Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Univerzum Vs Univerzum1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Képzeld el az emberiség távoli jövőjét. Minden országnak és népnek: egyesülnie kell a túléléshez és a világűr meghódításához. Csak egy olyan ország, mint Oroszország, képes ilyen felelősséget vállalni. De az emberiség egységes: előttünk áll az űrtágulás és az új csillagháborúk - amelyeket szuperfegyverek és mágia segítségével vívnak. Végül az egész univerzumot meghódítja a Nagy-Oroszország. De vannak párhuzamos univerzumok. A szomszédos birodalomban, Szent Oroszországban: szintén leigázta az anyagot és a teret. Úgy tűnt, hogy a párhuzamos univerzum két szinte teljesen azonos formációjának barátságot kell kötnie, és békésen egymás mellett kell élnie. Ám egy abszurd baleset, vagy inkább a harmadik erők figyelmesen olvasott provokációja miatt univerzális háború tört ki a testvérnépek között. Mindenki azt hiszi, hogy neki van igaza, és az ellenség kezdte először. A szentoroszok megölik a nagyoroszokat, harcolnak az emberek és az emberiség legkülönfélébb szövetségesei - elképzelhetetlen fajok: a legvadabb képzelet sem tudja leírni őket. Nem hiába mondják, hogy a legszörnyűbb és legkegyetlenebb háborúk a testvérgyilkos háborúk. Az őrület nő, az erőszak fokozódik, az emberek és a meghódított világok lakóinak ötmilliárdos áldozatai. Varázslatot használnak, valamint korábban példátlan technológiákat, és így tovább véres évszázadok óta. A tudósok egyre fejlettebb pusztítási módszereket hoznak létre, az univerzumokban az életet teljes veszély fenyegeti. Ki fogja megállítani az őrületet és megmenteni az emberiséget? Nem király, nem isten és nem hős. Nem egy felpumpált különleges alakulat katona, mint egy képregénysztár, aki ellenségek százait öli meg (ez csak a mesékben fordul elő), és nem egy szupertudós, aki tudja, hogy nem tépte szét orrával a Föld méhét. És a hétköznapi emberek korunkból, nos, talán nem egészen egyszerűek!

  Univerzum VS Univerzum1
  ELSŐ KÖNYV:
  ŐRÜLT ŐRÜLET!
  PROLÓGUS
  Képzeld el az emberiség távoli jövőjét. Minden országnak és népnek: egyesülnie kell a túléléshez és a világűr meghódításához. Csak egy olyan ország, mint Oroszország, képes ilyen felelősséget vállalni. De az emberiség egységes: előttünk áll az űrtágulás és az új csillagháborúk - amelyeket szuperfegyverek és mágia segítségével vívnak. Végül az egész univerzumot meghódítja a Nagy-Oroszország. De vannak párhuzamos univerzumok. A szomszédos birodalomban, Szent Oroszországban: szintén leigázta az anyagot és a teret. Úgy tűnt, hogy a párhuzamos univerzum két szinte teljesen azonos formációjának barátságot kell kötnie, és békésen egymás mellett kell élnie. Ám egy abszurd baleset, vagy inkább a harmadik erők figyelmesen olvasott provokációja miatt univerzális háború tört ki a testvérnépek között. Mindenki azt hiszi, hogy neki van igaza, és az ellenség kezdte először. A szentoroszok megölik a nagyoroszokat, harcolnak az emberek és az emberiség legkülönfélébb szövetségesei - elképzelhetetlen fajok: a legvadabb képzelet sem tudja leírni őket. Nem hiába mondják, hogy a legszörnyűbb és legkegyetlenebb háborúk a testvérgyilkos háborúk. Az őrület nő, az erőszak fokozódik, az emberek és a meghódított világok lakóinak ötmilliárdos áldozatai. Varázslatot használnak, valamint korábban példátlan technológiákat, és így tovább véres évszázadok óta. A tudósok egyre fejlettebb pusztítási módszereket hoznak létre, az univerzumokban az életet teljes veszély fenyegeti. Ki fogja megállítani az őrületet és megmenteni az emberiséget? Nem király, nem isten és nem hős. Nem egy felpumpált különleges alakulat katona, mint egy képregénysztár, aki ellenségek százait öli meg (ez csak a mesékben fordul elő), és nem egy szupertudós, aki tudja, hogy nem tépte szét orrával a Föld méhét. És a hétköznapi emberek korunkból, nos, talán nem egészen egyszerűek!
  Személyes kéréssel fordulok a kiadókhoz: értékeljék az ötletet és azt, hogy a mű egészében megfelelő-e az Ön számára. Ami a szöveg minőségét illeti, ha alapvetően helyesli a regényt, akkor kifizetem a pénzt, és egy profi szerkesztő csiszolja ki! És ha nem, akkor miért vesztegeti az időt és a pénzt, csak kérem, feltétlenül írjon.
  A világegyetem megremegett a csatában,
  És a csillagok-könnyek öntözték a bársonyot!
  A háború ég - a pokol gonosz szenvedély,
  És az ördög el akarja pusztítani Oroszországot!
  
  Legyen óriás a haza,
  Számtalan galaxis létezik!
  Az Úr fedelet terített Oroszországra,
  Szerencsések vagyunk, hogy egy hatalmas országban élhetünk!
  
  Ez egy szörnyű csata - forr az űr,
  A dicsőséget szent karddal fogjuk megerősíteni!
  Csillaghajók roncsai - halom testek,
  Legyőzzük Oroszország ellenfeleit!
  
  És a vákuumot vér szennyezi,
  Végül is az ellenfél erős - a nyomás kegyetlen!
  De megvédjük szülőföldünk békéjét,
  Hiszen Jézus velünk van - a Magasságos Isten!
  
  A haza szenved - lejárt,
  Krisztus türelme az emberek ereje!
  A megtört szív törékeny üveg,
  Csak az élni akarás segíthet rajtunk!
  
  Ó, szülőföldem, szeretlek,
  És az univerzumban nincs nálad szebb!
  Oroszországot nem fosztják meg rubelétől,
  Béke és boldogság lesz minden generáció számára!
  . FEJEZET 1. sz.
  Vlagyimir Kashalotov a húsát kíméletlenül tépő feszültségtől gyötrődve berepült egy hosszú fekete alagút alá, amely hideg kéken csillogott. Harci terminátorok üldözték - PI osztály - 1 000 000. Harci mágiával és több osztályú hiperplazmával megtöltve igyekeznek megtalálni egy személyt, aki a legközelebbi aszteroida vastagságába merült. Vlagyimir tetraplánját vagy együléses vadászgépét lelőtték. Előtte szárnyas lovagok (sajnos, a másik oldalon orosz testvérek: az emberiség legnagyobb tragédiája, két univerzum kíméletlenül pusztítja egymást) majdnem összeütköztek, a hologramon egy pilótalány csinos arca villant. A háború által még nem edzett fiatal harcos nem mert rálőni a csillagos szépség tetralettére. És nem bánta meg, kvarklézerrel eltalálta, aminek következtében a gép vákuumban szikrázó apró gyöngyökké morzsolódott, amelyek pár pillanat múlva feketévé váltak, szivárványhullámokat bocsátva ki, kioltva az antigravitációt. mező: a tetralet tehetetlenségét teljesen semlegesítő mátrix.
  A kilökőrendszernek köszönhetően sikerült működnie. Ezt követően egy harci ruhában lévő kineztéri motort használva beleugrott egy ugró, szupersebességű aszteroidarúdba, amely különféle hiperplazmákból állt. Milyen ördögien nehéz ugrás, túláram kisülések futottak végig a testemen - mintha minden sejtbe egy izzó tűt szúrtak volna. Vlagyimir mentálisan kiadta a parancsot, és a minigenerátor sugárzása eloltotta a szinte elviselhetetlen fájdalmat. Quasar (kiváló)! Bent van! Az aszteroida felszíne olyan erős, hogy még Thermocreon bombával is nehéz felrobbantani. Ami a robotokat illeti, parancsot kaptak, hogy vigyék el élve a fiatalembert - valószínűleg kihallgatásra. És ez... Persze nem fognak verni és kínozni, mint a középkorban, de a nanotechnológia segítségével a lélek olyan mértékben ki lesz fordítva, hogy az senkinek sem fog elégnek tűnni. Talán jobb a fogason lógni, mint kiberkínzáson menni - ez hatással van a tudatra. Vlagyimir, a mágikus tudományok ifjabb bachelor lévén, vagyis eddig tizenkét lépésből csak a második (az első lépés egy mini-padawan), bioplazmatikus kettőst alkotott magának. Egy árnyék elvált a repülő testtől, és bement a folyosó jobb oldalán kinyúló oldalsó alagútba. A kanyargós folyosók felszínén lévő kavicsok kis ördögállatok ragadozó, sokszínű szemének tűntek. Folyamatosan oltottak és világítottak, mintha az alvilág démonai kacsintottak volna (mondván - a te dolgod a vákuum (rossz)!) Vlagyimir a félig visszavert tér hatását felhasználva még pár holografikus álcát bocsátott ki. Ezzel el kell dobni a robotokat az illatuktól, elvonni a figyelmüket, és időt nyerni velük. És akkor, ki tudja, talán a katonai boldogság mosolyog majd Nagy Oroszországra.
  Ellenségek armádája - Szvjatoroszország csillaghajói: több százezer, sok millió különböző osztályú hajó haladt előre három oldalról, megpróbálva szorosabbra fűzni a fogást a Sárga Róka és a Vörös Krokodil rendszerei között. Ez egy határzóna volt két univerzum között, ahol a csillaghajók veszítettek sebességükből, és a szörnyű hiperfegyverek veszítették el pusztító hatásukat. Egyfajta szubtér, ahol a közelmúltban az űrcsaták túlnyomó többsége zajlott, és jaj annak, aki megengedi, hogy az ellenség betörjön az univerzum hétköznapi részébe, a pusztulás mérhetetlen lesz!
  Szvjatorosszia hadseregét Konstantin Rokossovsky, a második világháború egyik legkiválóbb parancsnoka irányította. Különös hírnevet szerzett a harctereken: Sztálingrádban és Fehéroroszországban. Parancsnoksága alatt körülbelül kétszázötvenmillió csillaghajó, három és fél billió különböző fajokból származó élő katona és körülbelül nyolcvanhét billió harci robot állt. Lenyűgöző erők, néhány hajóval akkora, mint egy tisztességes aszteroida: több ezer ágyúval és mindenféle kibocsátóval felfegyverkezve. Felmerül a kérdés: mi köze van a Nagy Honvédő Háború híres hősének az egyetemes birodalmakat parancsoló kozmikus csatához? A legközvetlenebbül, miután a tudomány megállapította, hogy létezik egy hipernooszféra, amelyen az intelligens lények minden gondolata, érzelme és cselekedete rögzítve van, elkezdték tanulmányozni. Érthetetlen szuperszinten fedezték fel az elhunyt összes személyiségét fájlként egy számítógépen tárolva. Mintha megfagytak volna a dimenziók és a tér között, egyfajta szuperabszolút információkosárban pihentek. De bármely fájl visszaállítható, ha eltávolítja a lomtárból, és akkor aktiválódik. Erre a célra egy speciális tölcsér-porszívót találtak fel. A legkeskenyebb rész nulla és egytized dimenzióból állt. Aztán nullára nőtt két tized, nulla három! Így fokozatosan elérve a tizenkét dimenziós teret, fokozatosan feltöltve több hiperplazma energiájával. A lélekfájlt kiszívták a nulla dimenziójú és időbeli altérből. Aztán átkerült egy hordozóra, egy speciálisan megmintázott testre, és csoda történt! Az emberiség régóta fennálló álma, a halottak feltámasztása valósággá vált. Valódi személyiségek tértek vissza a tényleges nemlétből, megújult testet szerezve, biomérnöki módszerrel továbbfejlesztve, hasonlóan egy angyalhoz. Úgy tűnik, Jób mondta először majdnem négyezer évvel ezelőtt: de él a Megváltóm, hiszek Jehovának, te helyreállítod romlott testemet, és a saját szememmel látom Istent. Aztán a különböző vallásokban - ez ezerszer megismétlődött. A tudomány most egy újabb ősi álmot valósított meg. De bár ez a feltámadási folyamat nagyon munkaigényes és költséges, sokkal könnyebb megtalálni egy kiemelkedő ember lélekfájlját a hipernooszféra alterének nulladik dimenziójában, nagyon nagy érzelmi és mentális töltéseket tartalmaz. Ezért eddig csak a legjobbak legjobbjai, a múlt nagy és jelentős emberei támadtak fel és támadnak fel. Nos, Konstantin Rokossovsky kétségtelenül hozzájuk tartozik. Tanultunk egy keveset, letöltöttük agyunkba a modern háborúkról szóló információkat, és máris irányíthatjuk Szent Oroszország számos hadseregének egyikét.
  Rokosszovszkij ellen egy nagyon karizmatikus személyiség is harcol: Nagy Sándor. Zseni kontra zseni! Acél a láng ellen! A csillagcsata igazán egyedi szakasza!
  Rokossovsky szupermarsall az elf tábornok hologramjához szólt:
  - Phoenix, elvégezted a ferde seprő manővert?
  - Nem, szupermarsall elvtárs. Úgy tűnik, hogy az ellenség egy stratégiai tartalékot aktivált. Ezen túlmenően erős mágusok hatását érzem.
  És valóban, a grandiózus sztárcsata tovább nőtt. A vákuum bársonyos feketesége szétoszlott az űrben: káprázatos, sokszínű villanások tűzijátéka. Azonban még a legfejlettebb pirotechnika is képes-e tükrözni legalább egy milliomod részét ennek a nagyszerűségnek? Számtalan csillag gyémántban, rubinban, topázban, smaragdban, zafírban, achátban és más fényes füzérekben szétszórva, elképesztő a képzelet. De még ők is elhalványultak a robbanások és a kitörő hajók sugárzása miatt. Minden lézertípusnak, sugárzásnak, robbanásra kész rakétának, űrkutatónak megvan a maga színe és egyedi árnyalata. Az emberi nyelv túl szegényes ahhoz, hogy teljes dicsőségében leírhassa a kozmikus csatát, ami grandiózus, halálos és egyben csodálatos! Mihez hasonlíthatnánk csillaghajók millióit és villanások milliárdjait, kivéve az óceánt, ahol minden csepp gyémántként csillog? Ugyanakkor állandó mozgásban van, látszólag kaotikus, de valójában egy kérlelhetetlen akarat irányítja.
  Rokossovsky parancsol:
  - Vezess be nehéz ultra-csatahajókat, próbáld meg végrehajtani a "szánkalapács" manővert!
  Hatalmas, kétszáz-ötszáz kilométer átmérőjű hajók: általában lapított bálnákhoz hasonlóak, törzsekkel, villákkal és igényesen kialakított antennákkal kirakva, a kerület mentén mozogtak. Itt az egyik óriás hiperplazmás foltot bocsátott ki. Nyolcas alakot öltve a kártékony anyag beborította a cirkálót. Megpróbált távozni, de a hiperplazma gyorsabb volt, áthatolt a mátrix védelmén, és a féltér mező döngölte a cirkáló oldalát. A titánnál huszonegymilliószor erősebb szuperötvözetből készült páncél megadta magát. Több forgó torony megolvadt, a lövészek robotszolgáikkal együtt elpárologtak. Viszonylag fájdalommentes halál, mivel a nyolcadik szintű hiperplazma a fénynél százmilliárdszor nagyobb sebességgel terjed, ami azt jelenti, hogy a fájdalomimpulzusnak nincs ideje elérni az agyat. A halhatatlan fájllélek pedig a hipernooszféra karjaiba rohan, amely mélyen elalszik: ébredésre vár. A cirkáló élénk színekkel ég, a lángot nem csak a csillaghajó belsejében lévő oxigén táplálja, hanem a vákuumban szétszórt mikroanyag is. Egyfajta porszemcsék, amelyek negatív vagy nulla dimenzióban laknak, több százmilliárd fokos hőmérsékletben benne van az égési folyamatuk. Nehéz eloltani az ilyen hipertüzet; sok nagy és kis csillaghajót elnyel a tűz, és továbbra is makacsul harcol.
  Egy hatalmas kvazár ég a közelben, Rokossovsky hadserege próbálja közelebb szorítani az ellenséget. Nagy Sándor egy nagy sebességű fregatton harcol a sűrűjében. Személyesen irányítja a csillaghajót és a csata teljes mérhetetlen terét. Parancsok küldése különböző pontokra. Most az ellenséget elragadta a bekerítés, a vágy, hogy egy csillagos Sztálingrádot hozzanak létre, és felfedte a jobb szárnyat. Az intuíció azt súgja, most van itt az ideje, hogy lecsapjak. Hányszor, sokkal kevesebb csapattal aratott döntő győzelmet a Nagy Hős Sándor. Kedvelte a modern világot, annak elképzelhetetlen léptékét, sebességét, technológiáját, az univerzális hiperinternetet, az ismeretlen formájú szuperfegyvereket. Így hát egy szuperrakétát küld az ellenségre, hőfaraszok töltetét, azokat a részecskéket, amelyekből kreonok készülnek, és ezekből viszont preonokat, majd kvarkokat. A rakéta kicsi, többszörös gravi-hologramok takarják: hogy az ellenségnek ne legyen ideje kvarklézerrel vagy hiper-emitterrel elfogni! Ugyanakkor a mini-sugarak átégetik a félig térbeli anyagot. Az ellenfél nagy pusztítója, mint egy tapasztalt bokszoló, szintén eldobja a seprőhorgot. Sok torpedó haladt el a fregatt oldalán, némelyikük felrobbant, és szétszóródott a lángoló virágok egész pázsitján. Rettenetesen szép, de a távolban felrobbant egy ultradreadnought, egy elképzelhetetlen tömeg, amelynek átmérője másfél ezer kilométer.
  A szupernóva égő csápokat bocsátott ki, amelyek pár tucat kisebb csillaghajót égettek el, és több ezret szórtak szét különböző irányokba. Két brigantin ütközött, egy másik villanás, kisebb, de nem kevésbé színes. Általában a kilátás a legcsodálatosabb - szuper jó, Alexander el van ragadtatva; amikor a hiperplazmatikus "ököl" által összetört nagy romboló vadul keringő darabokra omlott:
  - Így vernek a szlávok! A dicsőség nem fog elhalványulni!
  Elephantcat - (egy elefánt és egy macska keveréke) megjegyezte:
  - A szentoroszok erős tartalékot vezettek be a jobb szárnyon, és ezzel párhuzamosan hátul is áttörést fenyegetnek.
  Macedonsky kedvesen elmosolyodott:
  - Szó szerint siklanak végig a kvazár szélén. Miért alkalmazzuk a sarlócsapás technikáját? Rokossovsky egykori kommunista, és úgy tűnik, szereti ezt a szimbólumot.
  Tigrochep - egy teknős és egy tigris hibridje válaszolt:
  - Őt is megütötték egy kalapáccsal, aztán a fejét.
  Szavaival időben a közelben felrobbant egy nehéz hőfarkas rakéta, a csillaghajó megfordult, és a fény néhány másodpercre kialudt, csak a falak adtak lumineszcenciát, rózsaszín és kék. Az elefántmacska nyávogott:
  - Micsoda ruha!
  Sándor kijavította:
  - Inkább egy "mókás" - Armageddon! - Kinyújtotta a kezét, és azonnal megjelent benne egy pohár smaragdbor. Az üveg ezt énekelte:
  - Mint mindig, vagy...
  - Adjunk hozzá borsot! Egy mega sárkány vérével!
  - Engedelmeskedek, ó nagyságos!
  Nagy Sándor megpróbált bepillantani a hologramok sokaságába, hogy meghatározza, hol zuhanjon le a harci csillaghajók tömegével. Az ellenség megpróbált újabb üstöt létrehozni. Rokosszovszkij emlékezett első nagyobb sztálingrádi sikerére, hogy a német csapatok tömeges bekerítése az ellenség vereségévé vált. De ez nem Cannes, maga Nagy Sándor, a gyors manőver mestere lévén, kettős csapdát próbál alkotni. Sok múlik azon, hogy kinek van utoljára raktáron.
  A Szvjatorosszija szuperdreadnought gravitációs-neutrínó hálózatokba ütközött, rakétáinak egy része visszaverődött, és belegabalyodott a félűrmezőbe. Több rakétacirkáló beleesett a nyalótérbe, és lassan olvadni kezdett, mint egy nyalóka a nyelvén. Különös forma volt, téroldó anyag; ugyanaz történt a csillaghajóval, mint a cukor a vízben. Igaz, egy ilyen, más ellensugárzások által megsemmisített mező nem tartott sokáig, még az űrharc mércéi szerint sem, ahol a nanoszekundumok számítanak. Egy ilyen csatában, egy milliárdszor gyorsabb ütésváltásban, mint a profi bokszolók harca, felfoghatatlan az eszközök sokfélesége! Ez olyasvalami, aminek a szegényes, modern nyelven még analógját sem találni ! Minden hiper-szuper! De a speciális rakéták által reprodukált nyaldosó tér, a hiperplazma és a térellenes impulzusok fajtái rozsdaként korrodálták a szerkezetet; mindkét armadát halálos harcba zárták!
  Rokossovsky hadserege bizonyos számbeli fölényben volt, ezért előretört. Az emberek által irányított kis, együléses vadászgépek - több tízmilliárdnyian - a leginkább kiszolgáltatottak a térnyalással szemben. Fiúk és lányok milliók halnak meg.
  Clara Medovaya tábornok a hetedik csillaghajóhadtest parancsnoka. Nagyon szép, impozáns, húsznál nem idősebb lány - fiatal és friss, háromszáz éve vesz részt a csatákban. Látja, hogy az ellenség sokkal erősebbnek bizonyult, mint amire számítottak. Ez azt jelenti, hogy időt kell nyerni, hogy megérkezhessen az erősítés. Mindkét Oroszországban nincsenek civilek az emberek között. Mindenki a hadseregben szolgál, még a legkisebb gyerekek is, és a törékeny öregség rémálma a sötét középkorban is megmarad. Még a kibernetikus inkubátorokban is kiberprogramok segítségével határozzák meg az embriókat, hogy ki rendelkezik a legkiemelkedőbb képességekkel. Klala belépett a harcoló hadseregbe, van egy gazdasági hadsereg is, ahol az összes többi ember szolgál. Van vallási vagy mágikus front is.
  A gyerekek kölyökkatonák, tizennégy ciklusig (feltételes időszak, aminek semmi köze a földi évhez), kiképzésen, speciális kiképzésen vesznek részt, ami után a háborúra genetikailag legalkalmasabbak a harci hadseregbe kerülnek, helyesebben. első az űrkiképzésben. Mielőtt csatába vetették volna, a fiúkat és a lányokat, majd a fiatal férfiakat és nőket intenzíven képezték ki mindenféle katonai bölcsességre. A sok ötmilliárd egyedből álló teljes populáció rendelkezett háborús készségekkel (és alapos). Senki sem tudta, hány potenciális katona van, kivéve a császárt és két-három bizalmasát. (pontos népesség: rendkívül fontos katonai titok). Mindkét birodalom nagyjából egyforma erejű volt, a háború változó sikerrel folyt, mint egy szörfhullám ingadozása, kicsit nyomkodtak, majd vissza nyertek. Egyetlen kvark sem maradt az üvöltő univerzumokban, egyetlen olyan impulzus sem maradt a térben, amely ne lett volna ideje gyűlölettel vagy szenvedéssel telítődni, fájdalom és könnyek ezer ciklusa, határtalan erőszak. Hangos győzelmek és a legbrutálisabb válaszok, titáni erőfeszítések, hogy megmozdítsák a már amúgy is végtelen háborúnak tűnő háború mérlegét! Mindenki a maximumot nyújtotta, de összességében a dinamikus egyensúly megmaradt.
  Clara Honey, a galaxis tábornoka parancsot adott, harci alakulata korongos alakzatot használt: hullámos élekkel. Lassan elindult a csillaghalmaz felé, hogy elkerülje, hogy körülvegyék. A kis aszteroidákon a töltéseket speciálisan a hiperbola szerint felpörgetett akkumulátorokba helyezték. Gyors ugrásokkal haladtak, a legváratlanabb helyeken ugrottak ki, és a mechanikus kefék között szőrmével törtek át. Egyiküket Artur Melnikov bátor kapitány irányítja. Egyike a fiatal parancsnokoknak, még csak tizenhat ciklusú. A meglehetősen magas, kerek arcú fiú, a világos hajú kapitány hallotta a hangszerek jellegzetes csikorgását, a sisak belsejében szikrák és kis számok futottak végig.
  A fiatalember azt suttogta:
  - Úgy tűnik, sugárzásgátlóval borítottak bennünket. Ilyen körülmények között már csak egy dolgunk marad!
  Hangos parancs hallatszik:
  - Mindenki vegye le a kibersisakját! Célozzon kézzel!
  Első asszisztense, Svetlana Bronevaya kétkedve mondta:
  "Akkor a hiperplazmás számítógép nem segít nekünk a mutatásban!"
  - És amúgy is csak minket zavar! Nem látod, hogy minden program meghibásodott!
  A lány többször pislogott, a felügyelőprogram azt mondta: másodfokú vírusveszély.
  - Ez komoly! Küzdjünk, mint a régi időkben!
  Artúr gondolta (Svetlana, bár idősebb nála, olyan naiv, mint egy kislány). Temperamentumos a szerelemben. A fiúnak azonban még mindig van egy barátnője a harci iskolából: az első és legerősebb szerelme. De hűségesnek lenni a párodhoz nem divat, sőt káros. Célszerű gyakrabban cserélni a szexuális partnereket, hogy az egyént körülvevő bioplazma és szubnooszféra kölcsönösen gazdagodjon. Ráadásul az energia- és szuperrészecskék cseréje után a közös szexuális partnerrel rendelkező fiúk és lányok sokkal jobban kommunikálnak egymással a csatatéren. Látható, hogy a szex után van valami közös bennük, nem hiába mondja a szentírás, hogy férj és feleség egy test lesz. A vallás azonban a jövőben természetesen teljesen mássá vált! Az egész emberiség, férfiak és nők egyaránt: egy szervezetként!
  Most van remény a tudományos halhatatlanságra, amikor a tudósok feltámasztják a halottakat. Ilyen körülmények között a Bibliát és a legendákat beírták az archívumba, és a régiek eposzának tulajdonították. Azonban bár nincs pánikszerű halálfélelem, mégis kívánatos megmenteni az életét, hogy a szülőföld jövőjéért harcolhasson. Természetesen erkölcsileg nehéz megölni a hozzád hasonlókat, sőt még oroszokat is. Egy bizonyos pontig: a két párhuzamos univerzum szinte azonosan fejlődött, ezt tükörhatásnak is nevezték. Ráadásul mindegyik birodalom elsődlegesnek tartotta magát, az ellenséget pedig lázadó tükörképnek.
  Artyom és Szvetlana megszorították egymás kezét, a többi srác és lány (kicsit több nő született inkubátorban, mint férfi, ugyanennyi volt a hadseregben.) egymásra kacsintottak. Megcélozták az ütegeket, és hurrikántüzet nyitottak csónakokra, együléses repülőgépekre, vadászrepülőgépekre, brigantinokra, rombolókra, torpedóhajókra és más kishajókra.
  A háborúra kiképzett harcosok általános képzettsége még akkor is nagyon magas volt, amikor embrióként lebegtek egyfajta tápközegben. De nem mindig sok repedésből és vákuum-összeomlásból származtak. Válaszul az ellenség könyörtelen tüzet hajtott végre. A meggyengült mátrixvédelmen és a féltérmezőn átégett hiperplazma-folyam áthatolt a páncélon. Így, miután kiállta a repedést, egy sokszínű ultratűz sugárzott a lövöldözős párra. A fiatal férfi azonnal megégett, a lány karja a válláig, a lába a térdéig, a törzse a bordáiig eltűnt. A szépség felsikoltott és visszariadt. - parancsolta Svetlana.
  - Engedélyezze a kiberregenerálást.
  A lány teste (mint másoké) sokáig nem volt fehérje. Ez egy különleges hús hiperplazmikus zárványokkal, miközben magukat az embereket szuperenergia hajtja. Így a hús, miután megsebesült, lassan növekedni kezdett. Viszonylag lassan maga a folyamat szabad szemmel is látható, a szövetnövekedés üteme 0,8 centiméter másodpercenként. De a heves csata nagyon rövid életű volt, a páncél több helyen is elégett. Két fegyver elpárolgott, hat katona meghalt, egy fiatal férfi félig megégett, egy lány pedig átmenetileg elvesztette fejbőrét és ujjait. Csodával határos módon sikerült elkerülnünk a lövedékek felrobbantását. A srácok azonban válaszolnak. Arthur maga is gyorsan lőtt, és kiütött egy háromüléses támadórepülőgépet. Svetlana megnyúlt nyelvvel megnyalta a srác ajkát.
  - Megaquasar!
  - Legyen egy hiperannihilációs (szuperpusztító) plazmakitörés!
  Két tetraplánt más fegyverek lőttek le, a rombolóra pedig három lövöldözős tornyot. De abban a pillanatban a rakétacirkáló rájuk irányította fegyvereit. A fiatalember a halál leheletét érezte az arcán, a gonosz, kaszával ellátott öregasszony megfenyegette, Arthur kapitány pedig kiadta a parancsot.
  - Rugalmas visszavonulás!
  Az akkumulátor visszarohant, de kicsit késett. Úgy tűnt, hogy a vákuum sajog a fájdalomtól, és egy hiperplazmás örvény söpört végig rajta. Egy gravitációs hullám szörnyű ütése elkapta az akkumulátort. Öt ágyú és tizenkét legénység egyszerre teljesen elpárolgott. Arthurt és a többieket visszavetette a gravitációs hullám. A kapitány átrepült, fejével Svetlana hasba ütötte. És ez kemény:
  - Hú, te egy fekete lyuk vagy! - dünnyögte a fiatalember.
  A páncélon nagy repedések futottak át. Szakadékként hasítják át a fém lila felületét, amely több mint egymilliószor erősebb, mint a titán. Micsoda kolosszális erő rejtőzik a hiperplazmában, amely képes mozgatni a csillagokat és eloltani a kvazárokat. De ez csak az anyag hatodik, hetedik és így tovább állapota. A hiperplazma egész óceánja bármely molekulából nyerhető. Elméletileg (ez az emberek számára még nem elérhető) egyetlen elemi részecske reprodukálja az egész univerzumot. Vagy pusztítsd el! Ezek a hiperplazma kvázi isteni képességei.
  Az akkumulátor a rugalmas összeomlás mentén csúszik, a katonát a meggyengült tehetetlenségi erő lenyomja. Ezután a rugó elenged, és az akkumulátor ismét csak a tér egy másik pontján nyit tüzet.
  Arthur parancsol:
  - Üss keskeny sugárral, kapcsold át a fegyvereket tű üzemmódba.
  Mivel a számítógépek ki vannak kapcsolva, ezt manuálisan kell megtenni. Szabályozza a hiperplazma ellátását a dob segítségével. De ilyesmit csinálni még csak nem is egyszerű, az ment meg minket, hogy a képzési program erre a vis maiorra is rendelkezik. A fiúk és a lányok automatikus módban kezelik ezt a problémát. Arthur egy rakétahajót vesz célba, enyhe előnnyel tüzel. Az elpusztult vákuum legvékonyabb nyikorgása hallatszik, a csónak darabokra szakad. A robbanás erejéből ítélve a lőszer detonációja megtörténik. A világos folt tönkreteszi az autót. A tetraplán is megsemmisült, a lány pontos lövést adott le.
  A szárnyak külön-külön elrepülnek, és egyúttal a lángoló farok is forog a vákuumban.
  Az ellenséges brigantin további sebzést kap, de hatalmas ütésekkel válaszol. A résen át behatol egy patak, félredobja a lányt, felfedve a skarlátvörös mellbimbókkal díszített arany kebleket.
  Artem felsikít:
  - Látod, milyen klassz! Chernodyrno!
  Svetlana a srác térdére csapott:
  - Csak így tovább! Emeld magasabbra a lovag buzogányát!
  A csepp alakú brigantin röpdösödött. A hiperplazma tüskés harmatcseppjei szétszóródtak a harctérben.
  Arthur füttyentett:
  - Kitörés!
  Oldalról egy fregatt bukkant elő, és ezzel egy időben a szomszédos üteg felrobbant. Úgy tűnik, a srácoknak nem volt szerencséjük: belebotlottak egy nehéz rakétába vagy egy Vibro-mezőbe, amely a legtartósabb fémet porította szét.
  A fiatal férfi megpróbálta megcsavarni az emelvényt, hogy túlélje egy ilyen támadást. De az ellenfelek is előkelő szakemberek, akik szinte ugyanabban az iskolában végeztek.
  A tempropreon ágyú megsemmisült. Egy halom csillogó részre hasadt. A lányt és a fegyvert adogató fiút visszadobták, mintha ütővel ütötték volna meg őket. A páncélnak csapódtak, kissé ellapulva, rugalmas testükkel megremegve.
  Arthur hideget érzett a gyomra gödrében. Az ellenség plazmakitörésének sűrűsége fokozódott, és úgy tűnt, hogy új erőket vontak be a csatába. Például maga az ultra-csatahajó akkora, mint egy tisztességes aszteroida, és egy hatalmas tőr alakja, kibocsátókkal teletűzdelve, hiperplazmás sugárzók egész gazdag mintáját bocsátotta ki. Egy hajlított anyag, amely egy fészkelő baba és egy harmonika hibridjének alakja volt, ráesett a nagy Oroszország cirkálójára. A megsemmisítés más folyamai négy könnycsepp alakú tüzérségi platformot zúztak össze.
  Artyom ismét megpróbált ellenmanővert végrehajtani, de komoly sérülés miatt az akkumulátor sebessége lelassult.
  Svetlana maga is súlyosan megsérült, elvesztette a karját:
  - De fáj! - Azt mondta. - Kár, hogy elrontottam egy ilyen sminket!
  Barátja gúnyosan kiabált:
  - Egy másik hely elvesztése még regeneráció esetén is problémákat okoz az orgazmusban.
  A lány tréfásan megfenyegette:
  - Ezt a vulgáris dolgot, bíróságra küldöm.
  Artem szánalmasan kijelentette:
  - Haljunk meg méltósággal! Fegyveres elvtársak!
  A fiatalembernek nagyon nehéz dolga volt. Most az akkumulátor szó szerint egy tőr szélén volt. Az emelvény kettévált, a fiatal lányok sikoltoztak.
  - Az első fokú rögeszmés fenyegetés.
  Az energiaszivattyúzás szintje gyorsan csökkent. A fegyverek szinte teljesen elvesztették a tüzelési képességet. Arthur meghúzta a dobot, a csövéből egy szuper plazmabuborék repült ki, a szivárvány minden színében csillogva, nem messze a fegyvertől kipukkadt.
  - Zilch! A töltés kimerült! - motyogta Arthur. - Már csak egy dolog van hátra!
  Egy orosz harcos bátran meghal,
  Megtiszteltetés meghalni a hazáért!
  A sors kardja sugárként csillog fölötte,
  Nem marad más hátra, mint megütni a ütős kost - egy pillanat alatt olvassa el az imát!
  Miután manuálisan bekapcsolta a kényszergyorsítást, a vészhelyzeti szupermátrixot, csak egy hiperfoton sugár segítségével dobta előre. Itt a céllal való szerencsédtől függően szinte lehetetlen célozni. Kivéve, ha egy bűvész képességeit használod (itt mindenkinek vannak exoterikus képességei, de a szint más; a számítógépek segítségével megtanulták szabályozni a genetikát, hogy növeljék a képességeket nagyon korlátozott mértékben). Végül a fiatalember megszorította a kezét barátjának, és magához húzta. Az ajkaknak nem volt idejük összeolvadni egy csókban, a nagy csatahajó döngölése következtében a fiatalember, a lány és még egy tucat fiatal egy hiperplazmatikus villanás alatt eltűnt. Maga a csatahajó elveszített két forgó tornyot, és lelassította kérlelhetetlen mozgását.
  Andrej Lisovsky elsőrangú kapitány megesküdött:
  - A jófiúk megsemmisítők. Nem nagyobb vákuum, mint az enyém!
  Helyettese, Novik Klára kifogásolta:
  - Miért srácok, talán vannak ott lányok. Hiszen több nő van a hadseregben, mint férfi. Nagy mellek - jól lő!
  - De nem a legfelső parancsnoki fokozatok közé tartozik.
  - Nem mondanám, hacsak a múlt uralkodóit és katonai vezetőit nem vesszük fel a halálból! - mondta a kilenccsillagos tiszt.
  (A lány arra gondolt, mi lesz, ha Malyuta Skuratov feltámasztják), mert ebben az esetben a főparancsnokkal való viszonya büntetésekkel járna. Miért? A srác lop, egy bolygót akar venni rabszolgákkal, és átkerül a gazdasági csapatokhoz. Sőt, még fiki cracket is árult a fejletlen szatellit államoknak. Általánosságban elmondható, hogy az univerzum nagyon nagy, több hatmilliárd csillaggal és bolygóval, amelyek közül sok még soha nem látott embert. Igaz, szinte minden többé-kevésbé fejlett civilizációt meghódított Oroszország, de vannak különféle ellenőrizhetetlen apróságok, egyfajta kozmomafia. Egyes tábornokok nem bánják, hogy ebből profitálnak. Igaz, a jelenlegi legmagasabb szintű technológiával az emberi egyed minden lépése, gondolata kontrollálható, de... Bizonyos problémák megoldásához korrupt hivatalnokokra is szükség van. Végtére is, az angol királyok, sőt az orosz cárok, mint Rettegett Iván, nem vetették meg a magánemberek - természetes kalózok - szolgáltatásait.
  Tehát bizonyos mértékig csonka formában engedik működni a maffiát: egyelőre, egyelőre! Ez egyáltalán nem zavarja a háborút.
  És most, amikor minden másodpercben fenyegető csillaghajók ezrei robbannak fel, és emberek milliói halnak meg, valaki számolja a hasznot.
  Konsztantyin Rokossovsky látja, hogyan szorítja fokozatosan a hadserege az ellenség helyzetét az ellenség ügyes manőverei ellenére. Eddig azonban mindkét fél megközelítőleg egyenlő veszteségeket szenved, és egyetlen bogrács sem alakult ki. Ez azonban nehéz a csillaghajók ilyen mobilitása mellett. Felmerülnek a gondolatok, miért tétováznak a varázslók? Egy másik szinten egy grandiózus mágikus csata bontakozik ki. Ebben a paranormális sík erőinek a megsemmisülés félelmetes ölelésében kell megküzdeniük.
  Ver-Var marsall egy vaddisznó és egy béka hibridjét javasolta Rokossovskynak.
  "Úgy gondolom, itt az ideje, hogy működésbe hozzuk a fő tartalékot, és a fővonalak mély megkerülésére küldjük." Akkor pontosan a nyughatatlan Sándor hátában találja magát. Erőteljes ütés a hátsó részre fog következni, amely befejezi az ellenség legyőzését.
  Rokosszovszkij csillagflotta hipermarsall szkeptikus volt:
  - A főtartalék harcba hozatala, amikor nem tudni, mire készül az ellenség, és mi áll a rendelkezésére, enyhén szólva szerencsejáték!
  Az elf lány, aki szintén marsall, azt mondta:
  - Ha repedés van az ellenség gátján, azt a lehető leghamarabb meg kell semmisíteni. Ellenkező esetben le lesz zárva. Semmilyen körülmények között nem szabad kihagynunk a lehetőséget. Azonnal ki kell adni a parancsot, hogy lépjen fel a tartalékba, mielőtt az erősítés közeledne az ellenséghez.
  Rokossovsky összevonta a szemöldökét, de jelenleg tényleg nagy előnye van, és nagyon valószínű, hogy elszalasztja a győzelmi esélyeit. A hipermarsall bejelentette:
  - Vigye előre a csapásmérő erőt, és küldje el a 98-79-32 útvonalon. Az én parancsom, hogy ezt az utat megelőzzem.
  Ver-Var még azt is javasolta:
  - Csoportosítsunk egy egységet a jobb szárnyra, akkor lesz egy nagy bográcsunk, mielőtt az ellenség megfordul.
  Rokossovsky felkiáltott:
  - Dobj harcba segédegységeket! Fejezze be a kísérő manővert.
  Elf megjegyezte:
  - Parancsot küldhet gondolatban! Telepatikus hullám! Ne kiabálj!
  Rokossovsky zavarba jött:
  - Elnézést, ez a háború óta szokás.
  A tartalékot Masha Podzemnaya szupermarsall irányította. Egy gyönyörű lány, viszonylag fiatal egy ilyen magas pozícióhoz, tüzes hajjal és égő tekintettel, ötvenmillió csillaghajóból és másfél milliárd tetraplán vadászgépből álló hatalmas tartalékot vetett be. Mása ezen a napon ünnepelte pontosan ötven éves évfordulóját - egy modern civilizáció mércéje szerint, amely nem ismeri az öregséget: gyakorlatilag a gyermekkort. Egy időben ez a lány a kiválasztott millió közé tartozott. A hiperelektronika minden évben ötszázezret választ ki a genetikailag legtehetségesebb fiúk közül és ötszázezret a legjobb lányok közül. Csecsemőkoruktól kezdve speciális képzésben részesültek, edzettek és energiával töltötték fel őket. Kétéves koruktól évente háromszor, tízéves koruktól évente négyszer, huszonhat éves koruktól többszintű vizsgát tettek. Harminchárom évesen millióból csak egy lett Szent Oroszország császára. Nagyoroszországban, egy hasonló rendszerben, mindkét párhuzamos univerzum szinte teljesen hasonló! A császár létrehozta a Legfelsőbb Főparancsnokság székhelyét, amelybe a kiválasztott millióból a hat legtehetségesebb képviselő és a hat szabad tag tartozott, akiket maga a császár helyezett hatalomra. Ezek lehetnek mind a csatákban kitüntetettek, mind a múlt feltámadt parancsnokai.
  Mása azonban inkább csak parancsolt és támadott, kockáztatva ezzel az életét. A lány, mint nagyon tehetséges parancsnok, nem zárta ki, hogy les vár rá. Apró, néhány mikron méretű felderítőket permeteztek az alagutakba és a gravitációs víznyelőkbe. Keresték a legkisebb repedést a térben, szondázták a vákuummezőket, nehogy az ellenség az álcázómezők mögé bújjon, vagy időnként elmeneküljön. Konkrétan a technomágia segítségével egy csillaghajót, vagy akár egy egész századot mozgathatsz egy ezredmásodperccel a múltba, és a legfejlettebb kém nem észleli, majd egyszer kiugrik az armada. Igaz, ebben az esetben a századot elárulhatja a mágia jelenléte az űrben. Lehetőség van egydimenziós, vagy akár mínusz tér bevitelére is, de még ez is érzékelhető. Itt az ellenséget még töredékes mérésekkel sem lehet megmenteni.
  A csillaghajók gyémánt alakban mozognak, a legerősebb és legvédettebb a hegyüknél, világosabb a szélükön. Kicsit előtte tetraplánok felhője van, ezek egyben felderítő funkciót is ellátnak. Egyes csillaghajók különböznek az orosz könnycsepp alakúaktól. Ezek szövetségesek, különböző fajok hajói, általában elmaradottabbak, mint a földiek. Itt a hajók formái nagyon díszesek lehetnek, különféle sajttorták, perecek, mókusok, nyuszik, halak formájában. Vannak, akik csillaghajókat használnak tőrök, szörnyen torz kínzóeszközök vagy éppen ellenkezőleg, primitív gyermekjátékok formájában. Igaz, a fegyverek nem gyengék, főleg oroszok. Minden csillaghajónak megvan a maga emblémája; egyes idegenek a koponyákat és a keresztezett csontokat, a hibrid lényeket részesítik előnyben. Most a hajók hulláma elmosódik és szinte láthatatlanná válik. Álcáztak, az idegen galaktusok hajói orosz csillaghajók leple alatt próbálnak elbújni. Külsőleg savba ágyazott köveknek tűnik, lassan feloldódnak, felhőt hagyva maga után.
  Masha underground tudta, hogy egy hátulról érkező támadás nem lesz meglepetés tapasztalt ellenfelének, ennek ellenére megértette, hogy Nagy Sándor szenvedélyes, és ezt ki kell használnia. Csapatai most az első erős pontra bukkantak. Egy hajtásra le kell fedni. Rendkívüli sűrűségű tűz esett az ellenségre.
  Az üteg ork parancsnokának csak egy sortüzével sikerült válaszolnia, és meghalt a bátor.
  - Nagy Oroszország dicsőségére! - kiáltotta az ork. A lánynak - Kablisnak (disznó és róka keveréke) sikerült kiugrania a mentőmodul segítségével, de a gravitációs hullám nyelvei utolérték és ellapították.
  Utána a tartalék armada egy kicsit kinyúlt, mint egy kígyó. A környezet ellenállása megnőtt, az interuniverzális tér vákuumában töredékes méretű töredékek villantak fel. Masha megértette, hogy ez problémákat okozna les esetén, és elrendelte a sebesség enyhén csökkentését, hogy a felderítésnek legyen ideje feldolgozni az összes adatot és elemezni a vákuum állapotát. Hiszen a legálomosabb csapdák varázslatosak! Ezeket a legnehezebb észlelni, mert minél erősebb a varázsló, annál jobban álcázza magát.
  Dwarf DJ könnyelműen a következőket javasolta:
  - Ne légy óvatos. Elszalasztjuk a pillanatot, az ellenség visszavonul, vagy erősítést kap. A lassú ütés egyenlő a kihagyással!
  Masha határozottan tiltakozott:
  - A parancsnoki óvatosság olyan, mint az ujj a ökölben, szerves elem, de a többit nem helyettesítheti! Szóval nézd meg, hogy felesleges-e.
  Valóban, az egyik varázscsapda működött. Tucatnyi csillaghajó, köztük egy csatahajó, megváltoztatta a paramétereit, és megfagyott, mint az üveg. Ezután a súrlódás hatására összeomlottak.
  - Magik-aknák! - kiáltott fel Masha riadtan. - És azt mondtad, menjünk egyenesen előre!
  A gnóm szomorúan válaszolt:
  - A veszteségek elkerülhetetlenek a háborúban! Mivel tucatnyi csillaghajó van, értelmetlen visszaállítani a dobáshoz szükséges időt!
  - Persze, mi a több millió katona halála! - háborodott fel a harcos.
  - De milliárdok fognak meghalni! Elkerülhetetlenül meghalnak, és már meghaltak a csata során. Tehát menjünk közelebb!
  Mása összehasonlította az érveket, és azonnal döntést hozott (a haladás leányzójának rugalmas elméje volt).
  - Kiadom a parancsot, hogy élesen gyorsíts!
  Az armada csoportosult, további hajtóműveket kapcsoltak be, a reaktorok teraton energiát bocsátottak ki, de a környezet aktív ellenállása lelassította a mozgást.
  Mása látta, hogy a hajók körvonalai remegnek a soha nem látott feszültségtől, a hiperötvözet vibrál, ellaposodik. A lány parancsolta:
  - Engedje el a sugárzást hetvenhét tartományban, lágyítania kell a vákuumot és fel kell osztania az ívelt méretű töredékeket.
  Úgy tűnt, hogy a hatalmas űrhajók homályba burkolóztak, számos kibocsátó lövöldözött, és megpróbálta leverni az űr minden kanyarulatát és feszültségét.
  A csata közepén másodpercenként hajók ezrei robbantak fel, és sok törmelék borította be a csillagok minden megközelítését. Most két hatalmas ultradreadnought ütközött össze, és elkezdtek zuhanni a smaragdcsillagra. Hatalmas ezer kilométeres csepp alakú tömbök hullottak a felszínre, a kiemelkedések egyszerre szárnyaltak, égő szirmaikkal ötven tetralettet fogtak el.
  Rokossovsky elégedetten állapította meg:
  - Az ellenséges ellenállás csökken! Valószínűleg már a teljes pusztulás elkerülésén gondolkodik. Ebben az esetben hallgass a rendelésemre!
  A hipermarsall bejelentette:
  - Mása! Gyorsítson, amennyire csak lehetséges, és menjen hátra! Meg kell ütni a bokszolót a fej hátsó részén.
  A lány így válaszolt:
  - Mindent megteszek!
  Szavai megerősítésére további két tucat csillaghajó egy varázscsapdába botlott. Valamivel több mint félmillió katona vált ragacsos krémmé és vákuumban megdermedő édességgé.
  - Látod, az ellenség nagyon ügyesen elaknázta az összes megközelítést!
  - Nem szenvedtünk ekkora veszteségeket! Gyorsítsunk! Préseld ki az összes tartalékodat, adok még harminc több másodpercet, hogy elérd a kiindulási pontot.
  Harminc több másodperc valamivel több, mint hatvanhárom szokásos másodperc. Mása megesküdött, hogy nem engedi, hogy elkéssen.
  Nagy Sándor úgy vergődött seregével, mint egy boa. Most kapott értesítést: erősítés érkezik. Ráadásul úgy érezte, hogy a háta felé közelednek. Már csak két lehetőség maradt. Vagy gyors visszavonulás a hadsereg megmentése érdekében, vagy a csapatok felosztása, ami inkább öngyilkosságnak tűnik. A tapasztalt parancsnok a lehetőségeket összevetve az elsőt választotta: az interuniverzális térben nem voltak lakott rendszerek vagy ipari létesítmények, vagyis bármi feláldozás nélkül vonulhatott vissza. Hogy hívják ilyen szépen: visszavonulás.
  Nagy Sándor egyértelműen parancsolta, telepatikus impulzust küldve:
  - Bejelentek egy költözést!
  A bonyolult spirálokba hajló csillaghajók és mobilállomások hatalmas tömegei sokkal gyorsabban kezdtek távolodni. A villanások és fények végtelen óceánja keveredni kezdett a Fox Gate felé. Maga Alexander - a szakértők tanácsával ellentétben - az életét kockáztatva harcolt a sűrűjében. Személyesen küldött hiperimpulzust a központi ágyúból, az űrfúró elvén dolgozva. A hiperimpulzus beleharap a féltérmezőbe, áttöri a különféle sugárzások mátrixvédelmét és behatol a páncélba. Egy kis hajó szétrepül, a nagy egy lenyűgöző lyukat kap. A fegyver hátránya az elégtelen tűzsebesség, valamint az, hogy magát az impulzust könnyű leütni, ha irányul.
  Ezért egyszerűbb egyenesben küldeni, de ehhez ügyes célzás kell. Itt Alexander elkezdte lőni magát. Ez tévedés lehetett, mivel hiányzott a genetikai memóriája a különféle fegyverek kilövéséhez. De valamiért a harcos állati ösztöne nem hagyta cserben. Gyakoriak voltak a találatok, csak a nagysebességű fregatt ágyúja nem volt elég erős. De senkinek sem sikerül bejutnia a macedón űrhajóba. Úgy tűnik, varázslat alatt van - de miért tűnik úgy, hogy ez így van? Több száz varázsló, köztük tündék és firibidák (a csillagok belsejében élő lények) beszéltek a fregatttal, annyira megváltoztatva a valószínűségelméletet, hogy még a legokosabb rakéta sem tudott eltalálni.
  De még mindig vissza kell vonulnia, lassan hátrálva a Rókakapu felé.
  Vlagyimir Kashalotov több súlyos sérülést is kapott, miután számtalan veszélyen ment keresztül az aszteroida labirintusaiban. Végül a felszínre repült. A szegény fiatalember látta, hogy serege már messze van, Szent Oroszország jelentősen előretört, és szétzúzta Nagy Sándor alakulatait. Most már csak egy dolog maradt hátra, visszavonulni a sajátunkhoz, abban a reményben, hogy a csata forgatagában nem veszik észre egy ilyen kis harci egységet.
  A harcos még nagyon fiatal volt: mindössze tizennégy ciklusban, de természetesen ismerte az álcázás összes technikáját és az ellenséges hátországban való túlélés alapelveit. Először is megpróbálhatod az ellenséges katonákhoz kötődni. Szinte egyformák, ugyanaz az orosz nyelv, ugyanazok a túlnyomórészt szláv arcok, szőke hajúak. De a testben található mikrochipek azonnal kiadják. Minden vadászgépben több millió apró darab van - kevesebb, mint egy ezred mikron, amelyek egyedi számítógépmolekulákból állnak. Nem, nem lehet majd beszivárogni, a kémeket a teljes elektronizáció körülményei között speciálisan a legösszetettebb programokkal képezik ki.
  A fiú úgy döntött, hogy jobb lenne hazudni? Micsoda lépés! De van egy jobb ötlet is. Kipróbálja, talán sikerülni fog?
  . FEJEZET 2. sz.
  Mirabela Hófehérke rendkívül tehetséges lány volt. Nem hiába választották ki a számítógépes elemzők szinte azonnal, a kiberméhben a kiválasztott milliók közé. Természetesen, bár nincs túl nagy esély arra, hogy nagy vezetővé váljon - Szvjatoroszország császárává. A kimondatlan szabály szerint: egy fiú egy ciklusig uralkodik, aztán mindig egy lány. A lány után megint a fiú. Így van ez az örökkévalóságig. A nő és a férfi, mivel természetükben különbözik, nem engedik, hogy az Orosz Birodalom belemerüljön a bürokratikus rutin mocsarába, és megakadályozza, hogy az emberiség elveszítse dinamizmusát: a hatalom és a haladás vágyát. Minden évben külön milliót különítettek el, még ha nem is kell leváltani a császárt, mert nagy számban vannak alacsonyabb rangú tisztviselők, például metagalaxisok vagy galaxisok szatrapái. Az univerzumban azonban több milliárd galaxis található, és általában a kiválasztott "milliomosok" magasabb pozíciókat kapnak. Az aktív hadseregben is jól teljesítenek. Mirabela kora nem volt egészen alkalmas császárnőnek: (általában ez harminchárom évenként történik), de a jövőben az egyetemes, szinte végtelen birodalom legmagasabb posztjaira számíthat. Hogyan történhetett, hogy kizárták a kiválasztott millióból? És karrierje gyors felfutása megtorpant? Egy kibernetikus birodalomban a szupererős elektronikát irányító vezetőknek óriási hatalmuk van. Különösen azokat, akik figyelemmel kísérik a kiválasztott milliót, azokat viszont különféle titkosszolgálatok irányítják. Elképzelhető, hogy a Szeretet és Élet, a Becsület és Jogok, a Trónvédelem, az Elektronikus vezérlés és a többi részleg milyen hatalmas erővel rendelkezik.
  Összesen tizenkét titkosszolgálat működik, mindegyik irányítja a másikat. Ebben a helyzetben a szakosztályok közötti egészséges verseny jót tesz az ügynek! A küzdelem olyan, mint a fény a szemnek, fárasztó lehet, de jaj az embernek, ha teljesen eltűnik! Ugyanakkor aktív küzdelem folyik a hackerek ellen. Általánosságban elmondható, hogy a HyperInternet túl veszélyessé vált a különféle virtuális háborúk miatt. Vannak hackerek-szabotőrök és a helyi maffiával és idegenekkel kapcsolatban állók is, akik az emberiség hegemóniájának megszüntetéséről álmodoznak. Kíméletlen harc folyik a hackerek ellen, amelyet speciális emberek és erős biztonsági programok figyelnek. Maga a HyperInternet (többkinézises térben működik, ahol minden dimenzió olyan, mint egy hurok a szövetben, az energia és az anyag eltűnik, és azonnal több milliárd parszeknyi bemenetet dobnak ki. Az információátvitel sebessége a végtelenhez közelít, de az anyag félig fizikaivá válik A tárgy egyik részében még az idő is lelassul, a másikon felgyorsul, a harmadikon hátrafelé rohan!De méreteknél még rosszabb.Ha a fej négydimenziós,a mellkas tízdimenziós,a karok húsz méretei, és a lábak mind százak, és még töredékével is az emberi szerkezet a másodperc töredéke alatt szétesik a multikinézis haszna után, valamint a csillaghajók De talán időről időre nem csak információ vagy mágikus áramlás lesz képes időnként megtisztítják őket, de az ellenség általában szabotázsprogramokat, vírusokat, boa constrictorokat, férgeket, sárkányokat, blotokat és más típusokat dob be, amelyek minden kommunikációt és kommunikációt annyira megnehezítenek, mint lehetséges. Természetesen a rendszerek nem zártak, folyamatosan mozognak és irányítanak. De ha az alkalmazott egyben varázsló is, akkor megéri a kockázatot. Abram Khinstein, a vizsgákat irányító kiválasztott milliók egyike, ráadásul hatalmas varázsló, azt akarta, hogy a szőke Mirabela, aki akkor még külsőleg szelíd gyermek volt, teljesítse kérését.
  A tény az, hogy a lánynak fenomenális képessége volt a számítógép vezérlésére, valami olyasmi volt, mint az elektronikus hipnózis és a telepátia. Mintha a kozmikus elméjével rokon lett volna. Akkor miért nem használja ki ezt? Különösen azért, hogy a maximális pontszámot adják bizonyos fiúpályázóknak, amelyekért jelentős összeget kaphat a vállalatoktól. Vagy töltse le a pénz egy részét egy elektronikus fájlból. Vagy próbáljon meg eladni több tucat bolygót egy shell cégnek. Csak mindezt elektronika figyeli, amit nem tudsz meggyőzni, de alkalmanként megtéveszthetsz. A legnehezebb a speciális szolgáltatások szoftverblokkjainak megkerülése, milliónyi védelmi szint létezik. De a lány annyira meg tudta győzni az elektronikát, hogy a legerősebb őrzőprogramok átengedték a becenevet. Különös és még mindig kevéssé érthető jelenség. Ezenkívül a lány még nem tudta teljesen kontrollálni képességeit, a csillagok bizonyos dőlésszögében nyilvánultak meg, amikor a galaxisok érthetetlenül összetett összetételben helyezkedtek el. A ravasz, alattomos és ügyes Abram Khinsteinnek sikerült idegen cinkosai segítségével szimulálnia a számítógépes duplikációkat, amelyeknek meg kellett volna csalniuk a hiperplazmikus szupererős számítógépeket. Most a csalás végrehajtásához és az adatblokk cseréjéhez nem kell mást tenni, mint ideiglenesen elaltatni a kémhackerek elleni küzdelemre tervezett általános programokat. Ráadásul a lányt meg kellett téveszteni, mivel nyilvánvaló, hogy tudatosan nem egyezik bele egy ilyen csalásba. Csak hogyan kell ezt megtenni, mert Mirabela Hófehérke zsenge kora ellenére a kiválasztott milliók közé tartozik.
  De a zsidó elme ravasz az aljasságra! Mirabela túl kedves, nyomást kell gyakorolnunk rá! Itt még a saját lányodat sem sajnálod. Az a tény, hogy a lánya meghalhat, nem számít. Inkubátorokban többet fognak termelni.
  Mirabela éppen befejezte az akadálypályát. Kecses mezítláb fröccsent a folyékony héliumra. A rózsaszín sarkú cipőt teljesen megkínozzák a fájdalomimpulzusok és a megsemmisülés sugarai. A lány hét-nyolc évesnek tűnt, aranyló göndör hajjal, kissé a kis Gerdára emlékeztetett, sok ultraholografikus szörnyen és álroboton ment keresztül, és brutálisan megsebesült. Igaz, a finom bőr a szemünk láttára állt helyre, és a rettenetes hidegtől kéklő lábak rózsaszín árnyalatot kaptak. Látva Abrámot repülni, a lány elmosolyodott:
  - Mit fogsz mondani? Hány pontot teljesítettem a vizsgán?
  Abrám így válaszolt:
  - A rajtad lévő találatok számából ítélve még mindig messze van a száztól.
  A lány felsóhajtott:
  - Jaj, harcosként tökéletlen vagyok, ezért köszönöm az őszinteségedet. De miért nézel ilyen szomorúnak?
  Ábrám hivalkodó keserűséggel mondta:
  - Emlékszel Sima lányomra?
  - Igen, nagyon érdekes lány!
  - És ráadásul nem engedelmes.
  Mirabela kedvesen válaszolt:
  - Sajnos egy gyerek nem tud tökéletesen viselkedni. Lehet, hogy valami tiltott dolgot próbáltam ki?
  Ábrahám könnyet ejtett:
  - Ha az lenne! Tudja, a Hiperinterneten való átutazás közben úgy döntött, hogy behatol a kiválasztott millió előkészítésének adataiba, ami szigorúan tilos.
  - Igen, az adataink titkosak! - erősítette meg a kiválasztott lány.
  - És így a lányom az őrzőprogramok fogságában találta magát. Bármelyik pillanatban kivonhatják, és kémként perbe foghatják.
  - Olyan kicsi?
  - Tudod, a kémkedésnek nincs kora. Megfosztják személyes mátrixától, és a kőbányákba küldik, ahol évszázadokig rabszolgaként fog dolgozni.
  - Azta!
  "Mint hanyag apa, aki elmulasztott gondoskodni a fiáról, engem is meg kell büntetni." Azonban nem érdekel, nem élhetek azzal a tudattal, hogy szeretett lányom, egy gyerek katona a börtön hadseregében fog szolgálni.
  Mirabela Abrámra nézett, aki, mint egy ügyes színész, olyan természetesen ábrázolta a gyászt, hogy a lány kényelmetlenül érezte magát:
  - Segíteni fogok neked! - mondta Mirabela együttérző hangon.
  Abrám így válaszolt:
  - Nem! Senki nem tud nekem segíteni!
  Mirabela rosszul rejtett izgalommal válaszolt:
  - Úgy érzem, hogy a galaxisok hamarosan belépnek egyfajta kristályrácsba. Ez azt jelenti, hogy elaltathatom az őrprogramokat, és kihozhatom a lányát.
  Abrám habozást színlelt:
  - De ez neked szigorúan tilos, ha elkapnak, kiveszik a kiválasztott millióból, vagy akár a kőbányákba küldik.
  A lány szigorúan azt mondta:
  - Nem érdekel! Segítek Simának. Kövess engem, meglátod, hogyan csinálom.
  Ábrám lélegzetet véve így szólt:
  - Nemességed méltó egy császárnéhoz.
  - Férfihoz méltó! - javította ki Mirabela.
  A lány felszállt Abrammal. A ravasz szakember minden nyomkövető eszközzel előre dolgozott, és biztonságban érezte magát. A lány és az alattomos felnőtt sisakot vett fel, és belemerült egy bonyolult elektronikus világba, amely tele van információkkal.
  Mirabela istennőnek érezte magát a sok dimenzió és szféra között. Úgy tűnt neki, hogy széles autópályán repül, és különféle virtuális programok rohangálnak. Egyes ártalmatlanok tehenekre, mókusokra, tulipánokra hasonlítanak - elefántok és tulipánok keveréke, valamint más szépségek.
  Éppen ellenkezőleg, voltak ijesztőek: félelmetes és veszélyes farkasok, tigrisek, sárkányok és olyan szörnyek, amelyektől a leglelkesebb horrorrendező megőrül a félelemtől. Vannak hibrid típusok is: kaktusz és tigris, burgonya és teve, banán és rája, polip és légyölő galóca keveréke. A lány azonban nem fél, mást tapasztalt a harci sparringban. Szó szerint attól a naptól kezdve, hogy az inkubátoruk megjelent, a babákat harcolni (pontosabban ölni), valamint más tudományokra tanították. A gyerekek minden nap verekednek egymással vagy különféle fegyverekkel, vagy meztelenül, és gyakran a fiúkat lányokkal párosítják. Nem ismerik a szánalmat, és a lány mégis megőrizte a gyengédség látszatát a lelkében. Mirabela elrepül a látomások mellett, és szembesül a félelmetes mega-hálózati felügyeleti programokkal. Hatalmas sertésoroszlánokra és cápaőrző kutyákra hasonlítanak. A virtuális valóság félelmetes megjelenést kölcsönöz nekik. Abrám megáll:
  - Látod őket?
  Mirabela nyugodtan válaszol:
  - Teljesen ártalmatlanok!
  - Ezt nem mondanám!
  A lány felrepül a gigantikus tövis oroszlánokhoz. Kezével int nekik:
  - Kedveseim, hogy érzik magukat az őrizetben?
  Válaszul üdvözlő üvöltés hallatszik:
  - Hallgatunk rád lány!
  Mirabela szelíd hangon folytatta:
  - Olyan aranyos állatok vagytok. Nehéz őrséget viselsz, állandóan őrködsz. Hihetetlenül nehéz lehet neked?
  Az őroroszlánok és kutyák válaszolnak:
  - A nehézségek nem ijesztenek meg minket!
  Mirabela beleegyezett:
  - Ez igaz, de nem akarsz igazán belemerülni az alvás világos, tiszta világába? Hogy megtudd, mik a gyermekkori álmok, milyen érzés átfutni egy fényes réten, amikor a lelked nyugodt!
  A felügyelőprogramok elégedetten doromboltak:
  - Lehet, hogy igazad van, kislány.
  Mirabela többször is passzolt kézzel. A félelmetes ragadozók fokozatosan elaludtak. Erőszakos fejüket térdükre hajtották, és hallatszott a ragadozóprogramok halk horkolása.
  A hatalmas szörnyek elhallgattak, amikor a lány azt mondta:
  - Most már szabad az út! Kiszabadíthatod a lányodat!
  Ábrám undorító örömét leplezve így válaszolt:
  - És most megteszem. Lazíts és ne kukucskálj.
  A lány határozottan elfordult, és Ábrám elkezdte pusztító munkáját. Gyorsan letöltötte a szükséges információkat és pénzt utalt át. Rubelek billiói folytak a zsebeibe. Úgy tűnt, minden ragyogóan megy, arany patakok nyíltak meg.
  Aztán hirtelen áthatolhatatlan sötétség borította be a Hiperinternetet. Abrám remegni kezdett, és dühösen káromkodott:
  - Micsoda vákuumos ördög ez!
  A tér megingott, és Abram és Mirabela egy szürke szobában találták magukat, amely tele volt sok csápos robotokkal.
  - Önt letartóztatták a kormány hackerei! - jelentette be egy mennydörgő hang.
  Abrám felüvöltött:
  - Ez tévedés! Engem becsaptak!
  - Itt nincs tévedés! Te vagy a főbűnöző!
  Az aljas cselszövő felsikoltott:
  - Minden Mirabela hibája! Bűntény elkövetésére bátorított!
  - Mind tudjuk, ki késztetett kit! És a törvény előtt válaszolsz! És a lány megmutatta, hogy veszélyes képességekkel rendelkezik.
  Mirabelle-t a csuklójánál fogva megragadták, és a karját szakszerűen megcsavarták. A lány mezítláb rúgott, amit nagyon fájdalmasan megütöttek egy gravio-neutrínó ostorral. Annyira fájt, hogy Mirabelának elakadt a lélegzete. A lányt ismét erősebben ütötték, úgy, hogy a fogát csikorgatta. A rózsaszín sarkú enyhén duzzadt és kék volt, és néhány csepp vér jelent meg. A harmadik ütés nyögést hozott a lány ajkáról, szőke haja szikrázott és felállt. Újabb ütések következtek, a lány sarka füstölt. Mirabela felsikoltott:
  - Az egész az én hibám. Ne kínozd Abrámot.
  Az ütések abbamaradtak, és egy vidám női hang hallatszott:
  - Megint kihallgatjuk Abrámot. És te nemes lány vagy, látod, hogyan véded ezt a gazembert. Elküldünk egy cellába, és eldöntjük a sorsát. Ez a típus igazi kínzásnak számít.
  Abrám a legundorítóbb hangon kezdett beszélni:
  - Nem, ne! Ez az üstökösördög megcsalt!
  Egy fülsiketítő hang szakította félbe:
  - Ne vezess hiperplazmát, minden fel van írva! És amit nem tudunk, azt Ön elmondja nekünk, amikor a szakemberek átveszik helyette. Ami a lányt illeti, nagy valószínűséggel nyilvános korbácsolás és kizárás vár a kiválasztott millióból. De ha naivitást mutat egy veszélyes bûnözõ védelmében, keményebb büntetést kap.
  A lány szeméből kicsordult egy könnycsepp. Rájött, hogy most minden, a jövője a lefolyóban van. Ez tehát azt jelenti, hogy búcsút vesz a karrierjétől, és átkerül a kőbányákba. A testben található speciális mini robotok állandó fájdalmat okoznak a börtönhadsereg foglyainak testében. Ha gyorsan dolgozol, a fájdalom gyengébb, ha egy kicsit lassítasz, hihetetlenül erősödik. És semmi szórakozás, nincs lehetőség egy rövid alvásban magasba lendülni, folyamatos munka és kínlódás. Egy másik lehetőség a fenekelés. A lány nem fél a fájdalomtól, ismerős társ minden edzésen és edzésen, de fél a megaláztatástól. Fiúk és lányok fogják nézni, ahogy megkínozzák, és valószínűleg még nevetni is fognak. És ez olyan szégyenletes és ijesztő!
  Mirabela az ajkába harapott, hogy ne sírjon. Úgy döntött, hogy csendben kell elviselnie a kínzást.
  A lányt a helyi börtönbe szállították. Bedobtak egy szűk cellába, ahol nem volt ágy, székek, csak csupasz falak. Mirabela maga is érezte, hogy erős hőség árad a padlóból, ami égette csupasz, vésett lábait, felülről pedig éppen ellenkezőleg, fagyott, amitől megremegett a korát meghaladó, izmos csupasz válla. Maga a cellában való tartózkodás nem kis gyötrelem volt. Igaz, furcsa módon ez vigasz volt a lánynak: minél jobban megbüntetik most, annál engedékenyebbek lesznek később!
  A lány megköszönte a tudománynak, hogy nem ugyanabból a tökéletlen fehérjeszövetből jött létre. Aztán a lábai hamuvá omlanak, és a teste megfagy. És így az érzés csak erős, meleg és égő a gyerekek lába egy emberi biorobot. Mirabela kénytelen táncolni, hogy csökkentse a fájdalom súlyosságát. A nő felugrott, beütötte a fejét a cella mennyezetébe, lábujjhegyre állt és megpördült. A meleg és a hideg fokozódott, és ez nagyon fájt a megajándékozott gyermeknek. A lány azonban megértette, hogy indokolt a kemény gyerekkor: háború folyik, és minden kölyökkatonának fel kell készülnie a súlyos megpróbáltatásokra. Hiszen még a gazdasági csapatokba, munkáshadseregbe beosztottaknak sincs gyerekkoruk, harci kiképzésen vesznek részt. Mindkét birodalomban minden gyermek élete azzal kezdődik, hogy gravitációs hullám borítja és ultrahanggal világítják meg, majd egy hiperáram impulzus szúrja át. A világ megismerése súlyos fájdalommal kezdődik! Ezzel meg kell keményíteni a kicsit, és fel kell készíteni az elfogás esetére (sokféle bénító sugárzás létezik, és az öngyilkosság csak akkor indokolt, ha ellenséges katonákat, rosszabb esetben harci robotokat vihetsz magaddal). Fogságban az agy kikapcsolható, és bábszolgává változott. Voltak azonban árulások és disszidálások. A különleges szolgálatok ezután vadásztak rájuk, és megpróbálták megbüntetni az árulókat.
  Mindenki elviselte a fájdalmat csecsemőkorától, még a császár is! Egy mindenható, abszolút hatalommal rendelkező uralkodó időről időre akadálypályákon ment keresztül, ugyanazt a szenvedést élve át, mint bármely alany. Még speciális típusú hiperplazmát és ultra-hiper-szuperáramot is feltaláltak, amelyek fokozzák a fájdalmat. (A hiperáram a közönséges elektromosság evolúciója, mérhetetlenül több energiát tartalmaz, mint a közönséges áram, sebessége több milliárdszor nagyobb, mint a fény, egyszerre több dimenzióban jön létre a feszültség, mind integrált, mind töredékesen! Nos, a felhasználási lehetőségek korlátozottak csak az emberi és nem csak az emberi fantázia.) Szenvedni nagy vitézségnek számított, a fájdalomtól félőket pedig alsóbbrendűnek tartották. Nem ölték meg őket, hanem egyszerűen átprogramozták a személyiségmátrixukat. Általánosságban elmondható, hogy a szupercivilizáció furcsa volt: a halálbüntetést embertelennek tartják, a kínzást pedig még a kisgyermekek esetében is gyakori, sőt kötelező. Úgy tartották, hogy minden embernek elviselhetetlen szenvedést kell átélnie, amely erősíti a lelket és a testet!
  Mirabela speciális technikákat alkalmazott, hogy elvonja a figyelmét a fájdalomról, és valahogy lokalizálja azt. Ez segített, de nagyon korlátozott mértékben. Ráadásul azok a miniszámítógépek, amelyek a lány belsejében voltak, egyre jobban kínozták. A rugalmas csontok megcsavaródtak, a lány szó szerint elvetemült.
  Mirabela olyan kétségbeesetten vonaglott, fogcsikorgatva, hogy még színes foltok is suhantak a szeme előtt. Úgy érezte magát, mint a tüzes és jeges pokolban. Egyszerűen ijesztő volt, a húsdarabok leestek és visszanőttek.
  A lány még fájó ajkakkal énekelte:
  Hazám - nincs erősebb szerelem,
  Harcolni érted vitézség és becsület!
  Egy álomért tengernyi vért kell ontani,
  Győzd le az ellenséget - a toborzás nem számít!
  
  Az én Rusom szent - a szívek lángjában,
  Nem tudom felfogni az ország szépségét!
  Harcolj érte - hozd közelebb a végét,
  Pokoli gonosz horda - aljas hiúság!
  
  Kész vagyok életemet adni a Hazáért,
  Mutasd meg nekünk az utat az egész univerzumhoz, Rus'!
  Ha szüksége van rá, szenvedni fogunk,
  Támadj teljes magasságban, és ne félj a csatában!
  
  Kérdeztem Istent, hol találom a sorsot,
  Az égen a csillagok vakítottak a villanásoktól!
  És az Úr azt mondta: Nem értelek téged,
  A válaszom egyszerű - szolgálja Oroszországot örökké!
  Még egy kicsit könnyebb is lett! Soha nem fogja elárulni Szvjatoroszsziát, bármilyen gyötrelem is legyen. És végül is a fájdalom megérdemelt, még erősebben is kell büntetni, hogy mások ne érezzék ugyanezt.
  Bár az idő kínosan lassan telik, a valóságban csak egy óra harminc földi perc telt el. Ha azonban megkínoznak, az egy örökkévalóságnak tűnik.
  A lányt egy erőtér felkapta és kirángatta. Elküldték, hogy nyilvánosan megkorbácsolják. Mirabelle nagyon szégyellte magát, és nem azért, mert meztelen volt, egy fejlett birodalomban nem volt semmi szégyenletes a testi meztelenségben, a fiúkkal folytatott sparring során teljesen meztelenül, minden trágár gondolat nélkül harcoltak. És a szex a technotronikus világban egyáltalán nem ugyanaz, mint az ókorban. Össze lehet hasonlítani egy ütőt és egy hidrogénbombát? Mirabelát csak a bűntudat hozta zavarba, amiért letartóztatták. Ráadásul meg kell válnia ezektől a srácoktól, és úgy tűnik, örökre. A kiválasztott millióból a gyerekek, általában nagyon szépek, csak rövidnadrágban, félmeztelenül érkeztek büntetésükre. A fejlett izmok miatt nem lehet azonnal megállapítani, hogy melyik fiú és melyik lány. Igaz, a lányok piros rövidnadrágot, a fiúk pedig kéket hordanak. Rövid hajvágás, szenvtelen arcok. Annyira jól képzettek, hogy amikor Mirabela megbilincselt kézzel megjelent, még csak dübörgés sem hallatszott. A gyönyörű arcok megdermedtek, mint a bálványok, és csak néhány fiú engedte meg magának, hogy mosolyogjon. Enyhén - ez azt jelenti, hogy kissé megemeli a skarlát száj széleit.
  Mirabela visszamosolygott rájuk. Bár egyértelmű volt, hogy az állvány már készen áll, és a harci robotok-kínzók fenyegető pózokat vettek fel.
  Az állványhoz vezető út fájdalmasan hosszúnak tűnt a lány számára, a sok szenvedést átélt lába lassan haladt végig a fémpadlón. Mirabela nehezen tudta visszafogni magát, hogy ne sírjon. Az egyik lány kidugta a nyelvét, és azonnal elrejtette. Furcsa módon Mirabelle ezután jobban érezte magát, felnevetett.
  Válaszul felkapták és az állványra dobták. A lányt a levegőbe emelték, és egy erőtér alá szorították. A parancsnok hangja hallatszott:
  - Mivel tanítványunk, Mirabela Hófehérke megengedte képességeinek bűnügyi célú felhasználását, túlzott lágyságról és előrelátás hiányáról tett tanúbizonyságot, ezért közbüntetésre és a kiválasztott millióból való kizárásra ítélik. Mit szeretnél válaszul mondani?
  A lány könnyeit visszatartva mondta:
  - Hibáztam! Tehát a törvény előtt teljes szigorral felelek érte!
  - Rajt! - Mondta a láthatatlan nő.
  A lányt fájdalomsugárzás érte. Olyan intenzív, hogy azonnal megvilágította a testet, egészen a bordákig és a belső szervekig. Mindenki látta Mirabela csontvázát és széteső belső szerveit. A lány olyan súlyos fájdalmat tapasztalt, amely korábban felfoghatatlannak tűnt számára. Soha korábban nem érte ilyen szörnyűségek a test minden részét. Mirabela vért köpött, és élesen felüvöltött:
  - Ó-ó-ó-ó!
  A fiúk között sípszó hallatszott. Valaki felkiáltott:
  - Sissy!
  Ebben a pillanatban egy hullám futott át a padlón, fájdalmasan sújtva a gyerekek mezítlábát.
  Az ultraáram fájdalmasan megütötte a csupasz sarkam. Általában az ilyen büntetések során a tanulók fájdalmat is tapasztalnak. Ez sokkal tanulságosabbá teszi a nyilvános fenekelést.
  A srácok összerándultak, de csendben maradtak. Mirabela kínzása folytatódott. Kis teste folyamatosan változtatta a színét, és tudata különféle rémisztő jeleneteket mutatott. A lány hébe-hóba összerezzent, Mirabelle-nek nagy akarati erőfeszítéssel sikerült eloltania az állandóan feltörő sikolyt. Továbbra is verték, átvilágítva testének minden elemi részecskéjét. A lány rettenetesen szenvedett, valamikor a fájdalom minden határt meghaladt és újra sikoltozott.
  A túláram erős sokkja a figyelő pupillákat is megütötte. Néhányan erre felsikoltottak, nagyon fájdalmas volt.
  Eközben Mirabelst különleges módon kínozták. Teste folyamatosan különálló molekulákra bomlott, majd újra összeállt. Úgy tűnt, hogy fotonokká szóródott, majd ismét helyreállt. A csarnok egy többcsövű ágyútól omlott össze, a megsemmisítő lövedékek hatására egyre fájdalmasabb lett. A szervezet minden sejtje, bár nem fehérje, hanem élő, felbomlott alkotóelemeire - kisebb, mint a kvarkokra, majd a szupermátrix erejével olyan volt, mint egy újjászületés. Itt a szenvedés olyan, hogy lehetetlen felfogni és elképzelni. Szörnyű kiberkínzás, brutális kegyetlenség.
  A tudat, amely a fájdalom óceánjában találta magát, nem akart kialudni. Ellenkezőleg, az idő lelassult, ami még fájdalmasabbá tett mindent. Ez így ment elég sokáig, minden másodperc tele volt gyötrődéssel, mint a Nap a fotonokkal! A kiválasztott millióból a növendékeket különféle sugarakkal és sugárzásokkal is megkorbácsolták, hogy jobban átérezzék mások bűntudatát. A srácok sikoltoztak, borzongtak, de álltak: a fájdalom áldás, akaraterő, a győzelem alapja! A kínzás következő szakasza az volt, hogy a testet egy csőbe gördítették, és egy tűzgyűrűn keresztül vezették. Ez is egy további akkord a kínzás szimfóniában. Mirabelle csontjai időnként eltörtek, majd fájdalmasan összefonódtak. A nevetni merész fiúnak levágták a karját és a lábát, majd visszacsatolták. Utána megjelent egy holografikus tigris, aki felfalta a húst, ez hihetetlen horror, fogcsikorgatás. Mirabela, maga a császárné szerencséjére (az uralkodó hiperplazmás agyával képes egyszerre több millió vetületet és fajhologramot érzékelni! Ami azt jelenti, hogy anélkül, hogy tudatának egy kis részével elveszítené az uralmat az univerzum felett, adjon egy telepatikus parancs!) megsajnálta a lányt, és ráparancsolt:
  - Elég! Ellenkező esetben a lány elveszíti egyedi melegségét a szenvedéstől. Hálát kell adnunk a Mindenhatónak, hogy legalább valakiben van együttérzés!
  Ez a kifejezés belefért egy impulzusba, amely két nanoszekundumot vett igénybe. A kiberkorbácsolás befejezése után a kábult állapotba került, emberi megjelenését elveszített Mirabelát egy rehabilitációs központba küldték, hogy megvizsgálják a pszichéjét. Így egyedülálló képességeit biztonságosan blokkolták, és magát a lányt is besorozták kölyökkatonának a reguláris csapatokhoz. Most nehéz katonai karriert kellett folytatnia, és vérrel kellett engesztelnie bűnét!
  De előtte vegyen részt átfogó képzésben. Azonban nem volt sok különbség, csakhogy a fej nem volt annyira tele tudással, mint a kiválasztott millióé. Bár további órákat tartottak a lánnyal, nyilvánvalóan figyelembe véve rendkívüli genetikai tehetségét. A lány fejlődött, összetett tudományon ment keresztül, bár magát a harci folyamatot nem igazán szerette, hideg lelkesedéssel edzett.
  Évek teltek el, és most fiatal lány, tizennégy ciklusban, úgy néz ki, mint egy sportos alkatú istennő. Tizennégy ciklus a nagykorúság, a teljes érettség. Általánosságban elmondható, hogy elméletben fel lehet gyorsítani a növekedést olyan mértékben, hogy egy év múlva minden harcos felnőtt formában legyen, de erre még nincs szükség. Több idő jobb felkészülést jelent!
  Mirabela közlegényként vesz részt első csatájában. Egy tetraplán harcolt, de fedezte a hátsó kommunikációt. Vagy megpróbáltak vigyázni rá, remélve, hogy valahogy hatékonyabban tudják hasznosítani egyedülálló képességeit, vagy nem bíztak benne különösebben, de a lánynak eddig egyetlen ellenséges katonát sem sikerült megölnie.
  A háború vegyes érzelmeket keltett benne, egyrészt egykori kiskatonaként, aki sok virtuális csatán ment keresztül, természetesen valódi harcot akart. De másrészt öld meg a hozzá hasonló fiúkat és lányokat. Teljesen logikus kérdés - miért!
  Lermontov a csecsenekkel vívott kaukázusi háborúról is írt:
  Az orosz területek hatalmasak,
  Mindenkinek van elég hely a kék ég alatt!
  Miért hintsd meg véreddel a hegyeket,
  Ó, ember - miért harcolsz?
  Valóban, itt a muszlim csecsenek és az orosz ortodox keresztények közötti háborúról beszéltünk. Ebben az esetben az oroszok a törzs nemzet, a föld többi népe pedig egyetlen családba egyesülve egyértelműen elment az eszétől, és egyszerűen kiirtják egymást egy totális univerzális háborúban! Ami a vallást illeti, a Biblia, a Korán, a Talmud és más könyvek az ősi folklórnak minősülnek. Az új vallásban az ember központi helyet foglalt el. Úgy gondolják, hogy a Mindenható akaratából valódi Istenné kell válnia. És természetesen a szlávokat Isten kifejezetten választotta. A hagyomány szerint a vallás megtartotta korábbi ortodoxia nevét, de a lényeg más lett. Az emberek intelligenciájukkal és Oroszországnak tett személyes érdemeikkel jutalmat szereznek a mennyben. A jutalmat maga az ember és mindenekelőtt a császár határozza meg. De a császár nem Isten, hanem minden egyes ember bátyja, akit törvényesen el lehet távolítani (ami még nem történt meg).
  Az ember, mint Isten egyszülött fia: más fajok és népek felett áll. A legközelebbi fajoknak azonban az elfek és a hobbitok számítanak. Az utolsó faj az ősi emberi eposz híres lényeivel való hasonlóságáról kapta a nevét. Igaz, egyesek anionoknak nevezik őket, mivel úgy vélik, hogy a nagy orosz tudományos-fantasztikus író, Rybachenko alkotása sokkal jobban hasonlít az angol Tolkien hobbitjaihoz. Ez a faj ellentétes irányban nő, az idősektől a gyerekekig. Igaz, az anhobbitok (egy kompromisszumos név) nemrég érték el a halhatatlanságot, a tízéves gyerekek szintjére fagyva. Külsőleg aranyosak, nagyon hasonlítanak az emberekhez, de nem olyan szörnyen izmosak, mint a modern harcosok. Inkább azokhoz a gyerekekhez hasonlítanak, akik az ókorban voltak. Nagyon kevés a felnőtt és az öreg anhobbit, az ókorban túlnyomó többségük gyerek volt. A galaxis közepén, meleg éghajlaton élve ezek az örökkévaló gyerekek általában mezítláb szaladgáltak, talán ezért is kezdték őket kapcsolatba hozni a hobbitokkal. Technotronizmus szempontjából nem túl fejlettek, nem sikerült nagy űrbirodalmat létrehozniuk, de varázslatban... rendkívül erősek. Az elfek pedig, akik szintén alacsonyabb rendűek a technikában, mint az emberek, sok mágikus iskolával rendelkeztek. Ráadásul háborúk egész sora volt köztük és az emberek között. És senki sem tudja, mi lett a vége, ha az elfek egyesültek. De miután sok billió egyént elveszítettek, az elfek beletörődtek az ember fiatalabb partnerének szerepébe. Sőt, néha még az elfeknek is megengedték, hogy embereket vezessenek és pozíciókat foglaljanak el az orosz hadseregben.
  Mirabela véletlenül egy elf tiszt parancsnoksága alatt állt.
  Nem olyan rettenetesen izmos, mint a földi fiúk, azonnal megtetszett neki az elbűvölő és nagyon kecses manó. A szupercivilizáció szabad erkölcsét tekintve nem meglepő, hogy szeretkeztek. Az elfek pedig nagyon találékonyak ebben a kérdésben, egész sok millió éves múltra visszatekintő eroszkultúrával rendelkeznek (az elfek civilizációja összehasonlíthatatlanul régebbi, mint a földi). Ez csodálatos volt számára, de az elf (akinek a húsa nem olyan tartós, mint az emberé) erősen összetört, és finom bőrét megégette a bioplazmatikus energia. És elkezdte kerülni a kapcsolatot a hatalmas szépséggel. Ezért ambivalens kapcsolatuk volt: akarják és beadják. Általánosságban elmondható, hogy emberi harcosokkal csak bizonyos órákban lehet szeretkezni, Eros speciális tanításai alatt. Az idő hátralévő részében speciális számítógépek szabályozták a hiperplazmás test hormonellátását, hogy enyhítsék az izgalmat. A fiúk természetesen gyönyörűek, jó velük dolgozni és mindannyian különbözőek (gyakorlatok során általában partnert cserélnek - ez a katonai előírások szerint még kötelező is, hogy gazdagítsák és erősítsék a fiúk és lányok bionoszféráját !), de még mindig egy manóval, és egy erős bűvész is összehasonlíthatatlan. Általánosságban elmondható, hogy a mágiában mint olyanban sok irracionális és logikával nem magyarázható. Konkrétan, még a magasan fejlett biomérnöki tevékenység sem tud (remélem eddig) mindenkit varázslatosan tehetségessé tenni genetikai szinten.
  A csata előestéjén a lány és a fiúk négyórás szeretettanításon estek át. Sok volt az öröm, de a fáradtság nem. A hiperplazma és a nagy energiák cseréje zajlott, amelyek képesek voltak megvilágítani egy milliomos várost az ókorban. Ezt követően az elégedett és vidám harcosokat tetralettek között osztották szét.
  Egy Cyruss nevű tündetiszt (első igaz és viszonzatlan szerelme), mielőtt a lány felült szárnyas "lovára", odalépett hozzá.
  - Ismerem Mirabelt: ez az első harcod, és nagyon szeretnéd érezni a hiperplazma szagát!
  A lány lelkesen válaszolt:
  - Természetesen! Bár nem maga a harc, hanem a haza szolgálata miatt.
  Lelkünket és szívünket odaadjuk,
  Mi vagyunk a mi szent hazánk!
  Megállunk és nyerünk,
  És nem fogjuk megbánni az életünket!
  Mirabelle elragadó hangon énekelt.
  - Ez jó! - Mondta az Elf bájosan mosolyogva. - De olvastam a Szeretet és Gyengéd Osztály titkos utasításait, vigyáznod kell az életedre. Miért titokban, de a hatóságok jobban tudják.
  Mirabela összerezzent: a Szeretet és Gyengédség elnevezés ellenére ezt az osztályt tartották a tizenkét különleges szolgálat közül a legszörnyűbbnek, amely irányította az életet a nagy birodalomban. Mi van, ha ismét a legkifinomultabb kínzásoknak akarják kitenni? Ki szeretne kínt átélni? Vagy személyeskedni akarnak majd? Kitörölni az egyéniséget a lélekből?
  A lány remegő hangon mondta:
  - Elégedetlen vagy velem?
  Tsiruss csengő hangon megismételte:
  - Nem tudok semmit! Valószínűleg nincs veled semmi baj! Teljesen tiszta lány, kvazár hazafi!
  Mirabela sugárvetője olyan csillogó hangon, mint egy csalogány trillája, így szólt:
  - A győzelem csodálatos leányzója! Úgy gondolom, hogy a sikerünk elkerülhetetlen. Szextillió ellenséget fogsz megsemmisíteni! - Egy hologram villant fel kezével hadonászó fiú alakjában, a kezében pedig egy húszcsöves sugárzó.
  Mirabela megrázta az ujját a fegyverre.
  - Bepisilek! De meg tudom csinálni másképp is! Mutatja a tüzet teljes dicsőségében! Azt mondják: az üvöltés átugrik az űrben! Győzelem, másként, mint mindenki más!
  Az elf hidegebb hangon megjegyezte:
  - Mindenesetre a hátsót fogod őrizni! Eddig ilyen utasításokat kaptál. Meglátjuk mi lesz ezután!
  Szvjatorosz hadserege Rokossovsky parancsnoksága alatt, kihasználva számbeli fölényét, támadásba lendült. Már több mint egymillió csillaghajót és sok milliárd katonát semmisítettek meg a plazmadarálóban. Még a csillagok csillogó arca is ragadozó vigyornak tűnt, amikor az űrben és a vákuumban néztük őket, és eltorzították őket a pusztító energia eszeveszett felvillanásai. Igen, a vákuum nem üresség, összetett szerkezetű, és még érzelmeket és érzéseket is átélhet, beleértve a fájdalmat is. Az univerzumban nincs üresség, csak az anyag különböző formái vannak, amelyek többsége még mindig elérhetetlen az emberi megértés számára! A Nagy Sándor parancsnoksága alatt álló csapatok megpróbáltak mesterséges manővereket végrehajtani, de nem tudták elkerülni a visszavonulást. Csak hátrálni tudtak, hogy elkerüljék a "bográcsot". Rokosszovszkij már további terveket fontolgatott, ha sikerül betörniük a szomszédos, a nagyoroszok által lakott galaxisba. Mit kell ilyenkor tenni? Pusztíts el és semmisíts meg minél több bolygót, vagy próbálj hídfőt létrehozni. 1941-ben a Szovjetunió mind számban, mind a harckocsik minőségében felülmúlta a Wehrmachtot. A harckocsikban és a repülésben négyszeres, a tüzérségben pedig két és félszeres volt a fölény. Igaz, a németeknél körülbelül harminc százalékkal több a gyalogság, de ez átmeneti, mielőtt a szovjetek bejelentették a mozgósítást. A háború kezdeti szakaszában a legtöbb csatában a szovjet csapatok számbeli fölényben voltak. De sajnos megtörtént, hogy Moszkvába vonultak vissza, és nem tudni, megtartották volna-e, ha nem "Moroz tábornok". A harci tapasztalatok azt mutatják, hogy makacs ellenállás esetén erős védekezéssel nem elhúzódó csatákba kell belerándulni, hanem oldalsó manővereket kell végrehajtani. Úgy tűnik, Nagy Sándor képes úgy gondolkodni, mint egy körültekintő parancsnok. Látva, hogy az ellenség készenlétben van, hajtsa végre, ahogy szépen nevezik, átcsoportosítást. Rokossovsky maga is megérti. hogy az ellenség nem vonulhat vissza a végtelenségig. Ellenkező esetben Szvjatorosz serege berobban a hadműveleti térbe, és totális mészárlást hajt végre az ellenség által irányított galaxisokban. Ez azt jelenti, hogy az ellenség egy ponton megáll, és megpróbál egy "sündisznót" építeni. Rokossovsky általában elégedett, helyesen tudta kihasználni a számbeli fölényét, és megpróbálta beborítani Makedonskyt a szélekről.
  Mása Podzemnaja minden sietsége ellenére kissé késett, csapatai egy újabb, sebtében felépített dinamikus védelmi vonalba botlottak.
  Ebben a csatában Nagy-Oroszország marsallja, Diana Johnson, mint Nagy Sándor méltó tanítványa, kétségbeesett ellentámadási manővert hajtott végre. Az eszeveszett támadás következtében több rakétacirkáló döngölte az ultradreadnoughtot, aminek következtében a háromszáznyolcvanöt milliós legénységével együtt megsemmisült a jármű. A detonáció szörnyű volt, mintha egy kis kvazár robbant volna fel, egy billió hidrogénbomba, hiperplazmatikus csápok villanása több ezer űrhajót sodort el. Ennek eredményeként a gnóm marsall, a tartalék idegenek parancsnoka meghalt.
  A csata új dühös erővel bontakozott ki. Úgy tűnt, rettenetes démonok rohannak át az űrben, egyszerre félelmetesek és gyönyörűek, csodálatos színjátékukban. Minden másodpercben grandiózus petárdák tízezrei robbannak fel egyszerre, hihetetlen konfetti sziporkázó töredékeivel. A csillagtöredékek értékes harmatja szürreális képet szült a csata hátterében, ilyet nem lehet leírni. sőt az avantgárd zsenije.
  Jaj, Mirabela nem tudta megfigyelni ezt a szépséget. Csak egy nagyon unalmas járőrje volt. Ám ekkor a lány észrevett egy árnyékot, azt egy neutrínóradar emelte ki. Úgy tűnik, egy terepszínű ruhás gyalogos próbál közelebb kerülni a robotokhoz.
  Az alany álcája nem rossz, de a lánynak ultramodern harci ruhája van, látja a srác mozdulatait. Miért egy pasi? Nem tudja biztosan, talán az intuíciója mondja ezt neki. A lány bekapcsolta mátrix álcáját, és a fiatalember után indult. Szerencsére a vákuum nem hoz létre turbulenciát, ami azt jelenti, hogy a mozgása nem látható. Igaz, biomező turbulencia esetén kimutatható. Mirabela úgy gondolta, hogy a vákuumban a legkisebb mozgások is zavarokat okoznak számos területen, amelyek áthatják a teret.
  A fiú lesben állt, nyilvánvalóan azt tervezte, hogy "befogja" a robotot. Egy sugár kirepült a fegyveréből, nem harci, hanem egyszerűen egy kibervírust küldő impulzus. Ez azért érdekes Mirabelle számára, mert minden robot rendelkezik szoftveres védelemmel a vírusok ellen. Egy kiborgot nem lehet ilyen könnyen lasszózni. Itt kell kiválasztani a megfelelő rendszert: a kérdés csak az, hogy melyik? A legjobb, ha a parancsnok alatt lekaszálják az ellenség seregét. De ez egy nagyon kényes munka, és minden hiba végzetes lehet. Végül is egyedi mátrixot és hívójelet kell modellezni, és ez olyan nehéz, mint egy véső segítségével ujjlenyomatot faragni a gipszbe. De a fiú, Mirabela úgy érzi, hogy a fiú nagyon fiatal, és nincs elveszve. Az egyik robot jelt küldött és kirepült az általános sorból.
  - Milyen ravasz! Hát foglyul ejtem! - mondta magában a lány.
  Hangtalanul felrepült hátulról, és egy szinte megfoghatatlan, bénító sugarat akart bekapcsolni, amely kikapcsolhatja az eszméletét. Ez azonban túl könnyű, és csak beszélni fog a fogollyal. Mirabela megváltoztatta a hatótávolságot, számítva a harci ruha testének és elektronikájának kikapcsolására. A fiú hirtelen megdermedt, és felegyenesedett. A hatalom megragadása Mirabelle felé fordította.
  A lány elmosolyodott. Igen, milyen jóképű, fiatal, majdnem fiú, csak magas, mint az összes gyorsító, de kerek, gyerekes arccal. Természetesen vonzó és édes, kissé naiv. A szemek kékek, és zavar van bennük. Az ifjú harcos gyengéden így szólt:
  - Nos, megkaptad a pépfotót?
  Vlagyimir Kashalotov (Ő volt) rekedten (a hangja eltorzult az izgalomtól) azt mondta:
  - Jaj, erősebbnek bizonyultál!
  Mirabela ragadozóan kitárta a fogát:
  - Megölted a katonáinkat, és most te magad is áldozat lettél. Most kínzás és büntetés vár rád.
  Kashalotov arcán enyhe hullám futott át. Tudta, mi a fájdalom, de megértette, hogy teljessé és folyamatossá lehet tenni:
  - Csak azt bánom, hogy egyetlen harcosodat sem vittem magammal! Ez egy igazán nagy fekete lyuk vákuum!
  Mirabela nyugodtan válaszolt:
  - Szóval kezdő harcos?
  - Igen, ez az első csatám!
  A lány hirtelen meglágyult, és nagyot sóhajtott:
  - Nem volt bátorságom egy csajt a hálóba fogni - egy foton nem ér száz impulzust! Ha csak te lennél a kiválasztott millió közül.
  Vlagyimir mély szomorúságot vállalva mondta:
  - Bekerültem a kiválasztott millió közé, esélyem volt a sorsdöntőre!
  Mirabela azonnal óvatossá vált:
  - És mi történt veled!
  A fiú nagy levegővel válaszolt:
  -Ki pusztít el egy embert? Nő! Aki elpusztít egy fiút, az lány! Szóval segíteni akartam egy kislánynak, és ezért megszegtem a törvényt. A jog és a lelkiismeret közötti választásnál a becsületes ember jobban szereti, a biztonságosabbról nem is beszélve!
  Mirabela még hevesebben felsóhajtott, arcán izzott a mikrosugárzás:
  - Ebben a tekintetben igazad van!
  A fiú lelkesen folytatta:
  "A lelkiismeretemet választottam, ami után kegyetlen és kifinomult kínzásnak, nyilvános kínzásnak estem ki, és kizártak a kiválasztott millióból. Ragyogó karrier helyett kénytelen vagyok nyomorúságos életet élni a büntetőcsapatokban. Dicsőség a Mindenhatónak, hogy nem kerültem a börtönseregbe.
  Mirabela három apró szíve vadul dobogott, a lány valami közeli és kedves dolgot érzett ebben a fiúban.
  Összekapcsolta a sisakot, és mélyen megcsókolta a fiatal férfit lédús, egészséges ajkain, és intenzív gyönyört élt át. Nagy nehezen elszakítottam magamtól. Kashalotov lélegzettel mondta:
  - Úgy tűnik, ez az utolsó csókom életemben!
  Mirabela megrázta a fejét.
  - Nem! Kedves "kvazárikám", nem fogsz elfogni. Nem hagyom, hogy lassan meghalj az ultraradioaktív kőbányákban. Élni fogsz!
  A lány ellensugárzást kapcsolt be, megpróbálta újraéleszteni a fiú testét és páncélját. Ügyesen leplezte örömét, és megkérdezte:
  - Drága csillagom! Hiszen ezért megbüntetik!
  A lány már nyugodtan válaszolt:
  - Ne aggódj! Itt, az interuniverzális térben a fizikai törvényszerűségek olyanok, hogy pillanatnyi jelátvitel nem történik, a kiberrögzítés pedig apróság, mintha véletlenül megfertőzném egy sárkánybébivel.
  Vladimir egyetértően bólintott:
  - Ez zseniális! Egyszerűen kvazár!
  - Nem, nekem nem nehéz! De hogyan szándékozik eljutni az embereihez?
  A fiú villámgyorsan válaszolt:
  - Mint korábban, a robot gyomrában. Hamarosan, egy perc múlva ezt a brigádot a frontvonalra vetik, sikerült összeszednem ezeket az információkat. Akkor Vlagyimir ragaszkodik a népéhez.
  - Vlagyimir! Ez azt jelenti, akié a világ! A nevem Mirabela! Én is, akárcsak te, a kiválasztott milliók közé tartoztam.
  Vladimir felvidult:
  - Nagy! Találtam két rokon lelket, de egyelőre a következőket teszem! Belépek a robotba, te próbálj meg előnyben részesíteni.
  - Ne aggódj! Repülj a Fox Gate-be, szerintem ki fogod bírni a szükséges időt.
  - Szeretlek! - Itt az ifjú harcos szinte nem volt hamis; a szépség és a naivitás annyira magával ragad!
  - Nekem is!
  A robot gyomrában találva magát (a hely felszabadításához el kellett dobnia a lőszert), Vladimir ügyesen irányítva a sajátja után rohant. Repesett az örömtől, ha ki tudott menekülni a félelmetes fogságból, ami rosszabb, mint a halál. Igaz, kicsit zavarba jött, hogy ilyen szemérmetlenül becsapta a lányt. A spermiumok soha nem szerepeltek a kiválasztott millióban, lévén csak harcos és közönséges katona. Még meg akarta ragadni a pillanatot, és lelőni a naiv lányt. De ez túl aljas lenne. Valójában még nem ölt meg egyetlen embert sem, persze ha a robotokat nem számoljuk. De miért nem választja csendben az első áldozatot? Igen, az ellenfelei olyan oroszok, mint ő, de mit tehetsz? A háború az háború. Ráadásul több mint ezer éve az ellenségeskedés is behatolt a számítógépméh hiperplazmájával együtt. Ezek csak a valódi univerzum tükörképei, Káin Ábel fölé emelte a fejszéjét! Nagy Sándor serege felfüggesztette visszavonulását, és a csata újult erővel kezdődött. Vlagyimir egy gyanútlan ellenséget vett célba (saját robotja volt hátul) tetraplánt. Lövés a legsérülékenyebb farokra, amelyet minimálisan takar védőmező. A robbanás és a fiú által megsemmisített első ember számlája nyitva van!
  . FEJEZET 3. sz.
  Yanka Svetlov és Marinka Chernushka ugyanazon a napon született. Ez jó volt, mert így együtt ünnepelhették a születésnapjukat. A fiú és a lány tizenkét évesek, még egy év és tinédzserek lesznek, vagyis majdnem felnőttek. És most eljött gyermekkoruk utolsó éve.
  Marinka Chernushka, vezetékneve ellenére: tűzvörös hajú, magas, több mint egy fejjel magasabb Yankee-nál: gyorsító lány. Yankához hasonlóan ő is cirkuszi iskolában tanul; erős, izmos, úgy néz ki, mint egy érett lány. Már van tapasztalata az arénában, Tuttit alakította a Három kövér ember paródiájában. Igaz, Szvetlov komikusan nézett ki az örökös szerepében, de a technikát tekintve remekül játszotta a szerepet! Most a fiatal cirkuszművész büszke. Úgy sminkelte magát, mint egy felnőtt fülbevalóval és díszes órával. Yanka szerényebb, süteményt evett a srácokkal, ivott Coca-Colát, levált, most pedig kiment barátjával beszélgetni a régi barátságáról. Marinka, mint egy igazi gyorsító, egy üveg sört tart a kezében, és egy doboz cigarettát a zsebében. "Kemel".
  - Nem akarod felforralni? Legyél "magasröptű" (kifinomult)! - kérdezte a lány rosszindulatú vigyorral, és megrázta a fejét. Terjedt haját nem kellett simítani, így olyan volt, mint a láng.
  Yanka élénken megrázta a fejét:
  - Miről beszélsz! Ez a test mérgezésének haszontalan folyamata. Általában szinte minden szerv szenved alkoholtól, különösen a máj és a gyomor.
  Marinka nevetve válaszolt:
  - Ez mind hülyeség! Ha a politikusok hazudnak, és könnyebb száraz követ találni a tengerfenéken, mint egy becsületes politikust, akkor ki garantálhatja, hogy az orvosok igazat mondanak?
  Yanka logikusan megjegyezte:
  - A politikusok persze hazudnak! Az orvosok is, főleg, ha a javukra megtévesztik őket, de a szemek mondják az igazat. Nem elég, hogy maga is látott részeg alkoholistákat, akik elvesztették emberi megjelenésüket? A részegség az orosz nép nagy tragédiája. És nem csak az oroszok, ne feledjék, hogyan haltak ki a tüzes víz miatt a büszke indiánok - rettenthetetlen harcosok - egész törzsei . Egykor övék volt az egész kontinens, de most nyomorúságos enklávék maradtak.
  Marinka tovább vigyorogva, szinte papi basszusban morogta:
  - Azt mondják, jól esik egy kis sör! Általánosságban elmondható, hogy ne játsszon tanárnak, jobb, ha kézen fogva járkál és hülyéskedik!
  - Már majdnem felnőttek vagyunk, holnap pedig teszt lesz! Böngészhetünk még egy kicsit az interneten, aztán aludhatunk.
  - Nem akarok aludni! Inkább menjünk a kaszinóba. Tudod, ilyen elegáns létesítményt nyitottak Arbaton - elképesztő!
  Yanka nagyot sóhajtott:
  - Oda gyerekeket nem engednek be!
  Marinka lazán intett erős kezével:
  - Miért, ha beengednek a szüleidhez! Látom, milyen nagynak és érettnek néz ki, és még menő sminkben is át tudom adni anyukádat!
  - És ha útlevelet kérnek? - A fiú még mindig őrködött.
  - Van egy xivam! - bontotta ki Marinka az iratot. - Látod, milyen ügyesen rajzoltak a barátaim.
  Yanka örült:
  - És én személy szerint nem bánom, hogy feltöröm a bankszámlát a kaszinóban, és veszek magamnak egy új, hűvösen átvert számítógépet! Autómosással sikerült némi pénzt keresnem.
  Marinka elfintorodott:
  - Autómosás! Fi! Én személy szerint jobban szeretek valutában és márkában spekulálni, sokkal jövedelmezőbb.
  - Hát ki, mit tanuljon!
  - Na, menjünk! Gyúrjunk be egy csomó dolcsit!
  Yanka okosnak látszóan megjegyezte:
  - Kitaláltam egy rendszert, amiben soha nem fogsz veszíteni!
  Marinka még élénkebb lett:
  - Hogy van ez?
  - Fogsz egy dollárt, és beleteszed a rulettbe: ahol két szín közül választhatsz a piroson.
  - És veszítesz!
  - Akkor kivesz még két dollárt, és ismét pirosra fogad!
  - És megint veszítesz!
  - Aztán kivesz még négy dollárt, és ismét pirosra fogad!
  A lány elfintorodott:
  - Minden piroson és piroson! Kommunista vagy?
  - Nem, ez egy ilyen rendszer!
  - Nos, oké, harmadszor veszítesz!
  - Akkor ismét fogadj nyolc dollárt a pirosra.
  -ÉS...
  - Mit és! Túl kicsi annak a valószínűsége, hogy a fehér zsinórban negyedszer is megjelenik. Ez azt jelenti, hogy végül nyolc dollárt nyer, és egyet visszakap.
  Marinka felhorkant:
  - És akkor kezdje elölről! Csak úgy, hogy megváltoztatja a színt, és az árfolyamot ismét dollárra csökkenti! Igen, olvastam erről a rendszerről az interneten. Ez nem az a fajta játék: ami kedves a meleg szívnek, nincs izgalom és nagy nyeremény, és kár az elvesztegetett időért. Nem, ez nem az, kitaláltam egy nagyon valós, megbízható rendszert, amivel vagyont nyerhetsz!
  A fiú megrázta könnyű fejét:
  - Fütyülve! Mutatni akarsz!
  - Igen, szégyellem magam, hogy fütyülök a segédemmel! Minden hazugság nélkül! Gyerünk, megmutatom!
  Yanka lehalkította a hangját, és megkérdezte:
  - Talán most azonnal megmutatod?
  A lány gyorsan válaszolt:
  - Nem! Túl könnyű lesz! Gyere, igyál velem!
  A fiú felvette a kabátját, ősz volt, és már hideg volt kint. Yanket, ahogy az egy korú fiúhoz illik, minden titokzatos vonzotta. Ráadásul a kaszinót csak a tévében látta.
  Már sötét volt, de Moszkvában olyan sötét volt, mint a nappal. A szemek kápráztak a reklámplakátok és a különféle pirotechnikák sokaságától.
  A lány vidáman azt javasolta:
  - Hívok egy mobil taxit, és stílusosan utazunk!
  - Megéri? Moszkva éjszaka olyan gyönyörű!
  Marinka bosszúsan mondta:
  - Ősszel nem nagy öröm éjszaka mászkálni. Emellett, tudod, néha a sötétben szörnyű banditák vannak. Olyanok, mint a piranha halak, olyan ostoba gyerekek csontjait eszik, mint te!
  - Mi van a rendőrséggel?
  - Útdíjat szedni! És általában, nem lehet minden fiúhoz rendőrt rendelni!
  Yanka komolyan megsértődött:
  - És látlak, kislány! Nem uram, tisztelt matróna!
  Marinka megrázta az ujját:
  - Beveri a fejét az aszfaltba! Természetesen taxival megyek! Ne félj, én magam távolítom el a bashley-t! Általában jó pénzt keresek az absztraktok letöltésével.
  - Én is próbálkoztam ezzel, de túl nagy a verseny!
  - Ügyfelet kell tudni toborozni, elsősorban középiskolások körében.
  Marinka mobiltelefonja nagyon felkapott, behúzható szélesvásznú videokamerával, ami olykor olyan dolgokat mutat meg, amikre még belegondolni is kínos. A lány szivart vett a speciális lakktól fényes fogai közé, és húzott egyet:
  - Tudja, Schellenberg, az SD főnöke szeretett Kemelt szívni.
  - Amit sajnos nem lőttek le! Érdekes, hogy azt írja emlékirataiban, hogy Muller egy szovjet kém.
  - A! Muller nagypapa? Nagyon is lehet, hogy így van. - A lány csizmája hosszú sarkával nekiütközött a járdaszegélynek. Yanka nagyon kicsinek érezte magát, még csak nem is érte el barátja mellkasát. - De valószínűleg két hírszerző ügynökségnek dolgozott egyszerre.
  - Bölcs öreg! Kétszer annyi pénz, és nem mindegy, melyik front katonái fognak elfogni!
  Yanka megdörzsölte rózsaszín arcát:
  - A katonák végezhetnek veled! Hogyan fogja bebizonyítani a véres szuronyos ágyúzástól elkábított közlegénynek, hogy ő a bajtársa?
  Marinka nevetett:
  - Ehhez körül kell metélni! Amint leveszi a nadrágját, az orosz katona azonnal megérti, hogy ő február és a nácizmus áldozata!
  Yanka megjegyezte:
  - Mi van, ha antiszemita! Hogy énekelt Vysotsky nagyapa! Nagyapám lebénult, volt pesti orvos, nekem van: antiszemita az antiszemitára!
  - Jaj! És ilyen régi dolgokat hallgatsz! Viszockij az ősöknek jó, nem a fiúknak!
  Na, ne fantáziálj, vegyünk autót!
  Egy luxus Mercedes magántaxi hajtott oda hozzájuk! Marinka impozánsan ült le a kabinban.
  - Na, kismadár, ülj le!
  A bombavezető megkérdezte:
  - Ez az ügyfele!?
  - Milyen értelemben?
  - Prostituált vagy!
  Marinka rettenetesen kitárta a fogát:
  - Hogy merészelsz megsérteni egy nemes hölgyet! Tobolszk grófnője vagyok, ő pedig a fiam, De Bragelonne vikomt.
  - Értékelem a humorérzékét. Hova?
  - A kaszinóba, "Királyi Boldogság"!
  A sofőr bólintott:
  - Hamarosan oda viszlek!
  Az autó simán felszállt, és halk zene szólt. Marina megkérdezte:
  - Talán bekapcsoljuk Bilant.
  A sofőr megjegyezte:
  - Nem vagy zavarban, hogy néhány befolyásos ember olyan pletykákat terjeszt, hogy meleg!
  - Inkább zöld, mint százdolláros! - Marinka füstgyűrűt fújt a sofőr feje hátsó részébe.
  - És lében nő vagy! Menő ruha! Mi lesz Bori Moisejevvel! - mondta játékosan a taxis.
  - Moiseeva! Mózes szóból! A február kilencven százalékban kék. Nem véletlenül a zsidók által írt Ószövetségből származik a kifejezés: Szodoma bűne. - mondta Marinka szigorúan.
  - Tudod, hogy fél februárban vagyok!
  - Szóval félig kék! Meleg fiú! Meleg fiú! Sok furcsa barát! Ne légy szégyenlős! Meleg fiú! - Primadonna hangján énekelt, de nagyon átlagos hallással, Marinka.
  A sofőr figyelmen kívül hagyta ezt a gúnyt, és csak annyit jegyzett meg:
  - Vannak meleg lányok?
  - Csak Leszbo! De sok van belőlük! - válaszolta Marinka.
  Ez a kaszinó volt a legjobb Moszkvában. Hatalmas, a Téli Palotához hasonló gazdag díszítéssel. Maga az épület Borroco stílusban épült! A bejáratnál félkatonai őrség állt németjuhászokkal és angol bulldogokkal.
  Vlagyimir még némi esetlenséget is érzett, amikor a fehér-feketébe öltözött magas őröket nézte. Marinka azonban egyáltalán nem jött zavarba, lazán megmutatta a fát.
  - Ez a fiú az én fiam, velem iszik!
  - Bírság! Csak a gyerekek nem fogadhatnak egyszerre tíz hagyományos egységnél többet és nem fogyaszthatnak alkoholt az intézmény költségére!
  Marinka dühösen megrázta a haját:
  - Igen, inkább felakasztotta magát, mint hogy igyon.
  - Hát, ez csodálatos! Addig is megvásárolhat egy egész zsetonkészletet.
  Vlagyimir meglehetősen szerény, háromszáz dolláros összeget tartott a zsebében, Marinkának viszont ötezer, ami nem rossz egy olyan lánynak, akinek a szülei messze nem milliomosok.
  Artem azonnal irigyelte:
  - Te egy gazdag kis "Pinokió" vagy!
  A lány duzzogott, arcát vastagon borította púder és vörös:
  - Mit gondoltál! Naiv gyerek! Éld le egész életed anyád szoknyájába kapaszkodva!
  A fiú hevesen megrázta a fejét:
  - Természetesen nem! Önnek magának kell pénzt keresnie!
  - Ez az! A saját filléred többet ér, mint valaki másé! Nos, oké, milyen chipseket veszel magadnak?
  - A legolcsóbb kartonpapírokat!
  Marinka felkacagott:
  - Melyek egy-egy dollár?
  - Igen! Kipróbálom a rendszeremet!
  - Nézd csak, neked, fiatalnak, nem szabad tíznél többet adni!
  A kaszinó belseje fényűző volt, sok tükörrel, aranyozással és híres mesterek festményeinek másolataival. Valami hasonló az Ermitázshoz, csak sokkal csodálatosabb.
  Voltak "félkarú banditák" és különféle ravasz, gazdagon díszített rulettek is. Különösen az egyik festett, fényes üveggel szórt farkú kakas forgott, csőrével a számokkal ellátott cellák felé mutatva. A páva farktollai közül is lehetett válogatni, melyek forognak és színt váltanak. Voltak elektronikus rulett képernyők is, ahol mindent a számítógép kevert és mozgott. Sok más dolog! De ami leginkább felkeltette a figyelmet, az a hagyományos rulett volt, forgatható tetejével és koponya alakú arany fogantyúval.
  Marinka ezüst zsetonjával zörgött feléje:
  - Hát, mint egy baba! Látod, készen állok a játékra! Talán te is kipróbálhatod!
  - Kicsi és saját rendszert követek! - válaszolta Vladimir.
  A fiú fogadásokat kezdett kötni. Egy zsetonnal kezdve, menjen a pirosra!
  Szerencséje volt, rögtön nyert! Ezután színt váltott, és feketére fogadott, ugyanazzal az egy dollárral. Várokat hoztak neki, Vladimir ivott pár kortyot. Körülnéztem. A kaszinóban minden volt - kivéve az órát! A fiú a bejáratnál kénytelen volt átadni a sajátját, ezek a szabályok. Ráadásul a mobiltelefonomat is oda kellett adnom az őröknek. Ez nyilvánvalóan azért történt, hogy az ügyfelek nem tudták az időt, és minden vagyonukat elpazarolták. A fiú kénytelen volt nagyon hozzávetőlegesen navigálni.
  Először szerencséje volt, aztán hirtelen elveszett egy dollárt, két dollárt, négyet, nyolcat. Most tizenhatot kellett fogadniuk, amit már a szabályok is tiltottak. A krupié asszisztense, egy vöröses fickó, kacsintott és elfordult, mintha azt mondaná: csináld, ahogy akarod!
  Vladimir ismét tizenhatot fogadott pirosra, és visszanyert egy dollárt. Letörölte a verejtéket a homlokáról, és kért egy Coca-Colát jéggel.
  A fiút fokozatosan úrrá lett az izgalom! Nagyon unalmas visszanyerni egy dollárt, amikor körülötted mindenki ezrekkel, tízezrekkel fogad.
  Az egyik menő frakkos fiú például minden tilalom ellenére ezer dolláros aranyzsetonokat pompázott, meredek fogadásokat kötött, a győzelmeket veszteséggel váltogatva. Azonban láthatóan szerencséje volt, így hamarosan egy egész zacskó aranyzseton jelent meg, és platina chipek jelentek meg - tízezrelék.
  Vlagyimir ránézett, és inkább az egyéni számokra kezdett fogadni. Pontosabban, a harminchatból harminchárom éves - százzal számolva Jézus Krisztus kora. A labda lassítva repült, először huszonkilencnél landolt, majd harmincháromnál újra ugrott! - Hú, a fiúnak volt három és fél ezer dollárja. Tizenkét éves gyereknek: egy vagyon, vehet egy díszes laptopot. De az ördög a füledbe súgja: apád autója túl öreg, nyerj pénzt, és vegyél egy új Mercedes-Benzt a legújabb modellből. Tudod mit érzel ezek után, az osztálytársaid féltékenyek lesznek.
  - Mire fogadjunk? - kérdezte magában a fiú.
  - Isten szereti a hármasságot! Fogadj háromra!
  Vlagyimir izgatottan tette ezt, és minden zsetont betett. Kék szeme égett.
  A labda megpördült, és minden egyes ugrással hevesebben vert a fiú szíve. De aztán lelassított, és visszaesett... hárommal!
  - Nyertem! - kiáltotta a fiú. És abban a pillanatban a labda leesett, és ötre mozdult.
  Egy rosszindulatú hang zúgott a fejemben:
  - Isten nem bolond! Szereti a nikkelt!
  Csak a fiú, aki minden pénzét elherdálta, alig tudta visszatartani a könnyeit, de az izgalom még nem csillapodott. Mi van akkor, ha megkéri egy barátját, hogy kérjen kölcsön zsetont, majd kamatostul visszanyerje az egészet? Végül is ez egy kaszinó, itt csodák történnek.
  Marinka számára azonban a dolgok sem mentek jól. Amikor Vlagyimir odaszaladt hozzá, a lány éppen elherdálta az utolsó ezret. Teljesen kétségbe volt esve.
  - Mi ez! - A lány a levegőbe verte az öklét. A krupiék úgy tettek, mintha semmi sem történt volna.
  - Nyilván a sors! - válaszolta Yanka színlelt nyugalommal. - Galimo! GOP állj meg!
  - Melyik a kedvenc rendszerem? - A lány összekulcsolta a kezét.
  - Minden rendszer elsősorban a szerencsén alapul! - jegyezte meg filozófiailag Artem. - Vak vagyon - nem lehet mindig nyerni. A kaszinóban pénzt keresni más, mint a szitán vizet hordani, hogy a szitáról a víz a lábad alá ömlik, a kaszinóban pedig agymosott vagy!
  - Eladnám a lelkemet az Ördögnek, ha állandóan nyerhetnék! - kiáltotta a szívében Marinka.
  Abban a pillanatban minden leúszott a gyerekek szeme előtt, és valahol magasan találták magukat, alattuk hegycsúcsokkal és lila hóval.
  Egy harmincöt év körüli, fekete frakkos és fehér nyakkendős férfi jelent meg közvetlenül a gyerekek előtt. Szokatlanul szúrós tekintete és sápadt, sovány arca volt. A két tizenkét éves tinédzserre nézve szeretetteljesen elmosolyodott, de a szeme hideg maradt, mintha acéltól ragyogna.
  - Melyikőtök akarta eladni a lelkét az Ördögnek?!
  Marinka így válaszolt:
  -ÉN! És te vagy a Sátán!
  A férfi még szélesebben mosolygott.
  - Nem! Arphaon vagyok, Lucifer egyik helyettese. Szerencsejátékra szakosodtam.
  - Azta! - mondta Marinka. - Azt hittem, démonok nem léteznek.
  - És Istenem?! - Az "úriember" fehér nyakkendője Drakula képével véres színt öltött.
  - És ezt a papok találták ki; pénzt keresni! - válaszolta Marinka gyorsan és magabiztosan.
  - Logikus! De mivel van árnyék, van fény! Még akkor is, ha nem az, amit a Biblia mond.
  Yanka megkockáztatta, hogy megtörje a csendet:
  - És mit akarsz tőlünk?
  A démon megsértődöttnek tűnt:
  - Nem én! De úgy tűnik, akartál tőlünk valamit. Különösen ez a bájos lány, aki olyan ügyesen úgy tesz, mintha felnőttnek nézne ki.
  Marinka zavarba jött, arcán pír jelent meg:
  - Szóval kell a lelkem?
  Arfaon megvetően vigyorgott:
  - A tiéd?
  - Az én!
  A démon túlzott szelídséggel válaszolt:
  - Természetesen nem! Felbecsülhetetlen számú lélek van, akik önként vagy erőszakkal az irányításunk alá kerültek, mondjuk milliárdok milliárdjai minden világban! Köztük vannak szentté avatott szentek, pápák és ortodox pátriárkák. Nekünk mi a lélek: valami kósza lány, aki néhány évtized múlva úgyis nálunk köt ki. És még értékes ajándékot is adj neki cserébe.
  Marinka megsértődött, ekkora csapást mért a büszkeségére:
  - Szóval a lelkem semmit sem ér!
  - Ha csak egy interuniverzális aukcióra bocsátod, akkor ott lesz bőven ilyen jóság. - villantotta meg vékony agyarait Arfaon.
  A lány bosszúsan felhorkant:
  - Akkor miért hívtak minket?
  Arfaon felrepült, szárnyak jelentek meg a háta mögött:
  - Mondd, szeretsz játszani?
  - Természetesen! - örült Marinka.
  - És fogadni?!
  - Magától! Ki nem szereti ezt!
  - Szóval mi, démonok is szeretünk szórakozni. Tehát a következő fogadást ajánljuk Önnek. Ha nyersz, értékes ajándékot kapsz: ha nyersz bármilyen szerencsejátékot, ha veszítesz, a pokolba kerülsz. De nem ijesztő, ahogy gondolod, nem sütnek meg senkit a tűzzel, de nem is túl kellemes, főleg a gyengeelméjűeknek.
  Marinka még élénkebb lett:
  - Milyen fogadás?
  A démon megfordult a tengelye körül, és így szólt:
  - Áthelyezünk benneteket egy másik univerzumba, egy olyan világba, amely megközelítőleg a korai középkorotok szintjén van. Ha sikerül túlélned és magas pozíciót elérni, visszaküldünk, de ha meghalsz, a helyi pokolba kerülsz, és sorsodat egy másik univerzum Sátánja dönti el.
  - És ha királynő leszek? - mondta játékosan a lány.
  - Akkor felbecsülhetetlen értékű ajándékot kapsz! Gondold át! - A démon agyarai nagyobbak lettek és fényesen csillogtak.
  - Mire kell gondolni! Egyetértek! Természetesen vállalom a kockázatot!
  Yanka közbeszólt:
  - Nem hagyom el a barátomat! repülök vele! Ráadásul nekem sem ártana egy ilyen ajándék.
  Arphaon megnőtt, szárnyai gyöngyházként kezdtek csillogni a napon.
  - És akarod? Annál jobb! A fiúk általában dinamizálják ezt a folyamatot.
  Marinka óvatosan megjegyezte:
  - És ha megkapjuk az ajándékot, akkor egymás ellen játszunk!
  A démon szigorúan megrázta a fejét:
  - De ez az, amit nem szabad megtenned. Időpocsékolás. Addig is erősítse meg újra - készen áll a tesztelésre?
  - Ezerszer igen! - mondta kórusban a fiú és a lány.
  - Akkor menjünk!
  Mielőtt ismeretlen terekre rohantak volna, Yanka és Marinka még egy utolsó pillantást vetett a kaszinóra. Egy frakkos fiú, aki egy hegynyi arany- és platinaforgácsot elherdált, hisztérikusan sikoltozott. Az illuzórikus boldogság megteremtésének őrei vezették ki.
  - A Sátán újabb ügyfele! - jegyezte meg Yanka szomorúan.
  - Vigyázz, hogy ne a pokolba kerüljünk! - jósolta Marinka forrázó haját rázva.
  A fiút és a lányt elkapta egy forgószél, és egy pillanattal később a csillagok között találták magukat. Milyen szép ez az egész, a mérhetetlen számú különböző világítótest, a mesés pompa. Yanka és Marinka teljes szemükkel néztek, nem tudtak félrenézni, egyszerűen csoda volt: számtalan vakítóan csillogó ékszer fantasztikusan szép anyagból! Emberi nyelven egyetlen legszembetűnőbb összehasonlítás sem képes kifejezni ennek a nagyszerűségnek ezredrészét sem.
  - Egy amerikai kasszasiker egyetlen különleges effektusa sem hasonlítható ehhez. - A fiú észrevette. Valóban hihetetlen dolog!
  A lány játékosan megjegyezte:
  - Még több csodálatos csodával találkoztam! Például amikor az aranykenguru vizelt, galaxisok emelkedtek ki a patakokból!
  - Miért beszélsz! Ne hajtsd a hóvihart!
  Yanka lehunyta a szemét. Sok színes bolygó, csodálatos forma és entitás lebegett fölötte. Aztán hirtelen minden eltűnt, és a fiú és a lány a fűben találták magukat.
  Friss levegő áradt az arcomba, a lábam simán érintette a földet. Yanka meglepődve megdörzsölte a szemét:
  - Ez történt! - Mondta megborzongva.
  Marinka szkeptikusan (milyen rossz lány) megjegyezte:
  - Biztos vagy benne, hogy ez nem a mi világunk?!
  A fiú felfelé mutatott az ujjával:
  - Nézz az égre!
  A lány felkapta a fejét. Valóban három lámpa égett egyszerre felettük, zöld, kék, piros. Maga az ég narancssárga volt, minden groteszknek és csodálatosnak tűnt. A közelben igazi dzsungelfák nőttek, hasonlóak a trópusokon a Földön élőkhöz, és ugyanakkor észrevehetően mások is. Maga a lombozat világosabbnak tűnt, túlnyomórészt lila árnyalattal. Maga az időjárás a három "napsütés" ellenére sem volt különösebben meleg, a napsütéses szeptember elejére emlékeztetett.
  Marinka csettintett a nyelvével, és megjegyezte:
  - Furcsa, hogy a növények trópusiak, de hűvösebb van, mint kellene a trópusokon.
  - Talán a helyi tél! - javasolta Yanka. - Télen Észak-Indiában: körülbelül ilyen az éghajlat.
  A lány beleegyezett:
  - Talán! Különben aggódnom kellett volna. A hőmérséklet pedig kellemes, úgy tűnik, jó klímával rendelkező helyet választottunk. Őszintén szólva: nem szeretem a fagyokat és a mély havat, amiben nyakig zuhansz. Az elmúlt tél majdnem végzett velem.
  - Orosz csaj vagy, és nem szabad fázni!
  - Van bennem afrikai vér, nem látod, milyen sötét vagyok! - mondta Marinka játékosan.
  A tűzvörös hajú lány valóban nagyon lebarnult, és a barnaság meglepően kitartó maradt rajta.
  Yanka, a teljesen szabályos arcvonásokkal rendelkező, szőke fiú, mintha Hitlerjugent plakátjáról volna, nyári barnasága már-már kifakult, zavarba jött:
  - Nos, oké, te vagy az én drága Marinkám. Nincs értelme rágalmazni a telünket.
  A lány megkopogtatta a fiú vállát:
  - Ez egy lecke lesz számodra. Addig is gondoljuk át, hova menjünk?
  Yanka megvakarta a tarkóját:
  - Az erdőtől távol, úgy tűnik, ez egyáltalán nem szűz hely. Menjünk ki az ösvényre, majd az útra és az emberek felé.
  Marinka elővett egy cigit (rossz szokása van), és behúzott egyet.
  - Menjünk teljes sebességgel!
  Ők ketten egyenes vonalban haladtak. A lány vidáman elmosolyodott, és megjegyezte:
  - Ha a kora középkorban vagy az ókorban találjuk magunkat, korábban tudásunkkal nem lesz nehéz a társadalomban vezető pozíciót elfoglalni!
  Yanka, tudván a dolgot, kifogásolta:
  - Csak első pillantásra tűnik. A valóságban azt feltételezzük, hogy értjük a számítógépeket, és a programokban babrálunk, de mit ad ez valójában? A számítógépet még a legzseniálisabb tudós sem tudja baltává alakítani.
  Marinka nevetett:
  - Igen, az elektronika nem a te elemed. És a triviális puskaporról. Ezzel az egész világot meghódíthatod.
  - Tudod egyáltalán, hogyan készítik?
  - Elemi! Kén, szén, salétrom!
  - Milyen arányok vannak, azon kívül, hogy mi a szén, azt tudják, de a kénről... Nem mindenhol kapható.
  Marinka megjegyezte:
  - Talán kitalálunk valami értékesebbet! Például számszeríj!
  - Tudsz egyáltalán tervezni!
  - Kivonatokat másoltam a középkorról, és sokat tudok! És általában, sci-fit kell olvasni. Gondolod, hogy kevés könyvet írtak arról, hogy egy modern ember a középkorban találja magát, és így általában gyorsan feljebb lép a karrierlétrán?
  A fiú szomorúan megjegyezte:
  - Ez fantasztikus. Még egy ilyen külön hőség is van: történelmi kaland! De az ottani hősöknek vagy nagy szerencséjük volt, vagy különleges erők tisztjei voltak, mi pedig egyszerű gyerekek vagyunk. Mit tehetünk ebben a kegyetlen világban?
  - Hát, egyáltalán nem hétköznapi gyerekek! Például csinálhatunk ilyesmit! - A lány a kezén járt, nagy, izmos lábait rángatva, magas sarkú cipőbe öltözve.
  - Tehát szervezzünk saját standot és show-előadásokat. - húzta össze a szemét Yanka.
  - Ami nem a legrosszabb ötlet. Gorynych kígyó, Gorynych kígyó, Gorynych kígyó egy huligán! Berontott a falunkba, és nyitott egy standot! - énekelte Marinka kovácsolt sarkát rángatva.
  Yanka is a kezén járt, még Marinkánál is ügyesebben csinálta. Aztán szomorúan így szólt:
  - Nem tudom! Emlékszel, hogyan Kir Bulychev regényeiben. Alice és Pasha egy középkori bolygón kötöttek ki, és szintén a kezükön jártak, de mennyit értek el? A nyúl testvérekből királyok lettek?
  - Kir Bulychev óvodás korúnak írta, mi pedig felnőttek vagyunk. Bár, hogy őszinte legyek, egy egyszerű gyereknek magas pozíciót elérni a középkorban... erre őszintén nem emlékszem! Véleményem szerint a fiúból még soha nem lett király. Bár mit értett a démon magas pozíció alatt? Ködös az egész!
  Yanka hirtelen megriadt:
  - Hú, nézd, mekkora a hernyó, három méter hosszú! Szeretnél egy órát lovagolni rajta?
  Marinka megrázta a fejét:
  - Miről beszélsz! Mérgező!
  A fiú egy arcot vágott:
  - Mosva is nagyon mérgező! Ne félj lány!
  Marinka dühösen ugatott:
  - Fogd be, kölyök! Lehetnek itt tigrisek! Vagy akár dinoszauruszok, mert ez egy másik világ! Általában véve gratulálok: te és én vagyunk az elsők, akik egy másik univerzumban találjuk magunkat!
  -Biztos vagy ebben?
  - Gagarin a Marsra repült? - vigyorgott gúnyosan a lány.
  Yanka felnevetett:
  - Természetesen nem, de...
  - Mi, de!
  "Talán nem mi vagyunk az elsők, akikkel a démonok ilyen játékokat játszanak. Miért gondolja, hogy egy ilyen vita nem kezdődhetett másokkal?
  Marinka megpördült a sarkán, és játékosan válaszolt:
  - Elméletileg lehetséges! Lehetséges, hogy más oligarchák is részt vettek a Sátán játszmáiban. Végül is egy ilyen kolosszális tőke szó szerint néhány hónapon belül létrejön.
  - Igen! - bólintott Yanka. - Vegyük például a tőzsdén való játékot. Ha Lucifertől különleges előrelátási tehetséget kér, több mint egymillió osztalékot kaphat. Igen, millió, sok milliárd!
  Marinka sarkával a kavicson kopogtatva kocogott:
  - Itt mondod az igazat!
  A fiú megnyalta az ajkát, mintha egy gombóc drága fagylalt lenne előtte. Szenvedélyesen mondta:
  - Szóval keresgéltem az interneten a híres 1998-as defaultról. A dollár tíz nap alatt hatszorosára emelkedett. Aztán két hét alatt hatszor esett, utána négyszeresére emelkedett. Aki helyesen sejtette a viselkedését, egy hónap alatt a nettó nyereség tizennégyezer százalékát kereste. A drogkereskedelemből még ennyit sem lehet keresni! - Tanult ember levegőjével mondta Yanka.
  A lány az ujjaival fogta a levelet. Letépte, tenyerével tapintva a puha, érdes felületet, a másik oldalon pedig sima és hideg volt.
  - Igen, örökkévalóság a pokolban: mikor lesz még több, de most kell a pénz!
  - Arról nem is beszélve, hogy a bűnös a pokolba nő fel! Nem irigylem az ateistákat, nincs, aki kiálljon mellettük.
  Yanka a lábával a kőre bökött, ami hirtelen felugrott és vékony hangon nyikorgott. Aztán feltűnt egy tucat láb, és elfutott, gyorsan felmászott egy távoli fa törzsére, amely úgy nézett ki, mint egy fenyő.
  - Kíváncsi vagyok, milyen családba tartozik? - kérdezte magában Yanka.
  - Disznó artiodaktilusok! - mondta tréfásan Marinka. - Az ateistákkal kapcsolatban azonban talán igazuk van, szóval biztos vagy benne, hogy ez az ördög, a Sátán helyettese?
  - Ő maga mondta! És nyilvánvalóan nem egy személy, az emberek nem fejlesztették ki azt a technológiát, amely átviheti a srácokat a három napos világokba!
  - Ez biztosan nem személy! De ki tudja garantálni, hogy ez nem egy szupercivilizáció képviselője, aki az emberi babonákon nevetve egyszerűen démonnak adja ki magát! - emelte fel a hangját Marinka.
  - Úgy néz ki, mint egy démon? - A fiú pislogott a szemével.
  - Ez az! A szuperverseny nagyon jól szórakozik. - kiáltott fel a lány.
  - Milyen teljesen logikus feltevés! - egyezett bele készségesen Yanka. - Melyikünk nem akart ördöggé válni! Néha álmomban azt álmodom, hogy démon vagyok! Elkezdesz ugrálni a fejed fölött és sikoltozni! Aztán intesz a kezeddel, és egy palota jelenik meg az égen. Csodálatos és menő!
  Marinka ujjaival mutatta a kecskét, és hallgatott:
  - Olyan érzés, mintha valaki figyelne minket!
  Yanka óvatos lett:
  - Nagyon is lehet, de nézd, az út a közelben van! Már csak egy kevés van hátra!
  A lány el volt ragadtatva, és kiegyenesítette nőtlenül széles vállát:
  - Igen, én is látom! Ennek a bizonytalanságnak most vége lesz. Talán istennek nyilváníthatjuk magunkat!
  A fiú megvetően felhorkant, megrázta a fejét, ökölbe szorította a kezét:
  - Ez kukorica! Egy jövőbeli idegen istennek képzeli magát, bár ez egy meglehetősen gyakori hollywoodi trópus. Például egy lándzsával próbáltak megölni egyet. De akkor is teljesen idiótának kell lenni ahhoz, hogy megvegye az egyszerű láncinget. Nem hiszem, hogy itt az emberek ennyire elmaradottak.
  - Emberek? Talán néhány rák. - A lány felkacagott.
  - Vagy makákók? Szerintem nem, bár bármi lehetséges!
  A lány felgyorsította lépteit, majd kiértek a macskaköves útra. Yanka füttyentett:
  - Legalább valami civilizáció!
  - Talán így jobb! Valójában elolvastam a könyvet. Ott egy légideszant ejtőernyős bejutott Nero palotájába, és hogyan lőhetett rá egy RPG-t. Mindenki térdre esett, és azt hitte, hogy Jupiter az. - emelte fel a kezét Marinka.
  - Vicces!
  - Tehát Nero helyett ő uralkodott, megalapította saját dinasztiáját, és hadjáratokat indított. Elég vicces akciófilm. Akkor miért nem riasztjuk el a helyi királyt?
  Yanka tiltakozott:
  - Vannak RPG-ink?
  - Még mobiltelefon sincs! A fattyúk elvitték a kaszinó bejáratától. Bemutatom; mennyire aggódnak értem a szüleim.
  - Az enyém is aggódni fog, de... Ha ez egy másik univerzum, akkor itt talán másképp telik az idő!
  - Csak nem gyorsabb vagy lassabb. Talán amikor visszatérünk, évszázadok telnek el, és nem ismerjük fel bolygónkat. - javasolta Yanka.
  Marinka beleegyezett:
  - Lehetséges, hogy a démonok vagy egy szuper faj sokáig él. Talán még szinte örök, mint mi, saját lelkű emberek. És ha sok idő telik el... Még az is érdekes, hogyan fog megváltozni a világ!
  Yanka nagyot sóhajtott:
  - Az emberiségnek elég jó esélyei vannak arra, hogy kataklizmákban haljon meg. Lehetséges, hogy az emberek elpusztítják magukat.
  Marinka nyugodtan megjegyezte:
  - Igen, az emberiség távol áll az egységtől. A független államok összlétszáma a huszadik század eleje óta négy és félszeresére nőtt. A szeparatizmus és a nacionalizmus erősödik. Azt kell mondani, hogy a modern orosz kormány rövidlátóan viselkedik. Ahelyett, hogy Oszétiát és Abháziát bevonták volna összetételébe, annektált volna, elismerték függetlenségüket. Miért kéred a szeparatizmus ösztönzését? Hogy kevés saját szeparatista van, elsősorban az észak-kaukázusi köztársaságokban. Egyre több a vallási szélsőséges, és nem jó, ha valaki más házában tüzet raksz, amikor a sajátod parázslik.
  Yanka beleegyezett:
  - Valóban, Abházia és Dél-Oszétia szívesen válna Oroszország részévé. Miért nem teljesítik ezeknek a népeknek a kívánságait? Ráadásul teljesen természetes, hogy Oroszország széles körben növekszik. Először Oroszország fogja meghódítani a Földet, majd az egész univerzumot. Olvastam egy írót az interneten, nagyszerű srác, egyenesen írja:
  A szlávoknak meg kell hódítaniuk a világot,
  De szívvel, nem atomháborúval!
  Hogy példát mondjak a nagy, testvéri barátságra,
  És legyél legyőzhetetlen ország!
  Oroszország jelenlegi uralkodói pedig kicsinyes piszkos trükkökként viselkednek, és csak az országba ömlött petrodollárokat eszik meg!
  Marinka nagyképűen, nem gyerekes öklét szorítva megjegyezte:
  - Sok pénzt nyerve magam is lehetnék Oroszország elnöke. És szórj szét mindenkit!
  - Tudja, hogyan hívnák politikai ellenfelei?
  - Hogyan?
  - Vörös hajú ribanc!
  - Ezek után kevesen élték volna túl! - Marinka annyira ökölbe szorította a kezét, hogy lila erek jelentek meg a kezén. "Gonosz lány vagyok, a fegyverem, ez a parancs."
  - Mi a vélemény, minden díszítés nélkül! - Bolondozva mondta Yanka rímben.
  Az út nyikorgó kavicsokkal volt kikövezve. Aztán Marinka észrevett egy szokatlan állatot. Úgy nézett ki, mint egy kövér krokodil, aki a hátsó lábain állt. A lány azt suttogta:
  - Valami hasonlót olvastam egy biológia tankönyvben. Ez valószínűleg egy Alosaurus.
  - Ne gondolkozz! Ügyeljen arra, hogy ne legyen húsevő.
  Mintha meg akarta volna cáfolni a fiú szavait, a fenevad megharapott egy vastag páfrányágat, és megrágta.
  - Nem, úgy tűnik, növényevő! - jött rá Yanka.
  A lány hallgatott. Csak nézett körül, hunyorogva és a szemhéját csapkodta.
  - Itt is lehetnek tyrannosaurusok! Azt mondják, akár negyven-ötven kilométeres sebességet is elérnek óránként.
  - De így is veszítettek az emlősöknek és a főemlősöknek, vagyis nekünk! - volt jókedvű Yanka. - Maradjunk távol tőle. Egy ilyen vadállat akár csontokat is tud törni.
  - És meg akarom simogatni! - jelentette ki Marinka. A lány a dinoszaurusz felé indult. A példány meglehetősen nagy volt, majdnem öt méter. Marinka úgy tűnt, nagy kockázatot vállal.
  A "krokodil" azonban nyugodtan reagált a lány megjelenésére. A leveleket rágta és morgott. Marinka megsimogatta az állat héját.
  - Milyen nagy vagy! Csak egy szörnyeteg. A természet csodálatos alkotása. Vagy a helyi Isten, csak kíváncsi vagyok, milyen.
  A héj csontszerű volt, a felülete csiszolt volt. A lány élvezte a simogatását és érintését. Marinka elfenekelt párat, egyszer. A dinoszaurusz hirtelen felmordult, megfordult és elindult. A nagy súly ellenére a négy hátsó és két első láb feltűnően kevés zajt keltett. A lány meglepődött:
  - Igen, ez egy furcsa fickó! Vajon mitől félt?
  A lány ismét kiment az útra, Yanka elment mellette. A fiú az ujjával mutatott.
  - Most meglátjuk az embereket.
  - Biztos vagy benne?
  - Száz százalék!
  A fiú és a lány elhaladtak a dombon, és kiugrottak az autópályára. És valóban egy karaván jelent meg előttük. Több tucat harcos mintegy ötven embert, valamint páncélos tevékhez hasonló állatokat vezetett. Yanka kiugrott és felkiáltott:
  - Helló bennszülöttek!
  Marinka okosabbnak bizonyult:
  - Nézd az embereket.
  Valóban, egy oszlopba sorakoztak, kezüknél fogva egy rúdra kötözték őket, és többségük nő és gyerek volt. Vékony testükön félmeztelenül ostor nyomai láthatók. Yanka megjegyezte:
  - Ezek rabszolgák!
  - Ez az, futunk!
  Úgy tűnik, ők is észrevették őket, több lovas nagy, sűrű fedett kutyán rohant utánuk, hat kutyával. Marinka átvette a vezetést, de Yanka habozott.
  - Várj, talán tárgyalhatunk velük.
  - Vess el te idióta!
  Yanka rohant, cirkuszi iskolában tanult, jó fizikai felkészültséggel rendelkezett. De a nagyméretű nyerges kutyák nem versenyeztek rosszabbul, mint az első osztályú lovak. A fiú teljes tehetetlenséget érzett erőteljes mancsaik előtt. Nyilvánvalóan ezeknek a srácoknak megfelelő tapasztalatuk volt a szökött rabszolgák elfogásában. Síp hallatszik, és a lasszó hurka a fiú nyaka köré tekeredett. Yanka remegett és elesett, majdnem elvesztette az eszméletét a fájdalmas sokktól. Marinka eközben tovább futott. Utolérték, úgy tűnt, még egy kicsi, és a hurok kitöri erős nyakát.
  Hirtelen dübörgés hallatszott, valami furcsa üvöltés, nagyon hasonlított az oroszlánéhoz. Úgy tűnik, megijesztette a kutyákat, hirtelen megálltak és megdermedtek.
  A lovasok fekete szakállú és turbános vezére élvezettel káromkodott:
  - Mivé lettél!
  - Ez egy nagy sámán hangja, nem szabad belekeveredni.
  - Ez a vörös hajú lány túl értékes préda. Nekem egy kiskutya nem elég.
  Yanka megborzongott, és a vezető felé húzták. Felemelte a fiút a mellkasánál fogva, és végignézett rajta:
  - Úgy tűnik, egy idegen. Megérted a szukánkat?
  Jankának úgy tűnt, hogy egy arabnak látszó férfi oroszul beszél. A kereskedő arcon ütötte a fiút, az arca lila lett:
  - Igen! Ne üss meg!
  - Vedd le a ruháid! Gyerünk!
  . FEJEZET 4. sz
  Vlagyimir Kashalotov izgatottságot és egyben elégedettséget érzett: egy nulla az ő javára. A fiatal férfi megfordult, és halkan hátba szúrt egy másik tetralettet. Nem könnyű bejutni, a harcjárművek úgy vágtatnak, mint a lovak patái. De már akkor is képezték, amikor még az inkubátor-számítógép méhében érett embrió volt. A fogantatás pillanatától kezdve az edzés az alvásban kezdődött, amelyet fájdalomimpulzusok szakítottak meg, egy különleges, kozmikus háborúban. És még mindig voltak hiányosságok, mivel a tehetetlenségtől mentes tetralettek pályái teljesen kiszámíthatatlanok voltak. A fiatal férfi még hármat lelőtt, kétszer eltévedt. Az impulzusok átvágják a vákuumot. Ugyanakkor Vlagyimir úgy választotta a pillanatot, hogy a kibernetikus megfigyelőrendszerek ne tudják rögzíteni, így teljes áttekintést adva a tetraleteket körülvevő térről.
  - A mátrix elnyeli a fotonokat! - Mondta filozofikusan a fiú.
  Nagy Sándor seregét továbbra is visszaszorították, anélkül, hogy feladták volna az oldalról történő bekerítési kísérleteket. Rokosszovszkij egyre több csapatot szórt szét, és igyekezett több parszekra kifeszíteni a hatalmas armadát. Csökkent a csapatalakulatok sűrűsége, nőtt az egyéni ügyesség szerepe. Itt mindkét oldal méltónak bizonyult, bemutatva a műrepülést és a manőver művészetét. De a veszteségek óriásiak voltak: több mint egymillió csillaghajó égett már el a megsemmisülés mohó fáklyájában. Nagy Sándor vesztes volt a csatában, számbeli fölénnyel és megközelítőleg azonos technikával az ellenség oldalán állt. Már csak az volt hátra, hogy visszavonuljanak, elkerülve a bekerítést. Vladimir grav-linken keresztül hallgatta a robotoknak adott parancsokat. Határtalan optimizmusnak, gyors győzelemre való szomjúságnak tűntek. Nagy Sándor fregattja több sérülést szenvedett, sebessége csökkent. Vlagyimir dühösnek érezte magát, országa veszít, a lehető legtöbb ellenséget el kellett pusztítania. Vagyis választhat, hogy nyer, vagy meghal. Bár nyilvánvaló, hogy több tetralet megsemmisítése; szinte semmit nem változtat, de ez szinte az egyének páratlan hősiessége, amely olyan patakká formálódik, amely minden akadályt szétzúz. A fiatalembernek gyorsan eszébe jutott, mit fúrtak belé számos edzés során. El kell kerülnie, hogy észrevegyék, és a robotok általános soraiban kell maradnia. Sokkal nehezebb így bejutni, de sokkal kisebb a kitettség valószínűsége. De másrészt, van-e joga kiülni ebben a kritikus pillanatban? Hiszen egy katonának: gondoskodnia kell az élet megőrzéséről, második pont: minél több ellenséget kiirtani. Ellentmondás esetén ez a hagyomány, hogy a második megoldás mellett döntsünk. Ezek a régi amerikaiak: inkább a saját bőrük megmentésén gondolkodnak. Ezért veszítettek a jenkik, ráadásul a propagandájuk gyenge. Hiányzott belőle a teljesség és a befogadás. Ha emlékszünk a Föld ősi történetére: azokban az időkben, amikor az emberiség egy bolygóhoz volt láncolva. Egy rettenetesen megosztott világ, minden nemzetet és népet egy ökölbe kellett összegyűjteni. Több birodalom is igényt tartott rá. Először is az USA, Kína, az Iszlám Társaság. A világ többpólusúvá vált és szó szerint szétszakadt, nőtt a független államok száma, a kis nemzetek szeparatizmusa rögeszmévé vált. Közös otthon A föld lángokban állt, az emberiség szó szerint a szakadékba zuhant! A korábbi időkben hatalmas uralkodók voltak, akik egyesíteni akarták az emberiséget. Ez mindenekelőtt Nagy Sándor, minden idők és népek egyik legkiválóbb parancsnoka. Legyőzhetetlen volt, de a gondviselés túl rövid életet akart neki adni. És így komoly esélyei voltak, nemzetközi birodalmat épített, magas hellén kultúrát hozva Ázsiába. Még Karthágó és az ókori Róma is tisztelgett macedón, az ókor legkiválóbb szlávja előtt! Sándor előtt Nagy-Perzsia több király (különösen Kürosz) alatt komoly hódításokat ért el Indiától Egyiptomig, de a doktrína: egy uralkodó van az egész világnak, ő volt az első, aki előállt! Rómában Julius Caesar igényt tartott a világ uralkodói szerepére, de élete nem volt elég hosszú. Caesar után a császárok között nem voltak elég erős parancsnokok. Az isteni Ágoston betegesen és fizikailag gyenge volt, a karizmatikus Néró általában szörnyű volt. A leghíresebb uralkodók, Diolectanus és Constantinus többet harcoltak a status quo fenntartásáért, anélkül, hogy komoly hódításokra gondoltak volna. Más tábornokok is voltak Róma bukása után. Közülük a legkiemelkedőbb személyiségek: Dzsingisz kán, Tamerlane, Napóleon, Adolf Hitler, Sztálin. Dzsingisz kán nagyon sikeres volt. Szinte egész Kínát, Afganisztánt, Horezmot meghódította, és a fejlett különítmények elérték az ókori Ruszt. Kiváló esélyei voltak a győzelemre, senki sem tudott ellenállni ennek a ravasz és ügyes parancsnoknak az egyre növekvő csapatainak. De még a középkori mércével mérve meglehetősen hosszú élete sem volt elég a világhódításhoz. Dzsingisz kán dinasztiát alapított, de senki sem volt olyan nagy, mint ő, aki képes lett volna az összes nomádot egyesíteni. Akárcsak Tamerlane. Győzelem győzelemre, hatalmas birodalom és szakadás, Timurat elpusztítása, fiak és unokák civakodása. És nem volt méltó utódja. Napóleon és Hitler, miután meghódították Európát, hátat törtek Oroszországnak. Sajnos magának Oroszországnak nem sikerült elérnie a világuralmat. Valóban nagy uralkodó Sztálin volt, aki egy analfabéta országot, aki szárcipőben járkál, hatalmas ipari hatalommá alakította át. Még a háború előestéjén sikerült egy erős tanksereget és egy nagy repülőgép-flottát létrehoznia. Igaz, bár harckocsikban és repülésben négyszer jobb volt, a Szovjetunió a hadsereg általános mobilitásában alulmúlta a németeket. És a német puska sokkal pontosabb volt. Itt óriási szerepe volt: ki üti el előbb. Ha az oroszok megelőző csapást indítottak volna, sokkal gyorsabban aratták volna a győzelmet. Aztán jó néhány hibát elkövetett a szovjet parancsnokság. A modern, egyetemes akadémiákon részletesen megvizsgálták őket, és megtanították nekik, hogyan kerüljék el az ilyen téves számításokat. De a háború az háború, különösen az űrháború, ahol elkerülhetetlenek a téves számítások és az áldozatok. Vlagyimirnak eddig szerencséje volt: sikerült megsemmisítenie négy harcjárművet anélkül, hogy magára hívta volna a figyelmet.
  - Lesz neked nyírfakása! Vagy inkább hiperplazmás!
  A repülő robotok kiköpték a halálos szállodákat, megpróbálták megkerülni az aszteroidát, és különleges ágyúk röpködésével találkoztak. Néhány ágyú csövetlen volt, és úgy tűnt, hogy keveredtek az aszteroida bevonatával. Itt Vladimirnak óvatosnak kellett lennie. Elkezdett távolodni a peremtől, távolodva a megsemmisítő csapásoktól. Itt fenn kell tartania a szinkronitást, hogy ne ütközzön kollégáival, és ugyanakkor tüzeljen. A robotok csak robotok, nem veszik észre, hogy emberi pajzsként használják őket. A fiatal férfi úgy próbált ütni, hogy a plazma mozgás hatására kitört. Vagyis ívben ment, nem csak felfelé, hanem oldalra is ívelt. A tetraleteken kívül Vlagyimir merészebb célpontokat kezdett választani magának. Különösen egy gravitációs mágneses csónak. Le is lőheted, ha szerencséd van.
  De aztán a szerencséje véget ért. A nagyobbik célpont erőtere kibírta a találatot, a megfigyelőrendszer számításai szerint a repülő robotoktól lőtték ki a salvót. A csónak azonnal megfordult, és jelet küldtek a harcjárművek közé:
  - Miért hatolt át az ellenség a gátján?
  A robotok így válaszoltak:
  - Nem észleltek behatolást!
  - Ebben az esetben tisztítsa meg az aszteroida felületét, hatoljon be a repedésekbe.
  Egy csapatnyi robot rohant be a felszínbe ütött kráterekbe. Ebben a helyzetben Vlagyimirnak meg kellett fordulnia, és a többi autó mögé kellett költöznie. Igaz, ennek megvolt az előnye, a folyosók kanyarulatait használva robotokat lehet pusztítani.
  Nos, a gép nem személy, de az is pénzbe kerül, és harci egységnek is használják. Egy időben a civilizáció a gépek veszélyes felkelését élte át, amely majdnem elpusztította az emberiséget. A Birodalmat csak az mentette meg, hogy uralkodója igazi zseni volt, és egyben varázsló, a Hatalmak Oroszlánjának vezetője. A modern idők első orosz császárának sikerült egyesítenie a Földet és tökéletes rendszert létrehozni. Eleinte egy kiválasztott ezer volt, de miért tudományosan kialakított millió? Előre látta a mesterséges intelligencia felkelését. A számítógép túl erős lett. De sikerült megfertőzniük a fő lázadót, a hiperintelligens rendszert egy különleges, különösen veszélyes vírussal, például egy sárkánnyal.
  Új típusú nagy kiberellenes fegyver: segített elfojtani a lázadást, de több millió embert öltek meg, valamint sok milliárd számítógépet végleg letiltottak. Ezt követően számos korlátozást vezettek be az elektronika fejlesztésébe, különösen a robotnak semmi esetre sem szabad tisztában lennie önmagával. Ezenkívül a legfejlettebb modellek számára ideális lasszót találtak ki - a vallást. Mára a robotok hívőkké váltak, és ezért engedelmeskednek az embereknek. Korábban a vallás az emberek ópiuma volt, mára azonban az ember alkotta elme növekvő erejének humánus drogjává vált. A robotok harci képességei és a kreatív gondolkodás képessége csökkent, de sokkal biztonságosabbá váltak az emberiség számára. Tehát nem bűn ezt kihasználni. Ráadásul az ember maga is sok mindent átvett a gépből. Például az agyak: miután megteltek hiperplazmával, sokkal gyorsabban kezdtek gondolkodni. Hiszen a hiperplazma részecskék milliószor és milliárdszor gyorsabban mozognak, mint a fotonok, és sok dimenzióban hatnak. Ez valóban fantasztikus lehetőségeket nyit meg.
  Az aszteroida labirintusai olyan titokzatosak, minden folyosó valami fantasztikus. A falakon szétszórt drágakövek játéka, némelyikük démonok különféle káprázatos arcára emlékeztetett. Úgy tűnt, hogy szellemek élnek ezekben a kazamatákban. Ez azonban részben így volt, különleges éteri életformák, amelyek képesek voltak a csillagok között mozogni. Volt egy legenda, hogy ezek a reménytelen bűnösök lelkei, akik az univerzális terekbe kerültek. Tehát örök vándorlásra vannak ítélve!
  Vladimir célba vette az autót. Gondosan megigazítottam és holtpontra lőttem. A robotokat körülvevő féltér méretek hátuljában egy speciális csukló található, amely viszonylag gyenge kisüléssel beilleszthető és áttöri a védelmet és tönkreteszi a gépet. Ebben az esetben a pusztítás helyi lesz, és a többi robot nem vesz észre semmit.
  Automatikusan begyakorolt mozgás, pontos lövés és egyenesen a bika szemére!
  - Meglátod - micsoda öröm! Azonnal üsd el a robotot - szinte célzás nélkül! - A fiatalember még egy kicsit repült. Itt egy másik "droid", gyönyörűen lebeg, mint a "Star Wars" filmben, azt is át kell szúrni mátrixvédelemmel. Azonban egy rövid pulzussal is lehet valakit a homlokon ütni, de az intenzitásnak nagyobbnak kell lennie.
  Amíg a fiatalember vadászott, a csata a csúcspontjába lépett. Rokosszovszkij utolsó tartalékát is harcba vetette, remélte, hogy megszorítja a hurkot a macedón hadsereg torka körül. Merőkanál ütés volt, a cél a tányérra szórt borsó összegyűjtése és tömény röplabda pusztítása volt. Ráadásul az ellenségnek nem volt ideje tovább vonulni, mögöttük Nagyoroszország lakott területei voltak. Nagy Sándor suttogta:
  - Eljött a kritikus pillanat! De ne csüggedj, közeleg a fordulópont.
  
