilibanabagatɔ dɔ fɛ.
  Vladimir y"a yɛrɛyɛrɛ ani hali bi a ma se ka pan ka bɔ o jirisunba la.
  . SABABU No. 17
  Mirabela ni Streletsova tun bɛ pan, u teliya tun ka ca ni yeelen teliya ye siɲɛ caman. Dolow kuluw bɛ dolow kulu kabakomaw kɔnɔ, daɲɛw labɛncogo gɛlɛnw minnu bɛ kɛ hieroglyphes (hieroglyphes) cogo la. A kɛra i n"a fɔ dolow tun b"a fɛ ka cikan sugu dɔ lase, walima laala u tun b"a fɛ ka hɛrɛ ɲini. Yeelen dɔw tun bɛ ɲɛji cɛ tuma ni tuma, wa dolow fila walima saba tun bɛ kulɛriw ni yeelenbɔlanw falen ɲɔgɔn tɛ minnu na, o tun bɛ ɲɛ diya. Npogotigininw ka teliya cayara ka tɛmɛn fɔlɔ kan, dolow tun bɛ ka wuli i n"a fɔ sanji fiyentɔw. Yeelen dɔ bɔra ɲɛfɛ, i n"a fɔ fɛnɲɛnamafagalan dɔ tun bɛ ka tasuma don. Mirabela tun b"a dɔn ko o ye yeelen jiginni nɔ ye, tuma min na foton minnu binna duguma fɛn dɔ fɛ, olu dalajɛra ani fɛn o fɛn bɛ ɲɛfɛ, o y"a daminɛ ka tasuma don ni dimi ye. Mirabela ɲɛw ye range kɛmɛ caman ye siɲɛ kelen na! A tɛ se ka kɛ mɔgɔ nɔgɔman bolo ka miiri yɔrɔ in tun ka di cogo min na ani a yecogo tun ka di cogo min na: fɛnɲɛnɛma suguya miliyɔn caman tun bɛ yen, u tun bɛ layɛrɛ ɲɔgɔn kan ani u tun bɛ ɲagami ɲɔgɔn na!
  Npogotiginin y"o lajɛ k"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - E hakilina ye mun ye, jɛɲɔgɔn Hypermarshal, o cɛɲi sugu tun bɛ se ka sɔrɔ fɛnɲɛnamayali fɛ, walima a dabɔra Ni Kɔrɔtalen fɛ !
  Hypermarshal Streletsova y"a jaabi ni kan ye min bɛ i n"a fɔ kristalɛ ko:
  - I b'a fɛ k'a fɔ ko Sebaayabɛɛtigi Ala ?
  - O de don ! - Mirabelle y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye.
  - Fɔlɔ la, dannaya suguya caman tun bɛ yen. O kɔ, dannaya min tun bɛ Dabaga Sebaayabɛɛtigi la walima hali Dabaga yɛrɛ la, o bɔra kɛnɛ kan. Hali ni misali la, Gɛrɛki kɔrɔw tun bɛ miiri ko fɛn bɛɛ yɛrɛ dabɔra ɲagami de la. Kuma bɛɛ la, ne ka kan k"a fɔ aw ye ko hakilina jugu don ko Ala kelenpe diinɛ dabɔra Yahutuw fɛ. Kabako don, dabɔbaa kelen kofɔli fɔlɔ bɛ sɔrɔ Farafinna jamanaw cɛma. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, mansamara kɔrɔ min bɛ wele ko Nitr.
  - Yala a t"a la Hyperborea kɔnɔ wa ? Mansamara belebele ni kɔrɔlenba min na, Irisikaw bɔra min na? - Mirabela y"a ɲini ka dolow kulu minɛ n"a bolokɔnincinin ye minnu bɛ ka wuli i n"a fɔ wuluwulu.
  - Ayi! Hyperboreans tun dalen bɛ ɲagami jiginni na! - Streletsova y"o fɔ ni kɔnɔnajɛya ye.
  Mirabela ma sɔn o ma:
  - Dannaya suguya damadɔ tùn bɛ yen. Ala kelenpe fɔlɔ min kɛra hadamadenw ka tariku kɔnɔ, o fana sen bɛ o la. O kɔrɔ ye ko dannaya: ko Ala yɛrɛ de ye diɲɛ da!
  Fagalikɛla dususumanin ye fiɲɛ bila, ka fiɲɛ dɔɔnin bila dolow jiribolow cɛma (yɔrɔ jiginni ni yɔrɔ tiɲɛni nɔ) .
  - Siga t'a la o cogo la ! Ala kelenpe mɔgɔw tun ye diinɛkulu fitinin dɔrɔn de ye. Nitr Mansamara kɔnɔ, o de tun ye kalansira ye min tun bɛ fanga la.
  - Nka yen u dalen b'a la : ko Ala kunba ye ala wɛrɛw da.
  Streletsova ye Mirabel ɲɛda gosi n"a bolokɔnincinin ye:
  - A nana kɔfɛ ! Nka a bɛɛ lajɛlen na, Yahutuw ka daɲɛ min bɛ fɔ ko ala - walima el, o tun tɛ Yahweh walima Jehowa bolo. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, mɛlɛkɛw ni kiritigɛlaw, ani hali Sitanɛ, u tun bɛ wele ala - Elohim. Taamaʃyɛnw fana tun bɛ yen minnu bɛ alaɲɛsiran caman kɛ, hali kirayakuma dɔ tun bɛ yen mɔgɔw ko la - u tun bɛ ɲini ka kɛ i n"a fɔ ala, o kɔrɔ ye ko mɛlɛkɛw!
  Mirabela nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - Wa ne bɛ ɲini ka kɛ mɛlɛkɛ ye ! N bɛ se ka taama dolow ni ɲɔgɔn cɛ ni dolow kurun tɛ. Nka, teliya siratigɛ la, tetaraplanw bɛ teliya hali bi, nka don nataw la, ni fɛɛrɛ kuraw yiriwara teliya la ka tɛmɛn fɔlɔ kan, teliya bɛna bonya. O bɛɛ kɔfɛ, an ye siwili ye min ka dɔgɔ kosɛbɛ hali bi!
  Ultra-hyper-marshal ye npogotiginin kunsigi lamaga nɔgɔya la kosɛbɛ:
  - Jaati! I farikolo min tɛ sa, o bɛ se ka mɛn kosɛbɛ ka tɛmɛ hadamadenw ka tariku bɛɛ kan.
  Mirabela ye kuran caman wuli, kuran caman bɔli (subnucléons mouvement multi-secteur) tɛmɛna a kun na, wa u tɛ i n"a fɔ hypercurrent, u ka di kosɛbɛ.
  - Wa hali bi, yala fɛɛrɛ min ka gɛlɛn i n"a fɔ an ka diɲɛ bɛɛ, yala o bɛ se ka kɛ fiyentɔw ni juguya fɛnɲɛnamaw ka fɛnɲɛnamayali dɔrɔn de ye wa?
  Ultra-Hyper-Marshal ye mɔgɔw hakili sama:
  - Ayiwa, a bɛ fɔ ko dɔnnikɛlaw bɛɛ dalen b"a la ko fɛnɲɛnɛma yɛrɛ bɛ Kɛ. An yɛrɛ ye fɛnw jiginni kɔlɔsi waleyali la diɲɛ miliyari caman kan.
  Npogotiginin y"a pɛrɛn ko:
  - Ɔwɔ, an ye kɔlɔsili kɛ ! Hali n"a y"a sɔrɔ mɔgɔ si ma Se ka waati min Minɛ fɔlɔ, waati min na fɛnɲɛnamafagalanw Bɔra fɛnɲɛnamafagalanw na.
  Anastasia Streletsova ye a latilen nɔgɔya la:
  - A ma kɛ tigitigi, cɛmancɛ taabolo damadɔ sɛbɛnna. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a kɔlɔsira cogo min na cɛɲɔgɔnɲininaw bɛ kɛ fila ni saba kɛ dingɛ ye. Walima siliyɔmu, litiyamu, potasiyɔmu ani hali kisɛkisɛw jiginni. Walima ɲininkali wɛrɛ: ni Ala ye Hadama ni Hawa da a ja n"a bɔɲɔgɔnko la, o tuma na, danfɛn minnu bɛ ninakili fluorine, misali la, olu dabɔra jɔn bɔɲɔgɔnko la?
  - Oh, nin ye ɲininkali kɛcogo ɲuman ye. Nka a bɛɛ lajɛlen na, fɛnɲɛnamaw ka fɛnɲɛnamayali miiriya ye fɛn bɛɛ dunbaga ye, a bɛ fɔ kosɛbɛ ko siwili juguw bɛɛ bɛ a waaju, fo a bɛ mɔgɔ kabakoya ko a miirila san kɛmɛ tan ni kɔnɔntɔnnan dɔrɔn de la: Charles Darwin walima n"a sɔrɔla Lamarck.
  Ultra-Hyper-Marshal ma sɔn o ma:
  - K"a sɔrɔ fɛnɲɛnamaw ka fɛnɲɛnamayali bɛ yen, o tun bɛ siga la Gɛrɛkiw, Misirakaw ani hali Hyperboreanw fɛ. Dalilu caman bɛ o ko la. Misali la, kalan ta Sparta, o ye cɛsiri ye min bɛ kɛ cogoya la walasa ka fɛnɲɛnamaw ka fɛnɲɛnamayali labɛn ani k"a ɲɛminɛ! Ni musow tun bɛ wajibiya ka girinw kɔrɔta, ka boli ni doni ye kuluw la, ka jigin ka u yɛrɛ gɛlɛya: walasa u ka barika sɔrɔ ka den barikamaw bange. A kɛra cogo o cogo, an fana ye nin kɛ.
  - Nin ye 'sènbɔli ye kaban.
  - Tiɲɛ don a laɲinilen don, nka a nafa tɛ dɔgɔya ! Ɲɛtaa ni biyoɛnjiniyɛri ye ɲɛtaa yɔrɔw ye. Nka n"an bɛ se ka fɛɛrɛko jiginni kɔlɔsi, o tuma mun na an tɛ se ka fɛnɲɛnamaw ka jiginni kɔlɔsi. - Streletsova ye npogotiginin in kɔ minɛ nɔgɔya la.
  Mirabela y"a kɔsegin dɔɔnin k"a fɔ ko:
  - Dɔnniya ni fɛɛrɛbɔ yiriwali bɛ ɲɛminɛ hakili fɛ, nka ɲɛnamayako jiginni bɛ ɲɛminɛ fiyentɔya la !
  Fagalikɛla dususumanin y"a bolow janya, a barika banna ka wɔɔrɔ sɔrɔ siɲɛ kelen:
  - Siga t'a la o cogo la ! Hypernoosphere bɛ yen, kunnafoni hakɛ caman bɛ a kɔnɔ minnu tɛ faamuya, minnu b"a to a bɛ se ka kɛ ka taabolo caman porogaramu, ɲɛnamaya bɔli yɛrɛma fana sen bɛ o la.
  - A Nàna cogo di ? "Npogotiginin y"a ye ko a sinw bɛ ka sɔgɔsɔgɔ.
  - Fana ka Kɛɲɛ ni 'sènbɔli ye ! Ne bɛ se ka nin ɲɛfɔ aw ye cogo di? Hyperverse filɛ nin ye: yala a yɛrɛ dan tɛ wa? - Anastasia ye kuma laban fɔ ka caya dɔɔnin.
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don ! N yɛrɛ tɛ se ka miiri a laban bɛna kɛ cogo min na! - Mirabela pɛrɛnna, nanofɛnw jikuruw y"a nugu sɔgɔsɔgɔ.
  - O ye tiɲɛ ye, a tɛ faamuya hakili la ! O la sa, waati tɛ yen, dan tɛ yen, fɛnw tɛ ban! A tɛ yen abada!
  Mirabela ye a kunkolo wuli ko:
  - Ɔwɔ, a jɛlen don ! O ye dɔrɔn ko an ma diɲɛ bɛɛ Sɔrɔ fɔlɔ.
  Anastasia y"a fɔ ka t"a fɛ, a ka marifaw jiginna ka kɛ jiribuluw ye:
  - Yan i bɛ taa ! Sisan, i k"a miiri: ko ka fara hyperuniverse dan tɛ min na sankolo la, dan tɛ yen fana waati la!
  Kɛlɛcɛ kamalennin sɔnna a ma:
  - O kɔrɔ ye ko fɛn banbali, min bɛ yen fo abada i n'a fɔ fɛn dafalen ! I tun b"a fɛ ka min fɔ, o ye nin ye tigitigi!
  Streletsova nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - n b' a ye ko i y' i ka kalanw dɔn kosɛbɛ , npogotigi jagɛlɛn !
  Mirabela y"a fɔ i n"a fɔ lakɔlidenmuso min ye kalan in dɔn kosɛbɛ :
  - I bɛ se ka miiri tiɲɛ na ko fɛnɲɛnɛma ka ɲɛnamaya banbali ye aksiyɔmu dafalen ye ! Nka mɔgɔ min hakilina ye filozofi ye, o tigi bɛna daliluw ɲini minnu b"a jira ko fɛn bɔra cogo min na.
  - A jujɔ ɲinini na ?
  - O de don !
  Streletsova y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - o tuma ni a jujɔ ye Ala ye , o tuma mun kɛra sababu fɔlɔw jujɔ ye ! O bɛɛ kɔfɛ, ni fɛn bɛɛ bɛ ni sababu fɔlɔ ye, o tuma na, a ka kan ka kɛ Sebaayabɛɛtigi de fɛ!
  Mirabela y"a jira ko:
  - Diinɛ b'a ɲini an fɛ an ka nin ta ka kɛ fɛn ye ! Walima, i n"a fɔ aksiyɔmu, Ala bɛ kɔn badaa ɲɛ, wa kun t"a la ka a jujɔ ɲini.
  - Nka mun na an t'a ta k'a kɛ fɛn ye ko fɛn ye banbali ye wa a bɛ yen tuma bɛɛ, aksiyɔmu fana ! O bɛɛ kɔfɛ, ka Sebaayabɛɛtigi Ala min bɛ yen badaa-badaa, o ka kɛta dɔn, o bɛ miirili hakilintanw de wajibiya kosɛbɛ ka tɛmɛn ka da fɛnw dan tɛ yɔrɔ-ni-waati la. - Streletsova y'a ɲɛsin o yɔrɔnin bɛɛ ni bolokɔnincinin mugan ni duuru bɔra dolow la. - I bɛ dolow ye, an bɛ fɛn ye, wa anw fɛ a bɛ yen tuma bɛɛ ! Nka mɔgɔ si ma deli ka Ala ye! Hali Bibulu bɛ sɛbɛnni kɛ o ko la!
  Npogotiginin y"a kininbolo ɲɛda kɔrɔta:
  - Wa kira Daniɛl y'a fɔ ko ale ye Fa Ala ye.
  Ultra-Hyper-Marshal ye kulekan bɔ ko:
  - Archquasar ye ! Nin ye gɛlɛya ye min ka gɛlɛn dɔɔnin. Ni Sebaayabɛɛtigi de y"an da, o tuma na fɛ, a tun man kan k"an bila siniɲɛsigi ka hinɛ kɔrɔ. Denmisɛnw ka kan ka kalan! O kɔrɔ ye ka jirali di u ma i yɛrɛ ko la!
  - Bibulu sababu fɛ ? - Mirabela ye ɲɛji cɛ :
  - Hali Bibulu sababu fɛ ! Nka Overmind b"a fɛ ka faamuyali sɔrɔ ka ɲɛ! Ala bɛ se k"a yɛrɛ sɔsɔ cogo di? O bɛɛ kɔfɛ, hali mɔgɔ dafabaliw, n"u bɛ sariyaw ta, u b"a ɲini k"a lajɛ u kana ɲɔgɔn sɔsɔ ani ka daɲɛ fila-fila dɔgɔya. O la, o bɛ bɔgɔdaga dɔw lase jatigɛwalekɛlaw ma, wa o bɛ na ni tɔɲɔli caman ye. Ka fara o kan, fili fitinin min kɛra Bibulu ka jirali la, o bɛ dannaya tiɲɛ jirali yɛrɛ la, wa e yɛrɛ b"a dɔn o fili sugu caman kɛra. Ani u ye u sara kosɛbɛ joli la! - Kanuya ni dususuma minisiriso ɲɛmɔgɔ ka kuma labanw na, yeelenbɔlan yelen miliyari caman yɛrɛyɛrɛla.
  Mirabela sɔnna a ma ko:
  - Jaati! Misali la, an ka Sagaden kalansira ta. O kalan in ni Yesu Krisita y"a fɔ kamalennin ye ko: mun na i bɛ ne wele ko mɔgɔ ɲuman, i t"a dɔn wa; ko kelen(!) Ala min bɛ sankolo la, o ka ɲi!
  Ultra-hyper-marshal bolow hakɛ cayara ka se tan ni fila ma (foyi tɛ min ka bon ni hadamaden ta ye - farikolo bɛ fa ni hyperplasma magique ye, ka fɛnw ni yɔrɔ jɔcogo Changer).
  - Wa a dɔrɔn tɛ ! Yesu ko: ko ne fa ka bon ni ne ye, walisa u ka e dɔn, Ala lakika kelenpe, ani Yesu Krisita, i ye min ci. I hakili to a la ko Pol ye a sbn ko: Krisita ye Ala kuntigi ye, ani Luka ye Yesu wele ko Ala ka baaraden. A ka c"a la, k"a sɔrɔ kalan jɛlen si tɛ Bibulu kɔnɔ Sariyabaju ko la, egilisi kuntigiw fana y"o dɔn. A ma kɛ fu ye ko joli caman bɔnna o kalansira in kosɔn. Misali la, jamana kuuru bɛɛ tiɲɛna Ariyakaw ka kɛlɛw kosɔn. Diinan diinɛbaga ba caman jenina sabu u tun dalen tɛ Sariyabaju la. Hali Lev Nikolaevich Tolstoy gɛnna ka bɔ egilisi la, k"a sababu kɛ a tun t"a fɛ ka o kalan sugu dɔn.
  - Dogma nafama dɔ ! - Mirabela y"a ɲini k"a kan kɔrɔta.
  Hypermarshal y"a bolow sɛnsɛn ka bɔ ɲɔgɔn na, a bolo kɛmɛ bɛ se ka kɛ:
  - Wa hali bi, ni Bibulu basigilen jɛlen tɛ. Nka yala Sebaayabɛɛtigi m"a janto ko o kalan nafama sugu - dannaya jusigilan - ka to a ma fɔ ka jɛya wa?
  - A mankan ka bon kosɛbɛ ! - Mirabela y"a kunsigi sanuman lamaga.
  Anastasia bolokɔnincinin kelen-kelen bɛɛ bolokɔnincinin hakɛ cayara kosɛbɛ:
  - Wa nin dɔrɔn tɛ tiɲɛbaliya ye Bibulu kɔnɔ. An k"an hakili to a la cogo min na Marka ka Kibaru Duman kɔnɔ Yesu ye sarakalasebaa kuntigi tɔgɔ ɲagami, ani danfara minnu bɛ Bibulu sɛbɛnnikɛlaw ni ɲɔgɔn cɛ Krisita gengen waati tigitigi ko la walima jɔn tun ye Zakari fa ye. Ɔwɔ ani fɛn caman wɛrɛw! Yan, i bɛ se ka gafe kuuru dɔ sɛbɛn, gafe caman bɛ min kɔnɔ, ka Bibulu ka fili caman fɔ. - Streletsova ye bolokɔni ba kelen tigɛ, bolo kɛmɛ caman. - Walima i hakilina tɛ kelen ye.
  Mirabela y"a nugu dawolo sɔgɔsɔgɔ n"a bolokɔnincinin ye:
  - Wajibi tɛ Sebaayabɛɛtigi ka Ala ka jirali di. Ka fara o kan: miiri dolow jɔcogo la ka bɔ ɲagami na...
  Anastasia ye kuma tigɛ:
  - E fɛ, yala Bibulu bɛ hakilinata sɔrɔ ka tɛmɛ wa? I n"a fɔ a sɛbɛnnen bɛ yen cogo min na, a don fɔlɔ la Ala ye sankolo da, a tile naaninan dɔrɔn na, tile ni dolow! Wa o bɛ kɛ k"a sɔrɔ dɔnnikɛlaw y"a jira kabini tuma jan ko diɲɛ bɛ san miliyari caman bɔ! Kuma bɛɛ la, nin bɛ kuma siɲɛ wɛrɛ Yahutuw ka hakilina nalonma kan dolow cogoya kan. N"a sɔrɔ u tun b"a miiri ko dolow ka dɔgɔ ani ko u dabɔli ka nɔgɔn kosɛbɛ ka tɛmɛ dugukoloba kan.
  - A bɛ se ka kɛ! - Mirabel ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - dolow dɔ binna ka bɔ sankolo la - kristalɛ jɛlen ! N b"a fɔ i ye dɔnkili dɔ la n ka kanulen Stalin kan!
  Anastasia y"a bolow cogoya Changé, k"u tigɛli kɛ bulonw ye:
  - Walima sɔsɔli min bɛ Nuhun ka sanjiba kan. Tiɲɛ na, san ba tan ka kɔn Krisita bangeli ɲɛ, mɛtɛrɛ belebele damadɔw binna dugukolo kan. U ye bɔnɛba dɔw lawuli minnu kɛra nsiirin ye. Dɔnniya-ko-sɛbɛnnikɛla dɔw yɛrɛ y"a Jira ko Kalo de ye dugukolo Blà ɲɔgɔn na. A sira fɛ, Kalo ni Dugukolo Dònna tiɲɛ na, nka a ka Kɔn o ɲɛ kosɛbɛ wa o de kosɔn, dinɔsɔsiw tununna!
  Mirabela y"a sɔsɔ o yɔrɔnin bɛɛ la:
  "A ma ɲɔgɔn gosi, nka a minɛna ni girinya ye." Ni o ɲɔgɔnkanu tun kɛra tiɲɛ ye, dugukolo kan mɔgɔw tun tɛna jigin nɔgɔya la ten. A ka c"a la, ɲɛnamaya tun bɛna tiɲɛ Dugukolo kan. Nka fan dɔ fɛ, Kalo ye bɛnbaw diya cogo min na.
  - O fɔ Zapɔnkaw ye. U tun bɛna o waleɲumandɔn! - Hypermarshal y'a ɲinw bɔ kɛnɛ kan. - A kɛra cogo o cogo, siya nafama dɔ, an tun bɛ ɲini ka kɛlɛ kɛ n"u ye, u kɛra jɛɲɔgɔnw ye joona. Nka a bɛɛ lajɛlen na, n"an y"a fɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la, fɛn min ye hakɛ danma ye waati danma kɔnɔ, o bɛ se ka kɛ sababu ye ka ɲɛnamaya hakilitigi dan tɛ min na, wa o bɛ caya, yala o tɛ ten wa!
  Mirabela y"a kunkolo sanfɛla sɔgɔsɔgɔ:
  - Tiɲɛ na, ɔwɔ, nka numancɛ kelen bɛ yen ! Ni fɛn bɛ yen waati jan danma-danma, wa a hakɛ dan tɛ, o tuma na, siwiliw (supercivilisations) bɛ min?
  - An t"a super-civilisation ye wa ?
  - Ayiwa o tuma na, Hyper-supercivilisation ! "Npogotiginin y"a yɛrɛ firifiri i n"a fɔ sanfɛla.
  Ultra-hyper-marshal y"a ka ward ɲɛminɛ o yɔrɔnin bɛɛ:
  - Sisan i ka kan ka hyperchip sɔrɔ : a ye siwili yiriwalenba dɔ ta ye ka tɛmɛ an ta kan ! O kɔrɔ ye ko i ka baara ye i ka ɲininkali jaabi ye! Walima e fɛ, a ye kabakurun sɔgɔlan ye wa.
  - Laala hali bɛlɛkisɛ dɔ ! - Mirabela y"a ɲɛw Dɔgɔya ni namara ye.
  - Ayiwa, i bɛ se ka ɲininkali kɛ ten !
  - O bɛ ɲɛ, n sɔnna o ma ! Sariya siratigɛ la, super-sivilizasiyɔn wɛrɛ bɛ se ka kɛ kosɛbɛ walima hali ka mansamara dɔ da min tɛ kelen ye kosɛbɛ. Yala ne yɛrɛ bɛ ka fɛn dɔ ban wa?
  Ultra-hyper-marshal y"a farikolo yɔrɔw sɛmɛntiya tugun, u kɛra i n"a fɔ cakɛdaw:
  - Mun tigitigi ?
  - K"a fɔ ko super-sivilizasiyɔn dɔ, walima n"a fɔra ka ɲɛ, hyper-super-sivilizasiyɔn dɔ de y"an ka diɲɛ da. O bɛɛ kɔfɛ, dɔnniya y"a Jira kaban ko a bɛ Se ka Kɛ ka fɛn Dabɔ fanga la.
  Streletsova ye pɛrɛn i n"a fɔ a ka bɛlɛki cakɛdaw:
  - Jo! Teori siratigɛ la, tiɲɛ don! Nka hali n"o kɛra, Bibulu bɛ fili, Ala bɛ daminɛ na, fɛnw jiginni fɛ walima danfɛnw fɛ!
  Mirabela ye fɛn dɔ fili a da la min bɛ i n"a fɔ furakisɛ, k"a ɲimi... a kɛra i n"a fɔ a nɛnkun su ji la heliyɔmu jilama kɔnɔ:
  - Layidu kr la, Ala tun ka jugu kosɛbɛ. Wa a tun ye fasodenɲumanya ye kosɛbɛ, a tun bɛ jamana kelen bila tɔw sanfɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Misira tɔɔrɔla, i ko a sɛbɛnnen bɛ cogo min na, taa Faraon fɛ, ne na a dusukun gɛlɛya ka Ala nɔɔrɔ jira.
  Anastasia ye cakɛdaw yɔrɔ dɔ tigɛli kɛ warijɛ juruw ye:
  - Ka jamana bɛɛ tɔɔrɔ walasa ka nɔɔrɔ jira nin cogo in na, o ye kabako ye kosɛbɛ ! O bɛ mɔgɔ hakili jigin siyako la, o ye siyafaga fɛɛrɛ juguw ye.
  - Nka anw fana bɛ se ka kɛ mɔgɔ juguw ye kɛlɛ la ! - Npogotiginin y"a pɛrɛn.
  - An bɛ kɛ, nka an t"i kalan i juguw kanu ! An t"i kalan, u b"i gosi, k"i kininbolo da i kininbolo da la! An kana kɛ filankafow ye! Danfara bɛ o ni ɲɔgɔn cɛ! Ka fara o kan, an bɛ wajibiya ka fariyakow kɛ ni ko juguw ye, wa Ala ye Sebaayabɛɛtigi ye tigitigi ani sugandili bɛ a bolo tuma bɛɛ! - Anastasia y"a daminɛ ka tulon kɛ n"a bolo caman sɛmɛntiyalenw ye, ka wuluwulu tasumamanw fili kɛnɛma.
  - I n'a fɔ anw fɛ cogo min na ! - Kɛlɛcɛ kamalennin in ɲɛji bɔra.
  - An bɛ se ka min kɛ !
  - Yɛrɛdi! - Mirabela ye kulekanba bɔ ni hystérie ye a kan na. - O bɛɛ kɔ fɛ, masakɛ bɛ se k'a yamaruya.
  - Wa e hakili la kɛlɛbolo bɛna sɔn ka yɛrɛdi ma wa ? - Sagaden minnu bɛ ni wulu ye, olu y"a daminɛ ka wuli ka kɛ saga kɛmɛ ye.
  - Aw kana a dɔn ! Bɛɛ delila ka faamaw kan minɛ ni kɔnɔnajɛya ye!
  - Nka o yamaruya sugu tɛ, o kɔfɛ, Conseil suprême bɛ yen ! A bɛ se ka ŋaniya jugu suguya caman kunbɛn! Walima ni jugu sera ka nɔ bila masakɛ la cogo dɔ la walima cogo wɛrɛ la.
  Mirabela tun bɛ ɲini ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Mun! O bɛɛ kɔfɛ, a tɛ se ka fɔ ko ni subagaya barikamaba dɛmɛ ye, hali masakɛ bɛ se ka kolo!
  - Wa ni nin sɔnna - yamaruya ka i yɛrɛ di, o bɛ kɛ : ko masakɛ walima masakɛmuso bɛ jugu ni hypermagic ka fanga kɔrɔ ! O la sa, nege dɔrɔn tɛ bɔli kɛ! - Anastasia ye cakɛdaw bila rezɛnsunw nɔ na.
  - hɛrɛ kumaɲɔgɔnya daminɛni bɛ cogo di ? Aw ka kɛlɛ banbali fɔ! - Jigiya bɔnɛnen, Mirabela ye ninakili bɔ.
  - Nin bɛ se ka kɛ ! Nka fan kelen-kelen bɛɛ bɛ sigasiga tɔ kelen na ni namara nɔgɔlen dɔ ye. O dusukasi sugu tun bɛ yan!
  - Hali bɔksikɛlaw bɛ lafiɲɛbɔ kɛ ɲɔgɔndanw ni ɲɔgɔn cɛ. Protéine boksɛri kɔrɔw! - Npogotiginin y"a latilen.
  - I bɛ se ka mun ta ka bɔ waati fɔlɔw la !
  Npogotigininw y'u makun;jɔnni miirilamɔgɔw cɛma, min ma miiri kɛlɛ hakilintanko la. Mun na joli bɔn, balimaw faga, nka a kɛra ten ko...
  Ultra-Hyper-Marshal y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - O cogo la, mɔgɔ naani caman, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, kaban, Risikaw ka mɔgɔ miliyɔn naani caman, olu sara fo tɔw bɛ se ka wasa sɔrɔ se sɔrɔli dɔrɔn de la ! Ani se sɔrɔli dɔrɔn! Ni masakɛ sɔnna ka hɛrɛ kɛ, ɲininkali bɛna kɛ: mun na u ma o kɛ san kɛmɛ damadɔ ka kɔn o ɲɛ? Mun na u ye diɲɛ miliyari caman tiɲɛ, ka fɛn bɛɛ tiɲɛ? Ayiwa, an bɛ se ka ɲɛnamaya kɛ cogo di nin cogoyaw la, yala a bɛ se ka kɛ ka fɛn bɛɛ sɛbɛn ka bɔ yen ka bolo di ɲɔgɔn ma wa? I ye sunguru naive ye kojugu! I tɛ se ka o bonyaba minɛ k"a to kɛlɛ ma ban.
  - Tiɲɛ na, dibi donna ten wa ? - Mirabela ye a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - Jugu fana b'o miiri ! A bɛ se ka baara kɛ ni kɛlɛ banbali ye walasa ka marifa kura juguw da, an tɛna lakana foyi sɔrɔ minnu na. - A bolow ye rezɛnsunw ye, u kɛra fɛn ye min ka bon.
  - O ka jugu ten wa?!
  - Awɔ! Dingɛ nɛrɛma tigitigi!
  - Wa, fɛɛrɛ wɛrɛ tɛ yen ka tɛmɛn halakili dafalen kan wa ?
  Tasuma bilenmanw bolila ka tɛmɛ Anastasia bolo caman fɛ:
  - N"an ye tariku misaliw ta, o tuma na, kɛlɛ ma mɛn tuma bɛɛ fo jugu ka tiɲɛ pewu. Tuma dɔw la, o ko tun bɛ dan fɛnw faralen ɲɔgɔn kan yɔrɔ dɔw la ani ka fɛnw sara. Laala ni Hitler tun hakili ka bon, a tun bɛna se k"a ka mansamara yɔrɔ dɔ kisi ani k"a yɛrɛ ka ɲɛnamaya jugu kisi.
  Mirabela ye ɲɛjibɔlanw lamaga minnu tun bɔra a yɛrɛ sago la:
  - Tariku ma jaabi jɛlen di ko Hitler tun ye sugandili kɛ. U ko Stalin ye hɛrɛ di Fuhrer ma. Nka sɛbɛn si ma to sɛbɛnmarayɔrɔw la. Kun jɛlenw kosɔn, u tun t"a fɛ ka o piblisite kɛ.
  - Nka an tɛ Alimanjamana kɔrɔlen ni URSS ye. Irisikaw ni Alimanw ye kɛlɛ kɛ san kɛmɛ caman kɔnɔ. Waati dɔ la, Slavw ye Alimanw gɛn ka bɔ fanga la, o kɔfɛ cɛmancɛla waatiw la, Alimanjamana ye Slavw gɛn ka bɔ fanga la. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, a tun ye kabilaw ɲagaminen ye, Frankw ni...
  Mirabela ye ɲɛjibɔlanw minɛ minnu tun sumana fɛnɲɛnamafagalan kɔnɔ, k"u minɛ a bolo la, k"a daminɛ k"u lamaga i n"a fɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ:
  - Anw fana, an bɛ kɛlɛ la kabini san kɛmɛ caman ! Wa Alemaɲikaw ni Slaw ye jamanaw ye minnu ka surun ɲɔgɔn na jamu suguya la. Hali ɲɛda bɛ ɲɔgɔn bɔ! A ka c"a la, nin tɛ joli walima diinɛ ko ye. Danfara ka dɔgɔ Katolikiw ni Ɔrɔmu Ɔrɔmu kerecɛnw cɛ ka tɛmɛ Budadiinɛ ni Ɛndu diinɛ cɛ... Nka a bɛ se ka fɔ ko nin laban ninnu ma kɛlɛ abada, ani kerecɛnw...
  Streletsova tigɛra yɔrɔnin kelen ka bonya a bonya la:
  - Ayiwa, okay npogotiginin, nin baro in fanba ye nafa tɛ min na. An bɛna bɔn ka bɔ lankolon na ka taa lankolon na, ka foton bila ka foro cɛtigɛ, nka an tɛna bɔyɔrɔ sɔrɔ. A ka c"a la, i ye sunguru jagɛlɛn ye, i tɛ siran ka bin jahanama kɔnɔ i nɛnkun fɛ.
  Mirabela y"a yɛrɛ sama ka bɔ yeelen na:
  - N"i y"a Fɔ tiɲɛ na, n bɛ siran, nka siran in jenina kaban. O tɛmɛnen kɔ, masakɛmuso yɛrɛ kumana n fɛ, a ka gɛlɛn cogo dɔ la ka da a la ko i bɛna farati la ka cidenyabaara tiɲɛ. N'o tɛ, i yɛrɛ bɛna ci ka taa ultra-underworld la.
  - I b'a dɔn, i kana i yɛrɛ da kojugu. O bɛɛ kɔfɛ, i bɛ se ka bɔgɔdaga dɔw sɔrɔ tuma bɛɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la an ka baarakɛyɔrɔ la. Nka, n b"a fɔ tiɲɛ na, kɛlɛ ma kɛ ɲɛnajɛ ye ne bolo kabini tuma jan. A jiginna ka kɛ doni girinman ye, baara min bɛ kɛ tuma bɛɛ, nka fan wɛrɛ fɛ, n"a banna, ne bɛna yɔrɔ lankolon dafalen ye ne dusukun na. Ɲɛnamaya kɔrɔba bɔnɛ. - Anastasia kumana ni dusu lakika ye.
  - Mɔgɔw fɔlɔ: u tun tɛ kɛlɛ jate ɲɛnamaya kɔrɔ ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la hadamadenya daminɛ waati. O kɔ, kalan dɔw bɔra kɛnɛ kan ko i ka kan ka fɛn ɲɛnamaw bɛɛ tanga ani k"u kanu!
  Mirabela tun bɛ ka sɛgɛn daminɛ kaban, a tun bɛ foro suguya caman ka gɛlɛya bonyalen ye:
  - Diinɛ si tɛ juguya hakilintan kalan, nka jamana bɛɛ bɛ npan ta. Ani, hɛrɛ ɲinibagaw minnu bɛ kuma kɛnɛ kan, olu ka teli ka sɔrɔ i n"a fɔ danfara! Misali la, Krecɛn fɔlɔw cɛma, tiɲɛ na, hɛrɛ ɲinibaga caman tun bɛ yen minnu tun bɛ tugu Krisita ka kalansiraw kɔ diinɛ siratigɛ la. Nka o waati kelen na, kaban o waatiw la, bamanankanfalenbagaw tun b yen: minnu tun b jurumutw ka waleɲumandɔn kɛ u yɛrɛ sago la. Nka, san kɛmɛ fɔlɔw la, o tun ye fɛn kelen ye, nka k"a daminɛ san kɛmɛ naaninan na: fariya kɛra wale ye min bɛ kɛ tuma bɛɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, masakɛ Constantin ye yamaruya di ko kuruwa ka ja kalaw bɛɛ kan. Wa o y"a to a ka kɛlɛbolo ye se sɔrɔ. O la sa, Krecɛn gengenjiri kɛra sɔrɔdasi jagɛlɛya taamasyɛn ye. Kuruwa tun bɛ di kɛlɛbolo caman na, irisi jamana na min tun bɛ Zaris ka fanga la. O kɔfɛ, kuruwa ninnu banna k"a sababu kɛ kominisiw ka Ala dɔnbaliya ye cogo la min bɛ kɛ cogo la. N"a sɔrɔ hali a tɛ kɛ cogo la pewu, hali ni kuruwa ye Slawikaw ka taamasyɛn kɔrɔ ye.
  Anastasia ye tasuma bɔli dɔgɔya dɔɔni ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I n'a fɔ swastika ! A ja dilanna Neandertalw fɛ! Minɛn kɔrɔlenba min bɛ tasuma Bɔ, ani tasuma kɛrɛnkɛrɛnnenya la Glasi waati la, o ye ɲɛnamaya ye. Kuma bɛɛ la, swastika balili, o min tun ye hakilintan ye jamana caman na, bawo nin taamasiyɛn kɔrɔlenba in min bɛ hadamadenw ka tariku kɔnɔ, o bɛ danfɛnw fanga taamasyɛn. O ni dusukun ja dali ye kelen ye!
  Mirabela sɔnna a ma ko:
  - Ɔwɔ, o ye tiɲɛ ye ! gengenjiri ma dabila, k"a da a kan a ka ɛkran jukɔrɔ, kurucɛw ni ɲininkalikɛla suguya caman ye kojugu caman kɛ. Nin waati in na, Irisi sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnen caman bɛ nin taamasiyɛn runic in don, o min ye Slawikaw ka taamasiyɛn kɔrɔ ye!
  Anastasia ye teliya fara a kan, wa a kun fana ye delfin cogo ta ni dawolo fila ye nugu nɔ na:
  - O ye tiɲɛ ye, an ka kan ka bonya da an bɛnbaw hakili la : ko u ye kɛlɛ kɛ swastika kɔrɔ, a kɛra Hyperborea waati ye wo, a kɛra Slave ka kanpaɲiw ye wo ; Alɛkisandiriba ka kɛlɛbolo kɔnɔ min tɛ se ka se sɔrɔ! Irisi masakɛ Yarodar yɛrɛ ye Crassus kunkolo tigɛ tuma min na a y"a ɲini ka don Slave jamanaw kɔnɔ ka taa a fɛ. O bɛɛ kɔfɛ, Parti Mansamara tun ye tributaire ye, Ancient Rus" ka bolomafara dɔ. Irisilakaw ye sɛbɛnni di diɲɛ ma : tuma min na Misirakaw ni Sanbarakɛlaw yɛrɛ tun t"a dɔn sɔgɔsɔgɔninjɛ ye min ye !
  Mirabela ye pankurun ta ka taa ka wuli ka wuli siɲɛ caman, ka bɔgɔdaga jɛmanw bɔ a lamini na. Ultra-Hyper-Marshal barika banna ka wuli ka a yɛrɛ cogoya n"a bonya sɔrɔ kokura. O kɔfɛ, a ye sira lajɛ ani ka ologramuw kulu lajɛ:
  - I b"a dɔn, cutie, an bɛ gɛrɛ kaban ! - Anastasia, min kɛra cɛɲi ye kosɛbɛ, a y"a ɲɛw kɛ ni nege ye.
  - Donc a ye quasar ye !
  - A fɔ Mirabela ye, yala i bɛ se ka dɔnkili da wa ? - Kanuya ni dususuma minisiriso ɲɛmɔgɔ, y"a dawolo jira.
  - Npogotiginin bɛɛ bɛ se ka dɔnkili da ! - A kɛra i n"a fɔ sungurunnin ma faamuyali sɔrɔ :
  - Poyi sɛbɛnni dun ?
  - Hali robo fɔlɔ bɛ se ka nin kɛ ! - Mirabela y"a kunkolo wuli fiɲɛ na.
  - OK don ! Aw ye dɔnkili da fɛn dɔ la ka foli kɛ. A tɛ kɛ bi cogo la, nka nin cogo la! I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na! - Anastasia kunsigi binna ka kɛ bɔgɔlan tan ni fila ye, ni nɛgɛdaga kunw bɔra kɛnɛ kan.
  - Cogo di! - Mirabela ma maloya hali dɔɔnin, .
  - Anihilateur kɛmɛ don i disi la ! Yala i bɛ se ka poyi kɔrɔlen dɔw kɛ wa?
  Mirabela kabakoyara kosɛbɛ:
  - Mun wɛrɛ ye nin ye ?
  - Aw ma faamuyali sɔrɔ wa ? "Ultra-Hyper-Marshal y"a ɲɛda Changé, a kɛra belebeleba ye, ani telescopew bɔra a ɲɛkisɛw la.
  - Ayi! - Npogotiginin tigɛra.
  Anastasia kunkolo bonyalen don ka se kɔgɔji kurunba ma:
  -A bɛ se ka kɛ ko i ka kan ka ɲɛnamaya kɛ diɲɛ fɔlɔ kɔnɔ! Ni gravity imagers ni ɔridinatɛriw tɛ yen. N b'a fɛ k'a dɔn n'i bɛ se ka dege kungo kɔnɔ ja la. Aw ka sɔn a ma ko nin nafa ka bon kosɛbɛ!
  Mirabela y"a kamankunw kɔrɔta k"a ɲini k"a sigi a kan : wulu min bɛ se ka kɛ fɛn caman ye (danfɛn ɲɛnamaba dɔ min ka teli ka balo dolow kɔnɔna na, wa a bɛ lamaga cogo mugan ni naani la, n"i ma tilayɔrɔbaw jate):
  - Ayiwa, n'i gɛrɛla a la ka bɔ nin yɔrɔ in na !
  Ultra-Hyper-Marshal ye fiyɛli kɛ ko:
  - O de don ! Ciden fanba tɛ se ka ladamu, ni kalan kɛrɛnkɛrɛnnen tɛ, ka kɛɲɛ ni cɛmancɛla waati kɛrɛnkɛrɛnnenw ye. Waati t"i bolo ka ladamu, o la sa, i ka kan ka fɛn bɛɛ kɛ i yɛrɛ la!
  Mirabela ye a ɲɛda biri ani k"a fɔ ko:
  - Poyi nilifɛn kɛrɛnkɛrɛnnen t" n bolo, wa a mago t"a la jamana marali la. O la, a bɛna kɛ ten: fɔlisen nɔgɔman min bɛ kɛ ni rimɛ ye dɔrɔn!
  Anastasia ka bɔrɔw janya sera kilomɛtɛrɛ damadɔ ma.
  - O la, a ka kɛ ten ! Nka n jigi b"a kan ko nin bɛna nɔ bila dugudenw na, n"u tɛ fɔlɔfɔlɔw ye pewu!
  Mirabela ye kulekan bɔ ko:
  - Jiginni dugukolo fɔlɔ kan, o bɛ bɛn dɛsɛ ma ! N"a sɔrɔ fanga tɛ aw bolo ka bɔ kɛnɛma.
  - Nin bɛ ne fana jɔrɔ, i n'a fɔ n y'a fɔ cogo min na kaban, ko jugu dɔ bɛ ka kɛ n'an ka marifaw ye, nka bɛɛ, kuma dabila, ka dɔnkili da ! - Anastasia y"a bolow tigɛli kɛ ka kɛ wulu belebelebaw ye.
  Mirabela y"a daminɛ ka dɔnkili da a kan duman na:
  Dome bɛ manamana, i tɛ boon dɔrɔn ye, .
  A ye san kɛmɛ caman diminnenw ka binkanniw gɛn!
  An ka sɔrɔdasi baara, an ninakili bɛ tunun, .
  Ani disi bɛ joli bɔ ka bɔ wuluwuluw la!
  
  A tɛ se ka kɛ kɛlɛ la, an bɛ se k"an yɛrɛ tanga an sendonli ma,
  Hali ni an bɛ kɛlɛ kɛ san jan caman kɔnɔ!
  An b'a fɛ ni danbe ye - hɛrɛ dɔrɔn, nisɔndiya, .
  Ani ka taamasiyɛn ɲuman to ɲɛnamaya kɔnɔ!
  
  Monasteri senuma bɛ kɛlɛcɛ makɔnɔ,
  I kana saya ɲini dɔrɔn ni npan ye!
  Faama na o sɛbɛn ɲɛnamaya kitabu kɔnɔ.
  Aw na kanuya ni nɛɛma sɔrɔ!
  
  Ayi, n t"a fɛ, ka kɛ kasoden ye, o ye kaburu ye,
  A y"a ka tama kɔrɔta, k"a gosi kosɛbɛ, ka jɔ!
  Musow kasila, sisi bɔra wusulan na.
  Senuma min bɔra taamasiyɛn na, o y"a ɲɛji jigin!
  
  Bajiw ye ji ɲɛnama bɔn, .
  Ani, i bɛ se ka dusukunw bugɔlikan mɛn ni nisɔndiya ye!
  Aw ka aw ka dusukasiw fili i n'a fɔ toli,
  Saya ye daminɛ dɔrɔn de ye, a laban tɛ fewu!
  
  A laban ye se sɔrɔli ye, an ka kɛlɛcɛ bɛna a ye,
  Ani jugu tulonkokɛla bɛna a ka hood fili!
  A bɛna halakili sɔrɔ mɔgɔ minnu bɛ u koniya,
  Ɲɛji ni tɔɔrɔ kɔgɔji bɛ bɔnɛbagaw makɔnɔ!
  
  Jatigɛwalekɛlaw ka sira tɛ kaburu cɛɲiw ye, .
  Wa o bɛɛ kɛra, sugo bɛna tɛmɛ cogo min na!
  Wajibi tɛ ka nsiirinw lamɛn, .
  Bonya jiracogo tɛ nin ye!
  
  An niw, i n'a fɔ farikolow, u ma toli.
  Matigi ye u lakunun ka taa kɛlɛ la ko kura!
  Dugukolo bɛ ka jeni, buguri sankaba wulila, .
  Fasodenɲumanya Ne bɛna kɛ aw fɛ tuma bɛɛ!
  - Fisa! - Mirabela Streletsova ye kuma tigɛ. - I bɛ fɔcogo ɲuman sɔrɔ, daɲɛ sumanikɛlan. Fɔlɔ la, siga t"a la ko seko tun bɛna sɔrɔ. O la sa, sungurunnin bɛ se k"a jateminɛ ko a tɛmɛna o kɔrɔbɔli la. Ɔwɔ, a ka ɲi: kumasenw fɔcogo kɛra siɲɛ fila dɔrɔn!
  Mirabela dimina kosɛbɛ:
  - Kɔsɛbɛ! I n"a fɔ Pushkin walima Lermontov tɛ ni daɲɛ-fɔcogo ye.
  - Bɛɛ tùn b'a la, nka n'i y'a Jira ko sɛbɛnni min bɛ Kɛ ni 'sèn ye, o Kɛra jatebla juguba ye. A ka c"a la, kɛlɛ barokun bɛ i bolo tugun. N"a sɔrɔ a ka fisa ka fɛn dɔ labɛn min ka nɔgɔn ani min bɛ fɔ ni dɔnkili ye! - Anastasia kɔrɔba in kamanw kɛra fin ye :
  - Fɛn o fɛn bɛ dimi, a bɛ kuma o de kan ! Ni i ka ɲɛnamaya bɛɛ ye kɛlɛ ye walima kɛlɛ labɛnni, a ka gɛlɛn cogo dɔ la ka miiri fɛn wɛrɛ la.
  Ultra-Hyper-Marshal sɔnna a ma ko:
  - n y' a faamu , nka skɔti ka kan ka kɛ ni jateminɛ ye min ka bon ! O bɛɛ kɔfɛ, jamana bɛɛ tɛ ni sɔrɔdasiw ka gɔfɛrɛnaman ye. I ka kan ka wale kɛ cogo wɛrɛ la ka kɛɲɛ ni ko kɛlenw ye!
  - Wajibi tɛ ka tiɲɛ jɛlenw ɲɛfɔ n ye ! - Mirabela yɛrɛ dusu tiɲɛna. "Ne tun ye mɔgɔ miliyɔn sugandilenw dɔ ye."
  - Oh ɔwɔ ! N ɲinɛna o kɔ! A filɛ cogo min na hakilijagabɔ bɛ leaky! - Streletsova y"a kɛ i n"a fɔ a bɛ clown kɛ ka a lamini, a kamanw barika banna ka kɛ nɛgɛ ye."Cɛmancɛ kisɛw bɛ ne kun na, ɔwɔ, ɔwɔ, ɔwɔ!" Quarks ye cɛncɛn kisɛ barikamaw ye, Khan bɛɛ fɛ!
  Mirabelle y"a kunkolo wuli dɔrɔn.
  - A ma kɛ hakilitigi ye kojugu ultra-hyper-marshal fɛ !
  - Nka a bɛ nisɔndiya ! Vacuum kɛ i kɔnɔbara la! N b"a ye ko i ye sunguru gɛlɛn ye kosɛbɛ! A farala kaban ni denmisɛnya ye!
  - E denmisɛnya, denmisɛnya, i kɔrɔtɔlen bɛ min, i ka denmisɛnya bɛɛ, denmisɛnya i jɔlen bɛ bolo kɔrɔ ! N"i b"a fɛ ka pan, barika dɔ filɛ nin ye, nka n"i b"a fɛ ka pan, plasma kabakurun dɔ filɛ nin ye! - Mirabela y'a daminɛ ka dɔnkili da. - N b"a fɛ, n b"a fɛ, n b"a fɛ tugun, ka juguw jigin ni plasma jikuru ye ! Planɛti dɔ fiyɛ, ka dolow dɔ wuli! Aw ye bɔgɔbɔgɔw ci ka don vacuum kɔnɔ, ka don...!
  Streletsova ye kuma tigɛ k"a kan dɔ jira min janya ye kilomɛtɛrɛ ye, a kuncɛ bɛ i n"a fɔ saba:
  -I bɛ ni nisɔndiya ɲumanba ye ! Ayiwa, i bɛ se ka ɲagali! Nin ye planete ye, dakun bɛ yɔrɔ min na!
  Npogotiginin in nɛnkun janyalen don kosɛbɛ ani dilanw bɛ bonya jirisunba saba labanw na.
  Portal planete tun bɛ i ko a bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, boon dɔw tun ye ananas wolonwula ni wuluwulu ɲagaminen ye minnu tun bɛ ɲɔgɔn kan. Dɔ wɛrɛw tun bɛ seri belebelebaw ni sigarɛti ɲagaminen cogo la, u ɲɛda tun bɛ i n"a fɔ diamant! Wa dɔw bɛ Kɛ ntori ni peresidan faralen ye ɲɔgɔn kan cogo min na. Mirabela y"a ɲɛw wuli ka kabakoya.
  - Abyssal tɔni kɛmɛ bɛ n ka fali la ! Cogo min na quasar ni garno!
  Anastasia Streletsova kɛra sunguru gansan ye tugun, farikoloɲɛnajɛla:
  - Nin ye wuluw ni wuluwuluw ka dugu ye, wolo ni wuluwulu ɲagaminen don. Sɔn a ma, u bɛ ni cɛɲi dɔnniya kɛrɛnkɛrɛnnen ye.
  - Wa a ka di n ye, n sɛgɛnnen don nin layini tilennen ninnu bɛɛ la. N"o tɛ, dugubaw t"an bolo, nka barakɛnɛw b"an bolo!
  Anastasia ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Dugu ka kan ka kɛ barada ye ! Ni bolokɔfɛfɛnw ye!
  - N ye sow ye minnu bɛ i n"a fɔ bolokɔfɛfɛnw ni marifa minnu bɛ boli u yɛrɛ la. A cɛ ka ɲi kosɛbɛ! - Mirabela y"o fɔ.
  - N'a sɔrɔ i tun b'a fɛ k'a fɔ ko - aesthetically pleasing ! - Ultra-hyper-marshal y'a ka wuluw flash.
  - Ani waleyali ! I bɛ se ka robo siri ni cakɛda ye o yɔrɔnin bɛɛ!
  - A man gɛlɛn ka robo siri ni sirili ye k"a bange kokura hakiliɲagami dɔgɔtɔrɔso la ! A man gɛlɛn ka robo siri ni cakɛda ye, n b"a fɔ aw ye denmisɛnw! Ani kaye ɛntɛrinɛti, ɲɛ nɔgɔlen don! - Ultra-Hyper-Marshal banna yɔrɔnin kelen : - Aw ni ce da la !
  Mirabela ye maloya ka ɲininkali kɛ ko:
  - Mun na i tun bɛ to ka i farikolo cogoya n'a paramɛtɛrɛw Changé wuluwulu waati la ?
  Anastasia y"a jaabi ni majigilenya ye ko:
  - I y'a Ye, nin ye sogo sugu kura ye basigilen na. N y"a kɔrɔbɔ sankolo cogoya juguw la ani a panni teliya la. Mɔgɔ si tɛ ni o farikolo sugu ye fɔlɔ fo masakɛmuso, wa a ka kan ka lajɛ sanni an ka kɛlɛbolo sɔrɔdasiw ka o ɲɔgɔnna sɔrɔ.
  - A sɔngɔ dun !
  Streletsova ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - K'a sɔrɔ o sogo suguw dabɔli taabolo ye baara caman ye kosɛbɛ !
  U y"u ɲɛsin boon dɔ kɔnɔ min tun sirilen bɛ fiɲɛ na prisma kɛrɛ seegin cogo la.
  A tun ka bon, a tun bɛ yeelen bɔ, wa a tun bɛ hakilinaw bɔ!
  Mirabela ye ɲininkali kɛ ko:
  - Wa mun ? A bɛ yan wa?
  - Ɔwɔ, yan yɛrɛ ! An ka pan ka don a kɔnɔ.
  Mirabela y"a yɛrɛ sɔrɔ o sɛrɛkili cɛmancɛ la. A ye funteni ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye a farikolo bɛɛ la. A jɛlen don ko fanga belebelebaw tun bɛ tɛmɛn yan. O kɔfɛ, marifa suguya damadɔ bɔra npogotiginin bolow ni a kamankunw na. Emitɛriw tun bɛ yen minnu ka kalifa tɛ kelen ye, minnu bɛ yɔrɔ tiɲɛ, ka fɛnw kari, ka jɛɲɔgɔnyaw tiɲɛ mikro-particules (mikoro-particules) ni ɲɔgɔn cɛ. Tiɲɛni suguya minnu fanga ka bon kosɛbɛ, minnu bɛ wuli ka jigin hakɛw la. Npogotiginin min tun bɛ kɛlɛ fini na, o tun bɛ siran fo Hollywood terminator o terminator tun bɛna kɛ i n"a fɔ wuludennin min tɛ kojugu kɛ ni i y"a suma.
  - Oow! Marifa suguya caman ka ca kojugu! A bɛ iko ne ka bon dɔɔnin ani ne ye fɛn nɔgɔlen ye!
  Anastasia kɛra jɛgɛ ye min kɔnɔbara bɛ kɛnɛya, lɛrɛfɛla dɔ tun bɛ boli min jukɔrɔ:
  - Aw kana aw hakili ɲagami, ɛntɛrinɛti bɛna a labɛn. Supersoldiers bɛ se ka se ka o kunbɛn, o kɔrɔ ye ko i bɛ se fana ka i ka sow minɛ. Sisan, kɛlɛcɛ bɛna a yɛrɛ fili dingɛ dunba kɔnɔ! N"a sɔrɔ i b"a fɛ ka fɛn dɔ fɔ wa?
  Mirabela y"a kunkolo sanfɛla sɔgɔ, min tun datugulen don ni kasɛti ye:
  - Aw ka da a la, a bɛna diya ne ye kosɛbɛ ! Nka, nafa jumɛn bɛ jɛmukanw kɛli la minnu bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ? Kuma a siɲɛ miliyɔnnan na, ka ɲɛsin yɛrɛdi kan Fasokanw ma, Irisi senuma!
  O yɔrɔnin bɛɛ, jɛgɛ in jiginna ka kɛ kansɛri ye ni mɛlɛkɛ ɲɛda ye, wa lɛrɛba jiginna ka bɔ lɛrɛfɛla la ka kɛ tile wagati ye:
  - Tiɲɛ na, i bɛ tiɲɛ fɔ ! Foɲisi! Waleyaw bɛ kuma ka tɛmɛ kumaw kan! I bɛ fɛn minnu kɛ, olu dɔrɔn de tɛ se ka da a la kosɛbɛ. I ma mɔgɔ si Fàga fɔlɔ, fo n'a Bɔra 'fɛnɲɛnɛma-fɛn suguya caman na. Nka i mago bɛ hakili-la-gɛlɛya la walasa i kana i yɛrɛ Dòn dugujukɔrɔ-dugukolo jukɔrɔ, k"i yɛrɛ Lajɔ i yɛrɛ ka fanga-dɛsɛ la. Yala o tɛ sunguru ɲuman ye wa! Ɲininkaliw ka kɛ aw fɛ!
  Mirabela ye sigasiga kɛ:
  - Aw kana a dɔn ! Mɔgɔ faga? Nin ye fɛn ye min ka bon kosɛbɛ! Ni a ye mɔgɔ sɛbɛ ye ani ni a ɲɛnama don! O bɛɛ kɔfɛ, danfara bɛ o ni ɲɔgɔn cɛ! Nka ni Fasokanw ye yamaruya di, ne bɛna fɛn bɛɛ kɛ!
  Streletsova tun bɛ sigasiga, nka a ye nisɔndiya dɔ wajibiya:
  - Aw kana a dɔn ! Nka Masakɛmuso dalen bɛ i la! O la sa, ne fana dalen b"a la! N b"a fɛ aw ka Irisi senuma juguw bɛɛ halaki!
  Mirabela ye muɲuli kɛ ni muɲuli ye ko:
  - Ayiwa, n"a sɔrɔla an bɛ se ka laban ka jiginni daminɛ ! Makɔnɔni bɛ dimi, i n"a fɔ i bɛ bugɔ ni girinya-minɛnw ye!
  Komin a jiginna ka kɛ minkɛ teliyalen ye, Anastasia ye pan a kɔ naani kan:
  - Awɔ! Aw bɛ hyperplasma (hyperplasma) bangeli dabila! An ka daminɛ sisan! Ne dɔrɔn de ye sunguru ye, ne bɛna laadilikan ɲumanw di i ma: i ɲɛw datugu!
  Mirabela y"a sɔsɔ ko:
  - N b"a ɲini ka radiyodisiyɔn bɛɛ ye, hali n ɲɛkisɛw fɛ ! A ka fisa i kana i yɛrɛ kɛ naloman ni siranbagatɔ ye!
  - Tiɲɛ don ko i tɛ siranbagatɔ ye ! Duuru, naani, saba, fila, kelen - daminɛ !
  Npogotiginin y"a ɲɛw wuli ka tɛmɛ fɔlɔ kan, yeelenba jikuruw bɔra a kan. A daminɛ na a tun ye bulama jɛman ye, a tun nɛnɛna ani a tun bɛ kɛ sababu ye ka yɛrɛyɛrɛ a yɛrɛ sago la. O kɔfɛ, a bilala a nɔ na ni sumaya fiyɛlen ye min ɲɛ ye bulama ye i n"a fɔ ɲɔkisɛ, o kɔfɛ bulu jɛman! Fɛn bɛɛ tun bɛ manamana, dɔnkili dumanw tun bɛ fɔ, kulɛri tun bɛ woyo nɔgɔya la ka kɛ ɛmerald jɛman ye. Mirabela y"a fɔ ni waleɲumandɔn ye ko:
  - O ye cɛɲi ye dɛ ! N ye radiyo caman ye, nka nin ye a siɲɛ fɔlɔ ye ka nin kulɛri nafama suguw sɔrɔ!
  A laban na, emɛridi kulɛri bilala sanu jɛman nɔ na. A tun bɛ bɛn Mirabela kunsigi kulɛri ma kosɛbɛ, nka a ma mɛn, a bɔli nata kɛra orange ye. Kulɛri min bɛ fɛn caman Changement ani fɛn kura taamasyɛn! A ka di ɲɛ ye ani a bɛ yeelen kosɛbɛ, nka o waati kelen na, a bɛ mɔgɔ lamaga. A laban na, joli bilenman dɔ ye Mirabelle degun. A kɛra i n"a fɔ a tun bɛ ka npogotiginin in fa ni fɛn bɛɛ ye min bɛ yen, seli bɛɛ.
  Mirabela hakili jigira dugujukɔrɔla la, a yɛrɛyɛrɛla:
  - Nin ye joli kulɛri ye.
  Orange, jaune, vert bɔra tugun, fɛn bɛɛ taara cogo wɛrɛ la! O yɔrɔnin bɛɛ, fiɲɛ bɛɛ ɲagamina, ka wuli ka kɛ yeelen ye min bɛ to ka kɛ hyperplasmique ye.
  Mirabela ye ɲɛji cɛ, u y"a fili san fɛ, ka taa n"a ye teliya la min tɛ se ka da a la. O kɔfɛ, sogo tununna, dolow minnu tun bɛ boli dibi la, olu dɔrɔn de tun bɛ ye. Npogotiginin y"a yɛrɛ Dòn tasuma-yɔrɔ la, k"a ye funteni Sɔrɔ, a y"a Kɛ a ɲɛ na ko bɔgɔdaga caman bɛ ka Bɔ, wa a ka mɔgɔya bɛ ka tila yɔrɔ caman na. Farikolo donna yɔrɔ dingɛ kɔnɔ, o kɔfɛ, a tununna, ka sɔrɔ ka bɔ kɛnɛ kan tugun! Nka dimi si tun tɛ yen, dusukunnata dɔrɔn de tun bɛ yen ko i bɛ dolow kɔnɔ, ani dolow tun bɛ i kɔnɔ! O kɔfɛ, faamuyali y"a daminɛ ka tiɲɛ, hakili, min tun doni ka ca ni hakilina caman ye, o binna dingɛ kɔnɔ jigiya tɛ min na, min bɛ hɛrɛ duman di!
  
  Mirabela y"a hakili sɔrɔ: a y"a ye ko ŋaniw bɛ a kɔ la. A tun man di kosɛbɛ, nka fɛn dɔ tun bɛ yen min tun tɛ dɔn fɔlɔ dimi nɔnɔ na. A bɛ iko a yɛrɛ tɛ. Npogotiginin y"a ɲini k"a ɲɛw da. O cɛsiri in kɛra sababu ye ka dimi ni jeninida bila ɲɛkisɛw la. N tun ka kan ka cɛsiri kɛ.
  Ɲɛkisɛw dabɔra tuma min na, yeelen bɔra ne ɲɛw la!
  - Ayiwa, foyi tɛ, a ka fisa kosɛbɛ ni fiyentɔya ta ye ! - Npogotiginin y'o fɔ a yɛrɛ kɔnɔ. - Mɔgɔ dɔ y"a fɔ ko dimi sɔrɔli ye taamasyɛn lakika ye min b"a jira ko i bɛ balo la hali bi !
  Mirabela y"a kɔ wuli, a kolow sɔgɔsɔgɔlen don dɔɔni dɔɔni:
  - Nka, dimi min bɛ farikolo la, o tɛ kuma ɲɛnamaya kan, nka a bɛ kuma a kan ko saya bɛ ka mɔgɔ minɛ dɔɔni dɔɔni ! Tiɲɛ don ko a tɛ ne ka diɲɛ kɔnɔ!
  Npogotiginin wulila, nɔgɔya min tun bɛ a fari la tuma bɛɛ, o tununna, a sen jɛlenw, npogotigininw tun bɛ lafiɲɛ ŋaniw kan. Mirabela y"a kɔlɔsi ko a farilankolon don pewu, kunsigi jɛman dɔrɔn de tun b"a kamankunw datugu sanu jikuru dɔ kɔnɔ. A tun bɛ sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ, a ka c"a la, npogotiginin tun tɛ funteni walima nɛnɛ sɔrɔ, fo ni funteni tun ka bon kosɛbɛ walima ni a tun ka dɔgɔ kosɛbɛ, nka nin ko in na, tiɲɛ na, nɛnɛ tun ka ca fiɲɛ na ani degere binaani ni kɔ tun bɛ sumaya la. Npogotiginin ye sen damadɔw kɛ, ka ŋaniw to yen. A ye sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ ye min man di, o ye Mirabelle kabakoya.
  - Oow! A bɛ iko ne kɛra mɔgɔ barikama ye kojugu. Ko jugu dɔ kɛra, a surunyana balawu la!
  Tiɲɛ na, sungurunnin in ma se kosɛbɛ k"a ka marifaw bɛɛ bɔnɛ a la, k"a yɛrɛ sɔrɔ farilankolon kungo kɔnɔ min ka timi. Ka fara o kan, sogo kɛra dunan ye, ɔridinatɛri fitinin caman minnu tun bɛ yaala farikolo fan bɛɛ la, olu tununna. A tɛ deli ka kɛ, a bɛ i n"a fɔ i tɛ i ta ye. Mirabela wulila ka taa jiri la k"a ɲini ka jiribolo kɔrɔta. Npogotiginin y"a ye ko a bɛ se ka wuli, wa a wajibiyara ka cɛsiri dɔw kɛ. A biceps (biceps) tun bɛ jɔrɔ ani a jolisiraw tun bɛ bɔ kɛnɛ kan. Mirabela y"a sen kɔrɔta k"a farikolo yɔrɔw kɔrɔta. A farikolo tora dege la, a bɛ wuli, a barika ka bon, nka o waati kelen na, a tun bɛ i n"a fɔ mɔgɔw ta kɔrɔlen - farikolojɔli dumuni ! O kɔrɔ ye ko a barika ka bon mɔgɔ gansan ma, nka n"i y"a suma n"a ka seko kɔrɔw ye, a barika dɔgɔyara siɲɛ ba caman! Npogotiginin y"a ɲini ka jiri belebeleba in kari, nka o ma ɲɛ, a bolokɔnincininw ye jiribulu dɔrɔn de tigɛ. Sumaya jiginɛ dɔ bɔra a disi falen na min bɛ se ka wuli, ka bin furabulu jɛman dɔ kan, ka jɛnsɛn. A ka c"a la, sungurunnin tun tɛ a yɛrɛ lafiya pewu, a ka dannaya kɔrɔ tun bɔra.
  - n farilankolon don ! - A ko cɛɲi. - Nin bɛ n"a yɛrɛ ka fɛnɲɛnɛma ye.
  Npogotiginin y"a ɲini ka boli : a teliya, tiɲɛ na, o tun tɛ se ka suma ni a farikolo kɔrɔ ta ye, nka a tun bɛnnen don kosɛbɛ. O kɔ, a wulila ka wuli jirisunba dɔ kan min ɲɛ ye bulama ye, ka sɔgɔsɔgɔ dɔɔni. Jiribolo nɔgɔlen dɔ y"a senkɔni gansan sɔgɔ, wa a kininbolo senkɔni sɔgɔra dɔɔnin.
  - Brr ! Ani ka tiɲɛni kɛ o la! - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye. - A bɛɛ lajɛlen na, an bɛnbaw tun bɛ balo cogo di nin farikolo barikama suguw la ? N"a sɔrɔ o tun ka gɛlɛn u ma!
  Sonsannin bɔnɛna a ka waribɔlan na ka bɔ a ka bɔrɛ kɔnɔ , polisiw y' a dɔn - a y' a bila daga kan !
  Wa daga ka suma - sonsannin bɛ kasi !
  Npogotiginin ye jiriden in tigɛ, a bɛ i n"a fɔ bananku nɛrɛmuguma, k"a fiyɛ:
  - n t"a dɔn n"a bɛ se k"a dun ! Sɛgɛsɛgɛlikɛlan tɛ yen, wa nuguw tɛ sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ fɔlɔ. Mirabela ye sanfɛla bɔ ni hakilisigi ye ni bolo karilen dɔ ye ani a bolokɔnincininw, ka sogo jilama jira. A y"a da wuli k"a nɛnkun boli nɔgɔya la. Siɲɛ kelen, siɲɛ fila, siɲɛ saba!
  - Aw kana a dɔn ! N ma foyi kɛ k"a lajɛ. A bɛ se ka kɛ baga ye, walima farati tɛ a la. A mana kɛ cogo o cogo, fɛn toxic si tɛ yen, ne bɛ min dɔn! Tiɲɛ don, nin ye diɲɛ wɛrɛ ye, baga kɛrɛnkɛrɛnnenw bɛ se ka sɔrɔ, formula wɛrɛw pewu an tɛ minnu dɔn. Nka, fɛɛrɛ nɔgɔn dɔ bɛ yen k"a lajɛ ni sigida baganw b"a dun. Walima a jugumanba la, fɛnɲɛnamaw!
  Mirabela ye jiriden dulon ka jigin ka bɔ jiri la. N tun b"a fɛ ka n yɛrɛ lafili, o bɛɛ kɔfɛ, barakɛyɔrɔ tun bɛ an kɔfɛ. Npogotiginin jɔlen tora a bolow kan ka taama u kan. Fɛnɲɛnɛma sɛrɛkili sigilen tun bɛ a sennasanbara gansan kan k"a sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ!
  - Hɔrɔnya! Wa hɔrɔnya, i n"a fɔ an b"a dɔn cogo min na, o bɛ na farilankolon! - Mirabela ye ɲɛnamaya diyabɔ ni kɔnɔnajɛya ye. - N"i y"i yɛrɛ ka kuntigi ye, o tuma na fɛ, i tɛ o npogotiginin sugu ye !
  Npogotiginin y"i jɛngɛ tugun k"a ye binkɛnɛ jɛman dɔ ye min bɛ ni nɛrɛmuguma buluw ye a senkɔni jukɔrɔ. A ye sankolo lajɛ:
  - Wow, yeelen duuru siɲɛ kelen, diɲɛ nisɔndiyalen ! A bɛ mɔgɔ kabakoya k"a ye ko a ka suma kosɛbɛ, wa o waati kelen na, a ka di kosɛbɛ!
  Mirabela fari tun ye ɲɛgɛn ye ani a tun ye sokola sanu ye. Npogotiginin in tun bɛ i ko dumuni diyara a ye kosɛbɛ, a tun bɛ i n"a fɔ kungo masamuso sɛbɛ. Aw ye jiriden lajɛ, a datugulen don ni fɛnɲɛnama belebelebaw ye kosɛbɛ - a ka ɲi kosɛbɛ, o kɔrɔ ye ko i bɛ se k"a dun!
  - Fɛn o fɛn tɛ baga ye, o bɛɛ bɛ dun ! Adamaden ye danfɛn ye min bɛ fɛn bɛɛ dun ka tɛmɛ danfɛn tɔw bɛɛ kan diɲɛ kɔnɔ! - Mirabela ye jiriden damadɔw tigɛ. A siɲɛ fɔlɔ don a farikolo kura kɔnɔ, a ye jiriw dumuniw dun. Hali ni kɔngɔ tun bɛ a la, sungurunnin ye jiribolo kelen-kelen bɛɛ diyabɔ, ka jiriden damadɔw tigɛ minnu tun ka bon fo ka se a bolokɔnincinin ma. U tun ka di i n"a fɔ shɔ, walima ka tɛmɛ o kan yɛrɛ. Mirabela tun bɛ hakili ɲagami dɔrɔn ni nisɔndiya ye, a kɛra a fɛ ko a bɛ sankolo la ani ko a bɛ wale senuma dɔ kɛ. A kɛra i n"a fɔ violetw bɛ ka falen n da kɔnɔ, dusukunnata suguya kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ye n nɛnkun gosi.
  - Wa jɔn y' a fɔ ko ɲɛnamaya ka di ! Tiɲɛ don, siga t"a la ko a tun bɛ tiɲɛ fɔ kosɛbɛ o ko la! Npogotiginin ye fiyɛli kɛ ni nisɔndiya ye. Dumuni kɛlen kɔfɛ, a barika banna ka sunɔgɔ, a tun ma sunɔgɔ a si bɛɛ la, wa o tɛmɛnen kɔ, dumuni duman caman b"a lafiya! Mirabela ye yɔrɔ dɔ sugandi, burudo nɔgɔlenw nka belebelebaw bɛ falen yɔrɔ min na ka da. A ka di cogo min na ka da nin cogo la, i kɔ kan, ka fiɲɛ kura fiyɛli nɔgɔmanw mɛn. Fɛn min bɛ i n"a fɔ kɔji bulu, o filimu sugu caman kɛra, sanfɛla ta fana sen bɛ o la. Npogotiginin dalen tun bɛ a kɔ kan, k"a ɲini ka miiri fɛn duman dɔ la. A bɛna diya hali bi ka cɛ dɔ sɔrɔ a kɛrɛfɛ. Farikolo, barika, cɛɲi fo a y"a da a kininbolo kan, k"a bolokɔnincinin da a disi kan, k"a sinw mugumugu...
  Daamu! A bɛ mɔgɔ kabakoya ka i ladon!
  Npogotiginin m"a kɔlɔsi a sunɔgɔra cogo min na. A siɲɛ fɔlɔ don ne ka ɲɛnamaya kɔnɔ, ne sunɔgɔra. A ye siko kɛ ko a bɛ ka panpan dɔɔnin dɔɔnin kɔgɔji sumalen dɔ kan, yeelenw ni yeelenw bɛ a lamini bɛɛ la. O yɔrɔnin bɛɛ a ɲɛfɛ, a ye kurun dɔ ye min tigɛra. Ayi, bi tɛ, nka cɛmancɛla waatiw la ni mastiw ni kurunbaw ye. Npogotiginin b"a filɛ ni ɲɛnajɛ ye, nka a bɛ mɔgɔ kabakoya mun na kurunbolilaw ɲɛda bɛ tiɲɛ ten ani u bɛ jɔrɔ kosɛbɛ. U bɛ i n"a fɔ fɛnɲɛnama minnu bɛ daga jɛlen kɔnɔ ni denmisɛnw bɛ tulon kɛ n"u ye!
  Nka a bɛ iko fura bɛ yen, kurun wɛrɛ bɛ ka boli ka bɔ kɔfɛ, a bɛ iko brigantine. Hali n"a bonya ka dɔgɔ dɔɔnin ka tɛmɛ kurun bolilen kan, mɔgɔ caman ka ca a kɔnɔ. Mɔgɔ minnu bɛ tugu mɔgɔw kɔ, olu ka finiw ye kulɛriw ye kosɛbɛ, k"a sɔrɔ u bɛ sɔgɔsɔgɔ ani ka kule, k"u ka nɛgɛw wuli. Jagokɛlaw cɛma, hadamadenw dɔrɔn tɛ yen, nka suguya damadɔ fana bɛ yen minnu ɲɛda ni finw bɛ kɛrɛw la. Darapo nɛrɛma min bɛ bagabagali kɛ ni fɛnɲɛnama dɔ nɔrɔlen bɛ kolo la, o bɛ pan brigantine sanfɛ.
  - Wow, jagokɛlaw ka bɔ filimu kɔrɔw waatiw la ! - Mirabela y'o fɔ ni nisɔndiya ye. - Donc (o la) fɛn dɔ bɛna Kɛ yen min ka di.
  Tiɲɛ na, kɔrw y"u ka kanonw ci, u ye marifa ci ni kurunba ye, k"a ɲini ka masɔrɔw bin. Nka, a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka gosi ka bɔ kanon kɔrɔ dɔ la, ani hali k"a sɔrɔ a bɛ lamaga. Hali kɔfɛ waatiw la, Ushakov ye fɛɛrɛ tigɛ k"a ka kurunw gɛrɛ jugu la. O kɔfɛ, marifaci nafa cayara kosɛbɛ, ka fara nege kan ka flagship (kurunba) jigin fɔlɔ. Wa n"i ye hɛrɛ sɔrɔ tiɲɛ na, i bɛ se ka masti tiɲɛ, walima ni marifatigi ye ace brillant sugu dɔ ye. O cogo la, jagokɛlaw ka kurun tun bɛ se ka wuli ka taa a fɛ, wa a tun ka nɔgɔn, a yɔrɔjan tun bɛ dɔgɔya dɔɔnin, o kɔfɛ, ɲɛnajɛ nana jagokɛlaw dɛmɛ, cɛmancɛ-masti (cɛmancɛ-masti) binna. Kurunw gɛrɛla joona dɔɔnin ka tɛmɛn fɔlɔ kan ani kɛrɛw ye ɲɔgɔn gosi. Freebooters ye hook fili, live mass tun labɛnnen don ka bɔn kurun kɔnɔ waati o waati.
  Mirabela barila ka dimi jugu dɔ sɔrɔ a kɔ la ani a kununna ka pɛrɛn!
  . SABABU No. 18. Ɲɛjirali dɔw.
  K"a sɔrɔ a ma teori dɔn, wa a tun bɛ wasa kɛ kojugu, Ahmed tun ye fɛn ye min tun ka nɔgɔn kojugu ntolatanna fɔlɔ barikama dɔ fɛ, min bɛ tulon kɛ, nka, a dɔgɔyalenba la, a ka CMS sababu fɛ. Ka fara o kan, Yanka tun dalen b"a la ko : n"a tun seginna cɛmancɛla waatiw la, walima hali Morphy ka waati la, a tun bɛ se ka kɛ, n"a sɔrɔla waati dɔɔnin kɔnɔ, setigi ye. Jugu ma tulon in sariyakolo jɔnjɔnw faamuya, a ye piyɔniyew ni fɛnw labɛn dɔrɔn ka ɲɛ (a ka faamuyali kama). Nka, cɛnin tun tɛ kɔrɔtɔ, ka kali joona kojugu, o tun bɛna a tigi maloya. O la, a kɛlen kɔ ka 'fiɲɛ Kɛ k'a Jira k'a ka fɛnɲɛnɛmaw fanba ni 'piyɔnw bɛɛ Tiɲɛ, a ye masakɛ Ban ni piyɔn tɛmɛnen kɛli ye.
  - Checkmate wɛrɛ ye i ye ! - Cɛdennin ko ten.
  Ahmed ye danga kɛ ka o yɔrɔw ɲagami:
  - Tulon kelen wɛrɛ ni dɛsɛ kɛra, sɔgɔli bi duuru !
  - Ni n ye se sɔrɔ do ?
  - I bɛ to ni kɔ kuuru ye !
  Tulon sabanan in y"a sama dɔɔnin, Ahmed ye miiri waati jan kɛ taama kelen-kelen bɛɛ la, wa a ma binkanni kɛ. Nka, fɛɛrɛ minnu tɛ kɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ɛkizamɛn na, olu tɛ dɛmɛ caman kɛ. Tiɲɛ na, nin ko in na, binkannikɛla bɛ yɔrɔ caman sɔrɔ ka manɛw kɛ, wa a bɛ jugu ɲɛfɛ fanga bilali la. Yanka yɛrɛ y'a ka masamuso saraka nisɔndiya la. Ahmed, a kɛlen kɔ ka sigasiga, a sɔnna saraka ma, wa a kɛlen kɔ ka wuli wolonwula, a ye sɛgɛsɛgɛlikɛlan ɲuman sɔrɔ pankurun cɛmancɛ la. Ikomi a bɔnɛna, a tigi ye cɛnin bugɔ a nugu la a dusu tiɲɛna. Yanka tun bɛ nin ɲɔgɔnna dɔ makɔnɔ: a ye gosili nɔgɔya, joli si ma woyo, nka a tun bɛ dimi kosɛbɛ hali bi. Akhmed ye danga kɛ ni fanga ye, k"a bolo sin wotoro ma:
  - A bɛ iko i ni Ala Setigi ye teriya kɛ ! I bɛ se sɔrɔ tuma bɛɛ: ni jatɔya dɔw ye minnu tɛ se ka miiri!
  Cɛdennin y"a jaabi ni majigilenya ye ko:
  - Lagbɛrikɛla min ka fisa ni hakilijagabɔ ye !
  Ahmed y'a ka bugɔli lamaga:
  - I bɛna kuma n fɛ ! An ka tulon kɛ dɔw wɛrɛw la! Ni i ye bɔnɛ sɔrɔ, i bɛna bɔnɛ i ɲɛda kɛmɛ fila la.
  Yanka, a ma tulonko kɛ, a yɛrɛyɛrɛla:
  - N tɛ se ka muɲu ten, i bɛ bɔnɛ jɔn nafama dɔ la !
  - ne yɛrɛ bɛna i bugɔ ! O la sa, tɔɔrɔ dɔrɔn de bɛna kɛ!
  U ye o yɔrɔw bila ani tulon kura daminɛna. Nka, dibi tun donna kaban ani jɔnw tun sɛgɛnnen don, jɔli waati tun sera. Yanka ye jaan nafama dɔ jɔ a ka taama fila-fila kɔnɔ;a tun b"a fɛ ka sunɔgɔ. Dutigi, k"a sɔrɔ a tun t"a dɔn cogo min na a bɛ se ka sugandiliw jate ka ɲɛ, a binna o kɔnɔ dɔrɔn!
  A ka dɛsɛ naaninan min kɛra ka tugu ɲɔgɔn na, Ahmed ɲɛda kɛra fɛn tiɲɛnen ye. Nka, nin sen in na: a ma kali, a ma gosi. A ye sɔgɔsɔgɔninjɛ minɛ a ko:
  - Ayiwa, o bɛ ɲɛ, i b'i ka sogo dɔ sɔrɔ.
  Yanka nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - O de ye desizɔn ɲuman ye !
  A tɛgɛ kolen kɔ, cɛnin ye dumuni kɛ a dan na ni mɔgɔ tɔw bɛɛ ye. Sogo tun bɛ i n"a fɔ donsokɛ sogo, nka a tun tɛ tuluma kosɛbɛ, wa a tun bɛ ji bɔ, a tun ka di, wa a tun ka di. Ni a farala nakɔfɛnw ni jiridenw kan, o ye mɔgɔw bila ka miiri kosɛbɛ, dumuni tun man jugu, n"a sɔrɔ a tun ka fisa ni so yɛrɛ ye. A ka c"a la, Moskow, fɛn minnu ka ɲi kosɛbɛ, olu sɔngɔ ka gɛlɛn kosɛbɛ, faaba sigibaga fanba bɛ dumuni kɛ k"a sɔrɔ u ma kɛ cogo la, fɛn suguya caman minnu dilannen don tila-tila. N"a sɔrɔ o de y"a to bana caman bɛ yen ani diɲɛnatigɛla caman. Fɛn o fɛn bɛ yan, o ye fɛn ye min bɛ kɛ cogo la, wa a ye fɛn kura ye! K"a sababu kɛ yeelen saba ye ani nɛnɛ tɛ yen, a bɛ se ka kɛ ka suman caman tigɛ san kɔnɔ. Lamini ka ɲi, o bɛ se ka kɛ sababu ye den barikamaw ka ca. Sigida tɛ nɔgɔ siwili fɛ. A ka c"a la, Jules Verne tun ka di Yanka ye kosɛbɛ, a ka kɔnɔna jeni motɛri filila ka kɛ kuran mɔbili ye. Nka kabako don: hali Ameriki walekɛlaw ma o masin suguw don jamaba dilanni na. Hali ni nafa minnu bɛ sɔrɔ a la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la sigida ta, olu jɛlen don, kuran motɛri ka baarakɛcogo ɲuman bɛ surunya kɛmɛsarada la 99 na k"a sɔrɔ a bɛ se ka kɛ 30-40 ye gazi ni gazi motɛriw la. Ka fara o kan, kɔnɔna jeni motɛriw bɛ kɛ sababu ye ka fiɲɛ doni ka caya ni gazi ɲuman ye, o min bɛ kɛ sababu ye ka kɛnɛyaji kɛ. Mun na ko jugu, a b"a sama ka jigin siwili la! Gazi ɲuman hakɛ dɔrɔn tɛ, nka ji min bɛ fiɲɛ na , o fana bɛ bonya, o bɛ dɔ fara dugukolo funteni kan. O waati kelen na, jikuru minnu bɛ Artik ni Antartiki jamanaw na, olu bɛ ka wuli, o kɔrɔ ye ko yɔrɔ min bɛ tile yeelen jira, o bɛ tunun. O de kosɔn, funteni bɛ bonya ka tɛmɛ fɔlɔ kan. Tasuma ni gazi ɲuman hakɛ bɛ caya. Degere kelen o kelen farala a kan, o bɛ dɔ fara jikuru hakɛ kan, o bɛ funteni kɔrɔta ka tɛmɛ fɔlɔ kan. O kɔrɔ ye ko a bɛ funteni ka taa a fɛ ka taa a fɛ! O de kosɔn, Dugukolo kan funteni bɛna kɛ fo ɲɛnamaya tɛna se ka kɛ.
  Cɛdennin yɛrɛyɛrɛla k"a ye ko mɔgɔw ye nalomanw ye cogo min na, k"u yɛrɛ ka kaburu sɔgɔ. Wa fɔlɔ, monopoliw, oligarkiw ani petoroli baronw de jalakilen don o la, u bɛ nafa sɔrɔ fanga sɔrɔcogo jago la, ka sigida ni hadamadenya tiɲɛ. O cogo la, waribɔlan fatɔ bɛ mɔgɔw tiɲɛ. Dusukun minnu fari ka bon kosɛbɛ, olu ye waribɔlanw ta ye minnu balolen don kosɛbɛ! Nafolo diɲɛ kɔnɔ: Arkimɛdi ka sariya fana bɛ sirataama, tɔnɔ bɛ tiɲɛni ni hinɛ bɔ a nɔ na!
  O de y"a to kominisi, hali n"a ka dantɛmɛnenw bɛɛ: ye kalan ye min bɛ taa ɲɛ. Tiɲɛ don, dimi minnu tun bɛ ka bonya ani gɛlɛyabaw ni ɲɛmɔgɔw ye, olu ye a bali. Laala Lenin dɔrɔn de bɛ yen: a tun bɛ se kosɛbɛ. A kalanna, a bɛ baara kɛ fo ka se bana ma, a fanga ka bon, a ka hakililata yiriwara, a ka gɛlɛn kosɛbɛ ani o waati kelen na a b"a dɔn a ka kan ka a dabila waati min na! Danfara min bɛ Lenin ni Stalin cɛ, o bɛ sinsin kosɛbɛ nin nsiirin in fɛ:
  - Mun na Stalin bɛ butiki don, ani Lenin bɛ butiki don ?
  - Vladimir Ilyich tun bɛ sira sugandi, nin cɛ kunsigilen in tora ka boli ka taa ɲɛfɛ !
  Ni jamana kɔkankow la, Stalin tun b"a janto a la, o tuma na, jamana kɔnɔ, nege min tun bɛ yen, o tun ye ka pan dingɛ dunba in kan sen fila kɔnɔ! Stalin tugura a ka laɲini kɔ k"a sɔrɔ a ma a janto mɔgɔ minnu tɔɔrɔla, wa tuma caman na, a ka degunw tun bɛ na ni tiɲɛni dɔrɔn ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, mun na ka dɔnnikɛlaw faga marifa la? Ni hali kantigiya siga bɛ yen, aw k"a faranfasi sharashka kɔnɔ ani ka baarakɛcogo dɔw da kasobon kɔfɛ. U y"a daminɛ k"o kɛ, nka a ma kɛ o yɔrɔnin bɛɛ la, wa mɔgɔ hakilitigi caman fagara marifa cilen na walima u fagara kasobonw cogoya gɛlɛnw na. Stalin ka filiba wɛrɛ kɛra a ma Hitler gosi fɔlɔ. O cogo la, kɛlɛ tun bɛna ban ka kɔn o ɲɛ kosɛbɛ, wa mɔgɔ minnu tun bɛna faga, olu tun bɛna dɔgɔya. Ka fara o kan, Erɔpu bɛɛ, ani don nataw la, Angletɛri ni Ameriki, tun bɛna don URSS ka fanga kɔrɔ. Tiɲɛ don, a tun ka gɛlɛn ka tɛmɛ o kan ka Ameriki jamana tiɲɛ. Sɔrɔko sekoba, a sigiyɔrɔ min bɛ jamana kɔkan, ani a bɛ se ka kɛ ko bɔnbu atomikɛ dɔ dabɔli teliya la, o ye binkanni in gɛlɛya. San 1941, URSS kɔgɔjidala sɔrɔdasikulu tun barika tun ka dɔgɔ hali bi. Wa kurunbokari kɛrɛnkɛrɛnnenw bɛ yen fo ka Ameriki minɛ k"a tɛmɛn o ko in na, o tun bɛ wari ni waati caman de wajibiya ka tɛmɛ misali la, tankiw jɔli kan. O bɛɛ kɔfɛ, kurunba belebele kelen musaka bɛ se T-34 pankurun ba 3,5 ma. Submarines sɔngɔ ka dɔgɔ dɔɔnin, nka hali bi u ka ɲi. Tiɲɛ don, URSS, n"a y"a jigi da kɔrɔnfɛla jamana bɛɛ ka nafolo kan, o tun bɛna Ameriki jamana tiɲɛ joona walima kɔfɛ. Tiɲɛ don, bagabagali min tun bɛ Soviyetiki duguw kan, n"o tun bɛ kɛ ni nukliyɛri marifaw ye, o tora. A nisondiyalen don ko Ameriki bɛna kɛ ni misiriw ye minnu bɛ se ka kɛ balistikiw ye san biduuru labanw dɔrɔn de la, wa bɔnbɔn strategikiw bɛ se ka tiɲɛ ni jet ni kɛlɛ-aviyɔnw ye. Nka o bɛɛ n"a ta, awiyɔn dɔw tun bɛna kɔdon kari ani o tun bɛna kɛ ko juguba ye. Kuma bɛɛ la, a ka fisa ni nukliyɛri marifaw ma dabɔ fewu, walima ni u dabɔra URSS dɔrɔn de kɔnɔ. O cogo la, a bɛ se ka kɛ ko Soviyetiki Irisi bɛ se ka kɛ diɲɛ kuntigi ye. Mun ka fisa kosɛbɛ ni sisan diɲɛ kɔnɔ ɲagami ye, terrorisme, sugo jugu suguya caman minnu bɛ bɔ icing, frying walima meteorite binkanni na!
  Kuma bɛɛ la, jamana ka ca ni kelen ye diɲɛ kɔnɔ: demokarasi lakika tɛ yen, wa hadamadenya fɛ, a ka fisa kosɛbɛ ka kɛ ni fangatigi kelen ye ka tɛmɛ ba kelen kan. Stalin tun ye fɛn o fɛn ye, a ye sigikafɔ lase URSS ma, ka se sɔrɔ Erɔpu jamana bɛɛ kɛlɛli la, ani ka ɲɛnamaya kɛcogo ɲuman sabati jamanadenw ye ka tɛmɛ zariw ka waati kan. Hali Churchill y"a fɔ ko: Stalin ye Irisi ta ni sɛnɛfɛn ye, nka a y"a to ni bɔnbu idɔrɔzi ye! Kominisiw ka fanga ka fisa cogo o cogo ka tɛmɛ oligarki fanga kan. Soviyetiki dɔnniyasɛbɛn sɛbɛnbaga dɔw kalan dɔrɔn - yala a ka jugu tiɲɛ na kominisi kɔrɔ wa? Walima kɛrɛnkɛrɛnnenya la, hypercommunisme! Yanka ye sugo kɛ dɔɔnin ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a y"a daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ.
  Cɛdennin ye siko kɛ fɛn dɔ la min ka bon kosɛbɛ ani min tɛ se ka da a la! Nka a tun bɛ ɲini ka kɛ ko a tɛ se ka kɛ ko an hakili ka to o sugo la! Nka yɔrɔnin kelen a kɛra i n"a fɔ fɛn dɔ wulila ani cɛnin y"a daminɛ k"a faamu ka jɛya kosɛbɛ:
  Siya jugu dɔ ka dolow kurun tan ni ba kɛmɛ caman tun sigilen bɛ awiyɔn kɛnɛman dɔ kɛrɛfɛ, sankaba bɛ min kɔnɔ, u tun bɛ sisi ni sisi pinki nɔnɔmugu ye, yɔrɔ jɛmanw bɛ min na.
  Yanka barila ka danfɛnw ye minnu ɲɛda cogoya tɛ kelen ye. U tun bɛ i n"a fɔ cutlets, sosiso, sogomugu, o kɔrɔ ye ko sogofɛnw. I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma caman na sugo la, cɛnin ye ja caman ye siɲɛ kelen na, k"u faamu ka jɛya ani waati kelen na!
  U ka dolow kurunw cogoya tun ye kabako ye, u cogoya tun ka gɛlɛn dɔɔnin, wa u tun bɛ i n"a fɔ rollo juguw, chops suguya caman ani sosiso, u tun bɛ flakɛ dɔɔnin ji bonya fɛ ani u tun bɛ kɛ ni kanon sɔgɔlenw ye. U ye naji Kɛ ka Bɔ yɔrɔw la minnu tɛ kelen ye, k"a ɲini ka lamini kari, n"o ye jirisunba dɔw ye minnu bɛ Labɛn kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Ka fara Sogo Mansamara ka unit basigilenw kan (u tun b"u yɛrɛ wele o de la, Yanka tun b"a dɔn dɔrɔn), sarala jagokɛlaw tun bɛ yan. U ka kurunw tun bɛ danfara don u cogoya jiralenw fɛ, a ka c"a la, u tun bɛ siran, wa dolow kurun dɔw tun bɛ i ko kabako ani hakilintan, i n"a fɔ misibɔgɔ. Nka, jɔyɔrɔ dɔ dira u ma k"u dɛmɛ. Marifa min tun ka bon kosɛbɛ, o tun ye kɛlɛkurunba kura bɔlen ye, Sogo Mansamara kurunba ka kuncɛbaya n"a cɛɲi. A bɛ i n"a fɔ pie-pie min dilannen don ni krema ye, o ji jukɔrɔla kurunba in janya ye kilomɛtɛrɛ kɛmɛ naani ye, a bɛ ni hakilina kabakoma ye ko a bɛ kɛ ni yɛrɛmahɔrɔnya ye. Mɔgɔ si tun t"a dɔn fɔlɔ, gundo don : hali cutlet jeneraliw fɛ, k"u b"u labɛn ka marifaba kura dɔ kɔrɔbɔ. Marshal Choke dɔrɔn de tun bɛ o kɔrɔbɔli nata dɔn kosɛbɛ, n"o ye tulumafɛn dɔ ye min ka bon kosɛbɛ. Minɛn manamanana in y'a sen tan ni fila bɛɛ sɛnsɛn. A kan tun bɛ mɔgɔ hakili jigin kuluba dɔ ka mankan na:
  - Bonbon timimanw ye jiribolo tiɲɛnen dɔrɔn de ye fɛnɲɛnamaw ka fɛnɲɛnamayali jiri kan. N bɛ yamaruya di ko hyperplasma, thermopreon rector ka teliya emitɛriw ka da. E marifa kura, superlaser min bɛ thermopreon-pomp, i bɛna a jɔyɔrɔ jira jugu la dumunikɛyɔrɔ tabali kan.
  -Ɔwɔ, i ka dumunikɛbaliya dafalen. An bɛna jugu jeni ani k"a kɛ bulama ye, hali n"a barika ka bon cogo o cogo.
  Jenerali ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, ka sosiso farikolo sogomuguma sama ka kɛ juru ye. "A bɛ kɛ bɔnɛ ye dɔrɔn ko i tɛ se ka dumuni duman dun, u ye baga ye."
  -Nka i bɛ se ka sosiso dun. O farikolojɔli dumuni nɔgɔlen ni kabakoma sugu bɛ u la. N bɛ dumuni bidonw komandi kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka bɔ u kɛrɛfɛ bolofara la min bɛ falen planete Solace the Stomach kan.
  Marshal-cutlet sogo jate y"a dawolo fasalenw sɔgɔ n"a kan jan ye.
  -An bɛ dolow kurun miliyɔn caman sɔrɔ yan. Wa an barika ka bon ka tɛmɛ bɛɛ kan. An ka fanga bɛ se ka galaxie (fila)w mugumugu. Sisan, an bɛna fɛn dɔ jira min ɲɔgɔn tɛ diɲɛ kɔnɔ. - A kɛlen ka tulu fili, cutlet y"a makun, ka sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye, ka tɛmɛn gravioscanner fɛ, a ye kurunba jatebaliya bɛɛ lajɛ, kɛlɛbolo min tɛ se ka se sɔrɔ, min sera ka plasma fiyɛ kaban.
  O fan dɔ fɛ, kilomɛtɛrɛ kɛmɛ duuru ni bi duuru (550) jirisunba dɔ jɔlen tun bɛ yen. A kɔnɔna na, kanon barikamaw tun bɛ yen minnu bɛ wele ko hyperplasma, gravity-tunnel emitters, multi-quark-pumped laser, vacuum traps, space-to-space missiles ani counter-charges.
  Wa nin bɛɛ bɛ Dabɔ fanga-yɔrɔ jɔlen dɔ fɛ. O jirisunba in jatera ko a tɛ Se ka Minɛ: galasiw ni ɲɔgɔn cɛ lafasali nɛgɛ. Ni layini barikama in tiɲɛna, juguw ka kɛlɛbolow tun bɛ bagabagali kɛ ko u bɛna taa kɔfɛ.
  Yɔrɔ fitinin dɔ la, loli ni bonbonw ka dolow kurunba barikama wɛrɛw tun bɛ panpan, u labɛnnen don ka jugu kunbɛn ni superplasma ni hypertitanium ye. O fanga in tun bɛ mara marshal dɔ fɛ ani o waati kelen na duke dɔ fɛ, n"o ye Sweet-Burp bonbon ye.
  -Cutlet ni sosiso jikuru nɔgɔlen dɔ bɛna bin titanium pier kan bonbon-super-rocket boliba ni duman na.
  Nilifɛn min bɛ mɔgɔ lafili: a jiralen bɛ ni bolokɔnincinin wɔɔrɔ ye minnu bɛ se ka wuli, i n"a fɔ toro. A y"a sugandi ka dogo yɔrɔ la min lakananen don kosɛbɛ - asteroid cɛmancɛ.
  Marshal Choke, a tun bɛ kɛlɛba la. Asteroidw layini yelen ye yeelen dimi bila rezɛn tan bɛɛ la minnu bɛ kɔnɔbara la. A ka sanfɛla-kurun tùn bɛ ka surunya dɔɔnin dɔɔnin kɛlɛyɔrɔ la. A ye 3D projection minɛ a bolo la, a ye U-turn kɛ. O darapo belebeleba in y"a yɛrɛ firifiri a ka aksidan na i n"a fɔ a masala tɛ a la. Minɛn fitininw tun bɛ segin o laadalakow kan. Jagokɛlaw ka kurunw dɔrɔn de ma tugu o kɔ. U dɔ la kelen, min ka bon kosɛbɛ, o tun bɛ i n"a fɔ jirisun ni sɔgɔsɔgɔninjɛ salen gnarled hybride, a yɛrɛyɛrɛla ka gosi ni laser ni hyperplasma volleys ye - fo ka na se bi ma, farati tɛ a la, k"a sababu kɛ a ni laɲini yɔrɔ janya ka bon.
  Yanka ye fiɲɛ bila:
  - Oow! O ye filimu ye dɛ! A ka nɛnɛ ka tɛmɛ Star Wars kan!
  Ni an bɛɛ jɔlen bɛ Yankees kɛlɛli la,
  An bɛna woroduguyanfan jɛkulu tiɲɛ!
  OTAN tomahawks tɛna dɛmɛ,
  Sabu Ala bɛna kojugu sara!
  O bɛɛ n"a ta, marifaci daminɛna. Dolow kurun kelen-kelenw y"a daminɛ ka salvow ɲɔgɔn falen-falen.
  Kurun tan ni caman minnu tun bɛ ni kulɛti ni sosiso ye, olu girinna ka taa ɲɛfɛ, wa u y"a daminɛ ka bɔnbɔnw ci ni foton teliya misiriw ye. A sɔgɔsɔgɔ, k"a bolokɔni tuluma wuli ka ɲinini kɛ.
  -Jugu bɛ se ka sɔrɔ kaban.
  -Awɔ! Komanda grub ye! - Ɔridinatɛri ye jaabi di ni kɔnɔnafili ye.
  -Ayiwa, o tuma na fɛ, a sɔrɔ. An bɛ arch-laser ka yeelen ci ni jikuruba ye min ka bon kosɛbɛ.
  Ka bɔ kɛlɛkurunba kura la, yeelenbɔlanw jɛnsɛnna, ka bɔ yɔrɔ jan, a kɛra i n"a fɔ nin tun ye filimu ye min teliyalen don siɲɛ caman, kabakurunba dɔ min bɛ bin ji la. Teliya cogo min na: teliya la siɲɛ ba tan ka tɛmɛ yeelen teliya kan, hyperplasma (hyperplasma) ye yeelen bɔ. Dolow kurun kɛmɛ ɲɔgɔn minnu tun bɛ ni sɔrɔdasi ba tan ni tan ye, olu barika banna ka kɛ gazi sankaba funtenimanw ye ani diɲɛ buguri jalen fiɲɛw.
  -Sɛgɛsɛgɛlikɛla! - A bɛ sɔgɔsɔgɔ, k'a ɲinw finmanw ni janw bɔ kɛnɛ kan i n'a fɔ karɔti. - O bɛ Weele ko laser fla. Sisan an bɛna fɛn dɔ labɛn min ka suma kosɛbɛ jugu ye. An ka kan ka sɔgɔsɔgɔninjɛ ni tulumafɛnw ba kelen wɛrɛ sɔrɔ ka surunya asteroid la.
  -I bɛ se k'a gosi ka bɔ nin yɔrɔ jan in na. Superlaser (superlaser) bɛ paralɛli dafalen dafalen Sɔrɔ, o kɔrɔ ye ko a tɛ Tiɲɛ.
  Choke belebele yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye.
  -O tuma na fɛ, dumuni dumanw jatebɔ waati sera kaban. Minnu b"u kɔnɔbara fa ni dumuni dumanw ye - o b"u hakili kɔgɔ kojugu ! - Wa a ye yɔrɔjan-minɛn sama n"a ka flipper bolow ye.
  Reactorw daminɛna, berew bɛɛ wulila. Barili kelen-kelen bɛɛ lamini na, wuluwuluw y"a daminɛ ka falen, ka sisi ni seri-violet sisi ye, ka tigɛ ka tɛmɛn yɔrɔ lankolon kan yɛrɛ.
  Seginnkanni tilayɔrɔ damadɔ kɔnɔ, faraw minnu bɛ bɔ yɔrɔ naani na, olu ye ɲɔgɔn tigɛ ka ɲɔgɔn lajɛ yɔrɔ in fan in na ka kɛ jirisunba ye, ka bin jirisunba la, ka kogo nɛrɛma sɔgɔ i n"a fɔ sɛgɛnlafiɲɛbɔlan (sledgehammer hyperplasmique). Fotonw fanga min teliyalen don fo ka se teliyaba ma, o yɔrɔnin bɛɛ la, o karilen don ka tɛmɛn fɛn bi kɔnɔntɔn ni kɔnɔntɔn binkanni fɛ. A ye yɔrɔ-yɔrɔw ci ani ka forow tigɛ. O sisi tun bɛ yeelen bɔ ka tɛmɛ supernova kan: a funteni tun bɛ se degere quintillion caman ma. Tiɲɛ don, dolow ka ca ni kelen ye minnu jɔra ni thermonucléaire fusion nɔgɔman ye, olu tɛ se ka yeelen bɔ ni funteni ni yeelen ye ten. Fanga minnu bɛ yan, olu fanga ka bon ni hakɛ naani ye.
  Fanga-yɔrɔ ni matiriyali lakanani min bɛ duguba kɔnɔ, o ma se ka o kungo fanga sugu degun muɲu, wa a pɛrɛnna dɔrɔn. Fɛn suguya caman minnu bɛ mɔgɔ tanga, olu yɔrɔw fiyɛra o yɔrɔnin bɛɛ la i n"a fɔ ji tobilen sɔgɔlenw tile sanfɛ! O kɔfɛ, baji siranninw ye cɛmancɛ sɔgɔ, ka don bloki kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ yɛrɛ.
  -Aw b'a tigɛtigɛ ka kɛ fɛnw ye. A ye yamaruya di ɔridinatɛri ma ko: "Choke." - Aw bɛ dumuni duman in fiyɛ ka kɛ tilayɔrɔw ye.
  Super-dense beam tora ka tigɛtigɛ ka jeni. Wa, a ma mɛn, sankolola duguba min tɛ se ka minɛ, o yɔrɔ la, nɔgɔ funtenimaw kulu dɔrɔn de tora. Kɛlɛbolo tolenw tun bɛ tigɛli kɛ ani ka tigɛli kɛ ka kɛ jirisunw ye. Bonbon miliyɔn kɛmɛ fila ni bi duuru ni duuru ani kɛlɛ robo miliyari kelen, kɛmɛ saba ni bi duuru y"u ka saya sɔrɔ yan, a ka c"a la, a bɛ teliya ani dimi tɛ a la, nka a tɛ dɔgɔya o la. Marisikalo Duke Sweet-Burg fana sara.
  - Jaw nɛrɛma bɛ fali la ! - A kulela, ka sɔgɔsɔgɔ. - An y'a kɛ ! Aw bɛ tasuma wuli sigiɲɔgɔnw kan.
  Fanga caman kɛlen kɔ, a ye waati dɔ ta ka segin ka daminɛ. O waati yɛrɛ la, dolow kurun jatebaliya ye binkanni kɛ lamini na, k"u laɲini ka o tiɲɛni in kɛ. Kɛlɛ jugu dɔ daminɛna, kurun ba kɛmɛ caman farala ɲɔgɔn kan saya kɔnɔ. Ka bɔ kari caman na, a kɛra i n"a fɔ o vacuum tobi ka tila ka kɛ faraw ye. Kanonw ye sankansobaw tiɲɛ ani ka kurun suguya caman kɔnɔna sɔgɔ. Dolow kurun kelen-kelen minnu minɛna tasuma-fanga la, olu pɛrɛnna dɔrɔn, fanga-yɔrɔ misɛnninw ma se ka degun faralen ɲɔgɔn kan. Kɛlɛbolo jɔlenw ye kɛlɛba kɛ, u kelen-kelen bɛɛ tun bɛ ni kanon girinman ba kelen ni kɔ ye, u tun bɛ superplasma yɔrɔw daji bɔ ni teliya ye min ka bon ni yeelen ye, ani misiriw tun bɛ fotonw teliya kɔnɔ. Olu tun ye volley juguw ye, minnu tun bɛ binkannikɛlaw ka kuluw tigɛ ka jigin.
  Saya masin y"a daminɛ ka lamaga tugun, ka hyperplasma (hyperplasma) yeelen dɔ bɔ asteroidw kan minnu bɛ a kɛrɛfɛ. Kilomɛtɛrɛ kɛmɛ fila ni bi duuru bloki jɛnsɛnnen i n"a fɔ jikuruw ka bɔ nɛgɛbere dɔ gosili la. O fɛɛrɛ in nafa ka bon kosɛbɛ, bonbonw y"a daminɛ ka siran, wa u ka kurun dɔw jɛnsɛnna siran fɛ, i n"a fɔ wuluw bɛ pan tasuma kan. Tɔɔw ye kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye. Ka fara o kan, reservew nana kɛlɛ la, kɛlɛ min tun bɛ kɛ ni kɔnɔnafili ye, o cayara.
  Grand General of Candy Eat-and-fart tun ye joli nɛnɛman ye, a tun bɛ kɔn ka reservew sama ani a tun dalen b"a la ko a bɛna se ka cutlets n"u jɛɲɔgɔnw ka binkanniw gɛn. Nka sogofɛnw ye nanbarako ye kosɛbɛ wa u sera ka kabako dɔ jira. An yɛrɛ ka dɔnnikɛlaw tun tɛ se baara in na, wa u y"a jira ko a tɛ se ka kɛ ka o fanga sugu laser da, nka tiɲɛ yɛrɛ la, a y"a jira ko jugu de ye fɔlɔ ye ka baara kɛ ni fɛn kura faratilen ye. Sisan, hakilina ni hakilijagabɔ ye bɔyɔrɔ fila dɔrɔn de jira: ka boli joona walima ka don kɛlɛ gɛrɛgɛrɛ la, ka sɔrɔdasikulu ɲagami ɲɔgɔn na. O cogo la, superlaser ka bugɔli jan bɛna farati la k"a yɛrɛ gosi.
  Dumuni-ni-dumuni, min tun tɛ ye tuma caman na komandi juguw ka sɛrɛkili sanfɛtaw cɛma, o tun ye jagɛlɛya ye. Wa a ye desizɔn ta - ka kɛlɛ kɛ fo ka se saya ma ! Cikan tugura o kɔ ani kɛlɛbolo nana ka lamaga, k"a hakili jigin waraba diminnenba dɔ fanga la. Kurun miliyɔn caman minnu bɛ ni kɛlɛcɛ miliyari caman ye, olu sirilen bɛ ɲɔgɔn na jahanama kɔnɔna na. A tun bɛ iko yɔrɔ tun tigɛra, ani vacuum tun karilen don, ani farakurun jatebaliya tun falen bɛ plasma la. Fɛnɲɛnɛma minnu bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ, minnu bɛ fanga hakɛ dɔ bɔ min tɛ se ka suman, olu tun bɛ i n"a fɔ falenfɛn belebelebaw minnu bɛ falen o yɔrɔnin bɛɛ la sankolo la, ni jiribulu ɲɛnamaw ye minnu bɛ fɛn minɛ, olu tun bɛ se ka u bolo se sankolola kurunw ma ni namara ye. Kɛlɛkurunw, kurunba, charkoshes, laser tiɲɛnikɛlaw, misiriw, aerobonus, laser kurunw, kɛlɛcɛ girinmanw, cɛmancɛ, kɛlɛcɛ nɔgɔmanw ani fɛn caman wɛrɛw. O bɛɛ tun bɛ tiɲɛ segin o segin, mɔgɔ ba tan ni tan fɛ, ka jɛnsɛn ka kɛ yɔrɔw ye walima ka kɛ plasma magma ye min sumana kosɛbɛ.
  Eat-and-fart ye mobili mega-cruiser sugandi a yɛrɛ ye. A tun ka nɔgɔn ka komandi kɛ a fɛ, wa a teliyaba n"a ka manɛwɛrɛ kɛcogo ɲuman y"a to a bɛ se ka kɛlɛ kɛ ka ɲɛ. A y"a jira ko kɛlɛ bɛ senna tuma min na, juguw ka dolow kurun dɔw bɛna a ɲini ka sɔrɔdasiw jigin planete Biscuit, Pastila ani Chocolate kan, a ye yamaruya di ko dugukolo sanfɛla ka bɔ ni halakili minɛnw ye minnu dilannen don ni buruburuw ye minnu bɛ se ka bɔn. O bɛɛ n"a ta, u bɛ ɲini ka kɛ yɔrɔ lakolon ye, wa duguden damadɔw man kan ka kisi.
  Fɛnɲɛnɛma-bɔn-minɛn ba fila ni tila, minnu tun bɛ kurun ba tan ni tan caman datugulen kɔnɔ, "meromat" ni "neutrons" fana sen bɛ o la, olu donna u kɔnɔ. Planɛtiw tun lakananen tɛ kosɛbɛ. Sekɔrɔ in dabɔra tiɲɛ na. Sira kan, o eskadron ye marifa ci sateliti misɛnninw dɔrɔn de la. Ka fara o kan, u ye hɛrɛ sɔrɔ;sira kan, u ye modulu wɔɔrɔnan sɔrɔ ni sɛnɛfɛnw ni marifaw ye - fɛn bɛɛ ma bɔ yen.
  Ka fara o kan, jenerali sonw ye nɔ jugu bila u la, u ye fɛn sonyalen dɔw dogo o diɲɛw kɔnɔ. O dɔnni : cutlets, sosiso ani sosiso ye jiginba dɔ Kɛ. Ni sɔrɔdasi miliyɔn saba sugandira dugukolo kelen-kelen bɛɛ kan, jiginyɔrɔw fɔli man gɛlɛn, i n"a fɔ sariya: kungokolon fla, min bɛ se ka kɛ i n"a fɔ filɛlikɛlan. Kὲlɛbolo minnu ye fɛnɲɛnamaw ye, olu y"u jɔyɔrɔ Da dɔrɔn, u pɛrɛnna o yɔrɔnin bɛɛ. Mankan juguba dɔ, kulekan, sɔgɔsɔgɔninjɛ, wulu tilancɛ jenilenw bolokɔnincininw. Annihilation ani o waati kelen na, flash (fiɲɛ) nafamaw, minnu kelen-kelen bɛɛ bɛ Bɔ fɛn suguya la k"a Tà ba tan na ka Se ba bi duuru ma, olu barika ka bon ka Tɛmɛ thermonucléaire (suma-nukliyɛri) kan. Saraw sɔngɔ ka dɔgɔ kosɛbɛ, wa u ka nɔgɔn. Yan, cutlets ye fili kɛ, u ma scanning squads ci ka taa ɲɛfɛ.
  Général Grand Eat-and-fart kɔni ma nin ye - yɔrɔ jan. A hakili bɛɛ tun ɲɛsinnen bɛ kɛlɛkurunba ma min tun ye fɛnba ye. Kɛlɛ in tun bɛ ka wuli ka taa a fɛ, wa i n"a fɔ Eat-and-fart tun b"a fɛ cogo min na, superlaser in makun waati dɔ kɔnɔ, a kɛlen ka tɛmɛn ka fanga sigiyɔrɔ caman wɛrɛw tiɲɛ minnu tun jɔlen bɛ. O kurunba in tilalen don kulu caman ye minnu tɛ kelen ye, minnu kelen-kelen bɛɛ y"u yɛrɛma, k"a sɔrɔ komandanba ka dɛmɛ ma kɛ, u ye kɛlɛ fɛɛrɛw sugandi. O cogoyaw la, fɛn bɛɛ tùn bɛ Labɛn ni jatebla ka ɲɛtaa ye, wa a tùn bɛ cutlets (kɛrɛnkɛrɛnnenya la) kɛrɛ fɛ. Jeneraliba y"a faamu k"u tɛ se ka mɛn, wa a y"a yɛrɛ bila laɲiniba la: ka kɛlɛkurunba in tiɲɛ. Walisa k"o Kɛ, a ye shock starships kulu dɔ fara ɲɔgɔn kan, ka gɛrɛ ɲɔgɔn na ka taa a fɛ. O kurunba sugu fanga min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye a fanga-yɔrɔ ye. A bɛ se ka kari dɔrɔn walima ka barika dɔgɔya ni gɛrɛntɛ jɛlen ye waati kelen na.
  A kɛra i n"a fɔ siniɲɛsigi tun bɛ u dɛmɛ, yɔrɔko kurulen wɛrɛ wulila o yɔrɔ lakolon na, ani mɛtɛrɛw jibɔyɔrɔ dɔ bɔra yɔrɔ la. A tun ka bon kosɛbɛ wa a tun bɛ gɛlɛya ka laɲini ni marifa ci. Sirako minnu tun bɛ na ɲɛfɛ, o jamakulu kabakoma in binna kɛlɛkurunba in kan.
  O bɔgɔbɔgɔli fɛ, lakanani ɛkran yɛrɛyɛrɛla, ka yɛrɛyɛrɛ, ka sisi manamana. Komin a girinna ka surunya, mega-cruiser ye charges (sara) ci ka bɔ plasma kanon bɛɛ la, k"a ci ni misiriw ni laser ye. Jaabi salvo barika tun ka bon kosɛbɛ, a yɛrɛ sera ka kurunba kɔnɔna tiɲɛ ani ka kurunba in kaman tigɛ.
  "Megaquasar" Choke, a ye sɔgɔsɔgɔ.
  -Ka halaki. Aw ye nin dunan in jeni. Marifaw bɛɛ la.
  Nka, salvo nata ma tiɲɛni kɛ ten. Komɛtiw ni mɛtɛrɛw ye o gosili nɔgɔya.
  Nka kurun wɛrɛw y"u sama ka wuli. Sɔgɔsɔgɔninjɛ fanga tun barika ka bon nin sen in na. Komin u ye foro in tiɲɛ, a barika dɔgɔyara kaban ni bloki belebelebaw ye, o jalakiw ye dingɛ kabakoma dɔ kɛ.
  -Sisan de ye thermo-preon bɔnbu fili waati ye. - A ye yamaruya di ka dumuni kɛ i yɛrɛ ye ka fart.
  A ka c"a la, o misiri sugu tɛ se ka baara kɛ pewu, k"a sababu kɛ misiriw ye minnu bɛ se ka kɛlɛ walima minnu bɛ se ka fiɲɛ kɛlɛ, nka o cogo la, ni kɛlɛkurunba in seko yɔrɔ dɔ tun tiɲɛna, a tun bɛ se ka baara kɛ. Tiɲɛ don, mɛtɛrɛw fana ye gɛlɛya lase dolow kurun fitininw ma, nka hali bi u ma tɔɔrɔ kosɛbɛ i n"a fɔ nin kurunba in.
  -Radiation ka se a dan na! A pɛrɛnna ni kanba ye ko: "Get-and-fart."
  Misi saba, minnu teliyalen don fotonw fɛ, olu ye pan ka don o yɔrɔ la. O cɛba bagabaga in yɛrɛyɛrɛla, a sera ka sɔn "nilifɛn" fila ma. Nka o kɔfɛ, charge sabanan pɛrɛnna dɔɔnin ka bɔ kɛrɛ fɛ, ka dingɛ kabakoma in bonya dɔrɔn.
  -Quasar ba kelen bɛ jigin jibolisira la ! "Geat-and-fart ye mankanba bɔ ani ka sanpɛrɛnw manamana ni dusukasi ye." - Ka dɛsɛ o binkanni sugu la. - O kɔ fɛ a y"a hakili sigi, fɛn bɛɛ ma tunun, a ye yamaruya di gravitation transmetteur ma. - Ka bin darapo kan n'i seko bɛɛ ye, ka dingɛ laɲini.
  O yamaruya kɛra ko ye min bɛ se ka kɛ. Binkanni ni binkanni min kɛra cogo kabakoma na, o kɛra ɲɛtaa ba ye. Wa hali ni dolow kurun naani tiɲɛna ni segin-ka-bɔnye ye, o danfara bonyalen don.
  O kɔfɛ, thermopreon (thermopreon) misiri dɔ y"a Fɔ ka Dòn hyperreactor (hyperreacteur) kɔnɔ. Preon fusion (pɛrɛyɔn fusili) kɛcogo barika ka bon siɲɛ miliyari caman ka tɛmɛ thermonucléaire kan. O binkanni barikama sugu y"a jeni o yɔrɔnin bɛɛ, ka kurun jɔcogo jɛnsɛn ka kɛ hyperplasme ye. Janya-yɔrɔ ni fotonw teliyalen don fo ka se superluminal teliya ma, o y"a tigɛli kɛ gazi rarefied ye. Sɔgɔsɔgɔninjɛ in senkɔniw, minnu sumana fo ka se degere quintillion ma, olu ye fɛn dɔw minɛ, ka kurunw jeni minnu bɛ kɛrɛfɛ.
  Mega-cruiser Eat-and-Fart ma se ka pan ka taa yɔrɔ la min tɛ mɔgɔ tɔɔrɔ kosɛbɛ, ka bɔ supernova bɔɲɔgɔnko jugu la. O bɛɛ n"a ta, a wulila ka wuli siɲɛ caman, k"a fili yɔrɔ jan ani ka tilayɔrɔ damadɔw tigɛtigɛ. Marifaw tiɲɛna kosɛbɛ, u fanba tun tɛ baara la. Ikomi a bɔnɛna a ka kɛlɛ seko fanba la, dolow kurunba kɛra jugu ka fɛn nɔgɔman ye. O dɔnni ani n"i t"a fɛ ka sa fu - jagɛlɛya tɛ hakilijagabɔ ye.I yɛrɛ ka sɔgɔsɔgɔninjɛ dun ka yamaruya di ka kɔsegin. A kɛlen ka mega-cruiser in manɛwɛrɛ ni hakilitigiya ye, k"a yɛrɛ tanga janw ni pinɛw ma, a kɔsegira, k"a ɲini ka don a ka kurunw lakanani kɔrɔ. Wa hali o bɛɛ la, a tun bɛ ɲini ka sɔgɔsɔgɔ, a datugulen don kosɛbɛ, a lamininen i n"a fɔ nson min bɛ dingɛ kɔnɔ. Kurun ka marifa damadɔw ye jaabi di ni sɛgɛn ye o binkanni jugu in na. Fanga-yɔrɔ in ma ɲɛ, a bɛ i n"a fɔ parasol tigɛlen ka tɛmɛ kala kan min bɛ se ka da a kan. A tɛ kabako ye k"a ma mɛn, sankolola-kurun in pɛrɛnna ka bin ka kɛ yɔrɔw ye.
  Dumuni-k"a sɔrɔ a ma se ka boli kurun fitinin dɔ kɔnɔ. O kisi-kurun in tun tɛ ye tiɲɛ na, jikuru minnu tun bɛ tugu ɲɔgɔn na, olu tun bɛ dankari kɛ a faamuyali la, fo hali girinya radaw tun bɛ yɔrɔ fitiniw dɔrɔn de sɛbɛn. Dan bɛ jagɛlɛya la, wa Jeneraliba Sweetie tun b"a fɛ ka kisi. Ka fara o kan, baara kunba dafara, wa ni jugu ka tɛmɛnkan ye siɲɛ naani, ani sisan, laala, siɲɛ duuru, kɛlɛ in kɔlɔlɔ ye dantigɛli ye min kɛra ka kɔn o ɲɛ, wa min ka fisa ni tɔw bɛɛ ye, o ye ka segin sɔrɔdasi tɔw. A bɔlen kurun kɔnɔ kaban, Eat-and-Fart ye yamaruya di : ka kɔsegin cogo labɛnnen na ka taa Tsar"s Dish sitɛmu fan fɛ walasa ka dɛmɛ sɔrɔ dugukolo lakanani na. O y"a to an ye waati sɔrɔ ani ka fanga wɛrɛw lase o yɔrɔ ma.
  Marshal Dumuni, dumuni, munumunu, ye taamasiyɛn sɔrɔ kaban ko jugu kɛlɛbolobaw bɛ se k"a kɔfɛ tigɛ. Nka, a ye sigasiga kɛ waati jan kɔnɔ, a siranna ko binkanni bɛna kɛ a ɲɛfɛ. Aw ye aw janto aw kana fanga dɔgɔya aw yɛrɛ tangacogo la. Ka fara o kan, jugu ye binkanni dɔ daminɛ min bɛ mɔgɔ bila sira wɛrɛ kan, ka kurun ba caman tiɲɛ. O wale sugu ye baron min tun ye siranbagatɔ ye kaban, o lasiran. Dumuni kɛ, ka dumuni kɛ, ka munumunu, a tun ye nɔgɔlenya ye, a tun bɛ a kunkolo sɔgɔ nɔgɔlenya la - jogo jugu sugu dɔ. Wa a ye nanbarakɛla ye a yɛrɛ ka cogo la, nka o waati kelen na, a ma waati sɔrɔ fɔlɔ k"a yɛrɛ feere ni a dusukun bɛɛ ye clizimw ma. Nka ɲɛtaa dɔw Kɛra o ko in na kaban. Cutlets tun bɛ janfaciw sɔrɔcogo dɔn ani a y"a ka taamaɲɔgɔn dɔw ta baara la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, jenerali min tun bɛ minɛnw dun, o tun bɛ to ka kunnafoniw di, ka sɔrɔdasi hakɛ ni a ka komandan ka teliya labɛnw bɛɛ fɔ. Sogofɛnw tun bɛ sara ni bolomafara ye, kɛlɛ la, hakilitigi bɛ nafolo sɔrɔ, jagɛlɛn bɛ taa ɲɛfɛ, naloman bɛ marifa ci. Nka, janfacikɛlaw tɛ hakilitigiw dɔrɔn ye, nka u tɛ yɔrɔjan mɔgɔw fana ye. O bɛɛ kɔfɛ, joona walima sɔɔni, u bɛ minɛ ni hakilijagabɔ-jɛkuluw ye walima u bɛ janfa u yɛrɛ ka patɔrɔnw fɛ. Kun min na a kɛra mago tɛ min na walima a jigira, walima hali marifa cilen. Nka, u y"a ɲini u kana kuma nin ko in kan, o kɔfɛ, u y"a ɲini ka sɛgɛsɛgɛlikɛla saralenw diyabɔ cogo bɛɛ la.
  Binkanni nɔgɔman in kɔsegira, sisan dalilu si tun tɛ yen tugun ka mɛn. A hakili jigira masakɛ ka yamaruya la k"a yɛrɛ tanga lamini ma cogo o cogo, wa a ye girinya cilen wɛrɛ sɔrɔ ni ɲinini ye, walima n"a fɔra ka ɲɛ, dɛmɛ ɲinini, Dumuni, dumuni, munumunu, a ye yamaruya di.
  -An ka ɲɛnajɛ kɛ. Mansa ka ɲɛnamaya kɛ!
  Nka, Armada taara kɔfɛ kosɛbɛ, a tun tɛmɛna kaban. O waati kɔnɔna na, juguw ka jamaba minnu tun ka bon kosɛbɛ, olu tora u ka ɲɛtaa banbali la.
  Royal Dish sitɛmu tun ye galaxie kɔnɔ min barika ka bon kosɛbɛ. Cɛmancɛ-dugukolo tun ka bon ani a tun ka ca a la - miliyari kɛmɛ fila ni biwolonwula ɲɔgɔn. A sira bɛɛ tun datugulen don ni sibɛri minɛnw ye minnu bɛ taa so, ka fara sateliti nafama tan ni naani kan. Sateliti kelen-kelen bɛɛ falen bɛ plasma ni hyperplasma kanonw na kosɛbɛ, ani misiriw fana. Ka fara o kan, dugukolo damadɔ wɛrɛw tun bɛ ka lamini, sigiyɔrɔw ni sigiyɔrɔw tun bɛ minnu kan. Kɛlɛbaw tun be kɛ an ɲɛ. Dumunikɛla ni sɔgɔsɔgɔninjɛ tun b"a kɔsegin yɔrɔ dɔn, wa layidu talenw tun bɛ taa ni u ye kojugu fo u tun tɛ se ka jɔ. O kɔfɛ, u jiginna i n"a fɔ pankurunw, u ma u yɛrɛ kisi, wa u ma u ni fana kisi. Sanfɛla jagokɛlaw tun bɛ baara kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u tun bɛ fɛn tobilen kasa dɔn, dolow filibuster juguw tun bɛ wuli i n"a fɔ wuluwuluw ka jamu - a tun bɛ mɔgɔ kɔrɔbɔ kosɛbɛ ka diɲɛw sonya minnu kɔnɔ mɔgɔw ka ca. Wa sisan, kɛlɛ min tun y"a daminɛ ka ban, o bɛ wuli ni dimi kura ye min tɛ se ka da a la, fo a yɛrɛ bɛ i n"a fɔ dolow bɛ yɛrɛyɛrɛ. Grand General Eat-and-fart sera ka taa kurunba dɔ la min ka nɔgɔn. Ka bɔ yen, a tora ka kɛlɛ ɲɛminɛ. Klizim ka cɛsiri fɔlɔ min kɛra walasa ka lafasali bɛɛ kari taama na, o ma kɛ masafugulan ye ni ɲɛtaa ye. O fagali in tun sirilen bɛ Pastilla dugukolo kɔkan. Planɛti minnu tun bɛ u lamini na, olu yɛrɛyɛrɛla o binkanniw kosɔn. Sateliti dɔ ye bɔnɛ jugu caman sɔrɔ fo a farala ɲɔgɔn kan, n"i y"a lajɛ kɛnɛma, a bɛ se ka kɛ i n"a fɔ a ye kɔnɔ pɛrɛn, a tiɲɛni teliyalen don kosɛbɛ.
  Choke sera ka kisi waati laban yɛrɛ la, ka kɛlɛkurunba in to kisi modulu-kurun dɔ kan. Sisan, cutlet jugu in, min tun bɛ ka tulu bɔn, o tun bɛ bagabagali dɔw bɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sɔrɔ a fari tun jenilen don kosɛbɛ fiɲɛ fɛ.
  -Aw kana kasodenw ta. Aw bɛ fɛn bɛɛ damatɛmɛ, k"a tiɲɛ, k"a jeni, k"a jɛnsɛn ka kɛ fotonw ye.
  -A bɛna dafa : i ka stellar superiorité ! - Jenerali minnu ka jɔyɔrɔ ka dɔgɔ, olu ye sigarɛti min ni dumuni duman ye, wa, k"u yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ, ka yamaruya di. A tun ka gɛlɛn kosɛbɛ ka se Pastila, senna-tɛgɛrɛ fitinin kelen-kelen bɛɛ la, i tun ka kan ka wari sara ni dolow kurun ba caman ye, ba tan ni tan. Nka, o jikuruba min tun tɛ se ka bali, o tun bɛ ka surunya.
  - Ka u sɔgɔsɔgɔ nin cogo la. Aw bɛ digi ka caya, a kana caya ka tɛmɛ o kan ani quasar laban! - Marshal Duke ye dimi kɛ. - Aw kana kurun caman bila ni aw bɛ bin satelitiw kan - aw bɛ u gosi yɔrɔ jan. O de ye hakilijagabɔ ye ka tɛmɛ. Oh, jinɛ ka minɛnw! Kaloriw tiɲɛni!
  Minɛnw bɔra tiɲɛ na, a bɛ ɲini ka ye, u bɔra sankolo la ka dolow kurunw gosi. Dɔw tiɲɛna o yɔrɔ la, dɔw, a kɔfɛ, tiɲɛni dɔrɔn de sɔrɔla. Bɔgɔlan caman tun bɛ ni pulse blaster ye, min tun bɛ se ka jeni fanga forow fɛ, hali ni waati kunkurunnin dɔrɔn de tun bɛ kɛ, ka tiɲɛni juguba kɛ. Tɔnɔ gɛlɛnw, cutlet kurunba joli jalen don, hali jagokɛlaw y"a daminɛ ka haminankow jira. Ni o bɔnɛba suguw bɛ gɛrɛyɔrɔw la, o tuma na, hakɛ jumɛn bɛna bɔnɛ dugukolo yɛrɛ kan. Nka, choke barila ka dimi dabila ani ka fɔɔnɔ tulumaw bɔn. Hakilina ɲuman dɔ nana a kun na, a y"a su ni bolomafara ye mɔni na.
  -N'an ye marifa wɛrɛ kɛ min fanga ka bon kosɛbɛ bonbon dumanw kama do? - Cutlet ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - O bɛɛ kɔfɛ, an b"a sɔrɔ, a fana ye sara ye min bɛ nɔ bɔ kosɛbɛ.
  Choke tun bɛ min miiri, o tun tɛ fosi ye ni "hyper-spark plug" tɛ. O marifa kura in ye superneutrons kɛrɛnkɛrɛnnenw Bɔ minnu janya ka surun siɲɛ miliyari caman na ka Tɛmɛ gamma radiation kan. O charge (sara) sugu ka binkanni fanga man bon, nka hyperradiation (fiɲɛba) fanga ka bon siɲɛ miliyɔn caman ka tɛmɛ a cogo kɔrɔ kan. Wa fanga min bɛ don a kɔnɔ, o ka bon kosɛbɛ - jikuru minnu bɛ fɛn ɲɛnamaw bɛɛ tobi, olu tɛ tulonko ye, u bɛ se ka jeni dugukolo kɔnɔ. O minɛn in dɛsɛba ye ko a tɛ Se ka Bɛn kɛnɛma. A dilanni cogoyaw kosɔn, nin saya yebali in kɛcogo tun bɛnnen don ka baara kɛ ni dugukolo-yɔrɔw dɔrɔn ye, wa hali o waati la, a tun bɛnnen don u bɛɛ kan. Nka nin ko in na, Dugukolonɔn diɲɛ tun bɛnnen don. O minɛn jugu in ye nin diɲɛ jamanaden tilancɛ fila halaki. A ka ɲi ko enemas tun bɛ ni o charge sugu kelen dɔrɔn de ye.
  Wa hali n"a y"a sɔrɔ marifa ɲumanba don, i bɛ baarakɛlaw faga, nka minɛnw ni fɛnw bɛɛ bɛ to. A bɛ kɛ bɔnɛ ye dɔrɔn ko a sɔngɔ ka gɛlɛn hali bi. Walasa ka shbarro jikuruw Dabɔ, hojaramah hakɛ caman de ka kan, wa o de ye fɛn ye min man ca diɲɛ kɔnɔ. Nka u ma a sɛnɛcogo dege fɔlɔ cogo la min bɛ kɛ ni fɛn dilannen ye.
  -Kabako nimɔrɔ filanan ! Choke diyara kosɛbɛ, a yɛrɛ ye ketchup dɔw dribble a yɛrɛ kan minnu dilannen don ni dragon egg ni konkomɔri tomati hybride ye. - Ka dugukolo saniya ni schebarro comb ye ! N bɛna sanubɔlan dɔ labɛn ni bɔrɔ ye!
  Ka fara dumuni dumanw kan, Eskimow tun bɛ balo o sankolo masaya in kɔnɔ: ice cream yɔrɔ minnu bɛ yeelen bɔ, minnu sigilen bɛ dugukolo kan. U tun bɛ baara kɛ Sladkoezhkostan fɛ, k"a sɔrɔ u tun sigilen bɛ cogo bɛnnen na. U se sɔrɔli tun ka nɔgɔn i n"a fɔ peresiw sɔgɔli, volley fila-fila ani ice cream tilayɔrɔ dɔw y"u sen dumanw ni nɔrɔlenw kɔrɔta ka taa sanfɛ. O kɔfɛ, aborigɛnw y"a to u k"u ka yɛrɛmahɔrɔnya yɔrɔba dɔ mara. Sisan, nin boli in ye "hyperplasma porridge for breakfast" sɔrɔ ka fara bonbon kan. O fiɲɛ ye u kɛ bulu ye, u kɛra bulama nɔgɔlen ye ani u kɛra bulama bilenman ye. U caman tun datugulen don ni nɔgɔw ye ani u tun bɛ ka girin dimi fɛ min tun tɛ se ka muɲu. Minnu sara o yɔrɔnin bɛɛ, a bɛ se k"a fɔ ko u ye hɛrɛ sɔrɔ - u kɛra nɛrɛ ye, k"u ka sukaro wuluwuluw nɔrɔ ɲɔgɔn na, k"a sɔrɔ mɔgɔ wɛrɛw ka tɔɔrɔ ye sanga caman kɛ. Robo caman fana tiɲɛna - kɛlɛ ni izini ta bɛɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u dɔw tun ma se pewu, nka u kɛra diɲɛnatigɛla ye, k"u yɛrɛ fili mɔgɔ damadɔw ma minnu ye ɲɛnamaya sɔrɔ, walima ka ɲɔgɔn kɛlɛ. Ja in tun bɛ siran tiɲɛ na.
  Yanka y'a bolow siri, k'a bolokɔnincinin wuli a ɲɛda la, ka bɔ a denmisɛnnin dawolo la ka pɛrɛn:
  - Barbari jumɛn don ! Schizo fariman dɔ ka miiri min ye eroyini min ka tɛmɛ a dan kan.
  O kɔfɛ, cɛnin ye kɛlɛ in lajɛ kosɛbɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Ja in nalonmaya ye dɔ fara a ɲɛnajɛ kan dɔrɔn.
  O gosili min ye mɔgɔ farikolo tiɲɛ, o ye lafasali fanba gosi, wa, cutlets labanna ka o fɛɛrɛ in minɛ. Sateliti hakɛ dɔ dɔrɔn de kan : kɛlɛ jigitigɛlen in tora senna, pikiriw y"u ni feere kosɛbɛ. Nka, u tun bɛ lɛri tilancɛ dɔrɔn de to a caya la.
  -Nin dangalen Dumuni-Dumuni-Swallow bɛ min, walasa a yɛrɛ ka se ka dun ka fɔɔnɔ bɔ. - A ye kali ko, I yɛrɛ Dumuni ka farigan. "Ne ye dɛmɛ ɲini a fɛ siɲɛ caman kaban, nka jaabi si ma sɔrɔ, foli tɛ." Dingɛ duman dɔ bɛ a ka finimugu jukɔrɔ!
  Dɛmɛ kɛra kɔfɛ tiɲɛ na. Ani fanga wɛrɛw gɛrɛla cutlets kɛrɛfɛ.
  A sɔgɔsɔgɔ ani a tora ka nɛ bɔ, jeninida ninnu ye jeni hinɛbaliya la. Miiri dɔɔnin kɛlen kɔ, a y"a latigɛ ka kɛnɛyaji kɛ k"a sɔrɔ a ma dolow kɛlɛ laban makɔnɔ. Marshal Fat-dish (rollo min bɛ dumuni diya kosɛbɛ) ye yamaruya di ko a ka fa ni furaji ye min bɛ a lasegin a cogo kɔrɔ la, ka a yɛrɛ su ji la ni a kunkolo ye ji bulama-warijɛ-kɛrɛnkɛrɛnnen na. A tun ka di kosɛbɛ, a sɔgɔsɔgɔninjɛw tun bɛ kirin, dimi tun bɛ nɔgɔya. Cutlet tun bɛ girin, ka emɛridi fomu bɔn, ka a senw lamaga. O kɔfɛ, marisikalo y'i biri kɛnɛma ka taa a fɛ ka yamaruya di ko:
  -Ka don ka bɔ numan fɛ, dolow kurun ba kɛmɛ saba bɛ kinin fɛ ani duguma-kɔnɔna na. I n'a fɔ nin. Sisan, a gɛrɛntɛ ka bɔ kɔfɛ. Aw bɛ baara kɛ ni spiral bypass ye. Diving circular (sɔgɔsɔgɔninjɛ). Sisan, an k"an hakili bɛɛ di a ma.
  Gofɛrɛnaman ka dolow kurunw y"a kan minɛ k"a sɔrɔ siga t"a la, nka jagokɛlaw ye wale kɛ u seko bɛɛ la. U tun b"u mago don fɔlɔ dugukolo Pastila de la. U caman y"a daminɛ ka sɔrɔdasiw jigin nin diɲɛ muɲuliba in kɔnɔ. Sankolo fiɲɛ tun bɛ sakari ni fruktose gazi kasa bɔ, o de kosɔn a tun bɛ se ka binkanni kɛ sanfɛla finiw dɔrɔn de kɔnɔ. Fiɲɛ min bɛ ionize (ionize) la, o ye fiɲɛ barikamaw Bɔ minnu fanga Bɔra teliya la, wa a bɛ Se ka Kɛ ko farati tɛ fɛn ɲɛnamaw ma. Nka o waati kelen na, a ye dumuni duman dɔ to n da la, wa n tun b"a fɛ ka daji da. Nka, kupu diwɛn, min ka teli ka kɛ ji ye min ni farikolo tɛ bɛn, o tun bɛ bɔn ka jigin dawolo la. Protéine suguyaw tun bɛ dɔlɔ nafa bonya kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nka minnu tun bɛ sogo dun, olu tun tɛ a mafiɲɛya. Fɛn wɛrɛw cɛma, diwɛn dɔw tun bɛ kɛ ni "dope" ye min tɛ fɛn wɛrɛ ye, fo a tun bɛ mɔgɔ minnu hakili walima u ka molekiyɔrɔ hakilitigiw tiɲɛ, hakili tun tɛ minnu na.
  Korsi barikama dɔw binna ka sa. O kɔfɛ, u yɛrɛ ka baarakɛɲɔgɔnw tun bɛ u ka finiw bɔ u la, ka tila tuma dɔw la ni laser-minɛnw ye. O kɔrɔ ye ko ɲagami ye masaya kɛ ni fanga bɛɛ ye. Sow fanba ye ɲɛnamaya sɔrɔ o la, binkanniw tun bɛ ka caya. Sɔɔni, jamana ka baarakɛlaw fana farala o fagali kan. Bɛɛ tun b"a fɛ ka dɔ wɛrɛw minɛ. Nka, a tun ma ban fɔlɔ. A tɛmɛna kosɛbɛ, nka Dumuni, Dumuni, Gnaw fanga sera. Faamaba min tun b"a fɛ kosɛbɛ, o ye dugukolo sɛgɛn kabini waati jan, nka o bɛɛ n"a ta, a y"a ka wale kɛ ɲɔgɔn fɛ. Kɛlɛ kɔfɛ seginkanni bɛ na ni maloya banbali ye! Nka nin ko in na, dolow kurunba camanba, minnu kɛra dumunikɛminɛnw ye minnu ka di kosɛbɛ ani minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, olu kɛra gilotini nɛgɛ ye min binna kɔ farilankolon kan. Komandan ye fiyɛli kɛ n"a y"a filɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la denmisɛnw ta fan fɛ:
  - Ne filɛ nin ye ! Sisan ne bɛna cɛsirilan di bɛɛ ma!
  Wa o waati, i n"a fɔ a kɛra cogo min na, o kɛra hɛrɛ ye a bolo, kurun fanba tun bɛ ɲɔgɔn degun, ka Pastila tiɲɛ. O de kosɔn, bonbonsi ɲɛmɔgɔba kabakoyara ani a jɔyɔrɔ tun ka fisa kosɛbɛ a kɛrɛ fɛ.
  Sisan, kanon in tugura ko wɛrɛ la pewu. Kulɛriw digilen don ka se dugukolo miliyɔn kelen, ba kɛmɛ fila ni ba mugan ni duuru ma. Jagokɛlaw caman, kɛrɛnkɛrɛnnenya la sogo bidonw, y"u yɛrɛ min kaban fo u ka dolow kurunw bɛ to, wa hali ni fanga forow fagara, jɔli dugukolo kan, o b"u kɛ laɲini nɔgɔn ye. U ye marifa ci ka bɔ jiribolo la. Filibusterw ye jaabi di ni sɛgɛn ye. Kɛlɛba min ka bon kosɛbɛ, o kɛra dɔrɔn gɔfɛrɛnaman ka kɛlɛbolow fɛ minnu ye cutlets ye.
  Cɛdennin tun b"a fɛ kosɛbɛ ka min kɛ o kɔfɛ, nka a kɔkiliw gɛrɛgɛrɛ gɛlɛn dɔ labanna ka den kunu.
  - Wuli, a filɛ, i b'i da ! A waati sera ka taa taama na.
  Yanka panna ka wuli, a dimina. Ka fara o kan, a ma sunɔgɔ ka ɲɛ, nka bi lakɔliden dɔ fɛ (min delila ka ɛntɛrinɛti lajɛ su fɛ) nin ye ko ye min bɛ kɛ tuma bɛɛ.
  - U bɛ yamaruya di yɔrɔ o yɔrɔ, n labɛnnen don ka taa.
  Akhmed ye mobili ta ka wuli (a ɲɛ, a kasa tun bɛ bɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni fiɲɛ tun bɛ ka bɔ a fan fɛ, wa a tun bɛ ni wuluwulu nɔgɔlen ye) k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ni maloya ye:
  - sow dɔ sara, ne y'a latigɛ ko aw ye cɛdenw ye : i n'a fɔ u fitinin ni kura, aw bɛ wotoro sama.
  Yanka y'a ɲɛda kɔrɔta k'a kabakoya:
  - I tɛ se ka nɛgɛso kura san garasi la.
  Jagokɛla y'a ɲɛw wuli:
  - Tiɲɛ don i bɛ se, nka n t"a fɛ ! O la sa, i sen don o ko la. I bɛna taa ni mɔgɔ tɔw bɛɛ ye!
  U ye cɛdenw lamini ni bugɔli ye, ka u siri wotoro dɔ la. U y"a ye ko Yanka bɛ ka sigasiga, u y"a bugɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye. Dimi ye cɛnin lasegin tiɲɛ dusukasilen na, a fari tigɛra tugun. Ne tun ka kan ka kan minɛ, wa, sirilan belebeleba dɔ tun sirilen bɛ ne disi la. Cogo dɔw la, a tun bɛ mɔgɔ hakili jigin minɛn dɔ la min bɛ kɛ ka kurunba ta, a tun ka gɛlɛn dɔrɔn. Cɛdenw tun bɛ layini na ka bugɔ. O gosili ye Yankee kɔ minɛ, a y"a teliya o yɔrɔnin bɛɛ. O kɔfɛ, jɔnkɛ kamalenninw, ni sɔgɔsɔgɔ ni kulekan ye, u taara ɲɛfɛ. Fɛn min tun ka gɛlɛn kosɛbɛ, o tun ye ka wotoro lamaga, nka o kɔfɛ, a y"a daminɛ ka wuli, wa a nɔgɔyara kosɛbɛ. Cɛsirilan ye farikolo sama dɔɔni, nka a tun bɛ se ka muɲu. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kabakurunw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ n sennasanbaraw jukɔrɔ. A bɛ iko nin diɲɛ in kɔnɔ u y"a faamu ko furabuluw, walima furabuluw tun bɛ ni furako ye min tun ka bon kosɛbɛ, wa a ma mɛn sen minnu karilen don ni juguya ye, olu kɛnɛyara pewu. U tun bɛ gɛlɛya dɔɔnin kaban, wa a tun tɛ dimi kosɛbɛ, wa kabakurunw fanba tun ye bulama ye, wa u tun tɛ nɔgɔ i n"a fɔ fɔlɔ. Dɔɔni dɔɔni sugo tɛmɛna, Yanka y"i lamaga, k"a ɲini a kana senna ɲɛfɛ cɛnin senna. Ali y'a fɔ a ye ko :
  - I bɛ an fɛ tugun sisan wa ?
  - Yala nin b'i nisɔndiya wa ? "Cɛdennin y"a ɲini ka cɛsirilan lamaga walasa a kana maga dɔɔni a disi farikoloma la.
  - Tiɲɛ tɛ, nka an bɛ se ka baro kɛ a dɔgɔyalenba la fɛn nafama dɔ kan. O bɛɛ kɔfɛ, i bɔra diɲɛ wɛrɛ la. - Jɔnkɛ kamalennin y"a kunsigi jan nɛrɛmuguma lamaga.
  - Awɔ! Ne bɛ se ka fɛn dɔ fɔ aw ye! Mun de ka di i ye.
  Sadat ye ɲininkali kɛ ko:
  - I ka jamana ye se sɔrɔ kɛlɛ jumɛnw na ?
  Yanka, oddly enough, a maloyara:
  - A bɛ fɔ cogo di ? Irisi jamana tariku bɛɛ ye kɛlɛw ye minnu bɛ taa ɲɛ. I n"a fɔ jamanadenw ka dɔnkili b"a fɔ cogo min na : an ye so boli, an ye so boli, a ye waati jan ta an na ! Sira min bɛ bɔ gɛlɛya la, ka taa gɛlɛya la, ka bɔ kɛlɛ la, ka taa kɛlɛ la! K"a ta kɛlɛ la ka taa kɛlɛ la!
  N"an bɛ kuma kɛlɛw kan, o tuma na fɛ, an ka kan ka kɛlɛw sugandi minnu nafa ka bon kosɛbɛ.
  - Juman de tun ye fɔlɔ yɛrɛ ye ? - Kabako don, Sadat kunsigi bilenman tun labɛnnen don kosɛbɛ. Sani cɛdenw ka tɛmɛ, u tun bɛ to ka u ko dɔɔni dɔɔni baji kɔnɔ: bugɔli taamasiyɛnw tun bɛ ye ka jɛya u farikolo gɛlɛnw na, minnu tun bɛ baara gɛlɛya.
  Yanka y"a dawolo sɔgɔ, u ma balo kabini sɔgɔma ani lankolonya dɔ tun man di a kɔnɔbara la:
  - A ka gɛlɛn ka fɔ ! A daminɛ na, an ka jamana tun bɛ wele ko Kievan Rus. Masakɛba fɔlɔ, ka kɛɲɛ ni tariku ofisiyali ye, o tun ye Rurik ye. A ye masakɛ-jamakuluba dɔ sigi sen kan. Tiɲɛ don, dɔnnikɛla dɔw bɛ sɔsɔli kɛ a ka fɔlɔ la, masakɛba dɔw tun bɛ yen ka kɔn Rurik ɲɛ, misali la Oleg, walima hali Kiy kɔrɔ. A ka c"a la, kɛlɛ suguya caman tun bɛ yen. Fɔlɔw yɛrɛ ma to tariku sɛbɛnw kɔnɔ yɛrɛ. Nka setigiba fɔlɔ min tun bɛ dɔn kosɛbɛ, o tun ye Svyatoslav ye. A ka fanga kɔrɔ, Kievan Rus ye waajulikɛyɔrɔ minɛ min tun bɛ se ka kɛ a yɛrɛ ta ye siɲɛ fila. Masakɛ tun ye fɛɛrɛbɔla ŋana ye, a tun bɛ baara kɛ ni sofaw ye kosɛbɛ, ka manɛw kɛ ka tɛmɛn, ani ka kogow jɔ. Nin ye phalanx sugu dɔ ye, ni tama tan bɛ Bɔ kɛnɛ kan ka bonya kosɛbɛ ka Tɛmɛ wulu kɔkolo kan. Svyatoslav ye formation (fɔli) ɲɛnabɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, slingers (slingers) ye bɔgɔdaga (bɔgɔlanw) fili formation (fɔlikan) kɔfɛ. A ka c"a la, masakɛba fɔlɔ tun bɛ kɔn ka jugu lasɔmi a ka kanpaɲi ko la, ka cikan di : N bɛ na i ma ! Ne ma n kɔ don jugu la abada!
  Sadat y"a kunkolo wuli k"a kɔlɔsi ko:
  - Ka jugu lasɔmi kanpaɲi dɔ la, o ye jatigɛwale ye kosɛbɛ. I bɛ se ka bɔnɛ i ka kabako waati la!
  Yanka y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye (a kɛra i n"a fɔ kɔrɔsibagaw ye cikan sɔrɔ ko u kana u sen don denmisɛnnin kabakoma in ka jɛmukan dumanw na, n"a sɔrɔ a bɛna fɛn nafama dɔ fɔ?).
  - Jaati! Nka Svyatoslav tun ka di kɛlɛ dafalen ye ka tɛmɛ yaala-yaala jan kan ka tɛmɛn jirisunba kan. A ka fisa ka se sɔrɔ jugu kan siɲɛ kelen, sanni ka tugu gang kelen-kelen bɛɛ nɔfɛ.
  Sadat sɔnna a ma ko:
  - Nin bɛ se ka kɛ sariya siratigɛ la ! N hakili b"a la ko an ka ladilikɛla tun bɛ seri wulu belebelebaw minɛ, ka mɔni sɛnsɛn tasa dɔ kan.
  - Seri bugunw ?
  -U ka jiriden sogo bɛ jate dumuni duman ye ! Fɛnɲɛnɛmaw minnu man ca! O la sa, a fɔ n ye ka taa a fɛ: Svyatoslav ye i ka mansamara bonya kosɛbɛ wa?
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Barika la, nka bɔnɛ ye a ye ko a tɛ mɛn. Ikomi a ye Bulgari jamana minɛ ani ka se sɔrɔ Bizansi sɔrɔdasiw kan, a ye sigasiga ani a ma Kɔnstantinople minɛ o yɔrɔnin bɛɛ. O kɔ fɛ, kɛlɛ Kɛra ni Pechenegw ye, Bizansi ye sira Minɛ. Bizansi Sezari ye sarala sɔrɔdasi minnu ta sanu kama, a ye nafa sɔrɔ sɔrɔdasiw la. Kɛlɛ damadɔ minnu kɛra joli la, Svyatoslav wajibiyara ka sɔn o ma. Kɛlɛ laban na, masakɛ tun surunyana se sɔrɔli la, nka buguri fɔɲɔba dɔ wulila min y"a ka sɔrɔdasiw fiyen. Nka, a ye kɛlɛbolo fanba mara. Svyatoslav seginna kɔfɛ tuma min na, Svyatoslav ni kulu fitinin dɔ binna Pecheneg ka lamini na.
  Sadat ye sirilan sama ka gɛlɛya walasa a kana maga dɔɔni, ka ɲininkali kɛ ko:
  - Su?
  Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - Ɔwɔ, a sara ! Ani Pecheneg Khan ye jirisunba dɔ dilan ni Svyatoslav kunkolo ye. Ni an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, nin ye laban dusukasilen ye komandanba dɔ bolo.
  Ali y'a fara a kan ko:
  - Ɔwɔ, nin bɛ kɛ tuma caman na !
  Yanka ye a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - A kɛra ko gɛlɛnba ye ka min sɔrɔ, o mara. Tmutarakan dɔrɔn de tun ye masakɛ fitinin ye: a tun bɛ se ka mara k"a kɛ Kievan Rus yɔrɔ dɔ ye. A tɔ tununna.
  Sadat ye ɲininkali kɛ ko:
  - mun na denkɛ ma sɔrɔ masakɛ fɛ ?
  Cɛdennin y"a kunkolo wuli ko:
  - Tiɲɛ don u tun bɛ ten ! U ye kɛlɛ kɛ masasigilan kama. Fasodenɲumanya kɛlɛ jugu dɔ kɛra, Risika ba caman sara. Prince Vladimir, n"a tɔgɔ dara ko Tle, o ye se sɔrɔ. A y"a balimaw faga ni juguyaba ye. O waati kelen na, kabako don, a kɛra mɔgɔ senuma ye, ka wele ko mɔgɔ senuma.
  - A dɔnna ko a ye mɔgɔ senuma ye ! - Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - A ka c'a la, faama min ye senuba ye, o de ye kunkolow tigɛ ka caya.
  - O cogo la, Ɔrɔmu Ɔrɔmu Egilisi tɛ tilennenya kɛ Piɛrɛba ni Ivan jugu ma. U yɔrɔ dɔw tun ye joli bɔn: u tun bɛnnen don kosɛbɛ mɔgɔ senumaw jɔyɔrɔ ma. - Yanka y"a kunkolo wuli ni dimi ye. "Nka, sɔsɔli bɛ yen o ko la. U yɛrɛ b"a fɛ ka Stalin kɛ mɔgɔ senuma ye. A fana ye kɛlɛcɛ ye.
  - Mun kɛra o kɔfɛ ? - Cɛdenw ye ɲininkali Kɛ ɲɔgɔn fɛ.
  Yanka y"a fɔ ka t"a fɛ, a kabakoyara kɔrɔsibagaw ka muɲuli la:
  - Vladimir ye kerecɛnya don Rus ka la, a ma kanpaɲi kɛ mansamara kɔkan, wa a ka ɲɛnamaya laban na a y"a ɲini ka mara kɛ tilennenya la. O kɔ fɛ, a salen kɔ, kɛlɛ Kɛra balimaw ni ɲɔgɔn cɛ tugun ni mɔgɔfaga ye. A laban na, Yaroslav, min tɔgɔ dara ko hakilitigiw, o ye se sɔrɔ. Kɛlɛ jolilenw kɔfɛ, a sera ka Pechenegw Kὲlɛ. Yaroslav hakilitigi ye masaya kɛ waati jan kɔnɔ, wa a tun ye Duke kɔrɔba dɔ ye, n"a ma kɛ a kɔrɔba ye, a ka saya waati. A kɔfɛ, Kievan Rus ka dɔgɔyali daminɛna. Mansamara misɛnninw y"a daminɛ ka yɛrɛmahɔrɔnya sɔrɔ ka taa a fɛ. Monomakh ka fanga kɔrɔ dɔrɔn de lakununni yɔrɔ dɔ Kɛra. A ka kɛlɛbolo ye Polovtsianw kɛlɛ. Nka hali Monomakh ma Se ka masakɛw bɛɛ Kɛ kelen ye.
  Sadat y"a mago don a la ko:
  - Monomakh ye Polovtsianw Kὲlɛ cogo di ?
  - Fɔlɔ, a y"u sɛgɛn ni lafasali cɛsirilen ye, o kɔfɛ, a taara kɛlɛcɛ latigɛlen dɔ la !
  Ali tun b"a fɛ ka fɛn dɔ ɲininka, nka bugɔli minnu bɔra bugɔli la, olu binna cɛdenw kan, k"u wajibiya ka wotoro sama joona. Akhmed y"a bolo kɔrɔta ni dimi ye : a dabila ka kɛ liberali ye ! Yanka y"a yɛrɛ firifiri : bugɔli y"a kɔkiliw jeni, joginda finmanw bɔra gosili tɛmɛnenw na, a bɛ nɛ dɔɔnin. Kabakurun nɛrɛma dɔ donna a sennasanbara jɛlen na, cɛnin ye sɔgɔsɔgɔ, a sen sɔgɔra, taama gɛlɛyara ka taa a fɛ.
  N"i bɛ taama ni doni girinman ye ani ni i bɛ taama teliya la, kuma waati tɛ yen, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sira jiginna tugun. Yanka yɛrɛ nisɔndiyara ko a bɛ se ka fɔ ko a tun tɛ fini si don, fiɲɛ tun bɛ fiyɛ a farikolo barikama farilankolon kan ni diyanye ye, o y"a to a dusu ka di kosɛbɛ. Cɛdennin y"a miiri ko a ka diɲɛ kɔnɔ, jamana yiriwalenw sigibagaw ka kan ka baara kɛ kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la rickshaw samabagaw.
  Ani ka ɲɛnamaya kɛ ni baara tɛ, o kɔrɔ ye ka nakɔfɛnw sɛnɛ!
  Sadat, a kan bɛ yɛrɛyɛrɛ ni jɔrɔnanko ye, a ye Iancu ɲininka ko:
  -Jɔn de ye Monomakh nɔ bila?
  - Kὲlɛ Kɛra a denkɛw 'cɛ tugun. O kɛra ka mɛn kojugu. - Yanka y"a makun, k"a ninakili minɛ. - A bɛɛ lajɛlen na, nin balimafaga kɛlɛ ninnu bɛɛ ye seereya kɛ masakɛw ka nafantanko la min bɛ ka bonya.
  - o tuma mun na i ka mansamara ka fisa ni tɔw ye ? - Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye.
  - Laala bawo jɔnw tun bɛ ɲini ka kɛ a kɔnɔ. Cogo dɔ la an sera ka tariku waati in tɛmɛ.
  - Nka sisan i yɛrɛ ye jɔn ye ! - Sadat ye a sen don a la ni nisɔndiya ye.
  - Mɔgɔ tɛ tɔgɔ masiri , nka a tigi tɔgɔ de don ! - Walima n"a fɔra ka ɲɛ, a kɔkanna ! - Yanka y'a yɛrɛ latilen. Cɛdennin tun t"a fɛ ka kuma fewu, wa a tun ka gɛlɛn kosɛbɛ, nka fan wɛrɛ fɛ, kuma tun b"a hakili bɔ doni kan.
  - I ka jamana na, i n'a fɔ yɔrɔ wɛrɛw la, kɛlɛ kɛra somɔgɔw ni ɲɔgɔn cɛ masasigilan kama. Kuma bɛɛ la, a ye ko ye min bɛ kɛ cogo la! - Sadat y'o fɔ, k'a gɛlɛya kosɛbɛ.
  Yanka y'a kunkolo wuli:
  - A tɛ kɛ jamana siwiliw ta ye. Nka ninnu ye kunnafoni fitininw ye ten. O kɔ, a juguyara ka tɛmɛn fɔlɔ kan, jugu kura juguw bɔra kɛnɛ kan.
  - Ni i barika ka dɔgɔ, juguw bɛ bɔ tuma bɛɛ ! - Ali y"a kɔlɔsi ko jɔnkɛ kamalennin kɔnɔbara bɛ ka wuli ka bɔ jɔrɔnanko la. "O cogo de la an cɛdenw cɛma, minnu barika ka dɔgɔ, olu bɛ gosili caman sɔrɔ."
  - I n'a fɔ jamana barikama dɔrɔn ! Wa an ye sɔgɔli dafalen sɔrɔ ɲɛda ni mansinw na. - Yanka ye daji bɔ, k"a ɲini k"a ninakili cogoya kelen kɛ. A tun b"a dɔn ka bɔ a ka ko kɛlenw na ko sɔɔni o bɛna nɔgɔya.
  Sadat ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - Ne dalen b'a la !
  Yanka tora k"a fɔ, a ninakili tɛ ko:
  - A Kɛra ten ko Mɔngoli Mansamara Wulila kɔrɔn fɛ yɔrɔ jan. Nka, Mɔngoliw dɔrɔn tun tɛ a kɔnɔ, nka fɛnɲɛnɛma suguya bɛɛ tun bɛ yen. Genghis Khan y"u fara ɲɔgɔn kan. Faamaba dɔ fana. Kuma bɛɛ la, sɔsɔli caman bɛ kɛ a ye mɔgɔ min ye, hali a fɔcogo dɔ bɛ yen ko ale ye Risi masakɛ Vladimir ye. A mana kɛ cogo o cogo, Genghis Khan ka ɲɛnamaya bɛ i n"a fɔ nsiirin. A denmisɛnman a minɛna ka kɛ jɔn ye, o kɔfɛ a bolila ka taa Sinuwa. A ye ko caman kɛ, minnu tun tɛ se ka da a la kosɛbɛ. A laban na, a sera ka kabila caman fara ɲɔgɔn kan. Jugu laban min ye Mongol Khan ye, o janfara a yɛrɛ ka baarakɛlaw fɛ.
  - Wa a ye sara sɔrɔ ! - Ali ye ɲininkali kɛ, a ɲɛda bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - n' i bɛ se k' a wele ko sara , u kɔ karilen don ! - Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Sadat y'a kunkolo wuli:
  - Ayiwa, a ye nalomanya ye ka mɔgɔ minnu kɔ kari, minnu ye nɛɛma kɛ i la. O kɔfɛ, i tɛna a fɛ ka mɔgɔ si janfa.
  "A tun t"a fɛ nin ka kɛ kɔrɔbɔli ye a ka kɛlɛcɛw bolo." - Yanka y"o ɲɛfɔ.
  - Nka fu ! Ka janfacikɛlaw dusu don juguw ka sigiyɔrɔ la, o bɛ i n"a fɔ ka malo sɛnɛ, se sɔrɔli buru bɛ tobi min na! - Novice kɔrɔ in nana ni aphorisme ye.
  - janfa buru bɛ kɛ baga ye tuma bɛɛ , wa bawo a bɛ tobi ni binkɛnɛw ye ! - Yanka parri ka ɲɛ. "Hali Naziw tun dalen tɛ u la." Hali n"u ye baara kɛ ni kulu duurunan ka baarakɛminɛnw ye kosɛbɛ!
  - Di! Ani Genghis Khan ye Kievan Rus kɛlɛ wa? - A ye ɲininkali kɛ, ka sumaya jikuruw bɔ Sadat ɲɛda la.
  - Ɔwɔ ni ayi ! - Yanka ye ɲɛda sɔgɔlen kɛ.
  - A bɛ Kɛ cogo di ? Ɔwɔ walima ayi! - Sadat y"a ka dimi bɔ a la.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka t"a fɛ ni kan ye min bɛ sɛgɛn:
  - Genghis Khan ye Mongol kabilaw minɛ ka binkanni kɛ Sinuwa jamana kan. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, Sinuwa woroduguyanfan Qing Mansamara. Hali ni Sinuwaw ka jatebɔ tun ka bon ani fanga ka kɛlɛbolo kogow, k"a sababu kɛ komandan ka jatebɔ juguw ye, ka fara sɔrɔdasi damadɔ ka wariko kan, u ye se sɔrɔ. Pekin binna sufɛ binkanni dɔ sababu la. Sinuwa masakɛ sirilen tun bɛ a senw na jiriw la, ka tigɛtigɛ ka kɛ yɔrɔw ye! Ka fara o kan, u y"a tigɛ dɔɔnin dɔɔnin, wa sanni o ka kɛ, sɔrɔdasiw y"u lafiya faama kɔrɔ ɲɛda la!
  Ali ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - O ye fɛn haramulenw ye dɛ !
  - Mɔngoliw tun bɛ to ka wale juguw kɛ. Ni kɛlɛcɛ kelen bolila mɔgɔ tan cɛma, o tuma na, mɔgɔ tan bɛɛ tun bɛ faga. Ni kɛlɛcɛ kelen minɛna, ni a ma bila, o tuma na, u tan bɛɛ tun bɛ faga. - Yanka y"o fɔ ni sɔnkan ye.
  - Ni tan bɛɛ bolila do ? - Cɛdenw y'a ɲininka.
  - O kɔ, u ye kɛmɛ faga !
  Sadat y"a jira ko:
  - O la, foyi tɛna to kɛlɛbolo la ! Ka fara o kan, ni kɛlɛbolo bɛɛ ye boli kɛ, n"u b"a fɛ k"a faga o kɔfɛ, sɔrɔdasiw bɛna muruti, u yɛrɛ bɛna ko kɛ ni o fagali sugu ye.
  Yanka hakili ɲagamina tiɲɛ na, bawo Mɔngoliw tun tɛ se sɔrɔ pewu, tuma dɔw la, u tun bɛ boli. Ani, i ye mun kɛ o ko suguw la? Nka, a hakili jigira Sparta la. Sariya dɔ fana tun bɛ sen na : bolibaga bɛɛ ka kan ka faga ! Nka tuma min na Empedrion ye se sɔrɔ u ka kɛlɛbolo kan, ani Spartan masakɛ fagara kɛlɛ la, u y"a latigɛ ka nin wale ninnu kɛ. An bɛ sariya bonya senuma na, kabini o dugujɛ, nka sisan, sariya ka sunɔgɔ. O bɛɛ kɔfɛ, tiɲɛ na, i tɛ se ka bɛɛ faga!
  - n hakili la nin ko in na, u ka siniɲɛsigi latigɛra komandan fɛ. N"a sɔrɔ o ko tun dan ye bugɔli nɔgɔman ye. - Yanka ye miiriliw kɛ.
  - Ayiwa bon ! Kuntigiw bɛ fɛn caman sɛgɛsɛgɛ o cogo de la! - Sadat ye tulonko kɛ ni nisɔndiya ye.
  - Waati dɔ la, Zhukov ye yamaruya di : ko mɔgɔ minnu bɛna u yɛrɛ di, olu somɔgɔw bɛɛ bɛna marifa ci ! - Yanka y'a dawolo sɔgɔ, min tun kɛra kɔgɔ ye sumaya fɛ.
  - Wa mun ?
  - Mɔgɔ si ma marifa ci nin yamaruya in kan ! Nka o nɔ ye siran bila mɔgɔ la: o ye dɛmɛ don ka kisi Leningrad kɛrɛfɛ. "Cɛdennin y"a senkɔni belebele dimi kabakurun dɔ kan tugun.
  - O la, aw bɛ siran tuma bɛɛ ani aw bɛna se sɔrɔ ! Nka mun kɛra Genghis Khan kɛrɛfɛ?
  - A kɛlen kɔ ka Sinuwa jamana tilancɛ Minɛ, a y"a Лini k"a Fɔ ko waati sera ka Taa "ɲɛ ka Taa Tlebi fɛ. I n'a fɔ a y'a fɔ cogo min na fo ka se kɔgɔji laban ma. O kɔfɛ, sira min tun bɛ yen, o tun ye Khorezm ye. Silamɛya Mansamara barikama. - Yanka ma se ka cɛsirilan lamaga, o min tun bɛ k"a disi magaya.
  Sadat tun b"a fɛ k"a dɔn ko:
  - Silamɛya kɔrɔ ye mun ye ?
  - silamɛya ye mara kɛ yen !
  - Nin ye ko duman ye dɛ ! Silamɛya ye mun ye!
  Yanka, min bɛ yeelen bɔ ni sumaya ye, a ye a kunkolo wuli:
  - A bamanankanna daɲɛ kɔrɔ la ko submission ! Silamɛw dalen b"a la ko diɲɛ dabɔra sebaayabɛɛtigi kelen de fɛ! Wa o la, tiɲɛ ye ko latigɛ dafalen bɛ yen. Allah ye sebaayabɛɛtigi ye ani mɔgɔ minnu bɛ delili kɛ a ye siɲɛ duuru tile kɔnɔ, ka faantanw dɛmɛ, ka Haji kɛ Makka, ka Ramadan kɛ, ka dumuni nɔgɔlen dun, ka u sen don diinɛ kɛlɛw la, ka taa Jiga, walima sankolo la. Wa, kafiri tɔw halakira: ka tɔɔrɔ fo abada jahanama kɔnɔ!
  . SABABU No. 19nan.
  Vladimir tun tɛ se ka foyi kɛ, wa o dɛmɛnbaliya y"a dusu tiɲɛ. I bɛ se ka dulon yen cogo di i n"a fɔ siranfɛn! A ma kɛ fu ye ko jirisunba in jatera, hali ni o tun tɛ dimiba ye, nka a kɛra maloyako ye. Fɛn kelen min tun ka jugu ni a ye, o tun ye ka gengen jiri la! U ko nin tun bɛ kɛ SS la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la musow kama.
  Wa kumaw dantigɛli ye nin ye. Naziw ye bɔgɔdaga dɔ sama ka bɔ kogo la k"a daminɛ k"a nɔgɔ. SS cɛ wɛrɛw tun bɛ ka sungurunnin dɔ sama min tun farilankolon tilancɛ tun don. Muso dɔ sennasanbara min si bɛ san mugan ni duuru ɲɔgɔn na, Naziw ye tasuma don. Muso dusukasilen in pɛrɛnna, a ma pɛrɛn a yɛrɛ kan na.
  - Ah-ah-ah-ah! Mako tɛ!!! Kanulenw!!!
  Haupmann, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni nisɔndiya ye, a y"a jaabi ko:
  - Ayi! Kan! Alimanjamanaba nɔɔrɔ kama, an bɛna aw tɔɔrɔ!
  SS cɛ ye marka dɔ ta tasuma la k"a bila sungurunnin in disi jɛlen kan. A tora ka pɛrɛn ani ka yɛrɛyɛrɛ i n"a fɔ martyr min bɛ tigadɛgɛ kɔnɔ!
  Fasisiw tora ka marifa ci fo npogotiginin in hakili bɔra a la. Sɛnɛkɛla muso wɛrɛ min tun ka dɔgɔ kosɛbɛ, o farilankolon tun don pewu ani a gengen jiri la.
  Moyen Âge fagali ɲɛnajɛ, ni sunguru barikama dɔ b"a tɔɔrɔbagaw kɛlɛ ni jigitigɛ ye, o ye fɛn haramulen ye, wa a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ o waati kelen na. Ka npogotiginin dɔ ye, a ɲɛda bɛ ɲini ka kɛ denmisɛnnin ye, a ɲɛda tigɛlen don dimi fɛ, a sɔgɔlen don ani a sɔgɔlen don, o bɛ diya Alemaɲi sadisiw ye kosɛbɛ. A senw bugurilama, minnu jɛlen don, olu bɛ jɛngɛ ka bɔ fan dɔ la ka taa fan wɛrɛ fɛ. SS cɛw b"u dusukunnataw dɔn, u b"u bolokɔnincininw kari. Npogotiginin bɛ jigin ka taa a fɛ, a bɛ daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ, kulekanw bɛ mankan bɔ ka taa a fɛ! Naziw ye sungurunnin minɛ a senkɔniw na k"a kɔrɔta dɔɔnin, k"a to a ka sa joona.
  O waati kɔnɔna na, SS cɛ ye cɛnin dɔ kɔrɔta min sirilen bɛ a sen na. Aw bɛ wuluwulu fili sen tɔ kelen kan ka a sɔgɔsɔgɔ. Cɛdennin bɛ dimi kosɛbɛ, a bɛ pɛrɛn, nka fagalikɛlaw tɛ hinɛ. O la, u dɔ ye cakɛda dɔ ta k"a daminɛ ka cɛnin kunkolo wuli. Cɛdennin ɲɛda bɛ kɛ bilen ye ka bɔ tɔɔrɔ la min tɛ se ka muɲu. Cɛdennin bɛ sɔgɔsɔgɔ dimiman dɔ bɔ, a bɛ joli bɔ. Npogotigi wɛrɛ senw karilen don Nazi dɔ fɛ ani a tun bɛ ka binkɛnɛw sennatan n"a ka butikiw ye. Vladimir y"a ɲini tugun k"a yɛrɛ hɔrɔnya, a y"a sago bɛɛ kɛ a ka cɛsiri la. Jiri labanna ka sira di ka tigɛ. Kamalennin in Bìnna kɔ fɛ n'a fanga bɛɛ ye. O waati yɛrɛ la, bere dɔ min sɔgɔlen don kosɛbɛ, o ye Vladimir ka kɔnɔbara sɔgɔ. Kamalennin maloyara ani a dusu tiɲɛna fo a ye mankanba dɔ bɔ min tɛ se ka da a la, a y"a ɲini ka pan ka bɔ, dusukun saba ye ɲɔgɔn gosi siɲɛ kelen, a tansiyɔn wulila. Vladimir y"i yɛrɛyɛrɛ siɲɛ kelen kokura, bere in taara ka taa a fɛ, ka tɛmɛ banakɔtaa belebele fɛ ka don kɔnɔbara la. Kɛlɛcɛ kamalennin ye drek gosi ka ninakili bɔ ni fanga ye:
  - Ɔwɔ, n b'a dɔn ko nin ye kuma fu ye ! O tɛ se ka kɛ tiɲɛ na. O ye hakilintan ye pewu.
  Stere y"a jaabi k"a gɛlɛya ka taa ɲɛfɛ dɔɔnin, k"a fogonfogonw sɔgɔ. O waati kɔnɔna na, Naziw y"a daminɛ ka npogotiginin sɔgɔ duguma ni sɔgɔlan nɔgɔlen ye, k"a sɔrɔ u bɛ tulonko nɔgɔlenw kɛ ani k"a farikolo bugɔ.
  Ni cɛsiriba ye, Vladimir ye jirisun minɛ n"a senw ye k"a ɲini ka wuli, sumaya funteni bɔra a la baji dɔ kɔnɔ, hali n"a ka super body kɔnɔ, a bɛ iko a man kan ka sumaya! Dugukolo tun bɛ ka girin a ɲɛ kɔrɔ, kɛlɛcɛ tun bɛ danga ni delili ɲagaminen dɔ fɔ. Dugu kɔnɔ sow bɛɛ tun bɛ tasuma na kaban, ani egilisi fitinin dɔ fana tun bɛ tasuma na. O yɔrɔnin bɛɛ, 37mm bɔgɔdaga dɔ cilen don ka bɔ jirisun fitinin dɔ la. A bɛ iko Alemaɲi tun ye ace ye, Sitanɛ ka nilifɛn jigira gengenjiri la yɛrɛ. Duguden minnu ye ɲɛnamaya sɔrɔ, olu sara tɔɔrɔ la. O yɔrɔnin bɛɛ, tasuma-fanga dɔ ye Vladimir gosi ni dimi ye a kun na, o ye kuru dɔ kɛ min bɛ mɔgɔ kabakoya, k"a kunsigi sɔgɔ. Kamalennin y"a bolow kɔrɔta, u m"a kan minɛ, i n"a fɔ dunanw, u dulonna i n"a fɔ bugɔ. Vladimir y"a jaabi ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - I yɛrɛ farikolo b' i janfa cogo min na !
  Biɲɛ wɛrɛ, min tun ka bon i n"a fɔ jirisunba dɔ, o binna kamalennin kun kan. Gosili juguba, mankan min bɛ tulolanɛgɛw sɔgɔsɔgɔ ani Vladimir... N kununna.
  Kɛlɛcɛ kamalennin tun seginna ka don boon kɔnɔ, a ɲɛji tun bɛ teliya la. Besotted elves tun bɛ yaala-yaala u kɛrɛfɛ.
  Astarte ye kamalennin in gosi a ɲɛda la:
  - N b"a ye ko a tun ma se ka kɛ fɛn dumanw ye i bolo wa ? I ɲɛda tɔɔrɔlen don dɛ.
  Kɛlɛcɛ kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Archive vacuum!(A tɛ se ka juguya ka tɛmɛ o kan).
  Muso wulu ye kamalennin ɲɛda sɔgɔ n"a kan jan ye:
  - A kabakoyara !
  - O kuma tɛ ! Sugo jugu dɔ min kɛra galaxie kɔnɔ, n"o ye nɛgɛsotigiw ye, denmisɛnw ka dessin animé, n"i y"a suma ni ne tun ka kan ka min muɲu! - Vladimir y"o fɔ ni dimi ye.
  Komandan y'a kunkolo wuli:
  - Laala dope in, sanni a ka nisɔndiya lase mɔgɔ ma, a ye dusukunnata juguw lawuli. I bɛ se ka mun kɛ, superchimie.
  - Jɔn b'a dɔn formula minnu bɛ kɛ ? Fɛn min tɛ fɛn ye pewu wa? - Vladimir ye ɲininkali kɛ, k"a kɔ sɔgɔlen wuli.
  - Subquark, corona discharges, o bɛ nɔ kɛrɛnkɛrɛnnen bila kunkolo suguya bɛɛ la. "Nka, n"i b"a fɛ, an bɛ se ka fɛɛrɛ dɔ di i ma min ka nɔgɔn kosɛbɛ ani min ka di i ye i ka waati kɛcogo la." Kana a fɛ ka tulon kɛ virtuel (virtuel) la!
  Vladimir ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Fɛn gɛlɛn dɔrɔn, sɔrɔdasi ! Ne tɔɔrɔla yelifɛnw fɛ ani joli minnɔgɔ bɛ ne la! Nin ye ne yɛrɛ ka hakɛ ye,
  Aw ka siranɲɛ fɔli dabila!
  Aw bɛ marifakisɛ ta aw bolo, .
  Ani ka kiri tigɛ!
  Kamalennin ye nin dɔnkili da ni dimi ye min ma a yɛrɛ dogo.
  Astarte sɔnna a ma ko:
  - An bɛɛ ka ɲɛnajɛ dangalen dɔw kɛ. Walasa ka fɛn dɔ Changer, n b"a ɲini ka kɛlɛw kɛ atomikɛ waati fɛɛrɛbɔ siratigɛ la.
  - Mun na nin ka di ka tɛmɛn fɔlɔ kan !
  - An sera o hakɛ kelen na a ka ca ni san miliyɔn tan ye. Anw fɛ nin ye tariku kɔrɔ ye. - Astarte ye ɲɛji cɛ ni nisɔndiya ye, a kininbolo ɲɛ yeelenna i n"a fɔ Tle kɔrɔ.
  - Nka hali bi a ka di : ka tɛmɛn kɛlɛcɛw kan ni kɛlɛkɛminɛnw ye, ani katapultiw ni kabakurunw ye ? - Vlarad y"a bolokɔnincininw siri.
  - Katapulti ye kɔfɛko ye, nka anw elfw, an tɛ i n"a fɔ hadamadenw, a man di an ye ka kɛlɛkɛminɛn girinmanw don. Ɔwɔ, nafa caman tɛ u la. Elf bɛlɛkisɛtigi ɲuman bɛna kɛlɛkɛminɛn o kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔ n"a ka bɛlɛkisɛ nɔgɔlenba ye.
  - Hali forged by dwarves ! - Vlarad ma da a la.
  - Gnome suguya wɛrɛw bɛ yen ! - Astarte y"a fara a kan. - Kɛlɛminɛn min ka fisa kɛlɛ la, o ye jogo barikama ye, hakili barikama !
  Chrizzly elf ofisiden bɔra nisɔndiyaba la sisan dɔrɔn. A ɲɛda bilenman, npogotiginin tun nisɔndiyalen don ani a tun bɛ nisɔndiya:
  A ye a yɛrɛ wuli o dugukolo kan min ye bɔnɛ ye!
  Hyperplasma tobilen dibi!
  N b'i gosi i kun na ni nɛgɛbere ye!
  Aw ye aw kunkolo yeelen!
  Vladimir (Vlarad) ye dɔnkili da, ka tulonkɛ dusukunnata mara:
  Elf kɛlɛcɛ tɛ oak pawn ye!
  A dɔgɔyalenba tuma dɔw la, a bɛ laban dibi la!
  A bɛ jugu juguw tigɛli kɛ tasuma-fanga-minɛnw ye!
  Ni i hakili ye min bɛ se ka fɛn caman kɛ, min hakili ka di!
  Cɛden fila bɛɛ y"u bolow da. U tun bɛ u yɛrɛ minɛ i n"a fɔ denmisɛnnin fitininw. Chrizzly y"a daminɛ ka bulonw fili tugun, ka jiribolo belebeleba dɔ sigi a kun na. Vlarad yɛrɛ kabakoyara cogo min na a sera ka bonya kosɛbɛ, wa a y"a yɛrɛ jira o yɔrɔnin bɛɛ la ka bɔ yɔrɔ lakolon na.
  O wuludennin y"a ɲini k"o "kulu caman" falenfɛn sugu dɔ nɔrɔ Vladimir la. Kamalennin y"a to o ka kɛ. O jiribolo tɛmɛna kunkolo kan ka nɔrɔ a kamankunw na. Vladimir y"a yɛrɛ firifiri, ani setigi ka taamasyɛn sɔgɔra ka kɛ konfeti ye min bɛ manamana i n"a fɔ kabakurun nafama yeelenlenw.
  - Oow! - Waati dɔɔnin sɔrɔdasi kɔrɔsigi ye ŋɛɲɛ kɛ. - Dolow sanji lakika ! N b"a ɲininka a da ka di cogo di.
  Chrizzly ye sogo dɔ ta ka bɔ jiribolo la.
  - Wa mun ? A yɛrɛ man jugu dɛ! Ayiwa, a ka jugu ni sokola gravité ye! Ne bɛna Vladik, ne bɛna i kanu, ka sokolaw di i ma don o don!
  Vladimir y"a bolokɔnincinin wuli:
  "I t"a dɔn siniko jugu ye min latigɛ an ye!" Wa nin bɛ di, cɛ teriya yɛrɛdɔnbali! Ne dɔrɔn tɛ se ka Pindarw bonya k"a sababu kɛ mɔgɔ tɛ se k"a kɔfɛla jira mɔgɔ wɛrɛ la min tun bɛ wele ko cɛ!
  Elfaraya ye Chrizzly bugɔ a nugu la.
  - Ayi, n denkɛ ! Ne tɛna o di i ma! Ale ye ne cɛɲi ye dɛ!
  - Cɛnimusoko sabatili bɛ tiɲɛni kɛ kɛnɛya la i n'a fɔ dumuni kelen-kelen bɛɛ ! - N y"a kɔlɔsi ko Chrizzly bɛ ka sɔgɔsɔgɔ.
  - N sɔnna, wa n t"a fɛ k"i ɲɛnajɛ, n ka kɔnɔnin. Ayiwa, na ne fɛ! - Npogotiginin y"a kanw lamaga, k"o kɛ cogo kabakoma na min bɛ mɔgɔ lafili !
  Chrizzly y"a kunkolo wuli.
  - I b'a dɔn, n bɛ cɛnimusoya kɛ ni muso ye a bɛ se ka fɔ ko lɛrɛ o lɛrɛ ! A bɛ sɛgɛn kaban! Tiɲɛ don, i ye muso cɛɲi ye, nka i terikɛ min ma deli ka sunɔgɔ ni cɛ ye, o bɛ mɔgɔ lafili ka tɛmɛ o kan kosɛbɛ!
  - A t"a dɔn n bɛ min kɛ ni seko ye ! - Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - O la, n b"a kalan ! A ka di ka tɛmɛ o kan nin cogo in na! A ka ɲi ko cɛnin jalakibali don pewu! - Chrizzly ye tulon kɛ n"a dawolo fasalenw ye, minnu pentalen don.
  - Jalakibaliya cɛnimusoya la, o bɛ i n"a fɔ waribɔlan lankolon, o b"a to i bɛ baara kɛ n"i hakili ye, nka a bɛ fasa bɔ i la! - Elfaraya y"a kɔlɔsi, a ɲɛda bɛ sɔgɔsɔgɔ. - N"i y"a faamu an bɛ kuma min kan !
  - Ko n ye "cɛ kuuru" ye ?
  Astarte y"a bolo kɔrɔta ni kɔnɔnafili ye:
  - Ayi! Cɛnimusoko tɛna kɛ nin waati in na! Fɔlɔ, an ka dege dɔɔnin virtuel (virtuel) la. An bɛna pan ka tɛmɛn sekɔtiri faratilen dɔ fɛ, kɛlɛ ni sanfɛla jagokɛlaw ye, o bɛ se ka kɛ. An bɛ se k"u kɛlɛ cogo di n"an ma labɛn ka ɲɛ?
  Chrizzly dusu tiɲɛna:
  - I ye o sɔrɔ min ? An ye ko kɛlenw sɔrɔ kɛlɛ lakikaw la.
  Astarte y"a ɲɛw wuli:
  - Mun, cover communications. Ka fara o kan, bolo ni bolo kɛlɛcogo ma yiriwa ka ɲɛ!
  - Nin ye mun kɛ ? - Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ma se fɔlɔ! An ka baara kɛ an ka jɛɲɔgɔnya barikama ye min ye, n"o ye sɔrɔdasiw jigincogo ye dugukolo sanfɛ. A bɛ se ka kɛ ko sɔɔni an bɛna o ko ɲɛnabɔ. - Muso kuntigi y"a bolokɔnincininw siri.
  Vladimir hakili jigira o baara la, a y"a kunkolo wuli ko:
  - Jaati! Laala o de ye ko ye min nafa ka bon kosɛbɛ!
  - An bɛ bolokoli kɛ daɲɛw la, senw bɛ wuli ani kurun kɔnɔ ! - Astarte y'a bolokɔnincininw wuli.
  Elfew y"u ɲɛsin farikoloɲɛnajɛyɔrɔ ma. Elfaraya, min bɛ ka wuli ka wuli i n"a fɔ wuluwulu, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ Chrizzly tulo la ko:
  - I t"a faamu i bɛ min dabila !
  - N t"a ban ! Aw ye kɔnɔni kɛ dɔɔnin! - A tun bɛ iko elf kamalennin ma nisɔndiya.
  Salon virtuel kɔnɔ, elfew ni furuɲɔgɔnma dɔ tun jɔlen bɛ sɛrɛkili kɛrɛnkɛrɛnnenw na minnu labɛnna kɛrɛnkɛrɛnnenya la. O kɔfɛ, yeelen bajiba minnu bɛ i n"a fɔ jibɔyɔrɔ, olu binna u kan! Vladimir y"a ɲɛw datugu a yɛrɛ sago la, a ye yeelen sɔrɔ ka tɛmɛn a bɛɛ kan. A ka c"a la, yeelen ni fasa tun ka ca kojugu. Kamalennin y"a miiri ko: u ka kan ka fanga hakɛ min bɔ nin ko in na. O bɛɛ n"a ta, elfew tɛ siya ye min hakili ka di pewu. Tɛmɛko suguya caman b"u la: ɲɛnajɛ nege ani nɔɔrɔ min bɛ u yɛrɛ jira.
  Minɛkulu y"a yɛrɛ Sɔrɔ jiginɛ-taama-minɛn kɔnɔ. U y"a daminɛ ka boli joona ka taa u nɔw ta.
  Vladimir y"a yɛrɛ sɛgɛsɛgɛ: a tun bɛ i ko yelikɛla dɔ. Hali Elfaraya ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Mun b'i bolo ! Yala i b"a fɛ k"i ka bonya janya dafabali sara wa?
  - Ayiwa, i ye raunchier ye ! - Kamalennin y'a ye ko pistoli belebeleba in b'a senkɔniw magaya k'a bali ka boli. Ka fara o kan, farikolo-kɛlɛminɛn belebeleba in tun bɛ mɔgɔ bali dɔɔnin, titaniyɔmu-plati belebelebaw tun b"a to a tun ka gɛlɛn ka kɔrɔta, wa marifa min tun sirilen bɛ cɛsirilan na, o tun bɛ i n"a fɔ nɛgɛ.
  - Damn ka cɛmancɛla waatiw !
  - ninnu ye atomikɛ waati marifaw ye ! - A ko, ka ɲɛda nɔgɔlen kɛ Elfarai kan. Npogotiginin yɛrɛ fana tun bɛ i n"a fɔ siranfɛn, a tun bɛ ni camouflage nɔgɔlen nɔgɔlenw ye ani kasɛti tun bɛ a kun na.
  Vladimir ye pistolet ladilan a kininbolo la ani a ye lancement lajɛ. Mm-ɔwɔ, a sirilen don kojugu, wa kɔsegin fana bɛna laɲini tiɲɛ.
  Vladimir ye marifa dɔ minɛ, a bɛ iko a ye marifa minnu kɛlɛ fɔlɔ, olu ka barili ye, ka marifa ci a ɲɛ kelen na. Recoil ye bolokɔni gosi, marifa ye gosi laɲini cɛmancɛ kɛrɛfɛ.
  - Ɔwɔ, a ɲɛfɛla fana bɛ marifa ci ka jigin ! - Vladimir y'o fɔ ni dimi ye.
  Ja dɔ bɔra olografu la, Astarte y"a ɲininka ko:
  - Ayiwa, an ka " aligatɛri " ka di i ye cogo di !
  - Marifa nɔgɔlen ! Ani, a tɛ se ka kɛ abada! - Vladimir ye ɲɛda kɛ.
  - A bɛ Fɔ cogo min na a bɛ kari ka Bɔ kɛlɛkɛminɛnw na minnu dilannen don naani fɛ. Nka, i kana i hakili ɲagami, n"a sɔrɔ waati tɛmɛnen kɔfɛ an bɛna fɛn wɛrɛ sɔrɔ min ka fisa ni nin ye! - Astarte ye ŋɛɲɛ kɛ.
  - Waati jumɛn ! Nin ye virtuel ye! Nin ye kɛlɛ ye min bɛ kɛ siɲɛ kelen, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ! Ani, fɛn bɛɛ tɛ tiɲɛ ye tigitigi! - Cɛdennin ye a ɲɛda biri
  - Nka dimi ye tiɲɛ ye ! - Elf musoman y"a nɛnkun boli dawolo lafililenw kan.
  - O la i bɛ mɔgɔw ladege dɔrɔn !
  - A ɲɛfɛla yelen bɛ gosi dɔɔni, o la, i ka i yɛrɛ dege dɔɔnin ! O tuma na fɛ, i na na ne fɛ!
  Vladimir ye sɛgɛsɛgɛlikɛlan damadɔ wɛrɛw ci, k"a kɔlɔsi ko pistoli ka dɔgɔ ani ko ɛntɛrinɛti yecogo tɛ yen. O kɔfɛ, ale n"a terikɛ bɔra ka don kɔri la.
  Hali ni o dilancogo tun ye virtuel ye, a bɛ iko a tun bolodara ɔridinatɛri tiɲɛnen dɔ kan. Kɔriw tun bɛ mɔgɔ hakili ɲagami cogo min na, wa duguma yan ni yan, binkannikɛlanw, buteli lankolonw ani lastikuw finman kabakoma dɔw tun bɛ yen. Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. Vladimir ye ɲininkali kɛ ko:
  - Hee, i bɛ mun kɛ ?
  - I b'a dɔn lastikuw ye mun ye wa ? - Npogotiginin y'a bolokɔnincinin nɛgɛ janya.
  - A ka c'a la elf chewing gum !
  - Ɔwɔ, ayi, aw cɛw b'u don yɔrɔ kelen na ! - Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Lakika!
  - Walima k' a fɔ ka ɲɛ , u tun b' a don fɔlɔ ! A kɛra cogo o cogo, a bɛna diya ka nin kɛcogo in kɛ k"a lajɛ! - Npogotiginin ye lastikuw sɛgɛsɛgɛ, o min bonyalen don fo ka se mɛtɛrɛ fila ma, ka kɛ nɛgɛ ye min bɛ se ka wuli.
  - n hakili la nin tɛ hakilina ɲuman ye ! Aw bɛ banakisɛ in fili kɛnɛma.
  Kamalennin in taamatɔ kurun kɔnɔ, a y"a kɔlɔsi ko elf kɛlɛkuluw tun tɛ taa ka jɛya i n"a fɔ dugukolo kan mɔgɔw. Wa u ka camouflage ye bilen, jɛman ani orange ye. Brr! Yala nin ye hakilina ye wa, a tɛ kɛ ni fɛn ye min bɛ mɔgɔ bila ka fɛn dɔ kɛ. A bɛ se ka fɔ ko elf bɛɛ b"u tulolanɛgɛw lamaga ani k"u dawolo pentalenw n"u ɲinw sɔgɔlenw sɔgɔsɔgɔ. Vladimir tun b"a miiri ko ni kɛlɛba dɔ kɛra, o kɛlɛbolo cɛɲi sugu tɛna se ka foyi kɛ.
  A bɛ ɲini ka kɛ da kɛrɛfɛ, Vladimir ye Chrizzly kunbɛn. Elf min ye cɛnimusoya kɛ, o ye kɛlɛkɛminɛn caman don fo a kɛra i n"a fɔ pankurun min bɔra diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ la. Ka fara o kan, sɛbɛnniw kɛra a kan ni elfw ka kan cɛɲi ye. Nka, a kɔnɔkow y"a jira k"a jɛya ko cɛnimusoya jɔrɔnanko ni a dɔgɔyalenba tun bɛ o kɛlɛkɛminɛn tigi la. A bolo kelen na, wulu tun bɛ ni kasɛti ye min bɛ ni biɲɛ ye, bolo tɔ kelen na, bandura kabakoma dɔ tun bɛ a bolo min tun bɛ i n"a fɔ tasuma-fanga-minɛn.
  - ne ni e bɛ harasi kelen kɔnɔ ! - Chrizzly y'o fɔ ni nisɔndiya ye. - Oh, ani an bɛna kɛlɛ kɛ, an bɛna bɛɛ gou !
  - Hakilina ɲuman tɛ ! - Vlarad y"a kunkolo wuli.
  - Munna! A ka ca ni tɔw bɛɛ ye! N bɛna kɛ i kɔfɛ! - Chrizzly ɲɛda kɛra dumuni duman ye kosɛbɛ.
  - Bisexual bɛ kɔfɛ ! Nisɔndiyaba si tɛ yen! - Vlarad y"a daminɛ k"a lajɛ yɔrɔ min na a ka fisa ka pervert lasegin.
  - Sɛgɛnlafiɲɛbɔ! Kanuya tɛ sɔn fariyakow ma! - Kan kɛra spruce haramulen ye.
  - I kana hali miiri o la ! Mɔgɔw ye ne kalan koɲuman! - Fɛn kelen min ye kamalennin in bali farikolo-ɲɛnajɛ teliya la, o ye ko sɔrɔdasi balimaya ye hakilina senuma ye !
  - Ayiwa, n bolila ! Min bɛ ne fɛ: a ye cɛfarin ye! Mɔgɔ o mɔgɔ ni ne tɛ, o ye donsokɛ jugu ye! - Chrizzly y"a sennasanbara wuli, kabako don, hali n"a ɲɛda tun ka bon, a tununna joona kurukuruni lamini na.
  Vladimir y"a kunkolo wuli:
  - Nin cɛ in bɛ n dimi !
  Elfaraya y"a jira ko:
  - A bɛ n da wuli !
  Sanni Vladimir ka jaabi di, a ye kɔnɔna lajɛ. Astarte tun bɛ camouflage la, nka a sin falen sanu-rubi jɛmanw, minnu tun ka bon fo ka se elf ma, olu bɔra kɛnɛ kan.
  - Kɔsɛbɛ? I yɛrɛ ta tɛ, dunan tɛ! Jagokɛla laban!
  - N"i labɛnnen don tiɲɛ na kɛlɛ kama ! Nka ni o marifa suguw ye, i tɛna kɛlɛ kɛ kosɛbɛ. O ye "scarecrow" ye! "Vlarad y"a sen gosi kogo la ni dusukasi ye, mankanba dɔ mɛnna ka bɔ a gosi la.
  - Laala tiɲɛ na, o ɲɔgɔnna marifa kɔrɔlen di. Just excuse me boy, i ka kan ka se ka baara kɛ ni marifa suguya bɛɛ ye. I ka cikan ye n lasɔmi : kɛlɛcɛ dɔ seko bɛ jira ka ɲɛ ni marifa barikamaw ye ! - Kapiteni ye nɛgɛso fila-fila fili fiɲɛ na.
  - Ayiwa, a bɛ iko an bɛna wuli ka wuli !
  Astarte tun tɛ se k"a ka ŋɛɲɛ kunbɛn:
  - N SƆNNA! Taga n terikɛ!
  Vladimir ye Alligator minɛ k"a jira komandan disi la:
  - I b'a fɛ ka dimi sɔrɔ wa ?
  Npogotiginin ma ɲɛda kɔrɔta:
  - Mun na i bɛ taa teliya la kosɛbɛ ! A to n ka i dɛmɛ! - Astarte ye nut dɔ ta ka bɔ tabali kan k'a fɔ. - I bɛ se k"a gosi wulu la : i n"a fɔ an bɛnbaw y"a kɛ cogo min na wa ?
  - Ani ka laɲini gɛlɛn wɛrɛw gosi ! - Vlarad ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye.
  - Nka a ma bɔ " Alligator " la !
  Npogotiginin ye nut in wuli. Vladimir ye marifa ci: marifa ma se ka bɔ a ka bɔgɔdaga la, ka tilayɔrɔ tigɛ. Astarte y"a kunkolo wuli:
  - Ayi, n b'a ye ko i tɛ super-elf ye ! An ka mɔgɔw minɛna!
  - Lancement sirilen don , barili kurulen don , marifa ka bon ! Ni o ɲɔgɔnna tigitigi ye: i bɛ se k"a gosi dɔrɔn ni hakili ye! - Kamalennin ye pistoli belebele dɔ barika fiyɛ.
  -I tɛ ni intuition ye !
  - Ayiwa, a tɛ ni nin marifa suguya in ye ! - Vladimir ye dimi bɔli masafugulan dɔ bɔ a ɲɛw la. - N ye ultra-modern systems master walasa ka dege nin na : a bɛ waati ta.
  Astarte ye mannequin dɔ gosi n"a bolokɔnincinin ye nɛgɛso sen fila cogo la: A y"a da wuli, marifa surun dɔ bɔra a kɔnɔ min bɛ ni bara fila ye. Npogotiginin y'a minɛ n'a bolokɔnincinin ye:
  - Ayiwa, ka bɔ e ta la ! N jigi b"a kan ko i bɛ se k"a ɲɛnabɔ ka ɲɛ wa?
  Vlarad nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - An ye kalanw kɛ kɛlɛ la ni marifa kɔrɔw ye. Ni aw ka kan ka kɛlɛ kɛ sekɔtiriw la, hyperplasma ni plasma neutralisé yɔrɔ minnu na. Dugukolow ni ɲɔgɔn cɛ ani diɲɛ yɛrɛ kɔnɔ i b"a dɔn: danbe sariyaw danfaralenw.
  - A ye elementaire ye ! Nka fɔlɔ, i k"a lajɛ. - Npogotiginin ye masin fili. Vladimir y"a minɛ awiyɔn cɛmancɛ la, k"a lamini i n"a fɔ sanfɛla, ka lakana bɔ. Marifa tun ka nɔgɔn ni bɔgɔdaga nɔgɔlen ye.
  - N labɛnnen don !
  Npogotiginin in bɛ i n"a fɔ subagayakɛla: waati wɛrɛ la, a bolokɔnincinin tun lankolon don, sisan, nɔnɔ kulu dɔ tun bɛ a kan:
  - Cɛɲi!
  - Ɔwɔ a ka di kosɛbɛ ! Aw bɛ ni reflexes (reflexes) ɲumanw ye. - Kamalennin in ye wulu in kanu, n"i y"a suma ni hadamaden musow ye, a tun bɛ i n"a fɔ orangi ni pɔmi.
  - Sisan, marifa ci ! - Npogotiginin ye nugu bi duuru ɲɔgɔn fili san fɛ ni nɛgɛ ye.
  Vladimir ye 'yɔrɔ dɔ Di. A ye numanw lamaga-lamagaliw Minɛ o yɔrɔnin bɛɛ. A man gɛlɛn o cogo la, bawo teliya ka dɔgɔ kosɛbɛ, dunan wulu ka nilifɛnw bɛ bin, ka taa ni u ye girinya dɔrɔn fɛ. Ani walasa ka teliya jatebɔ: aw bɛ se ka baara kɛ ni hyperplasmique brain-computer ye.
  Astarte ye fiɲɛ bila ko:
  - Bravo ! I ye elf ace sɛbɛ ye! I bɛna sara sɔrɔ o la! - Npogotiginin y'i pan ka Vladimir susu a dawolo la. A y"i biri ɲɛfɛ walisa k"a kunbɛn. O yɔrɔnin bɛɛ Astarte y'i sama ka taa : - dɔɔnin o kɔfɛ ! Sisan, taa kɛlɛ kɛ! - Komanda ye fɛnw fili.
  Vladimir ye zurunali caman ta, k"u don a ka bɔrɛ kɔnɔ, sisan a kɛra i n"a fɔ dɔlɔminna dɔlɔmin kɔfɛ! A taatɔ, a ye da wuli ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye, ka pan ka bɔ i n"a fɔ fiɲɛ min bɛ bɔ bolo ɲiginnenw na.
  Vladimir jigintɔ kaban ka taa duguma-dakun na, a ye bakɔrɔn-kansɛri sɔrɔ! Nin cɛ in tun b'a ka nɛgɛw wuli k'a kunsigi lamaga:
  -Oooh!
  - Psycho (hakilila) ! - Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye.
  Kansɛri Bakɔrɔn ko:
  - I ye masamuso nɛnɛman dɔ sɔrɔ ! I ka juru ta miniti kelen kɔnɔ!
  Sanni a ka jaabi di, Elfaraya y"a gosi a dawolo la. Bakɔrɔn-kansɛri y"i Yɛlɛma, k"a ka butiki kɔrɔlenw gosi.
  O kɔfɛ, kamalennin ni sungurunnin jigira alifanta fɛ ka don bolifɛn nimɔrɔ saba kɔnɔ. Elfew tun bɛ yen kaban, u jɔlen tun bɛ ja cɛɲiw la ka u ɲimi. O waati kelen na, npogotigininw ni cɛdenw tun bɛ u kunsigi perme hali bi.
  Elfaraya y"a kunkolo wuli:
  - Ayiwa bon ! Nin ye shots ye!
  Vladimir ye jaabi di ni hakilitigiya ye ko:
  - Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sɔrɔdasi baarakɛlaw, jogo bɛ bɛn komandan ta ma, ka baara janya bɔ a la !
  - Kɔrɔfɔli tigitigi ! - Elfaraya gɛrɛla piloti la. -I labɛnnen don ka ɲɛsin transfert ma wa?
  - I n'a fɔ foton ka ɲɛsin radiyo ma ! - Jaabi jɛlen tun bɛ yen.
  - O tuma na fɛ, an ka daminɛ ! A ka jugu kosɛbɛ cogo min na waati bɛ tɛmɛ dɔɔnin dɔɔnin tiɲɛ yɛrɛ la!
  Piloti ye sɔgɔsɔgɔ kɛ i n"a fɔ a ka hakɛ don:
  - N t"a se, komandan k"a teliya !
  