  Míg a két armada őrjöngő dühvel küzdött, egy mágikus csata bontakozott ki a többtér egy másik alszintjén.
  Különböző fajokhoz tartozó varázslók, akiket Nagy-Oroszország és a szemben álló Szent Oroszország közös parancsnoksága egyesített, megindították saját csatájukat. A fő fogadást a fantomvadászokra tették. A Szent Oroszország mágikus harcosai egy sajátos smaragdzöldes árnyalatba voltak öntve, Nagyoroszország harcosai pedig zafírkékek voltak.
  Mindkét hatalmas sereg egymás ellen fordult. A fantomokat mini-anyagból, vagyis feltételesen mágikus energiából álló anyagnak nevezhetjük. Ezenkívül az energia egy részét különféle típusú hiperplazma reaktorok termelték. A mágia és a csodálatos technológia egyfajta keveréke. Valóban szokatlan, hogy a legkisebb harcos legalább száz kilométer magas. Hatalmas seregek, katonák tízezrei sok hős harcossal. És itt vannak a fő hősök: az óriás Ilja Muromets Nagy-Oroszország oldaláról és Szvjatopolk Szvjatoroszország oldaláról. Mindkét óriás ezer kilométer magas, és csodálatos fekete lovakon ül. Csillogó páncélba öltözve, ragyogóan és csodálatosan, a pajzsokon virág formájú drágakövek. A mágia alkotásai teljesen természetesen viselkednek, Ilya Muromets Dobrynya Nikitichhez fordult.
  - Nos, Dobrynya ellenségei a teljes sötétség. Nem lehet őket erőszakkal elvenni. Talán csapást rendezünk.
  - Szóval pontosan ezt várják tőlünk. Svyatopolk tapasztalt parancsnok. Valószínűleg észrevette az ember alkotta erdőt, ahol lescsapataink helyezkedtek el.
  Dobrynya mennydörgő baritonnal válaszolt:
  - Talán igen, de van egy árnyalat. Valószínűleg arra számít, hogy megöli a les ezredet.
  - Talán!
  - És csapatokat fog küldeni egy kerülő úton a dombok köré. Itt a számítás a meglepetésen fog alapulni. Hiszen a dombok meredekek és szinte megközelíthetetlenek.
  Aljosa Popovics csengő hangon megjegyezte (piros, szakálltalan, olyan finom vonásokkal, mint egy lányé):
  - Lehetséges ilyen taktika, de... Az út túl nehéz, ráadásul a varázslók parancsolhatnak, hogy elkerüljék az ilyen kockázatot.
  Dobrynya kifújta a mellkasát, és ellenkezett:
  - A varázslók nagyobb függetlenséget biztosítanak alkotásuknak a célok kiválasztásában. Minden háborúban és csatában ez a szokás, ez mindig is így volt és remélem most is így lesz! Emellett nem szabad megfeledkeznünk a háború dialektikájáról sem.
  - És honnan szedted ezeket a szavakat? - lepődött meg Ilja Muromets.
  - Ez az a program, amit belém raktak. Egyfajta lusta mormoták és mágikus gopherek tanfolyama. - viccelődött kínosan Dobrynya. - Minden esetre készen állunk erre. Már elrendeltem, hogy a lejtőt megszórják éles csillagokkal, az ellenségnek nagyon nehéz lesz megmásznia.
  Ilya Muromets egyetértett:
  - Ez nagyon jó lesz!
  Aljosa Popovics megkérdezte:
  - Szokás szerint a két legerősebb hősnek kell harcolnia, de nem a főparancsnokoknak.
  Dobrynya azt javasolta:
  - Ebben az esetben vagy Baldak vagy Grobogor lesz. Szerintem harcolnom kellene vele. Baldak erősebb, mint Grobogor, de Grobogor mozgékonyabb.
  Aljosa Popovics tiltakozott:
  - Inkább én! Még ravaszabb! A modern harcművészetekben a ravaszság hatékonyabb, mint a nyers erő.
  Dobrynya elutasította:
  - Ha aljasság segítségével nyerünk, akkor egy ilyen győzelem mit sem ér. Le kell győznünk az ellenséget: nemes módon.
  Aljosa füttyentett, megrázta arany fürtjeit:
  - Nem a parancsnok fő tulajdonságai: ravaszság, aljasság, megtévesztés! Végül is emlékezzen arra, amit Szuvorov mondott: a bátorság megduplázza az erőt, a megtévesztés megnégyszerezi!
  - Nem Szuvorov beszélt, hanem a kínai parancsnok, Tsen Ju! Tehát ne keverje össze a pénztárcát a szárú cipővel. - szólt közbe Ilja Muromets. - És a fiatal hős, Igor Pastukhov harcolni fog. Nagyon erős a kardokkal. Parancsot adok neked, hogy parancsolj a szárnyaknak. És elég a fecsegésből, sokkal szolidabban kell fellépnünk. Most az a kérdés? Megtámadjuk vagy várjuk az ellenséget.
  Dobrynya Nikitich azt javasolta:
  - A legjobb taktika az ellenharc!
  - Mit! Ezt rendezzük!
  Ilya Muromets felkiáltott:
  - Itt a harcosunk!
  Igor Pasztuhov gyalog ment, közönséges acélpáncélt viselt. Hatalmas, de jól kidolgozott srác. De ellenfele sem volt gyenge. Az elvarázsolt fűből sárga füstpatak szállt fel, és egy szörnyeteg jelent meg. Nem más, mint Tugarin, a kígyó, a trollok és faunok varázslatának terméke.
  Tugarin Zmey nagyon kövér volt, és két fejjel magasabb Pasztuhovnál. Még a lova is különleges volt - háromfejű.
  Aljosa Popovics depressziós lett:
  - Igen, szörnyet hoztak a fejünkre!
  Dobrynya így válaszolt:
  - Nem baj, mivel kövér, ez azt jelenti, hogy nem túl mozgékony!
  Pasztuhov feléjük fordította fiatal, még szakálltalan, csak vékony bajuszú arcát, és kacsintott:
  - Ne aggódj testvérek! nem fogok elbukni!
  Ilja Muromets dübörgő basszussal mondta:
  - Nos, trollok, annyi szörnyet kavartak ki! Nincs élet számukra!
  Pasztuhov meghajolt kollégája előtt: harcoljunk, mint egy lovag!
  Tugarin, a kígyó, éppen ellenkezőleg, dühösen vigyorgott, lenyűgöző fogakat mutatva. Szokatlanul nagyok voltak, ugyanakkor zöldek és görbék!
  Kinyitotta a száját, és lángra lobbant:
  - Lesz neked bagel!
  Mindkét hadsereg gyorsan bevetésre került. Előttük íjászok vannak, kik nehéz számszeríjakkal, mások könnyű, de gyors tüzelésű hevederekkel! A nagy íjak különösen veszélyesek, komoly távolságra ütnek, és képesek leütni a lovas lovagokat. Az íjászok különbözőképpen öltözködnek: vannak, akik félmeztelenül, izmosak, míg mások éppen ellenkezőleg, gazdag ruhát viselnek, egyfajta elit. Csakúgy, mint a különféle lovas lovagok, a szabványok szó szerint hullámzanak. A legnagyobbak vastagon páncélozottak, némelyik szó szerint tanknak tűnik. Néhány harcosnak négy, hat, sőt nyolc karja van. Mindenféle szörny létezik. Tugarin, a kígyó is nyolc karral rendelkezik, és nagyon hosszúak, úgy pörögnek, mint egy polip csápjai.
  A harcosok egy része mamutokon ül tornyokkal és nyilakkal, mások tevéken, de a legszörnyűbbek a dinoszauruszokon. Mit lehet mondani egy ilyen fenevadról, mint egy dinoszauruszról? Ez egy igazi szörnyeteg, tele erővel és erővel, hátborzongató, de aranyos.
  Nagyon sok dinoszaurusz létezik, különböző típusú és típusú. A legnagyobbak elérik a Vénusz méretének számító tízezer kilométeres magasságot. Némelyik kisebb, de mégsem kisebb egy varázselefántnál - nagyjából akkora, mint a Hold. Nem könnyű legyőzni egy dinoszauruszt, a természetes vastag bőr mellett egyesekre további mesterséges páncélt is varrtak.
  Vannak aranyozott páncélos királyi dinoszauruszok is.
  Szvjatogor, Grobogor, Baldák, szintén a leggazdagabb páncélban, csak a drágakövekből nem növényekről, hanem állatokról készült rajzok, a közelgő csata stratégiájáról is tárgyalnak.
  A kövér arcú Baldak azt javasolta:
  - Némi előnyünk van számban. Ez azt jelenti, hogy a használatához minden erejét egyszerre kell harcba dobnia. Takard le az ellenséget egy félholddal, és szorítsd meg, mint a krumplit a markodban.
  Grobogor, erős testalkatú, de vékony arccal, hegyes arcvonásokkal, horgas orral, megrázta a fejét:
  - Nem, ez nem az! Éppen ellenkezőleg, ki kell használnia azt a tényt, hogy az ellenség gyenge, és erős tartalékot kell kéznél tartania a csata során. A döntő pillanatban csatába vetjük, és megtörjük a gyűlölt ellenfelet.
  Baldak felháborodott:
  - Van előnye a várakozásnak?
  - Emlékszel a példázatra a szalmáról, amely eltörte a teve hátát? - kérdezte Grobogor. - Megérted az erkölcsöt?
  - Nem helyes példa! A szalma eltörte a gerincét, mert a tevét korábban nagy teher nehezítette. - jelentette ki Baldák.
  - Tehát a seregünket ekkora teherrel vonják be a csatába, majd egy erőteljes ütést a tartalékból. A kimerült hős gyengébb, mint egy friss gyerek! - mondta Grobogor. - Igen, általában te például kártyázol!
  - Az emlékezet szerint játszottam.
  - Tehát akinek van egy extra ásza, az nyer. Nem?
  Baldak kelletlenül bólintott:
  - Ez csak akkor van, amikor bolondot játszol, és akkor is csak egy bizonyos helyzetben. Az igazi háború konkrét gondolkodást igényel. Itt nem lehet helyettesítés vagy ravasz kétértelműség!
  Grobogor így válaszolt:
  - Mit mondok egy második gondolattal? Általánosságban elmondható, hogy a gondolatai meglehetősen furcsák, azt gondolhatja az ember, hogy nem gondol semmire.
  Baldák tiltakozott:
  - Nem, csak gondolkodom! És egy ravasz terv érlelődött a fejemben. Végül is az ellenség sem bolond, igaz?
  - Aki bolondnak hiszi ellenfelét, az legtöbbször bolond is marad! - értett egyet Grobogor.
  Baldak még szélesebbre fordította gardróbszerű vállát:
  - Szóval én ezt gondolom! Ellenségünk megpróbálja elhúzni a csatát, hogy a mágusoknak legyen idejük további erősítést varázsolni és kiegyenlíteni az erőket. Logikus az egyetértés!
  Grobogor élesen bólintott fenyegető pofával:
  - Nincs kifogás!
  - Egy görbe méretű erdőben van, lesrendezvényt fognak tartani. Amikor az ellenség színlelten vagy félelmetes nyomásunk alatt visszavonul, komoly csapást mérünk az ellenségre. - Baldák köhögött. - Jaj! Lefoglaltam, nem mi vagyunk, de az ellenség lecsap ránk a les miatt . Ez Ilja Muromets hadseregének tipikus taktikája, nem tudod!
  Grobogor kénytelen volt beleegyezni:
  - Igen, egy les miatti ütés a vérükben van!
  - Akkor miért nem kerüljük meg a leset. Visszakanyarodunk, átlendülünk a dombon, és hátul találjuk magunkat a lesezredüknél. Egyetértek, ez egy bölcs taktika.
  Lecsapunk az erdőre, és aláássuk az ellenség gyenge erőit.
  Szvjatopolk, aki a faluig hallgatott, megjegyezte:
  - Ésszerűnek hangzik! Én magam is gondolkodtam ezen, Baldák.
  Grobogor a homlokát ráncolta:
  - És ha az ellenség pontosan ezt várja tőlünk. Ráadásul a dombok, vagy inkább a dombok elég meredekek, nem vagyok benne biztos, hogy a dinoszauruszok megmászják őket.
  Szvjatopolk elvigyorodott:
  - Bemennek, ne aggódj! Varázslóink gondoskodtak erről. És általában a félelmeid túl naivak. Az ellenség nem tudja. hogyan patkolják a lovainkat, és mit teszünk a dinoszauruszok mancsára.
  Baldák így válaszolt:
  - Itt vannak! A technika csodái!
  Grobogor így válaszolt:
  - A szívem érzi, hogy ez nem helyes, de ha úgy gondolja!
  Szvjatopolk meglengette a kardját:
  - Jobban szeretem a kockázatot!
  Baldak megismételte a gesztust:
  - És én is!
  Pasztuhov és Tugarin kígyók közel kerültek egymáshoz. A szokásoknak megfelelően mindegyiküknek csak egy kardja volt, így a kezek számában elért előny nem befolyásolta túlzottan.
  Tugarin kardja azonban körülbelül kétszer olyan hosszú és sokkal szélesebb volt.
  A szokásoknak megfelelően gyalog kell küzdeniük, hogy a küzdelem kimenetele ne a lótól függjön. Milyen bölcs döntés, legyen kevesebb a baleset, mert egy állaton mindig meghátrálhatsz.
  Baldak azt javasolta Tugarinnak:
  - Víváskor gyakrabban cserélj gazdát, próbáld kifárasztani az ellenfelet.
  - morogta Tugarin, a kígyó, és sokszínű lángokat eresztett ki a szájából:
  - Összetöröm a testemmel!
  Az első sorban állva kuncogtak a harcos lányok. Nyilván viccesnek tartották:
  - Egy férfi megerőszakol egy embert!
  Ilja Murometsz odakiáltott Pasztuhovnak:
  - A srácnak fej van a vállán! Remélem, rájössz, hogyan kell küzdeni a győzelemért!
  Pasztuhov méltósággal válaszolt:
  - A kéz az anya, a fej az apa - együtt nem hagyják árván a győzelmet!
  Tugarin, a kígyó válaszul tüzet köpött, de az okos fiatalember gyorsan kitért:
  - Talán jobb, ha felkapod, hogy visszajöjjön?
  Tugarin, a kígyó morgott valamit, nem is annyira fenyegetően, mint inkább undorítóan.
  Egyszerre százötven bugly hallatszott, dobogtak, és elkezdődött a párbaj.
  Tugarin Zmey kardjával hadonászva rohant előre. Igor Pasztuhov elkerülte az első ütést, és hárította a második támadást. Tugarin ugatott:
  - Fiatal férfi! Nedves a fül mögött!
  - Jobb a tej, mint a trágya! - válaszolta Pasztuhov méltósággal.
  Tugarin lábával próbálta elérni ellenfelét. De túl vastagnak és rövidnek bizonyult.
  Pasztuhov kihasználta ezt a hibát, és megbuktatta. Az egyetlen dolog, ami megmentette Tugarint az eséstől, az a tény, hogy négy lába volt.
  - Kölyökkutya! - ugatott és azonnal hasra kapott egy ütést. Igen, olyan erős, hogy az egyik páncéllemez meggörbült, mérgező barna vér csorgott ki belőle.
  Pasztuhov aforizmát kimondva megjegyezte:
  - Aki megveti a sereget, annak gyorsan el kell menekülnie!
  Tugarin erősebben lendült, majdnem elvesztette az egyensúlyát. A kard alig érintette a juhász fejét. Ő azonban pontosabban válaszolt, ellenfele arcán sebhelyet hagyva. A vér, ami ezúttal kijött, piszkoslila volt.
  - Igen, látom, van egy kis eped.
  Tugarin újabb támadást hajtott végre:
  - Megkapod, amit megérdemelsz, takony!
  - És ez az érdem a győzelem lesz!
  Ennek ellenére nem volt könnyű legyőzni Tugarin, a kígyót, mérete ellenére meglehetősen gyors volt. Ez problémákat okozott Pasztuhovnak. Sőt, maga a fiatal fantom is kapott több karcolást. Egyikük levágta a jobb szemöldökét, és ennek következtében a szeme rosszabbul kezdett látni.
  - Néha még a gazembereknek is szerencséje van! - Mondta Pasztuhov.
  Tugarin Zmey kihúzott egy tőrt az övéből, és arra készült, hogy rádobja a srácra.
  A fiatal férfi váratlan mozdulatot hajtott végre, és egy éles ütéssel levágta a nyolc végtag egyikét. A tőr leesett és felrobbant, ragacsos szilánkok szórtak szét minden irányba.
  Egyikük Tugarin szeme alatt kötött ki. Megpróbálta ledobni, de a fiatalember, kihasználva az ellenség pillanatnyi elterelését, levágta a kardot tartó kezét.
  - Basszus! - káromkodott Tugarin.
  Pasztuhov vállat vont:
  - Ahogy van!
  A fantomszörnynek sikerült a következő mancsával megragadnia a kardot, de mozgása a vérveszteség miatt fokozatosan egyre lomhábbá vált. Pasztuhov ezt látva növelte a nyomást.
  A csatát mindkét oldalról három főmágus figyelte. Szvjatorosz oldalán ezek egy troll, egy faun és egy személy fő koordinátora, jelen esetben Natasha lány volt. Egyfajta legfelsőbb boszorkány. Általánosságban elmondható, hogy a nők körében a boszorkányságra való képesség körülbelül kétszer olyan gyakori, mint a férfiak körében. Ez a női fiziológia jelensége. Ezért nem meglepő, hogy ellenfele is a Nagyoroszországot képviselő Oksana lány volt. Asszisztense két kiváló varázsló volt: egy elf és egy gnóm. Ez volt a különbség a két boszorkányos nemzetközi hadsereg között.
  A troll azt javasolta Natasának:
  - Hadd szóljak bele a csatába, és segítsek Tugarin kígyónak.
  A lány ellenkezett:
  - Nem a szabályok szerint lesz. Ha lelepleződünk, teljes szégyen lesz ránk és a nagy birodalomra.
  A troll ravaszul hunyorogva megjegyezte:
  - Gondoskodom arról, hogy Szvjatoroszország presztízse ne szenvedjen csorbát!
  - És hogyan? - lepődött meg a bűvészlány.
  - Rejtett hatás! Amikor a ravaszság felülmúlja az ügyességet és a vitézséget. Csalni fogunk, hogy ne találgasson senki, és ha kitalál, nem bizonyít!
  Natasha ránézett a hologramra: Tugarin, a kígyó úgy tűnt, reménytelenül veszít, és a bukása idő kérdése.
  - RENDBEN! Egyetértek! Csak vigyázz, nehogy elkapják!
  - Most áthatolok a védővonalon, és Tugarin barátunk új fegyvert kap.
  A troll azonnal apró rovarrá változott, amely egy foton sebességével rohant a vadászok felé.
  Tugarin Zmey visszavonult, lassan hátrált. Ellenfele, érezve, hogy közeleg a vég, növelte a nyomást. Hirtelen a fiatal férfi kardja hirtelen eltört, az ellenség kincsének hegye lángolni kezdett a tűztől. Az ütés megégette a srác vállát, és majdnem levágta a karját. Igor hátraugrott, és azt motyogta:
  - Ördögi!
  Tugarin elvigyorodott:
  - Vége van, morel!
  Újabb éles lendítés, Tugarin fel is szállt, a kard megnyúlt, földcsomók (minianyagból) a levegőbe szálltak, és a fű kigyulladt.
  Pasztuhov egy pillanatra eltűnt. Új ütés és fényes villanás hallatszott, és füst ömlött ki belőle. Egy másodperccel később a felhők feloszlottak, és a hatalmas Tugarin kettévágta magát.
  Pasztuhov összecsapta a kezét:
  - A fiatalember megbaszta a harcost, eljött a dicstelen vég!
  - Szuper! - kiáltott fel örömmel Ilja Muromets.
  Dobrynya keresztet vetett:
  - Erős Rus'!
  Aljosa Popovics helytelenül szúrta be:
  - Ők nem ruszok?
  A hősök egyhangúan ugatták válaszul:
  - Nem, ezek idegenek! Nyugodj meg Aljosenka!
  A csata nem a Svyatorossiya hadsereg javára ért véget. Dübörgés visszhangzott a zöldes katonák soraiban.
  Szvjatopolk megjegyezte:
  - Rossz jel!
  Grobogor tiltakozott:
  - Ennek szinte nincs hatása a győzelmi statisztikákra! Itt csak magunktól kell félnünk.
  Baldák kijelentette:
  - Személyesen vezetem csatába a jobbszárnyat!
  Szvjatopolk egyetértett:
  - Ez lesz a legerősebb lépés! Csak vigyázz, Baldak, és kerüld a harcot ezzel a dicsőséges harcossal. Hiszen ha lenyomnak, az egyet jelent a jobb kar elvesztésével!
  - Én magam teszem le! Ahol a miénk nem tűnt el!
  Szvjatoroszország mágikus hadserege támadásba lendült. Az íjászok mozdultak meg először. Szinte csupasz mellű amazonlányok, láncpánt kivágásaiból kilógó kármin mellbimbókkal, de sisakot és szemellenzőt viselve kezdték nyilakkal bombázni az ellenséges lövészeket. Aktívan válaszoltak.
  Az egyik lány elesett, mellkason találta egy nyílvessző. A teste megrándult és szétesett. A másik lány mintha csak megsebesült volna. Az arcot a fájdalom fintora torzította el.
  Más vadászgépek is elestek, de eleinte nem voltak különösebben nagyok a veszteségek, nyilván a távolság miatt nem mindig tudtak áthatolni a nyilak a páncélon.
  Szvjatopolk megjegyezte:
  - De nyafogjunk!
  Baldák már rohant az emberei felé, vágta közben felkiáltott:
  - Most otthagyom az őrséget, jó móka lesz!
  Grobogor azt javasolta:
  - Azonnal átmegyek a bal szárnyra, kagylókkal és tépőzárral fogunk kommunikálni.
  Szvjatopolk egyetértett:
  - Nos, az én helyem a központban van!
  Ilya Muromets szintén nem ült egy helyben, azt javasolta:
  - Hát akkor! Most a csapatoknál a helyünk.
  Dobrynya Nikitich egyetértett:
  - Harcolni fogok Baldák ellen!
  Aljosa Popovics karddal levágta bajusza hegyét:
  - Nos, úgy tűnik, Grobogort kaptam. Szerintem ez a legjobb lehetőség!
  Ilja Murometsz egy imát suttogott, és keresztet vetett:
  - Hát istenemre, elvtársak!
  - Ámen! - felelte kórusban Aljosa Popovics és Dobrinja Nikitics.
  - A beszélgetést tavirózsa és tavirózsa felhasználásával folytatjuk. Értesítsétek egymást mindenről, ne titkoljátok az igazságot!
  A harcosok meghajoltak, sarkantyúzták fekete lovaikat, és ellovagoltak.
  Ilja Muromets továbbra is a magaslaton maradt, megértette, hogy valakinek figyelnie kell a csatát! A közönséges katona funkcióját csak kritikus pillanatban tudja felvállalni, amikor a személyes beavatkozás megfordíthatja a csata menetét. Az óvatosság a gyávaság ellentéte!
  A gyalogosok sorokat zártak, és nem figyelve a nyílzáporra, a nagyoroszok állásai felé indultak. A női gyalogos katonák különösen bátran léptek fel. Kardjukkal hadonászva, bátran rohantak a csata sűrűjébe.
  A könnyűgyalogság sorai összekeveredtek, a lányok kisebb csoportokra szakadtak, és elkeseredetten harcoltak. A legtöbb szépség mezítláb, de csillogó arany térdvédővel küzdött. A női katonák, nem kevesebbek, mint a férfiak (ha csak az embereket számoljuk, de voltak mesés alkotások is), mindegyik a pódium díszévé válhat, a könnyű páncéllemezek nem rejtették el, hanem inkább hangsúlyozták a lány legcsábítóbb testrészeit. .
  Baldák fülsiketítően ordítva parancsolta:
  - Most hadd menjen csatába a nehézgyalogság!
  A hatalmas férfiak falanx formációt használtak. Ekkor az első tíz harcos lándzsát vitt maga elé, és egy óriási sündisznót hozott létre. Ennek az alakzatnak azonban az volt a hátránya, hogy a falanx egyenetlen terepen eltört és saját katonáit is kilyukasztotta.
  Dobrynya Nikitich nyugodtan parancsolta:
  - Átcsoportosítás! Kétszáz lépés hátra!
  A nagyorosz fantomkatonák mögött kivágott tuskók és sziklák, valamint kihegyezett cövek hevertek. Elhaladtak mellettük, és arra kényszerítették a falansztert, hogy egyfajta akadálypályán haladjon keresztül. Baldák dühösen káromkodott:
  - Látod, ez a zsivány már fut! Gyerünk, verjük gyorsabban a dobokat, dobjuk a győzelmi dobást.
  A dobok sokkal erősebben ütöttek, a lövések gyakrabban kezdtek ütni. Bizonyos szempontból a kompra rohanó gályák kimerítő ritmusára emlékeztetett, amikor az evezősök kénytelenek vért köpni!
  A falanx felgyorsult, de kialakulása, ahogy az várható volt, megszakadt. A katonák ujjongó kiáltással rohantak be a résekbe.
  Baldák egy ilyen fordulatot látva felkiáltott:
  - Azonnal dobd harcba a lovas lovagokat, elefántokat és dinoszauruszokat.
  Szvjatogor tiltakozott:
  - Nem túl korai! Az ellenséges oldalon egyelőre csak gyalogság harcol!
  Baldák ugatott:
  - Nem, pontosan! Próbáljunk megelőzni őt. Ha felemelte az állát, meg kell ütni!
  A falanxharcosok lándzsáikat dobálták és kardjukat használták. Szerencsére mindenkinek az övére volt kötve egy kincsesláda. De a boldogság a csatában ingatag dolog. Néhány másodperces késés sok száz katona halálához vezetett. Most a csata abba a fázisba lépett, amikor az ellenfél az asztalra dobja adukártyáit.
  A lovas lovagok csapása szörnyű. Még akkor is félelmetes volt, amikor az acéltól szaggatott lavina végigszáguldott rajta. Több tucat katapultnak sikerült kilőnie, kőzáporral és kihegyezett acélgolyókkal sújtva az ellenséget, de ez csak feldühítette a rohanó katonákat.
  Dobrinja Nikitics, felismerve, hogy csapatai nem tudnak ellenállni ennek a nyomásnak, kiadta a parancsot:
  - Hát sólymok! Előre!
  Nagyoroszország lovassági armádája megindult a találkozó felé. A mágia által létrehozott félig anyagi föld megremegett. Porrózsa. A rovarok felrepültek, köztük a kis szúnyogok is, sisakokon landoltak, és repülés közben lelőtték őket. Az ízeltlábúak néhány képviselője egyszerűen felrobbant, kis csillagként villogva.
  Dobrynya Nikitich belenézett a csata képébe. Baldak lovassága sok saját gyalogosát legyűrte. Dobrynya lovasai viszont bejöttek a szélekről, óvatosabban cselekedve.
  A lovasok összeütköztek, és komoly csata kezdődött. Mindkét fél nagy lendülettel és vitézséggel küzdött. Lehullott a Egglot lovag zászlaja! A híres harcos maga is több sebet kapott, és olyannyira kétségbeesett, hogy levágta két zsellérjét.
  - Egy gödör, aztán egy árok! - káromkodott Baldák. - Dobj egy másik osztagot a csatába, megpróbáljuk megfogni az ellenséget. Lökd át az ellenséget a szélén!
  A nagyorosz gyalogság harmonikusabban lépett fel, a harcosok speciális horgokat és kaszákat használtak lovak és lovasok ellen. Míg a szent oroszok gyalogos katonái jobban összezavarodtak a lábuk alatt. Igaz, a harcos lányok rendkívüli bátorságról tettek tanúbizonyságot. Egyikük, egy nagy, dús, olyan erővel ugrott, és mezítlábával a sisakba csapódott, hogy a jókora lovag leverte a tevét. De az összes nagyorosz hatékonyabban járt el. Például rövid tűket használtak a csizmákon, és megpróbálták a gyomrába ütni. Pedig a szent oroszok számbeli fölényben voltak az oldalukon. Több ezer lovas elvesztésével harcoltak és visszaszorították az ellenséget.
  A balszárny csatájában a kozákok aktívan részt vettek. Dámával, sapkában, burkában szinte azonnal összekeverték a formációt. Most mindegyikük megmutathatta vitézségét.
  Itt találkozott két bátor kozák, Vasilko és Danillo. Az ember szabadnak, vadonnak születik. A másik sem bánná, ha az első lenne! És bár mindkettőt varázslat hozta létre, az ember alkotta emlékek őrzik a gyermekkor emlékeit, az akaratot, a jobb élet álmát.
  És nem az életért, hanem a halálért harcolnak.
  Vasilka felkiáltott:
  - Mit beszélsz, Basurman!
  - Maga is hitetlen! Orosz ortodox ember vagyok! - tiltakozott Danillo.
  - Nem, te vagy az ellenségem! - Vasilka megfordult, és kettős legyező technikát végrehajtva az ellenség hóna alá ütötte. Meghátrált, de elkapta selyemingje, amely vértől vörös lett.
  - Micsoda barom! Elrontották az ilyen ruhákat! - Danillo felnevelte a lovát. Patáival lerúgta Vaszilkát a nyeregből. A kozák elesett, de azonnal felugrott, még mindig döbbenten, és a szablyáját lengette. Danillo rádöntötte a szablyáját, és egy hatalmas ütéssel felhasította a koponyáját.
  - Bocsánat kozák! De ugyanabban az univerzumban vagyunk beszorulva!
  A harcos azt hitte, hogy nyert, de abban a pillanatban szablyát kapott a tarkójára. A szörnyű ütéstől elhomályosult a feje, és a kozák utolsó erejével megfordult, és pengéjével elkapta az elkövetőt. Egy pillanattal később mindent véres köd borított el a fejében. Egy másik élet, bár nem igazi, de nem kevésbé valóságos, a feledés homályába merült.
  A lányok nem kevésbé hevesen küzdöttek. A hatalmas, aranyhajú Margarita grófnő szembekerült a fekete hajú Olga hercegnővel. Mindkét szépség őrjöngő, lányos dühtől izzott. Margarita alatt hófehér egyszarvú volt, arany patái szikrákat rúgtak. Olga gímszarvasa sem volt alacsonyabb szépségben és kecsességben.
  A lányok olyan erővel ütköztek össze, hogy leestek a lovaikról. Margarita megesküdött:
  - Hát kövér vagy.
  Olga visszaszólt:
  - Hallom Koscsejtől.
  A harcosok gyalogosan, kavicsos marokkói csizmáikat levéve harcoltak. Rózsaszín sarkuk és lebarnult izmos bokájuk utánozhatatlan kecsességgel könnyedén mozgatták testüket. Így hát Olga megismételt egy ügyes támadást, és levágta a Margarita telt mellét borító acél, aranyozott lemezt. A mellbimbók olyan fényesek voltak, mint a rózsabimbó. A grófné kifakadt:
  - Hú, leszbikus!
  És nem maradt adós, feltépte az elkövető láncpántját, felfedve a fiatal hercegnő izmos és csábító törzsét. Olga ledobta magáról a ruhamaradványokat, Margarita pedig követte a példáját. Most a lányok meztelenül harcoltak, különleges szépségükben: harcos istennőkkel. A csodálatos testeket hegek borították, majd a pengéből érkező villámcsapás levágta Olga mellkasát. Válaszul a lány beledugta a lábát szemtelen ellenfele présébe. Lehajolt, és egy irgalmatlan kard levágta a harcos gyönyörű fejét, amelynek haja egy vagyont ér. Olga azonban csak egy rövid pillanatig élvezte győzelmét; éles nyílvessző fúrta át túlélő mellkasát, és elérte bátor, szenvedélyes szívét.
  Így haltak meg a mágikus csaták hősei!
  Grobogor megfontoltabban járt el: megpróbált sebezhető pontokat keresni az ellenséges alakulatban, és egy ponttal átszúrta a bőrt.
  Aljosa Popovics is ravasz volt, nem sietett tartalékokat csatába dobni. Emlékezett a szabályra: a parancsnok csak azokat a csapatokat irányítja, amelyeket nem dobott csatába.
  Szinte nem tudod ellenőrizni, hogy mivel harcolnak. Hacsak nem parancsolhatod nekik, hogy meneküljenek!
  Baldak nem volt híres türelméről. A válság gyorsítása érdekében a következő parancsot adta:
  - Azonnal dobd harcba a dinoszauruszokat és a mamutokat. Ideje megtörni nemcsak az ellenség gerincét, hanem a koponyáját is.
  Amikor a dinoszauruszok akkora, mint a bolygók rohannak el mellettük, szörnyű szörnyűség. A képzelet tehetetlen, hogy leírja a jelenet nagyszerűségét, amikor ezekből az óriásokból egyszerre több ezren repülnek. Ez egy fenséges panoráma, amikor a boltozatok megremegnek és a fák táncra készen állnak.
  A Baldak fülére kötött kagyló nyikorgott, Szvjatopolk hangja megkérdezte:
  - Nem túl korai?
  Baldák dühösen válaszolt:
  - Nem, pontosan! Remélem, sikerül megelőznöm gyáva és gyenge ellenfelemet!
  . FEJEZET 5. sz
  Dobrynya Nikitich, látva a szörnyek seregének mozgását, azt mondta:
  - Nos, úgy tűnik, nekünk is sztrájkolnunk kell!
  Ilya Muromets azt tanácsolta:
  - Mozgassa a tartalékot középről úgy, hogy a dinoszauruszok átlósan haladjanak át, és hajtsanak végre egy söprést. Ez nagyon erős pofon lesz, és megmenti a csapatait.
  - Úgy tűnik, nincs más választásunk!
  A dobás az új tartalék felhasználásával nem ment teljesen zökkenőmentesen, saját gyalogságunk körében nem lehetett elkerülni a veszteségeket. De a csata sokkal hevesebb és színesebb lett. Főleg, amikor a dinoszauruszok harcoltak egymással.
  Itt van két hatalmas tyrannosaurus, összefonódva egy labdába, és elkezdték harapni egymás farkát. A széttépett hús különböző irányokba repült. Ezt követte a streptosaurus dobása a diplodocus felé. Dühös nyakharapás, a kétségbeesés leírhatatlan kiáltása. A gigantikus vadállat egy farokcsapással válaszolt, és leütött egy tucat lovast a lovaikkal együtt. A tűz fellobbant, és a diplodocus hasa felszakadt. Óriási belek ömlöttek ki. Úgy mozogtak, mint a hatalmas férgek. A lovas lovasok és a tevék belegabalyodtak. Még a hatalmas mamut is elkapta, és a hátára fordult, rugdosva vastag lábát.
  A dinoszauruszok meghaltak, de több fantomharcos is meghalt. Itt van a Szent Oroszország hadseregének híres lovagja, Dudko gróf, akit egy gigantikus ragadozó eltaposott. Az egész nagyon aljasnak és nevetségesnek tűnt. Néhány dinoszauruszhoz kasza volt rögzítve; úgy vágták le az idegeneket és a saját katonáikat, mint egy borotvával. És mennyi lovat öltek meg, szörnyű látvány.
  Szvjatopolk megkérdezte Baldakot:
  - Nos, most mit csináljunk?
  Ő magabiztosan válaszolt:
  - A fő tartalékot megmentettük. Parancsot adok egy mély körös manőver után, hogy vigyék a csapatokat a dombok felé. Ott dől el a cég sorsa.
  - Talán csaták? - javította ki az epikus hős.
  - Esetleg csaták! Csináljunk egy horogdobást!
  - Na, hajrá! A Gondviselés segítsen rajtunk!
  A dinoszauruszok, az emberek, a goblinok, a legkülönfélébb katonák dühös vadsággal harcoltak. A szentoroszoknak sikerült kissé előrenyomulniuk a szélső szárny mentén, megszorítva a nagyoroszok pozícióit. Dobrynya Nikitich egy kis tartalék tyrannosaurus különítményt dobott harcba. Ők lettek a gáttömböt tartó feszítővas, amely lehetővé tette a növekvő nyomásnak ellenállni. A tyrannosaurusok levágták a párkányt, és jó néhány lovast megöltek.
  Baldák káromkodott, de nem volt több tartaléka: a főerőket körbeküldték.
  Grobogor is ideges volt, elege volt a ravaszságból és dinoszauruszokat is harcba vetett.
  De kis elhatárolással megtette. Aztán Aljosa Popovics váratlanul reagált. Belevetette magát a csatába, azonnal a mamutokból és dinoszauruszokból álló összes erőt. A csapatok ugyanakkor nagyon ravaszul fellépve az elfek keltette köd leple alatt vágtattak. Ennek eredményeként az ütés nagyon erős volt. Sok ellenséges lovas és gyalogos halt meg a helyszínen. Minden megközelítés tele volt letaposott holttestekkel. Grobogor azt remélte, hogy az ellenség, mint ő, ravasz lévén, a tartaléknak csak egy kis részét küldi el, aminek következtében fél intézkedésekre korlátozta magát. Ennek eredményeként a kezdeményezés a nagyoroszok oldalára szállt át.
  Grobogor nem vette azonnal észre, hogy az ellenség előnyben van a csatában, és a dinoszauruszokból álló kis csapata visszaszorult, és a lovasság nem tudott ellenállni az ilyen szörnyeknek. A veszteségek gyorsan nőttek, katonák ezrével haltak meg.
  Aljosa keresztet vetett, és kezét a keresztre tette az ereklyékkel:
  - Úgy tűnik, Krisztus segít rajtunk! Bízz azonban Istenben, és ne hibázz magad! Most energiát takaríthat meg.
  Pasztuhov is harcolt, a hatalmas fiatalember, ahogy az várható volt, a legforróbb helyen volt. Eldobta a pajzsát, és egyszerre két karddal vágott. Ugyanakkor úgy tűnt, mintha a fiatalember játszott volna.
  Grobogor felkiáltott:
  - Gyerünk, hozd ide ezt a fickót!
  Az impozáns kísérettől, az óvatos parancsnoktól több gárdista is elvált. Guiche vikomt lovag vezette őket. Erős és ravasz harcos, egy speciális eszközt vitt magával, számszeríj és lasszó keverékét.
  - Húron hozom Pasztuhovot. Csak egy dolgot akartam tudni? Mi lesz a jutalom?
  Grobogor eldobta a táskát, de Guiche menet közben elkapta:
  - A nagylelkűségem egyszerűen káprázatos lesz!
  - Tekintsd halottnak!
  - Nem, jobb élni! Nem ez a fickó, akiről énekelnek: jobb halott, mint él, kemény harcos - kék!
  A vikomt nevetett, és megsarkantyúzta a háromszarvú tevét, a ló púpja remegett. Grobogor azt parancsolta:
  - Dobj harcba minden tartalékot! Hagyja, hogy a dinoszauruszok megtörjék a határt! Elvégre Aljosa csak egy gag!
  Az utolsó szavakban bosszúságot lehetett érezni: bizonyára kijátszották őket! És ki maga Grobogora!
  A következő dinoszauruszlavina becsapódása lehetővé tette a front stabilizálását, de az ebből fakadó vadság csak erősebb lett. Itt kiderült, hogy a Krasosaurus hatalmas fejét levágták. A hatalmas száj görcsösen összeszorította és szétfeszítette az állkapcsát. Itt az egyik lovast megragadták a nyelvén, berántották az élő alvilágba, összezárták az agyarakat. Véres csontszilánkok repültek ki a fogak alól. Az egyik véres darab a lány arcát érte. A szépség ragadozóan mosolygott:
  - A férfiak már szétszóródnak, ok nélkül.
  Még a megölt dinoszauruszok is, szervezetük primitív volta miatt, harcoltak egy ideig, és szörnyű agyarakat és karmokat használtak. Aljosa Popovics kicsi, de jól összeálló csapattal: időről időre bevágott a sorokba. Némi pusztítást okozott az ellenség soraiban, és visszahajtott. A félmeztelen lányok elvörösödtek és zavarba jöttek, és a jóképű férfira pillantottak.
  - Nem kaphatsz el minket! Ledobod a kvazárt! - énekelte a ravasz fiatalember. - Nem véletlenül vált legendává, a találékonyság szimbólumává egy ortodox pap fia.
  Eközben de Guiche különítménye áttört Pasztuhovba. A vikomt gyászos hangon énekelte:
  - Teljesen megfizetek, juhász! És ez meg fog lepni halandó! Jönni fog a számonkérés, és gyorsan eljön! Bezárnak egy kocsikoporsóba!
  Pasztuhov kardok csörgésein, sebesültek nyögésen és dinoszauruszok üvöltésén keresztül hallotta a vikomt kérkedő szavait.
  - A hintókoporsó újdonság! Talán egy hintó alakú koporsó!
  De Guiche hibrid lasszót és számszeríjat emelt. Ügyesen a célpontra célzott, és megpróbálta elkapni Pasztuhovot. Ő azonban készenlétben volt, és amikor a lasszó repült, úgy merült, mint egy úszó. A lasszó a zöld hadsereg egyik harcosának nyaka köré tekeredett. A súlyos, fájdalmas sokk következtében a harcos elvesztette az eszméletét.
  - A fenébe, lemaradtam! - A varázslattal létrehozott vikomt egészen természetesen köpött.
  - Ugyanaz, mint mindig! - kiáltott Pasztuhov, és fehér egyszarvúján egyszerűen de Guiche felé vágtatott. Két harcos rohant, hogy elvágják. Kardok lengései. A levágott fejek elgurultak, az egyik ember, a másik szarvas.
  A vikomt csak annyit tudott mondani:
  - Gyerünk! Megsemmisítő!
  Hogyan vált el a feje a testétől.
  Pasztuhov így válaszolt:
  - A fej lélek nélkül olyan, mint a lélek, a kutya!
  Öt lovas rohant egyszerre a fiatalemberre. Az egyiket azonnal megölte, a másikat pedig leütötte a lováról.
  - Hát, hányan vagytok ott! Rohanjunk a medencébe!
  A lovasok kissé zavartnak tűntek, hú, erős volt az ellenség.
  Pasztuhov még kettőt vágott, és ezt énekelte:
  Máglya a legfényesebb lánggal,
  A szerelmem ég!
  Bár az ellenség ravasz és ravasz,
  De össze lesz törve!
  
  Hagyja a vad, őrült gazembert
  Felégeti és feldúlja a régiót!
  A szerelem a lélekben olyan, mint a csalogány;
  Rohanás, repülés, hajrá!
  
  És a Szent Rusz győzni fog,
  Nincs más sors!
  A lovag erős pajzsot emel,
  Kedves Szülőföld!
  
  És hűséges marad,
  Szent fény Oroszországnak!
  Az orosz páncél megbízható,
  Óvjuk meg családunkat a bajoktól!
  A fiatalember megállás nélkül énekelt és vagdalt. Ütései a maestro ujjainak mozgásához hasonlítottak egy zongora billentyűin. Csak az érintések nem a zenét ütik ki, hanem a vérpatakokat. A "zöld" harcosok azonban nagyon jól küzdöttek, nem kevésbé vitézséget és győzni akarást tanúsítva. A goblinok nem voltak rosszabbak az embereknél, az elfek kiváló íjászok voltak, és nem vesztek el a kézi harcban. Pompás küzdelmek zajlottak, virtuóz szintű bemutatóval.
  Grobogor így ökölbe gyűjtötte a legjobb harcosokat, és ellencsapásokat mért; nem gyáva volt, hanem éppen ellenkezőleg, nagyszerű kardforgató és harcos.
  - Én nyerem! Nem veszíthetünk!
  Dobrynya Nikitich az oldalánál gondosan figyelte az ellenség mozgását. Baldak hatalmas tartalékának egy forró csata közepette sikerült elérnie a dombokat. Jó néhány dinoszaurusz volt tartalékban, hatalmas szörnyek varázslatos patkókat használva elkezdtek felkapaszkodni egy szinte függőleges lejtőn. A tartalékot Lancelot ember alkotta lovag irányította. A Nagyoroszországból érkező lesezredet Mikula vezette. Azt mondta Dobrynyának:
  - Oké, jönnek az ördögök!
  Dobrynya így válaszolt:
  - Hogyan oszlanak el a csillagok?
  - Természetesen minden javában zajlik!
  - Amikor a legtetejére érnek, olajat kell önteni rájuk, képzeld el, mi lesz, ha leesnek a dinoszauruszok.
  Mikula elvigyorodott:
  - És az olajat a gyantával együtt fel lehet gyújtani!
  - Milyen teljesen ésszerű ötlet! Bár kegyetlen!
  - A háborúban a vitézség kéz a kézben jár a könyörtelenséggel! Olyanok, mint a menyasszony és a vőlegény egy győztes szakszervezetben! - füttyentett Mikula. - Keményen fogunk küzdeni, küzdeni fogunk! És nem csak szemet szemért!
  A dinoszauruszok folyamatosan másztak és másztak. A csillagokba botlva a szörnyek és a mögöttük vágtató lovak megbotlottak, néhányan elestek, de a fő lavina tovább haladt. A dinoszauruszok csattogtatták az állkapcsot, és nyilak záporoztak rájuk, gyakorlatilag nem okoztak kárt a szörnyekben, viszont embereket és kisebb egyedeket öltek meg. Lezuhantak az aljára, gurultak. A túloldalon lévő íjászok hevesen válaszoltak, de mivel alulról lőttek, a tűz nem volt olyan hatékony. Ahogy a penész borítja a sziklatömböt, Szvjatoroszország csapatai úgy terpeszkedtek a dombon. A legfelső pontot hamarosan átlépjük.
  Mikula parancsolta:
  - Itt az idő! Repüljünk!
  Gyantával kevert olajat öntöttünk ki. A dinoszauruszok lábai bekerültek az elvarázsolt patájukba. Lancelot lovag azonban nem volt tanácstalan, hanem megparancsolta:
  - Előre harcosok! Saryn a kitcskán!
  Az ilyen "bátorság" azonban többet árt, mint használ. Szörnyű zúzás volt: a dinoszauruszok megfordultak és átszúrták egymást. De az élekhez erősített pengék különösen veszélyesek voltak. Könnyen levágják a szörnyek és a kisebb harcosok húsát. Lancelot az összecsapás kellős közepén találta magát. Kíméletlenül szorították, megfosztották attól a lehetőségtől, hogy a hadsereget irányítsa. Mikula, látva, hogy elérkezett a kritikus pillanat, ráparancsolt:
  - Támadjunk! Adjunk nekik gennyes légzőkészüléket!
  Új erők csapása Nagy-Oroszország varázslatos hadserege javára billentette a mérleget.
  A lesezredek vagy előre megkerülték a dombokat, vagy felülről támadtak. Mindenesetre a fölény a szervezetten harcoló hadsereg oldalán volt, szemben a pániktól elhatalmasodó hadsereggel, amely az olaj meggyújtásakor még jobban felerősödött.
  Mikula füttyentett:
  - Árasszuk el így a fürdőt - emeljük fel Vanka-Vstankát!
  Lancelot megdöbbent, és a parancs nélkül maradt tartalék egyszerűen meghalt.
  Baldák nem küldhetett erősítést, mivel minden csapatát frontcsata szorította le.
  Mikula mindezt nagyon jól látta, a vereség felgyorsítása és a csapatok lelkesítése érdekében személyesen vágott bele az ellenség soraiba, kétélű baltát lengetve.
  - Mindnyájatokat darabokra téplek! Ismerni fogjátok ti idióták!
  Baldák felkiáltott:
  - Igen, mindannyian átkozottak lesztek! Most a sárkányok csatlakoznak a csatához!
  Valóban, a szélsőséges magasságban a sárkányok csatája kezdődött. Amint egyenlő feltételekkel járt, a szárnyas lények sok csapatra szakadtak.
  Mikula dühös izgalommal lendítette a fejszéjét, de ugyanakkor nem felejtette el kiadni a szükséges parancsokat. A parancsnok a szenvedélyről és a lelkesedésről szólt.
  Egy mellette lévő férfit lándzsákra emeltek, de ez csak fokozta a keserűséget.
  Fokozatosan a nagyoroszok fölénybe kerültek, minden kardlengetéssel és lándzsa szúrással több ezer áldozatot hoztak.
  Baldák felkiáltott:
  - Te vagy Lancelot: csak golyó a szádban! Akkora barom vagy! Hát mit csináljak veled! Felakasztlak, nem jobb, mint a negyedik!
  A tartalék eltűnt, és néhány fantomharcos habozás nélkül felszállt. Még a bátor harcos lányok is mezítláb villogtak, sokuknak vérfoltos sarkú. Nos, el kell ismernünk, hogy ez egy ésszerű lépés volt, de amikor a dinoszauruszok rohantak, mennydörögve és eltaposva a sajátjukat, az... Röviden, a megsemmisülés és a csonttörés igazi dala. Lancelot meghalt, utolsó szavai ezek voltak:
  - Ezt előre láthattam!
  A fantomoknak azonban voltak olyan érzései, amelyek nagyrészt egybeestek az élőlényekkel. Ezért, mivel tudták, mi a félelem, pánikszerűen repültek, néhány lány járás közben ledobta a páncélját, hogy megkönnyítse a futást. Izzadságtól csillogó meztelen testük minden erotikus vonzereje ellenére, különösen fényűző csípőjük, a cserzett bőr alatt gördülő izmaik nem tudtak együttérzést kelteni a szívekben.
  Az üldözés brutális volt, minden dombról és a hozzájuk vezető közelségről kiderült, hogy vastagon szennyezett a vér, holttestekkel teleszórva, mint egy pormező. A paták beleragadtak a véres iszapba. Ugyanazok a nagyoroszországi félmeztelen lányok visítoztak az örömtől, és megpróbálták leadni a súlyfelesleget. Milyen csodálatos ez, meztelen harcosok, izzadságtól fényesek és vértől szennyezettek, izmaik megfeszülnek, lábaik táncolnak futás közben!
  Mikula, nem figyelve a lányos bájokra, ráparancsolt:
  - Hajtsa őket a központ felé! Ott összetörjük a kis drágákat. Még egy makacs szamár is engedelmeskedik az ostornak!
  A mozgás egyre irányítottabb és gyorsabb lett. Kihasználva azt a tényt, hogy a legerősebb tartalékot megsemmisítették, Mikula Dobrynya Nikitich parancsára megtámadta az ellenséget a szárnyon és a háton. És bár az ütés nem volt hirtelen, a seregek sokkja nagy volt.
  Baldák, látva, hogy a helyzet kritikussá válik, egy kis katonával együtt harcba rohant:
  - Csak a szél heves, a szemembe esik az eső! Vihart látok tombolni a világ felett! - Bogatyr Baldak formációba került, de csapatának egy részét megdöntötték a menekülő lovasok és dinoszauruszok. Ha felgyújtasz egy ilyen szörnyet, akkor tényleg elfut. És még így is csak a karmok villannak, vágva a véráztatta felületet!
  Az egyszarvúval manőverezve Baldáknak valahogy sikerült ellenállnia, de sikerült párszor összetörniük. Csak egyet akart: megküzdeni Dobrinja Nikiticcsel. Sőt, kellemetlen meglepetéssel is készült az ellenség számára.
  Dobrynya, felismerve, hogy a parancsnoknak példát kell mutatnia a katonáknak, belerohant a csata sűrűjébe. Ő maga természetesen ügyes és erős harcos, kiválóan uralja a kincsesládát.
  - Gyerünk srácok! Szívünk nem fog megingatni a harcban! Álljunk ki Nagy-Oroszország becsületéért és dicsőségéért.
  Baldák így válaszolt:
  - Nyerjen a Sacred Rus!
  A hős Foma, aki Baldák jobb oldalán harcolt, hozzátette:
  - Harcolj érte és ne félj!
  Mindkét fél a legnagyobb harci nyomást tanúsította. Igaz, Szvjatorosz seregének nagy része már elmenekült, de az őrség bátorságcsodákat tett.
  Baldák keresztet vetett, meglátta Dobrynya Nikiticset, és közelebb került hozzá. A bal kéz két tüzes ajándék után tapogatózott, amit a varázslók adományoztak.
  - Most megsütöm, Dobrynyushka!
  Nikitich két harcost győzött le, Baldákra is felfigyelt. Most a két hősies parancsnoknak kellett döntenie: kié lesz a babér!
  Baldák felkiáltott:
  - Nos, a kígyó győztese, kérsz egy kis búzadarát?
  Dobrynya így válaszolt:
  - Az ilyen gyerekes kifejezések nem illenek egy dicső harcoshoz!
  Baldak felnevetett:
  - Nem akarod ezt?
  Tüzes ajándékot dobott, amivel egy egész mamutot lehetett sütni. Dobrynya ráugrott az unikornisra, az "ajándék" a visszavonuló masztodont érte, azonnal megnyúzva a fenevadat.
  - Rendes légycsapója van! - vette észre Dobrynya.
  - Ügyes ördög vagy! - mondta bosszúsan Baldák és bedobta a második ajándékot.
  Ám a dobás pillanatában meglökték, eltévedt a keze és szinte mellette felrobbant a varázs "gránát". A biotűz megperzselte a hőst, megolvasztotta a páncélját és megsütötte hatalmas húsát.
  - Micsoda barom! - káromkodott Baldák. Jóllehet nagyjából ő volt a hibás a tiltott fegyverek használatáért.
  Dobrynya négy harcost (egy felhasadt hasú kobold, aki egy fűvel benőtt dombnál fájdalmasan összeszorította a fogát), és saját tőrével megszúrta az ötödik ellenfelet, áttört Baldákig.
  - Hát micsoda hős! Bár nem szeretnéd, felajánlom! Harcoljunk egy az egy ellen?
  Baldák károgott:
  - Hát persze, hogy megtesszük!
  Mindkét lovag összejött, megütötte a kardját, és szikrák szálltak.
  Dobrynya azt javasolta:
  - Talán jobb lenne, ha a háború kimenetelét a parancsnokok közötti párbaj döntené el?
  Baldák rávágta:
  - Túl vékony beled van ehhez!
  Dobrynya a legőszintébb mosolyt öltötte az arcára:
  - Nem gondolod?!
  - Igen, a sakált és fejbe kapod!
  Baldák rohant támadni, de énekelt oldala erős fájdalmat adott, és megakadályozta, hogy mozduljon:
  - Felaprítalak!
  Dobrynya visszaverte a támadást és jobbról kezdett támadni, mivel így az ellenség súlyosan megsebesült.
  Nem éri nagy katasztrófa a bolygót,
  És az ellenség hiába vetette be az erőit a hadjáratba!
  Képesek leszünk legyőzni az ellenséget egy dicső csatában,
  A sötétség porrá bomlik - eljön a világosság ideje!
  Dobrynya énekelt, és újabb dühös támadást végrehajtva levágta a jobb karját.
  Baldák eldobta a kardját, és Dobrynyára köpött, és azt kiabálta:
  - Uram, te...
  Dobrynya kincse levágta Baldák fejét. Tíz lépést arrébb repült, és egy harcos felkapta. A haldokló fej azt tudta mondani:
  - Megátkozlak! - Aztán apró, lángoló darabokra omlott.
  Dobrynya így válaszolt:
  - Miért? Tisztességes küzdelem volt!
  A vezér halála után a Svyatorossiya hadsereg jobb szárnya tömeges menekülésre fordult. Most már nem volt megállás. Az élő lavina mozogni kezdett, a varázslatos sziklaomlás fokozódott. Dobrynya kérést intézett Ilja Murometshez.
  - Talán ideje összetörni a középső és a bal szárnyat.
  Ilya Muromets válaszolt:
  - Üss középre! Adjon gyorsabb ütést, az erők egy része hátba ment, és egyúttal hagyja, hogy üldözzék a menekülőket, nem engedik, hogy visszatérjenek a szolgálatba.
  Dobrynya így válaszolt:
  - Az üldözést Mikulára bízom, és a középpontban csapok le. Én vezetem a halálos támadást.
  - Hagyja, hogy a dinoszauruszok először becsapódjanak az ellenséges formációba. Nekik, mint a tankoknak, le kell zúzniuk a lovasságot anélkül, hogy a sajátjukat bántsák!
  Szvjatogor látta, hogy az ellenséges erők egy része oldalról támadja a központot, de nem voltak tartalékai. A hatalmas lovag a mágusokhoz fordult.
  - Kedves Natasa, rosszul számoltunk, és most az ellenség visszaszorítja csapatainkat. Hátulról és oldalról beborítás fenyegetett. Kérlek drágám, küldj erősítést! Ellenkező esetben elcsesznek minket!
  Natasha varázslónő így válaszolt:
  - Nem! Most minden erőnket csatába vetik a felső altérben! Az ellenséges mágusok támadásba lendültek, mi pedig ütéseket váltunk velük. Dinamikus egyensúlyi helyzet alakult ki. Ha ugyanakkor az erők egy kis része is feléd irányul, veszítünk.
  Szvjatogor felnyögött:
  - Szóval mit kéne tennünk?
  - Tudok tanácsot adni!
  Szvjatogor hangjában megjelent a remény:
  - Melyik?
  Natasha nevetett:
  - Volt számbeli fölényed, nem?
  - Igen, nagyszerű! - morogta a hős
  - Fordítsd hát vissza a menekülő ezredeket a bátorság kürtjével.
  Szvjatogor így válaszolt:
  - Megpróbálom!
  A lány hozzátette:
  - Ő egy csoda, kétszer erősebbé teszi a katonákat. Csak óvatosan figyeljen, nehogy az ellenség saját meglepetését használja válaszul!
  - Követem!
  A hatalmas hős kivett egy kürtöt a kebléből, és megpróbálta megfújni. Ebben a pillanatban egy apró légy repült a bejárati nyílásba. Szvjatogor ezt nem vette észre, és teljes erejéből fújt. Szörnyű üvöltés hallatszott, mintha dobok ezrei vernének. Több tízezer fegyver kezdett el lőni egyszerre.
  A szent ugatott:
  - Itt a világ vége! Erősödik a hadseregem!
  Aztán hirtelen Grobogor hangja hallatszott a kagylóban:
  - Szvjatoszlav, hallasz?
  - Igen, persze!
  - Milyen ijesztő ez!
  - Pokoli ágyúk dörgése! Most csapataink visszatérnek, és menekülésre kényszerítik az ellenséget!
  Grobogor hangja elhalkult:
  - Nem tudom! Valamiért rettenetes iszonyat van a lelkemben.
  - Az ellenség is!
  - És valami szörnyű gyengeség!
  Grobogor vékony hangon felsikoltott:
  - Istenem!
  - Mi a helyzet!
  - A katonáim futnak! És ledobják a fegyvereiket!
  Szvjatogor maga is észrevette, hogy a hadsereg az egész fronton visszavonul. Nagy-Oroszország csapatai, mint a homokdagály, szétverik a virtuális hadsereget. A meztelen lányok elesnek, kegyelemért könyörögnek, még a saját kezüket is megkötik, csupasz, védtelen lábukat rúgják. Szvjatogor ismét fújt. A kürt zümmögése gyengébb lett. A csata teljes veréssé fajult. A katonák elestek, a lányok megadva magukat, saját hosszú hajukat használták béklyónak, és úgy kötözték meg őket, hogy porral és vérrel borított mezítlábuk a saját arcukhoz vagy a tarkójukhoz nyomódott. Még a hatalmas dinoszauruszok is játékszerként dobálóztak, minden káoszba borult.
  Szvjatogor látta, milyen gyorsan nőtt a katasztrófa. Ez már nem visszavonulás volt, még a repülés is túl gyenge összehasonlítás. Megtörtént az őrült horda teljes kiirtása - alig néhány perce egy hatalmas hadsereg. A parancsnok pánikszerűen a legfelsőbb harcoshoz fordult.
  - Kedves Natasha!
  Egy elégedetlen hang szakította félbe:
  - Mi más!
  - Csapataink menekülnek!
  A lány éles hangon ugatott, és úgy pörgette aranyfonatait, mint a malom szárnyait:
  - Hogy fut mindenki?!
  - Kivétel nélkül csak én és a kíséretem állunk egy helyben, és ez csak körülbelül tíz ember.
  Natasha felsikoltott, fonatai légcsavarlapáttá változtak:
  - Te barom! Elveszett a varázskürt, a mágikus sereg utolsó reménye! Hülye bolond! Chernodyrnik!
  Szvjatopolk kedvetlenül motyogta:
  - Nem igazán! Teljes erőmből belefújtam! És az üvöltés állva teljes!
  Natasha most sokkal nyugodtabb, és így válaszolt:
  - Igen, hallottam! Megérkeztek a varázslatos hullámok! De ez egyáltalán nem igaz, idegen a tonalitás!
  Szvjatopolk mély levegőt vett:
  - Nem tájékoztattak, hogyan kell helyesen fújni! Talán túlzásba vittem! Okosan kellett volna viselkednem?
  Natasha tiltakozott:
  - Nem számít, hogyan fújt! Nyilvánvalóan a polaritást megváltoztató varázslat lépett be a kürtbe, aminek következtében a harcosok elgyengültek és elveszítették a bátorságukat. A fenébe Oksana, a hülyeséged miatt sikerült túljárnia az eszemen.
  Szvjatopolk azzal érvelt:
  - Nem, ez az én defektem! Láttam, hogy egy légy belerepül a szarvába, de nem tulajdonítottam neki semmi jelentőséget. Túl kicsi volt!
  Natasha felhorkant:
  - Igen kicsi! Akkora, mint egy tetralet! Az elf simán fordíthatta volna a varázslatot. És általában, hiába keveredtem a trollokhoz, a köztük és az elfek között zajló összes háborúban előbb-utóbb a manóké lett a végső győzelem. Csak az ebben az elbűvölő fajban rejlő pacifizmus és kedvesség akadályozta meg a trollok teljes kiirtását. Valamint birodalmunk csípőjében.
  Szvjatopolk játékosan énekelve megjegyezte (talán hogy elrejtse kétségbeesését):
  - A trollok egyáltalán nem rokonaink! Jobban szeretik a Sátánt! És titkolódzás nélkül elmondom az érzéseimet! Trolltól nem lehet feleséget venni!
  Natasha nevetett:
  - Szép munka! Egyike vagy azoknak a fantomoknak, akik még az akasztófán is tréfálkoznak. De most már érted, mi marad számodra?
  Szvjatopolk csettintett a nyelvével:
  - Természetesen, és sajnos túl világos, nem engedi meg a kettős értelmezést.
  - Szóval halj meg becsülettel!
  Szvjatopolk keresztet vetett:
  - Bosszant, hogy a becsület szót elfelejtik, és a becsületre rágalmazás van a hátad mögött! Azonban nem általunk és nem a mi időnkben! Ne szégyenítsük meg az orosz földet! Előre dicsőséges lovagharcosaim!
  Egy tucat kiválasztott hős egyhangúan ugatott:
  - A becsületért és a szülőföldért!
  Ilja Muromets és kísérete is beszállt a csatába: nem illik egy parancsnoknak kiülni egy ilyen döntő pillanatban.
  Bátor szívek nagy tragédiája, két nagy hadsereg, csak egy maradhat életben, pedig mindkettő megérdemli az életet!
  Az egyik előbb születik, a másik előbb születik: ahogy Viszockij énekelte: négy elsőszülött van a távolban, mindegyik azt hiszi, hogy harcos! Mindenki azt hiszi, hogy ő a legkevésbé fáradt, mindenki magas piedesztálra szeretne kerülni!
  Ilja Murometsz, fekete lovát teljes erejéből sarkantyúzva, alig utolérte a visszavonuló ellenfeleket. A legtöbb ellenséges dinoszaurusz egyszerűen meghalt a nagy túlfeszültség miatt. Lihegtek és elestek, vad görcsökben forgolódtak.
  Aljosa Popovics a jobb szárnyon vágtatva megjegyezte:
  - Nyilván ezeknek a hangoknak különleges pusztító erejük van. Nézd, mennyire sokkolták az állatokat.
  Ilja Muromets úgy vágott, mint egy géppuska. Túl könnyű volt, semmi ellenállás, még csak védekezési vágy sem. A távoli iraki háborúval kapcsolatos összefüggés jutott eszembe, amikor az arabok félve menekültek az amerikai tankok elől. Egyszerűen lelőtték őket. Aztán volt egy hasonló háború a másfél milliárd Xitaival. Az orosz tudósok a gravitációs ultrahang elvén alapuló új fegyvert találtak fel, amely halmozottan terjedt, és még a nukleáris csapásnak ellenálló földalatti bunkerek sem tudták megmenteni. Sok millió keskeny szemű horda pánikszerűen elmenekült. Nem volt se erejük, se kedvük megállni és visszalőni! Az atomfegyvereket ultrakönnyű neutronok speciális sugárzásával semlegesítették, ami megváltoztatta a radioaktív elemek fizikai jellemzőit. Mára a virtuális hadsereg mintegy egymillió katonája és dinoszaurusza inert tömeggé változott, amely csak arra képes, hogy elfusson vagy elpusztítsa magát.
  Csak egy tucat fantom, élükön Szvjatopolkkal, megőrizte bátorságát ebben az őrült káoszban.
  Aljosa Popovics meglepődött:
  - Furcsa, hogy a pánik nem hatott csapatainkra és erre a maroknyi ellenségre!
  Ilya Muromets kifejtette a véleményét:
  - Talán azért, mert zöldes árnyalattal vannak jelölve. Úgy tűnik, hogy itt egy bizonyos varázslat keveredik.
  Alyosha kijelentette:
  - Élve vigyük el ezeket?
  - Csak Szvjatopolk.
  Egy tucat hős, közülük kettő erős harcos, titánként harcolt, Szvjatopolk egy ütéssel leütött két-három lovast, testek hullottak körülöttük, holttestek halmozódtak fel, és fokozatosan egy egész halom keletkezett. De a hatalmas dinoszauruszok ütése azonnal megtörte a lovagok ellenállását. A lányok haláluk előtt teljesen meztelenek voltak, testük túlságosan túlterhelt az izmokkal és masszív ahhoz, hogy a titánlányokat szépnek és harmonikusnak mondhassák, de a mellük olyan, mint a legtelivéresebb bivaly tőgye, felfordított mellbimbókkal, szegfűrügyekkel. A harcosok méltóságteljesen küzdöttek, a számos vágásból származó skarlátvörös patakok enyhén lilás árnyalattal színezték étcsokoládé bőrüket. Miközben a szívek dobogtak, hatalmas kezek emelték fel a kardot, az egyik lány, elveszítette jobb kezét, baljával hasított, és a fájdalom ellenére mosolygott, kitárta nagy, egyenletes, hónál fehérebb fogait. Szvjatopolkon kívül mindegyiküket kíméletlenül feldarabolták és taposták. A világoszöld, göndör hajú hőslány zuhant utoljára, levágott fejével felkiált:
  - Slava Ros...
  A skarlátvörös ajkak elsápadtak és megdermedtek. És maga a főparancsnok is súlyosan megsebesült.
  Leütötte a lovát, nehézkesen felállt, és odakiáltott Ilja Murometsznek, aki fellovagolt:
  - Ön férfi!
  Ilja nyugodtan válaszolt:
  - Természetesen férfi!
  - Akkor küzdj meg velem egy az egyben! - kiáltotta Szvjatopolk utolsó erejéből.
  Ilja Muromets megrázta a fejét:
  - Nem, ez nem lesz helyes!
  - Miért gyáva!
  Az epikus hős a fejét csóválva és egy bika nyakán állva ellenkezett:
  - Megsebesültél és nem tudsz harcolni! Ez teljes verés lesz! Ráadásul nincs időm.
  - Elnézést!
  - Na jó, vedd el! - Ilya Muromets egy erős ütésre dobta lovát, kardját a magasba emelve.
  Szvjatopolk erre számított, és egy kétségbeesett dobással sikerült megelőznie a harcost. A penge egyenesen a hatalmas hős gyomrába zuhant. Ilja felnyögött, amikor leesett a lováról. Szvjatopolk rohant, hogy befejezze, de egy tucat vörösen izzó, gyémánthegyű nyíl azonnal átszúrta. A parancsnok elvérzett.
  Katonák futottak oda Ilja Murometshez, Aljosa Popovics leugrott a lováról, fülét a mellkasára tette. Boldogan kiáltott fel:
  - Még él! Örüljetek oroszok!
  Ilja kinyitotta a szemét:
  - Megsérültem!
  Aljosa vigasztalt:
  - Biztos vagyok benne, hogy nem végzetes! Nagyon jó egészséged van. Harcolni fogunk a földön, az égen és a koromsötétben!
  Muromets halványan elmosolyodott:
  - Nem leszek harcos a következő néhány órában. Önt nevezem ki legfőbb parancsnoknak. Mivel mi nyertünk, Önnek és a hadseregnek egy másik szintre kell lépnie, és segítenie kell csapatainkat az űrcsatában. Ez az első számú feladat. Úgy érzem, nehéz dolguk van.
  Alyosha így válaszolt:
  - A többi harcoshoz hasonlóan én is a végsőkig teljesítem kötelességemet. Hol és hogyan támadja meg ellenségeit?
  - Oksana elmondja. Ő reprodukálja a portált, de egyelőre alszom! - Ilya Muromets lehunyta a szemét.
  Aljosa ismét a mellkasához tapasztotta a fülét. A pulzusa gyenge volt, de állandó, gyorsan felugrott és felkiáltott:
  - Folytassuk az üldözést! Nyírjunk ki minden gonosz szellemet!
  Az egyik harcos ezt énekelte:
  - És a bal oldalon a mi seregünk, a jobb oldalon pedig a mi seregünk! Jó nekünk, ha részegen veszekedünk!
  Aljosa az ajkára csapott:
  - Milyenek a mieink? Az ellenség az ellenség: bőrszíntől és megvert arctól függetlenül!
  Az üldözés: minden félelmetes varázsa, kiömlött vérpatakok, levágott testek, sok ezer, gyötrelmes kínokkal küszködő állat ellenére szinte rutinná vált. Mivel Szent Oroszország mágikus csapatait súlyosan meggyengítette a fordított mágia, sokkal könnyebb volt utolérni őket. A kiirtásnak hajvágás jellege volt, a sereg úgy olvadt, mint a vaj a serpenyőben. Csak lányok, szerencsére mindegyiknek hosszú és dús haja volt, ami azt jelenti, hogy megkötötték magukat és megkímélték őket. Aljosa Popovics felvette a kapcsolatot Okszanával.
  - Legfőbb varázslónő, nyertünk!
  A lány örömét nem titkolta, így válaszolt:
  - Azt már tudom!
  - Milyen további utasításai vannak?
  - Még nem tudjuk megnyitni a portált. Az ellenség túl erős. Tehát először is folytasd a folytatást. Hamarosan áttör a mini-anyag és a transz-űrgenerátorok felé. Törje le az összes antennát, akkor az ellenség energiája kiszárad. A varázslók hatalma aláásásra kerül, és képesek leszünk létrehozni egy átmeneti portált. Mindeközben a mieink tényleg ráérnek az űrcsatában.
  Alyosha így válaszolt:
  - Megértem a parancsot, és végrehajtják.
  - Hol van Ilja Muromets?
  - Súlyosan megsebesült!
  - A háborút nem lehet áldozatok nélkül folytatni! Ha nyerünk, meghosszabbíthatjuk az életét. Most gyorsíts, használj egy speciális imát.
  - Valami olyan, mint egy mantra.
  - És te ismered őt!
  Alyosha Popovich elkezdett olvasni egy imát, szó szerint kiöntött különféle, értelmetlennek tűnő hangokat.
  A parancserősítőn keresztül továbbítva:
  - Gyerünk, ismételd utánam. Amit én mondok, azt mondod te is.
  Bár a mantra hatása nem volt olyan jelentős, az üldözés sikeres volt. A sereget, vagy inkább annak maradványait taposták: az utolsó katonákat megölték. A meztelen foglyok pedig a hajukkal csavarták lábukat és fejüket, és a nagyobb biztonság kedvéért ujjaikkal megnyomták az orrukat, hogy gyorsan mély álomba merüljenek. A verseny folytatódott, a síkság átadta helyét a hegyláboknak, zöld fűnek, vörös homoknak. Aljosa Popovics elrendelte, ne zsúfoljon, formáljon külön csoportokba.
  Látás jelent meg előtte és parancs:
  - Üsd a láthatatlan kaput a kardoddal. Ebben az esetben áttör a generátorokhoz.
  Alyosha, egy csodálatos hatlábú lovon, sikerült megszöknie, és az egész hadsereget megelőzte. És a leggyorsabb harcosok mindegyike megelőzte őt, és nekiütközött egy átlátszó falnak. Üvöltve zuhantak, kopogtatták az orrukat és zúzódásokat kaptak. A másik seregnek sem volt ideje lelassítani. Sok katona meghalt, néhány tucat dinoszaurusz eltörte a csontját, a többiek pedig alig tudtak megállni. Aljosa Popovics felugrott, és látta, hogy az ajtó villogni kezd. Homályos volt és nagyon kicsi, egy csodálatos kert ajtajára emlékeztetett az Alice-ről szóló mesében, de azonnal érezte, hogy meg kell ütnie.
  Egy eszeveszett mantrát kiáltott, Aljosa megvágta:
  - Győzelem vár, győzelem vár arra, aki át akarja törni a béklyókat!
  A sorompó remegni kezdett, és fokozatosan omladozni kezdett. Törmelék repült le róla, majd valami megremegett, és az átlátszó páncél végül szétesett. Popovics Aljosa tőrt dobott, hogy végre megbizonyosodjon erről.
  - Szabad az út! Ugorj utánam!
  A fiatal parancsnok átugrott, Pasztuhov és más lovas katonák rohantak utána.
  Dobrynya Nikitich megkérdezte:
  - Miért nem segítünk a sajátjainkon?
  - Ez még nem lehetséges, meg kell semmisíteni a megareaktorokat körülvevő antennákat.
  - Akkor már nincs sok hátra.
  Előtte egy antennákkal sűrűn tarkított völgy volt. Egyes antennák hatalmasak voltak, tízezer kilométeresek, fenyőfákként lógtak ki, míg mások éppen ellenkezőleg, kicsik voltak, mint a nádbozót.
  - Pusztítsd el őket! Ne hagyjon fémet a fémen!
  Megkezdődött a teljes mészárlás. Párszáz katona azonban erős sokkot kapott a túláramtól. Heves görcsökben vonaglva estek el. Aljosa parancsolta:
  - Vegye le a sálakat, vagy kössön más rongyot a kezére, és vágja fel.
  A dinoszauruszok is nekiütköztek az antennáknak, ledöntve azokat, és egyúttal visítozva a becsapódásoktól. Egyszerűen félelmetes zsivaj támadt. Emberek tömegei pusztították el az acéltól csillogó erdőt.
  A koronakisülések időnként átugrottak a levegőben, és villámcsapás csapott le. Az áldozatok száma azonban csekély volt, többnyire a gyilkos energia volt felfelé.
  Pasztuhov pár ütést kapott a mágikus elektromosságtól, de ettől csak még jobban feldühödött.
  - Pásztor vagyok, és maga Krisztus is pásztorhoz hasonlította magát! Pásztorkodlak hát a halál árnyékának völgyében!
  Az antennák, még a legnagyobbak is, leestek. Fokozatosan a síkság megtelt sok fémdarabbal. Az antennákat könnyebb elpusztítani, mint az embereket: mozdulatlanok és nem harcolnak.
  Amikor az utolsó antenna összeomlott, a hadsereg feletti égbolt színe megváltozott, és koromsötét lett! Natasa magabiztos hangja hallatszott Aljosa fülében:
  - Most már a mi fiunk vagy! Sikerült teljesíteni a feladatot. Most haladunk, építsük újjá a sereget, hamarosan megnyitjuk a portált.
  Alyosha felkiáltott:
  - Ezt a lehető leggyorsabban meg kell tennünk! Haldoklik a fiúink és a lányaink!
  Valóban, Nagy Sándor hadserege egyre rosszabb és rosszabb lett! Felsőbb erők szorították, és a veszteségek nőttek. A nagy csillaghajók széthasadtak, a kicsik úgy égtek, mint a legyek a fáklyában, és nem volt hova visszavonulni. Segédjei, különösen az elf, azt javasolták:
  - Talán elhagyhatjuk az interuniverzális teret. A másik oldalon erődbolygók fognak segíteni nekünk. Késleltetni fogják az ellenséget!
  Sándor dühösen elutasította az ilyen javaslatot:
  - Semmilyen esetben sem! Ebben az esetben annyi felesleges áldozat lesz, főleg a civil lakosság részéről (ha ez a gazdasági csapatokról mondható el). Erősítésre várunk, vagy meghalunk, és megpróbálunk minél több ellenséget elhurcolni.
  "Ebben az esetben nem tehetünk mást, mint imádkozni!" - mondta az elf.
  . FEJEZET 6. sz.
  Yanka remegett a félelemtől, vacogott a foga. Hirtelen ezek szörnyű pedofilok, akik meg akarják erőszakolni. Ráadásul úgy néznek ki, mint az arabok, és az arabok gyakran szexuálisan kizsákmányolják a fiúkat, ahogy nevezik őket - bacha!
  - Kérlek, ne kínozd!
  A kereskedő arcon ütötte Yankt, a fiú megtántorodott, az arca feldagadt. Zaj volt a fejemben.
  - Gyere gyorsan, kölyökkutya, vagy megparancsolom, hogy nyúzzák le.
  A kereskedő asszisztense ugatott:
  - Ez az, Ahmed. Kivesszük és megszórjuk sóval.
  Yanka automatikusan levette a pulóverét. Volt egy pólója egy rajzfilmfigura képével: fekete köpeny.
  Ahmed nevetett:
  - Gazdag ruhák, és milyen szörnyeteg van rajta ábrázolva.
  A fiú alig hallhatóan dadogta:
  - Fekete köpeny!
  - Aki nem hall!
  Yanka megtört hangon kiáltott:
  - Fekete köpeny!
  - Ki ez?
  A fiú szipogott:
  - Disney rajzfilmhős.
  Ahmed visszariadt:
  - Varázsló vagy? Vagy ez a birodalmad neve?
  A fiú komolyan megijedt:
  - Ez egy ilyen ország!
  - Messze!
  - Igen, messze!
  Ahmed levette a turbánját, és megvakarta a feje búbját:
  - Ezt nem ismerem! Valójában elképzelhetetlenül távoli vidékeket láthatunk, világunk nagyon nagy. Vedd le a köntösödet, most az enyém.
  A fiú félénken levette, úgy döntött, nem vitatkozik. Ahmed ujjával a fiú csupasz hasára mutatott. A fiú hasizma faragva volt, különálló szeletekkel, mint egy csokoládéban. Amíg a cirkuszi iskolában tanult, Yanka nagyon jó izomzattal rendelkezett, a kisgyermekkori edzések rugalmassá tette testét, izmait pedig rugalmassá. Ahmed elégedett volt:
  - Erős rabszolga, látszólag az idegen harcosok kasztjából vagy, csak még kicsi és gyáva.
  Yanka lesütötte a szemét, és felsóhajtott:
  - Valójában nem vagyok harcos!
  - WHO?
  - Valami színészhez hasonló!
  - Igen! Annyira érdekes! De nincs időm hallgatni a dalaidat. Most vedd le a csizmádat.
  Yanka kicsit merészebben javította ki:
  - Tornacipő!
  - Ez az?
  - Így hívják a cipőnket!
  Ahmed felemelte az ostorát:
  - Ne merészelj előadást tartani nekem! Csak lőj!
  Yanka vonakodva vette le őket, szinte újak és fényesek voltak. Hogy ne piszkosuljon, a zokniját is levette.
  Ahmed örült.
  - Bírság! Engedelmes rabszolga leszel! A cipők gyönyörűek, eladók. Most pedig vedd le a nadrágod!
  Az utolsó mondat félelmet keltett a fiúban, mi van, ha tényleg cserbenhagyják?
  A kezeim remegni kezdtek. Ebben a pillanatban csapkodás hallatszott, és az ostor fájdalmasan megégette a csupasz vállát.
  - A parancsomat azonnal végrehajtják rabszolga!
  Yanka a fájdalomtól nyögve gyorsan levette a nadrágját, és csak a sportnadrágban maradt. Ahmed odalépett hozzá, és szertartás nélkül érezni kezdte. Durva ujjak jártak a lábakon, gyúrták a mellkast, csipkedték a bicepszeket, a rabszolgakereskedő a szájába nézett.
  - A fogak mind épek! Egyetlen helyen sem! Ezért voltak erős csontok.
  Aztán rávett, hogy felemeljem a lábam, érezve a lábam:
  - Nem, nyilvánvalóan nem rabszolgának születtél, ami azt jelenti, hogy nagy érték vagy. - Ahmed megszagolta a fiút. A tiszta, izmos test illata felébresztette az állati ösztönöket, de a kereskedő megszokta, hogy visszafogja magát. Összességében a termék vonzónak tűnt. Ahmed fájdalmasan meghúzta a fiú szőke, sűrű haját, és így szólt:
  - A szőke fiúk nagyon ritkák. Jó összeget kapok érte. Csatlakozz hozzá a többi rabszolgához.
  Yanka éppen a ruháiért akart nyúlni, amikor egy ostor fájdalmasan az ujjaiba csapódott, és egy bíbor csík dagadt a kézfején:
  - Hol van most a rabszolga? - Akhmed összeszedte a ruháit, asszisztense pedig ágyékkötőt dobott Yankának. - A rabszolgafiú többé nem sérül meg.
  Yanka felsikoltott:
  - Szóval mit csinálok! Most meztelenül, mezítláb fogok járni?
  - Igen, te jelentéktelen rabszolga, különben felkarolnak! Most vigye el a többi rabszolgához.
  Yankát szertartás nélkül elvezették, mint egy kis kutyát. A gyermek mezítláb repedezett, természetes elemek által korrodált lapokra lépett, mezítláb enyhén csiklandozott. A hűvös szellő kellemesen beborította a testet, a fiúnak eszébe jutott Artek, amikor tíz kilométeres futás után a Medve-hegy tetején állt. A hasát, mellkasát, karjait, lábait is simogatta a tengeri szél, változatos illatkészlettel. A síp megszakította az emlékeket. Egy toll kiesett a farmer zsebéből, és az asszisztens átnyújtotta Ahmednek. Komolyan rápillantott:
  - Milyen nagyon szép dolog! - mondta a kereskedő, alaposabban megnézve, és megfordult. Aztán füttyentett. - Azta! Volt egy rajz, most van egy másik! Ami?
  Egy asszisztens csíkos gyöngyökkel a bika nyakán kört rajzolt a kezével:
  - Szent! Szent! Boszorkányság!
  Yanka körülnézett, és halkan így szólt:
  - Nincs itt semmi varázslat!
  A kereskedő türelmetlen mozdulatot tett:
  - Hozd közelebb!
  A fiút durván megrángatták, Yanka majdnem elesett, és megfájdult a nyaka.
  - Szóval azt mondod, hogy nincs varázslat.
  A fiú gyorsan válaszolt:
  - Természetesen nem! Ez csak mestereink művészete.
  - Kézműves művészet?
  - Igen! Ó Uram! - Yanka reflexszerűen meghajolt, elkapta az ostor mozgását.
  - Rendben, akkor! Mehetsz! Már elkéstünk. Rögzítse az oszlophoz. A pihenőnél részletesen kikérdezem a fiút.
  Jankát egy vastag, durván gyalult rúdhoz kötötték a kezüknél fogva; mellette vagy egy tucat fiú volt, egyidősek, vagy valamivel idősebbek vagy fiatalabbak nála. A fiúk félmeztelenek voltak, csak ágyékkötőt viseltek, vékonyak, kiálló bordákkal. A bőr nagyon sötét volt, három nap barnította, de nem voltak feketék. A fiúk úgy néztek ki, mint az arabok, fekete hajúak, bár néhányan kicsit világosabb barnák voltak, és inkább kaukázusiak voltak. Általában a kedves srácok mosolyogtak Yankára, és a fiú csak egyikük pillantásából olvasott ki ellenségeskedést. A gyerekek mezítláb fekete volt, zúzódásos és bőrkeményedés; nyilvánvaló volt, hogy hosszú utat tettek meg. Yanka megborzongott, és arra gondolt, milyen városi fiú lenne, aki napokig sétál egy poros, sziklás úton. Az oldalt, megkötött kézzel álló fiú majdnem fekete volt, de a haja világosbarna - remegni fog. Felemelte a jobb csupasz lábát, Yanka válaszul elfordította a bal lábát, és a lábához tette a lábát. Így a fiúk kezet fogtak egymással. Yanka megjegyezte, hogy a fiú talpa kemény, akár egy kecskeszarv. A fiú halkan kérdezte:
  - Ali vagyok, ki vagy?
  A frissen vert fiatal rabszolga kissé hangosabban válaszolt:
  - Yanka vagyok.
  Az ostor megégette a hátamat. A fiú sikoltozott, de beharapta az ajkát; nem akarta magát zavarba hozni a többi fiú előtt.
  - Ne beszélj! - kiáltotta a felügyelő.
  Yanka automatikusan meghajolt. Általában milyen gyorsan alakulnak ki a rabszolgaszokások.
  Vezették, megfeszült a kötél: fokozni kellett a tempójukat. A fiúk csendben mentek, csak Ali, aki hátranézett, hátha a felvigyázó feléjük néz, mondta halkan suttogva:
  - Biztosan külföldi vagy!
  Yanka gondolkodott néhány másodpercig, és így válaszolt:
  - Igen, külföldi!
  - Ezt azonnal megértettem a ruháidból! Ráadásul amikor beszélsz, olyan furcsa érzés támad, mintha ketten mondanák ki egyszerre a szavakat.
  - Talán ez az akcentus!
  Ali azt javasolta:
  -Te a harcos kasztból vagy?
  - Sajnos nincs!
  - Ezt már hallottam! De harcosnak lenni sokkal érdekesebb, mint ültetvényeken vagy kőbányákban rohadni.
  Yanka megborzongott:
  - Igen, azt hiszem, nehéz lehet!
  Ali megjegyezte:
  "Erős és kitartó srác vagyok, és ha kénytelen vagyok a felszínen kibányászni egy követ, sokáig élhetek." De a föld alatt, különösen az ezüstbányákban, nem bírod tovább két évnél.
  - Miért?
  - A levegőt annyira megmérgezi a kén.
  Yanka emlékezett a történelemórára:
  - De vannak gályák is.
  - Igen, és ez szörnyű, de még nem fenyeget bennünket.
  - Miért nincs tengere a birodalomnak?
  - Van tenger, de túl kicsik vagyunk, a rabüléseket, evezőket felnőtt férfiaknak vagy nőknek tervezték.
  Yanka elhallgatott. Azon tűnődött, mi vár most rá. Az ördög ravasz, a hatalmas démon visszadobta a rabszolgaság idejébe. Most szinte meztelenül sétál, az izzadt, mosdatlan fiúk mellett, fáj a háta a szempilláktól, és úgy tűnik, még mindig egy kicsit. Nem sokkal ezelőtt még nem volt rosszabb, mint a legtöbb orosz iskolás, szinte kitűnő tanuló, az osztály legjobb harcosa. Igaz, nem gazdagok, hétköznapi, átlagos család, de általában mindenből volt elég. És most, az Ördög akaratából, egy idegen világban van, ahol nincs televízió, számítógép, rádió, magnó, de még csak fogkefe sem. Általában véve a tudományos-fantasztikus regények hazudnak. Bármely modern ember az ókorban rendkívül kényelmetlenül érezte volna magát. Ha maguk a tudományos-fantasztikus írók nem olyan távoli időkbe kerültek volna, gyorsan meghaltak volna! Különben megjelenik egy modern ember, és csépeljünk mindenkit. És ugyanakkor, akkora naivitás, a különleges alakulatoknál nem tanítanak meg kardot forgatni, hanem valami könyvben egy KGB ezredes vágjon le mindenkit. Egyfajta szörnyeteg. Általában a legtöbb regényben a hősök az FSZB tisztjei. Van egy sztereotípia, hogy ha Ön FSZB-tiszt, akkor szuperembernek kell lennie. Nos, Yankee apja szibériai és a különleges szolgálatok kapitánya. Fizikailag elég erős, de mivel a fiam akrobata, nem fog működni a karjában. Ráadásul Yanka hat évesen már sakkban verte. Szóval az FSZB emberei ilyen emberfelettiek? Nem, ők is az emberi faj egyedei, valahogy képzettek, rendelkeznek bizonyos képességekkel, sajátos tudással, de nincs semmi emberfeletti. És azt gondolni, hogy mindegyikből király lehet? Édesanyja egyébként cirkuszi tornász, ő gyorsabban futja a 100 métert, mint az apja, és meg tudja csinálni a holthasadásokat, amit apja nem. Gyerekkora óta azonban magát Yankát nagy rugalmasság jellemezte, és meglehetősen gyorsan elsajátította egy ilyen gyakorlatot. De ez nem sokat segít a harcban. Egy gyerek, aki alig töltötte be a tizenkettőt, nem tud kiütni huszonöt felnőttet és látszólag tapasztalt harcost. Legalább egy dologgal foglalkozni kell. Nagyon olvasott a klónlovagokról, egy őrült tinédzser professzor által alkotott harcosok voltak. A különféle állatok és növények tulajdonságainak szinkretizmusa példátlan erő ötvözetét eredményezte. Itt minden hihetőbb, mert ezek nem emberek, hanem mesterséges alkotások.
  Ali fiú megkérdezte:
  - Mit gondolsz?
  - A sorsodról!
  A fiú elvigyorodott:
  - Szőke vagy és nagyon jóképű, a sorsod sokkal irigylésreméltóbb lesz, mint a miénk.
  Yanka meglepődött:
  - És miért van ez!?
  - Valószínűleg eladnak egy háremnek.
  - Egy nőnek? - mondta reménykedve Yanka.
  Ali megrázta a fejét:
  - Ha túl szerencsés vagy. Leggyakrabban az aranyos fiúk, főleg ilyen ritka hajszínnel, romlott férfiakkal végeznek. Ráadásul sajnálatos az idősek számára.
  - Miért való ez az öregeknek?! - A fiú tágra nyílt szemmel.
  - Nyilvánvalóan az életkorral gyengül a nők iránti vonzalom.
  Yanka beleegyezett:
  - Ősz haj a szakállban, ördög a bordában!
  - Jól mondva! - mondta a fiú, kicsit hangosabban, mint kellett volna. A büntetés azonnal következett. A csapás megégette a fiút, kis híján ledöntötte a lábáról, a hátán pedig bedagadt.
  - Ne üsd meg! - tette bele Yanka. És azonnal megkapta a részét, persze fájt, de ugye ez a kín kezdete.
  Előtte egy falu jelent meg. A harangtorony csúcsa és a kiálló kör. Az oldalakon szántók jelentek meg, lila kalászok, sokkal nagyobbak, mint a földön. Láthatunk olyan ültetvényeket is, amelyek úgy néznek ki, mint a füge, valamint a csicseriborsó bozótja. A füge azonban nagyon nagy, mint a görögdinnye, a csicseriborsó pedig olyan, mint a nyírfa.
  - Gazdag földek! - mondta Yanka. - Én személy szerint nem bánnám, ha ennék egy kis kaját.
  Ugyanaz a fiú, aki nézte, kedvesen felszisszent:
  - Tartsd szélesebbre a szád! Ez nem nekünk való! A rabszolgának tudnia kell a helyét.
  Ali tiltakozott:
  - A mi helyünk, tőlünk nem megy sehova. De semmiképpen sem bűn, ha valami jobbat akarunk elérni.
  A fiú hallgatott, de összevont szemöldöke azt mutatta, hogy nem boldog. Csak ez az, mesterek vagy elvtársak.
  Ali megjegyezte:
  - Szadat mindig elégedetlen valamivel! Nem szabad kölcsönös veszekedésekkel, szemrehányásokkal rontani a helyzetünkön.
  Szadat felhorkant:
  - Egy rabszolga nem válhat szabaddá!
  Ali nem értett egyet:
  - Néha volt ellentétes példa is.
  Yanka megkérdezte:
  "Én személy szerint nem akarok kurva lenni és megalázni magam a sejkek előtt."
  Szadat felhorkant:
  - Ez tényleg hülyeség. A háremben nagyon egyszerű az élet. Nagyszerű ételek, nagyszerű borok, puha ágy. És ami a legfontosabb, nincs munka.
  - De tudod mibe kerül! - Yanka eltorzította az arcát. - Nem, nem kívánok magamnak ilyen sorsot.
  - De miért!
  - Mert férfi vagyok!
  A felvigyázók ostorral bordájukba verték a fecsegő fiúkat. Yankát háromszor megkorbácsolták nagyon fájdalmasan. Még a gondolat is átvillant, hogy lehet-e így élni. Nem jobb öngyilkosságot elkövetni, ha alkalom adódik rá. De ebben az esetben a pokolba kerül, és a helyi Sátán örök tűzzel égeti meg. Az örökkévalóság valaki más poklában, egy másik univerzum alvilágában, mi lehet szörnyűbb.
  Szadat megrántotta a vállát, a bőre fel volt vágva. A fiú a nyelvével megnyalta a vért, és gyorsabban mozgott, a kötél megfeszült. Lelkét azonban nem vesztette el:
  - Ha lenne eszed, megértenéd az összes előnyét.
  - A köcsög lét előnye?
  - Egyes fiúk, még okosabbak is, felnőtt korukban tulajdont örököltek, és maguk is sejkek lettek. De a bolondok éppen ellenkezőleg, rosszul végződtek, ültetvényeken és kőbányákon haltak meg. - Az utóbbiak kicsit hangosabbak voltak. A felügyelő meglendítette a kezét, de nem ütött. Azt motyogta:
  - Mit tehet ez a leendő sejk? Az ostor azonban a hátukon fog táncolni.
  A falu, ahová a rabszolgaoszlop belépett, koldus volt, kunyhók, mint a kunyhók. Az út koszos, Yanka majdnem rálépett egy tehéntrágyára. És itt vannak maguk a tehenek, rombusz alakú szarvak, egyszerre öt, elég kövér. Hátul pedig szárnyak vannak. Kétséges azonban, hogy képesek-e ilyen súlyt emelni. A lakók többnyire nem sokkal jobban öltözködnek, mint a rabszolgák, csak a felnőttek viselnek facipőt és néhány színes rongyot.
  Csak egy ház van kőből és gazdagabbnak tűnik, valamint a helyi templom. Úgy néz ki, mint egy kis templom, és szintén kőből van. A falu azonban nem kicsi, sok a ház, a mindenütt jelenlévő fiúk fütyülnek, mutogatnak a rabszolgákra. De nem dobnak ki semmit.
  Ali megjegyezte:
  - Sokan közülük bármikor rabszolgává is válhatnak. Minden paraszt eladósodott, éhezik a gazdag föld ellenére. A gyerekeket rabszolgának adják el, hatalmas országunkban sokkal több rabszolga van, mint szabad. Nézze, soraink egyre bővülnek.
  Valóban, az ezüst háromszögű pap körülbelül egy tucat erős, félmeztelen fiút és hat tizenéves lányt hozott ki. Nem sokáig alkudozott a rabszolgatulajdonossal. Miután kapott egy sovány zacskó aranyat, átadta a rabszolgákat. Megköthető acélból.
  Ahmed hirtelen megállt, figyelmét egy lány vonta magára: mezítláb, könnyű, de tiszta tunikában, jó testalkatú és csinos arcú.
  - Akarom ezt a rabszolgát.
  A pap összezavarodott:
  - Ez a falu vénének lánya!
  - És hogy nincsenek adósságai?
  A pap örvendezett:
  - Miért van! Hiány van a falujában a kincstárban!
  - Mit! Erre elviszem a lányát. Az ilyen lány nem való a faluba.
  A pap beleegyezett:
  - Az ő helye a háremben van!
  - Vagy ültetvényen! - mondta Ahmed dühösen. - Véleményem szerint ez több mint helyénvaló neki!
  A pap tiltakozott:
  - Már most is folyamatosan keményen dolgozik az ültetvényen. Nézd, milyen érzéketlen a keze.
  - Itt rabszolga lesz! Vidd őt!
  A lányra azonnal lasszót dobtak. Gyengén ellenállt. A kereskedő odalépett hozzá, és a kezével megérintette a mellkasát. A mellbimbók azonnal megdagadtak, a lány visszarántott.
  - Hová küldöd a rabszolgát? Vagy korbácsot akarsz? Hát nem tudod, a rabszolgalányoknak nem szabad elhúzódniuk, amikor a gazdájuk tapogatja őket.
  A lány félénken válaszolt:
  - Nem vagyok rabszolga. Szabadnak született!
  - De egy koldus, és ez majdnem ugyanaz. Téged már eladtak rabszolgának, és csak annyit kell tenned, hogy megbékélsz vele. És ha kedves vagy hozzám, a láncon lenni nem lesz túl pokoli.
  A lány büszke fejét emelte:
  - Nem ismerem fel magam rabszolgának!
  - Ez már csak így van! Gyerünk, menj a postára és vetkőzz le!
  A lány zubbonyát letépték, felfedve csábító húsát. Yanka reflexből elfordult, de a többi fiú tágra nyílt szemekkel nézett. A szépség egészségesnek és meglehetősen izmosnak tűnt. Kezeit megkötötték, lábait bilincsekbe helyezték.
  Maga Akhmed a kezébe vette az ostort, meglendítette, de nem ütött:
  - Nos, rabszolga, bocsánatot kérsz tőlem!
  - Nem! Soha? És nem vagyok rabszolga!
  Ahmed elvigyorodott:
  - Látom, makacs kurva vagy! Szerezd meg!
  Az ostor fütyült, és erős ütés érte a lány hátát. Ahmed fizikailag erős volt, és volt tapasztalata a makacs rabszolgák és a kegyetlen bűnök megszelídítésében. A bőrt azonban nem vágták le, egyelőre ő vigyázott rá. A lány felsóhajtott, de visszatartott egy sírást.
  - Nos, a rabszolga elfogadta?
  - Nem vagyok rabszolga!
  - A makacsság a hülyeség jele! Szerezz többet! - Ahmed fenekelni kezdte a lányt. Minden ütésnél erősebben ütött. Felszakadt a bőr a hátamon, majd a rácsok felszakították a hónaljam. Az ütések következtében a vágások keresztezték egymást, és vér folyt. Ahmed ütései egyre kisebbek voltak. A lány meztelen feneke lilára vált, a húsa pedig szabaddá vált. A következő ütés a bokáját érte, majd a kereskedő a lány poros lábának csapódott. A szerencsétlenül járt nő nem nézte az erős ütéseket, nem sikoltozott, az utolsó csattanás után a feje megingott és leesett. Ahmed felkiáltott:
  - Vedd le és dobd be a kocsiba. Elvesszük a lányt és árverésre bocsátjuk. A bőr gyorsan meggyógyul.
  Ráöntöttek egy vödör vizet a lányra, és a kocsihoz vitték. A rabszolgák kaptak egy kis agyagtálat valami babhoz hasonlóval, uborkával és paradicsommal keverve, valamint kenyeret.
  Nem kaptak kanalat, de megengedték, hogy vízzel kezet öblítsenek. Ezt követően Yanka először próbált ki idegen ételeket. Nem volt rossz íze. Meglehetősen lédús és kellemes, három nap alatt nőtt. Igaz, sajátos íz, mint a gazdag méz, és a rágógumi frissessége adott némi sajátosságot az ételnek, de finom volt. Igaz, az adag egy ilyen hosszú út után nyilvánvalóan nem elég. Szerencsére Yanka még nem élt át ennyit, és elege van. De aludni akartam. Végül is késő este költöztek, és a fiú nem volt bagoly. Evés után a szemhéjam elkezdett összetapadni. A fiú leült, és elkezdte meghajtani a hátát, és olyan helyet választott, hogy ne érjen hozzá a pisihez.
  Durván kiáltottak rá, és az ostor ismét csupasz, gyerekes vállára esett. A fiú felugrott, és ismét meg volt kötözve. A rabszolgákat arrébb terelték, úgy tűnik, nem volt várható az átmenet.
  Ali odasúgta Yankának:
  - Semmi! Ha maga a kereskedő elfárad, ad nekünk egy kis szünetet.
  - Bárcsak megtehetném!
  Most durva kavicson sétáltak. A fiú mezítláb sokkal nagyobb kényelmetlenséget tapasztalt, fájdalmasan viszketni és égni kezdett. Hogy elvonja a figyelmét, Artem beszélgetésbe kezdett Alival. Úgy tűnt neki, hogy ez a fiú okos és gyors észjárású, túl az éveiben.
  - Mi a neve ennek a királyságnak?
  Ali így válaszolt:
  - Ez nem királyság, hanem szultánság.
  - Micsoda nagy különbség!
  - Ne mondd! Államunk hatalmas és erős. Különféle királyok és sahok félnek Babatur szultántól.
  Yanka ironikusan mosolygott:
  - Babatura azt mondod?
  - Babatur a hatodik, vagy ahogy hívják a Véres.
  Az újonnan vert rabszolga felsóhajtott:
  - Igen, ez egy erős dinasztia képviselője.
  Ali lehalkította a hangját, és visszanézett a felügyelőre.
  - Megölte bátyját, Ramszesz 2-t, és elpusztította az egész családját. Aztán a fejüket karókra tették. A pletykák szerint csak a kiskorú trónörökös maradt életben, bár mások szerint egyszerűen megégett egy tűzben.
  Yanka készséggel beleegyezett:
  - Szörnyű történet!
  - Nem lesz sötétebb! De itt van a helyzet, Yanka barátom. Ha a tulajdonos megkockáztatja, hogy nagyot költözzön a fővárosba, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy a szultán fő eunuchja megveszi Önt.
  Yanka komor lett:
  - Ez nem fog megtörténni!
  - Mit fogsz csinálni! És általában véve, ágyasnak lenni nem a világ legrosszabb sorsa, bár...
  - De mi van!
  - Azt mondják, a szultán imád kisfiúkat kínozni. Nagyon találékony, azt mondják, még kínzógépet is épített maga.
  Yanka remegett:
  - Honnan tudod, hogy!
  - Hogyan magyarázzam ezt el neked? A szultán ugyanis előszeretettel mutatja be hóhéri tehetségét a minisztereknek, vezíreknek, nemeseknek, valamint nagy női háremének. Aztán terjesztették a hírt, és különféle pletykák terjedtek az emberek között. Gyakran ők a legjobb kémek.
  Yanka beleegyezett:
  - Igen, ez nagyon lehetséges! Olvastam egy háromkötetes könyvet Pugacsov felkeléséről, és a cárról egy pletyka érkezett, amely két héttel a hivatalos jelentés előtt érte el a fővárost. Általában véve a népszerű pletykák jobbak voltak, mint bármely hírszerzés.
  Szadat belépett a beszélgetésbe:
  - Ha túl akarsz élni, légy óvatos az uralkodókkal.
  Yanka megrázta a fejét, és megjegyezte:
  - A rabszolga élete nem élet, de te sem akarsz megválni tőle.
  A fiú körülnézett, lágy szellő fújt, madarak énekeltek, és a hangok gazdagok, gazdagok. Valami rigóból, csalogányból, origóból. De vannak földöntúli varázslatos hangok is. Ettől sokkal jobban érzi magát a lelked, még a zúzódásos lábad sem fáj annyira, és kevésbé érzed magad fáradtnak. A test edzett, és kibírja az átmenetet, a lábak pedig megszokják, csak le kell győznie magát. Általánosságban elmondható, hogy ideje a jövőre gondolni.
  Folyott a gondolatok folyama. Itt még homályosak a kilátások. Pusztán ösztönösen, mint száz százalékos ember, az ágyas szerepe megijeszti. Aki azt hiszi, hogy a gyerekek semmit sem tudnak a felnőtt életről, az hülye. Formálisan nem nézhet pornográfiát, de valójában nehéz olyan iskolást találni, aki ne látta volna. Másik dolog, hogy ez még nem érdekli. De tizennégy évesen, mindössze két évvel később, természetesen ez lesz a kedvenc időtöltése. A természettel nem lehet vitatkozni, még az sem világos, mire gondolnak a hatóságok, amikor korlátozásokat vezetnek be a tinédzserekre. Hiszen ez egy természetes, alapvető ösztön elleni küzdelem, ezért haszontalan, vereségre ítélve. Hiszen a természetet még soha senkinek nem sikerült legyőznie, előbb-utóbb megbosszulta magát. A tilalmak pedig csak traumákhoz vezettek a tinédzser pszichéjében és különféle visszaélésekhez, különösen a rendőrség részéről. Oroszország és más országok törvényei annyira tökéletlenek. A tinédzser már majdnem felnőtt, és a társadalom legboldogtalanabb és legelhagyottabb tagja. Nem vehet részt a választásokon. Míg egy klinikai imbecilis képes. Bár tizenhét évesen néhány tinédzser már doktori disszertációt ír. És általában a modern gyerek nagyon okos, fejlett, számítógépet használ: mert ez egy professzor erején felül áll. Nem ésszerű azt tartani, hogy méltatlan a szavazásra. A történelem számos példát ismer : amikor a tizenévesek méltósággal irányítottak egy egész államot. Például Rettegett Iván tizenkét évesen elrendelte Shuisky régens meggyilkolását, és arra kényszerítette a nemeseket, hogy számoljanak magukkal. De ez még a hírhedt gyorsulás és az internet fellendülése előtt volt, amikor Yanka mindent megtudhatott. Másolja le bármelyik esszét, olvassa el az atombomba működését, az ókori Róma történetét és de Sade márki. Akkor miért nem szavazhat egy csodagyerek, de egy alkoholista hajléktalannak joga van? A jenkiknek megvolt a saját verziójuk: a gyerekek általában ellenzékibbek, mint a felnőttek, és sokkal nagyobb vágyuk a változásra. Ez azt jelenti, hogy a hatóságoknak nem előnyös, ha egy gyerek szavaz.
  A gyerekek szeretik a nagyobb szabadságot, és demokratára vagy nacionalistára szavaznak. Yanka a durva kavicstól nyers tenyerével megvakarta csupasz sarkát, és könnyebb lett. A mai gyerek tizenkét évesen, ha nem is debil, már a politikai gondolkodás és világnézet alapjait rakja le. Tehát ő is azt hiszi; Melyik rendszer jobb Oroszországnak, kapitalista vagy szocialista, kormányrendszer: demokrácia vagy diktatúra! Itt persze nehéz egyértelmű következtetést levonni. Minden rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A tervszerű, szocialista gazdaság lehetővé tette a Szovjetunió számára, hogy nagy sikereket érjen el. Megtörtént az iparosítás és egy erős nehézipar jött létre. 1941-ben a Szovjetunió rendelkezett a legnagyobb harckocsiflottával, a legtöbb repülőgéppel és fegyverrel. Igaz, a haditengerészet, a közlekedés, a könnyűipar és az élelmiszeripar lemaradt. Az emberek nem éltek túl jól, de senki sem éhezett, fokozatosan fejlődött a mezőgazdaság. A parasztok megszokták a kollektív földművelést, és ez meghozta gyümölcsét, a nagy kolhozok teljes mértékben kihasználták a tudomány és a legújabb technika vívmányait. Főleg a háború utáni időszakban, amikor tizenkét évig (!) minden évben csökkentek az árak. A háború előestéjén a szovjet tankok és tüzérség a világ legjobbjai voltak. Ami a repülést illeti, a legújabb gépek hozzávetőlegesen egyenrangúak a németekkel, az elavultak sokkal gyengébbek, de az összfölény négyszeres! De Katyusának nem volt párja. Igaz, a németek rakétákkal, rádiókkal és sugárhajtású repülőgépekkel előzték meg őket: az első 1939-ben jelent meg. Általánosságban elmondható, hogy a német tudomány színvonala kivételesen magas volt, az összes februári tudós menekülése ellenére. Ez ismét bizonyítja, hogy a februáriak nem rendelkeznek különleges tehetséggel, és Einstein semmiség lett volna orosz felesége nélkül, aki feltalálta a relativitáselméletet. Yanka nem szerette Einsteint, de nem azért, mert februári volt, hanem más okból. Einstein volt az , aki késztette az Egyesült Államokat egy olyan drága és kétes projekt kifejlesztésére, mint az atombomba. Ha nem az amerikaiak, egy ilyen szörnyű fegyvert sokkal később hoztak volna létre, és valószínűleg a Szovjetunióban. Mindenesetre az Egyesült Államok kezében lévő atombomba megakadályozta Sztálin és minden kommunista dédelgetett álmának megvalósulását: egyesíteni az egész emberiséget a vörös zászló alatt. Ahogy az első szovjet alkotmányban meg van írva: a Szovjetunió addig fog terjeszkedni, amíg a Föld bolygó utolsó köztársaságát is magába foglalja.
  És mi igaz! Az emberiségnek egyesülnie kell!
  Ali megkérdezte Iancutól, megszakítva a logikus gondolatmenetet:
  - Mit gondolsz?
  A fiú azonnal válaszolt:
  - Az államszerkezetről!
  - Igen, te filozófus vagy!
  - Bizonyos mértékig igen!
  - Tudod, néha én is akarok álmodni. Például mit tegyél, ha király leszel! Vagy a szultán!
  - És mit tennél?!
  - Minden parasztnak adnék földet és csökkentenék az adókat. Megengedném, hogy különböző osztályok képviselői házasodjanak.
  Yanka megjegyezte:
  - Megöltek volna!
  - De a nép legendás dalokat komponálna. Mint annak idején Ataman Akmalról. Ritka ember volt. Csak Shella tud felmérni a hírnevét.
  Yanka megkérdezte:
  -Ki az a Shella?
  - A híres rabló! Kirabolja a gazdagokat és pénzt ad a szegényeknek. Azt mondják, nagyon erős és gyönyörű.
  -Talán! Ez olyan, mint a mi Kotovskynk és az angol Robin Hood.
  - Kik ők?
  - Nemes rablók. Még filmet is készítettek róluk!
  Ali pislogott a szemével:
  - Mi az a mozi?!
  Yanka habozott, próbálja meg elmagyarázni ezt egy középkori fiúnak. De a gyermeki elme gyors észjárású:
  - Olyan, mint egy álom! Álmokat látsz?
  - Igen, persze, hogy látom! Olyan jól érzik magukat!
  - Szóval ez olyan, mint egy álom, csak te nézed a valóságban. És mutatnak hősi epizódokat nagy emberek életéből.
  A fiú az oldalát a rúdhoz dörzsölte, és fújva kifújta a szemébe kerülő hosszú barna haját:
  - Ezt csinálják a varázslók?
  - Nem, mesterek!
  - Nem lehet! Azt hallottam, hogy vannak varázslók, akik csodálatos látomásokat varázsolnak. Mára csak néhány maradt belőlük.
  Yanka tiltakozott:
  - Valóban varázslatnak tűnik, de valójában tudomány! Tudod mi a tudomány?
  - Azt hiszem, hallottam valahol! nem emlékszem hova!
  Yanka nevetett:
  - Hallani fogsz még!
  A fiú csengő hangon ismét túllépte a szükséges határt, és erős ütést kapott, az ostor a hátát körülölelte és megégette a gyomrát. Yanka zihált, megbotlott, de azonnal felállt:
  - Sajnálom.
  Egy könnycsepp önkéntelenül is kicsordult a szeméből. Még nehezebb lett járni. Ali megpróbálta felvidítani bajtársát:
  - Ne olvadj meg! Képzeld el, hogy az ostor az anya gyengéd keze!
  Yanka megrázta a fejét:
  - Ez még megnehezíti a dolgomat!
  - Semmi nehezet ne tegyen ismerőssé, bármi ismerőst könnyítsen!
  - Nem tudom! Lehetetlen megszokni a fájdalmat!
  - Mindent meg lehet szokni. Viszont szeretném tudni, mi a tudomány. Ebben a szóban van valami varázslatos.
  Yanka elmosolyodott, a fájdalom gyengült:
  - RÓL RŐL! Ez a dolog minden varázslatnál menőbb!
  Ali felvonta a szemöldökét:
  - Igazán!
  - Igen! Okos gyerek vagy. Mondd: lehet bárki varázsló vagy bűvész?
  Ali így válaszolt:
  - Nem, ehhez bizonyos veleszületett képességek kellenek. Bár azt mondják, hogy bárki megtanulhat egy kis varázslatot. Egy legenda szerint egy paraszt minden nap aranyat varázsolt magának.
  - Régi mese!
  - De bölcsen!
  Yanka folytatta:
  - A tudomány minden boszorkányságnál magasabb rendű dolog. A legerősebb varázslat bármelyike, és ugyanakkor mindenki számára elérhető!
  Ali megjegyezte:
  - Elképesztő! De nem a birtokodban van?
  - Ezért döntöttél így!
  A fiú megrázta a fejét:
  - Mert együtt vándorolsz velünk, megláncolva, mint egy rabszolga. Vagy inkább rabszolga vagy! Ha ilyen hatalmad lenne, hagynád magad zaklatni? Ha tehetted volna, már rég darabokra tépted volna a kínzóidat.
  - Ehhez technológia kell!
  - Harctechnika!
  Yanka habozott:
  - Nos, hogyan magyarázzam el neked? A kézművesek különféle mechanikai eszközöket készítenek. Fémből, fából, kőből készült, és ezek előnyt jelentenek.
  Ali megvakarta a gyerek orrát a kötélen:
  - Soha nem láttam még ilyet! Hogyan lehet ezzel háborút nyerni?
  - Persze, hogy lehet!
  - Akkor nem tudom!
  A fiú elhallgatott, Yanka pedig elhallgatott. Elvileg a középkor körülményei között a tank egy erős fegyver, de ezt nem lehet ilyen egyszerűvé tenni. Még a klónlovagok sem tudtak gépet építeni, méghozzá emberfeletti képességeik ellenére. És mit tehet: egy egyszerű fiú. Ha azonban Yanka nem volt kitűnő tanuló, az nem a képességek hiánya, hanem az elégtelen kitartás miatt volt. De egy tank annyira bonyolult, hogy egy egész iparágra, különböző iparágakra és tudósokra van szükség. Talán valami egyszerűbbet, például egy géppuskát. Egy kirívó pilótabaleset következtében egy egész hadsereget semmisített meg Arthur király udvarában. Emlékszik például egy légelhárító géppuska internetre rajzolt ábrájára. De lehet-e ilyen fegyvert kovácsműhelyben építeni? Szeleteld, harapd meg! Úgy tűnik, ezt mondták az ókorban. Olvassam fel nekik a szorzótáblát? Szintén érdekes ötlet! Nevetni fognak!
  Miközben a fejem teljesen üres. Egy despotikus világban él, rabszolgákra és gazdáikra - őrszemekre és foglyokra - osztva. Építs fel egy abszolút monarchiát. Yanka gyerekes, de korántsem primitív elméjével rájött, hogy az elvont témáról való érvelés elvonja a figyelmet: fájdalom törött lábban, túlterhelt lábak, viszkető horzsolások.
  Íme, mi a jobb: monarchia, diktatúra, demokrácia. Így olvasott egy híres írót, egy volt FSB ezredest. A monarchia lelkes tisztelője volt. Érdekes érveket hozott fel, de mint mindig egy elfogult emberrel történik, nem mondott sokat. Például az európai országok uralkodóinak pusztán névleges hatalmuk van, nem uralkodnak, hanem csupán díszek. A második világháborút nem György király nyerte meg, hanem Churchill miniszterelnök. Illetve Anglia győzött Churchill miniszterelnök vezetésével. De furcsa módon 1945-ben a konzervatívok elveszítették a parlamenti választásokat. Az emberek nem voltak hálásak, bár Nagy-Britannia gazdasági helyzete ez idő alatt javult. Európában azonban nincs minden rendben, beállt a stagnálás, csökken a születési ráta, tombolnak a kivándorlók. Az abszolút monarchiák, például Szaúd-Arábia példái nem lenyűgözőek. Ott csak a sejkek és az elit élnek jól. Az emberek elesettek és az elhomályosultság állapotában, a tulajdonképpeni középkor. Az országban barbár törvények vannak, kínzás, testi fenyítés, és nincs objektív tárgyalás. A petrodollárokból megkeresett hatalmas pénzeszközök egyszerűen kárba vesznek. Az olajexportáló országokban gyakorlatilag nincs ipar, nincsenek tudásintenzív vállalkozások, a lakosság többsége analfabéta, az internet tiltott. Mi a jó ebben a kormányformában? Általában, ha az Egyesült Államok történetét vesszük, ahol több mint kétszáz éve létezik elnöki államforma. Ebben az országban soha nem volt nyíltan gyenge vezető. A választási rendszer megszűrte a politikusokat és egy komplett idióta nem kerülhetett hatalomra. Legalább rendelkeznie kell a beszéd képességével, és nem valószínű, hogy valaki intelligencia nélkül képes több kifejezést koherensen kiejteni. Hagyományosan az előválasztásokon több erős és befolyásos politikus van, lépések a trónra! Ezért nagyhatalom Amerika. És ha Oroszország történelmét vesszük. Voltak persze nagy királyok, de sokakat gyengék uraltak. Ha a Romanov-dinasztiát vesszük, akkor csak Nagy Péter volt nagy király. A rendkívüli kegyetlenség, az elhúzódó súlyos háborúk, a furcsa szokások és szokások, a részegség és a kicsapongás ellenére egyértelműen nagyszerűnek ismerték el. Nagy Péter eltávolította a harangokat a templomokból, versenyeket szervezett, hogy ki tud többet inni, és epilepsziában szenvedett. Természetesen voltak sikerek alatta, sikerült kijutnia a Balti-tengerhez, gyárakat építettek az Urálban, megerősítették a hadsereget. De milyen magas áron sikerült ezt elérni? Péter legidősebb fia már gyengeelméjű, fejletlen volt, és ki volt téve a papok reakciós befolyásának. Végül rosszul végződött, meghalt a kínzások alatt. Általában a többi Romanov nem jeleskedett ki nagy intelligenciával vagy katonai vezetői képességekkel, sokan közülük rossz egészségi állapotban voltak, és e dinasztia egyik királya sem élt tisztes kort. Az a tény, hogy a Romanov családban nem voltak hosszú életűek. Más királyok: akiket egyesek nagynak tartottak, mások nem: ezek Második Katalin és Második Sándor. Második Katalin alatt: Oroszország jelentős hódításokat ért el, de maga a királynő nem rendelkezett a katonai vezetés ajándékával. Oroszországnak egyszerűen szerencséje volt, hogy ebben a történelmi időszakban nagyszerű parancsnokok egész galaxisa jelent meg. Ami a menedzsment művészetét illeti, az ellentmondásos volt...
  . FEJEZET 7. sz.
  - Nem tehetünk mást, mint imádkozni! - Mondta a szép manó nehéz sóhajjal.
  - És egyszerre minden istennek! - Javasoljuk iróniával a rosszul elrejtett pánik révén, Alexander.
  Szvjatoroszország seregének karmai menthetetlenül összenyomódtak. A hiperplazmás ölelések megpróbálták szorosabban összenyomni a hatalmas sereget. Csillaghajók milliói és milliói pusztultak el. Gyakran hősies, néha nevetséges. Meghaltak abban a reményben, hogy idővel feltámadnak.
  Konstantin Rokossovsky örvendezett:
  - Úgy tűnik, sikerült egy remek bográcsot formáznunk. Ez be fog vonulni a történelembe; mint az űr Cannes.
  A harcos lány szenvedélyesen válaszolt:
  - Igen, ez sokkal nagyobb és nagyszerűbb!
  - Lesz második Sztálingrádunk! - Rokossovsky tett egy mozdulatot, egy szikrázó pohár jelent meg a levegőben. Bor fröccsent bele, a kibernetikus pohár hologramot produkált és azt énekelte:
  - Három tanker egyenként háromszázat ivott, aztán egyenként százat!
  - De a hírszerzés pontosan jelentette! Az a német barom támadásba lendült! Tartsuk makulátlanul a földet! Védjük meg a szent Sztálingrádot! - Rokossovsky énekelt.
  A pohárban lévő folyadék színe megváltozott, és rózsaszínűvé vált. Az üveg feletti hologram egy gyönyörű meztelen lánnyal változott, aki rubin mellbimbókkal rázta telt kebleit.
  - Drágám, nagyon szomorú voltam, megnyitottam az utat a csillagok felé! Magasabban szárnyalni, mint a hegyi sas! Az orosz dicsőséges hatalom szimbóluma! A szentek ereklyéi lőnek! A rakéta porrá tépte a kvazárt! - A meztelen hologramos lány csípőjét és derekát forgatva táncolt. Annyira szexi volt, és a skarlátvörös ajkak csábítóan játszottak.
  Rokosszovszkij, új, nem öregedő testében, a vágy hullámzását érzett. Ez a csaj.
  - Jó lenne, ha itt lenne a lányok zuhatagja!
  Egyszerre a legvalóságosabb szépségek tucatja, fele elfek materializálódott a hipermarsall előtt.
  - Nagyszerű szolgálatára állunk!
  Rokossovsky felmordult:
  - Ez elképesztő! Meztelenül, és táncolj előttem.
  A lányok lassan vetkőzni kezdtek, sztriptízt színlelve. Elképesztőnek tűnt. A Nagy Honvédő Háború egykori marsalljának nem volt ideje meglepni, hogy milyen szexi és ördögien szépek a modern nők.
  - Szépségek, szépségek, a kabaré szépségei! Arra lettél teremtve, hogy vonzerőt teremtsen! És nincs szebb az egész földön, agyragasztó kezelést adsz! - A hipermarsall énekelte, és kezeit nyújtotta feléjük.
  A lányok ezt énekelték válaszul:
  - Ó, Rokosszovszkij, te vagy a hősünk! Melankólia és fájdalom van a szemedben! Nos, jóképű férfi, mosolyogj! Szállj fel az égbe, mint a sólyom!
  Rokosszovszkij felemelte a kezét, és felüvöltött, megtörve a mondókát:
  - Óóó! Szuper vagyok - szuper! Összetöröm Sashkát, a bolondot!
  Egy tucat lány teljesen meztelen volt. Természetes izmaikat megfeszítve táncoltak. A női manók valamivel vékonyabbak és kecsesebbek voltak. És milyen lábak, bokák, combok, izmosak, dúsak, annyi erő, szexualitás, állatiasság és egyben intellektuális erotika. Rokossovsky szó szerint megvadult, a legközelebbi lányhoz rohant, és csókolgatni kezdte rubin mellbimbóit. Kezei pedig két másik bájos lány mellét gyúrták. Hogy az ilyen érintések hogyan kapcsolnak ki és izgatnak, a lányok sikítanak örömükben. A hipermarsall egyre izgatottabb, olyan, mintha a mennyországban lenne! Az álmokat és a boldogság csúcsát hirtelen megszakítja a számítógép dühös hangja:
  "Példátlan energiazavar van a hátunkban. Portál megnyitása és fantomok felszabadítása.
  - Mit?! - Rokossovsky arca eltorzult. - Ki van mögöttünk!
  - Klónok serege! - viccelődött a számítógép.
  - Valamit!
  - Fantomokat engednek ki a szubűrből.
  Rokossovsky elsápadt: tudta, hogy a fantomok, annak ellenére, hogy nem teljesen anyagiak, nagy feltűnő erővel bírnak. Mi az a mini-anyag? Ez a vákuum, az energiák és a csillagmágia különféle mezőinek egy bizonyos állapota. A mini-anyag különleges vegyes természete óriási pusztító erőt ad neki. Ez azt jelenti, hogy teljesen elpusztíthatják az űrarmada jelentős részét. A tapasztalt marsall megértette, milyen az, amikor erős ellenséges csapatok jelentek meg a hátában. Nem véletlen, hogy a második világháború tapasztalatai megmutatták az alávágó csapások hatékonyságát.
  Mi a teendő ebben az esetben! Nincsenek tartalékok.
  A hipermarsall ezt parancsolta:
  - Átcsoportosítjuk a csapatokat. Gyenge fedezéket hagyva minden erőnkkel megtámadjuk a fantomok seregét.
  - Engedelmeskedünk, hipermarsall elvtárs! - jelentette be kórusban a többi marsall és tábornok.
  - Akkor támadj! Bekapcsolom a számítógép szelektív üzemmódját. Hagyja, hogy az elektronikus elme maga határozza meg a prioritásokat!
  A parancsnak engedelmeskedve a csapatok feloszlottak. Körülbelül háromnegyede a fantomok ellen mozgott, míg a többi blokkolta a fedezéket.
  Rokossovsky az alvilág hetedik szintjén volt. Vereség esetén súlyos fájdalom és lefokozás várt rá. Általánosságban elmondható, hogy az újonnan feltámadtokhoz való hozzáállás meglehetősen liberális volt. Nem voltak kitéve szisztematikus fájdalomcsillapító intézkedéseknek, mint a többi parancsnoki állomány és a közönséges katonák. De vereség esetén mindenkire ugyanazok lesznek a szabályok. Igaz, van egy mondás: egy vertért, kettőért nem vernek, adnak. Ez teljesen igazságos: ad némi esélyt az elitben maradásra. De miért vereség? A hátsó csapatok nem jelentenek vereséget! Egy időben, amikor Ukrajnában dúlt a csata, 1941 augusztusában-szeptemberében a szovjet csapatok mind munkaerőben, mind felszerelésben felülmúlták a németeket. De a parancsnokság hibái és a szovjet csapatok alacsony morálja miatt a milliós hadsereget bekerítették. A csata kimenetele ezek után sem volt egyértelmű, mivel túl vékony volt a szovjet csapatokat elvágó cérna. A felsőbbrendű szovjet csapatok azonban rendkívül gyengén ellenálltak, több mint hatszázötvenezer katonát és tisztet fogtak el. Nem is beszélve a számos dezertőr és dezertőr tömegéről. Általánosságban elmondható, hogy a Wehrmacht feletti négyszeres fölényben a tankok és a repülőgépek terén bűn lenne veszíteni. Ami a minőségi jellemzőket illeti, az 1800-as T-34 és KV-1, KV-2 harckocsiknak nem volt összehasonlítható ellenfele a patsvalban (ez a német tankerők általános elnevezése). Igaz, az ellenség átmeneti fölényben volt a gyalogságban, de egy hét általános mozgósítás után a Szovjetunió hadserege megközelítőleg kétszer akkora volt, mint Németország. A szovjet csapatok alig tudták, hogyan védekezzenek. Mind a parancsnokságot, mind a rendfokozatot arra tanították, hogy a területén legyőzzék az ellenséget. Már az 1939-es chartában is az volt írva: ha az ellenség háborút kényszerít ellenünk, hadseregünk lesz a világ legtámadóbb. Voltak pletykák, hogy Sztálin támadást készül Németország ellen. Mindenesetre támadó háborúra készültek. Száz százalékban Rokosszovszkij, még mindig nem tudja, hogy mesterük, Nagy Sztálin 1941-ben készült-e sztrájkra Németország ellen. Nagyon titkolózó típus, és az is maradt a halálból való feltámadása után is. Amikor közvetlenül erről kérdezték, a halálból visszatért vezető a következőket válaszolta:
  - Elkerülhetetlen volt a háború?
  - És mit gondolsz?! - Rokossovsky bátortalanul érezte magát az újjáéledt és megfiatalodott vezér jelenlétében.
  Sztálin lassan, kellemes grúz akcentussal mondta:
  - Ismerve Hitler jellemét, agresszív antikommunizmusát, a keleti támadások megszállottságát, világos, hogy a háborút nem lehet elkerülni. Már csak az a kérdés, hogy mikor? Rendkívül fontos a megfelelő pillanat kiválasztásának szükségessége. Sem előbb, sem utóbb nem ez a siker kulcsa.
  - Jobb! - mondta aztán Rokossovsky marsall, és hévvel folytatta. - De a saját gondolataimat szeretném kifejezni. Ha 1940 május végén-június elején ütünk, gyors győzelmet arattunk volna. Akkor nem kellene huszonnyolc és fél millió embert elveszítenünk. Tizenegy és fél millió katona és tiszt veszteségét hivatalosan elismerték. De ez nem teljes adat, először is a partizánok, az NKVD csapatok, a milíciák, a katonai építők, az egészségügyi személyzet és más dolgok veszteségeit nem veszik figyelembe. Emellett a sebekbe halottakat is beleszámolták, ha a sebzést követő három napon belül meghaltak, míg a nyugati országokban egy év az elfogadott időszak. Plusz további hatmillió eltűnt, akiknek túlnyomó többsége halott. A háború szörnyű volt.
  Sztálin szomorúan megrázta a fejét, és elkezdte tölteni a pipáját:
  - Őszintén szólva, sajnálom, hogy nem sztrájkoltam korábban. Ennek a nagy háborúnak minden áldozata sebhely a szívemen. De két oka volt annak, hogy akkor nem nyitottam második frontot. Először is, túl aljas dolog Hitlert támadni, akivel tízéves egyezményt kötöttek. Általában komolyan veszem a nemzetközi szerződéseket.
  Rokossovsky tiltakozott:
  - Japánnal is volt semlegességi megállapodásunk, és nyitottunk egy második frontot, és elég gyorsan legyőztük a felkelő nap országát.
  Sztálin ravaszul hunyorogva úgy tett, mintha egyetértene:
  - Jobb! De ebben az esetben azt kockáztattuk, hogy elveszítjük Kínát a befolyási övezetünkből. Képzeld el, mi történne, ha Chiang Kashi Amerika-barát rezsimje kerülne hatalomra. Ebben az esetben egy nyolcszázmillió lakosú államot húznának az Egyesült Államok pályájára. Ebben az esetben Amerika tábornokai atombombával rendelkezve nukleáris csapást mérhetnének ránk, a kínai csapatok pedig a távol-keleti erőinket szorítanák le. És így, mivel sikerült Kínába telepíteni a sztálinista Mao Ce-tungot, a keleti határokat megvédték. Kevés; A kínai hadsereg jól harcolt Koreában. A súlyos amerikai veszteségek visszatartották a NATO-t a megelőző háború folytatásától. De az Egyesült Államok által ledobott háromszáz atombomba több mint húszmillió szovjet állampolgárt ölhetett volna meg, és nem csonkított volna meg kevesebbet. Az is katasztrófa lenne. Jaj, kockázatos lépés.
  Rokossovsky eltolta magától a repülő, folyadékkristályos robotot:
  - De a német harckocsi torkolatja, miután eltörte Franciaország és Nagy-Britannia gerincét, óhatatlanul a hátunkba temette magát.
  Sztálin elvigyorodott, és végigsimított vastag, fekete bajuszán:
  - Így van, nincs mit kifogásolni! De a Szovjetunió hadserege még nem állt készen a nagyszabású hadműveletekre. Végrehajtottam egy újrafegyverkezési programot, és a csapatokat is megreformáltam, figyelembe véve a finnországi háború tapasztalatait. Abban egyetértünk, hogy a finnekkel folytatott háború, akiknek egyáltalán nem volt harckocsijuk, megmutatta hadseregünk elégtelen képzettségi szintjét. Emellett a csapatoknál akut tiszthiány volt tapasztalható, kevés 76,2 mm-es kaliberű lövedéket lőttek ki, nem volt elég pilóta, sofőr és autó.
  Rokossovsky tiltakozott:
  - Bármely hadseregben, bármikor, mindig hiányzik valami. Tehát a marsallnak nem is volt elég pénze számomra, mielőtt fizetést kaptam volna. Emlékeznünk kell arra, hogy az ellenségnek is hiányzik a felszerelése és a személyzete. Különösen a tizennyolcadik és a harmincnegyedik év között a németeknél nem volt általános hadkötelezettség, és a hadsereg mindössze százezer katonát számlált. Tehát a versailles-i szerződés korlátozta a németeket.
  - Tudom! - Sztálin füstgyűrűt engedett a levegőbe.
  Oroszország első lengyel származású marsallja így folytatta:
  - Tehát akut tiszthiány volt a német hadseregben. Adolf Hitler még azt írta, vagy inkább az asztali beszélgetések során azt mondta: kizárólag tisztekből kellett csapatokat formálni, és lerövidíteni a szolgálati időt: minél több embert át kell hajtani a kiképzési programon. Emellett lehetőség nyílna a rendőri állomány jelentős növelésére és a harci kiképzésük fejlesztésére. A hadkötelesek különösen a rendőri egységekben szolgálhattak, hogy erősebb bázist teremtsenek a fegyveres erők építése során.
  - Ravasz vadállat! - forgatta tigrisszemét Sztálin.
  - Tehát a németek sem értek el komoly háborút harci hatékonyságukat tekintve. Csapataik többnyire nyersek voltak. "Természetesen" - fejezte be Rokossovsky.
  Sztálin összehúzta a szemét:
  - De Franciaországot és Angliát gyorsan legyőzték. Általában arra számítottam, hogy a nyugati háború elhúzódik, és nem vontam előre csapatokat a Harmadik Birodalom határáig: attól tartva, hogy elriasztom a németeket. Nos, arra senki sem számított, hogy a négy hatalom fölényes erői csak másfél hónapig kitartanak.
  - Ez akkor van, ha figyelembe vesszük az ellenségeskedés aktív szakaszát!
  - Ennyi, nem a háború formális időtartama. Csak a németek körülbelül négymillió hadifoglyot ejtettek. Aztán munkaerőként használták őket, ami lehetővé tette, hogy az ellenség hétmillió-kétszázezer főre növelje a hadsereg létszámát.
  - Ami még lazábbá tette a seregüket és csökkentette harci tulajdonságait. Végtére is, minél nagyobb a buborék, annál vékonyabb a fala.
  - A növekvő birodalmak olyanok, mint a szappanbuborék, csak önző gazdálkodással! - tiltakozott Sztálin. -A gondoskodó birodalom olyan, mint a növekvő csontok, amelyek növekedésük során erősödnek!
  - Ésszerűen mondtam, de ez nem vonatkozik a Harmadik Birodalomra!
  - De ez ránk vonatkozik! A szovjet rendszer jobb, mint a kapitalista és a nyugati demokrácia. Erőssége a totalitarizmus.
  - Hogy tetszik a politikai rendszer mindkét Oroszországban?
  - Elképesztő! Minden ember laktanyában lakik, és rangjuk van. A gyermek, miközben még a számítógép méhében fekszik, teljes feldolgozásnak van kitéve. Mindenki a hadseregben szolgál, mindenki üzletel. A nevelés pedig fájdalom! Még a legmagasabb tisztségviselők is kibernetikai feldolgozáson esnek át. Szeretem ezt a hipertotalitárius rendszert. Sajnos a gondolatok felett nincs teljes kontroll, pedig a technológia ezt lehetővé teszi!
  - Ez azért van, mert a biorobotokból nem lehet jó katonák. A háborúban kezdeményezőkészségre és némi függetlenségre van szüksége a gondolkodásban, szabadságra a cselekvésben. - mondta Rokossovsky filozofikusan.
  - Igen! A robotok semmivel sem jobbak az embereknél. Meg kell mondanom, egy időben szkeptikus voltam a kibernetikával kapcsolatban. Potenciális veszélyt érzett az emberiségre nézve. Átadta a szervek szívós kezének.
  Rokossovsky megpróbálta visszaállítani a beszélgetést a korábbi menetére:
  - A kibernetika persze jó, de mégis, nem hiba, hogy nem ütöttük meg Hitlert 1940-ben?
  Sztálin így válaszolt:
  - Lehet, hogy hiba, de a csapatok koncentrációja megrémítheti Hitlert, és arra kényszerítheti, hogy felhagyjon a nyugati offenzívával. Általánosságban elmondható, hogy Nagy-Britannia és Németország bármelyik pillanatban békét köthet. Pontosan ettől tartottam, de most látom, hogy tévedtem. Franciaország vereségének azonban megvoltak az előnyei.
  - Melyik?
  - Franciaország és Nagy-Britannia számos gyarmata fellázadhat és a Szovjetunió befolyási övezetébe kerülhet. Ahonnan a kapitalizmus távozik, ott jön a szocializmus. Különösen jó lenne, ha elfoglalnák Nagy-Britanniát. Ilyen lehetőségek a kommunizmus számára.
  Rokossovsky egyetértett:
  - Valószínűleg! A legyőzött birodalmak gyarmatai válhatnak a mi szakszervezeti köztársaságainkká. De akkor Franciaország veresége után mik a tervek? 1941-ig tarthat, amikor a csapatok elkezdtek érkezni a határhoz.
  Sztálin megjegyezte:
  - Azt az információt kaptam, hogy a németek háborút készülnek a Szovjetunióval. De annyira ellentmondásosak voltak. A hírszerzés különösen arról számolt be, hogy Hitler, miután legyőzte Angliát, megtámadja a Szovjetuniót.
  - Olyan ... volt!
  - Próbáld meg legyőzni Nagy-Britanniát, amikor ilyen nagy fölényben van a tengeren. Különösen nagy felületű hajókhoz. Minden német szállítóeszközt elsüllyesztenek. Elméletileg a németek felsőbbrendűséget tudtak elérni Nagy-Britanniával szemben a repülésben, ehhez azonban mozgósítaniuk kellett a hadiipart.
  - Németország komolytalanul viselkedett.
  - De én nem! A negyvenedik évben különösen meghosszabbították a munkanapot, és büntetőjogi felelősséget vezettek be a késésért. A túlóramunkát aktívan gyakorolták. A fegyvergyártás megnövekedett. Ki kételkedhetett abban, hogy készülünk. Tudva, hogy a fasizmus elleni harc elkerülhetetlen, mindent mozgósítottunk, amit lehetett. Természetesen hadiállapot kihirdetése nélkül, de titokban csapatokat hívva.
  - És mégsem voltak készen!
  - Hogy is mondjam! A tény az, hogy a fasiszták akcióiban sok nyílt blöff volt. A hírszerzés jelentése szerint az ellenségeskedés megkezdését ultimátum előzi meg. A németek jobb feltételeket akarnak elérni a nyersanyagellátásban. Különösen olajkutak bérlése Azerbajdzsánban, élelmiszerárak csökkentése stb. És ehhez gyarapítja az erejét. Ezenkívül a hírszerzés arról számolt be, hogy a németek nagy erőket tartanak Franciaországban, és az Oroszlánfóka hadműveletet készítik elő.
  - Volt ilyen félretájékoztatás.
  - Ráadásul a hírszerzés pontatlan információkat közölt a német fegyveres erőkről. Körülbelül kétszeresen túlbecsülték őket. Emiatt az a benyomás alakult ki, hogy a nácik nem adják át minden erejüket. Azaz kevesebb, mint a fele, ami azt jelenti, hogy a háború Németországgal nem elkerülhetetlen. Hitler nem fog támadni a hadsereg kisebb részének koncentrálásával. Azt hittem, ez egy tipikus blöff. Ráadásul az aljas és ravasz Hitler óvakodhat a csapataitól a támadásunktól.
  Ahogy mondani szokták, a tolvaj nem hisz a becsületes embernek.
  - De nem akartad megtámadni Németországot!
  - Minden esetre felhúztam a csapatokat, de nyitva maradt a kérdés, hogyan és mikor csapjak le. Hadseregünk még a formáció szakaszában volt. A hadosztályokat a békeidő törvényei szerint állították fel. Ráadásul a németek nem készültek a téli háborúra. Különösen a téli ruházat hiányzott, csak az SS-csapatok rendelkeztek vele, a német géppuskák és fegyverek kenőanyaga megfagyott a hidegben. Ráadásul a szénből nyert benzin kilenc fok alatt fagyott meg. Német technika, keskeny lánctalpas tankok, törő hajtóműves repülőgépek. Mindez a télre való felkészületlenség következménye. Nos, a németek nem alkalmazkodtak a télhez, bár a technológiában lehetett néhány dolgon változtatni, van egy speciális fagyálló kenőanyag. Nos, csapataink megszokták, hogy kemény fagyos körülmények között éljenek és harcoljanak. A finnekkel vívott háború pedig sok mindenre megtanított. A németek e tekintetben bolondnak bizonyultak.
  Rokossovsky kifejtette a véleményét:
  - Talán ez a babona miatt van!
  Sztálin nevetett:
  - Érdekes vitád van. Igen, Adolf Hitler valóban számított okkult hadseregére és a hideggel való egyetértésére. Úgy gondolta, hogy varázslói, asztrológusai és mágusai szárazra és melegre teszik a telet, majd a náci hadsereg eléri az Urált. Hitler mindenesetre komolyan számított a Sátán segítségére. De láthatóan ebben az esetben Ő nem akart segíteni.
  - Vagy talán Isten közbeszólt?
  - És ez nincs kizárva! A háború után abbahagytam az egyház üldözését. Ez valószínűleg segített nekünk! Bár sajátos nézetem van a vallásról. Hiszem, hogy az emberek hite maga teremtette meg azt a hatalmat, amelyet Istennek neveznek. - dörzsölte meg a bajuszát Sztálin. - Mindenesetre a komoly fagyok és az őszi olvadás nekünk előnyösebb volt, mint a németeknek. Ha a nácik jobban felkészültek volna a háborúra, kétséges lett volna a moszkvai csata kimenetele.
  Rokossovsky mégis megkérdezte:
  - De meg akartad támadni Hitlert?
  Sztálin megrázta a fejét:
  - A második világháború tapasztalatai azt mutatták, hogy a támadás általában erősebb, mint a védekezés. Hitler döntő offenzívája Franciaország ellen, az olaszok veresége Afrikában, Romel megtorló horogkiütése. Azt kell mondanom, hogy egy igazán nagyszerű parancsnok. Csak egy nagyon képzett parancsnok tud csapást mérni a brit csapatokra, mindössze tíz harckocsival és ötven teherautójával, amelyek harckocsiként álcázva vannak. Az ellenség tízszeresen felülmúlta őt. Azt hiszem, ha Romelnek több ereje és hatalma lett volna a hadsereg felett, elfoglalta volna egész Afrikát.
  - Romel erős parancsnok, de sajnos nem kellett harcolnia a keleti fronton. Szerintem ezt a marsallt meg kell verni.
  - Általad?
  - Lehet! Végül is én irányítottam a győzelmi felvonulást, és Zsukov adott otthont. Ez a sok bizalom bennem.
  - Hogy is mondjam! Szerintem Vasziljevszkij legalább nem volt rosszabb. Különösen tetszett, hogy milyen gyorsan és viszonylag kevés vereséggel győzte le Japánt. De a Felkelő Nap Országának katonái hősies tigrisként harcoltak. Nagyon kitartóak és soha nem adják fel.
  - Soha?
  - A mi csapatainkhoz képest ritkán. Gondoljunk csak bele, majdnem hatmillió fogoly az egész háború alatt. És két egész sereg disszidáló. Amikor Vlaszovot letartóztatták, akkora ütés érte a bordáit, hogy le kellett zárni a tárgyalást, nem tudott megmozdulni. Általában Vlasov egy teljes idióta. Menj a nácik oldalára,
  miután a Wehrmacht Moszkva mellett vereséget szenvedett, és az Egyesült Államok háborúba lépett a Harmadik Birodalommal. Sokkal korábban legyőzhettük volna a nácikat, ha nem szórjuk szét erőinket, és ha szerencsétlen tábornokaink megtanultak volna gyorsabban harcolni. Hiszen a szovjet hadtudomány vérrel gazdagodott.
  - A győzelem vetését vérrel kell öntözni és hullákkal megtermékenyíteni! - mondta Rokossovsky.
  - Ez akkor van, ha a parancsnokok teljesen középszerűek! De az orosz nép gazdag tehetségekben. Mainstein azonban még csak nem is rossz parancsnok. Örülnék, ha a csapatomban lenne!
  - És azt hallottam, hogy hamarosan feltámasztják, és mozgósítják az aktív hadseregbe!
  - Hány hadosztálya van Szvjatorossziának?
  - Nem tudom! Ez katonai titok!
  - Még neked is!
  - Még nekem is! Csak a császár, vagy inkább a császárné tudja.
  Sztálin megjegyezte:
  - Egy rossz ország, amelyet nők vezetnek.
  Rokossovsky így foglalta össze a filozófiai következtetést:
  - Még rosszabb, ha egyáltalán nem irányítják!
  Mindezek a gondolatok egy szempillantás alatt átvillantak a hipermarsall hiperplazmás agyán. Szvjatorosszija csillaghajók milliói támadták meg a fantomok seregét. Fantasztikus sebességgel haladtak. Itt a vezető lovag lándzsájával eltalálta a rakétacirkálót. A hegy kilyukadt, majd kettévágta a hajót. Az elf íjász kilőtt egy nyilat, és más ajándékok repültek utána. Sebességük sokszorosan meghaladta a fénysebességet. A több tucat találatot kapott ultra-dreadnough kigyulladt. A lángok sokféle színűek és árnyalatúak voltak, varázslat volt, ami égett. Képzeld el a mágikus tüzet, nem igényel oxigént, és a titánnál milliószor erősebb anyagot fogyaszt. Elképesztően szép az egész. Alyosha Popovich elrendelte a távoli lövöldözést, a nyilak gyorsabban rohantak, mint a rakéták, válaszul a csillagflotta tüzet nyitott minden fegyverből, kibocsátóból és kilövőből. A legerősebb hőkrezon rakéták felrobbantak, izgalomba hozva azt a minianyagot, amelyből a fantomok álltak. Elméletileg egy szinte halhatatlan fantom elpusztítható nagy koncentrációjú szuperenergia segítségével. De ezt nem túl könnyű megtenni.
  Aljosa Popovics vezényelte Dobrynya Nikitichet és Mikulát:
  - Szurkolj! Hagyja csapatainkat manőverezni és bekeríteni az ellenséget az oldalakról.
  Dobrynya azt javasolta:
  - Vagy talán csak ketté kell osztani az ellenséget?
  Alyosha tiltakozott:
  - Ez nem éri meg! Ebben az esetben két fronton kell harcolnunk. És nem csak megosztjuk az ellenséget, hanem egy klasszikus táskát alkotunk.
  Dobrynya megjegyezte:
  - Úgy tűnik, az ellenség pontosan ezt akarja tenni velünk.
  Mikula azt javasolta:
  - Használjunk kombinált taktikát, üssünk domború lencsével, és középen egy "rózsa". Egy ilyen konstrukció nagyon hatékony lesz.
  Aljosa egyetértett:
  - Szóval próbáljuk meg kifúrni. Pasztuhov irányítja a támadást középen.
  Pasztuhov így válaszolt:
  - Van egy parancsnok!
  Rokossovsky azonban maga igyekezett beburkolni az ellenséget a szárnyakról. Mindenkinél jobban értette, mi az a harc az üstben. Ugyanakkor mindkét sereg menthetetlenül közeledett egymáshoz.
  Aljosa Popovics úgy döntött, hogy az optimális taktika az ágyúzás és a vágás kombinációja.
  Pastukhov, mint mindig, megszerezte a vezetést. A fiatal férfi erőteljes kardcsapásokkal levágott két csatahajót, amelyek lángoló darabokra omlottak. Igaz, magát a hőst is megégette egy hiperplazmás ostor. A rakéták és a kibocsátók különösen veszélyesek voltak; helyet nyalva. Egész lyukakat képeztek a páncélon, szörnyű, néha halálos sebeket okozva.
  A Pasztuhov mellett harcoló Ivanhoe lovag megforgatta a fejszéjét, ügyesen levágott egy nagy rombolót, lova pedig egy tucat rakétahajót taposott el. A fiatalember ezután egy ügyes hintával összetört három cirkálót. Pasztuhov megtámadta a hatalmas ultracsatahajót. Túl nehéz volt azonnal levágni egy ilyen óriást. A kardcsapások nem érik el azonnal a célt. Átvágták a páncélt, levágták a tornyokat. De a hatalmas űrhajó visszalő, fájdalmat okozva Pasztuhovnak. Ivanhoe azt mondja:
  - Üsd be a reaktort. Üsd meg a kardoddal.
  Pasztuhov hasonló módon jár el. A hiperreaktor felrobbant, a hatalmas űrhajót mintha csillogó tollak borították volna. A fiatal fantomhős hátratántorodott, több páncéllemez megolvadt és megégette a lovat.
  - Csattan a barom!
  Ivanhoe pajzzsal takar, termo-Kreon rakéta találja el a középpontot, agyrázkódás következik be, az acélszerű felület enyhén megég. A mellettük harcoló hősök közül többen súlyos sérüléseket szenvedtek, néhányan össze is morzsolódtak.
  A félmeztelen gigantikus fantomlányok baltákat és kardokat használtak, amelyek öt pengéjére hasadtak. De Vallon grófnő mezítláb hosszú, ügyes lábujjaival orránál fogva megragadta a cirkálót, és egyszerre ötven fegyvercsövet zúzott össze. A varázslattal megalkotott aranyhajú lányt egy termopreon rakéta találta el lábon, és azonnal elpárologtatta a fél lábát. A grófnő majdnem megőrült a fájdalomtól, barátját mellkason találták, amitől a varázshús darabjai különböző irányokba repültek. Sir Bishop pedig olyan erővel csapott le, hogy a pajzs összeomlott, és egy hatalmas lyuk jelent meg a mellkasában.
  A Svyatorossiya flotta veszteségei is óriásiak voltak. Főleg, amikor a dinoszauruszok beszálltak a csatába. Ezek az óriások csak látszatra látszottak ügyetlennek, valójában azonban félelmetes erőt képviseltek. Összetörték és széttépték a szerkezeteket, és megpróbáltak nagyobb csillaghajókat kiválasztani. Mindenféle hajó lőtt rájuk, de nem tudtak ekkora, közepes méretű bolygó méretű tetemeket feldönteni. Az egyetlen dolog, amit tenni lehetett, az volt, hogy elkerüljük a dinoszaurusz elkerülhetetlen vereségét. Valóban szinte lehetetlen megállítani egy ilyen szörnyet, de a csillaghajók manőverezni próbálnak, távolodva az óriásoktól.
  Alyosha Popovich parancsot ad:
  - Próbálj meg közelebb kerülni hozzájuk. Húzza a haladó ezredeket a dinoszauruszokra. Szakadj kis nyájakra és harcolj szorosan, foszd meg őket a manővertől, vágd le pimaszul!
  A harcosok csoportokra szakadtak: sokkal hatékonyabb lenne így elpusztítani a csillaghajókat. Pasztuhov és Ivanhoe a körülöttük forgó cirkálókra esett, mindkét hős súlyosan megsebesült, de mozgásuk gyors maradt.
  A lányok pedig nemcsak karddal zúzták össze őket, hanem ügyesen lábukkal felkapták az űrhajókat, és eldobták őket egymástól. Valami kézilabdás volt, a sok napból visszaverődő sarka, a csupasz, lányos talpak bőre a szivárvány minden színével játszott, bár a megsemmisült hajók hiperplazmatikus robbanásai égették.
  A harcosok még sikoltoztak is a fájdalomtól, szupertűz szirmai, lobogó lángok simogatták sokáig szenvedő lábukat.
  Csillaghajókon harcosok milliói dobáltak egyik oldalról a másikra. Maxim Igolkin ötcsillagos tábornok, aki csodálja az elragadó lányok csillogó térdeinek, bokáinak és lábfejeinek csillogását, és igyekezett a helyén maradni cirkálójában, amelyet a legnyugodtabb Erzsébet hercegnő meztelen lába vette fel. :
  - A szépséget nem lehet megölni - a szépség maga halálos!
  Két harcos, mint egy óriási balettben, felhányta pompás lábát, közéjük téve a cirkálót, és egyszerre megszorította. A fém milliószor erősebb, mint a titán, tojásként tört szét egy tank lánctalpa alatt. Leírásra méltó halál az aranykor verseiben!
  Rokossovsky látta, hogy a mágikus erő összeütközik a nanotechnológiával, és eddig ez nyeri a hatalmat!
  Ő rendelt:
  - Kapcsolja át a hajókat a maximális intenzitású tüzelési módba, és növelje a manőver sebességét. Semmilyen körülmények között ne adjon esélyt az ellenségnek a sikeres ellentámadásra.
  Az elf lány kijavította:
  - A Phantom of Great Russia támadnak minket és haladnak előre, így nagy valószínűséggel az ellentámadásunkról beszélhetünk.
  Bár a lány marsall volt, az ilyen kijelentések feldühítették a hipermarsallt: kiderül, hogy a tojás tanítja a csirkét, a nő pedig a férfit.
  Rokossovsky felkiáltott:
  - Fogd be! Beküldök egy ultra-dreadnought-ot, hogy elkapja a dinoszauruszokat és sikeresen lője le őket. Végül is van benned olyan erő és komoly potenciál. Főleg a női elme, egy könnyű és szerető faj gyermeke.
  Elf megjegyezte:
  - Évmilliókkal vagyunk idősebbek az embereknél. Még a majom sem vett fel egy követ, amelyből az ember származott, hanem a világűrben barangoltunk és remekműveket alkottunk.
  Rokosszovszkij, úgy forgatva a fejét, mint egy melléképület a szélben, megjegyezte:
  - A lényeg a jelenben van! Nincs szánalmasabb nemzet annál, akinek sikerei a távoli múltban vannak! Nincs fennköltebb birodalom annál, amelyik a jelenben él, és évről évre erősebbé válik!
  Az elf megrázta a haját:
  - Ti, oroszok, hagyományosan elhanyagoljátok őseiteket. A törzskönyved nem volt prémium!
  Rokossovsky tiltakozott:
  - Nem orosz vagyok, hanem lengyel! Őseim egyszerű parasztok voltak, de ennek ellenére büszke vagyok rájuk!
  - Erre büszke lehetsz!
  - Különben is kozák vér folyik bennem! És anyám felől távoli őseim elmentek megrohamozni Jeruzsálemet. - mondta Rokossovsky.
  Elf megjegyezte:
  - Az őseim pedig már jóval Jeruzsálem alapítása előtt harcoltak az űrben. Általánosságban elmondható, hogy nem tiszteletreméltó őseinkről beszélni a csata kritikus pillanatában.
  Rokossovsky ugatott:
  - Kövesd a parancsot!
  Nagyon nagy sebességgel beszélgettek, ezért a párbeszéd során a csata képe gyakorlatilag nem változott. De a fantomok serege halálos energiát okádott. Nyomott, és megpróbált letörni minden akadályt; az energiasugarak egyaránt elpusztították a csillaghajókat és a fantomokat, szétszóródtak az űrben. A lányok az íjakon, a lábakon és az ötpengéjű kardokon kívül olyan ostort használtak, amelynek farkukba nyolcszögletű csillagokat szőttek. Különösen ügyesek voltak a kisebb hajók megsemmisítésére. Eközben a Nagy Orosz Hadsereg ellentámadásba kezdett. Megpróbálta szétverni ellenségeit, és ugyanakkor megmenteni az arcát - nem adhatja a győzelem minden babérját a fantomoknak.
  Nagy Sándor energikusan parancsolóan megőrizte a rendíthetetlen nyugalmat, a győzelem közelsége még körültekintőbbé tette a nagy parancsnokot:
  - Használja a tulipánrügy-képző testvéreket. Az ellenség állkapcsa elgyengült, és csak egy jó lökést kell adni nekik, és a fogak repülni fognak.
  Oksana varázslónő hologramos közvetítést küldött: egy csodálatos lány képe jelent meg a parancsnok előtt:
  - Az a Sándor, te vagy a királyom!
  A macedón tréfásan rimánkodva válaszolt:
  -Jól játszottad a szerepedet!
  - Teljesítettem a szeszélyedet!
  - Most megkapja az első díjat!
  - Egyetértek! Te Sándor vagy az erősségünk! Sándor a zászlónk! Sándor mindig velünk van!
  Macedón megrázta az ujját:
  - Ne vigye túlzásba az érdemeimet, díva! Természetesen nagyszerűek, de nem elégségesek ahhoz, hogy imádságosan összekulcsolják a kezüket.
  Oksana élénken válaszolt:
  - Most a főről! Meg kell akadályoznunk, hogy az ellenség kiszökjön az üstből. Csapataink megjelenése az ellenséges vonalak mögött esélyt ad a taktikai szintű kezdeményezés megragadására.
  Nagy Sándor egyetértett:
  - És nem kis esély!
  Oksana hunyorogva énekelte:
  A majmok pofáznak
  És egy ágon ülnek!
  Még mindig komolytalan...
  - Őseink voltak! - fejezte be kuncogva Alexander. - Bár tudod, szépség, az apám maga Amon isten volt, meg Zeusz is.
  Oksana viccesen érezte magát:
  - Tehát egyszerre két apád van!
  - Két nagy isten!
  - Hogyan csináltak téged egyszerre?
  Alexander maga is megértette egy ilyen kijelentés abszurditását, de nem tudott ellenállni egy másik gyöngyszemnek:
  - Minden lehetetlen, ezt biztosan tudom!
  Az isteneknek nem kell izzadniuk, hogy sürgősen tegyenek valamit!
  De halhatatlanok, az istenek hatalmában!
  Gyerekeket teremteni a királyoknak anélkül, hogy "kürtöket" csinálnának!
  Oksana kijelentette:
  - A "rózsaszirmokat" a lehető legszélesebbre kell teríteni! És fogd meg az ellenfél torkát. Nyilván te magad is megérted a pillanat fontosságát!
  - Amon és Zeusz fia mindent ért!
  - Szóval cselekedj, harcos!
  Nagy Sándor telepatikus impulzust küldött, hogy irányítsa számos csapatát.
  És a lány a fantomok támadását is igazította. Ugyanakkor a mágusok harcolni kezdtek egymással.
  Általánosságban elmondható, hogy amikor a varázslók harcolnak, ez a látványosság nem a gyenge szívűeknek való. És ugyanakkor lenyűgöző. És ha egyrészt csillaghajók milliói, másrészt gigantikus lovasok és dinoszauruszok százezrei kezdenek harcba, akkor egy ilyen csatát öröm nézni.
  A csata mérhetetlen dühében bontakozik ki. Az egyik oldalon gyors lovak támadnak, repülnek, fel-alá, és oldalra rohannak. A dinoszauruszok csapkodnak a szárnyaikkal, köpködik a fogukat, rúgják a patájukat és megragadják a mancsukat. A lányok felgyorsítják ostor lendítését, ütéseik alatt a páncél meghajlik, és úgy lobban fel, mint a benzin a kovakőből. Pastukhov és Ivanhoe áttört a zászlóshajóig, amelyen Zaratuska marsall tartózkodott.
  Az elf lány elrendelte a biológiai lövedékek használatát. A támadásuk alatt elkapott fantomlovas megcsavarodott. Összezsugorodott, és közönséges elszáradt juharlevélké változott.
  Ivanhoenak és Pasztuhovnak sikerült elkerülnie a vereséget, és kardjaikkal eltalálta a páncélt. Erős üvöltés érte Zaratuskát. A lány gyönyörű arcot húzott elő:
  - Karddal a csillaghajón! Mi lehet abszurdabb!
  Az emberi fiatalság így válaszolt:
  - Mit tudsz csinálni! Végül is ezek hatalmas fantomok! A varázslat szörnyű ereje! Szinte lehetetlen ellenállni nekik.
  - Akkor manőverezünk, átváltunk egy új vezérlőprogramra, a "Kaotikus káosz"-ra!
  Ivanhoe látva, hogy a plazmakitörés felerősödik és a csillaghajó megfordul, bumerángot küldött. Átrepült és levágta az ellenség páncélzatának egy részét, valamint egyszerre hat harci lőtornyot is lerombolt.
  - Itt egy szextáns! - mondta a híres fiatal lovag, akit varázslattal kelt életre. Agyában kezdett felébredni egy korábban blokkolt program a csillaghajókkal vívott csatákhoz. Általában minden fantom egy külsőleg láthatatlan, de a memóriában egyértelműen rögzített edzésprogramon ment keresztül. És most Ivanhoe megértette, hogy meg kell fosztani a hatalmas, teknősszerű csillaghajót a manőverezőképességétől.
  Pasztuhov, aki több sebet kapott, alig tudott nyeregben maradni. Ennek ellenére a bátorság nem hagyta el ezt a fickót.
  - Csak üssük a farkát. Ezek a csillaghajók alapfelszereltségnek számítanak, és a motorjaik is ugyanúgy vannak elhelyezve.
  Ivanhoe megjegyezte:
  - Nehéz közel kerülni! Nézd meg, hogyan manőver!
  - És eltaláltad egy bumeránggal!
  - Nagy az eltévedés veszélye!
  - Ez rendben van! Vissza fog jönni hozzád, és újra megpróbálod!
  Ivanhoe egy kicsit hátrébb húzódott a szörnyű, Hold méretű űrhajótól, és elindította bumerángját:
  - Ha sokáig szenvedsz! Szerezz valamit!
  - És ha nem sikerül!
  - Próbáljuk meg újra!
  A bumeráng levágta a farok szélét, és visszatért. Általánosságban elmondható, hogy a mini-anyag, annak ellenére, hogy látszólag hiányoznak az összekötő elemek, varázslattal összehegesztve, meglehetősen tartós.
  Ivanhoe alatt a ló összeesett és gyakorlatilag anyagtalanná vált. Túl sok találatot kapott különféle kaliberű fegyverekből. Pasztuhov eközben a cirkálókkal harcolt, ami sokkal könnyebb volt. Itt szinte minden ütés végzetes volt. De próbálj megbirkózni a tetraletekkel. Olyan kicsik, mint a szúnyogok, és nagyon sok van belőlük. Ivanhoe megállította a lovas nélküli szöcskét, és ráugrott!
  - Hősök rohannak az üldözésből! Az idegen berontott és nem fogja utol! - A fiatalember énekelt. - Csak hallanunk kell egy mesét!
  Egy igazán legendás harcos, aki bumeráng segítségével megtámad egy hatalmas, sok mezővel és mátrixszal borított gépet. Ötvenöt millió vadász volt ebben a csillaghajóban, és csaknem egymilliárd harcos. Csaknem százhúsz faj és faj képviselői küzdöttek benne. Képzeljünk el egy ilyen gigantikus, szinte felfoghatatlan Noé bárkáját a gondolkodás és az észlelés számára. Ultramodern, beleértve a különféle galaxisokból származó életformákat.
  És megtámadja egy megsebesült fantomlovas, fehér lovon, szintén sebesülten.
  Egy ilyen kép méltó Raphael vagy Picasso ecsetjéhez. Ragadja meg a pillanatot: amikor egy harcos eldobja bumerángját.
  - Izgatott vagyok, mint egy fiú, mint egy punk! Üsd meg, különben meghalsz! - Énekeltem, hogy segítsek Ivanhoe-nak jobban koncentrálni.
  És az űrhajó belsejében is vannak élőlények, akik élni akarnak! Legyen gyerek és építs városokat. Íme három aranyos, nercszerű, disznófejű lény, akik partraszállásként készülnek leszállni. Éppen most fejezték be a harci kiképzést, és pihenés közben megosztják benyomásaikat.
  Az első disznó, Hay különös módon fejezte ki magát:
  - Tudja, a tanyámon mézes szitakötőket tenyésztettem, a harang- és hársültetvényeken legelésztek. De a maffia elrendelte, hogy a termést pattogtató borsóval, az egyik legerősebb droggal helyettesítsék . Egyrészt sokkal jövedelmezőbb, másrészt viszont meggyűlt a bajom a törvénnyel.
  A második disznó, Pork beleegyezett:
  - Igen! A Szvjatorosszija hatóságai felügyelik a kábítószerek forgalmazását. A minirobotok és a felderítők különösen aktívak. Elmondásuk szerint megjelentek közöttük egészen apró, molekula méretűek is, amelyek a csillagok fotonjainak energiáját felhasználva aktívan mozognak az űrben.
  A harmadik legfiatalabb malac, Ham megjegyezte:
  - Nem tudom! A modern orosz, amit az iskolában kénytelenek voltunk megtanulni, nagyon nehéz. A fejlődéstörténet szerint eredetileg csak hat eset volt, mára pedig huszonnégy.
  Sertés vigyorgott:
  - Micsoda iskolai élet! Hol van a teszt minden nap! Összeadás, osztás! Fotonkitörés!
  Hé vigyorgott.
  - Nekem pedig iskolás koromban a hiperfizika volt a legnehezebb tantárgy. Különösen akkor, ha a hiperplazma adott paramétereit kellett kijelölni. Bár az anyag hiperplazmatikus állapotba hozásának módszerei nagyon érdekesek. A modern technológiák lehetővé teszik a termo-preon reaktor öngyújtóba helyezését.
  Ham megjegyezte:
  "Semmi lenne, ha nem vetnék alá fájdalmas kezelést a legkisebb sértés miatt." Nekem úgy tűnik, hogy minden ér szenved!
  - A fájdalom a hatalom és a jólét alapja! - Hay észrevette. Tanuld meg elviselni és élvezd.
  - Ez szörnyű és természetellenes! - kezdte Sonka.
  Ebben a pillanatban hangos mennydörgés hallatszott, és molekulák és fotonok hullottak le a falakról. Minden tele volt véres színnel.
  - Úgy tűnik, telitalálat! - morogta Pork őrmester.
  . FEJEZET 8. sz.
  Vlagyimir Kashalotov majdnem meghalt, amikor Nagy-Oroszország csapatai támadásba lendültek. Most a harci robotok megpróbálták megváltoztatni a formációt. Használták az "awl" formációt. Vlagyimir ugyanígy kénytelen volt visszavonulni. A fiú azonban higgadtan viselkedett. Mint mindig, jeges nyugalommal, kimerítő edzéssel.
  - A győzelemhez való higgadtság olyan, mint az acél keményedése! - mondta magában a fiú. Vlagyimir ismét megcélozta a tetralettet, de meggondolta magát a lövés mellett. Túl könnyű volt ahhoz, hogy észrevegyék. A fiatalember gondolatban keresztet vetett, és sima visszavonulási manővert kezdett végrehajtani. Sokszor megtette ezt korábban is, különféle környezetekben végzett szigorú képzések során.
  Aztán örömhullám öntötte el: nem tagadható, hogy a csata mintája változik. Éppen most haladt előre Szvjatorosz serege, azzal fenyegetőzve, hogy egy üstbe szorítja, és most a fő erőket a hátba vonták. Mágikus fantomok, varázsfegyverek jelentek meg ott. Ahogy egy ősi gyermekdalban énekelték:
  - Muszáj lesz, felnőttek nélkül jövök vissza! Bejárom az egész országot! Megyek a Mikulás iskolába, ahol varázslatot tanítanak!
  Most vált valóra a fényes, nagyon progresszív kommunisták álma:
  Évszázadok telnek el és egy korszak jön,
  Amiben nem lesz szenvedés és hazugság!
  Küzdj ezért az utolsó leheletedig,
  Szívből szolgáld szülőföldedet!
  
  És akkor a varázslat elérhetővé válik,
  Bármilyen baba, de nem öregség!
  És nem használom bűnözőre az erőmet,
  Győzelemmel, hősök - üdv a hazának!
  Igen, most tényleg olyan, mint egy varázsló, de az élete nem könnyű. Szinte nincs szabadidő, minden totális háborús készülődéssel van elfoglalva. Ez már adott lett. Igen, valami hasonló történt az ókorban, úgy tűnik Spártában. Ott is brutálisan nevelték és verték a gyerekeket. Igaz, nem csecsemőkortól fogva, és a nanotechnológiát nem alkalmazták a kínzásban. De sok a hasonlóság, kifinomult felkészülési és képzési módszerek. Igaz, hogy a fiúk és a lányok hatalmas elméleti tudással rendelkeznek, mintha egy számítógép merevlemezébe ágyaznák őket. Ismeri minden háború történetét: azt, amit az emberiség évezredek óta vívott. Beleértve a sumér civilizáció és az ókori Egyiptom által végrehajtottakat. Az első katonai alakulatok, harci szekerek, ősi fegyverfajták. Az ókori Rómának különösen gazdag háborús története volt. Több száz különböző parancsnok létezik, különféle trükkök, őseik stratégiái, technikák alkalmazása a csatákban. A harci képességek is kiemelt szerepet játszottak, különösen a virtuális szekérlovaglás (Vlagyimir ez utóbbit nagyon szerette). Általában véve nem lenne rossz visszatérni az ókorba, akármilyen nagyszerű ember lett volna akkor. Ave Sperma Bálna!!! Különösen érdekes: Hitlerrel harcolni volna. Modern fegyverekkel egymaga szétszórhatta volna az egész Wehrmachtot, és miért ne nézhetne ki menőn!
  A fiatalember látta, hogy Nagy-Oroszország hadserege ismét közel van az ellenséghez, a csillaghajó-különítmények még részben is keveredtek. Ez volt az ő lehetősége.
  - Nem engedlek el olyan könnyen!
  A tetraplane könnyen megsemmisült, úgy tűnik, egy srác volt benne. Nos, a lányokat sokkal nehezebb megölni. Bár kifejezetten pszichológiailag felkészültek arra, hogy a háborúnak nincs kora és neme. Az ellenség az ellenség, és meg kell ölni. El kell felejteni a szánalmat és az együttérzést.
  - A jeges hideg a háborúból jön, nem rossz, ha megfagy a szíved, nem rossz, ha lefagy az agyad! - mondta egyszer a mentoruk.
  Csillagcsata, mit hoz... Íme, Szvjatoroszország brigantjai, akik összetett manővert hajtanak végre. Közelednek, és éles szöget zárnak be. Salót lőnek. A vákuum összeomlott, mintha egy macskakő tükröt ütött volna. Minden töredék egy lezuhant csillaghajót és egy megolvadt cirkálót, rombolót, csatahajót tartalmaz.
  Szvjatorosz robotjai összeütköztek Nagyoroszország robotjaival. Elektronikus titánok párharca, itt még az elektronikus szörnyek kézi harcára is sor került.
  A gépek összeütköztek, sok csáp eltört, a hiperplazmatikus fáklyák szinte teljesen üresen értek. Ezúttal a számbeli fölény a nagyorosz robotok oldalán volt. Átnyomták magukat, megpróbálták megosztani a pozíciót, és a legtöbbet kihozni előnyükből. A legnagyobb, felhőkarcoló méretű robotok a balerinák kecsességével manővereztek. Összejöttek, majd szétváltak, próbára téve saját védekezésük erejét. Az egyik gép megrándult, úgyhogy a hiperplazma szökőkútja felfelé repült. Két véletlenül beleesett tetralettet egyszerűen tüzes nyelvvel nyaldosott az eszeveszett hőség. Több hatalmas gép is felrobbant. Úgy tűnt, megérkezett az Armageddon, milyen színes és erőszakos minden.
  Vlagyimir megpróbálta elkerülni a tüzes érintkezést az övéivel. Ha véletlenül megölte volna seregének egy katonáját, akkor nemcsak a legsúlyosabb büntetés érte volna, de nem bocsátotta volna meg magának. Ez akkora hülyeség. Egy időben a németek a második világháború idején gyakran alkalmaztak egy trükköt: szovjet katonai egyenruhába öltöztek (szerencsére sok elfogott egyenruhát sikerült elfogniuk), majd jelentették, hogy ezek a csapatok elhagyják a bekerítést. Gyakran, főleg az elején: megtette a hatását, majd a szovjet tüzérség magától is tüzet nyitott. Később azonban kötelezővé vált a jelszavak megkövetelése és a digitális kódok használata. Ha a Nagy Honvédő Háború elején a németek jobban harcoltak, mint az oroszok, a parancsnokság fej-vállal feljebb volt (sajnálattal el kell ismerni), és hála Moroz tábornoknak, aki megmentette Moszkvát, akkor később a Vörös Hadsereg sokat tanult. A szovjet katonai művészet, miután milliók életét fizette, érezhetően gazdagodott. Ahhoz, hogy a katonai vezetés beérjen, a katonák vérének bőségesen kell öntöznie a harctereket! A szovjet parancsnokok különösen megtanulták a tüzérségi tűz fontosságát. Mivel a szovjet bombázórepülés nem volt elég erős (a bombázók drágák), a fő hangsúly a nagy kaliberű fegyvereken volt. Azt is meg kell jegyezni, hogy Hitler itt nagyban segítette a szovjet tábornokokat. A nácik azt követelve, hogy katonáik fanatikusan harcoljanak, és egy lépést se tegyenek vissza, engedelmeskedtek a szűk látókörű Führernek: fő erőiket az első védelmi vonalra koncentrálták, emiatt a csapatok összezsúfolódtak, veszteségeik igen nagyok voltak. Teljesen figyelmen kívül hagyták az első világháború tapasztalatait, amikor a németek második és harmadik védelmi vonalat építettek, még az elsőnél is erősebbet! Ez különösen a Visztula-Odera hadművelet során volt nyilvánvaló. Németország 1944-ben csaknem 1900 harckocsit és önjáró löveget gyártott havonta. 1945 elején: több mint nyolcezer harckocsi és önjáró löveg volt a keleti fronton. Nagy erőnek tűnt. De a Wehrmacht tizenkét harckocsihadosztálya közel került a frontvonalhoz, és a szovjet tüzérség támadása érte őket. Az eredmény: a védelmi frontvonalon áttörve a szovjet csapatok hegyi lavinaként gördültek lefelé. Ha nem lett volna Zsukov gyávasága és Sztálin rendkívüli elfoglaltsága (a jaltai konferencia előkészítése és megtartása), Berlint februárban visszavették volna. Általánosságban elmondható, hogy Zsukov szerepe a háborúban nem egyértelmű, általában nagy vérrel győzött, és sok hibát követett el: különösen a háború kezdeti szakaszában. De együttesen nagy értéket képviselt a csapatok vezetésében szerzett hatalmas tapasztalata, különösen a legnehezebb körülmények között. Végül Sztálin; Őt bízták meg a győzelmi felvonulás házigazdájával. Sztálint magát nagyon tisztelték és becsülték a Nagyorosz Birodalomban. Igen, diktátor volt, de Oroszországban még mindig katonai diktatúra van. Igen, nagyon kegyetlen, egész nemzeteket elnyom, de ez a kegyetlenség jogos volt, hiszen magas célokat követett. Sztálin boldogságot akart az egész emberiségnek, és ezt nem lehet elérni vérontás nélkül. Akkoriban az emberek ötven, hatvan, maximum hetven évet éltek. És mi van akkor, ha egyikük pár évtizeddel korábban meghal? A természet kegyetlen, ami azt jelenti, hogy az embereknek joguk van kegyetlennek lenni, különösen, ha az ember végső célja az, hogy egyenlővé váljon az istenekkel. Nos, ő Vlagyimir, nem lenne isten az ókor embere számára? Köszönet a nagyszerű vezetőnek, aki egyesítette és megmentette az emberiséget. Megtette, amit Sztálinnak nem sikerült megtennie.
  A fiatalember választotta következő célját. Egy nagy űrkonyha volt. Kétségtelenül, mérhetetlenül nehezebb leszedni: mint a tetralet és a fiú úgy döntött, hogy ravaszsághoz folyamodnak. Itt a számítás a csapda primitív voltán alapult.
  - Ez egy Argo osztályú robot beszél!
  A nagy konyhából azt válaszolták neki:
  - Hallunk!
  - Most kaptam egy kísérleti "mappát" a térből, de nincs elég energiám elindítani. Tudna nekem segíteni?
  A nagykonyha parancsnoka türelmetlenül a hangjában így szólt:
  - És hogyan?
  - Csatlakoztass hozzám egy hiperplazma-sugárt a reaktorból. Ezután a fegyver teljesen készen áll és üzembe helyezik.
  - Kiváló kapcsolatokat alakítunk ki.
  A számítás alapja az volt, hogy a dokkolás pillanatában a nagykonyha hatalmas reaktora fedél nélkül maradna. Ebben az esetben: a legerősebb ágyúból lehet majd lecsapni rá. Igaz, jelentős volt a halálveszély, mind a generátor felrobbanása, mind a nagy gálya sok fegyverének tüze.
  Az űrhajó meglehetősen nagy, két és félezer katonás legénységgel, a robotokat nem számítva. Egy ilyen nyereményért az életét kockáztathatja. Még ha meghalsz is tizennégy ciklus alatt, hős leszel. És nem csak dicsőséget kapsz, hanem a hős biztosan feltámad. A császárok rendelete szerint a jövőben minden ember feltámad. De ez a folyamat attól függően megy végbe, hogy mindegyikük milyen értéket képvisel. Minél több a bravúr, annál hamarabb feltámadnak. Semmi köze a pacifista kereszténységhez. Eltalálják a jobb arcodat - fordulj balra, szeresd az ellenségedet: hogyan találhatsz ki ennél butábbat!
  Azonban ebben az esetben mind az ortodoxokat, mind a katolikusokat és sok protestánst az az elv vezérelte: a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal! Mennyi vért ontottak a legemberségesebb és legkedvesebb vallás szolgái. Hogyan valósította meg az inkvizítor azt az elvet: szeresd az ellenségedet?! Igen, a papság a középkorban csak azért küldött máglyára egy nőt, mert szebb volt az átlagosnál. Ördögtől valónak tartották az egészséges női testet!!! Az új ortodoxia nem képmutató; a Biblia a történelem számára megmaradt, mint a legtöbb hagyomány. Oroszország első császára: megírta saját Szentírását és feltalálta saját vallását. A fő dogma benne: szolgáld Oroszországot teljes erőddel, minden erőddel, teljes elméddel. És ha ez megfelel szülőföldje érdekeinek, akkor bármilyen áldozatot, erőszakot, bármilyen ravaszságot hozhat. A cél szentesíti az eszközt!
  Milyen igazságos volt! A Biblia valójában betiltott. Ő maga sem érti, hogy az oroszok miért hittek a februáriak által írt könyvnek! Orosz ember: Fidov tanításainak rabszolgája lett! Ez egyszerűen szégyen! Azok a népek, akik imádták a Bibliát, végül elfajultak és lealacsonyodtak; a kereszténységben nincs semmi egészséges vagy okos. A helyes vallásnak a hatalom kultuszát kell magasztalnia! Nem véletlenül ért el ekkora sikert az iszlám. Bár a Korán is alapvetően pacifista könyv, hiszen a keresztények erős hatására íródott. Nincs igaz vallás: képes egy nemzetet egyesíteni, ne legyen foghíjas.
  Vlagyimir szokásos akaraterőfeszítésével elfojtotta izgatottságát, és a reaktorba készült lövöldözni. Idézetek jutottak a fejembe az első császártól:
  - A szánalom olyan, mint a rozsda, az együttérzés, mint a sashel - tisztítsd meg szívedet ettől, és fedd be páncéllal: irgalmatlanság, düh, harag!
  Arany szavak! De valami apró, mint egy kis csepp a szívre esik! Szinte észrevehetetlen, ugyanakkor kellemetlen. Ölj meg egyszerre két és fél ezret, srácokat, lányokat, ugyanazokat az oroszokat, pontosabban, mint te magad! (Persze a legénység pontos számát nem tudja, de egy paranormális érzés árulja el). Ez annyira nehéz. Általában az orosz fogalma feltételes. Etnikailag oroszok: nem alkotnak többséget a Nagyorosz Birodalomban, azonban a legtöbb más nép és faj, beleértve a feketéket is, orosznak nevezi magát. A különféle járványok és háborúk miatt azonban a feketék és a sárgák kevés maradt a földön, és a szláv népcsoport vált uralkodóvá. Szinte minden ember szép, a felnőttek magasak, de nagyon magasak is. Az izmok kiemelkedőek, de általában nem masszívak, a bőr réz vagy bronz, nőknél sötét-arany színű. Egy szokatlan humanoid számára: az emberek túlságosan hasonlónak tűnhetnek, de nem azok. Mindegyik jó és egyéni a maga módján. A közös csak egy laktanyaszellem, amely születésétől haláláig mindenkit kísért! Az ember azonban ma már szinte örökké élhet, az öregség a múlt rémálma marad. Ő természetellenes. A nőket különösen borzasztóan elcsúfítja, annyira undorítóvá válnak, hogy hányni akarnak.
  - Tényleg megszentségtelenítette az átkozott öregség az ilyen vonásokat? (Shakespeare szavai szerintem.)
  A vallási vezetők tudtak az emberek örök vágyáról: örökre megőrizni az ifjúságot. És kihasználták a halálfélelmet. Mindezek a mennyországról és pokolról szóló tündérmesék (a modern tudomány megállapította, hogy ezek valóban mesék - tiszta fikció!) végső soron arra irányulnak, hogy több pénzt vonjanak ki az emberekből. Hiszen minél tovább él az ember, annál több bűne van, de az ókor egyházi vezetői arra törekedtek, hogy minél jobban kiterjesszék létüket a földön. Minden aljasságra és trükkre rámentek ezért. Vagyis az egyházatyák szavai ellentmondtak a tetteknek és a konkrét életgyakorlatnak!
  Mindezek a gondolatok eszeveszett kaleidoszkópként villantak fel Vlagyimir hiperplazmás agyában. A fiatalember egyértelműen habozott, hogy nyomja-e vagy ne! A javítás parancs megfagyott az agyamban. És megnőtt annak a kockázata, hogy - különösen egy szkennerrel - észlelhető, hogy a robotban szabotőr van.
  Villámként villantak fel a gondolatok! A mennyről szóló tündérmesék, ahová az igaz hívők vagy keresztények járnak, már nem érvényesek. De van remény, hogy hazája visszahozza az életet. Még a legfejlettebb, modern fegyver sem képes elpusztítani az embert. Tehát a lélek halhatatlanságába vetett hit nem annyira illuzórikus. A test halandó, de a lélek még nem! A helyzet az, hogy a személyiség egy olyan térbe kerül, ahol nincs méret, felső, hosszúság, szélesség. Azaz egy személyiség: mintha sokmilliárdszor kisebb lenne, mint a Creon vagy akár a Fretosol, amelynek mikrorészecskéi a fúziós folyamat során sok kvadrilliószor erősebbé teszik a bombákat, mint a hidrogénesek. Sőt, most olyan fegyvereket fejlesztenek ki, amelyek ötmilliárdszor erősebbek és ugyanolyan súlyúak, mint a termonukleárisok. De még egy ilyen fegyver sem képes elpusztítani a nulladik dimenzióba hajtogatott embert. Igaz, nagyon nehéz kibontani egy személyes fájlt, de a technológia fejlődik, és nincs messze az idő, amikor ez tömeges adatfolyamba kerül. És teljesen mindenkit fel tud támasztani . Mellesleg, minél híresebb valaki, annál könnyebb kivonni a feledésből. A biohiperplazma energiája segít itt!
  De még a halott ellenségek is: miután meghódítottuk Szviatorossziját, kivonhatjuk és rabszolgákká változtathatjuk őket. A megmentő gondolat véget vetett minden tétovázásnak.
  - Nem búcsúzom tőled, hanem elköszönök!
  Vladimir kiengedett egy koncentrált sugarat, és automatikusan visszahúzódott. A szuperreaktor azonnal a hiperplazma eszeveszett tornádójába zuhant!
  A fiatal férfit egy gravitációs hullám érte, olyannyira, hogy csontjai meggörbültek, agya ellaposodott. A robotot megperzselték az égő szirmok, és úgy omlott össze, mint egy kártyavár.
  A megégett Vlagyimir kirepült a roncsokból, azonnal nyitottnak és sebezhetőnek találta magát. A fiatalember szerencséjére azonban Nagy-Oroszország csapatai már áttörtek, gyorsan haladtak előre, mindenféle pusztító elemekkel bombázva az ellenséget.
  A fiatalember elvileg, teste különleges kialakításának köszönhetően, egy ideig légüres térben tartózkodhat és repülhet. Itt azonban az alapvető túlélésről beszéltünk. A legjobb dolog az, ha ragaszkodunk a törmelékhez, és megpróbálunk egybeolvadni vele, ami rendkívül valószínűtlenné teszi, hogy észrevegyék.
  Vlagyimir ezt tette:
  - A gondolkodás gyávává tesz, a vakmerőség hullává tesz!
  Általában az utasítások azt mondják, ha túléled, túléled. A háborúban az élet olyan, mint a kard az ökölben - nem tudod elejteni, de nem rejtheted el a hátad mögé! És számtalan mennyiségű mindenféle törmelék van. A saját csillaghajóink már láthatóak. A fiatalember egy egyenetlen és nem különösebben forró töredéket választott - ki akar megégni. Lefeküdt rá, összeolvadva a felszínnel. Most már csak imádkozni kellett, hogy a számos leolvasó eszköz véletlenül se észlelje.
  Rossz gondolatok jártak a fejemben: megöltél két és félezer srácot és több tízezer robotot. Utóbbiak ugyan mesterséges intelligenciával rendelkeznek, de intelligenciájuk nagyon feltételes. Ne sajnáld őket! Mit mondhatunk Szvjatoroszország katonáiról? Mindegyikük buzgón hisz a győzelemben. Sok tekintetben hasonlóak - tüköruniverzumok. Igaz, minél tovább tart a háború, annál nagyobbak a különbségek az apró részletekben. A háború pedig az égéshez hasonló folyamat, csak a vér az ideális tüzelőanyag, a tűzoltó pedig a győzelem!
  Lehetséges nyerni? Maga a gondolat lázító, egy katonának nem szabad kételkednie benne. Ahogy az első császár mondta: lehet, hogy hazám téved, de ez az én hazám!
  Természetesen hinnie kell a győzelemben, különösen annak láttán, hogyan nyerik meg: élete első csatáját. És valóban a győzelem felé tart. Igaz, hogy több billió katona vesz részt benne: az átlagember nem tudja a pontos számot, de ez csak egy epizód, egy kis csapás az univerzális csatából. Sok adat titkos, köztük a csillagok pontos száma a Nagy-Oroszország által irányított Univerzumban. Valahol töredékesen tudja, hogy számuk több mint kétszáz hatmilliárd, de hogy mennyivel több, azt nem tudni. A bolygók viszont körülbelül tízszer kisebbek, és csak ezerből egy alkalmas az életre. Igaz, a közelmúltban sok zord körülmények között élő bolygó telepszik meg. A háború elvileg két univerzum között zajlik: nem a térért és az erőforrásokért folyik. Már léteznek olyan technológiák, amelyek akár más bolygók létrehozását is lehetővé teszik a csillagokból anyag kinyerésével. Talán nincs messze az idő, amikor az emberek, mint a Mindenható istenek, megtanulnak Univerzumokat létrehozni és teret tágítani. Nos, még bőven van hely mindenkinek, az intelligens élet meglehetősen ritka jelenség, és az egész univerzumban csak néhány százan vannak. (Talán kb ezer?) civilizáció, amelyik elsajátította az űrrepülést! Úgy tűnik tehát, hogy nincs értelme testvérek között háborút vívni a testvérek ellen. Ugyanakkor azt tanítják nekik, hogy a Szent Oroszország volt az, amely alattomosan megtámadta őket. Mit tanítanak Szvjatorosszijában? Talán ugyanaz! Itt ez a helyzet: mindkét fél veri egymást, őszintén igaznak tartja magát, de eredmény még mindig nincs.
  A legtöbb fiú és lány nem gondol erre! Vlagyimirnak volt egy kis szabadideje, a Föld bolygó történetét tanulmányozta, és nem csak a háborúval kapcsolatos dolgokat. Ezt az intergalaktikus HyperInterneten keresztül lehet megtenni: több kinézisű terében: még a Nap felgyújtása előtt létező civilizációk szuperfájljait is megtalálhatja! (Igaz, még nem sikerült!) Tudta, hogy az emberek nem mindig laktanyában élnek és nevelkednek. Bár viszont ha mást nem tud és csecsemőkorától megszokja, akkor ez a boldogság. Vlagyimir szerette a hadsereget, de a szigorú életmód, a teljes szabályozás és a szabadidő hiánya nehezedett rá. Ezen kívül a kiképzés és a harci kiképzés módszerei: túl rutinszerű. Többet akarok! És hát erőszak, erőszak, és még több erőszak! Túl sok a kegyetlenség ahhoz, hogy még három szív (és az embereknek három, bár kicsi) szomorkodni kezdjen.
  - Minek rombolni, amikor lehet alkotni és alkotni! - mondta magában a fiú. - De másrészt képzeld el az életet háború nélkül...
  Amikor megölsz, valami zümmögést érzel! Egy bizonyos fajta különleges orgazmus.(ha mondhatom). Izgalmas, és egyben enyhén émelyítő, mintha valami piszkos üzletet csinálna. Általában véve a gyilkossághoz való hozzáállás nem egyértelmű. Sámson a hóhér híres feljegyzéseiben azt írja, hogy nemcsak ő, hanem kollégái sem okoztak örömet áldozataik kínzésében, és ahhoz, hogy egy ember életét kioltsák, össze kellett törniük magukat. De Sade márki olyan "embereket" mutat be, akiknek a legnagyobb örömük volt áldozataik kínzásában. Ha szenvedést okozol a másiknak, az leírhatatlan örömet okoz.
  Általánosságban elmondható, hogy valaki más fájdalmával való bolondozás a kínzás erotikus eleme! Vlagyimirt ez érdekelte, ezért arra gondolt: ha egyesek örömet szereznek abból, hogy szenvedést okoznak másoknak, akkor nem lehet jól szórakozni, amikor megkínoznak. Általánosságban elmondható, hogy közvetlenül a katonakölyök testének megalkotása után - amikor még baba, vagy inkább magzat, az első dolog, ami eszébe jut, az az elviselhetetlen fájdalom és az idegvégződéseket átszúró túláram. Hasonló feldolgozás és első benyomás: amikor egyéniségként realizálod magad. Valami hasonló történt Afganisztánban, amikor megszületett egy gyerek: fül fölé lőttek. De a modern, kozmikus Oroszországban a fájdalomkezelés tökéletes lett. Miért ne érezhetne fájdalom helyett zümmögést! Ki ne szeretné ezt! A szigorú spártai nevelésnek erőssé kell tennie a nemzetet és örökké a birodalmat! De Sparta a törvények szigorúsága ellenére is leépült az idő múlásával! Nagy Sándor hódítása idejére a királyság (amelyből nem mellesleg hatalmas birodalom lett) elvesztette korábbi hatalmát, Róma pedig végleg végzett vele. Úgy tűnik, hogy az első világcsászár csodálta Spártát, minden embernek harcosnak kell lennie! Ezt az elvet vallásosan hajtották végre! A genetikai szelekció nagyon szigorú, az embriókat, petéket elektronika javítja, debilnek elvileg nem születhet! (Kivéve, ha a felügyeleti elektronika kibervírussal fertőzött). De tekintettel a redundáns rendszerek tömegére, ez nagyon valószínűtlen!
  A fiatal férfi a csata menetét figyelte, és fegyverrel tartotta a sugárzót. Szvjatorosz tetralettjei harcoltak, miközben visszavonultak. Itt volt egy lehetőség. Egy zsebkibocsátóval kiütheted az ellenséget. Ezt nagyon nehéz megtenni, képzeljük el, hogy a második világháborúban pisztollyal lőnek le egy vadászgépet. De elméletileg ez lehetséges. Íme egy klasszikus komikus az ókorból: Rambo íjjal lőtte le a helikoptereket!
  - Kisfiam - talált egy géppuskát! A faluban már nem él senki! A kisfiú megkapta a rakétát! Bush-t seggbe nyomtam!
  Emlékeztünk az ősi dicsőségekre. Általában már felnőtt, felnőtt. Ez általában hülyeség: hogy az ókorban, vagy inkább az atomkorban a tinédzsereket minden lehetséges módon korlátozták: ezt nem szabad, ezt nem szabad! Ennek következtében a nemzet elfajult, a gyerekek infantilisak lettek, nem alkalmazkodtak a felnőtt élethez, vagy éppen ellenkezőleg, agresszív szemétládák.
  Itt még a kölyök katonák is harcolhatnak! Lehet, hogy tiszt vagy tábornok lesz belőle! Azonban az utolsó dolog, amire gondol, az a díjak! Nem ez az, ami vonzza a katonát. A kérdés az, hogy hogyan lehet kiütni egy tetraplánt?
  Pontosan a generátor farcsuklóját kell eltalálnia egy rövid sugárral. Mátrix védelem: megvannak a gyenge pontjai, akárcsak a féltér mezőnek. Mi a teendő, ha ezt a pontot nem lehet előre kiszámítani. Itt vagy egy nagyon fejlett bioszkennerre van szükség, vagy varázslat segítségével kiszámolhatja, és nem fog hiányozni: amikor az autó rohanó sebességgel rohan, nem tudva, mi az a tehetetlenség!
  A fiú mágikus készségekkel próbálta kinyitni a nyolcadik szemét. Ez a hírhedt nyolcszem technika, egyfajta varázslat. Hogyan kell használni? Különféle technikák, koncentrációk, meditációk léteznek. Vlagyimir keresztet vetett, így összekapcsolta a csakrákat. Ennek segítenie kell. Tudatunkat meg kell tisztítanunk és átláthatóvá, tisztává kell tennünk!
  A szülőföld szent szentség,
  Az ortodox hit ereje és ereje!
  Védjük meg az orosz egységet,
  Népünk örökké dicső lesz!
  Vladimir paranormális transzba zuhant, és gyakorlatilag célzás nélkül, egy pillantással tüzelt! A test magától reagált, az energia beütött - a tetralet felrobbant.
  - Van még egy pont a javára! - suttogta a fiatalember. - Milyen ügyesen ütöttem, csak egy bikát.
  A fiú ismét lőtt és ütött! Ezúttal koncentráció nélkül, a látás teljes volt.
  - Hiszek a sorsomban!
  Vlagyimir látta a harcot: egyszerre több színben és tartományban. Olyan fényes, színes volt, a vákuum ezüstös érzetet keltett, úgy tűnt, drágakövek voltak szétszórva a térben, összehasonlíthatatlanul fényesebbek, mint természetes társaik. Csodálatos dallamnak hangzik!
  A fiatalember ezt énekelte:
  Szívünkben zeng a Szülőföld himnusza,
  Nincs nála szebb az egész univerzumban!
  Szorítsd erősebben a lovag sugárvetőjét,
  Halj meg, az Isten adta Oroszországért!
  Vladimir ismét lőtt. A tetralett megduzzadt és darabokra robbant, akár egy érett cseresznye.
  - Milyen szép dolog! Bárcsak megölhetném a brigantint!
  A negyedik tetralet megsemmisülése után; a fiatalember megsemmisültnek érezte magát: ráadásul a látomás hirtelen eltűnt. Vlagyimir javult látása számára alig észrevehető sebességgel a tetralettek köröztek és egymásra lőttek. Árnyékban különböztek egymástól. Sviatorossiya sárga fényű, Nagy Oroszország lila fényű. És formájukban hasonlóak, áramvonalas ragadozók, autók szájkosarai, megdöbbentő rosszindulatúak. A fegyver, amire szüksége van!
  Gyorsan halad a csata, leírhatatlanok a tehetetlenséget nélkülöző tetralettek bukfencei, párszor döngölni is jött. Mindez szörnyűnek tűnt. Vlagyimir emlékezett a Nagy Honvédő Háborúról és a harmadik világháborúról szóló régi filmekre. A fegyverek és sebességbeli különbségek ellenére valami közös maradt a légi csatákban. Nevezetesen a hátba menni vágyás, a párban és hármasban való küzdelem kísérlete. Általában a technológia változik, de a harci taktika szinte ugyanaz marad. Vladimir még többször lőtt, de nem ért el eredményt, az ihlet kinetikus tüze eltűnt.
  - A zseniális parancsnok abban különbözik a zseniális zeneszerzőtől, hogy remekművei mindig könnyeket csalnak!
  A fiú szomorú volt, de azonnal felvidult, mert a serege előrenyomult. Ez azt jelenti, hogy nincs minden veszve.
  - Vlagyimir Kashalotov közlegény felveszi a kapcsolatot! - fordult barátaihoz a fiatalember.
  - Halljuk! - Válaszoltak neki. - Petukhova kapitány beszél.
  "Épp most jöttem ki az ellenség hátuljából, egy törmeléken lógok. Kérem, engedje meg, hogy csatlakozzam Önhöz egy extra tetralet kiemelésével.
  A lány vidáman válaszolt:
  - És lesz! Már küldtem kérést az elosztó központnak!
  Vlagyimir emlékezett 1941-ben, hogy nem volt elég pilóta a szovjet légiflottában. Ez kétségtelenül nagy hátrányt jelentett, tapasztalt, jól képzett munkaerőből teljes hiány volt. Végül is a finnországi háború alatt gyakorlatilag nem voltak légi csaták, a Suomi repülés gyengesége miatt. A spanyol háború alatt pedig Sztálin tízszer kevesebb pilótát küldött a pokolba, mint Hitler. Sőt, a felét átültette és lelőtte őket. Tehát minőségi szempontból a Luftwaffe felülmúlta a szovjet csapatokat. A németeknek volt néhány jó ásza. Közülük háromszáz legjobb huszonnégyezer szovjet repülőgépet semmisített meg. De ez nem menthette meg a Wehrmachtet a vereségtől! A modern hadviselésben kezdettől fogva paritás uralkodik. Sok pilóta tapasztalattal rendelkezett űrcsatákban különböző fajokkal, mind humanoid, mind nem humanoid fajokkal. Ezek a csaták gazdagították a háború művészetét, és soha nem látott magasságokba emelték a stratégiai tervezés szintjét. Mindkét birodalom militarizált volt, és laktanya alapú kormányzati struktúrával rendelkezett. Ez mind közös volt, a nagy államok hasonlósága. Természetes tehát, hogy ezer év alatt senki sem győzhet le senkit! Egyfajta végtelen háború! Fiatal férfi, jogilag felnőtt, most már csak egy halálgép! Ez megfelel neki?! A legtöbb srác és lány nem ismert más életet, de Vladimir néha gondolt rá.
  Most akkor mi a gyilkosság? A Hiperinterneten még mindig megtalálhatók az ősi Biblia szövegei, egy olyan könyv, amiben senki sem hisz. Benne van a jól ismert hatodik parancsolat - ne ölj! De ugyanakkor: maga Jahve Isten, utasításaival ellentétben, parancsot adott az amálekiak kivétel nélkül kiirtására. És nem csak a felnőtt harcosok, hanem a nők, a gyerekek és még az állatállomány is. Ez még az ókori világ mércéje szerint is túlzottan kegyetlen volt. Ennek ellenére a zsidók Isten(!) parancsára ekkora etnikai tisztogatást követtek el!
  Arról nem is beszélve, hogy Jahve - a Mindenható Isten megparancsolta Ábrahámnak, hogy saját fiát helyezze az oltárra és ölje meg! Szintén a parancsolattal ellentétben - ne ölj! Vagyis a Bibliában is vannak ellentmondások. Az emberiség erkölcse azonban megváltozott, és Jézus Krisztus már hirdette az elvet - szeresd ellenségedet! Megütötték a jobb arcodat - fordulj balra! Az első keresztények pacifisták voltak. Engedelmesen mentek a halálba, mint a birkák, és mosolyogva az ajkukon haltak meg. De aztán a keresztény egyház lett a középkor fő hóhéra. A katolikusok különösen kegyetlenek voltak. Sok millió embert öltek meg és kínoztak meg brutálisan. Így derült ki, hogy a leghumánusabb és legpacifistabb tanítás ontotta a legtöbb vért. Igaz, múlt az idő, reformáció történt. A protestánsok katolikusokat, a katolikusok a protestánsokat. Oroszországban az ortodoxok üldözték a szakadárokat és az óhitűeket, és egész falvakat égettek ki közülük. A hóhérok mindent megtettek! De az idő száguldott, és a pataktól eltérően, egyre gyorsuló ütemben, a megvilágosodás fokozatosan kipréselte a homályosságot. Számos protestáns templom jelent meg, ahol újra feléledt a kiengesztelődés és a megbocsátás szelleme. Fokozatosan, először Németországban (Nagy Frigyes alatt), majd más országokban elkezdték eltörölni a kínzást. Oroszországban Harmadik Péter volt az első, aki eltörölte a kínzást. A király kedves, haladó, de gyenge. Második Katalin ismét bevezette a kínzást és a kínzást, bár az egyszerű emberek számára. De a nemeseket is megkínozták a jelenlétében. Különösen Tarakanova hercegnőt, a lányt annyira megkínozták, hogy meghalt a fogason. Formálisan a kínzást Első Sándor eltörölte, de a gyakorlatban ezt a törvényt rosszul tartották be. II. Sándor eltörölte a testi fenyítést a hadseregben. Franciaországban a kínzás: hivatalosan betiltották a forradalom idején. Fokozatosan a világ haladó felén arra a meggyőződésre jutottam, hogy a kínzás és a korbácsolás nem módszer. De voltak visszarúgások is. A forradalom és a polgárháború idején visszatértek a kínzások és az ártatlanok tömeges lövöldözése. Sztálin idején a fizikai befolyásolás módszereit nagyon aktívan alkalmazták a politikai folyamatokban. Furcsa, hogy egy több embert brutálisan megölő szemét banditát nem kínoztak meg - bűnöző volt, de egy politikai viccet mesélő úttörőt át lehetett tenni a "malomkövön". A kínzás Hitlerrel együtt jött Európába. Hitler azonban maga is elítélte a kínzást az asztali beszélgetéseiben, de a gyakorlatban az SS nagyon széles körben alkalmazta, még a gyerekek esetében sem tett kivételt. Arról azonban nem volt titok, hogyan kínozták meg az úttörőket, de hosszú ideig betiltották azt az információt, hogy a Vörös Hadsereg katonái megkínozták-e a Hitler Jugent harcosait. A szovjet hadseregben valóban alkalmazták az elfogott németek kínzását, de inkább hallgattak róla, de a németek teljes egészében beszéltek atrocitásaikról. Mostanra őszintébb lett, magát Vlagyimirt is megtanították a fizikai és pszichoszomatikus befolyásolás különféle módszereire, hogy rákényszerítsék az ellenséget, hogy információt adjon ki. Bár a modern technológiák lehetővé teszik, hogy egyszerűen leírják a hiperplazmás agyból, a fogoly testében lévő mini számítógépek törölhetik azt. Ezt hívják agyelszívásnak. Vagyis a kínzást tanítják, bár előnyei korlátozottak. Azonban az ellenség oldalán: sok sokkal elmaradottabb faj harcol. Tehát meg kell őket kínozni. Néha egy ilyen bennszülött többet tud, mint egy másik tábornok. Mindegyik típushoz saját kínzási módszerre van szükség: különösen a lágy simogatás módszerére, amely néha hatékonyabb, mint a túlárammal vagy ultrasugárzásnak kitett sokkok.
  Vlagyimir a történelemre emlékezve tudta, hogy a második világháború után Európában hamarosan eltörölték a halálbüntetést. 1996-ban Oroszország moratóriumot vezetett be a halálos ítéletekre. Csak az iszlám országokban: a testi fenyítésről és a kínzásról szóló törvények sokáig voltak érvényben. A történelem azonban spirálisan halad. Oroszországban a csecsen háború alatt mind a fegyvereseket, mind azokat, akiket azzal gyanúsítottak, hogy kapcsolatban álltak a fegyveresekkel. És persze nem tehettek arról, hogy ártatlan emberek megsérüljenek. A huszonegyedik század elején furcsa hatalmi rendszer alakult ki Oroszországban. Nem lehetett totalitárius diktatúrának nevezni, de távol állt a demokráciától. Valami anarchia és despotizmus között. Amíg az olajárak magasak maradtak, ez a rendszer legalább működött, de aztán amikor elkezdődött a depresszió, és minden kényelmes olaj- és gázmező kiszáradt... Megkezdődött a szétesés és a katasztrófa, kitört a polgárháború. Eközben Kína csendben elfoglalta az egész Távol-Keletet...
  - Itt a tetraletted! - Mondta a lány. - Repülhetsz és harcolhatsz rajta. Végül is nyerünk.
  Vladimir kijelentette:
  - Azt hiszem, ügyünk igazságos!
  - Quasarno privát!
  A fiú felszállt és belépett a tetraplan szerkezetbe. Általában többféle ilyen gép volt. Ebben az esetben a "Box" - 12 volt, a fegyverzet szempontjából az egyik legerősebb modell.
  - Remek autó! - kiáltott fel Vladimir.
  A lány felsikoltott:
  - Képzett vagy fényképezővel kezelni?
  A fiatalember röviden felcsattant:
  - Természetesen!
  - Szóval harcoljunk!
  Itt van újra a harci tetraletben. Az érzések a legkellemesebbek, különösen, ha telepátiával irányítod.
  A fiú ezt énekelte:
  És amikor császárunk szent csatára szólít!
  Támadni fogunk, egy család a csatába!
  Megtámadom az ellenfelet és gyorsan felszállok egy nyíllal!
  Tudom, hogy hős és dicsőséges leszek!
  A Box-12 telepatikus vezérlésű, és van egy további ágyúja. Méretkorrodáló lövedéket lő ki. Ebben az esetben, amikor eltalálják, az űrhajó mintegy megfoghatatlanná válik. Ez is egy nagyon klassz fegyver, látni, ahogy a kontúrok megtörnek és a testek összeomlanak. Igaz, ez a lövedék, pontosabban egy energiasugár viszonylag könnyen semlegesíthető egy bizonyos hatótávolságú impulzussal, de...
  - Mindig becsaphatod az ellenséget! - mondta magában Vladimir.
  Az anyag "korrodáló"-ra lőő ágyút is egy mentális parancs vezérli. Ez kényelmes, különösen azért, mert az agy fegyelmezett, mint egy képzett katona. Magában az autóban a fiú feküdt, lehetősége volt szinte az egész csatateret megfigyelni. Most láthatod, hogyan harcolnak a fantomok, egy középkori hadsereg csatája az űrben szuper!
  Vladimir megállás nélkül nézi: hú! Csillaghajók és lovasok és dinoszauruszok ellen.
  Számos világban élnek dinoszauruszok, és a Föld legrégebbi állatvilágának számos képviselőjét is sikerült klónozni. Különböző típusokat, némelyik akár harmincöt méter hosszúságot is új életre keltettek. De más világokban sokkal csodálatosabb állatok voltak. Folyékony fémek, savak és gyakran lúgok hatalmas összetétele. Voltak dinoszauruszok féltranzisztorokból, katódokból, tiszta ultra elektromosságból. És hibridek növényekkel, beleértve a gyümölcsöket, beleértve az archradioaktív flórát is. De összességében a fehérje életforma dominált. Furcsa módon a különböző világokon volt valami az evolúcióban, ami serkentette a fehérjetermelést.
  Bár a szilíciumból vagy lítiumból készült vadállatok lenyűgözőek voltak. Érdekes, hogy miből készülnek a fantom dinoszauruszok. Némelyikük hasonló a földi életformákhoz, mások eltérnek tőlük. És a harcos lányok, egyenként ötszáz kilométeres vagy annál magasabbak, teljesen sikkesek! Félmeztelen testükön a sok heg és égés miatt még szexibbnek, csábítóbbnak és... ijesztőbbnek tűnnek!
  A lány vidáman kiáltja:
  - Hát a hős harcolni fog!
  - Szaporodjunk! - javasolta tréfásan Vladimir.
  A lány nevetett:
  - Egy ilyen dicsőséges harcossal, mint te, készen állok!
  Szvjatoroszország csillaghajói bátor katonák vezetésével hősiesen harcolnak. A fantomok serege is ritkul, bár iszonyatos veszteségeket okoz. Az egész annyira grandiózusnak tűnik, hogy a csata elmélkedése összezavarja a gondolatait, és megakadályozza, hogy az ellenségre koncentráljon. Általánosságban elmondható, hogy minden harc tele van bizonyos veszéllyel, különösen, ha rutinszerűvé válik. De hogyan lehet unatkozni, ha ilyen szépségeket lát, akiknek kiontott vére, mint a legkönnyebb gyöngyök, lobog az űrben?
  Vladimir füttyentett:
  - Vonz bennünket az emancipáció, ami nem csata, megint csak szenzáció!
  A lány játékos hangon megőrizve azt válaszolta:
  - Nem szűz angyal, hanem ördög! Kínolom az embereket - mint egy vad oroszlán! Valahányszor kimegyek, bátran indulok csatába!
  - Semiramis! Az egyik első női harcos, harcolj és nyerj - szépség! Tetszik az ambíciód! - válaszolta nekem a ritmusfiú.
  Vladimir feldobta az autóját, és balra váltott. Határozott, törött cikkcakk volt, veszélyes ellenséggel szemben. (A humanoidok gondolkodásának sajátossága, hogy a természetellenes mozgásokra sokkal erősebben reagálnak, éles szögekkel megtört vonalakkal.)
  Ellenfele nem ember volt. A füzeten felvillant a Shaklis verseny emblémája. Vagyis róka és sakál keveréke. Elég veszélyes típusok, de túlságosan magabiztosak. Vlagyimir ezt figyelembe vette, dorombolva az orra alatt:
  - Gyerünk kicsik! Minden táncnak vége!
  A lány támogatta:
  - Zenével a sírba küldeni őket!
  - Halj meg testvérek! - énekelte Vladimir és belevetette magát a kosba. Tudta, hogy Shaklisék gyávák, és eszükbe sem jut meghalni vagy kost venni.
  Így aztán kiderült, hogy a tetraplán kikerült, és Vlagyimir, aki előre számított erre, legyezőt csinált, és töltetet helyezett a vadászgépbe. A fiú látta, hogy egy energiavillanás alig észrevehető vonalat húz a vákuumban:
  - Vedd el!
  A lány felvette:
  - Hagyj nekünk egy borravalót!
  Vladimir nevetett:
  - Neked is lesz kávé! Lesz kakaó és tea! Rohanjunk a sírba! Quasarik meghalt!
  A lány így válaszolt:
  - Válassza ki a következő célt.
  Mellette éppen egy elvtársat lőtték le. Egy egyszerű srác, akit csak sajnálni lehet. Jaj, a háborúban a halál ismerős társ.
  Vlagyimir néhányszor homlokon lőtt, hogy oldja a feszültséget. Tudta, hogy így lehetetlen eltalálni az ellenséget, de az ellenség folyamatosan lőtt, abban a reményben, hogy holtpontot talál. És az ilyen taktika gyakran meghozta a sikert.
  Pasztuhov és Ivanhoe harcosaikkal együtt lyukat fúrtak az ellenség soraiban. Maria vikomtné lépett be a lányokkal a jobb szárnyról, átlósan haladva és élesen gyorsítva. A harcosok erősítő varázslatokból kapták az áramot. Megtörték a sorokat, és látták, hogy Szvjatoroszország soraiban pánik van kialakulóban. Mindez azonban több, mint feltételes fogalom.
  Ivanhoe makacsul harcolt a csatahajóval. Kétségbeesetten csattant fel, és vádat küldött a már megsebesült harcos ellen. Pasztuhovnak köszönhetően a fiatalember, miután elsajátította a cirkálót, a segítségére sietett, rávágta a segédegységet, kettévágta a gigantikus autót.
  - Na, hogy bírod! - kérdezte a párját.
  - Természetesen! Semmi más nem marad nekünk! - válaszolta Ivanhoe.
  Pasztuhov belenézett a küzdelem sűrűjébe:
  - Jó lenne megsemmisíteni a parancsnokot!
  - Rokosszovszkij főparancsnok?
  - Ez az!
  A véres verejtéktől fröcskölő Ivanhoe (őt is elkapták, a fején a világos szőr egy része megégett.) felsóhajtott:
  - Nem tudom! Ez valós? Hol kell keresni?
  - Valószínűleg a legnagyobb zászlóshajón, az ultra-dreadnoughton. Általában a parancsnok a leginkább védett hajón van.
  - Nem szükséges! Mert az ilyen edények a legsebezhetőbbek. Lehet, hogy jobb lenne a leggyorsabbat nézni.
  - A Rokossovsky marsall a múltból való, és általában konzervatívak.
  - Nagy Sándor is a múltból való, de ő a legerősebb csillaghajón van, vagy éppen ellenkezőleg?
  Pasztuhov megrázta a fejét:
  - Akkor más idő volt!
  - És az emberek ugyanazok!
  - Vannak, akik nem is emberek!
  - Mindenesetre meg kell semmisítenünk a legnagyobb hajót.
  Mária vikomtné megerősítette:
  - A zászlóshajó a században - fotonizálni (áztatni) kell!
  A zászlóshajó ultra-dreadnought nagyobb volt, mint a Föld. Nagyjából tizenötezer kilométer átmérőjű, öt és fél milliárd katonából álló legénységgel és százhatvanhét milliárd robottal. Ez mindenképpen erő. Még a fantomharcosok is nagyon kicsinek tűntek az ő hátterében.
  Pasztuhov megjegyezte:
  - Nem, ezt a fickót nem veheted karddal. Meg kell döndölni a dinoszauruszokat.
  Ivanhoe vércseppeket dobálva megkérdezte:
  - Hogyan illesztjük őket?
  - Fel kell venni a kapcsolatot Aljosa Popoviccsal!
  Pastukhovnak speciális tépőzárja volt, és a megbízott parancsnokhoz fordult.
  - Aljosa! Figyelj, problémáink vannak! Látod a zászlóshajó fő szörnyét.
  - A tea nem vak!
  - Szóval, nem pusztíthatjuk el! Ideje dinoszauruszokat küldeni a megmentésre!
  Aljosa azonnal válaszolt:
  - Ez lehetséges, de először tisztázzuk a fő zászlóshajó megközelítéseit. Ez lesz az első számú feladatunk.
  - Ebben az esetben megpróbálunk segíteni.
  Eközben Szvjatoroszország fő zászlóshajója berohant a csata sűrűjébe, legerősebb fegyverei szétzúzták a fantomokat.
  . FEJEZET 9. sz.
  Miért volt ellentmondásos II. Katalin uralkodása? A Potem falvak általános kifejezéssé váltak, virágzott a korrupció és a vesztegetés. A jobbágyokat pedig teljesen megfosztották jogaiktól. Eladták, mint az utolsó jószágot, és nem tartották tiszteletben a jobbágytulajdonosokkal szemben már liberális törvényeket. Ráadásul Katalin nemesi szabadságról szóló rendelete lehetővé tette a földbirtokosoknak, hogy elkerüljék a közszolgálatot, ami a jövőben az elit leépüléséhez vezetett. Nem hiába, amikor Pugacsov fellázadt, nemcsak a kozákok támogatták, hanem a nép jelentős része, sőt néhány tiszt is. Ha Emeljan Ivanovics tehetségesebb parancsnok lett volna, ha azonnal birtokba veszi Orenburgot, de hat hónapot veszített egy haszontalan ostromban, kiváló esélye lett volna a trón elfoglalására. Az emberek szerették Pugacsovot, aki Harmadik Péternek nevezte magát. Az egykori doni kozák hadserege nemzetközi volt. Maga Pugacsov nagyon ravasz politikát folytatott, mindenkinek sokat ígért, még olyat is, amit lehetetlen volt teljesíteni! Különösen sikerült megvesztegetnie a baskírokat, kirgizeket, tatárokat, kalmükokat és más iszlámot valló népeket. Emelyan Pugachev ortodox lévén minden muszlim ünnepen részt vett, ezzel államférfiúi tudást tanúsítva. Valóban, ha az ország és a nép érdekei megkívánják, hogy meghajoljunk Allah előtt, akkor meg kell hajolni! A fej nem fog leesni. Ami Yank személyes véleményét illeti, egészen a közelmúltig azt hitte, hogy nincs Isten. Ez logikusabbnak tűnt számára. Igaz, amikor meglátta a démont, aki egy másik univerzumba dobta, rájött, hogy valószínűleg létezik egy Teremtő. Azonban még ezek után sem szükséges hinni a Bibliában és a Koránban. Konkrétan mi nem tetszett Yankának a Bibliában? Különféle ellentmondások, valamint az a tény, hogy a héberek Isten népe! Hát hogy hiheti, hogy a februári népet Isten választotta ki! Végül is ez abszurd, baromság. Ez a nép a legkevésbé alkalmas Isten Kiválasztottjának szerepére. Hiszen Febreyéket csak a profit érdekli! Az olyan fogalmak, mint a kötelesség, az együttérzés, az irgalom, az önzetlenség, a becsület, az önfeláldozás, a nemesség és mások elvont számukra! Csak a profit, az önzés és a személyes jólét jellemző erre a nemzetre. És ki hiszi el, hogy Jézus február? Tisztán orosz, nemes és nyitott karakter. És túl sok ellentmondás van Jézus genealógiájában, amely állítólag Ábrahámtól és Dávid királytól származik. Vegyük például Lukács evangéliumát, és hasonlítsuk össze a genealógiát az Ószövetséggel. Erről már beszéltek tanult ateisták! Istenben hinni azonban nem azt jelenti, hogy hinni a Bibliában. Nos, és II. Miklóst szentnek tekinteni... Nagyjából az Újszövetség tanítása pacifista, ez nyilvánvaló. A kereszténység különféle katonai rendjei pedig ellentmondanak Krisztus tanításának. Az ateizmusnak azonban van egy vaskalapos érve - sok vallás létezik a világon! Az Istenről alkotott elképzelések különbözőek. De ha a Mindenható valóban létezne, eltűrné-e az ilyen eltéréseket? Vegyük például a királyt: ha hamis elképzelések lennének a királyról, vajon az uralkodó nem avatkozna-e közbe, és nem rendelné-e meg alattvalói lélekben és igazságban. Ezenkívül a Biblia azt tanítja, hogy a Mindenható egyáltalán nem törődik azzal, hogy a teremtés hogyan ábrázolja Őt.
  Jézus azt mondta:
  - Menjetek és prédikáljatok, tegyetek tanítványokká minden népet! Megkereszteljük őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! És itt látszanak az ellentmondások.
  Tovább ment, sütött a nap, és egy vicces kis állat szaladt át az úton. íjjal lőttek rá. Igaz, az íjak nem voltak elég kiegyensúlyozottak. Egy hollószárny színére festett nyíl röpült el mellette.
  Ali suttogta:
  - Mizira! Olyan gyönyörű, ha átmegy az úton, az változást jelent.
  - Pontosan!
  - Népi jel!
  Yanka örült:
  - Ha ez érint minket, akkor remélem jobb lesz. Mi lehet rosszabb, mint egy rabszolga sorsa! Adj aprópénzt!
  Ali komoran megjegyezte:
  - Légy halott! Változtass te is! Talán ez egy határozott lehetőség számunkra. Egy öregember azt mondta nekem, hogy a halál után ártatlan gyerekek jutnak a mennybe. Nincs verés, rengeteg étel és szórakozás.
  Yanka nagyot sóhajtott:
  - Ez rám nem vonatkozik. Sajnos, ha meghalok, a helyi pokolba kerülök. Ezt mondta nekem a démon.
  Ali meglepődve kérdezte:
  - Láttad őt álmodban?
  - Nem a valóságban, és nem egyedül, hanem egy baráttal.
  - Ha igen, akkor lehetséges! A papok is különbözőek az egyes birodalmakban. Igaz, hogy létezik a "Dühös Isten" Rendje, amely úgy tűnik, minden más pap felett áll, és szupernagymester irányítja, de nem minden király és szultán ismeri fel.
  Vladimir beleegyezett:
  - És én nem ismerném fel az ilyen despotizmust!
  - A démonok és az angyalok folyamatosan harcolnak egymással a lelkekért, és ugyanakkor gyakran a gonosz győz. - Ali megdörzsölte a csupasz sarkát egy lapos kövön, majd lábujjaival kihúzta a szárat. A fiú ügyesen eldobott egy fűszálat, és a szájába kapta. Még mindig mosolyogva rágta a gumit.
  Yanka megpróbálta megismételni a technikáját. Elég ügyes volt, de a fiú görcsös lábujjainak és fáradt, mezítláb nehezen engedelmeskedhetett. Első próbálkozásra azonban nem lehetett megtörni. Most már csak az volt hátra, hogy menet közben dobja a csomót. Az akrobata fiú hasonló képességekkel rendelkezett, lábujjhegyet orrba dobott. De ez a műanyag golyókra vonatkozott, de itt van egy köteg, aminek nincs meghatározott súlypontja és nem siklik könnyen a levegőben. A fiú feldobta, és a mellkasán landolt. Lehajolva elkezdte felemelni a könyökét. A felügyelő ostora fájdalmasan égette a csupasz vállát, és elkapta a mellkasát. A fiú ledobta a füvet, és felkiáltott:
  - Sért!
  A felügyelő fenyegetően mondta:
  - Miért akartál megint enni! Nézd milyen izmos, a rabszolga legyen vékony. Mondd, hogy köszönöm, hogy csendesen beszélhetek.
  - Köszönöm.
  Könnyek folytak a szeméből, ez különösen fájdalmas volt, mert az ütés keresztezte az egykori bíbor sebhelyet. Néhány csepp vér jött ki. Az egyik üvegcsepp a szürke kavicsra zuhant.
  Yanka megborzongott: megpróbálta elterelni a figyelmét a fájdalomról, és a környező tájra nézett.
  Az erdő nagyon emlékeztetett egy trópusi dzsungelre. Csak a fákon volt valamivel nagyobb lila és narancssárga árnyalat, az ágakon pedig több virág és különféle gyümölcs volt. A fiú megnyalta az ajkát: a gyümölcsök különbözőek voltak, némelyik földinek tűnt, másoknak hullámos héjúak, egzotikusak, bimbónak látszottak. De általában az erdő olyan, mint egy erdő, a nagyon fényes és színes virágok, valamint a pillangók rengetege miatt összetéveszthető a paradicsommal.
  - Gyönyörű itt!
  A jobb oldalon sétáló fiú észrevette:
  - Igen, gyönyörű.
  Ali folytatta:
  - Most van az év legjobb időszaka, nyáron nagyon meleg van és minden elhalványul. Ez azonban évszaktól függ. Elég gyakran esik az eső.
  Vlagyimir újra körülnézett, és megszagolta az orrlyukait: a virágok, gyümölcsök és erdők illata elnyomta a verejték kellemetlen szagát és a fiúk fáradt, régóta mosdatlan testét. Észrevette, hogy a bőre elkezd sötétedni, úgy tűnt, hogy a három nap több ultraibolya sugárzást adott, de a sugárzás lágy volt, csak az ostor nyomai fájtak.
  Vladimir kijelentette:
  - Pokoli élet a paradicsomban!
  A komor Szadat szándékosan azt mondta:
  - Látom, sokkal hidegebb világban éltél, és nem olyan gazdag növényzetben, mint a miénk.
  Yanka élesen bólintott:
  - Jaj! Igaz, a mi világunk, vagy inkább abban az országban, ahol élek, nem olyan, mintha télen csak ágyékkötőt viselnék, de nyáron nem rosszabb, mint most. Igaz, néha vannak tüzek és túlzott hőség.
  Szadat felnevetett:
  - Itt látod!
  - De vannak számítógépeink és csodálatos játékaink.
  Szadat meglepetten kérdezte:
  - Mi ez! Mint egy álomban?
  - Majdnem! Még jobb! Végül is nehéz uralkodni az álmokon, csak most "álmodtad", hogy szultán vagy, és ez már tőr a torkon. Vagy leggyakrabban felébredt.
  Ali megjegyezte:
  - Gyakran vannak rémálmaim álmomban. Főleg, ha korábban elfenekelték, az egy fenekelés, vagy ami még rosszabb, álmodozás.
  Vladimir megfordult, és Ali hátára nézett. Valóban hegek borították, bár gyengék és alig észrevehetők, kivéve a friss hegeket.
  -Jól gyógyulj meg!
  Ali megrázta a fejét:
  - Ez egy speciális kenőcs. A rabszolgákat az eladás előtt bekenik vele, hogy bőrük ragyogjon, és simábbnak és frissebbnek tűnjön. Már többször eladtak és sokszor megkorbácsoltam, egyszer pedig megégették a sarkamat forró vasalóval.
  Vladimir összerezzent:
  - És hogyan?
  Ali elsápadt, arcán görcs futott át az emlékektől, és nehezen préselte ki:
  - Képzeld el, milyen fájdalmas. Sokkal fájdalmasabb, mint amikor csak korbácsolnak. Ilyen rémálom.
  Yanka szakértő légkörével mondta:
  - A sarkakon sok idegvégződés található, így még akkor is megmarad az érzékenységük, ha eldurvulnak.
  A fiú megrázta a fejét:
  - Látom, nagyon tanult vagy.
  Yanka büszkén mondta:
  - Ha nem vagyok kitűnő tanuló, az csak azért van, mert utálom a zsúfolásig. Aki tömködik, az mindig gyenge és áruló.
  -Túl sok ismeretlen szót mondasz. Zsúfolt, kitűnő tanuló, zsúfolt.
  Szadat megjegyezte:
  - Tömörítés, a bölény szóból, vagy fogak! Ők azok, akik a foguk között orrnak, de a kitűnő tanuló más, mint a szó.
  Yanka bólintott:
  - Jól érted a lényeget. A fiú riadtan nézett körül, ütést várva, de úgy tűnt, maga a felügyelő hallgat a szavaikra.
  Ali megkérdezte:
  - Úgy tűnik, iskolába jártál?
  - Nem?
  - Nem is tudok olvasni, és százig számolok! Vagy inkább akár ezret!
  Szadat hozzátette:
  - De én tudom! Papnak tanult, most rabszolgának adják el. Illetve átadtak helytelen magatartásért.
  Yanka tele volt kíváncsisággal:
  - Milyen vétség?
  Szadat élesen megrántotta a fejét:
  - Nem mondok róla semmit. Talán később, ha barátok leszünk, elmesélem a bűneimet. Te nem vagy pap, hogy engem gyónjál!
  Az egyik fiú viccelődött:
  - Kémkedett, hogyan mosdatnak meztelen lányok.
  Szadat megrázta a fejét:
  - Ez nagyon kell! Ráadásul a papnők minden ünnepen meztelenül táncolnak, és néha gladiátorként harcolnak. Láttam már ilyen verekedést, nagyon izgalmas.
  Yanka álmodozva mondta:
  - Bárcsak láthatnék egy ilyen harcot!
  - Talán még látod! Néha a szeretett rabszolgákat elviszik egy ilyen látványosságra. Miért nem látott gladiátorviadalokat?
  - Csak a filmekben!
  - Egy álomban?
  - Nem a moziban! De ott nem igaziak! Egyfajta illúzió.
  - Szóval nem ölnek meg ott senkit?
  - Természetesen! A művészt nem szándékosan vágják meg.
  - Olyan unalmas! Én személy szerint szeretem, amikor a nők veszekednek. Annyira lenyűgöző és csodálatos. Főleg, ha a melleket levágják.
  Yanka összerándult:
  - Ne mondj csúnya dolgokat!
  Szadat felnevetett:
  - Nem is tudok annyit mondani! Mindent tudok, különösen a férfi és nő közötti szerelemről. Ezt tanították nekünk a templomban.
  A szőke hajú Yanka alaposabban nézett Szadatra. A fiú meglehetősen széles vállú, izmos és magasabb volt nála. Valószínűleg már tizennégy éves, és ebben a korban a libidó nagyon viharos lehet. Nem véletlen, hogy az ókori Ruszban az emberek tizennégy évesen házasodtak össze, és ez még a gyorsulás előtt történt. Itt az etnikai csoport hasonló a keletihez, ahol minden gyorsabban érik. A fiúk tehát a női szeretetről álmodozhatnak. Egyébként Szadat haja nem fekete vagy barna, hanem vörös. Ez arra utal, hogy ravasz vadállat. A hozzá hasonló emberek meglehetősen veszélyesek, de általában kerülik a nyílt harcokat.
  Vladimir kijelentette:
  - Minden ember tudja, amit tud! Énekeljünk valami jobbat.
  -Megőrültél, vagy szereted, ha végigszalad a hátadon az ostor? - lepődött meg Ali.
  A felügyelő ásított, és így szólt:
  - Mit kéne énekelned? Csak csendben legyen! Nem akarom, hogy a tulajdonos meghallja. Nálunk kiszámíthatatlan, tud nevetni, vagy elevenen megnyúzhatja. És nagyon unatkozom.
  Ali azt javasolta:
  - Tessék, Yanka, énekelj a szülőföldedről.
  - Valami hazafias?
  - És mindenképpen a tied! Azt szeretném tudni, hogy tudsz-e komponálni, mert néha a dal az egyetlen vigasz a rabszolgaságban!
  Szadat megerősítette:
  - Ez egy jó ötlet!
  A fiú halk, de kellemes és tiszta hangon énekelte:
  Emlékszem, itt az univerzum peremén;
  Mezők, rétek, Földetek kiterjedése!
  Rabszolgának lenni nagyon gonosz sors,
  Kívánom, hogy az Úr áldjon meg!
  
  Gondatlan vázlatot készítettem a homokban,
  Elmossa a viharos hullám!
  És elképzelem a hófehér hajat,
  Azt akarom, hogy szeressenek veled!
  
  Harcosok vagyunk, lépéseinkkel mérjük a talajt,
  Meg kell lovagolnunk a hegyek tetejét!
  Zöld turbános ellenfelek,
  És Andrey tekintete követ minket!
  
  És megrohamozzuk a sziklákat - vértenger,
  Büszke sasok köröznek szomorúan!
  De elvesszük a bánatot szülőföldünkről,
  És lesznek országok, mind meghódítva!
  
  Együtt lehetünk - engedelmes feleség neked,
  És én a férjed vagyok - harcos, lendületes kozák!
  Érezzük a lélek felemelkedését - légiesen,
  Hagyja, hogy az ellenfél meneküljön!
  
  Együtt élünk - elrepült az idő,
  Jó néhány hosszú, viharos év telt el!
  De a test még mindig rugalmas, erős,
  Fiatal vagyok, nem egy rohadt öreg!
  
  Örülök, hogy békében találkoztunk szépségem,
  Nagylelkű, örömteli országban élünk!
  Ó, milyen tiszta és fényes a képed,
  Továbbra is rólad álmodom és énekelek!
  
  És a fiamat be kell csomagolni az útra,
  Ő is harcolni fog és harcolni fog!
  Imádkozzunk Istenhez a csata előtt,
  Csak ne sírj - hülye anya!
  
  Végül is vitézség Oroszországért harcolni,
  Menjünk támadásba - életeket nem kímélve!
  Úgy, hogy a fű virágzik a kék ég alatt,
  Jó szórakozást a nap alatt koszorúval, gyermekem!
  A fiú annyira megihletett, hogy a vártnál hangosabban énekelt. A tulajdonos körülnézett, és a felügyelő, mintha magához tért volna, lecsapta az ostort a rabszolgákra. Két asszisztense is korbácsot használt. Yanka felsikoltott az elviselhetetlen fájdalomtól, a bőr elvágódott, a fiú elesett. Ali és Szadat is megkapta.
  A kereskedő hirtelen felkiáltott:
  - Elég! A fiúnak jó hangja van. Ó, úgy tűnik, haszna lehet. És nem kell elrontani az árut, úgyis alig mozog.
  A felvigyázók abbahagyták a fiúk verését. A karaván megállt egy percre, és hagyták, hogy a fiatal rabszolgák magukhoz térjenek. Még egy lombik szagú folyadékot is adtak Yanknek.
  A fiú kitalálta a bort. Nagyon édes és kellemes ízű, erőt adott, a fájdalom enyhén tompult, a könnyek kiszáradtak.
  - Na, hajrá fiúk! Ne üsse meg őket ok nélkül.
  A felvigyázók bólintottak: a karaván megmozdult.
  Yanka összerezzent, az alkohol most először hatolt be a gyermek testébe, és vidámabb lett. Nem érzi többé azt a megaláztatást, hogy félmeztelenül, megvert fiúk oszlopába kötözve. Még a mezítláb égő érzése is gyengébb lett, mintha csak forró homokon járnék. És hogy a kereskedőnek tetszett a hangja és a többi fiú arcából ítélve. Akár énekes is lehet belőle, és ha visszatér ebből a világból, miért ne vehetne részt a Junior Eurovízión. Ehhez azonban húzóerő és bizonyos szerencse kell. Mint Alla Pugacheva - a hangja biztosan jó, de nem annyira egyedi, sok nő van nála nem kevésbé hangos, de egyedül ő lett nagyszerű primadonna. Yanka arról álmodott, hogy filmekben szerepeljen, megjelenésével remekül el tud játszani egy fiú hőst. Jóképű, szőke, kék szemű fiú tiszta, kristályos hanggal, faragott, izmos alkattal - jó rendezővel biztos, hogy sztár lesz. Egyes gyerekek egyáltalán nem szépek, de sztárok lettek. Például Kolja Geraszimovot a "Vendég a jövőből"-ben nem a fiú Apolló, vagy a háromrészes "Tom Sawyer" film játszotta, hanem valami szeplős kölyök! És nagy sztár válhat belőle, több millió dolláros honoráriumot kaphat, mint Schwartz nagypapa vagy Stallone. És ott nincs messze az elnöki széktől. Hiszen a híres terminátor Arnie: hadd legyen, az alkotmány: régen az Egyesült Államok elnöke lett. Például miért ne csinálhatnánk akciótündérmesét? A fiú a középkorban találja magát, először rabszolga lesz, majd elnyeri a koronát. Általában voltak olyan könyvek, ahol fiúk találták magukat a középkorban, de valamiért egyikük sem nőtt fel királynak és nagy hódítónak. Valahogy a szerzők szégyellik magukat, hogy a fiúból nagy hőst csináljanak. Legjobb esetben is csak akkor hódítja meg a királyságot, ha felnő. Őszintén szégyen. Nos, miért rosszabb egy fiú, mint egy felnőtt, különösen manapság, amikor az internet segítségével bármelyik gyerek okosabb lehet egy professzornál. Az oktatás igazi forradalma a számítógép, amely lehetővé teszi hatalmas mennyiségű információ azonnali megtekintését. Például a Szamizdatban olvasott egy szerzőt, akinek a gyerekei sokkal menőbbek, mint a felnőttek! Azta! Igazi olvasmány! De miért nem ő maga írja a film forgatókönyvét, ő már próbált gyerekjátékot rajzolni, és elküldte egy cégnek. A játékot ellopták, a jogdíjat pedig nem fizették ki. Rendben van, megint csinál valami mást. Általában ezek az üzletemberek és oligarchák valódi paraziták. Tényleg ennyire hatékony a piacgazdaság? Vegyük a második világháború történetét. Németország még az első világháború idején is a második helyen állt a világon az ipari termelési indexet tekintve, és bizonyos tekintetben az első helyen állt. Az első világháborúban elszenvedett vereség után pedig szinte semmilyen kárt nem szenvedett, a szövetséges csapatok soha nem léptek be a területére. (Persze, ha nem számítjuk Franciaországnak a Ruhr-vidék elfoglalására tett kísérletét, valamint Elzász és Lotaringia annektálását). Aztán Hitler visszaállította a válság által megtépázott ipari termelést, és még messze meghaladta a korábbi szintet. Ezután Németország, kevés emberveszteséggel, szinte egész Európát elfoglalta. A gazdag országok, mint Franciaország, Belgium, Dánia, Hollandia, Norvégia, Luxemburg, Csehszlovákia és mások rabszolgasorba kerültek. Azt kell mondanunk, hogy Lengyelország, Jugoszlávia és Görögország nem volt szegény. Olaszország, olajban gazdag Románia, Magyarország, Finnország, Szlovénia, Horvátország és különféle idegenlégiók harcoltak a Szovjetunió ellen. Spanyolország elküldte a Kék Hadosztályt és nagyszámú önkéntest. A zsoldosok között voltak svédek, portugálok, svájciak is, Nagy-Britannián kívül egész Európát beszámítva. Az egész sűrűn lakott és magasan fejlett kapitalista Európát!
  És mi az eredmény! A Szovjetunió győzött, és szinte az egész háború alatt: több katonai felszerelést gyártottunk, mint Hitler és műholdjai. A Szovjetunió önmagában erősebbnek bizonyult egész Európánál. Igaz, a nyugati sajtó, különösen a hidegháború idején, mindent a Lend-Lease szállításokra próbált okolni. A valóságban azonban a Lend-Lease keretében történő szállítások a Szovjetunió nemzeti össztermékének mindössze négy százalékát tették ki. Igaz, a későbbi időkben, különösen a peresztrojka idején, vitatták ezeket az adatokat. A fiú különösen átnézett egy nagy tankok enciklopédiáját az interneten. Kiderült, hogy az amerikai Chevron egyáltalán nem város, páncélzata tíz milliméterrel vastagabb, mint a T-34-é, és szívós acélból készült. Ráadásul a Chevron sokkal jobb optikával rendelkezik, és a tartályt hidraulikus stabilizátorral is ellátták. Ez utóbbi jelentősen növeli a mozgás közbeni fényképezés hatékonyságát. Ezek csak az ötvenes években jelentek meg a Szovjetunióban . Igaz, a Chevron ágyú áthatoló erejében valamivel gyengébb volt, mint a T-34, de a különbség nem volt nagy. Eleinte a T-34 volt előnyben a sebességben, de aztán az amerikaiak utolérték, és a pályák még jobbak voltak. A szovjet harckocsizók azonban nem igazán kedvelték a Chevront. Magas követelményeket támasztott a benzin minőségével szemben. És ez nagy probléma a szovjet tankok számára. Ezenkívül a tanknak magas sziluettje volt. Igaz, ez utóbbi nem olyan ijesztő, egy rövidebb autó könnyebben megfordult. Általában mindkét jármű megközelítőleg egyenlő a harcban, és az erősebb Pershing tank még a T-34-nél is jobb. De a T-54 harckocsi megjelenése után a minőségi előny végül a szovjetek kezébe került.
  De a lőszer- és fegyvergyártásban a Szovjetuniónak nem volt párja. Éppen a tüzérségi fölény tette lehetővé a gyors offenzíva lebonyolítását a Wehrmacht jól fejlett mérnöki erődítményei ellen. Egy ilyen háborúban való győzelem maga ismét azt mondja: a szocializmus nem rosszabb, mint a kapitalizmus, sőt még jobb is. Hiszen az egész kapitalista Európa egy szovjet országgal szemben veszített! És a növekedési ütem Sztálin alatt nagyszerű volt. Míg volt egy erős vezető a hatalomban, aki felkorbácsolta az apparátust, az ország gyorsan fejlődött. Aztán a hatalmat semmibe vették. Akik még kolhoz vezetésére sem méltók. A szocializmus nem volt szerencsés vezetőivel, rossz káderek voltak az élen. Nem volt racionális erő és akarat! Különösen súlyosan szenvedtek Gorbacsov alatt. Lehet, hogy ez a vezető jót akart, de rossz lett és a birodalom összeomlása. Ez azonban csak az ő hibája? Végül is, miután megkapták a szabadságot, sokan úgy döntöttek, hogy ez megengedés. És miért akartak a köztársaságok hirtelen elszakadni egyetlen családtól? Hiszen ez nem az emberek vágya volt, hanem csak a korrupt nemzeti elit egy részének a vágya, hogy büntetéstől való félelem nélkül lopjon a központból. Az emberek összességében egy szovjet országban, szocializmusban akartak élni, és nem elszakadni.
  Valójában katonai puccs történt az országos régiókban. Gorbacsov nemcsak passzívan viselkedett, hanem legközelebbi harcostársait is elárulta. Ahelyett, hogy megerősítette volna hatalmát, Jelcin lába elé dobta. Elképesztő, ki az a Gorby! Bolond vagy CIA ügynök. De vajon bolondból lesz-e a főtitkár, főleg, hogy Gorbacsovot senki sem nyilvánította utódnak? Ravasz intrikák és színfalak mögötti játékok révén jutott hatalomra. Ez nem Csedvegyev, aki nem is folytatott választási kampányt, Futin lasszóval rángatta be az elnöki székbe. Gorbacsov olyan ügyes intrikusnak mutatta magát, mint Sztálin. Igen, és Gorbacsov felvételeit hallgatta az interneten, folyékonyan és intelligensen beszél, és jó előadó. És micsoda demagóg. És általában volt benne valamiféle "karizma": figyelsz, és elkezdesz hinni. Ami az alkoholizmus elleni küzdelmet illeti, két kézzel aláírja. Bár most néhány korty bor után olyan jól érzi magát. De hány embert ölt meg ez a moslék. Gorbacsov kétségtelenül a legtitokzatosabb vezető az összes vezető közül. Természetesen lehetett CIA-ügynök is, amikor még a regionális bizottság titkáraként vették fel, vagy még korábban. De a KGB-nek sok magas rangú lakosa van a különböző amerikai struktúrákban. Hát nem valószínű, hogy ekkora kémfigurát beengednének az államfői székbe. Nem rontott el minden intelligencia? Másrészt a KGB-nek nem sikerült semlegesítenie Jelcint a puccs során, pedig érdemes volt orvlövészt küldeni vagy megmérgezni. Hiszen vannak mérgek, amelyeket nem lehet kimutatni az elemzés során, és Jelcin két szívrohama után senki sem lepődött meg, ha a harmadikban meghalt! És minek dobni le valakit a hídról: ha valakit csak beadhat vagy megfertőzhet valamilyen vírussal. Valószínűleg minden Jelcin életére tett kísérlet baromság volt, hogy növelje a minősítését, és a rendező az amerikai Fehér Házban ült. A fiú lehajolt, és megvakarta a homlokát, amelyet az ostor elvágott. Igen, itt még a felnőttek sem érthetik a politikát, még kevésbé egy gyerek. Mindezek a furcsa jelenségek és alakváltók. És a jelenlegi felfoghatatlan rezsim, ahol egyszerre két király van, és egy furcsa kapitalizmus rendszere. Élni azonban lehet, nehezebb alternatívát találni. Ahhoz, hogy a kormány megváltozzon, az ellenzéknek is változnia kell. De a fő ellenfelek, Zhelezovsky és Ryuganov több mint húsz éve vezetik pártjaikat. A választók, vagy inkább a nép rettenetesen elege vannak belőlük. Pangás és válság van az ellenzékben új nevekkel. A kommunisták ebből a szempontból különösen gyengék - hagyományuk van: ha ők a főtitkár, akkor nem viszik előre lábbal! Még Kínában is rájöttek egy ilyen irányítási rendszer hibájára, és eltiltották, hogy több mint két, egyenként öt évre szóló államfő legyen! Van azonban egy másik véglet az uralkodókkal való ugrálásnak, mint az ókori Rómában, ahol szinte minden évben cserélték a császárokat. Vagy Jelcin alatt: amikor háromhavonta menesztették a kormányt. Egyrészt a program teljesítéséhez: az uralkodónak kellő ideig kell uralkodnia, másrészt el kell kerülni a stagnálást. A választásoknak és az emberek kultúrájának itt fontos szerepet kell játszania. A nyugati országokban általában meglehetősen gyakran fordul elő személyi rotáció. Hogy egy párt túl hosszú ideig kormányozzon egymás után... Ezt a nép nem engedi, még ha minden jól is megy! Egy időben még Margaret Thatchert is fuvarozták, a kiváló gazdasági teljesítmény ellenére. A FÁK végtelenségében nem mindenhol van demokrácia és hatalomváltás. Ukrajnában például négy elnök volt, és háromszor nyertek ellenzéki jelöltek. Igaz, az ellenzék is feltételes - mindhárman miniszterelnökök voltak. A balti államokban pedig változtak a kormánykoalíciók, Grúziában, Örményországban és kezdetben Azerbajdzsánban. De Közép-Ázsiában, csak Kirgizisztánban, vezetőváltás történt, és ez a forradalom eredménye. És így mindenhol a despotizmus uralkodik. Általánosságban elmondható, hogy nincs demokrácia. Oroszországban sem minden világos. Ha az ellenzék nyert az Állami Duma-választáson, akkor az elnökválasztást soha nem nyerte meg. Jelcin nem ellenzék, 1991-ben már az Orosz Föderáció vezetője volt, a Legfelsőbb Tanács élén. 1999-ben azonban a hatóságok átvették az Állami Duma irányítását, és továbbra is kézben tartják. Vagyis még nem lehet azt mondani, hogy elitforgalom van. De a független Oroszország története túl rövid, és a jövőben nagyon is lehetségesek a változások. Igaz, a tendencia továbbra is a fojtogatás felé mutat. Az embereket megfosztották a kormányzó- és képviselőválasztás jogától az egymandátumos választókerületekben, meghosszabbították az elnöki mandátumot, és korlátozták a népszavazási jogokat. És egyre kevesebb a szabadság, a televízió ellenőrzés alatt áll. Mit csináltak az NTV-vel? Másrészt lehetséges-e egyáltalán Oroszországot demokratikusan kormányozni? A kérdés nagyon komoly, ha a diktatúra hatékonyabb, mint a demokrácia, akkor a végére kell mennünk. Csedvegyev következetlen, nem érti, mit akar, két székre próbál ülni. Különösen Gorbacsovot a Szent András-renddel tüntette ki. Vagyis kacérkodik a demokratákkal, de éppen ellenkezőleg, korlátozásokat vezet be. Liberalizációt ígér, de a dolgok rendbetételéről beszél. Ennek a vezetőnek nincs világos stratégiája, nincs magja. Mind a tied, mind a miénk kedvében akar járni. Különösen a rendőrségről szóló törvény elfogadása. Egyfajta nyugat felé irányuló mozgalom, még a rendőrség név is sokat kölcsönzött az amerikai törvényekből. És ugyanakkor, nem sokkal ez előtt, egy lépés Nyugatról: az esküdtszéki tárgyalások korlátozása. Úgy tűnik, Csedvegyev el akarta törölni a hét százalékos akadályt, de nem merte. A pártok számát kellett volna növelni, de a törvény soha nem érte el. Nagy a zűrzavar, nem lehet megérteni, ki az elnök: liberális, konzervatív, etatista, nyugati, demokrata... Mindez egy személyben együtt létezik, és borzasztóan össze van zavarodva. Más politikákat azonban nem határoztak meg. Zhelezovsky különösen ellentmondásos. Azt sem lehet megérteni, hogy balos-e vagy jobboldali! Gyakran egy beszédben ellentmondhat önmagának. De annyi könyvet írt: több mint ötszázat! Csodálatos! Bár a mennyiséget nem szabad hajszolni. Hitler csak egy könyvét adta ki, a Mein Kaifot, és sikerült népszerűvé válnia és hatalomra jutnia. A fiú úgy érezte, hogy elkezdett fájni a feje, nagyon fárasztóak voltak a politikával kapcsolatos, felnőtt gondolatok.
  A három nap közül kettő már közeledett a látóhatár széléhez, felhők jelentek meg az égen, és hűvösebb lett.
  Yanka halkan megkérdezte Alit:
  - Vannak éjszakáid?
  A fiú így válaszolt:
  - Természetesen! De nem sokkal sötétebb.
  - Hideg lesz éjszaka?
  - Körülbelül ugyanúgy, mint most! Ne aggódj!
  - Persze járni nem baj, de meztelenül aludni takaró nélkül...
  - Szerintem tüzet gyújtanak, és megkötözve hagynak minket, hogy ne meneküljön el senki.
  Yanka megrázta a fejét:
  - Ésszerű elővigyázatosság.
  Sadat támogatott:
  - Ne sodródj! Itt nem áll fenn a fagyveszély. Itt a templomunkban van egy pince, és olyan hideg van, hogy az egyszerűen elképesztő!
  Ali megkérdezte:
  - Milyen varázslat van benne?
  - Különleges talaj, ezért fagyos. Büntetésből kerültünk oda. Nekem egy verés jobb, mint az ilyen fagyasztás. - Szadat megborzongott, széles vállai egy pillanatra keskenyebbek lettek.
  Yanka megjegyezte:
  - Az emberi szervezetben: egy ideg érzékeli a hőt, három reagál a hidegre.
  - Mi az az ideg? - kérdezte Szadat.
  - Ezt érzik! Például fájdalom.
  - Akkor jobb, ha nem idegeskednek!
  - Ebben az esetben az öröm elérhetetlenné válik számodra. Abbahagyja az ételek és az élet egyéb örömeinek élvezetét.
  - A nőket is beleértve, nem, erre nincs szükségünk! - Szadat integetni próbált a kezével, de nem tudta elszakítani a kötelet.
  Hirtelen abbamaradt a kabócák csiripelése, és morgás hallatszott. A lovasok kissé megzabolázták lovaikat.
  A fák szétváltak, és az állat lassan kijött az útra. Nagyobb volt, mint egy elefánt, és úgy nézett ki, mint egy kardfogú tigris, csak zöld csíkokkal narancssárga alapon. A bundája nagyon dús, a fején a héj cserépszerű, mint a brontosaurusé. Az agyarak nagyon hosszúak, több mint két méter, bár nem különösebben élesek. A tigrisnek három szeme van, fenyegetően néz. Erő buborékol fel a fenevad széles mellkasában, és hallod az éhes gyomra korogását is. A harcosok azonnal csoportosultak, dárdákkal teli. A tigris várakozóan nézett, láthatóan akart valamit. A kereskedő azt mondta:
  - Din-Sher enni akar! Emberhúst követel. Adjunk neki valami csekély értékűt, főleg ezt, már alig él.
  Két harcos elvált a fő tömegtől, és odaugrottak a kimerült öreghez. Tényleg elgyengült, és alig tudott megállni a lábán. A kardfogú tigris felé vonszolták.
  Az állat széles háta ívelt: három farok, az egyik bojttal, gömbölyded. Itt Yanka önkéntelenül felkacagott, mivel ez nagyon emlékeztette a rajzfilmre: "A harmadik bolygó titka". Ez a vadállat némileg egy patkánytigrisre emlékeztetett! Általában véve Kir Bulychev meglehetősen érdekesen írt, kevés modern szerző méltó arra, hogy helyet foglaljon mellette. Igaz, Yanka nem szerette a Sztrugackijokat nehéz előadásmódja miatt.
  Annyi kecsesség és elegancia van ebben a vadállatban - egy kardfogú tigrisben, hogy láthatod, hogyan gördülnek az izmok a vastag bőr alatt. Egy ilyen szörnyeteg egy egész osztagot képes ledönteni. Az öreg erőtlenül ellenállt, megfulladt kínzói kezében.
  Az őrök az óriástigris elé dobták az áldozatot. Féltek közel jönni.
  Az öreg térdre esett, és hirtelen egy kígyószerű vékony és villás nyelv kirepült a szörnyeteg szájából. Megragadta a nagyapját a derekánál, és a szájába húzta. A hatalmas fenevadnak több sor foga volt, és erőteljesen őrölni kezdte zsákmányát. Csontok ropogása hallatszott, vér csorgott az ajkakról.
  Yanka hirtelen rosszul érezte magát, a lábai elgyengültek. Az éles alkoholszag vagy valami hasonló alkoholszag magához térítette, és a fiú kinyitotta a szemét.
  - Micsoda gyönge, gyorsan elájultál! - Mondta a felügyelő.
  Yanka bizonytalanul felállt, a tigris már elment. Csak néhány barna vérfolt maradt.
  A fiú megkérdezte:
  - Ez mind?
  - Igen! Ő itt Din-Sher, a kannibál. Embereket eszik, mert démon lakik benne, és nem az éhség miatt. Az erdők tele vannak vadakkal.
  - Vannak ilyen perverzek. A tigrisek sok mesében kannibálok. Különösen Maugli volt olyan perverz, ezért megnyúzták.
  - Maugli perverz? - kérdezte Szadat.
  - Nem, ez volt a neve, aki megnyúzta a tigrist!
  A felügyelő kiáltott:
  - Sétáljon gyorsabban, menjen a járőrhöz, kényelmes lesz ott tölteni az éjszakát.
  A rabszolgák önkéntelenül is fokozták a tempójukat. Yanka érezte, milyen fájdalmasan fáj a teste, és fáj a megkötözött keze. Nehéz, vagy úgy tűnik neki, vagy a nap itt hosszabb, mint a Földön. Egyre többet akar aludni, ásít. Az úton lévő durva kavicstól a fiú mezítláb ég, viszket, sántít. Yanka megpróbált oldalra szállni és a dús füvön sétálni, hogy ne fájjon annyira. A többi fiú, akiknek csupasz, bőrkeményedett lábán úgy tűnt, soha nem hordtak cipőt, csak vigyorogtak, de még mindig mozogtak. De egy ostorlendítés és néhány éles ütés arra kényszerítette, hogy visszatérjen. A fiúnak újabb lassú kínzást kellett elviselnie, hogy elterelje a figyelmét - kérdezte Alit.
  - Rabnak születtél vagy szabadnak!
  - Nem fogságba születtem, hat éve eladósodott. Eleinte a földeken kellett dolgoznom, de aztán szabálysértés miatt a kőbányákba küldtek. Mivel még kicsi voltam, egyszerűen köveket szedtem és hordtam. Nagyon rosszul etettek minket, és gyakran meg is vertek. Több velem egyidős fiú meghalt. Sokat dolgoztunk, de megszoktam. Aztán felnőttem és megerősödtem, de a bánya kiszáradt és eladtak.
  - Nincs szerencse!
  - Miért! Oda-vissza! A felszínen dolgoztam, friss levegőt szívtam, a bányában a rabszolgákat gyorsan fekélyek borították, és meghaltak. És így most megkeményedett az élet, és nem félek semmitől.
  Ali teste vékonysága ellenére nagyon inas volt, és a hosszú túra ellenére a fiú nem tűnt fáradtnak. A kemény munka azonban kora gyermekkorától kezdve megerősít.
  Yanka azt mondta:
  - Születésétől fogva rabszolga, nem egészen érti a megaláztatást.
  Ekkor egy másik koromfekete hajú fiú lépett be a beszélgetésbe:
  - Rabszolgák fia és unokája vagyok! Kora gyermekkorom óta kénytelen voltam felszedni a kalászokat és megkorbácsolni. De őszintén szólva nem adtam fel, hogy szabad legyek.
  - És mit tennél? - kérdezte Ali.
  - Megházasodott! Házat építettek! Sose tudhatod!
  Yanka megjegyezte:
  - Csak egy szabad ember készíthet komoly terveket. Nem tudom, de remélem, idővel megtaláljuk a szabadságot!
  - Ha egy rabszolga engedelmeskedik urának, akkor rabszolga marad a következő világban is, csak jól bánnak vele. - Mondta a fiú.
  Ali tiltakozott:
  - Senki sem tudja, hogy lesz! Általában nem akarok a másik világról beszélni, jobb, ha Yanka mesél nekünk az ő világáról. Az emberei harcolnak?
  Yanka összerándult:
  - Igen, persze, hogy veszekednek! Hazám azonban csaknem hetven éve komoly háborút vívott. Aztán volt egy nagyszabású háború egy nagyon erős ellenséggel, és majdnem veszítettünk. De ezek után már csak helyi konfliktusok voltak. Afganisztán, Csecsenföld, de nagyrészt partizánokkal harcoltak. A második világháború után a Szovjetunió és Oroszország hivatalosan nem üzent háborút más országoknak. Csak kisebb összetűzések voltak. Az Egyesült Államok gyakrabban harcolt, változó sikerrel. Amerika elvileg nem veszítette el a háborút Vietnamban, de súlyos veszteségeket szenvedve a közvélemény nyomására távozni kényszerült. Hasonló a Szovjetunióhoz Afganisztánban. A nagyobb csaták többségét megnyerték, de a partizánokat nem lehetett legyőzni, a további kiadások és veszteségek elkerülése érdekében el kellett hagyni az országot. Nos, az első csecsen háború volt a legfurcsább és legabszurdabb az országunk által folytatott háborúk történetében. Nem akarok róla beszélni. Sajnos senkit sem lőttek le Oroszország szégyenletes vereségéért!
  Ali megjegyezte:
  - Az ön országa Oroszország?
  - Igen!
  - Nagy?
  - Nagyon nagy! Területén a legnagyobb a világon!
  - De az utolsó két háborút elvesztette!
  - Nem! Valószínűleg nem sikerült nyernie. Ráadásul másodjára Csecsenföldön vettünk bosszút. Igaz, a pártoskodásnak még mindig nincs vége, de egyelőre kézben tartjuk.
  Szadat komoran megjegyezte:
  - Minden háborút nem lehet megnyerni! Ha találnának egy legyőzhetetlen parancsnokot, akkor az egész bolygó az ő kezében lenne.
  Yanka készségesen válaszolt:
  - A Föld történetében voltak legyőzhetetlen parancsnokok, de általában nem volt elég életük. Az emberi kor nem hosszú, és nehéz méltó utódot találni. Milyen hangos szótlanság volt Nyikita Hruscsov Joszif Sztálinhoz képest. Nos, a királyok között teljes létszámhiány van. A szovjet időszak vezetői közül azonban csak három erős és hozzáértő személy volt: Lenin, Sztálin, Andropov. Ráadásul Lenin és Andropov nem sokáig uralkodott, mivel egészségügyi problémáik voltak. A többi pedig nem érte el a kolhozgazdálkodás szintjét!
  Ami a jelenlegi irányítási rendszert illeti, úgymond két társuralkodónk van. Nem tűnnek bolondnak, de nincs világos céljuk, és nem tudják, mit akarnak! Úgy tűnik, ezek a srácok nem döntötték el, hogy demokratikus társadalmat vagy totalitárius diktatúrát építenek-e. De egy ilyen félkegyelmű rendszer instabil. Általában a mérsékelt tekintélyelvűség rövid életű, és a nemzetnek valami konkrétabbat kell választania! És nincs két vezető. Egy nemzet vezetője olyan, mint Isten - csak Egy van!
  Ali tiltakozott:
  - Sok isten van!
  Szadat filozófiailag megjegyezte:
  - Általában politeizmusunk van, de volt egy mozgalom, amely az egyetlen alkotó gondolatát hirdette. Igaz, régóta nem hallottunk róluk semmit! Általában miben hiszel?
  Yanka egy kicsit habozott, és így válaszolt:
  - Az ember elméjébe és erejébe!
  - Hogy van ez?
  - Hogy az emberiség előbb-utóbb megoldja a problémáit és megtalálja a boldogságot.
  Szadat fekete, ravasz szemekkel hunyorogva megkérdezte:
  - Vagy pontosabban?
  - Amit korábban csak álmokban vagy mesékben tudtunk elérni, az valósággá válik! - forgatta a szemét Yanka. - Légy olyan, mint az istenek.
  Szadat megrázta a fejét:
  - Ezek csak álmok!
  - Hogy is mondjam! - Yanka kiegyenesítette a vállát. - Volt például egy varázsszőnyeg, megjelentek az igazi repülők. Saját összeállítású terítő, hatalmas zöldségek és gyümölcsök - élelmiszer-szintetizátorok és genetikai technológiák. Mindentudó kalap, csészealj almával - számítógépek és internet. Gyalogbakancs - autók és motorkerékpárok. A tündérmesékben leírt Holdra repülések is megvalósultak. Nos, a pusztítás mágikus eszközeit bőven felülmúlta az atom- és még inkább a hidrogénbomba!
  Szadat a homlokát ráncolta:
  - Sok érthetetlen szó!
  Ali megkérdezte:
  - Van fiatalító barackod!?
  - Azok, amelyek visszaadják a fiatalságot?
  - Igen, pontosan!
  Yanka felsóhajtott:
  - Még nem tanultunk! De a következő száz, legfeljebb kétszáz évben az öregedés problémája megoldódik. Mindenki örökké fiatal és egészséges lesz!
  Szadat így válaszolt:
  - Várj, amíg megtörténik! És hogy a hidrogénbomba erős varázslat?
  Yanka játékosan vigyorgott:
  - Képes egy szempillantás alatt elpusztítani minden élőlényt olyan távolságban, amelyet a lovas egy nap alatt meg tud lovagolni!
  Szadat megrázta a fejét:
  - Igen, mindannyian hazudnak! Ha az országodnak ilyen fegyverei lennének, meghódítanád az egész bolygót.
  Yanka homlokát ráncolva válaszolt:
  - Két nagy problémát lát itt. Először is, mik a fegyverek: nem csak hazánknak vannak ilyenek, és vissza is tudnak harcolni ellenünk.
  - És a második? - Szadat még felgyorsította a lépteit, hogy közelebb lehessen Jankához.
  . FEJEZET 10. sz
  Konsztantyin Rokossovsky rájött, hogy eljött a kritikus pillanat, és bevitte a zászlóshajót a csatába, amelyet korábban nagyon óvatosan használt. Természetesen; tizenötezer kilométer átmérőjű: ez nem tréfa egy űrhajó számára. Ez egy igazi műalkotás, több milliárd orosz rubel értékű. Az öt és fél milliárd fős legénységről nem is beszélve - ennyi az egész bolygó lakossága. Most el kell söpörnünk ezeket az átkozott fantomokat, hogy ne pusztítsák el az egész sereget.
  Maga a hipermarsall egy manőverezhetőbb rakétacirkálón volt. Csillaghajója természetesen elkerülte a csatát, nem a gyávaság miatt, hanem azért, mert a parancsnok halála katasztrofális hatással volt az egész hadseregre.
  Marshal Elf azt javasolta:
  - Végezzük el hadseregünk általános visszavonulását, építsünk fellegvárrendszert.
  Konstantin visszautasította:
  - A bekerítés körülményei között a visszavonulás hatalmas veszteségeket jelent. Ezen kívül ily módon nagy hídfőket adunk az ellenségnek.
  - Szóval mit csináljak?
  - Meg kell semmisítenünk a fantomhadsereg főparancsnokát. Ebben az esetben remélem, hogy összeomlik.
  Marshall tiltakozott:
  - Mindig lesz helyettes. Hiszen még a halála esetén is biztosított a szinkron. Ahogy a mecénásod, Sztálin mondta: nincsenek pótolhatatlan emberek!
  Rokosszovszkij, aki villámot bocsátott ki a szeméből, megjegyezte:
  - Van ilyen, de a középkori hadseregben ez nem mindig biztosított. Általában: nem kell egy helyben állnia. támadni fogunk.
  Egy hatalmas űrhajó, az úgynevezett "Atyaország": szupernehéz ágyúival szó szerint kiégette az egész teret. Valami szörnyű volt, hiperplazma, teljesen elképzelhetetlen.
  Aljosa Popovics sietve összeállított egy dinoszaurusz öklét. Ezt nagyon nehéz volt megtenni olyan körülmények között, ahol a csapatok kifeszítve, széles fronton harcoltak. A külsőleg fiatal parancsnok azonban nem mulasztotta el a ravaszságot. Elrendelte, hogy küldjenek egy jelet, amivel a fantomdinoszauruszokat etetni hívják. Megvolt a hatása. Igaz, az íjászlányok nem kiáltoztak hangosan, hogy ne ragadjanak magukkal minden szörnyeteg. Társaik: félmeztelen harcos kardvívók csupasz bőre már csillogott a feszültségtől, milyen heves volt a csata. Így választották ki a kétszáz legnagyobbat.
  A fizika minden törvényével ellentétben a dinoszauruszok szörnyű üvöltéssel, enyhén poros, visszavert fényhullámok apró töredékeivel és mágikus hiperplazmával lépkedtek át a vákuumon.
  És ők vezették a támadást, engedelmeskedve a parancsnok parancsának, maga Pasztuhov, a sisakja eltört, a haja pedig véres volt. A lovag által vezetett különítmény szörnyű, undorító arcok, szörnyű szájak, görbült, gyakran törött agyarak voltak. Sok tüske, penge, tű, dugóhúzó, pattanás a kagylókon, a mágia alvilágának ezek a alkotásai úgy tűntek, mint a tankok torkolatai.
  Guruló kürt hallatszott (a gravitációs hullámok átterjedtek a vákuumon), és egy lavina rohant az ellenség felé. Szörnyek hatalmas tömege rohant a zászlóshajó "Atyaország" felé.
  A dinoszauruszok dühösen sikoltoztak, és igyekeztek mindent és mindenkit elsöpörni!
  A gigantikus zászlóshajó minden pusztító fegyverrel találkozott velük. Megkezdődött az ágyúzás folyamatos, mega-kaszkádja. Mintha lyukakat lőttek volna a vákuumban, és eszeveszett energiafolyamok ömlöttek volna ki belőlük.
  Aljosa Popovics parancsot adott:
  - Vegye fel a maximális sebességet, és ne álljon meg.
  A találatok fájdalmat okoztak a fantomdinoszauruszoknak. Mély kráterek alakultak ki testükben, valamint olyan repedések, amelyekben az ősi New York lehetett. Néhány szörny egyszerűen összeomlott a számos vereségtől. De az áramlást nem lehetett megállítani, ellenkezőleg, egyre erősebb és viharosabb lett. Az "Otchizna" zászlóshajó megpróbált visszafordulni, de egy élő fantomlavina utolérte. Miután megtámadták az űrhajót, mint kutyafalka a medvét, a dinoszauruszok elkezdték szétszedni. A gigantikus hajó szinte minden típusú sugárzót lőtt ki, de ez nem sokat segített. Különféle szörnyek, olyan elképzelhetetlen típusokból, hogy még az agyat is elöntötte a hiperplazma, letépték a páncélját, a tornyokat, a támasztékokat, az antennákat. Az űrhajó egyszerűen haldoklott, és nagy bátorság kellett, hogy ránézzen.
  Rokosszovszkij, igyekezve leplezni pánikát, ezt parancsolta:
  - Mindenki menjen a mentésre!
  Marshal Elf kijavította:
  - Mindenki nem teheti, a csapatokat a csaták korlátozzák!
  - Aztán mindazok, akik szabadok.
  A Szvjatorosszija hadsereg csillaghajói előrerohantak. Hajók ezrei dobtak le egyszerre több millió halálos hírvivőt. Aljosa Popovics is minden tartalékot akcióba helyezett.
  - Semmilyen körülmények között ne engedjük meg ellenségeinknek a manőverezés szabadságát. Üss erősebben, keverd össze a sorokat! - kiáltotta a fiatal parancsnok beosztottainak. - Menjen közelebb, ne engedje, hogy szupererős rakétákat használjunk.
  Valójában az utolsó fegyver volt a legpusztítóbb és legveszélyesebb a fantomok számára. Ezért, mint egy igazi bokszoló, megpróbáltak szoros kapcsolatba kerülni, ahol sorozatos ütésekkel bombázhatták az ellenséget, és karddal vághattak rá. Néhány fantomharcos csupasz, kecses térdét használta (Elképesztő, hogy egy lány ilyen szexi testrészei milyen feltűnő hatást érhetnek el!) A hatalmas csillaghajó, a "Fatherland" lassan sodródott, hátrált, próbálva kivédeni az ellenség kemény nyomását. . És rádobták, a dinoszauruszok agyaraikat és agyaraikat használták, összetörték a tornyokat, lelapították a szektorokat, szétverték a válaszfalakat. A gigantikus hajó haldoklott, de a fantomszörnyek is drágán fizettek az átmeneti sikerekért.
  Aljosa Popovics látva; hogy az ellenség minden erejével kiszállt, keresztbe tette két hosszú kardját, és a válogatott ellenségek egy kis különítményével együtt az ellenség felé vágtatott.
  Bár csapata légüres térben rohant, szikrák vertek a paták alól, az űr megremegett.
  Aljosa parancsolta:
  - Saryn a kitcskán!
  Dobrynya Nikitich, életét kockáztatva, sokáig harcolt a jobb szárnyon. Lovasai visszaszorították az űrben szétszórt űrhajókat, de maguk is veszteségeket szenvedtek. Különösen fájdalmas volt nézni, milyen iszonyatos sebeket ejtettek a lányokon a megsemmisítés különféle eszközei!
  Alyosha Popovich fiatalos szenvedéllyel hackelt. Megértette, hogy a dobás lehet az a csepp, amely átszakította a gátat. Harcosai pedig tökéletesen passzolnak egymáshoz, jóképű férfiak és szépségek, félig aranyfonatos lány. A páncél arannyal és drágakövekkel hímzett. És bátran harcolnak. Az egyik fiatal elesett, rakéták találták el, egy másik lónak letörték a lábát, de a kíntól csapkodva kinyújtotta a száját az űrhajók felé. Az elesett lovas viszont gyalog harcolt. A gyönyörű lány feje leszakadt, arany haja fényesen megvillant, és a harcos arcát a fájdalom fintora torzította el. Egy másik katonanő lábát szétrobbantották, a lány három sugárban üvölteni kezdett, és egy erőteljes termokrezon rakéta - egyenértékű egy kvadrillió Hirosimára ledobott bombával - közvetlenül az érzékeny szájában landolt, szatén ajkakkal. Egyszerre kvadrillió (milliárd millió) Hirosima mennydörgött egy lány szájában: hiperkvazár, szexuális kaland!
  Az óriások egyenként próbálták megölni a lovasokat, akik viszont csoportosították őket.
  Végül az egyik legnagyobb dinoszaurusznak sikerült elérnie a zászlóshajó ultradreadnought reaktorát. Szörnyű dolog történt itt. Aljosa Popovicsnak alig volt ideje parancsolni:
  - Mindenki lépjen félre!
  De már késő volt. Szörnyű erővel robbant fel, és egy igazi kvazár lobbant fel, amely fantomok százait és csillaghajók ezreit nyelte el. Pokoli szupernóva; egy ragadozó, tüzes piranha nyelte el a teret.
  A cirkáló, ahonnan a hipermarsall gyakorolta a parancsot, brutálisan megrázkódott.
  Rokosszovszkij felállt, lerázta a port az omladozó ultraműanyagról, és káromkodott. Homlokára tette a kezét, és hunyorgott
  - A Haza elpusztult!
  - És vele együtt öt és fél milliárd katona! - Mondta az elf marsall. - Vagy inkább még többet!
  A gnóm ezt javasolta:
  - Nem lenne itt az ideje nyugdíjast játszani?
  A hipermarsall a homlokát ráncolta:
  - Egy ilyen nagy csillaghajó halála, mint az Atyaország, szétzilálja az egész védelmet. Vagy inkább viszályt hoz a hadseregünkbe. Úgy látszik, vissza kell vonulnunk. Bár nem, a visszavonulás ebben az esetben általános repüléssé válik. Kitartóan, hevesen és fanatikusan kell harcolnunk.
  - Hogy állnak a Wehrmacht egységei? - ugratta az elf marsall.
  - Aki győzött, az jobban harcolt! - válaszolta Rokossovsky. - De a fanatizmus nem mentette meg a nácikat!
  - És lehet, hogy nem üdvözülünk!
  Rokossovsky a pillanat tragédiája ellenére tréfásan megparancsolta:
  - Egy, kettő, három - töröld le a reflektorokat!
  Az elf marsall azt javasolta:
  - Osszuk húsz részre a sereget, és rohanjunk minden irányba!
  - És ez mit fog adni?
  - A fantomok szétválnak! És ha széttárják az ujjakat, könnyebben eltörik az ujjaid! - Elragadtatva (fényes kis fej) - mondta az elf marsall.
  Rokossovsky, kiengedve egy fénysugarat az orrlyukából (a hiperplazmatikus környezet kisülése a megújult agyban), kijelentette:
  - Nos, próbáljuk meg szétoszlatni az ellenséges erőket! Ebben az állapotban nehezebb lesz harcolniuk!
  A hipermarsall szaggatott telepatikus lendülettel parancsokat adott, osztagparancsnokokat nevezve ki.
  Ekkorra a Szent Oroszország csillaghajóinak több mint fele meghalt. Ugyanakkor a fantomok serege jelentősen lecsökkent. Nagy-Oroszország csapatait brutálisan megverték. Nagy Sándor, látva az ellenség manőverét: parancsolt!
  - Azonnal jelölj ki egy erős tartalékot hátul! Az ellenséget darabonként verjük le!
  Oksana bűvész azt mondta neki:
  - Győzelmünk csak idő kérdése! Csak ne csinálj felhajtást!
  A csata új szakaszba lépett, ahol a kezdeményezés teljes egészében Nagyoroszországé volt. Aljosa Popovics megpróbálta összehangolni csapatai akcióit, de a csata spontán módon zajlott le. Igaz, a sziluettek árnyalatai lehetővé tették, hogy elkerüljük az egymásra lövöldözést. De a szoros csatákban néha még a saját embereink is megkapták. Maga Aljosa Popovics elvesztette az egyik karját, fájdalmai voltak, de egy asszisztens bekötözte a végtagot.
  - Hát Hannibál félszemű volt, én meg félkarú!
  Angelica márkinő biztatta (páncélja teljesen összeomlott a káros sugárzás ütései alatt. Csak egy rövid szoknya fedte alig fedte egy izmos, csábító harcos fényűző csípőjét a sebek ellenére).
  - Egy kéz elvesztése; csak nagy veszteség - eszméletvesztés - jóvátehetetlen!
  - A bűvészek csinálnak egy másodikat! - válaszolta Aljosa fejcsóválva. - Nem törhetsz össze olyan könnyen! Gyors támadást hajtunk végre. Csak hogy kitaláljuk a főparancsnokot. Hol van ez az átkozott Rokosszovszkij?
  Oksana kijelentette:
  - Az információbőségből és a különféle gravitációs elfogásokból ítélve a csillaghajók azon csoportjába tartozik. Most barna fényben fogod látni.
  Aljosa Popovics megpróbálta összeszedni katonáit, remélte, hogy elnyomja a parancsnokot. A lovasok összegyűltek, megérkeztek a dinoszauruszok. Íme, Szvjatoroszország azon húsz különítményének egyike, amelyet Nagy Sándor tartalékából támadtak. Gyorsan összetörték. Úgy tűnik, hogy a különharc taktikája nem igazolta magát. De ahogy Capablanca mondta: rossz helyzetben minden mozdulat rossz!
  Konstantin Rokossovsky újabb parancsot adott:
  - Most pedig csoportosulj újra!
  Mintha külön csápok lettek volna összenyomva, külön csoportok kezdtek egyetlen rendszerré konvergálni. Ezzel a manőverezéssel időt nyertünk, de nem tudtuk megfordítani a helyzetet.
  Vlagyimir Kashalotov úgy küzdött, mint mindenki más: eszeveszetten, fanatizmussal. Soha nem gondolta, hogy meghalhat. Illetve annyiszor nézett már a halál szemébe, hogy semmi sem ijeszthette meg! A csatát megnyerték, a fáradtság már beállt, és az volt a vágy, hogy ennek minél hamarabb vége legyen.
  Így hát harcba szállt barátjával, Erolokkal, egy darabig manővereztek, visszalőttek, majd elváltak.
  Vlagyimir Kasalotov többször lőtt, de a felgyülemlett pszichés fáradtság miatt elsősorban nem tudott ütni. Az ellenség is rendkívül kimerült. Általában véve lehetetlen összehasonlítani a "virtuálist" egy valódi csatával. Ennek ellenére a kiképzésen, bármennyire is fájdalmas, nem halsz meg, de a csatában bármelyik pillanatban meghalhatsz. Ez azt jelenti, hogy használhatatlanná válunk az anyaország számára.
  Sok csillaghajó megsérült, a legtöbb hajó tornyokat, egész szektorokat és rekeszeket veszített. Egyedül több tízmilliárd együléses tetraplánt lőttek le.
  A fiatal férfi bekapcsolta a hologramot, és megpróbált kapcsolatba lépni partnereivel. Egy gyönyörű lány arca jelent meg. A lány megkérdezte Vlagyimirt:
  - Miért vagy olyan szomorú?
  - Teljesen kiborultam! Úgy tűnik, ma már kimerült a megsemmisített ellenségek korlátja.
  A lány így válaszolt:
  - Ne aggódj! Lődd le szegényeket! Vagy sajnálod őket?
  - Nem kár, de valahogy ijesztő! - válaszolta Vladimir. - Keserűség érzése az ajkakon!
  - Harcoljunk együtt ebben az esetben! Képzeld csak el: én és te; egy cég!
  A fiú ezt énekelte:
  - Te és én; egy cég!
  A lány hangja sokkal erősebb lett:
  - Minden bájtenger!
  - Te és én!
  - Szülőföldünk becsülete szent! Megsemmisítjük az összes ellenséget!
  - Nem vagyok ellene a morgásnak! pitét akarok enni!
  A srác és a lány nevetett; ami után a hétszínű frizurájú szépség (a szivárvány színe nagyon divatos) azt javasolta:
  - Támadjunk párban, mi jobban meg tudjuk csinálni!
  - Párosítva! Ami azt jelenti, hogy lángokban áll!
  A harcos megnyalta az ajkát:
  - Kvazár! Ne hagyd, hogy a fotó összedőljön!
  A közös harc mindig szórakoztatóbb: Vlagyimir egyetértett az ókori költő versével:
  Rossz, ha az ember egyedül van
  És az emberből nem lehet egyedül hős!
  Minden derék ember a gazdája,
  És még gyengék is, ha kettő van!
  Beszálltak a csatába, és eleinte minden jól ment, egymás után lőttek le három tetraplánt. Gyönyörűen csinálták, sőt kecsesen és kecsesen. Vlagyimir ihletet érzett a költő-harcostól. De aztán történt valami, ami egy ilyen háborúban szinte elkerülhetetlen volt. Társát mini-preon vádak értek. Olyan villanás támadt, mintha tű szúrt volna át a teret, és egy pillanatra fényes vércsepp jelent meg. Aztán egy nedves porszívó könyörtelenül letörölte. A legnagyobb tragédia egy fiatal harcos rövid életében! Egy gyönyörű lány, akivel a fiúnak sikerült összebarátkoznia, sőt erotikus fantáziáknak is hódolt: leütötték, mint a légy! Olyannyira, hogy még a kilökődésre sem volt ideje.
  Vladimir nagyon szeretett volna sikítani és sírni. Nehezen tudta elnyomni magában, de az érzések kitörtek.
  - Átkozott háború! Rossz hölgy és kurva!
  A fiatalember kétségbeesésében még koshoz is ment. Hogy olyan legyen, mint Nestert. Az első, aki kihordja a kost. Dühös támadás következett. De úgy tűnt, az ellenség gyengébb idegekkel rendelkezik. A sors ismét Vlagyimir oldalán állt. Az ellenség letért és lelőtték. Az ilyen siker valamelyest megnyugtatta a srácot.
  - És azt hittem, fekete lyuk lesz!
  A Svyatorossiya flottát erősen nyomták, egyértelműen haldoklott, úgy tűnt, nem lesz remény a megváltásra.
  Konsztantyin Rokosszovszkij csettintett az ujjaival: egy húsz csövű sugárpisztoly jelent meg előtte:
  - Mit parancsol, parancsnok! - A fegyver énekelt!
  - Legyen készen arra, hogy bármelyik pillanatban szétzilálja testét!
  - Engedelmeskedek! Bár ebben az esetben figyelmeztetnem kell, elveszti a parancs gyakorlásának képességét!
  - Nem érdekel többé!
  - Mi a helyzet a felelősséggel?
  - Felelősség? - Rokossovsky gondolta: - Nem tudom! Csak a csoda menthet meg minket, és az univerzumban nincsenek csodák!
  Az elf marsall megjegyezte:
  - Az univerzális térben: néha vannak olyan jelenségek, amelyeket nehéz megmagyarázni. Nem nevezhetők másnak, mint az univerzum csodájának. Biztosan hallottál már ezekről?
  - Hallottam! De naivitás erre számítani!
  - Ki tudja! Mi, elfek nagyon érzékenyek vagyunk a paranormális hatásokra és a különféle katasztrófákra. Úgy érzem, valami közeledik felénk!
  Rokossovsky megrázta a fejét:
  - Lehetséges, csak illúzió!
  - Nem, nézd! Már itt van!
  Abban a pillanatban tényleg valami rendkívüli történt! A lövöldözés azonnal elhalt, és egy ismeretlen erő felkapta a csillaghajókat és a fantomokat. Egy ismeretlen késztetésnek engedelmeskedve a hajók és a szellemek különböző irányokba rohantak. Megmagyarázhatatlan volt, mintha érthetetlen, a gigantikus Baba Yaga meglengette seprűjét, és különböző irányokba szórta a harcoló armadákat. Ez gyorsan megtörtént, a fény hirtelen elhalványult, ugyanakkor kicsi volt a nyomás a mozgásból.
  Vlagyimir is érezte, hogy felkapják, mint egy szenvedélyes női ölelés. Még a legdrágább parfüm illata is volt. A fiatalember még azt is motyogta:
  - Itt egy lafa!
  És akkor besötétedett! Nagyon sötét van, nem is látszik az összes fémnél megszokott izzás. Egyetlen foton sem tűnt el, más típusú hullámok is eltűntek. A jövő emberi szeme lehetővé teszi, hogy különbséget tegyünk a leghosszabb és az ultrarövid hullámok, az infravörös és ultraibolya sugárzás, a gamma- és a mikro-gamma-hullámok, valamint a hiperplazma által kibocsátott különféle típusok között. Igaz, különös intenzitású, a szem még nem mindenható, de egy speciális eszközt építenek bele.
  És így teljes üresség. Vladimir suttogta:
  - Talán így néz ki a pokol! Bár amit meg lehet érteni, az a halál és a halál a hiperplazmában.
  Ugyanakkor a test olyan könnyű és légies lett! Vlagyimir sokkal jobban érezte magát, eltűnt a fáradtság, és vidámabb lett a lelke.
  - Ez valami különleges! Talán a mennybe repülök, nagy harcosoknak! Bár méltó vagyok arra, hogy nagynak nevezzenek?
  Hirtelen az abszolút sötétségben egy ragyogás jelent meg, olyan szokatlan, semmihez sem hasonlítható! Az árnyalatok ilyen játéka leginkább a gammasugárzásra emlékeztetett, de itt úgy tűnt, hogy vannak olyan hullámok, amelyek hatótávolsága rövidebb. Vlagyimir emlékezett a hiperfizikára, amikor szupergyenge kölcsönhatásokat fedeztek fel. Lehetővé tették töredékes mérések készítését, amikor nem háromdimenziósak, hanem például két és fél. Ez pedig további lehetőségeket ad. És az anyag mozgásában és pusztulásában a tér felbomlásával együtt. Vegyük például: a védő féltérmező elvét - ha nem lenne a speciális sugárzás, amely átéget a méreteken, akkor teljes sebezhetetlenséget érhet el. Általánosságban elmondható, hogy a modern fizika egyáltalán nem olyan, mint akkoriban, amikor az emberiség egyetlen bolygóra korlátozódott. Nagyon összetett és sokrétű. Mi alá tartozik egy ilyen ragyogás? Mi a különleges benne?
  - Ez angyali tűz! - suttogta Vladimir. - Úgy látszik, a mennyország már közel van.
  Közben melegebb lett, más színek, árnyalatok jelentek meg a sugárzásban.
  A sajgó fájdalom a halántékomban elmúlt, és ibolya illatát éreztem.
  - És sokkal jobb! Olyan, mint egy hiperáram a fejben! Az ölelések gyengébbek lettek, a mozgás abbamaradt.
  Egy hang hallatszott, vagy inkább Nagy Sándor átalakult telepatikus impulzusa:
  - Mindenki váltson sávot!
  Vladimir megpróbálta irányítani a tetraplánt. Úgy tűnik, a Boxing autó kábult állapotban van. Képtelen mozogni. A test mozog, de a harcos nem.
  Úgy tűnik, hogy más csillaghajók csak légüres térben képesek sodródni. Több millió hajó fagyott le. Meglepően csendes lett. Vladimir kirepült a tetraplánból: legalább meg tudott mozdulni.
  Nagy Sándor kijelentette:
  - A csata véget ért! Az ellenség elsöprő számbeli fölénye ellenére nyertünk!
  A katonák egyhangúan és örömmel kiáltották:
  - Dicsőség a nagy Oroszországnak!
  - A császár akarata érvényesül!
  Furcsa módon a javítórobotok többsége működőképes volt. A leginkább sérült csillaghajók körül mozgatható fémaggregátumok ragadtak. A helyreállítási folyamat megkezdődött.
  Nagy Sándor erőteljes elektronika segítségével elkezdte összesíteni az eredményeket, a minden pontra telepített számítógépek lehetővé tették a veszteségek kiszámítását egy személy vagy egyén pontosságával. Mint kiderült, elég nagyok voltak.
  Nagy-Oroszország hadserege menthetetlenül elveszített hétszázhuszonöt milliárd, háromszázhetvennégy millió, kilencvenegyezer, négyszáztizenhat élő egyedet, embereket és rokon fajokat egyaránt. Ezen kívül: tizenegy billió, hatszázharminchét milliárd, nyolcszázhuszonhárom millió, négyszáznegyvenötezer, száznegyvenhat robot és kibernetikai mechanizmus. És emellett ötvenhét millió, háromszázhatvanháromezer, kétszáztizenhét különböző típusú csillaghajó, a tetraplánokat nem számítva.
  - Azonban sokat! - Mondta Nagy Sándor. - Komoly károkat szenvedtünk! Mikor kezdtük el számolni a sebeket? Számold meg a társaidat!
  Az elf marsall megjegyezte:
  - És ez nem számít a fantomoknak. Sok ilyen srácot is megsemmisítettek!
  Az ókor nagy parancsnoka örömmel mondta:
  - De még sok ellenség esett el!
  Az ellenség helyrehozhatatlan veszteségei a következőkre rúgtak: billió nyolcszázötvennégymilliárd, hatszázharminchárom millió, kétszáznegyvenötezer, kilencszáztizennyolc élő egyén - emberek és szövetségeseik. Negyvenkilenc billió, ötszáztizenkilenc milliárd, kétszázötvenhatezer, száznegyvenhét robot és kibernetikai mechanizmus. És szintén száznegyvenhárom millió, négyszázhatvanháromezer és hétszáznyolcvanhét csillaghajó, nem számítva a tetraleteket.
  Nagy Sándor így számolt be:
  - És úgy tűnik, az esély a mi javunkra van!
  Az elf marsall kuncogott, és így válaszolt:
  - Igen, hála a fantomok seregének, különben veszítettünk volna. És akkor a veszteségarány sokkal rosszabb volt.
  Nagy Sándor megjegyezte:
  - A legrosszabb arány a tetralet elvesztése. Körülbelül harminckilenc milliárdot veszítettünk, az ellenség hatvanhetet! Körülbelül másfélszer!
  Az elf marsall elmagyarázta:
  - Ennek az az oka, hogy a kis hajók kevesebb veszteséget szenvedtek el a fantomok harci hatásai miatt. Nos, csapataink és fegyvereink kiképzése megközelítőleg azonos!
  - De a parancsnokok mások! - motyogta Macedonsky.
  Az elf megrázta a fejét:
  - Rokossovsky kiváló stratéga! Egy időben azt javasolta, hogy harckocsikkal támadják meg a németeket az áthatolhatatlan Polesie mocsáron.
  - Micsoda csoda! Mindig megpróbálok váratlanul eltalálni az ellenséget. Emlékezzen rohanásomra a sivatagban. Vagy egy körforgalmi manőver Dárius király ellen, hátulról!
  - Tudom! De a tank, különösen az ókorban, nem ló. Nem tudod ilyen könnyen felhúzni!
  Alexander megvetően megrázta a fejét:
  - Önállóan irányítottam a hadseregemet, Rokosszovszkij pedig Sztálin hatosa volt. Még lengyelei sem kedvelték honfitársait, ők kényszerítették, hogy lemondjon a honvédelmi miniszteri posztról.
  Az elf marsall elfintorodott:
  - Hálátlan barmok! Ez azonban nem a lengyel nép kezdeményezése volt, hanem egyes nyugatbarát köröké, amelyeket a CIA és más terrorszervezetek támogattak.
  - Talán! Hruscsov gyenge ember volt, és nem tudta helyreállítani a rendet saját táborában. - Nagy Sándor megrázta a fejét, réz hajú sörénye fenyegetően mozgott.
  Az elf marsall azt javasolta:
  - Először jutalmazzuk meg az arra érdemeseket!
  - A császár és a komputer ezt megteszi, mint mindig, nekem csak tanácsadási jogom van!
  Valóban ezek a szabályok, az objektív elektronika dönti el, hogy ki érdemes és ki nem. A kiberrögzítés különösen lehetővé teszi, hogy bárki részletesen leírhassa kihasználását. Egy időben a Nagy Honvédő Háború egyes bravúrjai sok vitát váltottak ki. Később sokukat távolinak ismerték el. Még mindig sok vita folyik. Valóban, az úttörő Golikov hetvennyolc fasisztát ölt meg a csatában. (A második világháború alatti igazi csata során pedig nem lehet megszámolni az elesettek számát. Nem te vagy az egyetlen, aki lőtt, és ha egy német elesett is, nem feltétlenül ölték meg! Lehet, hogy csak lefeküdt!) . Vitatkoztak Panfilov embereiről is, hogy volt-e csata vagy sem, hány harckocsi veszett el. A fasiszta hősök is kétségeket ébresztenek. Például egy támadópilóta ötszázharmincnégy szovjet tankot falt fel, amiért gyémántokkal és aranytölgy levelekkel díszített vaskereszttel tüntették ki. És egy egész díjgyűjtemény! Valahogy nehéz hinni ebben, és abban, hogy egy egyszerű tankkal száznegyvennégy harckocsit lehet elpusztítani. Szintén hihetetlen! Lehet vitatkozni a fekete "ördög"-ről is, aki négyszáz szovjet és öt amerikai repülőgépet semmisített meg! Vagyis egyesek a szovjet hőstetteket, mások a fasiszta vívmányokat kérdőjelezték meg.
  Mindenesetre Vlagyimir Kashalotovnak megfelelő jutalmat kellett volna kapnia. A megnyert csata hálájaként bankettet tartottak, amely után sor került a díjak átadására.
  A katonák általában nem esznek, hanem hiperplazmatikus energiával vagy szuperárammal táplálkoznak.
  Most az életben maradt katonák különleges palotákban, vagy inkább csarnokokban gyűltek össze. Körülbelül és értékesnek kell lenniük - kibernetikus asztalok! A legfinomabb válogatások! Vlagyimir Kashalotovnak életében először kellett ételt ennie. Még soha nem evett! Általánosságban elmondható, hogy ez egy olyan szokatlan étel! Tudd meg, mi az az étel! Sokat olvasott erről, még fát is próbált rágni (tölgy, juhar-fenyő és még isten tudja, mit!): ez utóbbi azonban nem tetszett neki. Valóban: ami jó, a szád tele van szarral, és a füledből ömlik a füst. Friss!
  A terem, ahol a katonák gyülekeztek, hatalmas volt, és millió embert tudott ülni. Minden katonának külön asztala van. Amikor Kashalotov leült egy hasonló asztalhoz, megjelent egy színes hologram (egy lány és egy ananász hibridje, három mellű: az egyik mellbimbó arany, a másik rubin, a harmadik zafír):
  - Örömmel üdvözöljük, sztárkatona! Úgy tűnik, hiányzik a normális kaja?
  Vladimir zavartan válaszolt:
  - Őszintén szólva, nem is tudom, mi az! Mégis minek enni! Végül is ez természetellenes! Nem vagyunk hülye főemlősök!
  A lány megvillantotta csupasz lábát:
  - Érezni a gyönyört! Élvezze a jó ételeket és borokat! Végül is, ismerd be, kíváncsi vagy?
  Vlagyimir Kashalotov egyetértett:
  - Igen! Még több! Most először tapasztalhatok ilyen folyamatot! Milyen hihetetlen! Főleg, ha közösen fogyasztjuk az ételt.
  - Szóval élvezd! - válaszolta a hologram, egy ananász és egy lány hibridje játszani kezdett a sokszínű mellbimbókkal. Kezében színes madarak formájú balták szikráztak.
  Vlagyimir jobbján: egy magas és nagyon szép lány ült. Általánosságban elmondható, hogy ezen a világon minden lány hibátlan, de ez valahogy különösen fényes. Annyi csillogás és báj van benne. A fiatal katona kezet nyújtott neki:
  - Vlagyimir!
  - Elfaraya! - válaszolta vigyorogva a harcos lány (na jó, a fogai, igazi kincs). - Nagyon örülök, hogy találkoztunk, ráadásul úgy hallottam, hogy kitüntette magát az utolsó csatában! Fiatal hős!
  - Mindannyian hősök vagyunk! - mondta Vladimir. - Te is és én is! Mindenki, aki túlélte, hős, és mindenki, aki elesett, iker!
  Elfaraya, aki a szempilláival játszik, egyetértett:
  - Természetesen! Ebben a csatában is kitüntettem magam, és van esélyem, hogy tiszt legyek. Csakúgy, mint te.
  - Ebben az esetben élő emberek lesznek a parancsnokságunk alatt, és ez nagy felelősség! Nemcsak a saját életét kockáztatja, hanem valaki másét is!
  - Így van, fiú! nem is tudod! Ha elrontod, veszítesz! Por és ütés volt! - viccelődött rímben Elfarai.
  - Hogyan különböztette meg magát?
  - Véletlenül elütöttem egy cirkálót! Ez meglep? - A lány mindenhol virágzott, örömében.
  - Semmilyen esetben sem! Én magam pusztítottam el egy nagy rombolót egy nagyon egyszerű, már-már gyerekes trükk segítségével!
  - Gyerekek? - A harcos szemöldökének színe megváltozott.
  - Hát, talán az egyszerűségük vette meg őket! És te hogy vagy? - A fiatalember megdörzsölte az arcát.
  - Lehetőséget láttam a lelövésre és lelőttem! Mindent kiberfelvételen rögzítettek, különben nem hinnének nekünk! - Elfaraya még suttogássá is lehalkította a hangját.
  - Az emberek gyakran nem hiszik el a jó dolgokat! Bár most ez technológia kérdése, nem hit. - vont vállat Vladimir.
  Megszólalt a zene, és a stadion közepén meztelen lányok és fiúk táncoltak. Olyan vidám és erotikus. Egyszerre érint és szétvált. Az akrobatikus gyakorlatok egyre összetettebbé és kidolgozottabbá váltak. A lányok csupasz lábukat rúgva a magasba ugrottak, többször bukfenceztek és csavarogtak. Olyan izgalmas és gyönyörű volt. Testek összefonódva és kibogozva!
  Vladimir összecsapta a kezét:
  - Kedves! Imádok meztelen lányokat nézni!
  Elfaraya dallamosan énekelve válaszolt:
  - És én srácok! Ha az egész univerzum srácai egyszerre úgy döntenének, hogy megölik az összes fejletlen embert! Meleg lett egy ekkora felhajtástól, és az álmok valóra váltak!
  Vladimir még viccesen is érezte magát:
  - És ki ne tudná! Miért pislog! Na jó kislány, talán lesz alkalmunk jobban megismerni egymást!
  A tánc véget ért, és végre elkezdődött a főlakoma. Sok harcosnak először kellett ételt kóstolnia!
  Volt egy trapp, és egy gigantikus dinoszaurusz kúszott be a stadion közepébe. A tribunusok megremegtek lábai csavargásától. Ez a trypinolasaurus egyik faja volt. Óriási száz méter hosszú. A szörnyeteg hirtelen megállt: megdermedt, teste pedig darabokra kezdett hasadni. Mozaikszerűen szétszóródtak. Hirtelen a szörny helyén egy másik, uszonyos kék bálnához hasonló lény bukkant fel. A darabok pedig simán a beszélő tányérokra estek. Énekeltek:
  - Meg kell enned a parazitát! Jó étvágyat mindenkinek!
  A fiatalember látta, hogy füstöl a hús, nagyon csábító az illata. A tetejére szószt öntöttek, kezében egy pohár keletkezett, amiben fekete bor fröccsent. A gyémántnál fényesebben csillogó üveg a szivárvány minden színétől kezdett csillogni, majd megszólalt:
  - Fenékig! A nagy Oroszország dicsőségére!
  Artyom óvatosan kortyolt egyet. A bor fanyar volt, savanyú és kellemes ízű. Az alkoholt nem érezték, és talán nem is volt! De valami enyhe eufóriát okozva elkezdett forgatni a fejem.
  Elfaraya azt javasolta:
  - Uzsonna kell!
  A fiatalember beleharapott a lédús húsba. Érzékeny nyelve szó szerint izgatott volt az örömtől. Igen, ez hús, most eszik először. Igaz, átvillant a fejemben a gondolat, hogy ez természetes vagy esetleg szintetikus. Azonban ez számít? Hiszen még az elemi részecskék szintjén sem lehet különbségeket találni, de most már minden szintetizálható! Érzések teljes halmaza, óvatosan lenyeli a húst, és lemegy a torkodon, majd a nyelőcsövön. Megtölteni a gyomrát valami szokatlan dologgal, például a kellemes elnehezülés érzésével.
  Elfaraya bársonyos hangon mondta:
  - Kóstoljuk meg a következő darab húst, együnk együtt?
  - De mint?
  - Keverjük össze a nyelveket! - javasolta a lány. - Sokkal csodálatosabb érzés lesz, mint mindent egyedül csinálni!
  Vladimir beleegyezett:
  - Hajtsuk a kvazárt a fekete lyukba!
  - Jó lesz! Hiperkvazár! (Nem lesz jobb)
  Amikor a nyelvek összefonódnak, az tényleg nagyon kellemes, beborítják egymást, dörzsölik. Szikra száll köztük. Maga a hús pedig felmelegítve és feltöltve olyan mesés ízt kap. A fiú felnyögött az örömtől.
  . FEJEZET 11. sz
  Mirabel Hófehérke, aki teljesen érthető, sőt elviselhetetlen remegést tapasztalt, várt büntetésre. A vereség után őrizetbe vették. Súlyos volt a vád, engedte, hogy elsuhanjon egy ellenség, még akkor is, ha az csak egy fiú volt. Háborús körülmények között ennek háromféle büntetés járhat: életfogytiglani börtönbüntetés csapatellenességben, személytelenítés vagy megsemmisítés! Igaz, ez utóbbit rendkívül ritkán használták, hiszen egy élő, bár nem fehérjetartalmú test teljes elpusztítása irracionális. Mirabela egyenesen maga elé nézett. Az erőtértől megbilincselte, még csak mozdulni sem tudott. Nem maradt más hátra, mint tehetetlen állapotban várni a sorsra.
  Az erőtér elkezdett mozogni, a robotok beköltöztek. Egy érzelemmentes hang bejelentette:
  - Az Ökumenikus Szent Oroszország, a nemzet, a hadsereg és a császár elleni bűncselekményért: örök alvilági börtönre ítéljük. - A robot bosszúállóan villantotta tíz szemét: - Ez az, lány, dicstelenül véget ért az életed! De olyan fiatal vagy.
  Mirabela szeméből könnyek szöktek:
  - Legalább elbúcsúzhatok a barátaimtól, harcostársaktól.
  - Nem! - Mondta a robot. - Nem akarjuk, hogy kellemetlen asszociációkat, emlékeket és szánalmat keltsenek irántad!
  Mirabela erősen felnyögött:
  - És az utolsó kívánságod?
  - A bűnözők számára nem létezik! A gonosznak inkább az alvilágba kell mennie. Minél hamarabb véget ér ez számodra, annál jobb!
  Mirabelle-t felkapták, és a robotok egy hosszú folyosón vonszolták a lányokat. Fokozatosan nőtt a sebességük. Hirtelen egy átlátszó fal előtt találták magukat. Mirabela teljesen meztelen volt, és sok felsorakozó fiú és lány nézett rá. Tekintetükben az elítélés látszott, de néhányan együttérzést is tanúsítottak. De Mirabela még a kezével sem tudott integetni feléjük. Végül egy bíborvörösre festett rekeszben találták magukat. Itt általában ítéleteket hajtottak végre. És ez azt jelentette, hogy a szörnyű fájdalom közelebb volt, mint valaha.
  Mirabela arra számított, hogy bejut valamiféle templomba, de ehelyett egy laboratóriumhoz hasonló helyiségbe vezették. Sok számítógép és hologramok tengere csillogott. Itt a kiborgok egyfajta terepszínű ruhába voltak öltözve, és például az utcán össze lehetett őket téveszteni egy szemétkupackal. Aztán a robotok egy meglehetősen durva injekciót adtak a lány fejébe.
  - Mire jó ez? - kérdezte Mirabela
  - Most egy rémálomba fogsz merülni. És örökre ott maradsz. - dúdolta az elektronikus szadista. Ekkor egy sugár megvilágított, és sok apró robot lépett be a testébe. Mirabela érezte, hogy a laboratórium ajtaja homályosodni kezd, és a kiborg haragtól szikrázó arca fekete lyukként zuhant át, és körülötte minden elsötétült. A lány úgy érezte, hogy leereszkedik, mintha tintagyantába zuhant volna, még a szeme is falni kezdett. Különös vastagság nyomta őket, kissé emlékeztetett a radioaktív higanyra, amelyen Mirabela lebegett, de sokkal szörnyűbb volt, és a hús ellapult. Aztán tényleg rettenetesen érezte magát, és most hirtelen nem fogja látni a csillagokat, a hóhérok hatalmat szereztek a másik világ felett. A nyomás egyre nő, egyszerűen elviselhetetlenné válik, megtévesztő lágyságában és szörnyű kitartásában. Csikorgó hang hallatszik, olyan hang, mintha egy kutya kaparna a lefolyón, csak sokkal hangosabban, beleharap a fülébe, megcsavarja. A forró ramrod beleharap a hártyákba, vért és kátrányt önt a nyelvre. Olyan undorító és büdös, büdös a különböző univerzumokból származó lények ürülékének legbonyolultabb kombinációjával. Aztán a sötétből előbukkan egy száj, melynek fogai úgy csillognak, mint egy vulkán láva egy óriási bolygón. Mirabela még soha nem látott szörnyetegnek ilyen undorító arcát, horrorfilmek szereplőit vagy földönkívülieket a világegyetemből, hátterében csak egy rémálom szánalmas paródiája volt. Aztán mások is megjelentek: még szörnyűbb állkapcsok, némelyik olyan hatalmas volt, mint az Everest, mások kicsik voltak, és nagyon dühös kutyáknak tűntek. Így hát megragadták a húsát görbe mérgező fogaikkal. Egész nem túl hosszú, de eseménydús élete során Mirabela még soha nem élt át ekkora fájdalmat. A lényeg az, hogy lehetetlen volt analógot találni az érzéseknek. Ez égő láng és maró sav, ugyanakkor fagyos jég és tompa vágófűrész. És egyúttal túláramú sokkok is, amelyek kisüléseket, ultrasugárzásos besugárzást és ki tudja mit okoznak!
  És továbbra is kínozták; lehetett látni, ahogy hús szakad ki a kezéből, csontok szabadulnak fel, és a belek úgy jönnek ki, mintha egy felhasadt gyomorból lettek volna. Gonosz lények rágják őket, és a foguk köré csavarják őket. Mirabela felnyög, könnyek szöknek ki a szeméből. Kétségbeesetten felnyög:
  - Uram, miért? Hiszen életemben nem öltem meg senkit, nem árultam el senkit! Csak azért sajnáltam a fiút, mert úgy tűnik, életemben először szerettem bele! A szerelem őrület!
  Kuncogást hallani, és attól úgy tűnik, mintha forró tűk szúrnák át a dobhártyát, amelyek egyúttal kitágulnak, mindent és mindenkit felszívnak! Forr az agyam. A hiperplazma hevesen kezd kitörni a lány agyának minden idegsejtjében. Végül megjelenik egy óriási száj, szörnyű és undorító a maga csúnya diszharmóniájában, és az egészben elnyeli. Egy ilyen tölcsérbe esés következtében a belsők leszakadnak. Mirabela lángot lát tombolni a torkában, hétszázhetvenhét sziromra szakad, színben és árnyalatban teljesen eltérő.
  - Ez az alvilág legendás tüze. - suttogta Mirabela, kezén a bőr összenőtt, csúnya hegekkel borítva. Megpróbálja lassítani a repülést, de hiába, a férfi egy millimétert sem tud mozgatni. Itt megszerettetté vált fiatal, ördögien szép testét tüzes folyam érinti. Megnyalja a lány szabadon lévő mellbimbóját. Csak külsőleg egy ilyen érintés tűnik ragaszkodónak és szexualitásában elbűvölőnek. Még soha nem tapasztalt ilyesmit, elsötétült a szeme, aztán megugrott a vakítás, úgy tűnt neki, hogy kitörés kezdődik a szájában, és fellázadt a gyomra, és nukleáris fegyverekkel, vagy inkább termokvarkkal vagy termokreon fegyverekkel támadták meg. Milyen forró volt ez a láng, nagy fekélyek jelentek meg a csupasz bőrön, a csontok elsötétültek és megrepedtek, ami szenvedést okozott. A mellbimbókat tovább nyalogatták, a láng úgy érintette a tiszta, sima méhet, mint egy lányé. Utána annyira átlyukadt, hogy a lány hisztibe esett. Mindegyik mellbimbó vörösen izzott, a tűz a gyomron keresztül terjedt, elvágta a hasizmokat a szenvedés hiperplazmájával, kiégette a beleket. Olyannyira, hogy az elszenesedett töredékek kihullottak és feloldódtak az ijesztő sötétségben.
  "Nem, nem akarom, nincs rá szükségem" - mondta. Engedj el. Nem teszem ezt többé! - Mirabela valóban nem harcosnak érezte magát, hanem egy kislánynak, akit rablók barlangjába értek.
  A tűz minden színe a fájdalom egy különleges, egyedi mintája. A szenvedés különböző árnyalatokat kaphat, sokszínűségük elképesztő, még de Sade márki sem gondolt arra, hogy az alvilág lakóinak leleményessége mennyit érhet. A lány érzékeny sarkát hólyagok borították, szétrepedtek, megduzzadtak és újra szétrepedtek. A haja égett, és a lánynak nemcsak fájdalmai voltak, hanem rendkívül bosszús is volt, amiért megfosztották tőle az ilyen díszítést. A fejemet szó szerint felperzselte egy hipernukleáris robbanás, úgy tűnt, hogy minden hajgyökér egy lyukba van temetve, ami tele volt több milliárd fokban megolvadt fémmel.
  - De az ördögök, találkozhatsz. - A kínzó szokatlanul csúnya hangja undorítóan csikorog. - Barátaid örökké!
  Megjelenésük azonban borzasztó, de különösen kellemetlen nézni szúrós szájukat, amely homályosan hasonlít a cápák és krokodilok keverékére, csalán és kökény hibridjével. De a szarvak, bár végtelenül undorítóak voltak, furcsa módon megnyugtattak. Mirabela, hogy elterelje figyelmét a szúrós fájdalomról, elkezdett emlékezni a folklórra, ahol ezek az aranyos kis vicces kis ördögök, néha ijesztőek, néha viccesek és naivak, néha segítenek és néha ártanak az embereknek. Különösen emlékezetes a "Pápa és munkása, Balda" című mese. Az ilyen "emberekkel" nagyon is lehet bánni. És itt csak annyit tudnak, hogy vasvillával szúrnak, hármas karddal vágnak, félvákuum "zúzóeszközöket" helyeznek be, és megaplazmasugárzást gravio-nukleon rakétákkal.
  - Miért nem hallgattál a parancsnokaidra, bűnös lélek, fekete lyuk áruló? - Az ördögszarv megnőtt, egyfajta csőrré változott, és megbökte a szilánkot.
  Ha csontok törnek el a fejen, annyira fáj, hogy nem lehet szavakkal leírni. Ugyanakkor tudata nem homályosodott el; ha Mirabela közönséges emberi testben lett volna, valószínűleg meghalt volna a sokktól. Így durva érintést érzett az agyán, majd a szörnyeteg elkezdte inni az agyát. Érthetetlen érzés, mint az erek húzódása, csak az érzékenység sokkal erősebb. A démon pedig tovább ivott, savat engedve. Lassan tette, mintha erőlködött volna. Egy másik démon fúrni kezdte a körmeit, és éles tűket szúrt alájuk. A lány megpróbálta elmozdítani mezítláb, de a lángok egyre jobban égették érzékeny sarkát. Úgy tűnt, hogy a zenekar pokoli menetelés közben felveszi a tempót. Egy zenekart olyan karmester vezet, aki éppolyan perverz, mint amilyen érzéki!
  Mirabela sikít, csábító lányos szája magától kinyílik.
  - Nem, kérlek, ne fotózz le rólam!
  Forró, vad fogú csipesszel megragadják a nyelvét, és lassan letépik a szája tetejéről.
  Fájdalom is van, de kicsit másképp, és már nincs sikoly, csak zokogás és üvöltés.
  A mezítlábas, kislányos lábak és karok kecses lábujjainak körmei alatt undorító férgek kezdtek mászni, amelyek azonnal lángoló savfolyamokká változtak. Az ördögök továbbra is mutogatják magukat, a szögeket követve csülöket kezdtek törni, és ezt lassan, ízlelve a szenvedést.
  - Az agyatlan "vákuumbimbó" egy szuperdimenziós ultralézer fűszerezésével kapja meg a hiperplazmás zabkását. - Az egyik sikít: valószínűleg az idősebb démon.
  Mirabela már elérte az őrület állapotát, elviselhetetlen hullám árasztotta el, vagy inkább a gyötrelmek óceánja. De az ördögök nem vonulnak vissza, már elkezdték kihúzni a gyöngyfogakat, kíméletlenül károsítva a szépséget. Ősi istennőhöz méltóan zúzták össze a fogakat, majd kifúrták őket, és a hegyét az ínybe szúrták. Ugyanakkor maga a hegy apró szálakra bomlott, amelyek úgy forogtak, mint egy sérült helikopter légcsavarja.
  - Hogy ereszkedhet le az ember ekkora kegyetlenségbe, tényleg nincs anyjuk? - gondolta Mirabela. - Ki szült téged, nő vagy hiéna! Nyilvánvalóan az ördögök, akik olvastak kétségbeesett gondolatairól, felsikoltottak, és egy keselyűsakálcsapat hangja kapcsolódott egy viperafiókához.
  - Nincs anya - apa a Sátán!
  Aztán új lisztet találtak, felmelegítették a fúrót, és egy furcsán megcsonkított maróval lefűrészelték az utolsó fogakat is. Következett a fordulat a csontokhoz. Vörös, csillogó, magas hőmérsékletű fogóval törték össze. Minden leányborda külön-külön. A vörösen izzó fogó megcsavarta a lány rubin mellbimbóját, letépte finom fülét, és hajszálonként kihúzta. Égő hiperlángot hoztak a lány hosszan tűrő, csupasz sarkára, és minden alkalommal egyre magasabb volt a hőmérséklet! Az ismeretlen tűz színei megváltoztak, és néha a meleget még fájdalmasabb hideg váltotta fel. A bőr füstölt, a csontok égtek. Úgy tűnt, három szív mindjárt szétrobban, felrobban, mint egy szextillió bomba.
  Aztán Mirabela hirtelen úgy érezte, hogy kecses nyelve megnőtt, és ismét mondhatott valamit:
  - Könyörülj a Krisztusért.
  Hirtelen egy kétségbeesett könyörgés bukkant fel, mint egy méhkas. Válaszul a démonok vasvillákat merítettek a harcosba, új módon letépték és összezúzták a lány melleit, eltörték az orrlyukait, kivájták varázslatosan gyönyörű szemeit!
  - Bűnös vagy, jelentéktelenebb, mint egy kvazár fotonja, és tudnod kell, hogy Krisztus szánalmas emberek találmánya. Az igaz istenek egy a két személyhez: jók és gonoszok, és ők hozták létre az egész univerzumot, valamint az embereket saját képükre és hasonlatosságukra. És ti bűnösök vagytok, és olvassátok a teremtményeket, a legmagasabb hatalmak rabszolgáinak kell lennetek, minden parancsot teljesítenetek, és a legaljasabb megaláztatást elszenveditek. Jelentéktelen rabszolga vagy, nem hittél a létezésünkben, és most mindezt a saját bőrödön tapasztalod.
  - Most már elhiszem!
  - Későn! Nincs reményed és esélyed!
  Mirabelle továbbra is gyötrődött, egymás után többször eltörték, megégették, majd felfoghatatlan módon helyreállították. Aztán a harcost új módon semmisítették meg. Aztán az ördögöknek láthatóan maguk is megunták, és a levegőbe emelve átvitték az alvilágon.
  - Nézd, hogyan büntetik meg az engedetleneket.
  Mirabela meztelen lányokat látott keresztre feszítve. Egykor gyönyörű testük rettenetesen megcsonkított, vér csorgott róluk. A nagy disznók kereszteket dobáltak, néha az áldozatok elestek, vaddisznók csaptak rájuk, darabokra tépve a nőstény húsát. Hogy szenvedtek ezek a szerencsétlen lények, néhány arcukat kíméletlenül megbélyegezték, verejtékkel és vérrel kevert könnyek folytak lefelé. Kétségbeesés volt a szemében. Úgy tűnt, könyörögnek: ártatlanok vagyunk, könyörülj rajtunk. A boldogtalan és szenvedélyes szerelem eltaposott áldozatai vagyunk.
  - Miért büntetik ezeket a szerencsétlen embereket?
  A démon teljes erejéből megütötte a lányt egy izzó élű, szaggatott szélű feszítővassal, egy másik ördög eltörte a lány térdét, és sorjában kimondta:
  - Különféle apróságok. Az egyik pimasz volt a parancsnokkal szemben, a másik egy drága tetraplánt tört össze, a harmadik speciális gyakorlatok során nem volt hajlandó lefeküdni egy sráccal, a negyedik visszavonult. Vagyis ahhoz, hogy idáig eljuss, nem kell nagy bűnösnek vagy egyenesen árulónak lenni, elég a viszonylag kisebb vétkek.
  - És szörnyű kínjuk soha nem ér véget?
  - És ezt a Mindenható Istennek és a császárnénak kell eldöntenie. Ha Őfelsége kegyelmi rendeletet ad ki, átvihetik őket egy másik, kevésbé fájdalmas helyre.
  - A mennybe!? - A fájdalomtól megtört Mirabela hangjában felcsillant a remény enyhe árnyéka.
  - Nincs mennyország nektek árulók. Egyszerűen vannak helyek, ahol nem vernek meg és nem gyötörnek minden másodpercben, és ahol a halál után tovább szolgálhatod parancsnokaidat.
  - Mi vár azokra az emberekre, akiknek a bűnei súlyosabbak? - A harcos majdnem megfulladt az izgalomtól.
  - Ezt is megmutatjuk.
  Az ördög egy szürreális vasvillával megszúrta a szemét, az alma szétrepedt, kiöntött a folyadék, és Mirabela keresztbe szállt, a reménytelenségében rémisztő feketeség borult rá. Aztán néhány másodperc múlva visszanyerte a látás képességét, bár minden pislogás elviselhetetlen viszketést okozott. Újra repültek, és még undorítóbb lények repültek ki, hogy találkozzanak velük. Mirabela alaposan megnézte őket. A látszat valójában semmi: csupasz, szőrtelen és koponya; pokoli fénnyel égő szemek; egy rövid, mint egy levágott orr, fekete lyukkal a közepén. És talán a legundorítóbb az alsó állkapocs hiánya, amely helyett nyolc vastag, ördögcsillag alakú csáp lóg és mozog. Így hát szorosan Mirabelle-hez szorította magát, fogait a szatén lány ajkába mélyesztette (a gyengéd szerelem kincse), és megadta híres csókját. Aztán karmos kezei elkezdték törni a nők csontjait. Mirabela felnyögött a heveny könyökfájdalomtól, az ízületei összetörtek, a szörnyeteg inakat kezdett feltekerni a karmai köré. Ugyanakkor kisülések haladtak át a testen, ami rosszabb, mint a legerősebb hiperáram. Aztán hirtelen minden helyreállt, de a fájdalom továbbra is megmaradt.
  - Szóval, antik ribanc, talán iszunk, hogy megismerjük egymást.
  Mirabelától elszakadva a szörnyeteg a csésze felé nyújtotta a kezét, és az azonnal megtelt borral. Obrazina az arcába bökött.
  -Ital! - ugatott a szörnyeteg a horror hideg megtestesülésének hangján.
  És mivel Mirabela nem akart engedelmeskedni, két démon megragadta a fején, megszorította az arcát, és kinyitotta a száját. Rettenetesen keserű folyadék folyt le a lány torkán. Mirabela megköszörülte a torkát, és görcsösen nyelt:
  - Menjünk az aljára! Fenékig! Adjunk hozzá egy marék intelligenciát a káposztafejhez! - Segítettek az ördögök, gúnyosan dúdolva. Amikor a szerencsétlen lány lenyelte az egész készletet, hirtelen feldagadt a gyomra. Bugyborékolt és égett belül.
  - Az a rücskös kurva teherbe esett! Most megszületik az alvilág gyermeke!
  Aztán a folyadék tovább tágult, amíg a has és az erős lányos has fel nem szakadt.
  - Így lesz ez minden vákuumbûnössel és bûnössel!
  Mirabelát darabokra szakították, felkapták a fejét, és elkezdték focizni. Rendkívül sértő, amikor megaláznak, megvernek a patájukkal, ütőszerű farkukkal, és megdobálnak. A lábak egy részét valami sokkal undorítóbb dolog kente be, mint a trágya vagy akár a szemetes világok állatainak ürüléke. Szennyvíz került az ajkába, és a lány brutálisan hányt. És ha a kapufát találja el, akkor az teljesen les. Zúg a fejem, újra és újra kirepülnek a fogaim, de aztán újra összezáródnak. Mirabelle-nek úgy tűnik, hogy ez a móka örökké tart, több mint egy hónapig, szörnyű fű kezdett nőni, a szárak megkarcolták a levágott fejet, és bemásztak az orrlyukakba. Ugyanakkor az ördögök őrülten nevettek, érthetetlen bűzzel vizelték a lány arcát, és megragadták a hajában. Csavartak-dobáltak, de ezt is abbahagyták, láthatóan a démonok belefáradtak. Elvitték, megnyomkodták megcsonkított fejét és egy tompa és undorítóan rozsdás tűvel varrni kezdték megkínzott testére.
  Aztán minden eltűnt, a lány és kínzói egy szemetesgödör előtt találták magukat.
  - Ön egykori tagja a kiválasztott milliónak, és ennek ismerősnek kell lennie.
  Ez az intergalaktikus "szemetes" szag nem téveszthető össze semmivel, csak a koncentráció túlzott, az orr felfelé fordul, és egy vörösen izzó fúró dühösen az orrlyukakba hatol, behatol az agyba!
  Látni lehetett úszkáló és nyüzsgő fatetűket, férgeket, szőrös bogarakat és ragacsos hernyókat.
  A foglyok kétségbeesetten mászkáltak a gödrökben; férfi és nő. Szilárd forgácsokkal borított csontvázakra hasonlítottak, sebeikből genny ömlött.
  - Hú, szörnyű! Mirabela megfordult, a feje fájdalmasan forogni kezdett (korábban ismeretlen érzés). - Miért csinálják ezt a srácok?
  "Lázadóknak gondolták magukat, ami büszkén hangzik, de valójában csak szánalmas árulók voltak." Most megalázták a büszkeségüket. Látod, mi történik azokkal, akik nem akarják elismerni a parancsnokok és a katonai előírások uralmát önmagukkal szemben. Most a férgek marják a csontjukat, és ez így is marad örökké, mert a császárné nem szereti a büszke embereket, főleg az olyan emberséges típusokat, mint te szukát!
  - Hol vannak a múlt legnagyobb bűnözői, például Hitler?
  - És ezt akarod tudni? Ő egy bűnöző a távoli múltból! Különleges büntetést találtak ki neki, olyant, amit elképzelni sem lehet! Ez a fajta dolog: valamit, amit te jelentéktelen prostituált nem szabad tudnia. Ha azonban a kínzás nem elég számodra, akkor még többet adunk neked.
  A lányt a csupasz lábára ütötték, majd speciális, szögesdrótcsomókat vezettek a mezítláb ujjai közé. A vezeték felforrósodott, ami további szenvedést okozott. Aztán megragadták a lányt négy horoggal, két bordával, a másik kettővel a lábánál fogva, és addig feszítették a szépséget, amíg a csontjai teljesen össze nem törtek.
  A démon dicsekvően mondta:
  - Sokféle kínzás létezik nálunk. Az ókor sok kínzója, valamint az elhunyt idegenek nagylelkűen megosztják elképzelhetetlen találmányaikat! Akarsz a dobozhoz menni?
  - Nem!
  - Úgyis megkapod!
  Egy szörnyű ember jelent meg, arcát szemölcsök borították, vörös szakáll tincsekben, korhadt fogak, büdös száj.
  - Ő Malyuta Skuratov. Most ő fog gondoskodni rólad.
  Egy bizarr doboz jelent meg, zenedobozra hasonlított. Külsőleg egészen szép királyi címerekkel. A lány megpróbált ellenállni, de az erő elhagyta egykori hatalmas testét. Áruló gyengeség, még a fájdalomnál is megalázóbb! A démonok felkapták Mirabelle-t és bedobták.
  A zene szólt, a tüskék belemélyedtek a csípőjébe, a bokájába és a nyakába. A kalapácsok a fejet verték, a fogaskerekek pedig elkezdték törni az ujjakat, a karokat és a lábakat. Ezzel egy időben a lány szája kinyílt, és forró folyadék ömlött a nyelvére. Nemcsak hőség, hanem olyan utálatos dolog is, mint a forrásban lévő genny. Mirabela üvöltött, hasát tűz pörkölt, az alvilág sokszínű lángjai. Szólt a zene, hol felpörgetve, hol lelassulva. Ez addig folytatódott, amíg a testből csak egy forró fémmel kevert véres rendetlenség maradt. Aztán kalapáccsal ütötték, patkót készítettek. Bizarr forma egy ismeretlen szörnyeteg számára, nem egy ló számára: ijesztő avantgárd. Amit aztán megolvasztottak és folyékony héliumban lehűtöttek. Horror: a tűz után a jeges melegbe. A negatív érzelmekkel túltelített lány nehezen tért magához:
  - Nos, hogyan? Mint! Szenvedj, szépség! Ez Malyuta és Beria találmánya! Mit szólna, ha kipróbálná magának Müller atya, a Gestapo főnökének székét!
  - Amilyenek az urak, olyanok a szolgák. - jegyezte meg Mirabel filozofikusan. A higgadtság megjelenése nehéz volt számára.
  - Neked is Maljuta Szkuratov példáját kellene követned. Nagyon ragaszkodó és udvarias volt új tulajdonosaival. De láthatóan alig várja, hogy megtudja, mi történt a többi emberrel, ezért megmutatjuk. De először, hogy megnyugtassuk büszkeségedet, aljas rémálomba taszítunk.
  Mirabelle-t csúszós kígyókkal és tüskés hernyókkal megkötözték, beakasztották és belemártották a szemetes iszapba. Szinte azonnal férgek és egyéb utálatosságok estek a lány gennyes sebeire. Olyan aktívan rágcsálták a kétségbeesett harcost, hogy néhány perccel később már csak egy csontváz maradt Mirabelából. Aztán miután elment, "felhányta" a bűzös hányást: a hús meglepően gyorsan megnőtt, ismét folytatták a lány testének felfalását. De nem ez a legundorítóbb, hanem amikor (különböző méretű, formájú és típusú - az egyetlen közös dolog a szörnyű benyomás, az esztétika és a harmónia teljes hiánya a betegséget és a bomlást megtestesítő testekben) a sebekben mászkáltak, a viszketés elviselhetetlen volt. Annyira brutális volt, hogy pokolian viszketett, nem csak a lények rohangáltak, hanem baktériumok milliárdjai is. Egy idő után Mirabela maga kezdte széttépni ezeket a sebeket, felszakítva az artériákat és vénákat. Amint nem őrül meg, az elméje megsérülhet.
  - Oké, fejezd be, különben meglátod, a kurva kurva boldogságban van. Gyerünk ribanc, munkára!
  Mirabelle-t felkapták, kötelet dobtak a nyakába, és vonszolták. A szögesdrót hurok kíméletlenül megfojtotta, és elgyötört tüdejében hiányzott a levegő. A hátamat pedig pillák gyötörték. Minden ostor, a kínzás értéktelen alkotása, annyiféle zárványt tartalmaz: fájdalmat okoz:
  - Hogy a kutya szorítja a nyakörvet. Nem kell makacsnak lenni.
  Mirabela a sivatagban találta magát, ahol szörnyen elsorvadt embereket látott, sok közülük különösen nőket, akik nem tudtak segíteni, de szörnyű bánatot okoztak. Íme, öt nagyon fiatal srác, gyakorlatilag gyerekek, húznak egy ötventonnás sziklát. Ennek nem szabad minden fizikai törvény szerint megtörténnie, a kengyelen ülő ördög neutronostorral veri őket, és apró, szemfaló villámokat bocsát ki (ez a fény csúnya tud lenni). Látszik minden izom embertelen feszültsége, az erek készen állnak a szétrepedésre, a vékony csontok megrepednek. A sovány, szolgai, brutálisan megkínzott testekről izzadság csöpög, és ha egyszer a homokba ütközik, füstölni kezd.
  - Ez nem egy kereszt, amelyen megpihenhetsz. Dolgozz keményen, és te magad is egy kurva vagy. A kedvesség büntetendő. A puha karakter túl kemény talaj ahhoz, hogy kitermelje a siker magvait! - A démon a blokkhoz rögzíti. Pofonok a csupasz, rongyos vállra:
  - Itt kiváló stimuláns lesz.
  Most Mirabelle-nek dolgoznia kellett. A lányt kíméletlenül megverték, továbbhajtották, és elviselhetetlen terhet kellett cipelnie. A túlzottan befolyásolható harcos itt más mértékû szenvedést élt át, és ez betöltötte szívét, amely soha nem tudott megkeményedni. A legfontosabb dolog: az elvégzett munka teljes értelmetlensége volt, férfi és női rabszolgáik kénytelenek voltak körben vinni a tömböket, majd felemelni őket a tetejére, majd leereszkedni. És így tovább folyamatosan. Emellett az ördögök aktívan öntötték a forró szenet, szögeket és üvegtörmeléket, még gyémántokat is zúztak a lába alá (szultánokhoz méltó kiadatás), a csupasz, lányos láb égett, véres nyomai húzódtak Mirabela mögött. Úgy tűnt, számtalanszor elesik, de aztán a neutronostor ütése felemelkedett. Az elemi részecskék folyamának érintésétől és a kvark szintű különféle halálos sugárzásoktól görcs tört ki, olyan fájdalmas volt, hogy kénytelen voltam átmenni, nem tudtam. A határtalan szenvedés feszültsége, még ha figyelembe vesszük a vad edzések szokásos terhelését, a lánynak még nem kellett olyan terhet húznia, amely meghaladja a Kheopsz-piramis méretét és tömegét.
  - Nos, mint egy dolgozó majom. - kérdezte a démon még undorítóbban vigyorogva (bár úgy tűnik, rosszabb nem lehet). "Ezek még mindig csak virágok, sokkal rosszabb kínok várnak rád." Különösen szeretné megtapasztalni a kettősséget?
  - Hogy van ez? - kérdezte Mirabela egy szenvedő hangon, és azonnal egy korbácsot kapott, amely a végletekig megkínzott lány egész testét megrázta a hátán.
  A démon gonoszul felkacagott:
  - Egyszerre több formában szenvedni. Több részre osztjuk Önt, és sokkal sokrétűbb érzéseket fog kapni.
  - Nem, nem akarok ekkora örömet!
  -Ki fogja megkérdezni? - A démon elővett valami sugárvetőhöz hasonlót, Mirabelle-re mutatott, és meghúzta a ravaszt.
  A következő pillanatban a lány úgy érezte, hogy két teste van. Az egyik még mindig nehéz terhet húzott, a másik a kereszten lógott. Mindkét esetben: az érzetek abszolút teljessége megmaradt.
  Mirabela érezte, hogy a kezei hozzá vannak szegezve, teste elnehezedett, ahogy hatalmas kőtömböket kötöttek a lábára. Hogy egyáltalán ne fulladjon meg, kénytelen volt felhúzni magát. Még a kereszt is megereszkedett a súlytól, az erős fa megrepedt, szilánkok vájtak a visszavágásba. A harcos fején tüskés koszorú volt. Rettenetesen belemélyedt a koponyába, növelve a szenvedést. Minden lélegzetvétel fájdalmas görcsökkel járt. Pterodactyls megragadta a lány hosszú haját, azzal fenyegetve, hogy letépi a fejbőrét. A hajamat különböző irányokba húzták, a fejem úgy remegett, mint a kavicsok a csörgőben. Ugyanakkor tovább feszítette magát, vonszolva az elviselhetetlen sziklatömböt. Ráadásul a sivatag felszíne egyre jobban emelkedett. Nehéz megmondani, mi okoz nagy szenvedést, de ha egymásra helyezzük, akkor kiderül, hogy ez a hús "ünnepe".
  - Nos, hogy tetszik? - Egyszerre kérdezték a lányt, két ördög.
  Mirabela negatívan megrázta a fejét vagy a fejeket.
  - De fokozhatjuk a kínzást, gyerünk, cuki, három szempont egyszerre. És a kiválasztott millióban voltál, ezért valami kifinomultabb és technogénebb kell.
  Mielőtt Mirabela egy szemet pisloghatott volna, teste egy födémbe préselődött. Ekkor a lány érezte magán az űrhajó súlyát. Az összes belek összeszorultak, a csontok megrepedtek, több borda szétrepedt. Aztán megszólalt az indító jelzés és fellángoltak a fúvókák, a sok milliárd fokra felhevült plazma megégette a húst. Amikor olyan meleg van, az elviselhetetlen hőség érzése olyan, hogy minden sejtet átszúrt, égett, a test legkisebb részecskéje is megszenvedte. A hatalmas űrhajó leszakadt, felrepült, és egy pillanatra könnyebb lett, de amint Mirabelának volt ideje levegőhöz jutni, a hajó felrobbant, és törmelék hullott a lányra.
  - Bravó! - mondta a démon, és összecsapta a kezét. - Ezt hívják örökkévaló kezdetnek.
  Aztán újra megjelent az űrhajó, a lépcsők ismét égtek, szuperforró tűz, majd felszállt és újra leesett. A szokatlanság érzése egy pillanatra elhomályosította a pokol korábbi inkarnációit. Aztán Mirabela újra érzékelni kezdett, egyszerre.
  - Adjak hozzá egy negyediket, vagy ez elég?
  - Hát persze, hogy elég! - Mirabela pszichéje már elérte a határát a gyötrelemtől.
  - Nem, nem fogsz megőrülni, csökkentené a szenvedéseidet. Jó húsod van, érzékeny lánytested, de képesek vagyunk változtatni a paraméterein és bármilyen más formába költöztetni a húsodat. Akarsz kísérletezni?!
  - Engedj el, kérlek! - suttogták Mirabelle elkínzott formái. Minden molekula fájt, a test minden kiszorított, vadul meggyötört atomja.
  - Nos, én nem! Ez nem elég neked. Kivé változtatnék? Azt hiszem, ez egy meteorit.
  Mirabelle a levegőbe került. Önmaga maradt, és ugyanakkor kőtömbnek érezte magát. Kaotikusan, egyik oldalról a másikra ugrálva, légüres térben mozgott. És itt a szenvedés elviselhetetlen volt. Sok csillag égette el a lánymeteoritot különféle sugárzásokkal, az egyszerűtől a röntgen- és neutronsugárzásig. De az alfa- és gamma-sugárzás különösen fájdalmas volt. Testrészei vagy felmelegedtek, vagy éppen ellenkezőleg, lehűltek. A felület megrepedt, egész darabok hullottak le, és ezzel egy időben a lány egy holt, levegőtlen térben fázott, tüdeje pedig mintha kirepedt volna az oxigénhiánytól. Mirabela osztatlanul szenvedett, kővé változott, egy cseppet sem veszített érzékenységéből. Néha más meteorok apró töredékei estek bele, vagy éles műholdak töredékeire bukkant: mesterséges és. természetes. És ez is elviselhetetlen szenvedést okozott.
  - Ó, Istenem, ments meg ezektől a mániákusoktól, mire jutott a vad képzeletük. Hát tényleg, a szarvas "gonosz szellemek": ilyesmire gondolhattak.
  Az ördögök pedig továbbra is pofáztak, versengve, hogy ki okozza a legnagyobb undort. Lehetővé teszi az emésztést, megnégyszerezi a kínt.
  Itt a meteorittestet elkezdte vonzani a gigantikus bolygó. Mirabelle félt, de még csak mozdulni sem tudott; bár a teste mindent érzett, teljesen tehetetlen volt. A Mirabelle a légkör sűrű rétegeibe repült, felszíne megolvadt, majd a test párologni kezdett, egyszerűen kiégett a légkörben. Ez egy további ösztönző, a kilencedik hullám lett a tanítások óceánjában. Végül a tűzgolyó teljesen megsemmisült, és Mirabelle azonnal megjelent az űrben. A kínzás körhinta folytatódott, a lovak vágtatni kezdtek.
  - Egyszerre négyféle kínzás nem elég. Ezért te, prosti, ne próbálkozz az ötödiken.
  - Megint az űr? - kérdezte egy másik démon.
  - Nem, történelmi! - Hogy szereted a fasisztákat, barátom? - Az ördög mosolyogva mutatott három sor görbe és erodált fogat. És a másik démon csápjai megnőttek; a végeit kihegyezzük.
  - Utálom őket!
  - És szerelmesnek kell lennie. Egyrészt, hogy érzi magát februárban?
  - Egészen normális, nagyon tehetséges és barátságos emberek. - Egy többszintű fájdalomhullámon keresztül - mondta Mirabela. - Bár nyitva kell tartanod a szemed velük. Engem különösen február csalt meg. Nem, nem édesem! De a sztároknak is vannak foltjai!
  - Remek etető leszel. Vagy inkább egy kis fidenko.
  Egy pillanattal később Mirabela úgy érezte magát, mint egy nyolc-kilenc éves fiú. Teljesen meztelen volt, és mellette ugyanazok a meztelen fiúk álltak. Levágták a hajukat, hideg volt és unalmas, körös-körül a barakk szürke falai, szögesdrótok, és kutyák ugattak.
  Nagyon hülye volt a gép, hajcsomókat húztak ki, de még szörnyűbb volt az ominózus suttogás.
  - Most elvisznek minket a krematóriumba.
  Amikor vége lett a hajkínzásnak, a gonosz fasiszták fekete egyenruhában, feltűnő koponya- és keresztcsont emblémával sorakoztak fel. Mirabela észrevette, milyen soványak a gyerekek, az előtte sétáló fiú minden csontja kilátszott, háta hegekkel és gödrökkel teli összefüggő zúzódássá változott. Kivitték őket, havazott, a gyermek mezítláb megégett a fehér felületen, enyhén megfagyott vérrel. Egy ostor haladt át a sorokon, harapós ütés érte a reinkarnálódott Mirabelle fenekét, alig borította bőrt.
  - Tartsa a lábát, Fidov teremtményei.
  Jól látszott, hogy a gyerekek minden erejükkel igyekeznek, és sorban láttam a kivörösödött csupasz sarkakat. Mirabela gyomra üres, az éhség marja a beleit, a sav fojtogatja a gyomrát. Pásztorkutyák rohannak oda hozzájuk ugatva, őrültnek tűnnek, habzik a szájuk. Egyikük a legdühösebb, és majdnem megharapja Mirabela sovány lábát. Egy fiú testében lévő lány ijesztő, de azokat a gyerekeket, akik elszabadulnak, éles szuronyokkal hajtják vissza a sorba. Végül bevezetik őket egy erős bűzt árasztó épületbe. Mirabela és a többi gyerek teljesen lehűlt, és elkékültek. Kezdetben, amikor törött, félig fagyott lábbal sétált a forró acélpadlón, boldogító érzést élt át. Aztán kezdett meleg lenni, és Mirabela hopakot táncolt. Ajka zsidó imát suttogott.
  - Könyörülj Jahvén. Adj életet a fiúnak! Vagy inkább egy lány! Dobd a nácikat a Sheolba! Kellős közepén!
  A gyerekek lábának égése erősödött, sok gyerek már sikoltozni és sírni kezdett, az égett hús szaga pedig elviselhetetlenné vált.
  Sok fiú volt, szorosan egymáshoz nyomódtak, Mirabela sovány, túlsúlyos, izzadt testek érintését érezte. Éles lapockák szúrták a csontos mellkasát. Forró kátrány hullott borotvált fejére, és Mirabela felsikoltott. Az SS-emberek morgáshoz hasonló nevetése hallatszott, majd hangjelzés hallatszott. A padló dőlni kezdett. A szélén álló gyerekek lassan, de biztosan becsúsztak a Gyehennába. A srácok egymásba kapaszkodtak, próbálták megmarkolni a sima meleg padlót, de minden hiábavaló volt. Mirabela szíve minden átélt szenvedés ellenére is úgy ver, mint egy géppuska.
  Most rajta a sor, hogy becsússzon az alvilágba. A láng elnyeli, és páratlan fájdalom követi, a bőr gyorsan megég, a tűz pedig érzéki elragadtatással nyalja a csontokat. Mirabela minden másodpercet külön-külön átél, majd amikor az utolsó csont is elpusztult, ismét akcióban találja magát. A horror történet újra és újra megismétli önmagát.
  - Tehát már elérte az ötödik szakaszt. - Az ördög közbeszól. - De ez nem elég neked, növelned kell a lendületedet.
  Mirabela szeme semmit sem árult el, annyira elárasztották az érzelmek, hogy meg sem tudott szólalni. Egy csupasz, degenerált koponyájú démon javasolta.
  - Mivel visszatértünk az emberi történelemhez, akkor talán ismét megismételjük az epizódot a németekkel.
  Mit szeretsz jobban; repülő vagy tank?
  Az ördög cinkosa felmordult.
  - Természetesen a repülőgép; sokkal dinamikusabb.
  - Milyen húst adunk neki?
  -A lányok a legjobbak, a férfiak olyan undorítóak.
  Ismét megváltozott a táj. Mirabela úgy érezte magát, mintha egy repülőgépen repülne, egy rövid pillanatnyi szabadság, majd lelőtték és elesett. A lezuhanás előtti legutolsó pillanatban a pilótának sikerül kiugrania az ejtőernyőből, de amint megfeszítették a hevedereket, egy ütés és azonnali eszméletvesztés következett be. Karjánál fogva megragadták Mirabelle-t, és vizet fröcsköltek az arcába; brutális arcok, horogkeresztek és az SS embléma - két villám - látszottak körös-körül. Leszakadnak róla a ruhák, és a lány rémülten látja: két túlnőtt női mell. Volt bennük valami megfoghatatlanul ijesztő. A melleket összenyomják, csípik, rángatják. Aztán elkezdik letépni a kardszíjat. Mirabela kétségbeesetten rángatózik, rúgja a lábát. Puskatussal fejbe verték, majd letépik a bugyiját, piszkos kézzel nyúlva a magánrészeibe. Mirabela üvölt, mint egy ribanc, valaki más női teste befolyásolja az elmét. Tudja, mi fog történni, és remeg a várakozástól.
  - Micsoda kurva, elkapták az éjszakai boszorkányt, most idd meg elesett bajtársaidért a megalázó poharat.
  Mirabela éles tétet érzett az ágyékában. Kétségbeesetten erőszakolni kezdték. Ugyanakkor két férfinak egyszerre volt Mirabelle. Annyira nem volt fájdalmas: milyen megalázó volt, a kiválasztott millió egykori tagja úgy "kikacagott", mint az utolsó prosti. Meglepő módon az egyik férfi a másikat váltotta fel, de a szex az öröm helyett teljes szenvedést hozott a lánynak. Sok-sok erőszakoló volt, és minden felszakadt benne, ami mérgező, bűzös maggal töltötte meg. Mirabela azt hitte, hogy ennek az egésznek vége lesz, de a nácik újabb kínt találtak.
  - Ő egy pilóta, hadd repüljön!
  Mirabel erét átvágták, majd csipesszel kihúzták az inat, és a géphez kötözték.
  - Nos, itt van egy kiskacsa. Felszállás a repülőútra, mesés élményt kívánunk.
  A harcos felszállt, Mirabelle megrándult és leszakadt a felszínről, csak a bokor ágai csapkodtak a meztelen, lebarnult női lábon. A legrosszabb fájdalom, amikor a vénák kezdtek kijönni, előttünk volt. Úgy tűnt, hogy a fiatal harcos már mindent átélt, és nincs mit meglepni, de nem, az inak megnyúltak, és vér fröccsen a szeméből.
  A gép piruettet hajtott végre, csúszdákat, tekercseket és hurkokat csinált. Mindez megrázta és feldobta a testet. - üvöltötte Mirabela, és ezzel együtt a többi lányos inkarnáció is gyötrődött. Aztán a vadászgép élesen ereszkedni kezdett, Mirabela pedig a földbe zuhant, majd a tövisek mentén vonszolták és egy bűzös mocsárba mártották. Mindez a szenvedést érzékeltette velem: egy kicsit másképp. Úgy tűnt, a gépből sosem fogy ki a benzin. Óráknak tűnő repülés után azonban villámgyorsan kiég, és minden újra megismétlődik.
  Az ördög még énekelte is, érdes, agykaparó hangon:
  Kegyetlen, a pokol vörös királya,
  Nagy kíséret van körülötte!
  És milyen jó, hogy nem vagy PR,
  A hatás pont az ellenkezője!
  