  Jiginni-minɛn duuru farala ɲɔgɔn kan ni kurun ye. Kurun yɛrɛyɛrɛla kosɛbɛ, o yɔrɔnin bɛɛ a nɔgɔyara ka dɔ fara a teliya kan dɔɔnin.
  Elfew ka mobili fana tun bɛ i ko fɛn cɛɲiw ani fɛn cɛɲiw, nka u cogoya tun ma labɛn ka ɲɛ. Shunting, rather primitive jet motɛriw tun bɛ kɛ. O bɛɛ n"a ta, awiyɔn bolila ŋanaw (u kelen-kelen bɛɛ si bɛ san kɛmɛ caman bɔ): u tun b"u ka jago dɔn, n"o ye "Krisantɛmu"-3 ye, i n"a fɔ elfw tun b"u ka mobili wele cogo min na, u tun bɛ layini na cakɛda dɔ kɔnɔ.
  A kɛra ten fo Vladimir, Elfaraya ani Khrisli, n"u ka kɛlɛcɛ wɛrɛw y"u yɛrɛ sɔrɔ binkanni in ɲɛfɛ. Komin kurun in binna dugukolo fiɲɛbɔyɔrɔ la, a y"a daminɛ ka a kɔnɔna sumaya, wa mankan dɔ mɛnna.
  Chrizzly ye fiyɛli kɛ:
  - Nin ye sutura-pucker ye ! Yala i yɛrɛ b"a dɔn an bɛna jigin yɔrɔ min na wa?
  - Komandan b' a dɔn ! - Elfarai ye kuma tigɛ.
  Fiɲɛ minnu tun bɛ don, olu ye mobili fili ka bɔ fan dɔ la ka taa fan wɛrɛ fɛ, o kɛra sababu ye k"a kogow sɔgɔ. U bɛ ka sumaya tuma min na fiɲɛba la min tun bɛ ka caya ka taa a fɛ, mankan tun bɛ ka bonya, a kɛra i n"a fɔ u tun bɛ dununba dɔ kɔnɔ, jaba tun bɛ ka min gosi ni fanga ye ka taa a fɛ.
  Chrizzly ye kulekan bɔ ko:
  - Nin ye tiɲɛ na maloya ye min tɛ se ka da a la ! O la, aw bɛ elf minnu bangera sanfɛ, aw bɛ olu yɛrɛyɛrɛ.
  - Kɛlɛ lakika la, nin tɛ kɛ ! N taara teliya-minɛn suguw la kaban fo u ye kisɛw ye. I ka kan ka tɛmɛ hadamadenw ka lakɔli fɛ!" Elfaraya y"o kɔlɔsi.
  - N t'a fɛ ! Lakɔli ye mun ye - ninnu ye kalasi fila ye ! N tɛ se ka n yɛrɛ tanga kunkolodimi ma! - Elf y"a ka marifa kɔrɔta walasa ka dannaya kɛ.
  - Yala i bɛ ni jateden duuru jatebɔcogo ye wa ?
  - Ayi , nimɔrɔ mugan , nka mɔgɔ si t' a bila fila jukɔrɔ !
  - Ɔwɔ, a bɛ iko aw ye elfew ye, aw ye kalan taabolo ni cɛnimusoya ɲagami. - Elfaraya y"a kɔkiliw lamaga ni weleli ye.
  - Kalan taabolo min ka di kosɛbɛ, o ye cɛnimusoya ye ! Wa, min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko mɔgɔ si tɛna ban k"a ta kokura! - Elf ye wuluwulu kɛ.
  - Cɛnimusoko ye kalansen kelen ye min kɔnɔ bɛɛ b' a cɛsiri ka fɛn caman bila !
  Elfaraya y"a fara a kan.
  - Jɛɲɔgɔnya min bɛ cɛnimusoya ni kalanw cɛ, o ye ko C ka fisa ni D ye !
  O waati kelen na, jiginɛ-minɛn dɔ Jiginna ka Dɔgɔya kosɛbɛ, ka Dòn sankaba tɛ yɔrɔ min na dugukolo sanfɛla la, o min labɛnnen dòn se sɔrɔli kama. Yeli tun man ɲi kosɛbɛ, buguri tun ka ca kojugu, an tun ka kan ka rada fɔlɔ dɔ da. O de kosɔn, ɲɛsincogo tun nafa tɛ, wa buguri yɛrɛ, n"a tun ye jɛman ye ani min tun bɛ manamana, o tun bɛ dimi bila mɔgɔ la.
  - Aw ye ace fɔlɔ lamɛn ! Module saba bɛ ka i wele! - Walkie-talkie kumana ni musokan duman ye, nka a bɛ kumakan dɔ fɔ.
  - N b"i lamɛn sabanan ! - Elfaraya y'a jaabi.
  - Rada ye kurunw lamagacogo kɔlɔsi sisan saheliyanfan fɛ.
  Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A bɛ iko jaan !
  Elfaraya y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - A bɛ se ka kɛ fɛn o fɛn ye, nka ɲininkali tɛ se ka kɛ ka binkanni in dɔgɔya. - Npogotiginin bolokɔnincinin y"a siri.
  - Jateminɛ, modulu sabanan, taa ɲɛ o kalan kelen in kan ! - piloti ye kunnafoni di . - Walima ka kuma Astarte fɛ.
  - A ye ɲɔgɔn sɔrɔ an fɛ kaban k'a fɔ an ye ko an ka layini to ! - U ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a dakun tɔ kelen na.
  - Taga a fɛ!
  Vladimir y"a kɔlɔsi ko:
  - An ka kan ka jigin , jugu bɛ an jukɔrɔ !
  Elfaraya ye yamaruya di ko:
  - An ka jigin ! Ka don dingɛ dunba yɛrɛ kɔnɔ!
  "Krisantɛmu" min tun tɛ kanminɛli kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la, o jigira, ka se sɔrɔ fiɲɛ ka kɛlɛli kan. Altimeter ye bip kɛ ni hinɛ ye, a ɲɛda tun bɛ i ko hinɛ dɔɔnin.
  Rada labanna ka control point minɛ ani ka taamasiyɛn di! A bɛ se ka kɛ o yɔrɔnin bɛɛ la, taamasiyɛn jɛman dɔ bɔra buguri bɛ o ɛkran kan. Astarte kan min tun b"a la ka tigɛli kɛ dɔɔnin cikan cibaga fɛ, o mɛnna:
  - Aw bɛ marifaci-minɛn da !
  Yeelen misɛnninw y"a daminɛ ka manamana, wa u tilan sabanan ɲɔgɔn tun sara!
  Chrizzly, min tun bɛ ka kirin ni siran ye, o y"a ɲɛfɔ ko:
  - U bɛ daminɛ laɲiniw cogoya lajɛ nin cogo in na !
  - Faantan! - Elfaraya y"a dawolo kuru ka kɛ tubabufura ye.
  Bololabaarakɛla motɛriw tun bɛ mankan bɔ, ani misiri ɲɛminɛbagaw tun bɛ wuli ka bɔ da wulilenw jukɔrɔ.
  Kirisanmu ye misi tan ni seegin ye, nka lasɔmini lanpan tan ni saba dɔrɔn de yeelenna pankurun kan. Vladimir ye danga kɛ ko:
  - Nin ye marako jugu ye min bɛ kɛnɛ kan !
  Chrizzly y"a jaabi ni ɲɛji ye ko:
  - Yah ! O bɛ se ka kɛ kosɛbɛ kɛlɛ la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni minɛnw kɔrɔla!
  Elfaraya ye yamaruya di ko:
  - Ka sɔrɔdasi kuluw gosi ni misiriw ye. Ni a kɛra ko an bɛ se ka ye ka jɛya!
  Chrizzly ye a lajɛ ɲɛminɛcogo sira fɛ.
  - An bɛna barajuru gosi. U ka bon ani sɔrɔdasi caman b"u la. Kogo ta fan fɛ, a dilannen don ni kabakurun kɛnɛw ye, wa a bɛ se ka bin ni sagaden bugɔli ye.
  Elfaraya y"a kunkolo wuli:
  -I ye diɲɛnatigɛla ye wa? Farikolo min bɛ kogo la!
  - Nin tɛ gnomew ka baara ye, an bɛna kari ! Min cogo an ka kari ka tɛmɛn! - Chrizzly yɛrɛ ye a yɛrɛ tanga.
  - O tuma na fɛ, i ka farati ta n' i ye o ɲɔgɔnna greyhound ye !
  Elfew tun bɛ layini dafalen na jateminɛ siratigɛ la: sisan u tun bɛ i n"a fɔ sɔrɔdasi lakikaw. Hali ɲɛw ma kɛ denmisɛnninw ta ye, nka u kɛra mɔgɔ gɛlɛnw ye, minnu bɛ mɔgɔ sɔgɔ, i n"a fɔ Soviyetiki filimu kɔrɔw ka tutigɛbaga ŋanaw ta.
  - A dɔgɔyalenba i bɛ se fɛn dɔ la ! - Vladimir nisɔndiyara kosɛbɛ. Kamalennin y"a miiri ko elfew tɛ o ɲɔgɔnna sumanw ye o bɛɛ kɔfɛ: pampered, ɔwɔ, nka siranbagatɔw tɛ.
  Elfaraya ye a yɛrɛ lajɛ optiki barikamaw kɔnɔ, ka Chrizzly gɛn ka bɔ yen k"a sɔrɔ a ma kɛ seli ye. Sow kuluba dɔ tun bɛ kɔ bulu dɔ kɔnɔ, olu tun bɛ pan dɔɔnin dɔɔnin ka taa jigin kurunba fan fɛ.
  - Yeli ye sankaba ye ! - Elfaraya y"a ɲini ka dɔ fara a ka nɔgɔ kan, nka a ma se. "Wa gilasi ma ko kabini waati jan."
  -Jɔn bɛna u ko? Robow walima mun? - Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - Nka fɛn bɛɛ bɛ Ye i n'a fɔ a bɛ cogo min na. An bɛna marifa ci barada la ka bɔ zherr ba saba la, kurun tɔw bɛna tugu i ka misali kɔ.
  - An bɛna nin kɛ !
  - Ka fara o kan, tulonkɛ virtuel kɔnɔ, an ka kan ka kupu nafamaw minɛ. A ka c"a la, u bɛ mara basigi cɛmancɛ la. - Elf y"a tulo maga ni nɛgɛ ye min bɛ yeelen bɔ.
  Elfaraya y"a kɔlɔsi ko:
  - Nin so in bɛ i n"a fɔ sɛnɛfɛnw sɛnɛyɔrɔ kɔrɔlen. Wow, nin antɛniw bɛ jɛgɛn kosɛbɛ!
  Chrizzly ye karti dɔ sɛgɛsɛgɛ a yɛrɛma, k"a jira n"a bolokɔnincinin ye:
  - Kupuw bɛ yen !
  Nka, sow tun bɛ ye ɲɛ na kaban, u tun bɛ ka surunya. A tun bɛ se ka sankansobaw ye kaban minnu falen bɛ kɛlɛkɛminɛnw na.
  - u bi saba ni fila bɛ yen , sankansow ni ɲɔgɔn cɛ janya ye kelen ye ! - Elfaraya y'a daminɛ k'a bolokɔnincininw kɔrɔta.
  Vladimir ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - Nut gɛlɛn ka kari !
  Elf, a bɛ ka sɔgɔsɔgɔ (i n"a fɔ a nɛnɛnen don), a y"a kɔlɔsi ko:
  - Komin yɔrɔjanw ye kelen ye, o kɔrɔ ye ko an ka kan ka trolw kɛlɛ. Fɔlɔfɔlɔ, an tun ka teli ka kɛlɛ kɛ n"u ye. Ka fara o kan, trolw bɛ barakɛ cogoya kanu.
  - Ni trolls virtuels ye ! - A ye Elfarai latilen.
  Ladilikan siratigɛ ye jateden fɔlɔw bɔ - o tun ye yɔrɔjan ye ka taa laɲini sugandilenw na. Chrizzly ye fiyɛli kɛ:
  - Sisan a bɛ daminɛ !
  Vladimir magara marifakisɛ la, ayi, o tun ye marifa barikama ye dɔɔnin. Hali ni bi mɔgɔ farilankolon don pewu, a fari min bɛ ni hyperplasmique inclusions ye, o tɛna sɔgɔ ni plɔmu marifa ye. Hali ni ayi, nin marifa in kɔnɔna dɔ dilannen don ni nɛgɛ ye min ka gɛlɛn kosɛbɛ ani min ka gɛlɛn kosɛbɛ sub-radioactive. Nka, hali bi a tɛna kari. Tiɲɛ don, tiɲɛ yɛrɛ la, ɔridinatɛri, i n"a fɔ sibɛri matiriyali, o bɛ farikolo ka paramɛtiriw sigi sen kan. O la sa, u bɛ se k"a jigin, hali ni marifa fɔlɔw ye. Nka, min tɛ tilennenya ye pewu.
  Chrizzly y"a bolokɔnincininw dunun ni hystérique ye, butɔni tun bilennen don, o la, elf joli ni hadamaden joli bɔlen don, bilenman jɛman. Elf in ɲɛw Dɔgɔyara, a tùn bɛ i n'a fɔ sa fitinin dɔ min sigilen bɛ lamini na. Waati bɛ tɛmɛ dɔɔni dɔɔni kosɛbɛ kunsɛmɛ na min ka bon kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i bɛ makɔnɔni na. Nin ye farikolo-ɲɛnajɛ ye min bɛ wele ko hyperquantum exchange. A ka di kosɛbɛ, diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, diɲɛ kɛlɛɲɔgɔnw ka ɲɔgɔn sɔrɔyɔrɔw la, hyperplasme (hyperplasme) minnu ka dɔgɔ kosɛbɛ, olu kuluw kɔlɔsira. Nka a daminɛ na, hakilina dɔ tùn bɛ yen ko hyperplasme, i n"a fɔ fɛnɲɛnɛma cogoya wɔɔrɔnan, o tɛ Kɛ hɔrɔnya cogo la fɛnɲɛnamaw la. Nka ɲininiw y"a Jira ko hakɛ dɔw la, fɛn bɛɛ bɛ Se ka Tɛmɛ ka Taa fɛnɲɛnɛma cogoya wɔɔrɔnan walima wolonwulanan na. Yɛlɛma suguya caman Kɛra dɔnnikɛla sugu bɛɛ fɛ: fɛnɲɛnɛma cogoya 8nan Bɔra, ka Fàra hyperplasme suguya caman kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, hadamaden farikolo yɔrɔw y"a daminɛ ka jɔ o la. Laala, waati man jan, waati min na mɔgɔ, hali ni fɛɛrɛ kuraw tɛ a la, a bɛna wuli ka kɛ marifa fagalen ye min bɛ se ka dolow ni dugukolow ka paramɛtiriw Changer. A ka c"a la, hali dɔnniya-fɔli kɔrɔw la, hakilina suguya caman tun bɛ kɛ siniɲɛsigi cɛ kan. Misali la, Efremov tun ye mɔgɔ fitinin ye ani a ye dɔ fara a ka ɲɛnamaya kan kominisi jamana kɔnɔ fo ka se san 200 dɔrɔn ma. Ka fara o kan, a ye dan sigi jamanaden hakɛ la. A ye kabako ye, nka hali ni mɔgɔw y"a daminɛ ka galaxies (fila) minɛ, ɲɛnamaya hakɛ ma caya kosɛbɛ, wa ikomi a ye kominisi ye ani Ala dɔnbali ye, Efremov tun dalen tɛ ni sabalilen na. Kuma bɛɛ la, a y"a yɛrɛ sɛgɛsɛgɛ siniko la san ba fila kɔnɔ, o ye caman ye, nka a bɛɛ lajɛlen na, jigiya ye waati cɛmancɛ ye.Kabako don, nka dɔnniyako sɛbɛnbaga fanba, kɛrɛnkɛrɛnnenya la jamana wɛrɛw ta, u ma siniko ja ni jigiya ye kojugu. A ka c"a la, modɛli sugu dɔw taara distopiya fɛ: diɲɛ tilalen waati la. U bɛ siniko ja ni kulɛri dibimanw ye. Nka, kunkolo jɛlenw tun bɛ yen hali o waati la minnu y"a faamu ko siniɲɛsigi ye gɔfɛrɛnaman kelen ta ye. U dɔw tun ye cɛba dɔ ye min ye Jules Verne datugu, min tun bɛ sɔrɔli caman makɔnɔ - kɛrɛnkɛrɛnnenya la hyperplasme. A ye fɛn minnu Dabɔ, olu dɔw bɛ yen hali bì porozɛw dɔrɔn de la. Misali la, diɲɛ kura dabɔli! Sisan, dɔnnikɛlaw b"a fɔ ko sariya siratigɛ la, o bɛ se ka kɛ, nka a ma se ka kɛ fɔlɔ! Nka ɲɛtaa bɛ yiriwa, wa hadamaden hakili ɲɔgɔn tɛ yen. A jirala ko hadamaden bɔyɔrɔ ka bɔ wulu la, o ye nsiirin ye! Tiɲɛ na, sonsannin ye bolo sugu dɔ ye min bɛ ɲɔgɔn fɛ, nka a bɛ tiɲɛ. Tiɲɛ na, Hypernoosphere ye hadamadenw ka kow bange. Adamaden kunkolo ma dilan fɔlɔ ni farikolojɔlifɛnw ye, wa, a tɛ i n"a fɔ fɛnɲɛnama nɔgɔman, hadamaden kunkolo hakɛ tun ye 999 ye! O kɔrɔ ye ko mɔgɔw bɛ se ka kunnafoni suguya caman dɔn yɔrɔnin kelen na minnu bɛ bɔ diɲɛ suguya wɛrɛw la. Dan tɛ yɔrɔ la, fɛn tɛ barika sɔrɔ, dantigɛliw jiginni! O cogo kelen na, hadamaden, walasa a kana jɔ yɔrɔ kelen na, a y"a daminɛ k"a hakili yiriwa. Dɔnniya ye kungo-kɔnɔ-fɛn kɔrɔ min ni kabakurun-sɔgɔlan ye, o gɛrɛ ala hakɛ la. Hali ni tiɲɛ tɛ Sebaayabɛɛtigi ye, nka a barika ka bon kosɛbɛ! Sisan, fɛn min nafa ka bon hadamadenya bolo, o ye ka kisi ani ka dɔ fara a sekow kan. O bɛɛ kɔfɛ, suguya halakilen tɛ nɔ bila ka tɛmɛ fiɲɛ kan farakurun kan. Tiɲɛ don, hali mɔgɔba kɛrɛnkɛrɛnnenw salen kɔfɛ, foro tolenw bɛ to ka se ka nɔ bila diɲɛ nafolomafɛnw na. Ayiwa, mun na, misali la, deliliw tun bɛ nɔ bila tuma dɔw la. Sabula hakilina o miirili b"a nɔ bila kunnafonidiyɔrɔ la. Wa ni miirili ni dusukunnataw ka ca kojugu, jɔrɔnankow bɛ kɛ hypernoosphere kɔnɔ minnu bɛ nɔ bila diɲɛ nafolomafɛnw na. O de kosɔn, mɔgɔ miliyɔn caman walima hali miliyari caman ka dannaya lakika, Krisita la, Buda la, Mahamadu la, o y"a taamasiyɛn to noosphere kan. Dannaya bɛ kunnafoniw ta, o la sa, a ye fɛn ye cogo dɔ la. Wa miliyari caman ka dannaya ye fanga caman ye a fanw ni hakɛ caman na fo a bɛ se ka kuluw lamaga tiɲɛ na. A fɔ man di nka, mɔgɔw tun t"a dɔn u bɛ se ka nin fanga in kunbɛn cogo min na: n"i ye hɛrɛ sɔrɔ, a tigi bɛ kɛnɛya, marifa tɛna gosi, awiyɔn tɛna bin. Nka a bɛ se ka kɛ fana a cogo wɛrɛ la, dangaw nɔ jugu ani tuma dɔw la dusukunnataw delili kojugu. Hypernoosphere fana fanga ka bon: a bɛ ɲini ka kɛ i n"a fɔ Sebaayabɛɛtigi Ala, nka a t"a yɛrɛ dɔn dɔrɔn ko a ye mɔgɔ ye. Nin ye mɔgɔ suguya wɛrɛw taamasiyɛnw ni u taamasiyɛnw hakɛ jatebaliya sugu ye! O la sa, fanga bɛ diinɛ bɛɛ la, u bɛ se ka nɔ bila ɲɛnamaya la, wa ni fanga bɛ u la ka taa a fɛ, tugubagaw bɛ caya ka taa a fɛ ani dannaya bɛ kɛ mɔgɔ farimanw ye ka taa a fɛ! Nka o waati kelen na, mɔgɔ kelen si tɛ ni hakilina lakika ye Ala ko la. O kɔrɔ ye ko a ka fisa ka nɔɔrɔ da Ala kan, ka a deli, wa a tɛ kojugu kɛ ka i yɛrɛ tigɛ, tiɲɛ dɔrɔn, min ma jira diinɛ si la! O la sa, bɛɛ ka ɲi ani u ka jugu! Kominisi minnu tɛ Ala dɔn, olu fana bɛ se ka nɔ bila u lamini diɲɛ na, wa ni u hakɛ bɛ ka caya, fanga bɛ bonya ka taa a fɛ! Hypernoosphere ye fɛn bɛɛ dunbaga ye, a bɛ se ka mɔgɔ faga ani ka lakunu! Laala o siratigɛ la, dannaya lakika bɛ gɛrɛ fɛn dafalen na, wa mɔgɔ o mɔgɔ bɛ diinɛw bɛɛ bonya siɲɛ kelen na, o ye mɔgɔ hakilitigi ye. A tɛ kɛ fu ye ko Ɔrɔmu Ɔrɔmu kura kɛra sinkɔrɔsisimu ye ni masakɛ fangatigi ye. Nka a kunba ye, a bɛ ɲini ka kɛ Ala dɔnbaliya ye, ni dannaya ye hakili ka sebaaya bɛɛ la. A bɛɛ lajɛlen na, Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ kɔrɔw ye ɲɛnamaya kɛ ka tɛmɛ a yɛrɛ kan pewu san kɛmɛ mugannan daminɛ na, wa a ma se ka Ala dɔnbaliw ka wuliliko bali. Conservatisme ani ka ban ka fɛn o fɛn Changer, hali ni diɲɛ bɛ ka Changé, o ye diinɛ o diinɛ barikantanya ye! Diɲɛ jateminɛ ni dannaya fana ka kan ka wuli, nka Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ tora cɛmancɛla waatiw hakɛ la ka mɛn kojugu. Baraka bɛ faamaba fɔlɔ ye min ye hadamadenw fara ɲɔgɔn kan ani ka Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ ladilan kosɛbɛ! A bɛ se ka kɛ ko ni o tun tɛ, hadamadenya tun bɛna halaki!
  Misi tan ni seegin salvo dɔ ye Chrysanthemum ka kurunba lamaga, ani misiri kulu fila, minnu ye kɔ jɛmanw to, olu girinna ka taa u ka laɲiniw fɛ. Transport jiginna dɔɔnin ka taa kinin fɛ, motɛriw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ tension fɛ, kurunba tun bɛ yɛrɛyɛrɛ.
  Chrizzly ye kulekan bɔ ko:
  - Aw ka marifa ci, balimaw ! Aw ye duguma gosi!
  Misiw fanba sera u laɲini na, nka saba, n"u ka sira tiɲɛna, u yɛrɛ sera ka pan ka tɛmɛ basigiyɔrɔ kan. Barakɛ sow tun ye kɛrɛfɛla ye, u tun pentalen don ni nɛrɛmuguma nɔgɔlen ye, kungolow tun bɛ bɔ u yɔrɔw kan. Kogow binna ani tasuma daminɛna. Nka, n"i y"a lajɛ ni ɲɛkisɛ ye, faamuyali bɛ kɛ i n"a fɔ ninnu ye denmisɛnw ka tulonkɛfɛnw ye, walima cɛncɛn dugu min bɛ ka sɔgɔsɔgɔ cɛden tasumaman dɔ fɛ.
  Garadiw tun sera u hakili la kaban, wa marifa minnu tun bɛ kɛ otomatiki la, marifa misɛnninw ye bolifɛnw gosi minnu tun bɛ ka surunya ka bɔ sankansobaw bɛɛ la.
  Lamini duurunan o duurunan tun ye tracer ye, a pɛrɛnw tun bɛ kuru ka ɲɛ ani u tun bɛ i n"a fɔ seli tasuma-fɛrɛw. Chrizzly yɛrɛ ye pan ka taa bolifɛn ɲɛminɛlan na k"a daminɛ k"a wuli, piloti y"a sama ka segin kɔfɛ. Transport in wulila, Elfaraya ye Chrizzly fili, k"a fanga caman jira. Pilotɛri ye mobili tilennen kɛ cogo dɔ la. Siraw gɛrɛla, mobili y"a ɲini cogo nɔgɔlen na walasa ka a yɛrɛ tanga fɛnɲɛnɛmafagalanw ma. Nka yan, a balila ka da a kan a ka manɛwɛrɛ danma.
  Wa sow cɛma, misiriw tora ka pɛrɛn. O binkanni in ye pankurun in wuli, a sira wulilenw tora ka girin ni inertie ye, marifa fila minnu bɛ u yɛrɛ boli, olu farala ɲɔgɔn kan, nka misiri dɔw wulila ka bɔ complexe kɔkan. Chrizzly ye toroni jira.
  - Min ma se, Astarte bɛna a ɲɛnabɔ hadamadenya siratigɛ la !
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - A mankan bɛ fɔ cogo fila la !
  - Ni hypercurrent tɛmɛna cɛya la, i bɛna a faamu mun na buzz kilo kelen nafa ka bon ! - Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ.
  - Ɔwɔ, n b'a dɔn ! A y"a lajɛ siɲɛ caman! - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ pusi, ka bɔ hakilijigin dumanw na.
  - Nka ne tɛ ! A ka fisa ni blowjob dɔrɔn ye!
  - Fu bawdy ! - Vladimir (Vlarad) y'a ɲini ka Chrizzly bugɔ a ka fali la. Elf bolila ka bɔ gosili fɔlɔ la, nka a binna pulp kɔnɔ filanan na.
  - Wow, quasar ripper ! - Elfe ye danga kɛ.
  Ni Krisantɛmuw jigira ka jigin, otomatiki kanon tasuma tun bɛ bonya ka taa a fɛ. Siɲɛ duuru kaban kɛlɛcɛw tulo tun ye mankan dumanw ta - i n"a fɔ mɛtɛrɛ misɛnnin minnu bɛ girinya nɛgɛ gosi. Sisan, kurunba kɔnɔna tun bɛ ka wuli, nka kurunw jigintɔ, awiyɔn kɛlɛli tasuma tiɲɛni fanga bonyalen don.
  Astarte ye yamaruya di ko:
  - Ka sankansow gosi !
  Misi caman cilen don, nka ikomi "sanjiba ɲɛfɛ" fɛɛrɛbɔ siratigɛ la, u bɔra u ka so bila sira kan. Mɔgɔ saba dɔrɔn de ye marifatigiw ka sankansow gosi, ka marifaciyɔrɔw tiɲɛ. I tun bɛ se ka farikolo karilenw yɔrɔ dɔw ye minnu bɛ pan ka taa i n"a fɔ konfeti minnu bɛ bɔ tasuma-fanga-minɛnw na.
  Chrizzly y"a bolokɔni jira k"a fɔ ko:
  - Ne ye mun fɔ ! Ninnu ye trolls ye! Kɛrɛti dafalenw!
  Tasuma min bɔra jɔyɔrɔw la minnu tora, o fanga bonyana ka tɛmɛn fɔlɔ kan, dimi cayara.
  Pilotɛri y"a ɲini ka kɔsegin, nka a ka pedaliw ye u jɔ. Nka, mobili y"a daminɛ ka sumaya. Elfe damadɔ binna u sen kan, kelen binna kogo la kosɛbɛ fo a y"a ka kasɛti mugumugu.
  -Oooh! N b'a fɛ ka bugunba dɔ sɔrɔ! - A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Teliya tun ka bon hali bi sagaden ma, wa walasa a kana jogin, Elfaraya ye levier digi ka parachute bila. Fiɲɛ kɛlɛli ye taama sumaya.
  Chrizzly y"a ye ko bɛton kogo bɛ ka boli ka taa kurun fan fɛ, a pɛrɛnna i n"a fɔ naloman :
  - Polundra ye ! Bolo bɛɛ bɛ deki kan!
  - Naloma! - Elfaraya y"a jaabi.
  Elf sunguru damadɔ y"u kunkolo bɔ kɛnɛ kan k"a ye dakunw fɛ ko barika surunyalen don kosɛbɛ, wa u ye sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ donsokɛ minnu bɛ faga. Nka, a kɛra Vladimir fɛ ko a ka c"a la, ninnu tun ye muso ka cɛya-ɲini barikama kulekanw ye.
  A binna kosɛbɛ, o kɔfɛ, mobili in sɛgɛnna jiginɛw kan. Nɛgɛ kogo tigɛlenw ye pan a nɔfɛ, o kɔfɛ, gosili min fanga ka bon ka tɛmɛ o kan, o kɛra. Transport in ye boon kogo gosi.
  Npogotigininw binna duguma, u y"u kɔ tigɛli kɛ k"u senw firifiri. Npogotiginin min pentalen don kosɛbɛ, o ye kasi ni ɲɛji ye:
  - N sen faantan karilen don !
  Vladimir fana binna, nka a y"a pan ka wuli o yɔrɔnin bɛɛ. A kunkolo ma jogin. Nka Chrizzly kabakoyara, kasɛti wulila ka bɔ a kun na, funu dɔ tun bɛ a ɲɛda la ani joli tun bɛ ka jigin.
  Elfaraya y'a ɲininka ko:
  - I ka kɛnɛ wa?
  Elf y"a bolow wuli ni jigitigɛ ye:
  - I makun ! Foton bɛ i kɔnɔbara la!
  - Ayiwa, i k'i janto !
  A kɛra i n"a fɔ awiyɔn bolila de tɔɔrɔla kosɛbɛ, a disi tun tigɛra, joli bilenman dɔ bɔra a da la. Nka k"a sababu kɛ elfw ka fanga kabakoma ye, a sera ka taa hali bi, hali n"a tun ma se kɛlɛ ma.
  Vladimir ye npogotigininw dɛmɛ u ka wuli. O bɛɛ n"a ta, u ye jogin misɛnninw sɔrɔ, u joginna ani u ye sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔrɔ.
  - Ayiwa, npogotigininw, kɛlɛ waati sera.
  Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I dɔrɔn de bɛ yen !
  - Wa i bɛ taa yɔrɔ jan, lastikuw bufon !
  A gɛlɛyara ka da wuli, elf kɔnɔntɔn bɔra jiginɛ bolifɛn na, k"u yɛrɛ sɔrɔ sankanso jukɔrɔ yɛrɛ. Marifa teliyalen dɔ tun bɛ ka ci ka bɔ san fɛ, a bɛ iko troll in tun bɛ taa ni a ye kojugu fiɲɛ kɛlɛ fɛ. Tasuma sira tun bɛ ka tasuma bɔ, marifakisɛw tun bɛ ka na i n"a fɔ sanbɛlɛ. Elf sungurunnin dɔ bɔnɛna a ka butiki la, ka senna-tɛgɛrɛ kɛ sisibɔlan dɔ kan n"a sennasanbara duman ye, ka kule.
  . SABABU No. 20nan
  Mirabela ye pan ka wuli ka dimi yɔrɔ gosi ni masin ye. A bolokɔnincininw y'a sɔgɔsɔgɔ ani a ye wuluba dɔ Sɔrɔ min y'a Kin a kɔnɔbara la.
  - Fɛnɲɛnɛmafagalan suguya, a bɛ se ka banakisɛ don sogo la. - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ.
  Denso minɛlen y"a daminɛ ka nɛ bɔ kosɛbɛ, walasa ka tɔɔrɔ nɔgɔya, sungurunnin bolila ka taa baji nɛnɛman dɔ la ka jigin o kɔnɔ. A bɛ iko a nɔgɔyara dɔɔnin.
  - Ninnu ye fɛn juguw ye minnu bɛ diɲɛ in kɔnɔ hali bi, wa n y"a miiri ko hɛrɛ don.
  K"a to boli la, sungurunnin ye senna-tɛgɛrɛ kɛ nɛgɛso dɔ kan n"a sennasanbara ye ani senkɔni pinki min tun ma waati sɔrɔ ka gɛlɛya, o fana bɛ nɛ bɔ. Mirabela, min sigilen bɛ baji la, o y"a miiri ko: a y"a yɛrɛ sɔrɔ a farilankolon pewu, marifa ni ɔridinatɛri t"a bolo. Nin ye ko jugu ye, k"a sɔrɔ a ye siwiliba dɔ denmuso kɛmɛ ye kɛmɛsarada la, muso kɛlɛcɛ tun tɛ hakilina foyi sɔrɔ min bɛ se ka kɛ sigida fɔlɔ cogoyaw la. Tiɲɛ: dɔnniyaba tun b"a fɛ, diɲɛ caman tariku fana tun b"a la. O cogo la, i ka kan ka marifa sugu dɔ sɔrɔ. O bɛɛ kɔfɛ, a farikolo kɛra i n"a fɔ mɔgɔ kɔrɔw ta, o kɔrɔ ye ko a barika dɔgɔyara kosɛbɛ ani ko a tɛ se ka foyi kɛ. Barikantanya ye sonsannin Kɛ cɛ ye, nka waraba barikama in ye naloman ye, ni nin sugu in tùn bɛ yen sàn miliyari kelen ni kɔ, a tùn tɛ Se ka yiriwa ka ɲɛ. Waati dɔ la, dugukolo-yɔrɔ tun bɛ bagabagali la, k"a sababu kɛ jirisunba dɔ binni ye min ka bon kosɛbɛ . A tun bɛ se ka hadamadenw ka siwili ban o yɔrɔnin bɛɛ. Nka faamaba in sababu la, halakili-rocket fɔlɔ min Dabɔra, o ye asteroid in kari ka Kɛ fotonw ye. N"i ye fɛn ɲumanw sugandi, o tuma na fɛ, antimatter tɛ radiation (fiɲɛ) bɔ, wa nin ye plus belebele ye, bawo i tɛ se ka crap kɛ i ka planete kan. Nka ni ɲɛtaa tun yiriwara dɔɔnin dɔɔnin, hadamadenw tun bɛna tɔɔrɔ dinɔsɔsiw ka siniɲɛsigi la. A ka c"a la, baara min tun ka nɔgɔn kosɛbɛ, o tun ye Ameriki ka kololi ye joli tɛ min na. O fanga in yiriwara kosɛbɛ, wa Amerikikaw tun ka ɲi kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka filimuba dɔw kɛ. Filimu baara tun bɛ sanfɛyɔrɔ la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la o waati la. Cɛsiribaa ŋanaw Jackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone ani mɔgɔ caman wɛrɛw ye siniɲɛsigi diɲɛ jira ani miiriyajugu cɛɲiw. O waatiw la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni ɔridinatɛri ja nana, u sera ka namarafɛnw dilan minnu bɛ mɔgɔ dalen to, minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye.
  Misali la, an ka "Star Wars" walima "Babylon" ta - u filimu kɛra cogo la min bɛ kɛ cogo la min bɛ kɛ cogo la. Sankolola bonya lakika daminɛna hadamadenw ka kelenya kɔfɛ. Siwili fɔlɔ, hali n"a tun ye fɔlɔfɔlɔ ye, o Sɔrɔla Sirius dolow kɛrɛfɛ. Planɛti naaninan tun ka suma ka tɛmɛ Dugukolo kan, nka a bɛnnen don kosɛbɛ ɲɛnamaya ma.
  Lizard primates tùn bɛ balo kɔ̀gɔjida la. Nka, kabakurunw tun b"u fɛ kaban, nka nɛgɛberew ni bɛlɛkisɛw tun tɛ u bolo. Diinan daminɛw fana bɔra kɛnɛ kan. Fɛn damadɔw batoli, sɛnɛfɛnw ni bɔgɔmuguw, tuma dɔw la baganw suw tun bɛ saraka minnu na. Aborigɛnw tun man ca, o kɔfɛ, banakisɛw ni basili minnu donna dugukolo kan, olu ye u bɛɛ lajɛlen tiɲɛ. Walasa ka nin suguya in lakunu, an yɛrɛ tun ka kan ka baara kɛ ni cloning (kloni) ye.
  Npogotiginin y"a bolow boli ji la k"a yɛrɛ ko a bolo kɔrɔ. Baji tun ka di ani a tun lafiyalen don.
  Sariya siratigɛ la, dugukolo kan mɔgɔw y"u ka sanfɛla kɛlɛ fɔlɔ kɛ ni siwili ye min bɛ ninakili fluor. U de fɔlɔla ka bin Risikaw kan, kɛlɛ jugu dɔ daminɛna. A daminɛ na, kɛlɛ in tun bɛ cogo kelen na, nka o kɔfɛ, mɔgɔw, ni jinɛweleli ni fɛnɲɛnamaw ka dɛmɛ ye, y"u ka fɛɛrɛbɔ yiriwa, ka binkanni latigɛlen dɔ daminɛ.
  Fluoride danfɛn minnu bɛ yen, a bɛ se ka fɔ ko olu bɛɛ fagara, ani u tolenw gɛnna ka don kasobonw kɔnɔ. Ni dugukolo kan mɔgɔw tun bɔnɛna, u ka siniɲɛsigi tun tɛna fisaya. Fluorine ye fɛn ye min bɛ baara kɛ kosɛbɛ, min bɛ baara kɛ ka tɛmɛ fɛn tɔw bɛɛ kan Dugukolo kan, a ye siya in ka fanga juguba di. O kɔfɛ, tiɲɛ na, kɛlɛ wɛrɛw kɛra, dugukolow tiɲɛni, siwiliw minɛni. U yɛrɛ ye galaxie caman tiɲɛ. Nka a bɛɛ lajɛlen na, nin bɛɛ kɛra bɔnɛ ye : kɛlɛba dɔ kɔfɛ min kɛra Irisi fila ninnu cɛ. Bi sinema kɔnɔ, tiɲɛ don, sanfɛla kɛlɛ caman ɲɛfɔra. Filimuw ni telewisɔn ɲɛjiraliw kɛra. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw yiriwara fo ka se tiɲɛniba hakɛ ma, nka hali bi, sinema kɔrɔ y"a diyabɔbagaw sɔrɔ. Ani Hollywood ni Mosfilm dolow kɔrɔw ka cɛɲi, u ka nɔɔrɔ min tɛ ban.
  Nka, bi filimu ɲɛmɔgɔw fana bɔra kɛnɛ kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Vitaly Tok, min ye Lev Eraskander jɔyɔrɔ fa. O kamalennin banbali in y"a sen don diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ kɛlɛw la, wa a ye filimuw kɛ. Tiɲɛ don, mɔgɔkɔrɔbaw tun tɛ yen Irisi Mansamara kɔnɔ, o y"a to o ko kɛlenw kɛra fɛn kelen ye dɔɔnin. Nka ɔridinatɛri jaw y"a to u sera ka fɛn bɛɛ sara, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u tun bɛ se ka ɲɛda wɛrɛ dilan hali waati kɔrɔw la. Ayiwa, ɲɛtaa yiriwara, nka sinema man ɲi kosɛbɛ! Nka, fɛn min ye fɛn ye pewu, o bɔra kɛnɛ kan - tiɲɛ yɛrɛyɛrɛ. A bɛ se ka fɔ ko baara tun bɛ kɛ n"a ye dɔrɔn walisa ka kɛlɛ labɛn. Dɔnniya nsiirinw na, kɛrɛnkɛrɛnnenya la atomikɛ waati la, tiɲɛ yɛrɛyɛrɛ kɛra modɛli ye. Nka o waati kelen na, a baarakɛcogo fɛɛrɛw tora fɔlɔfɔlɔw ye. N b"a fɛ an ka se ka hyperplasma ladamu fɛn nafama dɔ kama, wa an kana fɛɛrɛ wɛrɛ ɲini dɔrɔn ka fɛn ɲɛnamaw bɛɛ tiɲɛ. A bɛ nisɔndiya ani ka kɛ dusukasiko ye : misali la, masakɛmuso kɔrɔ dɔ y"a daminɛ ka degun sɔrɔ a bɔlen kɔ jamanakuntigi ka jɔyɔrɔ la. O la sa, u y"a kɛ masin ye min bɛ wele ko virtuel walasa a ka se ka taa a fɛ ka kɛlɛ kɛ ani ka diɲɛ mara. Nka, ɲɛmɔgɔ kɔrɔw bɛ wasa tuma dɔw la ni komandan jɔyɔrɔw ye mansamara kɔnɔ. I tɛ se ka fɛn ɲɛnamaw bɛɛ yamaruya ani ka u mara tuma bɛɛ. Nka, i bɛ se ka tulon "virtuel" o tulon "virtuel" lasegin, hali o min na, masakɛ bɛ se sɔrɔ a jugu kan ni Irisiba, Senuman fanga ye, ka daminɛ ka diɲɛ wɛrɛw minɛ. Wa, k"a sɔrɔ a yɛrɛ ye dɔnniya-filimu caman lajɛ, diɲɛ wɛrɛw bɛ se sɔrɔ yɔrɔ minnu na: a bɛ i ko a bɛ mɔgɔ kabakoya.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, accordéon (accordion) teori bɛ yen, walima diɲɛ wɛrɛ minnu bɛ ɲɔgɔn ta, olu hakɛ bɛ se ka dan tɛ min na, olu ka kartiw deki. Nin yɛrɛ ye ko ye min ka di kosɛbɛ.
  Ani mun na u ka kan ka kɛ ɲɔgɔn fɛ?Duniɲa minnu tun tɛ ye fɔlɔ ni farikolo sariya wɛrɛw ye, olu bɛ se ka fɛn caman sɛmɛntiya. Walima ka se sɔrɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni siwili ye min tɛ fosi ye ni nɔgɔ tɛ, o bɛna kɛ nisɔndiyako ye! Mun na an bɛna kɛlɛ kɛ ni poyi ye?
  Npogotiginin ye ŋɛɲɛ kɛ, ka ji bɔn. A sen fitininw tun bɛ ka jikuruba dɔ wuli, a joli barikama, denmisɛnnin tun bɛ lamaga de wajibiya. Mirabela ye a yɛrɛ pan ka wuli ka bɔ ji la. Fɔlɔ, a y"a daminɛ ka bere barikama ni kabakurun nɔgɔlen dɔ ɲini. A man gɛlɛn ka bere sɔrɔ, nka a kunba ye ko a barika ka bon, wa an ye gɛlɛya sɔrɔ o de la tigitigi. Nka kabakurun nɔgɔlen sɔrɔli tun bɛ se ka kɛ kɔgɔjida dɔrɔn de la. Ni a ye bulama ye, o tɛ foyi ye: i bɛ se k"a tila. Siɲɛ caman npogotiginin ye bagan nisɔndiyalenw ye, kansɛri ni sonsannin ɲagaminen. U ye pan ka bɔ jiri la ka taa jiri wɛrɛ la. Nka a laban na, fɛnɲɛnɛma dɔ minɛna min ka bon dɔɔnin. Bagan dɔ min tun bɛ i n"a fɔ wuluwulu bulama, o girinna ka taa sungurunnin in na. Mirabela y"i pan ka taa kɛrɛ fɛ ka nɛgɛso gosi ni bere ye. O la, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka pan tugun.
  Kɛlɛcɛ kamalennin hakili jigira kɛlɛ fɛɛrɛ bɛɛ la minnu tun sɛgɛsɛgɛra a kɔnɔ kabini a denmisɛnman. O ye dɔrɔn ko farikolo ma lamɛnni kɛ kosɛbɛ. Hali n"a barika tun ka bon kosɛbɛ ani a farikolo tun bɛ a la. O bɛɛ n"a ta, sen gansan, npogotiginin, sanni a ka tigɛ ka don a kɔ la, a taara waraba kɔkiliw fɛ. Lynx ye kulekan Bɔ k'a jaabi ni npogotiginin in sɔgɔli ye a cɛmancɛ la. Nka Mirabela ye bere in fili ɲɛ la yɛrɛ ni seko ye, ka o yɔrɔnin bɛɛ la, a ye gosili kɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye a ɲɛda la.
  Ni aw ye aw bolokɔni gosi ni kɛrɛ kɛrɛnkɛrɛnnen ye ani yɔrɔ dɔ la: hali ni aw ye a gosi dɔɔnin, o bɛ se ka kɛ sababu ye ka aw yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Npogotiginin y"i yɛrɛyɛrɛ ka sɔgɔsɔgɔ, npogotiginin y"a yɛrɛ sɔrɔ a sanfɛ.
  - A kaɲi! Ani, a kunsigi ka nɔgɔ! Aw bɛ se ka aw farilankolon datugu n"a ye.
  Mirabelle ye wulu sama ka taa kɔgɔjida la. A daminɛ na, a tun ka nɔgɔn ka sugo kilo biwɔɔrɔ ta, nka o kɔfɛ, sungurunnin in sɛgɛnna.
  - Wa ne farikolo kɔrɔ bɛ min, n"a tɛ sɛgɛn dɔn, min bɛ se ka tɛrɛn walima kurun kɔrɔ dɔ sama. Sisan, ne ye mɔgɔ bɔnɛnenw dɔ ye. Wa, ne dusu kasira kosɛbɛ nin ko in na. - Mirabela ye ɲɛji kɛ i n"a fɔ (walima a ma kɛ i n"a fɔ a ma kɛ i n"a fɔ a bɛ ɲɛji bɔ kosɛbɛ).
  A taara kɔgɔjida la, ka jɔ o yɔrɔnin bɛɛ cɛncɛn oranjɛ kan, k"a sennasanbaraw jeni. Hali ni dimi ka ca, o cogo la, sungurunnin tun b"a fɛ k"a yɛrɛ tanga o ma. A y"a senw siri buruburu nɔgɔlenw na k"u siri ni bin ye, o la taama tun ka nɔgɔn kosɛbɛ.
  Kabakurun caman tun bɛ kɔgɔjida la, galasi ta fana tun bɛ yen. Teliya la, sungurunnin y"a yɛrɛ kɛ muru ye. A dilanna ni galasi ye, a tun ka nɔgɔ kosɛbɛ. Nka fari bɔli ni ko kɛlen tɛ, o tun man nɔgɔn ten. N tun ka kan ka fiyɛli kɛ, ani joli tun bɛ Mirabel la. Npogotiginin y"a yɛrɛ fili ji la tuma min na, a sumana i n"a fɔ nɔnɔ kura, a bɛ se ka fɔ ko jɛgɛw bɔra o yɔrɔnin bɛɛ la, joli kasa ye u sama.
  U ni dugukolo kan taw bɔlen don, u tun datugulen don ni tilew ye, u tun bɛ flakɛ kosɛbɛ ani u tun ka bon, ani u ɲinw tun tilalen don ka kɛ kɔrɔlenw ni tilennenw ye.
  - O ye monstrusité ye dɛ ! "Npogotiginin ma waati sɔrɔ ka pan ka bɔ ji la, o danfɛn dɔ ye pan a kan ka bin cɛncɛn funteniman kan. A y"a yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ la ji tɛ yɔrɔ min na, jɛgɛba in tun bɛ ka ninakili ani k"a ka wuluwuluw gosi ni jigitigɛ ye, ka cɛncɛn sankaba dɔw gosi.
  Mirabela ye fiyɛli kɛ ko:
  - Ɔwɔ, danfɛn min bɛ fɛn minɛ ! I bɔra dump sugu jumɛn na?
  Shark tora ka sɔgɔsɔgɔ, nka a dɔgɔyara dɔɔnin dɔɔnin. A bɛ iko a ma waati duman sɔrɔ fana tigadɛgɛ funteniman kɔnɔ. Joli jɛman damadɔ bɔra danfɛn in da la. A ye nɛnɛ, waji fitini dɔrɔn de y"a jira ko ji bɛ ka wuli.
  Mirabela ye cɛsirilan dɔ bila a kɔ la, ka fari to a disi ni a kamankunw kan. N ye taama-taama dɔɔnin kɛ ka sɔrɔ k"a bɔ. Farikoloɲɛnajɛ tɛ ko jugu ye, nka farilankolon nin funteni in na, o bɛ mɔgɔ lafiya kosɛbɛ. O bɛɛ n"a ta, tile naani tɛ kelen ye. Npogotiginin barila ka sɛgɛn, ka kabakurun girinmanw da a kamankunw kan, ka taa boli la, k"a farikolo kura dege. O kɔ, a y"a daminɛ ka kabakurunw kɔrɔta ka jiriw gosi n"a senw, a gɛnɛgɛnɛw, a bolow, a kɔkiliw ani a kunkolo ye. A y"a ɲini k"a sɔgɔsɔgɔninjɛ barika bonya ani ka farali kɛ, k"a jɛngɛ kabakurunw ni ɲɔgɔn cɛ. Ligamentw ye kan minɛ ka ɲɛ, nka dimi tun bɛ yen hali bi, a bɛ iko farikolo kura ma yiriwa.
  Npogotiginin ye kɔnɔbara-ci kɛ siɲɛ kɛmɛ saba ni girinya ye, o kɔfɛ a ye taama kɛ a bolow kan ka somersault kɛ. O kɔfɛ Mirabela y"a daminɛ ka fɛɛrɛw baara. A y"a ye ko a farikolo yɔrɔw tun ma datugu fo ka se ka kɛlɛ kɛ ka ɲɛ. Jiriw gosili kɔfɛ ka tugu ɲɔgɔn na, n senw, n kɔkiliw, n ɲɛda ani n kun sanfɛla fununa kosɛbɛ. N tun ka kan k"u su ji la walisa a ka nɔgɔya. Ka fara o kan, mugu minnu tun bɛ n senw kan, olu tun tigɛra. Npogotiginin y"a latigɛ : a sennasanbaraw ka dege a la, o cogo la a bɛna barika sɔrɔ ka gɛlɛya ka taa a fɛ ni sen bɛ gɛlɛya. Ikomi Mirabela y"a farikolo pɔnpe kosɛbɛ, a y"a latigɛ ko:
  - N'an tugura Robinson ka misali la ka so jɔ, nin tɛna bɛn ne ma, ne tɛ se ka waati caman kɛ ten. I ka kan k"i yɛrɛ kɛ pirogue ye ani ka kurun ta ka bɔ yan joona.
  A fɔra joona ka tɛmɛ a kɛli kan! Npogotiginin ye kabakurun dɔ jɔ ni rezɛnsunw sirili ye, ka jiri bɛnnen dɔ ɲini. O kolo in tun ka bon kosɛbɛ, a tun bɛ kilomɛtɛrɛ kɛrɛnkɛrɛnnen bi duuru ɲɔgɔn bɔ. Fɛnɲɛnɛmaw tun bɛ se ka kɛ, wa o baara ma siran sungurunnin ɲɛ.
  Mirabela ye sɔgɔlilan duuru dilan walisa a ka se ka kɛ, wa a ma fili. Baara in kɛra kɔdimi ye, tuma ni tuma, a tun ka kan ka fara gɛlɛnw tigɛ ani ka jiribuluw tigɛ. Npogotiginin ye jɔrɔnanko kɛ waati jan kɔnɔ, nka a kɛra i n"a fɔ a ma sɛgɛn. Tile minnu tun bɛ dugukolo in kan, olu tun ka jan, wa su tun ka surun kojugu. Sumaya bɛ jigin ani k"a yɛrɛ lafiya ni jiridenw ye siɲɛ caman, sungurunnin ye tigɛtigɛ ka tigɛ. A laban na, jiri binna, Mirabela sɛgɛnnen don burusi nɔgɔlen kɔnɔ. A tun b"a fɛ ka sunɔgɔ tiɲɛ na. A tun ma deli ka sunɔgɔ fɔlɔ, nka sisan a tun ka kan ka o dusukunnata jugu in kɛlɛ. Wa ne senw fana bɛ ka yɛrɛyɛrɛ.
  - Ni wuluw tun tɛ yen ! - Npogotiginin y'o fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye. Ni a kɛra cogo o cogo, a kɛlen kɔ ka fɛɛrɛw bɛɛ sɛgɛsɛgɛ ani k"a lajɛ ni farati tɛ a la, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Mun! Bye-bye ye! - Npogotiginin ɲɛw datugulen don o yɔrɔnin bɛɛ.
  A ka sugo tun ye, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, ko belebeleba (hali n"a y"a sɔrɔ tiɲɛ don : i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, nin ye misali ye ka fɛn dɔ sɔrɔ i t"a dɔn ko a ka bon tuma bɛɛ!), a ye sanfɛla kɛlɛba dɔ miiri.
  Irisi senuma tun bɛ ka a labɛn kɛlɛba dɔ kama min bɛna kɛ kosɛbɛ. Jugu fan fɛ : nafa ka bon hali bi kojugu, o kɔrɔ ye ko nuancɛ o numanfɛla bɛna jɔyɔrɔ ta. Jugu ma deli ka fanga caman sɔrɔ yɔrɔ kelen na ten, o de kama npogotiginin ni cɛ bɛɛ tun ka kan ka kɛ kɛlɛcɛw ka kɛlɛbolo dɔ ye.
  Dolow minnu bɛ Diamant Da lamini (tɔgɔ yɛrɛ tun bɛ yeelen bɔ Mirabelle hakili la), olu ka taamacogo la, lafasali tun bɛ ka ɲɛtaa sɔrɔ, fɛn bɛɛ tun bɛ ka girin i n"a fɔ jirisunw kaban.
  Fɛn min tun bɛ ye kɛlɛcɛ dɔ fɛ min tun bɛ sunɔgɔ la, a yɛrɛ tun bɛ i n"a fɔ a y"o ye yɔrɔ dɔ la kaban.
  Orbital kurunbonkarilaw tun bɛ baara kɛ ni fanga bɛɛ ye, u tun bɛ se ka fɛn o fɛn kɛ, k"a ta marifatigiw ka jɔyɔrɔbaw la ka se minɛn fitininw ma. Misilanw fana bilala sen kan, jinɛwelelikɛlaw bolila k"u lamini, ka kumakanw fɔ, ka torpidow lafili.
  O fura tun bɛ dila foro kɛrɛnkɛrɛnnenw kɔnɔ minnu falen bɛ ɛntɛrinɛti kan, minnu tun bɛ pan fiɲɛ fɛ. Walasa ka maaɲɛmaaya nɔ bonya, elfw ni danfɛn wɛrɛw ye fini kɛrɛnkɛrɛnnenw kɛ ni teliya ye min bɛ wele ko hyperplasmic acceleration. O waati kelen na, yɔrɔ-yɔrɔ-ko-ɲɛnabɔli-minɛnw Nàna, u tùn ka kan ka Lamini asteroid jɔlenw cɛsirilan kɛrɛfɛ. Lagbɛrikɛlaw minnu bɔra diɲɛ yɔrɔw la, olu fana tùn bɛ 'yɔrɔ la min bɛ 'sèn Bɔ 'fɛn Bɔlanw lamini na, nka u fanba tùn ye elfew ye. U ye ɛntɛrinɛti baarakɛlaw dɛmɛ ka dɔ fara u ka nɔ bilali kan ani ka camouflage foro dɔ nɔrɔ a la, ka lafasali barika bonya ka taa a fɛ.
  Irisi senumaw y"a ɲini o waati kelen na k"u ka lafasalitɔnw ka sɛgɛn di walasa layiniw kana kari u magali fɔlɔ la. O kama, yɔrɔ fitininw binkanni kɛrɛnkɛrɛnnenw Kɛra, minnu waati bɛnnen na, u bɛ Se ka kuluba dɔ Lamaga o yɔrɔnin bɛɛ.
  Waati dɔɔnin ɲɛmɔgɔso tun bɛ dugukolo "Kanuya" kan, a tun bɛ jɔyɔrɔ min na min tun ka nɔgɔn kosɛbɛ o sigida la. Ka fara o kan, dugukolo yɛrɛ tun bɛ ni fɛn barikama ni fɛn ye min bɛ se ka wuli, fo a tun man kan ka bin hali funteni-bɔnba dɔ senfɛ. A tun bilalen bɛ dolow kurunba ka plateforme lamagan kan, wa a tun bɛ se ka lamaga waati o waati, ka fara o kan, yɔrɔ tigɛlen foro dɔ tun b"a datugu, o min tun b"a bali ka tiɲɛ o yɔrɔnin bɛɛ ani fana ka cikanw lamɛn.
  Dugu yɛrɛ, sigiyɔrɔba tun bɛ min jukɔrɔ a fanba la, o donna dugu kɔnɔ kosɛbɛ. Nka, taamasiyɛnw bɔra ale fɛ. Kuntigiba dolow kurunba tora ka taa, o cogo la, a tun bɛ se ka fili zeru fasa kɔnɔ.
  Hypermarshal Georgy Konstantinovich Zhukov tun bɛ o kɔnɔ, komandan caman ye ologramuw ci u nɔ na. U ye fɛɛrɛ suguya caman labɛn walasa ka diɲɛ miliyɔn caman ka kurunba ka nɛgɛ belebeleba in kɛlɛ. A tun ka kan ka jugu fanga dɔgɔya ani k"a kari.
  Georgy Konstantinovich Zhukov tun bɛ ka baro kɛ o nɔ in kan tuma min na ja dɔ bɔra a ɲɛfɛ ani cɛnin nisɔndiyalen dɔ min tun bɛ fini nɛrɛma don, o falenna ka bɔ duguma.
  - E ye Cɛsiribaa ye wa ? Karamɔgɔba, n tun t"a miiri i la!
  Cɛdennin min tun bɛ ka yeelen bɔ ni teriya nisɔndiya ye, o y"a jaabi ko:
  - Nin ye ne ka foton magic double ye ! Nka, nin ni ne yɛrɛ ye kelen ye. Dɔnniyakɛla yɛrɛ ka kan ka sɔrɔdasiw ɲɛminɛ, wa a man kan ka marifa kuraw dabɔ dɔrɔn. Ni n y"a jateminɛ ko Star Wars kɛrɛnkɛrɛnnenw, n bɛ nin fɛɛrɛ ninnu fɔ. An bɛ iko jibolisira min digilen don kosɛbɛ. "Kalanden cɛnin ye gomi daji bɔ, a fiyɛra i n"a fɔ bulon, ka gravity-vacuum emitter bɔ, ka fanga lajɛ. - Degun bɛna kɛ fitinin ye a daminɛ na, ka sɔrɔ ka bonya ka taa a fɛ ! Aw bɛ a ɲini ka ji sɔgɔsɔgɔ, aw bɛna a ye ko a bɛ kɛ o cogo kelen na!
  - N'i ye i sɔgɔsɔgɔ kojugu, idɔrɔzi nukiliw fusili kɛcogo yɛrɛma bɛ kɛ : bɔnbu bɛna kɛ ! Georgy Zhukov y"a jaabi i n"a fɔ kalanden min ye kalan dɔ to a hakili la. Natasha bolo barikama nka a ka dususuma musoya tun dalen bɛ a kɔ la. Npogotigi cɛɲi dɔ ye diɲɛ kɔnɔ ka tɛmɛ san kɛmɛ seegin kan wa n"i y"a suma ni cɛnin ye (hali n"a kɛra denmisɛnnin yecogo dɔrɔn ye) a y"a ye ko a kɔrɔla kojugu. Nka Zhukov, min ɲɛda tun magara ni kunsigi jɛman ye (marshal tun t"a fɛ ka cɛden san tan ni wɔɔrɔ "standard for the empire" cogoya ta ), o tun bɛnnen don a ma kosɛbɛ.
  - N b'a dɔn ! Nka analozi min bɛ kɛ ni spring ye, o ye banal ye kojugu. An bɛ ka ultra-half-space foro dɔ yiriwa. Fɛn si tɛ Se ka Dòn a la tuguni, lakanani dafalen n"i bɛ Taa sira kelen fɛ. A bɛ i n"a fɔ sibɛri-sabɛri fini, fan kelen fɛ a ye mobili ye, nka fan wɛrɛ fɛ, a ye fara ye min tɛ se ka tɛmɛ. Fana, yɔrɔ tilancɛ foro dɔ waleyali ni hakɛ fitinin ye.
  Zhukov y"o fɔ ni ɲɛmajɔba ye, a ma a ka kuma min fɔ, a ma o faamu tiɲɛ na. Arbitre jenerali Natasha Zhuravleva ye hakilina di ko:
  - An ka jatebɔ sinsinnen bɛ a kan ko kɛlɛba bɛna kɛ waati min na dolow kurunba mobili ni dugukolo lakanani bɛ se ka ɲɔgɔn sɔrɔ ɲɔgɔn fɛ, ka ɲɔgɔn datugu. Fanga balansi bɛna kɛ yen.
  - Super hockey ye ! - Kalanden cɛnin y'a bolokɔni kɔrɔta ka npogotiginin bugɔ a ɲɛda la. - I fari ka nɔgɔn, i bɛ kiribi jumɛn kɛ ?
  - "Petunia" dɔnniya matigi.
  - Hiperquasar (Hyperquasar) ! - Super kid crushing ye sankolo dolow ka hologramme volumetric belebeleba lajɛ. N ye n ka reservew jate hakili ta fan fɛ.
  - A bɛ iko jugu ye fɛn o fɛn dalajɛ a tun bɛ se ka min lajɛ, u ka ca ni anw ye siɲɛ fila ni tila. Ka majiginkɛlaw jate. A bɛna kɛ kɛlɛ gɛlɛnba ye ni gɛlɛyabaw ye. - N y"a lajɛ ko Zhuravleva y"a ka ɲɔkisɛ ɲɛ buluw wuli. - A bɛna gɛlɛya kosɛbɛ !
  Zhukov y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Moskow kɛlɛ senfɛ, sennamɔgɔw tun ka ca juguw fɛ, a ka sɔrɔdasiw tun ka ɲi, u tun ka bon kosɛbɛ fɛɛrɛtigɛ la, wa an ye se sɔrɔ !
  - Sabula jugu tun ma labɛn nɛnɛ kama ! - Karamɔgɔ y'a tigɛ.
  -Waati cogoya bɛ nɔ bila kɛlɛbolo fila bɛɛ la cogo kelen na. Tiɲɛ don ko Irisi delila kosɛbɛ waati gɛlɛn na. - Zhukov ye a yɛrɛ sɛgɛn.
  Karamɔgɔ y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa tekinoloji ko la, n ye kabako dɔ labɛn min man di jugu ye. Tiɲɛ don, a tɛ se ka kɛ o yɔrɔnin bɛɛ la, mɔgɔ miliyari caman ka kan ka sa fɔlɔ, ani yɔrɔ ka kan ka fa dimi ni tɔɔrɔ la.
  - Maji kabakoma ? - Natasha y"o fɔ. - Ka balo mɔgɔfaga ni mɔgɔ wɛrɛw ka tɔɔrɔ la !
  - Nin ye ko ye min ka jugu kosɛbɛ ! Ne ye baara kɛ waati jan kɔnɔ, ka juguya ni tiɲɛni hyper-accumulateur dɔ da. Nka kɛlɛ la, fɛɛrɛ bɛɛ ka ɲi. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni jugu barika ka bon cogo la min tɛ deli ka kɛ. K"a sɔrɔ jugu in nafa ka bon kosɛbɛ, wa a ye an ka hakɛ ye, ne tɛ n yɛrɛ bɔ n yɛrɛ ka kunkanbaaraw la. I n"a fɔ kalanden ani fɛɛrɛbɔla, a tun ka kan ka diplomasi seko caman jira, a kana a to jɛkulu ka sigi a yɛrɛ kama. Wa tiɲɛ na, a y"a ka mansamara sigi sen kan.
  Zhukov y"a kunkolo wuli:
  - Denmisɛnnin min bɛ diplomasi baara la, o ye kuma fu ye ! Negosiyɔn ni ŋaniyajuguya ka kan ka siri cɛw fɛ minnu bɛ se kosɛbɛ.
  - Denmisɛnnin hakili bɛ n bolo kabini san kɛmɛ caman, wa o de b"a to n bɛ se ka sɔrɔw kɛ ! - Cɛdennin ye kan saba jira. - O bɛɛ kɔfɛ, denmisɛnnin ka diɲɛ jateminɛcogo ɲɔgɔn tɛ !
  Natasha Zhuravleva ye npogotiginin Maria Smetanikova ɲininka, ale min bɛ sɛgɛsɛgɛli kɛ yɔrɔjanw na ko:
  - Munna an ma se ka juguw ka jɛkulu tila ? Nin mansamara jugu in min ye Irisi jamanaba ye wa?
  A y"a jaabi a yɛrɛma ko:
  - Nafa caman farala ɲɔgɔn kan, ka fara o kan, an ka dugudenw y"u yɛrɛ jira nalomanya la siɲɛ caman. A bɛ kɛ i n"a fɔ fangatigi dɔ y"u di. Kɛlɛ min bɛ kɛ ka ɲɛsin subagaya barikama ma, o jɛlen don.
  Cɛdennin kalanden in tun bɛ sigasiga:
  - Magic counteraction, o ye fɛɛrɛ ye min ka teli ka kɛ walasa ka i yɛrɛ tanga kunkanbaaraw ma. Lagbɛri ye jalaki ye dɔɔnin. Nka o tɛna aw kisi ɲangili ma. O la, o kama i bɛna boli ka tɛmɛ balilan dɔ fɛ min gɛlɛya bɛ bonya.
  Ka bɛn!
  - Ɔwɔ, matigi ! A dɔgɔyalenba ye siɲɛ ba kelen ye!
  - Kana miiri ko i jigira sɔngɔ gɛlɛn na ten, siɲɛ wɛrɛ n bɛna yamaruya di i ma k"i yɛrɛ bila hyper-anti-radiation la, fɛn min bɛ hakilijigin juguw ni siran bɛɛ kɛ hakili la ani ka hakilina ɲumanw bali. O cogo la, denmisɛnnin, i bɛna a dɔn ko fɛn dɔ bɛ yen min ka jugu ni jahanama ni sibɛri-dugukolo-dugukolo ye!
  Maria Smetanikova ye kulekan bɔ ko:
  - jahanama jugu tɛ yen ka tɛmɛn kɛlɛ dɛsɛ kan ! Dimi min ka jugu ni tɔw bɛɛ ye, o ye n"i faso tɔɔrɔla! Farikolo tɔɔrɔ ye fɛn fitinin ye - ni tɔɔrɔ ye ko juguba ye !
  Georgy Zhukov ye a tigɛ yɔrɔnin kelen:
  - Pathos man di n ye. N mago bɛ tiɲɛ gansanw ni kunnafoniw na. An ka a lajɛ. Kɛlɛ waati la, o tun bɛ to ka ne dɛmɛ ka bɔ yen.
  Sankolola-yɔrɔ suguya caman ka ologramu caman tùn bɛ ɲɔgɔn kan. Ɛntɛrinɛti, fɛɛrɛbɔ jɛkuluw, kunnafonidilaw ka baarakɛyɔrɔ caman, ani gundolamɔgɔw minnu sirilen bɛ sigiyɔrɔba sogo la. O kunnafoniw bɛɛ sɛgɛsɛgɛra ɔridinatɛriw fɛ, ka jira ni jaw ye. Ja kulɛri caman ye forow fa, ani hyperplasmique processeur ye cikanw di, ka lafasali fɛɛrɛ ɲumanw fɔ!
  Cɛdennin y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - ɲɛnajɛso min ka di kosɛbɛ, o ye sɔrɔdasi-baarakɛlaw ka ɲɛnajɛso ye, nka donta sara ka bon kosɛbɛ !
  Natasha y"a fɔ fana ko:
  - Nka sɔrɔdasi walew ɲɛnajɛyɔrɔ la, ɲɛji bɛ kɛ tiɲɛ ye tuma bɛɛ wa wale bɛɛ ye kalan ye ɲɛnamaya kɔnɔ !
  - Kalansen min barikantanw bɛ tɛmɛ, nka fangatigiw bɛ min makɔnɔ.
  Ɔridinatɛri ye cikan ci:
  - PIR kalasi kurunba ba tan ni fila ni kɛmɛ duuru ni mugan nana ka bɔ Irisi jamanaba diɲɛ diɲɛw kɔnɔ, ka fara frigate miliyɔn kelen, ba kɛmɛ fila ni kɛmɛ saba kan, compoves ba kɛmɛ duuru, brigantine miliyɔn saba ba kɛmɛ saba ni bi naani, ba wɔɔrɔ kɛlɛkurunba, kɛlɛkurun ba naani.
  Zhukov ye kuma tigɛ:
  - Yala i bɛna farikoloɲɛnajɛ ban sɔɔni wa ? Sanfɛla kurun kɛmɛ kɔnɔntɔn ni binaani ni naani, u kelen-kelen bɛɛ bɛ ni sanfiɲɛ-sɔrɔdasi ba mugan ni fila ye. Ka fara o kan, kurunba caman (miliyɔn caman!) minnu tun bɛ jigin, ni jagokɛlaw ni sarala sɔrɔdasiw tun bɛ u kɔnɔ, olu sera awiyɔn nata la. Olu dɔw ye sanfɛla-dreadnought nsiirin ye "Ferocious Annihilation".
  Zhukov ye kuma tigɛ:
  - Oow! Nin ye dolow belebeleba dɔrɔn de ye, a bɛ se ka don sanfɛla-kurun miliyari tilancɛ la siɲɛ kelen.
  Maria y"a jira ko:
  - Nka o kurun suguw musakaw ka bon kosɛbɛ, sɔrɔ dɔrɔn de bɛ kɛ fo i bɛ taa kari. Mɛlɛkɛ Finman ni saboteurs (saboteurs) sababu la i n"a fɔ a ka cɛfarinw, u ye jugu kɛ kelen ye a dɔgɔyalenba la.
  - Siga t"a la, o bɛ dɔ fara an ka seko kan.
  Sanfɛla dɔnniya masakɛ : a tora ka ɲɔgɔn lajɛ, ani ologramu minnu bɛ kɛ ni jabatigiw ka kɛlɛba ultra-battleships flagship ye, olu jirala. Sankolola-kurunw fanga ka bon kosɛbɛ, u bɛ i n"a fɔ jigin, u bɛ ni kanonw ye, u kelen-kelen bɛɛ bonya ka dɔgɔ dɔɔnin ka tɛmɛ Everest kan. O jinɛw bi duuru ni duuru bɛ yen, ultra-battleships dɔrɔn de fana bɛ yen, olu fana ka bon. Wa darapo in, n"a janya ye kilomɛtɛrɛ ba duuru, kɛmɛ naani ni bi segin ni duuru ye, o bɛ siran ni bonya bila mɔgɔ la. Fɛnɲɛnɛmaba dɔ min ka baarakɛlaw ye sɔrɔdasi miliyari caman ye ani robo miliyari tan caman.
  Aw ye misali ta darapo min tɔgɔ kabakoma ye ko "Sogo". Bi masin min bɛ yen pewu, a bɛ ni emitɛriw ye minnu bɛ se ka kɛ yɔrɔ suguya caman na. Marifa min bɛ girinya ni girinya ye, o bɛ se ka dugukolo walima hali dolow dɔ gosi ka bɔ a ka taama na. A bɛ yɔrɔ degun ani ka kurun caman mugumugu. Nka, marifa barikama min tɛ teliya. Nka, o sanfɛla-kurun sugu nafa fɔlɔ ye a musaka juguba ye. Ani a ye mɔgɔ ye min tɛ se ka wuli ani a tɛ se ka lamaga k"a sɔrɔ a ma kɔlɔsi.
  Zhukov ye cikanw di:
  - Wa hali bi a bɛ se ka tiɲɛ fana ! Misi kɛrɛnkɛrɛnnenw b"an bolo, kɛrɛnkɛrɛnnenya la o mɔgɔba suguw kama.
  Ɔridinatɛri y"a jira ko:
  - Kode caman caman cili ɲagaminen dɔ kɛra sisan.
  Cɛdennin dɔnnikɛla ye ɲɛji cɛ:
  - A dabɔra ni hakilitigiya ye, fan dɔ fɛ a ye ɲagami ye, wa a tɛ labɛn dɔrɔn, nka a bɛ Changé ni ɲagami ye. Hali n"an y"an ka fɛɛrɛ in don telefɔni cili la, u bɛna tasuma-fanga-sira dɔrɔn de ye. Wa, kumaɲɔgɔnya sira tɛ se ka tiɲɛ banakisɛ fɛ, a bɛ kɛ siɲɛ caman ɲɔgɔn kɔ.
  - Wa ni ɔridinatɛri yɛrɛ ma ɲɛ, wa kode caman bɛ yen...
  - Kode fila bɛna baara kɛ ! Ayi, fɛn bɛɛ jate bɛ yan! Duplication system yɛrɛ bɛ duplicate siɲɛ caman. - Akademi cɛnin ɲɛw bɔra kɛnɛ kan. - Nka i m"a ɲini ka juguw ka kode tiɲɛ ni sa denmisɛnnin dɔ sɔgɔli ye o fɛɛrɛ in na.
  Maria y"a jaabi ko:
  - Dɔnniya kelen bɛ yen min b"a to i bɛ se ka kunnafoniw telesarse k"a sɔrɔ i ma don sistɛmu kɔnɔ. N'i b'a fɛ, n b'i Ladɔnniya a la.
  Kalanden cɛnin y"a bolonɔ bila a la:
  - O la, ne yɛrɛ Nàna n'a ye. Nin ye biyoplasma sɛgɛsɛgɛlikɛlan ye. A ka dɛmɛ fɛ i bɛ se ka kalan kɛ ka bɔ miirili yɔrɔ jan na. Ani hali a ɲini k"a dɔn i tun bɛ min miiri fɔlɔ. - Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ - Mɔgɔ min hakili ka surun, o dɔrɔn de bɛ se k"a miiri ko sɔrɔli tɛ se ka kɛ denmisɛnya la. O Newton kelen in tun ye lakɔliden ye hali bi tuma min na pɔmi dɔ binna a kun na, wa ne ye ɲɛnamaya kɛ waati latigɛlen na san kɛmɛ duuru ni bi duuru kɔnɔ! Nka a ye denmisɛnya hakilina mara.
  Npogotigininw ye nisɔndiya jira:
  - Jatigɛwale tɛ si hakɛ sɔrɔ ! Diwɛn denmisɛnninw bɛ fanga di mɔgɔ ma ka tɛmɛ fɔlɔ kan!
  Dɔnniya masakɛ ye ologramu dɔ da ni Mɛlɛkɛ Finman ye. Inogalact min bɛ Kɛ ni hyperplasme saniyalen ye, min bɛ baara Kɛ ka Bɔ diɲɛ wɛrɛ la. A ye ko dɔn kosɛbɛ, tiɲɛ na, a si hakɛ ye kelen ye, nka a fana bɛ ni denmisɛnnin ka tiɲɛ faamuyali ye. (Mɔgɔ minnu hakili ka bon ani minnu kɔrɔla, olu t"a fɛ k"u sen don o ɲɛnajɛ sugu la) ye kɛlɛ in fɔlisenba dɔ jira. O waati kelen na, kɔnɔ kulɛri damadɔ minnu bɛ karabanw jira, olu bɔra olografu projesiyɔn kan. Tasuma dɔ ye u jeni, i n"a fɔ a bɔra fitinɛ dɔ la. A ye bolokɔniw mugumugu ni sɔgɔsɔgɔ ye.
  - N ka sariya fɛ, n bɛ jenerali dolow fila tɔgɔ di Mɛlɛkɛ Finman ma. Mun na i bɛ Georgiy ɲini, o jogo sugu bɛ ne la!
  Zhukov y"a jaabi ko:
  - Ɔwɔ n t'a fɛ !
  Karamɔgɔ y"a ka kulɛri Changé ka kɛ bulu ye min bɛ yeelen bɔ:
  - Wa a ka kɛ ten. A bɛ iko n bolo, nin hyperboy in bɛna kɛ marisikalo ye sɔɔni.A bɛɛ lajɛlen na, an ka kan ka diɲɛ wɛrɛw ka lasigidenw kɔrɔta kosɛbɛ ɲɛmɔgɔya jɔyɔrɔw la!
  Natasha sɔnna o ma:
  - Ni a y' a sɔrɔ u bɛ se ! Nka an ka cɛdenw fana bɛ komandi kɛcogo dɔn!
  - Hadamadenw fɛ, kɛlɛ ka ca ni danbe ye jamu siratigɛ la. O ye fɛn ye min bɛ sɔrɔ fɛnɲɛnamaw fɛ. Diɲɛ wɛrɛw sigibagaw tɛ don sɔrɔdasi hakili la fo ka se o hakɛ ma.
  Karamɔgɔ ye a ɲɛw da kɛrɛ fɛ ka lakana robo in lajɛ. Kabako don, o sɛgɛsɛgɛlikɛla tun bɛ se ka kɛ ɛntɛrinɛti baarakɛlaw cɛma. Ko dɔ bɛ yen min lakodɔnnen don kosɛbɛ, n"o ye robo dɔ bilala sigiyɔrɔba la, wa a ye kunnafoniw telesarse k"u lase sankolola jagokɛlaw ma. O bɔgɔbɔgɔli ma sɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ, a tun bɛ sigasiga mɔgɔ ɲɛnamaw la. O kɔfɛ, sibɛriw y"a daminɛ ka sɛgɛsɛgɛli wɛrɛw kɛ.
  Baro senfɛ, npogotiginin tɔw mago tun bɛ kunnafoni minnu na u ka baara kama, olu dɔrɔn de y"u mɛn ani k"u sɔrɔ. Mɔgɔ si tun tɛ ja dafalen dɔn fo Academician Boy ani hypermarshal tɔgɔba Zhukov!
  A ka c"a la, dɔnniya fitinin ani kɔlɔsili ɲuman n"i y"a kɔlɔsi ko mɔgɔ minnu b"a fɛ ka fɛn caman dɔn, o ye garanti ye min bɛ se ka kɛ ko i tɛna se ka sɛgɛsɛgɛli kɛ. Georgy Zhukov yɛrɛ y"a latigɛ ka komandanw bɛɛ lajɛ ni mega-bioscanner ye.
  - Yɛlɛma dɔ daminɛna planete White Primorye kan Irisi jamanaba mara la. - Ɔridinatɛri ye kunnafoni di. Murutilenw ye kɛlɛbolo caman tiɲɛ ani ka faaba tilancɛ minɛ. Kɛlɛw bɛ yen ani siwili caman fagara. Donanw bɛ ka dafa!
  Maria y"a fɔ ko:
  - Nin tɛ kɛ ni an sendonni tɛ. Sigida ɲɛmɔgɔ dɔw ye se sɔrɔ u fan fɛ, ka layidu ta ko u bɛna dugukolo in kuntigiya di. A ka c"a la, layidu dɔ sɛgɛsɛgɛli bɛ i n"a fɔ sigilan kan. Ka fara o kan, a nafa ka bon ka fɛn bɛɛ jira cogo la min b"a to u ka da an na. Wa a ka c"a la, u dalen bɛ mɔgɔw lafilili la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i ye jamanaden masakɛ hakilintan dɔw suma ni Ala ye!
  - Ni mɔgɔ ka jogoɲumanya bɛ dɔgɔya, a b"a fɛ ka wuli ka taa sanfɛ ! N"a sɔrɔ o bɛna Irisi jamanaba dolow kurun fila-fila hakili ɲagami! - Akademi cɛden : a tun tɛ jigiya la ten. Nka, npogotigininw, yala nɔnɔ dɔ ka di aw ye ka bɔ wulu la wa? O wuluwuluw bonya bɛ se misiden ma wa u biɲɛw bɛ i n"a fɔ wuluwuluw. A ka di, wa u bɛ bagan foro kɛrɛnkɛrɛnnenw na ni jiri suguya miliyari caman ye.
  - An k"i ka lakɔlisobɔsira dɔ Minɛ. Nɔnɔ ka ɲi denmisɛnw ma! - Zhukov ye 'tulon Kɛ.
  Cɛdennin kalanden in y"a ɲɛda biri, Crushing, min hakili bɛ ɲini ka bɛn Dabaga ma, a ma diya a ye tuma min na u hakili jiginna a la ko a ye denmisɛn dɔrɔn de ye - hali ni kɛnɛma. Roboti dumunikɛlaw minnu bɛ npogotigi cɛɲiw cogo la: u nana ni nɔnɔ ye min bɛ wuli ka bɔ sumanw na. A nana fana ni jiriden "gato" tigɛlen ye ka ɲɛ ni diamant krɛmɛ ye min bɛ se ka dun. Cɛdennin ye dumuni dɔɔnin kɛ ni nisɔndiya ye, npogotigininw ye dumuni kɛ n"a ye. Zhukov ye ɲininkali kɛ ko:
  - Ka date diwɛn ni sogo nafama di n ma.
  Maria y"a jaabi ko:
  - fɛn bɛɛ b' an bolo komandanba dɔ diyanye kama !
  - Wa ko Mirabela Snow White fana bɛna kɛlɛ kɛ wa ? - Georgy Zhukov ye ɲininkali kɛ.
  O kumaw fɔlen, Mirabela yɛrɛyɛrɛla, fo ka na se o waati ma, a tun b"a ka sugo lajɛ i n"a fɔ a bɔra kɛrɛfɛ. Ayiwa, i bɛ se ka mun ta yelifɛn na! Wa o kɔfɛ, a y"a sɔrɔ u b"a dɔn!
  - Jaati! - Natasha y"a jaabi ko: "Ale n"a teriw ye sanfɛla kɛlɛ suguya bɛɛ masirili dɔrɔn de ye." A yɛrɛ ka sekow b"a la minnu tɛ deli ka kɛ kosɛbɛ. .
  Kalanden cɛnin ye hakilina di ko:
  - Ka tetaralɛti di a ma min ka di a ye bi ta ye, min ka ca ni tɔw bɛɛ ye. A to a ka boli ka don! A ka dɛmɛ fɛ, i bɛna se ka bi fɛɛrɛ kuraw seko faamuya ka ɲɛ.
  - Hakilina jugu tɛ, i ka Masamuso, nka Mirabela tɛ se kosɛbɛ wa n"a ye modɛli kura kɔrɔbɔ, gɛlɛya bɛ se ka sɔrɔ npogotiginin in na.
  - Danfara min bɛ kɔrɔsili la, o man bon kɛrɛnkɛrɛnnenya la, telepati kelen in, a bɛ bonya dɔrɔn ni jinɛweleli ye. N dalen b"a la ko a bɛ se k"o kunbɛn!
  Maria y"a fɔ ko:
  - Mirabela hakili bɛ mobili la kosɛbɛ, a bɛ kalan kɛ joona. A ka c"a la, ne bɛna waso o denmuso sugu la. K"a sɔrɔ a ma kɛ ni jamu sugandili kɛrɛnkɛrɛnnen ye, a ma se ka don fanga miliyɔn kɔnɔ. Ka nin baara nafama sugu sɔrɔ ka bɔ masakɛmuso yɛrɛ fɛ... Siga t"a la, sekoba don.
  Georgy Zhukov y"a jira ko:
  - Talen bɛ kɛ hakilitigi ye dɔrɔn n'a cayara ni baara gɛlɛnba ye ! Nka a bɛɛ lajɛlen na, ne dalen bɛ nin muso kɔrɔba in na! (Soviyetiki marifatigi ɲuman y"a laɲini ka Mirabela wele min ka dɔgɔ kosɛbɛ ko muso kɔrɔba walasa ka sinsin jɔyɔrɔ danfara kan.) - Kɛlɛ kɔfɛ, n bɛna a sara, k"a kɛ kapitɛni ye a dɔgɔyalenba la.
  Maria y"a fɔ ko:
  - Farati bɛ den na ka sa. N"a sɔrɔ a ka fisa k"a bila kɔfɛ. O bɛɛ kɔfɛ, jamaba fagali o kɛlɛ sugu la, o tɛ se ka bali, wa jɔn de bɛna baara in kɛ nin ko in na?
  Georgy Konstantinovich Zhukov y"a kunkolo wuli:
  - A ka c'a la, ale yɛrɛ tɛna sɔn o ma. Harry ye jagɛlɛya ye min tɛ kelen ye. Sisan an ka sigikafɔ dɔ labɛn. A kɛra cogo o cogo, ka kɛɲɛ ni kɛlɛcɛw ka sariyaw ye minnu ma sɛbɛn, kɛlɛ ka kan ka daminɛ ni tetaraplan fila ye minnu sigiyɔrɔ kelen bɛ. Bɛɛ bɛna a ka ace numuya fɔlɔ sugandi. Ne fɛ, n b"a ɲini ka Ruslan npantigi kɛ kɛlɛcɛba ye, o bɛna kɛ wale barikama ye!
  Natasha y"a sɔsɔ ni dususuma ye ko:
  - A ye cɛden ye hali bi, a si bɛ san tan ni naani dɔrɔn de la.
  - Ne ye sungurunnin ye wa ? O bɛɛ kɔfɛ, nin ye tiɲɛ na an ka kurunba ka ace ɲuman ye, a ye kɛlɛcɛ barikamaw ni kɛlɛcɛw faga! - Zhukov y'a bolokɔnincininw sɛnsɛn ka caya. "Wali i bɛ sigasiga ne ka seko la ka kɛlɛ in laban fɔ." N ye Bɛrɛlin ta dɔgɔkun kelen kɔnɔ, o min ye diɲɛ kɛlɛba filanan fangatigiba ye!
  Natasha y"a hakilina fɔ:
  - A ka fisa ka sɔrɔdasi dɔ ci min ka ko dɔn ka tɛmɛ. N"o tɛ an bɛna gɛlɛyaw sɔrɔ. O yɔrɔnin bɛɛ, namara dɔw kɛra minnu tun ma deli ka kɛ.
  Hypermarshal Zhukov y"a sɔsɔ ko:
  - Ruslan hakili ka di kosɛbɛ. A mana kɛ cogo o cogo, ne ka intuition b"a fɔ ko ne ka kan ka pari kɛ a kan.
  Cɛdennin kalanden in ye Zhukov dɛmɛ:
  - Ɔwɔ, wa biyoplasma sɛgɛsɛgɛli b"a jira ko a ka kan ka kɛ setigi ye. N ye n ka pari kɛ kaban.
  Supermarshal Natasha wajibiyara ka sɔn o ma:
  - An t'a sɔsɔ o sɔsɔli suguw la.
  Kalanden cɛnin y"a ka nɔnɔ ban, galasi jiginna ka kɛ npogotiginin sen jan ja ye, k"i biri.
  - Aw ni ce aw ka miirili la ! - Npogotiginin min dilanna hadamadenw fɛ, o y"a daminɛ ka dɔnkili da, k"a sen finmanw fili san fɛ, ka ologramuw yeelen sanfɛ, robo dɔnkilidalaw ni sirkusɛkɛlaw fana sen bɛ o la. Glass gansan dɔ bilala yiracogo kuuru dɔ kan. Npogotigininw ni awirilikalo muso in ye waati kunkurunnin kɔnɔ:
  - Aw ka se baara la ! - Mansamara ye yamaruya di.
  