  Egy szörnyű démon üdvözöl,
  Négy szarv, ölnyi hosszú!
  Jézus nem ezért támadt fel
  Hogy akit a bíróság bebörtönzött, az a mennybe kerüljön!
  
  Büszke lány voltál
  Bekerült a nevezetes millióba!
  Most a tulajdonos a Sátán,
  És a kín végtelen - légió!
  
  Micsoda készlet - itt mindent megtalálsz,
  Van állvány, tű és tűz!
  Ha megkínoznak, hangosan énekelsz,
  Isten kinyújtotta a harag jobbját!
  
  Vannak modernebb kínok,
  Repülőgép és tank az Ön szolgálatában!
  Letaposunk, becsületet kívánunk,
  A pokolban rend van - nem káosz!
  
  Lágy voltál a kedvességtől,
  Erre most szar az élet!
  Nem kell szent báránynak lenned
  A szelídeknek nincs helye a Földön!
  
  Minden bolond megérti az erkölcsöt
  A sikerhez vezető út az erőszak, a gonoszság!
  A parancs ki lett adva - menjünk kirándulni,
  Háború folyik - szerencséd van!
  
  Egy pacifista nem élhet túl
  Hiszen kard nélkül teljesen gyenge vagy!
  A fasisztát a homokba zúzták,
  És nincs több probléma vele!
  
  És te szépség vagy - ez a probléma,
  Úgy döntöttem, hogy sírok - ez minden!
  Ez a szerelem ára
  Minden más por - hazugság!
  
  Nos, most nyisd ki a szemed,
  A pokolban a hús ég és nyög!
  Tombol a testben: vihar, zivatar,
  És nem tudod legyőzni a fájdalmat!
  
  És ami még rosszabb, mi a félelem,
  Nem lesz vége - soha!
  Nem szabadít meg: sem Isten, Allah,
  Kínzások sorozata vár!
  Furcsa módon ezek a szavak ahelyett, hogy befejezték volna Mirabelát, újjáélesztették. Nagyon érzékeny volt az ügyetlen mondókára.
  - Te ördög beszélt a költészetben. Szóval nincs minden rendben a szarvaival! - A harcos még kacsintott is, minden szemével a megkínzott testekben.
  - És kvazárokat látok neked! Úgy döntöttem, hogy mosás helyett lovaglással viszem. Nagyra értékelem az elbűvölő humorérzéket, hol kell most a vákuumprostituáltját a kínzás hetedik formájához rendelni? Talán egy hipernukleáris reaktorba?
  A démon megmozgatta göcsörtös csápjait.
  - A hét egy szent szám, és valami grandiózusnak kell lennie. És olyan, hogy a szenvedés túlcsordul a mértéken.
  - Akkor kínálok egy lehetőséget - egy szupernóvát, amely belülről megeszi a ribancot.
  - Mesés! Hallgass Mirabel-t - őszülj meg! Önt az a különleges megtiszteltetés érte, hogy megtapasztalhatja, amit csak a leghírhedtebb bűnözőknek és lázadók vezetőinek kínálunk. Félj és térj meg, az Úr ellensége!
  Aztán Mirabela szeme forogni kezdett, és egy folytonos, több milliárd dolláros láng közepén találta magát, most az egész teste feloldódott benne, és a harcos minden molekulával, minden rezgő kvarkkal, minden nukleonnal érezte a félelmetes hőt. a testét, amely hihetetlenül gigantikussá vált. Amit érzett, amikor a pokolba zuhant, az csak egy csecsemő halk csobogása volt egy feldühödött arkangyal hangjához képest. Ez beárnyékolta a kínzás minden más formáját. A lány agya mintha megduzzadt volna, és egyszerre érzékelte a több millió köbkilométernyi forró plazmát, és ami még a hiperplazmánál is rosszabb, a kvarkok és a preonok (a kvarkokat alkotó részecskék) összeolvadásának folyamatát. Most már megértette, mi az igazi fájdalomérzet, amelynek nincs analógja az egész Univerzumban. Mégsem ez volt a határ, a szenvedés intenzitása nőtt - a kvazárcsillag újjászületett. Mi az a kvazár-szupernóva-robbanás - százmilliárd kvintillió hidrogénbomba: egy helyre ledobva. De egyetlen psziché sem képes egyszerre mindent megemészteni. Mirabela megborzongott, kábultság tört az agyába, az utolsó inkarnáció végzett vele.
  A kínzórobot ránézett tehetetlen, de mégis finom testére, a számítógép ezt mondta:
  - A kiberalvilág végzett vele.
  - Nos, vissza kell adnunk a kis embert.
  Mirabela magához tért: a legmodernebb technológiákon alapuló, elképzelhetetlen egyetemes kínbirodalom mind a hét hiposztázisa kialudt, az ördögök dühösen dübörögtek.
  - Szerencsés ember vagy. Maga a császárné kiállt melletted, vége a kínzásnak, de ha újra eljössz hozzánk, ugyanaz lesz, de ezerszer erősebb és találékonyabb, és ami a legfontosabb, végtelen évmilliárdokig. Most ismerkedjen meg az elektronikus Hyper Angel of Hell-szel!
  Elmosódott kép jelent meg Mirabela előtt, amely egyszerre testesült meg minden szörnyűséges, beteges, halálos töménységében: mindez olyan undorító volt, hogy a harcosnak eszébe jutott: csak egy tucat dugóhúzóval ívelt szarv, szakadt szemölcsök és rettenetesen gyulladt fekélyek. Aztán egy éles ujj átszúrta a lányt; Ha nem a kiber-alvilágban történt volna, azonnal belehalt volna egy ilyen műveletbe, mivel a köröm milliárdnyi tűvé bomlott, és égette a testet. Mirabelle-t a fenekétől a tarkójáig szúrták át. Felfelé vitték, ismét perzselő láng tombolt körülötte, szájak villantak, végül egy fénysugár hasított a szemébe.
  - Amíg a vákuumos áruló szabad. Hamarosan találkozunk! - mondta a pokol hiperangyala. Mirabela ismét elájult, ahogy eszmélete visszatért a fejébe - mondta egy gyengéd női hang.
  - Igen, meg van döbbenve. Ez túlzott büntetés egy személy számára. Ráadásul egy nagyon tehetséges harcos!
  - Igaza van, mint mindig, hipermarsall! De a törvényszék jobban tudja, hogyan kell bánni az árulókkal! - A robotkínzó megrázta a meztelen szépséget. - Amíg szabad vagy, egyelőre.
  A lány sokkot kapott, és gyakran pislogott, az arca elkékült, a szemei elsüllyedtek.
  Maria Rattlesnake marsall igyekezett a lehető legjobban vigasztalni a lányt, kezében egy smaragdlével borospohár jelent meg:
  - Igyál, szépségem! Remélem, ez segít észhez térni.
  Mirabela ivott, és sokkal jobban érezte magát. A rózsaszín szín visszatért az arcra. A lány megkérdezte:
  - Most mi lesz velem! Tényleg csak a fájdalom maradt nekem? És a fájdalom végtelen...
  A lány előtt egy másik bájos szépség képe jelent meg luxus szkafanderben. Ez volt a "Tender Love" osztály ultra-hipermarsallja, Anastasia Streletsova, akit a birodalom minden alattvalója (talán a császár kivételével) ismert és ijesztő. Külsőleg nagyon szép és ragyogó, lenyűgöző lánynak tűnt, tele bájjal és szenvedéllyel. Valóban, Streletsova nagyon szerető volt, szeretett egyszerre több férfival vagy mindenféle idegennel szeretkezni. Ugyanakkor nagy, egyszerűen elképesztő találékonysággal jellemezte a fájdalom okozását.
  Ennek ellenére jelenleg nem ez érdekelte:
  - Tudja, súlyos bűncselekményt követett el, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, csapatellenes tartózkodással! Ez azt jelenti, hogy mindig erős fájdalmat fog tapasztalni, és soha nem lesz lehetősége élvezni, ellazulni vagy levegőt venni. Nincs jogod még elaludni, nincs szórakozás, és mivel nem fogsz megöregedni, ez hosszú, fájdalmas évezredekig tarthat. Általában az olyan emberek, mint te, nem kegyelmeznek!
  - És a háború győztes vége után?! - Félénken és megbízhatóan kérdezte Mirabela.
  A hipermarsall egy sugárvető által kilökött hiperplazmaként csillogó fogakkal vigyorogva válaszolt:
  - Ilyen esetben természetesen van esélyed, de nagy valószínűséggel azok megkegyelmeznek. aki előtted volt börtönben, kedvesem. Általában ne számíts a császár vagy a császárné irgalmára!
  A lány lehajtotta a fejét, kecses orrán gyöngykönnycsepp gördült le:
  - És mégis, szeretem a szülőföldemet!
  Anastasia Streletsova még szélesebben mosolygott:
  - Tudjuk! Őszinte vagy és hűséges a kötelességedhez! Ezért a legnagyobb császárné akaratából lehetőséget adunk a Haza szolgálatára! Készen állsz egy fontos feladatra?
  Mirabela hevesen bólogatott, nem volt lelki ereje leplezni örömét:
  - Igen, persze! Szeretném szolgálni a hazám minden nap és órában, mint egy bátor harcos és egy hűséges katona.
  Anasztázia kissé teátrálisan lehalkította a hangját:
  . FEJEZET 12. sz.
  Yanka suttogva folytatta:
  - A második probléma az, hogy egy hidrogénbomba erős sugárzást bocsát ki, amely minden élőlényt megöl!
  Szadat hunyorogva megkérdezte:
  - A sugárzás olyan, mint a méreg?
  - Nem! Sokkal ijesztőbb! - forgatta a szemét Yanka, hogy meggyőző legyen. - Ez az, amitől a legvadabb képzeletet is megborzonghatja. Láthatatlan, színtelen és szagtalan, de még a csótányok számára is halálos!
  - Az alvilág varázsa?! "A fiúk kiszáradt, barna teste egyszerre remegni kezdett, és őszinte iszonyat tükröződött a szemükben.
  - Nem! A varázslaton túli tudomány. A fizika az emberiség szolgálatába áll. - Yanka szét akarta tárni a karját, de az őket összetartó rostos kötél megakadályozta.
  Ali megjegyezte:
  - A tudomány unalmas! Nem tudom, de mennyit adott nekünk?! Mit is jelent a tudomány szó?
  Yanka vállat vont:
  -A civilizáció fejlődésének még nagyon korai szakaszában vagy. Ezenkívül különféle rendek és vallások zavarják.
  Szadat egyetértett:
  - A "Dühös Isten" rend képviselői úgy vélik, hogy minden tudós a Sátánt szolgálja és elégeti őket. Egy időben boszorkányokra vadásztak, de miután a szép lányok száma jelentősen csökkent, a királyok, szultánok és királyok nehezen vették rá őket, hogy hagyják abba a felháborodást. És most az igazság az, hogy a kínzás nem ritka, különösen a rabszolgák esetében. De elvileg lehet élni.
  A női rabszolgákat valóban gyakran megkorbácsolták. Különleges széles ostor volt, hogy ne vágják le a bőrt, még a férfiak is megkapták. Egyáltalán nem kímélték a felnőtt srácokat.
  - Kivéve azt a végzeteset, amelyben mindannyian nem éltek, nem azért éltek, mert nem nevezhetitek életnek! - énekelte Yanka.
  Az ostor füttyentett, de az ütés nem érte a sokáig szenvedett gyermek testét. Úgy tűnt, a felügyelő csak meg akarja félemlíteni a fiút. Ő maga folyton a füléhez tette a kezét, elárulta a kíváncsiságot.
  - Csendesítsd a fecsegést! - Motyogta.
  Szadat megkérdezte:
  - Tudsz írni?
  - Természetesen!
  -Leírnád, hogyan készül a hidrogénbomba?
  - Elvileg tudok, olvastam az interneten, de nem ismerem az összes részletet. És általában, ez olyan nehéz, nem hiába akar a világ legtöbb országa atomhatalommá válni, de nem tudják megtenni. Még például Indiának, a természeti erőforrásokban gazdag, több mint egymilliárd lakosú országnak is tizenöt évbe telt egy atom- és hidrogénbomba létrehozása. Tehát te és az eke: ilyen fegyvert nem kapsz olyan könnyen. Ezen kívül sok technikai részletet is ismernie kell. A hidrogénbomba összetett elemek és egyedi anyagok összessége. Plutónium és urán szükséges hozzá - 235. És általában egy olyan világ, ahol szultánok uralkodnak és rabszolgaság uralkodik; Természetesen túl korai lenne elsajátítani az ilyen fegyvereket.
  Ali megjegyezte:
  - Ilyen hatalommal rendelkező uralkodónk valószínűleg az egész bolygót elpusztította! Nem, nem szabad női mellekkel ugratni egy tigrist.
  Szadat egyetértett:
  - Talán az ilyen fegyverek valóban túl kemények a helyi uralkodók számára.
  Yanka viccelődött:
  - Micsoda disznó szarv! És a szamár fogai!
  - Ez egy pontos összehasonlítás! - értett egyet Ali. - Nem szabad kockáztatni, de hogyan kerülsz be a világodba?
  - Nem tudom! Talán a démonok át tudnak szállni! Bár a gonosz erők ezért gonoszak, hogy ne legyünk jóindulatúak az olyan semmiségekkel szemben, mint az emberek. Azonban mi magunk hogyan viszonyulunk a csótányokhoz?
  Szadat összeráncolta lebarnult homlokát, és megkérdezte:
  - Ezek a lények olyanok, mint a macskák?
  - Nincs rovar!
  - Én személy szerint szeretem a pillangókat!
  Yanka megrázta a fejét:
  - A lepkék jók, de vannak szúnyogok is, meg más lények is, akik csípnek, kínoznak az embert.
  Szadat megvonta a vállát, és megjegyezte:
  - Hazánkban nincsenek ilyenek. De azt mondják északon, ilyen aljas, csípős rovarok vannak! De mi van akkor, ha a szempilláink karcolásainkat is ízeltlábúak rágnák meg? Az szörnyű lenne!
  Yanka még egyszer megköszönte a Mindenhatónak, hogy legalább nincs aljasság ezen a világon. Eszébe jutott északi útja, hogy a szúnyogok majdnem megették. Még az sem világos, hogy Isten miért teremtett ilyen utálatosságot, nyilván azért, hogy ismét bosszantsa az embereket. A dzsungel is tele van mindenféle aljas dologgal és egyéb szeméttel. Igaz, Yanka még sosem járt náluk, csak televízióban és interneten látta őket. Úgy tűnik azonban, hogy ezen a bolygón is vannak helyek: ahol mindenféle utálatosság uralkodik.
  A fiú megrázta a fejét, és szőke haját könyökével hátralökte a homlokából (a kezei meg voltak kötve). Általában miért nincs boldogság a Földön. Hideg vagy meleg van, az iskolában hosszan és fárasztóan kell tanulni, télen pedig gyakran esik a hó. Nagyon nehéz lebarnulni, és a citrusfélék allergiát okoznak. Ez a világ! Hogyan élnek az idősek? Általában véve ez egy rémálom, az élet nem más, mint kínzás. Yanka azon töprengett, vajon sikerül-e még életében feltalálniuk az örök fiatalság elixírjét? Vagy valami öregedésgátló sugárzás?
  Erre még van remény! Nem akartam szenvedni és nyögni, ahogy az öregek teszik.
  Általánosságban elmondható, hogy emberi szempontból Isten nagyon kegyetlen, ha embermilliárdoknak engedett meg ilyen szenvedést. Az öregedési folyamat azonban: a könyörtelen Jahve nemcsak megengedte, hanem maga is serkentette. Ahogy az özönvíz után mondták: legyen százhúsz esztendős napjaik! Az emberek túlnyomó többsége azonban nem éli meg ezt a kort! Még a százévesek is ritkák, sokan már hatvanévesen is leromlott nagypapák. Általában az ilyen gúnyolódás túlzás! Nos, ezt nem teheted meg a saját gyerekeiddel! Hiszen ez kifinomult, elvetemült szadizmus, hogy lassan megöli a saját gyerekét, sőt csúnya embert csinál belőle. És milyen ezek után Isten, mindennek a teremtője! Koraérett fiúként Yanka sokat gondolkodott, elemzett és következtetéseket vont le. Első önálló fiús következtetése az, hogy nincs Isten! Az univerzumot az evolúció és a természetes kiválasztódás könyörtelen, vak törvénye uralja.
  Igaz, látott démonokat, akik őt és barátnőjét egy másik univerzumba vetették. Első pillantásra ez bizonyítja Isten létezését. Hiszen ha vannak ördögök, akkor vannak angyalok is. Ha van fény, akkor van sötétség! Első pillantásra ez egy axióma.
  - De nem volt ott! - mondta magában Yanka. Néhányszor megnyomta a lábát, hogy a vér elfolyjon, és a gyermek zúzódásos, mezítlábának elviselhetetlen viszketése gyengüljön.
  Valójában az evolúció elvileg olyan szuperlényeket hozhat létre, mint a démonok és az angyalok. Olvasás közben az egyik híres írónak a hiperplazma evolúciója van! Valójában fokozatos átmenet az egyszerűtől az összetett felé, az entrópia növekedése.
  Az elme egyfajta megerősödése és módosulása a haladás fejlődésével! Például a vákuum, a csillagok energiája, a pulzárok pulzusai, a világok és a párhuzamos univerzumok közötti különféle repedések miért nem hoznak létre más szintű szuperlényeket! Végül is ez elvileg teljesen lehetséges. Ha hiszel az élet spontán nemzedékének elméletében, akkor miért ne hinnél a démonok, démonok és esetleg angyalok spontán nemzedékének hipotézisében. Az ókori Rusz folklórja szerint Isten és az Ördög együtt teremtette a Földet. Az ókori oroszok azt hitték, hogy az ördög örök, akárcsak Isten.
  A férfiak gyakran imádkoztak Krisztushoz és Sátánhoz is! Volt még egy ősi közmondás is: Imádkozz Istenhez és hajolj meg az Ördög előtt! Tehát a démonok jelenléte: semmi esetre sem tény, hogy van gondoskodó teremtő.
  Egy másik lehetőség is lehetséges. Honnan jött az ötlet, hogy ezek démonok? Talán valami szupercivilizáció képviselői, akik így szórakoznak... Mint kisgyerekek a játékkonzolon: akkora, mint az univerzum!
  - És akkor? Nagyon is lehet! - mondta magában Yanka.
  Ha belegondolsz - logikus; képzelj el egy szupercivilizációt! Minden anyagi szükséglet kielégítve, az örök élet, a halhatatlanság valósággá vált, nincs vágy más világok meghódítására és az univerzumot rákká változtatni! Hiszen nem minden faj szerencsés: szeretnek uralkodni másokon. Különben az univerzum már régen elpusztult volna szörnyű háborúkban. Képzelj el egy párbajt két vagy több szupercivilizáció között! Egy háború ilyen típusú fegyverekkel: hogy a fizikai törvények konvenciók, úgy változnak, mint a számítógépes játékprogramok...
  Hogyan lehet szórakozni, ha nem más idegenekkel játszva? Valahogy az emberek szeretnek macskákkal, kutyákkal, patkányokkal játszani. Ugyanaz a macska szórakozik az egérrel, ami fejlett intelligenciára utal. Yanka egyfajta egérré vált?
  Egy szupercivilizáció egy másik univerzumba dobta! Neki ez egy szelet torta! Vagy talán nem is hagytam fel! Talán valójában olyan, mint a "Mátrix" című filmben, egyfajta virtuális valóságban. Hiszen az elektronika még az ízeket is át tudja adni. Erről a Total Recall című filmben szereplő jópofa Schwartz jut eszembe. Igen, az amerikaiak tudnak filmezni, sok jó ötletük van. És a rajzfilmek egyszerűen nagyszerűek, különösen a Disney-k. Imádja az amerikai rajzfilmeket, nagyon intenzív cselekményük van, aktív és színes forgatókönyvük van. Egyáltalán nem kell számolni; hogy az USA-ban bolondok élnek. Amerika a világ minden tájáról származó legjobb elmékből áll. És Hollywood is valami! Az igazság, amit az amerikai sci-fi írók írnak, nem fontos. Például Stephen King, a filmadaptációk nem rosszak, de a szövegek megjelenítése gyenge. Magukat az érdekes ötleteket rontja el a nehéz, viszkózus előadás. Nincs olyan amerikai, aki jobban néz, mint olvas. Íme a film: Az Éjszakai őrség olyan baromság! Viszont olvasni sem érdekes!
  Nos, ha az Armageddon szivárványából filmet készítenének, az nagyszerű lenne! Olyan klassz darab. A küzdelmek pedig egyszerűen szuperek, fergeteges dinamika, és minden alkalommal valami új! Ez az emancipáció számodra - ami nem harc, az ismét egy szenzáció!
  Egyre sötétebb lett: közeledett e világ alkonya. Az éjszaka azonban nyáriasnak, melegnek számított!
  Ali megkérdezte Iancutól:
  - Van saját házad?
  - Igen, persze! Vagy inkább egy lakást! - válaszolta gyorsan a fiú.
  - Nagy?
  - Nem jó! Sokkal többet szeretnék! - mondta Yanka sajnálkozva. - A lakás kétszobás, és van egy kishúgom is.
  - Nem túl sok! A kúriák szűkek. Ha ágyas leszel, háremben, puha ágyban élhetsz. Ellenkező esetben rabszolgalaktanyában kell töltenie az éjszakát. Ami azt jelenti, hogy éjszakára megláncolják.
  Szadat így válaszolt:
  - A láncok drágák, ezért nem bilincselnek meg mindenkit! Csak a legveszélyesebb rabszolgák, mi fiúk nem leszünk!
  Yanka sóhajtva megjegyezte:
  - Kis vigasz!
  - De még mindig jobb, mint láncban. Higgye el, hátborzongató. - vonta meg a vállát Szadat. - Én például láncon ültem, bilincsben, és tudom, mi az. Főleg, ha közben megcsavarodik a hátad.
  - Hogy van ez?
  - Amikor a fejet a lábakhoz hozzák, és a karokat megcsavarják. És megtehetik ebben a formában; hagyja egy hétig.
  Yanka megrázta a fejét:
  - Ez szörnyű!
  - Természetesen! Nehéz elképzelni ilyesmit, ha nem tapasztaltad meg magad! - köpött oldalra Szadat. - De általában a következőket javaslom: viselkedj csendesen, anélkül, hogy kitennéd a hátadat az újabb ostorcsapásoknak.
  Yanka beleegyezett:
  - Ez a legjobb! Csak a kitettség lesz ideiglenes.
  Yanka hozzátette:
  - Talán csendben maradunk!
  Végül egy háromméteres palánkú toronyhoz értek. A rabszolgákat bevitték, és megengedték, hogy közeledjenek a patakhoz. A megkötözött kezek kiszabadultak, micsoda öröm volt újra mozgatni őket. A kötél nyomokat és zúzódásokat hagyott maga után, és nehéz volt behajlítani az ujjaimat.
  Yanka szívesen kiöblítette a száját, és hideg vízben lehűtötte fájó lábát. megmostam a hónaljam. A többi fiút is leöblítették, a tinédzserek általában tisztábbak, mint a felnőttek. Utána a rabszolgákat nem táplálták különösebben jól. Mivel a régió trópusi volt, és a gyümölcsök egész évben nőttek, ezek képezték a fő étrendet. Általában a növényi táplálék nem elégítette ki, Yanka nagyon akart húst, de ha azt kéri, az újabb fenekezést kockáztat. Utána a rabszolgákat lefeküdték, az éjszaka nem volt várhatóan túl hosszú.
  A rabszolgák elaludtak az ágakon, nem volt takaró, bár kissé hűvös volt, és a fiúk siettek eltemetni magukat a lombok közé. Yanka azonban nem tudott aludni. Az oldalt és a hátat elvágta az ostor, és fájdalmas volt ráfeküdni. Fájtak a fáradt lábak, megrepedt a talpa, kifolyt a vér, és általában úgy érezte, hogy a fiú összetört. Most rabszolga! Jelentéktelen lény! Csak egy féreg. És tényleg egész életében veréseket, megfeszített testet és üres gyomrot kell elviselnie? Hogy lehet így élni és örökké szenvedni?
  Másrészt, ne próbáljunk menekülni? De hol? Ráadásul ma nincs erőm semmit sem csinálni! Az izmaim sztrájkolnak, a vádlim különösen fáj, a csuklómat pedig dörzsöli a kötél. Ráadásul valószínűleg elkapják, és nem csak a fenekelésre korlátozódik a dolog. Még csak nem is elemi terv: hova bújjunk el, hogyan éljünk túl valaki más univerzumában szökött rabszolgaként... Jobb, ha megszokjuk, jobban megnézzük és megragadjuk a megfelelő pillanatot.
  A fiú fejében a gondolatok teljesen összezavarodtak, és egy feneketlen, tintás mélységbe zuhant. A fáradtság olyan nagy volt, hogy Yanka gyakorlatilag nem álmodott, csak néha feltéptek valami ijesztő képek, de nem reagált.
  Korán felébresztették a rabszolgákat, csattanó hangzott és ostor ütötte csupasz lábukat:
  - Ébredj, te kurva törzs! - Kiabáltak a felvigyázók.
  Az alvás viszonylag rövid volt, és nem hozta vissza teljesen az erőmet. A fiúkat és a többi rabszolgát a patakhoz hajtották, hogy megmosakodjanak. Olyan hanyagul, mintha állatok lennének, könnyű vegetáriánus reggelit öntöttek a kádjaikba (és biztatták is őket, hogy gyorsabban egyenek) és a következő formáció. Új átmenet következett.
  Ali megkérdezte:
  - Hogy aludtál?
  - Fájt az oldalam, de volt ilyen pihenés, még ha nem is volt elég!
  - Mit álmodtál?
  - Nem emlékszem! Túl fáradt vagyok ahhoz, hogy álmodjak!
  - És azt álmodtam, hogy harcos vagyok, aki lovon ül, és levágja az összes ellenséget. És még maga a szultán is megjutalmazott egy aranylánccal.
  Szadat közbeszólt:
  - Pontosan a lánc! Rabszolga szimbólum!
  - De arany! És egy nagy smaragdot is viselt! Ekkora az öklöm! - mondta a fiú bőrkeményedéses kezének csavarásával.
  - Ezek mind álmok! Nehéz nap előtt állunk! Fel kell mennünk a hegyre.
  - Nem számít, hogy bírjuk. - mondta Yanka.
  - Lássuk! Nyilván nem lesz édes neked, és nekünk sem.
  Az oszlop továbbment. Az előttünk álló út hosszú és nagyon nehéz volt.
  Yanka mindenkivel együtt sétált, enyhén sántított, a gyerekek lábai eltörtek. Igaz, éjszaka esett az eső az úton, és kicsit könnyebb lett a járás! Milyen jó csobbanni mezítláb, meleg tócsákon át, és érezni a hullámok mozgását. A fiú azon gondolkodott, hogy filibuster lesz. Üldözések, verekedések, beszállások! Románc!
  Emlékezzen Morgan, Flint, Blood kapitány idejére. Hollywood különösen érdekes itt, különféle látványos forgatásokkal.
  Kalózok! Maga a szó jelentése: szerencsevadász! Ebben a világban: még soha nem látott fegyvert. Miért fognak csak szablyával, karddal, karddal harcolni? Így még jobb anélkül, hogy a primitív pisztolyok elzárják a füledet.
  Ahogy mondani szokták: hol van a fekete pisztolyod?
  A nagy kocsin!
  Kérsz vodkát és cigarettát?
  Kifejezetten két csomag!
  Yanka megkérdezte, hogy szerinte Szadat okosabb:
  -Vannak kalózok a bolygótokon?
  Dühösen válaszolt:
  - Ez elég jó ég! Igaz, messze van innen a tenger, de ott minden hemzseg a jóságtól.
  - A kalózoknak van fegyverük?
  - Fegyverek?
  - Lőfegyverek!
  - Akárcsak a te világodban! Nem mit, nem azt nem! - Szadat megrázta a fejét, hogy biztosra menjen. - Ezt még nem találták ki!
  - Szóval, mint az ókorban, egy kard csípőig és csatába!
  - Igen, úgy néz ki! Nos, szerintem ezt megérted!
  Yanka megkérdezte:
  - Szeretnél te magad is kalóz lenni?
  - Hogy is mondjam! Nem ez volt gyerekkori álmom, de még mindig jobb, mint rabszolgaként rohadni. A gályákra azonban van esély. Nagyon nehéz ott egy rabszolgának, de szerencsével... - Szadat önkéntelenül megrándult, pár másodpercig megfeszítette a kemény munkával edzett izmait, és megpróbálta elszakítani a kötelet.
  - Olvastam róla! - kifújta Yanka, és elfintorította az arcát; Egy durva kövön felzúztam a jobb nagylábujjam.
  - Most olvastam! Ugh! Bár tudod: nem minden rabszolgának van esélye kalózzá válni, még ha ügyes és erős is. - Szadat csőbe görbítette ajkát.
  - Miért?
  - A legtöbb kalóz nem ember!
  Yanka füttyentett:
  - Így van? Még csak nem is emberek!
  - Ez az! A lények kedvelik a nagy barna béka-liliompárna hibrideket. Kiváló úszók, és hosszú ideig víz alatt tudnak maradni. Ez a faj főleg kalózok! És nagyon kegyetlenül viselkedik. Különösen szükségszerűen kínzásnak vetik alá az összes foglyot, és nem azért, hogy ezt vagy azt az információt megtudják, vagy hogy szórakozzanak. Kiderítik a bátorságod szintjét, hogy méltó-e arra, hogy férfinak nevezzenek. Ugyanakkor a nőket is megkínozzák. Kibírod sikítás nélkül? Ritkán éli túl őket valaki. Valamikor nem volt élet a kalózokból, osztatlan uralmuk volt a tenger felett. De a közelmúltban az uralkodók egyesülve (ami ritka) kényszerítették őket, hogy helyet csináljanak.
  - Az úgynevezett egyetemes szolidaritás! - mondta Yanka vidáman.
  - Valami hasonló! A többi faj közül csak az elfek bánnak kedvesen az emberekkel, pedig zsoldosként jól ölni is képesek!
  - Még soha nem láttam elfet!
  - Bolygónkon ritkák! De a fővárosban biztosan találkoznak. Azonban vigyázni kell, főleg a férfiakkal, nagyon mohóak az aranyos fiúkra. És nem tolerálják az elutasítást!
  - Ezt figyelembe fogom venni! - Yanka megborzongott, bár izzadságcseppek borították a testét, és hidegrázás érzett.
  - De ha az elf háremébe kerülsz, boldogan fogsz élni, amíg meg nem halnak. Az elfek jól bánnak a rabszolgákkal, és nem fognak megverni minden apróságért. Azonban több manó van, mint férfi, és a fiúkat is szeretik.
  - Bár gyenge, vigasztalás! De túl lehet élni. És sokkal kellemesebb egy nővel!" - értett egyet Yanka.
  - Csak később: amikor a szakáll nőni kezd (a manók utálják), eladhatják egy embernek vagy egy törpének, és ez nagyon rossz. Csak egyszer láttam gnómot, és elmondhatom, hogy ezek a világból való típusok. Való igaz, hogy a mi világunkban nincsenek gnómok települései, és hogy milyen információkkal rendelkeznek, az eltérő és néha ellentmondásos.
  - Mennyire ellentmondásos?
  - Nem fogod megérteni! Akár jók, akár gonoszak! A gnóm nem személy, és nem viselkedik emberként. A pletykák szerint kannibálok és szeretik a friss női húst. Sőt, a lányokat elevenen megfőzik forrásban lévő vízben, előtte pedig hihetetlenül forró fűvel megkorbácsolják őket, hogy finomabb legyen a hús.
  - Micsoda borzalmak! - válaszolta Yanka a fejét csóválva - Elvégre egy nő büszkeség és általános imádat alanya.
  - Jaj, ezek a szabályok! És nem tudsz kikerülni előle. A nem emberektől emberséget és kedvességet nem követelhetsz!
  Yanka vállat vont:
  - Emberséget nem lehet követelni, de alapvető rokonszenvet szerintem igen!
  - Hagyja, hogy az áldozat beszéljen erről a témáról a hóhérral. "Sadat a lábával egy követ dobott fel, majd hüvelykujjával az orrához nyúlt. - Hajlandó vagyok öt kattintással fogadni, hogy ezt nem teheti meg. - A fiú hirtelen témát váltott.
  - Nem miért, tudok! - Yanka ugyanúgy megérintette mezítláb az orrát, véres csíkot hagyva rajta.
  Szadat füttyentett:
  - Hát te egy kalapács vagy! A mi emberünk! Nos, oké, a pihenőnél szétverhetsz. Erős a homlokom, kibírja!
  - Hiszek benne! De ha akarod, könnyen megbocsátok neked!
  - Nem! Az adósságokat ki kell fizetni! Nem bocsátanám meg!
  - RENDBEN! A fenébe is, ilyen apróság!
  Az út felfelé haladt, és a járás sokkal nehezebbé vált. Ráadásul maga az ösvény már nem durva kavicsból, hanem éles hegyi kövekből állt. Mostanra Yankee minden lépése igazi kínzássá vált, mezítláb kíméletlenül megperzselődött. Más fiúk is tapasztaltak kellemetlenséget, de a keratinizált, mindig mezítlábas gyereklábak bírták a terhelést, a bőrkeményedés nem félt az úttól. A felnőtt rabszolgák durva cipőt viseltek. Így hát Jankának volt a legnehezebb, aki még nem volt hozzászokva az ilyen "extrémségekhez". Érezte; Olyan volt, mintha egy bambuszligetben sétáltam volna a sarkamon. Az éles köveknek ütközött lábak egyre jobban véreztek, vércseppek telepedtek le. Ali ezt vette észre:
  - Rohadt testvér vagy! Azonnal nyilvánvaló, hogy nem volt szokásod mezítláb járni. Nem bírod sokáig így!
  Yanka nehezen tudta visszatartani nyögését, és ezt motyogta:
  - Jaj! Csak én a fővárosban élek, és csak cigánygyerekek járkálnak mezítláb! Ha mezítláb sétálok az utcán, pénzbírságot kaphatok! Bár nem, még kiskorú vagyok.
  Szadat bólintott:
  - Értem! Nemes nemesek gyermekei vannak: még otthon is igyekeznek szandált hordani, nehogy mezítlábas rabszolgának tűnjenek. Ezek előítéletek. És ha véletlenül rabszolgaságba kerülsz, az nagyon nehézzé válik. Viszont úgy látom, edzett tested van. Talán tud nekünk valami érdekeset mondani. Te tényleg nem vagy harcos, és nem egy nemes fickó!
  Yanka összerándult a fájdalomtól, és így válaszolt:
  - Egy cirkuszi iskolában tanulok. Ez azt jelenti, hogy ügyesnek és erősnek kell lennie.
  - Mi az a cirkusz?
  - Nagyon érdekes látvány. Fő célja az emberek szórakoztatása. Adj nekik mosolyt és jó hangulatot!
  Szadat egyetértett:
  - És akkor? Ez elképesztő! Jó hangulat! Oké, mi van még? Például tudsz repülni?
  Yanka fájdalmasan mosolygott:
  - Igen, persze! Ebből a szempontból ászok vagyunk! Például vannak olyan repülőgépek, amelyek akár ötszáz embert is képesek egyszerre berakni. Ezután mozgassa őket harmincszor gyorsabban, mint a leggyorsabb ló.
  - Azta! Bár a mi meséinkben is vannak ilyen pörgős lovak! Icehand és Mahmud vágtatnak. Mahmud turbánja leesett. Azt kiabálja: állj meg, forduljunk meg és vegyük fel. Azt válaszolta neki:
  - Amíg te sikoltoztál, már ötszáz mérföld is elrepült. És most mind ezren vannak.
  - Mennyi egy mérföld? - kérdezte Yanka.
  - Körülbelül másfél ezer lépésem! - válaszolta Szadat. - Általában nem nagyon!
  - Ez több mint ezer kilométert jelent! fél perc múlva! Érdekes mese. Igen, még nincsenek ilyen gépeink, de van rakétánk. Azok, akik más bolygókra repülnek, megközelítőleg elérhetik ezt a sebességet. - vettem észre Yankát. - De általánosságban elmondható, hogy nem minden mesét lehet követni, és ez különösen igaz a science fictionre. Az emberi fantáziák valóban határtalanok!
  Szadat egyetértett:
  - Tipikusan zsarnok: határtalan ambíciók és korlátozott elme! Ez azonban a hétköznapi emberekre is jellemző.
  Az öreg Yanka úgy lépkedett, hogy sebesült lábai kevésbé éles köveken álltak, és ezt motyogta:
  - Az őszinteség szelektív fogalom! Univerzális megtévesztés! Ebben az esetben azonban nem hazudok.
  Ali suttogva kérdezte (bár a felvigyázó ezúttal meglepő leereszkedést tanúsított):
  - Szóval más világokba utazhatsz?
  Yanka megrázta a fejét:
  - Sajnos nincs! Az embereknek csak egy Holdat sikerült meglátogatniuk. Még repülések is a Marsra: eddig tiszta sci-fi. Általánosságban elmondható, hogy az űrkutatás nagyon lassan halad, nem beszélve a számítógépek rohamos fejlődéséről. De az emberek még mindig tapossák bolygójukat.
  Szadat filozófiailag megjegyezte:
  - Ez azért van, mert sok állama és népe van. A bolygónak egy tulajdonosnak kell lennie. Csak ebben az esetben lehetséges a haladás, és az ár nem számít.
  Yanka beleegyezett:
  - Voltak hősök, akik egyesíteni akarták az emberiséget, de valami mindig megállította őket. Vagy rövid élet, vagy erős ellenfelek. Ráadásul a nagyok trónját túl gyakran a jelentéktelenség váltotta fel. Meg kell mondani, hogy a demokratikus országokban problémák merültek fel a vezetőkkel. Például George W. Bush rendkívül alacsony intelligenciával és rossz memóriával rendelkezett. Nos, az, hogy Amerika odáig süllyedt, hogy egy feketét választanak elnöknek, teljes szégyen. Egy ilyen országnak csináljon ilyen "szúrást"! Általában népi választások: ez sem a legjobb módja a hatalom kiválasztásának. Bár talán jobb, mint egy monarchia.
  Szadat arról számolt be:
  - A Haragos Isten Rendjében a szupernagymestert is a bíborosi tanács választja. Valójában korábban minden fontos uralkodó főbíboros volt, most azonban minden megváltozott.
  - Milyen értelemben?
  - A királyok uralkodni akarnak, nem pedig a rend bábjai. Ez azonban teljesen természetes, ki akar valaki alatt lenni! A részleteket és az intrikákat azonban nem ismerem! Talán így lesz, vagy talán másképp! - Szadat durva sarkával egy éles kövön lépett, és sántított, vastag bőre pedig egyértelműen át volt szúrva.
  Yanka nagyot nyögött. Az emelkedő meredekebb lett, a kövek pedig élesebbek lettek. A fiúnak igazi fájdalmai voltak, mintha forró vasalóval égett volna. Többször próbált beszélni társaival, de ez már nem hozott megkönnyebbülést.
  A kínzás súlyosabb lett, a nyomok véresek lettek. Végül a fiú nem bírta, és térdre esett. Egy ostor esett a hátára. Yanka csak zokogni tudott:
  - Irgalmazz! Irgalmazz!
  Egy kereskedő odament hozzájuk:
  - Mi ez a zaj!
  A felügyelő megfordult:
  - Látod, a nagy Ahmed, ez a kisfiú, nem akar továbbmenni!
  A rabszolgatulajdonos egy kakast integető róka színlelt simogatásával megkérdezte:
  - Miért nem mész, kedves gyermekem?
  Yanka könnyek között felnyögött:
  "Teljesen elvesztettem a lábam, és nem tudok járni, különösen ilyen éles köveken!"
  Ahmed elmosolyodott:
  - Oké fiam! Ha nem tud járni, egyszerűen felkarolnak, vagy levágják a fejét.
  Yanka nagyon szeretett volna élni, kétségbeesetten próbálta meggyőzni a kereskedőt hasznosságáról:
  - Tegyél be a kosárba! Aztán ha meggyógyulnak a lábaim, megyek újra! Végül is ez a hasznodra válik!
  - Hogyan? - Kérdezte Ahmed.
  - Eladhatsz a piacon! És így is kiderül: a semmiért etettél! - Mondta a fiú zokogva.
  - Mekkora a bevétele? Mit tehetsz azon kívül, hogy eladnak egy hárembe?
  Yanka ihletet árasztva azt mondta:
  - Ismerek játékokat, uram! És nagyon érdekes! Ha megengeded, késsel figurákat vágok ki neked: egy nagyon érdekes játékhoz. Hazánk legbölcsebb emberei közül sokan különleges művészetként tisztelik.
  Akhmed közeledett, erős verejték illata volt, egy kövér, de erőteljes test:
  - Játékokról beszélsz! Általában csak egy játékot ismerek, amikor dobnak kockát. De ha nem hazudsz, és tetszik a játék, megmenthetem az életedet. - A kereskedő megveregette a fiú haját. - Kár elveszíteni egy ilyen jóképű férfit. RENDBEN. megadjuk az eszközöket. Hadd nézze Gertrude a lábad.
  Iankut kioldották és a kocsihoz vezették. Egy harminc év körüli, fekete hajú, thai típusú arcú nő lépett oda hozzá. Nagyon óvatosan, szinte fájdalom nélkül megmosta Yankee véres lábát. A fiú összezúzódott lábai, amelyeknek még nem volt ideje megkeményedni, szánalmas látványt nyújtottak. Hogy összetörték, feldarabolták, egyetlen lakóhely sincs. Az éles kövek péppé változtatták a talpat. Az asszony megrázta a fejét.
  - Hú, hogy felvágtál kicsim! Egyszerűen hátborzongató! Hát mit csináljak veled!
  Yanka így válaszolt:
  - Mit kell tenni! Csemege!
  - Na jó, megkenem!
  Úgy tűnt, a nő ért az orvostudományhoz; a keze meglepően könnyű volt. Óvatosan bekente a törött felületet, majd a fiú bokáját és vádliját.
  Yanka érezte, milyen kellemes a női test érintése. Valami leírhatatlan, magasztos volt, főleg amikor a csontot és a kiütött térdét masszírozta.
  - Fordulj hasra, meggyógyítom a hátadat.
  A fiú engedelmeskedett. Gyengéd kezek megérintették a hátát, és elkezdték dörzsölni a kenőcsöt az ostor okozta hegekre és vágásokra. Annyira jó volt, hogy az életerő visszatért a testbe. A fájdalom alábbhagyott. Végül Gertrude végzett, és alaposan meggyúrta a hátát és a vállát.
  - Nos, hogy nem fájt? - Kérdezte gyengéd hangon.
  - Nem! Egy kicsit sem! - válaszolta az életre kelő fiú. - Ellenkezőleg, a boldogság csúcsán vagyok. Erősnek érzem magam.
  - Ebben az esetben nagyszerű vagy! Nagyon jó fiú! - mondta mosolyogva Gertrude kedves fogaival. - Általában imádom az olyan embereket, mint te! A szőke haj olyan romantikus! Szeretek mindent világos és tiszta!
  - Ez jó! - kiáltott fel Yanka. - Bár nem árt egy kicsit tornázni!
  Ahmed felkiáltott:
  - Ne vonja el a bacha figyelmét a dologról. Hadd működjön!
  Gertrude odahajolt, és szájon csókolta a fiút. Yanka majdnem megfulladt attól, hogy milyen szenvedélyes egy felnőtt nő csókja. Nem lehet összehasonlítani a lányok félénk melleivel. A nő ajka olyan, mint a méz, csak meg akarja inni. Gertrude nehezen húzódott el, és megsimogatta a fiú fejét.
  - Nyugodj meg drágám!
  Yanka mély levegőt vett, az izgalom lassan elmúlt. Annyi keleti szenvedély van ebben a nőben. Valami különleges, ami szikrázik.
  A fiú primitív szerszámokat vett fel, és figurákat kezdett kivágni. Elhatározta, hogy megtanítja a világnak a legrégebbi földi sakkjátszmát. Bár első pillantásra a modern elektronikus stratégiákhoz képest ez a játék primitívnek tűnik, nem az! A sakkjátszma-algoritmus nagyon összetett, több tucat elméleti kötetet és sok száz könyvet írtak. A játék csodálatos, gazdag, intellektuális. Napóleon, Tamerlane, Rettegett Iván, Nagy Péter, Joszif Sztálin, Adolf Hitler, Churchill és Roosevelt imádták játszani. Általában egy csodálatos játék, amely fejleszti a logikát és az intelligenciát. Ami a legtöbb modern katonai-gazdasági stratégiát illeti, a taktikájuk rendkívül egyszerű. A lehető leggyorsabban fogjon kutakat, fejlesszen ki gyalogságot, és dobja az ellenségre. Általánosságban elmondható, hogy sok csatát meg lehet nyerni pusztán úgy, hogy a laktanyát gyalogosokkal bélyegezzük. És nincs számítás. Több ezer virtuális katonára fogadhatsz értelmetlenül, de mégis nyerhetsz a számítógép ellen. Vegyük például a kozákok ősi játékot. Ebben is egyszerűen leöntheti az ellenséget holttestekkel, a legolcsóbb csapatok felhasználásával. Bonyolultabbak azonban a kampányok és a küldetések. Ott az ellenségnek ilyenkor már van egy előre elkészített védelme és gyalogsága, csak kiteszed a harcterekre. Vagy még menőbb, ha a csapatok létszáma szigorúan korlátozott! De nehézségi szempontból mégsem hasonlítható össze a sakkkal. Ez még különlegesebb: ha számítógép ellen játszol, egyetlen, akár kisebb hiba is elég ahhoz, hogy elveszítsd a játékot, vagy egy kérlelhetetlen stratégiai szorítás alá kerülj. Egy időben Yanka olvasta Lev Tolsztoj "Háború és békéjét". Akkoriban a sakkelmélet még nem alakult ki, és még a tudományos-fantasztikus írók sem írtak a számítógépekről! Ezért Lev Tolsztoj azzal érvelhetett, hogy a sakkjátszma folyamatos hibákból áll (és itt nagyrészt igaza volt). Csak mi vesszük észre azokat a hibákat, amelyeket az ellenség kihasznált. Ha számítógéppel kell játszani, a gép a legkisebb pontatlanságot is képes kihasználni. 1997-ben Garri Kaszparov lett az első világbajnok, aki egy kemény csata után komoly meccset fújt a számítógépre. Ha még egy rekordminősítésű világbajnok is veszít, mit is mondhatnánk egy hétköznapi sakkozóról. Sőt, ezalatt az elektronikus szörnyek szintje még magasabb lett, csak három és fél évente duplázódik meg a teljesítmény!
  Yanka gondolta és vágott egyszerre. Nem sietett, a figuráknak simáknak kell lenniük, hogy játszhasson velük és megcsodálhassa őket. A fiú boldogan kreatív volt, próbált nem elaludni.
  Mit tud mondani Garri Kaszparovról? Egy egyedülálló személy, aki szociológiai felmérések szerint nyolc idegen nyelvet tud, bekerült az emberiség teljes történetének száz legkiemelkedőbb zsenije közé (A kiválasztottak között egyébként nem került be Vlagyimir Futin, akit sokan egyedülálló értelmiségiként magasztalnak. száz).
  Így Garri Kaszparov kihívta őt. A konfrontáció elkezdődött! Miben különbözik a sakk a politikától? A sakkban egyenlő a játszma, de a politikában mindig a hatalomnak van előnye! A sakkban a játszma végén időnyomás van, de a politikában mindig! A sakkban az áldozatok önkéntesek, de a politikában mindig kényszerűek!
  A sakkban egyenként átrendeződnek a figurák, de a politikában a hatóságok akkor, amikor akarják!
  Garri Kaszparovot nem vették nyilvántartásba elnökjelöltként, sárral dobálták meg és nem engedték adásba. Vagyis nem engedtek megmozdulni! Természetesen nem nyerhetsz olyan játékot, ahol tilos játszani. Másrészt, ha Futin okosabb lett volna, méltó pozíciót adott volna Oroszország egyik legtehetségesebb emberének. Végül is, hogy őszinte legyek, a legtöbb orosz tisztviselő csak szürke semmiség. És egyre kevesebb a fényes ember az elnöki csapatban. Általánosságban elmondható, hogy a személyi probléma még nem oldódott meg. De rengeteg tehetséges ember van. Ugyanabból a Vlagyimir Zselezovszkijból csodálatos kül- vagy belügyminiszter lehet ! És nem engedik be őket a hatalomba. Bár úgy tűnik, Napóleon azt mondta: egy nagy uralkodó, akit semmiség veszi körül, mint egy kő egy vacak keretben, az érték csökkenni fog, és elkerülhetetlenül elhalványul!
  Általában véve Oroszország érdekeinek magasabbnak kell lenniük, mint a személyes ambícióknak. Nem azoknak kell feljutniuk a csúcsra, akik az uralkodó kedvében járnak, hanem a legméltóbbaknak. Talán még az is a legjobb, hogy most két király van Oroszországban. A döntés meghozatalakor vitatkoznak és érvelnek, ami azt jelenti, hogy kisebb lesz a hiba valószínűsége. Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy a duettek és triumvirátok általában rövid életűek. Ha felidézzük a modern Oroszország történelmét, amikor Csernomordasz elkezdte követelni az elnökkel egyenrangú szerepét, eltávolították. Vagy Elkin és Krimakov rövid ideig tartó együttműködése. És még Futinnal sem tudott volna kijönni Elkin, ha tovább marad hatalmon. A történelem korábbi időszakaiban a Brezsnyev - Koszigin, Berija - Malenkov, Lenin - Trockij szövetség szétesett! A trón általában túl kicsi kettőnek, nemhogy háromnak! Amikor Stolypin de facto társuralkodó lett Miklós cárral együtt, hamarosan megölték. És nem a titkosrendőrség, és talán maga II. Miklós tudta nélkül.
  Tehát meddig fog tartani a duett, nem tudni! Talán komoly ellenségeskedés lesz a vége - leszámolás, vagy 2012-ben Futin visszaveszi az elnöki posztot.
  Általánosságban elmondható, hogy a trónon, az ágytól eltérően, csak a gyengék osztoznak!
  Ahogy másztunk, egyre hűvösebb lett, ez főleg fekvéskor érezhető. A fiú rókaszerű bőrbe burkolózott. Az új barátai elég messzire sétáltak, és nem lehetett velük beszélni. Általában jó, érdeklődő srácokkal találkoztunk. Yanka saját tapasztalatából tudta, hogy az újoncnak gyakran nehéz dolga van, megpróbálják próbára tenni, vagy akár meg is sértik. A modern gyerekek azonban sokkal ritkábban veszekednek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt - általános intellektuális szintjük észrevehetően nőtt. Ma már szinte minden tinédzser alapvető ismeretekkel rendelkezik számos területen. Még olyan területeken is, mint a repülőgépgyártás vagy a vegyipar. Nem úgy, mint a hozzájuk képest a régi, írástudatlan generáció. Az intelligencia átveszi a hatalmat! Ráadásul a modern tinédzserek sokkal udvariasabbak és tapintatosabbak, mint az előző generáció. Mit mondhatunk a felnőttekről, különösen a generációkról; nyolcvanas-kilencvenes évek: marginalizált és buta!
  Általánosságban elmondható, hogy az elektronikus tanulási eszközök nagy szerepet játszanak, egy időben lehetővé tették Japán felemelkedését. Ha a Felkelő Nap Földje most nem kifejezetten erős, ez annak köszönhető, hogy az elektronika elterjedt az egész világon. Verseny, főleg, hogy a japánok nem különösebben találékonyak. Még a németek is sokkal okosabbak és találékonyabbak ebben a tekintetben.
  Ez potenciálisan veszélyt jelent az emberiségre. Végtére is, egy robot, mivel erősebb, mint egy ember, képes arra, hogy önellátó emberként felismerje magát, megtagadja az engedelmességet. Sok könyvet írtak már erről, filmeket készítettek, kezdve a robot Capek kifejezés feltalálójával, és a "Terminátor" című tévésorozatig. Schwartz egyszerűen ellenállhatatlan! De a komoly tudósok és szakértők egyike sem kételkedik abban, hogy a gépek igencsak képesek lázadni. Ennek ellenére az elektronika tovább fejlődik. Ez különösen veszélyes, ha sok ország van, és nincs egyetlen birodalom sem. Kár, hogy Sztálinnak nem volt ideje megvalósítani a világuralomról szóló álmát. A Szovjetunió világbirodalma már rég megoldotta volna az emberiség minden problémáját, és megkezdődött volna az űrbővítés. Akkor valósággá válnak a sci-fi-ben leírt csillagok háborúi. Kár, miért küldték a démonok a múltba és nem a jövőbe? Nos, eléggé képes valami kozmikus dologra.
  Yanka csalódottan majdnem levágta a mutatóujját. Folyni kezdett a vér. Eszembe jutott a gondolat, hogy fessük-e vörösre a figurákat. Például a fehér kontra piros. Általánosságban elmondható, hogy a sakkjátszmának van egy bizonyos paradoxona. Hiszen a fehér a jót, a fényt, a tisztaságot, a fekete pedig a sötétséget, a borzalmat, a szakadékot szimbolizálja. De ennek ellenére a fehérek támadnak először! Bár a feketék jobban néznének ki az agresszor szerepében! Micsoda paradoxon! Másrészt: nem kellene megváltoztatnia a szabályokat? Engedd, hogy a fekete menjen először ebben a játékban. Az agresszor, ahogy az az erő sötét oldalához illik. Különben is, ha Sztálin megtámadta volna Németországot, hogyan mondanák el most a történelmet? Gyors győzelmet arattak, vagy a háború elhúzódott vagy súlyosbodott. Itt a szakértők és a kutatók véleménye eltér. Egyesek úgy vélik, hogy ez esély volt a világuralomra, míg mások úgy vélik, hogy ez vezetett a szovjet birodalom halálához. Tekintettel azonban arra, hogy a szovjet csapatok jól képzettek voltak az idegen területen való harcra, a németek pedig nem voltak kellőképpen felkészülve a védekezésre. (A rövidlátó német vezérkar nem is fontolgatta, mit tegyen a Szovjetunió meglepetésszerű támadása esetén). De nagyon hülyeség megfeledkezni a védekezésről, amikor támadásra készülünk. A nagyszerű bokszolók fenomenális sikereinek nagy része: a Klitschko fivérek kiváló védekezésüknek köszönhető. Vagyis olyasmi, amit ellenfeleik, főleg a feketék gyakran figyelmen kívül hagynak. Ez azonban mindkét hadsereg közös problémája. A háború kezdeti szakaszában azonban a Wehrmacht univerzálisabb volt, csapatai jobban felkészültek a védelemre, mint a szovjetek.
  Akhmed a kocsihoz hajtott, megszakítva nem gyerekes gondolatait:
  - Nos, hogy halad a munka?
  - Igen Uram!
  - Ha nem tetszik a játék, megkorbácsollak. És nagyon fáj!
  - Igyekszem, uram.
  - Hát nézd! Hamarosan állj meg!
  Valóban egy hegyi falu jelent meg előtte. Volt némi védelme, különösen egy ásott árok és egy földsánc. Általában véve a hegymászók nem éltek rosszul, mindenesetre sokkal több volt a kőház. A falu közepén álló templom egyfajta templom volt, éles kupolával, feje tetején egy háromfejű sas képével.
  A falu központjában több ágyékkötős, csupasz mellű lány verekedett keményen.
  . FEJEZET 13. sz
  Egy káprázatos szépséggel együtt enni egy különleges sikkes. Érezni a hús illatát és egy erős, egészséges nőt!
  Elfaraya elhúzódott, majd a fiatal férfi szájához érintette tágas melleit.
  - Szívd fiam!
  Vlagyimir mohón megragadta a mellét, nyelve megsimogatta a nő kemény húsát. Csodálatos, milyen jó érzés egy lány mellett lenni, eper mellbimbót tartva a szádban. Így érzed magad igazi férfinak - macsónak! És az, hogy mások ezt látják, nem zavaró, a szex már régen nem szégyenletes - csak a homoszexualitás tiltott. Minden más megengedett! És ez az erkölcsi szabadság csodálatos!
  - Ismered Elfarait, csodállak! Talán a lakoma után kérni fogjuk, hogy egy egységben szolgálhassunk.
  A lány játékosan válaszolt:
  - Ez egy csodálatos ötlet. Megkérdezem a feletteseimet erről.
  Vladimir tenyerével megsimogatta rugalmas melleit, és ismét a színpad felé fordította a figyelmét. Új húsdarabok repültek, a serlegekben bor szikrázott, új szín és illat.
  Vlagyimir Kasalotov mohón ledobta a pohár tartalmát. A bor lefolyt a torkomon, kellemesen átmelegített. Hiperplazma ragyogott a fiú szemében:
  - Ez hatalom!
  - Szupererő! - válaszolta Elfaraya. - Nos, kicsim, kérsz még valami meleget?
  A fiatalember játékosan válaszolt:
  - És hogy ez a bor szenvedélyt gerjeszt. Talán megkóstoljuk a húst!
  Megint elkezdte együtt felfalni, olyan volt, mint egy párzási rituálé. A hím és a nőstény nagyon agresszív volt, ugyanakkor szeretetet sugárzott.
  Ennek a darabnak az íze teljesen szokatlan volt, szeretni és ízlelni.
  Elfaraya azt javasolta:
  - Talán fejjel lefelé állhatunk?
  - Hogy van ez?
  - Nos, fejjel le!
  - Gyerünk! Ez jó lesz!
  A fiú pont ezt tette, megfordult a lánnyal. Aztán kissé a felszín fölé is emelkedtek. Vladimir javasolta:
  - Játsszunk egy kis stratégiát! Össze akarom hasonlítani az eszemet veled!
  Elfaraya kaleidoszkópszerűen változó színű szemeiből villámot lövellve azt javasolta:
  - Legyen ez katonai-gazdasági harc - az egyetemes uralomért!
  - Legyen úgy! - Mondta a fiatalember!
  Elkezdtek játszani, intelligencia az intelligencia ellen! Közben egyik edény a másik után jelent meg, a serlegekben kicserélték a bort. A lakoma az egész világé volt. A hús után különféle galaxisokból származó gyümölcsöket faltak fel. Mi hiányzott innen? A bőségük egyszerűen elképesztő volt. Néhány gyümölcs élt, megmozdult és dalokat énekelt. Nagyon szórakoztató az egész, szól a zene, valami különös történik.
  Különösen a zöldségek és a gyümölcsök játszanak igazi csatát. Ráadásul kitartó és nagyon nagyszabású. Ezután a "megölteket" egyszerűen megeszik a katonaság. Nagyon groteszknek tűnik az egész! Főleg, ha hagyma és szöcske keveréke veszi át a parancsot, az ellentét pedig egy málna és egy mókus keveréke. És olyan zöldségek és gyümölcsök is, amelyeknek még analógját sem találják az emberi mezőgazdaságban.
  Vladimir és Elfaraya tapsolt, és lábukat rázva lógtak.
  A fiatalember sajnálkozást színlelve így szólt:
  - Micsoda szépség, még kár is megenni!
  A lány játékosan válaszolt:
  - Nincs kellemesebb, mint felfalni egy igazi macsó szenvedélyes méltóságának nagy, forró, aromáját!
  - És egyél egy kis gyümölcsöt!
  Zöldségek és gyümölcsök valóban megrohamozták az erődöt, amelyet a rovarok védtek.
  A rovaroknak egy csíkos bogár parancsolt, sakktáblaszerűen kockás mintákkal festve. Felgöndörödött szarvai idegesen mozogtak, kilógtak ezüstsisakjának fúrt lyukaiból. A közelben egy sárgászöld tömbre emlékeztető lény ugrált csodálatos balerina lábakkal. Csengő hangján megpróbált parancsot adni:
  - Nos, vigyük ki a rovarokat.
  Bátor zene szólt. Szép, aranypajzsos, páncélos libabőrök szaladtak ki a szétvált kapun.
  Ezzel egy időben a gyümölcsöket és a zöldségeket is felszedték az erődbe, a polcok takarásában. Egy igazi Senor Tomato vezényelte őket. Hatalmas, mint egy tank, négy kézzel egy-egy baltát tartva. És az orra olyan hosszú, mint a sárgarépa. És itt van maga a sárgarépa. A sárgarépa menet közben énekel:
  - Egy, kettő, három, négy, öt! A nyuszi kijött szürke kacsákat lőni!
  A hernyók nekirohantak, és megkezdődött a vágás. A lándzsa átszúrta a paradicsom hasát, levet permetezett belőle. A zöldségek visszaköltöztek, de a citromok csatába rohantak. Egy egész sereg citrom.
  Megérkezett a segítség!
  Vladimir a fejét rázta:
  - Ez szemét! Általában az ilyen szabályok nélküli harcok érdekesebbek az emberekkel. És itt, micsoda hülyeségek a zöldségek és gyümölcsök a rovarok ellen!
  Elfaraya me hajfesték (akarat erőfeszítésével) megjegyezte:
  - Egyfajta folklór, de csak egy kicsit hülyeség! Én sem szeretem ezt a hülyeséget!
  - Valójában valami mást akartam! Valamiféle melodráma, ezek a veszekedések megbetegítenek. Vagy valami filozófiai!
  - Például Homer? - javasolta Elfaraya.
  - Vagy Caesar, talán még Nero is. Általában Nero meglehetősen érdekes személy, színész-császár. Romantikus természet!
  - Azta! Nem zavar, hogy keresztényeket ölt meg?
  - Az utóbbi időben sok tudós kétségbe vonja a keresztény hagyományt. Hát nem így van, álmom? A keresztény pacifizmus pedig lerombolta a legyőzhetetlen birodalmat!
  Elfaraya ásított egyet:
  - Milyen jó lenne feltalálni egy időgépet. Ebben az esetben: az ókor számos titkát megismernénk.
  Vladimir ivott pár kortyot:
  - Igen! Például, hogy ki volt az igazi ötletgazdája Caesar meggyilkolásának. Általában szeretnék segíteni a Spartaknak. Azt mondják, nemes volt.
  - És egyesek azt hiszik, hogy csak egy bandita! Itt nincs egység! Például Stenka Razin értékelései ellentmondásosak.
  - Razin progresszív volt, és Oroszországnak jobb lett volna, ha nyer! Én személy szerint nagyon tisztelem Sztyepan Timofejevicset! Maga az elképzelése, hogy véget vessen a jobbágyságnak, mindenkit felszabadítson a kozákokból, és bevezesse az általános választójogot, nagyon haladó. Stepan véget akart vetni a szegénységnek, a kínzásnak, és lehetőséget adni az embereknek, hogy maguknak dolgozzanak, ne a mesternek. - mondta forrón Vladimir. - Ez rossz!?
  Elfaraya megvakarta a haját:
  - A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve! Stenka valóban jót akart, de kiderült: csak több tízezer további holttest. Maga Stepan is rosszul végzett!
  - De megőrizte méltóságát a kínzások alatt! Mindenki nyerhet, de nem sokan veszíthetnek méltósággal! - mondta ezt kissé teátrálisan Vladimir.
  - Ebben talán igazad van! De még mindig jobb élni, mint meghalni! - Elfaraya a kezével megszorította a poharat, és kockává változtatta. - Vagy másként gondolja!
  - Jobb a halott hős, mint egy élő gyáva! - mondta Vladimir pátosszal.
  - Valószínűleg! De az életet is meg kell becsülni! Tudod, ennek a hülye zöldségcsatának is megvan a maga varázsa.
  A citromrezervátum erőteljes ütésével az ellenség visszaszorult a toronyba. A rovarok visszahúzódtak, veszteségeket szenvedtek és elestek. Több gyúlékony keveréket tartalmazó edény felrobbant, a szöcskék lángolva és csicseregve visszavonultak. A szárnyak különösen jól égtek. Lehámoztak és különböző irányokba repültek.
  Válaszul azonban nehéz kövek csapódtak a zöldségekre. Egy macskakő nekiütközött egy citromnak, feldöntötte, és a leve kifröccsent. A borssal együtt egy másik zöldséget is leszögeztek, a letört sárgarépa haláltusában vonaglott. Néhány kövek hegyesek voltak, beleestek az uborkába, és kinyomták a sós vizet. A sós víz forró cseppjei égtek, megsütötték a zöldségeket, és a gyümölcsök szétrepedtek.
  A rovarparancsnok hangosan nyikorogva parancsot adott:
  - Üssük meg őket! Szállj közelharcba! Szöcskék, használjátok a körömreszelőit, és szúrjátok ki a héját.
  A hatalmas görögdinnye felvihogott válaszul:
  - Zúzd össze az ízeltlábúakat! Szorítsunk, dobjunk dartsot!
  Az uborkák aktívan csattogtak, mindenfélét dobáltak.
  A küzdelem szórakoztatónak tűnt, de nem különösebben szépnek. Finom holttestek szóródtak szét minden irányba, amelyek aztán különféle ételek formájában a katonák asztalaira kerültek. Egy rajzfilmcsata nézése öröm azoknak a harcosoknak, akik éppen túléltek egy igazi mészárlást.
  - Kiváló fricassee! - mondta Elfaraya. - Jól néz ki hússal kombinálva!
  Vladimir megrágott egy darabot, a hús lecsúszott a nyelőcsőben, sokkal élesebb íze volt. A fiatalember megvakarta az orra hegyét.
  - Minden relatív!
  - Mit lehetne összehasonlítani, mert rövid életében először eszik!
  - Semmivel! De ha más szemszögből nézzük, akkor az étkezés a széklet megsemmisüléséhez vezet.
  - Vagyis amit az ókorban vécének hívtak!
  - Minek wc! Mit jelent a rendezés szó? - kérdezte Vladimir.
  - Nem! Inkább a változatosság szó! Például első osztályú ürülék!
  - Vagy a második a szar!
  A harcos sírva fakadt, olyan csodálatos a nevetése - feldobja a lelkedet:
  - És látom: tudod az ősi emberi nyelvet! Összességében ez dicséretes!
  Vladimir a szemét forgatta:
  - És zseniális! Tudod, lányom, milyen gazdag gondolatpalettát helyeztek beszédükbe a régiek.
  Elfaraya gyengéden tiltakozott:
  - A paletta művészi kifejezés! Szerintem egy megfelelőbb meghatározás: gamma!
  - Talán! De általában a modern világban, ahol a robotok rajzolnak, a képzőművészet elfajult. Más a helyzet a múltban, az ókorban, amikor ugyanaz a Leonardo Davinci nemcsak festett, hanem fel is talált.
  A lány megrázta tüzes fürtjeit, szó szerint forróság áradt belőlük:
  - Leonardo Davinci, akit még mindig minden idők legjobb művészének tartanak! Jobb?
  Vlagyimir gondolkodott egy kicsit (röpke pillantás a színpadra, a főparancsnok bogár megfordult és úszott a lében), így válaszolt:
  - A zsenialitás nem mérhető vonalzóval, de még szuperlézerrel és hiperszkennerrel sem. Nehéz megmondani, hogy ki a legjobb, ha zseniális galaxis van!
  Elfaraya nem értett egyet:
  - Nem biztos, hogy így! A zeneszerzők közül Beethovent tartják a legjobbnak, a tudományos-fantasztikus írók közül Jules Verne-t, mint a science fiction megalapítóját. Az orosz költők között Puskin elismert tekintély! És az írók, Lev Tolsztoj!
  Vladimir enyhén tiltakozva megjegyezte:
  - A tudományos-fantasztikus írók közül: a legjobb Oleg Rybachenko, annyiféle fegyvert talált ki, hogy megfordul a feje. A csatákat pedig olyan színesen írja le, mintha a mi korunkban született volna és nőtt volna fel!
  - Feltámadt már?
  - Nem tudom! Nem jelentettek nekem!
  - Jules Verne határozottan feltámadt, azt mondják, csatlakozott a projekthez: egy időgép!
  - Azta! Nagyon is lehetséges! Jules Verne, okosabb volt, mint a huszadik és huszonegyedik század sok tudósa. Teljesen logikus volt azt hinni, hogy a jövő az elektromos árammal működő autóké. Igaz, a huszonegyedik században megjelent a saját Jules Verne - Oleg Rybachenko, aki feltalálta a hiperplazmát - a modern motorok alapját, és leírta gyártásának alapelveit!
  - Tényleg zseni volt!
  - És ami furcsa, hogy Jules Verne-hez hasonlóan őt sem akarták azonnal kiadni! Általában a kortársak gyakran alábecsülik az igazi zsenit! És emelik a középszerűséget!
  - Igen, ez megtörténik! Ahogy Figaro mondta - bölcsen haladni előre! A szolgai középszerűség uralkodik a csúcson!
  - Hát nem egészen így! Különben nem hódítottuk volna meg az univerzumot! És itt mindenekelőtt a tudomány jött a segítségünkre!
  Vladimir filozófiailag megjegyezte:
  - Paradox módon az ember testi gyengesége tette lehetővé, hogy olyanná váljon, mint Isten! Még ha egy majomnak hosszabb karja is lenne, soha nem fog botot!
  Elfaraya mosolygott, kivillantotta fogait, amelyek világosabbak lettek, mint a gyémánt:
  - És akkor! Ez is igazság! Az emberi bűnök mozgatják a haladást, és közelebb visznek a mindenhatósághoz! A gyáva feltalálta a páncélt, a lusta - a kereket, a gyenge - a daru, a falánk - a hashajtókat, az ambiciózus - a repülőgépet, az unatkozó - a mozit, a kíváncsi - az internetet, a szadista - a dinamót! Minden nagy felfedezés mögött egy bűn rejlik! Az alapszenvedélyek magas szintű technológiával rendelkeznek!
  Vladimir megtörölte a homlokát:
  - Igen! Nagyon eredeti megjegyzés! Általában véve ez egy teljesen friss pillantás a világra!
  - Ne vétkezz Ádámot, ő és utódai csak a beszédkészségükben különböztek az igásállatoktól! - mondta Elfaraya magabiztosan. - Vagy nincs igazam!
  - Az igazat mondod, de ennek semmi köze a dologhoz! Általában véve a fejlődés erőssé tett bennünket! Ezt nem lehet tagadni, de ugyanakkor megszűntünk emberek lenni! És most - csak katonák!
  Elfaraya pátosszal javítva:
  - Nagyszerű katonák!
  - Úgy legyen! Több örömet és kevesebb fájdalmat akarok. Ellenkező esetben állandó szenvedést tapasztalsz, olyan kimerítő! Mintha napközben kvazárral a hátadon rohangásznál, vagy esetleg fekete lyukkal a hasadban!
  Elfaraya felkacagott, és a fejét rázta.
  - És szeretem a fájdalmat! Van benne valami vonzó! Mint egy fekete lyukban! Ezt nem is értheted!
  - Nem fogok, vadul sikoltozni fogok! Szereted a fájdalmat?
  - Igen! És ezért ezek erős jelek az idegsejtek mentén, ami azt jelenti, hogy izgalmat keltenek az agy hiperplazmatikus anyagában. És ez mindig jó! - A lány megnyalta az ajkát, két finom nyelve volt egyszerre.
  - Láthatóan nem e világból való vagy! - lepődött meg Vladimir.
  A lány beleharapott a tálcába, ismét a szemébe lőtt:
  - De miért! Csak a fájdalom erős jelét kell átvinned az élvezet zónájába. Még az ókorban is sokan szerették, és tudták, hogyan lehet a fájdalmat vad izgalommá alakítani!
  Vladimir örült:
  - Tudom! Mazochisták voltak a nevük!
  Elfaraya bólintott:
  - Ez az! Mazochisták! A hétköznapi emberek szívesen lovagoltak a fogason, de te nem teheted!
  - Élvezed a fájdalmat? Menő! Hiperplazma! - kiáltott fel a fiú.
  - Tudom a bolond, hogy nélküled rosszul fogom érezni magam! És senki sem osztozik a szenvedéseden! Ússzunk a hullámok között, határtalan satu! Kikapcsolás az orgazmus pillanatában: pulzus, légzés! - Énekelt, Elfarai erős és erotikus melleivel játszott.
  Vladimir nagyon szerette ezt a dalt, még táncolni is kezdett:
  - A lábad olyan, mint egy kerék, mint egy felső!
  - Nyugodj meg, bolond! Látom nagyon csúszott!
  - Hülye bolond vagyok! - Vlagyimir felrepült és egy tucatszor megfordult a tengelye körül.
  Elfaraya felszállt vele, és a pár táncolni kezdett. A többi katona ezt láthatóan adott parancsnak vette, és egyfajta körtáncot, vagy inkább körtánc-láncokat alakított ki.
  Elfaraya azt javasolta:
  - Talán tudunk energiát cserélni!
  - Ez egyfajta hiperbaszás!
  - Ez az!
  Fiúk és lányok lőni kezdtek egymásra energiasugarakkal, speciális bioárammal. Ezt hiperbaszásnak hívták! Minden egészen rendesen nézett ki, azonban a katonák egyszerűen rohantak egymás után, mesés tűzijátékok villantak a levegőben.
  Minden egyszerűen elegánsnak tűnt, teljesen lélegzetelállító!
  A lányok és a fiúk fokozatosan meztelenek lettek, és a további hiperkibaszás orgiává vált.
  Itt semmiféle képzelet nem tudja leírni, hogy mit csináltak, milliónyi meztelen és nagyon szép srác és lány rohangál egyszerre az űrben. Az érzéki valóság a leggazdagabb képzeletet is elhomályosítja! Egyszóval a srácok nagyon jól szórakoztak.
  Az ünnep vége után kezdődött a legfontosabb dolog - a díjak kiosztása.
  A harcosok egy hatalmas teremben sorakoztak fel. Vladimir kissé félénken nézett a kifelé tükrös padlóra. Hipergyémántból készült, ellentétben a hagyományos gyémánttal, vegyértéke 1024 volt, és milliószor keményebb. Sokkal szikrázott is, talán kétszázszor fényesebben.
  A fiatalember a Megsemmisítési Rendet - másodfokú - kapott, ami meglehetősen magas jelvény. és ideiglenes egycsillagos tiszthelyettesi fokozatot kapott. Ez jelentős fizetésemelést jelentett, és a parancsnok belátása szerint vagy közkatona maradhatott, vagy egy tucat katona parancsnokságát vehette át. És ez nem egy új srác, hanem valamiféle hatalom! Általában a rend második fokozatát a harmadik és negyedik fokozattal együtt ítélték oda, ami önmagában is megtisztelő. Elfaraya hasonló díjat kapott, és egy lila szívet kapott! Aztán Vladimir bosszúsnak érezte magát: a lány elment mellette. Az irigység azonban nem méltó érzés: a katonák, és ma már szinte tisztek, lélekben testvérek. A legtartósabb fém, lágyabb, mint a gyurma - keményedés nélkül, tüzes szívvel és jeges nyugalommal!
  A parancsokat személyesen egy másik nagyon bájos lány akasztotta fel: Ljudmila Karpovna ötcsillagos tábornok!
  A parancsnokok között, beleértve az általános szintet is: a lányok még gyakoribbak, mint a fiúk, ez az általános arány egy olyan világra, ahol a nők vannak többségben. Az igazság nem elsöprő. Mindenkire mosolygott, sőt Vladimirra is kacsintott.
  - Milyen cuki, tetszik a sorrend!
  A fiú felkiáltott:
  - Ó igen! Kvazár! Bár a gondolat gyötör, megérdemlem-e!
  Az örökké fiatal tábornok felkiáltott:
  - Természetesen megérdemelte! A jutalom különösen értékes, hogy az első csatában kitűnt!
  Ha ez a kezdet, akkor mi lesz a vége!
  - Remélem, hogy győztes lesz!
  - A remény hal meg utoljára!
  Vladimir nagyon hízelgett. Pályafutásom kezdete felülmúlta a legmerészebb várakozásaimat. És ha belegondolunk, hogy nincs öregség, és nem fenyeget a nyugdíj, akkor ki tudja, nem nyit-e ez utat a marsallok felé, vagy még feljebb. Csak kár, hogy nem lett belőle császár - ez a kevesek sorsa! Az egész univerzumért felelősnek lenni azonban túl nagy teher. Mit tarts a vállán az univerzumot! A hatalom nem mindig öröm, nagyon sok probléma van, amit meg kell oldani, és sokféle probléma, amely úgy bukkan fel, mint egy jack-in-the-box, világ kvadrilliója, amelyek közül sokat soha nem érintett meg az ember. Nietzsche helyesen írta: egyetlen, még a legtökéletesebb psziché sem képes megbirkózni azzal a megterheléssel, amelyet Isten tapasztal. Milyen minden másodpercben hallani: imák és átkok milliárdjai, amikor téged okolnak a számítógép lefagyásáért és a nagymamád haláláért, a feleséged hűtlenségéért és emésztési zavaraiért. Amikor két sereg egyszerre imádkozik egy győzelemért, egymillió ember követeli az egyetlen nyereséget. Nehéz Istennek lenni és mindenkit egyszerre boldoggá tenni! Való igaz, hogy az ember megkapta az értelmet, és létrejöttek a természeti törvények, amelyek lehetővé teszik a haladás korlátlanul, a legfelfoghatatlanabb csúcsokig történő fejlődését. Általánosságban elmondható, hogy a háborút leszámítva az ember jól él, a technológia szinte minden álmot és igényt lehetővé tesz. Ha palotát szeretnél, kérlek, robotrabszolgákat, amennyit csak akarsz. Önmagában mozogva repülő nélkül repülsz: örök fiatalság, ingyen étel, repülő autó mindenkinek. Nos, szex minden szinten, és nincs probléma az orgazmussal vagy a potenciával. A szórakoztatóipar pedig olyan őrült, amennyire csak képzeleteddel el tudod képzelni: a technológia mindent megenged! Hát mi kell több az embernek! De a valóság? Sors: egész életedet a laktanyában, fájdalmat átélve, állandó edzésben tölteni: ez tényleg boldogság! És mi akadályoz bennünket abban, hogy békét kössünk! A háborúk azonban mindig békével végződnek, csak néha vannak hódítások. De miért van szükségük egy másik univerzumra, ha az övékben lévő bolygók nagy részét még nem fedezték fel! Vlagyimir fejében lázító gondolatok cikáztak. Megpróbálta elűzni őket - szörnyű eretnekség!
  Amikor a jutalmazási ceremónia véget ért, a katonákat és a tiszteket űrhajóikra vitték. És az első dolog egy újabb edzés volt. Ismerős, rutinos, de készülőben lévő új elemekkel. Itt Vlagyimir váratlanul szerencséje volt: az őt annyira szerető Elfaraya lett a partnere.
  A tízcsillagos tiszt elmagyarázta nekik:
  - Az előző küzdelemben kitüntette magát, ezért szeretnénk teljesen megérteni a képességeit. Talán átkerül az SS-hez - szuper különleges erőkhöz!
  Vladimir megjegyezte:
  -Vannak korlátok, amelyeket a genetika szab ránk!
  - A háború története azt mutatja, hogy a természetben rejlő képességeket bármelyik ember képes felülmúlni!
  A katonák felvették a sisakjukat, és a világ egyszerre megváltozott körülöttük, szörnyű hologramok kezdtek mozogni.
  Vlagyimir, bár megértette, hogy ez csak látszat, némi félénkséget érzett. Tudta, hogy az akadálypálya leküzdése az önkényes kiképzésű, többé-kevésbé komoly hadseregre jellemző.
  Elfaraya odasúgta neki:
  - Ne légy félénk, partner! Ez csak egy varázslatos elektronika.
  - Honnan vetted, hogy félénk vagyok! - Vlagyimir Kashalotov bátor volt, de a fogai alattomosan csikorogtak.
  - Ez egy különleges sugárzás, félelmet kelt bennünk! Mintha elfelejtettük volna, hogy nem zöld kezdők vagyunk, hanem tapasztalt harcosok! A partner gyengéden megsimogatta a fiatal férfi mellkasát. A szemek égtek.
  - Csak egy napig küzdöttem, de egész életemben edzettem!
  . Eleinte az összes fegyver közül csak egy kicsi, tömör lézertőrt kaptak.
  Nem is tűnt különösebben komolynak. Az igazság világos volt, és kissé kiterjeszthető volt. Az első ellenség tüskés csigához hasonlított, csőre kilógott a héjából. A kezdeti út forgó felületen vezetett, amely helyenként csúszós volt. Ezért Vlagyimir eltért az ellenség támadásától, és majdnem elesett. Barátja eltalálta a bogarat, két részre vágta, a darabok leestek.
  - Dolgozz a tőrrel! - kiáltott fel Elfaraya. - Nem olyan ijesztőek, mint amilyennek látszani akarnak.
  - Észrevettem! - Mondta Vladimir. - Bár valami furcsa történik a testtel. Mintha lefagytak volna az idegvégződések!
  - Meglátod, üss! Ennyi a "leolvasztás"!
  Virtuális szörnyek támadtak rájuk, némelyik emberhez hasonló, mások sok csáppal. Ezúttal Vladimir készenlétben volt. Az ellencsapás megrázta a legközelebbi ellenséget. A következő, akit megölt, egy hermafrodita férfi volt. Egyáltalán nem sajnálom az ilyen korcsot. De a tintahal hasonlatossága kardokkal majdnem levette a fejét.
  Miután elkapta a kard, a testem elkezdett fájni és fájni.
  - Ez undorító, megbántott! - szitkozódott Vladimir. - Nem gondoltam, hogy ilyen ügyetlen vagyok.
  - Harcoltál már virtuális szörnyekkel? - kérdezte Elfaraya.
  - Ananászmajommal! Üldözött és majdnem meghaltam. Bár vannak olyan különcök, akik azt mondják, hogy minden majom kedves és szereti az embereket, mert a testvérei.
  - Ellenfeleink se nem jók, se nem gonoszak. Közömbösek, mint a tenger, amelyen kalózok vitorláznak.
  - Inkább vákuum. A tenger meleg és lágy. - A fiatalembert banán és tigris keveréke ütötte el, agyarok helyett rakétákkal, aki ráugrott. - Fekete lyukat kaptam a fejemen ezeken az akadálypályákon. Igaz, hogy most valami rossz történik a testtel.
  - Őszintén szólva én is félek!
  A srác és a lány tovább mozogtak. Eleinte a szörnyek nem voltak különösebben gyorsak, ami megkönnyítette a feladatot. Vladimirt és Elfaraját azonban kissé érintették a kisülések. A helyzet rosszabb lett, mert a szörnyek tüzet kezdtek köpni. Vladimir gyomra égett, és igazi fájdalmat érzett.
  - Ez arra késztet, hogy megfordítsam a zsigereimet! - Ő mondta.
  - És nem könnyebb nekem! - A lány jobb csupasz mellére mutatott. Csöpögött belőle a vér. Leköpték a körbe-körbe rohanó Vlagyimirt, a fiatalember elkésett, és megütötte a vállát, láthatóan eltörve a csontjait. És ha egy hétköznapi ember csontjai eltörnek, az annyira fáj, hogy meghalhat a sokktól. Bár Kashalotov nem volt hétköznapi ember, pillanatnyilag nem érezte magát a helyén. Különleges, rendkívül káros hullámokat érzett, amelyek megbénították képességeit.
  - Rosszul érzem magam! - Vladimir elájult. A lány profi mozdulattal megdörzsölte az arcát.
  - Ne merülj egy fekete lyukba, kedves lovag. A tudat visszatért, de vele együtt a fájdalom. Vladimir felnyögött, a gyengeség fojtogatta:
  - Nem megyek tovább.
  - Ne ázzon el! Itt van egy elsősegély-készlet.
  Valóban, az akadálypálya olyan volt, mint egy számítógépes játék. Vannak további életek, és ami elengedhetetlen, az az energia, amely azonnali regenerációt okoz. Igen, nehéz volt, de a srácok tanultak.
  - A lényeg, hogy ne vonulj vissza és ne add fel! - mondta Elfaraya. Ő sem volt nyugodt, időnként hibázott, és fájdalmas ütéseket kapott. Aztán a pár megszokta, és sokkal harmonikusabban kezdtek viselkedni. A következő szakaszban a levegőben úszó gombákra kellett ugrálniuk, a repülő késeket kikerülni és szögesdróton kúszni. A csata egyre hevesebbé vált, és az ellenfelek egyre gyorsabban haladtak. Igaz, lehetővé vált a befogott fegyverek használata, szintén virtuálisak, de tulajdonságaikban meglehetősen hasonlóak a valódi halálhordozókhoz.
  Vlagyimir különösen egy többcsöves vibrátort próbált ki! Kis repedéseket okozott a térben. Igaz, három lövés után összeroppant, de az ellenfél több rangját is lekaszálta.
  "Nem rossz!" - mondta a fiatalember.
  - Próbálj meg egy buborék plazmaindítót szerezni! - tanácsolta Elfaraya - Ez sokkal hatékonyabb lesz.
  - Nos, ez sem rossz ötlet. És ő hol?
  - Ez olyan kicsi pipa, hogy egy úttörőkürtre hasonlít. Fújj bele, és látni fogod a hiperplazmatikus kaszkád gyors repülését.
  A fiatalember alig kerülte ki a röplabda elől, kicsit kúszott a feltört felületen, és elkapta a kovács. Lövés.
  A buborékok kanyargó vonalban záporoztak, óvatosan pattogtak, és az eltalált lények felrobbantak.
  - Mit! Ez nem rossz! - mondta Elfaraya. - Csak üsd lejjebb, hogy kevesebb buborék repüljön az égbe.
  - Megteszem a tőlem telhetőt!
  - Próbáld meg, és ne lepődj meg!
  A lány egy erős fegyvert is felkapott, és azt használta, megingathatatlan erejét demonstrálva.
  A csata egyre érdekesebbé vált. Itt egy olyan bolygón harcolnak, ahol először patakban ömlik a víz a lábuk alatt, majd rettenetesen csúszós folyékony hélium folyik, és felülről és alulról erős lézerek lőnek, megsemmisítő gránátok robbannak.
  Vlagyimir visszalőtt, egyszerre két kézzel, és még egy perecet is táncolt.
  Többször elkapták, levágta a bal lábát. Páromnak köszönhetően segített eljutni az életmentő elsősegélynyújtó dobozig. A láb megnőtt.
  - Klassz vagy, Elfaraya.
  A harcos megvetően felhorkant:
  - És te gyenge vagy, Vladimir. A babák ilyen vad fájdalmat viselnek el, és te felnyögtél!
  A fiatalember nem volt önmaga, valami zavarta:
  - Jelenleg mindent sokkal élesebben érzékelek!
  Miután lerakott egy újabb szörnysort, Elfaraya elvigyorodott és így szólt:
  - Amúgy légy türelmes!
  A fiú felsóhajtott, hihetetlenül nehéz lett beszélni:
  - Muszáj, férfi vagyok!
  - Pontosan az az ember! - Egy pillanatra összeért az ajkuk. Vladimir érezte egy fiatal nő csókjának mézédességét.
  - Istennő!
  - Lucifer! - válaszolta a leányzó.
  Ezután egy állandóan változó légkörbe léptek, erős széllel. Vagy elölről fúj, vagy éppen ellenkezőleg, hátul nyomódik. És az ellenségek állandóan változnak, néha repülnek, mint a darazsak, néha másznak, mint a mérges kígyók. De állandóan harcolni jössz, egyik platformról a másikra ugrálsz, és még műlegyeket és gyíkokat is megragadsz a lábánál, és a segítségükkel kirepülsz a csapdákból. Néhány példány: különösen a lepkék és virágok hibridjei: lenyűgözően szépek. A szitakötő és tulipán keveréke pedig szikrázó, a szivárvány minden színével észbontó illattal... Kvazár! Csupasz szájak csattognak hátulról, mint elektronikus egérfogók, méteres fogak szikráznak a villámoktól. Vannak nagyobb ötméteres, sőt tízméteres agyarak is. Vladimirnak sikerült elsuhannia mellettük. Az egyik szörny: egy tank és egy skorpió hibridje, üvöltve felrobbant, perzselő cukorkákat szórva:
  - Nem fényképeznek minket! Nem fognak kvarkot! - énekelte a bátor harcos.
  A fiatalember ismét károkat szenved a megsemmisítő villanásoktól. És most a lány még rosszabbul van, megint leszakadt a lába. De ügyesen felugrik az egyik végére, anélkül, hogy a visszavonulásra gondolna. Azonban nincs hova menni.
  - Egy út van, vagy túléljük, vagy meghalunk! - mondta Elfaraya kissé banális pátosszal.
  A fiatalember megerősítette:
  - És csak együtt! A fekete lyuk fényesebb, ha a jeges éterben van: égő szívpár izzik!
  Hihetetlen erőfeszítések és embertelen feszültség árán ezt sikerült átvészelniük, bár testükön nem maradt élettér.
  A következő szakasz a sivatag: brutálisan szívó zöld homok mellett egy pillanatra sem lehet mozdulatlanul állni, beakad a lába, és még lőni, szúrni kell. Itt álarcos fegyveresek, néhányan páncélban, harcolnak ellenük. Különböző típusú harcosok léteznek, vannak emberek és egy skorpió hibridje kaktusszal, poloskával és csavarkulccsal! Gravitációs repülőgépek repülnek, amelyek elől nem lehet elbújni vagy elmenekülni, a lézersugarak szétszórják a homokot. Amikor a testet éri: pokoli fájdalom, a belsejét mintha hengerrel kinyomták volna, és forró olajjal megtöltötték. A tetralettek merülnek, bombákat dobnak le undorító koponyák formájában, sok perzselő szemgödörrel, és dühös sugarakat okádnak ki pusztulásra vágyva!
  Vladimir azonban nem veszett el. Egyfajta táncot ad elő, áthalad a patakok között.
  Elfaraya még kötekedett is:
  - Orosz fütyülés: szárnyak szárnyalnak melletted!
  Vladimir felvette:
  - Parancsnok, az ezredeink felsorakoznak!
  A fiatal férfi és a lány együtt ollóval, "vízesés jet" technikával ütöttek, dús kötegekbe rakva az ellenségeket. Annyi különböző lény hasad fel, tört össze, vagy lángra lobbant. Lenyűgöző groteszk - nem nélkülözi a komédiát, különösen akkor, amikor a sárkány és fejsze formájú tetralet ütéskor arany- és türkizkék pettyes hernyók hulló folyamává változott:
  - Ha lövöldözöl, állj lábujjhegyre, nagyobb lesz a mozgékonyságod. - Elfaraya sürgette
  Vladimir automatikusan észrevette:
  - Kevesebb stabilitás.
  - Hogy is mondjam, a dinamika mindig erősebb, mint a statika!
  Szavai megerősítésére a lány egy gerendával levágott egy hordós bádogdobozra emlékeztető, rohanó szerkezetet. Darabokra tört és darabokra repült leesett. A legyőzött céldarab darabjai már repülés közben lila hibridek nyájává változtak: poszméhek és csimpánzok. Ezek a különös lények harcoltak egymással: minden pillanatban egyre kisebbek lettek, feloldódva egy virtuális csata légkörében:
  - Nos, hogyan? Kvazár? - kérdezte, és összevonta Elfarai szemöldökét.
  - Nagyon klassz, a lényeg, hogy rendes! - Vlagyimir észrevette. - Jó lézerek és plazma között élni! És hallja a bolygó felrobbanását!
  A lány nevetett:
  - És éld át az orgazmust a velem vívott csatában! Sétálj egyet, és szórakozz kedvedre! Amit nagyra értékelek, az a férfiak humorérzéke.
  Vladimir Kashalotov játékosan megsemmisítette a következő ajándékot. Acéllal borított rönkhöz hasonlított. Nem robbant fel azonnal, több töltetre volt szükség. A karmos horgokból kitörő sugarak viszont megszakították a spermás bálna kezét.
  - Ez az űr szakadéka! - kiáltotta bosszúsan. - Valami ilyesmire kell gondolnunk.
  Elfaraya, mintha gúnyosan, kibökte:
  - Miről beszélsz?
  - Üss az arcomba egy téglával. - Az egyik kéz nem működik. - jegyezte meg Vladimir. - Ó, hol van a szuperhúsom!
  - Ne aggódj, hamarosan több, megújuló élettest lesz.
  Mint kiderült, nem tévedett. De a gyógyszer nem volt elég, a kéz felépült, de számos vágás és fájdalom maradt.
  A következő szakasz egy vulkánkitörés, hihetetlen gyorsasággal kell felrohanni a csúcsra, rálőve az ellenség harci kiborgjaira. A kiborgok pedig egyszerűen éktelenül nagyképűek: az ősi hollywoodi terminátorok és a kozmikus evolúció modern alkotásainak hibridjei: ultradioaktív tankoszauruszok. Vlagyimir Kashalotov (ami általában nem jellemző rá) már halálosan elfáradt, szeme előtt ott pislákoltak a szörnyek és a környező ellenséges környezet, és mindennek nem volt vége. Elfaraya is zuhanni kezdett és sántított:
  - Fiam, milyen nehéz ez neked!
  A sperma bálnák döbbenten válaszoltak:
  - És látom, hogy az összeomlásba csúszol!
  - Régóta nem volt ilyen képzésem. Általánosságban elmondható, hogy békés birodalom vagyunk, és nem fogunk senkit megtámadni, vagy inkább nem volt szándékunkban, de minden egyén végigmegy a katonai kiképzés útján. Hiszen ez nem tréfa: több mint ezer éve van háború! Így hát tegye keresztbe magát, minden esetre! Hét évet töltöttem egy neutroncsillag felszínén!
  - Hú, hét év sok!
  - Nos, először is, ma már szinte végtelenül élünk, másodszor pedig nagyon kényelmes egy neutroncsillag, az élvezet és szórakozás komplett iparága. Örömteli időtöltés. A gravitáció semlegesített! Te kvazár fiú vagy?
  - Egyelőre nincs különösebb szuperöröm! - Észrevette, kimerült Vladimir.
  - Szándékosan drukkolnak, hogy legalább valamit megérts a katonai szolgálatról. Nincs képzettséged, vagy csak gyengék vagytok? - kérdezte Elfaraya, anélkül hogy abbahagyta volna, hogy eszeveszetten lődörögjön a szörnyekre.
  Vlagyimir, aki visszalőtt és néha vágott is (ez utóbbi még nehezebb), alig kapott levegőt, így szólt:
  - És volt idő a múltban: amikor az orosz hadsereg teljesen hivatásos volt. Önkéntesek pénzért szolgálnak benne, és különböző országokból toborozták őket.
  - Vagyis zsoldosok! - foglalta össze Elfaraya. - De nem megbízhatóak, és át tudnak állni annak az oldalára, aki többet fizet.
  Vlagyimir, miután levágott egy másik csúnya katonát egy szemölcsös szitakötő formájában, szomorúan felsóhajtott:
  - Az ilyesmi nem kizárt. De ennek ellenére a zsoldosok többsége orosz állampolgár. Ez azt jelenti, hogy nem árulják el szülőföldjüket. És nem árultak el!
  A harcos mezítláb mutatta a sugárpisztolyt, és összetört: makákó és kivi keresztezése:
  - A múltban egy nagyobb háború esetén pedig a hadkötelezettséggel voltak gondok.
  A fiú, aki három fejet söpört le a Gorynych kígyó és a kaktusz légyölő galóca hibridjéről (szúró tűkkel nagyon fájdalmasan bicepszbe szúrták), habozott?
  - Felmerülhettek és fel is merültek! De Oroszország így is megnyerte az összes háborút! A NATO vereséget szenvedett, Kína vereséget szenvedett, és még egy olyan szörnyeteg is bevetette magát, mint az Egyesült Államok.
  A lány hülye szemeket vágott, nyelvével a kibocsátóból lőtt:
  - Van sorkatonaságuk?
  A fiatalember tiltakozott, és kibelezte a hibrid triciklit és a tintahalat:
  - Nem! Civil alkalmazott is. Ez az ő erőssége és gyengesége. Az ellenséges csapatok azonban jól képzettek, különösen az Egyesült Államok másfél millió irakit győzött le, kevesebb mint kétszáz katonát veszítve. Egyetértek, lenyűgöző siker.
  - Így van, nem rossz! - Elfaraya töltetet helyezett egy vadászgépbe, aki egy nagy bogarat zúzott össze, amely elnyelt egy önjáró fegyvert. Darabokra tört. - De a veszteségarányok nekünk kedveztek: sokkal meredekebbek.
  - Hát ez technológiai szinttől függ! - A fiú megnyalta a vágott homlokából kifolyó vérpatakot.
  - Persze, attól függ! A katonai szférában minden felfedezés közelebb hozza a győzelem pillanatát!
  Elfaraya énekelni kezdett, hangja új, féktelen erőket ébresztett:
  Oroszország: te vagy a szülőhazám,
  Mindig hűséges, odaadó leszek!
  Égő nyár, jéghideg,
  Hűvös a patak, folyik a víz!
  
  A választottam fehérebb, mint a hó, a kréta,
  Bort hozott átlátszó ajkára!
  És a lélek erős, de a test oly tehetetlen,
  Sebeket szenvedni, el van ítélve!
  
  A kozmikus éterben nincs béke,
  Dübörög a csata, és nem tudod kivenni a szavakat!
  Az őrület az egész világon történik,
  És megint ártatlan vér ontódik!
  
  A templomok zengő csengetéssel látnak el minket,
  És a szél megfagyni látszott, a tömeg zúgása elült!
  És az elsőszülött az én nyögésemmel született,
  Egy bátortalan verset szentelek az utókornak!
  
  És a fiú szolgálni fogja hazáját,
  Győzz le minden ellenséget egy acélkarddal!
  És Oroszország zászlaja nem ereszkedik le ernyedten,
  Minden ellenfelet legyőzünk a csatában!
  
  Szülőföld, sziklák és tölgyesek,
  És a gyereknevetés, a csalogány trillája az erdőben!
  Nem a dicsőségért harcoltak a szülőföldért,
  És hogy te és én boldogan élhessünk!
  Amikor végzett, egy egész sereg holttest jelent meg előttük. Egy morzsolt hússalátára emlékeztetett, Picasso képzelete által generált termékekből: miután agyát elöntötte a hiperplazma óceánja. A lány alig kapott levegőt, kérdezte:
  - Egyetértesz velem, Vladimir?
  - Szeretem a szülőföldemet, nem kevésbé, mint téged. - Bízz bennem Elfiada.
  A harcos kijavított, leütve egy szúnyog és víziló hibridjét:
  - Nem Elfiada vagyok, hanem Elfaraya.
  - Elnézést, rosszul fogalmaztam. - Szörnyű fáradtság. - A fiatalember megingott. - Az egyik sorozatban így hívták azt a kvázi istennőt, aki egy tucat hatalmas univerzumot hozott létre, majd önként lemondott minden előnyéről, és eladták rabszolgának!
  - Ez sugárzási nyomás. Valójában nem is olyan rossz. - A harcos két nyelvet mutatott. - Rabszolga és istennő, olyan szupersztáron rímelnek!
  És ez a szint elmarad. Bár sok vér kihullott.
  És amikor a következő szakaszban durván ősi istenek alakjára faragott virtuális kövek kezdtek zuhanni a srácra és a lányra, néhány heves ütés majdnem befejezte mindkettőjüket. Vlagyimir csontjai elvesztették korábbi rugalmasságukat, eltörtek, elviselhetetlen fájdalmat okozva. Elfaraya is rendkívül kimerült volt, és rendkívüli erőfeszítéssel tartotta magát.
  - Hazudsz! Nem törheti meg az orosz nép akaratát!
  Vlagyimir erőt vesztve rikácsolt:
  - Az embertelen bátorság különbözteti meg nemzetünket a többi nemzettől!
  A fiú és a lány biztatta egymást. Nem is gondoltak arra, hogy feladják vagy összetörjenek.
  - Akaratunk a markunkban van! - vágott közbe Vladimir.
  Elfaraya hozzátette:
  - Az akarat a mutatóujj, amely a sugárvető ravaszát tartja - gyengesége öngyilkos!
  Végül a végén pár fiatal harcos várt kézi küzdelemre, a legszörnyűbb szörnyeteg utoljára készült. A szörnyeteg messziről látszik.suttogja Elfaraya.
  - A legjobb, ha párban lépünk fel. A támadások kivédése - a virtuális alvilág terméke.
  Vladimir beleegyezett:
  - Csak akkor lesz esélyünk.
  Ez a hihetetlen szörnyeteg több plazmával kevert folyékony fémekből jött létre, gravio-nukleon kardokat tartva a kezében. Mindegyik végtag félelmetes a maga módján: az egyiket szemölcsök borítják, a másikat fekélyek, a harmadikat tövisek, a negyediket szilánkok, az ötödiket törött gyémántok stb. Ezek a "dolgozó kezek" hihetetlen sebességgel villognak, jön a támadás egyszerre felülről, oldalról és alulról. És nem háromdimenziós térben, hanem egyszerre tizennyolc dimenzióban! Ez több száz, egyszerre ellentétes és egyben hasonló támadási síkot jelent. Alig van időd visszavágni, és ha sikerül is levágnod a kezed, azonnal nő egy új.
  - Cselekedj párban!
  - A rohadt foton!
  A srác és a lány lövöldöznek, és megpróbálnak bejutni a multiplazmát irányító többvektoros dimenziók koncentrációjába. Sikerült elkapniuk a tizennyolc dimenziós tér rózsáját. Látható, ahogy a fém minden irányba terjed: higanyszerű golyók ezrei.
  Elfaraya felkiált:
  - A kvazár túlfotonizált! Hiperplazma!
  De a szörny, mint egy Főnix madár, hirtelen életre kel, és helyreáll...
  . FEJEZET 14. sz.
  Mirabela megfeszült, érezte, hogy valami nagyon fontosat, talán korszakalkotót fognak mondani neki! Anasztázia Sztrelecova még halkabban és sugalmazóbban folytatta (a szeme pedig olyan volt, mint egy boa-összehúzóé):
  - Tudod lány, hogy nagyon sok univerzum létezik?
  Mirabela félénken válaszolt:
  - Igen! Ezt minden baba tudja!
  Anasztázia bólintott:
  - De tudod, hogy az univerzumok között még mindig nagyon nehéz mozogni, kivéve a tükörvilágokat!
  Mirabela szomorúsággal a hangjában egyetértett:
  - Hasonló elméletet olvastam! Mintha a két univerzumunk tükörként tükröződne egymásban, és ezért tört ki a háború!
  Anasztázia vidáman megerősítette:
  - És ez igaz! De más világok némileg másképp tükröződnek, és minél többen vannak, annál jelentősebbek a különbségek!
  - Logikus! - fakadt ki Mirabel.
  - És vannak olyan univerzumok, amelyeket teljesen a számunkra érthetetlen fizikai törvények szabályoznak. Amiről tudjuk, hogy ott lehetséges az élet, az csak elméleti! Érted ezt, Mirabela? - villantotta fel a jobb szemét Anastasia.
  A lány bólintott:
  - Ha jól értem, ez az az univerzum, ahová küldeni akarsz?
  - Pontosan ez a fotósáv! - örvendezett Anastasia. - Oda kell jutnod!
  Mirabela felemelte erős vállát: új feladat egy másik világban! Ez jobb, mint sok évszázadon át a csapatok elleni kínzás! Sőt, ez egy lehetőség a régóta várt szabadság megszerzésére! Amikor nem vezetnek minden nap és óránként, számos sávon haladva, akadályok leküzdésére és fájdalom átélésére kényszerítve! Még ijesztő is, mi van, ha az ultra-hipermarsall meggondolja magát, és elrendeli, hogy adják át a kínzóknak?
  - Készen állok teljesíteni a Szülőföld minden feladatát - Szent Oroszország! - Kiáltotta lelkesen.
  Anasztázia megrázta a fejét:
  - Egyáltalán nem tudod, hogyan kell titkolózni és elnyomni az érzelmeidet! Azonnal nyilvánvaló, hogy mennyire boldog vagy, lány!
  Mirabela lehalkította a hangját:
  - Nem örülnél, ha vad kínzások helyett érdekes feladat vár rád? Itt bárki felszállna egy fehér pulzárral!
  A hipermarsall nyugodtan egyetértett:
  - Ez persze jobb, mint az anti-csapatok, de hidd el, ez sem hipereksztázis! Szóval lány: tanuld meg elnyomni az érzelmeidet, ha túl akarod élni!
  Mirabela üzletszerű hangnemre váltott:
  - Mit kellene tennem?
  - Általában véve a feladat összetett és egyszerű is! Elmagyarázom neked a lényeget. Ez egy rendkívüli titok. Az egyik aszteroidán egy hihetetlenül ősi civilizációhoz tartozó ultrahiperplazma chipet sikerült találnunk. Még egy verzió is létezik, hogy részt vesz a mi és a párhuzamos univerzumunk létrehozásában!
  Mirabela őszintén meglepődött:
  - Azta! Ez hatalom!
  - Szóval itt van! Sokáig küszködtünk a megfejtésével, mígnem az egyik tündevarázsló egészen véletlenül felolvasta a varázsigét. Röviden: hozzáférést nyertünk a legerősebb fegyverhez, az idő múlásával az irányításhoz.
  A lány felkiáltott:
  - Hiperplazma! Tehát az időgép valóság!
  - És nem csak egy gép, hanem egy egész portál, az elméleti számítások azt mutatják, hogy segítségével az egész ellenséges univerzumot el lehet küldeni a múltba, a húsba, egészen addig a pillanatig, amikor az egész univerzum egyetlen hiper formájában létezett. sűrűn összenyomott részecske!
  - Megaquasar! - suttogta Mirabela. "Egy ilyen fegyver örökre véget vethet a háborúnak!" Vagy inkább az összes háborúval!
  Anasztázia kitárta a fogait, nagy fogai kihegyeztek:
  - Igen, kedvesem, ezt a kísérletek megerősítették! De megtörtént, hogy ez a chip hirtelen eltűnt, és vele együtt a kísérlettel kapcsolatos összes feljegyzés megsemmisült. Látod, a több év kemény munkája elszállt. És ami a legfontosabb: a háború megnyerésének lehetőségét a legkisebb lövés nélkül is elszalasztották!
  - Fekete lyuk a fejemben! Hypercollapse az orrban! - sóhajtott Mirabela. - Mit tehetek?
  - Maradt egy üzenet, amelyet valószínűleg maguk a hiperchip adtak ki. Azt jelentette, hogy a műtárgy a Big Loop univerzumba költözött, és csak azok adhatják vissza, akiknek szívében irgalom és együttérzés él! - A hipermarsall félreérthetetlenül a lányra nézett.
  Mirabela zavartan válaszolt:
  - Nem vagyok az a fajta! Szellemi gyengeségem késztetett arra, hogy megmentsem a fiút a fogságból. Ne tarts engem erényesnek!
  - Nagyon jó, hogy kritikusan viszonyulsz magadhoz! Ez azt jelenti, hogy nem tévedtem veled kapcsolatban! - A ravasz Anasztázia még jobban el volt ragadtatva.
  - Nem tudom! Akkora felelősség, de miért én! A sok billió ember közül nincs szelídebb és irgalmasabb?
  - Miért, előfordulnak, főleg a csapatok ellen! Hiába a nevelés és a genetikai szelekció, egy esetben ezermilliárdból: biztosan lesz pacifista szemétláda. Ez nyilván annak köszönhető, hogy a háború a legsúlyosabb teher a lélek és a test számára! Néha még én is vákuumot érzek (kemény)!
  Mirabela makacsságot mutatott:
  - Szóval végül is: miért én?
  Anasztázia egy pillanatnyi habozást legyőzve így válaszolt:
  - Az tény, hogy a Big Loop univerzum azért kapta a nevét, mert fojtogatóan hat ügynökeinkre. A még mindig érthetetlen és a tudósaink által még fel nem fedezett sugárzás alá kerülve minden képességüket elveszítik, és meglehetősen gyorsan meghalnak.
  Mirabela kedve megromlott:
  - Szóval ez azt jelenti?
  Az Ultra-Hyper-Marshal így folytatta:
  - Legjobb esetben egyszerű emberré válsz, rosszabb esetben teljesen meghalsz. Ez egy axióma. Sőt, a mi dicsért technológiánk és számítógépeink nem működnek ebben az univerzumban.
  - Ott egyáltalán nincs technológia?
  - Miért, néhány bolygón vannak! Ez nem olyan sűrű univerzum, bár nincs ilyen univerzális birodalom, mint a miénk! Általában keveset tudunk erről az univerzumról. Nem tükrös, de nagyon nagy is, és nem kevesebb csillag van benne, mint nálunk. Tehát hihetetlenül nehéz lesz hiperchipet találni!
  A lány kétségbeesetten felnyögött:
  - Technika nélkül, egy ellenséges világban, egy egyszerű fehérjetestben, pusztulásra vagyok ítélve.
  Anastasia megvonta erőteljes vállát, ami semmiképpen sem gyengítette szexuális vonzerejét:
  - Nem tudom! Nincsenek pontos információink arról, hogy a harci képességei még megvannak-e. De nem csak lőni, hanem karddal vágni is tud.
  - Igen, mindenféle szilárd - ultrastabil hiperplazmából készült fegyverem van! - válaszolta a lány, mint egy automata. - Hogy tudok harcolni! Bár őszintén szólva nem igazán szeretek fájdalmat okozni másoknak.
  Anasztázia meghosszabbította a körmét, és lángot engedett ki alóla, és megjegyezte:
  - Ha a Szülőföld érdeke ezt kívánja, akkor fájdalmat kell okozni! Bár ebben tényleg nincs öröm! Valahogy a de Sade márki: nem ösztönöz hősi tettekre. Bár egyes szakemberek szeretik magát a folyamatot! Emlékezz Mirabelre, túl kell élned bármi áron. Sok múlik rajtad.
  A lány félénken megkérdezte:
  - Lesznek asszisztenseim?
  Anasztázia kedvesen elvigyorodott:
  - Talán megteszik! Néhány ügynökünk valószínűleg túlélte, de még nem tudják felvenni a kapcsolatot. Szóval reménykedj a legjobb lányban. Addig is láthatóan egyedül kell dolgoznod, hacsak persze te vagy mi nem találunk ki valamit! Egyébként a kibernetikus pokol után bevizezheti a nyakát!
  Mirabela megismételte a mozdulatot, egy pohár gyümölcslé jelent meg előtte, és a tartály azt énekelte:
  - Ha felfrissülésre van szüksége, akkor azonnal frissítse magát! Erősebb vagy egy sárkánymadárnál, mint egy fotonlövedék a magasba!
  A lány nem válaszolt, de ivott néhány kortyot, kellemes érzéssel. Hirtelen enni akart, furcsa vágyakozás a lények után: amelyek a hiperplazmából és annak megnyilvánulásaiból táplálkoznak, de talán a génekben rejlő ösztön szunnyad.
  - Talán utoljára adhatsz egy uzsonnát? - mondta reménykedve a harcos leányzó.
  Anasztázia figyelmes tekintettel kérdezte:
  - Akarsz enni?
  Mirabela saját bátorságán meglepődve válaszolt:
  - Ha jól értem, abban az univerzumban, ahová alázatos szolgád kerül, többé nem lehet majd hiperplazmával táplálkozni. Szóval hozzá kell szoknom, hogy az evéshez minden kalóriát ad, ami van!
  Anasztázia látható lelkesedéssel egyetértett:
  - Ez logikusan hangzik! Eddzen, de tudd, hogy az étkezés mértékletességet igényel. Ha túl sokat eszel, a küzdőképességed romlik.
  - Elsajátítottam az ókori orvoslásról szóló információkat! Természetesen kontrollálni fogom az étvágyam. A kövér disznók rossz harcosok!
  - Jó, ha megérted! - Anastasia csettintett az ujjaival, és egy tálca étel jelent meg Mirabela előtt; A hologram tiszta hangon így szólt:
  - Természetes táplálék, százharmincötféle hús, kétszázhuszonnyolc zöldség és háromszázötvenöt gyümölcs, négyszáznegyven sajt, ötszázhetven gomba. Nem tud segíteni, de elcsábít az Ulra Pizza!
  Kés és villa jelent meg Mirabela kezében, csillogtak, sokszínű kövekkel bélelve. Hologramok váltak le az evőeszközökről, és rajzfilmes muskétások megjelenését öltötték, fejükön a második világháborús sisakokkal.
  - Egyél jóízűen, felség! - Énekeltek. - Nagy királykisasszonyunk, túlzások nélküli forrasztás!
  Mirabela óvatosan elkezdte levágni a darabokat. Lassan evett, alaposan megrágta az első darabot a szájában. A lány szerette volna jobban megtapasztalni az ultrapizza ízét és élvezni. Végül is olyan küldetésre indul, ahonnan olyan kicsi az esély, hogy visszatér. Valóban ekkora a túlélési esély ebben a brutális, lényegében testvérgyilkos háborúban, ha az előző csatában Rokosszovszkij hadseregének több mint fele megsemmisült. Olyan ez, mint a pokol - az alvilág - utáni félelem.
  Mit is mondhatnánk a pizzáról! Természetes íz, semmivel sem összetéveszthető. Ez költészet, himnusz a főzéshez! Ha egy szakácsot össze lehet hasonlítani egy zeneszerzővel, akkor Csajkovszkij vagy Mozart volt az. Mirabela olyan ételeket élvezett, mint a szex, a gyomra pedig az orgazmus látszatát tapasztalta!
  Amikor az első benyomások elmúltak, a lány ismét megtalálta a beszéd erejét:
  - Hogyan kereshetek hiperchipet? Végül is valószínűleg nem túl nagy?
  A hipermarsall bekapcsolta a hologramot, és egy dió nagyságú pislákoló golyó jelent meg előttük.
  - Itt van! Amint látja, nagyon kicsi. Akár az ujjadon is hordhatod, ha gyűrűt készítesz.
  Mirabela mély levegőt vett.
  - És hogyan találhatom meg! Könnyebb meztelenül meghódítani a galaxist, mint találni egy ilyen leletet a hatalmas univerzumban.
  Anasztázia kecses ökölbe szorította:
  - Jobb! De a hiperchip hatalmas energiatartalékokat tartalmaz. Nagyon nehéz műszerekkel észlelni, de érezni kell, legalább ha közel kerülsz hozzá!
  Mirabela megrázta a fejét.
  - Nagy az Univerzum, még közelebb kell férnünk!
  Az ultra-hipermarsall, egy szinte határtalan birodalom bájos hóhéra egy dada türelmével magyarázta a hibás gyerekek otthonában:
  - És itt van egy üzenet! A hiperchip megígérte, hogy tippeket küld egy arra érdemes embernek. Csak akkor igaz, ha helyesen viselkedik!
  - Azta! Ez egy esély! - Mirabel el volt ragadtatva, és a szeme ragyogott.
  - Tökéletesen megértettél, de egyelőre egyél! A szervezeted továbbra is megengedi, hogy az egész pizzát megegye, minden probléma nélkül!
  A fiatal harcos azt javasolta:
  - Talán te is csatlakozol?
  Anasztázia megrázta a fejét, vad szexualitásában csodálatos haja forogni kezdett, szellőt fújva beszélgetőpartnerére:
  - Nem akarom elrontani magam! Általában az önmegtartóztatás és az aszkézis példája kell, hogy legyek a beosztottaim és a nevelnivalók számára!
  - És én?
  - A halálra ítéltektől nem tagadnak meg semmit! - mondta félig tréfásan, félig komolyan az ultra-hipermarsall. - Azonban persze megérted, hogy sok sikert kívánok. És nem csak én, hanem az egész Nagy Birodalom is.
  - Nyilvánvaló, hogy ez lehetővé teszi számunkra, hogy győztesen fejezzük be a háborút! Az időgazdálkodás ilyen lehetőségeket ad! - Mirabela köhögött, és majdnem megfulladt az ultrapizzájától. - De ez túl kegyetlen!
  Anasztázia azonnal óvatossá vált, szeme fényesebben ragyogott, hangszíne elmélyült:
  - Mi a kegyetlen?
  Mirabela egyenletes hangon mondta, bár nem volt könnyű neki:
  - Pusztítsd el az egész univerzumot, anélkül, hogy megölnél senkit!
  Az ultra-hipermarsall azonnal meglágyította a hangját, és megjegyezte:
  - Miért, azonnal semmisítse meg! Talán találhatunk humánusabb módszert az ellenség semlegesítésére. Vagy nem hiszel a császárné bölcsességében.
  Mirabela sietve szólt:
  - Persze, hogy hiszek! Talán még az ellenség is kapitulál: miután megtudta, hogy ilyen fegyvereink vannak!
  - Milyen feltételek mellett fog kapitulálni? Ez nem teljesen világos! - A hipermarsall megvakarta a homlokát a körmével. - Ha megnézed, mit kaphatunk az ellenségtől! Nem kell az arany, nem kellenek a rabszolgák sem! Vagy lemondanak saját államiságukról! - A hipermarsall kortyolt egy kis teát.
  - Felvehetjük őket a birodalmunkba, ugyanolyan katonaság lesznek, mint mi, a császárnőjük pedig a helyettesünk lesz! - javasolta Mirabela.
  - Viccesen hangzik! De nem tudom, hogy ez valódi-e, de általában nem én döntök, hanem a császárné. Egyébként lehetséges, hogy ha a hölgynek van egy szabad perce, fellebbezést olvas fel. Általában nagy megtiszteltetés, ha egy homokszem kvadrilliókból, vagy akár ötmilliárdokból is beszélgethet a legnagyobb uralkodóval.
  Mirabela félénken beleegyezett:
  - Igen, becsület! A tegnapi vereségünk nem lesz negatív hatással a háború egész menetére?
  Anasztázia durván felcsattant:
  - Nem! Ez csak egy százalékos töredéke az erőink összlétszámának. Nem hiszem, hogy ez jelentősen befolyásolná az egész háború menetét. Néha nyertünk, néha nyertünk. Naponta több száz ilyen léptékű ütközet zajlik. Az univerzum nagyon nagy, és még mindig megbirkózunk a kiadások terhével. És a születési ráta az inkubátorokban magas.
  A lány bátrabban beszélt:
  - Talán aktívabban kell elterjednünk az univerzumban, új gyárakat kell építeni, inkubátorokat gyártani?
  Az ultra-hipermarsall savanyúan vigyorgott:
  - Mindez megtörténik, ráadásul ne felejtsd el, hogy a birodalom tele van különböző fajokkal, igyekszünk nem lázadásra provokálni őket! Érted, mit jelent ez!
  - Az erők jelentős szórása! - válaszolta gépiesen Mirabel.
  Anasztázia jóváhagyta:
  - Ez az! Egy időben a fasiszták kudarcot vallottak, mert atrocitásokat követtek el a megszállt területeken. Ha eleinte a lakosság nem nagyon akart csatlakozni a partizánokhoz, később a népháború vált komoly tényezővé. Őszintén szólva, ha nem a partizánok, a háború még egy-két évig eltarthatott volna, több mint egymillió emberéletet követelve.
  Mirabela beleegyezett:
  - Nagyon gyors információérzékelési képességem van, a Hiperinterneten mindent felfogtam! Bár őszintén szólva számomra sok dolog rendkívül ellentmondásosnak tűnik. Például a partizánok és főleg az úttörők hőstettei valahogy hihetetlenek!
  Anastasia filozófiailag, a legkevésbé sem dühösen, határozottan megjegyezte:
  - Nincs időgépünk, ami mindent ellenőrizhet! Lehetséges, hogy sok kizsákmányolást eltúloztak. A Szovjetunió totalitárius ország volt, és nagyon valószínű, hogy az igazságot megszépítették. De a tény vitathatatlan: a szovjet csapatok hatalmas hősiességről tettek tanúbizonyságot, és megtanultak harcolni. A katonai vezetés művészete pedig folyamatosan fejlődött! Végül is a szovjet hadsereg elsöprő számbeli fölény nélkül haladt előre. Például negyvenkettő őszén a náciknak 6 millió 200 ezer katonája volt, nekünk pedig 6 millió 600 ezer. Vagyis közel egyenlő erők, és ha a minőségi jellemzőket vesszük, akkor a német csapatok sokkal erősebbek nálunk kiképzésben és harci tapasztalatban. A szovjet csapatokban az újoncok aránya sokkal magasabb volt, mint a fasisztákban. Ezenkívül a német puska célzásban felülmúlta a szovjet puskát, és könnyebb volt. Ráadásul a nácik elsöprő előnnyel rendelkeztek a csapatok mobilitásában. A harckocsikban az arány egy kicsit jobb volt, de a legújabb T-4-ek harci tulajdonságaikban már nem voltak rosszabbak a mi T-34-ünknél, és a német tankok legénysége sokkal több tapasztalattal, kiváló optikával és kiképzéssel rendelkezett! Tehát a német tábornokok nagyot hazudnak, amikor azt állítják, hogy a Szovjetuniónak hétszeres erőfölénye volt. Ez egyáltalán nem történhetett meg. Németország lakossága nyolcvanmillió, plusz Ausztria, a szudétanémetek, az európai országok diaszpórái, összesen több mint százmillió. Nem számítva a szövetségeseket. A Szovjetuniónak pedig a hivatalos adatok szerint 194 millió lakosa volt, egyes frissített becslések szerint pedig 7 millióval kevesebb, így a népszámlálási adatokat Sztálin parancsára felfújták. Plusz a német szövetségesek, ez körülbelül százmillió, egyedül Olaszország negyvennyolc millió, a gyarmatokat nem számítva. Plusz a megszállt országok lakossága, idegen SS légiók, rabszolgamunkások! Tehát már 1941-ben a Szovjetuniónak nem volt előnye. 1942 őszén pedig az ellenség emberi erőforrása csaknem kétszer akkora volt, mint Oroszországé. '42 ősze tehát szinte az utolsó lehetőség a háború menetének megváltoztatására. Ezenkívül az USA és Anglia aktívan kereste a módot arra, hogy külön békét kössön Németországgal. Egy szakadék szélén lógtunk, Japán pedig csapatokat vonzott a keleti határokhoz!
  Mirabela higgadtan kifejtette véleményét:
  - Szerintem a németek vereségéért a fő hibás Hitlert terheli. Ha Sztálingrád közelében csoportosította volna át csapatait, képes lett volna visszaverni a szovjet csapatok támadását, különösen, mivel az ellenség számbeli fölénye csekély volt. Igen, és hasonló információk érkeztek a német hírszerzéstől. Lehetetlen ilyen nagy számú csapatot titokban átszállítani a csupasz sztyeppén. Sőt, két nagy folyón, a Volgán és a Donon is le kellett győznünk.
  Anasztázia alig észrevehető összerándulással egyetértett:
  - Hitlert cserbenhagyta az okkultizmus iránti vágya. Asztrológusaiban jobban bízott, mint a hivatásos tábornokokban. Arra ösztönözték, hogy bármi áron elfoglalja Sztálingrádot. Akkor a háború győztesen ér véget. Így hát a német csapatok Sztálingrád közelében húzódtak össze. És egyetlen figyelmeztetésnek sem volt hatása Hitlerre! Úgy tűnik, Adolfot túlságosan elragadta a miszticizmus. És még 1941-ben Moszkva közelében, ha a nácik jobban felkészültek volna a télre, nem tudni, hogyan végződtek volna a dolgok. Így hát a Führer a hideggel való megegyezésre számított. A Thule Társaság misztikusai meggyőzték Hitlert, hogy magasabb szellemek segítségével szárazra és melegre teszik az orosz telet. És hitt nekik, megtagadva a megfelelő felkészülést.
  Mirabela élénken bólintott:
  - Idióta! Nem mondhatsz semmit! Ezen kívül Hitler elkövetett egy másik nagy hibát is: ahelyett, hogy gyorsan kivonta volna a csapatokat a téli szállásokra, az Orel-Rzsev vonalra, azt parancsolta: egy lépést se hátra, harcoljatok makacsul és fanatikusan! Ez sok tízezer németet ölt meg, akik halálra fagytak a lövészárokban. A németek súlyosan legyengültek! Szerencsére nekünk!
  - Az ellenség ostobasága nem helyettesítheti a saját képességedet! - Az ultra-hipermarsall, aki nem tudott ellenállni, beleharapott az ultrapizzába. - Igen, ízlik, nem rossz, de legközelebb egy fényűző hiperpizzával kedveskedünk, millióféle hússal?
  A lány boldog volt:
  - Természetesen akarom! Mit szólnál egy milliárdhoz?
  Anasztázia lazán így szólt:
  - Tud! Ha kapsz egy hiperchipet, készítünk egyet kifejezetten neked! Általában igazi show-t, lakomát rendezünk a hegyen. Talán még rendet is alapítunk az ön tiszteletére.
  Mirabela zavarba jött, az arca enyhén rózsaszínű lett:
  - Valójában nem szokás parancsokat kiosztani a modern háború hőseinek tiszteletére. Van egy íratlan szabály, amelyet a Nagy Háború mindkét oldala betart. Csak ősi hősök engedélyezettek!
  - Ez alól kivételt teszünk, hiszen ez valóban egyedülálló szolgáltatás a birodalom számára! Általában meglepetés lesz, amit a császárné készített a hősnőnek! Nem kell álmodozni! Hosszú és kegyetlen küzdelem áll előttünk, nem az életért, hanem a halálért! De miért beszélünk közhelyekről? - A hipermarsall szélesen elmosolyodott, bár a szeme tigrisszerű maradt. - Nekem személy szerint sokkal vonzóbbnak tűnik az éremen szereplő arca, mint Kutuzov vagy Zsukov petyhüdt arca. Általában talán ezért döntöttek úgy, hogy nem bélyegzik meg a parancsokat modern harcosok portréival, mert túl szépek, egyetlen csúnya arc sincs! A háttérben a régi hősök unalmasnak tűnnek - nem esztétikusak.
  Mirabela megigazította göndör haját vákuummal (bánattal) a hangjában, és így szólt:
  - Milyen kár, hogy az ókori Oroszország parancsnokai között, legalábbis a főbbek között, egyetlen nő sem volt. Például nem volt rossz, ha a Nagy Honvédő Háború idején volt egy női marsall. Akkor a győzelem sokkal korábban meglett volna!
  Anastasia nem ellenkezett:
  - Talán a Nagy Honvédő Háború idején: sok hibát követtek el. Valóban lehetett nyerni korábban. Különösen a szmolenszki csatában elszenvedett közepes vereség, egy Ukrajnában felülmúlhatatlan vereség, téves számítások az 1942-es tavaszi hadjárat során. Arról nem is beszélve: milyen lehetőségeket hagytak ki '43 február-márciusában! Általában véve valószínűleg tanulmányozta a második világháború tapasztalatait és mindkét fél hibáit.
  - Tanultam! Mivel minden közlegény feljuthat a legmagasabb rangú parancsnoki szintre és bekerülhet a legfelsőbb katonai tanácsba, megtanítottuk a taktika és a stratégia alapjait. - pislogott a lány, és a szempillájával leszakított egy porszemet egy megrepedt ételkéregről. - Őszintén szólva Zsukov nem teljesen megfelelő parancsnok. Nagy vérrel aratott győzelmeket, túl egyenesen cselekedett! Még "véres uralkodónak" is hívták!
  Az Ultra-Hyper-Marsall felemelte a hangját:
  - Ki tudja, hogyan lehet áldozatok nélkül nyerni?! Még nem tanultuk meg, hogyan kell így harcolni. Győzelmet veszteség nélkül csak a mesékben vagy a rossz fikciókban lehet elérni. Ami az egyenességet illeti, a mellékmanőverek minden háborúra jellemzőek, különösen a gépesítettekre. Zsukov természetesen nem eléggé alkalmazott hasonló taktikát, de így is sok győzelmet aratott. Különösen sikeres volt zseniális hadműveletében: Berlin megrohanásában! Két hét alatt sikerült legyőznünk egy bevehetetlen védelmi vonalat elfoglaló egymillió-kétszázezer katonából álló csoportot! Sok nyugati szakértőt lenyűgözött ez a siker. A veszteségek pedig nem számítanak, mindenesetre elkerülhetetlenek! Általában miért vontak be minket egy ilyen sűrű történetbe! Inkább beszéljük meg terveit, miután belépünk egy másik univerzumba!
  Mirabela összezavarodott:
  - Mit tehetek! Nem képeztek ki hivatásos kémnek, bár az alapvető hírszerzési technikákat biztosan ismerem!
  Anasztázia biztatott:
  - Itt szerintem szeszély szerint kell cselekedned! Pontos számítás nélkül! Először azt sem tudjuk, milyen világba kerülsz. Lehetséges, hogy egy fekete lyukba vagy egy radioaktív temetőbe dobnak. A civilizáció egyszerre lehet rettenetesen elmaradott és perverz módon túlfejlett! Szóval készülj fel mindenre! Mi viszont csak sok szerencsét kívánunk!
  - Miért nem visznek fel egy csillaghajóra? - kérdezte a lány.
  - Nem! Ezt még nem tudjuk megtenni! Egy portálon keresztül fogsz dobni, körülbelül az univerzum közepéig. Ez az egyetlen dolog, amit elmondhatok. Semmilyen kommunikációt nem tudunk fenntartani! - sóhajtott Anasztázia.
  - Hogyan térjek vissza? Vagy nincs visszaút? - Mirabela arca megnyúlt és elsápadt.
  A Szeretet és Gyengédség Osztályának vezetője úgy válaszolt, mintha magától értetődő volna:
  - Azon a ponton, ahol ledobnak, lesz egy vészkijárat. Nagyon képes visszaadni a testedet, a hiperchippel együtt. Ez a legújabb találmányunk, így lesz egy kis ideje, hogy megtalálja a műtárgyat.
  - Az idő a legobjektívebb bíró - mindenkinek megadja a szót, és bizonyítékokat tár fel! - mondta Mirabela, és érezhetően felvidult. - De ebben az esetben terv nélkül kell cselekednie.
  - Mit tudsz tervezni? Minden csata kiszámíthatatlan! Ez a háború axiómája! - Anasztázia már kezdett idegesíteni, a lány elviselhetetlen a hülyeségében.
  - Az improvizáció a győzelem axiómája! A sablon a vereség tétele! - fejezte ki magát Mirabel egy aforizmával. - De legalább fegyvert adnak?
  - A legdrágább és legmodernebb fegyverekkel fogjuk felfegyverezni. Többféle védelem van, vagy inkább harminchárom, például a hiper-szuperkatonák, de nem tudom, ez segít-e! Még nem vagyunk mindenhatóak, és minden új univerzum a természet rejtélye! Azonban azt gondolom, hogy nem tartozol azok közé, akik először lőnek, majd a levegőbe ordítanak!
  - Jobb! De ha már bebizonyosodott, hogy a technológiánk tehetetlen ebben az univerzumban, akkor miért pazarolnék erőforrásokat a fegyvereimre. Hiszen a háborúban minden rubel értékes. Kibírom valahogy, talán szerzek néhány elfogott fegyvert!
  Anasztázia lenyelte egy szöcske és egy avokádó hibridjét, lemosva ezzel egy paradicsomkobra vérét. A hang sokkal erősebb lett:
  - Mit! Az is jó, hogy törődik a költségvetésünkkel. De nincs hiányunk anyagi erőforrásokból, és nem tudjuk pontosan, mi történik a fegyverekkel. Talán szerencséd lesz, és a fegyver túléli. Ráadásul, ha egy életre alkalmatlan bolygóra kerülsz, ez az egyetlen dolog, ami megvédhet. Főleg, ha egy csillag felszínére kerülsz!
  Mirabela színlelt félelemmel válaszolt:
  - A borzalom fel fog égetni!
  - Csak nem GSS-szintű védekezésben! Minden szupersztár lesz! - Anasztázia könnyedén megveregette beszélgetőtársa vállát.
  Mirabela befejezte a pizzáját, és csendben maradt. Egyrészt hízelgett neki, hogy vigyáznak rá, másrészt viszont bizonyos rossz érzései még mindig voltak benne. Nem a halálbüntetés kifinomult módszere ez? Azonban: mit mondhatunk a halálról? Ez egyfajta rejtély - ésszerű ember nem hisz a mennyről és a pokolról szóló mesékben! De még mindig vannak elméletek, amelyek nem zárják ki a lelkek reinkarnációját az élet vége után. Talán még azzal is, hogy egy másik univerzumba költözünk? Létezik a többszörös tükrözés elmélete, és nagyon sok párhuzamos világ az univerzumok páros elrendezésével! Valamint a különféle árnyékdimenziók és alterek. Általánosságban elmondható, hogy az univerzum sokkal összetettebbnek bizonyult, mint azt az ókorban gondolták! De nem igazán akartam ilyen dzsungelbe menni. A fizika nagyon sokszintűvé vált, de minden bizonnyal bővültek az anyag és felhasználási lehetőségei. A hiperplazma sokféle megnyilvánulása jelent meg. Az anyag hatodik halmazállapotának felfedezése: valódi forradalmat idézett elő a tudományban és a technikában! Most a legvadabb fantáziák váltak lehetővé. Repül az űrbe, galaxisok között, energia- és élelmezési problémák megoldása. Fokozatosan új típusú hiperplazmát fedeztek fel és hoztak létre, beleértve a biomérnökséget is, amely az emberi testek felépítésében kezdte használni őket.
  Halhatatlanná tette az embereket! Ugyanakkor létrejöttek a legerősebb és legváltozatosabb fegyverek, amelyek segítettek az univerzum meghódításában. A legnagyobb hatás a hiperplazma mágiában való felhasználása. A szupertechnológiák, a speciális szuperreaktorok és a mágia kombinációja hatalmas erővé vált. A varázslat azonban irracionális maradt! Senki sem tudta teljesen megfejteni a természetét! Miért képesek egyesek varázslatot végrehajtani, míg mások, a biomérnöki erőfeszítések ellenére, nem?
  Mirabela maga is tudta, hogyan kell varázsolni, de megfosztották ettől a lehetőségtől! A kiválasztott millió minden tagja rendelkezik mágiával, de speciális sugárzás segítségével ezek a képességek csillapíthatók. Nem kellene megkérnünk az ultra-hipermarsallt, hogy adja vissza mágikus erejének legalább egy részét?
  - Nagyon fontos a feladatom! Szeretnék legalább tenni valamit, hátha használhatatlannak bizonyulnak a fegyvereim. - kérdezte a lány. - Végül is a mágia jó segítség!
  Anasztázia rosszul rejtett bosszúsággal válaszolt:
  - Ezt már akkor csináltuk, amikor a virtuális alvilágban voltál, teljes feldolgozást végeztünk.
  - Akkor miért nem érzem? - lepődött meg a lány.
  - A mágikus képességek egy idő után megjelennek! - vágott közbe a Szeretet és Gyengédség Tanszék vezetője.
  -Mennyi?
  - Különböző embereknek más módjai vannak! Nem kell nagyon sietni. Az anti-sugárzás, amellyel leegyszerűsítettek téged, túl erős volt ahhoz, hogy azonnal semlegesítse az összes következményt. Szóval nyugi lány!
  Mirabela nagyot sóhajtott:
  - Meghalhatok anélkül, hogy bemutatnám minden képességemet?
  Az ultra-hipermarsall hátradőlt a székében, és egy köteg színes szikrát eresztett ki a szája mögül:
  - Elöl megsemmisülhetsz. Általánosságban elmondható, hogy egyes gyávák szívesebben élnek és szenvednek csapatellenes csapatokban, mint hogy meghaljanak a Szent Hazáért. Bár szerintem te nem tartozol azok közé. És a képességek megnyilvánulhatnak két hét, egy hónap, egy év alatt! Itt mindenkinek más a helyzet. A fiúk általában gyorsabban felépülnek, mint a lányok! Miért van olyan sok elmélet, nem leszel kíváncsi rájuk hallgatni!
  Mirabela váratlanul beleegyezett:
  - Őszintén szólva, szeretném, ha hamarabb küldenének!
  Anasztázia telepatikus impulzussal elhívta a gyémántlepke és az aranyhal hibridjét, és három nyelvével nyalogatni kezdte. Az egyik nyelv piros, a másik lila, a harmadik sárga. A hang ennek ellenére érthető maradt, sőt tisztább lett:
  "A hiperreaktort most töltik; ahhoz, hogy átvigyük, energiát kell elköltened, egy egész ipari bolygó egyhavi adagját." A Big Loop egy nagyon nehezen elérhető univerzum. Szóval lány, sokba kerülsz nekünk. Nem tudom: hogyan fognak megbüntetni, ha nem sikerül?
  - A kudarc akkor is halál! - legyintett lazán Mirabela.
  Anasztázia mondta, miközben a billentyűjét mély, gazdag basszusra cserélte:
  - Igen, de van lehetőség kivonni téged. Különösen most folyik a vita: el kell-e távolítani Adolf Hitlert a szubűrből, hogy azonnal ítélkezzenek és megbüntessenek, vagy meg kell várni a háború végéig.
  - Miért nem most? - Mirabela lenyalta az ujjairól a lé és zsír keverékét, egy fényűző ételt (valójában szinte először evett)
  - Hitlert túl sokan átkozták, és a negatív dimenzióból nagyon nehéz kiszedni személyiségfájlját! Az energiafelhasználás magas, de tudod, hogy háború alatt nincs többletforrás! "Az ultra-hipermarsall leharapta a szárnyas hal fejét, és azonnal megrágta.
  - Ez érthető, de ha vége lesz a háborúnak, mi lesz vele! - Mirabela még meglepődött is, az ujjakat nyalni szinte kellemesebb, mint magát a pizzát megenni.
  - Majd a népbíróság dönt! Inkább örökre az alvilágba küldik őket, mint amilyet nemrég élveztél! - vágta le a gonoszt Anasztázia.
  - Brr! Nem túl kegyetlen? - A lány hirtelen úgy érezte, hogy egy légüres térbe került.
  - Hát nem ismered a történelmet, mennyi szláv vér ontott Hitler hibájából! Nagyon szigorúan, igazságosan meg kell büntetni. - Az ultramarsall láthatóan dühében lenyelte a hallepke maradványait. A szárny egy darabja a padlóra esett, és egyszerre elpárolgott.
  Mirabela nyugodtan megjegyezte:
  - Olvastam Hitlert, köztük kevéssé ismert műveket is! Nem hiszem, hogy teljesen mániákus vagy teljes gazember!
  Anastasia meglepettnek tűnt:
  - Miért?
  Mirabela sietve magyarázkodni kezdett (nem mindenkinél van ilyen tudatosság, ezt nem tanítják az akadémiákon), általában csak hosszúnak tűnt a beszélgetésük, de valójában nem tartott tovább három másodpercnél.
  - Egyáltalán nem a kultúra ellen. Ellenkezőleg, a tudomány, az iskolák, a színházak fejlesztését, a tisztességes és rátermett emberek felemelkedését követelte. Hitler árja, tiszta kultúrát akart nevelni, fegyelmet és pontosságot nevelni más népekben! Ráadásul Hitler egyáltalán nem álmodott világuralomról, nagy birodalmat akart, bizonyos határokkal. És nem volt terve a szlávok teljes elpusztítására! Éppen ellenkezőleg, Adolf azt hitte, hogy német irányítás alatt az oroszok és más népek jobban fognak élni, mint Sztálin alatt. Ráadásul a fasiszták megtalálták az optimális egyensúlyt a kapitalizmus és a szocializmus között. Különösen a német munkások élveztek kiterjedt kiváltságokat, míg a tőkések jövedelme jelentősen korlátozott volt. Általánosságban elmondható, hogy most birodalmunkban nincs magántulajdon a termelőeszközökön. Minden gyár birodalmi, és gazdasági hadseregek katonái szolgálnak bennük. De ez nem ad okot bürokratizálódásra?
  - szólt közbe Anasztázia
  - Nem, hülye! A hiperplazma számítógépek tervezéssel foglalkoznak, a bürokratikus munka rendkívül racionalizált! Az egész gazdaságot egyértelműen a parancsnokok irányítják. A szovjet korszakban merültek fel problémák a fejletlen elektronika miatt. Ha nincs Gorbacsov és Jelcin gyengesége, vagy inkább árulása, szovjet birodalmunk a világ leggazdagabbja lett volna! Sztálin alatt azonban nagy volt a termelési dinamika, az elektronika hiánya ellenére! Egyébként beszéltem Sztálinnal. A genetikai vizsgálatok kimutatták, hogy apja felől orosz, egy sarkkutató és nemes Przhevalsky fia! A maga idejében rendkívül tehetséges ember, okosabb szinte az összes katonai vezetőjénél. Ha minden parancsnokunk olyan lenne, mint ő, a háború Németországgal legfeljebb hat hónapig tartana. Még váratlan támadás esetén is! Hány győzelmet hagytunk ki!
  - Miért kell megbánni? - mondta Mirabel, és lesütötte a tekintetét. - Meg lehet javítani?
  - Egy szuper időgép segítségével minden lehetséges! Lány vagy, látom: ezt nem igazán érted.
  - Megértem! Ha a nácikat korábban és kevesebb vérontással győzték volna le, akkor lett volna esély az USA legyőzésére és az egész világ meghódítására! Ebben az esetben a csillagok terjeszkedése jóval korábban elkezdődött, és a Nagyoroszországgal vívott háborúban előnyt kaptunk volna! - Így van? - Mirabela örömmel mutatta meg műveltségét!
  A hipermarsall leharapta a villája éles végeit (nyikorgott), és beleegyezett:
  - Igen, jelentős, és gyorsan nyerhetnénk! Tükörképünk alapján azonban lehetséges, hogy a történelem menete náluk is megváltozott. Általában sokféle alternatíva létezik itt. Ha Dzsingisz kánt fiatalkorában megölték volna, nem lett volna Batu invázió! Másrészt az egykori Kijevi Rusz széttöredezett, és nem tudni, mikor jelenik meg az egyesítésére képes fejedelem. Ne feledje, milyen hevesen: a Szovjetunió összeomlása után Ukrajna és Oroszország összecsapott.
  - De hát egyesültek! - szúrta be Mirabela
  - Nehéz háború után!
  - A háború az ember természetes állapota!
  - Természetesen! De rossz, amikor testvérek közé kerül! - Anasztázia eltakarta a szemét a tenyerével.
  - Nézd ki beszél! - mérgelődött Mirabela.
  Az Ultra-Hyper-Marshal félbeszakította:
  - Azt mondtam! De általában, gondolod, örülök, hogy ugyanazok az orosz fiúk és lányok halnak meg a csatákban, mint én! Fáj megütni a kishúgodat!
  A lány mérges lett:
  - Az egész háborúnk tele van ütésekkel! Valamilyen módon az önkínzásra emlékeztet! És ami a legfontosabb, értelmetlen.
  Anastasia éppen válaszolni készült, amikor az egész helyiséget megtelt egy fájdalmasan vakító vörös fény, és bravúros zene szólt!
  - Figyelem! A császárné felveszi a kapcsolatot! - motyogta szárazon az ultra-hipermarsall.
  Egy fenséges hologram jelent meg előttük. A császárné szkafandert viselt, ami úgy nézett ki, mint egy lovagi páncél. A fejet sisak fedi: az arc és a haj nem látszik! A figura sportos, de szkafanderben nem lehet tudni, hogy férfi vagy nő! Általában egyetlen halandó sem látta a jelenlegi császár arcát. Portrék és videoképek nem készültek. Még az uralkodó valódi neve is gondosan őrzött titok volt, kivéve a válogatott emberek szűk körét. Miért ilyen komoly korlátozások? A válasz elemi! Hogy a háború alatt az ellenség ne használhasson olyan mágiát vagy hipertechnológiát, amely befolyásolhatja a császár döntéseit. Hiszen még a vezető születési (születési) pontos dátuma is abszolút bizalmas, mert a horoszkóp segítségével kiszámolhatja a jellemvonásokat, hogy irányítani, előre jelezze a mozdulatokat vagy kárt okozzon. A pletykák szerint a császárné mesésen elbűvölő volt, de amikor minden nő örökké fiatal és gyönyörű, ez nem olyan feltűnő. Mirabela is gyönyörű, úgy néz ki, húsz éves, és eléggé képes megnyerni a Mrs. Universe versenyt.
  A császárné nagyon halk, mennydörgő (mintha egy kórus énekelne egyszerre) basszuson (az elektronika egyértelműen megváltoztatta a hangját).
  - Örömmel köszöntöm alázatos szolgáimat!
  - Dicsőség a Legnagyobb Szent Oroszországnak! Teljesüljön a császár akarata! - kiáltotta mindkét harcos tisztelgésre felemelve a kezét.
  A hölgy udvariasan válaszolt:
  - És dicsőség nektek, alázatos harcosok! Hiszen az egész univerzum a hozzád hasonló embereken nyugszik! Remélem, nem kell még egyszer elmagyarázni a feladat fontosságát?
  Mirabela bólintott:
  - Mintha az egész univerzumot rám akasztották volna!
  A hologram nagyobb lett, a páncél szikrázott:
  - Quasarno (kiváló) privát! Most van még egy kis magyaráznivalója! Nem fogjuk teljesen elpusztítani Nagy Oroszországot. Bár üvöltöznek, de testvéri emberek! De ha elkéstél, és a küldetésed, vagy esetleg a többi ügynökünk kudarcot vall, akkor a legújabb, legerősebb fegyvereket fogjuk használni az ellenség ellen. Elvei rendkívül titkosak, de a pusztító ereje akkora, hogy lehetséges a galaxisok szuperhalmazainak elpusztítása. Az ellenség párhuzamos fejlesztéseket is folytat, hamarosan készen is lesz egy hasonló fegyverrel. Ebben az esetben a főszerep az lesz, aki először üt. Szóval már nincs sok idő hátra!
  Mirabela rettenetesen elsápadt, és kiszakadt az ajkáról:
  - Sietni fogok!
  A császárné megnyugtatta, hangja szelídebb lett:
  - Siess - ne siess! A szuperfegyver még nincs készen, az ellenség pedig kémei és szabotőrei segítségével mindent megtesz, hogy lassítsa a munkát. Mi sem vagyunk eladósodva! Ütéseket cserélnek! A háború olyan, mint a boksz, csak kiütés után - nem fogsz kezet!
  - Azt jelenti!
  - Ne rohanj túl sokat, és vigyázz az életedre, kislány! Nagyon kedves vagy, az emberiesség hányadosa lekerült a listáról! - A császárné megfordult a tengelye körül, páncélja száz csillagként szikrázott.
  Az ultra-hipermarsall félénken megkérdezte:
  - Adjak neki fegyvert?
  - Természetesen! Minden a legújabb technikával! Általában még fegyvertúltermelésünk is van, inkább nincs elég emberünk.
  Anasztázia meghajolt:
  - Ultrasztár! Nem merem tovább fogva tartani, a legnagyobbak közül a legnagyobb!
  A császárné megsértődött; hangjából szeszélyes hang hallatszott:
  - Nem szeretsz a császárral kommunikálni! Hiszen ez is nagyobb teljesítmény, közel lenni a vezetőhöz! Milyen depressziósak a sasok! Mit szóltok hozzá?
  - Természetesen nagy öröm veled kommunikálni! - mondta Mirabela - Olyan, mintha csodálatos zenét, dallamjátékot hallgatnánk. Bár egy ilyen összehasonlítás túl sápadt ahhoz, hogy leírja, mennyire lenyűgöz bennünket az intelligenciája!
  A világegyetem uralkodója megváltoztatta a hangját, a hangja sokkal nőiesebb lett:
  - Van egy rejtett gúny a szavaidban, de tetszik, hogy nem félsz tőlem. A gyávaság a katona legnagyobb hibája. Az intelligencia hiánya még kompenzálható számítógéppel, de a bátorságot semmiféle technológia nem pótolja! - A császárné hármas villámokat bocsátott ki, a levegő úgy szikrázott, mintha hópelyhek szikráznának, Mirabela érezte a meleget.
  - Igen, egyetértek, ó, nagyszerű hölgy! Bár őszintén szólva az okos gyáva néha több hasznot hoz a birodalomnak, mint egy bátor bolond!
  A császárné gúnyosan megjegyezte:
  - Igazad van! Figyelembe véve, hogy a halottak nem harcolhatnak! A halott katona mindig rossz katona! - A hatalmas császárné már valóban mennydörgött. - Tudod, nem félsz vitatkozni valakivel, aki egy egész billió vagy akár egy kvadrillió hozzád hasonló embert képes örök gyötrelembe küldeni az alvilágba. Ez arra utal, hogy a lány képes eltérni a gondolkodási mintától. Jaj, katonáink többsége: csak a cikk által biztosított eszköz.
  Mirabela halkan mondta:
  - Okosak, műveltek és nagyon műveltek! Nem kell rosszat mondani a bajtársaimról. Mindannyian jó iskolába mentek!
  - A háború jó iskola, de ha hibázol, nem tudod újra vizsgázni! - A császárné fejjel lefelé állt, egy poligám sugárzást kibocsátó füzérnek támaszkodva. - Általánosságban elmondható, hogy seregünkben nincsenek bolondok! Ez egy komoly képzési rendszer genetikai szelekcióval. Egyszóval kis fotóm, mondd, szép vagyok?!
  Mirabela nem tudott ellenállni a viccnek:
  - Nagyon, főleg páncélban, annyira csillognak, hogy jó ránézni! Valami olyan, mint egy ősi grill!
  A császárné nyugodt maradt, és úgy tűnt, még örült is:
  - Még jó, hogy van fantáziadús gondolkodásod. Sokkal rosszabb, ha az emberek nem tudnak két szót összerakni, főleg hatalom jelenlétében! Nos, oké, szép és gyengéd, nincs időd megbeszélni veled. Bár például mondd meg: mi hiányzik mindig, és mitől leszek állandóan rosszul!
  - Erő! - válaszolta gyorsan Mirabelle.
  A hölgy meglepődött, zöld hullám futott át az öltönyön:
  - Azta! De a laktanyában ezt nem tanították meg neked! Hogy találtad ki?
  - Levonás módszerével! - válaszolta a lány.
  - Hogy van ez? Tudsz pontosítani!? - A császárné az ujjával reprodukálta: varázslatos fantom, pitypang és rák hibrid formájában, karddal a kezében.
  Mirabela nyugtalanul válaszolt:
  - Az erő mindig hiányzik, de a felelősség megbetegít! Ez egy axióma! Általánosságban elmondható, hogy olyan nehéz a vállán tartani az univerzumot!
  A pitypang és a rák hibridje megbirkózott a hirtelen felbukkanó róka és sertés keverékével, a kardon kívül még számos hangszert használtak, látszólag inkább muzikális, mint harcias:
  - Ha racionálisan osztja el a felelősséget, akkor nem minden olyan nehéz. Az állapotmechanizmus a tökéletességig hibamentes. Ez egyfajta vízesés, minden látszólagos gyorsaság ellenére, teljesen stabil rendszer. - A császárné észrevette, és pulzárt bocsátott ki a szeméből (azonnal hangtalanul felrobbant):
  - Az energiarendszert egy szökőkúttal hasonlítjuk össze, amikor a patak felfelé lövell, sokkal helyénvalóbb! - tiltakozott Mirabela, elcsodálkozva saját bátorságán.
  - A lány bájosan veszekszik velem. Olyan, mint a Fagyos Alice-ről szóló mesében! Olyan pimasz volt a királynővel szemben, hogy vastag jégbe falazta! - A második mágikus pulzár még nagyobb és fényesebb volt, mint az első, és éles szögek formájában.
  - Miért nem szilárd hidrogén!?
  - Nem akartam természetes szőkévé tenni! - Egy meztelen lány és egy szokatlanul fényes légyölő galóca hibridjének fantomja villant be.
  Mirabela nem tudott nem kuncogni:
  - Azt mondják, a szőkéknek nagyon eredeti a gondolkodása!
  Az Univerzum úrnője egyszerre több tucat varázslatos vetületet világított meg:
  - Olyan hülye, mint egy szőke! De a hajad természetesen gyöngy és arany keveréke! Hyperquasar! Remélem még találkozunk! nagyon kedveltelek! - A gigantikus hologram üstökösként villant, és a fantomokkal együtt eltűnt.
  Mirabela meghajolt és suttogta:
  - Furcsa, a világegyetem uralkodója bolondnak tűnik!
  Az ultra-hipermarsall intett a kezével:
  - Csak humorosan beszél, de általában, ha a császár helyében lennél, megértenéd, miért! Akkor értékelni tudtam egy egyszerű emberi viccet.
  - Nem hibáztatom őt! Amikor annyi probléma van, nagyon szeretne hülyéskedni.
  Anastasia telepatikus impulzust küldött, és azt válaszolták neki:
  - Itt az ideje, mire a portál bejáratához érünk, minden készen lesz!
  - Végül! Valami ismeretlenre várni mindig fájdalmas! Elolvadnak az idegek! - mondta Mirabela kétségbeesetten.
  Mindkét lány (bár egyikük már meghaladta a négyszáz ciklust), egy tucat harci robot kíséretében, ötven különböző fegyverrel rettegve, a bolygórendszer másik vége felé tartott. Egy szakasz tetralet kísérte őket.
  . FEJEZET 15. sz.
  A rabszolgák a félmeztelen lányokra bámultak, és azonnal ostorokat kaptak:
  - Ne nézd! A törzsed nem engedélyezett!
  A rabszolgáknak utol kellett érniük. Furcsa módon a fiúkhoz való hozzáállás liberálisabb volt. Megengedték, hogy közelebb jöjjenek, és lelkesen nézzék a lányokat. Izzadt meztelen testek csillogtak, csinos lányok telt, kissé karcos mellei remegtek.
  Ahmed főkereskedő ásított:
  - Nem, ez nem az! Csak női birkózás, ott jobb volt karddal. Hívd az idősebbet.
  - Már jön is!
  Valójában megjelent a falu vezetője. Tógában volt, és hosszú szürke szakálla volt, ráncos arca szinte fekete volt. Facipő csattant a köveken.
  - Üdv Ahmed! Töltöd az éjszakát, vagy csak átutazol?
  A rabszolgakereskedő ugatott:
  - Utunkra! Figyelj, adj egy kis műsort, ez unalmas! Nem találkozom rablókkal, és a kezem hiányzik a kardot.
  Az öreg bólintott:
  - Harcolsz magaddal, vagy hagyod integetni az embereinket:!
  Ahmed gyűrűs ujjai közé nézett, és úgy döntött:
  - Igen, jobb, ha magad csinálod! Megölni egy másikat szórakoztatóbb, mint csak nézni, ahogy valaki meghal.
  Az idősebb ihletet kapott:
  - Tehát nem lesz kegyelem! Csak a halálig!
  A rabszolgakereskedő elvigyorodott:
  - Pontosan ez Pilon. Vagy szerinted elegem van, csak fájni fog!
  Az idősebb megvakarta a szakállát:
  - Ezt meg kell fizetni! A fiatal lányok kétszáz-ötven ezüst sisakba kerülnek, jaj, a rabszolgák iránt óriási a kereslet! De a férfiak olcsóbbak, száztól harmincig, a fiúk meg még húszért is mennek!
  Ahmed közbeszólt:
  - Akkor jobb fiúnak lenni! A pénzt spórolni kell.
  Pilon örült:
  - A te választásod, a fiúk szinte semmibe nem kerülnek, ráadásul sokan vannak, és nehéz őket etetni. Most pedig vessünk sorsot.
  Ahmed elvigyorodott.
  - Csak gyorsabban, nem szoktam sokáig várni.
  Miután kiválasztotta a tíz évnél idősebb fiúkat a legszegényebb családokból, Pilon megparancsolta nekik, hogy húzzanak szívószálat. Akinek a legrövidebb, annak harcolnia kell. A fiúk általában a korukban elvárt módon viselkedtek, zajosan, de merészen. Senki sem volt ravasz, a kardharc bizony szórakoztató játéknak tűnt számukra. A győztes egy tizennégy év körüli, meglehetősen izmos, sötét bőrű fiú lett. Könnyű kardot adtak a kezébe, és olajat csepegtek a fejére. A gyerekek versengtek egymással, hogy tanácsot adjanak. Ahmed egy hosszabb és nehezebb kardot választott, és elvigyorodott. Jó kardvívó volt, és több mint magabiztos volt a győzelemben egy olyan fiú ellen, aki, ha volt tapasztalata, csak botokkal küzdött. Ha azonban a fiú tud még valamit, akkor Ahmed csak örülni fog neki, és érdekesebben fog szórakozni.
  A rabszolgák lédús, seprűre emlékeztető gyümölcsöt kaptak, csak a bőre volt érdes és vékonyabb, könnyen eltávolítható volt. Az íze sokkal édesebb, valami narancsos, de minőségibb. Yanka mentálisan megköszönte a démonoknak, hogy egy olyan meleg világba küldték, mint a szocsi üdülőhely, ahol nem kellett éheznie, és nem voltak szörnyű szúnyogok. Nyilvánvalóan több nap jelenléte jótékony hatással volt a növény- és állatvilágra. Yanka ránézett, és egyúttal együtt érezte a tinédzsert, akinek harcolnia kellett a kereskedővel. Képes-e ellenállni egy ekkora, csaknem két méter magas kolosszusnak, akit nem sért meg a sebesség és a reakció? A hollywoodi filmekben igaz: általában a kis harcosok gyakrabban nyernek. Általános szabály, hogy negatív karakter: sokkal magasabb és nagyobb súlyú, mint egy pozitív. Egyfajta filmipari hagyomány! De az élet sokkal keményebb, mint Hollywood, és a kereskedő nem olyan bolond, hogy úgy harcoljon, hogy ne bízzon saját abszolút felsőbbrendűségében.
  A falusi lakosok egy része, többségében gyerekek, akik munkától mentesek voltak, összegyűltek, hogy megcsodálják a ritka látványt. Ez nem harc vagy ökölharc, hanem halálos küzdelem! Ennek ellenére a gyerekek általában valamilyen apróságra, bogarakra, házi készítésű játékokra, vagy enyhe testi fenyítésre, pofonra, fenékrúgásra, fáról ugrásra, vagy éppen arculcsapásra kötöttek fogadást. A tinédzser rabszolgák, akiknek semmijük sem volt, csípésekre, kattintásokra és egyéb apróságokra is fogadtak. Mivel Yanka egy szekéren ült, senki nem kötött vele fogadást, és nem akart közeledni a fiúkhoz.
  Nem hitt egy egyszerű falusi fiú győzelmében egy ügyes felnőtt harcos felett, és nem akart fogadni a kegyetlen Akhmedre.
  Megszólalt a kürt és elkezdődött a harc. Akhmed legalább százharminc kilogrammot nyomott, vagyis háromszor többet, mint a fiú, aki tizennégy évére csaknem a standard méretnek felelt meg.
  A kereskedő morogta:
  - Micsoda kis sakál, acélt akarsz a bordákba.
  A fiú méltósággal és bátran válaszolt:
  - A tiéd alatt!
  Akhmed ugatva próbálta megütni a csizmával, de a fiúnak sikerült kivédenie, és még a lábát is megütötte. Ha a fiúnak élesebb kardja lett volna, a seb súlyos lett volna. A kereskedő káromkodott:
  - Rabszolga trágya!
  - Kövér has! - válaszolta a fiú.
  Akhmed ütött, de a fiú ügyesen elpattant. A kicsi, rugalmas test mozgékony volt, kivéve, ha csak ágyékkötő volt rajtad, nagyon könnyen mozgatható volt.
  Ahmed azonban tapasztalt harcos volt, lassan mozgott, és azt hitte, hogy a kölyökkutya nem hagyja el. A fiú az egyetlen helyes taktikát választotta: az állandó visszavonulást.
  Egy kövér macskára emlékeztetett, aki egy fürge egeret üldöz.
  Akhmed előrenyújtotta kardját, csizmája orrával enyhén eltolta magát, és szemmel tartotta ellenfeleit.
  - Kis sakál, te nyafogsz és gyáva vagy.
  A fiú így válaszolt:
  - Miért dübörögsz és püfölöd a dobot!
  Ahmed kicsit gyorsabban mozgott, és a pengéjének sikerült felhasítania a fiú mellkasát. A csöpögő vér ellenére azonban csak karcolás volt.
  - Úgy vágtál, mint egy lány!
  Ahmed dühében ütött, olyan erővel, hogy a fiú majdnem elejtette a kardját, elesett, de gyorsan felugrott.
  - Nem fogod utolérni!
  Yanknak asszociációi voltak a fejében a híres Pinokkió filmmel, ahol a nagy Karabas is egy kis ember után futott. A filmben minden jól végződött, a szakáll csípte, Karabást tobozok záporoztak. Itt a jenkiknek komoly gondjai voltak, a hólyag egy kancsó nagyon kellemes lé után hirtelen fellázadt, de nagyon nem akartam lemaradni a csata látványáról. Hiszen amikor karddal harcolnak, minden egy pillanat alatt véget érhet.
  - Nem vagyok kicsi, kibírom!
  Ahmed tovább haladt, a fiú, aki belefáradt a menekülésbe, lendítve próbált támadni. Gyors és mozgékony volt, ahogy egy tinédzserhez illik, aki kora gyermekkorától kezdve sokat dolgozott és futott fizikailag, anélkül, hogy olyan gyötrelmet érzett volna, mint az íróasztalnál ülni! . De az elsöprő mozdulatok a vívóiskola teljes hiányát mutatták ki. A fiú egyszerűen intett és ütött, próbált ütni, minden rendszer és alapvető technika nélkül. Ha lenne egy tapasztalt mentora és legalább pár év kiképzése lenne, Ahmed felhasadt hassal feküdne. De sajnos a koldusfiúnak nincs ilyen lehetősége!
  A kereskedőnek több lehetősége is volt, kihasználva a fiú szenvedélyét, hogy átszúrja a mellkasát, vagy akár le is vágja a fejét. De nem sietett, a szemtelen kölyökkutya könnyű halála nem szerepelt a tervei között.
  - Micsoda balek! Folyton rángatódsz és ugatsz! Most pedig nézd: hogyan vágnak az igazi harcosok!
  - Furcsa! - kiabáltak a fiúk és erős ütést kaptak a vállára. A kard azonnal elnehezedett, és a fiú megtántorodott.
  - Hát ki a korcs! - Ahmed kardjának vége véres lett.
  - Te!
  - Szóval szerezz többet! - támadott Ahmed ügyesen. A fiú kezei elgyengültek, és egy újabb támadást követően megsebesült a karjában, és elejtette a kardját.
  A fiúk sikoltoztak. A tinédzser rabszolga megpróbált elmenekülni, de két lándzsa nyomódott a mellkasába:
  - Hol van a sakálborjú!
  Ahmed felugrott, és kardja lapjával fejbe vágta a fiút:
  - Nos, megnyugodtam!
  Yanka fellélegzett, amikor a fiú elesett, úgy tűnt neki, hogy megölték. Látva, hogy a fiú feje ép, felcsillant benne a remény, hogy talán a kereskedő eszméletlenül hagyja a fiatal gladiátort, és akkor magához tér.
  De láthatóan az irgalom nem volt része Ahmed természetének.
  - No, csiklandozza meg!
  A kereskedő különítményéből egy harcos egy előre elkészített lándzsát vett elő a tűzből. Közeledett a mozdulatlan testhez.
  - Na, ugyan már, mit érsz!
  A harcos bólintott, kinyújtotta a lándzsáját, és a forró vas megégette a fiú csupasz sarkát.
  A fiú heves fájdalomtól felsikoltott, és megpróbált felugrani. Ahmed ököllel arcon vágta:
  - Hol van a sakálborjú!
  A fiú elesett, a katonák pedig karjánál és lábánál fogva megragadták. Ahmed a saját kezébe vette a lándzsát, és élvezettel megégette a tinédzser másik sarkát a forró hegyével. Üvöltött, menekülni próbált. A többi fiú elhallgatott, de megállás nélkül figyelték. Ők maguk féltek a kínzástól, de olyan érdekes volt nézni egy kortárs gyötrelmét. Nem hiába gyűlik össze annyi ember a halálbüntetésért vagy a korbácsolásért.
  - Hát miért viszketsz! Ez nagyon szép! Nem! - Ahmed a fiú hóna alá tette a hegyét. Rántott hús illata volt. A hegy azonban gyorsan lehűlt. A harcos fáklyát adott a kereskedőnek. A tüzet a fiú fején lévő sötét hajába vitte, és az elszenesedni kezdett.
  Itt az idősebb nem bírta tovább:
  - Elég!
  - Mi az elég?! - ugatott Ahmed.
  - Megállapodtunk, hogy egyszerűen megölöd, de a kínzásban nem egyeztünk meg!
  - Ó, ez így van! Még öt ezüst sisakot viselsz a szórakozás kedvéért. - A kereskedő pénzt dobott Pilonnak. Mohón megragadta őket, és azt motyogta:
  - Talán tíz?
  - Túl sokat akarsz! Bár itt van, mi... - Egy gondolat villant át Akhmed fején. - Magammal viszem ezt a rabszolgát. Ő lesz az én korbácsfiam. Amint valami viszketni kezd, vagy rossz kedvem van, kiengedem rajta a dühöm. Érted?
  Az öreg alázatosan válaszolt:
  - Általában nem érdekel, hogy megölöd, vagy a tiéd lesz! És a pénz soha nem felesleges! Egyébként a fiú neve Muk, szimbolikusan azt jelenti, hogy kínra született!
  - Csináljunk lisztet, jó lisztet! - örvendezett Ahmed, és megnyalta az ajkát. - Nos, remek, kösd a többi fiúhoz.
  Yanka, hogy ne lássa a kínzást, leugrott a szekérről. A lábai még nem gyógyultak meg teljesen, és rongyokba csavarta őket. Kicsit fájdalmas volt járni, de a fájdalom már ismerőssé vált. A szenvedés a rabszolgaság lánya, a legelső és legerősebb!
  Amikor meghallotta, hogy Mukot elviszik, nem tudta, hogy örüljön vagy szomorúnak. Végül is a lassú kínzás tárgyának lenni nem jobb, mint azonnal meghalni. Főleg, ha ebben az univerzumban a halál után nem csak pokol van!
  Ha megkönnyebbül a hólyagod, a lelked könnyebbé válik, és sokkal vidámabbnak érzed magad. Nos, jobb, ha most csendben maradsz, különben neked magadnak kell felnyögnie a kínzástól!
  A karaván ismét megmozdult: a kipihent rabszolgák vidámabban jártak. Csak Muknek volt nehéz dolga: a sarkát nagy hólyagok borították, és lábujjain kellett járnia. A fiú azonban kitartott, és még mosolyogni is próbált, a sebei ellenére. Yanka azonnal tiszteletet érzett iránta. Általában véve a bátorságot mindig is nagyra értékelték. Egy időben, iskolás korukban volt egy esszé egy szabad történelmi témában: több lapot írt Stenka Razinról. Sőt, nagy tisztelettel, hangsúlyozva, hogy Sztyepan még akkor sem habozott, amikor negyedeléssel végezték ki. A végsőkig viccelődött, mosolygott, kellemes kalandként fogadta a fájdalmas halált. A tanárnak nagyon nem tetszett a dolgozata.
  - Stenka Razin csak egy bandita! - Kiabált.
  - Az emberek nem csak egy banditát követnének. Az emberek írnak dalokat a gazemberekről? Stenka Razin egyszerű parasztot és iparost akart csinálni: méltó embert. Egykori rabszolga vagy - szabad kozák, nem marha! Hiszen az a tény, hogy Razin eltörölte az osztályegyenlőtlenséget, és elrendelte, hogy mindenkit egyenlítsenek ki, az igaz! Csak egy igazán szabad ember tud valamit alkotni és szépséget teremteni. Pedig voltak jobbágyművészek és költők! A sötét középkorban pedig remekműveket készítettek. De az akarat az akarat! A Szovjetunióban Gorbacsov szabadságot adott az embereknek, hogy meztelen nőket nézzenek, Hitlert olvassanak, a bulit szidják, jó hollywoodi filmeket nézzenek, és ami különösen kedves: rajzfilmeket. Ennek ellenére az Egyesült Államokban eddig jobb kasszasikerek készülnek, mint Oroszországban. Ez tény, és nem csak a speciális effektusok tekintetében. A hollywoodi filmek valamiképpen intenzívebb és kiszámíthatatlanabb cselekményekkel, színesebb és változatosabb harcokkal rendelkeznek, és van még valami megfoghatatlan, ami megkülönbözteti a legtöbb orosz filmet. Talán ez több kedvesség, a vér ellenére! A szovjet időkben azonban voltak jó gyerekfilmek. Yanka különösen szerette a háborús filmeket, ahol a hozzá hasonló menő gyerekek felnőtt fasisztákat, fehér gárdákat és burzsoáziákat csapnak össze! Milyen érdekes és vicces! Az USA-ban is vannak filmek gyerekhősökkel, de valahogy kevesebb van belőlük, és valami hiányzik. Talán hazafias az ötlet. Lehet-e emlékezni legalább egy amerikai filmre a második világháborúról, ahol a gyerekek német falkákat törnek össze és gyilkolnak meg? Vagy akár Abraham Lincoln polgárháborújáról. Mark Twain kétségtelenül nagyszerű író, beleértve a gyerekírót is, de soha nem alakította ki a harcos gyerek képét. Arkady Gaidar: tett valamit ebben az irányban, de nem eleget. Talán ha nem hal meg '41-ben, tovább fejlődött volna a gyerek harcos képe. Csak egy orosz írónak sikerült igazán felfednie a gyermekharcos képét! Yanka elolvasta az interneten. Csodálatos és nagyon klassz! Csak furcsa, hogy nem adnak ki egy ilyen lenyűgöző srácot! Bár lehet, hogy még kiadják. Nem akarták kiadni A Mester és Margaritát, de aztán a regény lett a legjobb és legnépszerűbb tudományos-fantasztikus alkotás. Még az iskolában is tanulták osztályfeladatként. Yanka azonban ötéves korában olvasta el először a Mestert és Margaritát. A regény erős benyomást tett a gyerekre. Ez azonban természetes: egy ilyen mű túlságosan misztikus a maga korához képest. Aztán a háború előtti Szovjet-Oroszországban az ateizmus agresszívebb volt, mint valaha. A harcos ateisták társaságának mérete: meghaladta a tízmillió főt, ha egy kommunista istentiszteleten vett részt, azonnal kizárták a pártból, ami automatikusan letartóztatáshoz vezetett! És itt van maga a Nagy Sátán: járkál Moszkvában és dönt az emberek sorsáról. És a dicsőített NKVD teljesen tehetetlen Wolanddal és szolgáival szemben! Biztosan. nagy pofon a szovjet rezsimnek. Ezenkívül magukat a moszkovitákat, a főváros, a példaértékű szovjet állam lakóit mohónak, büszkének, önérdekűnek, kemény munkától és alapvető tisztességtől mentesnek mutatják. De ez nem a szovjet ember képe, amelyet Agitprop faragott. A rendőrség tehetetlen, a főnökök részegek, a társadalom lelkiismeret nélküli és kapzsi! És ez a fővárosban van Sztálin bölcs irányítása alatt.
  Persze Bulgakov ellágyított néhány dolgot. Különösen a pszichiátriai kórházat mutatta meg példaértékű intézménynek, ahol minden beteg külön, zuhanyzós szobában fekszik, és udvariasak a felügyelők, sok közülük bájos nő. Valójában az elmegyógyintézet szörnyű intézmény, rosszabb, mint egy börtön. Szörnyű kosz és bűz, túlzsúfolt cellák, kényszerzubbonyok, kegyetlen és szadista rendfenntartók! Étel: még rosszabb, mint a börtönben, mivel az adagokat mindenki ellopja. A társaság is rosszabb, van bőven erőszakos bűnözők és mániákusok, sőt bolondok, debilek, skizofrének is. Azt kell mondanunk, hogy a legtöbb börtön a következő fogalmak szerint él: nincs káosz, a cellák takarosak, a foglyok maguk tartják a tisztaságot, még hintaszékekkel is fel vannak szerelve, beszerelhetsz tévét, és ha van rá pénzed, csinálj európai színvonalú javításokat. Az elmegyógyintézetben sokkal rosszabb, mert egy bolond vizelhet vagy lefekhet, és mindannyian érzitek a szagát. Ráadásul a börtönben: nem adnak be pszichotróp szereket, hanem a pszichiátriai kórházban? Különféle szemét, amitől nagyon rossz, minden fáj, igazi elvonás jelentkezik, mint egy komplett drogosnak. És nagyon káros az egészségre, szenved a szív, a máj és a vese, és szó szerint minden! Nem, tényleg jobb börtönbe menni! Bulgakov nem írja le a börtönt, hanem rózsás tónusokkal ábrázolta az elmegyógyintézetet. Miért tette ezt? Valószínűleg nem csak azért, mert félt a cenzúrától, hanem úgy vélte, hogy a szovjet kormány sokkal kedvesebb, humánusabb és fényesebb, mint amilyen valójában volt. Mindenki a legjobbban akar hinni; sok szovjet író hitt a kommunizmusban, és enyhítette az élet negatív megnyilvánulásait. Vagy azt gondolja, hogy Gaidar nem tudta, mi az a kollektivizálás? Tudtam, de féltem! Azonban: az elkövetett túlzásokon kívül maga a kollektivizálás gondolata volt helyes, és a parasztság nagy része támogatta. Hittek a legjobbban, és szerették Sztálint. Kíváncsi vagyok, maga Bulgakov hogyan bánt Sztálinnal? Végül is Sztálin megmentette őt az NKVD brutális megtorlásától, és még Bulgakov darabjait is megengedte a mozikban. . De nagyon sok tehetséges írót lőttek le vagy rohadtak meg a táborokban. Általánosságban elmondható, hogy ha elvennéd Bulgakovtól a Mestert és Margaritát, akkor most már senki sem ismerné (kivéve a szakemberek szűk körét). Ha csak a Mestert és Margaritát hagynád neki, akkor mindenki tudná!
  Azonban minden írónak megvannak a maga remekei, mint például: Dumas három testőre (vagyis a tények, ők segítettek neki megírni), vagy Conan Doyle Sherlock Holmesja. A termékeny Jules Verne vezető regényét nehezebb azonosítani, de nagy valószínűséggel húszezer bajnokság a tenger alatt, mivel legtöbbször megfilmesítették. Másrészt, miután Jackie Chan szerepelt a "Nyolcvan nap alatt a fény körül" című kasszasikerben, talán ez a munka lett a vezető a kasszáknál. Jobb, ha nem nyúlunk a modern írókhoz, nincs köztük egy óriás sem. Ráadásul az eredeti ötletek többnyire kimerültek, és szinte minden írót megvádolhatnak plágiummal. Más volt a helyzet a tizenkilencedik század végén - a huszadik század elején, amikor az irodalom friss szűz talaját forgatták fel. Igen, akkoriban voltak óriások, de most összetörik őket, és csak egy felel meg többé-kevésbé a nagyszerű definíciójának!
  Egy daru nagyságú szitakötő repült át Yanka fölött. Az egyik íjász rálőtt és eltalálta. A fiú odafigyelt; a lövő gyakorlatilag nem célzott. Egy gyors lövés jó edzést és sok tapasztalatot jelez. Ez azt jelenti, hogy ezt figyelembe kell venni, ha úgy dönt, hogy megszökik. De hol?
  Ahmed felkorbácsolta a lovát, és fellovagolva felkiáltott:
  - Nos, kész a játék?
  - Egy óra múlva megcsinálom, uram! - kiáltott fel Yanka.
  - Szóval nézd, kedvesem! Ha nem bírod, akkora korbácsot foglak, hogy... - A kereskedő nem fejezte be. Muk felé közeledve egy szöges ostorral megütötte a fiút.
  - Micsoda kis sakál, viszket a testem! - És megint az ütés.
  Yanka arra gondolt, miért ne viszketne, ha ez a fickó soha nem mos? Még messziről is érezni, milyen bűzlik. Bűzlik, mint a barom. A rabszolgafiúk még sokkal tisztábbak.
  Undorító nézni, de felállni és közbeavatkozni azt jelenti, hogy megüti magát. Ó, milyen könnyű beleesni a végrehajtásba: hallgass, maradj csendben, maradj csendben!
  Szerencsére egy pihe-puha vaddisznó futott előre, és ez elvonta a szadista figyelmét. Muk nehezen kapott levegőt, de nem kiáltott fel. Az arc kissé sápadt lett, a vágott bőr: vékony vérpatakok folytak lefelé. A kereskedőnek különleges ostora volt acélcsillagokkal: bőrt és húst tépett.
  Yanka úgy gondolta, hogy még mindig jó civilizált országban élni, ahol a gyerekeket nem korbácsolják apróságok miatt. A cári időkben természetesen gyakori volt a rúd. Igaz, idővel egyre kevesebbet fenekeltek! A gyerekek a szovjet uralom alatt kiváltságos osztálynak számítottak, sajnálták őket, betiltották a verést az iskolákban. Az igazság Sztálin alatt: elkezdtek sokkal szigorúbban bánni az emberekkel. Még kínzást is alkalmaztak, de aztán újra jött a liberalizáció. Talán még az ellenkezője is, az iskolában nincs fegyelem, teljes a felelőtlenség. Ha azonban magadat megkorbácsolják, akkor valahogy nem igazán akarsz másokat korbácsolásnak alávetni. Nem hiába azok a pacifisták, akik harcoltak és látták a bajtársaik halálát!
  Kíváncsi vagyok, mit csinált volna a helyében valamelyik kalandkönyv. Kihívnád Ahmedet egy harcra?
  Ez azt jelenti, hogy meghalsz magad. Vagy mint a mesében: egy kritikus pillanatban megjelenik egy nagy varázslónő vagy harcos. Kezdődik az igazi csata, ahol az ellenfél már egy szánalmas féreg.
  Az élet sokkal bonyolultabb. Hiszen ami vele történik, az nem kasszasiker. És nem képes egyedül szétszórni az őröket, vagy leszúrni a vezetőt. Szóval csendben kell lenni és ki kell bírni. Nos, ha emlékszel a hasonlatokra, akkor mit csináltak bizonyos hősök a középkorban. Emlékszem, egyet kezeltek, megműtöttek, és minden csodálatosan sikerült neki. Egy másik belépett a királyi szolgálatba, karriert csinálva, a harmadik kalóz lett, a negyedik...
  Ezek azonban felnőttek. Gyerekekkel nehezebb! Először is: úgy kell tennie, mintha valami nemesi család képviselője lenne. Jaj, elvesztette az első kört! Egy rabszolga szintjére hajolt! Egy másik lehetőség a modern tudás felhasználása.
  Nos, itt már próbál valamit tenni. Vannak egészen tisztességes sakkkészletek, amelyek hamarosan elkészülnek, és ezen kívül még sok játékot ki tud találni. Általánosságban elmondható, hogy ha szabad ember vagy, ebből meg lehet gazdagodni. Igaz, itt sok múlik a szerencsén, ha a sakk népszerű a mi világunkban, akkor miért ne lenne az: van benne valami szuper. Igaz, hogy nem rossz monopóliumot szerezni a sakkgyártásban, különben csökken a profit. Kipróbálhatod kozmetikumokkal is, itt talán nem hódolnak bele a nők. Azonban még itt is szabad embernek kell lenni. És jobb, ha egyelőre elrejti a képességeit. Általában a múltban a történelmi kalandok hősei nyers erővel cselekedtek. Itt persze erősen el van túlozva a különleges erők ereje és valós képességei. Nem sok olyan eset van, amikor válogatott harcosokat egyszerű utcai huligánok vernek meg? Megfelelő! Naivitás tehát azt gondolni, hogy egy különleges alakulat katona száz kiképzett harcost képes megölni karddal. Yanka kész volt fogadni, hogy egy jól képzett és tapasztalt ókori római gladiátor képes megölni az Alfa különleges csoport szinte bármelyik tagját karddal. És a különleges erők szuperhatalma egyfajta propaganda-klisé. Superman komplexus! Bár ez csak egy közönséges fehérjetest, és gyakran részeg! Azt is meg kell jegyezni, hogy a harc unalmassá válik! Mi másra gondolhat? Egy automata csak ilyen, nem lehet kitalálni, kényes munka. Igen, persze, egy egyszerűbb ágyú: lehet lőport készíteni és előállítani. De mit fog ez adni? Hallatlan háború kezdődik, vérpatakok fognak hullani. És továbbra is a láncon marad. Eszembe jutottak Gulliver kalandjai, hogyan ajánlotta fel az óriások királyát, hogy készítsen puskaport, de az uralkodó visszautasította. Milyen bölcs döntés! Ezen kívül a lőporon kívül sok más veszélyes robbanóanyag is található. Brr! Nem jó ötlet fegyverkezési versenyt indítani. Kár, hogy például nincs meg az örök fiatalság elixírje, miközben korának emberei maguk sem tudják, hogyan csinálják. Esetleg hangszereket gyártani? Ó, ez egy ötlet, de előbb szerezd meg a szabadságot!
  Itt kétféleképpen lehet elmenekülni, vagy kérni szívességet a tulajdonossal. Az első út csábító, de kockázatos, a második éppen ellenkezőleg, nem túl kívánatos, de reálisabb és biztonságosabb. Sok múlik azonban az emberen. Ha Ahmednek van egy szemernyi lelkiismerete?
  Elkezdett esni a gombás eső. A nap tovább sütött. Itt Yanka volt az első, aki meglátott egy helyi szivárványt. Sokkal gazdagabb, fényesebb, változatosabb volt, mint a földi. A rendelkezésre álló árnyalatok teljes száma hihetetlenül nagy volt.
  Még a rabszolgák is, akik látták, nem egyszer csodálták. A fiúk nevetni próbáltak, és ostort kaptak a hátukra.
  Yanka megkérdezte az őrtől:
  - Mi a hihetetlenül szép itt, amikor esik az eső?
  A zsoldos így válaszolt:
  - Mit érdekel? Ettől nem lesz nehezebb a pénztárcám! Csak Isten Fazjara játszik!
  - WHO?
  - Fazjara vagy Fazh! A kis fény istensége. Olyan komolytalan és meglehetősen gyenge!
  Yanka megjegyezte:
  - Kit szeretsz jobban?
  A zsoldos lelkesen válaszolt:
  - Természetesen Gore! Ő egy nagyon erős isten! A harcosok patrónusa! Van egy igazi szetter is, de ő nagyon szereti a véres áldozatokat! A győzelemhez túl sok rabszolgát kell megölnie! A rabszolgák pedig érték és gazdagság!
  Yanka beleegyezett:
  - A legmagasabb értékű ember!
  - Bogár az ember! Mennyit nem értesz te kisfiú! Szánalmas kis ember.
  - És a szultán?
  A zsoldos meglengette a lándzsáját:
  - Fogd be, nyomorult, különben mindannyiunkat felkarolnak!
  Yanka színlelt félelemmel kiáltott fel:
  - Persze, hogy csendben vagyok, ó, nagyszerű!
  - Ki a nagyszerű?
  - Hát persze, hogy te!
  A zsoldos büszke testtartást vett fel:
  - Én vagyok a legnagyobb a világon.
  A kereskedő odakiáltott a zsoldosnak:
  - Amit mondtál?
  Azonnal összerezzent:
  - Vicceltem, tulajdonos.
  - Értem mire gondolsz! - Akhmed odaugrott a zsoldoshoz, és ostorával hátba vágta. Félelmében leszállt a lováról. Lezuhant, port emelve, de azonnal felpattant:
  - Mindent értek, mester!
  - Megvan?
  - Igen! A legapróbb részletekig!
  - Nos, ülj le, mielőtt a vadállathoz kötözlek.
  A zsoldos némi nehézségek árán felkapaszkodott, miközben nyögött, és láthatóan kiütötte a veséjét. Yanka nehezen tudta visszatartani a nevetését: nem volt elég neki, hogy újabb ellenséget szerezzen.
  Ahmed odahajtott a fiúhoz:
  - Nos, hogy van kész a játék?
  - Kivágom az utolsó figurát!
  - Oké, ez a bolond szórakoztatott, még mindig kedves vagyok és megbocsátok!
  Yanka látható alázattal válaszolt:
  - Köszönöm, Uram!
  Ahmed örült ennek, de szigorúan így szólt:
  - Ne hívj különösen mindenki előtt, mester. Ez felhívás a szultánhoz. Hívjon mesternek, vagy még jobb: úrnak.
  - Értem, uram!
  - Ez csodálatos! Amikor legközelebb megérkezem, a játéknak készen kell lennie!
  - Megpróbálom!
  A fiú visszatért a munkához: pillanatnyilag az érdekelte, hogy ő lesz-e a helyi bajnok a játékban vagy sem. A sakknak voltak óriásai, például Greco, Philidor, Morphy, Capablanca, Fischer, Kaszparov. Most sakkozók és nagymesterek daráltak. A legteljesebb bajnok a számítógép. Pontosabban sakkrobot! További nagy bajnokok: valamilyen szempontból megelőzték korukat. Például Greco volt az első, aki bevezette az áldozati kombináció fogalmát, a Philidor a gyalogok szerepét és a helyzeti játékot, a nyitófejlődés morfiája, a Steinitz-védelem, a Lasker-pszichológia. Mindegyikük valódi személy volt! Az az érdekes, hogy szinte minden bajnok határmenti, forradalmár volt. Köztük az utolsó nagy bajnok: Garri Kaszparov. Yanka szinte az összes meccset megnézte: Garri Kaszparov. Lenyűgöző volt benne a nyitás ismerete, az éles kombinációs látásmódja, a kezdeményezésért folytatott harcban való kitartása és a partnereitől való félelem hiánya. Kaszparov egy sor megsemmisítő ütést mért ellenfelére! Úgy tűnik, odaadta a királynőt - nem menekülhetsz el a sakkmatt elől ! Hát a pokolba a dalszövegekkel. Ennek ellenére a Yankees szilárd első helyen áll, és tapasztalattal rendelkezik a hatékony számítógépes programok legyőzésében.
  Végül az utolsó lovat is kivágják. Fu-fu! Le lehet feküdni pihenni, elfáradt a karja!
  Yanka nem vette észre, hogyan aludt el, és elvesztette a tempóját. Ráadásul: már átkeltek a gerincen, és leereszkedtek a völgybe, ahol melegebb volt. Yanka lovas harcról álmodott. Igaz, néhány lónak csiga alakú héja van, mint a helyi lovaknak.
  Yanka harcol: sok ereje van, nagy és érett. Egymás után szedi le. Áttör a herceg koronáját viselő főhősig. A fiú éles lendítést hajt végre és üt. Az ellenség kardja megrepedt, a hegye a paták alá esett. Yanka ismét üt...
  Ebben a pillanatban erős fájdalom égeti. A fiú felsikolt, és kinyitja a szemét. A hurok "leforrázta" még egyszer.
  - Hogy aludt a sólyom?
  Yanka el akarta küldeni a kínzót, sőt arcon akarta ütni, de ő kifelé alázatosan válaszolt:
  - Nagyon jó mester!
  - Szóval remek! Kész a játék?
  A fiú bólintott:
  - Igen, már csak lefesteni kell!
  - Na, mi újság! Fesd be! - Ahmed türelmetlenségből megrándította az ajkát.
  - Bírság! Van fekete-fehér festék?
  - Add neki! Az egyik szén alapú, a másik kréta! - A rabszolgakereskedő a levegőben fütyült az ostorával, de nem találta el.
  Yanka kapott egy ecsetet, és a fiú festeni kezdett. Könnyű megfesteni a figurákat, de magát a táblát négyzetekbe tenni úgy, hogy azok egyenletesek legyenek... Csinálnom kellett: különféle gallyakat, horgokat eszközként használni. Yanka nem minden nehézség nélkül befejezte a munkát. És most a sakk első feltalálójaként vonul be a történelembe, kivéve persze Ahmedet: felfedezését nem lopják el. Bár ott volt például a nagy rabszolga-filozófus, Ezópus, aki híresebb lett, mint a legtöbb ókori király és modern elnök!
  A négyzetek nem lettek túl egyenletesek, de megteszi. Yanka csodálta munkáját: látszólag nem vette észre iparos tehetségét, de a szükség kényszerítette. Amikor az embert megnyomja az élet, gyakran feltalál és korábban rejtett képességeket mutat. Itt vannak először: sakk ebben az univerzumban. Jó lenne egy órát is csinálni. Nos, ez is jó ötlet, órákkal komolyan meg lehet gazdagodni! Ha a rugósok szerkezete túl bonyolult és nagy szakértelmet igényel, akkor a sokkal egyszerűbb napelemesek a középkorban meglehetősen hozzáférhetőek. Csak most maradj erről csendben. A fiú elrendezte a darabokat, és eszébe jutott, hogy a középkorban nem a királyné, hanem a püspök volt a legmozgékonyabb darab. Gyakrabban hívták bolondnak vagy futónak. A Bishop egy későbbi név, ahogy a bástya is nevezték: túra vagy ágyú! A középkorban csak két területen járt. Királynő vagy püspök egyért. De most jobb, ha azonnal bevezetjük a modern szabályokat, különben nem lesz helyi bajnok. Ellenkező esetben alkalmazkodni kell az új szabályokhoz, és az elmélet ebben az esetben más lesz. Melyik másik játék a Földön, ahol ennyi könyv százával foglalkozik a játékok elméletével és elemzésével? Igen, persze a profi bokszolók nagy honoráriumot kapnak, gazdagabbak, mint a sakkozók, bár például Fischer milliókat keresett a maga idejében, de a szépség és az esztétika összehasonlíthatatlan. Fischer azonban gyakran a sakkot a bokszhoz hasonlította. Yankának részt kellett vennie a kontakt sparringben, de nem szerette a bokszot. Reakciója és gyorsasága miatt a fiú még egy iskolai versenyt is megnyert (pontozással, nem mert teljes erőből ütni), de nem volt hajlandó professzionálisan foglalkozni ezzel a sportággal. Az iskolában volt elég ereje ahhoz, hogy arcon üsse az elkövetőt, de Yankának jó szíve volt, a legcsekélyebb vágya sem volt megütni a gyengéket, még a "szomorítót" sem. Igaz, most nagyon megbánta, hogy felhagyott egy boksz-, és ami még jobb, a kickbox-karrierrel (ahol ők is rúgnak). Egy tizenkét éves fiú azonban, még ha világbajnok is lenne a gyerekek között, valószínűleg nem tud megbirkózni huszonöt tapasztalt és felfegyverzett harcossal. De a tulajdonos Ahmed: ha egy az egyben, akkor valószínűleg megtette. Kiváló nyújtása, rugalmas ízületei vannak, és jó harcművészeti képességei vannak. Csak hiányzik belőle a karakter. Valahogy nehéz az ember arcába ütni és fájdalmat okozni. A középkorban azonban nem lehet túl emberséges, megesznek, agyarakat kell növeszteni!
  Yanka megszagolta a fehér királynőt, és a nyelvére vette. Nem, ez nem tiszta kréta, hanem valami növényi eredetű és ízletesebb. A fiú megtette az első lépést, és megmozdította a fekete gyalogot. Yanka úgy döntött, hogy a fekete fogja megtenni az első lépést, hagyja, hogy a sötét erők legyenek az agresszorok!
  Mintha megerősítené ezeket a gondolatokat, lecsapott az este, és a nagy, dús pálmafák bólogattak. A fiú intett feléjük a kezével. Ahmed észrevette ezt a mozdulatot, és felugrott Yankához.
  - Hogyan festetted?
  - Igen Uram! Itt vannak fekete-fehérek!
  Ahmed leszállt a csigalóról, leült a szekérre, és óvatosan felemelte a deszkát.
  - Semmi! Gyönyörűen néz ki! Csak hogyan kell játszani!
  Yanka magyarázkodni kezdett:
  - Egyenként kell mozgatni a figurákat!
  - Minek felváltva! Jobb, ha azonnal, tömegesen rohansz be!
  Yanka merészen tiltakozott:
  - Nem, káosz lesz, de a játéknak harmóniát kell generálnia!
  - Így... Harmónia! - A rabszolgakereskedő kövér, szakállas arcot húzott elő.
  - Természetesen a fő dolog benne a fej, ez a játék lehetővé teszi, hogy a legvilágosabban demonstrálja a parancsnok képességeit. - mondta Yanka megfontoltan.
  Ahmed megvakarta a feje búbját:
  - Parancsnok! Azta! Néha úgy tűnik számomra, hogy a legjobb parancsnok én vagyok! Főleg, ha aranykagylót kell parancsolni!
  Yanka gyorsan válaszolt:
  - Az edzés soha nem árt, főleg, hogy ez egy igazságos csata, amely egyenlő feltételekkel kezdődik!
  - Őszinte vagy? És a háborúban nem lehet őszinte. - Ahmed megforgatta a gyűrűt szőrös kezén.
  - Ha megtanulsz becsületesen nyerni, akkor nem lesz párod a megtévesztésben!
  Ahmed beleegyezett:
  - Na jó, próbáljunk meg játszani: újra és újra!
  - A hadsereg minden ága a maga módján mozog... - kezdte Yanka.
  Ahmed megrázta a fejét:
  - Túl nehéz!
  - Nem, ez izgalmas! Hidd el nekem! - mondta lelkesen a fiú. - Végül is, ez egy igazi háborúban is így van, a lovasok egyenlők a gyalogsággal?
  A kereskedő megvakarta az orrát:
  - Valójában ez igaz! Oké, magyarázzuk el a szabályokat.
  Yanka felkapott egy gyalogot:
  - Ez egy gyalogos, az első lépésnél akár egy, akár két cellát tud ugrani.
  - Érdekes!
  - De a második lépésnél már csak egy mezőt tud mozgatni!
  - Miért? - Ahmed lejjebb hajolt, erősödött belőle a bűz.
  - Mert a gyalogság elfárad az átmenet során! - Yanka kissé eltávolodott a büdös gazdag embertől.
  - És ha oldalra mozdítod!
  - Egy másik darabot csak átlósan tud elkapni, de ő maga csak egyenesen mozog! - A fiú az ujjával a táblára mutatott, hogy meggyőzze.
  - Miért?
  - Hiszen ha egy gyalogos kardot lendít, akkor oldalba is vág!
  Ahmed kíváncsi volt:
  - Miért nem közvetlenül?
  - A pajzs az útjában van! - Megtaláltam Yankát.
  A kereskedő megveregette a fiú hószőke haját:
  - Hát te egy kis ravasz vagy! Többen vannak, mint bárki más, de ők a leggyengébbek!
  - Nem biztos, hogy így! Ha a gyalog eléri az utolsó sort, bármilyen darabká átalakulhat! - Yanka felemelte a kezét.
  - Mint máskor? - Ahmed úgy tűnt, nem ért egyet ezzel.
  - Karriernövekedés, külön érdemekért!
  - Így van? És még a szultán is?
  - Nem! Szultána örökletes!
  Ahmed megnyugodott:
  - Szóval egyetértek, ez sokkal igazságosabb! Mondd el, mik a számok.
  - Ez egy bástya, hajtja a szél, és egyszerre nyolc mezőt tud mozgatni: egyenes vonalban.
  - Miért egyenes vonalban?
  - Így fúj a szél! A bástya az elemek és a parancsnok irányítása alatt áll, és általában nagyon erős és mozgékony darab.
  Ahmed megrázta a fejét.
  - Igen, nagyon erősnek tűnik! Mi másod van még! Ő az, és ismerem a versenyzőt.
  - Igen, egy ló, G betűvel ugrik. Ennyi! - mutatta a fiú a táblának és elmosolyodott.
  - Ez vicces! Pontosan! - Ahmed kuncogott.
  - Ugorj, mint a szöcske! - Yanka még szélesebben mosolygott. A fogai valamivel nagyobbak, mint kellene egy vele egyidős fiúnak, de tökéletesen egyenesek - fehérebbek, mint a kréta.
  - Na jó, ki ez? - folytatta Ahmed.
  - Ez egy elefánt!
  - Elefánt! Nem nagyon hasonlít!
  Yankát azonnal megtalálták:
  - A mi világunkban: ezek elefántok!
  - Micsoda förtelem, a világod jelentéktelen és csúnya. - Ahmed a fiú orrára csapott. - Bárcsak ilyen csomagtartód lenne. Oké, hogy jár?
  A fiú türelmesen elmagyarázta:
  - Ferdén, tényleg a tábla teljes hosszában!
  - És miért ferde?
  - A túl nagy súly oldalra billen! - Yanka úgy érezte magát, mint egy tanár, aki egy elsősnek magyarázza el az atombomba szerkezetét.
  - Ó, ez nagyon érdekes! És micsoda figura ez!
  A fiú kifújta az arcát:
  - Ez a legerősebb figura, a királyné vagy a fővezír. Járhat jobbra, balra és átlósan.
  - Miért van ez így?
  - A fővezír legtöbbször a főparancsnok, és sok országban: valójában ő irányítja az országot. Hiszen sokszor a második jobban odafigyel az államirányításra, mint az első! - bólintott Yanka, és átvitte a királynőt a négyzeteken. - Seljavi! Menő srác!
  Ahmed megigazította a turbánját:
  - Mi a logikus! De ezt már tudom - maga a szultán!
  - Igen! Minden irányba jár, de csak egy téren.
  - Miért ilyen gyenge? - A rabszolgakereskedő hangjából csalódottság csengett.
  - Az a helyzet, hogy a szultán hatalmi terhe túl nagy ahhoz, hogy mozgékonyságot mutasson, ráadásul hadjáraton egy egész háremet kell magával vinnie! - énekelte Yanka. - Nők nélkül nem lehet élni a világban! Bennük van a májusi nap - ahogy a költő mondta!
  Akhmed éktelenül hangosan felnevetett, még a lovak is elriadtak:
  - Szellemes! Nagyon szellemes! Nos, most már tudom a szabályokat: talán játszhatunk?
  Yanka elvigyorodott:
  - Hát miért ne játszana! A fekete az első!
  - Akkor az enyém fekete lesz! - Akhmed határozottan megmozdította a szélső gyalogot. Miután megtette a lépést, amely a megjegyzésben a7-a5 van írva.
  - Miért játszottál így?
  - Kezdek mozogni a széleken! - krákogta megvetően az arrogáns gazdag.
  - Oké, akkor legyen? - válaszolta Yanka E2-E4.
  A játék elkezdődött. Ahmed természetesen nem ismerte az elméletet, és egyszerűen felsorakoztatta a gyalogokat. Természetesen az ügy véget ért: egy gyors káromkodással.
  - Mi ez?
  - A király elpusztult: ez azt jelenti, hogy az egész hadsereg megadja magát, ezek a szabályok. - tárta szét a kezét Yanka friss barnulástól elsötétülve.
  - A vezír nem veheti át a parancsot? - Kérdezte Ahmed.
  - Nem! - vágott közbe a stratéga fiú.
  - Miért? - A rabszolgakereskedő felemelte az ostort.
  - Mert: nem akarja, hogy a szultán meghaljon. Hiszen a királyt nem lehet megverni, védd a végsőkig: alattvalóinak szent kötelessége! - mondta hevesen a bölcs rabszolga.
  - Ritka odaadás! Tetszik ez a játék! Legközelebb: nem tudsz legyőzni! Én... - Az ostor fütyült a levegőben.
  - Párosítok! Ha egy uralkodót elfognak, azt mattnak hívják! - A fiú csupasz válla remegett, el akarta kerülni az ilyen "simogatást".
  - Vicces név! Akkor gyerünk, ha nyerek, tíz forró lövést kapsz a hátadra! - Ahmed barátságtalanul kitárta a fogát.
  - Mi van, ha én? - Yanka örült, hogy a következő percben nem simogatja meg a szúrós csillagokkal ellátott ostor.
  - Vacsorára hússal vendégelnek meg. Rabszolgának: a hús nagyon nagy finomság! - ellágyult Ahmed.
  - Jön! engem is érdekel!
  A fiú elrendezte a darabokat, és új játék kezdődött.
  . FEJEZET 16. sz.
  Vladimir és Elfaraya a halhatatlan szörnyeteg körül keringtek. Már kimerültek voltak, és az ellenség tovább nyomta őket. Mint egy hidra: egy fej levágása helyett kettő nőtt ki! Próbálj meg nyerni!
  A fiatal férfi, miután újabb vágást kapott, hangja elszakadt a hihetetlen feszültségtől, azt javasolta:
  - Mindig kell lennie egy útnak: győzd le az ellenséget! Ezért ez egy akadálypálya, valaki biztosan átmegy rajta és babérokat nyer!
  A lány lélegzetvisszafojtva válaszolt:
  - Persze: van mód nyerni! Mit mond a tapasztalat?
  Vladimir vércseppeket ejtve suttogta:
  - Ez a szörny egy robot! Meg kell találnia a vezérlőpultját, és ki kell kapcsolnia! Kvazár hiperfrakciós méretekben: megfulladhat egy gyűszűben.
  Elfaraya reményt érzett:
  - És hol van?
  - Nem túl messze, de nem a legszembetűnőbb helyen! - felelte Vlagyimir utolsó erejét vesztve sebeiből!
  Elfaraya csak egy kicsit volt frissebb nála:
  - Hadd fedezzem fel, és keresse ezt a hírhedt vezérlőpultot!
  - Megpróbálom! - A fiatalember jobb szeme: már nem látott semmit, a bal oldalt rózsaszín köd borította, a fiatal harcost pedig pusztán intuitív módon vezették.
  A virtuális szörnyeteg elképzelhetetlen erővel támadt a lányra, és több vágást is okozott neki. Elfaraya félénken visszavonult, vállán lenyűgöző seb tátongott. A lány lába, vagy inkább az egyetlen túlélő lába remegett, de sikerült levágnia a szörny egyik végtagját!
  - Nem, nem fogsz olyan könnyen elvinni! - A harcos kiköpött egy kiütött fogat, megcélozva a szupervadállat szemesorait.
  A szörny dorombolt:
  - Az alvilág lángjai várnak rád!
  Elfaraya hárította az ütéseket, de kihagyott egy bökést a lábán. A csizma szétesett, kecses, izmos lábat tárva elénk. Az ujjakat megégette a hiperplazmás áramlás.
  - Itt egy fekete lyuk! - válaszolta a lány.- Ezt teszed velem - szuperszörny-anti-hősöm! De egyáltalán nem könnyű megvarrnom egy korcsot, nulla, nulla, hét!
  A szörnyeteg karjai megnyúltak, és megpróbálta elérni Vlagyimirt. A fiatal férfi rúgott, de súlyosan oldalba ütötte. A vér újra folyt, foltokat hagyva az egyenetlen felületen. Vlagyimir, legyőzve a fájdalmat, bukfencet hajtott végre, kezein sétált, majd újabb kitörést hajtott végre.
  - Megmutatom Kuzka anyját! Chernodyrnik! - A fiú a falhoz vágott, és megpróbált magasabbra ütni.
  A szörny tovább nőtt, és két fronton indított támadást.
  Elfaraya megpördült és ugrott, megégette a csupasz lábát, és a második végtagja hirtelen visszanőtt. A gyönyörű lány erős, de régóta fennálló gyötrelmet élt át. Mezítláb ugrott és megrúgta az elektronikus lényt, de azonnal visszaütötte, elvesztette három ujját és megsérült a lába.
  Elfaraya felsikoltott:
  - Az antivilág réme!
  A szörny gúnyosan felkiáltott:
  - A hiper-alvilágban: nem fogsz így énekelni!
  A lány kénytelen volt visszavonulni. Egyre nehezebb volt számára. Vlagyimir is kapott, egy újabb támadás után a virtuális szörnyeteg térdénél vágta le a srác lábát.
  A fiú felnyögött:
  - Ó, ez elviselhetetlen!
  - Légy erős és szedd össze akaratod! - tanácsolta Elfaraya. A kard pengéje a szépség mellkasába ütközött, és levágta a mellbimbóját. A lány hátraugrott, megvillantotta csupasz, véres sarkát. Aztán dühösen káromkodott:
  - Így simogatod a nőket!
  Az elektronikus lény így válaszolt:
  - Csak össze akarom ölelni és átölelni a csúnya lányokat! El akarom törni az ujjaikat és apró darabokra tépni őket!
  "Csíkokra váglak, és kinyújtom a kecskéket!" - kiáltotta Elfaraya. A lány úgy kapott, mint egy kalapácsütést. Eltört egy lába, és egy rángatózó darab elrepült.
  Vladimir elvesztette a kezét, egyszerűen levágták egy legyezővel:
  - Itt egy vibrátor! - A fiatalember káromkodott. - Te meg akarsz taposni!
  A szörny hevesen káromkodott:
  - Nehéz lesz neked - vákuumos kvarkok!
  - Tévedsz te hullás barom!
  Nagyon nehezen ment a fiú, a lábai engedtek. Nem volt ereje tovább kapaszkodni, de Vlagyimir harcolt. Egy újabb támadást hárított, levágta az ellenség végtagját, de az azonnal, még a pillanatot is nehezen felfoghatóan, tovább nőtt!
  A lény felüvöltött:
  - Micsoda fájdalom!
  - Is-is! "A fiú kiköpött egy marék fogat, az arccsontja el volt vágva.
  - Még rosszabb lesz!
  Támadás követte a lányt, ő visszavonult, és ügyesen elvágta az ellenséget. Mérgező barna vért köpött, de még szörnyűbb lett:
  - Micsoda szépség! Nikkelben kapod!
  - Erős katonaökölbe fogsz futni! - felelte a lány méltósággal.
  A következő ütés levágta a kezét. Elfaraya engedett, és visszadobták. A nő vérzett. Vlagyimir újabb "ajándékot" kapott; a térdét elvágták. A fiatalember felnyögött, és megpróbált kitérni, de a hegye átfúrta azt a helyet, ahol a hétköznapi emberek jobb veséje van.
  Vlagyimir megütötte a végtagot, csak kis mértékben sikerült neki: elvágták, a folyékony fémből készült hús sokkal erősebb lett. A fiú visszavonult, és megpróbált hárítani, de egyszerre egy tucat penge, valamint tőr repült rá. Egyikük a srác szívébe fúródott, Vladimir megtántorodott és borulni kezdett.
  Elfarai kétségbeesett erőfeszítése megmentette az azonnali haláltól. A fiatalember új sérülést szenvedett, majdnem kettévágták, a lány pedig elvesztette második mellét, a szíve pedig kilyukadt. Elfarayát ellepte a vér, gyönyörű bőre lehámlott. A lány felszisszent:
  - Elveszítem a szépségem!
  A szörnyeteg, anélkül, hogy titkolná húsevő érzelmeit, felüvöltött:
  - Mintha egy aligátor bőrét eltávolítanák rólad!
  A haldokló lány nem veszítette el a humorát, azonnal válaszolt:
  - A terminátor erejével megverik az arcot!
  Ismét egy kétségbeesett kitörés, csak egy nyomorék láb maradt. Milyen nehéz volt a lánynak.
  Vlagyimir újabb ütést kapott a szívére. Még jó, hogy három van, különben azonnali halál. De a három motorból kettő elvesztése jelentősen gyengíti a motort. A fiú tudata elhomályosult, az egyik túlélő lába nem bírta a testét.
  A szörnyeteg felüvöltött:
  - Megszúrlak! - És nekirohant a lánynak. Obszcén szája ezt mondta:
  - Tudod, hogy régen: olyan életerős lányokat erőszakoltak meg, mint te?
  - És nem akarom tudni! - vágott vissza Elfaraya, egy légy kétségbeesésével egy vastag hálóban.
  - De neked kell!
  Rácsap a lányra: a penge kettévágta a szépséget. Vlagyimir utolsó halálos erőfeszítésében eldobta a kardját, és eltalálta az égen pislákoló galambot; a madár kicsi volt és annyira ártalmatlan, de egy pillanatra úgy tűnt, hogy a fiatalember narancssárga látvány tárult eléje.
  A szörnyeteg már-már összetörte a lány fejét, megdermedt, és hirtelen összeomlani kezdett. Szörnyű húsa ping-pong labdákként szóródott szét. Egyre kisebbek lettek, szétszóródtak, ugráltak. Elfaraya vért böfögve kiáltott:
  - Végül is megtetted!
  - Igen megcsináltam! - rándult görcsökben a fiú, leírhatatlan fájdalmai voltak. ---Végső győzelem vár ránk.
  Az utolsó mondat már nem volt a helyén, de nagyon kifejezőnek tűnt. A fiatal férfi és a lány összefogták véres kezüket, és kúsztak. Méterről méterre haladtak, mintha csupasz hasfallal, törött üvegen. Hősies erőfeszítésekkel végre sikerült leküzdeni a gátat. A kép vibrált, és a fény elsötétült. A fiatalember és a lány egy pillanatra elájult, majd a biokamrában megfagyva tértek magukhoz. Kívülről egészen épek voltak, de erőtéren lógtak.
  A tízcsillagos tiszt két helyettesével érdeklődve nézte a fiú és a lány meztelen testét:
  - Csodálatos harcosok vagytok! Mégis sikerült megbirkózniuk az utolsó szörnyeteggel, ami általában millióból csak egynek sikerült!
  Vlagyimir és Elfaraja ugatott:
  - Igyekeztünk eleget tenni a Szent Szülőföld iránti kötelességünknek.
  - Ez dicséretes, de általában nem elég minden akadály leküzdéséhez! Nem?
  Elfaraya gyorsan válaszolt:
  - Igen! A hűség önmagában nem elég az ország szolgálatához, de hiányát semmi sem pótolhatja!
  - Igen, pontosan! Hogyan sejtette Vlagyimir: hogy a galambot kell lelőni? Olyan ártalmatlan volt!
  A fiatalember összeráncolta a homlokát, és így válaszolt:
  - Nehéz elmondani! Talán az intuíció! Nekem úgy tűnt, hogy egy madarat láttam a narancssárga irányzékon keresztül, majd a test magától reagált. Talán halál túlérzékenység.
  A tízcsillagos tiszt egyetértett:
  - Jobb! Ezt elég furcsa hallani, de emlékezni fogok! Mellesleg: Dmitrij Zubrov tízcsillagos tábornok meg akar látogatni.
  Az új parancsnok megjelent a pár előtt. Ünnepi egyenruhában volt, fényűző vállpántokkal, és ragyogóan mosolygott:
  - Valójában tévedsz, most marsall vagyok!
  Dmitrij karcsú, sportos alkatú volt, és úgy nézett ki, mint egy elbűvölő fiatalember. Mint minden ember, egy jóképű, magazinhoz méltó playboy - vigyorgott, és nem tűnt teljesen komolynak. A bajusz és szakáll hiánya miatt (a felesleges atavizmust genetikai szinten kiküszöbölték) a marsall szinte tinédzsernek tűnt, főleg, ha nem ráncolta a szemöldökét és nem hunyorította a szemét.
  - Az a tény, hogy neked, Vova, sikerült megtalálnod a kulcsot és megsemmisíteni a szörny vezérlőpultját, a legjobb oldalról jellemzi a harcost. Azonkívül: nincs szabványos gondolkodásmódod.
  - Jó vagy rossz!
  - Attól függően, hogy mennyire elkötelezett a birodalom iránt.
  Vlagyimir szerényen válaszolt:
  - Odaadásom nem lépi túl az értelem határait! Nem azt mondom, hogy nincs nálam hűségesebb!
  A marsall megértően mondta:
  - Mindenki hűséges! Tudom! Bár az odaadó és odaadó szó szinonimák!
  - Ez szójáték! - mondta okos tekintettel Elfaraya.
  - Vicces szójáték! - helyeselt Dmitrij. - Röviden, nem azért jöttem, hogy megtudjam, kinek a humora kvazárabb. El kell végezned: egy konkrét feladatot.
  Elfaraya viccelődött:
  - Remélem, ez összefügg a szeretkezéssel?
  - Majdnem! - örült Dmitrij marsall. - Biztosan hallottad már, hogy a világegyetem egyes szakaszain az idő mozog, hol gyorsabban, hol lassabban: mint nálunk, sőt, hol teljesen ellentétesen!
  Elfaraya készséggel megerősítette:
  - Igen, van ilyen jelenség!
  - Tehát ez bizonyos problémákat okoz ennek a térnek a fejlesztésében. Nincs menekvés, ez tény! - tárta szét a kezét Marshall.
  Vladimir megjegyezte:
  - De a hírszerzőink hatékonyan küzdenek ez ellen?
  - Persze hogy veszekednek! És ugyanakkor elég aktív! - A marsall finoman csettintett az ujjaival, és megjelent a csillagos égbolt hologramja. - Elég hatalmas állam: az elfek tulajdonában lévő műholdunkat gonosz koporsólények támadták meg. A koporsók a vad trollok egy fajtája, mindig ellentmondásban vannak velük. Az Ön feladata, hogy megakadályozza a polgárháborút: amely ragadozó tűzbe borította a hatalmas Furosan bolygót.
  Elfaraya kétkedve jegyezte meg:
  - Ez mindenképpen érdekes feladat, de nem lenne egyszerűbb több rakétacirkálót odaküldeni?
  A marsall élesen megrázta a fejét:
  - Nem, nem könnyebb! Nem akarjuk, hogy a birodalmunk túl nyilvánvaló beavatkozása ellenünk fordítson mindenféle trollt. Mikrosebészeti műtét elvégzése szükséges.
  Vladimir bólintott:
  - Ez egyértelmű!
  Dmitrij türelmesen magyarázni kezdett:
  - Szálljon le a bolygón, bár nagy, gravitációja megközelítőleg megegyezik a Földével. Keresd meg a portyázók vezérét, aki Generalissimo Dodge-nak nevezi magát, fogd el, vagy szüntesd meg. Jobb persze, ha elfogják, majd rákényszerítik, hogy a saját érdekei szerint cselekedjen.
  Elfaraya beleegyezett:
  "Egyszerűen jobb elfogni, majd rákényszeríteni, hogy vessen véget a polgárháborúnak."
  - Pontosan az a lány. Ezt kell tenned. Remélem sikerül megbirkózni egy ilyen feladattal. - Marshall csettintett az ujjaival.
  - Természetesen! - ugatott egyszerre egy pár harcos. - Ultrasztár!
  - Csak egy álcázás: el kell fogadnod a tündéket; Nagy Oroszország nem keveredhet ebbe az ügybe.
  A fiú és a lány együtt bólintott:
  - Ezzel egyetértünk!
  - Változtasd meg a neved! Nos, neked Elfarayának már olyan neved van, mint egy elf, nem szabad túlságosan megváltoztatni, nem értesz egyet? - Dmitrij kinyújtotta a mutatóujját a jobb kezén.
  - Nos, igen? Kisebb a véletlen meghibásodás veszélye!
  - És Vlagyimir átkereszteljük Vlaradra! Gyönyörű elf név. Így szórakozhatsz!
  - Szóval Vlarad vagyok!
  - Igen - Vlarad, és nem egy ember, hanem egy elf. Az univerzumnak ezen a részén az idő gyorsabban telik, és mire végzed a feladatot, semmi lényeges nem történhet a frontokon!
  A lány és a fiú tisztelgésre emelte fel a kezét:
  - Értjük!
  - Szóval repülj az elf teherszállító csillaghajón. Itt a lehetőség! Észrevétlenül kell elcsúszni!
  Elfaraya énekelte:
  Szülőföld: te vagy a nap és a tavasz,
  A levegőtlen térben lebegünk!
  Nem építhetsz várost homokból,
  Ha szívvel: érzéketlen és lélektelen!
  
  A tündék a szerelmes testvéreink,
  Gyengéd, de hibátlan a csatában!
  A számítógép nullákat mutatott a vetítésben,
  A robotok is emberek!
  
  Az űrhajó gyorsan repül,
  Az átmenet a világokban egy kis lépés, séta!
  Adjunk új pillantást az univerzumnak,
  Teljes érzékeny szívemből eksztázis!
  
  És a háború bizony jó,
  Enélkül nincs íz, nincs a világ édessége!
  Ha az ellenfél pusztítani jött,
  Varázsoljunk belőle valami lövöldözőt!
  
  Gonosz rakéták dübörgésére született,
  A termokvarkok szétszedik a teret!
  Ha az orosz szellemet megérinti egy horda,
  Tehát készítsünk egy rudat a medencébe!
  
  De harcolni kell - ez kötelesség,
  És olyan, amihez odaadás kell!
  A tisztátalan a küszöbre dugta a fejét,
  Fogadj aprópénzt a lovagtól a homlokig!
  
  Ezért kell egy íj, ez nem csekélység,
  És a szuperlézer milliószor jobb!
  Száz galaxis összetörve, mint egy nikkel,
  Ne bízzon a szerencsés szünetben!
  
  Hiszem, hogy meg fogjuk élni a győzelmet,
  És egyesülünk Oroszországgal!
  A dicsőséget kard erősítette meg,
  A nép erejének nincs határa!
  A harcos különleges hangtartományban énekelt: vagyis ultrahang formájában is kitörtek a szavak és másfél másodperc alatt elkészült az egész dal.
  A marsall füttyentett:
  - Ultrasztár! Abszolút összeomlás!
  Vlarad nem figyel. kérdezte:
  - A legmodernebb fegyvereket kapjuk?
  Dmitrij hosszúkás mutatóujját csomóba kötötte, és megerősítette:
  - Abból, amihez csempészettel hozzá lehet jutni, igen! De nem szabad az orosz hadsereg szokásos fegyvereit használni.
  A fiatalember ellenkezett:
  - Standard fegyverek: csempészettel is beszerezhető!
  A marsall türelmet tanúsítva és újabb csomót kötve így válaszolt:
  - Természetesen elvileg lehetséges, ha ezt a szakszolgálataink lehetővé teszik, de ezek általában elavult modellek. Emellett leszerelt, de harcra kész fegyvereket használnak. Tehát felejtse el a legújabb modelleket. És nem kell csapkodnia a fülével, és a nyelvét a hipertéri ultrahúrokon járatni!
  Elfaraya még jóváhagyta:
  - És akkor? Ez így még érdekesebb. És az a tény, hogy az ultramodern technológiának nem volt ideje megkezdeni a csatát, és az ellenség már megsemmisült!
  Vlarad még örült is, a szeme csillogott:
  - Még az is észrevehető! Főleg a mi univerzumunkban, az interuniverzális térben a fegyverek nem annyira pusztítóak.
  A marsall hologramot engedett ki a körméből, egy lepke és egy szexi, félmeztelen lány bájos hibridjét:
  - Hogy is mondjam, az univerzumnak ezen a részén a hiperplazmatikus fegyverek is sokkal gyengébbek. Ez egyszerűbb, nehezebb elpusztítani, és minél nehezebb az ellenség, sokkal nagyobb esélye van a túlélésre. - A marsall kinyújtotta a tenyerét, a csomókba csavarodott ujj azonnal kiegyenesedett, és normális hosszúságot kapott. A tenyér lilára vált, sárga foltokkal, és megjelent rajta egy fürtökkel faragott, gyémántnál fényesebben csillogó borospohár. Dmitrij egy csapásra lenyelte a tartalmát, láthatóan ízlett neki az ital, több sokszínű buborék repült ki a szája mögül. A harcoló pár körül: hirtelen feltűnt a harci hologramok flottilla. Az űrhajók, bár kicsik, nagyon félelmetesek voltak.
  - Így fogjuk csinálni! - kiáltotta Elfaraya katonás elragadtatásban: a harcos egyszerre, lakkozott körömből lövöldözve , összeomlási impulzusokkal, ötven virtuális hajó.. - Miért most maradtunk még néhány szextilliárd, és mindegyik nem ismer félelmet! Kvazár! Add ki a parancsot!
  A marsall elismerően bólintott, és figyelmeztetett:
  - Jobb, ha az elf partnerei nem tudják, hogy emberek vagytok! Soha nem tudhatod, az egyikükről kiderülhet, hogy kém, vagy csak fecsegő. A regenerációs időszak alatt már megváltoztattuk a szemek és a fülek alakját. Ami a történetet illeti, tegyen úgy, mintha nagyon fiatalok lennének, akik csecsemőkoruk óta speciális képzésen estek át az orosz kölyöklaktanyában. Ez azt jelenti, hogy nem ismerik az elfek sok szokását és sajátos fogalmát.
  Vlarad megsértődöttnek tűnt:
  - Valamit tudni erről a versenyről, fő szövetségesünkről. Elég kiterjedt képzési programon mentünk keresztül.
  Dmitrij félbeszakította:
  - Lehet, hogy ez nem elég! Ráadásul nem is olyan könnyű megváltoztatni a saját viselkedésedet. A kudarc kockázata túl nagy.
  Elfaraya elvigyorodott, és megjegyezte:
  - A feladatot minden esetben teljesítjük! Ami soha nem született, nem született és nem is fog megszületni? Egy parancsnok, aki képes meghódítani Oroszországot!
  A marsall kiengedte a tenyeréből az átlátszó kontyot, az hirtelen megdagadt, szétrepedt, és egy dús hógolyó hullott rá:
  - Hiperkvazár! Őszinte szavak! Megértette a feladatot, most kezdje el végrehajtani. Csak ne légy hülye. A robotok elkísérnek. De várj! Búcsúzóul csoportjának meg kell tapasztalnia a túláram hatásait. Hogy ne fogyjon el a töltés!
  Az erős kiborgok villámcsapást mértek, úgy nőttek, mint egy sokszínű háló. A harcoló házaspár teste keresztül-kasul meg volt világítva, még a bőr is leesett, a bordák kilógtak, a csontváz egyes részei meghajlottak. Néhány csont megrepedt és gyufaként égett, a láng halott volt, ugyanakkor nagyon fényes, kiégette az idegeket. Vlarad és Elfaraya felnyögött, de visszatartották sikolyaikat.
  A lány még elmosolyodott:
  - Nos, ez feldob! Mint egy banda tucatnyi sráccal!
  A marsall elégedetten hirtelen kinyújtotta a nyakát, mint egy zsiráf, elkapta a célpontot, és csillogó fogaival leharapta a robotrakéta fejét, több milliószor keményebben, mint a titán. Miután nyelt, így szólt:
  - Mit tehetsz ezután? Szerintem nem fogsz fotózni (hülyét csinálsz magadból)!
  A fiatal férfi és a lány robotok kíséretében eltávolodtak a halltól. A feladat rendkívül egyértelmű volt, és a két ideiglenes tisztnek csak azt kellett végrehajtania. Motorcsónakba szálltak, és gyorsan a kozmodrom felé vették az irányt.
  Elfaraya felkacagott:
  - Amikor Dmitrij a fogaival leharapta a robot egy részét, megőrültem! Pompás srác!
  Vlarad megjegyezte:
  - A marsall mintha többet akart volna mondani nekünk gesztusaival, mint szavakkal. Különösen a robotok: a hármas kód alapján imádkoznak, de az utolsó Ámen rendszerint a hiperplazma felszabadulásával jár, bár mikroszkopikus dózisokban!
  A harcos két nyelvvel megnyalta a fiú orrát:
  - Még jó, hogy a kolostorokba nem engedik be a robotokat!
  Vlarad tiltakozott:
  - Nem, vannak kibernetikus szerzetesek! Még valami harcos nano-űrparancsaik is vannak!
  A kozmodrom mintha az ürességben lógott volna, magasan a felszín felett. Valahol az oldalakon tömör geometriai formájú épületek lebegtek. A földi birodalom nem tűrte a túlzott igényességet, minden kimért volt, még az is látszott, hogy az épületek menetoszlopok. Csak egy épület volt hat, egymásra rakott tuyere-teknős hibrid formájában. A legnagyobb egyed a tövében van; ahogy felfelé halad, mérete csökken, fényessége pedig nő.
  Elfaraya felkacagott:
  - Úgy néz ki, mint a manók képviseleti irodája! Abyss-vacuum buffoons!
  Magán a kozmodromon a csillaghajók rendezett sorokban álltak, mintha vonalzóval lennének felsorakozva. Az elfek teherszállítója egy virágzásnak indult rózsabimbóhoz hasonlított. Szépek és kecsesek voltak, a szirmoknak ötven színe és árnyalata volt. A kemény földlakókkal ellentétben az elfek nagyon szerették a luxust és a hivalkodó csillogást, az élénk színeket.
  Elfaraya és Vlarad szabványos öltözékben voltak: nagyon világos, nemzeti elf jelmezben. A haja göndör és festett volt, fülbevalója volt. Ez gyakori volt az elbűvölő fajhoz tartozó férfiak körében is. Vlarad először érezte meg a fülbevaló súlyát, hatalmasnak és felfújtnak érezte magát. Valahogy még: nem egészen férfi. Belül az elf csillaghajó inkább királyi kedvtelési jachtnak tűnt, mint kereskedelmi teherhajónak. Minden olyan elegáns, buja, fényűző volt, sok virággal és műdrágakövekkel. Valójában minden egyes kő, amelyet egy hiperplazmatikus kiberreaktorban építettek, összehasonlíthatatlanul: fényesebb és szebb, mint egy természetes drágakő. Elfaraya, mint egy igazi nő, csodálattal fogadta.
  - Megaquasar! Milyen egyedi és csodálatos!
  Vlarad komoran megjegyezte:
  - Nem szeretjük a felesleges luxust. Ráadásul az elfek túlságosan elkényeztetettek, és hozzánk hasonlóan nem tapasztalnak állandó fájdalmat és erős megkeményedést - kegyetlen speciális edzés!
  Elfaraya nyelvével megnyalta a kavicsokat, és kivirágzott:
  - Micsoda hiperuniverzális íz és aroma!
  És itt vannak maguk az elfek, nagyon hasonlítanak a modern emberekhez, különösen, ha nem látni kecses fülüket, mint az Édenkert virágai, dús frizurával és bőségesen festett kozmetikumokkal. Tehát általában az elfek, férfiak és nők egyaránt, szerettek öltözködni. Ez extravagáns megjelenést kölcsönzött szépségüknek. Körülbelül hárommal kevesebb férfi manó van, mint nő, és külsőre szakálltalanok, pihe-puha frizurával vannak festve, és nem lehet őket megkülönböztetni. A földlakókhoz hasonlóan a manók is fiatalnak tűnnek, de a szemük nem emberi: teljesen gyerekes, naiv és barátságos. Vlarad úgy gondolta, hogy ő is lánynak néz ki. Az emberek között a férfiaknak még mindig rövidre nyírták a hajukat, és eltérő volt a ruházatuk. Bár az arcra nézve: néha nagyon nehéz megkülönböztetni a nőstényt a hímtől. Való igaz, hogy az emberi nők túlnyomó többségének nagyobb melle és szélesebb csípője van. A tündékben nagyjából ugyanaz van, bár általában vékonyabbak és törékenyebbek, mint a földlakók. A csillaghajó parancsnoka egy tízszínű frizura lány volt. Figyelmeztetést kapott: speciális kiképzésen átesett katonák érkeznek a fedélzetre.
  Felrepült, megcsókolta Elfarayát és Vlaradot. A fiatalember összerezzent: a drága parfümök gazdag keverékének illata túl erős volt, a lány arca nagyon színesre volt festve, az elfek szerettek színes rajzokat rajzolni a testére. A kapitány asszisztense odarepült hozzájuk, alakjából ítélve nagy valószínűséggel férfi vagy tinédzser lány. Sokszögű, sokszínű buborékok felhőjét engedte ki a szája mögül, és lelocsolt belőlük néhányat. Fröccsenés azonban nem volt: menta illata volt és kellemes illatok komplex skálája!
  - Chrizzly vagyok! Kétcsillagos tiszt!
  Vlarad elvigyorodott, és kezet nyújtott:
  - Vlarad, ideiglenes tiszthelyettes!
  Az elf tenyerébe fogta a kezét, és az ágyékáig nyújtotta!
  - Közelebb a szívhez! - És ugyanezt tette a karcsú kezével.
  Vlarad tudta, hogy az elfek között a nemi szervek érintése nem számít sértésnek, éppen ellenkezőleg, ez a tisztelet legmagasabb jele, de egy kicsit zavarba jött, valahogy vulgárisnak és csúnyának bizonyult.
  A csillaghajó kapitánya így válaszolt:
  - Astarte vagyok! Teljes tisztelettel az SS-katonák iránt. Furosanba repülünk, ami azt jelenti, hogy egy kedvezőtlen zónát kell átkelnünk.
  Elfaraya hangosan válaszolt:
  - Hát persze, hogy átmegyünk! Ahol a miénk nem tűnt el!
  Astarte javítva:
  - Nem kell eltűnni! Ez emberi szleng!
  A lány méltósággal válaszolt:
  - Nehéz egy mágnes mellett lenni, és nem mágnesezve.
  Astarte bólintott, kissé felemelkedett a levegőbe, és megrázta a csípőjét. Csizmája csillogott.
  - A kultúrában sok mindent átvettünk az emberektől. Nézz rám, az univerzális háború hősének, Hobics Péternek a rendje. Nézd, milyen jóképű.
  Peter Howitza színben és dekorációban volt. Az elfek létrehozták az emberi rendet, de a maguk módján feldíszítették. Ennek ellenére elég jól nézett ki.
  Elfaraya hunyorogva megjegyezte:
  - Ő egy cuki.
  - Tizenkét ciklus alatt két kvázi évvel a határidő előtt került az élre. Ott vált híressé, hogy elfogott egy tábornokot! - Észrevettem, hogy Astarte a törzsével játszik. Általában nem mondhat semmit - hős. A zászlóshajó csatahajó felrobbantásával halt meg - egy hős halála!
  - És az élet! - ugatott Vlarad (Vlagyimir). - Aki azonban nem tudja értékelni az életet, az nem tud méltóan szembenézni a halállal!
  Astarte beleegyezett:
  - Így van, kibalcsi fiú! Így hívnak téged az emberi birodalomban?
  - Nem igazán! A gyerekeket kölyökkatonáknak hívják! - tiltakozott Vlarad.
  - Tudom, de egészen másra gondolok. Bátor és kitartó is! - A lány befejezte a fonást. - Szórakozzunk egy kicsit, sok játékunk van, főleg kollektív. Azt hiszem, unod a folyamatos háborúkat?
  Elfaraya bólintott:
  - A pokolba! A folyamatos sztrájkolás és gyilkolás rutinná vált. Főleg ezeknél a fekete lyuk gyakorlatoknál!
  Astarte ezt javasolta:
  - Mi van, ha várost építünk! Vagy nem, javaslom a következő játékot. Minden elf kap egy bolygót.
  - Bírság!
  - Vad bolygó! Az Ön feladata egy civilizáció felépítése! - kacsintott a lány.
  Vlarad megcsapta a kezét:
  - Egy másodperc alatt! És akkor támadd meg a szomszédos világot!
  Astarte megrázta a fejét:
  - Nem! Nem erre gondolunk! Elvileg nincs szükségünk ilyesmire. Az nyer, aki magasabb életszínvonalat ér el. Erre pont jár. Alapvetően remélem, minden világos számodra.
  Elfaraya nevetve mondta:
  - Mindannyiótokat legyőzünk! Egyébként mikor kezdjük?
  - Már elkezdtük! - sikoltott fel az elf.
  - Miért nem éreztem semmit!? - lepődött meg az orosz harcos.
  Astarte arca ravasz lett:
  - Ez a mi nagy titkunk! Az emberek nem lehetnek mindenben felsőbbrendűek a mi fajunknál. A know-how-val is rendelkeznünk kell! Főleg civilizációm ősiségét tekintve!
  Vlarad így emlékezett vissza:
  - És azt hiszem, tudom, a teherhajókon a gyorsulás lassabb, mint az emberekben. Ezért nincsenek szenzációk.
  Chrizzly sértődötten mondta:
  - Az egyik legújabb reaktort telepítettük, akciósan vettük!
  Elfaraya sírva fakadt:
  - Eladó a legújabb reaktor! Mi lehet nevetségesebb és ostobább.
  Chrysley így válaszolt:
  - Az antipiacon abszolút mindent meg lehet venni! Egyszerűen nem ismered, hiszel a propagandában, az emberi titkosszolgálatok mindenhatóságában.
  Elfaraya békítően kijelentette:
  - Valószínűleg valami sérült csillaghajóról írták le?
  - Ez az! Két dolgot nem lehet legyőzni: a kapzsiságot és a butaságot, bár az első hiánya gyakran párosul az utóbbival! - viccelődött Chrizzly. - El akarsz kapni egy hibát?
  Vlarad megkérdezte:
  - Ezek hallucinációk?
  - Igen, így, de olyan izgalmas! Egyszerűen elképesztő! - Astarte kifújta az arcát, vulgáris erotikus rajzokkal, mint két görögdinnye.
  - Ne éljen vissza a hibákkal! Ez tele van! - Vlarad megrázta az ujját (olvasott, hogy a manók szeretik az ilyen gesztust).
  - Próbáld ki, és azonnal megérted, hogy semmi sem jobb ennél! Kivéve a szexet! - Chrizzly kinyitotta a száját, és hívogatóan megmozgatta hosszú, kettévágott rózsaszín nyelvét.
  Elfaraya gyengéden megcsókolta Chrizzlyt:
  - Nos, nem bánom veled!
  - Nem, szerelmet akarok Vlaraddal.
  A fiatal harcos dühösen grimaszolt:
  - Az egypólusú szex perverzió!
  Chrizzly nyöszörgött:
  - Így van ez az emberekkel! Vagy elfelejtette a fajt, miközben emberekkel élt. Ez nálunk teljesen természetes. Ellenkezőleg: egy nőt nem elcsábítani nehéz, de egy férfit előléptetni (a férfiak vannak kisebbségben), ez hiper-sikkes!
  Vlarad tiltakozott:
  - A hím és nőstény közötti szerelem természetes, hiszen utódokat hoz! A természet azt diktálja, hogy a szerelmes partnernek ellenkező neműnek kell lennie!
  Chrizzly egy érdekes példát hozott a tudatosság bizonyítására:
  - Az ókorban az emberek teljesen mások voltak. Náluk volt a házasság intézménye, amikor egy nőt csak egy férfit, a férfit pedig egy nőt kénytelenek szeretni. Azok, akik megszegték ezt a hülye törvényt, halálbüntetést kaptak. Tanulmányoztad az ókori emberek történetét!
  Vlarad vonakodva beleegyezett:
  - Igen, ez hülyeség volt! A férfiakat megfosztották a választás és összehasonlítás lehetőségétől, a nőket elpazarolták az egyhangúságtól! De most éppen ellenkezőleg, a partnerek gyakori cseréje megtiszteltetés - minden ember egy család: minden nő feleség, minden férfi férj!
  - Vagyis amihez mi manók millió évvel ezelőtt jutottunk el. - örvendezett Chrizzly. - Úgy gondolom, hogy a háború után az emberek ésszerűbben fognak tekinteni a biszexualitásra!
  Elfaraya megveregette az elf vállát:
  - És tudod, én sem vagyok a biszex ellen!
  Astarte vigyorogva (minden fognak megvolt a maga egyedi árnyalata) azt mondta:
  - Ahogy szeretné! Akarsz játszani, akarsz szexet, most sokkal szórakoztatóbb lesz az életedben. Egyébként próbáltad már a túláramú sokkokat?
  - Igen! - felelte kórusban a fiatal férfi és a lány.
  - És hogyan?
  Elfaraya viccelődött:
  - Mint a szex, csak az orgazmus máshol jön ki!
  Az elfek nevettek, arcukat mosoly ragyogta fel. Chrizzly intett a kezével, és mindkét kezében egy-egy fagylaltos zacskó volt piramis és őszirózsa hibrid formájában:
  - Kérem, természetes termék!
  Vlarad megkérdezte:
  - Mi ez?
  - Erofiro, egyfajta fagylalt!
  A fiatalember óvatosan megérintette a nyelvével, és megtapogatta az édes és egyben savanyú pépet. Elfaraya szeretettel nyalogatta a részét:
  - És mi van, ez nagyon bájos! És összehasonlíthatatlan! Egyszerűen csodálatos! Megeszek bármit!
  Vlarad megkérdezte:
  - És ez valószínűleg a gravitációs tejből van.
  Chrizzly úgy döntött, hogy az egyszerű ember alatt játszik:
  - Micsoda tej! Ami!
  Elfaraya megrázta az ujját:
  - Nem kell bolondként viselkedni! Mintha nem tudnád, mi a tej, sok állattól nyerik, valamint kvazár sugarakból!
  Chrizzly dúdolta:
  - De nem tudom! kisfiú vagyok. Inkább egyél fagylaltot, ez nagyon megtisztelő csemege.
  Vlarad még soha nem evett fagylaltot, nem volt alkalma kipróbálni a lakomán, ezért lelkesedést mutatott. Az étel sokszínű és többrétegű volt, volt benne bogyós gyümölcs és gomba. Elfaraya is örömmel evett, de ennek ellenére folytatta a csevegést:
  - Szeretnéd tudni, hogy az emberek meglehetősen érdekes lények a kommunikációban, de unalmasak. Vonzza őket mindenféle hőstett. Szeretnek háborúról beszélni, de a lelkük mást követel.
  Astarte ezt javasolta:
  - Mit szólnál a kereskedéshez! Ez is egy érdekes tevékenység, különböző világokat repülsz, beleértve az elmaradottakat is. Tudod, sok bennszülött, akik istennek tartanak minket, áldozatul adják a vagyonukat. Általában az emberek találkoztak velünk, manókkal is. Azokban a nem is olyan távoli időkben, amikor az emberiség kőbaltákat használt, és földre borult a tűz villanása előtt. És nem csak mi, pár más faj is meglátogatta a földet.
  Elfaraya körmöt nyalva megkérdezte:
  - Azt akarod mondani, hogy innen származik sok vallás?
  - Miért ne! És tündérmesék is! Az emberiség nagyon szerencsés, hogy a durriji fajt mi legyőztük. Ellenkező esetben az emberi faj súlyos rabszolgaságba kerülne. Az országban, amelyet Egyiptomnak hívtak, a durrigek nagy piramisok építését kényszerítették.
  - Ők voltak? - A harcos őszintén meglepődött, szinte megfulladt a fagylaltjától.
  - Igen, ilyen szörnyű állatfejekkel! - vigyorgott a lány. - Azonban miről beszélek! Az elfek embereket mentettek, űrcsata volt, még a Naprendszerben is felrobbantották a bolygót.
  - A bolygó, amit az emberek Phaetonnak hívnak. - Elfaraya jutott eszembe.
  - Jobb! te gondolkodsz! Általában az embereket az arrogancia és a hála hiánya jellemzi. Mi manók öccseinkként szerettük az embereket, különösen az asszonyaikat és gyermekeiket. Szakállas férfiak: a legtöbbünk durván érezte magát!
  Chrysley nem értett egyet:
  - Maffgo királynő, egy tucat szakállas szeretőt vett magának.
  - Ne mondj hitványságokat! - szólt közbe Astarte.
  - Ez történelmi tény! - Az elf a levegőbe emelkedett.
  - Még mindig vulgáris! "A kapitány még a nyakát is meghosszabbította fél méterrel felháborodástól.
  - Nos, miért még most is vannak nők, akik szeretik például a goblinokat, az orkokat és a menőbb lényeket. Igen, nem csak a nők, hanem a férfiak is! Ezenkívül Maffgo férfi rabszolgákról gondoskodott, és arra kényszerítette az embereket, hogy hosszabb szakállat növesszenek. Az egyik férfi életét varázslattal háromszáz évvel meghosszabbította, szakálla pedig olyan hosszúra nőtt, mint egy dinoszaurusz farka.
  Elfaraya nevetett:
  - Ez vicces!
  Vlarad nagyképűen mondta:
  - Dicsőség és becsület a szakállnak, de a macskának is van bajusza! Ez azonban csak az elf lelkének szélességéről beszél!
  A fiatalember befejezte az adag fagylaltot, és megkérdezte:
  - De miből van, ha természetes!
  Astarte (a nyaka visszatért a normál méretűre) így válaszolt:
  - Ez egy aszteroida gombahéj.
  - Mit?
  - Gomba és kagyló keveréke, amely egy aszteroidán él! Még repülni is képes, és egyetért abban, hogy egyszerűen elegáns! - A lány még ugrott is örömében. - El tudsz képzelni ilyesmit!
  - Különféle lények vannak az univerzumban! Furcsa, hogy ilyen jó az íze. - Vlarad ismét megnyalta a pálcáját.
  Elfaraya szipogott:
  - Minek ilyen fanyar szag!
  Astarte így válaszolt:
  - Ez azért van, mert nem csak egy gombahéj, hanem a lárvája. Speciálisan ásványi anyagokkal impregnált. Hamarosan érezni fogod.
  - Hogyan? - kérdezte Vlarad.
  - Mivel ez az első alkalom, hallucinációk kezdődnek. Ne félj, kellemesek lesznek: hogy beinduljon a zsongás: ülj le a székekre.
  Vlarad (Vlagyimir) számára minden kezdett összemosódni a szeme előtt. Sietett lefeküdni, és egy pillanattal később rémálomba merült.
  Vlagyimir erős hideget és remegést érzett a lábában. Dérrel borított, gyűrött fákat látott. És magamat mintha kívülről. Látta magát az akasztófán lógva, hurokba fulladva. Szörnyű hurok szorította össze a srác torkát, nagy szenvedést okozott. A legrosszabb a test tehetetlensége és szörnyű gyengesége volt. Még csak mozdulni sem tudott, mintha meghalt volna. Még az ujjamat sem tudtam mozgatni. A fiatalember megpróbált megrándulni, de a teste nem engedelmeskedett. Igazán ijesztővé vált a tehetetlenségem miatt. Vladimir soha nem aludt, nem tudta, mi az álom vagy hallucináció, és egyszerűen sokkot kapott.
  Aztán látott egy falut, egy egyszerű templomot, amely idővel elhalványult. Régi internetes krónikákból származó régi házaknak látszó lakások. Fehér fejű, mezítlábas gyerekek rohangáltak az udvarokon. A modern mércével mérve lassan futottak, láthatóan játszottak valamit. A lányok egy lábon ugráltak, a fiúk botokkal küzdöttek, és mintha gépfegyverből lőnének. A szakadt ruhákból ítélve a falu szegényes, nyilván kolhozos időkből való: a XX. század közepéről. Miért döntött így: a gyerekek között nem voltak feketék, ez egyértelműen nem Amerika, az ortodox egyház. Igen, és úgy tűnik, pár fiúnak kifakult a csillaga a hámló Budenovkáikon. Nagyon sok gyerek van, de felnőttek szinte alig látszanak. Ez furcsa...
  Ekkor Vlagyimir motorzúgást hallott, és poroszlopok jelentek meg a távolban. A fiúk nem figyeltek, a lányok még boldognak is tűntek. Hirtelen egy teherautók és páncélozott szállítókocsik oszlopa jelent meg, egy tucat motorossal előtte. Némelyikük szürkés-zöld, nehéz sisakot visel. A fájdalom ellenére Vladimir úgy gondolta, hogy nem jó ötlet ilyen sisakot viselni. Hiszen a fehérjehúsban lévő ember fejét és viszonylag gyenge nyakát fárasztja, ami azt jelenti, hogy csökkenti a lövés célját. Végül is nehéz célozni, ha a nyakad feszült és a fejed fáj. A forró nyáron még nehezebb harcolni, az izzadság szó szerint eláztatja a szemét. Igaz, már ősz van, sárga levelek és koszos tócsák látszanak. Látszólag még nincs nagyon hideg, a gyerekek enyhén vannak felöltözve, nagyon rongyosak, vékonyak.
  Az oszlop közelebb hajtott, a fiúk odaszaladtak a katonákhoz. Elkezdték mozgatni az ujjaikat a szájukon, mintha fújnák.
  Vladimir káromkodott:
  - Ezek a kisfiúk! Dohányozni akarnak! De a cigaretta mérgező, különösen a gyermekek testére.
  A katonák mosolyogni kezdenek, az ajkuk megnyúlik, de a szemük hideg és kemény. Jelképük két villám, és egy vörös zászló horogkereszttel.
  - Ez az SS! Válogatott csapatok. A félelem Vlagyimir lelkébe kúszott, persze nem önmagáért. Az SS-nek rossz híre volt. A propaganda sztereotípiákkal ellentétben azonban az SS-egységek többsége egyszerűen a náci hadsereg őrzője volt. Válogatott csapatok, a legjobb katonák. Sokan közülük nemesen viselkedtek, bátran harcoltak és tisztelték őket. De voltak különleges büntető egységek, amelyek senkit sem kíméltek! Remény volt azonban, hogy a vékony szőke fiúk és lányok nem váltanak ki agressziót. Végül is az SS-ek szeretik a szőke hajat és a kék szemeket.
  De van valami, ami nem tetszik a nézeteikben. Talán a partizánok fényt adtak a jószágnak...
  - Ellenség! - Következik a parancs. Az SS-ek azonnal elkapták a gépfegyvereiket, olyan rövid és gyors tüzelésűek. A sorok lefedik a gyerekeket. A golyók áthatolnak a testen, szétszakítva a belsejét. A gyerekek elszaladnak, piszkos sarkuk villog. A poros út tele van holttestekkel, számtalan apró vérpatak folyt. A felhasadt gyomrú lány kinyújtotta karjait, és szívszorítóan sikoltozott. Egy fiúnak eltört a lába, de mint egy igazi férfi, visszatartotta a nyögését, és elkúszott.
  A fasiszták azonban egyáltalán nem jöttek zavarba. A szívek nem ismertek szánalmat! Rohantak üldözni a gyerekeket. Az ablakokra lőttek, az SS-ek speciális gyújtóbombákat dobtak a házakra.
  A sebesült gyerekeket csizmák alá taposták, és szuronyokkal végezték el. A páncélozott szállítókocsira lángszórót erősítettek. A lángok a házakat csapták le, kerítéseket döntöttek ki, fák égtek, érett alma tört ki.
  Vladimir meg akarta védeni a falut, de nem tudott mozdulni. A test mintha jeges, titán bilincsben lenne.
  - Hihetetlen kegyetlenség!
  Ha azonban emlékszel a könyörtelen háborúra, amit vívnak. Végül is, amikor betörnek az ellenség univerzumába, mindent elpusztítanak. Hiszen egy modern háborúban nincsenek civilek. A fasiszták itt is vitatkoznak: ma fiú, holnap partizán. A Nagy Honvédő Háború idején pedig a gyermekhősök sok gondot okoztak a náciknak. Ez azonban nem igazolja a náci fanatikusokat! Csak a söpredék tud kezet emelni azokra a gyerekekre, akik a kemény munkától elkeseredett kis kezükkel feléd nyúlnak. Ráadásul minden megölt gyerek után tíz bosszúálló jut, és a háború valóban országossá válik.
  A falu lángokban áll, a nácik elkapták a nőt, letépték róla a ruháit, és erőszakolni kezdték. Szörnyű rémület folyik, az elfogott fiú gyomrát felvágták, a beleket pedig szuronyra kezdték tekerni. A gyerek fulladozott, már sikítani sem tudott. Egy öt év körüli lány kettészakadt. A csecsemőket tűzbe dobták vagy szuronyra feszítették.
  Egy keresztes pap kirohant a nácikkal találkozni. Az SS-ek puskatussal arcon ütötték, elvitték a keresztet, megragadták a papot és felgyújtották a szakállát. Ugyanakkor a nagyok megcsavarták a kultuszminiszter kezét. A keresztet tűzön hevítették, és a pap mellkasára helyezték. Lehetetlen volt kivenni a szavakat, de láthatóan ezek a pap átkai voltak. Végül a fájdalomtól a pap elvesztette az eszméletét, és a tűzbe dobták. Ugyanakkor az egyenruhás szadisták levágták a lány lábujjait. Más hóhérok levágták a fülét a még életben lévő fiúknak. Minden szörnyűnek tűnt, mintha egy elmebeteg rendező filmjében.
  Vladimir megrándult, és még mindig nem tudott kiugrani a hurokból.
  . FEJEZET 17. sz
  Mirabela és Streletsova repültek, sebességük sokszorosa volt a fénysebességnek. Csillaghalmok bizarr csillagképekben, összetett kompozíciók hieroglifák formájában. Úgy tűnt, hogy a sztárok valamiféle üzenetet akarnak közvetíteni, esetleg sok szerencsét kívánnak. Egyes világítótestek időnként pislogtak, és a kettős vagy háromszoros csillagok egyedi szín- és sugárzási virágzatot hoztak létre, amely kellemes volt a szemnek. A lányok sebessége még tovább nőtt, a csillagok vak esőcseppekként villogtak. Izzás jelent meg előtte, mintha vákuum lángolna. Mirabela tudta, hogy ez a fény aberráció következménye, amikor egy anyagi test által levert fotonok felhalmozódtak, és előtte minden vadul lángolni kezdett. Mirabela szeme több száz tartományt látott egyszerre! Egyszerű ember el sem tudja képzelni, milyen csodálatos volt a tér és a kilátás: sok millió különböző árnyalat volt, egymásra rakva, keverve voltak!
  A lány erre ránézett, és filozofikusan így szólt:
  - Mit gondol, hipermarsall elvtárs, ilyen szépség az evolúció során keletkezhetett, vagy a Legfelsőbb Szellem teremtette!
  Sztrelecova hipermarsall kristályos hangon válaszolt:
  - A Mindenható Istenre gondolsz?
  - Ez az! - kiáltott fel Mirabelle.
  - Régen sokféle hiedelem élt. Aztán megjelent a Mindenható Teremtőbe vagy akár a Teremtőbe vetett hit. Bár például az ókori görögöknek olyan elképzeléseik voltak, hogy maga minden a káoszból alakult ki. Általánosságban el kell mondanom, hogy tévhit, hogy az egyistenhitt a zsidók találták ki. Furcsa módon az afrikai népek között található az első említés egyetlen alkotóról. Különösen az ősi Nitr birodalom.
  - Nem a Hiperboreában van? A legnagyobb és legősibb birodalom, ahonnan az oroszok származtak? - Mirabela tenyerével próbálta elkapni a pillangóként röpködő csillagképeket.
  - Nem! A hiperboreaiak hittek a káosz kialakulásában! - mondta szigorúan Streletsova.
  Mirabela nem értett egyet:
  - Többféle hiedelem létezett. Beleértve az emberi történelem első monoteizmusát. Vagyis a hit: hogy egy személyes Isten teremtette az univerzumot!
  A gyengéd hóhér fújt, enyhe forgószelet okozva a csillagfüzérek között (aberráció és tértorzulás hatása)
  - Nem biztos, hogy így! A monoteisták csak egy kis szekta voltak. A Nitr Birodalomban ez volt az uralkodó tanítás.
  - De ott azt hitték: hogy a főisten más isteneket teremtett.
  Strelecsova megsimogatta Mirabel arcát az ujjával:
  - Később jött! De általánosságban elmondható, hogy a zsidó isten kifejezést - vagy el - nem Jahve vagy Jehova monopolizálta. Különösen az angyalokat és a bírákat, sőt a Sátánt is isteneknek nevezték - Elohimnak. A többistenhitnek is voltak jelei, még az emberekről is volt prófécia - szinte olyanok lettek, mint az istenek, vagyis az angyalok!
  Mirabela nagyon örült:
  - És szinte angyal vagyok! Csillaghajó nélkül utazhatok a csillagok között. A sebesség tekintetében azonban a tetraplánok még mindig gyorsabbak, de a jövőben, amikor a technológia még gyorsabban fejlődik, a sebesség növekedni fog. Hiszen mi még nagyon fiatal civilizáció vagyunk!
  Az ultra-hipermarsall nagyon finoman megsimogatta a lány haját:
  - Természetesen! Halhatatlan tested sokkal tovább élhet, mint az emberiség teljes történelme.
  Mirabela dorombolt, több elektromosság (a szubnukleonok több szektoros mozgása) kisülései haladtak át a fején, és a hiperárammal ellentétben meglehetősen kellemesek.
  - És mégis, egy olyan bonyolult mechanizmus, mint a mi univerzumunk, csak a vak és kegyetlen evolúció gyümölcse lehet?
  Az Ultra-Hyper-Marshal felhívta a figyelmet:
  - Nos, szinte minden tudós úgy gondolja, hogy maga az evolúció is megtörténik. Még a gyakorlatban is megfigyeltük az evolúciót sok milliárd világon.
  A lány felkiáltott:
  - Igen, megnéztük! Bár még senkinek nem sikerült elkapnia azt a pillanatot, amikor a szervetlen anyagokból szerves anyag jelent meg.
  Anastasia Streletsova finoman kijavította:
  - Nem egészen, számos köztes folyamatot rögzítettek. Különösen azt figyelték meg, hogy a hermafroditák hogyan váltak két és három üregessé. Vagy a szilícium, a lítium, a kálium, sőt a kén fejlődése. Vagy egy másik kérdés: ha Isten az ő képére és hasonlatosságára teremtette Ádámot és Évát, akkor kinek a hasonlatosságára hozták létre például a fluort lélegző lényeket?
  - Ó, ez egy érdekes módja a kérdés feltevésének. De általában az evolúcióelmélet annyira mindenevő, szinte minden komoly civilizáció hirdeti, hogy meglepő, hogy csak a XIX. században gondoltak rá: Charles Darwinra vagy talán Lamarckra.
  Az Ultra-Hyper-Marshal nem értett egyet:
  - Az evolúció létezését a görögök, az egyiptomiak, sőt a hiperboreaiak is gyanították. Rengeteg bizonyíték van erre vonatkozóan. Vegyük például a spártai oktatást, amely tipikus kísérlet az evolúció szabályozására és irányítására! Amikor a nőket arra kényszerítették, hogy súlyt emeljenek, terhekkel futjanak a hegyekben, úszjanak és keménykedjenek: hogy erősek legyenek és erős gyerekeket szüljenek. Egyébként mi is ezt csináltuk.
  - Ez már egy irányított evolúció folyamata.
  - Természetesen célzott, de nem kevésbé hatékony! A haladás és a biomérnökség a siker összetevői. De ha meg tudjuk figyelni a technikai evolúciót, akkor miért ne a biológiai evolúciót. - Sztrelecova gyengéden simogatta a lány nyakát.
  Mirabela kissé hátrahúzódott, és megjegyezte:
  - A tudományos és technológiai evolúciót az értelem, de a biológiai evolúciót a vak véletlen vezérli!
  A szelíd hóhér megnyújtotta a karját, hirtelen hatot kapott egyszerre:
  - Nem biztos, hogy így! Létezik egy hipernooszféra, amely felfoghatatlan mennyiségű információt tartalmaz, amely lehetővé teszi számos folyamat programozását, beleértve az élet spontán létrejöttét is.
  - Hogyan jött létre? "A lány érezte, hogy simogatják a melleit.
  - Az evolúció eredményeként is! Hogyan magyarázzam ezt el neked? Íme a Hiperverzum: maga is végtelen? - Anasztázia kicsit hangosabban mondta ki az utolsó szót.
  - Igen, persze! El sem tudom képzelni, hogy fog kinézni a vége! - kiáltott fel Mirabela, és nanorészecskék patakjai csiklandozták az orrlyukait.
  - Így van, ésszel felfoghatatlan! Tehát nincs időszak, nincs korlátozás, nincs vége a dolgoknak! Teljesen hiányzik!
  Mirabela bólintott:
  - Igen, ez nyilvánvaló! Csak arról van szó, hogy még nem fedeztük fel az összes univerzumot.
  Anasztázia folytatta, körömvirágai szirmokká változtak:
  - Tessék! Most képzeld el: hogy a hiperuniverzum térbeli végtelensége mellett időbeli végtelen is létezik!
  A fiatal harcos beleegyezett:
  - Azaz örök anyag, a végtelenségig létező abszolút anyag! Pontosan erre gondoltál!
  Streletsova örült:
  - Látom, jól elsajátítottad a leckéket, bátor lány!
  Mirabela azt mondta, mint egy iskolás lány, aki jól elsajátította a témát:
  - Tényleg abszolút axiómaként képzelheti el az anyag örök létét! De egy filozófiai beállítottságú embernek bizonyítékra van szüksége arról, hogyan jelent meg az anyag.
  - A kiváltó okot keresi?
  - Ez az!
  Streletsova gúnyosan megjegyezte:
  - Akkor ha a kiváltó ok Isten, akkor mi lett az első okok kiváltó oka! Hiszen ha mindennek első oka van, akkor annak a Mindenhatónál kell lennie!
  Mirabela megjegyezte:
  - A vallás megköveteli, hogy ezt természetesnek vegyük! Vagy, mint axióma, Isten örökkévalóság előtti, és nem kell a kiváltó okot keresni.
  - De miért ne venné természetesnek, hogy az anyag örök és mindig is létezett, szintén axióma! Hiszen egy örökké létező Mindenható Isten létezésének felismerése sokkal irracionálisabb gondolkodást igényel, mint az anyag térbeli-időbeli végtelenségében való hinni. - Sztrelecova azonnal huszonöt kinőtt ujjával a csillagokra mutatott. - Te látod a csillagokat, mi látjuk az anyagot, és számunkra ez mindig létezik! De Istent soha senki nem látta! Még a Biblia is ír erről!
  A lány felvonta a jobb szemöldökét:
  - És Dániel próféta azt állította, hogy látta az Atyaistent.
  Az ultra-hipermarsall felkiáltott:
  - Archquasar! Ez egy meglehetősen nehéz dilemma. Ha a Mindenható teremtett minket, akkor nem kellett volna a sors kegyébe átadnia. A gyerekeket nevelni kell! Ez azt jelenti, hogy adsz nekik egy kinyilatkoztatást magadról!
  - A Biblián keresztül? - Mirabela pislogott:
  - Még a Biblián keresztül is! De az Overmind érdekli, hogy helyesen értsék! Hogyan tud Isten ellentmondani önmagának? Hiszen még a tökéletlen emberek is törekednek arra, hogy törvényeket fogadjanak el, hogy azok ne legyenek ellentmondóak egymásnak, és minimalizálják a kétértelműséget. Ez tehát kiskapukat teremt a gazemberek számára, és számos visszaéléshez vezet. Ráadásul a bibliai kinyilatkoztatás legkisebb hibája is aláássa magába a kinyilatkoztatásba vetett hitet, és maga is tudja, hány ilyen hiba történt. És bőven vérben fizettek értük! - A Szeretet és Gyengédség Osztályának vezetőjének utolsó szavaira látható világítótestek milliárdjai megborzongtak.
  Mirabela beleegyezett:
  - Természetesen! Vegyük például a Szentháromság tanát. Ezzel a tanítással ellentétben Jézus Krisztus azt mondta az ifjúnak: miért mondasz engem jónak, nem tudod; hogy csak egy(!) Isten jó a mennyben!
  Az ultra-hipermarsall karjainak száma egy tucatra nőtt (semmi természetfeletti - a testet mágikus hiperplazma impregnálja, megváltoztatva az anyag és a tér szerkezetét).
  - És nem csak! Jézus azt mondta: hogy az Atya nagyobb nálam, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust. Emlékszel, hogy Pál ezt írta: Krisztus Isten feje, Lukács pedig Isten szolgájának nevezte Jézust. Általában azt a tényt, hogy a Szentháromságról nincs egyértelmű tanítás a Bibliában, az egyházi hatóságok is elismerték. Nem hiába ontották annyi vért ezért a dogmáért. Például egész országokat pusztítottak el az ariánus háborúk. Sok ezer eretneket elégettek, mert nem hittek a Szentháromságban. Még Lev Nikolaevich Tolsztojt is kiközösítették az egyházból, mert nem volt hajlandó elismerni egy ilyen dogmát.
  - Fontos dogma! - próbálta felemelni a hangját Mirabela.
  A hipermarsall széttárta a karját, csaknem száz karral:
  - És mégis, egyértelmű bibliai alap nélkül. De vajon a Mindenható nem gondoskodott-e arról, hogy egy ilyen fontos tanítás - a hit alapja - ne maradjon világosan megfogalmazva?
  - Elég logikusan hangzik! - Mirabela megrázta aranyszínű haját.
  Az ujjak száma Anastasia egyes végtagjain exponenciálisan nőtt:
  - És nem ez az egyetlen pontatlanság a Bibliában. Emlékezzünk arra, hogy Márk evangéliumában Jézus hogyan keverte össze a főpap nevét, valamint a bibliai szerzők közötti különbségeket Krisztus keresztre feszítésének pontos órájában, vagy arról, hogy ki volt Zakariás apja. Igen és még sok más! Itt írhatna egy egész többkötetes könyvet, amely felsorolja a Biblia számos hibáját. - Sztrelecova ezer ujját, több száz kezét keresztbe tette. - Vagy más a véleményed.
  Mirabela megvakarta az orrnyergét az ujjával:
  - Nem szükséges, hogy a Mindenható megadja Isten kinyilatkoztatását. Ráadásul: képzeld el a csillagok szerkezetét a káoszból...
  Anasztázia közbeszólt:
  - Szerinted a Biblia logikusabb? Ahogy ott van írva, az első napon Isten teremtette az eget, és csak a negyedik napon a napot és a csillagokat! És ez az, miközben a tudósok régóta megállapították, hogy az univerzum több milliárd éves! Általánosságban elmondható, hogy ez ismét a zsidók naiv elképzeléséről beszél a csillagok természetéről. Valószínűleg azt gondolták, hogy a csillagok kicsik, és sokkal könnyebb létrehozni őket, mint egy nagy földet.
  - Valószínűleg! - kuncogott Mirabel. - Csillag esett le az égről - fényes kristály! Énekelek neked egy dalt az én kedves Sztálinomról!
  Anastasia megváltoztatta kezei formáját, és vödrökké változtatta őket:
  - Vagy a Noé özönvízzel kapcsolatos viták. Valóban, tízezer évvel Krisztus születése előtt több nagy meteorit hullott a földre. Legendássá vált kataklizmákat provokáltak. Egyes sci-fi-írók még azt a verziót is előterjesztették, hogy a Hold ütközött a Földdel. Egyébként a Hold valóban ütközött a Földdel, de jóval korábban és emiatt a dinoszauruszok is kihaltak!
  Mirabela azonnal tiltakozott:
  - Nem ütközött, de a gravitáció elkapta. Ha az ütközés tény lett volna, a földiek nem szálltak volna ki ilyen könnyen. Valószínűleg a földi élet elpusztult volna. De másrészt, hogy a Hold mennyire tetszett az ősöknek.
  - Mondd el a japánoknak. Nagyra értékelnék! - A hipermarsall kitárta a fogát. - Egyébként érdekes verseny, szinte nem is kellett velük harcolni, hamar szövetségesek lettek. De általánosságban, konkrétan szólva, a végtelen idő alatt végtelen mennyiségű anyag korlátlan és sokszorosára intelligens életet eredményezhet, nem igaz!
  Mirabela megvakarta a feje búbját:
  - Tulajdonképpen igen, de van egy árnyalat! Ha az anyag végtelenül hosszú ideig létezik, és mennyisége végtelen, akkor hol vannak a szupercivilizációk?
  - Nem szupercivilizáció vagyunk?
  - Hát akkor, Hiper-szupercivilizáció! "A lány úgy pörgött, mint a felső.
  Az ultra-hipermarsall azonnal irányította a kórtermét:
  - Most kell szerezned egy hiperchipet: az egy fejlettebb civilizációhoz tartozik, mint a miénk! Vagyis a te feladatod a válasz a kérdésedre! Vagy azt hiszed, hogy ez egy kőbalta.
  - Talán még egy nyílhegy is! - Mirabela ravaszul összehúzta a szemét.
  - Nos, felteheted így is a kérdést!
  - Oké, egyetértek! Elvileg létezhet egy másik szupercivilizáció, vagy akár egy alapvetően más szintű birodalmat is létrehozhat. Egyáltalán kizárok valamit?
  Az ultra-hipermarsall ismét módosította a végtagjait, olyanok lettek, mint a láncok:
  - Pontosan mit?
  - Az a tény, hogy egy szupercivilizáció, vagy inkább egy hiper-szupercivilizáció hozta létre az univerzumunkat. Hiszen a tudomány már bebizonyította, hogy energiából is lehet anyagot létrehozni.
  Sztrelecova harangláncaiként zengett:
  - Jobb! Elméletileg igaz! De még így is téved a Biblia: Istennek van kezdete, akár az evolúció, akár a teremtés által!
  Mirabela valami tablettához hasonlót dobott a szájába, megrágta... a nyelve mintha folyékony héliumba mártotta volna:
  - Az Ószövetségben Isten nagyon kegyetlen volt. És rendkívül nacionalista volt, egy embert a többi fölé helyezett. Különösen Egyiptom gyötrődött, és ahogy meg van írva, menj a fáraóhoz, és megkeményítem a szívét, hogy megmutassa Isten dicsőségét.
  Anastasia a láncok egy részét ezüst húrokká változtatta:
  - Egy egész országot meggyötörni azért, hogy ily módon dicsőséget mutassunk ki, elég furcsa! Ez az etnikai tisztogatásra, a népirtás legrosszabb módszereire emlékeztet.
  - De hát mi is tudunk kegyetlenek lenni a háborúban! - kiáltott fel a lány.
  - Megtörténünk, de nem tanítjuk meg szeretni az ellenségeidet! Mi nem tanítunk, megütnek, fordítsd a bal arcodat a jobb orcádra! Ne legyünk álszentek! Van különbség! Ráadásul a kegyetlen körülmények erőszakra kényszerítenek bennünket, és Isten abszolút mindenható, és mindig van választása! - Anastasia játszani kezdett módosított kezeivel, tüzes szárnyas csótányokat dobva ki.
  - Akárcsak nálunk! - A fiatal harcos elpirult.
  - Amit tehetünk!
  - Add meg magad! - ordította Mirabela hangosan hisztériával a hangjában. - Végül is a császár elrendelheti.
  - És szerinted a hadsereg elfogadja a megadást? - A szárnyas kosok kezdtek százlábú tigrisekké válni.
  - Nem tudom! Mindenki szokott mereven engedelmeskedni a hatóságoknak!
  - De nem ilyen parancs, ráadásul ott van a Legfelsőbb Tanács! Képes uralkodni a különféle káros hajlamokon! Vagy abban az esetben, ha az ellenségnek sikerült így vagy úgy befolyásolnia a császárt.
  Mirabela majdnem felnyögött:
  - Mit! Hiszen nem zárható ki, hogy egy nagyon erős mágia segítségével akár egy császárt is le lehet gyűrni!
  - És ha ezt elfogadják - a megadásra vonatkozó parancsot, akkor az lesz: hogy a császár vagy a császárné az ellenség irányítása alatt áll és hipermágia! Tehát a vágy önmagában nem elég! - Anasztázia szőlőre cserélte a láncokat.
  - Mit szólnál a béketárgyalások megkezdéséhez? Hirdessen fegyverszünetet! - Reményét vesztve Mirabela kifújta a levegőt.
  - Ez lehetséges! De mindkét fél piszkos trükkel gyanítja a másikat. Olyan keserűség volt itt!
  - Még a bokszolóknak is vannak szünetei a körök között. Az ősi protein boxerek! - javította ki a lány.
  - Mit lehet átvenni a primitív időkből!
  A lányok elhallgattak, ki ne gondolt volna a gondolkodó emberek közül a háború értelmetlenségére. Minek vért ontani, testvéreket megölni, de úgy történt, hogy...
  Az ultra-hipermarsall határozottan kijelentette:
  - Annyi kvadrillió, pontosabban már sok kvintillió orosz halt meg, hogy a többiek csak a győzelemmel elégedettek meg! És csak a győzelem! Ha a császár beleegyezik a békekötésbe, felmerül a kérdés: miért nem tették ezt több évszázaddal korábban? Miért pusztítottak el annyi milliárd világot, elpusztítva mindent, ami létezik? Nos, hogyan élhetünk ilyen körülmények között?Lehet-e mindent leírni és kezet fogni? Túl naiv lány vagy! Nem fogadhatod el a mérhetetlenséget, és nem hagyhatod befejezetlenül a háborút.
  - Tényleg ilyen sötét van? - ereszkedett le Mirabela.
  - Az ellenség is így gondolja! Felhasználhatja a fegyverszünetet, hogy új, szörnyű fegyvereket hozzon létre, amelyek ellen nem lesz védelmünk. - A végtagok szőlők, vastagabbak lettek.
  - Olyan rossz?!
  - Igen! Pontosan fekete lyuk!
  - És a teljes megsemmisítésnek nincs alternatívája?
  Vörös lángok futottak át Anastasia sok kezén:
  - Ha történelmi példákat veszünk, akkor a háború nem mindig tartott addig, amíg az ellenséget teljesen meg nem semmisítették. Néha az ügy részleges annexiókra és kártalanításokra korlátozódott. Talán ha Hitler okosabb lett volna, meg tudta volna menteni birodalma egy részét és saját nyomorult életét.
  Mirabela lerázta magáról az önkéntelenül megjelent könnycseppeket:
  - A történelem nem ad egyértelmű választ arra, hogy Hitlernek volt-e választási lehetősége. Azt mondják, Sztálin békét ajánlott a Führernek. De az archívumban egyetlen dokumentum sem maradt. Nyilvánvaló okokból ezt nem akarták reklámozni.
  - De nem mi vagyunk az ősi Németország és a Szovjetunió. Az oroszok és a németek évszázadokon át harcoltak. Egy időben a szlávok űzték ki a németeket, majd a középkorban Németország űzte ki a szlávokat. Vagy inkább törzsek keveréke volt, köztük frankok és...
  Mirabela elkapta a vákuumban megdermedt könnycseppgyöngyöket, és az öklében tartva rázogatni kezdte, mint egy csörgőt:
  - Mi is évszázadok óta harcolunk! A germánok és szlávok pedig genetikailag közel álló népek. Még az arcok is hasonlóak! Általában ez nem vér vagy vallás kérdése. A katolikusok és az ortodox keresztények között kisebb a különbség, mint a buddhizmus és a hinduizmus között... De utóbbiak szinte soha nem harcoltak, a keresztények pedig...
  Streletsova hirtelen levágta és megnőtt:
  - Nos, oké lány, ez a beszélgetés többnyire eredménytelen. Üresről üresbe fogunk ömleni, áthajtva a fotont a mezőn, de nem találunk kiutat. Általában véve bátor lány vagy, nem félsz a nyelvednél fogva a pokolba esni.
  Mirabela elhúzódott a fénytől:
  - Hogy őszinte legyek, attól tartok, de a félelem már kiégett. Különben is, miután maga a császárné beszélt velem, valahogy nehéz elhinni, hogy megkockáztatná a küldetés megzavarását. Ellenkező esetben te magad az ultra-alvilágba kerülsz.
  - Tudod, ne légy túl magabiztos. Hiszen mindig lehet kiskapukat találni, főleg a mi osztályunkon. Azonban őszinte leszek, a háború számomra már régen nem hobbi. Súlyos teher, rutinmunka lett belőle, de másrészt ha véget ér, abszolút vákuumot fogok érezni a szívemben. Elveszíteni az élet fő értelmét. - beszélt Anasztázia őszinte lelkesedéssel.
  - Emberek az ókorban: nem tartották a háborút az élet értelmének. Főleg a humanizmus hajnalán. Aztán megjelentek a tanítások, hogy minden élőlényt kímélni és szeretni kell!
  Mirabela már kezdett elfáradni, érezte a különböző területek növekvő feszültségét:
  - Egyetlen vallás sem tanít értelmetlen kegyetlenségre, de minden nép kardot hord. A szókimondó pacifistákat pedig inkább kivételnek találjuk! Például a korai keresztények között valóban sok pacifista volt, aki vallásosan követte Krisztus tanításait. De ugyanakkor már akkoriban is voltak tolmácsok: azok, akik önkényes megtorlást követtek el a bűnösök ellen. Ez azonban az első századokban egyedi jellegű volt, de a negyedik századtól kezdve az erőszak általánossá vált. Különösen Konstantin császár elrendelte, hogy minden pajzsra keresztet rajzoljanak. Ez pedig győzelmet adott a seregének. Így a keresztény kereszt a katonai vitézség szimbólumává vált. Számos hadseregben, köztük a cári Oroszországban is kitüntetést adtak keresztekkel. Aztán a kereszteket a formális kommunista ateizmus miatt eltörölték. Talán nem is teljesen formális, bár a kereszt ősi szláv szimbólum.
  Anasztázia kissé csökkentette a láng áramlását, és ugatott:
  - Mint a horogkereszt! Neandervölgyiek festették! A tűz keletkezésének legrégebbi eszköze, és különösen a jégkorszak idején, az élet. Általánosságban elmondható, hogy a horogkereszt betiltása, ami sok országban abszurd volt, mert az emberiség történetének ez a legrégebbi rúnajel a teremtő erőket szimbolizálja. Ez ugyanaz, mint megtiltani a szív rajzolását!
  Mirabela beleegyezett:
  - Igen ez így van! A keresztre feszítés nem tiltott, mivel a paravánja alatt a keresztesek és a különféle inkvizítorok számos bűncselekményt követtek el. Jelenleg sok orosz különleges erő viseli ezt a rovásírásos jelet, egy ősi szláv szimbólumot!
  Anasztázia gyorsított, és a feje is delfin alakot öltött, orrlyukak helyett két szájkosárral:
  - Így van, tisztelnünk kell őseink emlékét: hogy horogkereszt alatt harcoltak, legyen szó a hiperboreai vagy a szláv hadjáratokról; Nagy Sándor legyőzhetetlen seregében! Yarodar orosz herceg személyesen vágta le Crassus fejét, amikor megpróbált mélyebbre menni a szláv országokba. Végül is a Pártus Birodalom mellékfolyója volt, az ókori Rusz vazallusa. Az oroszok írást adtak a világnak: amikor az egyiptomiak és a cipészek még azt sem tudták, mi az a kapa!
  Mirabela elrepült, és többször megfordult, fényes karikákat bocsátva maga köré. Az Ultra-Hyper-Marshal hirtelen fellángolt, és visszanyerte természetes megjelenését és méretét. Aztán megnézte az útvonalat, és megnézte a hologramkészletet:
  - Tudod, cuki, már közeledünk! - Anasztázia, miután nagyon megszépült, kéjesen húzta a szemét.
  - Szóval kvazár!
  - Mondd Mirabelának, tudsz énekelni? - A Szeretet és Gyengédség Osztályának vezetője megmutatta az agyarait.
  - Szinte minden lány tud énekelni! - Úgy tűnt, a lány nem értette:
  - Mi a helyzet a versírással?
  - Erre még egy primitív robot is képes! - rázta a fejét Mirabela a levegőben.
  - Rendben, akkor! Énekelj valami búcsút. Nem modern stílusban, hanem így! Mintha! - Anastasia haja egy tucat copfba hullott szét, a tőrök hegye pedig kilógott.
  - Hogyan! - Mirabela egyáltalán nem volt zavarban,
  - Száz megsemmisítő a keblébe! Tudsz valami költői antikvitást csinálni?
  Mirabela meglepődött:
  - Mi másért van ez?
  - Nem értem? "Az Ultra-Hyper-Marshal megváltoztatta az arcát, hatalmas lett, és teleszkópok bújtak ki a szemüregéből.
  - Nem! - szakította félbe a lány.
  Anastasia feje tengeri hajó méretűre nőtt:
  -Lehet, hogy egy primitív világban kell élned! Gravitációs képalkotó berendezések és számítógépek nélkül. Érdekelne, hogy meg lehet-e szokni a vad képét. Egyetértek, ez rendkívül fontos!
  Mirabela megvonta a vállát, és megpróbált ráülni: egy többkvantum légy (egy ultra-élő lény, amely általában a csillagok mélyén él, és huszonnégy dimenzióban mozog, nem számítva a töredékeseket):
  - Hát ha ebből a szemszögből közelíted meg!
  Az ultra-hipermarsall füttyentett:
  - Ez az! A legtöbb ügynök speciális képzés nélkül nem tud alkalmazkodni a középkor sajátos körülményeihez. Nincs időd alkalmazkodni, ezért mindent menet közben kell megtenned!
  Mirabela a homlokát ráncolta, és megjegyezte:
  - Nincs konkrét költői adottságom, és nincs is rá szükség az ország kormányzásában. Így lesz: csak egy rímes sima felvétel!
  Anasztázia fonatai több kilométer hosszúak voltak.
  - Úgy legyen! De remélem, ez nagy benyomást tesz majd az őslakosokra, ha nem teljesen primitívek!
  Mirabela felüvöltött:
  - Egy primitív bolygón landolni egyenlő a kudarccal! Lehet, hogy nincs elég energiád a kijutáshoz.
  - Ez engem is aggaszt, ahogy már mondtam, valami rossz történik a fegyvereinkkel, de mindenki ne beszéljen, énekeljen! - Anasztázia hatalmas szárnyakra fordította a kezeit.
  Mirabela énekelni kezdett elragadó hangján:
  A kupola csillog, te nem csak egy épület vagy,
  Visszaverte a dühös évszázadok rohamát!
  Katonai munkánk, lélegzetünk elakadt,
  És a láda véres a veszett pengéktől!
  