  O waati kelen na, Maria Snow White (sugo la, o fɛn caman tigɛli teliya la, o ye don taabolo ye), n"a teriw, tun bɛ ka manɛwɛrɛ wɛrɛ dege. Maria ni elf wizard kamalennin (cɛden kurulen, sanu kunsigi, min tun bɛ i n"a fɔ mɛlɛkɛ) ye wale kɛ ɲɔgɔn fɛ fila-fila. U ye tetaralɛti kɛrɛnkɛrɛnnen fila di u ma minnu bɛnnen don lamaga ma negetifaga la ka yɔrɔ sabanan kelen bɔ. Kɛlɛcɛw tun bɛ wele ko " Tsunami " - 9. Ka fara o kan, u ka telepatiki kɔlɔsili, walima n"a fɔra ka ɲɛ, a nafa : o bonyalen don kosɛbɛ ni jinɛweleli ye.
  A ma mɛn, npogotiginin dalen tun bɛ o la. O la, n y"a ɲini ka n yɛrɛ wuli, ka fili dɔ kɛ ka bɔ o yɔrɔnin bɛɛ la sistɛmu kɔkan. Elf wizard Tserrik min ka ko dɔn kosɛbɛ, o y"a sɔrɔ k"a lasɔmi ko:
  - Aw k'aw hakili to aw ka kalansow la, aw ka miirili kolo, sisan an bɛna don kɛlɛko trance cogo la, miirili bɛna dɔgɔya ani ka bonya o waati kelen na. Sugunɛ min bɛ wele ko hyperplasmique, o yɔrɔ wɛrɛw bɛna ɲɔgɔn sɔrɔ. Miiri k"a filɛ min bɛna kɛ ni foton hyper ni ultra bɛɛ ye baara daminɛ.
  - Filenw bɛna sumaya kojugu ! - Mirabel y'a jaabi.
  - N'i y'i miiri kɛnɛma mɔgɔ dɔ la, misali la, cɛ funteniman, o tuma na, ɔwɔ ! Sisan, an ka t"a fɛ an ka kalanw na! A kɛra cogo o cogo, nin tɛ n siɲɛ fɔlɔ ye k"i lasɔmi: i kana i ɲɛda lamaga walima k"i ɲɛda sɔgɔsɔgɔ, o bɛ don sira dɔrɔn de la.
  - Oh ɔwɔ ! N" ye n" ta ka taa n"a ye! O ye dɔrɔn ko tuma dɔw la a bɛ kɛ n bolo ko farikolo kɛra farikolojɔlifɛn gansan ye - Npogotiginin in y"a yɛrɛyɛrɛ, hali ni tetarasi sigilan cogoya tun ka di, a tun b"a fɛ ni dimi ye ka wuli a kɔ kan.
  - Aw bɛ segin manɛw kan !
  Dolow ye yeelen bɔ sungurunnin ɲɛ kɔrɔ. Mirabela lamini sirako: cogo dɔ la, a sumana cogo kabakoma na. Daɲɛw, a ka c"a la, Tserrik bɛ minnu fɔ ni kan tigɛli ye, a tun bɛ i n"a fɔ u bɛ sumaya, wa kan yɛrɛ tun bɛ dɔgɔya kosɛbɛ, a bɛ sama. Hali ni elf wizard y"a daminɛ ka kuma teliya la ka tɛmɛn fɔlɔ kan, hali tetralet ka boli teliya jiginna ka kɛ glide nɔgɔman ye.
  - I bɛ trance kɔnɔ ! - Tserrik y'a ka cogoya ɲɛfɔ. - I kana kabakoya foyi la, nka i k"a dege ka nafa sɔrɔ cogo kura la. A filɛ, ologramuw bɛ ka yeelen bɔ sankolo la. Olu ye degecogo misaliw ye sankolola kɛlɛw la. O la, n sungurunnin, a daminɛ ka binkanni kɛ.
  Mirabela y"o de kɛ. Fɔlɔ, o tun ye degeliw ye, nka a tun nafa ka bon kosɛbɛ, wa a tun bɛ se ka kɛ tiɲɛ na. Npogotiginin ma kɛlɛ dɔrɔn kɛ, nka a diyara a ye - a kabakoyara kɛlɛ taabolo yɛrɛ fɛ.
  O tun ye halakili palɛti sugu dɔ ye. Mirabela tun bɛ ka panpan ani a tun bɛ ka sanfɛ. Ani ologramuw jɛnsɛnna tiɲɛ na ka kɛ yɔrɔw ye.
  Tserrik ye kɛlɛ kɛ a kɛrɛ fɛ. Lagbɛrikɛla ye bɔgɔdaga fila-fila sɔrɔ, nka Mirabel, a kɔfɛ, a ma sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔrɔ.
  Tserrik ye dɔnkili da nisɔndiya fɛ:
  - Happy newbies in nin kɛlɛ duman in na ! Kana lunɛti dɔrɔn de don!
  "Ne ye dɔnniya sɔrɔ lafasali timinandiya la, bawo a ma kɛ fu ye ko ne tun bɛ mɔgɔ miliyɔn kelen sugandilen cɛma, wa e, i n"a fɔ elf fanba, dusukunnataw bɛ i la kojugu, o de kama i tɛ se ka i yɛrɛ minɛ tugun kɛlɛ senfɛ.".
  Mirabela ye tetaralɛti in bila sen kan, ka "sogo" wɛrɛ faga. A yɛrɛ y"a daminɛ ka dɔnkili da:
  - An bɛ kɛlɛ la diɲɛ kɔnɔ ! An kana saya fiɲɛ filɛ! Zanwuyekalo walima Zuluyekalo hɛrɛ! An ka funteni dɔ di danfɛnw ma!
  O waati kelen na, Natasha tun bɛ ka kumaɲɔgɔnya kɛ n"a terikɛ ye. Npogotiginin in, n"a sera kɛlɛyɔrɔ la, a donna ɲagami dɔ la min tɛ deli ka kɛ, k"a yɛrɛ sɔrɔ taksi sonyalen dɔ kɔnɔ. Fana, sirili min ka di kosɛbɛ. Son in minɛna, cɛɲi in minɛna waati dɔɔnin kɔnɔ. Fɛn bɛɛ tun bɛna ɲɛ, nka o de kosɔn, n terikɛ ye nɛgɛ saba kari. O ye bɔnɛba ye muso bolo, a bɛ mankanba ni sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ. Gɛlɛya wɛrɛ tun ye ko faun Loki tununna yɔrɔ dɔ la. Nin ye gɛlɛya ye kaban, n"a ye sɛgɛsɛgɛlikɛla ye tiɲɛ na do. A tununna i n"a fɔ vampire bangekɔlɔsi dɔgɔtɔrɔso dɔ la. Degeli kɔfɛ, Mirabela bɔra a ka sɛgɛn na waati dɔɔnin kɔnɔ, k"a daminɛ k"a kunkolo wuli, a ɲɛ, a ma foyi bɔnɛ.
  N hakili jigira blockbuster dɔ la, o fana ye sanfɛla kɛlɛ daminɛ ye, sɔrɔdasiw hakili bɛ waati tɛmɛnenw na, u bɛ kuma jɛlen fɔ ɲɔgɔn fɛ kosɛbɛ. N t"a dɔn, Mirabela tun t"a fɛ k"a ni bɔn mɔgɔ si la. Hali ni fan wɛrɛ fɛ, a t"a fɛ, a bɛna nisɔndiya k"a teriw ye tugun ka bɔ miliyɔn sugandilenw na. A tɛ kɛ dɔrɔn ka ye, nka ka kuma, ka hakilinaw fɔ kɛlɛ ni ɲɛnamaya ko la. A bɛ mɔgɔ kabakoya ko n tun tɛna da a la abada ko waati dɔɔnin dɔrɔn de tɛmɛna kabini n ka degeliw kɛra ni fangatigiw ye. Ko caman kɛra a la nin don laban ninnu na, dɔw bɛ se mɔgɔ tan ni fila ka ɲɛnamaya ma. A bɛna diya ka den bange, nka, a denkɛ ka kan ka bonya kaban inkubatɛri kɔnɔ. O ye ko duman ye ni, kɔnɔbara nɔ na, denmisɛnw bɛ sɔgɔsɔgɔ ɔridinatɛri fɛ, u bɛ kɛ ɛntɛrinɛti ye ten. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nɛnɛ! Wa o la, taa ka baara kɛ n"aw kɔnɔbara ye, kɔrɔlen musow faantanw, a bɛ dimi cogo min na ka farikolo ɲɛnama dɔ bɛ lamaga cogo min na aw kɔnɔ. Brr! Wa ne kɔnɔ bɛ kɛlɛ gɛlɛya, muso kɔnɔma tɛ kɛlɛcɛ ye ! A kɛra cogo o cogo, yala Mirabela bɛna denkɛ sɔrɔ tiɲɛ na wa? - Irisi senuma diɲɛ kɔnɔ, ɲɛnamaya ka ɲi, wa kɛlɛ kosɔn a ka gɛlɛn o waati kelen na.
  Sɛgɛn o miiriliw la! Mirabela bɔra tetaraaviyɔn kɔnɔ, a y"a yɛrɛ firifiri, k"a miiri ko mɔgɔ hakilintanw ni mɔgɔ hakilintan caman bɛ a lamini na! Fɛn o fɛn tɛ muso ye walima cɛ ye, o ye saya masin ye! Nka fariyakow ni kɛlɛw ye jinɛw ye minnu bɛ mɔgɔ sama. Cɛw ka bon kosɛbɛ dɛ! Yan fana a tɛ se k"u cɛɲi lajɛ ni ɲɛmajɔbaliya ye. N b"a fɛ ka n yɛrɛ su farikolo farikolo la, cɛya sogo la. Kunkolo bɛ tasuma na, sugo nege bɛ ka jeni ni tasumaba ye. Npogotiginin bɛ yelifɛnw na tugun!
  Irisi jamanaba bɛ kɛlɛ kɛ ani k"a labɛn kɛlɛ kama kabini san tan caman ani hali san kɛmɛ caman. Sɔrɔdasiw y"a daminɛ ka dalajɛ ka kɛ bɔnɛba ye kabini san laban. Dolow kurun suguya wɛrɛw bɛɛ lajɛlen hakɛ sera miliyari tan ni kɔ ma. Ayiwa, sanfɛla-kurun misɛnnin miliyari kɛmɛ ni bi wɔɔrɔ ni kɔ tun bɛ yen. Baarakɛlaw miliyari caman, ani robo minnu ka ca ni o ye yɛrɛ, minnu dilannen don ni fɛn ye min tɛ se ka miiri. A siɲɛ fɔlɔ don kɛlɛ san ba caman kɔnɔ, kurun caman tun bɛ ɲɔgɔn lajɛ yɔrɔ kelen na metagalaxie kɔnɔ. O kurunba fɔlɔw yɛrɛ tun bɛ se ka fili ko u ye dugukolo danfaralen ye. O kulu bɛɛ, min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ, o ye nafolo minɛ i n"a fɔ ɛponji belebeleba. Ka bɔ galaxie suguya caman na, minnu bɛ taa parsec ba caman ni miliyɔn caman kan, fɛnw dilan kurunw ka kurunba dan tɛ minnu na, olu tun bɛ woyo.
  Masakɛmuso ye yamaruya di : hali n"o tɛ sotigiya ye pewu, ka baara kɛ ni fɛɛrɛ kɔrɔw ye, n"o ye ka binkanni-bɔli, binkanniw tiɲɛ kɔfɛ kumaɲɔgɔnyaw kan. Waati dɔ la, o fɛɛrɛ suguw ye Napoléon ni Hitler ka kɛlɛbolo belebelebaw tiɲɛ, minnu tun dege ka ɲɛ. O waati kelen na, a tun ka kan ka jateminɛ kɛ ko sigidamɔgɔw, i n"a fɔ sariya, u tun bɛ degun Irisi Mansamarabaw ka faamaw fɛ walima diɲɛ fɔlɔw ka binkannikɛlaw ni binkannikɛlaw fɛ. O waati kelen na, fanga caman yeli fɛ, jigiya tun bɛ tali kɛ fɛn bɛɛ la ɲuman na. O fana tɛ jurumu ye ka nafa sɔrɔ o la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni jugu b"a fɛ ka se k"a sɔrɔ a ma kɔlɔsi. Warabilenw ka fɛɛrɛw, k"u yɛrɛ tanga kɛlɛw ma ni fanga belebelew ye, nka gundo la, ka fɛɛrɛ belebelew hakilina tiɲɛ. Mɛlɛkɛ finman y"a ka kɛlɛbolo tila yɔrɔ caman na, k"a daminɛ ka karaban fitininw gosi. Tuma min na juguw y"u ka datugulan barika bonya siɲɛ caman, ŋaniyajirabaga dɔ bɔra diɲɛ wɛrɛ la, o y"a latigɛ ka fɛɛrɛ jagɛlɛya wɛrɛw ta ka tɛmɛ o kan. A ka laɲini tun ye ka bin Anti-Globalist sphere brun kan, min kɔnɔ, kulu ka fɛnsɔrɔyɔrɔbaw tun bɛ yen, n"o ye reserve belebeleba ye. I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, Mɛlɛkɛ jɛman min ye baarakɛla ye, o ye yamaruya di npogotiginin fila ninnu ma, u ka tɔgɔlasɛbɛn in ɲɛfɔ, hali n"a kɔrɔla dɔɔnin, ka se sariya siratigɛ la, ka kɛɲɛ ni fanga wɛrɛ ye ka bɔ jɛɲɔgɔn fɔlɔw ka diɲɛw kɔnɔ. O kama, dolow kurunw cogoya Changé dɔɔnin ani camouflage (camouflage) Kɛra. Mɛlɛkɛ finman yɛrɛ y"a yɛrɛ kɛ i n"a fɔ tasuma-fanga fitinin, min bɛ jɛɲɔgɔnya la ni jirisunba ye! A tun bɛ kan miliyɔn tan fila fɔ ka ɲɛ ka bɔ diɲɛ caman diɲɛw kɔnɔ, a tun man gɛlɛn k"u kalan: jikuru ni kemikɛli nɔ minnu bɛ sɔrɔ hakili la ani hakilijagabɔ bɛɛ lajɛlen. Kuma bɛɛ la, Mɛlɛkɛ Finman bɛ Se k"a hakili To fɛn bɛɛ la tigitigi ni nanotɛkinolozi tɛ, gɛlɛya kelen min bɛ yen o ye k"a hakili To a la.
  A dɛmɛbaga min bɔra jamanadenw cɛma, n"o ye Malvina ye, ale yɛrɛ y"a janto ko npogotigininw ni cɛdenw k"u ka finiw Changé ani k"u yɛrɛ minɛ cogo la min bɛ bɔ u yɛrɛ la, bawo kɔfɛ, nanbara in bɛna bɔ kɛnɛ kan, ni ɲɛtaa sɔrɔli hakɛ bɛ bonya. Siya minnu bɛ diɲɛ kɔnɔ, olu ni hadamadenw cogoya bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na, o la, a man gɛlɛn ka cogoya ɲininen di, wa kan wɛrɛw dɔnni bɛ don npogotigininw ni cɛdenw ka kalan bolodalen na minnu ɲagaminen don ni hyperplasme ye, a bɛ se ka fɔ ko kabini u denmisɛnman. O kɔrɔ ye ko a bɛ se ka fɔ ko fɛn bɛɛ labɛnna ani u labɛnna!
  Nka, Mɛlɛkɛ Finman ye strike fleet ka dolow kurunw bɛɛ jaw sɛgɛsɛgɛ, k"u lajɛ ka kɛɲɛ ni karti index ye - jugu man kan ka sigasiga ko foyi ma ɲɛ.
  Elf Udar-rokki fana y"a latigɛ k"a yɛrɛ kɛ subagayakɛla ye min bɔra dugukolo dɔ la min tɛ dɔn kosɛbɛ. A daminɛ na, a yɛrɛ tun b"a fɛ ka kɛ trol ye, nka o ye faratiba ye, troll ni elves tɛ kelen ye kojugu. U bɛ se ka o nkalon jɛlen sugu dɔn, ni sogo tɛ, o tuma na, biyoplasma aura.
  Mɛlɛkɛ finman sɔnna a ka sɔsɔliw ma:
  - Jɛnkulu la, n bɛ trolw kɔniya, u bɛ kasa bɔ. O danfɛn sugu fila-fila taara bɔ Dugukolo kɔrɔ la, k"a jira k"u ye fɛn juguw ye kosɛbɛ. Kabini o waati, a nɔgɔyara ka kabakurun jalen sɔrɔ duguma. ka tɛmɛ trol ɲuman ni saniyalen kan.
  Udar-rocky y"a jaabi ko:
  - ɲumanya ye hakilina ye min bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na. Bɛɛ b"a jate ko a ka ɲi n"a bɛ tali kɛ ale de la kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Ani, yɛrɛdɔn tɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la cogo la. I bɛ n di, n b"a fɔ i ye: jago ni wari cɛsira sugu dɔ. Tiɲɛ don, suguya dɔw bɛ yen...
  Mɛlɛkɛ finman ye elf in ka kuma tigɛ:
  - Kuma surun na, sariyakolo yɛrɛ jɛlen don i bolo. Wa sisan ka don Anti-Globalist (dugukolo-ɲɛnajɛ-kɛlɛ) siratigɛ la.
  Bololabaarakɛla dɔ min bɔra diɲɛ wɛrɛ la, o y"a ye ko a bɛ sa finman dɔ kan. A ka fanga kɔrɔ, impact axe min tun bɛ yen, o taara ni jigiya ye ka taa a laɲini fan fɛ. Gan nɛgɛ sugu dɔ min bɛ velours la, min bɛ se ka dawolo kari, nka a bɛ mɔgɔ minɛ n"a ka nɔgɔya ye.
  Mɛlɛkɛ finman ye lava jibɔlenw sɔgɔsɔgɔ a kun na, k"a ye u bɛ a bolokɔnincinin sɔgɔ cogo min na. A ka di wa o waati kelen na, fɛn min tɛ fɛn ye pewu, tasuma-fanga dɔ bɛ pɛrɛn i kun na.
  - Min b'a kɛ i n'a fɔ hose, ani ne b'a kɛ i n'a fɔ grandiose eruption !
  Malvina y"a ɲɛw Dɔgɔya k"a Fɔ k"a jaabi, k"a dawolo kɔrɔta ko:
  - I tɛ tasuma-fanga dɔrɔn ye, nka ne fɛ, nka ne fɛ, i bɛ i ko mɔgɔ senuma ! N ye napalm jenilen daji bɔ, nka e fɛ, n bɛna borscht tobi ni cereal ye!
  Mɛlɛkɛ finman ye ŋɛɲɛ kɛ, k"a jira ko sɔgɔsɔgɔninjɛ belebelebaw bɛ pan ka bɔ ka tɛmɛ u bonya kan, a ye sanpɛrɛn kɛ i n"a fɔ Krakatoa.
  Ɲɛnajɛ ni ŋɛɲɛ, nka sira kan u ye sanfɛla kɔlɔsili fɔlɔ sɔrɔ. Dolow kurun ba kelen ɲɔgɔn, kɛlɛkurun saba minnu ka bon kosɛbɛ, olu bonya bɛ se dugukolo ɲuman ma. Mɛlɛkɛ finman ye wale kɛ ni hakilintanya ye, ka kurunw gɛrɛ kɛrɛfɛ k"a sɔrɔ a ma kɛ seli ye. Nka, a dɛmɛbaga ye tɔgɔlasɛbɛn in lasegin a cogo kɔrɔ la, wa diɲɛ wɛrɛ ka lasigiden dɔ y"a fɔ ni nugukan ye ko:
  - I kana i ja gɛlɛya ka Mansamaraba sumaya. N'o tɛ, n bɛna o ɲɔgɔnna jirali di i ma fo i bɛna i senw fili i kun kɔfɛ. N ye dolow kurun miliyari kɛmɛ sɔrɔ hyperplasma jukɔrɔ.
  O tun ye blufu ye min bɛ kɛ cogoya la, nka Mɛlɛkɛ Finman tun b"a dɔn a bɛ min kɛ. A ka c"a la, o masakɛ minnu nafa ka bon dugukolo kan, olu bɛɛ tun ka di u ye ka bɔgɔbɔgɔ kɛ, k"u fanga damatɛmɛ, k"u nugu kɔrɔta. Ka fara o kan, hakilintanko tɛ siga caman lawuli. Tiɲɛ na, ni jo t"i la, o tuma mun na i ka kan k"i yɛrɛ sɛgɛn? Mɔgɔ dɔ bɛ yen min b"a fɔ ko a ka c"a la, sɛgɛsɛgɛlikɛla bɛ to a makun. U bilala ka tɛmɛ, ani Mɛlɛkɛ Finman y"a dawolo sɔgɔsɔgɔ ni sɔsɔli ye:
  - Ladilikan don dolow sɔrɔdasiw la !
  Sira kan u tɛmɛna kɔdon 8 wɛrɛw fɛ. Tuma kelen-kelen bɛɛ la, Mɛlɛkɛ Finman nana ni tulonko wɛrɛ ye fo k"u Fɔ ka Taa san fɛ ka Taa Anti-Globalist (dugukolo-kɛlɛ-kɛlɛ) sɛrɛkili la.
  Yan, u ye kurunba ba tan caman ni kɛlɛcɛ misɛnnin ba kɛmɛ caman barika sɔrɔ. Ka fara garew kan minnu bɛ ni kanonw ye minnu bɛ wele ko hyperplasma. Mɛlɛkɛ finman ye sigasiga kɛ seginkanni kelen kɔnɔ, bawo ni fɛn dɔ kɛra u tɛna se ka bɔ. Nka dunan superfighter namaratɔ in nana ni fɛɛrɛ ye min ye nalonmaya ye dɔɔnin, nka min bɛ mɔgɔ minɛ a nɔgɔya la. O de y"a latigɛ, jugu yɛrɛ k"a dɛmɛ. Mun na kɛlɛ bɛ kɛ ni fanga kɔrɔlenw ye (wa fanga bonya bɛna se joona kosɛbɛ), n"i bɛ se k"o kɛ ni hakilisigi ye ni dɔnkilidala dɔ ka magali ye.
  Komin a ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni hypersphere-fortress ka komandan ye, Mɛlɛkɛ Finman ye mɔgɔ nɔgɔman dɔ ja jira min nisɔndiyara.
  Marisikalo-gɔfɛrɛnaman Hegg de Nnodd ye bɛnkan ɲuman kelen kɛ dɔrɔn : a sera ka fɛn nafama dɔw feere minnu bɛ se ka segin ka kɛ fɛn wɛrɛw ye, k"u tɛmɛn i n"a fɔ fɛnɲɛnamafagalan nafamaw, ka fara tetaraplanw ni mega-grabw yɔrɔw kan. Pièces de rechange fana tun tiɲɛna. Sisan, a tun ka kan ka a kunw bɔ ji la. Miiri fɔlɔ de tun ka nɔgɔn kosɛbɛ : ka bɛnkan sɔrɔ ni sanfɛla jagokɛlaw ye. U ka doni kunntanw tiɲɛ, ani doni faratilenw yɛrɛ. Nka yan, gɛlɛyaw Nàna, bawo dolow filibuster (min tùn bɛ o yamaruya suguw Labɛn ka Tɛmɛ) tùn bɛ Taa wari caman na walasa ka sabotage walew Kɛ Sviatorossiya kɔfɛ. Sugu wɛrɛ bolila ka taa sogo ɲinini jɛkulu dɔ fɛ ka bɔ Irisi jamanaba la, wa a tora kurunw tɛ min na.O kɔfɛ, sekeretɛriba : nakɔfɛn porose ni senw ani kunkolo fitinin min buluw sɔgɔlen don (sɔgɔsɔgɔninjɛ tun bɛ kɔnɔbara la) y"a jira ko:
  - A to karaban ka sama ka don dingɛ dunba yaalalen dɔ fɛ. O fɛn jugu suguw dɔrɔn de bɛ sira kan kurunw bɛna tɛmɛ yɔrɔ min na.
  Hegg ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni siga ye:
  - Wa i b"a miiri ko pilotiw lankolon don fo u tɛna yɔrɔ kurulen kɔlɔsi.
  - Navigation minɛnw bɛna tiɲɛ, wa troll sorcerer bɛna tiɲɛni kɛ starship ekipu la. U bɛna pan ka don u yɛrɛ ma. A kɛra cogo o cogo, nin tɛna kɛ hali mɔgɔfaga ye, dolow kurunw bɛna bin fo abada ka taa dingɛ cɛmancɛ fan fɛ. - Sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ mɛnna, ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye.
  - Ayiwa, nakɔsɛnɛ, i hakilinaw ka nɔgɔn ka tɛmɛ nakɔfɛnw kan ! - A ko Hegg ye pun ye.
  - An bɛna o de Kɛ. Mun na ne jigi b"a kan ko subagayakɛla bɛ se ka da a kan?
  - Kulɛri yɛrɛ. A y"an yɛrɛ sɔrɔ!
  - O la, a kɛ !
  O nanbara nɔgɔman sugu kɔfɛ, tuma min na mɔgɔ miliyari caman ka kan ka girinya da bɔrɛw kan, dusukunnata tun bɛ kɛ koɲuman. Mɛlɛkɛ finman y"a faamu o yɔrɔnin bɛɛ ko a ɲɔgɔnna ye nanbara kɛ ni hakilitigiya ye, wa sisan a bɛ ka a bolow magaya.
  - Mansamaraba de Shcha-schava, diɲɛ diɲɛ bɛɛ kuntigi, nana ni se sɔrɔli ye i bolo.
  Hegg y"a yɛrɛ wuli o yɔrɔnin bɛɛ, a yɛrɛ ye pan ka bɔ a ka sigilan kan.
  - O ye se sɔrɔli ye dɛ !
  - Ayiwa, an bɛ ni majiginfɛn kɛrɛnkɛrɛnnenw ye, n"u farala ɲɔgɔn kan ni marifaw ye, binkanni fanga bɛna bonya siɲɛ kɛmɛ.
  Hegg y"a ɲininka ko: "Kɛmɛ?"
  - A dɔgɔyalenba la, wa ni fɛnkɔrɔw ka ca, o tuma na, u bɛ se kɛmɛ fila ma. Svyatorossia ka kɛlɛbolo bɛna tiɲɛ ka kɛ preonw ye!
  Hegg y"a ɲinw sɔgɔsɔgɔ, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan.
  - O cogo la, an ka kan ka teliya. Fo ka se ɲɔgɔndan namaratɔw ma ka taa ɲɛ. N"o tɛ, Irisi jamana ka hypermarshal Alexander Suvorov bɛna bonya ta o ɲɛtaa bɛɛ la. A ye fanga lajɛ kaban Zyukov kama!
  - Tiɲɛ don, a bɛna kɛ, an ka kan ka wale kɛ joona i n"a fɔ girinya-yɔrɔ, n ka vassalw ni robow labɛnnen don ka fɛn bɛɛ kari ka kɛ maganw kɔnɔ. N b'a miiri k'a mara ka se fuhhot tan ni duuru ma.
  Hegg kabakoyara kosɛbɛ:
  - So teliya la wa ?
  - A ye scheme sɔrɔ dɔrɔn, wa n ka kalandenw bɛ dege ! Dɔɔni fili, ka da bonyaba kan ani ka ɲɛsin quasar ma!
  Komanda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ nin nisɔndiya in na:
  - Ɔwɔ n sɔnna o ma ! O de ye bangebagaya kɛcogo ɲuman ye.
  - O la, delay bɛ laurels sonya, kɔrɔtɔ bɛ na ni ɲɛtaa ye !
  - N t"a faamu mun na an mago bɛ laureli la, n"a sɔrɔ u ye ultra-plutonium ye, nka barika Ala ye cogo o cogo.
  - Ani teliya la, ka don fɛnmarayɔrɔw la fu an ka mɔgɔw ye.
  Sisan, a kunba tun ye ko npogotigininw tun bɛ baara kɛ ka ɲɛ, wa u tun t"an jigi tigɛ. Svyatorossia kɛlɛbolo sɔrɔdasiw tɛmɛna repetition dɔ fɛ simulation virtuelle porogaramu dɔ kan, nka o waati latigɛlen na, u ka nɛrɛw tun bɛ se ka sɔgɔsɔgɔ dɔrɔn.
  Mɛlɛkɛ finman y"a yɛrɛ minɛ ni hakilintan ye ani a ye pɛrɛn kosɛbɛ dunanw ma. O ka kan ka Irisi kɛlɛcɛw hakili sigi, jugu tɛ siran, bawo a b"a to u ka pɛrɛn a kan. Fɔlɔ, fɛn bɛɛ kɛra ka ɲɛ. Tiɲɛ don, inogalact dɔ y"a ɲini ka sɔgɔsɔgɔ, nka kɛlɛcɛ kuncɛba in ye marifa ci a la ni paralize ye, k"a wajibiya ka sɔgɔsɔgɔ ani ka kirin. Dimi tun bɛ siran ani motley pake tɔ y"u yɛrɛ di, k"a dɔn ko denmisɛnnin namaratɔ in nafa ka bon. O kɔ, fɛn bɛɛ tun ka nɔgɔn
  Ka fara nisɔndiya filimu kan min bɛ kɛwalew kɛ, npogotigininw yɛrɛ y"a to u ka ɲɛnajɛ kɛ, ka fɛnɲɛnamafagalanw ni fɛnɲɛnamafagalanw turu. Kuma bɛɛ la, Mirabela tun b"a miiri ko diɲɛ fɔlɔw ka fanga tiɲɛni tun bɛ ka nɔ bila yan fana. Svyatorossia dugu kɔnɔ, o nanbara nɔgɔman sugu ma ɲɛ, siɲɛ caman kɛli ma kɛ, wa kunnafoni di teliya la fana ma kɛ desizɔnw na minnu kɛra. Wa n"a sɔrɔla Irisiba fana, dugukolo kan mɔgɔw tɛ sumayakɛlaw ye. Wa o kɔfɛ, o denmisɛnnin kuma jɛlen sugu bɛ kɛ. A bɛ n hakili jigin kumakolon jɛlenw na! O la, bakɔrɔn kelen tun b"a fɛ ka wari sɔrɔ, wari nɔ na, a ye grenade dɔ minɛ. Sisan, ne tun ka kan ka taa. Bon a ka nɔgɔn!
  - Sisan an bɛna pan ka an ka gosili fanga kɔrɔbɔ nin jatɔmuso ninnu kan ! - Mɛlɛkɛ Finman y"o fɔ. "Aw na a ye an barika ka bon cogo min na, halakili jirali."
  Hegg sɔnna a ma ko:
  - Nin ye sira ɲuman ye ! I ka sebaaya danma jira bɛɛ la.
  Komanda tun b"a yɛrɛ ɲininka kaban, a bɛ se ka tɔnɔ hakɛ min sɔrɔ ni marifa fisamanw feereli ye. O waati kelen na, k"a latigɛ ka masakɛba in fili, i n"a fɔ Hegg tun dalen b"a la cogo min na.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a to Irisi senumaw k"a tiɲɛ. An ka kan k"u lasɔmi ko binkanni bɛ u kan.
  Hali ni marifaw jirali tɛ kɛ, o tɛna kɛ dannayako ye o cogo la. Ayiwa, a tɛna foyi labɛn u ye! Namara dɔw bɛna kɛ, a bɛna kɛ!
  Mɛlɛkɛ finman ka fanga kɔrɔ kurunba minnu tun bɛ yen, olu bɔra joona. A ma gɛlɛya si sɔrɔ ani elf Impact-Rocky yɛrɛ y"a jira ko:
  - Ayi, nin ye cogo dɔ la hali Hollywood tɛ. Aw ye fɛnw dilanyɔrɔba tiɲɛ k"a sɔrɔ aw ma marifa ci!
  - Nin ye sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔya seko ye walasa ka farati kunntanw bali. Operelikɛla lakika ye mɔgɔ ye min bɛ se ka opereli gɛlɛn dɔ kɛ k"a sɔrɔ a ma kɔlɔsi!
  U ka kulu in ni juguw ka kɛlɛbolo farala ɲɔgɔn kan kosɛbɛ tuma min na detonatorw (bɔgɔdaga) binna. Hypersphère belebeleba dɔ minɛna ni sanfiɲɛba dɔ ye min bɛ wele ko hyperplasmique. A jiginna ka kɛ tasuma yeelen ye min tɛ ban, jugu sɔrɔdasi miliyari tan ni tan ye tasuma mana min kɔnɔ o yɔrɔnin bɛɛ.
  Udar-rocky ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - I ye cɛ hakilitigi ye, nka o waati kelen na, hinɛ tɛ. Jugu caman halaki siɲɛ kelen!
  - Ka an ka cɛdenw ni npogotigininw ka ɲɛnamaya kisi ! I tun t"a fɛ a ka kɛ i balimamuso walima i cɛɲi ye min fagara u nɔ na. - Mɛlɛkɛ finman ye mini-thermopreon bonbon bɔnbɔn dɔ bɔ k"a sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ n"a nɛnkun ye, ka sɔrɔ k"a fili a da kɔnɔ - Walima n"a sɔrɔla a joli, a tɛ nimisa ten !
  - Mun na, cɛnin hakilintan, n bɛ hinɛ bɛɛ la. I b"a miiri ko jugu ni tɛ, walima sɔrɔdasi fagalenw denw tɛ kasi. I bɛna a daminɛ ka hinɛ bɛɛ la, i dusukun bɛna dimi. Nka, u tɛna kuma nin kan, n"o tɛ, u bɛna a daminɛ k"a fɔ ko Impact Rocky bɛ ka kɔrɔbaya, wa o de kosɔn a kɛra sentimental ye kojugu.
  "A bɛ iko kurunba jamaba bɛ ka tugu an nɔfɛ." I bɛna a ɲini ka teliya!
  - tabali pentalen don ka datugu ni bɔgɔmugu ye ! Sɔrɔdasi dolow kurun tɛ bakɔrɔn ye! - Npogotiginin ye dɔnkili da.
  A man nɔgɔn ka ɲɛtaa sɔrɔ n"i bɛ taa ɲɛ kosɛbɛ kaban. Nka kunkolo dɔ daminɛ waati kɔnɔ, o jɔyɔrɔ bɛ o la. Ka fara o kan, Svyatorossia dolow kurunw tun ka bon dɔɔnin ni jugu ye taama siratigɛ la. Dolow kurunw kɔlɔsilikɛla dɔ ye pan ka bɔ ka tɛmɛn o layini kan. U tun ye bi duuru ni wolonwula ye. Mɛlɛkɛ finman ye yamaruya di ko:
  - Kana marifa ci, a to a ka surunya, o kɔfɛ an b"aw bɛɛ datugu siɲɛ kelen i n"a fɔ wulu min bɛ mɔgɔ dimi.
  Jugu fana tun tɛ kɔrɔtɔ ka marifa ci walasa ka mɔgɔ faga ani u "baara" kɛra o yɔrɔnin bɛɛ la, salvo kelen kɔnɔ, k"a sɔrɔ hali a ma teliya.
  - Ayi , bɔksikɛla de bɛ gosi , ka gosi !
  Wa o bɛɛ n"a ta, jugu ye digidigi ka bɔ kɛrɛfɛ. N tun ka kan ka n yɛrɛyɛrɛ ani ka n yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ, ani ka manɛw kɛ minnu ka gɛlɛn. Ani ka bɔnɛ sɔrɔ o waati kelen na. Nka yan, Svyatorossiya kurunba fanga kunbabaw tun surunyalen don kaban. U ye jugu kɛlɛ ni jigiya ye. Kɛlɛ daminɛna. Diɲɛ fɔlɔw kɛlɛkurun tan ni fila farala ɲɔgɔn kan o yɔrɔnin bɛɛ la, ka bɔgɔbɔgɔ ka kɛ buguri ye. Nka, o kɛlɛ in kɛra kabako ye ka surunya. Irisiba jɛɲɔgɔnw ka kɛlɛbolo seginna dɔrɔn, ka o jɔyɔrɔ hɔrɔnya. Mɛlɛkɛ finman yɛrɛ bɛna dalilu sɔrɔ k"a fɔ ko:
  "An tun man kan ka kɛlɛ kɛ, u y"an bugɔ ni bɔrɔ ye, makari don, nka buguri caman wulila kojugu, n tun b"a fɛ ka sɔgɔsɔgɔ."
  Mirabel ye sɔgɔsɔgɔ tiɲɛ na, a y"a yɛrɛ firifiri ani a kununna o yɔrɔnin bɛɛ. Ntumuba dɔ y"a nuguw sɔgɔsɔgɔ n"a ka antɛniw ye, ani wuluwulu dɔ y"a senkɔni sɔgɔlen ni a senkololankolon magaya n"a kamanw ye.
  - Ayiwa, n ye sugo kɛ kumakolon kan ! Mako ka kan ka baara kɛ ka tɛmɛ o kan! Wow, hali n ka sugo la n bɛ siko kɛ fagali la tuma min na n bɛ se ka laban ka ɲɛnamaya diyabɔ.
  Npogotiginin ye tasuma mana, o de kama a ye fɛn dɔ dilan i n"a fɔ bɔgɔdaga, k"a daminɛ ka bere wuli. Tasuma ye bolow minɛ joona ani bolow ŋaniman minnu jalen don kosɛbɛ. Npogotiginin y"a daminɛ ka duguma jeni, k"a hakili jigin kungosogow ka fɛɛrɛw la ka taa pie la. Siɲɛ caman a y"a sennasanbaraw jeni, tasuma min bɔra tasuma na ani tile naani funteni faralen ɲɔgɔn kan ka kɛ fɛn ye min bɛ dimi dimi: ka npogotiginin sumaya kosɛbɛ. Mirabela ye a yɛrɛ su ji la baji kɔnɔ siɲɛ caman. Ka fara o kan, sisi ye dimi bila ɲɛw la, farikolo kɛra nɛrɛ ye ka a sababu kɛ jenini ye. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ siɲɛ caman. O baara in ye sanga tan ni fila ni kɔ kɛ. Kɔngɔ tun bɛ sungurunnin in na kosɛbɛ, wa, sanjiba min tun bɛ kɛ tuma bɛɛ, yɔrɔ minnu ka timi, olu nana. Ji jibolisiraw ye tasuma faga ani a tun bɛ ɲini ka Mirabelle ko ni baji dumanw ye. Nka, o cɛɲi yɛrɛ tun nisɔndiyara, a farikolo sokola saniyalen don kokura.
  - Ayi, a bɛ iko gato bɛna tile damadɔ kɛ.
  Sanji in Kɛra miniti mugan ɲɔgɔn ye, ka baji misɛnninw To yen. Npogotiginin y"a yɛrɛ sɔgɔ jidagayɔrɔw la, a y"a ɲɛsin bajida ma. A barila k"a fɛ ka sigida jɛgɛw lajɛ. Nege si tun tɛ yen ka tasuma mana tugun. Fiɲɛ fitini dɔ tun bɛ ka ci, a kɛra i n"a fɔ jiriw tun bɛ u kunkolo wuli ka sungurunnin bisimila. Dusukunnataw wulila. Cɛɲi farilankolon pewu ni kabakurun tama ye, o tun bɛ i n"a fɔ sigida masamuso dɔ. Ayiwa, a to jɛgɛw k"a ɲini ka gɛrɛ a la, u bɛna gosi barikama sɔrɔ! Ka fara o kan, a bɛ iko jɛgɛw bɛ joli minɛ, u bɛ a kasa mɛn ka bɔ yɔrɔ jan. Wa n"i y"a gosi ni tama ye joona ten, o tuma na fɛ, i bɛ se ka jɛgɛ minɛ nɔgɔya la k"a ta ka taa. Nka, an bɛ se k"a dun cogo di? Kɔgɔlen walima tobilen? Sugandili min ka di kosɛbɛ fana.
  Npogotiginin gɛrɛla kɔgɔjida la, sanji kɔfɛ, cɛncɛn tun ma sumaya fɔlɔ ani a sennasanbaraw tun bɛ nisɔndiya ni sɔgɔsɔgɔ duman dɔ ye. Mirabela ye cɛncɛn sɔgɔ n"a bolokɔnincininw ye, a tun bɛ i n"a fɔ bɔgɔdaga, a ɲɛ, i bɛ se k"u dun fana. N"a sɔrɔla jɛgɛw bɛ yan fana. A bɛ mɔgɔ kabakoya mun na ciden tɛmɛnenw sara, a bɛ iko nin diɲɛ in man jugu ten. Gɛlɛya si tɛ dumuni na, a tɔ bɛna ɲɛ. Npogotiginin gɛrɛla ji da la tuma min na a barika banna. Mirabela bɔra a ɲɛkisɛ la, min tun tɛ ye kosɛbɛ san fɛ, a y"a kɔlɔsi ko kurun dɔ bɛ ka gɛrɛ kɔgɔjida la. Wa dugukolo in ka bon ni Dugukolo ye, a ka bon siɲɛ fila ɲɔgɔn n"i y"a jate Minɛ a cɛmancɛ la, Robinson musoman y"o jateminɛ ni ɲɛ ye. Npogotiginin y"a ka kɔgɔji sen sɔgɔ ani ka taa a fɛ ka filɛli kɛ. A tɛ bi ta ye, tiɲɛ don ni kurunba ye, wa a man bon kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Donc a brigantine pré-industriel, nka a ka ɲi kosɛbɛ. Hali ni a yɔrɔ ka jan, Mirabela ka yelikɛcogo ɲuman y"a to a sera ka marifaw jate joona.
  - Kurun dɔ, o kɔrɔ ye ko siwili bɛ yan. Ko jugu kelen min bɛ yen, o ye ko a tɛ cosmogenic ye!
  Npogotiginin ye ji gosi n"a ka tama ye, warijɛ jɛgɛ fitinin dɔ sɔgɔra. Mirabela magara a la kosɛbɛ:
  - U b"a fɔ ko sogo kɛnɛ ka kɛnɛ, an b"a dun fɔlɔ, ka sɔrɔ k"a latigɛ an bɛna min kɛ. A ka c"a la, kurun b"a fɛ k"a ka ji dumanw fa, ani n"a sɔrɔla jiridenw, o la, waati tɛ n bolo, n ma degun sɔrɔ fɔlɔ!
  . SABABU No. 21nan
  Sadat, k"a kɔ sɛgɛnnen arche, a sɔnna a ma:
  - Nin ye waleyali ye dɛ ! Hali ni tilali bɛ sankolo ni jahanama la, a bɛ se ka fɔ ko dannaya bɛɛ la! Sankolo ye baganw ka baarakɛbaliya ye, ni foyi tɛ yen ka cɛsiri kɛ, i ka da dɔrɔn k"i kɔnɔbara kɔrɔta ka ɲɛnajɛ kɛ. Wajibi tɛ ka kuma jahanama ko la, an bɛ jahanama kɔnɔ kaban.
  Yanka, min fana bɛ tɔɔrɔ la, o y"a jira ko:
  - Ayiwa, a ma kɛ kosɛbɛ ! O Mɔngoli kelenw tun dalen b"a la ko saya kɔfɛ, mɔgɔ salenw tora u ka baara la iko kɛlɛcɛw. Kɛlɛ ala Sulde ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, hakili salen tɔw ka jamanaw bɛ se sɔrɔ. O kɔrɔ ye ko ɲɔgɔndan dɔ tun bɛ yen, i n"a fɔ a bɛ fɔ cogo min na, ka se sɔrɔ an ka diɲɛ kan ni ɲɛnamaw ye, ka diɲɛ wɛrɛ minɛ ni suw fana ye! Hakili sugu dɔ tɛ lafiɲɛ sɔrɔ wa a bɛ taa a fɛ k"a ka baara ɲɛ ka taa a fɛ ani k"a yiriwa.
  Ali nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - Wa o de ka fisa yɛrɛ ! I yɛrɛ bɛ se ka sa jɔn ye ka kɛ kɛlɛcɛ ye diɲɛ nata la. O bɛɛ kɔfɛ, o ka fisa ni baarakɛbaliya ye min balolen don koɲuman.
  O waati yɛrɛ la, bugɔli min bɛ yɔrɔ bɛɛ, o tɛmɛna cɛdenw kɔ kan tugun. U ye dɔ fara u ka taama kan u yɛrɛ sago la, k"u senw lamaga minnu tun bɛ muɲu kabini tuma jan, k"u makun waati dɔ kɔnɔ, k"u ninakili sɔrɔ kokura.
  Sadat, a ninakili minɛlen, a y"a kɔlɔsi ko:
  - Baarakɛbaliya min balola ka ɲɛ, o man jugu ten, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i ye jɔn ye min bɛ bugɔ ni bugɔli ye. I yɛrɛ b"i yɛrɛ ɲininka ni saya ka jugu ten tiɲɛ na.
  Yanka, a ɲɛda sɔgɔlen, a ko:
  - Tiɲɛ na, mɔgɔ caman dalen b"a la ko saya ye fɛn tɛ yen dɔrɔn ! Hali ni misali la, jamana bɛɛ bɛ se ka da a la ko ni tɛ sa. Wa a bɛɛ lajɛlen na, an ka pankurunw ta sugo la, u bɛ bɔ min?
  Ali ye hakilina dɔ fɔ:
  - An hakili jigin an niw wulila cogo min na sanfɛ ! Walima....
  Sadat ye hakilina di ko:
  - Ale de ye an ka hakili cogoya walima an ka ɲɛnamaya hakilijigin ye, sani an ka kɛ farikolo la. Ka fara o kan, n b"a dɔn ko gurubaw tun bɛ yen minnu ni tun bɛ se ka bɔ u farikolo la. U jiginna diɲɛ wɛrɛw la. Cogo dɔ la, hali ne yɛrɛ ye ne sogo kɔlɔsi ka bɔ kɛnɛma, sarakalasebaa ye kristalɛ bololanɛgɛ dɔ di ne ma kɔfɛ walasa ka a lajɛ.
  Yanka y'a ka nafa sɔrɔ:
  - Wa i ye mun ye ?
  Cɛdennin daminɛbaga yɛrɛyɛrɛla a yɛrɛ sago la:
  "Ne yɛrɛ tun sirannen don ka ne yɛrɛ lajɛ, ne tun kɛra ɲɛ jɛman ye cogo min na." O kɔ, ne hakili tɛmɛna kogo la ka segin.
  Yanka, ka sɛgɛn, a sɔnna a ma:
  - Siga t'a la, o ɲɔgɔnna dɔ bɛ yen ! Waati dɔ la, Papus ye Nikolas filanan dɛmɛ a ka Alɛkisandiri sabanan hakili lawuli. A ye masakɛ laadi ko a ka barika sɔrɔ ani ka gɛlɛya walasa a kana gɛlɛya wɛrɛw sɔrɔ. A kɛra cogo o cogo, Papus y"a fɔ ko ni a bɛ balo la, foyi tɛ masakɛya bagabaga. O jinɛmuso in sara san 1917 Feburuyekalo la dɔrɔn. Kumakanw y'a Jira ko Lenin ni Stalin fana ye ɲɔgɔnyew Kɛ. A bɛ iko hali Lenin hakili y"a jira Stalin na san 1941 ko a bɛna se sɔrɔ kɛlɛ la ni Alimanjamana ye.
  Sadat, a ka gɛlɛya bɛɛ la, a ye hakilina di ko:
  -An k"a fɔ ko n"an dɔ sara, a ka na tɔ kelen fɛ sugo la k"a fɔ ko: ɲɛnamaya kɔfɛta bɛ yen wa a ka ɲi yen !
  Yanka ye nisɔndiya kɛ a yɛrɛ sago la, hali a tun bɛ wotoro min sama, a tun tɛ i n"a fɔ a girinya tɛ ten:
  - Ɔwɔ, tiɲɛ na, niw bɛ yen ! Jɛkulu fitinin damadɔw dɔrɔn de bɛ ban o la. Nka a man ɲi kosɛbɛ diɲɛ nata la. Mɔgɔ dɔ ye ɲɛnamaya kɛ ka kɔn saya ɲɛ ni misiden ye, ka ɲɛnamaya kɛ saya kɔfɛ ni zone ye. A ka c"a la, mɔgɔ dɔ bɛ dusu tiɲɛ misiso kɔnɔ, wa a tɛ kunun zone kɔnɔ! O la sa, jɔn ka kan ka kɛ hɔrɔn ye Dugukolo kan dɔrɔn!
  - Dugukolo? - Cɛdenw kabakoyara ɲɔgɔn fɛ.
  - I ka dugukolo tɔgɔ ye di !? - Yanka y"a yɛrɛ latilen.
  - Gradodar ye !
  - Donc (o la) a bɛ Gradodar !
  Cɛdenw y"u makun, jiginni kɛra ka wuli ka taa a fɛ ani u ninakili tun bɛ gɛlɛya. Ka fara o kan, sira yɛrɛ tun falen bɛ faraw la ka taa a fɛ sisan, wa fɛn nɔgɔlenw tun bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ ka taa a fɛ. Yanka tun b"a miiri ko farikolo-ɲɛnamaya-ko bɛ n"a yɛrɛ ka fɛnɲɛnɛma ye, o fanga sugu tɛ yen min bɛ girinya. Sen barikamaw, nka hali bi u bɛ denmisɛnninw ta kosɛbɛ, olu bɛ daminɛ ka dimi ni dimi ye. Cɛdennin ka kan k"a yɛrɛ barika bonya, a ka kan ka kɛ cɛ ye, o waati kelen na a farikolo kamankun bɛ cɛsirilan tigɛ ka taa a fɛ, i ka kan ka sirilan ladilan waati ni waati.
  Sumaya gɛlɛnw jigintɔ ani k"i biri, cɛnin y"a kuncɛ ni kuncɛbaya ye, k"a ɲini k"a hakili bɔ nɛ la min tun bɛ ka bonya, dimi bɛ min na a farikolo sɛgɛnnenw na. Cɛdennin sen jɛlenw ni jenilenw tun bɛ sɔgɔ dɔrɔn o datugulan sɔgɔlen na, ani jolisiraw ni jolisiraw tun bɛ wuli a senkɔniw kan minnu tun bɛ dibi joona.
  Ni tariku kalan dɔ senfɛ, karamɔgɔ tun bɛ kuma jɔnw ka siniɲɛsigi gɛlɛn kan, kɛrɛnkɛrɛnnenya la denmisɛnw, o ma diya kosɛbɛ. Donc (o la) a ye abstraction (abstraction) ye, bawo Afiriki ni kɔrɔn fɛ, denmisɛnnin jɔnw bɛ yen hali bi, yɔrɔ dɔw la ofisiyali(!). Ɔwɔ, kɔrɔn fɛ, hali Irisi jamana na, u tun bɛ yen fo ka na se kɔsa in na, wa n"a sɔrɔ u bɛ yen sisan. Ameriki fana, mɔgɔ caman bɛ balo cogo la min man fisa ni jɔnya ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la mɔgɔ nɛrɛmaw ni Latinkaw. Ayiwa, denmisɛnw ka baara kɛli iziniw kɔnɔ, iziniw kɔnɔ, forow la, ani minɛnw na, o ye ko ye min bɛ kɛ tuma caman na, wa tuma caman na, a bɛ kɛ sariya kɔnɔ. A ka c"a la, a bɛ kɛ ŋaniyajira ye, Amerikikaw ye baarakɛlaw ye ani hali miliyɔnɛrɛw denw ye minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ; aw kana siga ka mobili ko walima ka nbɛdaw ko. Kuma bɛɛ la, USA ye Irisi jugu ye tiɲɛ na, nka jugu min ka kan ni bonya ye. Misali la, Erɔpukaw tun man di Piɛrɛba ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la tubabu ni Alimanw, k"a ye ko don nataw la, Irisi bɛna kɛlɛ kɛ n"u ye! Nka a ye kalan kɛ ni o jamanaw ye ni kɔnɔnafili ye, ka Alemaɲi muso dɔ furu, ka a yɛrɛ lamini ni dunanw ye. Peter tun tɛ kuncɛbaya kɛ, wa a yɛrɛ tun bɛ baara kɛ ni awiyɔn ni sɔgɔlan ye. Tiɲɛ don a tun ka jugu, a yɛrɛ yɛrɛ ye murutilenw tɔɔrɔ, nka n"o tɛ, a tun tɛ se ka kɛ ka Irisi lamɔ. O bɛɛ kɔfɛ, misiden lafiyalen wulicogo ɲuman ye ni bugɔli ye. Irisi jamanadenw barika ka bon, nka u tɛ ni ŋaniyaba ye ani u tɛ bulldog minɛ. Tsar Peter tun bɛ ni o fila bɛɛ ye, nka a tun tɛ a yɛrɛ kolo: a tun bɛ dɔlɔ min kojugu, ka sigarɛti min ani ka jatɔya kɛ. O ɲɛnajɛw ye masakɛ ka kɛnɛya tiɲɛ, wa, mɔgɔ si ma sɔrɔ a nɔnabila ɲɔgɔn fɛ. Masakɛw ka gɛlɛya banbali ye ko fa gɛlɛn, min ka ŋaniya ka bon, o denkɛ bɛ to ka a ba ka kanminɛli nɔgɔlen ni kanminɛli cogoya ciyɛn ta tuma caman na. Faama bɛ i n' a fɔ bɛlɛkisɛ - n' a dusu sumana , a bɛ jamana bila sira salen na ! Gɛlɛya dɔrɔn de fana bɛ hakilitigiya de wajibiya. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Nicholas fɔlɔ - Palkin tun ka gɛlɛn ka se, nka hakili dɛsɛ tun bɛ yen. Stalin tun bɛ ni o fila bɛɛ ye, a tun ye miirilikɛla ŋana ye ani jamanatigi ye. A fɔ man di nka, a nɔfɛmɔgɔw ye tɔgɔjugu fɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, mɔgɔ minnu tɛ jɛkulu ye i n"a fɔ Gorbachev ni Khrushchev. A fɔ man di nka, a tɔgɔ ma waleɲumandɔn ka ɲɛ abada tɔɔrɔ waati la Stalin kan: mɔgɔ damadɔ dɔrɔn de wulila. Hali ni ni a ka juguya tun tɛ, an tun ka kan ka ɲɛnamaya kɛ Hitler ka fanga kɔrɔ. Mun kɛra tiɲɛ na nin ko in na? Fuhrer ma Slavw halakili boloda, nka a y"u jate iko jamana filanan. A tun dalen b"a la ko Slave kɛmɛ o kɛmɛ na, biwɔɔrɔ bɛ se ka kɛ Alemaɲi ye, nka a tun dalen b"a la ko kololi gɛlɛn ka kan ka kɛ siya min ka bon ni tɔw ta ye ! Ka fara o kan, a tun bɛ hami u ka den sɔrɔli la. A ka c"a la, ka kɛ jamanaden filanan ye, o tɛ ko ɲuman ye. Hitler tun bɛ i n"a fɔ fasodenɲumanya jugu dɔ: a ye Alimanw bila bɛɛ sanfɛ, o kɔrɔ ye ko Risikaw tun bɛ sen fila-fila duguma. Ka fara o kan, Fuhrer tun b"a fɛ ka Slaw ka laadalakow dɔgɔya, o fana tun ka jugu kosɛbɛ. Ayiwa, Alimanw ye partisanw kɛlɛ kosɛbɛ, ka duguw jeni n"u sigibagaw ye. Ayi, Soviyetiki ka fanga kɔrɔ, a tun ka fisa kosɛbɛ. Ka fara o kan, URSS diɲɛ kɛlɛba filanan kɔfɛ, o tun ye jamana kelenpe ye diɲɛ kɔnɔ min sɔngɔw tun bɛ dɔgɔya san o san. Kuma bɛɛ la, nsiirin dɔ bɛ yen ko Stalin ka fanga kɔrɔ, sɔrɔdasi-sɛnɛ dɔrɔn de yiriwara, k"a sɔrɔ siwili iziniw jɔlen tora. Nka nin tɛ ten, jatebɔ dɔw fana bɛ yen minnu bɛ se ka kalan ɛntɛrinɛti kan. Pankiw ni marifaw dɔrɔn tɛ, Soviyetiki ɲɛmɔgɔ bilenmanw tun bɛ yen! Misali la, dumuni bidonw dilanni cayara ka bɔ san 1928 na ka se san 1950 ma siɲɛ wolonwula, ani sosisow ni siɲɛ duuru ni tila, pɔmuw ni siɲɛ saba, ani bisiw ni siɲɛ biwolonwula ni fila!
  Kɔrɔta fan min tun bɛ yen, o kɛra fitinin ye, wa cɛdenw ye lafiya sɔrɔ. Sadat, ka ninakili, ka fiɲɛ bila, ka ɲininkali kɛ ko:
  - Ko Genghis Khan ye Khorezm minɛ wa?!
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni cɛsiri ye:
  - Awɔ! A ye se sɔrɔ! Ka fara o kan, Bukhara, Samarkand ani dugu damadɔw y"u yɛrɛ di k"a sɔrɔ kɛlɛ ma kɛ. Genghis Khan ye layidu ta ko a bɛna ɲɛnamaya ni hɔrɔnya sɔrɔ ka bɔ fangatigi Shah bolo.
  - Wa a ye n lafili ! - Sadat namaratɔ ye jateminɛ kɛ.
  Cɛdennin y"a kunkolo sumayalen, nɛrɛmuguma lamaga:
  - Jo! A ye cɛw bɛɛ faga, ka musow ni denmisɛnw gɛn ka don jɔnya la. N"o tɛ, a ka sofaw ka kɛlɛbolo tun bɛna sa dɔrɔn kungo kɔnɔ. Khorezm binna, Shah tununna. Mɔgɔ ba kɛmɛ caman fagara. Maana dusukasilen, kɛlɛ jugu. A ka c"a la, Genghis Khan tun t"a ka kuma labato ani a tun tɛ kɔrɔtɔ ka makari kɛ!
  - Mɔgɔ si tɛ kɔrɔtɔ ka hinɛ jira ! A bɛna kɛ nalomanya ye ka i juguw kisi. - Sadat sɔnna a ma.
  - Dugu kelen-kelen bɛɛ kɔni ye kɛlɛ kɛ ni kɔnɔnajɛya ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Iran jamana kɔnɔ, n"o ye Khorezm jamana dɔ ye. Ka kɛɲɛ ni nsiirin ye, Genghis Khan yɛrɛ ye Shah denkɛ denkɛ dusukun tigɛ. - Yanka y"i biri ka sirilan sama n"a ɲinw ye, k"a kɔgɔ ye.
  - Wa o kɔfɛ ? - Ali y'a sen don baro la.
  Cɛdennin tun b"a fɛ k"a bolow wuli, nka u sirilen don kosɛbɛ:
  - Shah denkɛ, Geral ed-Din, ye kɛlɛ kɛ ni Genghis Khan ye waati jan kɔnɔ, tuma dɔw la, a ye ɲɛtaa sɔrɔ a yɛrɛ la, hali a ye se sɔrɔ Mɔngoli satrap ka kɛlɛbolo ba binaani ni fanga kan, nka a laban na, ale fana y"a ta ban ɲɛnamaya bɛ jiri kan . Genghis Khan y"a ka sɔrɔdasi dɔw bila ka taa tilebin fɛ ka taa a fɛ. U tɛmɛna Bagdad kalifa worodugu fɛ ka don Georgie ani Armeni. Georgiekaw tun tɛ ni faama kelen ye, faamaw ye ɲɔgɔn janfa. Kɛlɛ sen fɛ, hali masakɛ kelen y"a balimakɛw gosi kɔfɛ. U ɲɛnabɔra joona, ani nukeraw y"u jɛɲɔgɔn kɔ kari joona. O kɔfɛ, Mɔngoliw jigira ka taa Terek baji la, ka kɛrɛfɛduguw minɛ, ka taama Kuban sira fɛ ka se Irisi jamana ka kɛlɛbolo kɔrɔ Tmutarakan ma.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ, a ninakili tun ka gɛlɛn, ka doni ta ani ka kuma waati kelen na, o tun ka gɛlɛn kojugu. Nka, ikomi a tun bɛ ɲini ka kɛ kamalennin ye, a y"a ɲini ka dimi ni barikantanya dogo, dimi ni barikantanya min ka teli ka kɛ cɛdenw ka jogo ye.
  Sadat, ale fana tɛ barikantan ye, o y"a ɲininka ko:
  - O tuma na fɛ, mun bɛ kɛ o kɔfɛ ?
  Yanka ye sumaya wuli ka taa a fɛ ni maana ye, k"a ɲini ka kuma ni kan kelen ye:
  - Mɔngoliw ma 'sèn Sɔrɔ kὲlɛbolo yɛrɛ la. U y"a jira ko komandan min ye Erɔpu Hanse ka lasigiden ye, a ka jɔn minnu minɛ kanpaɲi senfɛ, a ka olu san dɔrɔn.
  A sɔnna o ma! Tatari dɔw, jɔnw tɔgɔ kɔrɔ, donna duguba ni nafolotigiba kɔnɔ. U barila ka bin garadiw kan, ka daaw da wuli ani Azikaw ka kɛlɛbolo dɔ girinna ka don kɔnɔ.
  - Nin ye ko duman ye dɛ ! - Jɔnden kamalenninw ɲɛw yeelenna.
  - Komin u ye musow minɛ ka musow bɛɛ faga - komandan dulonna a kunkolo la ka kabakurunw siri a bolow la, Mɔngoliw bɔra dugu in na ni nafolo nafolotigiw ye. Kɛlɛcɛw nana ka bɔ Genghis Khan fɛ, min tun ye Khorezm bɛɛ minɛ nin waati in na. Tatarw ye wuli ka Kipchakw kɛlɛ, minnu bɛ wele kosɛbɛ ko Cumans.
  - I ka kan ka karti dɔ ja an ye a dɔgɔyalenba la, n"o tɛ, i tɛna a faamu nin kɛra cogo min na ! Sadat ko: "Sharply.
  - Mun bɛ ka kɛ ten ?! - Yanka dimina kosɛbɛ.
  Ali y'a terikɛ kɔrɔfɔ ko:
  - Mako t'a la ! An b"an janto mun na a ka jamana na? N"a sɔrɔ a yɛrɛ b"a dusu tiɲɛ n"a hakili tora o la.
  Yanka sɔnna a ma:
  - Siga t'a la, a bɛ dimi ka hakili to kɛlɛ la Kalka kan ! Komin Irisi jamana ye jamanaba ye, a ma bɔnɛ a la tuma caman, nka a kɛra tuma min na, o kɛra bɔnɛ ye tiɲɛ na.
  Sadat y"a jira ni hakilitigiya ye ko:
  - Nka ni dɛsɛw tun tɛ yen fewu , i ka jamana tun bɛna diɲɛ bɛɛ minɛ , kɛlɛ bɛɛ tun bɛna ban ?
  - O tun bɛna kɛ kabako ye ! - Yanka ye juruw sama.
  - A man ɲi ! Yɔrɔ si tun tɛ yen ka cɛsiri kɛ!
  Yanka ye sɔsɔli kɛ ni kɔnɔnajɛya ye:
  - Ani yɔrɔ ! An tun bɛna daminɛ ka bonya ka don diɲɛ wɛrɛw kɔnɔ! Tiɲɛ don, a daminɛ na, a tun tɛna a yɛrɛ sara, nka waati tɛmɛnen kɔfɛ, fɛɛrɛ kuraw tun bɛna yiriwa ani dugukolo kura minɛni tun bɛna kɛ a ɲɛnako fɔlɔ ye.
  - Jaati? - Sadat y"a ɲɛw Dɔgɔya.
  Yanka ɲinɛna a ka sɛgɛn kɔ waati dɔ kɔnɔ:
  - Awɔ! Waati dɔ la, tuma min na Christopher Columbus ye Ameriki sɔrɔ, mɔgɔ caman fana tun bɛ sigasiga ni dugukolo kura ninnu bɛna tɔnɔ lase, bawo u yɔrɔ ka jan kosɛbɛ, wa u tun ka kan ka kurun ta kalo damadɔ kɔnɔ, o kɔfɛ foyi ma kɛ, u ye u dɔn kosɛbɛ. Waati dɔ la, nalomanw tun bɛ Irisi jamana na minnu ye Alaska feere ka Hawayi gunw di fu. Masakɛ gɛrɛfɛ hakilintanw fana dalen tun b"a la ko o yɔrɔw tɛ u yɛrɛ sara. Wa Amerikikaw y"u ta k"u master. Sanu miliyari caman dɔrɔn de bɔra, ka sɔrɔ ka petoroli, gazi, sɛnɛfɛnw, bɔkisiti ani a ɲɔgɔnnaw fɔ. Nafa min ka bon kosɛbɛ, o ye dugukolo ye, wa a ka kan ka lakana ani ka dɔ fara a kan. Rus" ye dugukolow lajɛ tuma bɛɛ a yɛrɛ lamini na, wa n"i y"a ka waajulikɛyɔrɔ yɔrɔ dɔ bila a dɔgɔyalenba la, o bɛ bɛn i bolokɔni tigɛ ma, walima i dusukun yɔrɔ dɔ tigɛ.
  - Ɔwɔ, a bɛ bɛn ! - Sadat sɔnna o ma. - Nka hali bi, i bɛna kɛlɛ in fɔ an ye Kalka kan. Yala o tɛ wa?
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ayiwa, tiɲɛ don ! Kɛlɛ in kuncɛtuma na, Polovtsikaw ye Kalmykw janfa ani k"u bila! Mɔngoliw ye wari di sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw ma. U ye Kalmykw faga, u ye Polovtsianw minɛ, u ye se sɔrɔ u kan, sanu min tun bɛ kɛ ka wari sara, u ye o bɛɛ ta kokura. U ye juguya juguw kɛ kasoden in na, k"a fari tigɛtigɛ a ɲɛnama. Polovtsikaw siranna jugu barikama kura ɲɛ, u y"u ɲɛsin Irisi masakɛw ma walasa ka dɛmɛ sɔrɔ. Kunu juguw barika banna ka kɛ jɛɲɔgɔnw ye.
  - Nin tɛ ko ye min tɛ kɛ !
  - Masakɛ naani taara kanpaɲi kɛ, u ka kɛlɛbolo tun man dɔgɔ, kɛlɛcɛ ba bi duuru ɲɔgɔn, ka fara ba bi duuru wɛrɛ kan ka bɔ Polovtsianw na. Mɔngoli-Tatarw tun ka dɔgɔn mɔgɔ fila ɲɔgɔn ma. A tun bɛ iko kɛlɛ in laban tun jɛlen don.
  - Nafa fila bɛ caman sɔrɔ ! - Ali donna.
  Ɲɛji dɔ bɔra Yankee kininbolo ɲɛ na a yɛrɛ sago la:
  - Nka yan, bɛnbaliya min bɛ masakɛw ka walew la, o y'an jigi tigɛ. Suzdal masakɛ, k"a sɔrɔ a ma tɔw lasɔmi, a ye gosi fɔlɔ, a laminina, a fagara Tatarw fɛ. Kiev masakɛ kɔni, a ye jɔyɔrɔ ta kaburuba dɔ kɔnɔ min barika ka bon, wa a ma don kɛlɛ la abada. Galisi ni Suzdal masakɛ fila tɔw sera a daminɛ na ka Mongoli-Tatarw gɛn ka segin kɔ, nka Polovtsianw ma se ka u yɛrɛ tanga, u ka kuluw tiɲɛna ani jikuruba dɔ ye Risi sɔrɔdasiw ko dɔrɔn. Hali o waati gɛlɛn na, Kiev masakɛ ma na a jɛɲɔgɔnw dɛmɛ minnu tun bɛ ka sa. A bɛ iko a y"a miiri ko : o la, a ka fisa kosɛbɛ, ne bɛna kɛ masakɛ nafamaba ye Rus" kɔnɔ, fanga bɛɛ bɛna tɛmɛ ne kan ni masakɛ tɔw sara, n"u ka ciyɛn barika dɔgɔyara!
  Sadat, k"a ɲini ka sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ gosi min sirilen bɛ a senkɔni calloused kɔnɔ, o y"a jira ko:
  - Wa o de ye bɛɛ hakilina ye ! Hali ni jamanadenw ye kelen ye. Nin ye laada ye kabini tuma jan, i yɛrɛ ka fini bɛ surunya farikolo la!
  Yanka ye a jɔ dɔɔnin, k"a fanga lajɛ, o kɔfɛ, a y"a fɔ ni ninakili ye ko:
  - Nka o t"a sɔrɔ i tun ka kan ka miiri min na ! An ka kan ka Irisi joli nafama bonya ani k"a nafa bonya. Ka fara o kan, aw ka kan ka aw hakili to a la. Fɔlɔ, a tɛ gɛlɛya ye, nka gɛlɛya tilancɛ don. Mɔngoliw sera yen dɔɔnin dɔɔnin, wa u ka kan ka se sɔrɔ u kan walasa ka kalan kɛ. O cogo la, mɔgɔ si tɛna a ja gɛlɛya k"a yɛrɛ bila Rus ta la. A ka ɲi ka bɛɛ faga pewu walasa mɔgɔ si kana kɔrɔnfɛdugukolow fɔ, wa n"o ma ɲɛ, o tuma na, a dɔgɔyalenba la, i ka siran don Irisi marifaw la. Nka, Kiev masakɛ tun yɔrɔ ka jan o miiriliw la, a tun b"a fɛ k"a yɛrɛ kɔrɔta dɔrɔn.
  - Nka a tora ɲɛnamaya la ! - Cɛdenw ye kumakan bɔ ɲɔgɔn fɛ.
  Yanka y"a kunkolo wuli ni fanga ye, i n"a fɔ sow denmisɛnnin:
  - Nka ayi ! Komin u ye se sɔrɔ masakɛ tɔw kan ani Polovtsianw kan, Mɔngoliw ye bin masakɛ ka sigiyɔrɔ kan. Kɛlɛcɛ ba bisaba ɲɔgɔn tun b"a bolo hali bi. Mɔngoliw ka binkanniw bɛɛ kɔsegira, u ye bɔnɛ sɔrɔ. O kɔ fɛ, nomadw ɲɛmaa, Subdai, ye hakilina Di. Irisikaw k"u ka marifaw di, ka bɔ hɛrɛ la u ka bonya kuma kan. Tiɲɛ don, mɔgɔ tun man kan ka da nin jatigila in ka laɲini na, nka Kiev masakɛ min yɛrɛ ma a ka kuma labato abada, o barika banna ka kɛ mɔgɔ ye min tɛ se ka da a la ten.
  - N'a sɔrɔ a tun bɛ lafili wa ? - Ali y"a hakilina fɔ.
  - N t"a sɔsɔ ! Kɔrɔn fɛ, a tɛ i n"a fɔ Tlebi fɛ, jinɛw ni subagayakɛlaw tun tɛ tɔɔrɔ, o kɔrɔ ye k"u tun bɛ se ka fanga caman sɔrɔ. "Yanka barila k"a fɛ ni diyanye ye ka kɛ subagayakɛla ye a yɛrɛ ye ani ka kɛlɛcɛw sɔgɔsɔgɔ kɔrɔsibagaw la, ka tila ka bin binkɛnɛ nɔgɔlen na k"a farikolo sɛgɛnnen lafiya.
  - masakɛ lafilila ! - Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni hystérique ye.
  - Ɔwɔ, sɔrɔdasiw y'u ka marifaw da duguma ka bɔ dogoyɔrɔ la, u binna u kan o yɔrɔnin bɛɛ. Irisi sɔrɔdasi minnu tun tɛ marifa ta, olu ye kɛlɛ kɛ u seko bɛɛ la, u ye bolo ni ɲinw kɛ, ka dugukolo fili, nka a bɛ se ka fɔ ko bɛɛ fagara. Masakɛ yɛrɛ n'a jɛɲɔgɔnw tùn bɛ Blà sigilanw 'kɔrɔ k'u Sìgi u kan u ye seli Kɛ. O cogo la, masakɛ sara, a sɔgɔra dɔɔnin dɔɔnin. Saya min bɛ mɔgɔ maloya ani min bɛ mɔgɔ tɔɔrɔ. Kana dingɛ sɔgɔ mɔgɔ wɛrɛ ye...
  - I yɛrɛ bɛ se yen ! - Sadat ye dɔ fara a kan ka ɲɛ. - Nin kɛra hakilina sabatilen ye kaban ! Nka i ye bɔnɛ sɔrɔ cogo bɛnnen na.
  Yanka y"a kunkolo wuli;bugɔli y"a sɔgɔ tugun, k"a fari jeni. Cɛdennin ye ninakili dɔɔni, a nɔgɔyara:
  - N hakili la, a t"o sariya siratigɛ la. Tuma dɔw la, Irisikaw ye se sɔrɔ fanga kɔrɔbaw kan minnu ka bon kosɛbɛ. Misali la, Monomakh ye Polovtsikaw ka jamakulu jatebaliya tigɛ. Tiɲɛ don, bi tarikusɛbɛnnaw b"a jate damatɛmɛko ye: ko a ka kɛlɛcɛ ba bisaba ye se sɔrɔ miliyɔn tilancɛ kan.
  - miliyɔn tilancɛ ! - O ye ba kɛmɛ duuru ye ! - Ali kabakoyara.
  Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ɔwɔ, damatɛmɛko don ! Ba bi saba tɛ se ka kɛmɛ duuru gosi! Nuti tɛna kabakurun kari.
  Lakalibaga kamalennin y"a kunun, a dawolo tun bɛ ja kaban, ka taa a fɛ k"a ka kuma siri:
  " Laala, waati tɛmɛnen kosɔn, a tɛ se ka sɛgɛsɛgɛ, nka nin nafa tɛ ten. Se sɔrɔli kɔfɛ, Subudai ye binkanni kɛ Ryazan dugukolow kan. A ka kɛlɛbolo gɛrɛla Ryazan na, nka a ma se k"a ta, o kɔfɛ, a y"a kɔsegin. Sɔrɔdasi dɔw taara Bulgari masaya la, nka u ye se sɔrɔ. Genghis Khan yɛrɛ seginna Mongolia ani a y"a latigɛ ka Sinuwa jamana tɔ minɛ. A ka kɛlɛcɛw, ikomi u ye sebaaya caman sɔrɔ, u y"u yɛrɛ jate mɔgɔ ye min tɛ se ka se sɔrɔ. Sinuwaw ka fɛn dilannenw, katapultiw ani marifamugu tun bɛ kɛ kɛlɛw la. A si bɛ san biwolonwula ni fila la, Genghis Khan sara. A sara a ka sugo la, kɛlɛbolo dɔ lamini waati la. A cɛmancɛ denkɛ ye masasigilan ciyɛn ta
  Udegei, ka kɛ Mɔngoliw bɛɛ ka masakɛ ye. Jochi denkɛ fɔlɔ, min tun ka jugu ani min tun ka jugu kosɛbɛ, o fagara, k"a kɔ kari, a denkɛ donna tariku kɔnɔ iko Batu Khan.
  Yanka ye lafiɲɛbɔ kɛ tugun, a hakili la, a y"a yɛrɛ ɲininka ko : jiginni bɛ laban ka ban tuma jumɛn wa a bɛna nɔgɔya dɔɔnin. A sennasanbaraw bɛ tasuma na, ka bɔ kuluw kabakurun nɔgɔlenw na, i n"a fɔ u bɛ ka tɔɔrɔ a la jirisunba kan. A ka c"a la, ɲɛnamaya bɛ cogo di jɔn fɛ, ɲɛnamaya jugu min ni jahanama bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na. Yan, i hakili bɛ lakɔli la i yɛrɛ sago la. Ka sigi kalanso kɔnɔ, o bɛ mɔgɔ sɛgɛn, a ka di kosɛbɛ ka boli walima ka ɛntɛrinɛti lajɛ min tɛ ban. Kalan minnu ka di n ye kosɛbɛ, olu ye farikoloɲɛnajɛ ni ja ye, ani laala tariku fana. Ani yan! Fɛnɲɛnɛma falenw bɛ yen lamini na, fiɲɛ duman ɲagaminen ni cɛdenw ka sumaya barikama ye. Kabako don, an jigintɔ kuluw kan tuma min na, a tun bɛ funteni yɛrɛ, funteni tun bɛ san bisaba kɔnɔ kaban, o ye tɔɔrɔ juguya. Minnɔgɔba bɛ ne la kosɛbɛ, nka ne kɔnɔbara lankolon don kaban. Aw sen kɔrɔ kabakurunw ye bulu ye, u ɲɛ ye kabako ye dɔɔni, aw bɛ aw janto aw senw tɔɔrɔlenw bilali la walasa aw kana sen don senw kan minnu ka nɔgɔn kojugu.
  Sadat y"a sen don o ko la:
  - mun kɛra o kɔfɛ i ka mansamara tariku kɔnɔ ?
  Yanka ye t"a fɛ ni kɔnɔnafili ye, a tun bɛ dimi ka munumunu ni da jalen ye:
  - Batu Khan n'a balimakɛw ye dugukolo minnu ta kabakurun cɛsirilan tilebin fɛ, o kɔrɔ ye ko Uralw. Kipchak walima Cumanw y"u yɛrɛ majigin Mɔngoliw bolo. Komin a ye sofaw ka kɛlɛboloba dɔ lajɛ min tun ye mɔgɔ ba kɛmɛ naani ye, Batu taara Ryazan. Kievan Rus o waati la, a tilalen don masakɛ caman na. Ryazan masakɛ de tun ye fɔlɔ ye jikuruba in sira kan. Dugu ye kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye, nka a binna tile wɔɔrɔ binkanni kɔfɛ. A bɛ se ka fɔ ko jamanaden bɛɛ halakira. Mɔngoliw tun bɛ denmisɛnw fili tasuma na, ka musow gosi, k"u sinw tigɛ, k"u kɔnɔbara tigɛ. O waati kelen na, a kɛrɛfɛ duguw ni dugumisɛnw bɛɛ jenina. Binkanniw daminɛna nɛnɛ waati, wa a tun ka gɛlɛn ka dogo kungo nɛnɛmanw kɔnɔ.
  Ali, min tun b"a fɛ ka ɲininkali kɛ, o y"a ɲininka ko:
  - Nɛnɛ ye mun ye ?
  - Nin ye waati ye nɛnɛ bɛ na ka nɛnɛ. Yala i delila ka nɛnɛ ye wa? - Yanka barika banna k"a ye ko a ka fisa ni tɔw bɛɛ ye.
  - Ayi, n m"a ye ! Nka, i ka kɔnɔni kɛ miniti kelen kɔnɔ! A ka bon kuluw la! Kuluw sanfɛyɔrɔw dɔrɔn de la! O yɔrɔ kuncɛw finman don kosɛbɛ ani nɛnɛ bɛ yen. Tiɲɛ na, n yɛrɛ m"a ye, nka taamakɛlaw y"o fɔ n ye. - Ali ɲɛw bɔra kɛnɛ kan.
  Yanka fana ye a yɛrɛ sɔrɔ, a bɛ iko a ye fiɲɛ filanan sɔrɔ:
  - A ka ɲi k' i y' a faamu ! A mana kɛ cogo o cogo, a jɛlen don ko fonɛnɛ ye nafa don Mɔngoliw la kosɛbɛ. Tiɲɛ don, nɛnɛ ye sow bali ka dumuni sɔrɔ, nka hali yan, Irisikaw ma hɛrɛ sɔrɔ, nɛnɛba datugulan tun man bon. Ryazan masakɛ ye cidenw ci Suzdal, Vladimir, Kiev, Chernigov, Novgorod ka dɛmɛ ɲini. Nka faamaw si ma kulu dɔ ci. Vladimir-Suzdal dugutigiba dɔrɔn de ye kulu fitinin dɔ ci n"a denkɛ Vladimir ye ka taa Moskow. Nka nin tun ye bɔgɔdaga dɔ dɔrɔn de ye. Mongol-Tatarw ye Moskow minɛ ni fɔɲɔba ye, o waati la, a tun ye jago dugu fitinin dɔrɔn de ye. I n'a fɔ u tun b'a wele cogo min na - dugu min bɛ kulu wolonwula kan. A ka gɛlɛn ka da a la ko don nataw la, Irisi jamana faaba bɛna kɛ yen. Wa o cogo la, a minɛna binkannikɛlaw fɛ. O kɔfɛ, a binna Suzdal ka masaya kan. Irisi sɔrɔdasiw y"a ɲini cogo o cogo, u ma se ka duguw minɛ. Kuma bɛɛ la, kunnafoniw minnu bɛ kɛlɛw kan, olu bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ kosɛbɛ. A dɔnna ko Mɔngoli jamakulu tɛmɛna Suzdal fɛ. Kuntigiw bɛɛ binna kɛlɛ la. Vyatka baji kan, Suzdal masakɛ ka kɛlɛbolo ye se sɔrɔ, ani Mɔngoliw y"a kun siri so dɔ la. O kɔfɛ, sira tun bɛ taa Novgorod. Novgorodkaw ni masakɛ Alɛkisandiri, n"u tɔgɔ dara kɔfɛ ko Nevsky, olu ma u sigiɲɔgɔnw dɛmɛ. Novgorod, min nafolotigi ye fɛnw ye, o kisira nɔgɔw fɛ ani ko, ka kɛɲɛ ni nsiirin ye, shamanba Kireney-Zadan binna nɔgɔw kɔnɔ. O kɔfɛ, Mɔngoli minnu tun dalen bɛ dannakow la, olu kɔsegira. Sira kan, dugu damadɔ wɛrɛw minɛna, ani Kozelsk ye a kɛlɛ dɔgɔkun wolonwula kɔnɔ. Irisi jamanaden ba tan caman sara, Rus kɔrɔnyanfan yɔrɔ tiɲɛna.
  Cɛdennin tun bɛ ɲini k"a sen sɔgɔ kabakurun nɔgɔlenba dɔ kan, i n"a fɔ pikirijikɛlan nɔgɔlen, a sera k"a yɛrɛ tanga waati laban na. Sira tun ka jugu kosɛbɛ, hali jɔn cɛden tɔw, minnu gɛlɛyara ka tɛmɛn fɔlɔ kan san caman jɔnya fɛ, olu tun bɛ ŋunan.
  A jɔlen kɔ ani k"a ninakili ladilan, Yanka y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - O kɔ fɛ, sàn fla lafiɲɛbɔ Kɛra. Mɔngoliw ye fanga lajɛ ani ka sɔrɔdasiw lajɛ ka bɔ Azi jamana fan bɛɛ la. A laban na, u kɛlen kɔ ka sɔrɔdasi hakɛ caya ka tɛmɛ ba kɛmɛ wɔɔrɔ kan, u ye sɔrɔdasi kɔrɔtɔ ka taa Kiev.
  Sadat, k"a jira ko a bɛ ɲinini kɛ a yɛrɛ la, a y"a ɲininka ko:
  - Yala Novgorod ye dɛmɛ don wa ?
  Yanka ye cɛsirilan sama ka segin kɔfɛ n"a ɲinw ye tugun, a disi bilenman in juguyara ka taa a fɛ, hali kurukuruw bɔra.
  - Ayi! Hali n"a y"a sɔrɔ a bɛɛ lajɛlen na o waati la a tun bɛ gɛlɛya sɔrɔ kɛlɛ la min kɛra Alimanw ni Suwɛdikaw fɛ. Nka, Alexander Nevsky tun ye kantigiya kɛ tuma bɛɛ Mongolw fɛ, a ma kɛ fu ye ko a tun bɛ wele ko Batu denkɛ. Kiev ye kɛlɛ kɛ kalo fila kɔnɔ, Mogolw ye bɔnɛ sɔrɔ binkanniw na, mɔgɔ ba kɔnɔntɔn ɲɔgɔn fagara. Ikomi u ye dugu tiɲɛ, ani egilisi laban tiɲɛna ni sagaden ye, Tatariw bolila ka taa Tlebi fɛ. Daniil Galitsky ka kɛlɛbolo ma Mongolw kɛlɛ, nka u kɔsegira ka taa kɛlɛbolo barikamaw la. Tatarw yɛrɛ girinna ka taa a fɛ, ka se sɔrɔ Hɔngiri kɛlɛbolo kan, min tun ye mɔgɔ ba kɛmɛ ye. Tiɲɛ don, masakɛ Bela ye kisi. Mongoliw ka fanga kunbabaw gɛrɛla Vienne, nka saheli fan gosi Sɛrɛbw ni Bulgarikaw fɛ, ani worodugu fan gosi Tchekikaw fɛ. Wa Mongoliw bɛɛ ka kaganba sara ani ɲagami daminɛna. Batu Khan y'a ka jamakuluw kɔsegin. O Kɛra a ka kanpaɲi belebele laban ye . O kɔ fɛ Batu y'a Sìgi Volga kan, a ye faaba jɔ yen ka Sanu-kulu Sìgi. O kɔfɛ, Mɔngoli ni Tatar ka jɔrɔnanko daminɛna. A ye san 240 kɛ!
  Ali ye fiɲɛ bila:
  - Oow! Waati camanba don ka kɛ jɔnw ye!
  Cɛdennin, a bɛ ɲini ka kasi, a y"a fɔ ni dimi ye a kan na ko:
  - A kɛra kaban ! O ye sɔngɔ ye min b"a jira ko Risikaw tilalen don. Alexander Nevsky ye Alemaɲikaw Kὲlɛ Peipsi baji la, o kɔ fɛ a Kɛra Kiev masakɛ ye. A ka c"a la, mɔgɔya tɛ jɛya. Tuma min na Novgorodikaw banna ka jate kɛ, a ye dugu minɛ ni fɔɲɔba ye, ka Risi jamanaden caman faga ani k"u tɔɔrɔ. A yɛrɛ y"a yɛrɛ denkɛ tɔɔrɔ ani k"a faga. Ka kɛɲɛ ni nsiirin ye, Tatar Khansha ye baga don a la keleya kosɔn. A bɛɛ lajɛlen na, k"a sɔrɔ Alɛkisandiri Nevsky kɛra mɔgɔ senuma ye, o kɛra wale ye min ye sɔsɔliba lawuli, mɔgɔ caman ye sɔsɔli kɛ o la. Nka, sariya minnu bɛ kɛ ka mɔgɔ kɛ mɔgɔ ye, sɔsɔli bɛ olu kan kosɛbɛ ko bɛɛ la! Misali la, mun na Nicholas II kɛra mɔgɔ senuman ye, nka Piɛrɛba ni Ivan juguman ma kɛ mɔgɔ ye? Kɔgɔjida la sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ bɛ bɔ mun na?
  Ushakov ye mɔgɔ senuma ye, nka Suvorov ni Kutuzov tɛ!
  - n t"u dɔn, o la n tɛ se k"a fɔ k"a jɛya ! - Sadat y"a jaabi, k"a ɲɛda dibiman nɔgɔlenw sumaya sɔgɔ. - Nka a bɛ n ɲɛ na ko nin tɛ bɔ sɔrɔdasiya dɔrɔn de la, nka a bɛ bɔ faamaw ka kɛwalew de la.
  - Tiɲɛ don, nin fana ye a dɔ ye. - Yanka sɔnna o ma.
  Sira jiginna kosɛbɛ, u ye tɛmɛsira tigɛ. Lakɔlɔsibagaw ye sow ni cɛdenw bɛɛ bugɔ ni hinɛbaliya ye. Yankee kunkolo tun bɛ ka wuli ni hadamadenyabaliya ye. Cɛsirilan ye dimi sɔgɔ ne kamankun na min tun sɔgɔlen don kaban, ani ɲɛdawolo ye ne kɛrɛw tigɛtigɛ ani ka kɔ min sumayalen don. Cɛdennin y'a jija n'a fanga bɛɛ ye, a kɔnɔ yɛrɛ y'i Dòn, a kɛra i n'a fɔ a kɔnɔna bɛna Bɔ. Sisan cɛdenw tun bɛ ka ŋunan ani ka sɔgɔsɔgɔ u fogonfogon sanfɛ, u sɛgɛnnen dɔrɔn, fɛn bɛɛ tun ka jugu kosɛbɛ ani u tun tɛ se ka muɲu.
  Yanka y"i Yɛlɛma siɲɛ damadɔ wɛrɛw la, a bɛ ɲini ka Bìn, nka n"i y"i Yɛlɛma, a sanfɛla ka rezisti bɛ Dɔgɔya dɔɔnin. Sen kelen-kelen bɛɛ tun bɛ dimi, kabakurun nɔgɔlenw, minnu tun ka suma kosɛbɛ, olu y"u nɛgɛw sɔgɔ cɛnin sennasanbara la, nka a tora ka taa ɲɛ.
  - Ka kɛ kɛlɛcɛ ye ! - Dawolo jalenw bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - Aw ka nisɔndiya ! - Ali y'a dɛmɛ.
  N hakili jigira Vysotsky ka dɔnkili la : barow to yen, ɲɛfɛ ani sanfɛ, yen ! O bɛɛ kɔfɛ, ninnu ye an ka kuluw ye, u bɛna an dɛmɛ! U bɛna an dɛmɛ!
  Bugɔli bɛ fari tigɛ, kulekan bɛ bɔ dawolo la, gosili nata bɛ jigin senw kan minnu jɛlen don, minnu ɲɛ ye bulama ye. Ɲɛji damadɔw bɔra ne ɲɛ na, wa a tun tɛ se ka ne ka ŋunanw bali tugun. Yanka b"a da wuli, ka ninakili ni namara ye, k"a kɔnɔbara ni a senw degun. Ɔwɔ, o tɛ se ka muɲu pewu, nka a ka kan ka kisi ani ka se sɔrɔ. Ne b"a fɛ tiɲɛ na ka bin, n kana wuli, o la, a to a ka kɛ - fɛn o fɛn bɛ kɛ! N"u y"a bugɔ fo ka sa, o tuma na, a dɔgɔyalenba la, a ka tɔɔrɔ bɛɛ bɛna ban. Yan, finimugu in fɛ, jinɛ ɲɛda nisɔndiyalen ani o waati kelen na, a sirannin bɛ bɔ Yanka ɲɛkɔrɔ tugun.
  - n' i sara , sigida sitan b' i ni ladon , ka yɔrɔ sɔrɔ a ye dugujukɔrɔ !
  Yanka bɛ yɛrɛyɛrɛ i n"a fɔ kuran y"a sɔgɔ ani k"a farikolo fili ɲɛfɛ, ka wotoro min tɛ se ka mara, o lamaga! Dɔɔni dɔrɔn, cɛsiri laban kelen.
  A bɛ ɲini ka bɔ a hakili la, cɛnin y"a ye ko sanfɛla yɔrɔ sera, wa wotoro donilen bɛ ka girin ka jigin. Yanka b"a kunkolo wuli, ka sumaya bɔn, joli ɲagaminen caman na. A bɛ iko bugɔli y"a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ. Cɛdennin bɛ kɛnɛya kosɛbɛ, a dusukun bɛ bugɔ i n"a fɔ dunun, a hakili sigilen don.
  - Wow, siranfɛn !
  Cɛden tɔw fana sɛgɛnnen don pewu, nka a jɛlen don ko o taamasiyɛn kɛlen kɔfɛ u ɲɛw yeelenna, u ye wuli. Sadat yɛrɛ ye ɲininkali kɛ ko:
  - I ye Mongoli ni Tatar ka jɔrɔnanko bɔ cogo di ?
  Yanka, k"a yɛrɛyɛrɛ ka bɔ juguya la min tun b"a farikolo tɔɔrɔ, a y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - A ɲinini damadɔ Kɛra, nka u ma Se. Fo ka se a laban na Dmitry Donskoy ye Mongoli-Tatarw Kὲlɛ Kulikovo kɛnɛ kan. A tun bɛ iko i tun bɛ kɛlɛba dɔ fɔ. Irisikaw ba kɛmɛ ni bi duuru ye ɲɔgɔn lajɛ, ani sofaw kɛmɛ ni bi duuru ani Tatarw ani Genose sennamɔgɔw ba mugan. Fanga balansi tun bɛ jugu de fɛ, nka Dmitry Donskoy nana ni fɛɛrɛ ye min bɛ kɛ ni nanbara ye. K"a dɔn ko a ka di Mɔngoliw ye k"u ka binkanniba kɛ kɛrɛfɛ, a ye lamini kɛlɛbolo barikama dɔ labɛn kungo kɔnɔ. Ka fara o kan, a ka sɔrɔdasiw tun bɛ Dubnyak ni Smolka baji cɛ, o min tun t"a to jugu k"u ka jatebɔ nafa sɔrɔ kosɛbɛ. Masakɛ y"a ka kɛlɛbolo tila sabanan bila reserve la. Jugu sera ka kɛlɛbolo ɲɛmɔgɔw tiɲɛ, nka kinin fɛ, Risikaw sera k"u jɔyɔrɔ barika bonya. Lafasali min tun bɛ santiri la, o fana ye caved in. Irisikaw y"u bolo kɔrɔta. O kɔ fɛ, Mamai y'a ka reservew bɛɛ fili numan fɛ. Tatarw ye lafasaliw kari ka daminɛ ka tigɛ ka taa tɛmɛsiraw la. U tun b"a miiri ko o cogo la, u bɛna kɛlɛbolo bɛɛ halaki. Prince Dmitry Donskoy ye makɔnɔni kɛ fo fiɲɛ ye Risi sɔrɔdasiw kɔfɛ, ka boli ka bin. Ni i ye i gosi kɔ la, o bɛ kɛ tuma bɛɛ i ma miiri min na. Tatarw ye se sɔrɔ, hali ni san fila o kɔfɛ, khan wɛrɛ Togtamysh ye Moskow jeni, o maloya jatebɔ hakɛ dɔgɔyara kosɛbɛ.
  Sadat, ni min ye fɛɛrɛbɔla ŋana dɔ ye, o y"a jira ko:
  - Dmitiri ye se sɔrɔ , nka ni tataraw tun ye kungo gosi !
  Yanka ye nisɔndiya jira ni kɔnɔnafili ye:
  - baji y' u bali ka gosi lamini na ;ka fara o kan , Irisila bɛlɛkisɛtigiw bɛ se kosɛbɛ sotigiw kɛlɛli la ! Ni u ma se ka teliya ta, u bɛ siri kungo kɔnɔ. A ka c"a la, laminiko fɛɛrɛw de bɛ nɔ bɔ kosɛbɛ. San kɛmɛ o kɔfɛ, Ivan sabanan ka fanga kɔrɔ, Rus" labanna ka jurumugu fili!
  A kɛlen ka nafa sɔrɔ wotoro in jiginna dɔɔnin ka taa a da la, Muskow kɔrɔ in y"a senkɔni diminen maga bin kan ni hinɛbaliya ye. A y"a ɲini ka nɛ dabila. O bɛɛ n"a ta, ka jigin, o ka nɔgɔn kosɛbɛ.
  - An bɛ lamɛnni kɛ ! - Sadat bɛ ɲini ka pɛrɛn. A kamankunw, a kɛrɛw ani a kɔ tun gosira kaban fo a yɛrɛ ma jaabi di bugɔli surun in ma.
  Cɛ tɔw y"u kunkolo wuli:
  - Ayiwa, an ka to ka nkalon tigɛ !
  - n tɛ nkalon tigɛ , n bɛ tiɲɛ lakika fɔ ! - Yanka dusu tiɲɛna.
  - Nin ye an ka kuma ye ! - Ali y'a ɲɛfɔ. - An bɛ nkalon fɔ, nka tiɲɛ yɛrɛ la, a kɔrɔ ye make up ye.
  Yanka ye a kunkolo wuli:
  - N y'a faamu. Ivan ye fanga ta a fa Vasily the Dark fɛ. Hali ni a fiyentɔ don, a ye a yɛrɛ minɛ ni bolo gɛlɛn ye. Ivan sabanan y"a daminɛ ka masakɛw fara ɲɔgɔn kan minnu farala ɲɔgɔn kan. Fɛn fɔlɔw dɔ ye kɛlɛ ye ni Novgorod ye. Ikomi Novgorod tun ye dugu kɔrɔlen ye kosɛbɛ ka tɛmɛ Moskow kan, u tun bɛ wele ko Matigiba. Kɛlɛ hinɛbali in labanna ni dɛsɛba ye Novgorodikaw fɛ, o kɔfɛ u y"a dɔn ko Moskow ka bon u yɛrɛ kan. O kɛlɛ in na, Ivan ye marifaw ni kanonw kɛ ka caya a siɲɛ fɔlɔ la.
  Sadat ye kuma tigɛ:
  - Nin ye mun wɛrɛ ye ?
  - Marifa minnu sinsinnen bɛ tasuma kɛlɛli kan. Marifamugu bɛ pɛrɛn ka kanonw ni marifaw gɛn. Marifa juguba don! - Yanka y"a kɔkili kɔrɔta k"a sɔgɔ a dawolo la.
  - marifakisɛ ye mun ye ? - Cɛdenw ye ɲininkali kɛ.
  Cɛdennin ye ɲɛda taamasiɲɛ min bɛ a ɲɛda kolo la, o sɔgɔsɔgɔ. N tun b"a fɛ ka n bolow hɔrɔnya cogo min na ka marifa ta:
  - Nin ye mugu jɛman ye, tuma dɔw la a bɛ fin, a bɛ pɛrɛn ni a tasuma donna. Fɔlɔ, a tun dalen b"a la ko a dabɔra Sinuwa jamana na, nka o kɔfɛ, marifakisɛ fɔlɔ dabɔra cogo min na Irisi kɔrɔba kɔrɔba la, n"o ye Hyperborea ye, o kɛra fɛn ye min bɛ kɛ cogo la. Tiɲɛ don, Sinuwaw ma kɛ mɔgɔ fɔlɔw ye ka marifaciw da, hali n"u y"a kɛ i n"a fɔ kanon. N"o tɛ, u tun tɛna se sɔrɔ, fɔlɔ Mongolw fɛ, o kɔfɛ Manchus fɛ, o kɔfɛ, Sinuwa farala ɲɔgɔn kan san kɛmɛ damadɔ kɔnɔ fo ka se a farala ɲɔgɔn kan kominisiw fɛ. Nka o waati la, musow tun ka bon kojugu, u tun bɛ waati jan ta ka doni ta, u ka tiɲɛni tun ka dɔgɔ ani u tun bɛ kɔsegin kosɛbɛ. Nka u ye mankanba min kɛ, o ye nɔba bila sɔrɔdasiw la ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la sow la. U bolila ka boli dɔrɔn. Tula, masakɛ ye misiriw ni kanonw dilanni labɛn. Irisikaw labanna ka o juru fili san 1480, hali ni kɛlɛba si ma kɛ. Irisikaw ye Tatarw ka sira datugu Oka baji kan. Kɛlɛ misɛnninw kɛra, nka Tatariw ma u ja gɛlɛya ka kɛlɛba dɔ kɛ. O kɔ fɛ, kὲlɛ dɔ Nàna u ni ɲɔgɔn cɛ ani Khagan Kɔrɔtalenba fagara. Nka, Tatariw tun tɛ u kelen na. Litwanie sɔrɔdasiw girinna k"u dɛmɛ. Litwanie Duchy belebele kɛra belebeleba ye, ani Midvong, ka nafa sɔrɔ Risi jamakulu barika dɔgɔyali la joli tɛ min na binkanni fɛ, a ye Slave jamana dɔw minɛ. O kɔfɛ, kɔsa in na, o masakɛ fitinin in ye bi Ukraine jamana bɛɛ lajɛlen minɛ (n"a ma fɔ Crimée), Belarus, Smolensk ani jamana caman. Sigidamɔgɔw degunna ni juguya ye Litvinw fɛ! Ivan ye se sɔrɔ a jugu kan siɲɛ caman, nka Romɛkaw ka Pape tun t"a fɛ ka bɔnɛ a ka fanga la Litwanie jamana kan min tun ye Katoliki ye foroba la. U ye wari caman musaka, ka sarala sɔrɔdasi camanba ta baara la, u fanba tun ye Alemaɲiw ye. K"a sɔrɔ fanga minnu ka bon ni tɔw ye, Ivan wajibiyara ka taa a yɛrɛ tanga. Ka fara o kan, Kirime Tatariw ka binkanniw daminɛna. O cogoyaw la, Ivan Vasilyevich y"a latigɛ ka fɛɛrɛ tigɛ ni jigitigɛ ye. Komin a ye wuli teliya la: a ye binkanni kɛ Pologne ni Alimanjamana kɛlɛbolo kan. Binkanni in kɛra su fɛ, o kɛra kabako ye pewu masakɛ in kɛlɛbagaw bolo. Kasoden ba bi duuru ni kɔ dɔrɔn de minɛna. O kɔfɛ, hɛrɛ Sìgira. Ukraine kɔrɔnyanfan yɔrɔ dɔ, Vyazma ani Belarus Gomel, kɛra Irisi jamana dɔ ye. Tiɲɛ don, Kiev ni Smolensk tora Litwanie jamana na. Ivan ye masaya kɛ waati jan kɔnɔ ani a sara san 1505 kabini Krisita wolola. Denkɛ fɔlɔ Vasily sabanan, n"a tɔgɔ dara ko Nɛgɛ, o ye masasigilan ciyɛn ta. A ba fan fɛ, a bɔra Bizansi Sezariw ka denbaya la. Tiɲɛ don, Bizansi yɛrɛ minɛna Turkiw fɛ, walima i n"a fɔ u tun b"u yɛrɛ wele cogo min na fana ko Ottomanw. Vasily sabanan ye Kazan ni Smolensk lamini siɲɛ caman. A tun tɛ se ka Kazan minɛ, dugu tun barika ka bon kosɛbɛ, ka fara o kan, gɛlɛyabaw tun bɛ sɔrɔdasiw ka fɛnw dicogo la. A yɔrɔ ka jan santiri la min ka surun a la, n"o ye Nizhny Novgorod ye, wa sira jalen kan, fɛnw dilancogo karabanw bɛ binkanni kɛ tuma bɛɛ ka bɔ yɔrɔ wɛrɛw la. Smolensk kɛlɛ ye ɲɛtaa sɔrɔ ka tɛmɛ o kan. Tiɲɛ don, o lamini labanna ni dɛsɛ ye siɲɛ saba. O kɔfɛ, masakɛ Vasily ye yamaruya di ko dɔ fara tasuma-fanga-minɛnw dilanni kan, kɛrɛnkɛrɛnnenya la marifa girinmanw minnu bɛ kɛ ka lamini. Walasa ka dɔ fara baarakɛcogo kan, fɛɛrɛ juguw tigɛra - jɔnw baara jagoyalen, ani takasi wulila. O ye dɛmɛ don lamini filanan waati la. Smolensk ye bɔnbu juguba dɔw kɛ dɔgɔkun kelen kɔnɔ: o kɔfɛ, kɛlɛbolo y"a yɛrɛ di. Irisi kɛlɛbolo y"a ɲini ka dɔ fara a ka ɲɛtaa kan, nka bɛnbaliya kosɔn gɔfɛrɛnamanw cɛ, a ye se sɔrɔ Orsha kɛrɛfɛ. Kɛlɛ labanna ni hɛrɛ nɔgɔlen ye, o min kɛra sababu ye Irisi ye Smolensk minɛ kokura, ka sira datugu ka taa Moskow. Jamana kɔrɔn fɛ, Nizhny Novgorod ni Kazan cɛ, dugu dɔ jɔra: a bɛ fɔ a ma ko Vasilievsk. A tun ka kan ka Irisi sɔrɔdasiw ka sɔrɔ yiriwa ni kanpaɲi kɛra siɲɛ caman Kazan kan. Tsar Vasily the Iron ye labɛn kɛ don nataw la ka binkanni kura kɛ Kazan kan ani ka binkanni teliya Litwanie kan! A tun ka kan ka Slawi jamanaw minɛ kokura minnu tun ye Irisi ta ye fɔlɔ. Nka masakɛ ye denbaya gɛlɛya dɔw sɔrɔ, a muso kɔrɔ kɛra bangebali ye, kura ye den bange kɔfɛ kojugu. Masakɛ yɛrɛ sara a si san biduuru ni kɔ dɔrɔn. Tiɲɛ don, a tun ma kɔrɔ, wa denmisɛnnin dɔ tun bɛ masasigilan kan, a si tun bɛ san saba dɔrɔn de la. O de kosɔn, waati sera baarakɛlaw ni ɲagami waati sera. - Yanka y"a makun, a bɛ fiɲɛ ɲini, cɛnin farikolo disi bɛ ka girin.
  Sadat sɔnna a ma yan fana:
  - Ni ciyɛntala ye denmisɛn ye , nin de bɛ kɛ tigitigi ! Jamanakuntigi jugu sugu bɛɛ ye masasigilan lamini i n"a fɔ wuluw. O la, an ka ciyɛntabaga jotigi in binna...
  O yɔrɔnin bɛɛ, cɛnin gosira ni bugɔliba ye, a y"a kan jigin o yɔrɔnin bɛɛ:
  - Min tun ye viziyɛriba ye wa hali a tun tɛ masaduguba somɔgɔw ye. U ko denmisɛnnin in jenina foro kɔnɔ. O ye siranfɛn ye dɛ!
  Yanka y"a ɲini ka se bin ma, kɔngɔ ni minnɔgɔ ɲagaminen don min bɛ dimi kosɛbɛ:
  - Ivan naaninan ye hɛrɛ sɔrɔ ! A sera ka kisi, a si san tan ni saba la, waati kunkurunnin baarakɛla kuntigi Shuisky fagara a ka yamaruya kan. A si san tan ni wolonwula la, Ivan min tun ye tɔgɔla tɔgɔ sɔrɔ kaban ko Terrible, o kɛra masafugulan ye, ka kɛ Irisi Zar fɔlɔ ye. Tiɲɛ don, masakɛ tɔgɔ ma sɔn dunanw fɛ kabini waati jan. Zar ye Kazan lamini siɲɛ fila ani a y"a minɛ san 1552. San naani o kɔfɛ, Astrakhan Khanate fana minɛna. Volga belebeleba bɛɛ kɛra Irisi jamana ye, ani Irisi Mansamara kura ka mara tun bɛ ɲini ka caya siɲɛ fila. O cogo la, binkanniw ka bagabagali min tun bɛ bɔ kɔrɔn fɛ, o banna. Tiɲɛ tora Crimea Khanate ye. A daminɛ na, masakɛ tun b"a fɛ k"a fana minɛ, nka Ottoman Mansamara barika tun ka bon kojugu. Ka fara o kan, a tun ka gɛlɛn ka sɔrɔdasiw di ka tɛmɛn jirisunba kan, bawo o waati la, tɛrɛn walima mobili tun tɛ yen.
  - Masina fɛnw ? - Sadat ye ɲininkali kɛ, k"a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ ni namara ye.
  - I n'a fɔ nin ! Hali ni, n"an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, mobili fana ye fɔlɔ ye. Ɲɛtaa den bobo ni juguba: o bɛ se ka miiri. Gazoli kasa bɔlen, min man nɔgɔn, min bɛ guzzling - juguya dafalen don! - Yanka ye ɲɛji cɛ joona.
  Ali ye hakilina di ni maloya ye ko:
  - N b'a fɛ n ka se k' a filɛ !
  - A tɛ tiɲɛ ye fɔlɔ ! - Yanka ye sumaya ko n"a kɔkili farilen ye. - Tsar Ivan the Terrible y'a latigɛ ko a bɛna nɔgɔya ani ka nɔgɔya ka Livonia minɛ. O kɛlɛcɛw ka sigikafɔ nin waati in na, a barika dɔgɔyara ani a tun bɛ dɔgɔya. Ka fara o kan, kɛlɛcɛ caman jiginna Lutheran diinɛ na, o kɔrɔ ye ko Vatikan tun tɛna dɛmɛ timinandiya di. Sani kanpaɲi ka kɛ, kanon caman tun bɛ dilan. Kɛlɛ daminɛna ka ɲɛ;Irisi sɔrɔdasiw ye kanpaɲi dɔ daminɛ Nowanburukalo la, ka Narva ni Yuryev minɛ joona, u ma miiri min na. Kalo wɔɔrɔ kɔnɔ, dugu bisaba ni kɛlɛbolow minɛna. Nka, Pologne, Litwanie ani Alemaɲi sarala sɔrɔdasi minnu tun bɛ baara la, olu donna kɛlɛ la. Laala, zar tun ka kan ka bɛnkan sɔrɔ ni Pologne ni Litwanie ye, ka Livonia tila. Ka fara o kan, masakɛ ma a ja gɛlɛya ka Revel walima Talin kɛlɛ, ka waati di kurusi kɛlɛcɛw ma walasa u k"u yɛrɛ barika bonya. Kɛlɛ min mɛnna, o daminɛna. Hali ni Irisikaw tun ka fisa ni tɔw ye tasuma kɛlɛ la, jamanakuntigi ka janfaw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Kurbsky, ye sɔrɔdasi ɲɛtaa bɛɛ ban. Kɛlɛbolo, zar yɛrɛ ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, ye Polotsk minɛ, nka a ma se ka dɔ fara a ka ɲɛtaa kan. Gosili ɲɔgɔn falen-falen kɛra o kɔfɛ. Kɛlɛ in tora ka taa ɲɛ. Waati dɔ la, sɔrɔdasi nisɔndiya ye nisɔndiya jira Irisikaw la tugun. Pologne jamana na, min tun ye kelenya kɛ ni Litwanie ye o waati la, masakɛ sara. Tsar Ivan the Terrible yɛrɛ y"a daminɛ k"a yɛrɛ di masasigilan ma. A ba ka fɔ la, a tun ye Pologne ye min bɔra Glinsky denbayaba la, o la sa, a tun tɛ dunan ye pewu. Tiɲɛ don, Pologne matigiw, minnu delila hɔrɔnya la, olu siranna kosɛbɛ k"a sababu kɛ u bɛna kɛ o masakɛ barikama ni gɛlɛn sugu kɔrɔ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, san 1664, tsar bɔra Moskow ka oprichnina sigi sen kan. O de kosɔn, dankarili daminɛna. U tun ye juguya kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la Novgorod dugu la, yɔrɔ min na mɔgɔ caman fagara k"a sɔrɔ u ma kiritigɛ walima ka sɛgɛsɛgɛli kɛ. O waati kelen na, mɔgɔ caman tɔɔrɔla ani u gengen jiri la. Nka, Crimea Tatarw ka binkanni senfɛ san 1571, oprichnina ma jo di a yɛrɛ ma, kɛlɛcɛ caman minnu kunkolow tun bɛ ni wuluw ye, olu ma na abada sɔrɔdasiw ka lajɛ la. San kelen o kɔfɛ, Tatariw ye se sɔrɔ, nka o ma o bagabagali ban pewu. A nisondiyalen don ko kɛlɛ dɔ daminɛna Turquie ni Iran cɛ. A ye Crime Tatariw hakili ɲagami waati jan kɔnɔ.
  Sadat, min tun bɛ timinandiya i n"a fɔ sɛgɛsɛgɛlikɛla, o y"a ɲininka ko:
  - Zar Ivan sigilen tun bɛ Pologne masasigilan kan ?
  - Ayi!
  - O la, a hakili ka di kojugu !
  Yanka y"a kamankunw sɔgɔsɔgɔ:
  - O sababu tun ka ca ! Pologne masakɛ sugandira Sejm fɛ, ka bɔ faamaw ni matigiw la minnu ka bon kosɛbɛ. Wa u tun t'a fɛ bolo jɔlen ka sɔrɔ. San fila mara kɔfɛ, Henri min bɛ bɔ Valois, o jiginna masasigilan kan. Ale yɛrɛ tun man jugu ni npan ye, nka a tɔgɔ tun bɛ a la iko mɔgɔ barikantan ani mɔgɔ min tɛ se ka ko latigɛ, ka fara o kan, a tun bɛ se ka Sodɔmɛ jurumu kɛ.
  - O ye mun ye ! - N ye cɛden damadɔ ɲininka siɲɛ kelen.
  - Ka kɛɲɛ ni nsiirin ye, Sodɔmu ni Gomɔri bɛɛ tun ye jurumutw de ye. Wa Sodɔmu jurumu fɔcogo kɛra du kɔnɔ kuma ye - ni cɛw bɛ mɔgɔw kanu. - Yanka y"a ɲɛfɔ, a ɲɛda bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Sadat ye a ɲɛda biri:
  - An ka sisan Sultan ka di a ye ka cɛdenw tɔɔrɔ. Tɔrɔya minɛn nafamaba b"a bolo. A bɛ kɛ diɲɛnatigɛla ye dɔrɔn n"a y"u tɔɔrɔ. Nka, i ka se ka don harem sugu la min ka jugu kosɛbɛ, o bɛ dɔgɔya joona.
  - Munna? - Yanka tun b"a miiri ko harem, kɛrɛnkɛrɛnnenya la muso fɛ, o ka fisa n"a ka sisan tɔɔrɔ ye :
  - Jagokɛla tɛna a fɛ k"i bila ka taa, a filɛ, a bɛ ɲɛnajɛ i ka tulon fɛ tuma ni tuma. - Sadat y"a bolokɔnincinin jira.
  Tiɲɛ na, Ahmed tun bɛ ɛkizamɛn tulon kɛ n"a dɛmɛbaga ye, wa ikomi a tun ye okɛ ye fana, wa a tun bɛ politiki siratigɛ la, a ka c"a la, a tun bɛ se sɔrɔ. O kɔ fɛ a ye kuyɛri dɔ Bɔ ka bɔnɛbaga in gosi a ɲɛda la. Dɛmɛbaga min ɲɛda bɛ ni bɛton ye, o ye sɔgɔsɔgɔ dɔrɔn de jaabi.
  - o de don , a y' a yɛrɛ sɔrɔ jɛɲɔgɔn ka kan ! - Yanka y"a jaabi.
  - A bɛ se ka kɛ! Yala Ivan ye kɛlɛ kɛ ni Henry Valois ye wa? "A kɛra fɛn ye min diyara Sadat ni cɛden tɔw ye."
  Yanka ma dimi kɔlɔsi tugun a farikolo la, a dusukunnataw wulila:
  - Ayi! Foyi ma ɲɛ yan. A kɔrɔkɛ Karl sara, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, baga donna a la, o kɔfɛ, Henry bolila. A donna tariku kɔnɔ i n"a fɔ Valois ka masaya lasigiden laban: Faransi masasigilan kan. Mara ni ɲɔgɔn cɛ jɛɲɔgɔnya in Kɛra sàn fla wɛrɛ ye. A dɔ ye Ivan ka kuncɛbaya de ye: Irisi Zar ma masasigilan sɔrɔ. Masasigilan minɛna Stefan Batory fɛ, Semigrad jamanakuntigi, min ye Turki Sultan ta baara la, nka a bɔra Alemaɲi denbaya dɔ la. Ikomi a tun ye komandan ŋana ye, a ye se sɔrɔ Ivan juguba ka sɔrɔdasi minnu bugɔra ani minnu sɛgɛnnen don pewu. O waati la, masakɛ ka kɛnɛya tun tiɲɛna. Stephen ka sɔrɔdasiw ye duguba lamini lafasali la ani ka Polotsk minɛ. O waati kelen na, Suwɛdi kὲlɛcɛw Taara kὲlɛ in na. Irisi sɔrɔdasiw jɛnsɛnna ani u wajibiyara ka kɛlɛ kɛ kɛlɛbolo fila la. Batory ye kɛlɛbolo ba kɛmɛ lajɛ, a kɛlen kɔ ka dugu caman minɛ, a y"a daminɛ ka Pskov bagabaga. Nka nin dugu in barika ka bon kosɛbɛ. Binkanni caman minnu kɛra ni sɛgɛn ye, olu ma nafa lase jugu ma. Lamini in tora senna, sarala sɔrɔdasiw ye wari ɲini. Ivan the Terrible yɛrɛ ye lasigidenso dɔ ci Vatikan. A y"a ɲini ka Pape ka dɛmɛ ɲini, Ala ka "depite" Dugukolo kan. Nka o tun tɛ yen! Pape y"a ɲini ko Katoliki diinɛ ka weleweleda Rus". A laban na, npan de ye fɛn bɛɛ latigɛ. Ikomi Batory y"a yɛrɛ sɛgɛn, a sɔnna hɛrɛ sariyaw ma minnu tun ka di Pologne ye kosɛbɛ. Ivan ye Livonia jamana bɛɛ ni Irisi dugu kelen di Polognew ma. Nka, Pskov kɛlɛw tun bɛ ka bonya tuma min na, Kozak ka kɛlɛbolo dɔ min ɲɛmɔgɔya tun bɛ Ermak bolo, o ye binkanni kɛ Siberi Khanate kan. A tun bɛ mara Mɔngoliw ciyɛntalaw fɛ. Hali ni jugu ka jatebɔ ka bon, Ermak ye se sɔrɔ, ka khan minɛ. Ivan the Terrible ye yamaruya di ko dugu caman ka jɔ Siberi jamana na. Komin a ye kɛlɛ dabila waati dɔɔnin Tlebi fɛ, zar y"a daminɛ ka miiri mun na, i n"a fɔ Ɛsipaɲi masakɛ, min ye kumasen in weleweleda: hɛrɛ ka se Erɔpu ma, ka bonya ka taa jamanaw kɔnɔ, ka Sibiri kungo dugukolow minɛ ani ka Ɛndujamana, Sinuwa ani dugukolo wɛrɛw. Masakɛ y"a daminɛ ka Kozakiw ni mɔgɔ bolilenw lajɛ walasa ka kanpaɲi labɛn. O waati kelen na, bololabaarakɛlaw ye marifa kura dilan, marifa minnu tun ka bon kosɛbɛ, minnu tun tɛ doni ka bɔ barili la, nka u tun bɛ doni ka bɔ magasin na, wa marifa tasuma hakɛ cayara. Ivan yɛrɛ tun b"a fɛ ka Angilɛ masakɛmuso dɔ furu walasa ka jɛɲɔgɔnya kɛ ni Angletɛri ye Suwɛdikaw kama ani ka dɛmɛ sɔrɔ Ɛndujamana binkanni senfɛ. Nka saya ye masakɛ ka jagɛlɛya baara tigɛ. Kuma dɔw tùn bɛ yen ko a yɛrɛ ka sɛrɛkili y'a baga Dòn a la. Nka, masakɛ tun banana kabini waati jan, wa a ka saya tun fɔra ka kɔn o ɲɛ. O masakɛ barikama in kɔfɛ, masasigilan in ciyɛnna cɛmancɛ denkɛ Fedɔr fɛ. A hakili tun ka dɔgɔ, a tun barika tun ka dɔgɔ ani a tun bɛ Ala ɲɛsiran. Irisi Kisira dɔrɔn k"a sababu Kɛ a ka masakɛ barikama dɔ tùn b"a fɛ, n"o ye Boris Godunov ye. Denkɛ kɔrɔba Ivan fagara a fa fɛ dimi jugumanba fɛ.
  - Ivan the Terrible fana ye diɲɛnatigɛla ye ! - Sadat ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ.
  Yanka ma sɔsɔli kɛ:
  - A bɛ se ka kɛ! N y"a kalan yɔrɔ dɔ la ko Ivan Vasilyevich tun bɛ cɛnimusoya banaw la, a furakɛra ni mɛkisikalan mugumugu ye, o min tun b"a to a farikolo tun bɛ nɛ tuma bɛɛ ani ka dimi bila a la ni kɔnɔnafili ye. U ko o tiɲɛna a ka mumɛ sɛgɛsɛgɛli senfɛ. A fɔ man di nka, nin bɛ se ka kɛ kosɛbɛ! Ivan the Terrible tun ye muso kɔnɔntɔn sɔrɔ ani musotigi caman. Kumakanw tùn bɛ yen ko hali cɛw tùn bɛ u 'cɛ, misali la Basmanov Jr. Masakɛ tun falen don ɔrimɔni na kojugu. Wa hali o bɛɛ la, faamaba dɔ, min ka fanga kɔrɔ jamana yɔrɔ cayara ka tɛmɛ siɲɛ fila kan. Nka, Ivan juguba, a ka farinya bɛɛ n"a ta, a ye Irisi jamana ɲɛmɔgɔ ye min bɛ taa ɲɛ. A ye jamana ka bolomafara sigi vodka ni wuluwuluw kan, ka baloli ban, ka Streltsy kɛlɛbolo barikama dɔ sigi senkan, ka dugu caman jɔ, ka saniya baara daminɛ a siɲɛ fɔlɔ la diɲɛ kɔnɔ. Ka fara o kan, a ye Risi sɔrɔdasikulu ni jagokɛlaw ka kurunba lakunu ani ka sɔrɔdasi bolofara kura da. Zar ye caman Kɛ Rus ka lakununni na wa o tɛ Se ka Ban. Ani, dɛsɛ bɛ bɛɛ la! Barbari dɔ ye min fɔ Socrate ye, ne hakili bɛ o la.
  - A ka di ani masakɛw bɛ min kɛ dɔrɔn !
  Socrate y"a jaabi ko:
  - barbariw cɛma, ɔwɔ ! A ka di yan - o de ye kabako ye ! Tilennenya ye min ye tilennenya dɔrɔn de ye!
  Sadat y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - Nka masakɛ bɛ se ka mɔgɔ o mɔgɔ gengen jiri la walima k' a gengen jiri la min bɛ sigasiga a ka tilennenya la !
  - Nka nin tɛna a jira ko i bɛ tiɲɛ fɔ ! - Yanka ye kulekan bɔ.
  - Jo! Nka o bɛɛ n"a ta! (Kɔlɔsilikɛlaw ye chatterbox cɛden fila bɛɛ kɔ gosi). A bɛ kunkolo daminɛ di! Aw ye ɲɛfɛla lajɛ! - Sadat y'a bolo jira ni a bolo ye, kasi sira bɛ daminɛ.
  Tiɲɛ na, su kasa gɛlɛn dɔ ni sɔgɔsɔgɔkan duman dɔ sera Yankee ma. Dolow minnu gengenna jiri la, olu tun dulonna sira da la. U senw tun bɛ fara ɲɔgɔn kan ka kɛ faranfasi ye, u bolow tun bɛ bɔ kɛrɛ fɛ. Fagali min bɛ dimi kosɛbɛ! Mɔgɔ fana bɛ tɔɔrɔ ni nɛgɛw ye minnu bɛ a bolow ni a senw sɔgɔ ani ka a sɔgɔsɔgɔninjɛw degun. Kɔngɔ, minnɔgɔ, fɛnɲɛnamaw fana. Mɔgɔ dɔw sirilen bɛ jirisunw kan. Nin fana ye fagali ye min bɛ dimi kosɛbɛ, nka a bɛ tɛmɛn fana, bawo joli bɛ bɔ a tigi la joona. Mɔgɔ dɔw gengen dɔrɔn jiribolo dɔ kan, min kuncɛ tun bɛ bɔ kɔkiliw la. Mɔgɔ kɛmɛ saba ɲɔgɔn fagara, minnu la dɔgɔmannin kɛmɛ tun ye musow ye ani denmisɛn bi duuru ɲɔgɔn, dɔw yɛrɛ tun ka dɔgɔ ni Yankee ye. Cɛdennin y"a daminɛ ka kasi a yɛrɛ sago la:
  - Nin mɔgɔw ye mun kɛ ? - Yanka ye sɔgɔsɔgɔ ni kan yɛrɛyɛrɛ ye.
  Sadat y'a kunkolo wuli k'a jaabi ko :
  - N hakili la, a t"a kɛ ko gɛlɛn ye ! Walasa ka jɔn gengen jiri la, yamaruya nɔgɔman min bɛ bɔ a tigi fɛ, o bɛ bɔ. Ka fara o kan, laada "senuman" dɔ bɛ yen: ni jɔntigi walima a ka denbaya kɔnɔmɔgɔ dɔ fagara, o tuma na, jɔnw bɛɛ bɛ faga! Ka fara o kan, fagali ka kan ka kɛ juguya ye, wa danfara si tɛ kɛ denmisɛnw na!
  - A jɛlen don ! Ani mun bɛ ne makɔnɔ ni kanminɛbaliya kɛra? - Yanka yɛrɛyɛrɛla hali ni funteni tun bɛ a la.
  - Fari bɛ sɔgɔsɔgɔ walima ka juguya ! N"i y"a ɲini ka boli, i bɛ se ka ɲangi i tigi ka fɛɛrɛ la, nka bugɔli kɛmɛ ni bugɔli ye, o ye wajibi ye min ka kan ka tɔɔrɔ. Nin ye sariya ye! - Sadat y"a kɔkili boli a kɔ la.
  - gengenjiri dun ? - Yanka y"a ɲini a kana ninakili, su kasa tun ka jugu kosɛbɛ.
  - Waati o waati ! I mago t"a la hali kun dɔ la! I ye jɔn ye, o kɔrɔ ye ko i tɛ mɔgɔ ye dɔrɔn, nka i ka jugu ni bagan ye. "Sadat ye jiribolo min tun tɛ kelen ye, o gɛn ka bɔ yen.
  - Tiɲɛ don , an ka jamana yɛrɛ bɛ ni barokun dɔ ye min ka jugu : baganw tɔɔrɔli. Yan, an bɛ cogo jugu la ka tɛmɛ o kan. - Yanka tun bɛ dimi tilennen na.
  Npogotiginin dɔ, min tun bɛ ni nɛgɛso ye, o ye ŋunuŋunukan fɔ ko:
  - Ka min! A ka dɔgɔn ji dɔɔni dɔɔni.
  Yanka bolila ka taa a fɛ, o yɔrɔnin bɛɛ, bugɔli binna a kan. Gosili kelen y"a gosi a ɲɛda la, k"a nugu tigɛ. Joli bɔra ka caya kosɛbɛ, cɛnin y"a sɔgɔ ni a nɛnkun ye. Minnɔgɔ tun b"a yɛrɛ la kosɛbɛ. Joli min bɛ bɔ nugu la, o tɛ minfɛn ɲuman ye, nka ka taa a dawolo jalen na, hali a bɛ i n"a fɔ nisɔndiya.
  Ali y'a dɛmɛ k'a yɛrɛ ja:
  - I k'i janto, k'i fanga kisi !
  - N b'a ɲini ! Nka nin tɛ ne yɛrɛ de bolo.
  Cɛdenw y"u ka taama teliya k"a sɔrɔ u ma sɔn, a ka di olu ye ka o siranfɛn suguw lajɛ. Wa, jiri dolow jukɔrɔ, kolotugudaw bɛ yen minnu dalen bɛ u lamini na. Salenw tun ka ca kosɛbɛ, cɛden kelen min tun bɛ ka nɛgɛso sɔgɔ bere kan, o tun tɛ lamaga, a kun bɔra a kamankun joli la, joli tun bɛ ja kaban. O yɔrɔnin bɛɛ, a y"a kun kɔrɔta k"a ɲɛji cɛ.
  Sadat ye nisɔndiya jira cogo la min tɛ a cogo la:
  - Nin ye cɛ ye ! Saya, nka hali bi a ma kari!
  Yanka y"a miiri ko yala a yɛrɛ bɛna jagɛlɛya ni nege bɛrɛ sɔrɔ ka ɲɛji cɛ ni bere dɔ bɛ ka i tigɛtigɛ i kɔnɔ wa? A ka c"a la, o tɛ, hali n"a y"a dege k"a ka kulekanw damatɛmɛ walasa u kana gosi. Fɛn min ka bon n"u ye i bugɔ, o ye ka miiri, ka miiri, ka miiri kokura!
  Ali, k'a ɲinw sɔgɔsɔgɔ, a hakili jigira ko:
  - n ye cɛden saba ye : u fana gengenna jiri la dolow kan ! Dutigi ye sɔgɔsɔgɔninjɛw sumaya k"a daminɛ ka kɔkiliw kari n"u ye. Cɛdenw hakili bɔra tuma min na, a ye alikama di u ma walasa u ka kasa mɛn! O ye dɛmɛ don! Cɛdenw y"u ɲɛw yɛlɛ, fagalikɛla ye kolotugudaw tigɛtigɛ tugun. U ye an bila layini na ani u y"an wajibiya ka kɔlɔsili kɛ. O kɔfɛ, an jɛɲɔgɔn bɔnɛnenw sara tuma min na, jɔnw ye kɔɔriw jɛnsɛn. Dutigi ye yamaruya di an ma ko an ka taama u kan, a y"a baga fana ko a bɛna an gengen jiri la. An y"an senw jeni, an tɔɔrɔla kosɛbɛ, o kɔfɛ, an sen kelen-kelen bɛɛ kɛra tɔɔrɔ ye. Ɲɛnamaya ka gɛlɛn kojugu ni i ye jɔn ye.
  Yanka y'a bolo minɛ:
  - n bɛ kali , n bɛna fɛn bɛɛ kɛ walasa jɔnya ka tunun dugukolo bɛɛ kan ! A ka kɛ ten! Nin diɲɛ denw tɛna kasi abada!
  . SABABU No. 22nan
  - Mumalen! - Elfaraya y"o fɔ ni kumakanba ye. - I ka kɛ kɛlɛcɛ jagɛlɛn ye !
  Elf sungurunnin ye fiɲɛ bila a sen pinki nɔgɔlen kan, a bɛ iko a ma tɛmɛ hadamaden ka lakɔli gɛlɛn fɛ, a tun bɛ i n"a fɔ masakɛmuso min bɔnɛna a ka galasi pankurun na. Vladimir ye grenade dɔ fili san fɛ. A panna ka don bɔgɔdaga belebeleba dɔ kɔnɔ, ka pɛrɛn, i n"a fɔ a tun bɛ iko a mankanba tɛ kojugu, a yɔrɔw jɛnsɛnni balila ni bɛton kogow ye. Nka mɔgɔ dɔ ka kasɛti flakɛlen wulila ka taa yɔrɔ jan, ka bin kogo dɔ kan, ka a yɛrɛ siri nɛgɛbere la.
  Yɔrɔ dɔ la kinin fɛ, binkanni fila wɛrɛw kɛra, o kɔfɛ, marifa cilenw mɛnna tuma caman na ka bɔ marifaw la minnu bɛ kɛ otomatiki la.
  - A bɛ iko jiginɛ fanga donna kɛlɛ la ! - Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - An fana ka kan k' a muɲu !
  Elfaraya ye npogotiginin wele min tɛ ni butiki ye:
  - I tɔgɔ bɛ di!
  - Rofakola ye ! - Npogotiginin y'a jaabi, a ɲɛjibɔlen don.
  - I ka teri fila ta k'a ɲini ka tɛmɛn kogo kan ! - Elfe sungurunnin y"a teliya o yɔrɔnin bɛɛ :
  - A jira, ka taa mɛtɛrɛ biwɔɔrɔ ɲɔgɔn na ka taa kinin fɛ.
  Npogotiginin y"a ka butiki filanan bɔ k"a ka sennasanbara jɛlenw lafili, a y"a fɔ ni kumakan ye ko:
  - U bɛna annihilation bath belebele dɔ sɔrɔ ! - Cɛɲi in ye senna-tɛgɛrɛ Kɛ n"a sen gansan ye nɛgɛbere dɔ kan, nka a ma a ka taama sumaya, hali ni joli-ji-buluw bɔra.
  - A bɛna nafa sɔrɔ ! - Elfaraya y"a kuncɛ.
  Marifa caman bɔra numanbolo fan fɛ. Kɛlɛba dɔ tun bɛ ka kɛ yen. Vladimir y"a ye ko a bɛ bagabagali la:
  - An ka boli ka taa ɲɛfɛ , u bɛ se k' an datugu ni mɔri tasuma ye ! - Kamalennin ye pɛrɛn. - Ɔwɔ, i ka teliya !
  A tun ka gɛlɛn ka mɛn kakofɔni kɔnɔ, nka elfw ka fɔcogo dafalen bɛ. U kulu fitinin dɔ bolila ka taa yɔrɔ kura la, o ma kɛ fu. Minɛn saba binna mobili kurulen in kan, ka kɛlɛcɛw wajibiya ka bin u kɔnɔbara kan ka don duguma.
  Elfaraya ye kulekan bɔ ko:
  - An ka fara ɲɔgɔn kan k'a ɲini ka jiribolo dɔ dilan. Ne bɛ kinin fɛ, e Vladimir, i bɛ numan fɛ.
  A ka kumaw tigɛra ni binkanni jugu dɔ ye, kogow binna, ani a sigiɲɔgɔn boon dɔ farala. Elfew, u bɛ ka sɔgɔsɔgɔ, u y"u yɛrɛ datugu n"u bolow ye, npogotiginin dɔ gosira a kun na ni nɛgɛbere ye, a makun.
  - fɔlɔ fagalen filɛ nin ye ! Elfaraya ko: "K"a sɔrɔ nimisali dulonnen tɛ.
  O binkanni in kɔfɛ dɔrɔn, binkannikɛla fila minnu tun bɛ i ko bagabaga, olu tɛmɛna yɔrɔ jan na. U ye bɔnbu wɛrɛ fili, u pɛrɛnna u kɛrɛfɛ, ka sɔrɔdasiw jigin ni bɔgɔ sisilen yɔrɔ kura ye.
  Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - antidiɲɛ sa ye dɛ !
  Elfaraya sɔnna a ma ko:
  - U ka kɛwalew tɛ hakilinata ye ! Ni nin ye lakana datugulan ye, o tuma mun na u bɛ ka bɔnbɔnw ci u yɛrɛ ka mara kɔnɔ!
  Elf sungurunnin y'a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - Trolls bɛ fɛn ɲɛnama bɛɛ kɔniya !
  - jugu bɛ i n' a fɔ jinɛ min bɔra jahanama na tuma bɛɛ ! - Elfaraya ye kuma tigɛ. - Tiɲɛ na, a ka kan...
  - An bɛna kogo kari ! Wa o kɔfɛ, mɔgɔ tɔw bɛɛ bɛna na a fɛ! - Vladimir y"a daminɛ ka ɲɛfɔli kɛ.
  - O la, an k"an ka sira sa !
  Kɛlɛcɛ fila, minnu ni wuluwuluw bɔlen don, n"u kamanw kurulen don ani marifa minnu bɛ i n"a fɔ da, olu panna ka bɔ jibɔyɔrɔ boon kɔnɔ. O marifaw tun bɛ nɛgɛ wulilen yɔrɔw ci. Kabako don, fiɲɛ laɲini kɛra binkanni-aviyɔn kelen ye.
  - ninnu ye fali sugu jumɛnw ye ? - Elfaraya kabakoyara.
  Binkanni-aviyɔn ye misiri dɔ ci ka teliya daminɛ, k"a sɔrɔ a bɛ ka wuli ka bɔ fan dɔ fɛ ka taa fan wɛrɛ fɛ.
  Vladimir pɛrɛnna ko:
  - Aw kana bɔnɛ daminɛ na, nka a bɛɛ lajɛlen na, komandan kelen ka kan ka kɛ !
  - i ye cɛ ye ani bɔnbuw b' i bolo ! - Npogotigininw ye kulekan bɔ. O kɔ, u bolila, ka mobili min tun bɛ sigarɛti la, o lamini.
  Ka bɔ yɔrɔ dɔ la kuluw kɛrɛ fɛ, marifa cilen caman mɛnna kelen kɔfɛ, marifaw jigira kinin fɛ, ka surunya baarakɛyɔrɔw jɔli la.
  Elfaraya y"a kɔlɔsi ko:
  - A bɛ iko fanga sabananw bɛ ka u sen don kɛlɛ in na !
  Vladimir ye jaabi di ni hakilitigiya ye ko:
  - Kɛlɛ la, fɛn bɛɛ bɛ se ka kɛ !
  Elf sungurunnin ye dɔnkili da ko:
  - Fɛn o fɛn tɛ se ka kɛ, o bɛɛ bɛ se ka kɛ sɔrɔdasi ye ! Aw bɛ wuluwulu ka taa bɔgɔdaga la ni hakilisigi ye - aw ka grenade tigɛ!
  Vladimir ye troll fila ci minnu panna ka bɔ kogo kɔfɛ ni marifa tigitigi ye. U wulila ka taa n"u kunkolow sɔgɔlen don, kamalennin min tun laɲinin ka ɲi, o y"u gosi u ɲɛ na yɛrɛ.
  - Nin ye kumasen dafalen ye : a tɛ kɛ ɲɛkisɛ la , nka ɲɛ na ! I sen don gazi la sani a ka faga!
  Chrizzly y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - A bɛ iko an lamininen don !
  Vladimir y"a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ, a kunkolo jɔcogo y"a to a ye fɛn caman ye. A dɔgɔyalenba la, pankurun cɛɲiw tan ni fila, minnu tun bɛ se ka baara kɛ, minnu tun bɛ se ka kɛ ni bara saba ye, olu tun bɛ ka girin ka taa lakana yɔrɔ fan fɛ.
  - Wa, o ye fɛɛrɛ ye dɛ ! Siga t"a la, an tun tɛ ni nin ɲɔgɔn ye! Walima u donna da dɔ fɛ min tɛ ye wa?
  Chrizzly ye hakilina di ko:
  - Nin ye donna ye porogaramu kɔnɔ min bɛ wele ko probabilistic factor ! Kɛlɛ lakika faralen ɲɔgɔn kan sugu dɔ, kabako bɛ kɛ min kɔnɔ tuma ni tuma!
  - Chrizzly belebele, n"o tɛ n tun tɛna jateminɛ kɛ ! - Elfaraya y"o fɔ ni nisɔndiya ye.
  Panki minnu tun bɛ ka gɛrɛ ɲɔgɔn na, olu ye marifa ci kɛlɛcɛw la. U ye sɔgɔsɔgɔ ani binkanniw wulila. Mobili kelen jɔra, a sira tiɲɛna.
  Elfaraya ye kɛwale dɔ kɛ ni muɲubaliya ye:
  - Aw ka na Vladimir ni aw npogotigininw tugu n kɔ ! Nafa foyi t"a la ka quasar nisɔndiyalen dɔ ka fotonw jate!
  Yɔrɔ dɔ la, kogo tilancɛ tiɲɛna o binkanni in fɛ, Vladimir ni Elfarai, n"olu ye fangatigiw ye, olu ye pan ka tɛmɛn taama senfɛ, ka troll duuru wɛrɛw ban wulu la. Kamalennin yɛrɛ nimisara ko:
  - Ka marifa caman musaka kɛ laɲini kelen kan, o tɛ hakili ye !
  - Yala i t"a dɔn ko i ka kan ka digi nɔgɔya la kosɛbɛ, i n"a fɔ i bɛ mikro piano fɔ wa ! N"o tɛ, i bolow bɛ sɔgɔ fo ka se ɲɛnamaya kɔnɔna na!
  Jɛkulu fitinin dɔ ye jugu gosi ka bɔ kasobon kɔnɔ ka boli ka don kogo kɔnɔ. A ye mɛtɛrɛ 8 ɲuman wuli. Vladimir ni Elfaraya ye elfew ta, k"u fili san fɛ. Nka, Chrizzly banna ani a wulila kogo kan a yɛrɛ ma.
  - N ye ticklish ye ! - A y'a ɲɛfɔ.
  A y"a daminɛ ka Elfarai kɔlɔsi ka ɲɛ ani ka a ɲɛw filɛ a kininbolo fan fɛ. O yɔrɔ la, kɛlɛ lakika in kɛra ka caya ka taa a fɛ ani ka juguya.
  Senna-sɔrɔdasi minnu tun bɛ taa ni u ye, olu tun bɛ ka jigin ka taa a fɛ, u tun bɛ bɔ sankaba kɔfɛ, ka bɔnbuw fili i n"a fɔ sanji-kɛnɛw. Avion kulu caman tun bɛ ka bɔ sankolo la. Aviyɔnw ka kɛlɛw kɛra juguya ye ka taa a fɛ. Kɛlɛcɛ ni binkannikɛlan ye ɲɔgɔn sɔrɔ, yeelenba dɔ tugura o kɔ, awiyɔnw jɛnsɛnna. U yɔrɔ dɔ binna, a tun bɛ ɲini ka maga Elfarai ɲɛda la. Npogotiginin y'a bolokɔnincinin jira:
  - Ɛntɛrinɛti hakilintanw !
  Vladimir ye marifa ci ka bɔ marifa la ka ɲɛsin bolibagaw ma. A ye gosi ni hakilisigi ye, i n"a fɔ tarakitɛri bɛ pɔmitɛri dan. Trollw ka ja gɛlɛnw binna ka nɛnɛ. Fɛn bɛɛ tun bɛ iko komikɛ, i n"a fɔ tulonkɛfɛn.
  Tankiw y"u sama ka wuli, ka marifa ci u bɛ taa tuma min na, ani senna-parachute kulu dɔw ye marifa ci tuma bɛɛ, ka binkanni kɛ ka bɔ fan bɛɛ fɛ yɔrɔnin kelen. O bɛɛ n"a ta, jugu ka lafasali min kɛra ni fɛnɲɛnamafagalan ye, o y"a jira ko a bɛ se ka muɲu, ka gosiliw gɛn.
  Elfaraya y"a ye ko Rofakola sennasanbara n"a teri fila joginlen kaban, u bɛ ka kɛlɛ kɛ. Npogotiginin dɔ tun bɛ ka sɛgɛn joli bɔli fɛ, nka u tora ka sira sɔrɔ:
  - Npogotigi hakilitigiw ! Npogotigi jagɛlɛnw don kosɛbɛ! - Elfarai sɔnna.
  - O la, u bɛna sa, nafa caman tɛ u la ! - Vladimir y'o kɔlɔsi.
  Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - A waati sera an ka wuli n"an b"a fɛ ka se waati la medayiw tilatilali kama !
  - Hakilina ɲuman.
  Kɛlɛcɛ duuru ye pan ɲɔgɔn fɛ ka don bɔgɔdaga kɔnɔ. Elf sungurunnin kabakoyara, a kɛra i n"a fɔ marifa dɔ y"a kamankun joli tigɛ. O cɛɲi jɛman ko:
  - O ye OK ye ! Vacuum tɛna pɛrɛn!
  Elfaraya ye ɲininkali kɛ ni hinɛ ye ko:
  - I bɛ se ka taa !
  - Jaati! - Npogotiginin tun bɛ iko a nisɔndiyara.
  - O tuma na fɛ, tugu n kɔ !
  Fɛnɲɛnɛma dɔw tùn bɛ ka boli ka Taa u fɛ, hali ni buguri jɔlanw tùn bɛ yen, a tùn bɛ Se k'a Dɔn ko kɛlɛcɛw nugu janw tùn bɛ kùnkolo-kɔnɔ, u ɲɛda jɛmanw ani u ɲɛda jɛmanw i n'a fɔ wuluwulu kaman tigɛlen.
  Vladimir y"u ta o yɔrɔnin bɛɛ marifa cilen na:
  - Subjects charmantes ye ! Yala o tɛ wa!
  Grizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Trolls (Trolls) ! Jahannama jinɛ!
  So binna ni mankanba ye, marifa min tun bɛ a yɛrɛ ta, n"a filila san fɛ ni fiɲɛbɔlan ye, o wulila ka taa san fɛ a siraw kan.
  Elfaraya ye yamaruya di ko:
  - Tasuma bɛ bɔ barika bɛɛ la !
  Masina marifaw ye kuma daminɛ siɲɛ kelen, pɛrɛn duuru ye ɲɔgɔn tigɛ boli pake kɔnɔ.
  Trollw binna, dɔw y"u yɛrɛ su ji la sisibɔlan kɔnɔ, u tun ka kan ka bugɔ fiyentɔya la, dɔw fana panna ka bɔ kɛnɛ kan.
  Troll dɔw tun bɛ farikolo-ɲɛnajɛ-minɛnw don, o de la a bɛ iko u tun bɛ u yɛrɛ minɛ ni jagɛlɛya ye, k"u jate kɛ ko u tɛ se ka tiɲɛ. Vladimir ni Elfaraya y"u ka tasuma wuli u kun na, k"u ka zurunaliw wuli ni dimi ye. U ye marifa ci ka ɲɛ kosɛbɛ ka tɛmɛ elfew kan, nka k"a sɔrɔ u tun ka kan ka waati kɛ ka fɛnw doni kokura, o yɛrɛ ma baara kɛ u nafa la! Troll dɔw sera ka gɛrɛ ɲɔgɔn na ka tasuma segin. Npogotiginin faantan ye nilifɛn dɔ sɔrɔ a kɔ ni a ɲɛda la, ka dɔ wɛrɛ sɔrɔ a disi la. Cɛɲi in makun, tɔ kelen ye sɔgɔsɔgɔ ka sɔgɔsɔgɔ. Grizzly fana ye joginda tangential sɔrɔ, a kɛra pale ye, nka a ka bonya la a ma o jira.
  Vladimir ni Elfaraya, k"a sɔrɔ u ma tasuma dabila ni u bolo kelen ye, u ye grenadew fili ni bolo tɔ kelen ye. Tiɲɛni belebelebaw ye binkannikɛlaw degun, wa tasuma min tun bɛ bɛn ɲɔgɔn ma ani min tun bɛ tiɲɛ, o y"u ban.
  Su kɛmɛ ni kɔ tun dalen bɛ gɛrɛyɔrɔw ni plateforme kan, danfɛn juguw ka binkanni in binna pewu. O mɔgɔ saba minnu tora, olu panna ka bɔ datugulan na ka zurunali caman bɔ, ka cɛsirilanw bɔ farikolo kasadimanw na.
  Elfaraya ye a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ o kasa duman in na, a y"a fɔ ni wasa ye ko:
  - A bɛ iko jugu ye se sɔrɔ ! O la sa, sisan an ka kan k"an ka mɔgɔw dɛmɛ! Yan dɔrɔn i tɛna an ka mɔgɔw bɛ yɔrɔ min na, tiɲɛ na, i tɛna o faamu.
  Chrizzly y"a kunkolo wuli.
  - Ayi, o t"an ka kan ka min kɛ fewu !
  - Wa mun ? - Vladimir kabakoyara.
  - O bɛɛ kɔfɛ, a ye ɛntɛrinɛti injiniyɛri ŋana ye, a tɛ i n"a fɔ e !
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye:
  - Ayiwa, o tuma na fɛ, mun ! Jɔn de bɛ kɛlɛ kɛ ka tɛmɛ o kan?
  - I ka fisa ! Nka ne bɛ se sɔrɔli sira kelenpe dɔn! - Elf ye 'ɲɔ̀gɔn Dòn Poleninsky la ni namara ye, k'a ɲɛw Dòn.
  - Wa nin bɛ kɛ cogo di ? - npogotiginin ye ɲininkali kɛ .
  - N ye bɛɛ lafili. An bɛ taa yan ka taa generating station (jibɔyɔrɔ) la.
  Vladimir ye a da tugu:
  - I bɛ se ka boli ka don minɛnw na yen !
  - Nka n"a sera, an bɛna yɔrɔjan-minɛn dɔ sɔrɔ min bɛna nin kɛlɛboloba virtuel (virtuel) belebeleba in bɛɛ faga. I tɛ se k"u faga ni marifakisɛw dɔrɔn ye! - Elf y'o fɔ ni fanga ye.
  Elfaraya sɔnna a ma ko:
  - A ka dɔnniya ka bon o " jeux virtuels " suguw la, wa a bɛ kartiw minɛ a bolo.
  Chrizzly, min tun bɛ ka dulon walasa marifa tununnen walima marifa tununnen kana a gosi, o bolila ka taa bɛton jɔcogo manamananan fan fɛ. Vladimir ni Elfaraya ye ɲɔgɔn filɛ ka tugu a kɔ. U tun bɛ boli teliya la, nka u ye fili kɛ. Masina marifatigi dɔ min tun dogolen bɛ gundola kasobon dɔ kɔnɔ, o ye plɔmu sanji lakika dɔ labɔ.
  - Oow! - Elfaraya kulela tuma min na a ka butiki y"a minɛ. - Yala nin ye cɛnimusoya nɛɛma wɛrɛ dɔrɔn de ye wa ?
  Chrizzly ye chance sɔrɔ ka taa saving corner lamini, nka Vladimir ka chance tun ka dɔgɔ kosɛbɛ. A y"a bolow wuli, ka marifakisɛ fili, marifa belebele dɔ ye marifa farikolo gosi. Kamalennin in ye nɛnɛ kɛ waati fila-fila, o nilifɛn dɔ y"a gosi a kɔnɔbara la k"a ɲɛda bin. O pɛrɛn nata ye dugukolo tigɛ a lamini na, Vladimir y"i biri ka taa a kamankun fɛ. A bɛɛ lajɛlen na, farikolo min bɛ tulon virtuel kɔnɔ, o kɛra dunan ye, barika dɔgɔyara, a ma teliya kosɛbɛ, a janfara. Kamalennin y"i yɛrɛ firifiri i n"a fɔ ɛrɛzɛnsun, masintigi ye ladilan kɛ ka segin ka kɔnɔbara ni a sen fila bɛɛ gosi, ka fara disi kan, ka dusukun sɔgɔ. Vladimir kisira saya ma Elfarai ka donko fɛ. Npogotiginin ye grenade dɔ fili, o kɛra sababu ye ka marifa in datugu dɔɔnin, ka Vladimir ta.
  - I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, n b"i kisi ! Ka sariyaw bɛɛ tiɲɛ! - Npogotiginin ye dɔnkili da. "O kɔfɛ, a y"a ka butiki tigɛlen fili, a ye Vladimir fili sekɔtiri lakananen dɔ kɔnɔ ni fili kelen ye min jigi tigɛlen don. O waati yɛrɛ la, npogotiginin yɛrɛ gosira a kamankun na, nka a tun bɛ bin kaban ani marifa in y"a farikolo-kɛlɛminɛnw sɔgɔ k"a kɔ dɔrɔn de sɔgɔsɔgɔ.
  Somersault kɛlen kɔ, sungurunnin bɔra yen. Layiniw tora ka tugu a kɔ. Plɔmu jibɔyɔrɔ tun bɛ woyo i n"a fɔ bajiba, wa, marifatigi ma marifa si to yen. Bɛton tigɛtigɛlenw binna ka bɔ kogo la, hɛrɛ la, kabakurunw barika tun ka bon fo u ma bin siɲɛ kelen. O bɛɛ n"a ta, a m"a to sungurunnin k"a kunkolo bɔ kɛnɛma.
  Elfaraya ye a lamini lajɛ:
  - Hee Chrizzly, i bɛ min ?
  Jaabi tun ye makun salen ye. Npogotiginin tun b"a fɛ ka grenade wɛrɛ fili, nka a ma o sɔrɔ a cɛsirilan kɔnɔ.
  - Ayiwa, n ye naloman ye ! - Elfaraya ye kalifa kɛ.
  Tiɲɛ don, dɛmɛ, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ kɛlɛ la, o nana k"a sɔrɔ u ma miiri. Tanki saba minnu cogoya ka ɲi, olu tun bɛ taa ɲɛ ka bɔ kininbolo fan fɛ. Tulonkɛ Elfarae bolo, u y"a daminɛ ka marifatigiw ka sankansobaw tiɲɛ.
  Npogotiginin ye fiyɛli kɛ ko:
  - Wa u tε siran !
  Volley minnu bɛ kɛ ni marifaw ye, olu ye sankanso kelen ci ni awiyɔn kanon naani ye. Tiɲɛ don, bɔgɔdaga damadɔ tora pankurunw ka kɛlɛkɛminɛnw kan, wa min tun bɛ taama kinin fɛ, o ye sira tiɲɛ, nka k"a sababu kɛ wuluwulu yɛrɛmahɔrɔnyalen caman sɔrɔli ye, teliya dɔgɔyara dɔɔnin.
  Vladimir y"a kɔlɔsi ko hali ni u tun bɛ lamaga, pankurunw tun bɛ marifa ci ka ɲɛ kosɛbɛ, o kɔrɔ ye ko a ka c"a la, ji sabatilikɛlan tun bɛ u kɔnɔ. Marifa minnu bɛ awiyɔn kɛlɛ, olu tun ka dɔgɔ kojugu u tun tɛ se ka don kɛlɛkɛminɛn ɲumanw kɔnɔ. Hali ni tankiw tun tɛ lakana fangama la, nɛgɛ fanga ni a muɲuli tun ka bon, a dɔgɔyalenba la, a tun tɛ dɔgɔya ni titaniyɔmu ye.
  Masina marifaw sankansow makun ani ninakili tun bɛ nɔgɔya ka taa a fɛ.
  Gundo marifa in jiginni nana, marifa dɔ ye marifa ci ani nɔgɔ jenilenw wulila ka bɔ san fɛ.
  Elfaraya ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - A ɲɛna!
  Npogotiginin, k"a sɔrɔ a ma waati nafama tiɲɛ, a bolila ka tɛmɛ garasi laban kogo kan. Karitɔn minnu ma nɛnɛ, olu y"a sennasanbara sɔgɔlenw jeni (npogotiginin fana y"a ka butiki filanan bɔ walasa a ka kɛ setigi ye kosɛbɛ ani ka kɛ cɛɲi ye). Komin Elfaraya sera nkɔni nata la, a binna a kɔnɔbara kan, ka kɛnɛma filɛ ni hakilisigi ye kɛnɛma walasa ka gɛrɛyɔrɔw lajɛ ka ɲɛ.
  Gara lamini na, hakilisigi tun bɛ yen fɔɲɔba cɛma. Da kelen min tun sɔgɔlen don, o tun dabɔlen don, ani kɔlɔsilikɛla kelen tun jɔlen tun bɛ a kunbiri gwan.
  - Kelen dɔrɔn ! N b'a jigin segin kɔnɔ! - Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Fulaw da min labɛnna ka ɲɛ, ni falenfɛn falenw ye, o ye ɲɛ minɛ, o ye dugukolo jɛlen yeelen. Losi donikɛlan dɔ min bilalen don ani awiyɔn kelen min tun ka nɔgɔn, n"a tun ye nɛrɛmuguma ye, olu tun bɛ ka wuli o kɛrɛfɛ.
  - mɔgɔw bɔli fɛɛrɛ bɛ yan ! Pegasus finman min kamanw bɛ a la, o dɔrɔn de tɛ yen! - Miirili Elfaraya.
  Ntumuw mankan barikama y"a to a y"a yɛrɛ wuli. Npogotiginin ye nɛnɛ kɛ a nɔ na, a kabakoyara. Tanki girinman dɔ bɔra nkɔni lamini na, a tun dogolen bɛ tasuma la yɔrɔ min na i n"a fɔ ursi. A tun ka bon kosɛbɛ ani a tun bɛ i ko a tun tɛ fɛn ye ka tɛmɛ Elfaraya tun ye masin minnu ye fɔlɔ.
  - Wa a bɛ iko bolifɛntigi y' a yɛrɛ di !
  Tiɲɛ na, a bɛ iko a ma se kosɛbɛ, a tun bɛ bolifɛn ɲɛminɛlan wuli tuma ni tuma. Tanki siraw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ni sɔgɔli mankan jugu ye, ka bɛton tiɲɛ ani ka sɔgɔsɔgɔninjɛ wuluwuluw fili kɛnɛma. Marifa cilenw tun bɛ se wɔɔrɔ ma, n"i ma marifaw jate, masin juguba dɔ. Elfarai tun ye jɛɲɔgɔnya kɛ ni Alemaɲi "Maus" ye. Tuma min na o mobili min tun bɛ tɔni 188 la, kɛlɛw senfɛ Hɔngiri, k"a sɔrɔ u ma siran bɔgɔdaga ɲɛ (u tun bɛ pan ka bɔ a kan i n"a fɔ pɔmutɛri), o tun ye perle ye Soviyetiki sɔrɔdasiw jɔyɔrɔw la. O mobili belebeleba fila, ikomi u ye gazoli kɛ, u labanna ka kɛ Soviyetiki jamana ka jɔnya ye. O kɔfɛ, u ka da la, kɔgɔji jugumanba kɔnɔ tanki belebelebaw dabɔra minnu bɛ se ka Angilɛw ka baji tigɛ ani ka taa Pasifiki Kɔgɔji jukɔrɔ ka taa Alaska. O ɲɔgɔnna fɛnɲɛnama bi duuru wɛrɛw bɔra, nka Krushchev min hakili ka surun, n"o ye Stalin bila a nɔ na, o ye yamaruya di ko masin belebelebaw ni sɔngɔ gɛlɛnba in ka wuli. Kuma bɛɛ la, hali ka kɔn kɛlɛ ɲɛ, Stalin ye yamaruya di ka diɲɛ pankurunba dɔ jɔ, n"o ye Kirov ye, min girinya ye tɔni kɛmɛ saba ni bi duuru ye, ani dizili motɛri min fanga ye so 2000 ye. A tun bɛ marifa 8 ni marifa tan ni wɔɔrɔ ta. O waati kama: kabako dɔrɔn de kɛra fɛɛrɛtigɛ la. A fɔ man di nka, pankurunw tacogo ye baara gɛlɛnba ye, wa bi kɛlɛw bɛ manɛwɛrɛba ni minɛnw lamaga teliyaba de wajibiya.
  O miiriliw ye Elfarai kunkolo kɔnɔna na ni hakilijakabɔ ye. Npogotiginin tun t"a fɛ ka kɛlɛ kɛ, a y"a kurukuru i n"a fɔ wulu. A tun nɔgɔlen don i n"a fɔ donsokɛ, nka nin waati in na, nɔgɔ tun bɛ k"a ka ɲɛnamaya kisi. Waati tɛmɛna dɔɔnin dɔɔnin kosɛbɛ. A bɛɛ lajɛlen na, Khrushchev ye dankari kɛ pankurunw dilanni na minnu girinya ka ca ni tɔni bi duuru ye, wa o dankarili sugu min kɛra Irisi jamana na, o kɛra san 100 ɲɔgɔn ye! Yala o ye ladilikan ye wa? Ko kɛlenw y"a jira ko: a bɛ bɔ kɛlɛ bɛ sen na yɔrɔ min na. Erɔpu walima kungo kɔnɔ, pankurun girinmanw y"u yɛrɛ jira ka ɲɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, OTAN tɔnden ka pankurun girinya hakɛ bɛ se tɔni 63 ɲɔgɔn ma, ni kɛlɛkɛminɛn barikamaw ye minnu bɛ se ka kɛ fɛn caman ye. Kuluw kɔnɔ, a ka fisa ka baara kɛ ni mobili nɔgɔlenw ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, pankurun naani minnu bɛ ni barajuru naani ye, mɔgɔ tɛ minnu na. Waati jan kɔnɔ, robow tun bɛ jate gɛlɛya bɛɛ fura ye, nka hɛrɛ la, sigida la, ɛntɛrinɛti masinw ka yurukuyuruku damadɔ y"a jira ko: ɔridinatɛri man kan k"a yɛrɛ dɔn cogo si la ko a ye mɔgɔ kelen ye. Mɔgɔw ka fɛnɲɛnamayali min ɲɛsinnen bɛ biyofisiki ma, o y"a to a kɛra sababu ye ka dɔ bɔ robow ka jigi da la dɔɔnin. N"o tɛ, distopi caman minnu bɛ hadamadenw halakili kan masinw fɛ, olu tun bɛna kɛ tiɲɛ ye! Ka fara o kan, subagaya ye ɛntɛrinɛti kunkanbaaraba dɔ ta. A ye dɛmɛ don ka hadamaden hakili la yɔrɔ minnu tun bɛ sunɔgɔ la fɔlɔ, olu kununni. Diɲɛ y"a daminɛ ka Changé ka taa diɲɛ kelen-kelen bɛɛ la.
  A laban na, mobili girinman dɔ ye nkɔni wuli k"a ka marifaw ci fiyentɔya la. N"a sɔrɔ u dawolo tun ka jan kojugu, o tun b"u lamagacogo sumaya. A tɛ kɛ fu ye ko Amerikikaw minnu bɛ Ambrams, olu tun bɛ baara kɛ ni barili surun ye fɔlɔ, bawo marifa bɛ degunba lawuli kaban. O bɛ laɲini nɔgɔya, n"o tɛ o dawolo suguw lamaga ka gɛlɛn. Masina marifaw farati ka bon kosɛbɛ! Npogotiginin y"a ninakili minɛ, k"a yɛrɛ ɲininka n"a bɛna tɛmɛ - a tɛna tɛmɛ!
  Marifa dɔ pɛrɛnna ka tulo tigɛ, wa n"i y"a jateminɛ ni taamasiyɛn ye, troll ɲɛgɛn min tun bɛ kɛnɛba da la, o tiɲɛna ka kɛ fɛnw ye. Plastiki panɛriw, fɛn minnu bɛ fɛnw tanga fɛnw ma ani nɔgɔ kasa juguba, olu jɛnsɛnna mɛtɛrɛ kɛmɛ caman na.
  - Baganw ka ɲɛgɛn tun ɲiginnen don ! - Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. Wa, jidagayɔrɔ y"a ka turbinew sɔgɔsɔgɔ ka boli ka tɛmɛ boon kan, ka kabakurunw sɔgɔ, minnu mugulen don dɔɔnin ni troll nɔgɔ ye, ka kɛ mugu ye. Kɛlɛcɛ nugu minnu tun bɛ sɛgɛn, olu tɔɔrɔla fo u tɛ se ka muɲu, i n"a fɔ u falen bɛ kasa la.
  Nka, gɛlɛya wɛrɛw tun bɛ Elfarai la, a ye janya jateminɛ ka bɔ wulu belebeleba in na ka taa kogo la.
  - N tun bɛ se ka flakɛ, ni tiɲɛ na nin hakilintan in bɛ wuli dɔɔnin ka taa kinin fɛ ! Nka, ne ye hakilitigi ye.
  Ɲɛw digidigi ni dɔnkilidacogo ye ani jɛgɛnsira sɔgɔli, o tun bɛ i n"a fɔ sudon taama. Elfaraya y"a yɛrɛ wajibiya ka nisɔndiya, o waati kelen na, a ye bɔnbuw ka pɛrɛn mɛn, ka bɔ a ɲɛkisɛ la, a ye awiyɔn binnalenw lajɛ u bɛ ka jeni, o kɔfɛ, u dɔ pɛrɛnna ni mankanba ye min bɛ mɔgɔ siran, n"i y"a jateminɛ ni bɔnbu strategiki dɔ bonya ye. O binkanniw seginna siɲɛ caman, ka awiyɔn kɔnɔbara kɔnɔfɛn fagalenw ci. Kɛlɛ tun bɛ ka taa basigi cɛmancɛ fan fɛ, n b"a ɲininka Rofakola bɛ cogo di, n"a bɛ balo la walima n"a fana sara. O bɛɛ kɔfɛ, dimi ye tiɲɛ ye kosɛbɛ! A b"o faamu o yɔrɔnin bɛɛ la, k"a lajɛ nɛgɛba wɔɔrɔ bɛ ka gɛrɛ a la. A ka c"a la, diɲɛ kɛlɛba filanan waati la, Soviyetiki ni Ameriki fɛn dilannikɛlaw y"a ɲini ka dawolo fila walima saba bila sankanso kelen kan. Nka diɲɛ kɛlɛba filanan ko kɛlenw ani pankurun kɛlɛ caman y"a jira ko o jɔli suguw dɛsɛra pewu. Kabini o waati a bɛ ɲini ka kɛ kanon ye, tanki kelen, tourelle kelen, barili kelen! Tiɲɛ don, a ma mɛn, tankiw minnu tɛ tourelle ye, olu kɛcogo daminɛna. Kuma bɛɛ la, nin ye sɔsɔli ye, ni bɔgɔdaga ye barili caman ye, o tuma mun na a tɛ barili caman tanki ye?
  Ntumuw jɛgɛn fɔlɔw tun bɛ npogotiginin sennasanbara kɛrɛfɛ, wa wuluwulu minnu tun sumana doni fɛ, olu tun bɛ girin dɔɔnin dɔɔnin u kan, nɛgɛ tɔni tan tan tun bɛ u ta. Nɛgɛ funteni ye npogotiginin sennasanbara jɛlenw jeni, a ka c"a la, a tɛ sɛgɛn ten, nka a farikolo cogoyaw ma Changé a nafa tɛ. Misali la, fɔlɔ, a tun bɛ se k"a yɛrɛ mugu kogo la dɔrɔn ka kɛ fɛn finman ye - o tun ye sogo hyperplasmique ye hali bi, nka sisan, nɛgɛso hinɛbaliw tun bɛ maga a la. Masina ninakili sumalen ye ɲɛda jeni, joginda ni sɔgɔsɔgɔninjɛw kɛra farikolo la, ka ɲɛji bɔ a yɛrɛ sago la.
  Elfaraya ye ɲɛji cɛ, ɲɛji min bɛ i n"a fɔ perle, o bɛ ka jigin. Ɲɛw sɔgɔsɔgɔninjɛ nɔgɔyara, nka ntumu y"a kininbolo senkɔniba sɔgɔ. Ni o girinya sugu bɛ kolow tigɛtigɛ, dimi bɛ kɛ cogo la min tɛ se ka da a la, ni kɛlɛcɛ tun ma gɛlɛya ten, siga t"a la ko a tun bɛ kule, nka a tun bɛ a ɲinw ɲimi dɔrɔn.
  - O ye ko haramulen ye ! Nka sisan n y"a dɔn muso senw bɛ cogo min na Ɛsipaɲɔli butiki kɔnɔ! - Npogotiginin ye torosun jira.
  Tanki ye mɛtɛrɛ damadɔ wɛrɛ boli ka jɔ. Elfaraya y"a latigɛ ka sɔgɔsɔgɔ, ka wuli ka jɔ a sen kan ni hakilisigi ye: waraba min bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o tun jɔlen bɛ kɔfɛ, wa siran tun man kan.
  Kiɲɛ fɛ, ka don kɛlɛyɔrɔ la, binkannikɛla naani bolila ka tɛmɛ. Komin u tun t"a fɛ u ka ye, ka to kɛrɛfɛ, marifatigi wɔɔrɔ marifatigiw ye marifa ci u la ni kɔnɔnafili ye, ani marifakisɛw ye sanji na ni mankan ye.
  Janya, ni tracer stripes ye, o pɛrɛnw taara yɔrɔ jan fo ka se ka kojugu kɛ bolifɛnw na, nka u surunyalen don fo pilotiw ka se ka tanki ye.
  Komin u ye laɲiniw ci kɛlɛyɔrɔ la ni marifaw ni misiriw ye, u naani ye "lupu salen" kɛ ka gɛrɛ laɲini kura dɔ la.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - ɲagami wɛrɛ kɛra galasi fitinin dɔ kɔnɔ ! Laala, a waati sera ka retirade tulon kɛ!
  Npogotiginin y"i firifiri tugun, ka somersault kɛ, k"a sennasanbara jɛlenw manamana, a bolila ka taa jɛnɛraso da la.
  Cɛɲi in tun teliyalen don, a bolila ka don troll kɔnɔ. A ma waati sɔrɔ dɔrɔn k"a ka marifa kɔrɔta tuma min na, u y"a gosi a nugu la n"a kunkolo ye. O gosili mankan bɔra Elfarai kun na ni dusu ye, nka o freak in fari fagara.
  Misi caman pɛrɛnna ka bɔ kɔfɛ a bɛ se ka fɔ ko waati kelen na. Ni an y"a jateminɛ ko mankan min kɛra a nɔ na, marifa minnu bɔra, olu dɔ ye npogotiginin in tɛmɛ, k"a firifiri, k"a ɲini k"a gosi ka bɔ a sen kan. O kɔfɛ, a kuncɛ binna kogo la, birikiw binna duguma. Fɛn misɛnnin damadɔw ye cɛɲi sen gansanw tigɛ.
  - A bɛ hook tugun ! Ne ye mɔgɔ nɔgɔlen ye dɛ!
  Npogotiginin bolila ka tɛmɛ da tilancɛ da wulilen fɛ ni teliya ye. Troll saba tun bɛ kɔnɔ, nka Elfaraya y"u tigɛ ni pɛrɛn kelen ye, a ka marifakisɛ labɛnnen don tuma bɛɛ.
  Sanfiɲɛ sɔrɔdasiw ye mankanba bɔ so sanfɛ dɔrɔn ani u y"a daminɛ ka taa yɔrɔ wɛrɛ. Mankan wɛrɛw tun bɛ dabila. Rotor tan ni caman ka mankan ye nɔ bila ka mɔgɔ hakili sigi. Npogotiginin yɛrɛ ye jɛkulu dɔ sigi n"a ba ka wuluwulu fɔli ye. Nka, a ma o lamɛn abada.
  - Bɔra funteni na !
  Elfaraya ye a lamini lajɛ, a bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ la, a ye nɛnɛbɔlan dɔ ye min bɛ kɛ ni tubabu ye. Jatebɔminɛn naani bilala layiniw kan k"a ɲɛsin u yɛrɛ ma, minnu tun bɛ nɛnɛfɛnw lamagacogo kɔlɔsi.
  - Ayiwa, n bɛ i n"a fɔ buteli fitinin dɔ min donna fɛnɲɛnama fɔlɔ dɔ dusukun na. Yala waati ma se ka tasuma don o jɛnɛratow la wa! Hali ni an ka mɔgɔw caman bɛna sa! - Npogotiginin ye sigasiga.
  O waati yɛrɛ la, kan dɔnta dɔ mɛnna:
  - I ye ɲɛnamaya sɔrɔ hali bi ! Ani i ɲɛda ka ɲi kosɛbɛ!
  Elfaraya ye a yɛrɛ wuli:
  - Wa i ye Chrizzly ye ! A sera ka dogo yɔrɔ min na, o jinɛ min tɛ se ka sɔrɔ, o filɛ nin ye.
  - Kɛlɛcɛ ɲuman ye sɛgɛsɛgɛlikɛla ɲuman ye dɔrɔn i n'a fɔ a bɛ dɛmɛ don cogo min na ka brode kɛ ani ka se sɔrɔ ! - Elf y'a jaabi.
  - Sɛgɛsɛgɛli ye tulu ɲuman ye sɔrɔdasi masin na, nka sɛnɛfɛnw ye jagɛlɛya hakili ye hali bi ! - Elfaraya y'o fɔ ni pathos ye.
  Chrizzly y"a bolokɔnincinin janya, kubɛri fitinin dɔ min ɲɛw ye kulɛri caman ye, o bɛ bɛn a ma:
  - I b'a dɔn a ye min ye !
  - Ne hakilila! Mun bɛna an dɛmɛ ka se sɔrɔ!
  Elf ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Jo! A bɛ se ka juguw ka kɛlɛbolow bɛɛ kɛ baarakɛbaliw ye. Nka ni aw y"a charge kokura ni fanga caman ye dɔrɔn.
  Elfaraya nisɔndiyara:
  - Donc (o la) a bɛ Se ka Kɛ kosɛbɛ k"o Kɛ, ka nɛnɛbɔlan Tiɲɛ o kɔ fɛ a bɛ Blà ! Ne hakili la, a man jugu ni bɔnbu atomike ye!
  - A barika ka dɔgɔ dɔɔnin, nka a bɛ se an ma kosɛbɛ !
  - Kana kuma, wale kɛ ! - Npogotiginin ye klip wɛrɛ don marifa kɔnɔ, ka filɛli laban kɛ installations (dadon) minnu bɛ baara kɛ hɛrɛ la, olu sinsinniw kan, ka bɔgɔdaga sama. - Oh bon " primitifs " !
  - I ka jogindaw gosi tigitigi, n"o tɛ i tɛna a tiɲɛ ! - Elf ye hakilina di.
  O yɔrɔnin bɛɛ la, lanpan jɛmanw y"a daminɛ ka yeelen bɔ sanfɛla jukɔrɔ yɛrɛ, o yɔrɔnin bɛɛ la, sirene tan ni fila ni mankan tan ni fila ye telewisɔn mankan fa ni Hadɛsi mankanw ye minnu ka di kosɛbɛ!
  Elfaraya ni Chrizzly bolila ka bɔ kɛnɛ kan, ka pan ka don awiyɔn kelen kɔnɔ o yɔrɔnin bɛɛ. A y"a yɛrɛ sɔrɔ ni jet motɛri ye, nka a tɛ ni konnɛgɛ ye. Nka, Elfaraya ma bɔnɛ a la, a ye panneau (panneau) wuli ka filiw siri ɲɔgɔn na k"a ɲɛsin a ma!
  - I b"a ye an ta ma tunun yɔrɔ min na !
  Pente min bɛ jɛgɛn, o wulila, ka sɔgɔsɔgɔ ni maloya ye ani a y"a daminɛ ka fanga sɔrɔ.
  Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  -A bɛ iko an ye a to yen dɛ !
  Elfaraya y"a kunkolo wuli:
  - Ayi, teliya la ! A filɛ kɛlɛcɛ hakɛ min bɛ yen. U bɛ se ka min ɲɛnabɔ cogo min na, laala a bɛ kɛ otomatiki la.
  Tiɲɛ na, tasumaba dɔ binna u kan, marifaw tun bɛ ɲini ka awiyɔn kelen gosi.
  Chrizzly ye nisɔndiya jira k"a fɔ ko:
  - diɲɛ bɛɛ ka sira kelen de bɛ yen !
  - Jumɛn!?
  - Nin! - Elf y'a ka fini jɛman tigɛ k'a sɔgɔ finɛtiri fɛ.
  -I ye diɲɛnatigɛla ye wa? - Elfaraya ye a ɲɛji cɛ, k"a bolokɔnincinin flakɛlen gosi, a sen jɛlen, npogotiginin ye nɛgɛ pedali kan.
  - nin ye cidenw ka taamasyɛn kɔrɔlenba ye !
  Tiɲɛ na, kɛlɛcɛw ye marifaci dabila mobili kelen in na. A taara yɔrɔ jan ka taa a fɛ. O yɔrɔnin bɛɛ, fɛn bɛɛ nɛnɛna, kɛlɛcɛw, binkanni-aviyɔnw, bɔnbɔnw binna fiɲɛ na, pankurun caman jɔra. A kɛra kabako ye min ma kuma.
  Chrizzly, ni kan ye min tɛ kulɛri sɔrɔ (a bɛ i n"a fɔ a dusukunnataw jenilen don sogomugu kɔnɔ), a y"a fɔ ko:
  - A banna !
  O kɔfɛ, yeelen bɔra.
  O ko sugu kɛlen kɔfɛ, elfw bɛɛ ani hali Vladimir tun bɛ i n"a fɔ u kurulen don. Nka ni Irisi kɛlɛcɛ fɛ o kɔrɔbɔli suguw tun bɛ dɔn, o tuma na, a jɛlen don ko elfew dusu tun ka jugu. U tun ma deli degun ni dimi na, u y"u yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ. Astarte ye ɲininkali kɛ ko:
  - Ayiwa, i ka hakilinaw bɛ cogo di ?
  Elfew ye sigasiga kɛ. Chrizzly dɔrɔn de ye wuluwulu kɛ ni jagɛlɛya ye, o yeelen seginna a ɲɛw la:
  - Ɲuman ɲuman!
  - Superquasarono ye ! I Chrizzly ye aerobatics ka kalasi sanfɛla jira. A sera ka tɛmɛ bɛɛ kan ka tɛmɛn lafasali fɛ. Tɔɔw ta fan fɛ, fo Elfarai, a wasa tɛ u ka walew la. Tiɲɛ na, aw bɛɛ sara walima aw ma se ka kɛ.
  Vladimir sɔnna a ma ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Ɔwɔ, n ye fili kɛ !
  - O kuma tɛ ! Komin i ye cɛ ye, an ye jigiya dɔw siri i la, nka an jigi tigɛra fana kosɛbɛ. - Astarte ye zeru jira n"a bolokɔnincininw ye.
  - n labɛnnen don ka sɛgɛsɛgɛli virtuel kɛ tugun ! - Kamalennin ye wuluwulu kɛ.
  - Mako t'a la ! I bɛ se ka lafiya ani ka ɲɛnajɛ yɛrɛ kɛ, n tɛ despot ye! - Npogotiginin y"a sin lafililenw jira kɛnɛ kan, minnu tun ka bon kosɛbɛ elf dɔ fɛ. - Mun, Vladimir, i b'a fɛ ka kanuya kɛ ni ne ye ?
  Kamalennin ye funteni ni nisɔndiya dɔ sɔrɔ cɛ fɛ min bɛ sɔrɔ a yɛrɛ la kosɛbɛ: A si hakɛ la, cɛnimusoya wale bɛɛ bɛ i n"a fɔ sɔrɔli! A bɔlen kɔ, Vladimir y"a sinw minɛ, sinbara bilenman, nɔgɔlen donna a da kɔnɔ, A tun ka di cogo min na k"a ye n"a nɛnkun ye, wulu musoman sinw fununa o yɔrɔnin bɛɛ la ka gɛlɛya.
  O yɔrɔnin bɛɛ, sungurunnin dɔ min tun bɛ ninakili diyagoya la, o y"a gɛn ka bɔ yen:
  - N ye n hakilina Changé ! An ka tilelafana dun fɔlɔ! O kɛlɛ sugu kɔfɛ, ne ka dumuni nege cayara ni diyanye ye!
  - Enerji hyperplasmique ?! - Vladimir ye ɲininkali kɛ, k'a dawolo sɔgɔ.
  - An ye delilikɛlaw ye wa, yala dumuni nafama t"an bolo wa ! Anw elfw bɛ dumuni diyabɔli kanu, o min tɛ se ka fɔ dugukolo jalenw ko la. N tun t"a fɛ k"u ladege!
  Elfaraya dusu tiɲɛna:
  - kɛlɛ dege cogo min na , o tuma i de bɛ fɔlɔ ka sigi baloda la !
  Astarte ye ɲɛda kabakoma dɔ kɛ:
  - Ɔwɔ, n ɲinɛna, i falen don kaban ! Hadamadenw ka dumuni bɛ cogo di?
  Elfaraya ye tulonko kɛ ko:
  - Dumunifɛnw ka timi kojugu ! U kɔgɔlen don kojugu!
  Chrizzly ye ɲininkali kɛ, a bɛ tulon kɛ ni ologramu ye:
  - Yala furakɛli bɛna kɛ seli ye wa !?
  - Tiɲɛ don i bɛna ɲɛnajɛ caman kɛ !
  Elf ye pan ka pan dɔɔnin fiɲɛ na:
  - O tuma na fɛ, ne bɛ o de kama !
  Kɛlɛcɛ cɛɲiw tun bɛ pan fiɲɛ na ɲɔgɔn fɛ, a bɛ se ka fɔ ko u bɛɛ tun ye npogotigininw ye, u bɛɛ lajɛlen tun ka ca ni kɛmɛ ye dɔɔnin, ani galasi damadɔ wɛrɛw. Ni an b"a fɔ ka jɛya, diɲɛ wɛrɛw ka lasigiden wolonwula. A bɛ iko kelen ye nɛgɛ jilama ye min bɛ cɛ ni muso naani sɔrɔ. A tulo bɛ i n"a fɔ wuluwuluw, ɲɛ 9 bɛ yen, kelen bɛ a kɔnɔbara la, a farikolo yɛrɛ ye jirisun ye min sanfɛla bɛ bɔ kɛnɛ kan. Danfɛn nisɔndiyalen.
  Elfaraya ye ɲininkali kɛ ko:
  - Wa nin ?
  - Nin ye Chick-chirp ye ! An ka kabini cɛnin! - Astarte bilalen don.
  - Cɛmani?
  - Tiɲɛ tɛ ! A siya sariyaw fɛ, a ye denmisɛn ye hali bi, nka a si tɛmɛna san ba mugan kan kaban!
  Chik-chirik y"a faamu k"u bɛ kuma a kan, a ye awiyɔn ta ka taa kulu la. A senw-kɔnɔ-fɛnw tùn bɛ Lamaga fiɲɛ na.
  - N'a sɔrɔ i b'a fɛ n ka fɛɛrɛ damadɔ jira i la wa ?
  Astarte y"a jaabi ko:
  - Mako t'a la ! Kɔngɔ b'an na dɛ! Aw tɛ farikolojɔli dumuniw dun!
  - N bɛ isotopu radiyowatikiw gosi. Nin fana ka ɲi kosɛbɛ! An ka molekiyɔmuw jɔcogo tɛ kelen ye! - Chik-chirik ye sɔgɔsɔgɔ.
  - N b'a dɔn! Nka n"i ye n ka cɛya sɔgɔsɔgɔ, ka n sɔgɔsɔgɔ ni kan sub-radioactive ye, n ye n da wuli kosɛbɛ ka tɛmɛ cɛmannin dɔ kan. A kɛra cogo o cogo, yala a diyara i fana ye wa? - Astarte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kanuya ye.
  -I farikolo ka di ! Walima a tɛ, i n"a fɔ ice cream sumalen nka a ka di i n"a fɔ quasarically.
  Npogotiginin ye taamasiyɛn kɛ ani elfew ye wuli. U tun bɛ pan fiɲɛ na kabini so tun ka bon.
  Dumuni kɛra boon min na, o tun ka di ka tɛmɛ Sultan ka masaso kan. Fɛn o fɛn tun bɛ a kɔnɔ, o tun bɛ manamana i n"a fɔ sanpɛrɛn, ja ani ja minnu dilannen don ni fɛn dilannenw ye, nka o y"u kɛ kabakurun nafamaw ye minnu ka kɛnɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Mozayika ja minnu bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ, olu tun bɛ lamaga ani u tun bɛ i n"a fɔ ɲɛnamaya, ani o falenfɛnw tun ye kabako ye! Tiɲɛ don, Vladimir ye kulɛri suguya caman ye diɲɛ caman kɔnɔ, nka elfw, u ka siwili san miliyɔn caman kɔnɔ, u ye jamu sɛgɛsɛgɛli kɛ dafalen ye!
  Elfaraya y"a kɔlɔsi ko:
  - O ye cɛɲi kabakoma ye dɛ ! A bɛ iko ne bɛ sankolo la!
  Vladimir, k"a sɔrɔ a ma a ka danbe dogo, a y"a jaabi ko:
  "A tɛna mɛn walasa o ɲɛnajɛ sugu ka i fasa ani ka ɲinɛ kɛlɛ kɛcogo kɔ!" So kɔnɔ majigin bɛ yɛrɛdɔn taamasyɛn ye, ani saniya bɛ sago fanga taamasyɛn ye!
  Tabali si tun tɛ yen o kɔrɔ la min bɛ sɔn a ma kosɛbɛ! Ani mun na a ka kan ka o kɛ? Nka tapi falen falen dɔ, i n"a fɔ a datugulen don ni nɔgɔ nafama ye, o jɛnsɛnna a yɛrɛ ma, i n"a fɔ nsiirin dɔ kɔnɔ. Npogotigininw ye u sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye. Npogotiginin fanba tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye ani u tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Farikolo farilankolonw datugulen don ni ja cɛɲiw ye minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, kɛlɛko yɔrɔw, cɛnimusoya kow ani diinɛko. Vladimir tun b"a dɔn cogo min na: elfew ka diinɛ, kabini a daminɛ yɛrɛ la, a sɔnna cɛnimusoya ni kulu cɛnimusoya caman caman cili ma. O waati kelen na, elfew ye kanuya kɛ batosow kɔnɔ yɛrɛ. O waati kelen na, boli in ye ɲumanya ye kosɛbɛ, a ka c"a la, a bɛ na ni fɛnɲɛnama suguya wɛrɛw dɛmɛni ye. Elfew ye cɛ bolomafaraw ye minnu tɛ ban delilikɛla ma. Wa ni cɛnimusoya gɛlɛyaw b'i la ani n'i b'a fɛ ka cɛnimusoya Kɛ, i ka kan ka 'fɛnɲɛnɛma in ɲininka, o tuma na fɛ, a bɛna i dusu saalo ni nisɔndiya ye, hali n'i yɔrɔ ka jan cɛɲi na.
  Chrizzly fana tun ɲɛ ka ɲi, a farikolo tun datugulen don ni farikolo yɔrɔw ye, a ja tun bɛ kɛ ni jiriw ni bagan cɛɲiw ja ye, musomanninw tun nɔrɔlen bɛ a la dɔrɔn.
  - N SƆNNA! Dɔrɔn, o bɛɛ tɛ kɛ siɲɛ kelen na! I na ne faranfasi! - Elf kamalennin ye delili kɛ.
  - Fɛn bɛɛ bɛna kɛ koba ye ! A kaɲi! A kaɲi! - Cɛɲiw ye sɔgɔsɔgɔ. U ye Chrizzly sɔgɔsɔgɔ ani k"a sɔgɔsɔgɔ ani k"a farikolo magaya.
  Astarte ye ci fɔ ko:
  - An ka seli daminɛ !
  Nisɔndiya mankanba dɔ jaabi la:
  - Jaati! Dumunikɛbaliya ka ɲɛnamaya! - Npogotigi cɛɲiw ye kulekan bɔ.
  U y"a ɲini fana ka maga Vladimir la, k"a sɔgɔsɔgɔ, ani hali k"a ka hadamadenya bonyaba dɔn. Kamalennin ye nisɔndiyaba sɔrɔ, fanga bonyalen, nka o waati kelen na, maloya dɔw, o tun bɛ sɔrɔ funankɛninw na. Cɛnimusoko jɛlen mɔgɔw ni ɲɔgɔn cɛ , o ye sariya ye, wa hali n"o tɛ, a tɛ sɔn ka i yɛrɛ tanga a ma, sɔrɔdasi hakililabaarakɛla bɛ a daminɛ o yɔrɔnin bɛɛ k"a mago don a la. Nka hali bi, mɔgɔw minnu bɛ u ka kulu cɛnimusoya jɛlen na: u bɛ fɛn bɛɛ kɛ ka ɲɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la u bɛ fanga ɲɔgɔn falen-falen, subnoosphere, bioplasma, wa u tɛ furuɲɔgɔnya dɔrɔn. Irisi kɛlɛcɛw fɛ, cɛnimusoya ye dɔn gɛlɛnw ye, ni super tasuma-fɛrɛw bɛ kunnafoniw ni fanga ta, discharges. Danfaraba bɛ yan - elfw ka di ka fusa cogo kɔrɔ la. Nin ye fɛn ye tigitigi min bɛ Irisi sɔrɔdasi kɔrɔ hakili ɲagami!
  O waati kɔnɔna na, dɔnkili minnu bɛ u yɛrɛ jira cogo la min tɛ deli ka kɛ, olu y"a daminɛ ka fɔ, ani yeelenbɔlan caman minnu ɲɛw ye kulɛri caman ye, olu yeelenna. A tun bɛ mɔgɔ hakili jigin masakɛ dɔ ka masafugulan sigili la: kabini san kɛmɛ mugan ni kelennan. Fulaw ni nakɔfɛn masirilen suguya caman binna ka bɔ san fɛ - hali n"u tun ye ologramuw ye, wa u tununna n"u sera diamant duguma. O kɔfɛ, sanfɛla farala ani bagan gansanw y"a daminɛ ka pan ka don a kɔnɔ.
  Ananas sonsanninw, waraba ni bananku ɲagaminen, tori ni kiwi ɲɔgɔndan, cactus hippopotamus, diamant-shelled fox, goose-watermelon ɲagaminen ani fɛn caman wɛrɛw tun bɛ yen. A jɔnjɔn na, ninnu tun ye biyoɛnjiniyɛri dabɔli ye, n"o ye jɛnɛya suguya caman jɔli ye. O bagan sinkɔrɔta ninnu bɛɛ ye mankanw Kɛ minnu b'an hakili Jigin denmisɛnw ka ŋɛɲɛ na. Nka, lamɛnni kɔfɛ, a sera k"a dɔn ko bagan kelen-kelen bɛɛ b"a ka dɔnkili dɔ da min ɲɔgɔn tɛ. Vladimir y"a tulo dulon, a y"a ye ko hɛrɛ bɛ a la, wa o waati kelen na, kɔngɔ jugu tun bɛ a la.
  Astarte y'a ɲininka ko:
  - Ayiwa, cogo di ? Yala aw sɔnna o ma, nin ye aw siɲɛ fɔlɔ ye ka nin ye wa?!
  - Tiɲɛ tɛ ! O ɲɔgɔnna dɔ kɛra kaban farikoloɲɛnajɛ lakikaw la, an dɔrɔn de ye o cɛ cɛɲi suguw faga dɔrɔn! - Vlarad ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - A fagara wa ?
  - Walima annihilated ! O min ye fɛn kelen ye tiɲɛ na! Nka, n hakili la, kɛlɛ lakika tɛ se ka suma ni mɔgɔfaga lakika ye. - Ofisiri kɔrɔsigi y"a ɲini ka bɔ musow bolo namaratɔw ni susuli diyalenw na, npogotigininw da kasa dumanw na.
  Astarte y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa sensɛriw bɛ ɲɔgɔn bɔ kosɛbɛ ! Sɔn, an ye dege ka kalan taabolo lasegin, a man jugu ka tɛmɛ Risikaw kan!
  - A bɛnnen don ! Dimi ye tiɲɛ ye kosɛbɛ! O la, an bɛna nin bagan fitinin ninnu faga marifa la, hali n"an bɛ hinɛ u la. - Vlarad ye sɔgɔsɔgɔninjɛ bulama dɔ bɔ a bolokɔnincinin na.
  - Ayi, naloman, an bɛna u dun ! - Elf kapitɛni ye kulekan bɔ.
  Npogotigi caman ni dunan minnu farala u kan, olu girinna ka taa seko ni dɔnko baara la. I n"a fɔ u siranna, u y"a daminɛ ka boli. O bɛɛ tun bɛ iko fɛn nisɔndiyalenba. Npogotigi farilankolon minnu bɛ ɲini ka kɛ, olu bɛ danfɛn suguya caman nɔfɛ minnu bɛ i n"a fɔ dɔnkotigi ŋanaw ka baara, wa u bɛ boli joona. N"a sɔrɔ o ka di ka tɛmɛ o kan. Elfaraya yɛrɛ girinna u nɔfɛ. U tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye pewu, u tun bɛ panti jɛlen dɔrɔn de don. Npogotiginin in tun bɛ i ko a farikolo ka bon ani a farikolo tun ka bon ka tɛmɛ musomanninw kan. A sinw tun ka bon ani a kɔkiliw tun bɛ kurukuru kosɛbɛ. A sirilen don ni nɛgɛ ye, nka a cɛ ka ɲi kosɛbɛ, a sen duguma ni a senw bɛ mɔgɔ lafili ni dususuma ye min bɛ mɔgɔ lafili. Vladimir girinna ka tugu a nɔfɛ. A y"a Tɛmɛ, k"a Minɛ a senkɔni pinki la, npogotiginin y"a yɛrɛ Bɔ k"a Bìn konkomɔri ni ʃɛ ɲagaminen kan. A y"a ɲini ka wuli ka bɔ, nka Elfaraya ye fɛn girinman dɔ tigɛ ka bɔ sogo la k"a fili a da kɔnɔ:
  - A ka di kosɛbɛ ! Mun na i t"a fɛ ka Vlarad kin o cogo la?
  - Wa mun ? Hali ni nisɔndiyaba bɛ ne la. - Kamalennin ye dɔ fara a ka teliya kan ka boli ka don ntori ni roso ɲagaminen dɔ la. Nin waraba cɛɲi in kasa tun bɛ bɔ parfum na. - Vladimir ye jiribulu dɔ kari k"a fili a da kɔnɔ. Oow! O tun ye ice cream tobilen ye min ni sokola daji tun bɛ danfaraba la. A tɛ deli ka kɛ, nka a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ o waati kelen na!
  - Eeh! O bɛ tɛmɛ jigiya bɛɛ kan! - Surukuba ko ten. - Tiɲɛ yɛrɛ la, o seli sugu don diɲɛ bɛɛ ye !
  Elfaraya ye hakilina di ko:
  - An ka t'a fɛ ka ɲinini kɛ !
  O bagan suguw nɔfɛta ye nisɔndiyako yɛrɛ de ye. Ni i ye o danfɛn sugu tɛmɛ ani ka tugu o kɔ, ni diyagoya ye min bɛ mɔgɔ kɔnɔnafili. Vladimir ye prune misi kɔrɔbɔ, ka ananas sonsannin gɛn ka mɛn, ka kamomili aligatɛri nɔfɛ. Fɛn bɛɛ tun bɛ i ko a bɛnnen don kosɛbɛ, baganw tun bɛ ka bɔnɛ u yɔrɔw la ani ka mankan bɔ, nka Vladimir fɛ a jɛlen don ko nin tɛ bagan dabɔlen ye, wa baganw dabɔra dɔrɔn ka bɔ dumuni biyomasasi la ni hakili danma ye.
  Elfaraya fana y"o faamu, siɲɛ caman wuluwulu kɔnɔ, npogotigininw ye ɲɔgɔn gosi ka ɲɔgɔn sinw sɔgɔsɔgɔ. A laban na, Vladimir ye kirisi ni kobra ɲagaminen dɔ minɛ, ka teliya ka sa in kɔ in munumunu. A ka bon fana.
  Astarte y"i pan ka na kamalennin in fɛ k"a bolokɔnincininw boli a farikolo-ɲɛnajɛ-kamankunw kan:
  - Ayiwa, cogo di ? N b"aw ye i n"a fɔ an ka seli jirali!
  - Ɔwɔ, elfew bɛ ɲɛnajɛ kɛcogo dɔn ! "Kamalennin ye yeelen bɔ dɔrɔn.
  - Wa e, ka kɛ mɔgɔw cɛma, a bɛ iko i sera k"i yɛrɛ kɛ hadamadenya ye wa ? - Elf kapitɛni ye kɛlɛcɛ kamankun gansanw, fangatigiw lamaga ni ɲɛfɔli ye min bɛ mɔgɔ nisɔndiya.
  - Dɔɔni dɔrɔn! I b'a dɔn, n'i dalen bɛ parfum buteli da wulilen dɔ kɛrɛfɛ...
  - N b"a dɔn terikɛ, nka i tɛ se ka hadamaden ka dɔnkili dɔw da an ye fɛn caman Changement ! - Diva ye kuma tigɛ.
  Vladimir ye a ɲɛw wuli siɲɛ fila-fila:
  - Sariya siratigɛ la, n bɛ se ! Nka aw ka da ne la: a yɛrɛ man nɔgɔn!
  - Aw kana maloya ! I kan bɛ sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ. Ayiwa, i n"a fɔ sirene, o la sa, taa ɲɛ ka dɔnkili da flen kan! - Astarte ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kulɛri wolonwula bɔ a da kɔfɛ.
  - I b'a fɛ mun tigitigi ? - Vlarad hakili ɲagamina.
  Astarte ye jiribolo dɔ tigɛ ka bɔ jirisunba la, a yɛrɛ y"a dɔw dun, ka dɔw fili Vladimir ma.
  - Ayiwa, Vlarad, fɛn min u bɛ dɔnkili da u terimuso ye k'u ka kanuya jira ! N ye siko kɛ ka nin mɛn kabini tuma jan. N"o tɛ, n sɛgɛnnen don faso kanu dɔnkiliw dɔrɔn na!
  - Ayiwa, i bɛ se ka lamɛnni kɛ !
  - A to n ka mankan da !
  Astarte y"a bolokɔnincininw sɔgɔ, a kunsigiw bɛ manamana:
  - Daminɛ kɛ !
  Vladimir, a daminɛ na ni maloya ye (a kan kɛra dimi ye), o kɔfɛ, a y"a daminɛ ka dɔnkili da ka taa a fɛ ni jagɛlɛya ye:
  Ne b'a fɛ ka cɛɲi ni i ye, ne b'a fɛ ka ɲɛnamaya kɛ nisɔndiya la,
  Matigi ka hɛrɛ dɔɔnin di aw ma!
  Ani ka yaala-yaala ni n kanubaganci ye wula fɛ,
  Aw kana aw hakili ɲagami dɔrɔn!
  