  A háborúban lehetetlen, elkerülhetjük a részvételt,
  Bár hosszú évekig harcolunk!
  Mérsékelten akarunk - csak békét, boldogságot,
  És jó nyomot hagyni az életben!
  
  A szent kolostor várja a lovagot,
  Csak ne karddal keresd a halált!
  És az uralkodó beírja az élet könyvébe,
  Szeretetet és kegyelmet kapsz!
  
  Nem, nem akarok, fogolynak lenni egy sír,
  Felemelte a lándzsáját, erősen ütött, felállt!
  Sírtak az asszonyok, füstölgött a füstölő,
  A szent az ikonról leejtette a könnyeit!
  
  A patakok élő vizet öntöttek,
  És hallhatod a szívek izgatott dobogását!
  Dobd el bánatodat, mint a romlást,
  A halál csak a kezdet, nem a vég!
  
  A végeredmény győztes, lovagunk meglátja,
  És az ellenséges bolond ledobja a csuklyáját!
  Pusztulást találnak azok számára, akik gyűlölnek,
  Könnyek és kínok tengere várja a veszteseket!
  
  A hősök útja nem csodálatos sírok,
  És mindaz, ami történt, hogy elmúlik az álom!
  Nem kell mesét hallgatni,
  Nem így fejeződik ki a becsület!
  
  És a lelkünk, mint a test, nem rohadt meg,
  Az Úr feltámasztotta őket, és újra harcba indultak!
  Ég a föld, porfelhők szálltak fel,
  Hazám, mindig veled leszek!
  - Elég! - szólt közbe Mirabela Streletsova. - Jó rímérzéked van, kimért szótag. Az ókorban kétségtelenül megtalálták volna a tehetséget. Tehát a lány úgy ítélheti meg, hogy átment a vizsgán. Igen, jó: a verbális rím mindössze kétszer fordult elő!
  Mirabela felháborodott:
  - Jól! Mintha Puskinnak vagy Lermontovnak nem lett volna verbális ríme.
  - Mindenkinek megvolt, de a zökkenőmentes rögzítés szempontjából ez súlyos számítási hiba volt. Általában megint a háború témája van. Talán jobb lenne valami könnyed és lírai dolgot komponálni! - A felnőtt Anasztázia szárnyai kifehéredtek:
  - Bármi is fáj, arról beszél! Amikor az egész életed háborúból vagy háborúra való felkészülésből áll, akkor valahogy nehéz bármi másra gondolni.
  Az ultra-hipermarsall egyetértett:
  - Értem, de egy cserkésznek szélesebb látókörrel kellene rendelkeznie! Hiszen nem minden nemzet rendelkezik militarista kormányzati rendszerrel. A körülményektől függően másként kell cselekednie!
  - Felesleges elmagyarázni nekem a közös igazságokat! - Mirabela még meg is sértődött. - A kiválasztott milliók egyike voltam.
  - Ó, igen! megfeledkeztem róla! Nézze meg, mennyire szivárog a memória! - Sztrelecova úgy tett, mintha bohóckodna, a szárnyai hirtelen karmosak lettek: "Homokszemek vannak a fejemben, igen, igen, igen!" A kvarkok hatalmas homokszemek, kán mindenkinek!
  Mirabelle csak a fejét rázta.
  - Nem túl szellemes egy ultra-hipermarsallhoz!
  - De vicces! Vákuumot a gyomrodban! Látom elég komoly lány vagy! Már elvált a gyerekkortól!
  - Ó gyermekkor, gyermekkor, hová sietsz, egész gyerekkorod, gyermekkorod karok alatt állsz! Ha ugrani akarsz, itt a sorompó, de ha úszni akarsz, itt egy plazmakőbánya! - Mirabela énekelni kezdett. - Akarom, akarom, még egyszer plazmasugárral leönteni az ellenséget! Robbants fel egy bolygót, olvasz el egy csillagot! Küldd légüres térbe a köcsögöket...!
  Sztrelecova félbeszakított, és egy kilométeres nyelvet mutatott, háromágú hegyével:
  -Kiváló humorérzéked van! Hát lehet örülni! Itt van a bolygó, ahol a portál található!
  A lány nyelve jelentősen megnyúlt, és a háromág végein számlapok nőttek.
  A portálbolygó nagyon lenyűgözőnek tűnt. Konkrétan néhány épület hét ananász és sün keveréke volt egymásra rakva. Mások nagy cseresznye és cigaretta hibrid formájában voltak, rombusz alakú felülettel! Némelyik pedig krokodil és őszibarack kombinációja formájában. Mirabela meglepetten tágra nyitotta a szemét.
  - Száz mély tonna a fenekemben! Milyen kvazár és garno!
  Anastasia Streletsova ismét hétköznapi, sportos lány lett:
  - Ez a manók és mókusok faluja, rozmár és mókus keveréke. Egyetértek, sajátos esztétikai érzékük van.
  - És tetszik, elegem van ebből a sok egyenes vonalból. Különben nem városaink vannak, hanem laktanyáink!
  Anasztázia ugatott:
  - A város legyen laktanya! Bilincsekkel!
  - Láttam bilincs és önjáró fegyverek hibrid formájú épületeket. Nagyon szép! - mondta Mirabela.
  - Valószínűleg azt akartad mondani - esztétikus! - Az ultra-hipermarsall megvillantotta a körmét.
  - És praktikus! Azonnal leláncolhatod a robotot!
  - Nem nehéz megbilincselni egy robotot és újjászületni egy elmegyógyintézetben! Nem nehéz leláncolni egy robotot, mondom nektek gyerekek! És az elektronikus jegyzetfüzet, az oldal koszos! - Az Ultra-Hyper-Marshal hirtelen befejezte: - Üdvözöljük a portálon!
  Mirabela félénken megkérdezte:
  - Miért változtattad folyamatosan a tested formáját, paramétereit a repülés közben?
  Anasztázia lekezelően válaszolt:
  - Látod, ez egy alapvetően új típusú hús. Extrém űrkörülmények között és gyors repülésben teszteltem. A császárnőn kívül még senkinek nincs ilyen teste, és ezt ellenőrizni kell, mielőtt hadseregünk katonái megszereznének ilyet.
  - Mi van az árral!
  Streletsova felmordult:
  - Miközben az ilyen hús létrehozásának folyamata szörnyen munkaigényes!
  Egy épületbe mentek, amely nyolcszögletű prizma formájában lógott a levegőben.
  Hatalmas volt, áttetsző, és tükröződött!
  Mirabela megkérdezte:
  - És akkor? Itt van?
  - Igen, itt! ugorjunk be.
  Mirabela a gömb közepén találta magát. Melegséget és bizsergést érzett az egész testében. Nyilvánvaló volt, hogy hatalmas energiatömegek haladtak át itt. A következő pillanatban többféle fegyver jelent meg a lány kezében és vállán. Különböző kaliberű emitterek voltak, amelyek torzították a teret, megbontották az anyagot, megbontották a kapcsolatokat a mikrorészecskék között. A megsemmisítés legerősebb típusai, a méretek legurulása. A harci ruhás lány annyira ijesztő volt, hogy ehhez képest bármelyik hollywoodi terminátor ártalmatlan cicának tűnhet.
  - Azta! Túl sok különböző fegyver! Kicsit terjedelmesnek és ügyetlennek tűnök!
  Anasztázia átlátszó hasú teknős formát öltött, amely alatt homokóra futott:
  - Ne aggódj, az elektronika megoldja. A szuperkatonák megbirkóznak, ami azt jelenti, hogy te is megkantározhatod a lovad. Most a harcos a feneketlen szakadékba merül! Talán el akarsz búcsúzni valamit?
  Mirabela megvakarta sisakkal fedett feje búbját:
  - Higgye el, nagyon érdekes lenne számomra! De mi értelme a nagyképű beszédeknek? Beszéljen milliomodik alkalommal a Szülőföld, a Szent Oroszország iránti odaadásról!
  A teknős azonnal angyalarcú rákká változott, a homokóra pedig homokórából napórává:
  - Tulajdonképpen igazad van! Egyik sem! A cselekedet hangosabb a szónál! Csak azok a dolgok, amelyeket csinálsz, nem a legvalószínűbbek. Még nem öltél meg senkit, kivéve a különféle virtuális szörnyeket. De pszichológiai megkeményedésre van szüksége, hogy ne merüljön el az alvilág mélyére, feloldódva saját tehetetlenségében. Hát nem helyes lány! Kérdései vannak!
  Mirabela habozott:
  - Nem tudom! Megölni egy embert? Ez valami olyan transzcendentális! Ha valódi és él! Végül is van különbség! De ha az anyaország parancsolja, mindent megteszek!
  Streletsova szkeptikus volt, de mosolyt erőltetett:
  - Nem tudom! De a császárné hisz benned! Szóval én is elhiszem! Kívánom, hogy semmisítsd meg a Szent Oroszország összes ellenségét!
  Mirabela türelmetlenül motyogta:
  - Hát, végre elkezdhetjük az átigazolást! A várakozás fájdalmas, mintha gravitációs hurkok fojtogatnának!
  Miután Anasztázia gyors nercré változott, négy farokra ugrott:
  - Igen! Hagyd abba a hiperplazma szaporodását! Kezdjük most! Csak én lány vagyok, adok egy jó tanácsot: csukd be a szemed!
  Mirabela tiltakozott:
  - Majdnem minden sugárzást látni fogok, még a szemhéjamon keresztül is! Jobb, ha nem csinálsz magadból idiótát és gyávát!
  - Igaz, hogy nem vagy gyáva! Öt, négy, három, kettő, egy - kezdje!
  A lány még szélesebbre nyitotta a szemét, és erős fénysugár ömlött rá. Eleinte élénk lila volt, hideg volt, és önkéntelen borzongást okozott. Aztán felváltotta a búzavirágkék fújó izzadság, majd halványkék! Minden csillogott, édes zene szólt, a szín lágyan smaragdzöldbe ömlött. Mirabela csodálattal mondta:
  - Micsoda szépség! Sok sugárzást láttam, de ilyen gazdag színeket most először!
  Végül a smaragd színt aranysárgára cserélték. Nagyon jól illett Mirabela hajszínéhez, de nem égett sokáig, a következő kibocsátás narancssárga lett. Egy szín, ami a változást és valami újat szimbolizál! Kellemes a szemnek és nagyon fényes, ugyanakkor simogató. Végül Mirabelle-t vérvörös hullám lepte el. Úgy tűnt, elárasztja a lányt minden létezővel, minden sejttel.
  Mirabelának eszébe jutott az alvilág, és megborzongott:
  - Ez a vér színe.
  Megint megjelent a narancs, sárga, zöld, minden más sorrendben ment! Hirtelen az összes sugárzás összekeveredett, és folyamatos hiperplazmás izzásba fordult.
  Mirabela pislogott, feldobták és hihetetlen sebességgel elhurcolták. Aztán a hús eltűnt, csak őrülten rohanó csillagok látszottak. A lány belemerült a tüzes patakba, érezte a forróságot, úgy tűnt neki, hogy több kagyló csúszik le, és személyisége sok részre oszlik. A test áthatolt a térbeli szakadékon, majd eltűnt, majd újra megjelent! De nem volt fájdalom, csak az érzés, hogy a csillagokban vagy, és a csillagok benned vannak! Aztán az észlelés kezdett összeomlani, a sok benyomással túlterhelt tudat egy reménytelen szakadékba zuhant, amely édes békét ad!
  
  Mirabela magához tért: megérezte a töviseket a hátán. Nem volt túl kellemes, de volt valami korábban ismeretlen a fájdalom árnyalatában. Mintha nem ő maga lenne. A lány megpróbálta kinyitni a szemét. A kísérlet fájdalmat és égő érzést okozott a szemhéjakban. Erőfeszítést kellett tennem.
  Amikor kinyílt a szemhéj, fény csillant a szemembe!
  - Nos, semmi, ez sokkal jobb, mint megvakulni! - mondta magában a lány. - Valaki azt mondta, hogy a fájdalom érzése biztos jele annak, hogy még élsz!
  Mirabela elfordította a nyakát, csontjai lágyan ropogtak:
  - A fájdalom a testben azonban nem az életről beszél, hanem arról, hogy a halál lassan magával ragadja az embert! Természetesen nem az én univerzumban!
  A lány felállt, testéből eltűnt az állandó könnyedség érzése, csupasz, lányos lábai a töviseken pihentek. Mirabela észrevette, hogy teljesen meztelen, csak dús haj borítja a vállát aranyhullámban. Elég fülledt volt, általában nem érzett meleget vagy hideget a lány, kivéve a nagyon magas vagy rendkívül alacsony hőmérsékletet, de ebben az esetben tényleg nagy volt a páratartalom a levegőben és negyven fok feletti az árnyékban. A lány tett néhány lépést, és elhagyta a töviseket. Kellemetlen bizsergő érzést érzett, ami meglepte Mirabelle-t.
  - Azta! Úgy tűnik, nem lettem túl erős. Valami rossz történt, közel a katasztrófához!
  Valóban, a lány nagyon szerencsétlen volt, mert elvesztette minden fegyverét, és meztelenül találta magát a trópusi dzsungelben. Ráadásul a hús idegenné vált, számos, a testben keringő mikroszámítógép eltűnt. Annyira szokatlan, mintha nem tartozol. Mirabela felment a fához, és megpróbálta meghajlítani az ágat. A lány rugalmasságot érzett, és kénytelen volt némi erőfeszítést tenni. A bicepszei megfeszültek, és kitűntek az erek. Mirabela behajlította a lábát és megfeszítette az izmait. Teste edzett, rugalmas, erős maradt, ugyanakkor olyan volt, mint az ókorban az embereké - fehérje! Vagyis elég erős egy hétköznapi emberhez, de korábbi képességeihez képest több ezerszer legyengült! A lány megpróbálta letörni a vastag fát, de nem ment, ujjai csak a kérget tépték fel. Egy izzadságcsepp legördült telt, rugalmas mellkasáról, és egy zöld levélre hullott szétszóródva. Általában a lány nem érezte magát teljesen kényelmesen, korábbi bizalma elveszett.
  - Meztelen vagyok! - Mondta a szépség. - Ennek megvan a maga varázsa.
  A lány megpróbált futni: sebessége természetesen nem volt összemérhető az előző testéhez képest, de egészen tisztességes. Aztán felmászott egy lila pálmafára, és kissé megkarcolódott. Csupasz sarkába éles gally fúródott, jobb lábujja pedig enyhén megsérült.
  - Brr! És sérüljön meg tőle! - A lány megvetően horkant fel. - Általában hogyan éltek őseink ilyen gyenge testben? Nehéz lehetett nekik!
  A majomnak kiesett a pénztárcája a zsebéből, a rendőrök pedig rájöttek - feltette a bilire!
  És az edény forró - a majom sír!
  A lány leszedte a gyümölcsöt, amely egy sűrű, pettyes banánhoz hasonlított, és megszagolta:
  - Nem tudom, megehetem-e! Nincs analizátor, és az orrlyukak sem olyan érzékenyek, mint korábban. Mirabela egy letört ág és a körmei segítségével óvatosan lehámozta a tetejét, felfedve a lédús húst. Kinyitotta a száját, és finoman végigsimított a nyelvén. Egyszer, kétszer, háromszor!
  - Nem tudom! nem próbáltam semmit. Lehet mérgező, vagy biztonságos. Mindenesetre nincs olyan mérgező anyag, amiről tudok! Igaz, ez egy másik univerzum, lehetnek konkrét mérgek, teljesen más, számunkra ismeretlen formulák. Van azonban egy egyszerű módja annak ellenőrzésére, hogy a helyi állatok megeszik-e. Vagy legrosszabb esetben rovarok!
  Mirabela felakasztotta a gyümölcsöt, és lejött a fáról. Bolondozni akartam, végül is a laktanya mögöttünk volt. A lány a kezére állt és rajtuk sétált. A csíkos rovar a csupasz sarkára ült és kellemesen csiklandozta!
  - Szabadság! És a szabadság, mint tudjuk, meztelenül jön! - Mirabela őszintén élvezte az életet. - Ha a saját főnököd vagy, akkor nem vagy olyan szűz!
  A lány újra megfordult, és megérezte a zöld füvet, kék foltokkal a talpa alatt. Az égre nézett:
  - Hú, egyszerre öt világítótest, vidám világ! Elképesztő, hogy ilyen meleg, és egyben kedves!
  Mirabela bőre cserzett és arany csokoládé volt. A lány nagyon ínycsiklandóan nézett ki, a dzsungel igazi királynőjének tűnt . Nézd meg a gyümölcsöt, elég nagy rovarok borítják - remek, ez azt jelenti, hogy meg is eheted!
  - Minden ehető, ami nem mérgező! Az ember az univerzum legmindenevőbb teremtménye! - Mirabela több gyümölcsöt szedett. Új testében először evett növényi táplálékot. Az éhség ellenére a lány minden csírát megkóstolt, és több olyan bogyót szedett, hogy elférjen az öklében. Olyan ízük volt, mint az eper, vagy még jobb is. Mirabela egyszerűen tébolyodott az örömtől, úgy tűnt neki, hogy a mennyben van, és szent cselekedetet hajt végre. Mintha ibolya virított volna a számban, az érzések egyedi skálája csapta meg a nyelvemet.
  - És ki mondta, hogy az élet szép! Persze ebben kétségtelenül nagyon igaza volt! A lány füttyentett a boldogságtól. Evés után hirtelen aludni akart, egész életében nem aludt, ráadásul a sok édes étel ellazítja! Mirabela olyan helyet választott, ahol puha, de hatalmas bojtorján nőtt és feküdt. Milyen jó így feküdni a hátadon, érezni a friss szellő könnyű fuvallatát. Olyasmi, mint egy kék lagúna, sok ilyen filmet készítettek, köztük űrfilmeket is. A lány a hátán feküdt, és próbált valami kellemesre gondolni. Jó lenne még egy srác a közelben. Olyan izmos, erős, gyönyörű, hogy a jobb kezére feküdt, a tenyerét a mellkasára tette, a mellbimbóit gyúrta...
  Boldogság! Csodálatos simogatni!
  A lány nem vette észre, hogyan aludt el. Életemben először elaludtam. Azt álmodta, hogy lassan egy meleg óceánon lebeg, körös-körül fényekkel és csillogással. Hirtelen egy kócos hajót lát maga előtt. Nem, nem modern, hanem középkori árbocokkal és vitorlákkal. A lány csodálattal néz rá, de furcsa, hogy a tengerészeknek miért van ilyen eltorzult az arca, és miért nyüzsögnek annyit. Úgy néznek ki, mint a bogarak egy átlátszó tégelyben, amikor a gyerekek játszanak velük!
  De úgy tűnik, van megoldás, hátulról rohan egy másik hajó, brigantinnak tűnik. Bár méretre még valamivel kisebb is, mint a menekülő hajó, jóval többen vannak rajta. Az üldözők nagyon színesen vannak felöltözve, miközben szablyáikkal hadonászva visítoznak, üvöltenek. A kalózok között nem csak emberek vannak, hanem többféle piranhaarcú és oldaluszonyos típus is. Fekete fenyegető zászló lobog a csontba kapaszkodó ragadozóval a brigantin felett.
  - Hú, kalózok az ókori filmek idejéből! - mondta örömmel Mirabela. - Szóval lesz valami érdekes.
  Valóban, a korszárok elsütötték az ágyúikat; magas ívben lőttek, és megpróbálták ledönteni az árbocokat. Ősi ágyúból viszont nagyon nehéz eltalálni, sőt mozgás közben is. Ushakov még a későbbi időkben is azt a taktikát alkalmazta, hogy közelebb hozza hajóit az ellenséghez. Aztán a tüzelési hatékonyság jelentősen megnőtt, plusz a vágy, hogy először elsüllyesszék a zászlóshajót. És ha igazán szerencsés vagy, megsérülhet az árboc, vagy ha a lövész valami zseniális ász. Ebben az esetben a kalózhajó manőverezhetőbb és könnyebb volt, a távolság kissé csökkent, majd a szerencse is a kalózok segítségére volt, a központi árbocot lelőtték. A hajók gyorsan közeledtek még egy kicsit, és az oldalak egymásnak ütköztek. A freebooterek eldobták a horgot, az élő massza bármelyik pillanatban készen állt a fedélzetre önteni.
  Mirabela hirtelen szörnyű fájdalmat érzett az ágyékában, és sikoltozva ébredt fel!
  . FEJEZET 18. sz.
  Mivel nem ismeri az elméletet, és túl szerencsejáték, Ahmed túl könnyű prédája volt egy erős, első osztályú játékosnak, aki azonban legalább a CMS-jének köszönhetően játszik. Sőt, Yanka biztos volt benne: ha visszament volna a középkorba, vagy akár Morphy idejében, akkor akár átmenetileg is bajnok lett volna. Az ellenség nem értette a játék alapelveit, egyszerűen szépen elrendezte a gyalogokat és a figurákat (az ő megértése érdekében). A fiú azonban nem sietett, a túl gyors káromkodás megalázná a tulajdonost. Így aztán, miután a bemutatóra vacakolt, és megsemmisítette a legtöbb darabot és az összes gyalogot, egy passzolt mancsot alkotva végzett a királysal.
  - Még egy sakk-matt neked! - Mondta a fiú.
  Ahmed káromkodott, és összekeverte a darabokat:
  - Még egy játék vereség esetén, ötven korbácsütés!
  - És ha én nyerek?
  - Egész háttal maradsz!
  A harmadik játszma kicsit elhúzódott, Ahmed sokáig gondolkodott minden egyes lépésen, és nem támadott. A passzív taktika azonban, különösen a sakkban, keveset segít. Valójában ebben az esetben a támadónak több mozgástere van, és az ellenséget megelőzi az erő bevetésében. Yanka még a királynőjét is feláldozta izgatottságában. Ahmed habozás után elfogadta az áldozatot, és hét lépés után megkapta a megfelelő mattot a tábla közepén. Miután elvesztette, a tulajdonos csalódottan orrba vágta a fiút. Yanka valami ilyesmire számított: tompította az ütést, nem folyt vér, de így is elég fájdalmas volt. Akhmed hevesen káromkodott, és a kocsira mutatott:
  - Látszólag barátságban vagy Isten szetterrel! Mindig nyersz: valami elképzelhetetlen boszorkánysággal!
  A fiú szerényen válaszolt:
  - A legjobb varázsló a logika!
  Ahmed megrázta az ostorát:
  - Beszélni fogsz velem! Játsszunk még egy kicsit! Ha elveszíted, kétszáz szempillát veszítesz.
  Yanka, nem viccelve, megborzongott:
  - Annyira nem bírom, elveszítesz egy értékes rabszolgát!
  - Magam is megverlek! Szóval csak gyötrelem lesz!
  Elhelyezték a darabokat, és új játék kezdődött. Azonban már sötét volt, a rabszolgák kimerültek, eljött a megállás ideje. Yanka néhány mozdulattal triviális csapdát épített, aludni akart. A tulajdonos nem tudta, hogyan kell megfelelően számolni a lehetőségeket, egyszerűen beleesett!
  A sorozat negyedik veresége Ahmed arca eltorzult. Ezúttal azonban: nem káromkodott és nem ütött. Vigyorogva mondta:
  - Nos, rendben, megkapod a húsdarabodat.
  Yanka örült:
  - Ez a helyes döntés!
  Kézmosás után a fiú mindenkitől külön evett. A hús sertéshús ízű volt, de kevésbé zsíros, lédúsabb, kellemesebb és ízletesebb. Zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt jó benyomást keltett, az étel nem volt rosszabb, talán még jobb is, mint otthon. Általában Moszkvában a kiváló minőségű termékek nagyon drágák, a főváros legtöbb lakosa véletlenül eszik különféle félkész termékeket. Talán ezért van olyan sok betegség és olyan sok őrült ember. Itt minden természetes és friss! A három világítótest és a tél hiánya miatt évente több betakarítás is lehetséges. A környezet egészséges, ezért lehet, hogy sok az erős gyerek. A természetet nem szennyezi be a civilizáció. Általában Yanka nagyon szerette Jules Verne-t, belső égésű motorját elvetették egy elektromos autó helyett. De furcsa módon: még a gyakorlatias amerikaiak sem vezették be az ilyen gépeket a tömeggyártásba. Bár az előnyök, különösen a környezetvédelmi előnyök nyilvánvalóak, egy villanymotor hatásfoka közel 99 százalék, szemben a benzin- és gázmotorok 30-40-ével. Ezenkívül a belső égésű motorok a légkör szén-dioxiddal történő túlterheléséhez vezetnek, ami üvegházhatást okoz. Miért az aljas dolog, ez lehúzza a civilizációt! Nemcsak a szén-dioxid mennyisége, hanem a vízgőz is megnő a levegőben , ami növeli a bolygó hőmérsékletét. Ezzel párhuzamosan az Északi-sarkvidéken és az Antarktiszon olvad a jég, ami azt jelenti, hogy a napsugarakat visszaverő felszín eltűnik. Ennek eredményeként a hőmérséklet még tovább emelkedik. Növekszik a tüzek száma és a szén-dioxid. Minden plusz fok növeli a vízgőztartalmat, ami még tovább emeli a hőmérsékletet. Vagyis egyre melegebb lesz! Ennek eredményeként a Föld hőmérséklete olyan lesz, hogy az élet lehetetlenné válik.
  A fiú összerezzent, milyen ostobák az emberek, akik saját sírjukat ásják. És mindenekelőtt a monopóliumok, oligarchák és olajbárók a hibásak, akik az energiaforrások kereskedelméből profitálnak, tönkretéve a természetet és az emberiséget. Így a kövér pénztárca tönkreteszi az embereket. A legsoványabb lelkiismeret a jól táplált pénztárcáé! A pénzügyek világában: Arkhimédész törvénye is érvényes, a profit kiszorítja az őszinteséget és az együttérzést!
  Ezért van az, hogy a kommunizmus minden túlzása ellenére progresszív tanítás. Igaz, egyre inkább hátráltatták a növekvő fájdalmak és a vezetőkkel kapcsolatos komoly problémák. Talán csak Lenin: eléggé megfelelő volt. Művelt, betegségig hatékony, energikus, fejlett intuícióval, elég kemény és egyben tudja, mikor kell abbahagyni! A Lenin és Sztálin közötti különbséget leginkább ez az anekdota hangsúlyozza:
  - Miért hord Sztálin csizmát, Lenin pedig csizmát?
  - Vlagyimir Iljics az utat választotta, és ez a bajuszos fickó folyton előre rohant!
  Ha a külpolitikában Sztálin óvatos volt, akkor az országon belül az volt az uralkodó vágy, hogy két lépésben átugorjuk a szakadékot! Sztálin az áldozatokra való tekintet nélkül törekedett a céljára, és elnyomásai gyakran csak kárt okoztak. Konkrétan miért lőnek tudósokat? Ha a hűség gyanúja merül fel, zárja el őt egy sharashkába, és teremtsen munkakörülményeket rács mögött. Elkezdték ezt tenni, de nem azonnal, és sok intelligens embert lelőttek vagy meghaltak a koncentrációs táborok legnehezebb körülményei között. Sztálin másik legnagyobb hibája az volt, hogy nem Hitlert ütötte meg először. Ebben az esetben a háború sokkal korábban véget ért volna, és kevesebb áldozat lett volna. Ezenkívül egész Európa, és a jövőben Nagy-Britannia és az Egyesült Államok is a Szovjetunió ellenőrzése alá kerülne. Igaz, az Egyesült Államokat nehezebb volt leverni. A hatalmas gazdasági potenciál, a tengerentúli elhelyezkedés és az atombomba esetleges gyors létrehozása megnehezítette az inváziót. 1941-ben a Szovjetunió haditengerészete még viszonylag gyenge volt. A hajógyártás sajátosságai pedig olyanok, hogy az Egyesült Államok felzárkóztatása és megelőzése ebben a kérdésben sokkal több pénzt és időt igényelt, mint például a tanképítés. Végül is egy nagy cirkáló 3,5 ezer T-34-es tankba kerül. A tengeralattjárók kicsit olcsóbbak, de még mindig tisztességesek. Igaz, a Szovjetunió az egész keleti félteke erőforrásaira támaszkodva előbb-utóbb szétzúzná az Egyesült Államokat. Igaz, továbbra is fennáll a fenyegetés, hogy a szovjet városokat megtorolják az atomfegyverek használatából. Szerencsére az Egyesült Államoknak csak az ötvenes évek végén lesznek ballisztikus rakétái, és a stratégiai bombázókat sugárhajtású és vadászrepülőgépek is megsemmisíthetik. De mégis, néhány repülőgép áttörné a kordont, és szörnyű lenne. Általában jobb lenne, ha az atomfegyvereket egyáltalán nem hozták volna létre, vagy csak a Szovjetunióban találták volna fel. Ebben az esetben lehetséges, hogy Szovjet-Oroszország legyen a világ ura. Mi sokkal jobb, mint a jelenlegi világméretű káosz, terrorizmus, különféle rémálomszerű fenyegetés a jegesedésből, sütésből vagy egy meteorit lezuhanásából!
  Általában egynél több ország van a világon: nincs igazi demokrácia, és az emberiség számára sokkal jobb egy zsarnok, mint ezer. Bármi is volt Sztálin, rendet teremtett a Szovjetunióban, megnyerte a háborút egész Európa ellen, és sokkal magasabb életszínvonalat biztosított az embereknek, mint a cári időkben. Még Churchill is azt mondta: Sztálin ekével vette el Oroszországot, de hidrogénbombával hagyta el! A kommunista uralom mindenesetre jobb, mint az oligarchikus uralom. Olvass csak néhány szovjet tudományos-fantasztikus írót - tényleg rossz a kommunizmus alatt? Vagy főleg a hiperkommunizmust! Yanka még egy kicsit álmodott, és szipogni kezdett.
  A fiú valami rettenetesen fantasztikusról és hihetetlenről álmodott! De szinte lehetetlen volt visszaemlékezni az álomra! De hirtelen valami megfordult, és a fiú nagyon tisztán kezdte érzékelni:
  Egy ellenséges faj több tíz-, százezer csillaghajója sorakozott fel egy átlátszó, felhős repülőgép közelében, füstölgő tejes rózsaszín ködben zöld foltokkal.
  Yanka hirtelen rendkívüli megjelenésű lényeket látott. Kotlettre, kolbászra, húsgombócra, vagyis húskészítményekre hasonlítottak. Ahogy az álomban gyakran megtörténik, a fiú egyszerre sok képet látott, tisztán és egyszerre észlelve őket!
  Csillaghajóik furcsa formájúak voltak, kissé furcsa formájúak, és úgy néztek ki, mint a szörnyű tekercsek, különféle karajok és kolbászok, amelyeket a víz vastagsága kissé ellapított, és vastagon tüskés ágyúkkal tűzdelték ki őket. Különböző irányokból úsztak , megpróbálták áttörni a speciálisan adaptált aszteroidákból álló kerületet. A Húsbirodalom reguláris egységein kívül (így nevezték magukat, Yanka csak tudta) zsoldos kalózok is jelen voltak itt. Hajóikat igényes formájuk különböztette meg, általában ijesztőek, és néhány csillaghajó furcsának és abszurdnak tűnt, mint a tehéntrágya. Mindazonáltal támogató szerepet kaptak. A legfélelmetesebb fegyver az újonnan kiadott zászlóshajó csatahajó volt, a Meat Empire flotta büszkesége és szépsége. A tejszínnel felvert pite-pitére hasonlító, négyszáz kilométer hosszú tengeralattjáró az önkény hátborzongató benyomását kelti. Senki sem tudta még, titok volt: még a kotlett tábornokok számára is, hogy egy új szuperfegyver tesztelésére készülnek. Csak Marshal Choke, a zsíros szelet meglehetősen nagy példánya volt tisztában a közelgő kísérlettel. A fényes edény kiterítette mind a tizenkét lábát. Hangja egy egész raj zümmögésére emlékeztetett:
  - A fűszeres cukorka csak egy elfajzott ág az evolúció fáján. Megparancsolom, hogy a hiperplazma, termopreon rektor gyorsító emittereit kapcsolják be. Ó, új fegyver, egy termopreonnal pumpált szuperlézer, megmutatod az ellenségnek a helyét a refektórium asztalán.
  -Igen, az abszolút falánkságod. Felégetjük és megbarnítjuk az ellenséget, akármilyen erős is.
  A tábornok ugatott, madzagba húzva a kolbász vastag húsos testét. "Csak kár, hogy nem ehet édességet, mert mérgező."
  -De kolbászt ehetsz. Olyan gyengéd és csodálatos fehérje van bennük. Kifejezetten konzervet rendelek a Solace the Stomach bolygón növő oldalágukról.
  A marsall-szelethús gróf hosszú nyelvével megnyalta telt ajkait.
  - Több millió csillaghajónk van itt. És erősebbek vagyunk mindenkinél. Erőnk képes galaxisokat porítani. Most bemutatunk valamit, aminek nincs párja az univerzumban. - A zsírt leejtve a szelet elhallgatott, elfulladt az örömtől, és a gravioscanneren keresztül végignézett az egész számtalan hajórajon, egy legyőzhetetlen armadán, aminek már sikerült megszagolnia a plazmát.
  A szemközti oldalon egy ötszázötven kilométeres aszteroidaerőd állt. A gyomrába erős hiperplazmaágyúkat, gravitációs alagút-sugárzókat, több kvarkkal pumpált lézereket, vákuumcsapdákat, űr-űr rakétákat és ellentölteteket építettek be.
  Mindezt pedig egy álló erőtér fedi. Az aszteroidát bevehetetlennek tartották: az intergalaktikus védekezés szögét. A megerősített vonal áttörése esetén az ellenséges seregek a hátba vonulással fenyegetőztek.
  Kis távolságban más hatalmas, nyalókából és cukorkákból álló csillaghajók lebegtek, készen arra, hogy szuperplazmával és hipertitánnal találkozzanak az ellenséggel. Ezt a hatalmat egy marsall és egyben herceg, Sweet-Burp cukorka parancsolta.
  - Kotlett és kolbász piszkos hulláma csapódik a cukorka-szuperrakéta nagyszerű és édes versenyének titán mólójához.
  Csábító ajándék: hat hajlékony ujjal ábrázolva, mint egy füge. Úgy döntött, hogy a legvédettebb helyen keres menedéket - az aszteroida közepén.
  Choke marsall, harci sokkot kapott. Az aszteroidasor látványa dühös csillogást váltott ki mind a tíz gyomron található mazsolában. Űrhajója fokozatosan közeledett a harci távolsághoz. A 3D vetítést a kezében tartva megfordult. A gigantikus zászlóshajó úgy forgott a tengelye körül, mintha nem is lenne tömege. A kisebb edények megismételték a rituálét. Csak a kalózhajók nem követték a példát. Az egyik, a legnagyobb, inkább úgy nézett ki, mint egy tölgy és egy skorpió göcsörtös döglött hibridje, megremegett, és lézer- és hiperplazma-röplabda ütésekkel sújtott - a céltól való nagy távolság miatt eddig ártalmatlan.
  Yanka füttyentett:
  - Azta! Micsoda film! Menőbb, mint a Star Wars!
  Ha mindannyian szembeszállunk a jenkikkel,
  Felverjük az északi szövetséget!
  A NATO tomahawk nem segítenek,
  Mert Isten megjutalmazza a rosszat!
  Ennek ellenére elkezdődött a lövöldözés. Az egyes csillaghajók elkezdték cserélni a salvót.
  Több tucat szelet- és kolbászhajó rohant előre, és fotongyorsítású rakétákkal kezdtek bombázni. Fojtogatott, elfordította zsíros ujját, és kért.
  -Az ellenség már elérhető.
  -Igen! Grub parancsnok! - válaszolt szenvtelenül a számítógép.
  -Hát akkor kapd meg. Az ívlézer sugarát a legsöprőbb hullámban küldjük.
  A legújabb zászlóshajó csatahajóról fénysugarak áradtak szét, távolról úgy tűnt, hogy ez a vízbe zuhanó macskakő többszörösen felgyorsított filmezése. Milyen gyorsan: a fénysebességnél tízezerszer gyorsabban villant fel a hiperplazma. Körülbelül száz csillaghajó több tízezer katonával a fedélzetén hirtelen forró gázfelhőkké és száraz kozmikus por örvénylévé változott.
  - Sakkmatt! - Megfojtotta vékony és hosszú fogait, mint a szegfű. - Ezt lapos lézernek hívják. Most valami forróbbat készítünk az ellenségnek. Még ezernyi takony- és zsírcsíkot kell közelebb vinnünk az aszteroidához.
  -Erről a távolságról eltalálhatod. A szuperlézer szinte tökéletes párhuzamossággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem oszlik szét.
  A Nagy Fojtás még fel is morgott az izgalomtól.
  -Akkor már elérkezett az édesség elszámolásának órája. Akik édességgel töltik meg a hasukat - túlsózzák az agyukat! - És uszonyos kezeivel meghúzta a távirányítót.
  A reaktorokat beindították, minden rúd felemelkedett. Mindegyik hordó körül pókhálók kezdtek nőni, cseresznyelila köd füstölögve, átvágva az ürességet.
  A másodperc néhány töredéke alatt a négy forrásból érkező repedések keresztezik egymást, és az űr ezen oldalán erős sugárrá gyűltek össze, és a vákuumba csapódtak, hiperplazma kalapácsként döngölve a fekete falat. Az ultrasebességre felgyorsult fotonok ereje azonnal áttörte a kilencvenkilenc dimenzió összeomlását. Lerombolta a térszerkezeteket és megcsonkította a mezőket. A köd fényesebben lángolt, mint egy szupernóva: sok kvintillió fokos hőmérséklettel. Természetesen egynél több csillag, amely egyszerű termonukleáris fúzióval készült, nem világíthat ilyen forrón és fényesen. Az itt érintett erők négy nagyságrenddel erősebbek.
  Az erőd-kisbolygó erőtere és mátrixvédelme nem tudott ellenállni az ilyen vad energia nyomásának, és egyszerűen szétrobbant. Különféle védőanyagok töredékei azonnal forrásban lévő víz fröccsenéseként permeteznek a napfelszínre! Aztán félelmetes patakok fúrták át a közepét, áthatolva a páncéltömbön.
  - Vágja fel darabokra. - Fojj meg - parancsolta a számítógépnek. - Az édes ételt szórjuk szilánkokra.
  A szupersűrű sugár tovább aprított és égett. És hamarosan a bevehetetlen űrfellegvár helyén már csak egy halom forró törmelék maradt. Az erőd maradványai csavarodtak és csavarodtak spirálokban. Kétszázötvenötmillió cukorka és egymilliárd-háromszázötvenmillió harci robot halt itt meg, általában gyorsan és fájdalommentesen, de azért nem kevésbé szörnyen. Duke Sweet-Burg marsall is meghalt.
  - Fekete állkapocs a seggedben! - Kiabált, fulladj. - Megcsináltuk! Gyújtson tüzet a szomszédokra.
  Miután ennyi energiát elhasznált, eltartott egy ideig az újraindítás. Ebben a pillanatban számtalan csillaghajó támadta meg a kerületet, és a törést célozták meg. Heves csata tört ki, hajók százezrei egyesültek a halál ölelésében. A rengeteg szakadásból úgy tűnt, hogy a vákuum felforrt és repedésekre hasadt. Az ágyúk tornyokat romboltak le, és különféle hajók testét lyukasztották át. A kereszttűzbe került egyes csillaghajók egyszerűen felrobbantak, a kis erőterek nem tudták ellenállni az együttes nyomásnak. Az álló erődök komoly ellenállást mutattak, mindegyikükben több mint ezer nehéz ágyú volt, szuperplazmadarabokat köpködve szuperluminális sebességgel, rakétákat pedig fotongyorsuláson belül. Szörnyű sortüzek voltak ezek, lekaszálták a támadók sorait.
  A halálgép ismét mozogni kezdett, hiperplazma sugarat szabadítva fel a közeli aszteroidákon. Kétszázötven kilométeres tömbök jégdarabokként szóródtak szét egy acélbot becsapódásától. Ez a taktika nagyon hatásos volt, a cukorkák pánikba estek, és néhány hajójuk szétszóródott félelmükben, mint a fáklyára szálló lepkék. A többiek elkeseredetten harcoltak. Sőt, tartalékokat vontak harcba, nőtt az őrjöngő csata.
  A Candy Eat-and-Fing nagytábornoka hidegvérű volt, előre felhalmozott tartalékokat, és bízott benne, hogy képes lesz visszaverni a szeleteket és szövetségeseiket. De a húskészítmények nagyon ravaszak, és meglepetést tudtak bemutatni. Saját szakértőink nem értek a feladathoz, és azzal érveltek, hogy lehetetlen ilyen erősségű lézert létrehozni, de valójában kiderült, hogy az ellenség volt az első, aki veszélyes újdonságot használt. Most az ösztön és az intuíció csak két kiutat javasolt: vagy gyorsan menekülni, vagy közelharcba indulni, keverve a sorokat. Ebben az esetben a szuperlézer hosszú korbácsa azt kockáztatja, hogy leüti a sajátját.
  Bátor volt az evés-fing, amely nem gyakran volt látható a korrupt parancsnokság legmagasabb körei között. És meghozta a döntést - halálra harcolni! A parancs követte, és az armada megmozdult, egy gigantikus dühös tigris erejére emlékeztetve. Több millió hajó több milliárd vadászgéppel fonódik össze pokoli gubancba. Úgy tűnt, hogy a tér elvetemült, a vákuum megrepedt, és számtalan repedés megtelt plazmával. A legfényesebb villanások, amelyek mérhetetlen mennyiségű energiát szabadítanak fel, gigantikus virágokhoz hasonlítottak, amelyek azonnal kivirágoztak az űrben, ragadozó élő szirmokkal, amelyek mohón nyúltak az űrhajók felé. Csatahajók, cirkálók, charkosh-ok, lézerrombolók, rakétahordozók, aerobonusok, lézerhajók, nehéz, közepes, könnyű vadászrepülők és még sok más. Mindezt másodpercenként tízezrek pusztították el, darabokra vagy erősen felhevült plazma magmára szórva.
  Eat-fing választott magának egy mobil mega-cirkálót. Könnyű volt parancsolni belőle, nagy sebessége és kiváló manőverező képessége pedig lehetővé tette a sikeres harcot. Arra számítva, hogy a csata előrehaladtával néhány ellenséges csillaghajó csapatokat próbál majd partra juttatni a Biscuit, Pastila és Chocolate bolygókon, elrendelte, hogy a felszínt bányásszák le robbanásveszélyes sütésből készült megsemmisítő aknákkal. Mindazonáltal szinte kihaltak, és a néhány bennszülöttet sem kell kímélni.
  Két és fél ezer légi rohamszállító jármű hatolt be rajtuk, több tízezer hajó fedezete alatt, köztük "meromatok" és "neutronok". A bolygók gyengén voltak védve. A szektor gyakorlatilag nyitott. Az útvonalon a század csak kis műholdakra lőtt. Ráadásul szerencséjük volt, útközben hatodik modulokra bukkantak üzemanyaggal és lőszerrel - nem mindent evakuáltak.
  Ráadásul a tolvajtábornokok negatív hatással voltak, elrejtették az ellopott holmikat ezeken a világokon. Ennek ismeretében: a szelet, a kolbász és a kolbász hatalmas landolást hajtott végre. Mivel minden bolygón hárommillió kiválasztott katona tartózkodik, a leszállóhelyeket nem nehéz megjósolni, általában egy lapos, szinte tükörszerű sivatag. Amint a ragadozó armadák elhelyezkedtek, azonnal felrobbantak. Iszonyatos üvöltés, sikolyok, visítások, félig égett hernyók rángatózó tagjai. A megsemmisülés és egyben gazdag villanások, mindegyik az anyag típusától függően tízezertől ötvenezerig, erősebbek, mint a termonukleárisok. A díjak viszonylag olcsók és egyszerűek. Itt a szeletek hibáztak, és nem küldtek előre fürkésző osztagokat.
  Eat-and-Fing nagytábornok azonban ezt nem látta - messze. Minden figyelme a zászlóshajó csatahajóra összpontosult. A csata egyre jobban fellángolt, és ahogy az Eat-and-Fing várta, a szuperlézer átmenetileg elhallgatott, mivel korábban még több álló erődöt megsemmisített. A flotta számos különálló csoportra bomlott fel, amelyek mindegyike önállóan, a magas parancsnokság segítsége nélkül választott harci taktikát. Ilyen körülmények között mindent a számbeli fölény döntött el, ő pedig a szelet mellé állt. A nagytábornok megértette, hogy nem bírják sokáig, és a fő célt tűzte ki maga elé: a zászlóshajó csatahajó elpusztítását. Ehhez összeállított egy csoport sokk csillaghajót, és egyre közelebb jött. Egy ilyen gigantikus hajó legfontosabb erőssége az erőtere. Csak egy ponton lehet áttörni vagy gyengíteni egy összevont sztrájkkal.
  Úgy tűnt, a sors kedvezett nekik; a légüres térben újabb térbeli görbület keletkezett, és a semmiből meteorfolyam jelent meg. Nagyon vastag volt, és megnehezítette a célzást és a lövést. A szembejövő forgalomban a különös raj nekiütközött a zászlóshajó csatahajónak.
  Az ütközéstől a védőernyő remegett, vibrált, és szikrázó ködöt bocsátott ki. Miután közelebb rohant, a megacirkáló minden plazmaágyúból tölteteket lőtt ki, rakétákkal és lézerekkel robbantotta fel. A válaszreakció sokkal erősebb volt, még az orrban is megsérült, és levágta a szerencsétlen hajó szárnyát.
  "Megaquasar" Choke morogta.
  -Elpusztítani. Égesd el ezt az idegent. Az összes fegyver közül.
  A következő szaltó azonban nem volt annyira pusztító. Üstökösök és meteoritok tompították az ütést.
  De más hajók is kiálltak. A sokk ereje ezúttal erősebb volt. A nagy tömböktől már meggyengült mezőny szétzúzása után a töltetek lenyűgöző lyukat ütöttek.
  -Itt az ideje, hogy dobja a termo-preon bombát. - Kiadta a parancsot, hogy egye meg magát és fingja.
  Általában egy ilyen rakéta nem teljesen hatékony, az ellenrakéták vagy a sugárzás elleni küzdelem miatt, de ebben az esetben, amikor a zászlóshajó csatahajó képességeinek egy része megbénult, működhet. A meteoritok persze gondot okoztak a kisebb csillaghajóknak is, de mégsem szenvedtek annyit, mint ez a tömb.
  - Maximális sugárzás! Hangosan felkiáltott: "Get-and-fing".
  Három, fotonokkal felgyorsított rakéta repült be a repedésbe. A fenyegető óriás megborzongott, és sikerült két "ajándékot" elfogadnia. Ám ekkor a harmadik töltet enyhén oldalról robbant, csak kiszélesítette a lenyűgöző lyukat.
  -Ezer kvazár a lefolyóba! "Geat és fing üvöltött és villámokat villantott csalódottan." - Sikertelen egy ilyen támadás. - Aztán megnyugodott, nem veszett el minden, vezényelte a gravitációs adót. - Támadd meg teljes erővel a zászlóshajót, célozd meg a lyukat.
  A sorrend praktikusnak bizonyult. A rendkívüli támadás és roham nagy sikert aratott. És bár négy csillaghajó megsemmisült a viszonzó tűzben, a szakadék tovább nőtt.
  Ezt követően az egyik termopreon rakéta berepült a hiperreaktorba. A preonfúziós folyamat milliárdszor erősebb, mint a termonukleáris folyamat. Egy ilyen erős robbanás azonnal elégette, hiperplazmába szórva a hajó szerkezetét. A gravitációs hullám és a szuperluminális sebességre felgyorsult fotonok ritkított gázzá változtatták. A tintahal ötmilliárd fokra felhevült csápjai anyagdarabokat nyeltek el, égetve a közeli hajókat.
  Az Eat-and-Fart megacirkálónak alig sikerült viszonylag biztonságos távolságra ugrania, egy szupernóva rettenetes hasonlóságától. Ennek ellenére többször megolvadt és megfordult, messzire elhajítva és számos válaszfalat összezúzva. A fegyverek súlyosan megsérültek, legtöbbjük működésképtelen volt. Miután elveszítette harci potenciáljának nagy részét, a csillaghajó könnyű prédává vált az ellenség számára. Ha ezt felismered, és nem akarsz hiába meghalni - a bátorság nem vakmerőség. Egyél meg egy fingot és rendelj elvonulást. Találékonyan manőverezve a megacirkálót, elkerülve a csapdákat és a csipeszeket, visszavonult, és megpróbált hajói védelme alá kerülni. És mégis majdnem lecsapott, biztonságosan blokkolták, körülvették, mint egy róka a lyukba. A hajó néhány ágyúja lomhán reagált a barbár bombázásra. Az erőtér elromlott, inkább hasonlított egy szakadt esernyőhöz, mint egy megbízható pajzshoz. Nem csoda, hogy az űrhajó hamarosan felrobbant és darabokra hullott.
  Az evés-fing alig sikerült megszöknie egy kis csónakon. Ez a mentőhajó gyakorlatilag láthatatlan volt, egy sor hullám interferenciát okozott az érzékelésében, így a gravitációs radarok is csak elmosódott foltokat rögzítettek. A bátorságnak megvannak a határai, és Sweetie nagytábornok túl akart élni. Sőt, a fő feladatot teljesítették, és az ellenség négyszeres, most talán ötszörös fölényével a csata kimenetele előre eldöntött, és a legjobb, amit tehetünk, a visszavonulás. a megmaradt csapatok. Eat-and-Fart már a hajó elhagyásakor parancsot adott: szisztematikusan vonuljanak vissza a Csar's Dish rendszere felé, hogy támogatást kapjanak a bolygóvédelemhez. Ezzel időt nyerhettünk és további erőket hoztunk erre a területre.
  Marsall Egyél, egyél, nyel, már kapott egy jelet, hogy a nagy ellenséges erők levághatják a hátát. Azonban elég sokáig habozott, félt egy frontális támadástól. Ügyeljen arra, hogy ne gyengítse a védelmi vonalat. Ezenkívül az ellenség elterelő támadást indított, több ezer hajót megsemmisítve. Egy ilyen lépés megijesztette az amúgy is gyáva bárót. Egyél, egyél, nyelj le, korrupt volt, fejjel belemerült a korrupcióba - erkölcstelen típus. És a maga módján ravasz, ugyanakkor még nem volt ideje teljes szívvel eladni magát a klímáknak. De ebben már történt némi előrelépés . Cutlets tudta, hogyan kell árulókat találni, és felbérelte a környezetéből. Különösen a pénzverő torkos tábornok készített rendszeresen jelentéseket, beszámolva a csapatok számáról és parancsnokságának közvetlen terveiről. A hústermékeket bőkezűen fizették, a háborúban az okos meggazdagodik, a bátor előrébb jut, a bolondot lelövik. Az árulók azonban nemcsak okosak, de nem is távoli emberek. Hiszen előbb-utóbb elkapja őket a kémelhárítás, vagy elárulják saját munkaadóik. Az oka annak, hogy szükségtelenné vált, vagy lefokozták, vagy akár le is lőtték. Erről azonban igyekeztek nem beszélni, ellenkezőleg, minden lehetséges módon igyekeztek a fizetett kémek kedvében járni.
  A könnyű támadást visszaverték, és most már nem volt mentség a késedelemre. Emlékezett a császár parancsára, hogy mindenáron kerüljék a bekerítést, és miután újabb gravitációs küldetést kapott egy kéréssel, vagy inkább segélykéréssel: Egyél, egyél, nyelj, kiadta a parancsot.
  - Előadjunk. Éljen a császár!
  Az Armada azonban nagyon későn indult útnak, már túl késő volt. Eközben az ellenség felsőbbrendű tömegei folytatták végtelen előrenyomulásukat.
  A Royal Dish rendszer az egyik legerősebb rendszer volt a galaxisban. A központi bolygó hatalmas volt és sűrűn lakott - körülbelül kétszázhetvenmilliárd. Minden megközelítést eltömtek a kiberaknák, valamint négy tucat természetes műhold. Mindegyik műhold sűrűn tele van plazma- és hiperplazmaágyúkkal, valamint rakétákkal. Ezen kívül még több bolygó forgott, amelyeken települések, bázisok voltak. Komoly csaták következtek. Az evés-fing tudta, hová húzódik vissza, és a beöntések túlságosan el voltak ragadtatva ahhoz, hogy megálljanak. Ellenkezőleg, úgy másztak, mint a tankok, nem kímélve sem magukat, sem életüket. Az űrkalózok különösen aktívak voltak, megérezték valami sült szagát, a gonosz sztárok csótányként másztak a lekvárba - nagyon csábító volt a sűrűn lakott világok kifosztása. És most a csata, amely kezdett elhalványulni, új, hihetetlen dühvel lobban fel, és úgy tűnik, hogy a csillagok is remegnek. Eat-and-fing nagytábornoknak sikerült egy könnyűcirkálóra költöznie. Innentől továbbra is ő vezette a csatát. Nem koronázta siker a klizim kezdeti kísérletét a totális védekezés megtörésére mozgás közben. A mészárlás a Pastila bolygó szélén ragadt. A környező bolygók megremegtek a robbanásoktól. Az egyik műhold annyi szörnyű ütést kapott, hogy széthasadt; kívülről úgy tűnhet, hogy egy tojás tört fel, olyan gyors volt a pusztulása.
  A Choke-nak az utolsó pillanatban sikerült életben maradnia, és a zászlóshajó csatahajót egy mentőmodul-hajón hagyta. A zsírtól fröcskölő gonosz szelet most fenyegetést sugárzott, főleg, hogy a bőrét erősen megperzselte a sugárzás.
  - Ne ejts foglyot. Fojtass meg mindent, semmisítsd meg, égesd el, szórd szét fotonokká.
  -Beteljesül: csillagos fölényed! - Az alacsonyabb rendű tábornokok étvágygerjesztően dohányoztak, és rettenetesen vergődve parancsoltak. Nagyon nehéz volt Pastilába eljutni, minden apró lépésért több ezer, tízezer csillaghajóval kellett fizetni. A menthetetlen lavina azonban közeledett.
  - Szorítsd meg őket így. Nyomd erősebben, ne sokkal többet és vége a kvazárnak! - A marsall herceg felháborító volt. - Ne helyezzen túl sok hajót műholdak támadásakor - csapjon le nagy távolságra. Ez óvatosabb. Ó, az ördög bányái! A kalória megsemmisítése!
  Az aknák valóban előkerültek, szinte láthatatlanok, előbukkantak az űrből, és döngölték a csillaghajókat. Néhányat a helyszínen megsemmisítettek, mások éppen ellenkezőleg, csak károkat szenvedtek. Sok robbanószerkezetet impulzussugárzóval szereltek fel, amely képes átégni az erőtereken, bár nagyon rövid ideig, és szörnyű károkat okozva. Súlyos veszteségek, a szelet flotta kivéreztetett, még a kalózok is aggodalomra adnak okot. Ha ilyen nagy veszteségek vannak a megközelítéseknél, akkor mennyit kell elveszíteni magán a bolygón. Choke azonban hirtelen abbahagyta a dühöngést és a zsíros hányást. Egy jó ötlet jutott eszébe, bőkezűen mártással áztatva.
  -Mi van, ha egy másik erősebb fegyvert használunk az édes cukorkák ellen? - kuncogott Cutlet. - Végül is megvan, ez is egy nagyon hatékony töltés.
  Amit Choke gondolt, az nem más, mint egy "hipergyújtógyertya". Ez az új fegyver különleges szuperneutronokat bocsátott ki, amelyek hullámhossza billiószor rövidebb volt, mint a gammasugárzás. Egy ilyen töltet robbanóereje nem nagy, de a hipersugárzás több milliószor erősebb a normálnál. A behatoló erő pedig kolosszális - a minden élőlényt átsütő hullámok nem tréfa, képesek átégni a bolygón. A készülék fő hátránya, hogy a világűrben nem robbantható fel. Tervezési sajátosságai miatt a láthatatlan halálnak ez a megtestesülése csak bolygókon volt alkalmas, és akkor sem mindegyiken. De ebben az esetben a Falánk világa megfelelő volt. Ez a szörnyű eszköz elpusztította a világ lakosságának kétharmadát. Még jó, hogy a beöntéseknek csak egy ilyen töltése volt.
  És annak ellenére, hogy ez egy nagyon jó fegyver, az ember megöli a munkaerőt, de minden felszerelés és anyagi java megmarad. Csak kár, hogy még mindig túl drága. A shbarro hullámok létrehozásához nagy mennyiségű hojaramah szükséges, és ez a legritkább elem az univerzumban. De még nem tanulták meg, hogyan kell mesterségesen szintetizálni.
  -Kettes számú meglepetés! Choke nagyon örült, még egy sárkánytojás és egy uborkaparadicsom hibridéből készült ketchupot is csorgott magára. - A bolygó takarítása schebarro fésűvel! Elrendezek egy koporsót táskával!
  Az édességek mellett eszkimók éltek ebben a mennyei birodalomban: áttetsző, szárazföldi fagylalt-adagok. Sladkoezhkostannak dolgoztak, miközben meglehetősen tisztességesen éltek. Meghódításuk olyan egyszerű volt, mint a körte meghéjázása, néhány röplabda és egy adag fagylalt felemelte édes, ragacsos mancsukat a tetejére. Ezt követően az őslakosok megtarthatták autonómiájuk jelentős részét. Most ez a verseny kapott "hiperplazmás kását reggelire" cukorkával együtt. A sugárzás kékre, piszkoslilára és vörösesbarnára változtatta őket. Sokakat foltok borítottak, és vonaglottak az elviselhetetlen fájdalomtól. Szerencsésnek mondható, aki azonnal meghalt - ők megfeketedtek, összeragasztották a cukros uszonyukat, míg mások kínja órákig tartott. Számos robot is megsérült - harci és ipari robotok is, főleg, hogy néhányuk nem volt teljesen rokkant, hanem megőrült, ráveti magát a néhány túlélőre, vagy küzdött egymással. A kép valóban ijesztő volt.
  Yanka összekulcsolta a kezét, megforgatta az ujját a halántékán, és gyermeki ajkáról kitört:
  - Micsoda barbárság! Egy erőszakos skizo képzelete, aki túlzásba vitte a heroint.
  Ezután a fiú még alaposabban belenézett a csatába. A kép abszurditása csak növelte vonzerejét.
  A bénító ütés a védekezés nagy részét kiütötte, végül a kotlettek magukhoz ragadták a kezdeményezést. Csak bizonyos számú műholdon: az elkeseredett csata folytatódott, az injekciók drágán eladták az életüket. Nekik azonban már csak maximum fél órájuk volt hátra.
  -Hol van ez az átkozott Egyél-Esz-Fecske, hogy őt magát is felfalják és kihányják. - Megesküdött: Edd meg magad és fingj. "Már annyiszor kértem tőle segítséget, de nem jött válasz, nem helló." Fekete lyuk a burkolata alatt!
  A segítség valóban késett. És további erősítések közeledtek a szemközti szeletekhez.
  Megfulladt és tovább viszketett, az égési sebek könyörtelenül égtek. Rövid gondolkodás után úgy döntött, hogy bevesz egy gyógyító fürdőt anélkül, hogy megvárná a csillagcsata végét. Marshal Fat-dish (nagyon étvágygerjesztő tekercs) megparancsolta, hogy töltsék meg regeneráló oldattal, és fejest ugrott a lila-ezüst-bíbor folyadékba. Nagyon kellemes volt, bizseregtek a sebek, alábbhagyott a fájdalom. A szelet smaragdhabot fröcskölve vonaglott, és mozgatta a mancsait. Aztán a marsall kihajolt, és folytatta a parancsot:
  -Gyere be balról, háromszázezer csillaghajó a jobb szárnyon és az alsó sarokban. Mint ez. Most nyomja meg hátulról. Használjon spirális bypass-t. Körkörös búvárkodás. Most koncentráljunk.
  A kormány csillaghajói vitathatatlanul engedelmeskedtek neki, de a kalózok a lehető legjobban jártak el. Elsősorban a Pastila bolygó érdekelte őket. Sokan közülük csapatokat kezdtek partraszállni ebben a sokat szenvedett világban. A mennyei levegő szacharin- és fruktózszagú volt, ezért csak szkafanderben lehetett rabolni. Az ionizált légkör gyenge sugárzást termelt, amely gyorsan veszített erejéből, és gyakorlatilag ártalmatlan volt az élőlényekre. De ugyanakkor keserű ízt hagyott a számban, és köpni akartam. A trófeabor azonban, amely gyakran a testtel összeférhetetlen folyadék volt, kiöntött a torkon. A fehérjefajták különösen nagyra értékelték az alkoholt, de a húsevők nem vetették meg. Egyebek mellett néhány bort olyan egzotikus "dopóval" fűszereztek, hogy az eltorzította az agyatlanok elméjét vagy logikai molekuláit.
  Néhány gyengébb korszár holtan esett el. Ezután saját cinkosai lefosztották őket, és néha csendesen megvágták őket lézerpengékkel. Azaz teljes erővel káosz uralkodott. Az épületek többnyire fennmaradtak, ezért elterjedt a kifosztás. Hamarosan az állami legénység is csatlakozott a pogromhoz. Mindenki többet akart kapni. Ennek azonban még nem volt vége. Nagyon későn, de megérkeztek az Eat, Eat, Gnaw erői. Az ambiciózus nemesúr sokáig ásott, de így is összeszedte magát. Egy másodpercnyi késés a csatában örök szégyenhez vezet! De ebben az esetben nagyon sok csillaghajó, a legfényűzőbb és legszínesebb kulináris termékek formájában, egy guillotine pengének bizonyult, amely meztelen nyakra omlott. A parancsnok füttyentett, amikor ránézett, különösen gyerekeknek:
  - Itt vagyok! Most mindenkinek adok egy övet!
  És a pillanat, mint kiderült, szerencsés volt számára: a legtöbb hajó összezsúfolódott, tönkretéve Pastilát. Következésképpen a cukorka marsallnak volt meglepetése és sokkal jobb pozíciója volt az oldalán.
  Most az ágyú egy teljesen más forgatókönyvet követett. A szeleteket egy egymillió-kétszázhuszonötezer kilométeres bolygó felszínére préselték. Sok kalóz, különösen a húskonzerv, már annyira megitatta magát, hogy csillaghajói megmaradtak, és még kikapcsolt erőterek mellett is könnyű célponttá teszi őket a bolygón való állás. Orbitális pályáról lőtték le őket. A filibusterek lomhán válaszoltak. Komolyabb ellenállást csak a szelet kormányerők nyújtottak.
  A fiút nagyon érdekelte, hogy mi lesz ezután, de egy durva lökés a bordákban végül felébresztette a gyereket.
  - Kelj fel, nézd, fekszel! Ideje kirándulni.
  Yanka bosszúsan felugrott. Ráadásul nem aludt eleget, de egy modern iskolásnak (aki szokott éjszaka internetezni) ez általános állapot.
  - Készen állok arra, hogy menjek, ahová rendelnek.
  Akhmed odahajtott (hát, szag volt, főleg, amikor a szél felőle fújt, és piszkos bundát viselt), és durván kitárta a fogát:
  - Az egyik ló meghalt, és úgy döntöttem, hogy fiúk vagytok: legfiatalabbként és legfrissebbként húzjátok a szekeret.
  Yanka felvonta a szemöldökét, és meglepődött:
  - Az állomáson nem lehet új csigalovat venni.
  A kereskedő felvillantotta a szemét:
  - Természetesen lehet, de én nem akarom! Tehát vegyen részt. A többiekkel együtt fogsz menni!
  A fiúkat ostorral összeszedték és kocsihoz kötözték. Látva, hogy Yanka tétovázik, egy korbácsütéssel megütötték. A fájdalom visszahozta a fiút a szomorú valóságba, a bőre ismét felszakadt. Engedelmeskednem kellett, és egy széles nyersbőr szíj volt a mellkasomra kötve. Bizonyos tekintetben az uszályszállítók eszközére emlékeztetett, csak durvább. A fiúkat felsorakozták és megkorbácsolták. Az ütés Yankee nyakát kapta, és azonnal rohant. Ezt követően a fiatal rabszolgák nyögve és kiáltva haladtak előre. A legnehezebb a kocsi mozgatása volt, de aztán elindult, és sokkal könnyebb lett. Az öv kissé húzta a testet, de tűrhető volt. Kavics ropog a mezítláb alatt. Úgy tűnik, hogy ebben a világban megértették a gyógynövényeket, vagy a gyógyflóra kifejezettebb gyógyászati tulajdonságai voltak, és nem sokkal ezelőtt a brutálisan eltört lábak teljesen meggyógyultak. Már kissé durvábbak lettek, és nem fájt annyira, és a kövek többnyire kerekek voltak, és nem élesek, mint korábban. Fokozatosan elmúlt az álom, Yanka megmozdult, igyekezett nem az első fiú sarkára lépni. Ali odasúgta neki:
  - Most megint velünk vagy?
  - Ez boldoggá tesz? "A fiú megpróbálta mozgatni az övet, hogy az kevésbé súrolja izmos mellkasát.
  - Nem igazán, de legalább cseveghetünk valami érdekesről. Végül is egy másik világból származol. - A fiatal rabszolga megrázta hosszú, koromfekete haját.
  - Igen! Mondhatok valamit! Mi iránt érdeklődik.
  Szadat megkérdezte:
  - Milyen háborúkat nyert az országod?
  Yanka, furcsa módon, zavarba jött:
  - Hogy is mondjam? Oroszország egész története folyamatos háborúkból áll. Ahogy a népdal mondja: lovagoltunk, lovagoltunk, sokáig tartott! Út a bajból, a bajba, a háborúból, a háborúba! Háborúból háborúba!
  Ha háborúkról beszélünk, akkor a legfontosabbat kell kiválasztanunk.
  - Melyik volt a legelső? - Furcsa módon Szadat vörös haja egészen ápolt volt. Az átkelés előtt a fiúk enyhén öblíthették le a patakot: feszült, munkához edzett testükön jobban látszottak a verések nyomai.
  Yanka megnyalta az ajkát, reggel óta nem kaptak enni, és kellemetlen üresség volt a gyomrában:
  - Nehéz elmondani! Államunkat eleinte Kijevi Rusznak hívták. A hivatalos történelem szerint az első nagy herceg Rurik volt. Nagy királyi dinasztiát alapított. Igaz, egyes tudósok vitatják elsőbbségét; Rurik előtt voltak nagy hercegek, például Oleg, vagy akár az ősi Kiy. Általában sokféle háború volt. A legelsők nem is maradtak meg a krónikákban. De az első általánosan elismert nagy hódító Szvjatoszlav volt. Alatta a Kijevi Rusz csaknem kétszer akkora területet foglalt el, mint saját maga. A herceg nagyszerű stratéga volt, aktívan használta a lovasságot, kihagyta a manővereket és falakat épített. Ez a falanx egy fajtája, amikor tíz sor lándzsa sokkal vastagabb, mint egy sündisznó tüskéi. Szvjatoszlav javította a formációt, különösen, hogy a parittyázók kagylókat dobtak át a formáció hátulján. Általában a nagy hercegek közül az első előre figyelmeztette az ellenséget hadjáratára, és azt üzente: Rád jövök! Soha nem fordítottam hátat az ellenségnek!
  Szadat megrázta a fejét, és megjegyezte:
  - Az ellenség figyelmeztetése egy hadjáratra rendkívül meggondolatlan. Elveszítheti a meglepetés pillanatát!
  Yanka lelkesen válaszolt (úgy tűnt, a felvigyázók utasítást kaptak, hogy ne avatkozzon bele a csodálatos kölyök csodálatos beszédeibe, talán kifakad valami hasznosat?).
  - Természetesen! De Szvjatoszlav jobban szerette a nyílt csatát, mint a sztyeppén való hosszú vándorlást. Jobb egyszerre legyőzni az ellenséget, mint minden bandát üldözni.
  Szadat egyetértett:
  - Ez elvileg lehetséges! Emlékszem, a mentorunk nagy cseresznyeposzméheket fogott, és mézet ken egy tányérra.
  - Cseresznyeposzméhek?
  -Gyümölcshúsuk finomságnak számít! Ritka növényi rovarok! Szóval mesélj tovább: Szvjatoszlav nagymértékben kiterjesztette birodalmadat?
  Yanka felsóhajtott:
  - Erősen, de sajnos nem sokáig. Miután meghódította Bulgáriát és legyőzte Bizánc csapatait, habozott, és nem foglalta el azonnal Konstantinápolyt. Aztán háború volt a besenyőkkel, elindult Bizánc. Azzal, hogy zsoldosokat toborzott aranyért, a bizánci császár előnyhöz jutott az erők terén. Több véres csata után Szvjatoszlav kénytelen volt engedni. Az utolsó csatában a herceg közel állt a győzelemhez, de porvihar támadt, amely elvakította csapatait. A hadsereg nagy részét azonban megtartotta. Visszatérve Szvjatoszlav és egy kis különítmény besenyő lesbe esett.
  Szadat szorosabbra húzta a szíjat, hogy kevésbé súrolja, és megkérdezte:
  - Halott?
  A fiatalember sóhajtva felnyögött:
  - Igen, meghalt! A besenyő kán pedig bozótot készített Szvjatoszlav koponyájából. Őszintén szólva ez szomorú vég egy nagyszerű parancsnok számára.
  Ali hozzátette:
  - Igen, ez gyakran előfordul!
  Yanka folytatta:
  - Nagyon nehéznek bizonyult megtartani a nyert. Csak Tmutarakan volt egy kis fejedelemség: meg lehetett őrizni a Kijevi Rusz részeként. A többi elveszett.
  Szadat megkérdezte:
  - Miért nem voltak a hercegnek fiai?
  A fiú bólintott:
  - Hát persze hogy voltak! Harcoltak a trónért. Brutális polgárháború volt, sok ezer orosz halt meg. Vlagyimir herceg, becenevén a Nap nyert. Testvéreit rendkívüli kegyetlenséggel ölte meg. Ugyanakkor furcsa módon szentté avatták és szentnek nevezték.
  - Szentnek ismerték el! - vigyorgott Szadat. - Általában az az uralkodó a legszentebb, aki a legtöbb fejet vágta le.
  - Ebben az esetben az ortodox egyház nem igazságos Nagy Péterrel és Rettegett Ivánnal szemben. Részben vért ontottak: egészen alkalmasak voltak a szentek szerepére. - rázta a fejét sértődötten Yanka. "Ezzel kapcsolatban azonban viták vannak. Még Sztálint is szentté akarják avatni. Ő is harcos.
  - Aztán mi történt? - kérdezték kórusban a fiúk.
  Yanka folytatta, elképedve a felvigyázók türelmén:
  - Vlagyimir bemutatta a kereszténységet Rusznak, nem folytatott hadjáratokat a birodalmon kívül, és élete végén megpróbált tisztességesen uralkodni. Aztán halála után ismét háború tört ki a testvérek között mészárlással. Végül a bölcsnek becézett Jaroszlav nyert. Véres csaták sorozata után sikerült legyőznie a besenyőket. Bölcs Jaroszlav sokáig uralkodott, és az egyik legidősebb, ha nem a legidősebb nagyherceg volt halálakor. Utána kezdődött a Kijevi Rusz hanyatlása. A kis fejedelemségek egyre nagyobb függetlenségre tettek szert. Csak Monomakh alatt volt részleges újjáéledés. Serege legyőzte a polovciakat. Azonban még Monomakh sem tudta egyesíteni az összes fejedelemséget.
  Szadat érdeklődni kezdett:
  - Hogyan győzte le Monomakh a polovciakat?
  - Először aktív védekezéssel fárasztotta ki őket, majd döntő támadásba lendült!
  Ali kérdezni akart valamit, de az ostor ütései a fiúkra hullottak, és arra kényszerítették őket, hogy gyorsabban vonszolják a szekeret. Akhmed dühösen intett a kezével: ne légy liberális! Yanka megpördült: az ostor megégette a bordáit, vékony hegek az előző ütésekből, kicsit viszketett. Egy éles kő került a csupasz sarkába, a fiú felnyögött, a lába megkarcolódott, és nehezebb lett a járás.
  Ha nagy teherrel és gyors tempóval sétálsz, nincs idő a beszélgetésre, főleg, hogy az út ismét felfelé ment. Yanka még annak is örült, hogy szinte nem volt rajta ruha, a szellő kellemesen megfújta erős, meztelen testét, amitől sokkal jobban érezte magát. A fiú úgy gondolta , hogy az ő világában a fejlődő országok lakóinak keményen kell dolgozniuk, különösen a riksahúzóknak.
  Munka nélkül élni pedig vegetálást jelent!
  Szadat feszültségtől remegő hangon megkérdezte Iancutól:
  -Ki lett Monomakh utódja?
  - Megint veszekedés volt a fiai között. Ez túl sokáig tartott. - Yanka elhallgatott, elakadt a lélegzete. - Általában véve mindezek a testvérgyilkos háborúk a fejedelmek növekvő hiúságáról tanúskodtak.
  - Akkor miért jobb a birodalmad, mint mások? - horkant fel Szadat megvetően.
  - Talán azért, mert szinte nem voltak benne rabszolgák. Valahogy sikerült kihagynunk a történelemnek ezt az időszakát.
  - De most maga is rabszolga! - vetette közbe gúnyosan Szadat.
  - Nem a személy ékesíti a címet, hanem az illető címe! - Vagy inkább fordítva! - javította ki magát Yanka. A fiú egyáltalán nem akart beszélni, és nagyon nehéz volt, de a másik oldalról a beszéd elvonta a figyelmét a terhelésről.
  - Az Önök országában, akárcsak másutt, háború dúlt a rokonok között a trónért. Összességében normális helyzet! - Mondta Szadat, és nagyot nyomott.
  Yanka megrázta a fejét:
  - Nem a civilizált népeknek. De ezek olyan részletek. Aztán még rosszabb lett, új, szörnyű ellenségek jelentek meg.
  - Ha gyenge vagy, mindig megjelennek az ellenségek! - Ali észrevette, hogy a fiatal rabszolga gyomra megereszkedett a feszültségtől. "Így nálunk, fiúknál több ütést kapnak a gyengék."
  - Akárcsak egy gyenge állam! És kaptunk egy teljes pofont az arcon és a mandzsettán. - köpött ki Yanka, és próbálta kiegyenlíteni a lélegzetét. Tapasztalatból tudta, hogy hamarosan könnyebb lesz.
  Szadat suttogta:
  - Hiszek!
  Yanka lélegzetvisszafojtva folytatta:
  - Történt, hogy a Mongol Birodalom messze keleten keletkezett. Azonban nem csak a mongolok voltak benne, hanem a különféle nomádok is. Dzsingisz kán egyesítette őket. Szintén nagyszerű uralkodó. Általában sok vita folyik arról, hogy ki ő, sőt van egy verzió, hogy ő Vlagyimir orosz herceg. Mindenesetre Dzsingisz kán élete olyan, mint egy mese. Fiúként elfogták, rabszolga lett, majd Kínába menekült. Sok kalandja volt, köztük a leghihetetlenebbek is. Végül számos törzset sikerült egyesítenie . Az utolsó ellenséget, a mongol kánt saját szolgái árulták el.
  - És jutalmat kapott! - kérdezte Ali grimaszolva.
  - Ha lehet jutalomnak nevezni, eltört a hátuk! - kuncogott Yanka.
  Szadat megrázta a fejét:
  - Nos, hülyeség megtörni azoknak a hátát, akik szívességet tettek neked. Ezek után nem akarsz majd elárulni senkit.
  - Nem akarta, hogy ez csábítássá váljon a harcosai számára. - magyarázta Yanka.
  - De hiába! Árulókat bátorítani az ellenség táborában olyan, mint búzát termeszteni, amelyből a győzelem kenyerét sütik! - Az egykori novícius egy aforizmával állt elő.
  - Az árulás kenyere mindig mérgező, és mert gaz gabonából sütik! - hárított simán Yanka. - Még a nácik sem bíztak bennük. Pedig maximálisan igénybe vették az ötödik oszlop szolgáltatásait!
  - Érdekes! És Dzsingisz kán megtámadta a Kijevi Ruszt? - kérdezte, izzadságcseppeket ejtve Szadat arcáról.
  - Igen és nem! - Yanka sunyi arcot vágott.
  - Hogy-hogy? Vagy igen, vagy nem! - Szadat elvesztette a türelmét.
  A fiú felsóhajtott, és remegő hangon folytatta:
  - Dzsingisz kán meghódította a mongol törzseket és megtámadta Kínát. Vagy inkább az észak-kínai Csing Birodalom. Bár a kínaiak számbeli fölénnyel és erős erődfalakkal rendelkeztek, a parancsnokság téves számításai, valamint számos parancsnok megvesztegetése miatt vereséget szenvedtek. Peking elesett egy éjszakai támadás következtében. A kínai császárt lábánál fogva fákhoz kötözték és darabokra tépték! Ráadásul lassan tépték, és előtte a katonák az egykori uralkodó arcára könnyítettek!
  Ali motyogta:
  - Micsoda undorító dolog!
  - A mongolok gyakran követtek el kegyetlen cselekedeteket. Ha tízből egy harcos elmenekült, akkor egész tízet kivégeztek. Ha egy harcost elfogtak és nem engedtek szabadon, akkor mind a tízet megölték. - mondta ezt Yanka helyeslő hangon.
  - Mi lenne, ha mind a tíz futna? - kérdezték a fiúk.
  - Akkor százat kivégeztek!
  Szadat megjegyezte:
  - Szóval nem marad semmi a seregből! Ráadásul, ha az egész hadsereg felszáll, és utána ki akarják végezni, akkor a katonák fellázadnak, és maguk is elbánnak egy ilyen hóhérral.
  Yanka nagyon össze volt zavarodva, mert a mongolok nem voltak teljesen legyőzhetetlenek, időnként menekülésre kerültek. És mit csináltál ilyen esetekben? Spártára azonban eszébe jutott. Törvény is volt érvényben: minden szökevényt ki kell végezni! Ám amikor Empedrion legyőzte a seregüket, és a spártai király meghalt a csatában, a következőképpen döntöttek. Másnaptól szentül tiszteljük a törvényt, de egyelőre hagyjuk, hogy a törvény aludjon. Hiszen tényleg nem lehet mindenkit kivégezni!
  - Szerintem ebben az esetben a sorsukat a parancsnok döntötte el. Talán egy egyszerű fenekelésre korlátozódott a dolog. - feltételezte Yanka.
  - Hát hát! Ilyen ingatag a vezetők! - viccelődött iróniával Szadat.
  - Egy időben Zsukov parancsot adott ki: le kell lőni azoknak a rokonait, akik megadják magukat! - Yanka megnyalta az ajkát, amely az izzadságtól sós lett.
  - És akkor?
  - Erre a parancsra senkit sem lőttek le! De a hatás megfélemlítő volt: segített túlélni Leningrád közelében. "A fiú ismét megsértette a nagy lábujját egy kövön.
  - Tehát mindig megfélemlíts, és nyerni fogsz! De mi történt Dzsingisz kán mellett?
  - Miután meghódította Kína felét, úgy döntött, ideje továbbmenni Nyugat felé. Ahogy ő fogalmazott az utolsó tengerig. Következő az úton Khorezm volt. Erőteljes Iszlám Birodalom. - Yanka alig mozdította a mellkasát súroló övet.
  Szadat kíváncsi volt:
  - Mit jelent az iszlám?
  - Ott az iszlám uralkodott!
  - Ez érdekes! Mi az iszlám!
  Yanka izzadtságtól ragyogva vállat vont:
  - Szó szerint lefordítva benyújtás! A muszlimok azt hiszik, hogy az univerzumot egy mindenható Allah teremtette! És így tény, hogy létezik abszolút predesztináció. Allah mindenható, és azok, akik naponta ötször imádkoznak hozzá, segítik a szegényeket, végrehajtják a haddzsot Mekkába, betartják a Ramadánt, nem esznek tisztátalan ételeket, részt vesznek vallásháborúkban, a dzsigába vagy a mennybe mennek. A többi hitetlen pedig el van ítélve: örökké a pokolban szenvedni!
  . FEJEZET 19. sz.
  Vladimir teljesen tehetetlen volt, és ez a tehetetlenség lehangolta. Hogy tudsz ott lógni, mint egy madárijesztő! Nem hiába tartották az akasztófát, bár nem a legfájdalmasabb, de a legszégyenletesebb kivégzésnek. Nála csak az volt rosszabb, hogy felkarolják! Azt mondják, ezt gyakorolták az SS-ben, különösen a nők ellen.
  És itt a szavak megerősítése. A náci kihúzott egy csapot a kerítésből, és elkezdte élezni. Más SS-ek egy félmeztelen fiatal nőt vonszoltak. A nácik egy huszonöt év körüli nő mezítlábát piszkálták a tűzbe. A szerencsétlen nő sikoltott, nem a saját hangján.
  - AH ah ah ah! Nincs szükség!!! Kedveseim!!!
  Haupmann örömmel vigyorogva válaszolt:
  - Nem! Szükséges! A nagy Németország dicsőségére bántani fogunk benneteket!
  Az SS férfi kivett egy márkát a tűzből, és a fiatal nő csupasz mellkasára tette. Továbbra is sikoltozott és rángatózott, mint egy mártír a serpenyőben!
  A fasiszta addig tüzelt, amíg a lány elvesztette az eszméletét. Egy másik nagyon fiatal parasztasszony teljesen meztelen volt és felkarcolták.
  Egy középkori kivégzés látványa, amikor egy erős lány kétségbeesetten ellenáll kínzóinak, undorító és vonzó egyszerre. Egy fiatal, már-már gyerekes lány fájdalomtól eltorzult, karcos és zúzódásos arcát látni nagyon jólesik a német szadistáknak. Poros, csupasz lábai egyik oldalról a másikra lógnak. Az SS-ek megérzik őket, és letörik az ujjukat. A lány egyre mélyebbre süllyed, fuldokolni kezd, a sikolyok egyre halkabbak lesznek! A nácik megragadják a lányt a bokájánál, és kissé felemelik, nem engedve, hogy gyorsan meghaljon.
  Eközben az SS ember felemel egy fiút, akit a lábánál fogva megkötöztek. Dobja a hurkot a másik lábára, és nyújtson. A fiúnak nagy fájdalmai vannak, sikoltozik, de a hóhérok irgalmatlanok. Így hát egyikük fog egy láncot, és elkezdi csavarni a fiú fejét. A fiú arca bíborvörössé válik az elviselhetetlen szenvedéstől. A fiú fájdalmas felnyögést hallatva vért böfög. Egy másik lány lábát törte el egy náci, ő pedig csizmájával a romokon taposott. Vladimir ismét megpróbálta kiszabadítani magát, minden akaratát beleadta erőfeszítésébe. A kötél végül megadta magát, és elpattant. A fiatalember minden erejével hanyatt esett. Ebben a pillanatban egy élesen kihegyezett karó vájt Vlagyimir végbélnyílásába. A fiatalember annyira megalázottnak és sértettnek érezte magát, hogy hihetetlen üvöltést hallatott, megpróbált leugrani, három szív dobbant egyszerre, és megugrott a vérnyomása. Vlagyimir még egyszer megrándult, a karó még mélyebbre esett, áthaladt a vastagbelen, és a gyomorba fúródott. A fiatal harcos belerúgott a drekbe, és élesen kifújta:
  - Igen, tudom, hogy ez hülyeség! Ez a valóságban nem történhet meg. Ez teljesen abszurd.
  A karó válaszul egy kicsit tovább nyomult előre, és átszúrta a tüdejét. Eközben a nácik egy rozsdás fűrésszel kezdték átfűrészelni a lányt a padlón, miközben obszcén vicceket csináltak és pofozgatták a testét.
  Vlagyimir óriási erőfeszítéssel a lábával megragadta a karót, és megpróbált felemelkedni, patakban ömlött belőle a forró izzadság, bár szupertestében úgy tűnik, nem kellene izzadnia! A föld forgott a szeme előtt, a lovag átkok és imák keverékét suttogta. A falu összes háza égett már, és egy kis templom is lángokban állt. Hirtelen egy 37 mm-es lövedék lőtt ki egy kis ékből. Úgy tűnik, a német ász volt, Sátán ajándéka pont a keresztben landolt. Az életben maradt lakók kínok között haltak meg. Hirtelen Vlagyimirt fájdalmasan fejbe verte egy lángoló tűz, amely lenyűgöző csomót formált, és megborzolta a haját. A fiatalember felemelte a kezét, nem engedelmeskedtek neki, mint az idegenek, úgy lógtak, mint az ostorok. Vladimir nyögve válaszolt:
  - Így árul el a saját tested!
  Egy másik, aszteroidaként hatalmas sugár a fiatalember fejére esett. Szörnyű ütés, üvöltés, ami kinyomja a dobhártyát és Vlagyimir... Felkeltem.
  Az ifjú harcos gyorsan pislogva visszatért az előszobába. Elfekvő manók vándoroltak a közelben.
  Astarte megveregette a fiatalember arcát:
  - Látom, ez nem volt elég kellemes dolog számodra? Milyen elgyötört arcod van.
  Az ifjú harcos motyogta:
  - Archív vákuum! (Rosszabb már nem lehet).
  A nősténymanó hosszú nyelvével megnyalta a fiatal férfi homlokát:
  - Megdöbbenve!
  - Nem ez a szó! Egy rémálom a csalánpatkányok galaxisában, egy gyerekrajzfilm, ahhoz képest, amit el kellett viselnem! - mondta bosszúsan Vladimir.
  A parancsnok megrázta a fejét:
  - Talán a kábítószer ahelyett, hogy eufóriát keltett volna, negatív érzelmeket ébresztett. Mit tehetsz, szuperkémia.
  - Ki tudja milyen képleteket? Valami egészen rendkívüli? - kérdezte zsibbadt nyakát forgatva Vladimir.
  - A szubkvark, koronakisülések használata, ez minden agyra különös hatással van. "Ha azonban szeretné, sokkal kényelmesebb és élvezetesebb időtöltést biztosítunk Önnek." Ne akarj virtuálisan játszani!
  Vladimir vigyorgott:
  - Csak valami kemény, katonaság! Látomások gyötörtek és vérre szomjazom! Ez az én hibám,
  Hagyd abba a gyáva nyafogást!
  Vedd kezedbe a géppuskát,
  És mondj ítéletet!
  A fiatalember ezt leplezetlen haraggal énekelte.
  Astarte beleegyezett:
  - Szórakozzunk egy kicsit. Változásképpen azt javaslom, hogy az atomkorszak technológiai szintjén vessünk csatákat.
  - Miért ez még érdekesebb!
  - Több mint tízmillió éve értünk el hasonló szintet. Számunkra ez az ókori történelem. - Astarte gúnyosan kacsintott, jobb szeme úgy világított, mint az ősi Nap.
  - De még mindig érdekesebb: mint a páncélos lovagok és a macskaköves katapultok? - Vlarad ökölbe szorította a kezét.
  - A katapult egy későbbi találmány, de mi, manók, az emberekkel ellentétben nem szeretünk nehéz páncélt hordani. Igen, kevés hasznuk van. Egy jó elf íjász minden páncélt átüt a legélesebb nyílával.
  - Még törpék kovácsolták is! - Vlarad nem hitte el.
  - Különféle gnómok vannak! - tette hozzá Astarte. - A legjobb páncél a háborúban az erős jellem, az erős elme!
  Chrizzly elf tiszt most jött ki a rendkívüli eufóriából. Piros, kislányos arca izgatott volt és mosolygott:
  Lebegett a szerencsétlen bolygó felett!
  Hiperplazma forrongó sötétség!
  Fejbe ütöm az igával!
  Világosítsa meg a fejét!
  Vlagyimir (Vlarad) játékos hangulatot fenntartva énekelte:
  Az elf harcos nem tölgyfa gyalog!
  Legalább néha egy őrültek házába kerül!
  A gonosz ellenségeket tűzjelzőkké változtatja!
  Rugalmas, intelligens elméddel!
  Mindkét fiú összecsapta a kezét. Úgy viselkedtek, mint a kisgyerekek. Chrizzly ismét buborékokat kezdett dobálni, és egy óriási koszorút helyezett a fejére. Vlarad még meglepődött, hogy hogyan tudott ennyire felnőni, és azonnal megjelent az űrből.
  A fiatal elf megpróbált egy hasonló buja "többszínűt" csatolni Vlagyimirhoz. A fiatalember ezt megengedte. A koszorú elhaladt a fej mellett, és a vállára akadt. Vlagyimir megpördült, és a diadalmasok szimbóluma megvilágított drágakövekként csillogó konfettivé omlott.
  - Azta! - nevetett az ideiglenes tiszthelyettes. - Igazi csillageső! Kíváncsi vagyok, milyen íze van.
  Chrizzly harapott egyet a koszorúból.
  - És akkor? Még csak nem is rossz! Nos, rosszabb, mint a gravitációs csokoládé! Vladik, szeretni foglak, minden nap csokit adok!
  Vladimir megrázta az ujját:
  - Nem tudod, milyen gonosz sors döntött ránk! És ez adott, önzetlen férfibarátság! Csak én nem tisztelhetem a Pindarokat, mert az ember nem teheti ki a hátát egy másik embernek, akit férfinak neveztek!
  Elfaraya Chrizzly orrára csapott.
  - Nem, fiam! Nem adom neked! Ő a barátom!
  - A szexben való állandóság ugyanolyan káros az egészségre, mint az egyhangúság az ételekben! - vettem észre, hogy Chrizzly nyikorog.
  - Egyetértek, és nem bánom, hogy szórakoztassalak, kismadár. Hát gyere hozzám! - A lány mozgatta a nyelvét, és ezt hihetetlenül csábítóan tette!
  Chrizzly megrázta a fejét.
  - Tudod, szinte óránként szexelek egy nővel! Már unalmas! Természetesen gyönyörű nő vagy, de a barátod, aki soha nem feküdt le férfival, sokkal csábítóbb!
  - Nem tudja, hogyan csinálja, amit én mesterien előadok! - kuncogott Elfaraya.
  - Szóval megtanítom neki! Ez így még érdekesebb! Még jó, hogy a fiú teljesen ártatlan! - Chrizzly játszott a kövérkés, festett ajkaival.
  - Az ártatlanság a szexben olyan, mint egy üres pénztárca, az agyad használatára késztet, de megfoszt a jóllakottságtól! - vette észre Elfaraya elfintorodott. - Ha érted, miről beszélünk!
  - Hogy "egész ember" vagyok?
  Astarte elutasítóan intett a kezével:
  - Nem! Jelenleg nem lesz szex! Először is gyakoroljunk egy kicsit virtuálisan. Veszélyes szektoron fogunk átrepülni, lehetséges az űrkalózokkal való összecsapás. Hogyan küzdhetünk ellenük, ha nem vagyunk elég felkészültek?
  Chrizzly megsértődött:
  - Ezt honnan vetted? Valódi csatákról van tapasztalatunk.
  Astarte felvillantotta a szemét:
  - Mi, fedőkommunikáció. Ráadásul a kézi harci technikák nincsenek kellőképpen kidolgozva!
  - Mi a teendő? - nyöszörgött Chrizzly.
  - Még nem! Dolgozzunk azon, ami a leggyengébb láncszem, nevezetesen a csapatok partraszállásán a bolygó felszínén. Lehetséges, hogy hamarosan ezzel is szembe kell néznünk. - A női parancsnok ökölbe szorította a kezét.
  Vlagyimir a feladatra emlékezve bólintott:
  - Természetesen! Talán ez a legfontosabb!
  - Verbális körülmetélést végzünk, mancsok felfelé és a fedélzeten! - Astarte intett az ujjaival.
  A manók az edzőterem felé indultak. Elfaraya felszállva, és pillangóként röpködött, Chrizzly fülébe súgta:
  - Nem érted, mit adsz fel!
  - Nem utasítom vissza! Várj egy kicsit! - Úgy tűnt, a fiatal elf nem boldog.
  A virtuális teremben manók és egy szerelmespár álltak külön körvonalazott körökben. Utána vízeséshez hasonló fénypatakok zúdultak rájuk! Vlagyimir önkéntelenül lehunyta a szemét; keresztül-kasul megvilágosodott. Általában a fényerő és a telítettség túlzott volt. A fiatalember arra gondolt: mennyi energiát kell erre fordítaniuk. Ennek ellenére az elfek nem teljesen racionális faj. Hány különböző túlzásuk van: a luxus utáni vágy és a hivalkodó pompa.
  A befogócsoport a leszálló szállítóeszközben találta magát. Gyorsan menekülni kezdtek, és elfoglalták a helyüket.
  Vlagyimir megvizsgálta magát: kissé nevetségesen nézett ki. Még Elfaraya is nevetett:
  - Mid van! Szeretné kompenzálni méltóságának elégtelen hosszát?
  - Nos, te egy balhé vagy! - A fiatalember érezte, hogy a hatalmas pisztoly súrolja a bokáját és megakadályozza a futást. Ráadásul a hatalmas páncélzat némileg korlátozta, a vastag titánlemezek megnehezítették a hajlítást, az övre felfüggesztett fegyver pedig hurokra emlékeztetett.
  - A fenébe a középkor!
  - Ezek az atomkor fegyverei! - Mondta, és savanyú arcot vágott Elfaraihoz. Maga a lány is úgy nézett ki, mint egy madárijesztő, piszkos foltos terepszínű, fején sisak volt.
  Vladimir a jobb kezéhez igazította a pisztolyt, és ellenőrizte az indítást. Mm-igen, túl szoros, és a visszarúgás is megzavarja a célzást.
  Vlagyimir fegyvert ragadott, nyilván azoknak a csövét, amelyekkel az elfek harcoltak az ókorban, és egy pillantással tüzelt. A visszarúgás a tenyeret érte, a golyó a cél középpontja közelében talált el.
  - Igen, az elülső irányzékát is lelőtték! - mondta Vladimir bosszúsan.
  Egy holografikus kép jelent meg, Astarte megkérdezte:
  - Nos, hogy tetszik az "aligátorunk"!
  - Piszkos fegyver! És egyáltalán nem praktikus! - Vladimir arcot vágott.
  - Hogy is mondjam, áttöri a törpék által kovácsolt páncélt. De ne aggódj, talán idővel találunk valami jobbat! - nevetett Astarte.
  - Mikor! Ez virtuális! Ez egy egyszeri küzdelem, mint mindig! És minden nem egészen az igazi! - ráncolta a homlokát a fiú
  - De a fájdalom valódi! - A nőstény manó végigsimított nyelvével a csábító ajkakon.
  - Ebben csak utánozod az embereket!
  - Az elülső irányzéka kissé le van borulva, úgyhogy gyakorolj egy kicsit! Akkor jössz hozzám!
  Vlagyimir leadott még néhány próbalövést, megjegyezve a pisztoly gyenge minőségét és az elektronikus irányzék hiányát. Ezután barátjával kimentek a folyosóra.
  Bár a tervezés virtuális volt, láthatóan egy törött számítógépen programozták. Milyen zavarosak voltak a folyosók, a padlón itt-ott szemét, üres palackok és furcsa vékony gumiszalagok hevertek. Elfaraya kuncogott. Vladimir megkérdezte:
  - Hé, mit csinálsz?
  - Tudod, mi az a gumiszalag? - A lány meghosszabbította a mutatóujja körmét.
  - Valószínűleg elf rágógumi!
  - Igen, nem, egy helyre rakjátok fel őket! - motyogta Elfaraya.
  - Igazán!
  - Illetve hordták az ókorban! Egyébként jó lenne ezt is kipróbálni! - A lány manipulálta a gumiszalagot, ami kétméteresre nőtt, és rugalmas szög lett.
  - Szerintem ez nem jó ötlet! Dobd ki a fertőzést.
  A fiatalember a hajón átsétálva észrevette, hogy az elf harci csoportok nem mozognak olyan egyértelműen, mint a földiek. Az álcájuk pedig piros, sárga és narancssárga. Brr! Ez logikus, nincs álcázás. Szinte minden manó megrázza a fülbevalóját, vigyorog festett ajkán és fényes fogain. Vlagyimir úgy gondolta, ha komoly csatáról van szó, egy ilyen elbűvölő hadsereg aligha lenne képes bármire.
  Vlagyimir majdnem az ajtó közelében találkozott Chrizzlyvel. A biszexuális elf annyi páncélt öltött magára, hogy úgy nézett ki, mint egy harckocsi az első világháborúból. Ráadásul a manók elegáns nyelvén feliratok is készültek rá. A tartalom azonban arra utalt, hogy a páncél tulajdonosa egyértelműen szexuális szorongástól és kisebbrendűségi komplexustól szenvedett. Az elf egyik kezében egy szarvas sisakot tartott, a másikban pedig egy különös bandurát, ami úgy nézett ki, mint egy lángszóró.
  - Te és én egy csapatban vagyunk! - mondta boldogan Chrizzly. - Ó, és harcolni fogunk, mindenkit feldúlunk!
  - Nem a legjobb ötlet! - Vlarad megrázta a fejét.
  - Miért! A legtöbb! a hátadban leszek! - Chrizzly arca egészen édes lett.
  - Biszexuális hátul! Nincs nagy öröm! - Vlarad elkezdett kitalálni, hova lenne jobb a perverzt mozgatni.
  - Nyugi! A szerelem nem fogadja el az erőszakot! - A hang undorítóan lucfenyő lett.
  - Ne is gondolj rá! Jól tanítottak az emberek! - A fiatalembert csak az tartotta meg az azonnali fizikai behatástól, hogy a katonai testvériség szent fogalom!
  - Hát, futottam! Aki velem van: ő egy hős! Bárki nélkülem tetves disznó! - Chrizzly meglengette a mancsát, és meglepő módon ormótlan megjelenése ellenére gyorsan eltűnt a kanyarban.
  Vladimir a fejét rázta:
  - Idegesít ez a srác!
  Elfaraya kijelentette:
  - Beindít!
  Vlagyimir válasz helyett benézett. Astarte terepszínű volt, de telt keblének fényes arany-rubin mellbimbói, amelyek elég nagyok voltak egy elf számára, kilátszottak.
  - Jól? Nem a sajátod, nem egy idegen! Utolsó hős!
  - Tényleg készen állok a harcra! De ilyen fegyverekkel nem fogsz sokat harcolni. Ez egy "madárijesztő"! "Vlarad csalódottan a falhoz vágta a lábát, és az ütközéstől hangos csengő hang hallatszott.
  - Talán tényleg, adj egy ilyen fejlett géppuskát. Csak bocsáss meg, fiú, tudnod kell mindenféle fegyvert használni. A parancsod figyelmeztetett: a harcos képességei még teljesebben megmutatkoznak gyenge fegyverekkel! - A kapitány a levegőbe dobott pár tőrt.
  - Nos, úgy tűnik, meg kell fordulnunk!
  Astarte alig tudta visszatartani a nevetését:
  - RENDBEN! Menj kedvesem!
  Vlagyimir megragadta az aligátort, és a parancsnok mellkasára mutatott:
  - Fájdalmat akarsz átélni?
  A lány egy szemöldökét sem vonta fel:
  - Miért haladsz elég gyorsan! Hadd segítsek! - Astarte felkapott egy diót az asztalról és azt mondta. - El tudod ütni menet közben: mint őseink?
  - És találj el nehezebb célokat! - motyogta Vlarad bosszúsan.
  - De nem az "Aligátortól"!
  A lány feldobta a diót. Vlagyimir lőtt: a golyó alig találta el a lövedéket, és átlyukasztotta a válaszfalat. Astarte megrázta a fejét:
  - Nem, úgy látom, nem vagy szupermanó! Embereinket elkapták!
  - Az kilövés szoros, a csöv elhajlott, a golyó nagy! Ilyen pontossággal: csak intuitív módon üthetsz rá! - A fiatalember megszagolta egy nagy pisztoly csövét.
  -Nincs megérzésed!
  - Hát nem ilyen típusú fegyverrel! - Vlagyimir megkoronázó haragváladékot engedett ki a szeméből. - Ultramodern rendszereket sajátítottam el, hogy ezt megszokjam: idő kell.
  Astarte egy kétlábú krokodil alakú próbabábut talált el az ujjával: Kinyitotta a száját, és egy rövid kétcsövű géppuska ugrott ki belőle. A lány elkapta a tenyerével:
  - Hát a tiedtől! Remélem jobban bírod?
  Vlarad örült:
  - Voltak kurzusaink az ősi gépfegyverekkel való hadviselésről. Abban az esetben, ha olyan szektorokban kell harcolnia, ahol a hiperplazmát és a plazmát semlegesítették. Az univerzumok között és magában az univerzumban tudod: a természet különböző törvényei.
  - Ez elemi! De először ellenőrizze. - A lány eldobta a géppuskát. Vlagyimir repülés közben elkapta, megpörgette, mint egy felsőt, és levette a biztosítékot. A fegyver könnyű volt, lágy ravaszsal.
  - Készen állok!
  A lány olyan, mint egy varázsló: még egy pillanatra üres volt a tenyere, most pedig egy halom dió volt rajta:
  - Gyönyörű!
  - Igen, nagyon szép! Kiváló reflexeid vannak. - A fiatalember csodálta az elfet, az emberi nőstényekhez képest olyan volt, mint a narancs az almával szemben.
  - Most pedig lőj! - A lány élesen hányt vagy ötven diót.
  Vladimir fordult. Azonnal felfogta a dió mozdulatait. Nem is olyan nehéz, mert a sebesség viszonylag kicsi, az idegen mókus ajándékai hullanak, csak a gravitáció viszi el. És a gyorsulás kiszámításához: használhat hiperplazmás agy-számítógépet.
  Astarte füttyentett:
  - Bravó! Igazi elf ász vagy! Ezért jutalmat kapsz! - A lány felpattant és szájon csókolta Vladimirt. Előrehajolt, hogy találkozzon vele. Astarte hirtelen elhúzódott: - kicsit később! Most pedig menj harcolni! - A parancsnok ledobta a kellékeket.
  Vlagyimir felkapott több folyóiratot, zsebre gyömöszölte, most úgy érezte magát, mint egy részeg a másnaposság után! Távozás közben egy rúgással kinyitotta az ajtót, és kiugrott, mint a szél a nedves kezekből.
  Vlagyimir már az alsó szintre ereszkedve kecskerákba ütközött! Ez a fickó hadonászott a karmaival és rázta a szakállát:
  - Óóó!
  - Pszicho! - A fiatalember megvetően horkant fel.
  Rák Kecske azt mondta:
  - Klassz királynőd van! Kérd kölcsön egy percre!
  Elfaraya válasz helyett állon rúgta. A kecskerák megfordult, és görbe csizmáját rúgta.
  Ezt követően a fiatal férfi és a lány a liften keresztül lementek a hármas szállítóba. A manók már ott voltak, festői pózban álltak és rágtak. Ugyanakkor a lányoknak és a fiúknak még mindig dauerolt volt a hajuk.
  Elfaraya megrázta a fejét:
  - Hát hát! Íme a felvételek!
  Vladimir filozófiailag válaszolt:
  - Magánszemély, honvédség, minősége megegyezik a parancsnokéval, levonva a szolgálati időt!
  - Pontos megjegyzés! - lépett a pilótához Elfaraya. - Készen állsz a transzferre?
  - Mint a foton a sugárzásnak! - Egyértelmű válasz érkezett.
  - Akkor kezdjük! Szörnyű, milyen lassan telik az idő a virtuális valóságban!
  A pilóta nyikorgott, mintha az ő hibája lenne:
  - Nem tehetem, parancsnok, gyorsítsa fel!
  
  Öt leszálló szállítóeszköz különítve el a hajótól. A hajó erősen ringatózott, azonnal könnyebb lett és kicsit megnövelte a sebességét.
  A tündék járművei is fényűzőnek és elegánsnak tűntek, de formájuk nem volt kellően áramvonalas. Tolatásos, meglehetősen primitív sugárhajtóműveket használtak. Mindazonáltal tapasztalt pilóták (egyenként több évszázados): tudták a dolgukat, a "krizantém"-3, ahogy a tündék nevezték járműveiket, láncba sorakoztak.
  Történt, hogy Vladimir, Elfaraya és Khrisli más harcosokkal együtt a támadás élére álltak. Miután belemerült a bolygó légkörébe, a hajó elkezdte felmelegíteni a hajótestet, és dübörgés hallatszott.
  Chrizzly füttyentett:
  - Itt egy balek-pukkasztó! Tudod egyáltalán, hogy hol fogunk leszállni?
  - A parancsnok tudja! - szakította félbe Elfarai.
  A beáramló légáramlatok egyik oldalról a másikra lökte a járművet, amitől a falai csiszolódtak. Ahogy felmelegedtek az egyre sűrűsödő légkörben, úgy erősödött az üvöltés, úgy tűnt, egy óriási dob belsejében vannak, amit az óriás egyre hevesebben vert.
  Chrizzly felkiáltott:
  - Ez valójában hihetetlen durvaság! Úgyhogy rázza meg a magas születésű elfeket.
  - Egy igazi háborúban ez nem történik meg! Voltam már olyan gyorsítóknál, hogy azok magvak. Végig kellene menned az emberi iskolán! Elfaraya észrevette.
  - Nem akarom! Mi az iskola - ez két évfolyam! Nem kerülhetem el a fejfájást! - Az elf meggyőzésre felemelte géppuskáját.
  - Van ötjegyű minősítési rendszere?
  - Nem, húsz számjegyű, de senki nem teszi kettő alá!
  - Igen, láthatóan elfek vagytok, összekeverted az oktatási folyamatot a szexszel. - Elfaraya hívogatóan megrázta a csípőjét.
  - A legélvezetesebb tanulási folyamat a szex! És ami a legfontosabb, senki sem fogja visszavenni! - ugatott az elf.
  - A szex az egyetlen téma, ahol mindenki nagyobb tétre törekszik!
  - tette hozzá Elfaraya.
  - A szex és a tanulmányok közös vonása, hogy a C jobb, mint a D!
  Eközben egy sor leszállóhajó elég alacsonyra ereszkedett, és belépett a felhőtlen térbe a hódításra előkészített bolygó felszínén. A látási viszonyok nem voltak túl jók, túl poros volt, be kellett kapcsolni egy primitív radart. Ennek eredményeként a tájolás nem volt fontos, és maga a por, sárga és fényes, irritációt okozott.
  - Hallgasd meg az első ászt! A harmadik modul hív téged! - A walkie-talkie kellemes nőies, de kissé rekedtes hangon beszélt.
  - Harmadikként hallgatlak! - válaszolta Elfaraya.
  - A radar éppen most észlelte a hajók mozgását délen.
  Chrizzly motyogta:
  - Úgy néz ki, mint egy csapda!
  Elfaraya határozottan mondta:
  - Bármi lehet, de az offenzíva megnyirbálásáról szó sem lehet. - ökölbe szorította a lány kezét.
  - Figyelem, harmadik modul, folytassa ugyanazon a tanfolyamon! - jelentette a pilóta. - Vagy forduljon az Astartéhoz.
  - Már megkeresett minket, és azt mondta, hogy tartsuk a vonalat! - nyikorogtak a másik végén.
  - Csak így tovább!
  Vladimir megjegyezte:
  - Le kell ereszkednünk, alattunk van az ellenség!
  Elfaraya parancsot adott:
  - Búvárkodjunk! A mélységbe!
  A nem különösebben engedelmes "Krizantém" lezuhant, legyőzve a légkör ellenállását. A magasságmérő szánalmasan sípolt, elég szánalmasan nézett ki.
  A radar végre elkapta az irányítópontot és jelt adott! Szinte azonnal zöld jel jelent meg a poros képernyőn. Astarte hangja hallatszott, amelyet kissé eltorzított az adó:
  - Kapcsold be a lövőpadot!
  Kis fények villogni kezdtek, és körülbelül egyharmaduk meghalt!
  Chrizzly idegesen összerándult, és elmagyarázta:
  - Így ellenőrzik a rajtcélok állapotát!
  - Szegény! - Elfaraya csőbe görbítette ajkát.
  A hajtómotorok felpörögtek, és a rakétavezetők kimásztak a nyitott ajtók alól.
  A Chrysanthemumban tizennyolc rakéta sörte, de a panelen csak tizenhárom figyelmeztető lámpa világított. Vladimir káromkodott:
  - Ez nyilvánvaló rossz gazdálkodás!
  Chrizzly sírva válaszolt:
  - Jaj! Háborúban ez teljesen lehetséges, főleg ha régi a felszerelés!
  Elfaraya parancsot adott:
  - Üsd el a csapatok koncentrációját rakétákkal. Abban az esetben, ha jól láthatóak vagyunk!
  Chrizzly végignézett az irányítórendszeren.
  - Eltaláljuk a laktanyát. Nagyok és sok katona van. Ami a kerítést illeti, nyers falazatból készült, ütős kossal leüthető.
  Elfaraya megrázta a fejét:
  -Őrült vagy? Test a falnak!
  - Ez nem a gnómok munkája, áttörjük! Hogyan igyunk, törjünk át! - Chrizzly még kitért is.
  - Akkor kockáztass, ha ilyen agár vagy!
  Az elfek geometriailag tökéletes sorban sorakoztak fel: most már igazi katonákra hasonlítottak. Még a szemek sem lettek gyerekesek, hanem szigorúak, szúrósak, mint a régi szovjet filmek úttörő hőseié.
  - Legalább képes vagy valamire! - örült Vladimir. A fiatalember úgy gondolta, hogy a manók mégsem olyan balekok: elkényeztetettek, igen, de nem gyávák.
  Elfaraya maga is belenézett az erős optikába, és szertartás nélkül eltolta Chrizzlyt. Egy kék völgyben álló épületegyüttes lassan lebegett a leszállóhajó felé.
  - Felhős a látás! - Elfaraya sikertelenül próbálta növelni az élességet. - És az üveget már régóta nem törölték le.
  -Ki törli le őket? Robotok vagy mi? - csattant fel Chrizzly. - De minden úgy látszik, ahogy van. Háromezer zherr távolságból tüzet nyitunk a laktanyára, a többi hajó követi a példáját.
  - Ezt megtesszük!
  - Ezen kívül a virtuális játékban értékes trófeákat kell elkapnunk. Általában az alap közepén tárolják. - Az elf egy fényesre lakkozott körmével megdörzsölte a fülét.
  Elfaraya megjegyezte:
  - Ez a szoba úgy néz ki, mint egy ősi generátor. Hú, ezek az antennák nagyon ferdék!
  Chrizzly automatikusan felvázolt egy térképet, és az ujjával rámutatott:
  - Vannak ott trófeák!
  Az épületek azonban már szabad szemmel is láthatóak voltak, egyre közelebb kerültek. Már páncéllemezekkel bélelt tornyokat lehetett látni.
  - Harminckéten vannak, a tornyok közötti távolságok egyforma! - Elfaraya hajlítani kezdte az ujjait.
  Vladimir suttogta:
  - Kemény dió!
  Az elf morogva (mintha hűvös lenne) megjegyezte:
  - Mivel a távolságok azonosak, ez azt jelenti, hogy meg kell küzdenünk a trollokkal. Az ókorban gyakran veszekedtünk velük. Ráadásul a trollok szeretik a barakk stílust.
  - Virtuális trollokkal! - javította ki Elfarai.
  Az irányítórendszer produkálta az első számokat - ez volt a kiválasztott célpontok távolsága. Chrizzly füttyentett:
  - Most kezdődik!
  Vladimir megérintette a géppuskát, nem, elég gyenge fegyver volt. Még ha egy modern ember teljesen meztelen is, a hiperplazmatikus zárványokkal rendelkező bőrét nem szúrja át az ólomgolyó. Bár nem, ennek a fegyvernek a magja sokkal keményebb és nehezebb szubradioaktív fémből készült. Ez azonban továbbra sem fog áttörni. Igaz, a virtuális valóságban a számítógép, mint egy kibernetikai mátrix, beállítja a test paramétereit. Így le tudják szedni, még primitív fegyverekkel is. Ami azonban nem teljesen igazságos.
  Chrizzly hisztérikusan dobolt az ujjaival, a gomb piros volt, szóval az elf vér az emberi vérhez hasonlít, élénk skarlát. Az elf pupillái összeszűkültek; kissé hasonlított egy lesben ülő kis viperára. Az idő nagyon lassan telik egy hiperplazmás agyban, különösen, ha várakozik. Ez a hiperkvantumcsere fiziológiája. Érdekes módon az univerzum között, különösen az antivilágok találkozási pontjain, rendkívül ritka hiperplazmacsoportokat figyeltek meg. De kezdetben volt egy elmélet, hogy a hiperplazma, mint az anyag hatodik állapota, nem fordul elő szabad formában a természetben. De a kutatások kimutatták, hogy bizonyos szinteken szinte minden anyag átjuthat az anyag hatodik vagy hetedik állapotába. A tudósok különféle fejlesztései voltak: megjelent a nyolcadik halmazállapot, valamint a hiperplazma számos változata. Különösen az emberi szöveteket kezdték építeni belőle. Talán nincs messze az idő, amikor az ember még technológia nélkül is halálos fegyverré válik, amely képes megváltoztatni a csillagok és bolygók paramétereit. Általában még az ókori tudományos-fantasztikus irodalomban is különféle feltételezések születtek a jövő emberéről. Például Efremov szerény volt, és csak 200 évre növelte a várható élettartamot egy kommunista társadalomban. Emellett korlátozta a lakosságot. Furcsa, de még azután sem, hogy az emberek elkezdték meghódítani a galaxisokat, a várható élettartam nem nőtt jelentősen, és kommunistaként és ateistaként Efremov nem hitt a halhatatlan lélekben. Általánosságban elmondható, hogy kétezer évig mélyedt el a jövőbe, ami nagyon sok, de általában középtávú a kilátás.Furcsa, de a legtöbb science fiction író, főleg a külföldi, nem festette túl optimistán a jövőt. Általában valamiféle divat a disztópiák felé ment: a megosztott világ időszakában. Sötét színekkel festik a jövőt. Azonban már akkor is voltak világos fejek, akik megértették, hogy a jövő az egységes kormányé. Köztük volt egy nagy óriás, aki elhomályosította Jules Verne-t, aki sok felfedezésre számított - különösen a hiperplazmára. Néhány dolog, amit ő talált ki, még mindig csak projektekben létezik. Például új univerzumok létrehozása! Most a tudósok azt mondják, hogy ez elvileg lehetséges, de még nem valósult meg! De a haladás fejlődik, és az emberi elme egyedülálló. Bebizonyosodott, hogy az ember majomból való eredete mítosz! Valójában a majmok egyfajta rokon, de degenerált ág. Valójában a hipernooszféra szülte az emberi ügyeket. Az emberi agy eredetileg nem fehérjéből állt, és az egyszerű főemlősökkel ellentétben az emberi agynak 999 dimenziója volt! Ez azt jelenti, hogy az emberek elméletileg képesek egyszerre érzékelni a különböző univerzumokból származó információáramlások sokféleségét. A térnek nincsenek határai, az anyagnak nincsenek korlátai, a korlátok evolúciója! Ugyanígy az ember, hogy ne álljon egy helyben, elkezdte fejleszteni az agyát. A tudomány az egykori vadat kőbaltával közelebb hozta az isten szintjéhez. Míg az igazság nem mindenható, hanem nagyon erős! Most az emberiség számára a legfontosabb a túlélés és a képességek növelése. Hiszen a megsemmisült típusnak nincs nagyobb hatása, mint egy szellő a sziklán. Igaz, a maradék mezők még a különösen nagy emberek halála után is képesek befolyásolni az anyagi világot. Nos, miért volt például néha hatása az imának. Mert minden gondolat nyomot hagy az információs mezőben. És ha túl sok a gondolat és az érzelem, akkor a hipernooszférában zavarok lépnek fel, amelyek hatással vannak az anyagi világra. Ezért emberek millióinak, sőt milliárdjainak őszinte hite Krisztusba, Buddhába, Mohamedbe, rányomta bélyegét a nooszférára. A hit információt hordoz, ezért valamilyen módon anyagi. A milliárdok hite pedig annyi energia különböző dimenziókban és szinteken, hogy valójában hegyeket tud mozgatni. Sajnos az emberek nem tudták, hogyan irányítsák ezt az energiát: ha szerencséd van, az ember meggyógyul, a golyó nem talál el, a repülőgép nem zuhan le. De lehet fordítva is, az átkok és néha a túlzottan érzelmes imák negatív hatásai. A hipernooszféra is erős: majdnem olyan, mint a Mindenható Isten, de egyszerűen nem ismeri fel magát személyként. Ez egyfajta megszámlálhatatlan számú nyoma, lenyomata a különböző személyiségeknek! Tehát minden vallásnak ereje van, befolyásolni tudja az életet, és minél erősebbek, annál több követője van, és annál fanatikusabb a hite! De ugyanakkor senkinek sincs igaz elképzelése Istenről. Vagyis jobb dicsőíteni Istent, és imádkozni hozzá, és nem árt keresztet vetni, csak az igazságot, amelyet egyetlen vallásnak sem tárnak fel! Szóval mindenkinek van igaza és nincs igaza! Az ateista kommunisták is hatással lehetnek az őket körülvevő világra, és ahogy nő a számuk, úgy válik egyre erősebbé! A hipernooszféra mindenevő, képes ölni és feltámasztani! Talán ebben az értelemben az igaz hit közel áll az abszolútumhoz, és aki minden vallást egyszerre tisztel, az a legbölcsebb ember. Nem véletlenül vált az új ortodoxia szinkretizmussá a birodalmi dominanciával. De lényegében ez már-már ateizmus, az értelem mindenhatóságába vetett hittel. Általában az ókori ortodoxia teljesen túlélte magát a huszadik század elején, és nem tudta megállítani az ateista forradalmat. Bár a világ változik, a konzervativizmus és a vonakodás a változtatástól minden vallás gyengesége! A világnézetnek és a hitnek is fejlődnie kell, de az ortodoxia túl sokáig maradt a középkor szintjén. Köszönet az első nagy uralkodónak, aki egyesítette az emberiséget és határozottan megreformálta az ortodoxiát! Lehetséges, hogy enélkül az emberiség elpusztulna!
  Tizennyolc rakéta rázta meg a Chrysanthemum hajótestét, és két rakétacsoport, barna farkokat hagyva rohant célpontjaik felé. A szállítás kissé erősen jobbra tolódott, a hajtóművek fulladoztak a feszültségtől, a hajótest remegett.
  Chrizzly felkiáltott:
  - Lőjenek, testvérek! Üsd a padlót!
  A rakéták többnyire elérték céljukat, de háromnak, elvesztve az irányt, még a bázis mellett is sikerült elrepülnie. A laktanyaépületek szögletesek voltak, piszkosszürkére festve, a csúcsokon koponyák lógtak ki. A falak leomlottak, és tűz keletkezett. Ha azonban szabad szemmel nézünk, az az érzésünk, mintha ezek gyerekjátékok lennének, vagy egy homokos városka, amit egy tüzes fiú zúz össze.
  Az őrök már észhez tértek, és minden toronyból automata, kis kaliberű fegyverek találták el a közeledő szállítókat.
  Minden ötödik kör nyomkövető volt, a sorozatok festői íveltek, és ünnepi tűzijátéknak tűntek. Chrizzly maga ugrott fel a kormányhoz és forgatni kezdte, a pilóta visszahúzta. A szállítóeszköz megpördült, Elfaraya eldobta Chrizzlyt, megmutatva hatalmas erejét. A pilóta valahogy megigazította az autót. A nyomok közeledtek, és a jármű ügyetlen kísérletet tett, hogy elkerülje a ragadozó lövedékeket. De itt hátráltatta a korlátozott manőverezőképesség.
  És az épületek között a rakéták tovább robbantak. A robbanás felborította a tankot, megolvadt lánctalpai tehetetlenségből tovább pörögtek, két önjáró löveg szétszakadt, de a rakéták egy része a komplexumon kívülre repült. Chrizzly megmutatta a fügét.
  - Aki kimarad, azzal Astarte emberségesen elbánik!
  Elfaraya felkacagott:
  - Kétértelműen hangzik!
  - Ha túláramot vezetnek át a péniszen, megérti, miért éri meg egy kilónyi zümmögés! - nyöszörgött vigyorogva Chrizzly.
  - Igen, tudom! Sokszor próbálták! - dorombolt a lány, mint egy macska, kellemes emlékektől.
  - De én nem! Jobb, mint egy szopás!
  - Fú béna! - Vladimir (Vlarad) megpróbálta seggbe ütni Chrizzlyt. Az elf megúszta az első ütést, de a másodiknál a pépbe esett.
  - Hú, kvazárhasogató! - káromkodott az elf.
  Minél lejjebb ereszkedtek a krizantémok, annál sűrűbb lett az automata ágyútűz. A harcosok füle már ötször felkapott kellemetlen hangokat - mintha kis meteoritok kopognának a gravitációs fémen. Egyelőre a hajótest kitartott, de ahogy a hajók leereszkedtek, a légvédelmi tűz pusztító ereje nőtt.
  Astarte megrendelte:
  - Üsd a tornyokat!
  Számos rakétát lőttek ki, de mivel a technológia "özönvíz előtti" volt, megfosztották őket az irányítórendszertől. Csak hárman találták el a géppuska tornyokat, megsemmisítve a lőpontokat. Látni lehetett, hogy törött testek részei elrepülnek, mint a petárdákból származó konfetti.
  Chrizzly az ujjával mutatott, és megjegyezte:
  - Mit mondtam! Ezek trollok! Teljes kretének!
  A túlélő állások tüze még jobban felerősödött, a düh fokozódott.
  A pilóta megpróbált tolatni, de a pedálok elakadtak. Az autó azonban lassítani kezdett. Több manó leesett a lábáról, az egyik olyan erősen nekiütközött a falnak, hogy az összenyomta a sisakját.
  - Óóó! nagy bökkenőm lesz! - nyafogott.
  A sebesség még mindig túl nagy volt egy kos számára, és hogy ne sérüljön meg, Elfaraya megnyomta a kart, és elengedte az ejtőernyőt. A légellenállás lelassította a tempót.
  A hajó felé rohanó betonfal láttán Chrizzly felsikoltott, mint egy bolond:
  - Polundra! Minden kéz a fedélzeten!
  - Idióta! - válaszolta Elfaraya.
  Több manólány kidugta a fejét, és a lőréseken keresztül látta, hogy nagyon közel van a sorompó, és úgy visítoznak, mint a disznóvágás. Vladimirnak azonban úgy tűnt, hogy ezek nagy valószínűséggel egy erős női orgazmus sikolyai.
  Erős ütközés volt, ami után a jármű a leszállópályákon csúszott. A drótkerítés leszakadt oszlopai utána ugrottak, majd még erősebb ütés következett. A szállítóeszköz nekiütközött az épület falának.
  A lányok leestek, megfordultak és megpördültek a lábuk. A legfestettebb lány sírva nyögött:
  - Szegény lábam eltört!
  Vladimir is elesett, de azonnal felpattant. A feje nem sérült meg. De Chrizzly sokkot kapott, a sisak leszakadt a fejéről, a homlokán pedig duzzanat volt, és csöpögött a vér.
  Elfaraya megkérdezte tőle:
  - Hogy vagy?
  Az elf kétségbeesetten intett a kezével:
  - Hallgasson! Foton a gyomrában!
  - Hát vigyázz!
  Úgy tűnt, a pilóta szenvedett a legtöbbet, a mellkasa összeszorult, szájából skarlátvörös patak folyt ki. De az elfek fenomenális életerejének köszönhetően még mindig el tudott menni, bár nem volt alkalmas a csatára.
  Vladimir segített a lányoknak felkelni. A sokk ellenére könnyebb sérüléseket, zúzódásokat és karcolásokat szenvedtek.
  - Hát lányok, ideje harcolni.
  Chrizzly nyöszörgött:
  - Csak veled!
  - És elmész, gumibúvár!
  Kilenc elf nehezen nyitotta ki az ajtót, és elhagyta a leszállópályát, és közvetlenül a torony alatt találta magát. Egy gyorstüzelő ágyú sütött fentről, láthatóan a trollt túlságosan elragadta a légi csata. A tüzes pálya lángolt, és a fegyverhüvelyek jégesőként záporoztak. Az egyik manólány elvesztette a csizmáját, finom mezítlábával füstölgő kagylóra lépett, és felsikoltott.
  . FEJEZET 20. sz
  Mirabela felugrott, és gépiesen eltalálta a fájó helyet. Az ujjai bizseregtek, és felfedezett egy nagy hangyát, amely megharapta az anyaméhben.
  - Az anyagellenes típus, képes fertőzést bevinni a húsba. - morogta a lány.
  Az érzékeny méh nagyon viszketni kezdett, hogy enyhítse a szenvedést, a lány egy hűvös patakhoz futott és belemerült. Úgy tűnik, kicsit könnyebb lett.
  - Ezek azok a csúnya dolgok, amelyek még mindig léteznek ebben az univerzumban, és azt hittem, ez békés.
  A lány futás közben csupasz lábbal rálépett egy csalánra, és a rózsaszín talpa is viszketett, aminek még nem volt ideje megkeményedni. Mirabela a patakban ülve azt gondolta: teljesen meztelenül találta magát, fegyverek és számítógépek nélkül. Ez rossz, mivel egy szupercivilizáció száz százalékos lánya, a női harcosnak fogalma sem volt, mit lehetne tenni egy primitív rendszer körülményei között. Az igazság: hatalmas tudással rendelkezett, beleértve számos világ történetét. Ebben az esetben valamilyen fegyvert kell szereznie. Végül is olyan lett a teste, mint az ókori embereké, ami azt jelenti, hogy sokkal gyengébb és tehetetlen. A gyengeség tette a majmot emberré, de a hatalmas elefánt hülye; ha ez a faj legalább ezermilliárd évig létezett volna, aligha tudott volna megfelelően fejlődni. Egy időben a Föld bolygót egy meglehetősen nagy aszteroida lezuhanása fenyegette . Egyszerre véget vethet az emberi civilizációnak. De a nagy uralkodónak köszönhetően az első megsemmisítő rakéta fotonokká zúzta az aszteroidát. Ha a megfelelő összetevőket választod, akkor az antianyag szinte semmilyen sugárzást nem bocsát ki, és ez nagy plusz, mert a bolygódon nem lehet vacakolni. De ha a haladás egy kicsit lassabban fejlődött volna, az emberi faj a dinoszauruszok sorsára jutott volna. Általában véve a legkényesebb munka az Egyesült Államok vértelen alárendeltsége volt. Ez a hatalom meglehetősen fejlett volt, és az amerikaiak különösen jól tudtak kasszasikereket készíteni. A filmipar a legmagasabb szinten volt, különösen abban az időben. A zseniális színészek, Jackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone és még sokan mások megmutatták a jövő és a zseniális fantázia világát. Akkoriban, különösen a számítógépes grafika megjelenésével, meggyőző, színes illúziókat tudtak teremteni.
  Vegyük például a "Csillagok háborúját" vagy a "Babilont" - olyan természetesen forgatták őket. Az igazi térnyerés az emberiség egyesülése után kezdődött. Az első, bár meglehetősen primitív civilizációval a Szíriusz csillag közelében találkoztak. A negyedik bolygó melegebb volt, mint a Föld, de eléggé alkalmas az életre.
  A gyík főemlősök a barlang szintjén éltek. Kőbaltáik azonban már voltak, íjak és nyilak azonban hiányoztak. Megjelentek a vallás kezdetei is. Több elem kultusza, amelynek kalászosokat és földgumókat, esetenként állattetemeket áldoztak. Viszonylag kevés volt az őslakos, majd a földiek által behurcolt vírusok és bacilusok szinte mindegyiket kiirtották. Ahhoz, hogy újraélesztjük ezt a fajt, még klónozáshoz is kellett folyamodnunk.
  A lány áthúzta a kezét a vízben, és megmosakodott a hóna alatt. A patak kellemes és biztonságos volt.
  Elvileg a földlakók az első űrháborút egy fluort lélegző civilizációval vívták. Elsőként támadták meg az oroszokat, és brutális háború kezdődött. Kezdetben a harcok egyenrangúak voltak, de aztán az emberek a mágia és a tündék segítségével továbbfejlesztették technológiájukat és döntő offenzívát indítottak.
  Szinte az összes fluoridos lényt megölték, a maradványokat pedig koncentrációs táborokba kergették. Ha a földiek veszítettek volna, nem lett volna jobb a sorsuk. A fluor egy nagyon aktív elem, a legaktívabb elem a Földön, rendkívüli agresszivitást adott a fajnak. Aztán persze újabb háborúk voltak, bolygók pusztítása, civilizációk meghódítása. Még több galaxist is elpusztítottak. De összességében mindez vesztes volt: a két Oroszország grandiózus csatájának hátterében. A modern moziban természetesen számtalan űrcsatáról is beszámoltak. Filmeket és tévésorozatokat forgattak. A speciális effektusok a legmagasabb realizmus szintjére fejlődtek, de a régi mozi mégis megtalálta tisztelőit. És Hollywood és a Mosfilm ősi sztárjainak varázsa, el nem múló dicsőségük.
  Megjelentek azonban a modern filmhősök is. Különösen Vitalij Tok, aki Lev Eraskandert alakította. Ez az örök fiatal részt vett az univerzális háború csatáiban és filmekben szerepelt. Igaz, az idős emberek hiánya az Orosz Birodalomban kissé egyhangúvá tette a cselekményeket. De a számítógépes grafika lehetővé tette, hogy mindent kompenzáljanak, különösen az ókorban is más arcot tudtak csinálni. Nos, fejlődött a fejlődés, de a mozi nem túl jó! Megjelent azonban egy teljesen anyagias - a virtuális valóság. Szinte kizárólag háborús felkészülésre használták. A tudományos-fantasztikus irodalomban, különösen az atomkorban a virtuális valóság vált divatossá. De ugyanakkor a működési módszerei primitívek maradtak. Bárcsak adaptálhatnánk a hiperplazmát valami hasznosra, és nem csak más módot keresnénk minden élőlény elpusztítására. Vicces és tragikus: például egy volt császárné depresszióba kezdett, miután elhagyta az államfői posztot. Ezért virtuális gépet csináltak belőle, hogy tovább harcolhasson és uralkodhasson az univerzum felett. A korábbi vezetők azonban néha megelégszenek a birodalom parancsnoki pozícióival. Nem lehet minden élőlénynek állandóan parancsolni és uralkodni. Azonban bármilyen "virtuális" játékot reprodukálhatsz, beleértve azt is, ahol a császár a Nagy, Szent Oroszország erejével legyőzi ellenfelét, és más univerzumokat kezd meghódítani. És az a tény, hogy még több sci-fi filmet is megnézett, ahol más univerzumot hódítottak meg: lenyűgözően néz ki.
  Különösen ott van a harmonika elmélete, vagy szinte végtelen számú párhuzamos világ kártyapaklija. Ez már önmagában is elég érdekes.
  És miért kell párhuzamosnak lenniük?A más fizikai törvényekkel korábban nem látott univerzumok modulálhatók. Vagy hódítani, különösen egy olyan civilizációval, amely csak trágyából áll, az vicces lenne! Miért háborúzunk a kakival?
  A lány nevetett, és vizet fröcskölt. Kis lábai hullámot kavartak, lendületes, fiatal vére mozgást követelt. Mirabela felugrott és kimászott a vízből. Először is egy erős botot és egy éles követ kezdett keresni. Nem nehéz botot találni, de a lényeg, hogy erős legyen, és pont ezzel voltak gondjaink. De éles követ találni csak a parton lehetett. Ha kerek, akkor mindegy: szét lehet osztani. A lány többször látott vicces állatokat, rákok és majmok keverékét. Fáról fára ugráltak. De végül elkaptak egy meglehetősen nagy ragadozót. Egy lila hiúznak látszó állat rohant rá a lányra. Mirabela oldalra ugrott, és egy bottal megütötte a hiúzt. Ezért felmordult, és újra felugrott.
  A fiatal harcos emlékezett minden harci technikára, amelyet csecsemőkora óta belefúrtak. Csak arról van szó, hogy a test nem nagyon hallgatott. Bár elég erős és izmos volt. Ennek ellenére a csupasz, lányos láb ahelyett, hogy belevágott volna a nyakába, végigment a vadállat bordáin. A hiúz felüvöltött, és válaszul megvakarta a lány combját. De Mirabela ügyesen a szemébe döfte a botot, és azonnal rongyos ütést mért a homlokára.
  Amikor speciális szögben és bizonyos térbeli tartományban üti a tenyerét: már egy kis ütés is agyrázkódást okozhat.
  A hiúz megrándult és megereszkedett; a lány rajta találta magát.
  - Nem rossz! És puha a bundája! Letakarhatod vele a meztelenségedet.
  Mirabelle a part felé vonszolta a hiúzt. Eleinte könnyű volt cipelni egy nyolcvan kilogrammos tetemet, de aztán a lány fáradtnak érezte magát.
  - És hol van az én öreg testem, nem ismerve a fáradtságot, és képes húzni egy ősi vonatot vagy hajót. Most én is a szerencsétlen emberek közé tartozom. És mennyire szomorú vagyok emiatt. - Mirabela könnyeket színlelt (vagy nem egészen színlelt).
  Kiment a partra, és azonnal a narancssárga homokra állt, és égette mezítláb. Bár a fájdalom gyakori, ebben az esetben a lány el akarta kerülni. Lábait puha bojtorjánba csavarta és fűvel bekötötte, így sokkal könnyebb volt járni.
  A parton rengeteg kő volt, köztük üvegesek is. A lány gyorsan kést készített magának. Üvegből készült, elég éles volt. De tapasztalat nélkül nyúzni nem volt olyan egyszerű. Kénytelen voltam babrálni, és Mirabelt elkenődött a vér. Amikor a lány belemerült a vízbe, melegen, mint a friss tej, szinte azonnal megjelentek a cápák, akiket vonzott a vér szaga.
  Hasonlóak voltak a földiekhez, cserepekkel borították, erősen laposak és szélesek, a fogak pedig görbe és egyenesek voltak.
  - Micsoda szörnyűség! "A lánynak alig volt ideje kiugrani a vízből; az egyik ilyen lény átrepült rajta, és a forró homokra esett. A víztelen térben találva magát a cápa levegő után kapkodott, és kétségbeesetten verte az uszonyait, homokfelhőket rúgva fel.
  Mirabela füttyentett:
  - Igen, ragadozó lény! Milyen szeméttelepről jöttél ki?
  A cápa tovább vergődött, de fokozatosan alábbhagyott. Nyilvánvalóan a forró serpenyőben sem érezte jól magát. Több csepp zöld vér jött ki a lény szájából. Megfagyott, csak enyhe gőz jelezte, hogy a nedvesség elpárolog.
  Mirabela ágyékkötőt helyezett a csípőjére, így a bőr a mellkasán és a vállán maradt. Sétáltam egy kicsit, majd levettem. A meztelenség nem bűn, de ebben a melegben meztelenül sokkal kényelmesebb. Mégis, négy nap nem egy. A lány hirtelen unatkozni kezdett, nehéz köveket rakott a vállára, és elment kocogni, edzeni új testét. Aztán elkezdett köveket emelni, és lábával, térdével, kezével, könyökével és fejével a fákat ütni. Megpróbálta megerősíteni a szalagjait, és a kövek között lógva végezte a hasításokat. A szalagok jól engedelmeskedtek, de a fájdalom továbbra is érezhető volt, láthatóan hiányzott az új test fejlődése.
  A lány háromszázszor hasi görgetést végzett súlyokkal, majd kézen járva szaltót hajtott végre. Ezt követően Mirabela elkezdte feldolgozni a technikákat. Felfedezte, hogy a végtagjai nem elég párnázottak a sikeres harchoz. A fákra mért sorozatos ütések után a lábszáram, a könyököm, a homlokom és a fejem teteje nagyon megdagadt. Vízbe kellett merítenem, hogy könnyebb legyen. Ráadásul a lábamon lévő bögrék is elszakadtak. A lány úgy döntött: hadd szokja meg a mezítláb, ebben az esetben erősebb és edzettebb lesz, ha durvább lesz a láb. Mirabela, miután alaposan kipumpálta a testét, úgy döntött:
  - Ha követjük Robinson példáját, és házat építünk, ez nem fog megfelelni, nem tudok annyi időt tölteni. Csinálnod kell magadból pirogut, és minél előbb el kell vitorláznod innen.
  Alig van szó, mint kész! A lány szőlőtőkék kötözésével kőbaltát épített, és elkezdett keresni egy megfelelő fát. A csontváz meglehetősen nagy volt, körülbelül ötven négyzetkilométer. Volt elég nyersanyag, és a munka nem ijesztette meg a lányt.
  Mirabela minden esetre öt baltát épített, és nem tévedett. A munka hátborzongatónak bizonyult, hébe-hóba kemény kőzetet kellett aprítani, kérget felaprítani. A lány sokáig nyüzsgött, de fáradhatatlannak tűnt. A nappalok hosszúak voltak ezen a bolygón, és az éjszaka túl rövid. A lány izzadságtól csöpögve, többször gyümölccsel frissítve magát, aprított és aprított. Végül a fa összedőlt, és Mirabela kimerülten belesüppedt a puha kefébe. Nagyon szeretett volna aludni. Még soha nem aludt, de most meg kellett küzdenie ezzel a kíméletlen érzéssel. És a lábam is remeg.
  - Ha nem lennének hangyák! - Mondta a lány nyögve. Minden esetre, miután megvizsgálta az összes megközelítést, és megbizonyosodott arról, hogy biztonságos, ásított.
  - Mit! Viszlát! - A lány szeme azonnal lecsukódott.
  Az álma, mint mindig, grandiózus volt (bár persze: mint mindig, ez is annak az allegóriája, hogy megtapasztaljon valamit, amiről nem tudja, hogy mindig grandiózus!), egy nagyszabású űrcsatát képzelt el.
  A Szent Oroszország döntő csatára készült. Az ellenség oldalán: az előny még mindig túl nagy, ami azt jelenti, hogy minden árnyalat szerepet fog játszani. Az ellenségnek még soha nem volt ennyi ereje egy területen, ezért minden lánynak és srácnak részt kellett vennie az ellenállási mechanizmusban.
  A Gyémántkaput keretező csillagok pályáján (Mirabela emlékezetében maga a név villant fel) a védekezést javították, minden pörög, mint a csalánkiütés tavasszal.
  Gyakori látvány egy álomba merülő harcosnál, még úgy tűnt neki, hogy ezt már látta valahol.
  Az orbitális dokkok teljes erőbedobással dolgoztak, mindent kiforgattak, amit csak tudtak, a terjedelmes tüzérségi állomásoktól a miniaknákig. Rakétaplatformokat is bevetettek, varázslók sürögtek körülöttük, varázslatokat suttogva, megbabonázva a torpedókat.
  A főzetet speciális, kör alakú, elektronikával töltött kemencékben főzték, amelyek a levegőben repültek. A mágia hatásának fokozása érdekében az elfek és más lények speciális, hiperplazmatikus gyorsulású öltönyöket használtak. Ezzel egy időben tértorzító sugárzókat is behoztak, ezeket az álló aszteroidák öve közelében kellett volna lesben tartani. A világegyetem különböző részeiről származó varázslók is lebegtek a kibocsátók körül, de többnyire elfek. Segítettek a mérnököknek növelni befolyásukat, és álcázómezőt csatoltak, mélyen erősítve a védelmet.
  A szentoroszok egyszerre igyekeztek rugalmasságot adni védekezésüknek, hogy az első érintésre ne szakadjanak el a vonalak. Ehhez speciális altér-összeomlásokat használtak, amelyek a megfelelő pillanatban egy nagy csoportot azonnal megmozgathattak.
  Az ideiglenes főhadiszállás a "Szerelem" bolygón volt, a rendszer legkényelmesebb helyét foglalta el. Ráadásul maga a bolygó olyan erős és rugalmas anyagból állt, hogy még hőbombázás során sem lett volna szabad összedőlnie. A csillaghajó mozgatható platójára helyezték, és bármikor mozoghatott, ráadásul egy űrmező borította, ami megakadályozta, hogy azonnal megsemmisüljön, és ne hallgasson a parancsokra.
  Maga a város, amely alatt nagyrészt a főhadiszállás volt, mélyen a földbe zuhant. Jelek azonban jöttek tőle. A főhadiszállás csillaghajója tovább mozgott, ebben az esetben a nulla fázisba kerülhetett.
  Georgy Konstantinovich Zhukov hipermarsall jelen volt benne, sok parancsnok hologramot küldött helyettük. Különféle sémákat dolgoztak ki a több millió világból álló flotta hatalmas karmai ellen. Szükség volt az ellenség gyengítésére és letörésére.
  Georgij Konsztantyinovics Zsukov a becsapódásról beszélt, amikor egy kép jelent meg előtte, és egy vidám, foltos öltönyös fiú nőtt ki a padlóból.
  - Te vagy a Zúzó? Remek akadémikus, nem számítottam rád!
  A fiú barátságosan mosolyogva válaszolt:
  - Ez az én varázsfoton-kettőm! Ez azonban ugyanaz, mint én. A tudósnak személyesen kell csapatokat irányítania, és nem csak új fegyvereket kell feltalálnia. A Star Wars sajátosságait figyelembe véve a következő taktikát javaslom. Olyanok vagyunk, mint egy szorosan összenyomott rugó. "Az akadémikus fiú kiköpte a gumit, az felfújódott, mint egy buborék, kivett egy gravitációs vákuumsugárzót, és ellenőrizte az áramot. - A nyomás kezdetben minimális lesz, majd egyre fokozódik! Próbáld ki a vizet facsarni, látni fogod, hogy ez is hasonló folyamat!
  - Ha túl erősen szorítod, a hidrogénatommagok spontán fúziós folyamata megy végbe: bomba lesz! Georgij Zsukov úgy válaszolt, mint egy diák, aki megjegyzett egy leckét. Natasha erős, de gyengéd nőies keze az ölében feküdt. Egy gyönyörű lány több mint nyolcszáz évig élt a világban, és a fiúhoz képest (még ha csak gyermeki megjelenéssel is) túl öregnek érezte magát. De Zsukov, akinek halántékát ősz haja érintette (a marsall nem akarta felvenni a tizenhat éves fiú "a birodalmi szabvány" megjelenését), sokkal alkalmasabb volt számára.
  - Tudom! De a rugóval való analógia túl banális. Ultra-félűrmezőt fejlesztünk. Már nem tud áthatolni semmi, abszolút védelem, ha egy irányba mozog. Olyan, mint egy kiberkard öltöny, az egyik oldalon mobil, a másikon viszont egy leküzdhetetlen szikla. Szintén féltérmező megvalósítása kisebb léptékben.
  - mondta Zsukov komoly tekintettel, nem igazán értette, miről beszél. Natasha Zhuravleva főbíró a következőket javasolta:
  - Számításunk azon alapul, hogy a fő csata akkor következik be, amikor a mobil csillaghajók és a bolygóvédelem egymásra hatnak egymással, eltakarva egymást. Erőegyensúly lesz.
  - Szuper jégkorong! - Az akadémikus fiú felemelte a tenyerét, és arcon csapta a lányt. - Kényes bőröd van, milyen krémet használsz?
  - "Petúnia" a tudomány ura.
  - Hiperkvazár! - A zúzós szupergyerek a csillagos égbolt hatalmas volumetrikus hologramjára nézett. Gondolatban kiszámoltam a tartalékaimat.
  - Úgy tűnik, az ellenség mindent összegyűjtött, amit csak tudott, több mint két és félszer többen vannak, mint mi. Nem számítva a bűvészeket. Nagyon nehéz küzdelem lesz, komoly problémákkal. - néztem rá, hogy Zsuravleva búzavirágkék szemeit forgatta. - Nagyon szoros lesz!
  Zsukov élesen válaszolt:
  - A Moszkváért vívott csata során az ellenség több gyalogossal rendelkezett, csapatai jobb minőségűek, jelentős technikai fölényben voltak, és nyertünk!
  - Mert az ellenség nem állt készen a télre! - szakította félbe az akadémikus.
  -Az időjárási viszonyok mindkét hadsereget egyformán érintik. Igaz, hogy Oroszország jobban hozzá van szokva a zord éghajlathoz. - akadozott Zsukov.
  Az akadémikus boldogan jelentette:
  - Technomágia terén pedig kellemetlen meglepetéssel készültem az ellenségnek. Igaz, nem lehet azonnal alkalmazni, először milliárdoknak kell meghalniuk, és a teret meg kell tölteni fájdalommal és szenvedéssel.
  - Furcsa varázslat? - mondta Natasha. - Gyilkosságból és mások kínjából táplálkozni!
  - Ez extrém eset! Sokáig dolgoztam, létrehozva a gonosz és a pusztulás hiper-felhalmozóját. De háborúban minden eszköz jó. Főleg, ha az ellenség szokatlanul erős. Az a tény, hogy az ellenségnek ekkora előnye van, és ez a mi hibánk, nem mentesítem magam a személyes felelősség alól. Tanult emberként és stratégaként több diplomáciai képességet kellett volna felmutatnia, nem engedve, hogy koalíciót hozzanak létre önmaga ellen. És persze felállította a birodalmát.
  Zsukov megrázta a fejét:
  - A diplomáciával foglalkozó gyerek hülyeség! A tárgyalásokat és az intrikákat tapasztalt férfiaknak kell szőniük.
  - Évszázadok óta gyermeki elmém van, és ez az, ami lehetővé teszi számomra, hogy felfedezéseket tegyek! - A fiú háromszoros nyelvet mutatott. - Hiszen egy gyereknek egyedi a világnézete!
  Natasha Zhuravleva megkérdezte Maria Smetanikovát, aki a nagy távolságú felderítést felügyeli:
  - Miért nem sikerült megosztanunk az ellenséges koalíciót? Ez a nagyorosz bűnöző birodalom?
  Automatikusan így válaszolt:
  - Túl sok közös érdeklődés közeledett, ráadásul többször hülyén mutatkoztak meg lakóink. Olyan érzés, mintha valaki nagy hatalmat sugárzott volna beléjük. Az erős mágiával szembeni ellenállás nyilvánvaló.
  Az akadémikus fiú szkeptikus volt:
  - Mágikus ellenhatás, a felelősség alóli kibújás leggyakoribb módja. Egy kicsit a boszorkányság a hibás. De ez nem menti meg a büntetéstől. Ezért ehhez egy fokozott nehézségű akadálypályán kell keresztülmennie.
  Egyetért!
  - Igen mester! Legalább ezerszer!
  - Ne gondold, hogy ilyen olcsón szálltál le, legközelebb megparancsolom, hogy tedd ki magad hiper-antisugárzásnak, ami minden negatív emléket és fóbiát aktivál az agyban, és blokkolja a pozitívakat. Ebben az esetben, kicsim, tudni fogod, hogy van rosszabb a pokolnál és a kiberalvilágnál!
  Maria Smetanikova felkiáltott:
  - Nincs rosszabb pokol, mint egy csatát elveszíteni! A legrosszabb fájdalom, ha a szülőföld szenved! A test kínzása csekély dolog - a lélek kínzása szörnyű!
  Georgij Zsukov hirtelen megszakította:
  - Nem szeretem a pátoszt. Puszta tényekre és információkra van szükségem. Vessünk egy pillantást rá. A háború alatt ez gyakran segített.
  Különféle űrrendszerek számos hologramja került egymásra. Elektronikán, technológiai csapatokon, számos hírszerző szolgálaton, valamint a főhadiszállás testébe ágyazott titkos ügynökökön keresztül. Mindezeket az adatokat számítógépeken átszűrték és képekkel együtt bemutatták. Többszínű képek töltötték be a mezőket, és a hiperplazmatikus processzor parancsokat adott ki, optimális védekezési taktikát ajánlva!
  A fiú filozofikusan megjegyezte:
  - A legérdekesebb színház a hadműveletek színháza, de a belépő megfizethetetlenül magas!
  Natasha hozzátette:
  - De a hadműveletek színterén a könnyek mindig valóságosak, és minden tett egy életre szóló lecke!
  - Egy lecke, amit a gyengék kihagynak, de az erősek alig várják.
  A számítógép üzenetet küldött:
  - Tizenkétezer-ötszázhúsz PIR-osztályú cirkáló érkezett a Nagyorosz univerzum világaiból, valamint egymillió-kétszázezer-háromszáz fregatt, ötszázezer kompó, hárommillió-háromszáznegyvenezer brigantin, hatezer. csatahajó, négyezer csatahajó.
  Zsukov félbeszakította:
  - Hamarosan befejezed a nudizmust? Kilencszáznegyvennégy űrhajó, egyenként huszonkétezer rohamosztagossal. Ráadásul a következő járattal számos (millió!) leszállóhajó érkezett kalózokkal és zsoldosokkal a fedélzetén. Köztük van a legendás űrdreadnought "Feroious Annihilation".
  Zsukov félbeszakította:
  - Azta! Ez csak egy csillagmamut, egyszerre negyedmilliárd űrhajó is elfér benne.
  Maria megjegyezte:
  - De az ilyen hajók költségei óriásiak, a kínálat önmagában olyan, hogy tönkremegy. A Fehér Angyalnak és a hőseihez hasonló szabotőröknek köszönhetően legalább egy kicsit kiegyenlítették az ellenséget.
  - Ez kétségtelenül növeli az esélyeinket.
  Az Űrtudomány császára: folytatta a böngészést, és kiemelték az óriások zászlóshajó ultracsatahajóinak hologramjait. Az űrhajók nagyon erősek, csepp alakúak, ágyúkkal tűzdelve, amelyek mindegyike valamivel kisebb, mint az Everest. Ezekből a szörnyekből ötvenöt van, és vannak ultra-csatahajók is, szintén hatalmasak. Az ötezer-négyszáznyolcvanöt kilométer hosszú zászlóshajó pedig félelmet és tiszteletet kelt. Egy nagyszerű szörnyeteg több milliárd katonából és több tízmilliárd robotból álló legénységgel.
  Vegyük például a "Mouse" furcsa nevű zászlóshajót. Teljesen modern gép sokféle sugárzóval. A gravitációs vákuumágyú képes egy bolygót vagy akár egy csillagot is kiütni a pályáról. Összesűríti a teret és sok hajót összezúz. Egy erős fegyver azonban nem elég gyors. Az ilyen űrhajó fő hátránya azonban a rendkívüli költsége. És ügyetlen, és nem tud észrevétlenül megmozdulni.
  Zsukov utasításokat ad:
  - És mégis elpusztítható! Vannak speciális rakétáink, kifejezetten ilyen óriások ellen.
  A számítógép bejelentette:
  - Egy kaotikus kódváltás történt.
  A tudós fiú kacsintott:
  - Okosan kitalált, egyrészt káosz, és nem csak rendezett, hanem kaotikusan változó. Még ha a sémánkat is bevonjuk a lehallgatásba, csak egy sor tüzes vonalat fognak látni. A kommunikációs rendszert pedig nem tönkreteheti vírus, többszörösen duplikálódik.
  - És ha maga a számítógép elromlik, és sok kód van...
  - Működni fog a dupla kód! Nem, itt minden ki van számolva! Maga a sokszorosító rendszer sokszor megkettőződik. - Az akadémikus fiú szeme csillogott. - De nem úgy próbáltad megtörni az ellenséges kódokat, hogy egy sárkánybébit belecsúsztattál a programba.
  Maria azt válaszolta:
  - Van egy know-how, amely lehetővé teszi az információk letöltését anélkül, hogy bekerülne a rendszerbe. Ha akarod, bemutatlak neki.
  Az akadémikus fiú legyintett:
  - Szóval én magam találtam ki. Ez egy bioplazma analizátor. Segítségével gondolati távolságból olvashat. És még azt is megtudhatja, mit gondolt a múltban. - vigyorgott a fiú - Csak egy szűk látókörű ember gondolhatja, hogy gyermekkorban nem lehet felfedezni. Ugyanaz a Newton még iskolás volt, amikor egy alma esett a fejére, én pedig ötszázötven évig objektív időben éltem! De megőrizte a gyermekkor felfogását.
  A lányok mosolyogtak:
  - A hősiességnek nincs kora! A fiatal bor élénkítőbb!
  A tudomány császára bekapcsolt egy hologramot egy Fehér Angyallal. Egy másik univerzumból bérelt tiszta hiperplazmából álló inogalakt . Nagyon tapasztalt, valójában vele egykorú, de egy gyerek valóságérzékelésével is. (Az okosabbak és idősebbek nem akarnak ilyen kalandba keveredni) mutatott egy vaskos felvételt a csatáról. Ugyanakkor a holografikus vetítésen több, lakókocsikat jelző színes kukac is kiment. Láng égett rajtuk, mintha fáklyából lett volna. Zúzóan dörzsölte a fogantyúkat.
  - Rendeletemmel kétcsillagos tábornok címet rendelek a Fehér Angyalhoz. Miért nézel Georgiy, ehhez jogom van!
  Zsukov így válaszolt:
  - Igen, nem bánom!
  Az akadémikus vakító kékre változtatta a színét:
  - És úgy legyen. Számomra úgy tűnik, hogy ebből a hiperfiúból hamarosan marsall lesz.Általában, aktívabban kell más világok képviselőit vezető pozícióba előmozdítani!
  Natasha beleegyezett:
  - Feltéve, ha képesek rá! De a mi srácaink is tudnak parancsolni!
  - Az emberek számára a háború genetikai szinten természetesebb. Ez a természet velejárója. Más világok lakóit nem hatja át ilyen mértékben a militarista szellem.
  Az akadémikus oldalra pillantott a biztonsági robotra. Furcsa módon a kém a kibernetika soraiban lehetett. Ismert eset, amikor a főhadiszálláson lecseréltek egy robotot, amely letöltött információkat és továbbította az űrkalózoknak. A szivárgást nem fedezték fel azonnal, élő egyedekre gyanakodtak. Ezt követően a kibernetika további tesztelésnek indult.
  A beszélgetés során a többi lány csak a munkájukhoz szükséges információkat hallotta és kapta meg. Senki sem ismerte a teljes képet, csak az akadémikus fiú és a híres Zsukov hipermarsall!
  Általánosságban elmondható, hogy minimális tudás és gondos felügyelet, amikor a legkíváncsibbakat észleli, garancia a kémkedés ellen. Georgy Zhukov maga úgy döntött, hogy minden parancsnokot ellenőriz egy mega-bioszkennerrel.
  - Felkelés kezdődött a Fehér Primorye bolygón, Nagy-Oroszország területén. - jelentette a számítógép. A lázadók több laktanyát leromboltak, és elfoglalták a főváros felét. Vannak csaták és sok civil áldozat. Az adatok megerősítése folyamatban van!
  Maria kijelentette:
  - Ez nem a mi részvételünk nélkül. A helyi vezetők egy részét a maguk oldalára vonták, és megígérték, hogy átadják az irányítást a bolygó felett. Általában az ígéret alapján való felderítés olyan, mint a széken. Sőt, fontos, hogy mindent úgy mutassunk be, hogy higgyenek nekünk. És leggyakrabban hisznek a hízelgésben. Főleg, ha valami hülye bennszülött királyt Istenhez hasonlítasz!
  - Minél alacsonyabb az ember erkölcse, annál magasabbra akar emelkedni! Talán ez elvonja néhány nagy oroszországi csillaghajó figyelmét! - Akadémikus fiú: nem volt olyan optimista. Lányok, kérnétek egy kis tejet a mókustól? Ezek a szárnyas mókusok akkorák, mint egy bivaly, és olyan szarvak vannak, mint a jávorszarvasé. Ízletes ízek, és különleges réteken legelnek, több milliárd különböző növényfajjal.
  - Igyunk egy kortyot az ösztöndíjadból. A tej jó a gyerekeknek! - ugratta Zsukov.
  Az akadémikus fiú összeráncolta a szemöldökét. Crushing, aki intelligenciájában majdnem egyenlő a Teremtővel, nem szerette, ha eszébe jutott, hogy még csak gyerek - bár külsőleg. Robotpincérek elbűvölő lányok alakjában: méhektől gőzölgő tejet hoztak. Járt hozzá egy szépen vágott gyümölcsös "torta" is ehető gyémántkrémmel. A fiú szívesen falatozott, a lányok vele ettek. Zsukov megkérdezte:
  - Adj jobb datolyabort és natúr húst.
  Maria azt válaszolta:
  - Mindenünk megvan egy nagy parancsnok ízléséhez!
  - És hogy Mirabela Hófehérke is harcolni fog? - kérdezte Georgij Zsukov.
  Mirabela ezekre a szavakra megborzongott, addig mintha a pálya széléről figyelte álmát. Hát mit lehet kivenni a látomásból! Aztán kiderül, hogy ismerik!
  - Természetesen! - válaszolta Natasha. - Ő és a barátai egyszerűen minden űrcsata dísze. Megvannak a maga nagyon szokatlan képességei. .
  Az akadémikus fiú ezt javasolta:
  - Add neki a legmodernebb, legújabb tetralettet. Hagyd befutni! Segítségével jobban megértheti a modern technológia lehetőségeit.
  - Nem rossz ötlet, felség, de Mirabela nem elég tapasztalt, és ha kipróbálja a legújabb modellt, akkor a lánynak gondjai lehetnek.
  - Az irányítás különbsége nem különösebben nagy, ugyanaz a telepátia, csak varázslattal fokozva. Biztos vagyok benne, hogy bírja!
  Maria kijelentette:
  - Mirabelának nagyon mozgékony az agya, és gyorsan tanul. Általában büszke lennék egy ilyen lányra. Különleges genetikai szelekció nélkül nem tudott belépni az uralkodó millióba. Ilyen fontos feladatot kapni magától a császárnétól... Kétségtelenül hatalmas tehetség.
  Georgij Zsukov megjegyezte:
  - A tehetség csak akkor válik zsenivé, ha kolosszális kemény munkával megsokszorozza! De összességében bízom ebben az idős hölgyben! (A legjobb szovjet marsall szándékosan öregasszonynak nevezte a sokkal fiatalabb Mirabelát, hogy hangsúlyozzák a státuszkülönbséget.) - A csata után megjutalmazom, és legalább kapitányt teszek belőle.
  Maria kommentálta:
  - Fennáll a veszélye, hogy a baba meghal. Talán jobb, ha hátulra küldjük. Hiszen egy ilyen háború során elkerülhetetlenek a tömeges áldozatok, és ki fogja ebben az esetben végrehajtani a feladatot?
  Georgij Konsztantyinovics Zsukov megrázta a fejét:
  - Nem valószínű, hogy ő maga beleegyezik ebbe. Harry kivételesen bátor. Most intézzük a szerkezetátalakítást. Egyébként az íratlan lovagi szabályok szerint a csatát két együléses tetraplánnal kell kezdeni. Mindenki kiválasztja az első számú ászát. A magam részéről azt javaslom, hogy a kardhordozó Ruslan legyen a fő harcos, ez erős lépés lenne!
  Natasha halkan ellenkezett:
  - Még mindig fiú, még csak tizennégy éves.
  - Lány vagyok? Hiszen ez valóban a flottánk legjobb ásza, hatalmas harcosokat és harcosokat ölt meg! - Zsukov szélesre tárta ujjait. - Vagy kételkedsz abban, hogy képes vagyok megjósolni a csata kimenetelét. Egy hét alatt elfoglaltam Berlint, a második világháború legerősebb erődjét!
  Natasha kifejtette véleményét:
  - Jobb, ha egy tapasztaltabb katonát küld. Ellenkező esetben problémáink lesznek. Hirtelen valami váratlan trükk.
  Zsukov hipermarsall tiltakozott:
  - Ruslan nagyon okos. Mindenesetre a megérzésem szerint fogadnom kellene rá.
  Az akadémikus fiú támogatta Zsukovot:
  - Igen, és a bioplazma elemzése azt mutatja, hogy győztesnek kell lennie. Már meg is tettem a fogadásomat.
  Natasha szupermarsall kénytelen volt egyetérteni:
  - Nem kifogásoljuk az ilyen érveket.
  Az akadémikus fiú befejezte a tejet, a pohár hosszú lábú lány figurájává változott, és meghajolt.
  - Köszönöm figyelmességedet! - Az emberalkotta lány énekelni kezdett, vékony lábait felemelte, felül hologramok világítottak, köztük robotművészek és cirkuszi előadók. Egy közönséges pohár az egész műsort mutatja be. A lányok és az augusztusi hölgy rövid ideig csodálták:
  - Munkára! - parancsolta a császár.
  
  Eközben Maria Hófehérke (az álmokban az ilyen azonnali átalakulások napirenden vannak) barátaival együtt egy újabb manővert gyakorolt. Maria és a fiatal elf varázsló (egy göndör, aranyhajú fiú, aki úgy nézett ki, mint egy angyal) egy párban működtek együtt. Két speciális tetralettet kaptak, amelyek a negatív mínusz egyharmad térben történő mozgásra voltak adaptálva. A harcosokat "Cunaminak" hívták - 9. Ezen kívül telepatikus irányításukat, vagy inkább hatékonyságukat: a varázslat nagymértékben fokozta.
  A lány erről hamar meggyőződött. Így hát megpróbáltam megfordulni, dobtam, és azonnal kikerültem a rendszerből. A tapasztaltabb elf varázsló, Tserrik utolérte és figyelmeztette:
  - Emlékezzen az óráira, fegyelmezze a gondolkodását, most a harci transz állapotába kerülünk, a gondolkodás szűkül és tágul egyszerre. A hiperplazmás agy további szakaszai összekapcsolódnak. Képzeld el, mi történik, ha minden hiper- és ultrafoton elkezd működni.
  - A fájlok túlmelegednek! - válaszolta Mirabel.
  - Ha egy kívülállóra gondolsz, például egy dögös srácra, akkor igen! Most pedig folytassuk tanulmányainkat! Egyébként nem először figyelmeztettelek: ne mozgasd a szemöldöködet, és ne ráncold a homlokodat, ez csak akadályoz.
  - Ó, igen! Elragadtattam! Csak néha úgy tűnik számomra, hogy a test közönséges fehérjévé vált - A lány megrándult, a tetralet nyugágyának kényelmes formája ellenére fájdalmasan a hátára akart borulni.
  - Ismételd meg a manővert!
  Csillagok villantak a lány szeme előtt. Mirabela környékén a forgalom: valahogy furcsán lelassult. A szavak, amelyeket Tserrik rendszerint nyelvcsavarással ejtett ki, lassúnak tűntek, maga a hang pedig nagyon halk, vontatott. Bár az elf varázsló még gyorsabban kezdett beszélni, még a tetralet gyors repülése is sima suhanássá változott.
  - Transzban vagy! - Tserrik elmagyarázta állapotát. - Ne lepődj meg semmin, hanem tanuld meg kihasználni az új lehetőségeket. Nézd, hologramok villognak az űrben. Ezek az űrharc kiképzési modelljei. Szóval lányom kezdj el támadni.
  Mirabela pont ezt tette. Eddig egy képzés volt, de nagyon életszerű és reális. A lány nem csak küzdött, de élvezte is - maga a csata folyamata döbbentette meg.
  A megsemmisülés egyfajta palettája volt. Mirabela lebegett és magasra emelkedett. És a hologramok valósághűen szétszórva töredékekre.
  Tserrik harcolt mellette. A varázsló kapott néhány találatot, de Mirabel éppen ellenkezőleg, nem kapott karcolást.
  Tserrik mosolyogva énekelte:
  - Boldog újoncokat ebben a forró csatában! Ne csak szemüveget viseljen!
  "Van tapasztalatom a szívós védekezésben, mert nem hiába kerültem a millió közül a kiválasztottak közé, te pedig, mint a legtöbb elf, túl érzelmes vagy, és ezért elveszíted az irányítást magad felett a csata során."
  Mirabela bevetette a tetraletet, megölt egy másik "szúnyogot". Még énekelni is kezdett:
  - Háborúban állunk az univerzumban! Ne a halálsugarat nézzük! Boldog januárt vagy júliust! Adjunk meleget a lényeknek!
  Natasha eközben a barátjával tárgyalt. A lány a csatatérre érve szokatlan zűrzavarba keveredett, egy ellopott taxiban találta magát. Szintén nagyon érdekes kötés. A tolvajt elkapták, a szépséget pedig ideiglenesen őrizetbe vették. Minden rendben lett volna, de ennek következtében a barátom három körmöt tört. Ez egy nagy tragédia egy nő számára, annyi üvöltés és nyögés. A másik probléma az volt, hogy a faun Loki eltűnt valahol. Ez már probléma, mi van, ha tényleg kém. Úgy tűnt el, mint egy vámpír a szülészeti kórházban. Az edzés után Mirabela átmenetileg kijött a transzból, és forgatni kezdte a fejét, hát nem veszített semmit.
  Eszembe jutott az egyik kasszasiker, szintén egy űrcsata előjátéka, a katonák emlékeznek a múltra, rendkívül őszinték egymással. Nem tudom, Mirabelának nem volt kedve kiönteni a lelkét senkinek. Bár másrészt nem bánja, szívesen látná újra barátait a kiválasztott millióból. Nem csak látni, hanem beszélgetni, benyomásokat mesélni a háborúról és az életről. Furcsa, hogy soha nem hittem volna, hogy ilyen kevés idő telt el az uralkodó elitnél végzett képzésem óta. Hány esemény történt vele az elmúlt napokban, néhány tucatnyi életre elegendő. Jó lenne gyereket szülni, de a fiának már inkubátorban kellene felnőnie. Érdekes dolog, amikor a gyerekeket az anyaméh helyett a számítógép kavarja ki, annyira elektronikussá válnak. Különleges, klassz! És hát menjetek és kínlódjatok a hasukkal, ókori szegény asszonyok, milyen fájdalmas érezni, ahogy egy élő test mozog bennetek. Brr! És a gyomrom megnehezíti a harcot, egy kismama nem harcos! Amúgy Mirabelának biztosan lesz fia? - Szent Oroszország világában jó az élet, és a háború miatt nehéz is egyben.
  Eleged van ezekből a gondolatokból! Mirabela kirepült a tetraplánból, megpördült, és arra gondolt, mennyi mániákus és mániákus van a környéken! Ami nem nő vagy férfi, az egy halálgép! De az erőszak és a háború vonzóan ördögi. Milyen nagyszerű srácok! Itt sem tud közömbösen nézni szépségüket. Szeretnék elmerülni az izmos, férfias húsban. A fej lángokban áll, az érzéki álmok szörnyű lánggal égnek. A lány újra látomásokban van!
  Nagy Oroszország évtizedek, sőt évszázadok óta harcol és készül a háborúra. Az év vége óta csapatok gyülekeztek egy megsemmisítő csapásra. A különböző típusú csillaghajók száma elérte a tízmilliárdot. Nos, több mint százhatvanmilliárd kis űrhajó volt. Sok trillió legénység, és még több, a legelképzelhetetlenebb kialakítású robot. Több ezer éves háború óta először gyűlt össze ennyi hajó egy helyen a metagalaxisban. A zászlóshajókat akár egy külön bolygóval is össze lehet téveszteni. Ez az egész csoport, példátlan számú, hatalmas szivacsként szívta magába az erőforrásokat. Különböző galaxisokból, sok ezer és millió parszeken át, ellátó hajókonvojok végtelen folyamai áramlottak.
  A császárnők parancsot adtak: bár ez nem teljesen lovagias, az ősi taktikát alkalmazva: áttört rajtaütés-kivonás, szabotázstámadás a hátsó kommunikáció ellen. Egy időben ez a taktika megsemmisítette Napóleon és Hitler hatalmas, jól képzett hadseregeit. Ugyanakkor figyelembe kellett venni, hogy a helyi lakosságot általában elnyomták a nagy orosz birodalmak hatóságai vagy a sokkal primitívebb világok rablói és ragadozó uralkodói. Ugyanakkor a hatalom változásaihoz a legjobb reménysége társult. Ezt sem bűn kihasználni, főleg, ha az ellenség észrevétlenül akar megérkezni. A farkasfalkák taktikája, nagy erőkkel való csaták elkerülése, de titokban csípős, nagy stratégiák logikáját megtörve. A fehér angyal több részre osztotta seregét, és kisebb karavánokra kezdett csapni. Amikor az ellenség többször is megerősítette fedezékét, egy másik univerzumból származó önkéntes még merészebb taktika mellett döntött. A terve az volt, hogy megtámadja a barna antiglobalista szférát, amely a csoport fő utánpótlási raktárait, egy hatalmas tartalékot tartalmazta. Mint mindig, a vállalkozó szellemű Fehér Angyal megparancsolta a két lánynak, hogy fejtsék meg a jelszót, még ha kissé elavult is, és legálisan érkezzenek, a primitív szövetségesek világából származó újabb megerősítés leple alatt. Ebből a célból a csillaghajók alakját kissé megváltoztatták, és álcázást alkalmaztak. Maga a fehér angyal kis vulkánnak tette ki magát, szimbiózisban egy csonkkal! Folyékonyan beszélt két tízmillió nyelven több univerzum világából, nem volt nehéz ezeket megtanulni: az agyra gyakorolt hullám- és kémiai hatások és a teljes memorizálás. Általánosságban elmondható, hogy a White Angel nanotechnológia nélkül abszolút mindenre képes emlékezni, az egyetlen probléma az emlékezés.
  A nép közül a segítője, Malvina maga gondoskodott arról, hogy a lányok és fiúk egyenruhát cseréljenek, és természetesen viselkedjenek, mert később kiderül a megtévesztés, annál nagyobb a siker esélye. Az univerzum legtöbb rasszának alakja hasonlít az emberhez, így nem nehéz megadni a kívánt formát, más nyelvek ismerete pedig szinte csecsemőkorától szerepel a hiperplazmával kevert lányok és fiúk edzésprogramjában. Vagyis szinte mindent feldolgoztak és biztosítottak!
  A Fehér Angyal azonban átvizsgálta a sztrájkflotta összes csillaghajójának képét, és összevegyítette azokat a kartotékkal - az ellenségnek nem szabad gyanítania, hogy bármi baj van.
  Udar-rokki tünde is úgy döntött, hogy egy kevéssé ismert bolygó bűvészének adja ki magát. Kezdetben még troll akart lenni, de ez nagy kockázatot jelent: a trollok túlságosan különböznek az elfektől. Érzékelnek egy ilyen nyilvánvaló hamisítványt, ha nem is a húst, akkor a bioplazmatikus aurát.
  A fehér angyal egyetértett érveivel:
  - Általában utálom a trollokat, büdösek. Néhány hasonló lény meglátogatta az ókori Földet, és nagyon negatívnak bizonyult. Azóta könnyebb megtalálni a száraz követ az alján. mint egy kedves és tiszta troll.
  Udar-rocky így válaszolt:
  - A kedvesség relatív fogalom. Mindenki jónak tartja, ha kifejezetten rá vonatkozik. És az altruizmus nem különösebben divat. Adsz, mondom: egyfajta áru-pénz kapcsolat. Igaz, vannak típusok...
  A fehér angyal félbeszakította az elfet:
  - Röviden, maga az elv világos számodra. És most térjünk rá az antiglobalista szférára.
  Egy másik univerzumból származó önkéntes úgy érezte magát, mintha egy fehér sárkányon lovagolna. A parancsnoksága alatt álló ütőbalta magabiztosan indult a cél felé. Amolyan bársony acélkesztyű, amely képes eltörni az állkapcsot, de lágyságával magával ragad.
  A fehér angyal megsimogatta a lávafolyamokat a fején, érezte, hogyan csiklandozzák a tenyerét. Kellemes és egyben valami egészen rendkívüli, egy vulkán tör ki a fejeden.
  - Aki tömlőnek adja ki magát, én pedig egy grandiózus kitörésnek!
  Malvina összehúzta a szemét, és ajkát kinyújtva válaszolt:
  - Nem csak egy vulkán vagy, hanem nekem, de nekem olyan vagy, mint egy szent! Kiköptem az égő napalmot, de neked főzök gabonapehely borscsot!
  A fehér angyal nevetésben tört ki, hatalmas szikrák szálltak ki a méretükön túl, mennydörgött, mint a krakatoa.
  Nevetés és nevetés, de útközben rábukkantak az első űrjárőrre. Körülbelül ezer csillaghajó, köztük három ultra-csatahajó, akkora, mint egy tisztességes bolygó. A fehér angyal szemtelenül cselekedett, és szertartás nélkül félrelökte a hajókat. Az asszisztense azonban véletlenül visszaállította a jelszót, és egy másik univerzum képviselője orrhangon azt mondta:
  - Ne merészelje lelassítani a Nagycsászárt. Különben akkora leszámolást adok neked, hogy a fejed mögé dobod a patáidat. Százmilliárd csillaghajóm van hiperplazmában.
  Tipikus blöff volt, de a Fehér Angyal tudta, mit csinál. Általában ezek a bolygói jelentőségű királyok szerettek blöffölni, eltúlozni az erejüket és felhúzni az orrukat. Ráadásul a szemtelenség kevésbé kelt gyanakvást. Valóban, ha nincsenek jogai, akkor miért zavarná magát? Van egy sztereotípia, amely szerint a kém általában csendes. Átengedték őket, és a Fehér Angyal dacosan összeráncolta az állkapcsát:
  - Parancs a sztárcsapatokban!
  Útközben további nyolc kordonon haladtak el. A Fehér Angyal minden alkalommal újabb tréfával rukkolt elő, amíg fel nem repültek az antiglobalista szférába.
  Itt több tízezer nagy hajóból és több százezer kis vadászgépből álló sorompó fogadta őket. Valamint hiperplazma ágyúkkal felszerelt állomások. A fehér angyal egy pillanatig habozott, mert ha valami történne, nem tudnának kijutni. Ám a furfangos idegen szupervadász kissé naiv, de egyszerűségében magával ragadó tervvel állt elő. Így döntött, hadd segítsen rajta maga az ellenség. Minek harcolni felsőbb erőkkel (és az erősítések nagyon hamar megérkeznek), ha ezt óvatosan, művészi érintéssel meg lehet csinálni.
  Miután felvette a kapcsolatot a hiperszféra-erőd parancsnokával, a Fehér Angyal egy elragadtatott együgyűt ábrázolt.
  Hegg de Nnodd marsall-kormányzó csak egy jó üzletet kötött: sikerült eladnia az értéktelen újrahasznosítható anyagok egy részét, értékes ásványokként továbbadva, valamint tetraplánok és megagrab-ok alkatrészeit. A pótalkatrészek is hibásak voltak. Most el kellett távolítani a végeket a vízbe. Az első gondolat a legegyszerűbb volt: megegyezni az űrkalózokkal. Hagyja, hogy megsemmisítse a szükségtelen, sőt veszélyes rakományt. De itt problémák merültek fel, mivel a sztárfilibustert (azt, aki korábban feldolgozta az ilyen megrendeléseket) sok pénzért bérelték fel, hogy szabotázsakciókat hajtson végre Szviatorosszija hátsó részében. Egy másik típus befutott egy nagyoroszországi vadászcsapatba, és hajók nélkül maradt, majd a nagytitkár: egy porózus fehérrépa lábakkal és keskeny fejű, lerágott levelekkel (az agy a gyomorban volt) azt javasolta:
  - Hadd szívja be a karavánt egy kósza fekete lyuk. Csak ilyen csúnya dolgok vannak az útvonalon, ahol a hajók elhaladnak.
  Hegg kétkedve felmordult:
  - És azt hiszed, hogy a pilóták annyira üresek, hogy nem veszik észre a tér görbületét.
  - A navigációs műszerek megsérülnek, a troll varázsló pedig pusztítást végez a csillaghajó csapatában. Maguktól fognak berepülni. Mellesleg, ez nem is gyilkosság, a csillaghajók örökre a lyuk közepe felé zuhannak. - Nyikorgás hallatszott, sípolással.
  - Hát, fehérrépa, az ötleteid egyszerűbbek, mint egy párolt fehérrépa! - Mondta Hegg szójátékként.
  - Ezt fogjuk tenni. Miért remélem, hogy a bűvész megbízható?
  - Maga a szín. Ő maga talált ránk!
  - Akkor csináld!
  Egy ilyen könnyed átverés után, amikor billiókkal kellene lenyomni a zsebeket, pozitív volt a hangulat. A fehér angyal azonnal rájött, hogy társa okosan csalt, és most a kezét dörzsöli.
  - Shcha-schava nagycsászár, az egyetemes világok uralkodója győzelmet hozott neked.
  Hegg azonnal felébredt, még a székből is felugrott.
  - Micsoda győzelem!
  - Nos, vannak különleges varázstárgyaink, ha lőszerrel kombináljuk, a robbanóerő százszorosára nő.
  - Száz? - kérdezte Hegg.
  - Minimum, és ha több műtárgy van, akkor akár kétszáz. Szvjatorosz serege preonokká omlik össze!
  Hegg a fogát csikorgatta, és kitárta a fogát.
  - Ebben az esetben sietnünk kell. Egészen addig, amíg a ravasz versenyzők előrébb nem jutottak. Ellenkező esetben Alekszandr Szuvorov orosz hipermarsall vállalja az összes sikert. Már összegyűjtötte az erőket Zjukov ellen!
  - Természetesen megteszi, olyan gyorsan kell cselekednünk, mint egy gravitációs hullám, a vazallusaim és a robotjaim készek mindent a raktárakba zúzni. Arra gondolok, hogy tizenöt fuhhotig tartok.
  Hegg meglepődött:
  - Olyan gyorsan?
  - Most kaptam meg a sémát, és az alanyaim képzettek! Kicsit rosszul, a méltóság kedvéért és a kvazárnak!
  A parancsnok felmordult erre a szellemeskedésre:
  - Igen, egyetértek! Ez a legjobb módja a szülőnek.
  - Tehát a késés babérokat rabol, a sietség meghozza a sikert!
  - Nem értem, miért van szükségünk babérokra, lehet, hogy ultra-plutónium, de azért köszönöm.
  - És azonnal ingyenes belépés a raktárakba az embereink számára.
  Most az volt a lényeg, hogy a lányok pontosan dolgoztak és nem hagytak cserben minket. A szvjatorosszi hadsereg katonái egy virtuális szimulációs programon estek át egy próbán, de a döntő pillanatban egyszerűen elpattanhattak az idegeik.
  A fehér angyal szemtelenül viselkedett, és sokat kiabált az idegenekkel. Ez megnyugtatja az orosz harcosokat: az ellenség nem ijesztő, hiszen hagyja magát kiabálni. Eddig minden rendben volt. Igaz, az egyik inogalakt megpróbált dumálni, de a pimasz harcos lelőtte egy bénítóval, így nyögésre és rándulásra kényszerítette. A fájdalom ijesztő volt, és a tarka falka többi tagja megadta magát, felismerve a szemtelen kis fickó előnyét. Aztán minden egyszerű volt
  A lányok a humoros akciófilm mellett még a hancúrozást is megengedték maguknak, robbanóanyagokat és detonátorokat helyeztek el. Mirabela általában úgy gondolta, hogy a primitív világok romboló befolyása itt is kihat. Szvjatoroszországban egy ilyen egyszerű átverés nem működött, nem volt többszörös párhuzamosság és azonnali értesítés sem a meghozott döntésekben. És valószínűleg Nagyoroszország is, a földlakók nem balekok. És akkor ilyen őszinte bababeszédre kerül sor. Teljesen hülyeségre emlékeztet! Tehát az egyik kecske pénzt akart keresni, és pénz helyett egy gránátot ragadott. Most el kellett mennem. Hát ez egyszerű!
  - Most repülünk, és próbára tesszük ütőképességünket ezeken a kurvákon! - mondta a Fehér Angyal. "Meglátja, milyen erősek vagyunk, ez a pusztítás demonstrációja."
  Hegg beleegyezett:
  - Ez a legjobb módszer! Mutasd meg mindenkinek rendkívüli erejét.
  A parancsnok már azon töprengett, mennyi hasznot tud szerezni továbbfejlesztett fegyverek eladásával. Ugyanakkor elhatározta, hogy - ahogy Hegg hitte - megdobja a gyengeelméjű nagycsászárt.
  Főleg a szent oroszok pusztítsák el. Figyelmeztetnünk kell őket, hogy támadás alatt állnak.
  Bár nincs fegyverbemutató, nem lesz olyan meggyőző. Nos, nem fog nekik intézni semmit! Lesz valami trükk, lesz!
  A Fehér Angyal parancsnoksága alatt álló flotta gyorsan távozott. Nem ütközött akadályba, és Impact-Rocky elf meg is jegyezte:
  - Nem, ez valahogy nem is Hollywood. Pusztítsd el a fő ellátó központot lövés nélkül!
  - Ez a katonai vezetés művészete a felesleges kockázatok elkerülésére. Igazi sebész az, aki észrevétlenül képes egy összetett műtétet elvégezni!
  Osztaguk jelentősen elkülönült az ellenséges armadától, amikor a detonátorok felrobbantottak. Egy hatalmas hipergömböt elnyelt egy hiperplazmatikus hurrikán. Folyamatos tüzes izzássá változott, amelyben több tízmilliárd ellenséges katona égett azonnal.
  Udar-rocky suttogta:
  - Okos fiú vagy, de ugyanakkor könyörtelen. Pusztíts el annyi ellenséget egyszerre!
  - És mentsd meg fiúink és lányaink életét! Nem akartad, hogy a nővéredet vagy a barátodat öljék meg helyettük. - A fehér angyal elővett egy mini-termopreon cukorkabombát, és finoman megnyalta a nyelvével, majd a szájába dobta - Vagy talán a vérét, nem annyira sajnálom!
  - Miért, hülye fiú, mindenkit sajnálok. Azt hiszed, az ellenségnek nincs lelke, vagy a megölt katonák gyermekei nem sírnak. Elkezdesz együtt érezni mindenkivel, fájni fog a szíved. Erről azonban nem fognak beszélni, különben azt fogják mondani, hogy Impact Rocky öregszik, és emiatt túlságosan szentimentális lett.
  "Úgy tűnik, hajók nagy tömegei üldöznek bennünket." Gyorsítani kell!
  - Az asztal festett és hamuval borított! A katonai csillaghajó nem kecske! - A lány énekelt.
  Nem könnyű fejlődni, ha már elég jól mozog. De szerepet játszik egy bizonyos előrelépés az időben. Ezenkívül a Svyatorossia csillaghajói mobilitásban kissé felülmúlták az ellenséget. Csillaghajókból álló járőr ugrott ki a vonalon. Ötvenhéten voltak. A fehér angyal ezt parancsolta:
  - Ne lőj, hadd jöjjön közelebb, és akkor egyszerre betakarunk, mint egy idegesítő légy.
  Az ellenség sem sietett tüzet nyitni, hogy öljön, és azonnal, egy csapással, sebességvesztés nélkül "kiszolgálták".
  - Nem, a bokszoló az, aki üt, és az, aki leüt!
  Az ellenség mégis a szárnyakról nyomult. Meg kellett rándulnom és pattannom, és bonyolult manővereket kellett végrehajtanom. És ugyanakkor veszteségeket is el kell szenvedni. Itt azonban a Szvjatorosszija flotta fő erői már közel voltak. Magabiztosan ellentámadásba lendültek az ellenség ellen. A csata elkezdődött. Primitív világok tucatnyi csatahajója azonnal szétesett és porrá omlott. Az összecsapás azonban meglepően rövidre sikeredett. A Nagyorosz szövetségesek hadserege egyszerűen visszavonult, felszabadítva a pozíciót. A fehér angyalnak még arra is lesz oka, hogy ezt mondja:
  "Nem kellett veszekednünk, seprűvel vertek, kár, de túl sok por szállt fel, tüsszenteni akartam."
  Mirabel valóban tüsszentett, megfordult, és azonnal felébredt. Egy nagy szitakötő csiklandozta az orrlyukait az antennáival, és egy pillangó simogatta szárnyaival megrongálódott, csupasz sarkát.
  - Hát én hülyeségeket álmodtam! Többet kell dolgozni! Hú, még álmomban is egy mészárlásról álmodom, amikor végre élvezhetem az életet.
  A lány tüzet gyújtott, erre valami íjszerű dolgot készített, és forgatni kezdte a botot. A tűz gyorsan elnyelte az ágakat és a viszonylag száraz tövises ágakat. A lány elkezdte égetni az alját, és felidézte a pitéhez a vadak technikáit. Többször megégette a csupasz lábát, a tűz lángjai és a négy nap melege fájdalmasan szenvedélyes anyaggá egyesült: nagyon izzadt a lány. Mirabela többször megmártózott a patakban. Ráadásul a füsttől fájdalmat okozott a szem, a test feketévé vált az égéstől. A lány többször tüsszentett. A munka több mint egy tucat órán át húzódott. A lány nagyon éhes volt, és jött a szokásos trópusi felhőszakadás. A víz patakjai eloltották a tüzet, és meleg patakokkal majdnem elmosták Mirabelle-t. A szépség azonban még örült is, csokoládéteste ismét tiszta lett.
  - Nem, úgy tűnik, hogy a tortának több napot kell töltenie.
  Az eső körülbelül húsz percig tartott, és kis patakokat hagyott maga után. A lány a tócsákon keresztül csobbanva a part felé indult. Hirtelen meg akarta kóstolni a helyi halat. A legkisebb vágy sem volt újra meggyújtani. Enyhe szellő fújt, a fák mintha üdvözlően bólogattak volna a lány felé. A hangulat felemelkedett. A teljesen meztelen szépség kőlándzsával úgy érezte magát, mint egy helyi királynő. Nos, hadd próbáljanak a cápák közel férkőzni hozzá, erős ütést kapnak! Ráadásul úgy tűnik, hogy a cápák reagálnak a vérre, nagy távolságból érzik annak szagát. És ha ilyen gyorsan eltalálja a lándzsát, akkor könnyen elkaphatja a halat és kihordhatja. De hogyan kell megenni? Nyersen vagy sütve? Szintén nagyon érdekes választás.
  A lány közeledett a parthoz, az eső után a homok még nem melegedett fel, mezítláb boldogságot és kellemes csiklandozást érzett. Mirabela az ujjaival gereblyézte a homokot, úgy nézett ki, mint a kagyló, hát azt is meg lehet enni. Valószínűleg itt is vannak osztrigák. Furcsa, hogy az előző ügynökök miért haltak meg, úgy tűnik, ez az univerzum nem is olyan gonosz. Az étkezéssel nincs gond, a többi majd megoldódik. A lány közeledett a víz széléhez, amikor hirtelen megállt. Mirabela szeme sarkából, alig látható a horizont felett, észrevette, hogy egy hajó közeledik a part felé. És a bolygó nagyobb, mint a Föld, körülbelül kétszer akkora, ha átmérőjét számoljuk - becsülte meg a nőstény Robinson szemmel. A lány kifröcskölte a tengeri lábát, és tovább kukucskált. Nem modern, persze vitorlákkal, és nem is különösebben nagy. Tehát egy preindusztriális briganti, de elég elegáns. A távolság ellenére Mirabela éles látása lehetővé tette számára, hogy gyorsan megszámolja a fegyvereket.
  - Egy hajó, ez azt jelenti, hogy van itt civilizáció. Az egyetlen rossz dolog az, hogy nem kozmogén!
  A lány lándzsájával vízbe csapott, egy kis ezüst halat szúrtak át. Mirabela óvatosan megérintette:
  - Azt mondják, a nyers hús egészségesebb, először megesszük, aztán eldöntjük, mit tegyünk. Valószínűleg a hajó pótolni akarja friss vízkészletét, és talán gyümölcsöt is, így nincs időm, még nem vagyok nyomás alatt!
  . FEJEZET 21. sz
  Szadat, fáradt hátát meghajlítva, egyetértett:
  - Milyen praktikus ez! Bár a mennyországra és a pokolra való felosztás szinte minden hitben érvényesül! A mennyország az állati tétlenség, amikor nincs mire törekedni, csak feküdj fel hassal és élvezd. Nem kell a pokolról beszélni, már a pokolban vagyunk.
  A szintén szenvedő Yanka megjegyezte:
  - Hát nem egészen! Ugyanezek a mongolok azt hitték, hogy a halál után a halottak harcosként folytatták pályafutásukat. Sulde hadisten vezetése alatt más elhunyt szellemek állapotait hódítják meg. Vagyis volt párhuzam, hogy meghódítsuk világunkat élőkkel, és egy másik világot a holtakkal is! Egyfajta szellem nem talál nyugalmat, és tovább fejleszti és fejleszti karrierjét.
  Ali örült:
  - És ez még jobb! Akár rabszolgaként is meghalhatsz, és harcossá válhatsz a következő világban. Végül is ez jobb, mint a jól táplált tétlenség.
  Ebben a pillanatban a mindenütt jelenlévő ostor ismét átsuhant a fiúk hátán. Önkéntelenül is fokozták a tempójukat, hosszan tűrő lábukat a kavicson mozgatták, és egy darabig elhallgattak, visszanyerték a lélegzetüket.
  Szadat elakadt a lélegzete, és megjegyezte:
  - A jól táplált tétlenség nem olyan rossz, főleg ha rabszolga vagy, akit ostorral vernek. Még azon is tűnődsz, hogy a halál tényleg olyan rossz-e.
  Yanka grimaszolva azt mondta:
  - Sőt, sokan azt hiszik, hogy a halál egyszerűen nemlét! Bár például szinte minden nemzet hisz a halhatatlan lélek létezésében. És általában, álmaiban utazzunk, honnan származnak?
  Ali kifejtette a gondolatát:
  - Emlékezni, hogyan szárnyalt a lelkünk a felszín felett! Vagy....
  Sadat javasolta:
  - Ő lelki állapotunk vagy létezésünk emléke, a testben való megtestesülés előtt. Sőt, tudom, hogy voltak nagy guruk, akiknek a lelke el tudta hagyni a testét. Más világokba költöztek. Valahogy még én is megfigyeltem a húsomat kívülről, miután a pap adott egy kristálygömböt, hogy nézzem meg.
  Yanka érdeklődni kezdett:
  - És mit láttál?
  A novícius fiú önkéntelenül megborzongott:
  "Még magamra is féltem nézni, milyen sápadt lettem." Aztán a lelkem átment a falon és visszajött.
  Yanka döbbenten egyetértett:
  - Biztos van ilyesmi! Egy időben Papus segített Második Miklósnak felidézni Harmadik Sándor szellemét. Azt tanácsolta a királynak, hogy legyen erős és kemény, hogy elkerülje a további bajokat. Papus egyébként azt mondta, hogy amíg él, semmi sem fenyegeti a monarchiát. Ez a bűvész 1917-ben, éppen februárban halt meg. A pletykák szerint Lenin és Sztálin is tartott szeánszokat. Úgy tűnik, 1941-ben még Lenin szelleme is megjósolta Sztálinnak, hogy megnyeri a háborút Németországgal.
  Szadat teljes komolysággal azt javasolta:
  -Mondjuk, ha egyikünk meghal, hadd jöjjön a másikhoz álmában, és mondja: van túlvilág, és jó ott!
  Yanka akaratlanul is elmosolyodott, még a kocsija sem tűnt olyan nehéznek, amit húzott:
  - Igen, persze, hogy vannak lelkek! Csak néhány kis szekta tagadja ezt. De ez nem feltétlenül jó a következő világban. Valaki összehasonlította a halál előtti életet a bikakarámmal, a halál utáni életet a zónával. Általában valaki rosszul érzi magát az ólban, és nem a zónában támad fel! Tehát a rabszolgának csak a Földön kell szabaddá válnia!
  - Föld? - lepődtek meg együtt a fiúk.
  - Mi a bolygód neve!? - javította ki magát Yanka.
  - Gradodar!
  - Szóval Gradodarban van!
  A fiúk elhallgattak, az emelkedő még meredekebb lett, és elakadt a levegő. Ráadásul maga az út is most még sziklásabb volt, és egyre gyakrabban találkoztak éles tárgyakkal. Yanka úgy gondolta, hogy a testetlen létezésnek megvan a maga varázsa, nincs ilyen gravitációs erő. Az erős, de még mindig nagyon gyerekes lábak fájdalmasan kezdenek fájni. A fiúnak meg kell erősödnie, férfinak kell lennie, ugyanakkor izmos válla egyre jobban vágja az övet, időnként igazítani kell a pántot.
  Erős izzadságcseppeket ejtve és meghajolva, a fiú makacsul felmászott, és megpróbálta elterelni a figyelmét fáradt izmaiban növekvő, fájdalmas viszketésről. A fiú csupasz, égő lába egyszerűen belefúródott a szúrós burkolatba, gyorsan sötétedő bokáján pedig erek és erek domborodtak ki.
  Amikor egy történelemórán a tanár a rabszolgák, különösen a gyerekek nehéz sorsáról beszélt, ezt nem fogadták túl jól. Tehát absztrakció, hiszen Afrikában és keleten még mindig vannak gyerekrabszolgák, helyenként hivatalos(!). Igen, keleten, még Oroszországban is ott voltak egészen a közelmúltig, és talán most is. Amerikában is sokan élnek úgy, hogy semmivel sem jobbak a rabszolgaságnál, különösen a feketék és a latinok. Nos, a gyermekmunka alkalmazása a gyárakban, gyárakban, farmokon és bányákban általános és gyakran legalizált. Leggyakrabban önkéntes, az amerikaiak munkamániások, sőt milliomosok taknyos utódai; ne habozzon autót mosni vagy utcát seperni. Általánosságban elmondható, hogy az USA minden bizonnyal ellensége Oroszországnak, de tiszteletre méltó ellensége. Például Nagy Péter nem szerette az európaiakat, különösen a briteket és a németeket, mivel előre látta, hogy a jövőben Oroszország harcolni fog velük! De őrjöngve tanult ezekkel a népekkel, feleségül vett egy német nőt, és külföldiekkel vette körül magát. Péter nem volt büszke, és személyesen dolgozott repülőgéppel és baltával. Persze kegyetlen volt, még személyesen is kínozta a lázadókat, de egyébként lehetetlen volt Oroszországot felnevelni. Hiszen a lusta bikát a legjobban ostorral lehet felkavarni. Az orosz nép erős, de hiányzik belőlük az ambíció és a bulldog tapadás. Péter cár mindkettőt birtokolta, de hiányzott belőle az önfegyelem: túl sokat ivott, dohányzott és parázna. Az orgiák aláásták a király egészségét, és nem találtak egyforma utódot. A monarchiák örök problémája, hogy a kemény, akaratú apa fia túl gyakran örökli anyja lágy, engedelmes természetét. Az uralkodó olyan, mint a nyílhegy - ha szelíd, zsákutcába vezeti az országot! Csak a keménységhez intelligencia is kell. Különösen Nicholas the First - Palkin volt elég kemény, de hiányzott az intelligencia. Sztálinnak mindkettő volt, kiváló gondolkodó és államférfi. Sajnos az utódai rágalmazták, különösen az olyan lények, mint Gorbacsov és Hruscsov. Sajnos a nevét soha nem értékelték kellőképpen a Sztálin-üldözés idején: csak kevesen álltak fel. Bár ha nem az ő kegyetlensége, akkor Hitler alatt kellett volna élnünk. Mi történt valójában ebben az esetben? A Führer nem a szlávok nagykereskedelmi kiirtását tervezte, hanem másodrendű népként fogta fel őket. Úgy vélte, hogy a szlávok nyolcvan százaléka elnémetesíthető, de úgy gondolta, hogy szigorúan alá kell rendelni a felsőbbrendű fajnak! Emellett aggódott a termékenységük miatt. Általában véve nem jó dolog másodosztályú állampolgárnak lenni. Hitler olyan volt, mint egy őrjöngő nacionalista: a németeket mindenki fölé helyezte, ami azt jelenti, hogy az oroszok pár lépéssel lejjebb kerültek. Ráadásul a Führer a szlávok kulturális szintjét akarta lejjebb vinni, ami szintén nagyon rossz volt. Nos, a németek keményen harcoltak a partizánok ellen, falvakat égettek fel lakóikkal együtt. Nem, a szovjet uralom alatt sokkal jobb volt. Ráadásul a második világháború utáni Szovjetunió volt az egyetlen ország a világon, ahol az árak évről évre csökkentek. Általában létezik egy mítosz, hogy Sztálin alatt csak a hadiipar fejlődött, míg a polgári ipar stagnált. De ez nem így van, vannak statisztikák is, amelyek az interneten olvashatók. Nemcsak tankok és fegyverek, hanem vörös szovjet vezetők is voltak! Például a konzervgyártás 1928-ról 1950-re hétszeresére, a kolbászgyártás öt és félszeresére, az alma háromszorosára, a kerékpárgyártás hetvenkétszeresére nőtt!
  Az emelkedési szög kisebb lett, és a fiúk megkönnyebbültek. Szadat levegőt véve, levegőbe fulladva megkérdezte:
  - Hogy Dzsingisz kán meghódította Horezmot?!
  Yanka nagy erőfeszítéssel motyogta:
  - Igen! Meghódítva! Ezenkívül Bukhara, Szamarkand és mások számos városa harc nélkül megadta magát. Dzsingisz kán életet ígért és megszabadulást a zsarnok sahtól.
  - És megcsalt! - találgatta a ravasz Szadat.
  A fiú megrázta izzadt, világos fejét:
  - Jobb! Minden férfit megölt, a nőket és a gyerekeket pedig rabszolgaságba taszította. Különben lovasserege egyszerűen kihalna a sivatagban. Khorezm elesett, a sah eltűnt. Több százezer embert öltek meg. Szomorú történet, aljas háború. Dzsingisz kán rendszerint nem tartotta be a szavát, és nem sietett kegyelmet tanúsítani!
  - Senki nem siet kegyelmet mutatni! Hülyeség lenne megkímélni az ellenségeidet. - hagyta jóvá Szadat.
  - Az egyes városok azonban makacsul ellenálltak, különösen Irán területén, amely Horezm része. A legenda szerint Dzsingisz kán személyesen vágta ki a sah unokájának szívét. - Yanka odahajolt és fogaival meghúzta a hevedert, érezve a sósságot.
  - És akkor? - szólt bele a beszélgetésbe Ali.
  A fiú szét akarta tárni a kezét, de szorosan meg voltak kötözve:
  - A sah fia, Geral ed-Din sokáig harcolt Dzsingisz kánnal, időnként magánsikereket ért el, még a mongol szatrapa negyvenezres seregét is legyőzte, de végül ő is véget vetett élet a máglyán. Dzsingisz kán csapatainak egy részét továbbküldte nyugat felé. Elhaladtak a Bagdadi Kalifátustól északra, és behatoltak Grúziába és Örményországba. A grúzoknak nem volt egyetlen uralkodójuk sem, a hercegek elárulták egymást. A csata során még az egyik herceg is hátba találta testvéreit. Gyorsan elintézték őket, és az atomfegyverek gyorsan eltörték szövetségesük hátát. Ezt követően a mongolok leereszkedtek a Terek folyóhoz, kirabolták a szomszédos falvakat, végigsétáltak a Kuban mentén, és elérték az egykori orosz Tmutarakan erődöt.
  A fiú köhögött, nehezen kapott levegőt, túl nehéz volt egyszerre cipelni és beszélni. Szinte tinédzser lévén azonban igyekezett leplezni azt a fájdalmat, gyengeséget, ami általában a fiúkra jellemző.
  Szadat, aki szintén nem gyenge, megkérdezte:
  - Szóval mi lesz ezután?
  Yanka lerázta magáról az izzadságot, és folytatta a történetet, próbálva egyenletes hangon beszélni:
  - A mongolok nem rohamozták meg magát az erődöt. Azt javasolták, hogy a parancsnok, az Európai Hanza képviselője egyszerűen vásárolja meg a hadjárat során elfogott rabszolgákat.
  Egyetértett! A tatárok egy része rabszolgák leple alatt behatolt a nagy és gazdag városba. Hirtelen megtámadták az őröket, kinyitották a kapukat, és ázsiaiak serege rohant be.
  - Ez érdekes! - Felcsillant a fiatal rabszolgák szeme.
  - Miután megerőszakolták a nőket és megölték az összes férfit - a parancsnokot fejjel lefelé felakasztották, és köveket kötöztek a kezére, a mongolok gazdag zsákmánnyal hagyták el a várost. Erősítés érkezett Dzsingisz kántól, aki ekkorra már egész Horezmot meghódította. A tatárok a kipcsakok ellen indultak, ismertebb nevén a kunok.
  - Legalább egy térképet rajzolj nekünk, különben nem fogod megérteni, hogyan történt ez! - Élesen - mondta Szadat.
  - Mi történik így?! - mérgelődött Yanka.
  Ali megfeddte barátját:
  - Nincs szükség! Mit törődünk a hazájával? Talán még fáj is neki, hogy emlékszik rá.
  Yanka beleegyezett:
  - Biztosan fáj visszaemlékezni a kalkai csatára! Nagy ország lévén Oroszország nem gyakran veszített, de amikor megtörtént, az valóban tragédia volt.
  Szadat filozófiailag megjegyezte:
  - De ha egyáltalán nem lennének vereségek, az ön országa az egész világot meghódította volna, és minden háború véget ért volna?
  - Az csodálatos lenne! - húzta meg a kötelet Yanka.
  - Nem jó! Nem volt hová törekedni!
  Yanka hevesen ellenkezett:
  - És tér! Elkezdenénk terjeszkedni más világokba! Ez persze kezdetben nem térülne meg, de idővel fejlődne a technológia, és az új területek meghódítása válik prioritássá.
  - Biztos? - Szadat összehúzta a szemét.
  Yanka egy időre elfelejtette fáradtságát:
  - Igen! Egy időben, amikor Kolumbusz Kristóf felfedezte Amerikát, sokan kételkedtek abban is, hogy az új területek hoznak-e hasznot, mert nagyon távoliak voltak, és több hónapig kellett hajózni, aztán semmi, elsajátították őket. Egy időben voltak bolondok Oroszországban, akik eladták Alaszkát és ingyen adták a Hawaii-szigeteket. A királyhoz közel álló idióták is azt hitték, hogy ezek a terek nem fizetik ki magukat. Az amerikaiak pedig elvették és elsajátították őket. Csak aranymilliárd értékű aranyat pumpáltak ki, nem beszélve az olajról, gázról, ércről, bauxitról stb. A legnagyobb érték a föld, amelyet védeni, gyarapítani kell. Rus mindig is földeket gyűjtött maga köré, és területe legalább egy részének feladása egyenértékű az ujjad vagy a szíved egy részének levágásával.
  - Igen, ésszerű! - értett egyet Szadat. - De akkor is mesélni fog nekünk a kalkai csatáról. Nem?
  Yanka felsóhajtott:
  - Hát persze! A csata csúcsán a polovciak elárulták a kalmükokat és elhagyták őket! A mongolok megvesztegették a parancsnokokat. Miután megölték a kalmükokat, utolérték a polovciakat, és miután legyőzték őket, visszavették az összes vesztegetésre használt aranyat. Szörnyű szörnyűségeket követtek el a fogoly ellen, élve letépték a bőrét. A polovciak féltek egy új erős ellenségtől, és az orosz hercegekhez fordultak segítségért. A tegnapi ellenségek hirtelen szövetségesek akartak lenni.
  - Ez nem ritka!
  - Négy fejedelem indult hadjáratra, az erejük nem volt kicsi, körülbelül ötvenezer harcos, plusz még ötvenezer a polovciaktól. Körülbelül kettővel kevesebb volt a mongol-tatár. Úgy tűnt, a csata végeredménye egyértelmű.
  - A kettős előny sok! - szúrta be Ali.
  Yankee jobb szeméből önkéntelenül is kicsordult egy könnycsepp:
  - De itt a fejedelmek cselekedeteinek következetlensége cserbenhagyott bennünket. A szuzdali fejedelem, a többiek figyelmeztetése nélkül, először ütött, körülvették és megölték a tatárok. A kijevi herceg éppen ellenkezőleg, egy megerősített táborban foglalt helyet, és soha nem lépett csatába. A másik két galíciai és szuzdali fejedelem eleinte vissza tudta szorítani a mongol-tatárokat, de a polovcok nem tudtak ellenállni, soraik összetörtek, és egy lavina egyszerűen elmosta az orosz csapatokat. A kijevi herceg még a kritikus pillanatban sem jött segítségére haldokló szövetségeseinek. Láthatóan azt gondolta: annál jobb, hogy én leszek a legfontosabb herceg Oroszországban, minden hatalom rám száll, ha a többi herceg meghal, és meggyengül az örökségük!
  Szadat, miközben megpróbált kiütni egy bőrkeményedéses sarkába ágyazott szilánkot, megjegyezte:
  - És mindenki ezt gondolja! Még akkor is, ha a nép egységes. Régóta ez a szokás, a saját inged közelebb áll a testhez!
  Yanka megállt, erőt gyűjtött, majd lélegzetvisszafojtva mondta:
  - De nem erre kellett volna gondolnod! Tisztelnünk és értékelnünk kell az értékes orosz vért. Ezenkívül emlékeznie kell. Eddig ez nem probléma, de fele probléma. A mongolok kis számban érkeztek, és le kell őket győzni, hogy leckét adjanak. Ebben az esetben senki sem merne bemerészkedni Ruszba. Célszerű teljesen megölni mindenkit, hogy senki ne beszéljen a keleti földekről, és ha ez nem sikerül, akkor legalább félelmet keltsen az orosz fegyverektől. A kijevi herceg azonban távol állt ezektől a gondolatoktól, csak magát akarta felmagasztalni.
  - De életben maradt! - babráltak a fiúk kórusban.
  Yanka energikusan megrázta a fejét, mint egy fiatal ló:
  - De nem! Miután legyőzték a többi herceget és a polovcokat, a mongolok megtámadták a herceg táborát. Még mindig csaknem harmincezer harcosa volt. A mongolok minden támadását visszaverték, veszteségeket szenvedtek. Aztán a nomádok vezetője, Subudai javasolta. Az oroszok adják át fegyvereiket, és hagyják békével becsületszavukat. Természetesen nem kellett volna hinni ennek a sakálnak az ajánlatának, de a kijevi herceg, aki maga soha nem tartotta meg szavát, hirtelen olyan hiszékenynek bizonyult.
  - Talán megbabonázták? - fejtette ki véleményét Ali.
  - Nem tartom kizártnak! Keleten, ellentétben a Nyugattal, a varázslókat és mágusokat nem üldözték, ami azt jelenti, hogy nagyobb hatalomra tehettek szert. "Yanka hirtelen szenvedélyesen szeretett volna maga bűvész lenni, és a harci pulzárokkal rácsapni a felvigyázókra, majd a gyengéd fűbe zuhanva ellazítja kimerült testét.
  - A herceget becsapták! - kuncogott hisztérikusan Szadat.
  - Igen, miután a hadsereg letette a fegyvert és elhagyta a menhelyet, azonnal megtámadták őket. Fegyvertelen orosz katonák harcoltak, ahogy csak tudtak, ököllel és foggal, földet dobáltak, de szinte mindenki meghalt. Maga a herceg és legközelebbi társai padok alá kerültek, és rajtuk ülve ünnepelt. És így a herceg meghalt, lassan összetörve. Megalázó és fájdalmas halál. Ne áss gödröt másnak...
  - Te magad is odaérsz! - tette hozzá simán Szadat. - Ez már stabil fogalommá vált! De jogosan vesztettél.
  Yanka megrázta a fejét; az ostor ismét megszúrta, megégette a bőrét. A fiú fellélegzett egy kicsit, könnyebb lett:
  - Szerintem ez nem törvényszerű. Az oroszok időnként jelentős felsőbb erőket győztek le. Például Monomakh számtalan polovci hordát vágott le. Igaz, a modern krónikások túlzásnak tartják: harmincezer harcosa félmilliót győzött le.
  - Félmillió! - Ez ötszázezer! - lepődött meg Ali.
  Szadat felhorkant:
  - Igen, túlzás! A harmincezret nem lehet felülmúlni az ötszázat! Egy dió nem repeszti fel a macskakövet.
  A fiatal elbeszélő nyelt egyet, a torka már kiszáradt, és tovább szőtte beszédét:
  "Talán az idő múlása miatt nem lehet ellenőrizni, de ez nem olyan fontos. A győzelem után Szubudáj lerohanta a rjazanyi földeket. Serege közeledett Rjazanhoz, de nem tudta bevenni, majd visszagurult. A katonák egy része a Bolgár Királyságba költözött, de vereséget szenvedtek. Maga Dzsingisz kán visszatért Mongóliába, és úgy döntött, hogy meghódítja Kína többi részét. Harcosai, miután annyi győzelmet arattak, legyőzhetetlennek tartották magukat. A csatákban kínai találmányokat, katapultokat és puskaport használtak. Hetvenkét éves korában Dzsingisz kán meghalt. Úgy halt meg, ahogy álmodott az egyik erőd ostroma közben. Középső fia örökölte a trónt
  Udegei, aki az összes mongol császára lett. Dzsocsi legidősebb, legerőszakosabb és legagresszívebb fiát megölték, eltörték a hátát; fia Batu kánként vonult be a történelembe.
  Yanka ismét szünetet tartott, gondolatban feltette magának a kérdést: mikor lesz végre vége a mászásnak, és könnyebb lesz egy kicsit. Mezítláb lángol, a hegyek éles kavicsaitól, mintha a fogason kínoznák. Általában milyen egy rabszolga élete, a pokolhoz hasonló nyomorult létezés. Itt önkéntelenül is eszébe jut az iskola. Az órán ülni unalmas, sokkal érdekesebb futni vagy szörfözni a végtelen interneten. Kedvenc óráim a testnevelés és a rajz, és talán a történelem is. És itt! Körülbelül buja növényzet, friss levegő keveredik erős fiúizzadással. Furcsa módon ahogy másztunk a hegyekbe, még melegebb is lett, a hőmérséklet már a harmincas években járt, ami fokozta a kínt. Kétségbeesetten szomjas vagyok, de már üres a gyomrom. A lábad alatti kavicsok kékek, meglehetősen furcsa színűek, legyen óvatos, amikor elgyötört lábát helyezi, nehogy túl élesre lépjen.
  Szadat közbelépett:
  - Mi történt ezután birodalmad történetében?
  Yanka kelletlenül folytatta, fájdalmas volt nyelni kiszáradt torokkal:
  - Batu kán és testvérei birtokba vették a kőövtől nyugatra fekvő területeket, vagyis az Urált. A kipcsakok vagy kunok alávetették magukat a mongoloknak. Miután összegyűjtött egy négyszázezer fős hatalmas lovas hadsereget, Batu Rjazanba költözött. A Kijevi Rusz abban a pillanatban sok fejedelemségre tagolódott. A rjazani fejedelemség volt az első a lavina útján. A város makacs ellenállást tanúsított, de hatnapos roham után elesett. Szinte a teljes lakosság elpusztult. A mongolok csecsemőket dobtak a tűzbe, rárontottak a nőkre, levágták a melleiket és felhasították a hasukat. Ugyanakkor az összes közeli várost és falut felgyújtották. Az inváziók télen kezdődtek, és nehéz volt elbújni a hideg erdőkben.
  Ali kíváncsian megkérdezte:
  - Mi a tél?
  - Ilyenkor esik a hó és hideg van. Láttál már havat? - Yanka hirtelen felsőbbrendűnek érezte magát.
  - Nem, nem láttam! Azért várj egy kicsit! Magasan van a hegyekben! Csak a legmagasabb hegyekben! A csúcsok ott olyan fehérek és hidegek. Igazából magam nem láttam, de az utazók meséltek róla. - Ali szeme felderült.
  Yanka is jobban érezte magát, láthatóan második szelet kapott:
  - Jó, hogy megérted! Mindenesetre nyilvánvaló, hogy a tél inkább a mongoloknak kedvezett. Igaz, a hó akadályozta a lovakat abban, hogy élelemhez jussanak, de az oroszoknak még itt sem volt szerencséjük, nem volt elég vastag a hóbuckák takarás. A rjazanyi herceg segélykérőket küldött Suzdalba, Vlagyimirba, Kijevbe, Csernigovba, Novgorodba. De egyik herceg sem küldött különítményt. Csak Vlagyimir-Szuzdal nagyhercege küldött egy kis különítményt fiával, Vlagyimirral Moszkvába. De ez csak egy csepp volt a tengerben. A mongol-tatárok megrohanták Moszkvát , ekkor még csak kis kereskedőváros volt. Ahogy nevezték - a város hét dombon. Nehéz elhinni, hogy a jövőben Oroszország fővárosa ott lesz. És így meghódították a betolakodók. A következő csapás a Suzdali Hercegséget érte. Bármennyire is igyekeztek az orosz katonák, nem tudták megtartani a városokat. Általánosságban elmondható, hogy a csatákra vonatkozó adatok rendkívül ellentmondásosak. Ismeretes, hogy a mongol hordák áthaladtak Suzdalon. Minden herceg elesett a csatában. A Vjatka folyón a szuzdali herceg serege vereséget szenvedett, a mongolok lóhoz kötötték a fejét. Ezután az ösvény Novgorodba vezetett. A novgorodiak és a később Nyevszkij becenévre hallgató Sándor herceg nem segítettek szomszédaikon. A javakban gazdag Novgorodot a mocsarak mentették meg, és az a tény, hogy a legenda szerint a fő sámán, Kireney-Zadan a mocsarakba fulladt. Ezután a babonás mongolok visszafordultak. Útközben több várost is kifosztottak, és Kozelszk hét hétig ellenállt. Sok tízezer orosz ember halt meg, Rusz keleti része elpusztult.
  A fiú majdnem kiszúrta a lábát egy nagyon éles kövön, mint egy kihegyezett tű, miután az utolsó pillanatban sikerült kitérnie. Az út szörnyű volt, még a többi rabszolgafiú is felnyögött, akiket jobban megkeményített a rabság évei.
  Egy kis szünet és a légzése után Yanka folytatta:
  - Utána két év szünet következett. A mongolok erőt halmoztak fel, és csapatokat gyűjtöttek Ázsia minden részéből. Végül, miután több mint hatszázezerre növelték a hadsereg létszámát, csapatokat rohantak Kijevbe.
  Szadat természetes kíváncsiságot mutatva megkérdezte:
  - Novgorod segített?
  Yanka a fogaival ismét visszahúzta az övet, a mellkasán a piros csík mélyebb lett, és még zúzódások is megjelentek.
  - Nem! Bár általában abban a pillanatban korlátozta a németek és a svédek elleni harc. Alekszandr Nyevszkij azonban mindig hűséges volt a mongolokhoz, nem véletlenül hívták Batu fiának. Kijev két hónapig ellenállt, a mogulok elvesztek a támadásokban, körülbelül kilencvenezer meghalt. Miután elpusztították a várost, és az utolsó templomot egy kossal összetörték, a tatárok Nyugatra rohantak. Daniil Galitsky serege nem harcolt a mongolok ellen, hanem erős erődökbe vonult vissza. Maguk a tatárok rohantak tovább, legyőzve a százezres magyar sereget. Igaz, Béla király megmentett. A mongolok főerői Bécs felé közeledtek, de a déli szárnyat a szerbek és bolgárok, az északi szárnyat a csehek verték meg. És az összes mongol legfelsőbb kagánja meghalt, és nyugtalanság kezdődött. Batu kán visszafordította hordáit. Ez volt az utolsó nagyszabású kampánya. Ezt követően Batu a Volgán telepedett le, ahol felépítette a fővárost és megalapította az Arany Hordát. Ezt követően kezdődött a mongol-tatár iga. 240 évig tartott!
  Ali füttyentett:
  - Azta! Ennyi idő rabszolgának lenni!
  A fiú szinte zokogva, fájdalommal a hangjában így szólt:
  - Már megtörtént! Ez az ára annak, hogy az oroszok megosztottak. Alekszandr Nyevszkij legyőzte a németeket a Peipsi-tavon, majd Kijev hercege lett. Általában a személyiség nem egyértelmű. Amikor a novgorodiak megtagadták az adófizetést, megrohanta a várost, sok orosz embert megölt és megkínzott. Még a saját fiát is megkínozta és kivégezte. A legenda szerint a tatár kánsa mérgezte meg féltékenységből. Általánosságban elmondható, hogy Alekszandr Nyevszkij szentté tétele rendkívül ellentmondásos tett volt, sokan vitatták. A szentté avatás kritériumai azonban minden esetben nagyon ellentmondásosak! Miért avatták szentté például II. Miklóst, de Nagy Pétert és Rettegett Ivánt nem? Miből van a haditengerészeti parancsnok?
  Ushakov szent, de Szuvorov és Kutuzov nem!
  - Nem ismerem őket, ezért nem mondhatom biztosan! - válaszolta Szadat, és lenyalta az izzadságot sötét, lesoványodott arcáról. - De nekem úgy tűnik, hogy ez nem csak a katonai érdemektől függ, hanem az uralkodók beállítottságától is.
  - Természetesen ez is hozzátartozik. - értett egyet Yanka.
  Az út élesen emelkedett, és átkeltek a hágón. A felvigyázók kíméletlenül ostorozták a lovakat és a fiúkat is. Yankee fejében zsongott az embertelen feszültség. Az öv fájdalmasan belemélyedt az amúgy is kidörzsölt vállamba, a szempillák pedig felhasították az oldalam és az izzadságtól ázott hátam. A fiú minden erejével próbálkozott, még a gyomra is összeszorult, úgy tűnt, mindjárt leszakad a belseje. Most a fiúk nyávogtak és szipogtak a tüdejük tetején, csak kimerülten, minden olyan kegyetlen és elviselhetetlen volt.
  Yanka még néhányszor megrándult, és majdnem elesett, de ha mozogsz, a felület ellenállása kissé gyengül. Minden lépés fájdalmas volt; éles, nagyon forró kavicsok vájták a karmaikat a fiú mezítlábába, de tovább haladt előre.
  - Légy lovag! - Kiszáradt ajkak suttogták.
  - Felvidít! - Ali támogatta.
  Eszembe jutott Viszockij dala: hagyd ott a beszélgetéseket, előre és felfelé! Hiszen ezek a mi hegyeink, segítenek rajtunk! Segíteni fognak nekünk!
  Az ostor felvágja a bőrt, sikoly szökik ki a torokból, a következő ütés lejjebb éri a csupasz, lebarnult lábakat. Néhány könnycsepp kiszaladt a szememből, és már nem lehetett visszatartani a nyögésemet. Yanka kinyitja a száját, mohón lélegzik, megfeszíti a hasát és a lábát. Igen, ez teljesen elviselhetetlen, de túl kell élnie és győznie kell. Nagyon szeretnék elesni, és nem felkelni, hát legyen - bármi történjék! Ha agyonverik, akkor legalább minden szenvedése véget ér. Itt, a fátylon át, ismét megjelenik Yanka előtt a démon vidám és egyben szörnyű arca.
  - Ha meghalsz, a helyi Sátán gondoskodik a lelkedről, helyet találva neki az alvilágban!
  Yanka megborzong, mintha elektromos áram szúrta volna át, és előredobja testét, mozgatva a rakoncátlan kocsit! Még egy kicsit, egy utolsó erőfeszítés.
  A fiú szinte eszméletét vesztve látja, hogy a legfelső pont leküzdve, a megrakott kocsi legurul. Yanka megrázza a fejét, izzadság fröcsköl, vérrel bőségesen keverve. Úgy tűnik, az ostor megvakarta az arcát. A fiú sokkal jobban érzi magát, dobog a szíve, megnyugszik.
  - Hú, borzalom!
  A többi fiú is teljesen kimerült, de jól látszik, hogy a mérföldkő után felcsillant a szemük, és felpezsdültek. Szadat meg is kérdezte:
  - Hogyan szabadult meg a mongol-tatár igától?
  Yanka, lerázva magáról az izmait gyötörő satut, így folytatta:
  - Több próbálkozás is volt, de nem jártak sikerrel. Míg végül Dmitrij Donszkoj legyőzte a mongol-tatárokat a kulikovoi pályán. Olyan volt, mintha egy kiélezett csatát mondana. Százezer orosz gyűlt össze, százötven lovas tatár és húszezer genovai gyalogos. Az erőviszonyok az ellenségnek kedveztek, de Dmitrij Donszkoj ravasz tervvel állt elő. Tudva, hogy a mongolok szeretik fő támadásukat az oldalakon végrehajtani, erős lesezredet készített az erdőben. Ezenkívül csapatai a Dubnyak és a Smolka folyók között helyezkedtek el, ami nem tette lehetővé az ellenség számára, hogy teljes mértékben kihasználja számbeli előnyét. A herceg tartalékba helyezte hadseregének egyharmadát. Az ellenségnek sikerült szétzúznia a vezető ezredet, de a jobb szárnyon az oroszok meg tudták erősíteni pozíciójukat. A középső védelem is alábbhagyott. Az oroszok kitartottak. Aztán Mamai minden tartalékát a bal szárnyra dobta. A tatárok áttörték a védelmet, és elkezdtek áttörni az átkelőhelyekre. Azt gondolták, hogy így elpusztítják az egész sereget. Dmitrij Donszkoj herceg megvárta, amíg a szél az orosz csapatok hátát fújja, és rohanni kezdett. Ha hátbaütik, mindig váratlan. A tatárok vereséget szenvedtek, és bár két évvel később egy másik kán, Togtamys felgyújtotta Moszkvát, a szégyenletes tiszteletdíj nagysága jelentősen csökkent.
  Szadat egy kifinomult stratéga megjelenésével megjegyezte:
  - Dmitrij nyert, de ha a tatárok lecsaptak volna az erdőre!
  Yanka elnézően mosolygott:
  - A folyó megakadályozta, hogy lecsapjanak a lesre, ráadásul az orosz íjászok nagyon hatékonyak a lovasok elleni küzdelemben! Amikor nem tudják felvenni a sebességet, az erdőben ragadnak. Általában a les taktikája a leghatékonyabb. Száz évvel később, Harmadik Iván alatt, Rusz végre ledobta magáról az igát!
  Kihasználva, hogy a szekér kissé a szélére mozdult, az egykori moszkvai kíméletlenül fájó sarkát a fűbe dörgölte. Megpróbálta megállítani a viszketést. Ennek ellenére összehasonlíthatatlanul könnyebb lefelé menni.
  - Hallunk! - Szadat majdnem kiabált. Válla, oldala és háta már annyira meg volt verve, hogy az ostor rövid ütésére sem reagált.
  A többi srác bólintott:
  - Hát hazudjunk tovább!
  - Nem hazudok, őszinte igazat mondok! - sértődött meg Yanka.
  - Ez a mi mondásunk! - magyarázta Ali. - Azt mondjuk, hazudunk, de valójában ez azt jelenti, hogy sminkelt.
  Yanka bólintott:
  - Megértem. Iván átvette a hatalmat apjától, Sötét Vaszilijtól. Bár megvakult, határozott kézzel irányított. Harmadik Iván elkezdte egyesíteni a széttöredezett fejedelemségeket. Az egyik első lépés a csata Novgoroddal. Mivel Moszkvánál sokkal ősibb város, Novgorodot Nagy Mesternek hívták. A kíméletlen csata a novgorodiak súlyos vereségével végződött, ami után elismerték Moszkva fennhatóságát önmagukkal szemben. Ebben a csatában Iván először használt nagy méretben muskétákat és ágyúkat.
  Szadat közbeszólt:
  - Mi ez még?
  - Tűzharcra épülő fegyverek. A puskapor felrobban és kilöki az ágyúgolyókat és a golyókat. Szörnyű fegyver! - Yanka felemelte a könyökét és az állába bökött.
  - Mi az a puskapor? - kérdezték a srácok.
  A fiú megvakarta a szempilla nyomát az arccsontján. Hogyan akartam kiszabadítani a kezeimet és elvenni a géppuskát:
  - Ez egy szürke, néha fehér por, amely meggyújtáskor felrobban. Korábban azt hitték, hogy Kínában találták fel, de aztán egyre divatosabb lett az a verzió, hogy az első puskaport az ókori Oroszország ősében, Hiperboreában hozták létre. Igaz, nem a kínaiak voltak az elsők, akik tüzérséget hoztak létre, bár egy ágyú látszatát keltették. Különben nem hódították volna meg őket először a mongolok, majd a mandzsuk, majd Kína több évszázadon át széttöredezett, mígnem a kommunisták egyesítették. Azonban akkoriban a muskéták túl terjedelmesek voltak, sokáig tartott a töltés, alacsony volt a pontosságuk és nagy a visszarúgásuk. De az általuk kiváltott szörnyű üvöltés óriási hatással volt a csapatokra és különösen a lovakra. Csak megszöktek. Tulában a herceg megszervezte a muskéták és az ágyúk gyártását. Az oroszok végül 1480-ban dobták le az igát, bár komolyabb csata nem volt. Az oroszok elzárták a tatárok útját az Okán. Voltak kisebb összetűzések, de a tatárok nem mertek nagyobb csatába bocsátkozni. Ezt követően veszekedés támadt közöttük, és a Legfelsőbb Khagánt megölték. A tatárok azonban nem voltak egyedül. A litván csapatok siettek a segítségükre. A Litván Nagyhercegség hatalmasra nőtt, és Midvong, kihasználva az orosz hordák invázió általi vértelenné válását, meghódította a szláv területek egy részét. Aztán ez a nemrégiben kis fejedelemség elnyelte a modern Ukrajna szinte teljes területét (a Krím kivételével), Fehéroroszországot, Szmolenszket és sok országot. A helyi lakosságot brutálisan elnyomták a litvinek! Iván több vereséget is mért az ellenségre, de a római pápaság nem akarta elveszíteni az uralmat a hivatalosan katolikus Litvánia felett. Rengeteg pénzt költöttek, rengeteg zsoldost alkalmaztak, főleg németeket. A túlerővel szemben Ivan kénytelen volt védekezni. Ezenkívül megkezdődtek a krími tatárok rajtaütései. Ilyen körülmények között Ivan Vasziljevics kétségbeesett lépésre szánta el magát. Miután gyorsan átállt: megtámadta a lengyel-német hadsereget. A támadás éjszaka történt, ami teljes meglepetésként érte a herceg ellenfeleit. Csak több mint ötvenezer foglyot fogtak el. Utána megkötötték a békét. Kelet-Ukrajna egy része, Vjazma és a fehérorosz Gomel Oroszország része lett. Igaz, Kijev és Szmolenszk Litvániánál maradt. Iván meglehetősen hosszú ideig uralkodott, és 1505-ben halt meg Krisztus születése óta. A legidősebb fia, Vaszilij Harmadik, akit Vasnak becéztek, örökölte a trónt. Anyja felől a bizánci császárok családjából származott. Igaz, magát Bizáncot is meghódították a törökök, vagy ahogy ők is nevezték magukat az oszmánok. Harmadik Vaszilij többször ostromolta Kazánt és Szmolenszket. Kazánt nem lehetett bevenni, a város jól meg volt erősítve, ráadásul komoly gondok voltak a hadsereg ellátásával is. Távol van a legközelebbi központtól, Nyizsnyij Novgorodtól, és a száraz út mentén az utánpótlás-karavánok állandó támadásoknak vannak kitéve a nomádok részéről. A szmolenszki csata sikeresebb volt. Igaz, az ostrom háromszor is kudarccal végződött. Ezután Vaszilij herceg elrendelte a tűzfegyverek, elsősorban a nehéz ostromágyúk gyártásának növelését. A termelékenység növelése érdekében drákói intézkedéseket hoztak - kényszer rabszolgamunkát, és megemelték az adókat. Ez segített a második ostrom során. Szmolenszk egy hétig pusztító bombázásnak volt kitéve: ezután a helyőrség kapitulált. Az orosz hadsereg megpróbált építeni sikerére, de a kormányzók közötti nézeteltérések miatt Orsa közelében vereséget szenvedett. A háború törékeny békével zárult, melynek eredményeként Oroszország visszafoglalta Szmolenszket, lefedve a moszkvai utat. Az állam keleti részén, Nyizsnyij Novgorod és Kazan között város épült: a köznyelvben Vasziljevszk beceneve. Javítania kellett az orosz hadsereg utánpótlását abban az esetben, ha ismételt hadjáratok indulnak Kazany ellen. Vas Vaszilij cár a jövőben új támadást tervezett Kazany ellen és gyors támadást Litvánia ellen! Szükség volt a korábban Oroszországhoz tartozó szláv területek visszafoglalására. Ám a királynak voltak családi problémái, előző felesége meddőnek bizonyult, az új pedig túl későn szült gyereket. Maga a király alig több mint ötven évesen halt meg. Persze nem volt idős, és egy gyerek ült a trónon, mindössze három éves. Ennek eredményeként eljött az ideiglenes munkavállalók és a nyugtalanság ideje. - Yanka elhallgatott, levegő után kapkodott, a fiú izmos mellkasa megremegett.
  Szadat itt is egyetértett:
  - Amikor az örökös fiatal, pontosan ez történik! Mindenféle aljas régensek keselyűként vették körül a trónt. Így jogos örökösünket megbuktatták...
  A fiút azonnal megütötték egy nagy ostorral, aki azonnal lehalkította a hangját:
  - Az, aki a fővezír volt és nem is rokona a nagy dinasztiának. Azt mondják, a kisfiút megégették a kemencében. Micsoda borzalom!
  Yanka megpróbálta elérni a füvet, az éhség és a szomjúság nagyon fájdalmas keverékét:
  - Iván negyedik szerencséje volt! Sikerült túlélnie; tizenhárom évesen a fő ideiglenes munkást, Shuiskyt az ő parancsára megölték. Tizenhét évesen Ivánt, aki már a Szörnyű becenevet kapta, megkoronázták, ő lett az első orosz cár. Igaz, a királyi címet sokáig nem ismerték el a külföldiek. A cár kétszer ostromolta Kazánt, és 1552-ben elfoglalta. Négy évvel később az Asztrahán Khanátust is meghódították. Az egész hatalmas Volga orosz állam lett, és az új Orosz Birodalom területe csaknem megkétszereződött. Így megszűnt a keletről érkező razziák veszélye. Az igazság a Krími Kánság maradt. Kezdetben a király is meg akarta hódítani, de az Oszmán Birodalom túl erős volt. Ráadásul nehéz volt csapatokat szállítani a sztyeppén, mert akkor még nem jártak vonatok, autók.
  - Mechanikai termékek? - kérdezte Sadat ravaszul hunyorogva.
  - Mint ez! Bár őszintén szólva az autó is primitív. A haladás legostobább és legrondább gyermeke: ezt el lehet képzelni. Büdös, kényelmetlen, zabáló benzin - kész ronda! - Yanka gyorsan pislogott.
  Ali félénken azt javasolta:
  - Bárcsak ránézhetnék!
  - Ez még irreális! - Yanka letörölte a verejtéket lenyúzott könyökével. - Rettegett Iván cár úgy döntött, hogy egyre egyszerűbb lesz Livónia meghódítása. Ez a lovagrend ekkorra meggyengült és leépült. Ráadásul sok lovag áttért az evangélikus hitre, ami azt jelenti, hogy a Vatikán nem nyújtana aktív támogatást. A hadjárat előtt nagyszámú ágyú készült. A háború sikeresen kezdődött: az orosz csapatok novemberben hadjáratra indultak, és váratlanul gyorsan elfoglalták Narvát és Jurjevet. Hat hónap alatt harminc várost és erődöt foglaltak el. Lengyelország, Litvánia és bérelt német zsoldosok azonban beszálltak a háborúba. Talán a cárnak meg kellett volna állapodnia Lengyelországgal és Litvániával, és fel kellett volna osztania Livóniát. Ráadásul a király nem merte megrohamozni sem Revelt, sem Talint, időt hagyva ezzel a kereszteseknek, hogy megerősítsék magukat. Elhúzódó háború kezdődött. Bár az oroszok fölényben voltak a tüzes harcokban, a kormányzó, elsősorban Kurbszkij árulása minden katonai sikert megcáfolt. A hadsereg a cár személyes vezetése alatt elfoglalta Polotszkot, de nem tudott tovább építeni a sikerre. Ütésváltás következett. A háború elhúzódott. Valamikor ismét a katonai boldogság mosolygott az oroszokra. Lengyelországban, amely ekkorra már Litvániával egyesült, a király meghalt. Rettegett Iván cár maga kezdett igényt tartani a trónra. Édesanyja szerint lengyel volt a nemesi Glinsky családból, tehát nem volt teljesen idegen. Igaz, a szabadságjogokhoz szokott lengyel urak megijedtek attól a kilátástól, hogy egy ilyen erős és kemény uralkodó alá kerülhetnek. Különösen 1664-ben a cár elhagyta Moszkvát, és megalapította az oprichninát. Ennek eredményeként elkezdődött az elnyomás. Különösen kegyetlenek voltak Novgorodban, ahol tárgyalás és vizsgálat nélkül sok embert megöltek. Ugyanakkor sokakat megkínoztak és felkaroltak. A krími tatárok 1571-es rajtaütése során azonban az oprichnina nem igazolta magát, sok kutyafejű harcos soha nem jelent meg a katonai összejövetelen. Egy évvel később a tatárok vereséget szenvedtek, de ez nem szüntette meg teljesen a fenyegetést. Szerencsére háború kezdődött Törökország és Irán között. Hosszú ideig elterelte a krími tatárok figyelmét.
  Szadat, mint kitartó nyomozó, megkérdezte:
  - Iván cár ült a lengyel trónon?
  - Nem!
  - Szóval nem túl okos!
  Yanka megvonta a vállát zúzódott:
  - Sok oka volt! A lengyel királyt a szejm választotta a legelőkelőbb nemesek és főurak közül. És nem akartak határozott kezet. Két év interregnum után Valois Henrik lépett a trónra. Ő személy szerint nem bánt rosszul a karddal, de gyenge és határozatlan ember hírében állt, ráadásul fogékony Sodoma bűnére.
  - Mi az! - kérdeztem egyszerre több fiút.
  - A legenda szerint Szodoma és Gomora teljes egészében bűnösökből állt. És a Szodoma bűn kifejezése mindennapi szóvá vált - amikor az emberek szeretik az embereket. - magyarázta Yanka grimaszolva.
  Szadat a homlokát ráncolta:
  - A jelenlegi szultánunk imád fiúkat kínozni. Gazdag kínzási arzenálja van. Egyszerűen megőrül, ha bántja őket. Azonban az esélye, hogy egy kevésbé gonosz típusú hárembe kerül, gyorsan csökken.
  - Miért? - Yanka úgy gondolta, hogy a hárem, különösen egy nőnek, jobb, mint a jelenlegi kínja:
  - A kereskedő nem akar majd elengedni, nézd, időnként mulat a játékod. - mutatott ujjával Szadat.
  Valóban, Ahmed sakkozott az asszisztensével, és mivel ő is tölgy volt, és politikailag korrekt, általában nyert. Utána elővett egy kanalat, és a lúzer homlokán ütötte. A betonhomlokú asszisztens csak kuncogott válaszul.
  - Ez az, méltó társra talált magának! - válaszolta Yanka.
  - Valószínűleg! Vajon Ivan harcolt Henry Valois-val? - Rohadt érdekes lett Szadat és a többi fiú számára.
  Yanka már nem vette észre az izomfájdalmat, hangulata felemelkedett:
  - Nem! Itt semmi sem sikerült. Idősebb testvére, Karl meghalt, vagy inkább megmérgezték, ami után Henry elmenekült. A Valois-dinasztia utolsó képviselőjeként vonult be a történelembe: a francia trónon. Az interregnum még két évig tartott. Részben Iván büszkesége miatt: az orosz cár nem kapta meg a trónt. A trónt Stefan Batory, Semigrad kormányzója foglalta el, aki a török szultánt bérelte fel, de német családból. Képzett parancsnok lévén, legyőzte Rettegett Iván megtépázott és teljesen kimerült csapatait. Ekkorra a király egészsége megromlott. István csapatai ostrom alá vették a védelem kulcsfontosságú városát, és elfoglalták Polockot. Ezzel egy időben a svéd hadsereg támadásba lendült. Az orosz csapatok szétszóródtak, és két fronton kénytelenek harcolni. Batory százezres sereget gyűjtött össze, és több várost elfoglalva fenyegetni kezdte Pszkovot. De ezt a várost alaposan megerősítették. Számos kimerítő támadás nem juttatta előnyhöz az ellenséget. Az ostrom elhúzódott, a zsoldosok fizetést követeltek. Rettegett Iván maga küldött nagykövetséget a Vatikánba. Megpróbálta a pápát, Isten "helyettesét" a Földön igénybe venni. De nem volt ott! A pápa követelte a katolicizmus kihirdetését Oroszországban. Végül a kard döntött mindent. Batory, miután kimerítette magát, elfogadta a Lengyelország számára meglehetősen kedvező békefeltételeket. Iván egész Livóniát és egy orosz várost átengedte a lengyeleknek. A Pszkovért vívott csaták csúcspontján azonban az Ermak vezette kozák dandár megtámadta a szibériai kánságot. A mongolok örökösei uralták. Az ellenség számbeli fölénye ellenére Ermak győzött, elfogva a kánt. Rettegett Iván elrendelte több város építését Szibériában. Miután átmenetileg felhagyott a nyugati háborúval, a cár azon kezdett gondolkodni, hogy a spanyol királyhoz hasonlóan, aki ezt a jelszót hirdette: béke Európának, terjeszkedés a gyarmatokon, miért nem kell elfoglalni Szibéria vad földjeit és meghódítani Indiát, Kínát és más földeket. A király a hadjáratra készülve kozákokat és rohamos embereket kezdett gyűjteni. Ugyanakkor a kézművesek új fegyvereket, fejlettebb muskétákat készítettek, amelyeket nem a csőből, hanem a tárból töltöttek, és a fegyver tűzsebessége megnőtt. Maga Iván egy angol hercegnőt akart feleségül venni, hogy szövetséget kössön Nagy-Britanniával a svédek ellen, és támogatást szerezzen az indiai invázió során. A halál azonban félbeszakította a király merész vállalkozását. Voltak pletykák, hogy a saját köre mérgezte meg. A király azonban sokáig beteg volt, halálát előre megjósolták. Egy ilyen erős szuverén után a trónt a középső fia, Fedor örökölte. Gyenge elméjű, gyenge akaratú és jámbor volt. Oroszországot csak az mentette meg, hogy volt egy erős régense, Borisz Godunov. A legidősebb fiút, Ivánt az apja dühében megölte.
  - Rettegett Iván is őrült! - dorombolta Sadat.
  Yanka nem vitatkozott:
  - Talán! Valahol azt olvastam, hogy Ivan Vasziljevics nemi betegségekben szenvedett, higanydörzsöléssel kezelték, amitől a teste állandóan viszketett, és eszeveszett dührohamokat váltott ki. Azt mondják, ezt a múmia vizsgálata során erősítették meg. Jaj, ez nagyon is lehetséges! Rettegett Ivánnak kilenc felesége és sok szeretője volt. A pletykák szerint még férfiak is voltak köztük, például Basmanov Jr. A királyt túltelítették a hormonok. És mégis egy nagyszerű uralkodó, aki alatt az ország területe több mint kétszeresére nőtt. Inkább Rettegett Iván, minden vadsága ellenére, Oroszország progresszív uralkodója. Állami monopóliumot hozott létre a vodkára és a prémekre, eltörölte az etetést, erős Streltsy hadsereget hozott létre, számos várost épített, és a világon először egészségügyi szolgálatot vezetett be. Emellett újjáélesztette az orosz katonai és kereskedelmi flottát, és új hadiágakat hozott létre. A cár sokat tett Rusz újjáélesztéséért, és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. És mindenkinek vannak hiányosságai! Emlékszem, mit mondott egy barbár Szókratésznek.
  - Ez csodálatos, és amit a királyok csinálnak!
  Szókratész így válaszolt:
  - A barbárok között igen! Itt csodálatos - ez a csodálatos! Csak az igazságos, ami tisztességes!
  Szadat szomorúan megjegyezte:
  - De a király keresztre feszíthet vagy felkarolhat mindenkit, aki kételkedik igazságosságában!
  - De ez nem bizonyítja, hogy igazad van! - kiáltott fel Yanka.
  - Jobb! De még mindig! (A felvigyázók mindkét fecsegő fiú hátát megütötték). Előnyököt ad! Előretekint! - mutatott kezével Szadat, kezdődik a sírás útja.
  Valóban erős hullaszag és halk nyögések értek el Yankee-t. Az út mentén csillagok lógtak keresztre feszített emberekkel. A lábukat széttárták, karjaik pedig oldalt voltak. Nagyon fájdalmas kivitelezés! Egy személy a karját és a lábát átszúró körmöktől, valamint a szalagok megfeszülésétől is szenved. Szintén éhség, szomjúság, rovarok. Vannak, akik a téteken ragadtak. Ez is egy nagyon fájdalmas kivégzés, de egyben múlékonyabb is, hiszen az ember gyorsabban elvérzik. Néhány embert egyszerűen felakasztottak egy horogra, aminek a hegye kilógott a bordákból. Körülbelül háromszázan végeztek ki, ebből legalább száz nő és körülbelül ötven gyerek volt, néhányan még Yankee-nál is fiatalabbak voltak. A fiú önkéntelenül sírni kezdett:
  - Mit csináltak ezek az emberek? - motyogta Yanka remegő hangon.
  Szadat megrázta a fejét, és így válaszolt:
  - Szerintem ez nem komoly! Egy rabszolga keresztre feszítéséhez elegendő a tulajdonos egyszerű parancsa. Ezen kívül van egy "szent" szokás: ha megölnek egy rabszolgatulajdonost vagy annak családtagját, akkor minden rabszolgát kivégeznek! Sőt, a kivégzésnek kegyetlennek kell lennie, és ez alól a gyerekek sem tesznek kivételt!
  - Ez egyértelmű! És mi vár rám engedetlenség esetén? - Yanka megborzongott a hőség ellenére.
  - A bőr hámlása vagy még rosszabb! Ha megkísérel szökni, a tulajdonos döntése szerint büntetést kaphat, de száz korbácsütés a kötelező minimum, amit el kell szenvedned. Ez a törvény! - Szadat végighúzta a könyökét a nyakán.
  - Mi a helyzet a keresztre feszítéssel? - Yanka próbált nem lélegezni, borzasztóan undorító volt a hullaszag.
  - Bármikor! Nem is kell indok! Rabszolga vagy, ami azt jelenti, hogy nem vagy nem ember, hanem rosszabb, mint egy állat. "Sadat elrúgta az egyenetlen fahasábot.
  - Persze hazánkban még egy cikk is van, ami még rosszabb: az állatok bántalmazása. Itt rosszabb helyzetben vagyunk. - volt Yanka jogos haragban.
  Egy horogot viselő lány felnyögött:
  - Igyál! Legalább egy csepp vizet.
  Yanka odarohant hozzá, és azonnal ráesett az ostor. Az egyik ütés az arcán érte, elvágta az orrát. A vér elég bőven kifolyt, a fiú lenyalta a nyelvével. Ő maga is nagyon szomjas volt. Az orrból kiáramló vér nem a legjobb inni, de a kiszáradt torokhoz még az is élvezetnek tűnik.
  Ali segített neki megszáradni:
  - Vigyázz, takarékoskodj az erőddel!
  - Megpróbálom! De ez nem rajtam múlik.
  A fiúk önkéntelenül is felgyorsították a tempójukat, akik szívesen nézik az ilyen rémületet. A fából készült csillagok alatt pedig csonttöredékek hevernek. Annyi halott volt, az egyik karón élező fiú mozdulatlan volt, a hegye kijött a vállízületből, már száradt a vér. Hirtelen felemelte a fejét és kacsintott.
  Szadat természetellenesen mosolygott:
  - Ez a srác! Haldoklik, de még mindig nem töröttek!
  Yanka arra gondolt, lesz-e elég bátorsága és akaratereje ahhoz, hogy kacsintson, amikor egy karó széttép benneteket? Valószínűleg nem, bár megtanulta elnyomni a sikolyait, ha ütést kap. A legfontosabb dolog, amikor legyőznek, az, hogy gondolkodj, gondolkozz és gondold újra!
  Ali fogcsikorgatva eszébe jutott:
  - Három fiút láttam: őket is keresztre feszítették a csillagokon! A tulajdonos felmelegítette a fogót, és elkezdte törni vele a bordákat. Amikor a fiúk elvesztették az eszméletüket, fokhagymát adott nekik szagolni! Ez segített! A fiúk kinyitották a szemüket, és a hóhér ismét összezúzta a csontokat. Sorba állítottak minket, és kényszerítettek, hogy nézzünk. Aztán amikor szerencsétlen bajtársaink meghaltak, a rabszolgák szétszórták a szenet. A tulajdonos megparancsolta, hogy sétáljunk rajtuk, keresztre feszítéssel is fenyegetve. Megégettük a lábunkat, rettenetesen szenvedtünk, aztán minden lépés kínzássá vált. Az élet túl nehéz, ha rabszolga vagy.
  Yanka kezet fogott vele:
  - Esküszöm, mindent megteszek, hogy a rabszolgaság eltűnjön az egész bolygóról! Legyen úgy! Soha nem fognak sírni e világ gyermekei!
  . FEJEZET 22. sz
  - Csendben! - mondta Elfaraya hangosan suttogva. - Légy bátor harcos!
  Az elf lány fújta puha rózsaszín lábát, láthatóan nem járta át a kemény emberi iskolát, úgy nézett ki, mint egy hercegnő, aki elvesztette az üvegpapucsát. Vlagyimir gránátot dobott fel. Széles kiskapuba repült, és, amilyennek látszott, nem túl hangosan robbant, a szilánkok szétszóródását a betonfalak akadályozták meg. De valakinek a lelapított sisakja messzire repült, nekiütközött egy kerítésnek, és belegabalyodott a szögesdrótba.
  Valahol balra még két robbanás dördült, majd gyakori lövöldözés hallatszott automata fegyverekből.
  - Úgy tűnik, a partraszálló csapat beszállt a csatába! - motyogta Elfaraya.
  - Őt is ki kellene állnunk!
  Elfaraya csizma nélkül hívta a lányt:
  - Mi a neved!
  - Rofacola! - válaszolta a lány elpirulva.
  - Fogj két barátot, és próbálj átjutni a kerítésen! - Az elf lány azonnal rohant:
  - Várj, menj úgy nyolcvan méterrel jobbra.
  A lány levette második csizmáját és megvillantotta csábító csupasz sarkát, és azt suttogta:
  - Nagy megsemmisülési fürdőjük lesz! - A szépség mezítláb lépett egy szögesdrótdarabra, de a megjelenő borostyánsárga vércseppek ellenére sem lassított.
  - Hasznos lesz! - foglalta össze Elfaraya.
  Több golyó érkezett a bal szárnyról. Ott komoly csata zajlott. Vlagyimir fenyegetve érezte magát:
  - Fussunk előre, beboríthatnak minket mozsártűzzel! - kiáltotta a fiatalember. - Igen, siess!
  Nehéz volt hallani a kakofóniában, de a manóknak tökéletes hangmagasságuk van. Egy kis csoportjuk új helyre menekült, és nem hiába. Három akna csapódott a gyűrött járműbe, így a harcosok hasra zuhantak a földbe.
  Elfaraya felkiáltott:
  - Váljunk szét és próbáljunk gerincet alkotni. Én a jobb szárnyon vagyok, te pedig, Vladimir, a bal oldalon.
  Szavait egy szörnyű robbanás szakította félbe, a kerítések ledőltek, és egy szomszédos épület kettéhasadt. A manók visítozva eltakarták magukat a kezükkel, az egyik lányt fejbe találta egy repesz, és elhallgatott.
  - Itt az első megölt! - A sajnálkozás árnyéka nélkül - mondta Elfaraya.
  Közvetlenül a robbanás után két fenyegetőnek tűnő támadórepülő repült el mellette alacsony magasságban. Ledobtak egy újabb bombát, és a közelben felrobbantottak, és egy új adag füstölgő talajt öntöttek le a katonákra.
  Chrizzly motyogta:
  - Micsoda sárkány az antivilágból!
  Elfaraya beleegyezett:
  - Logikátlan a viselkedésük! Ha ez biztonsági fedezet, akkor miért bombázzák a saját területüket!
  Az elf lány azonnal válaszolt:
  - A trollok utálnak minden élőlényt!
  - Az ellenség mindig pokoli ördögnek tűnik! - szólt közbe Elfaraya. - Valójában szükséges...
  - Áttörjük a kerítést! És akkor mindenki más odajön hozzá! - kezdett magyarázkodni Vladimir.
  - Szóval kígyózzuk át magunkat!
  A sárkányokhoz hasonló, ívelt szárnyú, száj alakú fegyverekkel rendelkező vadászgép ugrott ki a generátorállomás épületéből. Ezek a fegyverek olvadt fémdarabokat lőttek ki. Furcsa módon a légi célpont egy támadó repülőgépnek bizonyult.
  - Milyen szamarak ezek? - lepődött meg Elfaraya.
  A támadórepülőgép elindított egy rakétát, és elkezdett felgyorsulni, miközben az egyik oldalról a másikra imbolygott.
  Vladimir felkiáltott:
  - Ne veszítse el a kezdeményezést, de általában egy parancsnoknak kell lennie!
  - Férfi vagy és bombák vannak a kezedben! - sikoltoztak a lányok. Aztán elfutottak, elkerülve a füstölgő autót.
  Valahonnan a dombok oldaláról egymás után több lövöldözés hallatszott, a lövedékek a bal szárnyon landoltak, közelebb az operatív szolgálat épületéhez.
  Elfaraya megjegyezte:
  - Nyilván harmadik erők vesznek részt a csatában!
  Vladimir filozófiailag válaszolt:
  - Háborúban minden lehetséges!
  Az elf lány ezt énekelte:
  - Egy katonának minden lehetetlen lehetséges! Óvatosan másszon fel az árokba - tépje szét a gránátot!
  Vlagyimir precíz lövéssel lelőtt két trollt, akik a fal mögül kiugrottak. Áttört fejjel repültek el, és a jól irányzott fiatalember egyenesen a szemükbe találta őket.
  - Ez a kifejezés szó szerinti beteljesülése: nem a szemöldökben, hanem a szemben! Nyomd a gázt, mielőtt kialszik!
  Chrizzly hisztérikusan mondta:
  - Úgy tűnik, körül vagyunk véve!
  Vlagyimir összehúzta a szemét; a feje szerkezete széles kilátást engedett rá. Legalább egy tucat gyönyörű, áramvonalas, háromcsövű harckocsi gördült a biztonsági komplexum felé.
  - És micsoda technika! Nálunk biztosan nem volt ilyen! Vagy egy láthatatlan portálon hatoltak be?
  Chrizzly ezt javasolta:
  - Ez egy valószínűségi tényező bemenete a programba! Egy igazi háború egyfajta kombinációja, amelyben időnként érnek meglepetések!
  - Remek Chrizzly, különben nem is sejtettem volna! - mondta szarkasztikusan Elfaraya.
  A közeledő harckocsik géppuskákat lőttek a harcosokra. Felpattantak, és robbanások dördültek fel. Az egyik autó megállt, a nyomvonala megsérült.
  Elfaraya türelmetlen mozdulatot tett:
  - Gyere Vladimir és ti lányok kövessetek! Nincs értelme számolni egy gerjesztett kvazár fotonjait!
  Egy helyen a kerítést félig lebontotta a robbanás, Vladimir és Elfarai pedig, mint a legerősebbek, menet közben átugrottak, és menet közben végeztek még öt trollral. A fiatalember még megbánta:
  - Egy célpontra több golyót elkölteni nem racionális!
  - Hát nem tudod, hogy nagyon enyhén kell nyomni, mintha mikrozongorán játszana! Különben az élet velejéig ki van élezve a kezed!
  Egy kisebb különítmény kiütötte az ellenséget a cellából, és a falnak rohant. Jó nyolc métert lebegett. Vladimir és Elfaraya felkapta a tündéket, és feldobta őket. Chrizzly azonban visszautasította, és egyedül mászott fel a falon.
  - Csiklandozó vagyok! - Elmagyarázta.
  Kényelmesebben kezdte megfigyelni Elfarait, és a bal szárnyat kémlelte. Ott az igazi csata egyre szélesebb körben és hevesebben bontakozott ki.
  Egyre több gyalogos szállító szállt le, a felhők mögül előbukkantak, esőcseppekként dobálták le a bombákat. Egyre több repülőgépszázad jelent meg az égen. A repülési párbajok egyre hevesebbé váltak. A vadászgép és a támadórepülőgép összeütközött, fényes villanás következett, a gépek szétszóródtak. Egyik töredékük leesett, és majdnem hozzáért Elfarai arcához. A lány felmutatta az öklét:
  - Elektronikus idióták!
  Vlagyimir géppuskából lőtt a futó alakokra. Nyugodtan ütött, mint a burgonyát vető traktor. A trollok kínos alakjai elestek és megdermedtek. Minden komikusnak tűnt, mint egy játék.
  A harckocsik felhúzódtak, lőttek mozgás közben, és a gyalogos ejtőernyős különítmények folyamatosan lőttek, minden irányból egyszerre támadva. Az ellenség rugalmas védelme ennek ellenére ellenálló képességet mutatott, visszaverte az ütéseket.
  Elfaraya látta a mezítlábas Rofakolát és két, már megsebesült barátját verekedni. Az egyik lány tántorgott a vérveszteségtől, de folytatták az utat:
  - Okos lányok! Nagyon bátor lányok! - hagyta jóvá Elfarai.
  - Szóval meghalnak, minden haszna nélkül! - Vlagyimir észrevette.
  Chrizzly nyikorgott:
  - Ideje költöznünk, ha időben akarunk érni az éremosztáshoz!
  - Jó ötlet.
  Öt harcos ugrott össze a lövészárok fülkéibe. Az elf lány megdöbbent; úgy tűnt, mintha egy golyó fúrta volna át a vállízületét. A sápadt szépség így szólt:
  - Rendben van! A vákuum nem fog szétrobbanni!
  Elfaraya együttérzően kérdezte:
  - Mehetsz!
  - Természetesen! - A lány vidámnak tűnt.
  - Akkor kövess engem!
  Néhány korcs rohant feléjük, a poroszlopok ellenére ki lehetett látni, hogy a harcosoknak hosszú görbe orra, szürke arcuk és ritkás szemöldökük van, mint egy holló kitépett szárnya.
  Vlagyimir azonnal fegyverrel kapta el őket:
  - Bájos témák! Nem!
  Grizzly motyogta:
  - Trollok! A pokol ördöge!
  Az épület üvöltve összedőlt, és a robbanáshullám által feldobott önjáró fegyver a nyomain repült felfelé.
  Elfaraya parancsot adott:
  - Tűz minden hordóból!
  A gépfegyverek egyszerre beszélni kezdtek, öt robbanás metszett a futó csapatban.
  A trollok elestek, néhányan a füstölgő csóvába merültek, vakon kellett ütni őket, volt, aki kiugrott a szabadba.
  Néhány troll páncélt viselt, ezért láthatóan merészen viselkedtek, számítva a sebezhetetlenségre. Vlagyimir és Elfaraja a fejük felé fordították a tüzet, és dühösen lapozgatták a magazinjaikat. Sokkal jobban lőttek, mint a manók, de maga az a tény, hogy újratöltéssel kellett időt tölteniük, nem vált a javukra! Néhány trollnak sikerült közelebb jutnia és viszonoznia a tüzet. Szegény lány ajándékot kapott a nyakába és az arcába, egy másikat a mellkasába. A szépség elhallgatott, a másik nyögött és vonaglott. A Grizzly is érintőleges sebet kapott, elsápadt, de becsületére legyen mondva, ez nem látszott.
  Vlagyimir és Elfaraya anélkül, hogy egyik kezével leállították volna a tüzet, a másikkal gránátokat dobtak. Hatalmas szilánkok lepték el a támadókat, és az összehangolt és pontos tűz végzett velük.
  Száznál is több holttest feküdt a kijáratokon és az emelvényen, a gonosz lények támadása teljesen elfojtott. A túlélő trió kiugrott a borítóból, és több tárat eltávolított, eltávolítva az öveket a bűzlő testekről.
  Elfaraya elfintorodott a kellemetlen illattól, és elégedetten mondta:
  - Úgy tűnik, az ellenséget legyőzték! Tehát most segítenünk kell embereinken! Csak itt tényleg nem fogod megérteni, hol van a miénk.
  Chrizzly megrázta a fejét.
  - Nem, egyáltalán nem ezt kell tennünk!
  - És akkor? - lepődött meg Vladimir.
  - Végül is ő egy tapasztalt elektronikai mérnök, veled ellentétben!
  Elfaraya megvetően felhorkant:
  - No, és mi van! Ki harcol jobban?
  - Te jobb vagy! De tudom, hogy az egyetlen módja a győzelemnek! - Az elf ravaszul mosolygott Poleninskyre, és hunyorította a szemét.
  - És hogyan kell ezt csinálni? - kérdezte a lány.
  - Mindenkit becsaptam. Itt tartunk a generátor állomás felé.
  Vladimir kiköpött:
  - Ott aknákba futhatsz!
  - De ha sikerül, találunk egy távirányítót, ami kikapcsolja ezt az egész hatalmas virtuális sereget. Csak gépfegyverrel nem lehet megölni őket! - Mondta mérvadóan az elf.
  Elfaraya beleegyezett:
  - Tapasztaltabb az ilyen "virtuális játékokban", és a kezében tartja a kártyákat.
  Chrizzly lebukott, nehogy eltalálja egy eltévedt golyó vagy eltévedt repesz, és a csillogó betonszerkezet felé rohant. Vladimir és Elfaraya egymásra néztek, és követték őt. Gyorsan futottak, de hibáztak. Egy titkos cellában megbúvó géppuskás igazi ólomesőt szabadított fel.
  - Azta! - sikoltotta Elfaraya, amikor elkapta a csizmája. - Ez csak egy újabb szexuális szívesség?
  A szerencsés chrizzly kikerülte a védősarkot, de Vladimir sokkal kevésbé volt szerencsés. Kezével hadonászva elejtette a géppuskát, egy nagy golyó érte a fegyvertestet. A fiatalember pár pillanatra megdermedt, az egyik ajándék gyomron találta, és arccal leesett. A következő robbanás felszakította körülötte a talajt, Vladimir elgurult, és egyenesen átment a vállán. Általánosságban elmondható, hogy a test a virtuális játékban idegen, gyenge, nem elég gyors lett - árulta el. A fiatalember vonaglott, mint a szőlő, a géppuskás igazítást végzett, és ismét megdöngölte a gyomrot és mindkét lábát, valamint a mellkast, átszúrva a szívet. Vlagyimirt Elfarai beavatkozása mentette meg a haláltól. A lány gránátot dobott, amitől a géppuska egy pillanatra leállt, és felkapta Vlagyimirt.
  - Mint mindig, most is megmentelek! Minden törvény megszegése! - A lány énekelt. - Aztán ledobta a szakadt bakancsát, és egy kétségbeesett dobással egy biztonságos szektorba dobta Vladimirt. Ebben a pillanatban magát a lányt találták el a lapockáján, de már zuhant, és a golyó áthatolt a páncélján, és csak a hátát karcolta meg.
  Egy bukfencezés után a lány elment. A sorok továbbra is követték őt. Az ólomvízesés patakként ömlött, a géppuskás nem kímélte a lőszert. Betonszilánkok hullottak le a falról, szerencsére elég erős volt a falazat ahhoz, hogy ne omoljon le egyszerre. Ennek ellenére nem engedte, hogy a lány kidugja a fejét.
  Elfaraya körülnézett:
  - Hé, Chrizzly, hol vagy?
  A válasz halálos csend volt. A lány még egy gránátot akart dobni, de nem találta az övében.
  - Hát én egy idióta vagyok! - Elfaraya káromkodott.
  Igaz, a segítség, mint a háborúban mindig, váratlanul érkezett. Három elegáns formájú harckocsi haladt előre a bal szárnyról. Elfarae kezére játszva géppuska tornyokat kezdtek rombolni.
  A lány füttyentett:
  - És nem félnek!
  A lövedékek egy tornyot leromboltak négy repülőgépágyúval. Igaz, a harckocsik páncélján több horpadás is maradt, a jobb oldalon haladó pedig megrongálta a pályát, de több egymástól független görgő jelenléte miatt kissé lelassult a sebesség.
  Vlagyimir észrevette, hogy a mozgás ellenére a harckocsik meglehetősen pontosan tüzeltek, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel hidraulikus stabilizátorral szerelték fel őket. A légvédelmi ágyúk túl kicsi kaliberűek voltak ahhoz, hogy áthatoljanak a jó minőségű páncélzaton. Bár a tartályokat megfosztották a dinamikus védelemtől, a fém szilárdsága és tartóssága magas volt, legalábbis nem rosszabb, mint a titán.
  A géppuskatornyok elhallgattak, és egyre könnyebb lett a légzés.
  Jött a titkos fegyver fordulata, egy lövedék találta el a géppuskát, és égő törmelék repült el felülről.
  Elfaraya suttogta:
  - Szép munka!
  A lány anélkül, hogy drága időt veszített volna, végigrohant az állomás végfalán. A hűtetlen kagylóhüvelyek megégették vésett mezítlábát (a lány a második csizmáját is levette, hogy ügyesebb és szebb legyen). A következő kanyarhoz érve Elfaraya hasra esett, és óvatosan kinézett az udvarra, hogy jobban lássa a megközelítéseket.
  Csend volt a vihar közepette az állomás udvarán. Az egyik rozoga kapu nyitva volt, és egy magányos őrszem görnyedt.
  - Csak egy! Egy pillanat alatt leszedem! - suttogta Elfaraya.
  Egy ápolt virágágyás dús virágokkal vonzotta a tekintetet, felderítette az unalmas tájat. Egy elhagyott rakodógép és egy könnyű, foltos monoplán lebegett a közelben.
  - Itt van evakuálási eszköz! Már csak egy fehér, szárnyas pegazus hiányzik! - gondolta Elfaraya.
  A csörömpölő hernyók hirtelen üvöltése arra késztette, hogy megforduljon. A lány döbbenten megdermedt. Egy nehéz tank bukkant elő a sarok mögül, ahol úgy bújt el a tűz elől, mint egy medve. Sokkal nagyobb volt, és ügyetlenebbnek tűnt, mint azok a gépek, amelyeket Elfaraya korábban látott.
  - És úgy tűnik, a sofőr megadta magát!
  Valóban, láthatóan nagy tapasztalat nélkül, hébe-hóba megrángatta a kormányt. A tartály nyomai szörnyű csiszolózajjal csúszkáltak, omladozott a beton és zöld szikrákat lövellt ki. Hat lövés hallatszott, a gépfegyvereket nem számítva egy szörnyű gép. Elfarainak kapcsolata volt a német "Mausszal". Amikor a 188 tonnás jármű a magyarországi harcok során a kagylóktól való félelem nélkül (borsóként pattantak le róla) gyöngyszem volt a szovjet csapatok állásaiban. Két ilyen gigantikus autó, miután elhasználta a benzint, szovjet fogságba került. Aztán ezek alapján óriási mélytengeri harckocsikat hoztak létre, amelyek képesek átkelni a La Manche csatornán, és a Csendes-óceán fenekén Alaszkáig utazni. Még ötven hasonló szörnyeteg készült, de a Sztálint leváltó szűk látókörű Hruscsov elrendelte a gigantikus és igen drága gépek beolvasztását. Általánosságban elmondható, hogy Sztálin még a háború előtt elrendelte a világ legnagyobb harckocsijának, a háromszázötven tonnás Kirovnak és egy 2000 lóerős dízelmotornak a megépítését. Nyolc fegyvert és tizenhat géppuskát hordott. Akkoriban: egyszerűen a technika csodája. Sajnos a tankok szállítása túl nehéz feladat, és a modern hadviselés széles manővereket és nagy sebességű felszerelést igényel.
  Ezek a gondolatok reflexszerűen átvillantak Elfarai fejében. A lány nem akart veszekedni, és összegömbölyödött, mint egy gyík. Piszkos volt, mint egy disznó, de pillanatnyilag a kosz megmentette az életét. Nagyon lassan telt az idő. Általában Hruscsov betiltotta az ötven tonnánál nehezebb tartályok gyártását, és egy hasonló tilalom Oroszországban csaknem 100 évig tartott! Ez tanácsos? A tapasztalat azt sugallja: attól függ, hol folyik a háború. Európában vagy a sivatagban a nehéz harckocsik jól beváltak. Különösen a NATO-tag tankok standard tömege körülbelül 63 tonna, erős többrétegű páncélzattal. A hegyekben jobb könnyebb járműveket használni. Főleg pilóta nélküli négycsövű, törpe tankok. A robotokat sokáig csodaszernek tekintették minden probléma ellen, de szerencsére az elektronikus gépek helyi zavargása megmutatta: a számítógép semmilyen körülmények között sem ismerheti fel magát egyénként. Az emberek biofizikai irányított evolúciója lehetővé tette a robotoktól való függőség valamelyest csökkentését. Ellenkező esetben az emberi faj gépek általi kiirtásával kapcsolatos számos disztópia valósággá válna! Emellett a mágia átvette az elektronikus felelősség egy részét. Segített felébreszteni az emberi agy korábban alvó tartalékait. A világ kezdett átalakulni egy homocentrikus univerzum felé.
  Végül egy nehéz jármű befordult a sarkon, és vakon elsütötte a fegyverét. A pofa talán túl hosszú volt, ami lelassította a mozgásukat. Nem hiába használtak az ambramsi amerikaiak az ókorban rövidebb csövet, hiszen a fegyver már nagy nyomást kelt. Ez megkönnyíti a célzást, különben az ilyen szájkosarakat nehéz mozgatni. A géppuskák sokkal veszélyesebbek! A lánynak elállt a lélegzete, és azon töprengett, hogy elmúlik-e - nem!
  Fülsüketítően lövés dördült, és az emblémából ítélve az udvar bejáratánál lévő troll WC darabokra tört. Több száz méternyire szétszóródtak a műanyag panelek töredékei, szigetelésdarabok és borzasztóan büdös ürülék.
  - Vizes volt a fattyú WC! - suttogta Elfaraya. A tank pedig megugatta turbináit, és elhajtott az épület mellett, porrá darálva a troll ürülékkel enyhén porított kődarabokat. A harcos érzékeny orrlyukai elviselhetetlenül szenvedtek, mintha bűz telte volna meg.
  Elfarainak azonban más problémái is voltak: megbecsülte a távolságot a széles hernyótól a falig.
  - Lelapulhatnék, ha persze ez az idióta egy kicsit jobbra mozdul! Azonban okos vagyok.
  A ritmikus fogcsattogás és a linkek csikorgása temetési menetnek tűnt. Elfaraya mosolyra kényszerítette magát, ugyanakkor bombák felrobbanását hallotta, és a szeme sarkából nézte, ahogy a lezuhant gépek égnek, majd az egyik félelmetes üvöltéssel felrobbant, egy stratégiai bombázó méretéből ítélve. A robbanások többször megismétlődnek, felrobbantva a gép hasának halálos tartalmát. A csata a bázis közepe felé haladt, kíváncsi vagyok, hogy van Rofakola, él-e, vagy meghalt. Hiszen a fájdalom olyan valóságos! Ezt azonnal észreveszi, miközben a fém hathordós szörnyeteg közeledését figyeli. Általánosságban elmondható, hogy a második világháború alatt a szovjet és amerikai tervezők két vagy három szájkosarat próbáltak elhelyezni egy toronyban. De a második világháború és a számos tankcsata tapasztalata az ilyen szerkezetek teljes kudarcát mutatta. Azóta szinte kanonná vált, egy tank, egy torony, egy hordó! Igaz, hamarosan elkezdődött a torony nélküli tankok divatja. Általában ez vitatható, ha a habarcs többcsöves, akkor miért nem többcsöves tank?
  A hernyók első láncszemei a lány mezítláb közelében hevertek, és a tehertől felhevült görgők lassan gördültek végig rajtuk, több tíz tonna vastömeget szállítva. A forró fém megégette a lány csupasz sarkát, általában nem annyira érzékeny, de a testparaméterei nem az ő javára változtak. Korábban például egyszerűen bekenhette magát a falra vékony rétegben - még mindig hiperplazmás hús volt, de most a kíméletlen hernyók megérintették. A gép forró lehelete megperzselte az arcot, sebeket, karcolásokat a testen, önkéntelenül is kiütötte a könnyeket.
  Elfaraya pislogott, és egy gyöngyös könnycsepp gördült le. A csípés a szemében alábbhagyott, de a hernyó megcsípte a jobb lábának nagyujját. Amikor egy ekkora súly zúzza a csontokat, hihetetlen a fájdalom, ha a harcos nem lenne annyira megedződött, kétségtelenül üvöltene, de csak a fogát csikorgatta.
  - Ez gusztustalan! De most már tudom, milyen egy női láb egy spanyol csizmában! - A lány megmutatta a fügét.
  A tank hajtott még néhány métert, és megállt. Elfaraya úgy döntött, felsóhajt, és óvatosan felállt: a páncélos szörny hátul állt, és nem kellett félni.
  A jobb oldalon, a csatatérre belépve négy támadó repülőgép rohant el mellette. Hat géppuska lövöldözői nem akartak látni, a pálya szélén maradni, eszeveszett tüzet nyitottak rájuk, és zajosan záporoztak a lövedékhüvelyek.
  Hosszú, nyomjelző csíkokkal ellátott robbanások túl messzire mentek ahhoz, hogy károsítsák a járműveket, de elég közel ahhoz, hogy a pilóták észrevegyék a tankot.
  Miután lövedékekkel és rakétákkal felrobbantották a célpontokat a harctéren, négyen "holthurkot" tettek, és új célpont felé kezdtek közeledni.
  Elfaraya elvigyorodott:
  - Újabb rendetlenség egy kis galaxisban! Talán itt az ideje, hogy játsszuk a nyugdíjast!
  A lány újra megpördült, bukfencet csinálva, és csupasz sarkát villogtatva a generátor kapujához rohant.
  A szépség gyors volt, és belerohant a trollba. Alig volt ideje felemelni a gépfegyverét, amikor fejével orrba találták. Az ütés tompán visszhangzott Elfarai fejében, de a korcs elájult.
  Több rakéta felrobbant hátulról szinte egyszerre. Az üvöltésből ítélve hatásos volt, az egyik kilökött fegyver megelőzte a lányt, megpördült és majdnem ledöntötte a lábáról. Ezt követően a hegy a falnak csapódott, téglák hullottak le. A szépség csupasz lábát több apró töredék vágta.
  - Megint kiakadt! Milyen ügyetlen vagyok!
  A lány teljes sebességgel rohant át a félig nyitott kapun. Három troll volt bent, de Elfaraya egy robbanással levágta őket, géppuskája mindig készenlétben volt.
  A rohamosztagosok épp a tető fölött dübörögtek, és távolodni kezdtek. A többi zaj elfojtott. Több tucat rotor zümmögése nyugtatóan hatott. A lány még anyja altatódalával is társult. Amire azonban soha nem hallgatott.
  - Ki a melegből!
  Elfaraya körülnézett, és szinte azonnal egy csőszerű hűtőrendszert látott. Közvetlenül a vezetékekre négy elosztó berendezést szereltek fel, amelyek a hűtőközeg mozgását figyelték.
  - Nos, olyan vagyok, mint egy kis üvegdarab, amely behatolt egy primitív szervezet szívébe. Nem lenne itt az ideje begyújtani a generátorokat! Bár sok emberünk meghal! - A lány habozott.
  Ebben a pillanatban egy ismerős hang hallatszott:
  - Még mindig túlélted! És remekül nézel ki!
  Elfaraya megfordult:
  - És te vagy Chrizzly! Itt van a megfoghatatlan szellem, ahol sikerült elrejtőznie.
  - A jó harcos csak annyira jó kém, amennyire segít a hímzésben és a győzelemben! - válaszolta az elf.
  - A kémkedés jó kenőanyag a katonai gépezethez, de az üzemanyag még mindig a vitéz szellem! - mondta pátosszal Elfaraya.
  Chrizzly kinyújtotta a tenyerét, egy kis sokszínű kocka illett rá:
  - Tudod mi az!
  - Azt hiszem! Mi segít nekünk nyerni!
  Az elf elvigyorodott:
  - Jobb! Képes letiltani az összes ellenséges hadsereget. De csak akkor, ha sok energiával töltöd fel.
  Elfaraya boldog volt:
  - Tehát teljesen lehetséges ezt megtenni, tönkretenni a hűtőrendszert, és akkor felrobban! Szerintem nem rosszabb, mint egy atombomba!
  - Kicsit gyengébb, de nekünk bőven elég!
  - Ne beszélj, cselekedj! - A lány egy kiegészítő kapcsot szúrt a géppuskába, egy utolsó pillantást vetett a békésen működő installációk sorára, és meghúzta a ravaszt. - Ó, viszlát "primitívek"!
  - Pontosan üsd az ízületeket, különben nem rombolod el! - javasolta az elf.
  A sárga lámpák azonnal villogni kezdtek közvetlenül a mennyezet alatt, és azonnal egy tucat sziréna és egy tucat csörgő töltötte meg az állomás hangerejét a legsötétebb Hádész hangjaival!
  Elfaraya és Chrizzly kiszaladtak az udvarra, és azonnal beugrottak a monoplánba. Egy sugárhajtóművel találta magát, de kulcs nélkül. Elfaraya azonban nem volt veszve, lerántotta a panelt és közvetlenül csatlakoztatta a vezetékeket!
  - Látod, hol nem tűnt el a miénk!
  A sárkányrepülő felszállt, bátortalanul nyikorgott és lendületbe jött.
  Chrizzly dorombolt:
  -Úgy tűnik, lemaradtunk róla!
  Elfaraya megrázta a fejét:
  - Nem, gyorsan! Nézd, hány harcos van. Hogyan kezeljük őket, talán automatikusan.
  Valóban tüzet zúdítottak rájuk, a golyók majdnem eltalálták a monoplánt.
  Chrizzly elmosolyodott és így szólt:
  - Egy univerzális út van!
  - Melyik!?
  - Ezt! - Az elf letépte fehér ingét és kidugta az ablakon.
  -Őrült vagy? - Elfaraya összerándult, megütötte lapított ujját, csupasz, lányos lábát a fémpedálon.
  - Ez a követek legrégebbi jele!
  Valóban, a vadászgépek abbahagyták az egysíkú lövöldözést. Egyre távolabb került. Hirtelen minden lefagyott, vadászgépek, támadórepülőgépek, bombázók fagytak a levegőben, számos tank megállt. Meglepően csendes lett.
  Chrizzly színtelen hangon (úgy tűnik, az érzelmei egy húsdarálóban égtek ki) így szólt:
  - Kész van!
  Utána elhalványult a fény.
  Egy ilyen virtuális esemény után az összes manó, de még Vlagyimir is kócosnak tűnt. De ha az orosz harcos számára az ilyen tesztek ismerősek voltak, akkor az elfek egyértelműen rosszul érezték magukat. Nem szokva a stresszhez és a fájdalomhoz, megvakarták magukat. Astarte megkérdezte:
  - Nos, milyenek a benyomásai?
  Az elfek haboztak. Csak Chrizzly ugatott merészen, és a csillogás visszatért a szemébe:
  - Kiváló!
  - Superquasarono! You Chrizzly a műrepülés legmagasabb osztályát mutatta. Sikerült mindenkit kicselezni, és átvészelni a védelmet. Ami a többieket illeti, Elfarai kivételével, ő elégedetlen a tetteikkel. Valójában mindannyian meghaltak, vagy cselekvőképtelenné váltatok.
  Vlagyimir vonakodva beleegyezett:
  - Igen, hibáztam!
  - Nem ez a szó! Mivel férfi vagy, bizonyos reményeket fűztünk hozzád, de nagyot csalódtunk is. - Astarte nullát mutatott az ujjaival.
  - Újra készen állok a virtuális teszt elvégzésére! - ugatott a fiatalember.
  - Nincs szükség! Lehet pihenni és még szórakozni is, nem vagyok despota! - A lány kitüntette csábító melleit, ami elég nagy volt egy manóhoz képest. - Mi van, Vladimir, van kedved szeretkezni velem?
  A fiatal férfi teljesen természetes hőséget és izgalmat érzett: az ő korában minden szexuális aktus felfedezésnek számít! Miután felszállt, Vlagyimir megszívta a mellét, a bíbor, csiszolt mellbimbó a szájába került, Milyen kellemes volt a nyelvével érezni, a nőstény manó mellei azonnal megdagadtak és megkeményedtek.
  Hirtelen egy szenvedélyt lehelő lány ellökte magától:
  - Meggondoltam magam! Először ebédeljünk! Egy ilyen csata után szenvedélyesen megnőtt az étvágyam!
  - Hiperplazma energia?! - kérdezte Vladimir a száját nyalva.
  - Koldusok vagyunk, nincs természetes táplálékunk! Mi manók szeretjük az étel örömeit, ami a kiszáradt földlakókról nem mondható el. Nem akartam utánozni őket!
  Elfaraya megsértődött:
  - Hogyan tanulj meg küzdeni, akkor te vagy az első, aki leül az etetővályúhoz!
  Astarte értetlen arcot vágott:
  - Igen, elfelejtettem, már tele vagy! Milyen az emberi konyha?
  Elfaraya viccelődött:
  - Az ételek túl fűszeresek! Túlzottan sózva vannak!
  kérdezte Chrizzly a hologrammal játszva:
  - Ünnepi lesz a csemege!?
  - Természetesen nagyon jól fogsz szórakozni!
  Az elf felugrott és repült egy kicsit a levegőben:
  - Akkor én vagyok érte!
  Az elbűvölő harcosok együtt repültek a levegőbe, szinte mindannyian lányok voltak, összesen valamivel több mint százan, és még több galaktus. Pontosabban hét más világ képviselője. Az egyik négy nemű folyékony fém entitásnak tűnik. Fülei olyanok, mint a denevér szárnyai, és kilenc szeme van, és egy a hasán, a teste egy fehérrépa, kiálló tetejű. Vicces lény.
  Elfaraya megkérdezte:
  - És ez?
  - Ez Chick-csirip! A mi kabinfiúnk! - Astarte elhagyott.
  - Fiú?
  - Nem igazán! Fajához mérten még gyerek, de már több mint húszezer éves!
  Chik-chirik, miután rájött, hogy róla beszélnek, felrepült a csoporthoz. Lábai-úszói mozogtak a levegőben.
  - Talán azt akarod, hogy mutassak néhány trükköt?
  Astarte így válaszolt:
  - Nincs szükség! Éhesek vagyunk! Nem eszel fehérjét!
  - Felfalom a radioaktív izotópokat. Ez is nagyon jó! Különböző molekulaszerkezetekkel rendelkezünk! - csikorogta Chik-chirik.
  - Tudom! De amikor megsimogattad a csiklómat, és egy szubradioaktív nyelvvel csiklandoztál, sokkal jobban felizgattál, mint egy hím elf. Egyébként neked is tetszett? - dorombolta szeretettel Astarte.
  - Édes tested van! Vagy nem, mint a meleg, de kvázi finom fagylalt.
  A lány jelt tett, és a manók felszálltak. Lebegtek a levegőben, mivel a szoba tágas volt.
  A terem, ahol az étkezést tartották, fényűzőbb volt, mint a szultáni palota. Villámként szikrázott benne minden, mesterséges szobrok és szobrok, de ettől még fényesebbek lettek, drágakövek. A káprázatos mozaikfestmények megmozdultak és életszerűnek tűntek, a virágok pedig csodálatosak voltak! Vlagyimir természetesen sokféle színt látott számos világban, de az elfek civilizációjuk milliói alatt tökéletesítették a géntechnológiát!
  Elfaraya megjegyezte:
  - Milyen mesés szépség! Mintha a mennyországban lennék!
  Vlagyimir, megvetését nem titkolta, így válaszolt:
  "Nem tart sokáig, hogy egy ilyen luxus meghízzon, és elfelejtse a harcot!" Az otthon szerénysége az önmegtagadást, a tisztaság pedig az akaraterőt jelképezi!
  Nem volt táblázat a szó általánosan elfogadott értelmében! És miért kellene? De egy buja szőnyeg, mintha értékes moha borította volna, magától terül el, akár a mesében. A lányok ziháltak az örömtől. A legtöbb lány szinte meztelen volt és rettenetesen szexi. A meztelen testeket gyönyörű, színes rajzok, csatajelenetek, erotikus és vallási jelenetek borítják. Amennyire Vlagyimir tudta: az elfek vallása a kezdetektől fogva helyeselte a szexuális partnerek gyakori cseréjét és a csoportos szexet. Ugyanakkor az elfek közvetlenül a templomokban szeretkeztek. Ugyanakkor a faj meglehetősen kedves, gyakran más fajok megmentésére törekszik. Az elfek nagylelkű fickók, akik nem utasítják el a koldust. És ha szexuális problémáid vannak, és szexet szeretnél, kérdezd meg az elfet, ő szívesen megvigasztal, még akkor is, ha messze vagy a jóképűtől.
  A chrizzly is jól nézett ki, testét izomtömbök borították, díszes növény- és állatvilág képeivel festették, a nőstények pedig egyszerűen ragaszkodtak hozzá.
  - RENDBEN! Csak nem egyszerre! Szét fogsz szakítani! - könyörgött a fiatal manó.
  - Minden szuper lesz! Szuper! Szuper! - A szépségek visítottak. Tapogatták és vakargatták Chrizzlyt, és masszírozták a testét.
  Astarte kiparancsolta:
  - Kezdjük a lakomát!
  Az öröm üvöltése válaszul:
  - Természetesen! Éljen a falánkság! - sikoltoztak az elbűvölő lányok.
  Megpróbálták megérinteni Vlagyimirt, megsimogatni, sőt még érezni is nagy emberi méltóságát. A fiatal férfi erős izgalmat, energiahullámot érzett, de ugyanakkor némi zavart is, ami természetes a fiatalság számára. A kollektív szex az emberek között legális, sőt ellenkezőleg, nem fogadják el, hogy kijátsszák, azonnal érdeklődni kezd a katonapszichológus. De mégis, a kollektív csoportszexben élők: mindent szebben csinálnak, különösen energiát, szubnooszférát, bioplazmát cserélnek, és nem csak párosodnak. Az orosz harcosok számára a szex összetett tánc, szuper tűzijátékkal, amely információt és erőt hordoz, kisüléseket. Van itt egy jelentős különbség - a tündék szeretnek a régimódi módon dugni. Pont ez zavarja meg az orosz tiszthelyettest!
  Közben szokatlanul kifejező zene szólt, és sok sokszínű reflektor világított. Egy uralkodói koronázásra emlékeztetett: a huszonegyedik századból. Különféle virágok és díszzöldségek hullottak felülről - bár hologramok voltak, és eltűntek, amikor a gyémántpadlóra értek. Aztán szétvált a mennyezet, és furcsa állatok kezdtek repülni benne.
  Volt ott ananászmajmok, elefánt-banán keverék, teknős-kivi hibrid, kaktusz víziló, gyémánthéjú róka, liba-görögdinnye keverék és még sok más. Alapvetően ezek a biomérnökség megalkotása, különféle gének mesterséges felépítése. Mindezek a szinkretikus állatok gyermekek nevetésére emlékeztető hangokat adtak. Hallgatás után azonban megállapítható volt, hogy minden állat a saját egyedi dalát énekli. Vlagyimir lelógatja a fülét, békét és egyben szörnyű éhséget érzett.
  Astarte megkérdezte tőle:
  - Nos, hogyan? Egyetértesz, most látod ezt először?!
  - Nem igazán! Valami hasonló már előfordult a virtuális gyakorlatokon, csak egyszerűen megöltünk ilyen jóképű férfiakat! - ugatott Vlarad.
  - Megölték?
  - Vagy megsemmisült! Ami lényegében ugyanaz! Azonban nem hiszem, hogy egy virtuális csatát össze lehetne hasonlítani egy valódi gyilkossággal. - A tiszthelyettes megpróbált elszabadulni a nőstények mohó kezei és szenvedélyes csókja, illatos lányszája elől.
  Astarte megjegyezte:
  - És az érzések nagyon hasonlóak! Egyetértek, megtanultuk reprodukálni a képzési folyamatot, nem rosszabbul, mint az oroszok!
  - Ez igaz! A fájdalom nagyon is valóságos! Szóval ezeket a kis állatokat le fogjuk lőni, bár sajnáljuk őket. - Vlarad lila szikrát bocsátott ki a mutatóujjából.
  - Nem, bolond, megesszük őket! - kiáltotta az elf kapitány.
  Számos lány és a hozzájuk csatlakozó idegenek rohantak a műalkotásokhoz. Mintha megijedtek volna, menekülni kezdtek. Az egész elég viccesen nézett ki. A szinte meztelen lányok különféle lényeket kergetnek, amelyek úgy néznek ki, mint egy zseniális absztrakt művészek alkotásai, és gyorsan elszaladnak. Ez talán még érdekesebb. Maga Elfaraya rohant utánuk. Szinte teljesen meztelenek voltak, csak átlátszó bugyit viseltek. A lány húsosabbnak és izmosabbnak tűnt, mint a nőstény elfek. A melle nagyobb volt, a csípője pedig görbültebb. Acélhuzalból szőtt, de nagyon kecses lábszár és lábfej megtévesztő gyengédség benyomását kelti. Vladimir utána rohant. Megelőzte, megragadta a rózsaszín sarkánál, a lány kiszabadult és rátámadt az uborka és orrszarvú keverékére. Megpróbált kikászálódni, de Elfaraya kitépett egy jókora darabot a húsból, és a szájába dobta:
  - Annyira ízletes! Miért nem akarod így megharapni Vlaradot?
  - És akkor? még nagy örömöm is van. - A fiatalember megnövelte a sebességét, és belerohant egy róka és egy rózsa keverékébe. Ennek a jóképű szörnynek parfüm illata volt. - Vladimir letört egy darabot a sziromból, és a szájába dobta. Azta! Sült fagylalt volt, nagyon kontrasztos csokoládé ízzel. Szokatlan, de bájos egyben!
  - Ó! Ez minden várakozást felülmúl! - Mondta a fiú. - Tulajdonképpen egy ilyen lakoma az egész világnak!
  Elfaraya azt javasolta:
  - Folytassuk a vadászatot!
  Az ilyen állatokat üldözni igazi élvezet. Amikor előz és üldöz egy ilyen lényt, eszeveszett szenvedéllyel. Vlagyimir kipróbálta a szilvás bikát, hosszan üldözte az ananászmajmot, és üldözte a kamillás aligátort. Minden egészen rendesnek tűnt, az állatok darabokat vesztettek és üvöltöttek, de Vlagyimir számára nyilvánvaló volt, hogy ez nem természetes állat, és az állatokat egyszerűen élelmiszer-biomasszából hozták létre, korlátozott intelligenciával.
  Ezt Elfaraya is megértette, repülés közben a lányok többször összeütköztek és megsimogatták egymás mellét. Végül Vladimir elkapta a krizantém és a kobra keverékét, és gyorsan lenyelte ennek a kígyónak a farkát. Nagyszerű is.
  Astarte odaugrott a fiatalemberhez, és ujjait végighúzta izmos vállán:
  - Nos, hogyan? Látom, tetszik az ünnepi műsorunk!
  - Igen, a manók tudják, hogyan kell szórakozni! "A fiatalember egyszerűen sugárzott.
  - És neked, emberek között lévén, úgy tűnik, sikerült humanizálnod magad? - Az elf kapitány elragadó körvonalakkal megsimogatta a harcos csupasz, erőteljes vállát.
  - Egy kis! Tudod, ha egy nyitott parfümös üveg mellett fekszel...
  - Tudom, drágám, de a változatosság kedvéért nem énekelhetsz nekünk emberi dalt! - vágott közbe a díva.
  Vladimir párszor pislogott:
  - Elvileg tudok! De hidd el: nem is könnyű!
  - Ne szégyenlősködj! Nagyon éles hangod van. Nos, mint egy sziréna, úgyhogy menj és énekeld a virágot! - Astarte hétszínű szikrákat bocsátott ki a szája mögül.
  - Mit akarsz pontosan? - értetlenkedett Vlarad.
  Astarte letört egy darabot az eperzsiráfról, maga is evett belőle, és odadobott Vlagyimirnak.
  - Nos, Vlarad, valamit, amit elénekelnek a barátnőjüknek, kinyilvánítva a szerelmüket! Régóta álmodom, hogy ezt hallom. Különben elegem van a hazafias dalokból!
  - Hát hallgathatsz!
  - Hadd kapcsoljam be a hangot!
  Astarte csettintett az ujjaival, körmei csillogtak:
  - Kezdeményezz!
  Vlagyimir eleinte félénken (hangja fájdalmasan erős lett), majd egyre merészebben énekelni kezdett:
  Szépséget akarok veled, boldogságban akarok élni,
  Adjon az Úr egy kis szerencsét!
  Este pedig bolyongok a kedvesemmel,
  Csak ne aggódj!
  