  Bugunw bɛ i sen kɔrɔ, .
  N ye flen kasa duman dɔ tigɛ, a ɲɛ ye jɛman ye ani a bilennen don!
  Ani poyi kɛrɛnkɛrɛnnenw a kanubaganci ma,
  Waati o waati ni sugo ye, o ka kɛ kabako ye!
  
  Sankaba bɛ sankolo la, jikuru dɔ bɛ senkɔni kan, .
  N y'i susu - n ye n yɛrɛ fili funteni na!
  An tɛ se ka nin diyagoya tasuma muɲu,
  Ne ye a dege ka tɔɔrɔ ni tɔɔrɔ muɲu!
  
  Kungo lamini na - makun bɛ jeni, .
  A bɛ sɔgɔli kɛ batoso kɔnɔ ani ka so sanfɛla fiyɛ ka bɔ a ka fɛnɲɛnɛmaw la!
  Nka ne ka tuganin, i bɛ pan ka taa badaa,
  Ani n bɛ wuluw ka mankan mɛn fiɲɛ kan!
  
  Ɔwɔ, n b"a dɔn ko tiɲɛ don - a tɛ se ka segin,
  Fɛn min bɛ Edɛn, o tun bɛ an fɛ fɔlɔ!
  Ne ye i bara farilankolon digi ne ɲɛda la,
  Ne mago bɛ sago ni fangaba la!
  
  Farakurun min bɛ an sanfɛ, o ye dibi ye ani a tɛ se ka jatigila sɔrɔ, .
  Wa fiɲɛ bɛ ci, jikuru jugu dɔ bɛ bugɔ!
  Fɔɲɔba bɛ jiribuluw kɛ sankolo la, .
  Ani jɛgɛba dɔ - jamakulu ɲagaminen !
  
  Wa i ɲɛda cogoya Changé ani a kɛra nisɔndiyalen ye,
  An y'an bolow minɛ - se sɔrɔli faamaw ye !
  Ayi, n tɛna dusukasi tiɲɛ, n bɛna kɛ tiɲɛtigi ye,
  An ye hɛrɛ sɔrɔ ka sigi jamana belebeleba dɔ kɔnɔ!
  
  N b"i susu i da la - i nisɔndiyalen don k"i ɲɛnajɛ, .
  Wa, a mana kɛ cogo o cogo, baro tɛ foyi ɲɛ!
  Nafolotigiw ka nafolo tila,
  U bɛna kiri juguba sɔrɔ!
  
  Wa, waati jugu dull bɛ kɔsegin, .
  Sisi yeelen dɔ bɛ sanfɛla penta!
  An y'an yɛrɛ sɔrɔ jeni fanga la.
  N tun tɛ se k"o miirili fɔ ka ɲɛ ka tɛmɛ o kan!
  Astarte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ɲɛjirali la n"a da lafililen ye:
  - Hadamadenw ka dɔnkiliw bɛ sɛgɛn kojugu. O de y"u ka dɛsɛba ye. Anw elfw ye nisɔndiyako ye kosɛbɛ!
  - I n'a fɔ clowns minnu bɛ sirkusɛ kɔnɔ ! - Vladimir sɛgɛnnen don nin ko in na. - An ka hopak dɔn o nɔ na.
  - A ma kɛ nisɔndiyako ye ! Jurumu don ka nisɔndiya nin ko in na! - Elf-kapitɛni ye ɲɛji cɛ, ɲɛ saba bɔra a kun kɔfɛ, k"a sɔrɔ a ma a kunkolo wuli, a y"a lamini lajɛ. - A bɛ iko an falen don kaban.
  Elfaraya y"a sɔsɔ o yɔrɔnin bɛɛ la:
  - I man kan ka o dumuni nɔrɔlen sugu tigɛ. Nin ye kabako ye dɔrɔn wuluw la! Foton ka dɔgɔ, nka n"a tɛ, i tɛna kabakoya quasar la!
  Baganw dunni tora senna, Vladimir ni Elfaraya jɛra ka misi ni sokola marshmallow ɲagaminen dɔ nɔfɛ. A ye a senw kɔsegin k"a ɲini ka tugubaga yɛrɛbonyalenw siri n"a ka biɲɛw ye. Cɛ ni npogotiginin taara sira wɛrɛw fɛ, o kɔfɛ i n"a fɔ sanjiba-sɔrɔdasi fila : u ye su datugu siɲɛ kelen. O la sa, a ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ tugun, nka a y"a sɔgɔsɔgɔ ani a farala ɲɔgɔn kan.
  - Wa i b'a fɛ ka taa min ka bɔ ne fɛ, n terikɛ ! - Kɛlɛcɛ y"o fɔ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - N"a sɔrɔ a b"a fɛ ka foro dɔ sɛnɛ min falen bɛ bonbonsi la wa ? - Vladimir ye hakilina di, ka nalomanya kɛ - Wa i bɛ gato ɲumanw sɔrɔ dɛ !
  Cɛ ni npogotiginin ye misi bɛɛ dun, kabako dɔrɔn; ko u kɔnɔw ma pɛrɛn . Hali ni o waraba bonya tɛ ɲɛnamaya la, a bɛ mɔgɔ kabakoya hali bi. Ka ban n"a ye, furuɲɔgɔnma kamalennin ninnu taara a fɛ ka ɲinini kɛ. Npogotigi wɛrɛw y"a ɲini ka maga Vladimir la ka caya. Npogotigininw ka magali diyara kamalennin ye, a nisɔndiyara ka taa a fɛ, k"u sen gansanw minɛ. Elfe musomanw ye sɔgɔsɔgɔ, ka pɛrɛn ni nisɔndiya ye, k"a ɲini ka sigi a kɔ la. U kasa tun ka di kosɛbɛ tulu sumalen ba caman kasa fɛ minnu ka di kosɛbɛ. U dɔ ye cɛ in gosi n"a kunkolo ye a kɔnɔbara la siɲɛ caman. O bɛɛ ye Vladimir wuli ni kungo ye, a girinna ka sungurunnin in kin k"a kin a disi la. A ka di cogo min na ka muso sinji ye i da la, i bɛ i n"a fɔ denmisɛnnin (nka, Vladimir ma sin di a ma abada), ko npogotiginin sogo nafa ka bon ka tɛmɛ rubi kan, i b"a sɔgɔ ni i nɛnkun ye ani kabako, diya bɛ yen -ka bɔli kɛ. O duman duman sugu. Npogotiginin b"a sɔgɔsɔgɔ kɔfɛ, a bɛ lamaga nɔgɔya nka a barika ka bon. O kɔfɛ, u farala ɲɔgɔn na k"a sɔrɔ u ma miiri, Vladimir ye spikelet ni pusi ɲagaminen dɔ minɛ.
  - A ka c'a la, bɛɛ b'a fɔ ko pusi sogo ka di. O la, an bɛna a lajɛ. - Kamalennin y'o fɔ, a bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye.
  Elfaraya y"a jaabi ko:
  - N'i y'a ɲini ka wulu dɔ kɛ do ! A tɛna kɛ cool ye, nka super cool!
  -Nka a filɛ: i bɛ wulu ni pɔmi ɲagaminen ye. An k'a minɛ! An k'a munumunu ɲɔgɔn fɛ ni kolotugudaw ye.
  Vladimir y"a kunkolo wuli ka boli ka tugu wulu nɔfɛ. A y'a Minɛ a kùnkolo la, bagan y'a da Minɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni dusukun-ɲini ye, k'a senw Dòn.
  - Ayiwa, i bɛ taa min, hakilintan ! Ne tɛna foyi kɛ i la, ne bɛna a dun dɔrɔn! - Vladimir y'o fɔ ni tulonkɛ ye.
  - I kana sigi jiribolo kan, i kana pie dun ! - Sogo ye sɔgɔsɔgɔ.
  Elfaraya y"a minɛ kosɛbɛ:
  - Ayiwa, ayi, n terikɛ, i bɛna kɛ ni gɛlɛya ye kosɛbɛ ka tɛmɛ i ka kan ni min ye. An bɛna aw fari faga.
  Sogo ye dɔnkili da ko:
  - Npogotiginin, yɔrɔ dun, hakilintan, ni crunch ni gusto ye, n b"i dun !
  Elfaraya ye dɔnkili in dɛmɛ:
  - I bɛna pɛrɛn i n'a fɔ donut , ni atomi flash ye - fart min tɛ gɛlɛya foyi sɔrɔ !
  Vladimir ni sungurunnin ye soso lamini k"a daminɛ k"a tigɛ n"u ɲinw ye. Dugukolo kan mɔgɔw ka wuluwulu minnu bɛ se ka wuli, olu bonya tun bɛ to ka bonya, ka fɛn belebelebaw minɛ. Elfe wɛrɛw, k"o kɔlɔsi, olu fana y"a daminɛ ka wuluw da lasegin. Fɛn bɛɛ tun bɛ i ko fɛn min bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ, wa a tun bɛ miirili kabakoya n"a ka bonyaba ye.
  Elfaraya ye dɔnkili da ko:
  - Laala ɲɛnamaya nata la, ni ne kɛra jara ye, ne bɛna waraba dun.
  Vladimir y"a bolokɔni jira ko:
  - Wa waraba filɛ nin ye , i b' a ye ko a ɲagaminen don ni raso belebeleba dɔ ye !
  Npogotiginin ye dɔnkili da, ni kan ye min ka di ka tɛmɛ o kan yɛrɛ:
  - rasow bɛ falen dolow ni ɲɔgɔn cɛ , quasar jiriden dɔ bɛ funu bolow kan ! Parsec ye dolow kurunw bange ani a ye gosili kɛ diɲɛ bɛɛ la!
  Kamalennin ni sungurunnin tun bɛ bana sɔrɔ kaban sogo suguya caman fɛ, kiribi ani shɔ suguya caman fɛ, u tun bɛ ka dibi dɔrɔn.
  - A bɛna pɛrɛn ! Oh, an bɛna diɲɛ bɛɛ fiyɛ! Ani ka kɛ quark misɛnninw ye, an bɛna u kari ni bɛlɛkisɛw ye! An bɛna danfɛn ɲɛnama suguya kɛmɛ sextillion kɛmɛ sɔgɔ ani k"u faga!
  Chrizzly ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I ka ɲinɛ i ka danbe kɔ !
  - I k'a sɔgɔ ka don poste la ! - Elfaraya ye pan ka taa Chrizzly fɛ ka elf nugu minɛ n"a sen gansan ye. - Ayiwa, a ka di i ye cogo di ?
  - I kasa ka di kosɛbɛ ! I n"a fɔ dɔnkili kɔrɔ la: Oh, senw jumɛn, u bɛ se k"i tigɛ kɔkolo jukɔrɔ!
  Kana siran, den, an bɛna hyperfuck kɛ!
  A kɛra i n"a fɔ o ɲɛnajɛ in tun bɛ mɛn fo abada. Nka hali elfew bɛ ka u fa sɔrɔ, dɔɔnin dɔɔnin mankan in bɛ ka ban. Bagan jiriden minnu ye u yɛrɛ kisi seli ma, olu seginna ka pan ka don sanfɛla kari la. Vladimir y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - baganw ka diɲɛ tilalen don dumuni ni dumunikɛlaw ye, hadamadenw ka diɲɛ bɛ danfara don u kɔnɔbara bonya ni tositi sɔrɔli dɔrɔn de la !
  Elfaraya y"a ɲinw dɔrɔn de jira o jaabi la. A tun bɛ iko u janya tun ka bon kosɛbɛ ani u tun nɔgɔlen don kosɛbɛ.
  Astarte, a nisɔndiyara kosɛbɛ, a y"a ɲininka ko:
  - A diyara aw ye cogo di, jɛɲɔgɔnw ?
  Elfaraya, ka hippopotamus nisɔndiya dɔ bɔ, a y"a jaabi ko:
  - Ɲɛnajɛ hakɛ bɛnnen dɔrɔn ! A bɛ i n"a fɔ komikɛ gafe kɔnɔ, dumuni bɛ dun ka ɲɛ, a bɛ dɔnkili da nisɔndiya la waati kelen na.
  Astarte ye nisɔndiya jira:
  - Wa sisan anw elfw b'a fɛ ka kanuya kɛ. Hee Vlarad, yala i b"a fɛ ka ne kanu wa?
  Kɛlɛcɛ kamalennin, a ɲɛda tun bɛ yeelen bɔ, a y"a jaabi ko:
  - Jaati! Ka tɛmɛ o kan yɛrɛ!
  Elf kapitɛni, a bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye, a ye kulekan bɔ:
  - O tuma na fɛ, pan ka taa n fɛ, n terikɛ ! An saba bɛna kɛ siɲɛ kelen, nin ka kan ka aw kabakoya!
  Vladimir ye tulonko kɛ ko:
  - Ne hakili la, a ka fisa muso ka kɛ cɛ saba fɛ siɲɛ kelen. Walima min ka fisa ni o ye, i ka jateden 8 kɛ.
  Astarte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Cɛ damadɔw b"an bolo, nka o gɛlɛya sugu bɛ se ka ɲɛnabɔ ni robow ye. O la, den, i kana dimi. Fɔli waati la, yala i ye cɛnimusoya kɛ wa?
  - n tun bɛ kalan kɛ ! - Vlarad tun t"a fɛ a ka kɛ i n"a fɔ mɔgɔ kura.
  - O tuma na fɛ, an ka daminɛ !
  Npogotiginin ye Vladimir gosi ani u farikolow sirilen bɛ bololanɛgɛ dɔ la. O waati kelen na, nɛgɛ jilama cyborg kɛrɛnkɛrɛnnenw tun bɛ pan ka don boon kɔnɔ. Npogotigininw yɛrɛ ye binkanni kɛ u kan, walima dunanw kan. Mankan ni mankan tun tɛ se ka miiri, nka o kɔfɛ, dɔnkiliw y"a daminɛ ka fɔ, wa, wuluw farikolow tun bɛ penta ni kulɛri wɛrɛw ye. Lamaga-lamagaliw Kɛra cogo la min bɛ Labɛn ani u ma Kɛ kungo ye ten. Bɛɛ ye waati duman kɛ ani Vladimir tun bɛ siran dɔrɔn, a tun bɛ ka panpan kanuya kamanw kan nisɔndiya kɔgɔji banbali dɔ kɔnɔ.
  Nka, k"a sɔrɔ elfew tun bɛ ka ɲɛnajɛ kɛ, u ka dolow kurun cɛɲi donna jagokɛlaw ka seko ni dɔnko siratigɛ la. Ɔridinatɛri ye jagokɛla kɔlɔsibaga kunu ni sɔgɔsɔgɔ finman ye.
  - Sekɔrɔ 63-94-18 kɔnɔ, laɲini kelen de sɔrɔla. A bɛ ka Taa Bakɔrɔn Da fan fɛ.
  - An ka kan ka jaabi di kapitɛni ma. "Cɛ min tun bɛ i n"a fɔ pusi ni wulu ɲagaminen, o ye ologramu da ni bolow yɛrɛyɛrɛli ye.
  . SABABU No. 23nan.
  
  A tun bɛ iko dumuni nɔgɔman, jɛgɛ kɛnɛ ani jɛgɛkɛnɛ, nka mɔgɔ min tun ma denmisɛnnin sɔrɔdasiya cycle tan ni naani bɛɛ dun ani ka dege juguw kɛ, nin tun ye fɛn ye! Ostri sogo bɛ kɔgɔ dɔɔni, ni iyode dɔ bɛ a la. A mako tɛ fɛnɲɛnɛmafagalanw na. Npogotiginin bɛ sogo ɲimi ni fanga ye ka sogo munumunu. Kɔnɔ bɛ sumaya, fasa duman dɔ bɛ bɔ. Mirabelle tun b"a fɛ ka lamaga, dumuni ye fanga fara a kan, hali ni tuma dɔw la o, a kɔfɛ, o bɛ na ni girinya ye. Npogotiginin ye farali kɛ, k"a senw sɛnsɛn, wa a hakilina ye cɛ cɛɲi fila ja ye minnu bɛ ka a senkɔniw ni a senw magaya. Oh, a bɛna diya kosɛbɛ ka farikolo funteni ni barikamaw magali ye. Farikolo baliku b"a la, min kɛnɛman don pewu, i n"a fɔ a ka kan ka kɛ cogo min na, ni fili fitinin tɛ a la, wa a b"a fɛ ka kanuya sɔrɔ! Nka, ne b"a ɲininka jɔn de bɛ kurun kɔnɔ? Ikomi nin ye diɲɛ wɛrɛ ye, a bɛ se ka kɛ ko jinɛw bɛ yen. Jinɛ sirannin lakikaw minnu bɛ se ka sunguru duman dɔ dun. Hali kisɛw tɛ to, ni da kasa bɛ bɔ.
  A ka c"a la, ka ɲɛnamaya kɛ ka lamini ni jinɛw ye, o bɛ cogo di? Walima ka kisi wa? Jigiya min b"a la k"i ka ɲɛnamaya ban diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ, k"a sɔrɔ i jigi tɛ bange kura la, o tɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ! Npogotiginin y"a daminɛ ka gɛrɛ kurun kɔnɔ ni hakilisigi ye, k"a dogo jiriw kɔfɛ. N b"a ɲininka ko jɔn don? Jagokɛla nɔgɔmanw, kɛlɛkurunw walima jagokɛlaw.
  Npogotiginin ka yeli tun ka nɔgɔn kosɛbɛ, hali ni a tun ye hadamaden ye kosɛbɛ. A ye kurunbolilaw caaman ye. U dɔ tun ye danfɛn sɛrɛkili ye min kunkolo tun ye wulu minɛbaga ye. O ye Mirabela yɛrɛyɛrɛ o yɔrɔnin bɛɛ. Ni fɛnɲɛnɛma-ko ye sira wɛrɛ Tà, o tuma na, a ka gɛlɛn kosɛbɛ primate (fɛnɲɛnɛma) ma ka jɛɲɔgɔnya Sìgi ni misiw ye ka Tɛmɛ a somɔgɔw kan. Faan wɛrɛ fɛ, npogotiginin bɛ se k"a jira ko a bɛna tɛmɛ ala muso dɔ ye, nka... Nin ye nalonmaya ye cogo dɔ la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a ka c"a la, a bɛna jate bagan nisɔndiyalen sugu dɔ ye.
  Brigantine ye wuli ka wuli. Kɔgɔjidala tɔw filɛ nin ye. Ayiwa, u fini donna ja la kosɛbɛ, u caman farilankolon tilancɛ don, farikolo bɛ u la. Denmisɛnw ani u tɛ denmisɛnninw ye kosɛbɛ, nka a bɛ iko u bɛ i ko mɔgɔw. U ɲɛda bɛ siran dɔrɔn. Bandi yelikɛbaliw bɛ u kun na, u dawolo ka jugu, u caman bɛ kurukuru ani kunsigi bɛ u la. Nɛgɛw ni wulu dɔw bɛ yeelen Bɔ u cɛma tugun. Walima ka fɔ ka ɲɛ, danfɛnw, i n"a fɔ wuluwuluw. Ayiwa, nin ye fɛn ye min jɛlen don ko a bɛ diɲɛ kɔnɔ. Fasiriw dɔrɔn de bɛ jɛɲɔgɔnya dɔ lawuli min man di. Ayiwa, ɔwɔ! Olu ye jagokɛlaw ye minnu bɛ kɛ cogoya la. U bɛ jira nin cogo in na retro filimuw kɔnɔ. Oh-oh-oh-oh! I yɛrɛ sɔrɔ kungo kɔnɔ gun dɔ kan, kɔgɔji ni jagokɛlaw bɛ min lamini. Ni Mirabela tun bɛ a farikolo kɔrɔ la, a tun bɛna boli ka taa nin freebooters ninnu na k"a sɔrɔ a ma sigasiga. Mun na an ka kan k"u ka kuma tigɛ? Nka i kɛlen kɔ ka kɛ mɔgɔ nɔgɔman ye, ka kɛlɛ kɛ ni cɛ kɛnɛman kɛmɛ ye a dɔgɔyalenba la wa? Ayi, a tɛ diɲɛnatigɛla ye. Wa a bɛɛ lajɛlen na, muso farilankolon ka kan ka mun kɛ cɛw ɲɛkɔrɔ? Jagokɛlaw kunbɛnni tɛ ko ɲuman jira. Fɔlɔ, muso minɛni gang, o kɔfɛ saya. Tiɲɛ don, sugandi dɔ bɛ se ka kɛ: feereli ka taa harem dɔ la. O laban in man jugu ten. Nka nuancɛ damadɔ wɛrɛw bɛ yen yan. A fɔlɔ, ni haremw bɛ nin diɲɛ in kɔnɔ, n"a sɔrɔ Protɛstan jogo bɛ u la ani a bɛ se ka laban ka kɛ jɔn ye nakɔ walima kabakurunbɔyɔrɔw la wa? Nin ye fɔlɔ ye! Filanan, ni cɛ kɔngɔlenw ka ca muso cɛɲi lamini na, a ka gɛlɛn ka an yɛrɛ tanga fariyakow ma. A ka c"a la, yala a ka di wa walima a man di wa? Kanuya gafe dɔw kɔnɔ, musow tɔɔrɔla o fɛ, nka dɔw la, a kɔfɛ, o diyara u ye! N"a sɔrɔ o bɛ bɔ farikolo la kosɛbɛ, nka a farikolo bɛ wuli...
  Mirabela y"a ye ko kurun caman, walima n"a fɔra ka ɲɛ, saba, farala brigantine kan. O tun bɛ ka diya kosɛbɛ. Laala i ka pirates kɔlɔsi wa? O fana ye taama barikama ye, i n"a fɔ k"a gosi a ɲɛda la ni dolow kurun ye. Npogotiginin min bɔra jamana sanfɛ, a ka gɛlɛn k"i yɛrɛ tanga kelennasigi ma, wa u b"i wele i cɛmancɛ tɔgɔ la n"i b"a fɛ ka mɔgɔ dɔ Furu!
  Mirabela y"a yɛrɛ gosi a ɲɛda la n"a bolokɔnincinin ye: o ye miiri nɔgɔlenw ni kumajuguw ye dɛ! Ayi, o tɛ se ka kɛ tiɲɛ na.
  Kurunw tun bɛ ka surunya ka taa a fɛ. Yan, u sirilen bɛ oranjɛ cɛncɛn na nɔgɔya la. Mirabela ye mɔgɔ bi saba ni wɔɔrɔ jate. Sabu tun ye baganw ye, fila tun bɛ i n"a fɔ toriw jɔlen minnu bɛ taama ni kɛlɛkɛminɛnw ye, ani tɔw, hali ni u ɲɛda tun ka jugu kosɛbɛ, u tun ye mɔgɔw ye. Npogotiginin ma kabakoya kɛrɛnkɛrɛnnenya la o la. A ka c"a la, fɛnɲɛnɛma-ko min Kɛra dugukolo wɛrɛw kan, o tùn bɛ Taa hadamadenw bɔɲɔgɔnko la. O elf kelenw, siya minnu ka ca u ka diɲɛ kɔnɔ, olu tɛ Se ka Bɔ mɔgɔw la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"u tulo datugulen don. Jɔn b"a dɔn, n"a sɔrɔ nin jagokɛlaw ye elfw ye? A ma juguya kojugu fana, hadamadenw ni wuluwuluw tun bɛ se ka ɲɔgɔn sɔrɔ ani ka denw bange minnu bɛ se ka den sɔrɔ.
  Jatigɛwalekɛlaw y"a daminɛ ka doni jigin kurunw kɔnɔ, barili lankolonw tun b"u bolo, o min y"a jira k"u b"a fɛ ka ji dumanw falen kokura. O minɛn damadɔw tun bɛ girin duguma ka girin. Jagokɛlaw ye pan ka bɔ kurunw kɔnɔ k"a daminɛ k"u sama ka taa kɔgɔjida la. O kɔfɛ, Mirabela y"a ye ko jagokɛlaw saba sirilen bɛ ni jɔli ye. U y"u gɛn ka bɔ kurunw kɔnɔ k"a sɔrɔ u ma kɛ seli ye, ka u sama ka don kungo kɔnɔna na.
  Npogotiginin ye fiyɛli kɛ ko:
  - Fɛn dɔ bɛ nin ko in na ! O ye fanga jugu batoli ye. A ka c"a la, n"a sɔrɔ jagokɛlaw ye mɔgɔba minɛlenw minɛ, wa u b"a fɛ ka kunmabɔsara sɔrɔ u kosɔn.
  Npogotiginin ye lamaga-lamagaliw kɔlɔsi kosɛbɛ. Jagokɛlaw tun bɛ ni marifa gɛlɛnw ye, minnu daminɛna san kɛmɛ tan ni wɔɔrɔnan ɲɔgɔn na, nka u ka marifaw tun ye sabers, hooks, axes ani broadswords ye. Muskɛw sɔrɔli; O ye n bila ka sin min man di n kɔnɔbara dingɛ kɔnɔ. A sogo kura bɛ se ka tiɲɛ wa ni plɔmu dɔ donna a kun na, o bɛ juguya kosɛbɛ. Wa a ka jogo bɛna tunun mɔgɔ wɛrɛ ka diɲɛ kɔnɔ. Tiɲɛ bɛ se ka kɛ don nataw la, a ka mansamara bɛna se sɔrɔ nin diɲɛ in kan. O kɔ, a bɛna kunun! Nka o cogo la: a bɛna ci dugujukɔrɔla la i n"a fɔ kojugu min ma kafari o la. A ka kɛ virtuel ye. Ka fara o kan, a tun ye tɔɔrɔ yɔrɔ fitinin dɔrɔn de ye. Don nataw la, tɔɔrɔ bɛ se ka kɛ juguya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan ani ka kɛ fɛn ye min bɛ se ka kɛ kosɛbɛ. O bɛɛ kɔfɛ, n"i bɛ se ka tɔɔrɔ cogo wolonwula la siɲɛ kelen, o tuma na, jɔn bɛ se ka garanti di ko i tɛ se ka tɔɔrɔ miliyɔn kelen na, walima hali miliyari kelen kɔnɔ! Hadamaden hakili bɛ fɛnkurabɔ kosɛbɛ tɔɔrɔko la wa a ka teli kosɛbɛ ka nisɔndiya sɔrɔ o kɛcogo yɛrɛ la. A ka di cɛw ye ka musow tɔɔrɔ, musow tɔɔrɔli ka di. O kɛra fetish ye kaban mɔgɔw ka bɔnsɔnw kɔnɔ. Npogotiginin y"i lamaga a makuntɔ, a bɛ ɲini ka kɛ a sen naani bɛɛ la, o kɔfɛ, a hakili jigira yɔrɔnin kelen, a hakili jigira cogo min na ka panni dege rezɛnsunw kan. Quasar ye! A bɛ se ka sɛgɛn ka lamaga i n"a fɔ kungo masamuso, rezɛnsun caman bɛ yan!
  Wa yan, sonsanninw bɛ na. Bagan misɛnnin cɛɲiw bɛ fini jɛman walima bulama. U bɛ sɛgɛn bolow kan, i n"a fɔ dugukolo kan ta, u dɔrɔn de bɛ ni kɔ caman ye, saba walima naani! Npogotiginin bɛ nisɔndiya ni nisɔndiya ye, a yɛrɛ bɛ nugu kɛ u la. Sonsanninw bɛ ladege, ka segin a ka lamaga-lamagali kan. Danfɛn nisɔndiyalenw.
  Npogotiginin bɛ bananku oranjɛ dɔ tigɛ n"a sennasanbara ye, ka se k"a bɔ k"a sɔrɔ a ma baara kɛ n"a bolow ye. Sonsanninw bɛ sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye. Mirabelle bɛ ka ɲɛnajɛ kɛ ani a bɛ wuluw fili u ma. Sonsanninw bɛ numanw fili o jaabi la. Ɲɛnajɛ bɛ yen - bɛɛ bɛ seli kɛ kosɛbɛ !
  Nka a bɛ iko kasodenw tɛ ɲɛnajɛ si kɛ. U taara ni u ye kulu fitinin dɔ la, ka u siri ni cakɛda ye jiriw la. Jagokɛla wɔɔrɔ tora a kɛrɛ fɛ, kelen ɲɛda tun bɛ waraba la. A dɛmɛbaga fila y"a daminɛ ka tasuma mana. Jagokɛla wɛrɛ min ka bon kosɛbɛ, hali n"a ka surun, o nana ni baarakɛminɛnw kɛsu ye.
  Mirabela ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - A bɛ iko ninnu ye minɛn sugu dɔw ye !
  Npogotiginin tun bɛ ka wuli sanfɛ ani sisan a tun bɛ se ka mɔgɔ minɛlenw sɛgɛsɛgɛ kosɛbɛ.
  U dɔ tun ye cɛkɔrɔba ye, a kunkolo tun ka bon ani a kunsigi tun jɛman tun man ca. Nka, a ɲɛw tun be komi u denmisɛnman ani u ɲɛnama don. Ɲɛda min bɛ ɲini ka kɛ nɛrɛ ye ka a sababu kɛ farikolojidɛsɛ ye ni kurukuru misɛnnin caman bɛ a la. Mirabela tun ye mɔgɔkɔrɔbaw ye ka kɔrɔ, filimuw dɔrɔn de la. Tiɲɛ don, kɔrɔya tɛ mɔgɔ si kɛ cɛɲi ye, wa npogotiginin ye kabako ni yɛrɛyɛrɛ dɔw sɔrɔ. Yala mɔgɔw tun bɛ nin cogo la tiɲɛ na siɲɛ kelen wa? A ka jugu, i tɛ se ka mɔgɔw lasiran o cogo la - nature cruel. Mirabela y"a miiri ko, n"a sirilen bɛ nin diɲɛ in kɔnɔ, yala a bɛna kɔrɔya wa? Yala nin ye ɲininkaliw ɲininkali ye wa? Tiɲɛ don, n tun t"a fɛ ka kɛ i n"a fɔ muso kɔrɔba kurukurulen, kurukurulen. Laala nin bɛ tɛmɛ a fanga kan, o jigiya sugu bɛ se k"i kɛ diɲɛnatigɛla ye! Yala kɔrɔya dangalen ye o fɛn suguw nɔgɔ wa!
  Kasoden filanan kɔni, a tun ka dɔgɔ kosɛbɛ! Tiɲɛ na, cɛden kamalennin dɔ: a bɛ san tan ni naani walima san tan ni duuru ɲɔgɔn bɔ. Kunsigi jan jɛman, sokola, farikolo farilankolon farikoloma, slab abs. A tun bɛ i ko Apolɔn kamalennin dɔ, wa n"a y"a filɛ, Mirabela dusukun y"a daminɛ ka wuli joona. Tiɲɛ don, cɛnin ka surun a la, wa a ma kɔgɔ fɔlɔ, a bɛ i n"a fɔ san laban denmisɛnnin sɔrɔdasi. A ka kan ka jateminɛ ko jagokɛlaw fanba tɛ cɛɲi ye cogo si la, hali n"u kɛnɛyara kosɛbɛ. N b"a ɲininka ko jɔn don? N"a sɔrɔ kabini cɛden dɔ! A ka c"a la, jagokɛlaw ka gafew kɔnɔ, kabini cɛdenw jɔyɔrɔ ka bon kosɛbɛ. Tiɲɛ don, misali la, Sabatini: yɔrɔ tun tɛ yen cɛfarin kamalennin dɔ bolo. A bɛ iko a tun tɛ modɛli ye kosɛbɛ o waatiw la!
  O lajɛ in senfɛ, mɔgɔ sabanan tun ye ɲɛgɛn ye, a ɲɛda tun ye wulu ye. Senw nɔ na, a tun bɛ ni wuluwuluw ni bolow ye minnu bɛ ni nɛgɛw ye. Ɔwɔ, wulu danma dɔ min bɛ bɔ denmisɛnw ka dessin animéw la, a janya ka dɔgɔ, laala a ka dɔgɔ yɛrɛ ka tɛmɛ kabini cɛden kan. A ye kabako ye, a bɛ se ka kɛ mɔgɔba ye. Frog masakɛ sugu dɔw. Hmm ye ye! Jateminɛ nafamaw lajɛra.
  Jagokɛla kuntigiba min ɲɛda ye jara ye, o ye fɛn dɔ bɔ i n"a fɔ marifa, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Sisan, aw ka kabini cɛnin ka senkɔniw tobi !
  Cɛdennin y"a jaabi ni jagɛlɛya ye k"a sɔrɔ a ma miiri ko:
  - n tɛ kabini cɛden ye , nka kapitɛni don !
  Jagokɛla barikama in y"a fɔ ni kanba ye ko :
  - A ye laada ye anw ka kɛlɛcɛw cɛma ko ekipu mana mɔgɔ o mɔgɔ sugandi, o de ye kapitɛni ye ! I ma nin faamu, Arcephalus!
  Cɛdennin ma a dabila, a y"a ɲini ka berew kari minnu tun b"a siri. Farikolo wulila ka bɔ jɔrɔnanko la:
  - n fa tun bɛ ka sa tuma min na , aw bɛɛ ye kali ka n dɔn kapitɛni !
  Jara kunkolo jagokɛla y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - I ka kan ka kɛ kabini cɛden dɔrɔn de ye. A ɲiginnen don tulo kɔfɛ! I ye kamalennin ye, i b"i ja gɛlɛya k"i yɛrɛ wajibiya ka kɛ kapitɛni ye!
  Kapiteni kamalennin: a ye nisɔndiya maloyalen dɔ tigɛli:
  - N bɛ kɛlɛ kɛ ka tɛmɛ o kan ! Mun na, tuma min na ne ye duel tilennenya di Joli-minɛbaga ma, a banna ni siran ye!
  Kɔgɔjida binkannikɛla ye jiribolo kura dɔ tigɛ ni bulu buluw ye n'a ka saber ye:
  - npan kɛlɛli, walima marifaci ni musow ye fiyentɔya ye kojugu ! Chance o chance bɛ se k"i jigin, nka n"o tɛ, i bɛ degun ani i bɛ dimi an na pewu. An y"aw faga kabini tuma jan, nka sisan an ka kan k"a dɔn; i fa ye Gross-Cardinal ka nafolo dogo yɔrɔ min na. A b"i to ɲɛnamaya la sisan dɔrɔn. N'i y'a Fɔ an ye, an b'i n'i teriw To gun in kan. Dumuni caman bɛ yan wa i bɛna mɛn, n"o tɛ, o tuma na fɛ, i kɔrɔla ka se ka miiri a nɔfɛkow bɛɛ la.
  Cɛkɔrɔba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I kana o fɔ a ye ! O cogo la, an bɛna faga o yɔrɔnin bɛɛ!
  Tigɛ jagokɛla y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - I da tugu Dot ! Ni ne tun hakili ka bon, ne tun bɛna fara a kan. E ni nin wuludennin in dɔrɔn de tora kantigiya la suturabaga la, wa o cogo la, i y"i bolonɔ bila i yɛrɛ ka sayasɛbɛn na.
  Dot y"a jaabi ni dusukasi ye ko:
  "Ne kɔrɔla ani fɛn caman tɛ ne bolo cogo o cogo." A to ne ka sa, nka mɔgɔ si tɛna a fɔ ko Dot y"a ka kuma tiɲɛ siɲɛ kelen dɔrɔn a ka ɲɛnamaya kɔnɔ!
  - Dusukunnataw jumɛnw don ! I jugu ɲɛji dɔrɔn de bɛ se ka sanu wɛrɛ fara i ka waribɔlan kan!
  Jagokɛla in ye bagabagali kɛcogo dɔ kɛ:
  - A tɛ kɛ fu ye ko musow ɲɛji bɛ suma ni perlew ye , u nafa ka bon bawo u bɛ se ka ɲɔgɔn falen wari la ! - Cɛdennin Arcephalus y'o fɔ, k'a jira ko hakilitigiya min ma labɛn. - o la i filila !
  Jagokɛlaw ɲɛmɔgɔ ye wuluwulu dɔ su tasuma na:
  - I bɛ taa ɲɛji bɔ sisan ! Walima a fɔ n ye nafolo bɛ yɔrɔ min na. Ka kungo kɔnɔ ɲɛnamaya nisɔndiyalen sugandi, walima saya jugu.
  Arcephalus ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Sugandili kelen de bɛ ne bolo , saya min ka kan ni saya man kan ! Kun si t"a la joli-minɛbaga ka ne to ɲɛnamaya la. O bɛɛ kɔfɛ, ni n bɔra gun in na, o tuma na, tiɲɛ na, n bɛna n yɛrɛ sara a la, wa a ye siranbagatɔ ye. Jagɛlɛya ye bonya ye tuma bɛɛ - siran tɛ mɔgɔ si kisi !
  Jara ye wuluwulu kɛ:
  - Donc (o la) n t"a fɛ ka i hinɛ ! Sisan, i bɛna kule dimi fɛ! "A ye nɛgɛ funteni minɛ ka bɔ tasuma la.
  Jagokɛla barikama in y"a bali ni taamasiyɛn ye:
  - A ka surun kosɛbɛ ka baara kɛ ni tasuma ye ! Fɔlɔ, a bɛ kɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ nɔgɔman ye.
  Waraba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni diyanye ye:
  - O bɛ ɲɛ, an ka nisɔndiya janya !
  Komin u ye berew bɔ minnu tun labɛnna ka kɔrɔ, k"u ko ni ji ye, jagokɛlaw y"a daminɛ ka cɛnin bugɔ.
  Arcephalus ye nisɔndiya dɔɔnin kɛ ni kɔnɔnafili ye, a tun b"a fɛ n"a yecogo bɛɛ ye k"a jira ko dimi tɛ a la, hali ni jatigɛwalekɛla barikamaw ni farikolotigiw tun b"u ka jago dɔn. A bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ la u ye fari tigɛ ka joli bɔn. Cɛ in kɔni, a ye dimi dogo dɔrɔn, a y"a fɔ ni kanba ye :
  - Nka i barika ka dɔgɔ kosɛbɛ ! Ani i tɛ se ka gosi ka ɲɛ!
  Jara min bɛ ni jara kunkolo ye, o ye cɛnin in gosi a senw na n"a ka bugɔli ye, o kɔfɛ, a y"a ɲɛda tigɛ a ɲɛda la:
  - Nafolo karti bɛ yɔrɔ min na, o fɔ n ye !
  Kamalennin y'a nɛnkun bɔ.
  - I ka furu lousy kɔnɔ !
  Jagokɛla barikama in ye yamaruya di ko:
  - Fisa! Sisan an ka kɔgɔ seri joginda la!
  Mugu finman binna a kɔ kan min tun ye sɛrɛkili ye. Cɛdennin ɲɛw Dɔgɔyara, dimi tùn bɛ Ye u la, nka a da Tora ka 'ɲɔ̀gɔn Dòn. Tuma min na a laban na, joli-sugukolo-yɔrɔ y"a datugu.
  Tiger Pirate ye ɲininkali kɛ ko:
  - Ayiwa, sisan i bɛna kuma !
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N bɛna ŋɛɲɛ dɔrɔn de kɛ !
  - A filɛ, e wara !
  Jara jagokɛla ye nɛgɛ funteni dɔ bɔ, ka taama ka taa cɛnin fɛ k"a da a senkɔni jɛlen na, buguri bɛ min na dɔɔnin. Cɛdennin y"a da wuli ni kɔnɔnafili ye, ka fiɲɛ ɲini, nka o kɔfɛ, a y"a datugu, k"a dawolo kɔrɔta ni cɛsiriba ye ka kɛ nisɔndiya ye.
  Jagokɛla barikama in, i n"a fɔ karamɔgɔ min b"a janto a la, o y"a fɔ ko:
  - Aw kana nɛgɛ funteni digidigi senkɔni kan kojugu. Ni senw fari jeninna pewu, dimi bɛ ban. Yan, aw mago bɛ lamaga nɔgɔmanw na, i n"a fɔ aw bɛ u lamaga. Wa a tɛ senkɔni yɛrɛ de bin, a ka gɛlɛn kojugu, sen fan nɔgɔlen. I n"a fɔ npogotigi dususumanin dɔrɔn.
  Tigɛ jagokɛla tun bɛ ka cɛnin kininbolo sen furakɛ. A y"a ɲini k"a jeni cogo kelen na. U ye sɔgɔsɔgɔninjɛ bilenmanw di a ma, minnu tun bɛ cɛnin bolokɔnincininw siri. An y"u kɔrɔta dɔɔnin k"u wuli. Arcephalus, hali ni tɔɔrɔ tun bɛ a la, sumaya tun bɛ woyo a ɲɛda la, a tun bɛ jɔrɔ, a tun tɛ hali sɔgɔsɔgɔ, hali ni jara jagokɛla tun b"a ka jago dɔn, a tun bɛ yɔrɔ sɛgɛsɛgɛlenw ɲini.
  Kasa jenilen dɔ tun bɛ fiɲɛ na, kasa tun ka nɔgɔn, a tun bɛ nuguw sɔgɔsɔgɔ ka diya. Mirabela tun bɛ i n"a fɔ a sɛgɛnnen don, a ka c"a la, jenini kasa man di, nka sisan a ka di dɔrɔn, a bɛ npogotiginin nugu nɔgɔlen lamaga, a tɛ i n"a fɔ nin jagokɛlaw cɛw farikolo sumayalenw.
  A kininbolo sen kɔfɛ, tɔɔrɔbaga y"a daminɛ ka subagaya kɛ numanbolo la. Tɔrɔya kɛcogo yɛrɛ tun ka di a ye ani a tun ka di a ye, nka k"a sɔrɔ a tɔɔrɔla yɛrɛ ma kule, o tun bɛ a dimi.
  Jagokɛla barikama in y"a ye ko cɛnin in bɛ dimi kosɛbɛ, wa a tun tɛ se ka muɲu kosɛbɛ, wa a ye hakilina di ko:
  - Ayiwa, a fɔ n ye nafolo karti bɛ yɔrɔ min na. O tuma na fɛ, an tɛna tɔɔrɔ. Hali ni saya ka nɔgɔn. Chick-chick ni i bɛ sankolo la. Wa o cogo la an bɛna aw tɔɔrɔ waati jan kɔnɔ.
  Cɛdennin y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye, cɛsiri bɛ ye a ɲɛ na:
  - Sɛgɛn min bɛ i da la , nafolo tɛ !
  Jagokɛla in kan, hali ni o mafiɲɛyali kɛra, a nɔgɔyara ka tɛmɛn fɔlɔ kan. A tun bɛ i n"a fɔ fa kanulen dɔ min b"a ɲini k"a den kanulen wajibiya ka fura duman min:
  - Nalomanya don ka ban ! An bɛna gundo dɔn hali bi, nka i bɛna tɔɔrɔ dɔrɔn de sɔrɔ! Aw kana aw hakili ɲagami, an bɛna fɛɛrɛ wɛrɛw sɔrɔ ka aw farikolo tigɛ. Hali n"i ye mɔgɔ kuncɛbaw ye, an tɛna i faga, nka an bɛna i kɛ fiyentɔya ye n"i y"i to gun kan.
  Cɛdennin y"a nɛnkun bɔ dɔrɔn:
  - I bɛ yen !
  Mirabela ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - Sobolila! Othello dɔrɔn de don! Ayi, Joan de Arc!
  - O tuma na fɛ, a bɛna juguya i ma yɛrɛ ! Puppy ye! - Filibuster min bɔra diɲɛ wɛrɛ la, o kan fɔcogo kɛra nɛrɛ ye kosɛbɛ.
  Pirate Tiger bɛ kɛ n"a kininbolo sen ye, sisan a sen bɛɛ datugulen don ni kuru belebelebaw ye, o bɛ dimi kosɛbɛ. Tiɲɛ don, kurukuruw bɛna nɔgɔya tile damadɔ kɔnɔ, nka a bɛ dimi kosɛbɛ.
  O jagokɛla barikama in y"a jira ko:
  - Baara ɲumanba don dɛ !
  Tigɛ jagokɛla ye nɛgɛso bilenmanw ta ka cɛnin kɔkili ta, k"a daminɛ k"a tigɛli kɛ, k"a ɲini k"a kari!
  A dɛmɛbaga barikama y"a bali:
  - An bɛna o kɛ a ye dɔɔnin kɔfɛ ! Tɔrɔya ka kan ka kɛ fɛn caman ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, an ye farikolo duguma yɔrɔ furakɛ, sisan mun na an tɛ sanfɛla furakɛ, simetri kama.
  Tɔrɔbaga dɛmɛbaa y"a fɔ ni kanba ye ko :
  - A kɛra cogo o cogo, an fana bɛ ni o minɛn sugu ye ! "A ye cakɛda dɔ bɔ ni nɛgɛ dolow nɔgɔlenw ye. - An k"a siri kunkolo la...
  - A di n ma ! - a pɛrɛnna ka tigɛ jagokɛla pɛrɛn .
  Corsair gɛlɛn in y"a sɔsɔ ko:
  - A ka fisa ne ma ! Kunkolo don, senw tɛ! N"i y"a digi dɔɔni, a kungolo bɛ pɛrɛn, wa ni o jogin suguw kɛra, a bɛ sa joona. A nafa ka bon an kana faga, nka an ka gundo dɔn!
  Jara ye mankanba bɔ ni dimi ye:
  - Ka taa jahanama na ni nin nafolo ninnu ye. An ka an yɛrɛ ta sonya! Nin ye kabako ye dɛ, nin sanu gɛlɛn in!
  Filibusterw ɲɛmɔgɔ y"a kunkolo wuli.
  - sanu dɔrɔn tɛ yen ! U b"a fɔ ko saya tɛ talisman dɔ b"a bolo!
  Tigɛ jagokɛla ye ŋɛɲɛ kɛ.
  - Talisman min tɛ sa, mun na a sara o tuma na ?
  - A mako tɛ kabakurun kɛrɛnkɛrɛnnen na fɔlɔ, u wɔɔrɔ bɛ talisman kɔnɔ, wolonwulanan tɛ ! Yala i b"a fɛ ka kɛ mɔgɔ sabalilen ye wa?
  - Jaati! Wow, ne tun b"a fɛ kosɛbɛ ko ne tun ye kɛnɛya sɔrɔ! N tun bɛna kɛ ni harem kuuru ye! Harem kuuru saba tɛ yen! O bɛɛ tun bɛna kɛ bolomafara ye kosɛbɛ!
  Jagokɛla kuntigi y"a ka sabɛrɛ nɔrɔ duguma:
  - Ayiwa, foyi tɛ, kun t"a la ka kɔrɔtɔ ! A kunba ye ko cɛnin tɛ kɛ diɲɛnatigɛla ye. N'i y'a tɔɔrɔ cogo caman na ani waati jan kɔnɔ, ka lafiɲɛ di a ma ka bɔ tɔɔrɔ la, o tuma na fɛ, a bɛna a ka jirali jibɔyɔrɔw bɔn.
  Arcephalus ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - n tɛna sɔn i ma abada ! Ani, kana i jigi da wuli! A ka fisa ka o ɲɔgɔnna namaratɔw kɛ mɔgɔ sabalilenw ye...
  - I bɛ taa min ?
  U ye cakɛda dɔ siri ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye cɛnin kun na, k"a siri k"a daminɛ k"a firifiri. Pirate stocky ye nisɔndiya jira ni namara ye. Nɛgɛberew ye dimi sɔgɔsɔgɔ kungolo kɔnɔ, ka fari tigɛ. O waati kelen na, tɔɔrɔbaga y"a ɲini ka nɛrɛmugu dakunw gosi ani ka joli siraw digidigi.
  Arcephalus tun bɛ ninakili kosɛbɛ, sumaya ɲagaminen joli tun bɛ ka bɔ a ɲɛda la, a ɲɛw tun bɛ ka manamana. Jagokɛla in y"a kunkolo digidigi ni cakɛda ye kosɛbɛ, walima, a kɔfɛ, a ye degun fanga dɔgɔya. O lamaga in Kɛra ' fɔlikan ye ka T'a fɛ. Fagalikɛla dɛmɛbagaw ye nɛgɛdaga dɔ tobi, k"a daminɛ ka ji wulilen bɔn kunkolo jolilen kan. Arcephalus y"a ɲini ka a yɛrɛ tanga, nka ji tobilen y"a ɲɛda nɔgɔlenw jeni, kunsigi tɛ minnu na.
  - O tuma na fɛ, karti bɛ min ! An b"a dɔn ko i fa de y"a ja! O la sa, i ka kuma! An ka aw hɔrɔnya!
  Cɛdennin ye daji da tɔɔrɔbaga ɲɛda la. A ye pan ka segin ka danga ni kuma nɔgɔlen ye min bɛ sankanso saba kɔnɔ, ka nɔgɔ fiyɛ:
  - N b'i kari, wuludennin ! I bɛna kule!
  Kamalennin pɛrɛnna ni kan karilen ye :
  - N t"a kɛ ! E de bɛna ŋunuŋunu ani ka hinɛ deli n"u y"i dulon jiri la walima k"i gengen jiri la!
  Jagokɛla barikama in ye cɛnin bugɔ a ɲɛda la, a barika banna:
  "I kana a miiri ko i bɛna ne dimi fo ne bɛna i ban joona." N y"a ye ko o cɛ jagɛlɛn suguw bɛ ka tulo geren ni laɲini ye, k"a jigi da ko u bɛna taa tɔɔrɔ kura la, wa farikolo tɛna se k"o muɲu. U filila ka miiri o cogo la! Tiɲɛ don, tɔɔrɔ bɛna kɛ, ka kɛɲɛ ni waati bolodalen ye kosɛbɛ, wa i bɛna n jaabi i n"a fɔ fali min bɛ jɔrɔnanko la!
  - I tɛna a sɔrɔ ! - Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ.
  Tiger Pirate ye hakilina di ko:
  - An k' a bolokɔnincininw kari , an bolow kan !
  - A ka surun ! A ka surun kojugu, n ma kunkolo sɔgɔ ka bɔ fɔlɔ.
  Jagokɛla ye cakɛda digi a kun na kosɛbɛ ani cɛnin barika banna, a hakili bɔra a la.
  - Ko kolon! N ye o kɛ ka tɛmɛ a dan kan dɔɔnin! Ayiwa, a ka lafiɲɛ, an bɛna nin wulu ninnu ta.
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ɔwɔ, n t"a dɔn foyi !
  Yala jara jatigɛwalekɛla ye mankanba bɔ ni kan sirannin ye wa?
  - I bɛ min dɔn, i k"o fɔ n ye, n"o tɛ an bɛna i ka finw tobi !
  - N b"a fɔ i ye ko bɛɛ ! - Ntumu ye sɔgɔsɔgɔ.
  - Ayiwa, a fɔ n ye karti bɛ yɔrɔ min na !
  San fila sen fila in y"i yɛrɛyɛrɛ:
  - Aw kana a dɔn !
  - A' ye tongɛw di n ma ! - A kɛra i n'a fɔ jagokɛlaw yɛrɛ nisɔndiyara o jatigɛwale kura in na.
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ayiwa, ne bɛ se k'a dɔn cogo di !
  - A fɔ cogo min na, nin sutura in ye i teri ye !
  - Walima ka fɔ ka ɲɛ, ne ye a ka baarakɛla ye !
  - I ye baara kɛ kapitɛni fana ye, o kɔrɔ ye ko i tun bɛ se ka fɛn dɔw mɛn, misali la, kumasenw tigɛtigɛlenw, hakilina dɔw ! A bɛ ten wa?
  - Tiɲɛ don sariya siratigɛ la, nka...
  Jagokɛla barikama in ye nɛgɛw ta a bolo ani nɛgɛ funteni ye magara nɔgɔya la wulu in ka fɛnɲɛnamafagalan na. Sɔgɔsɔgɔninjɛ finman dɔ mɛnna:
  - Oh, n b'i deli, i kana o kɛ ! N b'a fɔ i ye ko bɛɛ!
  - n b' i bolokɔni kari n' i ye kuma fu fɔ !
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ in ye sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ soso:
  - N bɛ fɛn dɔ dɔn !
  - Mun tigitigi ?
  - Karta tun bɛ se ka kɛ min ?
  Cɛkɔrɔba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Kana a fɔ !
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - mun tun bɛna fisaya an ma ni an tɔɔrɔla fo ka se saya ma ! Aw ye n ka wuluwuluw lajɛ.
  - O tuma na fɛ, saya teliya de ka fisa i ma wa ? - Cɛkɔrɔba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ayiwa, n hakili la, o don ! Jagokɛla wɛrɛ jumɛn bɛ se, i n"a fɔ ne, ka ninakili ji jukɔrɔ, ka doni ta ka bɔ kɔgɔji jukɔrɔ. I n"a fɔ kɔgɔji waraba wajibiyalen, u bɛna n ta ka don gang kɔnɔ! Mɔgɔ minnu bɛ i n"a fɔ ne, mago bɛ olu la! - Kuncɛbaya tun bɛ wulu kan na.
  Dot y"a kunkolo wulilen wuli dɔrɔn:
  - Sugo fuw !
  Tigɛ jagokɛla ye wuluwulu kɛ ko:
  - Ni Tili tɛ nkalon tigɛ, o tuma na fɛ, an bɛna a ka ɲɛnamaya kisi, ka sɔn a ma ka segin kɔgɔjida balimaya la, i n"a fɔ laada b"a fɔ cogo min na ! A ka baara bɛ kojugu kɛlenw sara.
  Pirate min sigilen don kosɛbɛ, o y"a jira ko:
  - A ka kɛ ten ! Tili ka ɲɛnamaya, a bɛna an dɛmɛ hali bi. A fɔ n ye karti bɛ min?
  - Nin ye waraba de ye. - Ntori fitinin in y'a bolo sin Arcephalus ma. - A y'a dogo bɔgɔdaga dɔ kɔnɔ k'a fili ji la. N hakili jigira fɛn kelen dɔrɔn de la: nin ye yɔrɔ ye wa n bɛ se ka karti sɔrɔ. O bɛɛ kɔfɛ, n tɛ siran dunuya ɲɛ.
  Jagokɛla fasalenw ni jaraw ye ɲɔgɔn filɛ:
  - A bɛ iko a kɔrɔ ye jago ye ! Walima a b"a fɛ dɔrɔn k"a ka saya lɛrɛ bila kɔfɛ. A mana kɛ cogo o cogo, a bɛna sumaya!
  Tiger Pirate y"a jira ko:
  - Tiɲɛ don, an t"a da i la, nka an bɛna sababu di i ma ! A ka dɔgɔ fo i ka wulu bɛ se ka ninakili!
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I ye ɲumanya kɛ ne ye kosɛbɛ !
  Jara y"a ɲinw sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ:
  - Aw kana ɲɛda kɛ ! Ni nanbara kɛra, i bɛna sa laban na, nka o wulu suguw la, saya bɛna kɛ kisili ye i bolo!
  - A fɔ man di, bɛɛ b'a fɛ ka bɔ mɔgɔ dɔ la ! - Togo ye mugumugu.
  - Ka i da tugu! I na sira jira an na! Sisan an bɛna aw siri.
  U ye wuludennin in cakɛda Bɔ juru sirilen kɔ a kɔ la. A y"a daminɛ ka dɔnkili dɔ da ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye dɔɔnin!
  Min tɛ jagokɛla ye, o ye barikantan ye!
  A nugu ye morel kɔrɔtalen ye!
  Pyrite Tiger ye mankanba bɔ:
  - Ɔwɔ, n'u y' i da tugu ! Kaban sɛgɛnnen don idiot fɛ! Walima i b"a fɛ ka taa yardarm la, sanfɛ fo ka se wuluw ma!
  - Jɔn ye layidu ta ko ne bɛna sa laban na ! - Tili ye sɔgɔsɔgɔ.
  - Tiɲɛ don ne de don !
  - O la, n hakili sigilen don ! Prince Vert ye kɛlɛcɛ ye! - Ntumu fitinin in y"i pan o yɔrɔ la.
  - Ka i da tugu! Ni ne ye mɔgɔ ɲuman ye!
  Npogotiginin tun sigilen bɛ jirisunba dɔ kan min bolow bɛ a la, a ye tɔɔrɔ ja lajɛ ni kɔnɔnajɛya ye. Wa o diyara a ye. Cogo dɔ la, tɔɔrɔ jaw bɛ wuli kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni cɛnin cɛɲi dɔ bɛ ka tɔɔrɔ. Sisan, Mirabela y"a faamu ko fɛn dɔ ka kan ka kɛ. O bɛɛ kɔfɛ, jagokɛlaw bɛ se ka nafolo sɔrɔ ka seerew faga minnu tɛ mako ɲɛ. Jatigɛwalekɛla naani tun jɔlen bɛ jiriw kɛrɛfɛ hali bi. A bɛ iko a man ca, nka fangatigiw bɛ se ka na u dɛmɛ. A yɛrɛ ka jugu ko cɛnin jagɛlɛyalen don kosɛbɛ, a ma kule abada, o kɔrɔ ye ko mankan bɛna mɔgɔw hakili sama.
  Npogotiginin jigira ka bɔ jirisunba la a makuntɔ. Arcephalus nana a hakili la ani a y"a ɲɛda jɛman ni jolilen wuli. Jagokɛlaw fagabaga y"o fɔ ni sɔgɔsɔgɔ baga ye.
  - I terikɛ Tili farala sisan an b' a dɔn tigitigi nafolo bɛ yɔrɔ min na ! O la sa, i tɔɔrɔla fu, i hakilintan!
  - I bɛ nkalon tigɛ ! - Arcephalus (Arcephalus) bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin dɔɔnin.
  - I terikɛ taara min ? I b"a ye k"u y"a ta ka taa!
  Cɛdennin ye a lamini lajɛ, a siranna! A y"i lamaga, a kamankunw tɔɔrɔlen bugɔli fɛ, u yɛrɛyɛrɛla:
  - I tɛna karti sɔrɔ hali bi !
  Jagokɛlaw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ cogo haramulen na:
  - Wa a t"a wajibiya tiɲɛ na ! Sisan an b"i tɔɔrɔ, naloman, an yɛrɛw. Ɲɛ minnu sɔgɔlen don, olu bɛ cogo di?
  - Tulon jugu ! - Kamalennin tigɛ.
  - Wa an bɛ taa yan !
  Mirabela ye kabakurun girinman fila ta k"u sɔgɔ a bolow la. Jagokɛlaw dɔ taamana ka taa ɲɛ dɔɔnin ka dɔlɔ min diwɛn daga dɔ kɔnɔ. Npogotiginin ye nisɔndiya jira ni baga ye:
  - Foyi t' i ka bɔrɛw lankolonya i n' a fɔ galasi dafalen !
  Mirabela, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, a ye a makun ka pan ka taa jagokɛlaw fɛ, ka karotidi joli gosi n"a bolokɔnincinin ye! A ye daga min binna, o ta ka jatigɛwalekɛla bila a nɔ na. N kabakoyara k"a ye ko a kɛra i n"a fɔ farikolo hakili bɛ seko dɔw la. O kɔfɛ, a ye jagokɛla ka fulakɛ kasadiman dɔ fili ani jakite min kasa tun bɛ bɔ sumaya jugu la (ani u b"a don cogo di o funteni sugu la).
  Ni taama-yɛrɛyɛrɛ ye, a bɔra a baarakɛɲɔgɔnw fɛ ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - N'a sɔrɔ an bɛ se ka minfɛn dɔ min ! Wa o kɔfɛ u...
  K"a sɔrɔ a ma kuma foyi fɔ, npogotiginin ye jagokɛla dɔ gosi a kɔ la, ka dɔ wɛrɛ kunkolo jigin ni bɔgɔdaga ye, ka sabanan bugɔ waati kunkurunnin kɔnɔ nka ni nɛgɛ ye a bolokɔnincinin na batoso kɔnɔ. Jagokɛlaw binna, Mirabela y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - Ayiwa, n y'u fiyɛ cogo min na !
  Cɛdennin y"a ɲɛ kɔrɔta, sungurunnin y"a ka bɔrɔ tigɛ k"a ka jakite bɔ, k"a yɛrɛ sɔrɔ a farilankolon kabakoma na.
  - I ye ala muso ye ! - Arcephalus ye kulekan bɔ.
  - A bɛ se ka kɛ! Walima a ka nɛnɛ yɛrɛ ka tɛmɛ ala musomanw kan! - Mirabela ye a kunkolo wuli. - Ne ye kɛlɛcɛ sunguru ye.
  Arcephalus y"a dun n"a ɲɛw ye. Hali n"a tun ye kamalenninya ye, jagokɛla ka kapitɛni denkɛ jagɛlɛn min tun kɔgɔra joona, siga t"a la ko o tun tɛ npogotigi ye. Nka a jɔyɔrɔba la, u tun ye jatɔmuso nɔgɔlenw ye, minnu tun bɛ ɲini ka kɛ jatɔmuso hɔrɔnw ye. U ka ɲi, nka ɲɛnajɛko diya tɛ u la. Ka fara o kan, a tun ma deli ka o kunsigi sugu ye hali jaw la. Laala farikolo yɛrɛ farikolo ka bon kojugu, nka o waati kelen na, a bɛ se ka wuli ka taa yɔrɔ wɛrɛ. Fɛnɲɛnɛmakɛla o farikoloɲɛnajɛla bɛna keleya o farikolo ɲɛnama suguw la. Sinw falen don, u ka bon, u bɛ wuli dɔɔni ni sinji bilenmanw ye, a sinw bɛ tile la, jolisiraw bɛ ye, senw ye farikolo yɔrɔw dɔrɔn de ye. O waati kelen na, sungurunnin falen bɛ cɛnimusoya fanga la, farikolojidɛsɛw bɛ boli a cɛmancɛ barikamaw kan. O ye farikolo ye dɛ! Cɛdennin ye ɲɛji cɛ ka a yɛrɛyɛrɛ a ka miiriliw ma bɛn nin waati in ma cogo min na.
  O waati kelen na, Mirabela ye sirilanw da wuli. A y"o kɛ ni bolokɔni jan ye. Kɛlɛ baara kɛcogo kalan bolodalen diɲɛ fɔlɔw kɔnɔ, a sɔnna o ma, o tun ye fɛn filanan ye, nka npogotiginin hakili tun bɛ o lamaga bɛɛ la. O jɔlanw bɛ datugu ani ka da wuli cogo la min tɛ fɔlɔ ye, o la, u sɔngɔ ka gɛlɛn kosɛbɛ: mɔgɔ si tɛna a fɛ k"u to kasoden salenw kan. A y"a yɛrɛ hɔrɔnya, cɛnin ye sen damadɔw kɛ, a sennasanbaraw tun datugulen don ni kuru belebelebaw ye, nka bin nɔgɔlen ye dimi nɔgɔya, wa a bɛɛ lajɛlen na, Arcephalus tun tɛ dunan ye o la. Cɛdennin fa gɛlɛn tun bɛ to k"a bugɔ, wa a tun bɛ to k"a sennasanbara jɛlenw bugɔ ni bugɔli ye, o de la a tun delila ka boli dimi fɛ.
  Mirabela ye ɲininkali kɛ ko:
  - I yɛrɛ bɛ se ka taa !
  - Ne ye cɛ ye ! - Cɛdennin y"a jaabi ni yɛrɛbonya ye. A ye nɛgɛso ta, a ye jagokɛlaw fila ban minnu kabakoyara nka u ɲɛnama don hali bi. Kɛlɛcɛ kamalennin y"o kɛ ni taamasiyɛn ye min tun bɛ a dɔn pewu.
  - A bɛ iko i ye nin fila in faga ! Nka o nɔgɔ sugu man kan ka Victoria dugukolo nɔgɔ.
  Mirabela kabakoyara kamalennin ka hakilisigi la, a y"a ɲininka ko:
  -I ye mɔgɔw faga kaban wa?
  Filibuster kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ ni danbe ye ko:
  - Jaati! Hali musow yɛrɛ! O fla ye tan ni seegin ni tan ni kɔnɔntɔn ye.
  Npogotiginin ɲɛji bɔra:
  "Wa a bɛ iko nin ye ne siɲɛ fɔlɔ ye ka mɔgɔ faga." A ye n gosi batoso kɔnɔ n"a bolokɔnincinin ye a seko la wa a kɛra saya ye, n tun ka kan k"a gosi ka barika dɔgɔya dɔɔnin. Ɔwɔ, wa a ye carotid artery gosi tiɲɛ na, a tun ka fisa ka taa oblique dɔɔni.
  Arcephalus y"a jira ko:
  - Ɔwɔ, n"a sɔrɔla a tun ka fisa k"u tɔɔrɔ, n"o kɛra waleɲumandɔn dusukunnata dɔrɔn de kosɔn. Nin moronw tɛna kunnafoni nafama si di cogo o cogo.
  Mirabela y"a sɔsɔ ko:
  - Tɔrɔli dɔrɔn ka ɲɛsin waleɲumandɔn ma : a man di kosɛbɛ. Farikolo nɔfɛko : o ye kalanko ye walima kalanko ye a cogo la !
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - O la, n b'u lamɔ !
  Npogotiginin Dot y"a fɔ ni kumakan ye min bɛ mɔgɔ nisɔndiya dɔɔnin ko:
  - Kana kɛ hakilintan ye ! Sisan, an ye mɔgɔ saba ye dɛ! An kɛlɛɲɔgɔn mugan ni kɔnɔntɔn bɛ gun in kan ani kɛmɛ wɛrɛ bɛ kurun kɔnɔ ! O kɔrɔ ye ko ni nin sungurunnin in tɛ a kelen na...
  Mirabela ye a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ:
  - N" b"i kelen na ! Kelen na!
  - Nin ye ko jugu ye ! - Dot y'a kunkolo kunsigi sɔgɔsɔgɔ. - Gun in ka bon kosɛbɛ, kuluw ni kungo bɛ a lamini. Sariya siratigɛ la, i bɛ se k"a sigi kɛnɛma. U tɛna an ɲini abada fo abada.
  Arcephalus y"a bolokɔnincinin gosi jiri la ni dimi ye:
  - Ayi! Nin brigantine in ye ne ka kurun jotigi ye wa ne tɛna a to o nɔgɔ suguw i n"a fɔ joli-minɛbagaw k"a mara. Ne tɛna ne ka fanga di mɔgɔ si ma abada! An ye sɔngɔba sara o la.
  Mirabela y"a kɔlɔsi ko:
  - I ye kapitɛni kɔrɔ denkɛ ye !
  Arcephal ye a kunkolo wuli:
  - Awɔ! Nka an ka fanga tɛ ciyɛn ye. U ye n fa dɔn dɔrɔn ani k"a bonya, ani k"a ye ko ne ye kɛlɛcɛ ɲuman ye, u ye layidu ta ko u bɛna ne sugandi ka kɛ kapitɛni ye. Nka a kɛra ten fo Bloodsucker Tiger Pirate ye fanga minɛ. U ye ne kabakoya, u sirilen bɛ ne la ani u ye ne tɔɔrɔ. A ye kininbolo jugu ye, wa n bɛ sigasiga ko ale de ye kulu ɲɛmɔgɔba ye!
  Mirabela ye hakilina di ko:
  - A to n ka Bloodsucker faga i bɛ kɛ kapitɛni ye tugun !
  - Ayi! Ne yɛrɛ ka kan k"a faga! Nka gɛlɛya jɛlen dɔ bɛ ekipu in na. Sisan, u bɛ siran Joli-minɛ ni ne fila bɛɛ ɲɛ.
  Dot kɔlɔsira:
  - An bɛ kabako nafa sɔrɔ.
  - O tuma na fɛ, nin ye mun ye ! - Cɛdennin y"a bolow sɛnsɛn, k"a toro fila jira.
  Cɛkɔrɔba y'a fɔ ni kɛlɛcɛ kɔrɔlen fiɲɛ ye :
  - An bɛ se ka Gnus faga, furuɲɔgɔn fɔlɔ ani jara jagokɛla fila wɛrɛw. O kɔfɛ, jagokɛlaw tɔ minnu tora ɲɛmɔgɔw tɛ minnu na, olu bɛ segin i ka fanga kɔrɔ. O bɛɛ kɔfɛ, i b"a dɔn ko Joli-minɛ jugu, namaratɔ in man di u ye tiɲɛ na, wa, jara-jagokɛlaw dɔrɔn, k"a sɔrɔ ale ni a ka jamu kelen don, olu bɛ kantigiya kɛ nin danfɛn in na.
  Mirabela sɔnna a ma ko:
  - An ka gosi ka sɔrɔ nɛgɛ bɛ funteni na ! Mun na yeelen bɛ kɛ bilen ye - k"a sababu kɛ foton ye, dolow bolilen kɔfɛ!
  Npogotiginin y"a dɛmɛbaga fila sɛgɛsɛgɛ. Dot kɔrɔba tun jalen don ani a tun kololen don, nka a jɔlen tora ani a tun bɛ taama ni seko ye kosɛbɛ. A bɛ iko a tɛ o kɔrw dɔ ye minnu bɛ diwɛn ni sigarɛti min kojugu. Ani, ka ɲɛnamaya kɛ ni fanga ye fiɲɛ ɲuman na ani ni farikoloɲɛnajɛ ye, o bɛ funankɛya janya. Walasa k"a faamu kamalennin nafa ye min ye, i k"a ja lajɛ dɔrɔn. Hali ni a datugulen don ni joli ni kɔgɔ ye, n"u ɲɛ ye bulu ye, a ka bon kosɛbɛ.
  Kɛlɛcɛ ye ci fɔ ko:
  - Sisan, i ko, kɛlɛcɛ kamalennin !
  Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - n tɛ muso ye ka ko !
  Doc ye sɔsɔli kɛ ko:
  - An tɛ kuma dususuma kan !
  O bɛɛ n"a ta, Arcephalus y"a yɛrɛ su ji la walasa ka joli ko. Ka fara o kan, kɔgɔ ye joginda minnu sɔgɔ, olu tun bɛ sɔgɔsɔgɔ kojugu. Mirabela y"a kɔ maga nɔgɔya la, cɛ in farikolo barika ka bon u dacogo la wa u bɛ yiriwa farikoloɲɛnajɛ fɛ, u bɛ wuli kosɛbɛ. A kɔ fanga ka bon, nka a ɲɛ ka ɲi. Npogotiginin y"i jigi da cɛnin kɔ kan k"a sin funulenw maga a la o yɔrɔnin bɛɛ - a ka ɲi dɛ ! A bɛ iko Arcephalus fana tun bɛ nisɔndiya la, nka ni sago cɛsiri ye, a y"a bolow fili.
  - Nin tɛ an ka basigi waati ye ! Waati sera ka wale kɛ. U bɛ ka alarma wuli!
  U kɛlen kɔ ka misiriw ta, u saba y"u ɲɛsin detachement ma. Marifaw tun bɛ mɛn yen. Jagokɛlaw tun bɛ ka tulonkɛfɛnw ɲini. A bɛ iko u ye sigida wulu ni misi fila bɔɲɔgɔnko bila. Kungo-kɔnɔ-fɛnw ɲininikɛlaw tùn bɛ jara jagokɛla dɔ fɛ min tùn bɛ ni bɔrɔ jɛman ye a kun na. A ye wulu tigɛ ni jagɛlɛya ye ni nɛgɛbere nɔgɔlen ye, jagokɛlaw ye sogo yɔrɔw tobi tasuma kan. O kasa ye Mirabelle hakili jigin a ka tɔɔrɔ la kɔsa in na. Npogotiginin tun b"a fɛ ka marifa ci, nka o kɔfɛ, a hakili jigira o marifa sugu tiɲɛni dɔgɔyali la, a y"a bila kɛrɛfɛ. A kɛlen ka sɔgɔsɔgɔ bolow kan, cɛɲi in gɛrɛla a la ka nɛgɛso fili ni fanga ye. Degeliw senfɛ, u ye fɛn suguya caman fili siɲɛ caman, i n"a fɔ hyperlaser daggers. Tiɲɛ don, nɛgɛ nɛnɛman fana tɛ a siɲɛ fɔlɔ ye. I bɛ se k"a ye cogo min na nɛgɛbere bɛ fiɲɛ tigɛ, ka wara gosi a da la. A ye kabako ye, nka kun dɔw la, Mirabelle tɛ hinɛ jara la hali dɔɔnin. N"a sɔrɔ a bɛ i n"a fɔ bagan kojugu, walima n"a sɔrɔla k"a sababu kɛ juguya ye, jagokɛlaw ye minnu kɛ a ɲɛ kɔrɔ dɔrɔn.
  - Aw ni ce cɛdenw !
  Jagokɛlaw tun bɛ ka suw tiɲɛ dɔrɔn, sisan u y"a ye k"u ɲɛmɔgɔ sara. O kɛra kungo kɔnɔ sɔgɔsɔgɔ ye dɛ!
  Arcephalus y"a ka marifa ci. A kɛra i n"a fɔ cɛnin ye ko dɔn ani plɔmu yɔrɔ dɔ ye jagokɛla nɔgɔlen in gosi, ɲɛda haramulen dɔ tiɲɛna ni joginda kɔrɔtalen dɔ ye, a disi yɛrɛ la.
  - O cogo de la i ye kɔrɔta sɔrɔ ka kɛ "dung keeper" ye ! - Kɔrsi kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Tiger-pirate filanan panna ka bɔ kɛnɛ kan ni kulekan ye, nka Mirabela ye tɔɔrɔfɛn minnu bɔ fagabaga ka kɛsu kɔnɔ, a ye olu dɔ fili a kininbolo ɲɛ yɛrɛ la. A kɛlen k"a ka plastiki kan Changé ka kɛ timbre dɔgɔmanba ye (a tun bɛ se k"o kɛ), sungurunnin y"a pɛrɛn ko:
  - Minnu ye janfa kɛ k' u ka kalili tiɲɛ , olu bɛna ala ka ɲangili kunbɛn !
  Walasa k"a kan barika bonya, sungurunnin ye fɔlɔ ka nɛgɛbere dɔ (o tun bɛ kɛ ka tɔɔrɔko gɛlɛnw kɛ) ka kɛ dawolokɛlan sugu dɔ ye. Ka fara o kan, jirisun minnu bɛ bɔ kɛnɛ kan ni bulu belebelebaw ye, olu fana ye dɔ fara mankan kan, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"u wulila dɔɔnin walasa ka mankanba bɔ.
  - Aw ka yɛrɛyɛrɛ, aw bɔnɛnenw !
  Jagokɛlaw dɔw binna u gɛnɛgɛnɛ kan. Arcephalus bolila ka bɔ lajɛ la ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛ ko :
  - I b'a dɔn ko ne ye i ka kapitɛni ye wa ?
  Jagokɛlaw ɲɛw wulila! Cɛdennin kunsigi bilenman kɛra bilen ye tɔɔrɔ kɔfɛ, wa a fari tun datugulen don ni jogindaw ye. U dɔ y"a ka sabara wuli, nka Dot y"a gosi a kɔnɔbara la ni bɔgɔdaga tigitigi ye (a nisondiyalen don ko laɲini tun man jan).
  - Walima mɔgɔ o mɔgɔ bɛ n ka josariyaw sɔsɔ , a ka bɔ ka n kɛlɛ ni sabɛrɛw ye !
  Mɔgɔ si tun tɛ sɔn k"a kunkolo da. Kɔgɔjida binkannikɛlaw y"u kunkolo biri k"u majigin. Cɛdennin ye se sɔrɔ:
  - Aw ka na ne fɛ, n balimaw ! Sɔɔni an bɛna nafolo sɔrɔ ani k"u tila ɲɔgɔn na cogo bɛnnen na.
  Jagokɛla fitinin min ni Arcephalus si hakɛ ye tiɲɛ na, o pɛrɛnna ko:
  - Bonya ka kɛ kapitɛni kura ye !
  Jagokɛlaw wɛrɛw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Bonya ka kɛ kapitɛni kura ye !
  - O ye kelen ye !
  Mirabela, a bɛ pan ka bɔ jiri la ka a yɛrɛ firifiri i n"a fɔ panther, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Aw jumɛn b'a fɛ ka kɛlɛ kɛ ni ne ye ?
  Jagokɛla min ka jan ni tɔw bɛɛ ye, o girinna ka na a fɛ:
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don ne ye !
  Mirabela y"i pan ka taa a fan fɛ k"a bolokɔnincinin gosi a kun sanfɛ, ka gosili waati kɛ walasa jagokɛlaw ka fasa miniti kelen tigitigi. Ani fo i tun tɛ se ka ninakili yɛrɛ mɛn!
  Npogotiginin pɛrɛnna ni sanpɛrɛn ye ko:
  - Ka ye! Ne y'a faga, nka ni aw b'a fɛ ka ɲɛnamaya kɛ, aw ka ne lamɛn. A bɛna janfa, ne bɛna a lakunu ni susuli nɔgɔman ye!
  Mirabela, k"a kɔkili cɛɲiw lamaga, ka kɔrsɛti wuli k"a susu ni diyanye ye a dawolo la. Wa o kɔfɛ, "kabako" dɔ kɛra: kɔgɔji binkannikɛla y"a ɲɛw wuli, o yɔrɔnin bɛɛ la, a nana ɲɛnamaya la.
  Jagokɛlaw ye pɛrɛn ni dusu ye ko:
  - nɔɔrɔ ka da i kan, kungo ala !
  - Afrogeta ye ! 0 Cɛdennin kapitɛni y'o fɔ u ye.
  - Bonya ka da i kan Afrogeta ! I tɔgɔ ka saniya!
  Mirabela y"a fɔ ni bonya ye ko:
  - A ka n wele dɔrɔn ko Mirabelle ! Yala ne tɔgɔ tɛ kabako ye wa!
  Jagokɛlaw sɔnna a ma ko:
  - Tiɲɛ na, alaɲɛsiran !
  Mirabela ye aphorisme dɔ fɔ:
  Ni kunkolo lankolon don, i tɛ se k"i ka waribɔlan fa!
  Ni dusukun nɛnɛnen don, i tɛ se ka tasuma sumaya!
  Npogotiginin y"a yɛrɛ firifiri dɔɔnin, o kɔfɛ, a ye sɛgɛn saba kɛ, ka jagokɛlaw kabakoya kosɛbɛ, minnu tun ma deli o yecogo la. U y'u ɲɛ juguw wuli dɔrɔn. A farikolo farilankolon cɛɲi, mun bɛ se ka fisaya ni o bonya sugu ye. Ka ɲɛsin corsairs missing musow ma, nin ye super dɔrɔn ye!
  Mirabela barila ka jɔ:
  - Ayiwa, o bɛ ɲɛ, n"i ka kan n"a ye : n"a sɔrɔla n b"aw dɔ kanu. Nka tiɲɛ na, a tɛ kɛ fu!
  Jagokɛlaw ye mankanba bɔ ɲɔgɔn fɛ:
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don an ka kan n'o ye ! N"o tɛ, a tɛ se ka kɛ!
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Sisan, a waati sera ka ɲɛsin joli-sira-funu ma !
  - Ani Gnus ! - Dot faralen don a kan.
  Npogotiginin hakili jigira yɔrɔnin kelen, a girinna ka boli ka taa kɔgɔjida la:
  - Tili bɛ farati la ! Teliya ka tɛmɛ o kan!
  Mirabela ka kɔrɔtɔko tun tɛ wajibi ye. A sen farilankolonw, minnu tun bɛ manamana senkɔniw bulu emɛridi la, olu tun bɛ manamana i n"a fɔ tile yeelen. A bolila ka taa kɔgɔjida la tuma min na, a y"a ye ko Gnus ni sugu dɔ dense, min bɛ i n"a fɔ gnome, olu sigilen bɛ sloop kɔnɔ ka wulu bugɔ. Npogotiginin y'a yɛrɛ fili ji la. Tiɲɛ don, farati tun bɛ a la ka boli ka taa jɛgɛw sɔrɔ, nka Mirabela tun bɛ ni daji fila ye a bolo ani siran tun tɛ a la pewu.
  - An ka kan ka mun kɛ i la Tili ? - Gnus ye ɲininkali kɛ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ. - Yala n ka kan k"i ka wuluwulu nɔgɔlenw ta ka segin k"u tobi wa?
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ pɛrɛnna ko:
  - Mako t'a la ! Ne ye ɲumanya ni dususuma ye, ani ne ka ɲi kosɛbɛ!
  Pirate stout ko:
  - Ayiwa, n t'o kɛ ! I ye bɔgɔdaga dɔrɔn de ye. An k'a faga k'a balo jɛgɛw ma!
  Gnus y'a kunkolo wuli:
  - Ayi, o tɛna kɛ ! A bɛna nɔgɔya kojugu. Requins bɛ faga joona! A ka fisa ka tɔɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin, a to a ka sa laban na!
  Tili, ka kasi, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka ko nata kɛ ! Dibi tun don, n tun bɛ se ka fili dɔɔnin ni Arcephalus ye karti fili yɔrɔ min na. O la sa, i kana n kɔnɔnafili, nka i ka sababu wɛrɛ di n ma!
  - Walasa i ka boli ! Ayi, o tɛna ɲɛ! - Jagokɛlaw y"a daminɛ k"u ka mɔgɔ minɛlen bugɔ ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  Mirabelle a daminɛ na, aw bɛ ji sanfɛla tigɛ k"a sɔrɔ gɛlɛya ma sɔrɔ. Sharkw ma gɛrɛ a la. Nka kurun tun bɛ a kɛrɛfɛ kaban tuma min na, fɛnɲɛnama in y"a ɲini ka bin sungurunnin kan. Mirabel y"a da gosi ni nɛgɛ ye ni nɛgɛ ye, ka pan ka taa kɛrɛ fɛ. O jatigɛwalekɛla cɛɲi labanna ka npogotiginin ye, a y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ. Musket ye marifa ci, nka Mirabela sera ka pan ka bɔ tasuma sira kan.
  - I ye retardé ye ! - A ye kulekan Bɔ. Swing fila diminnen ani sungurunnin ye pan ka don kurun kɔnɔ. - Mun na i kɛra diɲɛnatigɛla ye ? A bɛna jigin!
  Tiɲɛ don, jagokɛlaw fila minnu tun bɛ baara kɛ kosɛbɛ, olu tun tɛ siran sunguru farilankolon ɲɛ. U girinna ka cɛɲi in lajɛ, k"a ɲini k"a tigɛtigɛ walima k"a tigɛ ni saberw ye. Mirabela ye a yɛrɛ su ji la ka Gnus kɔnɔbara tigɛ ka bɔ disi la ka taa a bila banakɔtaa la. Jagokɛla y"a daminɛ ka yɛrɛyɛrɛ dimi juguba dɔ fɛ. Npogotiginin ye jagokɛla barikama in bolo tigɛ k"a gosi tile-yɔrɔ la. A binna ka joli kuru dɔ bɔ a fogonfogon la.
  Mirabela ye nisɔndiya jira ni kanuya ye kosɛbɛ:
  - Sisan, a kɛra ko ye !
  Gnus ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ka ban n na !
  Mirabela y"a kunkolo wuli.
  - Ayi! Mɔgɔw tɔɔrɔli ka di i ye kojugu, Arcephalus bɛ ɲini ka kɛ denmisɛn ye hali bi, wa a tɔɔrɔli diyara i ye. O la sisan i ye waraba ye - wulu ka saya !
  Jagokɛla barikama in y"a bolo se muso ma, Mirabela y"a sen don a bolo n"a sennasanbara ye:
  -I b'i bolokɔnincinin nɔgɔlenw jira min?
  Brute ye kulekan bɔ ko:
  - Aw ka n yɛrɛ tanga ! Ne bɛna aw sara ni bolomafara ye kosɛbɛ! I bɛna naji kɛ sanu na ani ka taama ni diamant pankurunw ye!
  Mirabela ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Posul ni nɔgɔ : ka bɔ jirisun kelen na ka bɔ yɔrɔ kelen na !
  Kɔgɔjida binkannikɛla y'a daminɛ ka kuma:
  - Ne bɔra dwarven denbaya kɔrɔ dɔ la. Ne bɛnbaw ka nafolo jatebaliya bɛ mara yɔrɔ min na, ne b"o dɔn. Ne bɛ se ka nafolomafɛnw di minnu tɛ se ka fɔ ka ban ɲɛnamaya musaka la!
  Kɛlɛcɛ y'a ka nɛgɛso fili fiɲɛ na n'a senkɔniw ye, a y'a yɛrɛ firi siɲɛ fila-fila tuma min na, a y'a minɛ a bolokɔni na:
  - Mun na i bɛ jagokɛla, k'i tɛ ɲɛnamaya kɛ i n'a fɔ padishah, n'i b'a dɔn i ka denbaya nafolo maralen bɛ yɔrɔ min na ?
  - Sabula Matigi ka siraw ye gundo ye ! - Jagokɛla y'a dawolo sɔgɔsɔgɔ.
  Gnus ye ŋunuŋunukan fɔ ko:
  - A bɛ nkalon tigɛ ! A ye gnome ye i n'a fɔ ne ye Archpapa ye! N"a sɔrɔ gnome walima cɛnimusoyakɛlaw tun b"a ka denbaya kɔnɔ, nka nafolo si tɛ ale yɛrɛ bolo!
  - I b' o dɔn cogo di ! - Jagokɛla ye ɲɛda kɛ. - Yala i b"a fɛ ka taa jahanama na ni ne ye wa !
  Mirabela, sanni a ka jaabi di, a y"a bolo siri ni bandi ye:
  - Mun! A ka fisa ka taa sankolo la i kelen na sanni ka taa jahanama la ni jɛɲɔgɔnya jugu ye! Arcephalus de bɛna i ka siniɲɛsigi latigɛ, nka sisan, i ka ɲɛnamaya kɛ! Wa i dalen bɛ yen ka sa dɔɔni dɔɔni.
  Npogotiginin ye kurunba boli, ka kurun ɲɛminɛ ka taa kɔgɔjida la. Tili y"a kɔlɔsi ko:
  - Mun na, i ye npogotigi cɛɲi in ye ten. O cɛɲi min tɛ hadamadenya ye, min tɛ se ka faamuya, o bɔra yɔrɔ min na, o fɔ n ye.
  Mirabela ye a ɲɛw wuli ani a kabakoyara:
  - Yala mɔgɔ hakilina fana b'i la wa ?!
  Tili ye a kunkolo wuli:
  - O ye danfɛnw tɔgɔ ye ka bɔ i sugu la ! An ka sugu bɛ Weele ko lagi. Fɔlɔ la, an tun ka ca, nka sisan, mɔgɔ damadɔ dɔrɔn de tora!
  - Munna? - Mirabela ye daji fili tugun.
  - nin ye fanga kɔrɔbaw sago ye ! - Ntumu y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ.
  - U ka teli k"o fɔ n"u maloyara k"a fɔ ko n t"a dɔn !
  Tili y'a ɲɛw wuli:
  - I ye sunguru hakilitigi ye kosɛbɛ. I farikolo ni i lamagacogo bɛ kɛlɛcɛ barikama ni ko dɔnbaga jira.
  Mirabela, a ye nɛgɛso minɛ n"a bolokɔnincininw ye (i n"a fɔ u jalen don ka bɔ korali la ni marigold manamanananw ye), a y"a jaabi ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - Kɛlɛcɛ ɔwɔ ! Fɔrɔlen? Fɔ ka na se kɔsa in na, ne barika tun ka bon siɲɛ caman ka tɛmɛ sisan kan! A ye ko kɛlenw sɔrɔ! N"i y"a jate kalan ye, o tuma na, ɔwɔ! N"i ye kɛlɛ lakikaw jate, o tuma na fɛ, ayi!
  Tili y"a jira ni ninakili ye ko:
  - I ye mɔgɔ majiginnen ye ! O ye jogo ɲuman ye. Fɛn kelen de bɛ i la, n t"a faamu cogo dɔ la, o bɛ n hakili ɲagami!
  - Kelen dɔrɔn ? - Mirabela y'a bolokɔnincinin sɔgɔ dɔɔni nɛgɛso kan (ka se farikolojɔli dumuni ma, hali bi i ka kan ka dege a la) .
  - Awɔ! Hali ni o dɔrɔn tɛ! Mun na i farilankolon don pewu! Cogo dɔ la, a tɛ laada ye npogotigininw ka taama farilankolon pewu! - Tili y'a da lamini.
  - Nka an ka jamana kɔnɔ nin tɛ jate ko jugu ye ! - Kɛlɛcɛ ye tigɛ kɛ waati kunkurunnin kɔnɔ.
  - A bɛ iko i bɔra diɲɛ yɔrɔ janw na kosɛbɛ ! O de y'a to i y'a bila o cogo la! "Sankɛ fitinin y"a yɛrɛ wuli, k"a farikolo yɔrɔ Changer walasa a kɔ bugɔlen kana dimi kosɛbɛ.
  Mirabela y"a kunkolo wuli.
  - A bɛ se ka kɛ! I tun b"a fɛ ka mun wɛrɛ dɔn, cɛnin?
  - Foyi tɛ fɔlɔ ! Ni nugu janya ka bon, ni kan ka nɔgɔ, a si bɛ surunya, a laban bɛ kɛ dunun ye! - Tili y"a Jira k"a ka ala fana ma Bɔ kumakan na.
  - A ka gɛlɛn ka bɛnbaliya don : ni minni bɛ diya ka taa a fɛ, dɔlɔmin bɛ dusukasi ka taa a fɛ ! - Npogotiginin y'a ye cogo min na, nɛgɛso bolo min tora, o ye nɛgɛso sɔgɔ. - Aw kana hali a ɲini ! - Gosili gɛlɛn min bɛ kɛ ni bolokɔni da ye bolokɔni kan. O bɔgɔdaga binna ka bɔ.
  - Ɔwɔ, miiri jugu si tun tɛ ne la !
  Kurun jigira bajida la. Mirabela ye Gnus fili kɛnɛma ka sa, a ye gnome min yɛrɛ wele ko gnome, o sama n"a ye. Npogotiginin tun bɛ tulonkɛcogo la, a tun bɛ fɛn dɔ fiyɛ! A tun bɛ cɛ min ta, o kasa tun bɛ bɔ dɔrɔn, wa a girinya tun bɛ kilo kɛmɛ ɲɔgɔn bɔ, an ka kan k"an hakili bɔ cogo dɔ la. Walisa ka bɔ doni na min tun bɛ mɔgɔ fanga dɔgɔya, sungurunnin y"a fili ka taa a wajibiya ka taama. Cɛmancɛ tun sumana o waati la, wa a tun bɛ ka cɛɲi in sennasanbara jɛlenw tobi. Nka, Mirabela yɛrɛ ma miiri k"a jigi tigɛ wala k"a ɲɛji cɛ.
  Arcephalus ni jagokɛlaw bɔra ka na a kunbɛn:
  - Ayiwa, i ka di cogo min na, n b'i ye ni booty ye !
  - Minnu bɛ ni misi kunkolo ye ! I n"a fɔ i ɲɛ b"a la cogo min na, n ma fili nin sen in na! - Kɛlɛcɛ y"a ka biceps bulging jira.
  - Sisan de ye binkanni waati ye, an ye fini kuraw ko, o la aw kana siga ka fini don walasa u kana mɔgɔw hakili sama. - Kanuya kan na, kamalennin ye ɲininkali kɛ.
  - Nin sɔgɔsɔgɔninjɛ ninnu kɔnɔ ! - Mirabela ye a ɲɛda biri.
  - Jagokɛlaw ka ɲɛtaa kama ! - Arcephalus y'o fɔ. "A filɛ ne la, hali ni a bɛ dimi kosɛbɛ, ne bɛ butiki don."
  Tiɲɛ na, cɛnin tun bɛ ni butiki belebelebaw ye, minnu bonya ka bon kosɛbɛ, ni u tun bɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye. U kɔnɔ, a tun bɛ i ko nisɔndiyalen ka tɛmɛ bagabagali kan.
  Mirabela ye ɲɛ juguw kɛ ka sɔgɔsɔgɔ, ka cɛnin kan parade:
  "Ne hakili la, waati sera an ma ka segin ka taa an juguw ka fali gosi."
  Jagokɛlaw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. Mirabela ye kamisoli don, nka a tun bɛ iko bɔrɔ ani a y"a kamankunw ni a kɔkiliw sɔgɔ. Min ka jugu ni butikiw ye, u ye u kuncɛbaya ban ka wuli a kan, sungurunnin ye sanfɛla tigɛ.
  Arcephalus ye daji da ka a dimi:
  - O de ye hakilintan ye dɛ !
  - I ye ala musomanw ye min bɛ butiki don ? - Npogotiginin ye kali.
  - I ye ala musomanw ye min, butiki tɛ minnu na ! - Cɛdennin y'a jaabi. O kɔ, a nisɔndiyara ka t"a fɛ. - O bɛ ɲɛ, n b'i dɛmɛ.
  Cɛdennin ye kɛlɛcɛ ka sanbara don ni seko ye kosɛbɛ. Mirabela, hali n"a y"a ka ɲɛnamaya bɛɛ kɛ barakɛyɔrɔ la, a ma butiki don abada. A ka c"a la, sibɛri sanbaraw tun bɛ pan a kan u yɛrɛ ma. Wa o kɔfɛ, tɔɔrɔ, tɔɔrɔ. Npogotiginin in, a siɲɛ fɔlɔ don a ma ɛntɛrinɛti sanbara don min bɛ wele ko hyperplasma, a dusu tiɲɛna. Ne bolokɔnincininw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, ne kolow tun bɛ digi ne kan, ne senkɔniw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ. Mirabela ye a ɲɛda biri ani k"a fɔ ko:
  - Mun na ka sanbara don nin waati funteni in na !? Nin ye ko ye min man nɔgɔn kosɛbɛ!
  - I tɛ delilikɛla walima kabini cɛden ye, nka ne depite. Ani ka to ka yecogo ɲɛnamaw kɛ.
  Tiɲɛ na, kabini cɛden min ni Arcephalus si hakɛ ye kelen ye, o tun sennasanbara tun don, a kunsigi tun jɛlen don ni tile ye. Cɛdennin kɔni nisɔndiyara kosɛbɛ o la, a ka pantalon tigɛlen don fo ka se a gɛnɛgɛnɛ ma, a farikolo jɛman jɛlen, tile naani na, a diyara kosɛbɛ ka tɛmɛ wuluwuluw kan. Kapiteni kamalennin ye cikan di ani jagokɛlaw donna kurunw kɔnɔ. Tiɲɛ don, farati tun bɛ yen ko brigantine Bloodsucker ka kapitɛni bɛna jateminɛ kɛ ka marifa ci u la, nka Arcephalus tun bɛ ka jate kɛ corsairs ɲɛmɔgɔ ka namara banal ni yɛrɛdɔn na. A bɛɛ lajɛlen na, a ma fili, dɔnkili tun bɛ se ka mɛn ka bɔ deki la, a bɛ iko jagokɛlaw tun sera delirium tremens jugumanba la. Nalonmaw, Mirabela y"o miiri. Nka, jagokɛla bɛna mun wɛrɛ kɛ kɔgɔjida la kurun jɔyɔrɔ la? Wa sɔrɔdasiw ka fanga tiɲɛni ka kan ka seli.
  An ye kurun jɔ ni brigantine ye k"a sɔrɔ gɛlɛya foyi ma sɔrɔ. Arcephalus tun ye mɔgɔ fɔlɔw dɔ ye minnu wulila. Kɔlɔsilikɛlaw tun t"a jira ko binkanni bɛna kɛ, u ye u ɲɛw da cɛnin kan dɔrɔn ni dɔlɔmin ye. Yɛlɛnbaga tɔw ye pɛrɛn ni nisɔndiya ye ko:
  - Bonjour Beams !
  - Bonjour, o ye ne John ye !
  - Ayiwa, i ye i lafiya kɔgɔjida la wa ?
  - O bɛ ɲɛ, nka a ma se !
  Ani nisɔndiya kuma wɛrɛw. Mirabela wulila ka wuli ka taa Joli-minɛ-yɔrɔ fan fɛ. Wow, a ka butikiw bɛ sɔgɔsɔgɔ cogo haramulen na, n"a sɔrɔ u dilannen don sigida Ɛsipaɲi, wa o yɔrɔ de la kumasen bɔra - Ɛsipaɲɔli butiki?
  Joli-minɛbaga in ni jara jagokɛla naani tigɛra ka kɛ kolo ye. U ye tulon kɛ sanu kama ani ka nɔgɔ danga. Mirabela de ye mɔgɔ fɔlɔ ye ka pan ka na u fɛ ka nɛgɛso fili ni a bolo fila ye! Kɔgɔjida la jatigɛwalekɛla fila binna ka pɛrɛn.
  Joli-minɛkɛla ye pan ka wuli:
  - Mun de kɛra ? Binkanni namaratɔ!
  - E dɔrɔn de bɛ binkanni kɛ ni namara ye, e cɛden ! - Cɛdennin kapitɛni pɛrɛnna a fogonfogon sanfɛ. "Ne nana fɛn min bɛ sariya kɔnɔ ani min ye ne ta ye, ne nana o ta i bolo."
  Joli-minɛbaga ye ŋɛɲɛ kɛ cogo haramulen na cogo kabakoma na:
  - A ta teliya la !
  Mirabela ye pan ka taa ɲɛfɛ k"a sen wuli kosɛbɛ fo a ka butiki wulila ka bɔ ka Joli-minɛbaga gosi a ɲɛda jugu la. A y'i Yɛlɛma k'a Bìn. A jɛɲɔgɔn fila bolila ka taa Mirabela fan fɛ. Kɛlɛcɛ ye npan fila minɛ siɲɛ kelen: a y"u wuli ni seko ye, ka kelen kunbɛn ni gosili ye a gɛnɛgɛnɛ na, ka tɔ kelen gosi ni saber ye, ka a kun bɔ. Arcephalus ye jagokɛlaw dɔ tigɛ min girinna a ma, a ye marifa ta ni seko ye. Kɛlɛ dɔ daminɛna o yɔrɔnin bɛɛ brigantine kurun kɔnɔ, kapitɛni fila ninnu dɛmɛbagaw ni u kɛlɛbagaw cɛ. Mirabela y"o ye, a pɛrɛnna ka don megafon kɔnɔ a tun taara n"a ye.
  - Wajibi tɛ ka ɲɔgɔn farikolo tiɲɛ ani ka ɲɔgɔn faga ! An ka sɔsɔli ɲɛnabɔ kapitɛni fila ni ɲɔgɔn cɛ ka kɛɲɛ ni kɔrɔlen laada ye!
  - N sɔnna o ma ! - Arcephalus pɛrɛnna a fogonfogon sanfɛ. - An bɛna kɛlɛ kɛ kelen kelen !
  Jolikɛla y'i jɔ ka npan dɔ sama ka bɔ a cɛsirilan na:
  Jagokɛlaw ye nɛnɛ, k"a dun n"u ɲɛw ye.
  - n ka kan ka kɛlɛ kɛ ni wuludennin ye !
  - O la, i ye siranbagatɔ ye, wa siranbagatɔ man kan ka kɛ kapitɛni ye ! - Mirabel ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a fogonfogon sanfɛ. - n b' i faga sisan ! O jirali la, npogotiginin in ye jara jatigɛwalekɛla tigɛ n"a ka nɛgɛso ye, ka pan teliya la i n"a fɔ sanpɛrɛn. A kunkolo tigɛra tila fila ye. - Ayiwa, sisan ne y'a faamu, ɔnhɔn?
  Jagokɛlaw ye mankanba bɔ ni sɔnni ye:
  - U ka kɛlɛ kɛ ka kɛɲɛ ni kɔgɔjida la balimaya kɔrɔlen ye. Sariya senuma bɛ ci fɔ o de ye. N'i b'a fɛ ka kapitɛni nɔ na, i ka se sɔrɔ a kan duel (duel) la.
  Joli minɛbaga ye joli daji:
  - Ayiwa, o ye nɛnɛ ye ! N bɛna nin suman in faga, o kɔfɛ aw bɛɛ bɛna ne dɔn kuntigiw ye.
  - Kɔsɛbɛ! - Mirabela y"o fɔ ni tulonkɛ ye. - Hali ne yɛrɛ !
  Pirate ɲɛmɔgɔ ye diva filɛ:
  -I cɛ ka ɲi kosɛbɛ ani i ye kɛlɛcɛ kabakoma ye. Nin ka kan ka kɛ cɛkɔrɔba dɔ ta ye, a man kan ka kɛ wuludennin ta ye. Don nataw la, an tun bɛ se ka mansamara kuuru bɛɛ minɛ an yɛrɛ ye!
  - Hakilina ɲuman, nka n jigi b'a kan ka nin ko in kunbɛn n'i tɛ ! - Mirabela ye a yɛrɛ pan nɔgɔya la yardarm kan.
  Joli minɛbaga ye npan kelen-kelen bɛɛ ta a bolo k'u tigɛli kɛ fiɲɛ na ni seko ye:
  - Kɛlɛcɛ bangenen dɔ.
  Mirabela ye pan ka jigin ka Arcephalus fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Aw bɛ aw ka butikiw bɔ, a nafa ka bon kosɛbɛ aw bolo ka nafa sɔrɔ taama na. K"a sɔrɔ jugu ka bon, o ye plus ye i bolo ka tɛmɛ minus kan.
  Cɛdennin y"a kunkolo wuli ko:
  - O bɛ ɲɛ, n y'i faamu !
  A y"a ka butikiw ni sennasanbara nɔgɔlenw bɔ, a tun y"a senw siri ni minnu ye walasa dimi kana juguya ten. Arcephalus ye a ɲɛji cɛ, a wulila a senkɔniw kan k"a ka npan boli fiɲɛ fɛ siɲɛ kelen wɛrɛ.
  - Sisan an bɛna kɛlɛ kɛ !
  Kὲlɛɲɔgɔn fla bɛɛ Nàna ɲɔgɔn ɲɛ ni ɲɔgɔn ye. Tiɲɛ na, joli-minɛbaga tun ka jan ni cɛnin ye ni kun fila ye, wa a girinya tun ka bon siɲɛ saba. A ka butiki girinmanw, minnu dilalen don ni sanu ye, olu tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ kurunba kan. Npanw tun ka jan ani u tun ka bon kosɛbɛ. Arcephalus girinna a jugu ma, cɛnin dimina kosɛbɛ.
  Joli-minɛkɛla tùn bɛ se ka bɔgɔdaga ɲɛminɛ kosɛbɛ, a tùn bɛ degun min Kɛ ni hakilintanya ye dɔɔnin a y'i kɔ Dòn, nka a kɛlen kɔ ka 'sèn fla-fla Sɔrɔ a Taara kὲlɛ la, k'a ka npanw Yɛlɛma. Cɛdennin in, a kɛlen ka bugɔli sɔrɔ, a kɔsegira, ani duel fagalen dɔ daminɛna. Joli-minɛkɛla y"a ɲini k"a ta k"a sɔrɔ a ma kɛ seli ye, nka cɛnin ye wale kɛ ka jɛya kosɛbɛ. A tun ka nɔgɔn, o kɔrɔ ye ko a tun bɛ se ka taa yɔrɔ bɛɛ ani a tun bɛ teliya. Arcephalus ye binkanni juguw ni lafasali ɲuman fara ɲɔgɔn kan, k"a ka fencing kalanso jira.
  - I wuludennin tɛna sa o yɔrɔnin bɛɛ ! N bɛna jolisiraw tigɛ i senw ni i bolow la!
  Cɛdennin ye ŋɛɲɛ kɛ k'a jaabi ko:
  - A jɛlen don ko i b'a fɛ k' i yɛrɛ dulon u la !
  - A sɔrɔ, wuludennin !
  Joli-minɛbaga girinna tugun, ka wuli ka wuli, a ye tigɛ wɛrɛ dɔrɔn de sɔrɔ. Tiɲɛ don, tiɲɛni dɔw fana kɛra Arcephalus la. Cɛdennin, hali n"a si tun ka dɔgɔ, sisan a ye wale kɛ ni hakilijagabɔ ye. A tun bɛ ɲɔgɔn falen-falen fogonfogon ni kɛrɛfɛla cɛ, a tun bɛ kɛrɛfɛla fɛ ka tɛmɛ parries kan. Tiɲɛ na, a tɛ mɛn ka saber kari, wa i bolow bɛ sɛgɛn joona. A jugu tun ye dɔlɔ min tilancɛ ye, wa a ye dɔlɔ min min, o ma dɛmɛ fewu ka dɔ fara a fanga kan. A filɛli fɔlɔ la, i tɛ sɛgɛn, nka tiɲɛ yɛrɛ la, a tɛ ban.
  Joli-minɛbaga ka lamaga-lamagaliw sumayara ani cɛnin ye npan tɛmɛn ni seko ye: a y"a kininbolo jolisiraw tigɛ. Sisan, joli tun bɛ woyo ka tɛmɛ o kan kosɛbɛ.
  Joli-minɛkɛla ye mankanba bɔ ko:
  - I bɛna gengen jiri la, i bɛna fusa dingɛ bɛɛ kɔnɔ ! Mun na ne, naloman, ma yamaruya di i ma ko i ka bonya da i kan!
  Arcephalus ye gɛnɛgɛnɛ gosi:
  -I hakili bɛ wuli kojugu. N t"a dɔn cogo min na i bɛ se ka kɛ mɔgɔ jugu ye fo cɛ b"a yɛrɛ fili cɛ ma i n"a fɔ a bɛ muso fɛ.
  - A bɛna kɛ i la !
  Arcephalus fana tun sɛgɛnnen don, wa o tɛmɛnen kɔ, a tun ma bɔ tɔɔrɔ la fɔlɔ. A tun bɛ dimi kosɛbɛ ka pan deki funteniman kan tile naani kɔnɔ ni senw kurulen ye. A ka ɲi ko jiri tɛ jeni i n"a fɔ nɛgɛ. O bɛ se ka mɔgɔ bɛɛ sɛgɛn.
  Nka, hali jatigɛwalekɛlaw bɛ hɛrɛ sɔrɔ tuma dɔw la! Cɛdennin y'i Sìgi k'a Bìn a kan. Sabre karilen don, ani a nɛgɛ nɔrɔlen don kosɛbɛ disi la. Joli-minɛbaga ye sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Wolo nafamaba dɔ ye dɛ !
  Arcephalus ye pan ka segin kɔfɛ ni gɛlɛya ye, a yɛrɛyɛrɛla dimi fɛ. Cɛdennin yɛrɛyɛrɛla, a bolila, ka joli-sira-funu dɔ to a kɔfɛ. Joli-minɛkɛla y"i pan k"a kɔ tigɛ ka taa a kamankun na.
  - Sisan i bɛ sa !
  Cɛdennin y'i Yɛlɛma, ka sen fla-fla Kɛ ka Bìn tugun. Nka, Mirabela sera ka namaratɔ yeelen minɛ a ɲɛ na (n"o tɛ, a tun bɛna don a ko la). Joli-minɛkɛla y"a yɛrɛ Yɛlɛma ka tigɛtigɛ, ka wuludennin in Ban. O waati yɛrɛ la, Arcephalus y"a yɛrɛ wuli cogo nɔgɔman na, wa a ka nɛgɛbere kuncɛ y"a gosi a ɲɛ na yɛrɛ.
  - I n'a fɔ nin ! I tun b"a fɛ min na, o de ye i ye min sɔrɔ! - Cɛdennin y'o fɔ ni nisɔndiya ye.
  Joli-minɛbaga su binna kurunba kan, joli jibɔyɔrɔ dɔ bɔra a kunkolo sɔgɔlen na. Mirabela ye pan sanfɛ ka wuli siɲɛ fila-fila fiɲɛ kɔnɔ ka pɛrɛn ko:
  - Wa sisan i ye Arcephalus dɔn i ka kapitɛni ye !
  Mankan dɔ min tun tɛ se ka kunbɛn, o ye brigantine fa:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Arcephalus ye ! An ka kapitɛni kura ka ɲɛnamaya.
  Kɔgɔjida la fɛnɲɛnamaw tun bɛ mankanba bɔ. Mirabela ye pan ka taa sanfɛ ka boli ka taa Arcephalus fɛ. Cɛdennin in tun ɲɛ ye bulama ye ani a tun bɛ ninakili kosɛbɛ, a jɛlen don ko a tun bɛ ka a dabila da la.
  - I ka barika sɔrɔ ! Kabini nin waati in na an bɛ ɲɛnamaya kura daminɛ! - Npogotiginin ye cɛnin ta ni hakilisigi ye k'a ta ka taa n'a ye kabini.
  . SABABU No. 24nan.
  