  Bojtorján van a lábad alatt,
  Illatos virágot szedtem, sárgát és pirosat!
  És dedikált verseket kedvesének,
  Legyen csodálatos minden pillanat egy álommal!
  
  Felhők vannak az égen, egy csepp a tenyéren,
  Megcsókoltalak - belemerültem a hőségbe!
  Nem tudjuk elviselni a szenvedély tüzét,
  Megtanultam elviselni a szenvedést és a kínt!
  
  A sivatag körül - ég a csend,
  Befúrja a templomot, és lefújja a tetőt a zsanérokról!
  De galambom, az örökkévalóságba repülsz,
  És hallom a szárnyak nyüzsgését a szélben!
  
  Igen, tudom, hogy igaz - nem lehet visszaküldeni,
  Ami az Édenben van, az korábban is velünk volt!
  Arcomhoz nyomtam meztelen melledet,
  Akarat és nagy erő kell!
  
  A felettünk lévő szikla komor és barátságtalan,
  És fúj a szél, gonosz hullám korbácsol!
  A forgószelek hurkokat csinálnak az égen,
  És egy nyáj sirály - egy lázadó horda!
  
  És a tekinteted megváltozott és vidám lett,
  Összekulcsoltuk a kezünket - diadal a hatóságoknak!
  Nem, nem töröm meg a szomorúságot, őszinte leszek,
  Szerencsések vagyunk, hogy egy nagyszerű országban élhetünk!
  
  Szádra csókollak - örülsz, hogy csodálhatod,
  És mindegy, értelmetlen a beszélgetés!
  A sikkasztók osszák fel a zsákmányt,
  Súlyos büntetést kapnak!
  
  És az unalmas rossz idő elvonul,
  Füstsugár festi a horizontot!
  És égő erőben találtuk magunkat,
  Nem tudtam pontosabban kifejezni a gondolatot!
  Astarte tüntetően ásított csábító szájával:
  - Az emberi dalok túl unalmasak. Ez a fő hátrányuk. Mi manók olyan viccesek vagyunk!
  - Mint bohócok a cirkuszban! - Vlagyimir elege van ebből. - Inkább táncoljuk a hopakot.
  - Nem vicces! Ezen bűn mosolyogni! - Az elf-kapitány pislogott, három szem jelent meg a tarkóján, és anélkül, hogy elfordította volna a fejét, körülnézett. - Úgy tűnik, már tele vagyunk.
  Elfaraya azonnal tiltakozott:
  - Nem szabad félbeszakítania egy ilyen nyálkás étkezést. Ez egyszerűen egy csoda a tollakban! A foton kicsi, de nélküle nem fogod meglepni a kvazárt!
  Az állatok felfalása folytatódott, Vlagyimir és Elfaraya együtt üldözték bika és csokoládé mályvacukor keverékét. Hátrarúgott, és szarvaival megpróbálta megakasztani a pimasz üldözőket. A srác és a lány különböző irányba mozgott, aztán mint két rohamosztagos: egyszerre takarták el a tetemet. Így hát újra felfröccsent, de felnyergelt és szétszakadt.
  - És hová akarsz menni tőlem, kedvesem! - Mondta a harcos kuncogva.
  - Valószínűleg egy cukorkákkal teleszórt mezőt akar felszántani? - javasolta Vladimir bolondozva.- És milyen jó süteményeket kapsz!
  A srác és a lány megette az egész bikát, egyszerűen csodálatos; hogy nem szakadt szét a gyomruk. Még ha a vadállat nem is életnagyságú, akkor is lenyűgöző. Miután végzett vele, a fiatal pár folytatta a vadászatot. Más lányok egyre gyakrabban próbálták megérinteni Vlagyimirt. A fiatalember élvezte a lányok érintéseit, egyre izgatottabb lett, megragadta a csupasz lábukat. A nősténymanók örömükben sikoltozva sikoltoztak, és megpróbáltak a nyakába ülni. Olyan erősen szagolták a legegzotikusabb parfümök ezreinek aromáit. Egyikük fejével többször hasba ütötte a srácot. Ettől az egész vadul felforgatta Vladimirt, rárohant a lányra, és mellkason harapta. Milyen kellemes érzés a szádban érezni egy nő mellbimbóját, olyan vagy, mint egy gyerek (Vlagyimir azonban sosem szoptatott), hogy a lány húsa értékesebb a rubinnál, megnyalod a nyelveddel és csodálatos, öröm - váladékozás. Olyan csodálatos íz. A lány lágy, de erős mozdulatokkal csiklandozza vissza. Ezt követően váratlanul elváltak, Vlagyimir egy tüske és egy macska keverékét fogta el.
  - Általában mindenki azt mondja, hogy a macskahús finom. Szóval megpróbáljuk. - Mondta a fiatalember, dorombolva örömében.
  Elfaraya így válaszolt:
  - Mi van, ha egy patkánnyal próbálkozol! Nem lesz menő, de szuper!
  -De nézd: patkány és alma keverékét látod. Fogjuk meg őt! Nyeljük le a csontokkal együtt.
  Vladimir bólintott, és a patkány után rohant. A farkánál fogva elkapta, az állat szívtépően vicsorogni kezdett, rúgta a mancsát.
  - Hát hova mész, te hülye! Nem csinálok veled semmit, csak megeszem! - mondta játékosan Vladimir.
  - Ne ülj a fatönkön, ne egyél a pitét! - A patkány nyikorgott.
  Elfaraya erősebben megragadta:
  - Nos, nem, kedvesem, sokkal keményebben fognak elbánni veled, mint amennyit megérdemelsz. Megnyúzzuk.
  A patkány ezt énekelte:
  - Lány, egyél teret, bolond, ropogva és előszeretettel, megeszlek!
  Elfaraya támogatta a dalt:
  - Úgy repessz, mint a fánk, atomvillanással - fing minden gond nélkül!
  Vlagyimir és a lány az egér köré zárták, és fogaikkal tépni kezdték. A földlakók rugalmas állkapcsa folyamatosan nőtt, nagy darabokat ragadva. Ezt megfigyelve más elfek is elkezdték szaporítani a krokodilok száját. Minden rendkívül groteszknek tűnt, és megdöbbentette a fantáziát a maga extrém aplombijával.
  Elfaraya énekelte:
  - Valószínűleg a következő életben, amikor tigris leszek, megeszek egy oroszlánt.
  Vladimir az ujjával mutatott:
  - És itt van az oroszlán, látod, egy nagy málnával van keverve!
  A lány még nyájasabb hangon énekelte:
  - A csillagok között virágzik a málna, az ágakon kvazár termés dagad! Parsec csillaghajókat szült, és csapást mért az univerzumra!
  A fiatalember és a lány már rosszul érezte magát a különféle húsoktól, krémektől és mártástól, csak megőrültek.
  - Fel fog robbanni! Ó, felrobbantjuk az univerzumot! És kis kvarkokra bontjuk nyilakkal! Kiszakítunk és megölünk száz szexmilliárd különböző élőlényt!
  Chrizzly beszólt:
  - Felejtsd el a méltóságodat!
  - Szögezd a posztra! - Elfaraya odaugrott Chrizzlyhez, és mezítláb megragadta az elf orrát. - Nos, hogy tetszik?
  - Olyan jó az illatod! Mint az ősi dalban: Ó, micsoda lábak, az ágyék alá tudnak vágni!
  Ne félj, bébi, lesz egy hiperfaszunk!
  A mulatság úgy tűnt, örökké tart. De még az elfek is jóllaknak, és fokozatosan elült a zaj. A lakomát túlélő állati gyümölcsök visszarepültek a mennyezet repedésébe. Vladimir filozofikusan mondta:
  - Az állatvilág élelmiszerekre és evőkre oszlik, az emberek világa csak a gyomruk méretében és a pirítós jelenlétében tér el!
  Elfaraya válaszul csak a fogait mutatta meg. Úgy tűnt, sokkal hosszabbak és élesebbek lettek.
  Astarte rendkívül elégedetten megkérdezte:
  - Hogy tetszett, elvtársak?
  Elfaraya vízilómosolyt sugározva így válaszolt:
  - Csak a megfelelő mennyiségű szórakozás! Olyan, mint egy képregényben, az étel jól felfal, és egyben viccesen énekel.
  Astarte elmosolyodott:
  - És most mi, manók szeretkezünk. Hé Vlarad, akarsz szeretni?
  A fiatal harcos sugárzóan válaszolt:
  - Természetesen! Még több!
  Az elf kapitány izgatottan vergődve búgta:
  - Akkor repülj hozzám, kedvesem! Egyszerre hárman leszünk, ennek le kell nyűgöznie!
  Vladimir viccelődött:
  - Véleményem szerint a legjobb, ha egy nő három férfival van egyszerre. Vagy ami még jobb, készíts egy nyolcast.
  Astarte felsóhajtott:
  - Kevés emberünk van, de egy hasonló probléma megoldható robotok segítségével. Szóval, kicsim, ne légy ideges. Repülés közben szexelt?
  - Tanultam! - Vlarad nem akart újoncnak tűnni.
  - Akkor kezdjük!
  A lány rárontott Vlagyimirra, és testük labdává fonódott össze. Ezzel egy időben speciális folyékony fém kiborgok repültek be a terembe. A lányok maguk támadták meg őket, vagy az idegeneket. A zaj és a lármázás elképzelhetetlen volt, de aztán szólni kezdett a zene, és az elfek testét különböző színekre festették. A mozdulatok rendezettek lettek, és nem lettek annyira vad. Mindenki jól érezte magát, Vlagyimir pedig egyszerűen lenyűgözött, a szerelem szárnyain csapkodott a boldogság végtelen óceánjában.
  Amíg azonban az elfek jól érezték magukat, elbűvölő csillaghajójuk belépett a kalózszektorba. A számítógép vékony csikorgással ébresztette fel a kalózmegfigyelőt.
  - A 63-94-18 szektorban egyetlen célpontot észleltek. A Kecskekapu felé halad.
  - Jelentkeznünk kell a kapitánynál. "A srác, aki úgy nézett ki, mint egy macska és egy teknős keveréke, remegő kézzel kapcsolta be a hologramot.
  . FEJEZET 23. sz.
  
  Egyszerű ételnek tűnt, nyers hal és osztriga, de annak az embernek, aki nem ette meg mind a tizennégy ciklusát, amikor gyerekkatona volt, és brutális gyakorlatokon ment keresztül, ez már valami! Az osztrigahús enyhén sózott, jódízű. Nem kell hozzá fűszerezés. A lány erőteljesen rág, és lenyeli a húst. A gyomor felmelegszik, kellemes töltelék jelenik meg. Mirabelle mozogni akart, az étel energiát adott, bár néha ez éppen ellenkezőleg, súlyhoz vezet. A lány megcsinálta a hasításokat, széttárta a lábát, és képzelete elképzelte, hogy két jóképű srác masszírozza a bokáját és a lábfejét. Ó, olyan jó lenne érezni a forró, erős testek érintését. Felnőtt, teljesen egészséges teste van, ahogy kell, a legkisebb hiba nélkül, és szerelmet akar! Azonban kíváncsi vagyok, ki van a hajón? Mivel ez egy másik univerzum, előfordulhatnak szörnyek. Igazi félelmetes szörnyek, amelyek képesek felfalni egy édes lányt. Még magot sem hagyva, büdös szájjal.
  Általában véve milyen szörnyekkel körülvéve élni? Vagy túlélni? Nem vonzó az a kilátás, hogy egy másik univerzumban fejezed be az életedet, az újjászületés reménye nélkül! A lány óvatosan közeledni kezdett a hajóhoz, a fák mögé bújva. Vajon ki az? Egyszerű kereskedők, hadihajók vagy kalózok.
  A lány látása nagyon éles volt, bár egészen emberi. Több tengerészt is észrevett. Egyikük egy csíkos lény volt, ragadozó macska fejével. Ettől Mirabela azonnal megremegett. Ha az evolúció más utat járt be, akkor egy főemlősnek sokkal nehezebb kapcsolatba lépni macskaféle ragadozókkal, mint rokonaival. Másrészt egy lány számíthat arra, hogy elmegy egy istennőért, de... Ez valahogy naiv, főleg, hogy nagy valószínűséggel valami vicces állatként fogják fel.
  A brigantin megingott. Itt vannak a többi tengerész. Hát nagyon festően vannak felöltözve, sokan félmeztelenek, izmosak. Fiatalok és nem túl fiatalok, de úgy néznek ki, mint emberek. Egyszerűen ijesztően néznek ki. Nevetséges kötések vannak a fejükön, a pofájuk heves, sokuk ráncos, szőrös. Újra felvillan köztük a tigris és néhány bogár. Vagy inkább olyan lények, mint a skorpiók. Nos, ez egy olyan dolog, ami egyértelműen nemzetközi. Csak a jelmezek keltenek kellemetlen asszociációt. Nos, igen! Ezek tipikus kalózok. Így mutatják be a retro filmekben. Ó-ó-ó-ó! Találja meg magát egy lakatlan szigeten, amelyet tenger és kalózok vesznek körül. Ha Mirabela az előző testében lett volna, habozás nélkül nekivágott volna ezeknek a freebootereknek. Miért kell félbeszakítani őket? De miután egyszerű emberré vált, harcoljon legalább száz egészséges férfival? Nem, nem őrült. És általában, mit tegyen egy meztelen nő férfiak jelenlétében? A kalózokkal való találkozás nem sok jót ígér. Először a csoportos nemi erőszak, aztán a halál. Igaz, lehetséges egy lehetőség: eladás háremnek. Ez utóbbi nem is olyan rossz. De van itt még néhány árnyalat. Először is, ha vannak háremek a világon, lehet, hogy protestáns erkölcseik vannak, és rabszolgaként végezhet egy ültetvényen vagy kőbányában? Ez az első! Másodszor, amikor olyan sok éhes férfi van egy gyönyörű nő körül, nehéz elkerülni az erőszakot. Általában kellemes vagy sem? Egyes romantikus regényekben a nők szenvedtek ettől, máshol viszont éppen ellenkezőleg, élvezték! Ez valószínűleg nagyban függ a testtől, de a teste rugalmas...
  Mirabela látta, hogy több, vagy inkább három csónak elvált a brigantintól. Ez egyre érdekesebb volt. Talán nézni a kalózokat? Ez is erős lépés, mintha homlokon ütnék egy csillaghajóval. Egy lány a magas társaságból, nehéz elkerülni a magányt, és a középső nevén szólítanak, ha meg akarsz dugni valakit!
  Mirabela öklével arcon ütötte magát: micsoda piszkos és vulgáris gondolatok! Nem, ez biztosan nem lehetséges.
  A csónakok egyre közelebb kerültek. Itt simán kikötöttek a narancssárga homokpadhoz. Mirabela harminchat embert számolt meg. Hárman állatok voltak, ketten úgy néztek ki, mint egy páncélozott, egyenesen sétáló teknősök, a többiek pedig, bár meglehetősen vad megjelenésűek, emberek voltak. A lányt ez nem különösebben lepte meg. A legtöbb esetben a többi bolygó evolúciója az emberszerűség felé hajlott. Ugyanazok a tündék, a legelterjedtebb faj az univerzumban, megkülönböztethetetlenek az emberektől, különösen akkor, ha a fülüket eltakarják. Ki tudja, talán ezek a kalózok elfek? Nem is olyan rossz, hogy az emberek és a manók keresztezhetik egymást, és termékeny utódokat nemzhetnek.
  A banditák elkezdtek kirakodni a csónakokból, üres hordóik voltak, ami megerősítette vágyukat az édesvíz utánpótlásra. Több ilyen konténer a földre gurult és megpördült. A kalózok kiugrottak a csónakokból, és elkezdték vonszolni őket a part aljára. Aztán Mirabela látta, hogy három kalóz béklyóba került. Szerénytelenül kilökték őket a csónakokból, és az erdő mélyére hurcolták őket.
  A lány füttyentett:
  - Ebben van valami! Mégpedig a nyers erő kultusza. Általában előfordulhat, hogy a kalózok előkelő foglyokat fogtak el, és váltságdíjat akarnak kapni értük.
  A lány gondosan figyelte a mozdulatokat. A kalózoknak nehézkes muskétáik voltak, amelyek körülbelül a 16. századból származtak, de fő fegyvereik a szablyák, horgok, balták és széles kardok voltak. Muskéták elérhetősége; Ettől kellemetlenül beszívtam a hasam gödrébe. Új húsa sebezhető, és ha egy darab ólom kerül a fejébe, az nagyon rossz lesz. És a személyisége eltűnik valaki más univerzumában. Az igazság a jövőben lehet, hogy birodalma meg fogja hódítani ezt az univerzumot. Akkor feltámad! De ebben az esetben: olyan bűnként kerül az alvilágba, amely nem engesztelte meg. Legyen virtuális. Ráadásul a kínzásnak csak egy kis részét látta. A jövőben a kínzás még brutálisabbá és kifinomultabbá válhat. Hiszen ha egyszerre hét formában tudsz kínozni, akkor ki garantálja, hogy millióban, de még milliárdban sem! Az emberi elme nagyon találékony a kínzásban, és nagyon gyakran magából a folyamatból szerez örömet. A férfiak szeretik kínozni a nőket, a nők szeretik kínozni. Ez már generációk fétisévé vált. A lány némán mozgott, szinte négykézláb, aztán hirtelen eszébe jutott a szőlőre ugrálás megtanulásának folyamata. Kvazár! Úgy tud siklani és mozogni, mint a dzsungel királynője, itt sok a szőlő!
  És itt jönnek a majmok. Aranyos kis állatok zöld vagy lila színben. Az ágak mentén suhannak, hasonlóan a földiekhez, csak sok a farkuk, három-négy! A lány vidáman mosolyog, és még orrot is vág rájuk. A majmok utánozzák, megismétlik a mozgását. Vicces lények.
  A lány mezítláb kitép egy narancssárga banánt, és keze nélkül sikerül meghámoznia. A majmok sikítanak örömükben. Mirabelle jól érzi magát, és megdobálja őket. A majmok válaszul diót dobnak. Van nevetés - mindenki nagyon ünnepi!
  De úgy tűnik, a foglyok nem szórakoznak. Egy kis dombhoz vitték őket, és a fákhoz láncolták. Hat kalóz maradt mellette, egy vadállat arcú. Két asszisztense tüzet kezdett gyújtani. Egy másik nagyon sűrű, bár alacsony kalóz hozott egy doboz szerszámot.
  Mirabela suttogta:
  - Ezek láthatóan valamiféle eszközök!
  A lány a tetején lebegett, és most már alaposan megvizsgálhatta a foglyokat.
  Egyikük egy öregember volt, nagy kopasz fejjel és ritkás, ősz szakállal. A szemek azonban fiatalnak és elevennek tűntek. Barnulástól szinte fekete arc, sok apró ránccal. Mirabela látott már öregeket, csak a filmekben. Természetesen az öregség senkit nem tesz széppé, és a lány némi sokkot és borzongást élt át. Valóban ilyenek voltak valaha az emberek? Szörnyű, nem lehet így terrorizálni az embereket - a kegyetlen természet. Mirabela arra gondolt, ha megragad ebben az univerzumban, megöregszik? Ez a kérdések kérdése? Természetesen nem akartam ráncos, görnyedt öregasszonynak tűnni. Ez talán meghaladja az erejét, egy ilyen kilátás megőrjíthet! Az átkozott öregség megszentségtelenítette az ilyen tulajdonságokat!
  A második fogoly éppen ellenkezőleg, nagyon fiatal volt! Tulajdonképpen egy tinédzser fiú: körülbelül tizennégy-tizenöt éves. Hosszú szőke haj, csokoládé, izmos, meztelen felsőtest, slab hasizmok. Fiatal Apollóra hasonlított, és amikor ránézett, Mirabela szíve hevesebben kezdett verni. Igaz, a fiú alacsonyabb nála, és még nem elég érett, úgy néz ki, mint egy utolsó éves gyerek katona. Figyelembe kell venni, hogy a legtöbb kalóz semmiképpen sem jóképű, bár meglehetősen egészséges. Vajon ki az? Talán egy kabinos fiú! A kalózregényekben általában a kabinos fiúk játszanak fontos szerepet. Igaz például Sabatiniben: nem volt helye tinédzser hősnek. Nyilván nem volt divat akkoriban!
  A harmadik résztvevő zöld, békaarcú volt. Lábai helyett uszonyai és karmos kezei voltak. Igen, tipikus béka a gyerekrajzfilmekből, kicsi termetű, talán még egy kabinos fiúnál is kisebb. Furcsa, nemes ember lehet. Valamiféle békakirály. Hmm igen! Érdekes felvételek gyűjtve.
  A fő kalóz tigris arccal elővett valami kalapácsszerű dolgot, és felmordult:
  - Most süsd meg a kabinos fiú sarkát!
  A fiú váratlanul merészen válaszolt:
  - Nem kabinos fiú vagyok, hanem kapitány!
  A vaskos kalóz mély hangon így szólt:
  - Nálunk, a szerencse harcosainál bevett szokás, hogy akit a csapat választ, az a kapitány! Ezt nem értetted meg, Arcephalus!
  A fiú nem adta fel, megpróbálta eltörni az őt megkötő rudakat. A test megrándult a feszültségtől:
  - Amikor apám haldoklott, mindannyian megesküdtek, hogy felismernek kapitányként!
  A tigrisfejű kalóz vidáman válaszolt:
  - Csak kabinos fiúnak kell lenned. Nedves a fül mögött! Tinédzser vagy, mered rákényszeríteni magad a kapitányságra!
  A fiatal kapitány: megvetően mosolygott:
  - Nem küzdök rosszabbul! Miért, amikor tisztességes párbajt ajánlottam a Vérszívónak, gyáván visszautasította!
  A tengeri rabló egy friss, kék levelű gallyat vágott le szablyájával:
  - A kardharc, vagy lövöldözés a muskétákkal túl vak! Bármilyen esély lebuktathat téged, de egyébként korlátolt vagy, és teljesen megsértődsz ránk. Nagyon régen megöltünk, de most tudnunk kell; ahol apád a Gross-Cardinal kincseit rejtette. Egyelőre csak életben tart. Ha elmondod, itt hagyunk téged és a barátaidat ezen a szigeten. Rengeteg élelem van itt, és sokáig fogsz élni, és ha nem, akkor elég idős vagy ahhoz, hogy elképzeld a következményeket.
  Az öreg rikácsolt:
  - Ne mondd el neki! Ebben az esetben azonnal megölünk!
  A tigriskalóz kitárta a fogát:
  - Fogd be Dot! Ha okosabb lennék, csatlakoznék hozzá. Te és ez a kis béka vagy az egyetlenek, akik hűek maradtak a balekhoz, és ezzel aláírták saját halálos ítéletét.
  Dot komoran válaszolt:
  - Öreg vagyok, és amúgy sincs sok hátra. Hadd haljak meg, de senki sem fogja azt mondani, hogy Dot életében legalább egyszer megszegte a szavát!
  - Micsoda érzelmek! Csak ellenséged könnyei adhatnak több aranyat a pénztárcádhoz!
  A kalóz fenyegető mozdulatot tett:
  - Nem hiába hasonlítják a női könnyeket a gyöngyhöz, értékesek, mert pénzre válthatók! - Mondta Arcephalus fiú, váratlan bölcsességet mutatva. - szóval tévedsz!
  A kalózvezér egy feszítővasat mártott a tűzbe:
  - Most könnyezni fogsz! Vagy mondd meg, hol van a kincs. Vagy a vad örömteli életét, vagy a kegyetlen halált választja.
  Arcephalus nevetett:
  - Csak egy választásom van, a méltó és a méltatlan halál között! A vérszívónak semmi oka, hogy életben hagyjon. Hiszen ha elhagyom a szigetet, akkor természetesen bosszút állok rajta, és ő egy gyáva. A bátorság mindig nemes - a gyávaság senkit sem kímél!
  A tigris felkiált:
  - Szóval nem kíméllek! Most üvölteni fogsz a fájdalomtól! - Felkapta a forró vasat a tűzről.
  A vaskos kalóz egy mozdulattal megállította:
  - Túl korai még tüzet használni! Először egy egyszerű verés.
  A vadállat elégedetlenül felmordult:
  - Oké, hosszabbítsuk meg az örömöt!
  Miután kivették a korábban előkészített rudakat és megnedvesítették őket vízzel, a kalózok korbácsolni kezdték a fiút.
  Arcephalus kissé feszülten mosolygott, és minden megjelenésével azt akarta mutatni, hogy nem fáj, bár az erős és izmos kínzó kalózok tudták a dolgukat. Szinte azonnal levágták a bőrt, és kiömlött a vér. A srác azonban csak a fájdalmát leplezve csengő hangon így szólt:
  - De elég gyenge vagy! És nem tudsz rendesen ütni!
  A tigrisfejű kalóz ostorával a fiú lábába vágta, majd arcát végigvágta:
  - Mondd, hol van a kincses térkép!
  A fiatalember kinyújtotta a nyelvét:
  - A te tetves bundádban!
  A vaskos kalóz ezt parancsolta:
  - Elég! Most szórjunk sóval a sebeket!
  Fehér por hullott a csíkos hátára. A fiú szeme összeszűkült, fájdalom látszott rajtuk, de a szája továbbra is mosolygott. Amikor végre a véráztatta réteg beborította.
  Tigris Kalóz megkérdezte:
  - Na, most majd beszélni fogsz!
  A fiú felsikoltott:
  - Csak nevetni fogok!
  - Nézd, te vadállat!
  A tigriskalóz elővett egy forró vasalót, odament a fiúhoz, és a csupasz, kissé poros sarkára tette. A fiú görcsösen kinyitotta a száját, levegő után kapkodott, de aztán becsukta, és hatalmas erőfeszítéssel mosolyra húzta ajkát.
  A vaskos kalóz, mint egy gondoskodó tanár, megjegyezte:
  - Ne nyomja túlságosan a forró vasalót a sarkára. Ha a láb bőre teljesen leégett, a fájdalom tompa. Itt gyengéd, mintha simogató mozdulatokra van szükség. És nem maga a sarok esett le, hanem túl durva, a lábfej puha oldala. Akárcsak egy szelíd lány.
  A tigriskalóz a fiú jobb lábát kezelte. Megpróbálta egyenletesen felperzselni. Vörösen izzó fogót kapott, ami a fiú apró ujjai köré csavarta. Kicsit meghajlítottuk és megfordítottuk. Arcephalus a szenvedés ellenére izzadság folyt le az arcán, feszült volt, nem is nyögött, pedig a tigriskalóz tudta a dolgát, érzékeny helyeket keresett.
  Égő szag terjengett a levegőben, az illata finom volt, kellemesen csiklandozta az orrlyukat. Mirabela mintha elvarázsolt volna, általában az égettség szaga kellemetlen, de most egyszerűen finom, simogatja a lány érzékeny orrát, nem úgy, mint ezek az izzadt kalózok férfitestei.
  A jobb láb után a kínzó varázsolni kezdett a balra. Maga a kínzás folyamata kellemes és izgalmas volt számára, de bosszantó volt, hogy az áldozat nem is sikoltozott.
  A vaskos kalóz látta, hogy a fiúnak nagy fájdalmai vannak, és alig bírta elviselni, és azt javasolta:
  - No, mondd meg, hol van a kincses térkép. Akkor nem kínozunk. Még akkor is, ha a halál könnyű. Csaj-csaj és a mennyországban vagy. És így még sokáig kínozni fogunk benneteket.
  A fiú élesen válaszolt, szemében határozottság látszott:
  - Karó a szádban, nem kincs!
  A kalóz hangja a sértés ellenére még halkabb lett. Egy szerető apához hasonlított, aki szeretett gyermekét keserű gyógyszerre akarta kényszeríteni:
  - Hülyeség ellenállni! A titkot még megtudjuk, de te csak szenvedni fogsz! Ne aggódjon, különböző módokon fogunk megcsonkítani téged. Még ha makacs is vagy, nem ölünk meg, de megnyomorítunk azzal, hogy a szigeten hagyunk.
  A fiú csak kinyújtotta a nyelvét:
  - Tessék!
  Mirabela suttogta:
  - Lovag! Csak Othello! Nem, Jeanne of Arc!
  - Akkor még rosszabb lesz neked! Kölyökkutya! - Sokkal élesebbé vált a másik univerzumból származó filibuster hangszíne.
  Kalóztigris végzett a bal lábával, most az egész lábfejét nagy hólyagok borítják, ami nagyon fájdalmas. Igaz, a hólyagok néhány napon belül elmúlnak, de annyira fájdalmas.
  A vaskos kalóz megjegyezte:
  - Milyen jó munka!
  A tigriskalóz fogta a vörösen izzó fogót, és felkapta a fiú bordáját, elkezdte csavarni, megpróbálta eltörni!
  Erőteljes asszisztense megállította:
  - Kicsit később megtesszük neki! A kínzásnak változatosabbnak kellene lennie. Különösen a test alsó részét kezeltük, és most miért ne kezelnénk a felső részt a szimmetria érdekében.
  A kínzósegéd mély hangon mondta:
  - Egyébként nálunk is van egy hasonló készülék! "Elővett egy láncot éles acélcsillagokkal. - Tekerjük a fej köré...
  - Add nekem! - kiáltotta a tigriskalóz.
  A vaskos korzár tiltakozott:
  - Inkább én! Ez a fej, nem a lábak! Ha egy kicsit megnyomja, a koponya szétreped, és ilyen sérülésekkel gyorsan meghal. Nekünk fontos, hogy ne öljünk, hanem hogy megtudjuk a titkot!
  A tigris csalódottan felüvöltött:
  - A pokolba ezekkel a kincsekkel. Raboljuk ki a sajátunkat! Micsoda csoda ez, ez a durva arany!
  A filibusterek vezetője a fejét rázta.
  - Nem csak arany van ott! Azt mondják, hogy a halhatatlanság talizmánja van!
  A tigriskalóz nevetett.
  - A halhatatlanság talizmánja, miért halt meg akkor?
  - Még nincs szüksége különleges kavicsra, hat van a talizmánban, a hetedik hiányzik! Szeretnél halhatatlanná válni?
  - Természetesen! Hú, bárcsak meggyógyultam volna! Egy egész háremem lenne! Nincs három egész hárem! Ez mind olyan nagylelkű lenne!
  A fő kalóz a földbe szúrta szablyáját:
  - Nos, semmi, nem kell sietni! A lényeg az, hogy a fiú ne őrüljön meg. Ha sokféleképpen és hosszan kínozod, és pihenteted őt a kínzástól, akkor kiönti a kinyilatkoztatás forrásait.
  Arcephalus motyogta:
  - Soha nem fogom bevallani neked! És ne reménykedj! Az ilyen gazembereket jobb halhatatlanná tenni...
  - Hová mész?
  A fiú feje köré lánckerekes láncot tekertek, rögzítették és elkezdték csavarni. A zömök kalóz ravaszul elmosolyodott. A vastüskék fájdalmasan belemélyedtek a koponyába, letépték a bőrt. Ezzel egy időben a kínzó megpróbálta eltalálni az idegvégződéseket és összenyomni az artériákat.
  Arcephalus erősen lélegzett, homlokáról vérrel kevert verejték csorgott, szeme ragyogott. A kalóz vagy erősebben megszorította a fejét a lánccal, vagy éppen ellenkezőleg, gyengítette a nyomást. A mozgás egyre ritmikusabb lett. A hóhér asszisztensei felforraltak egy vasbögrét, és gőzölgő vizet kezdtek önteni a véres fejre. Arcephalus megpróbált kitérni, de a forrásban lévő víz megégette érzékeny, szakálltalan arcát.
  - Szóval hol a térkép! Tudjuk, hogy apád rajzolta! Szóval szólj! Szabadítsunk fel!
  A fiú a kínzó arcába köpött. Hátraugrott, és háromemeletes trágársággal káromkodott, nyálat permetezve:
  - Megtörlek, kölyökkutya! üvölteni fogsz!
  A fiatalember megtört hangon sikoltott:
  - Nem fogok! Te fogsz nyafogni és kegyelemért könyörögni, amikor akasztófára akasztanak vagy felkarolnak!
  A vaskos kalóz arcon csapta a fiút, és hirtelen megnyugodott:
  - Ne számíts arra, hogy annyira feldühítesz, hogy gyorsan végezek veled. Láttam már ilyen bátor férfiakat, akiket szándékosan ugratnak, abban a reményben, hogy új kínzásokra térnek át, és a test nem fogja bírni. Tévednek, ha így gondolják! Természetesen lesz kínzás, szigorúan ütemterv szerint, és úgy válaszolsz nekem, mint a szamár a gyónásban!
  - Nem kapod meg! - csattant fel a fiú.
  Tigris Kalóz a következőket javasolta:
  - Törjük el az ujjait, a kezünkön!
  - Korán van! Túl korai, még nem préseltem ki a fejét.
  A kalóz erősebben nyomta a láncot a fején, és a fiú hirtelen elernyedt, elvesztette az eszméletét.
  - Basszus! Kicsit túlzásba vittem! Nos, hagyd, hogy pihenjen, és megküzdünk ezekkel a sasokkal.
  A kis béka felsikoltott:
  - Igen, nem tudok semmit!
  A tigriskalóz ijesztő hangon ordított?
  - Mondd el, amit tudsz, különben megsütjük az uszonyodat!
  - Mindent elmondok! - A béka nyikorgott.
  - Na, mondd meg, hol van a térkép!
  A kétlábú béka megrándult:
  - Nem tudom!
  - Add ide a fogót! - A kalózok mintha még örültek is az új áldozatnak.
  A kis béka nyikorgott:
  - Hát honnan tudhatnám!
  - Hogy is mondjam, ez a balek a barátod!
  - Vagy inkább a szolgája vagyok!
  - A kapitányt is kiszolgáltad, ami azt jelenti, hogy hallottál néhány dolgot, például frázistöredékeket, tippeket! Olyan?
  - Elvileg igaz, de...
  A vaskos kalóz a kezébe vette a fogót, és a forró vas könnyedén megérintette a béka hártyáját. Halk sikítás hallatszott:
  - Ó, kérlek, ne! mindent elmondok!
  - Eltöröm a végtagodat, ha hülyeségeket beszélsz!
  A kis béka úgy nyikorgott, mint az egér:
  - Tudok valamit!
  - Pontosan mit?
  - Hol lehet térkép?
  Az öreg azt suttogta:
  - Ne mond!
  A kis béka felsikoltott:
  - Mi lenne jobb nekünk, ha halálra kínoznának minket! Nézze meg a hólyagot az uszonyomon.
  - Szóval jobban szereti a gyors halált? - sóhajtott az öreg.
  - Hát, azt hiszem! Melyik másik kalóz tud, mint én, víz alatt lélegezni, és rakományt hozni az óceán fenekéről. Szükséges tengeri farkasként bevesznek a bandába! Olyan emberekre van szükség, mint én! - Büszkeség csengett a béka hangjában.
  Dot csak megrázta kopasz fejét:
  - Hiábavaló álmok!
  A tigriskalóz ugatott:
  - Ha Tili nem hazudik, akkor megkíméljük az életét, és szokás szerint visszafogadjuk a tengeri testvériségbe! Szolgálata kárpótol a jogsértésért.
  A kemény kalóz megerősítette:
  - Legyen úgy! Tili éljen, ő akkor is segít rajtunk. Mondd, hol van a térkép?
  - Ez egy farkaskölyök. - A kis béka Arcephalusra mutatott. - Egy agyagtartályba rejtette és kidobta a vízbe. Csak egy dolog jutott eszembe: ez az a hely, és kaphatok egy térképet. Végül is nem félek a mélységtől.
  A kövérkés és tigris kalózok egymásra néztek:
  - Úgy tűnik, üzletre gondol! Vagy csak halogatni akarja halála óráját. Mindenesetre be lesz melegítve!
  Tigris Kalóz kijelentette:
  - Természetesen nem hiszünk neked, de adunk egy esélyt! Olyan kicsi, hogy a varangy lélegezni tud!
  A kis béka motyogta:
  - Nagyon kedves vagy hozzám!
  A tigris rettenetesen csikorgatta a fogát:
  - Ne pofázzon! Megtévesztés esetén te halsz meg utoljára, de olyan legyekben, hogy a halál szabadulás lesz számodra!
  - Jaj, mindenki meg akar szabadulni valakitől! - motyogta a varangy.
  - Fogd be! Megmutatod nekünk az utat! Most kioldjuk.
  Leoldották a kis békát, miután kötelet kötöttek a nyakába. Enyhén bicegve kezdett énekelni egy dalt!
  Aki nem kalóz, az gyenge!
  Az orrlyukai egy görbe morzsa!
  Pirittigris üvöltött:
  - Igen, amikor bezárják a torkod! Már elege van az idiótából! Vagy az udvari karba akarsz menni, feljebb a fecskékre!
  - Ki ígérte, hogy én halok meg utoljára! - vicsorgott Tili.
  - Természetesen én vagyok az!
  - Szóval nyugodt vagyok! A Zöld Herceg egy harcos! - A kis béka a helyszínen ugrott.
  - Fogd be! Amíg jól vagyok!
  A lány egy ágas pálmafán ült, mohón nézte a kínzás képét. És tetszett neki. Valahogy a kínzásról készült képek különleges hatást keltenek, különösen, ha egy gyönyörű fiút kínoznak. Most Mirabela rájött, hogy tenni kell valamit. Végül is a kalózok kincseket találhatnak, és megölhetik a szükségtelen tanúkat. Négy bandita még mindig a fák mellett állt. Nem tűnik soknak, de erősítések jöhetnek a segítségükre. Még kár, hogy a fiú olyan bátor, soha nem kiáltott fel, ami azt jelenti, hogy a zaj felkelti a figyelmet.
  A lány némán ereszkedett le a pálmafáról. Arcephalus magához tért, és elfordította sápadt, véres arcát. - mondta mérges vigyorral a kalóz hóhér.
  - Tili barátod szakított, és most már pontosan tudjuk, hol van a kincs! Szóval hiába szenvedtél, te bolond!
  - Hazudsz! - suttogta alig hallhatóan Arcephalus.
  - Hová tűnt a barátod? Látod, elvitték!
  A fiú körülnézett, megijedt! Megmozdult, az ostortól meggyötört vállai remegtek:
  - Még mindig nem találja meg a kártyát!
  A kalózok undorítóan vihogtak:
  - És nem is igazán szükséges! Most magunkat kínozzuk meg, te bolond. Mit szólnál a kivágott szemekhez?
  - Rossz vicc! - Vágja le fiatalember.
  - És kész is van!
  Mirabela felkapott két nehéz követ, és a kezébe nyomta. Az egyik kalóz egy kicsit arrébb sétált, és ivott egy kortyot egy kancsó borból. A lány mérgesen mosolygott:
  - Semmi sem üríti ki úgy a zsebeit, mint egy teli pohár!
  Mirabela, mint mindig, hangtalanul odaugrott a kalózhoz, és az ujjával a nyaki artériát találta el! Felemelte az elejtett kancsót, és a helyére tette a banditát. Meglepett, hogy a test úgy tűnt, emlékszik néhány képességre. Aztán felvett egy büdös kalózsálat és egy csúnya izzadságszagú kabátot (és hogy viselik ilyen melegben).
  Remegő léptekkel kilépett a kollégáihoz, és felmordult:
  - Talán ihatunk egyet! És akkor ők...
  A lány szó nélkül ágyékon rúgta az egyik kalózt, egy agyagedénnyel lehajtotta egy másik kalóz fejét, a harmadikat pedig röviden, de élesen a halántékon ütötte öklével. A kalózok összeomlottak, Mirabela kitárta a fogát:
  - Nos, hogy elfújtam őket!
  A fiú felnézett, a lány letépte a sálját és levette a kabátját, és lenyűgöző meztelenségében találta magát.
  - Egy istennő vagy! - kiáltott fel Arcephalus.
  - Talán! Vagy még menőbb, mint az istennők! - bólintott Mirabela. - Harcos lány vagyok.
  Arcephalus felfalta a szemével. Fiatal kora ellenére egy kalózkapitány bátor és korán érő fia biztosan nem volt szűz. De alapvetően korrupt, szinte szabad kurvák voltak. Jók, de nem esztétikai élvezet. Ráadásul még képeken sem látott még ilyen hajat. Maga a test talán túl izmos, ugyanakkor rugalmas és mozgékony. Minden sportoló irigyelni fogja az ilyen kiemelkedő izmokat. A mellek teltek, magasak, enyhén felfelé ívott, skarlátvörös mellbimbókkal, a hasizom csempézett, az erek látszanak, a lábak csak izomkötegek. Ugyanakkor a lány tele van erotikus erővel, erőteljes combjain izomhullámok futnak végig. Ó, micsoda test! A fiú pislogott, és lerázta magáról a rögeszmét, hogy gondolatai mennyire alkalmatlanok erre a pillanatra.
  Mirabela közben kinyitotta a béklyókat. Hosszú körömmel csinálta. A primitív világok harci műveleteinek kiképzési programja igaz, hogy másodlagos jellegű volt, de a lány emlékezett az összes mozdulatra. A bilincsek meglehetősen primitív módon záródnak és nyílnak, ezért meglehetősen drágák: senki sem akarja halott foglyokon hagyni. Miután kiszabadította magát, a fiú tett néhány lépést, mezítlábát nagy hólyagok borították, de a puha fű enyhítette a fájdalmat, és általában Arcephalus számára ez nem volt idegen. A fiú szigorú apja gyakran megkorbácsolta, és gyakran ostorral csapkodta a csupasz sarkát, így hozzászokott a fájdalomtól.
  Mirabela megkérdezte:
  - Maga is mehet!
  - Férfi vagyok! - válaszolta büszkén a fiú. Felkapta a tőrt, és végzett két döbbent, de még életben lévő kalózsal. A fiatal harcos ezt teljesen ismerős mozdulattal tette.
  - Úgy tűnik, te ölted meg ezt a kettőt! De az ilyen söpredék nem szennyezheti be a Viktória bolygót.
  Mirabela, akit meglepett a fiatalember nyugalma, megkérdezte:
  - Gyilkoltál már embereket?
  A fiatal filibuster megvetően motyogta:
  - Természetesen! Még nők is! Ez a kettő a tizennyolcadik és a tizenkilencedik.
  A lány elpirult:
  - És úgy tűnik, ez az első alkalom, hogy megöltem embert. Öklével a halántékon ütött, ahogy csak tudott, és halál volt, kicsit gyengébben kellett volna ütnem. Igen, és az biztos, hogy a nyaki artériát találta el, jobb lett volna kicsit ferdén menni.
  Arcephalus megjegyezte:
  - Igen, talán jobb lett volna megkínozni őket, már csak a bosszúérzés miatt is. Ezek a hülyék úgysem fognak semmilyen értékes információval szolgálni.
  Mirabela tiltakozott:
  - Kínzás csak bosszúból: nem túl szép. Fizikai hatás: oktatási vagy oktatási jellegű!
  A fiú felhorkant:
  - Szóval felnevelem őket!
  Dot nagypapa elég vidám hangon mondta:
  - Ne légy hülye! Most már hárman vagyunk! Huszonkilenc ellenfelünk van a szigeten, és további száz a hajón! Vagyis ha ez a lány nincs egyedül...
  Mirabela elfintorodott:
  - Egyedül vagyok veled! Egyedül!
  - Ez rossz! - vakarta meg kopasz fejét Dot. - A sziget meglehetősen nagy, dombokkal és dzsungelekkel körülvéve. Elvileg ki lehet ülni. Soha nem fognak örökké keresni minket.
  Arcephalus dühében öklével a fába csapott:
  - Nem! Ez a brigantin az én jogos hajóm, és nem engedem, hogy olyan söpredékek uralkodjanak rajta, mint a vérszívók. Soha nem adom át a hatalmam senkinek! Nagy árat fizettünk érte.
  Mirabela megjegyezte:
  - Te vagy a volt kapitány fia!
  Arcephal bólintott:
  - Igen! De a mi hatalmunk nem örökletes. Egyszerűen ismerve és tisztelve apámat, és látva, hogy méltó harcos vagyok, megfogadták, hogy engem választanak kapitánynak. De így történt, hogy a Vérszívó Tigris Kalóz átvette a hatalmat. Meg voltam döbbenve, megbilincseltek és megkínoztak. Aljas jobbkezes, és gyanítom, ő a fővezér!
  Mirabela azt javasolta:
  - Hadd öljem meg Vérszívót, és újra kapitány leszel!
  - Nem! Meg kell ölnöm magam! De van egy nyilvánvaló probléma a csapattal. Most a Vérszívótól és tőlem is félnek.
  Pont megjegyezte:
  - Megvan a meglepetés előnye.
  - Na és mi van ebből! - A fiú széttárta a kezét, két fügét mutatva.
  Az öreg egy tapasztalt harcos levegőjével mondta:
  - Megölhetjük Gnuszt, az első társát és két másik tigriskalózt. Ezután a többi kalóz, akik vezetők nélkül maradtak, visszatérnek a parancsnokságod alá. Hiszen tudod, hogy nem igazán szeretik a kegyetlen, kapzsi Vérszívót, és csak a tigriskalózok, akik ugyanabba a klánba tartoznak, mint ő, hűségesek ehhez a lényhez.
  Mirabela beleegyezett:
  - Üssünk, amíg forró a vas! Miért válik vörösre a fény - a foton miatt, a szökött csillag mögött?
  A lány megvizsgálta két asszisztensét. Az öreg Dot száraz és csontos volt, de egyenesen állt, és elég ügyesen mozgott. Nyilvánvalóan nem tartozik azon korzárok közé, akik visszaélnek a borral és a dohányzással. A friss levegőn és testmozgással töltött energikus élet pedig meghosszabbítja a fiatalságot. Ahhoz, hogy megértsük, mit ér a fiatalember, csak nézze meg az alakját. Még vérrel és sóval korrodált, kék árnyalatú piszogókkal borítva is pompás.
  A harcos ezt parancsolta:
  - Most mosd meg magad, fiatal lovag!
  A fiatalember elégedetlenül motyogta:
  - Nem vagyok nő, hogy fürödjek!
  Doki tiltakozott:
  - Nem gyengédségről beszélünk!
  Arcephalus ennek ellenére a patakba zuhant, hogy lemossa a vért. Ráadásul a só által korrodált sebek túlságosan csíptek. Mirabela gyengéden dörzsölte a hátát, a srác izmai természeténél fogva erősek és fizikai gyakorlatok során fejlődtek, nagyon rugalmasak. A nyak erős, de gyönyörűen néz ki. A lány a fiú hátának dőlt, és hozzádörzsölte azonnal megduzzadt mellbimbóit - milyen jó! Arcephalus láthatóan szintén boldog volt, de akaratának erőfeszítésével ledobta a kezét.
  - Ez nem a sütkérezés ideje! Ideje cselekedni. Mindjárt riasztanak!
  Miután felvették a muskétákat, a trió a különítmény felé indult. Lövések hallatszottak ott. A kalózok vadakra vadásztak. Úgy tűnik, egy helyi orrszarvú és két bika képét rakták le. A vadászokat egy tigriskalóz vezényelte, zöld sállal a fején. Éles tőrrel magabiztosan vágta az orrszarvút, a kalózok húsdarabokat sütöttek a tűz fölött. A szag Mirabelle-t a közelmúltbeli kínzásaira emlékeztette. A lány el akart lőni egy muskétát, de aztán eszébe jutott egy ilyen fegyver alacsony pontossága, félretette. Az ágak mentén csúszva a szépség közelebb kúszott, és erővel elhajította a tőrt. A gyakorlatok során többször dobtak különféle tárgyakat, köztük hiperlézeres tőröket. A hidegacél természetesen szintén nem az első eset. Láthatja, ahogy a penge elvágta a levegőt, és a vadállatot torkán találta. Furcsa, de valamiért Mirabelle egyáltalán nem sajnálja a tigrist. Talán azért, mert túlságosan úgy néz ki, mint egy állat, vagy talán a kegyetlenségek miatt, amelyeket a kalózok a szeme láttára követtek el.
  - Viszlát fiúk!
  A kalózok éppen a tetemeket szedték szét, és most látták, hogy vezérük meghalt. Micsoda vad sikítást okozott ez!
  Arcephalus elsütötte a muskétáját. Úgy tűnt, hogy a fiúnak van tapasztalata, és egy ólomdarab közvetlenül a mellkasában találta el a kopott kalózt, akinek undorító arcát egy görbe sebhely torzította el.
  - Így léptették elő "trágyatartóvá"! - suttogta a fiatal korszár.
  A második tigriskalóz üvöltve ugrott ki a tisztásra, de Mirabela a hóhérdobozból kivett kínzótárgyak egyikét a jobb szeméhez dobta. A lány plasztikus hangját rendkívül alacsony hangszínre változtatta (megtehette), így kiáltott:
  - Azok, akik elárulták és megszegték esküjüket, az istenek büntetésére várnak!
  Hangjának erősítésére a lány először egy rézlapot (ezt kifinomult kínzásokhoz használták) egyfajta szócsövessé tekerte fel. Emellett a gigantikus levelekkel kilógó pálmafák is növelték az akusztikát, különösen, ha a nagyobb rezonancia érdekében kissé megfordították őket.
  - Reszkessetek ti szerencsétlenek!
  A kalózok egy része térdre esett. Arcephalus kirohant a találkozóra, és dühből kiáltotta:
  - Felismer engem a kapitányának?
  A kalózok szeme elkerekedett! A fiú szőke haja a kínzások után vörösre vált, testét sebhelyek borították. Egyikük meglendítette szablyáját, de Dot egy pontos lövéssel hasba találta (szerencsére nem volt messze a célpont).
  - Vagy aki vitatja a jogaimat, az jöjjön ki és harcoljon velem szablyákkal!
  Senki nem volt hajlandó lehajtani a fejét. A tengeri rablók alázatosan hajtottak fejet. A fiú diadalmaskodott:
  - Gyertek hozzám, testvéreim! Hamarosan megtaláljuk a kincseket és tisztességesen megosztjuk.
  A legfiatalabb kalóz, valójában Arcephalusszal egyidős, azt kiáltotta:
  - Dicsőség az új kapitánynak!
  Más kalózok beszóltak:
  - Dicsőség az új kapitánynak!
  - Ez ugyanaz!
  Mirabela, aki felugrott a fáról, és úgy vergődött, mint egy párduc, felszisszent:
  - Melyikőtök akar veszekedni velem?
  A legmagasabb kalóz odarohant hozzá:
  - Igen, természetesen!
  Mirabela felé ugrott, és a feje búbjába csapta a tenyerét, és úgy időzítette az ütést, hogy a kalóz pontosan egy percre elájuljon. És olyannyira, hogy a légzést sem hallottad!
  A lány mennydörgő hangon felkiáltott:
  - Lát! Megöltem, de ha élni akarsz, hallgass rám. Elárulják, egy egyszerű csókkal újraélesztem!
  Mirabela fényűző csípőjét rázva megfordította a korzárt, és szenvedélyesen szájon csókolta. És ekkor "csoda" történt: a tengeri rabló kinyitotta a szemét, és azonnal életre kelt.
  A kalózok lelkesen kiabáltak:
  - Dicsőség neked, erdő istennő!
  - Afrogeta! 0 A fiú kapitány elmondta nekik.
  - Dicsőség neked Afrogeta! Szenteltessék meg a neved!
  Mirabela méltósággal mondta:
  - Szólíts csak Mirabelle-nek! Hát nem csodálatos a nevem!
  A kalózok egyetértettek:
  - Igazán isteni!
  Mirabela aforizmát mondott:
  Üres fejjel nem töltheted meg a pénztárcádat!
  Hideg szívvel nem lehet felmelegíteni a kandallót!
  A lány megpördült egy kicsit, majd tripla bukfencet hajtott végre, ami nagyon meglepte a kalózokat, akik nem voltak hozzászokva a látványhoz. Csak lesütötték gonosz szemüket. Csodálatos meztelen teste, mi is lehetne jobb, mint ilyen pompás. Az eltűnt nők számára ez egyszerűen szuper!
  Mirabela hirtelen megállt:
  - Nos, oké, ha megérdemled: talán szeretni fogok közületek. De persze nem hiába!
  A kalózok egyhangúan üvöltöttek:
  - Igen, természetesen megérdemeljük! Különben nem lehet!
  A lány dühösen vigyorgott és ugatott:
  - Itt az ideje, hogy foglalkozz a vérszívóval!
  - És Gnus! - Hozzáadott pont.
  A lánynak hirtelen eszébe jutott, és rohant a partra:
  - Tili veszélyben van! Gyorsabban!
  Mirabela sietsége nem volt felesleges. Smaragdkék sarkú cipőben csillogó meztelen lábai napsugárként villantak. Amikor kiszaladt a partra, látta, hogy Gnus és egy sűrű, gnómszerű típus ül a sloopban és megkorbácsolja a békát. A lány a vízbe vetette magát. Természetesen fennállt a veszélye, hogy cápákba ütközik, de Mirabelának két tőr volt a kezében, és teljesen hiányzott a félelem.
  - Mit csináljunk veled Tili? - kérdezte Gnus vigyorogva. - Vegyem vissza a csúszós uszonyait és süssem meg?
  A kis béka felsikoltott:
  - Nincs szükség! Kedves és gyengéd vagyok, és nagyon jó!
  A vaskos kalóz azt mondta:
  - Nos, én nem! Te csak egy fattyú féreg vagy. Öljük meg és etessük meg vele a cápákat!
  Gnus megrázta a fejét:
  - Nem, ez nem megy! Túl könnyű lesz. A cápák gyorsan ölnek! Jobb a lassú kínzás, hadd haljon meg utoljára!
  Tili zokogva, károgva:
  - Csináljuk a következőt! Sötét volt, kicsit összetéveszthettem volna azzal a hellyel, ahová Arcephalus a térképet dobta. Szóval ne zsigerelj, hanem adj még egy esélyt!
  - Hogy elfusson! Nem, nem fog menni! - A kalózok még erősebben kezdték ütni áldozatukat.
  Mirabelle először gond nélkül vágja le a víz felszínét. A cápák nem jöttek a közelébe. Ám amikor a csónak már a közelben volt, a ragadozó megpróbálta megtámadni a lányt. Mirabel élesen szájon ütötte egy tőrrel, és oldalra ugrott. A zömök kalóz végre meglátta a lányt, és azonnal reagált. A muskéta elsült, de Mirabelának sikerült kiugrania a tűzvonalból.
  - Te retardált vagy! - Kiabált. Két dühös hinta, és a lány felrepült a csónakra. - Miért bolondultál meg? Vizes lesz!
  Két tapasztalt kalóz természetesen nem félt egy meztelen lánytól. Rohantak a szépségre, megpróbálták darabokra tépni vagy szablyákkal felvágni. Mirabela merült, és felszakította Gnus hasát a mellkasától a belekig. A kalóz a fájdalmas sokktól görcsölni kezdett. A lány levágta a vaskos kalóz kezét, és belerúgott a napfonatba. Elesett, és vérrög szabadult ki a tüdejéből.
  Mirabela nagyon szeretetteljesen mosolygott:
  - Most rend van!
  Gnus rikácsolt:
  - Végezzen velem!
  Mirabela megrázta a fejét.
  - Nem! Túlságosan szereted kínozni az embereket, Arcephalus még majdnem gyerek, és élvezted a kínzást. Tehát most egy vadállat vagy - egy kutya halála!
  A vaskos kalóz a muskétához nyúlt, Mirabela mezítláb rálépett a kezére:
  -Hova mutogatod a piszkos ujjaidat?
  A vadállat felüvöltött:
  - Kímélj meg! Nagyon nagylelkűen megjutalmazlak! Aranyban fogsz úszni és gyémánt papucsban járni!
  Mirabela nevetett:
  - Posul és széklet: ugyanabból a gyökérből jöjjön, és ugyanoda jöjjön ki!
  A tengeri rabló gügyögni kezdett:
  - Ősi törpe családból származom. Tudom, hol őrzik őseim számtalan kincsét. Irdatlan gazdagságot adhatok az életért cserébe!
  A harcos a lábujjaival a levegőbe dobta a tőrét, és amikor az néhányszor megpördült, a markolatánál fogta:
  - Miért kalózol, és nem úgy élsz, mint egy padisah, ha tudod, hol őrzik családod kincseit?
  - Mert az Úr útjai titokzatosak! - A bandita megkoccantotta az állkapcsát.
  Gnus morogta:
  - Hazudik! Ő egy gnóm, mint én Archpapa! Lehetnek gnómok vagy homoszexuálisok a családjában, de ő maga nem birtokol semmilyen kincset!
  - Honnan tudod, hogy! - vágott egy pofát a kalóz. - A pokolba akarsz kerülni velem?
  Mirabela válasz helyett bekötötte a kezét:
  - Mit! Jobb egyedül a mennybe jutni, mint a pokolba rossz társasággal! Arcephalus dönt a sorsodról, de most élj! És ott fekszel, és lassan meghalsz.
  A lány az evezőkkel evezve a part felé kormányozta a csónakot. Tili megjegyezte:
  - Miért, te olyan gyönyörű lány vagy. Mondd, honnan jött ez az embertelen, felfoghatatlan szépség.
  Mirabela pislogott és meglepődött:
  - Neked is megvan a személy fogalma?!
  Tili bólintott:
  - Így hívják a fajtádból származó lényeket! Fajunk neve lagi. Valamikor nagyon sokan voltunk, de mára már csak néhányan maradtak!
  - Miért? - Mirabela ismét eldobta a tőrt.
  - Ez a magasabb hatalmak akarata! - válaszolta azonnal a béka.
  - Általában ezt mondják, amikor szégyellik azt mondani, hogy nem tudom!
  Tili pislogott a szemével:
  - Nagyon okos lány vagy. Izmaid és mozdulataid erős és tapasztalt harcosról árulkodnak.
  Mirabela, miután ujjaival elkapta a tőrt (mintha korallból faragták volna fényes körömvirággal), sóhajtva válaszolt:
  - Harcos igen! Erős? Egészen a közelmúltig sokszor erősebb voltam, mint most! Tapasztalt! Ha tanulási élménynek tekinti, akkor igen! Ha igazi csatákat számolunk, akkor nem!
  Tili nagy levegővel megjegyezte:
  - Szerény vagy! Ez jó minőségű. Csak egy dolog van veled kapcsolatban, amit valahogy nem értek, ez megzavar!
  - Csak egy? - Mirabela enyhén megkarcolta az ujját a pengén (a fehérjetesthez, még szoknod kell)
  - Igen! Bár nem csak! Miért vagy teljesen meztelen! Valahogy nem szokás a lányoktól teljesen meztelenül mászkálni! - Tili lekerekítette a száját.
  - De nálunk ez nem számít bűnnek! - A harcos röviden megszakította.
  - Látszólag nagyon távoli világokból származol! Ezért fogalmaztad így! "A kis béka megfordult, teste dőlésszögét változtatta, hogy ne fájjon annyira a vert háta.
  Mirabela megrázta a fejét.
  - Talán! Mit akartál még tudni, fiú?
  - Még semmi! Minél hosszabb az orr, és minél élesebb a nyelv, annál rövidebb az élet, és annál butább a vége! - Tili megmutatta, hogy isteneit sem fosztották meg az ékesszólástól.
  - Nehéz nem érteni: minél szórakoztatóbb az ivás, annál szomorúbb a másnaposság! - A lány látta, ahogy a törpe életben maradt keze megszorította a tőrt. - Meg se próbáld! - Kemény ütés tenyér szélével a karra. A penge kiesett.
  - Igen, nem voltak rossz gondolataim!
  A csónak a parton landolt. Miután kidobta Gnust meghalni, Mirabela magával rántotta az önjelölt gnómot. A lány játékos kedvében volt, fütyült valamit! A fickó, akit vitt, egyszerűen bűzlött, és körülbelül száz kilogramm volt, valahogy el kell terelnünk magunkat. Hogy megszabaduljon a gyengítő tehertől, a lány ledobta magáról, és gyalogolni kényszerítette. A homok ekkorra már felmelegedett, és megsütötte a szépség csupasz sarkát. Mirabelának azonban eszébe sem jutott, hogy elkeseredett vagy összerándult.
  Arcephalus és a kalózok kijöttek vele találkozni:
  - Hát milyen aranyos vagy, zsákmányosan látlak!
  - A prédának bikafeje van! Amint látja, ezúttal nem tévedtem! - A harcos megmutatta kidudorodó bicepszét.
  - Itt az ideje a támadásnak, új ruhákat mostunk ki, úgyhogy ne habozz felöltözni, nehogy felkeltsd a figyelmet. - kérdezte szeretetteljes hangon a fiatalember.
  - Ezekben a rongyokban! - ráncolta a homlokát Mirabela.
  - Az üzlet kedvéért! - Mondta Arcephalus. - Nézz rám, bár nagyon fáj, csizmát hordok.
  A fiú valóban nagy, túlméretezett sarkantyús csizmát viselt. Azokban inkább komikusnak, mint fenyegetőnek tűnt.
  Mirabela gonosz szemeket vetett, és a fiú hangját dünnyögte:
  - Azt hiszem, itt az ideje, hogy visszamegyünk, és felrúgjuk ellenségeinket.
  A kalózok kuncogtak. Mirabela kamiont vett fel, de az zsákszerű volt, és csípte a vállát és a csípőjét. A legrosszabb a csizmával volt, makacsul nem voltak hajlandók felmászni, a lány letépte a tetejét.
  Arcephalus bosszúsan köpött:
  - Ez mekkora hülyeség!
  - Hol láttál istennőket csizmát hordani? - A lány káromkodott.
  - Hol láttál istennőket csizma nélkül! - vágott vissza a fiú. Aztán boldogabb lett. - Oké, segítek.
  A fiú egészen ügyesen felvette a harcos cipőjét. Mirabela, bár egész életét a laktanyában töltötte, soha nem hordott csizmát. Általában a kibernetikus cipők maguktól repültek rá. Aztán szenvedni, szenvedni. A lány, aki először nem viselt elektronikus hiperplazmacipőt, kellemetlen érzést érzett. Az ujjaim csíptek, a csontjaim hozzám nyomódtak, a bokám összeszorult. Mirabela a homlokát ráncolta, és megjegyezte:
  - Minek cipőt viselni ilyen melegben!? Ez annyira kényelmetlen!
  - Ön nem koldus vagy kabinos fiú, hanem a helyettesem. És folytasd a látszatot.
  Valóban, a kabinos fiú, Arcephalusszal egyidős, mezítláb volt, napfénytől szőkített hajjal. A fiú azonban ennek inkább örült, térdig vágott nadrággal, csupasz barna felsővel, a négy napon, sokkal kellemesebben, mint bőrnadrágban. A fiatal kapitány kiadta a parancsot, és a kalózok felszálltak a csónakokra. Természetesen fennállt annak a veszélye, hogy a briganti Vérszívó kapitánya kitalálja és rájuk lő, de Arcephalus a korzárok vezetőjének banális kapzsiságára és önbizalmára számított. Általában nem tévedett, éneklés hallatszott a fedélzetről, láthatóan a kalózok a delírium tremens agresszív szakaszába jutottak. Idióták, gondolta Mirabela. Azonban mi mást csinálna egy kalóz egy tengeri horgonyzóhelyen? A katonai puccsot pedig meg kell ünnepelni.
  Minden gond nélkül kikötöttünk a brigantinnal. Arcephalus volt az egyik első, aki feltámadt. Az őrszemek, nem számítva támadásra, csak részegen pillantottak a fiúra. A többi hegymászó kalóz vidáman felkiáltott:
  - Szia Beams!
  - Helló, én vagyok John!
  - Nos, pihentél a parton?
  - Jó, de nem elég!
  És egyéb vicces megjegyzések. Mirabela felmászott, és a Vérszívó felé indult. Hú, milyen undorítóan nyikorog a csizmája, lehet, hogy a helyi Spanyolországban készült, és innen ered a kifejezés - spanyol csizma?
  A vérszívót négy tigriskalózsal együtt csontokra vágták. Aranyért játszottak és piszkosul átkoztak. Mirabela volt az első, aki odaugrott hozzájuk és két kézzel tőrt dobott! Két tengeri bandita sikoltozva esett le.
  A vérszívó felugrott:
  - Mi történt? Alattomos támadás!
  - Csak te támadsz alattomosan, te barom! - kiáltott fel a kapitányfiú. "Azért jöttem, hogy elvegyem tőled azt, ami törvényes és hozzám tartozik."
  A vérszívó hihetetlenül undorítóan nevetett:
  - Azonnal vigye el!
  Mirabela előreugrott, és annyira megrántotta a lábát, hogy a csizmája leszállt, és aljas arcába ütközött a Vérszívónak. Megtántorodott és elesett. Két cinkosa Mirabela felé rohant. A harcos egyszerre két kardot ragadott: ügyesen meglengette őket, az egyiket térdre ütötte, a másikat szablyával megütötte, és levette a fejét. Arcephalus levágta az egyik kalózt, aki rárohant; ügyesen fegyvert forgatott. A brigantin fedélzetén azonnal verekedés tört ki a két kapitány támogatói és ellenfelei között. Mirabela ezt látva belekiabált a magával vitt megafonba.
  - Nem kell megnyomorítani és megölni egymást! Oldjuk meg ősi szokás szerint két kapitány vitáját!
  - Egyetértek! - kiáltotta Arcephalus a tüdejéből. - Egy az egy ellen harcolunk!
  A vérszívó felállt, és kihúzott egy kardot az övéből:
  A kalózok megdermedtek, és felfalták a szemükkel.
  - Harcolnom kell a kiskutyával!
  - Tehát gyáva vagy, és a gyáva ne legyen kapitány! - ugatott Mirabel a tüdeje hegyén. - Most megöllek! A lány demonstrációként villámgyors ugrással a kardjával vágott neki a tigriskalóznak. A fejét félbevágták. - Nos, most már értem, igaz?
  A kalózok helyeslően üvöltöttek:
  - Harcoljanak a parti testvériség ősi szokása szerint. Ezt parancsolja a szent törvény. Ha el akarod foglalni a kapitány helyét, párbajban nyerd meg.
  A vérszívó vért köpött:
  - Hát ez klassz! Megölöm ezt a balekot, és akkor mindannyian törzsfőnöknek ismernek majd el.
  - Természetesen! - mondta játékosan Mirabela. - Még én is!
  A kalózvezér a dívára nézett:
  -Nagyon szép vagy és csodálatos harcos. Ennek egy nagy, felnőtt embernek kell lennie, nem egy kiskutyának. A jövőben egy egész birodalmat hódíthatunk meg magunknak!
  - Jó ötlet, de remélem, megbirkózom vele nélküled! - Mirabela könnyedén felugrott az udvari karra.
  A vérszívó minden egyes kardot a kezébe vett, és ügyesen megcsavarta a levegőben:
  - Született harcos.
  Mirabela leugrott, és odasúgta Arcephalusnak:
  - Vedd le a bakancsodat, rendkívül fontos, hogy előnyt szerezz a mobilitásban. Az a tény, hogy az ellenség nagy, inkább plusz, mint mínusz.
  A fiú bólintott:
  - Oké, megértelek!
  Levette csizmáját és puha lábpakolását, amivel a lábát betakargatta, hogy ne legyen olyan erős a fájdalom. Arcephalus összerándult, lábujjhegyre állt, és még egyszer végigfuttatta kardját a levegőben.
  - Most harcolni fogunk!
  Mindkét ellenfél szembekerült. A vérszívó valóban két fejjel magasabb és háromszor nehezebb volt a fiúnál. Nehéz, aranykovácsolt csizmája csörömpölt a fedélzeten. A kardok hosszabbak és sokkal masszívabbak voltak. Arcephalus az ellenségére rohant, a fiú dühöngött.
  A vérszívó kiválóan uralta a pengét, a vakmerő nyomás hatására kissé meghátrált, de néhány karcolás után kardjával hadonászva támadásba lendült. A fiú, miután ütések alá került, visszavonult, és halálos párbaj kezdődött. A vérszívó megpróbálta szertartás nélkül elviselni, de a fiú nagyon egyértelműen viselkedett. Könnyebb volt, ami azt jelentette, hogy mobilabb és gyorsabb. Arcephalus az agresszív támadásokat jó védekezéssel kombinálta, bemutatva vívóiskoláját.
  - Te kölyökkutya nem fog azonnal meghalni! Felvágom az ereket a lábadon és a karodon!
  A fiú nevetett, és így válaszolt:
  - Nyilván rájuk akarod akasztani magad!
  - Fogd, kölyökkutya!
  A vérszívó ismét nekirohant, és lendítés közben csak újabb vágást kapott. Igaz, Arcephalus is szenvedett némi kárt. A fiú fiatal kora ellenére most óvatosan viselkedett. Váltogatta a kitöréseket és oldallépéseket, jobban kedvelte az oldallépéseket, mint a hárításokat. Valójában nem tart sokáig egy szablyát eltörni, és a keze gyorsan elfárad. Ellenfele félrészeg volt, és az általa fogyasztott alkohol egyáltalán nem segítette az állóképesség növelését. Első pillantásra nem érzi magát fáradtnak, de valójában könyörtelen.
  A vérszívó mozdulatai lelassultak, és a fiú ügyesen megkerülte a kardot: átvágta a jobb karja ereit. Most sokkal intenzívebben folyt a vér.
  A vérszívó üvöltött:
  - Felkarolnak, minden lyukba beledugnak! Miért nem parancsoltam én, egy idióta, hogy meggyalázzák!
  Arcephalus térdre rúgott:
  -Túlságosan elvetemült az elméd. Nem tudom, hogyan lehetsz annyira brutalizálva, hogy egy férfi úgy veti rá magát egy férfira, mintha egy nővel lenne.
  - Veled is megtörténik!
  Arcephalus is fáradt volt, ráadásul még nem hagyta el a kínzást. Nagyon fájdalmas volt hólyagos lábbal ugrálni a felhevült fedélzeten a négy napon. Még jó, hogy a fa nem ég annyira, mint a vas. Ez bárkit kimeríthet.
  Azonban néha még a gazembereknek is szerencséjük van! A fiú megcsúszott, és a kard ráesett. A szablya eltört, a penge pedig egészen mélyen beleakadt a mellkasba. A vérszívó felmordult:
  - Micsoda jelentéktelen féreg kapott!
  Arcephalus nehezen ugrott hátra, remegett a fájdalomtól. A fiú megborzongva elrohant, véres csíkot hagyva maga után. A vérszívó felugrott, és hátát a lapockának vágta.
  - Most meg fogsz halni!
  A fiú megtántorodott, tett néhány lépést, és ismét elesett. Mirabelának azonban sikerült elkapnia a szemében a sunyi csillogást (különben közbelépett volna ). A vérszívó meglódult és vágott, végezve a kiskutyával. Ebben a pillanatban Arcephalus finoman megmozdult, és szablyája hegye egyenesen a szemébe találta.
  - Mint ez! Amit akartál, azt kaptad! - mondta a fiú ujjongóan.
  A Vérszívó teteme a fedélzetre omlott, áttört fejéből vér szökött ki. Mirabela a magasba ugrott, párszor megfordult a levegőben, és felkiáltott:
  - És most Arcephalust ismeri fel kapitányának!
  Fékezhetetlen üvöltés töltötte be a brigantint:
  - Dicsőség Arcephalusnak! Éljen az új kapitányunk!
  A tengeri lények zajosak voltak. Mirabela magasabbra ugrott, és Arcephalushoz futott. A fiú sápadt volt, nehezen lélegzett, egyértelmű volt, hogy a leszokás küszöbén áll.
  - Légy erős! Ettől a pillanattól kezdve új életet kezdünk! - A lány óvatosan felkapta a fiút és a kabinba vitte.
  . FEJEZET 24. sz.
  
  A fiúk egy ideig csendben sétáltak. Lenyűgözte őket, amit láttak. Annyi bánat és szenvedés egy helyen. De ahogy távolodtunk a középkori holokauszttól, a holttestek szaga gyengült. Mint mindig kíváncsi, Szadat megkérdezte Iancut:
  - Nos, mi történt ezután Borisz cár uralkodása alatt.
  - Miért gondolod, hogy ő király? - lepődött meg a bajba jutott fiú.
  - Sejtettem! - rázta a fejét Szadat.
  Yanka elmosolyodott, mintha a söpredék lehámlott volna a fáradtságtól:
  - Valóban, Fedor cár halála után, akinek nem maradt férfi leszármazottja (csak egy lánya volt), Borisz Godunov lett a következő cár. Ökumenikus zsinaton koronázták meg. Azt kell mondani, hogy dinasztikus szempontból ez törvénytelen volt, mivel Borisz nem a Rurik családból származott, sőt, a leendő cár palotapuccsot hajtott végre. Godunov azonban jól uralkodott, több iskolát épített, elkezdte fejleszteni az Urált, és az éhínség idején ingyen osztott kenyeret. Általában igyekezett tisztességesen uralkodni. De a pletykák szerint Rettegett Iván legfiatalabb fia, akit állítólag megöltek, Dmitrij élt.
  - Állítólag megölték vagy meggyilkolták? - kérdezte Sadat hunyorogva.
  - Valószínűleg tényleg megölték, de az idő régen volt. Egyes történészek szerint a herceget egy kolostorban rejtették el. Mások szerint Grishka Otrepyev igazi király volt. Túl sok a pletyka és az ellentmondás. Őszintén szólva nem tudom, kinek higgyek.
  Szadat megjegyezte:
  - A történelmet a győztesek írják!
  - Egyetértek! A történelem vérrel van írva, csak szerkesztéskor hígul fel az elfogultság epéjével! - Yanka ismét megmozdította az övét, esze nem hagyta el.
  - Aztán mi történt!?
  - Nos, inkább megjelent egy férfi Lengyelországban, aki Rettegett Iván fiának adta ki magát. A lengyelek szívesen keltettek nyugtalanságot Oroszországban, és elfoglalták a terület egy részét a csendben. A szélhámos a pápa támogatását kérte, és titokban áttért a katolicizmusra. A svédek is szerettek volna kapni tőle valamit. Miután összegyűjtötte a kozákok és a szökésben lévő nemesek kis hadseregét (köztük volt Kurbszkij herceg fia is), hamis Dmitrij belépett Dél-Oroszországba. Új háború kezdődött. Kezdetben Borisz Godunov nagyobb és jobban szervezett serege több győzelmet aratott, de hamis Dmitrij hadereje megnőtt, és a déli tartományok nemesei átálltak mellé.
  Nem tudni, hogy a szélhámos képes lett volna-e átvenni az irányítást, de Borisz Godunov hirtelen meghalt. A pletykák szerint megmérgezték. A bojárok és mindenekelőtt Shuisky herceg támogatták a csalót. Dmitrijt királlyá koronázták. Az emberek élete azonban nem lett könnyebb. Hamis Dmitrij háborút kezdett előkészíteni Törökországgal, még nagyobb luxussal vette körül magát, és megemelte az adókat. Ezenkívül a lengyelek fizetésként elkezdték követelni Szmolenszket és a közeli földeket. Amikor Dmitrij esküvőt rendezett egy nemes lengyel nővel, Maria Manishekkel, sok nemes érkezett Moszkvába. Zaklatottak és rendetlenek voltak. A Shuisky vezette lázadó bojárok puccsot hajtottak végre. Dmitrijt megölték, sok lengyelt megöltek. Új király uralkodott, és példátlan hatalmat biztosított a bojároknak.
  Szadat elfintorodott:
  - Engedj szabad kezet ezeknek a lényeknek! Az egész országot darabonként szétszedik!
  Yanka beleegyezett:
  - Így volt! Bolotnyikov nemes között lázadás tört ki. Sok városi, paraszt és nemes csatlakozott hozzá. Bolotnyikov megígérte, hogy szabadságot és földet ad, eltörli a túlzott adókat, és felosztja a bojárok és hercegek számtalan vagyonának egy részét. Serege ostrom alá vette Moszkvát. Shuisky meglehetősen képtelenül parancsolt, a király vereséget szenvedett a csatában. Aztán svéd és lengyel zsoldosokat hívott segítségül. Pan Lisovsky hadserege különleges szerepet kapott. A bojárok szintén nem aludtak, és megvesztegették Bolotnyikov belső körének egy részét, különösen a kozák atamánt, Timofeyt. Még azt is mondta: a szabadság könnyű, de az arany nehezebb.
  Szadat füttyentett:
  - Az arany túl nehéz fém - az általa kovácsolt lánc felülmúlja a szabadság könnyű álmait!
  Yanka megerősítette, törött lábát a köveken csoszogva:
  - Arról nem is beszélve, hogy az egyik despotizmust felválthatja a másik. Igaz, Bolotnyikov úgy vélte, hogy a cárt a kozák körnek kell kiválasztania, és Oroszország minden népének szabaddá kell válnia. Elképzelései általában haladóak voltak, de még mindig voltak gazdagok és szegények.
  Szadat így válaszolt:
  - Hogyan másképp! Az emberek képességeikben nem egyenlőek, van aki okosabb, van aki butább, van aki ügyesebb, van aki erősebb. Természetellenes lenne mindenkit egyenlővé tenni. Hiszen még az istenek sem egyenlőek egymással: vannak magasabbak és alacsonyabbak, hatalmukban és gazdagságukban különböznek. Még a halottak sem egyenlők!
  Yanka önkéntelenül tett egy lépést (az ostor ismét megreccsent a fiúk izzadt, sötét hátán), és így folytatta:
  - De mindenesetre Bolotnyikov ötletei progresszívek, bár Bolotnyikov vezetékneve valahogy kellemetlen, a mocsár szóból! Brr! Árulás pusztította el a lázadó vezetőt. Leverték, a pletykák szerint elfogták, vagy eltűnt. Tula fegyverkovácsok városa egy ideig a lázadók fellegvára volt, de az ostrom következtében ostrom alá vették és súlyosan elpusztították. Első pillantásra Shuisky megerősítette magát, de ez nem így volt. Egy új csaló jelent meg, beceneve Hamis Dmitrij Kettő. Ha az elsőt Grishka Otrepievnek hívták, akkor a második személyazonosságát nem sikerült megállapítani. Igaz, van egy verzió, hogy ez Matvey Verevkin. Egyes kutatók azonban úgy vélték, hogy ez volt az igazi Tsarevics Dmitrij, aki epilepsziában szenvedett. Maria Manishek mindenesetre törvényes házastársának ismerte el, sőt (legalábbis hivatalosan) fiát, Ivant megszülte. A hamis Dmitrij fegyveres támogatást kapott a lengyelektől. Pan Lisovsky különösen harmincezer harcost gyűjtött össze, és támogatta az önjelölt királyt. Shuisky serege ismét vereséget szenvedett, sok bojár a csaló oldalára rohant. A köznép kezdetben Dmitrijt is támogatta. Hamarosan azonban mindenki számára nyilvánvalóvá vált, aki nem volt vak, hogy Hamis Dmitrij csak egy lengyel báb. A nemesek becsmérlőnek nevezték: cárik! Tehát nem volt igazi ereje! Moszkva ostroma után hamis Dmitrij és a dzsentri újonnan érkező különítményei kifosztották az országot. Magát a jól megerősített tőkét azonban nem lehetett elvenni.
  Oroszország haldoklott, a lengyelek közvetlen inváziót készítettek elő. A III. Sizumunga parancsnoksága alatt álló hadsereg ostromolta Szmolenszket. A várost azonban több éven keresztül megerősítették, megnövelve a fal és az árok magasságát Rettegett Iván uralkodása alatt. Valójában Szmolenszk bevehetetlen volt, és a lengyelek a saját vérükbe fulladtak.
  Ugyanakkor megjelent egy új, fiatal és energikus parancsnok, Skopin-Shuisky. A király távoli rokona volt, és szintén a Rurik családból származott. Bár csak huszonkét éves volt, nagyon ügyes parancsnoknak bizonyult.
  Ő mérte az első vereséget a lengyelekre a Szentháromság kolostor falai alatt. Miután legyőzte az ellenséget, Moszkva felé indult. Pán Liszovszkij, akinek kétszer annyi csapata volt, találkozott vele. Skopin-Shuisky a hó ellenére gyorsan átállt, és éjszaka hirtelen megtámadta a mester táborát. Makacs csatában a lengyelek vereséget szenvedtek. Liszovszkij hadserege túl tarka volt, a pénzért felbérelt kozákok nem voltak fegyelmezettek, a sötétben feldarabolták a sajátjukat. Miután legyőzte Lisovskyt, Szkopin-Sujszkij a legcsekélyebb haladék nélkül erőltetett menetet hajtott végre Tushino felé. Ekkorra hamis Dmitrij ereje meggyengült. Sok bojár táborról táborra szaladgált, sőt Tushin változáskészítőinek is hívták őket.
  Ali nevetett:
  - Nagyon vicces!
  Szadat így válaszolt:
  - Neked ez vicces, de nekem sértő! Ez neked szar, de nekem lekvár!
  Yankee-nak magának fájt a hasa a hülyeségtől:
  - Való igaz, hogy a háború az egyik legkomikusabb dolog az univerzumban, a jegy az előadásra önmagában egy életen át kerül!
  A fiút megégette az ostor, de így folytatta:
  - A háború cirkusz, de a műsor mindig könnyekkel végződik! - tette hozzá Yanka.
  Maga a felügyelő felnevetett:
  - Hát te add nekem! Oké, mesélj még. Vagy inkább hazudj tovább, én személy szerint nem hiszek a meséidben!
  - És mindez mégis igaz! Vesszőből vesszőbe! - mondta szenvedélyesen a fiú.
  - Fütyülő kismadár! Ki akarod próbálni az ostort, úgy látom, szereted, amikor ostoroznak! - És a büdös alany undorító vigyora.
  - Van benne valami! Szóval szeretné tudni, mi történt ezután!
  - Mi akarunk! - kiáltották a fiúk kórusban.
  És honnan jött az erő, hogy vonszolja a szekeret és kifejtse, és egyértelműen:
  -Hamis Dmitrijt megverték, sokoldalú serege túl kevés volt a fegyelmezettségért, és maga a cár sem volt isten tudja, milyen parancsnok. Igaz, magát a "tushinói tolvajt" nem sikerült elkapni. A kozák atamán Gritsian állt a legközelebb a csalóhoz, és aktívan üldözte. Ám Hamis Dmitrij kísérete felszakította az arany- és ékszerzsákokat. A kozákok rohantak felszedni a zsákmányt, összetört, és még a darabolás is volt. Az önjelölt királynak sikerült délre menekülnie, eltévedve a sztyeppéken. Skopin-Shuisky maga tervezett hadjáratot Szmolenszkbe, hogy legyőzze a lengyel hadsereget. De meredeken megnövekedett népszerűsége nagyon aggasztotta Shuiskyt, az emberek egyenesen azt kiabálták: legyen az új király a lengyelek győztese és a szélhámos. Malyuta Skuratov lánya mérget adott Skopin-Shuisky-hoz, és huszonhárom éves korában a hatalmas herceg hős meghalt. Halála erős csapást mért az ország harci képességére. Jurij Shujsky cár testvérét, Dmitrijt nevezte ki új legfelsőbb kormányzónak. Hadjáratra indult nagy sereggel. Azt kell mondani, hogy Skopin-Shuisky nemcsak formált, vezényelt, hanem ki is képezte a csapatokat. Jól felkészített egységei voltak! De Dmitrij Shuisky középszerűsége és ostobasága mindent semmivé tett! A hadsereg minden felderítés nélkül magától haladt.
  Szadat megjegyezte:
  - A jelenlegi királyok többsége minden felderítés nélkül hadjáratra indul!
  -Ez az! Dmitrij elhanyagolta ősei stratégiáját, és beleesett a lengyelek által ügyesen felállított csapdába. Ezen kívül néhány bojárt megvesztegettek, és hátul ütöttek. Szinte az egész orosz hadsereg vereséget szenvedett. Igaz, Yuri Shuisky megpróbálta igénybe venni a svéd király támogatását. Karel városát átadta a svédeknek, és több szekeret küldött arannyal. Megígérte, hogy feladja Iván-Gorodot és más területeket egészen Novgorodig és Pszkovig. De a svédek csak az ilyen engedményektől váltak pimaszokká, hamarosan megkezdték saját beavatkozásukat, csapatokat küldve Novgorodba.
  Ezzel egy időben a lengyelek megérkeztek Moszkvába. Az emberek körében egyre nőtt az elégedetlenség Shuisky cárral, amit Hamis Dmitrij Kettő megpróbált kihasználni!
  Szadat kifújta a fogát:
  - A csalók a gyenge királyok jelei!
  - Valószínűleg alattomos is! A szélhámos dél felől közeledett Moszkvához. A cár Ivan Shuiskyt küldte ellene, új csapatokat gyűjtve. Pan Lisovsky segített a csalónak. Iván nagyon hozzá nem értően vezényelte nyers seregét. A szélhámos dél felől közelítette meg veresége mezejét. Moszkvában kitört a bojárok által szervezett lázadás, Jurij Sujszkijt megbuktatták és szerzetessé tonzírozták.
  Ali szipogott:
  - Mind a kolostorban bujkálnak.
  A fiú így folytatta:
  -Hamis Dmitrij azt hitte, hogy most ő lesz a király, de Shuisky megdöntése után szinte azonnal megölték. A lengyeleknek nem volt rá szükségük, Oroszországban egy új választott elit testület, a hétbojárok rezsimje uralkodott. Feladta Moszkvát a lengyeleknek. Nyilvánvalóan a bojárok azt hitték, hogy nagyon szabadon fognak élni Lengyelország alatt. Valóban, az uraknak példátlan előnyök származtak, köztük a kényszer rabszolga kivégzésének joga!
  - Nekünk is ez van! - mondta Szadat.
  - De nem tettük! - válaszolta Yanka. - Az ókori Ruszban nem volt ilyen törvény. A kivégzés joga kizárólag az államot illeti meg. A mester nem vehette el egyszerűen egy rabszolga életét szeszélyből - ez a bíróság dolga.
  - Legalább némi előrelépés, és a többi!
  - A fenekelés a bojár kiváltsága!
  Ali hozzátette:
  - Nem sok különbség! Hiszen halálra csavarhatod magad!
  - Tud! Csak ez nem lesz a törvény szerint! - folytatta Yanka. Ennek eredményeként a lengyelek megvették a lábukat Moszkvában.
  - És megbékéltél ezzel?
  - Nem! Semmilyen esetben sem! Nyizsnyij Novgorodban megindult a nemzeti felszabadító mozgalom. Minin, egy egyszerű városi vén és Pozsarszkij herceg milíciát kezdtek összegyűjteni az orosz föld felszabadítására! Nagy erők álltak ellenük, bár a dzsentri despotizmusa a kezükre játszott. Számos fejedelem, köztük Trubetskoy herceg elnyomását ki lehetett használni. Döntő csata zajlott, ahol Pozharsky herceg katonái le tudták győzni a lengyeleket. A lengyelek tizenkétezredik serege vereséget szenvedett, és a hadsereg egy részét blokkolták a Kremlben. Négy hónapig tartó ostrom után megadták magukat a lengyelek a Kremlben!
  Pozharsky lett Oroszország felszabadítója. De királlyá válni túl nehéz volt számára. A bojárok szabadságot és extra jogokat akartak. Az 1613-as zsinaton élénk viták folytak arról, hogy ki legyen a király. Úgy gondolták, hogy a Romanovok legalább egy másodlagos, de még mindig a Rurik család ága. Ők lettek a Tanács kiválasztottjai. A bojárok azt hitték, hogy a tizenhat éves Mihail cár gyenge és alázatos uralkodója lesz a Dumának. Más jelölteket, köztük Shuiskyt és Trubetskoyt elutasították. A lengyelek elégedetlenségüket fejezték ki, és csapataikat Oroszországba küldték. Ugyanebben az időben a Novgorodot elfoglaló svédek ostrom alá vették Pszkovot. Pozharsky herceg, bár erőfeszítés nélkül, sikerült legyőznie Pan Lisovskyt. A számbeli fölény ellenére; a lengyeleket megverték, a zsoldosok egy része elárulta. Liszovszkij legyőzése után Pozharsky gyorsan kivágott Szmolenszkből. De nem sikerült mozgásba vinniük a várost. A háború háború, a boldogság pedig változékony. A római egyház új pénzt különített el, a lengyelek zsoldosokat vásárolva támadásba lendültek. A csaták változó sikerrel zajlottak. Gustav Adolf svéd király ostrom alá vette Pszkovot, de nem sikerült bevennie. A svédek kimerítették erejüket a rohamokban. Aztán Pozsarszkijnak egy hirtelen visszapattanással, seregét a mocsarakon átdobva sikerült visszafoglalnia Novgorodot. Ugyanakkor a svédek zsarnokságát megszenvedő városlakók segítsége is segítségére volt. A svédeket megverték, de megtartották a balti partvidéket. Nem lehetett teljesen kiűzni a lengyeleket: az állam erői túlságosan kimerültek. Különösen, amikor az oroszok Szmolenszkhez közeledtek, ágyútűz űzte el őket. Hébe-hóba zavargások törtek ki az országban, és a bojárok, anélkül, hogy határozott kezet éreztek volna, egyik összeesküvést a másik után szőtték. Ennek eredményeként megszületett a döntés: meg kell kötni egy olyan békét, amely legalábbis nehéz, de rendkívül szükséges az ország számára. Oroszország elveszítette Szmolenszket, Ukrajna bal partjának részét, számos várost, de megszerezte a régóta várt békét. Ez azon kevés háborúk egyike volt, amelyben nem szereztünk földet, hanem elvesztettük!
  Szadat felhorkant:
  - Szóval a kevesek egyike! Szerintem nem az oroszok állnak az első helyen!
  - A történelem egy fantasy regény, ahol mindent úgy írhatsz, ahogy akarsz. A visszavonulások és a veszteségek nagyon is lehetségesek benne! - tiltakozott Yanka.
  - Mi az a fantasy regény? - kérdezte Ali.
  - Mese vagy legenda! Az író megfeszíti a fantáziáját, és a történelem menete más lesz - nem ugyanaz, mint a valóságban!
  Ali füttyentett:
  - De érdekes!
  Yanka felsóhajtott.
  - Természetesen érdekes, de nem túl létfontosságú! Hazámban különösen nagy divat különféle "alternatívákat" írni olyan stílusban, hogy mi lett volna, ha nem lesz forradalom, vagy ha a fehérek megnyerték volna a polgárháborút. Egy ilyen író: még egy egész sor alternatív történelmet is írt! Sőt, belerángatta, hogy ez egyáltalán nem a szupercivilizáció sztyeppéje. Az emberek a hülyeségekkel kínlódnak, és hülyeségekre pazarolják az energiáikat.
  Szadat megjegyezte:
  - Vannak költőink és krónikásaink is. Gyakran díszítik a történelmet, hogy az uralkodók kedvében járjanak. De sokat írni, és még olyat is, ami nem létezik! Nem tudom, nagy képzelőerő kell hozzá.
  Yanka megrázta a fejét:
  - Valamiért szerencsétlen vagyok, nem terveznek kalandokat!
  - Az is kaland, hogy találkoztunk. Igen, még nincsenek harcok és csaták, nem mentetted meg a hercegnőt, de egyetértesz, sok új dolgot fedeztél fel magadnak? - javasolta Szadat.
  - Természetesen! Most már tudom, melyik ló van a szekérben, főleg ha ostorral tolják. - A fiú megérintette a hátán lévő vágásokat, remegett a lába.
  Ali biztatott:
  - Ne aggódj, hamarosan abbahagyjuk!
  - Hogy nem ér minket a megállás? - viccelődött Yanka. - Jaj szegény kis lábaim, mennyit szenvedtek. - A talpak nagyon csúnyán égtek, kövek vágták fel, bár vér szinte nem volt.
  Valóban, egy oszlop rabszolgákkal lépett be a faluba. A házak többsége sárga volt, a tetők nádfedelesek, csak a templom nézett ki többé-kevésbé rendesnek, valamint egy őrtorony őrzőkkel.
  A rabszolgák pihenhettek, Yanka lefeküdt egy dús bokorra, és feltette a lábát. Kifolyt a vér a lábamból, és jobban éreztem magam. A megfeszült hát pihent, csak a hátán lévő vágások égtek. Olyan jó feküdni, igaz, hogy fáj az egész tested, fáj minden csontod, minden ér. Igazi kemény munka volt, a kis lovak sokáig vonszolták a szekeret.
  A rabszolgákat ostorral felvidították és etetni vitték őket; mint mindig, most is vegetáriánus volt az étrend, de a zöldségek és gyümölcsök meglehetősen magas kalóriatartalmúak voltak. Nem hagytak berúgni, csak az első éhségemet csillapítottam.
  A rabszolgák azonban egy ideig lefeküdhettek. Két páva harcolt a falu központjában, Ahmed egy ideig gyönyörködött ebben a látványban. Aztán három lány kiszaladt. Miután ledobták a tunikájukat és kitettek magukért, erotikus táncot kezdtek táncolni. A lányok pont megfelelőek voltak - mellesek és karcsúak, erősek a kemény munkától. Ahmed elővett egy ostort, és habozás nélkül ostorozni kezdte a szépségeket, mondván:
  - Tessék, lomhák!
  Yanka felugrott és Akhmedhez akart futni, de két őr lándzsával elállta az útját.
  - Hová mész, kölyökkutya?
  - Ne üss lányokat! - kiáltotta Yanka.
  Ahmed megfordult, odament a fiúhoz, és a csupasz lábára csapta. Szakállas arcán kedves mosoly világított.
  - Mondani akartál nekem valamit!
  - Miért vertek lányokat! - morogta a fáradt fiú.
  - Ó, téged ez érdekel! Megmondom őszintén, tetszik! - A rabszolgakereskedő kitárta piszkos, korhadt fogait.
  - Szeretek embereket bántani! - mérgelődött Yanka.
  - Igen! Nagy öröm ez!
  A fiú a halántéka felé forgatta az ujját:
  - Ilyen vagy!
  - Melyik? - Ahmed felemelte az ostorát.
  - Okos! - kiáltott fel Yanka rosszul rejtett iróniával.
  Ahmed nevetett:
  - Szórakoztattál! Általánosságban elmondható, hogy hamarosan egy nagyvárosban leszünk, és egy gladiátor harcot fog látni. Valójában talán el tudnának adni, hogy gladiátor legyél?
  Yanka megborzongott:
  - Ez romantikus!
  Ahmed élesen megrázta a fejét:
  - Nem, azt hiszem, több hasznot hozol nekem. Ráadásul a rabszolgafiúk a legolcsóbbak, és gyakran használják őket oroszlánhúsra gladiátorharcokban. Csak kevesen tudnak túlélni és híresek lenni. Eladom Mukot, hogy legyen gladiátor; mellesleg egész úton hallgat.
  - Lehet, hogy te és ő újra veszekedni fogsz? - fakadt ki Yanka és azonnal megbánta.
  - Nem! Elegem van! Hadd harcoljon botokkal egy másik fiúval.
  Muk egy botot kapott a kezébe, és harcolni küldték egy nála valamivel idősebb fiúval. A küzdelem természetesen nem volt halálos, és nem is különösebben érdekes. A mozgékonyabb Muk elkábította ellenfelét, és csupasz, poros lábával a mellén állt. A tulajdonos randevúzt a nyertesnek, aki könnyen elkapta menet közben. Ahmed üvöltötte a tüdejét.
  - Nektek, fiúk, van elég erőtök ahhoz, hogy ne csak egy szekeret vonszoljatok, hanem beszélgessetek is. Szóval egyelőre nem veszek új lovat. Ugyanakkor a tested is megkeményedik.
  A rabszolgafiúkat durván felerősítették a kocsira, és újra elhajtották őket. Yanka még nem tért magához, sántított, éles, forró köveket vájtak a gyerek mezítlábába. Furcsa módon az első fél óra volt a legnehezebb, és nem csak neki, hanem a többi fiúnak is. Aztán, ahogy az egészséges gyerekekkel gyakran megesik, akiket nem kényeztet el túlságosan a kényelem, megnyílt a második szél. A fiúk újra beszélni kezdtek.
  Szadat megkérdezte Jancut:
  - És ami később történt országa történetében.
  Nehéz volt a fiúnak, de amikor beszélsz, az elvonja a figyelmet a fájdalomról. Úgy tűnik, hogy a nyelved rendkívüli mértékben kimeríti a fáradtságot. Yanka folytatta:
  - A harmincas évek közepére a népesség a magas születésszámnak köszönhetően elérte a háború előtti szintet, ráadásul ekkorra már a megkötött béke ideje is lejárt. Akkoriban az országok megpróbálták betartani a szerződéseket, megőrizve a lovagi becsületet!
  - Egyszerűen nem hiszem el, hogy mindig így van! - mondta Szadat összerezzent.
  Yanka beleegyezett:
  - Persze nem mindig! A pápai keresztes hadjáratok során a lovagok és a velük szemben álló szaracénok folyamatosan megszegték a fegyverszünetet. Ivanhoe regényében a bolond még egy szellemességet is megfogalmazott: hogyan öregítettek meg ezek a fegyverszünet. Most már majdnem százhetven éves vagyok, három ötven fegyverszünetet figyelembe véve!
  A srácok együtt nevettek, még Muk is közbeszólt:
  - A hazugság a vezérlőművek kenésére szolgáló olaj!
  Szadat meglepődött:
  - Azta! És te Muk vagy, filozófus!
  - Valójában ezt nem én találtam ki! Egy zarándoktól hallottam. - Az erős fiatalság zavarba jött.
  - A jó memória a rabszolga pozitív tulajdonsága! - ugratta Szadat.
  - Vagy a mester! - vágott vissza Muk.
  - Oké, a rabszolga messze van a mestertől. Hadd mesélje el Yanka országa egész történetét.
  Yanka folytatta:
  -Az orosz hadsereg hadjáratra indult. Már az elején problémákkal szembesült. Mihail Pozharsky megbetegedett, és Cserkasov herceg eltörte a lábát. Seinin vajdát nevezték ki parancsnoknak. Szmolenszk makacs védelmének köszönhetően vált híressé. Három teljes éven át ő birtokolta a várost, és harcolt a lengyelek hatalmas fölényes csapatai ellen. A lengyeleknek csak akkor sikerült elfoglalniuk az erődített várost, amikor az ostromlottakat komolyan legyengítette az éhség és a járvány. A legutóbbi támadás során a lengyelek körülbelül ezer létrát készítettek, és füstfüggönyt használtak, ami akkoriban meglehetősen új találmány volt. A néhány védő megfullad a brutális nyomás alatt. Sheinint még akkoriban is ritka alkalommal kínozták makacssága miatt. Hiszen maga a Bojár Duma parancsolta neki Szmolenszk átadását. Most vissza kellett adnia a várost, amelyet oly hősiesen védett. Szmolenszk kiválóan megerősített volt, és nagyon erős helyőrséggel rendelkezett. Az oroszok kénytelenek voltak ostromba kezdeni. Itt el kell mondanunk, hogy Mihail cár akaratgyengesége és a biztos kéz hiánya nagyon ártott neki. Az orosz hadseregnek túl kevés fegyvere és lőszere volt számukra. Ami megnehezítette a fellegvár elfoglalását. Igaz, volt egy plusz: a lengyel király meghalt, a lengyelek pedig a király távollétében nem tudtak nagy sereget összegyűjteni. Szeinin elfoglalt több kisvárost Szmolenszk közelében, és legyőzte Hodorovszkij hetman erős különítményét. De nem kapott erősítést, és a krími tatárok portyázni kezdtek Oroszország déli régióiban, ami elvonta a csapatok figyelmét. A lengyelek sietve új királyt választottak, és nagy hadsereg indult Szmolenszk megmentésére. Szeinin fel akarta szüntetni az ostromot, és elindulni, hogy találkozzon az ellenséggel, de a cár a bojárok késztetésére elrendelte, hogy mindenáron tartsák meg az ostromot. Nehéz harcok törtek ki, az oroszok bátran harcoltak, de sokkal több volt a lengyel. Egy sor csata után az orosz csapatokat bekerítették. Sheinin felvitte őket a dombra, és beásta magát. A támadást a lengyelek súlyos veszteségekkel verték vissza, de a helyzet továbbra is nehéz volt.
  A fiú mély lélegzetet vett, amikor megfájdult a háta és a lába, és amikor a célhoz értek. Hiszen ők emberek, nem szamarak!
  Ali megveregette a vállát:
  - Nem tart sokáig, hamarosan a városban leszünk, és ott kell elválnunk. Őszintén szólva, nagy sajnálattal.
  Egy galambnak látszó kis madár ült Muku tenyerén. A fiú odaadta Yankának.
  - Legyen barátságunk szimbóluma, még azután is, hogy elválunk.
  - Remélem, ez lesz és örökre megmarad! - Yanka megsimogatta a galambot, ami után a madár felszállt. Nézte, ahogy elmegy. - folytatta a beszélgetést.
  négy hónapig tartózkodnak az ellenségeskedésben . Tekintettel arra, hogy van még három ellenség, és az élelmiszerkészletek kifogyóban voltak, Sheinin kormányzó beleegyezett. Serege visszatért a téli szállásra. Ekkorra Cserkeszov és Pozsarszkij legyőzték a krími kán hadseregét. Egy hadsereget mozgattak a lengyelek által ostromlott Belogorsk megmentésére. Csata volt, sok katona meghalt, de a lengyelek kénytelenek voltak visszavonulni. Több kisebb összetűzés után a lengyelek békét ajánlottak. Oroszország visszafoglalta Belogorszkot és több kisvárost, de ideiglenesen lemondott Szmolenszk birtokáról. 1642-ben a kozákok az állandó portyáktól feldühödve megtámadták a török Azov-erődöt. A féktelen nyomásnak köszönhetően az erődváros elesett. Válaszul Türkiye, amely akkoriban hatalmas és nagyon erős állam volt, hullámmal fenyegetett. A cár elrendelte a legfelsőbb tanács összehívását, de komoly nézeteltérések alakultak ki az osztályok között. A parasztok földet és szabadságot, a kozákok kenyeret és készpénzt követeltek. Az Azov-erőd visszakerült - hiábavaló volt az áldozat!
  Szadat megismételte Caesar híres mondatát:
  - Megtartani, amit nyertél, sokkal nehezebb, mint meghódítani!
  Yanka meglepődött (milyen egyetemesek néha a nagyok gondolatai):
  - Valószínűleg! Hamarosan Mihály cár meghalt, és helyét Alekszej vette át, akit kortársai a Legcsendesebbnek neveztek. Mihailnak ugyan nem sikerült nagy szuverénként bevonulnia a történelembe, de talán nem kevesebbet tett Oroszországért, mint fia, Nagy Péter. 1948-ban felkelés tört ki Ukrajnában Bohdan Hmelnyickij vezetésével. A dzsentri nyíltan és pimaszul kigúnyolta az ukránokat és a helyi kozákokat. A lengyelek étvágya egyszerűen túlzott volt, ugyanakkor vallási okokból elnyomás uralkodott. Különösen aktívan üldözték az ortodoxokat, bezárták a templomokat és átkeresztelték őket katolikus templomokká. Általában a keleti szlávok valóságos népirtása volt.
  Szadat lerázott egy csepp verejtéket, és megkérdezte:
  - Mi a népirtás?
  - Amikor egy egész nép kihalásra van ítélve!
  - Megvan! A lengyelek barom emberek.
  Yanka tiltakozott:
  - Ők is mások, mint mindenki más. Általában rokon szláv népről van szó, de az urak irányítási rendszere és teljes kontroll hiánya, akik a legkisebb vétségért is felkarolhatták a rabszolgát, és gyakorlatilag nem fizettek adót, szétzilálta a nemzetet. Így történt!
  - Száz zsarnok rosszabb, mint egy despota! - Szadat aforizmát fogalmazott meg.
  Yanka készséggel beleegyezett:
  - Természetesen! Az ukránok mindenesetre nem bírták az ilyen törvénytelenséget. Bogdan Hmelnyickij régóta vonzódik Oroszországhoz. Ám ekkorra az ifjú cár új katonai reformba, katonaezredek megalakításába kezdett, időre volt szüksége. Emellett talán rá akarta kényszeríteni Ukrajnát, hogy újra egyesüljön Oroszországgal.
  Eleinte a háború sikeres volt Bogdan Hmelnyickij számára. Több győzelmet aratott és bevette Kijevet. És még a lengyel sereget is szinte teljesen megsemmisítette, majdnem elfogta a királyt. Lengyelország kénytelen volt elismerni Ukrajna jelentős részének függetlenségét. Talán még a nagy részét is. De Bohdan Hmelnitsky diadala nem tartott sokáig. A Római Katolikus Egyháztól kapott kölcsönök után a Lengyel-Litván Nemzetközösség új ezredeket gyűjtött össze. Ráadásul Bohdan Hmelnyickij környezetének egy részét megvesztegették. Az ukrán hadsereg vereséget szenvedett vereség után, és hamarosan elveszítette Kijevet. Bogdan Hmelnyickij kénytelen volt közvetlenül kérni Ukrajna Oroszországhoz való felvételét. Talán nem igazán akarta ezt, elvégre Oroszországban is volt jobbágyság, magas adók, az embereket úgy adták el, mint a marhát. Alekszej cár maga tiltotta meg a német ruha viselését és a dohányzást. Nagy Péterrel ellentétben, aki nyugati ember volt, Alekszej igazi hazafi volt. De ugyanakkor a cár nem volt jó kedélyű ember, a sólázadás során és azt követően sok embert kivégeztek, megkorbácsoltak. Azonban ő volt az első, aki új típusú hadsereget hozott létre, és ezredeket vitt át Ukrajnába és Szmolenszkbe. A korábbi hibákat figyelembe vették, és egy kis fedezéket hagyva az erődvárost egyszerűen blokkolták. A csapatok továbbindultak, és azonnal elfoglalták Polockot és Vitebszket. A Boriszov melletti lengyel ellenállás makacsabb volt, de ez a város is elesett. A helyi lakosság felszabadítóként fogadta az orosz hadsereget. Hiszen a lengyelek megvetően vörösnyakúnak nevezték a fehéroroszokat. Minszk közelében nagy csata zajlott, két nagy sereg összecsapott.
  Az orosz csapatok jól szervezettek, a lengyel hadsereg főként zsoldosokból állt. Új, könnyebb és gyorsabb tüzelésű muskéták, az orosz csapatok mozgatható favárosokat használó jobb formációjával határozták meg az előnyt. A lengyel hadsereg elmenekült, Minszket elfoglalták. Az orosz csapatok másik része Fehéroroszország déli részén nyomult előre. Miután elfoglalták Gomelt, nyugatra indultak, átkelve a Dnyeperen. Igaz, nem lehetett egyszerre bevenni az összes erődöt. A Rechitsa helyőrség védekezés helyett találkozni jött, és vereséget szenvedett. Aztán Mozyrt és Szluckot pontosan ugyanúgy vették. Nagyon kellett bütykölnünk Szluckot, a város jól meg volt erősítve. De maguk a városlakók, akik belefáradtak a Radzivilek despotikus hatalmába, fellázadtak, és megnyitották a kapukat az orosz csapatok előtt. Szluck elesett, az urak elmenekültek, az emberek aktívan támogatták Oroszországot. Nos, Ukrajnában a lengyeleket is megverték, az oroszok áttörtek Galíciáig, és majdnem elfoglalták Lvovot. Dolgoruky vajda váratlanul gyorsan elfoglalta Vilnát, a várost, amelyet a keresztesek évszázadokig nem tudtak elfoglalni. Bár tizenháromszor ostromolták. Litvánia egykori fővárosának bukása zavart és ingadozást okozott a Nemzetközösségben. Az oroszok mindenhol ott vannak. Baranovicsi, Breszt és Ljuban elesett, az északi csapatok elfoglalták Grodnót. Valójában az elfoglalt Lvovot leszámítva az oroszok elérték Kijevi Rusz régi határát. Az orosz csapatok Varsó felé közeledtek, a lengyelek még a békére is készek voltak, visszaadva korábbi földjeiket egészen a Nemanig. Ebben az esetben Alekszej Mihajlovics nagy szuverén lett volna. Ám Ukrajna hetmanja, Bohdan Hmelnickij hirtelen meghalt, és utódjáról kiderült, hogy áruló. Ráadásul Svédország belépett a háborúba. Akkor nagyon erős ország volt, a harmincéves háború alatt jelentős birtokokra tett szert Európában. Gustav Adolf, akinek nem sikerült bevennie Pszkovot, nagyon erős parancsnoknak bizonyult az európai frontokon. Ekkor már meghalt, de erős utódait hagyta maga után. Háború kezdődött Oroszország és Svédország között, és felerősödtek a krími tatárok rajtaütései. Több fronton kellett harcolnom egyszerre. Az oroszok a svédeket visszaszorítva több tengerparti várost elfoglaltak, megpróbálták ostromolni Rigát, de az ellenség segítsége miatt nem tudták tengeren elfoglalni. A svédek egyre több erőt vontak be a csatába, és kénytelenek voltak feloldani a blokádot. Szörnyű csaták dúltak Ukrajnában. A lengyelek erőket és zsoldoscsapatokat gyűjtve több hónapos blokád után visszafoglalták Grodnót. Az áruló hetmant legyőzték, de a helyét nem a legjobb sakál foglalta el. A Vatikán minden lehetséges módon a krími kánra támaszkodott, a katolikusok tartottak az ortodoxia növekvő befolyásától és Oroszország terjeszkedésétől. Még a britek is segítséget nyújtottak Lengyelországnak, nem akarták kiengedni Oroszországot a tengerre és a katolikus Spanyolországot. Az oroszok fokozatosan visszavonultak. Az ellenségnek sikerült visszafoglalnia Bresztet, Ljubant, Baranovicsit! Az orosz egységek Szluckban tanúsították a legmakacsabb ellenállást, a város két évig ostrom alatt állt, és csak akkor esett el, amikor az élelmiszerkészletek teljesen elfogytak. Északon az orosz csapatok elfoglalták Jurjevet, elzárták Narvát, de ismét nem sikerült bevenniük a várost. A hetmanok furfangosak voltak, nem akarták a lengyeleket vagy az orosz cárokat. Mindez rettenetesen kimerítő volt. Ráadásul a fehérorosz parasztság, amely kezdetben a felszabadítók testvéreiként üdvözölte az orosz hadsereget, csalódott volt. Végül is megmaradt a jobbágyság, az egykori urat orosz úr váltotta fel, az adók pedig emelkedtek. Zavargások hulláma söpört végig Ruszon, Moszkvában rézlázadás tört ki, amelyet nagy nehezen elfojtottak. A királynak még kezet is kellett fognia a lázadó vezetővel, hogy időt nyerjen és erősítést hozzon a fővárosba. Eközben a lengyelek elfoglalták Minszket és Vilnát. Már át is költöztek a Berezina folyó vonalához, fenyegetve Polockot, Vitebszket és Orsát. Úgy tűnt, fordulópont közeleg.
  Szadat kedvesen elmosolyodott:
  - És Oroszországot megint megverték?
  Yanka még kipirult a haragtól:
  - Nem! Bár az orosz hadsereg nem vette be Narvát, mégis képes volt legyőzni a svéd hadsereget. Ezt követően nem túl jövedelmező békét írtak alá: Jurjevet és a közeli városokat át kellett engedni Svédországnak, de nagy erőket szabadítottak fel. Az orosz csapatok ellentámadásba lendültek, és elfoglalták Shklovot, legyőzve a lengyeleket Minszk felé közeledve.
  A háború már több éve húzódott, mindkét fél rendkívül kimerült. Lengyelországban is sorozatos zavargások voltak. Több hónapos tárgyalások után aláírták a békét. Lengyelország adta Oroszországnak Ukrajna felét, Szmolenszket és a hozzá legközelebb eső városokat. A fehéroroszországi orosz hódítások visszakerültek a Lengyel-Litván Nemzetközösséghez. Általánosságban elmondható, hogy a háború Oroszország számára meglehetősen sikeresen végződött, lehetséges volt az eredeti orosz területek egy részét visszaadni. Igaz, Fehéroroszország és Nyugat-Ukrajna Lengyelország fennhatósága alatt maradt, a korábban Kijevi Ruszhoz tartozó eredeti területek nem mindegyike került vissza ellenőrzés alá. Oroszország kapott haladékot, de nem sokáig. - A fiú elhallgatott, macskakőnek ütközve súlyosan megsérült a nagylábujja, és nagy terhelés után időre volt szüksége, hogy levegőhöz jusson.
  Tizenöt percig csendben sétáltak, főleg, hogy az út felfelé haladt, és a fiúk szó szerint megborzongtak a feszültségtől. Sőt, az ostor kinyújtja a kezét, és megkínozza a csupasz hátat. A fiúk kifulladtak, és majdnem a sziklákra estek. Aztán az éles emelkedés megállt, és visszanyerték a beszéd erejét.
  - Sztyepan Timofejevics Razin nyugodt kozák volt, magas, széles vállú, és nagy fizikai erővel jellemezte. Bátran harcolt Lengyelországgal, egy időben még Dolgorukij herceget is megmentette, ugyanakkor megtagadta a jogos jutalmat.
  Bátyja, Iván egy nagy kozák állam létrehozásának terveit dédelgette, a Bogártól a Jaickig. Miután összeveszett Kornil doni atamannal, visszavonta csapatait, és a Donhoz költöztette őket. De a királyi csapatok időben körülvették. Ivánt letartóztatták és Moszkvába küldték. Ahol kínzások után kivégezték. Stenka Razin természetesen nagyon megharagudott a cári hatóságokra. Ennek ellenére, míg Stenka visszafogta dühét, erős volt a vágy, hogy a kozákok fölé emelkedjen. Két évvel a Lengyelországgal kötött békekötés után Stenka Razin hadjáratot hirdetett Azov ellen. De a kozákok, akiknek még nem volt idejük kipihenni az előző háborút, nem szívesen indultak hadjáratra egy hatalmas erődhöz. Ráadásul Don hivatalos vezetése ellenezte Stepan kalandját.
  Miután csak kétezer embert gyűjtött össze, Stenka közeledett Azovhoz, de nem merte megrohamozni az erődöt, amelynek helyőrsége háromszor nagyobb volt, mint a hadserege. Különítménye visszavonult, és a Volgához költözött, hogy karavánokat foglaljon el. De még itt sem volt szerencsés Stenka Razin, egy kétezres banda megjelenése sem maradt el. A kereskedők várták a pillanatot, amikor megérkeztek a sztreccs kíséret és a királyi karavánok gabonával az asztraháni helyőrségbe. Amíg Stepan bandája várt rájuk, a lázadó vezér személyesen megölt több kozákot.
  - Kétezer sok egy rablóbandának. - vette észre Szadat. - Ki él meg ilyen számokkal!
  Muk ellenkezett:
  - Ez egy mérleges rabló. Itt van a tolvajok királynője, Shella, aki általában csekély számban, de olyan merészen lép fel. Egyszer még magának a szultánnak a kincstárába is bejutott, és ellopott egy jogart. Hatalmas jutalom van a fején.
  Szadat felhorkant:
  - De úgysem fogják el, a barátai nagyon hűségesek.
  Yanka megjegyezte:
  - Miért tartják a sárgát a hazaárulás színének - olyan színű, mint az arany!
  Az arany tipp: a legegyszerűbb módja annak, hogy áttörjön az őszinteség és a nemesség páncélján!
  Szadat megjegyezte:
  - Talán Shella nagyon ravasz és mesteri a karddal. Legendák keringenek róla, egy mesemondó még verset is írt a legendás harcosról.
  - Nem akarta megdönteni a szultánt? - kérdeztem félig tréfásan Yankától.
  - Megdönteni a szultánt? Mire való! Nagy, egyszerűen hatalmas serege van, és a Shells csak egy maroknyi rabló. Az erők túlságosan egyenlőtlenek. A szabad rabló élete pedig sokkal érdekesebb, mint a trónon ülni. Ez a nő nagyon szerető és szereti az alkalmi kapcsolatokat.
  - Ez jellemző a rablókra! - értett egyet Yanka. - Sztyepan is mulatozó volt, még egyszer azt mondta a feleségének: rossz az az ember, aki ugyanazt a kaftánt hordja. Bár, hogy őszinte legyek, Razin nem volt mohó. Ismert eset, amikor személyes lovát egy szegény parasztnak adta. Igen, a kozák király volt. Az emberek kedvence. Választás nélkül találta magát, élelmeznie kellett a bandát, elfogta a király és a kereskedők ekéit, részben megverte, részben elfogta az íjászokat. Ennek eredményeként kis ágyúkkal ellátott ekék voltak kéznél. Stenka úgy döntött, hogy elhajózik a Kaszpi-tengerre.
  Útközben le kellett győznünk Tsaritsyn városát. Itt Stepan több ügynöke belépett a városba, és megállapodott a tüzérekkel. Előadást mutattak be, Sztyepan Timofejevics nagyon hangosan fütyült (ezt csak ő tehette), és füstölni kezdtek a fegyverek csövei, egy lövést sem tudtak leadni. Flottája tehát elhajózott Caricyn mellett, a kozákok nevetve megfenyegették a kormányzót. Azóta a pletykák elterjedtek Oroszországban, hogy Stenka Razin varázsló, és tud ágyúkat varázsolni, a felhők felé repül, és nem találja el sem szablya, sem golyó! Asztrahán megkerülése után Sztyepan Timofejevics a Yaik folyóhoz költözött. Remélte, hogy Jaitsk elfoglalásával egy támogató bázist hoz létre ott. Maga a város jól megerősített volt, de Stenka Razin bevett egy trükköt, amiből később tankönyv lett.
  Szadat megkérdezte:
  - Milyen trükk?
  Yanka készségesen megosztotta:
  - Harminc szerzetesnek öltözött kozák, beengedték őket és elfoglalták a kaput, majd berontott az egész sereg. Egy röpke csata volt, a város elesett! Itt Stenka Razin nem mutatta magát a legjobban, és elrendelte az összes elfogott íjász kivégzését. Igaz, egyikük majdnem halálra hackelte Stenka Razint. Igaz, a kivégzés közepette váratlanul kegyelem következett, de így is sok áldozat volt. Stenka Razin szilárdan letelepedett a városban. A cári kormány megpróbálta kiütni. Két Streltsy-parancsot küldtek és tízezer Nogait vettek Murza Selim vezetésével pénzért. Stenka Razin a felderítésnek köszönhetően tudomást szerzett erről, másfél ezer kozákot vezetett a sztyeppére, és a támadás magasságában hátba csapott. Az ellenséget megverték, de Stepan megértette, hogy sokáig nem engedik megvetni a lábát a városban. A kozákok elhagyták a várost, és tengerentúli vidékekre indultak hadjáratra. A kozákok sok várost és karavánt elpusztítottak, és Sztyepan hírneve mennydörgött Oroszországban, mint legyőzhetetlen parancsnok. Nyilván a bölcs tanácsadók azt javasolták a királynak: ez az ember hasznos lehet egy hatalmas hatalom számára. Stepan királyi kegyelmet kapott, és megengedték, hogy visszatérjen a Donhoz. Igaz, Asztrahánban át kellett adnia a fegyvereket. Stenka Razin azonban, kihasználva népszerűségét, kis híján lázadást indított Asztrahánban, kozákjai megvadultak. A kormányzó nagyon örült, hogy megszabadult egy ilyen tehertől.
  Sztyepan hűséges bajtársaival és nagy vagyonával visszatért a Donhoz.
  A tél folyamán sikerült ötezer fős sereget formálnia. Tavasszal a legfelsőbb kozákok csatlakoztak hozzá. Cserkasszihoz szállva Sztenka Razint szinte egyhangúlag választották meg a kozák fővezérnek. Így vált valóra egy álom: az egész Dont maga alá zúzni.
  - Szép munka! Menő srác! - kiáltott fel Szadat. A felügyelő ostor füttyentett, de nem esett a sokáig tűrő hátára.
  - Klassz, de nem tudta, hogyan állítsa meg! - mondta Yanka szomorúan megrázva a fejét.
  - Ki tudja! - szúrta be Ali.
  -A Don birtokbavétele után Stenka nagyköveteket küldött a cárhoz azzal az ajánlattal, hogy segítsenek az Azov elleni hadjárat megszervezésében. De a követeit megkorbácsolták és kiűzték. A feldühödött Sztyepan a híres rablóvezérrel, Timofey Usszal egyesülve Caricyn felé indult. A moszkvai Streltsy kormányzót, Lopatint a Volga felső folyásáról küldték ki Sztyepan megnyugtatására. Stenka ügyesen készített egy csapdát, és szinte teljesen megsemmisítette a moszkvai hadsereget. Az Asztrahánból küldött íjászok átmentek a lázadók oldalára. Stenka ügynökei behatoltak a városba, akik fellázadtak az emberek és az íjászok ellen. A várost szinte harc nélkül bevették, csak a kormányzó testvérének egy kis különítménye rendezett összecsapást. A város elesett, és új kormány alakult benne. Itt Stenka Razin hibát követett el - túl sokáig habozott: menjen vagy ne menjen Moszkvába. Nyilvánvaló, hogy a cári kormány nem tudja elfogadni ekkora földterület elvesztését és a Kaszpi-tengerhez való hozzáférést. Másrészt nehéz eldönteni egy háborút egy hatalmas birodalommal, amelynek élcsapata keleten már a Csendes-óceán felé közeledett. Stenka azonban nem ok nélkül számított az emberek támogatására. Bejelentették, hogy maga Alekszej Mihajlovics cár rendelte el a bojárok és a földbirtokosok megverését, és Nikon pátriárka hamis levelét is elkészítették. Miközben Stepan a lovak között állt, zuhanni kezdett, lehetséges, hogy a cári ügynökök szándékosan vittek be közéjük egy fertőzést. A lovak elvesztése nagymértékben meggyengítette a kozákok sorait, és a hatvanezer fős nemesi milícia Dolgorukij vajda parancsnoksága alatt Moszkvában gyűlt össze ellenük.
  És mégis, egyelőre a szerencse Stepan oldalán állt, akit a hétköznapi emberek és az íjászok aktívan segítettek. Szaratovot harc nélkül bevették, Szamara pedig utána nyitotta ki a kapukat. És csak Szimbirszknek kellett volna a lázadókkal vívott halálos csaták határterületévé válnia. Stepannak azonban sikerült elfoglalnia a várost és legyőzni a hadjáratra küldött csapatokat. Igaz, a belvárosban lévő erőd kihasználatlan maradt. Ezután Stenka Razin csapataival megtámadta Bagryansky kormányzót.
  Nemes harcos volt, a Lengyelországgal vívott háború hőse, aki gyakorlatilag soha nem ismerte a vereséget.
  Sztyepannak sikerült legyőznie, de maga a kormányzó megszökött, csapatai maradványaival Kazanba menekült. Sztyepan ismét elkövetett egy hibát: ahelyett, hogy üldözte volna a kormányzót és tovább mozgatta volna seregét, a börtönt ostromolta. Hülyeség volt, főleg, hogy az erőd egy dombon állt, és nem volt nagy méretű, ami megnehezítette a viharzást. Amíg Stenka Razin állt: a királyi parancsnokok jelentős erőket halmoztak fel. Egy hatalmas, ugyanaz a Bagryansky vezette, közeledett Szimbirszkhez. Itt Stepan elkövetett egy harmadik hibát is: a csata előestéjén úgy döntött, megrohamozza a börtönt. Igaz, nem tudta elviselni, de súlyos veszteségeket szenvedett és több ezer katonát kifárasztott.
  A tapasztalt Bagryansky parancsnokkal folytatott csata változó sikerrel zajlott. Bizonyos szempontból a nemes kormányzónak sikerült megtévesztenie Sztepanát, bizonyos tekintetben Bagryansky felülmúlta a lázadók vezetőjét. De a döntő pillanatban Stenka Razint súlyosan megsebesítette egy dragonyos, szablyával fejbe vágta. A lázadó vezér bukása a csata csúcspontján előre meghatározta a csata kimenetelét. A sebesült, eszméletlen Sztyepant elvitték, vezéreitől megfosztott seregét, Sztyepan helyettesét, Naumovot pedig ellovagolták a sebesült vezérrel.
  Szadat megjegyezte:
  - A hadsereg parancsnok nélkül olyan, mint a test szív nélkül!
  Yanka, miután egy percnyi levegőt kapott, így szólt:
  - A parancsnok szíve égő kovács, feje jég, akarata vas: együtt - a győzelem ütőacélja! A felkelés azonban folytatódott! Nagy területre terjedt ki, és Dolgoruky makacs ellenállásba ütközött. Nem hiába állt a hintója mögött ötven szekér hóhérokkal és papokkal. A lázadókkal kegyetlenül bántak, nemcsak felakasztották, hanem fel is negyedelték és felkarolták. Stepan maga is eltöltött egy kis időt a Donon. Miután felépült a sebéből, Stenka hadjáratot tervezett Tula ellen. Így sokkal gyorsabban lehetett áttörni Moszkvába, ráadásul úgy lehetett végigmenni a Don mentén, hogy nem kellett nagyvárosokkal találkozni. De Stenkának nem volt szerencséje: a kém tájékoztatta a kormányzókat Sztyepan terveiről, és azok intézkedtek, legyőzve legközelebbi asszisztense, Minaev különítményét. Stenka hamarosan maga is árulás áldozata lett. A gazdag kozákok, tartva az elkerülhetetlen megtorlástól, a cári hadsereg nagy erőivel közeledtek a Donhoz, és elfogták Sztyepant. A lázadó vezért hatalmas kíséret mellett Moszkvába vitték. Ott brutálisan megkínozták, de Razin meglepte a hóhérokat bátorságával, nem tört össze, és nem árulta el, hol rejtették el kincseit. A külföldi hadjáratokban elfogott zsákmányt azonban rengeteg zsákmányt osztott szét a szegényeknek és koldusoknak. A nép nagyon szerette. A kivégzés során az állványzatot Stepannal egy egész hadsereg vette körül. Először a karját és a lábát vágták le, majd csak azután a fejét. Stenka azonban nem volt hajlandó bevallani, és azt mondta, hogy csak egy dolgot bánt meg: hogy nem hozta ki teljesen az összes bojár gonosz szellemet. Méltó ember, és méltósággal halt meg. A lázadók utolsó fellegvára, Asztrahán: egy évvel később esett el. Bár a felkelés kudarccal végződött, mégis megmutatta, mire képes a nép. Lenin alatt Stenka Razint a forradalom hősévé nyilvánították.
  Muk álmodozva mondta:
  - Nem tudom, mi az a forradalom, de gyönyörűen hangzik.
  Yanka egyszerűen elmagyarázta:
  - Ez egy felkelés, amely győzelemmel végződött. Ha így leegyszerűsítve fogalmazod meg. De ebben az esetben ez nem történt meg.
  A fiú elhallgatott, és új gyötrelem kezdődött: újabb mászás a hegyekbe. Olyan volt, mint a kínzás, úgy tűnt, hogy az izmok szakadni készülnek, a test mintha megtelt volna ólommal és zsibbadt, nagyon fájdalmas volt az izmokban képződött tejsavtól, főleg a vállban. Úgy tűnik, hogy az izmok hamarosan szétrobbannak, kinyitod a szádat, és mélyeket lélegzel, hogy legalább egy kicsit könnyebben érezd magad.
  Yanka örült, hogy a legtöbb társával ellentétben neki jó, edzett izmai vannak. A cirkuszi iskolában tanulni nem volt hiábavaló, nem bunkó, kiállja a próbát. Úgy tűnik, a fiúk is megedzettek, nem házi rabszolgák, ahogy az a száraz, izmos testükből is látszik. Szenvednek, de hallgatnak, csak kiáltani tudnak. Általánosságban elmondható, hogy az ő korukban szégyennek számít, ha egy ostorral vagy egy ökölcsapással kimutatják, hogy fájdalmat érez . Szóval elviseled a kínt. Mennyi fájdalmat élt át az elmúlt három napban! Valószínűleg többet, mint egész előző életemben.
  Az idő nagyon lassan telik, amikor fájdalmai vannak, az szörnyű, és nincs elég levegője a beszélgetéshez. Jankának eszébe jutott, hogy volt egy irodalmi hős, akit kisfiúként rabszolgának adtak el, majd egy szekérre feszített madárijesztő hajtotta körbe. Ez persze nagyon nehéz, de fizikálisan fejlődött. Ezért ne vedd ezt egyfajta képzésnek. Bár szélsőséges, de hasznos. Talán az olimpiai játékokra készítik fel! Tekints erre úgy, mint egy sportra, és sokkal könnyebb lesz számodra. Ezektől a gondolatoktól Yanka viccesnek érezte magát, és nevetett. A felügyelő meglehetősen lomha korbácsot vágott, és válaszul nevetett.
  Ahmed odament hozzájuk, és érdeklődni kezdett:
  - Mi olyan vicces!
  A felügyelő azt válaszolta:
  - Ez egy fiú! Nevettem, hát viccesnek tartottam.
  - Talán igazad van! A bolondok egyfajta színháza. Hogy fog reagálni ez a fiú arra, hogy megparancsolom, hogy forró parazsat szórjak a gyomrára!
  Yanka viccesen válaszolt:
  - Ebben az esetben nyersen is megehetem a vadat!
  Akhmed az ostorral játszott, többször megütötte a fiúk csupasz lábát, de nem érintette meg Jankát.
  -Te tényleg nagyon vicces vagy. Kár lenne, ha egy ilyen jóképű és szellemes fiú bőrét dobra kellene húzni. - Szadat úgy tett, mintha tátotta volna a száját, és ásított. - Tudod, mit akarok tőled!
  - A rabszolgának nem szabad kitalálnia, mit akar a mester. Követnie kell az utasításait.
  Ahmed bólintott:
  - Jobb! Gyorsan tanulsz. Most hallgass, mit akarok. Tetszett a hangod, tiszta, mint a tengeri sziréna. Énekelj nekünk valamit.
  - Menekülés közben! - A fiú megrázta a fejét.
  - Oké, állj! Megértem, hogy nehéz.
  A karaván megállt, a rabszolgák pedig leültek. Yanka egy percre lefeküdt, megköszörülte a torkát, és fáradt, zúzódásos lábaival felemelte a biciklit. Kicsavarta a nyakát.
  - Adj neki bort! - Parancsolja Ahmednek.
  A felügyelő megkérdezte:
  - Öreg?
  - Nem! Tiszta lé, különben elviszik a rabszolgát. Még mindig húznia kell a szekeret. meg akarom tanítani.
  A fiú mohón nyelt egy friss szőlő-eper (hibrid) levet. Az embertelen fáradtság és megaláztatás söpredéke szertefoszlott. Érezte a lendületet és az ihletet. Yanka mosolyogva énekelte harsány operaénekes hangján:
  Az orosz lovag megélesíti a kardját,
  A hős nem gyengül meg a csatában!
  Bátran harcolunk a tengerben,
  Hiszem, hogy megnyitom az utat a dicsőség felé!
  
  Raid - mongolok gonosz hordája,
  A város falvait elsöpörték!
  Az emberi vér úgy folyik, mint a víz,
  De az orosz szellem erősebb a fémnél!
  
  A kígyó mászik és ég a szúrásával,
  Füst, nyög, semmi sem látszik!
  Megvédelek földet,
  Jégtől a meleg partokig!
  
  A lelkem a csúcsra repül
  A Szent Szülőföld dicsőségére!
  Nyerni fogunk, mint eddig - most
  Ne hagyd, hogy a szülőföld a hüvelykujjad alatt legyen!
  
  Rusz ezredei készen állnak a halálra,
  A katonáink olyanok, mint a gránit!
  Lekaszáljuk ellenségeinket, sorról sorra,
  Az összes lejtőt holttestek borítják!
  
  A házak fáklyaként égnek,
  Ordítanak az elefántok, rohannak a csatába!
  Orosz harcosok fognak hódítani
  Sivatagok, sziklák, vízesések!
  
  Minket nem lehet meghódítani
  A világot nem lehet térdre kényszeríteni!
  Rusz hadserege legyőzhetetlen,
  Legyen ez a nemzedékek dicsősége!
  
  Oroszország sorsa vár rád,
  Urald a teret örökké!
  Hiszek a boldogságban örökké
  Csak ne élj hanyagul!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"