  Cɛdenw taamana u makun na waati dɔ kɔnɔ. U ye min ye, o ye u kabakoya. Dusukasi ni tɔɔrɔ caman bɛ yɔrɔ kelen na. Nka tuma min na an y"an yɔrɔ janya cɛmancɛla waatiw la Holocaust la, suw kasa barika dɔgɔyara. I n"a fɔ a tun bɛ ɲininkali kɛ tuma bɛɛ cogo min na, Sadat ye Iancu ɲininka ko:
  - Ayiwa, min Kɛra o kɔ fɛ Zar Boris ka masaya waati la.
  - mun na e hakili la ko a ye masakɛ ye ? - Cɛdennin min donna gɛlɛya la, o kabakoyara.
  - N y'a jateminɛ ! - Sadat y"a kunkolo wuli.
  Yanka ye nisɔndiya jira, i n"a fɔ nɔgɔ bɔra sɛgɛn na:
  - Tiɲɛ na, Zar Fedor ka saya kɔfɛ, min ma cɛ bɔnsɔn si to (denmuso kelen dɔrɔn de tun b"a fɛ), Boris Godunov kɛra zara nata ye. U ye masafugulan don a la diɲɛ bɛɛ ka lajɛba dɔ la. A ka kan k"a fɔ ko ka bɔ masaya siratigɛ la, o tun ye sariya sɔsɔli ye, bawo Boris tun tɛ Rurik denbaya la, tiɲɛ na, zari nata ye masaso fanga tiɲɛni kɛ. Nka, Godunov ye mara kɛ ka ɲɛ, a ye lakɔli caman jɔ, a y"a daminɛ ka Uralw yiriwa, kɔngɔ waati la, a ye buru tila-tila fu. A ka c"a la, a y"a ɲini ka mara kɛ cogo bɛnnen na. Nka kumakanw b"a jira ko Ivan the Terrible denkɛ fitinin, n"a fɔra ko a fagara, n"o ye Dmitry ye, o tun bɛ balo la.
  - A fɔra ko a fagara walima a fagara ? - Sadat ye ɲininkali kɛ, a ɲɛjibɔlen.
  - A ka c'a la, a fagara tiɲɛ na, nka waati tun bɛ yen kabini tuma jan. Tariku dɔnbaga dɔw b"a fɔ ko masakɛ dogolen tun bɛ batoso dɔ kɔnɔ. Dɔ wɛrɛw b"a fɔ ko Grishka Otrepyev tun ye masakɛ sɛbɛ ye. Kumakanw ni sɔsɔliw ka ca kojugu yan. Tiɲɛ bɛɛ la, ne t"a dɔn ne ka kan ka da mɔgɔ min na.
  Sadat y"a jira ko:
  - Tariku bɛ sɛbɛn setigiw fɛ !
  - Ka bɛn! Tariku bɛ sɛbɛn joli la, dɔrɔn ni a bɛ ladilan a bɛ dilu ni bile de bias ye! - Yanka y'a cɛsirilan wuli tugun, a hakili ma bɔ a la.
  - Mun kɛra o kɔfɛ !?
  - Ayiwa, nka, cɛ dɔ bɔra Pologne jamana na min y'a kɛ i n'a fɔ Ivan the Terrible denkɛ. Polognekaw nisɔndiyara ka ɲagami don Irisi jamana na ani ka jamana yɔrɔ dɔ minɛ yɔrɔ lafiyalen na. O nanbarakɛla ye Pape ka dɛmɛ ɲini ani a donna Katoliki diinɛ na gundo la. Suwɛdikaw fana tùn b'a fɛ ka fɛn dɔ Sɔrɔ a fɛ. Komin a ye Kozakaw ni faama bolilenw ka kɛlɛbolo fitinin dɔ lajɛ (u dɔw tun ye hali masakɛ Kurbsky denkɛ ye), nkalontigɛla Dmitry donna Irisi saheliyanfan fɛ. Kɛlɛ kura daminɛna. A daminɛ na, Boris Godunov ka kɛlɛbolo min tun ka bon ani min tun labɛnna ka ɲɛ, o ye se caman sɔrɔ, nka Dmitry nkalonma fanga bonyalen don, ani saheli maraw ka faamaw taara a kɛrɛ fɛ.
  A ma dɔn ni nanbarakɛla tun bɛna se ka fanga ta, nka Boris Godunov barika banna. Kumakanw y'a Jira ko baga Dònna a la. Boyarw ani fɔlɔ, Prince Shuisky ye nanbarakɛla in dɛmɛ. Dmitry ye masafugulan don a la. Nka, ɲɛnamaya ma nɔgɔya jama bolo. Dmitry nkalontigɛla y"a daminɛ ka kɛlɛ labɛn ni Turquie ye, k"a yɛrɛ lamini ni fɛnɲɛnɛma ye min ka bon kosɛbɛ, ka dɔ fara impositi kan. Ka fara o kan, Polognekaw y"a daminɛ ka Smolensk ni a kɛrɛfɛ dugukolow ɲini i n"a fɔ sara. Tuma min na Dmitry ye kɔɲɔ dɔ labɛn ni Pologne musoba dɔ ye, n"o ye Maria Manishek ye, mɔgɔba caman nana Moskow. U tun ye mankanba ye ani u tun tɛ labɛnbaliya kɛ. Boyar murutilenw minnu ɲɛmɔgɔya tun bɛ Shuisky bolo, olu ye fanga tiɲɛni kɛ. Dmitry fagara, Pologne caman fagara. Masakɛ kura dɔ ye masaya Kɛ, ka fanga Di boyarw ma min ɲɔgɔn ma deli ka Kɛ fɔlɔ.
  Sadat ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ:
  - Aw ka hɔrɔnya di nin danfɛn ninnu ma ! U bɛna jamana bɛɛ bɔ ɲɔgɔn na yɔrɔ kelen-kelen!
  Yanka sɔnna a ma:
  - A kɛra ten ! Muruti dɔ daminɛna mɔgɔba Bolotnikov cɛma. Duguden caman, sɛnɛkɛlaw ani mɔgɔba caman farala a kan. Bolotnikov ye layidu ta ko a bɛna hɔrɔnya ni dugukolo di, ka impositi caman bɔ yen, ani ka boyars ni masakɛw ka nafolo jatebaliya yɔrɔ dɔ tila. A ka kɛlɛbolo ye Moskow lamini. Shuisky ye yamaruya di ni seko dɛsɛ ye, masakɛ ye se sɔrɔ kɛlɛ in na. O kɔ, a ye Suwɛdi ni Pologne sarala sɔrɔdasiw wele walisa u k"u dɛmɛ. Pan Lisovsky ka kɛlɛbolo tun ka kan ka jɔyɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnen ta. Boyariw fana ma sunɔgɔ ani u ye wari di Bolotnikov ka kɔnɔnajɛkulu dɔw ma, ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la Kozak ataman Timofey. A yɛrɛ y"a fɔ ko: hɔrɔnya ka nɔgɔn, nka sanu ka gɛlɛn.
  Sadat ye fiɲɛ bila:
  - sanu ye nɛgɛ ye min ka gɛlɛn kojugu - cakɛda min dilannen don a fɛ, o ka bon ni hɔrɔnya sugo nɔgɔmanw ye !
  Yanka y"a Sɛmɛntiya, k"a sen karilenw Dòn kabakurunw kan:
  - A kana fɔ ko fangatigi kelen bɛ se ka bila dɔ wɛrɛ nɔ na. Tiɲɛ don, Bolotnikov tun dalen b"a la ko Zar ka kan ka sugandi Cozack ka kulu fɛ, ani Irisi jamanadenw bɛɛ ka kan ka hɔrɔnya. A ka hakilinaw tun bɛ taa ɲɛ caman na, nka nafolotigiw ni faantanw tun bɛna kɛ yen hali bi.
  Sadat y"a jaabi ko:
  - Cogo wɛrɛ la ! Mɔgɔw tɛ kelen ye u seko la, dɔw hakili ka bon, dɔw ka bon, dɔw ka seko ka bon, dɔw barika ka bon. A tɛna kɛ ko ye min tɛ kɛ cogo la ka bɛɛ kɛ kelen ye. O bɛɛ kɔ fɛ, hali ala tɛ kelen ye ɲɔgɔn fɛ: sanfɛla ni duguma bɛ yen, u fanga ni nafolo tɛ kelen ye. Hali mɔgɔ salenw tɛ kelen ye!
  Yanka ye senna-tɛgɛrɛ dɔ fara a kan a yɛrɛ sago la (bɔgɔdaga karilen don tugun cɛdenw kɔ sumayalen ni dibi la), ka t"a fɛ:
  - Nka a mana kɛ cogo o cogo, Bolotnikov ka hakilinaw bɛ taa ɲɛ, hali n"a tɔgɔ Bolotnikov tɛ diya cogo dɔ la, ka bɔ daɲɛ na min ye nɔgɔ ye ! Brr! Janfa ye murutilenw ɲɛmɔgɔ halaki. A ye se sɔrɔ, ka kɛɲɛ ni kumakanw ye, a minɛna, walima a tununna. Marifatigiw ka dugu Tula, waati dɔ la, a tun ye murutilenw ka fanga sigiyɔrɔ ye, nka a laminina ka tiɲɛ kosɛbɛ o lamini in sababu la. A filɛli fɔlɔ la, Shuisky y"a yɛrɛ barika bonya, nka o tun tɛ ten. Namarakɛla kura dɔ bɔra kɛnɛ kan, a tɔgɔ dara ko False Dmitry Two. Ni fɔlɔ tɔgɔ tùn ye ko Grishka Otrepiev, o tuma na, filanan in tɔgɔ ma Sìgi. Tiɲɛ don, version dɔ bɛ yen ko nin ye Matvey Verevkin ye. Nka, ɲininikɛla dɔw dalen tun b"a la ko nin tun ye Tsarevich Dmitry yɛrɛ de ye, min tun bɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye. A mana kɛ cogo o cogo, Maria Manishek y"a dɔn ko ale ye a furuɲɔgɔn ye sariya siratigɛ la, wa hali a y"a denkɛ Ivan bange (a dɔgɔyalenba la foroba la). Dmitry nkalontigɛla ye dɛmɛ sɔrɔ ni marifa ye ka bɔ Polognew fɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Pan Lisovsky ye kɛlɛcɛ ba bisaba lajɛ ani ka dɛmɛ don masakɛ ma min y"a yɛrɛ wele. Shuisky ka kɛlɛbolo ye se sɔrɔ tugun, boyar caman bolila ka taa nanbarakɛla kɛrɛ fɛ. Mɔgɔ gansanw fana ye Dmitry dɛmɛ a daminɛ na. Nka, a ma mɛn, a jɛlen don mɔgɔ bɛɛ bolo min tɛ fiyentɔ ye ko Dmitry nkalonma ye Pologne marifatigi dɔrɔn de ye. Faamaw y"a wele ko mɔgɔ min bɛ mɔgɔ dɔgɔya: Tsarik! O la sa, fanga sɛbɛ tun t"a la! Komin u ye Moskow lamini, Dmitry nkalonma ani mɔgɔba ka kulu kura minnu nana, olu bɛɛ ye jamana minɛ. Nka, a ma se ka kɛ ka faaba yɛrɛ ta min barika ka bon kosɛbɛ.
  Irisi tun bɛ ka sa, Polognew tun bɛ ka binkanni tilennen labɛn. Kɛlɛbolo dɔ min tun bɛ Sizumunga III ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, o ye Smolensk lamini. Nka, dugu barika bonyana san damadɔ kɔnɔ, o ye dɔ fara kogo ni kɔ in janya kan Ivan juguba ka masaya waati la. Tiɲɛ na, Smolensk tun tɛ se ka minɛ ani Polognekaw binna u yɛrɛ joli la.
  O waati kelen na, komandan kura kamalennin ni fangatigi Skopin-Shuisky bɔra kɛnɛ kan. A tùn ye masakɛ somɔgɔw ye yɔrɔjan, wa a tùn bɛ Bɔ Rurik denbaya fana na. Hali n"a si tun ye san mugan ni fila dɔrɔn ye, a kɛra komandan ye min bɛ se kosɛbɛ.
  A ye se sɔrɔli fɔlɔ kɛ Polognew kan, Sariyabaju senuma ka batoso kogow kɔrɔ. Komin a ye se sɔrɔ jugu kan, a taara Moskow fan fɛ. Pan Lisovsky, min ka sɔrɔdasi tun ka ca ni a siɲɛ fila ye, o nana a kunbɛn. Skopin-Shuisky ye wuli teliya la, hali ni nɛnɛ tun bɛ yen, wa a barika banna ka bin matigi ka sigiyɔrɔ kan su fɛ. Kɛlɛ gɛlɛn dɔ la, Polɔɲiw ye se sɔrɔ. Lisovsky ka kɛlɛbolo tun ka ca kojugu, Kozakaw minnu tun bɛ baara la wari kama, olu tun tɛ kolo, u tun bɛ u yɛrɛ ta tigɛ dibi la. Komin a ye Lisovsky Kὲlɛ, Skopin-Shuisky, k"a sɔrɔ a ma lafiɲɛbɔ dɔɔnin Kɛ, a ye taama Kɛ ni fanga ye ka Taa Tushino. O waati la, Dmitry nkalontigɛlen fanga tun dɔgɔyara. Boyari caman tun bɛ boli ka bɔ kanpaɲi na ka taa kanpaɲi wɛrɛ la, u yɛrɛ tun bɛ wele Tushin ka fɛn caman Changer.
  Ali ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - A ka di kosɛbɛ !
  Sadat y"a jaabi ko:
  - A bɛ nisɔndiya i bolo, nka a bɛ ne tɔɔrɔ ! O ye shit ye i bolo, nka a ye jam ye ne fɛ!
  Yankee yɛrɛ kɔnɔdimi tun bɛ a la ka bɔ nalomanya la:
  - Tiɲɛ don ko kɛlɛ ye nisɔndiyakoba dɔ ye diɲɛ kɔnɔ, yiracogo tikitiw dɔrɔn de bɛ mɔgɔ si bɛɛ sara !
  Cɛdennin jeni ni bugɔli ye, nka a tora a kan ko:
  - Kɛlɛ ye sirku ye, nka yiracogo bɛ ban ɲɛji la tuma bɛɛ ! - Yanka farala a kan.
  Lakɔlɔsibaga yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ayiwa, i b'a di n ma ! Okey, i ka dɔ fɔ n ye. Walima n"a fɔra ka ɲɛ, i ka to ka nkalon tigɛ, ne yɛrɛ dalen tɛ i ka nsiirinw na!
  - Wa hali bi nin bɛɛ ye tiɲɛ ye ! Ka bɔ koma la ka taa koma la! - Cɛdennin y"o fɔ ni diyanye ye.
  - Kɔnɔnin fitinin min bɛ fiyɛ ! Yala i b"a fɛ ka bugɔli kɛ k"a lajɛ wa, n b"a ye ko a ka di i ye n"u y"i bugɔ! - Ani fɛn nɔgɔlen in ka sɔgɔsɔgɔ haramulen.
  - Fɛn dɔ bɛ o la ! O la sa, i b"a fɛ k"a dɔn min kɛra o kɔfɛ!
  - An b'a fɛ ! - Cɛdenw ye pɛrɛn ɲɔgɔn fɛ.
  Wa fanga bɔra min ka wotoro sama ka ɲɛfɔli kɛ, ani ka jɛya:
  -Dmitry nkalontigɛla bugɔra, a ka kɛlɛbolo min tun bɛ fan caman fɛ, o kolo tun ka dɔgɔ kojugu, wa Zar yɛrɛ tun tɛ Ala b"a dɔn komandan sugu min. Tiɲɛ don, "Tushino son" yɛrɛ ma minɛ. Kozak ataman Gritsian tun ka surun nanbarakɛla in na kosɛbɛ, wa a tun bɛ tugu a kɔ kosɛbɛ. Nka False Dmitry ka taamakɛlaw ye sanu ni biyew bɔrɔw tigɛtigɛ. Kozakaw girinna ka taa binkannikɛlanw ta, sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ wulila, wa a yɛrɛ jigira ka tigɛtigɛ. Masakɛ min tun b"a yɛrɛ wele ko masakɛ, o sera ka boli ka taa saheli fɛ, ka tunun jirisunw na. Skopin-Shuisky yɛrɛ ye kanpaɲi dɔ labɛn ka taa Smolensk walasa ka se sɔrɔ Pologne sɔrɔdasiw kan. Nka a ka mɔgɔw ka dɔnniya bonyalenba ye Shuisky jɔrɔ kosɛbɛ, jamanadenw y"a pɛrɛn k"a ɲɛsin a ma ko : a to Polɔɲiw ka setigi ni nanbarakɛla ka kɛ masakɛ kura ye. Malyuta Skuratov denmuso ye baga fara Skopin-Shuisky kan, a si san mugan ni saba la, masakɛ cɛfarin barikama in sara. A ka saya ye bɔnɛba lase jamana ka kɛlɛ seko ma. Zar Yuri Shuisky y"a balimakɛ Dmitry sigi jamanakuntigiba kura ye. A ye kanpaɲi dɔ daminɛ ni kɛlɛboloba dɔ ye. A ka kan k"a fɔ ko Skopin-Shuisky ma sɔrɔdasiw dɔrɔn sigi, k"u ɲɛminɛ, nka a ye sɔrɔdasi dege fana. Unités labɛnnenw tun b"a fɛ ka ɲɛ! Nka Dmitry Shuisky ka mediocrité ni a ka nalomanya ye fɛn bɛɛ kɛ fu! Kɛlɛbolo in taara a yɛrɛ ma k"a sɔrɔ u ma sɛgɛsɛgɛli si kɛ.
  Sadat y"a jira ko:
  - sisan masakɛw fanba bɛ taa kanpaɲiw la k' a sɔrɔ u ma sɛgɛsɛgɛli si kɛ !
  -O de don ! Dmitry y"a bɛnbaw ka fɛɛrɛ bila kɔfɛ, wa a binna jaan dɔ kɔnɔ, Polognekaw ye min sigi ni seko ye. Ka fara o kan, boyar dɔw ye wari di u ma, ka u gosi kɔfɛ. A bɛ se ka fɔ ko Irisi kɛlɛbolo bɛɛ ye se sɔrɔ. Tiɲɛ don, Yuri Shuisky y"a ɲini ka Suwɛdi masakɛ ka dɛmɛ ɲini. A ye Karel dugu di Suwɛdikaw ma ani ka wotoro caman ci ni sanu ye. A ye layidu ta ko a bɛna Ivan-Gorod ni dugukolo wɛrɛw bila fo ka se Novgorod ni Pskov ma. Nka Suwɛdikaw kɛra yɛrɛbonya dɔrɔn ye o nisɔndiya suguw fɛ, a ma mɛn, u y"u yɛrɛ ka donko daminɛ ni sɔrɔdasiw ci ye Novgorod.
  O waati kelen na, Polognekaw sera Moskow. Wasabaliya Tsar Shuisky la, o cayara jamanadenw cɛma, nkalon Dmitry Filanan y"a ɲini ka nafa sɔrɔ o la!
  Sadat y'a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - nanbarakɛlaw ye masakɛ barikamaw taamasyɛn ye !
  - Laala fana, a ye namara ye ! O nanbarakɛla gɛrɛla Moskow la ka bɔ saheli fan fɛ. Zar ye Ivan Shuisky ci a ma, ka sɔrɔdasi kuraw lajɛ. Pan Lisovsky ye o nanbarakɛla dɛmɛ. Ivan y"a ka kɛlɛbolo gɛlɛnw ɲɛminɛ ni seko tɛ kosɛbɛ. Namarakɛla gɛrɛla a ka dɛsɛ foro la ka bɔ saheli fɛ. Muruti min labɛnna boyars fɛ, o daminɛna Moskow, Yuri Shuisky ye fanga tiɲɛ ani ka mɔnikɛ dɔ tonsi.
  Ali ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - U bɛɛ dogolen bɛ monastery kɔnɔ.
  Cɛdennin y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  -Dmitry nkalontigɛlen tun b"a miiri ko sisan a bɛna kɛ masakɛ ye, nka a bɛ se ka fɔ ko a fagara o yɔrɔnin bɛɛ Shuisky ka fanga tiɲɛni kɔfɛ. Polognekaw mago tun t"a la, mɔgɔba sugandilen kura dɔ, n"o ye boyar wolonwula ka fanga ye, o ye masaya kɛ Irisi jamana na. A ye Moskow di Polognew ma. A bɛ iko boyars tun dalen b"a la k"u bɛna sigi hɔrɔnya la kosɛbɛ Pologne jamana kɔrɔ. Tiɲɛ na, nafa minnu tun ma deli ka sɔrɔ matigiw bolo, olu tun bɛ o la ka jɔn jagoyalen faga!
  - An fana bɛ nin sɔrɔ ! - Sadat y'o fɔ.
  - Nka an m"o kɛ ! - Yanka y'a jaabi. - Rus" kɔrɔlen na, o sariya sugu tun tɛ yen. Hakɛ min tun bɛ mɔgɔ la ka faga, o tun ye jamana dɔrɔn de ta ye. Matigi tun tɛ se ka jɔn ka ɲɛnamaya ta dɔrɔn a yɛrɛ sago la - nin tun ye kiritigɛso ka ko ye.
  - A dɔgɔyalenba ye ɲɛtaa dɔw ye, ani tɔw !
  - Spanking ye boyar ka prerogative ye !
  Ali y'a fara a kan ko:
  - Danfara caman tɛ ! O bɛɛ kɔfɛ, i bɛ se k"i yɛrɛ sɔgɔ fo ka se saya ma!
  - Ka se! O dɔrɔn de tɛna kɛ ka kɛɲɛ ni sariya ye! - Yanka tɛmɛna. O de kosɔn, Polognekaw ye senna-tɛgɛrɛ sɔrɔ Moskow.
  - Wa i sera ka bɛnkan sɔrɔ nin ko in na wa ?
  - Ayi! A si tɛ cogo si la! Jamana ka hɔrɔnya tɔn daminɛna Nizhny Novgorod. Minin, dugutigi nɔgɔman dɔ, ani masakɛ Pozharsky y"a daminɛ ka milisi dɔ lajɛ walasa ka Irisi jamana hɔrɔnya! Fangabaw y"u kɛlɛ, hali ni mɔgɔba ka fangatigiya tun bɛ tulon kɛ u bolo. A tun bɛ se ka nafa sɔrɔ masakɛ damadɔw ka degun na, masakɛ Trubetskoy fana tun bɛ o la. Kɛlɛba dɔ Kɛra, min na masakɛ Pozharsky ka sɔrɔdasiw Sera ka Se Polɔɲiw ma. Polognew ka kɛlɛbolo ba tan ni fila ye se sɔrɔ, kɛlɛbolo yɔrɔ dɔ datugulen don Krεmlin. Kalo naani lamini kɔfɛ, Polɔɲi minnu tun bɛ Krɛmlin, olu y"u yɛrɛ di!
  Pozharsky kɛra Irisi jamana hɔrɔnyabaga ye. Nka ka kɛ masakɛ ye, o tun ka gɛlɛn a ma kojugu. Boyariw tun b"a fɛ ka hɔrɔnya ni jo wɛrɛw sɔrɔ. San 1613 lajɛba la, sɔsɔlibaw kɛra mɔgɔ min ka kan ka kɛ masakɛ ye. A tun dalen b"a la ko Romanovw tun ye filanan ye a dɔgɔyalenba la, nka hali bi u tun ye Rurik denbaya bolofara dɔ ye. U kɛra Conseil ka mɔgɔ sugandilenw ye. Boyars tun dalen b"a la ko Tsar Mikhail kamalennin, min si bɛ san tan ni wɔɔrɔ la, o bɛna kɛ masakɛ barikama ye min bɛ a yɛrɛ kolo Duma ye. Kandida wɛrɛw, i n"a fɔ Shuisky ni Trubetskoy, olu banna. Polognekaw y"u wasabaliya jira ani k"u ka sɔrɔdasiw ci Irisi jamana na. O waati kelen na, Suwɛdikaw minnu ye Novgorod minɛ, olu ye Pskov lamini. Prince Pozharsky, hali n"a ma kɛ ni cɛsiri tɛ, a sera ka Pan Lisovsky Kὲlɛ. Hali ni jatebɔ ka bon kosɛbɛ; Polɔɲiw bugɔra , sarala sɔrɔdasi dɔw y' a janfa . Komin a ye Lisovsky Kὲlɛ, Pozharsky ye 'sèn teliya la ka Bɔ Smolensk. Nka u ma se ka dugu ta ka taa taama na. Kɛlɛ ye kɛlɛ ye ani nisɔndiya min bɛ a kɔnɔ, o bɛ Changé. Romɛ Egilisi ye wari kura tila, Polɔɲiw ye sarala sɔrɔdasiw san, u taara kɛlɛ la. Kɛlɛw kɛra ni ɲɛtaa hakɛ caman ye. Suwɛdi masakɛ Gustav Adolf ye Pskov lamini, nka a ma se k"a minɛ. Suwɛdikaw y"u fanga Dɔgɔya binkanniw na. O kɔfɛ, Pozharsky, ni seginkanni barikama ye, k"a ka kɛlɛbolo fili nɔgɔw cɛma, a sera ka Novgorod minɛ kokura. O waati kelen na, a dɛmɛna ni dugumɔgɔw ka dɛmɛ ye minnu tɔɔrɔla Suwɛdikaw ka fanga jugu fɛ. Suwɛdikaw gosira, nka u ye Baltik kɔgɔjida mara. A ma se ka Polɔɲiw gɛn pewu: jamana fanga tun sɛgɛnnen don kojugu. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Irisikaw gɛrɛla Smolensk la tuma min na, kanonw ye u gɛn ka bɔ yen. Yuruku-yuruku tun bɛ kɛ tuma ni tuma jamana kɔnɔ, boyariw, k"a sɔrɔ u ma bolo jɔlen ye, u ye dabaliba kelen siri. O de kosɔn, desizɔn dɔ tara : ka hɛrɛ dɔ sigi sen kan min tun ka gɛlɛn a dɔgɔyalenba la, nka a tun ka kan kosɛbɛ jamana ma. Irisi ye Smolensk bɔnɛ, Ukraine numanbolo fan dɔ, dugu caman, nka a ye hɛrɛ sɔrɔ min tun bɛ makɔnɔni na kabini tuma jan. Nin tun ye kɛlɛ damadɔw dɔ ye, an ma dugukolo sɔrɔ minnu na, nka an bɔnɛna a la!
  Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - O la, mɔgɔ damadɔw la kelen ! Ne hakili la, Risikaw tɛ fɔlɔ la!
  - Tariku ye nsiirin ye min kɔnɔ i bɛ se ka fɛn bɛɛ sɛbɛn i n"a fɔ i b"a fɛ cogo min na. Kɔseginw ni bɔnɛw bɛ se ka kɛ a kɔnɔ kosɛbɛ! - Yanka ye sɔsɔli kɛ.
  - Fantanya gafe ye mun ye ? - Ali ye ɲininkali kɛ.
  - Talen walima nsiirin ! Sɛbɛnnikɛla b"a hakilina degun ani tariku taabolo bɛ kɛ danfaralen ye - a ni tiɲɛ tɛ kelen ye !
  Ali ye fiɲɛ bila:
  - Nka a ka di !
  Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Tiɲɛ don a ka di, nka a nafa tɛ kosɛbɛ ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n ka jamana kɔnɔ, a bɛ kɛ cogo la kosɛbɛ ka " alternative " suguya caman sɛbɛn cogo la min tun bɛna kɛ ni wuliliko tun ma kɛ walima ni mɔgɔ nɛrɛmaw tun ye se sɔrɔ jamanadenw cɛ kɛlɛ la. O sɛbɛnnikɛla sugu dɔ: a yɛrɛ ye tariku wɛrɛw sɛbɛn minnu bɛ tugu ɲɔgɔn na! Ka fara o kan, a y"a sama ka don a la ko nin tɛ supercivilisation steppe ye fewu. Mɔgɔw bɛ ka baara kɛ ni nalomanya ye, ka fanga tiɲɛ nalomanyafɛnw na.
  Sadat y"a jira ko:
  - Poyikɛlaw ni tarikusɛbɛnnaw fana b'an fɛ. Tuma caman na, u bɛ tariku masiri walisa ka faamaw diya. Nka ka sɛbɛnni caman kɛ, ani hali fɛn min tɛ yen! N t'a dɔn, a bɛ miirili caman de wajibiya.
  Yanka y'a kunkolo wuli:
  - N" ye hɛrɛ sɔrɔ kun dɔw la, aventure si ma labɛn !
  - An ye ɲɔgɔn Sɔrɔ min fana ye 'ɲɛnajɛ ye. Ɔwɔ, kɛlɛw ni kɛlɛw ma kɛ fɔlɔ, i ma masakɛmuso kisi, nka sɔn, i ye fɛn kura caman sɔrɔ i yɛrɛ ye wa? - Sadat ye hakilina di.
  - Jaati! Sisan, n b"a dɔn sow jumɛn bɛ wotoro kɔnɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"u b"i gɛrɛ ni bugɔli ye. - Cɛdennin y'a maga tigɛw la a kɔ kan, a senw tun bɛ yɛrɛyɛrɛ.
  Ali ye dusu don a kɔnɔ ko:
  - I kana i hakili ɲagami, an bɛna jɔ joona !
  - jɔli tun tɛna an jigin cogo di ? - Yanka ye tulonko kɛ. - Oh n sen fitinin faantanw, u tɔɔrɔla waati jumɛn. "A senkɔniw jeni kosɛbɛ tiɲɛ na, kabakurunw y"u tigɛ, hali ni a bɛ ɲini ka kɛ joli tun tɛ yen."
  Tiɲɛ na, jɔnw ni jɔnw donna dugu kɔnɔ. So fanba tun ye jɛman ye, u sanfɛla tun ye binkɛnɛ ye, batoso dɔrɔn de tun bɛ i ko a bɛnnen don ka caya walima ka dɔgɔ, ka fara kɔlɔsilikɛyɔrɔ kan ni garadiw ye.
  Jɔnw y"a to u ka lafiɲɛ, Yanka y"i da kungo falen dɔ kan k"a senw kɔrɔta. Joli bɔra ne senw na ani ne fari tun bɛ kɛnɛya. Kɔ min tun sɛgɛnnen don, o tun bɛ lafiɲɛ, kɔ tigɛlenw dɔrɔn de tun bɛ ka jeni. A ka ɲi kosɛbɛ ka i da, tiɲɛ don i farikolo bɛɛ bɛ dimi cogo min na, kolo bɛɛ, jolisira bɛɛ bɛ dimi. O tun ye baara gɛlɛn yɛrɛ ye, sow fitininw ye wotoro sama ka mɛn.
  Jɔnw tun bɛ nisɔndiya ni bugɔli ye, ka taa n"u ye walasa u ka balo, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, dumuni tun ye nakɔfɛnw ye, nka nakɔfɛnw ni jiridenw kalori tun ka ca kosɛbɛ. U m"a to n ka dɔlɔ min, n ye n ka kɔngɔ fɔlɔ dabila dɔrɔn.
  Nka, u y"a to jɔnw ka sunɔgɔ wagati dɔ kɔnɔ. Paawo fila tun bɛ kɛlɛ la dugu cɛmancɛ la, Ahmed ye nin ɲɛnajɛ in diyabɔ waati dɔ kɔnɔ. O kɔ, npogotigi saba bolila ka bɔ. Ikomi u y"u ka finiw fili ani k"u yɛrɛ jira kɛnɛ kan, u y"a daminɛ ka dɔn kɛ min bɛ cɛnimusoya kɛ. Npogotigininw tun bɛ tiɲɛ na dɔrɔn - u farikolo tun ka bon ani u tun ka nɔgɔn, u barika tun ka bon baara gɛlɛnw na. Ahmed ye bugɔli bɔ, k'a sɔrɔ a ma sigasiga, a y'a daminɛ ka cɛɲiw bugɔ, k'a fɔ ko :
  - Aw filɛ nin ye, slackers !
  Yanka ye pan ka wuli k"a fɛ ka boli ka taa Akhmed fɛ, nka garadi fila y"a ka sira datugu ni tamaw ye.
  - I bɛ taa min, wulu ?
  - Aw kana npogotigininw gosi ! - Yanka pɛrɛnna.
  Ahmed y"i jɛngɛ ka taama ka taa cɛnin fɛ k"a bugɔ a sennasanbaraw kan. Ɲɛjirali ɲuman dɔ y"a ɲɛda kunsigi yeelen.
  - I tun b'a fɛ ka fɛn dɔ fɔ n ye !
  - Mun na i bɛ npogotigininw bugɔ ! - Cɛdennin sɛgɛnnen ye sɔgɔsɔgɔ.
  - Oh, i b'i mago don nin ko in na ! N bɛna kɛ tiɲɛtigi ye, a ka di n ye! - Jɔn jagokɛla y"a ɲinw nɔgɔlenw, tolilenw bɔ kɛnɛ kan.
  - Mɔgɔw tɔɔrɔli ka di n ye ! - Yanka dimina kosɛbɛ.
  - Awɔ! O ye nisɔndiyaba ye dɛ!
  Cɛdennin y'a bolokɔnincinin wuli a ɲɛda la:
  - I b'o cogo de la !
  - Jumɛn? - Ahmed y'a ka bugɔli kɔrɔta.
  - Kegun! - Yanka pɛrɛnna ni nisɔndiya dogolen jugu ye.
  Ahmed ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - I ye n ɲɛnajɛ ! A bɛɛ lajɛlen na, sɔɔni an bɛna kɛ duguba dɔ kɔnɔ ani i bɛna gladiator kɛlɛ ye. Tiɲɛ na, n"a sɔrɔ u bɛ se k"i feere walasa ka kɛ gladiator ye wa?
  Yanka ye a yɛrɛyɛrɛ:
  - A ye kanuya ye !
  Ahmed y"a kunkolo wuli ni fanga ye:
  - Ayi, n hakili la, i bɛna nafa caman lase n ma. Ka fara o kan, jɔn cɛdenw de sɔngɔ ka dɔgɔ kosɛbɛ, wa u ka teli ka kɛ waraba sogo ye kɛlɛcɛw ka kɛlɛw la. Mɔgɔ damadɔ dɔrɔn de bɛ se ka kisi ani ka tɔgɔba sɔrɔ. N b"a feere Muk ka kɛ gladiator ye;a sira fɛ, a bɛ makun sira bɛɛ la.
  - N'a sɔrɔ e n'a bɛna kɛlɛ kɛ tugun wa ? - Yanka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka nimisa o yɔrɔnin bɛɛ.
  - Ayi! N ye n yɛrɛ sɔrɔ ka se! A ka kɛlɛ kɛ ni berew ye ni cɛnin wɛrɛ ye.
  Muk ye bere dɔ di a bolo, ka ci ka taa kɛlɛ kɛ ni cɛnin dɔ ye min ka kɔrɔ n"a ye dɔɔnin. Siga t"a la, o kɛlɛ ma kɛ fo ka se saya ma, wa a tun man di kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Muk min tun bɛ teliya ka taa a fɛ, o y"a jugu kabakoya, ka jɔ n"a sen jɛlen ni buguri bɛ a disi kan. Dutigi ye date dɔ fili setigi ma, o min y"a minɛ nɔgɔya la wulu kan. Ahmed ye mankanba bɔ a fogonfogon sanfɛ.
  "Aw cɛdenw fanga bɛ se ka kɛ, aw tɛ se ka wotoro sama dɔrɔn, nka aw bɛ se ka kuma fana." Donc (o la) sisan, n tεna sow kura san. O waati kelen na, aw farikolow bɛna gɛlɛya.
  U sirilen bɛ jɔnkɛdenw siri wotoro la ni gɛlɛya ye, ka u gɛn ka taa tugun. Yanka tun ma kɛnɛya fɔlɔ, a tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ, kabakurun nɔgɔlenw, kabakurun funtenimanw sɔgɔra denmisɛnnin sennasanbaraw kɔnɔ. Kabako don, lɛrɛ tilancɛ fɔlɔ de tun ka gɛlɛn ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan, wa a dɔrɔn tɛ, nka cɛden tɔw fana tun ka gɛlɛn. O kɔfɛ, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma caman na denmisɛn kɛnɛmanw na minnu ma tiɲɛ kojugu dususalo fɛ, fiɲɛ filanan dabɔra. Cɛdenw ye kuma daminɛ tugun.
  Sadat ye Yancu ɲininka ko:
  - Wa min kɛra kɔfɛ i ka jamana tariku kɔnɔ.
  A tun ka gɛlɛn cɛnin ma, nka n"i bɛ kuma, o bɛ i hakili bɔ dimi na. A bɛ iko i nɛnkun bɛ sɛgɛnba dɔ bɔ kɛnɛ kan. Yanka ye a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - San bisaba cɛmancɛ la, jamanadenw, bange hakɛ caya kosɔn, sera kɛlɛ ɲɛfɛ, ka fara o kan, nin waati in na, hɛrɛ dafalen waati tun banna. O waatiw la, jamanaw y"a ɲini ka bɛnkanw labato, ka kɛlɛcɛw ka bonya mara!
  - N t"a da a la dɔrɔn ko a bɛ kɛ tuma bɛɛ ! - Sadat y"o fɔ ni ɲɛjibɔ ye.
  Yanka sɔnna a ma:
  - A tɛ kɛ tuma bɛɛ, tiɲɛ don ! Pape ka kurucɛ kɛlɛw senfɛ, kɛlɛcɛw ni Saracen minnu tun bɛ u kɛlɛ, olu tun bɛ to ka kɛlɛ banbali tiɲɛ. Ivanhoe ka gafe kɔnɔ, tulonkokɛla yɛrɛ ye nisɔndiyako dɔ kɛ: nin kɛlɛ banbali ninnu ye ne kɔrɔbaya cogo min na. Sisan, ne bɛ ɲini ka san kɛmɛ ni biwolonwula sɔrɔ, ka jateminɛ kɛ kɛlɛ banbali saba la, minnu ye bi duuru ye!
  Cɛdenw ye ŋɛɲɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ, hali Muk y"a sen don a la:
  - Nkalon ye tulu ye min bɛ kɛ ka controle gears tulu kɛ !
  Sadat kabakoyara kosɛbɛ:
  - Oow! Ani i ye Muk ye, filozofi ye!
  - Tiɲɛ na, n ma na ni nin ye ! N ye pilgrim kelen ka kuma mɛn. - Kamalennin barikama in maloyara.
  - Hakilila ɲuman ye jɔn jogo ɲuman ye ! - Sadat ye 'ɲɔ̀gɔn Dòn.
  - Walima matigi ! - Muk y'a jaabi.
  - O bɛ ɲɛ, jɔn in yɔrɔ ka jan matigi la. Yanka ka a ka jamana maana bɛɛ fɔ.
  Yanka ye a fɔ ka t"a fɛ ko:
  -Irisi sɔrɔdasiw ye kanpaɲi dɔ daminɛ. A daminɛ yɛrɛ la, a ye gɛlɛyaw sɔrɔ. Mikhail Pozharsky banana, ani masakɛ Cherkasov y"a sen kari. Voivode Sheinin kɛra komandan ye. A tɔgɔ bɔra kosɛbɛ Smolensk ka lafasali kuncɛbaya sababu la. A ye dugu minɛ san saba kuuru kɔnɔ, ka kɛlɛ kɛ ni Polognew ka kɛlɛbolow ye minnu tun ka bon kosɛbɛ. Kɔngɔ ni banajugu fanga dɔgɔyara kosɛbɛ mɔgɔ lamininenw na tuma min na dɔrɔn, Polognew sera ka dugu barikama minɛ. Binkanni laban na, Polognekaw ye lada ba kelen ɲɔgɔn Kɛ ani ka baara Kɛ ni sisi rido ye, o min tùn ye fɛn kura ye o waati la. Lafasabaga damadɔw bɛna u sɔgɔsɔgɔ o degun jugu in kɔrɔ. Sheinin tun bɛ tɔɔrɔ, hali o waatiw la, waati dɔ la min man teli ka kɛ, a tun bɛ tɔɔrɔ a ka kuncɛbaya kosɔn. O bɛɛ kɔ fɛ, Boyar Duma yɛrɛ ye yamaruya Di a ma ko a ka Smolensk Di. Sisan, a tun ka kan ka dugu segin, a ye dugu min lafasa ni jagɛlɛya ye. Smolensk tun barika ka bon kosɛbɛ ani kɛlɛbolo barikama tun b"a la. Irisikaw wajibiyara ka lamini daminɛ. Yan, a ka kan k"a fɔ ko Zar Mikhail ka barikantanya ni bolo jɔlen dɛsɛ ye kojuguba kɛ a la. Marifaw ni marifakisɛw tun ka dɔgɔ kojugu Irisi sɔrɔdasiw bolo. O de y"a to a ka gɛlɛn ka citadel ta. Tiɲɛ don, farali kelen tun bɛ yen: Pologne masakɛ sara, wa Polognekaw ma se ka kɛlɛboloba lajɛ masakɛ tɛ yen. Sheinin ye dugu misɛnnin caman minɛ Smolensk kɛrɛfɛ ani ka se sɔrɔ Hetman Khodorovsky ka kulu barikama dɔ kan. Nka a ma fanga sɔrɔ, ani Crime Tatarw y"a daminɛ ka binkanni kɛ Irisi saheliyanfan maraw kan, o min ye sɔrɔdasiw hakili ɲagami. Polognew ye masakɛ kura sugandi joona ani kɛlɛboloba dɔ taara Smolensk dɛmɛ. Sheinin tun b"a fɛ ka lamini wuli ka taa ka taa jugu kunbɛn, nka tsar, boyarw y"a bila ka yamaruya di ko a ka lamini minɛ cogo o cogo. Kɛlɛ gɛlɛnw daminɛna, Risikaw ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye, nka Polɔɲi caman wɛrɛw tun bɛ yen. Kɛlɛw kɛlen kɔ ka tugu ɲɔgɔn na, Irisi sɔrɔdasiw laminina. Sheinin taara n'u ye kulu la ka dugukolo sɔgɔ yen. O binkanni in kɔsegira ni bɔnɛba ye Polognekaw fɛ, nka ko in tora gɛlɛya la.
  Cɛdennin ye ninakiliba bɔ, k"a sɔrɔ a kɔ ni a senw tun bɛ dimi, ani n"u sera gofɛrɛnaman na. O bɛɛ kɔfɛ, u ye mɔgɔw ye, faliw tɛ!
  Ali y'a gosi a kamankun na:
  - A tɛna mɛn sisan, an bɛna kɛ dugu kɔnɔ sɔɔni, an ka kan ka siraw faranfasi yen. Ni an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, ni nimisaliba ye.
  Kɔnɔnin dɔ tùn bɛ i n"a fɔ tuganin, o tùn bɛ Muku bolokɔnincinin kan. Cɛdennin y'a di Yanka ma.
  - A ka kɛ an ka teriya taamasyɛn ye, hali an faralen kɔ.
  - n jigi b'a kan ko a bɛna kɛ ani ka to fo abada ! - Yanka ye tuganin sɔgɔ, o kɔfɛ kɔnɔ in wulila. A y'a kɔlɔsi a bɛ taa. A ye baro tɛmɛn.
  tanga kɛlɛw ma kalo naani kɔnɔ K"a jateminɛ ko jugu saba wɛrɛ bɛ yen ani ko dumunifɛnw bɛ ka dɔgɔya, jamanakuntigi Sheinin sɔnna o ma. A ka kɛlɛbolo seginna ka taa nɛnɛ yɔrɔw la. O waati la, Cherkesov ni Pozharsky tun ye se sɔrɔ Crimea Khan ka kɛlɛbolo kan. U ye kɛlɛbolo dɔ bila ka taa Belogorsk kisi, min laminina Polognekaw fɛ. Kɛlɛ kɛra, sɔrɔdasi caman fagara, nka Polɔɲiw wajibiyara ka kɔsegin. Kɛlɛ misɛnnin damadɔw kɔfɛ, Polognekaw ye hɛrɛ di. Irisi ye Belogorsk ni dugu misɛnnin damadɔ minɛ kokura, nka a ye Smolensk mara waati dɔ kɔnɔ. San 1642, Kozakaw dimina, binkanni minnu tun bɛ kɛ tuma bɛɛ, olu ye binkanni kɛ Turki ka kɛlɛbolo Azov kan. Degun min ma bali, o sababu la, dugu barikama in binna. O jaabi la, Türkiye, min tun ye jamana belebeleba ye ani fanga tun ka bon kosɛbɛ o waati la, o ye bagabagali kɛ jikuru dɔ ma. Zar ye yamaruya di ko lajɛba dɔ ka wele, nka bɛnbaliya juguw bɔra kalandenw ni ɲɔgɔn cɛ. Sɛnɛkɛlaw tun bɛ dugukolo ni hɔrɔnya ɲini, Kozakaw tun bɛ buru ni wari sara ɲini. Azov ka kɛlɛbolo seginna - sarakaw kɛra fu !
  Sadat seginna Sesar ka kumasen tɔgɔba in kan:
  - I ye min sɔrɔ, o marali ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛ se sɔrɔli kan !
  Yanka kabakoyara (jamanaba ka miiriliw bɛ diɲɛ bɛɛ ta cogo min na tuma dɔw la):
  - A bɛ se ka kɛ! Sɔɔni, Tsar Michael sara ani a nɔ bilala Alexei fɛ, a waati mɔgɔw y"a tɔgɔ da ko Quietest. Hali ni Mikhail ma se ka don tariku kɔnɔ iko masakɛba, n"a sɔrɔ a ma dɔgɔya Irisi jamana na ka tɛmɛ a denkɛ Piɛrɛba kan. San 1948, murutili dɔ daminɛna Ukraine jamana na Bohdan Khmelnitsky ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ. O mɔgɔba ninnu ye Ukrayinakaw ni sigida Kozakaw tulo geren kɛnɛ kan ani ni jagwɛlɛya ye. Polognekaw ka dumuni nege tun ka bon dɔrɔn, wa o waati kelen na, degun tun bɛ yen diinɛko siratigɛ la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u ye Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ mɔgɔw tɔɔrɔ kosɛbɛ, ka egilisiw datugu ani ka u tɔgɔ da katoliki egilisiw. A bɛɛ lajɛlen na, kɔrɔnfɛla Slavw fagali yɛrɛyɛrɛ kɛra.
  Sadat ye sumaya jiginɛ dɔ lamaga k"a ɲininka ko:
  -Jɛkulu fagali ye mun ye?
  - Ni jamanaden kuuru bɛɛ halakira ka tunun !
  - A sɔrɔla! Polognekaw ye mɔgɔ nɔgɔlenw ye.
  Yanka ye sɔsɔli kɛ:
  - U, i n"a fɔ mɔgɔ tɔw bɛɛ, u tɛ kelen ye. A ka c"a la, u ye Slavi jamana somɔgɔw ye, nka maracogo ani matigiw ka kuntigiyabaliya pewu, minnu tun bɛ se ka jɔn dɔ gengen jiri la ni kojugu fitinin ye, wa u tun tɛ takasi sara tiɲɛ na, o ye jamana tiɲɛ. O kɛra ten dɛ!
  - Jatigɛwale kɛmɛ ka jugu ni fangatigi kelen ye ! - Sadat ye aphorisme (fɔlikan) dɔ Kɛ.
  Yanka sɔnna o ma joona ko:
  - Jaati! A mana kɛ cogo o cogo, Ukrainekaw tun tɛ se ka o sariya tiɲɛni sugu muɲu. Bogdan Khmelnitsky ye mɔgɔw sama ka na Irisi jamana na kabini tuma jan. Nka nin waati in na, zar kamalennin tun ye sɔrɔdasi-ɲɛnabɔli kura daminɛ, sɔrɔdasi kuluw sigili, a mago tun bɛ waati dɔ la. Ka fara o kan, n"a sɔrɔ a tun b"a fɛ ka Ukraine wajibiya ka fara Irisi jamana kan kokura.
  A daminɛ na, kɛlɛ in ɲɛnabɔra Bogdan Khmelnitsky fɛ. A ye sebaaya caman Sɔrɔ ka Kiev Minɛ. Wa a yɛrɛ tun bɛ ɲini ka Pologne kɛlɛbolo halaki pewu, a tun bɛ ɲini ka masakɛ minɛ. Pologne wajibiyara ka sɔn Ukraine jamana yɔrɔba dɔ ka yɛrɛmahɔrɔnya ma. Laala hali a fanba. Nka Bohdan Khmelnitsky ka sebaaya ma mɛn. Ikomi u ye juru sɔrɔ Romɛ Katoliki Egilisi fɛ, Pologne ni Litwanie jamana ka jɛkuluba ye kɛlɛbolo kura lajɛ. Ka fara o kan, Bohdan Khmelnitsky ka taamaɲɔgɔn dɔw ye wari di u ma. Ukrayina kɛlɛbolo y"a daminɛ ka dɛsɛ sɔrɔ a dɛsɛlen kɔfɛ, wa a ma mɛn, a ye Kiev bɔnɛ. Bogdan Khmelnitsky Wajibiyalen dòn ka ɲinini Kɛ k'a ɲɛsin Ukraine (Ukraine) Dòn Irisi jamana na. Laala a tun t"a fɛ nin ka kɛ tiɲɛ na, o bɛɛ kɔfɛ, Irisi jamana na, jɔnya fana tun bɛ yen, impositi caman tun bɛ yen, mɔgɔw tun bɛ feere i n"a fɔ misiw. Zar Alexei yɛrɛ ye Alemaɲi fini don ani ka sigarɛti min. Alexey tun tɛ i n"a fɔ Peter the Great min tun ye Tlebi jamanaden ye, a tun ye faso kanubaga lakika ye. Nka o waati kelen na, zara tun tɛ mɔgɔ ɲuman ye, kɔgɔ ɲagami waati la ani o kɔfɛ, mɔgɔ caman fagara ka bugɔ. Nka, ale de Kɛra fɔlɔ ye ka kὲlɛbolo sugu kura Dabɔ ani ka kὲlɛbolow Lasegin Ukraine ani Smolensk. Misali tɛmɛnenw jateminɛna, wa, ka datugulan fitinin to yen, dugu barikama in datugulen don dɔrɔn. Sɔrɔdasiw taara ɲɛ ka Polotsk ni Vitebsk minɛ o yɔrɔnin bɛɛ. Polognew ka kɛlɛli Borisov kɛrɛfɛ, o tun ye kuncɛbaya ye ka tɛmɛ, nka o dugu in fana binna. Sigidamɔgɔw ye Irisi sɔrɔdasiw bisimila iko hɔrɔnyabagaw. O bɛɛ kɔfɛ, Polɔɲiw tun bɛ Belaruskaw wele ni mafiɲɛyali ye ko rednecks. Kɛlɛba dɔ kɛra Minsk kɛrɛfɛ, kɛlɛboloba fila ye ɲɔgɔn sɔrɔ.
  Irisi sɔrɔdasiw tun labɛnna ka ɲɛ, Pologne kɛlɛbolo tun ye sarala sɔrɔdasiw de ye kosɛbɛ. Musket kura minnu ka nɔgɔn ani minnu bɛ teliya ka marifa ci, ni Irisi sɔrɔdasiw sigicogo ɲɛnabɔlen don ni jiriduguw ye minnu bɛ taa-ka-segin, olu de ye nafa jira. Pologne kɛlɛbolo bolila, Minsk minɛna. Irisi sɔrɔdasiw yɔrɔ wɛrɛ ye ɲɛtaa sɔrɔ Belarus saheli fan fɛ. U kɛlen kɔ ka Gomel minɛ, u taara tilebin fɛ, ka Dnieper baji tigɛ. Tiɲɛ don, a tun tɛ se ka kɛ ka kɛlɛbolow bɛɛ minɛ siɲɛ kelen. Rechitsa ka kɛlɛbolo, sanni u ka lafasali kɛ, u bɔra ka ɲɔgɔn sɔrɔ, u ye se sɔrɔ. O kɔ fɛ, Mozyr ni Slutsk minɛna o cogo kelen na tigitigi. An tun ka kan ka tinker tiɲɛ na ni Slutsk ye, dugu tun barika ka bon kosɛbɛ. Nka dugumɔgɔw yɛrɛ, minnu tun sɛgɛnnen don Radzivilw ka fanga jugu la, olu ye murutili kɛ ka da wuli Irisi sɔrɔdasiw ye. Slutsk binna, matigiw bolila, jamanadenw ye Irisi dɛmɛ kosɛbɛ. Ayiwa, Ukraine jamana na, Polognekaw fana ye bugɔ, Risikaw ye sira tigɛ ka taa Galisi, ka ɲini ka Lvov minɛ. Voivode Dolgoruky ye Vilna minɛ joona, a ma miiri min na, dugu min kurucɛw ma se ka min ta san kɛmɛ caman kɔnɔ. Hali n"u laminina siɲɛ tan ni saba. Litwanie jamana faaba kɔrɔ binni ye ɲagami ni jɔrɔnanko lase jamanadenw ma. Irisikaw bɛ yɔrɔ bɛɛ la. Baranovichi, Brest ani Lyuban binna, sɔrɔdasi minnu bɔra Worodugu fɛ, olu ye Grodno minɛ. Tiɲɛ na, n"a Bɔra Lvov min ma Minɛ, Irisikaw Sera Kievan Rus dancɛ kɔrɔ la. Irisi sɔrɔdasiw tun bɛ ka gɛrɛ Warsaw, Polognew yɛrɛ tun labɛnnen don ka hɛrɛ kɛ, ka segin u ka dugukolo kɔrɔw kan, fo ka se Neman ma. O cogo la, Alexei Mikhailovich tun bɛ se ka kɛ masakɛba ye. Nka Hetman min bɛ bɔ Ukraine Bohdan Khmelnytsky barika banna, wa a nɔnabila kɛra janfacikɛla ye. Ka fara o kan, Suwɛdi donna kɛlɛ la. O kɔfɛ, a kɛra jamana barikama ye kosɛbɛ, san bisaba kɛlɛ senfɛ, a ye nafolo caman sɔrɔ Erɔpu jamanaw na. Gustav Adolf, min ma se ka Pskov ta, o y"a jira ko a ye komandan barikamaba ye Erɔpu kɛlɛbolow la. O waati la, a tun sara kaban, nka a ye mɔgɔ barikamaw to a nɔnabila la. Kɛlɛ dɔ daminɛna Irisi ni Suwɛdi cɛ, ani Kirime Tatariw ka binkanniw juguyara. N tun ka kan ka kɛlɛ kɛ ɲɛfɛla caman na siɲɛ kelen na. Risikaw, ka Suwɛdikaw gɛn ka segin kɔ, u ye kɔgɔjida dugu caman minɛ, u y"a ɲini ka Riga lamini, nka jugu ye dɛmɛ min sɔrɔ, u ma se k"a minɛ kɔgɔji fɛ. Suwɛdikaw nana ni fanga caman ye kɛlɛ in na, k"u wajibiya ka balili in wuli. Kɛlɛ juguw tun be kɛ Ukraine jamana na. Polognekaw, minnu ye fanga ni sara sɔrɔdasiw lajɛ, kalo caman balili kɔfɛ, u ye Grodno minɛ kokura. Janfacikɛla hetman in ye se sɔrɔ, nka a jɔyɔrɔ minɛna jatigila ɲuman fɛ min tɛ. Vatikan ye Crimean Khan minɛ cogo bɛɛ la, Katolikiw siranna Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ fanga bonya la ani Irisi jamana ka bonya la. Hali tubabuw ye dɛmɛ don Pologne ma, u tun t"a fɛ ka Irisi bila kɔgɔjiw la ani Katoliki Ɛsipaɲi. Dɔɔni dɔɔni, Irisikaw y"u kɔsegin. Jugu sera ka Brest, Lyuban, Baranovichi minɛ kokura! Irisi kɛlɛbolow ye kɛlɛli kuncɛba di Slutsk, dugu laminina san fila kɔnɔ, wa a binna dɔrɔn ni dumunifɛnw banna pewu. Worodugu fɛ, Irisi sɔrɔdasiw ye Yuryev minɛ, ka Narva bali, nka u ma se ka dugu minɛ tugun. Hetmanw tun ye nanbarakɛlaw ye, u tun t"a fɛ Polognew walima Irisi zars ka kɛ. Nin bɛɛ tun bɛ mɔgɔ sɛgɛn kosɛbɛ. Ka fara o kan, Belarus sɛnɛkɛlaw, minnu ye Irisi sɔrɔdasiw fo a daminɛ na iko hɔrɔnyabagaw balimaw, olu jigi tigɛra. O bɛɛ kɔfɛ, jɔnya tora, matigi kɔrɔ in bilala Risi matigi nɔ na, wa dɔ farala impositi kan. Yuruku-yuruku-yuruku-yuruku dɔ ye Rus yɛrɛ minɛ, nɛgɛjuru-yuruku dɔ kɛra Moskow, o min damatɛmɛna ni gɛlɛyaba ye. Masakɛ yɛrɛ tun ka kan ka bolo di murutilen ɲɛmɔgɔ ma walasa ka waati sɔrɔ ani ka na ni fanga ye faaba la. O waati kelen na, Polognekaw ye Minsk ni Vilna minɛ. U jiginna Berezina baji da la kaban, ka Polotsk, Vitebsk ani Orsha bagabaga. A tun bɛ iko fɛn caman tigɛli tun bɛna kɛ.
  Sadat ye nisɔndiya jira ni ɲumanya ye:
  - Wa Irisi bɛ bugɔ tugun wa ?
  Yanka yɛrɛ ɲɛ bilenna dimi fɛ:
  - Ayi! Hali ni Irisi kɛlɛbolo ma Narva minɛ, a sera hali bi ka se sɔrɔ Suwɛdi kɛlɛbolo kan. O kɔfɛ, hɛrɛ dɔ bolonɔ bilala min tɛ nafa caman sɔrɔ: Yuryev ni dugu minnu tun bɛ a kɛrɛfɛ, olu tun ka kan ka di Suwɛdi ma, nka kɛlɛbolobaw hɔrɔnyara. Risi sɔrɔdasiw ye kὲlɛ-kὲlɛ Daminɛ ka Shklov Minɛ, ka Se Polɔɲiw ma k"u gɛrɛ Minsk la.
  Kɛlɛ tun bɛ ka taa ɲɛ kabini san damadɔ, fan fila bɛɛ tun sɛgɛnnen don kosɛbɛ. Yuruku-yuruku dɔw fana kɛra Pologne jamana na. Kalo damadɔ kumaɲɔgɔnya kɔfɛ, hɛrɛ bolonɔ bilala. Pologne ye Ukraine tilancɛ di Irisi ma, Smolensk ani dugu minnu ka surun a la. Irisi ka fanga min Kɛra Belarus jamana na, o Seginna ka Segin Pologne-Litwanie jamana ma. A bɛɛ lajɛlen na, kɛlɛ banna ka ɲɛ kosɛbɛ Irisi fɛ, a sera ka Irisi jamana fɔlɔ dɔw segin. Tiɲɛ don, Belarus ni Ukraine tilebin yanfan tora Pologne ka fanga kɔrɔ, dugukolo fɔlɔ minnu tun ye Kievan Rus ta ye fɔlɔ, olu bɛɛ ma segin u ka fanga kɔrɔ. Irisi ye lafiɲɛ sɔrɔ, nka a ma mɛn. - Cɛdennin y"a makun, a sennasanbaraba ye dimi kosɛbɛ n"a ye kabakurun dɔ gosi, wa a mago tun bɛ waati la walasa k"a ninakili doni gɛlɛn kɔfɛ.
  U taamana miniti tan ni duuru kɔnɔ u makun na, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sira wulila ani cɛdenw yɛrɛyɛrɛla tiɲɛ na jɔrɔnanko fɛ. Ka fara o kan, bugɔli bɛ a bolo kɔrɔta ka kɔkolo jɛlenw tɔɔrɔ. Cɛdenw ninakili tun banna, u tun bɛ ɲini ka bin faraw kan. O kɔ fɛ, wuliba in jɔra ani u ye kuma fanga sɔrɔ kokura.
  - Stepan Timofeevich Razin tun ye Kozaki ye min hakili sigilen don, a janya tun ka bon, a kamankunw tun ka bon, wa a tun bɛ danfara don farikolo fanga caman fɛ. A ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye ni Pologne ye, hali a ye masakɛ Dolgoruky kisi waati dɔ la ani o waati kelen na a banna sara sariyalen dɔ ma.
  A balimakɛ Ivan tun bɛ laɲiniw jate kosɛbɛ walasa ka Kozak jamanaba dɔ sigi sen kan, k"a ta Bug la ka taa a bila Yaitsk la. Komin a ye sɔsɔli kɛ ni Don ataman Kornil ye, a y"a ka sɔrɔdasiw bɔ ka taa Don. Nka masakɛ ka kɛlɛbolow y"a lamini waati kɔnɔ. U ye Ivan minɛ k"a bila ka taa Moskow. Yɔrɔ min na a fagara tɔɔrɔ kɔfɛ. A dabɔra cogo min na, Stenka Razin dimina kosɛbɛ zari ɲɛmɔgɔw kɔrɔ. O bɛɛ n"a ta, k"a sɔrɔ Stenka y"a ka dimi bali, a nege tun ka bon ka wuli Kozakaw sanfɛ. San fla hɛrɛ bannen kɔ ni Pologne ye, Stenka Razin ye kanpaɲi dɔ Laseli Azov kama. Nka Kozakaw, minnu tun ma waati sɔrɔ fɔlɔ ka lafiɲɛ kɛlɛ tɛmɛnen na, olu tun t"a fɛ ka taa kanpaɲi kɛ ka taa kɛlɛbolo barikama dɔ la. Ka fara o kan, Don ka ɲɛmɔgɔya ofisiyali tun bɛ Stepan ka ko kɛlenw kɛlɛ.
  Komin a ye mɔgɔ ba fila dɔrɔn lajɛ, Stenka gɛrɛla Azov la, nka a ma a ja gɛlɛya ka kɛlɛbolo in minɛ, min ka kɛlɛbolo tun ka bon ni a ka kɛlɛbolo ye siɲɛ saba. A ka kulu kɔsegira ka taa Volga baji la walasa ka karabanw minɛ. Nka hali yan, Stenka Razin ma hɛrɛ sɔrɔ, mɔgɔ ba fila ka dɔnkilidalakulu dɔ bɔli ma kɛ fɛn ye min ma kɔlɔsi. Jagokɛlaw ye waati makɔnɔ tuma min na streltsy escort ni masakɛ ka karabanw sera ka suman ta ka taa Astrakhan kɛlɛbolo la. Stepan ka gang tun b"u makɔnɔ tuma min na, murutilenw ɲɛmɔgɔ yɛrɛ ye Kozakɛ caman faga.
  - Ba fila ka ca kojugu binkannikɛlaw ka kulu dɔ bolo. - Sadat y'a kɔlɔsi. - Jɔn bɛ balo sɔrɔ ni nin jate suguw ye !
  Muk y"a sɔsɔ ko:
  - Nin ye binkannikɛla ye ni balansi ye. Sonw ka masamuso filɛ nin ye, n"o ye Shella ye, a ka c"a la, a bɛ wale kɛ ni mɔgɔ fitininw ye, nka ni jagɛlɛya ye ten. Siɲɛ kelen a yɛrɛ donna Sultan yɛrɛ ka nafolo marayɔrɔ la, ka bere dɔ sonya. Bounty belebele dɔ bɛ a kun na.
  Sadat ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nka u t"a Minɛ cogo o cogo, a teriw ye kantigiya ye kosɛbɛ.
  Yanka y"a kɔlɔsi ko:
  - mun na jɛman bɛ jate janfa kulɛri ye - a kulɛri bɛ i n' a fɔ sanu !
  Sanu kun: fɛɛrɛ nɔgɔman min bɛ se ka tiɲɛni ni bonya kɛlɛkɛminɛnw tiɲɛ!
  Sadat y"a jira ko:
  - Laala Shella ye nanbarakɛla ye kosɛbɛ ani a bɛ se kosɛbɛ ni npan ye. Talenw bɛ yen a ko la, maanafɔla dɔ yɛrɛ ye poyi dɔ sɛbɛn o nsiirin kɛlɛcɛ in kan.
  - Yala a tun t"a fɛ ka Sultan ka fanga tiɲɛ wa? - N ye Yanka ɲininka, tilancɛ tulonko la.
  - Sultan ka fanga tiɲɛ wa ? O ye mun de kama! Kɛlɛboloba dɔ b"a bolo, min ka bon dɔrɔn, wa Shells ye binkannikɛlaw bolomafara dɔrɔn de ye. Fanga minnu bɛ yen, olu tɛ kelen ye kojugu. Wa, hɔrɔnya binkannikɛla ka ɲɛnamaya ka di kosɛbɛ ka tɛmɛ sigili kan masasigilan kan. Nin muso in ye kanuya ye kosɛbɛ wa jɛɲɔgɔnya gansanw ka di a ye kosɛbɛ.
  - Nin ye ko ye min bɛ kɛ binkannikɛlaw fɛ ! - Yanka sɔnna o ma. - Stepan fana tun ye ɲɛnajɛla ye, a yɛrɛ y'a fɔ a muso ye siɲɛ kelen : cɛ min bɛ kaftan kelen don, o ka jugu. Hali ni, n"an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, Razin tun tɛ namaratɔ ye. Ko dɔnnen dɔ bɛ yen, n"o y"a to a y"a yɛrɛ ka sow di sɛnɛkɛla faantan dɔ ma. Ɔwɔ, o tun ye Kozak masakɛ ye. Mɔgɔw ka fɛn kanulen. A y"a sɔrɔ ko sugandili t"a la, a tun ka kan ka gang balo, a ye masakɛ ni jagokɛlaw ka sɛnɛfɛnw minɛ, ka bɛlɛkisɛla dɔw bugɔ ani ka yɔrɔ dɔw minɛ. O kosɔn, sɛnɛfɛnw tun b"a bolo ni kanon misɛnninw tun b"a bolo. Stenka y"a latigɛ ka kurun ta ka taa Kaspian Kɔgɔji la.
  Sira kan, an tun ka kan ka se sɔrɔ Tsaritsyn dugu kan. Yan, Stepan ka lasigiden damadɔ donna dugu kɔnɔ ka bɛnkan kɛ ni marifatigiw ye. U ye ɲɛjirali dɔ kɛ, Stepan Timofeevich ye fiyɛli kɛ ni kanba ye kosɛbɛ (ale dɔrɔn de tun bɛ se k"o kɛ) marifaw bariliw y"a daminɛ ka sisi, u ma se ka marifa kelen ci. O la, a ka kurunba ye kurun ta ka tɛmɛ Tsaritsyn fɛ, Kozakaw ye ŋɛɲɛ kɛ ka gɔfɛrɛnaman bagabaga. Kabini o waati, kumakanw jɛnsɛnna Rus" yɔrɔ bɛɛ la ko Stenka Razin ye jinɛmuso ye, wa a bɛ kanonw lafilicogo dɔn, a bɛ pan ka taa sankaba la, wa a tɛ se ka gosi ni saber walima marifa ye! Ikomi Stepan Timofeevich tɛmɛna Astrakhan fɛ, a taara Yaik baji la. A jigi tun b"a kan ko a bɛna dɛmɛn-yɔrɔ dɔ Dabɔ yen n"a ye Yaitsk minɛ. Dugu yɛrɛ barika tun ka bon kosɛbɛ, nka Stenka Razin ye fɛɛrɛ dɔ kɛ min kɛra kɔfɛ kalan gafe ye.
  Sadat ye ɲininkali kɛ ko:
  - Namara jumɛn ?
  Yanka y"a jira ni diyanye ye:
  - Kozakɛ bi saba ye fini don i n"a fɔ mɔnikɛ, u sɔnna ka tɛmɛ ani u ye da minɛ, o kɔfɛ kɛlɛbolo bɛɛ pɛrɛnna ka don. Kɛlɛ dɔ kɛra min tɛmɛna, dugu binna! Yan, Stenka Razin m"a yɛrɛ jira a seko bɛɛ la, a ye yamaruya di ko bɛlɛkisɛtigi minɛlenw bɛɛ ka faga. Tiɲɛ don, u dɔ la kelen tun bɛ ɲini ka Stenka Razin tigɛ ka a faga. Tiɲɛ don, fagali cɛma, hinɛ tugura a kɔ k"a sɔrɔ u ma miiri, nka hali bi, mɔgɔ caman tun bɛ yen minnu tɔɔrɔla. Stenka Razin y'a sigi kosɛbɛ dugu kɔnɔ. Zariw ka gɔfɛrɛnaman y"a ɲini k"a gɛn ka bɔ yen. Streltsy ka yamaruya fila cilen don ani Nogais ba tan, Murza Selim ɲɛmɔgɔya la, sanna wari la. Stenka Razin, k"a sababu kɛ sɛgɛsɛgɛli ye, a y"o dɔn, a ye Kozakɛ ba kelen ni tila ɲɛminɛ ka taa jirisunba la, wa, binkanni in kuncɛtuma na, a ye kɔfɛla gosi. Jugu bugɔra, nka Stepan y"a faamu ko u tɛna a to a ka sen sɔrɔ dugu kɔnɔ ka mɛn. Kozakaw bɔra dugu kɔnɔ ka taa kanpaɲi kɛ ka taa jamana kɔkan. Kozakaw ye dugu caman ni karaban caman tiɲɛ, wa Stepan tɔgɔ bɔra Rus bɛɛ la iko sɔrɔdasi kuntigi min tɛ se ka se sɔrɔ. A bɛ iko ladilikɛla hakilitigiw ye hakilina di masakɛ ma: nin cɛ in bɛ se ka kɛ nafa ye fanga belebeleba dɔ bolo. Masakɛ ka hinɛ dira Stepan ma, wa a y"a to a ka segin Don fɛ. Tiɲɛ don, Astrakhan dugu kɔnɔ, a tun ka kan ka marifaw di. Nka, Stenka Razin, ka nafa sɔrɔ a ka mɔgɔw fɛ, a bɛ ɲini ka murutili daminɛ Astrakhan, a ka Kozakaw taara kungo kɔnɔ. Gofɛrɛnaman nisɔndiyara kojugu dɔrɔn ka bɔ o doni sugu la.
  Stepan n"a jɛɲɔgɔn kantigiw n"a ka nafoloba seginna Don ma.
  Nɛnɛ waati la a sera ka kɛlɛbolo dɔ sigi senkan min tun ye mɔgɔ ba duuru ye. Kaban, Kozakw ka kuntigiw farala a kan. Komin a jigira Cherkassy, Stenka Razin tun bɛ ɲini ka sugandi ni bɛɛ ye ka kɛ Cossack kuntigiba ye. O cogo la, sugo dɔ kɛra tiɲɛ ye: ka Don bɛɛ sɔgɔ a yɛrɛ kɔrɔ.
  - A ɲɛna! Cool guy! - Sadat ye kulekan bɔ. Lakɔlɔsibaga ka bugɔli ye fiyɛli kɛ, nka a ma bin kɔ kan min ye muɲuli jan kɛ.
  - Cool, nka a tun t"a dabila cogo dɔn ! - Yanka y"o fɔ k"a kunkolo wuli ni dusukasi ye.
  - Jɔn b'a dɔn ! - Ali donna.
  -A kɛlen kɔ ka Don minɛ, Stenka ye cidenw ci Zar fɛ ni ɲinini ye walasa ka dɛmɛ don ka kanpaɲi dɔ labɛn Azov kama. Nka u y"a ka cidenw bugɔ ka gɛn ka bɔ yen. Stepan min dimina, n"o ye jɛ ni binkannikɛlaw kuntigi tɔgɔba Timofey Us ye, o taara Tsaritsyn fan fɛ. Moskow Streltsy jamanakuntigi Lopatin cilen don ka bɔ Volga baji sanfɛla la walasa ka Stepan hakili sigi. Stenka ye jaan dɔ labɛn ni seko ye, wa a bɛ ɲini ka Moskow kɛlɛbolo tiɲɛ pewu. Bɛlɛcɛ minnu cilen don ka bɔ Astrakhan, olu taara murutilenw kɛrɛ fɛ. Stenka ka lasigidenw donna dugu yɛrɛ kɔnɔ, olu ye jamanadenw ni bɛlɛkisɛtigiw muruti. Dugu minɛna a bɛ ɲini ka kɛ k"a sɔrɔ kɛlɛ ma kɛ, jamanakuntigi balimakɛ ka kulu fitinin dɔrɔn de ye kɛlɛ kɛ. Dugu binna, gofɛrɛnaman kura sigira a kɔnɔ. Yan, Stenka Razin ye fili kɛ - a ye sigasiga ka mɛn kojugu : ka taa Moskow walima ka taa Moskow. A jɛlen don ko zaris ka gɔfɛrɛnaman tɛ se ka sɔn o dugukolo hakɛ caman bɔnɛni ma ani ka se Kaspiye kɔgɔji ma. Faan wɛrɛ fɛ, a ka gɛlɛn ka kɛlɛ latigɛ ni mansamara belebeleba ye, min ɲɛfɛla, kɔrɔn fɛ, tun bɛ ka gɛrɛ Pasifiki Kɔgɔji la kaban. Nka, Stenka, a ma kɛ sababu ye, a ye jate kɛ jamanadenw ka dɛmɛ na. A jirala ko Tsar Alexei Mikhailovich yɛrɛ de ye yamaruya di ko boyars ni dugukolotigiw ka bugɔ, wa bataki nkalontigɛlen dɔ fana sɛbɛnna ka bɔ Patriarche Nikon fɛ. Stepan jɔlen tora sow cɛma tuma min na, a y"a daminɛ ka bin, a bɛ se ka kɛ ko zarist ka lasigidenw ye banakisɛ dɔ don u cɛma ni laɲini ye. Sow bɔnɛni ye fanga dɔgɔya kosɛbɛ Kozakaw ka kuluw la, ani kɛlɛcɛba dɔ min tun ye mɔgɔ ba bi wɔɔrɔ ye Voivode Dolgoruky ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, olu ye ɲɔgɔn lajɛ Moskow k"u kɛlɛ.
  Wa hali bi, sisan, ɲɛnajɛ tun bɛ Stepan fan fɛ, min tun bɛ dɛmɛ kosɛbɛ mɔgɔ gansanw ni bɛlɛkisɛtigiw fɛ. Saratov minɛna k"a sɔrɔ kɛlɛ ma kɛ, Samara ye daaw da wuli o kɔfɛ. Wa Simbirsk dɔrɔn de tun ka kan ka kɛ kɛlɛ fagalenw dancɛ ye ni murutilenw ye. Nka, Stepan sera ka dugu minɛ ka se sɔrɔ sɔrɔdasi minnu cilen don ka taa bɔli la. Tiɲɛ don, dugu cɛmancɛ la, dugu barikama min tun bɛ yen, o tora a ma. O kɔfɛ, Stenka Razin n"a ka sɔrɔdasiw ye guvɛrinama Bagryansky lamini.
  A tun ye kɛlɛcɛba ye, kɛlɛcɛ ŋana ye ni Pologne ye, min tun tɛ se sɔrɔli dɔn abada.
  Stepan sera ka se sɔrɔ a kan, nka jamanakuntigi yɛrɛ bolila, ka boli n"a ka sɔrɔdasi tolenw ye ka taa Kazan. Stepan yɛrɛ ye fili kɛ tugun: sanni a ka tugu jamanakuntigi nɔfɛ ani k"a ka kɛlɛbolo bila ka taa a fɛ, a ye kasobon lamini. O tun ye nalomanya ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sababu kɛ foro in jɔlen tun bɛ kulu dɔ kan, wa a bonya tun man bon, o de y"a to a tun ka gɛlɛn ka fɔɲɔba kɛ. Ka Stenka Razin jɔlen to: masakɛ ɲɛmɔgɔw ye fanga caman lajɛ. Bagba dɔ, min ɲɛmɔgɔya tun bɛ o Bagryansky kelen bolo, o gɛrɛla Simbirsk la. Yan, Stepan ye fili sabanan kɛ, kɛlɛ ɲɛsigi don na, a y"a latigɛ ka kasobon kɔnɔna na. Tiɲɛ don, a ma se k"a ta, nka a ye bɔnɛba sɔrɔ ani ka sɔrɔdasi ba caman sɛgɛn.
  Kɛlɛ min kɛra ni komandan Bagryansky ye min tun bɛ se kosɛbɛ, o taara ɲɛ ni ɲɛtaa hakɛ caman ye. Cogo dɔw la, jamanakuntigiba in sera ka Stepana lafili, cogo dɔw la Bagryansky tɛmɛna murutilenw ɲɛmɔgɔ kan. Nka o waati latigɛlen in na, Stenka Razin jogin kosɛbɛ ni dragon ye, a y"a kunkolo tigɛ ni saber ye. Murutilen ɲɛmaa binni kɛlɛ kuncɛtuma na, o de ye kɛlɛ in laban latigɛ ka kɔn o ɲɛ. Stepan joginlen, min tun tɛ a yɛrɛ dɔn, o taara ni a ye, wa a ka kɛlɛbolo, min bɔra u ɲɛmɔgɔw la, Stepan ka lasigiden Naumov taara so boli ni kuntigi joginlen ye.
  Sadat y"a jira ko:
  - kɛlɛbolo min tɛ kuntigi ye, o bɛ i n'a fɔ farikolo min tɛ dusukun ye !
  Yanka, a ninakili minɛlen kɔ miniti kelen kɔnɔ, a ko :
  - komandan dusukun ye foroko jenilen ye, a kunkolo ye jikuru ye, a sago ye nɛgɛ ye : bɛɛ faralen ɲɔgɔn kan - se sɔrɔli nɛgɛ karilen ! Nka, wuliliko tora senna! A ye yɔrɔba dɔ datugu, wa Dolgoruky ye kɛlɛ kuncɛbaw sɔrɔ. A ma kɛ fu ye ko wotoro bi duuru tun bɛ yen, mɔgɔfagalaw ni sarakalasebagaw tun bɛ a ka wotoro kɔfɛ. U ye murutilenw minɛ ni juguya ye, u ma jɛngɛ dɔrɔn, nka u y"u kɛ yɔrɔ fila ye ani ka u gengen jiri la. Stepan yɛrɛ ye waati dɔ kɛ Don kan. Komin a kɛnɛyara a joginw na, Stenka ye kanpaɲi dɔ labɛn Tula kama. O cogo la, a sera ka tɛmɛn ka taa Moskow joona kosɛbɛ, wa ka fara o kan, a sera ka taama Don baji kan k"a sɔrɔ dugubaw ma ɲɔgɔn sɔrɔ. Nka Stenka ma hɛrɛ sɔrɔ;sɛgɛsɛgɛlikɛla ye jamanakuntigiw ladɔnniya Stepan ka laɲiniw na, u ye fɛɛrɛ tigɛ, k"a dɛmɛbaga min tun ka surun a la kosɛbɛ, n"o ye Minaev ye, o ka kulu in kɛlɛ. A ma mɛn, Stenka kɛra janfa ye a yɛrɛ la. Kozak nafolotigiw siranna, u siranna ko u bɛna u yɛrɛ sara, u gɛrɛla Don na ni zaris ka kɛlɛboloba ye, ka Stepan minɛ. Murutilen ɲɛmɔgɔ in, n"o ye taamakɛla ŋana dɔ ye, o taara ni a ye Moskow. O yɔrɔ la, u y"a tɔɔrɔ ni juguya ye, nka Razin ye fagalikɛlaw kabakoya n"a ka jagɛlɛya ye, a ma tiɲɛ ani a ma a ka nafolo dogolen yɔrɔ jira. Nka, a ye nafolo caman min minɛ jamana wɛrɛw ka kanpaɲiw la, a ye o tila-tila faantanw ni delilikɛlaw ma. Jama tun b"a kanu kosɛbɛ. O fagali waati la, Scaffold min tun bɛ Stepan fɛ, o laminina ni kɛlɛbolo bɛɛ ye. U y"a bolow ni a senw tigɛ fɔlɔ, o kɔfɛ dɔrɔn, u y"a kunkolo tigɛ. Stenka kɔni ma sɔn ka sɔn a ma, k"a fɔ ko a nimisara fɛn kelen dɔrɔn de la: ko a ma boyar jinɛ juguw bɛɛ bɔ kɛnɛ kan pewu. Cɛ min ka kan ani a sara ni bonya ye. Murutilenw ka fanga-yɔrɔ laban, n"o ye Astrakhan ye, o binna san kelen o kɔfɛ. Hali ni wuliliko labanna ni dɛsɛ ye, a y"a jira hali bi ko jamanadenw bɛ se ka min kɛ. Lenin ka fanga kɔrɔ, Stenka Razin kɛra mɔgɔ senuma ye ka kɛ jyɛnnatigɛla ŋana ye.
  Muk y"a fɔ ni sugo ye ko:
  - N t"a dɔn revolution ye min ye, nka a mankan ka di.
  Yanka y"a ɲɛfɔ dɔrɔn ko:
  - Nin ye murutili ye min labanna ni se sɔrɔli ye. N"i y"a Fɔ nin cogo la cogo nɔgɔman na. Nka nin ko in na, o ma kɛ.
  Cɛdennin y"a makun, tɔɔrɔ kura dɔ daminɛna: jiginni wɛrɛ kɛra kuluw kɔnɔ. O tun ye fɛn ye i n"a fɔ tɔɔrɔ, a tun bɛ i n"a fɔ farikolo yɔrɔw tun bɛna tigɛ, farikolo tun bɛ i n"a fɔ a tun bɛ fa ni plɔmu ye ani a tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, a tun bɛ dimi kosɛbɛ ka bɔ asidi laktiki la min tun bɛ farikolo la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la kamankunw na. A bɛ i n"a fɔ farikolo yɔrɔw bɛna pɛrɛn, i bɛ i da wuli ka ninakili kosɛbɛ walasa a ka nɔgɔya dɔɔni a dɔgɔyalenba la.
  Yanka nisɔndiyara ko, a tɛ i n"a fɔ a tɔɲɔgɔn fanba, farikolo ɲumanw, degelenw b"a la. Kalan kɛli sirkusɛ lakɔliso la, o ma kɛ fu ye, a tɛ wimp ye, a bɛna kɔrɔbɔli muɲu. A bɛ iko cɛdenw fana gɛlɛyara, u tɛ so jɔnw ye, i n"a fɔ a bɛ se ka ye u farikolo jalen ni farikolo la. U bɛ tɔɔrɔ, nka u bɛ makun, u bɛ se ka kule dɔrɔn. A ka ca a la, u si hakɛ la, a bɛ jate maloya ye k"a jira ko dimi bɛ i la, ka bɔ bugɔli la walima ka bɔ bugɔli la ka bɔ bolokɔni na. O la sa, i bɛ tɔɔrɔ muɲu. A tun ye dimi caman sɔrɔ tile saba tɛmɛnenw kɔnɔ dɛ! N"a sɔrɔ a ka ca ni ne ka ɲɛnamaya tɛmɛnen bɛɛ ye.
  Waati bɛ tɛmɛ dɔɔni dɔɔni kosɛbɛ, ni dimi bɛ i la, o ka jugu, wa i tɛ ninakili bɛrɛ sɔrɔ ka kuma. Yanka hakili jigira ko sɛbɛnnikɛla ŋana dɔ tun bɛ yen, a denmisɛnman, a feerela jɔnya la, o kɔfɛ, siranfɛn dɔ y"a gɛn ka yaala-yaala, siranfɛn dɔ min sirilen bɛ wotoro la. O ka gɛlɛn kosɛbɛ tiɲɛ na, nka a yiriwara farikolo ta fan fɛ. O de kama an tɛ nin ta k"a kɛ degeliw sugu dɔ ye. Hali ni a bɛ dantɛmɛ, nka nafa b"a la. N"a sɔrɔ u b"a labɛn Olɛnpi tulonw kama! Aw ye miiri a la i n"a fɔ farikoloɲɛnajɛ ani a bɛna nɔgɔya aw ma kosɛbɛ. O miiriliw ye Yanka kɛ nisɔndiyako ye ani a ye ŋɛɲɛ kɛ. Lakɔlɔsibaga ye sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ kɛ ni a ka bugɔli ye, ka ŋɛɲɛ kɛ o jaabi la.
  Ahmed ye mobili ta ka na u fɛ, a y"a mago don a la:
  - Mun ye nisɔndiyako ye dɛ !
  Lakɔlɔsibaga y"a jaabi ko:
  - Cɛdennin don ! N ye ŋɛɲɛ kɛ, a ɲɛ, n y"a miiri ko a ye nisɔndiyako ye.
  - Laala i bɛ tiɲɛ fɔ ! Tulonkɛlaw ka ɲɛnajɛ sugu dɔ. Nin cɛnin bɛna mun kɛ ni ne ye yamaruya di ko a ka kɔɔri funtenimanw seri a kɔnɔbara la!
  Yanka y"a jaabi ni tulonko ye ko:
  - O cogo la, n bɛ se ka tulon in dun k'a sɔrɔ !
  Akhmed ye tulon kɛ ni bugɔli ye, ka cɛdenw sen gansanw gosi siɲɛ caman, nka a ma maga Yanka la.
  -Tiɲɛ na, i bɛ nisɔndiya kosɛbɛ. A bɛna kɛ makari ye ni o cɛden cɛɲi ni hakilitigi sugu fari tun ka kan ka sama ka don dunun kan. - Sadat y"a kɛ i n"a fɔ a y"a da wuli kosɛbɛ k"a sɔgɔsɔgɔ. - I b"a dɔn ne b"a fɛ min na i fɛ !
  - Jɔn man kan ka jateminɛ kɛ matigi sago la. A ka kan ka tugu a ka cikanw kɔ.
  Ahmed y"a kunkolo wuli ko:
  - Jo! I bɛ kalan kɛ joona. Sisan, ne b"a fɛ min na, aw ka o lamɛn. I kan diyara n ye, a jɛlen don i n"a fɔ kɔgɔji siren. Dɔnkili da an ye fɛn dɔ la.
  - Ka boli ! - Cɛdennin y"a kunkolo wuli.
  - O bɛ ɲɛ, i ka dabila ! N y'a faamu ko a ka gɛlɛn.
  Karaban jɔra ka jɔnw sigi. Yanka y"i da miniti kelen kɔnɔ, k"a dawolo saniya, ka nɛgɛso kɔrɔta n"a senw sɛgɛnnenw ye minnu joginlen don. A y'a kɔkili firifiri.
  - Diwɛn di a ma ! - Ka yamaruya di Ahmed ma.
  Lakɔlɔsibaga y"a ɲininka ko:
  - Kɔrɔ?
  - Ayi! Ji saniyalen, n"o tɛ jɔn bɛ ta. A ka kan ka wotoro sama hali bi k"a sama. Ne b'a fɛ k'a kalan.
  Cɛdennin ye rezɛn ni jiribulu (hybride) ji kura min ni namara ye. Sɛgɛn min tun bɛ bɔ hadamadenya tɛ sɛgɛn ni maloya la, o tun bɛ ban. A ye fanga ni dusudonba dɔ ye. Yanka ye nisɔndiya jira ka dɔnkili da a ka opera dɔnkilidala kanba la:
  Irisi kɛlɛcɛ bɛna a ka npan sɔgɔ,
  Jagokɛla tɛna barika dɔgɔya kɛlɛ la!
  An bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye kɔgɔji la,
  Ne dalen b"a la ko ne bɛna nɔɔrɔ sira da wuli!
  
  Raid - Mongolw ka jamakulu jugu dɔ,
  Dugu duguw y'a labɔ !
  Hadamaden joli bɛ woyo i ko ji, .
  Nka Irisi hakili barika ka bon ni nɛgɛ ye!
  
  Sa bɛ wuluwulu ka jeni n'a ka sɔgɔsɔgɔ ye,
  Sisi, sɔgɔsɔgɔ, foyi tɛ ye!
  Ne na i lakana dugukolo, .
  K"a ta jikuruw la ka taa a bila kɔgɔjida la minnu ka suma!
  
  Ne ni bɛ pan ka taa san fɛ
  Faso Senuman nɔɔrɔ kama!
  An bɛna se sɔrɔ i n'a fɔ fɔlɔ - sisan,
  Kana a to i faso ka kɛ i bolokɔnincinin kɔrɔ!
  
  Rus ka kɛlɛbolow jɔlen bɛ ka sa,
  An ka sɔrɔdasiw bɛ iko granitw!
  An bɛ an juguw tigɛ ka jigin, ka tugu ɲɔgɔn kɔ,
  Kɔgɔjida bɛɛ datugulen bɛ ni suw ye!
  
  Sow bɛ jeni i n"a fɔ fitinɛw, .
  Wolo bɛ ka pɛrɛn, u bɛ girin ka don kɛlɛ la!
  Irisi kɛlɛcɛw bɛna se sɔrɔ
  Kungodaw, faraw, jibɔyɔrɔw!
  
  An tɛ se ka se sɔrɔ
  Diɲɛ tɛ se ka lase a gɛnɛgɛnɛ ma!
  Rus ka kɛlɛbolo tɛ se ka se sɔrɔ,
  A ka kɛ bɔnsɔnw ka nɔɔrɔ ye!
  
  Irisi jamana ka siniɲɛsigi bɛ aw makɔnɔ,
  Aw ye yɔrɔ mara fo abada!
  Ne dalen bɛ nisɔndiya la fo abada
  I kana ɲɛnamaya kɛ ni hakilintanya ye dɔrɔn!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"